Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R O O S E N D A A L S E

2 APRIL 2014 WEEK 14

Uitgeverij

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

PROJECT RONDOM VAN START

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

I SPORT

MANON VERMARIĂ‹N IN PARALYMPISCHE PLOEG

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

VEEL BELANGSTELLING VOOR CUMA

Verlenging gratis parkeren koopzondag

Politie pakt nepcollectant op

ROOSENDAAL - Het college van burgemeester en wethouders verlengt de pilot ‘gratis parkeren in de parkeergarages op collectieve koopzondagen’ met vier zondagen extra tot zondag 29 juni. Het publiek kan dan gratis de auto overdekt wegzetten op 30 maart, 27 april, 25 mei en 29 juni van 11.15 tot 18.00 uur in de parkeergarages Liga, Mill Hill en Roselaar. In de parkeergarages van Biggelaar en Nieuwe Markt geldt dit tot 24.00 uur. Parkeren op straat en op de parkeerterreinen tijdens de koopzondagen kost wel geld. Ook op Koningsdag -zaterdag 26 april- geldt het gratis parkeren in de parkeergarages. Dan mag ook op straat worden geparkeerd.

ROOSENDAAL - Een 42-jarige vrouw uit Roosendaal is zaterdag opgepakt, omdat ze zich valselijk uitgaf als collectant van het kankerfonds. Een bewoonster aan de Wilhelminastraat in Roosendaal die zelf actief is voor het kankerfonds kreeg argwaan en vroeg de vrouw om een legitimatiebewijs. Omdat zij die niet kon overleggen, belde de bewoonster de politie. Een agent trof de ‘collecterende vrouw’ aan in de Voorstraat waar zij wederom geld probeerde op te halen. De politie heeft de vrouw die zich wederom niet kon legitimeren aangehouden op verdenking van oplichting. Het is niet bekend hoeveel de vrouw al had opgehaald.

Man handelt in gestolen ďŹ etsen

Criminele speurtocht in Kortendijk

ROOSENDAAL - De politie heeft een 21-jarige man uit Roosendaal zaterdagavond opgepakt, omdat hij gestolen ďŹ etsen zou verkopen. Een alerte eigenaar zag zijn gestolen ďŹ ets op Marktplaats staan en maakte een afspraak met de verdachte om de ďŹ ets te bekijken. Nadat de eigenaar zich ervan overtuigd had dat het daadwerkelijk zijn ďŹ ets was die te koop werd aangeboden, belde deze de politie. Agenten gingen naar het opgegeven adres en namen een kijkje in de berging bij de woning. Naast de ďŹ ets van de melder werden nog vijf andere gestolen ďŹ etsen aangetroffen. Die zijn allemaal in beslag genomen. De bewoner is voor verhoor meegenomen.

Roosendaalse Lijst onderhandelt verder met CDA, SP en VVD

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal en de politie houden dinsdagavond 8 en zaterdagmiddag 12 april twee criminele speurtochten in de wijk Kortendijk. Een voormalig forensisch rechercheur van de politie neemt belangstellenden mee in de wijk en wijst hen op inbraakgevoelige punten. Er wordt aandacht besteed aan goed hang- en sluitwerk. Deelnemers aan de speurtocht kunnen zo bekijken hoe een gelegenheidsdief kijkt naar de woning. De speurtocht op 8 april is om 19.00 uur en op 12 april om 15.00 uur. Starten kan bij Dijksteeke. Aanmelden kan via buurtpreventie@roosendaal.nl. Er kunnen maximaal 15 wijkbewoners meedoen per tocht.

ROOSENDAAL – De onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe coalitie gaan een nieuwe fase in. Informateur Toine Theunis praat de komende dagen verder met het CDA, de SP en de VVD. Opvallend is dat de Vrije Liberale Partij (VLP) –ÊÊn van de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen- niet meer in de race is voor een plek in de coalitie. De VVD was daarentegen juist ÊÊn van de verliezers.

Spek & Bonen op Bergs korenfestijn

Man rijdt met valse kentekenplaten ROOSENDAAL - De politie heeft vorige week een Franssprekende man opgepakt, nadat hij met valse kentekenplaten bleek te rijden. Agenten controleerden de automobilist op de parkeerplaats van de Wouwse Tol. Daaruit bleek dat het kenteken niet bij het voertuig hoorde. De dienders vroegen de man om zich te legitimeren. De man had echter geen legitimatie bij zich. De politie heeft vervolgens de auto aan een inspectie onderworpen. Bij het doorzoeken van de auto werd een stroomstootwapen aangetroffen. De man is aangehouden. Het voertuig en het wapen zijn in beslag genomen. Het is niet duidelijk wat de man in Nederland deed.

Jan Slenders in DB Brabantse Delta ROOSENDAAL - Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft Jan Slenders benoemd tot lid van het dagelijks bestuur. De positie kwam vrij na het vertrek uit het dagelijks bestuur van Louis van der Kallen. Hij diende zijn ontslagbrief in, nadat hij schuldig werd bevonden voor het schenden van de geheimhoudingsplicht als raadslid in Bergen op Zoom. Wettelijk gezien mocht Van der Kallen die functie blijven uitoefenen, maar hij voelt zich genoodzaakt te stoppen. Slenders is lid van de fractie van Ons Water/West-Brabant Waterbreed en met voorkeursstemmen in het bestuur gekozen. Verder is Jan Slenders raadslid in Geertruidenberg.

ROOSENDAAL - De ‘Fashiondag’ in de binnenstad van Roosendaal werd zondag afgesloten met een spectaculaire ‘Stilettorun’ in de Raadhuisstraat. Verschillende dames en een enkele heer gingen met elkaar de strijd aan om op hakken van minimaal tien centimeter hoog hard te lopen. Voorafgaand kon het publiek onder meer genieten van een modeshow. FOTO ROEL DE HAAN.

Informateur Toine Theunis wil coalitie met vier partijen

DOOR MONIQUE JANSEN De nieuwe gesprekken zullen ingaan op drie thema’s: leefbaarheid en wonen, de invulling van de nieuwe taken die de gemeente krijgt (onder meer op het gebied van jeugdzorg, werk en welzijn) en het bevorderen van de economie met daarin speciďŹ ek de verbetering van de Roosendaalse binnenstad. Brede steun Theunis streeft naar een coalitie die kan rekenen op een brede steun in de gemeenteraad. “Daartoe dient een bondig coalitieakkoord op hoofdlijnen te worden opgesteldâ€?, meldt Theunis in een brief aan fractievoorzitter Eric de Regt van de Roosendaalse Lijst. De informateur streeft naar een coalitie die bestaat uit minimaal vier partijen die

samen minimaal een tweederde meerderheid hebben in de gemeenteraad. Theunis: “Er dient een stevige basis gelegd te worden voor continuĂŻteit om een bestuursperiode van vier jaar vol te kunnen maken. Hiervoor is vertrouwen van cruciaal belang. GeĂŻnvesteerd moet worden in de vorming van een goed en stabiel bestuur.â€? Hij geeft aan het belangrijk te vinden dat de kandidaat-wethouders beschikken over de benodigde competenties die nodig zijn voor de portefeuille die ze gaan beheren. Daarbij denkt hij aan het creĂŤren van draagvlak, persoonlijke effectiviteit, maatschappelijk bewustzijn en relativeringsvermogen. Bondig akkoord De informateur streeft naar een bondig akkoord waarbij ruimte overblijft voor de fracties uit zowel de coalitie als de op-

Bij deze Bode Autostad. De enige echte autodealerkrant van West-Brabant. -ETDEZEWEEKOAs-AAKKENNISMET#INDY)*ZENBRANDTs!LLRENTAUTOVERHUURKIESTVOORDE AUTONIEUWS UIT DE REGIO

positie. Theunis: “Dit om het inhoudelijk debat over de overige onderwerpen open te houden en het aan de vrije meerderheidsvorming over te laten. Deze inhoudelijke ruimte draagt bovendien bij aan een heldere rolverdeling tussen college en raad.� Volgens de informateur hebben de Roosendaalse Lijst, het CDA, de SP en de VVD op inhoudelijk vlak veel gemeen op de thema’s leefbaarheid en wonen, de invulling van de nieuwe taken die de gemeente krijgt en de bevordering van de economie. Winnaar De Roosendaalse Lijst was de grote winnaar bij de gemeenteraadsverkiezingen. De partij bleef met negen zetels de grootste in de raad. Het CDA bleef gelijk. De SP klom van drie naar vijf zetels. De VVD hield van de zes zetels er vier over.

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS

LOKALEDEALERs.ISSAN#UBE/UTSIDETHEBOXs"ELONA/UD'ASTELEN!UTO"ORCHWERF

OCCASIONS EN NOG VEEL MEER!

autostad ROOSENDAAL

I

BERGEN OP ZOOM

KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

WOUW - Meezingkoor Spek & Bonen uit Wouw doet mee aan het korenfestijn dat op zaterdag 5 april wordt gehouden in het wijkgebouw op de Bergse Plaat aan de Ooitas 3 in Bergen op Zoom. Tijdens het festival staat het Nederlandstalig lied centraal. Het publiek kan genieten van smartlappen, levensliederen, luisterliedjes, zeemansliederen en meezingkrakers van vroeger en nu. Ook Oud Bruin & Jong Belegen uit Steenbergen, zeemanskoor De Kreekrakkers uit Stampersgat en zangvereniging het Schelde Koor uit Bergen op Zoom doen mee. De organisatie is handen van stichting Wij(k). De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 24.00 uur.

Inktvisjes voor te vroeg geboren baby’s ROOSENDAAL - Het Franciscus en Lievensberg ziekenhuis gaan werken met inktvisjes voor te vroeg geboren baby’s, gemaakt door vrijwilliger handwerksters. Anderhalf jaar geleden maakte een Deense vrouw van haakkatoen een inktvisje voor een te vroeg geboren kindje. Het bleek op de baby een positief effect te hebben. Het katoenen inktvisje wordt bij een te vroeg geboren baby in de couveuse gelegd. De baby wordt er rustiger van en trekt minder aan de slangen en sonde. “Knuffels in couveuses zijn meestal niet toegestaan, maar naar het effect van deze inktvis is onderzoek gedaan en ze zijn veilig�, zegt kinderarts Natasja Lijssens.


Internationaal culinair evenement! in samenwerking met STOVES

T S E E F K O O K EUKENS BIJ ARDI TKERDAG 5 APRIL

4

ZA

vanaf 10.00 t/m 16.30 uur doorlopend kookdemonstraties

professionele koks en veel proeverijen!

DE ZEEUWSE KEUKEN

DE ITALIAANSE KEUKEN

DE AZIATISCHE KEUKEN

Mossels wokken en oesters grillen met heerlijke Zeeuwse wijnen en nog veel meer...

Hoe bereid je een echte pizza of een pasta op z’n Italiaans. Een gevarieerde demonstratie.

Wokken... gezond, kleurrijk en smaakvol. Ontdek de vele mogelijkheden.

VAN ZEEUWSE BODEM

DE HOLLANDSE KEUKEN

Marcel’s Wijnen... een fantastische combinatie bij mossels en oesters. Kom proeven!

N E G N I D E I B N A A T S ONZE FEE

Laat u verrassen door de vele mogelijkheden met produkten van Hollandse bodem...

1099,-

Luxe Combi

599,-

Een echte Engelse high tea is genieten van een selectie heerlijke zoete hapjes voor bij de thee.

Ook de kinderen zijn welkom. Ze zullen zich zeker vermaken op het grote

springkussen!!

Vaatwasser (bij aankoop van een keuken)

Fornuis

DE ENGELSE KEUKEN

99,-

699,-

Doorlopende demonstratie van deze 3 in 1 kokend water kraan

Altijd de voordeligste keuze! Ceciliaweg 4 4697 RV Sint Annaland T (0166) 65 34 48

Kokendwater kraan

www.dbkeukens.nl


ACTUALITEIT

‘Rondo(m) Roosendaal’ ambitieus project van Het Roosendaals Symfonie Orkest en Stichting Roos

‘Breken met traditie door buiten op locatie te musiceren’ ROOSENDAAL – Eén idee, 6 componisten, 7 locaties, héél veel musici, ondersteunende hulp en nog veel meer bevlogenheid. Martyn Smits mocht afgelopen vrijdag in de Rabobank Galerie van Schouwburg de Kring het officiële ‘startschot’ geven en op enthousiaste wijze verwoorden wat het project Rondo(m) Roosendaal op cultureel gebied allemaal in zich heeft en los zal maken. DOOR RENÉ BRUIJNINCX Het hele project laat zich het beste duiden als Cultuurestafette. Een estafette die op 25 mei van start gaat in Wouw, en via alle andere kernen van de gemeente Roosendaal, op 21 september wordt afgesloten in Schouwburg de Kring. Het Roosendaals Symfonieorkest gaat samen met dichters, beeldhouwers, dansers, leerlingen van basisscholen en andere kunstenaars een hommage brengen aan de zes kernen binnen de gemeente Roosendaal. Werkwijze “De belangrijkste doelstelling van het project is dat er zes nieuwe composities

Programma: 25 mei Kasteelweide in Wouw 1 juni St. Gertrudiskerk in Heerle 15 juni Beeldentuin van Leon Vermunt in Wouwse Plantage 29 juni Bruggetje over Watermolenbeek in Nispen 31 augustus Oorlogsmonument in Moerstraten 14 september Oude begraafplaats in Roosendaal 21 september Slotmanifestatie in Schouwburg De Kring

gemaakt zijn die passen bij evenzoveel locaties en die met name iets vertellen over de historie ervan. Componisten Loes Reiling, Michiel Ceulemans, Samuel de Vries, Kees van den Bergh, Henk Kox en Martyn Smits zelf hebben zich door de locaties laten inspireren”, opent de dirigent van het Roosendaals Symfonie Orkest zijn enthousiaste betoog. “En of dat creatief nog niet de limiet zou zijn, heb ik enige regie gevoerd om het voor het gehele Symfonie Orkest speelbaar te maken en te zorgen dat de eigen identiteit van iedere locatie behouden blijft”. Daarnaast steekt Martyn ook nadrukkelijk in op het doorbreken van tradities. “We spelen grotendeels in de buitenlucht, werken samen met allerlei andere groepen en werken stapsgewijs naar een slotmanifestatie toe, waar alle composities als stukjes van de puzzel samenkomen.” Locaties “Misschien is de keuze van de locaties en de gezochte samenwerking met andere disciplines binnen het culturele spectrum wel de grootste uitdaging van het hele project”, vertelt Martyn Smits verder. “De Kasteelweide in Wouw, de Gertrudiskerk in Heerle, de Beeldentuin van Leon Vermunt, het bruggetje over de Turfvaart in Nispen, het Oorlogsmonument in Moerstraten en

Martyn Smits, componist en dirigent van het Roosendaalse Symfonie Orkest, tijdens de uitleg over de Cultuurestafette in de zes Roosendaalse kernen. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

het ‘oude’ kerkhof in Roosendaal, zijn de locaties waar het Roosendaals Symfonie Orkest in verschillende samenstellingen en met verschillende andere (muziek)gezelschappen nieuwe composities gaat laten weerklinken. Daarnaast krijgen ook alle andere gezelschappen een podium aange-

boden om zich te presenteren”. En dat die samenwerking al heel veel enthousiaste reacties los heeft gemaakt, blijkt wel uit de wijze waarop directeur Stef van Roemburg met leerlingen van ‘zijn’ beide basisscholen in Wouwse Plantage en Moerstraten uitkijkt naar die samenwerking. “Een goed

doordacht en terdege voorbereid project moet je altijd je school binnenhalen. Het zijn kansen die je aan moet pakken op het moment dat je die krijgt. Want tenslotte is de jeugd ook gebaat bij cultuureducatie, en die wordt hen op deze manier op voortreffelijke wijze geboden”.

