Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

11 JUNI 2014 WEEK 24

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

NIEUW LEVEN VOOR JONGERENAFDELING ROOSENDAALSE LIJST

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

I

Te l .

SPORT

BILJARTEN: SPORT ZONDER LANDSGRENZEN

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

JAN JONGMANS VERTELT VERHALEN OVER MARIABEELDEN

Mogelijk schot gelost voor café

98e bedevaart naar Kevelaer

ROOSENDAAL - Voor een café aan de Gastelseweg in Roosendaal is zondag rond 01.10 uur mogelijk geschoten. De politie doet onderzoek naar het incident. Een 31-jarige Bergenaar en een 29-jarige man uit Etten-Leur zijn aangehouden naar aanleiding van de mogelijke schietincident. De politie kreeg zondagnacht een melding van een ruzie voor een café aan de Gastelseweg. Daarbij zou volgens getuigen geschoten zijn, maar raakte vermoedelijk niemand gewond. Agenten arresteerden voor het café twee verdachten. Vervolgens werd de kroeg doorzocht, maar er werd geen vuurwapen aangetroffen. De recherche is ingezet bij het onderzoek.

ROOSENDAAL - Voor de 98e keer gaat er een bedevaart vanuit Roosendaal naar Kevelaer. Dit is één van de oudste bedevaartplaatsen van Maria in Europa. Kevelaer ligt net over de Duitse grens bij Venlo. Al vanaf 1642 trekken pelgrims hierheen. In Roosendaal gebeurt dit al vanaf 1904. Tot 30 juli hebt u de gelegenheid u op te geven voor de bedevaart naar Kevelaer vanuit Roosendaal en omgeving. De tweedaagse tocht is op dinsdag 19 en woensdag 20 augustus, de ééndaagse tocht is op woensdag 20 augustus. Inlichtingen en aanmelden bij: J.Voeten, Vierschaarstraat 4, 4751 RP Oud Gastel, tel. 0165-313099 of via E: ceijnden@gmail.com.

W E E K B L A D

Drankkartonnen apart ingezameld ROOSENDAAL - Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu bespreekt met gemeenten en het bedrijfsleven hoe drankenkartons vanaf 2015 gescheiden kunnen worden ingezameld. Het Afvalfonds Verpakkingen wil gemeenten betalen die drankenkartons gescheiden inzamelen. De hoogte van de vergoeding is nog onderwerp van overleg, net als de hoeveelheden waar gezamenlijk naar wordt gestreefd. De gemeenten mogen elk zelf bepalen hoe zij de kartons inzamelen. Het gaat om te beginnen over een periode van drie jaar. Volgens het Kennisinstituut Duurzaam verpakken heeft gescheiden inzameling een positief milieueffect.

De Regt treedt af als voorzitter Cluzona WOUW - Voorzitter Eric de Regt maakt zijn aftreden bekend als voorzitter van voetbalclub Cluzona. In de Algemene Ledenvergadering van 4 juli zal hij niet meer herkiesbaar zijn. Enkele jaren geleden stortte De Regt zich in de lokale politiek. Inmiddels is hij fractievoorzitter geworden van de Roosendaalse Lijst. “Een combinatie van beide voorzitterschappen is haast niet te doen. Voor mezelf heb ik het idee dat ik momenteel te weinig tijd heb om het Cluzona-voorzitterschap nog voor de volle honderd procent uit te kunnen oefenen”, meldt De Regt. De Wouwenaar begon in 1990 als PR-man voor Cluzona. In 1992 trad hij toe tot het hoofdbestuur.

Reünie voor oudarbeiders Staal Unie ROOSENDAAL - In 2012 sloot de Staal Unie de vestiging in Stampersgat. Daarmee kwam na 80 jaar een eind aan de aanwezigheid van de groothandel in staalen staalproducten in dit dorp. Reden voor een aantal mensen om de koppen eens bij elkaar te steken en een grote reünie voor alle oud-medewerkers te organiseren. Deze zal worden gehouden in - hoe kan het ook anders - Zaal Geerts te Stampersgat op zaterdag 21 juni vanaf 15.00 uur. Van een aantal oud-medewerkers is geen adres bekend. Zij worden verzocht zich alsnog aan te melden. Partners zijn ook welkom. Meer info en/of aanmelden kan bij: Irma Oomen 06-83691848; of Jan Nuiten 06-10115548.

Rector Van Oosterhout gaat met pensioen ROOSENDAAL - Het Alexanderdonk Groen Project in de Roosendaalse wijk Langdonk is een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen buurtbewoners en de gemeente Roosendaal. Dat stelt de Alexanderdonk Werkgroep naar aanleiding van de oplevering van het project zaterdag. Wethouder Saskia Schenk hielp mee met het plantsoenonderhoud en ondertekende het ‘afsprakendocument’ tussen de gemeente en bewoners. FOTO GOSIA LUBBERS

Provincie bundelt krachten met rijscholen

In actie voor nul verkeersdoden ROOSENDAAL - De derde actiedag voor een verkeersveiliger Brabant is dit jaar op woensdag 11 juni 2014. De actiedag is een onderdeel van de campagne ‘Nul verkeersdoden Brabant’ en wederom worden in heel Brabant acties georganiseerd door scholen, politie, Veilig Verkeer Nederland, bedrijven en overheden om aandacht te M I D D E L B U R G S E & V E E R S E vragen voor verkeersveiligheid. DOOR ADDO SPRANGERS Dit jaar is er speciale aandacht voor jongeren (16-24 jaar) achter het stuur van brommers, scooters en auto’s. De meest aansprekende verkeersveiligheidsacties worden onderscheiden met een regioprijs. De beste actie van Brabant wint een speciale Nul-fiets. Ruud van Heugten, verkeersgedeputeerde van provincie Noord-Brabant: “Het was de afgelopen twee jaar geweldig om te zien dat zoveel mensen zich in wilden zetten voor Nul verkeersdoden in Brabant. En dat is hard nodig. In 2013 kwamen in Noord-Brabant 81 mensen om in het verkeer. Dit is 23% minder dan in 2012 dus ieders inzet heeft wel degelijk zin.”

Voorbeeldenboek Ter inspiratie voor iedereen die een actie wil organiseren is een online voorbeeldenboek gemaakt. Daarin staan eenvoudig te organiseren acties die één op één overgenomen kunnen worden zoals het inzetten van een promotieteam, het adopteren van de WK verkeerscartoon of het organiseren van een flashmob. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een andere actie te bedenken en deze te uploaden op de websitewww.nulverkeersdodenbrabant.nl. In 2014 focussen de provincie Noord-Brabant en een groot aantal andere overheden, onderwijsinstellingen en Veilig Verkeer Nederland zich speciaal op de jonge bestuurder;

De oranje supermarkt van Roosendaal

W E E K B L A D Bij deze Bode Autostad. De enige echte autodealerkrant van West-Brabant.

Onze WK tip van deze week Het WK voetbal vanaf de bank

t

h

u

i

Van maandag 9 juni tot zondag 15 juni geeft onze groenteman

Young 4 Nul. Van alle dodelijke ongevallen is 19% een jonge automobilist of bromfietser. De campagne ‘NUL Verkeersdoden Brabant’ is in 2012 gestart om het bewustzijn van weggebruikers over hun eigen rol in het verkeer te vergroten. De campagne focust daarbij op de grootste risicogroepen in het verkeer: jongeren, fietsers en senioren. Door de krachten te bundelen met onder andere partners zoals rijscholen is het mogelijk om samen nog meer jongeren te bereiken en samen te werken aan Nul verkeersdoden. Nul verkeersdoden is te volgen via twitter @nvdbr en facebook/nulverkeersdodenbrabant en op www.nulverkeersdodenbrabant.nl.

Met deze week o.a.: • Maak autoverhuur kiest voor de a ukennis t o nmet i e uCindy w sIJzenbrandt u i t d e• rAllrent egio

s

lokale dealer • Nissan Cube: Outside the box • Belona Oud Gastel en Auto Borchwerf

i

n

ocd c a s ieo n s e nr n oeg vge e l im eo er!

autostad roosendaal

I

bergen op zoom

20% korting op al onze groente en fruit artikelen

8713512054615

Tegen inlevering van deze waardebon

1e + 2e Pinksterdag GEOPEND van 10.00 - 16.00 uur

C1000 Laureijsen

Lindenburg 2-4, Roosendaal Langdonk

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

ROOSENDAAL - Rector Johan van Oosterhout heeft afscheid genomen als rector van het Norbertuscollege. Alle leerlingen hebben zijn afscheid gevierd. De scholieren verzamelden zich dinsdag rond 11.30 uur op het schoolplein voor een spectaculaire groepspresentatie. Ter gelegenheid van het vertrek van Van Oosterhout werd er ook een lezing gehouden voor collega’s in schouwburg De Kring. De Leuvense professor Kelchtermans sprak over het thema ‘de goede leraar’. Van Oosterhout zal zich na zijn pensionering blijven inzetten voor de professionalisering van docenten. De rector was jarenlang een belangrijk en markant gezicht op het Norbertuscollege.

Nieuwe route in avondvierdaagse WOUW - De Wouwse Avondvierdaagse vindt dit jaar plaats van maandag 30 juni tot donderdag 3 juli. Op dinsdag is er een nieuwe route richting het Franciscusziekenhuis. Evenals vorig jaar is er de mogelijkheid om oude medailles in te leveren. Dit om de aanschaf van nieuwe medailles te beperken en zo het inschrijfgeld laag te houden. De inschrijving loopt via de scholen en Anja van Agtmael, Bergsestraat 41, tussen 19.00-20.00 uur. De voorinschrijving loopt van maandag 16 t/m vrijdag 27 juni. Op maandag als de vierdaagse start, kan er ook nog ingeschreven worden. Voor wandelaars die voor de 25e keer meedoen, ligt er een zilveren schoen klaar.

Leidingwater toch niet duurder ROOSENDAAL - Het leidingwater van drinkwaterbedrijf Brabant Water wordt toch niet duurder. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft besloten dat de extra belasting op kraanwater van de baan is. Het kabinet wilde deze maatregel nemen om meer geld op te halen voor de schatkist. Daarnaast zou duurder leidingwater mensen stimuleren om zuiniger met water om te gaan. Op 1 januari 2014 werd de prijs van leidingwater al verhoogd van 0,165 naar 0,33 cent per kubieke meter water. Het was de bedoeling om de prijs in juni verder op te drijven, maar dat gaat nu niet gebeuren. Volgens Wiebes is de maatregel ook praktisch moeilijk uit te voeren.


onroerend goed

te koop 10 riante bouwkavels Wonen tussen de mooiste natuurgebieden

N

Rucphen Zegge VERKOCHT

3 in d l e v Ka erlaag v prijs €231.000, Van oor v u N .000, 9 €21 p

rij o

eel v

(geh

VERKOCHT

TE HUUR: Appartement

VERKOCHT

Domineestraat 1, Roosendaal

VERKOCHT

4 Kamers • Oppervlak 120 m2 • Dakterras Afgesloten berging • Privé parkeerplaats Zeer ruime zolder met extra slaapkamers.

VERKOCHT

) naam

Per 01-06-2014 beschikbaar. Inlichtingen tijdens kantooruren: 0165-536404

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

VERKOCHT

• Kavels vanaf 825 m

2

Kijk voor meer informatie + betaalbaar bouwen op www.ruimtevoorruimte.com/zegge Of bel 06-53191515

www.ruimtevoorruimte.com

ruime bouwkavels in landelijk Brabant

NIEUW IN VERKOOP NIEUW I

Wij bieden u graag de gelegenheid om de appartementen te komen bezichtigen. U bent van harte welkom in het appartement aan de Brugstraat 98 te Roosendaal

Vrijdag 13 juni a.s. tussen 15.00 – 16.30 uur Zaterdag 14 juni a.s. tussen 11.00 – 12.30 uur

Brugstraat 98 € 299.500,= v.o.n. Brugstraat 106 € 299.500,= v.o.n.

WWW.KOPPESMAKELAARDIJ.NL


actualiteit

‘Jan Jongmans is een wandelend archief’

‘Gevelsteentjes laten Maria leven in Roosendaal’ ROOSENDAAL - Roosendaler Jan Jongmans is duidelijk in zijn element. De verkoop van het onlangs uitgekomen boekje ‘Steengoed’ is succesvol. In dit boekje geeft Jongmans, in verschillende routes, uitleg over de verhalen achter een aantal Mariabeelden op gevels in Roosendaal. Deze stenen beelden werden door sommige bewoners, na de oorlog, aan de gevel geplaatst, als dank dat zij bespaard waren gebleven. En ook de informatieve wandelingen lopen goed. Zaterdag werd de tweede rondleiding gegeven en er hadden zich, ondanks de warmte, een tiental belangstellenden aangemeld. Het Mariagevoel is nog levendig aanwezig in Roosendaal. DOOR CUNY SUSELBEEK De route die volgens het boekje een uur duurt begint bij de Burg. Prinsensingel en gaat dan door naar de Vincentiusstraat, Stationsstraat, Burg. Schoonheijtstraat en eindigt in de Brugstraat. Jan Jongmans wordt deze zaterdag bijgestaan door gids Els Ettes, pastoraal medewerkster van het St. Norbertusparochie. De rondleiding begint bij het beeld van de Heilige Maria, patrones van de zusters van Mariadal aan de kademuur van de Burg. Prinsensingel. Het reliëfbeeld van Franse kalksteen is gemaakt door J. Cuypers, tevens architect van de kapel van Mariadal. Jongmans legt uit dat Maria bovenop een wereldbol staat waarbij zij de slang vertrapt om zodoende het kwaad te verjagen. Het beeld is ietwat beschadigd en er wordt door iemand uit de groep geopperd om er een beschermende laag overheen te laten zetten zodat het beeld blijft behouden. Bijbelse verhalen Ria Koenders uit Wouw is een van de be-

langstellenden die bij de wandeling aanwezig is. “Ik heb dit beeld nooit gezien bij de zusters terwijl ik hier zelf naar school ben gegaan. Ben er zo vaak langs gelopen.” Veel beelden hebben hun eigen verhaal te vertellen. De keramische tegel aan de Vincentiusstraat nummer 4 komt uit een school in Den Haag van de Zusters Franciscanessen van Mariadal. Op de tegel staat een Maria met kind omgeven door traditionele symbolen zoals de slang, de boot, de boom van kennis en de lelie. Na een fusie op deze school werden alle christelijke afbeeldingen verwijderd. Omdat de huidige bewoner werkzaam was in deze school, wist hij het beeldje voor de container te behoeden en hing het op aan zijn gevel. Ook de Onze-Lieve-Vrouw- van Altijddurende Bijstand is een populair icoon bij het Rooms-Katholieke deel van de bevolking. Geschiedenis Tijdens de rondleiding komt de geschiedenis over het oorlogsverleden in Roosendaal vaak aan de orde. Anton Segers, vrijwilliger bij de Heemkundekring, loopt

