Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

M O E R D I J K S E

O P L AG E :

11 JUNI 2014 WEEK 24

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

SPONTANE ONTKOPPELING VAN TREIN

076

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

SPONTANE MIDZOMERFEESTEN IN NOORDHOEK

Fietsvierdaagse TWC Zevenbergen

Hinder bij doorvaart Mandersluis

ZEVENBERGEN - TWCZevenbergen houdt eind juni weer de fietsvierdaagse. De eerste drie dagen zijn er twee startmomenten in de middag en op zaterdag kunnen er extra lange afstanden worden gereden. Woensdag 25 juni, donderdag 26 juni en vrijdag 27 juni worden zowel de 15, 30 als de 50 kilometer verreden vanaf 12.30 uur of 18.30 uur. Zaterdag 28 juni starten de mensen die de 80 en 100 kilometer willen rijden om 8.00 uur en de 15, 30 en 50 kilometer komen om 9.00 uur aan de start. Inschrijfgeld is 2 euro per dag of 7,50 voor vier dagen. Een gezin betaalt 15 euro voor vier dagen. Alle ritten vertrekken van SGZ sportpark de knip aan de Galgenweg.

HEIJNINGEN – Het vaarverkeer op de Dintel moet rekening houden met vertragingen, doordat er bij de Manderssluis bij Heijningen overdag een schutbedrijf in werking is gesteld. Boten kunnen daardoor niet rechtstreeks door de sluizen varen, maar zullen moeten wachten tot de sluisdeuren een voor een openen. Die maatregel is ingesteld om de mogelijke ontwikkeling van blauwalg in de Mark, Dintel en Vliet tegen te gaan. Door het goede weer neemt de kans op de giftige alg weer toe. Daarom is de sluis ’s nachts gesloten. De laatste schutting is om 21.30 uur van buiten naar binnen. De maatregelen gelden voor onbepaalde tijd.

W E E K B L A D

Speel-o-theek in de schijnwerper

Wandeltocht door centrum Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Met de Week van de Speelotheek zet de Vereniging Speel-otheken Nederland (VSN) jaarlijks het werk van speel-o-theken in de schijnwerper. De Week van de Speelotheek loopt van zaterdag 7 juni tot en met zaterdag 14 juni. In de Week van de Speelotheek valt ook Buitenspeeldag, woensdag 11 juni. Die wordt gehouden bij de bibliotheek in Zevenbergen van 13.00 tot 16.00 uur. Tijdens de Week van de Speelotheek geldt de VANnU 2-voor-1 actie: 2 speelmaterialen te leen voor de prijs van 1! De leukste speelmaterialen kunnen ook online worden gereserveerd via www.bibliotheekvannu.nl.

ZEVENBERGEN - Heemkundekring Willem van Strijen heeft speciaal voor Zevenbergen een wandeling samengesteld door het centrum. Zij kunnen dat doen met met deskundige begeleiding maar ook met in de hand een historische wandelroute op schrift (verkrijgbaar in boekwinkels, bibliotheek en museum). Ook kunnen geïnteresseerden de eeuwenoude basilicale Catharinakerk en de neoromaanse Bartholomeuskerk uitgebreid (o.l.v. een gids, verbonden aan deze kerken) van binnen gaan bekijken. Meer informatie via www. heemkundezevenbergen.nl, info@heemkundezevenbergen.nl of 0168- 323584.

Seminar over slapeloosheid bij bieb

WILLEMSTAD - Kinderen van de scouting Willemstad, burgemeester Klijs, de Belgische ambassadeur in Nederland en vertegenwoordigers van plaatselijke verenigingen, verenigingen van oud-strijders en familieleden van de 167 militairen die op 30 mei 1940 vlak voor Willemstad in het Hollandsch Diep omkwamen legden maandag bloemen om de scheepsramp met de Rhenus te herdenken. De Rhenus, met honderden Belgische krijgsgevangenen aan boord, liep op 30 mei 1940 ter hoogte van Willemstad op een mijn. Volgens de Duitsers kwamen daar 167 mensen bij om. FOTO TIES STEEHOUWER

Klijs: ‘Lessen van Chemie-Pack in praktijk kunnen brengen’

Verder Monderzoek na brand bij Shell I D D E L B U R G S E & V E E R S E

MOERDIJK – Na de brand bij Shell Moerdijk vorige week dinsdag werden voor Strijen, Binnenmaas en Zwijndrecht op Eerste Pinksterdag alle beperkingen in de eerder gegeven adviezen ingetrokken. Wel blijft het wasadvies voor alles wat met roetdeeltjes in aanraking is gekomen van kracht. In de nacht na de brand werden al roetdeeltjes aangetroffen in de Hoeksche Waard, Dordrecht en Zwijndrecht. Die zijn onderzocht op zware metalen en vrijdag kon van het zuidelijke puntje van Dordrecht worden gezegd dat daar geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen zijn aangetroffen. DOOR MARJANNE DIJKSTRA

huis verlaten.

ZEVENBERGEN - Wat kun je doen aan slecht slapen? Dat hoor je op de seminar Ik wil slapen! bij de Bibliotheek VANnU in Zevenbergen op donderdag 12 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens het seminar belicht Froukje Smeding de diverse soorten slapeloosheid en welke slaaptypen er zijn. Uiteraard wordt de link met het stress-systeem niet vergeten want als je de gebruiksaanwijzing niet kent, kun je er minder goed iets aan veranderen. Froukje eindigt met een aantal tips & tricks, zodat iedere deelnemer aan de slag kan. Uiteindelijk gaat iedereen met een ‘slaapagenda’ naar huis. Aanmelden via www.werkwegen.nl/WerkWegen/seminars.html.

Vorige week dinsdagavond was voor de inwoners van Moerdijk behoorlijk spannend. Rond 22.45 uur vond er in een reactor bij Shell een explosie plaats tijdens de wisseling van de ploegen. De brandweer was snel ter plaatse en rond 6.00 uur woensdagmorgen werd het sein brandmeester gegeven. Tijdens de brand werd het scheepvaartverkeer op het Hollands Diep stilgelegd en werden de open afritten 25 en 26 van de snelweg A17 en het industrieterrein zelf afgesloten. Bij de explosie en brand raakten twee medewerkers van Shell licht gewond, maar zij mochten gelukkig al snel weer het zieken-

Vergelijkingen Meerdere keren werd vorige week de parallel getrokken tussen de explosie bij Shell en de brand bij Chemie-Pack begin 2011. Burgemeester Jac Klijs liet weten die vergelijking niet te willen trekken. In een persbericht van de gemeente stelt hij: “Dankzij ieders inzet is dit incident beheersbaar gebleken, dat is een hele opluchting. We hebben de lessen van de brand bij Chemie-Pack in praktijk kunnen brengen, maar natuurlijk evalueren we ook dit In de werden Wincident.” E E K Blucht L A D zowel in Brabant als in Zuid-Holland geen verhoogde concentraties giftige stoffen

Van Rijen nieuwe bestuurder Traverse

Openbare vergadering in kantoor Havenschap Moerdijk

MOERDIJK - De Raad van Toezicht van Traverse heeft Ad van Rijen vanaf 15 juni 2014 benoemd als bestuurder. Ad van Rijen (1964) heeft hiervoor 18 jaar gewerkt bij Humanitas DMH. Zijn meest recente functie daar was voorzitter van de Raad van Bestuur. “Hij is een gedreven, ambitieuze bestuurder die bijzonder veel zin heeft om richting te geven aan de ontwikkeling van Traverse. Hij woont in Roosendaal en kent de regionale ‘kaart’ goed”, laat de Raad van Toezicht weten. “We hebben er alle vertrouwen in dat Traverse, met Ad van Rijen aan het roer, de juiste bijdrage kan leveren aan het sociale domein in West Brabant en de gemeente Tholen.”

ZEVENBERGEN - De Burenraad Moerdijk gaat op woensdag 18 juni weer in het openbaar vergaderen. De voornaamste agendapunten zijn de groene begeleidingszone in Klundert en het 10-jarig bestaan van de Burenraad.

t

h

u

i

s

i

n

d

Burenraad Moerdijk DOOR CEES VAN DER BURG In de Burenraad zitten onder andere vertegenwoordigers van belangengroeperingen, zoals de stadsraden van Klundert en Zevenbergen, de stichtingen Behoud Buitengebied Moerdijk en Hart van Moerdijk, als-mede de bedrijven op het Industrieterrein Moerdijk. Ook de Hoekse Waard is in deze raad vertegenwoordigd. Het Havenschap Moerdijk levert als de initiatiefnemer het secretariaat.

e

r

De vergadering wordt gehouden in het kantoor van het Havenschap Moerdijk aan de Plaza 3 en begint om 19.30 uur. Begeleidingszone Naast het onderwerp ‘het 10-jarig bestaan van de Burenraad’ staat de ‘groene begeleidingszone in Klundert’ op de agenda. Hiertoe zal een presentatie worden verzorgd door Jacco Rentrop, waarin geschetst wordt wat de stand van zaken is rondom het haalbaarheidsonderzoek.

aangetroffen. De roetdeeltjes kwamen neer over het Hollands Diep heen en niet rond Moerdijk zelf. Bij het incident is ook een NL Alert ingezet; om zowel 23.00 uur als 5.20 uur. Niet iedereen ontving het alert. De veiligheidsregio meldt daarover: “We weten niet precies wie het wel en niet heeft gehad en hoe groot het aantal mensen is dat het alert niet kreeg. We nemen alle klachten mee in de evaluatie.” Naar de oorzaak van de explosie wordt momenteel onderzoek gedaan. Dat doet de omgevingsdienst uit naam van de Provincie als bevoegd gezag, het Openbaar Ministerie, de Onderzoeksraad voor Veiligheid, de regionale brandweer, maar ook Shell zelf.

e

g

i

o

Hij wil ook graag weten wat de ideeën zijn over de recreatieve mogelijkheden daarvan. Verder is het niet uitgesloten dat ook de brand bij Shell Moerdijk ter sprake zal komen. De vergaderingen van de Burenraad Moerdijk zijn openbaar. Belangstellenden, die een vergadering willen bijwonen, dienen zich wel vooraf aan te melden bij het secretariaat, telefoon (0168) 388882 of per e-mail burenraad@havenschapmoerdijk.nl.

Nieuwe werkwijze leerplichtambtenaren MOERDIJK - De achttien gemeenten in West-Brabant vernieuwen de de ambtsinstructie voor leerplichtambtenaren. De gemeenten vinden het belangrijk dat zij allemaal werken via dezelfde actuele versie. De Regio West-Brabant heeft gekozen voor de ambtsinstructie 2010 van Ingrado, de belangenvereniging voor leerplichtambtenaren. Die is toegesneden op de actuele uitvoering van de Leerplichtwet en de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie. Om de samenwerking en uniforme werkwijze nog sterker te maken, zullen de leerplichtambtenaren en RMC-medewerkers, die tot buitengewoon opsporingsambtenaar zijn benoemd, in de gehele regio worden ingezet.

Lieveheersbeestjes helpen lindebomen ZEVENBERGEN - Zo’n 300 zakjes met larfjes van lieveheersbeestjes zijn vorige week in bomen in de gemeente Moerdijk gehangen waarna de lieveheersbeestjes de bladluis opeten. Hiermee wordt de bladluis op natuurlijke wijze bestreden, met als grootste voordeel dat de ‘plaktroep’ uit de bomen verdwijnt. Deze ‘plak’ komt namelijk van de bladluizen. De lieveheersbeestlarven eten 50 tot 80 bladluizen per dag en volwassen lieveheersbeestjes 100-120 bladluizen. De zakjes komen met name in lindebomen te hangen; deze bomen zijn het meest gevoelig voor bladluis. De diertjes worden in twee keer uitgezet, over een week weer.


932,- Rijklaarprijs € 28.793,• 11 Astra Edition uitvoering VOORDEEL KAN OPLOPEN TOT WEL 6 4.000,! 500,- VRIENS Voordeel € 3.000,- • 8 Astra Cosmo uitvoering Breda 432- NU RIJKLAAR! € 25.793- • 9 Astra Sport uitvoering Punto of Bravo in onze voorraad? Dan profiteert u het nieuwe jaar meteen al van aantrekkelijk

Etten-Leur Oosterhout

d l e e b op onze websites vindt u nog veel meer occasions in

orraad Grande Punto’s en Bravo’s mag weg met hoge kortingen. Bovendien krijgt u ook op onze antie en 3 jaar 0% rente*. Uw voordeel kan dus oplopen tot wel 5 4.000,-. Kom bij ons langs of we Fiat Grande Punto of Bravo op voorraad staat!

- 7,0 l/100 km (1 op 14,3- 22,2).CO2: 115 - 165 gr/km.

Bravo: 3 12.500,-, FGA Capital Netherlands B.V. is kredietgever en werkt onder Wft vergunningsnummer 12013694 als aanbieder van ctus is beschikbaar op www.fiatfinancialsolutions.nl. Toetsing bij BKR te Tiel. De Fiat voorraadactie is geldig tot en met 28 februari 2009.

tobedrijf van Drimmelen AUTOBEDRIJF AARSMAN

ZEVENBERGEN, TOUWSLAGERIJ 18, TEL. 0168 - 37 05 00

ensopel.nl

Zevenbergen, 0168 - 37 15 01 Autobedrijf SCHEERDERS

Autobedrijf AARSMAN

TOUWSLAGERIJ 18 ZEVENBERGEN TEL. 0168-370500 www.autobedrijfaarsman.nl

n

TOPPER VAN DE MAAND

Fiat 500 Edizione Perla 80PK 05-2014, 1 km Actie Prijs 50/50 deal: € 6.975,-

Opel Astra 16i-16v station 111 edition 08-2010, zilver mt., airco, navigatie 61.304 km Prijs: € 12.250,-

Fiat Panda Edizione cool 60PK 05-2014, 1 km

Opel Corsa 12i-16v 5drs silverline 05-2006, metro, 51.098 km Prijs: € 6.500,-

Actie Prijs 50/50 deal: € 5.150,-

Fiat Punto Lounge 100PK 06-2014, 1 km Actie Prijs 50/50 deal: € 7.975,-

Fiat Punto Evo Dynamic 04-2014, 35.654 km

e g r e b n Zeve

TOUWSLAGERIJ 20 ZEVENBERGEN TEL. 0168-335531 www.garagescheerders.nl

TOPPER VAN DE MAAND

Prijs: € 8.950,-

De Fiat Panda WK editie!!! 01-2008, 84.116 km Prijs: € 5.250,-

Opel Meriva 16i-16v Cosmo 3-2010, zwart mt, airco, ecc, navigatie 50.546 km Prijs: € 12.950,-

Opel Meriva-b 14i-16v turbo 120pk Cosmo 06-2011, zilver mt Prijs: € 14.950,-

Opel Meriva 18i-16v 125pk Temptation 09-2007, blauw mt, 110.631 km Prijs: € 7.950,-

Kantoor Voordeel.com

Autobedrijf HOPMANS

DE LANGEWEG 12A ZEVENBERGEN TEL. 0168-328040 www.hopmans.com

Renault Mégane Grand Tour 1.6-16V Tech Line L.P.G. Geregelde Airco, Xenon, glazen Schuifdak, Cruise Controle, Trekhaak

05-2008, 112.700 km

80b x 38d x 178h

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

95.-

Radio Renault C.D., Trekhaak

05-2010, 63.000 km

MELASSESTRAAT 2 ZEVENBERGEN TEL. 0168-371501 www.vandrimmelenford.nl

TOPPER VAN DE MAAND

Luxe Navigatie / Climate Control / L.M. velgen

01-2006, 93.345 km Prijs: € 7.450,-

Renault Twingo 1.2-16V 75 Collection

Airco, Radio Renault C.D., Spoiler achterklep

09-2011, 53.500 km

Prijs: € 6.750,-

Renault Mégane Grand Tour Tech Line 1.6-16V

Xenon, Geregelde Airco, Radio Renault C.D.

07-2006, 92.900 km

Loop- of rugprobLemen

Prijs: € 8.250,-

Ford C-Max 1.8 16V Ghia 03-2009, 65.699 km, 125pk Prijs: € 13.450,-

Citroën C3 1.4 5-drs Ligne 09-2008, 102.018 km Prijs: € 6.450,-

Ford Fiesta 1.0 Titanium, 5-drs 01-2014, 6 km, 100pk Prijs: € 18.495,-

Ford Focus Wagon 1.6 TDCI Trend Sport 09-2013, 29.750 km, 115pk Prijs: € 19.995,-

Ford Ka 1.2 Comfort 02-2012, 45.308 km, 69pk Prijs: € 7.950,-

AUTODEMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

www.garageboxentehuur.NU De SchanS TuinSchermen

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Prijs: € 13.450,-

Renault Scénic 1.6 Automaat Dynamique

bureaus - kasten - stoelen - tafels

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

Prijs: € 9.450,-

Renault Mégane Estate 1.6-16V Dynamique Geregelde Airco, L.M. Velgen,

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

van de catalogusprijzen

Autobedrijf VAN DRIMMELEN

TOPPER VAN DE MAAND

1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR Met 4 legborden

Feel the difference

076 - 528 14 00 076 - 503 44 50 0162 - 48 14 00

betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

Bergen op Zoom / Zevenbergschen Hoek / Breda / Kapelle (Zld)

0164 – 687235


actualiteit

Communicatie verliep dit keer stukken beter

Brand Shell Moerdijk niet vergelijkbaar met Chemie-Pack MOERDIJK/ZEVENBERGEN – Tijdens een persconferentie vorige week in de nacht dinsdag op woensdag heeft burgemeester Jac Klijs verklaard dat de brand en explosies bij Shell Moerdijk waren ontstaan door het ineenzakken van een reactorvat. DOOR CEES VAN DER BURG In het betreffende reactorvat zat ethylbenzeen, een product voor het maken van kunststoffen. Een vergelijking met de brand destijds bij Chemie-Pack was niet aan de orde volgens Klijs. De hulpdiensten waren nu snel met groot materieel ter plaatse, zoals de brandweer van Shell zelf en van Moerdijk-Haven. Ook de communicatie verliep stukken beter. “De eerste leden van het beleidsteam waren binnen het halfuur in het stadskantoor.” Direct na het begin van de brand werd het scheepvaartverkeer op het Hollands Diep stilgelegd en werden de afritten van Rijksweg A17 afgesloten.

Ethylbenzeen ethylbenzeen is een aromatisch koolwaterstof die voorkomt in aardolie en steenkoolteer. Het wordt voornamelijk gebruikt als grondstof voor styreen, een belangrijke bouwsteen van polymeren, en in brandstoffen. Bij het incident in de reactor is ethylbenzeen verbrand. Door verbranding wordt die stof omgezet in onder andere koolstof, water en andere vluchtige verbindingen. Deze stoffen kunnen bij blootstelling klachten veroorzaken aan ogen en luchtwegen. eventuele klachten verdwijnen in principe na de blootstelling.

Incidentbestrijding Op dinsdag 3 juni om 22.45 uur vonden twee zware explosies plaats en brak brand uit bij Shell Moerdijk aan de Chemieweg. Om 22.50 uur kwam de melding binnen bij de brandweerpost Moerdijk-Haven en een minuut later werden ook omliggende korpsen gewaarschuwd. Weer een minuut later werd reeds opgeschaald naar grote brand en ook de politie gealarmeerd. Om 22.54 volgde de opschaling naar Grip 1 (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure), om 22.57 uur naar Grip 2 en om 23.45 uur naar Grip 3. Tot dit laatste werd besloten omdat ook de Hoeksche Waard werd bedreigd. Vergelijking Voor 01.00 uur werd een persconferentie uitgeschreven, waar ondanks het nachtelijke uur veel cameraploegen aanwezig waren. Vanwege het korte tijdsbestek na het uitbreken van de brand kon burgemeester Jac Klijs alleen mededelen, dat een in onderhoud zijnde reactorvat in elkaar was gezakt en de aanwezige ethyleenbenzeen met twee geweldige explosies in brand was gevlogen. Verder was sprake van twee gewonden. Een vergelijking met Chemie-Pack werd meteen ontzenuwd, omdat bij het bij Shell ging om één soort chemicaliën en bij Chemie-Pack om vele tientallen, terwijl bovendien gebouwen in brand raakten. Volksgezondheid Bij de tweede persconferentie om 10.30 uur kreeg burgemeester Klijs ondersteuning van Annemieke van der Zijden van

De tweede persconferentie, met achter de tafel (vlnr) José Hiel (Communicatie gemeente Moerdijk), Annemieke van der Zijden, Jac Klijs en Diemer Kranssen. FOTO CEES VAN DER BURG

de GGD/GHOR en brandweercommandant Diemer Kranssen. De pers was nu nog massaler vertegenwoordigd. Een van de belangrijkste vragen betrof de volksgezondheid. Van der Zijden verklaarde: “Door verbranding wordt ethylbenzeen omgezet in onder andere koolstof, water en andere vluchtige verbindingen. Er zijn geen verhoogde concentraties van deze stoffen gemeten. Deze stoffen kunnen bij blootstelling wel klach-

ten veroorzaken aan ogen en luchtwegen. Eventuele klachten verdwijnen in principe na de blootstelling.” Bluswater Kranssen benadrukte dat de aanwezigheid van de beroepsbrandweer van MoerdijkHaven zijn nut heeft bewezen. Samen met de bedrijfsbrandweer van Shell was in korte tijd veel slagkracht aanwezig. Uiteindelijk hadden de circa 150 brand-

weermensen de brand om 01.40 uur onder controle en kon om 06.10uur het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Mede door de hoge temperatuur bij de verbranding zijn minder reststoffen ontstaan. Desgevraagd antwoordde hij dat Moerdijk niet aan een ramp was ontsnapt, maar een forse brand had beteugeld. Overigens werd het bluswater binnen het eigen rioleringsstelsel van Shell opgevangen.

Dorpsraad Hart van Moerdijk houdt vinger aan de pols

Cools: ‘Ik voel me veilig op de plek waar ik woon’ MOERDIJK - Directe ooggetuigen spraken van een flits en een trillende grond. Direct daarna zagen ze vuur en een rookwolk. Niet alleen vlakbij Shell Moerdijk was de explosie van vorige week dinsdag merkbaar; tot in de wijde omtrek was de enorme klap te horen en was het vuur te zien. Meldingen kwamen uit Dordrecht, Rotterdam en de Hoekse Waard. De vergelijkingen met de ramp bij Chemie-Pack in januari 2011 werd meermalen getrokken, maar die parallel gaat niet op stelde burgemeester Jac Klijs enkele uren na de brand gerust.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO CEES VAN DER BURG

www.internetbode.nl

Volgens Raymond Cools van de Dorpsraad heeft de burgemeester perfect gehandeld.

DOOR MARJANNE DIJKSTRA De dag na de explosie en brand bij Shell vertelt Raymond Cools van dorpsraad Hart van Moerdijk: “Toen ik de klap hoorde was het vrijwel meteen duidelijk dat het niet van een vliegtuig was. Toen ik twee tellen later buiten stond, kleurde de lucht al oranje. Ik merkte meteen dat het niet pluis was en dat dit niet zomaar een brandje was. Ik ben direct naar het terrein van Shell gereden om te kijken wat er aan de hand was. Bang? Ach, de gemiddelde Moerdijker is wel wat gewend en voor de Stichting Hart van Moerdijk wilde ik me persoonlijk van de situatie op de hoogte stellen. Ik zag dat de brandweer het vuur snel onder controle had en dat stelde me gerust. Je zag goed dat het een gecompartimenteerde brand was; een brand op een plek op het terrein. Ik heb ook gezien wat er bij Chemie-Pack gebeurde destijds en daar was echt paniek. Nu zag ik hulpverleners gestructureerd werken en dat was een fijn idee.” Veilig Een parallel met de brand bij Chemie-Pack wil ook Cools niet trekken. “Daarvoor was dit een hele andere situatie.

