Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

S T E E N B E R G S E

12 MAART 2014 WEEK 11

Uitgeverij

10 . 0 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

TOEKOMST OUDERENZORG IN NEVELEN GEHULD

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @SteenbergseBode

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

PATER BERTUS VIERT VIJFTIG JAAR PRIESTERSCHAP

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

WATERPOORT PLEIT VOOR ZOUT VOLKERAK

Geen vervuiling in grond na V-day

Inzamelbakken voor oud papier

KRUISLAND - De detonatie van de V1 aan het Dirksdijkje in Kruisland heeft niet tot vervuiling van de bodem geleid. Dat concludeert de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, nadat de dienst onderzoek heeft laten verrichten naar de bodem- en waterkwaliteit in de omgeving van de ontplofte bom. Uit het onderzoek blijkt dat er geen verontreinigende stoffen zijn aangetroffen. De berg zand, die de schok van de V1 moest dempen, wordt nog apart gecontroleerd. De omgeving van het Dirksdijkje is weer vrijgegeven aan waterschap Brabantse Delta en Dienst Landelijk Gebied, die werken aan natuurontwikkeling langs de Brandsche Beek.

DINTELOORD - De gemeente Steenbergen heeft twee bovengrondse containers voor papierinzameling geplaatst in Dinteloord. De bakken moeten het gat opvullen dat is ontstaan doordat de werkgroep van Petrus en Pauluskerk gestopt is met het inzamelen van het oud papier. In overleg met de dorpsraad zijn de bakken geplaatst in de Prinses Irenestraat en het Zuideinde. Daarnaast plaatst de gemeente nog twee inzamelcontainers op nader te bepalen locaties. Inwoners kunnen hun papier ook nog steeds kwijt bij de basisscholen De Regenboog en Groen van Prinsterer, vogelvereniging Edel Tijdverdrijf en de zendingscommissie van de Gereformeerde gemeente.

Al 600 aanmeldingen voor KMC 2014

Paspoort duurder, maar langer geldig

STEENBERGEN - De vierde editie van de Koos Moerenhout Classic op zaterdag 24 mei kan nu al rekenen op meer dan zeshonderd deelnemers. Terwijl het toerseizoen voor de meeste fietsclubs nog moet beginnen, hebben zich via de website al 609 renners ingeschreven voor de toertochten over 85, 125, 160 en 200 kilometer. Onder hen zijn ook zeven handbikers van het Rijndam Race team. Zij worden ondersteund door Lucinda Brand, Nederlands kampioene op de weg en renster voor de Rabo Livploeg van ploegleider Koos Moerenhout. Mogelijk sluiten nog meer renners uit de ploeg van Marianne Vos aan. Meer info www.koosmoerenhoutclassic.nl.

STEENBERGEN - De kosten voor een nieuw paspoort of identiteitskaart zijn per 10 maart 2014 verhoogd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte in januari bekend dat reisdocumenten, die vanaf 10 maart worden aangevraagd, tien jaar geldig blijven. Alleen identiteitsbewijzen voor jongeren onder de achttien jaar hebben een geldigheidsduur van vijf jaar. Een nieuw paspoort voor volwassenen kost in de gemeente Steenbergen voortaan 66,50 euro. Voorheen was dat 50 euro. Ook een identiteitskaart voor volwassen is duurder geworden; van 41,50 euro naar 52,50 euro. Een jongerenpaspoort kost nu 51 euro en een jongeren-ID 28 euro.

Veertien klussen voor NL Doet STEENBERGEN - Inwoners uit de gemeente Steenbergen kunnen op vrijdag 21 maart en zaterdag 22 maart weer de handen uit de mouwen steken om een bijdrage te leveren aan een goed doel in de omgeving. Voor de landelijke vrijwilligersactie NL Doet van het Oranje Fonds zijn veertien klussen uit de gemeente Steenbergen ingeschreven. Zes klussen zijn aangemeld door tanteLouise-Vivensis. Ook kan men aan de slag bij SC Welberg (twee klussen), zorghoeve Kakelbont, stichting OpenDoor en SV Diomedon. De Stelle, De Notenkrakers en het Thomashuis in Welberg hebben al genoeg vrijwilligers. Aanmelden voor een klus kan via www.nldoet.nl.

Halte Molenweg niet verplaatst STEENBERGEN - Bij de gemeente Steenbergen zijn sinds 2010 geen klachten meer binnengekomen over overlast rondom de bushalte aan de Molenweg. Dat antwoordt het college op vragen van de Volkspartij. Het college voelt er niets voor om bij de provincie aan te dringen op een verplaatsing van de halte. “Dat zou een herhaling van zetten zijn. De twee haltes mogen in verband met overstappen niet te ver uit elkaar liggen. Verplaatsen van beide haltes wordt een kostbare aangelegenheid voor de gemeente en gaat ten koste van parkeerplaatsen. In dat geval komt de halte aan de Wipstraat onder druk te staan, omdat de afstand kleiner wordt.”

STEENBERGEN - De leerlingen van de nieuwe brede school op Buiten de Veste in Steenbergen stonden maandagmorgen te trappelen om het gebouw te betreden. Maar eerst moest burgemeester Joseph Vos het lintje van de brede school doorknippen. In de brede school zijn basisschool Maria Regina, de peuterspeelzaal, kinderopvang en slagwerkschool Marco Brok gevestigd. FOTO LEO ADRIAANSEN

Dinteloords bedrijf verhuist begin juni

Van der Kroon naar Noordland DINTELOORD - Het Dinteloordse bedrijf Van der Kroon Food Products heeft besloten om zijn fabriek te verhuizen naar bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom. De onderneming, die bekend is van de tafelzuren, is nu nog gevestigd aan de Van Heemskerckstraat in de kern Dinteloord, waar het bedrijf geen uitbreidingsmogelijkheden heeft. Hoewel lange tijd de optie van nieuwbouw op het Agro Food Cluster (AFC) bij Dinteloord openstond, kiest het bedrijf toch voor een verhuizing naar een bestaande locatie aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. DOOR RIA VAN MEIR De keuze voor Noordland komt volgens directeur en mede-eigenaar Dennis van der Kroon vooral voort uit economische redenen. “We zijn al sinds 2010 bezig met onze verhuizing, omdat we op onze huidige locatie binnen de bebouwde kom van Dinteloord geen uitbreidingsmogelijkheden hebben. Daarvoor zijn we lang met de gemeente Steenbergen in gesprek geweest over nieuwbouw op het AFC, maar ondertussen hebben we de optie voor verhuizing naar een bestaande bouw ook open gehouden. In de afgelopen periode hebben we zo’n acht panden in de regio bezocht. Toen afgelopen zomer de kosten voor nieuwbouw duidelijk waren, bleek dat voor ons duurder uit te pakken dan het verhuizen naar een bestaande locatie. Bovendien bleek de te verwachten synergie op het

...VOOR HET

AFC er voor ons niet te zijn.” Uiteindelijk viel de keuze op de locatie van de voormalige voedingsfabriek Shellfish aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. Windenergie Het bedrijf heeft ook een aangrenzend perceel van 1 hectare gekocht om in de toekomst uit te breiden en zijn groene ambities waar te maken door het gebruik van windenergie en een eigen waterzuivering. “De aanwezigheid van enkele toeleveranciers op Noordland speelden voor ons ook mee”, bevestigt Van der Kroon. Het bedrijf streeft ernaar de fabriek op 2 juni operationeel te hebben. Alle medewerkers zullen verhuizen mee naar de nieuwe locatie. Bij Van der Kroon werken 35 vaste werknemers en nog eens vijftien mensen op flexibele basis. Op de nieuwe locatie bestaat de mogelijkheid om uit te

SPECIAL GEMIST?

ACTUELE

LEES DE ARTIKELEN ONLINE OP

NIEUWS...

KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

Werkgelegenheid De Steenbergse wethouder Miriam Termeer zegt het vertrek van Van der Kroon uit de gemeente Steenbergen te betreuren. “Maar we hebben begrepen dat de redenen zuiver bedrijfseconomisch van aard zijn. Wij als gemeente kunnen in dat geval alleen maar de keuze van de ondernemer respecteren en tegelijkertijd uitspreken dat we blij zijn dat de firma De Kroon gevestigd blijft op de Brabantse Wal en dat daarmee de werkgelegenheid voor onze regio gelukkig bewaard blijft.”

GEZONDHEID

LAATSTE LOKALE

breiden naar 75 medewerkers. De Bergse wethouder Ton Linssen is erg blij met de komst van de Dinteloordse voedingsfabriek. “Dit oerdegelijk familiebedrijf heeft inmiddels een respectabele positie opgebouwd en draagt bij aan de economische dynamiek van de stad”, meent hij.

INTERNETBODE.NET/ GEZONDHEIDZONDERZORGEN

SCAN MET TABLET OF MOBIEL

ZONDER ZORGEN

Aangifte om diefstal verkiezingsdoeken STEENBERGEN - D66 Steenbergen heeft aangifte gedaan van het ontvreemden van twee verkiezingsspandoeken. Die stonden opgesteld op particulier terrein aan de Dinteloordseweg in Steenbergen en aan de Moorseweg in Nieuw-Vossemeer, maar de doeken zijn door onbekenden weggehaald. “We dachten eerst nog aan een carnavalsstunt, maar toen het tweede doek verdween, besloten we toch aangifte te doen. De doeken kosten 65 euro per stuk. Dit laten we niet over onze kam gaan”, zegt Loes Baselier. Volgens haar kunnen de dieven vieze voeten en zwaar werk voorkomen door de doeken in postervorm gratis af te halen bij het secretariaat van D66.

Clubs strijden om bridgekampioenschap KRUISLAND - De vijf bridgeverenigingen uit de gemeente Steenbergen binden zaterdag 15 maart de strijd met elkaar aan tijdens het Groot Steenbergs Bridgekampioenschap. De organisatie is dit jaar in handen van bridgeclub Biedenderwijs uit Kruisland en vindt plaats in Zaal Koch aan de Molenstraat 120 in Kruisland. Tijdens het kampioenschap schuiven ook de verenigingen De Vliet, Prinsenland, Steenbergen en De Welberg. Voor de jaarlijkse krachtmeting van Groot-Steenbergen hebben zich volgens de organisatie meer paren ingeschreven dan vorig jaar. De wedstrijden starten om 13.00 uur. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking.


! 

[V[ !  U K]H

VWLU L .  ‹ ((9; 4   5+(. 6 A 7 6 26

30% K ORTI NG

op ke uken delen + gra tis m ontag e! *

Wand close GRAT t com I binat S ie* Complete badkamer signatuur 4290,-

2494,-

Incl. inloopdouche, stortdouche met thermostaatkraan, badmeubel, wastafelkraan, wandcloset combinatie en designradiator, excl. tegels.*

Complete keuken

4990,-

8445,-

Incl. vaatwasmachine. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

Complete badkamer signatuur

Complete keuken

Incl. inloopdouche, stortdouche, douchegoot, badmeubel, kranen en wandclosetcombinatie (excl. tegels).*

Incl. vaatwasmachine en inductie kookplaat. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

4920,-

2495,-

9895,-

13.854,-

2PQR]VVYTLLYPUZWPYH[PLPUMVYTH[PLLUVWLUPUNZ[PQKLUVW^^^QHU]HUZ\UKLY[US

2,<2,5:)(+2(4,9:=36,9 >(5+;,.,3:4>052,373,A0,9 Jan van Sundert 3VRRLYKYLLM,[[LU3L\Y;LS

*Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

19 maart Gemeenteraadsverkiezingen. Neem uw stempas en identiteitsbewijs mee. Bent u verhinderd? Vraag iemand anders om voor u te stemmen. www.verkiezingen2014.nl


ACTUALITEIT

TanteLouise-Vivensis dringt aan op legaliseren verhuren leegstaande kamers

Toekomst ouderenzorg in nevelen gehuld STEENBERGEN - De reorganisatie bij stichting tanteLouise-Vivensis dreigt op losse schroeven te komen staan. Volgens Jef Pelgrims, directeur van de zorginstelling, is er grote onduidelijkheid ontstaan, doordat de Tweede Kamer na zes weken de aangescherpte wet die mensen met een licht zorgzwaartepakket niet meer toelaat tot verzorgingstehuizen, al weer gedeeltelijk heeft teruggedraaid. Wat dat voor de zorgcentra betekent, die op de nominatie voor sluiting staan, is volgens Pelgrims volstrekt onduidelijk geworden. “Door al dat Haagse draaien weten wij ook niet meer waar wij aan toe zijn.” DOOR RIA VAN MEIR Pelgrims deed zijn uitspraken tijdens een zorgdebat van D66 Zuidwesthoek in zorgcentrum Heideduin in Hoogerheide, met onder andere D66-kamerlid Vera Bergkamp. Aanleiding voor het debat was de aankondiging van tanteLouise-Vivensis eind vorig jaar om een aantal verzorgingstehuizen te sluiten. Ook in de gemeente Steenbergen staan er veel veranderingen te gebeuren, doordat mensen met zorgzwaartepakket 3 sinds 1 januari 2014 niet meer mogen worden opgenomen in een verzorgingstehuis. “Omdat er geen nieuwe mensen meer worden toegelaten, kom je op den duur onder een bepaalde bezettingsgraad waardoor het niet meer haalbaar is om de zorgcentra open te houden”, meent Pelgrims. TanteLouiseVivensis kondigde vorig jaar daarom een grootscheepse reorganisatie aan, waarbij de zorginstelling zich meer gaat toeleggen op zwaardere en complexe zorg.

Herstel Maar de sluiting van de verzorgingstehuizen blijkt plots nog helemaal niet zeker. Want nog geen twee maanden na de invoering van de nieuwe wet heeft de Tweede Kamer de regelgeving ineens teruggedraaid. “Daar hebben de ziekenhuizen op aangedrongen”, weet Pelgrims. “Mensen die bijvoorbeeld een nieuwe heup krijgen, konden voorheen na de operatie een korte periode herstellen in een verzorgingstehuis. Zij worden echter geïndiceerd als zorgzwaartepakket 3 en mochten sinds 1 januari niet meer bij ons worden opgenomen. Die mensen bleven dus in de dure ziekenhuisbedden liggen, omdat zij ook nog niet naar huis konden. De Tweede Kamer heeft de strenge wetgeving daarom gedeeltelijk teruggedraaid. Voor ons is het nu volstrekt onduidelijk geworden wat dit voor ons betekent.” Verhuren Toch bestaat er volgens Pelgrims een

Jef Pelgrims (rechts) in discussie met D66-Kamerlid Vera Bergkamp (groene sjaal) over de toekomst van de zorg. FOTO RIA VAN MEIR

mogelijkheid om leegstand in de verzorgingstehuizen te voorkomen. TanteLouiseVivensis zou ervoor kunnen kiezen om - net als de stichting Groenhuysen in de omgeving van Roosendaal - de leegkomende kamers te verhuren, zodat de huurders zelf (thuis)zorg kunnen inkopen.

“Maar dan komen de zorgwet en huurwet met elkaar in conflict. Deze mogelijkheid blijkt juridisch nog niet te kunnen. Ik weet dat Groenhuysen - en met hen meer zorginstellingen - daar al wel mee bezig zijn, maar in feite is dat nu nog tegen de wet.” Pelgrims gaf D66-

kamerlid Bergkamp tijdens het zorgdebat dan ook mee om die mogelijkheid te legaliseren. Bergkamp bekende het een interessante optie te vinden. “Daar zit een tegenstrijdigheid in de wetgeving. Het Rijk zou dit soort ideeën juist moeten faciliteren”, vindt ze.

Bezieling gaat verder dan alleen het praten over God

Polonaise bij 50 jaar priesterschap Pater Bertus NIEUW-VOSSEMEER - Na een prachtige kerkdienst in de Heilige Joannes de Doper in Nieuw-Vossemeer werd het 50-jarig priesterschap van Pater Bertus van Schaik verder gevierd in een volle Vossenburcht, het gemeenschapshuis. De harmonie Semper Crescendo speelde diverse nummers op een zonovergoten dag waarbij een polonaise volgde. De stemming was vrolijk, goed en vol liefde. Met zijn leven als priester heeft pater Bertus veel van die vreugde en liefde mogen doorgeven en ontvangen, met verrassende wendingen zoals in elk mensenleven. DOOR CLAUDIA KOOLE Bij zijn 40-jarig priesterschap in 2004 werd er een kapel gebouwd op het kerkplein bij

de Heilige Joannes de Doper. Deze kapel is toegewijd aan Maria, koningin van de vrede. Nu, tien jaar later, is er zijn boekje Toegift van Pater Bertus, dat een inkijk

geeft in zijn leven en vijftig jaar priesterschap. Openhartig laat hij weten wat hij bezielt en wat hij wil doorgeven aan anderen om hen plaats te laten nemen in een

bootje, waarbij flinke stormen overwonnen kunnen worden. Die stormen en stromingen op en in de grote levenszee heeft hij een aantal keren zelf in zijn leven meegemaakt. “Ik heb ervaring met bijna verdrinken”, laat hij weten in zijn toegift. Het was Maria van Medjugorje die hem uiteindelijk heeft geroepen om terug te keren naar Jezus Christus. Maria Medjugorje is een bergdorp in het zuiden van Bosnië en Herzegovina. Naar verluidt zijn er sinds 1981 reeds 35.000 Mariaverschijningen geweest. Het is een bedevaartsoord, maar nog niet officieel erkend door de Rooms-katholieke kerk. Paus Johannes Paulus II had veel op met Medjugorje en noemde het zelfs het spirituele centrum van de wereld.

