Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

B E R G E N

O P

Z O O M S E

O P L AG E :

30 JANUARI 2013 WEEK 5

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

PARKEERPROBLEMEN RONDOM RAADHUIS HALSTEREN

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @BergseBode

I

Te l .

076

SPORT

MOGELIJK APPARTEMENTEN IN STATIONSZICHT

599

8 111

I

480.000

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

VACATURES

TEGENWIND INSPIREERT LERAAR VAN HET JAAR

VVD pleit voor behoud bus op zondag

Onderhoud riolering levert werk op

BERGEN OP ZOOM - De VVD maakt zich zorgen over de plannen van de provincie Noord-Brabant om vanaf 2015 een groot deel van de zondagritten te schrappen. Volgens de liberalen blijven daardoor Halsteren, Lepelstraat en de Bergse Plaat verstoken van een busverbinding naar belangrijke zorginstellingen, zoals Lievensberg, Moermont en Vrederust. “In een tijd waarin de bevolking vergrijst en meer eigen verantwoordelijkheid van de burger wordt verwacht zullen ouderen steeds afhankelijker worden van openbaar vervoer. Het is zeker wrang aangezien de provincie tonnen uitgeeft voor nachttreinen voor een paar feestgangers”, aldus de VVD.

LEPELSTRAAT - Bij de onderhoudswerkzaamheden aan de riolering in Lepelstraat hebben zes jongeren via het principe ‘social retrun on investment’(ook wel ‘winst voor de samenleving’ genoemd) een werkplek gekregen. Het gaat daarbij om jongeren die wat verder van de arbeidsmarkt staan en daardoor moeilijk aan werk raken. ‘Het mooie is dat deze jongeren voor een aantal maanden een contract krijgen en daardoor werkervaring kunnen opdoen”, meent een gemeentewoordvoerder. De gemeente Bergen op Zoom heeft daarom in haar aanbestedingsbeleid opgenomen dat bedrijven ook werk moeten maken van ‘social return on investment’.

W E E K B L A D

Zorgen over bereikbaarheid plaat

Bergen op Zoom op NL Streets

BERGEN OP ZOOM - Het noordwestelijke deel van de plaat is zeer lastig te bereiken wanneer er zich een calamiteit voordoet op de Laan van Reimerswaal. De VVD fractie in Bergen op Zoom uit zijn zorgen via een brief aan het college. Het is de afgelopen dagen verradelijk glad geweest en daardoor hebben er diverse auto-ongelukken plaatsgevonden. De VVD vindt dat het niet zo mag zijn dat bij een ongeval of andere calamiteit een wijk voor een deel niet meer bereikbaar is. Vooral voor hulpdiensten is het van groot belang dat ze overal snel ter plaatsen kunnen zijn. Ook voor andere belangrijke zaken moet men volgens de VVD snel ter plaatse kunnen zijn.

BERGEN OP ZOOM - Verschillende winkels in Bergen op Zoom zijn vanaf heden zichtbaar op de website NL Streets. Dit is een landelijke website voor bijzondere winkels en speciaalzaken. “De site trekt per jaar ongeveer een miljoen bezoekers en is daarmee de best bezochte en makkelijkst te vinden winkelwebsite van Nederland”, aldus NL Streets. Citymarketing Bergen op Zoom heeft veertien ondernemers in de stad aangesloten bij NL Streets die er voor zorgen dat deze winkels beter vindbaar en zichtbaar zijn op internet. Via de website zijn onder andere ijssalon Crusio, Hotel de Draak, Boekhandel Quist en Kolder te vinden.

Uitbreiding van project ‘Gezinskracht’ BERGEN OP ZOOM - De pilot ‘Gezinskracht’ in de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom blijkt een succes en wordt daarom ook uitgerold over de gemeenten Steenbergen, Woensdrecht, Halderberge, Rucphen, Etten-Leur, Moerdijk en Zundert. Een gezinskracht treedt op in gezinnen die kampen met meerdere zware problemen. Hun opdracht is om gezinnen terug in regie te brengen en de eigen kracht te versterken. Zo wordt voorkomen dat zwaardere zorg nodig is. Gezinnen maken onder meer een gezinsplan. In het eerste kwartaal van dit jaar wordt het project verder ontwikkeld en gaat ondertussen gewoon door in Roosendaal en Bergen op Zoom.

College blijft in beweging M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

BERGEN OP ZOOM - Het Bergse college van burgemeester en wethouders ligt goed op koers om de doelstellingen, die bij de start van de coalitie zijn opgesteld, te halen. Dat blijkt uit de tussenstand van het collegeprogramma, die deze week aan de gemeenteraad en inwoners van Bergen op Zoom wordt aangeboden. Toch blijft er voor het huidige gemeentebestuur nog genoeg werk aan de winkel. “We blijven daarom in beweging om ons door de economische crisis te slaan”, stelt burgemeester Han Polman. DOOR RIA VAN MEIR Het college heeft ervoor gekozen om de tussenstand in een ongebruikelijke manier te presenteren. Onder de titel Monologen hebben de collegeleden en belangrijkste ambtenaren hun visie op de huidige stand van zaken van de gemeente gegeven. “We wilden wat anders dan een saaie voortgangsrapportage. We zijn daarom echt de stad en de dorpen ingetrokken, zodat ieder collegelid kon vertellen wat hem beweegt en motiveert”, verklaart Polman. Het resultaat is een bijzonder boekwerk dat de lezer meeneemt naar vrijwel alle aspecten waar de gemeente mee te maken heeft. Naast de persoonlijke visies van de bestuurders en ambtenaren wordt ook een gezamenlijke tussenstand gegeven. Speerpunten t h u i Daarbij wordt ingegaan op de zeven belangrijke speerpunten, die het college bij zijn aantreden in 2010 heeft gesteld: meedoen voor iedereen, goed wonen en

leven, veiligheid, werken en verblijven, Bergen op Zoom en zijn omgeving, klant van Bergen op Zoom en een financieel gezonde basis. Vooral op het gebied van meedoen zijn flinke stappen gezet. Zo zijn er zeven brede scholen gerealiseerd, is het starterscentrum geopend, is het burgerpanel in het leven geroepen. Plannen voor een Centrum Jeugd en Gezin en de oprichting van een participatiebedrijf liggen goed op koers. Daarnaast heeft het gemeentebestuur flink geïnvesteerd in wonen en leven, zowel via de aanpak van diverse wijken en dorpen als aandacht voor toerisme en recreatie. Het plan Bergse WHaven E Ewordt K Binmiddels L A Domgevormd tot ScheldeVesting en een goede samenwerking en overleg heeft ertoe geleid dat de binnenstad versterkt is en ook de bedrijven op Noordland een toekomst hebben in Bergen op Zoom. Naast alle insvesteringen i heeft n de gemeente d e ook flinkr moeten bezuinigen. Dat twee afgestoten wijkcentra toch hun functie konden blijven behouden, wordt door het college als erg waardevol beschouwd. Ook het feit

dat bewoners door diftar in 2013 minder belasting gaan betalen en er in totaal al een bedrag van 20 miljoen euro is bezuinigd, brengt het college graag onder de aandacht. Beweging Desondanks staat er ook voor de resterende tijd tot de verkiezingen in 2014 nog genoeg te gebeuren. De woningmarkt zit nog steeds in een crisis en ook veel kantoren staan leeg. Dat vraagt volgens Polman een actieve houding van de gemeente. “We moeten in beweging blijven. Het predicaat Beste Binnenstad is daarin een keerpunt geweest. Het besef kwam dat we als Bergen op Zoom heel wat te bieden hebben, niet alleen het historische centrum, maar ook economische kansen op het gebied van biobased economy. De daaruit voortvloeiende citymarketing e werpt g inu zijn o vruchten af. We trekken meer bezoekers van buiten naar onze stad. Door samen te werken met zowel bedrijven als bewoners kunnen blijven voortbouwen op een goede toekomst.”

...VOOR HET LAATSTE Zie onze advertentie elders in deze krant

ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Eerste Bergse ondernemersgala BERGEN OP ZOOM - Op 12 april 2013 zal in de Getrudiskerk in Bergen op Zoom het eerste Bergse Ondernemersgala worden georganiseerd. Volgens de organisatie belooft het een niet te misse evenement te worden voor iedere ondernemer in Bergen op Zoom. De kaartverkoop van de avond zal deels worden gedoneerd aan goede doelen. De invulling van het gala is gericht op het vieren van het ondernemerschap in Bergen op Zoom en het in de watten leggen van de bezoekers. De verkiezingen van de ondernemer en de starter van het jaar zullen een belangrijk onderdeel vormen van de avond. Deze zullen namelijk op het gala bekend gemaakt worden.

VANDAAG IN DE BODE DUURZAAM & VERANTWOORD I FINANCIEEL AANTREKKELIJK I AFWERKING

BERGEN OP ZOOM - De aanleg van de nieuwe randweg, de bouw van de jachthaven in het Havenkanaal, de eerste woningen op Nieuwe Veste, verdere uitbreiding van Kijk in de Pot en de opening van De Zeeland. In 2013 staat er heel wat op de planning voor de ontwikkeling van het plan ScheldeVesting. Een speciale promotiefilm neemt bewoners en bezoekers mee naar al deze ontwikkelingen en laat de beste kant van het wonen, werken en recreëren in Bergen op Zoom zien. De promotiefilm is sinds vorige week te bekijken op de website van zowel de gemeente als ScheldeVesting en ook op de sociale media Twitter en Facebook.

Vooruitdenken boodschap in tussenstand B&W

D E VO O RD E L E N VAN N I E U W BO U W I ( T) H U I S I N BE E L D I UW WO ON KE UZ E

Promotiefilm voor ScheldeVesting

BERGEN OP ZOOM - Helaas kon de toertocht op de Binnenschelde afgelopen zaterdag niet doorgaan. Er waren wakken ontstaan en door de sneeuw kon er geen baan vrijgemaakt worden. Ook waaide het flink waardoor de wind- en kitesurfers konden zich goed vermaken op de bevroren plas. FOTO MARJET LUBBERS

EDITIE BERGEN OP ZOOM I THOLEN I WOENSDRECHT I STEENBERGEN INCLUSIEF EEN COMPLETE LIJST MET ALLE NIEUWBOUWPROJECTEN UIT UW REGIO.

N EUWBOUW EUWBOUW in beeld


Pedicure Jeanette

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Lekker in bad ...

Elektro

Ook bij U thuis

materiaal

06 - 43084446

Avilek.nl

ElisE

DansschoEnEn Officieel dealer van Diamant dansschoenen. Uit voorraad leverbaar! 0167-522939 / 06-10807891

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt



 

3 februa dag ri n o

z

g a d n o z Koop

G E O P E N D 12.00 uur van

BADKAMERS EN INSTALLATIETECHNIEK Oude Moerstraatsebaan 6 I Bergen op Zoom I tel. 0164-650270 I www.lindhoutbadkamers.nl

tot 17.00 uur

Wij maken uw nieuwe badkamer of toilet met:

• Montage en installatie door eigen vakspecialisten • Strakke planning • Zeer korte montagetijd • Vanaf sloop tot aan de oplevering • 5 jaar garantie op alles

Vang een badeendje

en maak kans op een

iPad

(Actie loopt tot 31 maart 2013, vraag naar de voorwaarden)

Niet klaar binnen afgesproken termijn? Dan krijgt u uw badkamer

GRATIS!

(vraag naar de voorwaarden)

Oude Moerstraatsebaan 6 | Bergen op Zoom | Tel. 0164 - 65 02 70

www.lindhoutbadkamers.nl

 



                    




actualiteit

‘Te weinig parkeerp laatsen in Kromstraat, de Nieuwstraat en aan de Nieuwmarkt’

Parkeerproblemen rondom Raadhuis Halsteren HALSTEREN - Er ontstaan in Halsteren parkeerproblemen in het centrum rondom het Raadhuis. De fractie van de GBWP schrijft dit in een brief aan het college omdat ze van verschillende bewoners te horen hebben gekregen dat de huidige situatie problemen oplevert. Daarnaast is het ontbreken van een voetpad in de Waterstraat ook een probleem voor bewoners. DOOR MERIJN SITSEN “De bewoners hebben onze aandacht gevraagd voor de volgende knelpunten die te maken hebben met parkeer- en verkeersproblematiek in Halsteren”, schrijft de GBWP in een brief aan het college. De verkeerssituatie in het centrum van Halsteren, en dan met name rondom het Raadshuis, vraagt volgens de partij de nodige aandacht. “Het probleem ontstaat volgens de bewoners met name in de Kromstraat, de Nieuwstraat en aan de Nieuwmarkt”, aldus de GBWP. Zo zijn er in de Kromstraat helemaal geen parkeerplaatsen te vinden. De parkeerplaatsen in de Nieuwstraat zijn plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Deze worden overdag vaak in beslag genomen door personeel van bedrijven in de buurt. In dezelfde straat zijn er enkele jaren geleden appartementen gebouwd. Dit heeft tot het gevolg dat er meer mensen wonen en dus meer vraag is naar parkeerplaats. De bezoekers en het personeel van restaurant het Raadhuis maken ook nog eens gebruik van deze beperkte plaatsen. Meedenken De bewoners hebben zelf niet stilgezeten. Ze hebben namelijk al een aantal mogelijk oplossingen bedacht voor de problemen volgens de GBWP. De bewoners stellen bijvoorbeeld voor om de parkeerplaatsen

op de Nieuwmarkt opnieuw in te delen. Op dit moment geldt er ook een parkeerverbod voor stuk waar wel auto’s zouden kunnen staan.

‘Stukje groen inruilen voor parkeerplek’ De bewoners stellen voor om een het bestaande parkeerverbod te ontheffen. Een andere optie is om een stukje groen in te ruilen voor parkeerplaatsen in de Nieuwstraat. Het gebouw waar vroeger café Willem III in heeft gezeten, zou ook een rol kunnen spelen. “Dit pand staat leeg en is eigendom van Stadlander. We willen eigenlijk dat het pand gesloopt wordt zodat we daar een tijdelijke parkeerplaats van kunnen maken”, legt Piet Roosendaal, raadslid namens de GBWP, uit. Voetpad De bewoners geven verder aan dat er de behoefte bestaat aan een verhard voetpad in de Waterstraat. Op dit moment is er op een bepaald gedeelte geen voetpad aanwezig waardoor mensen ver om moeten lopen om hun weg in de Waterstraat of richting de Kromstraat en de Vlijtweg voort te kunnen zetten. Dit levert volgens de politieke partij met name voor oudere mensen, die slecht ter been zijn, problemen op.

Bewoners stellen voor om de Nieuwmarkt te herinrichten om de parkeersituatie te verbeteren.

FOTO MERIJN SITSEN

Stadlander nog in overleg met potentiële koper over voorwaarden gemeente

Mogelijk appartementen in Stationszicht BERGEN OP ZOOM - De kans is groot dat het pand Stationszicht binnenkort eindelijk weer een bestemming krijgt. Een potentiële koper heeft zich bij woningcorporatie Stadlander gemeld om appartementen te realiseren in het monumentale pand. Het college is enthousiast over de invulling van het monumentale pand, maar stelt wel als voorwaarde dat Stadlander door de toevoeging van de extra appartementen elders minder woningen mag realiseren. Uiterlijk binnen drie maanden moet duidelijkheid komen of de verkoop ook definitief door zal gaan.

DOOR RIA VAN MEIR Na een jarenlange leegstand van het Stationzicht lijkt nu eindelijk een nieuwe toekomst voor het monumentale pand in zicht. Hoewel de gemeenteraad destijds een gemengde bestemming van kantoor en wonen voor het pand reserveerde om de verkoop te vergemakkelijken, heeft de potentiële koper aangegeven enkel appartementen te willen realiseren in het pand.

‘Stationszicht beeldbepalend voor stadsentree’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

De acht appartementen die de koper wil ontwikkelen, haalt het college af van het woningcontingent van Stadlander. FOTO RIA VAN MEIR

Het college kan zich daar in vinden, maar stelt wel enkele voorwaarden op. Zo mogen er maximaal acht wooneenheden gerealiseerd worden, waarvan zeven op de verdiepingen en één op het maaiveld aan de Stationsstraat. Aan het Stationssplein moet een publieke functie achter een glazen pui gerealiseerd worden. Het parkeren gebeurt op vijf gereserveerde plaatsen en twee nieuwe, afgekochte plaatsen in de nieuwe parkeergarage die nog moet worden gebouwd op het voormalige Veoliacomplex. Mocht de koop doorgaan, dan mag Stadlander elders acht woningen minder realiseren.

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

Woningcontingent Wethouder Ad van der Wegen licht het besluit toe. “In de herontwikkeling van het stationsgebied hebben we afspraken gemaakt over het aantal woningen dat Stadlander mag realiseren. Daar zaten de woningen van Stationszicht niet bij. Stadlander zal daarom elders acht woningen minder moeten opleveren. Dat kan bijvoorbeeld door minder woningen te realiseren op het Veolia-complex of elders extra woningen te slopen.” Bert Jansen, woordvoerder van Stadlander, laat desgevraagd weten dat de woningcorporatie nog in overleg is met de koper over de voorwaarden die de gemeente nu heeft gesteld. “Pas wanneer we duidelijkheid hebben over het al dan niet doorgaan van de koop, zullen we bekijken hoe we ons woningcontingent daarop aanpassen”, reageert hij. Beeldbepalend Van der Wegen hoopt dat beide partijen er snel uit zullen zijn. “Het Stationszicht is een beeldbepalend pand voor de entree van de binnenstad en heeft al veel te lang leeg gestaan. De komst van appartementen zou daarom een mooie ontwikkeling voor het gebied zijn”, meent hij. Het college heeft Stadlander de opdracht gegeven om binnen drie maanden te laten weten of de verkoop doorgaat.

Volg ons op twitter: @BergseBode.


Hoogerheide Sint-Lucasplein 4631 LH Hoogerheide hoogerheide@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur

Verzilver uw goud in ons mobiel kantoor! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Naast onze 21 kantoren door heel Nederland, kunt u nu ook terecht in één van onze mobiele kantoren. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Parkeerprobleem opgelost!!!

Logo, flyer, poster of gewoon een leuke kaart ontwerp?

Géén gezoek, géén bekeuring, géén schade, géén ruiten krabben, géén slot ontdooien, etc. etc.

Ik ben een afgestudeerd Vormgever. Als u interesse heeft, neem contact op voor de prijslijst. Bij afspraak voorrijkosten €10 en kosten ontwerp v.d. prijslijst.

Huur een overdekte vaste vrije parkeerplaats in Centrum Bergen op Zoom. Voor nadere informatie: Tel. 06-41951878 of 06-10857836

Jeremi Kornips 06-17769172 / j-remi@live.com

Dakwerken vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Gezond en blijvend afslanken wekelijks deskundige begeleiding en heerlijke menu’s voor het hele gezin. VOOR ETTEN-LEUR, PRINSENBEEK, RIJSBERGEN EN ZUNDERT Kunt u contact opnemen met mw. D. Coremans telefoon: 076 - 5019915 VOOR ROOSENDAAL kunt u contact opnemen met mw. I. Maas

telefoon: 0165 - 568428

VOOR SPRUNDEL kunt u contact opnemen met mw. J. Suijkerbuijk

telefoon: 0165 - 386788

VOOR WOENSDRECHT kunt u contact opnemen met mw. E. Musters

telefoon: 0164 - 265378

VOOR HALSTEREN kunt u contact opnemen met mw. E. Musters

telefoon: 0164 - 265378

€ 6,50 per week inschrijfgeld € 9,50. Tegen inlevering van deze advertentie ontvangt u 50% korting op het inschrijfgeld!! Locatie gegevens kunt u vinden op onze website www.slank-klup.nl Ook voor afslanken by mail kunt u zich inschrijven op de website.

Goudwisselkantoor d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

LAATSTE RONDE

OP=OP

NU

, 3

€5 € ,€ 9,€ 7 , 5 ,€ 1 HoogerHeide, raadHuisstraat 47: 0164-612654 is een groeiende keten met thans 25 modewinkels in Nederland. zevenbergen, noordHaven 96: 0168-327638 Halsteren, dorpsstraat 112: 0164-686325 Voor ons kantoor in Bergen op Zoom vragen steenbergen, Kaaistraat 43: 0167-567440 wij biggelaar op korte termijn roosendaal, 2-3: 0165-565852

parttime


actualiteit

Column

Leraar van het jaar in gesprek met Klaas Vos

Tegenwind inspireert Volkan Tasdan BERGEN OP ZOOM - Hij werd in 2012 uitgeroepen tot Leraar van het Jaar in de provincie Noord-Brabant, Volkan Tasdan uit Bergen op Zoom. De leraar Maatschappijleer aan RSG ‘t Rijks kreeg die titel niet zomaar. Zijn manier van lesgeven en zijn kijk op de wereld lagen hieraan ten grondslag.

Eugène de Kok

Zelfkennis

Ik ben benieuwd of de ouders van de Acht van Eindhoven in 1983 mee hebben gedaan aan de enquête van Trouw. Denk dat ook zij vonden dat andere kinderen te vrij werden gelaten, maar dat hun jongens wel met normen en waarden werden opgevoed. Na dertig jaar deed Trouw de enquête vorige week over. Wat bleek? Ouders vinden dat zij de uitzondering op de regel zijn. Hun kinderen zijn gehoorzaam, maar breek ze de bek niet open over anderen. Die papa’s en mama’s voeden hun kinderen namelijk te vrij op, ‘losgeweekt van grenzen, normen en waarden’, maakten de onderzoekers bekend. Typisch Nederlands. Wij doen het goed, de rest niet. Ik hoor Mark Rutte voortdurend roepen dat zijn maatregelen de juiste zijn om - excuses voor het cliché - sterker uit de crisis te komen. Jammer dat Nederland zo ongeveer het enige land in Europa is waar de economie blijft krimpen. Wij doen het goed, de rest niet. Ik weet zeker dat elke automobilist stopt als ze bij een zebrapad iemand zien staan die wil oversteken, maar dat ook iedereen, net als ik, al een paar keer bijna van zijn sokken is gereden op het moment dat ze dachten over te kunnen steken. Wij doen het goed, de rest niet. In tegenstelling tot zuidelijke landen heb je hier nauwelijks corruptie, hoor je deskundigen vaak beweren. Maar waarom blijven de berichten over tig keer de Balkenende-norm verdienende bestuurders, die de grenzen van de wet opzoeken of eroverheen gaan om nog meer geld binnen te graaien, zich dan opstapelen? Wij doen het goed, de rest niet. Jarenlang heb ik wielrenners van de Rabobank-ploeg horen afgeven op collega’s die waren betrapt op doping. Het waren allemaal klojo’s, die de sport een slechte naam bezorgden. Een Rabobank-renner wilde een paar jaren geleden de notoire dopinggebruiker Riccardo Riccò zelfs ‘een klap op zijn bakkes’ geven toen deze weer tegen de lamp was gelopen. Benieuwd of de Rabo-man dat ook wil doen bij zijn voormalige collega’s als ze straks één voor één gaan bekennen. Wij doen het goed, de rest niet. Alleen in zelfkennis zijn anderen wat beter.

Colofon

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bergse Bode Bergse Bode Redactie Vera de Geus, Merijn Sitsen Correspondenten Sonja Brand, Marjet Lubbers, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

W E E K B L A D

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 05

De oplossing van deze puzzel is in week 04 te vinden op www.internetbode.nl

Leerlingen Rowan en Renée mochten aangeven wat zij van de lessen van hun meester Volkan Tasdan vonden.

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN Tijdens een bijeenkomst onder het motto ‘Provoceren, Inspireren en Motiveren’ kwam Volkan Tasdan naar de Protestantse kerk in Ossendrecht om van gedachten te wisselen met predikant Klaas Vos. Bij vlagen diepzinnig en inspirerend, maar ook zeker motiverend en soms provocerend legde Volkan uit wat hij vindt van de maatschappij, allochtonen en de wijze waarop hij les geeft. Daarbij maakte hij gebruik van een gedicht met de titel ‘Tegenwind’. “Het is de leraar die de leerling kent, dat is mijn plicht, saamhorigheid. (...) Want een vlieger stijgt ook pas op met tegenwind.” Tegenwind In zijn eigen leven heeft Volkan de nodige tegenwind gehad. Tegenwind die vooral te maken had met zijn eigen achtergrond. “Voor iedereen is tegenwind wat anders, maar ik vond de tegenwind altijd wel fijn. Ik werd vroeger gepest om mijn haar, om het feit dat mijn ouders gebrekkig Nederlands spraken of door mijn afkomst; de kleine, vooruitstrevende, islamitische geloofsgroep Alevieten. Deze tegenwind heeft mij echter alleen maar geïnspireerd. Het leidde tot een verdieping van mijn leven. Ik hoop dat vanuit het onderwijs tools

gegeven kunnen worden om kinderen te wapenen tegen tegenwind. Het is aan mij de taak kinderen te helpen los te laten en vooruit te laten kijken op meerdere fronten.” Allochtone leerlingen Gemakkelijk is dat zeker niet. In de maatschappij spelen immers diverse zaken die ook op scholen zichtbaar zijn. “Het blijft lastig om met name allochtone leerlingen op bepaalde zaken aan te spreken, zelfs voor mij als allochtoon.