Jan Jongmans vertelt over de symboliek van de Mariagevelstenen.

ook mee in de rondleiding en is vol bewondering voor zijn gids. “Jan Jongmans weet in zijn eentje meer dan het hele Gemeentearchief bij elkaar. Die man weet zoveel over Roosendaal te vertellen, dat is een

lopend archief. Ook over die gevelstenen want er zit overal wel een verhaal achter, die steen zit er niet voor niets,” meent Segers. In oktober staan er nog een paar rondleidingen op het programma waarbij

FOTO: CUNY SUSELBEEK

er diverse routes worden gewandeld. Wie meer informatie wil vinden over de Mariagevelstenen kan een kijkje nemen op de website van www.spiritsinroosendaal.nl

Tweemanschap op zoek naar politiek geïnteresseerde jongeren

Jongerenafdeling Roosendaalse Lijst krijgt nieuw leven ingeblazen ROOSENDAAL - Ooit had de Roosendaalse Lijst een bloeiende jongerenafdeling. Met bekende gezichten als lid. Zoals de huidige burgemeester van Woensdrecht, Steven Adriaansen. De laatste jaren leidde de afdeling een sluimerend bestaan. “Dat moet anders”, vinden Gert-Jan van Oosterbosch (23) en Stijn van Looveren (19). Beiden gaan zich, gesteund door het partijbestuur, inzetten om de Roosendaalse Jongeren Lijst nieuw leven in te blazen. DOOR ROEL DE HAAN De participatiemaatschappij lijkt hen op

het lijf geschreven. Stijn komt uit Wouwse Plantage. Hij is daar lid van het bewonersplatform, coördineerde de Dorpsdag, is

betrokken bij het KinderVakantieWerk en ondersteunt er diverse andere activiteiten. “Het moet van onderen komen”, vindt

hij. Hij volgt een opleiding accountancy in Breda. Gert-Jan woont in het centrum van Roosendaal, maar groeide tot zijn twaalfde op in Wouw, waar nog steeds een deel van zijn vriendenkring woont. Hij doet een studie bedrijfskunde in Leiden. Hij was medeorganisator van de Clubberzfeesten in Wouw en spande zich in om een hanghok voor de Wouwse jongeren te regelen. Hij is lid van de steunfractie van de Roosendaalse Lijst en is vicevoorzitter van de Roosendaalse Jongerenraad. Geen verwarring “Je moet de Jongerenraad van de gemeente niet verwarren met de Roosendaalse Jongeren Lijst.” Gert-Jan legt het verschil uit. “De Jongerenraad bestaat krap twee jaar en vertegenwoordigt jongeren tussen 14 en 27 jaar. Er nemen mensen aan deel die, als ze al in politiek zijn geïnteresseerd, tot verschillende politieke stromingen behoren. B&W en de gemeenteraad zijn de belangrijkste gesprekspartners. De jongerenafdeling van de Roosendaalse Lijst daarentegen, gaat bestaan uit jongeren tot 30 jaar en richt zich op alle zaken van politiek belang, dus niet alleen op jongerenaangelegenheden. De leden voelen zich verwant met de Roosendaalse Lijst en onze gesprekspartners zijn het bestuur en de fractie van de partij.”

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO ROEL DE HAAN

www.internetbode.nl

Gert-Jan van Oosterbosch (li) en Stijn van Looveren.

Tweeweg communicatie Het doel dat Gert-Jan en Stijn voor ogen staat, is dat de Roosendaalse Jongeren

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

Lijst een kweekvijver voor toekomstige politici voor de Roosendaalse Lijst wordt en ze willen actief meedraaien in het gemeentebestuur. Dat willen ze bereiken door het geven van ondersteuning aan de fractieleden, waarbij ze dan zelf een kijkje in de keuken krijgen. “Belangrijk is”, vult Stijn aan, “dat we niet alleen zorgen voor inbreng van jongeren bij de Roosendaalse Lijst, we willen ook bijdragen aan communicatie de andere kant uit. De Roosendaalse Lijst is een echte burgerpartij, die contact met de inwoners van de gemeente hoog in het vaandel heeft staan.” Het is de bedoeling dat een lid van de Roosendaalse Jongeren Lijst zitting gaat nemen in het bestuur van de partij, om zo de jongeren een stem te geven. De grootste van Roosendaal Over de vraag waarom een jongerenafdeling juist voor een lokale partij interessant kan zijn, hoeven beiden niet lang na te denken. “Weet je hoeveel leerlingen op de Roosendaalse Lijst stemden toen er in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op het Gertrudiscollege schaduwverkiezingen werden gehouden? Maar een paar procent, terwijl we in werkelijkheid de grootste partij in de gemeente zijn. Dat heeft alles te maken met het feit dat jongeren vooral de landelijke en veel minder de lokale politiek volgen. Raar eigenlijk, want het lokale bestuur is voor je dagelijkse bestaan minstens zo belangrijk als de rijksoverheid”.

Volg ons op twitter: @R_daalseBode.


Advertorial

Bovendien is DexSil Forte de eerste “Wondermiddel vooradvertorialwerken. vloeibare formule met de combinatie van MSM, Glucosamine en Chondroïtine, wat het spieren & gewrichten” tot de krachtigste in de strijd tegen “Wondermiddel voor spieren &formule gewrichten” advertorial

: Veel noviteiten , Max xum CVX Farmall, r, Multicontrolle s Oogstmachine

Programma 19 juni: Aanvang vanaf 13.30 uur 14 uur: start workshops Aanvang vanaf 19.30 uur 20 uur: start workshops

Case IH/Steyr demo dag

19 juni 2014

Locatie demo dag: Hoevenseweg te Etten-Leur, recht tegenover ‘t Strooienhuis (Hoevenseweg 48)

“Wondermiddel voor spieren gewrichten” pijnlijke spieren& en gewrichten maakt. Binnen en Chondroïtine dat beschermend werkt voor

Belgische heeft een eendoorbraak doorbraak Belgischewetenschap wetenschap heeft gerealiseerd dat soepeler bewegen weer Belgische wetenschap een doorbraak gerealiseerd in de strijd heeft tegen pijnlijke spieren mogelijk maakt. Na jarenlang onderzoek gerealiseerd in de strijd tegenonderzoek pijnlijke spieren gewrichten. jarenlang is een isen koppelingNa van de hoogste eneen gewrichten. Nagemaakt jarenlang onderzoek is een koppeling gemaakt van de hoogste kwaliteit kwaliteit Glucosamine koppelingSilicium gemaaktmet vanMSM, de hoogste kwaliteit met MSM, en ChonenSilicium Chondroïtine. Dit Glucosamine heeft tot de krachtigste Silicium met MSM, Glucosamine en Chondroïtine. droïtine. Dit heeft de krachtigste formule formule, ook wel “de bom” genoemd, geleid. Dit heeft de krachtigste formule voor behoud Het product is bedoeld voor behoud van voor behoud en versterking van kraakbeen en versterking van kraakbeen en gewrichten gewrichten en optimalisatie en versterking van en gewrichten opgeleverd. De resultaten opgeleverd. De resultaten zijn verbluffend.zijn Het het kraakbeen. Het product, 100% natuurlijk, verbluff end.DexSil Het product product heet Forte. heet DexSil Forte. hypo-allergeen en vrij van parabenen, heet DexSil Forte. Silicium isisessentieel hethet behoud en herstel van Silicium essentieelvoor voor behoud en herstel kraakbeen en gewrichten. MSM (behoud bindweefvan kraakbeen en gewrichten. MSM (behoud Silicium is een lichaamseigen stof die voorkomt sel), Glucosamine (herstelmaar kraakbeen) inbindweefsel), organen en Glucosamine klieren, ook inen deChondrohuid, (herstel kraakbeen) itine (bescherming gewrichten) worden vaak afzonnagels en haren. Bovenal is het van de bestanden Chondroïtine (bescherming gewrichten) derlijk gebruikt, maar ze hebben nauwelijks effect bij delen van het bindweefsel (kraakbeen, botten). worden vaakvan afzonderlijk gebruikt, maar afwezigheid Silicium. Toevoeging van kataDaarnaast bevat DexSileffForte dat de zorgt ze hebben nauwelijks ect bijMSM afwezigheid lysator Silicium ervoor dat deze voor behoud vanzorgt de integriteit van debestanddelen botten en van Silicium. Toevoeging vandat deeen katalysator zeer snel worden opgenomen en effectief werken. het kraakbeen; Glucosamine rol speelt Bovendien is DexSil Forte de eerste vloeibare forSilicium zorgt ervoor dat deze bestanddelen in het vernieuwingsproces van het kraakbeen; mulesnel met worden de combinatie van MSM, Glucosamine en zeer opgenomen en eff ectief

enkele dagen wordt al een eerste effect gevoeld de Dit zijn essentiële bede gewrichtsweefsels. strijd tegen pijnlijke spieren en gewrichten en na 3 weken is het herstel van de spierenmaakt. en standdelen voor het behoud van kraakbeen en Binnen enkele dagen wordt aldeeen eerste effect gewrichten al DexSil dusdanig datis pijn signifi cantgeis de gewrichten. Forte het eerste product voeld en na 3 weken is het herstel van de spieren en gereduceerd en u soepeler kunt bewegen. met deze samenstelling. Het het product gewrichten al dusdanig dat demaakt pijn significant is getotreduceerd de krachtigste formule voor een betere been u soepeler kunt bewegen. Geadviseerd weeglijkheid en soepelheid de gewrichten Geadviseerd gebruik is circavan 2 maanden. gebruik is circa 2 maanden. en verzorging de spierenom enover pezen. DexSil Vervolgens is van het raadzaam te stappen Gel kan gebruikt worden voor lokale ondersteuop alleen DexSil Silicium, zodat klachten Vervolgens is het raadzaam om over te stappen op ning van de klachten. structureel voorkomen kunnen worden. DexSil alleen DexSil Silicium, zodat klachten structureel voorkomen kunnen worden. DexSilspierpijn, Forte is ideaal bij Forte is ideaal bij gewrichtspijn, Gebruik als basis DexSil Forte vloeibaar; het is gewrichtspijn, artrose, hernia’s artritis, artrose, hernia’sartritis, en ontstekingen, en isen verkrijgbaar bij:spierpijn, ontstekingen, bij: en is verkrijgbaar bij: verkrijgbaar De Tuinen Roselaerplein 10E, Roosendaal Etos Binnenhof, Amstelveen T:Etos 0165-567879 Binnenhof, Amstelveen

Binnenhof 62A

Binnenhof 62A Etos Rembrandthof, Amstelveen Etos Rembrandthof, Amstelveen Rembrandthof 51 Rembrandthof 51 Etos Badhoevedorp Etos Badhoevedorp Sloterweg 121 Sloterweg 121

Chondroïtine, wat het tot de krachtigste formule in

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Elke uitvaart vertelt zijn eigen verhaal. “Vera (42), herdacht als moeder, geliefd bij velen, energiek en altijd vrolijk.”

0165 - 801 999 www.zuylen.nl

Uw kostbaarheden zijn goud waard! Let op: nu elke woensdag Goudwisselk antoor is eigendom van familie De R uiter en heeft ruim 2 5 jaar expertise!

Iedereen heeft kostbaarheden in huis. Soms zelfs zonder dat men zich hier bewust van is. Een paar oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar

Meer dan 50 locaties door heel Nederland!

grootvader nog mee heeft gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Zo ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn en mocht u het willen verkopen, dan bieden we u ook nog eens een reële prijs. Locatie Roosendaal Winkelcentrum Kroeven t.o. President Kennedylaan 86 4707 BD Roosendaal roosendaal@goudwisselkantoor.nl

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Verpanden

Beleggen

Taxatie

Munten

Sieraden (goud en zilver)

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Inkoop

Verkoop

Goud

Zilver

Veiling

Openingstijden Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur Locaties bij u in de buurt Breda, Sophiastraat 11 (di. t/m za.) Hoogerheide, Sint Lucasplein (elke woensdag)

www.goudwisselkantoor.nl


actualiteit

Column

‘Het gaat er altijd gemoedelijk aan toe’

Biljarten zorgt voor verbroedering

Eugène de Kok

You can’t always get ...

Hoeveel artikelen ik over Pinkpop heb gelezen zonder dat The Rolling Stones erin voorkwamen? Het antwoord is nul. Mick Jagger liet de hoge noten zaterdag voor wat ze waren en zijn aankondigingen in het Nederlands kwamen, net als zijn danspasjes, wat geforceerd over, de door gitarist Keith Richards gezongen liedjes werden door recensenten alom omschreven als een dieptepunt, Charlie Watts was verre van de strakke drummer die hij ooit was en Ron Wood … tsja, ik weet niet wat ik over hem moet zeggen. Ondanks alles wat er op de show was aan te merken, ging het op Pinkpop maar om één band. Met hun decennialange ervaring en gigantische reputatie degradeerde het viertal de rest van de soms leuke, soms minder leuke artiesten tot figuranten op het festijn. Het programma ‘Andere Tijden Sport’ vertoonde vorige week een reportage over Clemens Westerhof, de Nederlander die in de jaren ‘90 naam maakte als bondscoach van Nigeria. Een van de spelers van zijn selectie zei daarin dat hij was overtuigd dat The Super Eagles onder Westerhof in 1994 wereldkampioen zouden worden. Er was immers geen team met zo veel talentvolle spelers. Het liep anders. Nigeria delfde in de tweede ronde het onderspit tegen Italië met Roberto Baggio als beul. De ervaring van het gerenommeerde Italië won het van het talent van Nigeria. Zo gaat het straks ook. Er doen 32 landen mee aan het wk in Brazilië. Net zo veel denken er te kunnen winnen en de rest van de nationale selecties tot onbeduidende deelnemers te degraderen, net als The Rolling Stones dat met andere bands deden op Pinkpop. Wordt het Nederland? Nee. Er is genoeg talent, ze willen graag, maar het ontbreekt aan ervaring en Nederland heeft een gedeukte reputatie. Met een beetje geluk heeft Oranje een mooie bijrol zoals John Mayer en Stromae in Landgraaf, maar in de schaduw van - mijn voorspelling - Brazilië. Misschien spelen ze niet meer het sambavoetbal van jaren geleden en is er straks van alles op aan te merken, maar de goddelijke kanaries worden The Rolling Stones van dit voetbalfestival. You can’t always get what you want.

