Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

Z U N D E R T S E

9 APRIL 2014 WEEK 15

Uitgeverij

9300

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Volg ons via twitter: @ZundertseBode

FRANS WOONT AL VIJFTIG JAAR IN ZORGINSTELLING

Te l .

076

599

8 111

I

480.000

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

VACATURES

VOORJAARSFAIR IN RIJSBERGEN

Getuigen rekenen vernielers in

Reizigers geven busvervoer voldoende

WERNHOUT - Getuigen hebben zaterdagnacht rond 03.20 uur in Etten-Leur drie jongemannen ingerekend. Dat gebeurde nadat het trio een ruit had ingegooid bij een woning aan de Spoorlaan. De groep getuigen stond bij het NS-station te wachten toen zij glasgerinkel hoorden. Meteen daarop zagen ze een groepje van vier jongens wegvluchten. Bij een achtervolging wisten ze er drie van hen in te rekenen en over te dragen aan de politie. Het gaat om twee personen van 18 jaar en een van 16, afkomstig uit Etten-Leur en Wernhout. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. De vierde verdachte zag kans om te ontkomen.

ZUNDERT - Het busvervoer in West-Brabant krijgt van de reizigers een voldoende. Gemiddeld waardeerden passagiers in 2013 het busvervoer met een 7,3. Dat is 0,1 procent lager dan in 2012. In West-Brabant verzorgt Veolia het busvervoer. In heel Brabant is de algemene klantwaardering gelijk aan het landelijk gemiddelde. De waardering voor de prijs van het openbaar vervoer in Brabant steeg opnieuw met 0,2 tot 0,6 punten. De waardering voor de OVchipkaart scoort in Brabant met een 7,8 tot een 8,1. Reizigers geven het laden van reissaldo voor de OV-chipkaart in Brabant een 7,7 of hoger. De cijfers komen uit de Klantenbarometer OV.

Open Huizen Dag blijkt groot succes

Indringend beeld jeugdzorg in Impact

ZUNDERT - De halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag is zaterdag uitstekend bezocht. Het aantal bezoeken aan de deelnemende huizen kwam dit keer uit op ruim 140.000, zo meldt de NVM. Ongeveer een op vijf deelnemende huizen kreeg geen bezoek. Onder de belangstellenden waren veel starters. De NVM Open Huizen Dag, die elk halfjaar plaatsvindt, heeft niets van zijn aantrekkingskracht verloren, zo werd duidelijk. Vorig jaar oktober, tijdens de voorgaande NVM Open Huizen Dag, kwam het aantal bezoeken uit op 125.000. Het aantal deelnemende woningen bedroeg zaterdag 50.000. Dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar oktober.

Rijsbergen ontvangt 250 scouts RIJSBERGEN - Vanaf vrijdag 11 tot en met zondag 13 april ontvangt Scouting Rijsbergen 250 scouts, die deel zullen nemen aan de Regionale Scouting Wedstrijden.Scouts zijn jongens en meisjes van 10 tot 15 jaar, die vrijdagavond hun tenten op zullen zetten en beginnen aan een uitdagend weekend. Thema is ‘Pirate Bay’. Op zaterdag lopen de scouts een tocht met opdrachten in de omgeving van Rijsbergen. Bij terugkomst moeten ze de warme maaltijd gaan bereiden, welke natuurlijk ook wordt beoordeeld. Op zaterdagavond nemen zij deel aan verschillende workshops. Op zondag wordt het kamp om 15.00 uur het kamp afgesloten met de prijsuitreiking.

Oefenprogramma NAC bekend ZUNDERT - Voetbalvereniging DSE uit Etten-Leur voetbalt in de voorbereiding op het volgende seizoen wederom een oefenwedstrijd tegen NAC Breda. Het is voor het derde jaar op rij dat de twee ploegen elkaar in Etten-Leur gaan ontmoeten. Het vriendschappelijke potje is vastgesteld op dinsdag 8 juli. NAC speelt op 2 juli haar eerste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2014-2015 tegen Oosterhout. Vervolgens is op zaterdag 5 juli in Oudenbosch Victoria’03 de tegenstander. Na het duel tegen DSE op 8 juli, volgt vier dagen later de eveneens jaarlijkse confrontatie tegen een Zundertse selectie. DSE-NAC eindigde beide voorgaande jaren in 0-13.

ZUNDERT - Op verschillende film- en documentairefestivals is dit najaar de film Impact te zien, een initiatief van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant in Roosendaal en de 19 samenwerkende gemeenten in de regio West-Brabant. In Impact volgt documentairemaker Dennis Lubbers zes weken lang een gezin bij hun contacten met de hulpverlening en brengt in beeld hoe de gezinsleden de begeleiding ervaren tot ZUNDERT - Niets zorgt voor een toepasselijker lentegevoel dan de aanblik van nieuwe lammetjes. Bij de schaapskudde van Natuurmo- het moment dat ze op eigen kracht verder numenten zijn de afgelopen weken al tientallen lammetjes geboren. Het gaat om een kudde Drentse heideschapen die het hele jaar door kunnen. De film, die op 17 april in Nieuwe graast op de heide (Lange Maten) waardoor die open en gevarieerd blijft. FOTO NATUURMONUMENTEN Nobelaer in Etten-Leur in première gaat, is gemaakt tegen de achtergrond van de wijzigingen in het jeugdstelsel per 1 januari ‘Iedere maand activiteit voor buurtgenoten’ 2015.

Buurtschap Markt viert 75-jarig bestaan ZUNDERT - Dit jaar is het jubileumjaar van Buurtschap Markt. Aangezien de buurtschap maar liefst 75 jaar bestaat, wil zij dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom zal er iedere maand een speciale activiteit plaatsvinden voor de leden van de buurtschap. DOOR ADDO SPRANGERS Absoluut hoogtepunt moet de feestdag op zaterdag 10 mei 2014 worden. Op deze dag laat de buurtschap op het Van Goghplein een groepsfoto maken met zoveel mogelijk buurtgenoten. Daarnaast wordt deze avond een groots feest gehouden op de bouwplaats van Buurtschap Markt. Zij hoopt avond naast vele buurtgenoten ook de nodige oud-leden te mogen verwelkomen. Daarnaast nodigt de buurtschap ook

alle sponsoren en andere buurtschappen uit. Zij ontvangen hiertoe een persoonlijke invitatie. Verbondenheid De eerstvolgende activiteit op de agenda betreft een symbolische handeling. Komende zaterdag namelijk zal rond 14.00 uur, in het bijzijn van burgemeester Leny Poppe-de Looff, op de oude bouwplaats aan de Vincent van Goghstraat een dakplataan worden geplant.

Deze boom staat voor de hechte wortels van Buurtschap Markt binnen de samenleving en het dak boven het hoofd dat de buurtschap al die jaren op deze plek centraal in heeft gehad. Tevens zal er een bankje worden geplaatst waardoor ook in de toekomst deze plek er een zal zijn van verbondenheid binnen Buurtschap Markt. Surf voor meer informatie over (data van) de komende activiteiten naar www.buurtschapmarkt.nl of mail naar 75jaar@buurtschapmarkt.nl.

Herstel beukenring Pannenhoef RIJSBERGEN - Brabants Landschap heeft onlangs de laatste hand gelegd aan het herstel van de beukenring. Trouwe bezoekers van de Pannenhoef en met name het Padvindersven zullen vertrouwd zijn met deze opvallende ‘ring’. Dit boselement - waarvan de historie in nevelen is gehuld - was hard aan een opknapbeurt toe. DOOR ADDO SPRANGERS De oudere inwoners uit dorpen als Rijsbergen en Sprundel weten zich vast nog te herinneren hoe in de jaren ’20 en ’30 midden in de beukenring een waterput heeft gestaan voor padvinders. Of in ieder geval voor de ‘bleekneusjes’ uit de Randstad, die hier op zomerkamp kwamen om aan te sterken. Uit hun tent gekropen wasten zij dan ’s morgens vroeg hun bovenlijf met ijskoud putwater, zoals het een stoere scout betaamt. Maar niet iedereen denkt dat hier

een waterput heeft gestaan. Anderen houden het bij een voormalig paardenkerkhof, waar onder verdachte omstandigheden gestorven vee werd begraven, ver van de bewoonde wereld vandaan om verdere besmetting te voorkomen. De eerste verklaring is leuker en trouwens ook aannemelijker: het Padvindersven ligt immers vlakbij! In de ban van de ring Helaas was de ring in verval geraakt en hard toe aan een opknapbeurt. De terreinmedewerkers van Brabants Landschap

hebben de ring op gevoelvolle wijze ‘onder handen’ genomen. Volledig dode bomen zijn uit de kring verwijderd, alsmede een Amerikaanse eik die de beuken belemmerde in hun groei. De opengevallen gaten zijn beplant met jonge beuken van al zo’n twaalf jaar oud. Wanneer zij dit voorjaar aanslaan en de oude beuken opleven, wordt de (k)ring weer rond gemaakt. Brabants Landschap vindt het belangrijk dat cultuurhistorische elementen in haar gebieden behouden blijven, zodat het te allen tijde mogelijk blijft de hand van de mens in het landschap af te lezen.

Voorrondes voor schoolatletiek ZUNDERT - De voorrondes van de Schoolatletiek West-Brabant worden gehouden op woensdagmiddag 16 en 23 april. 16 april wordt er gesport op het Red Band Sportpark van THOR in Roosendaal, het Sportpark aan de Seringenlaan in Steenbergen van Diomedon en op het sportpark De Knip van Groene Ster in Zevenbergen. Een week later zijn de voorrondes op sportpark Albano in Oudenbosch, waar AVO’83 gastheer is. Dan zijn er ook voorrondes op sportpark Akkermolen in Zundert van DJA en op sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom van SPADO. Scholieren van groep 8, 7 of 6 kunnen aan de atletiekwedstrijden deelnemen. AUTOCENTRUM van

ELSACKER

SPECIALIST

Meirseweg 17 - Zundert Tel. 076 - 5974227 www.autocentrumvanelsacker.nl

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL


Auberge van Gogh: een nieuwe lente een nieuwe kaart

www.debollebuiken.nl

Na de geweldig geslaagde restaurantweken hebben wij onlangs onze menukaart weer vernieuwd. Kijk op onze website voor de lunch- en menukaart, ons Lazy Sunday menu en onze KLJKWHD1DWXXUOLMNNXQWXRRNDOWLMGWHUHFKWYRRUHHQNRSMHNRIÂżHHYHQWXHHOYHUJH]HOG van Van Gogh gebak of appeltaart of een heerlijke warme wafel met vanilleroom en verse Zundertse aardbeien. Of voor een heerlijk glas wijn. Wij informeren u ook graag over de mogelijkheden voor een zakenlunch of -diner, wel of niet gecombineerd met gebruikmaking van de Van GoghKamer voor een vergadering of bespreking. Neem gerust vrijblijvend contact daarvoor met ons op. Bij goed weer is het natuurlijk uitstekend toeven op ons heerlijke, rustige tuinterras achter het restaurant. Welkom in de Auberge, namens het team, Sven en Geertje. Ook op 2e Paasdag zijn wij geopend op de geboortegrond van Vincent van Gogh.

XXL

IEDERE DONDERDAG

ALL YOU CAN EAT!! Onbeperkt friet en verschillende snacks eten 1,5 uur lang tussen 16.30 en 21.30 uur Volwassenen: â‚Ź 10,00 t/m 12 jaar: â‚Ź 5,00 t/m 3 jaar: gratis

OPENINGSTIJDEN Openingstijden cafetaria: woe-vrij-zat van 16.30 tot 21.30 u. zondag 11.30 tot 21.30 u. Openingstijden restaurant: vrijdag en zaterdag van 16.30 tot 21.30 u. zondag van 11.30 tot 21.30 u.

LET OP: andere openingstijden voor o.a. feestjes, partijen e.d. mogelijk op reservering/in overleg. Reserveren is mogelijk tijdens openingstijden.

Markt 26, Zundert â– Reserveren: telefonisch 076-597 3340 of via info@aubergevangogh.nl

Wernhoutseweg 124 - Wernhout Tel. 076 - 597 56 28 - info@debollebuiken.nl

www.aubergevangogh.nl

U vindt ons ook ieder weekend op de Markt in Zundert

EXOTISCH TUINCENTRUM

OPEN

Gezellig even naar de Evenaar en laat u verrassen door ons unieke assortiment ! - Honderden Bamboeplanten!! - Buiten bonsai - Palmen, Yucca’s, Acers - Enorme keuze in Boeddhabeelden voor binnen en buiten BAMBOETUIN GEOPEND - Pagodes, Loungemeubelen etc.

MELK EN JUS D'ORANGE DIVERSE LUXE BROODJES MET DIVERS BELEG TOMATEN- EN GROENTESOEP DIVERSE SALADES EN EIERGERECHTEN

KINDERE

T/M 12 JA AR

N â‚Ź14,50

BOEUF BOURGUIGNON, GEHAKTBALLETJES SPAANSE VARKENSFILET LAPJES, GEBAKKEN SPEK GEPOCHEERDE ZALM PANGAFILET ROLLETJES MET WITTE WIJN SAUS VERSE FRIETJES, GEBAKKEN AARDAPPELTJES EN AARDAPPEL KROKETJES EN EEN GEWELDIG DESSERT BUFFET MET EEN (STIKSTOF KOKEN)

VERRASSEND IJS FONDUE

Te zien in uitzending 12/4 RTL 4 16.30u. Trips&Travel - 6 min. ďŹ lm!!

www.evenaar.com

TIJDIG RESERVEREN GEWENST. 1E PAASDAG VANAF 17.30 UUR DINER.

%UHGDVHZHJ‡(WWHQ/HXU‡7HO

2E PAASDAG NORMAAL GEOPEND VOOR LUNCH EN DINER.

Super mixhangpot. In diverse kleuren. Per stuk 14,95

Petunia’s. In diverse kleuren. Per stuk 1,49

1 +1

gratis

ALLE FRUITPLANTEN Kom fruit proeven en kom alles te weten over het planten, snoeien en verzorging. Bij besteding vanaf 15,Groente en fruit meststof van Ecostyle 14,95 met 50% korting.

2 +1

3 voor 3,-

gratis*

plantjesmarkt . plantjesmarkt . plantjesmarkt Royal Canin Maxi Adult. 15 kg. Van 69,20 voor 49,95

Lavandula stoechas. Vlinder Lavendel. Excl. mand. Per stuk 2,99

20,-

voordeel

3 voor 6,-

* Goedkoopste gratis, uitgezonderd acties

genieten met groen LIFE & GARDEN BREDA IABC 5024 (t.o. MediaMarkt Woonboulevard), 076-7630885 LIFE & GARDEN ETTEN-LEUR Lage Vaartkant 11, 076-5034956

www.lifeandgarden.com

KIJK VOOR OPENINGSTIJDEN OP: www.lifeandgarden.com

ALLE ZONDAGEN WEER GEOPEND VAN 11-17 UUR

tuincentrum

Actieartikelen zijn geldig t/m 13 april 2014 zolang de voorraad strekt. Prijs-en/of modelwijzigingen alsmede zetfouten voorbehouden.

ZONDAG 13 APRIL


ACTUALITEIT

Frans woont al vijftig jaar met plezier in een zorginstelling

‘Hij is de spil van onze familie’ RIJSBERGEN - Frans van der Velden is bijna 57 jaar oud. Vanwege zijn verstandelijke beperking woont hij vanaf zijn zevende jaar in een zorginstelling. Eerst in Nieuw Herlaer/Piusoord in Tilburg en vanaf 1994 bij Amarant in Rijsbergen, dichterbij zijn ouderlijk huis in Galder. “Dat was bijzonder voor die tijd,” vertelt zijn broer Ad. “Onze moeder heeft er veel verdriet van gehad, maar Frans was in een instelling beter op zijn plaats. Met een boerenbedrijf en nog vier andere kinderen hadden wij hem thuis nooit de aandacht kunnen geven die hij verdient. Hij is de spil van onze familie.” DOOR MIEKE VAN MEER “Je ziet nu niet de Frans zoals wij hem kennen,” vertelt Gemma, één van de vaste begeleidsters. “Normaal kletst hij volop, maar met een vreemde erbij en zijn broer op een andere tijd dan gebruikelijk op bezoek, reageert hij anders.” Toch vindt Frans het wel gezellig. Hij lacht regelmatig tijdens de verhalen die Gemma en Ad over hem vertellen. Hij geniet van zijn kopje koffie en zegt tegen iedereen die het horen wil dat hij sterk is, waarbij hij zijn spierballen toont. Frut Frans is herkenbaar aan zijn ‘frut’. Dat is

Receptie De broers van Frans zijn op zoek naar begeleiders en medebewoners van hun broer uit de tijd dat hij op Piusoord woonde (1964-1994). Op 1 juni a.s. is er een feestelijke receptie voor Frans in het Dorpshuis van De Leijakker.

een stuk touw, dat hij altijd bij zich draagt en waar hij van alles aan vastknoopt. Nieuwe stukken touw vindt hij bij de kinderboerderij. “We zorgen er iedere week voor dat hij het touw kort houdt,” zegt Gemma. “Het was soms meters lang en dat werd te gevaarlijk.”

‘Eén van de eerste bewoners van De Leijakker’ Ad vertelt dat Frans zijn spulletjes overal vindt. “Als hij op bezoek was geweest en de kinderen waren speelgoed kwijt, dan kon je gerust aan zijn touw gaan kijken.” Naast zijn frut is muziek belangrijk voor Frans. “Het liefst luistert hij klassieke of Nederlandstalige muziek. Hij zingt alles mee en er is niemand zo ritmisch als Frans,” aldus Gemma. “Op woensdagavond heeft hij repetitie van het kerkkoor waarmee hij op zaterdag bij de kerkdienst zingt.

Frans van der Velden met zijn ‘frut’.

Eén keer per jaar gaat hij met het koor naar Meersel-Dreef om de mis te zingen.” Tevreden Ad: “Toen mijn broers en ik jong waren, vonden we het niet altijd leuk om bij Frans op bezoek te gaan.

FOTO FAMILIE VAN DER VELDEN

Nu houdt hij de familie bij elkaar. Bij toerbeurt gaat hij bij één van de broers logeren. Hij houdt van gezelligheid en bij het afscheid is hij altijd even teleurgesteld.” Gemma vertelt dat Frans een tevreden man is. “Hij klaagt nooit.” “Maar als iets hem niet bevalt,” vult Ad aan, “dan laat

hij het weten. Met kleding is hij bijvoorbeeld heel kieskeurig. Het is vaak genoeg gebeurt dat kledingstukken die hij niet aan wil in de dakgoot belanden.” Bij vertrek glimlacht Frans. Hij blaast een luchthandkus als afscheid en zegt: “Houdoe, tot volgende week.”

Spanning in aanloop naar jaarlijks evenement loopt op

Klaar voor uitreiking Zundertse Cultuurprijzen KLEIN ZUNDERT - De uitreiking van de Zundertse Cultuurprijzen staat weer voor de deur. Komende zaterdag is (initiatiefnemende organisatoren op het mulier verspreid en zijn inwoners van de het zover. In het Vogelrevalidatiecentrum in Klein Zundert worden dan vanaf 19.00 uur de genomineerden en de gebied van culturele activiteiten) en cul- gemeente Zundert opgeroepen om persotuurmecenas (bedrijf, persoon of groep nen en organisaties te nomineren binnen winnaars bekendgemaakt. DOOR ADDO SPRANGERS Het is alweer de vierde opeenvolgende uitreiking van de Cultuurprijzen. Dit jaar vindt het evenement plaats in kerkdorp Klein Zundert, nadat Wernhout, Rijsbergen en Zundert de officiële uitreiking van de Cultuurprijzen in huis hadden. De jury stond ook dit jaar weer voor de ondankba-

re taak om keuzes te maken. Waar immers te beginnen in de gemeente Zundert, waar iedereen - vaak ook op hoog niveau - wel met cultuur bezig lijkt te zijn? Blikvangers zijn uiteraard het Bloemencorso en de Boerendag, maar er zijn nog zoveel meer activiteiten. Bovendien houden de verschillende individuen, organisaties en begunstigers zich op

CV De Aopelaanders is genomineerd als cultuurorganisatie.

diverse manieren bezig met cultuur. Categorieën Daarom zullen er tijdens de bekendmaking van de Zundertse Cultuurprijzen komende zaterdag zoals gebruikelijk dan ook prijzen worden uitgereikt in de categorieën cultuurbeoefenaar (persoon of groep uitvoerende talenten), cultuurorganisatie

ARCHIEFFOTO DE BODE

cultuur liefhebbers die het mogelijk maken een culturele activiteit uit te voeren). In de eerste categorie zijn voorgedragen de jonge televisiedocumentairemaker Matt Herijgers, big band Buzz (jong orkest met bijzondere projecten en muziek) en de Werkgroep Bonte Avond (combinatie van cabaret, theater en muziek die jaarlijks in Rijsbergen ten uitvoering wordt gebracht). De nominaties in de categorie cultuurorganisatie gingen naar Harmonie Sint Cecilia (voor de organisatie van het bijzondere muzikale spektakel RICH) het Van Goghhuis (organisatie van exposities door Zundertse kunstenaars in de Van GoghKamer) en CV De Aopelaanders (voor het al 55 jaar organiseren van het carnavalsfeest in kerkdorp Rijsbergen). De cultuurbeoefenaar en cultuurorganisator ontvangen naast een geldprijs van 250 euro tevens een beeld, dit jaar ontworpen door beeldend kunstenaar Jos Hamann uit Rijsbergen. Genomineerd in de categorie cultuurmecenas ten slotte zijn Peter Adema (voor het ter beschikking stellen en gebruiksklaar maken van bijzondere locatie Anna Kapel voor culturele activiteiten in hartje Zundert) en Corziezo (voor het ter beschikking stellen van het uitgebreide lespakket voor basisscholen ter behoud van de traditie van het Zundertse Bloemencorso) Jury In het najaar van 2013 is een nominatiefor-

www.facebook.com /

zundertseactiebode Vind ik leuk!

De leukste aanbiedingen bij jou om de hoek! PAGINA 3

de diverse categorieën voor de Cultuurprijs Zundert. Een onafhankelijke deskundige jury heeft de motivaties op de ontvangen formulieren bekeken en beoordeeld. De jury bestaat uit drie personen die beroepshalve betrokken zijn bij cultuur en van buiten de gemeente Zundert afkomstig zijn: Marieke van Leeuwen (stadsdichter van Dordrecht en theater regisseuse), Jos Kok (directeur Nieuwe Nobelaer Etten-Leur) en Willem van Dongen (beeldend kunstenaar en docent uit Breda). Programma De uitreiking van de prijzen zaterdag is omlijst met een uitgebreid programma dat wordt gecombineerd met de opening van het toeristisch seizoen in samenwerking met het Platform Recreatie en Toerisme (PRET) van de Gemeente Zundert. De avond wordt gevuld met optredens van onder andere Vera Hartman op dwarsfluit, zangkoor Unanime, Jos Vriends namens Hé Cabaret, columnist John Bas en zangeres Susan Konings, begeleid door Dennis Tax. Ook komt een afvaardiging van het Regionaal Archief West-Brabant uit Oudenbosch toelichten wat zij voor de cultuur en het cultuurbehoud van de gemeente Zundert kan betekenen. Om zeker te zijn van een zitplaats, graag voor zaterdag aanmelden via cultuurprijs@zundert.nl. Entree is gratis.


ZATERDAG 12 APRIL Van 10.00 tot 16.00 uur

op het Lindekensplein in Rijsbergen (Advertorial)

Algemene tandheelkunde Een stralende lach voor iedereen! Vrijwel iedereen weet hoe belangrijk het is om regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts. In het algemeen geldt, dat we 2 x per jaar voor een periodieke controle naar de tandarts gaan. Op die manier kunnen eventuele gebitsproblemen tijdig worden vastgesteld en behandeld. Ook kunt u dan, indien noodzakelijk, worden doorverwezen naar een specialist, b.v. op het gebied van beugels (de orthodontist) of tandvleesontsteking (de parodontoloog). Kinderen en de tandarts Net als bij volwassenen is een goede verzorging van het gebit bij kinderen van groot belang. Wij adviseren u om uw kind vanaf 2-jarige leeftijd mee te nemen naar de tandarts. Op deze manier raken kinderen al op jonge leeftijd gewend

NEEM UW KIND VANAF 2 JAAR MEE ALS U OP CONTROLE GAAT BIJ UW TANDARTS aan de tandarts. U kunt uw kind meenemen als u zelf voor controle gaat; uw kind kan dan meekijken en vertrouwd raken aan de tandarts en de overige medewerkers.

Tandarts voor het gehele gezin Sinds vorig jaar kunt u naast behandelingen aan uw kunstgebit, klikgebit of vaste prothese ook voor de halfjaarlijkse controle en voor alle behandelingen aan uw eigen tanden en kiezen bij Levident Putte en Levident Zundert terecht. Met een team van ervaren specialisten en moderne praktijken met eigen tandtechnische laboratoria, hebben wij alles in huis om u weer voluit te laten lachen. Mooie tanden en kiezen zijn op elke leeftijd mogelijk! Angst voor de tandarts Angst voor de tandarts komt veel voor. Maar liefst 3/4 van de mensen is bekend met het gevoel van zenuwen als een tandartsbezoek zich aandient. Een klein deel is extreem bang; zelfs zo bang dat ze helemaal niet meer naar de tandarts gaan, met alle nadelige gevolgen van dien, zoals pijn en/of een slecht functionerend gebit. Door het ontbreken van regelmatige controle en professioneel onderhoud kunnen de gebitsproblemen verergeren met als gevolg dat de noodzaak om te behandelen alleen maar groter wordt. Laat uw angst voor de tandarts niet leiden tot uitstel of afstel van uw bezoek aan de tandarts. De medewerkers van Levident hebben begrip voor uw angst.

Goede mondverzorging Goede mondverzorging is essentieel voor uw gebit. Het goed poetsen van uw tanden (minstens 2 x 2 minuten per dag) en het reinigen tussen de tanden en kiezen (1x per dag) kan veel ellende voorkomen. Voor een optimale gezondheid is het aan te raden uw gebit regelmatig professioneel schoon te laten maken. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw gebit, tandvlees en mondhygiëne.

Zorg en aandacht voor het gebit Persoonlijke aandacht en advies staan centraal in onze tandartspraktijken. We geven uitgebreide voorlichting over de verschillende behandelmethoden en trekken extra tijd uit voor angstige patiënten. Bovendien stopt onze tandheelkundige zorg niet na uw behandeling. U kunt ook bij ons terecht voor nazorg en advies over uw mondzorg thuis. Zo zijn Levident Putte en Zundert de tandarts voor het gehele gezin.

U kunt bij ons terecht voor: ‡,PSODQWRORJLH

‡5HSDUDWLHVSURWKHVH

‡7DQGSURWKHWLHN

‡0RQGK\JLsQH

‡.OLNJHELW

‡$OJHPHQHWDQGKHHONXQGH

‡.URRQHQEUXJZHUN

‡&RVPHWLVFKHWDQGKHHONXQGH

Informatiespreekuur Om al onze patiënten op een vrijblijvende manier te kunnen informeren over alles met betrekking tot de tandheelkunde hebben wij een informatiespreekuur. Tijdens dit vrijblijvende informatiespreekuur kunt u een-opeen al uw tandheelkundige vragen stellen aan een gebitsconsulent(e). Heeft u een vraag over uw gebit, de klikprothese, de behandelwijze en/of de vergoedingen door de zorgverzekeraars? Onze gebitsconsulent(e) neemt alle tijd voor u en informeert u graag. Check de website www.tandvitaal.nl voor het informatiespreekuur bij u in de buurt.

