Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

B R E D A S E

19 JUNI 2013 WEEK 25

Uitgeverij

74 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @BredaseBode

RICHARD MARTENS OP WEG NAAR DE TOP

AA

I

Te l .

SPORT

Gemeente Breda OP PAGINA 5

076

599

8 111

I

480.000

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

VACATURES

PRIMA SFEER BIJ VRIJMARKT HEUVEL

Werkzaamheden aan Terheijdenseweg

Lastige stappers in centrum opgepakt

BREDA - De gemeente Breda heeft maandag een aanvang gemaakt met de werkzaamheden aan de Terheijdenseweg. Als alles volgens planning verloopt zijn eind mei 2014 de Terheijdenseweg en de nieuwe Stationslaan inclusief de HOV (Hoogwaardige Openbaar Vervoer) binnenstadroute klaar. Naast het bestaande spoorviaduct wordt een tweede viaduct gebouwd voor de HOV-route van en naar Oosterhout. Hiervoor wordt de onderdoorgang voor de duur van tien maanden afgesloten voor gemotoriseerde verkeer. Ook wordt de bestaande rotonde aan de Terheijdenseweg omgebouwd in een T-splitsing met de nieuwe Stationslaan.

BREDA - Een groep van vijf vrienden uit Nieuwerkerk aan de IJssel en één uit Rotterdam is zaterdagnacht aangehouden in het centrum van Breda nadat zij lastig waren in het uitgaansgebied. De groep vrienden (45, twee van 46, 47 en 48 jaar) werden uit een café aan de Havermarkt gezet vanwege hun gedrag. Ook buiten bleven ze lastig doen. Een agent verordende hen rond 01.00 uur om de binnenstad te verlaten nadat één van de mannen dat verzoek al eerder had gekregen. Omdat de groep niet aan de verordening voldeed en lastig bleef werden alle vijf de vrienden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Vrouw gewond na negeren rood licht

Informatieavond over plan Biesdonkweg

BREDA - Een 27-jarige bestuurster van een personenauto is donderdag naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan haar armen nadat zij in botsing kwam met een andere auto. De vrouw reed rond 20.00 uur over de Emerparklaan waar ze rechtdoor wilde rijden. Ze reed door het verkeerslicht met een snelheid van 50 à 55 kilometer per uur. Volgens een getuige stond het licht op rood. De vrouw raakte met haar auto een auto die van links kwam. Deze raakte haar waardoor zij over de groenstrook in de richting van de Hondsdonk schoot. De andere bestuurder verklaarde dat hij door groen reed en linksaf wilde slaan.

BREDA - Het Bredase college maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Hoge Vucht, Biesdonkweg 31’ ter inzage ligt. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in het toevoegen van een onderwijsfunctie naast de bestaande bedrijfsfunctie op de locatie.De begrenzing van het plangebied is als volgt: aan de zuidzijde de Noordelijke Rondweg, aan de oostzijde de Biesdonkweg, aan de noordzijde het pand Biesdonkweg 33 en aan de westzijde sportvelden. Op 19 juni 2013 vindt een informatieavond plaats in het pand Biesdonkweg 31. Deze inloopavond vindt plaats tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Belangstellenden kunnen dan de plannen inzien en vragen stellen.

BREDA - Met de tweede editie van het Internationaal Stiltefestival zette het gelijknamige dansgezelschap de stad de voorbije weken weer in beweging. Voorstellingen van avontuurlijke kunstenaars gaven het straatbeeld daarbij kleur. Met een optreden op de Grote Markt door de Movers en klokkengelui door het Klokkenluidersgilde werd het festival zaterdag officieel afgesloten. FOTO ROSA MEININGER

In Breda en Prinsenbeek

Grote brom- en snorfietscontrole BREDA/PRINSENBEEK - Op drie verschillende plaatsen zijn donderdag tussen 07.30 uur en 16.00 uur verkeerscontroles gehouden specifiek gericht op brom- en snorfietsen. DOOR ADDO SPRANGERS

tuincentrum Etten-Leur

ROZENPARADE vele soorten

20% KORTING

Het gehele weekend ROZENEXPERTS aanwezig voor al uw vragen!

Geldig van vr 21 t/m zo 23 juni

A.S. ZONDAG GEOPEND 11-17u.

Lage Vaartkant 11

De brom- en snorfietsen werden vooral op de overschrijding van de maximum constructiesnelheid gecontroleerd. Tot 10.00 uur stond de controlepost op het fietspad op Walpad in Breda gestaan. Dit fietspad loopt langs de Backer en Ruebweg. Twee politiemotoren hielpen om de snorfietsers naar een rollentestbank te begeleiden. Er werden veel motorische tweewielers gecontroleerd. Daarbij konden er twee harder dan de maximum constructiesnelheid. Daar werd een boete voor uitgeschreven. Naast een bromfietscontrole werd aan de Westerhagelaan ook een algemene verkeerscontrole gehouden.

Er reden niet veel brom- en snorfietsen rond dit tijdstip. Degenen die er reden en gecontroleerd werden maakten geen overtredingen. Ook de personenauto’s die aan de kant werden gezet voor de algemene controle waren allemaal in orde. Tussen 13.30 uur en 14.15 uur werd aan de Kapittelweg gecontroleerd. Er werd door geen enkele passant te hard gereden. Een persoon werd beboet voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Prinsenbeek In Prinsenbeek stond de controlepost stond tussen 14.30 uur en 15.05 uur op de Molenstraat. Alle bestuurders hielden zich keurig aan de voorschriften en er zijn dan ook geen overtredingen

076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

<ŽƌƟŶŐĞŶƚŽƚϱϬй AARDBEIEN MET SLAGROOM ZONDAG € 1.50

Ontdeken

Hoogstrat Net over de grens

Brad 20-23

E KDB AL A BWRE E S DE

Tijdens de zomermaanden verschijnt de Bredase zondageditie NIET op 30 juni en tijdens de maanden juli en augustus

KOOPZONDAG 23 JUNI van 12.00 tot 17.00 uur Geldig van t/m ma. 24-06

Tuinmeubelweekend

VANDAAG IN DE BODE

geconstateerd. Van 15.10 uur tot 16.00 uur verplaatste de controle zich naar de Zanddreef. Daar reden 4 personen te hard die allemaal een boete kregen. De snelste bestuurder trapte het gaspedaal in tot een snelheid van 84 kilometer per uur , terwijl daar maar 60 kilometer per uur mag worden gereden. Snelheidscontroles worden uitgevoerd op plaatsen waar (veel) letselongevallen gebeuren en waarbij snelheid een oorzaak is van het ongeval. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt onnodig veel slachtoffers. De controles worden gehouden op basis van afspraken met wegbeheerders en/of omwonenden. Het aantal verkeersongevallen en klachten is daarbij leidend.

1000m2 tuinmeubel plezier. GRATIS thuisbezorgd Rietdijk 1B 4824 ZB - Breda Tel.: +31(0)76- 541 46 24 www.poppelaarstuincentrum.nl

Voor een volledige gebitsprothese Welkom in onze tandartsengroepspraktijk! 076 - 5 214 214 | breda@dentalclinics.nl

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL


OPEN DAG

Voor wie? > U wordt binnenkort geopereerd, maar u beschikt niet over voldoende faciliteiten of begeleiding thuis; > U wilt na uw operatie weer zo snel mogelijk uw dagelijks leven op pakken; > U bent mantelzorger en u maakt zich zorgen over wat de toekomst u gaat brengen; > U wilt voorbereid zijn op het moment dat uw gezondheid u tijdelijk in de steek laat; > U wilt preventief werken aan uw gezondheid; > Of u kent mensen die ondanks hun zorg het verdienen om eens te genieten van welverdiende vakantie.

22 J 11:00 UNI – 15: 00

Schorsmolenstraat 6 4811 VP Breda t 076-7513000 f 076-7513004 info@hotelmerlinde.nl www.hotelmerlinde.nl

Hotel Merlinde onderscheidt zich door haar unieke concept met haar warme klassieke uitstraling van de andere zorgaccommodaties in Nederland. Gasten kunnen op een comfortabele manier herstellen en revalideren in een prettige en hartverwarmende omgeving. Merlinde bewijst dat als je het even moeilijker hebt in het leven dit niet altijd betekent dat je het niet leuk kan hebben.

Kom dan naar onze open dag op 22 juni Onze jaarlijkse open dag is verworden tot een gezellig dagje uit. U kunt niet alleen een kijkje nemen voor en achter de schermen of antwoord krijgen op al uw vragen, maar u kunt ook luisteren naar live muziek tijdens een ‘gratis’ kop koffie en onder het genot van een lekker hapje van de barbecue. U kunt kennis maken met onze verenigingen of gewoon iets leuks kopen op onze markt. NIEUW dit jaar is een uitgebreid programma van workshops en lezingen omtrent het onderwerp gezondheid. Kijk op www.hotelmerlinde.nl/open-dag voor ons volledige programma.

Gratis appeltaart Lever deze bon in voor een gratis stuk appeltaart!

BW13

Wij danken onze sponsors: KSM Milieu & Infra, Nooijens Grond-, weg- en waterbouw, Peutax, Zuylen Crematorium, Goede Speelprojecten, G. Lubbe & Zoon, Verwijmeren Groen, Happy-Point, Kouters Aardappelhandel, BOAS Speeltoestellen, PressArt, Scorpions Security, Boomkwekerij Gebr. Van den Berk, Bador Building Advice BV, Optisport Breda, AKD advocaten & notarissen, Wegenbouwmij Elshout, Partycatering Peter Elbers, Polyground, Sportservice Noord-Brabant, Uitgeverij de Bode, Van Oosterhout Bikes & Sports, KBL Administratie, Run2Day, Martens en Van Oord, BSI Bomenservice, Berende Cesartherapie, Scouting Sint Martinus, Voetreflex Jolande, CZ, Gemeente Breda/ Jong Breda, Teletronika, 2GetherFresh, Alpro Soya, Boels, KAV autoverhuur, K-eet, PlanB, IJsberg Consultants, Loopkleding.com, Jacobs Breda Electronics, Bakkersland, BrIM Breda


ACTUALITEIT

Scheidsrechter Richard Martens wil de top halen

‘Het gaat om één ding: de juiste beslissing’ BREDA - Pas op zijn 21ste begon hij met fluiten om in zes, zeven jaar al door te stoten naar het op een na hoogste niveau voor een voetbalscheidsrechter in Nederland. Hij fluit wedstrijden in de Jupiler League en is vierde official in de Eredivisie. Zo kan hij alvast wennen aan de omstandigheden daar. Richard is ambitieus, hij wil het hoogste niveau bereiken, maar realiseert zich ook dat dat een moeilijke weg is. DOOR JOYCE VAN ZIJL Tijdens het Sportgala Breda werd Richard gekozen tot Sporttalent van het Jaar 2012. Sporter? “Ja, daar zal heus wel wat discussie over zijn geweest,” lacht Richard. “Mensen realiseren zich vaak niet dat ik leef als een topsporter, de KNVB stelt hoge eisen. Zo moet ik een medisch dagboek bijhouden en elke twee weken de resultaten van mijn hartslagmeter inzenden. Een scheidsrechter loopt zo’n twaalf tot veertien kilometer per wedstrijd, waarvan één kilometer achteruit! Ook aan de mentale training wordt veel gedaan. Daarnaast is je concentratievermogen belangrijk, daar vergissen mensen zich wel eens in. Ik ben een ‘vriendelijke’ scheidsrechter, sta wat meer tussen de spelers, maar er is wel duidelijk een grens. Misschien ben ik nog iets te veel voetballer…” Top “Op 21 september 2012 heb ik mijn eerste Jupiler League-wedstrijd gefloten, tussen Excelsior en Eindhoven. Daarnaast fluit ik bij de beloftes en ben ik vierde official in de Eredivisie. Elke dinsdag om 12.00 uur

krijg je bericht waar je verwacht wordt het komende weekend. Mijn coach Jack van Hulten gaat regelmatig mee, heel belangrijk voor me.

‘ Eindbeslissing ligt altijd bij mij’ Ik bereid me zo goed mogelijk voor om tijdens de wedstrijd de juiste beslissing te kunnen nemen. Elke wedstrijd is een examen, er zijn altijd drie of vier momenten die écht belangrijk zijn. Die blijven bij. Doorstroming naar de eredivisie is niet makkelijk, elk jaar gaan er één of twee scheidsrechters door. Ik ga mijn uiterste best doen om daar te komen.” High-tech “ Ik heb een vaste volgorde bij het inpakken van mijn tas, zodat ik niets vergeet. Naast de ‘gewone’ spullen ook wat hightech: de headset waarmee je continu in contact bent met de assistent-scheidsrechters en vierde official, de vlaggenset ( als er gevlagd wordt drukt de assistent een knop in waardoor ik via een armband een

Richard Martens heeft als arbiter een flinke tas nodig…

signaal krijg ), een GPS-horloge. Veel gaat digitaal, de vierde official voert langs de kant de bijzonderheden in en na de wedstrijd is het formulier meteen klaar. Ik moet

FOTO JOYCE VAN ZIJL

na de wedstrijd alleen nog de fair play-beoordeling invullen. Onlangs heb ik op een toernooi gefloten met de nieuwe doellijntechnologie: binnen twee seconden kreeg

ik via mijn horloge door of het wel of geen doelpunt was. Ik juich dat alleen maar toe, het gaat erom dat wij de juiste beslissing kunnen nemen!”

Locomotieven zetten Sportpark Ginneken onder stoom

Stoomgroep Zuid opent nieuwe spoorbaan BREDA - De Stoomgroep Zuid opende afgelopen zaterdag haar nieuwe bijna driehonderd meter lange grondbaan op het sportpark Ginneken. Hiermee vierde Stoomgroep Zuid tevens het feit dat zij 25 jaar geleden een hoogbaan spoor op het sportpark opende. Met een rit over de nieuwe spoorbaan nam wethouder Akinci hem officieel in gebruik. DOOR HENK KETELAAR Trots liep Piet van Dongen, voorzitter van

de Stoomgroep Zuid, over het clubterrein dat aan de parkeerplaats van hockeyclub Zwart Wit grenst.

De club is een spoor rijker. Van alle kanten nam hij de felicitaties in ontvangst. Een groep leden had er alles aan gedaan om

het nieuwe spoor op de open dag klaar te hebben en dat was gelukt. Met een twintigtal op schaal gebouwde stoomlocomotieven konden de bezoekers meerdere meerijden ritjes met de machinist/ eigenaar. Vooral de kinderen lieten die gelegenheid niet aan hun neus voorbij gaan. Techniek “Van huisschilder tot advocaat, van loodgieter tot tandarts, allemaal zijn het verwoede hobbyisten met een warm hart voor de stoomtechniek,” zegt Piet als hem naar de beroepen van zijn clubleden wordt gevraagd.

‘Je moet liefde hebben voor techniek’ Zelf is hij werktuigbouwkundige en dus vertrouwt met de techniek. “Ongeacht hun beroep, allemaal hebben ze thuis een eigen werkplaatsje waar ze als hobby stoomtreinen en machines op schaal namaken,” valt de naast hem staande secretaris Rob van Vucht hem bij. Een eindje verderop staan Dirk van Driel en Huub Brecht, leden van het eerste uur, zichtbaar van de dag te genieten.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO HENK KETELAAR

www.internetbode.nl

Als passagier opent wethouder Akinci met een rondrit officieel de grondbaan.

Liefde “Je moet liefde hebben voor de techniek en een bekwaam vakman zijn wil je een stoomtrein kunnen maken,” zegt Dirk die al 25 jaar enthousiast lid is. Hij en Huub stonden aan de wieg bij de oprichting van de Stoomgroep.

Met zijn 88e levensjaar doet Huub niet onder voor de jongere leden. Beiden zijn meester metaalbewerker en hebben nog bij Backer en Rueb gewerkt. “Daar hadden we een hobbyclub waar we op schaal als stoommachines en treinen maakten en die hobby zetten we nu met de Stoomgroep Zuid voort,” vertelt het tweetal. Gietmallen Marinus Eestermans uit Prinsenbeek steelt met zijn stoomtrein ‘Marijn’ de show. De trein is voor het grootste deel van koper en glimt als een pas gepoetste auto. “Het heeft ongeveer vijf jaar voordat ik deze trein af had,” zegt Marinus die naast deze nog twee treinen in zijn bezit heeft. “Alles wat met stoom wordt voortgedreven wordt nagemaakt,” zegt hij alsof het de eenvoudigste zaak van de wereld is. Hij wijst op de gietijzeren wielen van de trein en vertelt dat hij daarvoor zelf de gietmallen heeft gemaakt. Niels (16) rijdt met de trein die zijn opa heeft gebouwd. “De trein is nu van min vader maar straks neem ik hem over,” vertelt Niels die dan waarschijnlijk het jongste lid van de club is. Trots draait hij met de trein van zijn opa de rondjes over de nieuwe grondbaan.

Bijeenkomsten Stoomgroep Zuid heeft 75 leden die in de regio Midden- en West-Brabant wonen. Met andere soortgelijke verenigingen worden jaarlijks bijeenkomsten gehouden. Meer informatie: www.stoomgroepzuid.nl

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @BredaseBode.

PAGINA 3

WAAROM KIEZEN VOOR ROMASS? s De beste kwaliteit in de regio s Gratis professioneel advies s Persoonlijk contact s Professionele montage s Snelle service bij storingen s Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s contact@romass.nl


Het zijn weer Zomerspaarweken! *De actie loopt van 16 mei tot en met 31 juli 2013. Vraag naar de voorwaarden of kijk op www.regiobank.nl. Op=op!

Spaa € 75 r krijg 0 en volle een ybal *

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Breda Breda Bosschenhoofd Etten-Leur Fijnaart Fijnaart Halsteren Hoeven Oud Gastel Roosendaal Sprundel St. Willebrord Wouw Zevenbergen Zundert

Akkermans Assurantiën, Neerloopweg 40, 076 5416153 A.C. Koijen & Partners, Esserstraat 79, 076 5147444 Rokx Assurantiën, Pastoor van Breugelstraat 134, 0165 311975 Roels & van Ginneken, Anna van Berchemlaan 36, 076 5012230 De Advieswinkel, Wilhelminastraat 6, 0168 463650 Haverkamp & Partners, Korte Kerkstraat 2, 0168 463319 Westenburg Financiële diensten, Dorpsstraat 13, 0164 682562 Haverkamp & Partners, Bovenstraat 37c, 0165 507750 Sweere, Dorpsstraat 3, 0165 512851 Voets Assurantiën, Vijfhuizenberg 207, 0165 521770 Lodewijks-van Ginneken Assurantiegroep, St. Janstraat 12a, 0165 388026 Schijven Assurantiën, Korenbloemstraat 17b, 0165 382555 OVM Univé Het Zuiden, Markt 5, 0165 309100 AAZ Adviesgroep, Stationsstraat 7, 0168 331010 Boot Assurantie Adviseurs, Prinsenstraat 25, 076 5972231

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas


Woensdag 19 juni 2013

De Bode l 1

Bekendmakingen Ga naar www.breda.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie over alle bekendmakingen Bestemmingsplan ‘Heilaar, IABC 5101’ Breda vastgesteld

belanghebbenden mogelijk schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Tevens kunt u tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Coffeeshopbeleid@Breda 2013

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de raad op 30 mei 2013 het bestemmingsplan ‘Heilaar, IABC 5101’ (NL.IMRO.0758.BP2012037005-0401) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een uitbreiding van de Woonboulevard in de vorm van een woonwinkel ter plaatse van de huidige Brinkmanlocatie. De locatie ligt op het bedrijventerrein Heilaar. Aan de noordzijde wordt de locatie begrensd door de Kruisvoortstraat/IABC en aan de zuidzijde de Kruisvoort. Binnen het bedrijventerrein is de locatie gelegen op de hoek van de Kruisvoort met de IABC, ten noorden van de Woonboulevard.

De burgemeester maakt bekend dat hij bij besluit van 13 juni 2013 de nota ‘Coffeeshopbeleid@gemeente Breda 2013’ heeft vastgesteld op basis van artikel 174 Gemeentewet en artikel 13b Opiumwet. In deze nota zijn de strikte gedoogvoorwaarden opgenomen waaronder de gedoogde coffeeshops, genoemd in de bijlage van de nota, softdrugs mogen verkopen. Bij overtreden van deze gedoogvoorwaarden wordt handhavend opgetreden volgens de in de nota opgenomen handhavingmatrix. Deze nota vervangt de op 27 april 2012 vastgestelde nota ‘Coffeeshopbeleid@Breda maart 2012’.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld.

De nota is te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via ‘De Gemeente’ > ‘Bekendmakingen’ en ligt tevens ter inzage van 20 juni tot en met 24 juli 2013 bij de infobalie in het Stadskantoor. De nieuwe beleidsregel treedt in werking op 20 juni 2013.

Ter inzage Bovengenoemd plan is te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via ‘Wonen Wijken en Vervoer’ > ‘Ruimtelijke Plannen’ > ’Bestemmingsplannen ter inzage’ en ligt van 20 juni tot en met 31 juli 2013 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor.

De burgemeester maakt bekend dat hij op 6 juni 2013 het ‘mandaatbesluit gebiedsverboden Breda 2013’ heeft vastgesteld. Hierin heeft hij bepaalde bevoegdheden met

Beroep Binnen bovengenoemde terinzagetermijn is het voor

Overzicht openbare bijeenkomsten en vergaderingen

Het mandaatbesluit is te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via ‘De Gemeente’ > ‘Bekendmakingen’ en ligt tevens ter inzage van 20 juni tot en met 24 juli 2013 bij de Infobalie in het Stadskantoor. Het mandaatbesluit treedt in werking een dag na bekendmaking onder gelijktijdige intrekking van het op 31 augustus 2012 vastgestelde ‘mandaatbesluit gebiedsverboden Breda 2012.

Nieuwe beleidsregel Opiumwet De burgemeester maakt bekend dat hij bij besluit van 13 juni 2013 de ‘Beleidsregel artikel 13b Opiumwet niet gedoogde lokalen gemeente Breda’ heeft vastgesteld. In deze beleidsregel geeft de burgemeester aan hoe hij gebruik maakt van zijn bevoegdheid in artikel 13b Opiumwet om op te treden tegen drugshandel in of vanuit niet gedoogde lokalen. Ook is aangegeven hoe de burgemeester gebruik maakt van zijn bevoegdheid op basis van artikel 174a Gemeentewet om woningen te sluiten bij ernstige overlast. De nieuwe beleidsregel vervangt zowel de door de burgemeester op 6 mei 2010 vastgestelde beleidsregel ‘Handhaving bij overtredingen Opiumwet vanuit niet gedoogde verkooppunten (niet zijnde woningen)’ als het door de burgemeester op 28 februari 2008 vastgestelde ‘Handhavingsprotocol bij overtredingen Opiumwet en openbare orde verstoringen vanuit woningen.

Ongeveer 8 dagen voor de vergaderingen staan de volledige agenda’s met bijbehorende stukken op de website www. breda.nl/gemeenteraad. Ze kunnen tevens worden ingezien bij de raadsgriffie in het Stadhuis. Alle vergaderingen worden gehouden in de raadzaal van het Stadhuis (Ingang Stadserf).

Vergaderingen bekijken op internet U kunt commissie- en raadsvergaderingen rechtstreeks volgen of eventueel op een later tijdstip terugkijken: www.breda.nl/gemeenteraad > ‘uitzendingen’. In de komende vergaderingen worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

Gemeente Breda Stadskantoor Claudius Prinsenlaan 10 Postbus 90156, 4800 RH Breda E-mail: gemeentebreda@breda.nl Telefoon: 14 076

Openingstijden balies Stadskantoor Maak voor uw bezoek aan de balie een afspraak via www.breda.nl of telefoonnummer 14 076 van 08.00 - 17.00 uur, donderdag van 08.00 - 20.00 uur. Verdere informatie over openingstijden kunt u vinden op www.breda.nl Met afspraak Maandag, dinsdag, vrijdag: 12.00 uur - 16.00 uur. Woensdag: 12.00 - 20.00 uur Donderdag: 09.00 - 20.00 uur.

www.breda.nl

Raadsvergadering 27 juni, 16.00 uur s 6OORJAARSNOTA

GemeenteRaad

Commissie Bestuur Inspreken in commissies Tot 24 uur voor een vergadering kan men zich hiervoor aanmelden bij de raadsgriffie.

