Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

B R E D A S E

O P L AG E :

11 JULI 2012 WEEK 28

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

VRIJWILLIGERS IN TOUW VOOR RODE KRUIS

74 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

COLLEGE AKKOORD MET UITBREIDING WOONBOULEVARD

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Gemeente Breda op PAGINA pagina 5 OP

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

MARIËLLE ASSELBERGS DANKT DONOR MET FEEST EN EXPOSITE

Stadionkwartier Breda failliet

Zonnebloem lanceert eigen luchtballon

BREDA - De Bredase rechtbank heeft afgelopen week het Stadionkwartier Breda failliet verklaard. Het Stadionkwartier was een project van de eerder failliet verklaarde projectontwikkelaar Heja. Het bedrijf van Jan Hoppen bouwde in het Stadionkwartier woningen, kantoren en een megasupermarkt. Daarnaast zou winkelcentrum De Lunet verkassen naar de locatie bij het Rat Verlegh Stadion, de thuishaven van de Bredase voetbalclub NAC. Wat voor invloed het faillissement heeft op de werkzaamheden is nog onduidelijk. Heja verkeerde door de economische crisis al langere tijd in financiële problemen. Het bedrijf is betrokken bij diverse projecten.

BREDA - Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft afgelopen donderdag haar eigen luchtballon gelanceerd. Wethouder Bob Bergkamp gaf de doop van de luchtballon een officieel tintje. De stijging van de ballon werd begeleid door Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk en Nederlandse percussiegroep Percossa. De Zonnebloem, als grootste vakantieen evenementenorganisator voor fysiek beperkten,heeft speciaal voor haar deelnemers (gasten) en vrijwilligers de luchtballon laten aanpassen, zodat meerdere mensen met een fysieke beperking een ballonvaart kunnen maken. Dat is uniek binnen Nederland.

W E E K B L A D

Van Mierlo nieuwe voorzitter CDA Breda

Jan Verbaal naar Stichting Elisabeth

BREDA - Mario van Mierlo is de nieuwe afdelingsvoorzitter van het CDA Breda. Hij volgt hiermee Jac Trum op. Trum was tijdelijk waarnemer van Pim Gooijers die in november 2011 aftrad. Mario van Mierlo is onlangs benoemd tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Van Mierlo is jurist en werkzaam voor de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in Brussel en in Den Haag. Bestuurslid van de Stichting van de Arbeid en lid van diverse commissies van de Sociaal-Economische Raad. Van Mierlo is sinds 1988 lid van het CDA. Hij is in de eerste helft van de jaren negentig lid geweest van het algemeen bestuur van de CDA-afdeling Breda.

BREDA - Jan Verbaal is per 1 oktober 2012 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur bij Stichting Elisabeth. Verbaal heeft ruime kennis van de gezondheidszorg en bestuurlijke ervaring. In zijn huidige functie is hij directeur van het Revalidatiecentrum Tolbrug. Ook voor Breda is hij geen onbekende. Zo was hij van februari 1997 tot mei 2003 divisiemanager Jeugd bij GGZ Breburg (voorheen GGZ Regio Breda). Verbaal is 53 jaar oud en woonachtig in Tilburg. Met zijn benoeming door de Raad van Toezicht wordt de Raad van Bestuur van Stichting Elisabeth uitgebreid met een tweede bestuurder. De andere bestuurder is voorzitter Peter Smittenaar.

Eikenprocessierups is weer gesignaleerd BREDA - De eikenprocessierups is weer gesignaleerd. De GGD West-Brabant waarschuwt mensen om het contact met rupsen te mijden. De dieren verblijven in eikenbomen. Contact met brandharen kan zorgen voor klachten als jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen en/of de luchtwegen. Bomen met eikenprocessierupsen zijn te herkennen aan de nesten op de stammen en takken: dichte spinsels van vervellingshuidjes. De GGD raadt mensen aan om de rupsen niet aan te raken. Als dit wel gebeurt, ga dan niet krabben of wrijven, maar spoel de huid en ogen met water. Als de klachten ernstig zijn, raadt de GGD mensen aan om naar de huisarts te gaan.

Geeren-Zuid krijgt Johan Metzelaarstraat BREDA - In de buurt Geeren-Zuid wordt een aantal woningen gesloopt en opnieuw gebouwd. Hierdoor wordt het beloop van de straten Thomas Vincidorstraat en Daniël Marotstraat gewijzigd. Ook komt er in deze buurt een nieuwe straat die Johan Metzelaarstraat gaat heten. De Johan Metzelaarstraat, de nieuwe straat in Geeren-Zuid, gaat van de Hendrik Berlagestraat naar de Daniël Marotstraat lopen. De naam verwijst naar Johan Frederik Metzelaar, de Nederlandse architect en ingenieur, die internationale bekendheid verwierf met zijn ontwerpen voor drie koepelgevangenissen in Nederland, waaronder de koepelgevangenis in Breda.

BREDA - De vierentwintigste editie van he Brakkenfestival was een groot succes. De deelnemende kinderen vermaakten zich opperbest met allerlei activiteiten, zoals het maken van kunstwerken van producten die gemaakt zijn van maïs. Daarnaast konden de brakken onder meer bloemschikken, koekjes bakken en voetballen. Lees elders in deze Bode verder. FOTO JOYCE VAN ZIJL

Autoriteiten: veel risico’s aan springen van bruggen

Sprong van brug eindigt in drama BREDA – Een 21-jarige student uit Delft is zondagochtend zwaargewond geraakt toen hij van een brug afsprong M I D D E L B U R G S E & V E E R S E boven de Mark. Dat gebeurde nabij de Ulvenhoutselaan. Toen de jongeman niet meer boven water kwam, hebben zijn vrienden de hulpdiensten gebeld. Brandweerduikers hebben de jongeman uit de rivier gehaald. De student is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. DOOR MONIQUE JANSEN De twintiger was rond vijf uur ’s ochtends met drie vrienden gaan zwemmen in de Mark. Daarvoor waren ze op stap geweest. Twee van hen besloten om naast het zwemmen ook van een brug te springen. Toen het 21-jarige slachtoffer besloot om dat voor de derde keer te doen, kwam hij niet meer boven water. Slachtofferhulp Agenten die ter plaatse kwamen zagen meerdere jongens in het water zwemmen op zoek naar hun vriend. Daarnaast kwamen ook brandweerduikers en een ambulance ter plaatse. De duikers vonden de drenkeling en heb-

ben hem gereanimeerd. Daarna is hij in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Hulpverleners hebben de overige zwemmende jongens gewikkeld in foliedekens. Voor hen en de andere jongeren heeft de politie Slachtofferhulp ingeschakeld. De vrienden horen bij een studentenvereniging. Risico’s De overheid en instellingen als de politie waarschuwen al jaren om niet van bruggen af te springen. Vooral in de zomer wagen met name jongeren de levensgevaarlijke sprong. De springers onderschatten vaak het gevaar W van de E sterke E Kstroming B L ofAhetDrisico

om met een boot in aanmerking te komen. Daarnaast drijft er van alles in het water, zowel op als onder de waterspiegel. Daardoor lopen brugspringers de kans om met hun hoofd of rug op een bijvoorbeeld een fles of stuk drijfhout te komen. Boete Bestuurders van plezierboten merken jongeren ook niet altijd dichtbij op. Brugspringen wordt nog gevaarlijker als er alcohol of drugs in het spel zijn. Het is volgens de autoriteiten verstandig om niet te gaan zwemmen en te duiken in de omgeving van bruggen, sluizen en aanlegplaatsen voor boten. Daarnaast staat er ook een boete op het springen van bruggen.

WEES ONS OOG, FOTOGRAFEER VOOR ONS LEENDERT Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met VAN DEN BORN B.V. t h u i s foto’s ivanneen actuele d e gebeurtenis r e ingstraat, i o

Volg ons via twitter: @BredaseBode

wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf).

WWW.ABC-GOUD.NL INKOOP Goud Zilver Munten

Vermeld naam en telefoonnummer.

076 - 587.29.10

Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

Spinveld 37, BREDA, T. 076-5223166 Belder 35, ROOSENDAAL, T. 0165-573777

www.leendertvdborn.nl

Netto Prijzen ! Contante Betaling

EDISONPLEIN Chr. Huygensstr. 44

Huisdreef voortaan Jachthuisdreef BREDA - De Huisdreef in het Liesbos gaat Jachthuisdreef heten. Dat meldt de gemeente Breda. De naam Huisdreef komt in Breda drie keer voor: één keer in Ulvenhout, één keer in het Mastbos en één keer in het Liesbos. Dat schept, vooral voor de hulpdiensten, verwarring.Om de vindbaarheid en veiligheid te bevorderen gaat de Huisdreef in het Liesbos Jachthuisdreef heten. De naam verwijst naar het Jachthuis in het Liesbos, waar in de negentiende eeuw Prins Frederik heeft gewoond, de tweede zoon van koning Willem I, die van 1840 tot aan zijn dood eigenaar was van het Ulvenhoutsebos, het Mastbos en het Liesbos.

Politie waarschuwt voor nepwapens BREDA - De politie waarschuwt om geen nepwapens, balletjespistolen en BB-guns mee te nemen uit het buitenland. De politie ziet elk jaar het aantal meldingen over (nep)wapens en het aantal in beslag genomen nepwapens toenemen. Bezitters van nepwapens worden strafrechtelijk vervolgd, omdat er heel wat overvallen en straatroven worden gepleegd met nepwapens. Het Openbaar Ministerie vervolgt streng. De straffen voor jongeren variëren van een taakstraf tot (voorwaardelijke) jeugddetentie. Volwassen first-offenders kunnen een geldboete verwachten. Wie nog een keer in de fout gaat, krijgt een zwaardere straf opgelegd.


Aan u de keuze! OP = OP Nu met o.a.: • Airconditioning • Radio/CD-speler • Metallic lak

Fiesta Cool&Sound 5-drs Rijklaar

Fiesta Technoline Titanium 5-drs

€ 13.895,-

tigchelaar AUTOBEDRIJVEN doen meer voor u!

Rijklaar

Breda - Minervum 700I/c Etten-Leur - Ecustraat 23 Oosterhout - Beneluxweg 5

€ 15.895,(076) (076) (0162)

528 14 00 503 44 50 48 1 400

Feel the difference

Service dealers: Autobedrijf van de Wouw - Molenstraat 160 - Zundert (076) 597 22 96 Autobedrijf van Drimmelen - Melassestraat 2 - Zevenbergen (0168) 371 50 1

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00. Koopavond tot 21.00 uur: Breda op donderdag, Etten-Leur en Oosterhout op vrijdag. Prijs incl. BTW/BPM, kosten rijklaarmaken, verwijderingsbijdrage en leges. Afgebeeld model kan afwijken van de standaardspecificaties. Aanbieding geldig op voorraadauto’s voorzien van kenteken 2012. Vraag naar de voorwaarden. Druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 15,2-27,0; liter/100 km: van 3,7-6,6; CO2 gr/km: van 98-154.

Speciale VRIENS aanbiedingen met extreem veel Zomer Registratie voordeel

Agila 1.0i Edition prijs Afleveringskosten Prijs RIJKLAAR

€ 12.365,= € 692,= € 13.057,=

Vriens zomer registratie voordeel € 2.250,-

N rijklaar Nu ijkl VOOR € 10.807,=

Agila 1.2i Edition prijs Afleveringskosten Prijs RIJKLAAR

€ 13.165,= € 692,= € 13.857,=

Vriens zomer registratie voordeel € 2.250,-

N rijklaar Nu ijkl VOOR € 11.607,=

Corsa 1,2i anniversary Edition prijs Afleveringskosten Prijs RIJKLAAR

€ 16.445,= € 722,= € 17.167,=

Vriens zomer registratie voordeel € 3.750,-

Nu rijklaar N ijkl VOOR € 13.417,=

* aanbiedingen mits uit voorraad leverbaar inclusief afleveringskosten. Het betreft hier reeds geregistreerde auto’s. auto s. Actie niet in combinatie met eventuele andere acties.

Let op, alle prijzen zijn RIJKLAAR! i Mi Minervum 7001A 7001A, Breda B d - (076) 5877 950 www.vriensopel.nl Ecustraat 25, Etten-Leur - (076) 5020 652

Astra 1.4T 120PK Edition prijs Afleveringskosten Prijs RIJKLAAR

€ 24.630,= € 722,= € 25.352,=

Vriens zomer registratie voordeel € 5.000,-

Nu rijklaar N ijkl VOOR € 20.352=


actualiteit

College stemt onder voorwaarden in met kleine uitbreiding

‘Woonboulevard moet zich blijven vernieuwen’ BREDA - Met de uitbreiding van de Woonboulevard Breda verwacht Ontwikkelingsmaatschappij OCN BV niet alleen een gelijkmatiger verdeling van het verkeer te kunnen realiseren, ook de ingang ter hoogte van McDonald’s wordt verbeterd. Daarmee moet de Woonboulevard en een betere uitstraling, toegankelijkheid en inrichting krijgen. DOOR ADDO SPRANGERS Het zijn voordelen die het college als muziek in de oren klinken. Onder voorwaarden zijn burgemeester en wethouders daarom bereid om mee te werken aan de plannen van Ontwikkelingsmaatschappij OCN voor een uitbreiding van de Woonboulevard. Het gaat daarbij om een relatief kleine uitbreiding van 3.200 m2, op de locatie waar momenteel het bedrijf Brinkman gevestigd is. De Woonboulevard is in totaal 85.000 m² groot. Het plan past niet in het huidige bestemmingsplan Heilaar en is in strijd met het recent vastgestelde bedrijventerreinenbeleid. In dat beleid gaat de gemeente ervan uit dat de Woonboulevard af is qua structuur. Toch vindt het college deze kleine uitbreiding wenselijk, onder een aantal voorwaarden: de Woonboulevard richt zich op het thema ‘in en om het huis’ en mag van het college niet uitgroeien tot tweede koopcentrum, waardoor het kan gaan concurreren met de binnenstad. Volgens de Bredase wethouder Alfred Arbouw draagt de uitbreiding bij aan een betere zichtbaarheid en bereikbaarheid van de noordzijde van de Woonboulevard. “Daarmee krijgen de gevestigde ondernemers de ruimte

om uit te breiden of om binnen de woonboulevard te verhuizen. Ik onderschrijf de uitspraak van Adviesbureau BRO dat een Woonboulevard zich moet blijven vernieuwen om de concurrentie aan te kunnen gaan.” Met dit besluit van het college kan de planologische procedure starten waarmee het bestemmingsplan aangepast wordt. Overleven Ontwikkelingsmaatschappij OCN BV ontwikkelt de plannen ten behoeve van de Stichting Ettense Baan.

‘Drie miljoen bezoekers per jaar en geen leegstand’ Tot nu toe hebben de economische ontwikkelingen, vergrijzing en ‘online shopping’ volgens de Stichting Ettense Baan geen negatief effect op de Woonboulevard. Stichting Ettense Baan geeft aan dat de Woonboulevard op dit moment goed functioneert, met een bezoekersaantal van zo’n drie miljoen bezoekers per jaar en geen leegstand. Het goede imago van

Stichting Ettense Baan geeft aan dat de Woonboulevard op dit moment goed functioneert.

de Woonboulevard en van de binnenstad dragen daaraan bij. Verder verwacht de Stichting dat het georganiseerd winkelen voor ouderen zal toenemen, in de vorm van een combinatiebezoek aan de Woonboulevard en het centrum van Breda. Alleen grootschalige woonboulevards zullen overleven. Kleine of slecht draaiende woonboulevards zullen verdwijnen en de

consumenten zullen naar grootschalige woonboulevards gaan. Ruim zestig procent van de bezoekers van de Woonboulevard komt van buiten Breda. Ongeveer 20 tot 25 procent van de bezoekers die niet uit Breda komen, brengen een vervolgbezoek aan het centrum. Ook Adviesbureau BRO heeft zich uitgesproken over het uitbreidingsplan. BRO geeft, in te-

FOTO ADDO SPRANGERS

genstelling tot de Stichting, aan wel gevolgen te verwachten van webwinkels en bevolkingskrimp. Volgens BRO zal vooral de leegstand bij kleine woonboulevards toenemen in plaats van dat ze verdwijnen. Het adviesbureau is echter wel van mening dat het plan van de Stichting prima past binnen de gedachte dat een woonboulevard zich moet blijven vernieuwen.

Vakantieschip Rode Kruis bezorgt mensen met beperking heerlijke week

‘Dankbaarheid gasten is grootste beloning’ BREDA - Al zestig jaar verzorgt het Rode Kruis vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Dat doen ze onder meer op het schip de Henry Dunant. Van half februari tot half december vaart dit schip elke week met 68 gasten over de Nederlandse binnenwateren, met af en toe een uitstapje naar Duitsland. Maar daarvoor zijn ook elke week 53 vrijwilligers nodig en dus is het Rode Kruis dringend op zoek naar verpleegkundigen en ziekenverzorgers die een weekje willen komen helpen.

Piet Hoogervorst vaart als vrijwillig verpleegkundige regelmatig een week mee op de Henry Dunant

. FOTO RUUD V.D. MEULEN

DOOR JOYCE VAN ZIJL Piet Hoogervorst is verpleegkundige en vaart sinds hij niet meer werkt regelmatig mee. “Ik vind het heerlijk om als vrijwilliger regelmatig een weekje mee te gaan. Je ziet prachtige stukken Nederland, vooral de IJssel vind ik prachtig! Natuurlijk moet je flink aanpakken, vooral ’s morgens als iedereen uit bed geholpen moet worden. Maar de tijdsdruk die je in de ‘reguliere’ verpleging voelt is hier niet aanwezig. Het blijft daardoor een goede combinatie van werk en vakantie, ook voor de vrijwilligers. De saamhorigheid aan boord is heel groot. We maken ook altijd een foto van alle vrijwilligers op maandagochtend, als iedereen aan boord komt. We dragen geen uniformen, maar zijn herkenbaar aan een gekleurde button met onze naam daarop. Als vrijwilliger begin je om 7.30 uur en je ‘dienst’ duurt tot 23.00 uur. Dat lijkt heel lang, maar je bent natuurlijk niet continu aan het werk. Het is ook gewoon heel fijn om met de gasten te praten, ze zijn niet gewend dat er aandacht en tijd voor ze is. En we gaan twee keer per week passagieren, altijd op hele mooie plekken. Na afloop van onze dienst drinken we vaak nog een wijntje samen, even napraten. Ik doe het nu vier jaar en kan het iedereen aanraden. “ Verzorging “Natuurlijk is het heel belangrijk dat onze gasten goed verzorgd worden. Onze gasten komen meestal met hun partner of een andere begeleider, behalve tijdens de speciale weken, zoals de jongerenweek of de

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

meervoudig gehandicaptenweek. Ook voor de partners is het heerlijk om er eens uit te zijn. ’s Avonds is er ook altijd muziek, er wordt gedanst en ook een polonaise komt regelmatig voor! Aan boord is het meestal een lach en af en toe ook een traan. Het voelt geweldig als je een vrouw die al jarenlang dag en nacht bij haar zieke en angstige man is, een keer zover krijgt dat ze lekker gaat passagieren in het vertrouwen dat wij goed voor hem zorgen. Je ziet mensen volop genieten, hoe ziek ze vaak ook zijn. Daar doe je het voor, om mensen die zelden of nooit meer op vakantie gaan een heerlijke week te bezorgen.”

