Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

B R E D A S E

12 JUNI 2013 WEEK 24

Uitgeverij

74 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

NIEUWE MIJLPAAL ONTWIKKELING STATIONSKWARTIER

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @BredaseBode

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

Gemeente Breda OP PAGINA 5

076

599

8 111

I

480.000

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

VACATURES

KABINET HAALT STREEP DOOR FYRA

Beeldcultuurconferentie in Waalse Kerk

Jongens opgepakt met nepvuurwapen

BREDA - Games, grafisch ontwerp, illustratie, fotografie, film, augmented reality en animatie behoren tot de nieuwe creatieve industrie van visual design en visual technology. Tijdens de gratis toegankelijke GAME | SET | MATCH, Work and Play Conference kunnen bedrijven, organisaties en ondernemers ontdekken wat het innovatieve potentieel van Beeldcultuur (visual design & technology) in Breda voor hen kan betekenen. Toonaangevende sprekers behandelen praktische toepassingen van visual design & technology. De conferentie vindt plaats op donderdag 20 juni 2013 van 09.30 uur tot 13.30 uur. Aanmelding via email info@huisvoorbeeldcultuur.nl

BREDA - Drie jongens werden in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.10 uur aangehouden op de Tilburgseweg. Een meldster alarmeerde de politie dat jongens de doorgang bij de spoorwegovergang aan de Oosterhoutseweg blokkeerden. De meldster zag dat de verdachten een vermoedelijk nepwapen bij zich hadden. Op de Tilburgseweg zagen toegesnelde agenten vervolgens de jongens die voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. De jongens (respectievelijk 15, 16 en 16 jaar oud) werden gearresteerd en meegenomen naar een politiebureau. Er werden een nepvuurwapen en twee messen in beslag genomen.

Hond bevrijd uit te warme auto

Aanleg Kiss and Ride Heusdenhoutsestraat

BREDA - Dierenpolitieagenten hebben vrijdag rond 12.15 uur een hond bevrijd uit een auto op de Vlaszak. Een meldster had de politie gewaarschuwd. De ramen van de auto stonden op een kiertje open, maar het dier zat op de achterbank te hijgen en had geen water tot zijn beschikking. De agenten constateerden een buitentemperatuur van rond de 25 graden Celsius en in de auto rond de 44 graden Celsius. Ze bevrijdden de hond uit de auto waarna het dier werd overgebracht naar het dierenasiel. De eigenaar meldde zich later op het politiebureau. Hij kreeg een procesverbaal en kon zijn hond ophalen bij het asiel na betaling van de gemaakte kosten.

BREDA - De gemeente is maandag begonnen met de aanleg van een Kiss and Ride-strook aan de Heusdenhoutsestraat, ter hoogte van de Liduinaschool. Kiss and Ride-zones zijn parkeerstroken die bedoeld zijn om passagiers af te zetten of op te halen en meteen weer verder te rijden. Bewoners hebben aangegeven dat ze overlast ondervinden van het aan- en afrijden van taxibusjes door de smalle Elandstraat en Landheining. In overleg met de school en politie heeft de gemeente besloten aan de Heusdenhoutsestraat een Kiss and Ride-strook aan te leggen. De werkzaamheden duren uiterlijk tot vrijdag 28 juni 2013, zo meldt de gemeente.

BREDA - De politie hield zaterdagavond rond 23.40 uur een 43-jarige man aan op verdenking van mishandeling van een 34-jarige vrouw in een woning in de wijk Heuvel. Agenten kregen een melding van een ruzie in de woning. Bij aankomst constateerden zij dat de vrouw verwondingen in haar gezicht had. Zij kon geen duidelijke verklaring geven van wat er was voorgevallen en was zeer verward. Vanwege haar psychische toestand is zij door medewerkers van de Crisisdienst GGZ bezocht en opgenomen in een psychiatrische instelling. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verder onderzoek.

Gratis

NAC-jeugd vindt onderdak bij WDS BREDA - De C- en D-jeugd van NAC Breda speelt en traint komend seizoen op het sportcomplex van WDS’19 in Breda. De clubs hebben een overeenkomst bereikt over een samenwerking voor de komende twee seizoenen. Onder de samenwerking valt onder andere het gebruik van de velden op sportpark Paradijs, gelegen in de Haagse Beemden. Donderdagochtend vond de aftrap van de nieuwe samenwerking plaats. DOOR ADDO SPRANGERS NAC zocht de voorbije maanden intensief naar een geschikte locatie waar de jeugd komend seizoen kan trainen en wedstrijden kan spelen. Die locatie is voor de ‘onderbouw’ nu gevonden bij WDS’19. Het sportpark van de club (Sportpark Paradijs) telt twee velden en een kunstgrasveld waar de vier teams de komende tijd terecht kunnen. Naast het gebruik van het sportpark werken beide clubs de komende tijd op meerdere gebieden samen. WDS-trainers lopen vanaf volgend seizoen stage bij NAC en de club verzorgt clinics in de Haagse Beemden.

Samenwerking Geert Brusselers, hoofd Afdeling Opleidingen bij NAC, toont zich verheugd dat zijn club onderdak heeft gevonden bij WDS’19. “We waren de afgelopen maanden op zoek naar een geschikte locatie voor onze jeugd, die in onze visie past. Sportpark Paradijs voldoet aan de kwaliteitseisen in die visie. We zijn blij met de samenwerking met WDS’19 en ik weet zeker dat dit snel zijn vruchten af werpt.” Ook Tim Jongbloed, voorzitter van WDS’19, toont zich tevreden. “Dit gaat een hele mooie samenwerking worden, waarbij het voetbal de grote winnaar is. We zijn er trots op dat we

A.S. ZONDAG OPEN van 12.00 tot 17.00 uur

waardebepaling!

Bel meteen 076 524 77 88

Méér makelaar. VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

NAC te gast krijgen en zo ons steentje bijdragen aan de opleiding van talentvolle voetballers.” Vanaf dit seizoen is het Graaf Engelbrecht College partner van NAC en gaan een flink aantal spelers naar deze school. Het is dan ook mooi dat het sportpark van WDS’19 aan de andere kant van de straat is gelegen. “Veel van onze jongens in de onderbouw, en hopelijk straks alle, zitten op het Graaf Engelbrecht College en hoeven maar de straat over te steken om bij sportpark Paradijs te komen,” aldus Brusselers. “In dat opzicht is deze samenwerking wel degelijk een grote stap, als we willen aanhaken bij de grotere jeugdopleidingen van Nederland.”

Schotse luchtbrug naar RedHead Days BREDA - De Schotse vliegmaatschappij Flybe plant op vrijdag 30 augustus een vlucht van Schotland naar Nederland voor roodharigen. De luchtbrug is alleen voor roodharigen bedoeld en is ter ere van het evenement Redhead Days dat in dat weekend zal plaatsvinden in Breda. Tijdens de jaarlijkse Redhead Days worden duizenden roodharigen uit meer dan 80 landen in Breda verwacht. De vlucht is bedoeld voor bezoekers van het evenement en er zullen ook prominente roodharigen aan boord zijn, onder wie vermoedelijk parlementslid (MP) Danny Alexander. Flybe heeft beloofd dat de gehele crew aan boord van dit vliegtuig roodharig zal zijn.

VADERDAG-VOORDEEL

35% KORTING: Alle Tuinbeelden, Ornamenten en Boeddha’s

Kraanvogel van € 19,95 nu voor €

Geldig t/m maandag 17 juni.

Man opgepakt voor mishandeling

BREDA - Op Sportboulevard De Wisselaar vond donderdag de jaarlijkse KIDS Sport Spelendag plaats . Daarbij gingen 1100 basisschoolkinderen met twaalf verschillende sporten aan de slag. De dag was een mooie afsluiting van het schoolsportproject KIDS Sport van Breda-Actief waar de kinderen een jaar aan hebben deelgenomen. Lees ook het artikel elders in deze editie .FOTO HENK KETELAAR

Esthetische tandheelkunde? Welkom in onze tandartsengroepspraktijk! 076 - 5 214 214 | breda@dentalclinics.nl

12,95

Rietdijk 1B 4824 ZB - Breda Tel.: +31(0)76- 541 46 24 www.poppelaarstuincentrum.nl

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www. internetbode.nl


KEUKENS, BADKAMERS, TEGELS & SAUNA’S VOOR DE BESTE PRIJS!

bij JAN VAN SUNDERT Keuken 300 cm, in vanille compleet met apparatuur incl. vaatwasser. In meerdere kleuren leverbaar en op maat te maken.

Laagste prijs GARANTIE

Eilandkeuken, compleet met apparatuur incl. vaatwasser In meerdere kleuren leverbaar en op maat te maken.

1001 soorten tegels & natuursteen. Volop aanbiedingen! Designkeuken, compleet met apparatuur incl. vaatwasser In meerdere kleuren leverbaar en op maat te maken.

4500m2 showroom met 300 keuken en badkameropstellingen

Kijk voor overige folderaanbiedingen op www.janvansundert.nl

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur www.janvansundert.nl

”Die ene druppel. Die doet er toe.” - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

gratis plaatsing

In 120 DA-winkels in Nederland! + Een kwaliteitsbril voor een scherpe prijs. + Er komt aan de kassa niets bij! + Altijd een vaste lage prijs. + Dat is Eyelove®!

Complete bril op iedere sterkte!

Spinveld 13-1 4815 HR Breda tel. 076-5321913 info@kumasbv.nl - www.kumasbv.nl Bel voor gratis offerte aan huis (ook ‘s avonds)

Wij stofferen alle soorten meubelen!

Eyelove® bril op sterkt e

(voor veraf óf dichtb ij) + Incl. montuur naa r keuze + Incl. beide glazen op iedere sterkte (ook met iedere cilinde r mogelijk) + Incl. niet goed = gel d terug garantie + Gratis ontspiegeling + Gratis kraswerende laag + Gratis dun geslepen + Gratis luxe brillen koker

Eyelove® multifocale bril

+ Incl. montuur naa r keuze + Incl. beide glazen op iedere sterkte (ook met iedere cilinder mogelijk) + Incl. niet goed = geld terug garantie + Gratis onzichtbaar leesgedeelte + Gratis ontspiegeling + Gratis kraswerende laag + Gratis dun geslep en + Gratis luxe brillen koker

uze

uit

1n7tu5ren!

Ke

mo

€ 99,-

Bankstellen - Stoelen - Fauteuils Caravan- en bootkussens - Autobekleding

GROTE MERKEN ZOALS: /HROX[&KHVWHUÀHOG0RQWLV /RQJOLIH/DEHOOH5ROI%HQ] (Q]HQ]HQ]

2

Kies uw montuur

Neem uw bril of recept mee

€ 39,Deze kortingsactie loopt t/m 22 juni 2013 en uitsluitend bij inlev ering van deze coup on.

KORTINGSCODE: 522 73

Zo eenvoudig bestelt u uw nieuwe bril bij Eyelove®: 1

Met deze coupon:

3

14 dagen later

4

Eyelove® zonnebril

Ligt uw nieuwe bril voor u klaar!

DA Tolbrug, Tolbrugstraat 1, Breda, tel. 076-521 1618

Iedere bril is ook als zonnebril op sterkte verkrijgbaar voor dezelfde prijs met bruin, grijs of groen glas!


ACTUALITEIT

Breda wil snel alter natief voor treinverbinding met Antwerpen

Ook kabinet haalt streep door Fyra BREDA - De hogesnelheidstrein Fyra voldoet niet aan de eisen. Dat meldde staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) vrijdag na afloop van de ministerraad. Het kabinet steunt daarmee de NS bij het besluit om te stoppen met de Fyra. DOOR ADDO SPRANGERS Nadat de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS, partner van de NS in het Fyra-project, al een streep door de treinen van Italiaanse makelij haalde, deed dit afgelopen week ook de NS zelf. De Fyra-treinen zouden volgens de NS ‘onvoldoende betrouwbaar’ zijn. Het zorgde voor veel rumoer, niet in de laatste plaats bij AnsaldoBreda. De Italiaanse bouwer van de Fyra-treinen verwierp de kritiek over technische mankementen aan de treinen die zijn geleverd aan Nederland en België. Topman Maurizio Manfellotto van AnsaldoBreda maakte dat donderdag tijdens een persconferentie in Napels. Het Italiaanse bedrijf dreigde daarnaast met schadeclaims. Roosendaal Het kabinet zag vrijdag na overleg in de ministerraad echter geen reden om af te wijken van de conclusie van het Nederlandse en Belgische spoorbedrijf dat de trein niet aan de eisen voldoet. Het is de bedoeling dat de vervangende intercity via Roosendaal op korte termijn tien tot twaalf keer per dag gaat rijden in plaats van de huidige acht keer. Staatssecretaris Mansfeld heeft vrijdagmiddag nog een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin zij

opdracht geeft aan NS om het alternatief voor de Fyra uit te werken. “Daar maakt ook de verbinding Breda-Antwerpen deel van uit,” weet wethouder Selçuk Akinci. “Dat is goed nieuws. Wij blijven alle partijen oproepen tot een snelle realisatie, maar dit doet in ieder geval recht aan de afspraken tussen het Rijk, NS en de NMBS om Breda op te nemen in het hogesnelheidsnetwerk.” Vervoersknooppunt De gemeente Breda eist snelheid van het kabinet bij het zoeken naar alternatieve mogelijkheden voor een treinverbinding Breda-Antwerpen. Volgens de gemeente is het uitvallen van de Fyra geen reden om niet snel met de verbinding met Antwerpen te starten. Wethouder Selçuk Akinci: “De onduidelijkheid heeft nu lang genoeg geduurd.” De gemeente Breda geldt als één van de belangrijke vervoersknooppunten van Nederland. Breda is als stopplaats opgenomen in de vervoersconcessie die NS in 2001 kreeg voor het vervoer op de HSL-Zuid. In oktober 2012 heeft minister Schultz nog eens het belang van deze verbinding benadrukt. Zij onthield toen goedkeuring aan de overeenkomst die NS en NMBS hadden gesloten over de uitrol van de Fyra, totdat de treinverbinding met Breda hierin werd opgenomen.

De Fyra-treinen zouden volgens de NS ‘onvoldoende betrouwbaar’ zijn.

Investeringen Met het oog op de internationale treinverbinding hebben de regio, de provincie, de gemeente, private partijen, maar ook het Rijk honderden miljoenen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling rond het station, de aanleg van de spoorverbinding en an-

dere infrastructuur. Bovendien zijn internationale bedrijven al met vestigingen naar Breda gekomen, vooruitlopend op de treinverbinding met België. De komst van een internationale verbinding is essentieel om treinreizigers uit het zuiden van Nederland aan te sluiten op het Noord-Europese

FOTO ADDO SPRANGERS

hogesnelheidsnet. Daarnaast gaan de tot nu toe gedane investeringen totaal verloren als de internationale verbinding tussen Breda-Antwerpen er niet komt. De gemeente Breda voert de komende tijd de druk richting Rijk en NS op om de treinverbinding zo snel mogelijk te realiseren.

Nieuwbouw Stationskwartier Breda-Noordwest in 2014 van start

‘Nieuwe mijlpaal in ontwikkeling Via Breda’ BREDA - Een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van Via Breda. Aldus omschrijft wethouder Alfred Arbouw de partners: Gemeente Breda, DW Invest- eenkomst. “Deze ondertekening is een ondertekening van de verschillende ontwikkel- en samenwerkingsovereenkomsten afgelopen week tussen Dura ments en Amvest. Met de ontwikkeling nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van Via en realisatie van het plan is veel geld Breda: de herontwikkeling van het gebied Vermeer Bouw Rosmalen, de gemeente Breda, DW Investments en Amvest. DOOR ADDO SPRANGERS Dura Vermeer Bouw Rosmalen gaat 230

woningen, 1.000 m2 commerciële ruimte en 246 parkeerplaatsen in het plan Stationskwartier Breda Noordwest realiseren.

Op de vastgoedbeurs Provada ondertekende het bouwbedrijf de overeenkomsten met haar ontwikkel- en samenwerkings-

gemoeid. In totaal wordt er circa vijftig miljoen euro in gepompt. Het plan betreft de herontwikkeling van het gebied tussen de noordkant van de Stationslaan en de zuidkant van Belcrum. De overeenkomsten om te komen tot kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw voor het Stationskwartier worden nu daadwerkelijk bekrachtigd.

‘Deze locatie verdient kwalitatief hoogwaardige woningbouw’ Daarmee wordt een intensieve voorbereidingsperiode afgesloten. Met de gemeente Breda tekent Dura Vermeer de ontwikkel- en realisatieovereenkomst. Met DW Investments bekrachtigt Dura Vermeer de samenwerkingsovereenkomst voor de afname van circa 760 m2 commerciële ruimten. Met Amvest Residential Core Fund tekent Dura Vermeer een turnkey-/koopovereenkomst. Deze koopovereenkomst betreft de turnkey afname van tachtig luxe appartementen en tachtig parkeerplaatsen.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Jef Havermans, algemeen directeur Dura Vermeer, en wethouder Alfred Arbouw ondertekenen de overeenkomst. FOTO GEMEENTE BREDA

Kwaliteit Wethouder Alfred Arbouw van de gemeente Breda is verheugd over de over-

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

rond het HSL-station in Breda. Het is een bewijs dat Spoorzones in de huidige economisch uitdagende tijden ‘the place to be’ zijn,” zegt hij. “Ik ben er van overtuigd dat Dura Vermeer met haar partners in het Bredase Stationskwartier een project realiseren dat qua programma en kwaliteit perfect past in de ambities die de gemeente Breda met dit gebied heeft.” Ook Jef Havermans, directeur Dura Vermeer Bouw Rosmalen, spreekt lovende woorden. “Eens temeer blijkt dat je met gezamenlijke inspanning ver komt. Ambities waarmaken en samen er voor de volle honderd procent voor gaan, is de gouden formule. Deze locatie verdient kwalitatief hoogwaardige woningbouw. Dat zagen we in 2010 en dat zien wij nog steeds. Het is een bijzondere locatie die van grote waarde is voor de gemeente Breda. Gezien dit hoge ambitieniveau is het zeker in deze tijd een uitzonderlijke prestatie dat wij samen die vertaalslag hebben weten te maken naar een haalbare businesscase,” aldus Havermans. Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest, ten slotte: ”De aankoop van tachtig luxe huurappartementen en tachtig parkeerplaatsen is in lijn met de investeringsstrategie van het Amvest Residential Core Fund om duurzame woningen in het middeldure huursegment in de economische groeiregio’s van Nederland toe te voegen aan het fonds.” In 2014 moet de nieuwbouw van start gaan.

Volg ons op Twitter: @BredaseBode.


ƐŚŽǁƌŽŽŵŬĞƵŬĞŶƐ ŵĞƚŬŽƌƚŝŶŐĞŶƚŽƚϳϬй

 

ŝ͘ǀ͘ŵ͘ĚĞŶŝĞƵǁĞĐŽůůĞĐƚŝĞ

  

 sĂŶŽŽƚŚƉůĞŝŶϯϲ ϰϴϭϭE'ƌĞĚĂ ǁǁǁ͘ŵŽŶƚĂůů͘Ŷů dĞů͗ϬϳϲͲϱϮϮϮϮϲϵ &Ădž͗ϬϳϲͲϱϮϭϳϳϳϲ ŵĂŝů͗ŝŶĨŽΛŵŽŶƚĂůů͘Ŷů 

KƉĞŶŝŶŐƐƚŝũĚĞŶ DĂĂŶĚĂŐ ŐĞƐůŽƚĞŶ ŝͬtŽͬǀƌ Ϭϵ͘ϯϬͲϭϳ͘ϯϬƵƵƌ ŽŶĚĞƌĚĂŐ Ϭϵ͘ϯϬͲϮϭ͘ϬϬƵƵƌ ĂƚĞƌĚĂŐ ϭϬ͘ϬϬͲϭϳ͘ϬϬƵƵƌ  tŝũnjŝũŶŽŽŬŽƉĂĨƐƉƌĂĂŬŐĞŽƉĞŶĚ

 

 

 

*D RQWVSDQQH RSYDNDQW Q LH *5$7,6+\ XQGDL]RPH ULQVSHFWLH YDQMXQL WPMXOL :LMFRQWUR OHUHQXZ DXWR*5$7 ,6RS FUXFLDOHS XQWHQ*5$7,6 $,5&2

+\XQGDLLL'ULYH

ρ

18

8]DOYHUVWHOGVWDDQYDQDOOHDDQWUHNNHOLMNH&RRO6XPPHU'HDOVRSRQ]H QLHXZH+\XQGDLΰV9UDDJRQVRRNQDDURQ]HUXLPHVHOHFWLHL%HVWRFFDVLRQV

+<81'$,9$15,(/%9 &KDUOHV3HWLWZHJ%UHGD7HOULHOK\XQGDLQO *HFRPELQHHUGEUDQGVWRIYHUEUXLN ONP NPO &2HPLVVLH JNP 8LWVWRRWHQEUDQGVWRIYHUEUXLNJHJHYHQV]LMQJHEDVHHUGRSWHVWVGLH]LMQXLWJHYRHUGYROJHQV(XURSHVH9HURUGHQLQJ((* GENOEMDE PRIJS IS INCL. BTW & BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL AFGEBEELD MODEL KAN AFWIJKEN VAN STANDAARDUITVOERING. ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. NIET IN COMBINATIE MET ANDERE ACTIES. ACTIEPERIODE VANAF 1 MAART 2013. AANBIEDING GELDT ALLEEN OP UIT VOORRAAD LEVERBARE MODELLEN. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG IN DE SHOWROOM NAAR DE VOORWAARDEN.

ZZZK\XQGDLQO TM


Woensdag 12 juni 2013

De Bode l 1

Bekendmakingen Ga naar www.breda.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie over alle bekendmakingen Omgevingsvergunning met afwijkingsprocedure Omgevingsvergunning met afwijkingsprocedure Catharinastraat 87-89, verleend Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° Wet algemene bepalingen omgevingsrecht op 6 juni 2013 de omgevingsvergunning is verleend voor s

atharinastraat 87-89, verbouw begane grond C tot twee winkelunits en de verdiepingen tot 18 appartementen (NL.IMRO.0758.AB12001003-0401)

Ter inzage Vanaf 20 juni 2013 zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via: â&#x20AC;&#x2DC;Wonen Wijken en Vervoerâ&#x20AC;&#x2122; > â&#x20AC;&#x2122;Ruimtelijke Plannenâ&#x20AC;&#x2122; > â&#x20AC;&#x2122;Waboprojectbesluitenâ&#x20AC;&#x2122;. De omgevingsvergunning ligt eveneens van 13 juni tot en met 24 juli 2013 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor. Beroep Binnen bovengenoemde ter inzagetermijn is het voor belanghebbenden mogelijk (schriftelijk) beroep in te stellen tegen de omgevingsvergunning met afwijking bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Tevens kunt u tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij deze rechtbank.

Ontwerpbestemmingsplannen Ontwerpbestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Hoge Vucht Biesdonkweg 31â&#x20AC;&#x2122; Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Hoge Vucht, Biesdonkweg 31â&#x20AC;&#x2122; (NL.IMRO.0758.BP2013043004) ter inzage ligt. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in het toevoegen van een onderwijsfunctie naast de bestaande bedrijfsfunctie op de locatie. De begrenzing van het plangebied is als volgt: aan de zuidzijde de Noordelijke Rondweg, aan de oostzijde de Biesdonkweg, aan de noordzijde het pand Biesdonkweg 33 en aan de westzijde sportvelden.