25 juni, 19.30 uur s 6OORJAARSNOTA s -EERJAREN4OEZICHT(ANDHAVING"REDA 

Kraamfeest voor ied ereen voor twee jonge ooievaartjes

Beschuit met muisjes in het Markdal

Pa en ma ooievaar vliegen af en aan om de jongen te voeren.

BREDA - Staatsbosbeheer trakteert zaterdag 22 juni tussen 13.00 en 16.00 uur op beschuit met muisjes ter gelegenheid van de jonge ooievaartjes in het Markdal. Jong en oud is welkom op dit informele feestje.

de Gemeente Breda, www.breda.nl, via ‘De Gemeente’ > ‘Bekendmakingen’ en ligt tevens ter inzage van 20 juni tot en met 24 juli 2013 bij de infobalie in het stadskantoor. De nieuwe beleidsregel treedt in werking op 20 juni 2013.

De nieuwe beleidsregel is te raadplegen op de website van

25 juni (voortgezette vergadering) commissie Bestuur 27 juni raadsvergadering (Voorjaarsnota)

GemeenteRaad Breda

20 juni raadsvergadering

Mandaatbesluit gebiedsverboden Breda 2013

betrekking tot gebiedsverboden als bedoeld in artikel 2.3.13 van de Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2004 gemandateerd aan politiefunctionarissen en bijzondere opsporingsambtenaren van de afdeling Toezicht en Handhaving.

FOTO: STEFAN OOMES.

De eregasten zijn natuurlijk pa, ma en de twee kinderen ooievaar. De WestBrabantse Vogelwerkgroep is aanwezig met kijkers zodat iedereen de dieren van dichtbij kan bekijken. Ook IVN en Vereniging Markdal zijn present. Tevens

geeft schaapsherder Dirk een demonstratie schaapscheren. Heeft u vragen over het Markdal of de ooievaars dan kunt u deze stellen aan boswachters en vrijwilligers van de verschillende aanwezige verenigingen. Natuurlijk vieren we dit feestje op de plek waar we het beste zicht hebben op het nest en op het Markdal en dat is vlakbij de werkschuur van Staatsbosbeheer, bij het fietspad van Breda naar België ter hoogte van de Bieberg. Hoewel er heel wat beschuiten gesmeerd gaan worden; Op is op! Kom zoveel mogelijk op de fiets of te voet. Parkeren is beperkt mogelijk bij Waterschap Brabantse Delta en nabij het speelbos. Tijdens het kraamfeest wordt ook aandacht besteed aan de actie “24 uur van de natuur”. Het ministerie van Economische Zaken is initiatiefnemer van De 24 uur van de Natuur (toekomstnatuur.pleio. nl). Het ministerie vraagt allerlei partijen in Nederland om op 22 juni hun publieksactiviteiten extra in de belangstelling te zetten zodat iedereen kan genieten van de natuur in Nederland. Wij doen mee! We laten zien dat natuur van grote waarde is voor ons allemaal en dat natuur een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. PAGINA 5

www.breda.nl > gemeenteraad Stadserf 1, Postbus 2009, 4800 CA Breda raadsgriffie@breda.nl 076-5293499

Pastor Jan Maarten Witteveen met emeritaat

Pastor Jan Maarten Witteveen.

BREDA - Op zondag 23 juni gaat pastor Jan Maarten Witteveen met emeritaat. In een feestelijke viering zullen we afscheid van hem nemen. Weliswaar zal hij in het najaar weer in de zondagsvieringen voorgaan als emeritus-priester en zal hij de sacramenten bedienen waar dat gevraagd

wordt. Hij zal echter niet langer werkzaam zijn als teamlid, met alle werk en verantwoordelijkheden die daaraan vast zitten. Op zondag 23 juni nemen we daarom op een feestelijke afscheid tijdens de viering van 9.30u, in de Mariakerk aan het Mariaplein in Breda. Na de viering is er gelegenheid om hem te bedanken voor alles wat hij heeft gedaan.


ACTUALITEIT

Koopjesjagers slaan hun slag onder heerlijk zonnetje

Column

Prima sfeer bij Vrijmarkt Heuvel BREDA - Twirl- en Showteam de Mañanagirls strijkt er telkens weer een aardig zakcentje mee op: de organisatie van de jaarlijks terugkerende Vrijmarkt in de Heuvel. Afgelopen zondag was het weer zover. Het zonnige weer lokte vele potentiële koopjesjagers naar het grasveld aan de Heuvelbrink.

Eugène de Kok

Hulde voor het drietal Wat ik me afvraag is of Anass, Safae en Kamal net als hun klasgenoten hun examens op Ibn Ghaldoun opnieuw mogen maken, of zouden ze sowieso een jaartje over moeten doen? Ik weet het niet, maar ik vind dat ze hun diploma al op zak zouden moeten hebben. Doel van het onderwijs is namelijk niet alleen het bijbrengen van kennis, maar ook om leerlingen voor te bereiden op de maatschappij. En als er één drietal is dat weet hoe het er vandaag de dag in de maatschappij aan toe gaat, zijn zij het wel. Het schijnen slimme jongens te zijn, dus ze zouden waarschijnlijk naar een hogeschool zijn gegaan. Ik noem Inholland: daar keek je tot voor kort je docent lief aan en je kreeg een acht op je eindlijst. Na de onthulling van die - Ibn Galdoun had dus niet echt een primeur - diplomafraude volgden talloze schandalen op hbo-scholen. Hoewel je er de laatste tijd nog weinig over hoort, durf ik niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat zulke praktijken helemaal tot het verleden behoren. En dan kom je na je hbo-opleiding of een wetenschappelijke opleiding aan bijvoorbeeld de Universiteit van Tilburg, waar Diederik Stapel onderzoek na onderzoek bij elkaar fantaseerde, in de maatschappij terecht. En wat tref je daar aan? Vleesverwerkers die elk paard wat ze te pakken krijgen door de gehaktmolen duwen en rundergehakt zonder ook maar een spoortje rund aan de man brengen, een artsennetwerk dat verzekeringsmaatschappijen tilt voor een miljard euro - ik herhaal een miljard euro een Helmondse wethouder die taxiritjes naar en van zijn favoriete kroeg declareert en Helmonders dus laat betalen voor zijn drankzucht en Bulgaren die rijk worden door en masse belastingtoeslagen aan te vragen voor landgenoten die hun geboortedorpen in een verre Bulgaarse nog nooit hebben verlaten. Hulde dus voor Anass, Safae en Kamal. Zij begrijpen het. Eerlijkheid duurt misschien het langst, maar de beloning laat vaak verdomde lang op zich wachten. Geef de drie hun diploma. Doe dat overigens niet tegelijkertijd met hun klasgenoten. Zij hebben misschien iets minder waardering voor hen dan ik.

Schuifelen langs de kramen op de Vrijmarkt Heuvel.

DOOR ADDO SPRANGERS

Colofon

Voor veel inwoners in Breda-West is de vrijmarkt hét moment om weer eens flink schoon schip te maken. Overtollige huisraad, niet langer aangeroerd speelgoed en gebruikte kleding wordt daarbij veelal voor een zacht prijsje van de hand gedaan. Zondag was het niet anders. Overdreven druk was het niet, waardoor de bezoekers van de vrijmarkt aan de Heuvelbrink alle tijd en ruimte hadden om alle koopwaren onder de loep te nemen.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bredase Bode Bredase Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Henk Ketelaar, Joyce van Zijl Acquisitie Kurt Sonnemans Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 16.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 14.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 25

IJscokar De talrijke gelegenheidsmarktkooplieden maalden er niet om. Voor een prikkie wisselde kleding van eigenaar, waarbij de dames in één kraam nauwkeurig bijhielden uit wiens kledingkast het bewuste garderobestuk afkomstig was: de opbrengst moest natuurlijk wel in de portemonnee van de juiste persoon terechtkomen.

De aanwezige snuffelaars kwamen maximaal aan hun trekken. Scoorde de één voor een zacht prijsje dat ontbrekende stripboek van Lucky Luke, de ander was minstens zo blij met die krasvrije elpee van Dean Martin of Corry en de Rekels. Weer andere koopjesjagers gingen aan de haal met een Boedhabeeld, een hippe tas of leuke puzzels. Voor het juiste bod, natuurlijk na wat afdingen, verwisselde menig artikel rap van eigenaar.

‘Krasvrije elpee van Corry en de Rekels’ Afdingen hoort erbij op een vrijmarkt, al wilden sommige verkopers daarvan absoluut niet weten. Kwestie van vraag en aanbod, natuurlijk, al namen sommigen opzichtig het risico wel met hun handelswaar te blijven zitten. Bij één kraam werden de officiële NACshirts van het afgelopen seizoen in de

FOTO ADDO SPRANGERS

uitverkoop gedaan, bij een andere kraam kon een heus motorpak op de kop worden getikt. Een topmiddag had de handelaar in pistolen waarmee vliegensvlug bellenblaasballonnen kunnen worden afgevuurd. Dit vriendelijke wapentuig vond gretig aftrek. Veel kinderen zorgden er vervolgens voor dat overal op de vrijmarkt vrolijke ballonnetjes de lucht in stegen. Ook voor ijscokar vormden zich lange rijen. Zien eten doet eten, en dan is bij behaaglijk warm weer de keuze voor een verkoeling biedend hoorntje met schepijs snel gemaakt. Sommige buurtbewoners hielden het bij het betere sportvoedsel: hamburgers en bier. Onder de klanken van Nederlandstalige muziek werden daarbij de laatste nieuwtjes en roddels uitgewisseld. Een beetje over de vrijmarkt lopen is één ding, elkaar in een gezellige sfeer ontmoeten een tweede. En zo was iedereen wel weer in zijn nopjes deze zondag.

Bredase etappe in Ster ZLM Toer

De oplossing van deze puzzel is in week 26 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

BREDA - De tweede etappe van de Ster ZLM Toer, met Breda als start en finish, is donderdag door Theo Bos op zijn naam geschreven. Bos maakte deel uit van een kopgroep van 26 renners, met daarin alle grote namen. In de sprint naar de meet was de renner van het Blanco Pro Cycling Team het snelste. Zijn teamgenoot Lars Boom werd uiteindelijk winnaar van de Ster ZLM Toer. FOTO HUUB SCHOUTETEN PAGINA 6


LIEF EN LEED

Familieberichten

3455-678-797*:;954576<%5;

       

Tuinzigtlaan 11, Breda 076 521 68 77 www.zuylen.nl Oosterhout 0162 438 387

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Breda, tel. 076 525 8500, Molengracht 21, voor inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Amphiaziekenhuis, bij de spoedeisende hulp naast de huisartsenpost, tel. 0900 276 8335. Tandarts Inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout worden via tel. 076 520 9070 doorverbonden met de dienstdoende tandarts.

         !"#$$% ##&'(')*)

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

UW ACCOUNTANT / BOEKHOUDER TE DUUR ? Bij ons bepaalt uzelf het tarief en de werkzaamheden !! Alle varianten zijn mogelijk, vrijblijvende informatie: WWW.ADVIESBUREAUDEBRUIJN.NL

KEES

DE ALLERGROOTSTE LUCHTDRUK SCHIETSPORT - SORTERING IN DE REGIO!!

GRATIS IPAD MINI BIJ AANSCHAF VAN WERU KUNSTSTOF KOZIJNEN! *

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

In 4.5 - 5.05 - 5.5 - 6.35 - 7.62 - 9mm !! Geen limiet aan kogelsnelheid en geen vergunning vereist, wel legitimatie verplicht. Uiterst deskundige voorlichting, garantie en service, ook na aankoop. Uiteraard hebben we ook alle toebehoren voor de buks. Mogelijkheid voor proefschieten. Zeer uitgebreide keuze in de merken: Kalibr, ShinShung InďŹ nity, Anschutz, Diana, Gamo, Crosman, FX, Feinwerkbau, Theoben, BSA, Weihrauch, Webley, Logun, AirArms, Eser, Evanix, Falcon, CZ, Umarex.

Perslucht / PCP Hogedruk buksen op druk te brengen met pomp of duikďŹ&#x201A;es. In enkel- en meerschots, bijzonder nauwkeurig en krachtig.

Air-Soft Nu ook legaal in Nederland op vertoon van lidmaatschappas NABV Merken oa: Ares, KWA, ASG

Paintball Op perslucht of CO2

Hand- en kruisbogen In recurve of compound

Metaaldetectors Merken: C-scope en Black Bull

VAKANTIE SLUITING: 29 Juli t/m 19 Aug. 2013

Reparatie en inruil mogelijk. Ook kijkers, lasers, koffers, wapenkasten, duikďŹ&#x201A;essen en hogedruk-pompen, en alle andere accessoires etc.

Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

ACTIEPERIODE 1 JUNI T/M 12 JULI *VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

Verkoop graszoden + tuinaanleg 25

Vestiging Etten Leur Vosdonk 4 4879 NC Etten-Leur Tel. 076-5032800

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

www.kumasol.nl

Houtrotreparatie Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

AANHANGWAGENS PAARDENTRAILERS www.betanco.nl

Bloeiende rozen in pot!

Camping Gaz nergens zo voordelig

(om te planten in uw tuin)

Voor alledaagse en niet-alledaagse spullen waarvan u niet weet waar u het zou kunnen vinden gaat u natuurlijk eerst naar:

KEES Vierwindenstraat 26-28 Breda, 076-5140144 openingstijden: di/vr 10-18 uur, zat 10-17 uur, zo/ma/koopavond gesloten zie ook: www.kees-breda.nl

maak nu uw keuze uit een uitgebreid, kleurrijk en geurig assortiment Rozenrijk Kapelweg 2A, 4861CH Chaam 0161-492277 bgg 06-38527699 Route:Vanaf de weg Galder/Strijbeek naar Chaam (Goudbergseweg-Oude Bredase baan), linksaf naar Chaam (Meerleseweg) dan 2e straat rechts en bij T-splitsing links. Of via A58 afslag Chaam. In Chaam afslag Meerle en dan 3x links. Open: Za. van 9.00-17.00 uur. Neem een kijkje in onze online catalogus. www.rozenrijk.eu

PAGINA 7

06-28148148 cherabi.uw-vakschilder.nl

Nog even genieten van de asperges!

Kampeerartikelen: Rugzakken, Zelfopblaasbare matrasjes, Slaapzakken, Kooktoestellen, Skottelbraai, Pannensetjes, Verlichting, Hangmatten, Tenten, Luchtbedden, en nog veel meer. Aankoop ďŹ&#x201A;es + gasType 901 van â&#x201A;Ź 57 voor â&#x201A;Ź 40 (omruilen â&#x201A;Ź 17.75) Aankoop ďŹ&#x201A;es + gas Type 904 van â&#x201A;Ź 82 voor â&#x201A;Ź 55 (omruilen â&#x201A;Ź 21.95) Aankoop ďŹ&#x201A;es + gasType 907 van â&#x201A;Ź 95 voor â&#x201A;Ź 65 (omruilen â&#x201A;Ź 32.15)

Vestiging Yerseke Kreeft 6a 4401 NZ Yerseke Tel. 0113-574173

www.aspergesbreda.nl

Zaterdag 29 juni is de laatste verkoopdag van asperges...

Dagelijks verse asperges, geschild of ongeschild. Openingstijden: Ma t/m Vrijdag: 9.00 tot 19.00, Zaterdag: 9.00 tot 18.00, Zondag: 9.00 tot 15.00 Asperges van de Rith, Rithsestraat 174, Breda, Tel: 076 520 9430


Nieuwsrubriek onder redactie van WIJ Nieuwe Prinsenkade 25, 4811 VC Breda Tel: (076) 525 15 00 Internet: www.wij.begintbijjou.nl Kopij: karinviets@begintbijjou.nl

nieuws

28 - week 19 augustus juni 20132010 - week 25 33

Naar de supermarkt met een diëtiste Gezond ouder worden willen we allemaal en gezond eten hoort daarbij. Maar in de supermarkt is het vaak moeilijk een goede keus te maken: welk broodbeleg kan ik het beste kiezen, is diepvriesgroente net zo goed als verse groente, zijn die gezonde zuiveldrankjes nu echt wel zo gezond? Er staat veel informatie op het etiket, maar wat betekent dit nu allemaal? Rondleiding Op maandag 24 juni om 14.00 uur

kun je deelnemen aan een rondleiding door de supermarkt, gegeven door Marie-Louise de Rooij, diëtiste Thebe Dietheek. Alle genoemde vragen komen dan aan de orde. De kosten zijn € 2,00 per persoon, te betalen bij de rondleiding. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Centrum ’t Houwke, tel. (076) 587 29 24. Je kunt ook je naam en telefoonnummer inspreken op nummer: 06 42 77 40 98.

Hoe maak je de juiste keuze?

Theater en discussie

Brabantpark Breit!

De voorstelling van ‘Het liep voorbij’ van Toneelgroep Nomen werd zaterdag jl. voorafgegaan door een thema-maaltijd met discussie: ‘De Voorkamer’. In Electron discussieerden zo’n twintig bezoekers met prominente tafelgasten als Hans Marcel Beckers (zorgondernemer, filosoof en bestuurder bij Humanitas) en Henk Leenders (innovatiedeskundige in de zorg en PvdA-fractievoorzitter Provinciale Staten) over oud worden en de zorg. Daarna kon iedereen bij de originele en inspirerende toneelvoorstelling meeleven met senior Martin die in een verzorgingshuis terechtkomt maar zijn vechtlust behoudt.

BuurCultuur Brabantpark is op zoek naar handwerkers in de wijk: jong, oud, vrouw, man en hun verhalen. Wat vind je eigenlijk zo leuk, bijzonder en fijn aan breien? Wat maak je zoal en voor wie? En van wie heb je het geleerd? Ben jij een door de wol geverfde breier of laat je nog wel eens een steekje vallen? BuurCultuur hoort graag je verhaal en samen breien (haken, punniken of een andere handwerkactiviteit met draad mag natuurlijk ook) we naar een verrassende creatie voor het En Plein Public festival in Brabantpark op vrijdag 5 juli.

Wat zou u doen?

Kun jij breien en praten tegelijk? Doe dan mee in ons Brabantpark Breit-café in Centrum ’t Houwke op dinsdag 25 juni en dinsdag 2 juli van 13.30 tot 17.00 uur. Voor materialen wordt gezorgd, maar neem ook je restjes wol mee!

De gasten smulden van ‘een gerecht van vroeger’ in een modern jasje, bedacht, gekookt en geserveerd door gastkoks

{

Neem de tijd voor je emoties

Moet ik het huis uit? Ik zou de realiteit onder ogen zien en niet ‘paniekeren’, maar op instanties die daarvoor in het leven zijn geroepen een beroep doen. Bijvoorbeeld om uit te kijken naar een goedkoper onderkomen. Het was niet te verwachten dat de jongere partner eerst zou overlijden. Maar het leven verloopt dikwijls anders dan wij verwachten. Ab Rosario

Mijn twintig jaar jongere partner, met inkomen uit een betaalde baan, is geheel onverwachts overleden. Ik heb geen kinderen en weinig contacten. Ik ben bang dat mijn huidige woning niet meer betaalbaar voor me is en ben daardoor paniekerig. Wat kan ik doen?

{

Realiteit onder ogen zien

Meld je aan via: www.enpleinpublic.nl/meedoen of bij Centrum ’t Houwke, Grote Houw 227, tel. (076) 587 29 24 onder vermelding van naam en telefoonnummer.

Maatschappelijk werk Mijn advies: een afspraak maken bij het Maatschappelijk Werk. Do Testers

Het overlijden van een partner geeft veel emoties. Na een eerste schok van verdriet blijkt vaak dat al snel de financiën opnieuw geregeld moeten worden. Neem de tijd voor je verdriet. Zijn er mensen in je omgeving die je daarbij kunnen helpen? Misschien kan je weer gaan werken. Soms blijkt dat er meer professionele hulp nodig is: schroom dan niet om die ook in je omgeving te zoeken. Teuntje Brussaard, maatschappelijk werker

Hieronder de vraag van volgende maand. Reageren? Graag! Wat zou u doen? Mail voor 1 juli uw antwoord aan karinviets@begintbijjou.nl U kunt ook een eigen vraag mailen met uw naam, leeftijd en woonplaats.

Vraag voor volgende maand

Met gulzige zoon in gesprek gaan?

Ik help als vrijwilliger een mevrouw met haar persoonlijke administratie. Nu zie ik dat haar zoon steeds geld van haar rekening laat afschrijven voor kleding via een postorderbedrijf. Mevrouw kan maar net alle eindjes aan elkaar knopen en moet zichzelf dingen ontzeggen, die ze graag zou willen doen. Ik heb het hier met haar over gehad, maar zij vergoelijkt het gedrag van haar zoon. Moet ik het hierbij laten of moet ik de zoon benaderen en met hem hierover in gesprek gaan?

Koopwoning kan problemen opleveren Als de woning niet meer betaalbaar is: ga naar een van de woningcorporaties of de gemeente en leg het probleem voor. Er komt dan meestal wel een oplossing op termijn. Als het een koopwoning is wordt het een ander verhaal: de huizenmarkt is nu niet zo goed. Ik wens die dame sterkte. Joke de Weert

Wijkconsulent Dat ligt er aan of het een koop- of huurwoning is. Bij een huurwoning kan er huurtoeslag aangevraagd worden als de woning niet boven een bepaalde huurprijs is. Ook kan de – overblijvende - partner contact opnemen met de wijkconsulent van de betreffende corporatie om de vragen te bespreken. Marja Halters


ADVERTORIAL

Zuidoost Activiteiten Zondag 23 juni Boeimeer 13.30 uur: Wandelen in aangepast tempo. 14.00 uur: Muziekmiddag. Concert door het gemengd koor â&#x20AC;&#x2DC;Voladeâ&#x20AC;&#x2122; met dirigent Cecile van der Heijdt. Een gevarieerd programma met bekende musicalnummers, een intermezzo op dwarsfluit, licht klassieke muziek, maar ook populair. Kosten: â&#x201A;Ź 4,00, inclusief twee drankjes. Maandag 24 juli â&#x20AC;&#x2122;t Houwke 14.00 uur: Rondleiding Supermarkt. Zie linkerpagina. Dinsdag 25 juli Boeimeer 14.00 uur: Zomerzingen. Heksenwiel 10.00 uur: Filosofisch cafĂŠ. Woensdag 26 juli Boeimeer 13.30 uur: Rikconcours. Kosten: â&#x201A;Ź 1,50. Balieweide 17.30 uur: Karimaâ&#x20AC;&#x2122;s keuken: een Irakese maaltijd met nagerecht. Kosten voor dit menu zijn â&#x201A;Ź 7,45 (BredaPas: â&#x201A;Ź 4,60). Aanmelden voor 24 juni. Vrijdag 28 juni Hagehof 13.30 uur: Manicuremiddag. 17.30 uur: Themamaaltijd. Het voorgerecht is gebonden Toscaanse tomatensoep. Hoofdgerecht: Italiaanse lasagne bolognese, frisse tomaten/komkommersalade met stukjes feta. Nagerecht: stracciatella-ijs met slagroom. Kosten: â&#x201A;Ź 11,50 (BredaPas: â&#x201A;Ź 8,80). Bewoners: â&#x201A;Ź 6,50. Aanmelden tot 24 juni opgeven bij het restaurant op maandag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur. Zaterdag 29 juni Heksenwiel 12.30 uur: Lunch. Voor â&#x201A;Ź 3,80 (BredaPas: â&#x201A;Ź 3,00) kunnen de gasten genieten van een kop soep, diverse broodsoorten en beleg, melk of jus dâ&#x20AC;&#x2122;orange en een nagerecht of fruit. Aanmelden kan tot en met 26 juni. 15.00 uur: Optreden bigband â&#x20AC;&#x2DC;Grandmixâ&#x20AC;&#x2122;. Entree: â&#x201A;Ź 2,50. Maandag 1 juli Balieweide 17.30 uur: Pastamaaltijd: macaroni, salade en nagerecht. Kosten â&#x201A;Ź 7,45 (BredaPas: â&#x201A;Ź 4,60). Aanmelden voor 27 juni.

