Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

H A L D E R B E R G S E

13 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

21 MEI 2014 WEEK 21

EN WEST-BRABANT:

Uitgeverij

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

SPORT

Volg ons via twitter: @H_bergseBode

WEDEROM FIKSE WATEROVERLAST IN HOEVEN

Te l .

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

DONORNIER MOEDER SCHENKT DOCHTER EEN TWEEDE LEVEN

Afscheidsreceptie Bert Suijkerbuijk

Bedrijf Palingstraat mag uitbreiden

HALDERBERGE - Na vier jaar als wethouder van de gemeente Halderberge, neemt Bert Suijkerbuijk afscheid. De wethouder wil graag officieel afscheid nemen van alle relaties uit de afgelopen periode. Daarom organiseert het gemeentebestuur van Halderberge een receptie op woensdag 21 mei van 16.30 uur tot 18.30 uur. De receptie vindt plaats in de hal van het gemeentehuis, Parklaan 15 in Oudenbosch. “Een ieder is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn”, laat de gemeente Halderberge weten. Het nieuwe college bestaat uit burgemeester Giel Janssen en wethouders Jan Paantjens, Peter Bons, Jan Akkermans en Frits Harteveld.

HOEVEN - Het gemeentebestuur is in principe akkoord met onder meer grotere stallen aan de Palingstraat 37 in Hoeven. De eigenaar van het intensieve veehouderijbedrijf heeft om bouwvlakvergroting gevraagd om het bedrijf milieuvriendelijker te maken en stalvergroting te realiseren. De vergroting van het bouwvlak past binnen de regels van de gemeente en de provincie en om die reden heeft het college van burgemeester en wethouders geen bezwaar tegen meer bebouwing op het perceel. B&W heeft aan nog wel advies bij de Adviescommissie Agrarische Bouwaanvragen te vragen om te kijken of uitbreiding daadwerkelijk noodzakelijk is.

Gele vertrekborden blijven toch op station

Project voor meer vrijwilligers

OUDENBOSCH - De gele informatieborden met aankomst- en vertrektijden blijven voorlopig gewoon op station Oudenbosch hangen. De NS wilde de borden weghalen, omdat nog maar drie tot vijf procent van de reizigers de vertrekborden raadpleegt. 95 procent van de reizigers zou de informatie tegenwoordig halen van digitale borden en van smartphones. Reizigersorganisaties kwamen in het geding tegen het voornemen, omdat niet iedereen de beschikking heeft over digitale informatie. Daarnaast zijn de gele borden in tegenstelling tot de digitale middelen niet storingsgevoelig. De NS bekijkt nog of de borden op andere wijze kunnen worden vervangen.

Eén zienswijze op plan Olmen HOEVEN - Er is één zienswijze binnengekomen op het plan om de Olmen om te vormen tot woongelegenheid voor arbeidsmigranten. Op de locatie aan de Bovenstraat worden momenteel 225 arbeidsmigranten gehuisvest. Dit is in strijd met het bestemmingsplan en om die reden wil de gemeente het plan aanpassen. Hierdoor wordt voldaan aan de regionale opgave om de huisvesting van arbeidsmigranten te verbeteren en daar wil de gemeente Halderberge aan meewerken. Het ontwerp- bestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen en in die tijd is 1 zienswijze ingediend, maar deze geeft geen aanleiding om het plan aan te passen.

VANDAAG IN DE BODE EDITIE BERGEN OP ZOOM | THOLEN

| WOENSDRECHT | STEENBERGEN

Senioren

SPECIAL | VOORJAAR 2014

Zo voorkom je het zwarte gat

PENSIOEN? MEER DAN HELEMAAL NIETS DOEN!

03

(OHNWULVFKH¿HWVZLQWÀLQN aan populariteit

Nieuwe hoogspanningslijn tussen Borssele en Tilburg niet van de baan

Fikse vertraging voor 380 kV lijn HALDERBERGE - Het project Zuid-West 380kV wordt gesplitst in twee delen, omdat er in Rilland een extra koppelstation nodig is. Dit heeft tot gevolg dat de aanleg van de nieuwe hoogspanningslijn tussen Borssele en Tilburg langs onder meer Woensdrecht, Bergen op Zoom en Oud Gastel een aanzienlijke vertraging tot een jaar of zelfs langer oploopt. TenneT en het Ministerie van Economische Zaken benadrukt echter dat van uitstel geen afstel komt. DOOR VERA DE GEUS Op korte termijn moet er een koppelstation aangelegd worden in Rilland, omdat er in België meer vraag is naar elektriciteit van TenneT. Om die uitvoer mogelijk te maken is het koppelstation noodzakelijk. Dit heeft echter ook directe consequenties voor de aanleg van de hoogspanningsverbinding van Borssele naar Tilburg. “Door de bouw van station Rilland ontstaat de mogelijkheid om de verbinding Zuid-West 380 kV te verdelen in een deel Borssele-Rilland en Rilland-Tilburg”, legt een woordvoerder van TenneT uit. “De reden voor deze splitsing is dat het netgedeelte BorsseleRilland het meest urgent is. De huidige verbinding in Zeeland zit na-

melijk al lange tijd aan zijn maximale transportcapaciteit. Daarnaast is de nieuwe verbinding extra belangrijk geworden vanwege de bouw van een nieuw windmolenpark voor de kust van Walcheren. Door twee aparte inpassingsplannen op te stellen kan het deel Borssele-Rilland eerder worden gerealiseerd.” Knelpunt Nu dat gedeelte van het tracé voorrang krijgt, betekent dat het gedeelte op Brabants grondgebeid vertraging oploopt. Men spreekt van een vertragingsperiode van ongeveer een jaar, maar dit kan nog verder oplopen. Feit is wel dat de geplande start van de werkzaamheden in 2016 hoe dan ook van de baan is. Voor de planning voor het deel Borssele-

05

90-jarige Cornelis Goorden sport nog iedere week fanatiek

06

Mee met de moderne tijd!

07

100.000 euro belastingvrij schenken voor aankoop van eigen woning

Snel en Smartphones Fiscaal gunstige ga niet regeling probleemloos ‘Ikachter en social media geldt alleen grote afstanden s is ook handig dit jaar op de e-bike de geranium voor senioren zitten!” afleggen

Rilland heeft de splitsing slechts beperkte gevolgen. “Op korte termijn starten de gesprekken met mensen die een gevoelige bestemming zijn over de mogelijkheden voor uitkoop van hun woning of als men niet wil verhuizen een volledige vergoeding voor de waardevermindering van de woning of woonperceel”, aldus TenneT die aangeeft het capaciteitsknelpunt op het deel tussen Rilland en Tilburg wel blijft bestaan. “Het is de bedoeling om, zodra de capaciteit dat toelaat, parallel verder te werken aan het deel Rilland-Tilburg. Dit om de vertraging zo veel mogelijk te beperken.” Alle bewoners die in de zone van de geplande verbinding wonen, krijgen persoonlijk een brief over de splitsing van Zuid-West 380kV.

Start van campagne ‘Voorjaar in de kop’

Politie controleert motorrijders HALDERBERGE – De politie zal de komende tijd in West-Brabant en Zeeland op verschillende locaties motorrijders extra controleren. Dat wordt volgens agenten in eerste instantie niet gedaan om een bekeuring uit te schrijven, maar juist om in gesprek te treden met motorliefhebbers. Deze actie is nodig, omdat motorrijders in het voorjaar weer massaal op hun motor stappen. DOOR MONIQUE JANSEN Volgens de politie stijgt het aantal motorongelukken elk voorjaar in West-Brabant en Zeeland. Een aantal ongevallen loopt dodelijk af voor de motorrijders.

STAMPERSGAT - De 56e editie van de door Rijk Zwaan gesponsorde Wielerronde in Stampersgat is zondag verreden op de wegen rondom het centrum van Stampersgat. Permanence was Zaal Café Geerts waar ook volop Nieuwelingen inschreven. Mede dankzij het mooie weer was de sfeer op en top. FOTO BERT SALARI / S IMAGES

Kwetsbare weggebruikers Motorrijders zijn veel kwetsbaarder dan automobilisten. Na een ongeval eindigen bestuurders van een motor dan ook veel vaker in het ziekenhuis dan een persoon in een auto. In dertig procent van de ongevallen waarbij een motor is betrokken belandt de motorrijder zwaargewond in het ziekenhuis of kan hij of zij het ongeval niet meer navertellen.

Via de campagne ‘Voorjaar in de kop’ wijst de politie motorrijders op het belang van een goede technische staat van de motor en op tips die de verkeersveiligheid ten goede komen. Bandenspanning De politie raadt motorrijders aan om regelmatig het profiel en de spanning van de banden te testen. Op de weg is het belangrijk om als bestuurder van een motor voldoende afstand te houden van andere voertuigen en om tijdig richting aan te geven. Ook overdag is het veiliger om dimlicht te voeren. Daarnaast vallen motorrijders op met een opvallende helm en beschermende/reflecterende motorkleding.

HALDERBERGE – Sportverenigingen krijgen hulp van de gemeente bij het werven van meer vrijwilligers. Ze krijgen de kosteloze mogelijkheid om mee te doen aan het project ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. Door deel te nemen aan het project kunnen ze meedoen aan de vier aangeboden workshops. Tijdens de workshops stellen de verenigingen een plan van aanpak op en bereiden zij een wervingsactie voor. Als de cursus voorbij is hebben de verenigingen inmiddels een wervingsactie opgezet om nieuwe vrijwilligers te zoeken, maar weten zij ook hoe ze de huidige vrijwilligers kunnen behouden. Aanmelden kan via b.klingens@brabantsport.nl

Hoevens Team doet mee aan Roparun HOEVEN - Team Halderberge-Hoeven Go4Life uit Hoeven zet zich in voor de Roparun. De leden aan op 7 juni van start in Parijs of Hamburg en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun gaat naar goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. Ze organiseren allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen en het wassen van auto’s. Ook verkopen de leden van een team Roparun-loten waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

HEMELVAART 29 MEI 2014 Wij maken onze lezers en relaties erop attent dat de kantoren van uitgeverij de Bode op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 30 mei zijn gesloten. Dat betekent dat advertenties en kopij voor de zondagedities van De Bode van 1 juni uiterlijk op woensdag 28 mei binnen moeten zijn. Advertenties voor Bergen op Zoom en Roosendaal om 13.00 uur, en voor Etten-Leur en Breda om 14.00 uur. Redactionele bijdrage (via www.internetbode.nl) twee uur eerder. Uitgeverij de Bode tel. 076-5998111 www.internetbode.nl


D

E

WK

e2

BO

01

4

TIS U kunt GRA ia meedoen v ode.nl b t e n r e t n i . www

ul o p voetbal

DOE MEE EN SCOOR PRACHTIGE PRIJZEN! Doe kosteloos mee aan het leukste poulespel voor het WK 2014 en scoor een prachtige prijs!! HD LED TV 32 Inch t.w.v. â‚Ź 249.-

1x

Expert Roosendaal

Kijkt u ook zo uit naar het wereld kampioenschap voetbal in juni? Meedoen aan de voetbalpoule van de Bode - bekend van het vorige EK en WK - maakt de voorpret groter en de spelbeleving intenser. Meedoen kost niets! In samenwerking met de adverteerders op deze pagina is een aanlokkelijk prijzenpakket samengesteld. Om kans te maken op een van die mooie prijzen moet u zo goed mogelijk de uitslagen van het WK voorspellen.

HD LED TV 32 Inch t.w.v. â‚Ź 249.-

1x

TOSHIBA 32W1333DG

s 32 inch HD LED TV

s 32 inch HD LED TV

s USB en HDMI

s USB en HDMI

s Zeer brede kijkhoek

s Zeer brede kijkhoek

s Ziggo gecertiďŹ ceerd

s Ziggo gecertiďŹ ceerd BIJ U THUIS INMETEN!

Roosendaal Nieuwe markt 66 c, (0165) 533987 www.facebook.com/roosendaal.expert

Korte Geere 11 s-IDDELBURGs WWWJINCOPTIEKNLsINFO JINCOPTIEKNL

Etten-Leur, Winkelcentrum 25, (076) 5020672 Gemakkelijk parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Eigen technische dienst, met service aan huis *Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

Massief Eiken Lectuurbak t.w.v. â‚Ź 135.-

Gastelseweg 31 Roosendaal Tel: 0165 569457 www.wooncenterroosendaal.nl

2x

Jinc Optiek

s DVB-T en DVB-C +CI

s DVB-T en DVB-C +CI

1x

1x

Expert Etten-Leur

TOSHIBA 32W1333DG

Adidas Zonnebril t.w.v. â‚Ź 205.-

Gietijzeren waterketel t.w.v. â‚Ź 130.-

1x

McCulloch T26CS Motortrimmer t.w.v. â‚Ź 139.-

6x

Waardebon t.w.v. â‚Ź 50.-

1x

Waardebon t.w.v. â‚Ź 250.-

H. van der Gun verkoop & reparatie Kade 1 I 4731 KR Oudenbosch I Tel. 0165 312502

w w w. h v a n d e r g u n . n l

2x

Waardebon t.w.v. â‚Ź 100.-

OPENHAARDEN | HOUTKACHELS | ONDERHOUD & REPARATIE

Gietijzeren waterketel 2 liter - merk Morsø Voor op gesloten houtkachel Ook leuk als decoratie DE GROOTSTE KACHELSPECIAALZAAK VAN HET ZUIDEN!

2x

4 Indoor skydivesessies t.w.v. â‚Ź 99.50

Spinveld 31, 4815 HR Breda Tel 076 522 62 00

2x

Maandkaart pistetoegang t.w.v. â‚Ź 99.50

Sebrechts zonwering Gibsonstraat 9, 4651 SW Steenbergen T: 0167 - 567018 info @ sebrechts.nl www.sebrechts.nl

Openingstijden: Ma 13.00-17.00 uur Di t/m Vr 10.00-12.00 en 13.00-17.00 uur Za 10.00-16.00 uur

HOE WERKT DE WK-POULE? Het spel is verdeeld over twee fases: Fase 1: de groepsfase U voorspelt de uitslagen van alle groepswedstrijden U kiest 4 topscorers voor de groepsfase De deadline voor fase 1 is gelijk de start van het toernooi: donderdag 12 juni 2014 om 22.00 uur

Fase 2: de knockoutfase U voorspelt per ronde welk land doorgaat naar de volgende rondes U kiest 4 topscorers voor de knockoutfase

$E3TOK 2OOSENDAALs4  

Baanvelden 13, Rucphen T. 0165 - 34 31 34 Zeelandlaan 3, Terneuzen T. 0115 - 64 13 00 www.skidome.nl

De deadline voor fase 2 is gelijk aan de start van de eerste wedstrijd van de 1/8-ďŹ nale: zaterdag 28 juni 18.00 uur


ACTUALITEIT

Gemeente: ‘Er zullen altijd plaatsen zijn waar de riolering het vele water niet aan kan’

Wederom fikse wateroverlast in Hoeven HOEVEN - Tijdens de fikse regenbuien van vorige week stonden de straten in het centrum van Hoeven weer blank. De Sint Janstraat was enige tijd afgesloten, winkeliers moesten dweilen en de brandweer had de handen vol om het vele water weg te krijgen. Inwoners van het dorp spraken er schande van, daar de gemeente recent een aardige duit heeft gestoken in waterberging en het rioolsysteem. Toch is de gemeente Halderberge van mening dat de situatie absoluut geoptimaliseerd is, maar dat in geval van dergelijke regenbuien wateroverlast nooit helemaal te voorkomen is. DOOR VERA DE GEUS Hoevenaren twitterde massaal berichten over de wateroverlast en ook Facebook stroomde vol met foto’s van het centrum van Hoeven onder water. “Tonnen zijn er de afgelopen jaren aan gespendeerd, allemaal voor niets. Eén regenbui en we zitten weer, net als voorgaande jaren, met natte voeten”, twitterde een inwoner van Hoeven. De kritiek was niet van de lucht, maar een woordvoerder van de gemeente Halderberge geeft aan dat dit niet helemaal gefundeerd is. “12 mei heeft het in een groot deel van Halderberge, maar ook in Roosendaal, Etten-Leur en Breda hevig geregend. De piekbui duurde circa anderhalf uur en het riool kan zo’n grote hoeveelheid neerslag niet verwerken waardoor er water op straat kwam te staan”, aldus gemeentewoordvoerder Mariëtte Vos. “Nadat het gestopt was met regenen was na een uur in 90% van de straten het water weer verdwenen. Extra nadelige factor was dat door het onstuimige weer van het weekend ervoor er veel bladeren en ander vuil in de straten aanwezig was waardoor

kolken die het water moesten afvoeren minder goed functioneerden”, zegt Vos die aangeeft dat Saver eind deze maand start met de reiniging van de kolken. Dit gebeurt standaard twee keer per jaar. Na de val van alle bloesem in het voorjaar en na de bladval in het najaar. Maatregelen Vos beaamt dat de gemeente Halderberge in de afgelopen jaren diverse maatregelen in de gemeente zijn getroffen om het rioolsysteem op orde te brengen. “

‘Door klimaat vaker water op straat’ Er zijn in diverse gebieden gescheiden stelsels aangelegd of bergingen gerealiseerd. In Hoeven is in eerste instantie de Hofgracht geoptimaliseerd voor waterberging. In de jaren erna zijn er diverse kleinere maatregelen genomen. Dit voorjaar heeft het college krediet beschikbaar gesteld om verdere werkzaamheden uit te voeren in Hoeven.

Tijdens de fikse regenbuien van vorige week stonden de straten in het centrum van Hoeven weer blank.

Het betreft onder andere het vergroten van de riolering in de Bovendonksestraat en het realiseren van twee waterbergingen in Bovendonk en onder de parkeerplaats aan de Hofstraat. Hiermee wordt de kans op wateroverlast in Hoeven verminderd”, zegt ze.

Schade Ze benadrukt dat er echter nooit garanties gegeven kunnen worden. “ Zeker niet bij buien zoals vorige week. In dergelijke gevallen zullen er altijd plaatsen zijn waar de riolering het niet aan kan. We moeten accepteren dat er door klimaatver-

ARCHIEFFOTO

andering vaker water op straat zal staan. Dit is heel hinderlijk, maar het geeft geen schade. We moeten uiteraard altijd proberen te voorkomen dat het water de woningen in stroomt, aangezien er dan wel schade ontstaat”, besluit ze.

‘Ik weet niet hoe ik haar moet bedanken’

Donornier moeder schenkt dochter een tweede leven BOSSCHENHOOFD – In 2012 stortte de wereld van de Roosendaalse Debby van Zundert in toen ze hoorde dat de auto-immuunziekte SLE haar nieren kapot had gemaakt. Twee jaar lang leefde ze in een nachtmerrie, maar inmiddels barst Debby weer van de energie, dankzij een niertransplantatie die amper zeven weken geleden werd uitgevoerd. De Bosschenhoofdse Annelies van Zundert bedacht zich geen moment toen zij geschikt bleek als donor voor haar kind. Samen kijken moeder en dochter terug op een bijzondere periode met een gelukkige afloop….. DOOR ELS ROMMERS Stralend zit de 30-jarige Debby van Zundert samen met haar moeder aan de keukentafel en vertelt open over de moeilijke periode die achter haar ligt. Zowel moeder als dochter zijn inmiddels in staat om nuchter terug te kijken op alle

gebeurtenissen, die zo’n grote impact op hun levens hebben gehad. “We vertellen ons verhaal zodat mensen in een vergelijkbare situatie moed blijven houden en weten dat er in principe weinig tot geen beperkingen zijn na een transplantatie. En positief blijven helpt echt!”, stellen Debby en Annelies.

Annelies hoefde niet na te denken of ze zich beschikbaar wilde stellen als nierdonor voor haar dochter. FOTO ELS ROMMERS

Nierfalen “In 2001 werd ik steeds benauwder”, begint Debby haar verhaal. “Met kerst was ik zo ziek dat ik opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Omdat niet duidelijk was wat ik mankeerde, werd ik doorverwezen naar de longarts in Rotterdam. Die gaf me medicijnen om mijn luchtpijp te verwijden, maar de oorzaak was nog steeds niet bekend. Achteraf gezien was dat waarschijnlijk de voorbode van de uiteindelijke diagnose die in 2012 is gesteld. Ik voelde me namelijk altijd doodmoe en kon mijn werk als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg maar amper uitvoeren. Op aandringen van mijn familie liet ik uiteindelijk toch maar bloedprikken. Vervolgens werd ik door de doktersassistente op mijn werk gebeld met de mededeling dat ik direct naar de spoedeisende hulp moest. Mijn nierfunctie bleek namelijk nog maar negen procent! Na drie weken opnames en onderzoeken kon er eindelijk een biopt genomen worden waaruit bleek dat ik SLE oftewel Lupus heb. Door die autoimmuunziekte waren mijn nieren ernstig aangetast. Mijn leven stond compleet op z’n kop.” Kasplantje “Om in aanmerking te komen voor transplantatie moet je nierfunctie lager dan 20% zijn”, vult Annelies aan. “Debby zat op 18% dus de transplantatieprocedure kon gestart worden. Maar ondertussen ging het steeds slechter met Debby. Haar haar haren vielen uit, ze kon amper lopen

en ik moest haar overdag verzorgen wanneer haar partner René werken was. Wat bleek? De dosis medicijnen die ze kreeg was vier keer hoger dan nodig. Toen dat werd bijgesteld, knapte Debby zo ver op dat haar nierfunctie op 23% kwam te liggen. En hoewel mijn dochter nog steeds niet normaal kon functioneren, betekende het wel dat de transplantatieprocedure, net op het moment dat de chirurgische ingreep werd ingepland, werd gestopt.

‘Ik nam afscheid bij de lift’ Mijn man Cor en ik, maar ook Judith, een goede vriendin van Debby hadden zich beschikbaar gesteld als donor. We hadden afgesproken dat degene die als beste match uit de test zou komen, de uiteindelijke donor zou worden. Dat bleek ik te zijn. Pas in januari 2014 was Debby’s nierfunctie na twee metingen weer 17% en werd er eindelijk groen licht gegeven voor de definitieve transplantatie.” Operatie geslaagd! “Op 17 maart 2014 werden we allebei opgenomen”, aldus Debby. “Mijn moeder en ik mochten niet op dezelfde zaal liggen. Gelukkig kwam er geen spoedtransplantatie tussen, anders zou de operatie weer uitgesteld worden. Op 18 maart nam ik afscheid bij de lift van mijn moeder die naar de OK werd gebracht. Dat was een heel emotioneel moment voor mij. Drie uur

later was ikzelf aan de beurt. Mijn partner en vader zijn ons die dag in het ziekenhuis tot steun geweest. De ingreep verliep succesvol en ik werd wakker met een gezonde nier van mijn moeder in mijn lichaam. Zeven weken later kan ik zeggen dat het heel goed met me gaat. Dit eerste jaar word ik scherp gecontroleerd. De eerste drie maanden is de kans op afstoting het grootst. Maar ik heb goede moed. Ik voel me heel energiek en heb sinds lange tijd weer warme handen en voeten. Ik kan me eindelijk weer concentreren en aandacht aan anderen geven. En ik ben zelfs weer aan het werk. En dat terwijl de vacaturetekst voor mijn functie al was opgesteld en ik al afscheid had genomen. De tijd zal uitwijzen of ik dit zware werk kan blijven doen, maar ik geniet van alles wat ik kan. Natuurlijk moet ik alert zijn op signalen en risico’s vermijden maar ik heb mijn leven weer terug en slik alleen medicijnen voor mijn auto-immuunziekte en tegen afstoting. Het enige waar mijn moeder rekening mee moet houden is dat zij alleen paracetamol mag slikken als pijnbestrijder, omdat die de nieren niet aantast. Verder zijn er voor haar geen beperkingen. Met zoveel lieve mensen om me heen, heb ik veel om dankbaar voor te zijn. Anders moest ik aan de nierdialyse en zou ik op een wachtlijst komen voor een donornier. De gemiddelde wachttijd is dan vier of vijf jaar. Als je dat al haalt…..Ik weet niet hoe ik mijn moeder moet bedanken voor deze kans.” Het antwoord van Annelies is simpel: “Door te blijven leven……..”

zondag 25 mei

Blijf op de hoogte van het

MEULEMART

lokale nieuws

grote braderie met diverse optredens

www.internetbode.nl

250 kramen met standwerkers PAGINA 3

ZONDAG 25 MEI GEOPEND WWW.WINKELHARTETTEN-LEUR.NL


THEATERSEIZOEN ‘14 - ‘15 prikkelender dan ooit

reserveer vanaf 19 mei, 13:00 uur

www.nieuwenobelaer.nl / 076-5045200


ACTUALITEIT

‘Ik kan me een leven zonder voetbal niet voorstellen’

Column

Lintjesserie: Tinus Paantjens uit Oud Gastel OUD GASTEL - Dit jaar vond de traditionele lintjesregen plaats op vrijdag 25 april, één dag voor het hele land Koningsdag vierde. Zoals gebruikelijk werd een aantal vrijwilligers verrast met een bezoekje van de burgemeester die de koninklijke onderscheiding persoonlijk kwam overhandigen en de gedecoreerden tevens bedankte voor hun bijzondere inzet. Dit jaar viel de eer te beurt aan vijf Halderbergenaren. Deze week vertelt de Gastelse Tinus Paantjens in de Halderbergse Bode wat zijn vrijwilligerswerk voor hem betekent.

Addo Sprangers

Onaantastbaar Ik ben onaantastbaar. Niemand kan me iets maken. Ik doe waar ik zin in heb. In de supermarkt gooi ik vleeswaren door de winkel. Bejaarden met een rollator duw ik van het trottoir. In het winkelcentrum laat ik schreeuwend mijn broek op mijn enkels zakken. Ik steek altijd mijn middelvinger op tegen politieagenten, zwangere vrouwen, hippies en kakmadammen. Te veel films gekeken, zegt u? Lees rustig verder, want soms is de werkelijkheid nog schokkender dan de fantasiewereld. Ik betast een 13-jarig meisje in het zwembad. Even later schop ik het op de grond liggende bewusteloze tweelingbroertje van dat meisje voor alle zekerheid nog even vijf keer tegen zijn hoofd, nadat mijn kameraad hem op de parkeerplaats een knal heeft gegeven omdat de jongen het voor zijn zusje opnam. De moeder van de twee kinderen dreig ik vervolgens met mijn auto dood te rijden. De hierop gealarmeerde politieagenten lach ik in hun gezicht uit. Ze mogen, nee, kúnnen me niet eens arresteren omdat ik volgens de medische verklaring die ik triomfantelijk tevoorschijn haal een hersentumor heb gehad en daardoor vreemd gedrag kan vertonen. Onmogelijk, dit verhaal? Vertel dit maar aan de ouders van de mishandelde jongen Maikel uit Breda. Niet alleen weigerden de agenten de 24-jarige dader te arresteren, ook het Openbaar Ministerie zag in diens gezondheidstoestand voldoende reden om hem niet via het strafrecht te vervolgen. Een puur juridische afweging, al zal menigeen het er snel over eens zijn dat een klaarblijkelijk ongeleid projectiel op zijn minst onder streng toezicht zou moeten staan en niet met een ‘vrijbrief’ de straat op kan worden gestuurd. Daarnaast: in mijn ogen had een beetje diender de geweldspleger gewoon in de boeien geslagen met de mededeling: ‘Dat zoeken we op het politiebureau wel verder uit’. Dat had bij voorbaat al heel wat onvrede kunnen wegnemen. Nu is gevoelsmatig toch de weg van de minste weerstand gekozen. De ouders van de mishandelde jongen willen - begrijpelijk - genoegdoening en zijn alsnog een procedure gestart bij het gerechtshof in Den Bosch. Dat het recht moge zegevieren. Of, in ieder geval, het gezond verstand. Dat alleen al zou heel wat toekomstig leed kunnen besparen.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Halderbergse Bode H_bergse Bode Redactie Vera de Geus Correspondenten Kevin van Boxel, Els Rommers, Johan Wagenmakers Acquisitie Bart van Bergen Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 21 De oplossing van deze puzzel is in week 22 te vinden op www.internetbode.nl

Iedere dag na het eten rijdt Tinus Paantjens trouw naar ‘zijn’ SC Gastel.