GemeenteRaad Breda

Inloopbijeenkomst Op 19 juni 2013 tussen 17.00 en 19.00 uur vindt een informatiebijeenkomst plaats in het pand Biesdonkweg 31. U kunt dan binnenlopen, de plannen inzien en vragen stellen. Wet geluidhinder Het pand Biesdonkweg 31 ligt nabij de Noordelijke Rondweg. De voorkeursgrenswaarde op de gevel van de school wordt door het verkeer op deze weg overschreden. Daarom is ook een onthefďŹ ng voor een hogere voorkeursgrenswaarde aangevraagd. Ter inzage Bovengenoemde plannen zijn te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via â&#x20AC;&#x2DC;Wonen, Wijken en Vervoerâ&#x20AC;&#x2122; > â&#x20AC;&#x2DC;Ruimtelijke Plannenâ&#x20AC;&#x2122; > â&#x20AC;&#x2122;Bestemmingsplannen ter inzageâ&#x20AC;&#x2122; en liggen van 13 juni tot en met 24 juli 2013 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor. Zienswijze Tijdens bovengenoemde periode kunt u uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeenteraad van de Gemeente Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 4524. Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u sturen naar de College van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda, Postbus 3920, 4800 DX Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 45 24.

Ontwerpbestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Slingerwegâ&#x20AC;&#x2122; Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Slingerwegâ&#x20AC;&#x2122; ter inzage ligt. Het plangebied grenst aan de noordzijde aan het spoor en aan de zuidzijde loopt het plangebied tot aan de singel. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Lunetstraat, Kazematstraat en Hoornwerkstraat. De oostzijde wordt begrensd door de Belcrumweg. Inloopbijeenkomst Op 27 juni 2013 vindt een inloopbijeenkomst plaats in het Business Centre, Smederijstraat 2 te Breda. Deze bijeenkomst begint om 16.00 uur. Tijdens de inloop wordt een toelichting gegeven op het ontwerpbestemmingsplan en de relatie tot

Ongeveer 8 dagen voor de vergaderingen staan de volledige agendaâ&#x20AC;&#x2122;s met bijbehorende stukken op de website www. breda.nl/gemeenteraad. Ze kunnen tevens worden ingezien bij de raadsgrifďŹ e in het Stadhuis. Alle vergaderingen worden gehouden in de raadzaal van het Stadhuis (Ingang Stadserf).

Overzicht openbare bijeenkomsten en vergaderingen

Inspreken in commissies Tot 24 uur voor een vergadering kan men zich hiervoor aanmelden bij de raadsgrifďŹ e.

13 juni commissie Economie 18 juni commissie Bestuur 20 juni raadsvergadering 27 juni raadsvergadering (Voorjaarsnota)

Vergaderingen bekijken op internet U kunt commissie- en raadsvergaderingen rechtstreeks volgen of eventueel op een later tijdstip terugkijken: www.breda.nl/gemeenteraad > â&#x20AC;&#x2DC;uitzendingenâ&#x20AC;&#x2122;.

de ontwerpstructuurvisie Breda 2030 en de visie Binnenstad. Er bestaat gelegenheid tot het stellen van vragen. Ter inzage Het ontwerpbestemmingsplan Slingerweg is te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via â&#x20AC;&#x2DC;Wonen, Wijken en Vervoerâ&#x20AC;&#x2122; > â&#x20AC;&#x2DC;Ruimtelijke Plannenâ&#x20AC;&#x2122; > â&#x20AC;&#x2122;Bestemmingsplannen ter inzageâ&#x20AC;&#x2122; en ligt van 13 juni tot en met 24 juli 2013 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor. Zienswijze Tijdens bovengenoemde periode kunt u uw zienswijze indienen. Uw schriftelijke of mondelinge zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van de Gemeente Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 38 31.

Bestemmingsplan Bestemmingsplan â&#x20AC;&#x153;De Klokkenbergâ&#x20AC;?, Breda vastgesteld Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de raad op 25 april 2013 het bestemmingsplan â&#x20AC;&#x153;De Klokkenbergâ&#x20AC;? (NL.IMRO.0758.BP2011059008-0401) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een actuele regeling om de herontwikkeling van De Klokkenberg mogelijk te maken. Op het landgoed De Klokkenberg zal een wooncomplex met bijbehorende zorg- en welzijnsvoorzieningen worden gerealiseerd. Het landgoed de Klokkenberg ligt aan de Galderseweg in het buitengebied ten zuiden van de stad, tussen het Mastbos en de Mark. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan op onderdelen aangepast. Deze wijzigingen zijn in het raadsbesluit vastgelegd. Ter inzage Bovengenoemd plan is te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via â&#x20AC;&#x2DC;Wonen Wijken en Vervoerâ&#x20AC;&#x2122; > â&#x20AC;&#x2DC;Ruimtelijke Plannenâ&#x20AC;&#x2122; > â&#x20AC;&#x2122;Bestemmingsplannen ter inzageâ&#x20AC;&#x2122; en ligt van 13 juni tot en met 24 juli 2013 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor. Beroep Binnen bovengenoemde terinzagetermijn is het voor belanghebbenden mogelijk schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA â&#x20AC;&#x2122;s-Gravenhage. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Tevens kunt u tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

In de komende vergaderingen worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

Wijzigingsplan IJpelaar, wijzigingsplan Overakkerstraat 111 Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend voornemens te zijn met toepassing van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2122;IJpelaarâ&#x20AC;&#x2122; te wijzigen voor de locatie Overakkerstraat 111, Zorgcentrum IJpelaar. Ter inzage Bovengenoemd wijzigingsplan is te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via â&#x20AC;&#x2DC;Wonen Wijken en Vervoerâ&#x20AC;&#x2122; > â&#x20AC;&#x2DC;Ruimtelijke Plannenâ&#x20AC;&#x2122; > â&#x20AC;&#x2122;Bestemmingsplannen ter inzageâ&#x20AC;&#x2122; en ligt van 13 juni tot en met 24 juli 2013 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor. Zienswijze Tijdens bovengenoemde periode kunt u uw zienswijze op het wijzigingsplan IJpelaar, Overakkerstraat 111 naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het College van burgemeester en wethouders van de Gemeente Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 38 96.

Gemeente Breda Stadskantoor Claudius Prinsenlaan 10 Postbus 90156, 4800 RH Breda E-mail: gemeentebreda@breda.nl Telefoon: 14 076

Openingstijden balies Stadskantoor Maak voor uw bezoek aan de balie een afspraak via www.breda.nl of telefoonnummer 14 076 van 08.00 - 17.00 uur, donderdag van 08.00 - 20.00 uur. Verdere informatie over openingstijden kunt u vinden op www.breda.nl Met afspraak Maandag, dinsdag, vrijdag: 12.00 uur - 16.00 uur. Woensdag: 12.00 - 20.00 uur Donderdag: 09.00 - 20.00 uur.

www.breda.nl

-

Zandberg. Steenakker. Overakker â&#x20AC;&#x201C; Blauwe Kei.

Commissie Bestuur s s s

* AARVERSLAG "RANDWEERKAZERNEAANDE4RAMSINGEL +WIJTSCHELDINGSREGELLING

Raadsvergadering s s s

* AARVERSLAG (ERIJKING0ARKEERBELEID "ESTEMMINGSPLANNEN - Princenhage-Haagpoort. - Park de Bavelse Berg.

GemeenteRaad www.breda.nl > gemeenteraad Stadserf 1, Postbus 2009, 4800 CA Breda raadsgrifďŹ e@breda.nl 076-5293499

Activiteitenprogramma Elisabeth De Voore BAVEL - Welzijnspunt voor senioren van stichting Elisabeth Breda, Jack van Gilsplein 2, Bavel. Elkaar ontmoeten en gezellig samenzijn, daar gaat het om bij onze welzijnsactiviteiten. Anno Bavel op 16 juni De Voore is geopend vanaf 12.00 uur voor ontmoeting en gezellig bijpraten onder het genot van een kopje

kofďŹ e of thee met aardbeien en slagroom.

en betalen tot 18 juni bij De Voore of bij mevr. J. van Engelen D.D. Dirksweg 2b3.

Uitstapje Beekse Bergen Op woensdagmiddag 3 juli gaan we op stap naar De Beekse Bergen. Het vertrek is om 13.00 uur vanaf De Voore. Het vervoer is geregeld middels een luxe touringcar met ruim plaats voor rolstoelen en rollator. U kunt zich opgeven

KofďŹ e en thee inloop Iedereen is van harte welkom om op dinsdagochtend en vrijdagochtend naar De Voore te komen voor een vers kopje kofďŹ e/thee en een praatje. Tijd: 9.30-11.30 uur.

PAGINA 5

Samen eten Gezellig eten in gezelschap van anderen met aansluitend een kopje kofďŹ e of thee naar keuze. Dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag in De Voore. Reserveer ook eens een warme maaltijd in De Voore â&#x20AC;&#x2DC;s middags van 12.00 tot 13.00 uur. Graag 24 uur van te voren aanmelden bij de receptie van Elisabeth De Donk tel. 076-5631100.


ACTUALITEIT

KIDS Sport Spelendag sportief hoogtepunt

Column

Sport en spel voor 1100 leerlingen BREDA - Elk jaar wordt in Breda op sportboulevard De Wisselaar de KIDS Sport Spelendag gehouden. Het is het een sport- en spelmoment waarop de kinderen van de deelnemende basisscholen zich gedurende het hele schooljaar op verheugen. De zomerse dag maakte het dit jaar een extra mooi.

Addo Sprangers

Jurk De telefooncel, de brievenbus en nu ook de befaamde gele praatpaal langs de snelweg belanden langzaam maar zeker in het museum. Ouderwetse telefooncellen zijn bijna op de vingers van een hand te tellen, PostNL gaat het aantal postbussen halveren en de praatpalen van Rijkswaterstaat, waarmee bij pech onderweg de ANWB kan worden verwittigd, zijn ook al geruime tijd onderwerp van discussie. Nu verkeersminister Schultz van Haegen zich heeft laten ontvallen de praatpalen maar achterhaald te vinden, is het waarschijnlijk nog slechts een kwestie van tijd voordat ze definitief het loodje leggen. Iedereen heeft tegenwoordig immers een mobieltje binnen handbereik, zo is de redenering, al valt daarover te twisten. Wat wel onomstotelijk vaststaat, is het gegeven dat het verdwijnen van die ogenschijnlijk kleine dingen grote sociale gevolgen heeft. Dat maak ik althans op uit de woorden van Carolien Ligtenberg, architect en coördinator van het Platform Openbare Ruimte, die in een krantenartikel haar licht mocht laten schijnen over de veranderingen in het straatbeeld. Volgens haar is onze openbare ruimte is zo ongelooflijk efficiënt gemaakt dat hij nutteloos wordt. Een telefooncel bijvoorbeeld had ook een sociale functie, aangezien wachtende mensen daar doorgaans een praatje met elkaar aanknoopten. Klopt helemaal, al ging dat dan doorgaans niet over de leuke jurk van de knappe dame voor je in de rij, maar over de kansloze figuur die de telefooncel al ruim een half uur bezet hield en ook niet voornemens leek veel haast te maken. Dat maakte je dan op uit de achteloosheid waarmee hij dan tegen een van de ruiten van de telefooncel hing, met een vage glimlach fluisterend door de hoorn in zijn rechterhand, onderwijl spelend met de enorme hoeveelheid kleingeld in zijn linkerhand. De gesprekken in de groeiende rij werden vervolgens luidruchtig ondersteund met gezucht en gesteun, totdat een van de wachtende klagers - uiteraard met goedkeurende blikken van zijn of haar lotgenoten - op het raam van de telefooncel tikte en durfde te vragen of het nog lang zou gaan duren. Werd die vraag positief beantwoord, dan waren er niet veel opties meer: kwaad wegbenen, in berusting nog maar een half uur wachten of toch maar beginnen over die leuke jurk. Dat waren nog eens tijden: niks mobieltje, gewoon contacten leggen in de openbare ruimte. Ik ga toch maar weer eens op zoek naar een telefooncel. Kunt u toevallig wisselen?

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bredase Bode Bredase Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Henk Ketelaar, Joyce van Zijl Acquisitie Kurt Sonnemans Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 16.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 14.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Als een volleerd circusartiest stort deze scholiere zich op het jongleren.

DOOR HENK KETELAAR Met de jaarlijkse KIDS Sport Spelendag wordt het schoolsportproject KIDS Sport van Breda-Actief afgesloten. Leerlingen van de basisschool uit de groepen 3 tot en met 8 komen op die dag bij elkaar om alle sporten uit het project nu eens op één dag achter elkaar te doen. Gedurende het schooljaar mochten zij er tijdens de gymlessen al kennis mee maken, waarbij de complete materialenpakketten en lesmappen niet ontbraken. En als vanzelf waren er op die dag ook een paar spannende en nieuwe sporten te beleven. De Bredase sportverenigingen, korfbalclub KC Terda en de Bredase Rugby Club, deden er als gastheer daadwerkelijk aan mee.

Schoolsportproject

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 24

Aan de KIDS Sport Spelendag doen de basisscholen mee die zich ook voor het schoolsportproject KIDS hebben ingeschreven. Dit jaar deden er negentien scholen aan mee. De sporten worden aangeboden door de Bredase sportverenigingen.

Fiets Dat er iets bijzonders te doen was op de sportboulevard, was voor iedereen die langs kwam wel duidelijk. Muziek klonk over het hele terrein en er stonden overal fietsen en nog eens fietsen, rijen dik, in allerlei soorten en maten. Geen plekje was onbenut. Zo te zien waren de alle elfhonderd leerlingen uit negen basisscholen met hun onderwijskrachten en begeleiders op de fiets naar de sportboulevard gekomen. Daar stonden 120 eerste jaarstudenten van het CIOS Breda hen op te wachten om ze te begeleiden bij de betreffende sporten en spelen. Leerlingen van het Orion College zorgden voor de nodige assistentie. Drukte “Elk jaar zet een student van het CIOS Breda dit sportevenement als een afstudeerproject in elkaar,”zegt Jean-Marie Frerichs. Nu is het zijn beurt en hij laat niets aan toeval over. Zijn portofoon staat geen minuut stil, telkens is er wel iets om bij te sturen. De sportboulevard is één grote speelplaats. Overal zijn enthousiaste kinderen

FOTO HENK KETELAAR

in groepsverband met elkaar bezig. Op de wielerbaan wordt hardgelopen, op het daarnaast gelegen grasveld klimmen bij de acrogym leerlingen op elkaar voor een menselijke toren, iets wat op dat moment bij de meiden het beste lukt. Op de parkeerplaats wordt naast voetbal, handbal en hockey ook aan behendigheidsporten gedaan zoals touwtjespringen, frisbee gooien en jongleren. Op de sportvelden wordt fanatiek korfbal en rugby gespeeld. Op tennisbaan zijn de kinderen onder andere druk in de weer met het serveren. Waterpret Mede door het zonnige weer was het een mooie sportdag, waarbij het aan waterpret niet ontbrak. Zo is er gretig gebruik gemaakt van de tuinslangen van de tennisvereniging en werd menig leeg flesjes gevuld met water. De dag is met een grote finale afgesloten. Alle kinderen dansten gezamenlijk dezelfde dans die zij tijdens de dag hadden geleerd. Surf voor meer foto’s naar de website www.internetbode.nl

Gedenksteen voor Heilig Hartkerk

De oplossing van deze puzzel is in week 24 te vinden op www.internetbode.nl

BREDA - Onder grote belangstelling van oud-parochianen, bewoners Baronielaan en krakers van het eerste uur is zaterdagmiddag aan de Baronielaan een gedenksteen onthuld aan de Heilig Hartkerk. Na een toespraak van voorzitter Willem Hartmans van de Vereniging Behoudt Heilig Hartkerk (links), waarbij hij in het kort 27 jaar strijd voor het behoud van het kerkgebouw de revue liet passeren, onthulde Arend Meeuwissen - zoon van Adriaan Meeuwissen, de in 2005 overleden oud-voorzitter van de actiegroep - de steen. Die kreeg onder de noemer ‘Een straatbeeld naar ons hart’ de volgende tekst: ‘In 1986 werd de Heilig Hartkerk onttrokken aan de eredienst. Sindsdien hebben velen gestreden voor het behoud van dit erfgoed. Met de voltooiing van de restauratie van de toren in de lente van 2012, werd het straatbeeld in oude glorie hersteld. Ook namens de generaties na ons danken wij alle betrokkenen. Vereniging Behoudt Heilig Hartkerk’. FOTO HUUB SCHOUTETEN PAGINA 6


LIEF EN LEED

Familieberichten Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen.

Tuinzigtlaan 11, Breda 076 521 68 77 www.zuylen.nl Oosterhout 0162 438 387

We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Een woord, een gebaar of een kaart het doet je goed wanneer je iemand die je lief hebt, missen moet. Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor de vele blijken van medeleven rondom het overlijden van mijn vrouw, onze zus en schoonzus

Weekenddiensten

Trees van Veltom-Bevers

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Breda, tel. 076 525 8500, Molengracht 21, voor inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Amphiaziekenhuis, bij de spoedeisende hulp naast de huisartsenpost, tel. 0900 276 8335. Tandarts Inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout worden via tel. 076 520 9070 doorverbonden met de dienstdoende tandarts. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

MEUBELSTOFFEERBEDRIJF

LEON PLUYM

Voor het realiseren van uw droombadkamer Als geen ander weet Sanidr천me van den Buijs design, comfort en techniek met elkaar te combineren. Tot in het kleinste detail spelen wij in op uw wensen en behoeften. In onze actuele en moderne showroom vindt u alles op het gebied van sanitair, badkamermeubels en tegels. Ook voor de montage van uw badkamer kunt u bij ons terecht. U bent van harte welkom! www.sanidrome.nl/vandenbuijs Wernhoutseweg 72, Wernhout (Zundert), (076) 597 22 29

PAGINA 7

Onze speciale dank gaat uit naar Dr. Nolet, personeel dagverzorging de Passage voor de goede zorg de afgelopen jaren. Pastoor Verheije en het koor o.l.v. Ton Franken voor de mooie uitvaartdienst. Jan van Veltom Familie Bevers Familie van Veltom Rijsbergen, juni 2013


Nieuwsrubriek onder redactie van WIJ Nieuwe Prinsenkade 25, 4811 VC Breda Tel: (076) 525 15 00 Internet: www.wij.begintbijjou.nl Kopij: karinviets@begintbijjou.nl

nieuws

28 - week 12 augustus juni 20132010 - week 24 33

Zonnewende-wandelingen op 21 juni Op of rond 21 juni wordt de zonnewende wereldwijd gevierd: mensen eren de zon op haar krachtigste moment. Het Rode Kruis Breda heeft drie mooie zonnewende-wandelingen uitgezet, met een speciale verrassing, door het Mastbos en Markdal en een bezoek aan de boomgaard van het landgoed Bouvigne. Wandelen is beweging. Het Rode Kruis biedt mensen de gelegenheid niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in beweging te komen: wandel mee met een coach, laat je verrassen door de gebeurtenissen onderweg en zet zo je geest in beweging. Er komen drie verschillende afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. Alle routes komen ook langs de Daan

lende activiteiten die je even meenemen, af van de geëigende paden. De keus om deel te nemen ligt geheel bij jezelf. Sommige activiteiten zijn van te voren aangekondigd, andere zul je als verassing onderweg tegenkomen.

De wandeling voert onder andere door het Markdal

Kabouterroute voor de kleintjes! Starten kan vanaf 9.00 uur maar je moet voor 19.00 uur binnen zijn wil je nog van de faciliteiten gebruik kunnen maken en een aandenken ontvangen. Persoonlijke ontwikkeling Gedurende de dag zijn er verschil-

Lichaam én geest in beweging Drie activiteiten waar je voor kunt kiezen zijn: Wandelcoaching, Body en Mind Language of ChiWalking® (Mindful wandelen). Even stilstaan bij jezelf, wat heeft u nodig om te groeien en te bloeien? Een mooie manier om u even te bezinnen, in beweging te komen, stappen te zetten.

ChiWalking is een techniek die T’ai Chi combineert met wandelen: voor een goede rechte lichaamshouding, hoe kun je lopen met totaal ontspannen benen? Inschrijven Inschrijven kan op de website of op de dag zelf bij het startpunt, Gemeenschapshuis Vianden in Breda. Wil je je inschrijven voor een activiteit dan moet je ingeschreven zijn voor de wandeling zelf. Kosten: € 7,50 per volwassene, kinderen gratis. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan het project Beeldcirkels in Breda e.o. Nederlandse Rode Kruis afdeling Breda, start bij Viandenlaan 3-5, e-mail wandelingen: info@zonnewendewandeling.nl, www.zonnewendewandeling.nl

Optreden Bigband in Heksenwiel

De Big Band Grand Mix komt naar Centrum Heksenwiel

Houd je van muziek uit de jaren 30, 40 en 50? Kom dan op zaterdag 29 juni naar Centrum Heksenwiel. De vijftien muzikanten van Big Band Grand Mix uit Breda spelen klassieke

bigbandmuziek uit deze jaren, afgewisseld met Latijns-Amerikaan muziek en moderne pop-arrangementen. Grand Mix staat onder leiding van dirigent Jan Geers met als speciale gast

zangeres Judith Bloemen. Meer informatie over de Big Band is te vinden op www.bigbandgrandmix.nl/ Het optreden start om 15.00 uur, in het Grand Café; als het goed weer is

in de tuin. Kaartjes à € 2,50 zijn vanaf 8 juni te koop bij informatiecentrum Haagse Beemden. Centrum Heksenwiel, Heksenwiellaan 2, tel. (076) 549 41 97.

Wil jij een sportmaatje zijn? Soepel & Fit is een programma voor ouderen die meer aan beweging willen gaan doen maar daarbij een steuntje in de rug nodig hebben.

In beweging Na een beweegadvies van een fysiotherapeut help je als sportmaatje om een oudere in één tot drie contacten de juiste en leukste beweegactiviteit in zijn of haar eigen omgeving te vinden. Daarna zet je ook samen daadwerkelijk de eerste stappen naar die nieuwe beweegactiviteit. Je hoeft zelf geen sportfanaat te zijn; je gaat bijvoorbeeld samen met de oudere naar een proefles. Zinvol en leuk werk Wil je meer informatie en lijkt het je leuk werk waarbij je zelf je tijd in kunt delen? Bel of mail dan voor een informatief gesprek bij WIJ.

In beweging

Nelly de Graauw, tel. (076) 525 15 00 of email: nellydegraauw@begintbijjou.nl

Gezien Gehoord

Bij de hand De Grippy is een kleefmatje dat uitstekend hecht zonder lijm, op alle gladde oppervlakten, zelfs op het dashboard van de auto. Zo heb je je zonnebril, navigatie, mobiele telefoon of kleingeld altijd binnen handbereik. Het matje meet 15 x 9 cm en kan op maat worden geknipt. Kleur: zwart. Vuil is makkelijk af te spoelen met water, de kleefkracht herstelt zich vanzelf. Het is bestand tegen hogere temperaturen en zon. Kosten € 7,50, meerdere matjes € 6,- per stuk. www.anbowinkel.nl, tel. 0900 244 62 44 (€ 0,10 per minuut).