‘Een vlieger stijgt ook pas op met tegenwind’ Het contact met de ouders van deze allochtone leerlingen verloopt ook niet optimaal. Dat komt onder meer door de taalbarrière die nog steeds bestaat. Ik zou er voor pleiten dat hier verandering in komt, maar ook dat is niet gemakkelijk. Ik blijf hopen en proberen.” Tijdens zijn lessen Maatschappijleer zal Volkan zijn leerlingen echter niets opdringen. “Kinderen hebben de traditionele manier van lesgeven niet meer nodig. Leraren moeten niets opdringen. Ik probeer mijn leerlingen te laten zien dat

FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN

voor en tegen bij elkaar horen, bij allerlei onderwerpen. Ik heb ondervonden dat mijn manier van lesgeven helpt, al waren andere leraren eerst sceptisch. De cijfers gingen echter omhoog en de leerlingen vinden het leuk.” Tegenwicht Twee leerlingen, Rowan en Renée, die tijdens de bijeenkomst aanwezig waren, beaamden dit. “Ik heb niet het idee dat meneer Tasdan een lesplan volgt als hij les geeft. Hij vertelt vaak over bijvoorbeeld bezigheden in het weekend, maar stiekem is dat dan toch een inleiding voor een les. Hij laat je nadenken over de wereld en vaak nemen we dat mee naar huis en bespreken we dat met onze ouders.” Vinden de leerlingen zijn lessen en inzet leuk, zelf vindt hij het ook leuk. “Ik vind les geven zelf ook fijn en voer regelmatig gesprekken met leerlingen, oefen het debatteren met ze. Ik krijg niet betaald voor die extra inzet, maar ik vind het gewoon leuk. Zeker omdat het leraarschap tegenwoordig ten onder gaat aan bureaucratie is een tegenwicht nodig. Ik betrap mezelf nog regelmatig op een traan als een leerling met een diploma de school verlaat. Dan heb ik het bewijs dat al die jaren aan investeringen in die leerlingen niet voor niets zijn geweest.”

‘Sport als aanjager om talenten te ontwikkelen’

OMO Scholengroep verlengt samenwerking Olympisch Netwerk

BERGEN OP ZOOM - ‘t Ravelijn in Steenbergen, het Mollerlyceum en de ZOOMMavo in Bergen op Zoom en het ZuidWestHoek College in Ossendrecht gaan opnieuw een verbintenis aan met het Olympisch Netwerk Brabant. Daardoor krijgen de leerlingen van de vier scholen die vallen onder OMO Scholengroep Bergen op Zoom kans om hun sportieve talenten extra te ontwikkelen. De samenwerking werd vrijdagmorgen officieel bekrachtigd nadat Marcel van Loo (OMO) en Peter Galle (Olympisch Netwerk) de nieuwe overeenkomst ondertekend hadden. DOOR RIA VAN MEIR Het is de tweede keer dat de vier scholen in de regio Bergen op Zoom het predicaat topsportvriendelijke school krijgen uitgereikt. In 2006 ging de scholengroep voor het eerst een samenwerking aan met het Olympisch Netwerk Brabant, toen nog Olympisch Steunpunt Brabant geheten. Het netwerk is nauw verbonden aan NOC*NSF en zet zich in voor de ontwikkeling van topsporttalenten. Vooral het ZuidWestHoek College in Ossendrecht heeft zich daarmee de afgelopen jaren sterk geprofileerd. Niet alleen met wielercollege, maar ook met andere sporten die in de breedte worden beoefend.

© www.sudokusite.eu

Goed voorbeeld De brug die het ZuidWestHoek College PaGiNa 5

kan slaan met enerzijds de GP Adrie van der Poel en anderzijds het wielertoerisme is volgens Peter Galle dan ook een goed voorbeeld van hoe het Olympisch Netwerk gebruikt kan worden. “Ik gebruik het succes van het ZuidWestHoek College regelmatig in mijn toespraken als ik ergens in Noord-Brabant over het Olympisch Netwerk spreek”, geeft Galle toe. “Vooral de provincie heeft nogal de neiging om alleen naar Eindhoven en Den Bosch te kijken en lijkt West-Brabant vaak links te laten liggen. Ik haal dan regelmatig de samenwerking in deze regio aan om aan te geven dat er een goede relatie kan zijn tussen het onderwijs, een prachtig internationaal evenement als de GP Adrie van der Poel en het wielertoerisme op de Brabantse Wal. Eindhoven mag dan alle sportaccommoda-

ties hebben, maar in Hoogerheide is men in staat om gewoon in het bos succesvol WK te organiseren.” Ervaringen Maar volgens Marcel van Loo gaat de aandacht voor sport verder dan enkel het wielrennen. “Via sport kunnen leerlingen ervaringen leren, die ze niet zo snel in reguliere lessen opdoen. Dat zie je bijvoorbeeld als leerlingen terugkomen van de Transalp. Ze hebben meer respect voor elkaar, werken beter samen, hebben geleerd om zelf hun potje klaar te maken. Allemaal ervaringen die hen helpen om zich voor te bereiden op de toekomst. Die creativiteit brengen ze weer over op andere leerlingen. Sport is dus een aanjager om de talenten van leerlingen te ontwikkelen.”


Livato deelt jubileum verassing uit bij de optocht

Nieuw Vossemeer

Al 6x11 jaar sparen en teren op carnavaleske wijze

Biljarten Regio Competitie

BERGEN OP ZOOM - Spaar- en teervereniging Livato ontstond in 1947, een paar jaar na de Tweede Wereldoorlog. Men wilde samen plezier kunnen maken en geld opzij leggen voor toekomstige uitgaven. Liefhebbers van toneel waren het, die de vereniging oprichtten. Zij zijn allen overleden maar het stokje werd overgenomen en jaarlijks zet een nieuwe generatie de traditie voort. Al 66 jaar combineert de carnavaleske vereniging de leutigheid met spaarzaamheid, iets waar we in deze crisistijd nog van kunnen leren.

A-Teams: 1. Hoeven 1 140,875 3, 2. Welberg 2 137,822 3, 3. Halsteren 5 135,041 3, 4. S.B.Ponderosa 1 131,396 3, 5. Welberg 3 128,230 3, 6. Vossemeer 1 125,454 3, 7. Halsteren 1 125,286 3, 8. Keijenburg-1 125,162 3, 9. Halsteren 4 124,319 3, 10. Halsteren 2 122,813 3, 11. Steenbergen 2 118,601 3, 12. Oud Gastel 1 118,369 3, 13. de Heen 1 117,660 3, 14. Welberg 1 117,257 3, 15. Lepelstraat 2 113,806 3, 16. Halsteren 3 110,694 3, 17. Steenbergen 1 108,161 3, 18. Oud Gastel 2 107,096 3, 19. Lepelstraat 1 106,677 3, 20. S.B.Ponderosa

BERGEN OP ZOOM - Biljarten Regio Competitie 2012-2013, na week 3.

DOOR MARJET LUBBERS Voor de Tweede Wereldoorlog had men in de regio van Nieuw Borgvliet een toneelvereniging, samen speelden ze toneel, cabaret en muziek. Tijdens de oorlogsjaren mocht en kon dit niet meer, maar na de oorlog zochten deze mensen elkaar weer op in hun stamkroeg. Om ervoor te zorgen dat het weekloon daar niet geheel verdween, richtte men in het café een spaarkas op. Het gespaarde geld kon dan worden gebruikt om bijvoorbeeld kolen te kopen in de wintertijd.

Kindermiddag Zeker in begin van het bestaan van Livato was het moeilijk om aan geld te komen, vooral voor de kinderen. Bets Mouwen, één van de oprichters, vond toen spontaan de leutige soort van crowdfunding uit. Zij tufte in een keukrijtje die ze op je neus draaide en hield haar hand op voor een dubbeltje. Dit verdween in de zak van Jan van Loon die aan het einde van de avond rondliep met zijn zakken vol. Zo begon Livato met de kindermiddag waar zij, samen met de andere oprichters Jan Quick en

Toon Jaspers met het veldteken van Livato. Een combinatie van een spaarvarkentje, het eerste veldteken uit 1947 en toneelmaskers, een herinnering aan de oprichters van Livato. FOTO MARJET LUBBERS

Frans Mouwen vele jaren lang veel liefde en creativiteit in stopten. Jan van Loon creëerde vele populaire kinderhelden: Pipo, Paulus de boskabouter, Dorus, Tita Tovenaar. Hij kreeg hiervoor een ‘jachtgeweer en jachtakte’ uitgereikt omdat er zoveel kinderen afkwamen op de kinderdweilmiddagen in de Raayberg. Toekomst Sinds 1983 is Toon Jaspers betrokken als bestuurslid bij Livato en al vele jaren de voorzitter. Hij heeft de hoogtijdagen van dichtbij meegemaakt. “Helaas is het dweilen in de Raayberg verleden tijd. We bereiken op een moment zelfs het maximaal aantal leden dat wettelijk werd toegestaan. Sinds 2000 hebben we voor het teren een aantal maal moeten verhuizen. Tegenwoordig vieren we feest in Rozenoord, een hele fijne locatie ook voor de kindermiddag en bingoavonden. Helaas daalt het ledenaantal sinds de verhuizingen

gestaag, tijdens de Vastenavond trekken de leden en jongeren naar de stad waar het dweilen is van deur tot deur. Livato betekent liefhebbers van toneel en het zou zonde zijn als het dweildoek gaat vallen. Dit jaar lopen we de in de optocht mee en krijgen alle mensen aan de kant een verassing. Het applaus is voor de stichters van Livato.”

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

ABBO en SOM samen BERGEN OP ZOOM - Stichting ABBO en Stichting SOM ondertekenden op maandag 28 januari een samenwerkingsovereenkomst. SOM biedt openbaar basisonderwijs op 10 scholen in West-Brabant en Zeeland. ABBO verzorgt algemeen bijzonder basisonderwijs op vijf scholen in de gemeente Bergen op Zoom. Samen willen ABBO en SOM inzetten op verdere kwaliteitsverhoging en onderwijsvernieuwing. Ook is het de bedoeling met deze samenwerking te zorgen voor een betere positionering van

het openbaar en algemeen bijzonder basisonderwijs in de regio. Verder willen beide organisaties tot efficiencywinst komen in de bedrijfsvoering. Er is voor gekozen om de samenwerking in 1e instantie te starten op basis van een overeenkomst. Op basis van de concrete ervaringen met de samenwerking zou op termijn opgeschaald kunnen worden naar een zwaardere vorm van samenwerking bijvoorbeeld in de vorm van een federatie. Omdat ABBO de intentie heeft om met De Nieuwe Veste uit Steenbergen te fuseren wordt dit schoolbestuur ook betrokken bij de verdere uitwerking van de plannen.

Onbeheerd scheepje in Schelde-Rijnkanaal BERGEN OP ZOOM - Medewerkers van Rijkswaterstaat Zeeland hebben onlangs op het Schelde-Rijnkanaal een onbeheerd scheepje aangetroffen. Het scheepje dobberde stuurloos langs de boorden van het ScheldeRijnkanaal ter hoogte van de Broeckehaven. De medewerkers van het patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat zijn aan boord van het scheepje gestapt om te zien of er opvarenden aan boord waren. Aangezien dat niet het geval was, is het scheepje vervolgens weggesleept naar een diensthaven van Rijkswaterstaat. Het stuurloze scheepje vormde immers een direct gevaar voor de veiligheid van de scheepvaart op het zo druk bevaren Schelde-Rijnkanaal. Het

B-Teams: 1. Stampersgat 2 134,186 3, 2. Halsteren 8 133,944 3, 3. de Heen 3 132,856 3, 4. de Hofstee 1 130,577 3, 5. Welberg 5 127,796 3, 6. Halsteren 6 126,717 3, 7. Oud Gastel 4 126,311 3, 8. Oud Gastel 3 125,580 3, 9. de Heen 2 124,362 3, 10. S.B.Ponderosa 3 122,972 3, 11. Welberg 4 121,835 3, 12. Halsteren 7 118,707 3, 13. de Duiventoren 2 116,781 3, 14. Halsteren 9 115,690 3, 15. Oud Gastel 5 115,224 3, 16. de Duiventoren 1 112,895 3, 17. Steenbergen 4 112,557 3, 18. Steenbergen 3 109,460 3, 19. Steenbergen 5 106,500 3, 20. Halsteren 10 105,910 3.

KORTE BERICHTEN

‘zonde als het dweildoek na 66 jaar zou vallen’ Aangezien de leut ook op hoog op het verlanglijstje stond, besloot men om spaar- en teervereniging Livato op te richtten. Knapen kwamen het geld ophalen en eens per jaar kreeg men het gespaarde geld terug, samen met bonnen voor de teeravond. Met elkaar bouwen ze sindsdien ieder jaar een groot feest in de Vastenavondtijd zonder dat daarbij op de portemonnee gelet hoeft te worden. Later organiseerde met ook bingoavonden en werden veldtekens verkocht om de kosten van het teren te dekken.

2 99,245 3.

scheepje was voor zowel de Regiopolitie, de gemeente Bergen op Zoom als Rijkswaterstaat geen onbekende. Het lag immers al geruime tijd illegaal afgemeerd in een rietkraag in de Broeckehaven en werd blijkbaar zo nu en dan bewoond door iemand zonder vaste woon- of verblijfplaats. De achterafgelegen Broeckehaven - ooit als werkhaven in gebruik bij Rijkswaterstaat - is een met gele drijvers afgesloten haven aan de kop van de Molenplaat aan de westkant van Bergen op Zoom. Aangezien op het scheepje geen registratietekens aanwezig waren, was het niet direct mogelijk de eigenaar ervan te achterhalen. Daarom zal deze week het interieur van het scheepje door een bijzonder opsporingsambtenaar uitvoerig worden onderzocht.

Doel daarvan is om aanwijzingen te achterhalen die alsnog naar de eigenaar of naar degene die er op bivakkeerde kunnen leiden. Dat onderzoek moet voorts uitwijzen of er eventueel nog andere strafbare feiten aan de orde zijn. Rijkswaterstaat houdt het scheepje een aantal weken in depot. Gedurende deze termijn kan de rechtmatige eigenaar - tegen betaling van de gemaakte kosten - het komen ophalen. Indien de eigenaar zich niet meldt dan wordt het scheepje vernietigd door een daartoe gecertificeerd bedrijf. Weet u wie de eigenaar is van dit scheepje of heeft u andere informatie hieromtrent? Neem dan contact op met mr. Gerius van Woudenberg van Rijkswaterstaat Zeeland (0118-622293). PAGINA 6

BERGEN OP ZOOM Vastenavondwandeling: VVV Brabantse Wal houdt met SBM (Stichting Bezichtiging Monumenten) in januari en februari wandelingen, thema Vastenavend. De 2-uur durende wandeling vindt plaats op 3, 6 en 10 februari. Op woensdag 6 februari wordt ook een bouwkot bezocht. De wandeling vertrekt om 14.30u vóór het Oude Stadhuis. Grote Markt. Groepen van min. 10 personen kunnen reserveren bij VVV Brabantse Wal, tel. 0164-277482. Kriebel Krabbel Krulle: Vastenavondvoorstelling ‘De Geit gaat Los’ speciaal voor Krabbekes op zondag 3 februari komen de Boer en Boerin naar de Stoelemat, aanvang 16.11u, toegang gratis. Collecte Hersenstichting: Van maandag 4 t/m zaterdag 9 februari gaan vele enthousiaste collectanten in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat op pad om geld in te zamelen voor ruim 4 miljoen mensen met een hersenaandoening. De opbrengst van de collecte wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. Voor dit werk is veel geld nodig. Geef daarom aan de collectant. U kunt ook uw gift overmaken op gironummer 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. www.hersenstichting.nl. Natuur en jeugd: Het is koud buiten, er ligt een flink pak sneeuw en de temperatuur is onder het vriespunt. Schaatsen zijn uit het vet, slee is klaar om van de helling af te glijden.Niet iedereen is blij met dit koude weer. Er zijn vogels die naar het zuiden vertrekken. Zij overwinteren daar en komen in het voorjaar terug. Zaterdag 2 februari is tussen 10.00-12.00u de bijeenkomst van Natuur en Jeugd van IVN Groene Zoom. Het onderwerp is ‘Van Evenaar tot Pool’. Zin om eens te komen kijken? Nieuwsgierig en interesse in de natuur? Iedereen welkom bij bezoekerscentrum Kraaijenberg, Fianestraat 21. Info, e-mail ivngroenezoom.secretariaat@gmail.com Boekenmarkt: Zaterdag 2 februari van 11.00-16.00u is er een boekenmarkt in het Kerkelijk Centrum, Williamstraat. Duizenden boeken staan klaar. Regelmatig worden de boeken aangevuld, elke maand is er wat nieuws te vinden. De opbrengst van de boekenmarkt komt ten goede aan het onderhoudsfonds van de Ontmoetingskerk. Men is welkom. Info: Ank van der Kallen, tel. 0164-265158. Kindermiddag: Woensdagmiddag 6 februari van 13.30-15.30u kindermiddag voor kinderen van 4 t/m/ 12 jaar. Speels leren omgaan met( hoog) gevoeligheid d.m.v. mandalatekenen, oefeningen om beter te leren aarden, muziek, verhalen, yoga- oefeningetjes, ervaringen te delen met elkaar. Voortaan eens per maand. Om hieraan deel te nemen is opgave vooraf noodzakelijk: www.kesadaran.nl, tel. 0164-263955. Bingo: Zaterdag 2 februari is er een bingo in wijkcentrum het Hoofdkwartier, Rembrandtstraat 52A (Borgvliet). De zaal is open vanaf 19.00u en de bingo start om 20.00u iedereen welkom. Bingo: Op zaterdag 2 februari een knus winters (familie)avondje. Buiten is het koud en drab weer, binnen danst men zich warm op ‘wereldse’ muziek van DJ Eric. Neem gerust de kinderen mee. Toegang t/m 11 jaar is gratis. De eerste bingoronde start 19.30u. Wees vooral op tijd, want men kan hele mooie prijzen winnen. Aanvang 18.30u in De Kastanje, Kastanjelaan 164. Info: jeanlupe@home.nl, tel. 06-28621765. Rommelmarkt: zondag 3 februari is er een rommelmarkt in wijkcentrum het Hoofdkwartier aan de Rembrandtstraat 52 A te Borgvliet. Deze begint om 10.00u en duurt tot 15.00u. Boekenmarkt: Zondag 3 februari is weer de maandelijkse boekenmarkt van Vrijmetselaarsloge L’Inséparable in de Engelsestraat 30 te Bergen op Zoom. Van 13.30 tot 16.30u kunt u terecht voor diverse boeken tegen een klein prijsje. De opbrengst gaat altijd naar plaatselijke goede doelen. Hebt nog u bruikbare boeken die u kwijt wilt? Bel of mail even: 0164-248739 of: boeken.vrijmetselaars.boz@gmail.com. Tevens is het monumentale logegebouw te bezichtigen. Er is altijd wel iemand die u een en ander kan vertellen over de geschiedenis van het voormalig bankgebouw, de bouwstijl (Amsterdamse School) en desgewenst over de vrijmetselarij die al sinds 1767 in Bergen op Zoom te vinden is. Rommelmarkt: Zondag 3 februari is er een rommelmarkt in wijkcentrum het Hoofdkwartier, Rembrandtstraat 52A in Borgvliet. Deze begint om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Iedereen welkom. EHBO cursus: op 26 februari start een nieuwe cursus EHBO met Reanimatie en bediening van de AED. Belangrijk voor als iedere minuut telt. De cursus bestaat uit 12 lessen van elk ca. 2 uur die op de dinsdagavonden wordt gegeven in de periode van 26 februari t/m 18 juni en begint om 19.30u. Aanmelden of informatie bij Perrie van Kamer tel. 0164252521 of via de mail secretariaat@ehbobergenopzoom.nl HALSTEREN Verenigingsbal: In Cafeeke de Beek wordt op zaterdag 2 februari vanaf 20.33u het voor iedereen gratis toegankelijke Verenigingsbal gehouden. De verenigingen vliegen uit naar Venetië en Rio. In het tot vertrekhal omgebouwde café kan iedereen in deze exotische carnavalsstemming komen en de Samba dansen. Hiervoor hebben ze vanwege het enorme succes van vorig jaar ‘Combo Rythmo’ bereid gevonden de muzikale omlijsting tezamen met de lokale dweilbands te verzorgen. De Prins en zijn gevolg hebben toegezegd deze avond een tussenlanding te maken op dit bal. Bingo: In de Wittenhorst houdt KBO afd. Halsteren een bingo voor 50+ senioren, zaal open 13.00 uur, aanvang bingo 13.30 uur. Iedereen welkom. Info: 0164-259828 of 683140.


Kom nu langs en vraag vrijblijvend uw offerte aan

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

• • • • • • • •

houtworm-, boktor en zwambestrijding preventieplannen faunabeheer weringsmaatregelen bestrijding knaagdieren en insecten bouwkundige inspecties balkkoprestauraties mollenbestrijding

In één dag wind en waterdicht

Keulsveld 3 Roosendaal (Majoppeveld noord)

Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

0165-767277 www.ploegkozi jnen-roosendaal.nl

AANBIEDINGEN:

geldig van 30 januari t/m 6 februari 2013

AANBIEDINGEN:

geldig van donderdag 24 januari t/m zaterdag 2 februari

Kabeljauwfi let Schar

per kilo .................................................. € 10,00 per kilo € 3,00 / 4 kg voor ............................

€ 10,00

Schar Kibbeling met frites

per € 3,00 / 4 kg voor ..................... € 10,00 perkilo portie ......................................................

€ 4,00

Gerookte zalm Lekkerbekjes

€ 1,75

....................................................... 3100 voorgram ....................................................... € 5,00

Slaatje Gerookte Makreel

€ 4,50

pereigen stuk €rokerij 2,50 / per 2 stuks ...................... uit stukvoor ....................... € 2,50 We hopen u te begroeten, Kees en Marjo

Van de Velde VIS

Stevinweg 6 I Tholen I T: 06 - 40 21 87 06 tegenover Melse/Multimate

Het bekende adres voor al uw visschotels Openingstijden: wo-do 9.00 - 17.00 u. vr 9.00 - 18.00 u. za 9.00 - 16.00 u.

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

‘s maandags gesloten

scheepsstoffeerderij (scheeps)matrassen •en SCHEEPSSTOFFEERDERIJ, KUSSENATELIER EN (SCHEEPS)MATRASSEN Nieuw!! • grote collectie meubelstoffen Nu ook workshop • polyether: in elke maat en dikte meubelstofferiNg! en geslot ndags ‘s maa

Kussenatelier

Valentijns Cadeautip!

Het leven is al druk genoeg…. Verwen jezelf met een heerlijke

Lichaamsmassage (1,5 uur)

100% natuurlijke Hot-stone massagekaars Pitjit Heerlijke natuurlijke olieen lomi-lomi voor een ontspannende massage Ãnti-stress Samen genieten! Bamboe NU Kruidenstempel €12,50* Metamorfose

Ãyurvedische Zwangerschaps Verwen uw geliefde: Sportmassage *Valentijns Botanical Beauty Blessurebehandelingen Massage arrangement € 59,Deelmassages Reiki en counseling Omdat u hetAromatherapie verdient! Bachbloesems& Omdat u het verdient! Praktijk voor

Massage Reiki Praktijken voor Stoofdijk 4 Scherpenisse Massage en Reiki Stoofdijk 4 Scherpenisse 06-43072200 06-43072200 www.devlindermassage.nl www.devlindermassage.nl

JANUARI-ACTIE!

Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling. Nu gratis 3 maanden extra. Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

www.bootkussens.com

Fax: 0167 - 562969

• Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl

Glashandel P. v. Veldhoven en Zn. AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Nieuwe & gebruikte meubelen tegen spotprijzen! 1000 m2

Scheepsmatrassen - Scheepsstoffering Matrassen, lattenbodems, Provincialeweg 11 dekbedden, hoofdkussens 4695 RM Sint-Maartensdijk Provincialeweg 11, RM Sint-Maartensdijk Meubelhal Broos Meubelen en 4695 bedtextiel. Zuid-Oostsingel 23 - Bergen op Tel./Fax /0166 - 697155 • Mob. 06 - 53788035 ax 0166-697155 06-53788035 www.bootkussens.com Zoom - 0164-242097 Grote Kerkstraat 15A Tel.: 0167 - 561214 4651 BA Steenbergen

Antiekrenovatie Hans Swanenberg

naast ABN-Amro parking

t klanten en bekenden fijne kerstdagen en een goed 2011

Grote keuze nieuwe meubelen waaronder 60 bankstellen.Inruil mogelijk.

meubelzaak broos meubelen

Burg. van Hasseltstr. 64 Bergen op Zoom 0164-234990 Vlakbij Media-Markt en Jumbo Super

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

Dubbele beglazing. Ook het adres voor nieuwe kozijnen. 10 jaar fabrieksgarantie Komokeur.

Glashandel

P. v. Veldhoven en Zn. OLV ter Duinenlaan 46 Tel. 0164-613873, Ossendrecht email: glashandel.van.veldhoven@hetnet.nl www.glashandel-vanveldhoven.nl


Nieuwjaarsreceptie BERGEN OP ZOOM - Om de vrijwilligers van Stichting Goed Ontmoet te bedanken voor hun inzet vond 10 januari een nieuwjaarsreceptie plaats. “Vrijwilligers zijn altijd bezig met geven investeren in andere mensen - en vinden dat vaak heel normaal. Vrijwilligers nemen binnen onze organisatie een hele belangrijke plaats in want alle werkzaamheden worden door vrijwilligers verricht. Dat wij als stichting ook dit jaar iets voor hén terug doen, vinden wij niet meer dan vanzelfsprekend. Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving en door hun grote inzet hebben wij heel wat voor elkaar gekregen in 2012”,’ zei voorzitter Wim van Overveld. Daarom werden de vrijwilligers van Stichting Goed Ontmoet uitgenodigd om op 10 januari een hapje en borrel te nuttigen. “De betrokkenheid van onze vrijwilligers en de tomeloze inzet vormen de fundamentele factoren voor het succes van de voedselbank”, vertelde Wim vol trots. In zijn nieuwjaarstoespraak haalde voorzitter Van Overveld de missie en doelstellingen van stichting Goed Ontmoet nog eens aan. Er werd niet alleen kort teruggekeken

op het afgelopen jaar, maar ook een blik geworpen op de komende tijd. Zo is er bijvoorbeeld het oprichten van ‘De Club van 60’ waarbij 60 bedrijven uit de regio Zuid-West-Brabant en Tholen gevraagd worden zich financieel voor minstens één jaar aan de stichting te verbinden door lid te worden voor deze sponsoren club. De komende tijd zal Stichting Goed Ontmoet in het teken staan van het verzekeren van structurele financiële ondersteuning, wellicht ook van overheden om de continuïteit te waarborgen. Daarnaast wordt ook gekeken naar nieuwe activiteiten die middelen voor de voedselbank kunnen opleveren. “Wij mogen niet vergeten dat wij inmiddels de grootste voedselbank van Brabant en Zeeland zijn en dat er meer dan 1500 mensen wekelijks gebruikmaken van onze voedselpakketten. Om haar doelen te bereiken leunt Stichting Goed Ontmoet voor het overgrote deel op donateurs, sponsors, fondsenwervende acties en maar liefst 115 vrijwilligers! Meer financiële armslag betekent dat meer mensen structureel geholpen kunnen worden. Vooral kinderen zijn vaak de dupe van armoede. Wij hopen dan ook dat wij dankzij de bijdragen van mensen in de toe-

Optredens 15 bands komst ons werk kunnen voortzetten.”Er is ook afscheid genomen van diverse vrijwilligers. Zij hebben te kennen gegeven dat zij, soms zelfs na jaren, ervoor gekozen hebben om het stokje over te dragen. Zo werd afscheid genomen van Annie van Loon, penningmeester en van Hans Heijstraten, bestuurslid logistiek. Oud-voorzitter Leo Meijer nam afscheid als vrijwilliger. Hans blijft als vrijwilliger actief op gebied van acquisitie en fondsenverwerving. Er werden nieuwe bestuursleden voorgesteld: Leendert van Halst is de nieuwe penningmeester, Annie Vogelaar wordt bestuurslid met als taak de Intake en Kees Huijbregts wordt bestuurslid logistiek. De voorzitter dankte de oude bestuursleden en wenste de nieuwe veel succes. “Het is zo duidelijk als wat”, zei Wim, “alles draait om onze vrijwilligers, dit zijn mensen die zich soms jarenlang op regelmatige basis belangeloos inzetten voor anderen. Zonder hen gebeurt er niets. Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar en daarom kunnen wij ze niet genoeg bedanken! En toch doe ik het. Bedankt iedereen!” Daarna was er ruimte voor onderling contact en werd de bijeenkomst in prettige informele sfeer voortgezet.

Politie zoekt getuigen aanrijding BERGEN OP ZOOM - De politie is op zoek naar getuigen en een automobilist die betrokken waren bij een aanrijding in Bergen op Zoom. Het incident vond zondagmorgen rond 2.30 uur plaats aan de Boutershemstraat. Een 53-jarige man is gewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. De bestuurder is na het incident doorgereden zonder zicht bekend te maken. De aangereden man werd aangetroffen al liggend op de weg met een hoofdwond. De bestuurder reed in een lichtblauwe, grijze of metalic auto. Deze is waarschijnlijk beschadigd. Getuigen kunnen zich melden op het politiebureau in Bergen op Zoom of via 0900-8844.

Volleybal Sic Pugno 50 jaar BERGEN OP ZOOM - Het is al vijftig, 50 (!), jaar geleden dat volleybalvereniging Sic Pugno werd opgericht. Deze 50-jarige mijlpaal zal uitgebreid gevierd worden met een reünie- c.q. feestdag voor leden en oud-leden op zaterdag 28 september. Deze dag, die zich grotendeels zal afspelen in ‘Het Zwijnshoofd’, Moeregrebstraat, zal gevuld worden op de echte Sic Pugnomanier met oeverloos geouwehoer over

vroeger, foto’s en artikelen tentoonstelling, stadszoektocht voor de jongste jeugd, eten en drinken, demonstratiewedstrijden tussen’oud’ en huidige teams (indien er genoeg oudjes zijn), Test Uw Sic Pugno Kennis Quiz, disco voor de jeugd, bal voor jong en oud en nog veel meer. Het exacte programma voor deze reünie-/ feestdag is terug te vinden op www.sicpugno.nl. Hier zijn ook de uitnodiging en het aanmeldformulier te downloaden. Indien men meer info wenst, kan men vragen

stellen via e-mail: 50jaar@sicpugno.nl of tel, aan Ad van Hooijdonk, 0164-606061. Vanzelfsprekend hopen ze op zoveel mogelijk deelnemers aan de diverse activiteiten, geef nu al op via het aanmeldformulier of via e-mail en vooral: zegt het voort, zegt het voort, zodat 28 september een onvergetelijke dag wordt. Interesse in volleyballen bij Sic Pugno? Kijk op www.sicpugno.nl of bel met KeesJan van Vliet, tel. 0164-246036.

Vastenavond bij postzegelvereniging ‘Onderling Contact’ BERGEN OP ZOOM - De verenigingsavond van postzegelvereniging Onderling Contact is een week eerder dan gebruikelijk, in verband met de Vastenavond. Op maandagavond 4 februari kunnen liefhebbers van de Vastenavond nog in het bezit komen van een Bergs postzegelvel

met de Peperbus in vastenavondkledij. Informatie over de geschiedenis van de Peperbus wordt erbij geleverd. Zoals gebruikelijk op de verenigingsavonden is er een koopjestafel. Via een veiling kunnen mooie kavels van eigenaar verwisselen. Ook is er een verloting met filatelistische prijzen. Deze avond is dé gelegenheid bij uitstek voor postzegelverzamelaars om

elkaar in een vriendschappelijke en informele sfeer te ontmoeten. Breng zeker uw ruilboeken mee, want er is natuurlijk ook gelegenheid om onderling postzegels te ruilen, te kopen en te verkopen. U bent van harte welkom op maandag 4 februari vanaf 19.30 uur in buurthuis “De Kastanje” aan de Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom.

BERGEN OP ZOOM - De 15 bandjes van de CKB Popschool zijn helemaal klaar voor hun 2e presentatie dit seizoen. In het najaar kregen ze 2 volle cafés aan de Steenbergsestraat aan het swingen. Op maandag 4 februari trakteren ze het publiek in de Schorre en ’t Slik op nieuw repertoire. De vocalisten, toetsenisten, gitaristen, bassisten, percussionisten, drummers en fluitiste (variërend in leeftijd van 9 tot 60) zorgen voor een afwisselende avond die om 19.00 uur begint en gratis toegankelijk is. Meer info op www.ckboz.nl Het succes van de CKB Popschool is overal te merken. Het aantal bands (en cursisten) is in het 2e seizoen verdubbeld en steeds vaker beklimmen ze de diverse podia. Eén van de bands maakt al eigen muziek en zorgde onlangs voor een avondvullend optreden. Een andere band is nog maar net bezig, maar stond deze maand al voor het publiek op het poppodium van Gebouw-T. Diverse popbands lieten van zich horen bij grote evenementen als ProefMEI en Kunsten in de Monumenten. Op de 1e maandag van februari kan iedereen ervaren wat de CKB Popschool in huis heeft. De 15 bandjes spelen ieder 3 nummers op

de podia van ’t Slik en de Schorre die door een tussendeur met elkaar verbonden zijn. Op de CKB Popschool maken jong en oud popmuziek onder leiding van ervaren bandcoaches/docenten. De leeftijd van de bandleden is heel variërend. Sommige muzikanten of vocalisten hebben al jaren ervaring, anderen leren gelijk in een popband hun instrument. Het CKB werkt hiervoor samen met Gebouw-T, waar de oefenstudio’s zijn en waar een cd wordt opgenomen, en met leerlingen van ROC Zoomvliet Studio die de techniek verzorgen. De bandjes geven per seizoen twee presentaties in ’t Slik en de Schorre en gaan daarna een CD-track opnemen. Hun nummers vormen samen een CD die aan het eind van het seizoen live wordt gepresenteerd op het poppodium van Gebouw-T. De 15 bands van de CKB Popschool heten: New Sound, Imagine, Sound Parc, Living our Dreams, E-TRAPP, Random, Moozb, GoldStrike, aT seven, MadHouse, BackFire, Fifty Fifty, After Years, 4TS, OnePiece. Iedereen is welkom om hun 2e presentatie op 4 februari mee te maken. De eerste optredens beginnen om 19.00 uur. De toegang is gratis, kaartjes zijn niet nodig. Meer info over de CKB Popschool op www.ckboz.nl

Festival Zonder Naam BERGEN OP ZOOM - Voor wie het Vastenavend-geweld even zat is biedt Gebouw-T op zaterdag 2 februari een prima alternatief; Festival Zonder Naam. Een Festival met louter Bergse bands, zoals Bjorker Vorks, Against Time, Ten24 en Worst-El-Aars. Tevens is Gebouw-T nog op zoek naar een geschikte naam voor dit festival. Festival Zonder Naam biedt een avond vol stevige rock. Worst-El-Aars staat garant voor een energieke rockshow, waarin invloeden van bands als Deftones, Papa Roach, Rage Against The Machine en Pennywise zijn terug te horen. Ten24 pakt het iets rustiger aan. Rockmuziek met invloeden uit allerlei muziekstijlen, het bracht de band zelfs Airplay op 3FM. Bjorker Vorks zijn de oude rotten in het vak. De band werd opgericht in 1986, en weer opgeheven in 1993.

Echter is de band niet schuw van nog een optreden hier en daar. Nog steeds laten de bandleden vol passie hun garagerock horen. Against Time sluit de avond af. Deze band heeft het allemaal: passie, melodie, een emotionele touch en intensiteit. Deze band heeft gespeeld in heel Europa en Canada! Het blijkt een terugkerend onderdeel in het programma te worden; Bergse bands tijdens de Vastenavondperiode. Daarom is Gebouw-T op zoek naar een naam voor deze avond. Bezoekers kunnen via de website van Gebouw-T hun naam insturen. De naam die Gebouw-T het beste vond wordt op de avond zelf bekend gemaakt. Wat er gewonnen kan worden? Eeuwige roem, en jaarlijks terugkerend de verzonnen naam in het programma. Festival zonder Naam is gratis toegankelijk. De zaal gaat om 20:30 uur open, de 1e band begint om 21.00 uur. Meer info op www.gebouw-t.nl.

Prolongatie Toeteroet

Ontwerrepersavend “Tentòòngespreid!” KRABBEGAT - Het is de dinsdagmiddag van de Vastenavend, het zonnetje schijnt, “ons lieve n’ eer is immers ’n bergenèèr” klinkt het. De Optocht trekt door de straten van ’t Krabbegat. Een golf van muziek, onvervalste leut en geroezemoes langs de kant en imposante, kleurrijke, verrassende indrukwekkende wagens van groot formaat. Maar wat is nu de basis voor deze wagens? Welke ideeën zitten erachter? En wie is de man of vrouw achter deze ideeën?

Om meer te weten te komen over het ontwerp achter de wagen, heeft de Stichting Vastenavend dit jaar een avond georganiseerd waar de ontwerpers hun creaties presenteerde en hun geheimen prijsgaven. De avond stond in het teken van de ontwerpen die in aanmerking komen voor “de Mie d’n Oskar”. De ontwerpers vertelde onder grote belangstelling het verhaal achter de wagen. Waar zitten de dubbele bodems? Hoe is het idee ontstaan en hoe is het uitgewerkt? De avond voor genodigden werd gehouden op maandag 28

januari 2013 in de arenafoyer van stadsschouwburg de Maagd. Vanaf de dag na deze avond zijn de ontwerpen te bezichtigen in de Kapitelenzaal van de Stadsschouwburg. SBM verzorgt hiervoor speciale rondleidingen. Op vrijdagavond 1 februari 2013 is de maagd open voor publiek zodat de ontwerpen kunnen worden bewonderd. Kijk voor meer informatie op www.stichtingvastenavend.nl/optocht en volg ons via facebook.com/StVastenavend of twitter.com/ StVastenavend

Vastenavendveiling BC Agge Mar Leut Et BERGEN OP ZOOM - Op vrijdag 1 februari zal in Café ’t Slik aan de Steenbergsestraat 40 in het Krabbegat vanaf omstreeks 20.30 uur weer de traditionele Vastenavendveiling plaats vinden. Voor de verzamelaars van leutige en interessante Vastenavend spullen, zoals

unieke stukken van oude vastenavendinsignes tot vastenavendkranten en andere bijzondere en unieke stukken, gaan door veilingmeester Marijn geveild worden. Vooral deze unieke stukken zijn interessant voor de verwoede verzamelaars. Natuurlijk zal ook de Hoogheid Prins Nilles III met zijn gevolg de veiling weer met een bezoek vereren om, de neus die de boeren van de

commissie protocol tijdens het Neuzenbal gedragen hebben, in hoogst eigen persoon en als een volleerd veilingmeester te veilen. Krabben die nog op zoek zijn naar een leutige vastenavendkop om als geveldweil aan de gevel te hangen kunnen tijdens de veiling hun slag slaan want de bouwclub zal de koppen die ze nog in haar bezit heeft tentoon stellen en ten verkoop aan bieden. PAGINA 8

Prins Nilles III tijdens zijn bezoek aan de tentoonstelling (foto: Toeteroet)

BERGEN OP ZOOM - De ‘Toeteroet Experience’ heeft in het Groot Arsenaal voor het eerst opengesteld voor alle Krabben op zondagmiddag 27 januari. Wegens de grote belangstelling op die middag heeft het jubilerende dweilorkest Toeteroet besloten om ook zondagmiddag 3 februari de tentoonstelling te openen. Alle bezoekende dweilen waren zeer enthousiast over deze multimediale tentoonstelling van het 44-jarige orkest. De tentoonstelling werd twee weken geleden geopend door nar Eric van de Stichting

Vastenavend. Ook Prins Nillis III kwam toen met eigen ogen kijken hoe het centrale thema ‘poep’ op creatieve en leutige wijze was uitgewerkt. De mannen van Toeteroet hebben met deze tentoonstelling hun naamgever, historische tonnenman uit Bergen op Zoom eind 19e eeuw, eer aangedaan. Want ook al is het thema alledaags, het blijkt zich uitstekend te lenen voor carnavaleske bespiegelingen, met een spoor van herkenning bij de vele bezoekers.Zondagmiddag3 februari vanaf 15.00-18.00 langs het Groot Arsenaal, toegang gratis.


DUURZAAM & VERANTWOORD I FINANCIEEL AANTREKKELIJK I AFWERKING

D E VOORD EL EN VAN N I EU WB OU W I ( T) HU I S I N B EEL D I UW W OON K EU Z E

EDITIE BERGEN OP ZOOM I THOLEN I WOENSDRECHT I STEENBERGEN INCLUSIEF EEN COMPLETE LIJST MET ALLE NIEUWBOUWPROJECTEN UIT UW REGIO.

N EUWBOUW in beeld

4

14

11-17

10 1 6

9 -18 2-15

3 -16

13 12

5

7

8

03. een nieuwbouwhuis je droomhuis

07.

duurzaam bouwen raakt echt in zwang

13. woningmarkt in beweging


Sportpark Markiezaten

De Klaverwei

De Brug

Brede school Markiezaten

De Wal

De Meander Markiezaatsweg

Dal van de Molenbeek

www.woneninmarkiezaten.nl

Volop in ontwikkeling!

t ijk in de Po Villawijk K p o o rk Binnenkort

De Zeeland

Winkels / AH-XL, 201

3

in ve

sting Nieuwe Ve 2013 rt

a Verkoop st

t

Villawijk Kijk in de Po p

Vissershaven

Huurappartementen

, gestart

Villawijk Kijk in de Pot Kavels, laatste te koop

Oude Havenkana

Binnenkort in verkoo

werk/voorziening

al

en, start 2013

Wonen, werken, recreĂŤren, ontspannen bij water, allemaal in het hart van Bergen op Zoom, dat is ScheldeVesting! Like ons op www.facebook.com/scheldevesting en kijk op www.scheldevesting.nl voor onder meer de nieuwe promovideo.


E

- 03 NIEUWBOUW IN BEELD 2013 -

nieuwbouwhuis

Een je droomhuis!

E

en nieuw huis kopen is één van de grootste en

meest spannende dingen die je doet in je leven. Ook hierbij is een goede voorbereiding het halve werk. Het maakt de zoektocht nog leuker, want het voorkomt teleurstellingen zoals tegen een geweldig huis aanlopen dat te duur is. britta janssen

Het is handig om bij het begin van je zoektocht

naar een nieuw huis te bepalen wat je budget is en

welke eisen je hebt. Dit geeft je houvast, want er zijn

ontzettend veel mogelijkheden op de huizenmarkt.

Wil je een appartement of eengezinswoning? Hoeveel

slaapkamers? Een vrije achterom? Tuin? Ook kun je je

wensen voor je nieuwe woonomgeving op een rijtje

zetten. Een rustig dorp of een drukkere stad? En welke

wijk? En welke voorzieningen, zoals winkels en een school,

wil je graag in de buurt hebben? En hoe is het met de bereikbaarheid gesteld? Al deze mogelijkheden kunnen natuurlijk van toepassing zijn op zowel een nieuwbouwhuis als een bestaande woning. Maar er zijn ook verschillen.

Nieuwbouw In een gloednieuw huis is alles vers en ongebruikt. Daardoor ziet alles er verzorgd uit en heb je de eerste jaren relatief weinig omkijken naar het onderhoud. Een ander voordeel hiervan is dat je

“De mogelijkheid om je persoonlijke stempel op het huis te drukken”

sneller je nieuwe huis kan intrekken als je geen grote verbouwing hoeft te doen. Ook profiteer je vaak nog een tijd van garantie op nieuwe onderdelen in je huis. Koop je een nieuwbouwhuis al voordat het gebouwd is dan kun je vaak nog meedenken over de

Vrij op naam

indeling en afwerking en wordt het helemaal zoals jij het wenst. Een nieuwe woning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n). Dat Bij nieuwbouw is rekening gehouden met alle eisen op het gebied van milieu en isolatie. Niet alleen is dat goed voor de natuur, het kan ook betekenen dat de energierekening daardoor lager is dan in een bestaand huis. En de tuin kun je meestal makkelijker dan bij

betekent dat je niet met bijkomende kosten te maken krijgt, omdat die al inbegrepen zijn in de verkoopprijs. Bij een bestaande woning betaal je overdrachtsbelas-

een bestaand huis inrichten naar je persoonlijke wensen. Dat geldt

ting over de koopsom en zaken als de notaris, btw, het

ook voor het interieur. Dat is kaal bij een nieuw huis en dat kan

Kadaster en de makelaarskosten. Dat scheelt al snel

meer werk betekenen, maar ook geeft het je meer mogelijkheden

enkele procenten.

om je persoonlijke stempel op het huis te drukken.


- 04 NIEUWBOUW IN BEELD 2013 -

Nieuwbouwprojecten in de regio... zetfouten voorbehouden

Plaats

project-locatie

Type woningen

Prijs vanaf...

Projectontwikkelaar/aannemer

Verkopende makelaar

Bergen op Zoom

Het Groene Gordijn

diverse types

€ 220.250

Blauwhoed

Bergen op Zoom

De Markiezaten

diverse types

€ 196.000

Rabobank Vastgoed

Van Opstal Grosfeld

Bouwfonds Ontwikkeling

Helmig Makelaardij

Bergen op Zoom

Kijk in de Pot

Geschakelde villa’s en vrijstaand

€ 565.000

AM | Zuid

Halsteren

De Beymoerse Hoeve

diverse types

€ 290.000

Bouwfonds Ontwikkeling

Bergen op Zoom

Watervilla’s Bergse Plaat

4 Villa’s

€ 775.000

Halsteren

Dorpstraat

appartementen

€ 150.000

Lepelstraat

Bloemendaal

Bouwkavels

Bergen op Zoom

Kijk in de Pot - Bastion Orange

Diverse types

De Langen en van den Berg

Van Opstal Grosfeld

Tholen

Stadszicht

diverse types

€ 185.000

Aan de Stegge Roosendaal

Vink Makelaardij

Scherpenisse

Molenstraat

8 nieuwbouwwoningen

€ 179.500

ZeeBraBouw

Scherpenisse

Margrietlaan

4 geschakelde villa’s

€ 312.500

St Annaland

St Annaland

nog in ontwikkeling

St Annaland

Klipper

Vrijstaande 2/1 kap woningen

€ 199.900

Vroonstede

Den Ouden Makelaardij

Hoogerheide

De Hoef

Divers types

€ 278.000

diverse ontwikkelaars

Van Opstal Grosfeld Makelaardij

Hoogerheide

Raadhuispassage

Huurwoningen

€ 825 p.m.

WS Woensdrecht Vastgoed BV

Woningstichting Woensdrecht

Hoogerheide

Dr. de Bruijnlaan

Nultredenwoningen

WS Woensdrecht Vastgoed BV

Woningstichting Woensdrecht

Steenbergen

Couveringe Park

Diversen

Aan de Stegge Roosendaal

Helmig Makelaardij

Helmig Makelaardij Helmig Makelaardij Baas Makelaardij

Gemeente Bergen op Zoom

Marsaki Helmig Makelaardij Helmig Makelaardij

Maes Makelaardij

€ 185.000

Ontwikkelcombinatie Couveringe Park Stichting WSG Steenbergen

De Landerije

Vrijstaand

€ 290.000

Steenbergen

De Lindetuin

Appartementen

€ 144.000

Teammakelaar

Helmig Makelaardij Baas Makelaars

Steenbergen

De Vrijheid

8 eengezinswoningen / 5 appartementen

Eengezinswoningen vanaf 182

Baas Makelaars

Steenbergen

Hof van Steenbergen fase 1

Diversen

€ 275.000

Baas Makelaars

Steenbergen

Kavels Welberg

Kavels

€ 276.000

Luijks Makelaardij M

De Heen

Dorpsweg De Heen

Diversen

€ 175.000

De Heen

Helena-Hoeve

13 koopwoningen

€ 174.000 v.o.n.