Colofon

Het Internationale biljarttoernooi bestaat uit twee verschillende competities. Aan de Nederland-Belgische competitie die dit jaar voor de 19e keer plaatsvond nemen van beide landen acht teams deel die deels ook uit Wouwse Plantage, Bergen op Zoom, Klein Zundert en Nispen komen. De gemeentelijke Essense Senioren-competitie, die met 18 teams wordt gespeeld, waarvan één team uit Nispen, wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd. De gehele organisatie voor beide competities is in handen van de Essense Seniorenraad, die ook subsidie beschikbaar stelde voor deze prijsuitreiking. In totaal namen zo’n kleine tweehonderd spelers deel aan deze competitie die loopt van juli tot eind mei.

Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

De oplossing van deze puzzel is in week 25 te vinden op www.internetbode.nl

Uitreiking Voor de jaarlijkse uitreiking waren de Essense burgemeester Gaston van Tichelt en schepen voor het seniorenbeleid, Fokke

Hennekam uitgenodigd. Ook de kersverse Roosendaalse wethouder Saskia Schenk die Leefbaarheid in de Wijken in haar portefeuille heeft, was uitgenodigd om de prijzen te overhandigen. Voor elke speler was er ook nog een oorkonde met een symbolisch getekende grenspaal als herinnering aan dit biljartevenement. Voordat de uitreiking begon werd door de Belgische toernooileider Frans Jacobs nog een kort moment van stilte gevraagd voor zes spelers die het afgelopen jaar waren overleden. Na deze korte plechtigheid werden de prijzen stuk voor stuk uitgereikt aan de teams. Spelregels Om deel te mogen nemen moeten de spelers aangesloten zijn bij de KBO, dus minimaal 50 jaar en ouder zijn. Maar de meeste spelers die op deze middag aanwezig zijn komen toch wel ruim boven de pensioengerechtigde leeftijd. Het spel dat gespeeld wordt is klassiek biljart, libre. Ieder team bestaat uit zes vaste spelers

en een paar reservespelers. Iedere speler speelt op zijn of haar gemiddelde van het jaar daarvoor. In Nispen neemt slechts één vrouw deel aan dit toernooi, Jeanne Schrauwen maar aan Belgische zijde zijn er meer vrouwelijke spelers te vinden. Biljarten blijft in deze regio voorlopig nog een echte mannensport. Elke speler krijgt 20 vaste beurten en een carambole telt als punt. Bij de wedstrijd is een scheidsrechter aanwezig om de spelregels streng in de gaten te houden. Kees Oostvogels is teamleider van het tweede team uit Nispen: “Het gaat er altijd heel gemoedelijk aan toe. Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat er ruzie of onenigheid was. Wel kun je af en toe een meningsverschil hebben want als de ene partij ziet dat de bal een heel klein beetje is aangeraakt terwijl de ander dat niet heeft gezien dan is het fijn dat er een scheidsrechter is die dan een beslissing neemt. Maar het gaat toch vooral om de gezelligheid met elkaar,” vertelt Oostvogels.

Groei & Bloei Roosendaal viert 50-jarig jubileum ROOSENDAAL - Op 27 februari 1964 werd de vereniging Groei&Bloei afdeling Roosendaal opgericht, als deel van de landelijke vereniging Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde, die reeds meer dan 100 jaar geleden werd opgericht.

© www.sudokusite.eu

FOTO CUNY SUSELBEEK

NISPEN - Sommige spelvormen kennen geen landsgrenzen. Biljart is zo’n sport. In dorpshuis Nisipa waren donderdagmiddag zo’n 150 biljarters bijeengekomen voor de prijsuitreiking van twee Internationale biljartcompetities. Deze jaarlijkse prijsuitreiking vindt bij toerbeurt plaats en dit jaar was het de beurt van de KBO (Katholieke Bond voor Ouderen) St. Jozef in Nispen om de prijzen uit te reiken. Bij het KBO in Nispen zijn 380 leden aangesloten waarvan een aantal teams ieder jaar deelnemen aan dit biljarttoernooi. DOOR CUNY SUSELBEEK

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Puzzel week 24

Belgisch toernooileider Frans Jacobs leest de namen voor tijdens de prijsuitreiking.

Het officiële doel van Groei&Bloei is de bevordering van de kennis van en de belangstelling voor het leefmilieu en de flora in het algemeen en in het bijzonder de zorg voor het behoud, de ontwikkeling en de toepassing daarvan in huis, tuin en park. In de praktijk wordt dit nagestreefd door het organiseren van activiteiten zoals tuinwedstrijden, groepsgewijze tuinbezoeken, lezingen over tuin en natuur gerelateerde onderwerpen, het geven van workshops en het organiseren van wandelingen in natuurgebieden e.d. Aan deze activiteiten wordt door de leden in wisselende samenstellingen deelgenomen. Het ledental van de afdeling Roosendaal bedraagt momenteel ongeveer 250. Helaas is dit aantal sinds de glorietijd van PaGiNa 5

ongeveer 10 jaar geleden onderhevig aan een terugval. Doordat men meer gaat kiezen uit de abonnementen welke men heeft, valt helaas de keus voor ons blad Groei&Bloei wat aan het lidmaatschap is verbonden soms negatief uit. Overigens wordt het blad in allerlei onderzoeken steeds geprezen als beste tuinblad van Nederland. Het 50-jarig jubileum wordt gevierd op zaterdag 14 juni. Alle leden, oud bestuursleden, besturen van de zusterafdeling uit het rayon Zuid West Nederland zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het feestprogramma dat de hele dag duurt. In de ochtenduren zijn er workshops naar keuze zoals bloemschikken, schilderen, cementblad maken en men kan knutselen met hout en andere materialen om een insectenhotel in elkaar te zetten. Vanaf 12.30 uur is er een lunch gepland. In de namiddag wordt er voor de liefhebbers een wandeltocht georganiseerd in de omgeving van Wouwse Plantage vlakbij de plaats van Kwekerij De Gaerde waar alle feestelijkheden plaatsvinden. Enige weken

geleden zijn een 20-tal personen al in de weer geweest bij een workshop hanging basket. Deze zullen worden gepresenteerd op de feestdag zelf en de door een jury uitgekozen beste creaties worden beloond met een prijs. Hetzelfde geldt voor de deelnemers aan een wedstrijd wie de fraaiste voortuin heeft. Om te bepalen wie hier de winnaar zal zijn is een jury reeds 1 keer de tuinen langs geweest en volgt vóór de datum van 14 juni een finale keuring waarbij speciaal op het onderhoud na de eerste keuring zal worden gelet. Vanaf 16.30 uur is er een receptie en kan men het bestuur feliciteren met het jubileum. De dag zal worden afgesloten met een buffet en de sluitingstijd staat voorlopig op 21.00 uur. De jubileumcommissie en het bestuur van de afdeling hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het een geslaagde dag zal worden. Het enige dat roet in het “spreekwoordelijke” eten kan gooien is het weer. Echter het uitgangspunt is dat een feestje als dit beter kan worden georganiseerd op een datum als 14 juni, dan op de officiële datum van het jubileum op 27 februari.


Engelse lesboeken voor India

Plus Gommers verlengt sponsorcontract bij VV Achtmaal

ROOSENDAAL - Op donderdag 19 juni organiseren we een Quiz om geld in te zamelen voor het project in India. Je kunt je hier voor inschrijven als team, met minimaal 3 leden en maximaal 5. Over de gehele avond zullen de teams vragen krijgen over thema’s die met EFKF te maken hebben. Na de quiz zal een borrel plaats vinden.

Op vrijdag 30 mei jl. heeft Rob Gommers van supermarkt Plus Gommers Roosendaal zijn hoofd- en jeugdsponsorcontract met VV Achtmaal voor 4 jaar verlengd.

De English for Kids Foundation is opgericht om kinderen te helpen die Engels willen leren maar zelf niet de middelen hebben. Er zijn projecten gestart in Brazilië, Ghana, India, Nicaragua, Oekraïne, Zuid-Afrika en Marokko. Met het geld dat wij inzamelen met de quiz zorgen we ervoor dat zo veel mogelijk kinderen in India lesmateriaal

Omdat Rob van oudsher onze jeugd sponsort werd het contract getekend tijdens het traditionele jeugdkamp van VV Achtmaal. Omringd door nagenoeg de gehele jeugdafdeling schudden Rob Gommers (rechts) en Niels Elst (namens het hoofdbestuur) elkaar de hand op een verdere succesvolle samenwerking. Gedurende het afgelopen seizoen had Rob de elftalleiders al voorzien van nieuwe coachjassen. VV Achtmaal wil Rob & Marloes Gommers graag hartelijk danken voor dit zeer mooie gebaar.

Stichting BAJA en Kellebeek College brengen Kenia dichterbij

‘De mooiste beloning: kinderen die naar je glimlachen’ ROOSENDAAL - De consul van Kenia was ‘vast komen te zitten’ in het verkeer, maar de andere genodigden waren allemaal stipt op tijd. Burgemeester Niederer, zijn collega uit Etten-Leur mevrouw Van Rijnbach-de Groot en natuurlijk dokter Juliana uit Kenia vormden een mooie omlijsting voor de leden van de Stichting BAJA: Wilma Pleune, Mariette Hendrikx, Corry Musters en Jetty Hoefnagels. Een Stichting die middels een nieuw convenant weer voor 5 jaar gebruik mag maken van de stagiaires van het Kellebeek College.

krijgen om Engels te leren. Ook wordt er tussendoor een loterij gehouden. Aan het eind van de avond zullen onder deze loten leuke prijzen worden verloot. Het geld dat we met deze gezellige avond ophalen gaat uiteraard volledig naar EFKF. De cheque met het uiteindelijk opgebrachte bedrag zal die avond dan ook persoonlijk overhandigd worden aan projectleider Pierre Satijn. Lijkt het u leuk om hier aan deel te nemen? Dan bent u van harte welkom om er samen met ons een gezellige avond van te maken! De quiz zal plaats vinden in het Zinc gebouw in Roosendaal, Molenstraat 4. Graag even van te voren aanmelden via dit e-mailadres: admin@efkf.org.

KORTE BERICHTEN

Bedevaart Kevelaer: Tot 30 juli hebt u de gelegenheid u op te geven voor de bedevaart naar Kevelaer vanuit Roosendaal en omgeving, die dit jaar voor de 98ste keer gehouden wordt. De tweedaagse tocht is op dinsdag 19 en woensdag 20 augustus, de ééndaagse tocht is op woensdag 20 augustus. Inlichtingen en aanmelden: C. van den Eijnden, Keijenburg 17, 0165-553652, ceijnden@gmail.com; J. Goorden, Bandeliersberg 15, 0165-563841 goordendewitte@home.nl; G. Tak, Da Costaflat 69, 0165-544695; A. Rens, Keijenburg 15, 0165-544794, adenriet@home.nl; mw. C. van Sprundel-Bogaert, Wouwseweg 21, 0165- 592457, corryvansprundel@home.nl. ROOSENDAAL Alzheimer café: Het Alzheimer Café wordt gehouden op maandagavond 16 juni in het Centrum voor Wonen en Zorg “De Brink”, Melis Stokelaan 5 te Roosendaal. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Het thema van deze avond is: “Dementie en Communicatie”. Kristel Cobussen, logopedist en Video Interactie Begeleider bij Stichting Groenhuysen zal dit boeiende en interessante onderwerp met de bezoekers van het café bespreken en is benieuwd naar uw ervaringen. Voor informatie: tel. 06-83044319. Boeken- en platenmarkt: In het parochiecentrum van de O.L.Vrouwekerk, Kade wordt op zaterdag 14 juni van 10.00-14.00 uur de jaarlijkse boeken -, platen- en cd-markt gehouden. De opbrengst van deze markt komt geheel ten goede aan de restauratie van de in 1874 gebouwde kerk. Het Bisdom heeft voor de laatste fase van de restauratie ‘groen licht’ gegeven. Sinds vorige week staan de steigers in de kerk, zodat de werkzaamheden hervat gaan worden. Verwachting is dat eind 2014 de werkzaamheden voltooid zijn. Na het schilderwerk kan de prachtige kerk dan in ‘volle glorie’ worden opgeleverd. Afgelopen periode zijn er duizenden boeken aangeleverd

BRIDGE KOFFERBRIDGE MAATJENS Koffer 5: 1. Corrie Brands-Corrie Maatjens 71,52%; 2. Corrie de Waard-Nellie Bommelijn 54,16%; 3. Joke Fransen-Linie Ruwe 50,69%; 4. Mieke Hurkx-Els Verpaalen 50,00%; 5. Luus Gommeren-Anja v. Dijke 47,22%. Koffer 6: 1. Lenie Matthee-Annie Verduin 59,72%; 2. Corrie Brands-Corrie Maatjens 57,63%; 3. Ans Verhulst-Annet Roovers 55,55%; 4. Anneke de Vreede-Nellie Bommelijn 51,38%; 5/6. Luus Gommeren-Anja v. Dijke 46,52%; 5/6. Mieke Hurkx-Corrie de Waard 46,52%. Informatie: Corrie Maatjens, tel. 569875.

Directielid Karin van Nieuwenhuijzen en voorzitter van de Stichting BAJA Corry Musters ondertekenen beiden het convenant dat hun samenwerking voor de komende vijf jaar garandeert. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

DOOR RENÉ BRUIJNINCX Stichting BAJA betekent Bouwen Aan (voor en met) Jeugd in Afrika en is een non-profit stichting. BAJA is in 2004 opgericht en (her) bouwt voornamelijk basisscholen in het westen van Kenia. De totale investering van BAJA in Kenia, vanaf de oprichting tot november 2013 bedraagt zo’n € 330.000,=. De Etten-Leurse Stichting werkt al 5 jaar samen met het Kellebeek College middels een afgesloten convenant en dat werd afgelopen vrijdag weer voor 5 jaar verlengd. Initiatief Het bestuur van Stichting BAJA kenmerkt zich door een vastberadenheid, een enthousiasme en vooral een geloof in datgene waarmee ze bezig is. Voorzitter Corry Musters zegt daarover: “Het beste voorbeeld van ons werk in Kenia is wel dat we

scholen van modder hebben ‘omgebouwd’ tot permanente stenen gebouwen met een fatsoenlijk dak erop. In het verleden was regen vaak de oorzaak dat zo’n gebouw ‘verdween’ en nauwelijks meer bruikbaar was. Door de inspanningen van de Stichting hebben we inmiddels al 12 projecten af kunnen ronden. Schoolgebouwen, maar ook ziekenhuizen en de materialen die daar nodig zijn hebben onze aandacht. Tenslotte is het voor de jeugd in Kenia een beloning als ze naar school mogen èn voor de eerste keer een gebouw met een echte vloer te zien krijgen. Dat is voor de Stichting een geweldige stimulans om door te gaan”. Ervaringen Tijdens de bijeenkomst was er vooral veel aandacht en respect voor de presentatie van twee studenten die allebei naar Kenia waren geweest.