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

Ik ben ook heel erg blij met de rol van burgemeester Klijs. Hij heeft perfect gehandeld. Hij was ontzettend duidelijk in zijn communicatie en gaf het ook aan als hij iets gewoon niet wist.” Cools voelt zich niet per se onveilig in zijn buurt. “Gek genoeg voelt het niet zo. Ik heb gezien hoe snel het vuur gisteravond onder controle was en dat stelde me gerust. Ook het meetnet waar we toegang toe hebben en kunnen zien of er een verhoging is in de gevaarlijke stoffen, gaf geen gekke afwijkingen aan terwijl we wel onverklaarbare pieken van uitstoot van gevaarlijke stoffen hebben op andere momenten. Het is gewoon vervelend dat het nu gebeurt. Het was juist rustig en we hebben met de gemeente goede afspraken kunnen maken over de waardevastheid van de huizen door middel van een waarborgfonds dat de gemeente heeft ingesteld. In principe kunnen 25 huiseigenaren daar per jaar gebruik van maken, maar ik ben bang dat misschien wel meer dan die 25 mensen dat willen doen. Misschien moet dat worden verruimd. Ik ben blij dat het relatief goed is afgelopen.” De dorpsraad heeft ook een eigen website. Die is te vinden op www.hartvanmoerdijk.nl.

Volg ons op twitter: @MoerdijkseBode.


ONLY FOR MEN OUTLET ETTEN-LEUR

BLUE INDUSTRY

* laagst geprijsde artikel is gratis. Elke combinatie binnen dezelfde actie is mogelijk.

Only for Men Outlet Burchtplein 2-6 4873 BN Etten Leur Tel. (076) 7676587

AKROL Gespecialiseerd in:

Rolluiken, Zonweringen, Kunststof Kozijnen, Verandadaken, Garagedeuren, Horren en hordeuren, Plisse voor kunststof kozijnen, Gevelbekledingen Bel of mail 0165-314878 info@akrol.nl

Heeft u plannen voor

nieuwbouw * verbouw * onderhoud of renovatie Bel voor een vrijblijvende offerte. Aannemingsbedrijf Engelen Van Abcoudestraat 1 4791 BS Klundert Tel. 0168-405711 06-54726692 Fax 0168-405980

Ook voor botox- rimpel- en laserbehandelingen.

Recreatiestalling Numansdorp

Definitief AFSLANKEN!!!!

STOP NU MET ROKEN!!!

● Nieuwste methode - > Luxopuncture ● GEEN JOJO-EFFECT ● Hoogste slagingspercentage, 90,5% Hoogste slagingspercentage, 90,5% ● Wordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!!  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ● Nieuwste methode -> Luxopuncture Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture  Nieuwste ● Wekelijks een behandeling van 20 min. ● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Blijvend Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland vergoed door alle Zorgverzekeraars ● Behandelingen door gediplomeerde therapeuten (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) STOP NU MET 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG)  (Zorgverlenersnummer: Word vergoed doorROKEN!!! alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3 behandelingen vanvan 2020minuten 3Geen behandelingen minuten ontwenningsverschijnselen MET ROKEN  ● Luxopuncture ook: Hoogste slagingspercentage,STOPPEN 90,5% BURN-OUT  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos 3 methode behandelingen minuten Geen extra kilo’s envan pijnloos  ● Nieuwste -> Luxopuncture  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! MIGRAINE, VERMOEIDHEID DEPRESSIES,  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN,BURN-OUT BURN-OUT Geen extraook: kilo’s en pijnloos ● Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN,  3 behandelingen door gediplomeerde therapeuten DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE Alle CHRONISCHE KLACHTEN, QIGONG  extra Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT  Geen kilo’s en pijnloos DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID  Luxopuncture ook: MENOPAUZE,DEFINITIEF AFSLANKEN, Bel vrijblijvend info. DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info.voor of afspraak: Alle CHRONISCHE KLACHTEN, QiGong/TaiChi of afspraak:

CAMPERSTALLING & Caravanstalling AUTO STALLING & BOOT STALLING

CARAVAN of CAMPER VERKOPEN? huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Occasioncenter Numansdorp Bergen op Zoom - Middelburg - Goes Gratis stalling bij bemiddelingverkoop ! Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: NU Bovagbeurt - Vanaf € 150,-te dermatologen van Nederland (weekblad - Rimpelfilling metElsevier) Restylane GRATIS APK bij grote beurt ! - Botoxbehandelingen Fractional Laser• en CO2-fractional laser huid- en- laserklinieken poliklinieken dermatologie • huidtherapie www.CARVA.nl - 0186 652960 - carva@planet.nl - en de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping Bergen op ZoomMiddelburg Verder alle laserbehandelingen tegen overbeha-

Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen ring, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenen huidverjonging: > Rimpelfi lling met Restylane, heden, kleine spatadertjes en nog veel meer... Er weer>> Botoxbehandelingen, jonger uitzien... Fractional Laser en CO2-fractional laser, zonder plastische chirurgie > en de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping.

> Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum

Lievensberg Boerhaaveplein 3d • 4624VTcouperose, Bergen op pigmentvlekken, Zoom Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, • 0164-263822 • www.huidlaser.nl huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer…

> Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 www.dermateam.nl zonder plastische chirurgie > Huid- en laserkliniek Goes Beatrixlaan 20 • 4461 PN Goes • 0118-673050 > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg www.dermateam.nl

Er weer jonger uitzien…

Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak: 076-5153143 Behandelingen ook ’s-avonds

076-5153143 076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

(Etten-Leur) (Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en inook het ‘s-avonds weekend Behandelingen

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws


actualiteit

Column

Op 19, 20 en 21 juni

Braderie Klundert gaat voor vernieuwing

Eugène de Kok

You can’t always get ...

Hoeveel artikelen ik over Pinkpop heb gelezen zonder dat The Rolling Stones erin voorkwamen? Het antwoord is nul. Mick Jagger liet de hoge noten zaterdag voor wat ze waren en zijn aankondigingen in het Nederlands kwamen, net als zijn danspasjes, wat geforceerd over, de door gitarist Keith Richards gezongen liedjes werden door recensenten alom omschreven als een dieptepunt, Charlie Watts was verre van de strakke drummer die hij ooit was en Ron Wood … tsja, ik weet niet wat ik over hem moet zeggen. Ondanks alles wat er op de show was aan te merken, ging het op Pinkpop maar om één band. Met hun decennialange ervaring en gigantische reputatie degradeerde het viertal de rest van de soms leuke, soms minder leuke artiesten tot figuranten op het festijn. Het programma ‘Andere Tijden Sport’ vertoonde vorige week een reportage over Clemens Westerhof, de Nederlander die in de jaren ‘90 naam maakte als bondscoach van Nigeria. Een van de spelers van zijn selectie zei daarin dat hij was overtuigd dat The Super Eagles onder Westerhof in 1994 wereldkampioen zouden worden. Er was immers geen team met zo veel talentvolle spelers. Het liep anders. Nigeria delfde in de tweede ronde het onderspit tegen Italië met Roberto Baggio als beul. De ervaring van het gerenommeerde Italië won het van het talent van Nigeria. Zo gaat het straks ook. Er doen 32 landen mee aan het wk in Brazilië. Net zo veel denken er te kunnen winnen en de rest van de nationale selecties tot onbeduidende deelnemers te degraderen, net als The Rolling Stones dat met andere bands deden op Pinkpop. Wordt het Nederland? Nee. Er is genoeg talent, ze willen graag, maar het ontbreekt aan ervaring en Nederland heeft een gedeukte reputatie. Met een beetje geluk heeft Oranje een mooie bijrol zoals John Mayer en Stromae in Landgraaf, maar in de schaduw van - mijn voorspelling - Brazilië. Misschien spelen ze niet meer het sambavoetbal van jaren geleden en is er straks van alles op aan te merken, maar de goddelijke kanaries worden The Rolling Stones van dit voetbalfestival. You can’t always get what you want.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer, Anja Bouwmen Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

De oplossing van deze puzzel is in week 25 te vinden op www.internetbode.nl

. ARCHIEFFOTO TIES STEEHOUWER

KLUNDERT - Werd er vorig jaar, met een herhaling van het paalzitten, nog terug gegrepen op vroegere successen, dit jaar gaat de organisatie voor de 41ste Klundertse Braderie voor vernieuwing. Of men met deze vernieuwingen het fantastische succes van de 40ste braderie kan evenaren ligt nog in de toekomst verscholen maar het bestuur van het KOK heeft er inmiddels wel alles aan gedaan om er weer een grandioos feest van te maken. De Klundertse Braderie is altijd goed geweest in rode draden. Achtereenvolgens waren dat het paalzitten, het schommelen, de playbackshow, het fietsen op hometrainers en Klundert Got Talent. Dit jaar is er gekozen voor een talentenjacht met als titel Klundert Danst. DOOR TIES STEEHOUWER

Moerdijkse Bode

Puzzel week 24

Druk is het altijd op de braderie in Klundert

Bij dat laatste moet men niet denken aan een foxtrotje, een Engelse wals of een tango maar meer aan het dansen zoals de huidige jeugd gewoon is. Hoewel, mochten er mensen zijn die terug willen grijpen op een traditionele dans dan zijn die natuurlijk ook welkom. De voorrondes zijn op donderdag en vrijdag, de finale is op zaterdag. Klundert Danst wordt gepresenteerd door Appie Harmsen en Reis Fernando, die misschien ook wel een dansje zal wagen. Het belooft een waar spektakel te worden. Aanmelden via dansen@braderie-klundert.nl. Zowel eenlingen als kleine en grote groepen mogen meedoen. Een ander programmaonderdeel van de braderie belooft ook voor spektakel te zorgen. Dat zijn de touwtrekbootwedstrijden op zaterdag onder de titel Klundert

Vaart. Het water van de Bottekreek is daar natuurlijk prima voor geschikt. Er worden twee boten aan elkaar gebonden en de deelnemers proberen zo hard mogelijk in tegengestelde richting te roeien. Wie het sterkst is, wint. Een team bestaat uit 4 personen. Opgeven via varen@braderieklundert.nl. Kramen Met ongeveer honderd kramen verdeeld over het parcours rondom de Bottekreek wordt het ongetwijfeld weer een prachtige braderie en ook de jaarlijkse kermis mag niet ontbreken. Er is vermaak voor jong en oud in de vorm van muziek, straattheater en kunst op verschillende locaties. Ook is er gelegenheid voor een hapje en een drankje op een van de vele terrassen die het historisch stadje rijk is. In de hele Westhoek is er geen ene braderie

die het ruim 40 jaar onafgebroken heeft uitgehouden. Begonnen als de WIVEMA feesten georganiseerd door het Klunderts Ondernemers Kontact, de KOK, het Oranje Comité en de toenmalige VVV groeide de braderie uit tot het spektakel wat het nu nog is. Hoe dat komt? Daar zijn de deskundigen het nog niet over eens maar men zegt dat het rondlopende parcours rond het water van de Bottekreek wel eens debet kan zijn aan het langdurende succes. Een andere reden tot het al 40 jaar durende succes is dat er niet alleen in de kraampjes van alles te zien en te beleven is maar ook op het parcours zelf. Zo zijn er te zien en te horen een draaiorgel, de olijke vissers, de zingende kapsters en een heel orkest op de fiets. Maar ook een act met de naam Jesus Miracle Lab. De braderie en alles daaromheen beging op donderdag 16.00 uur en eindigt op zaterdag 22.00 uur.

Woordvoerder: ‘Passagiers waren geen moment in gevaar’

Trein ontkoppelt spontaan op Moerdijkbrug, reizigers zitten 1,5 uur vast MOERDIJK – Op de Moerdijkbrug tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht ontkoppelde vorige week spontaan een trein. De ongeveer zevenhonderd passagiers zaten ruim anderhalf uur vast in de trein voordat zij hun weg konden vervolgen. DOOR MARJANNE DIJKSTRA

© www.sudokusite.eu

De dubbeldekker intercity was op weg naar Dordrecht toen de trein, bestaande uit twee treinstellen van ieder vier rijtuigen, ontkoppelde op de Moerdijkbrug. De twee treinstellen kwamen daarna allebei automatisch tot stilstand. NS-woordvoerder Stan Hoen vertelt: “De trein is inderdaad spontaan ontkoppeld. De trein bestaat uit twee delen een de koppeling is losgeraakt. Nooit is er echter sprake geweest van een risico want als de koppeling wordt verbroken dan remmen beide delen van de trein automatisch. De lucht wordt onderbroken en er komt een noodremming op gang. PaGiNa 5

Ook de machinist heeft dus meteen door dat er iets aan de hand is; ook zijn deel van de trein komt tot stilstand.” Remmen Hoen benadrukt dat de passagiers van de trein geen seconde in gevaar zijn geweest: “Door het systeem waarbij de delen allebei remmen ben je al veilig. Daarnaast wordt een stilstaande trein altijd in z’n ‘rug’ gedekt door een sein op rood. Andere treinen worden dus gewaarschuwd en rijden niet door. Het is vooral ontzettend vervelend dat dit gebeurt. Voor reizigers levert een dergelijke spontane ontkoppeling dus geen risico’s op, maar natuurlijk wel de nodige hinder vanwege

de opgelopen vertraging. De reizigers in de trein hebben ongeveer anderhalf uur moeten wachten tot ze weer verder konden. Onder begeleiding van NS-personeel konden ze in een andere trein ernaast overstappen waarna ze hun reis konden vervolgen.” Onderzoek moet uitwijzen wat er nu precies is gebeurd en of het koppelen van de treinstellen correct heeft plaatsgevonden. “Zowel de Nederlandse Spoorwegen als de inspectie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid zullen een onderzoek instellen waarna een rapport met aanbevelingen volgt. In het verleden hebben we ook eens zo’n spontane ontkoppeling gehad, toen werden er geen technische mankementen vastgesteld.”


Boerenlandpad in Merenpolders in gebruik genomen ZEVENBERGEN - Afgelopen vrijdag is met een officieel tintje het boerenlandpad tussen De Braak en het Meerenswegje in gebruik genomen door wethouder Thomas Zwiers en Albert van Damme, bedrijfsleider van landbouwbedrijf ‘Merenzigt’.

KORT BEDRIJVIG

Uitreiking WK-actie C1000 Henk Strootman groot succes

Winnaar Hilbert Schreuders neemt prijs in ontvangst.

KLUNDERT - Op zaterdag 31 mei was het zover. Na een maand sparen was de prijsuitreiking van de grote WK-actie van C1000 Henk Strootman in Klundert. Bij elke 25 euro aan boodschappen kreeg de klant een WK-ticket dat ingevuld ingeleverd moest worden in een grote ton, die bij de uitreiking ter plekke werd open gezaagd door een aanwezige ‘handige man’. Door lootjes in te leveren maakten de klanten kans op een aantal prachtige prijzen, met als hoofdprijs een compleet verzorgde reis naar Brazilië inclusief de wedstrijd Nederland-Spanje. Uit duizenden lootjes werden acht winnaars getrokken en vervolgens werden de prijzen onder de aanwezige winnaars verdeeld. Op een vol, zonnig en prachtig versierd Stadhuisplein in Klundert werd de grote hoofdprijs uitgereikt aan Hilbert Schreuders. De andere ook erg mooie prijzen bestonden uit een seizoenskaart voor de Eredivisie naar keuze, twee LED-tv’s en voetbalshirts van het Nederlands Elftal. Vermaak was er in de vorm van drumband Avant Garde en het oranjefeest was compleet door de komst van Oranjeleeuw Piet, die vooral de vele aanwezige kinderen een mooie dag heeft bezorgd. C1000 Henk Strootman - Klundert Wethouder Thomas Zwiers (links) en Albert van Damme namens de landbouwers stellen met het doorknippen van een lint het boerenlandpad in gebruik. FOTO: CEES VAN DER BURG

CEES VAN DER BURG Door een samenwerkingsverband tussen de gemeente Moerdijk, ZLTO, ANV Made en het Brabants Landschap is een boerenlandpad tussen het bruggetje nabij De Braak in Zevenbergen en het Meerenswegje in het buitengebied aangelegd. Dit pad voert langs een kreek en gaat over landbouwgrond. De landbouwers hebben hiervoor, zij het tegen een vergoeding, grond beschikbaar gesteld. Landschapselementen Twee jaar geleden hebben diverse partijen in de Brabantse Delta, waaronder acht West-Brabantse gemeenten en de provincie Noord-Brabant, in Willemstad het 2e gebiedscontract voor het Groen Blauw Stimuleringskader (Stika) - de regeling voor de stimulering van agrarisch en particulier landschapsbeheer - ondertekend. De gemeente Moerdijk is een van de deelne-

mende gemeenten. Het Stika biedt mogelijkheden voor het behoud van bestaande landschapselementen en stimuleert de aanleg van nieuwe landschapselementen, zoals de aanplant van knotwilgen en landschapsbomen op dijken. Dit alles tegen passende vergoedingen voor onderhoud, aanlegkosten en een vergoeding voor grond bij de aanleg van nieuwe elementen. Woonwijk Om burgers en buitenlui op een kleinschalige manier in contact te laten komen met het boerenlandschap van de WestBrabantse polders, met zijn karakteristieke dijken en kreken, biedt het Stika de mogelijkheid wandelpaden over boerenland aan te leggen door middel van zogeheten ‘ommetjes’. Na deze inleiding door Annewillem Maris, voorzitter ZLTO afdeling Moerdijk, reed een select gezelschap per boerenkar vanaf

het landbouwbedrijf ‘Merenzicht’ naar het bruggetje nabij De Braak in Zevenbergen. Daar gaf Carlo Braat van het Brabants Landschap een toelichting. Hij sprak de wens uit, dat de gemeente Moerdijk het wandelpad verder doortrekt de woonwijk in en sloot niet uit dat het pad aan de overzijde van het Merenswegje een vervolg krijgt.

Grootscheepse renovatie Fijnaart succesvol afgerond

Bruggetje Wethouder Thomas Zwiers was blij met deze aanwinst voor de gemeente Moerdijk en was de mening toegedaan dat dit soort projecten toerisme en recreatie bevorderen. Hij deed overigens geen toezegging op de suggestie van Braat. Daarna verrichtte hij samen met Albert van Damme de openingshandeling door een tweetal linten op het bruggetje door te knippen. Het gezelschap wandelde vervolgens onder een stralende hemel over het pad en het Merenswegje terug naar ‘Merenzigt’.

Avonturen Seolto 4 gebundeld in een boekje ZEVENBERGEN - Seolto 4 is het afgelopen seizoen kampioen geworden.

Niet te stuiten door Jaap van Dam,

Betrokken partijen tevreden met resultaat

Jaap van Dam, speler van dit elftal, deed wekelijks verslag van al wat er voor, tijdens en na de wedstrijden van Seolto 4 gebeurde. Deze verhalen werden gepubliceerd op Facebook en de website van Seolto. Nu zijn de 20 avonturen die de Zevenbergenaren hebben beleefd, gebundeld in boekvorm, getiteld ‘Niet te stuiten’. Aangevuld met een niet eerder verschenen hoofdstuk. Aanvoerder Jeroen Snuverink: “Meestal op maandag of dinsdag nadat we hadden gespeeld (of hadden moeten spelen) verscheen een nieuw hoofdstuk van het Seolto 4-feuilleton. Onze Jaap van Dam wist ons - en naarmate het seizoen vorderde, steeds meer volgers - te verrassen met proza waarin feiten en fictie zodanig humoristisch waren verbonden, dat we met steeds meer bewondering uitkeken naar zijn pennenvruchten”. Het boekje is in eigen beheer uitgegeven. Indien men geïnteresseerd is, kan men een e-mail sturen naar Jaap van Dam: papajapio@gmail. com. Titel: Niet te stuiten, auteur: Jaap van Dam. Formaat: A5, 197 pagina’s. PAGINA 6

De 62 woningen aan het Esdoornpad, Hazelaarstraat, Plataanstraat, Van Heemstralaan en Lindestraat in Fijnaart zien er weer perfect uit.

FIJNAART - De 62 woningen aan het Esdoornpad, Hazelaarstraat, Plataanstraat, Van Heemstralaan en Lindestraat in Fijnaart ondergingen van oktober tot april jl. een complete metamorfose. Een ingrijpende renovatie temeer omdat de bewoners tijdens de werkzaamheden in hun huis bleven wonen. Op dit moment worden de laatste bouwcontainers verwijderd en kunnen de bewoners genieten van hun gepimpte huis en van de teruggekeerde rust in de wijk. Ingrijpend “Tijdens dit project hebben we de huizen flink onderhanden genomen”, legt Patick de Jong, projectleider vanuit Brabantse Waard uit. “Naast een nieuwe keuken, badkamer en toilet zijn er ook energiebesparende maatregelen getroffen. Denk aan dakisolatie, spouwisolatie en dubbele beglazing. Hierdoor zijn de huizen van E/F-energielabel opgewaardeerd naar een A/B-label. Dat zal de huurders een flinke besparing op hun energiekosten geven”,

onderstreept De Jong. Op esthetisch gebied vonden er ook aanpassingen plaats, zoals het reinigen van de gevels, keramische dakpannen, nieuwe kozijnen en een luifel bij de voordeur. Bewoners aan zet De verbeteringen aan de woningen bracht voor de bewoners een huurverhoging met zich mee. Voordat het project van start kon, moest tenminste 70% van de bewoners akkoord gaan met de plannen. Door goede voorbereiding en informatievoorziening vanuit Brabantse Waard en de betrokkenheid van het klantenpanel bestaande uit drie actieve bewoners, gaf uiteindelijk 95% een ‘go’ voor de start van het project. Project geslaagd “Mede dankzij de inzet van het klantenpanel, het geduld en de positieve houding van alle bewoners, de inbreng van de aannemer BM van Houwelingen en alle andere betrokken partijen, kunnen we stellen dat het project met succes is afgerond”, onderstreept De Jong.


lief en leed

Familieberichten We staan niet altijd stil bij het woord “samen” Maar het is een groot gemis als “samen” uit je leven is

Dankbetuiging

Dankbetuiging

Voor uw blijken van belangstelling en medeleven

bij deze willen wij iedereen bedanken voor de vele kaartjes en bloemen die wij mochten ontvangen. Het doet ons geweldig goed. bedankt.

die ik van u mocht ontvangen na het overlijden van mijn lieve, zorgzame man

Hartelijk dank voor het medeleven na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze zus, schoonzus en tante

Joachim de Kok

Kees en Netty Danielle, Piet, Ivy en Jarreau Samantha, Arno, Joey en Gwen Frank, Nicola en Jake

- giem -

Mien Jaspers-van Dongen

zeg ik u hartelijk dank.