Levident Putte Antwerpsestraat 41 4645 BB Putte T 0164 - 60 65 88 E putte@levident.nl

I www.tandvitaal.nl Openingstijden: Ma t/m do van 7.30-16.00 uur Vrij van 7.30-14.00 uur Levident Zundert Molenstraat 132 4881 GE Zundert T 076 - 599 05 06 E zundert@levident.nl

I www.tandvitaal.nl Openingstijden: Ma t/m do van 8.00-16.00 uur Vrij van 8.00-14.00 uur


ACTUALITEIT

Inspiratie voor huis en tuin op het Lindekensplein Rijsbergen

Column

‘Voorjaar vraagt om vernieuwing’ RIJSBERGEN - Tien Rijsbergse ondernemers hebben de handen ineen geslagen en houden komende zaterdag een Voorjaarsfair op het Lindekensplein. “In het voorjaar heeft iedereen weer zin in iets nieuws voor in huis of in de tuin. Wij geven daarvoor advies en tips. Daar hoef je het dorp niet voor uit,” aldus de enthousiaste deelnemers.

Addo Sprangers

Dozen Net dure hardloopschoenen gekocht? Gooi ze maar weg. Alle mooie verhalen over steunzolen, pasvorm, stabiliteit en afwikkeling van de voet zijn onzin en geldklopperij. Aldus de afgelopen week op dit onderwerp gepromoveerde sportarts Steef Bredeweg van het Universitair Medisch Centrum Groningen in het Algemeen Dagblad. Dat hadden we natuurlijk ook zelf wel kunnen bedenken. Tal van Afrikaanse atleten immers lopen ons op blote voeten stront voor de ogen. Ach, het draait allemaal om het creëren van een gevoel. Met een replicashirtje van Real Madrid om de schouders waant menig voetballertje zich immers al snel Cristiano Ronaldo. Wat dat betreft is er niks nieuws onder de zon. In een ver verleden maakte ik deel uit van een niet bijster getalenteerd voetbalteam. Dat laatste was niet verwonderlijk, want trainen deden we zogezegd alleen in kantine en kroeg. Ter compensatie hanteerden we wel motivatietechnieken. Zo werden voorafgaand aan elk duel strafschoppen op onze keeper genomen. Wie miste, mocht na afloop van de wedstrijd meteen al een meter bier aftikken. Gezien het aanwezige talent betekende dit bij voorbaat al dat niemand voor het avondeten thuis was. Toch was het ook ons duidelijk dat alles begint met een goede outfit. Daarom hulden we ons vol trots in het tenue van het Schotse Celtic. Uiteraard speelden we zelfs onder Siberische omstandigheden met korte mouwen. Wie meende stiekem een hemdje onder het heilige shirt te kunnen dragen, kwam bedrogen uit. Bij het verlaten van de kleedkamer vond namelijk steevast controle plaats. Zondaars kregen een boete van een meter bier opgelegd. Toch zorgde het nimmer voor de gehoopte onoverwinnelijkheid, integendeel zelfs. Eén speler dacht op een dag de show te kunnen stelen met peperdure voetbalschoenen. Bizonleer, slangenleer, krokodillenleer of kangoeroeleer: waar zijn schoeisel ook van was gemaakt, het effect was nihil. Hij ging er niet harder door lopen en ook zijn passes kwamen nog steeds niet aan. Tja, leg dat maar eens uit. De schellen vielen hem pas van de ogen toen werd geopperd dat het zonder dozen om de schoenen misschien toch iets gemakkelijker voetballen was. Toch blijft er altijd die twijfel. Stel nou dat er in mij bijvoorbeeld een nooit vermoede goede afstandsloper schuilt? Een witte Gebrselassie? Ik ga de proef op de som nemen. Met goed en dus duur materiaal, gewoon voor het geval dat. Eén ding: mocht ik niet zo hard gaan, dan nooit beginnen over dozen.

De Rijsbergse ondernemers hebben zin in de Voorjaarsfair.

DOOR MIEKE VAN MEER

Colofon

De ondernemers zetten een soort ‘Eigen huis en tuin’ weg in het centrum van Rijsbergen. “Laagdrempelig, kleinschalig en gezellig, zodat er weer eens wat reuring is in het dorp,” vertelt Marianne van WoonWerkSfeer, één van de deelnemende bedrijven. “Ontmoet Rijsbergse ondernemers die je misschien nog niet eens kende en kom met je vragen of om ideeën op te doen naar het Lindekensplein. Dit is de eerste keer dat we deze voorjaarsmarkt organiseren. We hopen dat het idee aanslaat, zodat we er een terugkerend evenement van kunnen maken.”

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Zundertse Bode Zundertse Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Charles Luijten, Mieke van Meer Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 15 De oplossing van deze puzzel is in week 16 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

Tuintips “Neem vooral een foto of een plattegrond van je huis of je tuin mee naar de voorjaarsfair, zodat je je vragen gemakkelijker kunt stellen,” geven hoveniers Stef Voermans en Ad Verboven als tip mee. “De vragen kunnen over van alles gaan rondom tuininrichting. Bijvoorbeeld als je niet weet

hoe je een bepaalde plant of boom moet snoeien of je wilt advies over een andere indeling van je tuin.” “Ook met vragen over welke gereedschappen je nodig hebt om je tuin goed te onderhouden, kun je terecht. Of het nu gaat om een heggenschaar of hogedrukreiniger,” vult Frank Nouws aan. Ideeën “Het voorjaar is bij uitstek het seizoen voor nieuwe ideeën,” vindt Miguel Remie. “Ik laat materialen zien waar ik meubels, keukens en badkamers mee maak en aan de hand van foto’s kun je inspiratie op doen voor je eigen huis.” Hoe je tweedehands materialen kunt gebruiken in je huis laat Hans Snellen zien.

‘Zin in Rijsbergse lente’ “Denk aan paneeldeuren, stenen of smeedijzer.” WoonWerkSfeer geeft tips voor het creëren van gezellige hoekjes in

FOTO MIEKE VAN MEER

tuin of huis. Jeroen van JVO coatings heeft tips en producten om tuinmeubelen goed te beschermen. Ook voor kleuradvies en vloeren ben je bij hem aan het juiste adres. De inwendige mens is niet vergeten. Bij Ad Oostvogels kun je proeven dat je op een barbecue of buitenkeuken heerlijke hapjes kunt bereiden. Kortom, alle ingrediënten voor een gezellige voorjaarssfeer zijn aanwezig. Laat je inspireren op het Lindekensplein.

Voorjaarsfair Voorjaarsfair, zaterdag 12 april 2014 op het Lindekensplein in Rijsbergen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Deelnemers: Tuincentrum De Bosrand, Hoveniersbedrijf Stef, Ad Verboven Hovenier, Schalk Makelaardij, WoonWerkSfeer, Nouws mechanisatie, Snellen 2ehandsmaterialen, Remie Interieurbouw, JVO Coatings, Ad Oostvogels catering.

Weer tijd om eendjes te gaan voeren

BREDA - Mooie lentedagen zorgen automatisch voor mooie plaatjes. In dit geval die van de moedereend met haar kroost. Een vertrouwd beeld in onze sloten en plassen én voor veel ouders een vrolijke aanmoediging om met hun kleine kinderen weer eens de kleine eendjes te gaan voeren. LEZERSFOTO HANS DINGENOUTS PAGINA 5


Repelsteeltjes 2014 een De Kruispad trekt alle registers open geweldig succes Nostalgie keert terug bij viering gouden bruiloft in Rijsbergse buurtschap

RIJSBERGEN - Drie dagen lang een groots nostalgisch bruiloftsfeest rond een gouden paar. In buurtschap de ZUNDERT - De mooie kostuums prachtige voorstellingen, waarbij met veel hangen weer aan de hangertjes, de bewondering is gekeken naar de talenten Kruispad blijkt een dergelijk festijn nog lang niet tot het verleden te behoren. deden met succes een beroep op zijn persoontje. Ook voor echtgenote Mientje geldt dat. Beiden ontvingen voor hun maatschappelijke inzet een Koninklijke onderscheiding. Al maanden is Kruispad er is een tiental commissies voor allerlei taken in het leven geroepen - bezig met de voorbereidingen om het gouden feest rond Jaan en Mien een nostalgisch tintje te bezorgen. Naast een met allerlei versierselen opgetuigde kolossale feestboom herrijst een grote feesttent waarin het feest zich van 11 april - de grote dag waarop het paar te Prinsenbeek in 1964 in het huwelijk trad - tot en met zondag 13 grotendeels zal afspelen.

Vanwege het 50-jarig bestaan van de Kruispad werd in 1998 een folkloristische optocht gehouden. ARCHIEFFOTO CHARLES LUIJTEN

DOOR CHARLES LUIJTEN Ze zijn er nog steeds aan de lopende band: 50-jarige huwelijksfeesten. De tijd is echter al lang voorbij dat de hele buurt daarvan mee profiteert. Hooguit de naaste buren ontvangen soms nog een uitnodiging voor zo’n feest. Mocht dat laatste zich toch voordoen, dan blijft het beperkt tot het buitengebied van het dorp. Dat is eerdaags het geval in buurtschap de Kruispad in Rijsbergen. Daar gaat men planken zagen van dik hout. Emigratie Wie houdt er niet van feesten? Buurtschap de Kruispad in ieder geval wel, want daar wordt bij gelegenheid van het gouden huwelijk van Jaan en Mientje Peeters-Klijsen drie dagen achtereen de boel behoorlijk op

stelten gezet. Er komt een half vliegtuig vol familieleden en oud-buurtgenoten van de andere kant van de wereld voor over om het mee te maken. Lange tijd bestierde het gouden bruidspaar, hij een op 24 januari 1937 geboren en getogen Rijsbergenaar en zij een rasechte Prinsenbeekse die het levenslicht zag op 2 september 1941, een melkveebedrijf aan de Noordhoeksestraat in Rijsbergen. De twee kinderen die het echtpaar kreeg, emigreerden naar Canada en Amerika om daar vanwege grotere ruimte en meer mogelijkheden een agrarisch bedrijf te beginnen. Lintje Jaan Peeters trok 35 jaar de kar van zijn geliefde buurtschap Kruispad en was ooit voorzitter van de Stichting Fancyfair. Ook andere maatschappelijke organisaties

Nostalgie Jan Rombouts, voorzitter van het feestcomité, licht een klein beetje van de sluier op. “We gaan op vrijdagmorgen met een paar honderd buurtgenoten en familieleden in optocht naar de kerk en daarvan maken we iets bijzonders. ’s Avonds is iedereen van 19.00 uur tot 22.00 uur welkom op de receptie. ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, zo redeneert het gouden paar.” Zaterdag en zondag worden door de buurtbewoners van de Kruispad rond de enorme grote feestboom allerlei soorten nostalgische spellen gehouden met veel amusement. Voor aanvang van de feestavond zaterdag, die wordt opgeluisterd door een liveband, is er voor de feestgangers van het uit 120 gezinnen tellende buurtschap een uitgebreide koffietafel met warme en koude gerechten. Eerder deze dag vindt een speciale middag voor de oudste buurtgenoten plaats. Het mag alles bijeen genomen een paar ‘moppen’ kosten. “Daor zitte we nie meej op de Kruspad. Addemar leut et,” aldus Jan Rombouts, voorzitter van het feestcomité.

‘t Stokperdje vol activiteiten ZUNDERT - Het weekend van 12 en 13 april heeft ‘t Stokperdje weer activiteiten. Op zaterdagavond ‘t Stokperdje organiseert, jongens tegen de meisjes, en op zondagmiddag de Paas Instuif. Op zaterdagavond om half 8 begint de laatste editie van ‘t Stokperdje organiseert van dit seizoen. ‘t Stokperdje organiseert op 12 april de jongens tegen de meisjes. Op deze avond wordt de zaal in twee delen opgesplitst een jongens en een meisjes kant. Er worden deze avond verschillende quizzen gespeeld. Er wordt ook een mega groot smokkel spel gedaan, buiten op het grasveld! Dus jongens en meisjes van de basisschool uit Zundert laat je eigen niet kennen en laat je op 12 april zien. Dan zullen we er een top

avond van maken, aan het eind van deze avond zullen we zien wie de beste zijn. Dan is de strijd voor goed gestreden. Neem je vrienden en vriendinnetjes mee naar ‘t Stokperdje en laat zien dat je beter bent. Vanaf groep 5 ben je welkom de avond is van half 8 tot 10 uur. Op zondag 13 april is het Paas Instuif deze middag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00. Deze middag staat in het teken van spelletjes rond het thema Pasen. Er zal deze middag een Paashaas rond lopen op ‘t Stokperdje. De kinderen kunnen paaseieren zoeken en met goed weer zullen er leuke buiten activiteiten zijn. Er komt ook een professionele graffiti kunstenaar die met kinderen leuke dingetjes kan maken. Het wordt dus weer een top middag op ‘t Stokperdje. Zit jij op de basisschool dan ben je van harte welkom deze middag op ‘t Stokperdje.

schmink is van de gezichten, het licht is weer ingepakt en het decor is opgeruimd.

Repelsteeltjes 2014 is weer ten einde. Vele tranen hebben er weer gevloeid na deze 6

van onze jeugd in Zundert. Wat jammer dat het weer is afgelopen. Wij bedanken iedereen die heeft meegeholpen aan het realiseren van deze productie 2014: Erik of het klein insectenboek. En zeker tot over twee jaar.

Buitengewoon Bijzonder! Koopzondag 13 april 12 - 17 uur Sets vanaf 499,-!

kijk ook op www.mulderstuinmeubelen.nl bezoek onze showroom! molenstraat 131, oudenbosch

‘Een kijkje in de keuken van’: Thetford ZUNDERT - Op 17 april zullen we in het kader van “een kijkje in de keuken van ...” een bezoek brengen aan Thetford aan de Nijverheidsweg 29 in Etten-Leur. Bij Thetford heeft men een passie voor kamperen en reizen. Voor het toeren met de caravan of camper, het kamperen in tenten en het recreëren op het water met een boot. Thetford staat al meer dan 40 jaar garant voor zorgeloze vakanties. Zij zijn wereldwijd de marktleider in mobiele sanitaire systemen, koelkasten, kookapparatuur en toiletadditieven. Thetford ontwikkelt toiletvloeistoffen en onderhoudsproducten in eigen laboratoria,

en onderhoudt haar eigen faciliteiten voor het testen van alle producten die zij op de markt brengen. Naast het informatieve karakter van de avond is er zeker ook weer gelegenheid voor de nodige gezelligheid. 18.00u Ontvangst met koffie 18.30u Presentatie door marketingmanager Norbert van Noesel 19.00u Start rondleiding in afzonderlijke groepen 20.00u afsluiting rondleiding met borrel 21.00u Einde bijeenkomst. Meer informatie over Thetford, alsmede een routebeschrijving treft u aan op de website: www.thetford-europe.com

BEDRIJVIG NIEUWS ‘Voor het juiste advies en gastvrije hulp’

Lingerie Oda viert 25-jarig jubileum ZUNDERT - Van het snoep stapte Oda Dictus 25 jaar geleden over naar een heel andere business. “Voor mij was die stap niet onlogisch, omdat ik van jongs af aan al met stof en kleding bezig was. Toen Riet Franken met haar zaak stopte, ben ik met haar gaan praten. Ik heb er geen moment spijt van gehad,” vertelt Oda. “Het is mijn hobby.” DOOR MIEKE VAN MEER Zo veranderde de snoepwinkel eerst in een zaak met huishoudtextiel, fournituren en ondergoed. Van lieverlee heeft Oda zich gespecialiseerd in ondermode en staat er nu een zaak waar klanten van ver uit de omstreken heen reizen voor een goed advies en hulp bij de keuze in lingerie, badmode en ondermode voor dames en heren. In een ruime rolstoeltoegankelijke winkel ontvangt Oda u gastvrij en geeft zij u, met

haar team, graag een eerlijk advies, onder het genot van een kopje koffie. Schoenen pas je toch ook? Bij lingerie Oda is het voorjaar duidelijk begonnen. Vrolijke kleuren en pasteltinten in de lingerie en fellere kleuren voor de badkleding. “Alleen huidkleurig ondergoed hoeft al lang niet meer,” lacht Oda. “Dat is een groot verschil met toen ik 25 jaar geleden begon. Lingerie en badmode kopen vinden dames vaak een crime. Dan zeggen ze dat ze het niet hoeven te passen, omdat ze de maat wel weten. Maar wist je dat 80% van de vrouwen niet de juiste maat bh draagt? Hoewel je onderkleding meestal niet ziet, bepaalt het voor een groot deel hoe je bovenkleding staat. Je ziet het verschil pas als je het aan hebt.” Uitgebreid assortiment Lingerie Oda voert een uitgebreid assortiment met bekende merken, o.a. Prima-

Donna, Feline, Freya, Triumph, Mey en Schiesser. Oda: “Het assortiment loopt van gladde bh’s voor onder strakke t-shirts en meer frivole bh’s tot sport-bh’s voor verschillende soorten sporten en shapewear (corrigerend ondergoed). Als klanten een mooi jurkje voor een feest hebben gekocht, is het handig als ze dat meenemen, dan kunnen we de juiste lingerie voor eronder uitzoeken.” Ook voor panty’s van Oroblu en badkleding van onder andere Tweka en Wow kun je aan de Molenstraat 76 terecht. Jubileumweek Om het 25-jarig jubileum te vieren, houdt Oda van 19 april tot en met 25 april een Jubileumweek. Met de bon uit de Bode kunnen klanten korting krijgen op hun aankoop en bovendien kans maken op het winnen van een lingerieset. “Iedere dag verloot ik een set van een ander merk, onder de klanten van die dag. Een goede reden om

PAGINA 6

Oda Dictus: ‘Ik verwelkom u graag tijdens de jubileumweek om u te voorzien van een goed advies’ FOTO MIEKE VAN MEER

weer eens iets nieuws aan te schaffen,” vindt Oda, “want wie weet win je wel een extra set. Loop vrijblijvend eens binnen en vraag gerust als je niet vindt wat je zoekt.”

Open: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur


LIEF EN LEED

Familieberichten DANKBETUIGING Wij willen U hartelijk danken voor de vele blijken van medeleven bij het overlijden van onze zus en schoonzus

Toke Vriends Een speciaal woord van dank aan Dr. Kolsters, de medewerkers van Surplus en niet te vergeten Corry Leemans, die haar steun en toeverlaat was. Ook dank aan Pastor Jan van Steenoven en Uitvaartverzorging Jack Mathijssen. Familie Vriends Zundert, april 2014

BEDANKT Hartverwarmend en overweldigend was de grote stroom reacties bij mijn afscheid, in de vorm van komst naar receptie of een kaartje. Dat alles met teksten of kado’s met soms zeer persoonlijk karakter. Hoe kan ik u allen bedanken? Ik doe het maar langs deze weg.

Bedankt!

Ik wil iedereen bedanken voor de overweldigende belangstelling, mooie woorden, prachtige bloemen, fijne brieven en kaarten die ik mocht ontvangen na het overlijden van mijn allerliefste schat

Dr. Nolet

Aart-jan Borrias IN PLAATS VAN KAARTEN

25 jaar

De leegte blijft nog moeilijk te aanvaarden, zonder Aart-jan is alles anders. Zoveel betrokkenheid verzacht het verdriet en vergroot de moed om verder te gaan. Suzanne van de Braak

Weekenddiensten

Lingerie Oda Dit wil ik graag met jullie vieren onder het genot van een drankje en een versnapering.

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Wijkzuster tel: 0165-54 66 13. Apotheek Buiten de openingstijden van Apotheek Zundert en Rijsbergen (maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur) kunt u voor spoedgevallen terecht bij: Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Dienstapotheek Breda bij Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda, tel. 076 5953099. Poliklinische Apotheek Roosendaal bij Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 25, Roosendaal, tel. 0165 591400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Zundert Dierenartsenpraktijk Zundert, tel. 076 597 2349. Rijsbergen Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915, voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Zaterdag 19 april 2014 van 11.00 tot 16.00 uur U bent van harte welkom! Oda Dictus Molenstraat 67, 4881 CR Zundert, tel. 076-5973164 www. lingerieoda.nl info@lingerieoda.nl

DANKBETUIGING Wij willen iedereen die betrokken was na het overlijden van Mauriske hartelijk danken. Uw steun en troostende woorden deden ons goed. In het bijzonder dank aan zijn lieve zusterkes van de Willaert voor hun geduld en liefdevolle verzorging, dr. Nolet voor zijn inzet en medeleven, mensen van de avondwake voor hun medewerking, pastoor Verheyen voor de mooie dienst en uitvaartcentrum Margaret Verbraak voor de prima verzorging bij het afscheid van Mauriske. U allen hartelijk dank.

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Familie Maas

Thebe Thuiszorg Zundert Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten, uitleen- en verhuurartikelen in Rijsbergen en Zundert. Bel: 088-117 67 47 of mail naar Team.zundert@thebe.nl Avoord AanHuis Thuiszorg zoals u het wenst in de gemeenten Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Zorg of verpleging thuis nodig? Bel op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 met 0800 - 220 0 220 (gratis) en daarbuiten: 076-513 51 13 of mail naar: avoordaanhuis@avoord.nl

het Afscheidshuis

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Openingstijden Gemeente Zundert Markt 1 4881 CN Zundert Tel: 076 – 599 56 00 Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 12.30 uur

PAGINA 7


KORT BEDRIJVIG

Volop publiek op jaarlijkse demodag

Bij Sanidrõme van den Buijs Wernhout

Majorettes St.Cecilia

Demoshow van Bo, Cleo, Danique, Colinda en Annelore.

RIJSBERGEN - Afgelopen zondag vond de jaarlijkse demodag van de majorettes van St.Cecilia plaats in sporthal ’t Trefpunt in Rijsbergen. Het was een geslaagde middag waarbij 61 optredens te zien waren.

Deze majorettes/twirlsters lieten het publiek genieten van de resultaten van maandenlang trainen. Voordat het nieuwe wedstrijdseizoen begint, was deze dag een mooie gelegenheid om alvast te kijken hoe de routines verlo-

pen, een soort generale repetitie. Voor de jongste meiden van de vereniging was het zeker bijzonder, voor een aantal was het een van de eerste optredens voor publiek. Ze hebben het geweldig gedaan. Alleen al vanuit Rijsbergen waren er 12 routines op de vloer. Voor het eerst waren dit jaar als solisten: Milou, Birke, Fatima, Jetske, Kathelijne, als duo: Meike/Céline, en als groep: de Cgroep. Daarnaast de solo’s van Evi en Nina, en het duo Nina/Demi, de B groep en het A team. Daarnaast nog vele optredens van vele verenigingen uit de omliggende dorpen. Op deze dag waren vele mensen aanwezig om dit alles te aanschouwen. De gezelligheid in de sporthal, de kantine en de mooie prijzen bij de loterij maakten van dit alles een mooie, geslaagde dag.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Badkamer Inspiratie Dagen WERNHOUT - Van vrijdag 11 april tot en met zondag 13 april a.s. houdt Sanidrõme van den Buijs voor de tweede keer haar Badkamer Inspiratie Dagen (adres: Wernhoutseweg 72, Wernhout). Als specialist in het adviseren, ontwerpen, leveren én installeren van badkamers, tegelwerken, installatiewerken en duurzame energieoplossingen presenteert Sanidrõme van den Buijs haar inspirerende showroom met complete badkameropstellingen en een uitgebreid assortiment sanitair en tegels. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd de showroom te komen beleven, inspiratie op te doen en zich te laten informeren over wat Sanidrõme van den Buijs allemaal in huis heeft. In de showroom worden een werkende stoom-douchecabine en whirlpool getoond. Daarnaast is in de showroom een duurzame energiehoek ingericht om de mogelijkheden te bekijken voor energiebesparing met betrekking tot de woning. Tot en met 31 december 2014 is de aangepaste btwregeling (van 21% naar 6%) op renovatiewerkzaamheden van kracht, wat het verbouwen van de badkamer of toiletruimte nu heel interessant maakt. Ontwerpsessie Via de website www.sanidrome.nl/vandenbuijs kunnen geïnteresseerden zich vooraf aanmelden voor een gratis ontwerpsessie tijdens de inspiratiedagen. Op het afgesproken tijdstip wordt vervolgens gezamenlijk een eerste ontwerp van de nieuwe badkamer of toiletruimte gemaakt. Tijdens de Badkamer Inspiratie Dagen is de showroom als volgt geopend: vrijdag 11 april 09.30 tot 17.30 uur, zaterdag 12 april en zondag 13 april 09.30 tot 16.00 uur. Ga voor het complete programma met diverse testactiviteiten en speciale acties naar www.sanidrome.nl/vandenbuijs. Bezoekers van de inspiratiedagen ontvangen een leuke goodiebag met voordeelcheques! Sanidrõme van den Buijs, Wernhoutseweg 72, 4884 AX Wernhout tel. (076) 597 2229, www.sanidrome.nl/vandenbuijs

Welpen Scouting Rijsbergen

Een dag tussen de dieren RIJSBERGEN - Zaterdag 5 april was het dan zover, 20 trappelende welpen stonden aan de scoutingpoort te wachten tot eindelijk onthuld werd, waar zij die dag naar toe zouden gaan, om hun tweede deel van het natuurinsigne te behalen. Snel de auto’s in en op naar de locatie. Twee weken geleden zijn de welpen jongens van Scouting Rijsbergen, begonnen aan hun “natuurinsigne”, een insigne dat ze kunnen verdienen door alles van de natuur te weten te komen. Afgelopen zaterdag stond een excursie naar fokcentrum

“de Baronie” op de planning. Daar hebben de welpen een rondleiding gehad van Wilma en Ad op hun prachtige erf, waar verschillende speciale dieren waren, allemaal echte Hollandse dieren. We zijn o.a. een oranje konijn tegengekomen, we hebben eendjes zien zwemmen in een natuurvijver en de stoere welpen konden pasgeboren kuikentjes, lammetjes en konijnen niet weerstaan. Ook hebben we hun pronkstuk, de Chaamse hoen, niet overgeslagen. De oplettende welpen kregen gedurende de rondleiding, een quiz voorgeschoteld, waarvoor ze allemaal met vlag en wimpel zijn geslaagd.

Tussen de middag hebben de jongens een overheerlijk eitje gebakken, natuurlijk vers van de kip. Daarna hebben zij een huisje gemaakt voor de oorwurm, want ook insecten zijn belangrijk in de natuur. Al met al, een hele geslaagde dag, waarbij de welpen een dikke tien hebben gehaald voor dit onderdeel van het insigne. Nog één club en dan hebben ze hem eindelijk gehaald. Lijkt het jou leuk om een keer met de welpen van Scouting Rijsbergen mee te doen? Neem dan contact op met Lonneke Marijnissen (06-30931227) of e-mail: welpenrijsbergen@hotmail.com

Laat ons uw bouwpuzzel oplossen

Een project van intensieve samenwerking

StadZ met ‘Bestemming bereikt’

Eerder waren te zien: ‘Vals Spel’ (2005), ‘All that Jazz’ (2007), ‘Alias Carmen’ (2009) en ‘Verborgen Verlangens’ (2011). In 2012 ontwikkelde StadZ een mini-theaterdansvoorstelling, ‘Buiten Spel’. Deze heeft gespeeld op verschillende culturele festivals in Noord-Brabant en Limburg, zoals de Floriade in Venlo, Dansnacht in Tilburg, Parkdans in Eindhoven, Starry Night in Zundert en het 39Graden Festival in Breda. Zo heeft StadZ meer naamsbekendheid kunnen opbouwen buiten de grenzen van de gemeente Zundert. Daarnaast heeft StadZ de dans verzorgd voor producties van Het Zunderts Toneel voor de theatervoorstelling ‘Moeland’ (2013), en eerder voor ‘Anna’ (2007). Na de oprichting in 2004 heeft StadZ zich ontwikkeld van het enkel bieden van een podium voor jonge getalenteerde dansers, tot een waardige speler in het veld van

De zaal zat vol met super trotse pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s. Dit alles kon tot stand komen dank zij de inzet van de dirigent van St Martinus, Rolf Rombouts, de belangeloze medewerking van Jan en Lia Voermans van de Toekomst, de me-

dewerking van de school en de inzet van een aantal vrijwilligers van St Martinus. Zij hebben er allen toe bijgedragen dat dit mooie project in Achtmaal kon plaatsvinden. Enthousiaste kinderen kunnen nu tot aan de zomervakantie de cursus Muziek de Basis volgen. Nu dit project is afgerond staat St Martinus weer voor een nieuwe uitdaging: De Weidefeesten. Voor het Pinksterweekeinde wordt weer een mooi programma in elkaar gezet met o.a. een Proms concert, een optreden van de leerlingen van Muziek de Basis en een blaaskapellenfestival. De komende weken zult u hierover meer lezen en horen in de diverse media.

