Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

B E V E L A N D S E

12 MAART 2014 WEEK 11

Uitgeverij

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

autoruitschade? 0113-251700 Spoorstraat 18-20 4431 NK Íť ‘s-Gravenpolder

8 111

I

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

18c KEUKEN Spoorstraat ’s-Gravenpolder OUTLET T (0113) 312547 WINKEL EL.N EL

480.000

VACATURES

Vanaf pagina 8

Goedkoper kan niet... leuker wel!

Goes zoekt nieuwe kinderburgemeester

‘Feestje is het begin woningverbetering’

GOES - Tijdens Goes Kinderstad op zaterdag 23 augustus wordt voor de twaalfde keer een kinderburgemeester in de gemeente Goes geïnstalleerd. Kinderen uit de groepen zes en zeven kunnen zich aanmelden voor de baan. De basisscholen in de gemeente Goes zijn op de hoogte gesteld van de nieuwe ronde. Kinderen die Marleen Zuidweg willen opvolgen, moeten voor 30 april een sollicitatiebrief schrijven. Zij kunnen zo’n brief opvragen via info@goeskinderstad. nl. Naast een kinderburgemeester worden er ook twee wethouders gekozen voor het kindercollege. Meer informatie staat op www.goeskinderstad.nl.

‘s-HEER HENDRIKSKINDEREN - Marten Wiersma, oud-gedeputeerde voor GroenLinks, rondt vrijdag de renovatie van zijn woning aan de Nieuwe Rijksweg in ’s-Heer Hendrikskinderen af met het verwijderen van de gasmeter. Zijn huis is vanaf dat moment ofďŹ cieel energieneutraal. Wiersma heeft geen gas meer nodig om energie op te wekken. Wat GroenLinks betreft is dat moment het startschot van een programma dat is gericht op het verbeteren van de bestaande woningvoorraad. Lijsttrekker Carel Bruring licht rond 16.00 uur in cafĂŠ De Viersprong aan de Nieuwe Rijksweg toe waarom dat volgens hem nodig is. Belangstellenden zijn welkom.

Natuurspeelplek in Kapelse Bos geopend

Twee toneelavonden Klaver 3 in De Griend

KAPELLE - De natuurspeelplek in het Kapelse Bos wordt zaterdag ofďŹ cieel geopend door districtshoofd Kees de Lange van Staatsbosbeheer, wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle en kinderburgemeester Mare van den Heuvel. In het speelbos, dat naast het gebouw van scouting Ridder van der Maelstede Groep ligt, komen een ontmoetingsheuvel, ďŹ etscrossbaan, vlechtbanken, speelhuisjes en een boom- en touwbrug. Verder krijgt de plek een insectenhotel, wordt de sloot natuur- en kindvriendelijk gemaakt en maakt het MEC een natuurroute. De natuurspeelplek is een initiatief van Staatsbosbeheer en de gemeente.

HOEDEKENSKERKE - Buurtvereniging Klaver 3 organiseert dit weekeinde twee toneelavonden in verenigingsgebouw De Griend aan de Havenstraat in Hoedekenskerke. Toneelvereniging Baarland voert beide avonden ‘Extra hulp op de eerste hulp’ op, een klucht in drie bedrijven. Het stuk speelt zich af in de wachtruimte van een ziekenhuis. Hoofdpersoon is dokter Hogebaum, een oude dokter die vergeetachtig en verstrooid is. Hij ziet de schoonmaker aan voor zijn opvolger. Beide avonden begint de klucht om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Kaarten bestellen kan via de website www.buurtverenigingklaver3.nl.

Accommodaties open van GMHC en Tovaal GOES - Wethouder Jo-Annes de Bat van de gemeente Goes opent zaterdag met hulp van jeugdleden de nieuwe accommodaties van de Goese Mixed Hockey Club (GMHC) en rugbyclub Tovaal. ‘OfďŹ cieus dan, want het rugbyveld is pas speelklaar in mei’, schrijft de gemeente Goes in een uitnodiging. De hockeyclub heeft drie nieuwe velden, waaronder ĂŠĂŠn waterveld, en de rugbyclub ĂŠĂŠn. De ingebruikneming is de eerste mijlpaal in de vernieuwing van sportpark Het Schenge. De twee clubs gaan samen een clubhuis delen. Ook dat is mede door de inzet van vele vrijwilligers bijna klaar. Het feestje vindt zaterdag plaats vanaf 10.00 uur.

Beurs ‘Iedereen kan lezen’ in bibliotheek GOES - Initiatiefnemer Bas Barendrecht en Bibliotheek Oosterschelde organiseren donderdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur de beurs ‘Iedereen kan lezen’ voor mensen met een leesbeperking. De beurs reist door het hele land. Bibliotheek Oosterschelde doet voor het eerst mee. Er is info en producten voor mensen met dyslexie, een verminderd gezichtsvermogen of laaggeletterden. Ook zijn er lezingen, onder meer van bedrijven die hulpmiddelen voor mensen met een leesbeperking maken. ‘Iedereen kan lezen’ vindt plaats in de bieb aan de Oostwal in Goes. Meer informatie is te vinden op www.iedereenkanlezen.nl. De toegang is gratis.

GOES - De tiende GanzeRegatta bij Goes verliep zaterdag zonnig. De organisatie spreekt van een recordaantal deelnemers: 62 ploegen. ‘Naast de Zeeuwse verenigingen Honte, Rowdow en Scaldis kwamen de deelnemers onder meer uit het Belgische Emblem en Maastricht’, aldus het organiserende Scaldis. ‘Aan het aangepast roeien deden 2 extra teams mee.’ FOTO BENNIE KRAJENBRINK

Tweede editie van benefiet met Chef’ Special, Nielson en Guus Meeuwis

Racoon and Friends op herhaling GOES - De Grote Markt staat zondag 25 mei voor de tweede keer in het teken van Racoon and Friends, een beneďŹ et voor Stichting Jayden. Naast Racoon treden Chef’ Special, Nielson en Guus Meeuwis op. DOOR EUGĂˆNE DE KOK In 2012 vond de eerste editie plaats van Racoon and Friends. Toen hielpen Danny Vera, Jurk, de 3J’s, Gers Pardoel mee. Zij, gastheer Racoon, die het concert afsloot, en de 6500 bezoekers zorgden op de uitverkochte Grote Markt voor een onvergetelijke avond. De opbrengst was 38.000 euro. Dit keer heeft Racoon Guus Meeuwis gevraagd mee te werken. De band was vorig jaar ĂŠĂŠn van zijn gasten tijdens de Groots met een zachte G-concerten in het Philips Stadion in Eindhoven. De zanger wordt op zondag 25 mei begeleid door de muzikanten van Racoon. Nielson stond onlangs op het podium met de Goesenaren. Tijdens de Vrienden van Amstel Live,

...VOOR HET LAATSTE

in januari in Ahoy in Rotterdam, zongen ze avond aan avond samen ‘Oceaan’, het Nederlandstalige nummer van Racoon. Chef’ Special maakt het afďŹ che op de Grote Markt compleet. De band uit Haarlem bracht onlangs zijn tweede album ‘Passing trough’ uit. De langspeler kwam op nummer ĂŠĂŠn binnen in de Album Top 100. De single ‘In your arms’ gooit momenteel hoge ogen in de charts. Net als in 2012 sluit Racoon het beneďŹ etoptreden in zijn thuisstad af. Een kaartje voor het festival kost tien euro. Ze zijn alleen te verkrijgen in de voorverkoop, die vrijdag is begonnen. Kaartjes kunnen worden gekocht via de websites www.racoon.nl, www.racoonandfriendsforjayden.nl en www.facebook.com/RacoonandFriendsforJayden.

Racoon is sinds jaar en dag ambassadeur van Stichting Jayden, die geld inzamelt voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Eind 2011 bracht de band de single ‘Don’t give up the ďŹ ght’ uit. Dat is geschreven voor Rob en Jolanda Faase, de ouders van de overleden Jayden naar wie de stichting is vernoemd. De opbrengsten van het nummer gaan nog steeds naar de stichting. In de week van Racoon and Friends vindt ook de jaarlijkse spinningmarathon Biking for Bikkel van Stichting Jayden plaats. Ook deze is op de Grote Markt in Goes. De datum is vrijdag 30 mei. Het is de 5e editie van Biking for Bikkel. Inschrijven voor het sportieve evenement is nog steeds mogelijk. Meer informatie: www. stichtingjayden.nl.

Grootbloemige viool

ACTUELE

Viola F1 'LYHUVHNOHXUHQ 3RWPDDWFP 'UDDJWUD\VWXNV

LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

YDQDYRRU

1,79

GroenRÄłk GoesĹ˜1LHXZH5ĂłNVZHJ' Ĺ?V+HHU+HQGULNVNLQGHUHQĹ˜ ZZZJURHQUĂłNQOĹ˜ ZN*HOGLJYDQWP23 23

Vriendinnendag voor derde keer in Goes GOES - Voor de derde keer staat de Goese binnenstad in het teken van Vriendinnendag. Op zondag 30 maart staat de vrouw centraal. Er is een stilettorun met leuke prijzen, het Kolveniershof is op deze dag omgetoverd in een creatief plein en op de Grote Markt staan stands en worden gratis minibehandelingen gegeven. Bovendien staat er een podium waarop doorlopend modeshows plaatsvinden en optredens zijn te zien van Patricia Foort en Ferry Doedens en Guido Spek, die vooral bekend zijn van Goede Tijden Slechte Tijden. Meer op www.vriendinnendag-goes.nl. In en om Sportpunt Zeeland vindt op Vriendinnendag de Ladies Run plaats.