Meubelstoffering

Zuidoost Activiteiten Vrijdag 14 juni Rhijnstede 14.00 uur: Bingo. Kosten: € 3,30 (zes rondes). Zaal open: 13.45 uur. Heksenwiel 19.30 uur: Bingo. Kosten: € 5,50 (10 rondes). Superronde: € 1,25. Zaterdag 15 juni ’t Houwke 13.30 uur: Het geplande riktoernooi komt te vervallen. Start weer in september. Maandag 17 juni ’t Houwke 14.00 uur: Meezingmiddag. Hagehof 14.00 uur: Spelmiddag. Toegang gratis. Heksenwiel 14.00 uur: Handboogschieten. Kosten € 2,00. Vooraf aanmelden bij informatiecentrum. Dinsdag 18 juni Huis van de Heuvel 13.00 uur: Ouderwetse spelletjesmiddag. Hagehof 19.00 uur: Spelletjesavond. Woensdag 19 juni Hagehof 14.00 uur: Koersbal. Gratis deelname. Donderdag 20 juni Hagehof 14.00 uur: Lezing ‘Linders Notarissen’ over erfrecht en successiebelasting. Balieweide 13.30 uur: Rikconcours. Kosten: € 1,50. Vrijdag 21 juni Princenhof 9.30: Wandel & match. Gratis deelname. Balieweide 17.30 uur: Themamaaltijd. Barbecue met gemarineerde kipfilet, twee stokjes saté, een hamburger, drie soorten salade en drie soorten sauzen, stokbrood met kruidenboter en een fruitsalade. Dit alles kost € 11,50 (BredaPas: € 8,80). Graag aanmelden voor 17 juni. Boeimeer 13.30 uur: Bridgedrive. Kosten: € 1,50. 18.00 uur: Themamaaltijd (zie Balieweide). Aanmelden tot en met 17 juni. Heksenwiel 18.00 uur: Friet met snack en appelmoes en als toetje ijs. Kosten € 5,50 (BredaPas: € 4,50). Opgeven en betalen tot woensdag 19 juni. ’t Rietveldhuis 17.30 uur: Samen eten: Chili con carne een heerlijke bonenschotel en salade en een dessert. Inclusief drankje. Prijs € 5,00. Opgeven t/m 17 juni. Hagehof 14.00 uur: Hobbymiddag. Vrijdag 28 juni Princenhof 17.30 uur: Themamaaltijd. Zie Balieweide 21 juni. Inschrijven op woensdag 19 juni. Zaterdag 29 juni Heksenwiel 15.00 uur: Optreden Bigband Grandmix. Zie verder linkerpagina.

Adressen locaties WIJ

Noord Balieweide, Baliëndijk 82, tel. 587 50 28 Heksenwiel, Heksenwiellaan2, tel. 549 41 97 ’t Rietveldhuis, Rietveldplein 24, tel. 581 62 90 Hagedonk, Middenweg 40, P’beek, tel. 541 31 51 Centrum/Zuidwest Boeimeer, Langendijk 25, tel. 543 64 61 Princenhof, Princentuin 1, tel. 530 97 91 Huis van de Heuvel, Mgr.Nolensplein 1, tel.514 28 55 Zuidoost ’t Houwke, Grote Houw 227, tel. 587 29 24 Rhijnstede, Rijnauwenstraat 1, tel. 564 94 52 De Leystroom, Brabantlaan 5, tel. 523 39 00

voor o.a. boten, stoelen, banken, wanden, en caravans Vullingen op maat!

Brugel Woondesign Ginnekenweg 72 Breda Tel. 076-5148563 www.joopbrugelwoondesign.nl WWW.SAMENAFSLANKEN.NL

HERBALIFE

AFSLANKEN EN MEER ENERGIE SHAKE BEKER KADO bel Monique Franssen 076-5968175 06-51670299 meer dan 15 jaar ervaring met persoonlijke begeleiding Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

HET INBOEDELTJE Koele Mei 10 (Wijk Doornbos) 06-53774366 Geopend: ma van 13 – 17 uur, di t/m za van 10 – 17 uur.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

DONKER EIKEN MEUBELS MAKEN WIJ BLANK OF EEN ANDERE KLEUR. Gratis Transport. Info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

MEUBELSTOFFEERDER

met pensioen vraagt stoffeerwerk o.a. stoelen, fauteuils en banken. Ook reparatie. 06-20304266

VLIEGEN BESTRIJDING Laat uw huis behandelen en ben de gehele zomer vlliegen en muggen vrij. Tevens gehele ongedierte bestrijding Bel voor info: 076-5968279

PARTYTENT KOPEN? www.partytentendiscounter.nl

Houtrotreparatie

Feestje? Voor verhuur van: TAFELSsSTOELEN toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. 45,-

www.vanosuurwerken.nl ‡3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

‡,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ ‡*DDVKHNZHUNHQ ‡6LHUKHNZHUNHQ ‡%DONRQKHNNHQ

snijdersverhuur.nlBel: 0165-386105 0165-386613

UW ACCOUNTANT / BOEKHOUDER TE DUUR ? Bij ons bepaalt uzelf het tarief en de werkzaamheden !! Alle varianten zijn mogelijk, vrijblijvende informatie: WWW.ADVIESBUREAUDEBRUIJN.NL

Reisgidsen .......................................................... € 0,25 Kookboeken........................................................ € 0,25 Kinderboeken ..................................................... € 0,10 Alle Bermuda’s en Korte Broeken ...................... € 0,50 Alle Coupons ...................................................... € 0,25 Alle Kussens ....................................................... € 0,20 Alle Glazen ......................................................... € 0,10 Alle Dames- en Kinderkleding ............... HALVE PRIJS Alle Rieten Mandjes............................... HALVE PRIJS Deze week: volop NIEUWE SPULLEN voor 2e HANDS PRIJS!

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” 06-28148148 cherabi.uw-vakschilder.nl

Van Os uurwerken Etten-Leur

Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

All (A) round Hairstyling Alle kappersservice aan huis

Sandra:

0613812397 POELIERSHUIS

kwaliteit is onze service! Maaltijden kant en klaar en gegrild ... o.a. hele kippen, bouten, tv-sticks -OERWIJKs"REDAs 


Gemeente Breda en ProRail slaan handen ineen

Vanaf 20 juni in Breda te zien

Fietsruimactie bij NS-station Breda

Bijzonder theaterstuk over autisme A. in Wonderland

BREDA - Wie zijn of haar fiets heeft geparkeerd in de onmiddellijke omgeving van het Centraal Station, doet er goed aan om te checken of die fiets niet al teveel in de weg staat. Samen met ProRail houdt de gemeente komende BREDA - A. in Wonderland is een bij- geen lesje zijn, maar een onvergetelijke erdonderdag namelijk een grootscheepse fietsruimactie. zonder theaterstuk over de wondere wereld van autisme. De spelers van het stuk hebben allemaal een vorm van autisme en doen op geheel vrijwillige basis mee.

Zij laten zien hoe hun wereld eruitziet. Op deze manier hopen zij wat meer inzicht te geven in het leven met autisme. Op 20 juni gaat het stuk in première bij Podium Bloos in Breda. Theater maken is al spelend verhalen vertellen om mensen te raken, te boeien, te amuseren of inzicht te geven. Dat is precies wat de voorstelling A. in Wonderland wil. Het bijzondere van A. in Wonderland is dat de spelers mensen zijn met een vorm van autisme. Ze laten de `normale’ wereld zien hoe hun wereld er uit ziet, wat ze mee maken, wat ze voelen en dat de ene autist de andere niet is. ‘Toen ik gevraagd werd om een theatertekst voor de groep te schrijven, heb ik niet gekozen voor een belerend verhaal waarin alle problemen op een rijtje worden gezet. Theater moet Fietsen voor het Centraal Station. De gemeente en ProRail gaan er donderdag zogezegd met de bezem door heen. FOTO ADDO SPRANGERS

DOOR ADDO SPRANGERS Geruimde fietsen werden daarbij afgevoerd naar een tijdelijke fietsenstalling. Tegen betaling van 25 euro en op vertoon van een legitimatie- en eigendomsbewijs kunnen eigenaars hun fiets straks ophalen bij het Fietsdepot aan de Riethil in Breda. Bodemonderzoek Donderdag verwijdert de gemeente Breda in samenwerking met ProRail zoals fietsen en fietsrekken bij het station in Breda. Deze fietsruimactie is nodig omdat er bodemonderzoek wordt gedaan als voorbereiding op het archeologisch onderzoek dat deze zomer wordt uitgevoerd. Fietsen en fietsrekken die voor dit onderzoek in de weg staan worden donderdag verwijderd en naar een tijdelijke stalling in de Spoor-

straat verplaatst. Op verschillende locaties bij het station worden fietsen verwijderd en verplaatst naar de tijdelijke stalling op de parkeerplaats van Q-park voorbij het Apollo Hotel, in de Spoorstraat. Ter plaatse wordt met borden aangegeven welke om locaties (Stationsplein, Stationsweg en het voorplein rond het kantoorgebouw van het NS-station) het gaat. Zonder tegenslagen worden de fietsenrekken vrijdag weer teruggezet en kunnen er vanaf die dag weer fietsen worden gestald. Bewaring De verwijderde fietsen blijven vier weken staan in de tijdelijke stalling op de parkeerplaats van Q-park. Fietsen waarvan de sloten donderdag zijn doorgeknipt en die niet meer op slot staan, worden opgeslagen in het Fietsdepot aan de Riethil 3-5 in

Breda. Fietsen die na vier weken niet bij de tijdelijke stalling zijn opgehaald door een eigenaar, worden als weesfiets overgebracht naar het fietsdepot. Het fietsdepot bewaart de fietsen nog dertien weken. De bruikbare of te herstellen fietsen worden hierna aangeboden aan een organisatie met een maatschappelijk doel, zoals kringloopwinkel of naar ontwikkelingslanden gestuurd. Onbruikbare fietsen worden vernietigd. Fietsen die in het Fietsdepot worden opgeslagen worden geregistreerd. Via www.breda.nl/fiets kan worden gecontroleerd of de fiets is opgeslagen in het depot. De eigenaar die zijn of haar fiets wil ophalen kan dat vanaf 17 juli doen bij het Fietsdepot aan de Riethil 3-5 op vertoon van legitimatie, eigendomspapier en/ of fietssleutel en na betaling van 25 euro administratiekosten.

varing,’ vertelt Ad van den Kieboom, schrijver van het stuk. De opzet van het stuk heeft iets van een sprookje: soms absurd, soms grappig en soms tragisch. Een meisje is verliefd op een jongen en ze besluit hem te vertellen van haar beperking. De moeilijkheid is: hoe breng je iets onder woorden dat zich moeilijk in woorden laat vangen? Haar spiegelbeeld daagt haar uit om op ontdekkingstocht te gaan. Het meisje stapt, net als Alice in Wonderland, door de spiegel. Ze komt in een wereld terecht waar ze allerlei vreemde personages ontmoet en in bijzondere situaties belandt. Zo reist ze met het publiek door het gevarieerde landschap van het autisme. Deze theaterproductie is een samenwerkingsproject tussen MEE West-Brabant, Amarant en GGz Breburg, en volgt op het kunstboek “Autisme een kunst”. Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via de website www.autisme-een-kunst.nl. De voorstellingen zijn 20, 21, 22, 27, 28 en 29 juni.

Brabantpark Bewonersinitiatief Groen BREDA - Brabantpark heeft een nieuw bewonersinitiatief GROEN! Waar mag u bij het bewonersinitiatief GROEN! aan denken? - Onderhoud groen met groendeals van Opgeruimd Breda (www.opgeruimdbreda. nl) - Aanpak zwerfvuil met wijkdeals van Opgeruimd Breda en via Nederland Schoon met hun actie wordt Supporter van Schoon. - Gemeentelijke wijkschouw (1x per jaar voor grote knelpunten) + aandacht voor het gemeentelijk telefoonnummer 14076 (meldpunt voor kleine knelpunten). - Leefbaarheid vergroten rondom en activiteiten op braakliggende terreinen (stadslandbouw, groene speelplekken).

- Duurzaamheid: biologisch, samen (kosten) delen, repareren in plaats van weggooien, spullen doneren, rommelmarkt, etc. Voor alle bovenstaande punten zoeken wij bewoners die het leuk en belangrijk vinden om zich in te zetten voor een (onderdeel van een) groener en schoner Brabantpark. U kunt zich aanmelden bij: Marjolein Wagener (Kantoor & Zo, Brabantplein Breda) via marjoleinwagener@gmail.com. Bovenstaand initiatief is een gevolg op het wijkplan Brabantpark van 2 april 2013. Naast dit initiatief is er ook een groep Kamerbewoning, Verkeer & Parkeren en Sociale Cohesie. Meer informatie daarover via wijkraadbrabantpark@gmail.com

BREDA VAN WELEER Jacques Jespers vertelt over ‘lot’ bevrijder Kazik Starego

‘Moeder en kind zouden niet meer de zijnen zijn’ “Moeder en kind zouden niet meer de zijnen zijn. Als Poolse bevrijder kwam Kazik Starego niet tijdelijk maar permanent bij ons.” Als huisvriend in hun midden opgenomen. Het is een geschiedenis met vreugde en drama. Jacques Jespers getuigt. DOOR RINIE MAAS “Hij was voor mij een tweede vader. Ik wist niet beter als kind dat hij bij ons gezin hoorde.” Zijn ouders deelden bewust het lot van Kazik. Als de Polen onder leiding van Generaal Maczek van de Eerste Poolse Pantserbrigade de nazi’s uit de Europese landen jagen en zij zelfs de onneembare vesting Monte Cassino tot een kiezelsteen degraderen, zoeken ze Kazik op in Duitsland in 1946 in zijn standplaats Lathem bij ter Apel. Tekenend voor de houding van vader en moeder Jespers is dat zij hun foto’s meegeven met achterop: “Voor onze broer Kazik die wij nooit zullen vergeten.” Voor hem is het gedurende de oorlog een mentale steun. Strafkamp Als de Russen op 17 september 1939 OostPolen binnenvallen is de met Hella Kowiel gehuwde Kazik Starego als treinmachinist werkzaam. Maar bruikbare arbeidskrachten, zoals Kazik, worden door het DuitsRussische ‘vriendschapsgedrag’ zonder pardon naar Rusland gedeporteerd. Als hij buiten zijn schuld een trein laat ontsporen wordt hij veroordeeld tot dwangarbeid in een van de kampen in Noord-Rusland. Zijn ‘vrije uren’ brengt hij door in een straf-

gevangenis. Waar hij koolsoep eet. Zijn baard hebben medegevangenen geschoren door met stenen over zijn gezicht te schuren waardoor een deel van de haren afvalt. Op een avond krijgt hij opdracht zich naar de binnenplaats te begeven. Daar staat een executiepeloton klaar. Er klinkt: ‘Vuur’. Maar er wordt geen schot gelost. Het is vreselijke psychologie om iemand mentaal te breken. “Ik heb toen in één uur grijze haren gekregen.” Eczeem Een zenuweczeem is het gevolg van deze Russische jaren. Vader en moeder moeder Jespers reizen stad en land af om hiervoor een geneesmiddel te vinden totdat… dokter van Loenhout uit Ulvenhout ‘teerzeep’ aanraad. Wat helpt. “Het goedje stinkt verschrikkelijk maar het resultaat is verbluffend. Van Loenhout wordt onmiddellijk tot onze huisarts gepromoveerd.” Vanwege de bevrijding van Breda in 1944 en hun opdracht daarna het Maasfront af te grendelen betekent dat Kazik en zijn vrienden met tussenpauzes met verlof kunnen naar ‘huis’. Na zijn demobilisatie in 1947 heeft Kazik werk bij de HKI waar hij tot zijn pensioen op 64-jarige leeftijd werkzaam blijft. Vanaf 5 maart 1947 werkt hij in de grote machinekamer waar hij drieploegendienst

draait. “Overdag slaapt hij. In het trommeltje gaan de boterhammen met gebakken ei, die mijn moeder klaarmaakt. ’s Avonds rijdt hij op zijn fiets naar zijn werk. Dat werk bevalt hem goed en ook met zijn collega’s, die hem ‘Kas’ noemen, kan hij goed opschieten.” Met snoepjes inpakken voor Terwijn verdient hij bij. Sultan De vrouw van Kazik is op 16 januari 1941 bevallen van hun dochter Baszka (Barbara) op wie hij dol is en zij op hem. Net als alle andere Polen doet hij er, na de oorlog, alles aan om zijn vrouw en kind naar het westen te krijgen. Grensbeambten worden omgekocht. Aan de andere kant van de PoolsTsjechische grens staan Polen te wachten om vrouw en kind veilig naar vader te brengen. Maar zijn vrouw komt niet. Jacues Jespers vertelt. Hij velt geen oordelen. De tijd is moeilijk. De liefde gaat vaak zijn eigen weg maar heel de oorlog stuurt Kazik wel kinderkleertjes voor zijn dochter. Ik kan er niet omheen dat deze geschiedenis een verborgen drama weergeeft. Hella Kowiel is hertrouwd met een zekere meneer Sultan, die de Communistische Partij zeer goed gezind is. Hun huwelijk wordt mogelijk omdat twee Poolse ex-gevangenen - uit onwetendheid of onder pressie - verPAGINA 10

Polen bevrijden Breda.

klaren dat Kazik daar is overleden. Thuis De Poolse bevrijders blijven in Breda of elders en vinden een meisje om te trouwen. Ze leiden een gelukkig bestaan. De tragiek van Starego is dat hij, in tegenstelling tot vele vrienden, al getrouwd is. Hij kan niet terug door de politieke situatie en evenmin door zijn vrouw die niet heeft kunnen wachten. Terugkeren naar Polen is daarna voor Kazik geen optie meer. Als statenloze die wil aantonen dat het tweede huwelijk van zijn vrouw met een invloedrijke Pool

FOTO ARCHIEF RINIE MAAS

ongeldig is, loopt hij grote kans achter de tralies te belanden. In 1958 ligt het anders. Kazik is genaturaliseerd tot Nederlander. Met zijn Nederlandse paspoort als bewijsstuk reist hij naar Polen. Zijn moeder (90) leeft nog. Als Hella en haar dochter Baska hun echte vader zien, kent de vreugde geen grenzen. Er wordt gehuild. Kazik zal later zeggen: “Ik heb haar mijn zakdoek aangeboden vanwege de tranen en ben weggegaan.” Henk, mijn broer en ik krijgen de zolderkamer. Kazik de grote slaapkamer vooraan. “Vanaf dan hoort hij voorgoed bij ons”…


ISO-RENO

B L I J V EN D

* * * * * *

VERL A AGD!

WWW.ISO-RENO.NL De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur â&#x20AC;&#x2DC;s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

Vers en voordelig! Mager rundergehakt

Heel veel legerdump, leger, slaapzak, legerkist hout, kisten, tenten, bushcraft, survival, outdoor, kruisbogen en echte vintage spullen bestel online !

Speklapjes of ďŹ letlapjes

500 g

KOZIJNEN, RAMEN, DEUREN TIMMERWERKEN HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS TERRASOVERKAPPINGEN ROLLUIKEN/SCREENS/MARKIEZEN SEKTIONAL GARAGEDEUREN

350-375 g

Bestel online of kom langs

www.dumpcompany.com Katerstraat 71a

van 3.49

2.

3.

79

39

B L IJ V E N D

VERLAAGD

Kippenbouten

KipďŹ let

Per kilo

Per kilo

Als u deze advertentie uitknipt krijgt u 10% korting op ĂŠĂŠn artikel naar keuze in onze winkel.van 2.99

4881 AP Zundert

Kijk voor de openingstijden op onze site.

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

van 2.59

2.

5.

39

59

ecuensd! ag 12-06-2013 Klaar voor de barbVan af woe

1.

4.99

Gasbarbecue - grill- en warmhoudrooster - inclusief slang, drukregelaar, rooster en lavastenen

Elektrische ďŹ ets CA. 70 KM!

- wielmaat: 28" - framehoogte: 51 cm - 8 versnellingen "Shimano-Nexus 8" (naafschakeling) - 36 V lithium-Ion accu

799.00 Appelen Pink Lady Per kilo

35% goedkop

* Vanaf woensdag 12-06-2013

Snackgroenten 400 g

er

van 2.99

1.95

4559

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 12-06-13 t/m dinsdag 18-06-13.

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Barbecue 99 snelstarter

Versaanbieding!

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

Brandtijd: ca. 1.5 uur. 1.4 kg.

129.00

Met 4 legborden

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

Grillbag

: ACTIER ADIUS

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

van 5.89

44%

goedkop er

van 2.49

1.39

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

bant   Bra ie ropract

 Chi Bij 

 2008 t2010  15 

 t/m  ctie aarsa Voorj okt. 1maar t/m 2013 sept. JUNI 28 t/m ctie:2013 12febr. meraCTIE Nazo ER-A ZOM

  

  â&#x201A;Ź  

 â&#x201A;Ź   â&#x201A;Ź

 " ! "    " ! " "    "! "! "  "  !  !   "  "  ! ! ! !    "  !  !   

   #!    

   #!    #!   

   #!   "     "   "     "  ! $  " " ! $  "  ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ "   " $  " 

  " EĂŠn mensen heeft

% op de drie  EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! ! tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde pijnklachten. #  met   ! bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen chiropractie !  pijnloos " # snel  chiropractie  vaak en worden Deze kunnen met ! !   verholpen. vaak snel en pijnloos " worden ! verholpen.

Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is

 " " " " 

Voor weten wat chiro-pracen hoewie de wil meest uiteenlopende klach tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   klachten snel en " pijnloos kunnen worden t/m vrijdag verholpen, worden t/m ! vrijdag  worden verholpen, wordenrugvanen 15 maart 2008 vrijblijvende 128 oktober 2010 " juni 2013 en maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,- ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een " !    vervolgafspraak leiden, danwaarde worden geboden voor 15,- ter kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â&#x201A;Ź 60,-. Mocht tot een ver "  ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door hiervan uw verzekering. de kosten ook zonder huis  ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  g p Chiropractie Brabant is gevestigd De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, " Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# "% Chiropractie Brabant is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. 4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 !" #

!% Etten-Leur, (t.o. Hotel/Restaurant Het Paard) â&#x2DC;&#x2026;   aan 076-5023574 de Oude BredasewegWitte36a, chiropractie_brabant@msn.com Tel.     Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. www.chiropractie-ettenleur.nl chiropractie_brabant@msn.com


ZATERDAG 15 JUNI 2013 OPEN HUIS VAN 11.00 TOT 14.00 UUR

ALL INCLUSIVE DEAL MET â&#x201A;Ź 119.000 AANKOOPSUBSIDIE! UNIEK AANBOD IN PROJECT CLOOSTERSTAETE ETTEN-LEUR NU MET AANKOOPSUBSIDIE! Â&#x192; Intiem kleinschalig appartementen gebouw aan de rand van Etten-Leur Â&#x192; Appartementen gelegen rond fraaie binnentuin Â&#x192; Woonoppervlak van 104 tot 135 m2 Â&#x192; Nog beschikbaar: 3- en 4-kamerappartementen Â&#x192; Zeer royale woonkamers van 48 tot 68 m2 Â&#x192; Afwerking inclusief luxe keuken en sanitair Â&#x192; Alle appartementen beschikken over een ruim balkon of dakterras Â&#x192; Berging en aparte privĂŠ parkeerplaats beschikbaar in parkeerkelder Â&#x192; In het complex is een aparte logeer unit beschikbaar voor gasten Â&#x192; Kopen is een alternatief voor verzilveren overwaarde huidige woning * Â&#x192; Nieuwbouw appartement nog naar eigen smaak af te werken! Â&#x192; Met het unieke Verkoop Vooruit Plan 100% zekerheid verkoop huidige woning * Â&#x192; Aantrekkelijke aankoopsubsidie die op kan oplopen tot â&#x201A;Ź 119.000 * Â&#x192; Bezoek de modelwoning Kloosterlaan 150 tussen 11.00 en 14.00 uur!

Appartementen Cloosterstaete al beschikbaar vanaf â&#x201A;Ź 235.000,- v.o.n.*

WWW.WSGWOONDAG.NL VERKOOP & INFORMATIE:

Huisnummerdeal penthouse Kloosterlaan 208 Woonoppervlakte 135 m2

HUISNUMMER DEAL

Kijk voor meer informatie op:

Nu met aankoopsubsidie

â&#x201A;Ź 418.000

Oorspronkelijke prijs Met gebruikmaking van de aankoopsubsidie

OPDRACHTGEVER:

- â&#x201A;Ź 119.000 * â&#x201A;Ź 299.000

Nieuwe koopsom

* Vraag naar de voorwaarden en condities en tevens naar de mogelijkheden van het Verkoop Vooruit Plan om de huidige woning sneller te kunnen verkopen.

