Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

B E R G E N

O P

Z O O M S E

O P L AG E :

6 MAART 2013 WEEK 10

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

POLMAN KRIJGT EREPENNING BIJ VERTREK

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

Volg ons via twitter: @BergseBode

8 111

KERKELIJK NIEUWS

TWEEDE GROTE FESTIVAL OP HEMELVAARTSDAG

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Autokievit uw renAult-deAler nu ook in bergen op zoom www.Autokievit.nl ABRAHAM DE HAANSTRAAT 9, TEL. (0164) 23 69 52

Zwaardvechters nieuw in Ommegang

Raad wijst plan randweg zuidwest af

BERGEN OP ZOOM - Aan de Blauwe Schuit die meerijdt in de Maria Ommegang wordt dit jaar een groep zwaardvechters toegevoegd. De nieuwe groep bestaat uit jongens in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Zij kunnen zich inschrijven tijdens de jaarlijkse inschrijfavond op woensdag 6 maart. Vanaf 19.00 uur zijn alle deelnemers welkom in het Klein Arsenaal aan de Dubbelstraat 90. Het is ook mogelijk om per mail of telefoon in te schrijven via de heer Olaf Rozendaal, aanmelden@mariaommegang.nl, tel 0164 23 02 05. De Maria Ommegang, een dankstoet ter ere van Maria, trekt dit jaar op 23 juni door het monumentale centrum van Bergen op Zoom.

BERGEN OP ZOOM - Het college heeft de gemeenteraad niet kunnen overtuigen om krediet beschikbaar te stellen voor de aanleg van de Randweg Zuidwest. Het gemeentebestuur had gevraagd om een bedrag van 7,68 miljoen euro voor het gedeelte tussen De Zeeland en de rotonde met de Van Konijnenburgweg en voor de Van Gorkumweg. Daarnaast wilde het college alvast 1,25 miljoen euro reserveren voor het stuk tussen eerder genoemde delen. Maar een nipte meerderheid in de gemeenteraad van VVD, BSD, GroenLinks en D66 vond dat het voorstel te weinig onderbouwd was. Wel stemden zij in met de ontsluiting van De Zeeland.

W E E K B L A D

‘Herinrichting plein haalt druk niet weg’

Rijkswaterstaat plaats fietsbrug A4

HALSTEREN - De Nieuwmarkt in Halsteren wordt nu optimaal gebruikt als parkeerterrein. Het plein opnieuw indelen zal alleen maar leiden tot een afname van de capaciteit. Dat stelt het college in antwoord op vragen van GWBP over de parkeerdruk rondom het Halsters Raadhuis. Het college spreekt tegen dat er sprake is van een structureel probleem, omdat er op acceptabele loopafstand voldoende vakken aanwezig zijn. Het vergroten van de huidige capaciteit is ook niet eenvoudig, omdat in de Kromstraat en Nieuwstraat te weinig ruimte is. Bovendien wil het college het ‘laatste’ openbare groen niet opofferen voor openbare parkeerplaatsen.

KLUTSDORP - De fietsbrug over de A4 bij Klutsdorp neemt vaste vormen aan. Rijkswaterstaat plaatst in de nacht van woensdag 6 maart op donderdag 7 maart vijf liggers op de landhoofden aan beide zijden van de nieuwe snelweg. De liggers zijn 58 meter lang en wegen zo’n 150 ton per stuk. Om de liggers goed te kunnen aanvoeren, leggen verkeersregelaars het verkeer steeds vijf tot tien minuten stil. Een week later voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de afrit 26 bij Tholen. Die is daardoor van woensdag 13 maart 09.00 uur tot vrijdag 15 maart 15.00 uur afgesloten voor al het verkeer vanuit Steenbergen en de N259.

Beslissing penning Polman niet unaniem BERGEN OP ZOOM - De beslissing van de gemeenteraad om vertrekkend burgemeester Han Polman de erepenning te geven was niet unaniem. Gemeenteraadslid Louis van der Kallen geeft aan dat hij namelijk tegen heeft gestemd voor de toekenning van de erepenning. Voor hem is Bergs eremetaal bij het vertrek van een carièrebestuurder wie zijn periode in Bergen op Zoom slechts een stap was naar een verdere stijging op de bestuurlijke ladder. Het maakt volgens hem niet uit of het normaal is dat een burgemeester bij een vertrek de penning krijgt. Een burgemeesterschap is volgens hem niet bijzonder genoeg om het eremetaal te krijgen.

Oranje Fonds zoekt kroonappels BERGEN OP ZOOM - Het Oranje Fonds is op zoek naar Oranje Fonds Kroonappels. Organisaties kunnen initiatieven voordagen in de categorieën ‘Jeugd, Buurt en Helpende Hand’. Het Nederlandse publiek kan voor het eerst meestemmen op hun eigen favorieten. De winnende kroonappels krijgen een bedrag van 50.000 euro en een bronzen beeldje. Koning WillemAlexander en koningin Máxima reiken de prijzen uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. Inmiddels zijn er al duizend initiatieven aangemeld. Organisaties kunnen zich nog opgeven via www.kroonappels.nl. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door middel van geld, kennis en contacten.

BERGEN OP ZOOM - Han Polman doet zijn burgemeestersketting af en is daarmee officiëel burgemeester af. In een volle raadszaal, werd hij vol lof toegesproken door collega’s van de gemeente Bergen op zoom maar ook van daarbuiten. Hij kreeg daarnaast de erepenning van de gemeente Bergen op Zoom. Lees meer over het vertrek van Polman op pagina 3 in deze Bode. FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

M I D D E L B U R G S stapsgewijs E & V E E R S E Alleen betaald parkeren rondom Lievensberg uitbreiden

‘Betaald parkeren niet uitbreiden’ BERGEN OP ZOOM - Het gebied waarin men in Bergen op Zoom betaald moet parkeren, blijft hetzelfde als het aan het college ligt. Dit is het belangrijkste uitgangspunten van de beleidsnota parkeren die het college van burgemeester en wethouders naar de raad stuurt. Het betaald parkeergebied rond het ziekenhuis is het enige gebied wat stapsgewijs zal worden uitgebreid. DOOR MERIJN SITSEN De beleidsnota parkeren speelt volgens de gemeente in op de maatschappelijke behoefte naar een eenduidig en helder parkeerbeleid. Het belangrijkste doel van het beleid is om de beschikbare parkeercapaciteit in Bergen op Zoom zo goed mogelijk te benutten. Het centrum van de stad staat er inmiddels al een aantal honderden jaren, en is in het verleden natuurlijk niet ontwikkeld om veel auto’s te parkeren. De gemeente is daarom constant aan het kijken hoe de capaciteit moet worden ingedeeld zodat er voor zowel bewoners als bezoekers en bedrijven voldoende parkeermogelijkheden aanwezig zijn.

t

h

u

i

Speerpunten Het belangrijkste speerpunt uit de beleidsnota is dat het huidige gebied met parkeerregulering rond en in het centrum hetzelfde blijft. “De regulering zorgt ervoor dat doelgroepen te sturen zijn en dat ze beter worden gefaciliteerd. Daarnaast zou het terugdraaien van betaald parkeren een te grote negatieve financiële consequentie hebben”, zegt het college. Omdat omwonenden van ziekenhuis Lievensberg W steeds E E meer K Boverlast L AondervinD den van parkeerders die het betaald parkeren dichtbij het ziekenhuis ontwijken, wil het college dit gebied stapsgewijs uitbreiden. “In overleg met het ziekenhuis hebben we

s

i

n

d

e

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

r

al afgesproken dat zij een mobiliteitsplan gaan opstellen”, geven burgemeester en wethouders aan. Ontwijkgedrag De gemeente is op de hoogte van de situatie in wijken die net buiten het betaald parkeergebied vallen. Deze klagen, net als bij het ziekenhuis, steeds meer over parkeerders met ontwijkgedrag. Dit zijn mensen die hun auto in een wijk plaatsen die net buiten het betaald parkeren valt. “Het uitgangspunt in deze straten is om prioriteit te geven aan de bewoners en een oplossing zoeken in de aanpak van de overige doelgroepen”, geeft het college aan. Hoe deze problemen echter moeten worden opgelost is nog niet duidelijk.

e

g

i

o

Prinsentuin in finale debatwedstrijd HALSTEREN - Het Prinsentuin College in Halsteren heeft zich geplaatst voor de landelijke finale van het VMBO Debattoernooi. Daarbij gaan leerlingen in drie rondes met elkaar in debat over een aantal stellingen, zonder dat zij van te voren weten welk standpunt zij moeten innemen. De deelnemers krijgen steeds een kwartier voorbereidingstijd. Een delegatie van het Prinsentuin College reist daarvoor op vrijdag 8 maart af naar het Buitenhout College in Almere. Daar nemen de leerlingen het op tegen 25 andere scholen. Het Debattoernooi is een initiatief van het Nederlands Debatinstituut en heeft als doel het debatniveau te verbeteren.

Matthäus Passion in Gertrudiskerk BERGEN OP ZOOM - De Rotary clubs Bergen op Zoom en Bergen op Zoom Noord organiseren dit jaar voor de tiende en laatste keer de tweejaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in Bergen op Zoom. Na 19 jaar komt daarmee een einde aan Rotary Matthäus Passion. Vele goede doelen zijn die jaren ondersteund voor een totaalbedrag van bijna 70.000 euro. Hét Concertkoor zal de traditie van de Matthäus Passion, dat het lijdensverhaal van Jezus vertelt, in Bergen op Zoom echter met evenveel enthousiasme voortzetten. De uitvoering van 2013 is op zondagmiddag 10 maart in de Sint Gertrusdiskerk en begint om 14:15 uur.


www.COMPUTERHELP-garden.nl Heeft u problemen met uw computer of laptop? Werkt uw printer niet zoals uw wilt? Heeft u een virus? Wij helpen u met al uw computerproblemen! Snelle service, voor een vriendelijke prijs. Bel: 06-10419246 voor al uw vragen U kunt ook mailen: info@computerhelp-garden.nl

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

80b x 38d x 178h

Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

”Die ene druppel. Die doet er toe.” - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds gratis plaatsing

BOGERT KLOKKEN VERHUIST! naar de Vossemeersepoort 10 in Tholen

NassaulaaN 45 4651 aa steeNbergeN

Vanaf a.s. donderdag 7 maart geopend

• Rolluiken • ZonweRing

Nieuwe locatie, nieuwe naam:

• gaRagedeuRen

VANAF HEDEN WIJZIGT BOGERT KLOKKEN IN

REPARATIEATELIER

1873

U kunt bij ons terecht voor klokreparaties (nieuw en antiek). Ook voor het repareren van uw horloge bent u bij ons aan het juiste adres. Tevens verkoop horlogebatterijen, -bandjes en –glazen. Verder zijn we gespecialiseerd in goud- en zilverreparaties. Openingstijden: do. + vr. 09.30 – 17.00 uur | za. 09.30 – 12.30 uur U bent van harte welkom bij uw klokken- en horlogemaker Martien Bogert. E-mail bogertklok@hotmail.com | telefoon 0166 600 200

Kijk ook eens op onze website www.vandorstrolluiken.nl

bel voor een vrijblijvende offerte: 0167 - 531416 bezoek op afspraak winteRactie: gRatis

motoR bij een Rolluik

Kijk op de website voor de voorwaarden

VAN RIJN V E I L I G H E I D S O P L E I D I N G E N B . V.

BHV herhaling Begin snel! Schrijf je nog in voor de cursus van donderdag 25 april 2013  

1 dag (excl. btw)

€149,,-

Aanmelden kan via bhv@vrbb.eu of

BEL: 088 112 9999 ˜Ê“iˆÊœ«i˜Ìʜ˜ÃʘˆiÕÜiʜ«iˆ`ˆ˜}ÃVi˜ÌÀՓʈ˜Ê/…œi˜tÊÊUÊÊwww.vanrijnbrandbeveiliging.nl


actualiteit

‘Paus hoorde dat ik vertrok en besloot er zelf ook maar mee op te houden’

Han Polman krijgt erepenning bij vertrek als burgemeester BERGEN OP ZOOM - In een bijzondere raadsvergadering nam Han Polman definitief afscheid als burgemeester van Bergen op Zoom en kreeg hij uit handen van loco-burgemeester Ton Linssen de erepenning van de gemeente Bergen op Zoom. Op 1 maart is hij begonnen aan zijn nieuwe uitdaging namelijk Commissaris van de Koningin in de provincie Zeeland. De burgemeester werd naast zijn erepenning overladen met cadeaus en positieve reacties. “Normaalgesproken zet ik als burgemeester anderen in het zonnetje. Dat is veel makkelijker dan zelf in de spotlights staan”, zei Polman bij zijn officiële vertrek. DOOR MERIJN SITSEN De vrouw, vier kinderen en ouders van Han Polman waren samen met alle raadsleden, oud politici, verschillende burgemeesters uit omliggende gemeenten en anderen aanwezig tijdens de laatste raadsvergadering in het oude stadshuis. “Polman wilde in 2005 wel erg graag burgemeester worden. Hij is speciaal voor de sollicitatie twee keer teruggekomen vanuit zijn vakantieadres in Oostenrijk”, zegt Win Munster, vice voorzitter van de raad. Hij vertelt dat Polman tijdens zijn eerste toespraak in de raad zei dat hij het gevoel had dat hij in een warm bad terecht was gekomen. “De temperatuur is eigenlijk nooit afgekoeld”, zegt Munster. Samenwerken Jacques Niederer, burgemeester van Roosendaal en Peter van der Velden, burgemeester van Breda, vertegenwoordigde verschillende regionale samenwerkingsverbanden. “Bergen op Zoom en Roosendaal zijn vrienden en we hebben uitstekend met Polman samengewerkt”, zei Niederer namens de netwerkstad Bergen op Zoom en Roosendaal. Van der Velden,

die sprak namens de kring van burgemeesters van West Brabant, gaf aan dat hij uitkeek naar een verdere samenwerking met de toekomstige Commissaris van de Koningin. “Ik hoop je snel te zien tijdens een samenwerking met Zeeland”, vertelde de burgemeester van Breda. Verschillende sprekers tijdens het afscheid van Polman spraken over zijn tact, vermogen om bruggen te slaan en iemand die als gewone burger tussen de inwoners stond.

‘Gemeenten kunnen het niet alleen’ Polman zelf geeft tijdens zijn laatste toespraak als burgemeester aan dat samenwerking erg belangrijk is en nog belangrijker gaat worden in de toekomst. “Gemeenten kunnen het niet meer alleen”, benadrukt hij. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen die hij gezien heeft tijdens zijn periode is dat het interne chauvinisme is uitgegroeid naar trots gevoel naar buiten toe. Erepenning Polman werd overladen met cadeaus. Het

Han Polman krijgt uit handen van wethouder Ton Linssen de erepenning van de gemeente Bergen op Zoom. FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

mooiste cadeau kreeg hij echter uit handen van wethouder en locoburgemeester Ton Linssen. Nadat hij het cadeau namens alle wethouders, namelijk een verzameling van cartoons van de burgemeester door Erik Elich, had overhandigd, gaf Linssen aan te eindigen met iets heel officieels. “Vanwege de innemende wijze waarop jij met alle niveaus binnen de samenleving om kon gaan, je diplomatie, je uitstraling daarbij en je toegankelijkheid, je volhar-

dendheid en energie en de manier waarop jij jezelf als zeer bekwame burgemeester hebt geprofileerd. En niet in de laatste plaats, ook als mens ben jij voor velen een persoon waar een warme sympathie naar uitgaat. Daarom heeft de gemeente raad besloten jou, Johannes Marcellus Maria Polman de erepenning van de gemeente Bergen op Zoom toe te kennen”, aldus Linssen tijdens zijn toespraak richting Polman. “Ik sta hier beduusd”, was de reactie

van Polman nadat hij de penning in ontvangst had genomen. Hij bedankt tot slot iedereen met wie hij de afgelopen jaren samen heeft gewerkt als burgemeester. Na een afscheidsreceptie, waar mensen hem nog eens persoonlijk de hand konden schudden, zit zijn taak in Bergen op Zoom erop. Op 1 maart is hij begonnen bij zijn nieuwe werkgever, het provinciebestuur van Zeeland als commissaris van de Koningin.

‘Gemee nte zou in een cultuurvisie moeten letten of diversiteit en kwaliteit’

Tweede grote festivals op Hemelvaartsdag BERGEN OP ZOOM - Op Hemelvaartsdag worden dit jaar in Bergen op Zoom twee grote festivals georganiseerd. is voor hem dan ook niet de belangrijkste Gebouw-T houdt dit jaar namelijk voor het derde jaar haar gratis festival ‘Op de T’ op het Wilhelminaveld en Focus reden om vraagtekens te plaatsen. Events zet dit jaar voor het eerst het evenement Entourage weg op het evenemententerrein op de Boulevard. GertDiversiteit Jan de Koster, zakelijk leider van Gebouw-T, vraagt zich echter af of dit niet teveel van het goede is. DOOR MERIJN SITSEN “Op de T en Entourage zijn compleet andere evenementen en is dus geen directe concurrent voor ons”, zegt De Koster.

Gebouw-T richt zich volgens hem op een andere doelgroep met het festival op het Wilheminaveld. Ons festival is bedoeld om te socializen, genieten en is bedoeld voor de hele familie.

Het is daarnaast gratis toegankelijk”, vertelt de zakelijk leider van het poppodium. Het feit dat het evenement van evenementenorganisator Focus het festival van Gebouw-T direct in de wielen zou rijden,

De Koster geeft aan dat er in de komende twee maanden drie dezelfde soort evenementen plaatsvinden . “Vanuit het nog te ontwikkelen cultuurvisie en evenementenbeleid zou men voor kwaliteit en diversiteit van de Bergse evenementen moeten gaan in plaats van kwantiteit, zeker in tijden dat mensen minder te besteden hebben”, zegt de zakelijk leider van het poppodium. Volgens hem is een toename in hetzelfde soort evenementen geen positieve ontwikkeling. Hij legt uit dat mensen hun geld namelijk maar één keer kunnen uitgeven en men richt zich teveel op één bepaalde doelgroep

‘kwaliteit belangrijker dan kwantiteit’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO NICOLE CRUSIO

www.internetbode.nl

‘Op de T’ is één van de twee festivals die plaatsvinden op Hemelvaartsdag.