‘Biecht opening naar genezing’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO CLAUDI A KOOLE

www.internetbode.nl

Harmonie Semper Crescendo speelt voor Pater Bertus, die in polonaise door Nieuw-Vossemeer gaat.

Voor Pater Bertus heeft Maria van Medjugorje een onuitwisbare indruk en grote betekenis achtergelaten. Hij is vooral heel erg dankbaar dat ze hem ‘in die stormachtige tijden binnen de boot gehouden heeft.’ Die stormachtige tijden betreft bijvoorbeeld ook een priesterperiode waarin hij de dankbaarheid voor het priesterschap een beetje kwijt was. Hij kon dat te boven komen, omdat Moeder Maria hem erop wees ‘dat niet alle geesten per definitie van God komen.’ Sindsdien ervaart hij wederom een grote vreugde in zijn priesterschap.

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Wonder Pater Bertus was 78 jaar in 2013 toen hij nog ging surfen op het Grevelingenmeer. Hij ging het water op met een zwakke wind en wenste meer golven. Ondertussen ging hij steeds verder het water op. Zijn gebed voor hogere golven en meer wind werd niet gehoord. In plaats daarvan werd het water zo glad en strak als een spiegel. Een paar kilometer moest Pater Bertus terugzwemmen naar de waterkant en met moeite kon hij de surfplank op de kant krijgen. Eenmaal aangekleed keek hij weer naar het water. Nu waren er wél golven en de molenwieken op het land draaiden weer. Pater Bertus heeft deze gebeurtenis ervaren als bescherming en humor van Jezus en Maria, want wat zou er gebeurd zijn als zijn gebeden waren verhoord? Dan was er misschien geen Pater Bertus meer geweest en was hij letterlijk verdronken. Kennelijk moet hij nog even onder de mensen blijven om hoop, geloof en liefde door te vertellen om mensen dichter bij God te brengen. Biechtvader In het boekje Toegift van Pater Bertus, dat gratis te verkrijgen is via de Sint Annaparochie, staan veel toegewijde verhalen en geschenken van deze priester, die vooral bekend staat als biechtvader. Over de biecht laat hij weten: “De biecht is soms de opening naar lichamelijke en geestelijke genezing.” Met dit gouden priesterjubileum vindt priester Bertus van Schaik het nog steeds een eer om mensen de weg naar de hemel te wijzen: Deo Gratias.

Volg ons op Twitter: @SteenbergseBode.


NIEUWE LOOPTIJD RECLAME WEEK! DEZE WEEK GELDT ONZE ACTIE VAN ZONDAG 9 T/M DINSDAG 18 MAART

VANAF 19 MAART STARTEN ONZE WEEKACTIES OP WOENSDAG! LQKRXGOLWHU

HERMAN DEN BLIJKER COMPLETE MAALTIJD

GIMI DROOGTOREN

NLSFXUU\ ULMVW ODVDJQHERORJQHVH NLSVDWp ULMVW IXVLOOLERORJQHVH NLS]RHW]XXU ULMVW JUDP

YHUSODDWVEDDUGPY]ZHQNZLHOHQ JHKHHOLQNODSEDDU ODDJV ca. 30 m drooglengte

! B IJ ACTIO N

EXC LUS IE F

GROENE AANSLAG REINIGER YRRUFDPò OLWHU

(OGHUV 

5.49

SPECTRUM GRONDVERF EOLNPO ZLW

maten 128-164

6.49

nr. 6

H[WUDVHQVLWLYHRI H[WUDSUHFLVLRQ VWXNV

nr. 8 nr. 10 nr. 12 nr. 14 nr. 16

GILLETTE FUSION SCHEERGEL 3URJOLGHPO

0.95

1.69

EDWWOHWRO FD[FP

GLYHUVHNOHXUHQ maten 92-122

BASIC VERFKWAST WHUSHQWLQHEDVLV

WILKINSON SCHEERMESJES

HASBRO BEYWARRIORS

JONGENS JEANS

1.49

(OGHUV 

(OGHUV 

NDWRHQSRO\HVWHU [FP

11.49

KINDER SOKKEN

GLYHUVHNOHXUHQ HQSULQWV PDWHQ

2.89

(OGHUV 

1.59

TUIN GEREEDSCHAP

GLYHUVHNOHXUHQ NDWRHQHODVWDQ PDWHQ WATERDICHTE KUSSENSLOOP [FP

VFKHSFPNODXZFP RIYRHJHQNUDEEHUFP KRXWHQKDQGYDW maak uw tuin klaar voor het voorjaar!

1.95

MEISJES TREGGING PDWHQ

-

DECO HOUTEN LADEKAST ZLWQDWXUHO [[FP

(OGHUV 

(OGHUV 

E IT!

MEISJES BROEK

5.49

E U RO P E S E IT! TO P KWALITE

3 PAAR

ZE VERZAM EL L! ALLEMAA

2.99

5.49

WATERDICHTE MATRASBESCHERMER

0.35 0.39 0.45 0.55 0.69 0.79

TO P KWALIT

1.99

3.95

6.49 TRENDY HOUTEN DEURHANGER GLYHUVHVRRUWHQ PHWWHNVW [FP RI[FP

0.72

(OGHUV 

5.69

0.79

ZOEK UIT BLOEMBOLLEN

GLYHUVHNOHXUHQ SUHPLXPNZDOLWHLW dahlia:PWVWXNV lelie: PWVWXNV gladiool: PWVWXNV LIFETIME GARDEN BOLLENPLANTER PDDNWEROOHQSODQWHQ PDNNHOLMNFP

1.19

0.54

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

PROGARDEN DRUKSPROEIER


ACTUALITEIT

Regio ondertekent manifest voor zout Volkerak en waterberging Grevelingen

Column

Waterpoort pleit voor zout Volkerak STEENBERGEN - Minister Melanie Schultz van Haegen kan binnenkort een manifest van de gemeenten en provincies rondom het Volkerak-Zoommeer verwachten, waarin zij pleiten voor een verzilting van het meer. Volgens de overheden en betrokken terreinbeheerders, die zich hebben verenigd in de samenwerking Waterpoort, is een zout Volkerak-Zoommeer de beste garantie voor een goede waterkwaliteit. Daarnaast doen de partijen een oproep aan het Rijk om naast het Volkerak-Zoommeer ook de Grevelingen in te zetten als waterberging, om natte voeten in West-Brabant en Tholen te voorkomen.

Addo Sprangers

Baard Een echte man heeft een baard, zo wordt er wel eens gezegd. Tja, wat moet je met die informatie? Feit is dat de baard in het straatbeeld weer prominent aanwezig is. Dat fenomeen doet zich in golfbewegingen voor. Heel vroeger had je natuurlijk Jezus, op veel plaatsen in de wereld misschien wel de beroemdste man met een baard. Ik zie Hem in ieder geval op geen enkele andere wijze afgebeeld. Zo zijn er nog wel meer baardige voorbeelden te bedenken. Ayatollah Khomeini bijvoorbeeld was net als Osama Bin Laden immer uitgedost met een vervaarlijke uitziende baard. Sinterklaas, de Kerstman en kabouter Plop staan eveneens niet bekend als fervente gebruikers van het scheermes. Ook leden van beruchte motorclubs blijken vaak niet op een haar meer of minder op hun kin te kijken en, toegegeven, het draagt meer dan bij aan het imago van de onaantastbare outlaw. Uiteraard kent ook de muziekwereld haar prominente baarddragers. Neem nu de jongens van ZZ Top met hun wapperende lange baarden. Althans, twee van de drie leden. De drummer houdt zijn kin altijd keurig glad, al gaat juist hij met de achternaam Beard door het leven. Dat dan weer wel. De voetballerij kent eveneens de nodige baardapen. Barry Hulshoff, voorstopper van het Gouden Ajax uit de jaren ’70, boezemde met zijn donkere baard en lange haren menig tegenstander bij voorbaat al angst in. Bij spitsensloper John de Wolf, succesvol bij Feyenoord in de jaren ’90, liep de tegenstander het dun al helemaal in de broek. De Wolf zag er dan ook uit als een woeste Viking die slechts uit was op het zaaien van dood en verderf. Kom daar meer eens om bij de hedendaagse Scandinaviërs die op de Nederlandse voetbalvelden rondlopen: wandelende advertenties voor scheerproducten en steevast uitgerust met kapsels die ooit vooral bij de wat fanatiekere onderdelen van de Hitler Jugend in zwang waren. Eerlijk is eerlijk: ook Graziano Pellè, de spits van Feyenoord, heeft het haar keurig in de plooi liggen, maar hij draagt er wel een baard bij. Bovendien scoort hij doelpunten bij de vleet en scoort hij bij de vrouwen. Een echte man dus. Je zou voor minder een baard gaan dragen.

Colofon

Het kabinet neemt naar verwachting voor de zomer een besluit over de toekomst van het Volkerak-Zoommeer.

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089

DOOR RIA VAN MEIR

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Onder de titel ‘Niets doen is geen optie’ stelden ruim twintig partijen die betrokken zijn bij Waterpoort een manifest op om het Rijk de juiste richting uit te wijzen bij twee belangrijke besluiten. Naar verwachting zal op 4 juli het kabinet een besluit nemen over het al dan niet verzilten van het Volkerak-Zoommeer en het eventueel inzetten van de Grevelingen als waterbergingslocatie. Als het aan de samenwerkende partijen in het gebied Waterpoort ligt, stemt het Rijk met beide voorstellen in. Volgens Martin Eijkelhof, die namens de provincie Noord-Brabant procesmanager is bij de gebiedsontwikkeling, zit de regio met smart te wachten op een positief besluit vanuit Den Haag. “In november vorig jaar is het besluit gevallen over het doortrekken van de Roode Vaart door Zevenbergen. Daardoor krijgt West-Brabant, en zelfs Tholen, er een extra zoetwaterkraan bij, met water vanuit het Hollands Diep. Op die manier is de aanwezigheid van zoetwater voor de regio verzekerd, waardoor we voor het

Steenbergse Bode Steenbergse Bode Redactie Ria van Meir Correspondent Elna Hellemons, Joan Geerts Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 11 De oplossing van deze puzzel is in week 12 te vinden op www.internetbode.nl

Volkerak-Zoommeer kunnen kiezen voor de beste oplossing: het verzilten”, legt hij uit. Waterberging Niets doen is volgens Eijkelhof in ieder geval geen optie. “De huidige Krammersluizen zijn lek, waardoor het water in het Volkerak-Zoommeer al steeds zouter wordt. Daar is dus een oplossing voor nodig. Met het verzilten kiezen we voor de beste garantie voor een goede waterkwaliteit.”

‘Verzilten beste garantie voor goede waterkwaliteit’ Ook als het gaat om de waterberging krijgt het kabinet een duidelijk signaal vanuit het Waterpoortgebied mee. Vorig jaar besloot het Rijk om het Volkerak-Zoommeer aan te wijzen als waterbergingslocatie. Bij stormvloed en hoge rivierstanden - een situatie die eens in de 1400 jaar voorkomt - wordt

FOTO LEO ADRIAANSEN

het waterpeil in het Volkerak-Zoommeer met 2,40 meter verhoogd, om wateroverlast in de Drechtsteden te voorkomen. “Daarvoor moeten heel wat dijken opgehoogd worden en andere maatregelen genomen worden. Wanneer de Grevelingen bij de waterberging betrokken worden, stijgt het water slecht met 1,50 meter. Een behoorlijk verschil”, meent Eijkelhof. Daarvoor zou de Grevelingendam doorbroken moeten worden. Dat brengt ook de getijde weer terug in het Volkerak-Zoommeer. Handtekening Het manifest is inmiddels al ondertekend door de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Tholen. Een handtekening van GoereeOverflakkee wordt een dezer dagen verwacht. “Zelfs Schouwen-Duivenland, dat niet tot het Waterpoortgebied behoort, heeft meegetekend”, zegt Eijkelhof trots. Het manifest wordt deze maand aangeboden aan minister Melanie Schultz van Haegen, zodat het kabinet voor de zomer een besluit kan nemen over beide kwesties.

Vestiging Steenbergen voortaan ook op woensdagochtend open

Proef ruimere openingstijden bieb STEENBERGEN - De bibliotheek in Steenbergen start deze week met een proef met ruimere openingstijden. Daarbij opent de bieb op woensdagochtend al de deuren, in plaats van enkel in de middag. Zo hoopt Bibliotheek Het Markiezaat beter te kunnen aansluiten bij de behoeften van haar leden. DOOR RIA VAN MEIR

© www.sudokusite.eu

Volgens Pascal van Zuijlen van Bibliotheek Het Markiezaat is de verruiming in openingstijden mogelijk, doordat de Steenbergse bieb begin dit jaar overstapte op selfservice, waarbij de bezoekers zelf hun boeken in- en uitscannen. “Veel mensen stonden daar wat kritisch tegenover. Ze waren bang dat het concept ten koste van de service zou gaan. Maar wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers meer betekenen voor de leden dan enkel het scannen van de boeken”, legt ze uit. Door de leden zelf te laten scannen, hebben de medewerkers hun handen vrij om de bezoekers op weg te helpen tussen de boeken. “We zien ook steeds meer een PAGINA 5

verschuiving naar heel specifieke vragen. Daar kunnen we nu beter op inspelen.” Topdag Nu de medewerkers niet meer achter de balie hoeven te staan om de boeken te scannen, ziet de bibliotheek ook mogelijkheden om extra uren in de week open te gaan. Vanaf woensdag 12 maart is de bibliotheek voortaan ‘s ochtends al vanaf 10.30 uur geopend. Daarmee speelt de bieb nog meer in op haar belangrijkste doelgroep: de basisschooljeugd. “Woensdagmiddag is onze topdag, omdat de kinderen dan vrij zijn. Voorheen zat er nog teveel tijd tussen de school en de bieb. Dat vonden ouders onhandig. Bovendien kunnen we zo nog beter de koppeling met het

consultatiebureau maken. Daarom hebben we besloten om de openingstijden te verruimen.” Uitbreiden De woensdagochtend geldt nu nog als proef, maar Van Zuijlen sluit niet uit dat de openingstijden in de toekomst nog verder uitgebreid worden. “Ook onze vestigingen in Bergen op Zoom, Halsteren en Hoogerheide maken al gebruik van de automatische uitleenservice. In Dinteloord en Ossendrecht worden de boeken nog wel gescand door medewerkers, maar daar krijgen we minder specifieke vragen. Mocht de proef in Steenbergen een succes zijn, dan willen we fasegewijs onze openingtijden verder uitbreiden.”


Senne en Wimar Lindenberg succesvol op lange afstand

Wimar Lindenberg.

STEENBERGEN - Op zaterdag 8 maart was in zwembad de Stok voor het eerst sinds jaren weer een wedstrijd in het kader van het Lange Afstandcircuit. Afgelopen jaren namen de Hieronymuszwemmers deel aan de wedstrijden in Vlissingen. Dit seizoen is er een LAC circuit

West Brabant en Zeeland waarbij de slotwedstrijd door Hieronymus in het thuisbad werd georganiseerd. Van de thuiszwemmende vereniging namen niet alleen de Lange Afstand Klassementszwemmers deel maar ook een aantal zwemmers die zich normaal vooral manifesteren op de sprint en middenlange afstanden (tot 400m). Voor hen was het in, een verder

wedstrijdvrij weekend, een wedstrijd om een keer te ervaren hoe het is om 800m, 1500m of 2km te zwemmen. En ondanks hun specialisme op kortere afstanden en daarbij horende training bleken ook deze zwemmers het verrassend goed te doen. Er waren maar liefst 108 zwemmers van 16 verenigingen op deze wedstrijd afgekomen. Met grote afvaardigingen van onder meer PSV, De Zeeuwse Kust, SBC2000 en de Warande en een aantal lange afstandszwemmers die deze wedstrijd op hun programma hadden gezet was het ook sportief een erg aantrekkelijke wedstrijd. Senna en Wimar Lindenberg richten zich meer op de korte afstanden. Zij gingen echter de uitdaging aan te starten op de Lange Afstandswedstrijd. Senna zwom 1500m en deed dit en een tijd van 19:47.92. Dit was goed voor de derde plaats bij de dames. De tijd was tevens goed voor een startbewijs voor de Regionale Lange Afstandskampioenschappen. Senna kiest er (net als Wimar ) voor de Internationale wedstrijd in Seraing in plaats van het kampioenschap. Wimar Lindenberg zwom 800m hij won deze afstand overtuigend met een tijd van 9:03.77. De complete uitslag en meer info staan op www.zpv-hieronymus.com en facebook @zpvhieronymus.