Koetsenruyter Makelaardij Somnium Real Estate

Van Hassel Makelaars

Wonen in Aangenaam Bergen op Zoom B

ergen op Zoom behoort tot een van de oudste steden van Nederland. Elke dag ontwa-

ken in een historisch decor? Genieten van het goede leven in de knusse binnenstad? Of het hoofd leegmaken tijdens een wandeling langs de Schelde of in één van de vele natuurgebieden op de Brabantse Wal? Winkelen, lekker eten en drinken, cultuur opsnuiven of één van de vele evenementen meepakken. Het kan allemaal in de bruisende binnenstad van Bergen op Zoom. Meer dan 66.000 inwoners waarderen de veelzijdige leefomgeving van de stad.

“Welkom in het Theater van het Goede Leven”

De Markiezaten: de natuur in uw achtertuin Wuivende bomenrijen, kreken, poelen en spannende hoogteverschillen. Dat

Halverwege wereldsteden waar Brabant Zeeland kust....

ervaart u als bewoner van de Markiezaten. Deze nieuwe woonomgeving bevindt

Wonend tussen Antwerpen en Rotterdam, met Zeeland dichtbij is Bergen op

zich aan de zuidrand van de stad. Maar liefst een derde van dit woongebied is

Zoom de ideale uitvalsbasis. In ongeveer een half uurtje staat u in Antwerpen,

gereserveerd voor natuur. Daarentegen zijn er voldoende faciliteiten binnen

Rotterdam of Zeeland. In 2014 zorgt het doortrekken van de belangrijke

handbereik zoals een basisschool, sportcentrum en wijkondersteunende diensten.

verkeersader A4 voor een nog directere verbinding met Rijnmond.

Niet alleen het gebied, ook de woningen zijn divers. Villa s, patiobungalows,

Karakteristiek wonen

rijwoningen en appartementen staan allemaal in dit schitterende natuurgebied. Ontdek uw favoriete woning op www.demarkiezaten.nl.

De nieuwe woonprojecten in de gemeente Bergen op Zoom bieden fraaie woningen in steeds een andere, karakteristieke setting met alle voorzieningen

Groene Gordijn

binnen handbereik. Wat dacht u van een moderne grachtenwoning in het plan

Net even buiten het centrum van Bergen op Zoom ligt Het Groene Gordijn. Een

ScheldeVesting of een parkvilla in het Groene Gordijn? Wonen in de natuur van de

nieuwe buurt, waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. Karakteristieke gebouwen

Markiezaten, de coulissen van de Schans of het landelijke Bloemendaal? Bovendien

van de voormalige kazerne, krijgen gezelschap van comfortabele nieuwe huizen.

staat stedelijke vernieuwing hoog op de agenda in Bergen op Zoom. Behalve

De bestaande volwassen bomen en frisse nieuwe aanplant kleuren de omgeving

nieuwbouw is er zeer veel aandacht voor de bestaande wijken, zodat het ook daar

groen. Het woningaanbod in Het Groene Gordijn is zeer divers en varieert van

goed wonen is. Het is aangenaam wonen in Bergen op Zoom!

eengezinswoningen tot vrijstaande villa s. Informatie via www.het-groenegordijn.

ScheldeVesting: binnenstad aan de Schelde

nl.

ScheldeVesting bouwt met een knipoog naar het verleden. Eeuwenoude parels

Stadsmakelaar

geven de nieuwbouw in dit gebied een unieke uitstraling. Delen van vestingmuren

Wilt u meer informatie over kavels die de gemeente uitgeeft in deze projecten of

worden zichtbaar gemaakt en monumentale panden als de Zeeland, het Groot

bent u op zoek naar een woning, bedrijfspand, kantoorruimte of ander bijzonder

Arsenaal, de Nedalcoschoorsteen of de watermolen geven ScheldeVesting

vastgoed in Bergen op Zoom? Dan kunt u terecht bij Stadsmakelaar aan de Jacob

direct karakter. Het herstel van het historische havenkanaal met op de kop de

Obrechtlaan 4, te Bergen op Zoom of op de website www.stadsmakelaarboz.nl.

Waterschans brengt de stad terug in haar oorspronkelijke pracht. ScheldeVesting

Het kantoor is van maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend.

is onderdeel van de historische binnenstad en dit is straks terug te zien in de bouwstijl. De woningen krijgen zoveel mogelijk een individueel karakter. Informatie via www.scheldevesting.nl.

www.aangenaambergenopzoom.nl


Interesse in het kopen van een nieuwbouwwoning? Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komen andere zaken kijken dan bij de koop van een bestaande woning. Overweegt u een nieuwbouwwoning te kopen, praat dan eens met een van onze adviseurs. Zij kunnen u precies vertellen waar u aan moet denken. Op www.rabobank.nl/hypotheken leest u wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis. Hier vindt u ook uw dichtstbijzijnde Rabobank.

Rabobank bouwt graag mee aan uw woondroom. Rabobank. Een bank met ideeĂŤn.

www.rabobank.nl/hypotheken


Canadaweg 6 I 4661 PZ Halsteren I T. 0164 683425 I F. 0164 685756 I E info@mr-groep.nl I I. www.mr-groep.nl showroom geopend ma-vrij 9.00-17.00 uur I za. 9.00-13.00 uur

kunststof kozijnen

buitenleven

Zicht met inzicht

OPEN DAGEN

zendow#neo

ND

ENBESP

A

2

VRIJDAG

1

ST

RE

K

9-17 UUR

*

JANUARI

O

*

N ZATEEPR DAG

DONDERDAG

31

ATIEWAA OL

E RD

HOGE IS

Bezoek onze vernieuwde showroom!

FEBRUARI zendow royal / flex

I

FEBRUAR 9-17 UUR

9-13 UUR

Ramen & deuren www.deceuninck.be www.deceuninck.nl

Duurzaam (ver)bouwen met zendow#neo ramen en deuren van Deceunick spaart niet alleen het milieu, ook uw portefeuille vaart er wel bij. De uitstekende isolerende eigenschappen en het duurzame karakter van Zendow#neo pvc-ramen en -deuren doen de energiefactuur gevoelig dalen.

e

+30% isolati

www.mr-groep.nl


D

- 07 NIEUWBOUW IN BEELD 2013 -

Duurzaam bouwen raakt echt in zwang

De Statie

WIE ZOU ER NIET WILLEN WONEN?

G

eld verdienen aan je woning is reële

mogelijkheid en hogere energiebelasting en BTW en meer netwerkkosten zorgen dit jaar voor een hogere energierekening. Dat is niets nieuws. De kosten voor stroom en gas vliegen al jaren omhoog. Om deze te drukken kun je elk jaar overstappen naar de op dat moment goedkoopste energieleverancier, maar je kunt er ook voor zorgen dat je zo veel mogelijk gas en stroom bespaart. VAN ONZE REDACTIE

“Mensen die hun slimme meter

goed in de gaten houden, zouden zo maar eens

geld kunnen gaan verdienen aan hun woning” ‘Duurzaam bouwen heeft de toekomst’, is een kreet die al jaren is te

De naam van appartementencomplex

de Statie is niet toevallig gekozen; statie komt ook wel van het woord standplaats of station en is, gezien de ligging van dit

unieke complex, heel toepasselijk. Dicht bij het station én het levendige centrum van Bergen op Zoom, zéér energiezuinig en in de woningen zelf: arm aan omgevingsgeluiden! We zijn er eerlijk over, deze royale appartementen, oorspronkelijk ontworpen voor het luxe huursegment, zijn niet goedkoop en wellicht niet voor iedereen weggelegd. Tóch zijn we erin geslaagd deze appartementen bereikbaar te houden voor díe huurders die, wat betreft hun inkomen, in aanmerking komen voor huurtoeslag en daarmee komen deze appartementen binnen het bereik van heel veel van onze klanten. Het is niet voor niets dat een amper een maand na start verhuur, een groot deel inmiddels verhuurd is! In totaal 58 appartementen in 50 verschillende plattegronden, met recht kun je zeggen: voor ieder wat wils. Er zijn er nog een aantal te huur. Neemt u eens vrijblijvend contact op met onze afdeling klantenservice van Stadlander, vestiging West (088 562 63 00) of kijk de komende weken op de website www.zuidwestwonen.nl. Want, De Statie, wie zou er niet willen wonen? Arthur Cavadino, Vestigingsmanager Stadlander Vestiging West, Boerenverdriet 20, Bergen op Zoom

horen, maar pas de laatste jaren echt in zwang raakt, omdat de ener-

Geld verdienen

gierekening een steeds groter deel van het salaris lijkt op te slokken.

‘Stel je voor dat je de maandelijkse energierekening krijgt en je niet

Volgens vergelijkingssite gaslicht.com is er dit jaar sprake van een

moet betalen, maar geld terugkrijgt’, schetste Ruud de Baar van

stijging van 107 euro voor een gemiddeld huishouden. ‘De verlaagde

projectontwikkelaar Marsaki bij de start van de bouw in Grijpskerke

tarieven voor gas … zijn niet voldoende om de stijging van de totale

zijn verwachtingen.

kosten door maatregelen van de overheid te compenseren’, is te lezen op de site. Het bedrijf raadt aan goed te kijken naar aanbiedingen

Volgens hem is dat geen utopie, maar een reëel toekomstbeeld

van alle leveranciers. Je kunt echter natuurlijk ook zelf maatregelen

voor bewoners van CO2-neutrale huizen. Hightech zonnecollectoren

nemen om de kosten in de hand te houden.

leveren namelijk energie aan het net en de huizen zijn zo gebouwd dat er binnen nauwelijks energie wordt verbruikt. Je produceert dus

Hoe? Er zijn eenvoudige dingen als het licht uit doen op plekken waar

meer dan je verbruikt. Dat komt doordat de woningen kierdicht zijn.

je niet bent en een trui aantrekken in plaats van de cv een graadje

‘Wat inhield dat de voordeur er anders moest worden ingezet dan

warmer zetten, maar het kan ook door middel van verbeteringen

normaal, er geen brievenbus is en er geen ruimte tussen het dak en de

aan je woning. Bij het Rijk, provincies en gemeenten zijn ondanks de

muur zit’, legde De Baar uit. Daarnaast zijn de CO2-neutrale huizen

bezuinigingen nog verschillende subsidies beschikbaar waarmee je

veel beter geïsoleerd dan gangbaar, worden ze verwarmd met een

jouw huis duurzamer kunt maken. Omdat het verschilt per gemeente

aardwarmtepomp en zonneboiler en is er een zeer efficiënt ventilatie-

zijn deze het eenvoudigst te vinden op de website van je gemeente.

systeem.

Op www.agentschap.nl worden landelijke regelingen toegelicht. Bewoners kunnen op elk moment van de dag zien wat ze aan energie

Energieneutraal

opwekken en verbruiken. ‘Als ze niet zuinig met energie omgaan

In de nieuwbouw is steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Een

wordt dat dus zichtbaar’, schrijft de overheid op de website van

mooi inkijkje in de mogelijkheden om energiezuinig(er) te leven biedt

excellente gebieden. Mensen die hun slimme meter goed in de gaten

de CO2-neutrale straat in het Zeeuwse dorpje Grijpskerke. Het is de

houden, zouden zo maar eens geld kunnen gaan verdienen aan hun

eerste CO2-neutrale straat van Nederland. De huizen zijn gebouwd

woning.

met de almaar stijgende kosten van energie in het achterhoofd.

Als dat in deze tijden geen mooi toekomstbeeld is …

‘Misschien zijn energieprijzen een paar jaar stabiel, maar op de langere termijn is er altijd sprake van een stijging’, schrijven de initiatiefnemers van het zogenaamde Wooneco2-project op hun website. De negentien woningen, die vorig jaar werden opgeleverd en razendsnel werden verkocht, zijn in 2010 door de overheid aangemerkt als één van de excellente gebieden in Nederland: voorbeeldprojecten waar (veel) energiezuiniger wordt gebouwd dan de overheid momenteel voorschrijft. Veel aannemers en ontwikkelaars hebben sinds 2010 een bezoek gebracht aan het bouwproject om kennis te nemen van de Wooneco2-woningen. Zij gebruiken de kennis weer voor hun nieuwbouwprojecten.


L A ATSTE N E G N I N WO ! P O O K TE

ekerheid

zoek je in Tholen

Je bent op zoek naar een eigen woning en zoekt stabiliteit en zekerheid? Je vindt rust en ruimte belangrijk maar hecht ook veel waarde aan bereikbaarheid? Je wilt een royale woning met eigen tuin maar daarvoor niet de hoofdprijs betalen?

9 riante rijwoningen en 2 royale twee-onder-een-kappers tegen een zeer scherpe prijs

Meld je dan aan voor één van de 11 woningen van Stadszicht II: 9 riante rijwoningen en 2 royale twee-onder-een-kapwoningen, gebouwd in een typisch landelijke architectuur en geïnspireerd op de typisch Zeeuwse schuren, aan de noordwestrand van Tholen.

www.stadszicht2.nl

Er zijn nog enkele woningen te koop. Wij verwachten te kunnen starten met de bouw in het 2e kwartaal van 2013. Voor informatie mail je gegevens naar verkoop@adsr.nl of neem contact op met Erik Vink, 06 - 237 47 262.

STADSZICHT2

De Hoef: Schaatspret om de hoek!

Hoogerheide

Open hu is

DE HOEF

zat. 16 fe bruari tussen

11 op de bo.00 en 13.00 aan de Guwlocatie roenling

Twee-onder-één-kap woning Amber • Prijzen vanaf € 278.000,- v.o.n. • Extra slaapkamer en badkamer op begane grond

Hoogerheide, perfect gelegen tussen de randstad en Antwerpen

• Diverse indelings-/ uitbreidingsmogelijkheden • Inclusief vloerverwarming gehele woning • Oplevering omstreeks mei 2013

Opdrachtgever

www.stadlander.nl

Ontwikkeling & realisatie

www.lithos.nl

Informatie en verkoop

Westersingel 4, 4611 HV Bergen op Zoom, 0164 - 217 000 www.vanopstalgrosfeld.nl

www.dehoefwonen.nl


Nog enkele en appartement beschikbaar

De Statie Bergen op Zoom 52 huurappartementen

Het appartementencomplex De Statie is gelegen in het bruisende centrum van Bergen op Zoom, pal tegenover het bus- en treinstation. De locatie heeft alle charmes die het leven in een bruisende stad biedt. Scholen, kinderdagverblijven, het gemeentehuis en alle andere benodigde voorzieningen bevinden zich in de nabijheid. U woont in De Statie op loopafstand van het stadscentrum waar een rijke schakering aan moderne winkels om de hoek op u liggen te wachten.

daar zijn we thuis

Ook het groen is dichtbij: welgeteld één straat scheidt u van het Anton van Duinkerkenpark. De energiezuinige woningen zijn voorzien van een ruime woonkamer met keuken, een of twee slaapkamers, badkamer, buitenruimte en een berging. Tevens heeft ieder appartement een eigen parkeerplaats. De huur is, afhankelijk van uw inkomen, dusdanig dat huurtoeslag mogelijk is. Voor meer informatie over dit project, kijk op www.stadlander.nl/statie of neem contact op met Stadlander, vestiging Bergen op Zoom West 088 562 63 00.

wonen in d e histor is ch e binnensta d

Interesse? Meld u aan op www.woneninvissershaven.nl of neem contact op met de afdeling vrije sector huurwoningen van Stadlander. T 088 562 6003 Bezoekadres Boerenverdriet 20 4613 AK Bergen op Zoom Postadres Postbus 203 4600 AE Bergen op Zoom

VISSERSHAVEN: BLIKVANGER VAN HET ZUIDELIJK HAVENKWARTIER Stadlander bouwt in het Havenkwartier een uniek nieuw woonconcept, dat bestaat uit een bijzonder geheel van verschillende woonvormen. Op deze fantastische plek worden riante herenhuizen, eengezinswoningen en diverse huurappartementen gerealiseerd, alsmede een woonzorgcomplex.

De woningen worden gebouwd met veel aandacht voor duurzaamheid. Tevens zijn alle woningen in principe nultreden-woningen, toekomstige bewoners kunnen dan ook hun gehele ‘wooncarrière’ op deze locatie blijven wonen. Het prachtig aangelegde binnenhof en de locatie nabij het historisch stadshart van Bergen op Zoom dragen bij aan het woongenot. Kortom, comfortabel wonen in het centrum van Bergen op Zoom, tegen het decor van de schitterende gerestaureerde watermolen.

WWW.WoNENINVISSERSHAVEN.NL


De Landerije bouwt verder! NOG 19 UNIEKE, L ANDELIJK GELEGEN KOOPWONINGEN V.A. O 269.000,– OF´KOPEN ZONDER GROND´ V.A. O 181.000,– VOORINSCHRIJVING L A AT S T E WONINGEN GES TART

E N BE K IJK DE E T I S T C E J O ING E PR BE ZOE K ON Z E N V E R KOOP E IGE N WON D MOGE L IJK HE HE L M IG M A K E L A A R DIJ & TA X AT IE BURO O/Z

0164 68 59 25

KOE TSENRUY TER M AKEL A ARDIJ O.G.

0167 56 33 01

W W W.L A N DE L IJ K S T E E N BE R G E N.NL

Samen bouwen!

Als u beschrijft wat u mooi vindt en wat uw wensen zijn. Als u uw ervaringen met ons deelt, wat u wel wilt en wat niet. Als u plannen gaat maken voor de inrichting en de Munsterstraat 16 | 7418 EV Deventer

Bronkhorststraat 12 | 4651 SZ Steenbergen

T: 0570 - 666 950 | info@brummelhuis.nl

T: 0167-566668 | info@zeebrabouw.nl

www.brummelhuis.nl

www.zeebrabouw.nl

tuin. Als u leuke dingen gaat uitzoeken voor uw nieuwe huis. Als u gaat genieten van de geweldige tijd van het bouwen. Dan doen wij de rest!


- 11 NIEUWBOUW IN BEELD 2013 -

Familie Mertens uit Halsteren:

Superblij met onze Brummelhuiswoning, gebouwd door ! H

ZeeBraBouw

eeft u een bouwkavel in Zeeland of Brabant? En wilt u graag een huis dat com-

pleet naar uw zin is? Geen mens, noch woonwens is hetzelfde. Daarom realiseert ZeeBraBouw uit Steenbergen voor elke opdrachtgever een unieke woning. 100% op maat. Onze flexibele, traditionele bouwmethode geeft u alle vrijheid om uw eigen uitstraling, indeling en afmetingen te bepalen. Onlangs leverden wij het huis van de familie Mertens uit Halsteren op. Lees hier hun ervaringen.

Belofte waargemaakt

Woningborg en Vereniging Eigen Huis

Familie Mertens: Het was altijd al onze droom om zelf een woning te

Onze hypotheekverstrekker vroeg destijds met welk bouwbedrijf we in zee

bouwen. Nadat ons oude huis plotseling verkocht werd, zochten wij met

gingen. Na het noemen van de namen ZeeBraBouw/Brummelhuis én de

spoed een bouwbedrijf dat ons hierbij kon helpen. We raakten in contact

ontvangst van het Woningborg-certificaat, gaf de bank ons groen licht. Elke

met Ad de Korte van ZeeBraBouw. Het beeld dat hij ons schetste, was

Brummelhuiswoning wordt gebouwd met Woningborg-garantie en opgeleverd

te mooi om waar te zijn. Ad vertelde ons dat ZeeBraBouw, samen met

in het bijzijn van Vereniging Eigen Huis. Tegenwoordig eisen de meeste

ontwerpbureau Brummelhuis, alles voor ons zou regelen. Zelfs het aanvragen

banken dat het bouwbedrijf is aangesloten bij Woningborg. Dat gaf ons de

van de vergunningen. Wij hoefden niets te doen. ZeeBraBouw is zijn belofte

zekerheid dat we met een solide bouwbedrijf te maken hadden.

nagekomen en inmiddels zijn wij superblij met onze prachtige Brummelhuis-

Familie Mertens: Al met al zijn we heel blij met onze Brummelhuiswoning.

woning.

Mocht iemand zelf willen gaan bouwen, dan kunnen we zeker aanraden direct contact met ZeeBraBouw op te nemen

Waardevolle adviezen ZeeBraBouw nam ons mee naar eerdere klanten. En na het bezichtigen van

ZeeBraBouw is een ervaren en enthousiast bouwbedrijf uit Steenbergen, ge-

enkele Brummelhuiswoningen wisten we het zeker: we hadden het juiste

specialiseerd in betaalbare, individuele woningbouw in Zeeland en Brabant.

bouwbedrijf gevonden. We besloten ervoor te gaan en hebben geen minuut

Wij vertegenwoordigen ontwerpbureau Brummelhuis, dat vrije ontwerpen

spijt van onze beslissing gehad. Ad verwerkte onze ideeen en wensen in een

optimaliseert en schetsplannen en bouwtekeningen maakt voor uw nieuwe

ontwerp. We wilden eerst geen erker, totdat Ad liet zien dat deze betaalbaar

(half)vrijstaande woning. Brummelhuis is een dochteronderneming van

was en onze woning een chiquere uitstraling zou geven; hij kreeg gelijk. Ook

Bouwfonds, Nederland s grootste woningbouwer.

adviseerde hij ons hoe we onze woning zo efficient mogelijk, dus tegen zo laag mogelijke kosten, konden indelen en bouwen.

Goed oog voor details Nadat de plattegronden van onze woning klaar waren, kwamen we aan tafel bij Patrick van Gent. Samen met Patrick doorliepen we het ZeeBraPad ; dit is het laatste pad voordat de bouw van start gaat. We namen de woning tot in detail door en zochten op ons gemak kleuren en materialen uit. Patrick wees ons op details van o.a. gevelstenen, dakpannen, voegen en deuren, waar we normaal nooit op zouden letten. Wanneer we nu bij ons in de straat de diverse, vrijstaande nieuwbouwwoningen bekijken, zien we dat juist die details een groot verschil maken.

Bekende gezichten op de bouw Bijna elke dag bezochten we de bouwplaats.

Brummelhuis

ZeeBraBouw BV

Daar zagen we altijd bekende gezichten. Zoals Rudy, de timmerman, die ons

Munsterstraat 16

Bronkhorststraat 12

elke keer weer vrolijk te woord stond. Hij dacht met ons mee, overlegde

7418 EV Deventer

4651 SZ Steenbergen

met ons en bracht ons op leuke ideeen. Hetzelfde gold voor de eigen

T 0570 - 66 69 50

T 0167 - 56 66 68

metselaars van ZeeBraBouw, Frank en Mario. Toen zij met het metselwerk

F 0570 - 66 69 51

F 0167 - 56 66 04

begonnen, betrokken ze ons ook daarbij. Niets werd zomaar klakkeloos

E info@brummelhuis.nl

E info@zeebrabouw.nl

uitgevoerd. Alles verliep in goed overleg met ons. Waar zie je dat nog?

I www.brummelhuis.nl

I www.zeebrabouw.nl

De Hoef: combinatie van luxe, comfort en sfeer W

onen in de Hoef betekent Genieten! Welke woning u ook kiest, u bent

altijd verzekerd van ruimte, kwaliteit en luxe!

Ruim en comfortabel

De laatste fase is nu in verkoop en bestaat uit vrije kavels, zeer comfortabele twee-onder-één-kappers en luxe vrijstaande woningen.