Videoclip voor ‘Een bolus bie de kofďŹ e’ GOES - Op het digitale platform voor Zeeuwse ďŹ lms www.netzeeuws.nl staat sinds kort een videoclip van Engel Reijnhoudts ‘Een bolus bie de kofďŹ e’. Cineaste Kelly Bakker uit Vlissingen en cameraman Tom van Dijke uit Sint-Annaland maakten hem op initiatief van NetZeeuws. In de videoclip is Reijnhoudt te zien, met zijn kleindochter Sara en haar klasgenoten en de medewerkers van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) die volop mee zingen, terwijl ze genieten van een bolus. ‘Ik ben erg blij dat er nu eindelijk een goed ďŹ lmpje bij het nummer is’, zegt Reijnhoudt in een reactie op NetZeeuws. De clip is te zien op www.netzeeuws.nl.


VRIJ WONEN IN HET LAND VAN STRAUB TE GOES • Vrijstaand wonen met fantastisch uitzicht, perceel van ca. 405 m2 • Kies uw ideale indeling bijvoorbeeld: ¡ slaap- en badkamer op begane grond en twee extra slaapkamers en badkamer op verdieping ¡ twee volwaardige verdiepingen met o.a. vijf slaapkamers en dakterras op het zuiden

: k c e h c nl jvandelinde.

: l e B F O 5 0113-25055

¡ een compleet eigen indeling volgens uw wensen

• Strak, modern en energiezuinig • Koopsom vanaf ₏ 385.500,- v.o.n.

LEVENSLOOPBESTENDIG WONEN: GOED GEREGELD!

AAproTec.nl

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen UPFHBOHTUFDIOJFL WPPSBMMF[FLFSIFJE

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

'/%34EL

Heerlijk voorjaarsvlees van Cees!

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

AANBIEDINGEN WEEK 11 Elke 4 e

Kalfsgehaktballen Biezelingsestraat 14, 4421 BS Kapelle Tel. 0113-330077 www.spoeltje.nl

NIEUWE COLLECTIE

ZOMERSTOFFEN

IS B IJ N A B IN N E N met o.a. ENEN stoffen Mooie TRICOTS en KATO DEBLADEN Ook diverse NIEUWE MO en PATRONEN

Zoals altijd weer STOFFEN voor 3 en 5 euro

gratis!

Varkensoesters gemarineerd

5 95

4 stuks

Elke 4 e

Boerenkoteletten Kiprollades

gratis!

5 95

2 stuks

Molletjes kipsalade + Beenhamsalade

2 95

200 gram

Boerenham, gebraden gehakt en Zeeuwsspek

3 25

300 gram

Uw aangifte inkomstenbelasting voor â‚Ź 30,00 Aangifte controle voor â‚Ź10,00

ABDIJSTRAAT 2, KAPELLE WWW.DE-FRUITSCHUUR.NL â– TEL: 0113-341746

GROENTE EN FRUIT 500 gram

Cherry Tomaat

250 gram 0.79

Sappige Minneola’s

0.79

2 stuks 0.99

Andijvie stamppot met een balletje

4 95

+287'( :250

10 stuks 1.99 5 kilo 3.99

Jonagold Appelen POOTAARDAPPELEN

500 gram

5 50

500 gram

Hollandse Spinazie

Hollandse Komkommers

Mail uw gegevens naar info@hageadvies.nl Of bel: 06-83446035

Kipsate met bami en wokgroenten

vanaf 1.25 per kilo

Plantuien, Sla-planten en Tuinzaden

Violen, Primula’s en Vaste Planten Potgrond, Compost, Tuinaarde, Kunstmest en Koemestkorrel AANBIEDINGEN GELDIG VAN WOENSDAG T/M ZATERDAG

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMYOLHJHQ KRXWZRUPPROOHQUDWWHQPXL]HQ SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

 ZZZRQJHGLHUWHVSHFLDOLVWQO

Cees Mol, keurslager Oostwal 36, 4461 TJ Goes T(0113) 211 667 F (0113) 232 006 www.mol.keurslager.nl

volg ons op Facebook!


ACTUALITEIT

Leden maken zelf plan en hebben grootste deel financiën al rond

Sv Hoedekenskerke hoopt op hulp gemeente bij renovatie HOEDEKENSKERKE – De accommodatie van Sportvereniging Hoedekenskerke (SVH) is volgens de leden dringend aan renovatie toe. Omdat de club hiervoor niet alleen haar handje wilde ophouden bij de gemeente, maakten vier leden een renovatieplan en regelden vrijwilligers voor de werkzaamheden en het grootste deel van de financiering. Voor dat laatste gat in de begroting doet SVH nu wel een beroep op de politiek in Borsele. Zaterdag presenteren de leden hun plan bij een openbare bijeenkomst, in de hoop op gemeentelijke steun. DOOR BRITTA JANSSEN Clubleden Max la Grand, Neil van Kerkvoort, Hans Veerhoek en Peter Traas hebben een plan gemaakt waarin voor 70.000 euro de binnenzijde van de twee kleedkamers, de scheidsrechtersruimte en de keuken van de sportkantine op sportpark De Kouter gerenoveerd worden. “Ook zijn er nieuwe douches nodig en willen we de oude gaskachel vervangen door vloerverwarming en een cv aanleggen voor de warmwatervoorziening, waar we nu nog een boiler voor hebben”, licht Peter Traas toe. “Voor zo’n grote klus valt 70.000 euro best mee. Dat komt doordat we veel met zelfwerkzaamheid willen realiseren. Zo doen we bijvoorbeeld sloop- en schilderwerkzaamheden zelf.” Naast vrijwilligers enthousiasmeren om de handen uit de mouwen te steken, zijn de vier leden van het sponsorcomité druk geweest met geld bij elkaar sprokkelen. “Het is zoeken. Maar we hebben onder meer al voorzichtige toezeggingen van fondsen. We missen straks nog zeker 10.000 euro en we hopen dat de gemeente dit wil bijdragen.” Waardering SVH houdt zaterdag om 15.30 uur een

bijeenkomst op het sportpark waarin de vier hun renovatieplan presenteren. Alle belangstellenden zijn welkom. De club hoopt ook op de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de gemeente. Sinds de sportverenigingen geprivatiseerd zijn, zijn ze in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor hun onderkomen.

‘We missen nog 10.000 euro’ “Daar hebben we ook begrip voor. Maar we hopen dat de politiek waardeert dat we zoveel zelf doen en dat ze laat zien dat ze onze vereniging een warm hart toedraagt.” Bloeiend Sportvereniging Hoedekenskerke is in 1967 opgericht en biedt tennis, voetbal en gym. “Het is een bloeiende vereniging. Er zijn 228 mensen lid van de club, erg veel voor zo’n dorp! Naast leden uit Hoedekenskerke, zijn ook veel mensen uit de omliggende dorpen, zoals Baarland en Kwadendamme, lid.” De afgelopen jaren is er weinig gedaan aan de accommodatie. “Het is in 1981 gebouwd en in 1995 wat

Peter Traas (l) en bestuurslid Gerard Verkuil hopen dat de politiek hun renovatieplan een warm hart toedraagt.

gerestyled, maar de kleedkamers zijn nooit aangepakt. De gemeente heeft in Ovezande bijgedragen aan nieuwe accommodatie en in Driewegen en ’s-Gravenpolder verbouwd. Daarom vinden we dat wij nu aan

de beurt zijn.” SVH hoopt de renovatie volgend jaar te kunnen uitvoeren. Mocht de gemeente geen bijdrage leveren dan moet de vereniging haar plan op de lange termijn

FOTO COBY WEIJERS

schuiven of uitkleden, vreest Traas. “Maar je wilt als club over goede accommodatie beschikken. Daarbij moeten we bijvoorbeeld ook aan de richtlijnen van de KNVB voldoen.”

Tekenaar Richard Verschraagen uit Kattendijke maakt boek over draken

‘Kinderen moeten fantasie de vrije loop te laten met dit boek’ KATTENDIJKE - ‘Draken bestaan. Geloof me. En ik ken er genoeg. Dat zal je wel zien. Ze zijn niet allemaal even DOOR JENINE HOOGLANDER lenbak in.” lief. Net als mensen eigenlijk. Je moet weten wat je aan ze hebt’, is een passage uit het kinderboek ‘Drakentanden doen geen pijn’ van Inge Misschaert en de Zeeuwse illustrator Richard Verschraagen. Het boek van uitgeverij De 47-jarige Richard Verschraagen wilde Liefdevol vroeger graag tekenleraar worden. “Toen De draken en illustraties van het nieuwe De Eenhoorn en is sinds afgelopen weekeinde verkrijgbaar.