DOOR ELS ROMMERS De 68-jarige Tinus Paantjens kreeg zijn onderscheiding vanwege zijn verrichtingen voor voetbalvereniging SC Gastel, waarmee hij een lange historie heeft. “Toen ik als jong ventje op de Achterdijk woonde, speelde ik al graag voetbal op het schoolplein met de kinderen van het schippersinternaat”, blikt Tinus terug. “Twee broeders speelden ook fanatiek mee. Broeder Cornelis vond dat ik goed kon spelen en stimuleerde me om op voetbal te gaan, maar mijn ouders hadden daar in die tijd helemaal geen geld voor. Hij heeft me toen tweedehands voetbalschoenen gegeven. Toen ik acht jaar was, mocht ik eindelijk lid worden van SC Gastel. Ik weet nog dat we iedere zondagochtend 15 cent contributie moesten betalen. Toen ik wat ouder werd, heb ik het tot het eerste elftal geschopt. Op 32-jarige leeftijd werd ik jeugdtrainer van de A-junioren en van de B-selectie. Alles bij elkaar heb ik dat zo’n dertig jaar gedaan.” Voetbalvirus “Op een gegeven moment viel een aantal

bestuursleden weg, waaronder broeder Cornelis die voorzitter was geworden van het jeugdbestuur. I k ben toen min of meer in die functie gerold. Dat is inmiddels alweer bijna 20 jaar geleden. In principe hoef ik maar één keer in de zes weken op zaterdag aanwezig te zijn om de tegenstanders te ontvangen en eventuele vragen te beantwoorden, maar in de praktijk ben ik er gewoon elke dag. Daarnaast zit ik in de werkploeg en het onderhoud vraagt ook wel wat tijd, dat ik gelukkig sinds mijn pensionering meer heb. Vroeger deed ik het vrijwilligerswerk naast mijn reguliere baan. Ik heb eerst 22 jaar op de snij- en tekenkamer bij Van Gils gewerkt, ben daarna magazijnmedewerker geweest en de laatste 22 jaar heb ik als grondwerker gewerkt. Zonder de steun van mijn vrouw Nel had ik dit allemaal nooit zo kunnen doen. Zij heeft me altijd mijn gang laten gaan en is zelfs aangestoken door het voetbalvirus en mijn enthousiasme voor de club. Samen hebben we een dochter en een zoon groot gebracht, die in zijn jeugd uiteraard ook lid was van SC Gastel.”

FOTO ELS ROMMERS

Verrassing! Om Tinus compleet te kunnen verrassen op 25 april was zijn familie betrokken in het complot. “Op die ochtend was het nog even spannend of Tinus in zijn onwetendheid niet ineens de plannen in de war zou schoppen”, lacht echtgenote Nel. “Met de smoes dat ik nog even samen koffie wilde drinken voor we meubels gingen kijken, wist ik hem nog even op de bank te houden. Toen reed er toevallig een opvallend oude auto in de straat en keek Tinus gefascineerd uit het raam. Ineens zag hij de burgemeester ons tuinpad oplopen en verderop bestuursleden en zijn kinderen en kleindochters staan.” “Ik wist niet wat ik meemaakte”, bekent Tinus. “Eigenlijk verdient iedere vrijwilliger een lintje dus ik snap niet waarom ik nou speciaal onderscheiden word, maar ik moet toegeven dat ik deze blijk van waardering toch wel heel bijzonder vind en erdoor geraakt ben. Als het aan mij ligt, blijf ik zo lang ik kan actief betrokken bij SC Gastel. In oktober van dit jaar ben ik al weer 60 jaar lid van deze voetbalvereniging die onlosmakelijk bij mijn leven hoort.”

‘Eerder dichtgaan is geen oplossing voor de problemen van de detailhandel’

Wethouder Ton Linssen gelukkig met voortzetting koopavond BERGEN OP ZOOM - Wethouder Ton Linssen is blij dat ondernemersvereniging Sterck besloten heeft de koopavond op vrijdag in de Bergse binnenstad voort te zetten. Volgens hem is afschaffing van de koopavond niet de oplossing voor de problemen waar de detailhandel in Nederland mee kampt. “Internetkopen moet je los zien van funshoppen. Daar gaan we op in zetten, samen met de ondernemers. Dit jaar komen er al veranderingen op dat gebied”, belooft hij. DOOR VERA DE GEUS

© www.sudokusite.eu

De winkels in het centrum van Bergen op Zoom blijven voorlopig op vrijdagavond tot negen uur geopend. Uit onderzoek van ondernemersvereniging Sterck blijkt namelijk dat minder dan de helft van de consumenten en ondernemers voor afschaffing van de wekelijkse koopavond is. Dit tot grote vreugde van wethouder Ton Linssen die vreesde dat er een einde zou komen aan de koopavond. “Ik geef toe dat er perioden in het jaar zijn dat de koopavond minder functioneel is, om het zo maar even te zeggen. Maar in de toeristentijd kun je in mijn ogen echt niet zonder koopavond. In de feestPAGINA 5

maanden natuurlijk ook niet dus afschaffen leek mij absoluut geen goed plan.” Kosten Linssen is zich er naar eigen zeggen van bewust dat de detailhandel zoekt naar oplossingen van teruglopend klantenbezoek. “Afschaffen van de koopavond is dan niet verstandig. De detailhandel gaat door een diep dal. Daar moeten we met zijn allen even doorheen. Er komt een ommekeer, mensen gaan inzien dat internetkopen ook niet alles is. Ze missen het winkelen en de sfeer en daar gaan wij op inzetten”, aldus Linssen. Hij heeft er begrip voor dat ondernemers met

het oog op personeelskostenbesparing bijvoorbeeld pas om 10.00 uur de winkeldeuren openen. “Maar de koopavond is toch wel attractief.” Kweekvijver Linssen geeft aan dat de gemeente ook inspeelt op de wensen van de consument. “De binnenstad wordt compacter en steviger. Daar gaan we echt meer aandacht aan besteden, de twee lussen moeten het doen. De aanloopstraten worden dan een mooie kweekvijver voor starters. Ook daar gaan we op inzetten. Al met al reden genoeg om de koopavond voorlopig niet in de ban te doen.”


KORT BEDRIJVIG

Relikwie en laatste steen Vincentiusbouw zijn teruggeplaatst

‘Bernardus Wonen is trots op dit stukje historie’

Lokale verenigingen verdienen € 125.000 van Rabobank

OUDENBOSCH - Zo’n 3,5 jaar geleden werden huidig algemeen overste broeder Cees van Dam en broeder Wim Kavelaars uitgenodigd door Bernardus Wonen. Beiden mochten aanwezig zijn bij het uithakken van de eerste steen van de Vincentiusbouw. Jaren later staan we bij het intens gerenoveerde gebouw om het relikwie wat in 2010 is gevonden terug te plaatsen.

HALDERBERGE - Rabobank West-Brabant Noord ondersteunt 270 verenigingen en stichtingen met in totaal € 125.000. De gelden zijn dankzij de Rabobank Clubkas Campagne verdeeld door de leden van de bank. Meerdere Rabobanken in Zeeland en West-Brabant steunden de afgelopen periode op dezelfde wijze verenigingen en stichtingen in hun werkgebied; Rabobank laat zien dat het de samenleving een warm hart toedraagt en op deze wijze de leefbaarheid een impuls wil geven. De campagne bleek een klinkend succes. Leden van de Rabobank hadden inspraak in de verdeling van een aanzienlijk gedeelte van de winst van de bank. Bij de Rabobank Clubkas Campagne bepaalden leden wie wat gaat krijgen. Ze geven daarmee expliciet aan welke organisatie en/of welke activiteiten voor hen het meest van belang zijn. Verenigingen en stichtingen werden gestimuleerd om stemmen te werven, met eigen en door Rabobank verstrekte promotiemiddelen. Er is massaal gestemd. In totaal hebben 3.525 leden gestemd op zijn of haar favoriete clubs; in totaal zijn 15.572 stemmen ontvangen. Alle verenigingen en stichtingen die stemmen hebben verdiend hebben een bijdrage ontvangen. Ze zijn inmiddels allemaal op de hoogte gebracht van de uitslag; een deel ervan is zelfs persoonlijk bezocht door een Rabobank Ambassadeur. Grootste winnaars waren Klundert bij Kaarslicht, Zorgboerderij de Bremberg uit Etten-Leur en Muziekvereniging Oranje-Move uit Fijnaart. Zij kregen respectievelijk € 2.545,51, € 1.630,09 en € 1.485,55. Op de website van Rabobank WestBrabant Noord is de volledige uitslag te bekijken: www.rabobank.nl/wbn.

Samenstichting Stampersgat houdt Dorpsberaad Broeder Cees van Dam plaatst de laatste steen van de Vincentiusbouw samen het relikwie wat in 2010 aangetroffen werd. FOTO LUELLE KOOP

DOOR LUELLE KOOP Broeder Cees van Dam heeft dit ervaren als twee enorm bijzondere momenten. De eerste steen was namelijk in 1843 geplaatst door Vader Vincentius Huijbrechts. ‘’Hij was de medestichter en eerste algemeen overste van onze congregatie van Broeders van Saint Louis. Het werk van de broeders werd zeer gewaardeerd. In enkele jaren tijd ontstond er een pensionaat met de naam Institut Saint Louis, een gerenommeerde instelling voor jongens uit katholieke middenstand. Oudst bewaard Al in 1850 werd ook de Aloysiusbouw gerealiseerd, aan de overzijde van de Vincentiusbouw, waarvan de toren is bekroond met het beeld van St. Louis. Pastoor Willem Hellemons had toen in gedachten al de contouren van de latere grote kapel bedacht, welke in 1865 en 1866 zou worden gebouwd. De eerste Mariabouw uit 1841 moest in 1967 worden afgebroken wegens instortingsgevaar. Jarenlang vormde het een open plek, maar in 2010 werd er door de woningcorporatie Bernardus Wonen een nieuwe bouw gerealiseerd zodat het plein weer gesloten werd. ‘’Daarmee is de Vincentiusbouw dus het oudst bewaarde gedeelte van het monument dat onze stichters rond de midden

cour van het Instituut Saint Louis hebben opgericht,’’ aldus Broeder Cees van Dam. Haarden van geluk Toen de eerste steen in 2010 werd uitgehakt was dat voor Van Dam een erg bijzonder moment. Achter de steen werd namelijk een klein loden doosje gevonden met een gezegeld pakketje.

‘Stukje historie blijft zo bewaard’ Op 14 mei 2014 werd dit loden doosje met het relikwie, de vorige briefjes en het nieuwe briefje geschreven door Broeder Cees en zijn voorganger terug in de steen geplaatst. Enkele zinnen op het briefje: ‘Dit erfgoed is ons, broeder, dierbaar; en hoe gelukkig, wanneer het, van eigenaar verandert en in oude glorie hersteld, een waardevolle nieuwe bestemming krijgt! Onze welgemeende wens: dat de woningen die erin zijn gerealiseerd, haarden mogen zijn van geluk en vrede.’ Historisch hart Woningcorporatie Bernardus Wonen is ontzettend trots op wat zij neer heeft mogen zetten en is blij dat dit stukje historie op deze manier bewaard kan blijven. Sa-

men met broeder Cees van Dam metselen zij de ‘laatste’ steen van de Vincentiusbouw. De achterkant van de marmeren steen is precies zo uitgehakt dat het lodendoosje daarin kon worden geplaatst. Het loden doosje, met daarin het relikwie en alle ondertekende briefjes, is op professionele wijze is dicht gesoldeerd. Op 1 juni vanaf 13.00 uur wordt er extra aandacht besteed aan het historisch hart van Oudenbosch. Bezoekers kunnen genieten van de ‘parels’ die Oudenbosch te bieden heeft. Een kijkje bij het Arboretum, een bezoek aan de Baseliek of het Natuurhistorisch en Volkenkundig museum, een dag waarop je Oudenbosch leert kennen. De toegang is op deze dag gratis en er worden zelfs diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

STAMPERSGAT - Op dinsdagavond 27 mei vindt in het nieuwe MFA in Stampersgat het jaarlijks Dorpsberaad plaats, georganiseerd door Samenstichting Stampersgat. Alle inwoners van Stampersgat zijn uitgenodigd. Vanaf 19.00 uur kunt u inlopen en staat de koffie klaar. Om 19.30 uur zal William Vermunt namens de Samenstichting Stampersgat de avond openen en toelichting geven over de projecten van de Samenstichting; waar staan we en waar willen we naartoe? Daarna is het woord aan Paul Hagens en Annet Kooij van de SuikerUnie. Zij zullen de stand van zaken rond het AFC de Prinslandse Polder toelichten en geven tevens informatie over de grondwal die de

SuikerUnie aanlegt langs de Kreekweg. Er zal een maquette zijn van het toekomstige “land-art”-project. Na de pauze waarin u een consumptie wordt aangeboden door de Samenstichting, zal om 21.00 uur het woord zijn aan Jo van de Pas, bestuurslid van Cooperatie MFA ‘t Gebint in Biest Houtakker. De heer van de Pas vertelt waarop het succes van ‘t Gebint is gebaseerd en geeft informatie over hoe de bewoners van Stampersgat hun nieuwe Multifunctionele Accommodatie eveneens tot een succesvol en rendabel dorpshuis kunnen maken. Na afloop is er gelegenheid tot napraten. Gezien de interessante onderwerpen hoopt de Samenstichting Stampersgat op een goede opkomst.

Kunstdemonstraties op Jezuïtenplein Oudenbosch

ůĞŵĞŶƐŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ Uw zonweringspecialist Hennie Clemens 0165-318621 / 06-53257249

ǁǁǁ͘ĐůĞŵĞŶƐͲnjŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ͘Ŷů ǁǁǁ͘ĐůĞŵĞŶƐͲnjŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ͘Ŷů

Psychiatrische instelling op zoek naar extra leden voor adviesorgaan

Familieraad GGZ WNB dunt uit HALSTEREN - Het aantal leden van de Familieraad van GGZ WNB is behoorlijk aan het afnemen. Om die reden zoekt de psychiatrische instelling familieleden, vrienden of partners van patiënten die behandeld worden die zich in willen zetten voor dit adviesorgaan. “De familie is voor onze patiënten vaak hun enige sociale netwerk en deze speelt dan ook een belangrijke rol in de behandeling”, weet woordvoerder Maarten van Eybergen. DOOR VERA DE GEUS De raad vormt een schakel tussen cliënten en familieleden en naasten en zet zich in voor het familiebeleid binnen GGZ WNB, zowel op de afdelingen als voor ambulante cliënten. Zij praten mee over beleid, organisatie en de kwaliteit van de zorg. De Familieraad adviseert de Raad van Bestuur en wordt structureel betrokken bij de ontwikkelingen in de organisatie. Lotgenotencontact “De familie is voor onze patiënten vaak hun enige sociale netwerk en deze speelt

dan ook een belangrijke rol in de behandeling”, weet Van Eybergen die benadrukt dat ook vrienden en partners welkom zijn in de raad. “Voor de familie is het vaak niet makkelijk als een familielid bij ons in behandeling is. Zij worden door hun omgeving overspoeld met vragen en komen in een ingrijpende situatie. Deelnemen aan de Familieraad is een vorm van lotgenotencontact, maar daar draait het niet om. De leden hebben echt inspraak in het beleid en beslissingen en kunnen ook ongevraagd advies indienen als zij tegen zaken aanlopen die in hun ogen beter moeten.”

Vergadering Van Eybergen geeft aan dat er zeven leden in de Familieraad zitting kunnen hebben, maar dat dat er nu een stuk minder zijn geworden. Men wil echter graag een volwaardige raad en daarom doen de zittende leden en de ondersteuner van GGZ WNB een oproep. De Familieraad vergadert eens per maand op donderdagavond en ongeveer twee keer per jaar op een middag. De ondersteuner van de raad is voor vragen en aanmelden te bereiken via familieraad@ggzwnb.nl of telefonisch via 0164 28 91 00. PAGINA 6

Beeldhouwer Ine Jordans aan het werk.

OUDENBOSCH - In het kader van de officiële opening van het Historische Hart van Oudenbosch op 1 juni zullen er op het plein diverse kunstdemonstraties plaats vinden. Aan de linkerzijde van het plein, het zgn. Palladio zullen diverse kunstenaars hun creatieve kennis demonstreren o.a. op het gebied van beeldhouwen, portrettekenen, glaskunsttechniek en keramiek. Bij

kunstenares Isabel Bakker kunt u terecht voor een deskundige beoordeling en eventueel een restauratie advies voor in uw bezit zijnde schilderijen. Isabel is onder meer bekend van de restauratie van de 14 Kruisweg Staties in de H.Hart kerk in Bosschenhoofd. Dus mocht u nu eindelijk willen weten hoe het gesteld is met dat oude schilderij dat u in bezit heeft, dan heeft u nu de kans om dat uit te zoeken. Isabel zal aanwezig zijn van 13.00-17.00 uur.


LIEF EN LEED

Familieberichten

DANKBETUIGING Wij danken u hartelijk voor de vele blijken van medeleven en belangstelling na het overlijden van mijn man, onze vader, schoonvader, opa en overgrootvader

Weekenddiensten

Ko Nuijten

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Buiten de openingstijden van Apotheek Hoeven en Oudenbosch wordt waargenomen door Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Dierenartsenpraktijk De Vierschaar Vierschaarstraat 7, 4751 RP Oud-Gastel, tel. 0165 330 466. 24 uur bereikbaar. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

In het bijzonder de verpleegarts en personeel van de Zellebergen. Joke Nuijten - Dirne Kinderen, klein- en achterkleinkinderen

VERLIESCOACH Door je kwetsbaarheid te laten zien, toon je je kracht. Oudenbosch

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 088 55 740 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

www.bettinkcounselling.nl | 06-28204552

Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Afscheidshuis Rucphen

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Kantoor:

Schijfse Vaartkant 1B, Rucphen Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Thebe Thuiszorg Halderberge Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 32 15 of mail naar zevenbergen@thebe.nl

Openingstijden

Wij helpen u bij een waardig afscheid

Gemeente Halderberge Parklaan 15 4731 GJ Oudenbosch Tel: 14 0165 Maandag t/m donderdag 09.00 – 15.00 uur en 17.30 – 19.00 uur Donderdag 17.30 – 19.00 uur (alleen burgerzaken) Vrijdag 09.00 – 12.00 uur UITVAARTVERZORGING

G. LEEUW Wij staan al vele jaren lang dag en nacht voor u klaar om u bij te staan na een overlijden.

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

TELEFOON (0168) 46 22 30

Tel.: 0165-36 45 66

www.uitvaartleeuw.nl

Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl "ERGSEBAANs!2.ISPEN

Rouwcentrum Leeuw Wilhelminastraat 68 Fijnaart

Gebr. Timmermans b.v.

WIJNCURSUS De cursus voor beginners duurt vier lessen, waarin de praktische en theoretische kennis wordt gedoceerd Per avond worden minimaal 15 wijnen geproefd en beoordeeld. De cursus wordt gegeven in de authentieke wijnkelder van 20.00 tot 23.00 uur en de kosten bedragen â‚Ź 125.00. Cursus: dinsdag 10, 17 en 24 juni en 1 juli Cursus: woensdag 11, 18 en 25 juni en 2 juli Op verzoek zenden wij u de nodige informatie

7PPSJFEFSNPNFOUFFOQBTTFOELBEP HFCPPSUFEPPQDPNNVOJF IVXFMJKLIFSJOOFSJOH

Ook uw adres voor ballon decoraties Bisschopsmolenstraat 136, 4876AR Etten-Leur

Wijnhandel Fa. F.J. van Spaandonk & Zoon BV

Boekerman 4 (Borchwerf 11) Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0031 (0)165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

tXXXIFULBEPNPNFOUOM

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD! Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN plastic koper kabel stekkerkabel plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

Ste Bernaertsstraat 27 – 4731 GN Oudenbosch Tel: 0165 – 312774 - E-mail: vanspaandonk.wijn@planet.nl

Oostpolderweg 12 4413 NN Krabbendijke tel: 0113-78 52 95

vanaf â‚Ź 1,35 â‚Ź 0,50 â‚Ź 0,75  â‚Ź 3,00

  per stuk

tot â‚Ź SNJ â‚Ź 1,00 p/kg â‚Ź 0,60 p/kg â‚Ź 1,00 p/kg â‚Ź 0,45 p/kg â‚Ź SNJ â‚Ź 3,75 p/kg â‚Ź SNJ â‚Ź SNJ â‚Ź 0,75 p/kg â‚Ź 1,00 p/kg â‚Ź 0,90 p/kg â‚Ź 0,80 p/kg â‚Ź 0,33 p/kg â‚Ź 0,16 p/kg â‚Ź 0,33 p/kg â‚Ź 0,10 p/kg â‚Ź

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ

BEZOEK ONZE WEBSHOP VOOR MEER VASTE LAGE PRIJZEN!

Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXU‡YULMGDJXXU‡]DWHUGDJXXU

Ĺ?ĹśÄ¨Ĺ˝Î›ÇŒÄžÄžĹŻÄ‚ĹśÄšÇŒĹ˝ĹśĹŹĆŒÄ‚Ä?ĹšĆšÍ˜ĹśĹŻÍŹÇ Ç Ç Í˜ÇŒÄžÄžĹŻÄ‚ĹśÄšÇŒĹ˝ĹśĹŹĆŒÄ‚Ä?ĹšĆšÍ˜ĹśĹŻ PAGINA 7


KORT BEDRIJVIG

‘En je denkt: ja het gaat dan tóch gebeuren’

Lintje net zo belangrijk als Elfstedentochtkruisje van 1997

Zaterdag 24 en zondag 25 mei open dag

Afscheidscentrum Coppens Oud Gastel gerealiseerd

Een gezin, en een heel leven gebaseerd op sport en gemeenschapszin, mensen helpen. Want een lintje krijg je niet zomaar. Naast zijn vele vrijwilligerswerk en initiatieven op sportgebied waren daar zijn verbondenheid met de tweede wereldoorlog en de bevrijdingsfestiviteiten, de Oranjestichting en zijn lidmaatschap van de Arbo commissie binnen de gemeente. Uitvaartzorg Coppens is trots op het afscheidscentrum.

Smoes En het was daarvoor dat bedrijfsleider Pieter Dingenouts hem een week tevoren opbelde om hem uit te nodigen voor de opzet van een nieuw arbobeleidsplan. 25 april om 10:00 uur. Bego, niet voor niets vrijwilliger bij de Oranjestichting, kent het klappen van de zweep en moest naar zijn smaak wel heel veel vragen beantwoorden het voorgaande jaar. Toch maar het nette jasje aan. “Je komt in de zaal in het oude raadshuis en dan zie je 11 bekende mensen en de burgemeester en je denkt: ja het gaat dan tóch gebeuren!”

Duur partneralimentatie Michel Bego.

FOTO STELLA MARIJNISSEN

HOEVEN – Michel Bego is een bescheiden man. Eigenlijk vindt hij de aandacht voor zijn persoon maar overdreven. “Er is al zo veel over me geschreven” zegt hij. Maar hij vertelt toch zijn verhaal. Een verhaal over een leven dat voornamelijk om sport heeft gedraaid en dat nog steeds doet. Hij is al 41 jaar zwemonderwijzer en coördinator van zwembad de Banakker maar is nu al zijn nevenactiviteiten toch wel een beetje aan het afbouwen. “Het is tijd voor wat meer rust en genieten van het leven.” DOOR STELLA MARIJNISSEN In 1953 kwam het gezin Bego vanuit Rotterdam naar Oudenbosch. Het was een katholieke gemeenschap en als niet-katholieken waren de kinderen gewend aan openbare scholen. In het begin een beetje lastig maar later totaal geen probleem. Bego ging er naar de KTS waar hij elektrotechniek studeerde. De MTS werd het vanwege zijn gezondheid niet.

die 2 jaar duurde. De cursus werd gegeven in het oude Sportfondsenbad in Breda, een keer per week, en was heel pittig. Er kwam van alles bij kijken ook technische installatie, waterzuivering, medische achtergronden. We hadden twee boeken. Ik heb ze nog. Nostalgie!”

Zwemmen Zus Olga sportte bij zwemvereniging Daphnia in Oudenbosch en vanwege zijn astma ging ook de 15-jarige Michel zwemmen. Trainen in bosbad Hoeven. ’s Zomers in het koude, onverwarmde buitenbad en ’s winters in het binnenbadje. Zwemtrainer Peter Blommerde uit Standdaarbuiten was zijn grote animator en mentor. Zwemmen, waterpolo het werd zijn lust en zijn leven en het was voor hem vanzelfsprekend om overal een handje toe te steken.

Banakker Drie jaar werkte Bego bij bosbad Hoeven. ’s Zomers zwemlessen, ’s winters trainen. “Maar dat was niet alles, we startten anderhalve maand voor het seizoen en werkten door tot anderhalve maand na het seizoen. We deden alles zelf, tot aan het schilderen toe” vertelt hij. Na zijn trainerscursus begon hij op 1 mei 1973, hij was toen 20, bij zwembad de Banakker als zwemonderwijzer. Er was toen alleen het instructiebad dat geopend werd in 1959. Het buitenbad ging op 13-05-1967 open. “Ik heb toen nog de openingswedstrijden gezwommen” herinnert hij zich “ik was toen 14 jaar”.

Sportfondsenbad Bego volgde een cursus zwemonderwijzer van de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond). “Het was een avondcursus

Arbo Een vaste baan! Weinig uitgaan, veel trainen maar wel op dansles met de zwemgroep bij de dansschool in Oudenbosch.

DSV Old Forest zamelt lege statiegeldflessen in HALDERBERGE - DansSportVereniging Old Forest komt in week 22, van 26 tot 31 mei, langs de deur om lege statiegeldflessen in te zamelen voor onze vereniging. De opbrengst van de inzamelactie komt volledig ten goede van de dansers. Zoals de meeste inwoners van Halderberge inmiddels weten houdt Old Forest zich bezig met formatiedansen. Dit is een speciale vorm van stijldansen waarin je als team met 8 paren danst op een choreografie en bijbehorende muziek. Dat Old Forest dit niet onverdienstelijk doet, blijkt uit het feit dat de vereniging zowel in 2012 als in 2013 aan het Wereldkampioenschap Formatiedansen heeft deelgenomen. Old Forest is tevens de enige vereniging

van Nederland die zowel een ballroom- als een Latin wedstrijd formatie team heeft. Momenteel zijn beide teams hard aan het trainen voor het nieuwe seizoen. Formatiedansen is echter een dure sport en we zijn maar een kleine vereniging die niet kan voortbestaan zonder de steun van onze sponsors en supporters. Dus als u ons een warm hart toedraagt en ons wil steunen, dan kan dat door uw lege statiegeldflessen bij ons in te leveren. In week 22 komen we, uiteraard met toestemming van de Gemeente, langs de deur. Mocht u ons die week gemist hebben en u wilt toch lege flessen doneren of een andere donatie doen, dan kan dat uiteraard. U kunt ons altijd bereiken via dsvoldforest@gmail.com. Wij nemen dan spoedig met u contact op. Wij danken u bij voorbaat voor uw steun!

Tijdens het huwelijk hebben echtgenoten vanzelfsprekend een onderhoudsverplichting over en weer. Deze onderhoudsverplichting loopt na echtscheiding Anoeska van Ginderen door, in de vorm avg@ak-advocaten.eu van partneraliSectie Familierecht mentatie. Op dit moment duurt de partneralimentatie vanaf de dag van de echtscheiding 12 jaar lang. Dit is alleen anders indien het huwelijk korter heeft geduurd dan vijf jaren en er geen kinderen uit dit huwelijk zijn geboren. In dat geval duurt de onderhoudsverplichting net zo lang als dat het huwelijk heeft geduurd. In uitzonderlijke gevallen kan de alimentatie overigens ook langer dan 12 jaar duren. De duur van partneralimentatie staat de laatste tijd nogal in de belangstelling. Zo zijn er enkele wetsvoorstellen ingediend, waarin wordt voorgesteld om de duur van de partneralimentatie te verkorten. Daarbij wordt vaak de termijn van 5 jaar genoemd. Inmiddels is één van die wetsvoorstellen verworpen. Voorlopig wordt de wet dus niet gewijzigd en blijft de termijn van 12 jaar van kracht.

OUD GASTEL - Uitvaartzorg Coppens is trots dat ze een sfeervol en hedendaags Afscheidscentrum hebben gerealiseerd. Het afscheidscentrum is gelegen aan de Veerkensweg 4 te Oud Gastel. Zaterdag 24 en zondag 25 mei is het open huis en is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen. Zij zorgen ervoor dat u gastvrij en professioneel ontvangen wordt. Sfeervol en modern Het nieuwe afscheidscentrum van Coppens Uitvaartzorg voldoet volledig aan de hedendaagse eisen. Het gehele afscheidscentrum straalt een huiselijke sfeer uit, zodat nabestaanden zich er makkelijker thuis kunnen voelen. Het is een afscheidscentrum waarin tradities, normen en waarden gerespecteerd worden, waar ruimte is voor emotie en afscheid nemen. Een bijzonder gebouw om overledenen te herdenken. Het nieuwe afscheidscentrum beschikt over een ruime ontvangst/condoleance ruimte, een sfeervolle opbaarkamer, een stemmige aula en een 24 uurs familiekamer. Aula De aula is flexibel in te delen en vormt een sfeervolle, stemmige en comfortabele plek voor een mooie afscheidsbijeenkomst, waar u alle ruimte krijgt om uw dierbare op uw eigen persoonlijke wijze te gedenken. Ook op audiovisueel gebied is het afscheidscentrum van alle gemakken voorzien. Er is mogelijkheid de favoriete muziek van de overledene te laten horen en beeldmateriaal te laten zien. Na afloop kunnen mensen eventueel nog herinneringen ophalen tijdens de condoleance. In Remco van de Heuvel van Party en congrescentrum ‘t Veerhuis hebben wij een horeca partner gevonden die de totale catering gaat verzorgen. Familiekamer In de knusse familiekamer kunnen nabestaanden met de overleden dierbare, familie en naasten de dagen voor het laatste afscheid bij elkaar zijn. De familiekamer heeft een aparte toegang vanaf de zijkant die 24 uur per dag toegankelijk is. Veerkensweg 4, Oud Gastel, 0165-303074, www.uitvaartcoppens.nl

Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven

Voorjaarskermis HOEVEN - De Hoevense muziekvereniging organiseert in het komende Hemelvaartsweekeinde weer haar traditionele voorjaarskermis. De kermis staat van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni op het Kerkplein en in de St. Janstraat. Dus tijdens de Braderie en Fietsvierdaagse in Hoeven. Er komen de volgende attracties te staan:

autoscooter, draaimolen, snoepkraam, lucky crains, touwtrekkraam en oliebollenkraam. De kermis is deze dagen geopend van 13.00 tot 23.00 uur en is ten bate van het uniformen- en instrumentenfonds van de K.E. Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven. De fanfare en het drum- en malletkorps zullen op donderdag 29 mei om ca 16.45 uur een kort optreden verzorgen bij de kermisattracties op het Kerkplein.