ZUNDERT - Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft Jan Slenders benoemd tot lid van het dagelijks bestuur. De positie kwam vrij na het vertrek uit het dagelijks bestuur van Louis van der Kallen. Hij diende zijn ontslagbrief in, nadat hij schuldig werd bevonden voor het schenden van de geheimhoudingsplicht als raadslid in Bergen op Zoom. Wettelijk gezien mocht Van der Kallen die functie blijven uitoefenen, maar hij voelt zich genoodzaakt te stoppen. Slenders is lid van de fractie van Ons Water/West-Brabant Waterbreed en met voorkeursstemmen in het bestuur gekozen. Verder is Jan Slenders raadslid in Geertruidenberg.

tegelwerken s machinale houtbewerkingen

de amateurkunst in de provincie NoordBrabant. Het samenwerken met andere organisaties in dit veld vormt een belangrijke peiler voor de komende jaren, ook binnen haar eigen voorstellingen. In eerdere voorstellingen werd samengewerkt met een bigband, een flamencogitarist, een poëzieschrijver en bij ‘Bestemming bereikt’ wordt er onder andere samengewerkt met Studio Apvis, een bureau voor animatie- en filmprojecten. Deze samenwerkingen leveren voor de artistiek leiders, Anne Mutsters en Peter van der Heijden, interessante bijdrages op die extra lagen vormen in hun voorstellingen. Anne en Peter: ‘Wij zijn dansmakers, dus onze focus is volledig gericht op het maken van dans. Doordat we een artistiek team vormen waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd en we deze creatieve geesten de ruimte geven om ook zelf materiaal te ontwikkelen voor onze voorstelling, ontstaan er beelden en sferen die wij zelf niet eerder op deze manier zouden bedenken. We worden vaak verrast door de input van een ander en passen dan vervolgens onze dans aan hierop. Ja, iedereen moet hiervoor ongelofelijk flexibel zijn en in staat zijn om continu het gemaakte

ACHTMAAL - Na twaalf weken hard oefenen met de groepen 5 en 6 van basisschool de Wegwijzer was het donderdag 3 januari eindelijk zover: het schoolorkest gaf samen met fanfare en percussie van St Martinus een schitterend concert in de tot jungle omgebouwde zaal De Toekomst in Achtmaal.

Jan Slenders in DB Brabantse Delta

nieuwbouw s verbouw s onderhoud s renovatie s interieuren

ZUNDERT - StadZ is alweer een aantal maanden intensief bezig met haar nieuwe voorstelling ‘Bestemming bereikt’. Deze theaterdansproductie is alweer de vijfde grote productie die StadZ ten uitvoer zal brengen in haar 10-jarig bestaan.

Sint Martinus van de jungle naar de Weidefeesten

materiaal weer opnieuw vorm te geven. Maar op deze manier sluiten de disciplines op elkaar aan en kun je daadwerkelijk een stukje ‘magie’ creëren, waarbij iedereen voelt dat alles met elkaar klopt.’ Het artistiek team dit jaar bestaat uit Arjan van Tricht die al vanaf ‘Alias Carmen’ het team versterkt met het produceren van zelf geschreven muziek en zo ook nu voor ‘Bestemming bereikt’. Berk Aarts die verantwoordelijk is het voor het ontwerpen van het lichtplan. Ook hij hoort al vanaf 2009 bij het team. Johan van Trijp sluit dit jaar aan en is verantwoordelijk voor het podiumbeeld. Jenny van den Broeke beleeft ook haar debuut bij StadZ en is verantwoordelijk voor de filmprojecties . Vincent Vergouwen steunt StadZ in praktische zin op het gebied van vormgeving en podiumbeeld. ‘Bestemming bereikt’ is te zien op 13, 14, 20, 21 en 22 juni in de loods van Boomkwekerij Laurijssen B.V. aan de Oekelsebaan. Meer informatie over de inhoud en voortgang van de productie is te lezen op www. stadz.nl of op onze Facebook-pagina. Bericht over start van kaartverkoop zal nog volgen. ‘Bestemming bereikt’ is onderweg! PAGINA 8

ROSactueel woensdag 9 april ZUNDERT - ROSactueel ververst elke woensdagavond de wekelijkse uitzending op ROStv, de tv zender waar de kijker elke week veel plaatselijke onderwerpen tegenkomt.

gramma of non stop muziek.

Deze keer zendt ROStv beelden uit van de bekerfinale driebanden in biljartcentrum Den Hoek, Muziek schoolproject Achtmaal, expositie over de Tweede Wereld Oorlog in de Weeghreyse in Rijsbergen, de onthulling van het Karkooiplein in Rijsbergen en het schoolproject van basisschool St. Martinus Achtmaal. Alle onderwerpen in de uitzendingen zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Oproep nieuwe medewerkers De lokale omroep Zundert is een actieve organisatie met enthousiaste medewerkers bij radio, televisie en telenieuws. Op www.rostv.nl staat actuele informatie over de organisatie. De Stichting Lokale Omroep Zundert zoekt nog uitbreiding van het aantal medewerkers op radio en tv. De omroep roept belangstellenden op om als cameraman/vrouw of verslaggever voor de televisie te werken. Bij de radio zijn programmamakers en presentatoren van harte welkom, in het bijzonder voor een sportprogramma. Als je belangstelling hebt voor een functie bij de lokale omroep, stuur dan een mail naar bestuur@rostv.nl. De omroep neemt daarna contact met je op om een afspraak te maken en te kijken wat de mogelijkheden zijn.

ROSradio Op ROSradio kunnen luisteraars elke dag naar nieuwe programma’s luisteren. De programmamakers doen hun uiterste om sfeervolle muziek voor iedereen te brengen. En als er op een bepaald moment van de dag geen live programma is, dan is er altijd wel een herhaling van een ander pro-

De lokale omroep Zundert is met de televisie, radio en met Telenieuws 24 uur per dag te zien of te beluisteren.


ONDERHOUDSBEURTEN

Geopend vanaf 10 april:

REPARATIE/STORINGEN REMMENSERVICE AUTORUITEN

AUTOSERVICE

TREKHAKEN

BANDENSERVICE

SCHADE WIELEN

Kom kijken, kom proeven Smaakvolle attentie voor elke klant!

AIRCO APK

Iedere maand actie, zie desnep.nl

Openingstijden: donderdag en vrijdag 9.00-12.00 13.00-17.30 zaterdag 9.00-12.00 13.00-15.00

Bel voor de Netto Prijzen

Sint Bavostraat 61 Rijsbergen www.bijlobke.nl

BIJ AANKOOP VAN

2 x 100 gram vleeswaren + 500 gram gehakt of 4 saucijzen GRATIS KEURSLAGER-SHOPPER

076-5966025

Riolering of afvoer verstopt?

Rioolreiniging v. Hooijdonk

KEURSLAGERKOOPJE

SPECIAL

Hacheevlees + gratis kruiden

Lams braadstukje

500 gram

Etten-Leur Etten-Leur Mon Plaisir 91 91 TMon 076 Plaisir 5015853 T.076-5015853

Bergen op Zoom Bergen op2 Zoom Poortweg 2 TPoortweg 0164 233676 T.0164-233676

100 gram

275

VLEESWARENKOOPJE

SALAD

Bij 150 gram gebraden kalfsrollade

Italiaanse kipsalade

GRATIS 100 GRAM EIERSALADE

100 gram

195

Edgard Hendrikx, keurslager Molenstraat 190, Zundert KEURSLAGER EDGARD HENDRIKX, Tel. 076-5972301, Fax: 076-8501092 Tel. info@hendrikx.keurslager.nl 076-5972301 Molenstraat 190 hendrikx.keurslager.nl www.hendrikx.keurslager.nl

Ook reinigen van dakgoten Zundert Zundert Rucphenseweg 13a Rucphenseweg T 076 5973375 13a T.076-5973375

595

Aanbiedingen zijn geldig van 7 t/m 12 april

ACCU’S

Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

Boeken: Naslagwerken .............. â‚Ź 1,00

DESNEP.NL

Grote kookboeken ........... ₏ 0,40 Kinderboeken .................. ₏ 0,10 Alle CD’s en DVD’s ..................... ₏ 0,25

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

Alle LP’s ..................................... ₏ 0,20 Ordners en multomappen ........... ₏ 0,25 Alle bloempotten ............HALVE PRIJS

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje� Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

2e PAASDAG OPEN!

AANGEBODEN In onze ruime showroom vindt u alles op gebied van: s Binnendeuren s Buitendeuren s Hang- en Sluitwerk DE V ER N IE U W M SH O W R O O

VARKENSDRIJFMEST

DEALER VAN O.A. SKANTRAE EN AUSTRIA BINNENDEUREN EN DEURBESLAG VAN ENTRA

www.artoff.nl

www.itsnails.nl

GeĂŻnjecteerd gras of bouwland B. Goetstouwers 06-51673853

SUPERACTIES!

De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | www.halderbergedeuren.nl

'ESPECIALISEERDIN TUINPLANTENVERS UITEIGENKWEKERIJ Dagelijks geopend: Maandag t/m Vrijdag 9.00-18.00 u. en Zaterdag 9.00-17.00 u.

BUXUS

LAVENDEL

KLIMOP

30 cm hoog - â‚Ź 1,00 per stuk

â‚Ź 1,00 per stuk

80 cm hoog - â‚Ź 2,50 per stuk

10 voor â‚Ź 7,50

10 voor â‚Ź 7,95

5 voor â‚Ź 10,-

KOOPZONDAGEN: 2e Paasdag - 27 april - 4 mei 11 mei - Hemelvaartsdag 2e Pinksterdag Antwerpseweg 91 4891 CM Rijsbergen Tel. 06 22558272 Ou de tot loc 20 atie jul i

RIJ

SB

ER

GE

N

kkeb

Ba

ZUNDERT

DE

rugs

WO

K

t

Nieuwe locatie

vanaf 15 augustus

traa

De Plantage

Gelegen aan de weg Zundert-Rijsbergen (tegenover de Wok)

s'ROOTSTEASSORTIMENTTUINPLANTENUITDEREGIO s3CHERPSTEPRIJZEN sEETBARETUIN GROENTEN FRUIT KRUIDENPLANTEN s&RUITBOMEN 3TRUIKEN s7EKELIJKSSCHERPEAANBIEDINGEN s3PECIALITEITINPERK KUIPXXL HANGPLANTEN ALTIJDDEGOEDKOOPSTE sMTUINPLANTENPLEZIER VANKLEINTOTGROOT TEGENSCHERPE s'2!4)3KOFlE PRIJZEN

VRIJDAG 11 APRIL 09.30 - 17.30 UUR ZATERDAG 12 APRIL 09.30 - 16.00 UUR ZONDAG 13 APRIL 09.30 - 16.00 UUR

ProďŹ teer

van 6% BTW op

Gratis

vakkundige installatie! goodiebag met voordeel

cheques Ga voor het complete programma naar: ^^^ZHUPKYVTLUS]HUKLUI\PQZen meld u alvast aan voor een gratis ontwerpsessie! vandenbuijs@sanidrome.nl Wernhoutseweg 72, Wernhout (Zundert) (076) 597 22 29

Voegwerk! vakbekwame

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266


KORT BEDRIJVIG

Wandelexcursies op De Pannenhoef op Tweede Paasdag

’Verrassend Dichtbij’ met ‘sportieve’ verrassing!

Op stap met de boswachter ZUNDERT - Brabants Landschap en IVN Roosendaal organiseren op Tweede Paasdag, maandag 21 april, een waar lentefeest op De Pannenhoef. Met wandelexcursies, lammetjes aaien, een bosfee, kabouterpad en insectenspel is er genoeg te doen om je een middag te vermaken. De Pannenhoef is een waar vogeleldorado. Dat ervaren de wandelaars ook tijdens de wandelexcursies, die om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur vertrekken vanuit de Zwarte Schuur op de Pannenhoef. De wandelingen zijn leuk voor volwassenen en kinderen en duren anderhalf uur. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. IVN Roosendaal zorgt na afloop voor een lekker bakje koffie of thee. De bovengenoemde activiteiten maken onderdeel uit van de Dag van het Landschap, die op 10 locaties in Brabant wordt gevierd. Speciaal voor kinderen Voor kinderen is er maandag 21 april genoeg te doen op De Pannenhoef. Voor of na de excursie met de boswachter, ver-

maken ze zich met Joke de Bosfee en een insectenspel. Ook mogen ze lammetjes aaien en kunnen ze het kabouterpad lopen. Landgoed de Pannenhoef Landgoed de Pannenhoef is een natuurgebied tussen Rijsbergen, Zundert en Sprundel. Het landgoed is sinds 1970 in bezit van Brabants Landschap. Dankzij natuurontwikkeling floreert het gebied weer. De herstelde vennen zijn een waar vogeleldorado. Op de locatie van Landgoed de Pannenhoef werd van de 14e tot de 17e eeuw turf gewonnen. Na het weggraven van het hoogveen werd het gebied aan zijn lot overgelaten en ontstond er moerasheide. Vanaf 1800 werd de heide langzaamaan tot bos en cultuurgrond omgevormd, waarbij het beheer met name gericht was op bosbouw voor de productie van mijnhout. In 1916 werd de Zwarte Schuur gebouwd en een aantal jaren later de villa De Arendsberg. Praktische informatie De wandelexcursies op De Pannenhoef starten bij de Zwarte Schuur. Deze bevindt zich

midden in het gebied De Pannenhoef. Parkeren kan op de volgende parkeerplaatsen: Vaartven (Pannenhoefsebaan, Rijsbergen), De Bak (Ettensebaan, Rijsbergen) en Lokkerberg (Oosteindseweg, Sprundel). Vanaf deze parkeerplaatsen is het 0,5 tot 1 km lopen naar de Zwarte Schuur. Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet meewandelen. Het totale programma van de Dag van het Landschap is te vinden op www.dagvanhetlandschap.nl 10 wandellocaties om uit te kiezen De Dag van het Landschap wordt gevierd op 10 locaties verspreid over Brabant. Van West naar Oost: Markiezaat in Bergen op Zoom, Pannenhoef in Rijsbergen, Fort Altena in Werkendam, het Beleven in Reusel- De Mierden, De Mortelen in Oirschot, Landgoed Heeswijk in Heeswijk-Dinther, Landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel, Landgoed Heerendonk in Nuenen, De Herbertusbossen in Heeze en Landgoed Tongelaar in Mill. Op www.dagvanhetlandschap.nl is informatie te vinden over het programma op de diverse locaties.

Fototentoonstelling Focus ZUNDERT - Natuurwerkgroep Focus, deel uitmakend van de Fotoclub Zundert, heeft tijdens de dagen van Winterwonderland een tentoonstelling in de Annakapel gehouden. Deze tentoonstelling heeft veel bezoekers getrokken. Het betreft natuurfoto’s uit de omgeving van Zundert. Op verzoek van velen zijn deze natuurfoto’s nogmaals te bewonderen tijdens de openingsuren van het Gemeentehuis van Zundert. De tentoonstelling duurt van 2 april t/m 2 juni. Wij danken de gemeente Zundert voor het beschikbaar stellen van haar ruimte. Natuurfotografie is erg populair. Logisch. Je kunt heerlijk naar buiten en het werkt nog ontspannend ook. Daarbij is de natuur natuurlijk prachtig om deze digitaal of analoog vast te leggen en zeer veelzijdig. Denk aan de verschillende landschappen en jaargetijden, maar ook aan de diverse

weersomstandigheden en tijdstippen. Denk aan macro opnamen van planten, bloemen insecten. Denk aan opnamen van dieren, vogels. Geen moment is hetzelfde. Maar waar kun je op letten voor het maken van de mooiste natuurfoto’s? Wij hebben als natuurwerkgroep voor de lezer enige tips! Dieren fotograferen: als je in de natuur verblijft kan het zomaar zijn dat je oog in oog komt te staan met een dier bijvoorbeeld konijn, fazant, hert etc. Stel je camera scherp op het oog van het dier. Het is niet erg als de rest van je foto vaag is, maar die ogen moeten scherp zijn. Geef het dier ook altijd een beetje ruimte in zijn kijk- of looprichting. Zo krijg je het idee dat het dier elk moment weg kan hollen. Dit brengt je foto tot leven! Bij insecten fotograferen is het belangrijk dat je geen lichaamsbewegingen maakt, want dan gaan ze vaak op de loop of vliegen ze weg. Het geluid van een flitser of

camera deert een insect nauwelijks. Bewolkte dag: maak hiervan gebruik, je hebt geen schaduwen bij fel zonlicht en komen de kleuren van de bloemen goed tot haar recht. Maar ook mensen komen beter tot hun recht omdat het licht natuurlijk is en je geen last hebt van bijvoorbeeld geen sterke contrasten in het gelaat. Macrofotografie: Hoe kan ik iets kleins als het ware tot leven laten komen. Mieren, spinnen veranderen in monsters. Dit bereik je door gebruik te maken van aparte objectieven. Echter de meeste camera’s hebben standaard een macro stand, vaak aangetoond met een tulpje. Bijna een ‘insectenstand’ dus, maar natuurlijk kun je ook andere onderwerpen met deze instelling fotograferen. Denk hierbij aan bloemen, planten etc. Hopelijk heeft u iets aan deze tips. Bezoek onze tentoonstelling en kijk hoe wij de natuur hebben gefotografeerd. Doe hier uw voordeel mee.

Duurzaamheid Adverteer in de Duurzaamheidsspecial

Ledenavond Rabobank De Zuidelijke Baronie

Carla van Loon presenteert ‘Verrassend Dichtbij’.

FOTO RABOBANK

ZUNDERT - Op 15 april organiseert Rabobank De Zuidelijke Baronie in CultuurCentrum Zundert in Zundert de ledenavond ‘Verrassend Dichtbij’. In een losse tv-achtige setting neemt presentatrice Carla van Loon de leden van Rabobank De Zuidelijke Baronie mee in een terugblik op het afgelopen jaar en de wereld van ‘Virtueel Dichtbij’. Stef Mol, directeur Bedrijven van de bank vervult daarbij de rol van ‘tafelheer’. En opnieuw is een ‘verrassend onderdeel’ opgenomen in het programma! Diverse lokale onderwerpen komen in korte en krachtige tafelgesprekken aan de orde. Ledenraadsleden Bert van Meer (Rijsbergen) en Annelies Wijnen (Klein-Zundert) kijken samen met directievoorzitter Ad van Acht terug op de voornaamste issues die speelden in 2013 en waarover de ledenraad met de directie in gesprek was en is. Daarnaast nemen we afscheid van Bert als lid van de ledenraad. Hij draagt het stokje over aan het nieuw benoemde ledenraadslid Ado Vermeeren. Jong, oud & Ondernemers ‘Virtueel Dichtbij’ Ondernemende en inspirerende mensen laten u zien welke invloed internet en mobiele telefonie hebben op hun dagelijks leven en werken. Wat kan er nu al? Wat komt er nog op ons af? En hoe kunnen we daar uithalen wat er in zit? Een actueel onderwerp, dat ons allemaal raakt. Onze gasten belichten vanuit uit verschillende invalshoeken hoe dit ook het leven, wonen, werken en ondernemen in Zundert raakt én kansen biedt. ‘Sportieve’ kampioen Speciaal voor deze avond heeft Rabobank De Zuidelijke Baronie een ‘sportieve’ kampioen ‘gestrikt’, die een verrassende bijdrage aan deze avond levert. Welke bijdrage dat is? Dat blijft nog even een verrassing… Aanmelden Leden van Rabobank De Zuidelijke Baronie zijn op 15 april vanaf 19.30 uur van harte welkom in CultuurCentrum Zundert in Zundert. Aanmelden voor deze avond kan via rabobank.nl/dzb (nieuws: Ledenavond Verrassend Dichtbij’)’ www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/dzb/

Driedaags wielerspektakel te Wernhout WERNHOUT - Het Wielercomite Wernhout pakt dit jaar na het pinksterweekend uit met een drie daags wielerspektakel. Te beginnen op maandag 9 juni (2e pinksterdag) met de District- en Regiokampioenschappen Brabant Zuid-West. Op dinsdag 10 juni de Rabo Dikke bandenrace en op woensdag 11 juni het Districtkampioen-

schap tijdrijden Brabant Zuid-West. De diverse Nederlandse toppers wonende in de regio zullen hier aan de start verschijnen. Met het organiseren kan het Wielercomité rekenen op de steun van veel vrijwilligers. Tevens hopen wij net als voorgaande jaren weer een beroep te kunnen doen op onze sponsors. Deze zullen hiervoor in de aankomende weken worden benaderd.

Communicanten Achtmaal

Laat zien wat uw bedrijf voor duurzame diensten en producten heeft De bedrijven die zich in deze special premet senteren, houden rekening op de effecten van hun bedrijfsvoering maatschappij. medewerkers, milieu en bedrijfsrendeOok streven ze een hoger vanuit ment na. Ze nemen beslissingen Volgens maatschappelijke betrokkenheid. een ondernehun toekomstvisie kan niet ming op een andere manier overleven.

Duurzaamheid e de or d or oo o voor vo d v ed oed oe Goed G mstt mst omst eko ek oe o ttoek toe to ns ns ons o or on or o oo voor v ed vo goed goe go al aal a maa e em llle ll allem a al

We zijn steeds groener bezig. Overal bedenken mensen nieuwe duurzame ideeën. Dat is goed voor het milieu en onze portemonnee. Bewust hiermee aan de slag gaan is ook leuk en hoeft niet moeilijk te zijn. Dit laten we allemaal zien in onze Duurzaamheidsspecial, die bij 340.000 huishoudens in West-Brabant en Zeeland gratis op de deurmat valt.

jouw omgeving zijn. oplossingen er in Kijk welke duurzame

ische Elektr r sectetue t, con a eget auto ligul r sit ame

o m dolo commod natoque pem ipsu ean sociis tes. “ “L Lore g elit. Aen sa. Cum nt mon adipiscin ean mas parturie dis Aen dolor. et magnis natibus

Bio Based economy Bio Based Econom draait op fossiele y Van een econom ie die grondstoffen nomie die naar een ecodraait op biomas sa als gronds tof.

gische Biolo g r sectetue t t, con ege voedin

r sit ame o ligula m dolo commod natoque m ipsu ean sociis tes, nas “L Lore g elit. Aen nt mon sa. Cum adipiscin ean mas dis parturie Aen nis dolor. us et mag . “ penatib ulus mus ridic cetur

Met deze uitgave willen we onze lezers en uw doelgroep inspireren. Uw bijdrage past hier mooi bij. De Duurzaamheidsspecial die verschijnt op 30 april, biedt u de mogelijkheid uw groene producten en diensten onder de aandacht te brengen in de vorm van een redactioneel artikel of eventueel advertentie. Veel mensen vinden het belangrijk om bewust met natuur en milieu om te gaan en met uw artikel of advertentie in deze special speelt u hierop vloeiend in. Meer weten? Neem contact op met uw accountmanager of via het telefoonnummer 076 5998111 of stuur een mail naar duurzaam@internetbode.nl

ACHTMAAL - De aanstaande communicanten van Achtmaal hebben een bezoekje gebracht aan Bakkerij van Hassel in Wernhout. Na wat uitleg mochten ze zelf hun broodjes gaan maken. Er kwamen leuke creaties uit al deze vingertjes. De volgende dag konden de kinderen tijdens de lunch gezellig samen hun eigen creaties opeten op school. PAGINA 10


MAGER HACHEEVLEES ......................................................500 gram GEPANEERDE SCHNITZELS ..................................................... 4 voor GEHAKTBALLEN ........................................................................................... 4 voor OLE SNIJWORST .............................................................................100 gram TONIJN SALADE...............................................................................100 gram KANT EN KLAAR: ASPERGESCHOTEL ....................................................................100 gram MAANDAG VERSE WORST 500 gram € 3.60 DINSDAG HACHEEVLEES 500 gram € 6.20 WOENSDAG GEHAKT HOH 500 gram € 3.10

KASSAKOOPJE

4 VARKENSFILET + 4 HAMBURGERS samen € 9.50

€ € € € €

6.50 6.25 3.60 1.80 1.90

1.15

DONDERDAG 3 MALSE BIEFSTUKKEN € 5.95 VRIJDAG: VARKENSHAAS 500 gram € 8.90 ZATERDAG: SHOARMAPAKKET € 5.95

S A A P VOORDEEL Suikerbrood 700 g

www.slagerij-graumans.nl Molenstraat 43 - Zundert - 076-5973720 / 06-30736945

1.89 Breekbrioche 500 g

Molenstraat 194 Zundert

volgens de Con

sumentenbond

2.79

*

076 - 5970565

Vers geperste sappen 0.5 l

Openingstijden Pasen 2014:

1.

39

Roomboterstol 1 kg

* Bron Consumentenbond april 2014.

Vanaf woensdag 09-04-2014

Goede Vrijdag : 8.00 - 18.00 uur Zaterdag 19 april : 8.00 - 15.00 uur 1e Paasdag : 9.00 - 12.00 uur Alleen op bestelling!

Solar tuinlichtstaaf

Dameslegging

- automatische inschakeling bij schemering - libelle, kolibrie of vlinder - incl. accu

Diverse all over prints. Maten: S t/m XL.

2e Paasdag GESLOTEN

4.99

Wij hebben een groot assortiment

chocolade eieren en eitjes

2.79

24 violen of perkplantjes

Plantenmanden

Per tray.

Keuze uit diverse modellen.

2.79

etc. uit eigen bakkerij!

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

Boerderijvlees automaat Het beste van onze Hoeve gewoon home made, past perfect in het Powerslim afslankdieet!

2.99 Vers & voordelig!

7.99 Vanaf woensdag 09-04-2014

*

Elfrahoeve

Nieuwmoerseweg 21 Achtmaal Tel. 076 5985398 www.elfrahoeve.nl info@elfrahoeve.nl alle dagen open 8-20 u.

Malse Spring beef

2

25

4 Souvlakisteaks + 500 gram Boerengehakt Samen voor

7

50

Puztaburgers

Aspergerolletjes

135

Per stuk

095

Kip in pepersaus-gratinboontjes met spek

Kip in het bakkie Met brie

100 gram

Per stuk

van 0.85

0.39

… waar kwaliteit en welzijn centraal staan. Elien Lauryssen, Hoogeind 66 2321 Meer (B) www.hondentrimsalon-lupa.com (0032) (0) 476 45 15 44 U kunt ons ook vinden op Facebook

50%er goedkop

55

1

Per persoon

50

6

Aanbiedingen zijn geldig van 10 april t/m 16 april 2014.

Slagerij Billet

Volg ons op &

Molenstraat 112, 4881 CV Zundert Tel. 076-5972224, Fax 076-5975593, billet.gildeslager.nl

HANDEL

EN

TE KOOP:

500 g

0.59

TRANSPORT

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

Kiwi’s vvan 1.19

Jan Jochems 100 gram

Bleekselderij

Hondentrimsalon Lupa

Een heerlijke combinatie met mals rosbief, crème fraîche, ontbijtspek, champignons, gebakken uitjes en lekkere kruiden. Een aanrader!

100 gram

4%er 5 goedkop

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 09-04-2014 t/m dinsdag 15-04-2014

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


In aanloop naar Boerendag 2 augustus

In Van Goghkerkje in Zundert

Prachtige barokmuziek ZUNDERT - Het bijzondere van barokmuziek is dat er een aantal zelfstandige melodieën samenklinken tot een boeiend harmonisch geheel. In het Van Goghkerkje werd zondagmiddag dan ook zeer aandachtig geluisterd.