Weekje meevaren? Het Rode Kruis zoekt dringend verpleegkundigen en verzorgenden voor de Henry Dunant. Het gaat om vrijwilligerswerk, maar er staan wel reiskostenvergoeding, de reis zelf, eten en drinken tijdens de reis tegenover. En natuurlijk de dankbaarheid van de gasten! Vrijwilligerswerk op de Henri Dunant helpt bij het behoud van de BIGregistratie. Vanzelfsprekend is er altijd een arts aan boord. Elke vrijwilliger heeft vastomlijnde verantwoordelijkheden, verpleegkundige handelingen en medicatie geven doen alleen de hiervoor aangewezen personen. Surf voor meer informatie naar www.rodekruis.nl/ bijzonderevakanties of mail naar jhenrydunant@redcross.nl

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


GOUD IS G€LD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant. Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 www.goudisgeld.nl

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

Iedere vrijdag van 13 juli t/m 31 augustus vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Hotel de Roskam, Molenstraat 1

Op zondag 22 juli en 5 en 19 augustus vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel Mastbos, Burg. Kerstenslaan 20 4837 BM BREDA

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

UW VAKANTIE

WWW.GOUDISGELD.NL Iso-reno

AH 17578 uli 2012

4881 CP ZUNDERT

Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 18.00 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

* * * * * *

*DIRECT GELD NODIG * Verpand - Beleen - Verkoop uw: Ps3 - xbox360 laptop - TV - Gsm - etc.

www.samenafslanken.nl

herbalife

afslanken en meer energie Kozijnen, Ramen, DeuRen shake beker kado timmeRweRKen T 088 118 9000 bel monique franssen HoogRenDement isolatieglas E krant@huisaanhuis.nu 076-5968175 teRRasoveRKappingen 06-51670299 RolluiKen/scReens/maRKiezen www.huisaanhuis.nu meer dan 15 jaar ervaring seKtional gaRageDeuRen met persoonlijke begeleiding

www.iso-Reno.nl De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

! ! Voor onze Kring-apotheek de Ypelaar, gelegen in Breda, zijn wij door het vertrek van een van onze medewerkers op zoek naar een

ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!

www.USEDPRODUCTS.NL Concordiastr. 15a, T. 076-5335334

oed

ur Hu

e

we

m .co ros ent v i ru w.d ww

Verhuur: Biertaps Bars Stoelen Tafels Sta-tafels Enz. Enz.

ie n. Z nke e h esc tieg ela r Winkelcentrum Epelenberg 5210026 uw Heksenwiel 5425000 oor v k Oo thuisbezorgen op afspraak

een

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

tap

ent

v

rui

eD

D bij

an

d ros

is.

a

rd

eke

z t je

tg t he

geldBINgO

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

v.a. zondag 15 juli a.s. in de Bosbadhal Hoeven. Aanvang 20.00 uur. Boekprijs v.a. e11.Volle kaarten 20-25-50-75-100 Bij voldoende deelneme e200.grAtIs pArkereN. toegang v.a. 16 jaar. Zondag 5 augustus rommelmarkt.

Invalbezorger (afroepbasis)

De apotheek Kring-apotheek de Ypelaar maakt deel uit van een groep van ruim 70 Alliance apotheken die nauw samenwerkt met de zelfstandige Kring-apotheek en Alliance Healthcare. Wij stellen de klant centraal en zorgen er voor dat onze klanten zich zo gezond mogelijk kunnen voelen. Onze medewerkers zijn hierbij de belangrijkste schakel. Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel en wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit van dienstverlening. Samen zijn wij zorg! Wat zijn je werkzaamheden? Als invalbezorger verricht je alle bezorgingen van de apotheek. Zowel bij huisartsenpraktijken als bij particulieren thuis en bij twee instellingen van justitie. Wie zoeken we? Wij zijn op zoek naar een representatieve, enthousiaste, klantvriendelijke en flexibele collega die ons team komt versterken op afroepbasis. Dit houdt in dat je invalt bij vakantie of ziekte van de vaste bezorger. Dit zal dus vaak in de vakantieperiode zijn, maar ook op willekeurige andere dagen. Je bent in het bezit van rijbewijs B en weet bij voorkeur de weg in de Bredase wijk de Ypelaar en directe omgeving. Wat krijg je ervoor terug? Wij bieden een uitdagende functie binnen een gezellig team waarbij patiëntenzorg centraal staat. Je ontvangt een salaris conform CAO met prima secundaire voorwaarden.

Uitverkoop 30% k ort

ing

40% k ort

ing

ort

ing

tot 50% korting op alle heren- en damesschoenen Stadionstraat 11-1 • NAC stadion - P5 • 4815 NC Breda • Telefoon: 076 - 514 8168 Openingstijden: maandag - vrijdag van 8.30 uur - 17.00 uur

Reageer! Je sollicitatie kun je richten aan Kring-apotheek de Ypelaar, t.a.v. dhr. Marco Kruithof via ons mailadres apotheker@kring-apotheekdeypelaar.nl Meer weten? Voor meer informatie kun je eveneens terecht bij Marco Kruithof op telefoonnummer 076 565 07 90

50% k

Wij begrijpen wat u beweegt.


Woensdag 11 juli 2012

De Bode l 1

Bekendmakingen Ga naar www.breda.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie over alle bekendmakingen Bestemmingsplan vastgesteld Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de raad op 31 mei 2012 het ‘Bestemmingsplan Bavel Zuid, Roosbergseweg Noord’ (NL.IMRO.0758.BP2011.058003-0401) heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in de bouw van circa 49 woningen ter afronding van een reeds in gang gezette ontwikkeling aan de noordzijde van de Roosbergseweg. Ter inzage Het ‘Bestemmingsplan Bavel Zuid, Roosbergseweg Noord’ is te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via ‘Wonen Wijken en Vervoer’ > ‘Ruimtelijke Plannen’ >. De stukken liggen tevens van 12 juli tot en met 22 augustus 2012 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor. Beroep Binnen bovengenoemde terinzagetermijn is

Informatie over verloren voorwerpen Voor vragen over voorwerpen die u in Breda verloren bent kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de Bredase Samenwerkende Bedrijven (BSW), telefoonnummer (076) 578 53 64 of de Gemeente Breda, telefoonnummer 14076.

het instellen van beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan mogelijk voor belanghebbenden. U kunt uw beroep schriftelijk indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Tevens kunt u tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van vernoemde Afdeling bestuursrechtspraak.

Vanaf 1 juli voor gevonden voorwerpen naar Gemeente Breda Tot nu toe kon u bij de politie terecht voor het afgeven van gevonden voorwerpen of vragen omtrent verloren voorwerpen. Vanaf 1 juli 2012 is dit veranderd en kunt u voor gevonden voorwerpen naar de Gemeente Breda. Afgeven gevonden voorwerpen Met ingang van maandag 2 juli 2012 kunt u gevonden voorwerpen afgeven bij de afdeling Toezicht en Handhaving van de Gemeente Breda, gebouw Carré Chassé, Chasséveld 7-7a, Breda. Dit is rechts naast het politiebureau Centrum. De balie is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur, op donderdag van 09.00 tot 20.30 uur en op zaterdag en koopzondagen van 13.00 tot 16.30 uur.

Ophalen verloren voorwerpen Verloren voorwerpen kunt u, uitsluitend na het maken van een telefonische afspraak, ophalen bij de BSW, Riethil 3-5, Breda. Denkt u eraan om zowel bij het afgeven als bij het ophalen van een voorwerp een geldig legitimatiebewijs mee te nemen?

Oplaadpalen voor elektrische auto’s Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten op diverse locaties in Breda parkeerplaatsen te reserveren voor het opladen van elektrische auto’s. Voor meer informatie en de bezwaarmogelijkheden kunt u het besluit raadplegen. Het besluit is te vinden op www.breda.nl, via > ‘Bekendmakingen’ > ‘Verkeersbesluiten’. Het besluit ligt tevens van 12 juli tot en met 22 augustus 2012 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor.

Vraag naar nieuwe bedrijventerreinen neemt af

24.500 nieuwe woningen nodig BREDA – Tot 2022 zijn er nog 24.500 nieuwe woningen nodig in West-Brabant. De achttien West-Brabantse gemeenten hebben hierover afspraken gemaakt met de provincie Noord-Brabant. De vraag naar nieuwe bedrijventerreinen neemt af. In de periode tot 2020 mag er voor 350 hectare aan industriegebied bijkomen. DOOR MONIQUE JANSEN De Regio West-Brabant heeft samen met de provincie een zo realistisch mogelijke woningbouw- en bedrijventerreinenplanning ontwikkeld. De provincie en de gemeenten erkennen dat de vraag is veranderd. Daardoor werden alle plannen die er lagen onder de loep genomen. “Regionale afstemming is hiertoe noodzakelijk”, vinden alle partijen. Afspraken In de woningbouwafspraken die zijn gemaakt houden de gemeenten en de provincie ook rekening met de mogelijke woningbehoefte die mogelijk ontstaat uit een aantal regionale werkgelegenheidsontwikkelingen, waaronder het Logistiek Park Moerdijk en het Agro Food Cluster West-Brabant in Steenbergen. De partijen erkennen dat de economische crisis hard heeft toegeslagen in West-Bra-

bant, maar de regio staat nog steeds voor een forse woningbouwopgave. Bedrijvigheid De nieuwe bedrijventerreinen die worden ontwikkeld zijn bedoeld voor lokale en regionale bedrijvigheid. Enkele nieuwe gebieden zijn specifiek aangewezen voor de economische speerpunten van West-Brabant. Het gaat hierbij om de terreinen voor onder meer het Logistiek Park Moerdijk, het Agro Food Cluster Nieuw Prinsenland, het Boomteelt Business Center in Zundert en Aviolanda, een bedrijventerrein dat zich richt op de luchtvaartsector in Woensdrecht. Benutten De partijen willen bestaande bedrijventerreinen zoveel mogelijk benutten. “Door het bedrijfsleven en andere overheden is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in

het opwaarderen en het herstructureren van bestaande bedrijventerreinen. Door bestaande terreinen bij de tijd te houden, willen de gemeenten het gevestigde bedrijfsleven stimuleren om problemen op het gebied van bedrijfshuisvesting op te lossen op de huidige locatie”, meldt de Regio West-Brabant. Bijstellen Deze afspraken bieden de gemeente een belangrijk instrument voor de ontwikkeling van woningbouw en bedrijventerreinen in de regio. Wel benadrukken alle partijen dat de afspraken niet in beton zijn gegoten. Elk jaar houden de gemeenten en de provincie de economische ontwikkelingen in de gaten om de gemaakte afspraken eventueel aan te passen. “Uitgangspunt is dat de regio economisch krachtig blijft en een goed vestigingsklimaat kan bieden”, besluit de Regio West-Brabant.

Gemeente Breda Stadskantoor Claudius Prinsenlaan 10 Postbus 90156, 4800 RH Breda E-mail: gemeentebreda@breda.nl Telefoon: 14 076

Openingstijden balies Stadskantoor Maak voor uw bezoek aan de balie een afspraak via www.breda.nl of telefoonnummer 14 076 van 08.00 - 17.00 uur, donderdag van 08.00 - 20.00 uur. Verdere informatie over openingstijden kunt u vinden op www.breda.nl Met afspraak Maandag, dinsdag, vrijdag: 12.00 uur - 16.00 uur. Woensdag: 12.00 - 20.00 uur Donderdag: 09.00 - 20.00 uur.

www.breda.nl

Senior plus tennistoernooi BREDA - De Bredase Tennisverenigingen CV en Markant willen samen meer aandacht besteden aan de vele actieve tennissers van 50 jaar en ouder. Geheel in de trend van actief blijven en meer sociale contacten verkrijgen, hebben de clubs besloten om voor 50 plussers ook dit jaar weer een toernooi te organiseren. Voor de zevende keer een gezellige dag van 9.00 tot 16.30 uur voor tennissers uit de hele regio vanaf 50 jaar (speelsterkte 6-7-8). Dit is nu al een traditie en wordt elk jaar herhaald. In een heel leuke ambiance op een fantastisch mooi tennispark heten wij

alle tennissers van harte welkom. Tenniswedstrijden met wisselende partners (HD-DD-GD) iedereen kan dus inschrijven zonder vaste partner en maakt zo kennis met alle speelstijlen. Omstreeks twaalf uur kan men genieten van een uitgebreide lunch. Kom actief meedoen op maandag 13 augustus aan dit schitterende initiatief. De inschrijving sluit op 1 augustus. Na de wedstrijden (per persoon 4x45 minuten) is de prijsuitreiking en daarna nog een gezellig samenzijn om alle contacten te verdiepen. Denk aan het motto van deze tijd veel bewegen is gezonder leven. Inschrijven: karl@stellwag.nl, Doenradestraat 40-B3, 4834 GD Breda.

De jeugd heeft de (tennis) toekomst

Amivedi Nederland Vermist 7 juli: Kat, poes, gesteriliseerd, Europese korthaar of huiskat zwart, Mali, is een kleine schuwe poes. Ze heeft een wit befje en is verder helemaal zwart. 6 jr, Oede van Hoornestraat Breda. 1 juli: Kat, kater, gecastreerd, Oosters kort-

haar bruin, Oly, 5 jr, Kloosterlaan, Breda. 28 juni: Kat, poes, ongesteriliseerd, Europese korthaar of huiskat grijs met wit, tijgergrijze kat met witte buik, voetjes en kin. Niet lang geleden bevallen van 4 kittens, Saartje, 3 jr, Liesstraat, Breda. Gevonden

7 juli: Knaagdier, Haasachtige, konijn wit met bruin, Moerstraat in wei Breda/Galder. 3 Juli: Vogel, duif, grijs met wit, Melkfabriekstraat Breda. Informatie Breda e.o. Tel: 088-0064606.

Wandelen in de strijd tegen kinderkanker

Run for Kika 95 BREDA - Wandelliefhebber Peter Fens uit de wijk Belcrum loopt samen met een aantal vrienden de ‘Walking for Kika 95’, een uitdagende wandeltocht op de Veluwe voor een bijzonder goed doel. Een uitdaging die wordt aangegaan uit eerbetoon aan Zara*. Zara* is op 3-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Het team ‘Walking for the stars’ van Peter loopt op 24 en 25 augustus de afstand van 95 km. In estafettevorm, waarbij ieder teamlid tenminste 47,5 km moet lopen.

Doel van dit alles is natuurlijk geld voor KiKa binnenhalen. Met steun aan KiKa helpen we alle kinderen en ouders in de toekomst de pijn en verdriet te zachten die volgen op de diagnose kinderkanker. Sponsor het team, dan help je mee aan de strijd tegen kinderkanker. Kijk snel op runforkika95.nl., klik op het team ‘Walking for the Stars’ en doneer online. Gemakkelijk en veilig. En weet, het gaat niet altijd om de hoogte van het bedrag, maar ook om het gebaar wat je maakt en het gevoel van steun aan het team. Meer informatie: www.runforkika95.nl en www.zaradeheer.nl PAGINA 5

BREDA - Speciaal voor de basisschooljeugd (t/m 10 jaar) start op het park van Tennisvereniging De IJpelaar direct na de zomervakantie - in de week van 13 augustus - weer een kennismakingscursus. De cursus is erop gericht om de jeugd op een speelse manier kennis te laten maken met de tennissport. De training is toegankelijk voor iedereen die nog nooit aan een eerdere “Maak

Kennis Met Tennis” cursus (MKMT) heeft deelgenomen. Lidmaatschap van TV De IJpelaar, gevestigd aan de Trompenburgstraat te Breda, is voor het volgen van deze cursus niet noodzakelijk! Op woensdagmiddag is er een mogelijkheid om MKMT te volgen. De cursusduur is 10 lesweken. Heeft u nog vragen of wilt u uw zoon of dochter inschrijven, neem dan contact met TV De IJpelaar via Fem Noot - femnoot@ live.nl of met CiC Tennis via Lisanne Hoos - lisanne@cicgroup.nl.


actualiteit

Column

Mariëlle Asselbergs-Van Meel haalt inspiratie uit eigen levensverhaal

Kunstenares bedankt donor met LEVERfeest en expositie BREDA – Twintig jaar geleden ontving de toen 22-jarige Mariëlle Asselbergs-Van Meel uit Rucphen een donorlever. Dit orgaan redde haar leven. Nu –twee decennia later- dankt Mariëlle haar donor met een leverfeest en een expositie waarin alles draait om de kwetsbaarheid van het leven. De veelzijdige kunstenares haalt inspiratie uit haar eigen bijzondere levensverhaal.

Eugène de Kok

Libor en Higgs: de verschillen Had er tot twee weken geleden nog nooit van gehoord: het Libor-tarief. Het blijkt het fundament te zijn van de rente die je betaalt voor bijvoorbeeld je hypotheek of een bedrijfskrediet. Immens belangrijk dus. En hoe bepalen onze bankiersvrienden het Libor-tarief? Door een soort dagelijks belrondje waarin ze, ongetwijfeld onder het genot van een bakje koffie, tegen elkaar vertellen hoeveel rente ze moeten betalen als ze van andere banken geld willen lenen. In artikelen die zijn verschenen na de megaboete voor Barclays vanwege gesjoemel met het tarief - wat natuurlijk voor iedereen als een donderslag bij heldere hemel is gekomen - bleek hoe simpel het was om ermee te frauderen. Niets of niemand leek te controleren wat onze bankiersvrienden tegen elkaar vertelden. Onwaarschijnlijk dat het kan bij iets wat blijkbaar zo belangrijk is. De ene bankier beweert iets en de andere neemt het al koffiedrinkend voor waar aan. Wanneer dringt het op het Beursplein, in de City en op Wallstreet eens door dat simpele aannames niet de basis mogen zijn van een heel systeem? Beste bankiersvrienden, kijk eens naar de wetenschap. De Schot Peter Higgs maakte in de jaren ‘60 van de vorige eeuw zijn aanname wereldkundig dat er een klein deeltje moest zijn dat massa gaf aan alle elementen en dus ook aan het heelal, de aarde, bomen, bankgebouwen, telefoons en kopjes koffie. Het leek wetenschappers een logische veronderstelling en via andere theorieën borduurden ze er op voort, zodat er een heel wetenschappelijk systeem ontstond dat was gebaseerd op dat ene Higgsdeeltje. Maar niemand nam het voor waar aan. Tot vorige week. De wetenschappers van het immense CERN-laboratorium maakten bekend dat het voor 99,9999 procent zeker is dat het Higgs-deeltje bestaat. Ze houden nog een slag van één op één miljoen om de arm, maar 48 jaar nadat Higgs erover begon, lijkt het deeltje gevonden. En ik heb nog geen artikel gelezen waarin aan de resultaten wordt getwijfeld. Het duurt even, maar dan weet je tenminste zeker dat je het bij het rechte eind hebt. Daar kunnen bankiers nog iets van leren.

Mariëlle Asselbergs naast een sculptuur.

DOOR MONIQUE JANSEN

Colofon

In de tentoonstelling die wordt gehouden in de StadsGalerij in Breda heeft Mariëlle eigenhandig enorme multimediale installaties gebouwd. Een onderdeel van de geëxposeerde stukken is een kunstwerk met foto’s waarin mensen zich van hun kwetsbaarste kant laten zien. Op de foto’s zijn de littekens van in totaal twintig personen te zien die een lever-, nier-, long- of een harttransplantatie hebben ondergaan. De beelden gaan schuil onder lapjes stof die met wasknijpers boven de foto’s zijn gehangen. Bezoekers zijn op deze manier vrij om de beelden wel of niet te bekijken. “Alle mensen staan er anoniem op. Het is een heel intiem werk”, vertelt een gepassioneerde Mariëlle.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bredase Bode Bredase Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Henk Ketelaar, Joyce van Zijl Acquisitie Kurt Sonnemans Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 16.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 14.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 28

De oplossing van deze puzzel is in week 29 te vinden op www.internetbode.nl

Pillensculpturen Een ander bijzonder kunstwerk dat Mariëlle in de Stadsgalerij toont, zijn sculpturen die gebouwd zijn van de pillen die de Rucphense dagelijks moet slikken. Nadat ze twintig jaar geleden een levertransplantatie onderging, was niets meer hetzelfde. Haar leven staat grotendeels in het teken van het slikken van medicijnen, ziekenhuisbezoeken en medische controles. Dat weerhoudt Mariëlle er niet van om alles

uit het leven te halen. Ze bruist van de levenslust en geniet van elke dag. Dagelijks staat ze nog stil bij de donor die haar een tweede leven schonk. Dat gebeurde toen Mariëlle voor haar werk voor een toeristische organisatie in Turkije ernstig ziek werd door hepatitis B.