Gerrit van Vugt Â&#x192; 06 391 504 22

Gastvrijheidszorg met SterrenAmphia trots op derde plek BREDA â&#x20AC;&#x201C; Tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Ede heeft locatie Molengracht van het Amphia Ziekenhuis de derde plek van Gastvrijheidszorg met Sterren weten te bemachtigen. Net als locatie Molengracht kreeg ook locatie Langendijk vier sterren en eindigde op een zesde plek. Locatie Pasteurlaan in Oosterhout ontving ook vier sterren. â&#x20AC;&#x153;Een fantastische prestatie. De continue aandacht voor een prettige service en extra comfort werpt zijn vruchten af. PatiĂŤnten voelen zich meer op hun gemak in ons ziekenhuisâ&#x20AC;&#x153;, zegt Mary Groenewoud, directeur Service. Amphia werd vooral geroemd om het feit dat gastvrij gedrag zichtbaar en voelbaar is bij alle medewerkers. Volgens de jury heeft Amphia veel aandacht voor de kleine dingen die het verblijf of bezoek aangenaam en plezierig maken. Pieter den Dunnen, voorzitter van de Clientenraad: â&#x20AC;&#x153;Vier sterren voor alle locaties. Amphia mag trots zijn op deze prestatie. Dat locatie Molengracht op de derde plaats is geĂŤindigd, is verdiend. Het is een mooie, grote en levendige locatie. Een locatie met veel voorzieningen voor de patiĂŤnt en bezoeker. Zo heet een ontvangstdame de bezoeker welkom bij binnenkomst. Ze wijst de weg of biedt hulp bij het taxipunt of de parkeerautomaat. In de wachtkamers van de poliklinieken krijgen patiĂŤnten kofďŹ e en thee aangeboden.

Daarnaast kunnen zij gebruik maken van een digitale leestafel en gratis draadloos internet. Slechts enkele voorbeelden van aspecten die bijdragen aan een goede zorg voor de patiĂŤnt.â&#x20AC;? â&#x20AC;&#x153;We zijn trots op deze prijs. Uiteraard staat hoogwaardige medische zorg voorop. Echter, een welkom gevoel, oprechte belangstelling en een ďŹ jne ambiance zijn zeker ook van belang voor het herstelprocesâ&#x20AC;?, zegt Mary Groenewoud, directeur Service. â&#x20AC;&#x153;Wij vinden de jaarlijkse audit van Gastvrijheidszorg met Sterren ook belangrijk omdat het ons inzicht geeft in de punten die goed gaan, maar ook de zaken die wij verder kunnen verbeteren om onze patiĂŤnten nog beter van dienst te kunnen zijn. We zullen de resultaten van de audit ook nu weer gebruiken om nieuwe initiatieven te ontwikkelen om het nog beter te doen.â&#x20AC;? Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheid in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliĂŤnten en patiĂŤnten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. De sterren worden toegekend op basis van het oordeel van onafhankelijke inspecteurs die de organisaties bezoeken. Het aantal sterren dat elke organisatie behaald heeft, wordt vermeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg en gepubliceerd op de website www.zorgmetsterren.nl. I n 2013 namen 250 zorginstellingen deel.

KH Cecilia Princenhage presenteert

The Spanish Connection BREDA - Op 22 juni sluit Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage haar seizoen af met een concert in zomerse sferen onder de titel â&#x20AC;&#x2DC;The Spanish Connectionâ&#x20AC;&#x2122;. Samen met gastorkest Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo spelen uit Middelharnis nemen ze u mee op een reis langs Spaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes en melodieĂŤn.

Op het programma staan werken van onder andere Jan van der Roost, Bernard Zweers, Alfred Reed en Arturo MĂĄrquez. De muzikale leiding van de avond is in handen van Geert Schrijvers en Albert-John Vervorst. Het concert zal plaats vinden in de schitterende akoestiek van het Huis van de Heuvel, Mgr. Nolensplein 1 te Breda. Aanvang is om 20.00 uur en toegang is gratis. Voor meer informatie: www.ceciliaprincenhage.nl

2SHQ+XL]HQ'DJ DV]DWHUGDJYDQWRWXXU

/RRS YULMEOLM YHQ ELQQHQ G 

6LQW%DYRVWUDDWD_&*_5LMVEHUJHQ__ZZZVFKDONPDNHODDUGLMQO

 %LHVYHOG5LMVEHUJHQ

Âź NN

(WWHQVHZHJ5LMVEHUJHQ Âź NN

,QVWDSNODUHWZHHRQGHUppQNDSZRQLQJPHWDDQERXZ RSULWFDUSRUWJDUDJHHQDFKWHUWXLQRSKHW]XLGZHVWHQ *HOHJHQLQHHQUXVWLJHHQNLQGYULHQGHOLMNHZRRQZLMN

*RHGRQGHUKRXGHQWZHHRQGHUppQNDSZRQLQJPHW DDQERXZRSULWJDUDJHHQGLHSHDFKWHUWXLQ*XQVWLJ JHOHJHQQDELMGHGRUSVNHUQPHWYHOHYRRU]LHQLQJHQ

%RXZMDDU

3HUFHHOVRSSHUYODNWHPĂ°

%RXZMDDU

3HUFHHOVRSSHUYODNWHPĂ°

ZZZVFKDONPDNHODDUGLMQO 

Dierencentrale Nederland Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ĺ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ç&#x2020;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;ƾƾĆ&#x152;Í&#x2DC;Eh Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;ŽŽžÍŹÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś,Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÍŹ Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;

0164 Âą 687235

Clubkampioenschappen schoonspringen BREDA - Op zondag 16 juni worden in zwembad De Wisselaar aan de Terheijdenseweg de jaarlijkse clubkampioenschappen schoonspringen gehouden. De schoonspringers van SBC2000 strijden in vijf series om de te verdelen medailles. De winnaars uit iedere serie (met PAGINA 12

uitzondering van de jongste springertjes) mogen samen met de vier puntenbesten uit alle series de strijd aangaan om de titel clubkampioen schoonspringen 2013. Publiek is van harte welkom en kan zonder kosten komen kijken naar de verrichtingen van de allerjongsten die laten zien dat ze in het afgelopen seizoen al weer heel veel bij geleerd hebben.

Ook de gevorderde springers laten hun kunsten op een niet onverdienstelijk niveau zien. Er wordt gesprongen vanaf de een en op de drie meter planken. De wedstrijden starten om 13.00 uur, de prijsuitreikingen zijn zo rond de klok van vijf uur. Nadere informatie over het schoonspringen en over SBC2000 kunt u vinden op www.mysbc.nl.


Open Huizen Route AlleeWonen Makelaardij Breda en Roosendaal. Bezoek deze woningen op zaterdag 15 juni 2013 tussen 11.00 en 13.00 uur. Uitgebreide informatie van de woningen op www.alleewonenmakelaardij.nl Amethistdijk 302 Roosendaal

Marnixlaan 21 Roosendaal

Vogelzang 43 Roosendaal

Heulberg 9 Roosendaal

130.500,- k.k.

139.000,- k.k.

139.000,- k.k.

159.000,- k.k.

102 m2 Woonopp. / 257 m2 Totale opp. 5 Kamers / Bijzonderheden: Koopsom onder KoopGarant voorwaarden met terugkoopgarantie.

84 m2 Woonopp. / 240 m2 Totale opp. 4 Kamers / Bijzonderheden: Starterswoning met 3 slaapKamers, Starterslening mogelijk.

86 m2 Woonopp. / 224 m2 Totale opp. 4 Kamers / Bijzonderheden: Starterswoning met 3 slaapKamers, Starterslening mogelijk.

100 m2 Woonopp. / 230 m2 Totale opp. 3 Kamers / Bijzonderheden: Op goede locatie gelegen eengezinswoning met tuin en berging.

Burgerhoutsestraat 98 Roosendaal

Televisiestraat 2 Roosendaal

Van Leeuwenhoeklaan 70 Roosendaal

Thorbeckelaan 95 Roosendaal

169.000,- k.k.

211.500,- k.k.

315.000,- k.k.

219.000,- k.k.

93 m2 Woonopp. / 320 m2 Totale opp. 4 Kamers / Bijzonderheden: Te renoveren twee-onder-een kapwoning nabij het centrum van Roosendaal.

140 m2 Woonopp. / 480 m2 Totale opp. 6 Kamers / Bijzonderheden: Zeer royale hoekwoning met 5 slaapKamers, garage en grote tuin.

135 m2 Woonopp. / 134 m2 Totale opp. 3 Kamers / Bijzonderheden: Volledig gerenoveerd appartement (2013) met parkeerplaats en berging.

110 m2 Woonopp. / 263 m2 Totale opp. 4 Kamers / Bijzonderheden: In woonwijk Tolberg gelegen instapklare eengezinswoning.

Fuchsiaberg 22 Roosendaal

Kortendijksestraat 84 Roosendaal

Ceresplein 1 Breda

Vuchtstraat 114 Breda

329.000,- k.k.

290.000,- k.k.

317.500,- k.k.

139.000,- k.k.

120 m2 Woonopp. / 456 m2 Totale opp. 5 Kamers / Bijzonderheden: Zeer royale twee-onder-een-kapwoning met garage, gelegen op een mooie locatie.

148 m2 Woonopp. / 871 m2 Totale opp. 6 Kamers / Bijzonderheden: Vrijstaand woonhuis met royale berging en 5 slaapKamers, bedrijf aan huis mogelijk.

120 m2 Woonopp. / 200 m2 Totale opp. 5 Kamers / Bijzonderheden: De woning met overdekte parkeerplaats, aan de rand van het centrum van Breda.

78 m2 Woonopp. / 78 m2 Totale opp. 3 Kamers / Bijzonderheden: Gerenoveerd appartement, voorzien van nieuwe keuken, badkamer en vloerafwerking instapklaar!

Westmallestraat 20 Breda

Schippersdonk 30 Breda

Scherpenakker 108 Breda

Achterom 17 Breda

194.750,- k.k.

125.000,- k.k.

129.000,- k.k.

167.500,- k.k.

95 m2 Woonopp. / 261 m2 Totale opp. 5 Kamers / Bijzonderheden: Volledig gerenoveerde woning, dakkapel over volledige breedte tot in perfectie afgewerkt.

65 m2 Woonopp. / 65 m2 Totale opp. 3 Kamers / Bijzonderheden: Instapklaar 3 kamer appartement. Starterslening is mogelijk!

68 m2 Woonopp. / 68 m2 Totale opp. 2 Kamers / Bijzonderheden: 2 kamer appartement voorzien van nieuwe keuken en laminaatvloer. Starterslening is mogelijk!

105 m2 Woonopp. / 198 m2 Totale opp. 4 Kamers / Bijzonderheden: Hoekwoning gelegen in het centrum van Breda, met ruime zolder. Met terugkoopgarantie!

Nijverheidssingel 329b Breda

Vijftigbunder 66 Breda

Schutsboom 7 Teteringen

119.000,- k.k. 2

182.500,- k.k. 2

47 m Woonopp. / 47 m Totale opp. 2 Kamers / Bijzonderheden: Leuk instap klaar starterappartement in het centrum van Breda. Starterslening mogelijk!

2

Meer weten? Kijk op

189.500,- k.k. 2

102 m Woonopp. / 246 m Totale opp. 5 Kamers / Bijzonderheden: Instapklare woning, gelegen bij winkelcentrum Heksenwiel, scholen en sportvoorzieningen.

2

alleewonenmakelaardij.nl 2

110 m Woonopp. / 110 m Totale opp. 4 Kamers / Bijzonderheden: Gelegen in een rustige straat in het dorp Teteringen. Starterslening mogelijk!

voor alle koopwoningen. Drukfouten voorbehouden


VADERDAG

ZONDAG 16 JUNI 2013

Vaderdag steeds populairdeer De derde zondag in juni is het weer zover, althans in Nederland: Vaderdag. Nog niet zo populair als Moederdag, maar er is een stijgende lijn merkbaar. Kinderen maken tekeningen, knutselen werkjes in elkaar of leren een versje op school. Een ontbijtje op bed hoort ook bij de extra aandacht voor papa. Net als Moederdag is Vaderdag uit Amerika overgewaaid. Een dochter wilde haar vader eren, die weduwnaar werd toen zij werd geboren. Uit dankbaarheid voor de man die de zes kinderen opvoedde en grootbracht, was in 1910 Vaderdag een feit. President Nixon erkende Vaderdag in 1972 als een officieel evenement. In Nederland wordt de vaderdag sinds de jaren zestig gevierd. Niet meer (alleen) met stropdassen en sigaren, maar de winkeliers en horeca bieden voor elk wat wils om papa eens extra te verwennen.

Start en finish in Breda

BREDA - Donderdag 13 juni is Breda en de regio West-Brabant strijdtoneel van de 2e etappe van de Ster ZLM Toer.

van de Makro Breda aan de Konijnenberg. Vanaf half 11 tekenen de renners het startregister en worden ze voorgesteld aan het publiek.

Met sprintkanonnen als Mark Cavendish (Omega Parma Quick Step), André Greipel (Lotto Belisol), Marcel Kittel (Argos Shimano), en van Nederlandse zijde, Theo Bos (Blanco) en Kenny van Hummel (Vancansolei DCM) staat een belangrijk deel van de wielertop aan de start in Breda. Enkele andere grote namen zijn Lars Boom (Blanco), Lieuwe Westra (Vancansolei DCM), Allesandro Ballan (BMC), Manuele Boaro (Saxo Tinkhoff), Nick Nuyens, Thomas Dekker en de Kreders (allen Garmin). In totaal 18 ploegen van 8 renners vertrekken om 12.00 uur vanaf het parkeerterrein

Parcours Via Zevenbergen (12.20 uur), Fijnaart (12.45), Klundert (13.10), Drimmelen (13.15), Made (13.40), Oosterhout (13.45) en Terheijden (13.55) passeert de karavaan rond 14.00 uur voor de 1e maal de finishlocatie op de kruising Konijnenberg, Moerlaken. Er zijn dan een 100-tal kilometers afgelegd. Na nog eens twee lussen van 40 km elk via Den Hout (kasseien), Terheijden en Haagse Beemden Breda (Westerhagelaan) wordt rond 16.00 uur de finish verwacht. Tussensprints zijn er op de Zuidelijke Randweg in Klundert en op de

Tuinbouwweg in Made. De 2e passage in Breda is rond 15.00 uur. Mogelijk enige verkeersoverlast De Stichting Baronie Breda Classic is mede organisator van de Bredase etappe van deze, na de Eneco Tour, Nederlands grootste meerdaagse profwielerkoers. Het is mogelijk een voorbode voor al het fraais wat Breda en regio op wielergebied in de toekomst nog te wachten staat. Veiligheid van renners, volgers en bezoekers is daarbij heel belangrijk; overlast blijft beperkt en bereikbaarheid van bedrijven en centra is gewaarborgd. Op voorhand vraagt de organisatie medewerking, geduld en begrip bij de passages van de koers. En om de richtlijnen en aanwijzingen van politie en de vele verkeersregelaars op te volgen.

Buitenspeeldag bij Gerardus Majella Wat we precies gaan doen moet nog een klein beetje een verrassing blijven maar....

hou jij van gooien, van zeep, van water, van ballonnen en van gezellig met anderen kinderen buiten spelen. Kom dan naar de Kliederkwastjes in buurthuis Gerardus Majella aan de Odilia van Salmstraat 25 in Breda! Vanaf 13.00 uur

ben je al van harte welkom en de middag duurt tot 16.00 uur. Buitenspeeldag, woensdag 12 juni van 13.00 tot 16.00 uur bij Buurthuis Gerardus Majella, Odilia van Salmstraat 25. www.tientjesbreda.nl

Buitenspeeldag in de Heuvel BREDA - Op woensdagmiddag 12 juni vindt aan de Meester Stormstraat in de Heuvel de jaarlijkse buitenspeeldag plaats. Van 13.30-16.30 wordt de straat afgesloten en zijn de kinderen

uit de wijk van harte welkom om deel te nemen aan verschillende activiteiten, waaronder een skelterrace, voetballen, Free-runnen en voor de kleinste deelnemers staat er een luchtkussen. De Buitenspeeldag wordt georganiseerd door vrijwilligers uit de wijk en Jeugdwerk Breda.

Het Grote Bakfeest Rode Kruis Breda BREDA - In de week van 9 tot 15 juni gaat Het Grote Bakfeest van start in combinatie met de collecteweek van het Rode Kruis Breda. Iedereen kan meedoen. Bak in de actieweek tussen 9 en 15 juni de mooiste cupcakes, beste taart of lekkerste koekjes en zamel geld in voor het Rode Kruis Breda ten behoeve van het project Beeldcirkels. Bak cupcakes, koekjes of taart en verkoop dit aan vrienden op school, op de sportclub of in de kantine, aan collega’s of organiseer een picknick, high tea of nodig vrienden uit om langs te komen voor koffie/thee of limonade met iets lekkers en vraag per persoon een klein bedrag. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud, zoals bijvoorbeeld Sophie, 8 jaar oud: “Ik heb 20 hartige cupcakes gemaakt en daarna verkocht op mijn atletiekvereniging. Dat was helemaal niet moeilijk.

Rucphenseweg 30 Zundert, Tel. 076-5977979 www.demoersebossen.nl

G MESONEPU VADSGEEMRAADKTA E TOMATEN HUI ATEN DORRI TOM VAN POMMO OF EP MET HAM ASPERGESO ***********

BIEFSTUK, DE GRIL MET SPIES VAN ET KI S EN PFIL VARKENSHAA US SA K O O FL MET KNO ***********

N SE AARDBEIE S, ZUNDERT OM EN SLAGRO

VANILLE IJ

€ 19,50 p.p.

Dit menu is geldig op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni

OSHB nieuws

2e etappe Ster ZLM Toer

BREDA - Op woensdag 12 juni gaan de Kliederkwastjes niet knutselen maar lekker buitenspelen!

Restaurant & Brasserie

Iedereen vond het een leuke actie. Als je een doos met mooie cupcakes laat zien, worden mensen direct vrolijk. Dat het voor het Rode Kruis is, vinden ze ook heel mooi.” Kom ook in actie en ga naar de website: http://kominactie.rodekruis.nl/hetgrotebakfeest Project Beeldcirkels Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Uit een onderzoek bij ouderen naar ‘eenzaamheid en tevredenheid over het leven’ blijkt dat elektronisch- en beeldcontact met anderen significant bijdraagt aan de tevredenheid over het leven en vermindering van het gevoel van eenzaamheid. Daarom zet het Rode Kruis Breda e.o. zich met het project Beeldcirkels in om eenzaamheid en gevoelens van kwetsbaarheid onder geïsoleerd levende ouderen aan te pakken. Hoe? Door in eerste instantie 100 geïsoleerde

levende ouderen in Breda e.o. een ‘tablet’ inclusief benodigde software te geven, waarmee zij dagelijks beeld- en spraakcontact hebben met getrainde vrijwilligers van het Rode Kruis Breda e.o., maar ook met elkaar en anderen die ver weg wonen. Over het Rode Kruis Het Rode Kruis is een wereldwijde hulpverleningsorganisatie waarvan de werking in zeven basisbeginselen is gegoten: menslievendheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid (ook wel universaliteit genoemd). Deze beginselen vormen de grondslag voor alles wat het Rode Kruis doet en worden weerspiegeld in alle acties van de vrijwilligers van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is met ruim 97 miljoen vrijwilligers in 186 landen de grootste humanitaire organisatie in de wereld. www.rodekruis.nl PAGINA 14

Gezellige avondvierdaagse in de Haagse Beemden BREDA - Een record aantal deelnemers stond er dinsdag 28 mei aan de start van de door Open Sportcentrum georganiseerde avondvierdaagse in de Haagse Beemden. Zo werden er ruim 100 deelnemers meer dan vorig jaar geteld. Jong en oud namen deel aan dit evenement als loper en als vrijwilliger. De muziekbandjes zorgden voor extra sfeer op de startlocaties Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest en de parkeerplaats van VV de Gunners. Door deze extra boost en een appeltje hadden de deelnemers genoeg energie om de avondvierdaagse uit te lopen.

De deelnemers werden dit jaar blij verrast met de wandelroutes. Vooral over de route door het landgoed ‘de Burgst’ waren veel lopers enthousiast. Op vrijdag 31 mei kwamen de lopers vanuit ’t kraaienest over de finish op winkelcentrum Heksenwiel. Met een groot onthaal want het gehele plein stond vol met familie, vrienden en personeel van de verschillende scholen. Ook de lopers vanuit startlocatie de Gunners werden opgewacht door flink wat publiek. De straat voor ingang van het parkeerterrein stond vol met mensen. OSHB bedankt de vrijwilligers, sponsors en lopers voor de succesvolle avondvierdaagse en hoopt iedereen op 3 t/m 6 juni 2014 weer te zien bij de 32e editie.

NK Eindhoven en Kring Speedo Finales

Opnieuw successen voor zwemmers SBC2000 BREDA - Op 8 en 9 juni werd er door elf zwemmers van het Bredase SBC2000 deelgenomen aan de Kring Finale van de Speedo-wedstrijden. Deze wedstrijd werd verzwommen in Oss. Pim Verdaasdonk zwom tijdens deze wedstrijd een half dozijn medailles bij elkaar: Tweemaal goud (op de 100 en 200 vlinder), Driemaal zilver: op de 100 vrij, 400 vrij en 100 school en brons op de 100 rugslag. Bij de meisjes was het Anne Paulusse die in topvorm stak en op alle nummers persoonlijke records zwom èn naar eremetaal: goud op de 400 vrij, 100 rug, 100 vlinder, 200 wissel. Brons behaalde zij op de 100 schoolslag. Nils Mulder pakte het zilver op de 50 vlinder en zwom op alle nummers persoonlijke records. Julia Vos startte op vijf nummers en zwom zich binnen de toptien op de 200 wissel en 400 vrij en 100 vlinder. Ook zij zwom op alle nummers persoonlijke records. Robbie van den Berg zwom knappe persoonlijke records op de 100 vrij en 50 vlinder en noteerde ook toptien plaatssen. Sterre van `t Land verbrak haar p.r. op de 50 vlinder; zij zwom maar liefst 9 seconden van haar tijd af! Ook voor Levi Martens een lijst met persoonlijke records; op de 100 en 50 vrij, 100 en 50 rug, 50 vlinder. Lizze Martens behaalde op de 200 wissel een nieuw record en op de 50 vlinder.

Voor Lex Verdaasdonk was er een p.r. op de 50 vrij ; hij verbeterde zijn tijd naar 41.22. Op de 100 vrij zwom hij naar de 17e plaats. Aniqa Suk behaalde op de 100 rug en 200 wissel haar hoogste notering en werd elfde. Persoonlijke records voor haar op de 200 wissel, 50 vlinder, en 50 rug. Veel persoonlijke records ook voor Julian van de Rhee; op de 100 vrij, 200 vrij, 400 vrij, 50 rug, 100 rug, 200 wissel waarmee hij 14e en 15e plaatsen behaalde. NK lange baan Eindhoven Melvin Prins en Yasmine Bartelds namen deel aan de Nederlands Kampioenschappen lange baan in Eindhoven. Zij hadden tevoren de limieten voor deelname hiervoor behaald. Melvin kwam uit op de 400 vrije slag bij de jeugd en behaalde de zesde plaats met een tijd van 4.23.69. Op de 200 rug zwom hij 2.19.78 en dit was goed voor de 7e plaats. Op de 200 vrij zwom hij in een p.r. van 2.02.62 naar de tiende plaats. Op de 100 vrij zwom hij in het veld van ruim 50 deelnemers naar de 26e plaats. Yasmine Bartelds kwam uit de 100 vrij bij de senioren dames. In het grote veld van 129 deelneemsters wist zij een 69e plaats te veroveren met een tijd van 1.02.29. Volgende week wordt er door zwemmers van SBC2000 deelgenomen aan het NK Sprint in Heerenveen.