De twee-onder-een-kapper (type Amber) beschikt over een grote voor- en achtertuin,

De ligging van de woningen is prachtig, tegen de ecologische zone aan, vrij en toch in de directe nabijheid van het dorp. Inmiddels is de

een berging en de auto parkeert u op eigen terrein. Op de begane grond vindt u een

bouw gestart en wordt er hard gewerkt om al in mei 2013 de eerste woningen (type Amber) op te leveren. Lithos bouw & ontwikkeling

living met open keuken, maar ook nog een slaapkamer en een compleet ingerichte

uit Amersfoort realiseert deze woningen in goede samenwerking met de gemeente Woensdrecht en Stadlander.

badkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een luxe ingerichte badkamer. De royale zolderverdieping biedt ruimte voor het creeren van een extra slaapkamer. Verkoopprijs vanaf 278.000,- v.o.n. De vrijstaande woning (type Tupelo) heeft een grote voor- en achtertuin, een garage en een aantal woningen heeft standaard een dubbele garage. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer met dubbele openslaande deuren naar de zonnige achtertuin. Op de eerste verdieping vindt u drie ruime slaapkamers en een luxe, compleet ingerichte badkamer. De zolderverdieping biedt een zee van ruimte waar u gemakkelijk nog eens twee slaapkamers realiseert. Verkoopprijs vanaf 415.000,- v.o.n. De vele opties bij de woningen maken het mogelijk om deze zo aan te passen dat het echt uw droomwoning wordt. Er zijn nog woningen en kavels te koop. Van Opstal Grosveld makelaars verzorgt de verkoop van dit project. Meer informatie: www.dehoefwonen.nl.


Wilt u een HEEFT U OOK LAST VAN nieuw huis kopen? HEEFT U OOK LAST VAN

HEEFT UdeOOK LAST VAN DE FINANCIËLE CRISIS? Kom dan voor beste hypotheek met de juiste DE FINANCIËLE CRISIS? DE FINANCIËLE CRISIS? naar Activa Financiële Beginrente dan te besparen op uw vaste maandlasten, Planning dat scheelt enorm!

Begin dan te besparen op uw vaste maandlasten, dat scheelt enorm! Begin dan te besparen op uw vaste maandlasten, dat scheelt enorm! - Heeft u wel eens gekeken wat u betaalt voor uw - Heeft u wel gekeken wat u betaalt voor uw inboedel en/ ofeens opstalverzekering? - Heeft u wel eens gekeken wat u betaalt voor uw inboedel en/ of opstalverzekering? - Vindt u uw levensverzekering ook zo duur? en/levensverzekering of opstalverzekering? - inboedel Vindt u uw ook zo duur? - Heeft u misschien een Woekerpolis? -- Vindt uuuw levensverzekering ook zo duur? Heeft misschien een Woekerpolis? - Hoeveel betaalt u voor uw autoverzekering? -- Heeft u misschien Woekerpolis? Hoeveel betaalt ueen voor uw autoverzekering? - U -heeft misschien ook wel een erg dure lening? betaalt u voor - Hoeveel U heeft misschien ookuw welautoverzekering? een erg dure lening? - En-- U hoe staat het met uw hypotheek? heeft misschien ook wel een erg dure lening? En hoe staat het met uw hypotheek? - En hoe staat het met uw hypotheek? VeelVeel mensen zullen dit dit jaar van dede bank een mensen zullen jaar van bank eennieuw nieuw Veel mensen zullen dit jaar van derentevaste bank eenperiode nieuw rentevoorstel ontvangen omom dede rentevaste rentevoorstel ontvangen periode rentevoorstel ontvangen om vast devast rentevaste periode voor hunhun hypotheek opnieuw tete zetten. Maar voor hypotheek opnieuw zetten. Maar voor hypotheek vast teWij zetten. Maardit biedt de hun bank u wel deopnieuw juiste rente? kunnen biedt de bank u wel de juiste rente? Wij kunnen dit biedt de bank uuwel de juiste rente? Wij kunnen dit vrijblijvend voor bekijken enen berekenen. vrijblijvend voor u bekijken berekenen.

GJM Bouwadviseurs is als bouwkundig adviesbureau al jarenlang een gevestigde naam in Zuidwest Nederland. Door goede coördinatie en begeleiding van bouwplannen worden projecten gerealiseerd met een maximaal gunstige prijs-kwaliteit-verhouding.

vrijblijvend voor u bekijken en berekenen.

Voor deskundige begeleiding Voor deskundige begeleiding gaatu Voor deskundige begeleiding gaat Voor deskundige begeleiding gaat uu naar uw erkend hypotheekadviseur gaat u naar uw erkend naar uwuw erkend hypotheekadviseur naar erkend hypotheekadviseur hypotheekadviseur Wij zijn zijn uw uwspecialist specialistin: in: Wij Wij zijn uw specialist in: Hypotheken -Verzekeringen Hypotheken -Verzekeringen Hypotheken -Verzekeringen -- Wij zijn uw specialist in: Pensioenen Kredieten Financieren Pensioenen Kredieten Financieren Pensioenen - Kredieten -- Pensioenen Financieren Hypotheken - Verzekeringen van verhuurde verhuurde panden - -Aan Aanen panden vanvan verhuurde panden - Aan enen verkoopbemiddeling woning panden Kredieten - Financieren vanwoning verhuurde verkoopbemiddeling verkoopbemiddeling woning

GEHEID GOED GEBOUWD MET GJM BOUWADVISEURS

Meer weten over onze veelzijdige dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Diana van der Werf Diana Werf Dianavan vander der Werf

Aan en verkoopbemiddeling woning

Activa in in hypotheken, ActivaFinanciële FinanciëlePlanning: Planning:Adviseurs Adviseurs hypotheken,

GJM Bouwadviseurs J Markgravenlaan 3 4624 KK Bergen op Zoom Telefoon: 0164 251 818

Activa Financiële Planning: Adviseursassurantiën, in hypotheken, (bedrijfs)fi nancieringen, pensioenen, (bedrijfs)fi nancieringen, pensioenen, assurantiën, sparen, o.z. (bedrijfs)fi nancieringen, pensioenen, assurantiën, sparen,beleggen beleggenen enbemiddeling bemiddeling o.z. sparen, beleggen en bemiddeling o.z.

ActivA Financiële Planning • Stationsstraat • 4611 CA Bergen op Zoom ActivA Financiële Planning • •Stationsstraat 5 5• 4611 CACA Bergen opop Zoom • • • ActivA Financiële Planning Stationsstraat • 54611 Bergen Zoom T: 0164-275000 • info@activafinance.nl •info@activafi www.activafinance.nl www.activahypotheken.nl T: •• F:F:0164-275001 • •info@activafi www.activafi nance.nl T: 0164-275000 0164-275000 0164-275001 nance.nl • •www.activafi nance.nl ActivA Financiële Planning • Stationsstraat 5 • nance.nl 4611 CA •Bergen op Zoom •

J E-mail: info@gjm.nl Internet: www.gjm.nl

T: 0164-275000 • F: 0164-275001 • info@activafinance.nl • www.activafinance.nl

Aannemersbedrijf van Haaften B.V. Sierbestrating van Haaften

SNS Hypotheken Aannemersbedrijf van Haaften B.V. Altijd een passend advies Sierbestrating van Haaften

Hypotheken zijn er in alle soorten en maten. Want zoveel mensen, zoveel wensen. Ben je starter? Ga je verbouwen? Of loopt je rentevaste periode af? Het is van het grootste belang dat je hypotheek perfect aansluit op jouw woonwensen en levensfase.

Een SNS Adviseur kan je precies laten zien welke hypotheek het beste bij jou past. Nieuwsgierig naar je mogelijkheden? Maak dan eens een afspraak met een SNS Adviseur via 0900 – 1850 (lokaal tarief) of loop binnen bij de SNS Winkel.

Aannemersbedrijf van Haaften B.V. Gouvernementsplein 28 Sierbestrating van Haaften 4611 PX Bergen op Zoom

Wij zijn leverancier Wij zijn leverancier van o.a.: van o.a.: annemersbedrijf van Haaften B.V.

ierbestrating van Haaften • Sierbestrating

Sierbestrating Speeltoestellen Blokhutten Tuinbeelden Wij zijn leverancier van o.a.:

• • Speeltoestellen Sierbestrating • Tuinverlichting Speeltoestellen • Tuinbeelden Tuinbeelden • Schuttingen

4693 RE Poortvliet Tel. 0166-619200

Blokhutten WWW.VANHAAFTENPOORTVLIET.NL Tuinverlichting Pilootweg 5 Schuttingen 4696 RJ Stavenisse

WWW.VANHAAFTENPOORTVLIET.NL

Paasdijkweg 19A - 4693 RE Poortvliet - Tel. 0166-619200

Paasdijkweg 19A cier van o.a.: Pilootweg 5 - 4696 RJ Stavenisse - Tel. 0166-692977

4693 RE Poortvliet Tel. 0166-619200 www.vanhaaftenpoortvliet.nl

Blokhutten Tuinverlichting

Blokhutten Tuinverlichting Schuttingen Paasdijkweg 19A

Pilootweg 5

Tel. 0166-692977

Paasdijkweg 19A 4693 RE Poortvliet Tel. 0166-619200 Pilootweg 5 4696 RJ Stavenisse Tel. 0166-692977


W - 13 NIEUWBOUW IN BEELD 2013 -

Veranderingen sinds 1 januari 2013

Duidelijkheid moet

woningmarkt weer in beweging krijgen

M

aar liefst bijna de helft van de Nederlandse huis-

houdens heeft verhuisplannen, maar kan deze niet realiseren of laat het voorlopig bij plannen. Dat

zegt de Vereniging Eigen Huis in een deze maand

verhuizenomdat ze op zoek zijn

gepubliceerd onderzoek. Toch zou er dit jaar

beweging kunnen komen in de status-quo, omdat er nu wel duidelijkheid is op de woningmarkt. VAN ONZE REDACTIE

Assurantiekantoor Nuijten BV is een hypotheek en assurantiekantoor. Adviseur Leny Nuijten geeft adviezen voor verzekeringen hypothekensparen en financieringen. Zij is al 26 jaar werkzaam in deze branche en voldoet ook aan de gestelde eisen die tegenwoordig van een tussenpersoon worden verwacht. Gezien de nieuwe wijzigingen per 1-1-2013 is de positie van de vertrouwde tussenpersoon alleen maar sterker geworden en voor klanten alleen maar belangrijker geworden . De klant moet met alle vragen over de complexe wijzingen bij hun tussenpersoon terecht kunnen. Er moet geen drempelvrees ontstaan om bij het kantoor binnen te stappen. Door alle berichten waarmee de mensen worden overspoeld, roept dat veel vragen op die ze wel bij hun vertrouwde tussenpersoon beantwoord krijgen Leny Nuijten gaat voor persoonlijkheid en vertrouwen om samen tot zaken en oplossingen te komen. Het kantoor is gevestigd in het Kinderbaantje 23, 4651 XX te Steenbergen ( Welberg ) telefoon: 0167-541070 info@nuijtenbv.nl WWW.nuijtenbv.nl

“De meeste mensen willen naar een groter huis”

‘Potentiële verhuizers’ Na een jaar waarin een kabinet viel, een lenteakkoord werd gesloten,

De meeste mensen (34 procent) willen verhuizen, omdat ze op zoek zijn

nieuwe verkiezingen werden gehouden en een regering aantrad met

naar een groter huis. Een andere groep (achttien procent) heeft behoefte

(weer) nieuwe plannen voor de woningmarkt, lijkt er nu eindelijk rust in

aan een andere leefomgeving en/of een huis met een tuin. Aan de andere

de tent te zijn.

kant heb je weer een flink aantal ‘potentiële verhuizers’ (zeventien

En rust is belangrijk voor de woningmarkt hebben organisaties als de

procent) die gelijkvloers wil wonen en daarom de eengezinswoning

Nederlandse Vereniging van Makelaars, de Vereniging Eigen Huis (VEH)

vaarwel wil zeggen.

en Bouwend Nederland, die de belangen van bouwbedrijven behartigt, meerdere malen gezegd. Ze waren de proefballonnetjes en nieuwe

Een koopwoning is nog altijd veruit het populairst onder de ‘potentiële

maatregelen meer dan zat. Zijn ze dan blij met de plannen van dit

verhuizers’. Maar liefst 43 procent gaat daarvoor. Voor twintig procent

kabinet? Nee, maar duidelijkheid is ook al heel wat in deze hectische

van de ondervraagden maakt het niet uit of ze een nieuwe woning kopen

tijden.

of huren. 37 procent is op zoek naar een nieuw huurhuis. Van deze groep geeft overigens het leeuwendeel te kennen dat ze op zoek zijn naar een

Er is veel veranderd sinds 1 januari 2013. Misschien te veel om op te

huurhuis, omdat ze niet in aanmerking komen voor een koopwoning,

noemen, maar enkele belangrijke zaken zijn dat nieuwe kopers verplicht

maar dat wel zouden willen.

zijn hun hypotheek in 30 jaar af te lossen als ze in aanmerking willen komen voor renteaftrek, de overdrachtsbelasting definitief op slechts

Minister Blok hoopt dat de duidelijkheid weer voor herstel van de

twee procent blijft, het grensbedrag voor de Nationale Hypotheek

woningmarkt gaat zorgen. In 2013 moet daar een voorzichtig begin mee

Garantie weer geleidelijk wordt verlaagd en dat banken weten wanneer

worden gemaakt. Volgens het Financieele Dagblad zou dat zo maar

en hoeveel krediet ze maximaal mogen verstrekken. Met het oog op die

kunnen, omdat deskundigen een gebrek aan huizen verwacht door de

laatste maatregel nam minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst in

geringe bouwproductie van de laatste jaren en volgens de krant de

december nog enkele maatregelen om de kredietverlening aan starters te

bodem van de prijsdalingen in zicht is, zegt het dagblad in een artikel in

versoepelen. Als zij zicht hebben op een snelle salarisverhoging kunnen ze

een december.

makkelijker een lening krijgen voor een woning. Om het verhuizen en daarmee de woningmarkt te stimuleren, hebben de VVD en PvdA de tijdelijke verhuisregeling met een jaar verlengd. Dit betekent dat je ook vanaf 2013 nog drie in plaats van twee jaar de rente over twee woningen mag aftrekken. Vanaf 2014 wordt het weer twee jaar. Het lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen. Er zijn namelijk genoeg mensen die willen verhuizen, blijkt uit een in januari gepresenteerd onderzoek van de VEH naar de woonwensen. Bijna de helft van de huishoudens ziet een nieuw huis wel zitten. De VEH zegt dat er de laatste jaren ‘een stuwmeer is ontstaan aan voorgenomen verhuizingen’.


Groots in houten en stalen trappen Voor particuliere en professionele opdrachtgever

Trappenfabriek Vermeulen BV Lokkerdreef 14 4879 ND Etten-Leur Postbus 82 4870 AB Etten-Leur T: (076) 508 80 00 F: (076) 508 80 60 E: info@vermeulen-trappen.nl I: www.vermeulen-trappen.nl

Profiteer nu nog van 20% korting op de aanschaf van een nieuwe haard

vóór 01-02-2013

* vraag naar de voorwaarden

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE

GALDERSEWEG 94 - 4855 AJ GALDER - NEDERLAND

WWW.SMIDJE.NL

Profiteer nu nog van 20% korting op de aanschaf van een nieuwe haard

Showroom met ruim 35 trappen

vóór 01-02-2013

openingstijden: ma t/m vrij van 08:00 - 17:00 za van 10:00 - 16:00

* vraag naar de voorwaarden

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE

* vraag naar de voorwaarden

Leveringsprogramma:

houten en stalen trappen en hekwerken voor woning- en utiliteitsbouw, voor nieuwbouw, verbouw en renovatie, van enkelstuks tot seriematig, van eenvoudig tot exclusief ook voor uw zoldertrap!

Thuis in de regio, sterk in lokale wetenswaardigheden. Vóór u en dóór u, want lokaal nieuws maken en brengen we samen. De Bode wordt op 338.000 adressen in West-Brabant en Zeeland gratis bezorgd. Elke week weer. Een ultieme manier om uw bedrijf en product breed onder de aandacht te brengen. Lokaal en regionaal. Telkens weer.

www.internetbode.nl

De Bode is een uitgave van Uitgeverij de Bode bv

Postbus 22 4880 AA Zundert | Bredaseweg 26 4881 DE Zundert | Telefoon 076 599 81 11 | Fax 076 599 81 99

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE

GALDERSEWEG 94 - 4855 AJ GALDER - NEDERLAND

WWW.SMIDJE.NL

Zoekt u een onafhankelijke hypotheekadviseur voor uw aankoop van nieuwbouw of bestaande bouw.

Assurantiën en hypotheken Kinderbaantje 23 • 4651 XX Steenbergen T 0167 541070 • F 0167 541077 E info@nuijtenbv.nl • I www.nuijtenbv.nl

Den Engelsman Sierbestrating Veilingweg 9, Sint Annaland T 0166 65 31 90 E info@denengelsmansierbestrating.nl I www.denengelsmansierbestrating.nl

Zoals het klokje thuis tikt zo tikt het ook bij Assurantiekantoor Nuijten


Beleef het landelijk wonen in Steenbergen

35 unieke koopwoningen in een groene omgeving A

an de rand van Welberg in

Steenbergen wordt een unieke zeer ruim opgezette 4jaren dertig4 wijk ontwikkeld. Een deel van de 35 karakteristieke woningen is al gerealiseerd en wordt met veel plezier bewoond. De overige woningen zijn nu in verkoop! Begin maart zal gestart worden met de bouw van een nieuw stukje Landerije. Er wordt 4gewoon4 doorgebouwd! Het plan bestaat uit ruime, maar ook betaalbare twee-onder één-kap woningen en vrijstaande of geschakelde woningen. Ieder woningtype is ontworpen met veel oog voor detail. De verschillende woningtypes geven kopers de mogelijkheid te kiezen voor het wooncomfort en het budget dat bij hen past. Het plan is hierdoor geschikt voor zowel gezinnen met en zonder kinderen, senioren en starters. De unieke locatie kenmerkt zich door een vrij uitzicht op de aangrenzende landerijen, het buitengebied en de bossen. Om het landelijke karakter te waarborgen is zoveel mogelijk groen in het plangebied opgenomen. Door de spievormige stedenbouwkundige ruimte ontstaat een parkachtige omgeving. Het plan trekt veel kandidaten, die houden

Diverse regelingen voor kopers BVR biedt kopers diverse mogelijkheden om te helpen bij de

van het landelijke, maar toch in de buurt van een stad willen wonen.

aankoop van een nieuwe woning. Dit kan gaan over financiering,

Deze kenmerken maken de Landerije

de verkoop van de bestaande woning of de opvang van dubbele

uniek t.o.v. andere nieuw-

bouwprojecten in de regio.

woonlasten.

Meer informatie Zaterdag 16 maart is er een start verkoop dag op de locatie van 11.00 tot 14.00 uur, waar wij u uitgebreid informeren over het plan. Hierover berichten wij u binnenkort meer. Er wordt nu al wel de mogelijkheid tot voorinschrijving geboden. Voor meer informatie over het plan en voorinschrijving verwijzen wij u naar de makelaars en onze vernieuwde projectsite: www.landelijksteenbergen.nl.

Helmig Makelaardij, Dorpsstraat 107 Halsteren, T. 0164 685925 www.helmigmakelaardij.nl

DONDERDAG 31 JANUARI, VRIJDAG 1 EN ZATERDAG 2 FEBRUARI

Open dagen MR-Groep Halsteren M

R-Groep Nieuwbouw & Renovatie houdt op donderdag 31 januari, vrijdag

1 februari en zaterdag 2 februari open huis. Het bedrijf is gespecialiseerd in allerlei kunststof toepassingen, variërend van kunststof kozijnen, roldeuren, rolluiken en tot zonweringen. Afgelopen najaar kwam de poot Rijnberg Zonenergie erbij. In de voorbije maanden zijn heel wat daken in de wijde regio van panelen voorzien. Sinds kort levert het bedrijf weer iets nieuws: bijzondere pvc-ramen en deuren die voor een lagere energierekening zorgen.

Op het gebied van energiebesparing gaat de MR-Groep opnieuw een stap verder

Na deze 10 jaar ontvang je nog zeker 15 jaar gratis energie!

door het leveren van zogeheten zendow#neo ramen en deuren van Deceuninck.

Je hebt dus een opbrengstgarantie van 25 jaar. De beste garantie is uiteraard dat de

Als je duurzaam wilt (ver)bouwen, dan moet je zeker voor deze ramen en deuren

zon blijft schijnen! Energie wordt gegarandeerd steeds duurder, aldus Rijnberg.

gaan. Het spaart niet alleen het milieu, ook je portefeuille vaart er wel bij. Want de uitstekende isolerende eigenschappen en het duurzame karakter van deze

Buitenlevenproducten

pvc-ramen en -deuren doen de energiefactuur gevoelig dalen, weet Rijnberg.

De MR-Groep verkoopt ook buitenlevenproducten van Verano. Deze zorgen voor een optimale beleving van tuin en terras. Met het uitgebreide en exclusieve aanbod

Zonnepanelen

(vrijstaande) terrasoverkappingen, tuinschermen, windschermen, bloembakken en

Wie de open dagen bezoekt, komt er achter dat het bedrijf van directeur Jaap

vijverranden creëert iedereen zijn eigen unieke sfeer. Op die unieke en persoonlijke

Rijnberg zich gespecialiseerd heeft in zonnepanelen. Klanten besparen geld als ze

plek lijkt het outdoor seizoen eindeloos te duren dankzij functionele elementen als

overgaan op de kunststof kozijnen, doordat deze voor een goede isolatie zorgen,

zonwering, beschutting, verlichting en verwarming.

wil hij eerst gezegd hebben. Dat merk je in de eindafrekening van je energiemaatschappij. Dat doen ook zonnepanelen. De zon schijnt gratis en je factuurbedrag voor

Zendow#neo:

elektriciteit wordt automatisch lager. In zeven tot twaalf jaar heb je je aangeschafte

revolutionaire technologie

zonnepanelen terugverdiend.

met superieure thermische

Wij leveren en plaatsen de panelen in allerlei soorten en maten tegen zeer

isolaties.

ma-vrij 9:00 - 17:00 concurrerende prijzen. Wij zijn al gauw 15% goedkoper danZa een gemiddeld bedrijf 9:00 - 13:00

Bezoek de vernieuwde showroom op donderdag 31 januari en vrijdag 1 februari van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 2 februari van 09.00 tot 13.00 uur.

Showroom geopend

www.mr-groep.nl0 info@mr-groep.nl0

dat zonnepanelen verkoopt, weet Rijnberg. De MR-Groep heeft alleen hoogwaardige Canadaweg 6

T: 0164 6834250 F: 0164 6857560

4661 PZ halsteren producten in het assortiment en werkt op het gebied van zonnepanelen met

Verano.. Overigens is een investering in zonnepanelen zeer lonend. Het betekent

MR-Groep, Canadaweg 6, 4661 PZ Halsteren, 0164 683425, info@mr-groep.nl

een rendement van ruim 10% tegenover hooguit 3% op de bank.

www.mr-groep.nl




 &)  * # " $  











 





   

 

 $%  $ !"  # 



& " 





     

 

 















  

'( 









+   , & " #! '( 

' ) ! ) ! ) " # *   + 

 

&   " 



   

 ! " # $% 

( , &&(- %  %' & # # ./+ % &,011/ 2 3 "  

 2 3   

   





4  #  " % " %  ##5" "  2   % 

  




Wij zijn verhuisd! Typeschool

Carla Moonen nieuwe dijkgraaf Brabantse Delta

www.garageboxentehuur.NU

Bergen op Zoom / Zevenbergschen Hoek

jk

0164 – 687235

Koetsdi

Kom schrijven als je vilt

Al meer dan 75 jaar een begrip! Vanaf 1 januari 2013 zijn wij gevestigd in Oud Gastel. Vanaf heden kunt u voor onze doorlopende cursus:

“Toetsenbord Vaardigheid” terecht in ons leslokaal / kantoor,

Watermolen 25 te Oud Gastel. Kijkt u voor overige cursusplaatsen op:

www.typeschoolkoetsdijk.nl “Wilt u dat uw kind goed les krijgt van een leraar met veel ervaring?” Schrijf uw kind nu in voor de cursus Toetsenbord Vaardigheid!

BERGEN OP ZOOM - Het schrijvers collectief Schrijven en Schrappen organiseert tijdens de poëzieweek in samenwerking met de Vonneviltrij een workshop: Kom schrijven als je vilt.

BREDA - Carla Moonen wordt de nieuwe dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta. Het bestuur van het waterschap is ervan overtuigd dat zij op daadkrachtige en inspirerende wijze het waterschap zal leiden. “Carla Moonen is een bevlogen en warme persoonlijkheid die met een frisse inbreng vernieuwing brengt.” Het waterschap verwacht dat de nieuwe dijkgraaf in mei wordt geïnstalleerd.