Sportvrouw van het Jaar zit vol ambitie

Zwemster Manon Vermariën zit in Paralympische ploeg ROOSENDAAL – De 16-jarige Manon Vermariën werd tijdens het Sportgala gekozen tot sportvrouw van het jaar. Dat voelde als een grote waardering voor haar prestaties, maar zeker ook als een motivatie om op de succesvol ingeslagen weg door te gaan. Want met de beperking die Manon heeft is het vooral de motivatie die haar tot haar resultaten brengt.

zou willen. Maar de belangrijkste eigenschap welke ze tijdens ons gesprek ten toon spreidt is wel de manier waarop ze zichzelf weet te motiveren.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Beperking Manon heeft last van Osteogenesis Imperfecta, wat ook wel de brozebottenziekte wordt genoemd. “Ik heb een beduidend grotere kans om iets te breken dan anderen. Maar eigenlijk is mijn groeistoornis voor anderen het meest opvallend”, verwoordt ze de kenmerken van haar beperking. “En omdat ik te weinig kalk en bindweefsel voor mijn botten en spieren aanmaak behoor ik mezelf goed in acht te nemen. Als ik iets breek, en bij mij is die kans vele malen groter dan bij een gezond iemand, dan weet ik dat mijn revalidatieperiode 1,5 keer zo lang duurt. En revalideren betekent ook niet sporten, dus denk ik goed na bij wat ik wel doe en waar ik beter niet aan kan gaan beginnen. Met name daardoor heeft Manon ook gekozen voor de zwemsport. “Ik zwem al vanaf mijn babyperiode en heb dat altijd als weldadig ervaren. Zwemmen is ideaal omdat het kracht opbouwt, de minste risico’s in zich heeft en bij mij heel veel angst heeft weggenomen”.

Manon heeft een vlotte babbel, weet wat

ze wil, kan aangeven hoe ze zich op haar toekomst voorbereidt en is heel nuchter als het over haar beperking gaat. Kortom

een gedreven sportster die een schitterend voorbeeld is voor al diegenen die het ‘even niet zien zitten’ als het niet gaat zoals je

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO RENÉ BRUIJNINCX

www.internetbode.nl

Manon Vermariën in Zwembad De Stok, vlak voordat haar dagelijkse training begint.

Trainingen “Zodra je als sporter meetelt als aankomend talent, dan moet je vanaf het begin een gezonde mix tussen studie en sport

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

zien te vinden. Het Johan Cruijff College in Roosendaal, waar ik marketing, communicatie en evenementen organisatie studeer, helpt me op alle mogelijke manieren om mijn sportieve doelen te verwezenlijken, zonder dat mijn schoolprestaties daaronder mogen lijden. Het is mijn eigen verantwoordelijkheid om aan te laten zien dat het een niet ten koste van het ander gaat”, zegt Manon over de wisselwerking tussen de school en haarzelf. Zodra we het over haar prestaties hebben, volgt er een vurig betoog over de doelen welke ze zich dit jaar gesteld heeft. “Mijn persoonlijke record op de 400 meter vrije slag, moet ik met 45 seconden zien terug te brengen. Dat is nu 4.59.00.Dat lijkt veel, maar dat is in feite toch maar 1 seconde per 100 meter. En dat moet dus ècht gaan lukken”. Of ze die doelstelling gaat halen zal blijken wanneer ze met de paralympische ploeg naar Eindhoven en Glasgow gaat om daar die prestatie te leveren. “Wat het me nu in ieder geval al heeft opgeleverd is een grote mate van zelfvertrouwen, en dat is tenslotte de basis tot elk succes”, besluit ze haar enthousiaste en inspirerende verhaal. En de cheque, die ze bij haar uitverkiezing tot sportvrouw kreeg aangeboden, gaat ze besteden aan een gedegen sportmassage. Want iedere stap die Manon zet is een bewuste stap naar haar sportieve toekomst. Een toekomst die in ieder geval bij de zwemsport ligt.

Volg ons op Twitter: @ThoolseBode.


ADVERTORIAL

www.digihelpdesk.nl

Een nieuw plafond in ĂŠĂŠn dag!

Hulp nodig op digitaal gebied denk hierbij aan problemen met uw computer, Ipad, laptop of anders.

U ziet het niet zitten? Dat begrijpen wij volkomen. Want een nieuw plafond in de woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor of zelfs de badkamer doe je niet elke dag. Ruimte leegmaken, alles afdekken en stof, heel veel stof is wat er overblijft als je gaat verbouwen. NIET BIJ PLAMECO! Wij spannen een nieuw plafond onder uw huidige plafond in slechts ĂŠĂŠn dag ! Terwijl de meubels blijven staan. En we ruimen alles netjes op en nemen de rommel mee. Kom kijken op onze plafondshow hoe mooi het bij u kan worden. Met sierlijsten of zonder, met uw eigen lampen of (LED) inbouw verlichting, alles kan.

Wilt U bijleren? Weet U niets/weinig van Computers? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik help U graag op weg. info@digihelpdesk.nl 06-15426068 www.digihelpdesk.nl

(EEFTUBOUWPLANNEN

Natuurlijk is Plameco plafonds erkend door het CBW

Uw plafondadviseur Katy Vermeulen

Uitnodiging Plafondshow /'("%./'* Zaterdag 5 april Zondag 6 april

¾ 6OORALUWNIEUWBOUWVERBOUWLQJVEN ONDERHOUDSWERKENINHQOMUWWONING ¾ -AATWERKENOUDERWETSAMBACHTSTIMMERWERK ZOALSLAMBRISERINGENRADIATOROMBOUWEN ENSUITESETC ¾ ,EVERINGVANHOUTENPLAATMATERIAALOPMAAT ENVOORZIENVANDEGEWENSTEPROFILERINGVOOR DEDOEHETZELVER ¾ 4EVENSZIJNWIJGESPECIALISEERDINKELDERBOUW OPMAAT VOORDEPARTICULIEREWONINGBOUW ¾ !GRARISCHEBOUWVERBOUWINCLUSIEF MESTKELDERSENVOEDEROPSLAGSILOS 6RAAGVRIJBLIJVENDINFOPRIJSOPGAAF -AALBERGENSTRAAT -47ERNHOUT  %MAILINFO OPSTALNL 7EBSITEWWWOPSTALNL

10.00 tot 16.00 uur 10.00 tot 16.00 uur 11.00 tot 15.00 uur

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

Telefoon: Adres: Postcode:

Naam: Woonplaats:

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

      

   

 

*$-,"08'#/*'(01#,8#/*'!&1',%

Middenstraat 2K - Roosendaal OPEN HUIS ZATERDAG 5 APRIL 14.30-15.30 u.

'("#,0"#6#0.#!'*#0&-4)2,126'!&2'13-#/'%*1#,3--/*'!&1#,-3#/"#3#*# +-%#*'()&#"#,3,"'12,'#)##, #./-#$"#.*$-,"0501##+#)-$7#011)*/

BEZOEK ONZE SHOWROOM: Weidehek 125 - 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 - www.plamecoplafonds.nl www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Koopsom â‚Ź 175.000,Geweldig appartement, mooie en moderne keuken, badkamer en toilet. Eiken plankenvloer. 2 Slaapkamers. Inclusief eigen parkeergarage, een lift en een gezamenlijke tuin. Lage servicekosten. Zeer concurrerende prijsstelling. Bouwjaar 2006 Woonoppervlakte 89 m2

Rucphensebaan 41a, 4706 PH Roosendaal Tel: 0165-569441 www.makelaarsteam.nl

ONDERHOUDSBEURTEN

REPARATIE/STORINGEN REMMENSERVICE AUTORUITEN TREKHAKEN

AUTOSERVICE

SCHADE

BANDENSERVICE

WIELEN ACCU’S AIRCO

Ter herinnering en het hele jaar door Iedere 1e maandag vd. maand

Iedere maand actie, zie desnep.nl

APK

APK

APK

benzine 15,--

APK diesel 25,--

ALL-IN Incl.: Afmeldkosten, viergas-, roetmeting, btw, etc etc. Apk in combinatie met onderhoudsbeurten zie onze scherpe tarieven op www.desnep.nl. Uiteraard uitgevoerd met onze service & kwaliteit Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853 E.ettenleur@desnep.nl

Bergen op Zoom Poortweg 2 T.0164-233676 E.bergenopzoom@desnep.nl

DESNEP.NL


ACTUALITEIT

Muziek-, dans- en theatergroepen presenteren zich aan breed publiek

Column

Culturele Manifestatie trekt veel belangstelling

Eugène de Kok

De eerste en laatste keer? Groot feest zaterdag in Den Haag. De grondwet bestond die dag precies 200 jaar. Misschien stond het bij u niet op de kalender in het toilet, maar in de residentie was de dag omcirkeld in de agenda. Toneelstukjes over de verschillende onderdelen van het op 29 maart 1814 ondertekende document, tal van debatten en de openstelling van voor de grondwet belangrijke locaties als de Trêveszaal en de Eerste en Tweede Kamer trokken zo’n 65.000 bezoekers naar Den Haag. Burgemeester Jozias van Aartsen, die met alle aandacht voor de nucleaire toch al een goed weekje had, kon zijn geluk niet op. ‘Geweldig’, noemde hij de komst van alle mensen naar zijn stad, die een paar dagen eerder nog hermetisch was afgesloten. Het lekkere lenteweer speelde waarschijnlijk een rol in de massale belangstelling, maar je zou ook kunnen denken dat veel mensen zin hadden in een feestje vanwege de grondwet. Niets deed zaterdag vermoeden dat de grondwet onder vuur ligt. Er wordt de laatste jaren vooral gekibbeld over één van de basisprincipes: de Trias Politica, de scheiding tussen de wetgevende macht (Eerste en Tweede Kamer), de uitvoerende macht (kabinet en koning) en de rechterlijke macht. Voor die laatste is onafhankelijkheid het grootste goed. Het is niet aan de twee andere machten er een oordeel over te vellen. En juist dat gebeurt steeds meer. De afgelopen week was exemplarisch. Aan het begin buitelden politici over elkaar heen om iets te vinden van de voorwaardelijke invrijheidsstelling van Volkert van der Graaf en na dit weekeinde dienen zich gegarandeerd de nodige parlementariërs aan die een mening hebben over de dood van de twee overvallers van een juwelier in Deurne. ‘De rechtspraak lijkt een domein te worden waarop iedereen vrijelijk zijn kritiek kan spuien. Dat ondermijnt op den duur het noodzakelijk vertrouwen’, zei een rechter vorig jaar al in Vrij Nederland. Eens. Ook ik heb een mening over Volkert en Deurne, maar houdt die voor me. Dat zouden volksvertegenwoordigers, die toch de nodige kennis van staatsinrichting kan moeten hebben, al helemaal moeten doen. Anders was het zaterdag de eerste en laatste editie van het Grondwet Festival.

ROOSENDAAL – Alles werkte mee om een succes te maken van de jaarlijkse Culturele Manifestatie van Roosendaal, afgelopen zondag. Meer dan veertig plaatselijke muziek-, dans- en theaterverenigingen en beoefenaars van andere kunstvormen presenteerden zich op en rond schouwburg De Kring aan de inwoners van Roosendaal. Dat gebeurde in korte, gratis toegankelijke en aantrekkelijk optredens. Met dank aan het prachtige weer vond een deel van de optredens plaats op het Tongerloplein.

Slagwerkschool Rondomtrom verzorgde een optreden op het Tongerloplein.

DOOR ROEL DE HAAN

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 14 De oplossing van deze puzzel is in week 15 te vinden op www.internetbode.nl

Stichting Roos is de drijvende kracht achter de Culturele Manifestatie. “We doen dit nu voor het vijfentwintigste jaar”, vertelt Jan Kinds van de stichting. “De belangstelling van zowel de deelnemende verenigingen als het publiek blijft onverminderd groot.” Dat blijkt tijdens een rondgang in De Kring. In de grote en de kleine zaal, het theatercafé, en de Rabobankgalerie vinden de hele middag gelijktijdig optredens plaats die allemaal goed bekeken worden. Gelijktijdig presenteert zich in de foyer een tiental stichtingen en verenigingen met kraampjes aan het publiek.

Harmonie Orkest Roosendaal en heeft nu meer dan 150 leden. Tijdens de Culturele Manifestatie gaven ze hun eerste gezamenlijke optreden. “Heel bijzonder”, vindt Jelle van Leengoed van de vereniging. “Dit zal niet heel vaak gebeuren. De vereniging bestaat uit meerdere orkesten, elk met hun eigen muzikale niveau. Vandaag spelen leden van ons opleidingorkest samen met meer gevorderde muzikanten, Je kunt je voorstellen dat je daar wel rekening mee moet houden bij de keuze van de stukken die je speelt.” Het orkest wist veel belangstellenden naar de grote zaal te trekken en liet horen dat ook de minder ervaren leden op niveau mee kunnen musiceren.

Première Voor Muziekvereniging Roosendaal was het een bijzondere dag. De vereniging ontstond begin dit jaar door de fusie van Harmonie Ambiance, Harmonie Erato en

Zomers plein Het Tongerloplein bood ruimte aan zowel wat luidruchtiger als rustgevende optredens. De drummers van slagwerkschool Rondomtrom droegen met hun opzwe-

FOTO ROEL DE HAAN

pende ritmes bij aan de zomerse sfeer op het plein. De verstilde muziek en dansbewegingen van het opleidingsinstituut voor Tai Chi Tao, een op oude Chinese natuurgeneeskunde gebaseerde bewegingsleer, zorgde even later voor rust op het plein. Vlaamse Kunst Tijdens de manifestatie was ook museum Tongerlohuys gratis toegankelijk. Belangstellenden konden daar kennismaken met een presentatie over de geschiedenis van Roosendaal. Bovendien vond in de loop van de middag de officiële opening plaats van de nieuwe, tijdelijke expositie ‘Schone Kunst uit Vlaanderen’. De tentoonstelling biedt een overzicht van schilderijen van befaamde hedendaagse Vlaamse kunstenaars. De getoonde werken, die tot 22 juni zijn te bewonderen, zijn heel divers met aandacht voor zowel abstracte als figuratieve kunst.

Milutin G. leidde onopvallend bestaan in Roosendaal

Oorlogsmisdadiger opgepakt ROOSENDAAL – Een Kroatische oorlogsmisdadiger blijkt jarenlang een onopvallend bestaan te hebben geleid in Roosendaal. De 41-jarige Milutin G. woonde met zijn gezin in de wijk Kortendijk. Een speciale eenheid van de politie heeft de Kroatiër die verdacht wordt van oorlogsmisdaden vorige week opgepakt. De Kroatische autoriteiten hebben inmiddels om de uitlevering van de man gevraagd. DOOR MONIQUE JANSEN Misdaadjournalist John van den Heuvel spoorde G. op voor zijn nieuwe televisieprogramma ‘Op de vlucht’. De naam van G. kwam voor op een lijst gezochte oorlogsmisdadigers van de internationale organisatie Interpol. G. zou lid zijn geweest van de Servische militie die werd geleid door Milan Martic tijdens de Balkanoorlog. Leden van deze militie waren berucht, doordat ze Kroatische burgers op deportatie zette, hun huizen in bezit namen, woningen in brand staken en de slachtoffers van hun bezittingen beroofden. De Milan Martic-militie staat ook bekend om het martelen van burgers tijdens de oorlog.

wist van de mogelijke oorlogsmisdaden van de Kroaat. Van den Heuvel heeft vorig jaar het Openbaar Ministerie (OM) op de hoogte gebracht van de woonplaats van G. Zij konden de man pas afgelopen woensdag arresteren. Dat was eerder niet mogelijk vanwege juridische redenen. Kroatië heeft aangegeven de man alsnog te willen berechten. De Kroatische autoriteiten vroegen Nederland een week geleden om G. te arresteren. De politie omsingelde daarop zijn woning en achtervolgde de verdachte in zijn auto op onopvallende wijze. Agenten reden hem uiteindelijk klem waarop de verbouwereerde verdachte in de boeien werd geslagen.