ILLUSTRATIE RICHARD VERSCHRAAGEN

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Een door Richard Verschraagen getekende draak uit het boek ‘Drakentanden doen geen pijn’.

de opleiding voor tekenleraar werd gesloten, ben ik echter naar de Pabo gegaan.” Richard groeide op in Utrecht, maar woont tegenwoordig in het Zeeuwse Kattendijke. Na de Pabo gaf hij vele jaren les op een basisschool. “Ik vind het onderwijs ontzettend leuk en doe het met veel plezier, maar het tekenen bleef trekken.” Richard volgde de opleiding ‘Toegepaste grafiek’ om aan de slag te kunnen als illustrator. Hij illustreerde meerdere kinderboeken en werd bekend door boeken als ‘Hip en Pip’ en ‘Hoe word ik astronaut’ van schrijfster Loes Hazelaar. ‘Het geheim tussen de boeken’ van schrijver Reine de Pelseneer werd bekroond met een ‘White Raven Award’ voor de tekst en bijzondere illustraties. Richard werkt voor uitgeverij De Eenhoorn. Hij zegt zijn inspiratie vaak te halen uit de verhalen die hij krijgt toegezonden. Hij werkt met verschillende schrijvers. Naast zijn baan als inval-leerkracht op talloze basisscholen in Zeeland heeft Richard nu van zijn grootste hobby zijn beroep kunnen maken. “Het voordeel is dat ik als leraar het één en ander op mijn doelgroep kan testen. Zo heb ik eens een heel gestileerd poppetje geprobeerd. Ik tekende het op het bord en de leerlingen vroegen mij vervolgens of het een vogel was.” Hij lacht. “Deze creatie kon meteen de prul-

boek dat hij maakte met de Belgische schrijfster Inge Misschaert zijn wel door de selectie gekomen. ‘Drakentanden doen geen pijn’ is een leesboek over het 8-jarige jongetje Felix Bloem dat een eigen wereld verzint, met op de achtergrond een liefdevolle familie, die hem de ruimte geeft om zijn fantasieën te gebruiken. “Of zijn de draken toch echt? Is Felix zelf een draak? Moet Felix zijn familie beschermen tegen andere draken? Het is een boek met treffende en grappige illustraties. Kinderen kunnen zelf het boek aanvullen met hun eigen draken en leren hoe zij hun families kunnen beschermen”, vertelt Richard. “Inge Misschaert heeft het boek eigenlijk geschreven voor haar zoontje, die gek is op draken. Haar zoontje heeft een rijke fantasie en wil graag graag dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om hun fantasie de vrije loop te laten met dit boek.” Richard is op dit moment alweer bezig met het illustreren van een nieuw boek, dit keer met schrijfster Riet Wille. In het boek ‘Een kijkje in de kast’ draait het om een kast. Alle lades, potjes en doosjes horen bij een bladzijde. “Er is veel te doen en te zien in dit boek.” Het nieuwe boek zal naar verwachting in augustus uitkomen. Voor meer informatie www.richard-verschraagen.blogspot.nl.

Informatieavond duovilla Volg ons op Twitter: @BevelandseBode.

VRIJDAG 14 MAART 19.00 - 20.30 UUR VAN DER BILTPLEIN 4 (RABOBANK) HEINKENSZAND Bouw zelf of samen met uw toekomstige buren een duovilla in de wijk Over de Dijk in Heinkenszand. Tot vrijdag! Meer informatie: www.duovilla.nl

PAGINA 3


Kast met betonlook blokken

3

INTERSTAR

DESIGNKASTEN DAAGSE

09.00 TOT 18.00 DO 20 MAART VAN 09.00 TOT 21.00 VR 21 MAART VAN 09.00 TOT 17.00 ZA 22 MAART VAN

ERVAAR HET UNIEKE GEVOEL VAN INTERSTAR EN BEZOEK DE ROADSHOW BIJ TMC KRUININGEN.

Wat is het bijzondere van de Interstar roadshow? t%FBMMFSOJFVXTUFPOUXJLLFMJOHFOPQIFUHFCJFEWBOEFTJHOLBTUFOXPSEFOHFUPPOE t*OUFSTUBSPOUXFSQFSMaryse Slotboom is deze 3 dagen aanwezig om u alle in en outs van Interstar te kunnen vertellen, waarbij de wanden in 3D voor u worden samengesteld. t4QFDJBMFPQTUFMMJOHNFUEBBSJOWFSXFSLUEFTPVOEFOWJTJPOBJSBQQBSBUVVSWBO)BSNBO,BSEPO t5JKEFOTEF[FEBHFOXPSEUEFBMMFSOJFVXTUF%TGFFSIBBSEWBO*OUFSTUBSHFUPPOE Een revolutionaire ontwikkeling op sfeerhaardengebied. t&FOIBQKFFOESBOLKFTUBBOWPPSVLMBBS

3 DAGEN

SPECIALE ROADSHOW KORTING! Beperkt aantal plaatsen

Reserveer snel voor uw gratis 3D schets! Stel uw wandkast samen met Maryse Slotboom Maryse is ontwerper van Interstar. Zij zal tijdens de 3-daagse met veel plezier u adviseren en uw wandkast visueel maken in een 3D-tekenprogramma! Om zeker te weten dat Maryse Slotboom u kan adviseren kunt u van te voren tijd reserveren. Uiteraard kunt u tijdens de Roadshow ook zo binnenlopen om dit fantastische nieuws op het gebied van wandkasten te ervaren.

TMC, de leukste interieurspecialist die de verwachtingen overtreft! TMC Kruiningen | Zandweg 1b

| (0113) 38 26 26 | www.tmcwoonwinkels.nl

Online tmcwoonwinkels.nl/ aanmeldenroadshow Mail johanwitte@tmcwoonwinkels.nl Telefoon 0113-382626


ACTUALITEIT

Stellingen gemeenteraadsverkiezingen Noord-Beveland

Column

‘Lasten mogen niet te hard stijgen’ WISSENKERKE - Nog één week en dan zijn het gemeenteraadsverkiezingen. De Bevelandse Bode blikt daar op vooruit, onder meer met stellingen. Deze week leggen we de lijsttrekkers in de gemeente Noord-Beveland de onderstaande stelling voor.

Addo Sprangers

Baard Een echte man heeft een baard, zo wordt er wel eens gezegd. Tja, wat moet je met die informatie? Feit is dat de baard in het straatbeeld weer prominent aanwezig is. Dat fenomeen doet zich in golfbewegingen voor. Heel vroeger had je natuurlijk Jezus, op veel plaatsen in de wereld misschien wel de beroemdste man met een baard. Ik zie Hem in ieder geval op geen enkele andere wijze afgebeeld. Zo zijn er nog wel meer baardige voorbeelden te bedenken. Ayatollah Khomeini bijvoorbeeld was net als Osama Bin Laden immer uitgedost met een vervaarlijke uitziende baard. Sinterklaas, de Kerstman en kabouter Plop staan eveneens niet bekend als fervente gebruikers van het scheermes. Ook leden van beruchte motorclubs blijken vaak niet op een haar meer of minder op hun kin te kijken en, toegegeven, het draagt meer dan bij aan het imago van de onaantastbare outlaw. Uiteraard kent ook de muziekwereld haar prominente baarddragers. Neem nu de jongens van ZZ Top met hun wapperende lange baarden. Althans, twee van de drie leden. De drummer houdt zijn kin altijd keurig glad, al gaat juist hij met de achternaam Beard door het leven. Dat dan weer wel. De voetballerij kent eveneens de nodige baardapen. Barry Hulshoff, voorstopper van het Gouden Ajax uit de jaren ’70, boezemde met zijn donkere baard en lange haren menig tegenstander bij voorbaat al angst in. Bij spitsensloper John de Wolf, succesvol bij Feyenoord in de jaren ’90, liep de tegenstander het dun al helemaal in de broek. De Wolf zag er dan ook uit als een woeste Viking die slechts uit was op het zaaien van dood en verderf. Kom daar meer eens om bij de hedendaagse Scandinaviërs die op de Nederlandse voetbalvelden rondlopen: wandelende advertenties voor scheerproducten en steevast uitgerust met kapsels die ooit vooral bij de wat fanatiekere onderdelen van de Hitler Jugend in zwang waren. Eerlijk is eerlijk: ook Graziano Pellè, de spits van Feyenoord, heeft het haar keurig in de plooi liggen, maar hij draagt er wel een baard bij. Bovendien scoort hij doelpunten bij de vleet en scoort hij bij de vrouwen. Een echte man dus. Je zou voor minder een baard gaan dragen. De partijen in de gemeente Noord-Beveland wil de lokale lasten niet meer verhogen dan noodzakelijk.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Colofon Kantoor regio Zeeland Keizerstraat 3a, 4461 AN Goes, Tel. 0118 617 661 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bevelandse Bode Bevelandse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondenten Allegonda Jopse, Annemarie Schrijver Acquisitie Bert Paauwe Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 11

‘Een jaarlijkse stijging van de lokale lasten met het inflatiepercentage, rond de twee procent, is voor de komende jaren de absolute grens’. CDA: ‘Daar zijn wij het mee eens’. Noord-Bevelands Belang: ‘Mee eens, maar het moet ook duidelijk zijn dat we als gemeente moeten bezuinigen om de Haagse besparingen op bijvoorbeeld de zorg, onze ouderen en de voorzieningen te kunnen opvangen. Wij denken aan een kleinere gemeentelijke organisatie. We moeten ons gaan bezinnen op onze kerntaken. Wat zijn onze wettelijke taken, wat zijn onze prioriteiten richting de inwoners, wat willen we met onze voorzieningen en wat is franje?’ PvdA: ‘Het laten stijgen van de lasten met maximaal het inflatiecorrectie is voor ons altijd een grens geweest. Jaren kwam Noord-Beveland in het nieuws als de gemeente met een lastenverhoging van nul procent. Dat is voor onze partij altijd het doel. Wij vechten elke belastingverhoging aan, omdat er ons inziens geen urgentie

bestaat. Nu, met de onduidelijkheid vanuit het Rijk met betrekking tot de uitkering uit het gemeentefonds, moeten we voorzichtig begroten. Dit betekent dat we rekening moeten houden met allerlei tegenvallers en omdat we niet weten waar de klappen gaan vallen, als ze al vallen, is er rekening gehouden met heel veel.

FOTO MORGUEFILE

SGP: ‘Onze gemeente heeft een gezond financieel beleid. Bovendien beschikken we over een behoorlijke financiële reservepositie. Dat betekent dat we geen onnodige lastenverhogingen accepteren’. VVD: ‘Wij huldigen het principe dat je niet meer lokale lasten moet heffen dan strikt noodzakelijk. Je zult per belastingsoort per jaar moeten kijken hoe hoog deze moet zijn. Een uitspraak van een maximale verhoging van rond de twee procent past daar dan niet in. Als het kan, dan is de VVD voorstander van het verlagen van de heffingen. Als dat niet mogelijk is, dan moet uiterst kritisch worden gekeken worden naar een zo klein mogelijke verhoging’. De nieuwe partij Betrokken Noord-Beveland (BEN) heeft niet op de stellingen gereageerd.

