Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

B E R G E N

O P

Z O O M S E

O P L AG E :

27 JUNI 2012 WEEK 26

EN WEST-BRABANT:

Uitgeverij

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

ZO KINDEROPVANG GEEFT TOEKOMST AAN DE MOERKENS

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @BergseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

I

KERKELIJK NIEUWS

NICK LOOPT 4000 KILOMETER MET DE CAMERA

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

WEEKMARKT VERHUIST EIND JULI NAAR VAN DE RIJSTRAAT

UWV Werkbedrijf sluit op vrijdag eerder

In de race voor Rob de Bes Award 2012

BERGEN OP ZOOM - De openingstijden van het UWV Werkbedrijf aan de Peter Vineolaan in Bergen op Zoom worden minder ruim. Men heeft namelijk besloten om de tijden te wijzigen. De ervaring leert dat er op vrijdagmiddag aanzienlijk minder mensen naar de vestiging komen. Daarom zijn het UWV Werkbedrijf en de balie van Sociale Zaken vanaf nu op vrijdagmiddag na 13.00 uur gesloten. Mensen uit Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen zullen echter niet lang meer naar de Bergse vestiging kunnen. Eind oktober vertrekt het UWV Werkbedrijf namelijk van het Werkplein Brabantse Wal naar Breda. Daar komt geen loket voor terug.

BERGEN OP ZOOM - VVV Brabantse Wal is bijzonder trots op het product de Boeren Boodschappen Route, editie Brabantse Wal. Om die waardering kracht bij te zetten heeft de VVV de initiatiefnemers van de route, Sietske Ridders en Lucas Boot, genomineerd voor de VVV Rob de Bes Award 2012. Deze award is dé stimuleringssprijs van de hele VVV-sector voor ondernemers in toerisme- en recreatiebranche. Streekorganisatie Brabantse Wal, VVV Brabantse Wal en Rabobank Het Markiezaat hebben de Boeren Boodschappen Route ondersteund. De award bestaat uit een trofee en 10.000 euro netto. 27 september is de winnaar bekend.

W E E K B L A D

Fietsviaduct Klutsdorp is veilig

Zestien gemeenten willen goedkoper gas

BERGEN OP ZOOM - Het fietsviaduct bij Klutsdorp over de A4 is veilig. Dat zegt het college van B&W nadat er bezwaar is aangetekend tegen de in februari verleende vergunning. Volgens de bezwaarmaker kunnen fietser niet op een veilige manier gebruik maken van het viaduct. Wethouder Ad Coppens laat echter weten dat het fietsviaduct aan alle eisen voldoet, ook qua breedte helling. Om die reden ziet men geen reden om de vergunning in te trekken en kan het viaduct gewoon aangelegd worden. “Met de veiligheid van fietsers is echt voldoende rekening gehouden bij het ontwerp. Het viaduct voldoet aan alle van toepassing zijnde richtlijnen”, aldus B&W.

BERGEN OP ZOOM - Het college gaat samen met nog vijftien andere gemeenten kijken of de afname van gas voor eigen gebruik goedkoper en groener kan. Het gaat om om het collectief ‘Energie voor Gemeenten’ waar onder meer Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen en Steenbergen bij aangesloten zijn. Een energieadviesbureau gaat kijken wat de mogelijkheden zijn. De gemeenten verwachten op deze manier aanzienlijke lagere gasrekeningen te krijgen. Met het oog op het milieu is het een streven om 100% verduurzaming van aardgas door middel van aanschaf van groencertificaten mogelijk te maken.

Eikenprocessierups is weer gesignaleerd BERGEN OP ZOOM - De eikenprocessierups is weer gesignaleerd. De GGD West-Brabant waarschuwt mensen om het contact met rupsen te mijden. De dieren verblijven in eikenbomen. Contact met brandharen kan zorgen voor klachten als jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen en/of de luchtwegen. Bomen met eikenprocessierupsen zijn te herkennen aan de nesten op de stammen en takken: dichte spinsels van vervellingshuidjes. De GGD raadt mensen aan om de rupsen niet aan te raken. Als dit wel gebeurt, ga dan niet krabben of wrijven, maar spoel de huid en ogen met water. Als de klachten ernstig zijn, raadt de GGD mensen aan om naar de huisarts te gaan.

IN DEZE BODE:

eOnDtEen EvPeUnZeZEm LB &

EN  ZOOM  THOL GEN NBER BERGEN OP ECHT  STEE WOENSDR

E!

BOD

BERGEN OP ZOOM - De Maria Ommegang had dit jaar een indrukwekkend slot moeten krijgen op de Grote Markt, maar vanwege het slechte weer kon dit onderdeel geen doorgang vinden. Desalniettemin was het een prachtige stoet, mede dankzij de vele veranderingen die de organisatie dit jaar doorvoerde. Zie het (foto)verslag elders in deze Bode. FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

Onderzoek naar varianten om geluidsoverlast De Markiezaten te beperken

B&W zoekt oplossing sportpark BERGEN OP ZOOM - M VoorI het D einde D Evan L de B zomer U R wil G de S gemeente E & Bergen V E op E Zoom R S deEresultaten in handen hebben van een onderzoek naar mogelijkheden om het geluidsoverlast voor de omwonenden van sportpark De Markiezaten te beperken. Met de gevolgen van de bouw van een nieuw pand voor het Aventurijncollege hoeft men naar eigen zeggen wat dat betreft geen rekening te houden. De Rijks Milieu Dienst (RMD) stelt namelijk dat van de school geen sprake zal zijn van geluidshinder. DOOR VERA DE GEUS Sinds de ingebruikname van sportpark De Markiezaten regent het klachten van omwonenden die zeggen geluidsoverlast te ervaren. Met het bestemmingplan is volgens wethouder Arjan van der Weegen niks mis. Desalniettemin wil het gemeentebestuur kijken op welke manier de hinder zoveel mogelijk binnen de perken gehouden kan worden. Van der Weegen geeft aan dat er nu een onderzoek plaatsvindt naar een vijftal varianten die dat zouden moeten kunnen bewerkstelligen. Ook naar de financiële gevolgen wordt gekeken. Maar een ding is zeker en dat is dat de situatie hoe dan ook geld gaat kosten. Ook benadrukt de wethouder: “Het lukt ons natuurlijk nooit om iedereen

e

B B E R G EW N E EOK P

r

e

t

Met deze week o.a.: • Maak autoverhuur kiest voor de a ukennis t o nmet i e uCindy w sIJzenbrandt u i t d e• rAllrent egio lokale dealer • Nissan Cube: Outside the box • Belona Oud Gastel en Auto Borchwerf

occasions en nog veel meer!

autostad

uiken

t

roosendaal

LE

oplossinglen, wanneerspreken. Volg bel de te op en s te achterha ssing in puzzel oplo Los de adresgegeveneid om uw om uw de gelegenh u krijgt

R R? NDE ALE ZOME ZE ENK ENT OEN DE D NEM EVE IS ER TE WAT

WEES ONS OOG, FOTOGRAFEER VOOR ONS Bode is & Puzzel Evenementen ij de Bode. van Uitgever

d

mogelijkheid kunnen zijn om veld 4 en het voorgenomen tennispark om te ruilen of anders in te delen waarbij het veld ook zo min mogelijk gebruikt wordt. Variant 4 houdt in dat het desbetreffende veld / anders verdelen in combinatie met de opgave veld 4 helemaal buiten gebruik wordt gesteld. Op het hoofdveld komt dan kunstgras, zodat het meer ingezet kan worden. In de laatste variant komt het tennispark niet in de Markiezaten, maar op een ander sportpark. Veld 4 kan dan behouden blijven of er wordt een geluidswal gerealiseerd. Van der Weegen wil midden augustus duidelijkheid hebben. Ook wil hij bekijken of het mogelijk is om op het terrein een sportzaaltje voor de speciale basisschool te laten bouwen.

g

i

o

L AZ DO

In juni 2014 Inas-EK bij Spado BERGEN OP ZOOM - Na het uitbrengen van het bidbook voor de organisatie van de INAS Europese Kampioenschappen voor atleten met een verstandelijke beperking in 2014 heeft de Bergse atletiekvereniging Spado het verlossende antwoord gekregen. De INAS, de internationale koepel, heeft bij monde van Geoff Smedley de organisatie daadwerkelijk aan “Bergen op Zoom” toegekend. In het Zweedse Gävle een officiële overeenkomst ondertekend. Reden voor groot enthousiasme bij de zevenkoppige werkgroep EK 2014 onder leiding van Jeroen Jonkers. Dit jaar vonden de INAS Europese Kampioenschappen van 15 tot 17 juni plaats in het Zweedse Gävle.

O M S E

De enige echte autodealerkrant van West-Brabant.

Verv van de U word behoort. s PRIJ 0591. aars de instructie UKE naar 0909-501u tot de winngew oon

een special

Veld 4 De te onderzoeken varianten hebben met name betrekking op het gebruik van Veld 4 dat het dichtst bij het Benedenbaantje ligt. In de eerste variant wordt dit veld zo min mogelijk gebruikt en komen er geluidwerende maatregelen bij de aanleg van het tennispark in de vorm van bijvoorbeeld een geluidswal. Verder wil de gemeente kijken of het mogelijk is om het geplande tennispark ten zuiden in plaats van ten noorden van het Aventurijncollege noordelijke W E plaatsen. E K B Het L A D gebied wordt dan gebruikt voor maatschappelijke doeleinden. Het zou ook een

Bij dezet Bode h u Autostad. i s i n

E gebr an, R DEZ wij alleen zullenheef D t geda u dat S IN FEN en, dat DOO ZZEL ummer in te voermmer in. Wanenneersucces. GOL OMER DE PU uw telefoonn ferige puzzelnuer met puzzelen MET eerst gevraagdnsomvoert u hetoons3-cijtem. Veel plezi DE Z olge ZEN dan telef WIN

tevreden te stellen, maar we hopen wel tot een zo goed mogelijke oplossing te komen.”

I

bergen op zoom

Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

Tijdens de zomermaanden verschijnt de Bergen op Zoomse woensdageditie niet op 11 - 18 - 25 juli en 1 - 8 augustus

o

KBO uit zorgen over besparingen BERGEN OP ZOOM - KBO-Brabant heeft een brief geschreven aan alle gemeentebesturen in de provincie om te voorkomen dat bezuinigingen leiden tot een afbraak van het vrijwillig ouderenwerk. Afdelingen van de KBO zijn geconfronteerd met kostenverhogingen die soms meer dan 25 procent bedroegen. Dat komt, doordat gemeenten de subsidies korten voor welzijnsinstellingen, gemeenschapshuizen en vrijwilligersorganisaties. Daardoor rekenen veel buurthuizen de gestegen kosten aan de gebruikers, in veel geval ouderenorganisaties. De KBO wil dat gemeenten overleggen met seniorenverenigingen om het stapeleffect te voorkomen.


hEt bEStE VEEL KEUS, VEEL VOORDEEL! VOOR Uw DiER

Aanbiedingengeldig geldigt/m t/m78april juli 2012. Aanbiedingen 2012. Zolang Zolangde devoorraad voorraadstrekt. strekt.

Atlas Car Vervoersbox

cOMfORtabEL Op REiS

Veilig op reis met deze vervoersbox voor de hond van hoogwaardig kunststof. Kijk op onze website voor de maten.

nu vanaf

53.95

25%

Verkoeling voor de hond Gelkristallen in stof zuigen koud water op en geven dagenlang koelte af. De stof zelf is droog. Een opluchting voor iedere hond die last heeft van de warmte. Voor thuis en onderweg. Halsband vanaf 5.95, bandana vanaf 8.95, mat vanaf 17.95 Kijk op onze website voor meer informatie.

korting

nu

119.00 Loopplank PetRamp de Luxe

Zo spaart u de gewrichten van de hond bij het in- en uitstappen. Deze zeer sterke loopplank is van aluminium en dus licht van gewicht. Makkelijk inschuifbaar, met anti-sliplaag. Adviesprijs 145.00

aanRaDER!

KijK VOOR MEER fiEtSKaRREn Op OnzE SitE

149.00

Fietskar Runner

Felix brokjes 4 kg

Sensations Vlees (rund, lever, kip en groenten) of Sensations Vis (zalm, forel, koolvis en groenten). Adviesprijs 15.15

9.50

Gegarandeerd havervrij, zeer laag eiwitgehalte. Met spelt en luzerne, om kauwen te stimuleren en voor een goede darmwerking.

Premium Care lam en rijst

Hoogwaardige, complete voeding voor de hond. Speciaal voor honden met huid- of vachtproblemen of een gevoelig spijsverteringsstelsel. Vaste lage prijs.

2.50

Pavo Nature’s Best muesli 15 kg

9.95

95

nu 2 voor

10.95

vanaf

44.

9.95

119.

00

Met anti-slipbodem en meerdere aanlijnpunten. Kan worden getransformeerd tot een bench, door de wielen er via een kliksysteem af te halen. Gemakkelijk in te klappen. Voor honden t/m 40 kg.

nU 15 + 2 Kg gRatiS!

nu

Crispy knaagdiersticks

Goed voor de tanden, en een welkome afwisseling voor alle knaagdieren. In veel verschillende smaken. Twee per doosje. Adviesprijs 1.95

Vervoersmand Atlas

In frisse kleuren. Verkrijgbaar in twee maten. Kat, konijn, cavia, fret - 48 x 32 x 29 cm 14.95 9.95 Kat en kleine hond - 58 x 37 x 32 cm 19.95 15.95

25.95

nu

26.95

Fokker Country Basic 15 kg Volledig hondenvoer, voor honden met een normaal energieniveau. Adviesprijs 33.50

MEt gRatiS tEKEnLOEp

19.95

Exil Tick Off

Knijpampullen tegen teken bij de hond. Ook werkzaam tegen vlooien. Biedt binnen 24 uur bescherming. Doosje met 6 knijpampullen.

DE MOOiStE En gROOtStE DiEREnwinKELS! OUDEnbOSch 2500 M2 (MEt DOgwaSh!), bERgEn Op zOOM 1000 M 2

MELD U aan VOOR OnzE niEUwSbRiEf Op www.aniMaLwORLD.nL En bLijf Op DE hOOgtE Van OnzE actiES

OUDEnbOSch MOLEnStRaat 131 tEL 0165 31 39 40

bERgEn Op zOOM RaVELStRaat 74 tEL 0164 23 33 49

* t/M aUg VRijDag tOt 21.00 gEOpEnD! Ma t/M DO VRijDag zatERDag

8.30 - 18.00 8.30 - 21.00* 8.30 - 17.00

Ma t/M DO VRijDag zatERDag

8.30 - 18.00 8.30 - 20.00 8.30 - 17.00


actualiteit

Prijzen voor huur en consumpties blijven gelijk

Zo Kinderopvang geeft nieuwe toekomst aan De Moerkens BERGEN OP ZOOM - Zo Kinderopvang is de nieuwe hoofdhuurder en mede-exploitant van wijkhuis De Moerkens. Deze zomer wordt het pand flink opgefrist en waar nodig aangepast. Vervolgens zullen zowel de buitenschoolse opvang als de peuterspeelzaal er in augustus hun intrek nemen. Deze stap geeft De Moerkens een geheel nieuwe toekomst mét de huidige gebruikers. Zij kunnen tegen de huidige prijzen hun activiteiten voortzetten. Er worden zelfs extra huurders gezocht om De Moerkens een levendig gebouw voor jong en oud te maken.

DOOR VERA DE GEUS Wethouders Ton Linssen en Arjan van der Weegen zijn in hun nopjes. De koop van wijkhuis De Moerkens aan een vastgoedbedrijf is rond en belangrijker nog: er is een nieuwe hoofdhuurder gevonden die van De Moerkens een levendig wijkcentrum wil maken waar jong en oud zich kan vermaken en ontwikkelen. Het gaat om Zo Kinderopvang.

‘We kiezen voor optimale invulling’ Het is dan ook niet vreemd dat de buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal die nu in noodlokalen op het plein van basisschool De Aanloop hun intrek zullen nemen in De Moerkens. Dit gebeurt in augustus nadat het hele gebouw voorzien is van een lik verf, extra schuifwanden en een mooi interieur.

Van links naar rechts: Ton Linssen, Corona Koek en Arjan van der Weegen.

FOTO VERA DE GEUS

Flexibel Kinderopvang is namelijk niet de enige functie die De Moerkens de komende jaren gaat krijgen. De Moerkens zal namelijk zowel letterlijk als figuurlijk midden in de wijk blijven staan. De huidige gebruikers zoals de verenigingen blijven van harte welkom. “Ze hebben lang moeten wachten”, zegt Corona Koek,

directeur van Zo Kinderopvang. “Maar met gepaste trots kan ik nu zeggen dat ze allemaal kunnen blijven. We gaan zelfs op zoek naar extra huurders om alle ruimten in De Moerkens op alle tijdstippen zoveel mogelijk gevuld te hebben. We willen dat het wijkhuis een plek is waar jong en oud zich kan ontplooien. Er komt een flexibel podium waar verenigingen en de Aanloop gebruik van kunnen maken bij optredens, we willen een keuken waar workshops gehouden kunnen worden, een lokaal waar een creatieve werkplaats in komt... Kortom een levendig wijkgebouw.” Realiteit Volgens Koek is het wijkcentrum een ideale plek om kinderen op te vangen: “Thuis is het belangrijkste opvoedingsmilieu, maar ook de kinderopvang speelt een belangrijke rol in de opvoeding van een kind. Waar kan dat beter dan in een multifunctioneel wijkgebouw waar iedereen samen komt? Die interactie is erg belangrijk in de opvoeding. Je kunt kinderen gedurende de opvang geheel afzonderen van de buitenwereld of ze drie uur lang spreekwoordelijk gezien midden in de wijk zetten. Dat laatste is goed voor de ontwikkeling en daar kiezen we dan ook bewust voor. We begeleiden de kinderen in de realiteit van de wereld om zich heen.” Koek kijkt halsreikend uit naar het moment dat De Moerkens ‘heropend’ zal worden.

‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’

Vierduizend kilometer per jaar lopen met de camera BERGEN OP ZOOM - Zo’n vierduizend kilometer loopt hij per jaar. Niet zomaar van A naar B, maar soms bewust of onbewust over verschillende routes en wegen door het landschap. Soms alleen, soms met ‘zijn wandelmaat’ of vrouw maar altijd met bepakking. Een flinke tas en een goede camera. Nick Groeneveld is gek van wandelen én fotografie. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Zelf staat hij niet graag in de aandacht, vertelt hij tijdens het interview. Op het moment van schrijven is Nick’s laatste week als ‘amateurfotograaf’ geteld, want hij studeert zo goed als zeker af op de fotovakschool in Boxtel. “Dat is 99,99% zeker” ,vertelt Nick: “Niet dat ik arrogant bent, maar alles wijst erop.” Vuilniszak Nick bracht onlangs zijn foto’s naar zijn docenten om ze te laten beoordelen. Dat deed hij in een grote vuilniszak. “Ik heb de foto’s door elkaar op tafel gelegd, dat is mijn manier.” De foto’s moeten voor zich spreken. De docent gaf aan dat het op deze manier écht niet kon, maar de leraren oordeelde anders. “Die vuilniszak? Ik moet de foto’s altijd droog kunnen vervoeren”, klinkt het. Auto Nick reist in principe alleen met het openbaar vervoer of de voet. “Ik heb niet eens een rijbewijs” , vertelt hij. Niet dat hij iets tegen auto’s heeft, hij heeft er alleen niks mee. “Toen ik onlangs bij iemand in de auto zat, wilde ik aan het raampje draaien om het te openen. Daar zit nu een knopje” , klinkt het lachend: “Kan je nagaan hoe lang ik er niet ingezeten heb.”

Weer Het openbaar gevoel is overigens niet zo’n ramp als we altijd horen. “Ik ga nu tweeënhalf jaar naar school en ben slechts één keer te laat geweest en heb vier keer voor niets staan wachten” , vertelt Nick. En wat betreft de weersomstandigheden? “Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding” , klinkt het resoluut. Deelgenoot De fervente wandelaar begon op zijn veertiende tijdens een vakantie met lopen en is nooit meer gestopt. In de loop der jaren kwam hij op bijzondere plekken.

‘Wa ziedde?’ “Als iedereen rechtsaf of rechtdoor gaat, sla ik links af” , vertelt hij. Nick loopt vaak alleen, maar soms ook in kleine gezelschappen. De keuze om fotografie te combineren met lopen is een logische: “Als je alleen wandelt, kan je ook anderen laten zien het eruit ziet. Daarmee maak ik ze deelgenoot, dit heb ik vandaag gezien.” Website Om zijn foto’s te presenteren, houdt de fotograaf een fotowebsite bij. Op die site gaat de komende tijd veel werk verschijnen. De plannen voor de toekomst zijn om veel wandelroutes vast te leggen. Nick wijst erop dat er véél meer te zien is in de

omgeving dan je in eerste instantie denkt. Als je fietst mis je al veel van de omgeving én zelf met lopen moet je een gebied meerdere keren doorkruizen. Advies Mensen die ook willen fotograferen in de natuur geeft hij dan ook een advies: “Je moet eerst leren kijken. Als je het onderwerp niet ziet, kan je wel een tas met tienduizend euro aan apparatuur hebben. Maar iets wat je niet ziet, kun je ook niet fotograferen.” Een tweede tip is er ook: “Koop goede schoenen, een regenjas en een paraplu.” Per jaar verslijt hij zelf tenminste één paar loopschoenen. Maar wat wil je als je vierduizend kilometer loopt? Loopmaat Sommige routes loopt hij alleen, andere met zijn loopmaat. Die is hij toevallig tegengekomen. “Ik kwam uit de sloot (om te fotograferen), hij kwam erin en we raakte aan de praat” , vertelt hij. Door het lopen komt Nick niet alleen bijzondere landschappen tegen, maar ook leuke mensen. Een veelgehoorde vraag is “Wa ziedde?” of “Zit er wat?” “Ik ga ze dan uitleggen wat ik zie” , vertelt hij. Zijn eigen kijk op de natuur, zorgt dat hij unieke foto’s maakt. Bewerken doet hij minimaal, maar iedere foto ‘ontwikkelt’ Nick op de computer. De specialiteit van de fotograaf is licht. “Niet als belichting van de foto, maar als los-

Werk zoeken via je mobiel

Nick Groenveld combineert twee actieve hobby’s.

staand element. Dat moet je zien, ik kan het niet uitleggen. Elke persoon, elk huis heeft zijn eigen ik. Die ik wil ik vastleggen.

FOTO BERT VAN BERKUM

Geen cliché of standaard foto’s”, sluit hij af. Foto’s en verhalen op www.nickgroeneveld.nl.