RIJSBERGEN - Afgelopen zondag hield de Karkooi zijn eerste open dag van het jaar in aanloop naar de boerendag die 2 augustus is. De activiteit waarvan in zijn soort er de komende tijd meer volgen startte met het onthullen van een naambord door oudvoorzitter Charles Luijten en diens opvolger Jos van Rijckevorsel. Het bord waarop Karkooiplein te lezen valt staat op de parkeerruimte gelegen voor lokaliteit waarin de Stichting Boerendag al haar oude materialen en werktuigen zowel in bewaring heeft als onderhoudt en restaureert. FOTO THEO HENDRIKS

‘Tour’ voor Verbeetenfonds groot succes ZUNDERT - De benefietavond / boek presentatie voor het goede doel nl. wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling tegen kanker voor het Verbeetenfonds in Tilburg, is zaterdagavond een groot succes geworden. De indrukwekkende avond georganiseerd door initiatiefneemster en schrijfster van het boekje “Neeltjes-Tour” Corina van den Broek was prachtig en zeer indruk-

wekkend. Met diverse informatieve en persoonlijke sprekers, bijpassende muziek en zang was het een unieke avond in de bijzonder mooie gepaste locatie in de Annakapel in Zundert. De boekuitreiking door oud-prof en tourwielrenner Rini Wagtmans was de kers op de taart. Rini gaf in zijn toespraak nog even aan een gewone bakkersknecht in Zundert te zijn geweest. Zijn fietscarrière was mede in Zundert begonnen door het rond-

brengen van het brood, en vond het speciaal hier die avond te mogen staan. Het geldbedrag bijeengebracht door sponsors, donaties van aanwezigen, loterij en de verkoop van het boekje staat de opbrengstteller inmiddels al boven de € 5.0000,-. Het boekje “Neeltjes-Tour”, met een beperkte oplage loopt inmiddels boven verwachting goed, en is te koop bij diverse Zundertse bedrijven. Zie voor meer informatie www.neeltjes-tour.nl

Winter tenniscompetitie ZUNDERT - Afgelopen donderdag sloot op gezellige wijze de dames dubbel wintercompetitie in De Leeuwerik af. In de ochtend werd er al door enkele teams gestart omdat zij daarna ook al buiten moesten gaan spelen voor de KNLTB voorjaarscompetitie. In poule 3 won het team Jamber ditmaal de trofee, Jose Elst, Jose Dictus, Jeanne Oerlemans en Ria Castelijn. In poule 2 was dat het team ACE, Carry Jansen, Carien Bastianen, Jose Daamen en Karin Koks die als winnaars gehuldigd werden. En als laatste werd het Euroteam genoemd zij wonnen in de sterkste Poule de trofee, Jenny Machielsen, Anneke Neele, Anky Damen en Ivonne Luijten. Voor het Euroteam was dit zelfs al voor de achtste maal achter elkaar dat zij de competitie winnen. Ook is er ieder jaar een telling om te bepalen wie beste speelster van het seizoen genoemd mag worden, ditmaal viel de eer toe aan Carien Bastianen van het ACE team. De dames competitie

kan bestaan uit 4 klasse van 7 teams en er kunnen nog teams geplaatst worden het volgende seizoen, competitie loopt van oktober t/m maar op donderdagochtend of middag van 09.00 tot 12.00 uur of 12.00 tot 16.00 uur. Een team moet bestaan uit minimaal 3 dames. Regio mix In De Leeuwerik werden de laatste poule wedstrijden gespeeld van de mix winter competitie. Inmiddels wordt er door 31 teams in 5 klasse deelgenomen aan wedstrijden op de zondagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur. In klasse 5 werd echter de winnaar ditmaal het team Prinsenbeek winnaar, Han en Anoeska Schipperen, Mark v. Opstal en Henriette Willebrand. In klasse 4 werd het Zundertse team De Lobkes de winnaar, Bert vd. Made, Kevin Arnouts, Nancy Huybregts en Corine Rokx. En in de 3e klasse was het het team AMF dat de eerste plaats wist te behalen, Piet Caron, Gerda Schiks, Ingrid Sprenkels en Gerard Luijkx. Vervolgens was het team

Heey Heey Alles Goed uit Roosendaal aan de beurt om in de 2e klasse de prijzen in ontvangst te nemen, Janneke Schreurs, Ellen Traets, Martijn Meijer en Bas de Vroomen. En natuurlijk blijft dan nog de sterkte klasse nog over. En in deze 1e klasse werd wederom het team Die Zes uit Prinsenbeek de winnaar, Nicole Vermeulen, Adri vd. Heuvel, Chantal Vermeer, Paul Vermeer en Birgit en Erwin Plantema. Er zijn het afgelopen seizoen 20 speeldagen geweest op de zondag, dit kunnen er echter meer worden omdat het winterseizoen 30 weken kent. De mix competitie kan bestaan uit 5/6 klasse van 7 teams en er kunnen nog teams geplaatst worden het volgende seizoen. Diverse teams mogen ook weer deelnemen aan de finaledagen van het landelijk bedrijfstennis in Roermond op 28 juni. Wij wensen ze daarbij veel succes toe. Heeft u interesse voor deze competities dan kunt u contact opnemen met Robert van Gils van De Leeuwerik of eens kijken op de website www.tenniscentrum.nu

Durf jij te delen waarom je Zot op Zundert bent? Wie kan er beter vertellen wat de gemeente Zundert leuk maakt om te wonen, werken, en bezoeken dan de inwoners van Achtmaal, Klein-Zundert, Rijsbergen, Wernhout en Zundert zelf? Als jij vindt dat de gemeente nog beter gepromoot kan worden, grijp dan nu je kans. Als jij ook Zot op Zundert bent, dan kun je dat nu met iedereen delen! Hoe? Door je aan te melden bij VVV Zundert en voor twee weken Zundert’s Facebooker te worden. In die 14 dagen bepaal jij wat je laat zien van Zundert op de Facebookpagina Toerisme Zundert. Dat kan een prachtig bospad zijn of een zonsondergang bij de beek. Een trappistje op een terras of een grappig uithangbord. Een goed optreden, een mooie expositie of het in de loop van de jaren veranderde straatbeeld. Het is jouw verhaal, jouw Zot op Zundert.

Meedoen? Leny Poppe-de Looff laat deze week als eerste zien waarom zij Zot op Zundert is. Tijdens de opening van het toeristisch seizoen, plaatste zij haar eerste update. Een aantal andere inwoners staat al klaar om vanaf 18 april a.s. het stokje van haar over te nemen. Wil jij ook meedoen? Mail dan naar vvv@ vangoghhuis.com en laat zien hoe Zot jij op Zundert bent. Je moet daarvoor 16 jaar of ouder zijn en een Facebookaccount hebben.

Meekijken? Wel zot op Zundert, maar geen behoefte of tijd om zelf updates te maken? Volg dan Toerisme Zundert op Facebook en zie wat jouw mede-inwoners posten over de mooie en betere plekjes in de verschillende kerkdorpen. Vind ze leuk, reageer en deel, maar trek er vooral op uit naar al die leuke evenementen en de mooie natuur. Uiteindelijk zijn we toch allemaal Zot op Zundert? PAGINA 12

De zanggroep Octagon uit Utrecht bestaat uit 8 zangers, maar was voor deze keer met 2 sopranen uitgebreid omdat er 5-stemmige muziek gezongen werd, voor elke stem 2 zangers. De begeleiding bestond uit 5 strijkers en gelijktijdig spelend op een kistorgel werd het geheel onopvallend geleid door Paul Valk. De muziek was van Dietrich Buxtehude en gecomponeerd eind van de 17e eeuw. Een in die tijd ontwikkelde muzikale vorm bestond uit een melodie die op een vrije manier in basso continuo begeleid werd. Die vorm was te horen in de muziek ‘Membra Jesu Nostri’, een reeks van 7 cantate achtige onderdelen. Eigenlijk bestond het koor uit een aantal solozangers en dat vormde een mooie samenhang: niet alleen als koorklank, maar

ook als opeenvolgende solisten. Die samenwerking in de zang kwam ook duidelijk naar voren in de fraaie vormen van dynamiek en muzikale accenten. De vraag kwam op of die mooie totaalklank en strenge muzikale vorm soms niet tot iets eenzijdigs leidt? Dit was niet het geval omdat elk cantate achtige deel steeds afwisselende elementen had: een muzikaal intermezzo door de strijkers, 5-stemmige zang bij begin en aan het einde en daartussen 3 solo-aria’s. De tekst bestond uit een middeleeuws gedicht in het latijn. Het totaal was bijzonder en alles behalve oppervlakkig. Het intensief luisteren was een hele inspanning en na afloop was het niet mogelijk om een gehoorde melodie na te fluiten. Het was heel plezierig dat als voorspel de cantate Jesu meines Lebens Leben werd gezongen. Men kon wat wennen aan de gecompliceerde muzikale vorm en wennen aan de klank van de muzikanten. Uiteindelijk hebben we iets zeer karakteristieks uit een bijzonder verleden kunnen beleven.

TTV Jagersrust Schijf SCHIJF - Afgelopen zondag 6 april was de derde competitiedag van gewest Zuid en BTB Antwerpen bij TTV Powerrangers te Brecht-Overbroek. In het middagprogramma hadden zich tien teams ingeschreven. Met slechts tweemaal een gelijkspel (tegen TTV Vandakker en FJ Retie 1) eindigden we op een gedeelde eerste plaats in de poule samen met FJ Retie 1. Uitslag poulewedstrijden: 1. TTV Jagersrust en TTV Vandakker beiden 23p; 3. FJ Retie 1 21p; 4. TTV Mertensmannen 16p; 5. TTV Powerrangers 12p; 6. TOWC Schijf 9p; 7. FJ Retie 2 en TTV Galliërs beiden 5p;

9. Electrotrekkers 4p; 10. Berketrekkers 3p. Voor de dagoverwinning werd nog gestreden in de kruisfinale tussen TTV Mertensmannen en TTV Jagersrust (winst) en tussen FJ Retie (winst) en TTV Vandakker. De strijd om het brons ging dus tussen TTV Mertensmannen en TTV Vandakker wat door TTV Mertensmannen werd gewonnen. In de finale tussen TTV Jagersrust en FJ Retie werden beide trekbeurten door TTV Jagersrust gewonnen, dus dagwinnaar. De volgende competitiedag is zondag 4 mei bij FJ Retie, het wedstrijdterrein is bij ‘t Vossekot aan het Geenend in Retie (Belgie). Iedereen is welkom, toegang is gratis.

KORTE BERICHTEN ZUNDERT Brei- en haakcafé Zundert: Donderdag 17 april Wapen van Zundert, café 2, 20.00 tot 22.00 uur. Deze avond extra info over sokken breien. Achterbanvergadering VVD: Met de verkiezingen achter de rug, gaat het reguliere vergaderproces in de gemeenteraad van gemeente Zundert weer verder. Omdat de VVD graag ook de mening van haar achterban meeneemt in de besluitvorming wordt op woensdag 16 april een openbare achterbanvergadering gehouden. Deze vergadering begint om 19:30 en zal gehouden worden bij ‘Bij de Nonnen’ in de vergaderzaal op de eerste verdieping. Activiteiten Annakapel: Op zaterdag 11 april vindt het eerste jazzoptreden plaats. Onder de titel Anna’s Jazz is ook een serie jazzactiviteiten opgenomen. Trompettist Eric Vloeimans zal deze serie openen; de begeleidingsband op deze jazzavond staat o.l.v. de Zundertse drummer Niek de Bruijn. Zo lijkt met deze initiatieven een nieuw podium zijn plaats te vinden binnen het rijke Zundertse culturele leven. De werkgroep zet de reeks klassieke concerten voort op zondag 27 april met Lisa Franken die op cello en piano stukken zal brengen uit de barok en werk van componisten uit de 20 eeuw. Zundertse Bridgeclub: Dinsdag 13 mei om 19.00 uur start er een bridgecursus in café/zaal Den Hoek te Zundert. Inlichtingen en/of inschrijven: 076-5020277 b.g.g. 0765961343, mcrokx@gmail.com. RIJSBERGEN Achterbanvergadering Dorpsbelangen: Op maandag 14 april is er een jaarvergadering met aansluitend een achterbanvergadering om 20.30 uur in De Ruyterhof te Rijsbergen. Aanvang achterbanvergadering omstreeks 21.00 uur. De agendapunten van de raad en de agendapunten van de Ronde van dinsdag 22 april. De agenda’s kunt u op korte termijn vinden op www.gemeenteraadzundert.nl Voor meer informatie: René de Bruijn, 5962120, mjjdebruijn@ziggo.nl; Ad v. Exsel, 5962392, advanexsel@xs4all.nl; Jona v. Laarhoven, 06-25315077, jonavanlaarhoven@hotmail.com. Dorpsbelangen is ook te bereiken via: dorpsbelangenzundertrijsbergen@gmail.com, www.dorpsbelangenzundertrijsbergen.com Ploegen met paarden: Afgelopen zondag organiseerde de Trekpaarden vrienden een paardenploegwedstrijd. Deze vond plaats op het terrein van de fam. Stoffels uit Minderhout in Belgie. Ruim 25 ploegers zijn er van start gegaan. Ploegers uit Belgie en Nederland ploegde er voor de prijzen. Er waren 4 categorieën; enkel en meerspan wentelploeg, enkelspan geerploegen en rondgaande ploegen. Bij de enkelspanwentelploegen was de 2e plaats voor Bert Eestermans uit Rijsbergen en bij de geerploegers was de 2e plaats voor Kees koenen uit Sprundel. ACHTMAAL Actieve Vrouwen Achtmaal: Dinsdag 15 april gaan we weer een dagje fietsen. We maken een tocht van 61 á 62 km lang. Vertrek om 9.30 uur bij de kerk in Achtmaal. We rijden in een rustig tempo en houden rekening met elkaar. Onderweg zijn enkele stops geregeld, voor o.a. koffie/thee en lunch. Lunchpakket meenemen is niet nodig, we gaan ergens gezamenlijk lunchen. Het gebruik van de lunch is op eigen kosten zodat je zelf kan bepalen wat je gaat eten. Om afspraken te kunnen maken bij de verschillende horecagelegenheden, is het handig om te weten met hoeveel mensen we langskomen. Voor deze fietsdag graag vooraf aanmelden dus.


St. Antoniusstraat 21a, Schijf Tel. nr. 0165 - 341703 Fax nr. 0165 - 340338

(Naast het benzinestation Tamoil in Schijf)

Lekker Voordelig‌‌‌‌ Ons lekkere Spek

2E PAASDAG PAASSHOW

nu twee halen, ĂŠĂŠn betalen

Alle soorten Schnitzels

voor maar â‚Ź 8,95 p/kg

Lekker die magere 5XQGHUVWRRĂ€DSSHQ

voor het prijsje van â‚Ź 11,95 p/kg Deze reclame is geldig van 8 april t/m 19 april. Openingstijden:

dinsdag, donderdag vrijdag uur en grill13.00-17.30 steen lekkere en ons de Bestel bij zaterdag 8.30-12.00 uur fondue schalen of ander lekker vlees voor de Pasen....

OPENINGSTIJDEN: dinsdag 8.30 uur tot 17.30 uur donderdag 8.30 uur tot 17.30 uur vrijdag 8.30 uur tot 17.30 uur zateradg 8.30 uur tot 12.00 uur We eten van 12.30 uur tot 13.00 uur Maandag en woensdag gesloten.

Het goedkoopst in container-verhuur Prijzen zijn incl. BTW

6 m3 Container voor :

- bouw en sloopafval â‚Ź 230,- puin â‚Ź 115,- A-B hout â‚Ź 110,-

Bespaar snel en installeer onze app via www.euromilieu.nl 6WUXLNKHL‡9&6SUXQGHO 7HO

Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

Denk aan onze GRATIS bezorgservice voor bestellingen boven de â‚Ź25,- van ons heerlijke kwaliteitsvlees

Tuinman – Stratenmaker nodig!

van 10.00 tot 17.00 uur met grote kortingen en acties! huid- en laserklinieken ‡SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLH‡KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ*RHV Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOÀOOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie

(UID ENLASERKLINIEK"ERGENOP:OOMsIn Zorgcentrum ,IEVENSBERG"OERHAAVEPLEINDs64"ERGENOP:OOM s swww.huidlaser.nl (UID ENLASERKLINIEK-IDDELBURGsIn Barcode gebouw 0ARK6ELDZIGTs$2-IDDELBURGs www.dermateam.nl > Huid- en laserkliniek Goes "EATRIXLAANs0.'OESs www.dermateam.nl

Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN. Íť>>^KKZdE^dZd/E'E ÍťKW,K'EÍť^,KKED<E ÍťsKKZÍłEE:Z^hZdE ÍťKEZ,KhÍť^EK/E Íťt/:<hEEEKK<sKKZ>> DdZ/>EKZ'E Íť&sKZsE,dsh/> Íťh/>/:<WZ/:^KW's Íť'ZEd/KW>KE^tZ< ÍťKEZ,Kh>sE& ÎŚĎŻĎŹÍ&#x2022;ͲWZDE

Houthandel en Mach.Timmerbedrijf

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Gesloten cassette scherm 5 meter breed x 3 meter uitval met motor Ral 9001 of gratis antraciet grijs structuurlak inclusief streepdoek en montage â&#x201A;Ź 1413,-

ROLLUIK ACTIE (min. 15% goedkoper als standaard rolluik) (voorbeeld) 2.5 meter breed x 1.9 meter hoog met motor in 7 standaard kleuren Inclusief motor en montage van â&#x201A;Ź 534,- nu voor â&#x201A;Ź

456,-

Dealer van Unilux horren en Zonnelux binnenzonweringen

Kaaistraat 81, 4711 HR St. Willebrord T 0165 - 38 73 07 M 06 - 21 27 16 86 E-mail: vandoorenzonweringen@home.nl

Specialist in hardhouten: binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

pedicure Patricia

schaven, zagen en frezen

Frans Klaver, 076â&#x20AC;&#x201C;7660080 Gastouderbureau

KUNSTGEBITTEN

076-5037501 www.gob-steentje.nl

VANDO CASSETTE SCHERM

G.VAN TRIJP

Canadastraat 4 St.Willebrord Tel. 0165-543094 Mobiel: 06-53498628

]RHNWĂ&#x20AC;H[LEHOH JHGLSORPHHUGH GASTOUDERS!

RONDO SEMI CASSETTE SCHERM (handbediend) Ronde semi cassette scherm 5 meter breed x 2,5 meter uitval In de kleur; Ral 9001 of antraciet grijs of kwart grijs of bruin structuurlak inclusief streepdoek en montage â&#x201A;Ź 1031,-

Tevens uw adres voor:

GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS

â&#x20AC;&#x153;STEENTJEâ&#x20AC;?

9RRULHGHUHNODQWLVHUKHHUOLMNHYHUVHNRIÂżHPHWJHEDN

Afspraak:

TOMSON

076 - 850 1746

REPARATIES & NIEUWE

06 - 5712 3061 patricia-machielsen@hotmail.com

MET GARANTIE

076-5976183

Vagevuurstraat 3

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

4882 NK Klein Zundert

Vagevuurstraat 5 Zundert

* EIGEN FABRICAGE EN TOONZAAL * ALLE STIJLEN EN MODELLEN OP MAAT GEMAAKT ZAAL * TOTALE RENOVATIE ON TO E EID BR GE BEZOEK ONZE UIT * KLEIN BEDRIJF MET GROTE MOGELIJKHEDEN INDUSTRIEPARK - RIJKMAKERLAAN 13 - 2910 ESSEN (B) - TEL. 00323-677.31.98

WWW.KEUKENSKONINGS.BE

Only for Men Outlet Etten-Leur

MEGA NIET TE MISSEN MANNENDEALS!! Luxe kwaliteiten. Enorm aanbod in dessins en kleuren. Tailored en classic ďŹ t. Verkrijgbaar in de maten 44 t/m 62, 90 t/m 114 en 24 t/m 31.

Libelle Zomerweek nu te reserveren â&#x201A;Ź 32,50 Wij rijden dagelijks van 12 t/m 18 mei 2014

Bij ons gaat elke 4e persoon gratis mee met de bus! Voor info en boekingen neem contact met ons op!

MUYS REIZEN RUCPHEN Tel: 0165-342351 info@muysreizen.nl

S HEERhEaNndâ&#x20AC;&#x2122; el vlees

Voor (H)eerlijk vlees moet je bij de Heerenâ&#x20AC;&#x2122;s Vleeshandel zijn geweest. Ook voor (H)eerlijk gourmet- en BBQvlees. Wekelijks reclames in de winkel !!

Scherpe prijzen voor kleine en grote hoeveelheden Lange Hei 16, Sprundel Tel: 0165-385595 (achter het ijspaleis) di t/m do van 7.30 tot 17.00 uur, vr van 7.30 tot 16.00 uur. Ma en za GESLOTEN

IEDERE ZONDAG OPEN VAN 13.00-17.00 UUR ONLY FOR MEN OUTLET Burchtplein 2 - 6 4873 BN Etten-Leur Tel. (076) 7676587

Constructiewerken Diverse reparatiewerkzaamheden Carrosseriebouw Dak- en gevelbeplating Machinebouw Kraanverhuur Jef de Meijer B.V. Oude Heistraat 5 4884 LE Wernhout www.jefdemeijer.nl

Tel: 076 597 4254 Fax: 076 597 5786 E-mail: info@jefdemeijer.nl


HOUTEN DECO DIENBLAD

PASTEL COLOURS GEURTHEELICHTEN

PHWWUHQG\WHNVW RSNODSEDDU [FP

KINDER T-SHIRT

QLHXZH YRRUMDDUVNOHXUHQ

2.95

MAXI GEUR THEELICHTEN VHW

1.49

GLYHUVHNOHXUHQ NDWRHQHODVWDQ MRQJHQVRIPHLVMHV NRUWHPRXZ maten 86-128

SET/24

0.99 VIM SCHOONMAAKMIDDEL

HOME ESSENTIALS MULTI GRILL

anti-kalk reiniger:PO schuurmiddel:PO allesreiniger: OLWHU

596 JULOOSODWHQ :DWW JUDGHQJHRSHQG WHJHEUXLNHQ DQWLDDQEDNODDJ ROLHDIYRHU

17.95 DAMES JUMPSUIT

0.89

maten 134-164

1.99

1.89

12-DELIGE LOUNGESET

GLYHUVHNOHXUHQ HQPRGHOOHQ PDWHQ;6/

EDQNWDIHO IDXWHXLOV NXVVHQV YROOHGLJ NXQVWVWRI ZLFNHUORRN H[FOVLHUNXVVHQV HQDFFHVVRLUHV

159.-

ET! COMPLETE S

METALEN HANGDECORATIE YRJHOYOLQGHU RIERHGGKD FDFP

ER! MODETOPP

3.99

REXONA DEOSPRAY

GLYHUVHYDULDQWHQ YRRUKHPRIKDDU PO

IS LEUK IN HU ! IN OF TU

1.49

1.29

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG


WEEKACTIE!

VAN WOENSDAG 9 APRIL T/M DINSDAG 15 APRIL 2014

PURE RAW FOOD

GRAND PRIX AUTOSPRAY

LQKHUVOXLWEDUHFXSV

UHPPHQUHLQLJHU VLOLFRQHQVSUD\ EXPSHUEODFN WH[WLHOFOHDQHU VSHHGZD[RI W\UHVKLQH PO

JUDPOLMQ]DDG

0.59

JUDPPRHUEHLEHVVHQ

1.49

0.59

YDQDI

JUDPKHQQHS]DDG JUDPFKLD]DDGRI JUDPTXLQRD]DDG

1.69 HEREN OVERHEMD

0.99

-

PAAS KNUTSELARTIKELEN

NRUWHPRXZ GLYHUVHNOHXUHQ UXLWPRWLHI PDWHQ0;;/

DIVERSE SOORTEN KUSSENHOEZEN

HLHUZDUPHUVRI GHFRKDQJHUVPDNHQ

JONGENS OVERHEMD PDWHQ

3.99

1.49

COCKPIT SPRAY PO

QLHXZHFROOHFWLH [[FP

VILTEN PAASMANDJE GLYHUVHYDULDQWHQ

0.99

PLUCHE OPWINDKUIKEN GLYHUVHNOHXUHQ FP

! UITZOEKEN

1.59

0.69

0.69 VARO ACCU GRAS- EN HAAGSCHAAR

TROLLEY REISTAS

YRRUKHWELMZHUNHQYDQEY JUDVNDQWHQRIEX[XVKDJHQ FRPSOHHWPHWJUDV HQEX[XVPHVHQ NUDFKWLJH9 /LLRQDFFX

GLYHUVHNOHXUHQ GHLGHDOHUHLVSDUWQHU

14.95

4.99 NEON KOPTELEFOON

DAMES ROK

NQLHOHQJWH GLYHUVHNOHXUHQ HQSULQWV SRO\HVWHUHODVWDQ PDWHQ6;;/

Y ZEER TRENDG! IN ER O V IT U

4.95

2.99

KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

! PRIJSSTUNT

9.95

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

VXEOLHPH JHOXLGVNZDOLWHLW


SPORT

VVR wint weer eens RIJSBERGEN - Op zondag 6 april stond voor VVR de uitwedstrijd tegen concurrent Gloria UC op het programma. Onder aangename omstandigheden werkte VVR een goede eerste helft af die de basis legde voor een solide overwinning: 0-3. Na twee weken van goede trainingen begonnen de Rijsbergenaren gedreven aan de wedstrijd. Het won de meeste duels en was via speldenprikjes gevaarlijk. Zo was Simon een keer op snelheid gevaarlijk en kwam Martijn een paar centimeter tekort om een corner binnen te koppen. Na een kwartier spelen werd Timo vanuit het middenveld weggestuurd en werd naar beneden getrokken door de rechtsback. Waar rood gegeven had kunnen worden, deed de warrig fluitende scheidsrechter af met een gele kaart. De resterende vrije trap leverde wel een doelpunt op: Robert krulde de bal met veel gevoel in de korte hoek: 1-0! Vijf minuten later werd de score door Robert verdubbeld: een afgemeten voorzet van Simon werd hard binnengekopt: 2-0! VVR bleef de bovenliggende partij en had na een half uur opnieuw kunnen scoren: Timo bewaarde het overzicht en bediende de instormende Maarten die met links net over schoot. Drie minuten voor rust werd het alsnog 0-3. Robert draaide goed weg bij zijn tegenstander, gaf de bal mee op Timo die de meekomende Eloy vrij voor de

keeper zette. Eloy bleef rustig en schoot bekeken raak. Aan de andere kant was Gloria UC tweemaal gevaarlijk met standaardsituaties. In de rust werd afgesproken om vooruit te blijven voetballen en de tegenstander niet meer in de wedstrijd te laten komen. Toch moest VVR achteruit in het eerste kwartier van het tweede bedrijf. Het verloor de duels en kwam niet meer onder de druk van Gloria vandaan. In deze periode kreeg Gloria niet echt opgelegde kansen, maar drong het vooral aan via constant gevaarlijke corners en lepe vrije trappen. VVR doorstond dit kwartier en hierna begon bij de thuisploeg de hoop op een goed resultaat te zinken. VVR had in de rest van de wedstrijd nog drie goede kansen: Een keer kreeg Rico de bal net achter zich na een goede actie van Maarten, vlak hierna schoot Robert over de keeper maar naast het goal na een goede uittrap van Jens en vijf minuten voor tijd stond het vizier bij Timo niet helemaal op scherp. Gloria was aan de andere kant nog gevaarlijk met en harde vrije trap die Jens knap pareerde. Kortom: eindelijk weer eens een goede overwinning van VVR. Het spel oogde een stuk energieker en laat dit de basis zijn om het seizoen goed af te sluiten. Volgende week de derby tegen Wernhout, waar VVR nog iets tegen recht te zetten heeft. Programma senioren