BoekenVoordeel

NERGENS ZO GOEDKOOP!

Verrast je met boek, hobby en cadeau

GELDIG OP DONDERDAG 13, VRIJDAG 14 EN ZATERDAG 15 JUNI 2013

DAVID BALDACCI

JEREMY CLARKSON

SELLER!

OP=OP

19.95

NORMAAL

2.

99

OP=OP

3.

HELP

Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

Stap in bij Blom. Nu deze zomer wel heel voordelig met een ĂŠĂŠnmalige examengarantie!

Aanvang: 1 juli en 17 juli 2013

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed

DE SNELSTE WEG NAAR JE RIJBEWIJS!

www.verkeersschoolblom.nl | T (076) 50.15.535

LADDERKONING Al 40 jaar de BESTE!

Tel. 0622523365 / 0765971547

G

RX ÂżMQJ

Nu: ALUMINIUM LADDER AANBIEDING: 3-dlg 3x16 sporten ruim 10 meter werkhoogte met toprollen en stabilisatiebalk. AdviesPRIJS fabriek ONZE TOPPERS incl. BTW en LET OP NU 10% EXTRA KORTING met deze advertentie en GRATIS BEZORGD BEL 0165-561424 ALLE MATEN

www.ladderensteigerkoning.nl Vijfhuizenberg 121 Roosendaal

EN MERKEN LEVERBAAR!

reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Í&#x2014;Ĺ?ŜĨŽÎ&#x203A;Ä?Ć&#x2030;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů /Í&#x2014;Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ä?Ć&#x2030;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů

Al ruim 15 jaar ervaring als schildersbedrijf, voor al uw schilderwerk binnen & buiten, behang en spuitwerk, Ĺ?ĹŻÄ&#x201A;Ć?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Í&#x2022;Ç Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä¨Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÎ&#x2DC;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ć&#x161;Í&#x2DC;Ĺ&#x161;ŽƾĆ&#x161;Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x161; Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Í&#x2DC;sŽŽĆ&#x152;ĆľÇ Ĺ?Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;ŽĨĹŹĹŻÄ&#x17E;Ĺ?ĹśÄ&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;sŽŽĆ&#x152; Ç Ĺ˝ĹśĹ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśŽƾÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;ŜώŊÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ć&#x161;ϲКdtͲĆ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĨÍ&#x2DC;

Hoeder Kunststofvloeren (siergrindvloeren - mortelvloeren - coatingvloeren - gietvloeren)

VOOR EEN VLOER DIE BIJ U PAST !

Tel.: 06-50905037

te koop gevraagd

ANTIEK meubelen, klokken, porselein en zilver

VOORJAARS AANBIEDING

Gietvloer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 60,Siergrindvloer . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 32,50 Coatingvloer . . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 20,Voor alle vloeren geldt prijs p.m2, vanaf 40 m2

Belt u gerust voor een afspraak in onze showroom! Tel. 06-25273058 Showroom: Generaal Allenweg 14, Zevenbergen

06-51482362

info@hoederkunststofvloeren.nl

0165-539177

www.hoederkunststofvloeren.nl

G OUD IS G â&#x201A;ŹLD W W W. G O U D I S G E L D . N L

â&#x201A;Ź 35,- AM GRvan R E P p basis o

Dahliastraat 61 ϰϳϭϭ'd^Ć&#x161;Í&#x2DC;tĹ?ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161; T: 06-24134133

VAKMANNNEN GEZOCHT

NU SPECIALE PRIJS: 21% BTW KORTING

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. KŽŏÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĆľÇ Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ?Ć?ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ć&#x2030;Ĺ&#x161;ŽŽĹ?Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ĺ?Ć&#x152;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;

4.

99

www.mediationeducatie.nl

In 7 dagen naar je rijbewijs vrachtauto?

VERHUUR AFVALCONTAINERS

OP=OP

19.99

VOOR AL UW HOUTEN Íť(RENOVATIE) KOZIJNEN ÍťSCHAAF- EN LIJSTWERK OP MAAT ÍťSCHUIFPUIEN ÍťRAMEN ÍťDEUREN ÍťTRAPPEN

Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 19 juni, Hotel Trivium Etten-Leur Do 20 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA)

Lid BOVAG / ISO 9001

NORMAAL

99

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36.

info@mediationeducatie.nl

Van de kleinere wedstrijden in de Engelse eerste divisie tot de grote finales van een WK en Champions League.

19.95

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

DOE NU IG VOORDEL R DE ZOME CURSUS!

Niet alleen de Nederlandse Eredivisie is bekeken. De goals op deze DVD komen uit alle hoeken van de wereld en uit alle denkbare competities.

Om de autoriteiten te helpen bij het onderzoek stuurt de Britse geheime dienst een van haar beste agenten naar de Verenigde Staten.

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Tel: 015 â&#x20AC;&#x201C; 36 112 36

3-DVD BOX

Een explosie tijdens het bezoek van de Britse premier aan Washington D.C. lijkt te wijzen op een terroristische aanslag.

Niemand schrijft over autoâ&#x20AC;&#x2122;s - en de gebruiken van de wereld - zoals Jeremy Clarkson dat doet. In zijn nieuwste boek haalt hij cruciale zaken aan oa: Waarom je beter een condoom kunt kopen dan een MercedesBenz R-klasse. 352 paginaâ&#x20AC;&#x2122;s

BEST

500 GREAT GOALS

RECHTELOOS

OVERSTUUR

NORMAAL

JE VINDT ONS O.A. IN: BREDA GINNEKENSTRAAT 80 & OOSTERHOUT (ARENDSHOF) ARENDSHOF 1 OF KIJK OP WWW.BOEKENVOORDEEL.NL

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast; ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u ermee aan moet. Wij taxeren en analyseren uw kostbaarheden. Goud en zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en EHVWHN /RRSW X HHQV ELQQHQ GH NRIÂżH VWDDW NODDU YRRU HHQLHGHU GLH van onze diensten gebruik wil maken.

Twijfelt u niet! Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn. Het kan zomaar in uw lade liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar. * Parkeergeld wordt vergoed bij verkoop

OPENINGSTIJDEN: Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. t/m Za. 10.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 - 17.00 uur

BREDASE GOUDBANK

BERGEN OP ZOOMSE GOUDBANK

ROOSENDAALSE GOUDBANK

MIDDELBURGSE GOUDBANK

V. Goorstr. 2, (zijstr. v. Nieuwe Ginnekenstr.), 076-5329780

Wassenaarstraat 44, 0164-243234

Molenstraat 9a, Tel. 0165-852268

Varkensmarkt 4, 0118-851066

----------------------------------- OP

KOOPZONDAGEN

GEOPEND -----------------------------------


Gemeente Breda en AM Real Estate Development ondertekenen intentieovereenkomst

Realisatie WTC Breda stap dichterbij BREDA - De komst van een heus World Trade Center (WTC) in Breda is een stuk dichterbij gekomen. Op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam ondertekenden de gemeente Breda en vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development hiertoe afgelopen week een intentieovereenkomst. Ambitie De Bredase wethouder Alfred Arbouw is blij met de intentieovereenkomst. “Met het ondertekenen van deze intentieovereenkomst onderschrijven AM RED en de gemeente Breda hun gezamenlijke ambitie voor de ontwikkeling van Via Breda,” zegt hij. “ Een WTC past uitstekend in deze ambitie. We zetten nu de stap om samen Via Breda op de kaart te zetten en samen de marketing en acquisitie voor het WTC te gaan doen. Deze overeenkomst bewijst eens te meer dat Spoorzones ‘the place to be’ zijn.”

Ontmoetingsplaats Tevreden gezichten bij de ondertekening van de intentieovereenkomst. V.l.n.r. Martin Verwoert van AM RED, wethouder Afred Arbouw en Paul Trip van AM RED. FOTO GEMEENTE BREDA

DOOR ADDO SPRANGERS Voor de ontwikkeling van een World Trade Center (WTC) in Breda is reeds een licentie verstrekt door de World Trade Centers Association in New York, waarin de wereldwijd gevestigde ‘plaatselijke’ WTC’s zijn verenigd. Uit de marktverkenning die de gemeente Breda en initiatiefnemer AM Real Estate Development hebben verricht, blijkt dat er in Zuidwest Nederland voldoende markt is voor een WTC-vestiging in Breda. Het

WTC zal een onderdeel gaan vormen van Via Breda, het nieuwe stationsgebied van Breda, met een mix van wonen, werken, shoppen en uitgaan. Met de HSL-verbinding presenteert Breda zich als de schakel tussen Brabant en Europa, waarmee de aantrekkingskracht voor internationale bedrijven verder toeneemt. De komende periode gaan beide partijen vooral op zoek om afnemers en beleggers te contracteren. Als dit in voldoende mate lukt wordt een samenwerkingsovereenkomst opgesteld.

De realisatie van een vestiging van een World Trade Center (WTC) in Breda moet een enorme impuls geven aan de ambities van Breda om zich verder te ontwikkelen als internationale stad. Het stimuleert de internationale handel en biedt een ontmoetingsplaats voor het internationale bedrijfsleven. Het stationsgebied is daarvoor de ideale plek. Doelgroepen zijn expansieve Westbrabantse bedrijven, buitenlandse bedrijven en Beneluxeerders, ambitieuze doorstarters en non-profit organisaties die bij de WTC-doelstellingen passen.

Baroniespektakel biedt uniek openluchttheater in stadion Baronie

Spectaculaire Zwarte Ruiter BREDA - Lions Club Breda Host organiseert van 13 tot en met 16 juni in het comfortabele, overdekte stadion van v.v. Baronie een uniek openluchtspektakel. De Zwarte Ruiter is de titel van het toneelstuk over Hans Gruijters, een charmante Brabantse boef, over wiens leven eerder al een film en een televisieserie zijn gemaakt. Tijdens het spectaculaire toneelstuk wordt de toeschouwer meegenomen naar het Brabant in de jaren ’50 van de vorige eeuw. De auto’s (vijf oldtimers!) en fietsen die over het toneel rijden, stammen allen uit die tijd en ook het vakkundig gebouwde decor ademt het Brabant van na de oorlog. Er spelen circa 40 spelers en 6 muzikanten mee. Het toneelstuk met muziek wordt opgevoerd door Theater ‘t Ros. Een Brabants toneelgezelschap dat al decennia voor een breed publiek toneelstukken van hoge kwaliteit opvoert en daarmee keer op keer volle zalen trekt. De Zwarte Ruiter was vorig jaar, toen opgevoerd in de Kempen, alle zeven avonden uitverkocht en had daarmee in totaal ruim 2.500 toeschouwers. Breed publiek Er zijn vier voorstellingen. Drie avondvoorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag en een middagvoorstelling (aanvang 14.00 uur) op zondag 16 juni. Door de prijs en het verhaal is De Zwarte Ruiter voor een breed publiek van 10-99 jaar toegan-

kelijk. De mooie trailer op de site (www. baroniespektakel.nl) laat zien wat de bezoeker mag verwachten. Uniek De organisatoren noemen de samenwerking uniek. Caspar Rutten: “We hebben dit toneelstuk vorig jaar gezien omdat één van onze leden zijn oldtimers voor dit stuk had uitgeleend. Die oldtimers, die over het podium rijden, maken het stuk spectaculair. Maar dat is niet alles; er is ook een geweldig decor met een groot café, twee huizen en een postkantoor waarin de acteurs optreden. Een en ander wordt met fraaie muziek omlijst. Zo’n groot openlucht toneelstuk is uniek voor Breda en echt een aanwinst voor de stad.” Op zoek naar een goede locatie kwam men in gesprek met v.v. Baronie. Lions President Wiard Molenaar: “We zijn blij dat wij dit stuk bij de Baronie op kunnen laten voeren. Ze hebben een comfortabele overdekte tribune en een iedereen kan vóór en na de voorstelling gezellig wat drinken.” Bestuurslid Willem Hartmans van v.v. Baronie is ook enthousiast: “We dachten er al langer over na hoe we ons mooie stadion zouden kunnen gebruiken voor andere activiteiten en toen kwamen de Lions met hun Baroniespektakel. Ons stadion is daar ideaal voor.” Voorzitter Ad Keeris van Theater ’t Ros is ook zeer content. “We zijn al decennia lang zeer succesvol in de Kempen. We vinden het leuk om nu onze vleugels uit

te kunnen slaan. Bovendien kunnen wij op deze manier de vele mensen, die we vorig jaar teleur hebben moeten stellen omdat de voorstellingen uitverkocht waren, alsnog in de gelegenheid stellen om te komen kijken.” Goed doel Zoals altijd bij de activiteiten van de Lions gaat de opbrengst van de voorstellingen naar een goed doel. De opbrengst van het Baroniespektakel gaat naar Stichting Mees, een kleinschalig kinderdagcentrum uit Breda, voor kinderen met een meervoudige handicap. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) verdubbelt de opbrengst. Kaarten Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of in de voorverkoop bij VVV Breda (Grote Markt en Willemstraat) en via de speciale site www.baroniespektakel.nl.

De Bredase Opera verzorgt daarin de koorpartijen. Tijdens het zeer geslaagde Begijnhofconcert, met onder andere werken van Verdi, Donizetti en Bellini, werd al een voorproefje gepresenteerd van de grote jubileumproductie van de Bredase Opera

ULVENHOUT - Zoals u vorige week in dit weekblad heeft kunnen lezen maken de vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Ulvenhout-GalderStrijbeek zich op voor de Zonnebloemloterij 2013. Op 14 en 15 juni worden de loten verkocht in de supermarkten Albert Heijn en Jumbo. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem activiteiten voor mensen met een fysieke beperking die dit moeilijk zelf kunnen organiseren. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan de aangepaste vakanties en dagactiviteiten die de Zonnebloem landelijk organiseert. Een belangrijk

deel is echter ook bestemd voor de activiteiten die in en rond Ulvenhout-GalderStrijbeek worden georganiseerd. Door mee te spelen met de loterij, draagt u dus lokaal een belangrijk steentje bij aan de vermindering van eenzaamheid onder een kwetsbare doelgroep. Trekking De trekking vindt plaats op 28 oktober. In de prijzenpot zitten 5.020 geldprijzen, waaronder de hoofdprijs van 15.000 euro. Zonnebloemloten zijn tot 20 september te koop via vrijwilligers van onze Zonnebloem of bij Sandra Timmers, voorzitter, tel. 0765658620.

KBO Jeu de Boules Ulvenhout ULVENHOUT - Boulen is net als de oceaan, het is steeds anders, daarom nu eens een echt barbecue uitje naar de Chaamse weg. Normaal laten we elke woensdagmiddag, in een goede sfeer, de ballen soms hard over banen knallen naast de Pekhoeve. Maar boules is ook een sport waarbij technisch inzicht van het gooien belangrijker is dan de kracht waarmee wordt gegooid. Doch een opgeruimd humeur met een scherp oog is wel verplicht om de ballen in de juiste richting te krijgen. Om eventuele opkomende overbelasting te voorkomen gaat de club af en toe een uitje maken. Na de grote successen van afgelopen jaren was de groep met 41 personen opnieuw welkom bij onze mede bouler Wim van Hooijdonk en dochter Floor om te komen barbecueën. Vanmiddag straalde de koperen ploert weer uitbundig over de rustige tuin met zijn romantische doorkijkjes om alles tot een succes te maken. Bij aankomst stond alles al zeer creatief en supercompleet klaar voor een flitsende echte barbecue middag. Met een warm gevoel, praten we ook over de

tragiek van onze veel te jong overleden vriendelijke lieve gastvrouw Renske en bedenk, zolang we over haar praten zijn we haar niet vergeten. Ook het koddig keuvelen over toentertijd kwam (met de drank?) op gang en gaf genoeg wilde spraakstof, ook de dames lieten zich toch wel erg luidruchtige horen, met steeds een gierend gelach als gevolg. De nostalgie vierde weer hoogtij met al dan niet zinvolle grappige verhalen. Wimme, Adje en Ad hebben samen met de hongerige/dorstige leden en dames voor een onvergetelijke dag gezorgd door hun effectieve inzet en uitmuntende service. Wij willen deze keihard werkende mensen voor geen goud missen. Dus het cruciaal hartelijk en dankbaar bedankje van de zeer tevreden vrouwkes en ventjes voor de verzorging was geheel verdiend. De jeu de boules speel woensdagmiddag is echter wel uitsluitend voor KBO 50plus mannekes en hen die besluiten lid te worden, dan is ook voor jou deze sport hier kosteloos. Dus aarzel niet met, ja maar dit, of dat en wordt nu lid van de veelzijdige KBO. Kijk op de website http://kbo.ulvenhout.com voor de sterke concepten van de KBO.

POLITIEBERICHTEN Fietsendief in kraag gevat BREDA - Een 42-jarige man uit Breda werd vrijdagavond rond 17.25 uur aangehouden buiten heterdaad. Hij wordt ervan verdacht woensdag 5 juni 2013 een fiets te hebben gestolen uit een fietsenstalling bij een supermarkt in Ulvenhout. De eigenaar van de fiets deed aangifte en de politie stelde een onderzoek in. Daarbij maakte zij gebruik van camerabeelden. Op de beelden herkenden agenten de verdachte. De man werd na zijn aanhouding ingesloten in een politiecel. Dronken joyrider beschadigt voortuinen TETERINGEN - Agenten hielden zaterdag rond 04.40 uur in de Varendonk een 21-jarige man uit Teteringen aan. Een getuige meldde dat een automobilist door voortuinen op de Scheperij reed. De agenten troffen de auto aan in de Varendonk. De automobilist had geen rijbewijs. De auto waar hij in reed had hij zonder toestemming meegenomen. De jongeman werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 885 ug/l. Hij is ingesloten in een politiecel. Amsterdammer betaalt met vals geld BREDA - Een 36-jarige man uit Amsterdam werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.20 uur aangehouden op verdenking van het uitgeven van vals geld. De man betaalde in een horecagelegenheid aan de Vismarkstraat zijn drankjes met een eurobiljet. De horecamedewerker controleerde het biljet en dit bleek vals te zijn. De politie hield de man aan. Het geld dat de verdachte bij zich had werd in beslag genomen.

Grootse afsluiting Bingo seizoen in de Biesdonk BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Meedoen met de Bredase Opera BREDA - Met een gevarieerd Begijnhofconcert op zondag 26 mei achter de rug maakt de Bredase Opera zich op voor Tosca van Giacomo Puccini. Op donderdag 13 juni wordt deze opera uitgevoerd door Opera Zuid in het Chassé Theater uitgevoerd.

Zonnebloemloterij van start

op 25 mei 2014: Aïda van Giuseppe Verdi. Deze opera wordt door de Bredase Opera met een uitgebreide bezetting van koor, solisten, orkest en ballet scenisch uitgevoerd in de Jupilerzaal van het Chassé Theater. Zoals ook bij eerdere grote producties zal geoefende zangers en zangeressen de mogelijkheid geboden worden aan dit bijzondere project deel te nemen. Uit het hoofd zingen en kunnen figureren zijn daarbij vereist zijn. Geïnteresseerden kunnen dinsdagavond 18 of 25 juni de inlooprepetitie bijwonen (vanaf 20.00 uur in De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda-Noord). Nadere informatie op www.breaseopera.nl. PAGINA 16

BREDA - Alweer 2 seizoenen organiseert de organisatie van het Grote Bal des Voorpret elke maand een spetterende bingo. Elke maand ontvangen we een groot aantal bezoekers die met deze bingo’s erg veel plezier hebben. Alle inkomsten van deze bingo’s worden in de feest avonden gestopt die we twee keer per jaar houden als traktatie voor onze gasten. We hebben hierdoor onze gasten kunnen laten genieten van al veel super artiesten zoals: Stef Ekkel, Johnny Gold, De Dikdakkers, Rob Zorn, Mulder en Mulder en vele anderen. 2 november zal de volgende feestavond weer op de planning staan waarin we ook nu weer onze gasten zullen trakteren met optredens van een groot assortiment aan bekende Nederlanders. Meer informatie

hiervoor kunt u vinden op: www.baldesvoorpret.nl Laatste bingo voor de zomerstop in de maand juli zullen we er een maand tussenuit gaan zodat iedereen van zijn welverdiende vakantie kan genieten. Maar we sluiten dit seizoen nog wel af met een oer gezellige bingo. Op 15 juni zal onze zaal in Gemeenschapshuis de Biesdonk aan het Belgiëplein 8 in Breda open gaan om 19.00 uur. Om 20.00 uur zal de bingo van start gaan, met prijzen waar iedereen wat aan heeft elektronica, levensmiddelen, boodschappen en vele andere super prijzen we pakken voor de laatste bingo van dit seizoen groots uit. We spelen altijd tien normale rondes en maar liefst twee super rondes. Wij nodigen u graag uit om deze gezellige activiteit bij te wonen.


UITGAAN

H

uur

een

tap

k Oo

D bij

eD

rui

tr ven

os

dan

et we

je z

eke

rd

et at h

goe

d is

.

om s.c tro n e uiv .dr ww w Zie

Verhuur: Biertaps Bars Stoelen Tafels Sta-tafels Enz. Enz.

n. nke che s e tieg rela Winkelcentrum Epelenberg 5210026 uw r Heksenwiel 5425000 voo

thuisbezorgen op afspraak

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

16 juni 2013

in Zundert Dit jaar staat er in Terheijden een nog leukere TRAAIERIE MARKT aan te komen. Zondag 16 juni gelijk met Vaderdag. De markt en rommelmarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er zijn volop GRATIS activiteiten voor jong en oud. Ook is de grootste sjoelbak van Europa aanwezig.

www.tg-promotions.nl 06-53124868

D A N S EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN VOOR SINGLES & PAREN:

ZATERDAG 15 JUNI HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast pinautomaat Rabobank

Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur EDDY SMETS MET LETTY LANKA Entree â&#x201A;Ź 5,00 per persoon / Inlichtingen: 06 22 41 43 07

www.bootrijsbergen.nl ALLROUND LIVE PARTY BAND

MET GOEDE DANS MUZIEK

Een leuk en g ratis uitje voo r jong en oud o p Vaderdag!

Datum : 16 juni 2013 Tijd : 10.00 - 17.00 uurr Locatie : (Klein) Zundert Voor meer info en de route, zie : www.openkwekerijdag.nl of www.treeport.eu Vier boomkwekerijbedrijven openen deze dag hun deuren voor het publiek. Kijk hoe planten gekweekt worden, stel uw tuinvragen, bekijk demonstraties en doe mee aan de prijsvraag waarmee leuke prijzen te winnen zijn! Entree en parkeren is gratis. Uiteraard kunt u ook op de fiets komen.