Teveel dezelfde soort evenementen zorgt er uiteindelijk volgens hem voor dat evenementen minder druk worden bezocht en dat is voor niemand een positieve ontwikkeling. De Koster vraagt zich verder af of het voor de gemeente wel wenselijk is dat er twee grote evenementen plaatsvinden op één dag. “In geval van calamiteiten

kost het de gemeente veel capaciteit van oa politie inzet of ander hulpdiensten om beide evenementen te dekken”, daarnaast beperk je elkaars groei aldus de zakelijk leider van Gebouw-T. Middelen De gemeente laat via woordvoerder Erwin Stander weten dat het prima te doen is om twee festivals op één dag te hebben in Bergen op Zoom. “De doelgroepen van beide evenementen zijn heel verschillend”, voegt hij daar nog aan toe. Juridisch gezien was er volgens de gemeente sowieso geen grond om één van de festivals niet door te laten gaan. “Wij hebben een evenementenbeleid en jaarlijks wordt er ook een evenementenkalender gemaakt. We kijken op voorhand of evenementen die worden aangevraagd, voldoen aan alle eisen”, legt Stander uit. De gemeente kijkt volgens hem naar veiligheid, openbare orde en of het evenement voldoet aan de geluidsnormen. “Beide evenementen voldoen aan al deze normen en kunnen dus gewoon doorgaan. Het gebeurt trouwens wel vaker dat twee evenementen op eenzelfde dag plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan het Concours Hippique dat samenvalt met de braderie in Lepelstraat. Daar komt soms zelfs nog de Roparun bij en dat levert ook geen problemen op”, besluit de gemeentewoordvoerder.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op twitter: @BergseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PaGiNa 3


Nieuwe & gebruikte meubelen tegen spotprijzen! 1000 m2

PRIJSDOORBRAAK IN SUPERKWALITEIT

Meubelhal Broos Meubelen Zuid-Oostsingel 23 - Bergen op Zoom - 0164-242097 naast ABN-Amro parking

gezocht rommelmarktspullen Wel gratis, van alles wat. goed spul, niet kapot, enz. Mag ook elektronisch zoals tv, dvd, enz. We komen het zelf op halen. Bel 06-39865184

Keulsveld 3 Roosendaal 0165 - 76 72 77 www.ploegkozijnen-roosendaal.nl info@ploegkozijnen-roosendaal.nl

Met onze nieuwe lijn in terrasoverkappingen is het NU AL volop genieten van het buitenleven ✂

Nieuw MIJN MODe | Sale

Nachthemden, kantenhemd, ondermode, lingerie, ahh-bra. Verkrijgbaar in 20 kleuren. alle nachthemden 100% katoen 4 halen=3 betalen of 20% korting op alle producten.

Kledingreparatie: bij inlevering van deze bon 20% KORTING | Bedrijven 30% KORTING

GOEDKOOPSTE PUINCONTAINERS!

alle wOl 3+1 GRaTIS | HOBByaRTIKeleN 2+1 GRaTIS

Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

Rijkebuurtstraat 11 – Bergen op Zoom – Tel. 06 16 97 37 85 (t.o. de Gevangenpoort/zijstraat van Stoelemat)

Heeft u binnen een week een goedkopere aanbieding in uw regio, dan ontvangt u het verschil terug!

Autobedrijf

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Bal B.V. 120 occasions op voorraad Klaverveld 43, Oud-Vossemeer Tel. 0166-602440 • Fax 0166-604440

AUTOSERVICE

Open: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur, ‘s avonds op afspraak

www.autobedrijfbal.nl

BANDENSERVICE

Alles onder één dak Alle info zie

VOORRAADVOORDEEL VOORDEELBIJ BIJAUTOTEAM. AUTOTEAM. VOORRAAD is slechts greep uit onze voorraad, onze complete voorraad op autoteam.nl DitDit is slechts eeneen greep uit onze voorraad, kijkkijk voorvoor onze complete voorraad op autoteam.nl Opel occasions: standaard 12 maanden garantie. Opel occasions: standaard metmet 12 maanden garantie. ZAFIRA 1.8COSMO 16V 95PK COSMO ASTRA 1.370KW CDTI 70KW SP.T. EDITION ANTARA 2.4TWINP 16V 103KW AWD ENJOY AGILA 16V 1.8 16V ASTRA 1.3 CDTI SP.T. EDITION CORSA 1.4 3D COLOR ED.ZAFIRA ASTRA 1.3CDTI SP.T. EDITION ASTRA 1.4 TURBO 140PK AUTOM. 1.8 16VENJOY COSMO NAVI ANTARA 2.4 16V 103KW AWD ENJOY AGILAZAFIRA 1.2 16V1.2 ENJOY 28.634 km / 2011 / rood / Roosendaal km/2007/grijs/Goes 67.56667.566 km/2007/grijs/Goes

40.331 km/2010/zwart/Roosendaal km / 2011 / zwart / Roosendaal 40.331 35.171 km/2010/zwart/Roosendaal

AGILA Z1 2XE ENJOY ZAFIRA 1.8 16V ZAFIRA 1.8TEMPTATION 16V16V TEMPTATION

ZAFIRA 1.8 16V3-DRS CORSA 1.2 16V 3-DRS ENJOYENJOY CORSA 1.2 16V

- € 13.945, 10.950,€ 13.945,

- €€ 16.950,18.950, € 18.950,

70.291 km / 2004 / blauw / Bergen op Zoom 72.567 72.567 69.511 km / 2006 / zwart / Goes 72.315/2009/grijs/Bergen op Zoom km/2007/grijs/Roosendaal 72.315/2009/grijs/Bergen op Zoom km/2007/grijs/Roosendaal

- € 16.950, 3.750,€ 16.950,

MERIVA 1.4 TURBO 88KW88KW MERIVA 1.4 TURBO ASTRA 1.6EDITION TWINTOP COSMO ANNIVERSARY ANNIVERSARY EDITION

- €€9.945,€ 7.950, 7.950,

35.171km km/2011/zwart/Roosendaal / 2011 / grijs / Goes 35.171 12.610 km/2011/zwart/Roosendaal

- €€18.500,19.950, € 19.950,

/ 2010 / zwart / Roosendaal 56.000kmkm/2008/blauw/Goes 56.000 40.331 km/2008/blauw/Goes

ZAFIRA 16V220PK COSMO INSIGNIA 2.0T 4X4EASYTRONIC SPORT ZAFIRA 1.8 16V 1.8 COSMO EASYTRONIC 28.650 km 2009 / grijs / Roosendaal 89.381 km / 2007 / grijs / Bergen 89.381 km / 2007 //grijs / Bergen op Zoomop Zoom

- € €16.450,7.250, € 7.250,

€€24.750,11.425, € 11.425,

ASTRAASTRA 1.3 CDTI1.395PK BIJTELLING INSIGNIA 1.8 140PK TOURER CDTI20% 95PK 20% BIJTELLING INSIGNIA 1.8 SPORTS 140PK SPORTS TOURER CORSA 1.4 TWINP TWINP 3DCOLOR COLOR ED.5-DRSINSIGNIA ASTRA 1.6 16V 5-DRS BUSINESS CORSA 1.4 TWINP 3D COLOR EDITION CORSA 3D EDITION EDITION 5-DRS 1.6T 180PK SP TOUR NAV. EDITION 1.568 / 2011 / rood / Goes 1.568 km/2011/rood/Goes 1.568km km/2011/rood/Goes

- €€13.945,€ 13.945, 13.945,

29.951 km / 2012 / zwart / Goes 47.896/2011/grijs/Goes 47.896/2011/grijs/Goes

- €€26.945,€ 17.945, 17.945,

73.458 / 2009 / zwartop / Goes 87.574 km/2009/grijs /Bergen Zoomop Zoom 87.574kmkm/2009/grijs /Bergen

€€11.945,€ 19.950, 19.950,

INSIGNIA 1.6 TURBO 180PK180PK 5-DRS5-DRS ASTRAASTRA 1.4 TURBO 140PK140PK EDITION INSIGNIA 2.0T 220PK 4X4 4X4 INSIGNIA 1.6 TURBO 1.4 TURBO EDITION INSIGNIA 2.0T 220PK ASTRA 1.6 16V ZAFIRA MERIVA 1.4 16V ESS. CR.-CONTROL EDITION IRMSCHER SPORT NASTATW EDITION1.8 16V TEMPTATION AUTOMAAT AUTOMAAT IRMSCHER SPORT NA BUSINESS

82.873 km / 2008 / grijs / Bergen op Zoom 79.971 km / 2006 / beige / Bergen op Zoom 30.006 72.315 km / 2009 / grijs / Bergen op Zoom 12.610 km/2011/grijs/Goes 48.390 / 2005 / paars / Bergen op Zoom 28.650 km/2009/grijs/Roosendaal 28.50828.508 km/2012/grijs/Roosendaal km/2012/grijs/Roosendaal km/2012/grijs/Roosendaal 30.006 km/2012/grijs/Roosendaal 12.610km km/2011/grijs/Goes 28.650 km/2009/grijs/Roosendaal

€ - € 18.750, € 10.950,18.750,

€ - € 25.950, € 15.950,25.950,

€€ 5.950,- € 18.500, 18.500,

€€ 10.950,- € 26.450, 26.450,

BergenBergen op Zoom Erasmuslaan 6-10, (0164) 27 92 0027 92 00 op Zoom Erasmuslaan 6-10, (0164) Roosendaal Van Beethovenlaan 6, (0165) 578578 Roosendaal 6, (0165) 57 85 7857 85 Roosendaal Van Beethovenlaan Van Beethovenlaan 6, (0165) 78 Bergen op Zoom Erasmuslaan 6-10, (0164) 279200 Goes Pearyweg 19, (0113) 23 79 23 Goes Pearyweg 19, (0113) 23 79 23 Vlissingen 2 (Vrijburg), (0118) 17 1046237923 Goes Pearyweg 19, 46 (0113) Vlissingen Bedrijfsweg Bedrijfsweg 2 (Vrijburg), (0118) 17 10 WWW.AUTOTEAM.NL www.autoteam.nl WWW.AUTOTEAM.NL


actualiteit

Column

Steeds meer jongeren met startkwalificatie

Aantal vroegtijdige schoolverlaters met 8 procent gedaald op ROC “Als een student bijvoorbeeld graag in de horeca aan de slag wil, is het goed om te weten dat je dan vaak in de avonduren moet werken. Wanneer studenten zich dat vooraf niet voldoende realiseren, ligt uitval op de loer”, geeft het ROC West-Brabant als voorbeeld aan. Natuurlijk kan het ROC niet altijd voorkomen dat leerlingen een verkeerde studiekeuze maken. Daarom kunnen deze scholieren instromen in zogenaamde heroriëntatieklassen. Daar krijgen ze begeleiding in het maken van een nieuwe keuze.

Addo Sprangers

Onsterfelijk

Hoogmoed komt voor de val. Het al eeuwen in zwang zijnde spreekwoord blijkt nog altijd niet aan actualiteit te hebben ingeboet. Dat onderstreepte het Ajax van trainer Frank de Boer afgelopen week nog maar eens al te duidelijk. In de halve finale van het KNVBbekertoernooi besloot De Boer met duidelijk misplaatste arrogantie om maar liefst zeven basisspelers ‘rust’ te gunnen. Ook met de tweede garnituur immers moesten de kaasboertjes van AZ geen probleem vormen voor de zelfbenoemde Amsterdamse Godenzonen. Dat bleek een grove misrekening. De Alkmaarders lieten zich namelijk beslist niet de kaas van het brood eten en boekten in de Amsterdam Arena een keurige 0-3 overwinning. Ajax kon daarmee dag zeggen tegen de vooraf zo ‘zekere’ bekerfinale. Een dergelijke vorm van zelfoverschatting was thaibokser Ramon Dekker vreemd. De achtvoudig wereldkampioen onderschatte niemand en bereidde zich altijd tot in de puntjes voor op zijn wedstrijden. Met succes. In de ring kreeg geen enkele tegenstander de Bredase vechtmachine klein en ging hij nimmer knock-out. Groot was dan ook de schok toen hij afgelopen week, per fiets zijn conditie op peil houdend, op pas 43-jarige leeftijd plotseling bezweek aan een hartstilstand. Magere Hein, de man met de zeis, bleek als enige een maatje te groot voor Ramon Dekker. Binnen de ring een gerespecteerde vechtersbaas, daarbuiten een aardige en gastvrije kerel, zo bleek toen ik hem enkele jaren gelden interviewde. Iemand ook die bescheiden was over zijn sportprestaties, terwijl hij voor de thaibokssport net zoveel of misschien zelfs nog meer betekent dan Johan Cruyff voor de voetbalsport. Dat bleek telkens weer wanneer hij Thailand bezocht. De verschijning van Ramon Dekker deed het openbaar leven er bijkans stoppen. Niet voor niets kreeg hij er nog niet zo lang geleden een Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de thaibokssport. Ramon Dekker was de verpersoonlijking van die sport. Het bericht over het overlijden van de vechtsportlegende deed wereldwijd dan ook het nodige stof opwaaien. In de thaibokswereld zullen nieuwe talenten tot in de eeuwigheid worden vergeleken met het fenomeen Ramon Dekker. Van iets dergelijks kunnen ze bij Ajax op dit moment alleen dromen. Godenzonen of niet, Ramon Dekker geniet pas echt de status van onsterfelijkheid.

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bergse Bode Bergse Bode

t

h

u

i

s

W E E K B L A D

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 10

De oplossing van deze puzzel is in week 11 te vinden op www.internetbode.nl

Het ROC hanteert een speciale aanpak om te voorkomen dat jongeren voortijdig met hun opleiding stoppen.

BERGEN OP ZOOM – Het aantal vroegtijdige schoolverlaters op het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) West-Brabant is met acht procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Landelijk nam het aantal voortijdige schoolverlaters af met zes procent. DOOR MONIQUE JANSEN Steeds meer scholieren ronden een opleiding af en verlaten met een startkwalificatie de school. De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat jongeren met een diploma de arbeidsmarkt opstromen. Onder een startkwalificatie vallen havo-, vwo- en mbo-diploma’s vanaf niveau twee. Een vmbo-diploma geeft toegang tot het middelbaar beroepsonderwijs, maar is officieel geen startkwalificatie.

Colofon

Redactie Vera de Geus, Merijn Sitsen Correspondenten Sonja Brand, Marjet Lubbers, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

Coachen van risicoleerlingen Het ROC besteedt extra aandacht aan ‘risicoleerlingen’. Dat zijn studenten met een verhoogd risico om vroegtijdig de opleiding te verlaten.

Speciale aanpak Het ROC West-Brabant hanteert een speciale aanpak om te voorkomen dat jongeren zonder diploma van school gaan. De mbo-instelling heeft bijvoorbeeld een medewerker aangesteld die maandelijks bijhoudt waarom studenten stoppen met hun opleiding en hoe dit kan worden voorkomen. Deze zogenaamde ‘poortwachter’ analyseert de informatie over uitvalsredenen. Samen met de scholen onderneemt deze medewerker vervolgens ook actie om te voorkomen dat scholieren vroegtijdig stoppen met hun opleiding.

Snuffelstages Daarnaast lopen er projecten om te voorkomen dat scholieren een verkeerde beroepskeuze maken. Leerlingen van vmboscholen kunnen op verschillende manieren kennismaken met de vervolgopleiding die zij op het oog hebben. Dat kan door middel van voorlichtingsbijeenkomsten, snuffelstages en persoonlijke gesprekken met medewerkers van het ROC.

Verkeerde studiekeuze voorkomen Deze leerlingen krijgen extra begeleiding van een speciaal aangestelde coach. Deze aanpak blijkt succesvol. Van de 187 risicoleerlingen vielen er in 2012 in totaal zeven uit. De coaches blijven de studenten de komende schooljaren verder begeleiden om te voorkomen dat ze alsnog uitvallen. Docenten van het ROC volgen geregeld trainingen in het herkennen van problemen, klassenmanagement en coachingsvaardigheden om schooluitval te vermijden. Onder het ROC West-Brabant vallen onder meer het Markiezaat College in Bergen op Zoom, ‘t Bergse VMBO en Prinsentuin in Halsteren.

2190

KIJK SNEL OP WWW.DBKEUKENS.NL

SINT ANNALAND

GOES

WWW.DBKEUKENS.NL

Veel banen op de tocht; meer werkloosheid dreigt

Geen tekenen van herstel economie

BERGEN OP ZOOM - Het bedrijfsleven in West-Brabant is na een tegenvallend 2012 ook het nieuwe jaar negatief begonnen. In het eerste kwartaal van 2013 staan alle indicatoren diep in het rood, zo blijkt uit de resultaten van COEN (Conjuctuurenquête Nederland) die deze week zijn gepubliceerd door de Kamer van Koophandel. DOOR PETER HOUTEPEN Bedrijven in West-Brabant zien hun resultaten verslechteren en worden gedwongen om te snijden in hun kosten. Vooral de werkgelegenheid lijkt hier de dupe van te worden. Ongeveer één op de vier ondernemers verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar personeel te moeten afstoten.