Dinteloord lijdt eerste nederlaag in Bruinisse DINTELOORD - De ontmoeting in Bruinisse werd gespeeld onder een stralende zon en op een geweldige accommodatie. Alles was dus deze middag aanwezig om er een leuke voetbalmiddag van te maken. De eerste kans was voor Bruse Boys. Al in de 4e minuut kreeg Domenigue van den Berge een niet te missen kans, maar zijn inzet werd bekwaam met de voet door doelman Arien Pietersma gekeerd. Na een half uur spelen kreeg Joep Brosky een goede mogelijkheid, maar zijn inzet ging voorlangs het doel van Bruse Boys. Dinteloord werd in deze fase van de strijd de bovenliggende partij en kreeg weer een goede mogelijkheid. Sander Kruis gaf een goede steekbal op Joep Brosky, maar ook deze inzet ging voorlangs het doel. In de 61e minuut nam

Bruse Boys de leiding. Na een goed lopende aanval schoot Mats Willemse van ongeveer 16 meter de bal in de linker hoek. Dinteloord had in deze fase van de wedstrijd wel meer balbezit en kreeg een zeer goede kans op de gelijkmaker. Een goede voorzet van Jorik Mijnhijmer werd door Sander Kruis vanaf 3 meter naast het doel van Bruse Boys gekopt. Het team van Wim Nieuwland verdedigde bekwaam en men probeerde door snelle uitvallen de verdediging van Dinteloord te verrassen. In de 84e minuut kon Bruse Boys de stand op 2-0 brengen. Door een geweldige redding van Arien Pietersma bleef Dinteloord nog in de race voor de verdiende gelijkmaker. Dinteloord gooide in de sloffase alles op de aanval, maar de gelijkmaker bleef uit. In de 90e minuut werd de bal nog van de doellijn van Bruse Boys gehaald en zo eindigde deze

sportieve ontmoeting in een 1-0 eindstand voor Bruse Boys. De naaste concurrent Terneuzense Boys verloor ook weer haar wedstrijd en zo is de voorsprong nog steeds 14 punten. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Tholense Boys en moet Terneuzense Boys op bezoek bij VVCâ&#x20AC;&#x2122;68. Na deze twee confrontaties weten we meer over de kampioenskansen bij Dinteloord. Uitslagen zaterdag 8 maart Bruse Boys-Dinteloord 1-0 VVC â&#x20AC;&#x2122;68 5-Dinteloord 3 1-2 Alliance 4-Dinteloord 4 2-2 Programma zaterdag 15 maart Tholense Boys-Dinteloord v.13.30u Dinteloord 2-Heerjansdam 3 a.12.00u Vrederust 3-Dinteloord 3 v.11.15u Dinteloord 4 vrij

KORTE BERICHTEN Lezing: Donderdag 13 maart geeft Louise Fresco een lezing over haar boek â&#x20AC;&#x2DC;Hamburgers in het paradijs â&#x20AC;&#x201C; Voedsel in tijden van schaarste en overvloedâ&#x20AC;&#x2122;. Locatie: Hofzaal, Het Markiezenhof, Bergen op Zoom. Aanvang 20.00 uur. Collecte Fonds Gehandicaptensport: Van 30 maart t/m 5 april collecteert Fonds Gehandicaptensport voor de gehandicapte sporters in Nederland. Ook dit jaar zetten vele vrijwilligers zich weer in en gaan als collectant langs de deur. In Bergen op Zoom, Steenbergen, Halsteren en Huijbergen wordt voor de dertiende keer de kar getrokken door atletiekvereniging Spado. Een gedeelte van de opbrengst is voor de G-groep van Spado. Tevens zal een gedeelte van de opbrengst ten goede komen aan het EK atletiek voor verstandelijk gehandicapten. Deze wedstrijd wordt in Bergen op Zoom gehouden van 12 t/m 15 juni (www.7thinasec.com). Als je mee wilt collecteren, kun je contact opnemen met atletiekvereniging Spado, Jeroen Jonkers, tel. 06-14016061, jeroen@jonkersenko.nl DINTELOORD Rommel- en boekenmarkt: Ten bate van de vastenactie is er in de RK Petrus en Pauluskerk een rommel- en boekenmarkt op zaterdag 15 maart van 10.00-15.30 uur. Opbrengst van de vastenactie 2014 van de parochiekernen Sint Anna en Sint Christoffel gaat naar een project in Afghanistan voor het inrichten van een medische post in Bagdjeha. Met uw bijdrage in de vastentijd maakt men het mogelijk om 3 verpleegkundigen op te leiden en een medische post op te starten in Bagdjeha. Helpt u mee voor deze mensen dit project mogelijk te maken. Ga gezellig snuffelen op de rommel en boekenmarkt in de Petrus en Pauluskerk, Westvoorstraat 2. Scholentennis: Tennisvereniging Dinteloord houdt woensdagochtend 12 en 19 maart scholentennis voor de basisscholen in Dinteloord. Scholentennis wordt gehouden om de kinderen op een laagdrempelige manier kennis met de tennissport te laten maken. Voor basisscholen is scholentennis een leuk alternatief voor de gymles. Clubtrainster zal de groepen 3, 4 en combi 4-5 van de 3 Dinteloordse basisscholen op deze 2ochtenden tennisles geven. Daarnaast zal op andere banen bal- en slagvaardigheid gegeven worden. Kinderen kunnen hun tenniskunsten laten zien tijdens de ďŹ nale van de scholentennis op de open dag zaterdagmiddag 22 maart op tennispark, Dorus Rijkersstraat 4. STEENBERGEN Gezamenlijke Ziekenzalving: Zondag 16 maart om 14.00 uur zal er in de Sint Gummaruskerk in Steenbergen een gezamenlijke ziekenzalving plaatsvinden. De ziekenzalving is bedoeld voor mensen die 80 jaar en ouder zijn, maar iedereen is van harte welkom om bij de viering aanwezig te zijn. Viering waarin dit plaatsvindt wordt voorbereid door pastoor H.van Geel. Hij zal ook voorgaan in de viering. Bingo: Stichting Herwonnen Levenskracht afdeling Steenbergen houdt op zaterdag 15 maart een bingoavond in zaal de Wellse Vaert, Kapelaan Kockstraat te Welberg, Steenbergen. Aanvang 20.00 uur. Het prijzenpakket bestaat geheel uit geldprijzen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de organisatie van activiteiten voor gehandicapten, (langdurig) zieken en eenzamen.

accountantskantoor administratie- & belastingadvieskantoor

Belastingaangifte doen? Informeer vrijblijvend. %PZPVOFFEIFMQXJUIZPVS5BY3FUVSO $POUBDUVTGPSNPSFJOGPSNBUJPO XJUIPVUPCMJHBUJPO 3BWFMTUSBBUt9$#FSHFOPQ;PPN UFMtFNBJMDISJTU!WBOUJMCVSHCP[OM

BEDRIJVIG NIEUWS - ADVERTOR I A L -

Bruynseels-Vochten is dĂŠ specialist voor alle verandaâ&#x20AC;&#x2122;s, serres, ramen en deuren

Nieuwe showroom met indrukwekkend productaanbod Bruynseels-Vochten NV uit het Belgische Kalmthout geldt als dĂŠ specialist voor alle verandaâ&#x20AC;&#x2122;s, serres, ramen en deuren. Met een geheel nieuwe showroom kan de ďŹ rma op alle onderdelen laten zien wat zij allemaal in huis heeft.

Dat laatste is zonder meer indrukwekkend te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste woonserres en tuinkamers, maar ook aan alle soorten kozijnen die zowel in kunststof als in aluminium leverbaar zijn.

Kennis en ervaring Zaakvoerders Guido Bruynseels en Marcel Vochten voelen feilloos aan waar de klant behoefte aan heeft. Marcel regelt de verkoop en de uitvoering van de projecten, terwijl collega Guido verantwoordelijk is voor de organisatie in de ateliers. Zo vullen de twee elkaar prima aan, en dat al ruim dertig jaar lang. Een van de belangrijkste troeven waarmee Bruynseels-Vochten zich van anderen onderscheidt is haar dertig jaar kennis en ervaring. De nieuwste regelgeving en de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van isolatie, geluid en comfort kennen voor hen geen geheimen.

In een heus outdoorpark kan de klant precies zien hoe de verschillende zonneweringen en zonneschermen tot uiting komen op het moment dat ze gemonteerd zijn. Ook voor rolluiken, screens zonwerend of verduisterend is Bruynseels-Vochten NV het adres. Dat geldt eveneens voor voordeuren en garagedeuren.

Budget Guido: â&#x20AC;&#x153;Onze klanten krijgen niet alleen professioneel advies, ze kunnen bij ons ook kiezen voor een totaalpakket dat perfect is afgestemd op hun budget. Dit omvat het volledige traject van ontwerp tot oplevering van het product van keuze. We staan dus ook in voor bijvoorbeeld de fun-

DOOR ADDO SPRANGERS

dering, aanpassing van het rioleringsnet, metselwerken en een eventuele doorbraak met de woning. Die werken gebeuren allemaal door eigen vakmensen. Voor andere onderdelen werken we met zorgvuldig geselecteerde onderaannemers. Voor de klant plannen en regelen wij alles van A tot Z.â&#x20AC;? Ook op het gebied van binnenafwerking heeft Bruynseels-Vochten alles in huis, of het nu gaat om MDF-kunststof, verschillende glassoorten, verluchtingsmogelijkheden en beveiligingsmaatregelen met het oog op inbraakpreventie en klimaatbeheersing van uw woning. Hetgeen het wooncomfort en veiligheidsgevoel in de eigen woning ten goede komt. Onder meer een audiopresentatie biedt inzicht in de verschillende mogelijkheden.â&#x20AC;? Zorgeloos Bij Bruynseels-Vochten NV is elke klant even belangrijk. Of het nu gaat om een bescheiden aanbouw of een grootschalig project, de ďŹ rma maakt van elke opdracht

een realisatie om trots op te zijn. Als klant hoef je je niets aan te trekken van de orga-

nisatie. Je geniet van een zorgeloos traject en dat allemaal perfect binnen budget!

Speciale actie Tijdens deze dagen bieden wij onze klanten een gratis upgrade naar superisolerende ramen voor de prijs van de standaardramen. In kunststof de *softline 82 voor de prijs van de proďŹ el 70 en in de alu de* CS 77 voor de proďŹ el 68.(*waar technisch toepasbaar!). Zo bespaart de klant tweemaal nu op zijn aankoop en later op zijn energie factuur!

Bruyseels-Vochten NV, Serres, Ramen, Deuren in aluminium en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout, tel. +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41, www.bruvo.be PAGINA 6


PRIJS

VERLAGINGEN Hamburgers

Slavinken

Ca. 400 g

Ca. 400 g

van 2.88

van 2.46

2.78

Dagelijks eenvoudig dieselolie en aanverwante producten inkopen voor messcherpe prijzen!

Varkenshaasjes

Saté

500 g

280 g

Kantoor Voordeel.com

van 5.49

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

Vanaf woensdag 12-03-2014

bureaus - kasten - stoelen - tafels

v an 1.69

5.29

1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR Met 4 legborden

2.40

Kalkkorrels

1.59

Compostmaker

Zaaiset

Versnelt de compostering. 5 kg

Diverse soorten groente of fruit.

Ontzuurt en verrijkt de bodem. 5 kg

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

2.49 Anti-wortel- en onkruiddoek

Badkamer 2x2 meter Bestaande uit: inloopdouche regendoucheset handdoekradiator wandcloset badmeubel set 60cm 22m2 wandtegel 30x60cm 6m2 vloertegel 50x50cm

1 m breed.

NG 25 M LA

Adviesprijs: € 4.900,Verwarming & Sanitair shop bv Argon 29, 4751 XC Oud-Gastel (Borchwerf 2) T. 0165 530232, F. 0165 369344, info@verwarmingensanitairshop.nl

Nu voor onze actieprijs van

€2.450.-

E 

50% korting

RIBKARBONADE

1vaste1.8prijs0

49 KG 3.

6.98

2.99 3.99 4.99 5.99

SPEKLAPPEN KG HAASKARBONADE KG KUIKENBOUT 3KG SUCADELAPPEN KG SPARERIBS KG 3.99 VARKENSFILET KG 4.99 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

11

3.99 Groene aanslag reiniger

0.99 2.99

Concentraat.

16.99

Vers & voordelig!

1L

Vanaf woensdag 12-03-2014

*

50% Grapefruit

goedkop

er

1 kg

vvan 1.19

0.59

53% goe dkoper

IJsbergsla Per stuk

v an 0.75

0.35

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 12-03-2014 t/m dinsdag 18-03-2014. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Politiek reageert op stelling in aanloop geme enteraadsverkiezingen

‘Wegtrekken voorzieningen slechts kwestie van gewenning’ STEENBERGEN - De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Een belangrijk moment voor de gemeente Steenbergen. De Steenbergse Bode speelt daarop in door drie stellingen voor te leggen aan de politieke partijen. De laatste stelling luidt: Het wegtrekken van voorzieningen uit (kleine) kernen is vooral een kwestie van gewenning. Gewoon Lokaal “Oneens. De leefbaarheid in de kernen staat óf valt met de aanwezigheid van goede voorzieningen en met een goede verbinding met omliggende kernen. Maar ook met het aantrekkelijk houden van de kernen voor starters en jonge gezinnen. Wij zullen in de toekomst voortdurend samen op zoek moeten naar goede, creatieve oplossingen. Naar onze mening zijn die zeker te vinden. Juist in kleinere kernen is door, onder meer, burgerparticipatie veel te winnen. De leefbaarheid in een kern is niet alleen voor inwoners van belang, maar ook voor de gemeente. Want het verdwijnen van voorzieningen zal op termijn zeker leiden tot hogere kosten, zoals duurdere zorg.” VVD “Oneens. Het gemis dat door weggevallen voorzieningen ontstaat, zal door de inwoners nog lange tijd gevoeld worden. Men zal echter wegen zoeken om de functie op een andere wijze in te vullen. Iedere voorziening heeft een zekere ondergrens. Het is aan de inwoners om te zorgen dat men niet door deze ondergrens zakt, zodat het dus mogelijk blijft de voorziening in

stand te houden. Een groot deel van het je ergens thuis voelen, hangt samen met de sociale cohesie. Voorzieningen zijn van belang om die sociale cohesie in stand te houden.” Volkspartij “Oneens. De Volkspartij is het absoluut oneens met deze stelling. De leefbaarheid van met name de kleine kernen maakt alleen kans van slagen als bestaande voorzieningen in stand worden gehouden en waar nodig samen met Dorpsraden en Leefbaarheidsgroepen versterkt worden.” CDA “Het afnemen van voorzieningen in kleine kernen is niet nieuw. Als we kijken wat er 40 tot 50 jaar geleden in de kernen aanwezig was, zien we dat er in de loop van de tijd al veel dingen verdwenen of verandert zijn. Wat het nu pijnlijker maakt is dat het vaak over de laatste voorzieningen gaat, zoals winkel en school die sluiten. Hoe dit verwerkt wordt, is voor alle inwoners verschillend. Voor mensen die dagelijks buiten hun woongebied gaan werken, zal het gemakkelijker zijn om een alternatief te vinden voor verdwenen voorzieningen

dan voor mensen die meer op hun woonkern aangewezen zijn. Belangrijk is wel dat mensen met elkaar in een kern samenleven en actief zijn. De aantrekkelijkheid van een woonkern wordt meer beïnvloed door een goede sociale structuur dan door het aanwezig zijn van specifieke zaken.” SteenbergenAnders “Oneens. Het wegtrekken van voorzieningen uit kleine kernen is het gevolg van te weinig financiële basis. Vandaar, dat Steenbergen Anders heeft voorgesteld om het wonen in kleine kernen aantrekkelijker te maken. Ons voorstel: maak van De Heen een buitenplaats. Een plek waar het aantrekkelijk wordt voor particuliere woningbouw, zodat er meer mensen gaan wonen, zodat er weer een basis ontstaat voor voorzieningen. De gemeente kan dat faciliteren. Wanneer een raad daar in meerderheid in mee gaat, gebeurt dat!” D66 “Oneens. Het is van groot belang dat onze inwoners dicht bij huis in elk geval de basisvoorzieningen kunnen vinden die zij nodig hebben. Dat kan openbaar vervoer zijn, een geldpinautomaat, een huisarts.