Gezellige voorspeelochtend

Fanfare St. Caecilia

Dat neemt niet weg dat er ook nu wel mogelijkheden zijn om af te wijken van de termijn van 12 jaar. Zo kan in onderling overleg met elkaar een andere termijn worden overeengekomen. Ook kan aan de rechter worden gevraagd om een afwijkende duur te bepalen. Of dit kans van slagen heeft, hangt wel af van de situatie en alle omstandigheden. Indien u wilt bespreken wat in uw situatie de mogelijkheden zijn, dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Asselbergs & Klinkhamer Advocaten houdt iedere donderdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur een gratis inloopspreekuur voor familierechtzaken. Tijdens het inloopspreekuur zal er steeds een advocaat beschikbaar zijn om uw vragen op het gebied van familierecht of erfrecht vrijblijvend te beantwoorden en informatie te verstrekken.

Tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

PAGINA 8

076-502 20 80

Opleidingsorkest de Happy Notes o.l.v. Lydia van Meer.

HOEVEN - Op zondag 18 mei vond in Het Kompas in Hoeven de jaarlijkse voorspeelochtend plaats voor alle leerlingen van de fanfare van Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven. In een programma van ruim een uur lieten individuele leerlingen, duetten en ensembles zich van hun beste kant horen. Voor een aantal leerlingen was het extra spannend, omdat ze voor het eerst meededen aan de voorspeelochtend. Met ruim 60 vrienden, familieleden, kennissen en andere geïnteresseerden in het publiek is

dat zeker een knappe prestatie. De voorspeelochtend werd afgesloten met een optreden van opleidingsorkest de Happy Notes. Voor een aantal leerlingen was zaterdag 17 mei ook een drukke dag, zes leerlingen hebben namelijk theorie-examen gedaan bij de Kunstbalie in Tilburg. Myrthe Schoonen ging op voor theorie A, Dani Nejal, Marijn Vermunt, Stefan Krummel, Tessa Schouw en Jeroen Wapstra gingen op voor hun theorie-examen B. Het is nog even wachten op de uitslag. De praktijkexamens vinden later in het jaar plaats.


24 mei 2014 bestaat

PEINDER BIKE SERVICE DIT VIEREN WE MET LEUKE ACTIES:

PRIJS

VERLAGINGEN

‡ÀHWVWRFKWNPNPNPLQVFKULMYHQLVJUDWLV 0RJHOLMNKHLGRP(OOLSWLJRWHWHVWHQYRRUDIUHVHUYHUHQ ‡HOHNWULVFKHÀHWVHQWHVWHQ ‡XLWJHEUHLGHFROOHFWLHÀHWVHQ ‡NLQGHUÀHWVHQYDQDI€85 ‡YHHODFFHVVRLUHV ‡OHXNH9DGHUGDJFDGHDXV ‡LQWURGXFWLHQLHXZVSDDUV\VWHHP ‡XPDDNWNDQVRSOHXNHFDGHDXVDOVXGHZLQNHOEH]RHNW

Dorpsstraat 17, Oud-Gastel, 0165 - 514051 www.peinderbikeservice.nl

MEI = FEESTMAAND

Bockworst

Cocktail augurken

360 g

0.37 l

van 0.69

v an 1.79

1.75

0.59

Haringfilets in saus

Amandelen 200 g

120 g volgens de Con

sumentenbond

van 0.85

*

v an 1.89

0.79 1.65

DJ9:C7DH8=

Minisnackbroodjes 240-320 g

v an 1.89 Frikandellen van 2.09

1.79

1.99

1.4 kg Vanaf 21-05-2014

* Bron Consumentengids april 2014.

40 JAAR MOL BRILLEN 20 % KORTING OP EEN COMPLETE BRIL 20 % KORTING OP ZONNEBRILLEN Deze aanbiedingen zijn niet geldig in combinatie met andere kortingspercentages.

MOL BRILLEN, MARKT 17-21, 4731 HM OUDENBOSCH TELEFOON 0165 312602 www.molbrillen.nl

Vanaf woensdag 21-05-2014

Camping keukenkastje

Tenttapijt

29.99

69.99

Campingpannenset

Picknicktafel

EEN EIGEN WK SPEELSCHEMA MET BEDRIJFSLOGO?

19.99

59.99

Ga naar www.oranje-wk-actie.nl upload uw logo en scoor bij uw klant.

Perkplantjes 6 stuks

2.89

Vanaf 21-05-2014

Pioenen* Diverse soorten en kleuren, ook wit. 7-9 stelen. Dit is een initiatief van Drukkerij Vorsselmans B.V.

* Prijzen geldig t/m 25-05-2014

4.

69

Rozen* Diverse kleuren. 16 stelen. Lengte: 40 cm

2.19 Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

Voor meer informatie kunt u mailen naar wk@vorsselmans.nl of bellen met de afdeling verkoop van Drukkerij Vorsselmans B.V. 076-599 81 11.

BINNEN 10 DAGEN GELEVERD

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Borgesius Stichting

Als een Lopend Vuurtje

De Bukehof is een Wereldschool

Sponsorfietstocht

Een technische les tijdens het Wereldschoolproject op De Bukehof.

OUDENBOSCH - Zondag 25 mei opent basisschool De Bukehof de deuren voor de schoolkinderen, hun papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, familieleden en alle belangstellenden. Met deze Open Dag sluit de Bukehof het ‘wereldschoolproject’ af. Tijdens de duur van het project hebben de kinderen van de school genoten van prachtige creatieve, inventieve en leerzame lessen uit de wereld van de techniek, de wereld van de heden-

daagse kunst, de wereld van de dans, de wereld van de moderne media, de wereld van de beweging en de wereld van de muziek. De lessen van het project werden niet alleen door de leerkrachten gegeven en verzorgd. Tijdens vele workshoplessen waren er zelfs échte specialisten op de school. Tijdens de Open Dag op 25 mei, die om 11.00 uur zal starten, zijn er diverse dans- en muziekuitvoeringen te zien, alle bedacht, beproefd en geoefend tijdens de

workshops en tijdens de creatieve middagen. Deze uitvoeringen zullen vanaf 11.30 uur te zien zijn op de pleinen van de school. Vooraf, maar ook tussen de buitenoptredens door, kunnen de kinderen genieten van allerlei activiteiten en ook een bezoek aan kleine kraampjes (onder meer van de Wijkvereniging Pagnevaart - Oost, onze kleuterjuffen die een korte uitleg geven over de nieuwe opzet van ons kleuteronderwijs)is een leuke belevenis. Voor een heerlijke versnapering en een drankje wordt gezorgd. En wie toch een kijkje binnen in het schoolgebouw neemt, zal genieten van de werkstukken van de kinderen, die tijdens de creatieve middagen werden gemaakt én de Open Dag is tevens de opening van de gerenoveerde binnenkant van De Bukehof. Het afgelopen jaar is er door een werkgroep van vele ouders onder leiding van meneer Fons Pijnen bijzonder veel werk verricht. Alles aan de binnenzijde van De Bukehof is door deze ouders opnieuw geverfd, hersteld, verbeterd en flink aangepakt. Voor de hulpouders wordt in het begin van het nieuwe schooljaar een activiteit bedacht, maar nu kan alvast iedereen genieten van het flink vernieuwde interieur van de school. De Open Dag sluit rond 13.00 uur.

Woodhead Suitcases uit Bosschenhoofd

‘All times’ coverband is er klaar voor BOSSCHENHOOFD - Na de wisselingen begin 2013 staat er een nieuwe Frontlady (Mandy Treuren), nieuwe gitarist (Egbert Overbeek) en zit er een nieuwe slagwerker (Eddy van Geesbergen). Vorig jaar is hard gewerkt om nieuwe nummers in te studeren en daarvan hebben ze al wat laten horen op een try-out in september 2013. Afgelopen maand is er een openbare repetitie gehouden; ook al omdat er, niet onbelangrijk, een nieuwe geluidsman is aangetrokken. Woodhead Suitcases heeft een breed re-

pertoire, dat gaat van de evergreens All of Me en Great Balls of Fire naar de nieuwste hits van Caro Emerald zoals Liquid Lunch. Ook komen tophits van Nederlandse bodem aan bod zoals Mag het licht uit (De Dijk), No Mercy (Racoon) of, van wat eerdere datum Oerend Hard (Normaal). Ballads zoals Nothing Else Matters (Metallica) of Lost (Anouk) worden gevoelig neergezet om dan zonder haperen over te stappen naar swingnummers als Let’s Stick Together (Roxy Music) en I Feel Good (James Brown) of Proud Mary (Ike & Ina Turner). Met recht dus een “all times” coverband. Met de zanger en zangeres, strak begeleid

door bas en drums, twee gierende gitaren en een scheurende sax coveren zij nummers op hun eigen manier en daar hebben ze plezier in. Dat werkt, gezien de ervaring, erg aanstekelijk op het publiek, wat zich dan ook nooit hoeft te vervelen. Zang: Mandy Treuren / Hennie Clemens Gitaar: Egbert Overbeek / Freek van Ochten Tenorsax: Ton Peeters Basgitaar: Kees Verbeek Slagwerk: Eddy van Geesbergen Voor meer info over optredens etc.: www.woodheadsuitcases.nl

Orchideeënshow in het Arboretum Oudenbosch

Bezoek aan Arboretum Oudenbosch verveelt nooit OUDENBOSCH - In de aanstaande week en weekeinde vragen de volgende planten uw aandacht: de vele Irissen, de Bloemenborder, de Sneeuwvlokkenboom, Magnolia sieboldii, Cornus kousa, waterlelies, de laat bloeiende Paardenkastanjes en de vele bloeiende cactussen in de kas. Orchideeënshow Van 29 mei tot en met 1 juni zijn de leden van Orchideeënkring West Brabant en Zeeland met hun collega’s van de kring Brabant Zuid-Oost in het arboretum te gast met een grootse Orchideeënshow. Ofschoon de nieuwe loods nog niet helemaal is ingericht is hij bij uitstek geschikt voor de opbouw van deze show. De helft van de loods wordt in enkele dagen omgebouwd tot een tropisch bos vol met bromelia’s, varens en orchideeën. U treft er hybriden en botanische soorten. De leden van de beide kringen zijn gedurende de openingstijden van de show aanwezig voor het geven van informatie voorlichting en advies. Wanneer u uw platen mee brengt worden ze deskundig verpot. Natuurlijk zijn er orchideeën te koop. De openingstijden zijn: 29 mei, Hemelvaartsdag en 1 juni van 12.00-17.00 uur en 30 en 31 mei van 13.30-16.30 uur. Alternatieve route Vanaf maandag 12 mei is de toegang vanaf de Markt naar het parkeerterrein afgesloten. Voor automobilisten is een parkeerroute aangegeven via de Molenstraat, Parklaan en Ankerstraat naar nieuwe toegangsweg naar het parkeerterrein tussen het Jezuïetenplein en Saint Louisplein. Voetgangers en fietsers kunnen het arboretum eenvoudigweg bereiken via het Jezuïetenplein tegenover de basiliek. Vervolgens gaat u voor Tivoli rechtsaf en links ziet u de ingang van de tuin. Expositie Joanie Moll Joanie Moll uit Rucphen exposeert zondag 25 mei in de theekoepel van het Arboretum Oudenbosch tekeningen. Als kind tekende Joanie al heel graag en dat is altijd zo gebleven. Nadat zij haar kleinkinderen zelfverzonnen verhalen ging vertellen kwam van

zelf de inspiratie terug om weer te gaan tekenen. Daarmee kon ze haar sprookjes figuren op verzoek van de kinderen visueel maken met een schets, die Joanie later uitwerkte. Na een aantal mislukte pogingen om te schilderen heb ik dat maar opgegeven. Ik houd mij maar bij tekenen met potlood. Joanie houdt van realistische tekeningen en leeft haar uit in haar meest geliefde onderwerp: mensen. Vooral in tekeningen met veel details, zoals de sieraden van een Indiaas bruidspaar of de kleding van Balinese danseressen. Joanie laat het nu zien met 14 of 15 tekeningen in de theekoepel. Expositie Mieke en Theo Aarsen Van 1 tot en met 31 mei exposeren Mieke en Theo Aarsen hun oeuvre schilderijen op het thema: “Blij door Kleur”. Mieke Aarsen-Antens, geboren in Oud Gastel, werkt in acryl vanwege de vele mogelijkheden. Haar onderwerpen zijn divers, zij legt vast wat haar op dat moment raakt. Haar stijl omschrijft ze als figuratief/abstract en momenteel volgt zij nog steeds schilderles. Regelmatig heeft zij een expositie. Theo Aarsen, ook geboren in Oud Gastel en nu wonende in Holten werkt ook in acryl. Hij was wiskundeleraar en dat is terug te vinden in zijn werk. Zijn werk is figuratief en erg kleurrijk. Vandaar ons thema “Blij door kleur” Ook hij exposeert regelmatig in zijn omgeving. PAGINA 10

OUDENBOSCH - Het ‘Lopend Vuurtje’ een samenwerking van ruim 20 katholieke en protestantse kerken in de regio organiseert ook dit jaar weer een sponsorfietstocht. Traditiegetrouw wordt deze tocht de zaterdag voor Pinksteren verreden, dit jaar dus op 7 juni. De fietstocht gaat langs de verschillende deelnemende kerken in West-Brabant. Afhankelijk van de afstand die de fietser zal afleggen worden er meer of minder kerken aangedaan. De fietsers kunnen een keuze maken uit de afstanden 35, 45, 60 of 120 km. Om 9.30 uur starten in alle kerken de fietsers voor de 35, 45 en 60 km en de fietsers voor de 120 km kunnen al starten vanaf 8.30 uur. Doel van de sponsorfietstocht In de eerste plaats moet de fietstocht gewoon gezellig zijn! In de tweede plaats is het erom te doen zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te fietsen voor het goede doel. De fietsers zoeken zelf hun sponsors. Dit kunnen bijvoorbeeld familieleden, kennissen, buren, collega’s en bedrijven zijn. Zonder sponsors is meedoen overigens ook goed. U bepaalt dan zelf uw bijdrage voor het goede doel.

Het goede doel Voor de gezamenlijke kerken in Oudenbosch en Oud Gastel is het sponsordoel dit jaar de stichting Niños Saslaya in Nicaragua. Deze stichting steunt en begeleidt gezinnen met kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap. In dit straatarme land is er nauwelijks aandacht voor deze kinderen, zeker niet in de afgelegen gebieden, waar Niños Saslaya werkt. De sponsorgelden zijn bestemd voor het nieuwe steunpunt in het noorden van het land bij de stad Siuna, dat op 5 april feestelijk in gebruik is genomen. Het gaat dan vooral om materialen voor verzorging en om leer- en spelmateriaal. In Oudenbosch zijn de Basiliek open en de Protestantse kerk aan de Fenkelstraat en in Oud Gastel is de Laurentiuskerk open Graag steunen wij als Halderbergse kerken dit doel met de opbrengst van de sponsorfietstocht. Deelname Voor meer informatie of deelname aan deze fietstocht kunt u contact opnemen met Nel de Grunt, tel. 0165-321948, e-mail nel@grunt.nl, maar u bent in alle kerken van harte welkom als u zaterdag 7 juni ineens zin hebt in een fijne, gezellige en afwisselende fietstocht. Voor alle informatie over de fietstocht kunt u verder terecht op de website van de organisatie: www. lopendvuurtjewb.nl.ae.

Elkor Telecom & ICT is KPN Excellence business partner Maak kennis met KPN ÉÉN en ontdek uw voordeel!

Inschrijven via: www.elkortelecom-ict.nl/inschrijven Filmtheater Fanfare

Verrassingsfilm in voorpremière voor Nederland OUDENBOSCH - Vorige week de Oscarwinnaar 2014 voor de beste documentaire Twenty feet from stardom. Bij een documentaire is het altijd wat minder druk, maar de thuisblijvers kregen ongelijk getuige de score van 8,24. Deze week een heel andere film, maar eerst worden de versierselen die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van OranjeNassau door burgemeester G. Janssen aan Ad Uijtdewilligen uitgereikt. Verrassingsfilm donderdag 22 mei 20.15 uur Voorafgaand aan deze verrassingsfilm in voorpremière voor Nederland wordt vanaf 19.45 uur aan Ad Uijtdewilligen het lintje uitgereikt. Daarna de sneak preview die we met pauze zullen vertonen. Ida donderdag 29 mei 20.15 uur Het is erg lang geleden dat we een Poolse film naar Oudenbosch haalden, want de meesterwerken van Krzysztof Kie?lowski om er maar één te noemen, liggen ver in het verleden. In het Polen van 1962 staat de jonge Anna op het punt om haar gelofte af te leggen bij de kloosterschool, waar ze ooit werd opgenomen als wees. Maar als ze er achter komt dat ze nog een tante heeft, wil ze toch eerst meer weten over haar verleden. Samen met die zus van haar moeder ontdekt ze, dat ze van Joodse afkomst is en dat Ida haar echte naam is en dat haar familie een oorlogsgeschiedenis heeft. Ida kreeg prijzen op onder meer de filmfestivals van Gijón, Londen en Toronto. De klassieke, maar zeer effectieve beeldvoering maakt van Ida een genot om naar te kijken. Het onderwerp is zwaar en ontroerend, maar

nergens te terneergeslagen. Polen 2013. Regie: Pawel Pawlikowski. Duur: 80’. Met: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Joanna Kulig, Dawid Ogrodnik, Adam Szyszkowski. De film wordt zonder pauze vertoond. Nieuwe helden donderdag 5 juni 20.15 uur Na de 97ste Giro d’Italia en voor de 101ste Tour de France besteedt uw filmtheater aandacht aan het wielrennen. In de Nederlandse documentaire Nieuwe helden wordt een kijkje gegund in de wielerploeg van Argos-Shimano, die in de jubileumeditie van vorig jaar graag wil bewijzen dat je zonder doping toch kunt winnen in de Tour. Jarenlang heeft dopinggebruik het wielrennen verziekt, maar het jonge Nederlandse team van Argos-Shimano heeft zich gespecialiseerd in de sprint (vooral in de bergen werden extra hulpmiddelen gebruikt) met het doel om voor het eerst in zijn bestaan een etappe te winnen in de Tour én om met zijn allen Parijs te halen. Je hoeft geen wielerfan te zijn, al helpt dat wel natuurlijk, om gefascineerd te worden door dit inkijkje achter de schermen van het wielerwereldje. De onvoorstelbare prestaties, sportmentaliteit en kameraadschap van team Argos zijn een genot om naar te kijken. Dirk Jan Roeleven staat stil bij zowel de emotionele als de humoristische momenten en weet daar een goede balans in te vinden, zonder enige sceptici onder het publiek te verliezen. Nederland 2014. Regie: Dik Jan Roeleven. Duur: 87’. De film wordt zonder pauze vertoond. Vertoningsadres: De Vossenberg, Pagnevaartweg 109, 4731 AC Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl


COMPLETE WONINGINRICHTING

Gewoon mooier !

IN MOG RUIL ELIJ K!

PHXEHOHQƔJRUGLMQHQƔYORHUHQƔYHUOLFKWLQJƔNOHLQPHXEHOHQƔ]RQZHULQJƔZRRQDFFHVVRLUHV

Margrietstraat 15 / Rucphensestraat 62 - Sint Willebrord - Tel. 0165-382403 www.daanvandeurse.nl - Dinsdagmiddag gesloten. - Vrijdagavond koopavond.

Gespecialiseerd in de agrarische sector en schoonmaakwerken in kantoren en praktijken. Voor meer info en/of vrijblijvende offerte: 06 - 22 33 02 15

Voor romantische duurzame relatie

Tevens zijn wij nog op zoek naar gemotiveerde mensen!

www.mens-en-relatie.nl

www.uitzendbureau-mmco.info

088-0221900 (alle regio’s)

MM & Co Uitzendbureau

Wernhout

MAN ZOEKT MAN

Only for Men Outlet Etten-Leur

MEGA NIET TE MISSEN MANNENDEALS!!

SOL-ART ZONWERING & ROLLUIKEN

Knikarmscherm nu vanaf € 729,-- incl. montage en incl. BTW Doekkleur keuze uit de Trend Color collectie Frame kleur Techisch zilver, RAL 9001 of 3 structuurlakken

Markt 82b

25 MEI KOOPZONDAG 13.00-17.00 UUR ONLY FOR MEN OUTLET Burchtplein 2 - 6 4873 BN Etten-Leur Tel. (076) 7676587

4875 CG Etten-Leur Tel. 076-5022830 www.sol-art.nl


HALDERBERGE Rubriek van de gemeente Halderberge Jaargang 4 - weeknummer 21 - woensdag 21 mei 2014

Hulp bij werven van vrijwilligers voor Halderberge Sportverenigingen

De gemeente Halderberge wil sportverenigingen helpen bij het werven van vrijwilligers. Daarom biedt zij hen de mogelijkheid om kosteloos mee te doen aan het project ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. Sportverenigingen ontvangen deze week een uitnodiging om aan de workshops deel te nemen.

Tijdens een viertal bijeenkomsten in de maanden juni, september, oktober en december krijgen de sportverenigingen handvatten om zo effectief mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven. Zo gaan zij tijdens de workshops aan de slag met een plan van aanpak, bereiden ze een wervingsactie voor en krijgen ze toegang tot een softwarepakket voor het maken van posters, brieven en dergelijke.

Gemeentehuis op 29 en 30 mei gesloten Op zowel donderdag 29 als vrijdag 30 mei is het gemeentehuis in verband met Hemelvaart de gehele dag gesloten.

Gewijzigde openingstijden Werkplein regio Etten-Leur

Wilt u zich aanmelden voor de workshop? Stuur dan nu een e-mail naar Bertina Klingens via b.klingens@brabantsport.nl.

NL-Alert controlebericht Op donderdag 29 en vrijdag 30 mei is het Werkplein regio Etten-Leur (waaronder de Servicebalie voor uitkeringsaanvragen) de hele dag gesloten in verband met Hemelvaart.

Hevige regenbui zorgt voor wateroverlast in Halderberge

Op maandag 2 juni rond 12.00 uur zendt NL-Alert een landelijk controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of u uw mobiel juist heeft ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Heeft u uw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in.

Hoe werkt NL-Alert? De meldkamer van de hulpdiensten zendt een tekstbericht over een (dreigende) noodsituatie uit naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving. De berichten zijn geen sms-berichten, maar zogenaamde cell broadcastberichten, vergelijkbaar met een radiosignaal. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is volledig anoniem en helemaal gratis.

Waarom NL-Alert? Stel, er breekt een grote brand uit waarbij veel rook vrijkomt. Als u zich in de omgeving bevindt en u heeft uw mobiel ingesteld op NLAlert, dan ontvangt u een tekstbericht. Hierin staat precies wat er aan de hand is. En wat u het beste kunt doen. Dankzij NL-Alert kunnen in de directe omgeving van de noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.

Op maandag 12 mei regende het gedurende anderhalf uur hevig in een groot deel van Halderberge. Door de grote hoeveelheid neerslag kwam er veel water op straat te staan. Het riool kon de grote hoeveelheid water op dat moment niet verwerken. Daarnaast werden, mede door het onstuimige weer van afgelopen weekend, veel zogenoemde kolken (die zorgen voor de afvoer van water) gehinderd door bladeren en vuil. Saver reinigt deze kolken standaard twee keer per jaar. Na de val van alle bloesem in het voorjaar en na de bladval in het najaar. De eerstvolgende reiniging is eind mei inge-

pland. Daarnaast neemt de gemeente diverse maatregelen om wateroverlast zoveel mogelijk te vermijden, zoals bijvoorbeeld onderhoud aan riolering. Helaas zijn er bij hevige buien zoals die van 12 mei altijd plaatsen waar de riolering de hoeveelheid water niet aan kan. Door de klimaatverandering moeten we accepteren dat er vaker water op straat zal staan. Dit is heel hinderlijk, maar het geeft geen schade. De gemeente probeert uiteraard zoveel mogelijk te voorkomen dat het water de woningen in stroomt, aangezien er dan schade ontstaat.

VAN ARBORETUM... GRATIS TOEGANG MONUMENTEN, LIVE MUZIEK, KUNST, ATTRACTIES, RONDLEIDINGEN EN NOG VEEL MEER! ...TOT BASILIEK!

Zouaven museum

Basiliek

Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum

Da Vinci

Jezuïetenplein Palladio

Instituut St. Louis

Grote Cour Tivoli

Openbare raadsinformatiebijeenkomst decentralisaties Op donderdag 22 mei 2014 is er een raadsinformatiebijeenkomst over de decentralisaties in het sociaal domein. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op de stand van zaken rondom de projecten jeugdzorg, wet maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis, Parklaan 15 in Oudenbosch vanaf 19.30 uur tot circa 21.30 uur. De bijeenkomst is openbaar en vooral bedoeld om de raads- en commissieleden te informeren. Bent u ook geïnteresseerd? U bent van harte welkom om aanwezig te zijn als toehoorder.

ZONDAG. 1 JUNI . VAN 13 00 TOT 17 00 UUR COLOFON Parklaan 15, 4731 GJ Oudenbosch Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch Telefoon: 14 0165 E-mail: gemeente@halderberge.nl Website: www.halderberge.nl Facebook: www.facebook.com/gemeentehalderberge Twitter: @Halderberge Storingstelefoon: (0165) 312872 (buiten kantooruren over verlichting, wegen en riolering)

Kapel St. Louis Arboretum Oudenbosch

Openingstijden balies: Maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Op donderdagavond is enkel de balie van Burgerzaken geopend. Avondopenstelling: Maandag en donderdag van 17.30 tot 19.00 uur. Loket Wegwijs: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Wist u dat u ook via onze website een afspraak kan maken voor verschillende gemeentelijke producten? Dit voorkomt wachttijden aan de balie.


(ALDERBERGEsWOENSDAGMEI

BEKENDMAKINGEN

Op deze pagina vindt u de wettelijk verplichte bekendmakingen van de gemeente Halderberge. De datum van de gemeentepagina geldt als publicatiedatum. Voor de wijze waarop u stukken kunt inzien, verwijzen wij u naar de desbetreffende bekendmaking. De openingstijden van het gemeentehuis vindt u in het colofon. Eerdere publicaties kunt u vinden op www.halderberge.nl > Actueel > Publicaties. /NTVANGENAANVRAGENOMGEVINGSVERGUNNINGREGULIEREVOORBEREIDINGSPROCEDURE Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend, dat onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn ingediend:

0LAATS

!DRES

$ATUM

$AUWTRAPPEN

Oud Gastel

Vanaf Kerkstraat

29 mei 2014

0UPILLENKAMP

Oudenbosch

Sportpark Pagnevaart

31 mei en 1 juni 2014

!VONDVIERDAAGSE

Hoeven

Hoeven

2 tot en met 5 juni 2014

*EUGDWEEKEND

Stampersgat

Voetbalterrein VV De Schutters

6 en 7 juni 2014

3EIZOENAFSLUITING

Oudenbosch

Oudlandsedijk

7 juni 2014

4REKKERSBEHENDIGHEID

Oud Gastel

Pietseweg

8 juni 2014

3TRAATSPEELDAG

Oud Gastel

Stoofstraat

11 juni 2014

3PUITBAL

Oud Gastel

Grasveld Gastelsedijk

15 juni 2014

6EENPUTTENTOCHT

Halderberge

Vanaf Albano

28 juni 2014

4RACTORPULLING

Hoeven

Oude Dijk

28 en 29 juni 2014

3TANDPLAATS,OEMPIAKRAAM

Oudenbosch

Oost-Vaardeke

Donderdagochtend

!ANVRAAG NUMMER

!DRES

!CTIVITEIT

2014/0189/OV/

Torendreef 5A in Hoeven

het ophogen van het bestaande dak

08-05-2014

2014/0191/OV/

Pastoor van Breugelstraat 172 in Bosschenhoofd

het realiseren van een erfafscheiding

09-05-2014

2014/0192/OV/

Kerkstraat 3A-5 in Oud Gastel

het slopen van een pand (gemeentelijk monument)

12-05-2014

2014/0194/OV/

Spijperstraat 7 in Oudenbosch (ter hoogte van spoorlijn Lage Zwaluwe - Roosendaal met lijncode 120 nabij 17,28 en gelegen tussen bestaande spoorovergangen Zeggeweg en Spijperstraat)

het realiseren van de onderdoorgang zuidelijke omlegging Oudenbosch (OZOO). Het realiseren van een tunnelbak met 2 verkeersdekken en 1 spoordek op het toekomstige tracĂŠ van de zuidelijke omlegging. Inrichten terrein, gefaseerd aanbrengen damwanden, gefaseerd aanbrengen vloeren en wanden van de tunnel, aanbrengen van een spoordek (erin gereden in een trein vrije periode), aanbrengen van 2 prefab verkeersdekken, aanbrengen diverse in-situ betononderdelen

05-05-2014

t Groot Stuk 3 in Hoeven (nieuwe korfbalveld tussen de voetbalkantine en sporthal de Parrestee)

het bouwen van een kantine met kleedruimtes

13-05-2014

2014/0200/OV/

Albanoweg ong. in Oudenbosch (kadastraal B 3481)

het realiseren van sportvelden VV Victoria

13-05-2014

2014/0201/OV/

Schoolstraat ong. in Oud Gastel (kadastraal D 5792 en GTL02 D 5793)

het plaatsen van verlichting (sportveld SC Gastel)

13-05-2014

2014/0202/OV/

Schoolstraat ong. in Oud Gastel (kadastraal D 5792 en GTL02 D5793)

het renoveren van sportpark SC Gastel

13-05-2014

Vooraankondiging Bestemmingsplan Watermolen e.o. in Oud Gastel, gemeente Halderberge

2014/0203/OV/

Albanoweg ong. in Oudenbosch (kadastraal B 3481)

het plaatsen van verlichting sportvelden VV Victoria

13-05-2014

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor gronden gelegen aan de Watermolen e.o. in Oud Gastel.