Zaterdag 12 april VVR 2(z)-Internos 4 av.14.30 Zondag 13 april VVR 1-Wernhout 1 av.14.30 VVR 2-SC’t Zand 2 av.12.00 VVR 3-Groen Wit 2 av.11.00 VVR 4-Nieuw Borgvliet 5 av.12.00 Nieuw Borgvliet 6-VVR 5 vt.10.45 OVV’67 6-VVR 6 vt.13.15 RSV vr1-VVR vr1 vt.8.45 Programma jeugd Zaterdag 12 april Audacia A1-VVR A1 vt.13.30 Beek Vooruit A3-VVR A2 vt.14.00 VVR B1-Gilze B1 av.14.30 Tholense Boys B2-VVR B2 vt.13.30 VVR C1-SC Gastel C1 av.13.00 The Gunners C2-VVR C2 vt.7.30 VVR D1-TVC/Breda D1 av.11.00 VVR D2-Olympia’60 D1 av.11.00 Virtus D4-VVR D3 vt.9.00 VVR E1-Jeka E2G av.9.00 Dia E2-VVR E2 vt.9.00 Boeimeer E4-VVR E3 vt.7.30 VVR E4-Moerse Boys E4 av.9.00 Baronie F2-VVR F1 vt.9.30 Groen Wit F2-VVR F2 vt.8.45 VVR F3-Boeimeer F4 av.10.45 VVR F4-Jeka F18 av.10.15 Viola F2-VVR F5 vt.9.30 Moerse Boys MB2-VVR MB1 vt.10.00 SC Welberg ME1-VVR ME1 vt.9.15 VVR ME2-Gloria UC ME1 av.10.15

Wernhout-Schijf onbeslist WERNHOUT - In de derby tegen Schijf waren de belangen voor beide teams groot. Schijf moest winnen om van de voorlaatste plaats in de stand te geraken en Wernhout moest er voor zorgen dat er zeker niet werd verloren om een gat van 5 punten te houden ten opzichte van Schijf. Wernhout startte met de wind tegen en hierdoor zat Schijf ook wat beter in de wedstrijd en stichtte vooral gevaar uit corners en vrije trappen die voor de pot werden gegooid. Twee keer moest Jasper redding brengen en één keer werd er nog een bal van de lijn gekopt. Aan de andere kant moest ook de Schijfse doelman een mooie Wernhout aanval onschadelijk maken. Teo gaf een puike voorzet op Mathieu die kopte hard op de goal maar de Schijfse keeper tikte de bal nog net over. Na de thee had Wernhout de wind mee, maar die was ondertussen minder krachtig dan in de eerste helft. Langzaamaan ontspon zich een spannend voetbalgevecht waarbij degene die een goal kon maken wel eens spekkoper zou kunnen worden. Er werd gestreden voor elke meter in een hoog tempo en uiteindelijk kreeg Wernhout nog de beste kans. Teo kon vanaf links alleen door op de keeper en schoot een half metertje naast de verkeerde kant van de paal in de verre hoek. Zo eindigde de wedstrijd met de brilstand op het bord en waren beide

partijen het er wel over eens dat het een terechte uitslag was, de eerste helft was voor Schijf, de tweede helft was Wernhout iets beter. Volgende week staat de derby uit tegen VVR op het programma. Na de winst tegen Zundert kreeg VVR drie nederlagen op rij te slikken tegen drie tegenstanders uit de gevarenzone. Hierdoor belandde de Rijsbergenaren zelf ook in deze ‘beruchte zone’. Afgelopen zondag werd er door VVR wel gewonnen van Gloria, ook een team uit de gevarenzone, en hierdoor verschafte VVR zichzelf ook weer wat lucht. Thuis won Wernhout met 3-0 van VVR maar met de winst op zak van afgelopen zondag en de revanchegevoelens van de heenwedstrijd zal Wernhout dus het borstje nat kunnen maken op sportpark ‘De Laguiten’. Uitslagen Wernhout 1-Schijf 1 0-0 Schijf 2-Wernhout 2 0-3 Nieuw Borgvliet 5-Wernhout 3 0-2 Beek Vooruit 8-Wernhout 4 5-0 Wernhout 5-OVV’67 6 5-1 Wernhout Vr1-Schijf Vr 3 3-0 DVO’60 A1-Wernhout A1 0-1 Wernhout MA1-Sprundel MA1 11-1 Wernhout MA1-Roosendaal MA2 8-0 Vivoo B1-Wernhout B1 0-2 Wernhout C1-Meto C2 5-0 Wernhout D1-Advendo D1 1-2 Wernhout MD1-Moerse Boys MD1 4-3

Wernhout E1-Right’Oh E1 2-1 Molenschot E1-Wernhout E1 3-3 Wernhout F1-Jeka F5G 2-2 Beek Vooruit F9-Wernhout F2 9-0 SC Gastel F5-Wernhout F3M 0-2 Programma zaterdag 12 april Wernhout A1-Nieuw Borgvliet A1 14.30 BSC MA1-Wernhout MA1 13.00 Wernhout B1-Smerdiek B1 14.30 WVV’67 C1-Wernhout C1 12.30 Gilze D2-Wernhout D1 11.30 SC Gastel MD1-Wernhout MD1 10.15 Wernhout E1-Raamsdonk E1 12.30 TVC Breda F2G-Wernhout F1 09.00 Wernhout F2-Jeka F20 11.00 Wernhout F3M-Roosendaal F12 11.00 Zondag 13 april VVR 1-Wernhout 1 14.30 Wernhout 2-IFC 3 12.00 Wernhout 3-sc Kruisland 5 12.00 Wernhout 4-Cluzona 5 10.00 Rijen 7-Wernhout 5 10.00 Wernhout Vr1-Achtmaal Vr 1 10.00 Voorwedstrijd Op zondag 13 april, VVR 1-Wernhout 1, zal er een voorwedstrijd worden gespeeld tussen de teams van VVR ME en Wernhout ME/F. Aanvang van deze wedstrijd is 12.45 uur. Daarom ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s kom onze meiden aanmoedigen en daarna gezellig de derby bijwonen.

Zundert Rijsbergse Dartfederatie Uitslagen speelweek 24, A-poule Double Trouble-Jolly Jester II 5-4 Bull’s Hit-De Kereltjes 4-5 H.H.H.-Den Bels I 4-5 Grand Neuf-Factor 180 8-1 Wapen V-B&S Ut Krisje 5-4 Wapen I-MultiMaten 6-3 De Toekomst-Multimate 7-2 Stand: 1. Grand Neuf 22-137; 2. Jolly Jester II 22-113; 3. Wapen I 22-113; 4. Double Trouble 22-106; 5. Wapen V 22-105; 6. De Kereltjes 22-104; 7. De Toekomst 22-103; 8. MultiMaten 22-100; 9. Factor 180 22-93; 10. B&S Ut Krisje 22-89; 11. H.H.H. 22-89; 12. Den Bels I 22-84; 13. Bull’s Hit 22-78; 14. Multimate 22-72 B-poule Victoria II-Nie Te Houwe 5-4 Tokkiestreet-Jolly Jester I 4-5 Zeker En Vast-De Sundarts 4-5

Café Neefs-Den Bels Angels 5-4 Den Hoek III-Dun Zatte Schup 4-5 Den Hoek II-DC Die Twee 8-1 W.S.U.-DC ‘t Trefpunt 3-6 Stand: 1. Den Hoek III 22-135; 2. De Sundarts 22-112; 3. Den Bels Angels 22-110; 4. Nie Te Houwe 22-109; 5. W.S.U. 22-106; 6. Tokkiestreet 22-104; 7. Dun Zatte Schup 21-101; 8. Den Hoek II 22-100; 9. DC ‘t Trefpunt 22-99; 10. Café Neefs 22-94; 11. Victoria II 22-92; 12. Jolly Jester I 21-90; 13. DC Die Twee 22-73; 14. Zeker En Vast 22-43 C-poule Stuivezand I-H4DC 5-4 Den Bels III-Cel’s Angels 5-4 Dammarkepot-VPC Marktzicht 4-5 Krisje III-Den Bels II 8-1 VPV De Knots-S.G.Z. 8-1 Ossekop III-Jolly Dots 8-1

The Jolly Of ‘69-Kieremikkers 4-5 Stand: 1. VPV De Knots 23-165; 2. VPC Marktzicht 22-152; 3. Krisje III 22-140; 4. Kieremikkers 23-136; 5. The Jolly Of ‘69 22-132; 6. H4DC 22-118; 7. S.G.Z. 22-91; 8. Den Bels IV 22-86; 9. Stuivezand I 21-84; 10. Cel’s Angels 22-82; 11. Dammarkepot 22-72; 12. Den Bels III 22-72; 13. Ossekop III 23-59; 14. Den Bels II 23-48; 15. Jolly Dots 23-42 Individuele rankings A-poule: Arwin Gooijers (Double Trouble) 20-77, 85% B-poule: Daan Jochems (Den Hoek III) 1984, 95% C-poule: Ruben Mesters (The Jolly Of ‘69) 21-83, 90% Winnaar kwalificatietoernooi Mastercup ZRDF op 5 april bij Café ‘t Zonneke: Daan Jochems. PAGINA 16

A.s. zondag 13 april Sportpark “De Laguiten”

V.V.R. WERNHOUT Aanvang: 14.30 uur Hoofdsponsor:

Wedstrijdsponsor

Schildersbedrijf

J‡ Bast aansen ǁǁǁ͘ƐĐŚŝůĚĞƌƐďĞĚƌŝũĩĂƐƟĂĂŶƐĞŶ͘Ŷů

VV Moerse Boys ZUNDERT - Moerse Boys heeft haar thuiswedstrijd tegen EFC met 2-1 gewonnen, waardoor de belangrijke 3 punten in Zundert bleven. EFC begon fel aan de wedstrijd en drong Moerse Boys al snel terug. Binnen 5 minuten kregen de bezoekers 2 kansen, maar het vizier stond duidelijk niet op scherp. Hierna kwamen de Boys steeds beter in de wedstrijd. Voorzet van Sjoerd zeilde bijna binnen, maar de doelman wist met een ultieme reflex de bal nog over te tikken. Pas in de 36e minuut lieten de bezoekers eens van zich horen, schietkans eindigde echter in de handen van Rob. Kort daarna zette Rens met een mooie steekpass Joris vrij voor de doelman, verdediger kon nog ternauwernood redding brengen ten koste van een corner. De corner werd door Marvin ingedraaid en uiteindelijk door de doelman met pijn en moeite uit zijn doel gewerkt. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor Moerse Boys. Na goed doorzetten op rechts door Joris, werd zijn voorzet echter door alles en iedereen gemist. Met een brilstand gingen beide ploegen de rust in. Na rust begon EFC fel, zoals ze dat ook in de 1e helft deden. Scherpe voorzet werd door Mark nog net weggetikt, voordat een inlopende aanvaller gevaarlijk kon worden. Na 5 minuten kon de Moer-aanhang juichen. Eerst was er nog een grote kans na een fraaie actie van Sjoerd, die door Joris via een kluts bijna werd afgerond. Uit de daaropvolgende corner was het echter wel raak. Er volgde een scrimmage voor het doel en uiteindelijk wist Mark het laatste tikje te geven: 1-0. Kwartier later leek de overwinning helemaal binnen

handbereik. Verre inworp van Mark zorgde voor veel verwarring in de defensie van EFC en daar kon Sjoerd van profiteren: 2-0. Met nog zo’n kwartier te spelen, kwamen de bezoekers plotseling op 2-1. Moerse Boys kreeg de bal niet weggewerkt en met een bekeken schot in de benedenhoek kwam EFC dichterbij. Na die treffer waren de beste kansen nog voor Moerse Boys. Na 93 minuten voetballen, floot de scheidsrechter voor het einde en werd een hardwerkend Moerse Boys terecht met 3 punten beloond. Programma senioren Zaterdag 12 april M.Boys 8-Boeimeer 2 14.45 Boeimeer 3-M.Boys 9 15.00 Nevelo G1-M.Boys G1G 10.45 Zondag 13 april BVV 1-M.Boys 1 14.30 M.Boys 2-JEKA 3 12.00 Boeimeer 2-M.Boys 3 11.00 Alliance 3-M.Boys 4 13.00 Achtmaal 2-M.Boys 5 12.00 M.Boys 6-Neerlandia’31 4 10.00 Riel 3-M.Boys 7 10.00 Virtus VR1-M.Boys VR1 10.00 Rijen VR1-M.Boys VR2 10.30 Jeugdactiviteiten 11 april: Voetbalclinic 16 april: Paasvoetbaltoernooi 17 april: Paasactiviteit 18 april: Dames/Meidenavond 23 april: Vriendjes/Vriendinnen toernooi 17/18 mei: E en F kamp Voor verdere informatie over alle activiteiten en het jeugdprogramma zie: www. moerseboys.nl

Uw administratiekantoor dichtbij.

Bespaar minimaal 25% op uw accountantskosten. KUBUS Etten-Leur.

maakt ondernemen leuk.

www.kubusettenleur.nl ruud.vermeulen@kubus.nl m 06 50240590 t 076 5012080

Samen Sterk start 16+ turngroep RIJSBERGEN - Gym-, turn- en dansvereniging Samen Sterk uit Rijsbergen start in augustus een nieuwe turngroep. Omdat er veel (oud) turnsters zijn die toch nog graag één keer per week turnen, willen we een start maken met een 16+ turngroep. Zoals de naam al doet vermoeden kun je in deze turngroep terecht vanaf 16

jaar en is er geen boven grens. Er is de mogelijkheid om te trainen op alle toestellen inclusief de springonderdelen. Deze groep zal naar verwachting op donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur gaan trainen in gymzaal de Ren in Rijsbergen. Heb je interesse om in deze groep te turnen, aarzel dan niet en stuur een mail naar: info@samensterkrijsbergen.nl


Verleende / ontvangen vergunningen en ontheffingen APV

'ĞŵĞĞŶƚĞ/ŶĨŽƌŵĂƟĞ Week 15, 9 april 2014

Activiteit

Datum

Locatie

Datum verzending

EĂƚŝŽŶĂĂů :ŽŶŐĞƌĞŶͲ korenfestival

ϯϭŵĞŝĞŶ ϭũƵŶŝϮϬϭϰ

^ƚ͘ĂǀŽŬĞƌŬĞŶ KĞŬĞůƐĞƐƚƌĂĂƚϮ te Rijsbergen

ϮϴŵĂĂƌƚϮϬϭϰ

St. Bavoloop 

14 juni 2014 

31 maart 2014

 

 

St. Bavostraat, ƚƚĞŶƐĞǁĞŐ͕ Kerkakkerstraat, 'ŽŵŵĞƌƐƐƚƌĂĂƚ͕ <ŽŶ͘:ƵůŝĂŶĂƐƚƌĂĂƚ te Rijsbergen

WůĂĂƚƐĞŶƐƚĞŝŐĞƌ 

ϳƚŽƚĞŶŵĞƚ DŽůĞŶƐƚƌĂĂƚϰϲ͕ ϮϱĂƉƌŝůϮϬϭϰ ƵŶĚĞƌƚ

ϮϴŵĂĂƌƚϮϬϭϰ

<ŝŶĚĞƌͲ vakantieweek 

ϮϭƚŽƚĞŶŵĞƚ <ůĞŝŶƵŶĚĞƌƚƐĞͲ 25 juli 2014 weg 1g, <ůĞŝŶƵŶĚĞƌƚ

ϮϴŵĂĂƌƚϮϬϭϰ

Vergunningen

Rechtsbescherming, zie bij *4

Bekendmakingen van het college van burgemeester en wethouders:

Huisnummerbesluiten

Aanvragen omgevingsvergunningen Datum aanvraag

Soort activiteit

Locatie

19-03-2014

oprichten hobbyruimte met paardenstallen

Boomkensevaart 1, Rijsbergen

ϮϱͲϬϯͲϮϬϭϰ

ƵŝƚďƌĞŝĚĞŶͬƌĞŶŽǀĞƌĞŶ gymzaal

ŝĞƉƐƚƌĂĂƚϯϵ͕tĞƌŶŚŽƵƚ

27-03-2014

permanent bewonen recreatiewoning

Kleine Heistraat 16 K331, Wernhout

ϬϭͲϬϰͲϮϬϭϰ

ŽƉƌŝĐŚƚĞŶůŽŽĚƐ

EŽŽƌĚŚŽĞŬƐĞƐƚƌĂĂƚϵ͕ Rijsbergen

Soort project

Nummeraanduiding(en):

ϬϳͲϬϰͲϮϬϭϰ 

tĞƚĂƐŝƐƌĞŐŝƐƚƌĂƚŝĞ 'ƌŝĞŶĚǁĞŐϵƚĞĐŚƚŵĂĂů ĚƌĞƐƐĞŶĞŶ 'ĞďŽƵǁĞŶ;'Ϳ

ϬϳͲϬϰͲϮϬϭϰ 

tĞƚĂƐŝƐƌĞŐŝƐƚƌĂƚŝĞ WƌŝŶƐĞŶƐƚƌĂĂƚϮϲƚĞƵŶĚĞƌƚ ĚƌĞƐƐĞŶĞŶ 'ĞďŽƵǁĞŶ;'Ϳ

Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure Verzenddatum besluit

Soort activiteit

Locatie

ϬϳͲϬϰͲϮϬϭϰ 

ƌĞĂůŝƐĞƌĞŶƵŝƚŬŝũŬͲͬ ŝŶĨŽƌŵĂƚŝĞƉƵŶƚ

ŶĂďŝũZŽŽƐĞŶĚĂĂůƐĞďĂĂŶ Ŷƌ͘Ϯϭ͕ĐŚƚŵĂĂů

ϬϳͲϬϰͲϮϬϭϰ 

ŚĞƌďŽƵǁĞŶ ďĞĚƌŝũĨƐǁŽŶŝŶŐ

ĐŚƚŵĂĂůƐĞǁĞŐϭϰϬ͕ ƵŶĚĞƌƚ

ϬϳͲϬϰͲϮϬϭϰ 

ŬĂƉƉĞŶϮYƵĞƌĐƵƐ ƌƵďƌĂĞŶ ϳ&ĂŐƵƐƐLJůǀĂƚŝĐĂ

ĞŶĚĞŶŬŽŽŝƐƚƌĂĂƚƚŚǀ͘ϱ ĞŶϱĂ͕ĐŚƚŵĂĂů

ϬϳͲϬϰͲϮϬϭϰ

ŽƉƌŝĐŚƚĞŶǁŽŶŝŶŐ met garage

'ƌŝĞŶĚǁĞŐŽŶŐ͕͘ĐŚƚŵĂĂů

ϬϳͲϬϰͲϮϬϭϰ

ǀĞƌďŽƵǁĞŶǁŽŶŝŶŐ

:ƵůŝĂŶĂůĂĂŶϭϳ͕tĞƌŶŚŽƵƚ

ϬϳͲϬϰͲϮϬϭϰ

ƌĞĂůŝƐĞƌĞŶ dakopbouw en nieuwe zijgevel

ůnjĞŶƐƚƌĂĂƚϯϭ͕ƵŶĚĞƌƚ

Rechtsbescherming, zie bij *2 Verleende omgevingsvergunning met afwijking ex artikel 2.12, lid 1 sub a onder 2 Wabo reguliere procedure Verzenddatum besluit

Soort activiteit

Locatie

03-04-2014 

oprichten woning ŵĞƚŬĂŶƚŽŽƌƌƵŝŵƚĞ

Prinsenstraat 24-26, ƵŶĚĞƌƚ

Rechtsbescherming, zie bij *2 Kennisgeving ontwerpbeschikking verlenen omgevingsvergunning (art. 3.10 Wabo) uitgebreide procedure Verzenddatum ontwerpbeschikking

Soort activiteit

Locatie

ϬϳͲϬϰͲϮϬϭϰ

ǀĞƌĂŶĚĞƌĞŶ EĞůůĞǀĞůĚƐƚƌĂĂƚϭĂ͕ vleesvarkenshouderij Rijsbergen ;ƌĞǀŝƐŝĞŵŝůŝĞƵͿ 

Rechtsbescherming, zie bij *3

ΎϱͿKƉŐƌŽŶĚǀĂŶĂƌƚŝŬĞůϳ͗ϭǀĂŶĚĞůŐĞŵĞŶĞǁĞƚďĞƐƚƵƵƌƐƌĞĐŚƚŬƵŶŶĞŶ ďĞůĂŶŐŚĞďďĞŶĚĞŶƚĞŐĞŶĚŝƚďĞƐůƵŝƚďĞnjǁĂĂƌŵĂŬĞŶ͘ĞŶďĞnjǁĂĂƌƐĐŚƌŝĨƚ dient binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van ĚĞ ŐĞŵĞĞŶƚĞ ƵŶĚĞƌƚ͕ WŽƐƚďƵƐ ϭϬ͘ϬϬϭ͕ ϰϴϴϬ ' ƵŶĚĞƌƚ͘ De bezwarentermijn van zes weken begint op de dag na die van toezending van het besluit.ĞĚĂƚƵŵǀĂŶƚŽĞnjĞŶĚŝŶŐƐƚĂĂƚŽƉĚĞďƌŝĞĨďŝũŚĞƚŚƵŝƐŶƵŵŵĞƌďĞƐůƵŝƚ ǀĞƌŵĞůĚ͘ /ŶĚŝĞŶ ďĞnjǁĂĂƌ ǁŽƌĚƚ ŝŶŐĞĚŝĞŶĚ͕ ŬĂŶ ƚĞǀĞŶƐ ĞĞŶ verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. ĞŶ ǀĞƌnjŽĞŬ Žŵ ǀŽŽƌůŽƉŝŐĞ ǀŽŽƌnjŝĞŶŝŶŐ ŵŽĞƚ ǁŽƌĚĞŶ ŝŶŐĞĚŝĞŶĚ ďŝũ ĚĞ Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, WŽƐƚďƵƐϵϬ͘ϬϬϲ͕ϰϴϬϬWƌĞĚĂ͘sŽŽƌĞĞŶĚĞƌŐĞůŝũŬǀĞƌnjŽĞŬďĞŶƚƵŐƌŝĨĨŝĞƌĞĐŚƚǀĞƌƐĐŚƵůĚŝŐĚ͘DĞĞƌŝŶĨŽƌŵĂƚŝĞŽǀĞƌŐƌŝĨĨŝĞƌĞĐŚƚǀŝŶĚƚƵŽƉwww. rechtspraak.nl.

Overig nieuws Vergadering Welstandscommissie op 14 april 2014

Rechtsbescherming, zie bij *5

Rechtsbescherming, zie bij *1Besluitdatum

ΎϰͿĞůĂŶŐŚĞďďĞŶĚĞŶŬƵŶŶĞŶbinnen zes weken na de datum van verzending van het besluit tegen de verleende ontheffingen c.q. vergunninŐĞŶĞĞŶďĞnjǁĂĂƌƐĐŚƌŝĨƚŝŶĚŝĞŶĞŶďŝũŚĞƚĐŽůůĞŐĞǀĂŶΘtǀĂŶƵŶĚĞƌƚ͕ WŽƐƚďƵƐϭϬ͘ϬϬϭ͕ϰϴϴϬ'ƵŶĚĞƌƚ͘Deze termijn gaat in op de dag na die van verzending van het besluit aan de aanvrager. ĞŶ ďĞnjǁĂĂƌƐĐŚƌŝĨƚ ĚĂƚƉĞƌĞͲŵĂŝůŝƐŝŶŐĞnjŽŶĚĞŶ͕ǁŽƌĚƚƉĂƐŶĂĚĂƚĚŝƚďĞnjǁĂĂƌǁďͲĐŽŶĨŽƌŵ is in behandeling genomen. U kunt ook de Voorzieningenrechter van de ƌĞĐŚƚďĂŶŬŽŵĞĞŶǀŽŽƌůŽƉŝŐĞǀŽŽƌnjŝĞŶŝŶŐǀƌĂŐĞŶ͘ĞŶǀŽŽƌůŽƉŝŐĞǀŽŽƌnjŝĞŶŝŶŐ ŝƐ ĞĞŶ ƐŽŽƌƚ ŬŽƌƚ ŐĞĚŝŶŐ͘ ĞŶ ĚĞƌŐĞůŝũŬ ǀĞƌnjŽĞŬ ŬƵŶƚ Ƶ ƌŝĐŚƚĞŶ ĂĂŶĚĞZĞĐŚƚďĂŶŬƌĞĚĂ͕^ĞĐƚŽƌĞƐƚƵƵƌƐƌĞĐŚƚ͕WŽƐƚďƵƐϵϬ͘ϬϬϲ͕ϰϴϬϬW Breda. Voor meer informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met het cluster Vergunningverlening en Handhaving, tel. 076 – 599 56 00.