Arrestatie Na de oorlog in de Balkan kwam G. met zijn gezin naar Nederland. Zij betrokken een woning in Roosendaal en bouwden een nieuw bestaan op waar niemand af-

Militie Martic Milan Martic –de leider van de militie waar G. zou bijhoren- werd in 2007 door het Joegoslavië Tribunaal veroordeeld tot 35 jaar cel voor oorlogsmisdaden. Martic

© www.sudokusite.eu PAGINA 5

meldde zich in 2002 zelf bij het Joegoslaviëtribunaal. Hij werd veroordeeld voor etnische zuiveringen, moord, plundering, deportaties en het martelen van burgers. Het is niet duidelijk van welke delicten G. precies wordt verdacht. De Kroaat is opgesloten in de gevangenis. Een rechtbank zal besluiten of het uitleveringsverzoek van Kroatië aan alle juridische aspecten voldoet. G. heeft officieel de Kroatische nationaliteit. Mogelijk behoort hij tot de Servische minderheid van Kroatië. Onafhankelijk Kroatië Kroatië verklaarde zich in 1991 onafhankelijk van Joegoslavië. Het federale Joegoslavische leger dat bestond uit alleen Serviërs en Montegrijnen pikte dat niet en viel Kroatië aan. De Kroatische Serviërs riepen hun eigen land uit op het grondgebied van Kroatië. In de oorlog die volgde vielen meer dan 10.000 doden. 300.000 mensen sloegen op de vlucht.


Zorgen om massale kap bomen

- ADVERTORIAL -

Proef de internationale keuken bij Ardi Keukens SINT-ANNALAND – In keukens kun je zoveel mÊÊr doen dan de Hollandse pot klaarmaken. Daarom organiseert Ardi Keukens en sanitair aan de Ceciliaweg 4 op zaterdag 5 april een kookfeest waar nog lang over nagepraat zal worden. Vier topkoks van de toonaangevende keukenapparatuurmerken Atag, Pelgrim, Neff en Stoves zullen proeverijen voorschotelen uit verschillende internationale keukens.

ROOSENDAAL - Bodelezer L. Reints uit Roosendaal maakt zich zorgen om de kap van bomen door heel Roosendaal heen. “Dit soort foto’s kan ik wel door de hele stad maken. Het gaat om om honderden bomen. Of er ooit iets voor terugkomt?� vraagt Reints zich af. Hij heeft op de website van de gemeente gekeken of er bomen worden herplant, maar daar kan hij niets over vinden. Reints: “Het wordt een beetje kaal op sommige plaatsen in Roosendaal. Hoe staat dit in verhouding met een paar jaar geleden toen Roosendaal nog mee deed om ‘groenste stad van Nederland’ te worden?� LEZERSFOTO L. REINTS

Zwaar bevochten overwinning voor jeugd ODT 1 ROOSENDAAL - Het jeugdteam van ODT Klaverblad Verzekeringen 1 speelde zaterdag 29 maart een uitwedstrijd bij Middelburg. Door het fanatieke geklap van het publiek en spelers en de vertragingstactieken van de Middelburgse spelers om de tegenstander uit het ritme te halen, is het nooit ďŹ jn spelen in Middelburg. Ook ODT 1 kwam er achter dat ondanks de 10-0 thuisoverwinning, het in Middelburg nooit een makkelijke wedstrijd is. Maar een overwinning voor ODT 1 was wel noodzakelijk om de koppositie in de landelijk C-klasse te behouden. Dankzij hard werken stond er voor Paul Verhaard, Rick Prinsen en Jelle Schoenmakers na een wedstrijd van 4.30 uur een goede 3-7 overwinning op het scorebord. ODT kwam lastig uit de startblokken. Jelle verloor van Benjamin Claus en Paul Verhaard verloor van Tobias Vroomen. RIck Prinsen won daarna van Louden Kremer. Dubbel van

Jelle en Paul levert bijna altijd 1 punt op. Na de 2-1 achterstand moest het dubbel daarom ook gewonnen worden. Gelukkig wisten Jelle en Paul een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Dubbelspel was tevens het kantelpunt van de wedstrijd. Rick Prinsen verloor helaas nog wel met 12-10 in de 5e game van Benjamin Claus. Jelle wist een 6-2 achterstand in de 5e game tegen Louden Kremer, na een nuttige time-out, nog om te buigen in een 11-7 winst. Alle drie de ODT-ers hadden uiteindelijk met 2 overwinningen een gelijk aandeel in de 7-3 overwinning.Het eerste herenteam reisde af voor een uitwedstrijd tegen de Treffers 1 uit Roelofarendsveen. In de 3e divisie groep B werd de thuiswedstrijd nog met 6-4 verloren. Ditmaal werd het een verdienstelijke puntendeling. De Treffers hebben 2 sterke spelers en een lastige verdediger die vaak net tekort komt voor winst. Jeroen de Heide begon tegen verdediger Lars van Egmond en had het erg zwaar. In de 5e game werd een

matchpoint weg gewerkt en alsnog met 12-10 gewonnen. Wouter speelde een behoorlijke partij tegen Riko van Veen, maar verloor in 4 games. Sjoerd wist vervolgens knap Sander v.d. Meer kansloos te laten. Nadat Wouter en Sjoerd het dubbelspel hadden verloren, won Jeroen in 4 krappe games van Riko, verloor Wouter kansloos van Sander en had ook Sjoerd het erg lastig tegen Lars. Breekpunt was de 2e game die nipt door Sjoerd werd gewonnen en zodoende de stand gelijk bracht, de 3e en 4e game werden wel overtuigend gewonnen. Van de laatste serie van 3 enkelspelen wist enkele Jeroen nog ĂŠĂŠn punt te scoren, Sander kreeg 3-0 klop. Sjoerd moest in een mooie en hoogstaande partij zijn meerdere erkennen in Riko en Wouter verloor kansloos van Lars. Heren 1 staat nog altijd keurig op een vaste 2e plaats met nog 3 wedstrijden voor de boeg. Zaterdag wacht in Veenendaal koploper SKF. Kijk voor meer informatie over tafeltennisvereniging ODT op www.ttv-odt.nl

OPEN DAG ZATERDAG 5 APRIL A.S. OM 11.00 Âą 15.00 UUR

Het kookevenement is een ideaal moment om van a-z de mogelijkheden van keukenapparatuur te ontdekken. Zo wordt de Zeeuwse keuken gedemonstreerd met het wokken van mossels en het grillen van oesters. Hierbij zullen bijpassende, smaakvolle Zeeuwse wijnen geserveerd worden. Liefhebbers van de Italiaanse keukens kunnen meekijken en genieten van verrukkelijke pizza’s en pasta’s. Fijnproevers die waarde hechten aan de gezonde, kleurrijke en smaakvolle manier van wokken ontdekken nieuwe smaaksensaties uit de Aziatische keuken. Maar ook de Hollandse keuken biedt nog verrassingen. Daarnaast wordt er een demonstratie cupcakes bakken georganiseerd. Vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur zullen er doorlopend demonstraties en proeverijen plaatsvinden. Ook het gemak van de kokendwaterkraan van Franke zal men met eigen ogen kunnen zien. En ondertussen kunnen de kinderen zich naar hartenlust vermaken op het springkussen. Ardi Keukens, Ceciliaweg 4, Sint-Annaland

Medailles Vincent Dermaux

Vincent Dermaux

ROOSENDAAL - Twee zwemmers van ZC AquaDream uit Roosendaal hebben deelgenomen aan de Lange Afstandskampioenschappen Regio Zuid zondag 23 maart. Vincent Dermaux en Rick Minkman hadden de limieten gehaald om te mogen starten op de 1500m. vrije slag en de 400m. wisselslag, maar Rick besloot alleen op die laatste afstand in te schrijven. Vincent begon dit kampioenschap met de 1500m. vrij en wist als 3e te eindigen in zijn eigen leeftijdscategorie (jeugd 2).

Bronzen plak was binnen. Na de pauze mocht Rick aan de bak voor de 400m. wisselslag. Hij won zijn serie en zijn tijd was goed voor een 2e plaats bij de jongens jeugd 1. Ook haalde hij 10 sec. van zijn tijd in een 50m. bad af. Vincent zwom dezelfde afstand (4 sec. pr.) en won zijn 2e medaille. Ditmaal pakte hij het zilver. Beide heren kunnen samen met coach Joost terugkijken op een gezellige zwemmiddag in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Meer info: www. zc-aquadream.nl of check de facebook pagina.

KORTE BERICHTEN Belcanto herdenkt WO-I: Voor onze trouwe fans brengen Eline Delis, Petrian van den Eijnden, Anita Nelen, Magda Theuns, Richard D’Heer en Karel Sieben het vertrouwde repertoire van musical, opera en operette. Na de pauze gaan ze met jullie echter 100 jaar terug in de tijd naar de periode van WO I - 1914-1918. Een verrassende, meestal luchtige maar ook soms beklijvende terugblik naar de tijd toen de ‘Doodendraad’ een letterlijke en ďŹ guurlijke scheidingslijn betekende in onze gemeenten en de ‘Vlaamse Velden’ rood kleurden ‌ en niet alleen van de ‘poppies’ zoals de klaprozen worden genoemd.... Zondag 6 april, aanvang 11.30u in zaal Gildenhuys te Essen.

Struikhei 5 Sprundel Een ruime vrijstaande villa met 4 slaapkamers, twee badkamers, inpandige garage, ruime tuin met verwarmd zwembad, vrijstaande bedrijfsruimte met kantoor, cv, erf, ondergrond en tuin gelegen op EHGULMYHQWHUUHLQ³'H1LMYHUKHL´WH6SUXQGHO w 2 3 Opp. 1460 m . Woonopp. 200 m . Inh. 780 m 2 2 Bedrijfsruimte: 250 m . Kantoorruimte: 140 m .

9UDDJSULMVÂź649.500,- k.k. Dorpsstraat 80 Sint Willebrord Tel. 0165-383251

Deze luxe afgewerkte woning is beslist een bezichtiging waard

Meer info: www.bk-makelaars.nl PAGINA 6

ROOSENDAAL Nieuwe cd folkgroep SlĂĄn: ‘Later’ is de derde cd van de groep SlĂĄn. Een groep, die muziek maakt uit die landen, waar de Kelten ooit hun voetstappen hebben achter gelaten. SlĂĄn heeft opgetreden met de groten van de folkmuziek, zoals The Fureys (uit Ierland) en Dougie McLean (uit Schotland). ‘Later’ is een album, waarop behalve folk-songs en folk-tunes. Meer info: info@ slan.nl; www.slan.nl

Bingo: Zondagmiddag 6 april wordt in Het Fatimahuis een bingo gehouden, aanvang 13.45 uur. KBO-Roosendaal: KBO-Roosendaal organiseert van 21 t/m 25 juni een 5 daagse reis naar Brighton. Er zijn nog plaatsen vrij heeft u interesse om mee te gaan neem dan contact op met Kees Goorden 0165552404. Bingo: zaterdag 5 april bingoavond zaal Vredeshof, Burgerhoutsestraat 17 Roosendaal, aanvang 20.00u. Bingo: Donderdagavond 3 april wordt in Het Fatimahuis een levensmiddelenbingo gehouden, aanvang 20.00 uur. Bingo: Dinsdag 8 april houdt Stichting Streven Doet Herleven een bingo in buurtcentrum Kalsdonk, Philipslaan 82, aanvang 14.00 uur. Bingo duurt tot ongeveer 16.00 uur. Kledinginzameling: Zaterdag 5 april kledinginzameling voor Cordaid-Mensen in Nood van 10.00-12.00 uur in de St. Josephkerk. Ook spullen voor de volgende rommelmarkt en boeken, platen en cd’s voor de boekenmarkt worden ingezameld en oude mobieltjes en oude draagbare telefoons voor Cordaid-Mensen in Nood. Ook oude brillen zijn van harte welkom.


Geldig in week 14 (woensdag 2 t/m zondag 6 april 2014)

Gommers

WEEKEND PAKKERS

donderdag

vrijdag

zaterdag

ZONDAG

3 4 5 6 APRIL

APRIL

APRIL

APRIL

KOM HEEL GOEDKOOP INSLAAN! 750 GRAM

Roosendaal Dijkcentrum 24 T: 0165 54 22 99 Openingstijden: maandag - vrijdag 08 - 20 uur, zaterdag 08 - 18 uur, zondag 10 - 18 uur

Cruse Vin de Pays d’Oc BESTE WIJNAFDELING

2.

99

2013

Chardonnay of Merlot fles 75 cl, combineren mogelijk, liter 3.33

2 flessen

9.98

4.99

1+1

PLUS Shoarma of gyros kilo 3.99 Per 750 gram 5.00-5.99

2 HALEN 1 BETALEN

Voor 1+1 gratis geldt: U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

PLUS Afbakbrood

Pistolets wit of meergranen, baguettes, kaiserbroodjes, pitabroodjes, maaltijd pita’s of stokbrood, om zelf thuis af te bakken, 2 pakken à 1-8 stuks naar keuze

2GRATIS +1

1GRATIS +1

Buitenlandse kaasjes - Het gehele assortiment Uit de toonbank, combineren mogelijk 3 stuks Bijv. ambachtelijke PLUS roombrie 60+ 185 gram, PLUS Port Salut 150 gram

Bijv. Pitabroodjes 2 pakken à 8 stuks 1.98 0.99

en PLUS Gorgonzola 160 gram samen 7.27

Voor 1+1 gratis geldt: U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

4.85

Voor 2+1 gratis geldt; U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs.

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS?

Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Bij bestelling van kozijnen of deuren:

Leeftijd 0 t/m 6 jaar € 2,50 opnamekosten

(Oudere) broertjes en zusjes mogen uiteraard ook mee op de foto! 1 fotosessie per gezin!

ACTIE!

Win een luxe fotoboek! (28 x 28 cm!)

Woensdag 2 april Donderdag 3 april Vrijdag 4 april Zaterdag 5 april

DEZE DAGEN BIJ PLUS GOMMERS


Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

PERSONEEL GEVRAAGD

+RXWKDQGHO+%Sprundel Maatwerk tuinhuizen,carports,tuinschermen enz. in eiken en douglas. Eiken vloeren, MDF plafonds tegen zeer scherpe prijzen!

Bel voor info of een afspraak (ook Âśs avonds)! Telnr: 06 57595375 www.houthandelhb.nl

Vernieuwde kijk naar buiten!