© www.sudokusite.eu

Omzet Ondernemers zien vooralsnog geen tekenen van herstel. Eén op de vier ondernemers verwacht een daling van de omzet in het eerste kwartaal, slechts één op de tien gaat uit van groei. Als gevolg van seizoensinvloeden is het eerste kwartaal ‘traditioneel’ wat minder, echter de verwachtingen zijn sinds begin 2010 niet zo slecht geweest. Het resultaat wordt vooral negatief beïnvloed door de zwakke binnenlandse afzet. Bijna alle PaGiNa 5

sectoren hebben hier last van. Het meest schrijnend is de situatie in de bouw. De omzet in de bouw holt hard achteruit en inmiddels zijn opheffingen en faillissementen in de bouw aan de orde van de dag. Export De export heeft de economische pijn in West-Brabant de afgelopen maanden nog wat kunnen verzachten, maar in de tussentijd staat ook de buitenlandse afzet bij veel bedrijven onder druk. Vooral het laatste kwartaal van 2012 was voor de West-Brabantse bedrijven teleurstellend. In het eerste kwartaal van 2013 lijkt de situatie wat te stabiliseren, maar er is nog altijd sprake van een kleine krimp. Wel is de exportdaling landelijk nog groter. Personeel Door de slechte bedrijfsresultaten en het lage ondernemersvertrouwen trappen veel

bedrijven in West-Brabant op de rem als het gaat om investeringen. Ongeveer 27% verwacht dit jaar de investeringsuitgaven te zullen terugschroeven. Landelijk ligt dit cijfer zelfs op 32%. Zorgwekkend zijn ook de verwachtingen ten aanzien van de vraag naar personeel. Ongeveer 23% van de bedrijven in WestBrabant gaat uit van een daling van de personeelssterkte in het eerste kwartaal; slechts 7% verwacht een uitbreiding. Landelijk is dit respectievelijk 27% en 8%. Vooral in de bouw verwachten veel ondernemers een krimp van het personeelsbestand. Verontrustend is ook het negatieve sentiment bij de industrie. Aangezien het hier veelal om grotere werkgevers gaat, kan de impact groot zijn. Een verder oplopende werkloosheid in West-Brabant lijkt de komende maanden dan ook onontkoombaar.


woodTstock: De epische sixtieshappening

Dit jaar een internationale Delta wedstrijd

Kookwedstrijden ProefMei BERGEN OP ZOOM - De inschrijving voor de kookwedstrijden in 2 categorieën is van start gegaan. Te weten de ‘kookgekken’ (amateur- en hobbykoks) en Jonge chefs. De laatste categorie zijn talenten tot 27 jaar die door hun opleiding of werk professioneel met koken bezig zijn. In 2013 steekt de vrijwilligersorganisatie van ProefMei met mede-organisator Fissler verder in op een internationale Delta wedstrijd. Op de businessavond in 2012 tijdens ProefMei is de stap gezet richting de Delta, onder het toeziend oog van de commissarissen van de Koningin, Carla Peijs en Wim v.d. Donk. De Delta wordt gevormd door de

provincies Noord Brabant, Zeeland, ZuidHolland, Vlaanderen (oost en west) en Antwerpen. De Brabantse Wal ligt prominent als kloppend hart midden in de Delta. ProefMei en met name de kookwedstrijd steekt hier verder op in. De keuze om de Brabantse Wal binnen de Delta te zien versterkt de eigen identiteit en geeft ruimte aan ProefMei om juist de culinaire en culturele combinaties te maken samen met de betrokken provincies. De kookwedstrijd is boegbeeld van deze samenwerking. De voorronden voor kookgekken is op 27 april bij Kookeiland in Antwerpen, op 13 en 14 mei in de Zoomvliet hotelschool in Bergen op Zoom en op 23 mei in de hotelschool in Middelburg. Alle locaties beschikken over

De winnaars van 2012

een professionele keuken en een leeromgeving. De wedstrijd voor jonge chefs is op 15 mei In Bergen op Zoom en op 22 mei In Middelburg.

Veiling voor 538 In ‘t Zwijnshoofd

BERGEN OP ZOOM - Op 9 maart zal in ‘t Zwijnshoofd een veilingevenement zijn ten bate van 538 voor Warchild. De organisatie vertelt dat het geen gewone veiling zal zijn maar een hele belevenis. Wat staat er op u te wachten: unieke veilingstukken zoals een gevulde koelkast, een workshop High Heel voor 10 personen en een weekend Euro- Disney. De avond wordt geleid door bijzondere veilingmeesters en opgeluisterd met live-muziek waaronder Jennifer Ewbank. Waar wacht de veiling nog op? Op uw aanwezigheid! Voor slechts 12 euro heeft u toegang tot deze bijzondere veiling met twee personen. Zorg dat u erbij bent!

BRIDGE BC DE WITTENHORST Uitslag 27 februari: 1. epr. Matha-Leo Bogers 69.17%, 2. mevr. Corrie v.d. Schuitdhr. Herman van Weeren 56.25%, 3. dhrn. Wim Matthijssen-Ton Thijssen 53.75%, 4. epr. Gré-Dick Euser 53.33%, 5. epr. RietjeGiel Meeuwisse 52.92%. BC FOUR ACES Uitslag 26 februari, Groep-A: 1. dhrn. Jan Deusing-Toon Verdult 60.50%, 2. dms. Hilda Van Dorsselaer-Jo Rekkers 58.75%, 3. dhrn. Pim Matthijssen-Miel Petie 57.92%, 4. dhrn. Hermans-Johan van Elsakker 55.42%, 5. dms. Truus JansenChristien Roelse 54.17%. Groep-B: 1. dms. Bea Demmers-Jennie Swaanen 58.33%, 2. dms. Annelies Leijgraaff-Tineke Mulder 57.92%, 3. dms. Ria Bakker-Vanwesenbeeck-Lyda van Gullik Ponne 53.33%, 4. dms. Ria van Diepenbeek-Truus Zandbergen 51.67%, 5. dms. Ans IJzer-Paula Vos 50.42%. Groep-C: 1. 1. epr. Ineke-Dick van Reijswoud, dhrn. Jaap Kraaijenoord-Fons v.d. Poel 55.83%, 3. dms. Ria Koevoets-Verhulst-Marie Zwueste- Jonkhout 53.33%, 4. dms. Addy Bom-Anja KraaijenoordVerheugt, dms. Julia van Dijk-van BergenYvonne van Broekhoven 52.92%. BC DE VIER WINDEN Uitslag 26 februari, A-Lijn: 1. Riet Maurer-Rinus Maurer 57,81%, 2. Henk Jansen-Cees Verheijen 55,73%, 3. Toke Dons-Frans Dons 55,21%. B-Lijn: 1. Gerda Klaassen-Gerlien Tak 62,92%, 2. Riet Buckens -Jenny Dingemans 56,67%, 3. Jeanne Schrauwen-André Schrauwen 56,25%. C-Lijn: 1. Lien van Kuik-Rieky Corstiaensen 64,06%, 2. Mechthild Orthofer-Walter Berbers 59,90%, 3. Bertha van As-Corry Laenen 57,81%, Ze spelen op dinsdag, aanvang 19.30u, in Bridgecentrum d’Honneur in de Koepelstraat 103, Bergen op Zoom. Nieuwe leden zijn welkom. Info bij secretaris Gerda Klaassen, tel. 0164-683915. BRIDGECLUB SANS FUMEE Uitslag donderdag 21 februari, A-Lijn: 1. Bartje Schreurs-Hetty Veenstra 57,92%, 2. Margot Franken-Marianne Sturkenboom 55,42%, 3-4. Paual Evers-Joke v Geest 55,00%, 3-4. Corrie Pijnen-Wil Presser 55,00%, 5. Leny en Karel Bartelen 52,92%. B-Lijn: 1. Mick en Joop Stekelenburg 57,81%, 2. Micky Meijer-Rina Maliepaard 55,21%, 3. Mia pleging-Nelly v Gaans 53,65%, 4. Kees Huijbregts-Wil Doomen 52,60%, 5. Marietje Zwueste-Bob Drent 51,56%. Uitslag donderdag 28 februari, A-Lijn: 1. Corry Milius/Wies Petersen 57,92%;

2. Leny en Karel Bartelen 57,92%; 3. Henny Stok/Theo Bogers 54,17%; 4. Bartje Schreurs/Hetty Veenstra 53,33%; 5/6. Janny Bosma/Wim Dane 52,50%; Frank Brouwer/Kees Sturkenboom 52,50%. B-Lijn: 1. Anny en Betsy Doomen 62,50%; 2. Carla de Vos/Peter Bakker 57,29%; 3. Jenny en kees Huijbregts 54,17%; 4/5/6. Nel en Andre van Gaans 50,00%; Mia Pleging/Nelly van Gaans 50,00%; Jopie en Ad Noteltiers 50,00%. Elke donderdagavond begint de competitie om 19.30u bij spellencentrum D’Honneur, Koepelstraat 103, Bergen op Zoom. Nieuwe leden zijn van harte welkom, de eerste zes keer zijn gratis. Voor info tel. 0164241805 B. Doomen. BV BERGEN TROEF Uitslag woensdag 27 februari, Lijn A: 1. Tineke en Gerard Crusio 63,00%; 2. Maria en Gerard Ubink 61,50%; 3. Toke en Frans Dons 60,00%; 4. Cecile Starink en Jan Hommel 53,33%; 5. Ina Braam en Jeanette Lambrechts 52,50% Lijn B: 1. Joke Bastiaanse en Joke van Bragt 62,85%; 2. Lien van Kuik en Peter Bakker 62,15%; 3. Miriam Hertogh en Ria Verbrugge 60,07%; 4. Jacob Bouma en Arie Seip 57,29%; 5. Elly van Tongeren en Elly Seijbel 54,86%. Wij spelen op woensdagavond aanvang 19.30u op locatie Ooitas 3 Bergse Plaat, Nieuwe leden zijn welkom. Voor Kofferbridge inlichtingen Rieky Corstiaensen tel 0164-234656. BRIDGECLUB NEVER DOWN Uitslag 27 februari, A-lijn: 1. Laura Dekkers-Denis Bigot 74,58%; 2. Joke Goossens-Luuk Hertogs 60,50%; 3. Jan Megens-George Muskens 53,75%; 4. Thuur de Caluwé-Carlo Bruys 52,08%; 5. Cor Bruijs-Rogier Loopmans 52,00% B-lijn: 1. Nel van Oorschot-Kees Franken 63,33%; 2. Rosa Kil-Jenny Hagens 57,50%; 3. Tini de Haan-Anja Jansen 55,00%; 4. Ted Blom-Nelly Koolen 54,17%; 5. Lia en Cees van Schaik 53,75% C-lijn: 1. José en Piet Coppens 61,98%; 2. Leny en Frans van Gemert 58,33%; 3. Toos de Klerk-Stef Luijks 55,21%; 4. Louise van Hoogenhuizen-Annelies Tempelaars 51,56%; 5. Riet en Bert Weijdt 51,04%. BC DE MOERKENS Uitslag 28 februari; middagzitting A-lijn: 1.Wim Geers & Marius Wierckx 62,85%; 2.Ankie Holtzer & Hennie Vermeulen 60,07%; 3.Joke van Bragt & Joke Bastiaanse 57,29%; 4.Bob van Daele & Rien Eversen 55,21%; 5.Annemarie v.d.Beemt & Lieke v.d.Linden 54,17%. Middagzitting B-lijn: 1.Lucy Disco & Leentje v.d.Broek 64,06%; 2.Martha &

Leo Bogers 60,00%; 3.Riet Lambrechts & Rosa Kil 57,50%; 4.Bep Nelissen en Loeki Hereweth 52,60%; 5.May Boits & Jac Kil 50,00%. Avondzitting A-lijn: 1.Cor Bruijs & Rien Markusse 62,85%; 2.Ankie Holtzer & Jan Pigmans 61,81%; 3.Thera en Pim Goldsmann 55,56%; 3.Nol Jansen & Frans van Haperen 55,56%; 5.Ietje & Wim Hemsing 54,17%. Elke donderdagmiddag en avond kunt u bridgen in wijkcentrum de Moerkens, Kapittelstraat 21 te Bergen op Zoom. Aanmelden v.a. 13.00 en 19.30 uur, aanvang 13.30 en 19.30 uur. Voor de middagzitting dient u zich aan te melden de woensdag ervoor voor 17.00 uur. De avondzitting is vrije inloop. Info bij Jac Kil 06/51157770 BC A LA CARTE Uitslag 28 februari, A-lijn: 1. Tommy Hagenaars-Ton Suijkerbuijk 57,50%, 2. Leo van Huffel-Henk Hertogs 55,57%, 3. Frits Hobbelen-Theo Groenewoudt 54,11%, 4. Jan Schnitker-René de Her 53,44%, 5. Mieke Hertogs-Piet Heemskerk 52,45%. B-lijn: 1. Rieteke Bos-Tonio de Candia 65,10%, 2. Diana Mies-Dennis van Geel 63,96%, 4. Toke en Frans Dons 54,48%, 4. Hans Keitz-Luuk Hertogs 54,17%, 5. Bernadette van Rooyen-Evert Jansma 53,65%. BRIDGECLUB T MARKIEZAAT Maandag 25 februari, groep A: 1. Jos Lenders-Ludo v. Wellen 60,83%, 2. Trudy en Jan v. Eekelen 58,75%, 3. Miep Andringa-Tineke Knoop 56,67%, 4. Elma SnoekRia Karman 55,00%, 5. Louis Maas-Kenneth Clements 51,67%, 5. Riet Keij-Jaap Boltjes 51,67% Groep B: 1. Wil Roks-Hans v.d. Boom 59,38%, 2. Klaske Heezemans-Jac v. Velthoven 57,99%, 3. Jan v. Es-Ad Schouw 53,82%, 4. Johan Moonen-Loed Weys 53,47%, 5. Rindert Andringa-Jan v.d. Broek 52,08% Groep C: 1. Annie AertsenElly Kalker 58,33%, 2. Ludo OerlemansEric Thielemans 56,67%, 2. Jose v.d. Maegdenbergh-Jeanne Oele 56,67%, 4. Ineke Jansen-Leo Kuipers 56,25%, 5. Jan Jacobs-Bob v. Daele 55,00% BELLEVUE BRIDGE Woensdag 27 februari, groep A: 1. Riet v. Rooy-Jan de Rooij 61,46%, 2. Ludo v. Wellen-Partner 57,03%, 2. Ludo v. WellenPartner 58.07, 3. Hans Keitz-John Ketting 55,73%, 4. Ida en Aad Beemster 52,34%, 5. Corrie v. Leeuwen-Jopie Vale 52,08% Groep B: 1. Christina Koek-Joke Harthoorn 62,15%, 2. Liesbeth en Cees Luijks 61,46%, 3. Ine Jansen-Jose Mattheussens 56,25%, 4. Nell de Jong-Ella Uitdewilligen 55,90%, 5. Nelly v.d. Bergh-Paula Krooswijk 55,90% PAGINA 6

BERGEN OP ZOOM - Op 16 maart 2013 wordt in Bergen op Zoom een epische 60’s happening georganiseerd, namelijk woodTstock. De klok wordt ruim 40 jaar teruggedraaid en uit de luidsprekers komt muziek met een hallucinerende werking. In een kleurrijk decor van vloeistofprojecties wordt het heerlijk bellen blazen, biertjes drinken en met de handen ten hemel richtend zweverig dansen. Alsof alles even geestverruimend is als in 1968. De geur van wierrook, psychedelische klanken en decibellen van underground garagerockers maken de totaalbeleving compleet.

“We gaan bewust een keer terug ondergronds, omdat het veel te lang geleden is dat er op een avond vol hippiemeisjes en mannen met bloemen in het haar naar beelden van Woodstock en Kralingen gekeken kon worden”, aldus de organisatie. Dit alles terwijl er muziek van onder andere Jefferson Airplane, The Beatles,Velvet Underground, Frank Zappa, The Stooges,

Sly Stone, MC5, Janis Joplin, Syd Barrett ,The Rolling Stones en Iron Butterfly op de hoofden neerdaalden. Voor zitzakken en relaxruimtes wordt gezorgd. Maar u mag vooral ook ongegeneerd uit de bol gaan. Vrijheid blijheid, In-A-Gadda-Da-Vida, dat is Woodstock in T, oftewel woodTstock. Sixtieshappening woodTstock op 16 maart in Poppodium Gebouw-T, Wilhelminaveld 3, Bergen op Zoom, met diverse deejays en live muziek van Paint It Black en Capital Sentimental.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Dames 2 Sic Pugno stunt BERGEN OP ZOOM - Het was een ontzettende spannende wedstrijd voor Sic Pugno Dames Volleybal 2 zaterdag 2 maart. Ze speelden tegen VAT 1 uit Hoogerheide. Het begin van de wedstrijd was niet goed, een herhaling van wat ze al vele wedstrijden hebben gezien. De dames werden echter op tijd wakker. Vastbesloten om punten te pakken werd er hard gewerkt om de 2e set binnen te halen. Ook de 3e set lieten de dames goed spel zien en was het VAT die gedwongen werd fouten te maken. Na 2 wissels ontstond er even chaos en werd het toch nog spannend, maar er werd goed hersteld en met een 2-1 voorsprong ging Sic Pugno de 4e set in. De kracht van de 2e en 3e set was hierin

ver te zoeken, veel fouten werden aan Bergse zijde gemaakt. Het werd een 5-setter. De 5e set was beslist de meest spannende. Sic Pugno raakte snel op 4-0 voorsprong, maar gaf deze binnen een servicebeurt van VAT zo uit handen. Het ging een tijdje gelijk op, tot de stand 14-11. De wedstrijd leek gespeeld, maar de dames lieten de kopjes niet hangen, integendeel. Ze kwamen terug tot 14-14. Aan beide kanten was het spel chaotisch, maar Sic Pugno nam de overhand. Met 20-18 wonnen ze de wedstrijd. Fantastisch gedaan. Op naar de volgende wedstrijd: zaterdag 9 maart thuis tegen YVC. Daar moeten ook punten te behalen zijn. Interesse in volleybal bij Sic Pugno? Kijk op www.sicpugno. nl of bel met Kees-Jan van Vliet, tel. 0164246036.