‘Gezond financieel beleid’ Het feit dat we jaarlijks vele tonnen overhouden op de uiteindelijke rekening, is ons een doorn in het oog en maakt elke belastingverhoging voor de burger onbegrijpelijk’.

WWW.WOONINTERIEURLAVOIR.NL WWW.WOONINTERIEURLAVOIR.NL

Vanaf 28 februari ook in Vlissingen! VAN CITTERSWEG 2B |2B ARNEMUIDEN | 0118 VAN CITTERSWEG | ARNEMUIDEN | 0118606 606 905 905

||||

MARIE CURYWEG | VLISSINGEN | 0631003527 MARIE CURYWEG 9-13 9-13 | VLISSINGEN | 0631003527

De oplossing van deze puzzel is in week 12 te vinden op www.internetbode.nl

Stellingen gemeenteraadsverkiezingen Kapelle

‘Inflatiepercentage absolute grens’ KAPELLE - Nog één week en dan zijn het gemeenteraadsverkiezingen. De Bevelandse Bode blikt daar op vooruit, onder meer met stellingen. Deze week leggen we de lijsttrekkers in de gemeente Kapelle de onderstaande stelling voor. DOOR EUGÈNE DE KOK

© www.sudokusite.eu

‘Een jaarlijkse stijging van de lokale lasten met het inflatiepercentage, rond de twee procent, is voor de komende jaren de absolute grens’. CDA: ‘Het CDA wil de onroerende zaak belasting niet verder verhogen dan met het inflatiepercentage. Normaal gesproken blijft dit onder de twee procent’. ChristenUnie: ‘Onze fractie vindt dat de gebruiker moet betalen. Als je in het mooie Kapelle vol voorzieningen leeft en woont mag dat best wat kosten. Vasthouden aan maximaal het inflatiepercentage is een verkiezingsdingetje van de VVD met instemming van CDA en SGP in de laatste twee coalities. Het heeft de schuld van elke inwoner van Kapelle in de afgelopen jaren verdriePAGINA 5

voudigd. Een reële stijging van de lokale lasten komt dus later in beeld. Beter nu betalen dan de volgende generaties ermee opzadelen. Tenslotte wordt er nog steeds in 2014 een korting gegeven op de onroerende zaak belasting. Daardoor wordt minder belastingcapaciteit benut dan mogelijk. Om dan je mond vol te hebben over bezuinigingen, is raar. We moeten eerst maar eens de financiële huishouding herschikken. De gemeente hoeft geen bankiertje te spelen’. Gemeentebelang Kapelle: ‘Dit is voor ons een uitgangspunt’. PvdA: ‘Dit is een mooi streven, maar helaas niet realistisch. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de huidige situatie rondom de dalende huizenprijzen en je bedenkt dat de gemeente er niet in inkomsten op ach-

teruit wil gaan, is het te verwachten dat de waarde onroerende zaken een stijging laat zien die hoger is dan het huidige inflatiepercentage. De lokale lasten voor inwoners stijgen dan dus ook’. SGP: ‘De SGP vindt het onverstandig om op dit moment, nu de gevolgen van de decentralisaties nog niet goed bekend zijn en er veel onzekerheid is over het tijdstip van de invoering, stellige uitspraken te doen over de lokale lasten. Uiteraard willen we ze zo min mogelijk laten stijgen en is een stijging met het inflatiepercentage een loffelijk streven, maar het is de vraag of we dan nog kunnen doen wat burgers graag op alle terreinen gedaan zien’. VVD: ‘Wij zijn voorstander van het zo laag mogelijk houden van lokale belastingen en zullen, indien nodig, alleen een inflatiecorrectie toepassen’.


SP: ‘Jongerenwoningen in Den Berg’

Weekenddiensten Bel bij spoed en levensbedreigende situaties altijd 112. Huisarts Huisartsenpost Zeeland, locatie Bevelanden. ‘s-Gravenpolderseweg 114b in Goes, links van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Telefoon: 0900-1785. Huisartsenpraktijk De Pijlers is sinds 1 januari aangesloten bij de Huisartsenpost Zeeland. Meer: www.huisartsenpostzeeland.nl. Tandarts Tandartspraktijk Chilla in Kruiningen. Te bereiken op 0113-381443. Meer: www. tandartsennoordenzuidbeveland.nl. Apotheek Zeeuwse Apotheek. Stationspark 35, Goes. Telefoon: 0113-270620. Dierenarts Drs. E. Veldwachter van dierenartsenpraktijk Mosselman-Verboom aan de ‘s-Heer Hendrikskinderendijk 99 in Goes. Telefoon: 0113-228866. Thuiszorg Cederhof in Kapelle - Biezelinge - Schore en Wemeldinge 0113-342710 - info@ouderenzorgkapelle.nl

Openingstijden Gemeente Noord-Beveland Voorstraat 31 4491 EV Wissenkerke Tel: 14 0113 Maandag t/m Donderdag 08.30 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur Vrijdag 08.30 – 12.00 uur Gemeente Goes M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE Goes Tel: 14 0113 Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 12.30 uur Donderdag 17.00 – 20.00 uur Zaterdag 10.00 – 12.00 uur Gemeente Kapelle Kerkplein 1 4421 AA Kapelle Tel: 14 0113 Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 12.00 uur Woensdag 09.00 – 16.00 uur Donderdag 17.00 – 20.00 uur (geen aangifte burgerlijke stand) Gemeente Borssele Stenevate 10 4451 KB Heinkenszand Tel: (0113) 238383 Maandag 08.30 – 12.30 uur (op afspraak) Dinsdag t/m vrijdag 08.30 – 12.30 uur Woensdag 12.30 – 16.00 uur (alleen afdeling burgerzaken) Donderdag 17.00 – 20.00 uur (alleen afdeling burgerzaken)

GOES - De SP wil dat in het oude Huize den Berg in de ‘s-Heer Hendrikskinderenstraat in Goes woningen voor jongeren komen. De partij zette die wens woensdag kracht bij door posters te plakken op de ramen van de panden. De boodschap daarop: ‘Waarom staat dit gebouw leeg?’ “Zelf sta ik al drie jaar ingeschreven bij de RWS voor een woning, maar voor jongeren zoals ik is er weinig geschikte woonruimte in Goesâ€?, zegt Hannah van den Boomgaard, die vijfde staat op de kandidatenlijst van de SP in Goes. De oproep van de SP was gericht aan de gemeente en RWS. Van den Boomgaard zei te hopen dat zij de handen ineenslaan om jongerenwoningen in het gebouw te creĂŤren. “Nu zijn er geen huurwoningen of anders zijn ze niet te betalen. Daarvoor krijg je weer geen toeslag. Dit zou perfect zijn voor sociale huurwoningen.â€? Nadat de stichting Zuidwester jaren geleden vertrok uit de ‘s-Heer Hendrikskinderenstraat woonden er tijdelijk mensen anti-kraak in de appartementen, maar zij moesten vertrekken omdat de zorgbestemming bewoning niet toeliet. FOTO EUGĂˆNE DE KOK

Samenspel weer op de mat GOES - Het voorjaarsnummer van Samenspel, het huis-aan-huisblad van de gemeente, is door De Betho in de gemeente bezorgd. In het nummer is er onder meer aandacht voor de stemwijzer #goeskiest, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014, staat een terugblik van het college op de afgelopen periode en staat de oproep voor een nieuwe kinderburgemeester. Heeft u Samenspel na 14 maart nog niet ontvangen, meld dat dan via samenspel@goes.nl. U kunt het blad natuurlijk ook even afhalen op het stadskantoor.

‘Bieb moet huiskamer van Goes worden’

Verkiezingsdebat Zorg en Welzijn Kapelle KAPELLE - Mogen we een groter appèl doen op burgers om zelf hun zorg te organiseren? Is er een grens aan mantelzorg en vrijwillige hulp? Gaan we bezuinigen op zorg- en welzijnsvoorzieningen in onze gemeente? Zijn er voldoende voorzieningen om op een waardige wijze oud te zijn en worden in de gemeente Kapelle? Deze en andere zaken staan centraal tijdens het Verkiezingsdebat Zorg en Welzijn op 13 maart in de Binnentuin van Zorgcentrum Cederhof. Lex Janse en Hanneke Ruysink gaan publiekelijk met de lijsttrekkers in discussie. Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom, het debat start om 19.00 uur met een korte introductieďŹ lm waarin een mantelzorger, vrijwilliger en inwoners van de gemeente Kapelle aan het woord komen over zorg en welzijn. Gaat het welzijn van kwetsbare burgers in onze gemeente u aan het hart of werkt u in de Zorg en Welzijns sector in onze gemeente. Zorg dat u er bij bent, want dit gaat over u! Organisatie: Stichting Welzijn Kapelle, Zorgcentrum Cederhof.