Een nieuw plafond in ĂŠĂŠn dag! Is uw plafond al jaren een doorn in â&#x20AC;&#x2122;t oog maar ziet u op tegen alle rompslomp? Wij kunnen in 1 dag tijd een metamorfose realiseren terwijl de meubels blijven staan. Onze plafonds zijn geschikt in elke ruimte van uw woning, zijn superstrak, onderhoudsvrij en gaan minimaal 30 jaar mee. Kleur, verlichting, sierlijsten alles is naar uw smaak samen te stellen. Kom langs in onze showroom en laat u inspireren en informeren. Er is meer mogelijk dan u waarschijnlijk denktâ&#x20AC;Ś De kofďŹ e staat klaar! Natuurlijk is Plameco plafonds erkend door het CBW

Uitnodiging Plafondshow Kom kijken!

Adressen locaties WIJ Noord Balieweide, BaliĂŤndijk 82, tel. 587 50 28 Heksenwiel, Heksenwiellaan2, tel. 549 41 97 â&#x20AC;&#x2122;t Rietveldhuis, Rietveldplein 24, tel. 581 62 90 Hagedonk, Middenweg 40, Pâ&#x20AC;&#x2122;beek, tel. 541 31 51 Centrum/Zuidwest Boeimeer, Langendijk 25, tel. 543 64 61 Princenhof, Princentuin 1, tel. 530 97 91 Huis van de Heuvel, Mgr.Nolensplein 1, tel. 514 28 55 Zuidoost â&#x20AC;&#x2122;t Houwke, Grote Houw 227, tel. 587 29 24 Rhijnstede, Rijnauwenstraat 1, tel. 564 94 52 De Leystroom, Brabantlaan 5, tel. 523 39 00

Vrijdag 21 juni Zaterdag 22 juni Zondag 23 juni

10.00 tot 16.00 uur 10.00 tot 16.00 uur 11.00 tot 15.00 uur

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

Telefoon: ........................................Naam: ............................................... Adres: ......................................................................................................... Postcode: ........................................Woonplaats:..................................... Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

           

    

+ %.-#19($0+()12$-9$0+("'2(-&

Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De kofďŹ e staat klaar!

BEZOEK ONZE SHOWROOM: Weidehek 125 - 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 - www.plamecoplafonds.nl te koop gevraagd

ANTIEK meubelen, klokken, porselein en zilver 06-51482362 0165-539177 Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Tour de Baronie Zaterdag 22 juni is de volgende Tour de Baronie van het Fietsgilde. De start is om 9.00 uur bij Oudhof in het Mastbos. De lengte van deze tocht is ongeveer 87 km. Informatie: www.gildebaronie.nl

Uw plafondadviseur Katy Vermeulen

MEUBELSTOFFEERDER

met pensioen vraagt stoffeerwerk o.a. stoelen, fauteuils en banken. Ook reparatie. 06-20304266

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

TE HUUR

VRIJSTAAND HUIS buitengebied gem. Zundert. Gemeubileerd. Ruim perceel. Bedrijfsruimte v.v. alle voorzieningen. Huurprijs n.o.t.k. Tel: 06-42032649

POELIERSHUIS

Container nodig? Snel en goedkoop

kwaliteit is onze service! Maaltijden kant en klaar en gegrild ... o.a. hele kippen, bouten, tv-sticks -OERWIJKs"REDAs 

Bestel online

WWW.AFVALPARTNER.NL Of bel 0416 - 281 468

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten


KORT BEDRIJVIG

Speelzanddag in Zandberg West Neem gerust een vriendje, vriendinnetje, de buren en/of opa en oma mee. Leef je lekker uit. Poepvrij Deze dag besteden we extra aandacht aan het voorkomen van hondenpoep op het speelterrein. ‘We houden het speelterrein liever poepvrij’. De kinderen kunnen hiervoor tekeningen maken en de mooiste zullen later als bord worden geplaatst.

Speelzanddag 2012

BREDA - Zand, heel veel zand in de wijk Zandberg West; het speelterrein aan de Leistraat wordt op zaterdag 22 juni omgetoverd tot een groots zandfestijn. Vanaf 13.30 uur is de zandhoop voor jullie. Enkele enthousiaste mensen hebben een gevarieerd programma georganiseerd. Behoud speelplek Na twee succesvolle speeldagen in 2012, gaan we verder om deze speelplek op de kaart te blijven zetten. Onze wijk Zandberg West heeft weinig speelgelegenheid voor kinderen; wat er is willen we graag behouden. Ook dit jaar ondersteunt de gemeente

ons initiatief en stelt voor de speelmiddag op het speelterrein aan de Leistraat een berg zand beschikbaar. Activiteiten Voor de kleine kinderen is er de vertrouwde grote zandbak. Daarnaast kun je zandkastelen bouwen of je uitleven op de knikkerbaan. Wie zal als eerste de schat vinden en opgraven uit het zand? Ga jij liever een sportieve uitdaging aan; speel dan mee met het voetbaltoernooi. Of meet je krachten tijdens de touwtrekwedstrijd. Welke straat troeft de andere straat af? Genoeg te beleven bij dit zandfestijn voor de hele familie.

Nieuwe speelplek Op de lange termijn willen we er een blijvende aantrekkelijke leuke plek van maken. Vorig jaar heeft Saskia Boelema (wethouder onderwijs en organisatie) een geldbedrag toegezegd voor de inrichting van een nieuwe speelplek. We zullen creatief te werk moeten gaan om met beperkte middelen iets moois te realiseren. Inmiddels is er een werkgroep, die o.a. contact heeft gelegd met de organisatie ‘Groen dichterbij’. Wim Ruis van Groen Dichterbij is op 22 juni aanwezig om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Er kan écht ontzettend veel. Kijk eens op www.groendichterbij.nl. We nodigen iedereen uit de buurt van harte uit om mee te denken. Contact Heb je speelmateriaal wat we kunnen gebruiken, een leuk idee en/of wil jij je aanmelden om mee te helpen: contactpersoon Marjo Cambeen info@cafedezandloper.nl /06 46670214. Voor de laatste informatie: www.zandbergwest.nl of www.cafedezandloper.nl.

Geloofsfeest BREDA - Van harte nodigen wij u allen uit op 22 juni vanaf 15.00 uur deel te nemen aan het programma in het kader van het geloofsfeest van het vicariaat Breda. Waarom een geloofsfeest? In dit jaar van het geloof heeft paus Franciscus ons allen ertoe opgeroepen ons geloof in blijdschap te beleven, te delen en het evangelie uit te dragen in woorden en zeker ook in daden. Wij willen dit in ons vicariaat doen door een grote bijeenkomst te organiseren in de Franciscuskerk (Belgieplein 6), in Breda. Bij die bijeenkomst zijn allen welkom, jong en oud. We hebben een afwisselend programma bestaande uit zang, bezinning en actie. De ‘zandtovenaar’, bekend van verschillende televisie-uitzendingen, heeft zijn medewerking toegezegd. Hij zal

het vertelde verhaal van ons geloven in zand verbeelden. Op deze dag mogen wij ons ook creatief uitleven. We kunnen deelnemen aan activiteiten die ons geloof verdiepen. En er zijn momenten om ons te richten op onze daadwerkelijke inzet voor de samenleving. Tijdens het geloofsfeest is natuurlijk ook onze bisschop enkele uren met ons samen! Om 19.00 uur viert hij met ons allen de eucharistie onder het thema: ‘In vreugde ons geloof vieren’. Het wordt een intense viering met ook massale samenzang. En de innerlijke mens? We vragen u iets te bakken/maken voor de avond maaltijd: brood, quiche, hartige hapjes. Dit kunnen we samen delen. Voor koffie etc. wordt gezorgd. Geef u op: vic.breda@bisdombreda.nl. Kom liefst niet alleen. Breng mensen met u mee!

Zien doet geloven …

Open dag Hotel Merlinde Op zaterdag 22 juni a.s. opent Hotel Merlinde van 11.00 uur tot 15.00 uur haar deuren! Hotel Merlinde is een Zorghotel dat de mogelijkheid biedt in alle rust, comfort en in een veilige omgeving te herstellen en revalideren. Naast dat er tijdens deze open dag ruimte is om het Hotel te bekijken en de service en sfeer te proeven, zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er live muziek en lekker eten en drinken. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops, zoals ‘koken en diëten’. Er is een kleine markt waar diverse producten verkocht worden en waar organisaties en verenigingen zich presenteren. Nieuw dit jaar is dat er verschillende sprekers te gast zijn die zullen vertellen over gezondheid en de ontwikkelingen in de zorg. Kortom: er is genoeg te beleven. Voor meer informatie en het volledige programma www.hotelmerlinde.nl/open-dag.

Merlinde, hotel dat zorg draagt. FOTO HOTEL MERLINDE

Hotel Merlinde, Schorsmolenstraat 6, 4811 VP Breda, tel. (076) 751 30 00, e-mail info@hotelmerlinde.nl, www.hotelmerlinde.nl

Generaal Maczek Museum BREDA - Naast de vertrouwde expositie over de geschiedenis van de oprichting van de 1e Poolse Pantserdivisie in Schotland onder leiding van generaal Maczek, de veldtocht vanuit Normandië naar Wilhelmshaven en de bevrijding van Breda is er nu op de begane grond de vernieuwde expositie geopend over De Vlucht van Breda. U hoort hier de originele oproep van burgemeester Van Slobbe om Breda te evacueren en enkele interviews van mensen die gevlucht zijn. E en diorama van De Vlucht behoort tot de pronkstukken van de tentoonstelling. Ook zijn er diverse verslagen, dagboeken en ook nieuwe documenten uit deze hectische weken en, voor sommige gezinnen, zelfs maanden, die aan ruim 100 Bredanaars het leven kostte. Achteraf bleek

deze vlucht niet nodig te zijn geweest. Er worden films over De Vlucht uit Breda gedraaid in de filmzaal. Het Generaal Maczek Museum is elke 2e en 4e zondag van de maand geopend voor het publiek, daarom ook op zondag 23 juni van 14.00 tot 17.00 uur. Het Generaal Maczek Museum is gevestigd op de Trip van Zoudtlandtkazerne te Breda, ingang De La Reijweg 95. Legitimatie is verplicht. Het bezoek is gratis. Het Generaal Maczek Museum is steeds op zoek naar voorwerpen en foto’s welke betrekking hebben op de bezetting, het verzet en de bevrijding van Breda en andere delen van Nederland. Voor meer informatie over het museum mail naar info@maczekmuseum.nl. Bekijk ook de website www.maczekmuseum.nl

BREDA VAN WELEER Lidwien Mathon vertelt over eigenaresse Van Mierlo van Boschdal

‘Er wordt geen haast gemaakt met hulp’ Mevrouw van Mierlo geraakt bij Boschdal met haar sjeeske te water. “Ze is een baasachtig type. Er wordt geen haast gemaakt met hulp”. Lidwien Mathon vertelt. DOOR RINIE MAAS Voor de oorlog is Boschdal in Prinsenbeek een luisterrijk buitenhuis door erfenis van zijn vader mr. J.H. van Mierlo in bezit van mr. J.W.J. van Mierlo en zijn vrouw Marie Jeanette, geboren de Roy van Zuydewijn. Ook de trotse pachtboerderijen, een tiental, behoren tot hun eigendom. Kasteel Het kasteel Boschdal, dat een tragische voorgeschiedenis heeft, staat omringd door een grote vijver en natuurlijke bronnen in het landschap. Het buitenhuis vormt vanouds het middelpunt van de boerenhoeven die eromheen liggen met vlak daar weer omheen de akkers, weiden, velden en dreven. Het is een economische eenheid. Verschillende dreven leiden tot de majestueuze villa. De namen van deze (zand)wegen vinden we nog terug in: Weimersedreef, Boschdaldreef, Mastlanddreef, Kettingdreef en Vrouwedreef. Deze heeft zijn ingang aan de Brielsedreef. De Vrouwedreef vormt voor de oorlog het decor van een hilarisch voorval. Weduwe Lidwien Mathon, eigenaar van de prachtige pachtboerderij van Bart en Rinus Boeren aan de Brielsedreef, besteed haar

hele leven om de schitterende langgevelboerderij in het prachtige landschap, op de grens van zand en klei, op gave wijze te behouden. Ze noemt Bart en Rinus met waardering. “Omdat de boeren van oudsher gebruikers maar ook bewakers zijn van de natuur. Zij ontleenden hun kennis daaraan. Zij hadden de natuur nodig en de natuur hen.” Ze vertelt smakelijk van de duik in de sloot van weduwe Van Mierlo. Lidwien heeft het uit eerste hand van haar man: Edmond, die aan de restauratie van de boerderij al zijn krachten gaf. Maar helaas kwam te overlijden zonder van het resultaat te kunnen genieten. Hij speelde als kind bij zijn grootouders Van Mierlo op Boschdal met zijn neefjes en nichtjes uit de buurt. Henkie Mevrouw Van Mierlo is niet het type om een rijpe bes verloren te laten gaan. Dat is goed. Want het fruit hangt er om geplukt te worden. Maar haar aanleg om zich ook met alles van anderen te bemoeien zal wel aangeboren zijn. Ze is ronduit bazig. En Lidwien noemt haar ‘een potentaatachtig type’. Op een dag gaat ze op weg naar de veiling met haar aalbessen en aardbeien, zoals ze gewend is te doen. Daarvoor heeft ze een tilbury, een sjeeske, getrokken door een ezel, die Henkie heet. Ze maakt echter

een verkeerde beweging en beland met ezel en kar in de sloot. En de omwonende boeren die zij te hulp roept laten haar extra lang liggen. Profeet De voorgeschiedenis van Boschdal en de wederdopers in de periode 1830-1870 is ronduit dramatisch. De weduwe van Bijlandt geraakt in de ban van de man die op een dag aan haar deur belt. “Ik kom niet voor een bedelpartij,” zegt hij tegen oom Anton die zich in de vestibule gereed maakt voor vertrek. “Alleen de Genade Gods kan hier redding brengen”… Antonie Groenewoud, sekteleider, maakt de eigenaresse zo religieus dweepziek dat zij en haar zes kinderen het brood uit hun mond sparen voor geld om medicijnen te kopen voor een ziek meisje. Geld dat hij in zijn eigen zak steekt. Wie opent ook de deur voor een man in een gitzwart pak met een vette smoes dat gebed en geld voor een patiëntje voorrang heeft op bezoek van de dokter. De adellijke familie komt volledig onder invloed van de leer van de Wederdopers. Deken Maes, de bouwpastoor van Beek gaat tegen de sekte tekeer. Een pastoor die tiert. Dat is “nieuws”. Het bereikt de kazernes in Breda die horen dat een wederdoop een gratis broodmaaltijd na afloop en een enveloppe onder couvert PAGINA 10

Boschdal.

oplevert (25 gulden). Het is ‘dun’ onder de militairen zoals het liedje over het Zesde RI luidt. De soldij is mager. Het aantal dopelingen dat zich meldt bij de Jordaan, de doopvijver groeit. Wat kan rekenen op een bijtend bijtend cynisme van de Bekenaren. “Weer een nat pak dat ‘de freule’ geld kost.” Met Groenewoudt belandt een geruïneerd gezin in Zuid-Afrika. De valse profeet overlijdt in 1916. Boek Wat tijdens 1940-‘44 op Boschdal gebeurt blijft hier achterwege. Het boek ‘ Boschdal

FOTO ARCHIEF RINIE MAAS

bolwerk van Beeks verzet, het oorlogsgeheim in een bezet dorp’. door Rinie Maas, onthult alles. Het boek verschijnt in september 2013. Het is een ongelooflijk verhaal, een vervolg op het Brabants oorlogsdrama Vloeiweide. Wat zich in het buitenhuis Boschdal afspeelt doet hij in 47 hoofdstukken uit de doeken. Het verhaal wordt meeslepend verteld volgens de feiten en getuigenissen van betrokkenen, over het dorp Beek en kasteel Boschdal, de ‘burcht’, die verworden is tot een ruïne, en een onmetelijk geheim verbergt onder ogen van de bezetter.


jaar in Nederland Bedankt voor uw jarenlange vertrouwen.

Blijvend producten in prijajsar! verlagen doet Aldi al 40 Duopasta

Gebroken sperziebonen of gesneden snijbonen

600 g

400 g

v an 1.99

v an 1.89

1.79

1.89

BL IJ VE ND

VERLAAGD

Franse kaasspecialiteiten

Party toast

150-200 g

100-150 g

15%

goedkop er

van 2.29

van 0.55

2.

0.

19

47

KANTOORMEUBELEN

Wegens verhuizing (naar andere locatie)

Totale Showroomuitverkoop!!

Erkenning van kwaliteit!

Alles moet weg tegen SPOTPRIJZEN !! Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 uur - 17.30 uur. Showroom: Bredaseweg 243 Roosendaal

Turkse knoďŹ&#x201A;ook saus

Bezorging en montage behoort tot de mogelijkheden.

WWW.KOOPBV.NL

265 ml

Mager rundergehakt

1.39

500 g

Grof volkoren zonnepit 800 g

KOOP

2.79

4-laags toiletpapier

1.

59

9 rollen. 160 vellen per rol. Per pak

2.89

saanbieding! Vanaf woensdag 19-06-2013 er V Braeburn appelen Biologische wilde

Uw partner voor lekker lopen

P O O K R E V T I U

*

1.5 kg

40% tomaatjes

goedkop er

van 3.29

1.99

200 g

v an 1.59

0.99

38%

goedkop er

PODOLOGIE - KINDERPODOLOGIE - STEUNKOUSEN - ORTHOPEDISCHE SCHOENTECHNIEK - ORTHESES - SCHOENREPARATIES Praktijken in Prinsenbeek en Hoeven Vergoed door alle verzekeraars

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

schoenen / podologie / steunzolen / reparaties

Kapelstraat 11 Prinsenbeek Tel: 076-5414268

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 19-06-13 t/m dinsdag 25-06-13.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

UW VAKZAAK IN DE REGIO

www.aldi.nl

www.molschoenen.nl info@molschoenen.nl


Voordelig kamperen begint bij VERVAT

KOOPZONDAG 23 JUNI 11.00-17.00 DAGELIJKS GEOPEND 09.30-17.00 NIEUW!

â&#x201A;Ź99,

â&#x201A;Ź15

99

Vouwwagen Cabanon Jaguar van 4.999,voor

â&#x201A;Ź3.999

Degelijke opstappen enkel â&#x201A;Ź15,-/ dubbel â&#x201A;Ź20,Vanaf

Eurotrail ST Maurin opvouwbare keukenkast van 139,- voor

Gaatjes tapijt beige Diverse maten, inclusief draagtas

â&#x201A;Ź135

2

Â&#x2021;0RQWDJHYDâ&#x201A;Ź SHUEDQG Â&#x2021;$OOHPHUNHQHQPDWHQ RSYRRUUDDG Spinveld 72 4815 HT Breda Tel. 076-5991539 06-49313410Star T

rek Fi

rst Co To bol dly go ntact where Dan d u r f j i j no oneâ&#x20AC;&#x2122;s gone before je vas in het t ? w e l dageli te ver diepen jks lev e (45, k n van Car anker

Let op!!! â&#x201A;Ź150 tot â&#x201A;Ź10000 voor uw loop-, sloop- of schadeauto, compleet met katalysator. Tevens alle auto onderdelen te koop aangeboden. Tevens reparaties aan alle merken autoâ&#x20AC;&#x2122;s. Tegen zeer voordelige prijs!

Dorema maten 7 t/m 15, bijv maat 7 van â&#x201A;Ź944,- voor â&#x201A;Ź472,alle maten uit voorraad. Leverbaar grijs en blauw

â&#x201A;Ź1,50p/m

â&#x201A;Ź472

Zomerreisjes:

'LYRSVWDSSODDWVHQÂ&#x2021;,QIRHQUHVHUYHULQJHQ076-5613351

%HUWXV%XVUHL]HQÂ&#x2021;%UDEDQWVH5HLVYULHQGHQ

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen

Tevens een 20-tal autoâ&#x20AC;&#x2122;s te koop aangeboden

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

HAARKNIPCURSUS

VERHUUR AFVALCONTAINERS Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ĺ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ç&#x2020;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;ƾƾĆ&#x152;Í&#x2DC;Eh Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;ŽŽžÍŹÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś,Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÍŹ Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;

0164 Âą 687235

Tel. 0622523365 / 0765971547

23 JUNI ETTEN-LEUR BRABANTPARK ROMMELMARKT

Aanvang: 1 juli en 17 juli 2013 Lid BOVAG / ISO 9001

VAN 10.00-16.30 UUR INL/RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL WWW.HOBBYKAS.NL

NU SPECIALE PRIJS: 21% BTW KORTING Stap in bij Blom. Nu deze zomer wel heel voordelig met een ĂŠĂŠnmalige examengarantie!

Zet de schaar in hoge kapperskosten! nieuwe (avond) cursussen kijk op www.styleline.nl of bel: 06-12158097 workshop vlechten 6 juli

T.B.V. BILJARTVER. D.D.S.

In 7 dagen naar je rijbewijs vrachtauto? DOE NU IG VOORDEL R DE ZOME CURSUS!

Stadionweg 31 3077 AP Rotterdam vlak bij de kuip 010-4970832

30 juni Verrassingsreis BelgiÍ, geheel verzorgd ............... 69,50 04 juli Het mooiste van Boskoop geheel verzorgd+boottocht .................................... 69,50 05 juli Voordeelreis Aken 2e persoon ½ prijs incl gids, diner .......................... 59,50 11 juli Kaagse Plassen, Groene Hart geheel verzorgd + boot ......................................... 69,50 12 juli Alkmaar en de Schermerpolder geheel verzorgd + boot ......................................... 69,50 19 juli 3 daags weekend Valkenburg incl. hotel. Bel voor info ........................................159,50 30 juli 10 daagse rondreis Noord Ierland Bel voor meer info ...............................................959,50 Hotel in half pension, Heen en terug via P&O cruiseferry Maximaal aantal deelnemers: 25

Tel. 076 541 83 53 / www.prescherautos.nl

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. KŽŏÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĆľÇ Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ?Ć?ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ć&#x2030;Ĺ&#x161;ŽŽĹ?Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ĺ?Ć&#x152;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;

VERVAT.NL

Uw Voordeel: VASTE KLANTEN/BONUSKAART

la

)?!

Vanaf

â&#x201A;Ź299

Damen Autobanden Nieuwe en gebruikte banden

(EEFTUBOUWPLANNEN ¾ 6OORALUWNIEUWBOUWVERBOUWLQJVEN ONDERHOUDSWERKENINHQOMUWWONING ¾ -AATWERKENOUDERWETSAMBACHTSTIMMERWERK ZOALSLAMBRISERINGENRADIATOROMBOUWEN ENSUITESETC ¾ ,EVERINGVANHOUTENPLAATMATERIAALOPMAAT ENVOORZIENVANDEGEWENSTEPROFILERINGVOOR DEDOEHETZELVER ¾ 4EVENSZIJNWIJGESPECIALISEERDINKELDERBOUW OPMAAT VOORDEPARTICULIEREWONINGBOUW ¾ !GRARISCHEBOUWVERBOUWINCLUSIEF MESTKELDERSENVOEDEROPSLAGSILOS 6RAAGVRIJBLIJVENDINFOPRIJSOPGAAF -AALBERGENSTRAAT -47ERNHOUT  %MAILINFO OPSTALNL 7EBSITEWWWOPSTALNL

99 â&#x201A;Ź79,

Bardani windbreker Luxe windscherm met ramen en bovenliggers van â&#x201A;Ź99,99 voor

Eurotrail Memphis BTC familitent van 399,- voor 299,- ademend tc stahoogte 2 slaapcabines

Trekkerstent Safarica Chico 2/4 persoons vis ĂĄ vis Vanaf tunneltent incl 2 slaapcabines en grondzeil. 2p van 169,99 voor 135,-. 4p van 209,99 voor 169,-

MEGA VOORTENTEN SHOW Nieuw StarCamp Vervat Special Cameo 50% AFHAAL KORTING

DE SNELSTE WEG NAAR JE RIJBEWIJS!