Verlies Lepelstraatse Boys 1 HALSTEREN - Het eerste van voetbalvereniging Lepelstraatse Boys verliest in de derby wedstrijd tegen Nieuw Borgvliet met 1-0. Uitslag senioren Zondag 3 maart Nw. Borgvliet 1-Lepelstraatse Boys 1 1-0 Halsteren 3-Lepelstraatse Boys 2 1-2 Lepelstraatse Boys 3-Steenbergen 4 3-1 Lepelstraatse Boys 4-SVC 5 4-1 Uitslag jeugd Zaterdag 2 maart Alliance C2-Lepelstraatse Boys C1 4-2 Lepelstraatse Boys C2-Tholense Boys C2 4-3 Lepelstraatse Boys D1-Seolto D2G 3-2 Moerstraten E1G-Lepelstraatse Boys E1 6-1 MOC’17 F3-Lepelstraatse Boys F1 2-1

Lepelstraatse Boys F2-Roosendaal F8 1-10 Programma senioren Zondag 10 maart 14.30 Lepelstraatse Boys 1-Zeeland Sport 1 11.30 Lepelstraatse Boys 2-FC Bergen 4 10.00 HSC’28 3-Lepelstraatse Boys 3 11.00 BSC 8-Lepelstraatse Boys 4 Programma jeugd Zaterdag 9 maart 11.45 Lepelstraatse Boys C1-Victoria’03 C2 11.15 Halsteren C6-Lepelstraatse Boys C2 08.30 Steenbergen D5-Lepelstraatse Boys D1 09.30 Lepelstraatse Boys E1-WHS E1 10.00 Lepelstraatse Boys F1-WHS F1 09.00 Alliance F5-Lepelstraatse Boys F2 Voor wijzigingen en/of aanvullingen: www.lepelstraatseboys.nl

VV Vrederust wint HALSTEREN - Na een lange winterstop was het zaterdag 2 maart tijd voor VV Vrederust om aan te treden tegen SC Stavenisse. Stavenisse altijd een stugge tegenstander en aangezien de thuiswedstrijd met 2-3 verloren was gegaan, zaak voor de groen-witte om bij de start van de 2e helft van de competitie de driepunten mee naar huis te nemen. De1e helft heeft Vrederust het betere van het spel en weet een drietal kansen te creeren. Hugo en Ralph treffen helaas geen doel en ze gaan met een 0-0 stand rusten. Na rust eenzelfde spelbeeld waarin Vrederust de verdediging van Stavenisse maar niet weet te doorbreken. Door het uitblijven van een doelpunt gooit

Stavenisse er nog een Zeeuws schepje inzet bovenop, waardoor het voor Vrederust nog lastiger wordt. Halverwege de 2e helft een corner voor Vrederust die door Hugo genomen wordt. Deze draait in en verdwijnt net over de doellijn. De scheidsrechter die op de achterlijn staat wijst resoluut naar de middencirkel: 0-1. Hierna is het pompen of verzuipen en door gezamenlijk veel inzet te tonen weet Vrederust de punten mee naar clubhuis de Schakel te nemen. Goed begin van de 2e helft van de competitie waarin ze een plaatsje stijgen op de ranglijst. Volgende week een Zeeuwse tegenstander, want dan komt VV Smerdiek op bezoek. De mannen van Hans Derwort kunnen hun borst nat maken. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.


De mooiste ramen,

Uitvaartzorg Dag en nacht bereikbaar Antwerpsestraatweg 14 Bergen op Zoom

deuren & veranda’s

De eerste lentestralen..... strelend op je gezicht....

(0164) 24 76 06 www.monutaterol.nl

HELP

VAKMANNNEN GEzocHt Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

Bezoek onze showroom of bel voor een GRATIS OFFERTE

EN G A D 3 EUR art 201

a D OPEagN9 & zondag 10.0m 0 uur

Zaterd

.00 van 10

tot 17

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

Grote keuze nieuwe meubelen waaronder 60 bankstellen.Inruil mogelijk.

meubelzaak broos meubelen

BESTE PRIJS BESTE KWALITEIT

Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout BE, T. 0032 (0)3 666 5786, Alle dagen open van 10.00-17.00 u, zondag van 14.00-17.00 u.,

Burg. van Hasseltstr. 64 Bergen op Zoom 0164-234990 Vlakbij Media-Markt en Jumbo Super

Pedicure Jeanette Ook bij U thuis 06 - 43084446 HOUT DE WORM!

WWW.BRUVO.BE BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERANDA’S • RAMEN • DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Meer dan 25 jaar ervaring!

het Broekenpaleis

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

Te koop:

Jonge bruine en witte legkippen. Tegen de leg. Ook ééndagskuikens. Ook Shell dieselolie, alle soorten kunstmest, veevoeders, maiszaden & graszaden.

Vraag vrijblijvend informatie Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 Chaam Tel. 06-53937555

Maatwerk alle serre’s zowel modern als klassiek. Fabricatie van kozijnen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg I Geen voorschot I Nieuwbouw I Renovatie Alle RAL-kleuren I Volledige afwerking I geplaatst door vakmensen

LTB Wrangler Lee Brams Paris Geisha Ichi B young Angels Enjoy Scotch GarciaScot Anna Cars Dodgers Suzi-Q Tramontana Its Noize Hattric Gafair Yaya Oozoo watches

2013

IK WIL U GRAAG LEREN KENNEN Bent u klaar voor een duurzame relatie? Mens & Relatie helpt u bij het vinden van de juiste partner

Bel:

dames, heren en kinderkleding

0165-388816 Lia van der Wel

Merken voor jong en oud

Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

DevoorjaarsvoorjaarsDe collectie collectie is weer binnen! is

UW RELATIE IS ONZE MISSE erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

KoopzonDag 28 maart

gratis parkeren! parkeergelegenheid voor de deur! graag ToT ziens bij HeT broekenpaleis Zuidzijde Haven 25, 4611 HB Bergen op Zoom, tel. 0164-234800

www.broekenpaleis.nl

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

G OUD IS G €LD G OUD IS G €LD GD OIUSD W WW W.WGW. OU GIESLGDE.LNDL. N L

WIJ BETALEN NU WIJ BETALEN NU R DAN € 41,MEE MEER DAN € 41,- PER GRAM PER GRAM FIJN GOUD* FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast;

”Mensen hebben vaak dierbare herinneringen aan sieraden; onze goudsmid speelt hierop in door een nieuw uitgekozen sieraad te smeden of bijvoorbeeld een gedenkmunt te maken. Het eigen goud of zilver wordt bij ons ter plekke en onder ogen van de klant omgesmolten. Wellicht heeft u een sieraad met een breuk of kapotte Twijfel nietBij langer. sluiting? Goud is Geld kunt u teUw doosje oude sieraden recht voormet vrijblijvend advies voor al uw reparaties en ontwerpen”. kan uw welverdiende vakan-

Bent u ook aan de wintersport toe?

Misschien heeft ze u ook doosjeofmet sieraden indie de ukast; zijnwel uit een de mode het oude zijn erfstukken zelf niet draagt, ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u maar die u welermee dierbaar u niet goed weet uw watkostbaarheden. u aan zijn, moet.waardoor Wij taxeren en analyseren Goud zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en ermee aan moet. Wijentaxeren en analyseren uw kostbaarheden. Loopt u eens binnen, de koffie staatmunten klaar voor Goud en zilver, bestek. maar ook diamanten, gouden tanden, en eenieder die van onze diensten gebruik wil maken. bestek. Loopt u eens binnen, de koffie staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wil maken.

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. Wij betalen u*direct contant de mogelijke dagprijs. Prijs is afhankelijk van hoogst de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

tie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Middelburgse

Bergen op Zoomse Goudbank Goudbank Varkensmarkt 4 Wassenaarstraat 44 4331 LA Middelburg 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34 Tel. 06-84901123

Geopend nieuw filiaal Middelburg

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

IEDERE VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1

OPENINGSTIJDEN: 13.00 - 17.00 uur, Di.enWo. en uur, Za. Vrij. 10.0010.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 17.00 uur 13.00 - 17.00 uur OPENINGSTIJDEN: Ma.Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. Wo. Do. Do. 10.00Vrij. - 17.00 - 18.00 uur, Za. 10.00 - 17.00 uur, -Koopzondagen


HALSTEREN Halfvastenvesper: In de Martinuskerk wordt de jaarlijkse halfvasten gevierd met als thema: ‘Voor de Verandering’ op donderdag 7 maart. Als het weer goed is, maken ze eerst, net zoals vorig jaar een wandeling van ong. 40 minuten die start om 17.30u bij de Martinuskerk. Rond 18.20u begint de maaltijd met soep en brood. Graag zelf een soepkom en lepel mee nemen. De oecumenische vesperviering begint om 19.00u en duurt ong. 25 minuten. Deelname is gratis, maar men mag wel een bijdrage geven voor het vastenproject in Honduras. Iedereen welkom. Bingo: Zondag 10 maart is er een bingo in de Kannebuis, aanvang 14.00 uur. Eurobingo: Donderdag 7 maart draait de HSV de maandelijkse Euro-bingo in café/ zaal Tivoli, aanvang 14.00 uur, zaal open 13.00 uur. Iedereen welkom, toegang gratis. Info: tel. 0164-683913, secretariaat 0164-684833, www.halstersesportvissers. nl BERGEN OP ZOOM Symposium: Sinds 1987 bestaat de werkgroep rouwbegeleiding Westelijk NoordBrabant met een afdeling in Roosendaal en Bergen op Zoom. Deze werkgroep is ook werkzaam voor inwoners van de gemeentes Steenbergen, Rucphen en Woensdrecht. Om te vieren dat de werkgroep al 25 jaar actief is in onze regio organiseren wij het symposium: “Verlies verzilveren”. Sprekers: sociaal pedagoog Jeanne van Leijsen en agogisch wetenschappen en psychotherapeut Johan Maes. Symposium vindt plaats op woensdagmiddag 20 maart. Aanmelden kan via verliesverzilveren@gmail.com onder vermelding van ”deelname symposium”. Bingo Hoofdkwartier: Zaterdagavond 2 maart bingo in het wijkcentrum aan de Rembrandtstraat 52A. De zaal is open om 19.00u en de bingo gaat van start om 20.00u. U vindt het wijkcentrum in de voormalige kerk Antonius Abt in de wijk Borgvliet te Bergen op Zoom. Iedereen is welkom!

KORTE BERICHTEN

door whiplasher’s) willen een ieder vrijblijvend helpen bij het opstarten van herstel en indien nodig begeleiden in het eventuele schadebehandelings traject. Door de jarenlange (eigen) ervaring met behandelaars en advocaten vergroot u uw kans op een zo goed mogelijk herstel. Woensdag 6 maart in ziekenhuis Lievensberg, Bergen op Zoom (via ingang en vragen aan receptie) van 10.00-12.00u een informatiemorgen over whiplash. Ervaringsdeskundigen van het W-I-E (zelf whiplashpatiënten) geven antwoord op uw vragen, toegang gratis. Info Bob Klip, tel.: 0167-56276, 0681575995, webmaster@whiplash-info.nl, www.whiplash-info.nl

Rommelmarkt: Zondag 3 maart houden drie sportverenigingen van Sportpark De Staakberg een grote rommelmarkt. De clubhuizen van Korfbalvereniging Scheldevogels, Honk- en Softbalvereniging Wizards of Boz en Tafeltennisvereniging Het Markiezaat zijn tussen 10.00-15.00 open voor het publiek. Toegang gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid. Pub-quiz: Zondag 10 maart wordt er in Dartclub de Kaai een heuse Pub-Quiz gehouden met tussendoor een rondje bingo. Deze quiz wordt een kennisquiz van o.a muziek , Bergse taal, foto’s en veel meer. De Pub-Quiz wordt gehouden door Dartclub de Kaai en Roparunteam Saska, waarvan de opbrengst naar Roparunteam Saska gaat en naar de Roparun die op 20 mei door de gemeente trekt. Naast de Quiz is er ook live muziek aanwezig. De inloop is vanaf 14.00 uur, start 14.30-16.30 uur. Inschrijven kan per team van maximaal 5 personen. Als je geen compleet team hebt maar toch graag mee wil doen, kan dit . Inschrijven via dartclubdekaai@home.nl of teamsaska@live.nl, ook nog ter plaatse.

Rommelmarkt Hoofdkwartier: Zondag 3 maart is er weer een rommelmarkt in wijkcentrum het Hoofdkwartier. De rommelmarkt begint om 10.00u en duurt tot 15.00u. U vindt het wijkcentrum in de voormalige kerk Antonius Abt. in de wijk Borgvliet te Bergen op Zoom.

Ruilavond: Postzegelvereniging Delta Oost komt donderdag 7 maart bijeen in Wijkcentrum De Korenaere, Korenmarkt 7, aanvang 19.00 uur. Voor de leden is er volop gelegenheid om actief met hun hobby door te gaan, er zijn ruiltafels voldoende. De avond dient tevens ter introductie en info voor nieuwe geïnteresseerde starters en verzamelaars. Het uitwisselen van kennis en ervaring, maar ook de gezelligheid en het sociaal contact is belangrijk. Tegelijkertijd kunnen de aanwezigen hun voordeel doen door een prijsje in de loterij, gunstig bod op een kavel tijdens de veiling, of koopje op de koopjestafel. Iedereen welkom, toegang is gratis.

Whiplash: Het Whiplash Informatiecentrum Europa (een lotgenotengroep van en

Optreden Lori Lieberman: Op dinsdag 12 maart vindt in het Bergs Vestzaktheater,

Bruynseels-Vochten onbetwiste specialist verandabouw

achter café Het Zwijnshoofd aan de Moeregrebstraat 18 een sessieavond plaats van het radioprogramma Crossroads. Ditmaal komt de Amerikaanse folkdiva Lori Lieberman opnieuw naar Bergen op Zoom om haar nieuwste liedjes te vertolken, afgewisseld met standards uit haar 4 decennia omvattende carrière. De opnames met Lori beginnen om 20.15u De entree is gratis. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage. Spiritueel Café: Het Spiritueel Café boven in Boekhandel Quist aan de Fortuinstraat 24 is een ontmoetingsplaats en is elk 2e en 4e vrijdag(koop)avond van de maand geopend van 18.00-21.00 uur (zie agenda quistboeken.nl). De sfeer in het café is positief, open en hartelijk. Je kunt altijd spontaan binnenlopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. (Praat)water kost je geen cent (overige consumpties normale prijzen). Op de avonden kun je gelijkgestemden ontmoeten. Gespreksonderwerpen ontstaan vanzelf. Op verzoek kan er een thema-avond of gratis miniworkshop worden georganiseerd. Singelclub West-Brabant: zondag 10 maart bowlen; zondag 17 maart bijeenkomst Rozenoord Beukenlaan 14. Opgave z.s.m. via mail singelclub@gmail.com Bezoek ook eens onze website voor meer activiteiten www.singelclub.jimdo.com Half Vaste Bal: Zaterdag 9 maart houdt het Paporkest in Feestzaal de Bellevue het oeroude halfvasten. Het orkest dat de afgelopen vastenavond hun 8 x11 mocht vieren, gaat samen met teerclub ‘Altijd Leut’, die dit jaar hun 60 jarig bestaan viert, even terug in de tijd van een geweldige vastenavond. Ook zal er een gastoptreden worden verzorgd door het ‘Le Grand Buzio’, bestaande uit leden van het Paporkest. Het motto: ‘lekker even onderuit met drank en geluid’. Iedereen welkom vanaf 21.30.uur, toegang gratis. Expositie Bergse Dichters: Van de dichters Albert Hagenaars en Bert Bevers uit Bergen op Zoom is tot 25 maart werk te zien in het Kasteel Sorghvliedt in Hoboken. Daar loopt de tentoonstelling Poezie in Hoboken: Cicatrizado. Die behelst foto’s die Hartmut De Maertelaere maakte van littekens in boombasten. Organisator Frank De Vos nodigde achttien dichters uit om bij een foto een gedicht te schrijven. De tentoonstelling in Kasteel Sorghvliedt (Marneflaan 3, Hoboken) zelf is nog te bezoeken tot 24 maart, telkens op zaterdag en zondag van 14.00-17.00u.

War Child Mollerlyceum

VWO 4 van het Mollerlyceum

BERGEN OP ZOOM - “Wij zijn Maxie Hinfelaar, Manon Videler, Jilane Benslimane en Emma de Groot van het Mollerlyceum en we hebben een actieavond gehouden voor War Child. Het was een avond vol leuke activiteiten en gezelligheid!” “We hadden een deel van de school gebruikt en hier verkochten we friet, drinken en andere lekkernijen. Voor de rest was er nog een loting, theater workshop, dansvoorstelling met workshop, band en we hadden geregeld dat er een slow-motion camera workshop was geregeld door Camuse. Hierbij is ook nog een Harlem Shake opgenomen. We hadden dit idee met z’n vieren bedacht en uitgewerkt. Daarna hebben we het aan de 2 4-vwo klassen voorgesteld en zij waren ook allemaal enthousiast. We hebben er met z’n allen voor gezorgd dat het een super avond werd. Voor de actie hadden

we verschillende sponsors. Hier kregen we spullen van die we nodig hadden en ook geld. Het geld konden we gebruiken voor de boodschappen en alles wat daar van over is, geven we natuurlijk ook aan War Child. Het resultaat van de actie hadden we nooit verwacht. Alles bij elkaar: de sponsoren, kaartverkoop en opbrengsten van de avond, hebben gezorgd voor een totaal bedrag van: € 1321,86. We willen iedereen bedanken die is gekomen naar de avond, sponsoren en ook de mensen uit onze klas. Ze hebben allemaal meegeholpen en zich ingezet voor een zo goed mogelijk resultaat. Ook onze school, het Mollerlyceum, willen we bedanken voor hun steun en hulp. Dan twee leraren in het bijzonder, mevrouw Jansen en meneer Braun. We hebben erg genoten van alles en we vonden het heel leuk om deze actie te organiseren voor War Child”, besluiten de 4 trotse leerlingen van het Mollerlyceum.

pubers en sociale media

Informatie avond voor ouders BERGEN OP ZOOM - De gezamenlijke ouderraden van de scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Zuidwest hoek houden op donderdag 21 maart een thema avond over de invloed van sociale media.

Dit gebeurt in de theaterzaal van het kunst en cultuur gebouw van RSG ’t Rijks te Bergen op Zoom. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor alle ouders van kinderen tussen de 12 en 18 jaar.