Debat over belang cultuur in Goes GOES – Het CDA Goes organiseerde vorige week een debat over het belang van cultuur. Waar ligt de grens? Wat wil Goes met het evenementenbeleid en wordt het tijd om het beleid bij te stellen? DOOR JENINE HOOGLANDER Het cultuurdebat vond plaats in de CDAwinkel aan de Lange Vorststraat in Goes. “Waar zou u als eerst op bezuiningen? ‘Cultuur’ was het antwoord van veel kiezers, blijkt uit onderzoek�, opende Harry van Waveren het cultuurdebat. “Ook als we de kiezer vragen waaraan extra geld moet worden uitgegeven, staat cultuur niet hoog op de agenda.� Toch vindt het CDA het naar eigen zeggen belangrijk dat cultuur op de agenda blijft staan en dat daar over wordt gepraat. Tijdens het debat waren ook vertegenwoordigers aanwezig van politieke partijen als de SP, D66, PvdA en VVD. Daarnaats waren er mensen van verschillende amateurgezelschappen zoals

Ondernemers GOES - Het CDA in Goes organiseert vrijdag een ondernemersborrel in de CDA-winkel aan de Lange Vorststraat 34 in Goes. De partij wil ‘in een ontspannen sfeer van gedachten wisselen over onderwerpen als de 24-uurs economie, masterplan parkeren en de sfeer in de binnenstad’. CDA wethouder Jo-Annes de Bat geeft bovendien een toelichting op het plan ‘Binnenstad Fier en Vitaal’.

de Zeeuwse Muziekschool, Balletstudio Free en Bibliotheek Oosterschelde. ‘Hoe kan de bibliotheek de huiskamer van Goes worden?’ Dat was de vraag die Soan Lan opperde. Zij was de drijvende kracht achter de vernieuwing van de bibliotheek in Almere en woont nu in Zuidzande. “Waar vroeger de kerk het middelpunt was van de stad is dat in Almere nu de bibliotheek,â€? stelde ze. “Een bibliotheek moet de huiskamer zijn van een stad of dorp.â€? Om dit te bereiken gaf ze aan dat de bezoeker moet worden verleid. Het zogenoemde winkelconcept kan volgens haar worden toegepast op de bibliotheek. “Er moeten bijvoorbeeld verschillende ruimten zijn voor alle soorten bezoekers. Een bibliotheek hoort als huiskamer eigenlijk ook open te zijn van tien uur s’morgens tot tien uur s’avonds. Dit moet je doen, omdat het zo aantrekkelijk wordt voor alle doelgroepen om lekker te ontspannen of werken in de bibliotheek.â€? Jannie van Vugt, directeur van Bibliotheek Oosterschelde kon zich vinden in alle ideeĂŤn. Zij vroeg zich echter af wat de meest effectieve manier is. “Voorzieningen moeten zich versterken en niet gaan concurreren.â€? Er bleken veel ideeĂŤn te zijn voor het uiterlijk van de bibliotheek aan de Oostwal. Hij is sowieso aan vernieuwing toe, bleek uit de reacties vanuit de zaal. Van Waveren opperde dat wellicht de drogist in de Gasthuisstraat kan worden

opgekocht, zodat daar via een roltrap de bibliotheekingang komt. Na de discussie over de bieb ging het verder over theater. Goes staat bekend om zijn getalenteerde amateurkunstenaars. Wat is er nodig en mogelijk om de verenigingen te versterken en nog meer naar buiten te laten treden? Frans Lievens, directeur van Theater De Mythe en verschillende vertegenwoordigers uit het veld gingen daarop in. Al snel werd duidelijk dat het probleem voor de amateurgezelschappen in de kosten zit. “De gemeente heeft het laten gebeuren dat de prijzen over de kop zijn gegaan�, stelde Toine Wevers van de VVD. “Waar amateurverenigingen in 2007 nog 1100 euro betaalden voor een dag in het theater betalen ze nu 2400 euro. Hiermee zijn de verengingen een deel van hun subsidie kwijt aan het betalen van de Mythe terwijl deze bedoeld zijn voor hun ontwikkeling.� Hij riep de gemeente op om iets te doen aan de hoge prijzen. Een ander probleem waar ze mee kampen is het gebrek aan publieke belangstelling. De evenementen zijn nu vaak risicoloos en gericht op grote groepen. “Zeeland is wat dit betreft meer een trendvolger dan een trendsetter,� zei Lievens. Wethouder Jo-Annes de Bat kwam met een idee voor een Culturelab, als mogelijkheid om nieuwe cultuurconcepten te testen bij het publiek. Bij succes volgt dan een optreden in de Mythe. PAGINA 6

)FCKJKMFVLFJEFFÂżO WPPS/PPSE#FWFMBOE 8LWQRGLJLQJ-RQJHUHQDYRQG

1SBBUNFFPWFS/PPSE#FWFMBOE UJKEFOTEF+POHFSFOBWPOEĂ&#x; )FCKJKMFVLFJEFFÂżOWPPS/PPSE#FWFMBOE 0GNJTKJK JFUTWPPSKPOHFSFOPQIFUFJMBOE 1SBBUEBONFFPQ WSJKEBHBWPOENBBSU WBOUPUVVS JOIFU %SFOUIFIVJT(FFSTEJKL %F3BCPCBOLOPEJHU/PPSE#FWFMBOETFKPOHFSFOJO EFMFFGUJKEWBOUNKBBSVJUWPPSFFOHF[FMMJHFFO JOUFSBDUJFWFBWPOE,JKLWPPSNFFSJOGPSNBUJFFO BBONFMEFOPQIUUQSBCPOMNUJK

5DEREDQN:DOFKHUHQ1RRUG%HYHODQG 6DPHQVWHUNHU
Meubel- en rijtuigstoffeerderij C.J. Brouwer v.o.f. Nieuwe Rijksweg 8 – ’s-Heer Hendrikskinderen – 0113-21 36 42

WIJ STOFFEREN O.A.: ÊUʏ>ÃÈiŽÊi˜Ê“œ`iÀ˜Ê“iÕLˆ>ˆÀ

PRIJS

VERLAGINGEN

ÊUÊ*ÀœiV̓iÕLˆ>ˆÀÊۜœÀ Ê Ž>˜ÌœÀi˜Êi˜ÊâœÀ}ˆ˜ÃÌiˆ˜}i˜ ÊUÊÕ̜LiŽi`ˆ˜}]ʓœÌœÀâ>`iÃ] Ê V>À>Û>˜ÉLœœÌŽÕÃÃi˜Ã

Hamburgers

Slavinken

Ca. 400 g

Ca. 400 g

Zeer grote stalencollectie interieurstoffen en leder. Wij komen vrijblijvend voor een offerte met stalen bij u aan huis.

www.stoffeerderijbrouwer.nl

van 2.88

Even voorstellen,

2.78

uw veelzijdige vakman:

De Klussenier André van Hoogen Renovatie, onderhoud, badkamers, keukens, dakramen alle voorkomende timmerwerkzaamheden en schilderwerken Bierweg 21, 4424 EL Wemeldinge 0113-853483 / 06-14069567 a.vanhoogen@klussenier.nl www.klussenier.nl

van 2.46

Varkenshaasjes

Saté

500 g

280 g

2.40

Aangeslot en bij keurmer kwaliteitsva k kman

Gevelreiniging

van 5.49

Jan van Mierlo Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging,

5.29

impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

www.gevelreinigingjanvanmierlo.nl Voor frisse en stralende gevels! Nieuwe w ebsite! Ontdek je huis opnieuw! (Nu met extra voorjaarskorting)

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552

v an 1.69

Vanaf woensdag 12-03-2014

Kalkkorrels

1.59

Compostmaker

Zaaiset

Versnelt de compostering. 5 kg

Diverse soorten groente of fruit.

Ontzuurt en verrijkt de bodem. 5 kg

2.49 Anti-wortel- en onkruiddoek 1 m breed.

NG 25 M LA

3.99 Groene aanslag reiniger

0.99 2.99

Concentraat.

16.99

Vers & voordelig!

1L

Vanaf woensdag 12-03-2014

*

50% Grapefruit

goedkop

er

1 kg

vvan 1.19

0.59

53% goe dkoper

IJsbergsla Per stuk

v an 0.75

0.35

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 12-03-2014 t/m dinsdag 18-03-2014. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Bekendmakingen Goes Informatiepagina woensdag 12 maart 2014 www.goes.nl>Inwoner>Nieuws/Actueel>Info Goes AgendaGoes

Stadskantoor M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE Goes

Datum

13 maart

Postadres Postbus 2118 4460 MC Goes T 14 0113 E stadskantoor@goes.nl I www.goes.nl

13 maart

Openingstijden afdeling Publiekszaken ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur do-avond 17.00 - 20.00 uur za 10.00 - 12.00 uur

14 maart

Op maandag- t/m donderdagmiddag kunt u alleen na telefonische afspraak geholpen worden. Op vrijdagmiddag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. Openingstijden afdelingen Activering & Inkomensvoorziening en Zorg ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur

15 maart

19 maart 20 maart

Calamiteitentel. (0113) 249 770 In noodgevallen buiten kantooruren: 06 5329 8141

21 maart

24 maart 27 maart doorlopend

datum ontvangst

Activiteit

Wethoudersspreekuur voor inwoners en ondernemers, zie www.goes.nl > Bestuur en Organisatie > Spreekuur 18.30 – 19.30 uur Stadskantoor Verkiezingsbijeenkomst 19.30 – 21.30 uur Stadskantoor Start van aanleg park Stoomtreinzone vanaf 14.00 uur Elvis Presleylaan Opening nieuwe sportvelden rugbyclub Tovaal en de Goese Mixed Hockeyclub 10.00 uur Sportpark Het Schenge Verkiezingen 7.30 – 21.00 uur Diverse stembureau’s Beschouwing verkiezingsuitslag 10.30 uur Stadskantoor Opening reizende buitenexpositie Down’s Upside met veertig grote foto’s van kinderen met het downsyndroom 13.30 uur Grote of Maria Magdalenakerk. Afscheid “oude� gemeenteraad 19.30 uur Stadskantoor Installatie nieuwe gemeenteraad 19.30 uur Stadskantoor Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert verschillende activiteiten over opvoeden en opgroeien. Kijk op www.cjggoes.nl> Agenda voor alle info!

zaaknummer

locatie

omschrijving

06-03-2014 OMG-2014-0106

Oostmolenweg 101 te Kloetinge

07-03-2014 OMG-2014-0107

Plein 6A te ‘s-Heer Hendrikskinderen

het brandveilig gebruik van de tijdelijke huisvesting het vergroten en vervangen van de dakkapellen

De publicatie van ontvangen aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt.