VACATURES in zowel krant, website en nu ook met je SMARTPHONE brabantwerkt.mobi PAGINA 3


ROLSTEIGER

Deuren · Keukens · Trappen · Plafonds ervoor ervoor

ervoor ervoor

ervoor ervoor

Bel: 026-4463027

PROFESSIONELE STEIGERS NU SPOTGOEDKOOP

of bezoek ons

PORTAS-Renovatie Advies Centrum®

Kom naar 100x200 cm, 4 meter werkhoogte, compleet Kom Open Deur naar de deBosveld Open Deur Dagen Dagen Houthandel Ook deze zomer staan van de nr. 11ininEuropa Europa de Renovatiespecialist renovatiespecialist nr. geen E 700,- maar E 590,- incl. BTW of 6 meter van Sonsbeeksingel 71-72 vrijdag zaterdag zondag geen E 1200,- maar E 890,- alles compleet. Hier komen 2 oktober 682114.00 ABwij ARNHEM 21:00voor u klaar! de data, tijden vanerna de10:00 open dag. 14en3plaats 15 16 erna erna erna oktober 17:00 erna Kamersteiger, werkhoogte 3,5 meter E 273,- erna www.bosveld.portas.nl januari van 10.00-17.00 uur ERNA Kom naar de Open Deur Dagen vrijdag

uur -

uur

-

zaterdag

uur

Kom deMet Open Deur Geschi kt´svoor alnaar le deuren! het frontenwi sseluwsysteem, Dagen Met hetuw PORTAS-trede-opDeuren ´s morgens oud oud gehaald gehaald De De andere andere weg weg naar naar uw Laat uw Deuren morgens Laat ´s avonds avonds nieuw nieuw gebracht! gebracht! droomkeuken! trap in in waarde waarde stijgen! stijgen! ´s droomkeuken! geschi kt voor alle keukens! trede systeem! Wij renoveren, nr. 11inintrap Europa van de de Renovatiespecialist renovatiespecialist nr. Europa Deuren nooit meer verven! Grote keuze aan decors en Zonder hak- of breekwerk! moderniseren vrijdag 2 oktober Hier komen de data,14.00 uur - 21:00 uur modelbouwen len!open dag. tijden en plaats vanende

op werkdagen van 10.00-17.00 uur en zaterdag 10.00-16.00 uur PORTAS-Vakbedrijf nieuw op maat! Deuren · Keukens · Trappen · Plafonds

www.ladderensteigerkoning.nl

Vijfhuizenberg 121 - Roosendaal - Bel 0165-561424

zaterdag

3 oktober 10:00 - 17:00

uur

L.K.B. BV uw MeerBunschoten dan hier komt PORTAS-Renovatie telefoonnummer Energieweg 20 Centrum ·beproefd! 3751 LT BUNSCHOTEN Advies 30 jaar Exclusief voor de regio‘s Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk en omgeving en uw adres

Deuren ´s morgens oud gehaald ervoor ervoor ´s avonds nieuw gebracht!

De andere weg naar uw ervoor ervoor

Laat uw ervoor ervoor

droomkeuken! Bel: 026-4463027trap in waarde stijgen!

of bezoek bezoek ons ons of

® ®

Bosveld Houthandel Houthandel Bosveld Sonsbeeksingel 71-72 71-72 Sonsbeeksingel 6821 AB AB ARNHEM ARNHEM 6821 erna erna www.bosveld.portas.nl ervoor ervoor www.bosveld.portas.nl

Deuren · Keukens · Trappen · Plafonds erna erna erna erna erna ervoor ervoor

erna ervoor ervoor geschikt voor alle keukens! trede systeem! systeem! Wij renoveren, trede Grote keuze aan aan decors decors en en Zonder hakhak- of of breekwerk! breekwerk! Grote keuze Zonder moderniseren PORTAS-Renovatie modellen! modellen! en bouwen ® Advies Centrum PORTAS-Vakbedrijf PORTAS-Vakbedrijf nieuw op maat! Bosveld Houthandel hier komt Tijdens onze shows tonen wij u waarom L.K.B. Bunschoten BV uwPortas-vakbedrijf Meer dan reeds Sonsbeeksingel 71-72 Energieweg 20 ··beproefd! 3751 LT BUNSCHOTEN BUNSCHOTEN telefoonnummer méér dan een miljoen klanten overtuigd zijn Renovatie Noord Brabant Energieweg 20 3751 LT 30 jaar

ERNA Geschikt alle Geschikt voor voorERNA alle deuren! deuren!

ERNA

Met frontenwisselsysteem, Met het het 026-4463027 frontenwisselsysteem, Met Met het het PORTAS-trede-opPORTAS-trede-opBel:

Deuren nooit nooit meer meer verven! verven! Deuren

voorons alle keukens! Wij renoveren, of bezoek Degeschikt renovatiespecialist Nr.1 in Europa

de renovatiespecialist nr.1 in Europa De renovatiespecialist Nr.1uw in Europa en adres erna erna erna erna

Tel.: 033 83 al·istwww.lkb.portas.nl De- 298 renovati66deuren especi nr. 1 in Europa

 keukens Deuren · Voordeuren · Keukens · Trappen · Plafonds · Kastsystemen  trappen  plafonds

6821 ARNHEM Exclusief voor de regio‘s regio‘s Amersfoort, Amersfoort, Baarn,AB Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk en en omgeving omgeving Exclusief de Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk van devoor PORTAS-renovatie-systemen. Een bijCampagneweg 11 S

erna erna

www.bosveld.portas.nl

zondere belevenis Open Dagen 4761 RM Zevenbergen Geschikt voorERNA alle deuren!zijn onzeMet het Deur frontenwisselsysteem, Met het PORTAS-trede-opDe renovatiespecialist renovatiespecialist Nr.1 in Europa Europa De in ERNA geschikt vooreen alleNr.1 keukens! trede systeem!0168-330129 Wij renoveren, waar u ERNA de mogelijkheid krijgt voor betelefoon: Deuren nooit meer verven! Grote keuze aan decors en Zonder hakbreekwerk! moderniseren drijfsbezichtiging, ook vrienden Fax:of0168-330251 modellen! en bouwen renovatiespecialist Nr. 1 in Europa enDe kennissen zijn hartelijk E-Mail: info@rnb.portas.nl PORTAS-Vakbedrijf nieuw op maat! uitgenodigd.

Tel.: 033 De - 298 66 83 · hier www.lkb.portas.nl uw renovatiespecialist nr. 1komt inBV Europa L.K.B. MeerBunschoten dan w w w. rn b . p o r t a s . n l

telefoonnummer Energieweg 20 ·beproefd! 3751 LT BUNSCHOTEN 30 jaar Deuren · Voordeuren · Keukens · Trappen · Plafonds · Kastsystemen en uw adres

Exclusief voor de regio‘s Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk en omgeving

ERNA

De renovatiespecialist Nr.1 in Europa

- Vakbedrijf R.N.B.

deschoolvanmiekepetietCampagneweg 11S De renovatiespecialist Nr. 1 in Europa

Tel.: 033 De - 298 66 83 · www.lkb.portas.nl renovatiespecialist nr. 1 in Europa

Deuren · Voordeuren · Keukens · Trappen · Plafonds · Kastsystemen

Bronkhorststraat 12 | 4651 SZ Steenbergen

deschoolvanmiekepetiet vakopleiding voor visagisten 4-daagse cursus vakopleiding voor visagisten gruppo select

Postbus 50 | 4650 AB Steenbergen

4-daagse cursus gruppo select

T: 0167-566668 | F: 0167-566604 E: info@zeebrabouw.nl

vestiging Amsterdam Prinsengracht 657 1016 hv Amsterdam telefoon/fax020 625 61 44

DAG O P E N burg Middel juli 2012 woensdag 18

vestiging Amsterdam Prinsengracht 657 1016 hv Amsterdam telefoon/fax020 625 61 44

4761 RM Zevenbergen (bij de suikerfabriek)

Tel. 0168-330129 www.portas.nl

vestiging Middelburg

vestiging Middelburg lange geere 20 lange geere 20 4331 lx Middelburg 4331 lx Middelburg telefoon0118 61 3 649 telefoon0118 61 3 649 fax0118 643 900 fax0118 643 900 make-upschool@miekepetiet.nl

Zonnebril

kadobon

t.w.v. 10% van de complete aanschafwaarde van uw Theo-bril*

Exclusieve Theo-dagen

bij Ben van der Heiden in Tholen VIP-night

vrijdagavond

29 juni 2012 17.00 - 21.30 uur

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Uitsluitend tevreden klanten SINT ANNALAND | DBKEUKENS.NL

diverse demo laptops vanaf 6 150,ook voor alle laptopreparaties

voor e50,uw computer weer snel! Gegevens of foto’s gewist? Wij halen ze terug! BOtermArKt 4-6 | tHOLen | teL. 0166 600 440

ACTIE

EIKEN PLANK 19 CM BREED Diverse kleuren leverbaar o.a. White Wash inclusief legkosten:

€ 59,95/m2

Classico Parket

Energieweg 11L, 4691 SE Tholen, 0166-605008 Geopend: zaterdag van 10.00-14.00 uur (ma. t/m vrij. op afspraak)

www.classicoparket.nl

scheepsstoffeerderij en (scheeps)matrassen • SCHEEPSSTOFFEERDERIJ, KUSSENEN (SCHEEPS)MATRASSEN • ATELIER Grote collectie meubelstoffen

• grote collectie meubelstoffen •• polyether: elke maat maat en en dikte dikte Polyether in in elke n

slote ags ge

nd ‘s maa

Als één van de weinige geselecteerde verkooppunten van Theo Eyewear biedt Ben van der Heiden u de mogelijkheid de volledige Theocollectie te bekijken tijdens de Theo-dagen van vrijdagavond 29 juni vanaf 17 uur en zaterdag 30 juni 2012. *Actie van Ben van der Heiden, vraag naar de voorwaarden.

‘s maandags gesloten

Direct de laagste Ons COmputers

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Eind jaren ‘80 hadden Patrick Hoet en Wim Somers, twee Vlaamse opticiens genoeg van de saaie onopvallende brillen. Omdat er destijds weinig tot geen aparte brilmonturen te verkrijgen waren, besloten Hoet en Somers om zelf een collectie te ontwerpen onder de naam Theo (welke een anagram is van Hoet). Al sinds het allereerste begin hebben de monturen van Theo een herkenbare stijl. Ze zijn eigenzinnig en bevatten altijd een tikkeltje humor.

@BenvdHeiden

Kussenatelier

Matrassen, lattenbodems, Provincialeweg 11 dekbedden, hoofdkussens 4695 RM Sint-Maartensdijk en bedtextiel. Tel./Fax 016615A - 697155 Tel.: • Mob. 06 -- 53788035 Grote Kerkstraat 0167 561214 www.bootkussens.com 4651 BA Steenbergen Fax: 0167 - 562969

Volg ons op Facebook

www.benvdheiden.nl Tholen • Markt 8-10 • t: 0166-604947

Exclusieve Theo EyewearEyewear-dagen vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2012

make-upschool@miekepetiet.nl


actualiteit

Column

Maand vertraging vanwege bestratingswerkzaamheden

Weekmarkt verhuist eind juli naar Van de Rijstraat

Eugène de Kok

Een gapend gat

En nu even serieus. In de eerste plaats: je kunt zeggen ‘eigen schuld’, maar ik woon en werk in Zeeland, heb het hier naar mijn zin en ben niet van plan weg te gaan. Ten tweede: de Tweede Kamer hoort een afspiegeling te zijn van het Nederlandse volk. Als Zeeuw - overigens kun je hier ook Brabander invullen want die is niet veel beter bedeeld - zou ik dus graag zien dat er ook mensen uit mijn provincie in die blauwe Haagse bankjes zitten. Jammer, denk ik dan als ik de kandidatenlijsten voor de zoveelste verkiezingen zie. Op de PVV na hebben alle partijen hun kandidaten gepresenteerd. GroenLinks is de enige die iemand uit Zeeland op een verkiesbare plek heeft gezet, maar na het gestuntel van het partijbureau rondom de in Vlissingen geboren Tofik Dibi - hij wel - wil ik niet weten hoe Niels van den Berge daar terecht is gekomen. Op andere lijsten is er af en toe, diep in de krochten iemand te vinden, die hier vandaan komt, sporadisch heeft gewandeld en, omdat niemand anders het wil, zich Zeeuw wil laten noemen. Maar als je de laatste peilingen bekijkt, maken zij meer kans niet in de Tweede Kamer te komen dan wel. Amsterdam, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Amsterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Amsterdam. Daar komen de jongens en meisjes vandaan. Lekker belangrijk, denkt u, want als Tweede Kamerlid vertegenwoordig je immers iedereen en dus ook zeurende Zeeuwen zoals jij. Maar als je dat goed wilt doen, moet je weten wat er in de regio - zoals politici provincies als Zeeland en Noord-Brabant graag mogen noemen - speelt. En wanneer weet je dat? Als je er woont, werkt of in ieder geval vaker komt dan één werkbezoekje in verkiezingstijd of een jaarlijks weekendje in het Badhotel in Domburg. Ondanks verwoede pogingen om politici en burgers bij elkaar te brengen, ligt er, zo bewijzen peilingen en enquêtes, nog altijd een gapend gat tussen de twee groepen. In Amsterdam, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Amsterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Amsterdam misschien niet. Maar hier wel.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bergse Bode Bergse Bode

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 26

De oplossing van deze puzzel is in week 27 te vinden op www.internetbode.nl

De consument wil de weekmarkt en de winkels in één gebied.

ARCHIEFFOTO

Grote Markt Niet iedere marktkoopman is even gelukkig met de verhuizing, er zijn zelfs felle tegenstanders. De gemeente Bergen op Zoom zegt echter in te willen blijven zetten op goed overleg met de marktkooplieden.

maar met het oog op de vele evenementen die we in de stad hebben, kan dat niet. Het is funest voor en markt als je van de 52 donderdagen er 30 elders te vinden bent, omdat er op de Grote Markt wat te doen is. Vandaar dat we hebben gekozen voor deze opstelling”, aldus Linssen.

DOOR VERA DE GEUS

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089

Redactie Vera de Geus Correspondenten Henk Snepvangers, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

BERGEN OP ZOOM - Vlak voor de Krabbenfoor in het laatste volle weekend van juli moet de weekmarkt verhuisd zijn van de Gedempte Haven naar de Van der Rijstraat en omgeving. Oorzaak hiervan is dat de bestrating van de Van de Rijstraat nog niet klaar is en ook het voegwerk in de Stationsstraat West moet nog gedaan worden. Dat zegt wethouder Linssen. In het ongunstigste geval wordt het een weekje later, maar daar gaat de bestuurder niet vanuit. Ondanks de kritiek van een aantal marktkooplieden belooft Linssen dat de verhuizing een daverend succes zal worden: “Het is straks ongetwijfeld even wennen, maar over een jaar wil niemand meer terug naar de huidige situatie.”

Het was de bedoeling dat de weekmarkt komende week al opgesteld zou staan op de nieuwe locatie, maar vanwege werkzaamheden is de verhuizing van de Gedempte Haven naar het centrum een maandje vertraagd. De vertraging had verder op kunnen lopen vanwege werkzaamheden aan panden dat zorgt voor wat overlast. “Maar als college hebben we bewust besloten daar niet op te wachten. Die werkzaamheden kunnen best tot aan november duren en dat vinden we qua verhuizing van de weekmarkt te lang”, legt Linssen uit. “Daarom hebben we ervoor gekozen om de marktkooplieden die op die plekken zouden staan waar nu containers te vinden zijn, tijdelijk ruimte in de Sint Jozefstraat te geven.”

College overtuigd van succes “Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die niet blij zijn met een keuze van de gemeente. Dat hou je altijd, zeker wanneer er emoties mee gaan spelen. Als bepaalde kooplui ervoor kiest weg te blijven van de weekmarkt in Bergen op Zoom, dan moet men dat vooral doen. Wij zijn als college aangesteld om te besturen en dat doen we dan ook. We doen wat we denken dat goed is. Natuurlijk snap ik dat zij de markt liever op de Grote Markt hadden gezien,

Consument Desalniettemin is het college van B&W ervan overtuigd dat de nieuwe locatie de weekmarkt tot een succes zal maken. “Het is voor iedereen straks even wennen, maar ik steek er mijn handen voor in het vuur dat niemand over een jaar nog terug wil naar de huidige situatie. De markt wordt een impuls voor de binnenstad en vice versa. Bovendien gaat het uiteindelijk allemaal om de consument en die wil winkels en de weekmarkt in één gebied. Dat gaat eind juli gebeuren en dat kan niet anders dan een succes worden.”

Website moet ambtenaren ontlasten

Gemeente gaat voortaan weer over gevonden voorwerpen BERGEN OP ZOOM - Wie iets kwijt is of juist gevonden heeft, hoeft vanaf 1 juli geen contact meer te zoeken met de politie. Die taak gaat namelijk weer terug naar de gemeente Bergen op Zoom. Insteek is dat burgers die spullen gevonden hebben deze zelf in bewaring houden en dit melden op een speciale website waar ook tweehonderd andere Nederlandse gemeenten gebruik van maken. Wensen zij dat niet, dan kunnen kleine voorwerpen afgegeven worden op het gemeentehuis. De grotere zaken kunnen bij Stichting Samenwerken opgeslagen worden. DOOR VERA DE GEUS

© www.sudokusite.eu

Vanaf 1 juli bewaart de politie geen gevonden voorwerpen meer. Ook houdt de politie dan niet langer bij wie wat verloren is. In de wet is geregeld dat dit een taak is van de gemeente, maar de afgelopen jaren moest de politie de taak op zich nemen. De reden dat de politie daar nu mee stopt, is omdat deze taak teveel politiecapaciteit in beslag neemt. Ook brengt het bewaren van spullen kosten met zich mee. Overigens zijn er in de regio al gemeenten die de taak verloren/gevonden voorwerpen zelf uitvoeren. Dit zijn onder meer Etten-Leur, Rucphen, Woensdrecht en Zundert. In deze gemeenten verandert er niks. PAGINA 5

Systeem Voor Bergen op Zoom gaan er echter wel dingen veranderen. Wie na 1 juli bijvoorbeeld een portemonnee of mobieltje vindt kan die inleveren bij de gemeente.

‘Mensen willen dankjewel zeggen’ “Wij nemen de spullen dan op het gemeentehuis in bewaring”, aldus wethouder Ton Linssen. “Gevonden voorwerpen die daar te groot voor zijn, zoals fietsen slaat de Stichting Samenwerken op”, zegt hij desgevraagd. Linssen verwacht

echter dat van die mogelijkheid niet veel gebruik gemaakt zal worden, omdat Bergen op Zoom net als tweehonderd andere gemeenten in Nederland gaat werken met de website www.gevondenofverloren.nl. Mensen die iets hebben gevonden kunnen ze dat op die site aangeven. “Onze ervaring is dat als de vinder het voorwerp liever zelf in bezit houdt. Als de rechtmatige eigenaar zich dan na de afgesproken termijn dan nog niet gemeld heeft, is het gevonden voorwerp voor de vinder. Ook speelt waardering een rol. Degene die iets kwijt was wil de vinder vaak bedanken. Die wisselwerking mis je als je het bij de gemeente inlevert”, zegt hij. “Bovendien past zo’n website veel beter bij deze tijd.”


Boogie Down sluit het jaar af met twee bekende namen

en een ‘Michael Jackson tribute’ samen met ‘Flat-Out’ in de Stoelemat. Daarnaast schitterden enkele leerlingen tijdens bekende dansprogramma’s op t,v zoals Avro’s Junior Dance.

Ingrid Jansen, onder meer van Bocy Language.

BERGEN OP ZOOM - Dansschool Boogie Down heeft een succesvol jaar achter de rug. Zes nationale prijzen,

waarvan 4maal een 1e plaats; het behalen van de finale voor theater and performance tijdens de kunstbende

De dansdocenten Michiel Zandbergen en Volkan Tasdan willen het jaar feestelijk afsluiten door een dansconventie te houden. Alle dansliefhebbers zijn welkom op zondag 1 juli om les te krijgen van 2 internationaal bekende choreografen/dansers, die in hun drukke agenda tijd konden maken om naar Bergen op Zoom te komen. Met veel trots presenteert Boogie Down op zondag 1 juli een workshop dag met Ingrid Jansen en Lars Schuijling op het podium van Gebouw-T. Ingrid Jansen is bekend om haar dans- en acteerprestaties bij Body Language; ze was winnares van het programma ‘Dancing Queen’; ze heeft gedanst tijdens performances van Shakira en the Sugababes en gaat een voor iedereen toegankelijke dansroutine aanleren tijdens de workshop. Lars Schuijling is 9 keer gekozen tot ‘presenter of the year’ en staat aan de top van de aerobics en stepwereld in West-Europa. Als choreograaf heeft hij gewerkt voor ‘So you think you can dance’ en ‘Hollands next top model’. Hij zal tijdens de workshop een energieke routine aanleren, die je niet snel zult vergeten. Iedereen is zondag 1 juli vanaf 13.30 uur welkom in Gebouw-T, Wilhelminaveld 96. De workshops eindigen om 17.00. Men kan zich aanmelden viazzzzz; info@boogiedownboz.nl, www. boogiedownboz.nl. Informatie over de choreografen: www.ingrid-jansen.nl, www.larz.nl.

Jaarmarkt in bruisend Borgvliet BERGEN OP ZOOM - Op de eerste zondag van juli bruist Borgvliets jaarmarkt van de activiteiten. De wijk is dan vol met gezellige kraampjes, kermis, live-artiesten en sfeervolle terrassen. Het bestuur heeft ook dit jaar weer van alles uit de kast gehaald om Borgvliet op de kaart te zetten. Wethouder Ad van der Wegen geeft in het wijkgebouw aan de Rembrandtstraat om 10.00u het startsein. Hij wordt daarbij begeleid door Borgerij Berghen opden Zoom. De route van de markt loopt over de Oude Huijbergsebaan, Rembrandstraat, de Polluxstraat en Frans Halstraat. Voor de brede school het Palet staat een podium, waar diverse optredens worden gehouden. Het Gilde Sint Sebastiaan houdt er demonstraties en er zijn kermisattracties voor de jeugd. Concert Op verschillende plaatsen op en langs het parcours treden muziekgroepen en arties-

ten op. De Harmonie Eendracht Maakt Macht geeft een concert bij Het Hoofdkwartier. Ook de Tilburgse zangers Rudy de Wit en René Smulders treden op. De molen de Twee Vrienden is de hele zondag geopend

voor publiek. Net als vorig jaar looft het bestuur ook dit jaar weer een prijs uit voor de mooiste Borgvlietse tuin. Hiermee is het bestuur van de Borgvlietse feesten we twee jaar geleden begonnen om onze buurt een beetje op te fraaien.

Vlaamse Theo komt naar Thoolse Ben

KORT BEDRIJVIG

Open dag Residentie Meilust BERGEN OP ZOOM - In de bosrijke omgeving, aan de rand van het Oscar van Hemelpark in Bergen op Zoom, worden in de loop van dit jaar 27 prachtig gerenoveerde bungalows opgeleverd. Op zaterdag 30 juni kunnen belangstellenden vrijblijvend een kijkje komen nemen in de volledig ingerichte modelwoning. De bungalows bestaan uit een ruime woonkamer en zeer royale woonkeuken met een gezamenlijke vloeroppervlakte van 47,5 m². De hoogglanskeuken is voorzien van diverse randapparatuur. Naast twee riante slaapkamers heeft elke woning een eigentijdse badkamer met inloopdouche, wastafelcombinatie en toilet. Een tweede toilet bevindt zich in de hal. De bungalows zijn vanaf januari 2013 beschikbaar voor bewoning. Huurprijzen per maand vanaf €925,00 exclusief voorschot service- en dienstverleningskosten. Het beheer van de bungalows is in handen van stichting tanteLouise-Vivensis, één van de grootste aan bieders van wonen met zorg, thuiszorg en servicediensten in West-Brabant. In de bungalows wonen de huurders volledig zelfstandig. Zij kunnen echter gebruikmaken van de faciliteiten van de naastgelegen serviceflat Residentie Meilust. stichting tanteLouise-Vivensis, telefoon: (0164) 713300

VanVelzen signeert en treedt op Bij Media Markt

Grote drukte bij het optreden van VanVelzen.