Bezoekers krijgen informatie van Justine Pardoen, specialist mediaopvoeding en bekend van boeken en internetsites voor ouders. Ze zet de bezoekers op een prikkelende manier aan het denken over de rol van (sociale) media in het gezin, afgewisseld met scènes gespeeld door twee acteurs van DNL, die op een herkenbare manier in beeld brengen hoe het er thuis aan toe gaat. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden tips en adviezen uitgewisseld. Aanmelden kan via goo2103@hotmail.nl

ADVERTORIAL

‘Veranda volledig instapklaar bij oplevering’ Bruynseels-Vochten NV uit het Belgische Kalmthout beschikt over de specialisten bij uitstek waar het gaat over onder meer verandabouw. Een introductie met Guido Bruynseels en Marcel Vochten. DOOR ADDO SPRANGERS Zaakvoerders Marcel en Guido van verandabouwer Bruynseels-Vochten NV staan dag in dag uit met beide voeten in de materie. Marcel regelt de verkoop en de uitvoering van de projecten, terwijl collega Guido verantwoordelijk is voor de organisatie in de ateliers. Zo vullen de twee elkaar prima aan, en dat al dertig jaar lang. Groei Bruynseels-Vochten NV ging in 1983 van start als fabrikant van kunststof ramen. Destijds behoorden veranda’s niet tot het aanbod. Door de vlotte groei van het bedrijf was er al gauw meer bedrijfsruimte nodig. Begin jaren ’90 werd die gerealiseerd

met de aankoop van een fabriekshal op de Brasschaatsesteenweg, welke grondig werd verbouwd. “Die nieuwe locatie liet ons toe om een afdeling aluminium en verandabouw op te zetten,” vertelt Marcel. “Daar waren we al langer over aan het nadenken. We wilden onze klanten immers over de hele lijn onderhoudsvriendelijke en hoogwaardige producten kunnen aanbieden. Aluminium leent zich daar perfect toe. Dit materiaal is stabiel, heeft een hoge isolatiewaarde, is gemakkelijk te onderhouden en biedt zeer veel mogelijkheden naar kleur en vormgeving.” Instapklaar Een van de belangrijkste troeven waarmee Bruynseels-Vochten zich van anderen onderscheidt is haar dertig jaar kennis en ervaring. Guido: “Onze klanten krijgen niet alleen professioneel advies, ze kunnen bij ons ook kiezen voor een totaalpakket dat perfect is afgestemd op hun budget. Dit omvat het volledige traject van ontwerp tot oplevering van de afgewerkte veranda. We staan dus

ook in voor de fundering, het aanpassen van het rioleringsnet, het plaatsen van de arduin, de metselwerken en een eventuele doorbraak met de woning. Die werken gebeuren allemaal door eigen vakmensen. Daarnaast kunnen we zorgen voor zonwerings- en verwarmingssystemen, elektro en sanitair via zorgvuldig geselecteerde onderaannemers. Voor de klant plannen en regelen wij alles van A tot Z. Bij oplevering is de veranda volledig instapkaar.” Vertrouwensrelatie Ook haar prima klantenservice is een belangrijke factor in het succes van Bruynseels-Vochten. “Wij zorgen dat we er staan voor de klant, en dat gedurende het gehele traject”, geeft Marcel aan. “Na goedkeuring van de offerte wordt het dossier door nagenoeg één en dezelfde persoon opgevolgd, dat schept een vertrouwensband. Ook als er later nog iets geregeld moet worden, kan de klant bij deze persoon terecht. Die vertrouwensrelatie trekken we door in onze volledige aanpak.”

Zorgeloos Bij verandabouwer Bruynseels-Vochten NV is elke klant even belangrijk. Of het nu gaat om een bescheiden aanbouw of een grootschalig project, de firma maakt van elke opdracht een realisatie om trots op te zijn. Als klant hoef je je niets aan te trekken van

de organisatie. Je geniet van een zorgeloos traject en bij de oplevering is je veranda volledig instapklaar. En dat allemaal perfect binnen budget! De firma is tevens specialist in de renovatie en nieuwbouw van kunststof en aluminium kozijnen.

Bruyseels-Vochten NV, Serres, Ramen, Deuren in aluminium en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout, tel. +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41, www.bruvo.be PAGINA 8


RTENS

Camperbeurs 8 & 9 maart Alles op campergebied

bv

Tuinhoutspecialist

RTENS

bv

Koopzondag 10 maart geopend 10.00 - 16.00 uur

% 0 1 AKTIE

korting op ons GEHELE assortiment

het voorjaar profiteer NU komt eraan, van onze kor 10 maart t/m 24 maart ting Ook 24 maart open van 10.00 - 16.00 uur

Blokhutten - Tuinhout - Betonsysteem - Tuinmeubelen - Speeltoestellen en nog veel meer........

Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

www.tuinhoutspecialist.nl

* Aktie korting geldt niet voor lopende bestellingen en reeds afgeprijsde artikelen

stichting de bergkristal

Met medewerking van:

wAARnEmIngEn vAn vooRwERpEn En foto’s door Marianne huisMan

Scottweg 25 Goes

www.actglerum.nl

Paranormale avond Aanvang 20.00 uur • Entree € 6,Zalencentrum “de Raayberg” Antwerpsestraatweg 267 Bergen op Zoom www.debergkristal.nl

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

www.garageboxentehuur.NU

Bergen op Zoom / Zevenbergschen Hoek

0164 – 687235

donderdag 14 maart 2013

Inlichtingen: 0167-565444 of 0167-565185

Wintermenu! 3 gangen v.a. € 9,95

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen R’daal en B.o.Z. Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

HUGO vraagt v.a. ’98

auto’s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443

CURSUS

Parkeerprobleem opgelost!!! Géén gezoek, géén bekeuring, géén schade, géén ruiten krabben, géén slot ontdooien, etc. etc.

HAARKNIPPEN

Huur een overdekte vaste vrije parkeerplaats in Centrum Bergen op Zoom.

Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl

Voor nadere informatie: Tel. 06-41951878 of 06-10857836

start april in Uw regio!


De Toermalijn steunt WarChild

Technasiumleerlingen bedenken slimme ideeën BERGEN OP ZOOM - Technasiumleerlingen van RSG ’t Rijks en Pontes Pieter Zeeman uit het netwerk ZuidwestNederland gaan voor goud, en strijden tegen elkaar tijdens de regiofinale op woensdag 6 maart op de Hogeschool Zeeland in Vlissingen voor de Technasium Top Award. Het Technasium is een onderwijsconcept voor HAVO en VWO. In het Technasium staat het examenvak Onderzoek en Ontwerpen centraal. Leerlingen maken daar kennis met de moderne wereld van bèta en techniek. De teams bedenken dit jaar in opdracht van Wetsus slimme ideeën tegen waterverspilling. Ze ontwerpen én bouwen hun oplossingen zelf. De finaleteams nemen het op 19 en 20 april tegen elkaar op bij de Hogeschool Utrecht. Tijdens de finale bouwen de leerlingen onder begeleiding van Vakkanjers (techniektalenten van ROC’s en bedrijven) een werkend prototype

van hun ontwerp. Eerdere edities van de Technasium TOP Award leverden onder meer bijzondere oplossingen op om ouderen langer in eigen huis te kunnen laten wonen en bruikbare ideeën voor veiliger fietsen. Technasium TOP Award De Technasium TOP Award is een initiatief van Stichting Technasium en Bureau TOP die tweedejaars HAVO/VWO-leerlingen uitdaagt een technische opdracht uit te voeren in wedstrijdvorm. Door mee te doen onderstrepen de Technasiumscholen het belang van techniek en beter bètaonderwijs in Nederland. De Technasiumwedstrijden laten zien dat je trots kunt zijn op een beroep waar je iets met hoofd en handen doet. De deelnemers aan het evenement hebben een voorbeeldfunctie voor andere jonge leerlingen in het voortgezet onderwijs, vooral voor leerlingen die nog keuzes voor hun toekomst moeten gaan maken.

Exclusieve rondleiding

De actiekraam

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 26 maart is er op de Grote Markt in Bergen op Zoom een groot evenement georganiseerd door Radio 538 om geld in te zamelen voor WarChild. De kinderen en medewerkers van de Toermalijn zijn reeds begonnen om deze actie te ondersteunen. Z e komen in actie voor oorlogskinderen. Sinds januari zijn ze gestart met het inza-

melen van lege flessen en flessenbonnen en in samenwerking met de C1000 proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook u kunt uw lege flessen of bonnen inleveren in de centrale hal van brede school de Schans. Daarnaast heeft iedere klas zelf een actie bedacht om nog meer geld in te zamelen. Deze acties worden de komende weken verder uitgewerkt en op donderdagmiddag 7 maart van 15.15 tot 17.30 uur zal in de

brede school een ware actiemiddag georganiseerd worden. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om de fancy fair, een zelfgemaakte film of voorstelling te bezoeken. Het geldbedrag zal door de groepen 6 op dinsdag 26 maart overhandigd worden op de Grote Markt. Deze groepen hebben speciaal voor dit moment een dans aangeleerd en zullen deze dan uitvoeren op het podium. Deze dans is ingestudeerd door het Centrum voor de Kunsten.

Nieuwe expositie bij Galerie Art & Frame BERGEN OP ZOOM - Greet van Beers, woonachtig in Ossendrecht en Thea Kanters, woonachtig in Breda, exposeren van 1 maart t/m 1 mei bij Art & Frame, Potterstraat 34. Greet van Beers maakt schilderijen die kracht en expressie uitdrukken. Ook spiri-

tualiteit speelt een grote rol.Ze werk met acrylverf en gebruikt ook gemengde technieken. Thea Kanters exposeert keramiek. Haar inspiratiebron is de natuur, met name schelpen, vruchtvormen en planten. De vormtaal van haar beelden is organisch en grillig. U bent van harte welkom om vrijblijvend een

Stoppen ! met roken Lasertherapie

bezoek te brengen aan deze mooie expositie. Art & Frame is geopend van ma.t/m vrij. van 13.00u tot 17.00 u. Zaterdag van 11.00 u. tot 16.00u en elke 1ste zondag van de maand tijdens de kunstroute BergenKunst van 13.30 tot 16.30 uur. Meer info: www.lijstenmakerijbergenopzoom.nl

Heerle viert half-vasten

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

BERGEN OP ZOOM - Er wordt er een exclusieve rondleiding gegeven bij de tentoonstelling ‘Een versterkt landschap: de maquette van Bergen op Zoom en omgeving in 1747’, op zondag 10 maart om 14.00 uur.

De rondleiding wordt gegeven door dhr. Paul Versijp, hoofd toerisme gemeente Bergen op Zoom en vindt plaats in het Koetshuis bij Het Markiezenhof. Op zondag 17 maart om 14.00 uur geeft Ad van den Bulck een rondleiding bij de maquette. Ad is schrijven van de brochure ‘Een versterkt landschap’.

Watersport terug BERGEN OP ZOOM - Tijdens de Nationale Sportweek houdt Stichting Doe Maar Watersport in het weekend van 20 en 21 april de 2 Dol Dwaze Watersportdagen. Deelnemers maken in 1,5 uur vrijblijvend kennis met zeilen of windsurfen aan de Boulevard, nabij zwembad De Schelp. Deze dagen bieden jongeren van 7 tot 23 jaar de perfecte gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met de watersport, onder professionele begeleiding worden

Afslanken met succes! Lasertherapie

Tijdens de rondleiding worden de mensen meegenomen in het verhaal achter de maquette. Wat vertelt de maquette iedereen s over de stad en de omgeving en de manier waarop de verdediging van Bergen op Zoom en de linie was ingericht? Diverse herkenningspunten worden onder de aandacht gebracht zoals de waterschans, Schelde met de slikken en schorren, fortenlinie met de onderscheidende forten, toegangswegen tot de stad, delen van het omringende landschap, etc. De tentoonstelling is momenteel alleen nog op afspraak te bezoeken. Aanmelden kan via: markiezenhof@bergenopzoom.nl.

de eerste meters op de Binnenschelde gemaakt. Kanovereniging ZeeWiToe zal op zondag 21 april aansluiten om niet alleen zeilend, maar ook kanovarend het water te kunnen gaan verkennen. Tijdens de Nationale Sportweek, welke door heel Nederland zal worden gehouden, vinden er diverse activiteiten plaats in de gemeente Bergen op Zoom om jong en oud in beweging te krijgen. Inschrijven voor de Dol Dwaze Watersportdagen kan op www.doemaarwatersport.nl

Judoka’s tweede in België

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

HEERLE - Terugdenkend aan een geweldige Carnavalsperiode in “Puitelaand” oftewel Heerle, zit het dorp niet stil met half-vasten.

Kaay 33 ••Tholen Tholen ••Tel. Tel.0166-602451 0166-602451 www.eetcafethesixties.nl www.eetcafethesixties.nl

Vrijdag 10 29 maart april 22.30 uur Zondag 16.30 uur

Koninginnenacht BLUES/ROCK

JAMSESSION! apres-sKi party met als thema

Met als speciale gast:

U Kars bent van van harte welkom! Nus Toegang Toeganggratis gratis

‘Nog eentje dan’ om het af te sluiten zoals Prins Riekus beloofde na de afsluiting op de maandagavond bij boerin met kalf. Met het motto van afgelopen jaar ‘ouw de musiek dur in’ moest het concept gewoon zoals voorgaande jaren weer opgepakt worden. 9 maart houdt Stichting KinderCarnaval Heerle i.s.m. Café ’t Schelmke een groot half-vastenbal in Heerle. Diverse carnavals-bands zullen aanwezig zijn om hun heerlijke muziek weer ten gehore te brengen. Het Bal wordt weer met veel plezier en tevredenheid georganiseerd voor iedereen die zin heeft om nog een keer lekker door te zakken. Zoek uw kiel maar weer op en kom ook naar het muziekspektakel om het feest met de bewoners van het dorp uitgebreid te herbeleven. Gasten zijn welkom vanaf 20.00 uur in Café ’t Schelmke aan de Herelsestraat 147 in Heerle. Entree is gratis. Naast de al toegezegde Carnavals-Bands zijn natuurlijk ook jullie als band / muziekgroep van harte welkom.Om een zo’n variërend mogelijk programma te krijgen zijn Bands uit omgeving Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen en omliggende dorpen gewenst. Graag opgeven via de website: www.puitelaand.info of www.schelmke.nl of tel. 0165-302166. PAGINA 10

Judoka’s Goossens en Van Raak behalen zilver.

HALSTEREN - In het Belgische Liedekerke werd een internationaal judo kata gehouden op zaterdag 2 maart. Met 32 Kata-koppels uit België, Frankrijk, Duitsland en Nederland was het toernooi goed bezet. Nederland was deze dag met 8 koppels vertegenwoordigd. Ook Shintai-trainer Peter Goossens was samen met Hans van Raak naar België afgereisd om een gooi naar de medailles te doen. In het Katame-no-kata waren 9 kop-

pels, waaronder 3 koppels uit Nederland. De huidige Nederlands kampioenen, Peter Goossens en Hans van Raak, demonstreerden een zeer mooi kata. De technieken werden explosief en strak uitgevoerd. Dit resulteerde dan ook in de 2e plaats. België behaalde het goud en de andere Nederlandse koppels behaalden een 5e en 9e plaats. Sportschool Shintai feliciteert hun docent met de fraaie prestatie. Voor meer info over recreatief judo, wedstrijdjudo, technische judo en judo-kata: www. sportschoolshintai.nl.


BELASTING AANGIFTE

Een belastingadviseur geeft adviezen over uw fiscale positie en verzorgt de aangiften van alle voorkomende belastingen. Hij zorgt ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt, uiteraard binnen de grenzen van de wet.

LAAT HET VÓÓR 1 APRIL DOEN. RAADPLEEG TIJDIG UW BELASTINGADVISEUR.

Frits Daalmans aDministratieve en Fiscale Dienstverlening

(076) 5035453 m: 06 51 70 88 87

Verzorgenvan van Verzorgen uwuw financiëleadministratie! administratie! financiële

e-mail adres: a.rompis@finovion.nl  Belastingaangiften

Voorbedrijven bedrijven en particulieren Voor en particulieren allebelastingaangiftes belastingaangiftes - - alle loonadministratie - - loonadministratie opstellen jaarrekening - - opstellen jaarrekening opstellen prognoses - - opstellen prognoses advies & begeleiding starters - - advies & begeleiding starters

 Financiële administraties  Loonadministraties  Jaarrekeningen  Managementinformatie, o.a. via internet  Financieel en strategisch advies  Klankbord

Wij verzorgen uw Belastingaangifte 2012

Abonnement vanaf €75,-

per maand

Laat ons uw hele administratie doen www.Finovion.nL

Tel. 0165-545011 bgg 06-28965431

Daalmans Advies Daalmans Advies Raadhuisstraat 67A Raadhuisstraat 67A 4631 NBHoogerheide Hoogerheide 4631 NB T: 613162 T: 0164 0164 --613162 ook: www.daalmans-advies.nl E: ook: www.daalmans-advies.nl E: fdaalmans@gmail.com fdaalmans@gmail.com ZieZie

BDP

Jan van der Burgt Ruud Prop

ACCOUNT

Raadhuisstraat 55 4631 NB Hoogerheide

T : 0164 - 612158 F : 0164 - 616454

E : info@bdp-account.nl W : www.bdp-account.nl

Op onze website treft u een checklist aan voor de aangifte inkomstenbelasting 2012

Administratie en Advies Administratie en Advies

Belastingaangifte doen over 2012 kan tot 1 april

hulp bij uw boekhouding, Voor deskundigeVoor hulp deskundige bij uw boekhouding, onze hulp en uitleg zoveel mogelijk zelf doen. jaarrekeningMet en belastingaangiften. jaarrekening en belastingaangiften.

Als u van de Belastingdienst een aangifteformulier in de bus krijgt, moet u aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen. Ontvangt u geen brief, maar verwacht u wel dat u belasting moet betalen of denkt u dat u meer dan veertien euro terugkrijgt? Doe ook dan aangifte. U kunt over het jaar 2012 geld terugvragen tot en met 31 december 2017.