‘Ik kreeg extra levenstijd’ In het ziekenhuis in Nederland verkeerde ze in acuut levensgevaar. Alleen een levertransplantatie kon haar nog redden. Mariëlle: “Doordat iemand ooit een formuliertje invulde, heb ik extra levenstijd gekregen.” Naast haar werk als kunstenares geeft Mariëlle op scholen ook voorlichting over het donorschap voor de Nederlandse Transplantatie Stichting. Kort, maar krachtig Mariëlle houdt de expositie bewust in een tijdsbestek van drie dagen. Ze wil alle dagen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en om te zien hoe bezoekers reageren op de kunstwerken. “Ik houd de tentoonstelling liever kort, maar krachtig”, vertelt Mariëlle. Op de expositie wordt ook

voor het eerst de abstracte film ‘LEVEN en LEVER’ getoond , een zelfportret van de kunstenares zelf. In zeventien minuten tijd laat Mariëlle zien hoe haar leven er voor én na de transplantatie uitzag. Alle kunstwerken laten mensen zelf stilstaan bij het thema DONOR: de kwetsbaarheid van lichaam en geest na een transplantatie. Mariëlle hoopt de expositie een vervolg geven als reizende tentoonstelling. Locatie StadsGalerij Theatermaker en schrijver Godfried Beumers opent het LEVERfeest en de expositie. Beumers heeft zelf ook een levertransplantatie ondergaan. Daarna treedt de Belgische blueszanger Tiny Legs Tim die muziek maakt om de krassen van zijn gehavende lichaam te genezen. Mariëlle is dolblij met de locatie van het Leverfeest en de expositie: “De StadsGalerij heeft als galerie een tweede leven gekregen. Het was vroeger een kazernegebouw. Ook wilde ik graag mijn expositie in Breda houden, omdat het in Breda bij St. Joost allemaal begonnen is”, besluit Mariëlle. De expositie DONOR is vrijdag, zaterdag en zondag te zien van 11.00 tot 17.00 uur in de StadsGalerij Breda aan de Oude Vest 34.

Camper op zijn kant op snelweg A16

© www.sudokusite.eu

BREDA - Een camper is afgelopen week op de A16 bij Breda uit de bocht gevlogen. Het voertuig raakte daarbij op zijn kant. Een gezin met kind en hond wist zonder kleurscheuren uit de camper te komen. Het ongeluk gebeurde net voor de afslag naar Rijsbergen. De camper is rechtgetrokken, maar was te zeer beschadigd om nog verder te kunnen reizen. FOTO THEO HERRINGS PAGINA 6


lief en leed

Weekenddiensten

Familieberichten

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Breda, tel. 076 525 8500, Molengracht 21, voor inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Amphiaziekenhuis, bij de spoedeisende hulp naast de huisartsenpost, tel. 0900 276 8335. Tandarts Inwoners van Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout worden via tel. 076 520 9070 doorverbonden met de dienstdoende tandarts.

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

MORE BREDA Neerloopweg 11 te Breda

OT TAAL LEEGVERKOOP ELMERKEN TERIEUR- EN TOP MEUB

VAN TOP IN

AH 17579 uli 2012

Donderdag 12 juli en

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt. Tuinzigtlaan 11, Breda 076 521 68 77 www.zuylen.nl Oosterhout 0162 438 387

Alle Tuinstoelen ............................................ € 2,50 25-dlg Larousse Encyclopedie ................... € 10,00 11-dlg Bloemen- en Planten Encyclopedie ... € 3,50 Tuinboeken ................................................... € 0,50 Kinderboeken ............................................... € 0,10 Dossierbakken .............................................. € 0,25 Ordners en Multomappen ............................. € 0,25 Harde Brillenkokers ...................................... € 0,20 Alle Borden ................................................... € 0,10 Sleutelhangers.............................................. € 0,05 Alle Kleine Schaaltjes en IJscoupes .HALVE PRIJS

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Voor meer informatie: 06-45162755

familierecht*arbeidsrecht*sociaal zekerheidsrecht familierecht * arbeidsrecht huurrecht*vreemdelingenrecht*strafrecht

* sociaal zekerheidsrecht * huurrecht * strafrecht Gratis spreekuur maandagavond Gratisvan spreekuur 17.00 totmaandagavond 18.00 uur

van 17.00 tot 18.00 uur

Baronielaan 161, Breda. Tel.: 076-522 23 46 Baronielaan 161, Breda. Tel.: 076-522 23 46 www.baronie-advocaten.nl

www.baronie-advocaten.nl

Jacobs Totaal Bouw Renovatie Onderhoud Verbouwingen ___________________________________________ Uw vertrouwde aannemer in de regio voor o.a.

T 088 118 9000 E krant@huisaanhuis.nu www.huisaanhuis.nu Vrijdag 13 juli

Kom gerust langs bij onze showroom in Breda

juridisch advies & mediation

juridisch advies & mediation

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

! ! Voor onze Kring-apotheek de Ypelaar, gelegen in Breda, zijn wij door het vertrek van een van onze medewerkers op zoek naar een:

Ondersteunend medewerker (24 uur)

Kring-Apotheek de Ypelaar te Breda is een middelgrote apotheek met een zeer gemengde klantengroep. Zo levert de apotheek de farmaceutische verzorging van 2 gevangenissen. Onze apotheek maakt deel uit van de ruim 70 apotheken van Alliance Apotheek en kan daardoor gebruik maken van de ervaring en kundigheid van de Kring-apotheek en Alliance Healthcare. De organisatie van Alliance Apotheek wordt vanuit Veghel bestuurd en ondersteund door een centraal team, met daarin onder andere ervaren apothekers. Voor ons staat voorop dat onze klanten zich zo gezond mogelijk kunnen voelen. Onze medewerkers zijn hierbij de belangrijkste schakel. Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel en wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit van service en dienstverlening. Wat zijn je werkzaamheden? Als ondersteunend medewerker verricht je een aantal heel verschillende werkzaamheden. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ordenen en vullen van de producten in de schappen, het beheren van de geneesmiddelvoorraden, zowel in hoeveelheid als in kwaliteit en het klaarzetten van medicatie en incontinentiemateriaal. Daarnaast ondersteun je de apothekersassistenten daar waar dat nodig is. Wie zoeken we? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, klantvriendelijke en flexibele collega die ons team voor 24 uur per week (op maandag, woensdag en vrijdag) komt versterken. Nauwkeurig kunnen werken is een absolute voorwaarde. Wat krijg je ervoor terug? Wij bieden je een afwisselende functie met een goed salaris conform CAO en prima secundaire voorwaarden. Reageer! Je sollicitatie met cv en motivatie kun je richten aan Marco Kruithof (apotheker) via het mailadres apotheker@kring-apotheekdeypelaar.nl. Meer weten? Voor meer informatie kun je eveneens terecht bij Marco Kruithof via telefoonnummer 076-5650790 PAGINA 7

Aan/uitbouw – dakopbouw – dakkapellen – badkamer en keukenrenovatie. Kunststof en houten kozijnen ramen en deuren – velux dakramen etc.

06-29046711 30 jaar vakmanschap en kwaliteit - kijk op onze vernieuwde website

www.jacobstotaalbouw.com


Nieuwsrubriek onder redactie van WIJ Nieuwsrubriek onder redactie van WIJ Nieuwsrubriek Nieuwsrubriek Nieuwsrubriek onder onder onder redactie redactie redactie van van van WIJ WIJ WIJ Nieuwe Prinsenkade 25, 4811 VC25, Breda Nieuwe Prinsenkade 25, 4811 VC Breda Nieuwe Nieuwe Nieuwe Prinsenkade Prinsenkade Prinsenkade 25,4811 25,4811 4811 VC VCBreda VCBreda Breda Tel: (076) 525 15Tel: 00 Tel: (076) 525 Tel: Tel: (076) (076) (076) 525 525 525 1515 00 150015 0000 Internet: wij.begintbijjou.nl Internet: wij.begintbijjou.nl Internet: Internet: Internet: wij.begintbijjou.nl wij.begintbijjou.nl wij.begintbijjou.nl Kopij: karinviets@begintbijjou.nl Kopij: karinviets@begintbijjou.nl Kopij: Kopij: Kopij: karinviets@begintbijjou.nl karinviets@begintbijjou.nl karinviets@begintbijjou.nl

nieuws nieuws nieuws nieuws nieuws 28 augustus 2010 - week 33 28 augustus 2010 - week 11 juli 2012 -- week 28 28 28 28 augustus augustus augustus 2010 2010 2010 -week -week week 33 33 3333

Wijkrestaurants

Prinsheerlijk eten Als ik rond twaalf uur WIJ-locatie Princenhof binnenstap, komen mij heerlijke geuren tegemoet. Er zitten mensen samen te eten, in de ruimte klinkt een gezellig geroezemoes. Door Ton Dunk

Vlak bij de voordeur tref ik het echtpaar Ham aan hun favoriete, door hen zelf gedekte tafel. Nodig is dat zelf dekken niet, maar het is een ritueel waaraan zij door de jaren heen verknocht zijn geraakt. Buiten de deur In hun woning op residentie Buurstede is een keuken, maar zij eten toch liever buiten de deur. Geen rompslomp, bovendien vinden zij het prettig om er eens even uit te zijn. Voorheen aten zij dagelijks in het

restaurant van huize Lucia. Toen dat restaurant sloot, was locatie Princenhof voor hen een meer dan goed alternatief. In een wijkrestaurant kun je soms kiezen uit twee menu’s, soms is er één vaststaand menu, dan is de prijs lager. Het eten is er prima en gevarieerd.

Lekker in de buurt Pluim vrijwilligers “Hier onze maaltijden gebruiken is werkelijk ideaal. Het is voor ons vlak bij de deur, bovendien hoef je niet van tevoren te bestellen. Het is ook prettig dat de menu’s in de hal van onze flat op het prikbord geplaatst worden. Nee, niet door kabouters, maar door vrijwilligers die ook de bediening verzorgen. Toen wij onze zoon vertelden van hun inzet, trak-

“Geen rompslomp en prettig er even uit te zijn!”

teerde hij hen op een fles wijn!” Overal wijkrestaurants Tevreden gasten dus in Princenhof. Ook in andere wijken zijn zulke restaurants te vinden. Ze staan allemaal

met de prijzen op de nieuwe website van WIJ. Kijk op www.wijbegintbijjou.nl onder Samen eten en kijk in het handige overzicht van wijkrestaurants.

Afscheid van De Brink Een honderdtal vaste bezoekers, vrijwilligers en genodigden luisterden op 5 juli naar Gerty Vorsselmans van WIJ tijdens de afscheidsmiddag van locatie De Brink. “Een feestje, ter verbinding van wat was in de Brink en vanaf 15 augustus de nieuwe toekomst in het Huis van de Heuvel met dezelfde hechte contacten en veelzijdige activiteiten door en met wijkbewoners.” Centrale persoon en vraagbaak was sinds 2005 beheerder Ann van Loo. Samen met Rien Peeters bereidde zij de verhuizing voor. Zij neemt op deze middag afscheid. Ook alle vrijwilligers worden in de bloemetjes gezet door Rien. Meegaan met de tijd Opgericht in 1996 als ontmoetings-

Afscheid en cadeautjes

punt voor ouderen, werd De Brink tijdens de grootscheepse wijkrenovatie ingesloten door aan de ene kant het grote multifunctionele ‘Huis van de Heuvel’ en aan de andere kant een

“Ik ben benieuwd naar de nieuwe gymzaal”

modern zorgcentrum voor zelfstandig wonen en zorgappartementen. Na gedegen overleg kozen klanten en vrijwilligers van De Brink voor aansluiting bij Het Huis van de Heuvel:

actief blijven participeren, contact met jongeren èn leeftijdsgenoten en voortzetting van de eigen activiteiten. Op 12 augustus kunnen de nieuwe gebruikers alvast een kijkje nemen.

Theaterproject voor 60-plussers Toneelspelen… altijd al willen doen of zin om het weer serieus op te pakken? Dan is hier de uitgelezen kans. Nieuwe Veste biedt een spannend theaterproject voor spelers vanaf zestig jaar. Met of zonder spelervaring, maar jong genoeg om te leren. Uitgangspunt zijn eigen verhalen, grappige anekdotes of een ontroerend moment. Waar gebeurd of zelf verzonnen. Alles kan. Toneeltalent geen must Redenen om mee te doen: mensen ontmoeten, even niet aan werk of zorgen denken , even niet achter PC, stofzuiger of TV, lekker lachen of huilen in de rol van een ander.

Toneeltalent is geen vereiste; levenservaring, nieuwsgierigheid en enthousiasme wel. Schroom niet, geef je op en heb de tijd van je leven! BredaPas-houders

krijgen

een

korting

van

50%.

Kijk voor meer informatie, prijzen en aanmeldingsformulier op www.nieuweveste.nl

Column

Rollator

Een uitkomst voor veel mensen maar ook een overwinning voor jezelf. Het erkennen dat je er niet buiten kunt. Wil je tenminste nog mobiel blijven en zelfstandig boodschappen doen, dan is een rollator onmisbaar. Daarnaast is het voor de kleinkinderen een speeltuig: zo gauw ik aankom, vliegen ze op mij af, zorgen dat ik veilig binnen kom en dan roetsj naar buiten. Eén gaat er op zitten, de ander duwt, laat los en kijkt hoe ver de ander komt. Ik hoor ze lachen en denk: Een rollator maakt oud en jong gelukkig. Ad


%.

p

Iedere week meer voordeel

Activiteiten Maandag 16 juli ‘t Houwke 14.00 uur: Zing Mee! Met elkaar en onder begeleiding zonnige liedjes zingen. Woensdag 18 juli Westerwiek 14.00 uur: Bingo. Bingokaarten € 4,40 (acht rondes) en één extra ronde van € 1,00. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Rhijnstede 10.00-11.00 uur: Wandelen. Donderdag 19 juli Balieweide 10.00-12.00 uur: Zeepjes maken met kralen. Kosten: € 3,50. Aanmelden voor 12 juli. Boeimeer 10.00 uur: Fietstocht, bij droog weer, van 15 à 20 km in de omgeving van Breda. De route is ook geschikt voor scootmobielen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Consumpties voor eigen rekening. Hagehof 14.00 uur: Geheugenmiddag. Verschillende geheugenspelletjes. Kosten € 1,00. Vrijdag 20 juli Balieweide 17.30 uur: Themamaaltijd ‘Frankrijk’. Het menu bestaat uit: Franse uiensoep, kipfilet met brie, quiche Lorraine, ratatouille en als toetje crème brûlée. Kosten: € 11,00 (BredaPas: € 8,80). Aanmelden en betalen voor 16 juli. Heksenwiel 18.00 uur: Themamaaltijd ‘Frankrijk’. Voorgerecht: Franse uiensoep. Hoofdgerecht: romig vispotje met kruidenpuree en gebakken schorseneren of kipfilet met brie, quiche Lorraine en ratatouille. Nagerecht: Crème Brûlée. Kosten € 13,50 (BredaPas: € 10,80). Opgeven en betalen tot woensdag 18 juli. Vrijdag 27 juli Princenhof 17.30 uur: Themamaaltijd ‘Frankrijk’. Menu en prijs: Zie 20 juli bij Heksenwiel. Aanmelden en betalen: woensdag 18 juli vanaf 13.30 uur.

week 1: 5 t/m 11 juli:

20% korting op alle modellen met Sale label

1

g n i t r o k % 0 5 t 20%ontzoe modieuze collectine 30% korting 2 op week 3: 19 t/m 25 juli: nschoene re e h n e s e dam 3 40% korting tanten s re e ti c e ll o c Diverse week 2: 12 t/m 18 juli: op alle modellen met Sale label

op alle modellen met Sale label

rting Nu tot 70% ko

week 4: 26 juli t/m 4 aug:

50% korting op alle modellen met Sale label

4

OP = OP Margrietstraat 16, 5401 DH Uden, Tel: 0413-256734 Mgr. Nolensplein 8, 4812 JC Breda, Tel: 076-5214262

www.voet-en-winkel.nl

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

vakman infra, straatmaker, machinist* of machinemonteur *grondverzet of wegenbouw

Een écht vak leren Binnen 2 jaar je eerste diploma halen en meteen ook nog een salaris verdienen, is dat wat voor jou? Grijp dan nu je kans en kies voor een baan met spierballen!

Zomerspektakel in Heksenwiel Op zondag 19 augustus organiseren ANBO en WIJ een muziekmiddag in Heksenwiel met optredens van muziekkapel ‘De Fiepers’, jeugdorkest ‘Ons Jog’, ‘The star sisters’ en het koor ‘Errug hé’. Het spektakel is van 14.00 tot 17.00 uur bij mooi weer in de tuin, bij slecht weer binnen. De kosten zijn: € 6,50 inclusief een slaatje of een portie saté. Aanmelden en betalen tot 10 augustus. Dit kan bij: WIJ, Balieweide, Baliëndijk 82, tel. (076) 587 50 28. WIJ, Centrum Heksenwiel, Heksenwiellaan 2, tel. (076) 549 41 97. ANBO leden via mail: j.luikx@hetnet.nl

Bliksemsnel start jij met een vak waarin volop toekomst zit! Want doorgroeimogelijkheden zijn er in de infra meer dan genoeg, als je maar van aanpakken weet! Kortom, kijk op onze website, bel (voor Brabant; Rienus 06 - 54252472, voor Zeeland; Simon 06 - 51113062) of schrijf of mail ons vandaag nog!

Postbus 152 4460 AD Goes, t.a.v. Ate de Bourgraaf Tel. 0113 - 23 00 89 Fax 0113 - 21 64 21

Meubelstoffeerbedrijf

Adressen locaties WIJ Noord Balieweide, Baliëndijk 82, tel. 587 50 28 Heksenwiel, Heksenwiellaan2, tel. 549 41 97 ’t Rietveldhuis, Rietveldplein 24, tel. 581 62 90 Hagedonk, Middenweg 40, Prinsenbeek, tel. 541 31 51 Centrum/West Boeimeer, Langendijk 25, tel. 543 64 61 De Brink, v. Heemskerkstraat 55, tel. 543 66 85 Princenhof, Princentuin 1, tel. 530 97 91 Westerwiek, Argusvlinder298, tel. 531 87 00 Zuid/Oost ’t Houwke, Grote Houw 227, tel. 587 29 24 Rhijnstede, Rijnauwenstraat 1, tel. 564 94 52 De Leystroom, Brabantlaan 5, tel. 523 39 00

t/m 31 juli zijn wij tot 12.00 uur OPEN

Twinkeltje van Cis Tweedehands kinderkleding en speelgoed

Mgr. Nolensplein 27 4812 JD Breda www.twinkeltjevancis.nl Openingstijden: dinsdag - donderdag - zaterdag van 10 tot 17 uur

leon PluyM

i.v.M. vakantie Gesloten van 16 juli tot 6 auGustus


KORT BEDRIJVIG

‘Ook de jongste kinderen vermaken zich prima’

Brakkenfestival verlaagt leeftijdsgrens naar vier jaar

Bossers Vlees is geheel jaar geopend BREDA - Ook gedurende de gehele vakantieperiode zijn de slagerijen gewoon open. Inmiddels zijn er vier slagerijen. Deze zijn gevestigd in Eindhoven, Tilburg, Breda en ’s Hertogenbosch. Wekelijks zijn er zéér interessante aanbiedingen waarvoor de klanten van soms heel ver komen. De aanbiedingen staan altijd in deze krant, maar staan ook op www.bossersvlees.nl. Alle winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 7.00 – 18.00, alleen op zaterdag sluiten de slagerijen om 17.00. De slagerijen hebben een zéér uitgebreid assortiment met vlijmscherpe prijzen. Natuurlijk wordt het vlees door de slagers dagelijks vers uitgebeend en uitgesneden. Verser kan vlees niet zijn. Het vlees wordt zonder tussenschakels ingekocht en daarom kunnen de interessante prijzen gehanteerd worden. Het assortiment bestaat uit; varkens-, rund-, kalfs-, lams en paardenvlees, kip, kalkoen en wild. Maar ook verse vleeswaren, salades, sauzen en vers gegrilde kip, spare ribs, zeeuws spek en beenham zijn dagelijks te verkrijgen. Barbecue, steengrill, gourmet, fondue en koude en warme buffetten zijn erg favoriet. Deze kunt u ook compleet met sauzen, rauwkost en stokbrood bestellen. Tevens dit is nog uit te breiden met vruchtencocktail en kruidenboter. Indien u een eigen samenstelling wilt, hoeft u dit maar aan te geven en uw wensen worden uitgevoerd. Dit is ook van toepassing op andere speciale klantenwensen, deze zijn nooit te gek, men zorgt ervoor mits u het een beetje op tijd doorgeeft. Barbecues, wokpannen, gourmetstellen en bakplaten staan altijd gratis ter beschikking voor alle klanten. Barbecuevlees is altijd voldoende op voorraad, maar indien u wilt bestellen mag dat altijd. Tevens kun u bestellen op onze website, deze bestelling ontvangen wij graag een dag voordat u de bestelling komt halen. Bossers Vlees Breda, Donk 12 - 4824 CS, 076-5418978

Aan de slag in De Schatkamer Een bloemetje mee naar huis.