2014/0204/OV/

t Groot Stuk ong. in Hoeven (kadastraal HVN00 1373 en HVN001374)

het plaatsen van verlichting sportpark Hoeven (voetbal- en korfbalvelden)

13-05-2014

2014/0205/OV/

t Groot Stuk ong. in Hoeven (kadastraal HVN00 H 1373 en HVN00 1374)

het plaatsen van diverse sportgerelateerde elementen

13-05-2014

2014/0198/OV/

/NTVANGST DATUM

!CTIVITEIT

Op verzoek zijn de aanvragen voor vergunningen in te zien op de afdeling Klantzaken. Het is verstandig vooraf even te bellen met een medewerker van de afdeling om te vragen of de stukken beschikbaar zijn en om een afspraak te maken. U kunt uw reactie of zienswijze op een ingediende aanvraag kenbaar maken. De reacties worden in de besluitvorming betrokken. U kunt formeel nog geen bezwaar maken. Dit kan pas als de vergunning is verleend. Inlichtingen via telefoonnummer 140165.

Ontwerpwijzigingsplan ‘Gastelsedijk West 39’ te Stampersgat ter inzage Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 22 mei 2014, gedurende zes weken (tot en met 2 juli 2014) voor een ieder het ontwerp van het wijzigingsplan ‘Gastelsedijk West 39’ te Stampersgat (NL.IMRO.1655. BPW5001-B001) ter inzage ligt. Het wijzigingsplan biedt een planologisch kader voor het mogelijk maken van het omzetten van de agrarische bestemming naar een niet agrarische functie, te weten bedrijfsbestemming. Gedurende de genoemde termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijzen omtrent het ontwerpwijzigingsplan kenbaar te maken aan de gemeenteraad van Halderberge, Parklaan 15, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch. Het ontwerp wijzigingsplan ligt gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage bij het omgevingsloket, Parklaan 15 in Oudenbosch. Het plan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en onze gemeentelijke website.

Het plan ziet toe op het verruimen van de gebruiksmogelijkheden van drie percelen gelegen op het bedrijventerrein ‘Korenweide’ in Oud Gastel. Het toegestane gebruik wordt voor de drie panden gelijk getrokken: - Op twee percelen wordt de aanduiding ‘bedrijfsverzamelgebouw’ toegevoegd (het derde perceel had deze toevoeging al); - Op 1 perceel wordt de aanduiding ‘zone volumineuze goederen’ toegevoegd (bij de overige twee percelen bestond deze aanduiding al); - Bovendien wordt internetverkoop mogelijk gemaakt.

U kunt de aanvragen inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Indien voor het verlenen van de omgevingsvergunning van het bestemmingsplan afgeweken dient te worden, kunt u hiertegen (bij voorkeur schriftelijk) gemotiveerde zienswijzen indienen.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

6ERLEENDEOMGEVINGSVERGUNNINGENREGULIEREVOORBEREIDINGSPROCEDURE Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend dat onderstaande omgevingsvergunning(en) is/zijn verleend:

Wanneer het ontwerp bestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd voor het indienen van zienswijzen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in de Halderbergse Bode, de Staatscourant en op onze gemeentelijke website.

!ANVRAAG NUMMER

!DRES

!CTIVITEIT

Voor meer informatie over deze vooraankondiging neemt u contact op S. Thieme, afdeling Ontwikkeling en Realisatie van de gemeente Halderberge, telefoonnummer 140165.

2014/0184/OV/

Seminarielaan 35 in Hoeven

het verbreden van de dakkapel

15-05-2014

2014/0119/OV/

Sleutelbloem 1 in Hoeven

het bouwen van een woning met garage

15-05-2014

2014/0113/OV/

Oudendijk 39B in Oud Gastel

het bouwen van een loods voor agrarisch gebruik

15-05-2014

6ERZEND DATUM

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het bezwaarschrift moet door de indiener worden ondertekend en bevat: naam en adres van de indiener; de verzenddatum van het bezwaarschrift; een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en een motivering. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit waartegen u bezwaar maakt niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij tevens een bezwaarschrift hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn grifďŹ erechten verschuldigd. Alleen als de activiteit betreft het uitvoeren van een werk geen bouwwerk zijnde, het slopen van een bouwwerk, of het verstoren e.d. van een gemeentelijk monument, het kappen van bomen e.d. heeft het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening automatisch opschortende werking totdat door de rechter op dat verzoek is beslist. )NGETROKKENAANVRAAGOMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend, dat de onderstaande aanvraag om omgevingsvergunning is ingetrokken. !ANVRAAGNUMMER

!DRES

!CTIVITEIT

2014/0111/OV/

Zandstraat 8 in Bosschenhoofd

het nieuw bouwen van een bijgebouw

Vergunningen APV/ Bijzondere wetten )NGEDIENDEAANVRAGEN De volgende aanvragen zijn ontvangen voor:

Sanctietabel Alcohol- en Horecasanctiebeleid gemeente Halderberge De burgemeester van Halderberge heeft besloten de sanctietabel behorend bij het op 3 september 2013 vastgestelde Alcohol- en Horecasanctiebeleid gemeente Halderberge in te trekken. Hij heeft tevens besloten een nieuwe sanctietabel behorend bij dit beleid vast te stellen. In het Alcohol- en horecasanctiebeleid wordt beschreven hoe de burgemeester toezicht houdt op de naleving van onder andere de Drank- en Horecawet, op enkele bepalingen uit de Algemene plaatselijke verordening gemeente Halderberge 2013 en op enkele bepalingen uit andere wetten. In de bijbehorende sanctietabel is beschreven welke sanctie kan worden opgelegd bij de vaststelling van overtredingen. In de nieuwe tabel zijn ten opzichte van de oude tabel gewijzigde wetstechnische verwijzingen en aanpassingen aangebracht. De vastgestelde sanctietabel behorend bij het alcohol- en horecasanctiebeleid gemeente Halderberge treedt in werking op de dag volgend op die van bekendmaking. De sanctietabel ligt gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Ontwikkeling en Realisatie. Voor nadere informatie neemt u contact op met F. Bogers via telefoonnummer 140165.

Wegafsluitingen /UD'ASTEL s /PZATERDAGMEIVANTOTUURISDE"ERNHARDSTRAATTERHOOGTEVANHUISNUMMERTOTEN met 49 in verband met een straatfeest afgesloten voor alle verkeer. s 6ANDONDERDAGMEITOTENMETZONDAGJUNIISDE-ARKTINVERBANDMETEENEVENEMENTAFGESLOTEN voor alle verkeer. (OEVEN s 6ANDINSDAGMEITOTENMETMAANDAGJUNIISDE3T*ANSTRAATVANHUISNUMMERTOTENMETIN verband met de voorjaarskermis afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld. s /PZATERDAGMEIENZONDAGJUNIISDE3T*ANSTRAATENWEGGEDEELTENVANDE"OVENSTRAATENDE!Kkerlingen in verband met de braderie afgesloten voor alle verkeer.


43ste FIETSVIERDAAGSE HOEVEN 2014

Naar Hoeven voor het fietsen en Brabantse gezelligheid, want het is nog steeds een feest om in Hoeven te fietsen. Ondanks het iets mindere voorjaarsweer hebben de meer dan 2650 deelnemers gezorgd dat onze 42ste Fietsvierdaagse Hoeven weer bijzonder geslaagd was. De routes waren erg in trek bij onze fietsliefhebbers. Het waren weer vier fantastisch leuke en gezellige fietsdagen. Dank daarom aan alle deelnemers, sponsors, onze vrijwillige medewerkers en aan iedereen die dit ieder jaar weer mogelijk maken. Op Hemelvaartsdag 29 mei 2014 start voor de 43ste keer de landelijk bekende Fietsvierdaagse Hoeven in het recreatiedorp Hoeven, gemeente Halderberge. Tot en met zondag 1 juni kunt u genieten van de mooiste routes die in West Brabant zijn uitgezet.

Voor de 3de maal starten we vanuit ons Fietsvierdaagse Centrum “Bovendonk”. Dit ligt in een zeer groene bosrijke omgeving. In de mooie binnenplaats van dit historische monumentale gebouw kunnen we weer heerlijk genieten bij de start van de fietstochten maar vooral bij terugkomst. De ambiance is er geweldig.

29 mei Op onze openingsdag 29 mei 2014 fietsen we de Baronie route. Op de 1ste dag van de 43e fietsvierdaagse fietsen we vanaf het Fietsvierdaagse Centrum naar Etten-Leur. Van daaruit rijden we richting het Liesbos. Karakteristiek voor het Liesbos zijn de monumentale lanen. Ze zijn aangelegd voor de jacht van de vroegere adellijke eigenaren. De 25 km gaat via het gebied van de Klappenberg naar de Zandspui. Vervolgens gaat de route langs natuurgebied de Pannenhoef. De Pannenhoef is een landgoed met bossen, heide, vennen, moerassen en cultuurgronden. Kortom een gebied waar je heerlijk kunt wandelen. De 60 en 100 km maken hun extra lus deze dag in het gebied ten zuiden van Breda naar het Mastbos. Het Mastbos wordt weleens oneerbiedig de achtertuin van Breda genoemd. Via Ulicoten wordt koers gezet naar België o.a. Meersel-Dreef. Daarna huiswaarts langs het industriegebied van Etten-Leur.

30 mei Op vrijdag 30 mei fietsen we de Markiezaat Route. Deze route is genoemd naar het Markiezaat van Bergen op Zoom. We fietsen door het bosrijke gebied langs het vliegveld “Seppe”, tegenwoordig “Breda International Airport” genoemd. Over landelijke wegen naar plaatsen zoals Zegge, Roosendaal, Woensdrecht en Bergen op Zoom en hun prachtige omgeving. Vervolgens door het buitengebied naar Kruisland. En dan naar Bosschenhoofd. Hier is het altijd een gezellige boel en blijven de fietsers ook gemakkelijk “plakken”. Nu met z’n allen naar het Fietsvierdaagse Centrum in Hoeven.

31 mei Op zaterdag 31 mei fietsen wij de Halderberge route. De route gaat door alle kernen die samen de gemeente Halderberge vormen nl. Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en natuurlijk Hoeven. Als organisatie proberen we zoveel mogelijk om binnen de gemeentegrenzen te blijven. Uiteraard lukt dat niet overal. Om de routes te laten “lopen”, moeten we regelmatig de grenzen over, vooral bij de 60 en 100 km. Maar dat is niet erg want ook onze omliggende gemeenten zijn goed en mooi. Dit jaar voor de grotere afstanden dus richting

VOLOP FIETSVIERDAAGSE AANBIEDINGEN Tijdens de braderie vrijblijvend proefrijden RSHOHNWULVFKH¿HWVHQ

Willemstad en Oude Tonge.

1 juni Op de slotdag zondag 1 juni 2014 fietsen we de route die naar onze uitzetter is vernoemd: de Piet Brans route. Vandaag dus bos en heide, maar ook beekdalen en laag gelegen weilanden en akkervelden. Al heel snel na de start verlaten we Hoeven om langs landelijke wegen aan te komen bij het Sneeuwattractiepark tussen Rucphen en Sint Willebrord. Na het verlaten van de 25 en 40-ers gaat de rest verder en bereiken ze al snel Essenhoek (B). Daarna langs typisch Belgische buitenwegen naar Kalmthout (B). Hier is het weer rust voor de 60 en de 100 km. Na de rust over de Kalmthoutse Heide. Na het verlaten van de Kalmthoutse Heide fietsen we verder richting Achtmaal om naar de rand van de Rucphense bossen te gaan. Daar is weer een gezamenlijke rust. Hierna met de anderen terug naar “Bovendonk” in Hoeven.

Afstanden Zoals bekend kunnen de deelnemers kiezen uit 4 afstanden. Dat zijn de 25, 40, 60 en 100 km. Afhankelijk van leeftijd en conditie staat het de deelnemers vrij om de gewenste afstand elke dag opnieuw zelf te kiezen. De 25 km route is onze speciale gezinsafstand. Tijdens deze route worden de kinderen dan ook aangenaam verrast. Ieder jaar heeft onze fietsvierdaagse een thema. Het thema voor 2014 is:

“MET DE FIETSVIERDAAGSE TERUG IN DE TIJD” Ook dit jaar kunt u weer inschrijven via onze site. Onder de voorinschrijvingen voor 25 mei 2014 verloten wij startbewijzen voor onze 44ste Fietsvierdaagse Hoeven 2015.

Overnachting Voor het overnachten kunnen onze fietsers ook dit jaar weer gebruik maken van ons “FIETSVIERDAAGSE-ARRANGEMENT” dat we met campings, bungalowparken en hotels in de omgeving hebben samengesteld. Buiten het fietsen staat zoals altijd de sfeer en gezelligheid voorop. Volop muziek en verrassingen. Ook in 2014 mag u daar weer op rekenen. Tijdens onze 43ste Fietsvierdaagse Hoeven is er op zaterdag en zondag een grootse braderie in het dorp. De feesttent staat zoals andere jaren weer op het dorpsplein. Ook nu weer met optredens van diverse artiesten. Voor inlichtingen kan men contact opnemen met: STICHTING FIETSVIERDAAGSE HOEVEN Stichting Fietsvierdaagse Hoeven POSTBUS 81, 4740 AB HOEVEN 0165 504848 Postbus 81 4740 Ab Hoeven www.fietsvierdaagse-hoeven.nl 0165 - 50 48 48 info@fietsvierdaagse-hoeven.nl

www.Fietsvierdaagse-Hoeven.Nl

Tot ziens op info@Fietsvierdaagse-Hoeven.Nl Hemelvaartsdag 29 mei 2014 in het Fietsvierdaagse Centrum te Hoeven.

Tijdens de

Hoevense Fietsvierdaagse serveren wij 4 dagen lang een

3-gangen menu voor

St.Janstraat 45 ■ Hoeven

WWW.CARLVEEKETWEEWIELERS.NL

€ 15,-

Restaurant D´n Halder Halderbergselaan 1 | Hoeven Tel. 0165 506135 | www.dn-halder.nl


EDITIE ETTEN-LEUR | HALDERBERGE | ZUNDERT | MOERDIJK

Senioren

SPECIAL | VOORJAAR 2014

Zo voorkom je het zwarte gat

PENSIOEN? MEER DAN HELEMAAL NIETS DOEN!

03

90-jarige Cornelis Goorden sport nog iedere week fanatiek

05

(OHNWULVFKH¿HWVZLQWÀLQN aan populariteit

07 Mee met de moderne tijd!

11

100.000 euro belastingvrij schenken voor aankoop van eigen woning

Snel en ‘Ik ga niet probleemloos Smartphones Fiscaal gunstige en social media regeling achter grote afstanden is ook handig geldt alleen de geraniums op de e-bike voor senioren dit jaar zitten!” afleggen


Relaxfauteuils met opstahulp Nu me nu ook t 10% in kleinere korting modellen

NU ook relaxfauteuils met lift (opstahulp) elektrisch, in KLEINERE modellen. Meerdere modellen leverbaar in drie maten. Uitgevoerd in kwaliteitsleder met 3 jaar garantie. Tegen een aantrekkelijke prijs. De verscheidene maten zijn in zithoogte en zitbreedte oplopend. Dus voor ieder de juiste maat. Onze elektrisch verstelbare fauteuils in leder en gedeelte kunstleder zijn al leverbaar vanaf â‚Ź 895,00 incl. opstahulp.

SENIORENLEDIKANTEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR! De zit & slaapcomfort specialist voor senioren

Woning Inrichting Molenstraat 48 s Zevenbergen sTel: 0168-324313


03

‘Ik ga niet achter de geraniums zitten!”

90-jarige Cornelis Goorden sport nog iedere week fanatiek

OUD GASTEL – Tien jaar geleden pakte de inmiddels 90-jarige Cornelis Goorden het sporten op. Elke week gaat hij op dinsdagochtend fitnessen en ’s middags gaat hij zwemmen. En op andere dagen gaat hij, als zijn huishoudelijke taken erop zitten, graag een stukje fietsen in de natuur. En deze ontwapenende, hoogbejaarde sportieveling blijkt ook nog eens een boeiend verteller….. FOTO ELS ROMMERS Het favoriete fitnessonderdeel van Cornelis Goorden is de roeimachine

DOOR VERA DE GEUS Bij binnenkomst in de sportschool is Cornelis nog druk bezig op de fitnessapparaten. Schijnbaar onverstoord maakt hij in zijn eigen tempo zijn oefeningen af en komt daarna kennis maken. De sympathieke en goedlachse Cornelis is zeer helder van geest en heeft geen enkele moeite om herinneringen op te halen. “Ik woon sinds mijn huwelijk hier in Gastel”, vertelt Cornelis desgevraagd. “Mijn vrouw is tien jaar geleden overleden. Toen ben ik gaan sporten. Om mezelf in conditie te houden, maar ook om sociale contacten te houden. Ik ben niet altijd zo sportief geweest, want ik heb altijd als servicemonteur gewerkt. Ik kwam overal in Nederland en maakte soms wel 60 tot 80 uur per week. Dus toen had ik geen tijd om te sporten.”

Oorlogswond Het verhaal over zijn beroep roept bij Cornelis herinneringen op die nog veel verder teruggaan. “In de oorlog bepaalde de NSB dat de lichting van 1924 in z’n geheel te werk zou worden gesteld als dwangarbeider in Duitsland. Ik werd dus met een goederentrein afgevoerd naar Pfullingen, waar ik gedwongen werd elektrisch te lassen voor het geschut. Vanwege de dreiging van bombardementen waren door het hele land heen afdelingen gesitueerd zodat niet alles

tegelijk weggevaagd kon worden. Ik was toen nog geen 19 jaar en de krijgsgevangen officieren zorgden een beetje voor me vanwege mijn jonge leeftijd. Op een dag braken er daadwerkelijk bombardementen uit. De krijgsgevangenen raadden me af om in de bunkers te schuilen omdat die niet veilig zouden zijn.

Mijn 90ste verjaardag vierde ik op de sportschool Samen met vier krijgsgevangenen zijn we toen naar de oever van de rivier, waaraan de fabriek lag, gevlucht. Plots sloeg er een bom in, schuin in de rivier. Twee officieren van het groepje krijgsgevangenen hebben toen het leven verloren. Ikzelf raakte gewond. Een splinter van de bom vloog namelijk via mijn rug verder mijn lichaam in. Langzaam kleurde mijn werkpak rood. De splinter is er nooit uitgehaald. Die is langzaam verplaatst en bevindt zich tot op heden nog steeds in mijn lichaam, achter mijn ribben. De overledenen heb ik met wond en al nog helpen wegdragen.”

Sportdag Het leven na de oorlog was goed voor Cornelis. “Samen met mijn vrouw en mijn gezin heb ik een fijn leven gehad. We hebben vijf kinderen groot mogen brengen en samen met aanhang, klein- en achterkleinkinderen telt de familie alleen al 65 man. Ik spreek mijn kinderen nog bijna dagelijks. Ik woon zelfstandig en met uitzondering van een halve dag thuishulp, doe ik alles zelf. Ik kook en doe de was. Dinsdagochtend fitness ik en ’s middags trek ik een aantal baantjes in het zwembad, doe ik mee aan aquagym en pak daarna een sauna of Turks stoombad. En woensdag ben ik lekker bezig in mijn tuin en bij mooi weer pak ik de fiets en rijd ik de polder in om van de natuur te genieten. Met een beetje hulp van de elektrische motor leg ik dan gemakkelijk 25 tot 30 kilometer af. Nee, een stilzitter ben ik niet. Ik heb ook altijd als vrijwilliger gewerkt. Ik heb gecollecteerd en heb 25 jaar hand- en spandiensten verricht bij zwembad Blankershove. Ook als je ouder wordt, betekent het niet dat je niet meer actief hoeft te zijn. Ouderen kunnen nog prima hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Ik heb dan wel geraniums in mijn tuintje staan en daar kijk ik graag naar, maar ik ben niet van plan om áchter de geraniums te gaan zitten….”

Mobiel blijven is belangrijk. Nu het mooi weer wordt wil iedereen weer naar buiten. Een stukje wandelen of fietsen in de zon is een aangename maar vooral ook gezonde bezigheid. Daarnaast is het zo dat je weer onder de mensen komt en sociale contacten kunt onderhouden. Toch is het niet vanzelfsprekend en is het niet iedereen gegeven dat dit vanzelf gaat. Door een handicap, een aandoening of ouderdom gaat de mobiliteit achteruit en is men aangewezen op een hulpmiddel zoals een rollator, een driewielfiets of een scootmobiel. Met die hulpmiddelen kan men prima het gebrek aan mobiliteit compenseren en onafhankelijk en zelfstandig op pad gaan, hetgeen voor iedereen een belangrijk goed is.

De rollator dienen mensen zelf te kopen, de driewielfiets en de scootmobiel worden mogelijk via de WMO verstrekt. Houdt u dan wel rekening te houden met een eigen bijdrage per vier weken die u zelf moet betalen, afhankelijk van het inkomen. Indien u deze bijdrage te hoog vindt is het natuurlijk mogelijk deze voorzieningen zelf aan te schaffen. Een simpele rekensom leert u wat het voordeligste is. Wij helpen u daar graag bij. Ook kunnen we voor u onderzoeken wat de mogelijkheden voor een zogeheten Persoonsgebonden Budget zijn. (PGB). Indien u toch besluit zelf een product aan te schaffen is het belangrijk dat u zich wendt tot de vakhandel. Eén van bovengenoemde middelen kopen is een ander proces dan het aanschaffen van normale mobiliteitsmiddelen zoals fietsen e.d..

Uitsluitend met een ruime ervaring en deskundigheid kan getoetst worden wat iemand nodig heeft. Handicaps of sporen van een eerdere aandoening zijn van wezenlijk belang of iemand het middel dat hij of zij wil kopen kan besturen zonder gevaar of risico. Denk daarbij aan evenwichtstoornissen, slecht zicht, niet meer in staat zijn verkeersregels toe te passen. Een uitgebreid gesprek en zorgvuldig onder begeleiding uitproberen van het hulpmiddel behoren bij het verkooptraject. Alleen zeer ervaren verkopers uit de hulpmiddelenbranche beschikken over voldoende deskundigheid, kennis en ervaring dit traject op de juiste manier met u samen te doorlopen. Hiervoor bent u bij Mobiliteit en Comfort in de Bisschopsmolenstraat 91 te Etten-Leur aan het juiste adres.


Van der Veeken tweewielers, Uw specialist in elektrische fietsen NIEUW EN GEBRUIKT

 Zondag 25 mei geopend     Batavus- Flyer - Gazelle - Giant - RIH

Thuis in de regio, sterk in lokale wetenswaardigheden. Vóór u en dóór u, want lokaal nieuws maken en brengen we samen. De Bode wordt op 338.000 adressen in West-Brabant en Zeeland gratis bezorgd. Elke week weer. Een ultieme manier om uw bedrijf en product breed onder de aandacht te brengen. Lokaal en regionaal. Telkens weer. www.internetbode.nl De Bode is een uitgave van Uitgeverij de Bode bv Postbus 22 4880 AA Zundert | Bredaseweg 26 4881 DE Zundert | Telefoon 076 599 81 11 | Fax 076 599 81 99

Gratis kennismaken met Golfpark De Turfvaert, u bent van harte welkom!

an der

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE KENNISMAKING EN OM IN TE SCHRIJVEN, KIJK OP ONZE WEBSITE: www.deturfvaert.nl/gratiskennismaken-senioren

de fietsspecialist

Golfpark De Turfvaert Goed, grillig, gezellig, genieten!

Bisschopsmolenstraat 104, 4876 AP Etten-Leur ZZZYDQGHUYHHNHQÂżHWVHQQO

Golfpark De Turfvaert heeft ook de beschikking over vergader- en presentatieruimtes en is gelegen op korte afstand van zowel Breda, Etten-Leur, Roosendaal als Antwerpen www.deturfvaert.nl - info@deturfvaert.nl

Zwart Moerken 12 - Rijsbergen - 076-5968354

 $%&' ())% *'$%+%, '*-)* .-*/%

    

  !"#!

 


05

Snel en probleemloos grote afstanden op de e-bike afleggen (OHNWULVFKH¿HWVZLQWÀLQNDDQSRSXODULWHLW Tegen de wind intrappen, zweten of vermoeid afstappen na een lange fietsrit. Dat is tegenwoordig allemaal niet meer nodig door de intrede van de e-bike, oftewel de elektrische fiets. Zonder al te veel inspanningen legt u probleemloos én snel grote afstanden af. Niet voor niets neemt de populariteit van de e-bike toe. Eén op de vijf verkochte fietsen is tegenwoordig een elektrische tweewieler! DOOR MONIQUE JANSEN De elektrische fiets zorgt er ook voor dat senioren in beweging blijven. Om vooruit te komen, moet nog steeds lichaamskracht worden gebruikt. De elektromotor geeft de fietser net dat duwtje in de rug om meer snelheid te maken. Afhankelijk van onder meer de afstand, de conditie van de fietser en de tegenwind kan de gebruiker van de e-bike zelf de gewenste trapondersteuning kiezen. Elke e-bike biedt verschillende niveaus van ondersteuning. Dit vervoermiddel is ook een prima alternatief voor de auto voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer of voor het doen van een boodschap.

Investering Wie de e-bike geregeld gebruikt in plaats van de auto merkt dat ook in de portemonnee. U bespaart zo flink op de kosten voor brandstof en parkeergeld. Het opladen van de accu van de e-bike is heel simpel en kan thuis of op locatie door middel van een stopcontact. Dat is vele malen goedkoper dan het tanken van benzine, diesel of LPG. In de stad zijn gebruikers van een e-bike dikwijls sneller op locatie dan de automobilist

die geen stukken kan afsnijden of eerst nog op zoek moet naar een lege –meestal betaalde- parkeerplek. De elektrische fiets verdient zich na de aankoop dan ook snel terug.

Testrit Wie overweegt om een elektrische fiets te kopen kan zich het beste goed voorbereiden. Fietsspeciaalzaken bieden de kans om een tweewieler van te voren goed uit te testen. Zo kunnen verschillende merken ook goed met elkaar vergeleken worden. Daarnaast krijgt u een goede indruk van het gebruiksgemak en comfort van een e-bike. Daarnaast bieden deze winkels een onderhoudsservice. De prijzen van goede elektrische fietsen liggen gemiddeld tussen de 1.500 en 3.000 euro. Dat is natuurlijk afhankelijk van welke technieken en onderdelen er gebruikt zijn. De meeste e-bikes beschikken tegenwoordig over een uitneembare accu die overal is op- en bij te laden. Elektrische fietsen zijn tegenwoordig in alle soorten, maten en kleuren te koop. In veel fietsen zit de accu netjes weggewerkt in het frame.

Regelgeving Voor gebruikers van de e-bike gelden dezelfde regels als voor fietsers zonder trapondersteuning. Een elektrische fiets mag maximaal 25 kilometer per uur rijden. Het dragen van een helm is niet nodig. Ook hoeft de gebruiker van een e-bike niet in het bezit te zijn van een rijbewijs of verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Fietsers met trapondersteuning rijden op het fietspad. Voor het gebruik van de e-bike geldt geen minimumleeftijd.


Kantoor: Sint Bavostraat 36 Afscheidshuizen: Sint Bavostraat 18 Rijsbergen Schijfse Vaartkant 1b Rucphen

Een uniek leven verdient een uniek afscheid

VOORJAAR - INSECTENTIJD! ...dus tijd voor horren orren

Alle soorten raam- en deurh bij ons verkrijgbaar.

SPECIALE ACTIE t/m 31 mei 2014

nilux Plisse hordeuren vannteUerd .

10% KORTING

Alles ingemeten en gemo e: Vraag vrijblijvend een offert

Ook als u elders bent verzekerd kunt u ons de uitvaart laten regelen.