Voor deskundige hulp bij uw boekhouding, jaarrekening en belastingaangiften.

Het is weer aangiftetijd

Voor afspraak bel: 06 54754141 of 0164 236070 onze hulp eneen uitleg zoveel mogelijk zelf doen. Met onze hulp enMet uitleg zoveel mogelijk zelf doen. Copernicusstraat 4 . 4624 SE Bergen op Zoom www.franksklankbord.nl Voor 54754141 Voor een afspraak bel:een 06 afspraak 54754141bel: of 06 0164 236070 of 0164 236070 4 . op 4624 SE Bergen op Zoom CopernicusstraatCopernicusstraat 4 . 4624 SE Bergen Zoom www.franksklankbord.nl www.franksklankbord.nl

*Bron: de Belastingdienst

PAGINA 11


sport

Districtsfinale Acrogym turnvereniging UdI Derby tegen FC Bergen

wedstrijdselectie acrogym U.d.I.

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 26 februari was de tweede voorronde voor doorstroming naar de districtsfinale Acrogym D/E-niveau. Turnvereniging UdI heeft met 6 teams in de diverse categorieën meegedaan aan deze wedstrijd. Een acrogym oefening bestaat uit individuele elementen, zoals radslagen en overslagen, en partner-elementen (balans- en dynamisch elementen). Al deze onderdelen moeten synchroon en passend op de muziek uitgevoerd worden als duo of als trio. Een hele leuk en spectaculaire discipline binnen de turnsport. Het jonge damespaar Sofie Huybregts en Renske van Tilburg komt uit in de categorie E-junior. Voor Renske is dit haar allereerste acrogym wedstrijd, dus de zenuwen waren volop aanwezig. Zij hebben een goede

oefening laten zien, met goede synchrone bewegingen. Twee balans-elementen werden wat te kort aangehouden en ook een dynamisch element ging niet helemaal naar wens. Zij hebben een puntentotaal van 21.250 behaald, goed voor een 15e plaats en door naar de districtsfinale. In dezelfde categorie, damespaar E-junior, zit ook het team bestaande uit Rochelle Heijnen en Claire Huisman. Voor dit team was het de tweede wedstrijd en daardoor wisten zich goed staande te houden in de oefening. Door tijdsfouten in de balanselementen hebben ze hun score van de vorige wedstrijd niet kunnen verbeteren. Met 20.550 eindigden ze op een 16e plaats. Het zeer jonge trio (10, 8 en 8 jaar) bestaande uit Anne Rens, Melissa van Zaltbommel en Lotte van Tol deden voor het eerst mee aan een acrogym wedstrijd. En

dan meteen een hele leuke oefening doen, met veel moeilijke elementen is dan een hele uitdaging. Door wat tijdsfouten eindigden ze met een score van 19.200 op een 16e plaats. Daarna kwamen de meer ervaren teams aan de beurt. Valerie Vierbergen, Simone Jooren en Nienke van Tilburg komen uit in de categorie damesgroep E-Senior. Nieuwe elementen hebben zij in deze oefening kunnen verwerken. Technisch kunnen zij beter, maar met een eindresultaat van 24.100 punten hebben ze het limiet behaald voor de districtsfinale. Zij eindigden op de 12e plaats. Anouk Montenarie en Gieke in de Weij doen voor het eerst mee in de categorie damespaar E-Senior. Zij hebben zeer hard getraind en een uitstekende oefening laten zien. In een deelnemersveld van 23 teams, eindigde zij met een score van 24.900 op een gedeelde 9e plaats! Ook dit team heeft zich direct geplaatst voor de districtsfinale. Ook in het hogere D-niveau heeft UdI in de categorie damespaar een team geplaatst. Laura Tienhoven en Fenne in de Weij hebben een mooie oefening laten zien met veel tempo en moeilijke balans-elementen. Met slechts 0,9 punten verschil met nummer 1, eindigde zij op de 9e plaats met een score van 24.450 punten. Dit betekent dat op de districtsfinale een goede kans is op een nog betere uitslag. Doorstroming naar de landelijke halve finale is een reele kans voor 3 geplaatste teams. Op 9 maart zullen de teams gaan strijden voor deze doorstroming naar landelijk niveau. Voor meer informatie, foto’s en films van de wedstrijdoefeningen: zie onze website www.turnverenigingudi.nl

Scheldevogels 1 verliest BERGEN OP ZOOM - Er stond een lastige wedstrijd op het programma voor de korfballers van Scheldevogels zaterdag 2 maart. De uitwedstrijd tegen Stormvogels, die in de middenmoot staat, zou een hele lastige worden. Van tevoren was al bekend dat ook dit een lastige wedstrijd zou worden. Na een nederlaag van 6-20 thuis, was Scheldevogels erop gebrand om het dit keer beter te doen. Scheldevogels begon erg sterk aan de wedstrijd. Ze waren erg scherp en wisten zelf de openingstreffer te maken. Stormvogels volgde al snel met scoren, maar Scheldevogels bleef

sterk spelen. Ze hebben een stand van 3-2 lang weten vast te houden, totdat na 20 minuten spelen Stormvogels ging scoren en Scheldevogels zijn kansen niet meer afmaakte. Met een ruststand van 10-2 stond Scheldevogels op een, voor hun bekende, achterstand. Na rust bleef Scheldevogels sterk spel tonen. Dit mocht echter niet baten tegen Stormvogels die bleef scoren. Scheldevogels heeft de 2e helft wel meer gescoord en de tegendoelpunten beperkt weten te houden. Uitblinker daarin is a-speelster Nikki Kalle, die inviel speelde in plaats van de geblesseerde Chantal Wessels. Zij wist de 2e helft maar liefst 4 doelpunten te maken.

Programma Zondag 10 maart 14.30 Victoria’03 1-MOC 1 12.00 Ria W 2-MOC 2 12.00 MOC 4-Rood Wit 3 12.00 MOC 5-Halsteren 3 12.00 Nieuw Borgvliet 4-MOC 6 09.45 MOC 7-Dosko 8 09.45 MOC 8-SC Gastel 8 10.30 Vogelwaarde VR1-MOC VR1 10.00 Vivoo VR2-MOC VR2 Zaterdag 9 maart 15.00 SC Stavenisse 2(zat)-MOC 2(zat) 14.30 Madese Boys A1-MOC A1 14.45 Meto A1-MOC A2 15.00 MOC B1-Dongen B1 15.00 MOC B2-Meto B1 14.45 Devo B1-MOC B3 15.00 Steenbergen B3-MOC B4 13.15 MOC C1-SCO/TOFS C1 10.15 MOC C2-Cluzona C1 13.30 Vosmeer C1-MOC C3 10.30 Klundert C2-MOC C4 14.30 De Fendert C2-MOC C5 11.45 MOC C6-Hoeven C3 11.45 MOC C7-WHS C2 11.45 MOC D1-Alliance D1

11.00 RBC D2-MOC D2 11.15 MOC D3-ST TPO/VOV D1 08.45 Internos D4-MOC D4 09.30 SC Kruisland D1-MOC D5 10.15 MOC D6-Roosendaal D7 09.00 Roosendaal D8-MOC D7 11.30 Roosendaal D9-MOC D8 10.15 MOC D9-SC Kruisland D2 10.00 Zeelandia Middelb. E1-MOC E1 11.30 Victoria’03 E2-MOC E2 10.15 MOC E3-SPS E1 09.00 Kogelvangers E2-MOC E4 10.15 MOC E5-Hoeven E2 10.15 WHS E2-MOC E6 09.15 BSC E3-MOC E7 10.15 MOC E8-Halsteren E5 08.45 MOC E9-Roosendaal E6 10.45 Odio E2-MOC E10 08.45 MOC E11-SC Welberg E2 08.45 MOC F1-Unitas’30 F1 10.15 MOC F2-Tholense Boys F1 09.00 Alliance F4-MOC F3 08.45 MOC F4-WVV’67 F2 09.00 Roosendaal F5-MOC F5 09.00 Victoria’03 F3-MOC F6 08.45 MOC F7-BVV’63 F2 09.30 Cluzona F4-MOC F8 09.25 MOC F9-DSE F3 08.45 MOC F10-VVC’68 F2 08.45 MOC F11-SVC F2 08.45 MOC F12-SC Gastel F3 11.15 DSE F5-MOC F13

Programma Zaterdag 9 maart 18.30u FC Bergen mini- Nieuw Borgvliet mini 20.00u FC Bergen-Nieuw Borgvliet 20.00u Nieuw Borgvliet A1-De Fendert A1 11.30u WHS B1-Nieuw Borgvliet B1 10.30u Unitas’30 MB1-Nieuw Borgvluiet MC1 12.45u Nieuw Borgvliet C1-Roosendaal C4 11.00u Nieuw Borgvliet C2-Grenswachters C1

12.30u Nieuw Borgvliet D1-Schijf D1 09.30u Nieuw Borgvliet E1 Roosendaal E2 09.00u Dosko E3-Nieuw Borgvliet E2 09.00u SC Welberg F1-Nieuw Borgvliet F1 09.00u Nieuw Borgvliet MP1- Roosendaal MP1 11.00u Zondag 10 maart DOSKO 4-Nieuw Borgvliet 2 13.00u Devo 3-Nieuw Borgvliet 3 10.00u Nieuw Borgvliet 4-Moc’17 6 12.00u RSV 5-Nieuw Borgvliet 5 10.00u Nieuw Borgvliet 6-Roosendaal 11 11.00u Nieuw Borgvliet 7-Rood Wit 7 10.00u Hontenisse vrouwen-Nieuw Borgvliet vrouwen 10.30u

SV DOSKO 1 speelt thuis BERGEN OP ZOOM - Voetbalvereniging SV DOSKO 1 speelt zondag 10 maart thuis tegen De Valk 1, aanvang 14.30 uur. Zaterdag 9 maart 14.45 Terneuzen A1-DOSKO A1 12.45 Kloetinge B1-DOSKO B1 11.15 Arnemuiden C1-DOSKO C1 12.30 DOSKO C2-Oudenmolen/Chrislandia C1 10.30 DOSKO D1-Kapelle D1 10.00 Virtus D2-DOSKO D2 10.30 DOSKO D3-Meto D3 09.00 DOSKO E1-Smerdiek E1 08.45 Seolto E1-DOSKO E2 09.00 DOSKO E3-Nw. Borgvliet E2 10.00 Meto E5-DOSKO E4 09.45 Rood Wit W F1-DOSKO F1 10.15 Halsteren F4-DOSKO F2 09.00 DOSKO F3-Meto F4 10.30 Alliance M1-DOSKO M1

Zondag 10 maart 14.30 DOSKO 1-De Valk 1 11.30 DOSKO 2-Terneuzen 2 12.00 SC Gastel 3-DOSKO 3 13.00 DOSKO 4-Nw. Borgvliet 2 13.00 DOSKO 5-Dioz 2 10.00 Roosendaal 8-DOSKO 6 10.00 DOSKO 7-HSC’28 6 09.45 MOC’17 7-DOSKO 8 10.00 DOSKO 9-Odio 6 12.30 DEVO DA 1-DOSKO DA 1 09.30 DOSKO DA 2-FC Moerstraten DA 1 Donderdag 14 maart 20.00 DOSKO 35+ - Tholense Boys 35+ SV DOSKO is op zoek naar enthousiaste meiden, die de DOSKO Dames 1 willen komen versterken. Heb je al wat ervaring of lijkt het je leuk om tegen een balletje te trappen, neem dan contact op met Hans Derwort, tel.: 06-14236380.

Biljarten Regio Competitie De uiteindelijke eindstand is 18-7. Door de nederlaag is de degradatie voor Scheldevogels een feit. Zij zullen volgend jaar uitkomen in de 4e klasse. Hier zullen zij ook veel meer op hun plek spelen met het jonge team. Volgende week staat er nog wel een spannende wedstrijd tegen Vios op het programma, waar Scheldevogels toch punten hoopt te pakken. Scheldevogels 2 heeft gelijk gespeeld tegen Stormvogels 2. Zij staan nog steeds aan kop met 1 punt voorsprong. Volgende week zullen zij tegen Top moeten winnen om het kampioenschap zeker te stellen. Voor meer info en uitslagen: www.scheldevogels.nl

MOC’17 1 speelt uit BERGEN OP ZOOM - Het eerste van voetbalvereniging MOC’17 speelt zondag 10 maart een uitwedstrijd tegen Victoria’03 1, aanvang 14.30 uur.

BERGEN OP ZOOM - Voetbalderby Nieuw Borgvliet 1 uit tegen FC Bergen op zaterdagavond 9 februari gespeeld om 20.00uur.

10.00 DVO’60 F5-MOC F14 09.30 Grenswachters F2-MOC F15 10.30 Steenbergen F5-MOC F16 11.45 MOC G1-MZC’11 G1 13.00 MOC G2-Bavel G1 10.15 MOC JG1-Rijen JG1 13.15 MOC MB1-ST NSV/Cluzona MB1 13.15 MOC MC1-Cluzona MC1 09.00 MOC MD1-Zeelandia Middelb. MD1 Donderdag 7 maart 20.00 Tholense Boys 5(zat)-MOC 3(zat) MOC’17 E-spelers Coen Baltussen en Amine Zerhauni (MOC’17 E1) zijn doorgedrongen tot de laatste 32 van de KNVB-regioselectie onder 11 jaar. MOC’17 wenst Coen en Amine veel succes bij hun ‘strijd’ om een plekje in de definitieve selectie. MOC’17 te sterk voor Internos MOC’17 heeft zondag 3 maart in een rechtstreeks duel om de 3e plaats thuis gewonnen van Internos: 3-1. Voor de rust liep MOC’17 redelijk eenvoudig naar een 2-0 voorsprong, na de rust scoorden beide teams elk nog 1 maal. Vanaf de 1e seconde liet MOC’17 er geen twijfel over bestaan wat de bedoeling was: vroeg druk zetten. Internos over het hele veld afjagen en 3 punten in Bergen op Zoom houden. Voor veranderingen en uitslagen: www. MOC17.nl pAGINA 12

BERGEN OP ZOOM - Biljarten Regio Competitie 2012-2013, na ronde 8. A-Teams: 1. Keijenburg-1 333,589 8, 2. Welberg 3 328,859 8, 3. de Heen 1 327,752 8, 4. Oud Gastel 1 326,389 8, 5. Hoeven 1 321,275 7, 6. Steenbergen 2 318,118 8, 7. Halsteren 3 313,223 8, 8. Vossemeer 1 306,974 8, 9. Welberg 2 301,783 7, 10. Lepelstraat 1 298,623 8, 11. Halsteren 5 293,603 7, 12. Welberg 1 289,104 7, 13. Halsteren 4 286,568 7, 14. Halsteren 2 280,661 7, 15. Halsteren 1 279,069 7, 16. S.B.Ponderosa 1 275,286 7, 17. Lepelstraat 2 266,609 7, 18. S.B.Ponderosa 2 249,364 7, 19. Steenbergen 1 248,966 7, 20. Oud Gastel 2 246,207 7.

B-Teams: 1. de Hofstee 1 348,225 8, 2. Stampersgat 2 335,180 8, 3. Halsteren 8 332,442 8, 4. Oud Gastel 3 325,393 8, 5. Welberg 5 318,561 8, 6. Oud Gastel 5 316,456 8, 7. Halsteren 7 303,206 8, 8. Welberg 4 298,832 8, 9. Oud Gastel 4 291,083 7, 10. Halsteren 6 283,312 7, 11. Steenbergen 3 281,249 7, 12. S.B.Ponderosa 3 275,814 7, 13. de Duiventoren 2 275,043 7, 14. de Heen 3 265,870 7, 15. de Duiventoren 1 265,252 7, 16. de Heen 2 265,030 7, 17. Halsteren 9 261,406 7, 18. Halsteren 10 259,651 7, 19. Steenbergen 4 254,209 7, 20. Steenbergen 5 250,269 7. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

Giants delft onderspit BERGEN OP ZOOM - In de zeer goed gevulde, mooie nieuwe sporthal In De Roos verloor Giants u18 met 65-60 in een nagelbijtend spannende topperwedstrijd van Blauw Wit uit Roosendaal. Giants kwam slecht uit de startblokken, verdedigde matig en schoot tegen een erg laag percentage. Met ook nog erg veel balverlies, is de vroege achterstand verklaard. Tweede kwart was wat beter en

met 29-23 achterstand gaan ze rusten. Giants komt beter uit de kleedkamer en kan de achterstand verkleinen, tot 3 punten. In het laatste kwart komt Giants zelfs even voor. Helaas kunnen we de voorsprong niet behouden en wordt het een puntje, puntje wedstrijd. Met 2 punten achter missen ze twee vrije worpen, pakken wel de aanvalster rebound, die gaat echter ook mis. Helaas... Giants blijft 3e in de stand. Volgende week een weekje rust en dan op 16 maart, uit naar Attacus in Veghel.

Derby voor FC Bergen 1 BERGEN OP ZOOM - FC Bergen 1 wint van de Schutters en gaat voor de nacompetitie. Zaterdag 9 maart de derby FC Bergen 1-Nieuw Borgvliet 1, aanvang 20.00 uur. Programma Zaterdag 9 maart 18.30 FC Bergen Mini’s-Nieuw Borgvliet Mini’s 14.30 FC Bergen 2-Rood Wit W 2 15.00 Halsteren 2-FC Bergen 3 14.30 FC Bergen A1-Sprundel A1 14.30 DIA A1-FC Bergen A2 14.30 FC Bergen B1-Roosendaal B3 12.30 FC Bergen C1-Roosendaal C2

11.00 DVO’60 C4-FC Bergen C2 10.30 SC Gastel D1-FC Bergen D1 10.45 FC Bergen D2-Roosendaal D6 09.30 FC Bergen E1-Klundert E1 10.00 Vosmeer E2-FC Bergen E2 09.00 Halsteren E6-FC Bergen E3 08.45 DEVO F1-FC Bergen F1 09.30 FC Bergen F2-Unitas’30 F9 09.30 FC Bergen F3-Halsteren F9 12.00 FC Bergen 2-Axel 2 13.00 DSE 3-FC Bergen 3 11.30 Lepelstraatse Boys 2-FC Bergen 4 FC Bergen tegen Borgvliet 1, aanvang 20.00 uur met aansluitend een feestavond verzorgd door het Jupiler Promo team met verder de Belgische Andre Hazes.