Steeds meer voorzieningen dreigen de kleine kernen te verlaten, zoals de Fatimaschool uit De Heen. ARCHIEFFOTO

Dat vergroot het woongenot en het veiligheidsgevoel, waaraan D66 groot belang hecht. D66 zal al het mogelijke doen om te zorgen dat voorzieningen betaalbaar in de kernen blijven bestaan. Wellicht dat voorzieningen als een buurtwinkel niet in elke kern kunnen worden volgehouden, Onze bewoners met hun creativiteit zullen dan in samenwerking met de gemeente zorgen voor andere vormen of alternatieven die goed bereikbaar zijn vanuit de kern.” PvdA “Daar zijn we het niet mee eens. Als een bepaald minimum onderschreden wordt

wil niemand meer in zo’n uitgeholde kern wonen. Dat worden dan spookdorpen met veel leegstand. De huizen worden minder waard. Een neerwaartse spiraal dus. Dat moeten we zien te voorkomen. Hier zullen we planologisch op voor moeten sorteren. We zitten een half uur rijden van zowel Rotterdam als Antwerpen in een prachtige omgeving. Dat moeten we oppoetsen en in de etalage zetten. Straks is de A4 klaar en zijn Steenbergen en haar kernen prima bereikbaar. We moeten er juist nu voor zorgen dat het hier goed wonen is en het in de kernen aan geen enkele van de basisfuncties ontbreekt. Dat mag zelfs geld kosten.”

‘Stap in de goede richting’

ZONDAG

Gemeenten binden strijd aan tegen schoolverzuim

4 mei

STEENBERGEN - Een convenant en een dienstverleningsovereenkomst werden op woensdag 19 februari door maar liefst vijf verschillende wethouders van Onderwijs getekend. De gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen en Halderberge gaan intensief samenwerken op het gebied van leerplicht.

3e Servais Knaven Classic Mooie routes vanaf hotel Trivium in Etten-Leur De afstanden zijn 25, 60, 85, 120, 145, 180, 205 km Het inschrijfgeld bedraagt tien euro. Van elke deelnemer gaat een euro naar het goede doel:

Tour du ALS

Er zijn bananen, krentenbollen, sportdrank en herinneringsshirts. Voor inschrijven en meer informatie:

www.servaisknavenclassic.nl De onderwijswethouders Cor van Geel (Steenbergen), Anton van der Wijst (Woensdrecht), Hans Verbraak (Roosendaal), Ad Coppens (Bergen op Zoom) en Jan Paantjens (Halderberge) ondertekenen het convenant. FOTO LUELLE KOOP

Verlies VV Steenbergen

DOOR LUELLE KOOP

STEENBERGEN - Ze hadden een totale off-day, aldus trainer Patrick Arnouts bij VV Steenbergen. Toch paste het spel in een tendens die al weken gaande is.

In West-Brabant is de regionale samenwerking hierin aan het groeien. Een convenant tussen de gemeenten in West Brabant West is daarom een goede stap. Wethouder Jan Paantjens, gemeente Halderberge, is zeer content over deze samenwerking. ‘’In de toekomst zullen we nog meer stappen moeten zetten, maar dit is zeker een stap in de goede richting”, aldus de wethouder. Diploma De gemeenten geven aan dat het tekenen van dit convenant bedoeld is het om het voor de gemeenten, maar ook zeker voor de scholen, makkelijker te maken met betrekking tot de controle van de leerplicht. Wethouder Ad Coppens, gemeente Bergen op Zoom, wil benadrukken dat dit alles om het belang van het kind gaat. ‘’Het is belangrijk dat de kinderen hun diploma halen, zodat ze later beter in de arbeidsmarkt liggen,’’ aldus Coppens. De leerplichtambtenaar controleert samen met de scholen

of de leerlingen de leerplicht naleven. Niet alleen de controle is erg belangrijk, ook de voorlichtingen die de ambtenaren geven maken veel indruk. Zij vertellen de leerlingen waar het belangrijk is dat je naar school gaat en wat de gevolgen zijn als je dit niet doet. Terugdringen Sinds een tijd is er een team aanwezig in Oost-Brabant, die de samenwerking ook is aangegaan. De cijfers wat betreft het schoolverzuim en schooluitval zijn aanzienlijk verbeterd. Uiteindelijk is dat ook het doel van de nieuwe ‘netwerkorganisatie’ tussen de vijf gemeenten; het verder terugdringen van dit verzuim. Voor de wethouders is het duidelijk hoe dat gerealiseerd gaat worden. Er komt meer eenduidigheid. Er komt één manier van werken vanuit één bepaalde visie waardoor er dus een gezamenlijk beleid wordt vastgesteld. De scholen in de verschillende gemeenten zullen ook ieder één aanspreekpunt krijgen waardoor het voor scholen makkelijker is om contact op te nemen met de leerplicht-

ambtenaar, wat de processen sneller op gang brengt. Voor de ouders en/of kinderen kan deze nieuwe vorm van samenwerken voordelen met zich meebrengen. Wanneer er binnen een gezin de kinderen naar school gaan in verschillende gemeenten is het fijn dat er op dezelfde wijze wordt gewerkt en gehandhaafd. Herverdeling Doordat er per school één gezicht aangewezen zal worden is het logisch te denken dat er een herverdeling heeft plaatsgevonden. Dat is inderdaad gebeurd, maar zonder consequenties op personeelsgebied volgens de wethouders. Er zijn dus geen gedwongen ontslagen gevallen. De leerplichtambtenaren blijven werken als ambtenaar en elkaar als gemeente aanvullen wanneer dat nodig is. Wethouder Paantjens benadrukt nogmaals dat dit een stap in de goede richting is, maar dat de gemeenten zich niet rijk moeten rekenen. ‘’We moeten vol blijven houden en de handen ineen slaan willen we het schoolverzuim terugdringen tot een minimum.’’ PAGINA 8

De Blauwwitten wonnen wel, maar het spel was zeer zwak. Het was alleen wachten op de tegenstander die de trekker over wilde halen. WVV’67 was veel te sterk en stuurde het 1e team met de staart tussen de benen naar Steenbergen terug. De bedachte opstelling van Arnouts was aanvallend genoeg. Wouter Boot was dit keer in de spits geposteerd. Het 1e kleine kansje was dan ook voor de bezoekers. Het schot van Jordy Dam ging voorlangs. Maar dit was dan ook alles in de eerste 45 minuten. Vele verkeerde keuzes werden door de manschappen van trainer Arnouts gemaakt, waardoor het niet liep in de wedstrijd. WVV’67 dat in het begin veel kansjes kreeg en dito corners, kwam goedkoop aan het openingsdoelpunt. Roy Iriks maakte dezelfde fout als bij SC Gastel. Door een flinke mistrap kon Joey van

Hooijdonk richting het doel van Richard Tielen lopen en de klus makkelijk afmaken. Even later kreeg de thuisclub een strafschop. Diezelfde Van Hooijdonk vergrootte de marge naar 2-0. De uitstekend spelende Lennart Boot werd vervangen door aanvaller Tony Ngombojoao. Veel mocht dit niet baten. De 1e aanval van de ploeg uit Woensdrecht was een beauty. Steenbergse verdediging werd helemaal kwijt gespeeld en de trekker werd opnieuw overgehaald door de doelpuntenmaker van de 1e helft. Kort daarop had Steenbergen een offensief kunnen plaatsen. Lob van Dam ging rakelings langs de paal. Kansen van WVV’67 volgden elkaar hierna in rap tempo op. Het 4e doelpunt werd kinderlijk eenvoudig gemaakt door Robin Schipperijn. Wouter Boot mocht de eretreffer maken. Achter het standbeen langs ging de bal in het doel. De gifbeker was echter nog niet leeg: Bart Runderkamp maakte vlak voor tijd de 5-1. Naast de flinke afstraffing werd Iwan Hoefnagels met 2 keer geel het veld afgestuurd. Hij zal de volgende keer tegen HSC’28 op de tribune zitten.


OPENDEURDAGEN

Uw huid is onze zorg!

zaterdag 15 & zondag 16 maart van 10 tot 17 uur

Medical Beauty Center biedt u: Q Q Q Q Q Q Q Q

BEL VOOR EEN GRATIS OFFERTE

Bergen op Zoom Oud-Vossemeer Woensdrecht Telefoon 0164-652187

U KIEST TOCH OOK VOOR ONS Maatwerk alle serres zowel klassiek als modern Fabricatie van ramen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer - sinds 1983 - 10 jaar waarborg Geen voorschot - Nieuwbouw - Renovaties - Alle RAL kleuren Volledige afwerking - Geplaatst door vakmensen.

Bezoek on ze vernieuwd e

NZE

VERAND$¡6Â&#x2021;5$0(1Â&#x2021;'(85(1LQ $/80,1,80 39& SERRES

www.medicalbeautycenter.nl volg ons via facebook.com/medicalbeautycenternl

showroom

BEZOEK O BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

Een multidisciplinair team van specialisten Behandeling van diverse huidaandoeningen o.a. acne Veilige en effectieve huidverjonging â&#x20AC;&#x201C; en verbetering Laserbehandelingen (IPL, Diode laser, CO2 Fractional laser) Voedingsadvies en gewichtsbegeleiding door deskundigen Persoonlijke aandacht en advies Gratis en vrijblijvend intakegesprek Erkend door zorgverzekeraars

WEBSIVTO.BEE U

WWW.BR

-%%2$!.*!!2%26!2).' Meer dan 25 jaar ervaring!

huid- en laserklinieken Â&#x2021;SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLHÂ&#x2021;KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ*RHV Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOĂ&#x20AC;OOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie

"RASSCHAATSESTEENWEGs+ALMTHOUTs4EL s&AX 

"2!33#(!!43%34%%.7%'s+!,-4(/54s4%, !,,%$!'%./0%.6!. 552s:/.$!'6!. 552"%(!,6%4)*$%.3$%/0%.$%52$!'%. swww.bruvo.be

(UID ENLASERKLINIEK"ERGENOP:OOMsIn Zorgcentrum ,IEVENSBERG"OERHAAVEPLEINDs64"ERGENOP:OOM s swww.huidlaser.nl (UID ENLASERKLINIEK-IDDELBURGsIn Barcode gebouw 0ARK6ELDZIGTs$2-IDDELBURGs www.dermateam.nl > Huid- en laserkliniek Goes "EATRIXLAANs0.'OESs www.dermateam.nl


CARNAVAL

Vosmeerse vrouwen met prijsdansende Kermuseendjes.

Waar is de rups? Hier is de rups!

Ook de oudjes van Benidorn Basterds gaan nog naar de kermis.

Verwijzing naar Prijsdansen als cultureel erfgoed

‘t Vosse-ol volgt eigen kermiskoers ‘T VOSSE-OL - Aan het carnavalsmotto van Nieuw-Vossemeer kon je het al zien: “Ut blèft un buitengewòòne kermusatráksie”. Veel loopgroepen deden mee in de optocht van ‘t Vosse-Ol met bijna allemaal een eigen kermisattractie van eendjes vissen tot de rups en van grabbelen tot kegels gooien. DOOR CLAUDIA KOOLE Dat kegels centraal staan in Nieuw-Vossemeer heeft te maken met de maandagochtend tijdens de kermisdagen. Dan vindt het prijsdansen plaats en mogen er geen kegeltjes worden omgestoten. De kermis staat hoog in het vaandel in dit dorp die zelfs op een creatieve manier terugkomt tijdens de carnavalsoptocht. 55 jaor De carnavalsvereniging in Nieuw-Vossemeer bestaat dit jaar 55 jaar. Zelfs prins carnaval, prins Ruud dun eerste, heeft een meestergetal dit jaar. Hij is 11 jaar prins in ‘t Vosse-ol. Alle motto’s van de afgelopen tientallen jaren waren in één lange slinger te zien in de carnavalsoptocht bij De Volouwers met motto “Ut touw nie op na 55 jaor”. Andere loopgroepen beelden diverse kermisattracties uit zoals eendjes vissen, de rups, grabbelen, altijd prijs en nog veel meer. Dat de kermis zo’n belangrijke gehalte heeft in Nieuw-Vossemeer heeft te maken met het prijsdansen dat in elke kermisperiode op maandagochtend plaatsvindt en is erkend als immaterieel erfgoed. Tijdens het dansen mag niet één kegeltje worden omgestoten. Deze kegeltjes waren tevens veelvuldig te zien tijdens de optocht.

Uitslag Enkelingen: 1. Foxy lady Duwkarren: 1. BC de dansende Vossen; 2. BC de Kwebbels; 3. Mottotrekkers; 4. De Lupkertjes; 5. BC Bumba; 6. BC de Boefjes Kleine groepen: 1. BC D’eend; 2. De Anoniempjes; 3. De Boerinnekes Grote groepen: 1. Vosmeerse vrouwen; 2. MV Semper Crescendo; 3. BC de Walsjes; 4. De Volouwers; 5. D’n Kliko Kleine wagens: 1. VC de leste plek; 2. BC de leutige leutjes; 3. BC PZN Junior; 4. De stuitefluiters; 5. BC in mijn eendje; 6. BC Carnaval enzo Grote wagens Vosse-ol: 1. BC de Partypoopers Grote wagens Praal: 1. BC P.Z.N. Mottobeker 2013: BC P.Z.N Merijntje beker 2013: BC P.Z.N Kinder Merijntje beker: 1. BC de dansende Vossen; 2. Mottotrekkers; 3. 3. Foxy lady Theemutsen 2014: Jacqueline Timmermans en Jeroen Keijzers.

Meer foto’s zijn te bekijken in het fotoalbum op www.internetbode.nl

De opvolgers van prins Ruud en nar Imke?

Deelname aan en belangstelling voor optocht weer overweldigend

Artiestenparade trekt door straten Strienestad STRIENESTAD - De duizenden toeschouwers langs de kant werden dubbel en dik beloond tijdens de grote optocht van Strienestad; niet alleen met gunstige weersomstandigheden waardoor het aangenaam toeven was buiten, maar ook met een ware artiestenparade die aan hen voorbijtrok. Het motto ‘Kèk us wa d’un artieste!’ werd dan ook op velerlei creatieve en originele manieren uitgebeeld. DOOR ELNA HELLEMONS Zoals gewoonlijk was de deelname aan de optocht weer overweldigend, waarbij alle categorieën goed vertegenwoordigd waren. Het resultaat was een lange kleuren fantasierijke stoet waarvoor de straten van Strienestad het podium vormden en die vele enthousiaste reacties ontlokte aan het publiek langs de kant. Uitslagen Enkelingen: 1. De rooie lòòper, 2. Leutige Anna. Paren: 1. De manne achter de schermen, 2. Sanna en Fenna van der Veeken, 3. Lieneke Krijnen, 4. De leutmutsen. Kleine groepen: 1. De Strienestadse Aorartieste, 2. Leedies Oonlie, 3. Strienestadse Sterre, 4. Popkoor The Sparrows. Grote groepen: 1. Sirenes van de Striene

De tweede prijs was voor de artiestieke hulpverleners van BC De Begienurs.

De leutige paparazzi legt alle artieste vast.

Wa d’un artieste op de skipiste.

en loopclub De Vriendschap. Dweilbandjes: 1. ´t Wor Niks (tevens leutprijs), 2. Effe d´r Neffe, 3. Wijkband De Drie Kwartjes, 4. Ut Toeternietoe, 5. D´n Dweilberg, 6. Primurkus. Kleine wagens: 1. BC ´t Haantje, 2. BC De Plakkers, 3. BC Zuid, 4. BC De Leutstampers. Grote wagens: 1. BC De Vlaojestààmpers (tevens Peblieksprijs) , 2. BC De Begienurs, 3. BC De Leuttrappers, 4. BC Deen, 5. BC Vor Mekaor, 6. BC The Kids, 7. BC Witte gei´t?, 8. BC De Boerkes, 9. BC Gebeiteld, 10. BC De Baargsebaon, 11. BC De Boefkes. BC De Strienespuiters reed als prinsenwagen. Meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum op www.internetbode.nl

Een kijkje achter de schermen bij deze filmartieste. PAGINA 10


KARWEI KARWEI STEENBERGEN STEENBERGEN ZONDAG ZONDAG VAN VAN 12.00 12.00 tot tot 17.00 17.00 uur uur

OPEN KARWEI KARWEISteenbergen, Steenbergen,Houtzagerij Houtzagerij4, 4,tel. tel.0167-56 0167-5601 0140 40

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR:

TIJDELIJK GRATIS KLEUR EN MAAR 6% BTW* BIJ KUMASOL

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom

VITAK Advocaten

vraag naar de voorwaarden

*

Vestiging Etten Leur Vosdonk 4 4879 NC Etten-Leur Tel. 076-5032800 www.kumasol.nl

Vestiging Yerseke Kreeft 6a 4401 NZ Yerseke Tel. 0113-574173

Ook bij U thuis 06 - 43084446

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Bouw-Vak Bouwshop 

De goedkoopste verf in de regio !!!! Poortweg 8 4613 BW Bergen op Zoom T 0164-254680 www.bouw-vakbouwshop.nl (webshop) info@bouw-vakbouwshop.nl

t;VJOJHPNHBBO Â&#x2021; (HQJHPHHQWHGLH NFUVXDFOUFO PHWXPHHGHQNW

DE NUMMER 1 IN KUNSTSTOF KOZIJNEN!