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

Dorpsstraat 134 4711 EL Sint Willebrord Restaurant & Brasserie

Rucphenseweg 30 AG & l 1e PAASD Zundert, Tel. 076-5977979 ZO. 20 apri e PAASDAG l2 MA. 21 apri f 11.30 uur. www.demoersebossen.nl na va D N GEOPE H PAASBRUNC EP SOORTEN SO met o.a.: - 2 - EIEREN OORTEN XE BROODS - DIVERSE LU ET FF - DESSERT BU LEGSOORTEN EIT AAN BE - DIVERSIT S LADE - DIVERSE SA D - PAASBROO TJE - VISPANNE ENHAM - WARME BE 5$1*( /.(1-86'¡2 ,(7+((0( )) .2 ) ,( 86 ,1&/ ₏ 23,50 p.p. ,50 p.p.) tot 10 jaar ₏ 14 ja 3 ar gratis en (kinderen tot 14.30 UUR. 0 UUR TOT IS VAN 11.3 CH . UN BR ST AS EN DE PA IS GEW RESERVEREN 9 076-597797 sebossen.nl www.demoer @icloud.com moersebossen

www.eeterijtheike.nl info@eeterijtheike.nl

Wij zijn op zoek naar:

een vlotte medewerker m/v voor de bediening -Liefst met enige ervaring -Uren in onderling overleg En een

nette interieurverzorgster Voor inlichtingen en/of sollicitaties kun je contact opnemen met Wim Wink, 0165-382669

VENESTRA.NL

Uw totaalleverancier voor: Kozijnen / Serres / Zonwering / Dakkapellen / Terrasoverkappingen

OPEN HUIS

GOES | T 0113 - 22 77 66 | goes@venestra.nl ROOSENDAAL | T 0165 - 80 01 22 | roosendaal@venestra.nl

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Huur een betaalbaar appartement met zorg dichtbij

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Toine Theunisse weer kampioen bij bv Amicitia

V.l.n.r.: Cees Broeren (3), Toine Theunisse (1) en Koos de Boe (2)

ROOSENDAAL - Voor biljartvereniging Amicitia zijn de laatste wedstrijden gespeeld bij de veteranen voor het clubkampioenschap libre 2014. Er waren wel 4 kanshebbers voor het kampioenschap, maar met de laatste wedstrijden veranderde de samenstelling van de koplopers. Toine Theunisse presteerde zo goed dat hij voor het 2e jaar op een rij toch kampioen werd. Aan de reacties te merken was de sfeer heel gemoede-

lijk en ontspannen en zijn alle speelmiddagen goed verlopen. Uitslag: 12. Cees Vermeulen, 11. Toine Lemmens, 10. Jan Hamers, 9. Jan Coenders, 8. Quirijn Houtepen, 7. Toon Dielemans, 6. Lambert Badjou, 5. Jan Gieben, 4. Cees Vlak, 3. Cees Broeren, 2. Koos de Boe, 1. Toine Theunisse. De prijzen zijn uitgereikt door Rinus Veraart, in het bijzijn van de bestuursleden Jan Coenders en Gerard Kannekens. Ook de Kasteleinsvrouw Kitty werd niet vergeten en werd bedankt met een mooie bos bloemen.

PAGINA 8

T 088 – 55 740 00 I www.zorgelooswonen.nl

De Brink De Blomhof zaterdag 5 april tussen 13.00 en 15.00 uur


Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren. Ook voor kinder- en familiefeestjes.

Openingstijden: wo-vr-za-zo van 10.00 tot 19.00 u

0165 342478

Eerste en tweede paasdag zijn wij geopend. Op Koningsdag zaterdag 26 april zijn wij gesloten. 27 april t/m 11 mei zijn wij geopend i.v.m. de mei vakantie

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl

PRIJS

VERLAGINGEN Multipack chips 15 zakjes. 375 g

Augurken

5%er 2 goedkop

0.72 l

v an 0.79

0.59

v an 2.19

1.99 Chocolade notentablet volgens de Consumen

Verdikt bleekmiddel 1l

Kantoor Voordeel.com Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

200 g

van 0.69

0.39

Vanaf woensdag 02-04-2014

Paasplanten arrangement Met paasdecoratie.

0.59

IJsbergsla

14%er goedkop

0.59

* Bron Consumentengids april 2014.

bureaus - kasten - stoelen - tafels

Buxusstruiken Een grote van ca. 50 cm hoog of 6 kleinere van ca. 20 cm hoog.

RIANTEN

10 VA EUZE UIT

K

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

100 g

van 0.45

1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

*

tengids

van 0.69

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

4.99

SCHIMMELNAGELS

3.99 20 LITER

Laat ze nu behandelen met de PinPoint laser. Na de laserbehandeling worden de nagels geleidelijk weer normaal in de daarop volgende maanden.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

Voorjaarstafelkleed 140x220 cm of set van twee 80x80 cm.

www.dermcentrum.nl

ZE ZIJN ER WEER!

Potgrond

2.99

Vers & voordelig!

0.99 Vanaf woensdag 02-04-2014

*

2%er 5 goedkop

Perssinaasappelen 2 kg

v an 1.99

0.95

Boeiinksestraat 8 - Roosendaal Tel. 0165 - 533 479 www.aspergekwekerijvos.nl

8%er 4 goedkop

Broccoli 500 g

v an 0.75

OPENINGSTIJDEN ma t/m za 09.00 - 17.30 uur zo 10.00 - 13.00 uur

0.39

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 02-04-2014 t/m dinsdag 08-04-2014

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Vrijwilligerscollege houdt geslaagde bijeenkomst ROOSENDAAL - De deelnemers aan de bijeenkomst zijn unaniem: ‘deze middag is zeer geslaagd’.

Eén van de trainers van MEE vertelt over autisme en LVB

Door de samenwerking met MEE is dit resultaat bereikt. Twee trainers hebben de vrijwilligers die werkzaam zijn met mensen met een lichtverstandelijke beperking (LVB) of autisme (of dit willen gaan doen) in het kort een stukje theorie verteld. Daarna was er veel interactie door de vragen van de deelnemers. Vanwege het grote aantal aanmeldingen, heeft MEE direct een 2e bijeenkomst toegezegd. Die staat voor dinsdag 8 april gepland en daar zijn nog een aantal plaatsen vrij. Vrijwilliger of wilt men dit worden? Werkt men met de doelgroepen autisme of LVB? Interesse? Kijk voor meer informatie op www.viproosendaal.nl. Aanmelden kan tot en met donderdag 3 april via info@ viproosendaal.nl.

Goed weekend voor dames Mikro-Electro ROOSENDAAL - Na 2 teleurstellende wedstrijden wist dames 1 van Mikro Electro zich te herpakken. Dames 2 zette een grote stap op weg naar het kampioenschap. Heren 1 moest helaas buigen voor een sterkere tegenstander. Dames 1 liet de afgelopen weken niet het beste volleybal zien. Sterker nog, het was soms niet om aan te zien. Passing, aanval en verdediging waren niet voldoende. Reden voor trainer/coach Remko Kenter om de teugels iets te laten vieren en het spelplezier voorop te stellen. Laatste training vond er daarom een oefenwedstrijd plaats tegen heren 4. Voor heren 4 een wedstrijd om naar uit te kijken voor dames 1 om het plezier terug te vinden. Tegenstandster van zaterdag was Hands Up, tot op dat moment de nummer 2 in de competitie. In Urmond begonnen de dames gemotiveerd aan de wedstrijd wat leidde tot goed spel. Passing, verdediging en aanval was ruim voldoende. Echter niet voldoende voor de setwinst, die ging met 25-23 naar Hands Up. Set 2 eenzelfde beeld alleen was Mikro-Electro nog scherper, waardoor de

tegenstandster continu onder druk werd gezet. Met 21-25 werd de set binnengehaald. Set 3 en 4 gaven eenzelfde beeld. Mikro-Electro trok ook hier aan het langste eind, met 2 keer 23-25 werd een mooie 1-3 uit overwinning geboekt op tot dan tie nummer 2 in de competitie. Dames 2 trok naar Kapelle in Zeeland om daar tegen nummer 1 BOK aan te treden. Voor coach Paul Mulder zaak het team voldoende scherp te laten beginnen. Druk was in de 1e set te groot en BOK wist Mikro-Electro met servicedruk te ontregelen. Set 1 ging met 25-16 naar BOK. In set 2, 3 en 4 gooide Mikro-Electro alle schroom van zich af. Met gevarieerd spel, servicedruk -aanval en een goede verdediging, werd BOK steeds meer terug gedrongen. Mikro-Electro tankte zelfvertrouwen wat zich vertaald in een mooie 1-3 uitoverwinning op de koploper in de promotieklasse. Met 1 wedstrijd minder en een gelijk aantal punten gaat het team nu aan kop. Wanneer de dames de komende 3 wedstrijden blijven spelen zoals de laatste 3 sets, twijfelt niemand aan een kampioenschap. Hopelijk weten de meiden de vorm vast te houden waardoor promotie naar de 3e divisie een feit wordt. Heren 1 moest

het thuis afleggen tegen Cito. Niet dat het team van coach Erik Koen slecht speelde. Smalle selectie maakt het wisselen niet altijd goed mogelijk. Toch dient het team een grote pluim te krijgen. Met een smalle selectie, nieuwe spelers en vooral een goede instelling tijdens wedstrijden, weten de spelers meestal het beste uit zichzelf naar boven te halen. Helaas lukte het zaterdag niet, maar met nog 2 wedstrijden voor de boeg is handhaving op dit niveau zo goed als gerealiseerd. Nog 2 puntjes zijn nodig om definitief zeker te zijn. Deze kunnen zaterdag behaald worden tegen Husk uit Montfoort.

Seolto B2-Cluzona B2 av.12.00u Halsteren C2-Cluzona C1 av.11.45u VVC’68 C2G-Cluzona C3 av.11.00u ODIO D1-Cluzona D1 av.09.45u FC Bergen D2-Cluzona D2 av.10.45u DIOZ E1-Cluzona E2 av.09.30u Lepelstr. Boys E2-Cluzona E3 av.11.00u Unitas’30 ME1-Cluzona ME1 av.09.30u Vosmeer F1G-Cluzona F3 av.10.00u Rillandia F2G-Cluzona F6G av.11.00u

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

NVS M1-Cluzona M1 av.09.45u Programma senioren Zondag 6 april Cluzona 1-SCKruisland 1 av.14.30u Cluzona 2-Steenbergen 3 av.12.00u SC Gastel 5-Cluzona 3 av.10.00u N Borgvliet 4-Cluzona 4 av.12.00u Sprundel 6-Cluzona 5 av.10.00u Cluzona 6-Vivoo 3 av.10.00u Rood Wit W 6-Cluzona 7 av.10.00u Val Aan VR1-Cluzona VR1 av.11.00u

Borstelmachines verdwijnen uit straatbeeld

Uitbreiding van ‘buitenploegen’ ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal verhoogt het aantal buitenploegen dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van groen, straatwerk en op het opruimen van zwerfafval in de openbare ruimte. Een buitenploeg bestaat uit twee medewerkers van de gemeente, twee mensen van werkvoorzieningschap WVS en twee werkzoekenden. In totaal komen er achttien van deze teams. DOOR MONIQUE JANSEN Vorig jaar gingen voor het eerst buitenploegen aan de slag in het centrum van Roosendaal en in de wijken Kalsdonk en Kortendijk. Daarnaast verandert de gemeente ook van onkruidbestrijdingsmethode. De borstelmachines verdwijnen uit het straatbeeld. Voortaan bestrijden medewerkers van de buitenploegen het onkruid op verhardingen met het biologische bestrijdingsmiddel ‘Ecostyle Ultima’. Borstelmachines Volgens de gemeente brengen de borstel-

machines verschillende nadelen met zich mee. De apparaten verwijderen alleen het bovenste gedeelte van de onkruid en niet de wortel. Hierdoor groeien de wortels steviger en komt het onkruid snel weer terug. Door het borstelen komen ook metaaldeeltjes in het milieu terecht waardoor de verhardingen in de openbare ruimte sneller slijten. De borstelmachine gebruikt het middel ‘Roundup’ dat vanaf volgend jaar niet mag worden gebruikt in het openbaar gebied. Dat komt, omdat er door ‘Roundup’ glyfosaat in het milieu terecht komt.

Op de Kunst-IJsbaan in BREDA op 4, 5 en 6 april:

Grootste auto-koopshow van Nederland

Op de Kunstijsbaan wordt de grootste Auto-Koopshow van Nederland georganiseerd.

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 april a.s. wordt op de Kunstijsbaan, Terheijdenseweg 506 in Breda, de grootste Auto-Koopshow van Nederland georganiseerd. Gerenommeerde autodealers uit de hele regio bieden gezamenlijk meer dan 300 auto’s te koop aan. De toegang en parkeren is gratis. Alle merken en prijzen Alle merken en alle soorten zijn vertegenwoordigd: instapmodellen vanaf € 2.500,maar ook ‘dikke’ auto’s vol met accessoires, tot € 75.000,-. Voor elk wat wils: topoccasions tegen zeer scherpe prijzen en allemaal met BOVAG- en NAP-garantie. Actie: tot wel € 1.500,- extra inruil Iedereen die zijn auto tijdens de show inruilt, ontvangt tot wel € 1.500,- bovenop de officiële taxatiewaarde. Voor oudere auto’s betalen de dealers altijd tot wel € 1.000,slooppremie. Taxeren is gratis. Autofinanciering en -verzekering Mensen die hun auto gespreid per maand, in termijnen, willen betalen kunnen ter plekke een auto-financiering regelen. Entertainment Tijdens de grote Auto-Koopshow op de Kunst-IJsbaan is er volop entertainment aanwezig. Er is 3 dagen lang gezellige muziek, live-presentatie en de kinderen kunnen zich uitleven in het gratis kinderspeelparadijs, terwijl de ouders een auto kopen. Showdata en -tijden De grootste Auto-Koopshow van Nederland, op de Kunst-IJsbaan, Terheijdenseweg 506 in Breda, begint op vrijdag 4 april om 14:00 uur ’s middags en duurt die dag tot 21:00 uur ´s avonds. Op zaterdag 5 en zondag 6 april is de show geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Toegang en parkeren is gratis.

Keep-Fit’70 Korfbalnieuws

Programma Cluzona Programma jeugd Zaterdag 5 april Cluzona B1-Halsteren B2 av.12.45u Cluzona C2-DVO’60 C2 av.14.15u Cluzona MD1-SC Welberg MD1 av.11.30u Cluzona E1-Internos E2 av.10.30u Cluzona E4-MOC’17 E11 av.10.30u Cluzona F1-Seolto F1 av.09.30u Cluzona F2-DOSKO F2 av.09.30u Cluzona F4-SC Welberg F2 av.09.30u FC Bergen A1-Cluzona A1 14.30u

- ADV ER TOR IAL -

Glyfosaat kan niet worden afgebroken en zorgt voor problemen bij het zuiveren van drinkwater. ‘Ecostyle Ultima’ is wel biologisch afbreekbaar en is bovendien goedkoper dan het gebruik van borstelmachines. Nauw contact In de buitenploegen zijn bewust werkzoekenden opgenomen. Zij kunnen op deze wijze werkervaring opdoen. Medewerkers van de buitenploegen onderhouden nauw contact met bewoners, belangengroepen en scholen om de openbare ruimte goed te onderhouden. PAGINA 10

ROOSENDAAL - Het 2e veldcompetitie weekend bevatte een bijna volledig competitieprogramma voor KeepFit’70. Twee teams zagen hun geplande wedstrijd niet doorgaan. Dit weekend was de start voor een nieuw F-pupillen team. F3 pupillen speelden hun 1e competitiewedstrijd ooit. Tegenstander DSO F2 spelen al langer korfbal en dit was te zien en te merken, ook aan de uitslag 0-17. F2 en de F1 pupillen spelen al wel langer korfbal en dit was ook aan hun uitslagen te merken. F1-pupillen wonnen met 20-2 van Vriendenschaar F5 en de F2 wonnen met 1-14 van Good-Luck F2. D2-pupillen speelden hun 1e wedstrijd in Willemstad tegen VIOS D2. Door een mooi doelpunt van Anna kwamen ze met 0-1 voor te staan. In de loop van de wedstrijd echter kwam VIOS langszij en en bouwden hun voorsprong uit tot 5-1. D1 pupillen leken op een overwinning af te stevenen. Met nog zo’n 10 minuten te spelen stonden ze met 8-6 voor. OranjeWit drong aan en bracht de D-pupillen in onzekerheid. Eindstand 8-8. B1-aspiranten hadden weinig invloed op ADO B1 die met 11-3 de winstpunten in eigen huis hielden. A1-junioren wonnen hun 1e wedstrijd met 6-10 van Scheldevogels A1. Senioren 1 kreeg kans om de nasmaak van het gelijke spel van vorige week tegen mede lijstaanvoerder Sperwers weg te spoelen. ELKV/ Flynth was de tegenstander en het enige team die in de 1e helft veld gewonnen had. Deze keer echter bleven de punten in Roosendaal. Keep-Fit’70 behaalde een ruime overwinning met 16-8 ,waardoor er nog steeds zicht is op het kampioenschap.