Hu

ur

ee

p n ta

k Oo

www.verkeersschoolblom.nl | T (076) 50.15.535

bij

D De

rui

ven

t

d ros

an

we

ez et j

eke

rd

et at h

goe

d is

.

om s.c tro n e v rui w.d ww

Verhuur: Biertaps Bars Stoelen Tafels Sta-tafels Enz. Enz.

ie n. Z nke e h esc tieg ela r Winkelcentrum Epelenberg 5210026 w ru Heksenwiel 5425000 voo

Budget kas

â&#x201A;Ź 360,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 875,-

Combi-pro kas v.a. â&#x201A;Ź 1000,Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1450,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN

thuisbezorgen op afspraak

Gors 70 Hoeven 0165-502506

Sfeervol wonen aan de rand van Teteringen diverse tweekappers vanaf â&#x201A;Ź 349.000 v.o.n.

hoek- en rijwoningen vanaf â&#x201A;Ź 229.000 v.o.n.

gelijkvloerse woningen vanaf â&#x201A;Ź 339.000 v.o.n.

Informatie- en verkoopavond: 20 juni Golfpark De Haenen

OO

ST

ER HO

UT

SE

WE

G

17 - 20 uur | locatie de Mandt | Kriekenstraat 43 | Teteringen

Teteringen sportpark De Gouwen

ST

ER

HO

UT

SE

WE

G

Breda OO

www.bouverijen-teteringen.nl twitter.com/bouverijen facebook.com/bouverijen

vrijstaand herenhuis vanaf â&#x201A;Ź 625.000 von


Ontdek

Hoogstraten Net over de grens

Braderij

20-23 juni

Evenementen kalender

Augustus 4

Meermarkt: Bier-, wijn- en smulmarkt (9 tot 12.30 uur)

Elke woensdag van augustus: Beiaardconcerten (19.30 uur)

7

Juli Meermarkt: Kindermarkt (9 tot 12.30 uur)

10 &11 Antilliaanse Feesten

18

Folkloristisch kinderfeest

’Begijntjes Laat Besluit‘

25

Laatste zondag augustus: Fietshappening Schakel Noord

September 1 Meermarkt: Boerenmarkt (9 tot 12.30 uur)

8 14-15-16

Open Monumentendag

Hoogstraten in Groenten & Bloemen

Hoogstraten in Groenten en Bloemen, van zaterdag 14,15 en 16 september is het De trefwoorden waarmee de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten worden aangeprezen doen menigeen bij voorbaat al besluiten een toegangskaartje te kopen: wervelend, passioneel, zinderend, hemels en aards, grensoverschrijdend, Caribisch en exotisch, broeierig en sensueel, puur, nachtelijk, uitbundig, zinnenstrelend, werelds en paradijselijk lekker ... Samengevat: het beste dat het leven te bieden heeft. De Antilliaanse Feesten, een weekeinde vol opzwepende muziek in een uniek festivaldecor, vinden dit jaar plaats op 9 en 10 augustus. De alweer 31ste editie van het evenement zal ook in 2013 de zon weer laten doorbreken. Surf voor meer informatie naar www.antilliaansefeesten.be

een niet te missen evenement waarbij in Hoogstraten de zomer symbolisch wordt afgesloten. Het hele centrum wordt daarbij omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit. Hoogstraten in Groenten en Bloemen staat aan de vooravond van de vijftiende editie en is dan ook niet meer weg te denken op de Hoogstraatse evenementenkalender. Hoogtepunten zijn op zondag het kinderdorp op het begijnhof en de zogenaamde Parasollekesdag waaraan bezoekers zelf kunnen meedoen. Dit jaar is er ook een heuse fotowedstrijd. De Hoogstraatse winkeliers zetten tijdens dit weekend hun deuren uiteraard wagenwijd open, ‘s avonds worden de creaties feeëriek verlicht en natuurlijk is er het hele weekeinde volop muziek. Surf voor meer informatie naar toerisme.hoogstraten.be


KEUKENS & KEUKENS

TOJA

eigentijds, smaakvol en betaalbaar design

NB[BVt[POEBHVtEJXPHFTMPUFO

Gelmelstraat 84-A - 2320 Hoogstraten - 03/320.99.00 (naast lidl) www.keukensenkeukens.be - info@keukensenkeukens.be

BRADERIJPRIJS

Keuken- , badkamer& bureelinrichting, dressings, slaapkamerkasten, bedden...

maatwerk tojadaems-interieur@hotmail.com

Modern kunststof onderhoudsvrij front in diverse uitvoeringen

03-314 60 73 Meerseweg 183, 2322 Minderhout

www.guidaems.be

VAN: â&#x201A;Ź8.270

GRATIS PRIJSOFFERTE openingsuren: KPUZKHN[T]YPQKHN \ \AH[! \ 6]LYPNL[PQKLUZ]VSNLUZHMZWYHHR4HHUaVULUMLLZ[KHNLU.,:36;,5 6]LYPNL[PQKLU

Ontdek een rijke

COMPLEET VANAF: â&#x201A;Ź4.990*

BRADERIJ HOOGSTRATEN 20 JUNI 21 JUNI 22 JUNI 23 JUNI 24 JUNI

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

MAANDAG

BRADERIJPRIJS

Geschiedenis

Keukens van de nieuwe generatie, tijdloos in verschillende kleuren

VAN: â&#x201A;Ź8.450

-40%

**

BRADERIJPRIJS

Greeploos hoogglans leverbaar en alle mog. uitvoeringen en kleuren. Strak, modern en tijdloos. Op en top keukendesign op maat.

COMPLEET VANAF: â&#x201A;Ź5.070*

VAN: â&#x201A;Ź13.975 COMPLEET VANAF: â&#x201A;Ź8.385*

tTIPXSPPNSVJNN2t,FV[FVJUNFFSEBOLFVLFOTt(SBUJTPGGFSUF t(SBUJTMFWFSJOHtKBBSHBSBOUJFtNBBOEFOSFTFSWBUJFNPHFMJKL t1FSTPPOMJKLBEWJFTt"MUJKEEFWPPSEFMJHTUFJOEFSFHJP * in basisopstelling met: oven, kookplaat, koelkast, dampkap, vaatwasser, spoelbak en kraan van Pelgrim. ** Voor directe beslissers

DE GROOTSTE EN GOEDKOOPSTE GREEPLOOS SPECIALIST VAN BELGIĂ&#x2039; !!!!!

Hou je van geschiedenis? Hoogstraten Centrum barst bijkans van de monumenten. Dat is niet verwonderlijk. Hoogstraten bestaat al meer dan 800 jaar en kent een roemruchte geschiedenis. Mooi feitje om te weten: de naam Hoogstraten wijst op de hogere ligging van de hoofdstraat, de huidige Vrijheid. In haar oudste vormen wordt Hoogstraten vermeld als Hoestraten en Hostraten. Het Middeleeuwse â&#x20AC;&#x2DC;hoeâ&#x20AC;&#x2122; betekent hoog. De bewoners van Hoogstraten hebben zich ooit ook de bijnaam â&#x20AC;&#x2DC;spilzakkenâ&#x20AC;&#x2122; verworven. Over het waarom circuleren verschillende historische verklaringen. Zo zou de naam betrekking hebben op de inwoners die de afgevallen dennennaalden of â&#x20AC;&#x2122;spellenâ&#x20AC;&#x2DC; verzamelden om in de stallen als strooisel te gebruiken. Nu gebeurde dat wel in meer dorpen, maar dan vooral door de armen en kleine boertjes. In Hoogstraten echter deden dat klaarblijkelijk ook de meer gegoede burgers, zodat in omliggende dorpen werd gezegd: â&#x20AC;&#x2DC;s Zondags gaan de meisjes er gekleed als juffrouwen, maar in de week gaan ze spellen rapen. Er bestaat echter twijfel over deze uitleg omdat er in de spotnaam sprake is van spillen en niet van spellen. Dat spillen zou dan in verband staan met verspillen, met geld en vermakelijkheden dus. Die van Hoogstraten hadden wel de naam graag plezier te maken, maar het mocht niet te veel kosten. Daarom werden ze ook de Vijfcentenmannekens genoemd: ze gingen wel naar de naburige kermissen, maar gaven nooit meer uit dan vijf cent. De praktijk leert in het gastvrije Hoogstraten natuurlijk anders.

Heerlijk wonen in

Hoogstraten en omgeving

Wonen in Hoogstraten betekent kiezen voor de geneugten des levens. Of het nu gaat om Hoogstraten zelf of de deelgemeenten Meer, Meerle, Meersel-Dreef, Minderhout en Wortel: voor wie er woont, is het goed toeven. Betaalbare woningen, een natuurrijke omgeving, prima voorzieningen en tal van activiteiten maken dat er voor elk wel wat wils is. Surf voor meer informatie over de gemeente naar www.hoogstraten.be


ERA Immo Noord maakt deel uit van het ERA netwerk, met meer dan 110 erkende immobiliënkantoren in België.

Uw makelaar in de grensstreek.

Reeds 28 jaar is het kantoor een gevestigde waarde in en rond de gemeente Hoogstraten. Met vestigingen in Hoogstraten, Rijkevorsel, Brecht en binnenkort in Beerse bewerken zij een werkgebied dat zich uitstrekt van de Belgisch-Nederlandse grens tot en met Poppel, Beerse, Malle en Wuustwezel.

te koop Hoogstraten

te koop Hoogstraten

te koop Meer

te koop Meer

Houvast 23. Moderne villa, op perceel van ca. 1.120 m², gelegen in een doodlopende straat, op toplocatie in een residentiële villawijk te Hoogstraten. Deze woning is comfortabel en ruim en geniet een aangename lichtinval. De tuin is prachtig aangelegd met vaste planten, terrassen en een zwemvijver van 6x 12m.

Epelteer 4. Charmante villa op rustige residentiële ligging op perceel van 1109 m², nabij het centrum van Hoogstraten. De woning is praktisch ingedeeld en is luxueus afgewerkt met kwaliteitsmaterialen. De woning is omgeven door een prachtig aangelegde tuin met terrassen en bergingen, privacy is gegarandeerd.

Maxburgdreef 20. Mooie villa, residentieel gelegen op een ruim perceel van ca. 5.515 m² op een schitterende locatie in een groene en bosrijke villawijk. Deze woning kent een luxueuze afwerking en geniet zeer veel lichtinval door de vele grote raampartijen. De tuin is mooi aangelegd en perfect onderhouden en bestaat o.a. uit een verwarmd zwembad met overkapping. Vg, Wp, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 720 kWh/m² 595.000 euro

John Lijsenstraat 66. Luxueuze kasteelhoeve met bureelgebouw en wagenhuis, gebouwd in U-vorm en omgeven door een prachtig aangelegde tuin, gelegen op een riant perceel van ca. 18.500 m². Via een lange oprijlaan passeert u de prachtige vijver en bereikt u het hoofdgebouw met een bewoonbare oppervlakte van ca. 1.000 m². Het inruilen van uw eigen woning/bedrijf is mogelijk. Vg, Lwag, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 155 kWh/m² 1.595.000 euro

Vg, Wug, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 210 kWh/m²

585.000 euro

575.000 euro

Vg, Wug, Gdv, Gvkr, Vv, EPC 158 kWh/m²

te koop Meerle

te koop Hoogstraten

te koop Meerle

te koop Meerle

Chaamseweg 6. Mooie vrijstaande woning op een ruim perceel van 1.229 m², zeer degelijk afgewerkt en bijzonder goed onderhouden. Voor - en achter de woning ligt een ruime, prachtig aangelegde tuin op het zuidoosten. In de achtertuin is o.a. een vijver, twee ruime overdekte terrassen en een tuinhuis gelegen. Sinds 2003 is de woning volledig gerenoveerd. Vg, Wche, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 406 kWh/m² 334.500 euro

Louis Domsstraat 5. Vrijstaande woning met 5 ruime slaapkamers, op een mooi perceel van 1.145 m², gelegen op een absolute toplocatie in een residentiële wijk, nabij het gezellige centrum van Hoogstraten. In de tuin ligt een mooi verwarmd zwembad, met verschuifbare overkapping. In de tuin zijn er ook diverse terrassen en een prachtige vijver. Vg, Wug, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 234 kWh/m² 449.000 euro

Heibergstraat 2. Instapklare gerenoveerde HOB-woning met tuin en aangename veranda op het zuiden, gelegen op perceel van ca. 444 m² op kindvriendelijke locatie in de dorpskern. De tuin is mooi praktisch aangelegd met grasperk en terras en is volledig omheind. Er is ook een handige tuinberging. Vg, Wg, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 501 kWh/m²

Ulicotenseweg 53. Deze gerenoveerde herenhoeve is prachtig gelegen temidden een groene, landelijke en bosrijke omgeving, op een perceel van ca. 46.800 m². Mede dankzij een bewoonbare oppervlakte van ca. 1.000 m² en de inplanting van de gebouwen biedt deze unieke eigendom een enorm potentieel. De hoeve leent zich ideaal voor een praktijkruimte aan huis. Vg, Ag, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 293 kWh/m² 1.200.000 euro

te koop Meerle

te koop Meerle

te koop Meer

te koop Minderhout

Burgemeester Jespersstraat 20. Moderne totaal gerenoveerde woning op perceel van 495 m², uiterst rustig gelegen in de Noorderkempen, nabij de grens met Nederland. Ook scholen zijn aanwezig in de nabijheid. De woning werd grondig en degelijk gerenoveerd met kwaliteitsmaterialen, zowel binnen als buiten, en het resultaat mag er zeker zijn. Vg, Wug, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 256 kWh/m² 349.000 euro

Heibergstraat 5. Ruime gezinswoning op ca. 1.000 m² in rustige buurt, waar kinderen op straat naar hartelust kunnen spelen, gelegen op korte afstand van de Nederlandse grens met tal van goede scholen in de nabijheid. De woning telt 6 slaapkamers en 2 badkamers, door zijn ruimte dus ook ideaal voor nieuwe samengestelde gezinnen. Vg, Wug, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 272 kWh/m² 437.500 euro

Boskantweg 9. Landelijk gelegen charmante en energiezuinige hoeve op ca. 2.000 m². Deze hoeve is verrassend ruim en heeft alle woonruimten op de begane grond. In het bijgebouw werden 2 paardenstallen ondergebracht en bergplaats. Er is tevens een rijbak van ca. 12 x 24m. Ideaal voor mensen die houden van rust en/of een groene omgeving. Vg, Ag, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 211 kWh/m² 520.000 euro

Hoge Weg 36. Prachtige, vrijstaande woning met een fantastisch aangelegde tuin, gelegen op een mooi perceel van 660 m² op een rustige en kindvriendelijke locatie in de dorpskern. De woning werd recent gebouwd (bouwjaar 2009) en is luxueus afgewerkt met kwalitatieve materialen.

285.000 euro

Vg, Wg, Gdv, Gvkr, Gvv, EPC 143,751 kWh/m²

Voor het volledig aanbod, neem een kijkje op

www.immonoord.be Vrijheid 147 2320 Hoogstraten

Dorp 13 2310 Rijkevorsel

Gasthuisstraat 16 2960 Brecht

t. 0032 3 314 81 91

498.000 euro


CULINAIR

Hoogstraten Voor culinaire hoogstandjes ben je in Hoogstraten aan het juiste adres.

www.hautru.be Gelmelstraat 14 2320 Hoogstraten info@hautru.be

Een gezellige brasserie in het hartje van Hoogstraten, waar u zowel een hapje eten als gezellig drinken perfect kan combineren. Voor ieder wat

Exclusieve pralines, zoete koekjes, pittig streekbier en overheerlijke aardbeiendrank zorgen er onder meer voor dat alleen al bij het horen van de naam Hoogstraten menigeen het water in de mond stroomt. Tavernes, restaurants en bakkers staan klaar om de inwendige wens te verwennen met overheerlijke gerechten en producten.

wils en voor iedereen toegankelijk. De chef-kok verzorgt een seizoensgebonden, Mediterrane keuken. Ons team heet u welkom!

Wereldwijd hoogst onweerstaanbaar

Hoogstraten® aardbeien

Om maar eens te beginnen met de Hoogstraten aardbei, veruit het meest gekende streekproduct. Dat men in het buitenland de naam ‘Hoogstraten’ eerst en vooral met de aardbei associeert, behoeft dan ook nauwelijks verwondering. Proef bijvoorbeeld eens het befaamde ’Erbizzemke‘, is een knapperig zandkoekje in de vorm van een aardbei. De ’erbizzem‘ - zoals men in het Hoogstraatse dialect een aardbei noemt - stond model voor dit smakelijke koekje. Het In het hart van dit koekje vind je lekkere aardbeienconfituur. Ook niet te versmaden zijn de ‘Begijntjes’. We hebben het dan niet over de vroegere inwoners van het begijnhof, maar over de exclusieve, handgemaakte pralines van Het Chocoladehuis, gevuld met gecarameliseerde amandelnoten en gehakte walnoten. Dorst gekregen van alle voorgeschotelde lekkernijen? Maak dan eens kennis met Drevenier, De Lepe, De Zeezuiper, Dulle Griet, Lamme Goedzak of ’n Toeback. Gegarandeerd dat een van deze streekbieren jou weet te bekoren. Nog een aanrader: probeer ook Erbizzem, het ambachtelijk gebrouwen aardbeienbier. Is de kroeg jou op het lijf geschreven? Laat je verrassen tijdens de Hoogstraatse Kroegentocht, waar een gids jou tussen de pinten door het de historie van Hoogstraten en haar brouwerijen uit de doeken doet. De diverse anekdotes blijven je voor eeuwig bij. Waar en wanneer de kroegentocht eindigt, is natuurlijk helemaal aan jou!

Word fan op

www.hoogstraten.eu

SHOPPEN! In Hoogstraten hoef je je beslist niet te vervelen. Er is van alles te doen. Wie wil winkelen, kan terecht bij onder meer de vele leuke boetiekjes. Met als altijd herkenbare baken de 105 meter hoge Sint-Katharinakerktoren is de weg naar de ‘Vrijheid’ rap gevonden. Deze drukbezochte en twee kilometer lange winkelstraat loopt als een bruisende slagader door het centrum. Van kleine verrassende winkeltjes tot en met exclusieve speciaalzaken: de liefhebber komt er meer dan aan zijn of haar trekken. De befaamde opendeurdagen bieden een uitgelezen kans om kennis te maken met ondernemend Hoogstraten. Zo vindt van donderdag 20 juni tot zondag 23 juni de bij koopjesjagers zeer geliefde winkelbraderij plaats, terwijl in het derde weekeinde van september steevast de herfst opendeurdagen op het programma staan. Eind december is Hoogstraten ‘the place to be’ voor gezellig kerstshoppen. Dat er dan ook nog een glühweinfestival is, kan alleen maar bijdragen aan de feestvreugde. Surf voor meer informatie naar www.winkelcentrumhoogstraten.be

BRADERIJ

LE CHIC SALTY DOG van donderdag DOERAK RUMBL TERRE BLEUE zondag 23 juni O’NEILL open van 10.00 GARCIA tot 17.00 uur STAXO TUMBLE & DRY GEISHA GSUS

20 juni t/m zondag 23 juni

-70% -40%

-30%

kortingen

Gelmelstraat 37 2320 Hoogstraten T 03-314 65 42 www.pompon-kinderkleding.be


SHOPPEN!

‡',$%(7(692(7 ‡5(80$ ‡+$//8;9$/*86 ‡+,(/63225 ‡$&+,//(63((621767(.,1* ‡,1*52(,(1'(1$*(/6 ‡0<&26( ‡/,.'22516 ‡((/79250,1* ‡&+5220(11,..(/$//(5*,( %5(1*216((1%(=2(.-(:$11((58$$1 ((19$1%29(167$$1'(.:$/(1/,-'7 :,-*(9(18*5$$*$'9,(6 92(7$1$/<6(‡67(81=2/(1‡92(79(5=25*,1*‡6&+2(1(19225/266(67(81=2/(1‡7+(5$3,(6&+2(1(1‡0$$7:(5.6&+2(1(1

.DSHOOHQ MDDU

(03/6048425)

0RUWVHO MDDU

(03/8446429)

+RRJVWUDWHQ MDDU (03/3142787)

www.voetcentrum.be

SHOPPEN!

shopping @ Voetcentrum Hoogstraten TATAMI BY BIRKENSTOCK

shopping @ STEPS FASHION SMAAK Elin Mint € 199,-

shopping @ POMPON O’neill short € 39,95

BVBA

Jonge dameskleding

UITVERKOOP wegens veranderingswerken wij gaan in augustus de winkel ‘n nieuwe look geven

Alchemist Becksöndergaard Brandtex King Louie Lipsy London Mamatayoe SuperTrash

Zie ook onze site www.jillnjeff.com Like ons op en win prachtige prijzen!

Zondag 23 juni open van 10.00 - 17.00 uur

Merken; Sandwich, Summum, Kyra&Ko, Punto, Wax, Nick, Mac, Beoriginal, Smaak, Expresso, CKS

Kortingen op kleding, schoenen, laarzen, tassen, riemen, sieraden, sjaals enz..

x Gravin Elisabethlaan

Vrijheid

Steps Fashion Vrijheid 235, 2320 Hoogstraten

MERKEN:

Vrijheid

STEPS FASHION

Nu bij ons ZOMERKOOPJES tot wel 70% KORTING!

shopping @ JILLnJEFF MAMATAYOE zomerkleed € 64,95

di - vrij 10u00 - 12u30 en 13u30 - 17u30 za 10u00 - 17u00

Gravin Elisabethlaan 1 bus 3 2320 Hoogstraten Tel 03 689 38 94 www.jillnjeff.com


Culinaire Culturele fietstocht Kiwanis Breda de Baronie

Start van de fietstocht.

BREDA - Het begin van een hopelijk lange traditie is een groot succes geworden. Onder een stralende zon en met een verkoelend briesje hebben bijna 50 fietsers afgelopen zondag meegedaan aan de eerste Culturele en Culinaire fietstocht, georganiseerd door de serviceclub Kiwanis Breda de Baronie. De ervaren fietsers werden verrast door de schoonheid van de toch voor velen nog onbekende landgoederen (wat bloeiden de rododendrons prachtig) en het altijd rus-

tieke markdal. Een van de deelnemers merkte op: “Ik fiets vaak in de prachtige omgeving ten zuiden van Breda, maar heb nu toch weer een paar pareltjes ontdekt, waarvan het bestaan mij compleet ontgaan was. Ik zal zeker nog vaak naar het landgoed Valkenberg terugkeren.” De leden van Kiwanis hadden zich ook ingespannen om de fietsers te verwennen met verse streekproducten. Zalige asperges met beenham, superzoete aardbeien, puur zonder toevoeging en als toetje drie soorten kaas met een glaasje wijn. Fietser

Suzanne: “ik heb al weer genoeg gegeten voor vandaag. Het was verrukkelijk wat de mannen ons voorschotelden, maar heel eerlijk was ik nog het meest verrast door de notentaart van de dames bij de watermolen. Om je vingers bij op te eten!” De watermolen in Meerseldreef stond mooi symbool voor het veelzijdige karakter van de tocht. Idyllisch gelegen langs de Mark, lekkernijen én een cultureelhistorische (nog werkende) watermolen, die bijna niemand van de ervaren fietsers kende. Dat culturele aspect was de derde troef van de Kiwanis en zeker niet de minste! Toerfietser Herbert was dolenthousiast over de verscholen wilde tuin van Pien Storm van Leeuwen, haar schilderijen, beelden én poëzie. De deelnemers ontvingen haar boekje “Ode aan de Mark”, met daarin de poosplaatsen, de gedichten en historische informatie en weetjes over de Mark cadeau. Alle deelnemers zijn van harte voornemens om volgend jaar weer mee te doen aan deze traditie en zich sterk te maken voor nog meer deelnemers. Noteer alvast de 2e zondag van juni 2014 in uw agenda. Last but not least, van het inschrijfgeld gaat ook nog eens een groot deel naar een goed doel. De mannen van Kiwanis Breda de Baronie organiseerden, regelden en kookten alles geheel belangeloos. Voor meer informatie, zie www.kiwanis.nl/breda

Ierland wint 6-landenwedstrijd snelwandelen in Breda BREDA - De 6-landenwedstrijd snelwandelen die vanochtend in Breda werd gehouden, is gewonnen door Ierland. Met het kleinst mogelijke verschil (1 punt) wisten de Ieren de Engelsen voor te blijven. Nederland werd in eigen land 4e. De landenwedstrijd vond voor het eerst sinds 17 jaar in Nederland plaats. 43 deelnemers stonden in de vroege ochtend klaar bij de start in het Valkenbergpark. Op de 20 km mannen was het de Ier Colin Griffin (reeds winnaar in 2006) die meteen de kop nam, gevolgd door de Engelse broers Daniel en Dom King en de Zwitser Alex Florez Studer. De drie Nederlanders volgden op afstand in een achtervolgende groep van 8.