BERGEN OP ZOOM - Op vrijdagavond 22 juni is VanVelzen naar Media Markt in Bergen op Zoom gekomen voor een optreden en signeersessie. Aanleiding hiervoor was zijn nieuwe album “The Rush Of Live” die de fans ter plekke konden laten signeren door het multi-talent. Een hoop enthousiaste fans bezochten dit intieme akoestische optreden. 27 april is dit nieuwe album van VanVelzen verschenen. Media Markt, Burg. van Hasseltstraat 3, Bergen op Zoom 0164-218600

Terras in centrum Huijbergen een van mooiste in regio

Prachtig fietsterras bij Grand Eetcafé De Kroon

Eind jaren ‘80 hadden Patrick Hoet en Wim Somers, twee Vlaamse opticiens, genoeg van de saaie brillen die ze gedwongen waren te verkopen. Omdat er destijds weinig tot geen aparte brilmonturen te verkrijgen waren, besloten zij zelf een collectie te ontwerpen onder de naam Theo (een anagram van Hoet). De monturen van Theo zijn zeer herkenbaar: eigenzinnig en met een tikkeltje humor.

Als één van de weinige geselecteerde dealers van Theo Eyewear biedt Ben van der Heiden de mogelijkheid de volledige Theocollectie te bekijken in vestiging Tholen tijdens de Theo-dagen op vrijdagavond 29 en zaterdag 30 juni.

Soroptimisten overhandigen mooi bedrag aan Spado

De opbrengst van € 2500 is in grote dank aanvaard en krijgt een goede bestemming, aldus de voorzitter.

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de gezellige barbecue van Spado heeft de Soroptimisten club Bergen op Zoom e.o. een cheque uitgereikt van € 2500,-. Als fundraise project hebben de Soroptimisten dit jaar gekozen voor de G -atleten van Spado. Deze groep enthousiaste sporters heeft nieuw en aangepast materiaal nodig. Om de benodigde gelden bij elkaar te krijgen hebben de Soroptimisten in samenwerking met de Hotelschool in Bergen op Zoom op 29 en 30 maart twee culinaire avonden georganiseerd. 80 personen genoten tijdens deze avonden in restaurant De Canise van het heerlijke Ziltmenu wat speciaal voor deze gelegenheid was samengesteld. De koks en de leerlingen van de Hotelschool hebben op voortreffelijke wijze laten zien dat zij een visitekaartje zijn van hun opleiding. PAGINA 6

Drukte op het terras van De Kroon.

FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

HUIJBERGEN - Grand Eetcafé De Kroon heeft de afgelopen jaren enorme naam gemaakt als fietscafé. Op een mooie lentedag strijken tientallen fietsers en andere dagtoeristen neer op het terras in het centrum van Huijbergen. Eigenaar Peter Klijs begrijpt maar al te goed waarom recreanten voor zijn terras kiezen. “Je zit hier midden in het centrum van Huijbergen. Dat maakt De Kroon misschien wel tot het mooiste terras van de zuidwesthoek”, zegt hij overtuigd Niet voor niets lopen tal van fietsroutes en wandelpaden langs het grand eetcafé. Bij De Kroon is voldoende gratis parkeergelegenheid en vanaf het centrum van Huijbergen zijn recreanten zo in een van de prachtige bosgebieden rondom het dorp. In het café staat daarom ook een digitale informatiezuil met informatie van de VVV Brabantse Wal. Maar De Kroon heeft nog een belangrijke troef in handen. Naast een gewone, blonde pils van Hertog Jan schenkt De Kroon ook Hertog Jan Grand Prestige, een krachtig bier met tien procent alcohol. “Een heerlijk biertje om op een zonnige middag op het terras te drinken”, weet Peter. Daarnaast blinkt De Kroon uit in lunchgerechten voor de dagjestoeristen. “We hebben diverse salades, tien verschillende tosti’s en vijftien verschillende soorten pannenkoeken voor jong en oud. Daarnaast serveren we altijd zelfgemaakte soep in huis.” Driegangenmenu Vanaf 17.00 uur maakt de kleine kaart plaats voor het avondmenu, met als meest opvallende item het bekende driegangenmenu van De Kroon voor slechts 9,95 euro. De samenstelling van de gerechten verandert regelmatig, zodat de mensen steeds iets anders voorgeschoteld krijgen. Daardoor blijft ieder bezoek aan De Kroon uniek. Grand Eetcafé De Kroon, Boomstraat 2, 4635 CX Huijbergen, tel 0164-642974


lief en leed

Familieberichten Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Bergen op Zoom en Halsteren. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Uitvaartzorg Dag en nacht bereikbaar Antwerpsestraatweg 14 Bergen op Zoom

(0164) 24 76 06 www.monutaterol.nl

1/5 STAATSLOT

GRATIS

EXOTISCH TUINCENTRUM

1 juli koopzondag

Gezellig even naar de Evenaar en laat u verrassen door ons unieke assortiment .

ons Bekijk juni 30 op tV: 0 uur .0 om 15 l5 op Rt

Voor uw defecte wasmachine, gasfornuis, kachel, computer of tv. Bel BMK, 0164 265 602

BoEd

dhas

pEcIa

Openbare vergadering Algemeen Bestuur

AFVALLEN

Vrijdag 29 juni 2012 om 11.00 uur, Locatie: in het gebouw van WVS-groep aan de Bosstraat 81 (4704 RL) Roosendaal (vergaderzaal directie).

Op gewicht met gezonde voeding

BGN-gewichtsconsulente Carola van Kesteren Sint-Maartensdijk Zorgverzekeraar vergoed!

2012 allE ZoNdaGEN opEN!

lIst

(ook voor o.a. metalen, kabels etc.)

MET BEGELEIDING?

- NIEUWE kollektie outdoor meubelen - enorm gevarieerd aanbod Boeddha & kindmonniken - vele soorten bamboeplanten

Algemene Kennisgeving

www.evenaar.com

www.praktijkdegewichtscoach.nl

T 0166-664896

Bredaseweg 287 • Etten-Leur • Tel.: 076 5031660 • maandag gesloten

Agenda: 1. Opening. 2. Resumé van de openbare vergadering van het algemeen bestuur op 14 mei 2012. 3. Lijst van ingekomen en uitgegane stukken / mededelingen. 4. Voorstel tot vaststelling van het sociaal jaarverslag 2011. 5. Voorstel tot vaststelling van de jaarrekening 2011.

”Die ene druppel. Die doet er toe.”

6. Rondvraag.

- Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

7. Sluiting.

gratis plaatsing

RENOHOME

Bosstraat 81, Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263, Email info@wvsgroep.nl, www.wvsgroep.nl

daar knapt uw woning lekker van op! kozijnen voordeuren schuifpuien dakkapellen gevelbekleding rolluiken garagedeuren veranda’s terrasoverkapping parket laminaat vloertegels binnen en buitenzonwering raamdecoratie horren

Profit eer n

u van

EXTR

A vak

antie

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

voord e

e l 20%

op AL

Waarom kiezen voor Romass?

LE pr

oduc

• • • • • •

ten!

RENOHOME voor elk budget, een passende aanbieding, informeer vrijblijvend. Kloosterweg 4 Kapelle tel.: 0113-610977 www.renohome.nl info@renohome.nl Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 LTB Wrangler

Geisha Ichi B young Angels Enjoy Scotch Garcia Cars Dodgers Suzi-Q Tramontana Its Noize

dames, heren en kinderkleding

SALE

- NRC -

Dames- en herenbroeken

“Erven huis zorgt voor problemen”

E 47,50

- NOS -

Kom langs voor nòg

Een erfenis krijgen. Dat lijkt iets positiefs. Er zijn echter steeds meer erfenissen met schulden. Voorkomen dat schulden uit een erfenis uw eigen financiële last worden? Wij bieden u eerste hulp bij de erfenis. Als u een erfenis krijgt, maak dan snel een afspraak.

meer leuke aanbiedingen! Parkeergelegenheid voor de deur.

Gafair

Graag tot ziens bij Het Broekenpaleis Zuidzijde Haven 25 4611 HB Bergen op Zoom Tel. 0164 234800 www.broekenpaleis.nl

Oozoo watches

“Nederlanders in financiële problemen door erfenis”

KORTINGEN TOT 70% 2 voor

“Netwerk Notarissen slaan alarm” - Volkskrant -

is begonnen!

Hattric Yaya

www.romass.nl sprundel@romass.nl

het Broekenpaleis

Lee Brams Paris

De beste kwaliteit in de regio Gratis professioneel advies Persoonlijk contact Professionele montage Snelle service bij storingen Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren

HALSTEREN, T (0164) 68 68 38 E halsteren@lignenotarissen.nl OUD GASTEL, T (0165) 51 21 54 E oudgastel@lignenotarissen.nl STEENBERGEN, T (0167) 56 46 50 E steenbergen@lignenotarissen.nl PAGINA 7

www.lignenotarissen.nl


BRIDGE

Gezellige zaterdagmiddag happening op Sportpark De Beek

Sportievelingen zijn welkom bij de Koppelmarathon

Sportief actief in een gezellige sfeer op de grasbaan van Sportpark de Beek.

HALSTEREN - De evenementencommissie van atletiekvereniging AC Olympia houdt voor zaterdag 30 juni een koppelmarathon op de grasbaan van Sportpark De Beek. Ploegen van maximaal 4 lopers zijn nog welkom. Aanmelden kan ook door mensen die geen deel uitmaken van een team. Zij worden door de organisatie ingezet in een te vormen ploeg.

Dit sportief gebeuren wordt inmiddels voor de 4e keer op poten gezet. De voorgaande edities waren altijd bijzonder geslaagd: de sfeer was geweldig, sportiviteit stond hoog in het vaandel, er werd fanatiek gestreden om de prijzen en de catering zorgde ervoor dat niemand wat tekort kwam, ook het publiek niet. Al met al een niet te missen happening voor zowel deelnemer als supporter. Met 4 personen wordt op de grasbaan een hele marathon afgelegd (ruim 42

BERGEN OP ZOOM Inloophuis Het Getij: Vakantieprogramma aangepast programma vanaf donderdag 28 juni, gewijzigde tijd: aanvang 13.0017.30u. Zomerprogramma inluiden van 09.30-12.30u in Volksabdij in Ossendrecht, vrije inloop. Meditatieve stilte wandeling: Iedere zondagmorgen t/m 30 september om 08.30 vertrekt Marcel van Zuuren voor een prachtige wandeling door de Bergse bossen. Gedurende ongeveer 2 uur kun je ontstressen en terugkomen bij jezelf. Verzamelen en vertrek vanaf ‘De Nieuwe Drenck’, Zuidgeest 17 middenin de bossen van Bergen op Zoom. Expositie: Vanaf zondag 1 juli is er een tentoonstelling te bezichtigen van leerlingen die les nemen in Atelier 13 o.l.v. Mart Franken. Er is werk te zien van beginners en gevorderden en van mensen met een kunstacademische achtergrond. De tentoonstelling bevat acrylschilderijen, aquarellen en tekeningen. Expositie is 2 maanden te bezichtigen, iedereen is welkom in expo Atelier 13, Sint Antoniusstraat 13. Boekenmarkt: Zondag 1 juli is de maandelijkse boekenmarkt van Vrijmetselaarsloge L’Inséparable, Engelsestraat 30 van 13.3016.30 uur. Men kan terecht voor diverse boeken tegen een klein prijsje. De opbrengst gaat altijd naar plaatselijke goede doelen. Nog oude, bruikbare boeken: 0164-248739, boeken.vrijmetselaars.boz@gmail.com. Tevens is het monumentale gebouw te

km.). Steeds loopt één teamlid minimaal een ronde van 400 meter en wordt dan afgelost. Zowel beginnende als ervaren lopers kunnen in teamverband meedoen. Aanvang is 12.00 uur, kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Aanmelden, ook door sen die nog geen deel uitmaken van een team, kan bij Johan Konings, tel.: 0653268884, e-mail: familiekonings@home. nl of bij Rinus Jeroense, tel.: 06-12513334, e-mail: rinus.jeroense@kpnmail.nl.

KORTE BERICHTEN

bezichtigen. Er is altijd wel iemand die het een en ander kan vertellen over de geschiedenis van het voormalig bankgebouw, bouwstijl (Amsterdamse School) en desgewenst over de vrijmetselarij, die al 245 jaar in Bergen op Zoom is. Rommelmarkt: Zaterdag 7 juli is er weer een rommelmarkt in de Maaslaan, dus ruim die zolder op en kom wat extra vakantie geld verdienen. U kunt zich aanmelden bij H. Hoofdman 06-40034500. HALSTEREN Expositie: Vijf kunstenaars (Paula Withagen: beelden; Ria van Dijk: aquarellen; Marion van Woudenberg: sieraden; Noor Berntsen: schilderijen; Don van Rooy: beeldpeët, fotograaf) exposeren gezamenlijk op 2 locaties op 29-30 juni,1 juli en 6, 7, 8 juli van 13.00-18.00 uur in in tuin en atelier van Paula Withagen, Daansbergen 48 en Noor Berntsen, Daansbergen 50, Halsteren, toegang gratis. Dhr. Bert v.d. Stoel zal zaterdag 30 juni om 15.00 uur de officiële opening verrichten in de beeldentuin van Paula. Oud papier: Zaterdag 30 juni staat er voor de laatste keer dit schooljaar een oud papiercontainer in de Bernhardstraat. De vrijwilligers van basisschool St. Maarten staan van 09.00-12.00 uur klaar om uw papier in ontvangst te nemen. De ouderraad wil iedereen bedanken voor de inbreng van het afgelopen schooljaar, en hopen dat ze op zaterdag 18 augustus op iedereen kan rekenen.

Jongerencentrum ‘t Trefpunt

Zomeractiviteiten in Halsteren HALSTEREN - Ook dit jaar zal welzijnsorganisatie SIW weer op diverse locaties in de zomer aanwezig zijn voor de jaarlijks terugkerende zomeractiviteiten. Via dit persbericht informeren we je over de activiteiten die zullen plaatsvinden in Halsteren. Normaal was het SIW die samen met vrijwilligers het voortouw nam bij de zomeractiviteiten, maar dit jaar zijn het de vrijwilligers van Jongerencentrum ’t Trefpunt, gelegen in de kelder van ontmoetingscentrum de Wittenhorst te Halsteren, die het voortouw nemen. Zij pakken uit met een programma waarbij voor elk wat wils is te vinden. Het programma is er op gericht om vertier te bieden voor de leeftijd 8-18 jaar. Let op: bij slecht weer zijn we genoodzaakt om naar binnen te trekken en dan zal het jongerencentrum open zijn met een aangepast programma zoals bv DJ workshop, gamemiddag, etc. 4 juli - Groene Hart - 13.30-16.00u Op deze dag is er een enorm groot hindernissenparcours te vinden op het Groene Hart. Het hindernissenparcours is een springkussen van heel wat meters lang waarop een estafette wordt gehouden. Maak je borst dus maar nat, want dat wordt natuurlijk lachen, gieren en brullen en het zal gaan met vallen en opstaan. Op het kunstgrasveld vindt er een toernooi plaats voor iedereen die van voetballen houdt. Zelfs de voetbalschool komt hieraan te pas om het nog een extra dimensie te geven. De jongste kinderen

BRIDGECLUB UP&DOWN Uitslag 19 juni: 1. Corry Stoffels-Adrie de Wit 64.93%, 2. Wiek v. Tilborg-Toos Touw 64.24%, 3. Mientje de Frel-Rietje vd Ven 56.94%, 4. Mientje van Broekhoven-Ton Venne 55.21%, 5. Lisa v.d. Klundert-Joke v.d. Linden 54.86%. Ze bridgen iedere dinsdag om 13,30 uur in zaal Rozenoord. Info Anneke van Geel, tel.: 0164-613922. B.C. DE WITTENHORST Uitslag 20 juni: 1. dhrn. Jan v.d Gaag-Joop Ooijevaar 64.58%, 2. mevr. Plony Kees-dhr. Chris Suijkerbuijk 61.11%, 3. mevr. Jo Langenberg-dhr. Ad van Antwerpen 51.39%, ged. 4e plaats epr. Martha-Leo Bogers, epr. Ria-Mat Schepers 50.69%. B.C. FOUR ACES Uitslag 19 juni: 1. dhrn. Jan Deusing-Toon Verdult 61.46%, 2. dhrn. Pim MatthijssenMiel Petie 60.83%, 3. mevr. Ankie Holtzer-Jan Pigmans 60.07%, 4. epr. Marjolijn-Harrie Vermeulen 59.03%, 5. mevr. Bep Jansen-Kiebert-dhr. Ton Thijssen 58.68%, B.C. BERGEN TROEF Uitslag woensdag 20 juni Lijn A: 1.Ton Hopmans & Wim Hopmans 61,64%; 2.Toke Dons & Frans Dons 60,14%; 3.Jan Hommel & Arie Seip 56,34%; 4.Nanny Geers & Wim Geers 55,74%; 6.Bozenna Voorhans & Gerrit Voorhans 55,30%; 7.Frans Klaassen & Jac van Velthoven 55,17%; 8.Tineke Crusio & Gerard Crusio54,51%; 9.Loes Burghouwt & Jenny Dingemans 53,89%; 10.Miriam Hertogh & Ria Verbrugge 53,70%. Wij spelen op woensdagavond aanvang 19.30u. Tijdens Zomercompetitie gratis deelname. Nieuwe leden zijn welkom op locatie Ooitas 3 Bergse Plaat. Ook voor Kofferbridge inlichtingen Rieky Corstiaensen telf 0164-234656. BRIDGECLUB WBM Familyland uitslag 18 juni, A-lijn: 1. R. Bos en C. Catry 57,29%; 2. P. Munnuk en E. Luijks 56,25%; 3/4. E. d’ Haens en M. Mabesoone en A. Seip en G. Tamboer 55,21% B-lijn: 1. N. Middag en B. Veenman 59,90%; 2. Echtpaar Hagenaars 58,85%; 3. Echtpaar v Duyvenbode 57,81%

Alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur GROTE FAMILIEBEURS

Familiedagen Bij Sneeuwattractiepark Skidôme

7

september 10.00-22.00 u.

8 augustus - Gamemiddag - 13.30-16.00u Op deze middag staan alle spelen van jongerencentrum ’t Trefpunt weer ter beschikking, maar dan vooral voor de jeugd van 13-23 jaar. Er zullen verschillende competities gespeeld worden van voetbal tot Black Ops etc. Ook aan de meiden van die leeftijd is gedacht. Het is mogelijk om op de Wii te spelen, te airhockeyen, etc. dus voor elk wat wils en dat onder het genot van muziek uit de top 40 op de achtergrond. Meer info of graag een handje helpen mail dan met jongerenwerker Jessy van Hooydonck: j.vanhooydonck@siwsterkinwelzijn.nl PAGINA 8

9

september 10.00-22.00 u.

Speciale lezers aanbieding

kunnen spelen op een normaal springkussen en krijgen de mogelijkheid om geschminkt te worden. Tevens worden er nog wat andere estafettes gehouden met ballen, water, etc. 11 juli - Mendelsohnstraat 13.30-16.00u Hier zullen vooral sport en spelactiviteiten plaatsvinden die in team leuk zijn om te spelen. Iedereen kan deelnemen en zich bij een groep of team voegen. Je legt een heel parcours af met je team en uiteindelijk komen we bij een winnend team terecht die een prijs krijgen. Het parcours is voor de kinderen van 8-12 jaar zodat er natuurlijk wel winkansen zijn. Ook teams van 13-18 jaar kunnen deelnemen, die krijgen hetzelfde parcours voorgeschoteld, maar dan wel wat moeilijker. Tevens zal op deze dag Break-Nederland aanwezig zijn om voor nog meer entertainment te zorgen. Be There!

8

september 10.00-22.00 u.

Normaal tarief: Tarief Bode-lezer:

GlowGolf 4 t/m 12 jaar 6,50 GlowGolf v.a. 13 jaar 7,95 2 uur vrij skiën/snowboarden 4 t/m 12 jaar 27,50 2 uur vrij skiën/snowboarden v.a. 13 jaar 32,50 1,5 uur proefles + 0,5 uur vrij alle leeftijden 39,75 2 uur sleeën/snowtuben 4 t/m 12 jaar 15,00 2 uur sleeën/snowtuben v.a. 13 jaar 19,00 1 heat IceKarten (v.a. 1,40 meter) 19,50 Tokkelen en abseilen vanaf brandtrap (ca. 25mtr.) *incl. materiaal

5,50 6,95 12,50* 15,00* 15,00* 12,50 15,00 17,00 15,00

SPECIAAL MILIEDAGEN!! D TIJDENS E FA

Inschrijven? Ga snel naar www.internetbode.nl Lezersaanbieding geldig t/m 30 juni 2012. Vol = vol!


Evenementen & PUZZELBODE BERGEN OP ZOOM  THOLEN  WOENSDRECHT  STEENBERGEN

ND E F L R O O G O D R E M O Z E D

BODE! E Z E D iken llen gebru LS IN ij alleen zu heeft gedaan, w t a d , PUZZE n re

t e er in te vo nneer u da ET DE M foonnumm zzelnummer in. Wa succes. le te N w u E u n en ge p agd om PRIJZ et puzzele et 3-cijferi erst gevra

zier m dan e oert u h UKE E m. Veel ple 1. U wordt hoort. Vervolgens v L te 9 s 5 n 0 o 1 0 fo N -5 le I 9 W ars be n de te ar 090 t de winna tructies va lossing na l de op eer u to n de ins el op en be olg gewoo alen, wann Los de puzz gegevens te achterh sing in te spreken. V s los om uw adre legenheid om uw op e g e krijgt u d

ER D N E L ? KA R N E E M T O N Z ZE ME EVENE R TE DOEN DE E WAT IS

Evenementen & Puzzel Bode is een special van Uitgeverij de Bode.


Ev En E mE n tE n & Puzz E lbo de | juni 2012

Sudoku

In elk vakje moet een cijfer van 1 tot en met 9 ingevuld worden. U moet de lege vakjes zo invullen, dat in elke rij, elke kolom én elk blok de cijfers 1 tot en met 9 slechts één keer voorkomen. De cijfers in de gerasterde hokjes vormden de oplossing.

3

7

1

8

6

2

4

n voor:

erdele nele ond

VW A d - Sko t eS De A d e e S C r dACiA BMW - Me i d ult u A A N e d r r Fo ot opel - ëN - peuGeste prijzen! rp Citro de sche or origi

zaak vo speciaal

Tegen

9 5

9

5

3

4 2

1

7

6

1

1

7 6

3

8

5 7 3

4

3

6 Win...

Oplossing:

1 9

©

7

Sanders puzzelboeken, Vaassen

21 jaar in B ergen op Zoo m 20% K

orTing op het geh

(*) M.u.v. artikel

en van Ferm en

orlopende actie

s.