Senioren 2 verloren hun thuiswedstrijd tegen Deetos/Snel 7 met 8-13, waardoor de afstand met nummer 4 3 punten is geworden. Senioren 3 speelden in Oud-Gastel tegen Juliana 4 en moesten helaas de punten daar laten: 13-6. Senioren 5 is de competitie goed begonnen met een overtuigende 8-17 overwinning op Conventus 4. Senioren 6, het midweek team heeft hun 1e wedstrijd gewonnen. Hierdoor zijn de midwekers voorlopig lijstaanvoerder in ieder geval tot woensdag. Ze winnen haast nooit en dan zijn ze ook nog een week mede lijstaanvoerder. Komend weekend haast geen wedstrijden i.v.m. de zaalfinale in Ahoy tussen PKC en TOP om het kampioenschap van Nederland. Uitslagen woensdag 26 maart Keep Fit ‘70 MW1-HKC (Ha) MW1 7-4 Zaterdag 29 maart Keep Fit ‘70 F1-Vriendenschaar (H) F5 20-2 Keep Fit ‘70 F3-DSO (K) F2 0-17 Keep Fit ‘70 D1-Oranje Wit (D) D3 8-8 VIOS (W) D2-Keep Fit ‘70 D2 5-1 Good Luck F2-Keep Fit ‘70 F2 1-14 ADO B1-Keep Fit ‘70 B1 11-3 Scheldevogels A1-Keep Fit ‘70 A1 6-10 Zondag 30 maart Juliana 4-Keep Fit ‘70 3 13-6 Keep Fit ‘70 2-DeetosSnel 7 8-13 Keep Fit ‘70 1-ELKV/FLYNTH 1 16-8 Conventus 4- Keep Fit ‘70 58-17 Programma woensdag 2 april 20.00 Movado MW1-Keep Fit ‘70 MW1 Zaterdag 5 april 13.00 Keep Fit ‘70 4-Zevenbergen 1 Zondag 6 april 11.00 Eureka 2-Keep Fit ‘70 5 12.40 Eureka 1-Keep Fit ‘70 3


Een vak leren en meteen geld verdienen? Is dat wat voor jou? Kies dan voor een baan met spierballen:

- opleidingen tot NMI/MfN registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum leidt op voor het examen tot erkend NMI/MfN registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website, of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatieavond (start 19.30 uur) : Tel: 015 – 36 112 36

Do. 10 april, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do. 15 mei, Hotel Trivium Etten-Leur

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

vakman infra, straatmaker, machinist* of machinemonteur *grondverzet of wegenbouw

Binnen 2 jaar je eerste diploma halen en je verdient meteen ook al een salaris. Als je maar van aanpakken weet! Meer weten? Kijk op onze website: www.vakopleidinginfra.nl en bel, schrijf of mail met Jack Speijers, tel.: 06 520 858 82 mail: jack@vakopleidinginfra.nl Doe het vandaag nog!

Vakopleiding Infra Postbus 88, 5500 AB Veldhoven

Met de onthulling van het bouwbord is de bouw van brede school ‘De Neerhof’ officieel gestart

Uitgesproken Zevenbergen!

LENTE AANBIEDING!

Vanaf 19 april start de nieuwe ADR cursus

Beleef Bosselaar Zuid! In aanbouw

A1

In aanbouw

C3

In aanbouw

B4

Ook voor de bijscholing Code 95 zowel theorie en praktijk. Prijzen vanaf â‚Ź110,- per dag. De cursusdata zijn: - zaterdag 19 april - zaterdag 3 mei - zaterdag 10 mei - zaterdag 17 mei

Tuinman â&#x20AC;&#x201C; Stratenmaker nodig! Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN. Íť>>^KKZdE^dZd/E'E ÍťKW,K'EÍť^,KKED<E ÍťsKKZÍłEE:Z^hZdE ÍťKEZ,KhÍť^EK/E Íťt/:<hEEEKK<sKKZ>> DdZ/>EKZ'E Íť&sKZsE,dsh/> Íťh/>/:<WZ/:^KW's Íť'ZEd/KW>KE^tZ< ÍťKEZ,Kh>sE& ÎŚĎŻĎŹÍ&#x2022;ͲWZDE GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS

Frans Klaver, 0165-744 140

Klokkenmakerij

Bel vandaag: 0165 â&#x20AC;&#x201C; 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

Er zijn nog enkele woningen en bouwkavels beschikbaar! www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Grieks Restaurant Akropolis Driegangenmenu

samen te stellen naar uw eigen smaak voor

â&#x201A;Ź 18,90

van dinsdag t/m vrijdag Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

Grieks Live Muziek Vrijdag 11 april Voor reservering

DAKWERKEN

0165 - 33 14 74

vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Graag tot dan! HAVENHOOFD 2 4731 MN OUDENBOSCH Tel: 0165-331474

Het infocentrum van Bosselaar Zuid is geopend tijdens de open huizen route op zaterdag 5 april. U bent tussen 11.00 en 13.00u welkom om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen en kennis te maken met de mogelijkheden van Bosselaar Zuid. De informatiedag vindt plaats in het infocentrum, bereikbaar via de Zuidrand/Huizersdijk en de brug over de Roode Vaart. Wilt u ook in Bosselaar Zuid wonen? Informeer bij ĂŠĂŠn van de makelaars of tijdens de infodag naar de mogelijkheden.

www.bosselaarzuid.nl Informatie: www.bonmakelaardij. nl info@bonmakelaardij.nl T: 0168 - 33 58 55

KEUKEN OPEN DAGELIJKS VAN 17.00-21.30 (maandag gesloten)

TE HUUR

www.qmakelaars.nl nieuwbouw@qmakelaars.nl T: 0165 - 70 05 30

Ontwikkeling:

BEDRIJFS RUIMTE v.a. â&#x201A;Ź 35,- p/m2 WĹŻÄ&#x201A;ŜƊÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜƊÄ&#x17E;ŜͲ>Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152; 076-5033686

5 APRIL INFODAG

www.restaurant-akropolis.nl

www.berlaere.nl

www.vanagtmaal.nl

www.brabantsewaard.nl


SPORT

Super Sunday: mountainbiken, estafetteloop, jeugd mountainbike

Sporten met Thorrunners voor goed doel ROOSENDAAL - Na een zeer geslaagd themafeest (Roze Zaterdag) organiseert Roparunteam Thorrunners Roosendaal op 6 april sportieve activiteiten om geld in te zamelen voor mensen met kanker.

Deelnemers kunnen zich op zondag 6 april inschrijven in het THOR Honk. Voorinschrijving is niet mogelijk. Voor deelnemers van buiten Roosendaal is er ruim voldoende parkeergelegenheid bij Sportpark Vierhoeven.

08.00-10.00u Starten voor de 3e Mountainbike Toertocht. 11.00-12.00u 1e Paul Quik Estafetteloop. 13.00-15.30u 1e Jeugd Mountainbike Middag.

Paul Quik Estafetteloop Ter nagedachtenis aan Paul en geheel in de stijl van de Roparun organiseren de Thorrunners een Estafetteloop. In de directe omgeving van het THOR Honk (sportpark Vierhoeven) is een uitdagend cross parcours uitgezet met een lengte van ongeveer 1 kilometer. Om 11.00 uur vindt het startschot plaats en het is de bedoeling om binnen 1 uur zoveel mogelijk rondjes te lopen. Na ieder rondje dient er gewisseld te worden. Een team dient uit 4 lopers te bestaan. Teams kunnen zich alleen vooraf inschrijven via een email aan thorrunnersroosendaal@gmail.com. De eerste teams hebben zich al ingeschreven!

Mountainbike Toertocht De dag wordt geopend met alweer de 3e mountainbike toertocht. Deelnemers kunnen kiezen uit 2 volledig uitgepijlde routes van 30 of 50 kilometer door de bossen van Roosendaal, Essense Duintjes en Rucphense heide. 90% van de route gaat over onverharde wegen en de deelnemers kunnen zich uitleven op een gevarieerd parcours met technische stukken, zandstroken en klimmetjes. Deelnemers kunnen starten tussen 08.00 en 10.00 uur. Start en finish is vanuit THOR Honk op sportpark Vierhoeven. Halverwege is er een bevoorradingspost in het bos en bij terugkomst voor iedere deelnemer een heerlijk kopje soep.

Jeugd Mountainbike middag Op hetzelfde parcours als de Estafetteloop organiseren de Thorrunners i.s.m. de Nationale Jeugdronde ook de 1e mountainbike middag voor de jeugd in de vorm van een sponsoractie.

De mountainbike middag is toegankelijk voor alle kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar. Voor de jeugd ligt de uitdaging om binnen de beschikbare tijd zoveel mogelijk rondjes te rijden. Er wordt gereden in 2 leeftijdsgroepen. De leeftijdsgroep 6-9 jaar krijgt 45 minuten de tijd. De groep 10-15 jaar heeft 1 uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te rijden. Het parcours is zeer geschikt voor mountainbikes, maar kan eventueel ook met gewone fietsen worden afgelegd. Iedere deelnemer ontvangt een leuke herinnering aan de mountainbike middag. Per leeftijdsgroep is er een beker voor iedere jongen en meisje die de meeste rondjes rijdt. Daarnaast wordt een nieuwe mountainbike (beschikbaar gesteld door Peter Rijsdijk Tweewielers) verloot onder alle deelnemers. Tevens is er een nieuwe iPad beschikbaar gesteld voor de deelnemer die het hoogste bedrag aan sponsorgeld ophaalt voor de Roparun. Deelnemers in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar kunnen zich aanmelden via een email aan thorrunnersroosendaal@gmail. com. Aanvullende info over de Thorrunners, activiteiten, foto’s en filmpjes zijn te vinden op onze website www.thorrunners.nl

Bekende scheidsrechters Nijhuis en Droste bij RKVV Roosendaal ROOSENDAAL - Op vrijdag 4 april zal er in de kantine van RKVV Roosendaal een lezing plaatsvinden door de internationale scheidsrechters Nijhuis en Droste. Een komisch duo in de voetballerij? Nou nee ... Dat gaat wat ver? Bas Nijhuis en Coen Droste lanceren een nieuwe formule binnen het circuit van avondjes rond de voetbal-actualiteit. En dat doen ze goed. Met name, omdat ze breken met het geijkte (en vaak nogal saaie) patroon van de oer-klassieke lezing. Hun programma biedt meer. Er zit humor in en wat dat betreft zijn ze gehaaid op elkaar

ingespeeld. Aan ‘’katten’’ geen gebrek ... Inderdaad, in dat opzicht doen de gekruide dialogen aan theater denken. Beide heren hebben intussen een stevige portie ervaring opgebouwd in het internationale voetbal als scheidsrechter en assistent scheidsrechter. Daar vertellen ze boeiende verhalen over en ze hebben sprankelende anekdotes paraat. Hoewel, daar blijft het niet bij. Je kunt de Bas en Coen show samenvatten als Zin en Onzin in het voetbal, opgefleurd met humoristisch en interessant beeldmateriaal. Want er zit ook een waardevol element uitleg en instructie in over hei-

kele punten in de spelregels, inclusief een quiz. Het publiek komt ruim aan bod. Na de pauze is er alle kans vragen te stellen, discussie op te zetten en kritiek te leveren. Daar kunnen ze tegen. Realisme is hen niet vreemd. Ze zijn gelouterd in het vak, dat geen hobby meer is. Dat krijg je avondvullend mee. De Club van 100 van RKVV Roosendaal maakt deze avond mogelijk en heeft naast haar leden ook de sponsoren en leden van de voetbalvereniging uitgenodigd. Op deze avond zal ook de nieuwe EHBO ruimte worden gepresenteerd die met de inbreng van de Club van 100 tot stand is gekomen.

Programma DVO’60 Programma jeugd Woensdag 2 april 19.00u Steenbergen C1-DVO’60 C1 Donderdag 3 april 19.00u DVO’60 D1-Terneuzen D1 Programma senioren Zaterdag 5 april 15.00u DVO’60 1-Vrederust 1 13.00u DVO’60 2-De Fendert 2 13.00u DVO’60 3-VVR 2 12.00u Rimboe 2-DVO’60 4 13.15u Halsteren 5-DVO’60 5 14.30u Dinteloord 4-DVO’60 6

Zondag 6 april 11.30u Halsteren VR1-DVO’60 VR1 10.00u de Schutters VR2-DVO’60 VR2 Programma jeugd Zaterdag 5 april 13.00u DVO’60 A1-Wernhout A1 13.30u Odio B1-DVO’60 B1 09.30u VVC’68 B1-DVO’60 B2 15.00u DVO’60 B3-Roosendaal B6 11.15u Virtus B3-DVO’60 B4 12.00u RBC C2-DVO’60 C1 14.15u Cluzona C2-DVO’60 C2 11.30u DVO’60 C3-Vivoo C2

10.00u DVO’60 D1-Yerseke D1 10.00u DVO’60 D2-Sprundel D1 08.45u DVO’60 D4-Steenbergen D5 09.00u De Fendert E1-DVO’60 E1 11.30u DVO’60 E2-Virtus E2 10.00u Sc Gastel E2-DVO’60 E3 08.45u DVO’60 E4-NVS E2G 08.45u DVO’60 E5-Kogelvangers E3G 08.45u DVO’60 F1-Virtus F1 11.00u Borgvliet F1-DVO’60 F2 10.00u DVO’60 F3-Halsteren F4 10.15u Halsteren F5-DVO’60 F4 11.30u Sc Welberg MC-DVO’60 MC

NSV pakt laatste strohalm NISPEN - Het was op Sportpark De Wallen alles of niets voor NSV zondagmiddag 30 maart. In een directe confrontatie met naaste concurrent HSC’28 om nacompetitie te ontlopen deed NSV gouden zaken. Het werd 5-1. Op een goed gevuld sportpark liet NSV vanaf de aftrap zien wie deze middag baas was. In eigen huis was dit NSV. Het duurde even voordat het 1e doelpunt viel, maar de rust werd toch ingegaan met een comfortabele 3-0. In de 2e helft scoorde NSV de 4-0, waarna de wedstrijd gespeeld was. NSV geloofde het verder wel, maar kwam bij een uitval toch op 5-0. De 5-1, vlak voor tijd, was alleen maar van statistische waarde. Door blessures acteerde NSV met een aantal A-spelers. Jongelingen lieten zien klaar te zijn voor het grote werk. NSV heeft nu 21 punten. In het vizier liggen

HSC met 22 punten, Lepelstraatse Boys met 23 punten en BVV met 24 punten. NSV heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Zondag gaat NSV naar SC Gastel. Gastel is The best of the Rest, na de ongenaakbare leider FC Bergen. SC Gastel won de 2e periode, zodat het al zeker is van nacompetitie om alsnog promotie af te dwingen. Spannende thuiswedstrijd eindigde in een nipte 1-2 overwinning voor de Gastelnaren. Wedstrijd op sportpark Blankershoeve aan de Oudendijk 1a in Oud Gastel begint om 14.30 uur. Uitslagen zaterdag 29 maart De Fendert A1-NSV A1 1-1 NSV C1-De Fendert C2 2-1 Victoria’03 D2-NSV D1 0-2 NSV D2-METO D3 5-0 Noordhoek E1-NSV E1 3-0 NSV F1G-Prinsenland F1 2-6 Zondag 30 maart