Uw aanwezigheid in de kerk, de vele kaarten en warme belangstelling hebben ons heel goed

C.A. de Kok - den Hollander

Standdaarbuiten, juni 2014

gedaan. Heijningen, juni 2014

Gerard Jaspers Familie Van Dongen Familie Jaspers Zevenbergen, juni 2014

29520 visite Jongenotter

Uitvaartverzorging

09-04-2008

15:24

Weekenddiensten

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112 Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 - 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. Huisartsenpraktijk De Clundert, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 - 40 12 22, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 -435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen Buiten de openingstijden van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Dienstapotheek Breda bij Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda, tel. 076-5953099. Poliklinische Apotheek Roosendaal bij Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 25, Roosendaal, tel. 0165-591400. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168-388190. Tandarts 9 juni t/m 15 juni : R. Bol, telefoon 0168 - 33 13 90 16 juni t/m 22 juni : J. Smeekens, telefoon 0165-315645 Wijkzuster Telelefoon 0165-54 66 13 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168-324489

Pagina 1

Ria Jongenotter

persoonlijke begeleiding en stijlvolle uitvaart Tel. 0168 - 403877 Dag en nacht bereikbaar. Voor alle verzekeringsmaatschappijen Ook voor budget-uitvaarten WWW.RIAJONGENOTTER.NL

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thebe Thuiszorg Moerdijk Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Uitleen- en verhuurartikelen in Zevenbergen. Bel: 088-117 32 14 of mail naar zevenbergen@thebe.nl

Openingstijden

Gemeente Moerdijk Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen Tel: 14 0168 Maandag t/m donderdag 08.30 – 12.00 uur en 08.30 – 17.00 uur (op afspraak) Donderdag 18.00 – 20.00 uur (alleen afdeling burgerzaken) Vrijdag 08.30 – 12.00 uur

- opleidingen tot NMI/MfN registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum leidt op voor het examen tot erkend NMI/MfN registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website, of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatieavond (start 19.30 uur) : Tel: 015 – 36 112 36

Do 19 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Woe 25 juni, Hotel Princeville Breda

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws PAGinA 7


KORT BEDRIJVIG

De Amber: nieuwe naam appartementencomplex

Openingsfeest Bosselaar-Zuid met officieel Autoschade Zevenbergen tintje herstelbedrijf voor voertuigen rivier de Mark). Het was aan de bewoners Ook voor grote voertuigen

om op basis van ‘de meeste stemmen gelden’ definitief de naam van het appartementencomplex te kiezen. De naam ‘De Amber’ kreeg met een kleine meerderheid de meeste stemmen.

Mw. A Roks en kleindochter Jenthe onthullen naam nieuw appartementencomplex Bosselaar-Zuid.

ZEVENBERGEN - Vrijdag 6 juni viel er wat te vieren in Bosselaar-Zuid, Zevenbergen. Bewoners van het nieuwe appartementencomplex aan de Amber 1 t/m 27 en omwonenden kwamen bij elkaar om de, door de bewoners gekozen, complexnaam te onthullen. Daarna was er volop gelegenheid om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. “Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat is precies de reden dat de Brabantse Waard dit openingsfeest organiseerde. Goed contact met buren en buurtbewoners maakt dat onze huurders zich thuis voelen. Door

dit openingsfeest aan te bieden, kunnen we hieraan een steentje bijdragen”, verklaart Jan van Ham, wijk-en buurtbeheerder Bosselaar-Zuid. Nieuwe naam Een nieuw gebouw verdient een nieuwe naam. Uiteraard mochten de bewoners de uiteindelijke naam kiezen. Om hen een handje te helpen, dook de Brabantse Waard de streekarchieven in en selecteerde, op advies van de architect, een drietal mogelijke namen voor het appartementencomplex: De Amber (verwijzing straatnaam), Briljant (verwijzing straatnamen wijk) en Markzicht (verwijzing naar

Onthulling Ruim een maand bleef de gekozen naam strikt geheim. De Brabantse Waard regelde in de tussentijd een gevelnaambord en een passend openingsfeestje voor alle huurders van het complex en omliggende woningen. Vrijdag 6 juni was de dag van de onthulling. Mw. Anny Roks en haar kleindochter Jenthe verrichtten, onder toeziend oog van 55 aanwezigen, de officiële handeling. “We waren de eerste bewoners die intrek namen in ‘De Amber’. We wonen er met veel plezier en Jenthe vond het prachtig om aan die touwtjes te mogen trekken.” Vervolgens werd er met een drankje in de ene hand en een gevuld eitje in de andere, geproost op een prettige leefomgeving voor alle bewoners van Bosselaar-Zuid.

Profiteer nu van verlaagde BTW-tarief! BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Sportdag valt in het water

FIJNAART - Voor het zoveelste jaar op rij viel de sportdag van basisschool CBS Zwingelspaan volledig in het water.

ZEVENBERGEN - Eind mei is bij het bedrijf Autoschade Zevenbergen aan de Munterij 4 in Zevenbergen een uitbreiding voltooid, waardoor het nu ook mogelijk is grotere voertuigen te herstellen. In juni 1997 werd de eerste paal geslagen en op 21 november daaropvolgend kon Autoschade Zevenbergen feestelijk worden geopend. Sindsdien is het bedrijf meer dan levensvatbaar gebleken, hetgeen zich uit in een goede reputatie bij onder meer alle verzekeringsmaatschappijen. In 2011 werd de gevel gewijzigd in combinatie met het aanbrengen van een verdieping op het kantoorgedeelte. Bedrijfswagens In deze toch wat moeilijkere tijd werd door Autoschade Zevenbergen geïnvesteerd om in een bredere doelgroep te kunnen voorzien. Door de vergroting van de werkplaats met 220 m2 is het nu mogelijk om ook grotere voertuigen, zoals campers, kleine bussen en bestelwagens, te herstellen. Hiertoe is een nieuwe grote moderne spuitcabine geïnstalleerd. Op de vrijgekomen ruimte van de oude spuitcabine vindt het schadeherstel van die grote voertuigen plaats. De nieuwe installatie is duurzaam ingericht en geeft daar-door zo’n 30 à 40% energiebesparing. Het bedrijf richt zich met deze uitbreiding vooral op het industrieterrein Moerdijk. www.autoschadezevenbergen.nl

Alweer een natte sportdag voor CBS Zwingelspaan

Spetterende actie

Werkplaats Autoschade Zevenbergen.

Gelukkig vonden de leerlingen dit helemaal niet erg. Hun sportdag wordt namelijk elk jaar gehouden in en rond de zwembaden van Het Buitendiep in Willemstad. De organisatoren doen elk jaar hun best om de leukste spelletjes te bedenken. Ook dit jaar werden er allerlei attributen uit de kast (of schuur) gehaald. Zo waren er estafettes met plastic bekertjes gevuld met water, die aan de start aanzienlijk voller waren dan bij de finish. Ook werd er geracet in rubberboten, moesten flessen met water omver gegooid worden en was er een onderwater ‘hints’ spel. Verder moesten er ringen opgedoken worden, werd er geworsteld met (opblaasbare) krokodillen en waren er nog veel meer spetterende activiteiten. Tussen al die sportieve uitspattingen door hadden de kinderen ook de tijd om lekker vrij te spelen in en om het water. Er was zelfs een groot zeil, waarop ze konden buik glijden. Alsof dat nog niet genieten genoeg was, werden ze in de pauzes getrakteerd op heel veel verschillende heerlijkheden (o.a. druiven, meloen, worteltjes, komkommer en tomaatjes, maar ook ijsjes, zakjes chips en donuts). De kinderen, leerkrachten en hulpouders van CBS Zwingelspaan waren het er over eens. Het was een geslaagde dag. Hopelijk volgend jaar weer zo’n natte sportdag.

Autoschade Zevenbergen, Munterij 4, Zevenbergen, 0168-370375

KORTE BERICHTEN Collecteweek Rode Kruis: De nationale collecte, die van 15 t/m 21 juni wordt gehouden, is van groot belang voor het Rode Kruis. Met de opbrengst van de collecte verzorgen wij onze lokale hulpactiviteiten. 100% van uw gift komt ten goede aan de Afdeling Moerdijk van het Rode Kruis. We kunnen niet zonder! Wilt u meer over onze activiteiten weten of heeft u andere vragen, dan kunt u contact opnemen met de penningmeester van de afdeling Kees Rooseman (krooseman@ rodekruismwb.nl). KLUNDERT Bingo: Zaterdag 14 juni staat er weer een bingo-avond van de Oranje Garde op het programma. Grote kans dat u naar huis gaat met één of meer van die vele, mooie prijzen. Ook is er deze maand weer een speciale hoofdprijs. Zorg dat u het niet mist, op zaterdagavond 14 juni in het Parochiehuis aan de Oosterstraat in Klundert. Aanvang 20.00 uur. Voor de volledige bingo kalender van 2014 kunt u kijken op www.oranjegarde.net Welkom op de koffie: De Brug Stichting, 10.00-12.00u woensdag 18 juni, Verlaatstraat 46, 4791HK Klundert, gastvrouw; Henny Strootman en helper Erika van Maastricht; donderdag 19 juni, van Polanenpark 19, 4791BP Klundert, gastvrouw Erika van Maastricht en helper Jopie van Dongen. Vragen en info; 0168-405095 www.debrugstichting.nl MOERDIJK Rommelmarkt: De Stichting Heemkunde houdt op zaterdag 14 juni een rommelmarkt op de achterplaats van “de Sprange”, Julianastraat 2 te Moerdijk-dorp, waar ook tevens de verkoop van boeken, stripboeken, grammofoonplaten en fietsen zal plaats vinden. De aanvang is 13.30 uur.Toegang gratis. De opbrengst van bovengenoemde activiteiten zal besteed worden aan het onderhoud van gebouw “de Sprange”.

BEDRIJVIG NIEUWS

K & S Metaalhandel gevestigd in Zevenbergen ZEVENBERGEN - Sinds kort is op het bedrijventerrein Zwanengat de onderneming K & S Metaalhandel gevestigd. Zowel particulieren als bedrijven kunnen daar terecht voor het inleveren van oud ijzer en metalen. DOOR CEES VAN DER BURG Robert en Henk van Handelsonderneming Kouwen hadden in het recente verleden al zoveel contacten in Zevenbergen, dat ze besloten zich ook daar te vestigen. Aan de Wagenmakerij 4b werd een loods gevonden, van waaruit zij hun bedrijfsactiviteiten konden gaan uitvoeren. Weegschaal Bij deze jonge organisatie is het mogelijk (contant) geld te ontvangen voor oud ijzer

en metalen. Men heeft de keus om het materiaal ter plaatse in te leveren of gebruik te maken van de ophaalregeling. De in-koopprijzen worden wekelijks aangepast aan de actuele stand van de marktontwikkelingen. In de locatie aan de Wagenmakerij is een weegschaal aanwezig met een capaciteit tot 3.000 kilogram. Zwaardere par-tijen kunnen op korte afstand gewogen worden op een weegbrug. Stekker Voor het afhalen van oud ijzer en metalen kan een afspraak worden gemaakt via onderstaande telefoon-nummers. Inleveren of ophalen door K & S kan bijvoorbeeld voor fietsen, brommers, aanhangwagens ra-diatoren, cv-ketels, wasmachines, vaatwassers, gasfornuizen, drogers, droog-

molens, computers, koffiezet-apparaten, stofzuigers, kachels, strijkijzers, kortom alles waar een stekker aanzit of ijzer inzit. Afhankelijk van het gewicht vindt betaling plaats voor partijen oud ijzer, koper, zink, lood, brons en dergelijke. Verzamelbakken Enkele artikelen worden niet ingenomen of opgehaald, namelijk koelkasten, televisietoestellen en compu-terschermen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen van deze diensten gebruik maken. Voor grote par-tijen oud ijzer is het ook mogelijk verzamelbakken te plaatsen. De gebruikelijke openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 14.00 uur. Het ophalen van materiaal kan ook buiten deze tijden.

Robert (links) en Henk van Handelsonderneming Kouwen wegen een partij metalen. FOTO CEES VAN DER BURG

K & S Metaalhandel, Wagenmakerij 4b, Zevenbergen, tel. 06-31379598 of 06-25345016 PAGINA 8


WAARDEBON

SVP WOONPLAATS INVULLEN:

VARKENSHAASJES 1KG

MAX. 3 BONNEN P.P

6.-

met s 50 HUZARENSALADE ½KGdraadjesvlee2. n

r scherpe aanbiedingen: 80 voor mee

bbq all-i

11.

PRIJS

VERLAGINGEN

DEN DEEL 4 | MADE | 0162 - 68 31 37 | 06 - 40 98 17 26 | MADE@MAROS.NL

volgens de Con

*

sumentenbond

Gelderse gekookte worst

Sinaasappellimonade

v an 1.49

v an 1.09

0.

1.29

99 13%

er

goedkop

Antipasti

v an 1.99

1.

89

18%

Chocopinda’s of -dragees

v an 1.69

1.55

Paranoten of pecannoten

Prosecco del Veneto

v an 2.19

van 3.89

er goedkop

1.79

3.79

* Bron: Consumentengids april 2014.

Vanaf woensdag 11-06-2014

Ruitensproeiervloeistof

Greenbridge rosé

5 LITER

2.49 IK ZOEK EEN MAATJE VOOR EEN RELATIE MET PASSIE EN ROMANTIEK Infra & verhuur

Op zoekt naar een partner? Bij Mens & Relatie heb je de grootste slagingskans. Gun jezelf dit geluk en bel:

Grond- en sloopwerken Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (alle regio’s)

www.mens-en-relatie.nl Hoogste slagingspercentage met persoonlijke bemiddeling Voor man/vrouw relaties, man/man en vrouw/vrouw.

Gekleurde bol-barbecue

2.99

Dakdragerset

13.99

34.99 Bloeiende lavendel

Bloeiende plantjes 4 stuks. Vanaf woensdag 11-06-2014.

Diverse soorten. Vanaf zaterdag 14-06-2014.

: Veel noviteiten , Max xum CVX Farmall, r, Multicontrolle s ne hi ac m Oogst

Zonnebloemen*

2.49

10 stelen.

24 stelen, lengte: 40 cm.

Programma 19 juni: Aanvang vanaf 13.30 uur 14 uur: start workshops

3.99

Aanvang vanaf 19.30 uur 20 uur: start workshops

Rozen*

7.99

* Prijzen geldig t/m 15-06-14. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

1.99

Case IH/Steyr demo dag

19 juni 2014

Locatie demo dag: Hoevenseweg te Etten-Leur, recht tegenover ‘t Strooienhuis (Hoevenseweg 48)

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Beste inwoners,

FOTO VAN DE WEEK:

Colofon

Orchideeëntijd, Bijenorchis langs de A17 tussen Rode Vaart en Steenweg

GEMEENTE MOERDIJK 11 JUNI 2014

Fijnaart

Bezoekadres gemeentehuis Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

Openingstijden Maandag t/m donderdag: 08.30 - 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 - 20.00 uur Vrijdag: 08.30 - 12.00 uur

Vorige week, dinsdagavond 3 juni 2014, zijn u en ik flink geschrokken door de grote brand bij Shell Moerdijk. Ik ging dan ook met de nodige zorgen richting het gemeentehuis. De twee medewerkers die bij het incident lichtgewond raakten, zijn inmiddels thuis. Gelukkig waren er niet nog meer slachtoffers te betreuren. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, het vuur is gecontroleerd uitgebrand. De brandweerkazerne op het Zeehaven- en Industrieterrein heeft zijn nut bewezen; berichtgeving is zo snel als mogelijk ingezet.

Postadres Dankzij ieders inzet is dit incident beheersbaar gebleken, dat is een hele opluchting. Uiteraard rijzen er verschillende vragen en dat is begrijpelijk. Over bijvoorbeeld de communicatie richting (direct) omwonenden. We hebben de lessen van de brand bij Chemie-Pack in praktijk kunnen brengen, maar natuurlijk evalueren we ook dit incident. Hier zullen we u als inwoners bij betrekken. Wij komen spoedig bij u terug op het vervolg.

Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk @Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 013 2060500 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Ingezonden door: A. Kegge

Voor nieuws in geval van een calamiteit:

Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Wij kunnen uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website en voor andere drukwerken.

Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Tot slot: we gaan onveranderd door met het uitvoeren van Actieprogramma Moerdijk Veilig. Immers: incidenten voorkomen kunnen we niet; ons goed voorbereiden helpt wel. Jac Klijs Burgemeester gemeente Moerdijk

Volg ons ook via facebook

Uitkomsten uit de raadsvergadering van 5 juni 2014 De gemeenteraad heeft onder andere besluiten genomen over de volgende onderwerpen: - Notitie Reserves en Voorzieningen; - Kadernota 2015-2018. Via http://moerdijk.raadsinformatie.nl kunt u de raadsvergadering (ook na afloop) beluisteren. De besluitenlijst wordt achteraf zo snel mogelijk op de website geplaatst. Neem voor meer informatie contact op met de raadsgriffier, de heer H.D. Tiekstra, via telefoon 14 0168 of e-mail griffie@moerdijk.nl.

www.facebook.com/ GemeenteMoerdijk

BEKENDMAKINGEN Hieronder geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen.

Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres De Vang 126 in Zevenbergschen Hoek Graanweg 8 in Moerdijk De Langeweg 9a in Zevenbergen Sabinaweg 5 in Heijningen Graanweg 7 in Moerdijk

Omschrijving project bouwen van een overkapping/berging Plaatsen van overkappingen plaatsen van een schuifpoort en een bijbehorend hekwerk inkoopstation tbv windpark plaatsen van een nieuwe reclamemast

Datum ontvangst 28 mei 2014 31 mei 2014 28 mei 2014 28 mei 2014 2 juni 2014

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende meldingen (artikel 8.41 Wm) zijn ingediend:

Activiteitenbesluit milieubeheer • Waterschap Brabantse Delta, Potenblokseweg 2a In Heijningen voor het veranderen van de inrichting.

Tegen ingediende aanvragen is geen bezwaar/beroep mogelijk.

EVENEMENTENVERGUNNING De burgemeester heeft een vergunning verleend voor: • Het volgen van de wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens de WK voetbal in de kantine van DHV aan de Bloemendaalse Zeedijk 2b in Zevenbergschen Hoek (verzonden 2 juni 2014) • Het houden van een afscheidswedstrijd met aansluitend een receptie bij v.v. DHV aan de Bloemendaalse Zeedijk 2b in Zevenbergschen Hoek op 13 juni 2014 van 18:30 uur tot 24:00 uur (verzonden 2 juni 2014) • Het houden van een rommelmarkt in café/zaal de Zwaan aan de Hoofdstraat 1 in Zevenberg-

schen Hoek op 28 juni 2014 van 10:00 uur tot 17:00 uur (verzonden 2 juni 2014) Het houden van een jeugdkamp bij v.v. Virtus aan de Westrand 3 in Zevenbergen van 20 tot en met 22 juni 2014 (verzonden 2 juni 2014) Het houden van een feestavond bij TWC aan de Knip 1 in Zevenbergen op 28 juni 2014 van 19:30 uur tot 01:00 uur (verzonden 2 juni 2014) Het volgen van de wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens de WK voetbal in de kantine van AV Groene Ster aan de Knip 1 in Zevenbergen (verzonden 2 juni 2014) Het houden van een barbecue voor de vaste lig-

plaatshouders van Jachthaven de Batterij op de Lantaarndijk in Willemstad op 20 juni 2014 van 19:00 uur tot 24:00 uur (verzonden 2 juni 2014) • Het plaatsen van een tent op het grasveld aan het Sinte Catharinadal voor het bekijken van de wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens de WK voetbal (verzonden 4 juni 2014) • Het plaatsen van een televisie, een mobiele tap en een barbecue tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens de WK voetbal op het terras van de Voorstraat 2 in Willemstad (verzonden 4 juni 2014) • Het houden van een feest ter gelegenheid van het

10-jarig bestaan van het bedrijf aan de Noordhoek 32b in Noordhoek op 5 juli 2014 van 10:00 uur tot 01:00 uur (verzonden 4 juni 2014) • Het houden van een tennistoernooi van 5 tot en met 13 juli 2014 en een tennistoernooi van 9 tot en met 17 augustus 2014 op het terrein van T.V. de Lobbelaer aan de Pastoor van Kessellaan 3a in Zevenbergen (verzonden 4 juni 2014) Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van de gemeente Moerdijk. Deze termijn gaat in na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager.


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

Zevenbergschen Hoek

Verschillende asfalteringswerkzaamheden in de gemeente Moerdijk De komende periode worden meerdere wegen in de gemeente Moerdijk opnieuw geasfalteerd of voorzien van een nieuwe slijtlaag. Helaas kunnen deze werkzaamheden enige overlast bezorgen. Uiteraard wordt geprobeerd dit tot een minimum te beperken. Zoals u begrijpt is de start en de voortgang van het werk ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Asfalteringswerkzaamheden Galgenweg te Zevenbergen, rijbaan nabij de Knip en fietspad tussen de Meeren en Geerland Start: dinsdag 10 juni a.s. met onderhoudswerkzaamheden ter plaatse. Het werk zal circa 2 weken in beslag nemen. Het auto- en fietsverkeer zal ter plaatse worden omgeleid. De bewoners worden geïnformeerd door middel van informatiebrieven.

Asfalteringswerkzaamheden Lapdijk Start: dinsdag 10 juni a.s. wordt met onderhoudswerkzaamheden aan de Lapdijk te Moerdijk (ter hoogte van huisnummer 14). De werkzaamheden zullen circa 1,5 week in beslag nemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt dinsdag 15 juli a.s. de slijtlaag aangebracht. De bewoners worden geïnformeerd door middel van informatiebrieven.

Asfalteringswerkzaamheden Pootweg tussen De Langeweg en de Zuiddijk Dinsdag 10 juni a.s. wordt begonnen met onderhoudswerkzaamheden aan de Pootweg te Zevenbergen. De werkzaamheden zullen circa 1,5 week in beslag nemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt dinsdag 15 juli a.s. de slijtlaag aangebracht. Ook hier geldt dat bewoners worden geïnformeerd door middel van informatiebrieven.

Asfalteringswerkzaamheden Zuiddijk tussen de komgrens van Langeweg en de Pootweg Start: dinsdag 10 juni a.s. met onderhoudswerkzaamheden aan de Zuiddijk te Langeweg. Het werk zal circa 1,5 week duren. Dinsdag 15 juli a.s. wordt de slijtlaag aangebracht (dit ook afhankelijk van de weersomstandigheden).

Het verkeer wordt omgeleid. De bewoners worden geïnformeerd door middel van informatiebrieven.

Asfalteringswerkzaamheden Eerste Kruisweg tussen de Kreekdijk en rijksweg A17 De onderhoudswerkzaamheden aan de Eerste Kruisweg te Standdaarbuiten beginnen dinsdag 17 juni a.s. en zullen circa 2 weken in beslag nemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt dinsdag 15 juli a.s. de slijtlaag aangebracht. De bewoners worden geïnformeerd door middel van informatiebrieven.

Asfalteringswerkzaamheden Jufvrouwenweg te Fijnaart Start: dinsdag 17 juni onderhoudswerk aan de Jufvrouwenweg te Fijnaart uitgevoerd en op dinsdag 15 juli a.s. een slijtlaag aangebracht. De bewoners worden geïnformeerd door middel van informatiebrieven.

Asfalteringswerkzaamheden Krukweg tussen de Oude Heijningseweg en rijksweg A29 Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt woensdag 18 juni a.s. begonnen met onderhoudswerkzaamheden aan de Krukweg te Heijningen. Het werk zal circa 3 dagen in beslag nemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt dinsdag 15 juli a.s. de slijtlaag aangebracht. Bewoners worden geïnformeerd door middel van informatiebrieven.