Terwijl Griffin vooraan onbedreigd naar zijn tweede overwinning wandelde (in de snelle tijd van 1.27.14), wisten de Nederlanders zich in het midden van het veld te handhaven. Uiteindelijk was het Harold van Beek die met 1.43.02 en een 6e plaats de beste Nederlander was. Wilfried van Bremen (1.45.12) en Richard Leijenaar (1.48.13) eindigden op de plekken 9 en 10. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Zwitserland. Laura Polli greep voor de 4e keer de zege en zij verpulverde de concurrentie. Met de scherpe tijd van 48.42 op de 10 km bleef zij de concurrentie bijna 5 minuten voor. Polli heeft zich eerder dit jaar gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen atletiek in Moskou en zij gaf in de strijd met Nederland om de 3e plaats

in het landenklassement de doorslag. Voor de Nederlandse deelneemsters Sandra Maas en Yvonne Grootswagers restte de 10e en 11e plaats. Bij de jongens junioren, die dezelfde afstand moesten afleggen als de vrouwen, werd de wedstrijd gewonnen door de Ier Ryan Cleary. Cleary won nipt met 48.51 tegenover 48.56 voor de als tweede aankomende Engelsman Callum Wilkinson. Voor Nederland nam Colin Versteeg deel, hij werd 4e in 53.21. Uitslag 1. Ierland 32 punten 2. Engeland 31 punten 3. Zwitserland 19 punten 4. Nederland 17 punten 5. Denemarken 11 punten 6. België 9 punten

Baroniespektakel De Zwarte Ruiter groot succes

Lions Club Breda Host doneert € 5.000,-

Wiard Molenaar reikt cheque uit aan Margo Kerstens.

BREDA - Zaterdag 15 juni heeft Lions President Wiard Molenaar, omringd door het decor en de toneelspelers van De Zwarte Ruiter, een cheque van € 5.000 overhandigd aan Stichting Mees uit Breda. Dat was de opbrengst van het Baroniespektakel, De Zwarte Ruiter, dat van 13 tot 16 juni werd opgevoerd in het stadion van

v.v. Baronie. De cheque werd in ontvangst genomen door Margo Kerstens. Stichting Mees is een kleinschalig kinderdagcentrum in Breda, voor kinderen met een meervoudige handicap. Margo Kerstens was erg blij met de donatie die bovendien verdubbeld zal worden door NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De Lions kijken tevreden terug op het Ba-

roniespektakel. “Het was natuurlijk heel mooi dat we die cheque uit konden reiken, maar we zijn ook erg blij dat het toneelstuk zelf zo geslaagd was. De acteurs en muzikanten hebben fantastisch gespeeld en het decor was grandioos. De toeschouwers waren erg enthousiast”, aldus Lion Willem van Dijk die ook erg lovend was over de locatie en de samenwerking met v.v. Baronie. “Het was een groot succes.” PAGINA 18

Meer kleuren en culturen voor de toekomst van Breda BREDA - De Hoge Vught heeft zich laten inspireren door de Structuurvisie 2030 voor Breda, en wil daar met haar dromen graag meer kleur aan geven. Zaterdag 22 juni houdt stadspionier Marjory van Twist, actief in de ‘buurtonderneming’ van de Hoge Vught, in het buurthuis Geeren-Noord een culturele middag van 16.00u tot 20.00u waar vier wereldculturen hun ideeën voor Breda presenteren aan de hand van bepaalde thema’s. Nigeria zal praten over religie en de kracht van de natuur, Suriname geeft een beeld van de handelscultuur en economisch successen. De Molukken nemen het woord over familie en generaties met het vierde land zal afsluiten met een mooi verhaal over de liefde. Twee Curaçaose dames leggen op een grote kaart uit waar deze culturele waarden kunnen worden omgezet in

concrete projecten voor onze stad, om de terechte! - hoge ambities te kunnen waarmaken. Inwoners van de Hoge Vught zijn trotse bewoners van Breda, en gebruiken dan ook graag de ter inzagelegging van het plan om het sterker te maken. Maar het wordt ook vooral gezellig in buurthuis Geeren-Noord aan de Philip Lammekesstraat! Na een korte vragenronde aan het panel wordt er gegeten, gedronken en gedanst op de klanken van de Nigeriaanse DJ Anthony, die ons mee zal nemen langs de continenten Noord-Amerika, ZuidAmerika, Afrika en Europa, Nederland. We delen meer met elkaar in de wereld dan we vaak denken! Het op deze manier en op deze plek delen van dromen en plannen kan een waardevol onderdeel worden van echt inclusief beleid van de gemeente en dat moet gevierd worden, met zoveel mogelijk stadgenoten en buurtbewoners, dit mag niemand missen!

Een run om een kleurtje van te krijgen

ColorRain Breda BREDA - Op zondag 23 juni vindt de eerste editie van ColorRain in het hartje van Breda plaats. Inmiddels zijn de 2e en 3e edities ook al een feit. Op 5 augustus in Sneek en 17 augustus in Noordwijk aan Zee. Deze knotsgekke en kleurrijke run wordt georganiseerd door TwinFit. De run is te vergelijken met het uitverkochte evenement The Color Run in Amsterdam. De opbrengst van de run zal gaan naar Stichting Twinsallround, die zich inzet voor zieke en kansarme kinderen. De bedoeling is dat er zo’n 1000 renners en wandelaars om 13.00 uur aan de start

verschijnen en vervolgens een parcours van 4,5 kilometer afleggen. Na afloop is er een knotsgek feest met kleurrijke muziek. De organisatie van ColorRain ligt volledig in handen van de tweelingzusjes Nanja en Rianne Schorrel die in 2009 de organisatie TwinFit hebben opgericht en daarbij ook stichting Twinsallround. Stichting Twinsallround wil met de opbrengst van ColorRain graag de droom van Ilse, 8 jaar en een kankerpatiëntje, waarmaken. Zij wil graag nog een keer met haar familie te skiën. Meer informatie is te vinden op www.colorrain.nl, ook kunnen geïnteresseerden zich hier opgeven voor de run.

Jongen beroofd op Brabantplein BREDA - Een 16-jarige jongen uit Breda is donderdagavond rond 20.30 uur op het Brabantplein door twee jongens van zijn geld beroofd. De jongeman reed op zijn fiets op de St. Ignatiusstraat bij het Brabantplein. Twee jongens met een licht getinte huidskleur benaderden hem. Een van hen vroeg de jonge fietser om geld. Het slachtoffer kon wegrennen. De jongens kwamen hierop achter hem aan en sloegen het slachtoffer. Daardoor viel hij op de grond. De jongeman moest vervolgens zijn geld afgeven. Daarna ging het tweetal er te voet vandoor in de richting van de Buffelstraat. De jongen is naar huis gegaan en heeft aangifte gedaan.

Midzomeravondfestival in sfeervol Grimhuijsenpark ULVENHOUT - Op vrijdag 21 juni begint de zomer. Wat betreft daglicht is het de langste dag van het jaar met de langste avond: midzomeravond. Harmonie Constantia presenteert een lange gezellige ontmoetingsavond bestaande uit muziek, zang en dans, samen met een aantal andere verenigingen uit Ulvenhout die heel enthousiast hun medewerking hebben toegezegd. Dit puur Ulvenhoutse Midzomeravondfestival vindt plaats in het, voor deze gelegenheid, feeëriek verlichte Grimhuijsenpark en begint om 19.00 uur en zal duren tot het donker is. Toegang is gratis. Het begin van het Midzomeravondfestival wordt aangekondigd door trompetsignalen die vanuit de galmgaten van de kerktoren over het dorp zullen klinken, om zo elke Ulvenhoutse muziekliefhebber die nog niet aanwezig is, op te roepen zich naar het Grimhuijsenpark te spoeden. Hierna volgt de officiële opening van het festival, waarna wethouder B. Bergkamp in het Grimhuijsenpark een informatiebord zal onthullen. Het bord toont hoe de historie van deze plek in het park door tuinarchitect Rombouts is weergegeven. Zo is het podium gesitueerd op de plaats waar vroeger de schuurkerk stond en zijn in het park de contouren van het kasteeltje Grimhuijsen in geel zand en met beukenhagen weer-

gegeven. Een grote foto met plattegrond en beschrijving toont hoe de situatie vóór 1904 was. De presentatie van het festival is in handen van Thom van Aert, die daarna de jonge streetdancers van VLUG zal aankondigen voor het eerste optreden van de avond. De swingende danseressen zullen een kwartier lang heel het park in beweging trachten te brengen. Vervolgens zal blaaskapel Ulvolume een half uur vullen om het publiek te trakteren op vrolijke en vooral zomerse klanken. Hierna is volgt de première van de koorgroep Joy. Dit pas opgerichte koor bestaat uit 37 enthousiaste meiden, die het ontzettend leuk vinden om te zingen. Zij worden namelijk blij van zingen en willen dit, op deze vreugdevolle avond, op het publiek overbrengen. Daarna is het de beurt aan de initiatiefnemer en organisator van het Midzomeravondfestival: Harmonie Constantia, o.l.v. dirigent Bjorn van Pruijssen. De laatste officiële manifestatie op het festival is een uurtje entertainment door de roemruchte en gevierde Ulvenhoutse groep The Big Spencers. De sfeer en gezelligheid die deze mannen uitstralen geven een waardig slot aan deze avond, waarna iedereen met een opgewekt gevoel naar huis kan gaan. Of nog wat kan blijven hangen, want met het Frans Oomes Combo volgt er nog een genoeglijke en ongedwongen nazit, mogelijk tot in de late uurtjes van deze lange midzomeravond.


G OUD IS G â&#x201A;ŹLD W W W. G O U D I S G E L D . N L

â&#x201A;Ź 35,- AM GRvan R E P p basis o

XG

R ÂżMQJ

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast; ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u ermee aan moet. Wij taxeren en analyseren uw kostbaarheden. Goud en zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en EHVWHN /RRSW X HHQV ELQQHQ GH NRIÂżH VWDDW NODDU YRRU HHQLHGHU GLH van onze diensten gebruik wil maken.

Twijfelt u niet! Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn. Het kan zomaar in uw lade liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar. * Parkeergeld wordt vergoed bij verkoop

OPENINGSTIJDEN: Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. t/m Za. 10.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 - 17.00 uur

BREDASE GOUDBANK

BERGEN OP ZOOMSE GOUDBANK

ROOSENDAALSE GOUDBANK

MIDDELBURGSE GOUDBANK

V. Goorstr. 2, (zijstr. v. Nieuwe Ginnekenstr.), 076-5329780

Wassenaarstraat 44, 0164-243234

Molenstraat 9a, Tel. 0165-852268

Varkensmarkt 4, 0118-851066

----------------------------------- OP

KOOPZONDAGEN

GEOPEND -----------------------------------

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten Ordners en Multomappen ................................... â&#x201A;Ź 0,25

Meubelstoffering

IJs en Cocktailcoupes......................................... â&#x201A;Ź 0,20

voor o.a. boten, stoelen, banken, wanden, en caravans Vullingen op maat!

Theeglazen ......................................................... â&#x201A;Ź 0,10 Boeken: Plantenboeken .................................... â&#x201A;Ź 0,25 Boeken: Pockets voor volwassenen .................. â&#x201A;Ź 0,10

Brugel Woondesign

Boeken: Kinderboeken ...................................... â&#x201A;Ź 0,10 Alle Dames- en Kinderkleding ............... HALVE PRIJS Alle grote (geprijsde) Tassen ................. HALVE PRIJS Let op! Vanaf juli zijn wij â&#x20AC;&#x2DC;s zaterdags geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Terre des Hommes ,,â&#x20AC;&#x2DC;t Spiegeltjeâ&#x20AC;? Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Voor al uw nieuwbouw-, verbouwÄ&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ä&#x17E;ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;ŽŊÄ&#x17E;Ä?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺś sŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;ĹŹĹ?ĹŠĹŹŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x161;Ä&#x17E; Ç Ä&#x17E;Ä?Ć?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ?ŽŽůÄ?Ĺ˝ĆľÇ Í&#x2DC;ŜůÍ&#x2DC;hÄ?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĆľĹ?Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŜŽÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x161; ŽžÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÄ?ĹŻĹ?ĹŠÇ&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä?ŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ŽŜĆ?Ĺ˝Ć&#x2030;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; WĆ&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;,Ĺ˝Ć&#x2030;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜůÄ&#x201A;Ä&#x201A;ŜϯϰÍ&#x2022;ϰϳϰϭĆ&#x161;Ä&#x17E;,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022; Ĺ?ŜĨŽÎ&#x203A;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ?ŽŽůÄ?Ĺ˝ĆľÇ Í&#x2DC;ŜůÍ&#x2022;ϏϭϲϹͲϹϏϰϰϳϳ͏ϏϲͲϹϯϹϲϏώϰϹÍ&#x2DC;

Ginnekenweg 72 Breda Tel. 076-5148563 www.joopbrugelwoondesign.nl

TE KOOP: Jonge bruine en witte legkippen. Tegen de leg. EĂŠndagskuikens. Ook verkoop van Shell dieselolie, alle soorten kunstmest, veevoeders, & graszaden.

Vraag vrijblijvend informatie Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 Chaam Tel. 06-53937555

Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

HET INBOEDELTJE Koele Mei 10 (Wijk Doornbos) 06-53774366 Geopend: ma van 13 â&#x20AC;&#x201C; 17 uur, di t/m za van 10 â&#x20AC;&#x201C; 17 uur.

OPRUIMING DIVERSE SHOWMODELLEN SPEELTOESTELLEN

SAVELKOULS Schansdijk 2 Zevenbergen Tel. 0168-324 719 www.savelkoulstuinhout.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Met een l e o v e g g i l i ve e! i t n a k a v p o

076 572 81 81 info@vandijnsen.nl


Verfrissende update van vrouwennetwerk

Opgeven voor 1 juli

Aithra 2.0

Oproep reünie 100 jaar RKJB-KPJ Prinsenbeek

Doel van deze stichting: vrouwen een platform bieden om kennis te delen, te verbreden en verdiepen én ondernemende vrouwen voor het voetlicht te brengen. Om dat alles nog beter gestalte te geven, heeft een aantal nieuwe bestuursleden met een frisse blik naar het Aithra-programma gekeken. Door het houden van diverse netwerkbijeenkomsten, masterclasses, een magazine, een diner en een gala waarbij de Aithra Awards worden uitgereikt, wordt deze doelstelling zeker bereikt.

Op naar succes

BREDA - Op dinsdag 11 juni, precies op de dag dat MOTI vijf jaar bestond, vond in het Museum of the Image een wervelende bijeenkomst plaats voor de leden van Aithra: het netwerk voor ambitieuze en ondernemende vrouwen met lef. Niet alleen de toekomst-

plannen van de stichting werden onthuld, de dames werden ook zelf in beweging gezet. Sinds de oprichting in 2008 is Aithra enorm gegroeid en steeds verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd.

Succesvolle toekomst Dat netwerken en kennis verdiepen een spetterende aangelegenheid kan zijn, bleek deze avond wel. Niet alleen Aithra zelf is in beweging, ook de aanwezige dames werden geprikkeld zich te vernieuwen en in beweging te komen. Op ludieke wijze maakte mevrouw Groentjes (een typetje van Tante Theater) iedereen feilloos alert op mogelijke blokkades voor een succesvolle toekomst, terwijl ze tegelijkertijd een feestje creëerde waarbij de handen letterlijk de lucht in gingen. Kortom: een eigentijdse avond als start van het vernieuwde Aithra.

Dart-koppeltoernooi 501 bij SV SAB BREDA - Op zondag 23 juni is er een Dart-koppeltoernooi 501 in sportkantine “De Vonk”, de sportkantine van de sv SAB. Aanvang 11.00 uur (10.30u aanwezig zijn).

Inschrijven kan via Pierre van der Linden tel. 06 48460985 of per e-mail: ankiepierre@ziggo.nl. De opbrengst komt ten goede aan diverse activiteiten binnen de sv SAB.

KORTE BERICHTEN BREDA Rondleidingen Gilde de Baronie: Donderdag 20 juni: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00u (vanaf 12 jaar); Rondleiding Grote Kerk 14.00u; Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk. Zaterdag 22 juni: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00u (vanaf 12 jaar); Rondleiding Grote Kerk 14.00u; Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk. Knutselclub: Knutselen met knutselclub De Kliederkwastjes, elke woensdagmiddag van 14.00-16.00u knutselen voor kinderen van groep 3 t/m groep 8 in buurthuis Gerardus Majella, Odilia van Salmstraat 25, 076- 5327662. Georganiseerd door twee enthousiaste creatieve vrouwen, Rian en Claudia. Woensdag 26 juni: Kussens maken. www.tientjesbreda.nl Fietsgilde: 22 juni, Tour de Baronie, start 9.00 uur Oudhof. Pasar Raffy: Op zondag 23 juni van 12.0017.00 uur zal Pasar Raffy plaatsvinden in woonzorgcentrum Raffy gelegen aan de Bernard de Wildestraat 400 te Breda. Raffy is een verzorgingshuis voor Indische en Molukse ouderen. Toegang gratis. IVN–avondwandeling: Op 21 juni verzorgen natuurgidsen van IVN Mark & Donge een wandeling op Landgoed Wolfslaar met als motto: ‘Midzomeravond’. Vertrek om 20.00 uur vanaf parkeerplaats Wolfslaar, Wolfslaardreef 103, 4834 SN Breda. De wandeling duurt 1½ à 2 uur en is vrij toegankelijk. www.ivn-markendonge.nl Indoor-vlooienmarkt: zondag 23 juni een mega grote indoor- vlooienmarkt in de schaatsbaan, Terheijdenseweg 506, 4826 AB te Breda. Openingstijden van 10.0017.00u. Voor meer info: 0161-456291. Bingo: Donderdag 20 juni is er een bingo in gemeenschapshuis de Vlieren. Aanvang 20.00 uur. Countrydansen: Zondag 23 juni vanaf 19.30 uur kunt U weer genieten van onze maandelijkse countrydansavond. Zaal open 19.00 uur. Eigen cd’s mogen meegebracht worden. Ons adres: Gemeenschapshuis de Biesdonk, Belgiëplein 8, Breda. Vrijmarkt: CC Giegeldonk zal op 8 september een grandioze vrijmarkt houden op de sportvelden bij de Texas Hoeve. Heeft u wat te verkopen aarzel dan niet en bestel een kraam of grondplaats. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan CC Gie-

geldonk (er is ruimte voor 350 kramen/ grondplaatsen). Zie voorinschrijf formulier; http://www.giegeldonk.nl/cms2/activiteiten/inschrijven-vrijmarkt. Frank van Oosterbosch, Meidoornstraat 110, 4814 KG Breda, 06-14385008 (na 18.00 uur), vrijmarkt@giegeldonk.nl Mercado de Belcrum: Electron houdt op zondag 22 september van 10.00-17.00u weer een Mercado de Belcrum. Een eigenwijze markt in en rondom Electron met handmade design, vintage, kleding kunst, cultuur, vintage, food en muziek! Geïnteresseerd in het verkopen van waren of presenteren van je act, geef je op voor een kraampje via mercado@electronbreda. com. Dart-koppeltoernooi 501: Zondag 23 juni is er een Dart-koppeltoernooi 501 in sportkantine De Vonk, de sportkantine van de sv SAB. Aanvang 11.00 uur (10.30u aanwezig zijn). Inschrijven kan via Pierre van der Linden tel. 06 48460985 of per e-mail: ankiepierre@ziggo.nl. De opbrengst komt ten goede aan diverse activiteiten binnen de sv SAB. Motorrit: Zondag 23 juni wordt er vanuit café Happy Days weer een motorrit gereden. Na afloop speelt vanaf 17.00 uur Rockband Power2. Deelname gratis. Slotconcert: Vrijdag 21 juni in café Beatrix in het NAC stadion: Slotconcert Popworkshops Popcorner Breda en Rockborder Zundert. Acht popworkshopband treden op als afsluiting van de workshopserie van afgelopen maanden. Aanvang: 20.00 uur. Lunchpauzeconcert: Het gratis toegankelijke Lunchpauzeconcert in de Grote Kerk van Breda op woensdag 26 juni wordt verzorgd door Jan Willems, organist van de St. Jansbasiliek in Oosterhout, met medewerking van Ilse van Wuijckhuijse (sopraan) en Petra Sanders (hobo). Het concert begint om 12.45 uur en duurt ca. 40 minuten. www.orgelbreda.nl Rommelmarkt: Scouting Haagse Beemden houdt op zondag 6 oktober een grote en gezellige rommelmarkt in het gebouw aan de Somerweide 24. De zaal gaat open om 10.00 uur en we stoppen omstreeks 16.00 uur. Voor informatie: C. Verschuren, ceesver1955@gmail.com 50e Bossentocht: Wandelsportvereniging WIEGO houdt op zondag 23 juni de

50e Bossen-Wandeltocht, waaraan iedereen (ook Nordic Walking-sporters) kan meedoen. Startplaats is Café-Zaal “Heuvelzicht”, Heuvelstraat 144 te Breda (wijk Heuvel/Princenhage). De te lopen afstanden zijn 20, 30 en 40 km. Start 30 en 40 km van 8.00-9.00u; 20 km van 8.00-10.00u. Informatie: H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130 te Breda, tel. 076-5657357 of 06-36080869. Lezing: Maandag 24 juni beleeft de Avenue een avond vol tekst, beeld en muziek. De sinds december 2012 aangestelde nieuwe stadsbeiaardier Paul Maassen houdt dan voor de Gouden Cirkel een lezing over zijn visie op de beiaardcultuur. Als kapstok gebruikt hij bij deze lezing de vorig jaar oktober uitgekomen CD Beiaardplus die hij samen met zijn vader en vorige stadsbeiaardier Jacques Maassen maakte. Aanvang 20.00 uur, toegang vrij.

PRINSENBEEK - Het bestuur van de KPJ Prinsenbeek nodigt bij deze alle (oud) RKJB leden, oud KPJ leden en huidige KPJ leden van afdeling (Prinsen)beek met hun partner uit voor een reünie in zaal Marktzicht te Prinsenbeek. De reünie vindt plaats op zaterdag 12 oktober en begint om 20.30u. In verband met de organisatie opgave vóór maandag 1 juli, via: anton.astrid@casema.nl. Graag ontvangen we bij de aanmelding(en) de naam,

leeftijd, telefoonnummer, e-mailadres, in welke periode je ongeveer betrokken was bij de RKJB of KPJ en of er een partner mee komt. Voor de volledige uitnodiging kijk op: www.kpjprinsenbeek.nl Het KPJ bestuur hoopt op veel aanmeldingen wat op 12 oktober opgevolgd wordt door een gezellig avondje. Nog vragen, neem even contact op met Anton Oomen: 06-46170133. Dus mis deze kans niet om samen herinneringen op te halen uit die ‘goeie ouwe tijd’!

Wil jij een knotsgekke KleurenDag meemaken BREDA - De ColorRain is een unieke ervaring die niet gericht is op snelheid, maar is vooral een leuke belevenis met vrienden, familie en collega’s. Tijdens de run loop je door een wolk van kleuren. De ColorRain is meest gekleurde 4,5 kilometer die je ooit zal lopen. Hoe werkt het?

Begin de run met witte kleding, dit voor het mooiste effect! Na elke kilometer die je loopt zal je verrast worden met een nieuwe kleur: blauw, groen, geel en roze. Tijdens de ColorRain zal er veel muziek zijn en natuurlijk zullen we het beste tot laatste bewaren. Eindig deze Knotsgekke KleurenRen met een explosie van kleuren!