NSV 1-HSC’28 1 5-1 NSV 4-METO 4 3-0 NSV VR1-Terheijden VR1 5-5 Programma zaterdag 5 april NSV A1-Steenbergen A2 13.30u NSV B1-Kogelvangers B1 11.30u Rimboe C1-NSV C1 10.30u NSV D1-Virtus D2 10.00u Sprundel D2-NSV D2 10.00u Nieuw Borgvliet E1-NSV E1 11.00u De Fendert F2-NSV F1G 09.00u NSV M1-Welberg M1 10.00u Zondag 6 april SC Gastel 1-NSV 1 14.30u NSV 2-SC Gastel 3 12.00u NSV 3-DSE 5 10.00u Nieuw Borgvliet 7-NSV 4 10.00u SC Kruisland 5-NSV 5 10.00u NSV VR1-Virtus VR1 10.00u Kijk voor alle info over NSV op www.nsvnispen.nl of https://www.facebook.com/ RkvvNsvNispen PAGINA 12

SportColumn Louis Bovée

De Hanegraafjes Op een lentemiddag in 1984 belde ik aan bij de witte villa van Jacques en Marina Hanegraaf in het buitengebied van het dorpje Schijf, enkele meters van de grens met België. Marina deed open. Jacques zat nog in een interview met een beeldschone blondine van toenmalig weekblad De Tijd. Aan de keukentafel van het indrukwekkende pand wachtte ik geduldig op mijn beurt. Nadat de ’Amsterdamse stoot’ was vertrokken, zakte ik diep weg in een fauteuil. We begonnen te praten over maatschappelijke ontwikkelingen, politiek (de onstuitbare opmars van de Centrum Democraten onder leiding van de omstreden Hans Janmaat) en het ondoorgrondelijke wielerwereldje. Hij vertelde openhartig over de linkeballen in het peloton, welke coureurs én ploegleiders naar spuit en pil grepen en wie wat verdiende. Zelfkritiek vermeed hij niet. Mijn oren klapperden. Met geen woord repte hij over het feit dat ik zijn onthullingen voor mezelf moest houden. Hij ging hiervan uit. Na twee uur opperde ik: ”Ik was gekomen om je te interviewen voor de Aktueel.” Jacques: ”O ja, da’s waar. Steek van wal.” In mijn bedrijfs-Golfje huiswaarts trok ik de conclusie er een nieuwe vriend bij te hebben, een conclusie die bleek te kloppen. Jacques bouwde een mooie carrière op. Hij won twee nationale titels, een aantal klassiekers (waaronder de Amstel Gold Race) en in de Tour de France droeg hij twee dagen de gele trui. Jacques genoot de reputatie van een uitstekende koerskapitein op wie de kopman blind kon varen. Hij liet zich de mond niet snoeren door zijn strenge bazen. Vandaar dat hij regelmatig botste met Peter Post en Jan Raas. Voor Bernard Hinault verrichtte hij tijdens de editie 1988 van La Grande Boucle meesterknechtwerk. Sindsdien zijn Hinault en Hanegraaf - die vloeiend Frans, Engels en Duits spreekt - zeer close. In 1994 moest Jacques abrupt stoppen, na bij een trainingsrit in Zwitserland tegen een plotseling overstekend hert te zijn gereden. Daarbij liep hij onder meer gebroken rugwervels op. Toen hij was hersteld, sloeg intelligente, slimme Jacques nieuwe wegen in. Met succes, soms met minder succes. Het kenmerkt hem bij tegenslagen zijn eigen verantwoordelijkheid te pakken. Jacques beschikt over een ongekende handelsgeest. Hij slaagt er in met geld méér geld te maken. Hij zag al vroeg dat China toonaangevend zou worden in de wereldeconomie. Tot op hoog niveau wist hij contacten te leggen. Zakenman Jacques is zijn tijd altijd ver vooruit geweest. Zijn zoon Junior trad in zijn voetsporen. Als coureur leerde Junior zijn beperkingen snel kennen, waarna hij zich volledig op zijn universitaire studie toelegde. De avonturier uit St. Willebrord heeft momenteel een prachtige baan in Shanghai waar hij samenwoont met zijn uit Chaam afkomstige vriendin Joyce. Zondagavond 9 maart tegen half twaalf rinkelde mijn gsm. Jacques! Hij had begrepen dat mijn relatie op de klippen was gelopen en wilde me een hart onder de riem steken. ”Het verbaast me niet, Louis. Mag ik toch wel zeggen, want wij zijn vrienden. Ik had het zien aankomen. Jullie pasten gewoon niet bij elkaar. Te verschillende achtergronden. Werkt uiteindelijk niet. Mocht je verdrietig zijn, dan is het misschien een schrale troost te weten dat in het leven alles vergankelijk is.” Een paar dagen later ontving ik een mailtje uit Shanghai. Ook Junior, wiens belevenissen in China in boekvorm gaan verschijnen, toonde zich begripvol en wenste me kracht en sterkte. Voor de wielrenner Jacques Hanegraaf had ik veel respect, voor de mens-Hanegraaf nog meer. Net als dat ik dat heb voor zijn zoons Junior en Jochem en zijn vrouw Marina. Toppers!

Opmerkelijke zege team 4 WOUWSE PLANTAGE - Tussen de voornamelijk gunstige uitslagen van competitieronde 7 in afdeling Zuidwest van de NTTB was de overwinning van PinPongers 4 misschien wel de meest opmerkelijke. Team van Arie Raaymakers, Lisette van Meel en Sabina Steur (en de niet spelende Narda Quik en Ray van de Bogart) verkeert in de degradatiezone en kreeg het iets hoger geklasseerde ODT 9 op bezoek. De PinPongers wisten dat er een goed resultaat moest worden neergezet om uit die onderste regio te kunnen geraken. Raaymakers en van Meel zette het op een 2-0 voorsprong, voordat ODT via C. van Eekelen iets terug kon doen. Daarna was het 5 keer raak voor de formatie uit de Pin, totdat Steur voor de 2e maal in stof beet. Uiteindelijk bepaalde Raaymakers de eindstand op 8-2 en is men zowel ODT als ’t Batje tot op 1 punt genaderd. Naast PinPongers 4 boekten ook team1 en 3 hun volgende overwinningen, waardoor zij nog steeds aan kop blijven in de 4e resp. 6e klasse. PinPongers1 behaalde in Willemstad een uitstekende 8-2 zege. Alleen Walter van Gils moest tot 2 maal toe de winst aan een Witac-speler laten (Rinus Huybregts en Cor Bom). Tom van Doorn en Eelco Ligtenberg bleven ongeslagen. PinPongers3 deelde in Middelburg de directe

concurrent een gevoelige tik uit door met nog grotere cijfers de winst op te eisen (91). Hierdoor heeft het inmiddels 14 punten voorsprong en kan het kampioenschap het PinPongers-team normaliter niet ontgaan. Naast alle euforie rondom de fraaie winsten, was er ook gehoopt op een redelijk resultaat van PinPongers 2 tegen koploper Hotak. Team uit Hoogerheide, dat de laatste 3 wedstrijden met 10-0 had gewonnen, had ook in de Wouwse Plantage weinig moeite om een grote score neer te zetten. Alleen René Schijven zorgde ervoor dat er toch 1 puntje voor de PinPongers op het wedstrijdformulier kwam. Het 1e jeugdteam mocht naar Arnemuiden om te kijken of net als thuis een gelijkspel uit het vuur kon slepen. Thijs Balemans en Jim Raats speelden zeer goed en wonnen 3 resp. 2 wedstrijden. Paul van Overveld kon er net geen 6e punt aan toevoegen, ook het dubbel ging verloren, waardoor er een 5-5 uit de bus kwam en waar men toch zeker tevreden over kon zijn. Iets minder succesvol was het 2e jeugdteam dat voor een 2de keer deze maand naar Sint-Annaland moest. Nu was nummer 3 in de rangschikking Smash’76 (5) de gastheer en ook dit team denderde over de jonge jongens ( Jelle Augustijn en Niels Bolders) en meisje ( Karin van Overveld) heen. Absoluut geen schande voor de starters. Meer info: www.depinpongers.nl


Uw kostbaarheden zijn goud waard! Goudwisselk antoor is eigendom van familie De R uiter en heeft ruim 2 5 jaar expertise!

Iedereen heeft kostbaarheden in huis. Soms zelfs zonder dat men zich hier bewust van is. Een paar oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar

Meer dan 50 locaties door heel Nederland!

grootvader nog mee heeft gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Zo ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn en mocht u het willen verkopen, dan bieden we u ook nog eens een reële prijs. Locatie Roosendaal Winkelcentrum Kroeven t.o. President Kennedylaan 86 Elke wo. van 10.00 - 16.30 uur

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Verpanden

Beleggen

TaxatieMunten

Sieraden (goud en zilver)

Oude bankbiljetten

PostzegelsAntiek speelgoedInkoop

Verkoop

GoudZilverVeiling

Rembrandtgalerij Rembrandtgalerij 12 Elke do. van 10.00 - 16.30 uur roosendaal@goudwisselkantoor.nl Locaties bij u in de buurt Hoogerheide, Sint-Lucasplein (elke woensdag) Breda, Sophiastraat 11 (di. t/m za.)

www.goudwisselkantoor.nl

Gebruikt u nog Windows XP? Op 8 april stopt Microsoft met het onderhoud van Windows XP. U ontvangt dan voor Windows XP geen wekelijkse beveiligingsupdates meer. Hierdoor loopt u extra risico. Het is dus nu tijd voor een nieuwe computer. Een Informatique pc met Windows 8 is al verkrijgbaar vanaf €399,-. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het leveren van maatwerk pc´s. Naast desktop pc’s kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor Windows laptops en tablets.

699,-

599,-

U bent van harte welkom in onze winkel of kijk voor meer informatie op www.informatique.nl/windowsxp Bekijk al onze pc systemen op www.informatique.nl/pc

*prijs excl. monitor

inHome Media pc ‡Intel Core i5-4430 3.0 GHz ‡Intel HD Graphics 4600 ‡2TB harddisk ‡8GB DDR3 geheugen ‡4x USB 3.0 ‡HDMI ‡Gigabit LAN ‡DVD±RW DL ‡12-in-1 kaartlezer ‡Windows 8.1 ‡www.informatique.nl/201220

.RRS2IÀFHYRRU7KXLVJHEUXLN Premium bij deze PC voor ‡www.informatique.nl/532213

Microsoft® en Windows® zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation. Alle genoemde prijzen zijn in euro’s, inclusief BTW, onder voorbehoud en kunnen wijzigen als gevolg van marktontwikkeling of dollarkoers. Afbeeldingen dienen ter illustratie en kunnen afwijken van het geleverde product. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Informatique

Openingstijden

Drukkerij 3 4651 SL STEENBERGEN Tel: 0167 820 220

ma. - do.: 09:00 - 18:00 uur vrijdag: 09:00 - 21:00 uur zaterdag: 09:00 - 17:00 uur

COMPUTERWINKEL VAN HET JAAR!

2011 - 2012 - 2013 - 2014 informatiqueNL

85,-


PASEN

KIJK OP ACTION.NL

WEEKACTIE! WEEKACTIE! SFEER LANTAARN

CULINAIRY GARDEN COMPLETE KWEEKSET

JODVPHWWHNVWHQNRRUG [FP

ERQVDLNUXLGHQ JURHQWHQRI EORHPHQ

N D! WO O NTR E

TRENDY WINDLICHT PHWWHNVW [FP

6.49

1.29

DOUCHE RADIO

HUISDIEREN MAT

GLYHUVHNOHXUHQ

FUNNY BADMUTS

1.49

VXSHU]DFKWIOHHFH GLYHUVHNOHXUHQ [FP

3.49

3.29

WERCKMANN TUINGEREEDSCHAP Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; 

1.49

5.49

VOLPILWPRGHO GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ

LEBARA MOBILE SIMKAART LQFOPLFUR6,0NDDUW RRNJHVFKLNWYRRU VPDUWSKRQHV verkrijgbaar bij de kassa en/of servicebalie

WUHQG\NOHXUHQ [[FP

6-IN-1 ZADENSET EORHPHQ NUXLGHQRI JURHQWHQ

2.49

0.65

DAMES TRENCHCOAT

[FP

]ZDUW]DQGRISULQW SRO\HVWHU PDWHQ6;/

ZE G ROTE KE U ! S N D ES IG

1.29

(OGHUV 

MIEREN- OF SLAKKENBESTRIJDER

JHEUXLNVNODDU PO

WERCKMANN SPADE OF BATS PHWHVVHQKRXWHQVWHHO

TO P KWALIT (OGHUV 

JHEUXLNVNODDU mieren: JUDP slakken: JUDP

E IT!

3.19

MIEREN LOKDOOS 6(7

1.99

2.99

NAADLOOS ONDERGOED

1G B

2.99

(OGHUV 

11.99

HEREN SOKKEN

GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ6;;/

GLYHUVHNOHXUHQ HQGHVVLQV PDWHQ

BOXER, HEUPSLIP, TAILLESLIP

1.69

COMFORTBEHA, SINGLET, TOP

2.49 et l intern mobie . â&#x201A;¬15, en max oed eg lt be

T/M DINSDAG 8 APRIL

KUNSTSTOF KWEEKKAS

TUIN ZITKUSSEN

ONKRUID BESTRIJDER

VFKRIIHOKDUNRINUDEEHU YDQYHU]LQNWVWDDO JD]RQKDUNYDQNXQVWVWRI H[WUDVWHYLJHJHODNWHKRXWHQ VWHHO[FP

DAMES BROEK

0.69

(OGHUV 

VAN WOENSDAG 2 APRIL

1.69

(OGHUV 

SCHELPVORM ZANDBAK

3 PAAR

vanaf: (OGHUV 

1.89

SUN VAATWASTABLETTEN

RRNWHJHEUXLNHQ DOV]ZHPEDG [[FP

DOOLQRQH K\GURILOP

DAMES TOP PDWHQ 6;;/

2.99

7.49

KINDER STOEL VWDSHOEDDU

1.99

4.49

SHINE GLANSSPOELMIDDEL OLWHU

0.79

8 0 STU KS

6.99

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

H[FOLQKRXG


POOLS BOUWBEDRIJF Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk. BETAALBAAR EN BETROUWBAAR Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

HUGO vraagt v.a. â&#x20AC;&#x2122;98

autoâ&#x20AC;&#x2122;s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443

ELISE

DANSSCHOENEN

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur

2IÂżFLHHOGHDOHUYDQ'LDPDQW GDQVVFKRHQHQ 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU

Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

0167-522939 / 06-10807891

Tel.: 06-50905037

TE HUUR APPARTEMENT Spanje Aguilas Echt Spaans, grens Murcia-Andalucia Ĺ?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Í&#x160;/ŜĨŽÇ Ç Ç Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x201A;ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;ͲÄ&#x201A;Ĺ?ĆľĹ?ĹŻÄ&#x201A;Ć?Í&#x2DC;Ŝů

DE MOOISTE RAMEN EN DEUREN

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

ze Bezoek on e vernieuwd

showroom

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

BEL VOOR EEN GRATIS OFFERTE

BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERAND$¡6Â&#x2021;5$0(1Â&#x2021;'(85(1LQ $/80,1,80 39& SERRES

-%%2$!.*!!2%26!2).' Meer dan 25 jaar ervaring!

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Demmers Interieur Stuc en klusbedrijf

NU 20% KORTING

OP STUC EN SCHILDERWERK

0641211049 www.demmersinterieur.nl

"RASSCHAATSESTEENWEGs+ALMTHOUTs4EL s&AX sWWWBRUVOBE !,,%$!'%./0%.6!. 552s:/.$!'6!. 552sGeen voorschotten, u betaalt pas na afwerking!