Hoofdsponsor

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws


Theaterstuk A. in Wonderland ontvangt bijdrage BREDA - Het D’ASS theater krijgt een bijdrage van het Oranje Fonds voor het theaterstuk A. in Wonderland. A. in Wonderland is een bijzonder theaterstuk over de wondere wereld van autisme. De spelers van het stuk hebben allemaal een vorm van autisme en doen op geheel vrijwillige basis mee. Zij laten zien hoe hun wereld eruitziet. Op deze manier hopen zij wat meer inzicht te geven in het leven met autisme. Op 20 juni gaat het stuk in première bij Podium Bloos in Breda. Theater maken is al spelend verhalen vertellen om mensen te raken, te boeien, te amuseren of inzicht te geven. Dat is precies wat de voorstelling A. in Wonderland wil. Het bijzondere van A. in Wonderland is dat de spelers mensen zijn met een vorm van autisme. Ze laten de `normale’ wereld zien hoe hun wereld er uit ziet, wat ze mee maken, wat

ze voelen en dat de ene autist de andere niet is. ‘Toen ik gevraagd werd om een theatertekst voor de groep te schrijven, heb ik niet gekozen voor een belerend verhaal waarin alle problemen op een rijtje worden gezet. Theater moet geen lesje zijn, maar een onvergetelijke ervaring,’ vertelt Ad van den Kieboom, schrijver van het stuk. De opzet van het stuk heeft iets van een sprookje: soms absurd, soms grappig en soms tragisch. Een meisje is verliefd op een jongen en ze besluit hem te vertellen van haar beperking. De moeilijkheid is: hoe breng je iets onder woorden dat zich moeilijk in woorden laat vangen? Haar spiegelbeeld daagt haar uit om op ontdekkingstocht te gaan. Het meisje stapt, net als Alice in Wonderland, door de spiegel. Ze komt in een wereld terecht waar ze allerlei vreemde personages ontmoet en in bijzondere situaties belandt. Zo reist ze met het publiek door het gevarieerde landschap van het autisme.

Deze theaterproductie is een samenwerkingsproject tussen MEE West-Brabant, Amarant en GGz Breburg, en volgt op het kunstboek “Autisme een kunst”. Kaarten voor de voorstelling kosten 10 euro en zijn te bestellen via de website www.autisme-een-kunst.nl. Oranje Fonds Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

KORTE BERICHTEN BREDA Rondleidingen Gilde de Baronie: Donderdag 13 juni: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00u (vanaf 12 jaar); Rondleiding Grote Kerk 14.00u; Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk. Zaterdag 15 juni: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00u (vanaf 12 jaar); Rondleiding Grote Kerk 14.00u; Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk. Bingo: Zaterdag 15 juni is er een bingoavond bij Stichting Geeren-Noord. 8 rondes + eindronde. Buurthuis open vanaf 19.00 uur, aanvang 20.00 uur. Fietsgilde: 15 juni, Landlopersroute, start 10.00 uur Oudhof. KBO Breda-West bingo: Zaterdag 15 juni bingo bij KBO Breda-West. Aanvang 13.30 uur in Princenhof, Princentuin 1, Breda. Knutselclub: Knutselen met knutselclub De Kliederkwastjes, elke woensdagmiddag van 14.00-16.00u knutselen voor kinderen van groep 3 t/m groep 8 in buurthuis Gerardus Majella, Odilia van Salmstraat 25, 076- 5327662. Georganiseerd door twee enthousiaste creatieve vrouwen, Rian en Claudia. Woensdag 19 juni: Gipsen neptaartjes versieren en iets technisch voor jongens. www.tientjesbreda.nl Lezing: Zondag 16 juni, Tibetaans Boeddhisme door Geshe Sonam Ngodrub. Vertaling in het Engels door Ven. Khedrup. Aanvang 10.00-15.30u, De Blaker, Graaf Hendrik III-plein 128 (einde van de Bilderdijkstraat, naast de kerk). Kinderactiviteit KFC: Wil je zingen, poppenkast zien, breakdance en veel leuke wateractiviteiten beleven? Kom bij KFC Thema “Wondere Water Wereld”. Op 15 juni houden wij een kinderactiviteit voor kinderen 4 t/m 11 jaar, waarbij muziek, breakdance, poppenkast en waterspelletjes ten uitvoering gebracht zullen worden. De toegang is geheel gratis en zal plaats vinden te Teteringsedijk 87b te Breda van 13.00 tot 15.30 uur. Info: Martin 0631699398. Bingo: Zaterdag 15 juni is er een bingo bij Stichting (Buurthuis) Geeren-Noord. Aanvang 20.00 uur. Er worden 8 rondes gespeeld en een eindronde. De hoofdprijs in de eindronde is 200 euro. De eindronde wordt gespeeld voor een volle kaart. Redt de Dobbelsteen, koop obligaties: Half juni ontvangen alle huishoudens in Princenhage een aanbod van “De Dobbelsteen” om obligaties te nemen. Dat moet voldoende geld in het laatje brengen om het gebouw aan de Doelen 36 te kunnen kopen. Meer informatie: www.dedobbelsteen.info of bezoek onze Facebookpagina Fit bij Groen-Wit: Ook in de zomerperiode zit men niet stil bij Groen-Wit uit Princenhage. Vanaf woensdag 4 september zijn dames en heren vanaf 30 jaar wekelijks van harte welkom om lekker in de buitenlucht te komen sporten. De les-

sen worden gegeven door een sportleraar welke verbonden is aan de nieuw te openen sport BSO bij Groen-Wit vanaf 1 september. Deze BSO, Open-Up/Fun-Kidz opent bij Groen-Wit haar deuren. Voor “Fit bij Groen-Wit” is verdere info beschikbaar op de website. Tijd: 20.00-21.30 uur. Bingo: Op donderdag 13 juni houdt de Mananagirls een geldbingo. Aanvang 20.00 uur. Vrijmarkt: Op zondag 16 juni houdt de Mananagirls hun jaarlijkse vrijmarkt aan de Heuvelbrink in Breda. De markt begint om 9.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Dit jaar telt de markt weer 300 kramen. De allerkleinsten zullen rond de klok van 12.00 uur hun showtje laten zien. Ook dit jaar staat er een speciale tent voor Charissa die in september na het EK mag in Noorwegen. Toegang gratis. Lunchpauzeconcert: Van woensdag 5 juni t/m 3 juli vinden er in de Grote Kerk van Breda weer gratis toegankelijke lunchpauzeconcerten plaats. Het inmiddels internationaal vermaarde Flentroporgel wordt dan bespeeld door orgelstudenten, gevorderde amateurs en jong afgestudeerden. De Lunchpauzeconcerten beginnen om 12.45 uur en duren ca. 40 minuten. Het Lunchpauzeconcert op woensdag 19 juni wordt verzorgd door Laurens de Man (1993) uit ’s-Hertogenbosch. www.orgelbreda.nl Workshop: Breda Actief houdt op maandag 17 juni de gratis workshop ‘vinden en binden van jonge vrijwilligers’ voor vrijwilligersorganisaties en (sport-)verenigingen. Aanvang 19.00-22.00 uur, Stichting Teamplay@NAC, Stadionstraat 11C4, 4815 NC Breda. Informatiemarkt: De Schatkamer in Hoge Vucht waar tot 8 juli de Bibliotheek Hoge Vucht, de Rabobank, het WijKWijS informatiecentrum en de redactie van de wijkkrant Koers gehuisvest zijn, houdt woensdag 12 juni tussen 10.00 en 12.00 uur een informatiemarkt. Tijdens deze ochtend geven genoemde partijen meer informatie over hun toekomstige diensten en activiteiten in de wijk. Excursie: De West Brabantse Vogelwerkgroep houdt op zondag 16 juni een excursie door de Westertuin. De excursie staat onder leiding van Willem Veenhuizen en gratis toegankelijk voor alle vogelliefhebbers. Verzamelen om 7.00 uur op de parkeerplaats Westerpark op de hoek van de Tuinzigtlaan en de Zandoogjes, het duurt tot 9.00 uur. Aanmelden niet nodig. Desgewenst wil Willem Veenhuizen, tel. 06-10690477, nadere informatie verschaffen. Meenemen: wandelschoenen en, als je die hebt, een verrekijker en een vogelgids. www.westbrabantsevwg.nl Vogelbeurs SIVO: Iedere derde zondag van de maand is er een vogelbeurs, in café restaurant Heuvelzicht, Heuvelstraat 144 in Princenhage. Zo ook zondag 16 juni van 9 tot 12 uur kunt

U en uw kinderen komen kennismaken met de boeiende hobby van het houden van prachtige vogels. Er zijn specialisten/ liefhebbers aanwezig die U alles kunt vragen over deze boeiende hobby. Er zijn natuurlijk ook kleurrijke exemplaren te zien en te koop. Ruilbeurs De Verzamelaar: Zaterdag 15 juni van 13.00-16.00 uur vindt er in Gemeenschapshuis De Blaker, Graaf Hendrik III plein 128 in Breda, een Algemene Middagruilbeurs plaats. De te ruilen objecten zijn o.a.: postzegels, speldjes, winkelwagenmunten militairia, ansichtkaarten, molens, reclameauto’s, munten enz. De toegang voor leden gratis. Lezing Vogels in Nederland: Donderdag 13 juni organiseert de West Brabantse Vogelwerkgroep een lezing door Gérard van den Broek. Hij is een gepassioneerd natuurfotograaf met als specialisatie vogels in Nederland (neem een kijkje op de website: www.birdartphotography.com). Aanvang: 20.00 uur in Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda. Meer informatie over de West Brabantse Vogelwerkgroep www.westbrabantsevwg.nl Ontdek de pleegouder in jezelf: Misschien is het pleegouderschap wel iets voor jou? Om hier achter te komen kun je vrijblijvend een informatieavond bezoeken. Een medewerker van Juzt en een pleegouder vertellen je meer over de ins en outs van pleegzorg. De bijeenkomst vindt plaats op: Maandagavond 17 juni van 20.00 tot 22.00 uur. Erasmusweg 34, 4834 AA Breda. Graag even van te voren telefonisch aanmelden 076-5256444 of via e-mail pleegzorg@juzt.nl Meer informatie www.juzt.nl Tientjes-buurthuis-middag: Donderdag 13 juni tussen 13.00 en 16.00 uur is er voor ieder wat wils in Gerardus Majella, Odilia van Salmstraat 25. Gezellig met buurtgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee kletsen, spelletjes spelen, biljarten, knutselen etc. WIEGO: Wandelsportvereniging Wiego neemt op zaterdag 15 juni deel aan de Betuwe-wandeltocht te Tiel. Daarvoor laat Wiego een bus rijden. Er zijn vier opstappunten in Breda en één in Etten-Leur. De vertrektijd ligt tussen 8.30 en 9.10 uur (afhankelijk van het opstappunt). De terugkomst ligt rond 17.30 á 18.00 uur. De te lopen afstanden zijn 5, 10, 15, 20 en 30 km. Geïnteresseerden (ook Nordic-Walkingsporters) die mee willen en geen lid van Wiego zijn, kunnen voor meer informatie terecht bij de heer H. van der Bruggen, Amerongenstraat 130 te Breda (tel. 0765657357, b.g.g. 06-36080869). Expositie kleurrijke schilderijen: Expositie schilderijen van verschillende Bredase kunstenaars. Kleurrijke schilderijen in diverse stijlen en maten. Zaterdag 15 juni en zondag 16 juni van 12.00u tot 17.30u op Zandberglaan 3 te Breda. PAGINA 18

Jeugdactiviteit Xpeditie-Buiten! met Waterscouting

Water natuurlijk beleven

Varen op de singels in Breda.

BREDA - De weersomstandigheden zijn zeer grillig dit voorjaar, maar zon of regen, 16 juni gaat Xpeditie-Buiten! het water op. Dit keer wordt het heel bijzonder omdat we uitgenodigd zijn bij de waterscouting groep Titus Brandsma. Speciaal voor Xpeditie-Buiten! varen de Zeeverkenners hun bootjes uit de Biesbosch naar Breda om die middag met een aantal kinderen door de singels van Breda te varen. Heb je zin om mee te gaan? Het is een unieke kans om Breda vanaf het water te bekijken en kennis te maken met de waterscouting. Tijdens het varen krijg je een opdracht mee om te ontdekken welke vogels op of rond “het natuurlijke water” van Breda leven. We starten zondagmiddag 16 juni om 14.30 uur op het tot clubhuis omgebouwde 100 jaar oude vrachtschip de ‘Tsjerk Hiddes’. Deze ligt aangemeerd ter hoogte van de betoncentrale, Steenen Hoofd 40 in

Breda. Rond 17.00 uur zullen de bootjes daar weer aanmeren en kun je door je ouders worden opgehaald. Ben je tussen de 8 en 12 jaar en ben je een echte waterrat met minimaal een A en B zwemdiploma, dan kun je je aanmelden voor de activiteit ‘de zee verkennen’ door een mail te sturen naar xpeditie-buiten@ ivn-markendonge.nl. Vermeld je naam, leeftijd en 06-nummer van je ouders. Er is plaats voor 24 kinderen, je krijgt een bevestiging of je mee kunt doen. Xpeditie-Buiten! is een werkgroep van IVN Mark & Donge en organiseert elke maand een avontuurlijke jeugdactiviteit, in de omgeving van Breda rond het thema natuur. Kijk voor het programma op de website: www.ivn-markendonge.nl De waterscouting groep Titus Brandsma zeilt van april tot november ieder weekend in de Biesbosch. ‘s Zomers zijn er zomerkampen en is er een zeilweek. Voor meer informatie over de waterscouting: www. waterscouting.nl

Open Dag BAT Oranjeboom BREDA - 10 jaar geleden heeft de afdeling Oranjeboom van de Bredase Amateur Tuinder het complex aan de Rithsestraat in gebruik genomen. De verhuizing van de Dirk Hartogstraat naar dit nieuwe complex had nogal wat voeten in de aarde. Door het slechte voorjaarsweer - ja toen ook al - liep de aanleg aanzienlijke vertraging op. We hebben het

complex in 2004 geopend met een open dag, hoewel er toen nog niet veel te zien was. Dat is nu anders daarom willen we mensen uitnodigen om te komen kijken wat we er in 10 jaren van gemaakt hebben. Op zaterdag 15 juni zetten wij onze poorten tussen 10.00 en 16.00 uur open voor iedereen die met eigen ogen wil zien wat er zoal bij komt kijken om een volkstuintje te bestieren.

Meer kinderen een onvergetelijke ZOKA-week

BREDA - Voor veel kinderen is een toffe vakantie niet de normaalste zaak van de wereld en hebben sommige gezinnen niet de financiële middelen om op vakantie te gaan. Dit was voor een aantal partijen een goede reden om een steuntje in de rug te bieden. Aartsenfruit Kids Foundation, Kiwanis Breda-Baronie, Kiwanis Breda AA of Weerijs en de Rotary hebben er voor gezorgd dat

meer dan 85 kinderen met BredaPas gratis mee op zomerkamp kunnen. Stichting Zomerkampen Breda wil hiervoor haar sponsoren natuurlijk hartelijk danken, omdat zij hiermee nog meer kinderen een leuke en ontspannen week kunnen bieden! De inschrijving voor de kampen is nog steeds open, dus heb je zin? Schrijf je dan snel in op onze website www.zomerkampenbreda.nl


AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S

Let op!!! APK keuring vanaf â&#x201A;Ź21,50  

 Q

YD

 

Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E; Ĺś ŽŜĆ&#x161; ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;

Ĺ˝ Ä&#x17E;ĨĹľ Ä&#x17E;Ŝž ĹŻĆľĆ?Ĺ? Í&#x2022;žŽĆ&#x152;Ĺ?

Ĺ?ĹśÄ? Ä?Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ĺś

Bij eventuele afkeur kunnen wij nieuwe en eventuele goede geselecteerde gebruikte auto onderdelen monteren.

'HJRHGNRRSVWHYDQ%UHGDHR ,QGHNOHXUYDQXZEXPSHUJHVSRWHQ 

+XOSELMKHWLQSDUNHUHQYRRUDOOHDXWRÂśV

ZZZSDUNHHUVHQVRUEUHGDQO

EĆľ

9LVLRQ(OHFWURQLFV YHUNRRS#SDUNHHUVHQVRULQIR /DDJVWHHQ3+%UHGD,QGXVWULHWHUUHLQ6WHHQDNNHU LQGXVWULHQXPPHU 

k iuew n e i NU

iinn

Verkoop van nieuwe en gebruikte banden tegen zeer voordelige prijzen, ook winterbanden APK Keuringstation Prescher Bel voor een afspraak: Nu GRATIS wintercheck bij APK 076 541 83 53 Openingstijden: 8.30 tot 17.00 uur. Weidehek 90, Breda Kijk op www.prescherautos.nl

Betaal niet langer teveel voor kleine schadegevallen ! Waarom kiezen voor de smart repair oplossing?

3+*., +$, s3POT REPAIR

(,., +$,$ . )#**"1,$"'. ,).$ !. ) *+2$#. 0) *)0 ).$*) ' ()$ ,0)-# # ,-. ' 0)&' $) -# -. " ) )!,.$ 0) +,$%-

s53$. ITDEUKENZONDER /& )2*) ,-+/$. ) spuiten 3-#*,, +,.$ **,-(,., +$,( .#* 

Belangstelling?

3/)-.-.*!, +,.$

(,. +$, )., *))$ -.$)-- ) ,/"-. ) , T   M   

s+UNSTSTOFREPARATIE 3&0 ,2 " '$)"

Smart Repair Centre Ronnie Bastiaanssen

s,AKVERZEGELING 3/$., +,.$

s2UITREPARATIE -(,., +$,( .#* 

3 '", +,.$

s6ELGREPARATIE

HĂŠt kostenbesparende alternatief..!

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws Let op!!! â&#x201A;Ź150 tot â&#x201A;Ź10000 voor uw loop-, sloop- of schadeauto, compleet met katalysator. Tevens alle auto onderdelen te koop aangeboden. Tevens reparaties aan alle merken autoâ&#x20AC;&#x2122;s. Tegen zeer voordelige prijs!

Nieuw en Gebruikt Mega 400 Van

Uw auto/bus verkopen? 06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend

Tevens een 20-tal autoâ&#x20AC;&#x2122;s te koop aangeboden

Meer weten? www.homeplan.nl

naar 5757 en steun HomePlan met 3 euro per maand

KRANT ADVIES KRANTEN OP MAAT

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

SMS HOME AAN

UW EIGEN GRAFISCH ONTWERP

Tel. 076 541 83 53 / www.prescherautos.nl

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee?

ZUNGU VIERT FEEST

Van Gils Autoâ&#x20AC;&#x2122;s - Doornbos Brommobielen

www.internetbode.nl

3 &' $)", +,.$

s"EKLEDINGREPARATIE

Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Brugsteen 7 4815 PL Breda T +31(0)76 542 10 10 M +31(0)6 51 57 21 89

s$ASHBOARDREPARATIE

JDM XHEOS

Doornboslaan 104 4816 EA Breda Tel.: 076-5720494 www.vangils-autos.nl

WHO

!!!!! ! a dda e r r B B

Bellier Jade

ZUNDERT TEL 076 599 8111 UWKRANT@VORSSELMANS.NL

CORSA BERLIN

ASTRA BERLIN

MERIVA BERLIN

ZAFIRA TOURER BERLIN

â&#x201A;Ź 16.095

â&#x201A;Ź 22.045,-

â&#x201A;Ź 21.345

â&#x201A;Ź 30.245

â&#x201A;Ź 12.995

De nieuwe

â&#x201A;Ź 19.495

â&#x201A;Ź 18.995

â&#x201A;Ź 25.595

BERLIN MODELLEN

WIJ MAKEN DUITS RIJDEN BEREIKBAAR.

Wist u dat Duitse kwaliteit en innovatie bereikbaar is voor een betaalbare prijs? Wij bewijzen het. Bijvoorbeeld met de nieuwe Berlin uitvoering. Een uiterst luxe versie met een zeer scherp prijskaartje. Het nieuwe instapmodel van Opel dat standaard uitgerust is met heel veel extraâ&#x20AC;&#x2122;s: zoals airconditioning, een geĂŻntegreerde radio/CD/mp3-speler, cruise-control en een boardcomputer. Kom langs in onze showroom voor een uitgebreide kennismaking!

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652 Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 1.2 â&#x20AC;&#x201C; 11.0; kms/liter: 83.33 - 9.09; CO2 gr/km 27 â&#x20AC;&#x201C; 259.

www.vriensopel.nl

Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken. Zie verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Leverbaar zolang de voorraad strekt en niet i.c.m. andere aanbiedingen. Afgebeelde modellen kunnen op details afwijken van werkelijke uitvoeringen. Wijzigingen voorbehouden.


SPORT

NAC blij met ‘beste transfer uit clubhistorie’

AZ strikt gewilde Nemanja Gudelj

Internationale limietenjacht Old Dutch

BREDA - Fiorentina, Newcastle United, Villareal en FC Twente. De voorbije maanden werd NAC-middenvelder Nemanja Gudelj met tal van clubs in verband verbracht. Hij vertrekt echter naar AZ. Zondag bereikte de zoon van BREDA - Van 31 augustus tot 7 sep- Ploeg verbeterde haar persoonlijk record tember zullen de Europese Kampioen- op de 100 meter schoolslag. Met 1.59.90 NAC-trainer Nebojsa Gudelj mondeling een akkoord over een vierjarig contract bij de Alkmaarse club. schappen zwemmen voor Masters in Eindhoven plaatsvinden.

DOOR ADDO SPRANGERS De overeenkomst is onder voorbehoud van de medische keuring van dinsdag 18 juni. Met de deal ziet NAC een voetballer uit de eigen jeugdopleiding vertrekken. De verkoop van ‘Neno’ gaat de boeken in als de beste transfer uit de geschiedenis van de club, zo meldt de club op haar website. Een bedrag wordt daarbij niet genoemd, maar volgens Voetbal International zou met de transfer een kleine drie miljoen euro zijn genoemd. Neno begon met voetballen bij BSV Boeimeer in Breda, maar maakte al snel de stap naar de jeugdopleiding van NAC Breda. Voor aanvang van het seizoen 20092010 tekende het talent een contract bij de club. Zijn debuut volgde bijna een jaar later, op 15 augustus in een wedstrijd tegen FC Utrecht. Buitenland De afgelopen drie seizoenen was Gudelj wekelijks een van de belangrijkste spelers van de Bredase formatie. Dit viel ook in het buitenland op. Gudelj speelde verschillende interlands voor Jong Servië. Mede door het internationale platform speelde hij zich afgelopen winter in de kijker van verschillende nationale en internationale clubs.

Diverse zwemmers van de Bredase Masterzwemvereniging Old Dutch hebben zich reeds gekwalificeerd. Gerda van der Ploeg en Karien Musters bleven tijdens het Nederlands Kampioenschap net enkele honderdsten van een seconde boven de limiet. In het Belgische Geel was nog een laatste mogelijkheid om limieten te scoren. Beide dames lieten zien dat zij juist onder druk zichzelf konden overtreffen. Gerda van der

6-landenwedstrijd te Breda BREDA - Zondag 16 juni organiseert het platform snelwandelen van de atletiekunie in samenwerking met AV Sprint, voorafgaand aan de Ladiesrun, een 6-landen snelwandelwedstrijd. Nemanja Gudelj speelde het voorbije seizoen bij NAC alle competitiewedstrijden. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Tot een transfer kwam het echter niet. De jonge Gudelj bleef daarom opereren in de Bredase hoofdmacht, waar zijn vader Nebojsa inmiddels trainer was geworden. De middenvelder maakte geen geheim van zijn wens dat ‘zijn’ club goed aan hem moest verdienen en zette de transferaspi-

raties voor het team opzij. Gudelj speelde in totaal 79 competitieduels in de geelzwarte kleuren van NAC. Hij kwam hierbij acht keer tot scoren. Het voorbije seizoen speelde hij alle 34 competitiewedstrijden en miste hij geen minuut: een unicum voor een veldspeler.