Sinfonietta Breda ontvangt gastfluitiste BREDA - Onder auspiciën van de Stichting FOK (dat staat voor FibrOse Kinderen, kinderen met Cystic Fibrosis) zal op dinsdag 25 juni Meike Koldenhof als gastfluitiste optreden bij Sinfonietta Breda. De stichting stelt zich tot doel om hartenwensen van familieleden van CF-patiënten te vervullen. De zorg voor deze patiënten is nl zeer zwaar. De hartenwens van Meike Koldenhof was

om de eerste fluitpartij van An der schönen blauen Donau van Joh. Strauss jr te spelen in een echt symfonieorkest. De stichting ging dan ook op zoek naar een orkest. Dat werd gevonden bij Sinfonietta Breda, dat ter gelegenheid daarvan een openbare repetitie houdt in de grote zaal van De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda. Aanvang 19.45 uur. Ook het Bredase Operakoor zal een bijdrage leveren al is dit laatste nog niet helemaal zeker.

CD release Bredase Power Metal Band Powerized

ULVENHOUT Midzomermiddag concert: In de serie “Kamermuziek in Ulvenhout” zal de pianist Frederic Voorn op zaterdag 22 juni een Midzomermiddag concert verzorgen. Locatie: Vinkenbos 13. Aanvang 16.00 uur. Frederic Voorn, bekend van het programma Pianistenuur op Radio 4 Pianistenuur, speelt onder meer werken van Haydn, Beethoven, Brahms en Chopin en één van zijn eigen composities. Bij dit concert zal de pianist een toelichting geven. Reserveren via 076-5142383. BAVEL Open Atelier dag: Op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni tonen het kunstenaarsechtpaar, Pien Heppener en Ton van der Bijl, samen met hun cursisten van het afgelopen seizoen de gemaakte schilderstukken. U wordt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het landelijk gelegen atelier van Ton van der Bijl “klodderaar” (abstract en action painting) en Pien Heppener (realistisch). De toegang is gratis van 12.0017.00 uur. Galleryadres: De Leeuwerik 7 te Bavel. Tel. 0161-433687. TETERINGEN Dansen met dj Wim: Zaterdag 22 juni dansen voor alleenstaanden met dj Wim in de Dorpsherberg, W.Alexanderplein 4, Teteringen. Aanvang 21.00 uur. www.singlesoosbreda.nl PAGINA 20

Powerized.

BREDA - Zondag 23 juni geeft de Bredase Power Metal band Powerized een concert ter ere van de release van hun eerste cd getiteld: My Creed. Het voorprogramma zal worden verzorgd door de bands Lord Volture en Ghost Division. De deuren gaan open om 14.30u en de toegang is gratis. Powerized is een jonge Bredase band, die zichzelf binnen een jaar goed op de kaart heeft weten te zetten. Met een mix van diverse stijlen en Power Metal invloeden van o.a. Edguy, Powerwolf en Avantasia hebben de 6 muzikanten met hun sterke optredens snel een goede live-reputatie opgebouwd. Van stevige gitaar riffs tot en met rustige ballads, blijft Powerized met hun melodische sound en cleane vocalen

van het begin tot het eind boeien. Na optredens in onder andere de grote zaal in 013 Tilburg, Tavenu Waalwijk en diverse andere toonaangevende podia, is hun aanwezigheid zelfs het grootste Europese Metal magazine Rock Hard niet ontgaan. De preview van CD is daar met groot enthousiasme ontvangen en binnenkort zal er een review verschijnen. Op 23 juni zal het eerste resultaat van hun inspanningen op cd terug te vinden zijn. Met de release van My Creed wordt Power Metal van Nederlandse bodem in nieuwe vorm op de kaart gezet. Powerized bestaat uit: Nick Holleman, Vocals; Mike Segeren, Keyboards; Bart Geisen, Lead Guitar; Nash van Gool, Rhythm Guitar; Bart van Unen, Bass Guitar; Jeffrey Rolink, Drums.


AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S

OPRINS

VRIENS VOORRAAD VOORDEEL!

Dealer inruil occasions in alle prijsklassen

www.autobedrijfoprins.nl

Voorraadkortingen oplopend tot â&#x201A;Ź 6.000,- !!!

Mathenessestraat 27-29, Breda

076-5651337 Let op!!! APK keuring vanaf â&#x201A;Ź21,50

Bij eventuele afkeur kunnen wij nieuwe en eventuele goede geselecteerde gebruikte auto onderdelen monteren.

Vriens RegistratieVoordeel

Vriens RegistratieVoordeel

Vriens RegistratieVoordeel

Vriens RegistratieVoordeel

ASTRA Berlin 5 drs

ASTRA Berlin Station

CORSA Berlin

MERIVA Berlin

leverbaar vanaf

leverbaar vanaf

leverbaar vanaf

leverbaar vanaf

â&#x201A;Ź 19.495,-

â&#x201A;Ź 20.445,-

â&#x201A;Ź 12.995,-

â&#x201A;Ź 18.995,-

â&#x201A;Ź 6.000,-

â&#x201A;Ź 5.000,-

â&#x201A;Ź 4.500,-

n! Wij willen uw Opel kopeing .

â&#x201A;Ź 4.500,-

Alle prijzen incl btw en exclusief afleveringskosten. Actie aanbiedingen op geregistreerde autoâ&#x20AC;&#x2122;s en niet in combinatie met andere acties.

tal Goede prijzen en directeurbe 076 - 502 06 52

Bel met: Breda 076 - 58 77 950 of Etten-Le

Verkoop van nieuwe en gebruikte banden tegen zeer voordelige prijzen, ook winterbanden APK Keuringstation Prescher Bel voor een afspraak: Nu GRATIS wintercheck bij APK 076 541 83 53 Openingstijden: 8.30 tot 17.00 uur. Weidehek 90, Breda Kijk op www.prescherautos.nl AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Uw auto/bus verkopen? 06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

i l l Minervum 7001A, Breda d - (076) ( ) 5877 950 www.vriensopel.nl Ecustraat 25, Etten-Leur - (076) 5020 652 MXQLRSGH%UDGHULH*LO]H

 

YD

 

Ĺ?Ä&#x17E; ĹśĆ&#x161;Ä&#x201A; Ĺ˝ Ĺľ

,QGHNOHXUYDQXZEXPSHUJHVSRWHQ Âź

'HJRHGNRRSVWHYDQ%UHGDHR

Ä&#x17E;Ĩ

ĆľĆ?Ĺ? ĹśÄ?ĹŻ

www.internetbode.nl

'HJRHGNRRSVWHYDQ%UHGDHR

8 t o t 8EDITIONS Ĺ?

ZZZSDUNHHUVHQVRUEUHGDQO

9LVLRQ(OHFWURQLFV /DDJVWHHQ3+%UHGD,QGXVWULHWHUUHLQ6WHHQDNNHU LQGXVWULHQXPPHU 

WHO

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Kijk voor meer informatie op

www.brandwondenvereniging.nl

Een nieuwe Volkswagen voor een ongelooďŹ&#x201A;ijke prijs!

25x Polo

BESTE DEAL NEDEVRAN LAND!

! B T j i b n AllĂŠĂŠ

oet mee! owroom d sh , n e p o n 8 tot 8 erkdag va da elke w re B ts a la Werkp

ION 8tot8-EDIT50,Nu ¤14.9 laar! Prijs is rijk

25x Golf 7 8tot8-E

DIT Nu ¤19.99ION 0,P rijs is rijkla ar!

Volkswagen Polo en Golf 7:

Inclusief extra ¤808 korting + 808 dagen extra garantie! (totaal 4 jaar en 2 maanden)

Liever Leasen?

Bij ons is je vakantiegeld meer waard! Beperkte aantallen beschikbaar. Kom nu naar de showroom!

Lager in aanschaf = minder bijtelling + 80,8 dagen gratis lease!

TB Volkswagen Breda | Konijnenberg 3, 4825 BC T: 076 8 000 000 | info@TB.eu | TBvolkswagen.nl

De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Wij helpen bij: ¡ Lotgenotencontact ¡ Voorlichting ¡ Belangenbehartiging ¡ Juridische zaken

Acties zijn geldig t/m 01-07-2013. Prijzen zijn incl. aďŹ&#x201A;everkosten, â&#x201A;Ź 808,- korting en 21% BTW. Vraag naar de voorwaarden. Druk- en zetfouten, prijs- en productwijzigingen voorbehouden. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de actiemodellen. Q

XXL

VLOOIEN MARKT

A.S. ZONDAG 23 JUNI TAXATIE & INKOOP van goud, zilver, postzegels en munten.

BREGOUD.NL

KUNSTIJSBAAN Terheijdenseweg 506 4826 AB

tel: 0618484830

BREDA

SCHUURVERKOOP

WWW.VLO-MARKT.NL

ANTIEK - GROOTMOEDERSTIJD - TUINSPULLEN De Leeuwerik 11 4859AC Bavel ZA. 22 JUNI Íť 10 -17 uur TEL O161-431529 O6-52606691

Standhuur: 0161-456291 open 10-17 uur


Grootse opening 15 jaar En Plein Public

Xpeditie-Buiten in het water

Waterscouting belevenis

Waterballet bij spoor, singelkruising Breda.

BREDA - Zondagmiddag 16 juni om 14.30 verzamelen op de boot ‘Tsjerk Hiddes’ om in Breda te water te gaan met Xpeditie-Buiten en Waterscouting Titus Brandsma. Heel spannend, want wat gaat er gebeuren met een zwembroek en bikini aan onder je kleren, zoals aangeraden. 24 kinderen van 8-12 jaar, stappen in 4 vletten van Titus Brandsma onder deskundige begeleiding van de ‘bootsmen’. Hier een kort verslag van de belevenissen. Het is goed weer om te varen en bij deze zeilbootjes horen geen loopplanken, dus snel per 6 kinderen in 4 boten geklommen. In konvooi de haven uit varen en de

singels in. Al vlug de masten gestreken, omdat de bruggen om Bredase singels in te komen heel laag zijn. Natuurlijk leuk want het echoot zo lekker onder de bruggen en je kunt gewoon heel makkelijk de bruggen aanraken met je handen of zelfs hoofd als je niet oppast. Het duurde niet lang of natuurlijk gaan de kinderen een wiebelboot maken, lekker met je hoofd het water raken. Wie komt het verste en is niet bang van water; zijn zo de uitdagingen onderweg. Tijdens de tocht zoeken de kinderen ook op hun watervogel infoblad wat ze onderweg tegen komen; een waterhoen op zijn nest, eenden etc. Xpeditie-Buiten zorgt immers voor de belevenissen in de natuur; wat

kom je tegen en wat is de leefwereld van dieren en planten, nu speciaal in het water. Hoe verder de tocht door de singels hoe uitdagender het water wordt. Geen wonder dat enkelen elkaar nat gaan spatten. Ja een goede reden voor de ‘bootsmen’ om de hoosscheppen te voor schijn te halen. Dus midden op de kruising van singels is het een, wateroorlog geworden. Dat is pas ‘waterballet’ lol, water kan ze immers niet deren. Opeens roepen de ‘bootsmen’ ze weer tot orde en vertellen de kinderen dat bij terugkomst zwemmen vrij is. Ja dat is een feest speciaal bij de ‘Tsjerk Hiddes’. Met een lang touw aan de kraan van de boot kun je een ruime slinger maken en je in het water laten ploffen. Een ‘kapitein’ doet het voor en vele anderen kinderen volgen. Een ware plonspartij rondom het vachtschip, het clubhuis van de Titus Brandsma groep Waterscouting. Deze Big Jump is een ware verrassing voor de ouders die de kinderen weer op komen halen en nog even laten zien wat ze allemaal kunnen. Nat en ook een beetje koud worden ze opgevangen en kunnen met grote verhalen naar huis. Jongens en meisjes vertel je ervaring door. We bedanken de scouts van Titus Brandsma die hun boten, ervaring en kennis hebben ingezet voor deze middag. Ben je een waterrat en interesse in een zeilkamp neem contact op: www.waterscouting.nl/ ze willen je graag opnemen in hun scoutingclub. Een bijzondere water beleving. Daarvoor kom je naar Xpeditie-buiten activiteiten. Kijk op www.ivn-markendonge.nl/expeditiebuiten voor het programma in het najaar.

Tijdens open dag ho tel Merlinde

Lever je oude hoortoestellen in bij onze informatiestand en geef de kinderen daar-

mee een kans op een betere toekomst. Ze willen er ook graag bijhoren, net als wij. Vanaf 24 juni staat de inzamelingsbox bij Kooijman hoortoestellen, Brabantplein 4, Breda. Deze STAR-erkende audicien is tijdens de open dag bij Merlinde ook aanwezig. Bezoekers kunnen er terecht voor een hoortest en informatie en advies over gehoorbescherming, hoortoestellen en andere hulpmiddelen. Om 11.30u en 13.30u geven we een gratis

workshop over lichaamstaal waaraan je actief deel kunt nemen. En voor de echte durfals is er van 14.00 tot 15.00u een fotosessie: “Ik draag hoortoestellen”. Het is namelijk nergens voor nodig om jezelf daarvoor te schamen. K om ook en laat jezelf zien aan de aanwezige deelnemers van ons netwerk. Voor meer inspiratie ben je vanaf september van harte welkom op onze maandelijkse bijeenkomsten. Voor meer informatie: www.balancine.nl of info@balancine.nl

iRun Summer komt er aan BREDA - Op veler verzoek organiseren we ook aankomende zomer op de woensdagavond weer de iRun Summer trainingen vanuit het Mastbos. 10 weken lang kun je dan genieten van heerlijke afwisselende trainingen door onze iRun instructors. De iRun summer trainingen zijn bedoeld voor iedereen die ongeveer 10km als basisniveau heeft en dit verder wil gaan uitbouwen. Bijvoorbeeld richting een 15km of 10 Miles, of gewoon lekker in je ritme blijven tijdens de heerlijke zomermaanden.

Gedurende deze 10 weken gaan we een heel gevarieerd trainingsprogramma aan jullie voorschotelen waarbij de FUN-factor weer hoog in het vaandel zal staan, zoals jullie dat bij iRun altijd gewend zijn. iRun summer gaat van start vanaf woensdag 26 juni en de laatste training zal zijn op woensdag 28 augustus. De trainingen starten om 19.00 uur vanaf parkeerterrein Mastbos Hotel “Heeren van Oranje”. Kijk voor alle info en inschrijven op breda.run2day.nl. Je kunt ook het inschrijfformulier invullen in onze Run2Day winkel aan de Nieuwstraat 33 in Breda.

Sluiting Bethlehemkerk, Lucaskerk steunpunt BREDA - Bijna is het zover! De Bethlehemkerk wordt gesloten en de Lucaskerk wordt het liturgisch en pastoraal steunpunt van de parochiekern Bethlehem, de plek dus van vieren en ontmoeten in de Haagse Beemden. In de periode rond de sluiting van de Bethlehemkerk en overgang naar de Lucaskerk worden de volgende vieringen en activiteiten gehouden: Op zaterdag 22 juni, is de Bethlehemkerk tussen 14.00 en 17.00 uur open. Iedereen die van de Bethlehemkerk afscheid wil nemen, een kaarsje wil branden, wil rondlopen, is welkom. Om 16.30 uur is er een vesperviering. De hele middag zijn er

gastvrouwen en gastheren aanwezig en er staat koffie en thee klaar in de ontmoetingsruimte. Op zondag 23 juni, geeft het Bethlehemkoor tussen 10.30 en 11.00 uur een concert met een keuze uit de liederen die in de afgelopen dertig jaren in de Bethlehemkerk geklonken hebben. Om 11.30 uur is er een eucharistieviering, waarin bisschop J. Liesen, pastoor W. Wiertz en pastor F. Verkleij voorgaan. Deze viering wordt door zowel het Bethlehemkoor als het Jubilatekoor en cantor Annemiek van der Pool opgeluisterd. Na de afloop van de viering en de sluiting van de kerk drinken we buiten koffie. Op woensdag 26 juni, is er in de Lucaskerk

En Plein Public is een prachtig zomerfestival met als resultaat een onvergetelijke beleving voor de wijk. Het jubileum wordt gevierd met een spetterende opening op het Monseigneur Nolensplein in de Heuvel op vrijdag 28 juni om 19.00 uur. De opening Om 19.00 uur opent wethouder Akinci het festival samen met internationaal bekend dansgezelschap LeineRoebana. Ook te zien tijdens de opening is de voorstelling Fietsch! van Dansnest. Deze voorstelling is het resultaat van BuurCultuur XL en is samen met wijkbewoners uit de Heuvel tot stand gekomen. Tussendoor speelt het trio van Dead Duck Alley singer-songwritermuziek met gevoelige, alternatieve liedjes zonder toeters of bellen. Wanneer het begint te schemeren brengt Theater Gajes een grote voorstelling over de bouw, letterlijk midden tussen de toeschouwers. Door het spelen op stelten, gebruik van vreemdsoortige machines en live gespeelde muziek worden de kijkers letterlijk meegezogen in een turbulent avontuur. Deze voorstelling is geheel gesponsord door WonenBreburg. Op 23 juni geven Theater Gajes en Dansnest alvast een teaser tijdens de open middag aan het Dr. Struyckenplein tussen 12.00-16.00 uur

op de bouwplaats. Franklin van Rhoon, vestigingsdirecteur WonenBreburg Breda: “Het vijftiende jaar van En Plein Public is een kroonjaar. We sponsoren dit initiatief graag om zo weer ons steentje bij te dragen aan Heuvel. We zijn blij met de samenwerking met En Plein Public en trots dat het openluchtspektakel Gajes op vrijdag 28 juni op het Mgr. Nolensplein gratis speelt voor iedereen. Niet toevallig staat die voorstelling het teken van… bouwen.” 19.00u Opening door wethouder Akinci en LeineRoebana 19.15u Fietsch! – Dansnest 20.00u Dead Duck Alley 21.00u Agora Phobia - Theater Gajes Kindervoorstelling via voordekunst.nl Festival En Plein Public heeft dit jaar steun nodig van het publiek om de kindervoorstellingen te kunnen laten plaatsvinden. In ruil voor een bijdrage kunnen donateurs een extraatje aan de bar, een picknickmand of zelfs naamsvermelding op het festival krijgen. Om de kindervoorstellingen dit jaar door te laten gaan kan men steunen via www.voordekunst.nl/brabant. Meer informatie Opening: 28 juni 19.00 uur op Monseigneur Nolensplein in de Heuvel, Breda. Data festival: van 28 juni t/m 11 augustus. Locaties: Heuvel, Brabantpark, Den Hout, IJpelaar, Princehage, Ulvenhout, Vrachelen, Teteringen, Belcrum, Dorst en het Ginneken. Meer informatie: www.enpleinpublic.nl. Entree gratis. Festival En Plein Public is een initiatief van Stichting Worstenbrood in samenwerking met PodiumBloos.

Zomertranenterras Beekse Smart

Inzamelingsactie hoortoestellen dovenschool Sri Lanka BREDA - Zaterdag 22 juni van 11.00 tot 15.00u, tijdens de open dag bij hotel Merlinde, Schorsmolenstraat 6 in Breda, start het inspiratiecafé voor jonge en werkende slechthorenden met een inzamelingsactie van ongebruikte hoortoestellen voor een dovenschool in Sri Lanka. www.schoolforthedeaf.lk

BREDA - Reizend wijkfestival En Plein Public bestaat deze zomer vijftien jaar. Vanaf 28 juni strijkt het festival weer neer op 11 verschillende pleintjes en parken in Breda, Oosterhout, Teteringen, Ulvenhout, Dorst en Den Hout.

´s morgens Open Kerk, zodat parochianen en gemeenteleden de gelegenheid krijgen om het nieuwe parochiesecretariaat en de kamer van de pastor te bekijken. Om 18.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd; aansluitend is er om 19.30 uur een vesperviering en om 20.00 uur geeft Hendrik Groeneweg, de architect van de Lucaskerk, een voordracht over de architectuur van ons nieuw kerkelijk thuis. De avond sluiten we af met een hapje en een drankje. Op zondag 30 juni, om 9.15 uur is de eerste gezamenlijke viering in de Lukaskerk. Cantor Annemiek van der Pool zal de samenzang ondersteunen. Vragen? Secretariaat in de ochtenduren: 076-5410194. PAGINA 22

PRINSENBEEK - Vrijdagavond 21 juni houdt Beekse Smart i.s.m. Café Marktzicht het jaarlijks Zomertranenterras, ter afsluiting van het seizoen. Een gezellige meezingavond op het uitgebreide terras van Café Marktzicht. De optredens zijn van 19.30 tot 23.00u. Beekse Smart zingt smartlappen en levensliederen

en nodigt u uit om gezellig mee te komen zingen. Dit alles o.l.v. dirigente Annemieke van den Hoven en muzikanten, die zorgen voor een uitstekende begeleiding op accordeon, gitaar en drum. Wij hopen uiteraard op mooi weer. Mochten de weergoden ons onverhoopt niet goed gezind zijn, dan vinden de optredens plaats in het Feestcafé van Marktzicht.

Midzomeravondfestival in sfeervol Grimhuijsenpark ULVENHOUT - Op vrijdag 21 juni begint de zomer. Wat betreft daglicht is het de langste dag van het jaar met de langste avond: midzomeravond. Harmonie Constantia presenteert een lange gezellige ontmoetingsavond bestaande uit muziek, zang en dans, samen met een aantal andere verenigingen uit Ulvenhout die heel enthousiast hun medewerking hebben toegezegd. Dit puur Ulvenhoutse Midzomeravondfestival vindt plaats in het, voor deze gelegenheid, feeëriek verlichte Grimhuijsenpark en begint om 19.00 uur en zal duren tot het donker is. Toegang is gratis. Het begin van het Midzomeravondfestival wordt aangekondigd door trompetsignalen die vanuit de galmgaten van de kerktoren over het dorp zullen klinken, om zo elke Ulvenhoutse muziekliefhebber die nog niet aanwezig is, op te roepen zich naar het Grimhuijsenpark te spoeden. Hierna volgt de officiële opening van het festival, waarna wethouder B. Bergkamp in het Grimhuijsenpark een informatiebord zal onthullen. Het bord toont hoe de historie van deze plek in het park door tuinarchitect Rombouts is weergegeven. Zo is het podium gesitueerd op de plaats waar vroeger de schuurkerk stond en zijn in het park de contouren van het kasteeltje Grimhuijsen in geel zand en met beukenhagen weer-

gegeven. Een grote foto met plattegrond en beschrijving toont hoe de situatie vóór 1904 was. De presentatie van het festival is in handen van Thom van Aert, die daarna de jonge streetdancers van VLUG zal aankondigen voor het eerste optreden van de avond. De swingende danseressen zullen een kwartier lang heel het park in beweging trachten te brengen. Vervolgens zal blaaskapel Ulvolume een half uur vullen om het publiek te trakteren op vrolijke en vooral zomerse klanken. Hierna is volgt de première van de koorgroep Joy. Dit pas opgerichte koor bestaat uit 37 enthousiaste meiden, die het ontzettend leuk vinden om te zingen. Zij worden namelijk blij van zingen en willen dit, op deze vreugdevolle avond, op het publiek overbrengen. Daarna is het de beurt aan de initiatiefnemer en organisator van het Midzomeravondfestival: Harmonie Constantia, o.l.v. dirigent Bjorn van Pruijssen. De laatste officiële manifestatie op het festival is een uurtje entertainment door de roemruchte en gevierde Ulvenhoutse groep The Big Spencers. De sfeer en gezelligheid die deze mannen uitstralen geven een waardig slot aan deze avond, waarna iedereen met een opgewekt gevoel naar huis kan gaan. Of nog wat kan blijven hangen, want met het Frans Oomes Combo volgt er nog een genoeglijke en ongedwongen nazit, mogelijk tot in de late uurtjes van deze lange midzomeravond.


Uitgesproken Zevenbergen!

22 JUNI INFODAG VERKOOPFASE 1 & 2 C3

!+$##(nog)#(&$#

C5

A2

C1

C4

E

met de Duokoop-regeling!