Johan verkoopt * REALIST IN (BEDRIJFS)VASTGOED VERKOOP & VERHUUR

Roosendaal EvelindeďŹ&#x201A;at 59 â&#x201A;Ź 99.000,â&#x20AC;&#x201C;

Roosendaal Voorstraat 127 â&#x201A;Ź 175.000,â&#x20AC;&#x201C;

Roosendaal Middenstraat 79a â&#x201A;Ź 199.000,â&#x20AC;&#x201C;

Roosendaal Hogestede 70 â&#x201A;Ź 237.500,â&#x20AC;&#x201C; (vanafprijs)

Roosendaal Amarildijk 131 â&#x201A;Ź 225.000,â&#x20AC;&#x201C;

Zegge Onze lieve vrouwestraat 23 â&#x201A;Ź 349.000,â&#x20AC;&#x201C;

Roosendaal Biezenstraat 18 â&#x201A;Ź 475.000,â&#x20AC;&#x201C;

Zaterdag 5 april NVM open huizenroute 11.00 - 15.00 uur (Alle afgebeelde woningen kunt u bezoeken)

T 0165 560 780 * www.johanuwmakelaar.nl


ADVERTORIAL

Op 13 september viert Jansen Hoveniers 25-jarig bestaan met grandioze Lifestylebeurs

Jansen Hoveniers is jarig en trakteert SINT WILLEBRORD - Op 1 april bestaat Jansen Hoveniers 25 jaar en dit zilveren jubileum wordt gevierd op zaterdag 13 september met een groots opgezette Lifestylebeurs op het terrein van Jansen Hoveniers aan Bremstraat 120a in Sint Willebrord. Op deze beurs zijn de nieuwste innovaties op tuingebied te bezichtigen. DOOR HÉLÈNE HEIJS Op deze feestelijke dag zullen vele leveranciers hun nieuwste innovaties op tuingebied presenteren, maar ook exposanten met kunst en catering zijn van de partij. In aanloop naar deze Lifestylebeurs houdt Jansen Hoveniers vanaf april allerlei wisselende acties waarbij mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Deze maandelijks acties staan vermeld op hun website www. jansenhoveniers.com en hun facebook pagina www.facebook.com/jansenhovenier

Droomtuin Op 1 april 1999 heeft Peter Jansen zich gevestigd als zelfstandig hovenier. “Ik heb altijd de behoefte gehad een eigen bedrijf te beginnen. Met groene vingers en een groene opleiding ben ik van start gegaan”, vertelt Peter Jansen, commercieel directeur en mede-eigenaar van Jansen Hoveniers. In de afgelopen 25 jaar is Jansen Hoveniers uitgegroeid tot een bedrijf die zeer vele disciplines in huis heeft om iedere tuin om te kunnen toveren tot een droomtuin. Binnen het bedrijf zijn twee gespecialiseerde afdelingen actief, een bouwkundige afdeling en een groenafdeling. Op de bouwkundige afdeling zijn gespecialiseerde eigen stratenmakers, eigen timmermannen en grondwerkers werkzaam die de hoveniers van de groenafdeling ondersteunen in het creëren van een complete tuin naar wens van de klant, van bestraten, bouwen van tuinhuizen, tot het plaatsen van een buitenkeuken of jacuzzi.

Daarbij zorgen ze voor een goede interactie tussen binnen en buiten. “Mensen willen het hele jaar rond van hun tuin genieten”, stelt Ad Roks, algemeen directeur en mede-eigenaar van Jansen Hoveniers. Onderhoud Jansen Hoveniers ontwerpt en realiseert zeer uiteenlopende tuinen, van kleine tot zeer grote landschappelijke tuinen. Alles is mogelijk van klassiek tot vernieuwend, van onderhoudsvriendelijk tot onderhoudsvrij. Daarbij worden altijd hoogwaardige en duurzame producten gebruikt en is men altijd op de hoogte van de laatste trends. Tevens zijn er diverse mogelijkheden om een tuin professioneel te laten onderhouden. Peter Jansen: “We bieden ook service voor ouderen om hun tuin te ontzorgen”. Brede inzetbaarheid, innovatief, creativiteit, vakkundige werkwijze, persoonlijke aandacht en oog voor detail is hun sterke kracht.

Peter Jansen (links) en Ad Roks (rechts op foto).

FOTO HÉLÈNE HEIJS

Jansen Hoveniers, Bremstraat 120a, 4711 CK, Sint Willebrord, 0165-387819, info@jansenhoveniers.com, www.jansenhoveniers.com Een moo

i en scho

on terras

!

Iedereen kent het probleem: het terras of bestrating is vervuild en dat is geen prettig gezicht. Tijd voor een schoonmaakbeurt met de Easy Cleaner. Bezoek voor meer informatie onze website.

Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 63 info@vanstrienhoveniers.nl

w w w. Va n S t r i e n H o v e n i e r s . n l

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com www.bergengraafwerkzaamheden.nl

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602 Check alle aanbiedingen op halfords.nl

119.-

MVH-X360BT autoradio

89.

Dankzij Bluetooth te verbinden met smartphone. Voorzien van USB-ingang aan de voorzijde. 4x50 Watt vermogen.


GOORDEN WOUW B.V. Ter versterking van ons team zijn wij per direct op zoek naar:

Gemotiveerde containerauto-chauffeurs In bezit van rijbewijs BCE en chauffeursdiploma Ervaring met haakarm-containerauto is een prĂŠ motivatie om hiermee te leren werken is vereist! De werkzaamheden bestaan uit het vervoeren van losgestorte Landbouwprodukten en conserven, met afzetcontainers, zowel nationaal, als internationaal Ben jij bereid om meerdere overnachtingen in de week te maken en te werken met verschoven diensten, dan bent jij wellicht onze kandidaat! vul snel het sollicitatieformulier in op onze website www.goordentransport.nl mailen mag ook: planning@goordenwouw.nl

Goorden Wouw B.V. Donkenweg 6 4724 SN Wouw 0165-304051

AKROL Gespecialiseerd in:

Rolluiken, Zonweringen, Kunststof Kozijnen, Verandadaken, Garagedeuren, Horren en hordeuren, Plisse voor kunststof kozijnen, Gevelbekledingen

Antiekrenovatie Hans Swanenberg s6ERWIJDERENVANVERF ENLAKLAGEN s/PNIEUWKLEURENENOFLAKKEN s/OKVOORALUWOVERIGEMEUBELEN s4EVENSSTRAAL ENSPUITWERK s+EUKENRENOVATIE s3TOELENMATTENENWEBBING

Bel of mail 0165-314878 info@akrol.nl

:EVENBERGSCHEN(OEK 4EL&AX 

WWWANTIEKRENOVATIENL

Algemene Kennisgeving Agenda van de openbare vergadering van de CliĂŤntenraad SW op maandag 7 april 2014 (aanvang 15.00 uur) in het kantoor van WVS-groep, Bosstraat 81 (4704 RL) Roosendaal. 1. Opening / berichten van verhindering / vaststelling agenda. 2. Besluitenlijst van de vergadering van de CliĂŤntenraad SW op 17 februari 2014. 3. Mededelingen. 4. Besluit van de gemeente Roosendaal m.b.t. het niet verlengen van tijdelijke SW-dienstverbanden vanaf 2015. 5. Stand van zaken nieuwe wetgeving en de bestuursopdracht. 6. Deelname aan ĂŠĂŠn van de projecten van BUS. 7. Voordracht (2) nieuwe leden CliĂŤntenraad. 8. Rondvraag. 9. Sluiting.

PERSONEEL GEVRAAGD Senso Detachering B.V. te Dordrecht

Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263

Senso Detachering BV is een jong en dynamisch uitzend- en detacheringsbureau. Voor diverse projecten zijn wij op zoek naar;

E 

1. 1 vaste prijs

80

KIPDRUMSTICKS KG 2.49 KG 4.25 VARKENSLAPPEN ½KG KIPKARBONADE 1KG RUNDERRIBLAPPEN ½KG VARKENSHAAS ½KG

65 1.99 2.

FAMILIE 99 FRICANDEAU/ 99 2. VINK KG 2. ROLLADE/SHOARMA ½KG1.75

GEMENGD GEHAKT VERSE WORST KG

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

14

- Shop- en aanbouwďŹ tters ( Industrie en scheepsbouw ) - FCAW, GTAW Lassers ( gecertiďŹ ceerd ) - Elektromonteurs ( Industrie, MTS niveau ) - IJzerwerkers - Elektromonteurs VCA, een geldig rijbewijs is een must en eigen vervoer een pre. Mocht u geĂŻnteresseerd zijn dan kunt u contact opnemen met; Senso Detachering BV Frans Luijk Spinel 50, 3316 LG Dordrecht Tel: 06-51000189 / 078-7600016 Email: frans@sensodetachering.nl

Grote Markt 4, Bergen op Zoom Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar:

Medewerk(st)ers voor de BEDIENING, uitsluitend mĂŠt ervaring. -----------------------------------------------------Ervaren KOK voor meer informatie, bel (0164) 245 822 of 06 532 66 334

Wij zijn op zoek naar een vlotte, Ă&#x20AC;H[LEHOHDOOURXQG

medewerkster liefst met ervaring

Slagerij van de Riet Te Koop

BUXUS TAXUS BUXUS BUXUS 2 jarig-20/30 cm

â&#x201A;Ź 0.40

30/50 cm

â&#x201A;Ź 0.60

BOL

PYRAMIDE

ø30 cm

50-70 cm

â&#x201A;Ź 5.00 â&#x201A;Ź 7.50 Zundert, 076-5973377

per stuk

per stuk

3DVWRRUYDQ%UHXJHOVWUDDW %RVVFKHQKRRIG_WHO

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!


Kinderboerderij Minnebeek houdt ponydag en meer

Er valt van alles te beleven tijdens de ponydag op zondag 6 april

ROOSENDAAL - Bij kinderboerderij Minnebeek staat de pony centraal op zondag 6 april. De kinderboerderij heeft een leuke en leerzame middag in petto met een speurtocht en demonstraties van onder andere een

hoefsmid en paardentandarts. Pony’s en paarden worden ook deze dag natuurlijk op en top verzorgd. Zo komt de hoefsmid langs om de hoeven te bekappen en te beslaan. Het is indrukwekkend om te zien hoe het ijzer gloeiend heet uit de oven wordt gehaald en vervolgens gevormd

wordt. Naast de hoeven wordt ook veel aandacht besteed aan het gebit. Paardentandarts zal de tanden controleren en eventuele haken op de kiezen met een vijl keurig verwijderen. Zorg er dan maar eens voor dat het paard je niet bijt. Ook daar heeft de paardentandarts een oplossing voor. Tijdens de ponydag kan er ook op de pony’s Brenda en Asella gereden worden en kan men meedoen met een speurtocht. Pony’s staan 6 april centraal, maar er is veel meer te beleven. Buurtpreventie Minnebeek heeft bovendien een mini-rommelmarkt met als thema dieren.Opbrengst is voor het goede doel: kinderboerderij. Tevens viert het team samen met de buurtbewoners het 1-jarig bestaan van buurtpreventie Minnebeek. Bezoekers kunnen bij de kraam ook informatie krijgen over buurtpreventie. Verder laat Jullienne van Blessings4you-Uganda zien hoe men van een oud tijdschrift prachtige sieraden kan maken. Men krijgt de gelegenheid om zelf, met veel geduld, een kraal te maken. Ilse Jonkers gaat de New York Run lopen voor KIKA. Zij zal die dag glitter tattoos zetten, wat hopelijk een mooi sponsorbedrag gaat opleveren. De activiteiten vinden plaats op 6 april van 13.30-16.30 uur. Kinderboerderij Minnebeek, Ambrozijnberg 202, Roosendaal. Iedereen is welkom. In verband met de verwachte parkeerdrukte, adviseren zij niet met de auto, maar bijvoorbeeld met de fiets, te komen. Voor meer informatie: www.facebook. com/KinderboerderijMinnebeek.

Weekenddiensten Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165-53 02 00, Boerhaavelaan 21. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Thebe Thuiszorg Roosendaal Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 67 50 of mail naar Team.Roosendaal@thebe.nl

Openingstijden Gemeente Roosendaal Stadserf 1 4701 NK Roosendaal Tel: 14 0165 Maandag, Dinsdag, Vrijdag 08.00 – 14.00 uur Woensdag 08.00 – 16.00 uur Donderdag 08.00 – 19.30 uur

Kinderboerderij Minnebeek blij met nieuwe aanwinst

Instuiftraining bij RBC ROOSENDAAL - De voetbalopleiding van RBC breidt verder uit. In het seizoen 2012-2013 begon de heropgerichte vereniging met twee jeugdteams aan de competitie. D1 wist meteen het kampioenschap in de hoofdklasse èn de beker te winnen. In het huidige seizoen nemen 5 teams deel aan de diverse competities. De C1 staat met een straatlengte aan kop

in de 3e divisie en zal de titel binnenkort binnen halen. Voor het komende seizoen wordt de opleiding uitgebreid met een U10 en een U17 (de U staat voor Under=onder), waardoor het totaal aantal jeugdteams al weer op 7 komt. Alle trainingen en wedstrijden vinden plaats in het Herstaco Stadion en staan onder leiding van UEFA-gekwalificeerde trainers. RBC zoekt spelers die bereid zijn in zichzelf

te investeren met als doel een zo goed mogelijke voetballer te worden. Op de vrijdagen 4 en 11 april organiseren we instuiftrainingen voor jongens die geboren zijn in 2004, 2005 of 2006. De instuif start om 17.00u in het stadion en zal een uur duren. De poort gaat om 16.30u open. Jongens die al lid zijn van een club dienen hun vereniging in te lichten dat ze aan deze instuif mee willen doen. Aanmelden kan via voetbalzaken@rbcvoetbal.nl.

ROOSENDAAL - Afgelopen week kreeg kinderboerderij Minnebeek een nieuw aquarium cadeau van de firma Brouwers. Brouwers gaat ook dit aquarium weer voor eigen rekening onderhouden. Een prachtig gebaar, want met het nieuwe aquarium wordt het zicht veel beter. Bij het huidige aquarium moeten de allerkleinsten bijvoorbeeld opgetild worden om de vissen goed te kunnen zien. Jong en oud staan vaak lang bij het aquarium te kijken om te genieten van de mooie vissen. De kinderboerderij is dan ook ontzettend blij met deze ondersteuning en de betrokkenheid van Brouwers.

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 2 april: gebedsavond 19.30u. Zondag 6 april: eredienst 10.30u met avondmaal. Zondagsschool en crèche aanwezig. Maandag 7 april: fundamenten v/d bijbel.

veertigdagentijd. Eucharistieviering m.m.v. Herenkoor Moeder Gods. Voorganger: Pastor P. Swinne. De Goede Herder Zondag 6 april 11.30u 5e zondag van de veertigdagentijd. Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor Goede Herder. Voorganger: Pastor P. Swinne.

RK SINT NORBERTUSPAROCHIE

H. Maria Hemelvaart Zaterdag 5 april 19.00u Eucharistieviering m.m.v. Koorgroep Cadans. Voorganger: Pastor P. Swinne. Zondag 6 april 9.30u 5e zondag van de veertigdagentijd. Eucharistieviering m.m.v. Cantors. Voorganger: Pastor J. Hoevenaars. Verkondiging: Pastor P. Versnel. Sint Franciscus Elke vierde zondag van de maand Eucharistie-/Woord- en Communieviering.