De combinatie van vilten en schrijven bleek bij eerdere gezamenlijke activiteiten in kinderschrijfcafé en schrijfcafé goed te bevallen. Daarom wordt er een gevolg aan gegeven. Het thema is gekoppeld aan het thema van de poëzieweek: muziek. De workshop bestaat uit twee delen. Op donderdagavond 31 januari vindt van half acht tot half tien de schrijfsessie plaats en twee dagen later werken deelnemers tijdens de tweede sessie hun schrijfsels uit in vilt. Deze sessie vindt plaats van tien uur tot half een. Beide sessies worden gehouden in de Vonnevilterij in Halsteren. Aanmelden voor de workshop kan via de Vonnevilterij en via Schrijven en Schrappen: www.schrijvenenschrappen.nl of www.devonnevilterij.wordpress.com/

Heeft u of ieManD uit uW oMgeVing BranDWonDen?

Indien u voor 15 februari 2013 inschrijft voor de cursus in Oud Gastel, betaalt u nu maar

‘Waterschapswerk is mensenwerk’

€ 189,-

+ onbeperkt aantal lessen! Ook verzorgen wij computercursussen in samenwerking met:

De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Wij helpen bij: · Lotgenotencontact · Voorlichting · Belangenbehartiging · Juridische zaken

www.vandelindeloofict.nl

www.brabantwerkt.nl Vacatures bij jou in de buurt

Kijk voor meer informatie op

t s m o k e o t e j k e Ontd in de metaal!

www.brandwondenvereniging.nl

ns je opleiding! ● Meteen verdienen tijde t je werkgever ● Ontmoe uke ● Volop kansen op een lejob! en veelzijdige

OvPEN AV Vrijdag

an 18.0

1 Febru

0 tot 20

Zaterda

O PEN D van 10.00 t

g 2 Feb

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

Te Huur Opslagruimte 18,4 m2

€ 4,10 p/m2 per maand / Oud Gastel

ari

O N .30 u D ur

ruari

AuG

ot 13.00

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

ur

www.vakopleidingmetaal.nl

Munnikenheiweg 37 Etten-Leur

Te l . : 0 7 6 - 5 7 2 6 5 0 1 E - m a i l : i n f o @ v a k o p l e i d i n g m e t a a l . n l

Tel. 06-22519948

Te huur GaraGebox Boerhaaveplein Tel. 0174-295774 06-54292177

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL PAGINA 25

Carla Moonen.

DOOR ADDO SPRANGERS Moonen is op dit moment raadadviseur voor het Kabinet van Mark Rutte op de terreinen ruimtelijke ordening, mobiliteit, water, energie, landbouw, natuur en milieu. Eerder vervulde zij diverse directie- en beleidsfuncties bij het kabinet-Balkenende, diverse ministeries (waaronder Financiën) en in de provincie Gelderland. Moonen is afgestudeerd agrarisch econoom aan Wageningen University, rentmeester en ingenieur in de cultuurtechniek. Verder is zij lid van de Nederlandse delegatie over klimaatverdragen.

‘Creëren van toekomstbestendig waterschap’ De nieuwe dijkgraaf is opgegroeid op een landbouwbedrijf in Limburg en woont nu in Breda. “Het is prachtig om alle opgedane kennis en werkervaring nu als dijkgraaf te kunnen inzetten,” aldus Carla Moonen. “Ik zal initiatieven nemen en anderen uitnodigen om een toekomstbestendig waterschap te creëren. Innovatief en duurzaam.” Carla Moonen is de opvolger van de op 1 mei met pensioengaande dijkgraaf Joseph Vos. Vos is dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta sinds 2004. Het algemeen bestuur besloot afgelopen week om Moonen als zijn opvolger voor te dragen. De aanbeveling wordt via Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant doorgeleid naar de Minister van Infrastructuur & Milieu. Uiteindelijk wordt de nieuwe dijkgraaf bij koninklijk besluit voor een periode van zes jaar benoemd. Boegbeeld De nieuwe dijkgraaf wordt voorzitter van het algemeen en dagelijks bestuur en is het boegbeeld van het waterschap. Water-

FOTO WATERSCHAP BRABANTSE DELTA

schap Brabantse Delta is de waterbeheerder in West-Brabant. Een gebied van meer dan 170.000 hectare waarin 21 gemeenten liggen en ruim 800.000 mensen wonen. Het waterschap voorkomt overstroming, vervuiling, verdroging en uitsterving door te zorgen voor sterke, veilige dijken en kades, het rioolwater te zuiveren, de hoogte van het water te regelen en de natuur te beschermen. Bij waterschap Brabantse Delta werken ruim 500 medewerkers. Carla Moonen over haar nieuwe functie: “Waterschapswerk is mensenwerk. Bij het waterschap zijn vele partijen betrokken met verschillende belangen. Als dijkgraaf wil ik iedereen vanuit zijn of haar eigen kracht laten werken en er samen sterker uitkomen. Elkaar ruimte verschaffen voor veranderingen en elkaar iets gunnen. Samen met anderen oplossingen bedenken voor de uitdagingen die voor ons liggen. Daar verheug ik me op.”

Dijkgraaf Met de voordracht van Carla Moonen heeft waterschap Brabantse Delta de vacature voor de functie van dijkgraaf ingevuld. Aanleiding is het vertrek van de huidige dijkgraaf Joseph Vos die in mei 2013 met pensioen gaat. De dijkgraaf is de voorzitter van het algemeen en dagelijks bestuur van het waterschap. De dijkgraaf zet zich in voor een evenwichtige behartiging van alle belangen die in het algemeen bestuur zijn vertegenwoordigd. Ook is hij of zij verantwoordelijk voor de voorbereiding en kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming. Daarnaast beheert de dijkgraaf een eigen portefeuille met thema’s als samenwerking met Vlaanderen, duurzame ontwikkeling en handhavingsbeleid.


Overweldigende succes Boodschappenactie voedselbank BERGEN OP ZOOM - ‘Het is gewoon hartverwarmend te zien hoe het winkelende publiek zich voor anderen inzetten. Zo rond kerst is het extra belangrijk stil te staan bij zij die het minder hebben. Maar we zijn er elke keer weer trots op hoe enthousiast het winkelende publiek is’. zei Wim van Overveld voorzitter van Stichting Goed Ontmoet (voedselbank), een particulier initiatief waarbij vrijwilligers voedselpakketten verzorgen in de regio Zuid West Brabant en Tholen voor meer dan 1500 mensen per week. ‘Genoeg producten dus om ook in de komende maanden aan gezinnen uit te delen’ zei een tevreden voorzitter. Regelmatig organiseert Stichting Goed Ontmoet acties om geld en/of voedsel in te zamelen. Traditiegetrouw werd er in december aan het winkelende publiek van de supermarkten gevraagd ‘een boodschap voor een ander’ te doen waarbij ze een of meerder producten doneren aan de voedselbank. Vanaf 10 december was het weer zover. Klanten van 35 supermarkten

uit West Brabant en Tholen hebben twee weken producten gedoneerd aan de voedselbank. Dankzij hun vrijgevigheid waren er meer dan 640 propvolle kisten dit jaar met Kerstactie opgehaald. ‘In de afgelopen vijf jaar hebben wij als stichting met de hulp van meer dan 100 vrijwilligers heel wat acties georganiseerd die elk tot doel hebben geld en producten in te zamelen voor mensen die financieel moeilijk zitten. Zo kunnen wij deze mensen tijdelijk verder helpen in de vorm van voedselpakketten. Gelukkig hebben wij voorlopig niets te klagen wat betreft producten maar nog nooit was de financiële nood zo hoog! Onze stichting is volledig afhankelijk van donaties, en dat geld raakt op. Geld voor bijv. brandstof, huur, gas, water, licht, onderhoud. Daarom zijn wij begonnen met een geldinzamelactie ‘Club van 60’ waarbij wij aan 60 bedrijven uit de regio vragen lid te worden door een vast bedrag per jaar te schenken. Dit bedrag is belastingtechnisch aftrekbaar. De eerste reacties zijn al binnen en hopelijk halen wij het magische nummer van 60’ zei Wim.

Alliance Française

L’argot a gogo

‘Er gaat deze week een brief uit naar alle supermarkten om hun te bedanken maar langs deze weg wil ik ook het winkelende publiek bedanken en laten weten hoe veel wij ze waarderen dat ook zij hun steentje bijdragen. “Het is elke keer weer geweldig om te zien hoeveel mensen op deze manier de voedselbank steunen. We zijn bijzonder blij met het overweldigende succes van de ‘doe een boodschap voor een ander’ actie. Graag willen wij nogmaals alle deelnemende supermarkten en alle mensen die producten of geld hebben gedoneerd hartelijk bedanken voor hun bijdrage’ zei Wim tenslotte. Stichting Goed Ontmoet ondersteunt mensen – autochtoon, allochtoon, jongeren en ouderen – die om welke reden dan ook kortere of langere tijd in financiële problemen zitten en na betaling van vaste lasten te weinig geld overhouden voor goede voeding. Goed Ontmoet ontvangt tot op heden nauwelijks structurele subsidie van de lokale, provinciale of landelijke overheid. Zij is afhankelijk van schenkingen van goederen en/of financiële middelen.

24 uur tegen kanker

Hulp gezocht in de strijd tegen kanker BERGEN OP ZOOM - Gezellige, geïnspireerde en enthousiaste vrijwilligers hebben zich tijdens de info-avond van 22 januari aangesloten bij de SamenLoop voor Hoop Bergen op Zoom. Zij gaan zich inzetten om van de SamenLoop voor Hoop een geweldig ‘Bergs’ evenement te maken in de strijd tegen kanker! De SamenLoop voor Hoop vindt plaats op 14 en 15 september op sportpark Rozenoord. Voor een groot evenement als de SamenLoop voor Hoop is hulp nodig, veel hulp. De organisatie is nog op zoek naar mensen die willen helpen in diverse commis-

sies, zoals de werving en registratie van teams, amusement en bedrijfscontacten en sponsoring. Heb je hier, professioneel of als vrijwilliger ervaring mee of ben je op zoek naar een leuke, leerzame èn zinvolle stage, stuur dan een mail naar bergenopzoom@samenloopvoorhoop.nl Iedereen kan meedoen en meehelpen aan de SamenLoop voor Hoop. Wil je ook helpen in de strijd tegen kanker? Door als bedrijf de SamenLoop te steunen door sponsoring in natura of geld, door een gezellig en enthousiast wandelteam te vormen of door te helpen als vrijwilliger. Geef je dan nu op, via bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl of stuur een mail naar bergenopzoom@samenloopvoorhoop.nl.

Heemkundekring Halchterth HALSTEREN - De heemkundekring Halchterth houdt op donderdagavond 31 januari een presentatie met als titel ‘Halsteren, vanouds een agrarische gemeente’. De presentatie laat zien hoe sterk de agrarische sector een rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de gemeente Halsteren

en in de ontwikkeling van de boerenbedrijven in deze regio. Dit gebeurt aan de hand van fotomateriaal van verschillende boerderijen die staan of gestaan hebben in de polders van Halsteren en Lepelstraat. Foto’s en uitleg daarbij geven een beeld van hoe op ‘het hoog’ (de zandgronden) het agrarische leven zich ontwikkelde. Hierbij maakt men kennis met de eigenaren en

families van toen en nu. Al met al een stukje historie die ook nu nog het beeld van Halsteren bepaald. De presentatie wordt verzorgd door de fotogroep van de heemkundekring in de persoon van Frans Nefs. Iedereen is welkom om deze interessante presentatie bij te wonen, die begint om 20.45 uur in de Hof van Ram, Beeklaan 29a.

BERGEN OP ZOOM - Dhr. Van der Wouw komt vertellen over een aspect van de Franse taal waar men wellicht weinig van weet: het alledaagse Frans dat men op school nooit leerde op zondag 3 februari. Het Frans heeft, net als iedere andere taal, verschillende niveaus: le français littéraire, le français quotidien, le français populaire, le français familier… Al deze niveaus hebben hun eigen woordenschat, hun eigen uitdrukkingen. Het wordt een interactieve presentatie met

muziek, video en ludieke activiteiten. Vindt men het Frans dat men in liedjes hoort soms moeilijk te begrijpen? Dat is voor een deel te verklaren door het gebruik van het populaire Frans, inclusief het ‘argot’. Tijdens de conférence zal men op speelse wijze ontdekken dat deze kleurrijke taal op ieder sociaal en cultureel niveau gebruikt wordt en zal men, en passant’, heel wat nieuwe uitdrukkingen leren, zodat men wellicht niet meer hoeft te zeggen ‘Je n’ai pas compris’, maar ‘J’ai compris!’ De conférence begint om 15:00 uur in wijkcentrum De Korenaere.

Scheldevogels weet de schade niet te beperken BERGEN OP ZOOM - Voor de korfballers van korfbal vereniging Scheldervogels stond afgelopen weekend een thuiswedstrijd op het programma tegen koploper DSO.

Het beloofde een pittige wedstrijd te worden en Scheldevogels, die onderaan staat, had dan ook een eigen doelstelling om DSO met zo min mogelijk te laten winnen. De 1e helft lukte dit aardig goed. Lang wisten zijn de achterstand tot 0-3 te beperken. Het grootste probleem van Scheldevogels was echter dat zij niet mee scoorden. De verdediging ging goed, maar omdat er niet

meer gescoord werd wist DSO toch uit te lopen tot een ruststand van 1-7, wat op zichzelf helemaal geen slechte ruststand is voor de jonge onervaren ploeg van Scheldevogels. Na rust merkte je dat DSO erop gebrand was om meer doelpunten te gaan maken. Ook nu kwam Scheldevogels nog niet toe aan scoren. De uiteindelijk eindstand was 3-20, duidelijk gebrek aan scorend vermogen. Volgende week staat er een moeilijke wedstrijd op het programma tegen middenklasser Seolto. Scheldevogels 2 weet zijn koppositie te behouden door te winnen van Swift 3 met 14-12. Voor meer info: www.scheldevogels.nl

Bijzondere kerkdienst HALSTEREN - Zanger/liedjesschrijver/entertainer Rob Favier komt naar Halsteren om een kerkdienst te verzorgen in de St. Martinuskerk op zondag 3 februari, aanvang 10.30 uur. Thema: “Ik ga op reis…..”, een dienst voor jong en oud, maar toch vooral gericht op de jeugd.

Rob Favier is van jongs af aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn 18e al door Europa met een full-time band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. Zoals velen al eerder ontdekt hebben, heeft hij een geheel eigen manier van voorgaan/optreden: mengeling van prediking en liedjes die zeer herkenbaar zijn en waarbij het humoristische aspect niet zelden een rol speelt. Toch doet dat geen afbreuk aan de diepe

inhoud van zijn woorden: het zoeken naar datgene wat echt waardevol is, vanuit het Grote Nieuws van God ontdekken wat ze daarmee kunnen in het dagelijks leven, plaatsje vinden als gelovig mens in de huidige maatschappij. Rob Favier verspreidt een ontspannen sfeer om zich heen. Daarom kan iedereen zich op z’n gemak voelen, of je nu randkerkelijk bent of juist alle diensten afloopt. Men noemt zijn - uitsluitend Nederlandse - teksten ‘zeer sterk’. De muziekstijl is niet goed te omschrijven: van pop tot luisterliedjes tot cabaret of ergens er tussenin. Rob laat zich diep in zijn hart kijken. Gevoelens spelen hierbij een grote rol. Gevoelens over God, over de mensen om je heen en over jezelf. Het belooft een bijzondere gebeurtenis te worden waarvoor iedere belangstellende van harte wordt uitgenodigd.

Thuiswedstrijd de Krabben succesvol

Normen en waarden

BERGEN OP ZOOM - Zwem en polo vereniging kan terug kijken op een prima verlopen thuiswedstrijd op zondag 19 januari.

LEPELSTRAAT - Voetbalvereniging Lepelstraatse Boys houdt woensdag 30 januari een avond over Fair Play voor de jeugdspelers, hun ouders en de trainers/leiders van de verschillende team. Ad van de Vrede, Stichting aan Zet een welzijnsorganisatie in Bergen op Zoom, zal presentatie houden over de Waarden en Normen binnen de club.

De broertjes Giebels haalden het goud binnen voor elk twee keer een eerste plaats. voor Hans Kwaks, de oudst gediende van de ploeg, was er ook een gouden plak op de 100m ss. De jongens bij de jeugd hadden het wat moeilijk, het Neuzenbal ging het niet in de koude kleren zitten, Koen de

Weert en Dennis Wardenaar moesten het goud hun neus voorbij laten gaan en pakten gelukkig nog elk een tweede plaats op de resp. op de 100m rugslag en de 100m vrije slag. Yannick van Opdorp is weer terug van weggeweest en zwom gelijk een mooi persoonlijk record. op de 100 m rugslag. Bij de minioren kwam Saad Danjaoui voor het eerst aan de start bij de wedstrijdploeg en zwom 50 meter rugslag en 25 m. vlinderslag hij deed dat prima en eindigde op een 4e en een 6e plaats. Bij de meisjes

verraste Femke Heimerikx zichzelf en haar trainer met een tijdsverbetering van 137% op de 100m rugslag (153.52). Charlotte de Koning haalde haar 1e bronzen medaille binnen op de 50m ss. Britt Boogaart haalde brons op de 100m rugslag. Alles bij elkaar waren en 31 persoonlijke records en behaalden de leden van de Krabben 26 keer het erepodium. De estafette ploegen droegen hier een flinke steen aan bij met 3 keer een eerste, een tweede en een derde plaats.

3e SPEEDO wedstrijd voor de zwemmers Krabben BERGEN OP ZOOM - In zwembad De Wisselaar (Breda) werd de 3e speedo gehouden op zondag 27 januari. Zwemen polovereniging De Krabben uit Bergen op Zoom was vertegenwoordigd door 10 zwemmers. Maar 2 zwemslagen kwamen dit keer aan bod nl. de wisselslag en de vrije slag. Britt Boogaart (2002), Britt Elsakker (2002) en Femke Heimerikx (2002) begonnen met de 400m. vrije slag. Voor alle drie was dit de 1ste keer op deze afstand. Britt Boogaart eindigde op een 5e plaats (PR), Britt Elsakker op een 9e (PR) en Femke op een 10e plaats (PR). De andere afstand was de 100m. wisselslag. Ook hier tikte Britt Boogaart als 5e (PR) aan, Femke eindigde met een mooie PR op een 9e plaats en Britt Elsakker op een 10e plaats. Sven ten Hove(2005) had bij de 50m. vrije slag een PR en eindigde hiermee op een 8e plaats. Helaas bij de 100m. wisselslag werd hij gediskwalificeerd. De meisjes junioren 1 en 2 zwommen

de 200m. wisselslag en vrije slag. Jaëla Goossens (2000) had op beide afstanden een 1e plaats en ook voor beide afstanden een PR voor wisselslag (12 sec.). Isabelle Sonke (2001) stond jammer genoeg 2x net naast het podium met een 4e plaats. Ze had voor de 200m. wisselslag een tijdsverbetering van maar liefst 17 sec. Charlotte de Koning (2001) had 2x een PR en eindigde op een 9e en een 10e plaats. Tim Verheesen (2002) eindigde bij de 50m. vrije slag op een 4e plaats (PR), maar op de 200m. wisselslag stond hij wel op het podium, een 3e plaats. Melvin Giebels (2001) startte op de 100m. wisselslag. Hiermee eindigde hij met een PR op een 3e plaats, Jammer genoeg bij de andere afstand, de 400m. vrije slag werd hij gediskwalificeerd. Zijn broer Timothy(1999) startte op de 200m. vrije slag. Hiermee eindigde hij op een 1e plaats. Bij de andere afstand de 200m. wisselslag werd hij 2e met een mooie PR en een tijdsverbetering van 16 sec. Ook interesse voor de zwemsport? Neem contact op: www.dekrabben.nl PAGINA 26

Zoals iedereen waarschijnlijk de afgelopen tijd in het nieuws vast wel heeft meegekregen, is er veel te doen geweest over zinloos geweld binnen de voetbalsport. Het is heel jammer dat er bij zo’n geweldig leuk spel, vaak onnodige agressie aanwezig is. Ook de Lepelstraatse Boys heeft dit zelf aan den lijve ondervonden. De vereniging wil hier niet zomaar aan voorbij gaan. De club heeft dan ook een project opgestart ‘Normen en waarden bij de Lepelstaatse Boys’. Tijdens de avond zullen tevens scheidsrechters aanwezig zijn die hun ervaringen,tijdens het fluiten van wedstrijden, met de jeugdspelers, ouders en trainers/leiders willen delen. De vereniging hoopt op een massale opkomst van alle jeugdleden. Op die manier wil de vereniging met de hulp van spelers, ouders en trainers/leiders ervoor zorgen dat Lepelstraatse Boys een sportieve club blijft, die zowel binnen als buiten het veld

tegen zinloos geweld is. Voetbal blijft een teamsport en samen maak je er een leuk spel van. Lepelstraatse Boys wil via dit project realiseren dat jeugdleden, ouders en trainers/leiders op een positieve manier tegen voetbal aankijken, dat ze beseffen dat het niet vanzelfsprekend is om een leuk potje te voetballen en dat er bepaalde verantwoordelijkheden zijn. Hier zal de vereniging samen met de betrokkenen aan werken. Lepelstraatse Boys steunt dan ook volledig het project “zonder respect geen voetbal”. Programma senioren Zondag 3 februari 14.30 HSC’28 1-Lepelstraatse Boys 1 11.00 NVS 2-Lepelstraatse Boys 2 10.00 Lepelstraatse Boys 3-BVV’63 7 11.00 Lepelstraatse Boys 4-VVR 7 Programma jeugd Zaterdag 2 februari 13.15 Roosendaal C3-Lepelstraatse Boys C1 11.15 Lepelstraatse Boys C2-De Fendert C3 10.00 DEVO D2-Lepelstraatse Boys D1 09.30 Lepelstraatse Boys E1-Grenswachters E1 09.00 Alliance F4-Lepelstraatse Boys F1 09.30 Lepelstraatse Boys F2-VVC’68 F2 Voor wijzigingen en/of aanvullingen: www.lepelstraatseboys.nl


komend weekend

extra

op r aa weg n

200 s t at i o

ns!

du re tijde n? goe dkope r tan ke n! Kijk voor meer informatie op www.firezone.nl


sport

Derby voor MOC’17 1 BERGEN OP ZOOM- Het eerste van voetbalvereniging MOC’17speelt zondag 3 februari een derby thuis tegen Meto 1, aanvang 14.30 uur. Programma Zondag 3 februari 14.30 MOC 1-Meto 1 12.00 MOC 2-Steen 2 10.30 RSV 3-MOC 4 10.00 Rood Wit 4-MOC 5 12.00 MOC 6-Roosendaal 8 10.00 Meto 4-MOC 7 10.00 Sprundel 4-MOC 8 10.00 DVO’60 VR1-MOC VR1 12.30 WVV’67 VR1-MOC VR2 Zaterdag 2 februari 14.30 Tholense Boys 3 (zat)-MOC 2 (zat) 15.00 MOC A1-Rijen A1 15.00 MOC A2-Sprundel A1 13.00 Beek Vooruit B1-MOC B1 13.15 Halsteren B2-MOC B2 15.00 MOC B3-Victoria’03 B2 13.15 MOC B4-Noordhoek B1 11.15 Internos C1-MOC C1

09.30 MZC’11 C2-MOC C2 13.15 MOC C3-Unitas’30 C3 13.15 MOC C4-Achtmaal C1 13.15 MOC C5-WHS C2 09.00 Zwaluwe C2-MOC C6 11.45 Victoria’03 C3-MOC 7 13.15 Madese Boys D1-MOC D1 11.45 MOC D2-Tholense Boys D1 11.15 MOC D3-De Fendert D2 10.30 Oudemolen/Chrislandia D1-MOC D5 10.15 MOC D6-NVS D2 11.00 Rood Wit D3-MOC D7 08.45 Seolto D2-MOC D8 10.15 MOC D9-BSC D3 10.15 MOC E1-De Fendert E1 10.15 MOC E2-DHV E1 10.15 MOC E3-Roosendaal E2 09.00 Halsteren E2-MOC E4 10.15 Roosendaal E4-MOC E5 10.15 MOC E6-Meto E2 08.45 DVO’60 E5-MOC E7 10.15 MOC E8-BVV’63 E1 09.45 Vivoo E3-MOC E9 08.45 MOC E10-FC Bergen E2 09.15 Tholense Boys E4-MOC E11