Max Timmermans en Kaylee van Tilborg maakten de aanwezigen meer dan duidelijk dat de ervaring die ze hadden opgedaan, hen een onuitwisbaar herinnering heeft bezorgd. Max zei daarover: “Kinderen die helemaal niets hebben, maar waar je simpelweg via spelletjes mee in contact kwam, beloonden je onherroepelijk met een glimlach. Een mooiere beloning kon je niet krijgen”. En Kaylee vulde hem daarbij aan: “Je leert pas de waarde van simpele dingen kennen op het moment dat je geconfronteerd wordt met die kinderen. Zonder veel bezittingen waren ze blij en gelukkig met het contact en de spelmomenten”. In haar slotwoord benadrukte Corry Musters als voorzitter van de Stichting BAJA, hoe blij ze was met de verlenging van het convenant. “Daardoor komen er ook in de toekomst weer stagiaires van het Kellebeek College naar Kenia”. PAGINA 6

NEVER DOWN HULDIGT ZOMERKAMPIOENEN Heel de Zomer bent u welkom in ‘De Mortier’ aan de Dubbelstraat 66 te Bergen op Zoom om mee te bridgen in de Zomercompetitie. Het klassement ontstaat na 12 avonden waarbij de 6 beste resultaten meetellen. De wedstrijd is individueel en wordt zo mogelijk gespeeld in een Wedstrijd en Recreantenklasse. De inschrijving is gratis en er zijn in elke lijn prijzen. In september start weer de reguliere competitie. Meer informatie bij wedstrijdleider Kris Jacobs 06-41315271. Op woensdagavond 4 juni huldigde voorzitter Ingrid Ligteringen de gebroeders Haagdorens als kampioenen van de Wintercompetitie 2013-14. O ver 5 rondes en een afsluitende finaleronde van 10 zittingen, behaalden zij de meeste plaatsingspunten: 332, 22 méér dan de nummers 2: het echtpaars Frans en Anneke Hertogs. Op hun beurt bleven zij Annemarie Baaten en Stephan Vervloessem 3 punten vóór. Erg spannend werd het omdat dit betekende dat Frans en Anneke maar 1 plaatsje hoger eindigde in de Finaleronde die immers voor dubbele punten telt. Basis voor de eindoverwinning werd door de gebroeders gelegd in de derde tot 5 competitieronde waarin ze ongenaakbaar waren. In de eerste ronde lieten Annemarie en Stephan een veer door méér dan 10 plaatsingspunten slechter te scoren dan ze gemiddeld over het hele seizoen behaalden. In de B-lijn eindigden Toos de Caluwé en Adriënne Hiemstra op de 1e plaats. Tweede werden Tuur de Caluwé en Jeanne Verburgt. Daarbij dient opgemerkt te worden dat Ted Blom en Nelly Koolen in de A- lijn eindigden en daarom ook een eervolle vermelding verdienen. Echtpaar Koekkoek werd derde. In de C-lijn trokken uiteindelijk Mia Bernaards en Corry de Groot aan het langste eind. Ze konden Louise van den Hoogenhuizen en Annelies Tempelaars 2 punten voorblijven. Ze hadden en riante voorsprong op de nummer 3: Martha Heijens en Annelies Pelzer.

Nationale tuinweek ROOSENDAAL - De vereniging Groei & Bloei organiseert dit jaar voor het eerst de Nationale Tuinweek van 14 tot en met 21 juni. De grootste tuinvereniging van Nederland en België wil daarmee meer mensen enthousiasmeren om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten.

In Nederland en Vlaanderen worden die week talloze ‘groene’ initiatieven genomen: van plantenmarkten en tuinenfietstochten tot natuur-educatiewandelingen, workshops, lezingen en rondleidingen door (moes)tuinen en parken. Zie voor het hele programma de website van de nationale tuinweek: www.groei. nl/tuinweek


lief en leed

Weekenddiensten

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165-53 02 00, Boerhaavelaan 21. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13

Familieberichten Bedankt Voor zomaar alles, hartstikke bedankt. de bloemen, de kaarten, de handjes en de bezoeken.

Thebe Thuiszorg Roosendaal Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 67 50 of mail naar Team.Roosendaal@thebe.nl

Kees & Mien Mol - Gommers

Openingstijden

Gemeente Roosendaal Stadserf 1 4701 NK Roosendaal Tel: 14 0165 Op afspraak: Maandag t/m woensdag 12.00 – 16.00 uur Donderdag 08.00 – 19.30 uur Zonder afspraak: Maandag t/m woensdag 08.00 – 12.00 uur Donderdag 08.00 – 19.30 uur Vrijdag 08.00 – 12.00 uur

AKROL Gespecialiseerd in:

Rolluiken, Zonweringen, Kunststof Kozijnen, Verandadaken, Garagedeuren, Horren en hordeuren, Plisse voor kunststof kozijnen, Gevelbekledingen

DAGTOCHTEN DAGTOCHTENBUSREIZEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN DAGTOCHTEN

Bel of mail 0165-314878 info@akrol.nl

MUSICAL SISTER ACT 3 3 juli juli (LAATSTE (LAATSTE KANS!!!) KANS!!!)

â‚Ź 57,50

DAGREIS â‚Ź DAGREIS LONDEN LONDEN â‚Ź 52,50 52,50 19 en 26 juli, 2, 9, 16 en 23 aug 19 en 26 juli, 2, 9, 16 en 23 aug Vervoer, overtocht + plattegrond

Vervoer, overtocht + plattegrond

RIJKSMUSEUM & A’DAM ₏ 35,00 RIJKSMUSEUM & A’DAM ₏ 35,00 9 juni, 18 juli, 1 en 20 aug, 3 sep

9 juni, 18 juli, 1 +en aug,Amsterdam 3 sep Vervoer + entree vrij 20 bezoek

Vervoer + entree + vrij bezoek Amsterdam ANTWERPEN (SOLDEN) â‚Ź 15,00

ANTWERPEN â‚Ź 15,00 6 en 16 juli (SOLDEN) 6 en 16 juli MECHELEN â‚Ź 17,50 MECHELEN â‚Ź 17,50 24 juli, 8 en 21 aug FINISH DEaug FRANCE PARIS â‚Ź 47,50 24 juli, 8TOUR en 21 27 juli TOUR DE FRANCE PARIS â‚Ź 47,50 FINISH BRUSSEL â‚Ź 22,50 27 juli & BLOEMENZEE 14, 15 en 16 aug BRUSSEL & BLOEMENZEE â‚Ź 22,50 MOSSELDAG YERSEKE â‚Ź 15,00 14, 15 en 16 aug 16 aug MOSSELDAG YERSEKE â‚Ź 15,00 DAGREIS PARIJS â‚Ź 52,50 16 aug 12 en 26 juli, 9 en 23 aug DAGREIS PARIJS + plattegrond â‚Ź 52,50 Vervoer, metroticket 12 en 26 juli, 9 en 23 aug DAGREIS DISNEYLAND â‚Ź 72,50 Kinderen 3 t/m 11 jaar â‚Ź 67,50 DAGREIS DISNEYLAND Vervoer + entree park 12 en 26 juli, 9 1en 23 aug

â‚Ź 72,50

2-DAAGSE Kinderen 3 t/mDISNEYLAND 11 jaar â‚Ź 67,50 v.a. â‚Ź 165,00 Diverse+data 2014 Vervoer entreein 1 park Kinderen t/m 11 jaar v.a. â‚Ź 119,00 2-DAAGSE DISNEYLAND v.a. â‚Ź 165,00 Vervoer, 1 overnachting + ontbijt en entree Diverse data in 2014 beide parken 2 dagen

Kinderen t/m 11 jaar v.a. â‚Ź 119,00 THEATERVOORSTELLING ANNE â‚Ź 59,50 Vervoer, 1 overnachting + ontbijt en entree 3 juli, 21 aug en 17 dec beide parken 2 dagen e Vervoer + 2 rangs ticket

THEATERVOORSTELLING ANNE â‚Ź 59,50 DE VOORJAARSKRANT IS WEER UIT! BESTEL VIA: 3 juli, 21 aug en 17 dec Vervoer +

2e

  

  â‚Źnu    

 Voor â‚Ź slechts â‚Ź 15,- Myovision Voor nu slechts â‚Ź 10,- Myovision Voor nu ter slechts â‚Ź 10,Myovision scan waarde van â‚Ź 60, 

 â‚Ź   â‚Ź  

 â‚Ź   â‚Ź scan ter waarde van â‚Ź 60,scan ter waarde van â‚Ź 60,-

De werkelijke reden van uw rug-, nek- en hoofdpijnklachten worden niet " ! "   De werkelijke reden van uw neken hoofdpijnklachten worden niet " ! "   "! " altijd even duidelijk voor u inrug-, beeld gebracht. Een scan met de Myovision " ! "    "! "  " ! "    "! "  "  ! scan !  De werkelijke reden van uw rug-, neken hoofdpijnklachten worden niet altijd evendat duidelijk voor uChiropractie in beeld gebracht. Een met de Myovision 8000 doet echter wel. Brabant heeft de beschikking over De werkelijke reden van uw rug-, neken hoofdpijnklachten worden  "  !  !  "! "  " !  !   " !  !niet  "  !  !  "  !  !  altijd even duidelijk voor u in beeld gebracht. Een scan met de Myovision 8000 doet dat echter wel. Chiropractie Brabant heeft de beschikking over  

   #!   " !  ! deze unieke scanner, waarmee afwijkende spierspanningen direct en pijnloos altijd even duidelijk voor u in beeld gebracht. Een scan met de Myovision  

   #!  "  !  !   

   #!   

   #!  8000 doet dat echter wel. Chiropractie Brabant heeft de over deze unieke scanner, waarmee afwijkende spierspanningen direct en pijnloos zichtbaar worden gemaakt.  

   #!  

   #! 8000 doet dat echter wel. Chiropractie Brabant heeft de beschikking beschikking over  "      

   #!  "   

   #! deze unieke scanner, waarmee afwijkende spierspanningen direct en  "    zichtbaar gemaakt.  "     deze unieke scanner, waarmee afwijkende spierspanningen direct en pijnloos pijnloos EĂŠn op deworden drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van "  "  ! $  " "  "     ! $  " zichtbaar worden gemaakt. "  EĂŠn op de drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van ! $  " " zichtbaar worden gemaakt. bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen met chiropractie vaak snel en ! $  " " ! $  "  ! $  "    $ " "   $   " " EĂŠn op! de drie$ mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen met chiropractie vaak snel en pijnloos worden verholpen. ! $  " EĂŠn op de drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van   $ " "   $  Deze kunnen $ " " $ bovengenoemde pijnklachten. met chiropractie vaak snel  pijnloos worden verholpen. " bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen met chiropractie vaak snel en en   $ " " $  " pijnloos worden verholpen.  " 

e Vervoer Vervoer + +2 2e rangs rangs ticket ticket

Vervoer, metroticket plattegrond 12 en 26 juli, 9 en+23 aug

Bij Chiropractie Brabant nt bant   Bra e  cti pra iropra  Ch 

Bij cti 

ba   Bra e Bij Chiropractie Brabant iro Ch 

Bij  

Bij Chiropractie Chiropractie Brabant Bij Brabant Spectaculaire LENTE -ACTIE 20088 rt 200 maa  15 maa

 t/m 

 febr. 20 febr. tie rsac rjaa Voo rt  15

 t/m Spectaculaire LENTE -ACTIE 

 20 tie rsac rjaa 201 Voo okt. 1 juni 2014 0 . t/m 11-27 sept tiE 13 R-ac ie:ZOME ract airemei Naz tacul Specome Spectaculaire LENTE -ACTIE Spectaculaire ZOMER-AKTIE 14 – 30 mei 2014 24 maart- 2 april 2014 24 maart2 april 2014 11-27 juni 2014

rangs ticket

DE VOORJAARSKRANT IS WEER UIT! BESTEL VIA:

www.brabantexpres.nl

www.brabantexpres.nl

pijnloos worden verholpen. Afspraak  " EĂŠn op de drie mensen heeftis Afspraak

% wil weten wat  Voor wie chiropractie EĂŠn op de drie mensen heeft

%   Afspraak EĂŠn op de drie mensen heeft Voor wie weten wat chiropractie tegenwoordig last van ĂŠĂŠn vanis Afspraak

%   en hoe dewil meest uiteenlopende klach"  ! %% ! EĂŠn op de drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn vanisis

%   "  ! %% ! Voor wie wil weten wat chiropractie en hoe de meest uiteenlopende klachVoor wie wil weten wat chiropractie ten snel en pijnloos kunnen worden tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van !  "  ! %% ! bovengenoemde pijnklachten. en hoe de meest uiteenlopende klachtegenwoordig last van ĂŠĂŠn van !  "  ! %% ! bovengenoemde pijnklachten. tenhoe snelde enmeest pijnloos kunnen worden en uiteenlopende klachverholpen, worden t/m vrijdag #  met   ! bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen chiropractie ten snel en pijnloos kunnen worden # 2014   verholpen, worden t/m woensdag !  ten snel en pijnloos kunnen worden bovengenoemde pijnklachten. 30 mei vrijblijvende rugen Deze kunnen met chiropractie !   " #   vaak snel en pijnloos worden verholpen, worden t/m woensdag Deze kunnen met chiropractie 2 april 2014 vrijblijvende rugen ter !  " verholpen, worden t/m vrijdag nekscans aangeboden voor â‚Ź 15, #   vaak snel en pijnloos worden Deze kunnen met chiropractie ! !   2 april 2014 vrijblijvende rugen nekscans aangeboden voor â‚Ź" 10,ter verholpen. 27 juni 2014 vrijblijvende rugeneen waarde van â‚Ź 60,-.pijnloos Mocht dit tot vaak snel en worden ! !  " verholpen. vaak snel en pijnloos worden nekscans aangeboden voor â‚Ź 10,ter ! waarde van â‚Ź 60,-. Mocht dit tot een nekscans aangeboden voor â‚Ź 10,ter vervolgafspraak leiden, dan worden de verholpen. ! waarde van â‚Ź 60,-. Mocht ditworden tot eende vervolgafspraak leiden, dan

verholpen. waardehiervan van â‚Ź 60,-. kosten ook Mocht zonderdit tot een

Afspraak vervolgafspraak leiden, dan kosten hiervan ook zonder vervolgafspraak leiden, dan worden de de huisartsverwijzing geheel of worden 