Raambekleding, Jaloezieën, Rol- en Vouwgordijnen, Plisse

Budgetuitvaarten zijn mogelijk vanaf € 1975,- (in besloten kring)

KWALITEIT IN WONINGTEXTIEL

CHIEL TOLENAARS

076 5963698 www.jackmathijssen.nl

Westerstraat 39 - 4791 HT Klundert - Tel.: (0168) 402 177

De winkel waar service en kwaliteit hoog in het vaandel staat!

Iedereen verdient een waardig afscheid. Jan Reedijk UitvaarTverzorging helpt daarbij.

Alles onder 1 dak PODOLOGIE - KINDERPODOLOGIE - STEUNKOUSEN ORTHOPEDISCHE SCHOENTECHNIEK - ORTHESES SCHOENREPARATIES Praktijken in Prinsenbeek en Hoeven

met ruim 25 jaar ervaring een begrip in de regio

Vergoed door alle verzekeraars

schoenen / podolo

Kapelstraat 11 Prinsenbeek Tel: 076-5414268

www.janreedijkuitvaartverzorging.nl info@janreedijkuitvaartverzorging.nl www.molschoenen.nl info@molschoenen.nl

Met toewijding en aandacht verzorgt Jan Reedijk Uitvaartverzorging een begrafenis of crematie van een geliefde, vriend of familielid. Vanaf het voorgesprek tot en met de uitvaartplechtigheid kunt u op ons rekenen en uw wensen staan bij ons centraal. Tevens zijn wij door onze persoonlijke aanpak in staat een unieke uitvaart te verzorgen tegen redelijke kosten.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op: 076-502

28 87*

*Ook als u een Natura uitvaartverzekering heeft, kunt u ons bellen.

Senioren Blijf mobiel! Met een scootmobiel van de Scootmobiel Winkel kunt u zorgeloos genieten van de buitenlucht, boodschappen doen of een dag winkelen. Door de intensieve samenwerking met fabrikanten van verschillende merken scootmobielen bent u gegarandeerd van kwaliteit, uitstekende service, snelle levertijden maar vooral de scootmobiel die bij u past! Wij verkopen bijna alle merken en modellen scootmobielen en rollators voor de laagste prijs in Nederland! Ook voor het huren van een scootmobiel, onderhoud, accu’s of accessoires bent u bij ons aan het juiste adres. Kom eens kijken in onze nieuwe showroom in Roosendaal!

ACTIE: ‡1 jaar WA verzekering en pechhulp GRATIS! ‡10% korting op vertoon

SPECIAL | VOORJAAR 2014

van deze advertentie

Onze openingstijden zijn: Donderdag van 10.00 - 17.00 uur Vrijdag van 13.00 - 17.00 uur Zaterdag van 13.00 - 17.00 uur Alle andere dagen en avonden ontvangen wij u graag op afspraak 076-8881913 Indien gewenst komen wij ook gratis en geheel vrijblijvend bij u thuis voor advies en een demonstratie.

Uitgeverij de Bode bv Postbus 22 4880 AA Zundert | Bredaseweg 26 4881 DE Zundert Showroom: Scherpdeel 20, 4703 RJ Roosendaal / 076-8881913 info@descootmobielwinkel.nl / www.descootmobielwinkel.nl

Telefoon 076 599 81 11 | Fax 076 599 81 99


07 Smartphones en social media is ook handig voor senioren Mee met de moderne tijd! Sommige ouderen willen liever niks te maken hebben met de nieuwste hypes van tegenwoordig. Het skypen op een tablet, whatsappen op de nieuwste iPhone of digitale spelletjes in plaats van de vertrouwde woordpuzzel, het is allemaal veel te ingewikkeld en misschien wel een beetje eng. Toch hoeft het dat niet te zijn. DOOR VERA DE GEUS

Skype Ouderen vinden het vaak lastig om het hoe en wat van de laatste gadgets onder de knie te krijgen. Daarom zie je vaak dat ze er liever helemaal niet aan beginnen. Toch kunnen de nieuwste programma’s op je telefoon, oftewel apps en elektronica het leven een stuk makkelijker én leuker maken. Het brengt de mensen dichter bij elkaar. Wie een familielid in het buitenland heeft zitten, kan met Skype via één druk op de knop zijn neefje, nichtje of misschien wel geliefde op het beeldscherm zien verschijnen. Gratis en voor niks! De afstand blijft groot, maar het praat een stuk leuker dan via duurbetaalde telefoongesprekken.

Apps

Tablet De tablet is een grotere versie van de telefoon, waar je echter niet mee kan telefoneren. Wel heeft het als voordeel dat alles er duidelijk op te lezen is. Je kunt er apps opzetten waarmee je de krant of een tijdschrift kan lezen. Ook op de tablet kunnen er spelletjes gespeeld worden en is skypen mogelijk. Ideaal dus, voor jong en oud.

De zo geheten ‘apps’ zijn er in allerlei categorieën. Van social media tot spelletjes. Er bestaan programma’s op je telefoon of tablet die je een seintje geven wanneer je een medicijn in moet nemen, maar bijvoorbeeld ook wanneer de buurvrouw jarig is of wanneer er een stortbui aan zit te komen. Natuurlijk zijn daar ook andere hulpmiddelen voor, maar als je

even in de supermarkt bent of het nieuws niet aan hebt staan, kan zo’n telefoon toch wel eens handig uitpakken.

Social Media De bekendste apps voor op je tablet en telefoon zijn onder andere Facebook en Whatsapp. Om te zien wat de kinderen en kleinkinderen aan het doen zijn is Facebook de ideale optie. Dat is een programma waarbij je vrienden en familie berichten en foto’s kunnen plaatsen op internet. Zo is iedereen op de hoogte van elkaar wat zij aan het doen zijn. Daarnaast is whatsapp een bekende app en tevens een van de snelste manieren om iemand –wederom gratis - te bereiken door ze een berichtje te sturen. Onder de spelletjes zijn Wordfeud en Candy Crush twee van de populairste apps. Het is voor senioren handig om een spelletje op de telefoon of tablet te spelen. Het is daarbij een leuk tijdverdrijf en dat kleine mobieltje is overal mee naar toe te nemen. Kom maar op met die smartphone of tablet! Júist voor senioren!

WIJ ZIJN HET JUISTE ADRES VOOR HET LEVEREN VAN TABLETS EN SMARTPHONES!

be In

10 staanmei

jaa wij r!

Wij zijn verhuisd! de officiële opening is

zaterdag 24 mei

Verkoop en reparatie

van computers en toebehoren Softwareinstallaties & Hardwarereparaties

HET ADRES VOOR:

MOBIELE TELEFOONS ͻ MOBIELE ABONNEMENTEN PREPAIDTOESTELLEN/KAARTEN ͻ DECT APPARATUUR NAVIGATIESYSTEMEN ͻ TABLETS ALLE MOBIELE DATA TOEPASSINGEN

BERGEN OP ZOOM SERVICECENTER VOOR:‡6DPVXQJͻ HTC

onder andere: herinstallatie van Windows, virussen verwijderen, herstellen van uitgebroken laptopaansluitingen, vervangen van defecte laptopschermen en voedingen, etc. Adresgegevens Noordhaven 44 4761 DB Zevenbergen Tel. +31 (0)168 324 244 Fax +31 (0)168 323 070 E-mail: info@coco-systems.nl

Openingstijden: Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag:

09.30-17.00 uur Bij elke aankoop GRATIS frietje of snack! Om 15.00 uur een

De eerste 100 klanten

optreden van ontvangen bij elke aankoop: “Muntje de Man” GRATIS Belkin wielren T-shirt

09.30 - 18.00 uur 09.30 - 18.00 uur 09.30 - 18.00 uur 09.30 - 18.00 uur 09.30 - 21.00 uur 09.30 - 17.00 uur

Springkussen aanwezig ETTEN-LEUR BERGEN OP ZOOM STEENBERGEN

Torenpad 18a, 4872 XN Fruiteniersdreef 8, 4614 HH Geert Vinckestraat 2a, 4651 DJ

076-2030022 0164-261691 0167-566444

www.coco-systems.nl


08

Zo voorkom je het zwarte gat Pensioen? Meer dan helemaal niets doen!

Het pensioen mag dan een eindeloze vakantie lijken, voor wie zijn hele leven gewerkt heeft, is het niet altijd even makkelijk om hele dagen thuis te zitten. Wanneer de vrijheid van de zeeën aan tijd u steeds meer gaat tegenstaan, dreigt het befaamde zwarte gat. En dat terwijl er nog een wereld ligt om ontdekt te worden: word vrijwilliger bij de lokale vereniging, ga mee op reis met de ouderenbond en maak tijd vrij voor uw kleinkinderen. Zo maakt u van uw pensioen al snel uw tweede jeugd.

Geen wonder dat veel pas-gepensioneerden een groot gapend, zwart gat zien ontstaan. Wanneer het reisstof is afgespoeld, de afscheidsbloemen zijn verwelkt en de irritaties thuis oplopen is het tijd om een nieuwe daginvulling te vinden. Voor wie zijn hele leven heeft gewerkt, kan het knap lastig zijn om zich niet meer nuttig te voelen voor de maatschappij. Maar vergeet niet dat u ook een bijzondere bijdrage kunt leveren als vrijwilliger. Doordat steeds meer ouders werken, blijven er veel taken bij de sportclub, op de basisscholen en in het welzijnswerk liggen. Bovendien besteden overheden en professionele organisaties meer en meer taken uit aan vrijwilligers. Genoeg te doen dus voor zo’n actieveling als u! Informeer eens bij het lokale vrijwilligersloket of biedt uw diensten spontaan aan bij een vereniging of instelling. Dat wordt zeker gewaardeerd en zal u snel weer het gevoel geven dat u weer wat kunt betekenen voor de maatschappij.

DOOR RIA VAN MEIR Groter kan het contrast haast niet zijn. De ene dag moet u nog op tijd op uw werk verschijnen, de laatste zaken afhandelen, alles overdragen aan uw collega’s, en dan… Dan is er opeens niets meer. Een lege agenda, geen verplichte wekker en ineens altijd thuis bij man- of vrouwlief.

‘Pak klusjes aan om niet achter de geraniums te belanden’

Kleinkinderen Mocht u gezegend zijn met kleinkinderen, dan zullen zij voor de nodige afleiding zorgen. Plan een vaste oppasdag in en doe leuke dingen met de kids. Daarvoor hoeft u echt niet iedere week naar de Efteling te rijden. Samen naar het bos, leuke spelletjes doen of lekker eten maken voor de rest van de familie geven u al heel veel energie terug. Laten de nakomelingen nog even op zich wachten, dan kunt u wellicht op andere manieren van dienst zijn voor de familie. Misschien ligt er nog ergens een mandje strijk te wachten of kan de goot bij uw zoon een schilderbeurt gebruiken. Blijf niet stilzitten, maar pak klusjes aan om niet achter de geraniums te belanden.

Ouderenbond Bent u toch niet zo’n doener, maar trekt u er wel graag op uit? Dan kunt u zich aansluiten bij de ouderenbond. Denk niet meteen aan de bingo’s en klaverjasmiddagen, want de ouderenbonden doen tegenwoordig veel meer dan alleen maar dat. Dagreisjes naar leuke steden en interessante musea, samen naar een theatervoorstelling, culinaire fietstochtjes of cursussen fotografie en sociale media; het zit allemaal in het aanbod van de plaatselijke ouderenbond. Ga dus niet bij de pakken neerzitten, maar begin aan uw tweede jeugd. Neem de tijd om het nieuwe ritme te vinden en geniet vooral van de mooie dingen die het leven nu allemaal te bieden heeft!


M EN COODE MFOR

T

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE

Meubeltrend ook voor al uw senioren meubelen

Relax fauteuil met sta op hulp in leder

De Gabor-Specialist

â‚Ź 795,-

Molenstraat 78 Zundert - Alle zondagen open (076 597 43 61 Ook zijn wij gevestigd in: - Peter Fashion & Trends Marktstraat 29 Made 0162 682 386 - Women Only (Gabor shop) Marktstraat 19 Made 0162 687 405

Cees en Marian Ossenblok $#$"$ '!"%'  &&&%$"%

Dinsdagmiddag gesloten Dinsdagmiddag gesloten


Voor ieder doel een bril Waar sommige brildragers hun bril graag afstemmen op hun garderobe, zijn er steeds meer brillen voor bepaalde activiteiten. “Zoals de sportbril die de wind beter uit de ogen houdt en een beter contrast geeft”, illustreert Van Gils. “Ook een speciale computerbril geeft een zo comfortabel mogelijk beeld waardoor je inspannings- en nekklachten kunt voorkomen. Met het toenemende beeldschermgebruik, naast computers ook tablets en smartphones, neemt ook de straling naar de ogen toe. Hiertegen zijn beschermende coatings voor de brillenglazen ontwikkeld.”

De wereld van zo goed mogelijk zien en horen staat niet stil 7LMGYRRUYHU¿MQLQJ

Meer kleur, meer draagcomfort, dunnere monturen. Deze trends komen we tegen in de optiek. Een rondje bij ondernemers maakt duidelijk dat er in de brilmode een opmars is van natuurlijke materialen, zoals hout. Dit is heel licht en daardoor comfortabeler. Waar over smaak niet te twisten valt, zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van beter zien en horen waarmee iedereen zijn voordeel doet. Zoals lenzen die u langer kunt dragen en het steeds kleiner wordende gehoorapparaat. DOOR BRITTA JANSSEN

Brilmode “De brilmode blijft groot, maar minder zwaar qua uitstraling, door de dunnere randen”, vertelt Diederik van der Heijden van de Roosendaalse Optiek van Wely. Zijn klanten vragen veel naar ‘mooi door eenvoud’ en een kleurtje. “Trendsetters schaffen een retrostijl-montuur aan. Ook zijn er steeds meer brillen van natuurlijke materialen, waaronder leisteen en hout. Dat heeft een mooie kleur en uitstraling. Er zijn zelfs monturen van gerecycled materiaal.”

‘Er zijn zelfs monturen van gerecycled materiaal’ Kunststof brilmonturen blijven populair, stelt Edwin Tilroe van de Vlissingse Tilroe Optiek. “Maar wel

van dunnere materialen en meer gecombineerd met metaal. Ook zijn de brillen kleurrijker. Niet schreeuwerig, maar subtiel.” Ook in deze zaak doen de vintage brillen het goed. “De stijl uit de jaren ’60 tot ‘80. Aangepast aan de huidige tijd, met de uitstraling van toen.” Optiek van Meer in Sint Willebrord biedt steeds meer blauw, aldus Maurice van Gils. “Het vervangt zwart en is veel zachter in het gezicht. Na de grote, zware kunststof monturen is het nu tijd voor verfijning.” Dick Kouwenberg van de Middelburgse Jinc Optiek ziet meer dan voorheen matte kleuren. “Ook in de metalen brillen zien we veel (accent) kleuren. Nieuw op de markt zijn monturen van carbon, gecombineerd met titanium. Hierdoor blijft het gewicht heel laag en dat zorgt voor een hoog draagcomfort.”

‘Beter lezen met je lenzen’ Contactlenzen Veel mensen combineren een bril en contactlenzen. De ondernemers merken dat een bril veel meer een modeartikel is geworden. Een bril is makkelijk in gebruik, maar lenzen zijn bijvoorbeeld handig bij het sporten. “Bij lenzen zien we een doorontwikkeling van de bestaande producten, zoals betere zuurstofdoorlaatbaarheid”, vertelt Kouwenberg. Daardoor drogen lezen minder snel uit. “De belangrijkste ontwikkeling is de contactlens met leesdeel”, vindt Van Gils. “Zowel in vormstabiele (vroeger de harde) als zachte lenzen kun je in diverse uitvoeringen de combinatie van kijken en lezen aanbrengen. De lenzen drogen minder snel uit, waardoor meer mensen beter en langer lenzen kunnen dragen.” Een bijzondere contactlensontwikkeling vinden de ondernemers de nachtlens. Die draag je ’s nachts en dan zie je overdag goed zonder. Deze lenzen aanme-

ten is wel een specialisme, waarvoor u hiervoor niet bij iedere opticien terecht kunt.

Gehoor Ook de wereld van gehoorapparaten staat niet stil. Zo zijn deze hulpmiddelen door de nieuwe technieken steeds kleiner. Ook benaderen ze het originele geluid en horen steeds beter. U doet er goed aan om uw wensen, budget en de vergoeding van de zorgverzekeraar op een rijtje te zetten. De regels voor een vergoeding veranderen nogal eens, legt Van Gils uit. “Mensen kunnen kiezen voor een toestel binnen de vergoeding, maar ook voor aanvullende opties met bijbetaling. Bij hoortoestellen geldt een proefperiode van twee maanden, waarbinnen je kunt bepalen of het product bij je past.”

Zonnebrillen We dragen nog steeds graag grote zonnebrillen. En dat is ook goed, want zo zijn we uitgebreid beschermd tegen de zon. Al moeten we dan naast een groot montuur natuurlijk ook goede glazen hebben. Nieuw bij zonnebrillen zijn spiegelglazen, verkrijgbaar in allerlei kleuren. “Onze klanten willen steeds vaker gepolariseerde glazen”, vertelt Van der Heijden. “Die nemen veel schittering weg en dat is ideaal voor in het verkeer.” Volgens Van Gils geven deze glazen de brillendrager een rustiger beeld. “Ook zonnebrillen op sterkte kun je nemen met spiegelende glazen”, aldus Tilroe.

FOTO’S: TILROE OPTIEK


11

Fiscaal gunstige regeling geldt alleen dit jaar 100.000 euro belastingvrij schenken voor aankoop van eigen woning Wie een familielid of iemand anders 100.000 euro voor de eigen woning wil schenken kan dat het beste dit jaar doen. Tot 31 december is het mogelijk om een ton belastingvrij weg te geven. Dat mag alleen als het bedrag bedoeld is om te gebruiken voor een eigen huis. De ontvanger van de 100.000 euro hoeft geen familie te zijn van de schenker. In tegenstelling tot de oude regels hoeft de persoon die het geld krijgt ook niet in de leeftijd te zijn tussen de achttien en veertig jaar oud. DOOR MONIQUE JANSEN De ontvanger is verplicht om het geld te gebruiken voor de aankoop van een eigen woning, voor het aossen van de hypotheek, het verbeteren en onderhouden van het huis, voor de afkoop van het erfpachtcanon bij een woning met erfpacht en het aossen van de restschuld bij een reeds verkochte woning. De gift is alleen bedoeld voor een woning waarvan de ontvanger eigenaar is. Ook dient de persoon die het geld krijgt in het huis te wonen. Het geld kan dus niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld

een recreatiewoning waarin alleen tijdens vakanties wordt vertoefd.

Voorwaarden De vrijstelling geldt ook voor een woning in aanbouw of een woning die wordt verbouwd. De ontvanger dient dan wel uiterlijk in 2017 in dit huis te gaan wonen. Als dat niet gebeurt komt de vrijstelling te vervallen en moet er alsnog schenkbelasting worden betaald. De regeling voor het belastingvrij schenken van 100.000 euro geldt sinds 1 oktober 2013 en kan ĂŠĂŠn keer gebruikt worden. Er kan dus niet twee keer 100.000 euro belastingvrij worden geschonken. Ook mag de vrijstelling niet worden uitgespreid over twee jaar.

OfďŹ cieel De schenking is pas ofďŹ cieel op het moment dat de ontvanger het geld heeft gebruikt voor bijvoorbeeld de aankoop van een woning, het voldoen van een restschuld of het afkopen van de erfpacht. De Belastingdienst gaat uit van een gift op het moment dat de akte van levering is ondertekend door de notaris. Daarnaast moeten de gulle gever en de ontvanger schriftelijk kunnen aantonen dat de 100.000 euro ook daadwerkelijk is overgemaakt en is gebruikt voor de woning. De schenking moet wel worden aangegeven bij de Belastingdienst. In het belastingformulier kan dan worden aangevinkt dat er sprake is van een vrijstelling.

“Het doen van een schenking is niet alleen gunstig voor de ontvanger, maar ook voor de gever.�

Voor het organiseren en uitvoeren van uw ÂżQDQFLsOHHQDGPLQLVWUDWLHYH]RUJ2Q]HGLHQVW YHUOHQLQJEHVWDDWXLWLQYHQWDULVHUHQYDVWOHJJHQ HQRUJDQLVHUHQYDQXZSHUVRRQOLMNHEHKRHIWHQ :LMELHGHQXVOLPPH]RUJHQÂżQDQFLsOHGLHQVWHQ DDQGLHPDDUHHQGRHOKHEEHQRQW]RUJHQ

6SHHUSXQWHQ SHUVRRQOLMNHEHJHOHLGLQJYDVWDDQVSUHHNSXQW UXLPHHUYDULQJÂżQDQFLsOHUXVWHQZLMNRPHQ QDDUXWRH

ZZZULDEURRGVHQLRUHQDGYLHVLQIR

Gunstig Het doen van een schenking is niet alleen gunstig voor de ontvanger, maar ook voor de gever. Veel senioren willen hun vermogen afbouwen om bijvoorbeeld een hoge eigen bijdrage voor bijvoorbeeld een plek in een verzorgingstehuis of voor hulp in de huishouding te voorkomen. Dat is met deze regeling prima mogelijk.


nieuw in de collectie: PVC -vloer URBAN in 6 schitterende kleuren 0.30 mm topkwaliteit met houtreliëf normaal € 27,40

nú € 24,95 p/m² ! € 44,95 p/m² ALL-IN gelegd ! *

* vraag naar de voorwaarden !

nu € 4-deurs dressoir Lucarno nú v.a. € 898

nú € 139

relax nú € 399

hoekbank met ottomaan nú € 998 BOSSCHENDIJK 189 , 4731 DD OUDENBOSCH TELEFOON: 0165 - 312615

WONEN SLAPEN VLOEREN

ZON- EN FEESTDAGEN GESLOTEN MAANDAG GESLOTEN DINSDAG T/M DONDERDAG 8.00 - 18.00 UUR VRIJDAG 8.00 - 21.00 UUR ZATERDAG 8.30 - 17.00 UUR


Jac. Karremans Mode vier t het 80-jarig bestaan in Oudenbosch Waar vind je ze nog, kledingzaken met persoonlijke aandacht voor de klant. Karremans Mode in OudenďŽƐĐŚŚĞĞŌĚŝƚĞĐŚƚĞƌŚŽŽŐŝŶŚĞƚǀĂĂŶĚĞůƐƚĂĂŶĞŶŝƐ dan ook al 80 jaar “een begrip in de regio”. Onze klanƚĞŶŬŽŵĞŶƵŝƚĂůůĞǁŝŶĚƌŝĐŚƟŶŐĞŶĞŶůŽƉĞŶĂůůĞŵĂĂů tevreden de winkel uit met hun nieuwe aankoop! De klantvriendelijkheid en de gemoedelijke sfeer is onze kracht............

Nu EXTRA KORTING

Welkom in de wereld op alle haarden van sfeer en warmte en kachels

AANBIEDING: Bij alle pelletkachels

Morgen 15 april Koopzondag 500 kilo pelletkorrels GRATIS 11.00-17.00 uur

KOOPZONDAG GROOTSTE SHOWROOM GROOTSTE SHOWROOM BER PTEM SEei 25 29m UUR

ZUID NEDERLAND ZUID NEDERLAND

11.00-17.00

Houtkachels Pelletkachels Liftdeur houtkachels Design gashaarden Open haarden Afvoervrije gashaarden Bio haarden Electrische kachels Natuursteen schouwen Snelle levering Vakkundig geplaatst info@schouwenpaleis.nl www.schouwenpaleis.nl

De Fa. Karremans werd in 1934 opgericht en is nu toe ĂĂŶ ĚĞ ĚĞƌĚĞ ĨĂŵŝůŝĞŐĞŶĞƌĂƟĞ͘ tĞ njŝũŶ ƐƵƉĞƌƚƌŽƚƐ ŽƉ ŽŶƐ ďĞĚƌŝũĨ ĚĂƚ ŶŽŐ ĂůƟũĚ ďĞƐƚĂĂŶƐƌĞĐŚƚ ŚĞĞŌ͊ /Ŷ ĚĞ ůŽŽƉǀĂŶĂůĚŝĞũĂƌĞŶŚĞĞŌĚĞ&Ă͘<ĂƌƌĞŵĂŶƐnjŝĐŚƚŽĞͲ ŐĞƐƉŝƚƐƚŽƉĂŵĞƐͲĞŶ,ĞƌĞŶŬůĞĚŝŶŐŝŶŚĞƚŵŝĚĚĞŶͲƚŽƚ ŚŽŽŐ ƐĞŐŵĞŶƚ͘ YƵĂ ŵĞƌŬĞŶ ǀĞƌƌĂƐƐĞŶ ǁĞ ŽŶnjĞ ŬůĂŶͲ ƚĞŶŐƌĂĂŐ͕ŶĞƚnjŽĂůƐĚĞƉƌŝũƐŚĞŶǀĞƌƌĂƐƚ͘tŝũƐƚĂĂŶŐĂͲ ƌĂŶƚǀŽŽƌĞĐŚƚĞŬǁĂůŝƚĞŝƚĞŶĞĞŶŐŽĞĚƉĂƐƐĞŶĚĂĚǀŝĞƐ͊ ĂĂƌŶĂĂƐƚďŝĞĚĞŶǁĞĞĞŶŐŽĞĚĂůƚĞƌŶĂƟĞĨǀŽŽƌĚĞƐƚĂĚ ǁĂŶƚŵĞŶŬĂŶŝŶKƵĚĞŶďŽƐĐŚĂůƟũĚŐƌĂƟƐƉĂƌŬĞƌĞŶĞŶ ŽŶƚǀĂŶŐƚƚĞŶƐůŽƩĞŝŶĞĞŶĮũŶĞĞŶŵŽŽŝĞĂŵďŝĂŶĐĞĞĞŶ ŚĞĞƌůŝũŬĞďĂŬŬŽĸ Ğ͘͘͘͘͘͘͘Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

DE VOORDELEN: ‡ geen makelaarskosten ‡ geen verkoop-stress ‡ geen dubbele woonlasten ‡ snelle afwikkeling ‡ geen ontbindende voorwaarden ‡ ook als uw woning al te koop staat

0167 522622

Piet en Wilma Thieme heten iedereen van harte welkom!

Prof. van Ginnekenstraat 17-19, Oudenbosch Tel.: 0165-312206

“STEENTJE”

DONKER EIKEN MEUBELS MAKEN WIJ BLANK OF EEN ANDERE KLEUR. Gratis Transport. Info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

www.kinderopvangetten-leur.nl www.kinderopvanghalderberge.nl www.kinderopvangzundert.nl

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN?

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

Het 80-jarig Jubileum wordt dit jaar gevierd met leuke aanbiedingen in de vorm van wisselende “Jubileumprijzen” bij ons in de zaak...

Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

KAARTVERKOOP IS GESTART! Seizoen 14/15 ■ZZZÀGHLHWDUWLQO

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

GL

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

: LEL6RHUMD

Tuinschermen met betonpaal systeem

met DJ Raymond Bloomberg

met samen [topscoorder eredivisie 2010-2011] Bjorn Vleminckx

*XLGR: HLMHUV

VRIJDAG 13 JU NI, 20.00 ZAAL OPEN ENTREE € 5,- in cl. div. hapjes TICKETS: www.f ideietarrttii..n nl of aan de b alie

U

HLMH

/H

H0 RQL

created by Studio Quast 2014

BUYZEN keurslager

18 c r e a t i e v e educatie&vormgeving


Scouts Maria Goretti halen tweede plaats tijdens RSW

Scouting Maria Goretti in de prijzen

HOEVEN - Zowel de meiden scouts als de jongens scouts (leeftijd 10-15 jaar) van scouting Maria Goretti Hoeven hebben meegedaan aan de regionale scouting wedstrijden, oftewel RSW afgelopen weekend. De driedaagse-wedstrijd had dit jaar als thema Scoutopia en werd gehouden door regio West-Brabant op het scouting labelterrein Buitenlust in Bergen op Zoom. In totaal waren er zo’n 100 deelnemers, 30 stafleden en 16 deelnemende ploegen be-

trokken bij dit festijn. Scouts-jongens van scouting Hoeven doen al zo’n 10 jaar mee aan de RSW, scouts-meisjes hadden dit jaar hun debuut. Tijdens de RSW strijden de patrouilles tegen elkaar en tonen hiermee hun scouting vaardigheden. Groepen worden door een vakkundige jury beoordeeld op veel onderdelen, zoals het veilig en goed opzetten en afbreken van de tent, gebruik juiste sjorringen en knopen tijdens het pionieren van de keuken, waarbij ook veiligheid een belangrijke rol speelt, hygiënisch bereiden van een voedzame maaltijd

die binnen een bepaald budget blijft, eerlijk spelen van spellen en opdrachten en lopen van een tocht. Daarnaast wordt men ook beoordeeld op het opgeruimd houden van je kamp, actieve deelname, samenwerking en sfeer in je groep en of iedere scout zijn taak kent tijdens bepaalde onderdelen. Ook werden de scouts beoordeeld op het vermaken van andere scouts tijdens de bonte avond rond het kampvuur. Bomvol weekend met super scouting activiteiten, maar wel een pittige wedstrijd. Vrijdagavond 16 mei werd het kamp opgebouwd en was er een handelspel op de heide, waarmee men grondstoffen kon verdienen en zo ook punten. Zaterdag werd er een hike van 13 km. gelopen met diverse posten en spellen en een kabelbaan over het water bij Fort Roovere. Na het bereiden van de maaltijd was er een bonte avond rond het kampvuur, waarbij iedere deelnemende groep kon laten zien hoe zij het publiek vermaken. Zondag werd het Chaosganzenbord spel gespeeld en volgde de prijsuitreiking. Scouts meisjes van scouting Hoeven hadden het goed gedaan en zijn tijdens de voorrondes op een 2e plaats geëindigd. De 2 beste groepen mogen door naar de landelijke scouting-wedstrijden, LSW. Dit is het jaarlijkse evenement waar 650 scouts, winnaars RSW, strijden om de titel ‘Beste Scouts van Nederland’. LSW vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 9 juni op Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn.