FOTO JOYCE VAN ZIJL

BREDA - Wil je actief worden in je eigen buurt en je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de Hoge Vucht? In De Schatkamer kun je aan de slag als servicemedewerker.

BREDA - De 24ste editie van het Brakkenfestival was wederom een groot succes. In en rond de IJsbaan konden kinderen van 4 tot en met 12 jaar de eerste week van de zomervakantie heerlijk knutselen, spelen, sporten en nieuwe vriendjes maken. Want dat vinden veel kinderen het allerleukste: samen spelen. Samen delen is dan ook De Schatkamer is een ontmoetingsplek voor jong en oud in Hoge Vucht. De bibliohelemaal niet moeilijk meer! DOOR JOYCE VAN ZIJL Het Brakkenfestival trok elke dag zo’n 1200 bezoekertjes, alleen op vrijdag was het iets minder druk. Professioneel Jolanda Bastiaans is een van de vrijwillige bestuursleden van het Brakkenfestival. “Marian Mathijssen van Surplus Welzijn is de enige betaalde kracht in de organisatie. Met een bestuur van zes leden plus vier assistent-bestuursleden zijn we van september tot aan de zomervakantie elke drie weken bij elkaar om het Brakkenfestival voor te bereiden. Maar ook een groot deel van onze vrijwilligers (180 in totaal!) begint al vroeg met de voorbereidingen. Ze kiezen bijv. welke knutselactiviteiten op het programma komen .Alle vrijwilligers zijn ook verplicht om aan het trainingsweekend mee te doen, elk jaar leren we bij en passen we weer aan. Maar zonder onze sponsoren zou het allemaal niet mogelijk zijn.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

Want wat is een Brakkenfestival zonder springkussens, koekjes bakken of bloemschikken.” Hulp “Dit jaar hebben we, op verzoek van veel ouders, voor het eerst kinderen vanaf vier jaar toegelaten. Meestal komen die met een ouder broertje of zusje, het is prima gegaan. Ze hadden ook hun eigen hoekje op het terrein waar ze lekker rustig konden spelen.”

‘Genieten van het plezier van de brakken’

Gewoon leuk Rick van 11 komt al sinds zijn zesde jaar naar het Brakkenfestival en nam zijn vriendjes Stan en Stijn mee. “ Het allerleukste vinden wij de panna-kooi, gisteren waren wij er een half uur in zonder verslagen te worden! We hebben ook een NAC-schild gemaakt, het Brakkenfestival is gewoon hartstikke gaaf!” En al snel na binnenkomst gaan de eerste rugzakjes open en komen de lunchpakketjes te voorschijn: wat heb jij vandaag bij je? Andere kinderen hadden geld meegekregen voor een frietje, dat is om 11 uur ook al best lekker….En aan het eind van de dag de zelfgebakken koekjes, het bloemstukje, tafeltje, krukje en andere knutselwerken ophalen en trots naar huis!

theek en Rabobank zijn er gevestigd, maar ook het fysieke loket van de website www. WijkwijsBreda.nl voor vragen over activiteiten, wonen, inkomen, welzijn en zorg in Breda. Bezoekers kunnen er koffie drinken, tijdschriften en kranten lezen of ondersteuning krijgen bij schoolopdrachten. Careyn, de wijkpolitie en de formulierenbrigade houden er spreekuur. Ook is de redactie van de wijkkrant Koers en www.hoge-

vucht er gevestigd. En wie wil kan een ruimte gebruiken voor een overleg. Als servicemedewerker van De Schatkamer ben je actief betrokken bij al deze functies. Je geeft antwoord op alle (buurtgerelateerde) vragen van bezoekers en verwijst naar folders of websites, waaronder die van www.WijkwijsBreda.nl Verder beantwoord je de telefoon, beheert de centrale agenda en verzorgt folder- en postermateriaal. Ook bied je assistentie bij publieksactiviteiten en de publieksservice van De Schatkamer. We bieden: Een aantrekkelijke vrijwilligersfunctie, leuke collega’s en goede begeleiding. Spreekt dit werk je aan? Voor meer informatie of aanmelding: Ester Oudejans, tel. 076-5251586 of esteroudejans@wijkwijsbreda.nl .

AED voor Parkhoeve Breda-Noord

Naast de mensen van het Brakkenfestival zijn ook anderen in touw om er een succes van te maken, zoals een tafeltennisvereniging, de Kindertelefoon, JOM ( Jonge Ondernemende Moeders uit Kesteren/ Muizenberg) de Voorleesexpress, NAC Kidsclub, S.C.E.N.E., Breda Actief ( met bijzondere sport- en spelactiviteiten) en BAS ( Bredase Aangepaste Sporten) . Bij die laatste konden kinderen ervaren hoe het is om in een rolstoel te basketballen en een hindernisparcours af te leggen.

Zoektocht identiteit islamjongeren BREDA - Pastor Jan Hopman van het samenwerkingsverband Breda Noord-Oost zal in het kader van het zomerprogramma van ouderen in de algemene ruimte van de Michaëlkerk aan het Hooghout op dinsdag 17 juli tussen 14.00 en 16.00 uur verslag doen van zijn onderzoek naar het belang van de Islam voor de identiteit van Marokkaanse en Turkse Nederlandse jongeren in Breda-Noord. Uit de gegevens verzameld voor zijn masterstudie Islam en Christendom aan de Universiteit van Tilburg blijkt overduidelijk dat de islam een belangrijke rol speelt

voor zijn of haar identiteit. Dit is slechts gegroeid in de afgelopen jaren. Een Marokkaanse jongeren die op driejarige leeftijd naar Nederland is gekomen vertelt duidelijk hoe hij als kind kind was op de basisschool, buitenlander op de middelbare school, en nu is hij Islamiet. Op deze middag zal er ook ingegaan worden op de betekenis van de Islam voor de jongeren. Voor hen is het geloof zeker van belang, hoewel ze ook invloed ondergaan van het secularisatieproces in NoordWest-Europa. Als aanbeveling komt pastor Hopman tot de conclusie dat er ruimte gegeven wordt aan de islamitische jongeren naar de zoek-

tocht van hun identiteit, want het is voor een ieder een persoonlijke weg. Voor een groot aantal jongeren blijkt dan dat de Islam een grote specifieke rol speelt. Het is van groot belang dat christenen de islam kennen en omgekeerd om zo elkaar te kunnen begrijpen, immers onbekend, maakt onbemind. Hoe meer je van een andere godsdienst weet, hoe meer je ook bruggen kunt slaan. Hopelijk komen dan ook veel mensen naar de powerpresentatie , die voor iedereen gratis toegankelijk is. Meer info: 06-24618155 jhopman@parochiebredanoord.nl PAGINA 10

Midden: Piet Matheeuwsen; rechts: Geert Aarts; links: Stephanie Raming.

BREDA - Op dinsdag 3 juli overhandigde Piet Matheeuwsen, voorzitter van Breda AED Proof, een AED aan Geert Aarts en Stephanie Raming van Parkhoeve Breda-Noord. Breda AED Proof constateerde dat de Parkhoeve bezocht wordt door alle leeftijdscategorieën, maar dat ook ouderen steeds vaker te gast zijn op de voormalige Kinderboerderij Breda-Noord. Met name voor deze leeftijdsgroep kan

een AED letterlijk van levensbelang zijn. Met een AED kan bij een hartstilstand direct begonnen worden met reanimatie/ defribrillatie (toedienen van een elektrische schok). De overlevingskans verhoogt hierdoor tot wel 70%. De meeste van de ruim 50 vrijwilligers van Parkhoeve Breda-Noord krijgen in september een cursus reanimatie/AED van Ad Marijnissen en Ad Jansen in samenwerking met de Wijkraad Breda-Noord.


www. eurofix.nl IDEAAL VOOR ZELFBOUW Tel. 0165 31 35 39 Fax 0165 32 15 59

carports serredaken overkappingen Stuur de bon in een gefrankeerde envelop naar: Eurofix Eurofix Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Te Huur Garagebox

Hamdijk te Breda-Noord

Huur per mnd. ! 85,00 tel. 0628-341966

Meubelstoffering

FA. GELENS

voor al uw stoffering en alle reparaties. Rudonk 23a Breda Tel. 076-5877239 of 06-20304266

Bon voor gratis informatie of bel met 0165 31 35 39

Dhr./mevr. Dre Wit (‘t) goed Adres reparaties

witgoed producten PC + plaats Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Ge ope nd wk 29 t/m 32 ges lot en ma di - vr 8 - 17 u 8 - 12 u za

Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

Mooie Mooie gerestaureerde gerestaureerde antieke meubelen en brocante:

DIG A D

V IE S

HO O G S

T E K WA

L ITEIT

Setprijs q 999,– - 15% subsidie

antieke meubelen en brocante:

’t ’t ANTIEKHUYS ANTIEKHUYS Gilzeweg 22a Chaam Gilzeweg 22a Chaam 06-53774366

q 849,15

06-53774366

TOTALE TOTALE LEEGVERKOOP LEEGVERKOOP 1200m²

1200m²

Uw totaalprijs incl. 15% subsidie*

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

WW W.VA NDENBROEKBES

TR AT INGEN.NL

VAKANTIEGEVOEL IN UW EIGEN TUIN N VA K KU

Bespaar direct op uw energie rekening! Profiteer nu tijdelijk van 15% subsidie op VerdegroSolar® zonnepanelen!

COMPLETE 650 Wp SET 3 zonnepanelen + 1 omvormer + aansluitmateriaal = plug-and-play

DE BASIS VINDT U BIJ

E SER V IC BE S T E = ENHEID E V RED 10 0 % T

Voor andere sets en úw rendement bezoekt u onze website Bestel online of bezoek onze showroom: Munnikenheiweg 59, Etten-Leur Open op werkdagen van 09.00-16.30 uur & zaterdag van 09.00-13.00 uur

Van den Broek Bestratingen Bosstraat 6, 4714 SB Sprundel info@vandenbroekbestratingen.nl SIERBESTRATING • TUINVERLICHTING • BLOKHUTTEN • VERANDA’S

www.VerdegroSolar.nl

*Kijk voor meer informatie op www.agentschapnl.nl

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Waarom kiezen voor Romass? • • • • • •

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335

De beste kwaliteit in de regio Gratis professioneel advies Persoonlijk contact Professionele montage Snelle service bij storingen Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren

www.romass.nl sprundel@romass.nl

en verwijderen

nl

ALLES VOOR UW

BUITENLEVEN

13-07 t/m 12-08 GESLOTEN i.v.m. vakantie

KOM & KIJK!

Du Bois Sierbestrating & T uintechniek Rucphenseweg 49a Zundert (t.o. A bd ij) T. 076 - 597 3201 w w w.du-bois.nl

tuinaanleg sierbestrating tuinaccessoires waterpartijen veranda’s buitenkeukens

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

UW ACCOUNTANT / BOEKHOUDER TE DUUR ? Bij ons bepaalt uzelf het tarief en de werkzaamheden !! Alle varianten zijn mogelijk, vrijblijvende informatie: WWW.ADVIESBUREAUDEBRUIJN.NL


KORTE BERICHTEN

BREDA Fietsgilde: 14 juli, Pannenhoefroute, vt.10.00u Oudhof; 17 juli, Moerenroute, vt.10.00u Intratuin; 19 juli, Suikerroute, vt.10.00u Intratuin. Rondleidingen Gilde de Baronie: Donderdag 12 juli: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00u (vanaf 12 jaar); Rondleiding Grote Kerk 14.00u; Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk. Zaterdag 14 juli: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00u (vanaf 12 jaar); Rondleiding Grote Kerk 14.00u; Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk Zondag 15 juli: Torenbeklimming Grote Kerk 15.00u (vanaf 12 jaar). WFP Winkeltje heropend: Van het oude fietsenhok verhuisd naar een mooi stenen gebouwtje op het PostNL terrein. Het winkeltje is feestelijk geopend met al onze 29 medewerkers die het hele jaar klaar staan voor ons project in Malawi. Iedere woensdagmiddag geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Mee info over het goede doel: www.wfp-winkeltje-breda.nl Bingo Westerwiek: Op woensdagmiddag 18 juli organiseert de werkgroep Westerwiek, Argusvlinder te Breda, weer een grote bingo, aanvang 14.00 uur. Inlichtingen Jan Verstraeten 06-53978571. Heemschuur De Stee: zondag 15 juli is het weer de 3de zondag in juli en is Heemschuur de Stee van Heemkundekring Teterings Erfdeel weer geopend van 14.00-16.00u. De ingang bevindt zich aan het Zuringveld nr. 1, naast dorpshuis ’t Web. U kunt er naast de permanente tentoonstelling eveneens de wissel tentoonstelling bewonderen die met veel foto’s een beeld geeft van het verenigingsleven in Teteringen uit de vorige eeuw. Velen van u zullen zich herkennen in de vele foto’s en geschriften die er ter inzage liggen. Rikken KBO Haagse Beemden: zaterdag 14 juli om 13.30u in centrum Heksenwiel. Een kopje koffie of thee en regelmatig een lekker hapje. 2 rondjes rikken met na afloop voor de helft van de deelnemers een leuk prijsje. We gaan gewoon door in de vakantietijd. Geldbingo: op donderdag 12 juli houdt de Vlieren aan de dr Struyckenstraat 165 een geldbingo. Start 20.00 uur en we spelen 10 ronden en een superronde. Grote Kerk Zomerpodium: zondag 15 juli verzorgt het Made’s Mannenkoor twee optredens om 14.00u en om 15.30u. Er is ook gelegenheid om onder begeleiding van een gids van het Gilde de Baronie om 15.00u de toren te beklimmen. Leeftijd torenbeklimming vanaf 12 jaar. Tevens is er t/m zondag 26 augustus is er een overzichtstentoonstelling van Len Munnik. De toegang is gratis. EHBO-cursus: Het is vanaf heden weer mogelijk om in te schrijven voor de cursus Basis EHBO bij EHBO vereniging Breda Centrum. De cursus gaat op 9 oktober van start en wordt op de dinsdagavonden van 20.00-22.00 uur gegeven. Meer informatie: ehbobredacentrum@live.nl; www.ehbobreda.nl Anders leren denken: Leren positief en constructief denken. Anders leren denken… opbouwend denken. Start 8 augustus, 18.3020.30u, 5 bijeenkomsten in Breda. Voorafgaand kennismakingsgesprek met cursusbegeleider. Informatie/aanmelding: GGz Breburg, Preventie, 088-0165282, preventie.regiobreda@ggzbreburg.nl, www.ggzbreburg.nl - Cursussen en trainingen. Orgelconcert: Vrijdag 13 juli om 20.00 uur wordt het Internationale Orgelfestival 2012 in de Grote Kerk van Breda geopend met een concert door Berry van Berkum, organist van de Nicolaïkerk te Utrecht. Elke vrijdagavond t/m 31 augustus wordt het orgel bespeeld door toporganisten uit binnen- en buitenland, in het teken van Louis Vierne (1870-1937), in leven de blinde organist van de Notre Dame te Parijs. Van hem worden alle Orgelsymfonieën ten gehore gebracht. www.orgelbreda.nl

Zovaak piraten en prinsessen

Zomervakantieweek Beemdentil BREDA - Van maandag 6 augustus tot en met donderdag 9 augustus houdt de Werkgroep Beemdentil weer een zomervakantieweek voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar. Maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en woensdag van 9.00 tot 18.00 uur (uitstapje). De laatste kans om in te schrijven bij de Beemdentil is op woensdag 11 en donderdag 12 juli van 10.00 tot 14.00 uur. Kom gauw inschrijven, want vol=vol.

Politie zoekt mogelijke getuigen

Vraagtekens rond gewonde man BREDA - De 46-jarige man die sinds zaterdagmorgen 30 juni zwaargewond in het ziekenhuis ligt is nog steeds buiten bewustzijn. Hij is mogelijk het slachtoffer van een geweldsdelict. DOOR ADDO SPRANGERS Het slachtoffer werd de bewuste zaterdagmorgen rond 05.00 uur gevonden door een man die zijn hond uitliet in de Moeskroenstraat bij het water. Tussen de woonwijk Hoge Vught en het zwembad De Wisselaar lag hij buiten bewustzijn bij een bruggetje over het water. Gezien de aard van zijn verwondingen vermoedt de politie dat hij het slachtoffer is van een geweldsdelict. Zijn toestand is inmiddels stabiel, al is hij nog buiten bewustzijn. De man was eerder die avond in een café aan de Belcrumweg dat hij rond 03.00 uur verliet.

Buurtonderzoek De politie onderzoekt sinds zaterdag uitgebreid dit incident en probeert de toedracht te achterhalen. Omdat de informatie zeer schaars is over wat er tussen 03.00 en 05.00 uur is gebeurd, waar de man is geweest en met wie, wil de politie in contact komen met getuigen.

‘Slachtoffer nog altijd buiten bewustzijn’ De politie is afgelopen week gestart met een uitgebreid buurtonderzoek. Tevens wil

zij in contact komen met bezoekers van het café aan de Belcrumweg die mogelijk de man eerder die avond hebben gesproken of gezien. Het slachtoffer is een blanke man van 1.86 meter lang met donkerbruin kort haar met slag erin. Hij droeg een korte zwarte leren jas, zwart-gele Nike schoenen, een groengeel shirt en een blauwe spijkerbroek. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het nummer 0900-8844 of mailen naar recherche.district-Breda@mw-brabant. politie.nl. Ook kunt u anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

En Plein Public BREDA - En Plein Public ging dit weekend van start in het Bredase Brabantpark. Een bijzonder buurcultuurproject, pakkend straattheater en gezellige muziek zorgde voor een heerlijke zomeravond in de wijk.

Op vrijdag presenteerde Heleen van Doremalen haar bijzondere Buurcultuurproject POST!, waar bezoekers door een interactieve tentoonstelling kennis konden maken met brieven van bewoners uit Brabantpark. Liefdesbrieven waren te beluisteren via trechters in het fluisterbos en in de rozentuin. Bezoekers struinden langs verschillende huisjes waar op verschillende manieren brieven werden gepresenteerd. Er was zelf

een live correspondentie mogelijk, waarbij boodschappen een reis over het vijvertje maakten. Na een workshop handpoppen maken van oude sokken was het vervolgens tijd voor de straattheatervoorstellingen van Toneelgroep Dapper en Company O. Bijzondere beeldende voorstellingen, die erg goed ontvangen werden door het publiek. A&J en Somewhere Man zorgden voor een sfeervolle muzikale begeleiding van de avond. Komend weekend is En Plein Public in de IJpelaar. Compagnie KAiET! zal optreden met een voorstelling die zij eerder dit jaar op Oerol speelden. Daarnaast zal ook hier weer een bijzondere buurcultuurproject te bewonderen zijn.