50+ Zomertoernooi Bowlen BREDA - Derde speeldag van het zomertoernooi is gespeeld op 6 juni. 50 plus bowlers die ook graag in de zomermaanden willen spelen, alle informatie in het Bowlinghuis op het mededelingenbord of vraag informatie aan de balie. Op de derde speeldag zijn er drie heren met een score boven de vijfhonderd. Piet Huijsmans 199-182-175 = 556, Leen Noordegraaf 160-170-178 = 508, Piet Graumans 180-161-166 = 507, en bij de dames heeft Lotje de Wijs een serie van 170-132-182 = 483, pro-

ficiat Lotje met behaalde resultaat. De eerste vijf van het klassement bij de heren en dames zijn: Het eerste getal is het gemiddelde scratch en het tweede plus handicap. Heren: 1. Piet Huijsmans 175,11-187,11, 2. Piet Graumans 171,11186,11 3, Leen Noordegraaf 169,00-186,00, 4. Ruud Kessenicn 167,83-185,83, 5. Marcel Kamsteeg 154,44-183,44. Dames: 1. Marijke Noordegraaf 150,67-182,67, 2. Netty van Nispen 148,89-181,89, 3. Diny Huijsmans 140,56-180,56 4. Lotje de Wijs 137,78-179,78, 5. Ria Hagenaars 135,00-179,00.

Fierdag groot succes

Winnaars badminton van links naar rechts: Ralph van het Hul, Xujie Wang en Louis v. Haperen.

BREDA - Op 2 juni vond dit jaar de Fierdag weer plaats. Dit jaar voor het eerst met twee van de drie jeugdafdelingen, namelijk gymnastiek/turnen en badminton. Er werd volop gesport in het gemeentelijk sportcentrum de Scharen. ’s Morgens werd er bij de afdeling turnen begonnen met een demo gedeelte. De kinderen die hier aan mee deden lieten op allerlei toestellen hun kunstjes zien. Daarna waren er drie wedstrijdrondes waar de turnsters en turners streden voor de titels in de diverse leeftijdscategorieën. Ook werden er gestreden voor de titel clubkampioen. Hieronder de uitslag met de nummers 1 t/m 3. Wedstrijdronde 1 Wedstrijdgroep niveau 6, 7, 8: Iris Vermeiden (33.20), Ismay Kieskamp (33.10),

bleef zij een tiende onder de limiet. Karien Musters bleek een echte diesel op de vrije slagnummers. Na een matige 50 meter sprint behaalde zij ruim haar eerste limiet op het koningsnummer de 100 meter met 1.43.25. Op de 200 meter vrije slag wist zij zelfs een seconden sneller door te komen. Zij verbeterde haar oude tijd 200 meter tijd met 14 seconden. De Old Dutch zal met diverse estafetteploegen op het Europese kampioenschap vertegenwoordigd zijn. Van der Ploeg en Musters zullen een waardevolle bijdrage aan de ploegen leveren.

Beau Visser (32.50) Oudste jongens: Niels Lustig (32.90), Thijmen v. Veldhuijsen (32.10), Stan v. Hulten (30.10) Jongste jongens: Dylan Schuurbiers (30.30), Ruben v.d. Weijden (29.80), Melle Prinssen (29.00) Meiden groep 7+8: Naomi Marcera (29.70), Eva Jacobs (28.70) Wedstrijdronde 2 Wedstrijdgroep niveau 9, 10: Sophie Klunder (33.40), Merel Willemsen (33.20), Linn Vossen (33.00) Kinderen groep 3: Renske Balemans (30.20), Julia Sancho Galán (30.00), Famke Broeders (29.80) Kinderen groep 4: Fleur Hovenier (31.00), Ohilein Elgersma (29.90), Kinga v. Engelen (29.80) Wedstrijdronde 3

Wedstrijdgroep D2: Philou Touw (31.50), Lara Visser (31.20), Mayke Kerssens (30.30) Kinderen groep 5: Evy Droog (31.20), Anoek v. Gool (31.10), Emma Kuyvenhoven (30.80) Kinderen groep 6: Valerie de Graaf (31.10), Benthe Oomens (30.00), Daphne Kruijswijk (29.70) Clubkampioen is geworden bij de wedstrijdgroepen Iris Vermeiden, bij de jongens net als vorig jaar Niels Lustig en bij de recreanten Evy Droog. De badmintonners sloten omstreeks 11.30 aan bij het programma en kregen lastige behendigheidsoefeningen te doen. Deze oefeningen werden door Badminton Nederland aan de vereniging uitgeleend. De winaars van de behendigheidsoefeningen zijn Maxime Legierse met de hoogste score met 75 punten, Luuk van Campen heeft 63 punten gescoord en Bram Vermeiden 56 punten. Bij het jeugdbadmintonclubkampioenschap is Louis van Haperen op de derde plaats geëindigd met 133 punten. Een echte vechter om elke punt binnen te halen! Met een minimaal verschil met de kampioen van het toernooi heeft Ralph van het Hul de tweede plek behaald met 137 punten. Met zijn grappen en grollen in het spel heeft hij zijn tegenstander weten te verrassen, terwijl Xujie Wang met 138 punten de trotse kampioen mag zijn. Voor Ralph is dit helemaal top, omdat hij pas dit jaar kennis heeft gemaakt met badminton en daarvoor nog nooit had gespeeld. Al met al werd omstreeks 17.30 uur een zeer geslaagde activiteit afgesloten met dank aan de juryleden, werkgroepen gymnastiek/turnen en badminton en alle vrijwilligers. PAGINA 20

Deze wedstrijd wordt gehouden in het Valkenbergpark midden in het centrum van de stad Breda. Aan de landenwedstrijd zullen meedoen teams van Zwitserland, Ierland, Denemarken, Engeland, België en het organiserende land Nederland. Elk team is opgebouwd uit de categorieën mannen senioren, mannen junioren en vrouwen

senioren. Gezamenlijk strijden zij voor een plaats in het eindklassement. De te lopen afstand bedraagt 20 km voor mannen en 10 km voor vrouwen en junioren. De start zal plaatsvinden ‘s morgens om 08.00 uur voor de 20 km atleten en om 09.00 uur voor de 10 km atleten en atletes. Ook is de wedstrijd opengesteld voor atleten die niet in het landenteam zijn opgenomen, maar op individuele basis mee willen doen. Kortom een mooie gelegenheid om de top van Nederland eens bezig te zien met dit onderdeel van de atletiek.

Ingrid van den Wijngaard bedwingt 7 x de Alpe d’Huez TETERINGEN - Na maanden van donateurs werven was het afgelopen donderdag 6 juni dan zover: de Alpe d’HuZes. De grote uitdaging om voor de strijd tegen kanker zoveel mogelijk de Alpe d’Huez te beklimmen. Ook Ingrid van den Wijngaard ging de uitdaging aan. De 23 jarige wielrenster uit Teteringen gaf op ‘haar site’ aan dat vorig jaar haar lieve opa overleden is aan kanker, en ze speciaal voor hem mee zou doen. Maar ze gaf ook aan dat ze voor alle mensen die te maken hebben (gehad) met deze ziekte haar uiterste best ging doen. Aangesloten bij de groep ‘Alpenkanjers’ is de eindejaars studente sportrecht deze enorme uitdaging aangegaan. Wat een dag. Om 01.40 uur bedje uit, douchen en wat proberen te eten. Vervolgens vervoer naar de start en om half 4 startklaar. Een uurtje later het begin van de

eerste klim: in het donker met in elke bocht een serie kaarsjes ter nagedachtenis van dierbaren: een heel mooie ervaring. Om 8 uur, als je normaal gesproken je bed uitkomt, al 2 x ‘boven.’ De keren erna was het verval steeds minimaal en al om 14.00 uur was Ingrid voor de 5e keer op de top aangekomen. Onderweg steeds door duizenden enthousiaste mensen aangemoedigd, die ook in de gaten hadden dat hier iets heel speciaals gebeurde. De laatste saamhorigheidsrit zou pas om 17.30 uur starten, dus was de keus snel gemaakt. Speciaal voor haar opa nog een keer die klim pakken. Zeven was immers zijn geluksgetal. Totaal dus 7 x op 1 dag de Alpe d’Huez op (en af). Een prestatie van formaat en om heel trots op te zijn. ‘Ik wist van tevoren niet dat ik zo iets aankon, maar als je maar echt wilt, kun je dus meer dan je denkt‘, aldus een zeer tevreden Alpenkanjer. Om over na te denken…

Japanse zwaardmeester geeft seminars BREDA - Fumio Matsuki, een in Japan gerenommeerde zwaardmeester en choreograaf van theatergroep O-Getsu Ryu, geeft van 16 t/m 21 juni in samenwerking met Aikidoschool Ruud van Ginkel en Sijogo Budo Wear o.a. in Breda en Prinsenbeek enkele unieke open seminars in technieken

met het Japanse zwaard. Voor ca. 35 mensen zijn er houten zwaarden voorhanden. Fumio Matsuki is gespecialiseerd in de tsurugi, eeuwenoude samurai zwaarddansen. Ervaring is niet vereist. Meer info of aanmelden via: info@ sijogobudowear.com

Van Berkel wint open titel snelschaken De Baronie BREDA - Rob van Berkel heeft het open kampioenschap snelschaken van zijn club De Baronie gewonnen. De Bredanaar behaalde uit negen partijen 7,5 punten. Erik de Moor van het Bossche HMC behaalde dezelfde score, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats, omdat hij een weerstandspunt minder had dan Van Berkel, die onlangs de clubtitel in de slotronde van de interne competitie verspeelde aan Rogier Hörchner. Arno Slagboom (SV De Baronie) legde beslag op de derde plaats met 6,5 punten.

In de B-groep zegevierde Chiel von Meijenfeldt. Hij vergaarde 6,5 punten, net als SV De Baronie-clubgenoot Frank van Duuren. Qua weerstandspunten deed het tweetal ook niet voor elkaar onder. Op basis van het SB-systeem kwam de eerste plaats bij Von Meijenfeldt terecht. Han Li (ook SV De Baronie) veroverde met 6 punten het brons dankzij meer weerstandspunten dan Frank Creuls en Zef Hendriks. In de C-groep won Willem van Kooten (SV De Baronie) gedecideerd met 7,5 punten. Clubgenoot Henk van de Velde (6 punten) en Jaap Jansma (5 punten) werden respectievelijk tweede en derde.


Congregatie â&#x20AC;&#x153;Alles voor Allenâ&#x20AC;? Mgr. Hopmansstraat 2, 4817 JS Breda

Gevraagd:

vraagt voor de maanden juli en augustus

Vakantiehulp centrale keuken m/v Gemiddeld 5 uur per dag Inlichtingen Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met dhr. J. v.d. Put, Hoofd centrale Keuken en/of dhr. P. Pullis, Hoofd Facilitaire Dienst, tel. 076-5256250. Sollicitaties: Uw schriftelijke sollicitaties kunt u binnen 10 dagen richten aan: Congregatie Alles voor Allen T.a.v. directiesecretariaat Mgr. Hopmansstraat 2, 4817 JS Breda

Geen zwaar lichamelijke arbeid, voor locatie Hazeldonk (Breda). Voor het lossen en laden van vrachtwagens en het rangeren met een terminal trekker. Full time baan op basis van aanvang iedere dag om 18:00 uur.

Tel: 076-5971234 of mail ludwig.segers@segerstransport.nl

BEST BETALENDE GOUDINKOPER VAN BREDA - GRATIS TAXATIE !

INKOOP - VERPANDING GOUD - ZILVER - MUNTEN

076-587.29.10 NU OOK REPARATIEWERK BSM Valves B.V. is een jonge dynamische onderneming gespecialiseerd in het vervaardigen van maatwerk afsluiters en is onderdeel van Aalberts Industries N.V. BSM maakt unieke producten in kleine aantallen. Wij zijn actief in de chemische-, petrochemische- en offshore industrie. BSM heeft een eigen productie-unit in Breda van waaruit wij aan onze klanten in de hele wereld leveren. Bij BSM werken enthousiaste mensen en het is een bedrijf waar een informele sfeer heerst.

Container nodig? Snel en goedkoop

Vanwege onze snelle groei zijn wij met spoed op zoek naar een

Sales Engineer Valves Omschrijving werkzaamheden: In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van (internationale) klantencontacten. Ook het uitbrengen van offertes en ervoor zorgen dat deze offertes in opdrachten resulteren behoort tot je taken. Je hebt goed technisch inzicht en bent in staat om de eisen van de klant te vertalen naar een passende aanbieding. Je hebt gevoel voor commercie en een neus voor nieuwe kansen. Je bent XLWVWHNHQGLQVWDDWRPLQHHQVWUHVVYROOHVLWXDWLHSULRULWHLWHQWHVWHOOHQHQEHQWĂ H[LEHO genoeg om snel te kunnen schakelen. Je bent een echte teamplayer die van uitdagingen houdt. In deze functie rapporteer je aan de Manager Sales Department. Tot de taken behoren onder andere: - Het adviseren van klanten in het offertestadium over de technische mogelijkheden van de te leveren producten; - Het beoordelen van aanvragen op technische haalbaarheid en leveringsvoorwaarden; - Het opstellen van offertes; - Het maken van calculaties en nacalculaties op basis van een tekening; - Het actief opvolgen van de gemaakte offertes bij uitblijven van reactie van de klant; - Het bewaken van overeengekomen leveringscondities; - Ontvangen en begeleiden van klanten tijdens hun bezoeken; Functie-eisen: - Een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur HTS WTB; - Kennis van de nationale en internationale wet- en regelgeving m.b.t. afsluiters; (UYDULQJPHWKHWRSVWHOOHQYDQWHFKQLVFKHVSHFLĂ&#x20AC;FDWLHVHQFDOFXODWLHV - Ervaring met het lezen van technische tekeningen; - Kennis van de relevante kwaliteitseisen en â&#x20AC;&#x201C;procedures; - Ervaring in de gas & olie-, chemische- en/of on/offshore industrie is een prĂŠ; - Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; - Commercieel en communicatief sterk; - Stressbestendig en proactief; - Klantgerichte en service gerichte houding; - Geen 9 tot 5 mentaliteit. Reacties naar aanleiding van deze vacature kunt u sturen naar Anna Krijgsman via anna.krijgsman@bsmvalves.com Voor informatie over ons bedrijf verwijzen wij naar onze website www.bsmvalves.com. Wij bieden: een informele goede werksfeer, een uitstekende beloning en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO voor het metaalbewerkingsbedrijf

BSM VALVES BV Íť Zinkstraat 33 Íť 4823 AD Breda Íť Telefoon 076-5418400

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt Aalten Schildersbedrijf BREDA

plafonds & wanden witten Ook binnen- en buitenschilderwerk

IONâ&#x20AC;&#x2122;S KLUSBEDRIJF VOF

stucadoren, metsel- en tegelwerk, natuursteen (ook oude vloeren) en klinkers leggen

Bel 06-26547540 of mail:

pirvugicu@yahoo.com

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Vraag een vrijblijvende offerte tel. 06 - 43220390 / 076 - 5991675

Verkoop graszoden + tuinaanleg 25 Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

Bestel online

WWW.AFVALPARTNER.NL

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

Algemeen Logistiek Medewerker

ANTWERPEN â&#x20AC;&#x201C; SOLDEN HQMXOL 9HUYRHUSODWWHJURQG PALEIS OP DE DAM MXOLHQDXJXVWXV

â&#x201A;Ź 15,00 â&#x201A;Ź 35,00

9HUYRHUHQWUHHHQURQGOHLGLQJ

FINISH TOUR DE FRANCE MXO

â&#x201A;Ź 47,50

GDDJVHUHLVLQFOKRWHOYDQDI½SS

ZONDAGMIDDAGCRUISE MXQLHQMXOL

â&#x201A;Ź 29,50

9HUYRHUURQGYDDUWRSWUHGHQVGLYDUWLHVWHQ

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN â&#x201A;Ź 22,50 MXOLHQDXJ 9HUYRHUHQWUHH6DIDULSDUN DAGREIS LONDEN â&#x201A;Ź 52,50 MXQLHQMXOLHQDXJ 9HUYRHURYHUWRFKWSODWWHJURQG

2-DAAGSE LONDEN

vanaf â&#x201A;Ź 119,00

MXOLMXOLDXJDXJ 9HUYRHURYHUWRFKWRYHUQDFKWLQJRQWELMW

GENTSE FEESTEN â&#x201A;Ź 17,50 HQMXOL MOSSELDAG â&#x201A;Ź 15,00 DXJ 8-DGSE MUZIEKREIS BLOEMENRIVIĂ&#x2C6;RA BUSREIS â&#x201A;Ź 695,00 VLIEGREIS â&#x201A;Ź 975,00 WPRNW 0HWRSWUHGHQVYDQRD-DQQHV5HQH 6FKXXUPDQV-RKDQ+HXVHUHQ<DQQLFN%RY\

Of bel 0416 - 281 468

GRASZODEN

www.brabantexpres.nl

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve

DE SCHANS TUINSCHERMEN

Vervul 1a - Rijsbergen

betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

XXL

VLOOIEN MARKT

A.S. ZONDAG 23 JUNI

KUNSTIJSBAAN

www.vandenbroekbestratingen.nl

6

IG $'9,(

VAKKUND HOOGST

(,7 E .:$/,7 (59,&(

BESTE 6

=

'(1+(,'

95( 100%7(

3URÂżWHHUWLMGHOLMNYDQ%7: RSGHDDQOHJYDQXZWXLQ *UDWLVRIIHUWH

9DQGHQ%URHN%HVWUDWLQJHQ %RVVWUDDW 6%6SUXQGHO

DIVERSE AANBIEDINGEN UIT DE STEENPLAZA FOLDER OPEN DAG 23 MAART VAN 09.00 TOT 17.00 UUR. Ă&#x17D;Bezoek onze onze geheel geheel vernieuwde vernieuwde showtuin! showtuin! Ă&#x17D;Bezoek

20

s6ERKOOPVANSIERBESTRATINGENENNATUURSTEEN stt7FSLPPQWBOTJFSCFTUSBUJOHFOFOOBUVVSTUFFO Verkoop van en en natuursteen. Verkoop vansierbestratingen sierbestratingen natuursteen. s6ERKOOPVANZAND SPLITENGRIND Verkoop vanzand, zand,split splitenengrind. grind. stt7FSLPPQWBO[BOE TQMJUFOHSJOE Verkoop van s6ERKOOPVANSCHUTTINGDELENENBLOKHUTTEN Verkoop vanschuttingdelen schuttingdelen, tuinhout en 7FSLPPQWBOTDIVUUJOHEFMFO UVJOIPVUFO sttVerkoop van en blokhutten. Terheijdenseweg 506 s'RATISADVIESENOFOFFERTE blokhutten. CMPLIVUUFO s'ratis advies en/of offerte. 4826 AB t(ratis advies en/of offerte. t(SBUJTBEWJFTFOPGPGGFSUF s!ANLEGVOORPARTICULIERENENBEDRIJVEN s Aanleg voor particulieren en bedrijven. tt"BOMFHWPPSQBSUJDVMJFSFOFOCFESJKWFO Aanleg voor particulieren en bedrijven. Kleine Kleine Bezoek prijzen, Bezoekonze onzeshowtuin! showtuin! prijzen, ven. Groot Bezoek onzeshowtuin! showtuin! Bezoek onze Groot WWW.VLO-MARKT.NL assortiment! assortiment! assortiment! assortiment!

BREDA Standhuur: 0161-456291 open 10-17 uur

Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen Tel.:0168/452730 0168/452730 - b.g.g 06/53164602 Tel.: - b.g.g tel.: tel.: 06/53164602 www.boelenstuininrichting.nl www.boelenstuininrichting.nl Schoenmakerij 5 - 4762 AS Zevenbergen

jaar


KERKELIJK

VOLLE EVANGELIE GEM. IMMANUEL Zie de agenda op www.veg-immanuel-breda.nl. Alle bijeenkomsten zijn aan de Academiesingel 27-27 Voorganger: C. Visser, tel. 0161-227671. PROTESTANTSE GEMEENTE BREDA www.protestantsegemeentebreda.nl Zondag 16 juni Wijkgemeente Noorder Beemden Lucaskerk 10.30u. Voorganger ds. M.J.A. Schulz. Compassiedienst. Kinderopvang en kindernevendienst. Bereikbaarheid wijkpredikant Ds. W. Bisschop 5419603. Wijkgemeente Midden-Zuid Markuskerk Brabantpark Hooghout 98, 10.00u. Voorganger: ds.M. Wagenvoorde. Kindernevendienst en crèche. Na afloop gelegenheid om koffie te drinken en elkaar te ontmoeten in de Voorhof. Bereikbaarheid wijkpredikant ds. T. v. Prooijen 076-5423334. Johanneskerk Dreef 5 Princenhage, 10.00u. Voorganger ds. S. van Meggelen. Oecumenische vieringen Amphia Langendijk: 10.15u dienst van Schrift en tafel. Voorganger pastor P. Galama m.m.v de cantorij. Amphia Molengracht: 10.30u dienst van Schrift en tafel. Voorganger ds. A. Visser. De Breedonk, locatie Mastbos: 14 juni 15.00u. Voorganger ds. Abr. Heringa. Verpleeghuis Aeneas: zaterdag 15 juni 18.15u. Voorganger ds. H. ten Thije. Grote kerk: dinsdag 18 juni 12.30-12.50u Oecumenisch middaggebed. Ds. M. Schulz. Organist Kick Schaart. GEREFORMEERDE GEMEENTE EBEN-HAËZERKERK Vriesdongen 1. Zondag: 10.00u leesdienst; 17.00u leesdienst. KERK VAN DE NAZARENER Evangelische gemeente Predikant: Pastor P. Brouwer Aanvang dienst: 10.30u. Locatie: Dorpshuis ‘t Web, Zuringveld 1, 4847 KS Teteringen, tel. 076-5713579. ZEVENDE-DAGS ADVENTISTEN BREDA EN OMSTREKEN Het Kruispunt, Harmonielaan 24 te Prinsenbeek. Contact: Dhr. L. Belder, tel. 06-24554240. www.bredaadventist.nl Alle Bijbelstudies gaan over het thema: Zoek de Here en leef! Download de studies via www.breda-adventist.nl. Ga naar sabbatschool en selecteer onder volwassenen “Zoek de Here en leef”. Zaterdag 15 juni 10.00u Bijbelstudie, thema: Visioenen vol hoop (Zacharia) 11.00u Eredienst, prediking: Zr. M. Pel VOLLE EVANGELIE GEM. BREDA Elke zondag samenkomst in buurthuis Geeren-Noord, Philips Lammekensstraat 30, Breda-N., 10.00u., wisselende voorg. Crèche en kindernevendiensten. Secretariaat: J. den Hollander, tel.076-5870898. KERK VAN JEZUS CHRISTUS VAN DE HEILIGEN DER LAATSTE DAGEN Mgr. de Vetstraat 112, 4817 JP Breda, tel. kerk 0765213141, tel. zendelingen 06-52338961. Diensten: 10.00u. jeugdwerk: 3-11 jr; kinderkamer tot 3 jr. Priesterschapvergadering: mannen va. 12 jr.; Zusterhulpvereniging: vrouwen va. 18 jr.; jonge vrouwen: meisjes 12-18 jr. 11.00u Vervolg jeugdwerk. Zondagsschool: leden va.12 jr; onderricht naar leeftijd; aparte onderzoekersklas. 11.40u Avondmaalsvergadering. Eredienst alle leeftijden. 13.00u einde. LEGER DES HEILS Hendrik Berlagestraat 102, tel.076-5870344. Zondag 10.30u Majoor Bakker. PAROCHIE BREDA CENTRUM St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda, tel. 076-5215764, info@parbc.nl; www.kathedraalbreda.nl Eucharistievieringen: H. Antoniuskathedraal; zondag 10.30u, maandag t/m vrijdag 12.00u, donderdag na de viering tot 13.00u Aanbidding. Begijnhof; zaterdag 17.00u Gebedsvieringen Begijnhof: maandag t/m vrijdag: 7.45u morgengebed woensdag: 18.00u jongerengebedsdienst DOOPSGEZINDE GEMEENTE BREDA Cimburgalaan 98 Breda. Zondag: 10.30u

CHR. GEREF. KERK MATTHEÜS www.cgkbreda.nl Steendorpstraat 4; hoek Petegemstraat. Zondag 16 juni 10.00u ds. G. van ’t Spijker, Baarn 15.00u ds. J.M.J. Kieviet, Dordrecht

terdag 19.00 uur; zondag 10.00 uur; dinsdag 9.00 uur. NAZARETHPAROCHIE BREDA WEST Secretariaat: Haagsemarkt 4, Breda, tel: 076-5213873, www.nazarethparochie.nl. Open op werkdagen van 9.00-12.00u/13.30-15.00u (m.u.v. woensdagmiddag). Voor dringende gevallen (ziekenzegen, ziekenzalving of overlijden): 06-14962111. Zondag 16 juni: H Moeder Gods 9.30u; H Martinus 11.00u.