 Afspraak 

 kosten hiervan ook zonder 

 huisartsverwijzing geheel of Voor wie wil weten wat chiropractie is kosten hiervan ook zonder gedeeltelijk vergoed door uw """" Voor wie wil wetengeheel wat chiropractie is huisartsverwijzing of

gedeeltelijk vergoed door uw alleen Voor wie wil weten wat chiro-prac """" huisartsverwijzing geheel of verzekering. De scans worden en hoewie de wil meest uiteenlopende klachVoor weten wat chiro-prac gedeeltelijk vergoed door uw en hoe de meest uiteenlopende klachverzekering. De scans worden gedeeltelijk door uw alleen gemaakt op vergoed afspraak  tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   verzekering. Demeest scans worden alleen tie issnel en hoe uiteenlopende gemaakt op de afspraak verzekering. De scans worden alleen ten en pijnloos kunnen worden Chiropractie Brabant is gevestigd   klachten snel en pijnloos kunnen gemaakt op afspraak verholpen, worden t/m vrijdag  " ! gemaakt op afspraak Chiropractie Brabant ist/m gevestigd klachten en " pijnloos kunnen aan de Banakkerstraat46a, worden vrijdag verholpen, worden t/m ! vrijdag snel worden verholpen, worden vanen Chiropractie Brabant is gevestigd aan de Banakkerstraat46a, 15 maart 2008 vrijblijvende rug" Chiropractie Brabant is gevestigd Hoek Banakkerstraat/Adamastraat worden verholpen, worden vanen maart 2008 vrijblijvende rug115 oktober 2010 " aan de Banakkerstraat46a, maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober aan Banakkerstraat46a, HoekdeBanakkerstraat/Adamastraat !!  nek-scans voor oktober 15,- ter ★ Voorbeeld van een scan met de 4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 !!  nek-scans voor 15,ter ★ Myovision Voorbeeld van een scan met de 8000. Hoek Banakkerstraat/Adamastraat   Hoek Banakkerstraat/Adamastraat 4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 vrijblijvende rugen nekscans aanchiropractie_brabant@msn.com waarde van 60,-. Mocht dit tot een ★ Voorbeeld van een scan met de Myovision 8000.   vrijblijvende nekscans van een scan met de waarde van rug60,-.enMocht dit totaaneen ★ Voorbeeld 4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 chiropractie_brabant@msn.com www.chiropractie-ettenleur.nl " !   4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 Myovision 8000. vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde Myovision 8000. " !  15,  chiropractie_brabant@msn.com www.chiropractie-ettenleur.nl vervolgafspraak dan worden geboden voorleiden, ter waarde chiropractie_brabant@msn.com  !!  www.chiropractie-ettenleur.nl de kosten hiervan ook zonder huisartsvan â‚Ź 60,-. Mocht dit tot een ver !!  www.chiropractie-ettenleur.nl de kosten hiervan huisartsvan â‚Ź" 60,-. Mocht ditzonder tot een ver ook ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan ! worden  "  verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door uw verzekering. #  !"# de kosten hiervan ook zonder huis ! goed doorhiervan uw verzekering. de kosten ook zonder huis  ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # op De scans worden alleen gemaakt artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # afspraak. vergoed door uw verzekering.  !#  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  De scans worden alleen gemaakt op De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !#  " afspraak. Chiropractie Brabant is gevestigd ! !#  " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "%  Chiropractie is gevestigd aan de OudeBrabant Bredaseweg 36a, $"# "% Chiropractie is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. !" #

!% Etten-Leur, (t.o. Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   aan de Oude Bredaseweg 36a, !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   aan de Oude Bredaseweg 36a,   

 Tel.

  076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. 076-5023574    Tel. 076-5023574 Fernando en zijn Chef-Kok Etten-Leur, tel. 076-5023574. chiropractie_brabant@msn.com

NIEUW

verrassen u graag met hun specialiteiten.

Met o.a. Vaderdag Verrassings Menu Kwaliteit is geen toeval

OPEN VANAF VRIJDAG 13 JUNI Rucphenseweg 30, Klein-Zundert 076-5977979 www.restaurantfernando.nl PAGinA 7

ladder-steigerkoning

Huur en verkoop

gevelsteiger - renovatie steiger rolsteiger - hoogwerkers - kamersteiger stalen steigers - ladders - trappen schilderstelling - bouwhekken - bouwliften kanalenliften - bouwschragen - etc etc

www.ladderensteigerkoning.nl Vijfhuizenberg 121, Roosendaal - Tel. 0165-561424

24/7 ONLINE SHOPPEN

WWW.THELINGERIESTORE.NL IK ZOEK EEN MAATJE VOOR EEN RELATIE MET PASSIE EN ROMANTIEK Op zoekt naar een partner? Bij Mens & Relatie heb je de grootste slagingskans. Gun jezelf dit geluk en bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (alle regio’s)

www.mens-en-relatie.nl Hoogste slagingspercentage met persoonlijke bemiddeling Voor man/vrouw relaties, man/man en vrouw/vrouw.

Check alle aanbiedingen op halfords.nl

Fietsdrager Euroway G2 921 Kantelbare en compacte fietsdrager voor 2 fietsen. Inclusief 5 jaar garantie. Model 2014.

Van 369.-

299.

snuffelmarkt

14 juni

ZEELANDHALLEN 9-16.30 uur Zeelandhallen Goes | Binnen *+ Buiten * 9.00-16.30 dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90


AG

V

BBQ DELUXE

WK FE EST MAAK EE N BBQ ! VAN UW

vanaf:

0.39 SAU’CEE BBQ SAUZEN

BBQ GEREEDSCHAP

3-delig

Elders 15.95 19.95

9.95

DAMES ZOMERJURKJE

kort model diverse prints en kleuren maten S-XXL

Elders 1.49 1.99

in handige knijptube yammie, knoflook, pikant, spicy red of indian curry 265 ml

0.79

GLADE LUCHTVERFRISSER

Elders 1.95 2.95

0.79

GILLETTE GIFTSET

ProGlide scheermes en handdoek

IMPULS TONDEUSE oplaadbaar met LED verlichting

T VAD E R DAG

1.49

SORISO POLYESTER PLAMUUR te gebruiken op metaal, polyester, hout etc. 2 componenten 485 + 15 gram

KINDER ZONNEBRIL diverse kleuren en modellen

2.49

0.69

BUG BLOCKER VLIEGENGORDIJN

diverse prints katoen/polyester 140x200 cm

IP!

5.49

5.95

diverse kleuren maten 22-35

KINDER DEKBEDOVERTREKSET ESPADRILLES MET SLEEHAK maten 36-41

2.19

KINDER WATERSCHOENEN

diverse geuren voor in auto of badkamer 8 gram

Elders 2.95 3.95

T/M DINSDAG 17 JUNI 2014

versie 2014-2015 speciaal samengesteld voor het voortgezet onderwijs

PARTYBEKERS 10 stuks 0.39 TAFELKLEED 180x120 cm 0.59 PARTYBORD 6 stuks 0.59 SERVETTEN 20 stuks 0.59

Ø 43 C M

VAN WOENSDAG 11 JUNI

SCHOLIEREN WOORDENBOEK

ORANJE WK DISPOSABLES

op wielen metaal werkhoogte 58-72 cm

DAG

WEEKACTIE! WEEKACTIE!

ER

AD

i 15 jun r vadeg da

VA D

E R DA G

VA D E R D

magnetisch kliksysteem 210x50 cm

INSTANT VULLER 1 kg

2.99

2.99

DAMES TUNIEK

met print of kantdetail op rug diverse kleuren maten S-XXL

5.79

2.99

6.49

Elders 12.95 14.99

ORANJE WK ARTIKELEN

ORANJE WK T-SHIRT katoen maten M-XXL

KUNSTNAGELS, MASKER OF DIADEEM

0.49

MEGA VLAGGENLIJN

0.79

HAARSPRAY OF OPPLAKWIMPERS

0.89

vanaf:

0.49

WK POLO katoen maten M-XXL

4.49

2.49

TERRAS KAARS in glas citronella

0.79

S ET/2

2.49

Elders 7.95 9.90

3.99

Zet- en drukfouten voorbehouden.

Elders 4.95 5.79


Geldig in week 23 (zondag 1 t/m zaterdag 7 juni 2014)

Geldig in week 23 (zondag 1 t/m zaterdag 7 juni 2014)

WEEKEND PAKKERS

5 6 7 PAKKERS

WEEKEND

donderdag

vrijdag

juni

juni

Geldig in week 23 (zondag 1 t/m zaterdag 7 juni 2014)

KILO Varkensfiletlapjes daslook, schouderlapjes Tandoori, speklapjes Indian kerry en varkenssaté Per kilo

John West Tonijn stukken

In olie, water of olijfolie, blik 160 of 185 gram Per blik

WEEKEND PAKKERS Zak 2,5 kilo, combineren mogelijk, 2 zakken 4.98-5.98

PLUS BBQ Grill Schotel

vrijdag

zaterdag

juni KILO

juni

juni

5 611.997

9.

Schaal 500 gram

98

Zak 2,5 kilo, combineren mogelijk, 4 VOOR 2 zakken 4.98-5.98

99 3. 59

5.

Alle flessen à 1,5 liter, combineren mogelijk 4 flessen

25% KORTING!

Schaal 500 gram

2.49

1.

PLUS Handappels Kanzi Gelegd los Per kilo

THM Houtskool of briketten

Zak 2,5 kilo, combineren mogelijk, 2 zakken DEEL VOOR 4.98-5.98 VERPAKKING

Bio+ Rundergehakt kilo 6.98 Per 500 gram

4.38

Heineken

Krat 24 flesjes à 30 cl

3.

99

13 JUNI

1.60-1.97 2 VOOR

0.75 99 0.

In olie, water of olijfolie, blik 160 of 185 gram Per blik

2.99

99 1. 69 2 VOOR

PLUS Kersen

7.12

John West Tonijn stukken

99 1. 99

In olie, water of olijfolie, blik 160 of 185 gram Per blik

2 VOOR

Coca Cola

1.00

1.60-1.97

ALLE OVERIGE HEINEKEN

THM Houtskool of briketten

2. 2 VOOR

2.99

1K

50

12 JUNI

9.0.

PLUS Kersen

John West Tonijn stukken

Vers van het brabantse land 500 gram Varkensfiletlapjes daslook, schouderlapjes Tandoori, speklapjes Indian kerry en varkenssaté Per kilo

5 6 7

juni

500 ALLÉÉN ™3 .99 ALLÉÉN 0.99 gram VRIJDAG DONDERDAG

donderdag

PLUS2 VOOR BBQ Grill Schotel Varkensfiletlapjes daslook, schouderlapjes Tandoori, speklapjes Indian kerry en varkenssaté KILOkilo 11.99 Per

99 3. Asperges 98

THM Houtskool of briketten

zaterdag 2 vrijdag DAGEN 1 KNALAANBIEDING juni juni DAG juni PER donderdag

1.60-1.97

11.99

9.98

PLUS BBQ Grill Schotel

zaterdag

13.99

9.99

OP

PLUS Cocktailnoten

= ÉC

Alle zakken à 300 gram, combineren mogelijk, kilo 1.67

PLUS Kersen

2 zakken

2.98-3.18

HT

Amstel Pils

OP

Schaal 500 gram

Maximaal 3 dezelfde aanbiedingen per klant

3.49 ALLE OVERIGE

Blik 50 cl, liter 0.75

2 blikken

1.50

OP 2.99 = ÉC

1.

99

HT

OP

Maximaal 3 dezelfde aanbiedingen per klant

HEINEKENuur, donderdag 10.00 - 18.00 uur, vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - 18.00 uur, zonOpeningstijden: maandag - woensdag 08.00 - 20.00

4 VOOR

5.1+1 GRATIS

Alle flessen à 1,5 liter, combineren mogelijk 4 flessen

Mora

1. Gommers | Roosendaal9. | Dijkcentrum 24 | T: 0165 54 22 99 2.49

7.12

59

Coca Cola

69 KILO

PLUS Handappels Kanzi Gelegd los Per kilo

Per kilo

1.09

1+1

Bijv. Mora frikandellen 2 pakken à 5 stuks 2.18

1.09

99

PLUS Koffiepads Fair Trade Alle zakken à 36 stuks Per zak

1259-14_Outsert_DTP 5.indd 4-5

2.75

1.99

ALLE OVERIGE HEINEKEN

maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 18.00 uur KILO

PLUS Rundergehakt Per kilo

2.75

5.50

3.99

PLUS Koffiepads Fair Trade Alle zakken à 36 stuks Per zak

1.99 2.49

4 VOOR PLUS7.12 Gommers - Roosendaal

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. Voor 1+1 gratis geldt: U krijgt 50% korting op de totaalprijs. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op www.plus.nl/nergensgoedkoper.

5.

Coca Cola

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Alle flessen à 1,5 liter, combineren mogelijk 4 flessen

59

1.