Pedicure Jeanette

Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

(nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

KOM NAAR DE OPEN DAGEN OP 14 EN 15 MAART

Stoppen ! met roken

Uw

BELASTINGAANGIFTE

t%FLJOEFSFOWFJMJH Â&#x2021; &DPHUDWRH]LFKWWHOBBSTDIPPM JHQYDQGDOLVPH

vakkundig ingevuld tegen betaalbare prijs bij u aan huis. tel.: 0653406935

t0OWFSLPSUWPPS Â&#x2021; *ODVYH]HONDEHOLQ HF[POEFTQPSU

& 

  ' (

 

 '

KHHOGHJHPHHQWH

) 

* '    

Lijst

  

   

 

 

 

      

   

   

   

  

 

Cor van Geel

3

!"# $#$ %$$

   

Steenbergen


Inwoners hebben aandacht voor voorzieningen, bestuurscrisis en ouderenzorg

De kiezer aan het woord STEENBERGEN - In aanloop naar de verkiezingen is lijsttrekker na lijsttrekker in beeld, om te vertellen waarom hun partij de beste keuze is. Grote plannen worden aangekondigd die het beste met de inwoners van Steenbergen voor hebben. Maar wat willen die inwoners zelf dat er verandert? De Steenbergse Bode stelde een aantal inwoners uit de gemeente twee vragen: Wat vindt u goed aan de gemeente en wat zou u graag veranderen?

“De politieke partijen raken te veel afgesplitst. Er zijn te veel partijen momenteel. Waren het er eerst een aantal partijen, nu worden dat er steeds meer omdat raadsleden uit bestaande partijen een eigen partij oprichten. Er is te veel onenigheid met elkaar. Daarbij mag het parkeerbeleid in Kruisland anders. Er wordt te veel op de stoep geparkeerd bij de basisschool, maar ook in andere straten zoals de Grote Tiende en aan de Roosendaalseweg. Moeders met kinderwagens moeten op de weg gaan lopen. Gehandicapten moeten ook over straat. Dat begrijp ik niet.”

Franca Brooijmans, Steenbergen “Binnen gemeente Steenbergen zijn heel veel voorzieningen goed geregeld, zoals de zwembaden, de sportmogelijkheden en allerlei verenigingen die er zijn voor verschillende groepen mensen. Mensen kunnen goed met elkaar in contact komen op sociaal gebied als ze dat willen. De gemeente besteedt hier goed aandacht aan. Dat is gewoon heel fijn.” “Het openbaar vervoer in het buitengebied mag wel wat beter zijn. Een ander punt wat speelt is het gerommel binnen de gemeente. Dat is niet zo goed en dat mag wel ophouden, hoewel waarnemend burgemeester Vos een goed vertrouwen geeft aan de mensen. Het zal daarom best goed komen binnen gemeente Steenbergen.” Lia Vlietland, De Heen “Gemeente Steenbergen heeft een fantastische toeristische recreatieve sector. Vooral de waterrecreatie kan nog meer bevorderd worden om de natuurgebieden te benutten. Dat zou een mooie combinatie zijn met de natuurwaarden flora en fauna. Het is ook een groot pluspunt dat de sportiviteit wordt gestimuleerd via de sportverkiezing en sportcoaches.” “Het is heel jammer dat de politiek tot nu toe niet in staat is geweest om een en ander in een rustig vaarwater te krijgen. Inhoudelijk ben ik daar te weinig bij betrokken, maar voor een buitenstaander komt het onprofessioneel over met betrekking tot wat er nu speelt.”

Annie Heije, Steenbergen “De voorzieningen voor ouderen zijn geweldig hier. Ik heb hier hele goede ervaringen mee. Denk bijvoorbeeld aan de automatische controles waarvoor je een bericht krijgt. En de thuiszorg schijnt ook zo goed te zijn. Ik woon al 10 jaar in Steenbergen en ben ontzettend gelukkig binnen deze gemeente. Ik ben destijds verhuisd van Brielle naar Steenbergen, omdat mijn dochter in Steenbergen ging wonen. Nu hoef ik er niet meer weg. Ik heb een erg goed leven hier.” “Ik weet eigenlijk niet goed iets op te noemen wat er niet zo goed is aan deze gemeente. De politiek houdt me niet zo bezig. Ik ben daar ook niet zo in geïnteresseerd en dan heb je er ook niet zo’n zin in om het allemaal precies te volgen. Ik ben gewoon gelukkig en tevreden hier.” Bram van der Zande, Welberg “Het is heerlijk en rustig wonen in gemeente Steenbergen. Je kunt er je eigen dingen doen zonder dat er inbreuk van derden is. Het is gewoon een fijne gemeente, waar je vrij kunt zijn en waar je je vrij kunt bewegen.” “Het bestuurlijke en politieke gemeentegebeuren van dit moment is niet zo prettig. Daarbij kan de ouderenzorg wel iets beter. Ik vind dat er veel tegenstellingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de keuzes die worden gemaakt. Er wordt dan eerst een straat opgeknapt, terwijl er andere zaken zoals ouderenzorg prioriteit zouden moeten hebben. Ik vind dat weleens moeilijk.”

Ron Bosters, Nieuw-Vossemeer “De samenwerking van kernen binnen de gemeente wordt op vele fronten gepromoot. De ontwikkeling mag blijven doorgaan om de leefbaarheid in de hele gemeente in stand te houden. Dat gaat zo nu en dan met een wisselend succes. Dat is positief te noemen.” “De communicatie in het algemeen met de gemeente vind ik niet goed. Dan bedoel ik de communicatie van gemeente naar burgers. Dat mag wel verbeterd worden, waarbij er wederzijds begrip gekweekt moet worden om elkaar te begrijpen.” Christ van Tetering, Kruisland “Het verbeteren van de Brabantse Wal vind ik er goed. Denk bijvoorbeeld ook aan Fort Henricus bij de West-Brabantse Waterlinie, waarbij de natuur wordt behouden en bijgehouden. Maar ook het aantrekken van industrie en werkgelegenheid vind ik een mooi aandachtspunt van de gemeente.” PAGINA 12

Marianna Verhagen, Dinteloord “Dinteloord heeft een leuk winkelcentrum. De winkeliersvereniging, waarin verschillende winkeliers zijn aangesloten, werkt goed samen en men kan rekenen op elkaar. Dat is heel prettig. Het gemeentehuis van Steenbergen vind ik mooi en overzichtelijk.” “Momenteel maken ze er een rommeltje van, bestuurlijk gezien. Daarbij vinden ze hun eigen plaats Steenbergen veel belangrijker dan Dinteloord. Als alles op orde is in Steenbergen is het prima. De andere kernen lijken niet zo belangrijk. Dat is mijn mening. Kijk bijvoorbeeld naar het zwembad van Dinteloord. In Steenbergen mag het zwembad open blijven en hier moet het dicht. Wie gaat dan ons zwembad openhouden? Daarbij mag er meer aandacht worden besteed aan het parkeren. Mensen zetten zomaar hun auto weg langs de winkels en gaan dan met de bus naar Rotterdam. Er zouden specifieke parkeervakken mogen komen om lang te mogen parkeren zonder dat het anderen hindert.”

Truus van Est-Groeneveld, Dinteloord “Het is een mooie groene gemeente. Maar ik kom eigenlijk niet in de plaats Steenbergen. Dinteloord heeft veel winkels binnen gemeente Steenbergen. Dat is erg fijn.” “Ik vind dat Steenbergen voorrang krijgt op Dinteloord. Mijn man is erg boos op de gemeente. Hij gaat niet stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ik trouwens ook niet. Er zijn te veel dingen die onvoldoende aandacht krijgen hier in Dinteloord. Kijk bijvoorbeeld naar de stoeptegels bij de bushalte. Je moet elke keer uitkijken dat je niet valt. En dat het zwembad misschien dicht moet, is ook niet zo goed.”


Haar-Alternatief Natuurkapsalon

De kapsalon die werkt met plant-aardige en biologische kleuringen.

De kapsalon die werkt met plantaardige en biologische kleuringen. Geen synthetische en chemische handelingen (bleken en permanenten) Ook bij dames met een PPD-allergie of haarverfallergie over â&#x20AC;&#x2DC;t algemeen. Keuze uit diverse kleuren, afhankelijk van uw eigen haarkleur. Absoluut grijsdekkend en minimaal 6 weken kleurvast.

Geen synthetische en chemische handelingen (bleken en permanenten). Ook bij dames met een PPD-allergie of haarverfallergie over â&#x20AC;&#x2122;t algemeen. Keuze uit diverse kleuren, afhankelijk van uw eigen haarkleur. Absoluut grijsdekkend en minimaal 6 weken kleurvast.

Tevens verkoop van: *Diverse shampoos en crèmespoelingen geschikt voor plantenhaarkleuringen. *Biologische cosmetica *Haaraccessoires.

Tevens verkoop van: Diverse shampoos, plantenhaarkleuringen.

Meliasweg 3 | 4695 SG Sint-Maartensdijk | 06 12562640

www.haar-alternatief.nl

Aannemersbedrijf van Haaften B.V. Sierbestrating van Haaften

Wij zijn leverancier van o.a.: ^Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ? ůŽŏĹ&#x161;ƾƊÄ&#x17E;Ĺś ^Ä?Ĺ&#x161;ƾƍ ĹśĹ?Ä&#x17E;Ĺś dĆľĹ?ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻĹ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x;ĹśĹ? ^Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ĺś dĆľĹ?ĹśÄ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś dĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹľĆ&#x2030;ŽůĹ?ĹśÄ&#x17E;Ć?ÍŹ^ĹŹÄ&#x17E;ĹŻĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć? KÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x2030;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ĺś

erk, Aanleg, grondw tsen riolering, plaa Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ?ůŽŏĹ&#x161;ƾƊÄ&#x17E;Ĺś

Paasdijkweg 19A, 4693 RE POORTVLIET Tel.: 0166 61 92 00 Pilootweg 5, 4696 RJ STAVENISSE Tel.: 0166 69 29 77

WWW.VANHAAFTENPOORTVLIET.NL

Ook ĂŠĂŠndags kuikens. Afhalen na telefonische afspraak. Ook verkoop van Shell dieselolie, veevoeders, mais en graszaden Vraag vrijblijvend informatie: Henk Brummelkamp, Ulicotenseweg 9, Chaam 06-53937555

Jan Jochems HANDEL

EN

cremespoelingen

-

geschikt

voor

â&#x20AC;&#x153;De kapsalon Biologische cosmetica die werkt met plantaardige 3 biologische kleuringen.â&#x20AC;? Haaraccessoires. Meliaswegen 4695 SG Sint-Maartensdijk

JONGE BRUINE EN WITTE LEGKIPPEN TEGEN DE LEGen

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

06 12562640 www.haar-alternatief.nl

Sparen zonder omkijken Met SNS Maxisparen spaar je automatisch een vast bedrag per maand, met 1,9%* rente. Kijk op snsbank.nl/sparen

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Dagelijks eenvoudig dieselolie en aanverwante producten inkopen voor messcherpe prijzen!

GRATIS* verlichting of terrasverwarmer bij aankoop van een PiazzaÂŽ terrasoverkapping

Terraszoverkapping Piazza

profiteer nu en bezoek on ze showroom!

Max. 7 m

ONGEDIERTE?

GRATIS!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Mail naar: info@traas.nl of kijk op:

*Alleen tijdens de actieperiode van 1-2-2014 t/m 31-3-2014

t t t t t

7FSMFOHTUVLWBOVXIVJT ;POFOSFHFOXFSFOE &FOWPVEJHFFOTOFMMFNPOUBHF 3FHFOBGWPFSWPMMFEJHVJUIFU[JDIU (FĂ&#x2022;OUFHSFFSEFWFSMJDIUJOH PQUJPOFFMWFSLSJKHCBBS t 6XUVJOMPVOHFTFUTUBBUBMUJKEESPPH t #FTDIFSNJOHUFHFOTDIBEFMJKLF67TUSBMJOH t 0PLUFHFCSVJLFOBMTDBSQPSU Sebrechts zonwering (JCTPOTUSBBU 484UFFOCFSHFO 5 JOGP!TFCSFDIUTOM 0QFOJOHTUJKEFO .B %JUNWSFOVVS ;BVVS

XXXTFCSFDIUTOM

Gouvernementsplein 28, Bergen op Zoom

VAN DE BREEVAART

+287'( :250

Max. 4 m

* Variabele rente op jaarbasis per 27-11-2013. De rente kan wijzigen.

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMYOLHJHQ KRXWZRUPPROOHQUDWWHQPXL]HQ SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

 ZZZRQJHGLHUWHVSHFLDOLVWQO

Uw aangifte inkomstenbelasting

KEUKEN & SANITAIRSPECIALIST &$1$'$:(*$Č&#x2020;+$/67(5(1Č&#x2020;Č&#x2020;:::9'%:21(11/

OPHEFFINGSUITVERKOOP KORTINGEN TOT

70%!

www.mudy.nl

TEGEL DISCOUNT Argon 29, 4751 XC Oud Gastel, Borchwerf 2, 0165 530540

SPHINX V&B - MOSA

voor â&#x201A;Ź 30,00

NU BLIJVEND SCHERP GEPRIJSD

Aangifte controle voor â&#x201A;Ź10,00 Mail uw gegevens naar info@hageadvies.nl Of bel: 06-83446035

Wouwsestraat 24 - Bergen op Zoom - Tel. 0164-233771

HOOGWAARDIGE KWALITEIT

HOEZO DUUR? BIJ ONS VASTE LAGE PRIJZEN!!! Heeft u al een offerte? Breng deze gerust mee, wij zijn gegarandeerd goedkoper.

Ma. t/m vrij. van 8.00-12.30 u. en van 13.00-17.30u. Zat. van 8.00-16.00 u. www.tegel-discount.nl


Expositie Tim Saarloos in Bibliotheek Dinteloord

EĂŠn van de tentoongestelde schilderijen.

DINTELOORD - Tot en met maandag 31 maart zijn er tekeningen en schilderijen van Tim Saarloos te zien in Bibliotheek Dinteloord. Tim zit in groep 7 van de Groen Van Prinsterer school in Dinteloord. Hij tekent al van jongs af aan. Dieren en dan vooral

vogels zijn daarbij favoriet. Zijn voorliefde voor vogels is ontstaan toen hij met zijn opa en oma naar Avifauna ging. De arenden vond hij vooral spectaculair. Tim heeft een abonnement op het tijdschrift Vogels junior. Daarnaast trekt hij er vaak op uit om samen met zijn vader, verrekijker en fototoestel vogels te spotten. De afbeeldingen uit het tijdschrift en de zelfgemaakte fotoâ&#x20AC;&#x2122;s tekent hij graag na. Hij heeft thuis een doos met potloden met verschillende hardheden. Soms schildert hij ook met acrylverf. Door veel te oefenen wordt hij steeds beter. Tim vindt het leuk, dat hij zijn fantasie kwijt kan in het tekenen en schilderen. Daarnaast heeft hij ook veel andere hobbyâ&#x20AC;&#x2122;s, zoals lezen, voetballen, judo, skiĂŤn en schaatsen. Het lievelingsvak van Tim op school is natuurlijk tekenen. Later wil hij graag ontwerper worden. In de bibliotheek zijn vooral tekeningen en schilderijen van vogels te zien. Tim hoopt, dat er veel mensen komen kijken en dat ze zijn werkstukken mooi vinden.