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij na toepassing van de reguliere voorbereidingsprocedure de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

datum verzending

zaaknummer

5-3-2014 OMG-2014-0044 3-3-2014 OMG-2014-0028 5-3-2014 OMG-2014-0037

Kureweg te Kattendijke Lange Vorststraat 14 te Goes Heernisseweg 57 te Goes

5-3-2014 OMG-2014-0043 6-3-2014 OMG-2014-0011

Grote Kade 32 te Goes Piet Heinstraat 77 te Goes

Aanvragen omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

datum ontvangst

zaaknummer

05-03-2014 OMG-2014-0104 08-03-2014 OMG-2014-0108

locatie

omschrijving

Willem Zelleweg 49 b te Goes Magdalenastraat 7 te Goes

het kappen van 2 bomen het herbouwen van het pand

omschrijving het vervangen van de brug Kureweg het vervangen/herstellen van kozijnen het legaliseren van een dakkapel aan de voorzijde van de woning het plaatsen van dubbel glas het intern verbouwen van het pand

Tegen een verleende vergunning kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, 7HDP%HVWXXUVUHFKW3RVWEXV3$%UHGDYHU]RHNHQHHQYRRUORSLJHYRRU]LHQLQJWHWUHĴHQ indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek is JULġHUHFKWYHUVFKXOGLJG

Inzage aangevraagde en verleende vergunningen

Na een afspraak met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0113) 249 700, kunt u de aanvragen en verleende vergunningen inzien.

Door de burgemeester verleende vergunningen en onthefďŹ ngen 'HEXUJHPHHVWHUPDDNWEHNHQGGDWKLMGHYROJHQGHYHUJXQQLQJHQHQRQWKHġQJHQKHHIWYHUOHHQG

datum verzending

zaaknummer

locatie

omschrijving

4-3-2014

EVG-2014-133

7-3-2014

EVG-2014-175

Keizersdijk/Kreukelmarkt te Goes Oude Rijksweg 84 te ‘s-Heer Arendskerke

een evenementenvergunning voor rommelmarkt op 30 maart 2014 een evenementenvergunning voor een verrassingsfeest op 19 april 2014

Voor evenementen zie www.goesisgoes.nl

Omgevingsvergunningen

locatie

7HJHQHHQYHUOHHQGHYHUJXQQLQJRIRQWKHġQJNXQQHQEHODQJKHEEHQGHQELQQHQ]HVZHNHQQDGHGDJ van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, 7HDP%HVWXXUVUHFKW3RVWEXV3$%UHGDYHU]RHNHQHHQYRRUORSLJHYRRU]LHQLQJWHWUHĴHQ indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek is JULġHUHFKWYHUVFKXOGLJG

Inzage van verleende vergunningen en onthefďŹ ngen

Na een afspraak met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0113) 249 700, kunt u de aanvragen en verleende vergunningen inzien. www.goes.nl

Stellingen gemeenteraadsverkiezingen Goes

‘Goes is ook de dorpen eromheen’ GOES - Nog ĂŠĂŠn week en dan zijn het gemeenteraadsverkiezingen. De Bevelandse Bode blikt daar op vooruit, onder meer met stellingen. Deze week leggen we de lijsttrekkers in de gemeente Goes de onderstaande stelling voor. DOOR EUGĂˆNE DE KOK ‘Goes is Goes, maar Goes is ook de dorpen eromheen. Daar mag citymarketing best meer aandacht aan schenken’. CDA: ‘Citymarketing moet zich richten op Goes als gemeente. Er is veel om te laten zien aan iedereen die in Goes wil komen wonen, werken of recreĂŤren. Samen met ondernemers, met verenigingen en met alle burgers moeten we Goes promoten’. D66: ‘Elke kern heeft zijn unieke mogelijkheden. Het is zinvol om aansluiting te zoeken bij de bestaande voorzieningen en activiteiten. Denk aan de watersport in Wolphaartsdijk, duiksport in Kattendijke, de historische boerderijen en maneges in Kloetinge, de polders van Wilhelminadorp, de historische dorpskernen in ’s-Heer Arendskerke en Oud-Sabbinge en het Poelbos bij ’s-Heer Hendrikskinderen. Het is ook een mogelijkheid om de dorpen te betrekken bij activiteiten zoals Open

Monumentendag, de Zeeuwse Tour- en Rijwielvierdaagse en de avondvierdaagse’. GroenLinks: ‘De dorpen zijn een onlosmakelijk onderdeel van de gemeente Goes. Hoewel citymarketing zich vooral richt op de (binnen)stad, en dat ook moet blijven doen, vinden wij dat ook het prettige woon- en leefklimaat in de dorpen meer onder de aandacht mag worden gebracht’. Partij voor Goes: ‘Ook activiteiten in de wijken en kernen verdienen ondersteuning. Zeker in de toeristische periode hebben activiteiten in wijken en kernen hun meerwaarde. Ook voor de leefbaarheid en vitaliteit is dat het geval. Overigens doet citymarketing momenteel een poging om activiteiten te stimuleren door een bijdrage in het vooruitzicht te stellen, als men een goed plan heeft’. PvdA: ‘De wijken en de dorpen zijn samen Goes. In die dorpen zijn activiteiten, er is cultureel erfgoed en er kan worden gerecreĂŤerd. Daar kan de citymarketing best

meer aandacht aan besteden’. SGP-ChristenUnie: ‘Hier zijn wij het mee eens. Er is een budget beschikbaar gesteld om plannen in dorpen en wijken te ondersteunen vanuit Goes Marketing. Maar een betere aansluiting op de vele goede initiatieven die in de diverse dorpen

worden ontplooid, kan zeker op onze steun rekenen’. SP: ‘Citymarketing moet vooral niet te veel promoten, en ook de campagne Goes is Goes kan wat ons betreft ophouden. Als ieder dorp nog zijn eigen campagne erbij moet voeren, schiet het al helemaal zijn

Ook activiteiten buiten Goes moeten door Goes Marketing worden gepromoot. PAGINA 8

doel voorbij. Verder moeten we uiteraard de dorpen buiten Goes niet vergeten. Goes heeft zeker in toeristische recreatieve zin meer te bieden dan de stad alleen’. VVD: ‘Als de Stichting Marketing Goes te weinig aandacht besteedt aan de dorpen moet dat zeker veranderen’.

ARCHIEFFOTO


EEN BLIKVANGER IN UW TUIN

10 MODELLEN - 100 VARIANTEN De tuinhuizen zijn onderhoudsarm, omdat zij van kunststof zijn.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

HOVENIERSBEDRIJF ‘DE TUÙNMAN - MOB. 06 - 46 40 36 47 INFO@DETUUNMAN.NL - WWW.DETUUNMAN.NL

Goes goed bereikbaar Tunnel onder het spoor, afslag A58

Goes, een veilige gemeente (mobiel) cameratoezicht voor een veilig Goes

ANNE-LIQUE MODE

Ontwikkel bedrijventerrein & binnenstad Banen, banen, banen!

10 JAAR

Sluitende begroting

<ŽŵĚŝƚŵĞĞǀŝĞƌĞŶ ƟũĚĞŶƐŽŶnjĞ

Nieuwe zorg en welzijn

KWE,h/^'E

Lage lasten, efficiënte overheid

De Gemeente kan niet alles doen Eigen initiatief voor uw leefomgeving Goede afspraken, kwaliteit, beheersbare kosten Volg ons! facebook.com/goedvoorgoes

www.goedvoorgoes.nl

ŽƉ͘s͘ϭϯ͕ϭϰĞŶϭϱŵĂĂƌƚ

ĂƚĞƌĚĂŐϭϱŵĂĂƌƚ͗ Ğů ǀĞƌƐĐŚŝůůĞŶĚĞĂĐƟǀŝƚĞŝƚĞŶŝŶĚĞǁŝŶŬ

ĚƵĐƚĞŶ    ͻ>ĞƵŬĞĞĞƵǁƐĞƉƌŽ ŝƌĞƐ   ͻsĞĞůŬĞƵnjĞŝŶŚĂĂƌĂĐĐĞƐƐŽ ƌĞŶ  ͻ<ůĞƵƌǁĞĚƐƚƌŝũĚǀŽŽƌĚĞŬŝŶĚĞ ĂŶĚĞůŝŶŐ͊ ͻ'ƌĂƟƐŬůĞƵƌĞŶĂŶĂůLJƐĞĞŶŬĂƉƉĞƌƐďĞŚ

Voor iedere klant een leuke goodiebag

^dDss͊ Beter voor Borsele

www.borsele.vvd.nl

MINDER REGELS EN MEER (VER)BOUWRUIMTE %LMGHZHQVHQYDQGHLQZRQHUVHQRQGHUQHPHUVNLMNHQ QDDUGHPRJHOLMNKHGHQLQSODDWVYDQGHRQPRJHOLMNKHGHQ BORSELE WERKT dĞŐĞŶŝŶůĞǀĞƌŝŶŐǀĂŶŽŶĚĞƌƐƚĂĂŶĚĞďŽŶŶĞŶ͗

ΦϭϬ͕͵<KZd/E' KWZd/<> EZ<h

ΦϭϬ͕͵<KZd/E' KW ,KE

:HUNJHOHJHQKHLGLVGHEHVWHVRFLDOHYRRU]LHQLQJ 8LWEUHLGLQJVSODQQHQYDQEHVWDDQGHEHGULMYHQPRHWHQ PRJHOLMN]LMQ9HUEHWHULQJYDQRXGHUHEHGULMIVWHUUHLQHQ GLUHFWRSSDNNHQ VERANTWOORDELIJK EN SLAGVAARDIG

DĂdž͘ϮďŽŶŶĞŶƉĞƌŬůĂŶƚ͕ ďŝũďĞƐƚĞĚŝŶŐǀĂŶĂĨΦϯϵ͕ϵϱ 'ĞůĚŝŐƚͬŵ͘s͘ϯϭŵĂĂƌƚϮϬϭϰ

ǁǁǁ͘ĂŶŶĞůŝƋƵĞŵŽĚĞ͘Ŷů

ΦϭϬ͕͵<KZd/E'