Asfalteringswerkzaamheden Helsedijk, vanaf het Steenpad richting de Maltaweg Hier begint dinsdag 10 juni a.s. het onderhoudswerk aan de Helsedijk te Heijningen. De werkzaamheden zullen circa 3,5 week in beslag nemen. Afhankelijk van

de weersomstandigheden wordt woensdag 16 juli a.s. de slijtlaag aangebracht. Dor middel van informatiebrieven worden bewoners geïnformeerd.

Asfalteringswerkzaamheden Blauwe Hoefsweg tussen de komgrens van Klundert en de Groeneweg Start: maandag 16 juni a.s. met onderhoudswerkzaamheden aan de Blauwe Hoefsweg te Klundert. Het werk zal ongeveer 3 weken duren, waarna, afhankelijk van het weer, op woensdag 16 juli a.s. de slijtlaag aangebracht wordt. Het verkeer zal ter plaatse worden omgeleid. De bewoners worden geïnformeerd door middel van informatiebrieven.

Asfalteringswerkzaamheden Zuidlangeweg tussen het Steenpad en de Westmiddelweg Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt donderdag 12 juni a.s. begonnen met onderhoudswerkzaamheden aan de Zuidlangeweg te Helwijk. De werkzaamheden zullen circa 3 weken in beslag nemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt woensdag 16 juli a.s. de slijtlaag aangebracht. Verkeer wordt omgeleid; bewoners worden geïnformeerd door middel van informatiebrieven.

KENNISGEVING ONTWERP BESCHIKKING GEDEELTELIJKE INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders zijn van plan om in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op verzoek, een deel van de vergunning d.d. 13 september 2004 en de daarbij behorende wijzigingen/besluiten, in te trekken van: Adres Sluisweg 12 in Heijningen

Omschrijving project De vergunning wordt deels ingetrokken omdat de hoeveelheid opgeslagen gevaarlijke stoffen wordt verminderd.

Aanbrengen slijtlaag op de Oostmiddelweg tussen de Stadsedijk en de Zuidlangeweg Woensdag 16 juli a.s. wordt een slijtlaag aangebracht op de Oostmiddelweg te Oudemolen. Ongeveer 2 weken hiervóór worden de weggebruikers geïnformeerd door middel van publicatieborden.

Aanbrengen slijtlaag voetpad Kuringen tussen de Generaal Allenweg en de ’s Heerenwei Op maandag 23 juni a.s. wordt een slijtlaag aangebracht op het voetpad Kuringen te Zevenbergen.. Circa 2 weken voordat de slijtlaag wordt aangebracht worden de voetgangers geïnformeerd door middel van publicatieborden.

Asfalteringswerkzaamheden voetpaden de Gracht en Vesting te Klundert Start: woensdag 11 juni a.s. van het onderhoudswerk aan een aantal voetpaden te Klundert: de Gracht en de Vesting aan de zuidzijde van Klundert. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt maandag 23 juni a.s. de slijtlaag aangebracht. De voetgangers worden geïnformeerd door middel van publicatieborden.

Volg ons ook via twitter @Moerdijkse_Stem

De ontwerpbeschikking ligt met ingang van donderdag 12 juni tot en met woensdag 23 juli 2014 ter inzage in het gemeentehuis in Zevenbergen

STANDPLAATSVERGUNNING

Zienswijzen Binnen de inzage termijn kan een ieder een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen. Als u een mondelinge zienswijze wilt indienen, moet u binnen de inzage termijn contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer 14 0168. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 28 mei 2014 tot en met 4 juni 2014 de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres ’t Ravelijn 14 in Klundert Westrand 8 in Zevenbergen Zuidlangeweg 1b in Oudemolen Hofstraat 1 in Willemstad Landpoortstraat 24 in Willemstad

Noordhaven 138 in Zevenbergen

Omschrijving project uitbreiden van de woning plaatsen van een dakkapel op de woning bouwen van een loods kappen van 4 paardenkastanjes plaatsen van binnenwanden t.b.v. het realiseren van hotelkamers in een bestaand pand (activiteiten waarvoor vergunning is aangevraagd: bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening) aanpassen van de voorgevel

Datum verzonden 3 juni 2014 3 juni 2014 3 juni 2014 3 juni 2014 3 juni 2014

3 juni 2014

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk.

Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor: • Het innemen van een standplaats op de Benedenkade in Willemstad van 15 juni tot en met eind september 2014, wekelijks op zondag van 09:30 uur tot 18:00 uur voor de verkoop van haring en haringproducten. (verzonden 4 juni 2014) Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij het college van B & W van de gemeente Moerdijk.

WEGAFSLUITINGEN Vanwege een braderie is op 14 juni 2014 van 07:00 uur tot 18:00 uur de Zuidhaven vanaf de Markt tot de Brouwerstraat in Zevenbergen afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.


Zes uur tennis bracht 4364 euro op

Jong, muzikaal talent concerteert in Willemstad

KLUNDERT - Op de banen van de tennis vereniging Polanen werd er zaterdag zes uur lang getennist voor Tennis4live. 15 leden van Polanen en enkele gastspelers probeerden in die tijd zoveel mogelijk gesponsorde games WILLEMSTAD - Na een succesvol op- Zij stromen door vanuit het Preludio Ente maken. treden in het Arsenaal in Willemstad semble. Er worden bewerkingen van in 2012 verzorgen jonge, talentvolle musici in de leeftijd van 4 tot 19 jaar van het bekende muziekinstituut Hellendaal uit Rotterdam wederom een concert. Op het Hellendaal instituut leren de jonge musici muziek maken op hoog niveau.

Tijdens de muzikale avond op 28 juni zullen verschillende muziekensembles van Hellendaal te beluisteren zijn. Ook zullen een aantal solisten,op piano,cello en altviool hun muzikale talenten ten gehore brengen. In 2012 was de belangstelling zeer groot en waren de reacties lovend. Van velen kregen we te horen dat deze jonge musici absoluut terug moesten komen op het concertpodium in Willemstad. Op het Hellendaal Muziekinstituut zijn er drie opleidende ensembles; Preludio voor de jongste musici, Intermezzo als volgende stap, en voor de gevorderden het Concerto Grosso Ensemble. Intermezzo Ensemble, (o.l.v. Katja DirvenDidychenko),is het ensemble waarin de leerlingen leren muziek maken op hoog niveau. De tennissers die de zes uur vol maakten.

DOOR TIES STEEHOUWER De aanleiding voor de actie is dat Rinke Spit dochter van een van de leden van Polanen leukemie heeft. Moeder Sheila behoorde een tiental jaren geleden tot de landelijke top van het rolstoeltennis. Zij had enkele trainingspartners gevraagd om met de actie mee te doen. Onder hen de rolstoeltennisster Danielle Timmers uit Langeweg die vertelde 200 cup cakes te gebakken en verkocht voor het goede doel.

FOTO: TIES STEEHOUWER

De secretaris van Polanen Jolanda Schreuders die de actie organiseerde vertelde dat er ook geld binnen is gekomen door een verloting, een collectebus die weken op de bar in de kantine had gestaan en door twee flinke giften. Ondanks dat er zaterdag zes uur lang het dubbelspel werd gespeeld hadden de deelnemers het door de plotseling hoge temperatuur niet gemakkelijk. Toch kwam iedereen de dag goed door en hoefde er maar drie mensen gemasseerd te worden.

Om de moed erin te houden speelde de pretband van Determinato enkele nummertjes. Dit omdat Sheila Spit saxofoon speelt bij Determinato. Enkele leerkrachten van de basisschool De Rietvest, de school waar Rinke opzit maakten ook de zes uur tennis vol. Aan te eind van de dag maakte Schreuders bekent dat er 4364,55 euro bij elkaar was getennist. Zij vertelde dat het niet uitgesloten was dat dit bedrag in de loop van de week hoger uit zal komen.

Jeugdmusicalgroep de Snipperbende

‘De piratendames van Kapitein Bree’ ZEVENBERGEN - Een spannend en humoristisch stuk over een stel stoere meiden, die besloten hebben dat meisjes net zo goed piraat kunnen zijn als mannen en dat ze absoluut geen mannen nodig hebben in hun leven. Of het zou moeten zijn, om het dek te boenen, eten te koken en alle andere dingen die er op een schip nodig zijn om te blijven varen en waar ze zelf niet veel zin in hebben. Wat kunt u verwachten? Een gevecht – een kaping – de gevangenneming van een aantal passagiers en de bemanning van het gekaapte schip.

Zijn er misschien pirates die toch niet zo’n enorme hekel aan mannen hebben? Een passagier die denkt dat het piratenleventje geknipt voor je is, als je al dat borduren en pianospelen beu bent? Zoals altijd is het weer een leuk stuk, met spanning, humor, veel leuke liedjes, een grote diversiteit aan dansen. Kortom, de moeite waard om te komen kijken en luisteren op zondagmiddag 15 juni 14.30 uur, zaterdagavond 21 juni 19.30 uur of zondagmiddag 22 juni 14.30 uur. Locatie: De Borgh, Zaal de Vlakte, IJshof 1, Zevenbergen. Zaal open een half uur voor aanvang. Kaarten verkrijgbaar bij: De Borgh Zevenbergen 0168-324344.

Jeugd vermaakt zich in Noordhoek NOORDHOEK - In Noordhoek organiseerde Beljaars Evenementen uit Ze- het zaterdag wel voor gezien hielden en er venbergen vrijdag en zaterdag, midden in het dorp het Midzomer Festival. veel lege plekken waren. Niet zo’n slechte

Vooral de jeugd vermaakte zich zaterdag prima.

DOOR TIES STEEHOUWER Om de grote feesttent heen waren enkele tientallen kraampjes gezet waar van al-

FOTO: TIES STEEHOUWER

les te koop was zoals aardbeien, kleding en tassen. Zowel vrijdag als zaterdag was het prachtig weer. Zaterdag zelfs iets te prachtig zodat veel kraampjes houders

keus omdat blijkbaar door de hitte er maar weinig mensen de jaarmarkt bezochten. De doosjes aardbeien stonden dan ook in de felle zon te verpieteren en werden uit eindelijk voor een klein bedrag verkocht. Ook de draaimolen voor de kinderen trok zaterdag weinig belangstelling. De frietkraam en het boerenijs hadden weinig aftrek maar dat was voor hen gelukkig ’s avonds omgedraaid omdat erg veel mensen op het programma in de tent afkwamen. Beljaars had dan ook gezorgd voor een dijk van een programma met landelijk bekende artiesten zoals Rein Mercha, Dries Roelvink, Charella en Marco Korebrits. Cor Bloks praatte de nummers aan elkaar. Al snel na het begin van de avonden kwam de stemming er bij de honderden jongeren in. Zeker toen Dries Roelvink enkele Jordaan klassiekers, zoals Kleine Jodeljonge van Manke Nelis voor het voetlicht bracht, werd het een dolle boel. Het werd dan ook tot in de kleine uurtjes, waarbij de bar goed zaken deed, een mooie afsluiting van het Midzomer Festival in Noordhoek. PAGINA 12

‘echte klassieke’ stukken op de lessenaar gelegd. Ook bouwen ze ervaring op om op concertpodia te staan. Zo speelden zij in De Doelen tijdens o.a. tijdens het Gergiev Junior Festival, Preludeconcerten voorafgaand aan concerten van het Orkest van de 18e Eeuw, en de Samenspeeldag van De Doelen. Studieweekeinden worden regelmatig ingepland, en concerten worden georganiseerd op diverse uitdagende podia in Rotterdam en omgeving. Er worden werken gespeeld van o.a. Beethoven, Offenbach en Prokofiev. De werkgroep Zomerconcerten Willemstad (Onderdeel van de Stichting Cultuur Moerdijk) nodigt u van harte uit om van deze jeugdige professionals te komen genieten. Gelet op de beperkte zaalcapaciteit en de te verwachten grote belangstelling is het aan te bevelen vooraf een kaartje te kopen. Oud en jong zijn van harte welkom. Zaterdag 28 juni in Het Arsenaal Willemstad, aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie: www.cultuurmoerdijk.nl

Markland College Zevenbergen

Twee eerste plaatsen Eureka!Cup ZEVENBERGEN - Twee teams van het Markland College Zevenbergen hebben tijdens de finale van de Eureka!Cup de eerste prijs gewonnen. De Eureka!Cup is de landelijke ontwerpwedstrijd met een technologisch en (natuur)wetenschappelijk thema voor leerlingen uit de onderbouw van het havo en vwo. Transport en logistiek was dit jaar het thema en tijdens het technasiumvak Onderzoek&Ontwerpen (O&O) was door groepjes leerlingen van de klassen 1 gewerkt aan een opdracht van Rijkswaterstaat (‘Wanneer er aan de weg wordt gewerkt, is het de uitdaging om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. In Nederland moet een aantal bruggen worden gerenoveerd. Kun jij helpen om dit zó te organiseren dat het verkeer er het minste last van heeft?’) of aan een opdracht van het im- en exportbedrijf EDCO (‘Help het bedrijf om de juiste producten op tijd te verzenden’). De leerlingen van de klassen ZH3J en

3A3K waren aan de slag gegaan met de opdracht van de Koninklijke Landmacht (‘Verlaag voor de militairen van de landmacht hun draaglast bij het optreden te voet’). Na op school de schoolkampioen van de ‘opdrachtcategorie’ te zijn geworden, volgde op dinsdag 20 mei voor de drie teams tijdens Eureka!day in het Klokgebouw in Eindhoven de finale. Dat de leerlingen van het Markland College Zevenbergen goede oplossingen hadden bedacht en prototypes hadden gemaakt, dat ze goed kunnen presenteren én dat ze goed kunnen samenwerken bleek dinsdag 20 mei tijdens de finaledag, waar na de demonstratie van het prototype, de presentatie en de teamopdracht, Kim Teunissen, Jarno van Schijndel, Lars Haverkamp en Max van der Linden uit klas ZHm1E, die de opdracht voor EDCO hadden uitgevoerd, op de eerste plaats eindigden; de plaats waarop ook Christiaan Kooijman, Aart Maris en Robin Verkaik uit klas ZH3J de wedstrijd afsloten met hun antwoord op de vraag van de Koninklijke Landmacht.

Wie was Wie?

Een groep leerlingen van de LHNO-school in Fijnaart.

HEIJNINGEN - Enkele weken geleden toonde de Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen deze foto met de vraag wie de jongedames zijn die in 1985 in deze klas van de Fijnaartse LHNO-school zaten. Intussen zijn we dat te weten gekomen, al zijn de namen niet voor 100% bekend. We zien: 1. Claudia van Beers - 2. Wilma de Frel - 3. Juffrouw De Groot - 4. Nicole van Tiggelen - 5. Petra van Schilfgaarden -

6. Veronica ? - 7. onbekend - 8. Jeannette Hollemans - 9. Ina den Hollander - 10. Jeannette Boelhouwers - 11. Angela van Eekeren - 12. Jolanda Sonneveld - 13. Angelique van Hooijdonk en 14. Irina Straasheijm. We willen natuurlijk nog graag de achternaam van Veronica weten en ook wie het meisje is met nummer 7. Die informatie ontvangen we graag op het adres heemkring-fh@kpnmail.nl Hartelijk dank aan Angela voor haar hulp!


Jan Jochems Handel

en

Op Zaterdag 26 juli rijden wij naar Scheveningen naar Sister Act. Dit is een middagvoorstelling. Prijs € 70,00 dit is bus en 1e rang.

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

DAGTOCHTEN DAGTOCHTENBUSREIZEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN DAGTOCHTEN

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

MUSICAL SISTER ACT 3 KANS!!!) 3 juli juli (LAATSTE (LAATSTE KANS!!!)

€ 57,50

e Vervoer Vervoer + +2 2e rangs rangs ticket ticket

DAGREIS € DAGREIS LONDEN LONDEN € 52,50 52,50 19 en 26 juli, 2, 9, 16 en 23 aug 19 en 26 juli, 2, 9, 16 en 23 aug

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Vervoer, overtocht + plattegrond

RIJKSMUSEUM & A’DAM € 35,00 RIJKSMUSEUM & A’DAM € 35,00 9 juni, 18 juli, 1 en 20 aug, 3 sep Vervoer + entree + vrij bezoek Amsterdam ANTWERPEN (SOLDEN) € 15,00

Kinderen 11 jaar € 67,50 DAGREIS3 t/m DISNEYLAND Vervoer + entree park 12 en 26 juli, 9 1en 23 aug

€ 72,50

2-DAAGSE Kinderen 3 t/mDISNEYLAND 11 jaar € 67,50 v.a. € 165,00 Diverse 2014 Vervoer +data entreein 1 park Kinderen t/m 11 jaar v.a. € 119,00 2-DAAGSE DISNEYLAND v.a. € 165,00 Vervoer, 1 overnachting + ontbijt en entree Diverse data in 2014 beide parken 2 dagen

Kinderen t/m 11 jaar v.a. € 119,00 THEATERVOORSTELLING ANNE € 59,50 Vervoer, 1 overnachting + ontbijt en entree 3 juli, 21 aug en 17 dec beide parken 2 dagen e Vervoer + 2 rangs ticket

THEATERVOORSTELLING ANNE € 59,50 DE VOORJAARSKRANT IS WEER UIT! BESTEL VIA: 3 juli, 21 aug en 17 dec Vervoer + 2e rangs ticket

DE VOORJAARSKRANT IS WEER UIT! BESTEL VIA:

. vogelnetten

Op Dinsdag 2 september maken wij een verrassingstocht. Prijs € 60,00 incl. koffie met gebak, lunch en diner.

. koorden en trossen

. windschermnetten . klimaatdoeken . dekzeilen

Wilt u aan een of meerdere reizen deelnemen? Geef u dan zo spoedig mogelijk op bij:

9 juni, 18 juli, 1 +en aug,Amsterdam 3 sep Vervoer + entree vrij 20 bezoek

Vervoer, metroticket plattegrond 12 en 26 juli, 9 en+23 aug

Op Vrijdag 8 augustus rijden wij naar het Rozenfestival te Lottum. Prijs € 55,00 incl. koffie met gebak, entree en diner.

Vraag ook naar onze meerdaagse reis naar het Zwarte Woud.

Vervoer, overtocht + plattegrond

ANTWERPEN € 15,00 6 en 16 juli (SOLDEN) 6 en 16 juli MECHELEN € 17,50 MECHELEN € 17,50 24 juli, 8 en 21 aug FINISH DEaug FRANCE PARIS € 47,50 24 juli, 8TOUR en 21 27 juli TOUR DE FRANCE PARIS € 47,50 FINISH BRUSSEL € 22,50 27 juli & BLOEMENZEE 14, 15 en 16 aug BRUSSEL & BLOEMENZEE € 22,50 MOSSELDAG YERSEKE € 15,00 14, 15 en 16 aug 16 aug MOSSELDAG YERSEKE € 15,00 DAGREIS PARIJS € 52,50 16 aug 12 en 26 juli, 9 en 23 aug DAGREIS PARIJS + plattegrond € 52,50 Vervoer, metroticket 12 en 26 juli, 9 en 23 aug DAGREIS DISNEYLAND € 72,50

Dé leverancier van touwen en netten

. en nog veel meer

Taxi en Touringcarbedrijf

Zeer scherpe prijzen!

KersTens Tel. 0165-344241

www.rainbownets.com

email: info@keverreizen.nl

ISETBA T A O

Dre Wit (‘t) goed

GNRT WK V

reparaties witgoed producten Etten-Leur

O DING OM BESTE

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

B *BIJ

N EE

E

AL

IM

MIN

€ AF

L*

,- |

80

XIM

MA

L1

AA

ER

RP

PE

N|

O SO

Tel +31 (0)113 75 15 25

P

=O

OP

N

VA

Vaderdag tip!

Zevenbergse Metaalhandel Koekoeksedijk 16 Tel 06 -16 94 44 84 Wij kopen al uw oude Metalen Ook GRATIS plaatsen van containers

www.brabantexpres.nl

www.brabantexpres.nl

Voegwerk! vakbekwame

voeger

Uw woning stijgt in waarde! Door renovatie van uw gevel, woning of bedrijfspand ziet deze er weer uit als nieuw!

Wij komen graag bij u langs om vrijblijvend de mogelijkheden toe te lichten en u te adviseren Maak nu het nog kan gebruik van het lage BTW tarief info@renovatievoegwerken.nl www.renovatievoegwerken.nl

DOMBURG

OOSTSTRAAT 1

GOES

GROTE MARKT 1

MIDDELBURG MARKT 73

RENESSE

HOGEZOOM 171

TERNEUZEN

ZOUTELANDE

NOORDSTRAAT 109

LANGSTRAAT 13

ETTEN-LEUR

WINKELCENTRUM 16

SHOP ONLINE OP WWW.BOMONT.NL

zoekt voegwerk

06-55887266

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’

Tel. 076-5014411 of 06-53750908

J.C. Albers B.V. ‘Eerlijk en betrouwbaar vakwerk sinds 1963’ - sinds 1963 -

- sinds 1963 -

renovatie • restauratie

renovatie ••restauratie !!!!! LET OP !!!!! gevelreiniging impregneren Nieuw in Zevenbergen op industrieterrein Zwanengat gevelreiniging • impregneren metselwerkreparatie K&S Metaalhandel buitenverlichting K&Smetselwerkreparatie Metaalhandel is de plek om al uw oud ijzer en metalen in te leveren tegen contante betaling en bank overschrijving. buitenverlichting

ZOEKT U EEN TANDARTS? Persoonlijke aandacht en advies staan centraal in onze manier van werken. Met een team van ervaren specialisten hebben we alles in huis om u aan een stralende lach te helpen. Mooie tanden en kiezen zijn op elke leeftijd mogelijk. Neem contact met ons op voor een afspraak. Wij heten u

Wat kunt u bij K&S inleveren: -

Oud ijzer Koper (geel of rood) Aluminium Lood Zink

-

Rvs Witgoed Accu’s Kabel Brons

K&S gaat uit van de geldende dagprijs. Mocht u geen vervoersmogenlijkheden hebben of is het te groot, dan halen wij het oud ijzer bij u op. Wij beschikken over een geijkte digitale weegschaal tot 3000 kilo. Deze weegschaal wordt elk jaar opnieuw vakkundig gekeurd. Hierdoor bent u er van verzekerd dat u altijd de exacte kilo’s krijgt. Bij vrachten boven de 3000 kilo beschikken wij over een weegbrug op 2 minuten afstand.

Openings tijden:

Maandag gesloten. Dinsdag t/m Vrijdag Zaterdag

10:00 - 17:00 09:00 - 14:00

K&S Metaalhandel hoopt u te verwelkomen op de Wagenmakerij 4b 4762 AV te Zevenbergen. Tel: 06-25345016 / 06-31379598

van harte welkom.

Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’

Algemene Tandheelkunde

Facings

Kunstgebit en Klikgebit

Bleken, Mondhygiëne

Implantologie

Kroon- en Brugwerk

Wij nemen nieuwe patiënten aan!

Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

OP M 23 JU AANDAG EEN I NI IS E SPRENFORMATR 10:00 EKUUR V IE-12:0 AN 0 UUR

Mondzorg Zevenbergen Past. van Kessellaan 3 - Zevenbergen

www.tandvitaal.nl

T

0168 - 331 390

E

info@mondzorgzevenbergen.nl

Onderdeel van:


TEKST: BART VAN DEN ACKER

Volgens verwachting:

Totaal onverwacht

Mercedes-Benz C-klasse Estate Tja, dat die in de pijplijn zat, was wel heel duidelijk. Kort na de nieuwe C-klasse sedan brengt Mercedes-Benz de Estate-versie van dit model. Op de eerste foto’s lijkt de Estate uiterlijk zelfs nog beter geslaagd dan die sedan, dit is een bijzonder fraai geheel. Daarbij is de nieuwe Estate niet alleen ruimer dan zijn voorganger –net als de sedan, trouwens- maar ook praktischer. De buitenmaten zijn toegenomen en dat geldt dus ook van binnen. De bagageruimte meet nu minimaal 490 liter en maximaal 1.510 liter. Dat is flink, maar geen record in deze klasse. Het is wel handig dat de achterbankleuning nu niet in twee, maar in drie delen is uitgevoerd (40:20:40), dat geeft net even wat meer flexibiliteit. Daarbij kunnen de afzonderlijke delen elektrisch, door een druk op de knop worden ontgrendeld en platgelegd. Dat is handig, als je grote stukken wilt inladen. Een elektrisch te openen ach-

terklep, door met de voet onder de bumper te bewegen, is als optie beschikbaar. Veel van de vernieuwingen vergeleken met de vorige Estate kennen we natuurlijk al vanuit de sedan. Denk aan de lichtgewicht constructie en zeer goede aerodynamica, die beide hun bijdrage leveren aan het gemiddeld 20% lagere brandstofverbruik. Met de komst van de Estate wordt direct ook het motorenaanbod van de C-klasse verruimd. Aan de ene kant komt er een zescilinder benzinemotor (245 kW/333 pk), aan de andere kant een dieselhybride met in totaal 170 kW/231 pk. Die brengt het tot een CO2-uitstoot van 99 g/km, goed voor 20% bijtelling voor zakelijke rijders. Op termijn volgt een benzinemotor met plugin hybride techniek. Vanaf 30 juni is de Cklasse Estate te bestellen, dan zijn dus ook de prijzen bekend, de uitlevering start in september.

Dit is de Nissan Pulsar! Sinds het einde van de verkoop van de Almera (2007!) heeft Nissan geen middenklasse hatchback-model meer gehad. Tenminste, niet in ons land. Daarin komt onverwacht verandering, met deze compleet nieuwe Pulsar. Dat is overigens al een oude naam binnen Nissan, die werd in andere landen gebruikt voor modellen die wij hier ook hadden. De eerste blik op deze eerste foto leert al dat de Pulsar veel overeenkomsten zal hebben met de onlangs geïntroduceerde Qashqai. Dat geldt voor de vormgeving, maar beslist ook voor een deel van de onderhuidse techniek. Met de Pulsar waagt Nissan zich dus opnieuw in een klasse die intussen niet meer de àllergrootste is, maar waarin nog steeds veel auto’s worden verkocht. De concurrentie is niet gering, denk als tegenhangers maar aan auto’s als de Ford Focus, Volkswagen Golf, Peugeot 308 of Toyota Auris. Na jaren van afwezigheid in deze klasse zal Nissan elke klant opnieuw moeten overtui-

gen. Argumenten? O, genoeg, zo lijkt het er inderdaad op dat de Pulsar ruimer is dan de genoemde tegenhangers, maar niet of nauwelijks groter. Zelf hecht Nissan veel waarde aan de beschikbaarheid van moderne technieken als automatisch remmen voor obstakels, herkenning van bewegende objecten, dode hoek-waarschuwing en een systeem dat ingrijpt als de rijbaan onbedoeld wordt verlaten. Dat is in deze klasse zeker geen gemeengoed, maar het is nog even de vraag op hoeveel uitvoeringen van de Pulsar dit ook echt zit. Andere interessante zaken zijn volledige integratie van een smartphone en standaard LED-koplampen met een laag energieverbruik en natuurlijk de van Nissan bekende kwaliteit. Voor de aandrijving blijft

de keuze in eerste instantie beperkt tot een 1,2 liter turbomotor (bekend uit de Qashqai) met 85 kW/115 pk en een 1,5 liter dCi diesel met 81 kW/110 pk. Begin volgend jaar krijgt de Pulsar de 1,6 liter turbo (140 kW/190 pk) die ook voor de Qashqai op de planning staat. Prijzen zijn nog niet bekend, de Pulsar wordt in het najaar in Nederland verwacht.

kort nieuws De compacte Mercedes-Benz Citan is ook in de uitvoering als personenauto opnieuw leverbaar in twee varianten met 20% bijtelling. De Citan Combi Trend 108 CDI is er vanaf € 24.720.

Hyundai ix35 opgewaardeerd Na vier jaar op de markt vindt Hyundai de tijd rijp om de succesvolle ix35 op diverse punten te verbeteren. Het belangrijkste is de komst van een nieuwe, direct ingespoten 2,0 liter benzinemotor (122 kW/166 pk). Deze is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat. De 2,0 liter dieselmotor is anders afgestemd, wat resulteert in een lager verbruik en dito CO2-uitstoot (nu: 141 g/km). De zestraps automaat is ook leverbaar voor deze diesel èn met vierwielaandrijving plus de combinatie

van die twee. Interessant is ook de introductie van ‘Flex Steer’, waarbij de tegendruk van de stuurbekrachtiging door de bestuurder in drie standen instelbaar is, geheel naar persoonlijke voorkeur. In het interieur is een aantal details gewijzigd, aan de buitenkant is LED-dagrijverlichting nu standaard en bi-Xenon koplampen zijn leverbaar. Een slimmigheidje is de ‘aanhangwagenmodus’ voor het stabiliteitssysteem ESP, in de praktijk komt het nogal eens voor dat er bij een ix35 iets ‘aan de vernieuhaak’ hangt. De prijslijst van de vernieu wede Hyundai ix35 start bij € 25.995.

Opgefrist: Toyota Verso-S De Toyota Verso-S is op tal van details aan aangegepast, met onder meer een scherper ge lijnde voorzijde met LED-dagrijverlichting, projectiekoplampen en een chroomrand in LED-techde grille. De achterlichtunits met LED-tech niek zijn eveneens nieuw. In het interieur zijn fijnere bekledingsstoffen toegepast. Er

is ook een nieuwe uitvoering bijgekomen, de Trend, met een panoramadak, lichtmetalen wielen, mistlampen en extra donker getinte achterzijruiten. De Trend is maar € 500 duurder dan de populaire Aspiration. De basisprijs van de Verso-S is ondanks de wijzigingen onveranderd € 18.495. De Seat Leon is vanaf juni leverbaar met de 1,4 liter turbo benzinemotor cilinderuitscha(110 kW/150 pk) met cilinderuitscha keling. Bij lichte belasting worden de twee middelste cilinders niet voorzien van brandstof, wat uiteraard scheelt in het verbruik. De Leon SC, 5-deurs of ST komt daardoor in aanmerking voor 20% bijtelling voor zakelijke rijders. De Leon met deze motor is leverbaar vanaf € 26.200,-.

Drie interessante BMW-nieuwtjes In hoog tempo schiet BMW interessante nieuwsfeiten de wereld in. Het meest opvallend is de prijsstelling van de 2-serie Active Tourer, één van de nieuwe modellen waarnaar dit jaar zeer wordt uitgekeken. De allereerste BMW met voorwielaandrijving (!) komt er als 218i Active Tourer vanaf € 28.900 en als diesel 218d vanaf € 33.900. Die twee komen voorlopig beide in aanmerking voor 20% bijtelling voor zakelijke rijders. De 218i heeft een 1,5 liter driecilinder motor met 100 kW/136 pk. Er is ook een sterkere versie, de 225i met een 2,0 liter viercilinder (170 kW/231 pk), die standaard is voorzien van de briljante

achttraps automaat. De 218d levert 110 kW/150 pk. Tot de standaarduitrusting van de 2-serie Active Tourer behoort een verschuifbare en in drie delen omklapbare achterbank. De minimale bagageruimte bedraagt 468 liter. Het nieuwe model is nu te bestellen en staat op 27 september bij de dealers. Iets minder belangrijk, tenminste commercieel, is de prijsstelling van de M4 Cabriolet, de snelle uitvoering van de eerder al uitgebrachte 4-serie cabrio. De M4 heeft een machtige 3,0 liter zescilinder twinpower turbomotor met 317 kW/431 pk en kost € 116.225. Deze bloedsnelle manier om je haren in

Net als bij de e-up! is de elektrische versie van de Volkswagen Golf beschikbaar op basis van een abonnement met een vast maandbedrag. Voor € 685 p.m. beschikt de abonnee niet alleen vier jaar maal 10.000 kilometer over de e-Golf, maar in dat bedrag zit ook opgenomen een thuislaadpunt, gegarandeerd groene stroom voor de genoemde kilometrage, verzekering en onderhoud, plùs per jaar drie weken een Golf Variant op benzine voor vakanties en dergelijke. De elektrische Golf kan tussen de 130 en 180 kilometer op één batterijvulling rijden.

de war te gooien is vanaf 6 september in ons land. Voor zakelijke rijders is de komst van een nieuwe dieselmotor in de 5-serie van belang. De 2,0 liter motor in de 518d (110 kW/150 pk) en 520d (140 kW/190 pk) is iets sterker en tegelijk net even zuiniger dan voorheen. Dat werkt direct

door in de CO2-uitstoot en in combinatie met de achttraps automaat komen deze versies aan respectievelijk 110 en 109 g/ km uitstoot. Dat is net voldoende om in aanmerking te komen voor 20% bijtelling. De 518dA EDE is er vanaf € 46.990 en de 520dA EDE vanaf € 49.990,-.


SCOOR SCOOR NU NU WK-VOORDEEL WK-VOORDEEL BIJ BIJ BARTELEN BARTELEN Maak een Maak Maak een een selfie en win selfie selfie en en win win de unieke de unieke de unieke Hyundai i10 Go! Hyundai Hyundai i10 i10 Go! Go! Er valt veel voordeel te scoren bij Hyundai! Er valt veel voordeel scoren Om te beginnen staan te tijdens hetbij WKHyundai! de exclusieve Er valt veel voordeel te scoren bij Hyundai! Om te beginnen staan het WK de kun exclusieve Go! modellen voor je tijdens klaar. Daarnaast je Om te beginnen staan tijdens het WK de exclusieve Go! modellen voor je klaar. Daarnaast kun je de de unieke Hyundai i10 Go! winnen! Kom naar Go! modellen voor je klaar. Daarnaast kun je de unieke Hyundai i10 Go! winnen! Kom naar showroom, maak een selfie met de de de unieke Hyundai i10 grappige Go! winnen! Kom naar de showroom, maak een grappige selfie met de Hyundai i10maak Go! en post je selfie openbaar showroom, een grappige selfie met deop Hyundai i10 Go! en post je selfie openbaar op socialmedia #goselfie. Wie weet ben jijop Hyundai i10 met Go! en post je selfie openbaar socialmedia #goselfie. Wie weet ben de gelukkigemet winnaar van de Hyundai i10 jij Go! socialmedia met #goselfie. Wie weet ben jij de gelukkige winnaar van de Hyundai i10 Go! de gelukkige winnaar van de Hyundai i10 Go!

Met o.a. Met o.a. Met o.a. > Airconditioning > Airconditioning > Airconditioning > 15-inch lichtmetalen velgen (Dark metal) > 15-inch lichtmetalen velgen (Dark metal) > 15-inch lichtmetalen velgen (Dark metal) > Bluetooth-carkit > Bluetooth-carkit > Bluetooth-carkit > Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening > Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening > Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening > Glossy zwarte spiegelkappen > Glossy zwarte spiegelkappen > Glossy zwarte spiegelkappen > 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking > 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking > 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking

De Hyundai i20 Go! De Hyundai i20 Go! De Hyundai i20 Go! Nu €15.495,Nu €15.495,Nu €15.495,-

L E E D R L O E O E V D R K L* O W E O E V D R K O W O V K * W *

,5 9 4 . 3 € ,5 9 4 €3.

Kijk voor de voorwaarden op Hyundai.nl Kijk voor de voorwaarden op Hyundai.nl Kijk voor de voorwaarden op Hyundai.nl

Kom Kom nu nu naar naar onze onze showroom! showroom!

AUTOBEDRIJF BARTELEN FIJNAART B.V. Langeweg 51, Fijnaart, tel. 0168 - 468 400 bartelen.hyundai.nl AUTOBEDRIJF AUTOBEDRIJF BARTELEN BARTELEN FIJNAART FIJNAART B.V. B.V. Langeweg Langeweg 51, 51, Fijnaart, Fijnaart, tel. tel. 0168 0168 - 468 468 400 400 bartelen.hyundai.nl bartelen.hyundai.nl Gecombineerd brandstofverbruik: 3,2 - 6 (l/100 km) / 31,3 - 16,7 (km/l); CO2-emissie: 84 - 140 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofGecombineerd brandstofverbruik: 3,2tests - 6 (l/100 km)uitgevoerd / 31,3 - 16,7 (km/l); CO2-emissie: 84 - 140715/2007/EEG. (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op die zijn volgens Europese Verordening Gecombineerd brandstofverbruik: 3,2 - 6 (l/100 km) / 31,3 - 16,7 (km/l); CO2-emissie: 84 - 140 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. verbruikPRIJS gegevens zijn gebaseerd op EN tests zijnRIJKLAAR uitgevoerd volgens VerordeningDE715/2007/EEG. GENOEMDE VAN HET MODEL IS INCL. BTW EN BPM EXCL.die KOSTEN MAKEN, METALLIC LAK, Europese LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. GO! ACTIE LOOPT ZOLANG DE VOORRAAD STREKT. DE GO! SHOP WINACTIE IS GELDIG VANAF 1 JUNI 2014 GENOEMDE PRIJS VAN HET IS INCL. BTW EN BPM EN EXCL. RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN EN RECYCLINGBIJDRAGE. DE GO! ACTIE LOOPT ZOLANG MODEL DE VOORRAAD STREKT.VAN DE GO! SHOP WINACTIE IS GELDIG VANAF 1 JUNI 2014 TOT UITERLIJK 15 JUNI 2014.MODEL ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN KOSTEN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. ZIE VOOR KOSTEN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL. AFGEBEELD KAN AFWIJKEN STANDAARD UITVOERING. DRUKEN ZETFOUTEN GENOEMDE PRIJS VAN HET MODEL IS INCL. VAN BTW EN BPM EN EXCL. RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. DE GO! ACTIE LOOPT ZOLANG MODEL DE VOORRAAD STREKT. DE GO! SHOP WINACTIE IS GELDIG VANAF 1 JUNI 2014 TOT UITERLIJK 15 JUNI 2014. ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN KOSTEN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. ZIE KOSTEN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL. AFGEBEELD KAN AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. DRUKEN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. GRATIS KAARTUPDATES HET NAVIGATIESYSTEEM ZIJN NIET VAN TOEPASSING OPVOOR DE HYUNDAI i20EN GO!. VRAAG IN DE SHOWROOM NAAR DE VOORWAARDEN. *VOORDEEL T.O.V. i-MOTION UITVOERING. TOT UITERLIJK 15 JUNI 2014. ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL. AFGEBEELD MODEL KAN AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. DRUKEN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. GRATIS KAARTUPDATES VAN HET NAVIGATIESYSTEEM ZIJN NIET VAN TOEPASSING OP DE HYUNDAI i20 GO!. VRAAG IN DE SHOWROOM NAAR DE VOORWAARDEN. *VOORDEEL T.O.V. i-MOTION UITVOERING. VOORBEHOUDEN. GRATIS KAARTUPDATES VAN HET NAVIGATIESYSTEEM ZIJN NIET VAN TOEPASSING OP DE HYUNDAI i20 GO!. VRAAG IN DE SHOWROOM NAAR DE VOORWAARDEN. *VOORDEEL T.O.V. i-MOTION UITVOERING.

Jubileum Actie Fordmet kortingen tot wel € 3.006,Ford Fiesta Style Navigatie 5 deurs 65pk

Ford Focus Wagon Ecoboostedition+ 125pk

f

,129 nd na

va p

f

,99 nd

€ 17.016,€ 2.521,-

O.a. voorzien van:

O.a. voorzien van:

8.90%

8.90%

* GEEN bijkomende kosten

37 mndn

129,-

6.871,-

€ 22.995,-

Nu tijdelijk Compleet rijklaar!* O.a. voorzien van:

9.967,-

22.995,-

8.500,-

14.495,-

8.90%

8.90%

37 mndn

199,-

10.732,-

Nu met 5 jaar garantie!

17.896,-

tigchelaar.nl, 076-5281400, Verkoop & Service

Tigchelaar Etten-Leur

tigchelaar.nl, 076-5034450, Verkoop & Service

Tigchelaar heee ook vestigingen in Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk.

25.995,- 9.950,-

16.045,-

8.90%

8.90%

37 mndn

229,-

11.443,-

19.686,-

Voorgeregistreerd 2014

Afgebeelde auto’s kunnen afwijken van standaardspecificaties, vraag een van onze adviseurs naar de voorwaarden.

Tigchelaar Breda

€ 25.995,-

Metaallak ( diverse kleuren ) Navigatie systeem europa Sync Bluetooth met spraakbesturing USB MP3 aansluiting Automatisch inparkeren 7 airbags Climatecontrole airco Radio Cd speler Parkeersensoren voor + achter Lichtmetalenvelgen Armsteun Startknop en nog veel meer!

Nu met 5 jaar garantie!

Ook zo’n zin in een gratis proefrit? Maak een afspraak via 088 - 8442438

€ 29.001,€ 3.006,-

Normaal rijklaar Jubileumvoordeel

Metaallak ( diverse kleuren ) Navigatie systeem europa Sync Bluetooth met spraakbesturing USB MP3 aansluiting Automatisch inparkeren 7 airbags Climatecontrole airco Radio Cd speler Parkeersensoren voor + achter Lichtmetalenvelgen Armsteun Startknop en nog veel meer!

Nu met 5 jaar garantie!

8.590,-

€ 25.231,€ 2.236,-

Nu tijdelijk Compleet rijklaar!*

Metaallak ( diverse kleuren ) Navigatie systeem europa Sync Bluetooth met spraakbesturing USB MP3 aansluiting 7 airbags Airco Radio Cd speler + stuurbediening en nog veel meer!

13.995,- 5.405,-

p

Normaal rijklaar Jubileumvoordeel

€ 14.495,-

Nu tijdelijk Compleet rijklaar!*

9,n-d 2 2 a

€ er ma

p

Normaal rijklaar Jubileumvoordeel

f

na

va

€ e1r maa

€er maa

,-

Ford (Grand) C-MAX Titanium Navigatie 125pk

na

va

Al F rti ord T léén ng b to igch ij t w ela el a € 3 r! .00 6

Ko

www.tigchelaar.nl

Tigchelaar Oosterhout

tigchelaar.nl, 0162-481400, Servicepunt

Van Drimmelen Zevenbergen 0168-371501, Melassestraat 2, Verkoop & Service


sport

Drie Dan Graduaties voor Judoka’s JudoKlub Klundert

Ruud Krijnen, Noortje Bogerd en Henk Bogerd

KLUNDERT - Judoka’s Noortje Bogerd en Ruud Krijnen hebben met overweldigende overtuiging hun 1e dan in het Judo behaald op zaterdag 7 juni. Met evenzoveel overtuiging en moed heeft Henk Bogerd zijn 2e dan behaald. Het

harde trainen en studeren is op een waardige manier afgesloten met dit prachtige resultaat. De examens werden afgenomen door de Dan graden commissie van de Judobond Nederland Zuid Nederland in Sporthal ‘Achter de tuintjes’ in Gilze De examens werden op 3 matten uitgevoerd.

Uitwisseling Noordhoek/ Zevenbergen Jeu de Boule

De judoka’s moesten op verschillende manieren hun vaardigheden laten zien, ondermeer in stijl door middel van Kata-vorm, staande worpen in diverse variaties en grondwerk-situaties zoals verwurgingen, armklemmen en houdgrepen. Daaropvolgend nog een eigen werkstuk. De graduaties beteken voor de club een geweldige kwaliteitsverbetering. Club hoopt voor de toekomst dat dit een goede stimulans is voor leden en toekomstige leden om nog meer te genieten van de sport en daar ook dan verder in te groeien. Wie geïnteresseerd is in judo en er meer van wil weten -dit zowel voor jeugd, junioren en senioren- kan informatie opvragen via www.judoklubklundert.nl. Judoklub Klundert is ook verbonden aan Schooljudo binnen de gemeente Moerdijk en werkt daar samen in het convenant van verenigingen binnen de gemeente, en heeft daarnaast ook samenwerkingsverbanden met SV de Kroeven uit Roosendaal en sportschool de Roy uit Goirle. Ook is er een groep aikibudoka’s die ook een actieve rol binnen Judoklub Klundert op zich neemt.

Prijsuitreiking door Arnold van Schendel aan Paul van Zundert

NOORDHOEK - Er werd gespeeld op de banen van Noordhoek op zaterdag 7 juni. Het was wel erg warm, maar er werden gezellige partijtjes gespeeld. Met een

hapje en drankje was het wel vol te houden. Voor de einduitslag mocht Noordhoek de eer aan zichzelf houden, want Paul van Zundert kwam als winnaar uit de bus. Het was een warme gezellige dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Fietsvierdaagse TWC ZEVENBERGEN - TWC houdt de fietsvierdaagse 2014 voor het hele gezin. Dit nu alweer voor het 2e jaar. Jaren geleden hield TWC ook de fietsvierdaagse voor de bewoners van de gemeente Moerdijk. Ze hadden toen een locatie, waar ze een grote tent moesten plaatsen en verder moesten aankleden met verlichting en een bar .Toch zagen ze ieder jaar de deelname teruglopen. Oorzaak misschien de knooppunt routes die werden uitgepijld, of het navigatiesysteem. Na een evaluatie, heeft toen de commissie in samenspraak met het bestuur, besloten dit te beëindigen. Maar in 2013 heeft men de draad opgepakt. Toerwielerclub Zevenbergen wilde de bewoners van de gemeente Moerdijk laten genieten van de mooie omgeving van de gemeente en zette een aantal tochten op papier. Na de fietsvierdaagse hebben ze de activiteit geëvalueerd. De opkomst was gering. Wat waren de oorzaken. Te weinig publiciteit, of te grote afstanden en misschien de inschrijfgelden. Daarom hebben ze dit jaar gekozen voor een andere aanpak.

Vroegtijdig een commissie benoemd die de kar gaat trekken voor de fietsvierdaagse. Afstanden werden aangepast. Meer mediapublicatie. Ook gezinnen moeten kunnen deelnemen met hun kinderen. Daarom een afstand van 15 km. De 1e dag kan men al op de woensdagmiddag starten en ‘s avonds al vroeg vanaf 18.00 uur. De laatste dag is op de zaterdagmorgen. Ook hebben ze inschrijfkosten verlaagd. Voor de wat geoefende fietser, met of zonder ondersteuning, staat een rit van 30 km. op het programma. Voor de getrainde fietsers de afstand van 50 km. Ook zullen ze deelnemers onderweg voorzien van een frisdrank en de kinderen van een versnapering. Men zal merken dat men niet ver uit Zevenbergen hoeft te gaan om toch te kunnen genieten van het prachtige natuurschoon. De fietsvierdaagse heeft dit jaar als startlocatie SGZ aan de Galgenweg. De datum dat de fietsvierdaagse plaatsvindt is van 25 t/n 28 juni. ‘s Middags kan er al gestart worden vanaf 12.00 uur en ‘s avonds vanaf 18.00 uur. Voor de zaterdag zijn de starttijden vanaf 09.00 uur voor de 15, 30 en 50 km. Graag zien ze vele Moerdijkers en ook uit omliggende dorpen op de fietsvierdaagse.