Bonbons in luxe verpakking STEENBERGEN - Wanneer geef je iemand een luxe doos bonbons.., Om iets goed te maken? Als â&#x20AC;&#x153;zomaarâ&#x20AC;? een attentie of om een gesprek leuk in te leiden..? En dan: wie geeft bonbons aan wie..? Ach, als elk gebaar op elk moment verkeerd wordt uitgelegd, probeer dan maar eens te verklaren wat wel de bedoeling van zoâ&#x20AC;&#x2122;n presentje is. Als U nu weet dat er in dit blijspel, behalve een â&#x20AC;&#x153;goedâ&#x20AC;? echtpaar, een beste vriendin, een â&#x20AC;&#x153;zakenrelatieâ&#x20AC;?, een tuinman (die zich â&#x20AC;&#x153;nooitâ&#x20AC;? ergens mee bemoeit) en een hulp in de huishouding (die teveel helpt) ook nog een

zogenaamde tante.. en haar (onmogelijke) neef voorkomen, dan begrijpt U dat alle ingrediĂŤnten aanwezig zijn voor een vrolijke avond toneel. Komt u dus naar een van onze voorstellingen? Wij brengen dit blijspel ten tonele op 15 maart in â&#x20AC;&#x2122;t Cromwiel te Steenbergen en op 22 maart in De Driehoek te Fijnaart, aanvang 20.00 uur. Voor reserveringen en informatie kunt u contact opnemen met Diane Seffelaar op het nummer 0167-567678 of u mailt naar toneelvereniging.tavenu@ gmail.com. Voor de voorstelling in De Driehoek kunt u kaarten aan de deur kopen.

Bijeenkomsten bezinning en ontspanning STEENBERGEN - Stilstaan bij jezelf, ruimte vrijmaken voor je lichaam en geest, blijkt in groepsverband vaker beter te werken. Vandaar deze bijeenkomsten. De bedoeling is dat rond een thema met elkaar van gedachten wordt gewisseld. Daarop aansluitend volgen er ontspanningsoefeningen en begeleidende meditatie. De werkgroep catechese/spirituele vorming Steenbergen start met twee bijeenkomsten die eventueel verder uitgebreid kunnen worden naar meerdere bijeenkomsten. Themaâ&#x20AC;&#x2122;s De twee themaâ&#x20AC;&#x2122;s zijn: Vertrouwen: Wat zegt vertrouwen voor je? In hoeverre heb je vertrouwen in de ander? Ben je te goeder trouw of juist achterdochtig of is je vertrouwen geschaad? Heb je vertrouwen in jezelf? In hoeverre heb je vertrouwen in God, in de Ander? Loslaten: Gebeurtenissen die we in het leven meemaken kunnen ons zodanig bezighouden dat we het

vasthouden zoals: verdriet, pijn, woede en haat. Onbewust kunnen we deze emotie in onszelf vastzetten. Dan kan het ons verstarren, verstenen. Ook kan het ons geestelijk en lichamelijk klachten geven. Loslaten is vaak moeilijk, maar wanneer we dat kunnen dan kan er weer ruimte in onszelf komen, dan kan ons leven weer verder doorstromen. In hoeverre denk je zelf dat je kunt loslaten?

toffel gaat naar een project in Afghanistan voor het inrichten van een medische post in Bagdjeha. Met uw bijdrage in de vastentijd maakt u het mogelijk om drie verpleegkundigen op te leiden en een medische post op te starten in Bagdjeha. Medische zorg is nu in een straal van 65 kilometer niet te vinden. De nieuwe medische post bereikt 2.400 gezinnen uit de 5 dorpen die bij Bagdjeha behoren.

Wanneer Deze bijeenkomsten zijn op dinsdagochtend 25 maart en 8 april van 9.30-11.30 uur in de Vonk van de Vredeskerk, Magnoliastraat 18, Steenbergen of woensdagavond 26 maart en 9 april van 19.3021.30 uur in de Vincentiuszaal van de Gummaruskerk, Markt, Steenbergen. De bijeenkomsten zijn onder begeleiding van Yvonne van Deursen.

Lezing Een lezing over dit project wordt gegeven door Anneke de Visser op woensdagochtend 2 april na de Eucharistieviering van 9.30 uur in de Vonk van de Vredeskerk, Steenbergen. De lezing duurt ongeveer 45 minuten. U kunt zich voor deze bijeenkomsten aanmelden vóór 23 maart bij: Coby van Opdorp tel. 524127, e-mail: cobyvanopdorp@ziggo.nl, Lidy Verbeek tel. 566886, Jeanne Brooijmans tel. 502445 e-mail: jeannebrooijmans2@hetnet.nl, Ingrid v.d. Weegen tel. 567605 e-mail: famvanderweegen@kpnmail.nl

Vastenestafette De opbrengst van de vastenactie 2014 van de parochiekernen Sint Anna en Sint Chris-

BRIDGE BRIDGECLUB DE VLIET Uitslag 6 maart, A-lijn: 1. Ton Voorheijen-Ad van Opdorp 58,75%, 2. Rinus Luijks-Hans Voskuilen 56,25%, 2. Toos PeetersCor Peeters 56,25%, 4. Nella van Ruiswijk-Josien van de Kar 55,42%, 5. Riet Iriks-Aad Toussaint 52,92%. B-lijn: 1. Ankie de Bruijn-Liza Franken 59,17%, 2. Jo GoderieMien van Oevelen 58,33%, 2. Ria Adriaansen-Rina Timmers 58,33%, 4. Ria Uitdewilligen-Els Bogers 54,58%, 4. Elly MangnusJess van Broekhoven 54,58%. BRIDGECLUB WELBERG Uitslag 5 maart, Lijn A: 1. Joke Bogaarts-Annie Vos 64.29%, 2. Pauline Houtman-Adje Kardux 63.39%, 3. Ria Biesma-Riet v. Terheijden 61.31%, 3. Helen-Kees Meesters 58.04%, 5. Riet BostersJan v.d. Heijden5 3.87%. Lijn B: 1. Rian-Piet Timmers 60.76%, 2. Nelly-Jan Brooijmans 58.68%, 3. Elly Stolk-Willem v. Opdorp 57.64%, 4. Diny v. DorstToos Nijssen 55.90%, 4. Anke Renshof-Ad v. Opdorp 54.86%.

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij BC Welberg. Aanmelden: Ria Adriaansen, e-mail: adriaansenbridge@kpnmail.nl, tel. 0167563434, 06-43917462. Bridgeclub Welberg speelt elke woensdagavond vanaf 19.30 in het Cromwiel, Krommeweg 1, Steenbergen. BRIDGECLUB STEENBERGEN Uitslag 10 maart, Lijn A: 1. Riet van Trier-Gerrit de Schutter 70,14%, 2. Adri Bruijnooge-Ad van Opdorp 60,76%, 3, Anny Koopmans-Annie Smits 60,42%, 4. Sjef de Schutter-Bets Vlam 56,60%, 5. Wil Cornel-Joke Dansen 56,25%. Lijn B: 1. Cees Rens-Jan Stout 60,42%, 2. Hermien MethorstMariette Onland 56,67%, 3. Hans Voskuilen-Riet van de Goorbergh 56,25%, 4. Ria Biesma-Riet van Terheyden 54,17%, 5. Mieke van den Berg-Corrie Blommerde 51,67%. Lijn C: 1. Ria van Beers-Toos Peeters 60,00%, 2. Dientje van Dorst-Marion van de Kerkhof 52,92%, 3. Cocky Dam-Wim Dam 52,50%, 4. Trudy Bouman-Annie Meesters 51,25%, 4. Lineke van Dam-Arie Snijders 51,25%.

Open Deur Dienst Hervormde Algemene vergadering ANV Brabantse Wal Gemeente Dinteloord DINTELOORD - Bent u geen regelmatige kerkganger maar benieuwd naar hoe een kerkdienst in zijn werk gaat, of een regelmatige kerkganger die graag een themadienst bijwoont? Komt dan allen zondag 16 maart naar de open deur dienst in de Hervormde kerk, Westvoorstraat 28 te Dinteloord. Deze dienst heeft als thema: â&#x20AC;&#x153;Geloof,

wat heb je eraan?â&#x20AC;?, want wie vraagt zich dat nou niet eens af of wordt hiernaar gevraagd? Deze themadienst wordt georganiseerd door de 20+ jongeren van de Hervormde Gemeente en zal worden voorgegaan door ds. van Veldhuizen. De Dienst zal om 18.30 uur beginnen en de deur staat vanaf zes uur voor u open. Wij hopen velen van u te zien op zondag 16 maart, u bent van harte welkom.

SC Welberg WELBERG - Welberg heeft een verdiende overwinning op Moerstraten geboekt. In het eerste half uur zijn er kansen voor Welberg en een voor Moerstraten, welke niet doeltreffend afgerond kunnen worden. Na 30 min. was het Erik van Minderhout die na een combinatie met Tom Mulders de 1-0 binnen kan schieten. Net voor rust weer een uitgespeelde kans waarbij Papp Levente de 2-0 binnen schiet. In de 50 min. kan Mitch Krens Bouke van Hooijdonk aanspelen, deze kapt zich vrij en schiet de 3-0 binnen. Moerstraten kan dan iets terug doen, door een misverstand in de Welberg verdediging valt de 3-1. Welberg trok het spel weer naar zich toe en gaf Moerstraten geen ruimte meer. Mitch Krens 4-1, Lars Bogers 5-1 en Erik van Minderhout 6-1 en de wedstrijd is gespeeld. Welberg blijft koploper. Uitslagen senioren Zaterdag 8 maart Virtus 2-SC Welberg 2 3-0 Tholense Boys 3-SC Welberg 3 4-4 Zondag 9 maart SC Welberg 1-FC Moerstraten 1 6-1 Roosendaal 13-SC Welberg 2 4-2 SC Welberg VR1-Val Aan VR1 2-0 Uitslagen jeugd

Zaterdag 8 maart SC Welberg B1-Wernhout B1 1-3 BSC C3-SC Welberg C1 1-6 Virtus D2-SC Welberg D1 2-3 SC Welberg F1-Roosendaal F4 1-2 JEKA MC1-SC Welberg MC1 1-9 SC Welberg MD1-ODIO MD1 0-2 SC Welberg ME1-Ulicoten ME1 5-1 Programma senioren Zaterdag 15 maart 15.00 SC Welberg 2-DVOâ&#x20AC;&#x2122;60 5 15.00 DVOâ&#x20AC;&#x2122;60 4-SC Welberg 3 Zondag 16 maart 14.00 SC Emma 1-SC Welberg 1 10.00 SC Kruisland 5-SC Welberg 2 10.00 SC Welberg 3-Sprundel 5 10.30 DEVO VR1-SC Welberg VR1 Programma jeugd Woensdag 12 maart 18.30 Rimboe E1G-SC Welberg E1 Zaterdag 15 maart 10.45 Smerdiek B1-SC Welberg B1 12.15 BSC C3-SC Welberg C1 12.30 SC Gastel D2-SC Welberg D1 8.45 MOCâ&#x20AC;&#x2122;17 E5-SC Welberg E1 10.15 SC Welberg E2-Halsteren E7 10.15 Roosendaal F4-SC Welberg F1 9.30 ODIO F2-SC Welberg F2 9.00 SC Welberg F3M-Roosendaal F11 10.30 Waspik MC1-SC Welberg MC1 13.30 SC Welberg MD1-Kloetinge MD1 10.15 SC Welberg ME1-Halsteren ME1

HEERLE - Op woensdag 12 maart houdt Agrarische Natuur vereniging Brabantse Wal haar jaarlijkse vergadering in Gasterij de Afspanning Herelsestraat 97 te Heerle. Allereerst komt het jaarverslag van 2013 en het jaarplan van 2014 aan de orde Waarna we een lezing krijgen van Koos Boer voorzitter Wild Beheerseenheid Roosendaal met als titel â&#x20AC;&#x2DC;De patrijs als graadmeter voor onze bodembroedersâ&#x20AC;&#x2122;. Hier zal ingegaan worden

waarom de patrijs verdwenen is uit ons landschap en hoe we de patrijs weer succes vol terug op de Babantse Wal kunnen krijgen. Met de komst van meer patrijzen zullen andere bodem broeders zoals de kievit en de wulp ook meer kansen krijgen. Dit project is voor de ANV zeer aangenaam omdat we er voorstaan om samen met de inwoners van de Brabantse Wal de biodiversiteit in dieren en planten te vergroten. Eenieder is welkom op 12 maar. Meer info op www.anvbrabantsewal.nl

TV SoufďŹ&#x201A;e gaat een weekendje naar de camping KRUISLAND - Vrijdag 21 en zaterdag 22 maart kunt U bij TV SoufďŹ&#x201A;ĂŠ een weekendje op de camping op de Veluwe boeken. In dat weekend namelijk speelt de Kruislandse toneelclub haar jaarlijkse komische stuk dat zich dus afspeelt op een camping.

Infra & verhuur

RIOOL VERSTOPT 24-UURS SERVICE ook aanleg/onderhoud Tel. 0165 303332

Nadat ze vorig jaar het optreden moest uitstellen vanwege de onzekerheid over de oplevering van het nieuwe dorpshuis Siemburg komt SoufďŹ&#x201A;ĂŠ NIET met het stuk van vorig jaar, maar wilde de club helemaal fris opnieuw beginnen met een nieuw stuk. Dit stuk geschreven door Carl Slotboom speelt zich af op een camping op de Veluwe in de jaren 60. Grootmama Zwaanswijk (Winny Heimerikx), haar dochter Mathilde (Leontien v/d/ Velden, man Jan-Hein (Sjef Kouters) en dochter Clarissa (Nanda Koevoets), hebben een vakantie op de camping gewonnen. Deze bekakte familie heeft nog nooit een stap op een camping gezet. Ze voelen zich er duidelijk niet thuis. Hun buren op de camping, is de vrijgevochten familie Bruinsma. Pa Sjef (Peter Heeren). Sullige moeder Truus (Els den Tuinder) en dommige zoon Boris (Toine van Loenhout) veroorzaken nogal wat trammelant. Campingbaas Michiel (Hans Bernd de Jong) probeert de boel in goede banen te leiden. U snapt dat dit niet echt lukt. Een stuk vol vreemde gebeurtenissen en natuurlijk ook opbloeiende liefde. Zoals we al schreven koos SoufďŹ&#x201A;ĂŠ dit keer weer niet voor de makkelijkste weg. Het was aanpakken ďŹ&#x201A;ink, want er werd ook nog â&#x20AC;&#x153;eventjesâ&#x20AC;? tussendoor 3 maal met een helemaal zelf geschreven Dinershow opgetreden in restaurant De Commerce. Drie keer volle bak en volop lol. Zowel de bezoekers als spelers hebben daar echt van genoten. Niet alleen de spelers moesten stevig aan de bak ook de mannen van het decor onder leiding van Cees Bellemans moesten een camping namaken uit de jaren 60. Het resultaat is weer een pareltje helemaal in de sfeer van 60tiger jaren. Met nog een paar weken voor de boeg, wordt het volgens regisseur Peter van Giels steeds duidelijker dat TV SoufďŹ&#x201A;ĂŠ weer voor een leutig avondje gaat zorgen. En dat avondje begint natuurlijk, zoals de vaste fans van SoufďŹ&#x201A;ĂŠ al wel weten, nog voor U binnen bent. Een goed begin van een gezellig avondje in het nieuwe Siemburg in Kruisland. Kaarten voor de voorstellingen van vrijdag 21 en zaterdag 22 maart zijn nu al te bestellen, maar wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Via de mail: tvsoufďŹ&#x201A;e@gmail.com of via de ticketlijn: 0167-532897. PAGINA 14

www.vanewouw.nl AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

WWW.HOBBYKAS.NL

Budget kas

â&#x201A;Ź 350,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 925,-

Combi-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 950,-

Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506


www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen Tel: 0167 560000

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen.

m.i.v. 14 maart GEOPEND: Vrijdag en zaterdag v.a. 17 uur Zondag v.a. 12.00 uur.

D A N S E N RIJSBERGEN

************************

VOOR SINGLES & PAREN: ZATERDAG 15 MAART HARMONIEZAAL RIJSBERGEN

ZĞĐƌĞĂƟĞƐƚĂůůŝŶŐEƵŵĂŶƐĚŽƌƉ CAMPERSTALLING & Caravanstalling hdK^d>>/E'ΘKKd^d>>/E'

LIVE BAND THE WIGS

ZsEŽĨDWZsZ<KWE͍

*******************************

'ƌĂƟƐƐƚĂůůŝŶŐďŝũďĞŵŝĚĚĞůŝŶŐǀĞƌŬŽŽƉ͊

Naast de kerk Iedere zaterdag Zaal open 19.30 uur start 20.00 uur

EhŽǀĂŐďĞƵƌƚͲsĂŶĂĨΦϭϱϬ͕ͲͲ 'Zd/^W<ďŝũŐƌŽƚĞďĞƵƌƚ͊

Ingang Lagestraat 1 cq 3 Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

KĐĐĂƐŝŽŶĐĞŶƚĞƌEƵŵĂŶƐĚŽƌƉ

Koutershof

******************************* Telefoon: 06 22 41 43 07

RTENS

bv

ǁǁǁ͘Zs͘ŶůͲϬϭϴϲϲϱϮϵϲϬͲĐĂƌǀĂΛƉůĂŶĞƚ͘Ŷů

Tuinhoutspecialist

RTENS

bv

Koopzondag 16 maart geopend 10.00 - 16.00 uur

% 0 1 AKTIE

korting op al het geïmpregneerde Tuinhout

de gehele maand maart

het voorjaar profiteer NU komt eraan, van onze kor ting

Blokhutten - Tuinhout - Betonsysteem - Tuinmeubelen - Speeltoestellen en nog veel meer........ Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

www.tuinhoutspecialist.nl

* Aktie korting geldt niet voor lopende bestellingen en reeds afgeprijsde artikelen

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen R’daal en B.o.Z. Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

Twee onthullingen. Eén première. De nieuwe C-Klasse en de nieuwe GLA.