Dieren Centrale Nederland Vermist Kater, rood, licht van kleur, geringde staart, Beekstraat Breda. Kater, oosterse korthaar, bruin donker van kleur, Kloosterlaan Breda. Kater, cypers, zonder wit, jong, Johanna Ufkesstraat Breda.

Gevonden Poes, cypers, met weinig wit, wond op buik, Tuinzigtlaan Breda. Poes, cypers met witte aftekeningen, is gechipt, Zoutmanweg Breda. Kater, rood met veel wit, halsband zwart + magneet, Begijnenakker Prinsenbeek. Poes, cypers, zonder wit, Houtmanstraat Breda. Poes, zwart, enkele witte borstharen, Lange Hil Breda.

Poes, schildpad met weinig wit, is gechipt, Leursebaan Breda. Sierduiven, wit, donkergrijze waaierstaart, 2 stuks, Melkfabriekstraat Breda. Konijn, bruin, staande oren, Namenstraat Breda. Konijn, 3 kleur, staande oren, Roeselarestraat Breda. Konijn, bruin, hangoor, Wensel Cobergherstraat Breda. Konijn, zwart, staande oren, langharig bij oren, Wensel Cobergherstraat Breda. Waterschildpad, geelwang, Bergschot Breda. Informatie Gratis registratie en informatie 0161433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Exposities Senioren in Breda, mijn dierbaarste bezit: Wat nemen senioren mee als ze hun huis (moeten) verlaten om kleiner te gaan wonen? “Wat is van waarde wanneer je tussentijds de balans op maakt?” Dat is in het kort wat Stichting Cultuurbehoud Breda met het project ‘Senioren in Breda, mijn dierbaarste bezit’ wil achterhalen. ‘Senioren in Breda, mijn dierbaarste bezit’ gaat over: herinneren, bewaren, verzamelen en weggeven. De expositie ‘mijn dierbaarste bezit’; is te bezichtigen in de Thebe Heuvel, Donatello 1 te Breda en reist daarna langs andere Thebe locaties in Breda. De expositie groeit gedurende het hele jaar met verhalen die Bredanaars kunnen aanleveren. Voor aanleveren en informatie: Stichting Cultuurbehoud Breda, Catharinastraat 23, 4811 XD Breda, 076-5154324, info@cultuurbehoudbreda.nl. Expositie F1rst Choice; een kwestie van kiezen...: Voor ruim 100 kunstenaars is de zwaarste opgave achter de rug. De afgelopen periode hebben zij nagedacht over het kunstwerk van hun eerste keuze oftewel hun F1rst Choice. Dat gaat niet alleen over de vraag wat het kunstwerk van hun eerste keuze is, maar misschien nog wel meer over de vraag of ze afstand kunnen nemen van hun beste of meest geliefde kunstwerk. Nu is het aan de organisatie van F1rst Choice om een gedenkwaardige expositie te organiseren. Expositie wordt georganiseerd van 25 t/m 29 juli in de StadsGalerij’. In de huidige tijdsgeest gaat het in kunst steeds meer om interactie. Om die reden worden er tijdens de expositie F1rst Choice van 18 t/m 29 juli ook allerlei performances georganiseerd. Zo staat de StadsGalerij Breda twee weken lang in het teken van kunst in de meest brede zin des woords!

IN ‘T BREDASE Peter Gorissen, secretaris Fotogroep Breda

‘Er wordt te veel geklaagd’ Vandaag in de Bredase Bode opnieuw een aflevering van de rubriek ‘In ‘t Bredase’. In deze kolommen lichten mensen die zich binnen de lokale samenleving (Breda, Prinsenbeek, Teteringen, Ulvenhout, Bavel) verdienstelijk maken en/of hierin een opvallende positie innemen een persoonlijk tipje van de sluier op. Deze keer in de schijnwerpers Peter Gorissen, secretaris van de Fotogroep Breda. In een kort vraaggesprek vertelt hij over tevreden zijn met jezelf, over zijn favoriete vakantiebestemming Bonaire en over zijn bewondering voor Nelson Mandela. DOOR ADDO SPRANGERS Uw naam, leeftijd en burgerlijke staat. Peter Gorissen, 64 jaar, gehuwd.

Wat wilde u vroeger worden? Officier bij Defensie. Hoe is uw interesse voor fotografie en (uw vrijwilligerswerk voor) Fotogroep Breda ontstaan? Van jongs af aan geïnteresseerd in fotografie. Interesse om interessante zaken op een goede manier vast te leggen. Na FLO (=prepensioen) heb ik mij aangesloten bij Fotogroep Breda om de kwaliteit van mijn fotografie te verbeteren door contacten met andere serieuze fotografen. Als lid van een club dient iedereen bij toerbeurt bestuurlijke functies op zich te nemen. Noem de sterke kanten van Breda en haar inwoners. Wat ervaart u als minpunten? Historie en groen. Gezellige stad. Een vaste kern in de vele verenigingen spant

zich ontzettend in om clubs draaiende te houden. De massa plukt wel de genoegens maar niet de lasten. Er wordt te veel geklaagd. Deze aspecten zijn overigens niet typisch Bredaas. Breda heeft te weinig culturele aspecten met kwaliteit. Een boerderij ergens op het platteland of een luxe villa in Monaco? Liever een boerderij op het platteland. Omschrijf uw begrip van geluk. Tevreden zijn met jezelf en elke dag met plezier op staan en aan het werk gaan. Wat staat er in uw boekenkast en wat vinden wij in uw cd-rek? Nederlandse literatuur, fotografie, vakliteratuur en boeken over internationale betrekkingen. PAGINA 12

Peter Gorissen.

Wat is uw favoriete vakantiebestemming en waarom? De favoriete bestemming is Bonaire. De Bonairianen zijn prettige mensen en leven ontspannen.

COLLECTIE PETER GORISSEN

Welke beroemde persoon zou u wel eens willen ontmoeten en waarom? Mandela om zijn verhaal te horen over Zuid-Afrika en hoe hij de kracht heeft gevonden om alles te doorstaan.


DANSEN VOOR SINGLES & PAREN:

DANSEN ZATERDAG 21 JULI

VOOR SINGLESte&RIJSBERGEN PAREN: HARMONIEZAAL Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo bank ZATERDAG juli Zaal open 19.30 uur 21 start 20.30 uur

Ulvenhouts Golftoernooi op Princenbosch

Sportieve buurtontmoeting op de golfbaan

Harmoniezaal te Rijsbergen EDDY SMETS MET LETTY LANKA Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

• • • • • • • •

houtworm-, boktor en zwambestrijding preventieplannen faunabeheer weringsmaatregelen bestrijding knaagdieren en insecten bouwkundige inspecties balkkoprestauraties mollenbestrijding Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur Inlichtingen: 06 22 41 43 07

Eddy SmEtS mEt lEtty lanka

Inlichtingen: 06 22 41 43 07 ALLROUND MET

ALLROuNd LIVE LIVE PARty PARTY BANd

mEt GOEDE GOEdE dANS DANS MUZIEK muZIEk

BAND

CHERABI Specialisten in houtrot & schilderwerken incl. onderhoudsboekje 06-28148148 site: cherabi.uw-vakschilder.nl

Te koop AANGeBoDeN:

2-onder-1 kap woning

te Rijsbergen www.biesveld20.nl Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Feestje?

Afmeting ongeveer 74 x 70 mm Klnt: 104800

Voor verhuur van: tafels • stoelen toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. € 45,-

snijdersverhuur.nl

%

Bel: 0165-386105 0165-386613

DANSEN

Iedere Zaterdag

ZAAL KOUTERSHOF te RIJSBERGEN Zaal open 19.30 uur Start 20.15 uur Gelegen naast de RK Kerk, Koutershof 4 Alle ballroom, latin en zuid-amerikaanse dansen wij !!! Kom uw geleerde danspassen van uw eigen dansschool bij ons oefenen. Allemaal met een danspartner. Entree € 3,00 tel: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

ULVENHOUT - Woensdag 15 augustus wordt voor het 4e jaar in successie het Ulvenhouts Golftoernooi georganiseerd. Zoals in de voorgaande drie edities, zal ook dit jaar gespeeld worden op de prachtige 27 holes baan van Golfclub Princenbosch. Inschrijving voor dit toernooi staat open voor golf spelende inwoners van Ulvenhout, Ulvenhout AC, Galder en Strijbeek, van tenminste 18 jaar oud , welke over een handicap van minimaal 36 beschikken. Uit de belangstelling van voorgaande jaren, is wel gebleken dat Ulvenhout e.o. zich op een hoog “Golfgehalte” mag verheugen. Evenals vorig jaar, zal er in twee handicap categorieën gespeeld worden, om zo de wedstrijd voor zowel beginners als voor meer gevorderden uitdagend en spannend te houden Er wordt gespeeld in flights van 3 en de spelvorm is stableford. Er zal 100% handicap verrekening worden toegepast. Als extra’s zullen ook dit jaar aantrekkelijke prijzen beschikbaar zijn voor de “longest, neary en straightest”. Naast sportieve prestaties staat deze dag ook nadrukkelijk in het licht van “Ulvenhoutse” gezelligheid. Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit :

11.30 uur Ontvangst koffie / thee en iets “Ulvenhouts” lekkers 12.00 uur Welkomstwoord en uitleg local rules 12.30 uur Start van de wedstrijd op de afslag van hun 1e hole A of B Ook gedurende dag zal in de baan de inwendige mens niet vergeten worden. 19.30 uur Aanvang met amuse, 3 gangen diner en prijsuitreiking in de zaal van Princenbosch. Maar tussen al deze zaken, zal er op het scherp van de snede gestreden worden om de vele prachtige prijzen en bovenal om de felbegeerde “Bosuil trofee”. Daarbij komt ook nog de typisch Ulvenhoutse “ ALS “ prijs aan wie zal dit jaar deze prijs worden uitgereikt! Het is fantastisch om met zoveel steun van de plaatselijke ondernemers dergelijk evenement te organiseren en realiseren. Geïnteresseerd? U kunt zich verder informeren, dan wel zich opgeven voor dit toernooi via internetadres www.ulvenhoutsgolftournooi.nl. Hebt u geen E-mail dan deze gegevens op papier afgeven of per post bij: Henk Nooren Pennendijk 71 4851 VC Ulvenhout 076.5651689; Jan Arts Smidsheining 7 4851 WK Ulvenhout 06.22224828. Inschrijving sluit op 8 augustus.

Open Warande tennistoernooi goes Olympic

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Cursus voor mantelzorgers. Familielid met psychische problemen

Hoe gaat het met U BREDA - Het leven met en zorgen voor iemand met een psychische ziekte is voor naastbetrokkenen, zoals ouders, partners, kinderen, broers en zussen, niet makkelijk. GGz Breburg biedt verschillende cursussen die speciaal bedoeld zijn voor familieleden en naasten van iemand die psychisch ziek is. Emoties kunnen oplopen als men geconfronteerd wordt met gedrag van iemand die psychisch ziek is. Gedrag dat niet te begrijpen is of waar men last van heeft. Daarbij ervaart men dikwijls onzekerheid, schuld, boosheid, medelijden, verdriet, maar ook angst voor hoe de toekomst er uit zal zien. De zorgtaken trekken een zware wissel op het (sociale) leven van naastbetrokkenen. Een groot aantal hiervan heeft minder tijd en energie voor de eigen bezigheden en een deel van hen ervaart dat de zorg hun eigen leven in de war gooit. In de cursussen komt o.a. aan bod: wat houdt het ziektebeeld in, hoe kan ik er mee omgaan, grenzen leren aangeven, hoe kan ik mijn eigen emoties een plek geven en hoe kan ik goed voor mij zelf zorgen. Cursus Psychische problemen in de familie De cursus is bedoeld voor mensen die in hun naaste omgeving te maken hebben met mensen met psychiatrische problemen. Bijv. schizofrenie, psychose, (man.)depressie, angst, ADHD. 10 tweewekelijkse bijeenkomsten op woensdagavond, te starten in september, 19.15-21.15 uur. Borderline de Baas Cursus voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met Borderline. 9 tweewekelijkse bijeenkomsten op dinsdagavond, te starten in september, 19.15-21.15 uur. Cursus Zelfhulp voor familieleden van iemand met een depressie Individuele cursus met 6 telefonische contacten ter ondersteuning. Start: ieder gewenst moment. Voorafgaand aan deelname aan één van de cursussen vindt een kennismakingsgesprek plaats. Informatie en aanmelden: GGz Breburg. Secretariaat Preventie, tel. (088-01) 65282 of via preventie.regiobreda@ggzbreburg.nl. Aanmelden kan ook via www.ggzbreburg.nl - Cursussen en trainingen.

BREDA - Het tennisseizoen is volop aan de gang en de toernooicommissie is al druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijkse Open Warande Tennistoernooi. Dit toernooi zal plaatsvinden van 30 juli tot en met 5 augustus. De eerste wedstrijden van deze 44e editie van het Open Warande Tennistoernooi, zullen op 28 en 29 juli tijdens het voorweekend plaatsvinden. De afsluiting van het toernooi is op 5 augustus met de finalewedstrijden. De toernooicommissie is de laatste jaren erg tevreden over het aantal deelnemers en hoopt dat er ook dit jaar weer in alle categorieën met een volle bezetting kan worden gespeeld. Dit jaar worden zowel de singel- als de dubbelpartijen op basis van actual rating gespeeld. Dat vraagt wellicht om enige toelichting. Je geeft dit jaar bij je opgave alleen op aan welke onderdelen je wilt meedoen. Vervolgens wordt op basis van alle inschrijvingen het speelschema samengesteld. Hierbij houden we rekening met de actuele speelsterkte van alle deelnemers die zich hiervoor hebben ingeschreven. Het blijft mogelijk je in te schrijven voor 2 keer een herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel. Als beide dubbels uiteindelijk in hetzelfde schema terecht komen, dan zal de dubbel die als tweede staat aanPAGINA 13

gegeven bij de inschrijving vervallen. Wil je dit risico uitsluiten, kies er dan voor om in te schrijven voor een enkel en een dubbel of voor een herendubbel of damesdubbel in combinatie met een gemengd dubbel. Deelnemers vanaf 35 jaar bieden we nog steeds de gelegenheid in te schrijven in de 35+ categorie. Naast sportiviteit staat ook gezelligheid centraal en daarom hebben we ook dit jaar weer een thema gekozen. Dit jaar staat het Open Warande Tennistoernooi in het teken van de Olympische Spelen. Dit is niet alleen zichtbaar op het park maar komt ook terug in de hapjes, drankjes en muziek. Natuurlijk hopen we dat ook het weer zijn steentje bijdraagt en ons, net als andere jaren, gunstig is gezind met aangename temperaturen en een zomers zonnetje. Het belooft wederom een sportieve en gezellige week te worden. Ons clubhuis is afgelopen jaar helemaal gerenoveerd en het resultaat mag er zijn. Reden te meer om dit toernooi, dat plaats vindt van 30 juli tot en met 5 augustus, alvast in de agenda te zetten. Je kunt ons ook vinden op Facebook en Twitter. Word dus toernooivriend en zoek ons op als je het leuk vindt om ons te volgen. De inschrijving is geopend en om zeker te zijn van deelname is snel inschrijven aan te raden. Inschrijven kan via onze website www.otcdewarande.nl.


Patiënt belangrijke schakel in actueel medicatieoverzicht

Open Dubbel 45+/60+ toernooi

Medicatieoverzicht voor optimale zorg

TV IJpelaar

WEST-BRABANT - Gebruikt u dagelijks medicijnen? Dan is een medicatieoverzicht onmisbaar. Een medicatieoverzicht bevat een overzicht van alle medicijnen die u dagelijks, al dan niet op recept, inneemt en de dosering daarvan. Daarnaast staan er belangrijke gegevens in over uzelf. Bijvoorbeeld of u ergens allergisch of overgevoelig voor bent. Dankzij uw medicatieoverzicht kunt u goed en veilig geholpen worden.

BREDA - Alweer voor het 12e jaar wordt het Klessens/Lussenburg Advies open dubbel 45+/60+ georganiseerd op de All Weather banen van TV IJpelaar gelegen aan de Trompenburgstraat 4 Breda.

Zorgverleners in West-Brabant besteden in april extra aandacht aan het actuele medicatieoverzicht. In uw huisartsenpraktijk, bij de verloskundige, bij de apotheker, maar ook bij de thuiszorg treft u posters of een informatiefolder aan over het actueel medicatieoverzicht. Deze vertellen u meer over het medicatieoverzicht en waarom het zo belangrijk is. Apotheek Het medicatieoverzicht wordt gratis uitgegeven door uw apotheek. Uw apotheker of een van de assistenten neemt graag de tijd om het overzicht van uw medicijnen met

u door te nemen op volledigheid, bijwerkingen en hoe u de medicijnen gebruikt. Met uw toestemming kan de apotheek het medicatieoverzicht ook doorgeven aan een andere zorgverlener. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn als u in het ziekenhuis wordt opgenomen. Medicijnoverzicht Het is belangrijk dat uw medicatieoverzicht altijd actueel is. Vooral als er iets verandert in uw zorgsituatie en u met nieuwe artsen te maken krijgt. Die moeten precies weten welke medicijnen u gebruikt en wat er eventueel in veranderd is. Zo kunnen ze u de beste zorg bieden. Neem dus altijd een actueel medicatieoverzicht mee. Zeker als u naar een ziekenhuis of een andere zorginstelling gaat voor opname of voor een bezoek aan de specialist. Veranderingen Er kunnen altijd dingen veranderen in uw medicijngebruik. Uw huisarts verandert bijvoorbeeld de dosering van een middel dat u al langer gebruikt of hij vertelt u dat u met een medicijn mag stoppen. Of tijdens uw verblijf in het ziekenhuis verandert de

specialist iets in uw medicatie. Lang niet altijd wordt uw apotheek daarover automatisch geïnformeerd. U heeft zélf het beste zicht op uw medicijngebruik. Geef daarom veranderingen door aan uw apotheek. Zij kunnen er dan voor zorgen dat uw medicatieoverzicht actueel blijft. De campagne in West Brabant is een initiatief van de West-Brabantse Apothekers Vereniging. Gedurende het traject zijn de Huisartsenkring West Brabant, de Verloskundige kring, Thuiszorgorganisaties Thebe en West-Brabant aangeschoven. Samen hebben zij de posters en het informatiemateriaal ontwikkeld. Het landelijke programma Zorg voor Veilig heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor het realiseren van deze campagne. Stichting Robuust, locatie Zee-bra heeft het ontwikkelen van de campagne begeleid. Bovenstaande partijen hopen dat deze publiekscampagne zal leiden tot continuering van de samenwerking met elkaar op het gebied van medicatieoverdracht. De groep breidt zich ook nog steeds uit met nieuwe zorgverleners.