OWKW succes voor Noemi en Viktor MOERDIJK - In zwembad de Stok was afgelopen zondag de laatste ronde van de Open Westbrabantse Klassementswedstrijden. De organisatie was in handen van de thuiszwemmende vereniging Hieronymus en oz en pc de Warande uit Oosterhout. In 6 wedstrijden nemen West Brabantse en Zeeuwse zwemmers het tegen elkaar op in sprint, 100m en 200m nummers. Hieronymus was met 27 deelnemers de

grootste club die aanwezig was. Ook qua prestaties ging het erg goed. Met 7 eerste plaatsen en 5 tweede plaatsen en 8 3de plaatsen stond de vereniging ruim boven de 2de team in het prestatieklassement. De zwemmers zwommen op 41 van de 72 starts een nieuw persoonlijk record. Noemi Santbergen uit Klundert zwom mee op drie afstanden. Ze startte op de 50m rugslag, 50 vlinderslag en 100m wisselslag. Op de vlinderslag verbeterde ze haar persoonlijk record met maar liefst 9s. Vik-

tor Warndorff startte op de 50m vrije slag en hij werd daar 4de. Aan het eind van de wedstrijd was er nog een estafette 10*50m vrije slag. Omdat niet alle leeftijden aanwezig waren is er een estafetteteam samengesteld dat Buiten mededing meezwom. Roos, Nienke, Steyn, Valesca, sander, Elise, Nick, Sanne, Ramon en Margaux zwommen een mooie race. Voor meer informatie: www.zpv-hieronymus.com

Nederlandse Zwemkampioenschappen 2014

Estrella Wierikx tweede op de 50m schoolslag HEIJNINGEN - Bij de Nederlandse kampioenschappen te Eindhoven is het de Heijningse Estrella Wierikx gelukt de 2e plaats te veroveren op de 50 meter schoolslag. De als 2e geplaatste inwoonster van de gemeente Moerdijk startte in de hoogste klasse.Moniek Nijhuis (Drachten), voormalig Europesche kampioene, ontbrak op het appèl vanwege een buitenlands trainingskamp met de nationale zwemploeg. De nummer 2 van Nederland, meervoudig Nederlands kampioen Anoek Elzerman (Amsterdam), zag haar kans schoon en veroverde ditmaal de eerste plaats op de 50 meter schoolslag.

Estrella Wierikx op weg naar de 2e plaats in NK-2014.

In haar kielzog zwom Estrella Wierikx (Heijningen) naar een fraaie 2e plaats vlak voor Esmee Schieder (Eindhoven). pAGINA 16

HSV Altijd Beet MOERDIJK - De 6e zoetwaterwedstrijd van HSV Altijd Beet is gevist in de voormalige jachthaven van de Roode Vaart. Onder zomerse temperaturen en ook de wekelijkse terugkerende slechte vangst, is het oudste lid Piet Kortlever (83) die er met

de dagzege vandoor ging. Uitslag: 1. Piet Kortlever met 620 gram, 2. Henk Lips 460 gram, 3. Ad Timmers 140 gram, 4. Joop van Bavel 10 gram, 5. Ton Marijnissen 0 gram, 6. Paul van Leest 0 gram, 7. Cor Kanters 0 gram, 8. Jan Ligtenbarg 0 gram. De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 juni.

Lopend nieuws AVS’90 STANDDAARBUITEN - Een regenachtige Pagnevaartloop was er woensdagavond 4 juni in Oudenbosch. Een halfuur voor de start vielen er nog wat stevige buien maar, daarna werd het toch redelijk goed loopweer. Roel van Nes werd 3e bij de mannen 35+. Marcella Roks werd 1e bij de vrouwen senioren, Anne van Alphen volgde als 2e vrouw. Uitslag 10km Pagnevaartloop: Roel van Nes 35:18 min, Jack Govers 38:26 min, Ton Nagtzaam 38:44 min, Wendy Deijkers 45:45, Edwin Jaspers 45:49 min, Marcella Roks 45:58 min, Anne van Alphen 46:44 min, Ingeborg de Jong-Magielse 47:27 min. Baanwedstrijd Zaterdagmiddag 7 juni was er in Roosendaal de Running Center Classic baanwedstrijd. Roel van Nes wilde hierbij zijn snel-

heid testen en ging voor een tijd onder de 4.30 min. op de 1500m. Hier slaagde Roel keurig in met een tijd van 4:26:26 min. Roel doet volgende week mee aan het NK masters en komt uit op de 5000m. Anne van Alphen ging dit keer voor kortere afstand van huis. Zij koos voor de 200m. sprint. Anne kwam over de finish na 29:19seconden. Ladies Run Drie AVS-dames deden zondag 1 juni mee aan de Ladies run in Rotterdam. Lian Oosterbos liep 34:00 min op de 5 km. Gitta Hoppenbrouwers en Marian Joosen deden mee aan de 7,5 km. Beiden eindigde in de tijd van 41 minuten. Gitta had 41:16 min en Marian 41:34 min. Rondje Sprundel Marcella Roks liep zaterdag 31 mei de 10km. in Sprundel. Zij werd 2e bij de vrouwen senioren met een tijd van 45:57 min.


Koman’s Vishandel B.V. te Moerdijk

BOMONT

SALE DAMES, HEREN & KIDS-KLEDING VAN O.A: GAASTRA, TOMMY HILFIGER, GEDDES & GILLMORE, MARCO POLO, MCGREGOR, GANT & GEISHA. M.U.V. ONZE NIEUWE COLLECTIES. DOMBURG OOSTSTRAAT 1

ETTEN-LEUR

WINKELCENTRUM 16

GOES

GROTE MARKT 1

MIDDELBURG MARKT 73

20%

ON SELECTED ITEMS RENESSE

HOGEZOOM 171

TERNEUZEN

NOORDSTRAAT 109

ZOUTELANDE LANGSTRAAT 13

WWW.BOMONT.NL

Verse Zalmfilet met vel

Verse Schol heelel Mmm...vanaf 12 juni is hij er weer: HOLLANDSE NIEUWE HArINg! VANgST 2014!

Deze aanbieding is geldig t/m Zaterdag 21 juni 2014

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u Alleen contante betaling mogelijk

Koman’s Vishandel B.V.

Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422

Gratis meubelen hebben wij niet! Maar wel 1000 M2 nieuwe, gebruikte en b-keuze Meubelen

tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Logistiek Park Moerdijk

Start inzage ontwerp inpassingsplan, ontwerp exploitatieplan en ontwerp besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai Met instemming van de Statencommissie ‘Ecologie en Ruimte’ geven Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant het ontwerp inpassingsplan en het ontwerp exploitatieplan voor Logistiek Park Moerdijk vrij voor het indienen van zienswijzen. De stukken liggen met ingang van donderdag 12 juni tot en met woensdag 23 juli 2014 ter inzage.

€ 7.50 per kilo € 4.95

per 500 gram

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 06-51178676 Openingstijden:

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

TE KOOP

Jonge bruine en witte legkippen tegen de leg

Ook ééndags kuikens. Afhalen na telefonische afspraak. Vraag vrijblijvend informatie: Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 4861 RR Chaam  06-53937555

Op de procedure voor het inpassingsplan is de provinciale coördinatieregeling van toepassing. Provinciale Staten van NoordBrabant hebben hiertoe besloten op 20 september 2013. Van de coördinatie wordt nu gebruik gemaakt door gelijktijdig met het ontwerp inpassingsplan ook het ontwerp besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai ter inzage te leggen.

Informatiecentrum Gedurende de zienswijzeperiode is er een informatiecentrum geopend in het kantoor van Havenschap Moerdijk, Plaza 3 te Moerdijk. Op een viertal dagen bent u van harte welkom om hier vrijblijvend in te lopen voor uw vragen over de ontwikkeling van Logistiek Park Moerdijk. De openingstijdens zijn: • woensdag 25 juni van 15:00 tot 19:00 uur. • donderdag 26 juni van 10:00 tot 13:00 uur. • woensdag 2 juli van 15:00 tot 19:00 uur. • donderdag 3 juli van 10:00 tot 13:00 uur. Buiten deze tijden kunt u het informatiecentrum ook op afspraak bezoeken. U kunt hiervoor contact opnemen met de provincie Noord-Brabant (de heer F. Veurink, telefoon 073 – 681 2377).

Ontwerp inpassingsplan en milieueffectrapportages Om de ontwikkeling van een grootschalig logistiek bedrijventerrein in de gemeente Moerdijk mogelijk te maken is een provinciaal inpassingsplan opgesteld. In totaal biedt het inpassingsplan ruimte aan ongeveer 142 hectare logistieke kavels met bijbehorende (openbare) voorzieningen. Voor het inpassingsplan Logistiek Park Moerdijk zijn milieueffectrapportages opgesteld. In deze MER-rapportages zijn de gevolgen van het logistieke bedrijventerrein voor het fysieke milieu zichtbaar gemaakt. De MER-rapportages zijn bijlagen bij het inpassingsplan en liggen gelijktijdig met het ontwerp inpassingsplan ter inzage. De commissie voor de milieueffectrapportage zal om advies worden gevraagd over de MER-rapportages. Wij zullen de commissie verzoeken om daar ook de ingediende zienswijzen bij te betrekken. Uw zienswijze geven op het ontwerp inpassingsplan en de milieueffectrapportages Iedereen kan zijn of haar zienswijze geven op het ontwerp inpassingsplan (inclusief MER). Dat kan met ingang van donderdag 12 juni tot en met woensdag 23 juli 2014 op de volgende manieren: • Bij voorkeur digitaal op de provinciale website http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl en direct op http://bit.ly/piplpm • Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch onder vermelding van ‘Zienswijze Logistiek Park Moerdijk’. • U kunt ook mondeling uw zienswijze naar voren brengen (telefoon 073 – 681 2377). Het is niet nodig om uw zienswijze digitaal én schriftelijk in te dienen.

Ontwerp besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai Om Logistiek Park Moerdijk te ontsluiten worden er nieuwe wegen aangelegd en worden bestaande wegen gewijzigd. In verband hiermee moet voor de woningen Lapdijk 22 en Sebastiaanseweg 2a te Moerdijk een hogere grenswaarde worden vastgesteld. De bevoegdheid hiertoe ligt bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk. Er is voor gekozen om de procedure voor de hogere grenswaarden gecoördineerd met het inpassingsplan te doorlopen. Daarom wordt nu ook het ontwerp besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden wegverkeerslawaai ter inzage gelegd. Uw zienswijze geven op het ontwerp besluit hogere grenswaarden Iedereen kan zijn of haar zienswijze geven op het ontwerp besluit hogere grenswaarden. Dat kan met ingang van donderdag 12 juni tot en met woensdag 23 juli 2014 op de volgende manieren: • Bij voorkeur digitaal op de provinciale website http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl en direct op http://bit.ly/grwlpm • Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch onder vermelding van ‘Zienswijze Logistiek Park Moerdijk’. • U kunt ook mondeling uw zienswijze naar voren brengen (telefoon 073 – 681 2377). Het is niet nodig om uw zienswijze digitaal én schriftelijk in te dienen.

ladder-steigerkoning

Huur en verkoop

gevelsteiger - renovatie steiger rolsteiger - hoogwerkers - kamersteiger stalen steigers - ladders - trappen schilderstelling - bouwhekken - bouwliften kanalenliften - bouwschragen - etc etc

www.ladderensteigerkoning.nl Vijfhuizenberg 121, Roosendaal - Tel. 0165-561424

Uw zienswijze geven op het ontwerp exploitatieplan Belanghebbenden kunnen hun zienswijze geven op het ontwerp exploitatieplan. Dat kan met ingang van donderdag 12 juni tot en met woensdag 23 juli 2014 op de volgende manieren: • Bij voorkeur digitaal op de provinciale website http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl en direct op http://bit.ly/explpm14 • Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch onder vermelding van ‘Zienswijze Logistiek Park Moerdijk’. • U kunt ook mondeling uw zienswijze naar voren brengen (telefoon 073 – 681 2377). Het is niet nodig om uw zienswijze digitaal én schriftelijk in te dienen.

Waar kunt u de stukken inzien ? Met ingang van donderdag 12 juni tot en met woensdag 23 juli 2014 liggen het ontwerp inpassingsplan (inclusief MER), het ontwerp exploitatieplan en het ontwerp besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai ter inzage. Dit is tijdens reguliere openingstijden op de volgende locaties: • het dienstenplein van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch; • het gemeentekantoor van de gemeente Moerdijk, Pastoor van Kessellaan 15 te Zevenbergen; • Het kantoor van Havenschap Moerdijk, Plaza 3 te Moerdijk. Alle stukken zijn ook digitaal beschikbaar via http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl en het ontwerp inpassingsplan) inclusief MER) en ontwerp exploitatieplan ook via http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wat gebeurt er met uw zienswijze? Na ontvangst van uw zienswijze krijgt u een ontvangstbevestiging. Alle zienswijzen die op tijd zijn ingediend worden beoordeeld en beantwoord in een ‘nota van zienswijzen’. Zodra deze nota is vastgesteld ontvangt u daarover bericht. Naar verwachting stellen Provinciale Staten in december 2014 het definitieve inpassingsplan en het definitieve exploitatieplan voor Logistiek Park Moerdijk vast. De vaststelling van het definitieve besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai door de gemeente Moerdijk is dan ook gepland.

Crisis- en herstelwet Op het inpassingsplan Logistiek Park Moerdijk is de Crisis- en herstelwet van toepassing. De consequenties hiervan zijn uitgelegd in paragraaf 6.2 van de toelichting bij het inpassingsplan.

Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiëniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

gebr. timmermans b.v. tegenover Saver Saver milieustraat milieustraat boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover 4751 Xk oud gastel tel.: 0165 0031 -(0)165 31 77 46 Tel.: 31 77 -46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Ontwerp exploitatieplan In het exploitatieplan wordt het verhaal van kosten op grondeigenaren binnen Logistiek Park Moerdijk geregeld. Dit is wettelijk verplicht op grond van artikel 6.25 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening. Ook zijn er regels gesteld over onder meer het tijdvak van realisatie, de fasering, het uitvoeren van werkzaamheden en de verlening van omgevingsvergunningen. Het ontwerp exploitatieplan ligt gelijktijdig met het ontwerp inpassingsplan ter inzage. Het ontwerp exploitatieplan valt niet onder de provinciale coördinatieregeling.

Mondzorgcentrum Touwen

Uw w o oU Ud dee k ka abbeell een n m meetta alleen n z ziijjn n g geelld d w wa aa arrd d!! U

krt is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het verwerken van kabel en metalen. Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. wij zijn iSo 9001:2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard over de vereiste Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. (milieu)vergunningen. U U kunt kunt dagelijks dagelijks kabel kabel en en metalen, metalen, tegen tegen contante contante betaling, betaling, aanleveren. aanleveren. ook kunnen kunnen wij, wij, bij bij voldoende voldoende volume, volume, containers containers op op uw uw locatie locatie plaatsen. plaatsen. ook

Metaalprijzen geldig week 32 24 metaalprijzen plastic koper kabel stekkerkabel plastic aluminium kabel plastic aluminium grondkabel koper kabel loodkabel koper grondkabel aluminium loodkabel aluminium zuiver blank koper zuiver blank koper onzuiver koper onzuiver koper gemengd rood gemengd rood geel koper geel koper aluminium aluminium roest roest vrij vrij staal staal zuiver zuiver lood lood zink zink electro electro motoren motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,35 € 1,90 € 0,50 € 0,95 € 0,75

€ 4,80 € 3,00

per kg per stuk

tot € 2,35 € 2.90 p/kg € 1,00 p/kg € 0,70 p/kg € 0,60 p/kg € 1,15 p/kg € 1,00 p/kg € 0,50 p/kg € 0,45 p/kg € 5,80 p/kg € 4,25 p/kg € 5.30 p/kg € 3,75 p/kg € 5,05 p/kg € 3,25 p/kg € 2,95 p/kg € 2,40 p/kg € 0,95 p/kg € 0,75 p/kg € 1,30 p/kg € 1,00 p/kg € 1,20 p/kg € 0,90 p/kg € 0,80 p/kg € 0,80 p/kg € 0,50 p/kg € 0,33 p/kg € 0,21 p/kg € 0,16 € 0,45 p/kg € 0,33 € 0,21 p/kg € 0,10 € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant (de heer F. Veurink, telefoon 073 - 681 2377)

07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-16.00 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.30 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00

’s-Hertogenbosch, juni 2014.

11858


Open Tuinendag Moerdijk

Duivensport Noordhoek PV DE GEVLEUGELDE VRIENDEN Uitslag Argenton, 7 juni, 93 duiven: 1-9. J. Sitters & Zn; 2-3-4-5-7-8-10. G. Kouters & Zn; 6. Ant. de Jong. Uitslag Sens, 7 juni, 47 duiven: 1-9. J. Veeken; 2-3-7. A. Kouters; 4-5-6-8-10. J. Sitters & Zn.

Zevenbergen ONS GENOEGEN Uitslag Sens, 7 juni, 145 duiven: 1-2-5. J. v. Brenkelen; 3. P. Mol; 4-9. A. Kanters; 6-7. A. v/d Luytgaarden; 8-10. P. Nous. Uitslag Argenton, 7 juni, 77 duiven: 1-5-78. J. v. Brenkelen; 2-4-10. A. v/d Luytgaarden; 3. L. Pruijsen; 6. P. Mol; 9. P. Nous.

BRIDGE FIJNAART 55+ BRIDGE Uitslag 55 + bridge 3 juni: 1. Marcia Erkamps-Nel Keuter 61,67%, 2. Cobi VerhoevenPiet Berghout 58,75%, 3. Anke Rijnberk-Pex Rijnberk 57,92%, 3. Sjaan Konings-Dit Konings 57,92%, 5. Christine van Huisstede-Pia Kok 54,17%. BRIDGECLUB FIJNAART Uitslag maandag 2 juni: A-lijn: 1. Addie Schouls-John Groen 63,75%; 2. Jenke de LintMarianne de Jong 61,67%; 3. Martha en Piet Berghout 57,08%; 4. Bert de Kok-Bert de Lint 56,25%; 5. Pex Rijnberk-Henk Stam 54,58%. B-lijn: 1. Bets-Piet Kannekens 67,50%; 2. Teuni-Wim Boelhouwers 61,67%; 3. Yvonne VogelCorry de Krey 59,58%; 4. Tanna Dane-Corrie Maat 55,42%; 5. Willy Timmers-Nelleke van Zuilichem 51,67%. C-lijn: 1. Tonnie Broeders-Nel Keuter 62,50%; 2. Ella Huybregts-Hannie van Tilborgh 58,33%; 3 ged. Els Kamp-Ria Stamkot/Tonny Frijters-Arie v.d. Linden 56,25%; 5. Christine van Huisstede-Hans Riethoff 55,00%.

MOERDIJK - Drie tuinen op dezelfde dag te bekijken, gratis toegang! Zondag 15 juni van 10.00-17.00 uur. Drogendijk 13, 4793 TA (Oudemolen) Fijnaart. Een bijzondere Japanse showtuin met aparte beplanting, vijvers met koikarpers en stijlvolle zitjes. Droogweide 3, 4759 AK Noordhoek. Landelijk-moderne ge-

zinstuin met moestuin, kas en lounge. Tevens tuinontwerpen te bezichtigen. De Schanse Dijktuin, Noordschans 111, 4791 RG Klundert. Natuurvriendelijke liefhebberstuin in cottagestijl beplant, met tuinkamers, dakterras en vijvers. Er zijn diverse creatieve hobbyïsten aanwezig. In alle tuinen zijn genoeg ideeën op te doen voor tuinliefhebbers.

ZE ZIJN ER WEER !!

NIEUWE AARDAPPELEN

FRIESLANDER

ZBC Uitslag 2 juni, A-lijn: 1. Louise Jansen-Kees Slegt 63,17%, 2. Jos van Dongen-Teis van Hulten 58,42%, 3. Jos Gevers-Wim Gevers 57,25%, 4. Rinus Krols-Frans te Welscher 56,83%, 5. Hans Matthee-Henk Voorwinde 52,33%. B-lijn: 1. Jan v. Gorp-Marthy v. Gorp 63,42%, 2. Trudy Gevers-Toos v.d. Giessen 62,42%, 3. Corrie v. Bijsterveldt-Marjo de Raad 61,42%, 4. Thea Graven-Marion v. Woudenberg 57,83%, 5. Marcel Henkelman-Erna Henkelman 54,25%. C-lijn: 1. Wim van der Velden-Jaap de Waal 66,19%, 2. Wil Walraven-Wieneke Wijnants 61,67%, 3. Jan Rottier-Rosa Wiessner 56,93%, 4. Tiny Lansen-Annie v.d. Luytgaarden 53,42%, 5. Jan de Groot-Ria de Groot 52,61%. De zomercompetitie is ook toegankelijk voor niet-leden. Voor info: tel. 06-19246311.

SVC Stan ddaarbuiten

De koe heeft gescheten

Graag tot ziens in onze boerderijwinkel “ut èèrepelschuurke”

STANDDAARBUITEN - De gelukkige met lotnummer 1.509 heeft met het koeschijten bij voetbalvereniging SVC uit Standdaarbuiten 250 euro gewonnen.

snuffelmarkt

14 juni

ZEELANDHALLEN 9-16.30 uur Zeelandhallen Goes | Binnen *+ Buiten * 9.00-16.30 Verkoop via aardappelautomaat geopend ma tm zo 6.30-22.00 uur

SENIOREN BRIDGE WILLEMSTAD Paren 4 juni: 1. mw. Frijters-dhr. Van der Linden 62,08%, 2/3. mw. Dane-Visser-mw. Knook-Den Hollander 53,75%, 2/3. mw. Knook-Maris-dhr. Verheij 53,75%, 4. mw. Van der Vorm-dhr. A. Knook 52,92%, 5. mw. Graafmans-mw. Lussenburg 52,50%, 6. mw. Erkamps-mw. Keuter 50,83%, 7. mw. Van Beem-dhr. Van Schendel 50,42%, 8. mw. Maat-mw. Oele 49,17%, 9. mw. Dane-Groenenberg-dhr. G. Knook 46,25%, 10/11. mw. Van Sprundel-mw. Van Brandenberg 44,17%, 10/11. dhr. Brouwers-dhr. Maat 44,17%, 12. dhr. Van Beem-dhr. Brouwershaven 40,00%.