GEREF. KERK (VRIJGEMAAKT) Terheijdenstraat 9 Diensten: zondag 09.30u en 16.30u REMONSTR. GEM. BREDA E.O. Doopsgezind Centrum, Cimburgalaan 98. JERUZALEM PAROCHIE www.jeruzalemparochie.nl Vrijdag 16.00u Huize Ruitersbos, Ruitersboslaan 19.00u Huize Overakker, Brigidastraat Zaterdag 19.00u Mariakerk, Mariaplein 19.00u Vredenbergh, Lovensdijkstraat Zondag 9.30u Mariakerk, Mariaplein 9.30u Petrus en Pauluskerk, Graaf Hendrik III plein 11.00u Laurentiuskerk, Ginnekenweg 11.00u Sacramentkerk, Zandbergweg 1e Donderdag van de maand 9.00u Petrus en Paulusdagkapel, Graaf Hendrik III plein 1e Vrijdag van de maand 10.00u Sacramentskerk, Zandberglaan 15.00u Huize Breedonk, Willem van Oranjelaan THE BLESSING BREDA Christus Triumfatorkerk, Zandberglaan 31, www. maasbach.com Samenkomsten: Zondag 10.30u; Woensdag 20.00u (gebedsdienst); Vrijdag 20.00u; Zaterdag 19.00u POiNT! Youth. Kinderopvang aanwezig. Info: 070-3635929. EVANGELIE GEMEENTE DE DEUR Teteringsedijk 89k, Breda. Telefoon 06-51193738. Diensten: zondag om 11.00 en 18.00u.; woensdag om 19.30u. Zondagsschool 4 t/m 12 jr. Kinderoppas. Zaterdagavond jongerenavond: muziek, drama, film. PAROCHIE BREDA-NOORD Parochiecentrum Belgieplein 6, 4826 KT Breda. Open op werkdagen van 9.00 tot 12.00u. 076-5873482 (in noodgevallen 06-19825402) www parochiebredanoord.nl, info@parochiebredanoord.nl Kerkgebouw Belgieplein 4. Vieringen: woensdag en 1e vrijdag 09.30u, zaterdag 19.00u, zondag 10.00u. Inloopochtend Voor Elkaar elke woensdag 10.00 tot 12.00u in Gemeenschapshuis De Biesdonk, Belgieplein 8. Meer info 076 5871820. EVANGELISCHE KERK JEFTA Kantoor: Voorerf 7, 4824 GM Breda, tel. 076-5717575. De diensten van Jefta worden elke zondag om 11.00u gehouden in Anna Rozenkranskerk, Meidoornstraat 111, Breda. Kinderopvang. Kinderdiensten. Om de 14 dagen speciale tienerdienst. Zondag 16 juni: Dienst. Spreker: Hans van der Meulen RAAD VAN KERKEN Iedere dinsdag om 12.30u is er in de Stiltekapel van de Grote Kerk een middaggebed. EVANG. BAPTISTENGEM. BREDA Groene Woud 2 (schoolgebouw Prisma De Rotonde). Zondag: 10.30u Tel.info: 076-5138105. www.ebgbreda.nl PROT. GEM. PRINSENBEEK - HET KRUISPUNT Secretariaat: Harmonielaan 24, 4841 VL Prinsenbeek, tel. 076-5614852; www.hetkruispunt.org zondag 10.00u. EVANG. LUTHERSE GEM. BREDA E.O. Predikante: mw. ds. M. Schulz 040-2417664; Diaken: mw. H. Klaaysen-Siebrand 076-6712425. Kosteres: W. v.d. Bruggen 076-5220877; evangelisch-luthersbreda.nl Zondag 10.30u RK PAROCHIE PRINSENBEEK Secretariaat Markt 34, 4841 AC Prinsenbeek. Open op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, tel 5412231 e-mail: secretariaat@parochieprinsenbeek.nl. Contactpastor mw. G. v.d. Korput (pastoraal werkster). Vieringen: za-

ORTHODOXE KERK BREDA De Parochie van de Heilige Myrondraagsters is een Orthodoxe kerk. De kerk wordt zowel bezocht door Nederlanders als door mensen uit traditioneel orthodoxe landen. De liturgische taal is Nederlands. De diensten worden gecelebreerd door parochiepriester Vader Josef Sikora. Diensten: Elke 1e en 3e Zondag van de maand: 10.00u: 3e en 6e uur 10.30u: Goddelijke Liturgie Adres: Kerkhofkapel, Vogelenzanglaan 21, BredaGinneken. Meer informatie: www.orthodoxekerkbreda.nl. MICHAELPAROCHIE BREDA (OOST) Parochiecentrum: Hooghout 67, 4817EA Breda; open op werkdagen van 09.00-12.00u; 076-5219087 (in noodgevallen teamtelefoon 06-10292794; www. michaelparochiebreda.nl; info@michaelparochiebreda.nl. Gratis abonnement Nieuwsbrief aanmelden teamassistente@michaelparochiebreda.nl Zaterdagavond 19.00u Franciscuskerk (BredaNoord), Belgiëplein 6; 19.00u woord en gebed aan de vooravond van zondag De Michaelkerk (Breda-Oost), Hooghout 67. Zondagochtend: 08.45u Lucaskerk (H. Beemden), Tweeschaar 125; 08.45u Annakapel (Breda-Oost), Heusdenhoutseweg 34 10.00u Williborduskerk (Teteringen) Kerkstraat 1; 10.00u Franciscuskerk (Breda-Noord), Belgieplein 6; 11.30u Bethlehemkerk (H. Beemden), Gageldonksepad 7; 11.30u Michaelkerk (Breda-Oost), Hooghout 67. WILLIBRORDUSPAROCHIE TETERINGEN Parochiecentrum: Kerkstraat 1, 4847RM Teteringen. Bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00u; 0765713203 (in dringende gevallen: teamtelefoon 0610292794); www.parochieteteringen.nl; info@parochieteteringen.nl. Gratis abonnement Nieuwsbrief aanmelden teamassistente@michaelparochiebreda. nl Vieringen: Willibrorduskerk, Willem Alexanderplein, Teteringen: zondag 10.00u, dinsdag 19.00u en donderdag 09.00u. BETHLEHEMPAROCHIE Secretariaat Gageldonksepad 7, 4824 PP, Breda. tel.5410194; fax.5426194, open elke werkdag van 9-12u, e-mail: secretariaat@bethlehemparochie.nl, www.bethlehemparochie.nl Pastores: Frans Verkleij. Bereikbaar via het secretariaat. Zondag 16 juni: 11e zondag door het jaar. 8.45u Lucaskerk eucharistie. Voorganger: J. Bot. 11.30u Bethlehemkerk woord & communieviering. Voorganger: F. Verkleij m.m.v. het Jubilatekoor. ASSEMBLIES OF GOD PINKSTER GEMEENTE BREDA Dienst Engels. Cimburgalaan 98, tel. 06-51150835; 013-4551487; 076-5418994. Zondag 13.00 tot 16.30u. VOLLE EVANGELIE GEMEENTE DE LEVENDE STEEN Dinsdags 19.30u bijbelstudie/bidstondavond. Gemeenschapshuis de Biesdonk, Belgiëplein 8, Breda Noord. VICTORY BIBLE CHURCH INT. Lucaskerk, Tweeschaar 125, Breda. Samenkomsten: zondag 13.00-16.00u. Vertaling en kinderopvang aanwezig. Bijbelstudie: vrijdag 19.00-21.00u. Info: 076-5879857 of 06-45084992. NIEUW-APOSTOLISCHE KERK Balfortstraat 63 Breda. Diensten met wisselende priesters Zondag: 10.00u, woensdag: 20.00u www.nak-nl.org WAALSE KERK Catharinastraat 83b. Kerkdiensten in het Frans. Iedere tweede en vierde

PAGINA 22

zondag vd maand 11.00u. Een Franstalige samenvatting van de preek wordt uitgedeeld. Informatie: www.waalsekerken.nl ds. R.L. Dewandeler: 06-38771850. CAPITOL WORSHIP CENTRE Capitol Worship Centre, o.l.v. Apostle Alex en Ingeborg Stekelenburg iedere woensdagavond om 20.00u. in de Poelwei, Mgr. de Vetstraat 2 te Breda. Informatie Hannah Kroeze, 076-5994927. Diensten elke zondag om 15.00u in Nederlands & Engels, Zandberglaan 54, 4818 GL Breda, 06-40061346; www.capitolbreda.nl PROT. GEM. GINNEKEN Laurentiuskerk: Duivelsbruglaan 1 (Ginnekenmarkt) Breda. Predikant: Vacant, Duivelsbruglaan 21, 4853 JD Breda, 076-5653460. Koster: Mevr. J.R. van WijkVersteeg, Duivelsbruglaan 3, 4853 JD Breda, 0765651807. Postadres: Protestantse Gemeente Ginneken, Postbus 4648, 4803 EP Breda; kbginneken@zonnet.nl; www. protestantsegemeenteginneken.nl. Kerkelijk bureau: Romenyhuis (achter de kerk). Geopend: 1e dinsdagavond van de maand van 19.00-20.00 uur. Zondag 16 juni: 10.00u Dienst van Schrift en Tafel; 4e zondag na Pinksteren; dr. K. Blei, Haarlem. Diensten in Huize ‘De Werve’: Vrijdag 5 juli 15.30u Eucharistieviering, Pastor Kortmann. Agenda: De Bijbelkringen worden weer hervat in september. Koffie-inloopochtenden in Mariëndal. Deze vinden plaats op elke 2e woensdag van de maand van 10.00-12.00 uur. De komende woensdagen zijn: 11 juni en 9 juli. WINNERS CHURCH INTERNATIONAL Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda-Noord (wisselaar). Pastors Ferdinand & Elmy Igbeche. Diensten in Engels en Nederlands vertaald. Zondag 11.00-13.00u. Kinderopvang aanw. Info: 076-5712237/06-15483563 WORLDWIDE PROPHETIC EVANGELICAL MINISTRIES Zondag’s 14.00 uur. Ned./English. Hooghout 96 (Markuskerk) te Breda. Info: www.wpem.nl, tel. 0612274947. H.H. MARIA/DYMPHNA Kapel van de H.H. Maria/Dymphna (Haagse Beemden), Moerenpad 10: 1e zondag vd maand 18.00u Vesperviering. JONGE, KRACHTIGE PROFETISCHE MINISTRY Iedere donderdagavond 20.00-22.00u komen we als jonge, krachtige profetische ministry bij elkaar in ‘Centre Court’ boven treinstation Breda, Stationsplein 16. We zijn bereikbaar op 06-15370709 of per mail naar nathancivile@hotmail.com HET APOSTOLISCH GENOOTSCHAP Heusdenhoutsestraat 15, 4817 WB Breda. Voorganger hr. J. Harten, tel. 078-6175115. Contact: breda@ apgen.nl Eredienst: 09.30u. ANNAHUIS Diaconaal Centrum Breda, geopend van 9.30-16.00u (vrijdag tot 15.00u). De middagen alleen op afspraak. Op dinsdag en donderdag inloop van 9.30-11.30u, Haagweg 3, 4814 GA Breda, tel. 076-5217964, info@ annahuis.nl CHRISTENGEMEENSCHAP De Christengemeenschap, beweging voor religieze vernieuwing. Mensenwijdingsdienst op zaterdag een keer in de maand. Voor informatie: 076-5422983, www.christengemeenschap.nl. CHRIST IN ACTION MINISTRIES ‘Biesdonk’, Belgiëplein 8, 4826 KT Breda. Samenkomsten: zondag 10.00-12.30u. Vertaling en kinderopvang aanwezig. Bijbelstudie: vrijdag 20.30-22.00u. Info: 076-5204106; 076-5427839; 06-30559431. POOLSE RK PAROCHIE H. MAXIMILIAAN KOLBE Laurentius kerk, Ginnekenweg 333, Breda Zondag 9.15u, Pastoor S. Klim 076-5321438 0614243225. SERV.ORTHODOXE KERK Parochie “Heilige Nektarios van Egina”. Priester Vader Dusan Erdelj. www.svetinektarijeeginski.com. Steendorpstraat 4, 4826 EP Breda.


VACATURES

GRANACHER TRANSPORT Zoekt per direct;

Parttime Chauffeur Voor in de ochtend, +/- 4 uur tot 9 uur. Ma t/m zat. I.b.v. Rijbewijs B, C, E, chauffeurs diploma.

Reacties per email: info@granacher.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

DISTRIBUTIECHAUFFEURS BENELUX (EENDAAGSE RITTEN)

+L9VV`+PZ[YPI\[PL)=THHR[KLLS \P[]HUOL[MHTPSPLILKYPQM+L9VV` /VSKPUN)=+L9VV`]LYaVYN[]HU\P[ 6\K.HZ[LS]VVYLLUHHU[HS[VVUHHU NL]LUKLTLYRLUKLVWLUV]LYZSHN LUKLKPZ[YPI\[PL]HU^P[NVLKPUKL )LULS\_

=VVYVUZKPZ[YPI\[PLJLU[Y\TPU6\K.HZ[LSaVLRLU^PQNLTV[P]LLYKL KPZ[YPI\[PLJOH\MML\YZTL[LY]HYPUNPUKL)LULS\_KPZ[YPI\[PL=HU\P[OPLY]LYaVYN[ \PUKHNYP[[LUKLĂ&#x201E;QUTHaPNLKPZ[YPI\[PL]HU^P[NVLKLUPUaHTLSPUN]HU^P[LU IY\PUNVLKPUKL)LULS\_

TAKEN & VERANTWOORDELIJKHEDEN Â&#x2039; 9 PQKLU]HULLUYV\[LTL[LLUTV[VY^HNLUTL[HHUOHUN^HNLUJVTIPUH[PL VM[YLRRLYTL[JP[`VWSLNNLY Â&#x2039; 3VZZLULUHĂ&#x2026;L]LYLU]HUNVLKLYLU Â&#x2039; 9L[V\YSHKLUVWHĂ&#x2026;L]LYLUHMOHHSHKYLZZLU Â&#x2039; -LLKIHJRHHUHMKLSPUNWSHUUPUNV]LYYV\[L Â&#x2039; 4LSKLU]HUZJOHKLLUYLWHYH[PLZ]VLY[\PN

PROFIEL REACTIES NAAR: +L9VV`+PZ[YPI\[PL)= ;H]7PL[LY]HU,L[LU 7VZ[I\Z (A,PUKOV]LU 6MLTHPSUHHY! Wa'KLYVV`JVT

Â&#x2039; , Y]HYPUNTL[OL[YPQKLUTL[[YLRRLYVWSLNNLY),YPQIL^PQZVMTL[ TV[VY^HNLULUHHUOHUN^HNLU*,YPQIL^PQZ Â&#x2039; 0UILaP[**=IVM*VKL Â&#x2039; ,Y]HYPUNPUKPZ[YPI\[PL^LYR Â&#x2039; =LYaVYNK]VVYRVTLU Â&#x2039; .VLKLNLVNYHĂ&#x201E;ZJOLRLUUPZ)LULS\_ =VVYKLJVTWSL[L]HJH[\YLRPQRVW^^^KLYVV`JVTVUKLY]HJH[\YLZ VMILS ]VVYTLLYPUMVYTH[PL

WWW.DEROOY.COM

BSM is een jonge dynamische onderneming gespecialiseerd in het vervaardigen YDQDIVOXLWHUVĂ HQ]HQHQĂ&#x20AC;WWLQJHQBSM maakt unieke producten in kleine aanWDOOHQ :LM ]LMQ DFWLHI LQ GH FKHPLH SHWURFKHPLH HQ RIIVKRUH BSM heeft een HLJHQSURGXFWLHXQLWLQ%UHGDYDQZDDUXLWZLMDDQRQ]HNODQWHQLQGHKHOHZHUHOG OHYHUHQ %LM BSM werken enthousiaste mensen en het is een bedrijf waar een LQIRUPHOHVIHHUKHHUVW Vanwege onze snelle groei zijn wij met spoed op zoek naar een:

$GPLQLVWUDWLHI0HGHZHUNHU)LQDQFLsQHQ+5LR Als administratief medewerker in opleiding ondersteun je twee afdelingen: FinanciĂŤn en HR. De verdeling zal ongeveer 50/50 zijn maar is sterk afhankelijk van de drukte op deze afdelingen. De werkzaamheden kunnen onder meer bestaan uit het controleren en verwerken van inkoopfacturen en het assisteren bij debiteuren- en crediteurenbeheer. Voor de afdeling HR behoren het bijwerken van mutaties in de personeels- en salarisadministratie, het plaatsen van personeelsadvertenties en het verwerken van ziekte- en herstelmeldingen tot de werkzaamheden. Daarnaast onderVWHXQMHGHĂ&#x20AC;QDQFLHHOGLUHFWHXUHQ+5PDQDJHUELMDOOHYRRUNRPHQGHZHUN]DDPKHGHQ op deze afdelingen. 9RRUGH]HIXQFWLH]LMQZLMRS]RHNQDDUHHQMRQJHĂ H[LEHOHDFFXUDWHHQJHGUHYHQ medewerker die de opleiding HBO P&O in deeltijd volgt. Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste. De vacature is voor min. 32 uur per week. Reacties per email kun je richten aan Anna Krijgsman, HR manager, anna.krijgsman@bsmvalves.com Voor informatie over ons bedrijf verwijzen wij naar onze website www.bsmvalves.com. Wij bieden een informele goede werksfeer en een uitstekende beloning volgens de CAO voor het metaalbewerkingsbedrijf.

BSM VALVES BV Íť Zinkstraat 33 Íť 4823 AD Breda Íť Telefoon 076-5418400

World Service Coordinator The World Service Coordinator will coordinate service jobs for Mackay Marineâ&#x20AC;&#x2122;s customers requiring service in International and Domestic Ports. This position will communicate with customers worldwide via phone, fax, and email, including local ship agents and managers. This position is responsible for: s0ROVIDINGEXCELLENTCUSTOMERSERVICEBYANSWERINGPHONESANDRESPONDINGACCORDINGLY s#ALLINGAGENTSTOCHECKONVESSELMOVEMENTS s6ALIDATINGCUSTOMERCREDIT s'ENERATINGSERVICECALL)$SINCOMPANYDATABASE -ICROSOFT$YNAMICS3, s3ENDINGCOMPLETIONREPORTSTOCUSTOMERS s)NTERFACINGWITHTHEPARTSDEPARTMENT s%NSURECOMPLIANCEWITHOFlCEPROCESSESINCLUDINGTIMELYCOMPLETIONOFSERVICEWORK SERVICEPRICING AND general record keeping The successful candidate will: s"EmUENTIN%NGLISH s(AVE YEARSEXPERIENCEWITHSERVICECOORDINATIONANDORMARITIMESECTOR s0OSSESSGOODCOMMUNICATIONSKILLS BOTHVERBALANDWRITTEN s(AVE-43OREQUIVALENT s$EMONSTRATESTRONGCOMPUTERSKILLSANDFAMILIARITYWITH-ICROSOFTOFlCEPRODUCTSINCLUDING%XCEL 7ORD and Outlook.

bofrost* verovert met zijn vriesverse kwaliteitsproducten de Nederlandse markt in snel tempo. Want bofrost* bezorgt zijn lekkernijen aan huis en dat vinden steeds meer mensen praktisch. Dus zijn er ook steeds meer verkopers nodig om al die bofrost* klanten te bedienen en de bofrost* producten te promoten. De vestiging bofrost*BREDA is op zoek naar m/v:

VERKOPER

Wil je graag je eigen klantenkring uitbouwen? Altijd weer onderweg naar tevreden klanten? Met de zekerheid van een goed betaalde, vaste baan? Je krijgt bovendien korting op eigen producten.

KLANTENWERVER (ZZP) Via huis-aan-huis vertegenwoordiging stel je ons productengamma bij particulieren voor. Je werft nieuwe particuliere klanten voor het bofrost* beleveringssysteem. Wij bieden je: * Zelfstandige activiteit in hoofd- of bijberoep * Goede verdiensten * Prima opleiding en ondersteuning * Uitstekende merknaam door de hoogkwalitatieve diepvriesproducten. Iets voor jou? Bel Michael Van Vugt op het nummer 06 205 34 543, Weidehek 28, 4824 AS Breda, breda@bofrost.nl

-ACKAYISAN%QUAL/PPORTUNITIES%MPLOYERWHOOFFERSACOMPETITIVESALARYANDFULLBENElTPACKAGE #ANDIDATESMUSTPROVIDEVALIDPASSPORT $RIVERS,ICENSEANDPASSABACKGROUNDCHECK 4OAPPLYPLEASESEND#6IN%NGLISHTOSTAFlNG., MACKAYCOMMCOM

bit.ly/BR-VK

Our ofďŹ ce in Zevenbergen, the Netherlands is presently seeking a

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

scan & solliciteer

Mackay Communications, Inc. is a marine electronics service company. For over 50 years Mackay has sold, installed, and serviced electronic navigation and communication equipment onboard commercial and naval ships. We employ 180 employees internationally. We sustain our industry-leading position through strong technical talent (50% of our employees are marine electronics ďŹ eld service technicians). The goal is superior results for our customers and superior careers for our employees.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.met-bofrost.nl


X x x x x

x x

Full HD Film modus i.c.m. 2-jarig Hi Messaging Large

â&#x201A;¬ 47,-

14.2 megapixels per maand

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

x

zolang je abonnement loopt i.p.v. â&#x201A;¬53,50 per maand

- 1000 MB - 150 minuten - Hi Toestellease

HTC BoomSound door twee stereo frontspeakers HTC BlinkFeed is jouw live home screen HTC Zoe brengt jouw fotogalerij tot leven

Slingshot 102 AW Fototas

LOS

PRIJS I.C.M. ABONNEMENT One Postpaid Smartphone

D 3100 + AF-S DX 18-55 VR Spiegelreflexcamera

 4VQFS-$%TDIFSN ()[RVBEDPSFQSPDFTTPS (# JOUFSOHFIFVHFO (#3". )5$6MUSBQJYFM$BNFSB #MVF5PPUI W8J'J )4%1" "OESPJE "(14 WFSLSJKHCBBSJO[XBSU FO[JMWFS

/JFVXNPEFMTQJFHFMSFGMFYDBNFSBNFUNFHBQJYFMT$.04TFOTPS 'VMM)%NPWJFGVODUJF JODI-$%TDIFSN )VMQTUBOETOFMMFFOEVJEFMJKLFIVMQJOEFDBNFSBQVOUTBVUPGPDVTTZTUFFN )PHF*40HFWPFMJHIFJE  "SUOS

p#FQBBM[FMGEFXBBSEF WBO` UPU` 

Een goed cadeau voor de beste vader Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

p5FCFTUFEFOJOBM PO[FWFTUJHJOHFO FOJOEFXFCTIPQ

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

DBN_20130612  
DBN_20130612