Het toernooi wordt gespeeld van zaterdag 4 tot en met zondag 12 augustus. Het al sinds jaren gezelligste toernooi in Breda zal ook dit jaar daar niet in tekort schieten. Inschrijving staat open voor leden van de KNLTB. U kunt voor maximaal twee on-

derdelen inschrijven in de volgende categorieën: Dames dubbel, Heren dubbel en Gemengd dubbel. A: Categorie 45+ in de speelsterkte 5-6-7-8 B: Categorie 60+ in de speelsterkte 6-7-8 U mag als 60+ eventueel voor één onderdeel in het 45+ inschrijven en voor één onderdeel in het 60+ toernooi. Er wordt eerst in poules gespeeld, daarna volgens het afvalsysteem. Inschrijving sluit op 22 juli en is alleen mogelijk via internet. www.tvijpelaar.nl

Nieuw seizoen kindertheaterwerkplaats ctrl-f

Ouderenbemiddeling in Prinsenbeek PRINSENBEEK - Introductie uniek concept in zorg op maat voor ouderen, een vangnet waardoor langer zelfstandig blijven wonen mogelijk wordt. De oprichting van De Ouderenbemiddeling is de perfecte aanvulling op praktische zorg die zowel familie, mantelzorg als thuiszorgorganisaties en vrijwilligers niet kunnen verlenen. De toenemende vergrijzing vergroot de vraag naar zorg voor en door ouderen. Niet alleen de medische zorg maar juist de helpende handen voor dat kleine klusje, die ene boodschap, de wandeling door het park of het licht huishoudelijk werk ontbreken. Sociale netwerken en families worden kleiner en tijd wordt schaarser. Kinderen en familie wonen soms te ver weg of hebben het zo druk dat daar de tijd, hoe graag ook gegeven, er niet is. Daarentegen is zorg vanuit de overheid ook niet meer voor iedereen vanzelfsprekend. Door De Ouderenbemiddeling wordt er voor een vast en aantrekkelijk tarief, persoonlijke zorg op maat gegarandeerd. Het uitgangspunt is een langdurige werkrelatie, waarbij er op gezette tijden wekelijks een vertrouwd gezicht langskomt. Door de structurele zorginvulling van de dagelijkse taken is het voor de zorginleners mogelijk om op een aangename manier langer thuis te blijven wonen. Het blijkt dat ouderen zich veel prettiger voelen, langer actief en fit blijven wanneer er een gegarandeerde aanvulling in de zorg aanwezig is, waarbij de regie van de huishouding in eigen handen blijft. Daarnaast is het natuurlijk ook erg gezellig als er wekelijks iemand langskomt, waarmee je tevens een band opbouwt. De Ouderenbemiddeling zorgt voor een zorgvuldige screening en selectie van zorgverleners. Door een persoonlijk gesprek waaruit alle wensen blijken, kunnen de geschikte personen aan elkaar gekoppeld worden. Ook de administratie en facturatie van de zorgverleners ligt bij De Ouderenbemiddeling waardoor echt letterlijk  ‘ontzorgt’  wordt. Als klant bepaal je welke hulp het beste bij je past, waardoor je langer in je vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Bij iedere vraag past een goede zorgverlener. Meer informatie: www.ouderenbemiddeling.nl

Inbrekers doen niet aan vakantie

Veel woninginbraken tijdens zomerperiode WEST-BRABANT - De vakantieperiode staat voor de deur. Een tijd van heerlijk luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de weken waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Door rekening te houden met de gevaren kan een kater bij thuiskomst voorkomen worden. “Het is vooral een kwestie van goede voorzorgsmaatregelen treffen”. Lilian Tieman is programmaleider Veilig Wonen bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Zij kent als geen ander de gevaren van een woninginbraak tijdens de vakantieperiode. “Inbrekers doen niet aan vakantie. Deze periode is voor hen een toptijd. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.” Bewust Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat jaarlijks in gemiddeld één procent van de Nederlandse woningen wordt ingebroken. Maar wat zorgt ervoor dat de ene woning wel doelwit wordt van een woninginbraak, terwijl er bij een andere woning nooit wordt ingebroken?

In veel gevallen is een inbraak te voorkomen met de juiste voorzorgsmaatregelen. Hier zijn volgens Tieman lang niet altijd kosten aan verbonden. “Veilig wonen is ook een kwestie van bewust wonen. Dat begint al bij de voorbereiding van de vakantie. Het loont om de woning door te lopen alsof u een inbreker bent. Waar zou uw oog op vallen? Het antieke zilver, de mooie klok, de computer met groot beeldscherm, een waardevol schilderij? Kijk voor dat u op vakantie vertrekt wat er uit het zicht geplaatst kan worden. Voor de kleinere zaken kunt u een goed verankerde kluis overwegen.” Bewoonde indruk Een inbreker kiest voor de woning waar hij gemakkelijk binnen kan komen. De afwezigheid van bewoners is ook een belangrijke factor. “De meeste inbrekers hebben er een hekel aan om tijdens hun inbraak gestoord te worden”, vertelt Tieman. “Daarom worden er ook veel inbraken overdag gepleegd als mensen naar hun werk zijn. De vakantieperiode, waarin mensen soms wel weken weg zijn, is voor inbrekers helemaal ideaal. Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, is het dus zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt.” Dat kan bijvoorbeeld door de buren te vragen om het huis in de gaten te houden, de post te verwijderen of hun auto op uw inrit

te parkeren. Heeft u planten in de vensterbank staan, laat deze dan ook tijdens uw vakantie daar staan en vraag of iemand ze water geeft. Een tijdschakelaar op de lamp zorgt dat ook ’s avond de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is.

BREDA - Acteren, regisseren, zingen, dansen en vormgeven. Samen met andere kinderen maken de kinderen van Kindertheaterwerkplaats ctrl-f een hele theatervoorstelling. Dat kan bij ctrl-f, want kinderen zijn de baas.

Sociale media Ten slotte wijst Tieman op de gevaren die sociale media met zich meebrengen. “Een live vakantieverslag vanaf het vakantieadres op internet of Twitterberichtjes over je vakantie zijn natuurlijk leuk voor familie en vrienden, maar vergeet niet dat inbrekers ook met hun tijd zijn meegegaan. Ze kijken niet alleen vanaf de straat of u thuis bent, maar ze zijn ook te vinden op het internet. Wees ervan bewust dat criminelen berichten mee kunnen lezen, pas berichten hierop aan. Maak dus geen melding op Twitter, Hyves, Facebook, MySpace of op uw weblog dat u op vakantie gaat en hoe lang u wegblijft. Anders maakt u het inbrekers wel heel gemakkelijk.”

Vanaf 26 september 2012 gaat een nieuw seizoen ctrl-f van start. Kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud kunnen terecht bij de kindertheaterwerkplaats van PodiumBloos.

Meer informatie Bekijk het overzicht met tips waaraan u moet denken als u op vakantie gaat op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen: www.politiekeurmerk.nl/preventietips. Naast deze maatregelen is het natuurlijk wel belangrijk dat uw woning aan een aantal veiligheidseisen voldoet. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt u hierbij. PAGINA 14

Kindertheaterwerkplaats ctrl-f Al drie seizoenen is Kindertheaterwerkplaats ctrl-f een succes. De werkplaats bestaat uit een basis- en productiegroep en staat onder begeleiding van een dramadocent. In de basisgroep maken kinderen van 7 tot 12 jaar kennis met alle elementen van theatermaken. Kinderen met én zonder ervaring kunnen hieraan deelnemen. De productiegroep is bedoeld voor deelnemers van 9 t/m 12 jaar met meer ervaring. Kinderen uit de basisgroep kunnen op termijn doorstromen naar productiegroep. Mette-Marit (9 jaar) over ctrl-f Sommige kinderen stromen op den duur door de naar de productiegroep en doen komend seizoen opnieuw mee. PodiumBloos vroeg Mette-Marit (9 jaar) waarom ze dit jaar weer meedoet en wat ze er zo leuk aan vindt. Mette: ‘’Ik vind leuk aan ctrl-f dat je zelf dingen mag vertellen en we verzinnen bijna alles uit het toneelstuk

dat vind ik heel leuk!’’ Mette vertelt het volgende over wat ze geleerd heeft en waarom ze ctrl-f niet had willen missen: ‘’Ik leer hoe ik andere mensen kan zijn en hoe ik een ander karakter speel wat ik goed kan gebruiken als ik thuis of ergens anders ben. Ik zou missen dat ik minder snel mezelf durf te zijn en ik zou het jammer vinden dat ik mijn andere medespelers niet heb leren kennen.’’ Meer informatie Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@podiumbloos.nl onder vermelding van naam, leeftijd en ervaring. Op 12 september om 15.00 uur vindt er een kennismakingsbijeenkomst plaats voor alle nieuwe aanmeldingen. Daarin bekijken we welke groep het beste bij elk kind past. Basisgroep 26-09-2012 t/m 20-03-2013 (m.u.v. vakanties), woensdag 13.15-14.45 uur Productiegroep 26-09-2012 t/m 27-032013 (m.u.v. vakanties) woensdag 15.0017.00 uur PodiumBloos PodiumBloos is een theaterwerkplaats voor jong en oud, amateurs en professionals: een broedplaats voor nieuw, eigenzinnig talent. Het is een van onze doelen om het huidige productieklimaat in de stad te verbeteren. Daarom komt PodiumBloos met eigen, unieke projecten.


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N 3.05 METER

PROLINE

KATOEN

inclusief veiligheidsnet TÜV-gekeurd op=op

zware kwaliteit incl. spuit- en koppelstukken lengte 20 meter

diverse uitvoeringen en prints 100% katoen maat S-XXL

RBR A AK!

99.95

PR IJ S DOO Elders 249.95 299.99

4.95

Elders 8.95 9.95

HEREN SHIRT

2.49

Elders 6.99 9.99

VAKANTIE

FLADDERENDE

DIVERSE

uitzoeken!

vliegt in de rondte leuk in huis of tuin!

keuze uit: passerset, memoset met markers, snelhechters set/8, gelpennen met geur of pennenetui

SPEEL GOED

Elders 3.99 5.95

ASSORTI

LEES BOEK

2.39

zeer ruime keuze

! 10 0 T I T E L S M E E R DA N Elders 7.95 9.95

GEVOERDE

DAMES TAS

0.79

textiel/gevlochten riet diverse dessins

ZONNE BRIL diverse modellen en kleuren

0.79

SOLAR VLINDER

Elders 4.95 5.95

2.29

0.79

Elders 1.99 2.99

PURE COCONUT

CAMILLE

500 ml

eerste hulp voor de huid werkt verzachtend op de huid o.a. bij insectenbeten en na te lang zonnebaden 30 ml

INECTO SHAMPOO

CONDITIONER BODYWASH DOUCHECREME BODYCREME BODYLOTION

500 ml 200 ml 250 ml 275 ml 250 ml

BODY BENEFITS

1.69

SHOWER GEL Fresh, Cool Wave, Caring of 2in1 douche+shampoo 300 ml

2.49

SCHOOL SPULLEN

Elders 1.49 1.69

0.79

S.O.S. CREAM

Elders 5.99 7.99

ELECTRISCHE

2.29

INSECTEN LAMP 10x10x20 cm kunststof zwart

anti-vlieg KLEEFSTRIP set/4 of CITRONELLA GEL 125 gram

0.35

2.49

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 08-07 t/m za. 14-07 in Nederlandse filialen.

TUIN MEGA TRAMPOLINE SLANG


sport

Vierdaagse Wandelnieuws van Wiego

Medailles op landelijke zwemwedstrijd

Minioren SBC 2000 BREDA - In het nieuwe zwemstadion van Dordrecht werd op zondag 1 juli de Speedo Sport Emotion Jaargangfinales gehouden. Dit zwemfestijn kan gezien worden als het NK voor de jongste zwemmers, de minioren.

Van het Bredase SBC 2000 kwamen bij de 10-12 jarigen Anne Dickens, Anne Paulusse, Florian van Esch, Lucien van Esch, Nick van Irsel en Pim Verdaasdonk aan de start samen met de andere zwemmers en zwemsters die in de top 25 van Nederland staan. Anne Dickens en Pim Verdaasdonk behaalden knappe ereplaatsen. Anne zwom naar de eerste plaats op de 200 vrije slag en op de 400 vrije slag en mag zich snelste minioor op deze afstanden noemen en werd daarvoor met gouden medailles gehuldigd. Pim Verdaasdonk pakte een mooie bronzen medaille op de 200 meter wisselslag bij de minioren. Florian van Esch zwom de 100 vrij, 200 vrij, 100 rug en 100 vlinder en zette op de 100 vrij een nieuw persoonlijk record neer en pakte de tiende plaats. Lucien van Esch zwom 200 vrij, 100 school, 100 vlinder en 200 wisselslag in van tijden om en nabij zijn persoonlijke records. Nick van Irsel kwam uit op de 100 vrij, 100 rug, 100 vlinder en 200 wissel en liet een mooie 8e

BREDA - Deze week nemen acht leden van Wandelsportvereniging Wiego deel aan de Vierdaagse van Apeldoorn.

Twee leden lopen voor de eerste maal mee. Deze leden lopen daar resp. 20, 30 en 40 km/dag. Ons oudste deelnemende lid, de heer Arie de Bloeme (75,5 jaar) loopt voor de 5e maal en de afstand 20 km. Ons lid Harrie van Wees loopt voor de 17e maal en de afstand 40 km. Volgende week doen 92 leden van onze

vereniging mee aan de Vierdaagse van Nijmegen. Daarvan hebben er twee deze week ook de Vierdaagse van Apeldoorn gelopen. De leden lopen daar 50, 40 en 30 km/dag. Van onze leden lopen er 50 voor de eerste maal. Zij doen dat middels het programma Via Vierdaagse van KNBLO Wandelsportorg. Nederland. Gwendolyn v.d. Bie (uit Galder) is met 12,5 jaar onze jongste deelnemer en loop voor de 2e maal en de afstand 30 km. De meeste van deze deelnemende leden komen uit Breda, Etten-Leur en omgeving.

50+ Zomertoernooi Bowlen BREDA - Iedere 50 plusser is van harte welkom om mee te spelen op dit zomertoernooi, het is vooral voor de gezelligheid. Gemiddeld doen er 24 deelnemers per week aan dit toernooi mee. v.l.n.r.Lucien en Florian van Esch, Pim Verdaasdonk, Nick van Irsel, Anne Dickens en Anne Paulusse.

plaats noteren op de 100 vrij in 1.08.48. Anne Paulusse kwam bij de jongste categorie minioren uit en zwom een super p.r .van maar liefst 11 seconden van haar inschrijftijd af en liet hiermee een goede 20e

plaats noteren. Op de 100 school zwom zij naar een 7e plaats en op de 200 wissel pakte zij de 12e plaats. Meer info op: www.speedojaargangfinales.nl en www.mysbc.nl

Prima resultaat Bavel 3 tijdens bekerfinale BAVEL - Zaterdag 30 juni was het dan eindelijk zo ver voor Bavel 3, de regionale bekerfinale in Weert. Vol goede moed vertrok het team heel vroeg richting Weert om daar met drie andere teams de strijd aan te gaan om de districtsbeker. Gedurende de dag stonden er drie teamwedstrijden op het programma die bestonden uit vijf partijen. Een herendubbel, een damesdubbel, een herenenkel, een damesenkel en een gemengd dubbel. Elke gewonnen partij leverde een punt op. Tijdens de eerste wedstrijd van de dag moest het team nog enigszins wakker worden en won het maar één partij waardoor de eindstand van die teamwedstrijd 1-4 werd. De tweede wedstrijd ging gelukkig

stukken beter. Het team was warm en vol goede moed om deze wedstrijd wel winnend af te sluiten en dat is ze gelukt. Vier van de vijf partijen werden gewonnen waardoor de eindstand van deze teamwedstrijd 4-1 voor Bavel was. De laatste wedstrijd werd alleen maar zwaarder en zwaarder. Iedereen van het team begon moe te worden, de temperatuur steeg in de middag richting de 25 graden waardoor het in de sporthal alleen maar warmer en warmer werd. De vorige twee wedstrijden hadden hun tol geëist waardoor de laatste wedstrijd met 1-4 werd verloren. Het eindresultaat van de dag was dan ook een derde plaats voor het team van Bavel en dat is een prestatie om trots op te zijn. Caroline, Sander, Mark en Emily gefeliciteerd met dit resultaat.

Het nieuwe seizoen start op donderdag 6 september, liefhebbers die in het nieuwe seizoen graag een balletje willen gooien kunnen zich aanmelden of informatie vragen aan de balie bij het Bowlinghuis, ook kunt u een e-mail sturen naar pihuijsmans@planet en u ontvangt alle informatie. Ook de zevende speeldag waren er bij de heren twee games van boven de vijfhon-

derd en bij de dames was slechts 1 dame die een redelijke score had.Leen Noordegraaf 527, Piet Huijsmans 506 en bij de dames Corrie van Rijthoven 483. De eerste vijf van het klassement bij de heren en dames zijn: Het gemiddelde is scratch, de handicap wordt na negen speeldagen berekend. 1. Piet Huijsmans 177,52, 2. Leen Noordegraaf 172,29, 3. Piet Gaumans 160,13, 4. Cees de Vet 156,81, 5. Cees van Mook 152,67. 1. Corrie van Rijthoven 149,67, 2. Marijke Noordegraaf 141,00, 3. Marjan Peters 139,73, 4. Lotje de Wijs 139,73, 5. Hagenaars 135,67. Op dit moment van het toernooi is de hoogste, gegooid door Piet Huijsmans 568.

Medailles Old Dutch op NK BREDA - De meest fanatieke kampioenschapszwemsters van de Bredase masterzwemvereniging Old Dutch gaven acte de présence in Appeltern op het Nederlands kampioenschap lange baan voor masters. Annie de Vos zwom een sterke 3000 meter vrije slag en mocht de hoogste tree van het erepodium beklimmen. Karin van

den Heuvel bevestigde haar goede vorm met 40 minuten 46 seconden op de 2000 meter schoolslag. Goed voor zilver. Hans Vastenhoven werd derde op de 1000 meter vrije slag in 21.23. Mar van Geel volgde na ruim twee minuten als vierde. Bij de internationale zwemmarathon in Zagreb wist Mies Kuipers haar tijd op de 5 kilometer met ruim tien minuten te verbeteren tot 2.05.41.

Komende zaterdag op sportpark De Wildert

NAC oefent tegen Zundertse Selectie ZUNDERT - Voor veel voetbalfans geldt de oefenwedstrijd van NAC tegen de Zundertse Selectie, een gezelschap amateurvoetballers bestaande uit spelers van de lokale verenigingen VV Zundert, Moerse Boys, VVR, VV Wernhout en VV Achtmaal, als een van de leukste uitstapjes in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen. Komende zaterdag is het weer zover. DOOR ADDO SPRANGERS Op het terrein van VV Zundert aan de Wildertsedijk in Zundert treffen beide teams elkaar om 17.00 uur weer voor het jaarlijks terugkerende duel. Vorig jaar werd in de aanloop naar de wedstrijd van Zundertse zijde misschien nog aan een stuntje gedacht, maar die hoop bleek ijdel. De Zundertse Selectie verloor op sportpark De Wildert kansloos met 0-5 van NAC. Onder aanvoering van trainer John van Aert (VV Wernhout) hoopt de Zundertse Selectie dit jaar beter voor de dag te komen, al is het alleen maar om Roger Wouters een mooi afscheid te gunnen. Laatstgenoemde kwam in twintig jaar tijd 400 officiële wedstrijden uit voor het eerste elftal van VV Wernhout en scoorde daarin 200 doelpunten. Wouters gaat komend seizoen een niveautje lager spelen. John van Aert weet in ieder geval welke spelers hij tot zijn beschikking heeft. Voor zijn collega John Karelse van NAC ligt dat iets anders. Zijn selectie kan de komende tijd nog de nodige wijzigingen ondergaan. Hij zag aan het einde van de voorbije voetbaljaargang dan ook de nodige spelers vertrekken. Van doelman Jim van Fessem, die een tijdje terug een vervolg op zijn voetballoopbaan bij MVV zag afketsen, was al bekend dat hij de Bredase club zou verlaten. De verschillende huurlingen van vorig seizoen werden ook weggestuurd in Breda. Florian Jozefzoon, voor een seizoen gehuurd van Ajax, kreeg

de Amsterdamse club een transfervrije overgang naar RKC Waalwijk, terwijl de andere gehuurde Ajacied Roly Bonevacia terugkeerde naar Ajax. Huurling Santi Kolk van het Duitse Union Berlin werd eveneens bedankt voor zijn diensten. De vorig jaar opnieuw van AZ gehuurde en nu transfervrije Milano Koeners liet de voorbije maanden weliswaar doorschemeren open te staan voor een langer verblijf in Breda, maar was ontevreden over de aan hem door NAC gedane aanbieding en koos voor een nieuw avontuur bij Heracles Almelo. Versterkingen De tijdens de winterstop bij de selectie gehaalde tijdelijke krachten Nourdin Boukhari (op amateurbasis), Stefano Seedorf (eveneens op amateurbasis), Youssef ElAkchaoui (gehuurd van SC Heerenveen) en Jeffrey Sarpong (gehuurd van het Spaanse Real Sociedad) moeten hun heil waarschijnlijk elders zoeken, al staat de deur voor Sarpong nog op een kier open. In ieder geval niet meer te bewonderen in het Rat Verlegh Stadion is Ömer Bayram. Zoals bekend voetbalt de talentvolle aanvaller komend seizoen voor Kayserispor, uitkomend in de hoogste Turkse Divisie, de Süper Lig. Middenvelder Robbert Schilder werd verkocht aan FC Twente en - verrassend - Donny Gorter (onder trainer John Karelse geen basiskracht) werd ingelijfd door AZ. NAC haalde tot dusver wel NAC de transfervrije linkervleugelverdediger

Donny Gorter, vorig jaar nog handtekeningen uitdelend in Zundert, speelt komend seizoen voor AZ.