Groepsuitjes Familiefeesten Feestlocatie

W W W.A K K E R MA N S.CO M

Gecombineerd verbruik: 4,0 - 6,6 l/100 km, 25,0 - 15,2 km/l. CO2-uitstoot: 103 - 154 g/km.

AKK ERMANS leisure & golf

Introductie van de nieuwe C-Klasse en GLA op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart in onze showrooms in Goes en Roosendaal.

» U bent van harte welkom! Van Oeveren | Sturm Auto www.vanoeverensturm.nl

gedreven als altijd

Vestiging Goes Albert Plesmanweg 2 4462 GC Goes T. 0113-212730 E. goes@mbvanoeveren.nl

Vestiging Roosendaal Bredaseweg 225-227 4705 RN Roosendaal T. 0165-557400 E. roosendaal@sturmauto.nl

Voor sfeervol tafelen en bijzondere ontvangsten

www.lapucelle.nl T: 0164 266445

E: info@lapucelle.nl


Zonovergoten Clubcross van Diomedon

De allerkleinste bijten het spits af.

STEENBERGEN - Na 2 maanden uitstel was het vandaag onder geweldige omstandigheden dan toch nog zover. De clubkampioenschappen cross van Diomedon werden zoals elke jaar weer gehouden in het Petersbosje. Dit jaar 2 maanden later als anders omdat de gemeente in januari groot onderhoud hield in het bos en daardoor de paden onbegaanbaar waren geworden. Voor atleetjes en supporters totaal geen probleem om onder deze omstandigheden

te lopen. Uitslagen Meisjes mini pupillen 400m: 1. Luanna Vergeer; 2. Jette de Ron; 3. Zhara de Vriend Jongens mini pupillen; 1. Brent Jongenelen; 2. Sven Nuijten; 3. Jeroen Zandberg; 4. Niek Helmons Jongens C-pup 800m: 1. Thijs van Bezooijen; 2. Julian Nijssen; 3. Bjorn Ossenblok; 4. Bas Helmons Meisjes C-pup 800m: 1. Roos Oerlemans; 2. Milou Hensen; 3. Louise Been; 4. Nicky

Meijer; 5. Ilse Minkman Meisjes A-pup 800m: 1. Anna van Ramshorst; 2. Merel Janssen; 3. Eline van Vugt; 4. Meira de Kock; 5. Mayke Bosters; 6. Astrid van Rosendaal Meisjes B-pup 800m: 1. Amber Aertssen; 2. Roos Janssen; 3. Anouk Gabriels; 4. Amy van der Linden; 5. Thara Heck; 6. Lieke Bos Jongens A-pup 800m: 1. Max Romme; 2. Joost Boessenkool; 3. Ian Ossenblok; 4. Stijn Minkman Jongens B-pup 800m: 1. Rick van der Linden; 2. Ynze Buuron; 3. Wouter Zandberg; 4. Joep de Ron Meisjes D-junioren 1200m: 1. Reve Vischer; 2. Vera van Rosendaal; 3. Lieke van der Linden Meisjes C-jun 1200m: 1. Irina Nuiten; 2. Naomi Sterk; 3. Sabine van Aert; 4. Isa de Lange Jongens D-jun 1200m: 1. Bram Schetters; 2. Jeroen Uijtdewilligen; 3. Kevin van Aert; 4. Jense Seesing; 5. Justin Gabriels Meisjes B-jun 2000m: 1. Tessa Maj Seesing Meisjes A-jun 2000m: 1. Yola Schuerman Dames Masters 4000m: 1. Joke de Kock; 2. Margret van der Wegen; 3. Joke Wolters Jongens D-jun lopers 4000m: 1. Armando de Bruijn Heren 6000m: 1. Tim Hanswijk Heren Masters 6000m: 1. Rudy van Mourik; 2. Tim Taylor; 3. Ton Rijsdijk; 4. Ad Suijkerbuijk

DIVO lijdt nederlaag DINTELOORD - DIVO heeft de thuiswedstrijd tegen PCP met 3-0 verloren. Het was een terechte nederlaag. PCP heeft een elftal dat DIVO duidelijk niet ligt, want ook de uitwedstrijd werd door DIVO verloren. Destijds in oktober werd het 6-3 voor PCP. DIVO staat nu 3e in de competitie. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen Achtmaal op het programma en dient er te worden gewonnen om niet verder ach-

terop te raken. Uitslagen zondag 9 maart DIVO 1-PCP 1 0-3 Steenbergen 5-DIVO 2 1-6 Programma zondag 16 maart DIVO 1-Achtmaal 1 14.30u DIVO 2-Beek Vooruit 9 10.30u HZ’75-DIVO 3 10.30u DIVO vr-Val Aan vr 11.00u

Buitengewoon Bijzonder! Koopzondag 16 maart 12 - 17 uur Sets vanaf 499,-!

Van Handboogvereniging Concordia-Florebith

Dinteloordse schutter kampioen compound 18 meter DINTELOORD - Op zondag 9 maart zijn de bondskampioenschappen handboogschieten in de discipline compound 18 meter verschoten op de banen van vereniging Houts Welvaren te Helmond. Geplaatst namens Concordia Florebith uit Oudenbosch waren Hans Rikkers uit Bosschenhoofd en Corné van den Broek uit Dinteloord, respectievelijk 3e en 2e tijdens de rayon kampioenschappen van 1 februari in Middelbeers. Tijdens de wedstrijd van zondag moest er eerst 2x 30 pijlen geschoten worden. Met de eerste reeks behaalde Hans 268 punten en Corné kwam tot 272 punten. Tijdens de 2e reeks 30 pijlen behaalde Hans en Corné beide 275 punten. Toen de eindrangschik-

king was opgemaakt, bleek Hans plaats 8 te bezetten en Corné plaats 6. Voldoende reden om door te mogen naar de finale. Hierin komen de beste 16 schutters uit in een rechtstreeks duel tegen hun directe tegenstander. Hier tellen beide schutters hun totaal aantal punten over 3 pijlen. De hoogste score krijgt 2 punten, de verliezer 0 punten. Zijn de punten gelijk, dan krijgen beide schutters 1 punt. Uiteindelijke winnaar is de schutter die het eerste bij 6 punten is. Wordt het 5 tegen 5 dan volgt er een shoot-off, waarbij de schutter die met 1 pijl het dichts bij het midden zit het 6e punt verdiend. Helaas verloor Hans in de kwartfinale van de latere nummer 2. Corné kwam tot de finale door driemaal met 6-2 te winnen van zijn tegenstanders. In de finale kwam hij met 0-2 achter. Daarna werd

het 2-2 en 2-4. Corné wist toch nog terug te komen tot 4-4. Daarna volgde een gelijk spel, dus werd de stand 5 tegen 5. In de shoot-off had Corné zijn zenuwen het best onder controle want hij schoot zijn pijl tegen de tien aan en kwam zijn tegenstander niet verder dan een misser. Het 6e punt was voor Corné en werd daarmee in zijn eerste jaar bondskampioen compound in de 4e klasse, het hoogst haalbare in die klasse. Corné is in februari 2013 lid geworden bij Concordia Florebith. Wellicht zal hij volgend jaar in een klasse hoger worden ingedeeld. Hans en Corné, van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat,en ook voor de mooie opsteker voor de vereniging. Wilt U meer informatie over deze sport, kijk dan op www.concordia-florebith.org.

kijk ook op www.mulderstuinmeubelen.nl bezoek onze showroom! molenstraat 131, oudenbosch

SJO Prinsenland Programma zaterdag 8 maart Prinsenland A1-DSE A1 6-1 Prinsenland C1-Prinsenland D1 (vr) 1-3 Zundert MC1-Prinsenland MC1 4-1 Dosko D3-Prinsenland D3 4-2 Prinsenland ME1-Moerse Boys ME1 2-1 Programma zaterdag 15 maart VVR A1-Dinteloord A1 v.13.15u Roosendaal B3-Prinsenland B1 v.12.00u NSV C1-Prinsenland C1 v.10.15u Jeka MC1-Prinsenland MC1 v.14.15u Tholense Boys D1-Prinsenland D1 v.7.30u

Nipt verlies TCS

Laten we samen het verschil maken

STEENBERGEN - Het afgelopen weekend stonden voor TCS alleen een tweetal inhaalwedstrijden op het programma.

STEENBERGEN - Sinds enige jaren biedt Vastenaktie de mogelijkheid om gedurende de veertigdagentijd i.p.v. de landelijke actie een ‘eigen’ actie te voeren onder de naam ‘De Vastenaktie van …..’. Veel parochies, particulieren en zelfs bisschop Van den Hende hebben hier al gebruik van gemaakt. Ook de parochies Sint Anna en Sint Christoffel gaan de uitdaging aan zelf vorm te geven aan de Vastenaktie van 2014.

Voor TCS 2 verliep die strijd niet gunstig. Tegen Pinpongers 2, dat laag op de standenlijst staat, werd met het kleinst mogelijke verschil verloren. Alleen Frank Jansen bleek in grote vorm en won alle drie zijn sets. Dank zij winst in het dubbelspel werd het verlies tot 6-4 beperkt. De jeugd deed het echter opmerkelijk goed. In St. Willebrord slaagden ze er in om The Back Hands 5 met 0-10 te verslaan en zodoende verstevigden ze hun leiderspositie.

Voor de mensen in Bagdjeha

De Caritasgroep van de Sint Christoffelparochie heeft samen met de stichting ‘Vrienden van Kushk’ bij Vastenaktie een project voorgelegd, dat is goedgekeurd en dat door Vastenaktie wordt ondersteund. Het betreft een project in Bagdjeha, Afghanistan. Met de giften van de parochianen van Sint Anna en Sint Christoffel kunnen daar een medische post opgestart worden en drie verpleegkundigen opgeleid. De stichting ‘Vrienden van Kushk’, waarvan ook onze parochianen Tiest en Anneke de Visser deel uit maken, hebben al veel goed werk verricht in Bagdjeha. Zo kon

door hun inzet in 2005 een meisjesschool gebouwd worden en is in 2013 een school voor vervolgonderwijs gerealiseerd. Ook een water- en landbouwproject werden met succes afgerond. Goede medische zorg heeft nu hun prioriteit. Medische zorg is momenteel in een straal van 65 km niet te vinden. De nieuw op te zetten medische post bereikt 2.400 gezinnen uit de vijf dorpen die samen Bagdjeha vormen. De grootste zorg gaat uit naar vrouwen en kinderen. Afghanistan heeft een zeer hoog kraambedsterftecijfer. Bijna 40% van de kinderen is gematigd tot extreem ondervoed. Verschillende ziektes zoals infecties en diarree zijn simpelweg door goede voorlichting en goedkope medicatie / middelen te verhelpen. De medische post zal gebouwd worden als een satellietpost van het grote ziekenhuis van de hoofdstad Herat. Daarmee moet te allen tijde een communicatielijn zijn om ruggespraak te kunnen houden. Vooreerst wordt begonnen in twee klaslokalen van één van de door de ‘Vrienden van Kushk’ gebouwde scholen. Met een koelkast / vriezer voor het ordentelijk bewaren van bederfelijke medicijnen, wordt geprobeerd

een begin te maken met een apotheek. De mensen kunnen daar dan tegen een geringe vergoeding medicijnen kopen. Nu zijn die helemaal niet te koop. Verder zijn drie studenten geselecteerd die in het ziekenhuis van Herat een zesmaanden-opleiding gaan volgen tot verpleegkundige, zodat ze gekwalificeerd zijn om in de post te werken. In deze vastentijd wordt een beroep op u gedaan de mensen, die al meer dan dertig jaar in een oorlogsgebied wonen, de mogelijkheid te geven om bij ziekte naar een medische post te kunnen gaan. Zo’n post maakt voor hen het verschil tussen leven en dood. Bijdrage Help mee! Doe uw bijdrage aan het project van de parochies Sint Anna en Sint Christoffel in het Vastenzakje dat bij dit parochieblad is bijgesloten en doe dat in de daarvoor bestemde bus die in uw kerk staat. U kunt uw bijdrage ook storten op rekeningnummer NL90RABO0118891626 t.n.v. Caritas Sint Christoffel of op rekeningnummer NL55RABO0128087080 t.n.v. Vrienden van Kushk o.v.v. ‘Vastenaktie’. PAGINA 16

Prinsenland D2-Vivoo D2 a.10.00u Odio D2-Prinsenland D3 v.8.30u Prinsenland MD1-Madese Boys MD1 a.9.30u Prinsenland E1-Alliance E2 a.9.00u HZ ’75 E1G-Prinsenland E2 v.8.45u Moerse Boys ME1-Prinsenland ME1 v.7.45u Sprundel F1-Prinsenland F1 v.7.45u Prinsenland F2-TPO/VOV F1 a.9.00u Prinsenland F3-Roosendaal F9 a.10.30u Prinsenland MP1-HZ ’75 MP1 a.10.30u VVC ’68 MP1-Prinsenland MP2 v.9.00u

Programma Over de thuiswedstrijd van TCS 1 tegen The Back Hands 8 valt weinig te voorspellen. Het team wordt gekweld door verschillende blessures zodat de opstelling nog niet vast staat. Omdat de spelers uit St. Willebrord de laatste weken enorm op dreef zijn, ziet het er naar uit dat de thuisclub voor een moeilijke opgave staat. Het volledige programma: Vrijdag 14 maart 20.00u TCS 1-The Back Hands 5 TCS 2-Hotak’68 5 TCS 3-Hotak’68 7 Zaterdag 15 maart 14.00u ODT Kl.Verz. 5-TCS 1 jeugd

Loopgroep SV Diomedon STEENBERGEN - De winter is weer voorbij en velen gaan plannen maken voor een gezonde start in het voorjaar. Dan hebben wij de uitdaging voor u. Op zaterdag 29 maart starten we een loopgroep voor beginners en mensen die hun lopen weer opnieuw willen oppakken. Op 10 zaterdagen tussen 10.30-12.00 uur wordt op de atletiekbaan aan de Seringenlaan onder vakkundige leiding aan uw conditie gewerkt en krijgt u opdrachten voor de tussen liggende week mee. De laatste

dag staat gepland op 31 mei, waarna u een goede basisconditie heeft opgebouwd die verder uitgebreid kan worden door na de cursus lid van een van de Diomedon loopgroepen te worden. Zie voor meer informatie over onze vereniging en de loopgroep op www.diomedon.nl Kortom heeft u zin in een sportieve uitdaging schrijf dan snel in. Inschrijven kan door downloaden van het inschrijfformulier en dit ingevuld te sturen naar: jokedekock@home.nl; Joke de Kock, Burgemeester van Loonstraat 57, 4651 CC Steenbergen, 0167-566988.


Voegwerk! Bedrijfsruimte nodig? www.kantoor-opslag-bedrijfsruimte.nl vakbekwame VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266

Te Koop in Bergen op Zoom Herenhuis

Open

Huis

Vrijd ag 21 17.00 maart 20 1 - 19.0 0 uur 4 Zater dag 2 16.00 2 maart 2 0 - 18.0 0 uur 14

www.noordzijdehaven86.nl auto / caravan / camper en boot

stalling

Jaarcontract vanaf €175,Onze website www.bootencaravanstallingzeeland.nl Locatie: Oud Vossemeer Tel. info: 06 12864807

CURSUS HAARKNIPPEN

Op zoek naar echte rust?? Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst, nu tot wel 70 m2 vloeroppervlak, welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand.

april in uw regio! Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl

TUINMAN@CEESSCHOLTES.NL KUALMON-BERGEN Rolluiken(heroal) ,Screens. Rolluiken(heroal) ,Screens. Kunststof en Aluminium kozijnen. Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

En vervangen van enkelglas door dubbelglas Bel voor vrijblijvende prijsopgave: 0640555616 Of via e-mail: info@kualmonbergen.nl

Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

Let op!! Kwaliteit voor een eerlijke prijs Rembrandtstraat 8 4625CC Bergen op Zoom

G.NL

WWW.DENENGELSMANSIERBESTRATIN

3)%2"%342!4).'s.!455234%%.s45).(/54 45).6%2,)#(4).'s45).(5)3*%3s6%2!.$!3 Kies voor Den Engelsman Tuinmaterialen

Veilingweg 9, 4697 RB Sint-Annaland T; 0166-653190 F: 0165-653740

www.denengelsmansierbestrating.nl

Zanco Mode Kortemeestraat 9 (in ‘t Vierkantje) "ERGENOP:OOMs 

Totale Leegverkoop Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

OPEN DAG 23 maart a.s. vanaf 13 uur ***** Let op: NIEUW SHOWMODEL *****

Meer info: Fam. v. Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger J.K. Bekius GSM +31658977991.