69

Dijkcentrum 24, T: 0165 54 22 99

PLUS Handappels Kanzi

maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 18.00 uur

Gelegd los Per kilo

25% KORTING! Heineken

Krat 24 flesjes à 30 cl

13.99

9.99

Lachen is OPEN DAG geen kunst ZA. 14 JUNI met een goed 10.00 - 15.00 uur 1+1 kunstgebit 1.99 3.99 Bio+ Rundergehakt kilo 6.98 Per 500 gram

VOORDEEL G VERPAKKIN

Mora

4.38

KILO

Bitterballen zak ca. 50 stuks, frikandellen pak 5 stuks, kipnuggets zak 550 gram, mini frikandellen of kroketten zak ca. 30 stuks, combineren mogelijk 2 stuks Bijv. Mora frikandellen 2 pakken à 5 stuks 2.18

1.09

2.75

PLUS Koffiepads

PLUS Rundergehakt

GRATIS

3.49

5.50

Een stralende Fair Trade lach begint bij een goed functionerend

Per kilo

Alle zakken à Biedt 36 stukseen gewone prothese onvoldoende kunstgebit. Per zak

houvast, dan is een klikgebit (kunstgebit op implantaten) een goede oplossing. In meer dan 40 jaar heeft Eurodent al heel wat mensen aan een stralende lach

U kunt bij ons terecht voor een nieuwe prothese, kunnen helpen. Bent u benieuwd naar een oplossing Gommers - Roosendaal voor uw eigen kunstgebit? Kom dan naar onze open een klikgebit en (weekend)reparatie. PLUS Dijkcentrum 24, T: 0165 54 22 99

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. Voor 1+1 gratis geldt: U krijgt 50% korting op de totaalprijs. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op www.plus.nl/nergensgoedkoper.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

dag. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - 18.00 uur, de vergoedingen door de zorgverzekeraars. zondag 10.00 - 18.00 uur

Adres

Telefoon

Hoogstraat 1 (hoek Hoogstraat-Brugstraat)

0165 - 56 00 66 (9.00 - 12.00 uur)

4702 ZN Roosendaal

0165 - 52 75 04 (13.30 - 17.00 uur)

Kijk voor meer informatie op www.eurodentroosendaal.nl

O-4

Openingstijden: maandag - vrijdag 08 - 20 uur, zaterdag 08 - 18 uur, zondag 10 - 18 uur

3.49

PLUS Gommers - Roosendaal Dijkcentrum 24, T: 0165 54 22 99

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

GRATIS

5.50

kilo 6.98 Per 500 gram

4.38

Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. Voor 1+1 gratis geldt: U krijgt 50% korting op de totaalprijs. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op www.plus.nl/nergensgoedkoper.

Bitterballen zak ca. 50 stuks, frikandellen pak 5 stuks, kipnuggets zak 550 gram, mini frikandellen of kroketten zak ca. 30 stuks, combineren mogelijk 2 stuks

Krat 24 flesjes à 30 cl

Bio+ Rundergehakt

VOORDEEL Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of G zetfouten voorbehouden. VERPAKKIN

Mora

13.99

Heineken

3.99

PLUS Rundergehakt

Bitterballen zak ca. 50 stuks, frikandellen pak 5 stuks, kipnuggets zak 550 gram, mini frikandellen of kroketten zak ca. 30 stuks, combineren mogelijk 2 stuks

Bijv. Mora frikandellen 2 pakken à 5 stuks 2.18

25% KORTING!

GENIET, MAAR DRINK MET MATE.


Tot en met 14 jaar

Meisjesteam TVR landelijk voorjaarskampioen

Thor uitslagen Zondag 25 mei 25e haagse beemden loop, breda; M65 10km wedstrijd: 2 Rinus Mulders 46:48min; V35 10km wedstrijd: 1 Naïma Bosman 38:31min donderdag 29 mei recordwedstrijd, Gorinchem; MJunB: Veerle van Loon, hoog 1,51m; Winny Hasselton, hoog 1,46m. harry schulting Games, vught; MSen: Eltjo van Mechelen, 6 3000m serie2 9:07.13min; JJunA: Koen van der Meijden, 6 800m 2:01.07min; Mels Lambregts, 3 3000m serie2, 8:54.35min; JJunC: Ezeqiel Suijkerbuijk, 3 800m 2:15.79min; MJunC: Roos Hop, 5 800m 2:14.78; JJunD: Jarreau Suijkerbuijk, 6 1000m 3:10.30min; JPupA: Ditchano Suijkerbuijk, 1000m 3:49.33min; MPupA: Fabiënne Suijkerbuijk, 9 1000m 4:26.78min; 15km van smaal, standdaarbuiten; 5km: JJunB: 3 Max Donketrsloot 21:21min; MJunB 5km: 2 Robin van Ommeren 25:01min; 15km: M35: 7 Daaf de Rijke 1:02:05; 19 Marco Goorden 1:15:39min; V35: 1 Annelies Postema 1:04:52; 2 Marian Verbruggen 1:06:57; 4 Sonja van Hecke 1:11:02; M45: 9 Hans van der Horst 59:55min; 11 Marc van het Hooft 1:01:49; 21 René van den Broek 1:10:42; 24 Frank van den Broek 1:13:01; M55: 6 Toon van Peer 1:06:02; 16 Ad van Hees 1:11:15; 18 Jos Oonincx 1:13:23; 22 Ad Kuijpers 1:16:28; V55: 2 Ciska Roelen 1:11:22; M65: 1 Rinus Mulders 1:10:29; 2 Leo van de Luijtgaarden 1:12:36;

Zaterdag 31 mei Flanders cup, oordegem (b); MJunC 800m: Roos Hop 2:14.60min; JJunA 800m: Koen van der Meijden 2:00.53min; 1500m: Msen 1500m: Mark Nouws 3:46.54min; Tom Koetsenruiter 3:58.02min; Mathijs Wille 4:17.01min brabants kampioenschap Meerkamp, Gemert: MJunB: 18 Anna Hartendorp, speer 23,75m, ver 3,99m; 665ptn; JJunC 2e jaars: 4 Martin Oonincx, 100m 11.94s, 100mh 13.93s, 1000m 3:00.99min, discus 24,68m, hoog 1,60m, kogel 9,06m, speer 28,27m, ver 5,87m, 5185ptn (Brabants kampioen!) MJunD 2e jaars: 4 Amy Hasselton, 60mh 10,73s, 600m 1,43.96min, hoog 1,35m, kogel 7,93m, speer 19,35m, ver 4,76m, 2945ptn. (3e van Brabant!) rondje sprundel; V35 10km: 2 Marian Verbruggen 45:55min Zondag 1 juni brabantse wal Marathon, hoogerheide; Marathon: MSen: 2 Weslie Saarloos 3:35:42; M45 Marathon: 4 Kees van der Vliet 3:19:54; 30 Arno De Vries 4:00:13; Halve Marathon: MSen: 3 Matthijs Roks 1:37:18; M35: 6 Patrick Marien 1:31:45; 16 Erwin de Vrind 1:41:37; V35: 1 Annelies Postema 1:37:19; 19 Nicole Voshol 2:22:53; M45: 16 Peter Vissenberg 1:44:12; 35 Peter Aalderink 1:55:43; M55: 5 Ad van Hees 1:48:02; 6 Jan Brouwers 1:48:36; 13 Ger Dam 1:55:45; V55: Magda Vissenberg 2:05:19; 10km: M45: 4 André de Schipper 42:50min; V45: 1 Manon Broumels 42:31min.

KORT BEDRIJVIG Het kampioensteam werd uitgebreid gehuldigd.

roosendaal - op 1 juni speelde het meisjesteam t/m 14 jaar van tennisvereniging roosendaal hun laatste competitiewedstrijd in en tegen tennisvereniging de Meet in huijbergen. Er waren nog twee punten nodig voor het behalen van het kampioenschap. Gezien de andere uitslagen in de competitie wisten we dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De vier singlewedstrijden waren allemaal erg spannend en uiteindelijk werden

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602 Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Mondzorgcentrum Touwen

Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiëniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

er twee in winst omgezet, voldoende dus voor het kampioenschap. Er werd nog een dubbel gewonnen en verloren, waardoor de eindstand 3-3 op het bord stond. Daarna ging het kampioensteam terug naar de thuisbasis TVR waar hen nog een warm welkom te wachten stond met overheerlijke champagne en de dikverdiende kampioensmedaille. Van de in totaal 36 gespeelde wedstrijden werden er 28 gewonnen en slechts 8 verloren. Britt, Femke, Maud, Meike, Nienke en de invallers Romy en Merel, jullie hebben een puike prestatie neergezet! Ook u kunt nu streeploos ramen lappen Met onze handige JEMAKO raamdoeken Voor een snel en glanzend resultaat Tijdelijk extra voordelig geprijsd Voor VADERDAG hebben wij een leuk cadeau Zoals douchegel en van alles voor de auto Carla Nouws Tel. 0165-343734 Hoeksestraat 4, 4721 AB SCHIJF www.keesnouwselektro.nl/diversen

Uw Bakker G. Croonen is op zondag open roosendaal - bij brood & banketbakkerij G.croonen gevestigd aan de hulsdonksestraat 48 te roosendaal wordt ongeveer al 100 jaar brood & banket gebakken. Maar vanaf zondag 15 juni (Vaderdag) kunt U er iedere zondag ook voor uw lekkere verse broodjes croissants, stokbrood, koeken, gebak en andere verse heerlijkheden terecht. Uw warme bakker is van mening dat je als ambachtelijke bakker niet kunt stilstaan bij de huidige ontwikkelingen die er landelijk en in je omgeving spelen. Zo is er ook de behoefte om op zondagochtend verse producten te kunnen kopen bij de ambachtelijke bakker. Mede daardoor zijn wij ook zondag in onze winkel in Roosendaal open van 8.00 tot 12.00 uur. Natuurlijk hebben wij ook op zondag een of meerdere heerlijke aanbiedingen. Wij zien U graag op zondag 15 juni in onze winkel, waar wij bij besteding van een bepaald bedrag ook nog een presentje klaar hebben liggen voor de klant. Brood & Banketbakkerij G. Croonen, Hulsdonksestraat 48, Roosendaal

Examen zelfverdediging

voor het laatste actuele lokale nieuws kijk op www.internetbode.nl Hulsdonksestraat 48 Kloosterstraat 4 Roosendaal Wouw Tel. 0165-535323 Tel. 0165-303555 E-mail: info@bakkerijcroonen.com www.bakkerijcroonen.nl Iedere zondag open 8.00 - 12.00 uur maandag nu 7.49 4 bus broden tarwe, wit of volkoren 4 harde broodjes nu 1.19 4 aardbei schelpen nu 5.49 dinsdag nu 7.49 4 bus broden tarwe, wit of volkoren 4 harde broodjes nu 1.19 4 aardbei schelpen nu 5.49 woensdag nu 5.55 2 meergranen broden 5 rozijnenbollen nu 2.15 4 harde broodjes nu 1.19 4 aardbei schelpen nu 5.49 donderdag nu 2.49 5 zachte of brosse eierkoeken 4 harde broodjes nu 1.19 4 aardbei schelpen nu 5.49 vrijdag + 1 gratis 4 worstenbroodjes 4 harde broodjes nu 1.19 4 aardbei schelpen nu 5.49 zaterdag bij besteding van 6 12,00 gratis italiaans brood 400 gram zondag nu 4.99 4 roombroodjes 5 rozijnenbollen nu 2.15 4 harde broodjes of croissants + 2 gratis Aanbiedingen geldig van 9-6 t/m 15-6

ElisE

DansschoEnEn Officieel dealer van Diamant dansschoenen. Uit voorraad leverbaar! 0167-522939 / 06-10807891

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Voegwerk! vakbekwame

voeger zoekt voegwerk

06-55887266 PAGINA 10

De kandidaten met hun diploma’s.

roosendaal vrijdag 6 juni hebben de kandidaten die de cursus zelfverdediging hebben gevolgd examen gedaan en deze allen met een goed resultaat afgesloten. De kandidaten hebben geleerd zichzelf te verdedigen in situaties die men in het dagelijks leven tegen kan komen. Bedrei-

gingen en afhandig maken van eigendommen zoals tassen en telefoons zijn aan de orde van de dag. Men heeft bijvoorbeeld geleerd hoe men veilig kan pinnen en hoe je ervoor kunt zorgen dat men geen spullen van je af kan pakken. De cursisten zijn erg te spreken over wat zij hebben geleerd in de afgelopen weken. Meer info: 0613164050 of budoschoolkiai@gmail.com.


PRIJS

VERLAGINGEN volgens de Con

Gelderse gekookte worst

*

sumentenbond

Sinaasappellimonade

v an 1.49

v an 1.09

0.

1.29

99 13%

er

goedkop

L E TEGLET T U O Dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur Ook sanitair, radiatoren, glaswanden, spiegels e.d.

Antipasti

v an 1.99

1.

89

18%er goedkop

v an 1.69

1.55

Chocopinda’s of -dragees

Paranoten of pecannoten

Prosecco del Veneto

van 3.89

v an 2.19

1.

3.

79

Industrieweg 3-5 ZUNDERT

DUMPPRIJZEN Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

79

* Bron: Consumentengids april 2014.

Vanaf woensdag 11-06-2014

Ruitensproeiervloeistof

80b x 38d x 178h

Greenbridge rosé

2.

2.

99

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

BEPAAL ZELF

Bloeiende lavendel

Bloeiende plantjes 4 stuks. Vanaf woensdag 11-06-2014.

Diverse soorten. Vanaf zaterdag 14-06-2014.

Zonnebloemen 10 stelen.

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

Rozen

7.99

*

500GR P.P

ALLES

11.80

10.

95 BBQ COMPLEET S BBQ BASI UW VLEES 4. VOOR EEN BBQ FEEST

34.99

*

van 125.- voor

bbq all-in

Dakdragerset

2.49

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

49

13.99

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

5 LITER

Gekleurde bol-barbecue

Met 4 legborden

500GR P.P

8.95

SCHOUDERKARBONADE 3KG MAGERE RUNDERLAPPEN 2KG KIPFILET NATUREL 2KG SCHNITZELS NATUREL 2KG KIPFILET GEPANEERDE 75 75 GEKRUID KG 4. SCHNITZELS KG 4. ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

24

24 stelen, lengte: 40 cm.

3.99

* Prijzen geldig t/m 15-06-14. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

Nieuw in ons assorment:

1.99

Robuust en Handgeschaa Laminaat 10mm dik met klasse 32. Nieuw assorment: Nieuwin in ons ons assorment: Nu met leggen voor € 31,95 m2 incl. 21% btw Robuust en Handgeschaa Laminaat Laminaat 10mm dikdik metmet klasse 32. 32. Robuust en Handgeschaa 10mm klasse Nu met leggen voor € 31,95 m2 incl. 21% btw Nu met leggen voor € 31,95 m2 incl. 21% btw

Deze ace is geldig t/m 31 augustus 201 Deze ace is geldig t/m 31 augustus 2014

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl

Woodflooring — Argon 43 — 4751 XC — Oud Gastel — Industrieterrein Borchwerf II Roosendaal Deze ace is geldig t/m 31 augustus 2014 Woodflooring — Argon 43 — 4751 XC — Oud Gastel — Industrieterrein Borchwerf II Roosendaal

www.woodflooring.nl info@woodflooring.nl Tel. +31 www.woodflooring.nl — — info@woodflooring.nl — Tel.—+31 (0)6 836(0)6 958 836 95 958 95 Woodflooring — Argon 43 — 4751 XC — Oud Gastel — Industrieterrein Borchwerf II Roosendaal www.woodflooring.nl — info@woodflooring.nl — Tel. +31 (0)6 836 958 95


KORT BEDRIJVIG

Kampioenschap op en om Rozenoord van 12 tot en met 15 juni

Open EK voor G-atleten in de startblokken

Donderdag 12 juni is het weer zo ver:

Hollandse Nieuwe Haring

Vanaf donderdag is er weer nieuwe haring.