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Kees en Rian Roelen Achterdijk 89, Zevenbergen Telnr 06-53466841

Informatie afspraak is

Binnen een half uur was koe Bertha zo vriendelijk om op een kaveltje haar behoefte te doen. De jonge koe Bertha was beschikbaar gesteld door melkveehouderij Dijkshoorn uit Standdaarbuiten. Na eerst haar nieuwe omgeving eens goed te hebben bekeken en besnuffeld, liet Bertha om 14.30 uur haar vlaaitje vallen. “Het is niet veel, maar genoeg voor ons”, vertelt Fieni Nagtzaam en Nicolien Leeuwangh van SVC. “We hebben voor deze ludieke actie 700 kavels van een vierkante meter verkocht voor drie euro per stuk. Er waren in totaal 3.000 kavels uitgezet maar door dat ze niet allemaal verkocht waren hebben we het prijzengeld naar rato aangepast. Het is de eerste keer dat we dit doen en het slaat goed aan. We wilden er 1.000 euro aan overhouden, dat is gelukt. De hoofdprijs van 250,- euro is gevallen op 1.509 maar de direct aanliggende kavelnummers 1508, 1510, 1563 en 1455 winnen 67,50 euro en voor de

eigenaren van de aan de hoeken grenzende kavels 1454, 1456, 1564 en 1562 ligt een bedrag van 50 Euro klaar. Bent u in het bezit van een van deze kavelnummers dan kunt u contact opnemen met Nicolien Leeuwangh of Fieni Nagtzaam of een berichtje sturen naar Gep.Fieni@ziggo.nl Nederlands elftal kijken in de kantine Ook deze keer kunnen leden van SVC de wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens het WK in Brazilië op een groot scherm in de kantine van SVC bekijken. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd gaan de deuren van de SVC kantine open. Op 13 juni speelt Nederland om 21.00 uur tegen Spanje de eerste groepswedstrijd. Daarna volgt op 18 juni de tweede groepswedstrijd tegen Australië om 18.00 uur. De groepsfase wordt afgesloten op 23 juni tegen Chili, ook deze wedstrijd begint om 18.00 uur. Wij hopen met zijn allen een stuk of 6 a 7 wedstrijden van Oranje in de kantine van SVC te kunnen kijken maar het kunnen er ook 3 zijn. Kom je de wedstrijd bij SVC kijken zorg dan wel voor een uitbundige oranje outfit.

Kruisboogschieten

GRATIS!

KLUNDERT - Er is een Nederlandse Kampioenschap kruisboogschieten voor vrouwen en jeugd a.s. weekend zondag 15 jun. Dit word georganiseerd door Kring OWB (Onderling West-Brabant Bond.

kunstgebit reparaties OOK WEEKEND REPARATIES aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

Alle jeugd en vrouwelijke schutters uit heel Nederland en lid zijn van de NKB mogen hun pijlen gaan schieten op de automatische mobiele banen van de NKB, die dan staan opgesteld in de sporthal De Niervaert. De wedstrijd begint om 10.00 uur en gaat over 2 series van 10 schoten. Schutters zijn verdeeld in verschillende klassen. Er zijn in elke klasse 3 medailles te winnen. Bij de vrouwen is dit klasse A en B. Bij de jeugd gaat het om

Tandprothetisch Centrum Zevenbergen Haveneind 25, Zevenbergen T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

PAGINA 18

klasse Aspiranten, klasse Junioren en dit jaar voor het eerst klasse opgelegd. Uit alle klassen komt 1 kampioen uit. Bij de vrouwen is er een wissel rozen beker en is voor de schutster met de meest aantal rozen. Om 13.00 uur begint de wedstrijd voor de Koningen Der Koningen. Uit heel Nederland komen vanuit alle verenigingen 1 koning, die ook hier in de Sporthal De Niervaert hun pijlen weg gaan schieten. De wedstrijd gaat over 2 series van 15 schoten. De Koning-schutter die het hoogst totaal aantal punten heeft geschoten, is Bondskoning van de NKB en ontvangt hiermee het Bonds Koningsschild. Men kan gratis komen kijken. Loop gerust eens binnen en aanschouw hoe de spanning tussen de schutters kan zijn. Iedereen welkom.


AG

V

BBQ DELUXE

WK FE EST MAAK EE N BBQ ! VAN UW

vanaf:

0.39 SAU’CEE BBQ SAUZEN

BBQ GEREEDSCHAP

3-delig

Elders 15.95 19.95

9.95

DAMES ZOMERJURKJE

kort model diverse prints en kleuren maten S-XXL

Elders 1.49 1.99

in handige knijptube yammie, knoflook, pikant, spicy red of indian curry 265 ml

0.79

GLADE LUCHTVERFRISSER

Elders 1.95 2.95

0.79

GILLETTE GIFTSET

ProGlide scheermes en handdoek

IMPULS TONDEUSE oplaadbaar met LED verlichting

T VAD E R DAG

1.49

SORISO POLYESTER PLAMUUR te gebruiken op metaal, polyester, hout etc. 2 componenten 485 + 15 gram

KINDER ZONNEBRIL diverse kleuren en modellen

2.49

0.69

BUG BLOCKER VLIEGENGORDIJN

diverse prints katoen/polyester 140x200 cm

IP!

5.49

5.95

diverse kleuren maten 22-35

KINDER DEKBEDOVERTREKSET ESPADRILLES MET SLEEHAK maten 36-41

2.19

KINDER WATERSCHOENEN

diverse geuren voor in auto of badkamer 8 gram

Elders 2.95 3.95

T/M DINSDAG 17 JUNI 2014

versie 2014-2015 speciaal samengesteld voor het voortgezet onderwijs

PARTYBEKERS 10 stuks 0.39 TAFELKLEED 180x120 cm 0.59 PARTYBORD 6 stuks 0.59 SERVETTEN 20 stuks 0.59

Ø 43 C M

VAN WOENSDAG 11 JUNI

SCHOLIEREN WOORDENBOEK

ORANJE WK DISPOSABLES

op wielen metaal werkhoogte 58-72 cm

DAG

WEEKACTIE! WEEKACTIE!

ER

AD

i 15 jun r vadeg da

VA D

E R DA G

VA D E R D

magnetisch kliksysteem 210x50 cm

INSTANT VULLER 1 kg

2.99

2.99

DAMES TUNIEK

met print of kantdetail op rug diverse kleuren maten S-XXL

5.79

2.99

6.49

Elders 12.95 14.99

ORANJE WK ARTIKELEN

ORANJE WK T-SHIRT katoen maten M-XXL

KUNSTNAGELS, MASKER OF DIADEEM

0.49

MEGA VLAGGENLIJN

0.79

HAARSPRAY OF OPPLAKWIMPERS

0.89

vanaf:

0.49

WK POLO katoen maten M-XXL

4.49

2.49

TERRAS KAARS in glas citronella

0.79

S ET/2

2.49

Elders 7.95 9.90

3.99

Zet- en drukfouten voorbehouden.

Elders 4.95 5.79


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . h e b j e w a t t e m e l d e n ? l a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Gevarieerd programma

Publieksopening t’plein in roosendaal

Agenda De Wolff Mezz Breda donderdag 12 juni 21.00 De Bakkerij Rolt Door De Bakkerij Zevenbergen vrijdag 13 juni Fantastyval Landgoed Wouwse-Plantage zaterdag 14 juni Mezz Barst Mezz Breda zaterdag 14 juni 19.30 40UP Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 14 juni 22.00 Best Of Broadway De Maagd Bergen op Zoom zaterdag 14 juni Pluk De Nacht Dakota’z Roosendaal zondag 15 juni Vader(rock)dag De Kring Roosendaal zondag 15 juni Voorspeeldag Van Gorp De Veestallen Roosendaal zondag 15 juni Hush Hush Mezz Breda zondag 15 juni 16.30 Anny! De Bakkerij Zevenbergen zondag 15 juni Rhythm & Brass Session Band Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 20 juni

nieuws Julie Dexx te zien tijdens de opening van TPlein in Roosendaal.

De in september 2013 opgerichte stichting Platform Cultuurplein tongerlo, roepnaam: t’plein, presenteert zich op zaterdag 14 juni voor het eerst aan het grote publiek. Dat gebeurt met een publieksopening op het nieuwe tongerloplein. Belangrijk onderdeel van het middag- en avondvullende programma vormt de officiële opening om 17.00 uur door burgemeester Jacques Niederer. T’plein voorzitter Ruud van Osta is trots op het bereikte resultaat. ”Na de vorig jaar gerealiseerde herinrichting van het plein werd één ding heel erg duidelijk: het Tongerloplein moet

hét nieuwe cultuurplein van Roosendaal worden! En hoe kun je dat beter verwezenlijken dan het culturele verenigingsleven een open podium te bieden en te promoten. Daarmee loopt T’plein tevens in de pas met de visie van de gemeente dat particulier initiatief aan de basis ligt van evenementen in Roosendaal. In dat verlengde beogen wij de ‘huiskamer’ te zijn van cultuurminnend Roosendaal.” Op de openingsdag is er vanaf 16.00 muziek met de Bredase groep Julie Dexx (akoestisch) en van om 17.30 met Objazzion (allround repertoire met veel jazzy invloeden). Van 20.30 - 22.30 uur vinden optredens plaats van de drie orkesten van

Muziekvereniging Roosendaal in het kader van 200 jaar Koninkrijk. Het gaat om een gevarieerd programma met onder andere Ouverture 1812. Zie voor alle verdere info over optredende groepen en gezelschappen het programma- overzicht van T’plein. In navolging van de in 2013 opgeheven Stichting Activiteiten Tongerlopleingeluiden (SAT) heeft een aantal enthousiaste mensen het plan opgevat om in de zomermaanden op de zaterdagmiddag muziekacts naar het plein te halen. Het team ressorteert onder T’plein en koos voor de naam T’plein Geluiden. De eerste activiteiten vinden voor dit jaar in september en oktober plaats.

Zaterdag 14 juni Mezz Breda (toegang gratis)

bands strijden om plek op breda barst

Affiche Breda Barst.

Zoals ieder jaar in juni barst poppodium Mezz weer van het talent op zaterdag 14 juni. Zes bands strijden dan om de laatste vier podiumplekken op popfestival Breda Barst. Dit jaar is er een heuse publieksprijs. De vierde winnaar van een podiumplek wordt bepaald door fans uit het publiek. Bij binnenkomst in Mezz krijgen bezoekers een stembriefje. ‘Melting Time’ is een viertal uit Lier (bij Antwerpen) dat donkere

eighties-invloeden en postpunk zoals Joy Division en TC Matic kneedt tot dwingende hedendaagse songs waaruit urgentie spreekt, zoals Savages en The Soft Moon. De Zeeuwse band ‘Jimmy Dumbbell’ weet op eigenzinnige wijze Britpop met Americana te combineren. Rauwe, levende popmuziek en melancholische teksten met invloeden van Babyshambles, dEUS, Buffalo Tom, The Beatles en The Rolling Stones. Vernoemd naar het meesterwerk van Radiohead schroomt ‘There There’ het

experiment niet. Het ene moment klinkt het minimalistisch en leeg, het andere moment ontstaat een imposante geluidsmuur met postrock invloeden. Het is moeilijk om stil te blijven staan bij de zeer dansbare en toffe elektropunkrock van ‘Disco In The Disco’ Gitaren, synthesizers, drumcomputers en gesofisticeerde randapparatuur: het Bredase trio bespeelt het allemaal. Mr. Moto is een ambitieuze band met catchy songs en een denderende show. Met hun eigen blazersectie creëren ze een unieke pop/rock sound. Snoeiharde rock ’n roll met een oog voor melodie, dat is The Greatest Handshake. De band speelde het afgelopen jaar menig jeugdhuis en festival in België aan diggelen en sleepte al eens een finaleplaats op De Nieuwe Lichting van Studio Brussel binnen. De voorronde Mezz Barst vindt ieder jaar plaats in poppodium Mezz in Breda, Keizerstraat 101. De zaal gaat om 19.00 uur open en de aanvang is om 19.30. De toegang is gratis. Meer informatie vind je op de website van Mezz en Breda Barst. Er is ook nieuws te melden over de line-up van Breda Barst dat dit jaar op 20 en 21 september in het Valkenberg park in Breda plaatsvindt: Arno, TheRifles, Jett Rebel, Taymir, Hallo Venray, Flip en De Noormannen, Red Vultures en Green Lizard spelen in ieder geval. Meer namen worden later bekend gemaakt.

Zomerprogramma sieben Recreatie Het Roosendaalse squashcentrum Sieben Recreatie dat vlakbij zwembad de Stok ligt, heeft weer een mooi zomerprogramma! 6 juli: Bert v Uffelen’s Rhythm & Blues Orchestra 13 juli: Pop/rock van There There en surprise 20 juli: Swin Town Jazzband 3 augustus: Spider & the Fly 17 augustus: Rhythm & Brass Session Orchestra + Sophie Mol 24 augustus: Valley Sound Big Band & Start Spreading The News Meer info: www.siebenrecreatie.nl

Vijftig Jaar Geleden

de Winter Was lang nadat ‘Vous Permettez Monsieur’ maar liefst 11 weken op de eerste plaats van de tijd Voor teenagers hitlijst had gestaan, nam op 6 juni 1963 willeke Alberti de koppositie over met ‘De winter was lang’. Het nummer is een cover van het engelstalige ‘Blue winter’ van Connie francis. De winter was lang stond in totaal 20 weken in de tijd Voor teenagers hitlijst. Het was overigens de eerste en enige nummer 1 hit die willeke Alberti wist te scoren.

Willeke Alberti, eigenlijke naam Willy Albertina Verbrugge (1945), is een dochter van Carel Verbrugge, beter bekend als de zanger Willy Alberti. Haar eerste plaatje, een duet met haar vader, dateert uit 1958. In 1963 verscheen haar eerste hit: ‘Spiegelbeeld’. De rij met hits van Willeke is indrukwekkend. Zonder compleet te willen zijn: Norman (1962), Mijn Dagboek (1963), Vanavond Om Kwart Over Zes Ben Ik Vrij (1965), Morgen Ben Ik De Bruid (1966), Dat Afgezaagde Zinnetje (1967), Een Reisje Langs De Rijn (1969), Telkens Weer (1975), Carolientje (1977), Je Laat Je Eigen Kind Toch Niet Alleen (1983), Gebabbel (1992), Ome Jan (1993). In de jaren zestig was Willeke vooral bekend als zangeres. Later ontwikkelde Willeke Alberti zich als een succesvolle actrice. In 1970 speelde Alberti de hoofdrol in de televisieserie De Kleine Waarheid, een productie van regisseur Willy van Hemert. Nadat zij een aantal jaren uit de schijnwer-

Willeke Alberti De Winter Was Lang.

pers was geweest, keerde Alberti in 1987 terug in de schijnwerpers om nooit meer weg te blijven. Ze verscheen op televisie, had een eigen theaterprogramma, deed mee aan het Eurovisiesongfestival, toerde met de musical Hello Dolly door Nederland en Vlaanderen, speelde een gastrol in GTST, was te zien in de speelfilm Alles Is Familie. Willeke had een turbulent privé leven. Eind 1965 trouwde Alberti met Joop Oonk, basgitarist bij The Jumping Jewels. Uit het huwelijk werd dochter Daniëlle geboren, die met voetballer John van ‘t Schip trouwde. Het huwelijk van Alberti en Oonk eindigde in 1974. In 1976 huwde ze met John de Mol jr.. Uit dit huwelijk werd op 12 januari 1979 zoon Johnny de Mol geboren. Dit huwelijk hield niet lang stand en strandde in 1980. In 1983 trouwde ze met de Deense voetballer Søren Lerby. Met hem kreeg ze een zoon: Kaj. Lerby en Alberti gingen in 1996 uit elkaar.

nu online Op de website van West-Point tref je voortdurend actuele achtergrondinformatie aan. De laatste nieuwtjes, agenda, films- en fotoseries, bandnieuws. West-Point is ook op de radio te beluisteren!

w w w . w e s t - P oin t. n l - in fo @w est- Point.nl - www.west- Point.nl - i nf o @ we st - Po int . nl - w w w .we st - Po int . nl PAGINA 20


Vaderdag

V

steeds populairder

De derde zondag in juni is het weer zover, althans in Nederland: Vaderdag. Nog niet zo populair als Moederdag, maar er is een stijgende lijn merkbaar.

FIJNE VADERDAG!

Kinderen maken tekeningen, knutselen werkjes in elkaar of leren een versje op school. Een ontbijtje op bed hoort ook bij de extra aandacht voor papa. Net als Moederdag is Vaderdag uit Amerika overgewaaid. Een dochter wilde haar vader eren, die weduwnaar werd toen zij werd geboren. Uit dankbaarheid voor de man die de zes kinderen opvoedde en grootbracht, was in 1910 Vaderdag een feit.

Zondag 15 juni is het Vaderdag

VADERDAG KADO

Zondag is het Vaderdag. Laten zien hoeveel die rots in de branding

NU €159,- PP

voor ons betekent, is natuurlijk altijd leuk. Ondernemers doen veel moeite om mooie cadeaus en acties voor Vaderdag te bedenken. Daarmee kun je mooi je voordeel doen!

BALLONVAART

NU VERPAKT IN GRATIS LUXE KADO-DOOS

adballon.nl 076 - 514 53 72

Restaurant • Bowling • Feestzaal

restaurant - feestzaal - catering - bowling

Vaderdagmenu

Wij maken iets bijzonders uw p.p. feest! 3-gangen €van 28,75 Reserveer nu en alle vaders ontvangen een GRATIS attentie!

Ook serveren wij vanaf 11:00 uur een heerlijke

Vaderdagbrunch € 21,50 p.p. met GRATIS bowlen

voor de kinderen tot 13:00 uur

Hét adres voor bruiloften, recepties, speeltuin met springkussen personeelsfeesten en andere gelegenheden.

Hazeldonksezandweg 28b Tel. 0168 - 370545

TWC Zevenbergen

Gijs van Slobbe naar het NK en zoutafdeling vist

KHSV ‘t Wachtertje KLUNDERT - De Zout competitie van KHSV ‘’t Wachtertje viste op de Westerschelde op zaterdag 7 juni. Er werd vertrokken met de MS Desiree vanuit Colijnsplaat. Jaap van de velde ving de 1e schar. Dit was achteraf gezien ook de kleinste vis van de dag: 20 cm. Met afgaand tij werd het vissen bemoeilijkt door het wier, wat zich in het water bevond. De schipper van de MS Desiree verkaste zelf 4 maal om toch maar te proberen een visje te vangen op de volgende stek en het wier kwijt te raken. Maurits Wild slaat toe door 131 cm. vis de boot op te draaien. Hierdoor staat hij nu 1e in de competitie. Andre de Man werd 2e met 71 cm. en Jaap van de Velde 3e met 65 cm. Tijdens zijn laatste draai

ving Jan Jongbloed nog bijna een mooi gulletje, maar verspeelde deze helaas. Henk Littooij ving tijdens zijn laatste draai nog wel een schar van 18 cm. Tussenstand na 3 wedstrijden: 1. M Wild 236 cm, 2. A de Man 185 cm, 3. H. Littooij 156 cm, 4. A. Barel 138 cm, 5. J van Dorst 134 cm. Het zit dicht tegen elkaar, zoals men ziet en alles is nog mogelijk. De volgende wedstrijd voor de zoutafdeling zal in het najaar zijn. Op 13 september wordt er gevist op de Westerschelde, vanaf de MS Desiree vanuit Colijnsplaat. Vindt men bootvissen ook leuk en wilt men mee als opstapper. Mail dan naar twachtertje@hotmail.nl, t.a.v. afd. Zout en vraag naar de mogelijkheden. Op zaterdag 7 juni was er meer te doen op sportvisgebied. Gijs van Slobbe viste namens KHSV

`t Wachtertje de selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Sportvissen voor junioren. Gijs viste in de B-categorie (14 t/m18) en wist daar met 661 gram een 4e plek te veroveren. Dit betekent dat Gijs door is naar de finale van het Nederlands Kampioenschap. Zaterdag 6 september zal het NK gehouden worden aan de Arkervaart in Nijkerk. Men is daar allen hartelijk welkom als toeschouwer en moedig Gijs aan. De top van de Nederlandse junior sportvissers vindt men daar aan de waterkant. Voor meer informatie over het NK, de competities en evenementen of voor de VISpas willen zij een ieder doorverwijzen naar http://wachtertje.mijnhengelsportvereniging.nl voor vragen kan men ook mailen naar t-wachtertje@hotmail.nl

Jeugd Koning tevens Koning van Nooit Gedacht ZEVENBERGSCHEN HOEVE - De kruisboog wedstrijd van Nooit Gedacht is verschoten op Eerste Pinksterdag 8 juni. Er namen 9 schutter deel aan de wedstrijd en na een spannende 2 serie van

10 schoten was de jeugdschutter van de vereniging de beste schutter, dus tevens koning van de vereniging met 187 punten en liet daarbij de volgende schutters Dave van Gool en Petra Kapitein met 184 punten achter zich. Hij mag daarom het komende weekend op

Kampioen van PEC’87

zondag 15 juni zowel voor de jeugd als de koning der koningen proberen om de Nederlandse titel die dan wordt verschoten om deze binnen te halen. Daar hij voor beide titels mag uitkomen voor zijn vereniging Nooit Gedacht van Zevenbergschen Hoek.

NOORDHOEK - Het biljartseizoen is afgesloten voor P.E.C.87. Sjef Dingemans, Ardy Wezenbeek en Leo van Schie zijn kampioen geworden. Tot de laatste wedstrijd hadden de mannen goed gespeeld. Met de laatste wedstrijd kon het eigenlijk al niet meer mis gaan, omdat ze 30 punten los stonden, maar die laatste avond wonnen de kampioenen al hun partijen. Dit was een leuke afsluiter. Al met al was het een goed seizoen op naar het volgende.

Sjef Dingemans, Ardy Wezenbeek, Leo van Schie

4762 AL Zevenbergen www.de3musketiers.nl

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

ZEVENBERGEN - Programma TWC Zevenbergen voor komend weekend.

Zaterdag 14 Juni rijden de randoneurs naar Esbeek een rit van 155 km, vertrek 08.00. De recreanten rijden naar Raamsdonkveer een rit van 85 km vertrek 08.05 uur. De toerrijders rijden naar Ossendrecht een rit 110 km vertrek 08.10 uur.

Zondag 15 juni rijden de randoneurs de Vaderdag tocht een rit van 65 km vertrek 09.00 uur. De recreanten en de toerrijders rijden gezamenlijk naar Nispen/Vaderdag tocht een rit van 65 km vertrek 09.10 uur. Alle ritten starten vanaf sportpark ’De Knip’ in Zevenbergen. Uiteraard is het mogelijk om mee te fietsen. Kom op een vertrektijd naar het sportpark en sluit u aan.

HSV De Veste WILLEMSTAD - 65+ Vutters van HSV De Kruisweel-De Veste. Het weer was goed, alleen zat er veel stroming in het water en dan valt het niet mee om een visje te vangen. Uitslag: 1. A. Leest (Veste), 3000gr., 2. A. Kraaybeek

(Kr.weel), 2300gr., 3. F. Verheyen (Kr.weel), 1800gr., 3. H. Nijssen (Kr.weel), 1800gr., 5. L. Verheyen (Veste), 1300gr., 6. J. Vrins (Kr. weel), 600gr., 7. B. Heystek (Veste), 400gr., 8. M. Dubbelman (Veste), 0gr., 8. G. v. Poppel (Veste), 0gr., 8. G.den Hollander (Veste), 0gr.

Jeu de boulesclub NOORDHOEK - De jaarlijkse ontmoeting met de jeu de boulesclub uit Zevenbergen heeft plaatsgevonden zaterdag 7 juni. Er streden 26 deelnemers om als 1e uit de bus te komen. De omstandigheden waren, zoals ze dat in Frankrijk gewend zijn: erg warm, maar op tijd een natje en een droogje. Na 2 rondes waren er nog 8 deelnemers, die kans maakten op de 1e plaats. Uiteindelijk zijn er 4 deelnemers in geslaagd hun 3 partijen in winst om te

zetten. Belangrijker echter dan de uiteindelijke klassering is de gezellige middag, die het treffen heeft opgeleverd. De uitslag luidt als volgt: 1. Paul van Zundert 324 punten, 2. Frans van Laarhoven 320, 3. Jos van de Luijtgaarde 318, Roel Nelemans 318, 5. Ronald Bouman 215, 6. Corry de Jong 207, 7. Jan Zevenbergen 206, 8. Hein de Jong 202, 9. Wim Koevoets 200, 10. Henny de Jong 2 gewonnen, -3 punten. Dinsdag starten ze met de tête à tête-competitie, waarvoor zich 22 leden hebben opgegeven.