/$(+! !&,%$( /&# $"#''#"#!'(# /.'!(& &#$#&#( /!.##&#"(

/ ! ' $%#*#&$#"$!

$$%!*&!*#####$#'#$#(&)"$%!$((#'#$&"( $%-(&)#'*#)($( ) (#$#(&)"'& &*)&# )-&' #(! &)$*&$$&(

+++$''!&-)#!

Ontwikkeling:

Informatie:

www.berlaere.nl

www.bonmakelaardij. nl info@bonmakelaardij.nl T: 0168 - 33 58 55

www.vanagtmaal.nl

www.brabantsewaard.nl

www.qmakelaars.nl nieuwbouw@qmakelaars.nl T: 0165 - 70 05 30

Zó mooi kan zorgeloos wonen zijn... â&#x20AC;¦ontdek het comfort van gelijkvloers wonen! 1. COMFORTABELE WONINGEN GELIJKVLOERS WONEN EN SLAPEN 2. NIEUWE WONINGEN GEEN ONDERHOUD EN LAGE ENERGIEKOSTEN 3. MOOIE WONINGEN ONDERSCHEIDENDE ARCHITECTUUR 4. GROTE WONINGEN MET BOVENDIEN EEN GARAGE EN EEN GROTE TUIN 5. HUIDIGE WONING? INRUIL MOGELIJK! 6. OOK NOG DIVERSE TWEE-ONDER-EEN-KAP WONINGEN BESCHIKBAAR!

Zeepziederstraat Zélf zien hoe mooi zorgeloos wonen is? .00

nl www.zeepziederstraat.

OPEN HUIS: ZONDAG 23 JUNI 11-13 Zeepziederstraat, Etten-Leur T 076 5041500

T 076 5148656


Wethouder Cees Meeuwis: ‘Evenementen van onschatbare waarde voor Breda’

Voortzetting compensatie leges

Concert Koor Odyssee Breda

BREDA - In 2013 en 2014 blijft Breda leges en precariobelasting voor 75% compenseren aan evenementenorganisaties. Hiermee volgt de gemeente de ingezette lijn van 2012. De compensatie geldt voor zowel grote, middelgrote als kleine evenementen. DOOR ADDO SPRANGERS “Breda heeft een groot en gevarieerd aanbod van evenementen, die vaak belangeloos georganiseerd worden door vrijwilligers,” weet Cees Meeuwis, wethouder Evenementen. “We krijgen regelmatig signalen van evenementenorganisaties dat ze de kosten voor leges niet kunnen dragen. Dat kan niet de bedoeling zijn, want evenementen zijn van onschatbare waarde voor onze stad. Daarom hebben we beslo-

ten dat we dit jaar en volgend jaar de compensatieregeling van 75% voortzetten”. Tot en met 2011 vond er een compensatie van 100% plaats voor evenementen. In 2012 is besloten om dit percentage terug te brengen naar 75% en gefaseerd af te bouwen. Er is onderzocht hoe dit kan plaatsvinden. Door deregulering, administratieve lastenverlichting, verbetering van de dienstverlening en het uitvoeren van efficiencyprojecten zijn de kosten van bedrijfsvoering al verlaagd, zo meldt de gemeente Breda. Als gevolg hiervan is het

aantal vergunningplichtige evenementen teruggebracht met ruim 30%. Met het terugdringen van deze kosten zijn volgens de gemeente evenwel nog niet alle producten kostendekkend. Om de compensatie van 75% voor leges en precario te kunnen blijven hanteren in 2013 en 2014 is extra geld beschikbaar gesteld uit het evenementenbudget. Het college meldt zich tot het uiterste te blijven inspannen om binnen de wettelijke kaders kosten en regels bij evenementen nog verder te reduceren.

Dag van de Architectuur BREDA - Heeft u wel eens de spectaculaire interieurs van het Brouwhuis op het Drie Hoefijzerterrein gezien? Op de Dag van de Architectuur (DvdA) op zaterdag 22 juni heeft u dé kans om met een gids het Brouwhuis te bezoeken waarbij u de geschiedenis én de toekomst van het gebouw leert kennen. De DvdA wordt ieder jaar georganiseerd door de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) en het architectuurcentrum Gebouw F, thema: 24 uur architectuur. In Breda gaat het over gebouwen waar dag

en nacht leven in de brouwerij is. Dit jaar kunt u deelnemen aan een tour per step of te voet. De steptour start op de markt, bij de kiosk van de BNA waar het publiek op deze dag een architect kan raadplegen. U kunt daar gratis voorlichting krijgen waarin duidelijk wordt wat een architect voor u kan betekenen in het (ver)bouwproces. De tour te voet start in het Brouwhuis. Beide touren, begeleid door een gids. In het informatiecentrum voor de spoorzone (Via Breda) wordt er ook een film over de plaatsing van de voetgangersbrug vertoond. U kunt zich vooraf inschrijven voor deelname aan de steptour en de tour te voet via:

Koor Odyssee Breda in Waalse Kerk.

info@gebouwf.nl. U kunt het Brouwhuis ook bezoeken zonder deel te nemen aan een rondleiding. De dag eindigt met een bierproeverij in het Brouwhuis en een lezing door architect Udo Garritzmann met aansluitend debat. We sluiten de dag af met een borrel waarbij de sportieven onder ons acht verdiepingen omhoog kunnen klimmen om het uitzicht vanaf het dakterras van de Brouwtoren te bewonderen. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie: info@gebouwf.nl. www.gebouwf.nl; www.dagvandearchitectuur.nl

Drie keer zilver voor BC Bavel in Minicompetitie BAVEL - BC Bavel nam dit jaar met vier teams deel aan de Minicompetitie. Deze competitie is opgericht voor clubs in Midden-Brabant in de periode februari tot en met juni. Juist de beginnende recreatieve jeugdleden kunnen hieraan in teamverband deelnemen en kunnen op die manier kennis maken met de spelregels van deze mooie sport. Er wordt gespeeld in 5 klassen. Klasse E is voor de beginnende spelers en de spelers met de meeste ervaring

spelen in klasse A. BC Bavel nam dit jaar deel met één team in de klasse C en twee teams in de klasse E. Een aantal kinderen van BC Bavel hadden voor aanvang van de minicompetitie nog nooit wedstrijden gespeeld. Zij vonden het in het begin daarom nog wel erg spannend. Gelukkig was het vooral leerzaam en gezellig en gingen de wedstrijden voor iedereen erg goed. Met een geweldig resultaat als gevolg! Alle drie de teams van BC Bavel wisten de tweede prijs te behalen. Bavel 1 behaalde zilver in de klasse C, Bavel 2 in de klasse

E-1 en Bavel 3 in de klasse E-2. Het team Bavel 1: Wim Kimenai, Fee, Rodenburg, Weis Heijmeijer, Ivo van Gestel en Tim Spiekman. Omdat de minicompetitie dit jaar 35 jaar bestaat mochten alle deelnemers ook meedoen aan de afsluitdag in Tilburg. Daar werd een mix-toernooi gespeeld en werden vaardigheidsspelen gedaan. In de klasse E wist Thijs de Lange knap 1e te worden en Lex Martens behaalde de 2e prijs. Al met al een geweldige afsluiting van een spannende competitie!

BREDA - Zondagmiddag 23 juni wordt door Koor Odyssee Breda, o.l.v. Niels Loose en op vleugel begeleid door Bert Brouwer, een concert uitgevoerd. Een sfeervol en gevarieerd programma in samenwerking met het Breda Brass Quintet. En met een speciale bijdrage van Ineke Krijnen op dwarsfluit. Een concert dat u vast niet wilt missen in de prachtige Waalse Kerk (Catharinastraat 83bis te Breda). Het concert begint om 15.00 uur. Op het programma van Koor Odyssee Breda staan werken van onder andere: Edward Elgar, Felix Mendelssohn,

Gabriel Fauré, Camille Saint-Saëns, Johan Wagenaar en Samuel Barber. Het Breda Brass Quintet (BBQ) speelt onder andere composities van: Leonard Bernstein, George Gershwin, John Lennon/Paul McCartney, Lionel Richie, Billy Joel en Carole King. Koor Odyssee Breda en het BBQ zullen afwisselend maar ook gezamenlijk voor u optreden. U kunt kaarten kopen aan de kerk of in de voorverkoop bij de Vrije Boekhandel Breda, Veemarktstraat 40. Reserveren kan via info@koorodysseebreda.nl of via 0622804839. Voor meer informatie: www.koorodysseebreda.nl

Jorna en van Brunschot Nederlands Kampioen Acrogym

BredaGym

50+ Zomertoernooi Bowlen BREDA - Vierde speeldag van het zomertoernooi is gespeeld op 6 juni. 50 Plus bowlers die ook graag in de zomermaanden willen spelen, alle informatie in het Bowlinghuis op het mededelingenbord of vraag informatie aan de balie. Op de vierde speeldag, 6 juni, is er wei-

nig goed nieuws te melden. Geen van de bowl-(ers) en (sters) in de top hebben een voldoende gehaald en zijn er geen 500 series te melden. De hoogste serie bij de heren was voor Wim Schmeits 138-142182 = 462 en bij de dames Lotje de Wijs 153-133-122 = 408. Klassement heren 1. Ruud Kessenicn 167,83-185,83 (gemid-

delde scratch/plus handicap), 2. Piet Graumans 171,11-186,11 3. Piet Huijsmans 166,76-183,67, 4. Marcel Kamsteeg 154,44183,44 5. Wim Schmeits 149,00-183,00. Dames 1. Marijke Noordegraaf 146,92-181,92 2. Toos Hekers 95.78-179.78, 3. Lotje de Wijs 137,33-178,33, 4. Diny Huijsmans 137,33177,33, 5. Ria Hagenaars 131,25-176,25.

Zjo!On zoekt nog nieuwe leden trio’s, en andere subgroepen uit het koor die een bijdrage leveren aan de show. De overige leden van het koor fungeren als backing voor de subgroepen. Het repertoire bestaat uit een heel scala van muziekstijlen. Van licht klassiek tot pop en rock. Veel aandacht wordt besteed aan de presentatie van de diverse nummers, zoals choreografie, kleding, percussie, showelementen. Er zijn heel veel koren. Het is daarom moeilijk hieruit te springen. Met deze elementen onderscheidt Zjo!On zich van andere koren. Op 10 november 2012 hebben we al samen met een aantal andere koren voor een uitverkochte zaal in het Chassé-theater gestaan met de show Sparkles, en we kunnen niet wachten tot de volgende show.

Sparkles in Chassé.

TETERINGEN - Vind je zingen en met een groep mensen een hoop plezier maken leuk? Kom dan eens een keer kijken en luisteren bij onze repetitie. Zjo!on heeft nog ruimte voor enkele alten, sopranen, bassen en tenoren (mannen).

Zjo!On is een nieuw initiatief, sinds september 2011, op het gebied van zang in de regio Breda. Deze groep heeft tot doel het verzorgen van muzikale voorstellingen waarbij koornummers ten gehore gebracht worden maar waarbij ook ruimte is voor solisten,

We repeteren wekelijks op woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur bij Café Tramzicht ’t Zwaantje, Oosterhoutseweg 14 in Teteringen. Meer informatie: www.zjokoor.nl PAGINA 24

Chantal en Femke Nederlands kampioen

BREDA - Op zondag 16 juni 2013 werden in Ahoy’ Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen acrogym gehouden. Voor BredaGym kwamen hier twee teams in actie. Demi Kops en Isabella Keen wisten bij de jeugd zeer knap een bronzen medaille te veroveren. Chantal Jorna en Femke van Brunschot pakte bij de senioren de Nederlandse titel, met slechts 0,2 voorsprong op de nummer twee. Het Nederlands Kampioenschap was groots opgezet dit jaar in Ahoy’ Rotterdam. Zeven disciplines van de KNGU, waaronder ook het dames en herenturnen met Céline van Gerner en Epke Zonderland, vochten om de Nederlandse Titel. Zo ook bij de tak Acrobatische gymnastiek (kortweg acrogym). Op de zaterdag werden de finales B- en C-lijn gehouden en op zondag het Nederlands Kampioenschap in de A-lijn. In de B-lijn hadden Stefanie de Krijger, Rachel Flore en Wendy Huyzen zich geplaatst voor de finale. Ze turnde een zeer sterke tempo oefening, maar helaas ging het bij de balans wat mis. Toch een mooie tiende plaats weten te behalen bij de trio’s. Op de zondag kwamen Demi en Isabella beide voor het eerst in de A-lijn in actie.

Bij de jeugd (11-16 jaar) hadden zij zich pas twee weken geleden weten te plaatsen. Dat zij op deze finale een medaille mee naar huis zouden nemen, was boven ieders verwachting, maar het duo Kops en Keen wist op het juiste moment te pieken en zodoende het brons te veroveren. Het team van Jorna en van Brunschot, in 2012 genomineerd voor sportploeg van Breda, werd vorig jaar nog derde op het NK. Het was een spannende strijd met drie teams die zeer aan elkaar gewaagd waren. Waar het duo na de eerste twee oefeningen aan de leiding ging, ging het in de laatste oefening mis. Het was dan ook spannend tot de punten van het laatste team op het scorebord kwamen, maar uiteindelijk bleek het goud toch voor Chantal en Femke. Over drie weken komt dit duo nog in actie op de Torino Acro Cup in Turijn, Italië. Enkele weken eerder werd voor de acrobatische gymnastiek ook al de finale voor de E-lijn gehouden. Hier kwam het team Céline Vogels, Noa Verdiesen en Lisanne Bakx voor BredaGym in actie. Als eerste reserve mochten zij toch aantreden op deze finale dag, en daar wisten zij een knappe negende plaats te behalen.


Aanbiedingen geldig t/m zaterdag 6 juli en zolang de voorraad strekt.

Zin in de zomer! Happy House Shop in Oudenbosch Lifestyle voor uw hond en kat

nu vanaf

nu vanaf

unieke grip

17.95

7.99

24.95

Quick Cooler ligmat

Quick Cooler halsband of bandana

Hondenspeelbal Chuckit Fetch

Blijft tot 2 dagen koel na onderdompeling in koud water. In 6 maten: van 51 x 36 cm tot 100 x 70 cm.

Leg in koud water waarna 2 dagen een verkoelende werking ontstaat. In 10 maten. Halsband vanaf 7.99 - Bandana vanaf 8.99

Grote speelbal (19 cm) met unieke gripmogelijkheid voor de hond. Blijft zeer hoog op het water drijven.

in Oudenbosch Makkelijk en snel uw hond wassen en drogen in onze winkel

Kijk voor alle informatie en meer aanbiedingen op ANIMALWORLD.NL

NU MET 2 KG GRATIS

nu

9.95 nu

2.99 Felix maaltijdzakjes multipack Twaalf zakjes met een heerlijke vlees- of vismaaltijd. Diverse variëteiten.

1+1 GRATIS

Kauwbot gevuld met pens Delisnack hondenkauwbot van sterk buffelhuid, gevuld met pens. Heerlijk en goed voor het gebit. 15 cm 1.99 - 20 cm 3.09 - 25 cm 4.99

Zenses hondenshampoo

Premium Care lamb & rice 15+2 kg

Hoogwaardige hondenshampoo met verzachtende, wondhelende en ontstekingsremmende werking.

Premium Care is de beste keuze in het topsegment hondenvoeding. 45.95 nu met 2 kg extra.

nu

nu

nu

19.95

10.95

8.99 kunststof model

229.00

Ligmand True Love Comfortabele mand, geschikt voor katten en kleine honden. In diverse kleuren met mooie print. Afm. 45 x 45 x 18 cm. 24.95

Pavo Summerfit 5 kg Koek voor het paard met één dagdosis vitaminen en mineralen, maar weinig eiwitten en calorieën. Ideaal naast ruwvoer of gras. Pak 30 koeken. 12.45

Catsan hygiëne plus 20 liter Sterk absorberende kattenbakvulling. Unieke minerale bescherming die geuren insluit.

Konijnenhok Grand Lodge 140 plus Hoogwaardig kunststof met anti-UV beschermlaag. Voor binnen en buiten. Met twee schuiflades en openklapbaar dak. 134 x 73 x 117 cm.

Oudenbosch Molenstraat 131, ma t/m do 8.30 - 18.00, vr 8.30 - 21.00, za 8.30 - 17.00 Bergen op Zoom Ravelstraat 74, ma t/m do 8.30 - 18.00, vr 8.30 - 20.00, za 8.30 - 17.00

facebook.com/ animalworld.nl


VOLLE EVANGELIE GEM. IMMANUEL Wekelijkse samenkomsten op zondag om 10.00u en woensdag om 20.00u. Tweewekelijkse bijeenkomst voor de jeugd op zaterdag om 19.30u. Zie de agenda op www.veg-immanuelbreda.nl. Alle bijeenkomsten zijn aan de Academiesingel 27-27 Voorganger: C. Visser, tel. 0161-227671. PROTESTANTSE GEMEENTE BREDA www.protestantsegemeentebreda.nl Zondag 23 juni Wijkgemeente Noorder Beemden Lucaskerk 10.30u Voorganger ds. T. van Prooijen, maaltijd van de Heer. Kinderopvang en kindernevendienst. Bereikbaarheid wijkpredikant Ds. W. Bisschop 5419603. Wijkgemeente Midden-Zuid Markuskerk Brabantpark Hooghout 98 10.00u Voorganger: ds.Abr. Heringa. Kindernevendienst en crèche. Na afloop gelegenheid om koffie te drinken en elkaar te ontmoeten in de Voorhof. Bereikbaarheid wijkpredikant ds. T. van Prooijen 0765423334. Johanneskerk Dreef 5 Princenhage 10.00u Voorganger ds. F. Rookmaker. Oecumenische vieringen Amphia Langendijk: 10.15u dienst van Schrift en tafel. Voorganger pastor P. Looijse. Amphia Molengracht: 10.30u dienst van Schrift en tafel. Voorganger pastor P. Schippers. De Breedonk, locatie Mastbos: vrijdag 21 juni 15.00u Voorganger ds. Abr. Heringa. Verpleeghuis Aeneas: zaterdag 22 juni 18.15u voorganger pastor W. Franken. Grote kerk: dinsdag 25 juni 12.30-12.50u Oecumenisch middaggebed. Dhr. F. van de Meulen. Organist Kick Schaart. GEREFORMEERDE GEMEENTE EBEN-HAËZERKERK Vriesdongen 1. Zondag: 10.00u leesdienst; 17.00u leesdienst. KERK VAN DE NAZARENER Evangelische gemeente Predikant: Pastor P. Brouwer Aanvang dienst: 10.30u. Locatie: Dorpshuis ‘t Web, Zuringveld 1, 4847 KS Teteringen, tel. 076-5713579. ZEVENDE-DAGS ADVENTISTEN BREDA EN OMSTREKEN Het Kruispunt, Harmonielaan 24 te Prinsenbeek. Contact: Dhr. L. Belder, tel. 0624554240. www.breda-adventist.nl Alle Bijbelstudies gaan over het thema: Zoek de Here en leef! Download de studies via www.breda-adventist.nl. Ga naar sabbatschool en selecteer onder volwassenen “Zoek de Here en leef”. Zaterdag 22 juni 10.00u Bijbelstudie, thema: Het beste geschenk uit de hemel (Zacharia) 11.00u Eredienst, prediking: Dhr. M. Peroti VOLLE EVANGELIE GEM. BREDA Elke zondag samenkomst in buurthuis Geeren-Noord, Philips Lammekensstraat 30, Breda-N., 10.00u., wisselende voorg. Crèche en kindernevendiensten. Secretariaat: J. den Hollander, tel.0765870898. KERK VAN JEZUS CHRISTUS VAN DE HEILIGEN DER LAATSTE DAGEN Mgr. de Vetstraat 112, 4817 JP Breda, tel. kerk 076-5213141, tel. zendelingen 0652338961. Diensten: 10.00u. jeugdwerk: 3-11 jr; kinderkamer tot 3 jr. Priesterschapvergadering: mannen va. 12 jr.; Zusterhulpvereniging: vrouwen va. 18 jr.; jonge vrouwen: meisjes 12-18 jr. 11.00u Vervolg jeugdwerk. Zondagsschool: leden va.12 jr; onderricht naar leeftijd; aparte onderzoekersklas. 11.40u Avondmaalsvergadering. Eredienst alle leeftijden. 13.00u einde.

LEGER DES HEILS Hendrik Berlagestraat 102, tel.0765870344. Iedere zondag 10.30u. samenkomst, enthousiaste samenzang en bijbeloverdenking. Kindernevendienst en event. kinderoppas. Zondag 10.30u Majoor Bakker. PAROCHIE BREDA CENTRUM St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda, tel. 0765215764, info@parbc.nl; www.kathedraalbreda.nl Eucharistievieringen: H. Antoniuskathedraal; zondag 10.30u, maandag t/m vrijdag 12.00u, donderdag na de viering tot 13.00u Aanbidding. Begijnhof; zaterdag 17.00u Gebedsvieringen Begijnhof: maandag t/m vrijdag: 7.45u morgengebed woensdag: 18.00u jongerengebedsdienst DOOPSGEZINDE GEMEENTE BREDA Cimburgalaan 98 Breda. Zondag: 10.30u CHR. GEREF. KERK MATTHEÜS www.cgkbreda.nl Steendorpstraat 4; hoek Petegemstraat. Zondag 23 juni 10.00u Leesdienst 15.00u ds. H. de Graaf, Urk. Tijdens deze dienst zal de voorbereiding op het Heilig Avondmaal gehouden worden dat we 30 juni hopen te vieren. GEREF. KERK (VRIJGEMAAKT) Terheijdenstraat 9 Diensten: zondag 09.30u en 16.30u REMONSTR. GEM. BREDA E.O. Doopsgezind Centrum, Cimburgalaan 98. JERUZALEM PAROCHIE www.jeruzalemparochie.nl Vrijdag 16.00u Huize Ruitersbos, Ruitersboslaan 19.00u Huize Overakker, Brigidastraat Zaterdag 19.00u Mariakerk, Mariaplein 19.00u Vredenbergh, Lovensdijkstraat Zondag 9.30u Mariakerk, Mariaplein 9.30u Petrus en Pauluskerk, Graaf Hendrik III plein 11.00u Laurentiuskerk, Ginnekenweg 11.00u Sacramentkerk, Zandbergweg 1e Donderdag van de maand 9.00u Petrus en Paulusdagkapel, Graaf Hendrik III plein 1e Vrijdag van de maand 10.00u Sacramentskerk, Zandberglaan 15.00u Huize Breedonk, Willem van Oranjelaan THE BLESSING BREDA Christus Triumfatorkerk, Zandberglaan 31, www.maasbach.com Samenkomsten: Zondag 10.30u; Woensdag 20.00u (gebedsdienst); Vrijdag 20.00u; Zaterdag 19.00u POiNT! Youth. Kinderopvang aanwezig. Info: 070-3635929. EVANGELIE GEMEENTE DE DEUR Teteringsedijk 89k, Breda. Telefoon 0651193738. Diensten: zondag om 11.00 en 18.00u.; woensdag om 19.30u. Zondagsschool 4 t/m 12 jr. Kinderoppas. Zaterdagavond jongerenavond: muziek, drama, film. PAROCHIE BREDA-NOORD Parochiecentrum Belgieplein 6, 4826 KT Breda.Open op werkdagen van 9.00 tot 12.00u. 076-5873482 (in noodgevallen 0619825402) www parochiebredanoord. nl, info@parochiebredanoord.nl Kerkgebouw Belgieplein 4. Vieringen: woensdag en 1e vrijdag 09.30u, zaterdag 19.00u, zondag 10.00u. Inloopochtend Voor Elkaar elke woensdag 10.00 tot 12.00u in Gemeenschapshuis De Biesdonk, Belgieplein 8. Meer info 076 5871820.