Vervallen melding Activiteitenbesluit op verzoek van inrichtinghouder: Melding Adres inrichting: Activiteitenbesluit voor:

Rechten tgv vergunning Natuurbeschermingswet voor inrichting:

DĞůŬƌƵŶĚǀĞĞͲ houderij en varkensmesterij

ŽǀĞŶ,ĞŝŶŝŶŐϮ͕ Rijsbergen

,ĂnjĞůĚŽŶŬƐĞƐƚƌĂĂƚϭď͕ Rijsbergen

<ĂůǀĞƌŵĞƐƚĞƌŝũĞŶ ŵŬǁĞŬĞƌŝũ

tŝůĚĞƌƚƐƚƌĂĂƚϭϰ͕ tĞƌŶŚŽƵƚ

ĞŶĚĞŶŬŽŽŝƐƚƌĂĂƚϭϭ͕ ĐŚƚŵĂĂů

ZƵŶĚǀĞĞďĞĚƌŝũĨ 

tŝůĚĞƌƚƐƚƌĂĂƚϭϮ͕ tĞƌŶŚŽƵƚ

ĞŶĚĞŶŬŽŽŝƐƚƌĂĂƚϭϭ͕ ĐŚƚŵĂĂů

Verwijzingen ter inzage / bezwaar maken ΎϭͿ dĞŐĞŶ ĞĞŶ ĂĂŶǀƌĂĂŐ Žŵ ŽŵŐĞǀŝŶŐƐǀĞƌŐƵŶŶŝŶŐ ŬĂŶ geen bezwaar ǁŽƌĚĞŶ ŝŶŐĞĚŝĞŶĚ͘ ĞnjǁĂĂƌ ŽƉ ŐƌŽŶĚ ǀĂŶ ĚĞ ůŐĞŵĞŶĞ ǁĞƚ ďĞƐƚƵƵƌƐrecht is pas mogelijk, nadat het college van burgemeester en wethouĚĞƌƐǀĂŶĚĞŐĞŵĞĞŶƚĞƵŶĚĞƌƚŽƉŚĞƚǀĞƌnjŽĞŬŚĞĞĨƚďĞƐĐŚŝŬƚ͘/ŶŐĞĚŝĞŶde aanvragen liggen gedurende 2 weken elke werkdag tussen 09.00 uur en 12.30 uur ter inzage bij het cluster Vergunningverlening en HandhaǀŝŶŐ͕ƌĞĚĂƐĞǁĞŐϮƚĞƵŶĚĞƌƚ͘ ΎϮͿKƉŐƌŽŶĚǀĂŶĂƌƚŝŬĞůϳ͗ϭǀĂŶĚĞůŐĞŵĞŶĞǁĞƚďĞƐƚƵƵƌƐƌĞĐŚƚ;ǁďͿ ŬƵŶŶĞŶ ďĞůĂŶŐŚĞďďĞŶĚĞŶ ƚĞŐĞŶ Ěŝƚ ďĞƐůƵŝƚ ďĞnjǁĂĂƌ ŵĂŬĞŶ͘ ĞŶ ďĞzwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit ;ĂĂŶ ĚĞ ĂĂŶǀƌĂŐĞƌͿ ƚĞ ǁŽƌĚĞŶ ŐĞƌŝĐŚƚ ĂĂŶ ŚĞƚ ĐŽůůĞŐĞ ǀĂŶ ďƵƌŐĞŵĞĞƐƚĞƌ ĞŶ ǁĞƚŚŽƵĚĞƌƐ ǀĂŶ ĚĞ ŐĞŵĞĞŶƚĞ ƵŶĚĞƌƚ͕ WŽƐƚďƵƐ ϭϬ͘ϬϬϭ͕ϰϴϴϬ'ƵŶĚĞƌƚ͘,ĞƚďĞnjǁĂĂƌƐĐŚƌŝĨƚŵŽĞƚǁŽƌĚĞŶŽŶĚĞƌƚĞŬĞŶĚ en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving en ‘ons nummer’ van het besluit waartegen het ďĞnjǁĂĂƌ njŝĐŚ ƌŝĐŚƚ ĞŶ ĚĞ ŐƌŽŶĚĞŶ ǀĂŶ ŚĞƚ ďĞnjǁĂĂƌ͘ dĞǀĞŶƐ ŬƵŶƚ Ƶ ŽƉ ŐƌŽŶĚǀĂŶĂƌƚŝŬĞůϴ͗ϴϭǁď͕ĂůƐŽŶǀĞƌǁŝũůĚĞƐƉŽĞĚĚĂƚǀĞƌĞŝƐƚ͕ĞĞŶǀŽŽƌlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de RechtďĂŶŬĞĞůĂŶĚͲtĞƐƚͲƌĂďĂŶƚ͕dĞĂŵĞƐƚƵƵƌƐƌĞĐŚƚ͕WŽƐƚďƵƐϵϬ͘ϬϬϲ͕ϰϴϬϬ WƌĞĚĂ͘sŽŽƌĞĞŶĚĞƌŐĞůŝũŬǀĞƌnjŽĞŬďĞŶƚƵŐƌŝĨĨŝĞƌĞĐŚƚǀĞƌƐĐŚƵůĚŝŐĚ͘ ΎϯͿĞŽŶƚǁĞƌƉďĞƐĐŚŝŬŬŝŶŐĞŶĚĞďŝũďĞŚŽƌĞŶĚĞƐƚƵŬŬĞŶůŝŐŐĞŶmet ingang van 10 april 2014 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeůŝŶŐZƵŝŵƚĞ͕ƌĞĚĂƐĞǁĞŐϮƚĞƵŶĚĞƌƚŽƉelke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur͘dŝũĚĞŶƐĚĞƉĞƌŝŽĚĞǀĂŶƚĞƌŝŶnjĂŐĞůĞŐŐŝŶŐŬƵŶŶĞŶďŝũǀŽŽƌŬĞƵƌ ƐĐŚƌŝĨƚĞůŝũŬ njŝĞŶƐǁŝũnjĞŶ ǁŽƌĚĞŶ ŝŶŐĞďƌĂĐŚƚ͘ ŝũ ŵŽĞƚĞŶ ǁŽƌĚĞŶ ŐĞƌŝĐŚƚ aan ons college van burgemeester en wethouders van de gemeente ƵŶĚĞƌƚ͕WŽƐƚďƵƐϭϬ͘ϬϬϭ͕ϰϴϴϬ'ƵŶĚĞƌƚ͘/ŶĚĞnjĞƉĞƌŝŽĚĞŬƵŶŶĞŶŽŽŬ mondelinge zienswijzen worden ingebracht. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als een belanghebbende ook een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

KƉŵĂĂŶĚĂŐϭϰĂƉƌŝůĂ͘Ɛ͘ǀĞƌŐĂĚĞƌƚĚĞtĞůƐƚĂŶĚƐĐŽŵŵŝƐƐŝĞǀĂŶĂĨϵ͘ϬϬ ƵƵƌŝŶŚĞƚŐĞŵĞĞŶƚĞŚƵŝƐ͕DĂƌŬƚϭƚĞƵŶĚĞƌƚ͘sŽŽƌŝŶĨŽƌŵĂƚŝĞŽǀĞƌĚĞ ĂŐĞŶĚĂĞŶŚĞƚĞdžĂĐƚĞƚŝũĚƐƚŝƉǀĂŶďĞŚĂŶĚĞůŝŶŐŬƵŶƚƵƚǁĞĞĚĂŐĞŶǀſſƌ ĚĞďĞŚĂŶĚĞůŝŶŐĐŽŶƚĂĐƚŽƉŶĞŵĞŶŵĞƚĚĞŐĞŵĞĞŶƚĞƵŶĚĞƌƚ͕ĚĞŚĞĞƌ͘ de Rooij tel. 076-596 98 25. U kunt dan tevens aangeven of u de vergadering wilt bijwonen. U heeft geen spreekrecht.

Loket Sociale Zaken 16 t/m 18 april gesloten tĞŐĞŶƐĞĞŶŝŶƚĞƌŶĞǀĞƌŚƵŝnjŝŶŐŝƐŚĞƚůŽŬĞƚ^ŽĐŝĂůĞĂŬĞŶ;DĂƌŬƚϭͿǀĂŶ ǁŽĞŶƐĚĂŐϭϲƚͬŵǀƌŝũĚĂŐϭϴĂƉƌŝůĂ͘Ɛ͘ŐĞƐůŽƚĞŶ͘,ĞƚƚĞůĞĨŽŶŝƐĐŚƐƉƌĞĞŬuur tussen 11.00 en 12.00 uur vindt gewoon doorgang. Voor dringende zaken kunt u een afspraak maken met uw consulent.

Inloopavond Sint Bavostraat 106 (Lidl), op donderdag 17 april Het ontwerpbestemmingsplan “Sint Bavostraat 196” te Rijsbergen ligt tot en met woensdag 7 mei 2014 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan maakt de realisatie van een supermarkt ter plaatse mogelijk. KƉdonderdag 17 april a.s.ǁŽƌĚƚ͕ǀĂŶĂĨϭϴ͘ϯϬƵƵƌƚŽƚϮϬ͘ϯϬƵƵƌŝŶĞ Ruyterhof te Rijsbergen, een inloopavond georganiseerd waarin het aanŐĞƉĂƐƚĞƉůĂŶǁŽƌĚƚŐĞƉƌĞƐĞŶƚĞĞƌĚ͘/ĞĚĞƌĞĞŶŬĂŶǀƌŝũŝŶůŽƉĞŶĞŶǀƌĂŐĞŶ stellen.

'ĞǁŝũnjŝŐĚĞŽƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶƉĂĂƐǁĞĞŬĞŶĚ ͻ K Ɖ ǀƌŝũĚĂŐ ϭϴ ĞŶ ŵĂĂŶĚĂŐ Ϯϭ ĂƉƌŝů ϮϬϭϰ ŝƐ ŚĞƚ loket Elz, startpunt voor welzijn, zorg en wonen de hele dag gesloten. ͻ KƉǀƌŝũĚĂŐϭϴĞŶŵĂĂŶĚĂŐϮϭĂƉƌŝůϮϬϭϰŝƐŚĞƚWerkplein regio EttenLeur ;ǁĂĂƌŽŶĚĞƌ ĚĞ ^ĞƌǀŝĐĞďĂůŝĞ ǀŽŽƌ ƵŝƚŬĞƌŝŶŐƐĂĂŶǀƌĂŐĞŶͿ ĚĞ ŚĞůĞ dag gesloten. ͻ ,Ğƚ gemeentehuis ŝƐ ŽƉ ŵĂĂŶĚĂŐ Ϯϭ ĂƉƌŝů ;ƚǁĞĞĚĞ ƉĂĂƐĚĂŐͿ ŐĞƐůŽƚĞŶ͘ŝƚŐĞůĚƚŽŽŬǀŽŽƌĚĞůŽĐĂƚŝĞƐƌĞĚĂƐĞǁĞŐϮĞŶ,ŽĨĚƌĞĞĨϯϬ͘ ͻ ĞMilieustraatŝƐŽƉŵĂĂŶĚĂŐϮϭĂƉƌŝů;ƚǁĞĞĚĞƉĂĂƐĚĂŐͿŐĞƐůŽƚĞŶ͘

Uw afval rond de paasdagen Restafval en Plastic Heroes-zakken KƉŵĂĂŶĚĂŐϮϭĂƉƌŝůϮϬϭϰ;ƚǁĞĞĚĞƉĂĂƐĚĂŐͿǁŽƌĚƚĞƌŐĞĞŶĂĨǀĂůŝŶŐĞnjĂŵĞůĚ͘ /Ɛ ŵĂĂŶĚĂŐ Ƶǁ ǀĂƐƚĞ ŽƉŚĂĂůĚĂŐ͍ Ğƚ Ƶǁ ƌĞƐƚĂĨǀĂůͲ ĞŶ WůĂƐƚŝĐ Heroes-zakken dan op zaterdag 19 april om 07.30 uur op de verzamelplaats.

E-mailadres gemeentegids ĞĂĚǀĞƌƚĞŶƚŝĞǁĞƌǀŝŶŐǀŽŽƌĚĞŐĞŵĞĞŶƚĞŐŝĚƐϮϬϭϰͲϮϬϭϱŝƐŐĞƐƚĂƌƚ͘:ŽŚŶ ǀĂŶĞƌƚĞŶnjŝũŶĐŽůůĞŐĂ͛ƐǀŽĞƌĞŶŶĂŵĞŶƐhŝƚŐĞǀĞƌŝũĞŽĚĞĚĞ ĂĚǀĞƌtentie-acquisitie uit. Wilt u uw vermelding in de gemeentegids 2014ϮϬϭϱĂĂŶƉĂƐƐĞŶ͍DĂŝůĚĂŶŶĂĂƌŐĞŵĞĞŶƚĞŐŝĚƐnjƵŶĚĞƌƚΛŝŶƚĞƌŶĞƚďŽĚĞ͘Ŷů͘ ,ĞĞĨƚ Ƶ ŝŶƚĞƌĞƐƐĞ ŝŶ ĂĚǀĞƌƚĞƌĞŶ͍ KŽŬ ĚĂĂƌǀŽŽƌ ŬƵŶƚ Ƶ ŚĞƚ ĞͲŵĂŝůĂĚƌĞƐ gemeentegidszundert@internetbode.nl gebruiken. EĂƚƵƵƌůŝũŬŬƵŶƚƵŽŽŬĐŽŶƚĂĐƚŽƉŶĞŵĞŶŵĞƚ:ŽŚŶǀĂŶĞƌƚǀĂŶhŝƚŐĞǀĞƌŝũ ĞŽĚĞ͕ϬϳϲͲϱϵϵϴϭϭϭ͘

Gemeente Zundert Redactie: ƐƚĂĨĂĨĚĞůŝŶŐ ĞƐƚƵƵƌƐnjĂŬĞŶ͕ ƚĞů͘ ϬϳϲͲϱϵϵ ϱϳ Ϯϵ͕ ƉƵďůŝĐĂƚŝĞƐΛnjƵŶĚĞƌƚ͘Ŷů ͻ Redactie gemeenteraad: ŐƌŝĨĨŝĞ͕ ƚĞů͘ ϬϳϲͲϱϵϵ ϱϱ ϱϵ͕ ŐƌŝĨĨŝĞΛnjƵŶĚĞƌƚ͘Ŷů ͻ 'ĞŵĞĞŶƚĞƌĂĂĚ͕ ŽůůĞŐĞ ǀĂŶ ƵƌŐĞŵĞĞƐƚĞƌ ĞŶ tĞƚŚŽƵĚĞƌƐ͕ ĐŽŵŵŝƐƐŝĞ ďĞnjǁĂĂƌƐĐŚƌŝĨƚĞŶ͘ WŽƐƚĂĚƌĞƐ͗ WŽƐƚďƵƐ ϭϬ͘ϬϬϭ͕ ϰϴϴϬ ' ƵŶĚĞƌƚ ͻ ĞnjŽĞŬĂĚƌĞƐ͗ DĂƌŬƚ ϭ͕ ϰϴϴϭ E͕ ƵŶĚĞƌƚ͕ ƚĞů͗ ϬϳϲͲϱϵϵ ϱϲ ϬϬ͕ ĨĂdž ϬϳϲͲϱϵϵ ϱϲ ϲϲ ͻKƉĞŶŝŶŐƐƚŝũĚĞŶŐĞŵĞĞŶƚĞŚƵŝƐ͗ŵĂĂŶĚĂŐƚŽƚĞŶŵĞƚǀƌŝũĚĂŐǀĂŶϵ͘ϬϬƵƵƌƚŽƚϭϮ͘ϯϬƵƵƌ͘tŽĞŶƐĚĂŐŽŽŬǀĂŶϭϯ͘ϯϬƵƵƌƚŽƚϭϵ͘ϬϬƵƵƌ;ƉƵďůŝĞŬƐďĂůŝĞƐͿ͘KƉĞŶŝŶŐƐƚŝũĚĞŶDŝůŝĞƵƐƚƌĂĂƚ͗ŵĂĂŶĚĂŐϭϰ͘ϬϬͲϭϳ͘ϬϬƵƵƌ͕ĚŽŶĚĞƌĚĂŐ ϭϰ͘ϬϬͲϭϴ͘ϬϬƵƵƌĞŶnjĂƚĞƌĚĂŐϬϵ͘ϬϬͲϭϰ͘ϬϬƵƵƌ͘ͻ͗ŐĞŵĞĞŶƚĞΛnjƵŶĚĞƌƚ͘Ŷůͻ/͗ǁǁǁ͘njƵŶĚĞƌƚ͘Ŷůͻ&ĂĐĞŬ͗ǁǁǁ͘ĨĂĐĞŬ͘ĐŽŵͬ'ĞŵĞĞŶƚĞƵŶĚĞƌƚͻdǁŝƚƚĞƌǁǁǁ͘ƚǁŝƚƚĞƌ͘ĐŽŵͬ'ĞŵͺƵŶĚĞƌƚ Expositie in de Wee ghreyse

Strak in het velletje

Zundert in Wereldoorlog I

DJA Zundert

RIJSBERGEN - In onze streek was het 100 jaar geleden een merkwaardige wereld. Iedereen dacht dat de politieke schermutselingen van korte duur zouden zijn, maar de Wereldoorlog I brak uit. Onze Nederlandse regering wilde neutraal blijven en dat vond Duitsland een plezierige gedachte: er kon gebruik gemaakt worden van de haven van Rotterdam en de westgrens van Duitsland zou geen problemen geven. Maar Belgische jongens wilden hun land verdedigen en probeerden via Nederland bij een Belgisch legeronderdeel te komen en veel mensen vluchtten om veiligheid naar Nederland, ook naar onze gemeente. Voor Duitsland was een open verbinding van het bezette Belgie naar het neutrale Nederland on-

wenselijk. Duitsland was in die tijd op technisch gebied een vooraanstaande natie en zij bedachten een technische oplossing: de dodendraad. Op Belgisch grondgebied dicht nabij Nederlandse gronden kwam een hek met draden waarop een elektrische spanning van 2000 Volt stond. Op enkele plaatsen waren streng bewaakte doorgangen. Elektriciteit was in die tijd voor vrijwel iedereen een onbekend iets en dat gaf nare consequenties. Velen overleden omdat aanraking leidde tot zware verbranding. Een Hollandse jongen wilde trouwen met een Belgisch meisje. Geen van beiden konden de grens passeren. Wat nu? Ze besloten toch te trouwen, het meisje mocht de grens over, maar haar ouders niet en ze hebben elkaar 4 jaar niet kunnen ontmoeten. Er waren hier en daar Belgische gebieden die

aan de Nederlandse kant van de dodendraad lagen. Drie broers die in dat gebied woonden studeerden in Leuven, maar konden ineens niet meer naar huis. Gedurende de hele oorlog hielp de universiteit hen met onderdak. In Baarle Hertog binnen Nederlands grondgebied functioneerde een Belgisch gemeentehuis en postkantoor; daar kon men Belgische papieren krijgen. Ook het sturen van brieven en economische contacten tussen Belgie en Nederland werd door de Duitsers niet toegestaan. Natuurlijk ontstonden er sluip- en smokkelroutes. Dit waren de verhalen die te horen waren bij de opening van de expositie in de Weeghreyse over het leven in onze gemeente tijdens Wereldoorlog I. De expositie is elke zondagmiddag te zien tot en met 29 juni. Komt dat zien. PAGINA 17

ZUNDERT - De zomer komt eraan! En nog niet helemaal fit. Wat nu? Wil jij deze zomer gebruiken om in superconditie te komen? Wil jij deze zomer kennismaken met de loopsport? Dan is dit je kans… DJA biedt deze zomer de mogelijkheid trainingen te volgen bij haar vereniging. Jong of oud dat maakt geen verschil. Vanaf 18 jaar kun je trainingen volgen bij één van de volgende trainers: Brigitte: traint op dinsdag op de baan en op donderdag daarbuiten van 19.30 tot 21.00 uur. Zij geeft de lopers een programma van kracht, snelheid en duur. Aanmelden kan via: fam.kapiteijn@online.nl Corry: traint op dinsdag in de Pannenhoef van 19.15 tot 20.30 uur en op donderdag op de baan van 19.30 tot 21.00 uur. Bij haar kun je terecht voor een recreatief programma. Aanmelden kan via corryfr@hotmail.com Teun: traint op maandag en woensdag op de baan van 19.45 tot 21.00 uur en biedt een programma gericht op prestatie. Aanmelden via: loopgroepdja@gmail.com Voor meer informatie: www.dja-zundert.nl of stuur een bericht naar: secretaris@dja-zundert.nl


SPORT

Rabbits op de golfbaan de Turfvaert RIJSBERGEN - Het seizoen voor de Rabbitwedstrijden is weer begonnen.

Tafeltennisvereniging STIK trots op oudste lid

80-jarige Cees Pellens speelt laatste competitiewedstrijd

Op zondag 30 maart werd door de Rijsbergse Golfclub de Turfvaert de eerste Rabbitwedstrijd 2014 georganiseerd. Deze wedstrijden zijn speciaal bestemd voor de beginnende golfers die op deze manier al in een vroeg stadium van de golfcursus met een ervaren golfer de baan in gaan. De enthousiaste leden van de golfclub treden op als mentor voor de nieuwe golfers. Een leuke manier om het golfspel, de baan en de gezelligheid van de Rijsbergse Golfclub de Turfvaert te leren kennen. Iedere maand wordt er door de club een Rabbitwedstrijd georganiseerd. Ook interesse in golf? Op zaterdag 12 april organiseert de Golfclub, in samenwerking met het Golfpark, de nationale open golfdag. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op de golfbaan en deel te nemen aan een korte kennismaking met het golfen. Kijk voor meer informatie op: www.rijsbergsegolfclub.nl

Rabbitwedstrijd 30 maart.

Paasvoetbaltoernooi op 16 april ZUNDERT - Op 16 woensdag april wordt wederom het Paasvoetbaltoernooi gehouden op sportpark Akkermolen. Alle groepen 8 van de basisscholen binnen de gemeente Zundert gaan dan weer strijden om de hoogste eer. Zowel de jongens als de meisjes uit Achtmaal, Rijsbergen, Wernhout en Zundert zullen hun beste beentje voor zetten en proberen om zich tot kampioen 2014 te laten kronen. Het Paasvoetbaltoernooi is jaarlijks een vaste activiteit geworden en er wordt door de deelnemende scholen al lang van tevoren naar uitgekeken. Vrijwilligers van voetbalvereniging Moerse Boys zullen voor het tweede, achtereenopvolgend jaar de organisatie op zich nemen. De jongens zullen met 11 tegen 11 spelen op het grote veld en

de meisjes spelen op een half veld 7 tegen 7. Tussen de wedstrijden door nemen alle teams penalty’s en de winnaar hiervan mag naar huis met de felbegeerde penalty bokaal. Weerstand bij het nemen van de strafschoppen is gegarandeerd want in de goal zal de 1e keeper van Moerse Boys plaats nemen. Niet alleen het team wat het beste de strafschoppen neemt ontvangt een beker, maar ook diegene die dat individueel het beste doet. Het team dat als toernooi winnaar uit de bus komt zal door de KNVB worden uitgenodigd om een regio toernooi mee te spelen tegen scholen uit andere delen van Brabant die op hun beurt ook winnaar zijn geworden. Moerse Boys en haar vrijwilligers nodigen eenieder van ganser harte uit om deze leuke middag mee te maken. Afspraak op 16 april, aanvang om 13.00 uur.

Biljarten in Zundert BEKERCOMPETITIE DRIEBANDEN RIJSBERGEN 2014 Uitslagen 2e ronde Daemen 32.7777-Victoria 32.1337 KOT 34.8069-Kwinkslag 8 34.0471 DEL 27.9436-André Billet Slagerij 36.4285 Klein Keuke 1 35.3846-KOT 2 31.4144 Carambole 34.4444-Kwinkslag 29.8220 de Toekomst 35.0876-Klein Keuke 2 29.5454 Kortste partij: 19 beurten Eddy Daemen en Joep Machielsen. Hoogste serie: 9 car. Vic Herreweghe 8 car. Joep Machielsen Hoogste alg.gem.: 1.368 Eddy Daemen; 1.266 Vic Herreweghe; 1.157 Jack Broos; 1.062 Louis Daemen. Beste teamprestatie: 36.4285 pnt. André Billet Slagerij Tussenstand na 2e ronde: 1. André Billet Slagerij 73.9472 pnt; 2. Carambole

71.8569 pnt; 3. Kwinkslag 8 71.8189 pnt; 4. Klein Keuke 1 70.3846 pnt; 5. KOT 70.0348 pnt; 6. de Toekomst 68.8105 pnt; 7. Victoria 66.8395 pnt; 8. Daemen 64.8771 pnt; 9. KOT 2 64.5994 pnt; 10. DEL 57.5543 pnt; 11. Klein Keuke 2 55.6817 pnt; 12. Kwinkslag 55.5588 pnt. Programma volgende ronde 8 april Klein Keuke 1-KOT 8 april Carambole-Victoria 9 april André Billet Slagerij-Daemen 12 april Kwinkslag 8-de Toekomst Returns 14 april Daemen-André Billet Slagerij 16 april Victoria-Carambole 16 april KOT-Klein Keuke 1 17 april de Toekomst-Kwinkslag 8 ZOBC BILJARTNIEUWS DRIEBANDEN GROOT Het 3 tal van de Toekomst 1 maakte in de

zevende speelronde geen fout en wint met ruime voorsprong de Ossekop/Den Hoek wisseltrofee 3 banden groot en neemt deze voor de tweede keer in 11 seizoenen mee naar Achtmaal. Zevende ronde Nooit Volleerd 36,388-Toekomst 1 42,857 Toekomst 2 44,886-Ossekop 51,061 Oef.& Vermaak 56,250-Toekomst 3 37,515 OHK vrij Eindstand: 1. Toekomst 1 312,141; 2. Ossekop 290,085; 3. OHK 285,445; 4. Oef.& Vermaak 281,847; 5. Toekomst 3 278,892; 6. Toekomst 2 277,078; 7. Nooit Volleerd 261,667. Individuele eindstand: 1. Leo Koeken 9,3759690; 2. Ad v. Aert 9,107168153; 3. Ludo Sprenkels 9,0488476; 4. Jac Hereijgers vB 8,94210493; 5. Gerard Boot 8,5569077.

Fyra wedstrijd bij Olympia Wernhout WERNHOUT - Zondag 6 april hebben 37 turnsters van gymvereniging Olympia geturnd in de gymzaal van Wernhout. De wedstrijd was verdeeld in twee wedstrijdrondes waarin elke keer drie teams tegen elkaar streden. Door middel van loting werden de groepen samengesteld. Iedere groep moest een naam bedenken aan de hand van het thema ‘Lente’. Iedere groep bedacht een leuke naam: de Turnvlinders, de lieveheersbeestjes, de zonnige turntalentjes, de vladder wadder turnsters, de turnzonnetjes en de paaseitjes. Tijdens deze wedstrijd heeft het publiek mogen genieten van de prestaties op de brug, balk, vloer en sprong. Iedere turnsters liet hier hun eigen oefening zien. Door de goede prestaties van de turnsters, de assistentie van vrijwilligers (jury telcommissie, fotograaf, catering) demonstratie van turnsters, en veel publiek kan Olympia terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Cees na de laatste competitiewedstrijd/kampioenschap.

RIJSBERGEN - Cees Pellens hangt zijn tafeltennis batje voor wat betreft de baronie competitie aan de wilgen. Hij heeft vele decennia meegedaan aan de competitie, maar vond het gezien zijn 80 jarige leeftijd genoeg. Menig tegenstander kon hij aan en liet zien dat bijna 65 jaar ervaring een grote rol speelt. Wij zijn als vereniging trots op het oudste en langste

Badminton Club Zundert ZUNDERT - Zowel in de ORC als in de NBB competitie wordt er druk gespeeld. Met wisselend succes. In de NBB trof het eerste Bavel, van oudsher een moeilijke tegenstander voor BCZ, maar niet voor dit eerste. In de ORC bleek Hoeven evenwel wel een sterke tegenstander. Tegen Bavel begon BCZ slecht. In de dubbels gingen zowel bij de dames als de heren de eerste game verloren. De heren konden dat in 3 games nog herstellen, maar Els en Linsey niet. Ze kwamen in de tweede game knap terug, maar konden er net geen derde uithalen. De mixen gingen echter allebei in 2 games naar BCZ en dat gaf halfweg reeds een 3-1 voorsprong. Ook in de enkelspelen heerste BCZ. Alleen Els moest haar enkelspel afgeven, maar Linsey, Pieter en Tim wonnen alle drie

PAGINA 18

met overtuigende cijfers. Daarmee werd een ruime overwinning gehaald op deze ‘angstgegner’. In de ORC stijgt het peil gestaag en Hoeven kwam dat laten zien in Zundert. Hier gingen beide dubbelspelen naar Hoeven en alleen de mix van Lars en Linsey bracht een punt bij de mixed dubbels. Bjorn viel in voor Mitchel en had de pech ook nog een sterke tegenstander te treffen. Behalve het mixed dubbel verloor hij ook vlot zijn enkelspel. Lars bood meer weerstand, maar moest de eer ook aan Hoeven laten en nadat ook Carina de duimen had gelegd kon alleen Linsey nog een wedstrijdpunt scoren in de enkelspelen. Dat betekende een afgetekende nederlaag. Uitslagen Bavel-BCZ1 2-6 BCZ 1-Hoeven 2-6

Avondteam van SV de Raadsheer promoveert ZUNDERT - Schaakvereniging de Raadsheer is weer een kampioen rijker. Het avondteam A van Schaakvereniging de Raadsheer is op spectaculaire wijze gepromoveerd van de eerste klasse onderbond naar de hoogste klasse van de Brabantse bond. Na een onverwachte, legendarische en fantastische promotie mogen ze volgend jaar uitkomen in de promotieklasse. De promotie was een uiterst knappe prestatie omdat de Raadsheer het in de kampioenschapwedstrijd moest opnemen tegen RSG A uit Roosendaal. RSG kwam met een overweldigend sterk team opdagen dat vele honderden elopunten meer had dan het Raadsheer team. Het wedstrijdverloop was echter voor de Raadsheer. Leo Rietveld en John van Dijk speelden een verdienstelijke remise. Beiden kwamen goed te staan maar berusten in remise aangezien ze zagen dat Niek Oostvogels een sterke stelling omzette in winst. De klapper van de avond was echter van Jorrit

Het winnende team uit de eerste wedstrijdronde.

lid van onze vereniging. Hij sloot zijn carrière waardig af met het kampioenschap samen met zijn team. Gelukkig blijft Cees op de vaste maandagavond zijn spelletje spelen in de Koutershof in Rijsbergen. Blijven sporten op oudere leeftijd is en blijft belangrijk en wij zijn blij dat dit binnen onze vereniging mogelijk is. Tafeltennis is dus voor jong en oud. Daar is Cees een goed voorbeeld van.

Havermans. Hij speelde tegen één van de sterkste schakers van Noord Brabant. Het ratingverschil was ongeveer 800 elopunten. Toch kwam Jorrit gewonnen te staan en toverde hij een zinderende matcombinatie op het bord. Zo kwam de eindstand van 3-1 op het bord. Een ongelooflijk fantastische prestatie die moeilijk nog geëvenaard zal kunnen worden. Het kampioenschap werd tot in de late uurtjes in Hotel Cafe Restaurant de Roskam gevierd. Dit samen met de tegenstanders van RSG die aantoonden zeer sportieve verliezers te zijn. RSG was een voorbeeld voor de hele schaakwereld. Een ander team was allang vertrokken maar het viertal van RSG vierden het kampioenschap van de Raadsheer mee ondanks het slecht verlopen scoreverloop voor hen. Een voorbeeld voor de hele schaakwereld. Heeft u ook interesse om te komen schaken, kom dan eens langs op donderdagavond in HCR de Roskam vanaf 19.30 uur. U kunt ook informatie inwinnen door te mailen naar info@sv-deraadsheer.nl of op www.sv-deraadsheer.nl


LENTE AANBIEDING!