)

in remschijven + remblokken, lucht-, olie- en aircofilters

Ben Lokkers

100,-

BEN LOKKERS AUTOMATERIALEN

ele assortiment (*

ifi) en andere do

speciaLe actieprijzen

PUZZELNUMMER 181 deze prijs wordt u aangeboden door

Rodac, radio’s (h

Cadeaubon t.w.v. € 100,-

automaterialen & gereedschappen KruisaKKers 6a, Bergen op Zoom Tel: 0164-238655

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Oplossing sudoku 1 3 8 1 7 6 2 9 5 4 T&O

7 5 2 9 3 4 1 6 8

9 6 4 5 8 1 2 7 3

768

6 4 3 8 2 7 5 9 1

1 2 9 4 5 3 7 8 6

8 7 5 6 1 9 3 4 2

2 9 7 1 4 6 8 3 5

5 1 6 3 7 8 4 2 9

4 3 8 2 9 5 6 1 7


NDING

UIDE

SPAAN

SPEED

PEN

O

OIRES

ENAAR

PLAAT

SULFA

SULKY

TELEFO

KSOPL OOP V O RMBAA Oplage: ANT N WATER 60.000 exemplaren DUCTIE KROOS

G

O

Redactie: Britta Janssen Eugène de Kok Peter Houtepen Addo Sprangers Monique Jansen Vera de Geus Ria van Meir Lay-out: Lydia Langelaan Jan Bastiaenen

Acquisitie: Monique van Bale Leo Elenbaas Jolanda den Haring

Druk: Drukkerij Vorsselmans BV Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Tel (076) 5998111 Fax (076) 5998199 www.drukkerijvorsselmans.nl

Verspreiding: Axender Roosendaal Vaartveld 17, 4704 SE Roosendaal Tel (0165) 578 222

T

B

U

P

E

N

A

A

E F J

L C

D I

E J P

R IJ R

K

N V S

N D

E V

E

R

E

R

O

T

V

A

S

M IJ L S

M

U U T

S R E

N

A

L

E

A

R

N

E

A

B

R

K

L

A

D

N

A

D

L K

E v En EmE n tEn & Pu z zE lb o de | j uni 2012

H

E

D

F

E

I

L

R

E

V

L

R

O

N

E

S

E

L

C

R

E

V

E

M

F

P

A

D

O

K

S

I

Y

A

J

E

I

Z

I

V

S

U

A

E

R

T

U

O

V

S

B

I

E

R

S

R

E

U

T

B

T

K

O

N

O

E

T

O

S

M G

L

R

E

O

L

P

R

U

O

P

O

S

K

L

O

K

T

P

R

O

P

S

W K K E

K

R

S

H

O

R

T

C

E

U

E

S

E

G

E

O

S

I

L

O

A

M

E

O

E

F

E

L

IJ O O P

O

V

E

D

F

A

D

E

N

J

I

M

E

De Evenementen & Puzzel Bode ON NOTA RE Zoom, Tholen, ESTRE Editie BergenTop K L A D E DWoensdrecht EN en Steenbergen TR ONEN AD is een speciale uitgave van U D DEL ROEVE Uitgeverij de Bode BV RIJ Bredaseweg 26,G4881 Zundert UIT AT OMDE MEN Postbus 22, 4880 AA Zundert VASTE ELFSE Tel (076) 5998111 L VIZIER Fax (076) 5998199 www.internetbode.nl VOL

S

H

Colofon

EAMBT

C

SPITS

NBRIEF

JE

LIEFD OKER

SNELK

STRAP

I N

E G A M G E K R S A N O K P L L E E M A A N S E M T T G O O I G Y R E R IJ J H S T S T R A U P R R A O D K R N U I B T A C T B E I E N Z T E I N I P E D E P O T H © Sanders D

R

C

E

O

E

E

E

De Evenementen&Puzzel Bode: kompas door een zomer vol leuke activiteiten DE voorPrEt kan BEginnEn! S

P

A

puzzelbo

eken, V aassen

Oplo

som sinweg g wo Of u nu alleen wilt genieten of samen, binnen of buiten, spectaculaire dinMet deze Evenementen&Puzzel Bode in de hand is het teodroMOtijd rdzo TOR r 3 wilt bekijken of zelf ervaren, of dit alles wilt combineren, in deze uitCH sa- ekegen men. Fantaseren over leuke dagjes uit, bijzondere dingen zien,PE gezellig gave vindt u voor ieder wat wils. En als u tussendoor even wilt bijkomen men ontspannen en puzzelen voor mooie prijzen! Deze zomer zijn er weer met een puzzel, dan kan dat ook met deze krant op schoot. U maakt dan ook meer dan genoeg activiteiten te bezoeken en te ondernemen en om ervoor nog eens kans op leuke prijzen. Dus haal er de komende maanden uit wat te zorgen dat u niets mist en een goed overzicht heeft van wat er in de erin zit met deze Evenementen&Puzzel Bode! Hier alvast een opwarmertje: omgeving te doen is, treft u in deze Evenementen&Puzzel Bode een chronohet begin van een onvergetelijke zomer, 21 letters… logisch overzicht aan van activiteiten. Sport, folklore, muziek, kunst, het komt er allemaal in voor. Grotere evenementen belichten we daarnaast Veel lees- en doeplezier gewenst! uitgebreider in deze speciale uitgave voor de zomer.

Win leuke prijzen met de puzzels in deze Bode! Los de puzzel op en bel de oplossing naar 0909-5010591. U wordt dan eerst gevraagd om uw telefoonnummer in te voeren, dat wij alleen zullen gebruiken om uw adresgegevens te achterhalen, wanneer u tot de winnaars behoort. Vervolgens voert u het 3-cijferige puzzelnummer in. Wanneer u dat heeft gedaan, krijgt u de gelegenheid om uw oplossing in te spreken. Volg gewoon de instructies van de telefoonstem, dan kan er niets misgaan. Veel plezier met puzzelen en succes. kosten telefoonnummer

0909-5010591

is

60

cent per gesprek

Sudoku

In elk vakje moet een cijfer van 1 tot en met 9 ingevuld worden. U moet de lege vakjes zo invullen, dat in elke rij, elke kolom én elk blok de cijfers 1 tot en met 9 slechts één keer voorkomen. De cijfers in de gerasterde hokjes vormden de oplossing.

De Beddenzaak waar je altijd slaagt. Met onze verrassende prijs en ons maatwerk hebben we een uniek concept dat in de wijde omtrek niet is te vinden!

8

7

6

6 1

Voor de maat 180x200: € 1899,Incl matrassen en topper!

LEVV! Lifestyle... Niet alleen bedden maar ook... ~ Woonaccessoires ~ Maatwerkmeubelen ~ Loungesets ~

4 6

4

2

9

8 3

1

7

7

8

7 3

~ Dekbedden, kussens, dekbedovertrekken, hoeslakens en moltons ~

9

5 7

~ Kussensets, hoezen en matrassen voor boten, caravans en loungesets ~

8 3

9

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Win...

Oplossing:

Kremerstraat 26 (’t Vierkantje) 4611 TR Bergen op Zoom www.levv-lifestyle.nl

2

5 5

Voor de maat 180x200: € 1199,incl matrassen en topper!

8

puzzelnummer 182 deze prijs wordt u aangeboden door

levv

Een waardenbon t.w.v. € 125,-

bij aankoop van een boxspring bij Levv

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.


E vE nE mE n t En & Puzz El bo de | juni 2012

Joie de Vivre totaalinrichtingen Ons assortiment bestaat onder meer uit: • prachtige meubels landelijk en modern in massief eik, gepatineerd, verouderd of hoogglans • slaapkamers • eetkamers • bijzondere accessoires • tapijten en volledige stoffering van uw woning • groot assortiment verlichting • krijt & kalkverven • sid dickens memory blocks handgeschilderde kunstwerkjes • haarden • parket en multiplank vloeren • inloop- en maatwerk kasten etc.

s centraal

bij on De klant staat

Wij zijn gespecialiseerd in: • het “faceliften” van interieurs van kleine kamers tot volledige appartementen landelijk chique gecombineerd met modern of andersom, resulterend in een boeiend interieur. Schilderen, stucen, stofferen, wandafwerking, het plaatsen van openhaarden en prachtige houten vloeren alles in een hand!

eurs zijn we dus voor elke b

s tevreden als res, wij zijn pa

het juiste ad

U dat bent!

Kijk eens op onze website om een indruk te krijgen of kom langs in een van onze vestigingen, de koffie staat klaar!

Kortemeestraat 5 en 15, 4611 TB Bergen op Zoom, Tel: 0164 24 51 51 • www.joiedevivre-interieur.com • info@joiedevivre-interieur.com Statiestraat 68, Kalmthout (België), Tel. 0032 35009422 Openingstijden: Dinsdag t/m Zaterdag 11.00-17.00 uur, andere dagen/tijden op afspraak. Koopzondag eerste zondag van de maand 12.00-17.00 uur.

Doorloper

1

HORIZONTAAL 1 Geneeskundige Dienst, weelde, gording, kolk, 2 taille, overkapping voor de auto, effen, 3 Griekse letter, zootje, erg dom, 4 prompt, langwerpig rond, lucht, 5 span, weerklank, windstoot, megabyte, 6 te midden van, tropisch insect, ik (Lat.), 7 jongensnaam, houten pen, riv. in Duitsland, kind zonder ouders, 8 uiting van pijn, pias, tekens geven, 9 kalmte, deel v.e. molecule, naschoolse opvang, bergplaats in een meubel, 10 schriftelijke overhoring, verlaagde toon, stukmaken, september, 11 sierplant, riv. in Duitsland, jongensnaam, tandarm zoogdier, 12 grondstof voor bier, vlooteenheid, lichtbron, 13 grondgebied, pl. in Gelderland, omzetbelasting, United Press International, 14 opgeld, dicht op elkaar, zeer waterrijk land, 15 Spaans rijpaard, korte versregel, kaartspel, 16 olm, inwendig orgaan, wedstrijd tussen twee personen, moeder van Wilhelmina, 17 gegroet, geen enkel ding, mondeling. VERTICAAL 1 drinkgerei, rijstgerecht, Braziliaanse dans, zwart agaat, 2 land tussen riviermonden, zenuwarts, een en ander, 3 Frans lidwoord, automerk, Organisatie v.d. Olie-exporterende Landen, automerk, Nederlandse Politiebond, 4 Verenigde Staten van Amerika, voorzitster, pl. in Gelderland, 5 hallucinerend middel, vluchtheuvel, drooginrichting, ontroering, 6 fiasco, nagerecht, groente, 7 zonder afwisseling, bepaalde kaart, vertaler, neerslachtig, 8 uitdagende jongere, afvoer, schuifbak, lofdicht, 9 Tibetaans leeuwhondje, voormiddag, broodsoort, lusthof, tukje, 10 Europeaan, brievensnoer, vogel, zangvogel, 11 leesteken, huldigen, wrede keizer, pl. in Noorwegen, 12 platina, deel v.e. bijenkorf, bokaal, 13 kapitein, niet één, uitroep, uitstraling, moeder, 14 geweldig, kleur, Zuid-Amerikaanse vlakte, Japanse parelduikster, 15 limousine, riv. in Bosnië en Herzegovina, kegelvormige tent, behuizing van dieren.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

2

F

11

12

13

14

15

H

3 4 5 6

D

7 8

B

9

J

10

G

11

I

12

A

13 14

C

15

E

16 17

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Breng de letters uit de hokjes A t/m J in het diagram over naar de hokjes hiernaast. Indien de doorloper juist is opgelost, ontstaat er een trefwoord.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

Win...

puzzelnummer 175 deze prijs wordt u aangeboden door

Joie de vivre

Een waardebon t.w.v. € 250,te besteden in een van onze winkels Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.


E vE nE mE n t En & Puzz El bo de | juni 2012 E v En EmE n tEn & Pu z zEl b o de | j uni 2012

Fiets de zomer tegemoet De fiets is hét vervoersmiddel van deze zomer. met de frisse wind door de haren en het zonnetje op uw hoofd is het altijd aangenaam weer om de regio te verkennen. Stap op de pedalen en rij door open polderlandschappen, langs fleurige bloemenweides, onder de verfrissende schaduw van bomen, voorbij gezellige terrassen en sta af en toe eens stil bij het adembenemende uitzicht.

door de lokale VVV of gemeente. de knooppunten van West-brabant en Zeeland sluiten naadloos op elkaar aan, evenals de Vlaamse routes.

eLeKtrIscHe fIets Hou de tijd wel goed in de gaten, want met zo’n goed netwerk bent u sneller een eind weg dan u denkt. een elektrische fiets biedt dan een uitkomst. een ‘hulpje tijdens het fietsen’ is al lang niet meer alleen aan recreanten met een gezegende leeftijd besteed. tegenwoordig durft iedereen ervoor uit te komen dat hij of zij wel

Wat is er leuker dan op een zonnige, vrije dag op de

eens een extra duwtje gebruikt bij het bergop fietsen of

fiets te stappen en te genieten van de omgeving? Met

bij een tegenwind. Het voordeel van de elektrische fiets

honderden kilometers fietspaden en –routes, die wach-

is dat u zelf bepaalt hoe hard de stille motor u vooruit

ten om u naar de mooiste plekjes te begeleiden, kun-

duwt. Zo blijft u nog altijd zelf in beweging. bij diverse

nen West-brabant en Zeeland met recht de fietsregio’s

toeristische hotspots kunt u een elektrische fiets huren.

van Nederland genoemd worden. In ieder dorp of ge-

onderweg vindt u vaak voldoende laadpunten om de

meente is er wel een themaroute uitgezet, die u mee-

accu van de fiets op te laden.

neemt naar de cultuurhistorie, de lekkerste streekproducten of verrassende monumenten in het gebied.

fIetscafés Net als uw elektrische fiets heeft ook de innerlijke mens

KNooppuNteNNetWerK

af en toe behoefte om even op te laden. Waar kunt u dat

bent u niet zo’n ster in kaartlezen? Laat het u dan mak-

beter doen dan bij een van de tientallen fietscafés die

kelijk maken door de fietsknooppunten. deze manier

deze regio rijk is? Zoek een plekje op het terras in de

van bewegwijzering is een jaar of vijf geleden overge-

zon en laat u verwennen door de heerlijke gerechten en

waaid uit belgisch Limburg en inmiddels dichterbij huis

specialiteiten uit de streek. diverse ondernemers heb-

een begrip geworden. Het principe is simpel. de be-

ben de keuze voor u een stuk makkelijker gemaakt door

langrijkste kruisingen van fietspaden en -routes zijn ge-

zelf een culinaire fietsroute uit te zetten. Zij leiden u

nummerd. door van knooppunt tot knooppunt te fiet-

langs de mooiste plekjes in hun regio en bieden u een

sen ontdekt u vanzelf de mooiste plekjes in uw regio.

compleet menu van welkomstkoffie tot dessert aan.

u kunt hierdoor zelf uw route samenstellen of u laten

Het enige wat u hoeft te doen, is te zorgen dat u er met

leiden door een van de themaroutes die zijn uitgezet

de fiets geraakt.

Zomerse aanbiedingen bij Besters & Zn. DING! SPECIALE AANBIE

Fietstocht vanuit neerlandsch Koffyhuis Iedere laatste zondag van de maand, dat wil zeggen in de maanden juni, juli en augustus, wordt vanuit het Neerlandsch Koffyhuis op de Markt 23 in etten-Leur een fietstocht gehouden. de start ervan is steeds om 10.00 uur. Het idee hiervoor ontstond in april, toen de eigenaren deni en Helma Jongenelis hun 25-jarig (horeca)ondernemerschap vierden. een aantal vaste gasten werd bereid gevonden om drie fietstochten rondom etten-Leur uit te zetten met de afstanden 25, 40 en 70 kilometer. Voor deze tocht krijgt elke deelnemer een goed gevulde tas mee om onderweg gezellig te picknicken. Inschrijven voor deze fietstocht kan tot en met de zaterdag voor de laatste zondag. de kosten bedragen 7 euro per persoon en de tas mag u na afloop mee naar huis nemen. Telefoon: 076-501 89 77; e-mail: info@koffyhuis.nl

NIEUW!!!

Thurbo CS50 Scooter

€ 799,-

Thurbo RB50

NIEUW! In 25 en 45km-uitvoering

4 verschillende kleuren

€ 1399,-

excl. rijklaar maken

Sparta dames- en herenfietsen

excl. rijklaarmaakkosten

met lichtlopende Nexus (8 versnellingen) premium naaf

€ 649,2 stuks € 1198,-

Normaal € 849,- nu

Nieuwe lifestyle fietsen van Sparta Afgebeeld is de Minimal Design - Sram Auto 2 versnellingen - Geen kabels - Opvallende 2-tone velgen - Afneembare verlichting

Tweewieler specialist

NBIEDINGEN! ZEER SCHERPE AA

VOLOP KEUZE IN ELEKTRISCHE FIETSEN

E-motion C3

COMFORTABELE ELEKTRISCHE FIETS • 8 versnellingen • Ergonomisch display • Gashendel voor extra vermogen

ANTWERPSESTRAATWEG 392-396 | 4625 AE BERGEN OP ZOOM | TEL. 0164-233413


E v En E mE n tE n & Puzz E lbo de | juni 2012

Doorloper HORIZONTAAL 1 giftige slang, kosten koper, armee, Griekse godin, 2 kelner, ergernis gevend, 3 tegenover, middels, soort bier, vliegveld in Drenthe, 4 meisjesnaam, deel v.d. mond, nummer, bezinning, 5 plus, ontlastend bewijs, pl. in Noorwegen, bewaarplaats, 6 dichtregel, bewustzijn, een en ander, van geringe dichtheid, 7 mythologische tovenares, deel v.e. schip, tandarm zoogdier, soort drug. VERTICAAL 1 voorstel, voormiddag, 2 lid, 3 tik, strafwerktuig, 4 klein drijvend tonnetje, selenium, 5 bloeiwijze, verbond, 6 middellijn v.e. kogel, 7 bevallig, individueel voortgezet onderwijs, 8 aanhef v.e. brief (Lat.), berggeest, 9 tafelgast, september, 10 aap, 11 voeding, uitroep, 12 keten, Europacup, 13 stuk voor stuk, Internationale Arbeidsorganisatie, 14 niet voorgoed, 15 eikschiller, Spaanse uitroep. 1

2

3

4

2

5

6

7

8

9

10

H

11

12

13

14

15

F

E

6

C

7

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Breng de letters uit de hokjes A t/m H in het diagram over naar de hokjes hieronder. Indien de doorloper juist is opgelost, ontstaat er een trefwoord. B

C

D

E

F

G

H

puzzelnummer 171 deze prijs wordt u aangeboden door

restaurant kookpunt

g op brandstof

Inclusief non-alcoholische dranken en luxe desserts.

De wereldkeuken Live cooking buffet U kunt ook reserveren: 0165 - 566 886 • Bereikbaar tussen 11.00-17.00 uur Openingstijden: ma t/m don 16.30 / 22.00 uur/ vrij - za - zo 16.00 / 22.30 uur

Bedrijfsfeesten, Meeting point, Kinderhoek, Diner bon

B

D

A

Italiaans • Mediterraans • Aziatisch • Frans • Zeebanket • Patisserie • Kids Buffet • En nog veel meer

Volop gratis parkeerplaatsen

G

3 4

A

5

Onbeperkt genieten van de wereldkeuken

Win...

Voor 4 personen 50% korting t.w.v. € 50,(Geldig tot eind september)

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Hele maand Juni/Juli onbeperkt Zeetong!

n a a t s e b g i r a j 1 s r n u o u j i 0 w 0 . 16 en r f e a i v n i a l v u 6j ze j i w e r i a l u c a t c op spe RESERVEER TIJDIG

LIVE MUZIEK AANWEZIG

- Ontvangst met glaasje Prosecco - Haringkar waar de vis vers wordt schoongemaakt - Kreeft - Zeetong

KOM EN VIER MET ONS MEE

2 uur €27,95 • 3 t/m 11jr €14,50 3 uur €32,95 • 3 t/m 11jr €18,00 Alcoholische dranken bier/wijn: 1 kook• -munt á € 1,25 Sterke dranken: 2 kook• -munten á € 1,25

Rucphensebaan 18 • Roosendaal www.roosendaal-kook.nl

l 25 liter aan

NG

ma’s

GUSTUS 2010

OP DINSDAG EN OP WOENSDAG: STOF (LPG 20 LITER) ND Oplossing Doorloper 1 BIJ AFNAME VAN MINIMAAL 25 LITER BRA

50% kassakorting op autowassen M O T I E V M T&O

A B O N N E E

M E P G A R D

B R E E L S E

A A R L I G A

K A L I B E R

K N A P I V O

beloning

L S G N O O M

E T E R S E P

G O R I L L A

E T E N O E I

R E E K S E C

A L L E I A O

T IJ D E L IJ K

E K E R O L E

urocent korting op brandstof Met onze schitterend nieuwe SofTecs ALL E WA SPR OG RAM MA’S NA AR KEU ZE!

traat aan towass 100% krasvrij au25 kbeurt van minimaal liter brandstof direct Profiteer met Airmiles, tegen inwisseling van autowassen en brandstof (Geldig t/m 30-09-2012)

50% KORTING

ing op brandstof

maal 25 liter aan ect brandstof

* Tot 17 eurocent korting op brandstof * Bij tankbeurt van minimaal 25 liter aan brandstof direct

Özcan p alle Shell wasprogramma’s

op g n TING

n

aa aal 25 liter amma’s ect

1 AUGUSTUS 2010

50% KORTING

van Konijnenburgweg 81 • 4612 PL Bergen op Zoom

op alle wasprogramma’s

BEIDE ACTIES ZIJN GELDIG TOT 31 AUGUSTUS 2010


E V EN E M E N T E N & PUZZEL BO DE | JUNI 2 012

E vE nE mEn t En & Pu z zEl b o de | j uni 2012

Sudoku

In elk vakje moet een cijfer van 1 tot en met 9 ingevuld worden. U moet de lege vakjes zo invullen, dat in elke rij, elke kolom én elk blok de cijfers 1 tot en met 9 slechts één keer voorkomen. De cijfers in de gerasterde hokjes vormden de oplossing.

9

wind en water wind water

Tussen Tussen

en

2 7

2 1

1

9

3 8

8

4

9

5

5 Tussen wind en water 7 4

6

3

2

6

3

2

1

5

8

9

6

7 © Sanders puzzelboeken, Vaassen

win...

Zomerarrangement voor 2 personen t.w.v. € 110,-

Oplossing: puzzelnummer 183

Golfen bij de gezelligste club in de regio! Golft u nog niet? Volg dan één van de kennismakingsclinics. Speelt u al golf? Profiteer dan via onze klantenkaart en ontvang korting op uw greenfee of boek een arrangement! Of u nu gegolft heeft of u wilt lekker eten & drinken in een ongedwongen ambiance, u kunt bij Golfcentrum Reymerswael dagelijks genieten van een heerlijke lunch of smaakvol diner in ons Grand Café ‘Reymerswael’. Kijk op de site www.reymerswael.nl voor de mogelijkheden of bel met ons servicepunt. Of kom gewoon gezellig langs!