Kunstenaarscollectief CCH viert derde lustrum

Expositie ‘Fiësta’ OUDENBOSCH - Het Kunstenaarscollectief CCH heeft voor het jaar 2014 weer een veelbelovende expositie gepland. Op 29 mei vindt de presentatie plaats van 16 aangesloten kunstenaars onder de titel “Fiësta”. De groepsexpositie vindt plaats in het winkelpand Jezuïtenplein/Markt 60

te Oudenbosch. Evenals vorige jaren heeft de omgeving waarin de kunstwerken worden getoond zeer inspirerend gewerkt op de kunstenaars. Dat heeft tot gevolg dat de bezoekers blij verrast zullen worden. Op 1 juni 2014 vindt op het Jezuïtenplein een manifestatie plaats waarbij door enkele kunstenaars van CCH een demonstratie wordt gegeven.

De expositie is te bezoeken van 29 mei t/m 1 juni van 12.00-17.00 uur, 3 t/m 6 juni van 13.00-17.00 uur en 7 t/m 9 juni van 12.0017.00 uur. De officiële opening zal plaatsvinden op 29 mei om 11.00 uur door de heer Leo van Lien, directeur Museum van Lien te Fijnaart. Bezoek ook onze website www.creatiefcontact.nl en facebook. com/KunstenaarsCollectiefCCH.

Springfield niet voor niets naar het verre Maastricht HOEVEN - Het 1e team moest de verre reis aangaan naar hekkensluiter Maastricht. Men ging daar heen als favoriet maar in het begin van de wedstrijd zag het daar niet naar uit. Men keek als snel tegen een achterstand van 3-0 aan en ging rusten bij de stand 4-3. De donderspeech van coach Robert van Harneveldt had gewerkt, want na de rust was er een compleet ander team wat met vertrouwen speelde en er lustig WWW.HOBBYKAS.NL

Budget kas

€ 350,-

Alu-pro kas

v.a. € 925,-

Combi-pro kas

v.a. € 950,-

op los scoorde. Via 5-5 werd al snel een voorsprong genomen van 3 punten en dit resulteerde uiteindelijk nog in een dikke overwinning van 13-7. Het team blijft hierdoor op de 3e plaats en kan deze ook niet meer afgeven op de ranglijst. A.s. zondag speelt het team om 14.00 uur de laatste wedstrijd van deze competitie thuis tegen ELKV uit Etten-Leur. Een grote proficiat gaat uit naar de C1 die dit weekend kampioen werden. Dit is reeds de 2e keer dat dit team de kampioens-

vlag kan hijsen en dat beloofd dus een mooie toekomst voor deze spelers. Uitslagen 17-18 mei Maastricht 1-Springfield 1 7-13 Movado 4-Springfield 2 9-7 Springfield A1-Terda A1 7-8 Springfield B1-Voltreffers B1 4-10 Albatros C4-Springfield C1 2-6 Springfield C2-ELKV/FLYNTH C1 1-5 Emergo E1-Springfield E1 4-3 Springfield E2-Keep Fit ‘70 E1 0-16

RADIATEUR STUK? auto, tractor, motor, schip… TEUNIS BELLEN! 0113-216261

Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

Van de Kar grondwerken bv ‡0,1,*5$9(59(5+885 ‡$)9$/&217$,1(59(5+885 ‡23+22*=$1' ‡7((/$$5'(=:$57(*521' 95$$*1$$595,-%/,-9(1'(2))(57( ,1)2#9'.$5&20:::9'.$5&20 06-53639243

* Arbeidsrecht * Bestuursrecht * Strafrecht * Echtscheiding * Burenrecht * Bouwrecht

* Huurrecht * Incasso * Contracten * Jeugdrecht * Algemene Voorwaarden

GRATIS JURIDISCH ADVIES Op ons spreekuur iedere dinsdag van 16.00-17.30u. U kunt uiteraard ook bellen voor een afspraak. Brugstraat 41 Roosendaal 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl PAGINA 28

Leo Hoendervangers biljartkampioen BOSSCHENHOOFD - Bij de Ouderenbond werd de finale biljart gespeeld om het algemeen kampioenschap libre 2013/2014 tussen Bertus Balemans, kampioen van het A-team en en Leo Hoendervangers, kampioen van het B-team.

Er waren drie partijen voor nodig omdat Leo Hoendervangers de eerste partij won en Bertus Balemans de tweede. De derde partij werd beslissend en viel uit in het voordeel van Leo Hoendervangers. In totaal won Leo Hoendervangers met een verschil van 3.717 matchpunt.

Aanpak riool kost extra geld HALDERBERGE - De gemeente heeft 90.000 euro extra nodig voor de aanpak van het riool. Men wil dit halen uit de pot Vervangen Vrijverval Riolering 2013. Men is momenteel bezig met renovatiewerkzaamheden aan de riolering in Halderberge. Hierbij is ruim 1500 meter gerelined. Relining is een renovatiemethode waarbij de levensduur van de bestaande buis verlengd wordt, zonder dat men langdurige overlast heeft voor de omgeving. Tijdens de werkzaamheden is men op een aantal locaties op niet voorziene situaties gestuit, waardoor extra reparaties en renovaties noodzakelijk zijn. De werkzaamheden worden direct met de relining uitgevoerd.

Vrijwilligerscentrale Halderberge

Nieuwe en actuele vacatures Telefoonvrijwilliger Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week staan professioneel geschoolde vrijwilligers klaar om mensen te woord te staan die behoefte hebben aan een telefoongesprek en bij niemand anders terecht willen of kunnen.Dat is in het kort het werk van Sensoor. Zij zoeken nog telefoonvrijwilligers en chatvrijwilligers die het bestaande team kunnen versterken. Werkgroepmedewerkers natuur en registratie Voor het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum, zoeken we twee werkgroepmedewerkers. De werkgroep registratie houdt zich bezig met het in kaart brengen van de collectie en de registratie hiervan. Voor de werkgroep natuur zoekt men iemand die interesse heeft in natuur en zijn/ haar kennis hierover kan overbrengen op bezoekers. Het museum werkt veel met vrijwilligers, dus u gaat deel uitmaken van een hecht team vrijwilligers en wordt goed

ingewerkt. Mantelzorgmaatje Mantelzorgers zijn vaak door hun mantelzorgtaken overbelast of dreigen overbelast te raken. Door de hoeveelheid van taken/ zorgen zien ze door de bomen het bos niet meer. Een mantelzorgmaatje kan hulp bieden. Deze ondersteunt, regelt, adviseert, brengt orde in zaken en is een luisterend oor! Een veelzijdige vrijwilligersfunctie, waarbij u echt het verschil kan maken Informatie Voor meer informatie over de vacatures kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale, Polderstraat 2a, 4731 JH Oudenbosch. Tel. 0165-324409. U kunt ook zonder afspraak bij ons binnenlopen voor een informatief gesprek. Openingstijden: dinsdagmiddag 13.30 tot 15.30 uur en donderdagochtend 10.00 tot 12.00 uur. Al onze vacatures zijn ook te vinden op onze website www.vrijwilligerswerkhalderberge.nl


Vanaf maandag 26 mei lekker lunchen en bourgondisch dineren FEESTEN

CAFĂ&#x2030;

TERRAS

tÄ&#x17E;Ć?Ć&#x161;sÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ϲϾÍťKĆľÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ĺ˝Ć?Ä?Ĺ&#x161;ÍťdÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĨŽŽŜÍ&#x2014;ϏϭϲϹͲϯϰϾϯϰϏ Pinnen mogelijk

Het juiste adres voor het reinigen van al uw gordijnen Openingstijden: ma - vr 8.30 - 18.00 uur, za 9.00 - 12.00 uur 3UHV.HQQHG\ODDQÂ&#x2021;5RRVHQGDDOÂ&#x2021;

Nu ook HAAL en BRENG service!

Voor al uw bruiloften, feesten en partijen!Grieks Restaurant Akropolis Driegangenmenu

samen te stellen naar uw eigen smaak voor

â&#x201A;Ź 18,90

van dinsdag t/m vrijdag geldig t/m 30 mei

Bij mooi weer is ons terras open! Vanaf nu ook lunchkaart 12.00-17.00 uur. Mogelijkheid tot afhalen HAVENHOOFD 2 4731 MN OUDENBOSCH Tel: 0165-331474

KEUKEN OPEN DAGELIJKS VAN 17.00-21.30 (maandag gesloten)

Zondag 15 juni tijdens de gastelse Marterei Braderie op ons terras live muziek

P pe

(m.m.v. Denans, Sjakco de Braal en dj John van Bergen).

:HVHUYHUHQDOWLMGGLYHUVHPHQX·V vanaf ½. Tot eind juni serveren we nog onze Aspergespecialiteiten . En vergeet niet onze Spaans Spaane avond RSMXQLYRRU½DOOLQ. (drank en Spaans diner) graag van te voren reserveren.

Uitgebreide a la carte kaart aanwezig. Kerkstraat 2, te Oud Gastel. Tel. 0165 - 518192

Oude Bredaseweg 4 Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

VRIJDAG 23 MEI Zandeweg 3, 4731NA Oudenbosch, tel. 0165-312306 www.danscentrum-uytdewilligen.nl

onderdeel van

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL Jan van Bergen Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

Aanleg, onderhoud en reparatie van: - Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

JJ - BAND ZATERDAG 24 MEI

PRESENTEERT www.akropolis-oudenbosch.nl

WOODHEAD SUITCASES Pastoor van Breugelstraat 23 Bosschenhoofd tel.: 0165 - 316793 www.cafestroop.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Uw auto/bus te koop? Bel: 06-10401169

Zondag 1 juni

CafĂŠ OPEN: 10.00 uur

19E GROTE KLOMP MOTORRIT

  Oude Bredaseweg 4 Etten-Leur www.cafedeklomp.nl !"#$"#"

% &'( ) *PRESENTEERT

HAPPY SINGLE...OF NIET? Als je op zoek bent naar de geborgenheid van een duurzame relatie, bel dan:

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900

(alle regioâ&#x20AC;&#x2122;s)

www.mens-en-relatie.nl Hoogste slagingsprecentage met persoonlijke bemiddeling Voor man/vrouw relaties, man/man en vrouw/vrouw.

Zaterdag 24 mei CafĂŠ OPEN: 16.00 uur

21.30 uur

Coloured Dream Het repertoire van Coloured Dream bestaat uit classic rock covers, eigen werk en hedendaagse popmuziek.

Bedrijfsruimte voor starters www.starters-bedrijfsruimte.nl


SHEBA DELICE KATTENVOER

AIRWICK LUCHTVERFRISSER

zalm of kip 85 gram

KATTEN SPEELSET 7-delig

0.89

diverse varianten 240 ml

0.49

LUXE STRANDLAKEN

0.98

FUNNY SCHUTTINGHANGER diverse varianten papegaai: lengte 31 cm hond: lengte 25 cm

BLOEMPOT HANGER diverse varianten lengte 10 cm

INTEX ZWEMBAD MET FILTERPOMP

diverse kleuren en prints 100% katoen

INTEX ZWEMRING

3-laags lekbestendig materiaal pompcapaciteit 2006 liter per uur voor een fris en schoon zwembad Ø 366x76 cm

INTEX ZWEMBANDJES ca. 23x15 cm 2 stuks

0.89 RUITENSPROEIER VLOEISTOF gebruiksklaar verwijdert effectief vuil- en insectenresten Dekra gekeurd

100X180 CM

7.99

5 LITER

1.19

2.99

0.59

diverse soorten

0.89

54.95 NATUUR ZEEMLEDER perfecte kwaliteit ca. 48x33 cm

ORANJE HEREN T-SHIRT 100% katoen maten M-XXL

ORANJE HEREN POLO 100% katoen maten M-XXL RAAM WISSER verstelbaar RVS, 35 cm

1.29

4.49

2.79

16 GB USB-STICK

MARS MINI CANDYBAR MIX

Platinum of SanDisk Cruzer Blade verkijgbaar bij de kassa en/of servicebalie

exclusieve voetbal editie 20 candybars

400 GRAM

1.99

BRAAK! PRIJSDOOR

6.95

WK-TIP!

2.49

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG


WEEKACTIE! VAN WOENSDAG 21 MEI T/M DINSDAG 27 MEI 2014

WERCKMANN DOPPENSET

WELLA PRO SERIES SHAMPOO

Chrome-Vanadium in opbergkoffer 15-delig

diverse soorten 500 ml

ZWARE KWALITEIT!

WERCKMANN BITSET incl. boorhouder 64-delig

8.99

4.99

ONKRUID BESTRIJDER

DAMES JUMPSUIT

gebruiksklaar topkwaliteit 750 ml

korte broek diverse kleuren en prints maten XS-L

MIEREN BESTRIJDER gebruiksklaar 250 gram

2.99

VIS KOFFER - 113-delig met o.a. dobbers, kunstaas, lood, madenbakje, haakjes en wartels - 2 klaplades - 30x18x14 cm

7.95

UV-BESTENDIG TUINNET maas 17x17 mm 5x3 meter

1.59

BLUETOOTH SPEAKER

180 CM

6.95 MUUR/SCHUTTING SOLARLAMP

geniet van draadloos stereogeluid ideaal voor thuis of onderweg verkrijgbaar in diverse trendy kleuren geschikt voor Android, Apple en Windows

compact formaat kunststof LED

14.95

BARBECUE BOL OP WIELEN

- slipmolen, gelagerd - 0,25 mm lijn - glasfiber - telescopisch

1.69

3.19

2.99

Q4LIFE WERPHENGELSET

MUUR SOLARLAMP diverse kleuren LED, 15 cm

1.19

1.59

KINDER GYMPEN

diverse kleuren en prints canvas maten 30-35

MEGA BBQ STROOIER diverse varianten

1.75

18.95 KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

3.99

Zet- en drukfouten voorbehouden.

72 cm

TÜV/GS-gekeurd verrijdbaar Ø 46 cm


SPORT

Halderbergse Hieronymuszwemmers op erepodium

Roos (links) haalt medailles bij BZK

HALDERBERGE - In het Pieter van de Hoogenband zwemstadion was het1e weekend van de Brabantse Zomerkampioenschappen op 17 en 18 mei. Zwem- en Polovereniging Hieronymus was met 40 zwemmers vertegenwoordigd die samen 164 starts maakten. Er waren 27 medailles ( 6 goud, 6 zilver en maar liefst 16 bronzen ). Op 71 starts werd een nieuw pr. gezwommen en er waren ook enkele

NJJK-limieten. Goud was er voor Sebastiaan Broere op 50m vrij en 100m rugslag, Coen de Bruijn 200m schoolslag en Nienke Jonk 50 en 100m vlinderslag ; zilver Coen de Bruijn op 50m vrij, ook Cedric Broere haalde dit op deze afstand, Roos Englebert haalde zilver op 200m en 200m vrij en 50m vlinder en Nienke Jonk op 200m rug; brons was er voor Paul Koster en Cedric Broere op 100m vrij, Bas de Bruijn op 200m schoolslag, Eva van Ginneken op 200m en

400m vrije 100m vlinderslag, Senna Lindenberg 200m vrij en 100m schoolslag, Laura van Dijke op 50m en 100m schoolslag, Roos Englebert op 100m vlinder- en 200m rugslag, Ceylan Dursun haalde brons op de 200m rugslag ,Valesca van den Bogert zwom naar de 3e plek op de 100m vlinderslag. Ook brons voor de dames 4x100m wisselslag Jeugd 2 (Eva, Senna, Christel Brugmans en Laura) en de heren 4x100m vrije slag (Coen, Bas, Paul en Jan van Opstal). Prestaties overige Halderbergse Hieronymuszwemmers:Coen de Bruijn haalde op de 50m vrij en 100m schoolslag een medaille. Op de 50m rugslag kwam hij ook aan de start. Bas de Bruijn zwom individueel naar het zilver op de 200m schoolslag en moest alleen zijn broer voorlaten op de afstand. Janne Englebert kwam aan de start op de 100m vrije en rugslag en op de 50m rugslag en 200m wisselslag. Jannemieke van Avezaath uit Hoeven zwom 50m school- en vlinderslag . Kelly van Dongen uit Oudenbosch kwam 2 keer aan de start. Ze nam deel op zowel de 50 als de 100m vrije slag. Roose Engelebert kwam op alle 5 haar individuele afstanden op het erepodium en verbeterde bovendien op alle afstanden ook haar persoonlijke record fors. Wessel Heijnemans deed het ook erg goed. Hij zwom 50m vrije slag en verbeterde zijn pr op de 100m vrije slag. Meer informatie: www.zpv-hieronymus. com

Victoria ‘03 wint eerste wedstrijd in nacompetitie OUDENBOSCH - In een zonovergoten Oostburg moest Victoria ’03 aantreden voor hun eerste wedstrijd in de nacompetitie. Na een busreis van één uur en drie kwartier begon Victoria ’03 enigszins mat aan de wedstrijd. Er werd weinig druk gezet op de tegenstander die daarvan profiteerde en met enige regelmaat gevaarlijk werden. Het gevaarlijkste moment voor Victoria ’03 ontstond al in de 4e minuut van de wedstrijd. Een lange bal van achteruit leek een prooi te worden voor keeper Niels van Sundert, maar Niels was een fractie te laat en speelde meer de man dan de bal. De bal ging op de stip en Oostburg mocht een strafschop nemen. De inzet eindigde echter tegen de paal en daarmee werd Victoria ’03 behoed voor een snelle achter-

stand. In het verdere verloop van de eerste helft bleef Oostburg de aanvallende partij en waren er voor Victoria ’03 slechts twee doelpogingen te noteren. De tweede helft was anders. Victoria ’03 had de busreis inmiddels verteerd en kwam ook aan aanvallen toe. De tegenstander werd sneller afgejaagd en men vond elkaar beter. Dit resulteerde in een aantal goede kansen welke jammer genoeg niet benut werden. Pas in de 20 minuut van de tweede helft was het raak. Een corner genomen door Björn Verwater werd door Victoria ’03 verdediger Alex van ’t Geloof onhoudbaar binnengekopt waarmee Victoria ’03 op een 0-1 voorsprong kwam. Deze voorsprong kwam nog even in gevaar toen Oostburg 10 minuten voor tijd een tweede strafschop te nemen kreeg. Binnen het strafschopgebied werd de noodrem

gehanteerd en de scheidsrechter wees voor de tweede keer naar de stip. Ditmaal was het niet de paal, maar keeper Niels van Sundert die redding bracht. Hij tikte de bal keurig uit de rechter benedenhoek en sleepte daarmee de overwinning uit het vuur, want na deze gemiste buitenkans is Oostburg niet meer in de buurt van het doel geweest. Op zondag 25 mei speelt Victoria ’03 de return tegen Oostburg. In deze thuiswedstrijd moet een plaats in de 2e ronde voor de nacompetitie veilig gesteld worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Afsluiting seizoen 2013-2014 Victoria ’03 sluit het seizoen 2013-2014 op zaterdag 7 juni af met een feestavond, met o.a disco en de uitslag van de verkiezingen “spelers van het jaar”. Alle vrijwilligers en leden zijn van harte welkom.

Gerbert van den Biggelaar negende op NK Weert

- donderdag 29 mei - vrijdag 30 mei zijn alle poliklinische afdelingen van het Lievensberg ziekenhuis gesloten, met uitzondering van de afdeling Spoedeisende hulp.

www.lievensbergziekenhuis.nl

Geslaagde reünie Hoeven 4 HOEVEN - Het was een geslaagde reunie van Hoeven 4. Het was zover op zaterdag 17 mei. Na maanden van mensen benaderen en voorbereiden was de reünie van Hoeven 4. Op het zonovergoten sportpark van VV Hoeven druppelden vanaf 13.30 uur oud-spelers, spelers, spelersvrouwen en supporters binnen. Om 14.30 uur ving de wedstrijd aan tussen een selectie van oud-Hoeven 4-spelers en het huidige 4e elftral van VV Hoeven. Voor sommige spelers was het een unieke ervaring om voor zoveel publiek te spelen. Dit in groten getale opgekomen publiek zag een spannende 1e helft, waar het huidige 4e elftal met een 2-1 voorsprong de rust inging.

Met in totaal 9 doelpunten (eindstand 6-3 overwinning voor het huidige 4e), was het publiek in ieder geval de winnaar deze middag vanwege het vertoonde spel en het prachtige zomerweer. Na de wedstrijd was er een gezellige nabespreking op het sportpark, waar ook nog een groepsfoto met alle spelers en oud-spelers werd gemaakt. Aansluitend begon het avondprogramma met een uitstekend verzorgde barbecue en een geweldig optreden van coverband Radiovox. Onder de stevige klanken van de band werd er tot in de late uurtjes herinneringen opgehaald en de fundering gelegd voor een eventueel vervolg. Kortom, het was een zeer geslaagde reünie. Foto’s te zien op www.facebook.com/hoeven.vier

Davy Mertens derde NK STAMPERSGAT - De ronde van Stampersgat was zondag 18 mei. Er werd ook een NK op de weg verreden, voor id-renners (dit is een categorie voor mensen met een verstandelijke beperking). Met een plaatselijke favoriet uit Oudenbosch: Davy Mertens. Er stonden 22 renners aan de start. Na de 1e ronde reed er een kopgroep van 4. Daar zat natuurlijk Davy in. Verder Joannathan Duinkerke, Martijn Roest en Kevin Wester. Martijn en Joannathan maakten de wedstrijd hard en Davy bleef in hun wiel. Kevin reed ongeveer 3 rondes voor het einde tegen het achterwiel van Joan-

nathan en kwam ten val, Davy kon nog net ontwijken, maar moest toen een gat van 400m. dicht rijden en dit ging vrij gemakkelijk volgends Davy. Zo gingen deze 3 mannen voor het podium strijden. Maar welke plek op het podium voor wie was, werd in de sprint verdeeld. Davy kwam als 1e door de laatste bocht, finish was nog 400m. rechtuit en tot op 100m. lag hij nog lichtjes op kop. Maar de andere 2 kwamen er nog net overheen. Davy is tevreden met dit resultaat. Hij gaat zich nu voorbereiden op het WK aangepast wielrennen voor mensen met een verstandelijke beperking in Tsjechië, die volgende maand wordt verreden.

Sportief Weekeinde Stampersgat in zomerse sferen

Twaalf jubilarissen

Gastelse atleten onderweg OUD GASTEL - Vroeger dan ooit stonden de Nederlandse kampioenschappen triathlon voor de toppers op het menu. In Weert hadden ze bij de Stadstriathlon gelukkig stralend weer en hoge temperaturen. Alle ingrediënten voor een topevenement waren aanwezig, inclusief de Toga-mannen en Gerbert en Rob. Eerst de 2e Divisie, die op zaterdagavond op het menu stond. Jan Moerings was de snelste op een 16e plaats in 1.07.48. Op 92 deelnemers een knappe prestatie, vooral zijn fietstijd maakte indruk. Andere Toga-atleten: 23. Koen van Elteren 1.08.45 10e zwemtijd; 31. Ad Verheijen 1.09.30 3e looptijd., 46. Ed Arbman 1.12.11, 67. Mark van den Bergh (Toga 2) 1.17.00, 70. Mark van Rijsbergen 1.17.28, 73. Kees Bastiaansen 1.17.50; 85. Mark van Merrienboer 1.23.43. Het resulteerde in een 5e plaats voor Toga 1 116 punten, 21e plaats met 295 punten Toga 2. Op de sprintafstand werden Annette de Bot en Nicole Akkermans 2e, respectievelijk 4e. Het NK op zondag waar Gerbert van den Biggelaar 9e van het land werd, beste

klassering ooit. Jonkies wegdenkend, is hij zelfs 6e in 1.53.26. Met de 6e looptijd na de 33e zwemtijd is zijn inhaalrace duidelijk. Zo’n opmars kan Rob Musters niet maken, 24e in totaal en 15e senior in 1.56.50. Rob had er meer van verwacht. Hij richt zich nu helemaal op de triathlon in eigen dorp. Hardlopers bleven in de buurt. In Stampersgat de 19e Cheltenham-Run op een zwoele zaterdagavond. Huub Maas en Laurey van den Berg wonnen. Beste Gastelaar was Roel van Nes op een 8e plaats en brons bij de M35. Partner Wendy werd zelfs 2e en ook Ingeborg stond op het podium. Snelle tijden waren door de hitte lastig te realiseren. Uitslag Cheltenham-Run: M35: 3. Roel van Nes 35.22; 17. Rudolf de Jong 47.13; M45: 10. Johan van Opstal 38.45; 21. Jan van Sprundel 46.07; 23. Kees Kokke 46.20; 26. Peter Vergouwen 49.06; M55: 14. Michel van der Weegen 44.31; Dames: 5. Anne van Alphen 47.10; D35: 2. Wendy Deijkers 44.41; 3. Ingeborg de Jong-Magielse 48.16; 4. Chantal Nuiten 54.16; D55: 4. Mien Ossenblok 54.16. De 5 kilometer: 7. Max Donkersloot 19.18; 11. Geriejan Rockx 23.26; 14. John Franken

25.02; 15. Mark Mol 27.17. Korte afstand werd gewonnen door Robin Sint Nicolaas en Anouk Kerstens. Nieuwe Stampersgats kampioen is Jan van Sprundel. Geslaagde Run werd daags erna gevolgd door een zonovergoten wielerronde. Hoogtepunt was het NK voor G-wielrenners. Sven en Perry Megens werden 4e, nadat ze vol in de remmen moesten toen een coureur voor hen viel. Tim Bierkens werd voor eigen publiek 10e. Jeugdgroepen: 11. Luuk Bierkens; 14. Moreno Tak; 23. Stan van den Bergh; 30. Mark van Wijk. Cliff de Peijper reed een internationale koers in Basse-Meuse bij Luik. Hij werd 42e in de proloog, 36e in Blegny en 32e in Oupeye. Voor ‘t Veerke was het vooral de Avondwandelvierdaagse, die dit jaar 450 deelnemers trok en elke avond mooi weer. Daar zag het overdag vaak helemaal niet naar uit. Veranderingen in de organisatie werden als een verbetering ervaren. Registratie, vertrek en eindpunt op het schoolplein van de Bernardusschool en medaille-uitreiking nog voor het defilé. ‘t Veerke gaat verder op de ingeslagen weg. Eerst de jeugd triathlon clinics vanaf 4 juni. PAGINA 32

Elf van de twaalf jubilarissen

STAMPERSGAT - Het was gezellig druk in Stampersgat met 40 lopers op de 5 km. en 110 op de 10 km. zaterdagavond 17 mei. De afstanden van de Rijk Zwaan Cheltenhamrun waren goed bezet. Op zondag was het de beurt aan de renners voor hun rondjes door het dorp. Met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap op de weg voor ID-Renners. Nadat de truien verdeeld waren, had de voorzitter van het District Zuid-West Rien Jongenelen nog

een verassing voor 12 vrijwilligers. De rasvrijwilligers die voor een lunchpakket een bakje soep en een biertje na afloop van de ronde in de afgelopen 31 jaar al 25 maal geholpen hebben bij het opbouwen en afbreken. Vanuit de hand van Rien kregen de 12 de zilveren KNWU-speld en een mooi beeldje van een Wielrenner: Tom Franken, Leo Franken, Henk van Merrienboer, John van Caam, Henk van Staay,Jos Verstraten, John Franken, Jan Nuiten, Geert Nuiten, Joop van Geel, Peter v. Caam, Jeane van Caam-Wierks


UNIEK!

Safe & Go.

Laat frisse lucht binnen en de rest buiten. Met de unieke Safe & Go ventilatie van WERU

SPECIALE INTRO PRIJS

kunststof kozijnen kan uw raam gerust open blijven staan, ook als u even weg bent. Uw woning blijft heerlijk geventileerd. Een gezond klimaat. Een zeker idee.

Vestiging Etten Leur, Vosdonk 4, Etten-Leur, Tel. 076-5032800 Vestiging Yerseke, Kreeft 6a, Yerseke, Tel. 0113-574173 www.kumasol.nl

Zaterdag 24 mei:

Babypark:

Familiefeestjes saai? Rond een barbecue van Weber is dat allerminst het geval! U bent vrij om met uw handen te eten, van tafel te gaan zonder onbeleefd over te komen… U kunt zich kortom lekker amuseren met uw familie, in de open lucht, het hele jaar door.

• Gratis foto van je baby/kindje • Gratis kinderwagen APK • Workshops/Proeverij stoomkoken by Beaba/BabyCook

Enkele Weber toppers uit het assortiment van GAMMA:

Raad hoeveel hoenderveren er in een kussen en dekbed zitten. De winnaars ontvangen dit product geheel gratis op het einde van de dag!