L L

Nu motorrijlessen en deze zomer nog rijden

ROMFIETSRIJBEWIJS SCOOTER- BROMFIETSRIJBEWIJS

Supervoordelig motor-praktijkpakket inclusief theorie en examen. Nu slechts

halen? halen? rrijbewijs * Snel je scooterrijbewijs

Maak kennis de eerste de eerste leermotor! leer de en enmet scooter e scooter zelf op de * Stap (GRATIS) (GRATIS) het scooterrijden beginselen van het scooterrijden

€900,-

JUDWLVHQYULMEOLMYHQGSURHÁHV

Bel vandaag: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 15 praktijklessen - AVB+AVD examen - theorieles - theorie examen - theorieboekje

op op inschrijving bij inschrijving * Leuke aanbiedingen bij ngen

alle informatie over het motorrijbewijs deze avond

Zaterdag 12 april 2014

Motor opstapdag Tussen 10.00-16.00 uur is iedereen welkom op de Hoevenseweg 39D. torrijden

Meld je aan via: info@verkeersschoolblom.nl Voor meer info neem contact op of loop eens binnen:

Martijn Huyskens Tuinmachines Korte Hei 19b, Sprundel Tel. 06-51245240 info@martijnhuyskens.nl www.martijnhuyskens.nl

Adres: Hoevenseweg 39D

VERKOOP ONDERHOUD REPARATIE

Etten-Leur avond op deze 076-5015535

E: TI MA R FO IN

5 0 1 535 5 6- 0 15 7 O V 0 EL -5

R OO V ER ME BEL R O

76

B

DE SNELSTE WEG NAAR JE RIJBEWIJS!

www.verkeersschoolblom.nl

Ook voor al uw catering!

ELKE ZONDAG OPEN!

AANGEBODEN:

Afslanken Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

www.kipzundert.nl

Tel. 076-5971915

ng

M

0LOM SLIPCONTROL LOCATIE: B HOEVENSEWEG 39D IN ETTEN-LEUR

Voor al uw kiplekkere gerechten

Molenstraat 10c, Zundert

e

Evt. gratis thuisbezorging.

Elke uitvaart vertelt zijn eigen verhaal.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

in groepsverband Stok achter de deur nodig woe.av. 18.30 en do.mo. 9.00 in Koutershof. Woe.av. 20.00 en do.mo. 10.10 in cult.cent. Zundert. €16.- inschrijven en wekelijks €6,50 www.slankklupdimphie.nl

Rundvee

DRIJFMEST Geïnjecteerd op het land, ook voor particulieren.

John Dictus Tel: 06 - 50524040

ZĞĐƌĞĂƟĞƐƚĂůůŝŶŐEƵŵĂŶƐĚŽƌƉ CAMPERSTALLING & Caravanstalling

076 - 521 68 77 www.zuylen.nl

WIJ GELOVEN IN LIEFDE, TROUW EN ROMANTIEK Jij ook? Dan zoeken we graag een levenspartner voor je: 3 van de 4 slaagt. Mens & Relatie: de hoogste slagingskans. Al 30 jaar het grootste relatiebemiddelingsbureau. Bel voor meer informatie: Lia van der Wel 0165-388816 of 088-0221900 (landelijk) Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

hdK^d>>/E'ΘKKd^d>>/E'

ZsEŽĨDWZsZ<KWE͍ KĐĐĂƐŝŽŶĐĞŶƚĞƌEƵŵĂŶƐĚŽƌƉ 'ƌĂƟƐƐƚĂůůŝŶŐďŝũďĞŵŝĚĚĞůŝŶŐǀĞƌŬŽŽƉ͊

EhŽǀĂŐďĞƵƌƚͲsĂŶĂĨΦϭϱϬ͕ͲͲ 'Zd/^W<ďŝũŐƌŽƚĞďĞƵƌƚ͊ ǁǁǁ͘Zs͘ŶůͲϬϭϴϲϲϱϮϵϲϬͲĐĂƌǀĂΛƉůĂŶĞƚ͘Ŷů

GEEF UW SLAAPKAMER EEN MAKEOVER RING: BOXSPeam Jubilee

Dr n) Sleep& (incl. matrasse 0 0 2 x 0 18 7

€ 3.71 .899 nu € 2

FSCHUI ST: A DEURK cm 0 225x22

€ 695 vanaelefverd en *) (g teerd gemon

AS: MATaRtuurlatex

n Verona 0x200 9

€ 849 49 nu € 7

Profiteer nu van onze LENTEACTIES en geef uw slaapkamer een nieuwe look

D: DEKBE240x220

s ss don Prince 5

€ 27 98 nu € 1

Bedden - Matrassen Boxsprings - Kasten - Bedtextiel

bedtime

Spijker 57 # 2910 ESSEN [BE] www.bedtime.be

OPENINGSUREN weekd. + zaterdag 10 - 18u. vrijdag gesloten ZONDAG OPEN 13-17u.

* voorwaarden in de winkel. Acties geldig t.e.m. 30/04/’14

“Vera (42), herdacht als moeder, geliefd bij velen, energiek en altijd vrolijk.”


SPORT

Ten Rouwelaar zet ploeg op scherp voor slotfase competitie

Aanvoerder laakt instelling ploeg BREDA - Hij speelde zijn 250e wedstrijd in de Eredivisie, waarvan meer dan 200 voor NAC. Een bos bloemen voorafgaand aan het 0-2 verloren duel tegen FC Twente, zaterdagavond, ontbrak. “Ik heb ze niet gekregen”, was het laconieke commentaar van doelman en aanvoerder Jelle ten Rouwelaar. Behalve bloemen ontbrak het NAC ook aan de juiste instelling, aldus de Friese sluitpost.

WTC De Trappistentrappers ZUNDERT - De jeugd had zondag de tweede opstapdag. Er waren negen jeugdleden bij aanwezig, en met hen werden er wat oefeningen afgewerkt op de fiets en is er een korte rit gereden. Voor degene die dit ook eens willen proberen, dat kan. Wordt je dit jaar twaalf of ben je ouder dan ben je van harte welkom. Neem contact op met een van de begeleiders op: 013-5077121 of 076-5976587. Ook als je nog geen fiets hebt kun je jezelf aanmelden. Ook op de website vind je hierover alle informatie. Bij de senior leden was de opkomst weer groot, meer dan 100 leden vonden de weg naar Stuivezand om een rit te rijden onder het genot van het mooie weer. De MTBgroep kan nog wel wat aanwas gebruiken, heb je interesse ben je altijd welkom. Voor komende zaterdag staat de Verbeeten Challenge op onze kalender, degene die deelnemen worden om 8.30 uur verwacht op Stuivezand. Er zal een busje met fietskar zijn voor degene die daarmee naar

de start in Tilburg kunnen vertrekken. Het zou handig zijn als er nog enkel mensen met auto beschikbaar zijn, graag dit doorgeven aan jaamvdbroek@home.nl. Wil je na deze rit goed herstellen, dat kan. Bij café de Ossekop wordt een benefietavond gehouden voor team Vida die weer de Alpe D´Huzes gaan rijden. De lustige vijf zullen deze avond muzikaal verzorgen. Dan nog even aandacht voor een toertocht, Boretti Classic vanuit Rhenen op de Veluwe. Je kunt jezelf inschrijven via de website www.classicoboretti.nl. Er zijn twee afstanden te rijden, 110km of 160km. Verschillende leden hebben zich al ingeschreven en het is de bedoeling om gezamenlijk daar naar toe te rijden, je kunt voor de coördinatie contact op nemen met John van Aert vanaertzundert@home.nl. Programma van zondag 13 april: A-groep 100km. Jack Mertens, B-groep 90km. Jos Mensen, C-groep 90km. Henk Schrauwen volgbuschauffeur is Geert van Dijk, D-groep 65km. Jos Hereijgers, Jeugd 3e opstapdag 40km. o.l.v. de jeugdcommissie, MTB-groep 50km.

Rijsbergse Zaalvoetbal Competitie

Stipe Perica in duel met Twente-doelman Nick Marsman.

DOOR PETER HOUTEPEN In een fase van de competitie waarin elk punt telt, had Ten Rouwelaar tegen Twente een angstige ploeg gezien die er niet vol voor ging. “Dit was zeker geen avondje NAC. Dat beleef ik toch iets anders.” Als enige van de weinige binnen de selectie lijkt de doelman te beseffen dat het voor NAC inmiddels twee minuten voor twaalf is. Aan de bak Met nog drie wedstrijden voor de boeg, lijkt NAC nog zeker één overwinning nodig te hebben om helemaal vrij te zijn van nacompetitiezorgen. En dat is nog een hele opgave, gezien het feit dat NAC al acht opeenvolgende wedstrijden zonder zege is. NAC staat 15e op slechts vier punten van de gevreesde 16e plaats. “En dat hebben we aan onszelf te danken.” Ten Rouwelaar doelt op het recente gelijke spel tegen FC Utrecht en

het verlies tegen Go Ahead Eagles. “Daar hadden we meer punten moeten halen en daarom zitten we nu in de problemen. We moeten vrijdag tegen FC Groningen vol aan de bak. Dat is lastig zat, want zij zitten in een goede flow. En wij duidelijk in een mindere.” Uitstraling Niettemin vindt het clubicoon dat NAC vol voor de punten moet spelen. “Maar bovenal ook die instelling moet hebben. Door de stand op de ranglijst zijn we automatisch wat angstiger misschien. Alleen, dan mag je nog niet zo spelen zoals vanavond tegen Twente en de boel al opgeven in de rust.” Samen met Uros Matic was Jelle ten Rouwelaar zaterdag de enige die uitstraalde uit te zijn op een goed resultaat. Dat kwam er dus niet, waarbij opgemerkt moet worden dat de selectie van Twente veel meer kwaliteit huisvest. De goals van de bezoekers vielen zes minuten voor rust en vijf minuten na de

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

hervatting. De 0-1 ontstond uit een corner, waarbij Felipe Guttiérrez het laatste tikje gaf. Bij de tweede was Jelle ten Rouwelaar kansloos op een kopbal van Dusan Tadic. Slordig Trainer Nebojsa Gudelj moet het antwoord schuldig blijven op de vraag waarom zijn ploeg al acht wedstrijden op rij niet meer heeft gewonnen. “Ik weet niet hoe dat komt. Vanavond hebben we in elk geval terecht verloren. We waren te slordig in de opbouw van achteruit en te slordig in de omschakeling. Verdedigend was het ook niet al te best. Het vertrouwen is ook een beetje weg na de slechte resultaten.”

Restant programma 11-4: Groningen-NAC (20.00 uur) 27-4: NAC-RKC (14.30 uur) 03-5: PSV-NAC (18.45 uur)

Achtmaal in slotfase naast DEVO ACHTMAAL - Achtmaal moest twee keer terugkomen van een achterstand. Doelpuntenmakers waren Sven Elst en Alexandru Luca. Zoals wel vaker dit seizoen startte Achtmaal zéér zwak. Omdat er vrijwel geen beweging was van de voorwaartse kon Achtmaal de bal niet kwijt. Zo speelde het DEVO in de kaart dat rond de middellijn Achtmaal stond op te wachten. Achtmaal ging steeds meer lange bal hanteren, waar de verdediger van DEVO alle ballen wist weg te koppen tegen de 2 koppen kleinere Michel Sprenkels. Maar plots kreeg Sven Elst de bal bij medespeler Michel Sprenkels die uit een kansrijke positie de bal voorlangs schoot. Achtmaal kwam daarna niet verder dan een afstandsschot van Niek Elst die over de goal van DEVO vloog. In de 38e minuut was het raak voor DEVO. De spits van DEVO draaide handig weg, Niek Elst gleed uit en met een laag hard schot lag de bal in het netje: 0-1. Michel Sprenkels bleef in de kleedkamer achter en Maurice van Meel maakte zijn opwachting centraal achterin. Met veel strijd ging Achtmaal van start en drukte het DEVO ver achteruit Michael van Aert

speelde Sven Elst aan op de rand van de 16-meter. Hij slalomde door de verdediging en stuurde 3 man het bos in en oog en oog met de DEVO goalie schoof hij simpel binnen: 1-1. Waar Achtmaal verder aan het doordrukken was sloeg in de 73e minuut het noodlot toe voor Achtmaal. De bal kwam terecht bij de spits van DEVO die even aan de aandacht van de sterk spelende Ralph Mertens was ontglipt en met een hard diagonaal schot werd Roy Nouws gepasseerd: 1-2. Achtmaal ging meer risico’s nemen en dat resulteerde in 3 kansen voor DEVO. Een DEVO aanvaller ging vrij op Roy Nouws af maar laatstgenoemde wist met zijn voet te keren. Achtmaal mocht daarna de ingevallen A-junior Stijn Antens danken dat hij met een sliding voorkwam dat er een vrije doortocht plaatsvond. In de laatste minuut vond Alexandru Luca het wel welletjes en bekroonde hij een mooie solo met een laagschot dat doel trof: 2-2. Uitslagen zaterdag 5 april Victoria’03 D3-Achtmaal D1 0-7 Achtmaal E1-DIA E2 0-4 Virtus E7-Achtmaal E2 4-4 Achtmaal F1-Zwaluwe F1 2-4 Achtmaal F2-Viola F2 7-4

Virtus MD1-Achtmaal MD1 0-1 Zondag 6 april Achtmaal 1-Devo 1 2-2 Dongen 7-Achtmaal 2 1-1 Achtmaal 3-BVV’63 5 1-6 Achtmaal VR-Ulicoten VR1 4-3 Achtmaal VR-Rijen VR1 4-0 Programma zaterdag 12 april Achtmaal A1-SC Kruisland A1 aw.13.30u Sprundel C2-Achtmaal C1 aw.10.00u Advendo E2-Achtmaal E1 aw.8.30u Achtmaal E2-SVC E1 aw.9.45u ONI F1-Achtmaal F1 aw.7.45u Gloria UC F4-Achtmaal F2 aw.8.15u Zondag 13 april VCW 1-Achtmaal 1 aw.12.30u Achtmaal 2-Moerse Boys 5 aw.11.00u Beek Vooruit 8-Achtmaal 3 aw.11.30u Achtmaal 4-JEKA 14 aw.9.00u Wernhout VR1-Achtmaal VR aw.8.45u Zundert VR3-Achtmaal VR aw.8.45u Rikavond Op vrijdag 18 april is het weer rikavond in de kantine vv Achtmaal. Vanaf 18.30 uur zijn jullie welkom om alle mooie prijzen te winnen waarvoor wij hebben gezorgd. Wij zien u graag 18 april verschijnen (het liefste met een voltallige kaartslag). PAGINA 20

Programma Vrijdag 11 april 18.30 Van Dongen Fin. Adviesbur.-Van Meer/’t Krisje (halve finale beker) 19.30 Peddels-ZV We love 2 party 20.30 Schuptum-ZV Markt 80 21.30 FC Haak-ZV Hessels Installatie

22.30 Café Stuivezand-Autobedrijf Dekkers Maandag 14 april 19.00 Nature’s Choice-Jolly Oldy’s 20.00 Van Meer/’t Krisje-Zevenbergse Betoncentrale 21.00 Monden Boys-ZVV ‘t Trapke

Zundert verzuimt te scoren ZUNDERT - Een wedstrijd met twee gezichten. Een saaie eerste helft zonder echte doelkansen werd gevolgd door een vermakelijke tweede helft waarin Zundert verzuimde afstand te nemen. Het hobbelige veld op de Kerlinge maakte goed voetbal niet mogelijk. Sprundel dat nog niet vrij van degradatiezorgen is was er alles aan gelegen om de 3 punten in Sprundel te houden. De ploeg startte dan ook agressief maar wist het door blessures en een schorsing sterk gewijzigde Zundert niet in verlegenheid te brengen. De eerste helft kenmerkte zich door veel middenveldspel, snel balverlies van beide ploegen en weinig opwindende momenten. Zundert waagde een doelpoging na 3 minuten en Sprundel liet het eerst van zich spreken na 15 minuten met een schot ruim naast. Enige noemenswaardige feit in de eerste helft was de terechte gele kaart voor Fabian Nelemans die daardoor volgende week Jesse Mouws op de tribune mag aflossen. Het eerste kwartier van de 2e helft was duidelijk voor Sprundel. De ploeg gooide veel strijd de mat en wist Zundert terug te dringen. Het leverde Sprundel na 10 minuten, na slecht verdedigen een grote kans op die net naast werd geschoten. Na een kwartier wijzigde het spelbeeld. Ferdi Hereijgers verving Toby Mensen en bracht ook bij Zundert strijd in de ploeg. Bij Sprundel waren de krachten op, Zundert werd duidelijk de bovenliggende partij en creëerde kans op kans. Het vizier stond bij Fabian, Olivier van Hassel, Ferdi en Maikel Zagers echter niet scherp. Een kwartier voor tijd werd Zundert duidelijk te kort gedaan. Een eerste handsbal van Sprundel was discutabel, echter de inzet van Olivier werd duidelijk met de handen van de lijn gehaald. De scheidsrechter zag beiden niet en liet doorspelen. In de tegenaanval waren de gastheren bijna succesvol, maar Niek Daamen wist in extremis erger te voorkomen. Vijf minuten later veerden de Zundert toeschouwers tot tweemaal op. In één aanval teisterde Maikel de linkerpaal en pegelde Ferdi op de rechter paal. Gescoord werd er echter niet. De 0-0 stand bleef op het scorebord staan.

Programma jeugd Woensdag 9 april Zundert A2-JEKA A5 av.20.00u Zaterdag 12 april Zundert A1-VOAB A1 av.15.00u Zundert A2-Moerse Boys A2 av.15.00u Zundert B1-De Fendert B1 av.13.15u Viola C1-Zundert C1 av.14.30u Baronie C6-Zundert C2 av.11.30u Zundert MC1-Waspik MC1 av.11.30u De Fendert D1-Zundert D1 av.10.00u Zundert D2-TSC D6G av.11.30u UVV’40 E1-Zundert E1 9.30u Zundert E3-Baronie E11 av.9.00u DVVC F1-Zundert F1 av.9.30u JEKA F7G-Zundert F2 av.9.30u Zundert F3-JEKA F11G av.10.15u Zundert F4-SC Gastel F5 av.10.15u Programma senioren Donderdag 10 april SAB 2-Zundert 2 av.18.30u Zaterdag 12 april SVG G1-Zundert G1 av.12.00u Roosendaal G1G-Zundert G2 av.13.15u Zondag 13 april Zundert 1-SAB 1 av.14.30u Zundert 2-Raamsdonk 2 av.12.00u Zundert 3-Schijf 2 av.12.00u Gilze 7-Zundert 4 av.12.00u Madese Boys 7-Zundert 5 av.12.15u WDS’19 VR1-Zundert VR1 av.13.00u SCKruisland VR1-Zundert VR2 av.10.00u Zundert VR3-Achtmaal VR2 av.10.00u Spaanse party De kantinecommissie organiseert zondag op sportpark De Wildert een Spaanse party. Naast de Spaanse sfeer zullen tapas en sangria zeker niet ontbreken. De party zal een extra feestelijk tintje krijgen als Zundert 2 donderdag haar inhaalwedstrijd tegen SAB wint en zondag Raamsdonk verslaat. Het kampioenschap in de 3e klasse is dan een feit. Jeugdtweedaagse Het aanmeldstrookje voor de jeugdtweedaagse op 29 en 30 april dient voor 13 april ingeleverd te zijn in de kantine bij de coördinator, bij je leider, bij Kees Bullens (Nederven 29), of per mail naar keesbullens@hotmail.com.


Prijsvraag levert schilderij op

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed

Het Geheugen van Zundert

reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

Tel.: 06-50905037

HUGO vraagt v.a. â&#x20AC;&#x2122;98

Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

autoâ&#x20AC;&#x2122;s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. TE KOOP

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

ZAAILINGEN van:

Een van de gezinsportretten uit de serie Tweede van Zundert.

ZUNDERT - In de expositiegang van zorgcentrum de Willaert in Zundert hangt nog tot en met eind april de expositie â&#x20AC;&#x2DC;Het Geheugen van Zundertâ&#x20AC;&#x2122; van Mieke van Zundert. Aan de expositie is een prijsvraag verbonden. Zij aan zij hangen Zundertse koppen en mooie plekjes uit het dorp. Een deel van de expositie wordt gevormd door portretten uit de twee boeken van Mieke van Zundert: Ene van Zundert en Tweede

van Zundert. Verder heeft ze geregeld op Zundertse locaties gewerkt en ook dat werk is te zien. Wie alle personen en plekjes een plaats weet te geven op het prijsvraagformulier, maakt kans op een schilderijtje van de corsodahliavelden dat ter plekke â&#x20AC;&#x2DC;liveâ&#x20AC;&#x2122; is geschilderd. Tweede en derde prijs wordt gevormd door gesigneerde exemplaren van het boek Tweede van Zundert. Meer informatie: www.miekevanzundert.eu

Zundertse Hockey Club Uitslagen 5 april Pelikaan ME6-ZHC ME1 3-3 ZHC MF1-Breda MF5 3-5 ZHC MD1-Pelikaan MD5 1-15 ZHC MC1-Schouwen Duivenland MC2 2-1 ZHC MB1-Warande MB5 1-2 Zondag 6 april Don Quishoot D1-ZHC D1 2-1 DDHC H1-ZHC H1 3-0 Shot H4-ZHC H2 4-2 Programma Vrijdag 11 april Tempo MC5-ZHC MC1 av.19.30u Zaterdag 12 april ZHC ME1-Prinsenbeek ME5 av.09.00u

ZHC MF1-Push MF12 av.10.00u ZHC MD1-Zevenbergen MD3 av.11.00u ZHC MC1-Prinsenbeek MC5 av.12.30u ZHC MB1-Prinsenbeek MB5 av.14.00u Zondag 13 april ZHC D1-Gilze Rijen D1 av.11.00u ZHC D2-Pelikaan D4 av.12.30u ZHC H1-VMHC H1 av.14.00u ZHC H2-Zwart Wit H11 av.16.00u

Carpinus betulus 1-0 10-20 stevig Prunus spinosa 1-0 20-40 Acer campestre 1-0 20-40 Rosa rugosa 1-0 20-40 Rosa spinosisma 1-0 20-40 Amerlanchier lamarkii 1-0 10-20 stevig Crataegus monogyna 1-0 20-40 Ligustrum ovalifolium 0-2 plantgoed Alnus glutinosa 1-0 15-30 Fagus silv 1-0 10-15 stevig Mahonia aquifolium 1-0 zwaar plantgoed Fraxinus excelsior 1-0 20-40-60 Corylus avellana 1-0 60-op Gekoeld, gepend, plantklaar. 076-5973148 of 06-12336047

Sl. bl. vrw. 60 jr. 1.66cm ZOEKT

NL of BE danspartner voor dansles en/of vrij dansen. Heb zelf niv. goud ster. Omg. 076. Altijd berichtje terug. Brief onder nummer: 347

Uw auto/bus te koop? Bel: 06-10401169

Om 9.00 uur vertrokken 17 leden van de Agroep voor de rit naar de ZW-Hoek. Maar helaas voelden we na een half uurtje al de eerste regendruppels. Ondertussen hadden we al iemand zien afdraaien die in zijn eigen tempo de rit ging vervolgen. Via Nispen, de Wouwse Tol richting Bergen op Zoom (Klave-

ONGEDIERTE?

WERNHOUT - Woensdag 2 april werd er de 1e wedstrijd om het woensdagkampioenschap gevist op de Grote Put. Er werd door de deelnemers in totaal 122,480 kg. Winnaar A. Hereijgers met 12,420kg. Uitslag: 1. Ad Hereijgers 12.420; 2. Cees v. Beek 12.280; 3. Willem Vissers 11.360; 4. Jef Verheijen 10.500; 5. Toine Hereijgers 10.080; 6. Wim v.d. Zanden 9.060; 7. Kees Goverde 7.400; 8. Kees v. Nispen 6.760; 9. Ronald Jacobs 6.220; 10. Jos Hereijgers 5.960. Clubkampioenschap Zondag 6 april werd de 3e wedstrijd om het clubkampioenschap gevist op de Grote Put. Er werd door de deelnemers in totaal 130,240 kg. Winnaar in vak A was A. Aarts met 19,140 kg en in vak B was D. van Aert met 16,880 kg de winnaar, algemeen winnaar was A. Aarts. Uitslag, vak A: 1. Ad Aarts 19,140; 2. Ad Hereijgers 6,820; 3. Cees v. Beek 6,100; 4. Kees

Ook het adres voor backup/herstellen van data/software en uitleg pc en tablet/smartphone.

BEDRIJFS RUIMTE

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO WWW.HOBBYKAS.NL

Budget kas

â&#x201A;Ź 350,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 925,-

Combi-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 950,-

Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

klein en groot

renvelden) kwamen we op ons kofďŹ eadres in Wouwse Plantage. Na de kofďŹ e via Nispen, Visdonk en Schijf waren we om 12.00 uur weer terug naar Zundert. Voor zondag is het vooraf vastgestelde programma gewijzigd. We rijden nu de rit naar Woensdrecht. Let wel vertrek nu om 08.30 uur vanaf het bekende adres aan de Wernhoutseweg. Johan Bakkers zorgt deze keer voor de volgwagen. De B-groep vertrekt nog om 09.00 uur.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Mail naar: info@traas.nl of kijk op:

ALLES KM VRIJ ! www.QualityCarRent.nl 076-5022267 - Etten-Leur

WIJ GELOVEN IN LIEFDE, TROUW EN ROMANTIEK Jij ook? Dan zoeken we graag een levenspartner voor je: 3 van de 4 slaagt. Mens & Relatie: de hoogste slagingskans. Al 30 jaar het grootste relatiebemiddelingsbureau. Bel voor meer informatie: Lia van der Wel 0165-388816 of 088-0221900 (landelijk) Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

Te Koop

BUXUS TAXUS BUXUS BUXUS 2 jarig-20/30 cm

â&#x201A;Ź 0.40

30/50 cm

â&#x201A;Ź 0.60

BOL

PYRAMIDE

ø30 cm

50-70 cm

â&#x201A;Ź 5.00 â&#x201A;Ź 7.50 Zundert, 076-5973377

per stuk

Programma Op zondag 13 april wordt de 1e wedstrijd om het Koningschap gevist. Inschrijven van 6.30 tot 7.00 uur in cafĂŠ de Valk te Wernhout. Prijsuitreiking in voornoemd cafĂŠ. Bij inschrijving dient voor de 4 wedstrijden betaald te worden. Woensdag 16 april wordt de 3e wedstrijd om het woensdagkampioenschap gevist. Er wordt gevist van 9.30 tot 12.00 uur en dan van 13.00 tot 15.30 uur. Inschrijven aan de put tot 8.45 uur.

Bel voor een afspraak of meer info naar: GSM: 06-41.37.44.61 b.g.g.: 06-29.06.14.03

Klokkenmakerij

AUTO-BUS VERHUUR

GRATIS!

v. Nispen 4,800; 5. Kees Goverden 2,720; 6. Jeroen v Hooydonk 2,180; 7. Jos Hereijgers 1,920; 8. Johan v. Aert 1,880; 9. Wil Vissenberg 1,860; 10. Henk Schrauwen 1,820 Vak B: 1. Dennis v. Aert 16,880; 2. Robin v. Genk 12,140; 3. Roland Jacobs 11,760; 4. Gilber de Weijer 6,680; 5. Toine v. Genk 6,640; 6. Ronald v. Nispen 5,360; 7. Luud v. Hassel 4,920; 8. Toine Hereijgers 4,520; 9. Ad den Otter 3,500; 10. Frans Havermans 3,440

En DAT zelfs voor maar â&#x201A;Ź20,- pu. ĂŠn met maar ĂŠĂŠnmalige reiskosten van â&#x201A;Ź10,-!! Zeker goedkoper dan vervangen denk je!? Toch?? - Pak dus die telefoon en bel -

v.a. â&#x201A;Ź 35,- p/m2 WĹŻÄ&#x201A;ŜƊÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜƊÄ&#x17E;ŜͲ>Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152; 076-5033686

Lijkt het jou ook leuk om hockey te spelen, kom dan gerust op zaterdag of zondag eens vrijblijvend kijken bij een thuiswedstrijd of train een keer mee. Voor meer informatie kun je contact opnemen op het mailadres van ZHC: info@dezundertsehockeyclub.nl.