Parochiekern Emmaüs St. Josephkerk Vrijdag 4 april 18.30u Eucharistieviering 1e vrijdag. Voorganger: em. Pastor J. v. Oers. Klooster in de Waterstraat 10.00u Eucharistieviering 1e vrijdag. Voorganger: pastor Spanjers. Daarna ontmoeting met koffie en thee. Zaterdag 5 april 19.00u Eucharistieviering m.m.v. Cantors. Voorganger: em. Pastor J. v. Oers. Verkondiging: Pastor P. Versnel. Zondag 6 april 11.00u 5e zondag van de veertigdagentijd. Eucharistieviering m.m.v. Gem. koor St. Joseph. Voorganger: em. Pastor J. Hoevenaars. Verkondiging: Pastor P. Versnel. Dinsdag 8 april 9.00u Woord- en Communieviering. Voorganger: Dhr. J. Meijer. 14.30u Rozenkransgebed. Parochiekern De Ark Moeder Godskerk Vrijdag 4 april 9.30u Eucharistieviering 1e vrijdag. Voorganger: Pastor P. Swinne. Zaterdag 5 april 17.00u Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Versnel. Zondag 6 april 9.30u 5e zondag van de

Parochiekern O.L. Vrouwe O.L. Vrouwekerk Donderdag 3 april 9.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor H. Akkermans. Vrijdag 4 april 9.00u Eucharistieviering 1e vrijdag. Voorganger: Pastoor H. Akkermans. Zaterdag 5 april 17.30u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne. Zondag 6 april 9.30u 5e zondag van de veertigdagentijd. Eucharistieviering m.m.v. St. Alfonsuskoor. Voorganger: Pastoor H. Akkermans. Zondag 6 april 17.00u Vespers m.m.v. Cantores O. L. Vrouwe Dinsdag 8 april 9.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor H. Akkermans.

CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN De Bloemschevaert Zaterdag 5 april 18.00u voorganger pastor Jos Broekmans. De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 6 april 10.00u voorganger pastor Ria Verheul. De Champetter Vrijdag 4 april in de Inloop (Blok B-beneden woning 44), voorganger pastor Fons Burm. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag om 15.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 6 april 10.30u voorganger pastor Jos Broekmans m.m.v. Toine Nooijens. Wildenborch Geen kerkdienst.

Een avond voor en door onze jeugd. Zij ontdekken met elkaar dat God leeft en betekenis heeft in hun leven. Saai? Echt niet! Aanvang 19.45 uur. Zondag 6 april: Eredienst. Tijdens deze feestelijke dienst zullen 6 zusters gedoopt worden. Spreker: Nicolas Pouyet. Aanvang: 10.00 uur. Er is een crèche en speciale kinderdiensten voor alle kinderen t/m 12 jaar. Maandag 7 april: Gemeentebidstond van 19.30-20.30 uur. Een waardevolle tijd van gebed voor elkaar, voor zieken en alleenstaanden, voor gezinnen en kinderen, zendelingen maar ook voor Roosendaal en ver daarbuiten. Dinsdag 8 april: Bijbelstudiegroep; samen ontdekken wat de Bijbel ons leert voor ons leven van iedere dag. Uit 2 Korintiërs kunnen we lezen hoe dat mogelijk is. U bent van harte welkom van 9.30-11.15 uur.

EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165-556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl Donderdag 3 april: Een pakkende Bijbelstudie over en gebed voor Israël. Ook is er tijd voor koffie met een joodse lekkernij. Wees van harte welkom om 20.00 uur. Vrijdag 4 april: Jeugd Alive 19.45 uur.

ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD Informatie parochie: www.samenkerk.nl Zaterdag 5 april Heerle 17.00u eucharistieviering. Voorganger pastor R. Smit. Zondag 6 april Wouwse Plantage 9.30u Eucharistieviering m.m.v, dameskoor. Voorganger pastor R. Smit. Wouw 11.00u eucharistieviering. Voorganger pastor A. Damen.

PAGINA 18

PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers en ds. M. den Bakker, www.pgrkruiskerk.nl

JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 06-12858792. Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/ Wachttorenstudie: zondag 10.00u. EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


ONDERHOUDSBEURTEN

REPARATIE/STORINGEN REMMENSERVICE AUTORUITEN

AUTOSERVICE

TREKHAKEN

BANDENSERVICE

SCHADE WIELEN ACCUâ&#x20AC;&#x2122;S AIRCO

Iedere maand actie, zie desnep.nl

APK

Motorfietsenbanden uit voorraad leverbaar oa. 120/70r17 Michelin Road/2ct/road3 95/108/118,-150/70r17 Michelin Road3 135,-160/60r17 Michelin Road3 143,-170/60r17 Michelin Road3 150,-180/55r17 Michelin Road/2ct/road3 97/135/152,-190/50r17 Michelin 2ct/road3 140/157,-Scooter op voorraad oa.120/70r12+130/60r13 bel voor info Prijzen incl. btw, ventiel, monteren en balanceren etc. Eventueel wiel wissel 17,50 all-in. Zundert Zundert Rucphenseweg 13a T.076-5973375 Rucphenseweg 13a T.076-5973375

Bergen op Zoom Bergen op Poortweg 2 Zoom T.0164-233676 Poortweg 2 T.0164-233676

Etten-Leur Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853 Mon Plaisir 91 T.076-5015853

DESNEP.NL

SUPER VOORDEEL DOOR PAKKET INKOOP

2.300,CITROEN DS3 VTI 82 SO CHIC

Nu met

EXTRA KORTING

WEGENS SUCCES VOORGAANDE JAREN

â&#x201A;Ź17.950,-

SUPERPROMOTIE ALLE SPEELGOED -50%

v.a.â&#x201A;Ź20.240,Voor het mooiste gazon.

Nieuw speelgoed van bekende merken: poppen, kinderďŹ etsjes, ... Ideale geschenken voor communie, feestdagen, verjaardagen enz...

Wees er snel bij op=op

STOCK 1000

Wees er snel bij op=op

Di-zat OPEN van 10.00 tot 17.30 uur. Zondag tot 16.00 uur - ma gesloten

VELDWEG 46 - 2910 ESSEN - TEL. 0032 (0) 667 35 96

Tech Repair B.V. Veilingdreef 16 4614 RX Bergen op Zoom

â&#x20AC;&#x153;nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;sâ&#x20AC;? * Zolang de voorraad strekt. Excl. rijklaar maken en extra opties. Reg: 28-02-14

s!IRBAGS sRADIO#$ MP s#LIMATCONTROL s$AGRIJVERLICHTING s0ARKSENSACHTER

Van Beek AUTOBEDRIJVEN

s3TARTBEVEILIGING s#ENTRPORTVERGR s%LEKTRRAMEN s#RUISECONTROL s"LEUTOOTH

Oudenbosch: Tel. 0165-313944 Roosendaal: Tel. 0165-552688 Bergen op Zoom: Tel. 0164-242050 Vlissingen (Ritthem): Tel. 0118-629955

Uw ofďŹ ciele Citroen dealer voor West-Brabant en Zeeland.

www.citroenvanbeek.nl RENOVATIESTEIGER ALUMINIUM, ALLES KAN GEMAAKT WORDEN ook voor schilders = werkstelling 2 maten + loopbrug stahoogte 3,85 meter. Inruil geen â&#x201A;Ź1500,- maar â&#x201A;Ź850,Rolsteiger 100x200 professioneel materiaal 6 meter werkhoogte compleet, geen â&#x201A;Ź1298,- maar â&#x201A;Ź995,- incl BTW Ook voor hoogwerkers.

www.ladderensteigerkoning.nl Vijfhuizenberg 121, Roosendaal - Tel. 0165-561424

OOK VOOR

ONDERHOUD ALLE AUTOMERKEN

HEEL DE MAAND APRIL krijgt u 25% KORTING

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

op het repareren van uw Samsung Mobiele

JE VEUX Lâ&#x20AC;&#x2122;AMOUR!

Groot of klein, dik of dun, hetero of homo, man of vrouw... we willen allemaal liefde. Mens & Relatie helpt je bij het vinden van een partner voor een duurzame relatie. Bel voor meer informatie:

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

U kunt vanaf heden uw Samsung Mobiel of Tablet voor een eenvoudige reparatie laten maken terwijl u wacht.*

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (landelijk)

Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

Telefoon of Samsung Tablet. * Onder voorbehoud van het op voorraad zijn van onderdelen. Alle reparaties worden uitgevoerd op basis van onze reparatievoorwaarden.

W W W. T E C H R E PA I R . N L


0$;,0$$/'(=(/)'($$1%,(',1*(13(5./$1723 23

(GHWWRLOHWSDSLHU IDPLO\.257,1*

%$.-(6

SDNUROOHQ 9225'(=($$1%,(',1**(/'7 0$;,0$$/3(5./$1723 23

 DOOHYDULDQWHQ EDNMHVยกPO DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN+HUWRJNOHLQWMHLMV

 +HURSRUWLHIUXLWIUXLWRQWELMW RIIUXLW FR

&0DJHUH\RJKXUW PHWYUXFKWHQ

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWNRHOYDN VHWIOHVMHV ยกPORIIOHVRIPO

YHW DOOHYDULDQWHQ SDNOLWHU

 

 %/,..(1

DOOHYDULDQWHQ VHWNQLMS]DNMHV ยกJUDP4L]LQLWRVWLsV

6HUYHURIUXLWWRJRRI VOXUSIUXLW

 

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWNRHOYDN SHUVWXNJUDP&%ROOHQZLWVHVDP YORHUNDGHWWHQRINLGVZLW

 

]DNVWXNVYHUVYDQยถWPHV

678.6

678.6

8Z(LJHQ%DNNHUVDXFLM]HQ NDDVRINURNHWEURRGMHV YHUVXLWHLJHQRYHQQRUPDDO EOLNNHQยกVWXNV

 

YHUVXLWHLJHQRYHQ&.QDNZRUVWMHV

&6FKDUUHOHLHUHQ

&%RHUHQEURRG

PLGGHO GRRVVWXNV

WDUZHZLWRIYRONRUHQ KHHO8Z(LJHQ%DNNHU NDLVHUEURRGMHV

QDWXUHONDDVHQVHVDP DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

:DVDNQยฉFNHEUรฟG

&.LSRINDONRHQILOHW

YH]HOULMNOLFKWJHZLFKWPLQHUDOSOXV UXVWLHNRI]XXUGHVHP SDNJUDP

DOOHYDULDQWHQ SHUJUDP 6ODQNLHSODNNHQUDVSRI VPHHUNDDV DOOHYDULDQWHQ SHUVWXN PXYYRRUGHHO YHUSDNNLQJHQ

 

=$.-(6

%HFHOJROG

.LSVOHYHUZRUVWRISDWรƒ

2UDQJLQDIULVGUDQNOLWHU

+DNJURHQWHQFRQVHUYHQPO .QRUUPDDOWLMGPL[HQ

NXLSMHJUDP

DOOHYDULDQWHQXLWKHWNRHOYDN VWXNRINXLSMHJUDP PXYVQLMZRUVWHQ 6DNVLVFKHOHYHU ZRUVWJUDP

DOOHYDULDQWHQ SHUIOHV

DSSHOPRHVH[WUDNZDOLWHLWJHEURNHQ VSHU]LHERQHQILMQURGHELHWHQVFKLMYHQ URGHNRRORIURGH NRROPHWDSSHO SHUSRW 

 

 &+ROODQGVHEUXLQHERQHQ &'UHVVLQJ WKRXVDQGLVODQGVQDWXUHOKRQLQJPRVWHUG RINDSXFLMQHUVJUDP

DOOHYDULDQWHQ ]DNMHVยกJUDP DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

SHUEOLN

 

 

NRPNRPPHUELHVORRNRI\RJKXUW IOHVPO

 

3$..(1

6WUXLNPDDOWLMGVRHSPO

&3DQQHQNRHNHQPL[

&6ODJURRP

&9ULHVYHUVHYUXFKWHQ

0RUDIULNDQGHOOHQ

DOOHYDULDQWHQ SHUEOLN

QDWXUHOHQPHHUJUDQHQ SDNNHQยกJUDP DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

QRUPDDORIOLJKW EXVJUDP

ERVYUXFKWHQDDUGEHL RIIUDPER]HQ SDNJUDP

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWYULHVYHUVYDN SDNRIVWXNV

 

,JORJURHQWHQ )LHOG)UHVKVSLQD]LHยกODFUรPHRIJHKDNWH VSLQD]LHJUDPERHUHQNRROJUDP URGHNRROPHW DSSHOWMHVJUDP RI*URHQWHQ,GHH DQGLMYLHPHWEHFKDPHOVDXVJUDP XLWKHWYULHVYHUVYDNSHUSDN

 &DPSLQDYODIOLSGXEEHOYOD OHQWHYODHQ]DFKW OXFKWLJ DOOHYDULDQWHQ SDNOLWHU %HUWROOLSDVWDVDXVJUDP

DOOHYDULDQWHQ ]DNMHRIJUDP

DOOHYDULDQWHQ SHU]DN

 

 

 &RQLPH[ERHPERH0DJJLURHUEDNQRHGHOV RIRYHQNURNDQW

DOOHYDULDQWHQ NXLSMHJUDP

 

DOOHYDULDQWHQ ]DNMHRI JUDP

 4XHHQVSDQJDOLFLRXV URHUEDNYLV DOOHYDULDQWHQ XLWKHWYULHVYHUVYDN ]DNJUDP

 

RSOLFKWHVLURRS EOLNJUDP RIPO

 /DVVLHULMVW

&RQLPH[ZRNVDXV

]LOYHUYOLHVRIULMNHURHUEDNEDVPDWL ULVRWWRRIZLW SDNRIJUDP

DOOHYDULDQWHQ IOHVMHPO

 

 

%/,..(1

=$.-(6&$QDQDVVFKLMYHQ

DOOHYDULDQWHQ NQLMSIOHVPO&*HUDVSWHNDDV5HPLDVQDFNVDXV

8QR[FXSDVRXSVRXSHULHXU

%REROLIRFDFFLD

$PVWHOEOLN

(QNFRERUUHOEDOOHQ

+XOVGURJHZRUVW

DOOHYDULDQWHQ ]DNMHVยกJUDP DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

NUXLGHQERWHU PR]]DUHOODRI JHJULOGHSDSULND ROLMYHQ XLWKHWNRHOYDN SHUVWXN

SLOVHQHUHQEORQG EOLNNHQยกPO DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

QDWXUHONLSRIVDWรƒ SDNVWXNV

ERHUHQPHWZRUVWJHVQHGHQVWLFNVRI *URQLQJHUPHWZRUVW SDNMHJUDP

 

 

 

YDQRQ]HEDNNHULMDIGHOLQJ 678.6

=$.-(6

%ROOHWMHSHSVHOV NDDV]RXWEDFRQHQSLQGD ]DNMHVยกRIJUDP DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

 6XOWDQDIUXLWELVFXLW\RIUXLW RINQDSSHUUV DOOHYDULDQWHQ SDNJUDP

 &*HYXOGHPHUJSLMSMHV PRNNDODGLHVRIFDNHMHV SXGGLQJ SDNRIVWXNV

 

]DNVWXNV

&6FKRWHORI %UDEDQWVHHLHUNRHNHQ

8Z(LJHQ%DNNHU WRPSRXFHQ

 

+DULERVQRHS

+HOOHPDVPRHOWMHV

DOOHYDULDQWHQ ]DNJUDP PXYFKDPDOORZV HQYUROLMNHGURS

DOOHYDULDQWHQ SDNRI]DN JUDP

 

3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG

Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 :HHN

$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJWPGLQVGDJDSULO$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ $DQELHGLQJHQ]LMQQLHWEHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQ SHUNODQW23 233ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW .LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZ&QO

6OLPEH]LJ

 

Dr 20140402  
Dr 20140402