KW<>/E'^dh<

ΦϭϬ͕͵<KZd/E' KW,d ϮZd/<>

EZ<h

Tot zienonsze winkel! in >ĂŶŐĞǀŝůůĞϭϳ ϰϰϬϭ'>zĞƌƐĞŬĞ dĞů͘ϬϭϭϯͲϱϳϰϮϱϳ

9HUDQWZRRUGHOLMNHQHHUOLMNEHVWXXUYDQHHQNOHLQH VODJYDDUGLJHJHPHHQWHOLMNHRUJDQLVDWLHGHJHPHHQWHLVHU YRRUKDDULQZRQHUVHQRQGHUQHPHUVHQQLHWDQGHUVRP GEEN LASTENVERHOGING *HHQODVWHQYHUKRJLQJHQLQZHONHYRUPGDQRRNpQ YROOHGLJHWUDQVSDUDQWLHLQGHEHVWDDQGHEHODVWLQJHQHQ KHIILQJHQ


Meidenmiddag in Goese Polder

ZONDAG

4 mei 3e Servais Knaven Classic Mooie routes vanaf hotel Trivium in Etten-Leur De afstanden zijn 25, 60, 85, 120, 145, 180, 205 km Het inschrijfgeld bedraagt tien euro. Van elke deelnemer gaat een euro naar het goede doel:

Tour du ALS

Er zijn bananen, krentenbollen, sportdrank en herinneringsshirts. Voor inschrijven en meer informatie:

www.servaisknavenclassic.nl GOES - Meiden uit de Goese Polder lieten zich vrijdag vertroetelen tijdens een meidenmiddag in hun wijk. Een groepje meiden regelde met SMWO-Jongerenwerk, NJR Topics en de gemeente Goes dat hun leeftijdsgenoten konden genieten van een beautytreatment, hairtreatment en nailtreatment. FOTO COBY WEIJERS

Opa Arie Koppe en kleinzoon Marijn Corstanje op lijst van CDA

‘Niet aan de zijlijn blijven staan’

Van Waveren voorzitter van buurthuis De Pit GOES - Ellemijn van Waveren is de nieuwe voorzitter van buurthuis De Pit. Zij vervangt Frank Traas, die besloot te stoppen door problemen in het bestuur.

GOES - Je moet niet alleen aan de zijlijn roepen dat zaken niet deugen. “Durf ook verantwoordelijkheid te nemen”, zegt Arie Koppe uit Kloetinge, die op nummer 20 van de kandidatenlijst van het CDA staat. Zijn kleinzoon Met Frank Traas traden een paar maanden Marijn Corstanje uit ‘s-Heer Arendskerke is het hartgrondig met hem eens. Hij is op nummer 21 van dezelfde lijst geleden ook Paul van Balen, Anneke Mente vinden. heere en Carla de Dreu af. bedoelt hij dan. Niet de zaken waarvoor de tien geboden staan. “Ik ben christelijk opgevoed en probeer daarnaar te leven. Ik denk bijvoorbeeld dat als je ergens met een lach binnenkomt en je goed opstelt je meer krijgt gedaan dan wanneer je chagrijnig bent.” Vanuit hun overtuiging vinden ze beiden dat ze niet alleen moeten roepen als er iets niet deugt. “Daar zijn we het over eens”, zegt Corstanje, die aan het Cios studeert. “Als ik voetbal, wil ik ook voorop in de strijd gaan. Niet alleen met woorden laten zien wat ik wil, maar ook met mijn voeten, door daden. Zo denk ik over de maatschappij.”

Arie Koppe en Marijn Corstanje staan beiden op de lijst voor het CDA. FOTO EUGÈNE DE KOK

DOOR EUGÈNE DE KOK Lijsttrekker Jo-Annes de Bat van het CDA zegt dat Arie Koppe (74) en Marijn Corstanje (19) misschien wel symbool staat voor de christendemocraten. “Letterlijk waar het CDA voor staat: het verbinden van generaties”, zegt hij. Aan de tafel in het huis van Koppe in Kloetinge glimlachen opa en zijn kleinzoon om die opmerking van De Bat. Aan diezelfde tafel is de interesse voor de politiek bij Corstanje gewekt, door veel te praten over allerlei zaken met Koppe. “Marijn voetbalt bij Kloetinge”, legt Koppe uit. “Daarom moet hij soms tot laat in de avond moet trainen. Op die avonden eet hij bij ons en

blijft hij soms slapen. Als er geen voetbal op televisie is, zaten en zitten wij dan vaak te discussiëren over allerlei zaken.” Tijdens die gesprekken vraagt Corstanje aan zijn opa hoe hij over bepaalde zaken denkt en wat hij in bepaalde situaties zou doen. Dat gebeurt ook andersom. Koppe, bij wie de politiek ‘met de paplepel is ingegoten’, is oud-bankier. “Als ik met die ogen naar de politiek kijk, zie ik wel eens dat het geld wordt uitgegeven voordat het er is. Dat moet je niet doen.” Daarnaast vindt hij dat de tien geboden uit de Bijbel nog steeds een uitgangspunt zouden moeten zijn voor politici. “Ik vind dat je daar niet meer mee kunt aankomen”, lacht Marijn. Met de woorden die zijn opa gebruikt,

Participatie Beiden voelen zich goed thuis bij het CDA. Volgens Koppe omdat de partij eerlijk en oprecht is, ze geen loze beloften doet en alles financieel goed wil onderbouwen’. “In Goes is heel veel mogelijk, maar al die zaken hebben geld gekost”, aldus de oudbankier. “De financiële situatie van Goes is niet dusdanig dat we de vlag kunnen uithangen. We moeten in de toekomst goed kijken naar de inkomsten en uitgaven. Ik denk wel dat we veel kosten kunnen besparen door de participatie van burgers.” Corstanje knikt. “Volgens mij is er niets mis mee als je als overheid tegen je inwoners zegt dat ze niet aan de zijlijn moeten blijven staan.” Nu is het Koppe die instemmend knikt. “Je moet niet zeggen dat de overheid iets voor jou moeten doen. Nee, we moeten het samen doen.”

Voor hen is volgende week zaterdag een afscheidsreceptie georganiseerd.

Deze vindt tussen 15.00 uur en 17.00 uur plaats in het buurthuis aan de Appelstraat in Goes. Ellemijn van Waveren is op 1 maart begonnen aan haar klus als voorzitter. Zij woont in Goes-Zuid en is in het dagelijks leven directeur van basisschool De Linge in Biezelinge. Ze stopt na de gemeenteraadsverkiezingen als raadslid voor het CDA. Ze heeft de christendemocraten twaalf jaar vertegenwoordigd.

Steunpunt wordt Vrijwilligerspunt GOES - De naam Steunpunt Mantelzorg en Vrijwilligerswerk Goes verdwijnt binnenkort en wordt Vrijwilligerspunt Goes Bij het vrijwilligerspunt blijft u terecht kunnen voor informatie en advies over mantelzorg, vrijwilligerswerk, maatschappelijke stages, vriendendiensten, hulpvragen praktische hulp, vrijwillige thuiszorg en vrijwillige palliatieve ondersteuning. Binnenkort wordt de website waar u vacatures kunt zoeken voor vrijwilligerswerk vernieuwd. Ook het plaatsen van vacatures zal dan voor organisaties directer, inzichtelijker en makkelijker gaan. Op dinsdag en donderdagochtend kunt u nu nog bij het steunpunt van 9.30 tot 12.00 uur binnen lopen voor informatie en advies op het kantoor van SMWO aan de ‘s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Ook de tijden van aanwezigheid gaan veranderen in de toekomst, we zijn dan nog beter en vaker bereikbaar. Steunpunt Mantelzorg en vrijwilligerswerk is op zoek naar vrijwilligers voor de Ride before the Roses op 14 juni en de grote landelijke Ride for the Roses op 7 september. Ook is er behoefte aan vrijwilligers voor de Ruilwinkel. Zij moeten kunnen tillen en ‘s middags beschikbaar zijn. Voor meer informatie kunt u mailen met n.bouterse@smwo.nl. Voor meer vacatures kunt u kijken op www.smwo.nl.

Ficus Jungle aangekomen in Goes

In Hein kenszand

Informatieavond over duovilla’s HEINKENSZAND - In het gebouw van de Rabobank aan het Van der Biltplein in Heinkenszand vindt vrijdag 14 maart van 19.00 tot 20.30 uur een bijeenkomst plaats over het concept duovilla. De bijeenkomst gaat over zelf of samen met uw toekomstige buren een duovilla bouwen in de wijk Over de Dijk in Heinkenszand. De woningmarkt verandert, particulieren willen steeds vaker zelf opdrachtgever zijn. In de wijk Over de Dijk, aan de rand van Heinkenszand, worden zeven bouwkavels volgens de CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) methode uitgegeven. Er mogen zeven duovilla’s worden gebouwd. Op een bouwkavel kunnen 1 villa of 2 duovilla’s worden gerealiseerd. Duovilla Particulieren ontwikkelen samen hun eigen villa. Zij bepalen hoe deze villa eruit ziet, de kwaliteit, de indeling en ook de prijs ervan.