ROOSENDAAL - Vanaf donderdag 12 juni zijn er weer heerlijke, verse nieuwe haringen te koop bij Visgilde de Nieuwe Markt Roosendaal. Dankzij onze eigen groothandel Schot Tholen krijgen wij elk jaar TOP haringen geleverd. Niet alleen onze haring, maar al onze vis komt van onze eigen groothandel vandaan. Altijd gegarandeerd vers van de visafslag. Daarom kunnen wij U een TOP product garanderen! Komt U het haringseizoen van 2014 inluiden door een nieuwe haring te komen proeven? Tot dan! Visgilde de Nieuwe Markt, Nieuwe Markt 22, 4701 AG Roosendaal

Roeimarathon voor Afrika SPADO is helemaal klaar voor het Open EK. Sportpark Rozenoord werd vorige week al opgewarmd door de Special Heroes, onder het toeziend oog van het Bergse college. FOTO RIA VAN MEIR

ROOSENDAAL - Op zondag 15 juni gaat Vera van de Velde, leerling van het JTC, een marathon roeien. Ze wilt op die manier zoveel mogelijk

BERGEN OP ZOOM - Het Open EK atletiek voor sporters met een verstandelijke beperking, dat van 12 tot en met geld inzamelen voor de kinderen van Zuid15 juni wordt georganiseerd, staat klaar voor de start. Na een uitgebreide en lange voorbereiding trapt donderdag Afrika. Zelf gaat zij daar deze zomer naar het sportfeest af met de officiële opening op de Grote Markt, gevolgd door kogelstoten en een concert. Iedereen is welkom!

toe om ontwikkelingswerk te doen. De marathon vindt plaats bij de Roosendaalse Roeivereniging aan de Vlietweg 60 in Roosendaal. Ze start om 12.00 uur en ze hoopt rond half vier aan haar laatste kilometers te beginnen. Iedereen is welkom om haar aan te moedigen.

Zaalvoetbalsters gezocht

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Dat laatste kan letterlijk genomen. Sowieso zijn alle activiteiten van het EK te bezoeken, of deze nu op Rozenoord of in de binnenstad gehouden worden. De opzet van het EK is ook zo dat spelers van buiten Europa deel kunnen nemen, omdat er voor de doelgroep relatief weinig evenementen zijn waar ze de krachten kunnen meten. Trots Wie Peter Winters, verantwoordelijk voor de PR van het evenement spreekt, hoort veel enthousiasme: “SPADO is écht trots op de grote medewerking en ondersteuning die het organisatieteam krijgt. Veel sponsors, groot en klein, ondersteunen het evenement enthousiast. Ook de gemeente en maatschappelijke instellingen staan klaar voor het EK! Een niet te vergeten alle vrijwilligers die er gewoon staan tijdens het evenement.” Voorbereidingen In totaal werken er ruim vierhonderd mensen mee aan, wat met de volledige naam, het SABIC Inas European Athletics Championships heet. Met de voorbereidingen is het volgens hem prima gegaan: “Alle

lijnen die zijn uitgezet, komen bij elkaar. Denk aan een kleurrijk programmaboekje, wat in druk is verschenen in een oplage van 2500 stuks. Alle SPADO-leden ontvangen een exemplaar en uiteraard ook alle bezoekers van het evenement. De speciaal ontworpen medailles zijn geleverd en ook de speciale trofeeën voor de beste teams enz.” Randactiviteiten Het spreekt voor zich dat iedereen moet komen kijken op de Grote Markt en op Rozenoord. Er wordt namelijk sport op niveau bedreven én er valt nog veel meer te beleven dan alleen atletiek.

‘Vierhonderd vrijwilligers werken mee aan EK’ Zo is er bijvoorbeeld een groot springdorp voor kinderen op sportpark Rozenoord. De organisatie zet breed in, maar ook groots, want behalve het sportprogramma zijn er veel randevenementen. Zo staat Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op de

openingsdag op de Grote Markt en kan er de 14e gedanst worden als het concept Senself Rozenoord aandoet. Senself laat muziek niet alleen beleven door de horen of voelen, maar voegt er een extra dynamiek aan toe door ook te laten proeven en ruiken met smaak- en aroma jockeys. Het initiatief is voor iedereen, maar het houdt ook extra rekening met mensen met een beperking zoals slechthorende, of personen die overgevoelig zijn voor felle flitsen en hier een epileptische aanval kunnen krijgen. Bovenal is het gewoon leuk en bijzonder, een concept dat iedereen eens moet proberen! Aanhang Met het Europees Kampioenschap steekt de organisatie haar nek uit. Toen het plan geopperd werd, was er behalve de wil geen enkele basis voor het evenement. Inmiddels is er een flinke aanhang voor het EK op de been, leeft het in de omgeving en zijn de financiën compleet rond. Een megaproject waarmee men de sporters en degene die van hun prestaties komen genieten een enorme boost geeft. Het volledige programma en veel achtergrondinformatie valt te vinden op www.7thinasec.com

Ministerie moet betalen voor inkomstenderving door wegwerkzaamheden

Toch compensatie voor Wouwse Tol WOUW - De Wouwse Tol krijgt alsnog een schadevergoeding voor de inkomstenderving, dat het hotel-restaurant heeft geleden door de wegwerkzaamheden aan de A4, A17 en A58. Dat heeft de Raad van State besloten. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu moet het bedrijf een bedrag van bijna 73.000 euro en een fors bedrag aan rente betalen. DOOR RIA VAN MEIR Met de uitspraak van Rijkswaterstaat komt er een einde aan een langslepende discussie, die al liep sinds 2006. Door groot onderhoud aan de snelwegen A4, A17 en A58 ondervond het wegrestaurant grote hinder. De uitbater van de horecavoorziening diende daarop een verzoek tot schadevergoeding in bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het verzoek werd

afgewezen, omdat het ministerie een ondergrens hanteert van een omzetdaling van vijftien procent van de gemiddelde jaaroverzet over de drie voorgaande kalenderjaren. Wanneer de inkomstenderving binnen die vijftien procent valt, ziet het ministerie dat als een normaal ondernemersrisico. Motiveren De Wouwse Tol heeft die ondergrens altijd betwist, omdat de periode van de

afsluitingen precies in de drukste tijd van het jaar vielen. De Raad van State stelde de Wouwse Tol daarin in het gelijk en vond dat het ministerie de afwijzing beter moest motiveren. Tijdens een nieuwe zitting voor het hoogst rechtsorgaan kon het ministerie nog steeds niet overtuigen. Daarom moet het ministerie de misgelopen inkomsten van 72.843,20 euro alsnog betalen. Dat bedrag moet daarnaast nog vermeerder worden met de wettelijke rente vanaf juli 2006. PAGINA 12

ROOSENDAAL - Op woensdag 11 juni organiseert Bristol Team/Dames een selectie training voor het nieuwe seizoen. De Roosendaalse meiden gaan seizoen 2014/2015 de strijd aan in een nieuwe

competitie namelijk west 2 Rotterdam. Toch moet de selectie voorzien zijn van nieuwe sterke krachten. Voel jij er wat voor om aan je techniek en spelinzicht te werken? Kom dan langs om 19.45 uur in sporthal in de Roos en maak kennis met zaalvoetbal.

...voor het laatste actuele lokale nieuws...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Vermist / gevonden dieren Vermist 7 juni - Kat poes gesteriliseerd, Europese korthaar of huiskat, Cypersgrijs met wit, Gecypert:-zwart-wit met een linker witte voorkant en pootje, buikje wit,klein poesje, Daphne-daffie 2 jaar, vermist in de Lindestraat,Boschendijk Oudenbosch 908688. 6 juni - Kat poes gesteriliseerd, Europese korthaar of huiskat, zwart met wit, zwarte poes met wit aan de pootjes op haar buikje en een witte kraag, heel bijzonder opvallend is haar witte snor, Dot(je) 2 jaar, vermist in de Spoorstraat Roosendaal 908560. 3 juni - Kat kater gecastreerd, Europese korthaar of huiskat, Cypers grijs, hij is medicatie afhankelijk halsband beige/lichtbruin met bel en kokertje, Philou (spreek uit als fieloe) 1 jaar, vermist in de Gerard ter Borchstraat Roosendaal 907957. 3 juni - Hond reu, Malthezer leeuwtje wit, momenteel lang haar vacht is best vol, Porsche 10.5 jaar, vermist in de Reigerstraat Fijnaart 907734. 2 juni - Kat kater gecastreerd, Oosters korthaar, rood, spitse snuit en lang lijf en poten, gestrest in vreemde omgeving, wat terughoudend voor vreemde mensen, Flip (je) 7 jaar, vermist in de Weergang Klundert 907828. 2 juni - Kat kater gecastreerd, Europese korthaar of huiskat, zwart, halsband, Blac-

ky, vermist in de Kerkstraat Oud Gastel 907546. 1 juni - Kat kater gecastreerd, Europese korthaar of huiskat, Cypersrood, Zeus 1 jaar, vermist in de Voorstraat Roosendaal 907860. Gevonden 5 juni - Kat poes, Europese korthaar of huiskat, Schildpad met wit, gevonden in Hobbemastraat in Roosendaal 908372. 4 juni - Kat kater gecastreerd, Europese korthaar of huiskat, grijs met wit, gevonden in Lucasplein in Roosendaal 908153. 3 juni - Kat kater gecastreerd, Europese korthaar of huiskat, Cypersrood, overleden binnengebracht, gevonden in omgeving Reigerstraat in Fijnaart 907701. 30 mei - Kat poes ongesteriliseerd, Europese korthaar of huiskat, Lapje, drachtig, gevonden in Donkenweg in Roosendaal 907615. 28 mei - Kat kater gecastreerd, langharig wit met beige gevonden bij snelweg de A-58 in Roosendaal 907611. 20 mei - Kat, Europese korthaar of huiskat, Cypers bruin met wit, vlooienband wit, gevonden in Pootlaan in Roosendaal 908892. Amivedi meldpunt Roosendaal e.o. tel. 0880064651 www.Amivedi.nl, Roosendaal@Amivedi.com


auto’s

Star Trek Firs

1

To boldly go wh

OPHEFFINGS VEILING

t Contact

ere no one’s gone before? Dan durf jij je vast wel te verdie pen in het dagelij ks leven van Carla (45,

kanker)?!

Egbers Auto’s stopt met zijn automobiel activiteiten. Dus alle auto’s moeten weg!

KIJKDAG ZATERDAG 14 JUNI

(van 10.00 tot 16.00 uur) Speelhuislaan 156A – Breda Nieuwsgierig geworden, kijk al vast op ; www.bva-auctions.com/auction/index/11195

SPEEL ONZE FRANSEN UIT DE SELECTIE!

22X PEUGEOT 308 3X PEUGEOT 508 • 0% financiering tot € 10.000 • € 2.000 keiharde korting • Gratis 4 jaar garantie (t.w.v. € 1.399)

• 0% financiering tot € 10.000 • € 2.750 keiharde korting

3X PEUGEOT 5008 4X PEUGEOT 3008

• 0% financiering tot € 10.000 • € 2.750 keiharde korting

WEGENS GEBREK AAN GEBRUIKTE AUTO’S KUNT U REKENEN OP EEN PTA Peugeot, Vlierwerf 6 4704 SB Roosendaal T. 0165 - 526 666

Autobedrijf f. Nouws B.V.-agent Sprundelseweg 35 B 4715 RB Rucphen Tel 0165 - 34 37 40 dealer.peugeot.nl/nouws

Totaal kredietbedrag

Looptijd in maanden

Debetrentevoet

Jaarlijks kostenpercentage

Maandbedrag

Totaal te betalen bedrag

€ 10.000

36

0%

0%

€ 278

€ 10.000

• 0% financiering tot € 10.000 • € 3.350 keiharde korting

TOT € 2.000,VOORDEEL OP ONZE BEDRIJFSWAGENS

Autobedrijf De Keen B.V.-agent Voorsteven 25 4871 DX Etten-Leur Tel 076 - 501 31 51 dealer.peugeot.nl/dekeen

BEKIJK ONZE COMPLETE VOORRAAD OP

www.goedkopepeugeots.nl

Financiering verstrekt door Peugeot Finance, handelsnaam van PSA Finance Nederland B.V. (registratienummer AFM 12007744). Meer info en voorwaarden via www.peugeot.nl. Op verzoek sturen wij u het standaard informatiedocument toe. Actie geldig tot en met 30 juni 2014, actiemaximum op de genoemde modellen is € 10.000. Kortingsbedragen in sommige gevallen alléén bij inruil. Vraag naar de voorwaarden in de showroom.


Receptie en afscheid

Koffieochtenden in ontmoetingsruimte Het Lichtpunt ROOSENDAAL - Elke 2e en 4e donderdagochtend van de maand komt een groep van 8 tot 10 senioren vanaf ongeveer 60 jaar uit de wijk Kalsdonk bij elkaar in de gezellige ontmoetingsruimte Het Lichtpunt, Philipslaan 20E.