(Greenfee + diner)

deze prijs wordt u aangeboden door

golfcentrum reymerswael

Wij ontvangen u graag!

of 1 uur les van onze pro voor 2 personen + diner (Beide excl. drank)

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Golfcentrum Reymerswael - Grensweg 21 - 4411 ST Rilland Bath - Tel. 0113-551265

GOLFEND de zomer door

POPULAIR Golfers weten wat genieten is: in een mooie omgeving ontspannend bewegen en gezellig samen bezigzijn. In de duinen of het bos, golfbaanexploitanten hebben een neus voor prachtige golfbaanlocaties en daarvoor hoef je helemaal niet ver te reizen. Omdat het zo’n aantrekkelijke en afwisselende sport is, groeit het aantal beoefenaars snel. Nederland is zelfs één van de grootste golflanden van Europa. In de laatste tien jaar heeft de golfsport er volgens de Nederlandse Golf Federatie (NGF) maar liefst 250.000 beoefenaars bij gekregen. Met in totaal zo’n 350.000 leden is de federatie al de derde sportbond van Nederland. Een populaire sport dus!

Warme zonnestralen, aangename temperaturen en het frisse groen om je heen: de zomer is bij uitstek een mooie tijd om te golfen. En reikt je kennis niet verder dan een hole-in-one, dan kun je het leren. Alleen of gezellig met iemand anders!

Oplossing sudoku 3 5 6 2 4 3 8 7 1 9 T&O

9 4 3 1 2 7 8 5 6

8 1 7 9 5 6 2 4 3

632

6 7 5 2 9 4 3 8 1

4 3 1 2 7 SCHEIDSRECHTER 9 2 3 5 8 1 8 4 9 6 Om te kunnen golven, vragen bijna alle banen dat de bezoekers 6 7 5 8 3 8 1 7 6 4 in het bezit zijn van een Golfvaardigheidsbewijs (GVB). Dat heeft te 3 5 2 1 9 5 6 9 4 1 maken met de veiligheid, maar ook met het simpele feit dat de gol7 9 6 3 2 2 4 8 ook 7 5 fers scheidsrechter zijn en dus niet op een ander kunnen vertrouwen wat de regels betreft. Zo’n bewijs kun je halen bij een golfvereniging of via een clinic. Zodra je het document in je bezit hebt, kun je op (bijna) alle banen terecht en er dus ook bijvoorbeeld een dagje uit van maken of een vakantie omheen plannen! Volgens de NGF is het voor veel startende golfers moeilijk om een goed beeld te krijgen van wat de sport allemaal te bieden heeft. Golf is een technische sport, waarbij de spelregels een belangrijke rol spelen. Bij het GVB-examen gaat het om de technische vaardigheden en de regelkennis van de golfer. Wie het wil leren, heeft genoeg mogelijkheden, want er zijn meer dan zevenhonderd golfleraren!

HISTORIE Omdat het golfen niet van de een op de andere dag is ontstaan, maar heel geleidelijk, is het moeilijk te zeggen hoe oud de sport precies is. De ontwikkeling zit ‘m bijvoorbeeld in de grootte en het materiaal van de bal, waardoor golfers die steeds verder kunnen slaan. Tegenwoordig heeft een gemiddelde golfbal een diameter van 4,27 centimeter en weegt ongeveer 46 gram. Het oppervlak van de bal heeft allemaal ronde, ondiepe putjes voor de aerodynamica. Zo wordt de luchtweerstand verlaagd en kan de speler de bal verder slaan, zelfs meer dan 330 meter! Wat de huidige spelvorm betreft, beweren zowel de Schotten als Nederlanders dat die in hun land is ontstaan. Wie er gelijk heeft… *Bron: Nederlandse Golf Federatie


AC

M M ax.6 ax 0 .6 0c 50 m cm

BGHFTDIVJOEFFOSPOEF PNLBTUJOH Bij aankoop van ĂŠĂŠn van deze PNLBTUJOH

schermen krijgt men een Orea RTS 20 TI E: op a % K TERRASSCHERMEN lle B OR T BS met motor afstandsbediening I pro NG du

Voorjaarsaktie! Max. 3 Max. 50 cm 300 c m

GRAoTpt IvaSn

t/m 30 a

Aktie lo april 0 3 Vanaf 22 maart t o t t r a a m 1 2 knikarmschermen:

(rol luik sch en, sc e r cte (Ge r men eens, n ldig t/m en mar knikar 31 a mk i e ugu uitermate n) zonnescherm dat door e Oliva is een stus zestabiel M . 201 zijnaxunieke 350 c stelmogelijkheden 2) in bijna iedere situatie Max M m

M M aMx.6Ma ax 0 x.6 . 6 ax 0 c 0 50 . 6 m 0 cm50 cm c

Uw terrasscherm is standaard geschikt voor

een elektrische bediening met schakelaar. Natuurlijk behoort ook een draadloze af af-

TERRASSCHERMEN

standsbediening tot de mogelijkheden.

OLIVA

De speciale montagesteunen maken zowel OLIVAmuur- als pla-

)FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU

Thuis in de regio,

)FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU De bediening "--&,-&63&/7"/%&   een zon-/windautomaat, waardoor het e Oliva is een uitermate stabiel zonnescherm dat door "--&,-&63&/7"/%& VEFWSJKIFJE De bediening sterk in lokale wetenswaardigheden. e Oliva is een uitermate stabiel zonnescherm dat door De bediening scherm automatisch wordt bediend. wordt het terrasscherm door plaatsing van

balkons. e Oliva is een uitermate stabiel zonnescherm dat door

DD

zijn unieke stelmogelijkheden in bijna iedere situatie

VEFWSJKIFJE JFEFSF3"-LMFVSFO JFEF Vóór u en dóór u, want lokaal nieuws maken en brengen we samen. JFEFSF3"-LMFVSFO JFEF LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL  LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL  De Bode wordt op 338.000 adressen in West-Brabant en Zeeland gratis bezorgd. Elke week weer. [POEFSNFFSQSJKTJOEF [POEFSNFFSQSJKTJOEF Een ultieme manier om uw bedrijf en product breed onder de aandacht te brengen. BGHFTDIVJOEFFOSPOEF Lokaal en regionaal. Telkens weer. BGHFTDIVJOEFFOSPOEF PNLBTUJOH TERRASSCHERMEN PNLBTUJOH

Uw terrasscherm is standaard geschikt voor

3&(&/#00( 3&(&/#00(

te plaatsen is. De fraaie afwerking van Oliva met olijfvorDe de TibellyÂŽ-doekcollectie

biedt u een uit gebreid een elektrische bediening met schakelaar. zijn unieke stelmogelijkheden in bijna iedere iederesituatie situatie Uwterrasscherm terrasscherm is standaard geschikt Uw is standaard geschikt voor voor UV GETEST kleurenpalet voor uw terrasscherm. Deze uitzonderafNatuurlijk behoort ook een draadloze af te plaatsen is. Deis.fraaie afwerking vanvan de de Oliva met tecompact. plaatsen De fraaie afwerking Oliva metolijfvorolijfvoroogt zeer eenelektrische elektrischebediening bediening schakelaar. een metmet schakelaar. tot de mogelijkheden. lijk grote keuze in zonweringdoek maakt hetstandsbediening mogelijk een mige zijkappen met met daarachter hethet unieke stelmechanisme mige zijkappen daarachter unieke stelmechanisme af afNatuurlijk behoort ookook eeneen draadloze afNatuurlijk behoort draadloze af persoonlijk tintje aanalsuw De speciale montagesteunen maken zowel muurpla- zonwering te geven. TibellyÂŽSpecificaties oogtcompact. zeer compact. oogt zeer Nog comfortabeler en gebruiksvriendelijker fondbevestiging mogelijk. Denk bijv. aan montage onder standsbediening tottot de mogelijkheden. zonweringdoek beschermt u tegen de zon en houdt tenminstandsbediening de mogelijkheden. afmetingen wordt het terrasscherm door plaatsing Beschikbare van balkons. ste 90% van de UV-straling tegen. - max. 650 cm breed De speciale montagesteunen maken zowel muur-als alsplapla-een zon-/windautomaat, waardoor het De speciale montagesteunen maken zowel muur- max. 350 cm uitval Nog comfortabeler en gebruiksvriende lijker scherm automatisch wordt bediend. De TibellyÂŽ-doekcollectie biedt uDenk een uitbijv. gebreid Nog comfortabeler en gebruiksvriende lijker fondbevestiging mogelijk. aan montage onder fondbevestiging mogelijk. Denk bijv. van aan de montage onder De maximale breedte Oliva is 600 cm bij een uitval wordt het terrasscherm door plaatsing van UV GETEST kleurenpalet voor uw terrasscherm. Deze uitzonderbalkons. wordt het terrasscherm door plaatsing van balkons. lijk grote keuze in zonweringdoek maakt van 350 cm enhet 650mogelijk cm bijeen een uitval van 300 cm. een zon-/windautomaat, waardoor het een zon-/windautomaat, waardoor het persoonlijk tintje aan uw zonwering te geven. TibellyÂŽSpecificaties

unieke stelmogelijkheden in bijna mige zijkappen zijn met daarachter het unieke stelmechanisme

Max.

M M ax. ax 55 .6 0 00 cm cm

D

10%

Nog comfortabeler en gebruiksvriendelijker

OLIVA

fondbevestiging mogelijk. Denk bijv. aan montage onder

$0.'0357003*&%&3&&/

. 3is.0a0xDe M . c3m teaxplaatsen 5fraaie .3 0 cm afwerking van de Oliva met olijfvorMax. 50 cm Max. 3 300zijkappen 00 cmdaarachter het unieke stelmechanisme mige met cm

$0.'0357003*&%&3&&/ $0.'0357003*&%&3&&/ $0.'0357003*&%&3&&/

M M ax.6 ax 0 .6 0c 50 m cm

m

De bediening "--&,-&63&/7"/%& D "--&,-&63&/7"/%& t/m 30 april  Millennium en Bloemendael 3&(&/#00( TERRASSCHERMEN 3&(&/#00( TERRASSCHERMEN oogt zeer compact.

10

OLIVA

30

Max. 0 cm )FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU 250 c )FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU m VEFWSJKIFJE VEFWSJKIFJE JFEFSF3"-LMFVSFO JFEF JFEF JFEFSF3"-LMFVSFO scherm automatisch wordt bediend. De TibellyÂŽ-doekcollectie biedtLMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL  u een uit gebreid Beschikbare afmetingen scherm automatisch wordt bediend. LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL  De TibellyÂŽ-doekcollectie biedt u een uit gebreid kleurenpalet voor uw terrasscherm. Deze uitzonder- max. 650 cm breed [POEFSNFFSQSJKTJOEF - max. 350 cm uitval kleurenpalet voor uw terrasscherm. Deze uitzonderlijk grote keuze in zonweringdoek maakt het mogelijk een [POEFSNFFSQSJKTJOEF lijk grote keuze intintje zonweringdoek maakt BGHFTDIVJOEFFOSPOEF het mogelijk een persoonlijk aan uw zonwering te geven. TibellyÂŽSpecificaties BGHFTDIVJOEFFOSPOEF persoonlijk tintje aan uw zonwering TibellyÂŽzonweringdoek beschermt u tegen dete zongeven. en houdt tenminSpecificaties Beschikbare afmetingen PNLBTUJOH Bij aankoop van ĂŠĂŠn van ste 90% vanbeschermt de UV-straling tegen. zonweringdoek u tegen de zon en houdt tenmin-deze PNLBTUJOH -Beschikbare max. 650 cm breed afmetingen

extra korting

zonweringdoek beschermt u tegen de zon en houdt tenminste 90% UV van de UV-straling tegen. GETEST

Vanaf 22BLOEMENDAEL maart op rolluiken t/m 30 april GRATIS

UV GETEST

De maximale breedte van de Oliva is 600 cm bij een uitval van 350 cm en 650 cm bij een uitval van 300 cm.

--max. uitval ste 90% van de UV-straling tegen. max.350 650cm cm breed schermen krijgt men een Orea RTS De maximale breedte van de Oliva is 600 cm bij een uitval - max. 350 cm uitval 3 2 2 Aktie loopt van van 350 cm en 650van cmafstandsbediening bij uitval van cm 300 bij cm.een uitval motor met De maximale breedte de een Oliva is 600 0 april

en 1zonwering Vanaf 22 maart www.martbrusselaarszonwering.nl maart tot 3 10% %HGLHQLQJ Wind

e

Bloemendael

Water

Levens duur klasse

2 Wind klasse

2 Water klasse

met

de

een

terrasscherm

t/m 30enapril modern

een

Dankzij

is

speels

fraai

afgewerkte

10%

uiterlijk.

Uw terrasscherm is standaard geschikt

druppelvormi­

voor een elektrische bediening met

$0.'0357003*&%&3&&/ $0.'0357003*&%&3&&/

'

Levens duur

klasse uitval klasse van 350 cm en 650 klasse cm bij een van 300 cm.

3

op rolluiken en zonwering

ge zijkappen oogt het scherm zeer compact.

3

Levens duur klasse

Levens duur klasse

2

2

Wind klasse

Wind klasse

M M ax. ax 55 .6 0 00 cm cm

schakelaar. Natuurlijk behoort ook /003%8"-5&- een draadloze afstandsbediening tot /003%8"-5&- extra 45&&/#&3(&/.0# De TibellyŽ­doekcollectie biedt u een op rolluiken 3 2 2 de mogelijkheden. rolluikeN & biNNeN- eN buiTeNzoNweriNg korting TERRASSCHERMEN 45&&/#&3(&/.0# uitgebreid kleurenpalet voor uw terras­ en zonwering Noordwal 14 • Tel: 0167-566171 • STeeNbergeN • Mob: 06-53263052 Max. 300 c m Max. 250 c m

Water klasse

UV GETEST

Water klasse

/003%8"-5&- scherm. Deze uitzonderlijk BLOEMENDAEL grote keuze in op rolluiken /003%8"-5&- 45&&/#&3(&/.0# en zonwering www.martbrusselaarszonwering.nl 45&&/#&3(&/.0# %HGLHQLQJ

'

e

Bloemendael

met

een

speels

is

een

en

terrasscherm

modern

ge

de

zijk appen

fraai

oogt

afgewerkte

het

scherm

uiterlijk.

Uw terrasscherm is standaard geschikt voor een elektrische bediening met

zeer

comfortabeler

en

gebruiks­

De Bode is een uitgave van Uitgeverij de Bode bv

Postbus 22 4880 AA Zundert | Bredaseweg 26 4881 DE Zundert | Telefoon 076 599 81 11 | Fax 076 599 81 99

druppelvormi­

Kruiswoordpuzzel Dankzij

Nog www.internetbode.nl

www.verhoevenvanerp.nl

compact.

schakelaar. Natuurlijk behoort ook /003%8"-5&- een draadloze afstandsbediening tot /003%8"-5&- 45&&/#&3(&/.0# De TibellyŽ­ doekcollectie biedt u een de mogelijkheden. HORIZONTAAL 45&&/#&3(&/.0# uitgebreid k leurenpalet voor uw terras­ 1 onderdanig, 6 machinepistool, 9 zwarte schijf bij ijshockey, 11 godin v.d. /003%8"-5&- scherm. Deze uitzonderlijk grote keuze in Nog comfortabeler en gebruiks­ /003%8"-5&- overwinning, 13 waterrijk woestijngebied, 14 letterlijst, 16 kamerjas, 18 niet 45&&/#&3(&/.0# 45&&/#&3(&/.0# vaak, 21 kleur, 23 bejaard, 24 tochtig, 25 gewricht in het been, 26 hoofdstad van Canada, 28 opening, 29 smelting van sneeuw, 30 luide volle klank, 32 wildebeest, 33 turntoestel, 34 sierplant. UV GETEST

www.verhoevenvanerp.nl

www.verhoevenvanerp.nl

VERTICAAL 2 land in het Midden-Oosten, 3 Algemeen Nederlands, 4 stevig, 5 sneeuwschaats, 7 rustdag, 8 Internationale Arbeidsorganisatie, 9 vreemde munt, 10 bittere, alcoholische drank, 12 gemoedsaandoening, 14 algemene periodieke keuring, 15 centrale antenne-inrichting, 17 sportterm, 19 gezichtsorgaan, 20 geluid voor stilte, 22 preek, 24 matig, 26 gehoororgaan, 27 doorwaadbare plaats, 31 briefaanhef.www.verhoevenvanerp.nl 1

2

3

www.verhoevenvanerp.nl 4

5

6

11 14

12

15

8

9

17

22

18

23

25

5 9 6 . 3 â‚Ź

10 www.verhoevenvanerp.nl

13

16

21

7

19

MER

A BADK ACTIE

â‚Ź

3.695

EEN NIEUWE NIEUWE 5 EEN BADKAMER NIEUWE EEN IS .69 3 BADKAMER â‚ŹIS BADKAMER ISDICHTERBIJ DICHTERBIJ DICHTERBIJ DAN U DENKT... DAN U DENKT...

20

27

28

DEZE ACTIEBADKAMER IS COMPLEET ZOALS

29

30

32

33

AFGEBEELD, INCLUSIEF TEGELS.

31

VRAAG NAAR DE ACTIEVOORWAARDEN.

DEZE ACTIEBADKAMER IS COMPLEET ZOALS

DAN U DENKT... AFGEBEELD, INCLUSIEF TEGELS.

34

VRAAG NAAR DE ACTIEVOORWAARDEN. R AMER KAME K D D A Betaalbare ACTIE badkamers met deBetaalbare hoge ACTIE badkamers met de hoge A B B IE ACRTIE Š Sanders puzzelboeken, Vaassen ACT kwaliteit en service van Verhoeven vankwaliteit Erp. en service van Verhoeven van Erp. E Kom langs in onze showroom en laat u aangenaam Kombadkamers langs in onze aangenaam Breng de letters uit de overeenkomstig genummerde hokjes in het diagram ₏ . Betaalbare ACTIE DKAM metshowroom de hoge en laat uverrassen! A DEZE ACTIEBADKAMER IS COMPLEET ZOALS B E I T C ₏ verrassen! A over naar de hokjes hieronder. Indien de kruiswoordpuzzel juist is opgelost, kwaliteit en service van Verhoeven van Erp. AFGEBEELD, INCLUSIEF TEGELS. ontstaat er een trefwoord. Kom langs in onze showroom en laat u aangenaam VRAAG NAAR DE ACTIEVOORWAARDEN.

3.695

4

23

24

25

2

17

5 9 6 . 3 â‚Ź Win...

33

3695

verrassen!

12

Een stortdouche set inc. thermostaat en handsproeier t.w.v. â‚Ź 395,-

puzzelnummer 191 deze prijs wordt u aangeboden door

VerhoeVen Van erpDEZE ACTIEBADKAMER IS COMPLEET ZOALS

DEZE ACTIEBADKAMER IS COMPLEET ZOALS AFGEBEELD, INCLUSIEF TEGELS. VRAAG NAAR DE ACTIEVOORWAARDEN.

AFGEBEELD, INCLUSIEF TEGELS.

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Gastelseweg 96

VRAAG NAAR DE ACTIEVOORWAARDEN.

DEZE ACTIEBADKAMER IS COMPLEET ZOALS AFGEBEELD, INCLUSIEF TEGELS.

ER

DKAM

BA ACTIE

24

26

R

KAME

BAD ACTIE

Gastelseweg 96

I

4705 AC Roosendaal

I

I

4705 AC Roosendaal

T 0165 56 83 07

I

T 0165 56 83 07


E V E N E M E N T E N & PUZZEL BO DE | JUNI 2012

E v En EmE n tEn & Pu z zEl b o de | j uni 2012

EVENEMENTENKALENDER

6 t/m 8 juli KERMIS in het vernieuwde centrum van Steenbergen. 7 juli ZEVENDORPENTOCHT, de laatste grote oefening voor de Nijmeegse Vierdaagse met wandeltochten van 5 tot 50 kilometer over het eiland Tholen. Onderweg wacht u heerlijke versnaperingen. Vertrek vanaf Oud-Vossemeer. 24 juli FIETSEXCURSIE, rond de kop van Tholen. Vertrek vanaf VVV Sint-Maartensdijk. Onder begeleiding van een gids ontdekt u de veelzijdigheid van dit Zeeuwse eiland. 26 t/m 28 juli KRABBENFOOR, Bourgondische braderie in het centrum van Bergen op Zoom met kermisattracties, kinderactiviteiten, straattheater en live-muziek 30 juli t/m 4 augustus KLEINE TOUR, spannende meerdaagse fietskoers voor jeugdteams in en rond Steenbergen. Dit jaar voor de 43e keer. 1 t/m 4 augustus KERMIS IN SINT MAARTENSDIJK, met op zaterdag 4 augustus een levendige braderie in het centrum van de Oranjestad. 5 augustus DANCE BOULEVARD, de beste regionale en landelijke dj’s staan vanaf 13.00 uur op het podium aan de Boulevard in Bergen op Zoom. 9 en 10 augustus ENECO TOUR, de vierde etappe van de ‘Ronde van de Benelux’ komt op 9 augustus aan in Bergen op Zoom. Internationale toprenners trekken een sprintje door de Markiezenstad. Een dag later doen ze het eerst wat rustiger aan tijdens een naturalisatieronde in Hoogerheide, waarna ze vertrekken voor de vijfde etappe. 11 augustus BRADERIE, sfeervolle kraampjes met zicht op de haven van Sint Annaland 19 augustus JAARMARKT EN KERMIS in de langste straat van Woensdrecht met zo’n honderd kramen en leuke activiteiten. 24 en 25 augustus BRADERIE IN THOLEN, gecombineerd met drie dagen kermis in het centrum van de stad. 26 augustus BRADERIE IN HUIJBERGEN, voor het eerst in handen van een extern bureau om van het Huijbergse festijn weer een echt dorpsfeest te maken. 26 augustus TREKKERTREK van KPJ Ossendrecht. Jaarlijkse krachtmeting tussen tractoren, omringd door boerengezelligheid. 26 augustus BRABANTSE WAL WANDELDAG met wandelingen van 7 tot 40 kilometer over de Brabantse Wal, vertrek vanaf Non Plus Ultra in Woensdrecht. 28 t/m 30 augustus SCOOTMOBIEL3DAAGSE in en rond Bergen op Zoom.

8 UUR VAN DE OOSTERSCHELDE Spanning en sensatie is er op zaterdag 1 september. Dan vindt de 8 uur van de Oosterschelde plaats. Vanaf de Bergse Diepsluis (Tholen), de Zandkreek (Wolphaartsdijk), De Val (Hoedekenskerke) en Sint-Annaland vertrekken zo’n zeventig boten om in acht uur via een zelfgekozen parcours zoveel mogelijk mijl te varen. De finish is om 18.00 uur in Sint-Annaland. Het spel draait niet alleen om snelheid, maar ook om tactiek. Te vroeg finishen betekent gemiste mijlen, maar te laat binnenvaren levert straftijd op. Een erg spannend spektakel, waar zowel jong en oud aan kan meedoen.