Halsteren 1 thuis IFC 1 10.15 Halsteren F1-MOC F1 10.15 MOC F2-Halsteren F2 09.30 VVC’68 F1-MOC F3 08.45 MOC F4-Roosendaal F4 09.00 De Schutters F1-MOC F5 08.45 MOC F6-DVO’60 F4 08.45 MOC F7-Roosendaal F7 09.45 NVS F2-MOC F8 08.30 Unitas’30 F7-MOC F9 10.15 Roosendaal F8-MOC F10 08.45 MOC F11-Noordhoek F2 08.45 MOC F12-Virtus F5 09.45 Rood Wit F3-MOC F13 08.45 MOC F14-Steenbergen F4 08.30 Hoeven F5-MOC F15 10.45 Halsteren F9-MOC F16 11.45 MOC MB1-Yerseke MB1 10.30 DVO’60 MC1-MOC MC1 11.45 MOC MD1-Arnemuiden MD1 Woensdag 30 januari 19.00 Rood Wit B1-MOC B3 19.00 MOC C2-Nieuw Borgvliet C1 18.30 Internos D4-MOC D5 Voor veranderingen en uitslagen: www. MOC17.nl

Nieuw Borgvliet 1 tegen Hoeven BERGEN OP ZOOM - Nieuw Borgvliet hervat de competitie tegen Hoeven dat op de 2e plaats staat achter SC Kruisland.uit werd kansloos verloren: 4-0. Het is tijd voor revanche. In de winterstop is er flink doorgetraind ook op de sneeuw en in de zaal, zodat de conditie op peil is. Ze rekenen op de trouwe Borgvliet suppor-

ters ook in Vastenavendtijd. Programma Zondag 3 februari Nieuw Borgvliet-Hoeven 14.30u Nieuw Borgvliet 2-Vivoo 2 11.00u Nieuw Borgvliet 3-BSC 8 10.00u Grensw.3-Nieuw Borgvliet 4 10.30u Nieuw Borgvliet 5-ODIO 4 12.00u WVV’67 4-Nieuw Borgvliet 6 10.30u SVC 6-Nieuw Borgvliet 7 10.00u

Halsteren Vrouwen-Nieuw Borgvliet Dames 11.30u Programma Jeugd MOC’17 C2-Nieuw Borgvliet C2 19.00u Nieuw Borgvliet A1 is vrij ODIO B1-Nieuw Borgvliet B1 13.30u Wernhout MB1-Nieuw Borgvliet MB1 12.30u Smerdiek C1-Nieuw Borgvliet C1 09.30u FC Bergen C2-Nieuw Borgvliet C2 10.45u

het aan Melissa en Kimberly Frijters om op de tatami te verschijnen Kimberly zat in behoorlijke zware poel maar behaalde toch een mooie 3de plaats. Ook Melissa moest flink aan de bak en in deze poel werd zij 4de. Merel en Colin moesten in de middag op de tatami verschijnen. Merel won met overtuiging 3 partijen op rij met ippon en wist zo de 1ste plaats te behalen ook al ze laatste wedstrijd met een yoko verloren. Colin was de laatste die aan het

toernooi begon,zijn eerste wedstrijd ging niet zoals hij had verwacht hij belande in een houdgreep waar hij niet meer uit kon komen. Daarna herpakte hij zich goed door de resterende 4 partijen met ippon te winnen en zo een mooie 2de plaats te behalen. Zo was er weer een mooie judo dag voor onze vereniging voorbij. Meer informatie over onze vereniging: Lydia Koomen 0165-545156; www.de kroeven.nl

HALSTEREN - Hoewel men bij het schrijven van dit bericht nog lang niet zeker is dat er aanstaand weekeinde nu echt gestart kan worden met de competitie, moeten ze er toch op vooruit lopen en mededelen dat ze dan in ieder geval thuis spelen tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht. De uitwedstrijd werd met moeite door Halsteren gewonnen. Dit omdat het team van IFC behoorlijk wat fysieke kracht in de strijd gooide. Bovendien beschikte IFC over een paar snelle spitsen, waaraan de achterhoede van Halsteren meer dan genoeg werk had om ze af te stoppen. Maar Halsteren kon dit op een kordate wijze de aanvallen pareren en tijdig een doelpunt maken. Na de 0-1 voorsprong uit een penalty kreeg Halsteren IFC op de knieën en kon het verder uitlopen naar 0-3. Door een dubieuze penalty voor IFC werd de eindstand bepaald op 1-3. In de verdere loop van de competitie is nadien ook gebleken dat IFC het op basis van die fysieke kracht nog niet heeft kunnen redden. Ze staan op dit moment onderaan op de ranglijst met 8 verloren wedstrijden uit 12 gespeelde wedstrijden. Voor Halsteren zijn die cijfers gelukkig gunstiger met 4 gewonnen, 3 gelijk en 4 verloren wedstrijden. Overigens betekent dit zeker niet dat het een gemakkelijke wedstrijd zal gaan worden. Op de 1e plaats is het de vraag hoe het team van Halsteren uit deze lastige en langdurige

winterstop zal komen. Qua trainingsmogelijkheden was het flink behelpen, door de sneeuwval was er slechts wat indoor trainingswerk mogelijk. Maar wellicht is dat ook van toepassing voor de tegenstander. Het is natuurlijk wel erg belangrijk dat na zo’n winterstop thuis toch begonnen kan worden met een overwinning. De wedstrijd staat gepland voor zondag 3 februari om 14.30 uur op Sportpark De Beek . Ook Halsteren zaterdag begint thuis tegen ZSC’62. De fiere koploper uit de 4e klasse B van het zaterdagvoetbal Halsteren start na de winterstop ook met een thuiswedstrijd tegen ZSC’62 uit Scharendijke. Voor het team van Halsteren zaterdag is een goede start van groot belang. Na de vele jaren van net geen kampioen en wel regelmatig een periodetitel, is nu de tijd rijp om eindelijk de stap naar de 3e klasse te gaan maken. Maar voor het zover is moet er in alle komende wedstrijden natuurlijk gewonnen worden. Dat laatste is natuurlijk sneller gezegd dan uitgevoerd. Zaterdag kunnen ze daartoe de eerste paal slaan door ZSC ’62 te verslaan. De uitwedstrijd heeft een overwinning van 2-4 opgeleverd. Maar het team staat maar 5 punten achter op Halsteren, en dit betekent dat het niet zo maar een walk over zal zijn. Maar met de noodzakelijke concentratie en slimme inzet, moet Halsteren thuis een overwinning kunnen behalen en daarmee aan de kop van de ranglijst blijven. Voor het complete wedstrijdprogramma: www.rksvhalsteren.nl

JV de Kroeven BERGEN OP ZOOM - Op 26 januari vond er in Heerle het jaarlijkse internationaal carnavaltoernooi van judovereniging Garami plaats. Hieraan deden er 5 judoka’s mee van onze vereniging. Als eerst kwam Sam Vermaat op de tatami in een poel van 4 wist hij door knap judo op zijn eerste toernooi alles op ippon te winnen en als 1ste te eindigen. Daarna was

BRIDGE

BRIDGECLUB NEVER DOWN Uitslag 23 januari, A-lijn: 1. Diny van de Boom-Toos Heijboer 58,85%; 2. Kris Jacobs-Dymphie Koopman 57,81%; 3. Els Willemsen-Winfried Peil 55,21%; 4. Cor Bruijs-Rogier Loopmans 52,60%; 5. Jan van Huffel-Jenny Sebregts 50,52% B-lijn: 1. Job en Gerrit van der Meer 63,69%; 2. Lia Edelman-Ingrid Ligteringen 58,93%; 3. Jeanne Verburgt-Thuur de Caluwé 58,04%; 4/5 Jos Middeldorp-Kees Jongejan en Martha Heijens-Sjaantje Otte 55,95% C-lijn: 1. Annie Buuron-Joke de Waal 63,54%; 2. Annelies en Ton Pelzer 55,00%; 3. Will en Cor Joosen 50,00%; 4/5 Annette Wynia-Frank Fontijn en Riet Oprel-Leon Noordhuizen 47,50% BV BERGEN TROEF Uitslag woensdag 23 januari, Lijn A: 1. Willy van der Aa en Ben van Straaten 67,01%; 2.Jenny Dingemans en Corrie Buuron 60,42%; 3.Frans Klaassen en Jac van Velthoven 58,68%; 4.Cobie en Piet verdult 54,51%; 5.Lien van Kuik en Peter Bakker 52,08% Lijn B: 1.Bep Huyben en Wim van Hermon 61,07%; 2.Ina Braam en Jeanette Lambrechts 60,80%; 3.Joke Bastiaanse en Joke van Bragt 59,55%; 4.Jopie en Piet Pijnen 56,82%; 5.Wil en Siem Lambermont 56,46%. Wij spelen op woensdagavond 19.30u op locatie Ooitas 3 Bergse Plaat, nieuwe leden zijn welkom. Voor Kofferbridge inlichtingen Rieky Corstiaensen tel 0164234656. BC DE MOERKENS Uitslag 24 januari, middagsessie Alijn: 1. Wim van Hoof-Jac Kil 58,63%, 2.

Nettie-Piet de Rooij 58,33%, 3. Annemarie v.d.Beemt-Lieke v.d. Linden 57,14%, 4. Bep Jansen-Ad van Antwerpen 55,65%, 5. Teun Veenvliet-Rien Markusse 53,27%, 5. Bea-Ton Mouwen 53,27%. Middagsessie B-lijn: 1. Sjak-Christ Vriens 62,15%, 2. Annelies-Eric Odor 58,33%, 3. Lucy Disco-Leentje v.d. Broek 57,99%, 4. Ria Karman-Diny Peters 57,64%, 5. May Boits-Joke de Kort 53,47%. Avondsessie A-lijn: 1. Cor Bruijs-Rien Markusse 64,20%, 2. Mariëtte ten DamPierre Voeten 59,13%, 3. Joke van BragtTeun Veenvliet 56,04%, 4. Ellie-Dirk Kuijk 55,83%, 4. Maddy van Mechelen-Jan Kappers 55,83%. Middagsessie ledenstop. Avondsessie vrije inloop. Aanmelden v.a. 13.00-19.00 uur, aanvang 13.30-19.30 uur in Wijkcentrum de Moerkens, Kapittelstraat 21, Bergen op Zoom. Info bij Jac Kil 06-51157770. BC BERGEN OP ZOOM Uitslag 22 januari, A-lijn: .1 Henk Hertogs-Sjaan Withagen 64,58%, 2. Winfried Peil-Monique den Heijer 63,33%, 3. Laura Dekkers-René de Heer 60,00%, 4. Wilma Dekkers-Theo Groenewoudt 59,00%, 5. Joke Goossens-Cor Bruijs 56,83%. B-lijn: 1. Jacqueline Maas-Marleen Mouwen 63,33%, 2. Annie SalvenmoserMarijke Schijven 62,08%, 3. Mieke Hertogs-Henny Lambregts 56,67%, 4. Joke Hazen-Adrie Nuijten 55,42%, 5. Tineke Nuijten-Paula Suijkerbuijk 52,95%. C-lijn: 1. Mariëtte Thijssen-Willeke v.d. Zande 61,42%, 2. Mariëtte ten Dam Jozien Lybeert 61,17%, 3. Sjaak Vriens-Philip Oprel 57,92%, 4. Ans-Cor van Dijk 56,67%, 5. Rita en René Jacobs 56,17%.

BC A LA CARTE Uitslag 24 januari, A-lijn: 1. Jan KalkerJan Goossens 63,13%, 2. Riet Schot-Henny Lambregts 60,00%, 3. Mieke Hertogs-Piet Heemskerk 55,00%, 4.Jan Schnitker-Winfried Peil 54,38%, 5. Frits Hobbelen-Theo Groenewoudt 53,75%. B-lijn: 1. Anneke Mies-Harry van Wijnen, Diana Mies-René de Heer, Dini van OersTini de Haan 56,77%, 4. Wim MatheusenAlex v.d. Harst 56,25%, 5. Annie Salvenmoser-Carlos Bruijs 54,69%. Maandag 21 januari, groep A: 1. Tom Hagenaars-Partner 67,34%, 2. Riet KeijJaap Boltjes 57,75%, 3. Louis Maas-Wim v. Hoof 52,38%, 4. Elly v. Aken-Marijke Wanrooy 48,38%, 5. Jos Lenders-Ludo v. Wellen 47,75% Groep B: 1. Corry v. Leeuwen-Truus Verbraak 74,48%, 2. Wil Hagenaars-Christina Koek 61,46%, 3. Elma Snoek-Ria Karman 58,85%, 4. Marian en Mart Heijnemans 54,17%, 5. Tineke Knoop-Jac v. Velthoven 53,65% Groep C: 1. Ludo Oerlemans-Eric Thielemans 63,54%, 2. Helmi Beets-Jan v. Es 58,33%, 3. Elly Pijnen-Jenny Weijdt 57,81%, 4. Karin en Kim Israëls 56,25%, 5. Annie Aertsen-Toos Touw 54,69% BELLEVUE BRIDGE Woensdag 23 januari, groep A: 1. Frans v.d. Reyt-Cor v. Wijngaarden 63,21%, 2. Jan v. Oosterhout-Pierre Crusio 61,61%, 3. Paula Suykerbuyk-Linda Voorn 60,00%, 4. Trudy en Jan v. Eekelen 59,82%, 5. Ludo v. Wellen-Partner 59,52% Groep B: 1. Jeannette v. Hooydonk-Loed Weys 61,31%, 2. Joan Nielsen-Kenneth Clements 60,12%, 3. Jan v. Es-Ad Schouw 59,23%, 4. Mia en Cees Petersen 58,93%, 5. Elly Pijnen-Willem Frasl 55,06% pAGINA 28

Magazijnverkoop za 2 feb. 2013

11.00-14.00 uur SteenStraat 2 Dongen www.montiS.nl Betreft showroommodellen en geannuleerde orders o.a. nieuwe Chaplins. Claim de Facebook coupon actie. Aankopen moeten direct meegenomen worden. Betaling à contant (bij voorkeur per pin).

Een goede helft is niet genoeg voor Giants u18 BERGEN OP ZOOM - Het u18 team van Giants speelde tegen de koploper BC Vlissingen op 27 januari. Na een vooral verdedigend goede 1e helft werd uiteindelijk met 50-65 verloren. Giants blijft 4e in de stand en heeft plaatsing voor de final four nog volledig in eigen hand. Lorenzo de Winter raakte ongelukkig geblesseerd en deze tegenvaller alsook de foutenlast in de 2e helft zorgde ervoor dat Giants de voorsprong niet vast kon

houden. Een te laag schot percentage van 29%, terwijl gemiddeld tegen 44% wordt afgerond is een andere oorzaak van het verlies. Topscorer werd Nino de Backer met 15 punten. Volgende week speelt Giants uit tegen Almonte in Eindhoven. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 16 februari, om 16.00 in sporthal De Boulevard. Nr. 3 Virtus uit Werkendam komt dan op bezoek en het team kan alle supporters gebruiken. Supporters die aanwezig waren in ieder geval hartelijk bedankt. ,

SV DOSKO 1 speelt uit BERGEN OP ZOOM - Het eerste van voetbalvereniging DOSKO speelt zondag 3 februari een uitwedstrijd tegen BVV 1, aanvang 14.30 uur. Programma Zaterdag 2 februari DOSKO a1 vrij 14.45 HVV’24 B1-DOSKO B1 12.30 DOSKO C1-Walcheren C1 12.30 DOSKO C2-SC Kruisland C1 12.00 Terneuzen D1-DOSKO D1 10.30 DOSKO D3-DVO’60 D2 09.00 DSE D3-DOSKO D3 11.00 Nw. Borgvliet E1-DOSKO E1 11.15 Victoria’03 E2-DOSKO E2 09.00 DOSKO E3-SPS E2G 09.00 DOSKO E4-SC Welberg E2 09.30 Cluzona F1-DOSKO F1 11.15 Vosmeer F1G-DOSKO F2 09.00 DOSKO F3-DSE F5 10.30 DOSKO M1-Internos M1 Zondag 3 februari 14.30 BVV 1-DOSKO 1 11.30 Goes 2-DOSKO 2 DOSKO 3 vrij

09.45 Victoria’03 3-DOSKO 4 12.00 BSC 6-DOSKO 5 10.00 DOSKO 6-Rimboe 3 10.00 NSV 4-DOSKO 7 10.00 DOSKO 8-Vivoo 3 10.00 SC Gastel 8-DOSKO 9 10.30 DOSKO DA 1-BSC DA 2 13.00 DOSKO DA 2-Vosmeer DA 1 DOSKO 35+ vrij Supportersavond Op 2 maar is bij DOSKO een supportersavond. Bij DOSKO kunnen we nog steeds nieuwe mini’s/kabouters/welpen plaatsen. Deze groep is geboren in 2005, 2006 en 2007. Lekker 1x per week trainen en op zaterdag een wedstrijd voetballen. Ze hebben geen wachtlijst. Interesse om eens een keertje vrijblijvend mee te trainen of bij andere vragen, bel 06-41504241. Ook kan men nog steeds bij oud papier inleveren bij DOSKO. De opbrengst van het oud papier is ten bate van de jeugdafdeling. Info over trainingstijden en wedstrijden: www.svDOSKO.nl


uitgaan

Restaurant ’t Veerhuis / Restaurant ’t Veerhuis / Hotel Oosterschelde

Hotel Oosterschelde Rijksweg 5 – Anna Jacobapolder Rijksweg 5 – Anna Jacobapolder Eric KarinMoerland, Moerland, Eric& & Karin telefoon: 0167-576046 telefoon: 0167-576046 / / www.restaurantveerhuis.nl www.restaurantveerhuis.nl

Verras uw Valentijn

Voor organiseren wijopen! op: Vanaf 1 visliefhebbers februari zijn wij weer Voor visliefhebbers organiseren wij zaterdag 20 maart, zaterdag 3 april en zaterdag 24 aprilop: zaterdag 20 maart, zaterdag 3 april en zaterdag 24 april Veerhuis-Visspecialiteitenavonden Beleef onze

Veerhuis-Visspecialiteitenavonden Beleef uw Paasmenu aan de Oosterschelde bij

VisspecialiteitenaVonden Restaurant ’t Veerhuis! Wij zijn tijdens de Paasdagen geopend

Beleefvanaf uw 12.00 Paasmenu aanonsde Oosterschelde uur. Vraag naar Paasmenu!

bij

op zaterdag 2Reserveren februari a.s. of op 9-2 (bij ons geen en meer Restaurant ’t Veerhuis! Wij zijn tijdens deinfo: Paasdagen geopend

tel: 0167-576046, / 2-3 /naar 9-3 / ons 23-3www.restaurantveerhuis.nl / 30-3 / 6-4 / 13-4 / 20-4 / 27-4 carnaval) / 23-2 vanaf 12.00 uur. Vraag Paasmenu! Reserveren en meer info: Natuurlijk kunt u bij ons ook à la carte dineren tel: 0167-576046, www.restaurantveerhuis.nl

van onze vernieuwde menukaart met overheerlijke

Samen ontspannen in onze wellness en genieten van een heerlijk diner. Uw geliefde verrassen met een verwendagje voor twee? Dan bent u bij Hotel-Restaurant Stadspark aan het juiste adres! Met dit speciale arrangement geniet u van een ontspannen wellnessdagje in Fonteyn Thermen alvorens u in het restaurant aanschuift voor een uitgebreid diner. Dat wordt genieten! • Ontvangst met heerlijk glas rosé prosecco • Entree Wellness Center Fonteyn Thermen (10.00 - 23.00 uur) • Gebruik van al onze saunafaciliteiten waaronder: 3 verschillende sauna’s, thermaalbaden, dompelbad, stoombad, whirlpool en fitnessruimte • Vrij gebruik van scrubzout, douchegel en shampoo • Deelname aan een opgietritueel met geuren die de VAN zintuigen prikkelen • Een heerlijke ontspannende massage van 25 minuten met een aromatische olie • Als extra verwennerij krijgt u een zakje scrubzout van ons cadeau • Samen genieten van een romantisch 3-gangen diner in ons restaurant

90

6250 P.P.

VOOR

P.P.

vlees- en visgerechten en specialiteiten als Mosselen en gebakken Oosterschelde paling! De prijs is inclusief een wellnessdag, behandeling en DINER! Deze aanbieding is geldig t/m 31 maart 2013. Op dinsdag is ons Wellness Center alleen toegankelijk voor gasten met badkleding. Op alle andere dagen is badkleding niet toegestaan. Op maandag is het Wellness Center vanaf 12.00 uur geopend.

Openingstijden februari/maart ma-vr : vanaf 17.00 uur (na reservering) za en zo vanaf 12.00 uur Reserveren en meer info: tel: 0167-576046, www.restaurantveerhuis.nl

Restaurant ’t Veerhuis: Echt in Zeeland…..en toch zo dichtbij!!

Voor meer informatie of reserveringen bel 0164 - 260 202 of kijk op www.fonteynthermen.nl Gertrudisboulevard 200 | 4165 MA | Bergen op Zoom

a i l i m a F a Pizzaria L Alle Pas t en Pizzaa’s ’s

ING N E P O A MEG G 1 fEbruArI VrIjdA

€ 5,-

1 t/m 28

februari

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Wintermenu! 3 gangen v.a. € 9,95

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

3 dagen Parijs

30 maart t/m 1 april

Huishoudbeurs

€ 31,- p.p. Inclusief vervoer en entreekaart. Wij rijden dagelijks van 16 t/m 24 februari 2013 Naar de huishoudbeurs gaat elke 4e persoon gratis mee met de bus!

2013

Oesterdam 3 | Speelmansplaten | 4696 PV | Tholen | 0166-607452

€167,50 p.p.

3 dagen Londen €149,50 p.p. 30 maart t/m 1 april

4 dagen Praag

€185,00 p.p.

29 maart t/m 1 april

Prijzen zijn inclusief vervoer, verblijf en ontbijt.

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact met ons opnemen: Muys Reizen Rucphen tel:0165-342351 of e-mail: info@muysreizen.nl

OP ZEEHONDEN-SAFARI IN HET NATIONAAL PARK DE OOSTERSCHELDE

ZEEHONDEN-SAFARI

OP ZEEHONDEN-SAFARI IN HET NATIONAAL PARK DE OP INOOSTERSCHELDE HET NATIONAAL PARK DE OOSTER De is een getijde gebiedgeti waarjde bij laag water zeehonden DeOosterschelde Oosterschelde is een gebied waar bij op de zandbanken neerstrijken. De Oosterschelde is een getijde gebied waar bij laag water zeehonden laag water zeehonden op de zandbanken De Zeehonden safari tochten vanuit Zierikzee en Sint-Annaland neerstrijken. op de zandbanken neerstrijken. zijn op getijde te plannen en kunnen we de zeehonden op 50 De Zeehonden tochten vanuit Zierikzee en Sint-Annaland De Zeehonden safari tochtensafari vanuit meter afstand zien liggen.

zijn op getijde zijn te plannen Zierikzee en Sint-Annaland op en kunnen we de zeehonden op 50

Duur v.d. vaartocht vanaf 2 – 2,5 uur getijde te plannen enafstand kunnen weliggen. de zeemeter zien Prijzen vanaf € 695,-- voor heel de boot honden op 50 meter afstand zien liggen. Vaartochten t/m/ maart 15% korting op boothuur Tijdens de vaartocht kunnen zorgvaartocht dragen voorvanaf koffie en2 – 2,5 uur Duurwev.d. gebak, metvaartocht broodjes, Highvanaf Tea, Buffet en2,5 Barbecue Duursoep v.d. 2€ –695,-uur Prijzen vanaf voor heel de boot

WINTERACTIE:

25% KORTING van maandag t/m donderdag

10% KORTING vrijdag en zaterdag 20% KORTING op zondag Geldig tot za. 30 maart 2013, niet icm andere acties en niet met feestdagen en carnaval.

Tegen inlevering van deze bon.

Wij hopen u te mogen verwelkomen, zodat u kunt genieten van onze heerlijke Griekse keuken.

Tel. 0164 258387

Geniet van de authentieke Griekse ambiance met heerlijk terras op de Grote Markt 25 in Bergen op Zoom. Gratis parkeren in de parkeergarage, achter de Grote Markt (Lindenbaan). Vraag naar de voorwaarden.