Vier Moerdijkse clubs bij elkaar

Volop voetbalderby’s MOERDIJK - De Moerdijkse voetballiefhebber kan volgend voetbalseizoen wel aan zijn trekken komen. Met medewerking van de KNVB die de indeling maakt, komen niet minder dan 4 van de 11 Moerdijkse voetbalclubs uit in de dezelfde klasse (3e klasse B). D.H.V.(Zevenbergschen Hoek), De Fendert (Fijnaart), Kogelvangers(Willemstad) en Seolto (Zevenbergen), zullen er voor zorgen

dat er een groot aantal derby’s op zaterdagmiddag 14 juni gespeeld gaan worden. Alle clubs spelen een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar en het is lang geleden dat dit mogelijk was. Navraag leert dat dit ook nog nooit is voorgekomen, zo lang de clubs bestaan. De voetballiefhebbers komen echt aan hun trekken volgend voetbalseizoen en de penningmeesters van de clubs zullen zeker tevreden zijn met deze situatie.


Riek Schoone en Riet van Ham lopen 40 maal de avondvierdaagse KLUNDERT - Verleden week werd in Klundert de 40ste avondvierdaagse gelopen.

KBO Klundert KLUNDERT - Voor donderdag 12 juni heeft het bestuur Tafeltje Dekje uitgenodigd. Tafeltje Dekje van Surplus brengt maaltijden bij mensen thuis. Dit wordt al jaar en dag gedaan door vrijwilligers. Om meer bekend te geven aan deze vorm van maaltijd bezorgen geven zij demonstraties bij verenigingen. Zo ook bij KBO afdeling Klundert. We draaien deze middag alles

om. We beginnen met vier rondjes bingo. Hierna staat alles klaar en is het eten verwarmd en gaan zij de maaltijden uitserveren aan ons. Dit houdt in dat de aanwezige deze middag een volledige maaltijd krijgen en waarschijnlijk thuis niet meer hoeven te eten. De middag begint om 14.00 uur. De deur van het Parochiehuis gaat om 13.00 uur open. De middag is op de normale tijd, 17.00 uur, afgelopen. We sluiten af met de verloting.

Gezellige feestweek bij basisschool De Toren ZEVENBERGEN - De kinderen en leerkrachten van basisschool De Toren uit Zevenbergen vierden feest afgelopen week. Want de school bestaat 45 jaar. Dit moest gevierd worden.

Op maandag begon de feestweek met een heus circus. Alle kinderen studeerden gedurende de dag een act in met hulp van Circus Rotjeknor. Aan het einde van de dag mochten alle ouders een kijkje komen nemen. Op dinsdag beleefden ze een gezellige dag in de Efteling.

Riek Schoone en Riet van Ham wandelen graag samen.

DOOR TIES STEEHOUWER Al die jaren was de slagwerkgroep De Oranje Garde de organiserende vereniging. Een opvallend stel waren de dames Riek Schoone en Riet van Ham omdat ze in al die jaren geen avondvierdaagse hebben gemist. Monter liepen de dames vrijdagavond door het trouwlaantje naast het stadhuis waar de 635 wandelaars de laatste avond aankwamen voor de bloemenhulde.

Zij werden niet alleen opgewacht door honderden belangstellenden maar ook door de Oranje Garde zelf die zorgde voor een muzikaal welkom en de wandelaars ook dwars door Klundert begeleiden naar het clubgebouw van de garde waar de medailles op hen lagen te wachten. Michel van Alphen van de Oranje Garde was over de jubileum editie van de avondvierdaagse prima te spreken. “Enkele jaren geleden hadden we bijna 700 deelnemers maar het aantal kinderen

Op woensdag trokken ze hun sportschoenen aan voor de jaarlijkse sportdag op sportpark De Knip. Door de regen lieten ze zich niet uit het veld slaan. Op donderdag hadden ze een knutselochtend en werden ze door de ouderraad getrakteerd op een mooie en lekkere taart. De feestweek hebben ze afgesloten met de opening van het vernieuwde schoolplein en een gezellige disco, georganiseerd door de ouderraad. Ze kunnen terugkijken op een leuke en geslaagde feestweek.

FOTO: TIES STEEHOUWER

op de basisscholen loopt sterk terug dus met het aantal deelnemers van dit jaar zijn we toch best te spreken”. Omdat het vrijdag plotseling flink warm werd vertelden de twee jubilerende dames dat ze liever een buitje hadden zoals woensdagavond. “Veertig jaar geleden liepen we voor het eerst mee met onze kinderen en later met de kleinkinderen”. Ze vertelden dat ze om in conditie te blijven alle weken twee maal per week een rondje rond Klundert lopen.

Kinderen tijdens hun circusact

KERKELIJK NIEUWS IMMANUELPAROCHIE 0168-323218, www.immanuel-parochie.eu Cluster west: kernen Fijnaart, Willemstad, Noordhoek en Klundert RK HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE kerk te Fijnaart e-mail: pkwest@immanuel-parochie.eu Donderdag 12 juni 9.30u Getijdengebed Voorganger Bart Mudde. Aansluitend samenzijn met koffie. Zondag 15 juni 9.30u Feest H. Drie Eenheid. Schoolverlatersviering. M.m.v. groep 8 Eucharistieviering. Celebrant P. de Rooij, Diaken M. Bastiaansen. Misdienaars Rebecca en Jeanne. Koster R. Vissers. Collectanten P. Berghout en R. Romme. Gebedsintenties Dopeling van vandaag Carlijn Mulders, Leo v. Ham, Lies v. Merienboer-Korst, Kees v. Kaam-Thijs, Wil Broos w.v. Cornelia de Jong, Anna Maria de Meijer e.v. Willem v. Hooijdonk, Hans Daalmeijer w.v. Astrid Kamerbeek, Giel Martens e.v. Corrie v.d. Broek. Collecte voor eigen kerk. 11.00u Doop Carlijn Mulders. Maandag 16 juni 15.00u Fendertshofviering. Voorganger Diaken M. Bastiaansen. Gebedsintentie Piet Machielse-Frijters.

meuskoor met Latijns/ Nederlandse gezangen. Bloemengroet. Misintenties: Ouders Waltherus Bouwmeester en Maria Suijckerbuijck en zoon Kees; Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr. Willem v. Fessem; Fam. v. Fessem de Graaf; Ouders Gerard den Biggelaar en Cor Sweere; Toon v.d. Poel w.v. Johanna de Wit; Ran Ooijen e.v. Ad v. Opdorp; Jan Schoones e.v. Leida SchoonesWitkamp; Overl. ouders Jaantje en Cees Hermans-Veeke; Ouders Smits Luijten; Jan v.d. Sanden e.v. Rina Raaymakers; Jan v. Leent e.v. Adrie Krijnen; Toon Vissers.

GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.zevenbergen. protestantsekerk.net Zondag 15 juni 10.00u Voorganger: prof. Chr. Vonck uit Brasschaat

Cluster oost: kernen Zevenbergschen Hoek, Lage Zwaluwe, Moerdijk en Langeweg RK HEILIGE BARTHOLOMEUS kerk te Zevenbergschen Hoek e-mail: pkoost@immanuel-parochie.eu

HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 15 juni 10.00u Ds.W.P.v.d.Aa, Waalwijk, voorbereiding Heilig Avondmaal 16.30u Ds.A.Slingerland, afsluiting kringen en gemeentegroeigroepen

Zaterdag 14 juni 19.00u Eucharistieviering met koor Lage Zwaluwe. Voorgangers pastor P. de Rooij en L. van Andel, tevens z`n afscheid. Misdienaars: Thimo en Kylian Vreeswijk. Intentie voor: Leo en John v. Schijndel. Ziekentriduüm 17-18-19 juni, iedere ochtend om 10.00u Eucharistieviering en om 15.15u Woord- en gebedsdienst.

JOANNES DE DOPER te Klundert Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren.

PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK Zondag 15 juni 09.30u viering Heilig Avondmaal, ds. F. den Harder. Organist dhr. J. Willeboordse.

Cluster midden: Kern Zevenbergen RK HEILIGE BARTHOLOMEUS kerk te Zevenbergen e-mail: pkmidden@immanuel-parochie.eu Zondag 15 juni 11.00u Eucharistieviering. Voorganger; Pastor George Dirven. M.m.v Bartholo-

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Noordhaven 2, www.NoordhavenKerk. nl

PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUX Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch; pastoor Maickel Prasing, 0165-330502; pastoraal werker Annemiek Buijs-Tuytelaars, 0165-330502; diaken Peter Hoefnagels, 0165-330502; priester-assistent Alex Schuerman, 0164-248005; teamassistent Eric Roovers, 06-16540840. H. Johannes de Doper Standdaarbuiten: misintenties kunt u opgeven bij mw. K. van Gorp, 0165318022, mw. I. Lambregts, 0165-317275 of op de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Misintenties aangeboden voor vrijdag verschijnen in de eerstvolgende Bode. Als ze later worden aangeboden, worden ze niet gepubliceerd, maar wel in de betreffende viering afgeroepen. Basiliek H.H. Agatha & Barbara: Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; 0165-330502; fax 0165-330514; basiliek@ipv-oudenbosch.nl. Op werkdagen is er van 9.00u tot 12.00u iemand in de pastorie aanwezig om u te woord te staan.

Zondag 15 juni 09.30u Ds. J.P.C. Simpelaar (Rotterdam) 16.30u Ds. J.J. Poutsma (Bilthoven)

HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 15 juni 10.00u Ds.R.van Laar, Rhenen. Allen hartelijk welkom!(t)Huis aan de Markt.

PAGINA 22

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor. Donderdag 12 juni 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Vrijdag 13 juni 10.00u de Blomhof, viering. Zaterdag 14 juni 11.00u Basiliek, eucharistieviering, Eerste heilige Communie. Voorgangers: pastoor M. Prasing en pastor A. Buijs-Tuytelaars. Intenties: Toon Ossenblok, opa v. Milou Ossenblok; Jos v. Lier, opa v. Joris v. Lier; Henk en Corrie Frijters, opa en oma v. Lieve Frijters; dhr. en mw. Smorenberg, opa en oma v. Joey Brands; mw. Brands, oma v. Joey Brands; Wim Buckens, opa v. Bryan en Sharon Buckens; Ad v. Beek e.v. Toos Vermeulen, opa v. Juultje v. Beek; Piet Testers, opa v. Juultje v. Beek en Mees de Jong; Luc v. Beek, broertje v. Juultje v. Beek. Acolieten: Marie Rose, Patrik, Joanieke. Zaterdag 14 juni 13.30u Basiliek, eucharistieviering, Eerste heilige Communie. Voorgangers: pastoor M. Prasing en pastor A. Buijs-Tuytelaars. Intenties: Geert Voermans, overopa v. Femke v. Agtmaal en voor mama’s mama en Adriëtte; Marga Schouw-Marcus, oma v. Bjorn Broos; Jan Broos, opa v. Bjorn Broos; Peter Mollen, opa v. Quinten en Naomi Mollen; Ab en Ineke Grootens, opa en oma v. Julotte en Valérie v. Spaandonk; oma v. Spaandonk, die vandaag 100 jaar geworden zou zijn; Riet v.d. Riet-v.d. Boer, oma v. Thijmen Jonckers. Acolieten: Wouter, Sebastiaan, Babs. Zondag 15 juni 11.00u Basiliek, eucharistieviering, H. DrieEenheid. Voorgangers: pastoor A. Schuerman en diaken P. Hoefnagels. Intenties: Cornelia Kokke; Martinus de Rond wed. v. Helena Bastiaansen; Annie en Herman

Trienekens en overl. ouderd Trienekens-v. Rooij; overl. ouders Kees Konings en Riet Grimbergen; Kees Brans e.v. Zus Koevoets (vanw. vaderdag); Wilhelmus Feijns e.v. Johanna Roozen; overl. ouders HoeksUrsem-Buijs; Kees Wagemakers e.v. Nolda de Graaf (vanw. vaderdag); Sjaak Wagemakers e.v. Naantje Schrauwen (vanw. vaderdag); Ad Wagemakers e.v. Jeanne Voeten (vanw. vaderdag); overl. ouders Petrus Hagens (vanw. vaderdag en jgt.) en Cornelia Antens; Thom Visser en Walter Visser; overl. ouders v. Oosterhout-v. Oosterhout; overl. ouders Gijzen-v. Gastel; opa Koevoets; Johannes v. Overveld e.v. Catharina Akkermans; overl. ouders Piet Brouwers en Luus de Kok; Antonius Ros e.v. Maria v.d. Plas (vanw. vaderdag). Lector: K. v. Gorp. Acolieten: Dianne, Lekisha, Eva. Koor: Basiliekkoor. Dinsdag 17 juni 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intenties: voor alle overledenen van onze geloofsgemeenschappen. Donderdag 19 juni 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Vrijdag 20 juni 10.00u de Blomhof, viering. Overleden: Op dinsdag 10 juni hebben we afscheid genomen van Frans Withagen. We wensen de nabestaanden veel sterkte. PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/STANDDAARBUITEN Zondag 15 juni De Dorpskerk Kerkring 1 10.00u ds. F. C. de Ronde, Doopdagviering PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 15 juni 10.00u Koepelkerk Ds. W. van Laar


KET Marine International B.V. levert reserveonderdelen, reparatie- en revisie service voor Westfalia en Alfa Laval separatoren. Sinds de oprichting in 1985 biedt KET Marine een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige reserveonderdelen en wel gewaardeerde 24uurs service aan een wereldwijd netwerk van klanten in de scheepvaart- en powerindustrie. Om verdere groei te realiseren zoeken wij ter uitbreiding van de organisatie een enthousiaste kandidaat voor de volgende combi functie:

JUNIOR SERVICE EN LOGISTIEK MEDEWERKER (M/V) Service functie * Assistentie bij het verrichten van schoonmaakwerkzaamheden, inspecties, controles en reparaties van separatoren in onze werkplaats c.q. op locatie. * Assistentie bij controleren en meten van separator onderdelen. Logistieke functie * Assistentie bij alle voorkomende magazijn werkzaamheden zoals o.a. order picking, verpakken van onderdelen en aanvullen van magazijn locaties. Profiel * Een afgeronde (technische) opleiding op (V)MBO niveau of gelijkwaardig verkregen door middel van werkervaring; * Affiniteit met techniek en sleutelen; * Secuur en zelfstandig kunnen werken; * Beheersing van de Engelse taal ( spreken en lezen ); * Geen 09.00-17.00 uur mentaliteit en in bezit van rijbewijs B; * Flexibel, stressbestendig, accuraat en klantgericht; KET Marine International B.V. biedt en afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke baan binnen een dynamische omgeving in een groeiende onderneming, met een goede marktconforme salariëring, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Reageren? Voor meer informatie over deze functie, of het sturen van uw reactie, kunt u contact opnemen met Dhr. Edwin Koolen via vacature@ketmarine.nl of Postbus 47, 4760 AA, Zevenbergen Als u niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, voelen wij ons niet verplicht uw sollicitatie te beantwoorden. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

SpecialiSt in keuken renovatie S N S E N S K E N U K E U KE K E U K KE

Achttien Bodes, AllemAAl Anders

En of we thuis zijn in de regio … De Bode valt op een half miljoen adressen gratis in de bus. Liefst achttien edities vliegen er wekelijks uit bij uitgeverij De Bode. Heel WestBrabant, Tholen, Sint Philipsland, de Bevelanden en Walcheren worden gecoverd. Een topdekking. Alle Bodes hebben hun eigen, zeer lokale karakter. Het grondgebied van een gemeente is doorgaans het verspreidingsgebied. De lezers worden zeer op maat en fijnmazig bediend met vooral nieuws uit hun eigen leefomgeving. Dat is onze corebusiness. Dat is de kurk waarop we drijven. Ook onze adverteerders beseffen dat ze hun klanten via De Bode uitermate gericht kunnen benaderen, of juist een uitgebreid marktgebied kunnen aanboren door tegen een zeer aantrekkelijk tarief in meerdere kranten tegelijk te adverteren.

OPHEFFINGS VEILING

Egbers Auto’s stopt met zijn automobiel activiteiten. Dus alle auto’s moeten weg!

KIJKDAG ZATERDAG 14 JUNI

(van 10.00 tot 16.00 uur) Speelhuislaan 156A – Breda Nieuwsgierig geworden, kijk al vast op ; www.bva-auctions.com/auction/index/11195

Ombudscommissie Hoeksche

Twee nieuwe leden

Waard

De Ombudscommissie Hoeksche Waard is op zoek naar: twee nieuwe leden Op 1 januari 2006 is de Ombudscommissie Hoeksche Waard opgericht. Deze onafhankelijke en externe commissie behandelt klachten van inwoners, bedrijven en instellingen over gedragingen van de deelnemende overheidsinstanties. Klachten worden door de commissie behandeld nadat deze eerst door de betrokken overheidsinstantie zelf zijn behandeld. Op dit moment zijn de volgende instanties bij de Ombudscommissie Hoeksche Waard aangesloten: Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen, Regionale Sociale Dienst, Regionale Afvalstoffendienst, WHW-bedrijven en het SVHW. Naar verwachting sluiten ook het SOHW en het ISHW binnenkort bij de regeling aan. De commissie bestaat uit onafhankelijke deskundigen die geen binding hebben met de aangesloten instanties. De commissie bestaat uit drie leden (inclusief voorzitter en secretaris) en twee plaatsvervangende leden. De commissie zetelt in het gemeentehuis van Strijen, waar in beginsel ook de hoorzittingen plaatsvinden. Het aantal zittingen hangt af van de hoeveelheid klachten. De commissie wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris vanuit de gemeente Strijen.

Profiel De Ombudscommissie zoekt een lid en een plaatsvervangend lid met het volgende profiel: • Minimaal HBO werk- en denkniveau; • Kennis van en affiniteit met het (lokale) openbaar bestuur; • Goede communicatieve en sociale vaardigheden; • Niet werkzaam bij of onder verantwoordelijkheid van één van de deelnemende overheidsinstanties waardoor het onpartijdig of onafhankelijk functioneren kan worden belemmerd; • De bereidheid om in de avonduren te vergaderen. Wij bieden De vergoeding voor de leden van de Ombudscommissie bedraagt 150 euro per behandelende klacht. Tevens ontvangen de leden een reiskostenvergoeding. Informatie Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Strijen, bureau Bestuursondersteuning, mevrouw Liesbeth Bos, telefoonnummer 078-6748251. Hoe te reageren Uw schriftelijke reactie met cv kunt u voor 20 juni 2014 richten aan de burgemeester van Strijen, de heer A.J. Moerkerke, postbus 5881, 3290 EA Strijen.

t. 078-6748251 f. 078-6748295 e. info@ombudscommissiehoekschewaard.nl w. www.ombudscommissiehoekschewaard.nl

Ombudscommissie Hoeksche Waard Waleplein 2 Postbus 5881 3290 EA Strijen

Vermeer transport Numansdorp b.v. J. v.d. Heydenstraat 19 3281 NE Numansdorp Tel.nr. 0186-658606 www.vermeertransport.nl Vermeer Transport Numansdorp B.V. is een uit 1924 stammend familiebedrijf. De organisatie is gespecialiseerd in het geconditioneerde groupage transport van bloemen en planten voor kwekers en kopers in de Benelux. Op dit moment bestaat de organisatie uit ca. 80 medewerkers verdeeld over de vestigingen Numansdorp en Lochristi (BE), met 40 eigen trekkende eenheden. In de loop der jaren heeft Vermeer Transport Numansdorp B.V. een uitstekende toonaangevende naam opgebouwd in de branche en staat bekend om haar vakbekwaamheid en haar uitstekende dienstverlening. De organisatie kent korte communicatielijnen en een no-nonsense en collegiale cultuur. Meer informatie over de organisatie is te vinden op www.vermeertransport.nl Door groei en organisatie wijziging zijn wij op zoek naar versterking van ons planningsteam met een:

(Aankomend) Hoofd Planning De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens een dienstenrooster, standplaats is Numansdorp. De taken en verantwoordelijkheden zijn: - Vervangen bij afwezigheid en binnen afzienbare termijn, bij gebleken geschiktheid, opvolgen van de huidige hoofdplanning - Je bent zowel dagelijks als seizoensmatig verantwoordelijk voor het zo efficiënt mogelijk inplannen van alle lading, eigen materieel en mensen alsmede inhuur van collega vervoerders. - Dagelijks leidinggeven aan de afdeling planning, order- en rit verwerking - Communicatie en overleg met klanten, chauffeurs en charters - Monitoren van ritten en probleemoplossing in geval van vertragingen - Administratieve verwerking en afhandelen van transportopdrachten en emballage Functie-eisen: - HBO werk- en denkniveau. - Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in transport- en/of distributie sector (ervaring in de sierteelt sector is een pré) - Kennis, ervaring en affiniteit, met moderne automatiseringssystemen (TMS, order entry, planningspakketten, track & trace systemen, boordcomputers) - Aantoonbaar goede leidinggevende capaciteiten - Goede communicatieve eigenschappen, teamplayer met hands on mentaliteit - Flexibele instelling, stressbestendig en accuraat - Analytisch inzicht - Uitstekende geografische kennis van de Benelux - Kennis van logistieke processen Wat bieden wij: Een uitdagende functie binnen een dynamische en succesvol familiebedrijf. De mogelijkheid om door te groeien tot Hoofd Planning. Een goed pakket arbeidsvoorwaarden, o.a. afhankelijk van leeftijd en ervaring. Verder is de CAO- beroepsgoederenvervoer over de weg van toepasing. Interesse: Stuur jouw sollicitatie binnen 14 dagen naar : pz@vermeertransport.nl onder vermelding van vacature : (aankomend) hoofd planning. Voor nadere Informatie kan je contact opnemen met André de Keijzer (operationeel manager) 0186-658601. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


X x x x x

x x

* Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 11.06. t/m 18.06.2014 • Zolang de voorraad strekt •

x

55 '' /

14

0c

m

Micro Dimming Ultimate voor prachtige zwartwaarden Galaxy Tab 3 Lite (WiFi) 7'' Tablet

Curved Smart TV

• 8 GB opslagcapaciteit. 1,2 GHz Dual Core Processor • WiFi N, Bluetooth, USB 2.0 • Cardreader: Micro SD(HC), Camera voor 2.0 megapixel • 7'' LED-LCD beeldscherm, resolutie 1024x600 • Besturingssysteem: Android 4.2 • Art.Nr.: 1304877

U betaalt: Retour via Samsung:

2499.500,-

Media Markt Prijs:

1999,-

UE55H8000 55'' Curved Smart Full HD LED TV

• Smart TV voor een wereld vol online entertainment • 1000Hz Clear Motion Rate • Quad Core Plus processor • TV altijd up-to-date via de Smart Evolution Kit • 2x DVB-T/S2/CI+ tuner (twin) • Aansluitingen: HDMI 4x, USB 3x, scart • Energieklasse: A+ • Art.Nr.: 1317308

Openingstijden

BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag

11.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

Dm 20140611  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you