De absolute eredivisie onder de Weber houtskoolbarbecues met nog meer gebruiksgemak en een verbeterde en nog completere uistrusting. Weber One Touch Premium 57 cm houtskoolbarbecue. € 249,95

ontdek GoStores Roosendaal! BCC: KOFFIEPROEFDAG (met cupcakes) in de winkel: kom koffie van Nespresso en Dolce Gusto proeven

Beter Bed:

Bruynzeel Keukens:

Speciaal weekend: hapje en drankje

GAMMA:

Demonstratie van Kärcher hogedrukreinigers en hamburgers bakken op Weber barbecues

Prominent:

- Gratis zitadvies op maat van een zitspecialist - Gratis goodiebag

Outdoor & Travel Outfitters:

Wedstrijd slacklining: wie blijft het langste staan? Voor de eerste 50 deelnemers een aardigheidje en de winnaar een waardebon van onze winkel.

Nu 40% korting op alle keukenkasten

Deze draagbare barbecue Smokey Joe is de ideale reisgenoot en zorgt direct voor de juiste stemming bij het barbecueën. Ideaal voor op het strand, in de achtertuin of op het balkon.

€ 79,95

Dankzij de brikettenstarter wordt het aansteken van uw houtskoolbarbecue een fluitje van een cent. In 15-30 minuten hebt u een perfect gloedbed van houtskool of briketten. Net genoeg tijd voor een aperitiefje met vrienden... € 24,95

Ze zijn er! Kom kijken naar de nieuwe Bruynzeel keukens! Keuken Pallas: inclusief standaard apparatuurset en spoelbak en kraan van het merk Bruynzeel Keukens, kunststof werkblad (32 mm), inmeten, bezorgen en monteren. Dat is handig: • Extra brede lades zorgen voor meer opbergruimte • Alle spoelkasten worden geleverd met aluminium bodem Bruynzeel Keukens | Rucphensebaan 6 | 4706 PJ Roosendaal

KOOPZONDAG 25 mei* *Babypark en Prominent zijn gesloten tijdens de koopzondag.

Nu direct naar alle websites van de winkels via de homepage van

www.gostores.nl/roosendaal

!

Rucphensebaan / Oostplein facebook.com/GoStoresRoosendaal


SPORT

Alphababbel

Devo D1 kampioenen gehuldigd

OUDENBOSCH - Afgelopen zaterdag werden in Zundert bij turnvereniging Olympia de ďŹ nales geturnd van district Zuid. Drie turnsters van Alpha hadden zich via voorrondes daarvoor geplaatst.

D1 poseert in speciale t-shirts en toont het kampioenscertificaat.

BOSSCHENHOOFD - Devo D1 werd in het zonnetje gezet, na het behaalde kampioenschap. In de kampioenswedstrijd uit tegen Noordhoek, knalde Niek van Bergen in blessuretijd de winnende treffer binnen. De spelers werden getrakteerd op een t-shirt, een sleutelhanger en een cer-

tiďŹ caat. De trainers Ruud en Patrick reikten aan iedere speler een spelersrapport uit, waarop iedereen zijn sterke en verbeterpunten kan nalezen. D1 is een hecht collectief, dat iedere wedstrijd veel strijd levert, goed verdedigt en mooie aanvallen op de mat legt. De titel was dan ook terecht.

Hockey club Oudenbosch

Meisjes A1 pakken titel in voorlaatste wedstrijd OUDENBOSCH - In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen pakten de Meisjes A1 van Mixed Hockeyclub Oudenbosch tegen Breda vrij eenvoudig het kampioenschap in de 3e klasse. Al snel in de wedstrijd werd het 3-0 voor MHCO. Na rust scoorde Breda een maal, maar MHCO corrigeerde dat binnen een minuut. Breda kwam er niet meer aan te pas: eindstand 5-1 voor Oudenbosch. Het was de eerste keer dat het team van coaches Britta van Strien en Gerard Meesters in deze samenstelling kampioen werd. De meisjes A1 revancheerde zich hiermee van het vorige seizoen, toen ze roemloos degradeerden naar de 3e klasse. Dat ze daar niet thuis hoorden hebben ze dit jaar bewezen. De intensievere trainingen onder leiding van Kees en Jaap van Strien hebben daar zeker toe bijgedragen. Dat Oudenbosch veel gretiger was dan Breda bleek toen het team tweemaal scoorde uit een rebound. Eenmaal werd een afvallende bal direct uit de lucht geplukt en in een keer geplaatst. De vreugde na aďŹ&#x201A;oop van de wedstrijd was groot: een champagnedouche, bloemenhulde en taart voor iedereen. De massaal toegestroomde ouders deelden natuurlijk mee in de feestvreugde. Hier had men lang naar uitgeke-

ken. De Meisjes A1 moeten nog een wedstrijd spelen. Die is niet meer van belang voor het resultaat. Oudenbosch kennende zullen ze het niet laten lopen en gaan voor de volle winst. Op zondag worden de kampioenselftallen van MHCO, waaronder MA1, gehuldigd. Die avond zal het nog lang onrustig zijn op het anders zo stille Sportpark Albano. Overige wedstrijden JF1 was veel te sterk voor Made en won alle partijtjes, MF1 trof een zeer sterk Push en verloor alle wedstrijdjes. ME1 won met 4-1 van Breda. M8E1 won met 4-3 van Pelikaan. M6E1 had geen enkele moeite met Push en won met 4-0. JB1 kwam ook pas in de 2de helft op gang tegen het onderaan staande Made, uiteindelijk werd met 8-0 gewonnen. MC1 redde het niet tegen Tempo en verloor met 5-2. Die eindstand was ook bij JD1-Prinsenbeek maar onze jongens wonnen wel. M2D speelde eerst 0-0 bij Mistral en verloor zaterdag na een goed gespeelde wedstrijd met 5-4 van Pelikaan. MD1 stelde wat teleur door met 3-2 van Tempo te verliezen. MB1 speelde 2-2 gelijk tegen Made. JA1 speelde een prima wedstrijd bij DDHC en won met 7-2. Zondag won Dames 1 met 4-1 van Breda maar gemakkelijk ging dat zeker niet. De Veteranen wonnen de wedstrijd tegen Etten Leur

met 2-1. Heren 1 speelde tegen Made en won ruim met 5-1. Programma zaterdag 24 mei thuis 8.45 M6E2-M6E1 10.00 MD1-Etten Leur D6 11.45 JA1-Goes A1 13.30 MD2-Goes D4 15.15 MB1-Olympia B1 Uit 9.00 Prinsenbeek F1-JF1 9.00 Push M8E10-M8E1 9.45 Zevenbergen F1-MF1 10.00 Made E1-J6E1 11.45 Goes D1-JD1 12.00 Pelikaan C3-MC1 13.45 Olympia B1-JB1 16.15 Prinsenbeek A2-MA1 Zondag 25 mei thuis 10.45 Dames 1-Vlijmen 3 Uit 11.00 Pelikaan C-Veteranen A 14.00 Etten Leur 5-Heren 1 Clinic Zondag 25 mei verzorgen een aantal spelers van Oss heren 1 een clinic op ons veld. De start is om 13.00 voor Funckeys, Benjamins en E-jeugd. Vanaf 14.15 voor D-jeugd t/m Veteranen en ook aan keepers zal gedacht worden. Kijk op onze site mhco.nl voor meer informatie.

Spanning voor jonge schutters Concoria Florebith

Jeugdschutters op het Nederlands Kampioenschap

V.l.n.r.: Robin, Robert, Giorgos, Panos en Gijs.

OUDENBOSCH - Zaterdag 17 mei is het Nederlands kampioenschap Handboogschieten 25 m 1 pijl voor aspiranten gehouden. Handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch werd daar vertegenwoordigd door maar liefst 5 jeugdschutters.

In de klasse recurve handboog aspiranten jongens t/m 10 jaar deed mee: Giorgos Polichronopoulos. In een zeer spannende wedstrijd werd hij met een score van 160 punten, heel knap 4e in zijn klasse. In de klasse recurve handboog aspiranten meisjes t/m 10 jaar deed mee: Robin Jochems. In haar eerste echte wedstrijd

werden de zenuwen en indrukken van de wedstrijd haar een beetje teveel. Maar toch heeft ook zij het tot een vierde plaats in haar klasse weten te brengen. In de klasse recurve handboog aspiranten jongens 11/12 jaar deden mee: Gijs Uijtdewilligen, Panos Polichronopoulos en Robert Rommens. Gijs ging direct goed van start en werd in een leuke wedstrijd met 29 deelnemers, met een score van 184 punten heel knap 16e. Panos had wat moeite om op gang te komen en had een tegenvallende score in de eerste twee serie schoten. Hierop herpakte Panos zich en behaalde toch nog een goede score van 122 punten. Robert ging heel goed van start. Maar de vermoeidheid sloeg bij hem vroeg toe waardoor de laatste serie schoten een tegenvallend resultaat hadden. Robert behaalde toch nog 116 punten. Panos en Robert werden hierdoor voorlaatste en laatste in hun klasse. De behaalde resultaten en de wijze waarop deze behaald werden geven veel goede hoop voor de toekomst. Van deze jeugdige schutters gaan we in de toekomst nog veel horen. Jongens en meisje gefeliciteerd met de behaalde resultaten. PAGINA 34

Er werd op goed niveau geturnd en het resultaat voor onze Alpha meisjes was uitstekend. Zo behaalde Tessa van Egeraat in de categorie Jeugd D1 een mooie 11e plaats (36 deelneemsters), Kim Meesters werd in haar categorie, Junior supplement F, mooi 7e van de 37 deelneemsters en Femke Dorland veroverde zelfs een podiumplaats door 2e te worden in de categorie Pupil 1 D2 (36 deelneemsters). ProďŹ ciat. De technische leiding kan met plezier terugzien op de resultaten van het bijna afgelopen seizoen. Clubkampioenschappen 2014

Op 15 juni houdt Alpha de jaarlijkse clubkampioenschappen. Voor veel turnsters en turners is het de eerste keer dat ze meedoen aan een wedstrijd. Zie het in hun geval vooral als een soort openleg waarop ze kunnen laten zien wat ze het afgelopen seizoen geleerd hebben. Voor de selectiegroepen is het natuurlijk meer een echte wedstrijd. Het exacte programma en de tijden volgen nog. Publiek is die dag natuurlijk welkom. Alpha Al 35 jaar is Alpha in Oudenbosch als gymnastiekvereniging actief. Onder deskundige leiding wordt er geturnd, gesprongen, gepeutergymd en conditie getraind onder deskundige leiding. Voor meer informatie is er veel fotomateriaal op facebook en is er daarnaast een eigen site, bellen kan ook 0165 313317. alpha-oudenbosch.com

Hippisch Centrum Piaffe OUD GASTEL - Wat een mooie dag was het toch weer voor een portie leuke paardensport afgelopen zondag 18 mei. Er werd weer hard gestreden voor de winstpunten en bijhorende bekers en linten. Ook voor de toeschouwers was het heerlijk vertoeven in het zonnetje met een drankje.

Een eerste plaats in de B1 dressuur was er voor Doortje v.d. Merbel met Sovereign. De B2 werd gewonnen door Anouk Bouwens met Pinkel en in de klasse L1 ging Jolanda Dingenouts met Ultimate er met het goud vandoor. Het spannende springparcours werd uiteindelijk gewonnen door Britt v.d. Broek met Spirit. We kunnen weer terugkijken op een hele gezellige en sportieve dag.

Advertorial

ScheidingscafĂŠ voor herhaling vatbaar! Na het succes van afgelopen jaar wisten geĂŻnteresseerden ook de nieuwe editie van het ScheidingscafĂŠ te vinden. Afgelopen week konden bezoekers op maandag-, dinsdag- en woensdagavond het ScheidingscafĂŠ bezoeken in Breda, Roosendaal en Etten-Leur. Het ScheidingscafĂŠ werd georganiseerd door H&L Accountants & Belastingadviseurs, De Partners, Kindercoach Breda, Agnes Tomesen Makelaardij, Veldsink â&#x20AC;&#x201C; Schuijt Adviesgroep en Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. Tijdens de verschillende avonden waren deze deskundigen onder ĂŠĂŠn dak aanwezig en konden bezoekers vrijblijvend informatie inwinnen of advies vragen omtrent een scheiding. Veel voorkomende vragen gingen over de woning, kinderen en mediaWLRQPDDURRNRYHUGHĂ&#x20AC;VFDOHJHYROgen van een scheiding, het wijzigen van een testament, alimentatie en

de gevolgen voor verzekeringen en pensioen. Het ScheidingscafĂŠ werd georganiseerd door de aanwezige professionals. Zij krijgen in hun werk vrijwel dagelijks te maken met scheidingen. Ze ervaren daarbij dat scheidende mensen het gevoel hebben grip te verliezen door vele onbeantwoorde vragen met betrekking tot de echtscheiding, terwijl die vaak eenvoudig beantwoord kunnen worden door specialisten. Het doel van het ScheidingscafĂŠ is dan ook op een laagdrempelige manier de mogelijkheid te bieden om hierover te praten met scheidingsdeskundigen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om het ScheidingscafĂŠ te bezoeken en toch nog vragen hebben over scheiding of over de gevolgen daarvan, dan kunt u uiteraard alsnog contact opnemen met ĂŠĂŠn van de deelnemende deskundigen. Zij beantwoorden uw vragen graag.

VV Hoeven D3 alsnog kampioen!

Woensdag 14 mei heeft de D3 toch het kampioenschap weten te halen. Proficiat!


ONGEDIERTE?

DE MOOISTE SERRE´S & KOZIJNEN

GRATIS!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Mail naar: info@traas.nl of kijk op:

ze Bezoek on e d vernieuw

showroom BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERAND$¡6Â&#x2021;5$0(1Â&#x2021;'(85(1LQ $/80,1,80 39& SERRES

Bezo ek onze webs ite

B. VISSERS WANDAFWERKING zoekt BEHANGWERK. Expert in verwerken glasvlies. Scherpe prijs.

-%%2$!.*!!2%26!2).' Meer dan 25 jaar ervaring!

BEL VOOR EEN GRATIS OFFERTE

Tel. 06-53692514 "RASSCHAATSESTEENWEGs+ALMTHOUTs4EL s&AX sWWWBRUVOBE !,,%$!'%./0%.6!. 552s:/.$!'6!. 552s'EENVOORSCHOTTEN UBETAALTPASNAAFWERKING Infra & verhuur

BESTRATINGEN TUINAANLEG / ONDERHOUD Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

2 BEDRIJVEN IN Ă&#x2030;Ă&#x2030;N JAS Gsm: 06 - 51 86 20 51 Uit eigen timmerfabriek E-mail: info@de-trap.nl Iedere houtsoort leverbaar Vervang Uw vlizotrap door een vaste trap Ambachtenstraat 5b

4731 RE Oudenbosch

in diverse maten leverbaar

Service/verkoop aan huis

Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E; Ć?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ç Ć&#x161;ĆľĹ?ĹśÍ&#x160;

06-51157192 www.klaverdesk.com

LENTEACTIE 2e TICKET HALVE PRIJS

Prijzen zijn incl. BTW

6 m3 Container voor :

- bouw en sloopafval â&#x201A;Ź 230,- puin â&#x201A;Ź 115,- A-B hout â&#x201A;Ź 110,-

Bespaar snel en installeer onze app via www.euromilieu.nl 6WUXLNKHLÂ&#x2021;9&6SUXQGHO 7HO

Computer Storing??

Heb je het gehad met de pc of tablet? Te traag, rare storingen, vol met virussen en rare meldingen? En je zit er echt serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst. In 99 van de 100 keren kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien.

10% ĹŹĹ˝Ć&#x152;Ć&#x;ĹśĹ?

Ä&#x17E;Ĺ?ŽͲsĹŻÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć?Ä?Ĺ˝Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠ

Uw auto verkopen?

Iedere zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur

Bel: 06-51286089

Kwaliteitsvlees van eigen bedrijf

Biologische Varkenshouderij Mts. Martens - Suykerbuyk Canadastraat 13, RUCPHEN biovleesboerderij@outlook.com

Ook het adres voor backup/herstellen van data/software en uitleg over pc en tablet/smartphone.

U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

G A D P M U D L E G TE

De grootste

van NEDERLAND

ZONDAG 25 MEI VAN 10.00 TOT 15.00 UUR

TEGELDUMPDAG.NL v. a . â&#x201A;Ź 5,Showroom geopend van 11.00 - 16.00

En DAT zelfs voor maar â&#x201A;Ź20,- pu. en met maar ĂŠĂŠnmalige reiskosten van â&#x201A;Ź10,-!! Zeker goedkoper dan vervangen denk je? Toch?? - Pak dus die telefoon en bel -

Bel voor een afspraak of meer info naar: GSM: 06-41.37.44.61 b.g.g.: 06-29.06.14.03

Ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds en op Zondag! Alle autoâ&#x20AC;&#x2122;s vanaf BJ 2000 Max. 175.000 km

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Bestel voor 1 juni

Het goedkoopst in container-verhuur

Gsm: 06 - 53 22 18 11

Tot eind 2014 6% BTW op arbeid

ŽƾĹ?ĹŻÄ&#x201A;Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A; KŽŏĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹ Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;ĨÎŚĎŽĎŽĎ´ĎąÍ&#x2022;Ͳ

076 - 514 53 72

Richard van Iersel

Tel. 0165 - 31 33 54

COMPUTER PROBLEMEN?

adballon.nl

Alles op het gebied van hout o.a. trappen, deuren, kozijnen FSC gecertiďŹ ceerd

Ingrid van Iersel - van Marissing

BADKAMERS - TEGELS - AFBOUWMATERIALEN

DIRECT AFREKENEN EN MEENEMEN

Gastelseweg 96 Roosendaal


SPORT

Selectiewedstrijd in Wouw

Schoolzwemkampioenschappen

Klinkert zwemt finale

De leerlingen van BS de Klinkert hebben een leuke middag in Weert.

OUDENBOSCH - In zwembad de Zwembad De IJzeren Man in Weert organiseerde de KNZB en zv de Rog de regionale schoolzwemkampioenschappen. Deze werden woensdag 14 mei gehouden. De leerlingen zwommen niet alleen individuele afstanden, maar kwamen ook uit in teamestafettes

De winnaar van de wedstrijd in Roosendaal, Basisschool De Klinkert uit Oudenbosch, mocht ook deelnemen. Olv van Wendy van den Bos (ook trainer een coach van zwemvereniging Hieronymus uit Roosendaal) gingen de kinderen op pad. De deelnemers waren: Marijn (gr 7/8), Damian (gr3/4), Ian (gr5/6), Daniek (assistent coach) Guy (gr 7/8), Dylan (gr5/6), Alisia (gr3/4). Iedereen was enthousiast

en de leerlingen moedigde elkaar fanatiek aan. Na een vermoeiend zwemmiddagje in Limburg ging de ploeg blij weer naar huis. Ook had meneer Ron van Basisschool De Klinkert nog een verrassing: Samen naar de McDonalds. OJBS De Lichtstraat uit Vught won voor het 2e jaar. De school van Sven, de Toermalijn uit Bergen Op Zoom, werd tweede. Een schoolteam mag maximaal voor de helft bestaan uit zwemmers die lid zijn van een zwemvereniging. Het team van de Klinkert kon daarom rekenen op een aantal zwemmers van zwem- en polovereniging Hieronymus uit Roosendaal. Ook in andere schoolteams zwommen Hieronymuszwemmers: Job zwemt (net als Serella) in team Gummarus, Saad en Steyn in team BS Lodijke en Sven in team De Toermalijn. De snelste ploeg van Brabant kwam voor het tweede achtereenvolgende jaar uit Vught. BS De Lichtstraat ging met die prijs naar huis. De kinderen en de school waren heel enthousiast en ze willen volgend jaar weer naar het kampioenschap. Mooi doel, maar dan moeten ze op 31 januari 2015 eerst de kampioenschappen die dan gehouden worden in Roosendaal zien te winnen. De zwemmers gaan oefenen. Meer info: http://schoolzwemkampioenschappen.zpv-hieronymus.com/

DEVO C1 sluit het seizoen af met een 5-1 overwinning BOSSCHENHOOFD - Zaterdag 17 mei stond de laatste thuiswedstrijd van de competitie voor vv DEVO tegen Vivoo C1 op het programma. Voor beide ploegen stond de 2e plaats als hoogste haalbare op het programma. Vivoo was tot zaterdag nog ongeslagen, voor DEVO was het maar 1 ding om Vivoo op de 1e nederlaag van het seizoen te trakteren. Vanaf de 1e minuut was DEVO de bovenliggende partij en speelde het een prima spel. Na 10 minuten spelen had het zomaar 3-0 voor DEVO kunnen zijn. Maar gelukkig na 17 minuten spelen, was het dan toch raak via Joris Corsmit: 1-0. Vivoo kwam totaal niet op de helft van DEVO en 7 minuten na

de openingstreffer kreeg DEVO een vrije schop en deze werd genomen door Gijs Huijskens die de bal prima in de rechter kruising plaatste: 2-0. DEVO bleef doorgaan, ze legde de ene na de ander aanval op de mat en na 30 minuten spelen een prima voorzet van Pieter De Rooij waarvan de tegenstander zo stond te kijken dat ze de bal in eigen goal werkte: 3-0. Dit leek eigenlijk de ruststand te worden, maar de zeer goed spelende Davey Marijnissen gaf een goede voorzet in de 34e minuut op Gijs, die daarna de bal prima binnenkopte: 4-0. Dit was tevens de ruststand. In de 2e helft was het een beetje rommelig, al was DEVO nog steeds de bovenliggende partij, maar het speelde niet zo goed als in de 1e helft. Wederom na goed werk van Wilko

Tielen en Davey Marijnissen maakte Gijs Huijsens: 5-0. Daarna ging het spel wat heen en weer en was het in de laatste minuten nadat de DEVO-keeper (minst gepasseerde keeper in de competitie) in de zon keek en onder de bal door dook kon Vivoo de eindstand bepalen op 5-1. Door de overwinning eindigen ze op een 2e plaats. Programma woensdag 28 mei Achtmaal B1-DEVO B1 (nieuwe B) 19.30u Donderdag 29 mei staat het jaarlijkse mini voetbaltoernooi op het programma, aanvang 10.30 uur. Alle teams die zich hebben aangemeld moeten om 09:45 uur aanwezig zijn. Vanaf 15:00 uur zal Ronald Konings Drive in Show voor een gezellig stukje muziek zorgen.

RBB biljart finales

Eerste klasse bandstoten veteranen naar Oudenbosch OUDENBOSCH - De finale 1e klasse veteranen bandstoten is toegewezen aan de b.v. Oudenbosch. Op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 mei zal in biljart cafe Veilingzicht het kampioenschap worden verspeeld. Alle dagen beginnen de wedstrijden om 13.00 uur, onder leiding van wedstrijdleider Theo de Jong.

Drie spelers uit Halderberge hebben zich geplaatst voor deze finale, Jan Jacobs b.v. Ludwighove uit Oud Gastel als hoogst geplaatste met 60 caramboles, Cees Lambregts 46 caramboles en Piet van Rijen (44) zijn van b.v. Oudenbosch. Jean Mailleur (52) van b.v. Korenaere, Cees v/d Wegen (50) van b.v. DVP, Cees Broeren (50) van b.v. Amicitia en Jan Mol (48) van b.v. Kruisstraat zijn de overige deelnemers. Er wordt

gespeeld volgens het ave systeem met Belgische telling. In de eerste speelronde heeft de wedstrijdleider de volgende wedstrijden vastgelegd. Cees Lambregts ontmoet clubgenoot Piet van Rijen, Jaen Mailleur-Cees Broeren en Jan Jacobs-Jan Mol. Cees v/d Wegen zal de beste verliezer als eerste tegenstander krijgen. Op woensdag zal bestuur afgevaardigde Joop Dekkers de kampioen huldigen.

OUD GASTEL - Onder een stralend zonnetje was de selectiewedstrijd voor springen en dressuur HeerjansRuitertjes in Wouw op zondag 18 mei. Springen: A-B klassiek: Yan Yan met Daantje 3e; D-B klassiek Jany met Laslo 1e; Loïs met Sunshine 8e; A-B/L klassiek Loïs met Cookie 6e; C/L klassiek Eline M met Chief 2e; D-E/L klassiek Sanne v. O. met Chaplin 2e; Lotte met Runner Boy 9e; D-E/M klassiek Froukje met Utile Dulci 3e; Rebecca met Batman 8e; DE-B progres. Jany met Laslo 3e; ABC/L progres. Loïs met Cookie 1e; DE-L progres. Sanne v O met Chaplin 9e; Lotte met Runner Boy 15e; D/E-M2 2 fasen Rebecca met Batman 4e.

Dressuur: A-B Renske met Hoevense Jodie 2e met 189 en 2e met 198; B-B Seline met Boomer 3e met 186 en 2e met 204; D-B Jette met Ravelli 2e met 201 en 2e met 201; Kelly met KR’s Macho 3e met 198; Eline v. L. met Dexter 7e met 187 en 5e met 189; Jany met Laslo 12e met 183 en 8e met 188; E-B Danouk met Nigel 2e met 190; AL1 Yan yan met Daantje 1e met 203 en 1e met 200; DL1 Anniek met Diamond 2e met 191 en 1e met 205; Kelly met Cas 3e met 189 en 6e met 183; Danouk met Matador 4e met 185 en 7e met 181; D/E L2 Rebecca met Pippin 8e met 178; D/E Z1 Emily met Saffier 1e met 225; Merel met Leonardo 2e met 213; Ilse met Denver 1e en Emily met Saffier 2e; D/E Z2 Ilse met Denver 1e en met Sandokan 3e.

Geduld Vangt Vis OUDENBOSCH - Rene van Dorst en Frank Koevoets waren de grote winnaars van de 4e onderlinge wedstrijd. Rene wist 11790 gram te vangen en Frank was met 10890 gram ook prima bezig. De uitslag was verder Vak 1 R. de Braber 5730 gram; Vak 2 2e A.Mannien 2100 gram; Vak 3 2e J.Lips 6200 gram 3e A.Braat 2590

gram. Programma Zaterdag 24 mei vindt aan de Zandwiel de selectiewedstrijd plaats van de Federatie Zuid West Nederland diverse jeugdleden gaan strijden voor een plaats in de finale. De Zandwiel is deze dag grotendeels in gebruik voor deze activiteit.

VV Hoeven Uitslagen jeugd Hoeven B2-DVO’60 B4 8-2 Hoeven C2-Bavel C4 5-1 Hoeven D3-Halsteren D5 7-0 Hoeven E1-DOSKO E1 5-1 Programma jeugd Woensdag 21 mei Vriendschappelijke wedstrijden

Hoeven A1-Unitas ‘30 A1 av.19.30u Hoeven C1-Unitas ‘30 C2 av.18.30u Sprundel E1-Hoeven E1 av.18.45u Sprundel F1-Hoeven F1 av.18.45u Woensdag 28 mei Hoeven B1-De Fendert B1 av.19.30u De Fendert C1-Hoeven C1 av.19.00u De Fendert D1-Hoeven D1 av.19.00u

SC Gastel Uitslagen senioren Zondag 18 mei Luctor’88 1-SC Gastel 1 0-1 Steen 2-SC Gastel 2 Sc-gastel-wnv SC Gastel 6-Vosmeer 2 3-1 Unitas’30 F12-SC Gastel F4 1-1 Baronie MD1-SC Gastel MD1 5-4

Programma senioren Donderdag 22 mei 19.30 ODIO 3-SC Gastel 6 co Zondag 25 mei 14.30 SC Gastel 1-Luctor’88 1 Nac. Nacompetitie Sc-Gastel 2 12.00 SC Gastel 6-Sprundel 4 be

BRIDGE ZOMERAVONDBRIDGE Komt u ook naar de Zomeravondbridge? Op maandagavond 16 Juni, 23 juni en 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 juli en 28 juli, 4 aug, 11 aug, 18 aug. en de slotavond 25 augustus zijn leden en niet-leden van harte welkom om deel te nemen aan de Zomeravond laddercompetitie van onze bridgeclub “Bridgeclub Oudenbosch”. We starten om 19.30 uur. Inschrijven kunt u tussen 19.05 en 19.25 uur. Elke avond winnen er aantal paren in elke lijn een prijsje. Daarvoor hoeft u niet als eerste te eindigen. Aan het begin van de avond worden de winnende plaatsen bekend gemaakt. Aan het eind van de competitie word de kampioen vastgesteld. Hiervoor gelden minimaal 7 speelavonden om in de eindstand te worden opgenomen. De bridgeavonden vinden plaats in ”De Pilaar” onder de Basiliek, Pastoor Hellemonsstraat 2a. U dient als paar te inschrijven. http://nbbclubsites.nl/club/28011/

Peter en Dimphy de Pijper kampioen

Frans van Keulen Bokaal

Prestaties Vlug & Lenig OUD GASTEL - Negen turnsters van Gymnastiek- en Turnvereniging Vlug & Lenig uit Oud Gastel hebben zaterdag 17 mei deelgenomen aan de Districtsfinales 5e divisie in Zundert.