Prijzen vanaf €Vaartochten 695,-- voort/m/ heelmaart de boot 15% korting op boothuur

Frisia partyschip is rolstoel geschikt Vaartochten t/m maart 15% kortikunnen ng op we zorg dragen voor koffie en Tijdens de vaartocht max 250 personen per schip boothuur max 200 personen aan gebak, tafel overdekt soep met broodjes, High Tea, Buffet en Barbecue 150 buiten zitplaatsen Tijdens de vaartocht kunnen we zorg dragen Vanaf voor losse voor1 april koffidienstregeling e en gebak, soepopstapmogelijkheden. met broodjes, High Tea,

FrisiaRondvaarten Frisia partyschip is rolstoel geschikt Bronsgeestweg 16 max 250 personen per schip 4697 RT St-Annaland Tel 0166.654321 b.g.g. 06.53470330 max personen aan tafel overdekt Frisia partyschip is 200 rolstoel geschikt • max 250 personen per schip www.frisiarondvaarten.nl 150 buiten zitplaatsen • max 200 personen aan tafel overdekt • 150 buiten zitplaatsen Vanaf 1 april dienstregeling voor losse opstapmogelijkheden. Vanaf 1 april dienstregeling voor losse opstapmogelijkheden.

Buffet en Barbecue

FrisiaRondvaarten Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland Tel 0166.654321 b.g.g. 06.53470330 www.frisiarondvaarten.nl


kerkelijk

GERTRUDISKERK Burg. Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom, tel. 233574, gertrudis@ rkboz.nl. Bereikbaarheid parochiecentrum: elke werkdag tussen 9.00 en 12.00u: tel. 233574. Contactpastor: pastor Rud Smit, tel. 233574 of 06-30727945 Zaterdag 2 febr. 15.30u: Maria Lichtmis, Terugkomviering in de dagkerk voor dopelingen van het afgelopen jaar. Zondag 3 febr. 9.30u: Presentatieviering Vormelingen (stedelijk). Voorgangers: pastor Rud Smit en werkgroep Vormsel. Zang: HMR Cantorij. Intenties: O.fam. Asselbergs-Matthews, echtpaar TestersBakx, Arnold v. Mil, Ismel v.d. Smissen, Frits Beuken en familie, Nelly Borghouts, Antoinette Augustijn-v. Turnhout. Middaggebed: Van maandag t/m vrijdag om 12.15u in de Dagkerk van de Gertrudiskerk. Overleden: Nelly Borghouts 90 jr. Residentie Moermont. Agenda parochie: wo 30 jan. De hele dag: Bezoek Bisschop J. Liesen, 16.30u: Gesprek met bestuur in het parochiecentrum; 19.00u: eucharistieviering lourdeskerk; do 31 jan. 13.30u: Geloof Verbeeld, 20.00u: bijeenkomst voor lekenvoorgangers; za 2 feb. 9.00u: kerkbijeenkomst voor Eerste Communie; zo 3 febr. 11.00u: Combo, 11.30u: Repetitie vastenavondviering;

ma 4 febr. 9.00u: Teamoverleg; 19.30u Caritasbestuur; di 5 febr. 14.00u: Noord-Zuid 19.30u: Kom en Zie. Doop: De (gezamenlijke) doopdiensten vinden eens in de maand plaats. Opgave op het parochiecentrum. Eerstvolgende data: 3 maart i.p.v. 10 maart, 14 april en 12 mei. Meilust: Zondag 3 febr. 10.15u: Woorden Communieviering. Voorganger: Mevr. Margit Kaspers. Huize St. Catharina: Zondag 3 febr. 9.30u: Eucharistieviering. Voorganger: pastor Albert Damen. Op iedere weekdag is er ‘s morgens om 9.15u een dienst in de tijdelijke gebedsruimte: maandag, dinsdag en vrijdag: Eucharistie; woensdag en donderdag: Woord- en gebedsdienst. O.L.VROUW VAN LOURDES Pr. Bernhardlaan 66, 4615 BD, tel. 234867, tel praathuis/kerk tel. 235106, fax 251530; olvlourdes@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30 tot 11.30u, tel. 234867. Contactpastor: diaken Co v. Bekkum, spreekuur dinsdagmorgen van 10.30 tot 11.30u (uitgezonderd de tweede dinsdag van de maand) tel. 233574 of via de administratie. Woensdag 30 januari 19.00u: Eucharistieviering. Voorganger: bisschop J. Liesen. Int: David Halfhide (jgt.).

Vrijdag 1 februari 18.30u: Scheldeflat. Woord-/communieviering. Voorganger: pastoraal werkster mevr. C. Hamers. Int: geen. Zondag 3 februari 9.30u: Woord-/communieviering. Voorganger: diaken C. v. Bekkum. Int: Jacobus v.d. Water, Jona Limberger, Alphonsus Wolters, Thijs v. Rijsewijk, Marietje Theuns-Jetten, Pastor Ben Riesewijk, o.o. Haast-Elzakkers, Anna Bogers-Feijen. Dinsdag 5 februari 9.00u: Woord-/communieviering in de grot. Voorganger: dhr. M. Kuipers. Woensdag 30 januari: Bisschop J. Liesen zal om 19.00u voorgaan in de viering. Na de viering is er gelegenheid tot ontmoeten met de bisschop in de koffiehoek. Kindernevendienst. Zondag 3 februari is er tijdens de viering van 9.30u weer een kindernevendienst in het Praathuis. Doopvieringen: Wanneer ouders hun kind(eren) willen laten dopen, vragen wij om contact op te nemen met het parochiesecretariaat (liefst 2 à 3 maanden van tevoren). De gemeenschappelijke doopvieringen vinden plaats op de zondagen 3 februari, 3 maart en 7 april om 12.00 uur. Kledingdepot Mensen in Nood. De kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes is kledingdepot voor Mensen in Nood. U kunt hier op werkdagen tussen 9.30 en 11.30 uur kleding afgeven, verpakt in gesloten

Prikbord Kerkbalans Van 13 tot 27 januari vindt de landelijke actie Kerkbalans plaats met als rode draad de vraag: Wat is de kerk jou waard? Ook in de Lievevrouweparochie zijn overal de brieven verspreid waarin om financiële steun aan de parochie wordt gevraagd. Nog altijd vormen de vrijwillige bijdragen van de parochianen de belangrijkste bron van inkomsten voor de parochie. Bezoek Bisschop J.Liesen Op woensdag 30 januari zal bisschop J,Liesen een oriëntatiebezoek brengen aan de Lievevrouweparochie. De nieuwe secretarisgeneraal van het bisdom: Ben Hartmann zal hem vergezellen en tevens de vicaris Paul Verbeek en diaken Egbert Bornhijm, staflid Vicariaat. In de morgen vindt gesprek plaats met het pastoraal team en de emeriti; in de middag met leden van de kerncommissies en het parochiebestuur. ’s Avonds om 19.00 uur wordt de eucharistie gevierd in de Lourdeskerk, gevolgd door koffie en onderlinge ontmoeting. Ieder is welkom in de Lourdeskerk. Geloof Verbeeld De groep ‘Geloof Verbeeld’ bezoekt op donderdag 31 januari de twee kerken van Halsteren. Verzamelen om 13.30 uur op het Parochiecentrum of om 14.00 uur bij de Martinuskerk van Halsteren. Herdenking watersnoodramp Op vrijdag 1 februari wordt in Halsteren en Lepelstraat de watersnoodramp van 1953, zestig jaar geleden, herdacht. In Halsteren is een Oecumenische viering in de Quirinuskerk, die begint om 14.30 uur. In de kerk van Lepelstraat is er ’s avonds een plechtige Eucharistieviering, waarin bisschop J.Liesen voorgaat. Maria Lichtmis Op zaterdag 2 februari is het “Maria Lichtmis’, de veertigste dag na Kerstmis. In de dagkerk van de Gertrdiskerk is er om 15.30 uur een ‘Terugkomviering’ voor de dopelingen van het afgelopen jaar. Om 17.00 uur wordt het feest gevierd in de kerk van de Goddelijke Voorzienigheid. De Schola van HMR zingt de gezangen van het feest. Presentatieviering Vormsel Op zondag 3 februari zullen de Vormelingen van dit jaar zich presenteren tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur in de Gertrudiskerk. Catechese ‘Kom en zie’ Op dinsdag 5 februari vindt er opnieuw een catecheseavond plaats, onder het motto ‘Kom en Zie’. Inleiding en gesprek zijn tussen 19.30 en 21.30 uur op het Parochiecentrum. Deze avond wordt een nieuw thema aan de orde gesteld in het kader van het Jaar van het Geloof. Leiding: William Vertelman; tel. 852594. Bijbelavond Op woensdag 6 februari komt opnieuw de Bijbelgroep bijeen. Tussen 19.30 en 21.00 uur bespreekt de groep (o.l.v. pastor Rud Smit) hoofdstuk 5 en 6 van het Lucasevangelie (Parochiecentrum aan de Stulemeijerlaan). Na afloop ‘wagentjes kijken’ voor wie meewil.

Lievevrouweparochie Burgemeester Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom, tel. 0164-233574, lievevrouweparochie@rkboz.nl, www.rkboz.nl Onder de Lievevrouweparochie vallen de vier geloofsgemeenschappen: H.Gertrudis, O.L.V.van Lourdes, Heilig Hart van Jezus en Goddelijke Voorzienigheid. Op deze pagina vindt u de berichtgeving van elk van hen. plastic zakken. Agenda: maandag 28 januari om 20.00u vergadering van de deelraad in het praathuis. HEILIG HART VAN JEZUS Kastanjelaan 160, 4621 HK Bergen op Zoom. Tel. pastorie: 0164-234069. Spreekuur: maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 11.30u; e-mail: heilighart@rkboz. nl. Zondag 3 februari 11.00u: Eucharisieviering: Voorganger Pastor T.Willemsen. Intenties: Jeanette v. Egeraat-Geers, Antonius Becht. Op deze zondag is er in de dagkerk na afloop van de viering een samenzijn voor alle vrijwilligers van onze geloofsgemeenschap. Ochtendgebed: Donderdag 7 februari om 9.30 uur bidden we in de Dagkerk samen het ochtendgebed, iedereen is welkom en kan aansluiten. Doopvieringen: gemeenschappelijke doopvieringen vinden plaats op iedere 3e zondag van de maand. Wij verzoeken u hiervoor tijdig contact op te nemen met de pastorie (tel. 234069). Kinderwoorddienst: Zondag 3 februari is er tijdens de dienst van 11.00u de kinderwoorddienst, we hopen jullie dan weer te zien. Collecte: Zondag 3 februari komt naast het mandje ook de open schaal langs. Deze is bestemd voor de pastorale noden van onze eigen van onze eigen parochie.

GODDELIJKE VOORZIENIGHEID Van Heelulaan 73, 4624 BL, tel. 0164236371, voorzienigheid@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.30 tot 11.30u (0164-236371). Contactpastor: pastor R. Smit. tel. 0164 233574 of 06 30727945 of via de administratie. Zaterdag 2 februari 17.00u: Eucharistieviering op het feest van Maria Lichtmis. De Schola van HMR zal de viering opluisteren. Voorganger: pastor R. Smit. Intenties: Alex Hubers, Jeanne Kieboom-Mens, Anna de Crom-v. Oosterbosch, overl. fam. Rommers, Anna Leydekkers. Woensdag 6 februari 9.00u: H. Antonius Abt (Eigen Haard); Woord- en communieviering, voorganger: pastor C. v. Bekkum. Intenties: Pieter Deuling; o.o. Vriens-Bergs en oma en opa; Hr. Hamelink. Gedoopt: zondag 20 januari is in onze kerk gedoopt: Christo Christ. Doop: De doopvieringen vinden plaats op de laatste zondag van de maand. U kunt u hiervoor bellen met de administratie, tel. 236371. Lezingen: 2 en 3 februari: Jer.1, 4-5.1719; Kor. 12, 31-13,13; Lc 4, 21-30. ’t Zaaltje: voor het reserveren en huren van ’t Zaaltje onder de kerk kunt u aldaar terecht op dinsdagavond van 18.1519.15u. Telefonisch kunt u de beheerder bereiken onder nr. 06-45640680 (’t Zaaltje).

Pastoraal hoekje Deze week herdenken we de Watersnood van zestig jaar geleden. Daarom bezocht ik onlangs het Watersnoodmuseum op Schouwen Duiveland. Ik zag de foto’s en films, hoorde de radioberichten van toen en bladerde door de grote informatiemappen. Bij toeval las ik in de map Lage Zwaluwe het bidprentje van een boer die op zondag 1 februari ‘s morgens nog naar de kerk gegaan was gegaan en ’s middags in de polder was verdronken. En ik vroeg mij af: wat hij ’s morgens in de kerk heeft gehoord, op het moment dat de storm met windkracht 10 rond de kerk bulderde. Een oude katholiek missaal wist het me dat te vertellen. Het was de vierde zondag na Driekoningen en er is het evangelieverhaal over de Storm op het Meer (Matteus 4, 35-41) voorgelezen. In de Ontmoetingskerk heb ik afgelopen zondag over die merkwaardige coïncidentie verteld. In de katholieke kerken werd voorgelezen dat Jezus met een enkel woord de storm deed bedaren. Op hetzelfde moment braken dat de dijken door en liepen de polders en dorpen onder water. In de Zuidwesthoek van Nederland kwamen 1836 mensen en tienduizenden dieren om. En ik vroeg me af: zou boer Sprangers nog aan de reddende Jezus gedacht hebben toen hij, bezorgd voor zijn koeien, de polder introk? Rud Smit

KERKELIJK NIEUWS HALSTEREN Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer: Elke zondag 10.30u. dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Predikant: Ds. H. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel.: 0164-231992, email: hcvhmaalpad@home.nl. Voor info: B. van Weesep tel.: 0164-683941. Zondag 3 februari 10.30 uur: eredienst, jeugddienst, met muziek: dhr. R. Favier (Groot Ammers). H. Quirinuskerk, Lindenlaantje 13, tel: 0164-682310, secretariaat@quirinuskerk. nl. Secretariaat parochiekern open op maandag en donderdag van 10.00-12.00u. Pastores Han Akkermans en Lenie Robijn bereikbaar via tel.: 0164-680381. In dringende gevallen te bereiken via tel.: 06-10688964. Parochiebijdrage Rabo: 11.88.00.647 t.n.v. RK Parochiekern H. Quirinus Halsteren. Vrijdag 1 februari 14.30 uur: Herdenkingsdienst Watersnoodramp. Oecumenische viering, voorgangers pastoor Han Akkermans en dominee Henk

van het Maalpad, m.m.v. de Sint Martinuscantorij en de Sintekrijnscantorij. Int: Catharina Roks-Franken en zoontje, fam. Maas. Zondag 3 februari 09.30 uur: Gezinsviering. Dienst vanWoord, Gebed en Communie, voorganger pastor Lenie Robijn, m.m.v. de Sintekrijnscantorij. Int: Jan v.d. Aarssen; Adriana Verswijveren-V.d. Rijzen, jgt. Henk van Klaveren, o.o. Frans Huijbregts en Riet Huijbregts-Ooms, o.o. Van Geel-Stuijts en broer Jan. Deze zondag worden Sem Hoppenbrouwers en Jamie Willis gedoopt. Donderdag7 februari 09.00 uur: Eucharistieviering.Int: Toos Oerlemans. Ze gedenken de overledenen Corrie van Vlimmeren en Sjaan Dietvorst. Zorgcentrum St. Elisabeth: Kerkdienst elke donderdag 14.00u in de kapel. Donderdag 31 januari: Woord, gebed en communie: Pastor L.Pepels. Evangelische Gemeente Het Anker: Samenkomst: iedere zondag om 10.00u in basisschool De Biezenhof (ingang pad naar het Hazenbos). Zondagsschool en crèche tijdens dienst. Na samenkomst:

koffie en onderling contact = omzien naar elkaar. Geloven willen we doen. Info: 0164-249650. LEPELSTRAAT H. Antonius van Padua - St.Christoffel parochie: Pastores Han Akkermans en Lenie Robijn. Zaterdag 2 februari 19.00 uur: Dienst van W.G.C.: jrgt. Bert Rens en Pa Rens, familieleden Bernaards-Van Schilt, Geert Valkenburg en dochter Rina, Leo de Kock e.v. Coby Blom. Voorganger pastoor L. Robijn, lector: I. van Dorst, misdienaars: Rens en Ruben, dameskoor. Zondag 3 febuari 11.00 uur: Dienst van W.G.C.: Kinderviering met aansluitend kinderbijeenkomst E.H.C.: Voorgangers Vrijwilligers. Dinsdag 5 feburari 19.00 uur: Euch.: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Voorganger: Past. Blaauwhof. Uw gebed wordt gevraagd voor Gerardus Oostvogels e.v. Jacoba van Tillo, Mien van Elzakker e.v. Cees de Groot, Jos Princen e.v. Cor van Oevelen , Liza van Lammeren w.v. Koos Appels. PAGiNA 30

BERGEN OP ZOOM Evangelische kerk de Schuilplaats: Elke zondag 10.00u in Markiezaatscollege, Nobellaan 50. Info: www.schuilplaats. com. Gereformeerde kerk (vrijgemaakt): Elke zondag om 09.30 en 16.00u. in de Emmaüskerk, Korenberg 90. Info: www. bergen-op-zoom.gkv.nl Protestantse Gemeente: Ontmoetingskerk zondag 10.00u Bolwerk Zuid 134. Lievensberg ziekenhuis: Elke zondag 10.00u in de aula. Zondag 3 februari: M. v. Dijke. Cel-Kerk Levend Woord Brabant-Zeeland: Pastors: Jorden & Debora Spijker, Plantagelaan 8, 4631 CS Hoogerheide, 0164-612927, www.lwgbz.nl, jordenspijker@home.nl. Zondag 3 februari 10.30 uur: Celebration, kerkdienst, met Jorden & Debora in ‘Het Roncalli’, Tuinderspad 6 (ingang via Noordzijde Zoom), Bergen op Zoom.

Evangelische Baptisten Gemeente: Elke zondag 10.00u in de Stichting Welzijn Ouderen, Keldermanslaan 5, Bergen op Zoom. Nieuw Apostolische Kerk: Elke zondag 10.00u en woensdag 20.00u, Marslaan 5. Voorganger dhr. Fr. Rijnders, Priester dhr. R. Voll. Kapel zorgcentrum Catharina: Viering, Catharinaplein 25, 09.30u, via hoofdingang van het zorgcentrum. Chr. Gemeenschap De Schakel: Zondag 10.00-11.30u in het Kwadrant, Oberonstraat 2, Bergen op Zoom. Info: J. Vega Sanchez, 0166-60587. Jehova’s Getuigen Koninkrijkszaal: Glimesstraat 10, Bergen op Zoom, tel.: 0164-256965. Diensten: dinsdag t/m donderdag 19.30-21.15u., zaterdag 10.00-11.45; 17.30-19.15u., zondag 10.0011.45u. Verpleeghuis Moermont: Elke zondag 11.00u in Evenementenzaal. Zondag 3 februari: Pastor L. Pepels: Woord- en Communieviering.


REMONDIS ARGENTIA B.V. is een toonaangevend bedrijf op het gebied van verwerking en recycling van afvalstoffen, en maakt onderdeel uit van de Remondis Groep. Al 35 jaar zijn wij actief in de recycling van hoogwaardige metalen uit industriële afvalprodukten.

Ter aanvulling van ons team zijn wij op zoek naar een:

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER M/V (fulltime) Als administratief medewerker bij REMONDIS ARGENTIA voer je alle handelingen met betrekking tot de debiteuren- en crediteurenadministratie uit met gedelegeerde bevoegdheid: Het takenpakket bestaat o.a. uit: • Verwerken bankmutaties • Vastleggen inkoopfacturen • Verzorgen en tijdige aanmaak van de betaaladvieslijst crediteuren • Bewaken voortgang fiattering inkoopfacturen • Ondersteunende werkzaamheden facturatie De volgende functie-eisen zijn hierbij van belang: • MBO werk- en denkniveau • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift • Beheersing van de Engelse en Duitse taal is een pre • Goede computervaardigheden Jouw belangrijkste competenties: • Flexibiliteit en collegialiteit • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken • Verantwoordelijkheidsgevoel • Nauwkeurig werken • Integriteit. Wat bieden wij: Een prettige werksfeer, goed salaris en overige arbeidsvoorwaarden. Heb je belangstelling voor de functie dan nodigen wij je uit om voor 15 februari 2013 je sollicitatie te sturen aan de directie van REMONDIS ARGENTIA B.V., Middenweg 7, 4782 PM Moerdijk of Postbus 6062, 4780 LR Moerdijk. Je kunt je sollicitatie natuurlijk ook mailen naar: directie@remondis-argentia.nl. Mocht je meer informatie wensen over ons bedrijf, kijk dan op: www.remondis-argentia.nl

! g e w n e t e o m KooPzondAg j i w Iedere 1 zondag

opheffings uitverkoo p e

van de maand!

50%

g n i t r o k kassa ctie scolle

lichting r e v e l e op de h

zoals:

Unieke kans!!!

- Massive - Philips

Alles halve prijs! m.u.v. kappen en lichtbronnen

- Lirio - Leclercq en vele andere bekende merken.

BUDGETLAMP BREDA 1000m2 met alle bekende merken Hoekpand Catharinastraat / Kennedylaan / 076 - 5140167

Van Dijnsen Installatiewerken B.V. staat al ruim 47 jaar voor allround vakmanschap. Door een veelzijdige en klantgerichte benadering is ons bedrijf in staat totaal-oplossingen te bieden op het gebied van verwarmings-, koeltechnische-, sanitaire- en elektrotechnische installaties. In verband met de groei van onze organisatie zijn wij voor de afdeling Service & Onderhoud per direct op zoek naar

SERVICEMONTEURS ELEKTROTECHNIEK De functie: Het uitvoeren van onderhoud aan, het opheffen van storingen alsmede het installeren, inbedrijfstellen, reparatie, aanpassingen en uitbreiden van elektrotechnische installaties en/of middelen De kandidaat: * Afgeronde opleiding op nivo MBO Elektrotechniek * Aanvullende vakgerichte opleidingen MSI, EMSI en TSI * Minimaal 2 jaar ervaring in deze functie en branche * Flexibele en klantgerichte instelling en stressbestendig * Woonachtig in de omgeving Breda Heb je interesse: Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met dhr. W. v. Steenoven, telefoon: 076-5728127. Je sollicitatie kun je richten aan: Van Dijnsen Installatiewerken B.V., afdeling P&O, Postbus 2243, 4800 CE te Breda of e-mail naar pz@vandijnsen.nl KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.VANDIJNSEN.NL

Te huur: 2 bedrijfsruimten

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

van Haaften

Sierbestrating

HOUT DE WORM!

Ook voor het verzorgen van uw grondwerk, riolering en aanleg kunt u bij ons terecht. info@sierbestratingvanhaaften.nl

www.vanhaaftenpoortvliet.nl

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

Lekker bijverdienen? NU met € 50,- startpremie! PLUS: elke dag een gratis krant PLUS: een gratis regenpak PLUS: sparen voor leuke cadeaus

ca. 110m² & 170m² vanaf € 595,- / mnd. excl. btw

voor opslag of werkplaats vanaf milieucat.3.1 informatie/brochure:

ontwerp & nieuwbouw bedrijfsruimten

Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

Wij zijn leverancier van o.a.: • Sierbestrating • Blokhutten Paasdijkweg 19A in Poortvliet • Speeltoestellen (bereikbaar via parkeerterrein van de woonboulevard) • Tuinverlichting Pilootweg 5 in Stavenisse • Tuinbeelden Tel. 0166-619200 b.g.g. 0166-692977

Vierlinghweg/Synthesebaan Bergen op Zoom

06 53 - 62 75 53 www.frankhoeckx.nl

HELP

VAKMANNNEN GEzocHt

voor informatie en aanmelden: *min. leeftijd: 15 jaar, legitimatie verplicht

Bel Hoveniersbedrijf ‘De Tuùnman’ voor:

Bomen rooien Bomen snoeien Stobben frezen Hout verhakselen August Lokerse, mob. 06 - 46 40 36 47 Ko Verhage, mob. 06 - 28 74 99 85 Offerte? www.detuunman.nl


 Extra JE WEET NU boekje bij onderstaande aanbiedingen.

   

 



 

  





 

  

  







  



  

    





 





 











     

 

 

    

    

 



 Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  





DBOZ_20130130