BELASTING AANGIFTE

Een belastingadviseur geeft adviezen over uw fiscale positie en verzorgt de aangiften van alle voorkomende belastingen. Hij zorgt ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt, uiteraard binnen de grenzen van de wet.

LAAT HET VÓÓR 1 APRIL DOEN. RAADPLEEG TIJDIG UW BELASTINGADVISEUR.

VAN DER KOLK BELASTINGADVISEURS VAN DER KOLK BELASTINGADVISEURS

Helmons Finance & Consultancy

tel: 0164 661313 www.vdkb.nl Wij voor Wij staan staan voor tel: 0164 661313 www.vdkb.nl

Wij staan voor persoonlijke aandacht... persoonlijke aandacht...

• •

persoonlijke aandacht... • Administraties ••Aangiften • Advies • Administraties Aangiften • Advies

tel:0164 0164 661313 661313 www.vdkb.nl Tel: www.vdkb.nl

payrolling: human resources, detachering

• • •

Vaste prijsafspraak, geen facturen achteraf Kladseweg 48, 4664 RE 0167-685579 Fax: 0164-681661 Burg. Stulemeijerlaan 20,Lepelstraat 4611 EG Tel: Bergen op Zoom, Tel. (0164) 436967 Email:info@helmonsfc.nl info@helmonsfc.nl Website: www.helmonsfc.nl www.helmonsfc.nl

REGISTER BELASTING ADVISEURS

finance: administraties, belastingadvies, financieel advies human capital: salarisadministratie, arbodienstverlening, personeels- en organisatiebeleid

Salarisadministratie Administratie Tussentijdse cijfers Jaarrekening Aangifte Inkomstenbelasting Aangifte Vennootschapsbelasting Gouden Handdruk advies

Voor ondernemers, door ondernemers

eL&P Verbeek is uw partner in het brede spectrum van financieel advies én een ondernemend verlengstuk voor uw organisatie.

Postbus 13 4660 AA Halsteren t 0164 68 39 21 f 0164 68 75 80 e verbeek@elenp.nl i www.elenp.nl/verbeek

Verder in fiscale kennis

Bergs AdministrAtieBureAu Voor uw complete administratie en belastingaangiftes. OOk ‘s aVOnds en Op zaterdag bereikbaar

diny van zundert - Voor bedrijven en particulieren

- persoonlijk en betrouwbaar

- scherpe tarieven

- BudgetcoAching

rembrandtstraat 42 4625 CC bergen op zoom +31(0)623458709 0164 712 202 06 23 45 87 09

diny@bergsadministratiebureau.nl

www.bergsadministratiebureau.nl

De vooraf ingevulde aangifte: snel en makkelijk

on

sp de re u t b or he vo sps in uk dede er gst brbere r ru r tn en t t o o pa verl n nhehe k kvovo uw d r ri i tutu e is en tntene ngnsgs red

de Van der Vl u gt nne rnae c c o u n ta n t s em m me eerrs rs s, s,, d , d do dooo oo or orr o r o dorpsstraat 4 4661 HP Halsteren tel: 0164-68 63 66 e-mail: info@accvlugtbv.nl

Wanneer u de Belastingdienst uw aangifte over 2012 vooraf gedeeltelijk laat invullen, hoeft u zelf minder te doen. Zo bent u er minder tijd aan kwijt. Vanaf 1 maart vult de Belastingdienst uw aangifte inkomstenbelasting 2012 al gedeeltelijk voor u in met uw persoonlijke gegevens, gegevens over uw loon of uitkering en de eventuele WOZ-waarde van uw huis. Deze gegevens krijgt de Belastingdienst van andere instanties, zoals uw werkgever, uitkeringsinstantie of gemeente. Voor de al deels ingevulde aangifte kunt u na 1 maart het aangifteprogramma 2012 via de website van de Belastingdienst downloaden. U hoeft uw aangifte dan alleen nog maar aan te vullen en te controleren. Wel blijft u zelf verantwoordelijk voor een juist en volledig ingevulde aangifte. *Bron: de Belastingdienst


kerkelijk

GERTRUDISKERK Burg. Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom; tel. 233574; gertrudis@ rkboz.nl; Bereikbaarheid parochiecentrum: elke werkdag tussen 9.00 en 12.00u: tel. 233574. Contactpastor: pastor Rud Smit, tel. 233574 of 06-30727945. Zaterdag 9 maart 19.00u: Taizéviering. Zondag 10 maart 9.30u: Eucharistieviering. Voorgangers: Pastor Jo Meester en Dhr. Adriaan v. Roode. Zang HMR Cantorij. Intenties: Ma en Oma Schuurbiers en Tante Jo, O.families Beuken en v. Mechelen, Antoinette Augustijn-v. Turnhout, Nelly Borghouts, Jos v.d. Nieuwenhuijzen, Rietje Snoek-Stumpel, Estella Roest-Garsmacher, Marcel v.d. Klundert, Fransje KemmeRöttger, Cees v. Oers. ‘s Middags 14.15u: Matteus Passion door het Concertkoor. Middaggebed: Van maandag t/m vrijdag om 12.15u in de Dagkerk van de Gertrudiskerk. Overleden: Fransje Kemme-Röttger 82 jaar weduwe van Johannes Kemme (Avondvrede) en Cees v. Oers 79 jaar echtgenoot van Anna Hennekam, Van der Goesstraat. Agenda parochie: wo 6 maart 10.30u Overleg Pastoraal Team, 15.30u Omzien naar Elkaar, 17.30u Vastenmaaltijd, opgeven 233574 of Corrie Hamers 244983,

19.30u Bijbelavond (Lucasevangelie); do 7 maart 14.00u Dagelijks Bestuur, 15.30u Bijeenkomst NKC in Cantatorium, 19.30u ouderbijeenkomst Eerste Communie, 20.00u werkgroep financiën, 20.00u Doopvoorbereiding; za 9 maart 13.00u Vormselbijeenkomst, 18.00u Inzingen Taizé; ma 11 maart 10.00u Brongroep, 14.00u Secretariaatsvergadering, 20.00u Parochiebestuur; wo 13 maart 17.30u Vastenmaaltijd; 19.30u gesprek over Pasen. Inleiding door Pastor Rud Smit, 19.30u PKC vergadering Cantatorium. Doop: De (gezamenlijke) doopdiensten vinden eens in de maand plaats. Opgave op het parochiecentrum. Eerstvolgende data: 14 april, 12 mei en 9 juni. Meilust: Zondag 10 maart 10.15u: Woorden Communieviering. Voorganger: Pastor Jo Staps. Huize St. Catharina: Zondag 10 maart 9.30u: Eucharistieviering. Voorganger: pastor Fons Burm. Op iedere weekdag is er ‘s morgens om 9.15u een dienst in de tijdelijke gebedsruimte: maandag, dinsdag en vrijdag: Eucharistie; woensdag en donderdag: Woord- en gebedsdienst. Avondvrede: vr 8 maart 15.00u: eucharistieviering. O.L.VROUW VAN LOURDES Pr. Bernhardlaan 66, 4615 BD, tel. 234867,

tel praathuis/kerk tel. 235106, fax 251530; olvlourdes@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30 tot 11.30u, tel. 234867. Contactpastor: diaken Co v. Bekkum, spreekuur dinsdagmorgen van 10.30 tot 11.30u (uitgezonderd de tweede dinsdag van de maand) tel. 233574 of via de administratie. Vrijdag 8 maart 18.30u: Scheldeflat. Eucharistieviering. Voorganger: Pastor R. Smit Int: geen. Zondag 10 maart 9.30u: Eucharistieviering. Voorganger: Pastor R. Smit. Int: Jona Limberger, Thijs v. Rijsewijk (jgt.), Kees en Aagie de Boer (jgt.) en o.fam., Maria Spek-Geerden, Jeanne Brouwer, Anna Leijdekkers, Johannes v.d. Water, Petrus Elzakkers, Uit dankbaarheid. Dinsdag 12 maart 9.00u: Woord-/communieviering in de grot. Voorganger: dhr. M. Kuipers. Kindernevendienst: Gedurende de vastentijd is er iedere zondagmorgen een kindernevendienst in het praathuis, tijdens de viering van 9.30u, als voorbereiding op het Paasfeest. 55+ middag in de grot: Woensdag 13 maart is er om 14.00u een 55+ middag in de grot. Het thema van deze middag is: “Kracht naar Kruis”. U kunt zich hiervoor opgeven via het secretariaat. Graag voor 8 maart.

Prikbord

Programma Veertigdagentijd In de Veertigdagentijd bereiden wij ons voor op Pasen. Iedere woensdag is er om 17.30 uur een vastenmaaltijd in de Stulemeijerlaan en een activiteit voor of na de maaltijd. In een folder die in de kerken ligt vindt u een overzicht van alle activiteiten in deze Veertigdagentijd. Het Hongerdoek ‘de vreemdeling in ons midden’ treft u aan in iedere kerk. Op de website van het bisdom is te volgen hoe de veertigdagentijd vorm krijgt in andere parochies: “vastenestafette”. Zie: www.bisdombreda.nl en klik (links in het beeld) op ‘projecten’. Vastenmaaltijd De werkgroep Noord-Zuid organiseert op iedere woensdagavond in de veertigdagentijd een ‘Vastenmaaltijd’. Steeds in het parochiecentrum aan de Burg.Stulemeijerlaan om 17.30 uur . Voor sommige woensdagen worden bepaalde groepen uitgenodigd, maar steeds zijn belangstellenden welkom. Opgeven bij het Parochiecentrum tel. 233574 of bij Corrie Hamers tel. 244983 of per mail corriehamers@home.nl. Vierde woensdag van de veertigdagentijd Woensdag 6 maart ‘Het leven loslaten’. Een middag voor al degene die actief zijn binnen de parochie met ‘rouw / sterven / afscheid. Deze middag wordt georganiseerd door de diaconale klankbordgroep ‘‘Omzien naar elkaar’ o.l.v. pastor Mary Zopfi. Deze klankbordgroep wil samen met leden van de verschillende parochiële werkgroepen die actief zijn op momenten van sterven en afscheid nemen, inventariseren wat er gebeurt op dit gebied binnen de parochie en hoe we dit samen zouden kunnen uitbreiden of verbeteren. Locatie: het parochiecentrum in de Stulemeijerlaan; aanvang 15.30 uur. Aansluitend is iedereen ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de vastenmaaltijd om 17.30 uur. Vijfde woensdag van de veertigdagentijd Woensdag 13 maart ‘Meditatieve wandeling in het bos’. Verzamelen om 14.30 uur op parkeerterrein kerk Goddelijke Voorzienigheid. We rijden met auto’s naar het bos en zijn rond 16.30 uur weer terug. Vastenmaaltijd om 17.30 uur in de Stulemeijerlaan. Avondprogramma begint om 19.30 uur met het gesprek over Pasen en de brief van de bisschoppen over het Paastriduum, de driedaagse voor Pasen. Bijbelavond met Lucas Woensdag 6 maart Bijbelavond in het parochiecentrum over hoofdstuk 8 uit evangelie van Lucas. Aanvang: 19.30 uur. Middag voor de vormelingen Zaterdag 9 maart is er een middagprogramma over de Werken van Barmhartigheid in de Heilig Hartkerk. Matteus Passion Op zondag 10 maart wordt ’s middags om 14.15 uur in de Gertrudiskerk de Matteuspassion uitgevoerd. Zang door Hét Concertkoor, het Vocaal ensemble Fioretto en de Oosterhoutse Nachtegalen. Verder: diverse Solisten en de Capella Maria Barbara. Algehele leiding: André Telderman. Geloof Verbeeld Donderdag 14 maart starten gaat de groep ‘Geloof Verbeeld’ naar de nieuwbouwwijk Haagse Beemden in Breda. Om 14.00 uur bezoek aan de Betlehemkerk aan de Gageldonkseweg en bezichtiging van de Middeleeuwse kapel. 15.00u bezoek aan de protestantse Lucaskerk, aan de Tweeschaar. We drinken koffie in het nabijgelegen winkelcentrum. Vertrek 13.15 uur vanaf de Stulemeijerlaan. Belangstellenden kunnen zich aansluiten.

Lievevrouweparochie Burgemeester Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom, tel. 0164-233574, lievevrouweparochie@rkboz.nl, www.rkboz.nl Onder de Lievevrouweparochie vallen de vier geloofsgemeenschappen: H.Gertrudis, O.L.V.van Lourdes, Heilig Hart van Jezus en Goddelijke Voorzienigheid. Op deze pagina vindt u de berichtgeving van elk van hen. Kledingdepot Mensen in Nood: De kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes is kledingdepot voor Mensen in Nood. U kunt hier op werkdagen tussen 9.30 en 11.30u kleding afgeven, verpakt in gesloten plastic zakken. Doopvieringen: Wanneer ouders hun kind(eren) willen laten dopen, vragen wij om contact op te nemen met het parochiesecretariaat (liefst 2 à 3 maanden van tevoren). De gemeenschappelijke doopvieringen vinden plaats op de zondagen 7 april, 5 mei en 2 juni om 12.00u. Gedoopt: Pepijn Coppens en Demi Noordhuizen. Overleden: Wij hebben deze week afscheid genomen van Cornelis van Oers. HEILIG HART VAN JEZUS Kastanjelaan 160, 4621 HK Bergen op Zoom. Tel. pastorie 0164-234069. Spreekuur: maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 11.30u; e-mail: heilighart@rkboz. nl. Zondag 10 maart 11.00u: Eucharistieviering: Voorganger Pastor R. Smit. Intenties: Johanna Verbraak-de Bra, Jacubus Groffen en zoon Henk, Nelly Grinwis-Wulms. Ochtendgebed: Donderdag 14 maart om 9.30u bidden we in de Dagkerk samen het ochtendgebed, iedereen is welkom en kan aansluiten. Overleden is: Johanna Wilhelmina Constantia Verbraak-de Bra, zij werd 92 jaar en woonde Veilingdreef 6, dat ze mag rusten in het huis van de Vader. Doopvieringen: Gemeenschappelijke doopvieringen vinden plaats op iedere 3e zondag van de maand. Wij verzoeken u

hiervoor tijdig contact op te nemen met de pastorie (tel. 234069). Kinderwoorddienst: Zondag 10 maart is tijdens de dienst van 11.00u de kinderwoorddienst, de jongens en meisjes zijn dan van harte welkom. GODDELIJKE VOORZIENIGHEID Van Heelulaan 73, 4624 BL, tel. 0164236371, voorzienigheid@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30 tot 11.30 uur (0164-236371). Contactpastor: pastor R. Smit. tel. 0164-233574 of 06-30727945 of via de administratie. Zaterdag 9 maart 17.00u: Eucharistieviering. Voorganger: pastor R. Smit. Intenties: ons gebed wordt gevraagd uit dankbaarheid voor de 60ste verjaardag van mevrouw Lucille van der Tuin. Woensdag 13 maart 9.00u: H. Antonius Abt (Eigen Haard); Woord- en communieviering, voorganger: Arwen Meulenbroek. Seniorenmiddag: De bezoekersgroep houdt op woensdag 20 maart een seniorenmiddag met als thema: “Kruis en Verrijzenis” in de dagkerk van de Goddelijke Voorzienigheid. De bijeenkomst is van 14.00u tot ± 16.30u. Doop: De doopvieringen vinden plaats op de laatste zondag van de maand. U kunt u hiervoor bellen met de administratie, tel. 236371. Lezingen: 9 en 10 maart: Joz. 5, 9a+1012; Kor. 5, 17-21; Lc. 15, 1-3+11-32. ’t Zaaltje: voor het reserveren en huren van ’t Zaaltje onder de kerk kunt u aldaar terecht op dinsdagavond van 18.1519.15u. Telefonisch kunt u de beheerder bereiken onder nr. 06-45640680 (’t Zaaltje).