EVANGELISCHE KERK JEFTA Kantoor: Voorerf 7, 4824 GM Breda, tel. 076-5717575. De diensten van Jefta worden elke zondag om 11.00u gehouden in Anna Rozenkranskerk, Meidoornstraat 111, Breda. Kinderopvang. Kinderdiensten. Om de 14 dagen speciale tienerdienst. Zondag 23 juni: Dienst. Spreker: Hans van der Meulen RAAD VAN KERKEN Iedere dinsdag om 12.30u is er in de Stiltekapel van de Grote Kerk een middaggebed. EVANG. BAPTISTENGEM. BREDA Groene Woud 2 (schoolgebouw Prisma De Rotonde). Zondag: 10.30u Tel.info: 076-5138105. www.ebgbreda.nl PROT. GEM. PRINSENBEEK HET KRUISPUNT Secretariaat: Harmonielaan 24, 4841 VL Prinsenbeek, tel. 076-5614852; www.hetkruispunt.org zondag 10.00u. EVANG. LUTHERSE GEM. BREDA E.O. Kerkgebouw: Stadserf 3/Veemarktstraat 11, Breda. Predikante: mw. ds. M. Schulz 040-2417664; Diaken: mw. H. KlaaysenSiebrand 076-6712425. Kosteres: W. v.d. Bruggen 076-5220877; evangelisch-luthers-breda.nl Zondag 10.30u RK PAROCHIE PRINSENBEEK Secretariaat Markt 34, 4841 AC Prinsenbeek. Open op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, tel 5412231 e-mail: secretariaat@parochieprinsenbeek.nl. Contactpastor mw. G. v.d. Korput (pastoraal werkster). Vieringen: zaterdag 19.00 uur; zondag 10.00 uur; dinsdag 9.00 uur. NAZARETHPAROCHIE BREDA WEST Secretariaat: Haagsemarkt 4, Breda, tel: 076-5213873, www.nazarethparochie.nl. Open op werkdagen van 9.00-12.00u/13.30-15.00u (m.u.v. woensdagmiddag). Voor dringende gevallen (ziekenzegen, ziekenzalving of overlijden): 06-14962111. Zondag 23 juni: 10.00u OLV ten Hemelopneming; 11.00u H Martinus ORTHODOXE KERK BREDA De Parochie van de Heilige Myrondraagsters is een Orthodoxe kerk. De kerk wordt zowel bezocht door Nederlanders als door mensen uit traditioneel orthodoxe landen. De liturgische taal is Nederlands. De diensten worden gecelebreerd door parochiepriester Vader Josef Sikora. Diensten: Elke 1e en 3e Zondag van de maand: 10.00u: 3e en 6e uur 10.30u: Goddelijke Liturgie Adres: Kerkhofkapel, Vogelenzanglaan 21, Breda-Ginneken. Meer informatie: www.orthodoxekerkbreda.nl. MICHAELPAROCHIE BREDA (OOST) Parochiecentrum: Hooghout 67, 4817EA Breda; open op werkdagen van 09.0012.00u; 076-5219087 (in noodgevallen teamtelefoon 06-10292794; www.michaelparochiebreda.nl; info@michaelparochiebreda.nl. Gratis abonnement Nieuwsbrief aanmelden teamassistente@ michaelparochiebreda.nl Zaterdagavond 19.00u Franciscuskerk (Breda-Noord), Belgiëplein 6; 19.00u woord en gebed aan de vooravond van zondag De Michaelkerk (Breda-Oost), Hooghout 67. Zondagochtend: 08.45u Lucaskerk (H. Beemden), Tweeschaar 125; 08.45u Annakapel (Breda-Oost), Heusdenhoutseweg 34 10.00u Williborduskerk (Teteringen) Kerkstraat 1; 10.00u Franciscuskerk (Breda-Noord), Belgieplein 6; 11.30u Bethlehemkerk (H. Beemden), Gageldonksepad 7; 11.30u Michaelkerk (Breda-Oost), Hooghout 67. PAGINA 26

WILLIBRORDUSPAROCHIE TETERINGEN Parochiecentrum: Kerkstraat 1, 4847RM Teteringen. Bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00u; 076-5713203 (in dringende gevallen: teamtelefoon 06-10292794); www.parochieteteringen.nl; info@ parochieteteringen.nl. Gratis abonnement Nieuwsbrief aanmelden teamassistente@ michaelparochiebreda.nl Vieringen: Willibrorduskerk, Willem Alexanderplein, Teteringen: zondag 10.00u, dinsdag 19.00u en donderdag 09.00u.

dinsdagavond van de maand van 19.0020.00 uur. Zondag 23 juni 5e zondag na Pinksteren. 10.00u Dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: Ds. M.L. Meijer, Spijkenisse m.m.v. de Cantorij o.l.v. de heer G. van Spankeren. Diensten in Huize ‘De Werve’: Vrijdag 5 juli 15.30u Eucharistieviering Pastor Kortmann. Koffie-inloopochtenden in Mariëndal: Deze vinden plaats op elke 2e woensdag van de maand van 10.00-12.00 uur. De komende woensdag is 9 juli.

BETHLEHEMPAROCHIE Secretariaat Gageldonksepad 7, 4824 PP, Breda. tel.5410194; fax.5426194, open elke werkdag van 9-12u, e-mail: secretariaat@bethlehemparochie.nl, www.bethlehemparochie.nl Pastores: Frans Verkleij. Bereikbaar via het secretariaat. Zaterdag 22 juni Vesperviering. 16.30u Bethlehemkerk. Voorganger: F. Verkleij m.m.v. cantor A. v/d Pool. Zondag 23 juni 12e zondag door het jaar. 8.45u Lucaskerk geen viering. 11.30u Bethlehemkerk eucharistieviering. Voorgangers: J. Liesen, W. Wiertz , F. Verkleij m.m.v. het Bethlehemkoor, Jubilatekoor en cantor A. v/d Pool. Laatste viering in de Bethlehemkerk. Woensdag 26 juni Vesperviering. 19.30u Lucaskerk. Voorganger: F. Verkleij m.m.v. cantor A. v/d Pool.

WINNERS CHURCH INTERNATIONAL Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda-Noord (wisselaar). Pastors Ferdinand & Elmy Igbeche. Diensten in Engels en Nederlands vertaald. Zondag 11.00-13.00u. Kinderopvang aanw. Info: 076-5712237/06-15483563

ASSEMBLIES OF GOD PINKSTER GEMEENTE BREDA Dienst Engels. Cimburgalaan 98, tel. 06-51150835; 0134551487; 076-5418994. Zondag 13.00 tot 16.30u. VOLLE EVANGELIE GEMEENTE DE LEVENDE STEEN Dinsdags 19.30u bijbelstudie/bidstondavond. Gemeenschapshuis de Biesdonk, Belgieplein 8, Breda Noord. VICTORY BIBLE CHURCH INT. Lucaskerk, Tweeschaar 125, Breda. Samenkomsten: zondag 13.00-16.00u. Vertaling en kinderopvang aanwezig. Bijbelstudie: vrijdag 19.00-21.00u. Info: 076-5879857 of 06-45084992. NIEUW-APOSTOLISCHE KERK Balfortstraat 63 Breda. Diensten met wisselende priesters Zondag: 10.00u, woensdag: 20.00u www.nak-nl.org WAALSE KERK Catharinastraat 83b. Kerkdiensten in het Frans. Iedere tweede en vierde zondag vd maand 11.00u. Een Franstalige samenvatting van de preek wordt uitgedeeld. Informatie: www.waalsekerken.nl ds. R.L. Dewandeler: 06-38771850. CAPITOL WORSHIP CENTRE Capitol Worship Centre, o.l.v. Apostle Alex en Ingeborg Stekelenburg iedere woensdagavond om 20.00u. in de Poelwei, Mgr. de Vetstraat 2 te Breda. Informatie Hannah Kroeze, 076-5994927. Diensten elke zondag om 15.00u in Nederlands & Engels, Zandberglaan 54, 4818 GL Breda, 06-40061346; www.capitolbreda. nl PROT. GEM. GINNEKEN Laurentiuskerk: Duivelsbruglaan 1 (Ginnekenmarkt) Breda. Predikant: Vacant, Duivelsbruglaan 21, 4853 JD Breda, 0765653460. Koster: Mevr. J.R. van Wijk-Versteeg, Duivelsbruglaan 3, 4853 JD Breda, 076-5651807. Postadres: Protestantse Gemeente Ginneken, Postbus 4648, 4803 EP Breda; kbginneken@zonnet.nl; www.protestantsegemeenteginneken.nl. Kerkelijk bureau: Romenyhuis (achter de kerk). Geopend: 1e

WORLDWIDE PROPHETIC EVANGELICAL MINISTRIES Zondag’s 14.00 uur. Ned./English. Hooghout 96 (Markuskerk) te Breda. Info: www. wpem.nl, tel. 06-12274947. H.H. MARIA/DYMPHNA Kapel van de H.H. Maria/Dymphna (Haagse Beemden), Moerenpad 10: 1e zondag vd maand 18.00u Vesperviering. JONGE, KRACHTIGE PROFETISCHE MINISTRY Iedere donderdagavond 20.00-22.00u komen we als jonge, krachtige profetische ministry bij elkaar in ‘Centre Court’ boven treinstation Breda, Stationsplein 16. We zijn bereikbaar op 06-15370709 of per mail naar nathancivile@hotmail.com HET APOSTOLISCH GENOOTSCHAP Heusdenhoutsestraat 15, 4817 WB Breda. Voorganger hr. J. Harten, tel. 078-6175115. Contact: breda@apgen.nl Eredienst: 09.30u. ANNAHUIS Diaconaal Centrum Breda, geopend van 9.30-16.00u (vrijdag tot 15.00u). De middagen alleen op afspraak. Op dinsdag en donderdag inloop van 9.30-11.30u, Haagweg 3, 4814 GA Breda, tel. 076-5217964, info@annahuis.nl CHRISTENGEMEENSCHAP De Christengemeenschap, beweging voor religieze vernieuwing. Mensenwijdingsdienst op zaterdag een keer in de maand. Voor informatie: 0765422983, www.christengemeenschap.nl. CHRIST IN ACTION MINISTRIES ‘Biesdonk’, Belgiëplein 8, 4826 KT Breda. Samenkomsten: zondag 10.00-12.30u. Vertaling en kinderopvang aanwezig. Bijbelstudie: vrijdag 20.30-22.00u. Info: 0765204106; 076-5427839; 06-30559431. POOLSE RK PAROCHIE H. MAXIMILIAAN KOLBE Laurentius kerk, Ginnekenweg 333, Breda Zondag 9.15u, Pastoor S. Klim 0765321438 06-14243225. SERV.ORTHODOXE KERK Parochie “Heilige Nektarios van Egina”. Priester Vader Dusan Erdelj. www.svetinektarijeeginski.com. Steendorpstraat 4, 4826 EP Breda.

Voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www. internetbode.nl


VACATURES

Per direct starten als accountmanager voor van Zelst Horeca! In deze functie ga je als accountmanager Out-of-Home outlets acquireren voor het ijsmerk Ola. Voor deze functie zijn wij op zoek naar een geboren verkoper die fulltime beschikbaar is. Heb jij de nodige verkoopervaring, geen 9-5 mentaliteit en gaat je hart sneller kloppen van het werken met targets? Reageer dan snel!

Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;ĹŻ,ŽůÄ&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x201A;Ć&#x;ŽŜÄ&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ć&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E;ĹľĹ?ĹśĹ?ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x152;ĆľĹ?ĹľĎŻĎŹĎŹÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹśÄ&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÇ Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺś Ć&#x152;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ϭϳϹÇ Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśĆ?Í&#x2022;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ĺ˝Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ?ĹŻĹ˝Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśĆ&#x2030;ĹŻÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹśÄ&#x201A;ĹľÄ&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;&Ć&#x152;Ä&#x201A;ŜŏĆ&#x152;Ĺ?ĹŠĹŹÍ&#x2DC;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;ĹŻ ,ŽůÄ&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;ĆľĹ?Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?ŊĨÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x2030;Ĺ?ĹŠÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;ĹŻ>Ĺ˝Ĺ?Ĺ?Ć?Ć&#x;Ä&#x17E;ĹŹÍ&#x2022;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;ĹŻdĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ć&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Í&#x2022;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;ĹŻ&Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ?Ä&#x17E;^^Í&#x2022; Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ä Ä&#x17E;dĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ć&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ä&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ŊĨĆ?Ç Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ĺś^Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä?Ä&#x17E;Í&#x2DC;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;ĹŻ,ŽůÄ&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;Ć&#x161;Ç Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśĹ?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E; DĹ?ĹŠÄ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;ÍžĹ&#x161;ŽŽĨÄ&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?ÍżÄ&#x17E;Ĺś,Ä&#x201A;Ç&#x152;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;ŽŜŏÍžĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ÍżÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ŜŏÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ĺ˝Ć&#x161;Ć?Ĺ?Ĺś&Ć&#x152;Ä&#x201A;ŜŏĆ&#x152;Ĺ?ĹŠĹŹÍ&#x2DC;

Per direct beginnen met een nieuwe baan als Accountmanager?

sŽŽĆ&#x152;ŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?,Ä&#x201A;Ç&#x152;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;ŽŜŏÇ&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÇ Ĺ?ĹŠĹ˝Ć&#x2030;Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014;

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van een grootschalige sales campagne in het Out Of Home segment. Je bezoekt in dit segment onder meer horeca, sportclubs, grote bedrijfskantines en andere potentiele ijsverkooppunten. Hiervoor is het belangrijk dat je beschikt RYHUPHQVHQNHQQLVĂ&#x20AC;DLUHHQĂ&#x20AC;LQNHGRVLVOHIHQGRRU]HWWLQJVYHUPRJHQ Wanneer je werkt in onze buitendienst krijg je naast een gedegen vaardigheids- en producttraining de beschikking over een auto/ tablet en GSM, om zo jouw rayon goed te kunnen bewerken.

Wat zoeken wij? - Ondernemende instelling; - MBO of HBO niveau (bij voorkeur: HBO starter, Propedeuse of Associate Degree); - Commercieel inzicht/geboren verkoper; - Aantoonbare commerciĂŤle werkervaring - Ervaring met business to business - Initiatief, Energiek en vlot voorkomen; - Woonachtig in de regio West Brabant (Tilburg â&#x20AC;&#x201C; Breda - Bergen op Zoom).

Wat bieden wij? - Uitstekende commerciĂŤle trainingen (via Hamilton Bright); - Een marktconform salaris inclusief uitdagende bonusregeling; - Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket; - Een lease auto/ tablet/ GSM; - Een geweldige werkervaring bij een ambitieus bedrijf.

Wil jij in aanmerking komen voor deze baan? 6WXXUGDQVQHOMH&9PHWSURÂżHOIRWRHQPRWLYDWLHEULHIQDDU vacature@zelst.nl ter attentie Kim Smits-Hendrikx | www.zelst.nl

DtZ<ZD>>'D/E/^dZd/DÍŹsĹ&#x152; &ƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;ŽžĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ĺ?ĹśĹ?Í&#x2014; ŽŜĆ&#x161;Ć&#x152;ŽůÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ?Ć&#x161;ĹŻĹ?ĹŠĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä?Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;sÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä?Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśŽŜĆ?Ä&#x17E;ĹľÄ?Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ˝Ĺ?Ć&#x152;Ä&#x201A;žžÄ&#x201A;ÍžÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;ÍżÍ&#x2DC; Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹľÄ?Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x161;Ĺ˝Í&#x203A;Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ŜŏůÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;ŽžžƾŜĹ?Ä?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ĹŹĹŻÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ĺś&Ć&#x152;Ä&#x201A;ŜŏĆ&#x152;Ĺ?ĹŠĹŹÍ&#x2022;Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ĺ?ÄŁÄ&#x17E;ĹśEÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x201A;ĹľÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻÍ&#x2022; Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĨŽŽŜÄ&#x17E;ĹśĨÄ&#x201A;Ç&#x2020;Í&#x2DC;KĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ&#x161;ŽƾÄ&#x161;Ć&#x161;Ä?ŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x201A;ŜŜĹ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ƾčÄ&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ć?Í&#x2DC; &ƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;ͲÄ&#x17E;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014; Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ĺ˝Ć&#x2030;ĹľĹ?ĹśĹ?ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻDKͲŜĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĆľÍ&#x2DC;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹĹ&#x161;ŽƾÄ&#x161;ŏƾŜÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ŜŜĹ?Ć?Í&#x2DC;,Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśĹ?ĹśžŽÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E; tĹ?ĹśÄ&#x161;Ĺ˝Ç Ć?Ä&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x2030;ĹŻĹ?Ä?Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Í&#x2DC;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ĺ?ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ?ŽŽĆ&#x152;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;ĨƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŏƾŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ?ŽžžƾŜĹ?Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ŝ͞Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ&#x152;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;ĹśžŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹśĹ?ÍżĹ?Ĺś Ä&#x161;Ä&#x17E;&Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä Í&#x2DC;

DtZ<ZKZZͲEdZzDÍŹsĆ&#x2030;Ć&#x161; &ƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;ŽžĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ĺ?ĹśĹ?Í&#x2014; Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x161;Ĺ?ŜŏŽžÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x201A;ĨÄ&#x201A;Ç&#x2020;Í&#x2022;ĹľÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻÍ&#x2022;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĨŽŽŜÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĆľÇ ĹŹÄ&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ĺ?Ĺ?Ĺ?ĹśŽŜĆ?dĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ć&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161;DÄ&#x201A;ĹśÄ&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161; ^Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹľÍ&#x2DC;tÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;Ĺ?ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĹľÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2DC;tÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x;ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśĹ?ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Í&#x2022;Ä&#x161;Ĺ?ĹśĆ?Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÇ Ĺ˝Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹśĹ?Ͳ Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĹŹĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ä&#x161;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÄ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ĺ?ŜŽÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä?Ä&#x17E;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?ĹŹÄ?Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Í&#x2DC; &ƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;ͲÄ&#x17E;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014; Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ĺ˝Ć&#x2030;ĹľĹ?ĹśĹ?ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻDKͲŜĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĆľÍ&#x2DC;,Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśĹ?ĹśžŽÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E;tĹ?ĹśÄ&#x161;Ĺ˝Ç Ć?ͲÄ&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x2030;ĹŻĹ?Ä?Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Í&#x2DC;<Ä&#x17E;ŜŜĹ?Ć? Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;&Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ĺ?ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ?ŽŽĆ&#x152;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;ĨƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä Í&#x2DC; ĹŻĆ?ĹŠÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ŜŏĆ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŠĆľĹ?Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ?ĆŠÄ&#x17E;ĹśŽžŽŜĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĹľĆ&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;ŽůÄ&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2013; Ć?Ć&#x161;ƾƾĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;ŏŜŽĆ&#x2030;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć?ŽůůĹ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĨĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä?Ç&#x20AC;Í&#x2DC;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Í&#x2014; Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;ĹŻ>Ĺ˝Ĺ?Ĺ?Ć?Ć&#x;Ä&#x17E;ĹŹsĆ&#x161;Í&#x2DC;Ä&#x201A;Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Í&#x2DC;WÄ&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;sÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ć&#x152;ĆľĹ?Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?ŽŜÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆ?Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022; WĹ˝Ć?Ć&#x161;Ä?ĆľĆ?Ď­ĎŹĎłÍ&#x2022;ϯϲϰϏDĹ?ĹŠÄ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Í&#x2DC;ͲžÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻÍ&#x2014;Ć&#x2030;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ć&#x152;ĆľĹ?Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÎ&#x203A;Ä?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;ĹŻÍ&#x2DC;Ŝů sŽŽĆ&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;ŏƾŜĹŠÄ&#x17E;Ä?Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ŜžÄ&#x17E;Ć&#x161;WÄ&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;sÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ć&#x152;ĆľĹ?Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĨŽŽŜϏϳϲͲϹϾϲϏϏϯϹ Ä?Ć&#x2039;ĆľĹ?Ć?Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ŜůÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;Ç Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Ć&#x161;ĹśĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x2030;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĆ?Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Í&#x2DC;

Time2Flex Bouw zoekt

Vakbekwame timmerlieden allround, aftimmerwerk of ruwbouw. Ervaring, fanatiek &

Van Dijnsen Installatiewerken B.V. staat al ruim 47 jaar voor allround vakmanschap. Door een veelzijdige en klantgerichte benadering is ons bedrijf in staat totaaloplossingen te bieden op het gebied van verwarmings-, koeltechnische-, sanitaireen elektrotechnische installaties. In verband met de groei van onze organisatie zijn wij voor de afdeling Service & Onderhoud Werktuigbouw op zoek naar

Servicetechnici De functie: Als servicetechnicus ben je belast met het uitvoeren van preventief en correctief onderhoudswerk en reparaties aan werktuigbouwkundige installaties in gebouwen en particuliere sector. Je houdt je bezig met het oplossen van storingen aan hvac installaties met schakel en regeltechnische aspecten. Daarnaast test en inspecteer je installaties, die op grond van jouw kennis en inzicht in de natuurkundige processen ten grondslag liggen. Je krijgt een bedrijfsauto ter beschikking en neemt deel aan de storingsdienst. De kandidaat: Heb jij een MBO (Installatietechniek, werktuigbouw) opleiding en eventueel aanvullende diplomaâ&#x20AC;&#x2122;s zoals STEK/F-gassen, PO of PI, Klimaattechniek A en ruime ervaring in deze branche en beschik je over diploma VCA-1 en rijbewijs B.E en goede contactuele eigenschappen? Dan heten wij jou als goede vakman/vrouw graag van harte welkom. Heb je interesse: Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met dhr. J. Jansen, servicecoĂśrdinator, telefoon: 076-5728122. Je sollicitatie kun je richten aan: Van Dijnsen Installatiewerken B.V., t.a.v. mw. T. Huizinga, afdeling P&O, Postbus 2243, 4800 CE te Breda of e-mail naar pz@vandijnsen.nl KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.VANDIJNSEN.NL

VCA is prĂŠ. Schoolverlaters ook welkom! Mail z.s.m. je cv.

LQIR#WLPHĂ H[QORIEHOZZZWLPHĂ H[QO

IONâ&#x20AC;&#x2122;S KLUSBEDRIJF VOF

stucadoren, metsel- en tegelwerk, natuursteen (ook oude vloeren) en klinkers leggen

Bel 06-26547540 of mail:

pirvugicu@yahoo.com

Wij zijn op zoek naar een lieve, nette dame die graag (minimaal) twee halve dagen per week onze drie kinderen van 4,6 en 8 jaar wil ophalen na school en hen bij ons thuis (wijk Zandberg-Breda) wil opvangen. Ervaring met naschoolse opvang van kleine kinderen, bezit van rijbewijs en een auto is een prĂŠ. Licht huishoudelijk werk, boodschappen en eventueel koken behoort tot de werkzaamheden. Eventueel extra uren per week is zeker bespreekbaar. (QLJHĂ&#x20AC;H[LELOLWHLWKLHULQLVHUJÂżMQ

Heeft u interesse, belt u dan: 076 5610820

Wij vragen naar referenties en legitimatie. Hoogte vergoeding per uur afhankelijk van leeftijd en ervaring

Voegwerk! vakbekwame

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266

Voor al uw klussen Stuc, schilderwerk en behang. Timmer en tegelwerk www.demmersinterieur.nl Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

Aalten Schildersbedrijf BREDA

plafonds & wanden witten Ook binnen- en buitenschilderwerk Vraag een vrijblijvende offerte tel. 06 - 43220390 / 076 - 5991675

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop â&#x20AC;&#x2DC;t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

SCHOONMAAKBEDRIJF PERFEKT is op zoek naar

Vakantiemedewerkers

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl

voor het schoonmaken van kantoren in de ochtend, middag of avonduren in de maanden juli en augustus. Aanmelden kan via info@schoonmaakbedrijfperfekt.nl of via onze website www.schoonmaakbedrijfperfekt.nl

Een overkapping met uitstraling en karakter vanaf 699,-euro

Schoonmaakbedrijf PERFEKT B.V.

Bel voor een afspraak in onze showroom of kijk op onze

Krombraak 16, Oosterhout. Tel. 0162-45 45 30

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Website www.overkappingvanhout.nl

Argon 24B in Oud-Gastel. Tel. 06-30106383


EN MEDIA MARKT BREDA VIERT MEE!

4 GB DDR Werkgeheugen 500 GB Harde schijf

Macbook Pro MD101 N/A 13,3" Notebook Intel速 Dual-Core i5 processor (2,5 GHz), Intel速 HD Graphics 4000 videokaart, DVD brander, Wifi N, bluetooth, thunderbolt, firewire, webcam, kaartlezer, Mac OS X Mountain Lion. Art. nr.: 1186792

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

DBN_20130619  
DBN_20130619