31 augustus t/m 9 september ZOOMERSPELEN 2012, openluchtspektakel Diederick, Het Kind van de Rekening speelt zich af op drie locaties in en rond het Markiezenhof in Bergen op Zoom. 6 t/m 8 september JAARMARKT met meer dan honderd kramen in het vernieuwde centrum van Steenbergen. 8 september TREKKERTREK, een waar spektakel met veel ronkende tractoren op het Klaverveld bij OudVossemeer. 8 en 9 september NEDERLANDSE VESTINGSTEDENDAGEN, Bergen op Zoom vormt deze dagen het decor voor verenigingen en theatergroepen die het middeleeuwse leven in beeld brengen. 8 en 9 september OPEN MONUMENTENDAGEN, diverse monumenten zijn gratis te bezoeken. 15 september VLIETSAIL, nostalgische vaarwedstrijd op de Vliet bij Steenbergen met een aparte categorie voor jeugdzeilers.

VESTINGSTEDENDAGEN Bergen op Zoom is dit jaar gastheer voor de Vestingstedendagen, een jaarlijks terugkerend evenement van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden dat ieder jaar een andere vestingstad aan doet. De Vestingstedendagen staan bol van historische activiteiten, zoals ridderspelen en schutterijen. Ook kannonniers, ambachtslieden, troubadours, gildes en prachtige oude schepen doen oude tijden herleven. Op diverse locaties worden demonstraties gegeven en brengen muzikanten liederen uit vroegere tijden ten gehore. Samen met de vertegenwoordigers van andere vestingsteden maken de inwoners van Bergen op Zoom er een geweldig historisch spektakel van. De Vestingstedendagen vinden plaats in het weekend van 8 en 9 september, tegelijkertijd met het Open Monumentenweekend. De belangrijkste monumenten zijn dat weekend geopend.

BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT |

6 juli MUSICA NAUTICA, geniet vanaf de haven van Sint Annaland of een jacht in de Krabbenkreek van dit bijzondere muziekspektakel, varierend van licht klassieke muziek tot moderne jazz met nationale en internationale artiesten.

BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT |

BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT | BERGEN OP ZOOM | STEENBERGEN | THOLEN | WOENSDRECHT |

BERGEN OP ZOOM - STEENBERGEN - THOLEN - WOENSDRECHT

6 JULI TOT

15 SEPTEMBER

2012 ZEVENDORPENTOCHT BERGEN OP ZOOM Fervente wandelaars hebben hem vast al in STEENBERGEN hun agenda staan: de Zevendorpentocht. Dit THOLEN grote wandelevenement op zaterdag 7 juli WOENSDRECHT geldt als de laatste grote oefening voor de Nijmeegse Vierdaagse, die twee weken later plaatsvindt. Mede door de variatie in afstanden en de mooie routes langs de Thoolse polders is dit initiatief van WSC Oud Vossemeer uitgegroeid tot het grootste wandelspektakel van Zuidwest-Nederland. Het evenement is zo populair onder wandelaars, vanwege de bijna niet geëvenaarde verzorging onderweg. Bij de langste route, 50 kilometer, zijn er maar liefst tien verzorgingsposten, waar u zowel de inwendige als uitwendige mens – en dan vooral de voeten – kunt verzorgen. De wandelroutes van 50, 40, 30, 20, 10 en 5 kilometer zijn ideaal om de verscheidenheid van de zeven dorpen op het Thoolse eiland te ontdekken. De start is ieder jaar weer bij Dorpshuis de Vossenkuil in Oud-Vossemeer, waar vanaf 07.00 uur vrijwilligers klaar staan.

MUSICA NAUTICA Het Prinsengrachtconcert in Amsterdam mag dan de naam hebben, maar zeker net zo mooi is Musica Nautica in de haven SintAnnaland. Vanaf een speciaal podiumponton in de haven brengen hooggekwalificeerde musici licht klassieke muziek ten gehore. Ondertussen kijken de toeschouwers vanaf de terrassen, de steigers, het havenpad of vanaf een van de jachtboten toe. De natuurlijke omgeving van de Krabbenkreek zorgt voor een geweldig mooi decor en een bijna feeërieke sfeer. Het openluchtconcert kan ieder jaar op meer belangstelling rekenen. Zo is Karla Peijs, Commissaris van de Koningin voor Zeeland, een van de vaste bezoekers van dit bijzondere muziekspektakel, dat dit jaar op 6 juli plaats vindt. De toegang is gratis, alleen voor een plekje in een bootje op de eerste rang wordt een kleine bijdrage gevraagd.

KRABBENFOOR Ieder laatste weekend van juli laat Bergen op Zoom zijn Bourgondisch hart zien. Dan vindt de Krabbenfoor plaats, een Bourgondische braderie in het centrum van Bergen op Zoom die in handen is van ondernemersvereniging Sterck. Drie dagen lang bruist Bergen op Zoom van de activiteiten en gezelligheid. In alle straten en plein is wel iets te doen. Zo zijn er kinderactiviteiten, springkussens, straattheater, een puzzelactie, een kunstmarkt en een boekenmarkt. Op de Grote Markt en het Beursplein vinden live-optredens plaats. Natuurlijk staan er ook tal van kraampjes met diverse koopwaar in heel de binnenstad en zijn er volop gezellige terrassen. De Krabbenfoor is dit jaar van 26 juli tot en met 28 juli. KLEINE TOUR De jeugd heeft de toekomst, wordt wel eens gezegd. Een sport die zeker toekomst heeft in WestBrabant is de wielersport. Van 30 juli tot en met 4 augustus vindt al weer voor de 43e keer de Kleine Tour plaats in en rond Steenbergen. Maar liefst tweehonderd jeugdrenners tussen de acht en veertien jaar strijden in deze meerdaagse koers om de gele, witte, blauwe en zwarte trui. Iedere dag staat hen weer een nieuwe uitdaging te wachten, zoals een tijdrit, een behendigheidsrit of een veldrit. De Steenbergse miss Anna van Campenhout zal de renners iedere dag weer opwachten in het centrum van Steenbergen. ENECO TOUR Wielerliefhebbers opgelet! De Eneco Tour doet deze zomer de Brabantse Wal aan. Op donderdag 8 augustus finisht het peloton met zo’n tweehonderd internationale profrenners in Bergen op Zoom. Voordat de renners de eindstreep bij de brandweerkazerne bereiken, sprinten ze nog een extra rondje door de stad. Een dag later vertrekken de renners voor een rustige neutralisatieronde door Hoogerheide, om voor het gemeentehuis van Woensdrecht van het zadel los te komen voor de start van de vijfde etappe van de ‘Ronde van de Benelux’. Ook voor niet-profrenners is er genoeg te doen, zoals een koppelkoers, een culinaire fietsroute en activiteiten op de Grote Markt in Bergen op Zoom.


E v E nE m En t E n & Puzz El bo de | juni 2 012

Sudoku

In elk vakje moet een cijfer van 1 tot en met 9 ingevuld worden. U moet de lege vakjes zo invullen, dat in elke rij, elke kolom én elk blok de cijfers 1 tot en met 9 slechts één keer voorkomen. De cijfers in de gerasterde hokjes vormden de oplossing.

9

6

5

8

3

6

2

9

3

5 8

7

4

5

4

5

3

6

9 2 3

4

5

7 8

7

7

8

9

1

2

7

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Win...

Oplossing: puzzelnummer 185 deze prijs wordt u aangeboden door

outdoor & travel outfitters

Fluid10 rugzak van Mountain t.w.v. € 59,95

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Kruiswoordpuzzel HORIZONTAAL 2 middelbaar beroepsonderwijs, 4 dierenverblijfplaats, 8 tennisterm, 11 stang, 12 afkorting, 13 langwerpig rond, 14 vrijstaand, 16 pl. in Groningen, 17 Rijksdienst voor het Wegverkeer, 19 stop!, 21 geluid voor stilte, 23 dicht, 25 nauwe doorgang, 27 stuk grond, 30 pl. in Amerika, 31 laatste stuk, 32 waterrijk woestijngebied, 33 pl. in België, 34 riv. in Frankrijk, 35 sissend geluid. VERTICAAL 1 Verenigde Staten van Amerika, 2 afstandsmaat, 3 rode kleur v.h. gezicht, 4 aflevering, 5 kindervoertuig, 6 te zijner tijd, 7 pl. in Zuid-Holland, 8 versleten lap, 9 rangschikking, 10 automerk, 15 sterk hellend, 18 staatsgreep, 20 in het jaar, 22 ankertouw, 23 stapel, 24 Europees ruimtevaartinstituut, 26 een zekere, 28 dandy, 29 klein vertrek. 1

2

3

4

11

5

6

12 14

16

19

23

21

25

26

30

10

22 27

31

33

9

17

20

24

8

13

15

18

7

28

29

32

34

35

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Breng de letters uit de overeenkomstig genummerde hokjes in het diagram over naar de hokjes hieronder. Indien de kruiswoordpuzzel juist is opgelost, ontstaat er een trefwoord. 35

20

17

30

21

32

34

Win...

puzzelnummer 192 deze prijs wordt u aangeboden door

huberts slaapcomfort

Persoonlijk aanpasbaar kussen t.w.v. €150,- Merk Leticia

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.


n men e

n klein

E V E N E M E N T E N & PU Z Z E LB O DE || J UNI 2012 E v En EmE n tEn & Pu z zE lb o de j uni 2012

“Roosendaal heeft er sinds kort een Indonesisch restaurant bij. Het is er zo goed toeven dat je je zo nu en dan op Bali waant.”

In het centrum van Roosendaal kan men nu lekker authentieke Indonesische eten. restaurant bij. “Roosendaal heeft er sinds gerechten kort een Indonesisch Wij Rijsttafels: Hethebben is er zoverschillende goed toevensoorten dat je je zo nu en dan op Bali waant.” van mild tot heet en van klein tot uitgebreide Rijsttafels. Ook is afhalen mogelijk bij ons.

In het centrum van Roosendaal kan men nu lekker authentieke Indonesische eten. Digerechten t/m Zo: 16.00 21.30 Wij– hebben verschillende soorten Rijsttafels: van mild tot heet en van klein Lunch alleen op tot uitgebreide Rijsttafels. afspraak Ook is afhalen mogelijk bij ons. Ma: Gesloten

Restaurant Bali Baru | (oude) Markt 68 | 4701 PJ Roosendaal | 0165-752445 www.balibaru.nl

Restaurant Bali Baru (oude) Markt 68 4701 PJ Roosendaal 0165-752445

Ma: Gesloten Di t/m Zo: 16.00 – 21.30 Lunch alleen op afspraak http://www.balibaru.nl

Uit eten is ultiem genieten en ontspannen

´Laat het u smaken!´ Uit eten in de zomer. Het maakt dit, voor velen favoriete, seizoen nog feestelijker. De boel de boel laten, de tijd vergeten en je lekker laten bedienen en verwennen. Wie geniet hier nu niet van? En tijdens een mooie zomeravond kan dat ook nog eens buiten op het terras. Door de economisch mindere tijden doen restaurants nog meer hun best om het hun gasten naar de zin te maken, dus dat betekent voor u extra genieten! Koks bedenken bijvoorbeeld nog creatievere menu’s, met regionale zaligheden of juist exotische specialiteiten van verse, duurzame en gezonde ingrediënten. Door ook veel aandacht te schenken aan gastvrijheid halen restauranthouders alles uit de kast om er voor te zorgen dat u graag een keertje terugkomt. Dus laat het u smaken! Steeds meer mensen vinden het makkelijk om uit eten te gaan, maar het blijft in de eerste plaats natuurlijk vooral lekker. Iets helemaal nieuws proberen of juist genieten van je favoriete gerechten. Het kan allemaal, zeker ook weer deze zomer! Eet smakelijk!

Smakelijk eten...


E vE nE mE n t En & Puzz El bo de | juni 2012

ZOMERACTIE ZONWERING Wij hebben een groot assortiment streekproducten: jam, chips, honing, dessertsaus,

Terraszonwering Cubola®

incl. gratis afstandsbed iening en montage

sap, Zeeuwse leverworst, boerenkaasjes, aardappelen, uien, eieren, klompen, tuinzaden, appels, peren en nog veel meer!!!

PAKKETTEN MET STREEKPRODUCTEN VOOR BEDRIJVEN EN PARTICULIEREN

Addy en Marleen Aarnoudse Patrijzenweg 52 4698 RC Oud-Vossemeer Tel: 0166-672110 Mob: 06-10708663 www.destelhoek.nl

• • • • •

Uitgevoerd Uitgevoerdmet metorigineel orgineelTibelly Tibellydoek doek

Verkrijgbaar in meer dan 400 standaard kleurcombinaties Europeese topkwaliteit Gratis inmeten en offerte Deskundig advies

*Alleen tijdens de actieperiode van 12-4-2012 tm 31-5-2012 tot 31-7-2012.

Gibsonstraat 9 4651 SW Steenbergen T: 0167-567018 info@sebrechts.nl www.sebrechts.nl

(eventueel door uzelf samen te stellen)

Openingstijden winkel: Maandag t/m Zaterdag vanaf 08.30 uur

Openingstijden showroom: Ma 13.00-17.00 uur Di tm Vr 10.00-12.00 en 13.00-17.00 uur Za 10.00-16.00 uur

www.sebrechts.nl

Sudoku

In elk vakje moet een cijfer van 1 tot en met 9 ingevuld worden. U moet de lege vakjes zo invullen, dat in elke rij, elke kolom én elk blok de cijfers 1 tot en met 9 slechts één keer voorkomen. De cijfers in de gerasterde hokjes vormden de oplossing.

8

2

4

6

1

1 5 8

8

5

8 7

3

7

2 6 3

2

5

Leverancier aan hovenier en particulier van: • Sierbestrating • Tuinhout • Natuursteen • Tuindecoraties • Kunstgras • Beschoeïngsmateriaal

2 7

6

1

STEENBERGEN

6

3

1

5 9

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Win...

Oplossing: PUZZELNUMMER 184 deze prijs wordt u aangeboden door

TUIN & TERRAS STEENBERGEN

Tuin/terras bloembakken in diverse kleuren en maten t.w.v. € 100,-

Bel de oplossing plus het puzzelnummer door naar 0909-5010591 en volg de instructies.

Voor openingstijden bouwvak, zie website! Warwickstraat 6 | 4651 SX Steenbergen | Tel.: 0167 - 56 44 49

www.tuinenterrassteenbergen.nl


auto’s

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Minstens zo goed als de vorige. En nu ook als hybride.

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Te koop gevraagd

Alle merken auto’s, bussen, +jeeps

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443

06-21939973 of 06-24963738

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Ook ’s avonds.

DOSKO nieuws BERGEN OP ZOOM - DOSKO is voor het nieuwe seizoen op zoek naar enkele enthousiaste personen die op zaterdag willen helpen bij de jeugd van DOSKO. De werkzaamheden zijn voor enkele uren en houden in: ontvangst van bezoekende clubs, aanspreekpunt voor de DOSKO jeugd en ouders, helpen bij wedstrijdformulieren. Heb je interesse of vragen dan kun je bellen met Ruud Brugmans, 06-41504241. Ook voor informatie omtrent lid worden bij voetbalvereniging DOSKO kun je bellen met hetzelfde nummer.

Finale 22e Kwastbokaal De nieuwe Yaris Full Hybrid. Nu in de showroom. Met alleen al in Nederland 100.000 exemplaren, is de Yaris de meest verkochte Toyota van de afgelopen 10 jaar. En ook de nieuwe Yaris is een groot succes. Een succes dat ongetwijfeld nog groter wordt nu de nieuwe Yaris ook als Full Hybrid te verkrijgen is. De Yaris Full Hybrid is met een verbruik van slechts 1 op 28 verreweg de zuinigste benzine-auto in zijn klasse, is BPM- en wegenbelastingvrij en heeft een bijtelling van slechts 14%. De standaard uitrusting is allesbehalve zuinig met o.a een CVT-automaat, Climate control en LED dagrijverlichting. Er is al een Yaris Full Hybrid vanaf € 17.990,en u least ‘m al vanaf € 259,-.*

Brandstofverbruik (EC/692/2008) 3,5l/100 km (28,6 km/l) tot 3,7l/100 km (27,0 km/l) en CO2 79 – 85 gr/km. * Prijs inclusief BTW, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Toyota Financial Services leasetarief vanaf € 259,- per maand o.b.v. Full Operational Lease, 60 mnd en 20.000 km/jaar, incl. 75% bonus/malus, excl. BTW en brandstof (info via zakelijk@toyotafs.nl). Afgebeeld: Yaris 1.5 Full Hybrid Aspiration met optie 15’’ velgen lichtmetaal + mistlampen vóór. Vanaf € 19.085,-. Wijzigingen voorbehouden. Importeur: Louwman & Parqui B.V. Meer info bel gratis 0800 - 0369 of kijk op www.toyota.nl

430H Bergen op Zoomse Bode 430H

Wierikx

Bergen op Zoom, Edisonlaan 9, 0164-241250, www.wierikx.nl

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 30 juni vindt de finale plaats van de Kwastbokaal. De Kwastbokaal loopt weer op zijn eind. Het jaarlijkse driebanden koppeltoernooi van BV Ons Genoegen & BV De Kwast, begon dit jaar op 26 maart. Dik drie maanden later zijn we toe aan de finaledag. Zaterdag 30 juni zal de laatste en beslissende dag zijn van de Kwastbokaal. De halve finales beginnen om 19.30 uur en rond 21.00 uur zal de finale beginnen. Dit alles vind plaats in Hotel De Kwast te St. Willebrord. Graag willen wij iedereen uitnodigen om dit slotstuk mee te beleven. De overgebleven vier koppels gaan strijden om wie zich uiteindelijk winnaar mag noemen van de 22e Kwastbokaal. Deze vier koppels zijn: Johan van Ginneken/Hennie Mol; Toon Mertens/Henk Timmers; Arno Sep/Peter Verstijlen; Ton van Eekelen/Frie Schoonen. De loting voor de twee halve finales worden op de dag door de deelnemers zelf verricht waarna de winnaars van beide partijen zich met elkaar mogen meten in de grand finale. Op deze finaledag wordt ook de loting verricht van de loterij met als hoofdprijs een biljartkeu. Iedere deelnemer heeft hiervoor aan het begin van het toernooi een nummer toegewezen gekregen. Wij wensen de finalisten veel succes en plezier. Alle deelnemers alvast bedankt voor jullie deelname en tot de volgende Kwastbokaal. We hopen dat iedereen een gezellig toernooi heeft beleefd.

Mercedes-Benz A-ctie!

Werkzaamheden aan weg A27

Mercedes-Benz

BERGEN OP ZOOM - Rijkswaterstaat voert in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 juni werkzaamheden uit aan de A27. Tijdens deze werkzaamheden is de verbindingsweg van de A27 vanuit Breda naar de A58 richting Roosendaal afgesloten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat verwacht hierbij nauwelijks verkeershinder. Het verkeer van Breda naar Roosendaal kan omrijden via knooppunt Sint Annabosch richting Tilburg en kan vervolgens de afrit naar Bavel nemen. Daarna dient het verkeer de oprit naar de A58 richting Roosendaal te pakken. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Nu nog maar enkele beschikbaar!

A160 Edition 125 Leverbaar al vanaf

€ 18.990,Incl. metallic lak, stoelcomfortpakket, airconditioning, Audio 20, Bluetooth telefoonvoorbereiding, vloermatten tapijt. Ook leverbaar in 20% bijtellings uitvoering. Klantvoordeel tot € 4.258,-. ExtRA AANBOd - NavigatieMedia center nu voor € 995,- 16” Licht metalen velgen nu voor € 995,-

FinAnciEr dEzE Auto voordElig MEt EEn rEntEtAriEF vAn 5,9% Bergen op zoom Mimosastraat 50 4621 HV Bergen op Zoom

roosendaal Bredaseweg 225 - 227 4705 RN Roosendaal

www.sturmauto.nl

S.V.W. houdt 2e Anton de Wit Champions Tournament BERGEN OP ZOOM - Na een 1e succesvolle editie in 2011 (75-jarig jubileumjaar van BV S.V.W.), wordt dit jaar tijdens de zomervakantie het 2e toernooi gespeeld, wat in het leven is geroepen voor de alom bekende verschijning van Anton de Wit.

Voor iedereen die Anton kent, zal het geen verrassing zijn dat ‘zijn toernooi’ een combinatie is van biljarten, en zoals het bij Anton hoort, ook een dosis toeval. Er wordt gespeeld in de spelsoort libre in combinatie met panbiljarten.De start van dit prestigieuze toernooi is op maandag 2 juli en het finaleweekend zal gespeeld worden PAGINA 21

op zaterdag 11 en zondag 12 augustus. Dit toernooi is een ideale gelegenheid om tijdens de zomervakantie toch lekker door te kunnen biljarten. Aangezien Anton de Wit een echte BB-er is (Bekende Bergenaar) rekenen ze erop het deelnemersaantal van vorig jaar (52) dit jaar ruimschoots te overtreffen. Men kan zich opgeven in café de Ponderosa aan de bar of tel.: 0164-230508. Men kan ook voorkeursavonden opgeven of zelfs op zaterdagmiddag spelen. Ze kijken uit naar een gezellig en sportief Anton de Wit Champions Tournament. waarin niet altijd de beste wint. Iedereen heeft evenveel kans op de mooie trofee.


Dreigende regenwolken boven de Grote Markt maken de stoet nog indrukwekkender.

Tientallen deelnemers maken de Maria Ommegang tot een groot succes.

Wierook, regen, oude pakken, paraplu’s en vuilniszakken

Slot Maria Ommegang valt in het water BERGEN OP ZOOM - De Maria Ommegang heeft het alles behalve getroffen dit jaar. Na een lange periode van voorbereiding moest de organisatie slechts enkele uren voor het einde van het evenement het slot schrappen. De stoet zelf vond wel plaats, maar het einde viel letterlijk in het water. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Dit jaar een bijzonder én nieuw einde was de strekking van een bericht dat de organisatie van de Ommegang anderhalve maand voor het evenement uitgaf. Men was van mening dat het einde te abrupt was en dat er een pakkende slot aan vastgeknoopt moest worden. Dat slot moest ervoor zorgen dat de beleving nog bijzonderder werd. De organisatie trok Cees van Broekhoven aan om over een aantal elementen in de stoet na te denken. Samen met het einde, voerde de organisatie ook veranderingen in de volgorde door én werd er besloten de onderdelen herkenbaarder te maken. Voor elke groep moest een spreker hetgeen dat uitgebeeld werd introduceren.

langzaam, maar gestaag, te regenen. Uiteindelijk, tegen het einde van het geheel, veranderde het weer enorm. De kleine buien werden vervangen door windstoten en stevige neerslag. Authentiek Streven van de organisatie was tevens om dit jaar het verhaal en de aankleding nog authentieker te maken. Geen zonnebrillen, geen moderne schoenen of horloges was het credo. Door de weersomstandigheden was het gebruik van een zonnebril niet nodig, wel doste de nodige deelnemers zich uit met paraplu’s. Anderen bleven, al dan niet doorweekt, in hun rol. Onder hen niet alleen volwassen, maar ook veel kleine kinderen.

regenbuien van de middag. Dragers en een stoet deelnemers die achterop liep, kwamen doorweekt binnen. In de kerk werd het Mariabeeld onder gezang vereerd, wat het einde van het programma vormde. De deelnemers die niet in de Gertrudis moesten zijn, waren op dat moment reeds bij de Stoelemat aangekomen.