Pastoraal hoekje Drie weken geleden schreef ik hier over de ‘hongerdoek’ die tijdens de veertigdagentijd in de vier kerken hangt. Een doek in zwart-wit, gemaakt door een kunstenaar uit Zuid Afrika, Azariah Mbatha. Toen schreef ik dat het op het eerste gezicht een moeilijk zoekplaatje lijkt. Intussen zijn er al velen met de doek vertrouwd geraakt en weten de weg. Het gemakkelijkst is om in het midden te beginnen. Daar zijn de Emmausganger afgebeeld, drie keer. Beneden schudden twee leerlingen de hand van een vreemdeling. Er boven zitten ze met zijn drieën aan tafel, met nog anderen die aanschuiven. De vreemdeling blijkt Jezus te zijn, die het brood met ieder deelt. Daar weer boven lopen de leerlingen door de stadspoort weg, terug naar Jeruzalem. En Jezus verdwijnt, stralend wit uit hun gezicht. Links boven is het verhaal van Abraham te vinden, rechts boven het verhaal van Mozes. En aan de onderkant links en rechts zien we de vreemdelingen in onze eigen samenleving. Het mooist is het plaatje van een grenspoort met een ambtenaar. De witte man vraagt een vreemd uitziende man naar zijn papieren. Zou hij binnen mogen? De huizen die in brand staan doen het ergste vrezen. We hopen op een hartelijk welkom. Rud Smit

KERKELIJK NIEUWS HALSTEREN Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer: Elke zondag 10.30u. dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Predikant: Ds. H. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel.: 0164-231992, e-mail: hcvhmaalpad@ home.nl. Voor info: B. van Weesep tel.: 0164-683941. Donderdag 7 maart 19.00 uur: Oecumenische vesperdienst. Vooraf soep ter gelegenheid van halfvasten. Zondag 10 maart: eredienst Ds. C. Inkelaar (Oudenbosch). H. Quirinuskerk, Lindenlaantje 13, tel: 0164-682310, secretariaat@quirinuskerk.nl. Secretariaat parochiekern open op maandag en donderdag van 10.0012.00u. Pastores Han Akkermans en Lenie Robijn bereikbaar via tel.: 0164-680381. In dringende gevallen te bereiken via tel.: 06-10688964. Parochiebijdrage Rabo: 11.88.00.647 t.n.v. RK Parochiekern H. Quirinus Halsteren. Zondag 10 maart 09.30 uur: Dienst van Woord, Gebed en Communie, voorganger diaken Egbert Bornhijm m.m.v. de Sintekrijnscantorij. Int: Mien

Verbraak-Kommers, Jan van den Aarssen, jgt. Cornelia van den Eijnden. Donderdag 14 maart 09.00 uur: Eucharistieviering. Uw gebed wordt gevraagd voor de onlangs overleden Jo van Turnhout-van Loenhout, Dorus van Meer, Anna Laanen-Sebregts, Marie RaatsJongenelen en Jan van Aert. Zorgcentrum St. Elisabeth: Kerkdienst elke donderdag 14.00u in de kapel. Donderdag 7 maart: Woord, gebed en communie: Pastor B. Simons. Evangelische Gemeente Het Anker: Samenkomst: iedere zondag om 10.00u in basisschool De Biezenhof (ingang pad naar het Hazenbos). Zondagsschool en crèche tijdens dienst. Na samenkomst: koffie en onderling contact = omzien naar elkaar. Geloven willen we doen. Info: 0164-249650. LEPELSTRAAT H. Antonius van Padua - St.Christoffel parochie: Pastores Han Akkermans en Lenie Robijn. Zaterdag 9 Maart 19.00 uur: Dienst van W.G.C.: Johannes van Tillo w.v. Geertruida de Krom, Rinus Petie e.v. Betsy

Nijs, o. echtp. Luijks-Van Overveld, Gerardus Oostvogels e.v. Jacoba van Tillo, o. echtp. Van Geel-Gabriëls, voorgangers: Vrijwilligers, misdienaars: Rens en Ruben, zang: Gemengd koor. Dinsdag 12 maart 19.00 uur: Euch.: Ter ere van de Heilige Antonius voor onze gezinnen, Voorganger: Past. Blaauwhof. Uw gebed wordt gevraagd voor: Cor Keijsers w.v. Christ van Loon, Jacoba Kijzers w.v. Cornelis van Oevelen. BERGEN OP ZOOM Evangelische kerk de Schuilplaats: Elke zondag 10.00u in Markiezaatscollege, Nobellaan 50. Info: www.schuilplaats.com. Gereformeerde kerk (vrijgemaakt): Elke zondag om 09.30 en 16.00u. in de Emmaüskerk, Korenberg 90. Info: www.bergen-op-zoom.gkv.nl Protestantse Gemeente: Ontmoetingskerk zondag 10.00u Bolwerk Zuid 134. Lievensberg ziekenhuis: Elke zondag 10.00u in de aula. Zondag 10 maart: A. Willemsen Eucharistie. Cel-Kerk Levend Woord Brabant-Zeeland: Pas-

PAGiNA 14

tors: Jorden & Debora Spijker, Plantagelaan 8, 4631 CS Hoogerheide, 0164-612927, www.lwgbz.nl, jordenspijker@home.nl. Evangelische Baptisten Gemeente: Elke zondag 10.00u in de Stichting Welzijn Ouderen, Keldermanslaan 5, Bergen op Zoom. Nieuw Apostolische Kerk: Elke zondag 10.00u en woensdag 20.00u, Marslaan 5. Voorganger dhr. Fr. Rijnders, Priester dhr. R. Voll. Kapel zorgcentrum Catharina: Viering, Catharinaplein 25, 09.30u, via hoofdingang van het zorgcentrum. Chr. Gemeenschap De Schakel: Zondag 10.0011.30u in het Kwadrant, Oberonstraat 2, Bergen op Zoom. Info: J. Vega Sanchez, 0166-60587. Jehova’s Getuigen Koninkrijkszaal: Glimesstraat 10, Bergen op Zoom, tel.: 0164-256965. Diensten: dinsdag t/m donderdag 19.30-21.15u., zaterdag 10.0011.45; 17.30-19.15u., zondag 10.00-11.45u. Verpleeghuis Moermont: Elke zondag 11.00u in Evenementenzaal. Zondag 10 maart: Ds. G. Lankhuijzen: Viering van de Maaltijd van de Heer.


afm 130x96mm

Zoekt u een gezellige nette

hulp voor in de

International Tyre Business B.V.

huishouding. Industrieweg 14, (Industriegebied Dintelmond) 4794SX Heijningen Graanweg 8 Dan ben ik voor u de juiste persoon. 4782 PP Moerdijk Global Marine-Engineering bv is een zeer dynamisch bedrijf gespecialiseerd in de fabricage Ik vraag € 7,50 p/u vaste prijs. afm 130x96mm marine engineering bv afm 130x96mm In B.o.Z./Halsteren afm 130x96mm van een reeks schitterende zoals Boegschroeven /Bereikbaar Azimuth thrusters en Schakelbare Industrieweg 14, (Industriegebied Dintelmond) 4794SXproducten Heijningen op Industrieweg 14, Dintelmond) 4794SX Heijningen Global Marine-Engineering bv is een zeer dynamisch bedrijf gespecialiseerd in de fabricage Industrieweg 14, (Industriegebied (Industriegebied Dintelmond) 4794SX Heijningen Is op zoek naar: tel. 06-83944751 Global is dynamisch bedrijf in Koppelingen. van eenMarine-Engineering reeks schitterende bv producten zoals Boegschroeven Azimuth thrusters Schakelbare Global Marine-Engineering bv is een een zeer zeer dynamisch bedrijf /gespecialiseerd gespecialiseerd in de deenfabricage fabricage van en Schakelbare Schakelbare Koppelingen. van een een reeks reeks schitterende schitterende producten producten zoals zoals Boegschroeven Boegschroeven // Azimuth Azimuth thrusters thrusters en Koppelingen. Koppelingen. Wij zoeken voor een vast Dienstverband Wij zoeken een Tekenaar / Constructeur WTB Wij zoeken voor voor een vast vast Dienstverband Dienstverband Tekenaar / Constructeur Tekenaar / Constructeur WTB WTB Minimaal MTS WTB Werk en Denkniveau -Minimaal MTS WTB Werk en Minimaal MTS WTB Werk en Denkniveau Denkniveau Nederlands / Engels sprekend -Nederlands / Engels sprekend Nederlands / Engels sprekend Computerkennis MS Office/ Autodesk-inventor/3d CAD pakketkennis -Computerkennis MS Autodesk-inventor/3d CAD pakketkennis Computerkennis MS Office/ Office/tot Autodesk-inventor/3d pakketkennis Ervaring met Middelzware zware machinebouwCAD bij voorkeur in de tandwielkasten -Ervaring met Middelzware tot zware machinebouw Ervaring met Middelzware tot zware machinebouw bij bij voorkeur voorkeur in in de de tandwielkasten tandwielkasten en of Thrusters. en of of Thrusters. Thrusters. en Bij voorkeur ruime werkervaring -Bij voorkeur ruime werkervaring Bij werkervaring Eenvoorkeur tekentestruime behoort tot het sollicitatie interview -Een tekentest behoort Een tekentest behoort tot tot het het sollicitatie sollicitatie interview interview Voorwaarden Voorwaarden Voorwaarden Wij bieden je een goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je pakket primaire Wij bieden je een een goed goed via pakket primaire en en secundaire secundaire arbeidsvoorwaarden. arbeidsvoorwaarden. Zo heb je o.a.pensioen MN Services,opleidingsmogelijkheden,verlof / Zo heb je o.a.pensioen via MN Services,opleidingsmogelijkheden,verlof // Zo heb je o.a.pensioen via de MNCAO Services,opleidingsmogelijkheden,verlof overwerkregeling volgens . overwerkregeling volgens overwerkregeling volgens de de CAO CAO .. naar zelfstandig hoofdconstructeur/engineer manager. Eventueel doorgroeimogelijkheden Eventueel Eventueel doorgroeimogelijkheden doorgroeimogelijkheden naar naar zelfstandig zelfstandig hoofdconstructeur/engineer hoofdconstructeur/engineer manager. manager. Ben jij de juiste persoon voor deze functie dan kun je jouw reactie bij voorkeur sturen naar Ben jij deze functie dan jouw reactie bij naar Ben jij de de juiste juiste persoon persoon voor voorVoor dezemeer functie dan kun kun je je bij voorkeur voorkeur sturen sturen informatie beljouw ons reactie op tel.nr.0167524544 of zienaar onze website.; info@global-engineering.nl Voor meer informatie bel ons op tel.nr.0167524544 of zie onze website.; info@global-engineering.nl info@global-engineering.nl www.global-engineering.nl Voor meer informatie bel ons op tel.nr.0167524544 of zie onze website.; www.global-engineering.nl www.global-engineering.nl

Wij zoeken voor een vast Dienstverband Tekenaar / Constructeur WTB -

Te huur GaraGebox

Chauffeur

met groot rijbewijs voor het besturen van trekker met oplegger. Werkzaamheden:

Handmatig laden en lossen van vrachtwagenbanden in de Benelux.

Minimaal MTS WTB Werk en Denkniveau Boerhaaveplein Tel. 0174-295774 Functie eisen: Nederlands / Engels sprekend - Werken met PDA’s om gegevens in te scannen 06-54292177 Computerkennis MS Office/ Autodesk-inventor/3d CAD pakketkennis - Heftruck kunnen bedienen - Fysiek zwaar werk kunnen verrichten Ervaring met Middelzware tot zware machinebouwAUTOMONTAGEBEDRIJF bij voorkeur in de tandwielkasten Werktijden en arbeidsvoorwaarden: JOKO en of Thrusters. Maandag t/m Vrijdag • Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. Aanvang: 06.00 tot ongeveer 16.30 uur. Bij voorkeur ruime werkervaring • Alle gebruikte onderdelen Wij bieden u een uitstekend salaris ! online. bij ophalen. Een tekentest behoort tot het sollicitatie interview•• Vrijwaring Reparatie en onderhoud.

-

Lid ARN-Stiba-RDW

Stuur uw reactie en CV naar: info@itbcasings.nl

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Voorwaarden Wij bieden je een goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo heb je o.a.pensioen via MN Services,opleidingsmogelijkheden,verlof / overwerkregeling volgens de CAO . Eventueel doorgroeimogelijkheden naar zelfstandig hoofdconstructeur/engineer manager. ...voor

Chocolaterie Ickx, gevestigd te Essen (België), is een succesvolle groeiende producent van unieke chocolade en confiserie, met export over de hele wereld. Ons bedrijf is sterk in zijn speciale assortimenten voor de seizoenen, unieke designs en een handmatige afwerking. De klanten zijn klein- en groothandels (importeurs & distributeurs) en grootwarenhuizen al dan niet onder private label. Binnen onze organisatie zijn 125 betrokken medewerkers dagelijks bezig om top kwaliteit te leveren aan onze klanten. Hierbij zijn flexibiliteit en klantgerichtheid belangrijke speerpunten.

Bijl Profielen is in ruim dertig jaar tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde producent van glasvezelversterkte polyester profielen. Nederland is onze thuismarkt, maar we hebben onze grenzen verlegd, want vanuit onze vestiging in Heijningen bedienen wij klanten in geheel Europa. Klanten die actief zijn in diverse branches zoals de bouw, industrie, tuinbouw, maritiem, energietechniek, sport en recreatie. Een gezonde spreiding en een uiterst stabiele klantenset die maakt dat we jaar op jaar autonome groei weten te realiseren.

Ben jij de juiste persoon voor deze functie dan kun je jouw reactie bij voorkeur sturen naar het info@global-engineering.nl Voor meer informatie bel ons op tel.nr.0167524544 of zie onze website.; www.global-engineering.nl laatste

Ter versterking van ons team hebben wij plaats voor een:

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zijn wij per direct op zijn naar een:

actuele

Medewerker technische dienst m/v Samen met het team van de technische dienst ben je medeverantwoordelijk om zelfstandig voorkomende onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

lokale

Je bent in het bezit van een MTS-bol 4 diploma in de richting Werktuigbouw aangevuld met elektronica of Elektronica aangevuld met mechanische kennis en hebt minimaal 5 jaar ervaring opgedaan, bij voorkeur in een voedingsbedrijf. In verband met het lopen van wachtdiensten (late dienst tot 22:00 uur en zaterdagen) is je reistijd tot het werk maximaal 30 minuten.

nieuws...

Enthousiasme, flexibiliteit, klantgerichtheid en daadkracht zijn eigenschappen die wij waarderen. Wij bieden afwisselend werk, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief. Is je interesse gewekt? Stuur dat je CV met motiveringsbrief naar: Chocolaterie Ickx NV t.a.v. Edwin Dekkers of edekkers@choc-ickx.be, Rijkmakerlaan 28, 2910 - Essen. Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met Edwin Dekkers op nummer : +32 3 670 03 76

Bo^rent Bergen op Zoom zoekt een

Boomkwekerij/Hoveniers Hoogerheide

baliemedewerker/ chauffeur b (e) Interesse?

ELSGROOTHANND!! PRIJZE LS-

E AND D!E!ELLSSGROOTTH D N A A N E HHJZ GRROOPOOR NTIDEENLN!S!!!OOTGHAPPRRIJIJZZE

GR

Voor: dakplatanen, dakmoerbei, leilinde, leiplatanen, bolacasia, bolesdoorn, catalpa, fruitbomen etc.

Reclame:

www.borent.nl onder vacatures.

BERGSE ERGSE RKT BBERGSE BERGSE MA PLANTENMARKT N E T PLANTENMARKT N A PLANTENMARKT L P WIJ ZIJN WEER OPEN !

kijk op WWW. internetbode.nl

Groene Beuk 125/150cm Dakplataan Bolcatalpa 180cm

€ 1.45 € 29.50 € 14.50

Tuinafval nemen wij gratis mee! Tel.: 0164-616707 of 06-30429026 of 0113-552255 Valkestraat 15 vofakkermans@hotmail.com

!!

PRIJZEN

Openings tijden zaterda : g van 09.0 0 tot 16.0 0u of op afs praak.

Maak vrijblijvend een afspraak met ons.

TERDAG UR www.hoveniers-hoogerheide.nl A Z N E GEN ZATERDAG U IEDERE VRIJDAG E VRIJDA.0 T 17.00 O17.00 IEDERE VRIJDAG EN ZATERDAG T 0 IEDERVAN GEOPEND 9.00 TOT UUR 9 D VAN Meer dan een half miljoen Bodes elke week! GEOPEND UZE EUUR GEOPENVAN 9.00 TOT 17.00 RUIME K

EN, KEUZE IEDERE VRIJDAG ENRUIME ZATERDAG INPLANT TUKEUZE RUIME TUINPLANTEN, PERK- EN GEOPEND VAN 9.00 TOT TUINPLANTEN, TEN,UUR PERK- 17.00 EN UIPPLAN KEN PERKANTEN, KUIPPLANTEN, VASTE PL KUIPPLANTEN, VASTE PLANTEN, RUIME S, BUXUKEUZE VASTE PLANTEN, EN EN BUXUS, Bongaertsweg 2b eg 2b TUINPLANTEN, LEI-BOM sw d rt n e a la g rd n N, etc. BUXUS, Industrieterrein Noordland o o B Bongaertsweg 2b rrein No GPLANTE eteZoom p Zoom LEI-BOMEN AEN HAEN 4612 PL Bergen op IndustriNoordland Industrieterrein o n PERKe rg LEI-BOMEN EN e L B Zoom 0 HAAGPLANTEN, etc. Tel: 4612 Pop 461206-53306830 PL Bergen 330683 HAAGPLANTEN, etc. Tel: 06 -5 Tel: 06-53306830 KUIPPLANTEN, KT.NL

AR NTENM AVASTE L P E WWW.BERGSEPLANTENMARKT.NL S PLANTEN, G R E WWW.BERGSEPLANTENMARKT.NL WWW.B

Bongaertsweg 2b Industrieterrein Noordland

BUXUS, LEI-BOMEN EN

Account manager (M/V) (fulltime) De functie: Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van glasvezelversterkte polyester profielen. Je onderhoudt en verdiept de bestaande contacten, werkt actief aan uitbreiding van ons klantenbestand en draagt bij aan de afwikkeling van het verkoopproces. De werkzaamheden zullen deels in de buitendienst plaatsvinden en deels op ons kantoor in Heijningen. Het werkgebied is voornamelijk Nederland, Duitsland en België. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de directie. Wij zoeken: - Een zelfstandig commercieel talent, met de volgende kenmerken: o Relevante opleiding, minimaal op MBO+ niveau o Beheersing van Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift o Uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden o Doorzettersmentaliteit en gedreven en ambitieuze persoonlijkheid o Kennis van- en ervaring met het MS office pakket o Bereidheid tot reizen o Voor deze functie wordt een auto ter beschikking gesteld, dus het bezit van rijbewijs B is een vereiste Wij bieden: - Een zeer uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie binnen een klein team in een sterk groeiend en innovatief bedrijf - Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris en een auto van de zaak - Enthousiaste en collegiale werkomgeving - Een zeer afwisselende klantenkring Interesse? stuur dan je CV met motivatie bij voorkeur per email naar stefan@bijlprofielen.nl. W.B. Bijl Profielen B.V. t.a.v. Stefan Jacobs Markweg Zuid 34 4794 SN Heijningen Telefoon 0167-521717 www.bijlprofielen.nl Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

PROBLEMEN MET UW RELATIE ? IN DE KNOOP MET UZELF? COUNSELLING KAN U VERDER HELPEN! CONFLICT MET FAMILIE, BUREN OF INSTANTIE ? MEDIATION KAN DIT OPLOSSEN!

COUNSELLOR/MEDIATOR PIETER BALLEMANS SCHERPENISSE www.ballemanscounselling.nl

06-38376439 www.ballemansmediation.nl






 



  





 



 



 

         



   





  













 



 





 

 

    











 

  

  



 

 











 Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  





DBOZ_20130306  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you