Dorpsweg 136, 4655 AH de Heen (Steenbergen)

LOOP- OF RUGPROBLEMEN

‡3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

‡,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ ‡*DDVKHNZHUNHQ ‡6LHUKHNZHUNHQ ‡%DONRQKHNNHQ

Financiering mogelijk.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

nog 2 weken

50% KORTING

Tevens heeft onze camping nog enkele seizoensplaatsen beschikbaar!

Te Koop

BUXUS TAXUS BUXUS BUXUS 2 jarig-20/30 cm

€ 0.40

30/50 cm

€ 0.60

BOL

PYRAMIDE

ø30 cm

50-70 cm

€ 5.00 € 7.50 Zundert, 076-5973377

per stuk

per stuk

Gevelreiniging

Jan van Mierlo Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging,

impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

www.gevelreinigingjanvanmierlo.nl Voor frisse en stralende gevels! Nieuwe w ebsite! Ontdek je huis opnieuw! (Nu met extra voorjaarskorting)

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552


Anoniempjes winnen in Pompedurp

Weekenddiensten Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 - 27 38 55, Boerhaaveplein 1, Ingang: Van Swietenlaan. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek Bergen op Zoom naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl De beste zorg, waar thuis ook is. 0900-900 4444 (24 uur per dag), altijd bereikbaar voor directe zorgverlening. www.tantelouise-vivensis.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Openingstijden POMPEDURP - In Pompedurp (Kruisland) liepen vorige week heel wat vreemde figuren rond. Prins Jurgen wist de meeste deelnemers wel te achterhalen, maar de identiteit van deze twee Anoniempjes bleef geheim. Zij wonnen de eerste prijs bij de enkelingen en paren. LEZERSFOTO WTE VONK

Gemeente Steenbergen Buiten de Veste 1 4652 GA Steenbergen Tel: 14 0167 Maandag 09.00 – 13.00 uur Maandag t/m Donderdag 13.00 – 15.30 uur (op afspraak) Woensdag, Donderdag 09.00 – 13.30 uur Donderdag 17.30 – 19.30 uur Vrijdag 09.00 – 12.00 uur

In totaal veertien mensen betrokken bij ernstig verkeersongeval

Gezin gewond bij ongeval op A29 NIEUW-VOSSEMEER - Een gezin uit Nieuw-Vossemeer is zondagmiddag gewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval op de A29. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van Willemstad. Daarbij raakte beide ouders en de drie kinderen in de leeftijd van 8 maanden tot twee jaar gewond. DOOR RIA VAN MEIR Het ongeluk gebeurde rond 13.05 uur, toen een 46-jarige bestuurder uit EttenLeur met hoge snelheid op een file inreed. Het verkeer stond even voorbij Willemstad stil voor een openstaande brug. Om een nog onbekende reden had de automobilist niet door dat de auto’s stil stonden, waardoor hij met hoge snelheid op de achterzijde van de auto van het Vosmeerse gezin botste.

Die auto schoot vervolgens naar voren, waardoor nog twee andere voertuigen bij het ongeluk betrokken raakte. De vader van het gezin raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij liep ernstige verwondingen op. Ook zijn vrouw en hun drie jonge kinderen moesten naar het ziekenhuis overgebracht worden. Traumahelikopter Naast het gezin en de bestuurder uit

Etten-Leur raakten nog acht mensen gewond. Zij konden echter ter plaatse worden verzorgd door de hulpdiensten, waaronder politie, brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter. Het verkeer richting Rotterdam was door het ongeval zeker vier uur gestremd en moest omgeleid worden via de A16. Over de toedracht van het ongeval was volgend een woordvoerster van de politie voor het ter perse gaan van deze krant nog niets bekend.

Ruim 7.500 euro voor kerstpostactie Roparun STEENBERGEN - Van 20 t/m 24 december 2013 hebben de Roparunteams ’t Lopend Vuurke, De Brabantse Wal en Dik & Dun weer kerstpost rondgebracht in Bergen op Zoom, Halsteren, Lepelstraat, Steenbergen, Welberg, Nieuw-Vossemeer, Dinteloord en De Heen. De actie heeft geresulteerd in een sponsorbedrag van 7.721,85 euro. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting Roparun. Vrijwilligers In totaal 60 vrijwilligers zijn betrokken geweest bij de kerstpostactie. Naast de bezorging komt vooral bij de voorbereiding

veel werk kijken. Denk aan het maken en uitzetten van posters, contact leggen met winkeliers voor inzamelpunten, het verzamelen en sorteren van de poststukken en het actualiseren van postcodes en straatnamen voor de bezorgroutes. Herhaling De drie deelnemende Roparunteams hebben de intentie uitgesproken ook dit jaar weer de kerstpostactie te organiseren: “De opbrengst van deze actie is groot en met de vele enthousiaste vrijwilligers kunnen we deze actie goed organiseren en uitvoeren”, vertelt Gerrit van Hoek, een van de coördinatoren van de kerstpostactie. Aandachtspunten verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied zal bij de volgende actie nog beter vermeld worden. Ruim 100 poststukken moesten buiten het verzorgingsgebied bezorgd worden. Dit gaat ten koste van de opbrengst, omdat hiervoor alsnog postzegels gekocht moesten worden. Roparun De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Dit jaar start de Roparun op 7 juni en op 9 juni zullen de teams finishen in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.roparun.nl.

UITNODIGING Maak kennis met KPN ÉÉN en ontdek uw voordeel!

Inschrijven via: www.elkortelecom-ict.nl/inschrijven Bulman en Minkman presteren bij Amsterdam Talent Cup

ZC AquaDream STEENBERGEN - Terwijl zondag 2 maart het zuiden van het land in de ban was van Carnaval werd er in het Sloterparkbad te Amsterdam een leuke zwemwedstrijd georganiseerd door De Dolfijn. De snelste junioren en jeugdzwemmers, alsmede jongens minioren 6 en meisjes minioren 5 mochten hieraan deelnemen. Rick Bulman en Rick Minkman van ZC AquaDream uit Roosendaal waren al vroeg met trainer/coach Eric vertrokken naar de Amsterdam Talent Cup. En wat een prestaties zijn er neergezet in dit 50m.bad! Rick Minkman (jeugd 1) had voor alle drie de schoolslagafstanden gekozen. De 100m schoolslag was goed voor een 12e plaats. Hierna volgde een spannende 50m race en hier wist Minkman in een tijd van 34.37 als 3e te finishen! De 200m ging helaas niet zoals hij gehoopt had en hier volgde

een diskwalificatie. Rick Bulman (jun. 1) is nog steeds niet te stoppen en zwom super. In de voorronde werd hij 2e op de 100m schoolslag en plaatste zich voor de finale later die dag. Zijn supertijd 1.13.64 (A tijd) was goed voor een nieuw Brabants Record. Op de 100m vrije slag werd hij 12e. Bulman had nog meer in zijn mars tijdens de finale. Die was in de vorm van een afvalrace op de 50m schoolslag tussen de beste 8 zwemmers en de snelste 3 gingen daarna nogmaals de strijd met elkaar aan voor de podiumplaatsen. Rick zwom sneller dan ooit en zette de klok stil op 32.47 (A+ tijd). Een ongelooflijk snelle tijd voor een 13-jarige. Hij pakte hiermee niet alleen het zilver maar dook ook 2 seconden onder de richttijd voor het Brabants Record op deze afstand. Zwemmers en coach kunnen zeer voldaan terugkijken. Meer info: www.zc-aquadream.nl of check de facebookpagina

KERKELIJK NIEUWS DINTELOORD Nederlands Hervormde Gemeente Zondag 16 maart: 10.00u Ds. H.A. van de Pol uit Wierden; 18.30u Open Deur dienst Gereformeerde kerk Dinteloord & Steenbergen Zondag 16 maart: 10.00u organist Hans den Hoed, predikant ds. M.Staudt, Chaam NIEUW-VOSSEMEER H. Joannes de Doper Vrijdag 14 maart: 19.00u H. Mis in De Vossemeren. Zondag 16 maart: 9.00u Eucharistieviering, celebrant pater Bertus, misintenties: Annie Swagemakers en overl. familie; jgt. Adriaan Heijboer en Lien Vriens; Adrianus en Maria Huijsmans-Kerstens; Toon Free e.v. To Timmermans en overl. familie; Mariëtte de Jong-Rombouts.

Maandag 17 maart: 18.00u H. Mis. Woensdag 19 maart: 19.00u H. Mis. Donderdag 20 maart: 19.00u Medjugorjeviering en Rozenkransgebed. Vrijdag 21 maart: 19.00u H. Mis in De Vossemeren, misintenties: Jac v. Aert e.v. Lies Schetters; Kees v. Aert e.v. Lia Heijboer. Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer Elke zondag 9.00u dienst in de Protestantse Kerk, Voorstraat, Nieuw Vossemeer. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel. 0164-231992, hcvhmaalpad@home. nl. Voor informatie: J. Keijzer, tel. 0167502593. Zondag 16 maart: 9.00u eredienst in de Protestantse Kerk aan de Voorstraat; Ds. H. van het Maalpad.

STEENBERGEN Evangelische kerk Open Deur Iedere zondag 10.30u samenkomst; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst en iedere maandagavond 20.00u evangelisatiestudie . Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: 06-53118236, www.opendeursteenbergen.nl of info@ opendeursteenbergen.nl Voor een goed gesprek of gewoon een kop koffie bent U door de weeks van harte welkom in de keuken van Open Deur, maandag van 13.30u tot 17.00u en dinsdag t/m zaterdag van 10.00u tot 17.00u. Hervormde Gemeente Zondag 16 maart: 2e zondag 40-dagentijd. Biddag: ds. T. v. Prooyen, Breda St. Gummaruskerk Kerkdiensten: jaarcyclus A. PAGINA 18

Zaterdag 15 maart: 19.00u pastor S. Chazhoor. Zondag 16 maart: 10.00u pastor S. Chazhoor en pastor H. Paulissen. Overl. familie v. Kaam-de Waal. Zondag 16 maart: 14.00u Eucharistieviering met gemeenschappelijke ziekenzalving. Pastoor H. v. Geel en pastor S. Chazhoor. Maandag 17 maart: 10.30u pastoor Ruud Smit; Leden en overleden leden van de KBO. Maandag 17 maart: 19.00u pastoor H. v. Geel. Personalia: de overledenen, die wij in ons gebed gedenken, zijn: Berta BrouwersTheeuwes. Zondagmiddag 14.00 uur is er een eucharistieviering met een gemeenschappelijke ziekenzalving. Pastoor Hans van Geel en

pater Sebastiaan Chazhoor gaan hierin voor. Maandagmorgen 10.30 uur is er een eucharistieviering voor de leden van de KBO. Openingstijden parochiesecretariaat: van maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u. Deze tijden gelden niet tijdens de schoolvakanties en op feestdagen, dan is het secretariaat alleen op donderdagochtend geopend. Spreekuur: Op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.30-10.30u in het parochiesecretariaat in de Gummaruskerk, Westdam 83 (ingang marktzijde). Misintenties: Wilt u een misintentie aanvragen? Gelieve dit minstens een week van tevoren (ivm tijdige plaatsing in de krant) door te geven bij het secretariaat op maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u of via de website.


Where retail comes to life

HEMI bv, gevestigd te Tholen, is een internationale winkelinrichter, opgericht in 1968, die zich gespecialiseerd heeft in de inrichting van grootwinkelbedrijven als Blokker, Bruna, HEMA, Intertoys, M&S mode, Mediamarkt, Primark, Philips en Praxis. Het leveren van een totaalpakket van ontwerp tot montage, maximale EHWURNNHQKHLGELMGHRSGUDFKWJHYHUHQGHĂ&#x20AC;H[LELOLWHLWYDQRQ]HPHGHZHUNHUV zijn bepalend voor ons succes. We werken vanuit een diepgaande kennis van de opdrachtgever en denken in professionele totaalconcepten. HEMI bv heeft al jarenlang een gevestigde naam en reputatie in de professionele internationale markt. Om ons succes verder uit te breiden zijn wij op zoek naar

 Â&#x2021;,1.23(5 Â&#x2021;$66,67(17352-(&7/(,'(5 Voor verdere informatie raadpleeg onze internetsite www.hemi.nl

GeĂŻnteresseerd? Stuur uw CV met motivatie naar HEMI bv, t.a.v. W. Goorden, Postbus 59, 4690 AB Tholen, of per mail naar wgoorden@hemi.nl

 

kunststof kozijnen nieuw: rolluiken! â&#x20AC;&#x153;VAN FABRICAGE TOT MONTAGEâ&#x20AC;?

Verano Rolluiken 2x2KUNSTSTOF m. elek. bediend incl. montage en btw

â&#x201A;Ź500.-

KOZIJNEN DEUREN RAMEN

â&#x20AC;&#x153;VAN FABRICAGE TOT MONTAGEâ&#x20AC;?

 !"#$ 

Van de Kar grondwerken bv

  

Â&#x2021;0,1,*5$9(59(5+885 Â&#x2021;$)9$/&217$,1(59(5+885 Â&#x2021;23+22*=$1' Â&#x2021;7((/$$5'(=:$57(*521' 95$$*1$$595,-%/,-9(1'(2))(57( ,1)2#9'.$5&20:::9'.$5&20 06-53639243

Jongerencursus .... â&#x201A;Ź 850,De jongerencursus bestaat uit: Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

Theorie cursus; Theorie boeken; Theorie examen [CBR]; 15 Praktijk lessen [60 minuten]; 1x Praktijk examen [CBR].

Welbergsedijk 58, 4651 TG Steenbergen, 0167-540857 Website: www.verkeerscentrumsteenbergen.nl e-mail: hans@hansvandermaaten.nl Wij verzorgen auto-, motor- en aanhangwagenrijles

Verlangen en vertrouwen mens & Relatie vindt jouw toekomstige liefde Bel voor meer informatie:

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (landelijk) Of kijk op www.mens-en-relatie.nl


Kast met betonlook blokken

3

INTERSTAR

DESIGNKASTEN DAAGSE

09.00 TOT 18.00 DO 20 MAART VAN 09.00 TOT 21.00 VR 21 MAART VAN 09.00 TOT 17.00 ZA 22 MAART VAN

ERVAAR HET UNIEKE GEVOEL VAN INTERSTAR EN BEZOEK DE ROADSHOW BIJ TMC KRUININGEN.

Wat is het bijzondere van de Interstar roadshow? t%FBMMFSOJFVXTUFPOUXJLLFMJOHFOPQIFUHFCJFEWBOEFTJHOLBTUFOXPSEFOHFUPPOE t*OUFSTUBSPOUXFSQFSMaryse Slotboom is deze 3 dagen aanwezig om u alle in en outs van Interstar te kunnen vertellen, waarbij de wanden in 3D voor u worden samengesteld. t4QFDJBMFPQTUFMMJOHNFUEBBSJOWFSXFSLUEFTPVOEFOWJTJPOBJSBQQBSBUVVSWBO)BSNBO,BSEPO t5JKEFOTEF[FEBHFOXPSEUEFBMMFSOJFVXTUF%TGFFSIBBSEWBO*OUFSTUBSHFUPPOE Een revolutionaire ontwikkeling op sfeerhaardengebied. t&FOIBQKFFOESBOLKFTUBBOWPPSVLMBBS

3 DAGEN

SPECIALE ROADSHOW KORTING! Beperkt aantal plaatsen

Reserveer snel voor uw gratis 3D schets! Stel uw wandkast samen met Maryse Slotboom Maryse is ontwerper van Interstar. Zij zal tijdens de 3-daagse met veel plezier u adviseren en uw wandkast visueel maken in een 3D-tekenprogramma! Om zeker te weten dat Maryse Slotboom u kan adviseren kunt u van te voren tijd reserveren. Uiteraard kunt u tijdens de Roadshow ook zo binnenlopen om dit fantastische nieuws op het gebied van wandkasten te ervaren.

TMC, de leukste interieurspecialist die de verwachtingen overtreft! TMC Kruiningen | Zandweg 1b

| (0113) 38 26 26 | www.tmcwoonwinkels.nl

Online tmcwoonwinkels.nl/ aanmeldenroadshow Mail johanwitte@tmcwoonwinkels.nl Telefoon 0113-382626

Dsb 20140312  
Dsb 20140312