Mark Looms van Heracles Almelo en huurt voor het komende seizoen de Duitse middenvelder Thilo Leugers van FC Twente. Verder kregen de beloften Peter Gommeren, Kenny van der Weg, Tim Coremans, Steven Edwards en Elson Hooi door NAC een contract voorgelegd. Aan het rijtje nieuwe spelers is afgelopen week ook nog PAGINA 16

Anouar Hadouir toegevoegd. De aanvaller komt transfervrij over van de Duitse club Alemannia Aachen en speelde eerder voor Willem II en Roda JC. In 2010 mocht hij zich nog in de belangstelling van Feyenoord en Ajax verheugen, maar die interesse liep op niets uit. Verder is het in Breda vooralsnog hopen op onder meer de wederopstanding

FOTO ADDO SPRANGERS

van Mike Zonneveld, gepresenteerd als een van de sterkhouders van NAC maar het voorbije seizoen vooral kampend met blessureleed. Dat geldt ook voor de Oostenrijkse middenvelder Andreas Lasnik die sinds zijn overstap van Willem II naar NAC vorig jaar nog geen moment heeft kunnen overtuigen.


vacatures

TRANSPORTPLANNER (M/V)

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een:

KOMAN’S VISHANDEL B.V., groothandel in vis en visprodukten in geheel Nederland, zoekt voor spoedige indiensttreding een ervaren

voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten.

GROUP

MEDEWERKER ORDERADMINISTRATIE (m/v)

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

WIJ BIEDEN BV, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: FUNCTIE-EISEN Voor onze vestiging Farm Trans Fresh & Frozen Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ (min. 20 u/p.week) instelling voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. REAGEREN • stressbestendig opdrachtgevers/chauffeurs/vervoerders en geautomatiseerd verwerken van opdrachten. WIJ BIEDEN WIJhet BIEDEN FUNCTIE-EISEN FUNCTIE-EISEN Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering • kennis van automatisering Functie Kijk voor meer informatie op bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte • flexibele en servicegerichte Wij bieden: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen De belangrijkste taken na een inwerkperiode omvatten: instelling instelling WWW.farmtrans.nl • opleiding op minimaal MBO-niveau Een uitdagende• stressbestendig fulltime baan inpz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) een teamREAGEREN van REAGEREN • stressbestendig - Orderinvoer middels antwoordapparaat, faxen en emails Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen • goede contactuele eigenschappen • ervaring in een soortgelijke of bel naar jonge enthousiaste collega’s in een bedrijfWilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: met Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen • kennis van de moderne talen en invoer nieuwe klanten functie is een pré Velthuizen O R pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) Q U A LIrma I T Y G 0168-393030 O O D S H A N D L I- Bestellijsten N G een informele • opleiding op minimaal MBO-niveau werksfeer en eenFpassende beloning pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) • opleiding op minimaal MBO-niveau

TRANSPORTPLANNER TRANSPORTPLANNER (M/V)(assistent) (M/V) TransporTplanner

• ervaring in een soortgelijke • ervaring in een soortgelijke - Overige Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. www.farmtrans.nl functie is een pré functie is een pré F 516), O R4761Q RK U Zevenbergen A L I T F Y (industrieterrein O GR O Q O U D A S Moerdijk) L HI T A YNTel. DG0168 L OI O-N39 DG30 S 30,Hemail A Ninfo@farmtrans.nl, D L I N G Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), 4761 MarkRK S. Zevenbergen Clarkelaan 17(industrieterrein (Havennr. 516), 4761 Moerdijk) RK Zevenbergen Tel. 0168 - 39 (industrieterrein 30 30, email info@farmtrans.nl, Moerdijk) Tel. 0168 www.farmtrans.nl - 39 30 30, email info@farmtrans.nl, www.farmtrans.nl

GEZOCHT: CALL AGENTS 

Ben jij: - mbo/hbo student of herintreder?  - minimaal 12 uur per  week tijdens kantooruren inzetbaar?  U kunt uw schriftelijke sollicitatie richten aan: - commercieel en resultaatgericht?   - woonachtig in Breda of directe omgeving? Koman’s Vishandel B.V.     T.a.v. dhr. J.M. Koman Stuur dan een e-mail met je cv naar:   vacatures@mkbsem.nl Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk of bel 076-8200350 www.mkbsem.nl Of aan personeelszaken@komanvis.nl    

medewerk(st)er voor de bediening (ervaring gewenst) 

voor door de week en weekends

Schoonmaakbedrijf perfekt is op zoek naar:

Bel: 076-5041106 (vragen naar Anita) Eetcafé de Goesting Raadhuisplein 29-31, 4873 BH Etten-Leur

VakantiemedeWerkerS

de.goesting@hotmail.com

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

voor het schoonmaken van kantoren op div. werktijden overdag en/of in de avonduren.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Inlichtingen of aanmeldingen tussen 08:00 en 16:00 uur bij Monique van Etten of via onze website www.schoonmaakbedrijfperfekt.nl

DEZE MAAND BETALEN WIJ VOOR U DE BTW!

Schoonmaakbedrijf perfekt b.V.

Momenteel zijn wij voor een van onze WIJ ZIJN MET dringend SPOED OP NAAR: opdrachtgevers opZOEK zoek naar:

krombraak 16, oosterhout. tel. 0162-45 45 30

V.M. WIJ ZIJN I.ANTIE K ZOMERVAN VAN E T O L S GE 9 JULI. 14 T/M 2

Ervaren dakdekkers Voor verschillende projecten in en om Breda. Iemand met ervaring in het verwerken van bitumen-, kunststofen pannendaken.

HUISHOUDELIJKE HULPEN

VOOR DE THUISZORG Onderhoudsen servicemonteur Iemand die de nazorg voor de uitgevoerde projecten verzorgt, service uitvoert en de zorgslag? draagt voor het Direct aan jaarlijks uitvoeren van onderhoud en beheer opbent? Zelf aangeven wanneer je beschikbaar diverseOp projecten. Ervaring in de dakdekkersbranche is zoek naar een leuke baan in de gewenst. vakantieperiode? Woonachtig in Breda

Spinveld 72 4815 HT Breda 076-5991540 06-49313410

of directe omgeving?

Bestevaer Uitzendbureau

Openingstijden: 8.30 tot 17.00 uur. Weidehek 90, Breda Kijk op www.prescherautos.nl

Nieuwe Ginnekenstraat 25 4811 NM Breda Tel.nr.: 076-5310064 E-mail: breda@bestevaer.com Website: www.bestevaer.com

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Antiekrenovatie Hans Swanenberg • Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring! belastingaangifte-desk.nl 076- 8200 246 Lijndonk 4 | Breda

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

INFORMEER NAAR ONZE LAAGSTE PR IJSGARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N

Bij inlevering van deze bon: 10% korting op onderdelen! Bel voor een afspraak: 076 541 83 53 APK Keuringstation Prescher

binnen bij ons op kantoor!

Let op!!! APK keuring vanaf E21,50

Bij eventuele afkeur kunnen wij nieuwe en eventuele goede geselecteerde gebruikte auto onderdelen monteren.

Interesse? Neem dan vandaag nog contact op met onze vestiging in de Wilhelminastraat 1 te Breda, Reageer dan snel! tel. 076-5310064 of bezoek onze website Neem contact op of loop even www.bestevaer.com

Belastingaangiften Toeslagen Bezwaarschriften Belastingadviezen Erven & Schenken Verzekeringen Hypotheken Budgetcoach Boekhouding

Profiel Aan een geschikte kandidaat stellen wij de volgende eisen: - opleiding op middelbaar niveau, richting BE/BA - goede beheersing van Microsoft Office - accuraat en flexibel - kennis van visprodukten is een pre - avond c.q. nachturen (zo/ma/di/wo 22.00 – 2.00 en do/vrij 21.00 – 2.00 u)



fulltime/parttime

Particulieren & ondernemers

voorkomende administratieve werkzaamheden

Voor al uw klussen o.a. stucwerk schilderwerk en behangen Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

Parket Service van de Wetering Leggen, schuren en onderhoud van al uw houten vloeren Ook voor traprenovatie voor bedrijf en particulier

tel.: 06 - 48117916

www.weteringparket.nl

Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

Aalten Schildersbedrijf BREDA

plafonds & wanden witten Vraag een vrijblijvende offerte tel. 06 - 53697011 / 076 - 5991675

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Let op!!! €150 tot €10000 voor uw loop-, sloop- of schadeauto, compleet met katalysator. Tevens alle auto onderdelen te koop aangeboden. Tevens reparaties aan alle merken auto’s. Tegen zeer voordelige prijs!

Tel. 076 541 83 53 / www.prescherautos.nl Tevens een 20-tal auto’s te koop aangeboden

k iuew n e i NU

iinn

!!! a ed r B B

Betaal niet langer teveel voor kleine schadegevallen ! Waarom kiezen voor de smart repair oplossing?

• Spot-repair •Spot-repair

Smart repair biedt een hoogwaardig alternatief ten opzichte van de conventionele manier van schadeherstel van kleine schades tegen een fractie van de prijs.

•U•itdeukenzonder Uitdeuken zonder spuiten spuiten • Dashboardreparatie Voor smart repair methode.

Belangstelling?

• Bekledingreparatie

•Bekledingreparatie • Kunststofreparatie

Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op. Smart Repair Centre Ronnie Bastiaanssen Brugsteen 7 4815 PL Breda T +31 (0)76 542 10 10 M +31 (0)6 51 57 21 89

•Kunststofreparatie

Smart Repair Centre Ronnie Bastiaanssen Brugsteen 7 4815 PL Breda T +31(0)76 542 10 10 M +31(0)6 51 57 21 89

•Dashboardreparatie

• Lakverzegeling

•Lakverzegeling • Ruitreparatie

•Ruitreparatie Na smart repair methode.

• Velgreparatie

•Velgreparatie

Hét kostenbesparende alternatief..!


kerkelijk

VOLLE EVANGELIE GEMEENTE IMMANUEL Wekelijkse samenkomsten op zondag om 10.00u en woensdag om 20.00u. Tweewekelijkse bijeenkomst voor de jeugd op zaterdag om 19.30u. Zie de agenda op www.veg-immanuel-breda.nl. Alle bijeenkomsten zijn aan de Academiesingel 27-27 Voorganger: C. Visser, tel. 0161-227671. PROTESTANTSE GEMEENTE BREDA www.protestantsegemeentebreda.nl Midden/Zuid Zondag 15 juli Grote kerk: 10.30u Zomerdiensten in de Thema: Dochters verlangen naar erfrecht, ongelooflijk! Voorgangers ds. T. van Prooijen, ds. G.A. Reinhold- Scheuerman. Organist Aart Bergwerff. Kindernevendienst en crèche. Alle protestantse wijkkerken in groot Breda zijn 15 juli gesloten. Wijkgemeente Noorder Beemden: Lucaskerk: Tweeschaar 125 Haagse Beemden. Bereikbaarheid predikanten: 076-5495004/5419603. Wijkgemeente Midden-zuid: Markuskerk: Hooghout 98 Brabantpark. Bereikbaarheid predikant 0765714742. Johanneskerk: Dreef 5 Princenhage. Bereikbaarheid predikant 076-5217402. Oecumenische vieringen: Amphia Molengracht 10.30u dienst van Schrift en tafel, pastor P. Galama; De Breedonk: locatie Mastbos vrijdag 13 juli 15.00u ds. M.G. Wagenvoorde. GEREFORMEERDE GEMEENTE EBEN-HAËZERKERK Vriesdongen 1. Zondag: 10.00u leesdienst; 17.00u leesdienst. KERK VAN DE NAZARENER Evangelisch Kerkgenootschap Predikant: Ds. Maarten van Immerzeel www.breda-nazarene.nl, info@breda-nazarene.nl, tel. 0162-740016 Zondag 10.30u dienst ZEVENDE-DAGS ADVENTISTEN BREDA EN OMSTREKEN Het Kruispunt, Harmonielaan 24 te Prinsenbeek Zaterdag 14 juli 10.00u Bijbelstudie thema: Het onderhouden van relaties 11.00u Eredienst, prediking Dhr. D. van Ommeren VOLLE EVANGELIE GEMEENTE BREDA Elke zondag samenkomst in buurthuis Geeren-Noord, Philips Lammekensstraat 30, Breda-N., 10.00u., wisselende voorg. Crèche en kindernevendiensten. Secretariaat: J. den Hollander, tel.076-5870898. KERK VAN JEZUS CHRISTUS VAN DE HEILIGEN DER LAATSTE DAGEN Mgr. de Vetstraat 112, 4817 JP Breda, tel. kerk 0765213141, tel. zendelingen 06-52338961. Diensten: 10.00u. jeugdwerk: 3-11 jr; kinderkamer tot 3 jr. Priesterschapvergadering: mannen va. 12 jr.; Zusterhulpvereniging: vrouwen va. 18 jr.; jonge vrouwen: meisjes 12-18 jr. 11.00u Vervolg jeugdwerk. Zondagsschool: leden va.12 jr; onderricht naar leeftijd; aparte onderzoekersklas. 11.40u Avondmaalsvergadering. Eredienst alle leeftijden. 13.00u einde. LEGER DES HEILS Hendrik Berlagestraat 102, tel.076-5870344. Iedere zondag 10.30u. samenkomst, enthousiaste samenzang en bijbeloverdenking. Kindernevendienst en event. kinderoppas. Zondag 10.30u Majoor Bakker. PAROCHIE BREDA CENTRUM St.Janstraat 8, 4811 ZL Breda, 076-5215764. Antoniuskathedraal, St. Janstraat: zondag 10.30u euch.viering. Dinsdag en donderdag 12.30u euch.viering. Donderdag 12.00u Aanbidding. Begijnhofkerk, Catharinastraat: zaterdag 17.00u euch. viering. Maandag t/m vrijdag 07.45u morgengebed. Woensdag 18.00u jongerengebedsdienst. St. Joostkapel, Ginnekenstraat: dinsdag en vrijdag 10.30u euch.viering. DOOPSGEZINDE GEMEENTE BREDA Cimburgalaan 98 Breda. Zondag: 10.30u

CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK MATTHEÜS www.cgkbreda.nl Steendorpstraat 4; hoek Petegemstraat. Zondag 15 juli 10.00u Leesdienst 15.00u Leesdienst

werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, tel 5412231 e-mail: secretariaat@parochieprinsenbeek.nl. Contactpastor mw. G. v.d. Korput (pastoraal werkster). Vieringen: zaterdag 19.00 uur; zondag 10.00 uur; dinsdag 9.00 uur.

GEREFORMEERDE KERK (VRIJGEMAAKT) Terheijdenstraat 9 Diensten: zondag 09.30u en 16.30u REMONSTRANTSE GEMEENTE BREDA EN OMGEVING Doopsgezind Centrum, Cimburgalaan 98. JERUZALEM PAROCHIE www.jeruzalemparochie.nl Breda Zuid/ zuid-oost Zaterdag 16.00u Huize Ruitersbos 19.00u Maria Kerk Zondag 09.30u Petrus en Paulus kerk 09.30u Maria Kerk 11.00u Sacramentskerk 11.00u Laurentius Kerk 1e donderdag van de maand 09.00u Petrus en Paulus dagkapel 1e vrijdag van de maand 10.00u Sacramentskerk Iedere vrijdag 19.00u Huize Overakker THE BLESSING BREDA Christus Triumfatorkerk, Zandberglaan 31, www.maasbach.com Samenkomsten: Zondag 10.30u; Woensdag 20.00u (gebedsdienst); Vrijdag 20.00u; Zaterdag 19.00u POiNT! Youth. Kinderopvang aanwezig. Info: 070-3635929. KERK PATERS KAPUCIJNEN Zondag eucharistievieringen 8.30u en 10.00u. Weekdagen 7.45u. EVANGELIE GEMEENTE DE DEUR BREDA Teteringsedijk 89k, Breda. Telefoon 06-51193738. Diensten: zondag om 11.00 en 18.00u.; woensdag om 19.30u. Zondagsschool 4 t/m 12 jr. Kinderoppas. Zaterdagavond jongerenavond: muziek, drama, film. PAROCHIE BREDA-NOORD Parochiecentrum Belgieplein 6, 4826 KT Breda.Open op werkdagen van 9.00 tot 12.00u. 076-5873482 (in noodgevallen 06-19825402) www parochiebredanoord.nl, info@parochiebredanoord.nl Kerkgebouw Belgieplein 4. Vieringen: woensdag en 1e vrijdag 09.30u, zaterdag 19.00u, zondag 10.00u. Inloopochtend Voor Elkaar elke woensdag 10.00 tot 12.00u in Gemeenschapshuis De Biesdonk, Belgieplein 8. Meer info 076 5871820. EVANGELISCHE KERK JEFTA Kantoor: Voorerf 7, 4824 GM Breda, tel. 076-5717575. Zondagse diensten: 11.00u Prisma College (Haagse Beemden), Ganzerik 3, Breda. Kinderopvang. Kinderdiensten. Om de 14 dagen speciale tienerdienst. Zondag 15 juli: Dienst, spreker Hans v.d. Meulen RAAD VAN KERKEN Iedere dinsdag om 12.30u is er in de Stiltekapel van de Grote Kerk een middaggebed. EVANGELISCHE BAPTISTENGEMEENTE BREDA Groene Woud 2 (schoolgebouw Prisma De Rotonde). Zondag: 10.30u Tel.info: 076-5717155. www.ebgbreda.nl PROTESTANTSE GEMEENTE PRINSENBEEK - HET KRUISPUNT Secretariaat: Harmonielaan 24, 4841 VL Prinsenbeek, tel. 076-5614852; www.hetkruispunt.org zondag 10.00u. EVANGELISCHE LUTHERSE GEMEENTE BREDA E.O. Kerkgebouw: Stadserf 3/Veemarktstraat 11, Breda. Predikante: mw. ds. M. Schulz 040-2417664; Diaken: mw. H. Klaaysen-Siebrand 076-6712425. Kosteres: W. v.d. Bruggen 076-5220877; evangelisch-luthersbreda.nl Zondag 10.30u RK PAROCHIE PRINSENBEEK Secretariaat Markt 34, 4841 AC Prinsenbeek. Open op