V&L deelneemsters disctrictsfinale

De beste turnsters van Zeeland, WestBrabant en Oost-Brabant streden hier om de titel districtskampioene. Meiden van Vlug & Lenig behaalden hier prima prestaties. Nena de Wijs en Zera Hulswit wisten zich bij de eerste 10 turnsters te plaatsen met resp. een mooie 7e en 8e plaats. Komend weekend zijn er toestelfinales in Vlissingen. Ook hier zal Vlug & Lenig met 9 turnsters meedingen naar de beste plaatsen voor de onderdelen balk, vloer, sprong en brug. PAGINA 36

Alle finalisten.

HOEVEN - Koppelbandstoten bij café Pagnevaart, 27e editie Frans van Keulen Bokaal, een gemoedelijk en leuk toernooi! Nieuwe en terugkerende koppels hebben gestreden voor de bokaal. Winnaars Peter

en Dimphy bleken in de finale wedstrijd duidelijk de sterkste te zijn. Alle koppels bedankt voor de sportieve inzet! Uitslag: 1. Peter en Dimphy; 2. Karel Snijders en Piet Ermen; 3. Rien Brans en Corné Brans; 4. Jan de Veth en Miranda Criellaard.


Plantenkwekerij Marc (

ALLES VOOR UW TUIN

Raats

Technisch onderhoud van o.a.

Haal- en Brengservice

Franse boomschors - Boschips Compost - Potgrond - Schelpen Diverse soorten grind en zand

* Perkplanten Koopzondagen * Geraniums 11.00 u Âą 16.00 u )XFKVLDÂśV 18, 25, 29 6XUILQLDÂśV (Hemelvaartsdag) mei * Hanging baskets Dagelijks open van * Kuipplanten Ma t/m za 9.00 u Âą 18.00 u * Vaste planten Bergsebaan 118, Nispen 06-16380941 * Heesters * Potgrond Uitgebreid en vernieuwd Dagelijks verse aardbeien. * etc. etc

kleine machines, grasmaaiers, pompen,

Kom eens een kijkje nemen in onze showroom en laat u informeren over al onze producten en diensten

hydrauliek, trilplaten,

TEVENS VERS GEKLIEFD HAARDHOUT

mini-tractoren,

:DWHUPDQVHZHJÂ&#x2021;5LMVEHUJHQ Tel. 076 - 596 82 79

WWW.BASTIAANSENLOONWERKEN.NL

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

3URÂżWHH

UQXYDQ

KHW%

7:WDULH

Verkoop graszoden + tuinaanleg tuinaanleg 25 +

I

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 63 info@vanstrienhoveniers.nl

minigrondverzetmachines, Nieuwenberg 12 - Oud Gastel Tel. 0165-320308 - Mob. 06-51168778 www.vandekarmachines.nl

laswerkzaamheden en verkoop

# & % &   '    ()*+#     

Ontwerp | Aanleg | Onderhoud | Sierbestrating# $% ! 

w w w. Va n S t r i e n H o v e n i e r s . n l  

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

TE HUUR In Klundert (nabij industrieterrein Moerdijk)

Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

0 # $$ 123 45

%  &

'#  ( )*+,-.&*&/+ 

     

    

       !" # $$ # # $$

5PLK  

 

 

OPSLAG-, WERK-, KANTOORruimtes nodig?

   !!!"   "

70 m2 - 180 m2 240 m2 - 450 m2 480 m2

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

tegen aantrekkelijke prijzen INFO:

J. den Hollander verhuur B.V. Bel: 0168-402955 info@denhollander-verhuur.nl of kom langs op Molenvliet 1 te Klundert Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

E 

11.80

4.49 99 RUNDERRIBLAPPEN ½KG 2. FRICANDEAU V/D HAM 1KG 3.99 99 KIPPENVLEUGELS 2KG 4. alle soorten KILO

VARKENSSCHNITZEL

SOEPVLEES/ TARTAAR ½KG

BBQ TIP:LUXE SPIES 99 SLA/BLINDE 4+1 99 garnaal / varkenshaas 2. kalkoenhaas / kogelbief P.ST.1. VINKEN GRATIS

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

VAARBEWIJSCURSUS Zeker vaitn kwalite

Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

LAATSTE SPOEDCURSUS START OP ZATERDAG 31 MEI Telefoon 0165-546707

WWW.YACHTCONSULT.COM.

Veiligheidsdeurbeslag Axa 6600 of Nemef 3407 kruk/kruk 72 mm of 55 mm van â&#x201A;Ź 49,99 voor â&#x201A;Ź 29,99

21

Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

PALLETS Mon Plaisir 113 Etten-Leur 076 5985226

Nieuwe naam, vertrouwde actie

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157

Rooseveltstraat 37 | Oudenbosch | 0165 - 313 643 | www.klushoven.nl

Minimaal 100 stuks.


KORTE BERICHTEN

Jubileumconcert Melodia

Mandolineorkest Melodia bestaat 65 jaar

Mandolineorkest Melodia.

STAMPERSGAT - Op 24 mei verzorgt Mandolineorkest Melodia uit Stampersgat een feestelijk concert in Mariadal in Roosendaal. Het orkest bestaat dit jaar 65 jaar, iets wat niet onopgemerkt voorbij mag gaan. De afgelopen weken, nee maanden, is hard gewerkt aan het programma. Heel bijzonder is dat componist Robert Schulz uit Australië overkomt om zijn Sonate voor viool en orkest te kunnen beluisteren. Ster-violiste Natalia Gabunia, maakte al op 12-jarige leeftijd, met het vioolconcert

van Mendelsohn haar solodebuut bij het Georgische Staats Symfonieorkest. Zij zal haar viool ook in een tweede vioolconcert laten klinken waarbij het orkest nog wordt aangevuld met twee dwarsfluiten. Een bijzondere rol is weggelegd voor de jonge dwarsfluitiste Marije Weenink. Zij speelde al solo bij het professionele symfonieorkest Holland Symfonia. Samen met haar vader, organist Anton Weenink, zal zij een aantal stukken ten gehore brengen. Dit alles onder leiding van dirigent Marco Ludemann, die het dirigeerstokje al ruim 15 jaar vaardig bij Melodia hanteert. Het

orkest is opgericht op 4 april 1949, een tijd van opbouw. Er werd vooral populaire muziek gespeeld en “bonte avonden” trokken volle zalen. Na de komst van de televisie is het orkest meer klassieke muziek gaan spelen. Nog steeds doet Melodia mee aan Concoursen en culturele manifestaties, er worden concerten verzorgd in zieken- en verzorgingstehuizen in de regio. De muziek die gespeeld wordt is “licht klassiek” van barok via romantisch tot modern, van ingetogen tot feestelijk. Dit concert neemt u mee van een Sonate van Albinoni uit de tijd van Bach, naar de Lyrische Stukken van de Noor Edvard Grieg. Via de Sonate van Robert Schulz, naar het genre van Italiaanse opera a la Verdi (het stuk Romance is echter van de ras-Amsterdammer Chris Mouter) tot aan de finale in de vorm van een meer hedendaags vioolconcert van Konrad Wölki. Het concert op zaterdag 24 mei begint om 20.00 uur. Adres Mariadal, Vincentiusstraat 5-7 in Roosendaal. Iedereen is van harte welkom. De toegang is vrij, na afloop zal een vrijwillige bijdrage in de onkosten worden gevraagd.

Haring Party: Rotaryclub Seppe Halderberge i.o. organiseert op donderdag 12 juni een exclusieve Haring Party in Retaurant Le Jardin te Rucphen. HOEVEN Kaarten: Op zaterdag 24 mei is er een kaartavond (rikken en jokeren) in café Pagnevaart te Hoeven, georganiseerd door bv. Bosbad. Aanvang 19.30 uur. Bingo: Op zondag 25 mei is er een bingomiddag in café Pagnevaart te Hoeven, georganiseerd door bv. Bosbad. Aanvang 14.00 uur. Informatiemiddag: Woensdag 28 mei wordt er in Het Punt, de Halderberg 74 in Hoeven een informatiemiddag gegeven over Voetreflexbehandeling. Kitty de Louw vertelt deze middag hierover en er zal een demonstratie gegeven worden. De middag begint om 14.00 uur en u krijgt een gratis kopje koffie aangeboden. BOSSENHOOFD Win een slagroomtaart: Binnenkort gaat het steunpunt voor ouderen in Bosschenhoofd verhuizen van de Pastoor Breugelstraat 49 naar het Midzomerplein 4. Wij zijn op zoek naar een nieuwe naam voor het steunpunt en vragen de inwoners van Bosschenhoofd mee te denken voor een nieuwe naam. De origineelste inzending wordt beloond met een slagroomtaart die we uitreiken tijdens de openingsfeestweek in juni. Denk mee en doe u vondst in een enveloppe met uw naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Geef het af op het steunpunt of doe hem in de brievenbus aan de P. v. Breugelstraat 49. Inzendingen zijn welkom tot en met 25 mei. PV De Luchtbode: Uitslag Creil, 17 mei, 498 duiven: 1-2-3-5-7. John. Rockx; 4. Ad Vissenberg; 6-8. A. Quirijnen; 9. Jan v. Loon; 10. H. v. Vlimmeren. OUD GASTEL PV Het Zuiden: Uitslag Creil, 17 mei, 147 duiven: 1-2-3-7-8. J. den Hertog; 4-10. J. de Meijer; 5. G. Palings; 6. Comb. Korst-Lambregts; 9. C. Damen.

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUX Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch; Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; bankrekening NL17 RABO 0140 702 032 t.n.v. RK H Bernardus van Clairvaux parochie Pastoraal team: Pastoor Maickel Prasing, 0165-330502; pastoraal werker Annemiek Buijs-Tuytelaars, 0165-330502; diaken Peter Hoefnagels, 0165-330502; priesterassistent Alex Schuerman, 0164-248005; teamassistent Eric Roovers, 06-16540840. Adreswijziging: Gaat u verhuizen of komt u in de parochie wonen, laat het dan even weten. Ziekenbezoek: Bent u langdurig ziek of ligt u in het ziekenhuis en wilt u graag bezoek van een van de pastores, dan kunt u altijd met hen contact opnemen of dit melden bij uw pastorie of secretariaat. Misintenties: Misintenties aangeboden voor vrijdag zullen in de eerstvolgende Bode verschijnen. Als ze later worden aangeboden, worden ze niet gepubliceerd, maar wel in de betreffende viering afgeroepen. BASILIEK H.H. AGATHA & BARBARA Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; 0165330502; fax 0165-330514; basiliek@ipvoudenbosch.nl. Op werkdagen is er van 9.00u tot 12.00u iemand in de pastorie aanwezig om uw misintenties en boodschappen in ontvangst te nemen. U kunt altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor. Donderdag 22 mei 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Zondag 25 mei 11.00u Basiliek, eucharistieviering, 6e zondag v. Pasen. Voorgangers: pastor A. Schuerman en diaken P. Hoefnagels. Intenties: Joke Broer-Lazaroms (verj.); Jan v. Hoek; Cornelis Hagens e.v. Cornelia Jongeneelen (verj.); Piet v. Rijen e.v. Jo v.d. Buijs (verj.). Lector: T. v.d. Bom. Acolieten: Raymond, Sebastiaan, Babs. Koor: Basiliekkoor. Dinsdag 27 mei 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intentie: voor alle overledenen van onze geloofsgemeenschappen. Donderdag 29 mei 11.00u Basiliek, eucharistieviering, Hemelvaart v.d. Heer. Voorgangers: pastoor M. Prasing en diaken P. Hoefnagels. Intenties: Cisca den Braber; overl. echtpaar Frans Koetsenruijter en To v. Kindereren. overl. fam. Prasing-Ewers. Lector: C. de Vos. Acolieten: Annemiek, Emma, Joanieke. Koor: Ars Musica. Dopelingen: Op zaterdag 17 mei is Angela v.d. Beek gedoopt en zondag 18 mei

zijn Milan v.d. Heide, Xavi de Kroon en Ian v.d. Enden gedoopt. We wensen de families van harte proficiat. Winkel en museum: Mooie kaarsen, beelden, boeken zoals “100 jaar Basiliek” en nog meer zijn te verkrijgen in de winkel. Die is dagelijks open van 13.00 tot 16.00u en bereikbaar via de kerk of het Doelpad. H. HART VAN JEZUS BOSSCHENHOOFD Pastorie: Pagnevaartdreef 1, 4744 RE Bosschenhoofd, 0165-312747. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zaterdag 24 mei 14.00u Huwelijksviering Carlo Eversdijk en Sharona v.d. Riet. Voorganger: pastoor P. Verbeek. Zaterdag 24 mei 17.00u Woord- en Communieviering. Voorganger: pastor A. Buijs-Tuytelaars. Intenties: overl. ouders v. Kalmthout–Broeren (jgt.); Jan v. Oosterhout (jgt.). Dinsdag 27 mei 9.00u Woord- en communieviering. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Woensdag 28 mei 19.00u Rozenkransgebed in de Clemenskapel. Donderdag 29 mei 9.30u Woord- en communieviering in de Clemenskapel, Hemelvaart v.d. Heer. H. LAURENTIUS OUD GASTEL Secretariaat: Korte Dreef 4, 4751 HZ Oud Gastel, tel. 0165-511286, geopend ma-divr van 10u tot 12.00u. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zondag 25 mei 11.00u Woord- en communieviering, 6e zondag van Pasen. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intenties: Maria Feddes en overl. familieleden; Piet Franken w.v. Riet Jansen (verj.); Henri Mastboom; Antonia Tak e.v. Johannes Rockx (verj.); Cornelis Verkaart; Johannes Verkaart. Donderdag 29 mei 9.30u Eucharistieviering, Hemelvaart v.d. Heer. Voorganger: pastoor M. Prasing. H. PAULUS OUDENBOSCH Jasmijnlaan 3, 4731 CC Oudenbosch; 0165-312181; paulus@ipv-oudenbosch.nl; www.paulus.ipv-oudenbosch. Het secretariaat is geopend op dinsdag van 10.00u tot 12.00u en op woensdag aansluitend op de viering tot 20.00u. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Woensdag 21 mei 19.00u Eucharistieviering in de dagkapel. Voorganger: pastor A. Schuerman. Intentie: Bas du Pont e.v. Jeanne v. Dongen. Koster: R. Baecklant.

Zaterdag 24 mei 19.00u Woord- en Communieviering, 6e zondag v. Pasen. Voorganger: pastor A. Buijs-Tuytelaars. Intentie: Jeanette Vermeulen, ouders, broer en zus. Lector: R. v.d. Wassenberg. Koster: A. Baaten. Koor: Pauluskoor. Zondag 25 mei 11.00u Woord- en communieviering in de dagkapel. Voorgangers: J. Dekkers en W. Rennings. Intentie: voor alle overledenen van onze geloofsgemeenschap. Koster: B. Claassen. Maandag 26 mei 19.00u Rozenkransgebed in de dagkapel. Woensdag 28 mei 19.00u Woord- en communieviering, Hemelvaart v.d. Heer. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intentie: voor alle overledenen van onze geloofsgemeenschap. Lector: R. v.d. Wassenberg. Koster: R. Baecklant. Overleden: Op maandag 19 mei overleed Jacques Vermaat, e.v. Francis v.d. Zandt. We nemen afscheid van hem op vrijdag 23 mei om 11.00u. We wensen de nabestaanden veel sterkte. ST. JAN DE DOPER HOEVEN Pastorie: St. Janstraat 38, 4741 AR Hoeven, 0165-502336.De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.30u en 11.30u. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zondag 25 mei 9.30u Eucharistieviering, 6e zondag v. Pasen. Voorgangers: pastor A. Schuerman en S. v. Ommen. Intenties: leden en overl. leden van het St. Janskoor; Franciscus Aarts en Arnolda Verhoeven; overl. ouders Aarts-v. Dommelen en zoon Kees; Maria v. Herwijnen en Petrus Verhoeven; Adrianus v. Oosterhout en Adriana v. Oosterhout-v. Meel; Corrie Hanegraaf-Bol e.v. Ad Hanegraaf; Jan Bouwens; Piet Braspenning wed. v Johanna Kuystermans; Dimphina Hoendervangers e.v. Johannes Hagens (verj.). Lector: Francien de Boeck. Misdienaars: Rick, Bart en Manon. Koor: Dameskoor. Donderdag 29 mei 9.30u Woord- en communieviering, Hemelvaart v.d. Heer. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Overleden: Op maandag 12 mei overleed Riet van Gurp, e.v. Jos Embregts. We hebben afscheid van haar genomen op zaterdag 17 mei in het crematorium in Breda. We wensen de nabestaanden veel sterkte. Zingen voor zieken: Op zondag 25 mei zingen enkele leden van de Conolly Academie na de viering liederen voor onze zieken, zoals ‘W’ll meet again’, ‘Wonderfull world’ en ‘Smile’. Als u ook voor iemand wilt laten zingen, kunt u haar of zijn naam opgeven aan Sheila Conelly. PAGINA 38

PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Zondag 25 mei zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool in één groep. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) is er om 09.00 uur een dienst in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein. Voorganger is dan mevr. Anne-Mieke van Oost. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch.nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 25 mei begint de kerkdienst in oud Gastel om 9.00u en in Oudenbosch om 10.30u. Ds. J. Verburg komt deze diensten leiden. Donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag, is er een gezamenlijke dienst in Oud Gastel die begint om 10.00u en zal worden geleid door de heer L. Le Pair uit roden. Deze week: Boekenmarkt 23 en 24 mei. In de Pastorije is er vrijdag 23 mei van 17.00-20.00u een grote boekenmarkt. Ook kunt u er platen vinden en mooie puzzels.

Er zijn ook glas-in-lood en Tiffany raamdecoraties te koop. Opbrengst daarvan is voor een baby opvanghuis in Malawi. Zaterdag 24 mei is de boekenmarkt van 10.00-17.00u. Tijd genoeg om eens goed rond te snuffelen. Voor koffie/thee en fris wordt gezorgd tegen een geringe vergoeding. Dinsdagmiddag is er de Soos voor senioren van 14.00-16.00u.Iedere woensdagavond van 19-20u in de Pastorie gebedskring. Woensdagavond repeteert het kerkkoor in de kerk vanaf 8.00u. Elke donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30u is de Pastorije geopend voor een kopje koffie/ thee en een luisterend oor. Sponsorfietstocht Lopend Vuurtje: Met als thema In Vuur en Vlam. Nog even een laatste herinnering, want op zaterdag 7 juni om 9.30 uur is het weer zover. De sponsorfietstocht Lopend Vuurtje gaat van start voor de 13e keer. Voor de routes van 35, 45 en 60 km is de start om 9.30 uur in alle deelnemende kerken en de lijst van deze kerken ligt klaar in onze kerken, zodat u ook per auto op pad kunt gaan om kerken te bezoeken. De fietsers van de 120 km route kunnen starten vanaf half acht. We fietsen ook dit jaar voor ons eigen ZWO project Niños Saslaya in Nicaragua. Zoals u weet gaat het om steun voor het nieuwe centrum in het noorden van het land in Siuna. Het steunpunt is nu helemaal gereed, maar onze bijdrages voor leer- en spelmateriaal zijn nog van harte welkom. Ook is er altijd geld nodig voor de onderzoeken van de kinderen in de hoofdstad Managua. Omdat het om meerdaagse reizen gaat, gaan de kinderen met hun moeder in groepjes per bus erheen en dat kost veel geld. Natuurlijk hopen we weer een mooi bedrag voor dit belangrijke werk bij elkaar te brengen als gezamenlijke kerken van Oudenbosch en Oud Gastel. We nodigen u allemaal uit om op de één of andere manier mee te doen, door te fietsen, te sponsoren of even gezellig langs te komen in één van de kerken. Tot slot: Als u vreugde wilt vermenigvuldigen, moet u ze delen (Pythagoras) VOL EVANGELIE GEMEENTE ‘OP DE ROTS’ Erediensten iedere zondag aanvang 10.30u. Bijbelstudie en bidstond donderdagavond aanvang 19.30u. Adres: Constantijn Huijgensplein 12, 4741 AZ Hoeven. Website met iedere maand een nieuwe overdenking en de actuele agenda: www.opderots.nl. Voorganger J. Mulder, 0165-316064. Donderdag 22 mei geen bijbelstudie. Zondag 25 mei gaat J. Mulder voor. Donderdag 29 mei geen bidstond i.v.m.Hemelvaart.


$SRWKHHN =XQGHUW

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

]RHNWWHUYHUVWHUNLQJYDQ KHWDSRWKHHNWHDPHHQ

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

apothekersassistente

L LCONVELBEP A A T E S EN G DAK

%HQ MH JHGLSORPHHUG JHGUHYHQ Ă&#x20AC;H[LEHO NODQWYULHQ GHOLMNHQWKRXVLDVWEHUHLG ELMQD IXOOWLPHWHZHUNHQ VWDDWSDWLsQWHQ]RUJELMMRXKRRJLQKHWYDDQGHOZHHW MHYDQDDQSDNNHQHQKRXMHYDQEHUHLGHQ"

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN Â&#x2021;QLHXZERXZDJUDULVFKHORRGVHQ EHGULMIVSDQGHQYROOHGLJLQHLJHQEHKHHU Â&#x2021;SURÂżHOSODWHQGDNSDQSODWHQHQSRWGHNVHOSURÂżHOHQXLWHLJHQSURGXFWLH Â&#x2021;JHwVROHHUGHVDQGZLFKSDQHOHQWEYGDN JHYHO Â&#x2021;]HWWHULMWRWPPRDRQGHUKRXGVYULMHERHLGHOHQ Â&#x2021;WUDQVSRUWHQNUDDQZHUN Â&#x2021;DOXPLQLXPJHWURNNHQJRWHQXLWVWXN Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

'DQLV$SRWKHHN=XQGHUWRS]RHNQDDUMRX $SRWKHHN=XQGHUWLVHHQ]HOIVWDQGLJHEHUHLGHQGHHQ JHFHUWLÂżFHHUGH DSRWKHHN LQ JH]RQGKHLGVFHQWUXP 'H :HOERUJLQ=XQGHUW

Verkoper truck& traileronderdelen We vragen:

"  

:LMELHGHQHHQHQWKRXVLDVWDSRWKHHNWHDPPHWDSR WKHNHUV HQ DSRWKHNHUVDVVLVWHQWHQ HQ DSRWKHHN PHGHZHUNHUV (U LV HHQ QDXZH VDPHQZHUNLQJ PHW DOOH KXLVDUWV DVVLVWHQWHQ :LM KHEEHQ HHQ PRGHUQH DSRWKHHN GLH YRRU]LHQ LV YDQ DOOH JHDXWRPDWLVHHUGH JHPDNNHQ :H ZHUNHQ PHW 3KDUPDFRP PDNHQ JH EUXLNYDQ&HQWUDO)LOOLQJGH+HUKDDOVHUYLFHHQ%D[WHU OHYHULQJHQKHEEHQHHQDIKDDODXWRPDDWHQEHUHLGHQ QRJ VWHHGV ]HOI 'LW KRXGW RQV ZHUN DIZLVVHOHQG HQ XLWGDJHQG Heb je zin gekregen om in ons team je steentje bij te dragen, reageer dan door je CV en motivatie te mailen naar apotzund@westbrabant.net. Zijn er nog vragen, bel ons dan op 076-5976160.

   A. van Tilburg (AVT) is dĂŠ specialist in West-Brabant en Zeeland in verkoop van truck- & traileronderdelen. Binnen een klein hecht team heb je rechtstreeks contact met klanten om hen te adviseren in, en verkoop, van deze onderdelen. AVT heeft een unieke positie in de markt vanwege haar brede aanbod in produkten en diensten, zo onderscheidt zij zich van de concurrenten in de markt.

Interesse? Bel met Walter Rasenberg (vestigingsleider) 06-54 79 65 24, mail naar pz@avt.nl of Whatâ&#x20AC;&#x2122;sapp je bericht naar 06-54 96 21 82.

www.avt.nl

1DPHQVGHDSRWKHNHUVHQKHWJHKHOHWHDPYDQ $SRWKHHN =XQGHUW 'H :HOERUJ &= =XQGHUW ZZZDSRWKHHN]XQGHUWQO

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

CARAVAN CENTRUM BOSSCHENHOOFD zoekt per direct een

werkplaatshulp / caravanmonteur Wij denken aan een student of vutter die handig en vitaal is, gewend om te klussen en zelf technische oplossingen bedenkt, QDXZNHXULJZHUNWHQĂ&#x20AC;H[LEHOLQ]HWEDDULV Momenteel 16 tot 24 uur RSEDVLVYDQHHQQXOXUHQFRQWUDFW Mail je reactie met foto naar: info@ccbosschenhoofd.nl

Betonarbeiders Brecht (BelgiĂŤ)

Wij zoeken ervaren en gemotiveerde betonbekisters voor kelderbouw en specialisten voor storten en vlinderen betonvloeren. Voor Alfa Beton in Brecht (B). Â&#x2021; Ervaring vereist Â&#x2021; Vrachtwagenrijbewijs C en ervaring met mobiel kraanwerk/ betonpomp pluspunt. Mail: info@alfabetonvloeren.be Telefoon: +32 47 49 69 040

Vakmensen gezocht! Succesvol eigen klusbedrijf starten. www.devakman.info

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

AUTODEMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

GEVRAAGD:

PERSONEEL met shoarma ervaring graag bellen naar: 06-20258074

VAKANTIEWERK bij BOOMKWEKERIJ J. van Aken en Zn. b.v. te Oudenbosch Voorkeur gaat uit naar eindexamen-kandidaten Bel 06-53152936

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

Klokkenmakerij

Ook voor al uw diverse spuitwerkzaamheden Schuurakker 11B 4705 RJ Roosendaal Tel : 0165 - 327226 www.deltaautoschadeherstel.nl M : 06 - 44365675 info@deltaautoschadeherstel.nl

is een internationale onderneming met een uniek machinepark en 100 enthousiaste en betrokken medewerkers. Onze specialisaties zijn; engineering, plaatbewerking, poedercoaten en assemblage. We leveren zowel onderdelen als complete machines HQDSSDUDWHQYRRUGLYHUVHPDUNWHQ:LM]LMQYROOHGLJ,62JHFHUWLÂżFHHUG Metaalwerken Bergen op Zoom BV is te karakteriseren als dynamisch en innovatief en geldt binnen de branche als zeer geavanceerd. Wij zijn op zoek naar ervaren technisch geschoolde collegaâ&#x20AC;&#x2122;s voor de functies:

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

De Caravanspecialist

Alles voor uw caravan en camper.

HIER VERKRIJGBAAR

BOVAG ONDERHOUD â&#x201A;Ź 139,Zie voor de voorwaarden www.decaravanspecialist.nl 076-5876068 / 06-53377812

Metaalwerken Bergen op Zoom BV

Â&#x2021;3URJUDPPHXUYRRUGHODVURERWLQVWDOODWLHV MBO WTB plus ervaring Mig en Tig lassen

Â&#x2021;0HGHZHUNHUVYRRUGHODVURERWLQVWDOODWLHV MBO WTB plus ervaring Mig en Tig lassen Â&#x2021;3RHGHUFRDWHU Door middel van poedercoaten metaalproducten voorzien van een beschermende laag. (ervaring noodzakelijk). Â&#x2021; .ZDOLWHLWVFRQWUROHXU Voor controle van gecoate producten met name visueel, laagdikte en verpakking volgens voorschrift. Â&#x2021; .ZDOLWHLWVFRQWUROHXUMBO niveau plus ervaring in productietechnische metaalomgeving. Heeft u interesse? Stuur of mail dan een gemotiveerde brief met cv naar personeelszaken@bozgroup.eu Telefoon: 0164-240910. Zie voor meer informatie onze website www.bozgroup.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld


WOENSDAG 28 MEI 2014

OPENING

KRUIDVAT PROF GINNEKESTRAAT 33-35, OUDENBOSCH

Profiteer nu van deze spectaculaire openingsaanbiedingen KRUIDVAT MIDPAK LUIERS

Keuze uit alle varianten. Alle combinaties mogelijk.

MAX FACTOR MASCARA

SCHEPSNOEP

Keuze uit alle varianten. Alle combinaties mogelijk.

100 GR A

2+1 GRATIS

*

SYOSS HAARVERZORGING OF STYLING Keuze uit het hele assortiment. M.u.v. haarkleuring. Alle combinaties mogelijk.

1+1 GRATIS

*

*Korting wordt verrekend als 50% kassakorting.

0.75

1+1 GRATIS

0.49

*

*Korting wordt verrekend als 50% kassakorting.

KRUIDVAT MULTI A-Z COMPLEET

120 tabletten Complete samenstelling multivitaminen en mineralen als aanvulling op de dagelijkse voeding.

KOAG/KAG-nr. 2979-0114-0042

*Korting wordt verrekend als 33% kassakorting.

*Korting wordt verrekend als 50% kassakorting.

1+1 GRATIS

M

FA BAD, DOUCHE OF DEODORANT Keuze uit het hele assortiment. M.u.v. mini’s en geschenksets. Alle combinaties mogelijk.

*

1+1 GRATIS

*

*Korting wordt verrekend als 50% kassakorting.

Deze aanbiedingen zijn alleen geldig bij Kruidvat Prof Ginnekestraat 33-35, Oudenbosch, van woensdag 28 mei t/m zondag 8 juni 2014.

STEEDS VERRASSEND, ALTIJD VOORDELIG!

Dh 20140521  
Dh 20140521