Markt In het slotplan moesten de verschillende onderdelen van het programma tezamen komen op de Grote Markt, waarna het Mariabeeld tijdens de slotact in de Gertrudis gedragen werd. Dat laatste vond wél plaats, zij het onder de meest heftige

Zusterstad De traditiegetrouwe laatste zondag van juni staat al jaren in het teken van de Maria Ommegang, maar bevat niet alleen onderdelen die aandacht besteden aan de heilige en haar levensloop. Op de deelnemerslijst ook één groep die de Poolse zusterstad vertegenwoordigd Szczecinek. In de tocht kon de oplettende kijker tevens een aantal onderdelen zien, die ook in de Reuzenstoet meeliep. De opkomst was minder dan bij het Reuzenspektakel, al dan niet door het weer, maar ook de samenstelling van het publiek was enigszins anders. De Maria Ommegang staat er bekend om dat ze mensen van heinde en verre trekt vanwege het geloof.

Volop levende wezens vormen het decor van de Maria Ommegang.

FOTO’S ROBBY VAN DER ZANDE

Regen Dat alles kwam dit jaar goed uit de verf. De verschillende groepen konden goed doorlopen en bleven droog tot ongeveer de helft van alle deelnemers de Grote Markt gepasseerd was. Daarna begon het

Sint Joris wordt traditioneel afgebeeld met een draak die hij volgens de overlevering zou hebben gedood. Eva vecht tegen de Duivel. PAGINA 22

Ook zang en dans maken onderdeel uit van de stoet.

Jozef en Maria mochten tijdens de stoet natuurlijk niet ontbreken.

Het beeld van Maria wordt naar de Peperbus gedragen.


verbouwingsuitverkoop

zéér hoge kortingen tot 70% bij Esprit Bergen Op Zoom men & woman

Zuivelplein 5 4611NX Bergen Op Zoom

GOLF?

www.reymerswael.nl antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling

cursus haarknippen sept in uw regio! Tel: 015-3618033 www.selfline.nl

op dinsdag 24 en woensdag 25 juli

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

FABRIEKS VERKOOP FABRIEKS VERKOOP KEUKENS KEUKENS VRIJDAG 27 VRIJDAG 29APRIL JUNI

van 17.00 tot 21.00 VRIJDAG 27uur APRIL van 17.00 tot 21.00 uur

KEUKENS KEUKENS Compleet vanaf:

Nieuwe & gebruikte meubelen tegen spotprijzen! 1000 m2 Meubelhal Broos Meubelen Zuid-Oostsingel 23 - Bergen op Zoom - 0164-242097 naast ABN-Amro parking

Zeilmakerij Zeilmakerij Aarnoudse & & Zn. Zn. Aarnoudse

Elise Dansschoenen Officieel dealer van Diamant dansschoenen Uit voorraad leverbaar! 0167-522939 - 06-10807891

ppen Tegen inlevering van • buiska pnen pe a p a tk k Tegen van dezeinlevering advertentie •• bbuoiso ekazpepilen otk deze advertentie ontvangt u •• baofd enilen •• ahfdoeekzze en ontvangt u 5% korting eil n tz e h z c e o •• hja e ti ra a 5% korting p n e re Geldig van 1 maart t/m il Geldig van 1 juni t/m tzen •• jatecnhte raptiaeratie re a n p e il re Geldig van 1 maart t/m e 30 september 2008 n z 30 september 2012 rf te e ties •• tesnu patira ara an eenrigreepre 30 september 2008 tiesrging v ten e.d. rb •• saullrfezeoilv geen re ra te a in p w n ri n a Veerstraat 22 te e e v v , s g n e in p lleaso rg p e a •• aw tk rb o , binote n e.d. 4698 RM Oud-Vossemeer ennw te e il n e n Veerstraat 22 te s e tz , n s h n a s c v e a ja p • w bnoo+tkcaapra ebno, te 4698 RMtel.: Oud-Vossemeer 0166-672686 • jasctahlltzinegil teonop+ vcaanradvoaenks, tel.: fax: 0166-672686 0166-672706 tasllsinegvbeork nptevnant adcoceeks,soires •• slo es aeprk-oeo ir v o tk e s o s s o s e b fax: 0166-672706 c lo autotel.: 06-51198226 c a • t n te n e bootkapVaste openingstijden:autotel.: 06-51198226 Vaste openingstijden: ma-vrij. 18.30-19.30 - zat. 9.30-10.30 of na afspaak ma-vrij. 18.30-19.30 - zat. 9.30-10.30 of na afspaak

Compleet vanaf: 1.790,= 1.790,=

GRATIS APPARATUUR GRATISMONTAGE APPARATUUR & GRATIS & GRATIS MONTAGE Penningweg 35 4879 Penningweg AE Etten-Leur35 4879 AE Etten-Leur

• • • • • • • •

houtworm-, boktor en zwambestrijding preventieplannen faunabeheer weringsmaatregelen bestrijding knaagdieren en insecten bouwkundige inspecties balkkoprestauraties mollenbestrijding Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

DE KEUKENFABRIEK DE KEUKENFABRIEK

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl


Goede start open water zwemmers De Krabben ters gezwommen heeft. Oorzaak hiervan waren de al eerder genoemde golven en het feit dat de baan met erg weinig boeien uitgezet was. Hans Kwaks kwam aan de start op de 1 km vrije slag en de 1 km schoolslag masters 40+. Op beide onderdelen was hij de snelste in zijn categorie. Op de schoolslag tikte hij overall, na een 20+ zwemmer, zelfs als tweede aan. Een goede start van zijn open water seizoen na twee jaar afwezig te zijn geweest vanwege blessures. Anna de Wit had zich ingeschreven voor de 2 km vrije slag dames jeugd. Anna komt pas in de loop van de race op gang en wist de tweede km sneller af te leggen als de eerste. In de tweede helft van haar race wist ze haar positie in het veld dan ook te verbeteren en tikte uiteindelijk als 23e aan. Hans Kwaks op de schoolslag.

BERGEN OP ZOOM - De weergoden waren het drietal Krabbenzwemmers dat op zaterdag 23 juni naar Strijen getogen was gunstig gezind, droog weer en veel zon. Gunstige omstandigheden voor een bui-

tensport als het open water zwemmen. Minder gunstig was de harde wind die er stond, de gezwommen tijden waren dus langzaam te noemen. Peter Reedijk startte op de 1 km vrije slag masters 50+. Volgens eigen zeggen zigzagde Peter veel waardoor hij veel extra me-

Programma De volgende wedstrijden waar zwemmers van De Krabben aan deelnemen zijn op 7 juli in Appeltern en op 14 juli in Wijk en Aalburg. Daarnaast gaat er ook een groep Krabbenzwemmers naar de 3.8 km lange zeezwemtocht Kattendijke-Wemeldinge op woensdag 27 juni.

Extraverte ontboezeming theatervoorstelling: Uit de kast

Voorstelling Roel & Ries: BERGEN OP ZOOM - Roel en Ries komen na al die jaren alsnog uit de kast op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni. De theatervoorstelling is een extraverte ontboezeming op het podium van Vestzaktheater ’t Zwijnshoofd in Bergen op Zoom waar beide heren extravagant uit de kast knallen. De 2e voorstelling van Roel en Ries is een ware coming out van het bonte duo. Voor het voetlicht geeft het dwaze tweetal zich bloot als nooit tevoren. Religie, vrouwenkwesties, mannenzaken en het misbruik van ’t leven worden uitvergroot op het door hen zo geliefde platform, dat podium

heet. Met live- muziek op het podium, o.l.v. Frank Soffers, slaan de heren een nieuwe weg in en geven ze verder vorm aan hun experiater. het (totaal) anders theater. Versterkt met beelden die het publiek in verwarring kunnen brengen volgen ze Richard de Koning en Roel Soffers bij hun zoektocht naar zichzelf; de coming out. Op de kast als ze zich laten kennen, uit de kast als de heren zichzelf leren kennen. Roel en Ries: Uit de kast, is op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni om 20.15 uur te zien in Vestzaktheater Het Zwijnshoofd. Kaarten zijn te koop bij Rookshop De Schelde en ‘t Zwijnshoofd. Reserveren is mogelijk via het contactformulier.

Wielervereniging Brabantse Wal BERGEN OP ZOOM - Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid en passie voor het fietsen heeft Wielervereniging Brabantse Wal dit jaar wederom een grote activiteit (WvBW Tour4Daagse 2012 door Nederland en België) georganiseerd om de nodige financiële middelen, ter ondersteuning van het goede doel De Luchtballon, bij elkaar te fietsen. Om de benodigde gelden voor De Luchtballon te verkrijgen was dit jaar een heuse loterij gekoppeld aan de verkoop van de sponsorkaartjes. Hoofdprijs van de loterij was een racefiets en nog vele andere mooie prijzen. Inmiddels heeft de officiële trekking plaatsgevonden door Notariskantoor Fikkers

en zijn de prijswinnaars bekend: 1. L. van Loon Halsteren race fiets; 2. D. Tak Bergen op Zoom wedstrijdshirt Nederlands elftal; 3. C. de Groen Halsteren wedstrijdshirt Nederlands elftal; 4. T v/d Gouwe Bergen op Zoom wedstrijdshirt Nederlands elftal; 5. T. Berkhout Hoorn maand gratis fitness; 6. A. Kraal Papendrecht cadeaubon Verkeersschool; 7. A. van Wijk Wemeldinge cadeaubon Verkeersschool; 8. H. v/d Veeken Halsteren Fietsbon; 9. Wim Hasselmeijer Steenbergen Fietsbon; 10. Ruud de Kort Bergen op Zoom cadeaubon bakker; 11. Elna Brasser/Tissink Oostkapelle cadeaubon bakker; 12. Marco Meedendorp Middelburg cadeaubon bakker. Meer informatie over WV Brabantse Wal: www.wvbrabantsewal.nl

SV DOSKO BERGEN OP ZOOM - Voor alle info voor het komend seizoen houdt de website in de gaten. Dit betreft dan de indelingen, start trainin-

gen, vriendschappelijke wedstrijden enz. www.svdosko.nl. Alle actuele informatie is hier nu terug te vinden. Bij vragen over lid worden bij DOSKO: 06-41504241.

‘Het Goedkoperkwintet trekt het niet meer’ Wedstrijdzwemmen Hieronymus

NJK zilver voor Christan de Koning

Christan trots op zijn zilveren medaille.

BERGEN OP ZOOM - Negen Hieronymuszwemmers zijn afgelopen weekend afgereisd naar Drachten. In deze Friese plaats was in het zwembad de

Welle, thuisbasis van onder andere het RTC Drachten het Nederlands kampioenschap Junioren Lange Baan 2012.

De Hieronymuszwemmers waren succesvol. Christan de Koning en Wimar Lindenberg behaalde beiden een medaille op de 100m schoolslag. Christan de Koning zag zijn trainingsinspanning beloond met de zilveren medaille bij de junioren 1. Bij de junioren 4 haalde Wimar Lindenberg net als bij de winterkampioenschappen een podiumplek. Dit maal wist hij de bronzen medaille te behalen. Zowel Christan als Wimar zwommen een persoonlijke record. Christan, een Hieronymuszwemmer die in Halsteren woont behaalde ook op de 50m vrije slag, 100m vrije slag een persoonlijk record op de 200m schoolslag zwom hij een snellere tijd. Ook op de 200m vrije slag kwam hij aan de start. Wimar startte ook op de 50m en 100m vrije slag. in de estafette zwom hij als startzwemmer op de 200m vrije slag een pr. Coach van de zwemmers Eric Minkman kan moe maar voldaan terugkijken op de fantastische sportieve prestaties van de Hieronymuszwemmers. Programma wedstrijdzwemmen: 1 juli Jaargangfinale (jonge zwemmers), Dordrecht Complete uitslag en informatie: www. zpv-hieronymus.com PAGINA 24

Goedkoperkwintet.

BERGEN OP ZOOM - Dinsdag 3 juli geeft het Goedkoperkwintet een concert op het terras van de Don Camillobar. Aangezien de muzikanten van het kwintet het zelf niet meer trekken is accordeonist Cees Simons deze avond hun gastmuzikant. Cees Simons is een fameuze muzikant in Bergen op Zoom o.a. bekend van zijn optredens bij “tussen de schuifdeuren” en de stichting Sint Nicolaas. Voor de liefhebber is het nu de kans Cees Simons te horen, niet als begeleider, maar als solist in een

bewerking van Oblivion van de Argentijnse componist Piazzola. Het Goedkoperkwintet, inmiddels 18 jaar samen heeft de klassieke brass-kwintet bezetting; 2 trompetten John van Eekeren en Marco Sanen, 1 hoorn Ad Koopman, 1 trombone Jos van de Watering en 1 Besbas Dion van Eekelen. Het optreden wordt een mix van klassieke en populaire muziekstukken. Een breed publiek zal dus aan zijn trekken komen. Aanvang 19.30 uur. Tot ziens op Dinsdag 3 juli om 19.30 uur op de Grote Markt. Bij slecht weer spelen we in de Don Camillobar.


www.garageboxentehuur.NU Bergen op Zoom / Kapelle (Zld.)

0164 – 687235 Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

Lasertherapie

BERGEN OP ZOOM - Kunstroute BergenKunst heeft iets nieuws. Op zondag 1 juli kunnen belangstellenden op de step langs de diverse galerieën en ateliers. De steps worden geregeld door Step-’n’joy.

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

‘De sfeer op ‘t Ravelijn is altijd erg bijzonder’

Flat Out voor de tiende keer op ‘t Ravelijn BERGEN OP ZOOM - Het Ravelijn is zondagmiddag, 1 juli weer voor een dag het mooiste poppodium van onze stad. Dan verzorgt de Bergse coverband Flat Out er al weer voor de 10e keer een spetterend optreden.

Een keer per jaar organiseert de band zo’n openlucht ‘feestje’ voor de fans. Joke van der Wielen verzorgt al jaren het management van Flat Out en heeft al menig feestje meegemaakt op de voormalige vesting: “We vinden dit ieder jaar hartstikke leuk. De sfeer op ‘t Ravelijn is altijd erg bijzonder. De muzikanten vinden het geweldig om speciaal voor de fans te spelen”. Repertoire De band staat al jaren bekend om zijn enthousiaste en swingende optredens. Tijdens de swingende nummers uit de jaren ‘70 tot de nieuwste hits gaat de formatie helemaal uit zijn dak. Natuurlijk zullen er op ‘t Ravelijn ook weer een aantal nieuwe nummers worden gespeeld. Het belooft volgens Joke weer een heel gezellige middag te worden met ‘zoals

Live dvd Het afgelopen jaar heeft de 10-mans formatie weer de nodige optredens achter de rug. Op vele podia van Leeuwarden tot Maastricht en Amsterdam tot Terneuzen stond het 10-tal met succes op concerten en festivals. De komende tijd staan er nog een aantal leuke optredens op de agenda. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, maar ook in onze eigen stad op 28 juli op de Krabbenfoor, waar opnames worden gemaakt voor een live dvd. “Momenteel wordt door de band hard gewerkt aan de voorbereidingen om daar een geweldig optreden van te maken.”

kers, die speciaal voor deze gelegenheid de accommodatie en paarden van Manege De Belle in Etten Leur belangeloos ter beschikking stelden. Het Vrolijke Ruitertje maakt paardrijden mogelijk voor ruiters met een handicap. Vrijwilligers maken het voor de ruiters mogelijk om paard te kunnen rijden. Zonder deze vrijwilligers is dat niet mogelijk. Mensen die interesse hebben om vrijwilliger te worden, kunnen zich aanmelden via de website www.hetvrolijkeruitertje.nl. Ook sponsors zijn van harte welkom.

BergenKunst op de step

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

men van ons gewend is, weer een fantastisch optreden van Flat Out’. Voor haar zal het de laatste versie zijn als manager, want eind dit jaar stop zij met het management van de band. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur.

BERGEN OP ZOOM - Zondag 24 juni vonden de onderlinge wedstrijden plaats van Stichting Paardrijden Gehandicapten “Het Vrolijke Ruitertje” op Manege De Belle in Etten Leur. Het Vrolijke Ruitertje heeft 3 locaties: Etten Leur, Wouwse Plantage en Bergen op Zoom. Jeroen Rijken uit Bergen op Zoom deed ook mee. Trots als een pauw nam hij na afloop zijn lintje in ontvangst. De onderlinge wedstrijden werd mede mogelijk gemaakt door Jos en Wies Dek-

Stoppen ! met roken

DOOR HENK SNEPVANGERS

Onderlinge wedstrijden

Jong talent Op 1 juli staat Esther Robinson met haar band in het voorprogramma. Een jonge soulzangeres en aanstormend talent. Normaal speelt ze met een 10-koppige band, maar voor dit optreden komt ze met een kleine bezetting, die bestaat uit een toetsenist, saxofonist en twee backingvocals. Esther schrijft haar liedjes achter de piano en dat ze haar inspiratie haalt uit artiesten als Chaka Khan en Stevie Wonder is duidelijk te horen. Ze heeft een eigen “soulfull pop sound” gecreëerd en haar opnames zijn te horen op een fijne soulplaat. Joke van der Wielen nodigt iedereen uit om lekker te komen genieten van een mooie muziekmiddag op ‘t Ravelijn. “Er zijn nog kaartjes. In de voorverkoop kosten ze 10 euro en zijn te koop bij De Waterput, Rookshop De Schelde, MCD of www.flatout.nl. Aan de kassa kost een kaartje 12,50 Euro. Wees er snel bij, want dit feestje mag je beslist niet missen.”

De complete route beslaat best een flink gebied: van Halsteren-noord tot Bergen op Zoom-zuid. Op de step is de route snel en op een leuke manier af te leggen. Op 3 locaties zullen een aantal steps staan: op Daansbergen 48 in Halsteren (de beeldentuin van Paula Withagen), Lievevrouwestraat 27 (cultureel café Les Vedettes) en Rembrandtstraat 71 (kunstsociëteit Ar-

sis). De steps hoeven niet naar het beginpunt worden teruggebracht, maar mogen op ieder punt worden afgeleverd. Bij de step krijgt men een routekaart, zodat men een route langs de galerieën of ateliers van keuze kunt uitstippelen. BergenKunst wordt op iedere 1e zondag van de maand (tevens koopzondag) gehouden van 13.30-16.30 uur. Ruim 40 kunstenaars en galerieën openen hun deuren voor het publiek. Toegang is gratis, men betaalt alleen een kleine bijdrage voor het gebruik van de step. Bij voldoende animo zal Step-‘n’-joy vaker steps beschikbaar stellen tijdens BergenKunst.

Maatschappelijke stagiaires JOC zetten zich in voor HzH BERGEN OP ZOOM - Drie maatschappelijke stagiaires van het JOC hebben hard gewerkt om een prachtige actie op poten te zetten de afgelopen maand. Een maatschappelijke stage in het JOC houdt in dat je als stagiaire zelf een actie bedenkt om geld op te halen voor een goed doel. Ook het goede doel wordt door de maatschappelijke stagiaires zelf gekozen. Maatschappelijke stagiaire Claudia vertelt: “We wilden graag een goed doel bedenken waarbij we dieren konden helpen. Uiteindelijk kwamen we uit bij HzH (Hond zoekt Huis). We hebben dit doel gekozen omdat deze mensen zwerfhondjes uit Spanje ha-

len en ze hier in Nederland onderbrengen. De honden bij HzH hebben een goed leven en mogen naar buiten wanneer ze willen. Deze stichting kan al het extra geld dat zij krijgt goed gebruiken, zodat men nog beter voor de honden kan zorgen. Ook komt de hond van Amy de Bruijn van HzH”. Deze 3 maatschappelijke stagiaires zijn afgelopen maand bezig geweest met het maken van kaarten en cakejes. Al deze zelfgemaakte spullen zullen zij op zaterdag 30 juni verkopen bij Stichting TanteLouiseVivensis (Residentie Moermont), Veilingdreef 6, Bergen op Zoom van 10.00-14.00 uur. De volledige opbrengst die zij met deze actie ophalen zullen zij schenken aan Stichting Hond zoekt Huis.

Bergs jeugdkampioenschap zoetwatervissen

Danny Haisch wint de Cup BERGEN OP ZOOM - Ruim 30 jeugdige Bergenaren en evenzoveel ouders en grootouders kwamen naar de pas geheel opgeknapte Kleine Melanen voor het Bergs Jeugd Kampioenschap Zoetwater woensdagavond 20 juni. Ongetwijfeld was het prachtige weer ook één van de redenen voor deze grote opkomst.

Flat Out staat al jaren garant voor een swingend optreden, zoals bij de opening van Gebouw T.