Cluzona-voorzitter Eric de Regt neemt afscheid van succes trainer Mark Klippel

WOUW - Het was een avond van feest en afscheid bij Cluzona. Op donderdag 5 juni hield voetbalvereniging Cluzona uit Wouw haar kampioensreceptie voor het 1e elftal. Aansluitend werd afscheid genomen van enkele mensen uit de technische staf en van enkele spelers. Vele clubbesturen, leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters waren in Wouw aanwezig om Cluzona te feliciteren met het behaalde kampioenschap in de 3e klasse en de daaruit voortvloeiende pro-

motie naar de 2e klasse. In een korte toespraak blikte voorzitter Eric de Regt terug op het zo goed verlopen seizoen en dankte hiervoor alle betrokkenen. Na het officiële gedeelte volgde er nog een gezellig informeel samenzijn, waarbij het afscheid van enkele leden centraal stond. Teammanager Corné Roks nam hierbij als eerste het woord en hij bedankte de spelersgroep, technische staf en alle vrijwilligers. Daarna nam het bestuur, bij monde van Eric de Regt, afscheid van respectievelijk trainer Mark Klippel, assistenten Edwin de Krom en Jan van Gastel en keeperstrainer

Alwin van Dongen. Ook de spelers Toon Jochems en Danny Mathijssen werden uitgezwaaid. Voor alle vertrekkers waren er mooie woorden, bloemen en cadeaus. Ook aanvoerder Erik van Oers bedankte namens de spelersgroep de afscheidnemers. Aangezien ook voorzitter Eric de Regt had aangekondigd op (korte) termijn te zullen stoppen werd hij, alsmede de vertrekkende wedstrijdsecretaris Ellen Polseman, in het zonnetje gezet door de spelers. Nog diezelfde avond vertrok de voltallige selectie voor een welverdiende vakantie gezamenlijk naar Griekenland.

JD4 Roosendaal pakt ‘de dubbel’

2-0 winst in bekerfinale tegen Zeelandia Middelburg ROOSENDAAL - Een volle touringcar met spelers en supporters van JD4 van RKVV Roosendaal vertrok zaterdag naar Bruinisse om op neutraal terrein de bekerfinale te spelen. De jongens waren erg gemotiveerd om de KNVB beker te winnen, de generale oefenwedstrijd van de avond daarvoor tegen de vaders was immers verloren gegaan. Er moest dus wat recht gezet worden! In de Zeeuwse hitte kwamen beide teams, voor-

afgegaan door de KNVB-scheidsrechter, in een keurige rij het veld op. Al snel bleek dat de tegenstander ook niet voor niets de finale had gehaald. Vooral op het middenveld was het hard werken en moesten veel meters gemaakt worden. Na wat kleine mogelijkheden over en weer was het Roosendaal die met een pegel vol op de paal het dichtst bij de 1-0 was. Even later was het wel raak, de keeper werd met een mooie lob verslagen.

Maar Zeelandia gaf niet op en nam het initiatief over. Maar net als aan de andere kant de paal Zeelandia een keer gered had redde de paal nu ons. Korte tijd later maakte Roosendaal nog voor de rust de 2-0. Onze jongens streden de 2e helft als leeuwen en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Roosendaal JD4 bekerwinnaar! Een super einde van een fantastisch voetbaljaar waarin JD4 ook al kampioen geworden was in de competitie.

Ze verzamelen zich tussen 09.45-10.15 uur voor een 1e rondje koffie of thee en gaan daarna vanaf 10.30 tot uiterlijk 11.30 uur samen in gesprek. Op verzoek van de veelal - maar niet uitsluitend! - vrouwelijke deelnemers bespreken ze sinds april met elkaar voornamelijk de actualiteit. Enkele ouderen brengen een krantenartikel of een ander bericht uit een huis-aanhuisblad met actueel nieuws uit Roosendaal, dan wel elders in de ‘wereld’ voor dat gesprek mee. Dat levert altijd ruim voldoende gespreksstof op. Ze zetten in de vakantie- of ‘komkommertijd’ hun gesprekken voort in Het Lichtpunt, dat zich op de 2e verdieping in het seniorencomplex van Allee Wonen, Philipslaan, bevindt én per lift bereikbaar is. De koffieochtenden in juni en juli zijn al gepland op 12m 26 juni, 10 en 24 juli. De groep is blij met nieuwe gezichten - ook al betreft het een gast die alleen wil luis-

teren, zoals de allerlaatste nieuwelinge. Belangstellende senioren mogen daarom in de rustige zomermaanden zomaar een keertje binnenlopen. Aan het eind van de koffieochtend is men dan zelf als gast(en) in staat om te beoordelen, of het bij dit eenmalige bezoek blijft. Wanneer men dit op uw leeftijd spannend vindt, kan men als 60+`er ook vooraf bellen. Informatie over de Koffieochtenden kan iedereen vrijblijvend telefonisch krijgen bij Jan van der Pas, tel. 0165-544947 of bij begeleider Jan Damen, tel. 0165534667. Deze pastorale werker is tevens per email bereikbaar: jandamen@sintnorbertusparochie.nl

Profiteer nu van verlaagde BTW-tarief! BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Biljarten De Wieken Uitslag 3e ronde van De Wieken: 1. P. d. Hollander 76,32 punten; 2. H. Kraus 76,29; 3. C. Rommers 74,44; 4. C. Goetstouwers 73,60; 5. Jac Raats 69,45; 6. C. d. Vries 69,23; 7. Fr. v. Geel 57,96; 8. A3 v/d Berg 55,23; 9. C. Linders 53,31. Stand na 3e ronde: 1. P. d. Hollander 268,42 punten; 2. H. Kraus 260,57; 3. C. Goetstouwers 256,08; 4. C. Rommers 254,69; 5. Jac Raats 251,88; 6. Fr. v. Geel 221,61; 7. C. d. Vries 216,95; 8. C. Linders 192,45; 9. W. Ossenblok 180,23; 10. C. Kepers 179,97; 11. A3 v/d Berg 175,16. W. Ossenblok en C. Kepers hebben helaas de derde ronde niet mee kunnen doen.

Wouwse Dorpswandelingen gaan weer van start WOUW - Ook dit jaar worden er weer dorpswandelingen gehouden. Onder leiding van een gids van de Stichting Kasteel van Wouw staat zondag 15 juni de eerste van drie wandelingen op het programma. Die starten steeds om 13.30 uur vanaf café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61 in Wouw.

Tijdens de wandeling krijgen de deelnemers uitleg over panden, bijzondere doorkijkjes, de pompen op de Markt en bijzondere kunstwerken. De wandeling, die tussen de 2 en 3 uur duurt, eindigt op de

Kasteelweide waar verteld wordt over het vroegere kasteel van Wouw, de bewoners, het onderzoek op de weide en de plannen voor de toekomst. Hier kunnen de deelnemers zelf voelen hoe diep de fundamenten van de bijgebouwen in de grond zitten. De opbrengst is voor de Stichting Kasteel van Wouw, die de Kasteelweide in de toekomst aantrekkelijker wil maken voor het publiek. Er wordt gewandeld verder gewandeld op zondag 17 augustus en zondag 21 september. Vertrek steeds om 13.30 uur. Op zondag 7 december is er een winterwandeling met soep na afloop.

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 11 juni: huisgroep 19.30u. Zondag 15 juni: eredienst 10.30u. Zondagsschool en crèche aanwezig. Maandag 16 juni: fundamenten v/d bijbel. RK SINT NORBERTUSPAROCHIE Parochiekern Emmaüs St. Josephkerk Vrijdag 13 juni 18.30u Eucharistieviering. Voorganger: em. Pastor J. v. Oers. Zaterdag 14 juni 19.00u Woord- en Communieviering m.m.v. St. Josephkoor. Voorganger: Pastor E. Ettes. Zondag 15 juni 11.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastor C. Covemaeker. Dinsdag 17 juni 09.00u Woord- en Communieviering. Voorganger: F. Peeters; 14.30u Rozenkransgebed. Parochiekern De Ark Moeder Godskerk Zaterdag 14 juni 17.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastoor H. Akkermans. Zondag 15 juni 09.30u Woord- en Commu-

nieviering m.m.v. Moeder Godskoor. Voorganger: Pastor F. Vermeulen De Goede Herder Zondag 15 juni 11.30u Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor. Voorganger: Pastor J. Hoevenaars. Verkondiging: R. Kools. H. Maria Hemelvaart Zondag 15 juni 9.30u Eucharistieviering Eerste Communie. Voorganger: Pastoor H. Akkermans Sint Franciscus Dinsdag 17 juni 14.00u Seniorenbijeenkomst. Voorganger: Pastor G. Kok. Elke vierde zondag van de maand 11.00u Eucharistie/ Woord- en Communieviering. Parochiekern O.L. Vrouwe O.L. Vrouwekerk De vieringen op dinsdag en donderdag worden tot nader bericht gehouden in kapel Mariagaard. Donderdag 12 juni 9.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor H. Akkermans. Zaterdag 14 juni 17.30u Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger: Pastor E. Ettes. Zondag 15 juni 9.30u Eucharistieviering m.m.v. Alfonsususkoor. Voorganger: Pastor J. Hoevenaars. Verkondiging: A. Stofmeel.

Zondag 15 juni 11.30u Peuter/kleuterviering. Voorganger: Pastor E. Ettes. Dinsdag 17 juni 9.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor H. Akkermans. CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN De Bloemschevaert Zaterdag 14 juni geen kerkdienst. De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 15 juni 10.00u voorganger pastor Jos Broekmans. De Champetter Vrijdag 13 juni 10.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag 15.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 15 juni 10.30u voorganger pastor Jan Bruinsma m.m.v. Toine Nooijens. PAGINA 14

Wildenborch Geen kerkdienst. EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165-556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers en ds. M. den Bakker, www.pgrkruiskerk.nl ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD Informatie parochie: www.samenkerk.nl JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 06-12858792. Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/ Wachttorenstudie: zondag 10.00u.

EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 0681761703.


GevraaGd:

huishoudelijke hulp Scooterhuis.nl en Brabant Quads zijn gespecialiseerd in onderhoud, reparaties en schadeherstel van alle merken scooters en quads. op Wegens uitbreiding van de werkzaamheden zijn wij om zoek naar eeneen op zoek naar

Monteur

De werkzaamheden zullen bestaan uit het plegen van onderhoud en reparaties aan scooters en quads. Wat we van jou verwachten: * Enthousiast met ervaring en/of affiniteit in de scooter / motorfietsbranche. motorfietsbranche * Zelfstandig en inventief. * Klantgericht en meedenkend. * Geen 9 tot 5 mentaliteit. Wat je van ons kunt verwachten: * Parttime functie die op korte termijn fulltime kan worden. * Goed salaris. * Gezellige werksfeer in een klein team. * Mogelijkheid tot het volgen van extra cursussen. Ben je geïnteresseerd en past deze baan bij jou? Stuur dan snel je cv naar: info@brabantquads.nl

3 uur per week op maandagochtend van 09.00 tot 12.00 uur

tel. 0165-30 34 58

AUTODEMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

ook voor

onderhoud alle automerken

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

ADMINISTRATIEF MEDEWERK(ST)ER 24 UUR PER WEEK DOEL VAN DE FUNCTIE

FUNCTIE EISEN:

Administratieve ondersteuning voor de vestiging Oud Gastel

• MBO niveau met aantoonbare relevante werkervaring • Werkervaring in vergelijkbare functie of logistiek is een pré maar niet vereist • Talen: - Nederlands: vloeiend in spraak en schrift - Engels: gevorderd niveau in spraak en schrift • Ruime ervaring met Excel en gedegen kennis van het programma • Ervaring met Word en affiniteit met systemen • Accuraat • Positieve en proactieve instelling

HOOFDTAKEN, VERANTWOORDELIJKHEDEN & BEVOEGDHEDEN • Periodiek opleveren en analyseren van rapportages en KPI’s voor klanten en interne doeleinden • Maandelijkse/wekelijkse facturatie • Boekhoudkundige maandafsluiting • Registratie van de uren • Onderhouden van ISO- en andere documentatie

OVERIGE TAKEN

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

Solliciteer als: Allround Boomverzorger Allround Hovenier Groenvoorziener A bij BTL Realisatie, vestiging Roosendaal! Kijk nu op www.btl.nl

Demmers Interieur

Bel voor info of een afspraak (ook ’s avonds)! Telnr: 06 57595375 www.houthandelhb.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

LEES DE UITGEBREIDE VACATURE OP: WWW.DEROOY.NL

nu 20% kortIng

op Stuc en Schilderwerk

- opleidingen tot NMI/MfN registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

0641211049 www.demmersinterieur.nl

Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN.

Houthandel HB Sprundel

Reacties of vragen per mail naar Pieter van Eeten: pve@derooy.com

Stuc en klusbedrijf

Tuinman – Stratenmaker nodig!

Maatwerk tuinhuizen,carports,tuinschermen enz. in eiken en douglas. Eiken vloeren, MDF plafonds tegen zeer scherpe prijzen!

• Bijwonen en notuleren van vergaderingen • Aandragen van mogelijke verbeteringen • Uitvoeren van interne ISO audits en ondersteunen bij officiële ISO audit • Taken overnemen bij afwezigheid van collega administratief medewerker

• ALLE SOORTEN BESTRATINGEN • OPHOGEN • SCHOONMAKEN • VOOR- EN NAjAARS BEuRTEN • ONDERHOuD • SNOEIEN • WIj KuNNEN OOK VOOR ALLE MATERIALEN ZORGEN • AFVOER VAN HET VuIL • DuIDELIjKE PRIjSOPGAVE • GARANTIE OP AL ONS WERK • ONDERHOuD AL VANAF € 30,- PER MAAND

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum leidt op voor het examen tot erkend NMI/MfN registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website, of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatieavond (start 19.30 uur) : Tel: 015 – 36 112 36

Do 19 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Woe 25 juni, Hotel Princeville Breda

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

CJM

Tuinhout\Blokhutten\Plaatmaterialen Tijdens de WK voetbalweken:

GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS

Frans Klaver, 0165-744 140

5% Korting op alles! Voor het mooiste gazon.

En ga voor uw kans op nog meer korting! Klinkstraat 12 Oudenbosch www.cjm-hout.nl De Aktievoorwaarden staan op de website

Loop- of rugprobLemen

APK - REPA RATIES ALLE MERKEN - AIRCO SERVICE - OCCASIONS RUITENREPARATIE - SCHADEREPARATIE

airco service en onderhoud Voor occasions zie:

www.CAOOMEN.NL St. Janstraat 147, Sprundel Tel: 0165 - 382 830 info@caoomen.nl www.caoomen.nl

Ook voor al uw diverse spuitwerkzaamheden Schuurakker 11B 4705 RJ Roosendaal Tel : 0165 - 327226 www.deltaautoschadeherstel.nl M : 06 - 44365675 info@deltaautoschadeherstel.nl


  G N I D E I B N A A K BI E R N DEZE WEE

   

       

   

 



VA

 

 















  

 

 



 



 

 

 



 

 



 



     





  



 

 



  

 

  



 







R o o s e n daal, Laureijsen, Lindenburg 2 

  





Dr 20140611  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you