â&#x20AC;&#x2DC;t Alfertje

Heb je het gehad met je pc of tablet? Verouderd, vol met virussen, te traag, vele storingen of gewoon niet meer veilig om mee door te werken? En is vervanging een optie waar je de laatste tijd echt over na zit te denken? Wacht nog even en bel eerst. In 99 van de 100 keren kunnen we hem aan huis repareren zodat hij nog jaren in VOLLE tevredenheid kan blijven werken.

TE HUUR

RTC Zundert ZUNDERT - Weer waren zondag bijna alle leden aanwezig voor de wekelijkse clubritten.

Computer/tabletstoring??

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

per stuk

CYCLOMEDIA GAAT FOTOâ&#x20AC;&#x2122;S MAKEN IN UW GEMEENTE! CycloMedia, een Nederlands bedrijf gevestigd in Zaltbommel, is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafotoâ&#x20AC;&#x2122;s vanaf de openbare weg. Deze fotoâ&#x20AC;&#x2122;s worden â&#x20AC;&#x201C; onder stringente voorwaarden â&#x20AC;&#x201C; ter beschikking gesteld aan publieke en private organisaties ten behoeve van o.a. inspectie en beheer van de openbare ruimte, visuele ondersteuning bij de implementatie en uitvoering van wetgeving en ontwikkeling van ruimtelijke plannen. De opnamen worden uitsluitend gebruikt binnen het kader van publieke taken en/of bedrijfsactiviteiten. De opnamen worden niet op Internet gepubliceerd of anderszins openbaar gemaakt, tenzij privacygevoelige informatie zoals herkenbare personen en/of kentekens van voertuigen onherkenbaar worden gemaakt. CycloMedia heeft haar activiteiten aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer 1004101. Voor vragen of het aantekenen van bezwaar kunt u contact opnemen met CylcoMedia Technology B.V., Postbus 2201, 5300 CE ZALTBOMMEL. Meer informatie: www.cyclomedia.com

PAGINA 21


Communicanten op bezoek bij de bakkerij KLEIN ZUNDERT - Maandag 7 april zijn de kinderen van groep 4 van de St.Antoniusschool te Klein-Zundert op bezoek geweest bij bakkerij Mutsters in het kader van het communieproject.

De eigengemaakte broodjes ophalen bij bakkerij Mutsters.

Ze kregen uitleg over hoe deeg gemaakt wordt en het rijzen en bakken van brood. Daarna mochten ze zelf aan de slag door mooie broodjes te kneden van het deeg. Daarna werden ze versierd met rozijntjes. Tegen de middag gingen ze de broodjes weer ophalen bij de bakkerij. De broodjes werden in het gezelschap van de leerkracht en Pastor van Steenhoven genuttigd bij Schuttershof. De kinderen vonden het heel leerzaam en gezellig. Je eigengemaakte broodjes opsmullen dat is natuurlijk altijd leuk.

Bedevaart Hakendover ZUNDERT - Traditie getrouw gaat er ieder jaar op tweede paasdag een bedevaart naar Hakendover. Dat is dit jaar op maandag 21 april. Hakendover is een klein dorp bij Tienen (België). Velen gingen en gaan nog jaarlijks op weg om in Hakendover op een bijzondere manier hun geloof te beleven en te uiten en ook wel voor het folkloristische schouwspel met de spectaculaire paardengalop op de graanvelden van de Tiense berg. Na de eucharistieviering trekt men in processie, samen met een grote groep paarden, het veld in. Over de gezaaide akkers gaat men dan naar het rustaltaar, alwaar dan de zegen over de pelgrims gegeven wordt. Daarna gaat men in processie terug naar de kerk. Op de terugweg in de namiddag doen we ook Scherpenheuvel nog aan voor een viering in de basiliek. Als u met de bus mee wil moet u zich aanmelden voor 14 april. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden in onze regio kan bij: A. Frijters, Rijserf 32, 4891XL Rijsbergen (tel. 0765962709); H. de Ruytter, Nieuwmoerseweg 10, 4885KK Achtmaal (tel. 076-5985512); J. Jochems, Raamloopweg 8, 4882NT Klein Zundert (tel. 076-5972528) Vertrektijden en opstapplaatsen verneemt u na aanmelding.

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE HEILIGE DRIE-EENHEID PAROCHIEKERN H. CORNELIUS ACHTMAAL www.parochie-achtmaal.nl. Diaken Jan v. Steenoven 06-13593082. Spreekuur dinsdag 9.30-10.30u 076-5985218. Tijdens het spreekuur kunt u opgave doen van misintenties en om andere afspraken te maken zoals doop, huwelijk en jubilea. Zaterdag 12 april 17.00u Liturgie van Palmzondag. Presentatieviering van de kinderen die dit jaar hun Eerste H. Communie doen met voorganger diaken Jan v. Steenoven. Deze viering zal ook worden gevierd m.m.w. van Fanfare St. Martinus. Intenties: jgt. Adriana Koeken-Kustermans; jgt. overl. ouders Vissers-v. Laerhoven; jgt. overl. ouders Jorissen-de Meijer; Maurice Blontrock; Janus Kustermans. Dinsdag 15 april 9.00u: H. Eucharistieviering met voorganger pastor Jan v. Oers. Kerk schoonmaken: Maandag 14 april groep 3. PAROCHIEKERN H.WILLIBRORDUS KLEIN ZUNDERT Diaken Jan v. Steenoven tel. 06-13593082. Spreekuur op woensdag van 9.30-11.30u. Het parochiecentrum is enkel op woensdag tijdens het spreekuur te bereiken. tel. 5972214. www.parochie-klein-zundert.nl Tijdens het spreekuur kunt u terecht voor het maken van afspraken en het opgeven van misintenties. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van het parochiecentrum, huisnummer 5, worden gedeponeerd. Graag in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen en naam en telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven voor woensdagmiddag worden de daaropvolgende week vermeld in de Zundertse Bode. Zondag 13 april 10.00u Palmzondag. Woord-Communieviering. Presentatieviering communicantjes met palmwijding. Voorganger: Pastor J. v. Steenoven. Colin v. Hooijdonk e.v. Jolanda Nouws en papa van Bart, Loes en Kim; Andre v. Hooijdonk en Piet Nouws opa´s van Bart, Loes en Kim; Jan Vriends w.v. Paulina v. Opstal. Woensdag 16 april 18.30u: Bidden van het rozenhoedje en de Antonius noveen met aansluitend om 19.00u een Eucharistieviering. Voorganger Pastor J. Driessens. Donderdag 17 april 14.00u: Witte Donderdag in Wernhout. Eucharistieviering met ziekenzalving. Regionale viering. Voorganger Pastor J. v. Oers en pastor J. v. Steenoven. Vrijdag 18 april 15.00u: Goede Vrijdag in Klein Zundert. Bidden van de Kruisweg. Voorganger Pastor L. Verkade. Vrijdag 18 april 19.00u: Goede Vrijdag in Achtmaal. Kruisverering regionale viering. Voorganger Pastor J. v. Oers. Presentatieviering: Zondag 13 april is de presentatieviering van de communicantjes die dit jaar hun Eerste Heilige Communie doen. Wij wensen de communicantjes en hun familie een hele fijne viering toe. De communicantjes vormen samen het kinderkoor. Eerste Paasdag zullen zij ook tijdens de gezinsviering zingen. Palmzondag: Tijdens de presentatieviering zullen de palmtakjes gewijd worden. Grote schoonmaak: Dinsdag 15 april en woensdag 16 april is de jaarlijkse grote schoonmaak van onze kerk en kapel. U bent van harte welkom om te komen helpen. Vele handen maken licht werk!

PAROCHIEKERN O.L.V VAN ALTIJDDURENDE BIJSTAND WERNHOUT Diaken Jan v. Steenoven 06-13593082, parochie. wernhout@hotmail.com. Contactpersoon K. Roelands tel. 5985979. www.parochie-wernhout.nl. Spreekuur donderdag van 18.30-19.00u tel. 5972294. Hier kunt U terecht voor het opgeven van misintenties of het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van de sacristie worden gedeponeerd in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de naam of namen, alsmede het adres of telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven tot donderdagavond worden de daaropvolgende week in de Zundertse Bode vermeld. Zaterdag 12 april 19.00u Vooravond Palmzondag, presentatie viering eerste communicanten. Woord en Communieviering m.m.v. Belcanto, voorganger Diaken Jan v. Steenoven. In deze viering stellen de kinderen die er voor in aanmerking komen, en er voor gekozen hebben, om deel te nemen aan de Eerste Heilige Communie, zich aan de parochie voor, U bent van harte uitgenodigd om deze bijzondere viering mee te beleven. Ook wordt in deze viering Palmzondag gevierd, tijdens de viering worden gewijde palmtakken aan de gelovigen uitgereikt. Intenties: Louis Damen w.v. Maria v. Trijp; Toke Vriends w.v. Fransiscus Beckers; jgt. Cees de Meijer; jgt. Anna Elisabeth Adriana Hereijgers e.v. Adrianus de Beer; jgt. o.o. Adriaan Smits en Jeanne Smits-Antonissen. Zondag 13 april 18.00u Poolse viering voorganger pater Klim. Donderdag 17 april 14.00u: Witte Donderdag. Eucharistieviering, voorgangers pastor Jan v. Oers en Diaken Jan v. Steenoven. In deze viering is er ook een ziekenzalving. Vrijdag 18 april 15.00u: Goede Vrijdag. Viering in Achtmaal, voorganger Pastor Jan v. Oers 19.00u: Viering in Klein Zundert, voorganger Pastor Verkade.

Voor beide parochies. Pastoor F. Verheije. Vrijdag 18 april 15.00u: Kruisweg in de H.Trudokerk te Zundert. Pastoor F. Verheije. 19.00u: Kruisweg in de St.Bavokerk te Rijsbergen. Pastoor F. Verheije. Uitnodiging gezinsviering Palmpasen: Op zondag 13 april vieren we Palmpasen. Dit is het feest van de intocht van Jezus in Jeruzalem. De kinderen die hun Eerste Heilige Communie gaan doen, hebben in het Communieproject hierover al geleerd en ook hebben zij bij de bakker al een broodhaantje gemaakt om hiermee thuis een Palmpaas te maken. Naast de communicanten willen wij alle kinderen uitnodigen om een Palmpaas te maken en mee te brengen naar de viering. Hoe maak je een Palmpaas? Eerst spijker je twee latten als kruis op elkaar. Bovenop komt het Broodhaantje. Je kunt dat thuis zelf bakken of bij de bakker halen. Het kruis versieren we met palmtakjes (of ander groen) en vruchten. Je kunt ook kettingen rijgen met bijvoorbeeld schuimpjes, spekjes, pinda’s etc. Wat is de betekenis van de Palmpaas? Kruis: Dit teken herinnert de mensen aan de dood. Want Jezus werd vermoord door gemene mensen. Het kruis is ook een teken van hoop en leven. In veel huizen en ook op school hangen kruisjes. Zo laten de mensen zien dat zij geloven dat de gestorven Jezus voortleeft en dat zij Zijn voorbeeld volgen. Haantje: Dit is een herinnering aan de leugens van de apostel Petrus. Tot driemaal toe ontkende Petrus dat hij Jezus kende, terwijl Jezus toch zijn beste vriend was. Toen hij voor de derde keer loog kraaide de haan. Vruchten: De vruchten duiden op Pasen, het feest van de lente! Het nieuwe leven begint. De natuur komt in bloei en zal zeker, net als altijd, vele vruchten voortbrengen. We gaan er samen met de Bavonootjes en New Voices onder leiding van P. Koeken, een feestelijke viering van maken. Kinderen die een vastenactiedoosje hebben, mogen deze meebrengen naar de viering.

PAROCHIE ST. BAVO RIJSBERGEN Pastores: Pastoor Drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292. Parochie St. Bavo, St. Bavostraat 7, 4891 CG Rijsbergen, 076-5961283. www.sintbavorijsbergen.nl Spreekuur: Iedere woensdagochtend 9.30-10.30 uur en donderdagavond 18.30-19.00 uur. U kunt dan altijd terecht voor het opgeven van misintenties en het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus worden gedeponeerd in een gesloten envelop met duidelijke vermelding van de namen, alsmede een adres of telefoonnummer. Diensten 6e zondag van de veertigdagentijd. Palmpasendienst. Week van zaterdag 12 t/m vrijdag 18 april. Zaterdag 12 april 19.00u H. Eucharistieviering in de H.Trudokerk te Zundert. Pastoor F. Verheije. Zondag 13 april 10.30u H. Eucharistieviering in de St.Bavokerk te Rijsbergen. Pastoor F. Verheije. Misintentie: Johannes Bastiaansen; Elisabeth v. Hooijdonk; Catharina Bossers; Nelly Roelands-v. Opstal; jgt. Fons de Koning en dochter Angela; Annie Huijbregts-v. Opstal verj.; jgt. Adrie v. AertKoeken; Anna de Jong-Kools verj.; Jan de Koning, verj. Maandag 14 april: kerk schoonmaken groep 8. Woensdag 16 april 10.30u: H.Eucharistieviering Kapel Margriet van de Laer Rijserf. In Atrium m.m.v. senioren koor Altijd Blij. Pastoor F. Verheije. Donderdag 17 april 19.00u: Eucharistieviering van Witte Donderdag in de H.Trudokerk te Zundert.

PAROCHIE H. TRUDO ZUNDERT Pastoor: drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292; www.trudozundert.nl Open Pastorie: dinsdag en woensdag van 9.00-12.00u kunt u bij de pastorie langs komen. Ook is de pastorie dan het beste telefonisch te bereiken, via 5972292. U kunt misintenties opgeven en afspraken maken bijvoorbeeld rondom doopviering, huwelijksviering of jubileumviering. Als u een huisbezoek wenst voor een zieke of voor een pastoraal gesprek kan dit tijdens de spreekuren gemeld worden. Voor vragen met betrekking tot de begraafplaats kunt u het beste de woensdagmorgen contact opnemen. Bereikbaarheid: De melding van een overlijden kunt u doen via het telefoonnummer van de pastorie. Als uw telefoontje niet meteen persoonlijk beantwoord kan worden, is er gelegenheid om in te spreken en wordt, wanneer dit weer mogelijk is, contact met u opgenomen. Soms wordt verwezen naar een ander telefoonnummer of naar een telefonisch spreekuur voor spoedeisende aangelegenheden op een ander tijdstip. Zaterdag 12 april 19.00u Eucharistieviering van Palmzondag met palmwijding en lijdensverhaal, pastoor F. Verheije, gemengd koor. Angelina Zagers-v.d. Brand; verj. Jeanne Dictus-Poppelaars; jgt. Kees Mutsters; o.o. v. Ham Braspenning; o fam. Voeten-Goosenaerts; Frans Jochems; Peter v. Erk en Jef v. Erk. Palmzondag 13 april 10.30u Gezinsmis met zegening van de palmpasens van de kinderen en van de palmtakken, palmprocessie door

PAGINA 22

de kinderen, in de Sint Bavokerk te Rijsbergen, Bavonootjes en New Voices, pastoor F. Verheije. Doop: Palmzondag dient pastoor F. Verheije het sacrament van het Doopsel toe: Om 12.30u aan Lina Romme, dochter van Mark en Ilse Romme-v. Bergen. Om 13.00u aan de eerste communicant Liz Jochems, dochter Jan en Mieke Jochems-Naalden. Om 13.30u aan Tijl Goossens, zoon van Stefan en Sandra Goossens-v. Aert. Witte Donderdag 17 april 14.00u: Eucharistieviering in de kapel van Margriet van de Laer in de Willaert, pastoor F. Verheije. 19.00u: Herdenking van het Laatste Avondmaal van Jezus met zijn leerlingen, Eucharistieviering m.m.v. het gemengd koor en de Zonnebloem, pastoor F. Verheije, diaken J. v. Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Voor de overleden priesters van de beide parochies Zundert en Rijsbergen; voor de overl. medewerksters en echtgenoten van de Zonnebloem. Goede Vrijdag 18 april: Herdenking van het lijden en sterven van Jezus aan het kruis. Deze dag vraag om soberheid en bezinning, het is daarom vasten- en onthoudingsdag: Om 15.00 uur in de Heilige Trudokerk te Zundert: Kruisweg en kruisverering, pastoor F. Verheije, m.m.v. het gemengd koor St. Cecilia en de eerste communicanten. 19.00u: in de Sint Bavokerk te Rijsbergen: Kruisweg en kruisverering in de Sint Bavokerk te Rijsbergen, pastoor F. Verheije, m.m.v. het gemengd koor Voluntate en de eerste communicanten. Kerk schoonmaken: groep 5 op woensdagmorgen. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: Dhr. Ds. P. Michiels, Terweijdehoef 5, 4891 NJ Rijsbergen. Tel. 076-8500949 Spreekuur: Werkdagen dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch tussen 9.00 en 9.30 uur. Eredienst: Zondag 13 april is Dhr. Ds. P. Michiels onze voorganger. Dhr. Mijderwijk is de organist. Dhr. Niemantsverdriet is gastheer. De collecte is voor de veertigdagentijd. Voor de kinderen is er de kindernevendienst. Na afloop van de dienst is er de gelegenheid om samen koffie te drinken. In deze 40-dagentijd is er de komende weken weer de Aktie voor de Voedselbank, waarin u gevraagd wordt houdbare levensmiddelen mee te nemen voor de Voedselbank in Etten-Leur. Ook tijdens andere bijeenkomsten en vergaderingen in de kerk kunt u levensmiddelen mee nemen, van harte aanbevolen! Agenda: De Cantorij heeft donderdag 10 april koorrepetitie. www.pk-zundert.nl NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK RIJSBERGEN Zondag 13 april wordt de dienst geleid door ds. Reinier Drop. De dienst zal zoals altijd worden gehouden in het gebouw Diakonia, Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang is 10.00 uur. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Als u meer wilt weten over geloof of over activiteiten van onze gemeente, neem dan contact op met onze predikant, ds. Reinier Drop (Rijsbergen), tel. 06-19021077. POOLSE RK PAROCHIE H. MAXIMILIAAN KOLBE Elke 2e zondag van de maand 18.00u O.L.V. van Altijddurende Bijstand kerk, Wernhoutseweg 149, Wernhout. Pastoor S. Klim 076-5321438 / 06-14243225.


3HUGLUHFWKHEEHQZLMSODDWVYRRUHHQ 

ZELFSTANDIG WERKEND KOK 

PHWHHQDIJHURQGHRSOHLGLQJHQGXVDOOURXQGLQGHNHXNHQ )XOOWLPHRIPLQLPDDOXXUSZHHN:LOMHZHUNHQLQHHQMRQJ YHHO]LMGLJEHGULMIPHWPRRLHSODQQHQ"0DLOMH&9QDDU LQIR#ELMGHQRQQHQQO

*HVSHFLDOLVHHUGLQHHQXXUVGLVWULEXWLHRYHUGHJHKHOH%HQHOX[]RHNW ==3'LVWULEXWLHFKDXIIHXU%HQHOX[ Wegens uitbreiding van de werkzaamheden zijn wij voor de vestiging in Hazeldonk (vanaf medio september 2014 locatie Etten-Leur) op zoek naar ervaren ZZP distributiechauffeurs Benelux. U dient in het bezit te zijn van een rijbewijs C en/of CE. Indien u ook beschikt over een ADR certificaat is dit een pre. Bent u fulltime beschikbaar en heeft u gĂŠĂŠn 9 tot 5 mentaliteit dan ontvangen wij graag uw sollicitatiebrief. 5DQJHHUGHU'LVWULEXWLHFKDXIIHXUV%HQHOX[

%L M GH 1 RQ Q H Q Â&#x2021; 0 RO H Q VWU DD W  Â&#x2021; = 81 ' (5 7 Â&#x2021;      

Tevens zijn wij voor de vestiging in Hazeldonk (vanaf medio september 2014 locatie Etten-Leur) op zoek naar een rangeerder/ distributiechauffeur. De ene week dien je als rangeerder van maandag t/m vrijdag beschikbaar te zijn in de avond- en nachturen (vanaf 19.00 uur). De andere week ben je in de dagdienst werkzaam als distributiechauffeur Benelux. Bent u flexibel ingesteld en beschikt u over een rijbewijs CE? Stuur dan nu een sollicitatie. 6ROOLFLWHUHQ Bent u geĂŻnteresseerd in ĂŠĂŠn van deze functies? Dan ontvangen wij graag uw sollicitatiebrief. U kunt deze sollicitatie richten aan:

â&#x20AC;&#x153;Harde werkers beginnen â&#x20AC;&#x2122;n uur later!â&#x20AC;? Zegt het je wel wat, een uurtje later aan je werkdag beginnen? Nadat je de kids naar school hebt gebracht, in alle rust hebt ontbeten of de krant hebt gelezen? Om daarna in je bestelwagen te stappen en - niet gehinderd door de ochtendďŹ les - koers te zetten naar die vele trouwe en nieuwe klanten? Die je allemaal met plezier zien komen? Dan heb je alvast de juiste mindset om een succesvolle bofrost*-verkoper-chauffeur te worden...

Verkoper-chauffeur m/v Klaar om onze vriesverse producten aan huis te bezorgen bij een groeiende kring van enthousiaste consumenten? Ook als dat betekent dat je â&#x20AC;&#x2DC;s avonds nog op pad bent? Maar wel mĂŠt de garantie van een vaste job, een vrij weekend, extra verlofdagen en korting op de bofrost*-producten? En niet te vergeten, dat extra uurtje quality time â&#x20AC;&#x2DC;s ochtends? Interesse? Mail dan je cv en motivatie naar breda@bofrost.nl Indien je nog vragen hebt, kan je bellen met de verkoopleider ter plaatse: Michael Van Vugt, 06 205 34 543. bofrost*, Weidehek 28, 4824 AS Breda.

Hereijgers Transport B.V. t.a.v. afdeling Human Resources Hazeldonk 6801, 4836 LK te Breda Of via vacature@hereijgers.eu.

Bekijk website Bekijk ook ook onze onze website www.hereijgers.eu www.hereijgers.eu.

Payroll Uitzenden Verlonen

Op zoek naar betaalbare Op zoek naar payroll? betaalbare payroll? Wijregelen regelen het. Wij het! NED in RIJSBERGEN Bel 076 - 596 46 68 of ga naar www.ned-personeel.nl

Alles voor uw caravan en camper.

HIER VERKRIJGBAAR

â&#x201A;Ź 139,-

Ambachtslieden.

Uw sollicitatie kunt u richten aan: OSK Schoentechniek B.V. Steenstraat 7f 5107 NE Dongen. E-mail: info@osk-schoentechniek.nl

E 

11.80

lapjes, 99 KG k u rollade, st

4.

KG 2.99 KG 3.99 KG 4.99

HAASPAARDEN- 99 KIPDRUM- 49 99 49 3. KARBONADE KG 4. KOGELBIEF ½KG2. STICKS KG2.

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

en

Voor aanvullende informatie kunt u kijken op onze site www.osk-schoentechniek.nl. en contact opnemen met Rob van Ieperen op telefoonnummer 0162 - 32 08 64.

Zie voor de voorwaarden www.decaravanspecialist.nl 076-5876068 / 06-53377812

SPARE RIBS KG

Orthopedische schoenmakers

Ervaring met leesten maken of op deelbewerkingen van het schoenmakersvak is een pre.

BOVAG ONDERHOUD

BUIKSPEKLAPPEN RIBKARBONADE PAARDENBIEFSTUK

uit Dongen, producent van orthopedische maatschoenen is op zoek naar:

Spreekt het vakgebied u aan, beschikt u over twee rechterhanden en een goed gevoel voor kwaliteit en productiviteit dan is een interne opleiding mogelijk.

De Caravanspecialist

VARKENSFILET

WIE DE SCHOEN PASTâ&#x20AC;Ś

15

DANSEN

Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

VOOR SINGLES & PAREN: ZATERDAG 19 APRIL HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank Zaal open 19.30 uur, start 20.30 uur Inlichtingen: 06 22 41 43 07 Band speelt ook in Valkenswaard, Boekel, Deurne en BelgiĂŤ www.bootrijsbergen.nl THE PLACE LIVE BAND WHERE MET GOEDE YOU WANT DANS MUZIEK TO BE! J E R SE Y


DIMPLE WHISKY 70 cl

OLIFANT JENEVER Hele liter

TIA MARIA KOFFIELIKEUR Hele liter

BACARDI RUM 70 cl

+

GRATIS

ELDERS 24,49

17.

99

WHISKYSTUNT! ELDERS 33,99

ELDERS 13,49

19. HELE LITER

10.

99

ELDERS 5,79

METAXA BRANDY ***** 70 cl

ELDERS 18,49

3.

ELDERS 19,49

13.

49

14.

99

99

glas!

70 CL

ELDERS 13,99

70 CL

ELDERS 11,99

PALM BIER 24 X 25 CL

6.

49

GRATIS

1,5 LITER

ELDERS 15,59

24.

1,5 LITER

99

ELDERS 0,58

ELDERS 8,99

5.

COTES DU ^ RHONE Les Granges Réserve

ELDERS 11,99

ELDERS 5,59

8.

99

"(..) Zo verfrissend als een , zeebries en loepzuivere nd ke er nm ke n ee t me grassigheid en groen fruit." hubrechtduijker.com februari 2014

^

SANCERRE Domaine Thomas

3.

99

99

PINOT BLANC GRENACHE Arthur Metz Odipus Aspergetip!

HELE LITER

ELDERS 1,19

SINAASAPPELSAP

ELDERS 5,59

4.

69

ELDERS 1,49

ELDERS 5,09

CHAMPAGNE BRUT GEORGE LACOMBE 75 CL

3.99

ELDERS 23,49

CAVA OLIVELLA FERRARI 75 CL

CAPTAIN COOK Ook Chardonnay Palletvoordeel! Wel zo voordelig!

CHABLIS Domaine La Vigne Blanche op=op!

3 FLESSEN

10.-

ELDERS 14,39

8.

99

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH

ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 + | ZUNDERT Molenstraat 4 + + Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 14 april 2014, zolang de voorraad strekt.

WWW.DIRCKIII.NL

75 CL

ELDERS 9,99 ELDERS 12,99

ELDERS 12,29

8.

99

ELDERS 8,89

SEKT HENKELL TROCKEN

MÃ&#x2030;DOC Chateau Tour Prignac Ongelooï¬&#x201A;ijke prijs-kwaliteit!

5.

99

89 1.09

PROSECCO VANDORI Heerlijke feestbubbel voor bij een geslaagde brunch!

OP = OP

Spaanse topper gewaardeerd met 91 Parkerpunten!

45

PERRIER MINERAALWATER

1,5 LITER

SAUVIGNON BLANC Caroline Bay

.! 1049

COLA OF SINAS

=16,66 PER LITER

glas!

.! 599

ELDERS 10,69

70 CL

OFFLEY PORT Ook Tawny of White ELDERS 8,39

9.29

8.99 SOUTINI SAMBUCA 10.99 DI ANTONIO LIMONCELLO 9.99 LONDON DRY GIN

+

ELDERS 14,09

OP=OP! ELDERS 6,99

50 CL

99

FRANGELICO LIKEUR 70 cl

ELDERS 11,19

ORANJEBITTER

14.

49

WARNINKS ADVOCAAT 50 cl

HELE LITER

ELDERS 18,49

10.

99

ZONNEKLAAR VIEUX

OP = OP

15.99

.! 599

ELDERS 9,79

7.99

CHAMPAGNE GLAS 17 cl Horecakwaliteit! Nu ongekend voordelig, op=op!

ELDERS 1,49

69

Dz 20140409  
Dz 20140409