NAZARETHPAROCHIE BREDA WEST Secretariaat: Haagsemarkt 4, Breda, tel: 076-5213873, www.nazarethparochie.nl. Open op werkdagen van 9.00-12.00u/13.30-15.00u (m.u.v. woensdagmiddag). Voor dringende gevallen (ziekenzegen, ziekenzalving of overlijden): 06-14962111. OLV van Altijddurende Bijstand (Wijk Heuvel) zaterdag 17.30u; H Moeder Gods (Effen) zondag 10.00u. Vieringen door de week: OLV van Altijddurende Bijstand dinsdag 9.00u; Anna-Rozenkrans, eerste woensdag van de maand 9.00u; H. Martinus donderdag 09.00u; H. Moeder Gods, eerste vrijdag van de maand 9.00u. ORTHODOXE KERK BREDA De Parochie van de Heilige Myrondraagsters is een Orthodoxe kerk. De kerk wordt zowel bezocht door Nederlanders als door mensen uit traditioneel orthodoxe landen. De liturgische taal is Nederlands. De diensten worden gecelebreerd door parochiepriester Vader Josef Sikora. Diensten: Elke 1e en 3e Zondag van de maand: 10.00u: 3e en 6e uur 10.30u: Goddelijke Liturgie Adres: Kerkhofkapel, Vogelenzanglaan 21, BredaGinneken. Meer informatie: www.orthodoxekerkbreda.nl. MICHAELPAROCHIE BREDA (OOST) Parochiecentrum: Hooghout 67, 4817EA Breda; open op werkdagen van 09.00-12.00u; 076-5219087 (in noodgevallen teamtelefoon 06-10292794; www. michaelparochiebreda.nl; info@michaelparochiebreda.nl. Gratis abonnement Nieuwsbrief aanmelden teamassistente@michaelparochiebreda.nl Zaterdagavond 19.00u Franciscuskerk (BredaNoord), Belgiëplein 6; 19.00u woord en gebed aan de vooravond van zondag De Michaelkerk (Breda-Oost), Hooghout 67. Zondagochtend: 08.45u Lucaskerk (H. Beemden), Tweeschaar 125; 08.45u Annakapel (Breda-Oost), Heusdenhoutseweg 34 10.00u Williborduskerk (Teteringen) Kerkstraat 1; 10.00u Franciscuskerk (Breda-Noord), Belgieplein 6; 11.30u Bethlehemkerk (H. Beemden), Gageldonksepad 7; 11.30u Michaelkerk (Breda-Oost), Hooghout 67. WILLIBRORDUSPAROCHIE TETERINGEN Parochiecentrum: Kerkstraat 1, 4847RM Teteringen. Bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00u; 0765713203 (in dringende gevallen: teamtelefoon 0610292794); www.parochieteteringen.nl; info@parochieteteringen.nl. Gratis abonnement Nieuwsbrief aanmelden teamassistente@michaelparochiebreda. nl Vieringen: Willibrorduskerk, Willem Alexanderplein, Teteringen: zondag 10.00u, dinsdag 19.00u en donderdag 09.00u. BETHLEHEMPAROCHIE Secretariaat Gageldonksepad 7, 4824 PP, Breda. tel.5410194; fax.5426194, open elke werkdag van 9-12u, e-mail: secretariaat@bethlehemparochie.nl, www.bethlehemparochie.nl Pastores: Frans Verkleij. Bereikbaar via het secretariaat. Zondag 15 juli: 08.45u Lucaskerk eucharistieviering, J. Bot; 11.30u Bethlehemkerk eucharistieviering, W. Wiertz. ASSEMBLIES OF GOD PINKSTER GEMEENTE BREDA Dienst Engels. Cimburgalaan 98, tel. 06-51150835; 013-4551487; 076-5418994. Zondag 13.00 tot 16.30u. VOLLE EVANGELIE GEMEENTE DE LEVENDE STEEN Dinsdags 19.30u bijbelstudie/bidstondavond. Gemeenschapshuis de Biesdonk, Belgiëplein 8, Breda Noord. VICTORY BIBLE CHURCH INT. Lucaskerk, Tweeschaar 125, Breda. Samenkomsten: zondag 13.00-16.00u. Vertaling en kinderopvang aanwezig. Bijbelstudie: vrijdag 19.00-21.00u. Info: 076-5879857 of 06-45084992. NIEUW-APOSTOLISCHE KERK Balfortstraat 63 Breda.

PAGINA 18

Diensten met wisselende priesters Zondag: 10.00u, woensdag: 20.00u www.nak-nl.org WAALSE KERK Catharinastraat 83b. Kerkdiensten in het Frans. Iedere tweede en vierde zondag vd maand 11.00u. Een Franstalige samenvatting van de preek wordt uitgedeeld. Informatie: www.waalsekerken.nl ds. R.L. Dewandeler: 06-38771850. CAPITOL WORSHIP CENTRE Capitol Worship Centre, o.l.v. Apostle Alex en Ingeborg Stekelenburg iedere woensdagavond om 20.00u. in de Poelwei, Mgr. de Vetstraat 2 te Breda. Informatie Hannah Kroeze, 076-5994927. Diensten elke zondag om 15.00u in Nederlands & Engels, Zandberglaan 54, 4818 GL Breda, 06-40061346; www.capitolbreda.nl PROTESTANTSE GEMEENTE GINNEKEN Laurentiuskerk: Duivelsbruglaan 1 (Ginnekenmarkt) Breda. Predikant: Ds. P. Masmeijer, Duivelsbruglaan 21, 4853 JD Breda, 076-5653460. Koster: Mevr. J.R. van Wijk-Versteeg, Duivelsbruglaan 3, 4853 JD Breda, 076-5651807. Postadres: Protestantse Gemeente Ginneken, Postbus 4648, 4803 EP Breda; kbginneken@zonnet.nl; www.protestantsegemeenteginneken.nl. Kerkelijk bureau: Romenyhuis (achter de kerk). Geopend: 1e dinsdagavond van de maand van 19.00-20.00 uur Zondag 15 juli: 7e zondag na Pinksteren. 10.30u Grote Kerk, Breda. Voorgangers: Ds. T. van Prooyen, Breda en Ds. I. Reinhold, Doopsgezinde gemeente. WINNERS CHURCH INTERNATIONAL BREDA Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda-Noord (wisselaar). Pastors Ferdinand & Elmy Igbeche. Diensten in Engels en Nederlands vertaald. Zondag 11.00-13.00u. Kinderopvang aanw. Info: 076-5712237/06-15483563 WORLDWIDE PROPHETIC EVANGELICAL MINISTRIES (Wereldwijde Profetische Evangelische Missies): Veemarktstraat 11, Breda (van E.L.G.). Elke zondag dienst om 14.00u. Diensten in Nederlands (en zo nodig Engels). Pastor: Roger Kaiser. Info en pastoraal zorg: tel. 06-12274947; www.wpem.nl H.H. MARIA/DYMPHNA Kapel van de H.H. Maria/Dymphna (Haagse Beemden), Moerenpad 10: 1e zondag vd maand 18.00u Vesperviering. JONGE, KRACHTIGE PROFETISCHE MINISTRY Iedere donderdagavond 20.00-22.00u komen we als jonge, krachtige profetische ministry bij elkaar in ‘Centre Court’ boven treinstation Breda, Stationsplein 16. We zijn bereikbaar op 06-15370709 of per mail naar nathancivile@hotmail.com HET APOSTOLISCH GENOOTSCHAP Heusdenhoutsestraat 15, 4817 WB Breda. Voorganger hr. J. Harten, tel. 078-6175115. Contact: breda@ apgen.nl Eredienst: 09.30u. ANNAHUIS Diaconaal Centrum Breda, geopend van 9.30-16.00u (vrijdag tot 15.00u). De middagen alleen op afspraak. Op dinsdag en donderdag inloop van 9.30-11.30u, Haagweg 3, 4814 GA Breda, tel. 076-5217964, info@ annahuis.nl CHRISTENGEMEENSCHAP De Christengemeenschap, beweging voor religieze vernieuwing. Mensenwijdingsdienst op zaterdag een keer in de maand. Voor informatie: 076-5422983, www.christengemeenschap.nl. CHRIST IN ACTION MINISTRIES BREDA ‘Biesdonk’, Belgiëplein 8, 4826 KT Breda. Samenkomsten: zondag 10.00-12.30u. Vertaling en kinderopvang aanwezig. Bijbelstudie: vrijdag 20.30-22.00u. Info: 076-5204106; 076-5427839; 06-30559431. POOLSE RK PAROCHIE H. MAXIMILIAAN KOLBE Laurentius kerk, Ginnekenweg 333, Breda Zondag 9.15u, Pastoor S. Klim 076-5321438 0614243225.


Office Palace.nl is dé nummer 1 in levering van kantoor-, horeca- en winkelbenodigdheden. Meer dan 20.000 verschillende artikelen op voorraad en een sterke focus op de detailhandel, horeca en MKB. Momenteel zijn wij met ongeveer 25 medewerkers ruim 45.000 kantoren en bijna 25.000 winkels en restaurants van dienst. Het is onze ambitie dit de komende jaren minimaal te verdubbelen. De volgende functies zijn beschikbaar:

Manager inkoop + logistiek (m/v), fulltime Voor de nieuw in te richten inkoopafdeling en optimalisatie van de logistieke afdeling zijn wij op zoek naar een proactieve, ervaren professional. In deze functie kun je al je ervaring en ambitie kwijt om de afdeling naar eigen inzicht in te richten. Functieomschrijving: - Opzetten van een inkoopafdeling - Inrichting en uitvoering van het strategische, tactische en operationele inkoopproces - Actief sourcen van nieuwe (met name Verre Oosten) leveranciers en relatiebeheer - Verdere optimalisatie van het magazijn - Managen en Coachen van de afdelingen inkoop, magazijn en bezorgdienst - Ontwikkelen en uitvoeren van professionaliseringsplannen, - Het realiseren van project- en besparingsdoelstellingen - Rapporteert direct aan de directie Functie eisen: - HBO+ werk en denkniveau - Naast het acteren op strategisch/tactisch niveau, ben je ook graag operationeel actief - Bij voorkeur in het bezit is van een NEVI-1, NEVI-2 en/of NEVI-3. - Minimaal 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er!

Functie eisen: - MBO+/HBO werk en denkniveau - 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie - Ervaring met Accountview is een pre - Bij voorkeur (telefonische) verkoopervaring - Klantgericht denken zit in de genen - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er!

Medewerker debiteuren beheer + customer service (m/v), fulltime Voor deze veelzijdige en pittige functie vol met uitdagingen en verantwoordelijkheden zoeken we een topper die grip heeft op het debiteurenbeheer en de customer service activiteiten. Op termijn zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. Functieomschrijving: - Opstellen en versturen van aanmaningen - Telefonische incasso en opvolging van disputen - Coördinatie interne incassodienst - Opstellen en toelichten debiteurenrapportage - Behandelen en verwerken van klachten / retouren - Onderhouden contacten met de vervoerders - Ontwikkelen en uitvoeren van professionaliseringsplannen

Veelzijdig Boekhoudkundig medewerker (m/v), fulltime

Functie eisen: - MBO+/HBO werk en denkniveau - 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie - Ervaring met Accountview is een pre - Stressbestendig, overtuigend en assertief - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er!

Voor deze uitdagende afwisselende functie zoeken we een zeer nauwkeurig en accurate topper. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden voor deze functie.

Commerciële medewerker Contact Center B2B (m/v), full- en parttime

Functieomschrijving: - Invoeren en verwerken van verkoop-, inkoop-, bank-, en kasboeken - Inlezen, corrigeren en verwerken van bankbestanden - Controle van grootboekrekeningen en het oplossen van vraagposten - Overige administratieve taken - Optimaliseren van de administratieve organisatie

Voor deze pittige functie vol commerciële uitdagingen en targets zoeken wij een proactieve sales tijger die alert is op verkoopsignalen om optimaal te kunnen up- en cross-sellen. Op termijn zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden.

Functie eisen: - MBO+/HBO niveau - 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie - Ervaring met Accountview is een pre - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er! - Nauwkeurig en accuraat - Analytisch en probleemoplossend vermogen

Senior Commercieel binnendienst medewerker (m/v), fulltime Voor deze hectische en pittige functie vol commerciële uitdagingen zoeken wij een topper die het overzicht kan bewaren bij 20.000 producten en 25.000 klanten. Een specialist die begrijpt dat elke klant en situatie steeds om een unieke aanpak vraagt. Functieomschrijving: - Adviseren en informeren van klanten - Telefonische aannemen van orders, actief up- en cross-selling - Invoeren van orders - Opstellen en opvolgen offertes - Ondersteuning van de buitendienst - Verbetervoorstellen om de klanttevredenheid te verhogen

Functieomschrijving: - Via telefonische acquisitie op een klantgerichte en commerciele manier aanbieden van onze producten aan bestaande en potentiële klanten in de Nederlandse markt - Het verstrekken van inlichtingen, het beantwoorden van vragen, up- en cross-sellen bij elk verkoopsignaal en het achterhalen van belangrijke informatie - Het op een correcte wijze verwerken van gespreksresultaten en klantgegevens in het systeem - Het opstellen en opvolgen van offertes - Alsmede overige ondersteunende verkoop- en administratieve werkzaamheden Functie eisen: - MBO+/HBO werk- en denkniveau (met bij voorkeur reeds opgedane commerciële ervaring) - Proactieve instelling en gevoel voor commercie - Ambitieus, efficiënt, accuraat en stressbestendig - Probleemoplossend, verkoopsignaal herkenend en doorvragend vermogen - Resultaat- en klantgericht, positief gedreven door targets en drang om te scoren - Goede lees-, schrijf- en spreekvaardigheid in ABN alsmede een prettige telefoonstem - Voldoet in hoge mate aan de kenmerken van de ideale OP-er!

Wij bieden voor alle functies Een marktconform salaris, een functieafhankelijke bonusregeling en prima arbeidsvoorwaarden in een dynamische, uitdagende en informele werkomgeving met een prettige werksfeer. Dankzij onze sterke groei zijn er voldoende mogelijkheden om je kwaliteiten verder te ontwikkelen en door de groeien. Solliciteren Je motivatiebrief en CV kun je per e-mail sturen naar info@officepalace.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw M. van Leeuwen en/of mevrouw N. Verhaeren op telefoonnummer 076-5041684. Zie ook www.officepalace.nl & www.facebook.com/officepalace.

Per direct zijn wij op zoek naar:

Chauffeurs rijbewijs C & bijrijders Functie-eisen Chauffeur rijbewijs C - Rijbewijs C - Digitale chauffeurspas - Ervaring in distributiewerk - Geen 9 tot 5 mentaliteit Functie-eisen bijrijders - Geen probleem met fysiek werk - Collegiaal - Geen 9 tot 5 mentaliteit Voldoet u aan bovengenoemde eisen en heeft u interesse?

Vul dan het sollicitatieformulier in op onze website www.jlntransport.nl of stuur uw motivatie en cv naar sollicitatie@jlntransport.nl

bofrost* verovert met zijn vriesverse kwaliteitsproducten de Nederlandse markt in snel tempo. Want bofrost* bezorgt zijn lekkernijen aan huis en dat vinden steeds meer mensen praktisch. Dus zijn er ook steeds meer verkopers nodig om al die bofrost* klanten te bedienen en de bofrost* producten te promoten. De vestiging bofrost*BREDA is op zoek naar m/v:

VERKOPER

bit.ly/BR-VK

Office Palace is een ambitieuze en groeiende onderneming. Een topbedrijf, geen last van de crisis, dat blijkt, want ook dit jaar bedraagt onze groei voor het achtste opvolgende jaar dubbele cijfers. Om deze groei in goede banen te leiden en verdere groei te realiseren hebben wij professionals nodig. Ambitieuze toppers waarvan iedereen zegt; dat is er 1 van Office Palace, dat zie je zo want hij/zij: 1. Streeft naar 100% klanttevredenheid 2. Heeft plezier in het werk 3. Heeft de ambitie om Office Palace groot te maken 4. Is een teamplayer met respect voor collega’s 5. Werkt constant aan verbetering 6. Is een winnaar Kortom, de kenmerken van de ideale OP-er!

scan & solliciteer

Ben jij crisismoe en wil je meewerken aan successen? WIJ ZOEKEN GEDREVEN PROFESSIONALS OM ONZE GROEI AMBITIES TE VERWEZENLIJKEN.

Wil je graag je eigen klantenkring uitbouwen? Altijd weer onderweg naar tevreden klanten? Met de zekerheid van een goed betaalde, vaste baan? Je krijgt bovendien korting op eigen producten.

KLANTENWERVER (ZZP) Via huis-aan-huis vertegenwoordiging stel je ons productengamma bij particulieren voor. Je werft nieuwe particuliere klanten voor het bofrost* beleveringssysteem. Wij bieden je: * Zelfstandige activiteit in hoofd- of bijberoep * Goede verdiensten * Prima opleiding en ondersteuning * Uitstekende merknaam door de hoogkwalitatieve diepvriesproducten. Iets voor jou? Bel Michael Van Vugt op het nummer 06 205 34 543, Weidehek 28, 4824 AS Breda, breda@bofrost.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.met-bofrost.nl

Per direct zijn wij op zoek naar:

Ervaren meubelbezorgers met C rijbewijs Als meubelbezorger / chauffeur ben je verantwoordelijk voor een correcte aflevering en eventuele montage van meubelen. Functie-eisen - Rijbewijs C - Digitale chauffeurspas - Goede communicatieve vaardigheden - Representatief Voldoet u aan bovengenoemde eisen en heeft u interesse?

Vul dan het sollicitatieformulier in op onze website www.jlntransport.nl of stuur uw motivatie en cv naar sollicitatie@jlntransport.nl


2.99 per stuk

Slim bezig. Aanbiedingen zijn geldig van vrijdag 13 juli t/m zondag 15 juli, voor al deze acties geldt op=op , dus zolang de voorraad strekt.

2.99 per stuk

lifetime cars

1. 99 lifetime

Deze aanbiedingen zijn geldig bij uw c1000 in: Princenhage (Breda) - de Donk (Haagse Beemde) - Prinsenbeek - Teteringen - Burcht (Breda) Etten Leur - Klundert - Fijnaart

1. 99

k per stu

Hoofd & nek kussen opblaasbaar k per stu

dobbelstenen

per stuk

149.99

89. Cartrek 700

Speelkaarten &

29.99 per stuk

lifetime cars

00

k per stu

Navigatie systeem

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

24.99

Noodhulpset 24dlg

k per stu

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

Partij handel

monodek latex 10 liter. 6-8 m² per liter. Per stuk 77.99 incl. extra kluspaskorting 70.19 Per liter 7.02 Bij aankoop van 2 stuks, per stuk 39.- incl. extra kluspaskorting 35.10 Per liter 3.51

1+1 gratis

ief clus

laminaat wit eiken Garantie 7 jaar. Verkoop per pak (ca. 2,73 m²) 17.72 13.62 incl. extra kluspaskorting 12.26

6.49 4.99

in xstpraas elu

k g kortin

4.

49

10%

extra korting er

s us kla p

m zo

toiletzitting aiden Met softclose en quick-releasesysteem.

49.99 26.-

23.

40

Koop nu voor €10.- de zomerkluspas en ontvang t/m 12 augustus 2012 10% extra korting op alles, dus ook op alle aanbiedingen. Voor actievoorwaarden zie praxis.nl.

ief

k g kortin

Aanbiedingen geldig t/m zondag 15 juli 2012. Kijk op praxis.nl voor onze adressen en de actievoorwaarden.

2+1 gratis* *Goedkoopste plant gratis.

clus

in xstpraas elu

alle planten

praxis breda mega + tuin: zondag 15 juli open van 11-17 uur

Doe het zelf. Doe het samen.

DBN_20120711  

WWW.ABC-GOUD.NL INKOOP Goud Zilver Munten MARIËLLE ASSELBERGS DANKT DONOR MET FEEST EN EXPOSITE Gemeente Breda op pagina 5 OP PAGINA 5 VRIJW...

DBN_20120711  

WWW.ABC-GOUD.NL INKOOP Goud Zilver Munten MARIËLLE ASSELBERGS DANKT DONOR MET FEEST EN EXPOSITE Gemeente Breda op pagina 5 OP PAGINA 5 VRIJW...