FOTO HENK SNEPVANGERS PAGINA 25

Jongens en meisjes van 7 tot 16 jaar probeerden zoveel mogelijk vissen te vangen en daarmee de felbegeerde titel ‘Bergs Kampioen’ binnen te halen. Het ging er zeer fanatiek aan toe en met de ondersteuning van 10 begeleiders van HSV De Rietvoorn lukte het bijna ieder kind om wel een visje te vangen. Er was zelfs een jongen die het presteerde om 2 maal een waterschildpad te vangen. Helaas voor hem

telden deze schildpadden niet mee voor de ranglijst. Halverwege de wedstrijd werden de vissers getrakteerd op een worstenbroodje, welke was geschonken door een sponsor en een blikje frisdrank. Een uur later werd de eindstand opgemaakt. Iedereen had prijs, maar de Bergs Kampioen en tevens winnaar van de Nol Jurgers Trofee werd Danny Haisch. Met 379 cm. bleef hij de nr. 2, de 8 jaar jongere Sam Huijgens ruim 1,5 meter voor. De beste 3 bij de pupillen en junioren waren: Pupillen: 1. Sam Huijgens met 218 cm.; 2. Hans Tijck met 126 cm.; 3. Evelien Kusters met 70 cm. Junioren: 1. Danny Haisch met 379 cm.; 2. Marijn Otterman met 203 cm.; 3.Mike Heijmans met 171 cm.


kerkelijk

GERTRUDISKERK Burg. Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom; tel. 0164-233574; gertrudis@ rkboz.nl; Bereikbaarheid parochiecentrum: elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur, tel. 233574. Contactpastor: pastor Rud Smit, tel. 233574 of 06-30727945. Zondag 1 juli 10.00u: Eucharistieviering.Voorganger: pastor Rud Smit. Zang: HMR Gemengd Koor. Intenties: Ma en Oma Schuurbiers en Tante Jo, Antoinette Augustijn-v. Turnhout, Arnold v. Mil, Ismaël v.d. Smissen, Wim, Trees en Riet Asselbergs, o. fam. v. Kalmthout, Gerrie Antonissen-Pompe, jgt. Joseph Hopstaken. Middaggebed: Van maandag t/m vrijdag om 12.15u in de Dagkerk van de Gertrudiskerk. Agenda Parochie: Do 28 juni 14.00u: Dagelijks Bestuur; vr 29-zat. 30 juni: vanaf 16.00u: Slotbijeenkomst Rock Solid en ac-

tiviteiten voor jongeren, za 30 juni 16.00u: Orgel-concert Kees van Eersel. Di.3 juli 14.00 Bergse Vromen. Doop: De (gezamenlijke) doopdiensten vinden eens in de maand plaats. Opgave op het parochiecentrum. Eerstvolgende data: 12 aug en 9 sept. Meilust: Zondag 1 juli 10.15u: Woord- en Communieviering. Voorganger: Mevr. Margit Kaspers. Huize St. Catharina: Zondag 1 juli 9.30u: Woord- en Communieviering. Voorganger: pastor Bert Simons. Op iedere weekdag is er ‘s morgens om 9.15 uur een dienst in de tijdelijke gebedsruimte: maandag, dinsdag en vrijdag: Eucharistie; woensdag en donderdag: Woord- en gebedsdienst. O.L.VROUW VAN LOURDES Pr. Bernhardlaan 66, 4615 BD, tel. 234867, tel praathuis/kerk tel. 235106, fax 251530;

Prikbord Vertrek pastor Theresia de Meijer Het parochiebestuur en het pastoraal team delen mee dat binnenkort pastor Theresia de Meijer de Lievevrouweparochie gaat verlaten. Zij heeft besloten een nieuwe functie te aanvaarden in haar woonplaats Roosendaal. Ze gaat vanaf eind augustus werken als pastoraal werker in het woonzorgcentrum St.Elisabeth, bij de zusters Franciscanessen van Mariadal. De parochie zal in september afscheid van haar nemen. Met het bisdom zijn gesprekken gestart over haar opvolging. Oprichting vicariaten Tijdens een mooie viering in de Gertrudiskerk presenteerde Bisschop Jan Liesen vorige week woensdag de nieuwe bisdomstructuur. De Lievevrouweparochie hoort thans onder het Vicariaat Middelburg. Vicaris is pastor Paul Verbeek en stafmedewerker is diaken Egbert Bornhijm. Het secretariaat is op de pastorie van Heinkenszand, waar Mevr. W.Kamps-Steyntjes kantoor houdt. Afwezigheid leden pastoraal team Pastor Co van Bekkum is de komende weken op vakantie. Pastor Rud Smit is de komende week enkele dagen naar Polen en neemt deel aan de kinderweek van de Stichting Floriana in Szczecinek Ouderen naar Willemstad Op woensdag 27 juni maken de ouderen van de geloofsgemeenschap van de Goddellijke Voorzienigheid, met een volle bus van 62 personen, een korte pelgrimage naar Willemstad, naar ”Maria, Ster aan het Water”. In de kerk van Willemstad, bij het Mariabeeld, is een gebedsdienst. Na de koffie is er een bezoek aan de protestantse Koepelkerk en valt er nog meer moois te zien. Vertrek 13.00 uur; rond zessen is iedereen weer thuis. Slotweekend jongeren Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni sluiten de tieners hun jaar Rock Solid af. Zij komen samen op het Parochiecentrum en er is een boeiend programma voorbereid. Opgave en inlichtingen: Theresia de Meijer en Arwen Meulenbroek. Inzoomen Een dezer dagen ontvangt u in uw brievenbus het nieuwe nummer van InZOOMen met weer de nodige informatie uit de Lievevrouweparochie. Bij het afleveren van de drukopdracht of bij de distributie naar de verschillende geloofsgemeenschappen moet iets fout gegaan zijn, want bij de Gertrudisgemeenschap zijn er ongeveer 1000 exemplaren te kort. Dat betekent dat in een aantal straten de bezorgers nog niet aan de slag kunnen. We hopen de vermiste dozen nog te vinden.

De wethouder in actie.

De wethouder heette natuurlijk iedereen welkom en wenste het team veel succes en sterkte voor het behalen van de 51 uur durende marathon tot zondagavond 19u. Daarna nam hij zelf de pijlen ter hand

Vakanties. Diaken Co v. Bekkum is van 25 juni tot en met 26 juli met vakantie. De collega’s nemen waar. Het koor is vanaf 8 juli tot en met 29 juli met vakantie. De zondagvieringen worden dan opgeluisterd met volkszang met ondersteuning van de koorleden die niet met vakantie zijn. Lourdesreis. De geloofsgemeenschap gaat weer naar Lourdes. Op maandag 17 september vertrekken we voor 9 dagen. Informatie over deze reis kunt u opvragen op de administratie. Boekenkast. Met de vakanties weer in aantocht maken wij u attent op de boekenkast achterin de kerk. Voor een klein prijsje vindt u voor elk wat wils. De opbrengst is voor het restauratiefonds van de kerk. Verhuizing. Het secretariaat is verhuisd naar de kerk (Prins Bernhardlaan 66), ingang linker portaal. Ook op onze nieuwe adres is er alle ruimte voor een praatje en een kopje koffie. Doopvieringen: Wanneer ouders hun kind(eren) willen laten dopen, vragen wij om contact op te nemen met het parochiesecretariaat (liefst 2 à 3 maanden van tevoren). De gemeenschappelijke doopvieringen vinden plaats op de zondagen 5 augustus, 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december om 12.00u. Agenda: Woensdag 27 juni wordt de kerk weer gepoetst. Vanaf 9.00u is iedereen welkom om een handje toe te steken.

Lievevrouweparochie Burgemeester Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom, tel. 0164-233574 , e-mail: lievevrouweparochie@rkboz.nl, www.rkboz.nl

HEILIG HART VAN JEZUS Kastanjelaan 160, 4621 HK Bergen op Zoom. Tel. pastorie: tel. 0164-234069. Spreekuur: maandag- dinsdag en donderdag van 9.30 tot 11.30u; e-mail: heilighart@rkboz.nl. Zaterdag 30 juni 19.00u: Woord en communieviering: voorganger J.Staps. Intenties: Adriana v.d. Pol, Dimphna Moerkens-Krens, Christiana v. Elsakker, Kees Musters. Zondag 1 juli 11.00u Eucharistieviering: voorganger pastor A. Willemsen. Intenties: Adriana v.d. Pol, Dimphna Moerkens-Krens, Christiana v. Elsakker, Kees Musters, Jacobus Rijk, Pieternella Rijk-Vermue, Danielle en Leo Boudewijn, Antonius Becht. Doopvieringen: gemeenschappelijke doopvieringen vinden plaats op iedere 3e zondag van de maand. Wij verzoeken u hiervoor tijdig contact op te nemen met de pastorie (tel. 234069). GODDELIJKE VOORZIENIGHEID Van Heelulaan 73, 4624 BL, tel. 236371;

voorzienigheid@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 9.00 tot 12.00u: tel. 236371. Contactpastor: pastor Theresia de Meijer, tel. 06 57944435 (op maandag, dinsdag en woensdag) of via de administratie. Zaterdag 30 juni 17.00u: Woord- en communieviering, voorganger: Dhr. N. Boere. Intenties: Ingrid Hugens. Zondag 1 juli 9.30u: Eucharistieviering, voorganger:pastor A. Willemsen. Woensdag 4 juli 9.00u: H. Antonius Abt (Eigen Haard); Woord en communieviering, voorganger: Mevr. W. Graven. Gedoopt: Desteny Hopmans. Doop: De doopvieringen vinden plaats op de laatste zondag van de maand. U kunt hiervoor bellen met de administratie, tel. 236371. Lezingen: 30 juni en 1 juli: Wijsh. 1, 1315; 2, 23-24; 2 Kor. 8, 7.9.13.15; Mc. 5, 2143 of: 21-24.35b-43. ’t Zaaltje: voor het reserveren en huren van ’t Zaaltje onder de kerk kunt u aldaar terecht op dinsdagavond van 18.15-19.15 uur. Telefonisch kunt u de beheerder bereiken onder nr. 06-45640680 of via tel. 236595 (’t Zaaltje).

Pastoraal hoekje ‘Alle zegen komt van boven’, zei bisschop Jan Liesen en hij deed ons zorgelijk naar de donkere hemel kijken, na de slotzegen van de Ommegangsmis. Er viel toen een eerste regenbui en het besluit werd genomen om wèl te gaan lopen, maar de nieuwe slotmanifestatie een jaartje uit te stellen. Dat was goed voorzien, want na vieren kwam een fikse bui. De meesten waren toen al binnen, maar de staart van de stoet, inclusief het Mariabeeld, kreeg de volle laag. Daar liepen dit jaar ook de “geestelijke en wereldlijke autoriteiten” en die kropen ijlings onder een paraplu. Dat was een van de veranderingen in de stoet: de autoriteiten lopen niet meer vooraan , tussen de vlaggen en paarden, als gezagdragers van de stad, maar achteraan, na het Mariabeeld, als representant van gelovig Bergen op Zoom, ‘800 jaar met Maria verbonden.’ Dat was dit jaar het motto van de Ommegang. Het stond op het prentje dat deelnemers en kerkgangers als herinnering meekregen. Daarop het Mariabeeld hoek Kremerstraat/Grote Markt. En daarbij een zin uit het gedicht Jubelstad van Anton van Duinkerken: “Maria waakt aan alle hoeken, Engelbewaarders zweven boven uw straten.’ Rud Smit

KERKELIJK NIEUWS

Dartmarathon

BERGEN OP ZOOM - Voor de opening van de Dartmarathon 2012 in café de Kaai aan de Dubbelstraat was Wethouder v.d. Weegen uitgenodigd voor het officiële gedeelte.

olvlourdes@rkboz.nl. De administratie is bereikbaar elke werkdag van 09.30 tot 11.30u: tel: 234867. Contactpastor: diaken Co v. Bekkum, spreekuur dinsdagmorgen van 10.30u tot 11.30u (uitgezonderd de tweede dinsdag van de maand) tel. 233574 of via de administratie. Vrijdag 29 juni 18.30u Scheldeflat. Eucharistieviering. Voorganger: pastor R. Smit. Intenties: Geen. Zaterdag 30 juni 19.00u Eucharistieviering in de grot. Voorganger: pastor A. Willemsen. Int: Anna Leijdekkers, Elisabeth de Rooij-Gieles, Elisabeth Vroegop-Polen. Zondag 1 juli 9.30u Woord-/communieviering. Voorganger: pastoraal werker J. Staps. Intenties: Jona Limberger, Pastor Ben Riesewijk, Thijs v. Rijsewijk, Marietje Theuns-Jetten, o.e. Musters-Klaassen, Elisabeth de Rooij-Gieles, Adrianus Proost, Betsie de Rooij-Gieles en dochter Anne Marie, Elisabeth Vroegop-Polen, o.o. BuijsRampart, o.fams. Roks, Hopmans, Franken en v. Dongen, ter gelegenheid van een voorgenomen huwelijk. Dinsdag 3 juli 9.00u Woord-/communieviering in de grot. Voorganger: dhr. T. Segers.

en gooide een set tegen Sjaak de nestor van het team. Waarschijnlijk toch door oefening of stiekeme training ging het de wethouder nog niet zo slecht af helaas wel verloren maar toch 3 bull-eyes gegooid. Na deze uiteenzetting en display van kunde of beginnersgeluk gingen de vier darters Sjaak, Wim, Corné en Peter van start tegen de kastelein Jan met zijn vriendin Karin en op bord 2 tegen Ed en Patricia medeorganisatoren.

HALSTEREN Protestantse kerkgemeenschap elke zondag 10.30u in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20. Scriba vakant, info B. van Weesp, tel.: 0164-683941. Zondag 1 juli: eredienst, Ds. J. de Bie (‘sGravenpolder). H. Quirinuskerk, Lindenlaantje 13, tel: 0164-682310, secretariaat@quirinuskerk. nl. Secretariaat parochiekern open op maandag en donderdag van 10.00-12.00u. Pastores Han Akkermans en Egbert Bornhijm bereikbaar via tel.: 0164-680381.In dringende gevallen te bereiken via tel.: 06-10688964. Parochiebijdrage Rabo: 11.88.00.647 t.n.v. RK Parochiekern H. Quirinus Halsteren. Zondag 1 juli 9.30u: Eucharistieviering; voorganger pastoor Han Akkermans m.m.v. het Gemengd Koor. Int: Toon en Corrie Nuijten-Withagen en zoon Jan Nuijten; overl. echtp. Scheepers-v.d. Enden; Beppie Loos-Stouthart. Donderdag 28 juni 9.00u: Eucharistieviering. Int: Toos Oerlemans. Uw gebed wordt gevraagd voor hen die onlangs zijn overleden: Jacomina Verbraak-Kommers. Doop: Lisa v. Eester; Eefke Thissen; Fenne Michelisz. Tijdens de schoolvakantie is het secretariaat op maandagmorgen gesloten. Zorgcentrum St. Elisabeth: Kerkdienst elke donderdag 14.00u in de kapel. PAGINA 26

Donderdag 28 juni: Pastor B. Simons. Evangelische Gemeente Het Anker: Samenkomst: iedere zondag om 10.00u in basisschool De Biezenhof (ingang pad naar het Hazenbos). Zondagsschool en crèche tijdens dienst. Na samenkomst: koffie en onderling contact = omzien naar elkaar. Geloven willen we doen. Info: 0164-249650. LEPELSTRAAT H. Antonius van Padua - St.Christoffel parochie. Zaterdag 30 juni 19.00 uur: Dienst van W.G.C.: o.o.Jansen-Clarijs, o.o.Van Tillo-Nouwen. Voorganger: Past. L. Robijn, lector: M. de Ruiter, misdienaar: Angelitha, zang: dameskoor. Dinsdag 3 juli 19.00 uur: Euch.: Ter ere van de H.Antonius voor onze gezinnen. Voorganger : Past.Blaauwhof. BERGEN OP ZOOM Evangelische kerk de Schuilplaats Elke zondag 10.00u in Markiezaatscollege, Nobellaan 50. Info: www.schuilplaats. com. Zondag 1 juli : Jan Sengers. Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) - Elke zondag om 09.30 en 16.00u. in de Emmaüskerk, Korenberg 90. Info: www. bergen-op-zoom.gkv.nl Protestantse Gemeente - Ontmoetingskerk zondag 10.00u Bolwerk Zuid 134.

Lievensberg ziekenhuis - Elke zondag 10.00u in de aula. Cel-Kerk Levend Woord Brabant-Zeeland - Pastors: Jorden & Debora Spijker, Plantagelaan 8, 4631 CS Hoogerheide, 0164-612927, www.lwgbz.nl. Evangelische Baptisten Gemeente Elke zondag 10.00u in de Stichting Welzijn Ouderen, Keldermanslaan 5, Bergen op Zoom. Nieuw Apostolische Kerk - Elke zondag 10.00u en woensdag 20.00u, Marslaan 5. Voorganger dhr. Fr. Rijnders, Priester dhr. R. Voll. Kapel zorgcentrum Catharina - Viering, Catharinaplein 25, 09.30u, via hoofdingang van het zorgcentrum. Chr. Gemeenschap De Schakel - Zondag 10.00-11.30u in het Kwadrant, Oberonstraat 2, Bergen op Zoom. Info: J. Vega Sanchez, 0166-60587. Jehova’s Getuigen Koninkrijkszaal: Glimesstraat 10, Bergen op Zoom, tel.: 0164-256965. Diensten: dinsdag t/m donderdag 19.30-21.15u., zaterdag 10.00-11.45; 17.30-19.15u., zondag 10.0011.45u. Verpleeghuis Moermont: Elke zondag 11.00u in Evenementenzaal. Zondag 1 juli: Pastor B. Simons; Woord- en Communieviering.


HD Detachering HD Detachering HD Detachering

Hét uitzendbureau voor de slagersbranche Het uitzendbureau voor de slagersbranche

Is op zoek naar jou ! Het uitzendbureau voor de slagersbranche

vacatures

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

Ben jij de spontane, representatieve gastheer/vrouw die wij zoeken?

Ben jij diegene waar wij naar opzoek zijn ? Reageer dan snel !

Leeftijd vanaf 23 jaar, werkervaring vereist, 38-urige werkweek, per direct beginnen

Ben jij diegene waar wij naar opzoek zijn ? Reageer dan snel ! Ben jij diegene waar wij naar opzoek zijn ? Reageer dan snel !

Is op zoek naar jou !

Winkelslager Winkelslager ! ! Is op zoek naar jou !

Winkelslager !

Interesse in eenleuke leuke job de de slagerij? Interesse in een jobin in slagerij?

Tevens zijn wij op zoek naar

Keukenassistenten en Terrasmedewerkers!

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Leeftijd vanaf 16 jaar

Geïnteresseerd? Bel naar Marja van Dijke tel. (0166) 602590

Stuurindan jouw C.V. per Interesse een leuke jobe-mail in denaar slagerij?

Stuur daninfo@hd-detachering.nl jouw C.V. per e-mail naar Per post natuurlijk naarnaar ..... info@hd-detachering.nl Stuur dankan jouw C.V. perook e-mail HD Detachering, Karveelweg 19, 6222 NJ, Maastricht info@hd-detachering.nl Per post kan natuurlijk ook naar ..... Of bel voor een persoonlijke afspraak naar 043-3629650 Per post kan natuurlijk ook naar ..... HD Detachering, Korvetweg 6222 Maastricht HD Detachering, Karveelweg 26, 19, 6222 NJ,NE, Maastricht Of beleen voor persoonlijke een persoonlijke afspraak afspraak naar 043-3629650 Of bel voor naar 043-3629650

Wij bieden goede jobs en dito arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, passende CAO en overige sociale voorzieningen. Wij goedewaard jobs en Het bieden is de moeite omdito arbeidsvoorwaarden, eens te kijken naar deflexibele flexibele werktijden, CAO en aanpak vanpassende HD Detachering. overige sociale voorzieningen. Het is de moeite waard om eens te kijken naar de flexibele goedeaanpak jobs en van dito HD Detachering.

bieden eidsvoorwaarden, flexibele rktijden, passende CAO en erige sociale voorzieningen. is de moeite waard om ns te kijken naar de flexibele npak van HD Detachering. De ROoy

Bij ons staat de vakmens centraal en streven wij naar een langdurige arbeidsrelatie. Daarnaast is HD Detachering Bij ons staat erkend de vakmens een officieel SVO leercentraal eneen streven wijintern naar bedrijf met eigen een langdurige arbeidsrelatie. opleidingsprogramma. Daarnaast is HD Detachering een officieel erkend SVO leerbedrijf met een eigen intern ons staat de vakmens opleidingsprogramma.

Bij centraal en streven wij naar een langdurige arbeidsrelatie. Daarnaast is HD Detachering een officieel erkend SVO leerbedrijf met een eigen intern opleidingsprogramma.

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

       HD Detachering komt graag  haar afspraken na.  VOGELVRIJ Op de eerste plaats correcte salarisbetaling alsook persoon-  VERKLAARD HD Detachering komt graag lijke werkbegeleiding. haarDetachering afspraken na.  HD is veel meer Op de eerste plaats correcte dan een uitzendbureau. salarisbetaling alsook persoon-  lijke werkbegeleiding.  HD Detachering is veel meer dan een uitzendbureau. HD Detachering komt graag  haar afspraken na. Op de eerste plaats correcte  Duurzame oplossingen bij vliegen, salarisbetaling alsook persoon  muizen, houtworm, mollen, ratten,

 

  

FUNCTIEOMSCHRIJVING FUNCTIEOMSCHRIJVING Distributiechauffeurs Benelux (eendaagse ritten)

Distributiechauffeurs Benelux

Positie Rapporteert : aan : Transport planner (eendaagse ritten) Rapporteert aan : Transport planner Positie: Uitvoerend Positie: Uitvoerend Ondergeschikten : Geen Ondergeschikten : Geen Doel van de functie

Doel van functiedistributie van witgoed in de Benelux regio. U verzorgt vanuit ons Dede fijnmazige De fijnmazige distributie invan witgoed in de Benelux regio. Uvan verzorgt ons distributiecendistributiecentrum Oud Gastel de fijnmazige distributie witgoedvanuit en inzameling van trum in Oud Gastel de fijnmazige distributie van witgoed en inzameling van wit- en bruingoed. wit- en bruingoed.

 

Chaletpark Wouwse Plantage Prachtig Top chalet op ruime koopkavels.

ZONDAG 1 juli

oPen dag van 14.00 uur tot 16.00 uur

lijke werkbegeleiding. papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz. HD Detachering is veel meer dan een uitzendbureau.

De Rooy Warehousing & Distribution

Positie :

Kaaij 1 4691 EE THOLEN T. 0166-60 25 90 F. 0166-60 43 58 E. hvholland@zeelandnet.nl I. www.restauranthofvanholland.nl

Voor informatie belt u: 06-51988579 of 0165-379349

(0113) 57 38 81

Financiering mogelijk !

Chaletpark Wouwse Plantage

www.ongediertespecialist.nl

Schouwenbaan 6, 4725 SV Wouwse Plantage, www.toptotaal.nl

Zomermenu! 3 gangen menu €9,95

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

Open tenten-weekend ontdek ‘Glamping’ ...maak kennis met Glamoureus kamperen!

Taken & verantwoordelijkheden:

Taken & verantwoordelijkheden: • Rijden van een route met een motorwagen met aanhangwagen combinatie of • Rijdentrekker van een met een motorwagen met aanhangwagen combinatie of trekker metroute city oplegger. met• city oplegger. Lossen en afleveren van goederen op de desbetreffende adressen. • Lossen en afleveren goederen • Retour laden op van aflever adressen.op de desbetreffende adressen. • Retour ladenladen op aflever adressen.goederen op afhaaladressen. • Retour van ingezamelde • Feedback aan de afdeling planning overop problemen in de route. • Retour laden van ingezamelde goederen afhaaladressen. • Het melden schadeplanning en reparaties het voertuig. • Feedback aan devan afdeling overaan problemen in de route. • Het melden van schade en reparaties aan het voertuig.

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli van 14 u tot 19u

Profiel: • Ervaring met het rijden met trekker oplegger (BE Rijbewijs) of met motorwagen Profiel: en aanhangwagen (CE rijbewijs). • Ervaring met CCV-b het rijden met 95. trekker oplegger (BE Rijbewijs) of met motorwagen en • In bezit of Code aanhangwagen rijbewijs). • Ervaring in (CE distributiewerk. • In bezit CCV-b voorkomen. of Code 95. • Verzorgd • Eeningoede geografische kennis van de Benelux. • Ervaring distributiewerk.

• Verzorgd voorkomen. • Reacties Een goede geografische kennis van de Benelux.

Per mail aan pz@derooy.com, of per post aan De Rooy Distributie B.V. t.a.v. Pieter van Eeten, Postbus 964, 5600 AZ Eindhoven. Telefonisch bereikbaar via 0499-485174.

Reacties Per mail aan pz@derooy.com, of per post aan De Rooy Distributie B.V. t.a.v. Pieter van Eeten, Postbus 964, 5600 AZ Eindhoven. Telefonisch bereikbaar via 0499-485174. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Blikstraat 82 2920 Kalmthout België Neem alvast een kijkje op:

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

www.deoudeheihoef.be


 

   



  





     



    





  



  

 





 





  







    







 

 

  



 



 

    







 





 

     





Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  





DBOZ_20120627  

ONROEREND GOED AUTO’S SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATURES Uitgeverij de bode bv I Postbus 22, 4880 AA Zundert I Tel. 076 599 8111 I www.interne...