Het resultaat is een unieke, op maat gebouwde villa. Nieuwe mogelijkheden Samen bouwen betekent nieuwe mogelijkheden. Zoals: o Meerdere generaties combineren: wonen in een villa met de naaste familie, samen onder één dak. o Wonen en zorg combineren: wonen in een villa met de mogelijkheid tot zorg aan huis, nu of in de toekomst. o Wonen en werken combineren: wonen in een villa met werk dicht bij huis zoals kantoor, praktijk of atelier. PAGINA 10

Actieve ondersteuning De particuliere opdrachtgevers worden ondersteund door een combinatie van professionele partijen. Zij worden begeleid door CPOZ, aangevuld met architecten en een bouwbedrijf: Door de directe link met architecten en bouwer kan er snel kan worden ingespeeld op de wensen van de opdrachtgevers. Informatie CPOZ Catrinus Tuinstra: Telefoon 0653327535, e-mail: duovilla@cpoz.nl. Of: www.duovilla.nl

GOES - Een enorme Ficus Benghalensis alias ‘Ficus Jungle’ is vorige week maandag aangekomen in Sportpunt Zeeland in Goes. Het is de grootste boom voor het tropisch bos voor het nieuwe sportcomplex. De ficus heeft volgens het sportpunt een doorsnede van 1.40 meter (borsthoogte) en is met kluit 11 meter hoog. Als de boom is geplant, gaat Sportpunt Zeeland de laatste bouwfase in. FOTO BENNIE KRAJENBRINK


Verder met Jo-Annes de Bat

OPENDEURDAGEN

zaterdag 15 & zondag 16 maart van 10 tot 17 uur

lijst

1

www.cdagoes.nl

ZÄ&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻĹ?ĹśĹ?EƾžÄ&#x201A;ĹśĆ?Ä&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x2030; CAMPERSTALLING & Caravanstalling hdK^d>>/E'Î&#x2DC;KKd^d>>/E'

ZsEŽĨDWZsZ<KWEÍ? KÄ?Ä?Ä&#x201A;Ć?Ĺ?ŽŜÄ?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;EƾžÄ&#x201A;ĹśĆ?Ä&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x2030; 'Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ć?Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻĹ?ĹśĹ?Ä?Ĺ?ĹŠÄ?Ä&#x17E;ĹľĹ?Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹśĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ŏŽŽĆ&#x2030;Í&#x160;

EhĹ˝Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺ?Ä?Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ć&#x161;ͲsÄ&#x201A;ĹśÄ&#x201A;ĨÎŚϭϹϏÍ&#x2022;ͲͲ 'Zd/^W<Ä?Ĺ?ĹŠĹ?Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ć&#x161;Í&#x160;

BEL VOOR EEN GRATIS OFFERTE

U KIEST TOCH OOK VOOR ONS Maatwerk alle serres zowel klassiek als modern Fabricatie van ramen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer - sinds 1983 - 10 jaar waarborg Geen voorschot - Nieuwbouw - Renovaties - Alle RAL kleuren Volledige afwerking - Geplaatst door vakmensen.

Ç Ç Ç Í&#x2DC;ZsÍ&#x2DC;ŜůͲϏϭϴϲϲϹώϾϲϏͲÄ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Î&#x203A;Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x161;Í&#x2DC;Ŝů

huid- en laserklinieken Â&#x2021;SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLHÂ&#x2021;KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ*RHV Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOĂ&#x20AC;OOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Bezoek on ze vernieuwd e

showroom

NZE

BEZOEK O BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERAND$¡6Â&#x2021;5$0(1Â&#x2021;'(85(1LQ $/80,1,80 39& SERRES

WEBSIVTO.BEE U

WWW.BR

-%%2$!.*!!2%26!2).' Meer dan 25 jaar ervaring!

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie

(UID ENLASERKLINIEK"ERGENOP:OOMsIn Zorgcentrum ,IEVENSBERG"OERHAAVEPLEINDs64"ERGENOP:OOM s swww.huidlaser.nl (UID ENLASERKLINIEK-IDDELBURGsIn Barcode gebouw 0ARK6ELDZIGTs$2-IDDELBURGs www.dermateam.nl > Huid- en laserkliniek Goes "EATRIXLAANs0.'OESs www.dermateam.nl

"RASSCHAATSESTEENWEGs+ALMTHOUTs4EL s&AX 

"2!33#(!!43%34%%.7%'s+!,-4(/54s4%, !,,%$!'%./0%.6!. 552s:/.$!'6!. 552"%(!,6%4)*$%.3$%/0%.$%52$!'%. swww.bruvo.be


W W W . B O R S E L E . N L

1 2 M A A R T 2 0 1 4 W E E K 11

BURGERZAKEN WEER IN HEINKENSZAND De afdeling Burgerzaken is weer gevestigd in ons vernieuwde gemeentehuis in Heinkenszand, Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand. U kunt ons weer bezoeken op de reguliere openingstijden tenzij anders aangegeven op www.borsele.nl of in de Bevelandse Bode.

ONTWERP BESTEMMINGSPLAN â&#x20AC;&#x153;KERN OVEZANDE 2014â&#x20AC;? Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend: Vanaf 13 maart tot en met 23 april 2014 ligt het ontwerp besluit samen met het ontwerp bestemmingsplan â&#x20AC;&#x153;Kern Ovezande 2014â&#x20AC;? voor iedereen ter inzage. Inhoud bestemmingsplan De thans voor Ovezande geldende bestemmingsplannen worden met het van kracht worden van het voorliggende bestemmingsplan geheel of gedeeltelijk herzien. Inzage U kunt het bestemmingsplan via www. ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad â&#x20AC;&#x153;Bestemmingsplannenâ&#x20AC;?. Vul dan in het venster â&#x20AC;&#x153;Naamâ&#x20AC;? de naam van het ontwerp bestemmingsplan in. De plancode van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0654.BPOZ2014-0002. Daarnaast ligt het ontwerp besluit samen met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis in Heinkenszand. U kunt de stukken ook bekijken op de gemeentelijke website via www.borsele.nl. Het is mogelijk dat de gemeente tijdens de termijn van terinzagelegging nog aanvullende relevante stukken en gegevens over het plan ter inzage legt. Zienswijzen Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze, verzoeken wij u om uiterlijk ĂŠĂŠn week voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu. De afdeling is bereikbaar op (0113) 238425.

CULTUREEL IN BORSELE COMEDY KITCHEN MET â&#x20AC;&#x2DC;FRESH MEATâ&#x20AC;&#x2122; Vrijdag 28 maart 20.00 uur "De klomp" Hoofdstraat 54, 4441 AD Ovezande Wegens het grote succes van het afgelopen seizoen hebben de dames besloten om door te gaan met deze succesformule. Comedy Kitchen is terug! Heter, pittiger, verser! Comedy Kitchen is hèt uithangbord voor female comedy in Nederland. Een knallende avond vol stand-up comedy en cabaret dóór vrouwen, vóór iedereen. Drie of vier verschillende comedy- en cabaretacts en een MC zorgen voor een dynamische en verrassende show. Van aanstormend talent tot grote namen, die de diversiteit aan grappige vrouwen uit binnen- en buitenland laat zien. Iedere avond een andere line-up, met in Ovezande: Dorine Wiersma, Berit Companjen, Jennifer Evenhuis ÂżQDOH Cameretten 2009), Lonneke Dort en MC Soula Notos ÂżQDOH 8WUHFKWV &DEDUHW Festival 2011). Comedy Kitchen biedt een podium en broedplaats voor ervaren en beginnende vrouwelijke stand-up comedians en cabaretiers. Comedy Kitchen is opgericht door Jennifer Evenhuis en Soula Notos. Een avond met een bite! Reserveer nu vast uw kaarten via www.cultureleraadborsele.nl/programma.

OPROEP: HANDJES GEZOCHT VOOR OELJEBROELJE Zondag 24 augustus vindt de vierde editie plaats van het cultuurfestival aan de Schelde in het fort van Ellewoutsdijk. In 2013 trok Oeljebroelje ruim 1000 bezoekers! Omdat we ook dit jaar minstens deze aantallen verwachten, zijn we op zoek naar versterking van het team. Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je helpen met het opzetten van de tenten, helpen bij het regelen van het verkeer of op een andere manier je bijdrage leveren? Meld je dan aan als vrijwilliger op mailadres: werkgroepbeeldendekunst@gmail.com.

AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING REGULIER EN UITGEBREID Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om omgevingsvergunning hebben ontvangen: Borssele Heinkenszand

26 februari 2014

Nieuwdorp

Kaaiweg 25 Dorpsstraat (AH 4508) Havenstraat kadastraal bekend T270 Frankrijkweg 36

â&#x20AC;&#x2DC;s-Gravenpolder

Schuitweg 19

28 februari 2014

Hoedekenskerke

27 februari 2014 26 februari 2014

27 februari 2014

het plaatsen van een tuinhuis het bouwen van een winkelpand met bovenwoning het bouwen van een poldergemaal

het plaatsen van een prefabstation/sterkpunt het bouwen van een woning met schuur

Aanvragen reguliere procedure De publicatie van de aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend Verleende omgevingsvergunning regulier Nieuwdorp â&#x20AC;&#x2DC;s-Gravenpolder

Molendijk 55 Kamperfoeliestraat 53

27 februari 2014 27 februari 2014

het bouwen van een loods het bouwen van een woning

Bezwaar De beschikkingen en bijbehorende stukken liggen vanaf de verzenddatum van het besluit gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Wonen. De beschikkingen en bijbehorende stukken zijn iedere werkdag in te zien tijdens openingstijden. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken na de dag waarop de vergunning aan de aanvrager is bekendgemaakt (verzonden), bezwaar maken tegen de verleende vergunning. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Borsele. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift vindt u in de gemeentegids en op www.borsele.nl. Verlengen beslistermijn Op grond van artikel 3.9 lid 2 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben wij besloten de termijn voor het nemen van een besluit naar aanleiding van de onderstaande aanvragen, te verlengen met zes weken: Borssele

Plein 19

10 december 2013

Kwadendamme Lewedorp Lewedorp Nieuwdorp

Kruisweg 2 Banjaardstraat 41 Sloestraat 36 Hertenweg 5

07 januari 2014 13 december 2013 08 januari 2014 13 december 2013

het uitbreiden van het bestaande kantoorpand het bouwen van een schuur het uitbreiden van de woning het verbouwen van het pand het bouwen van een loods

le

l t ur e Cu

REDACTIE GEMEENTE INFO afdeling Bestuursondersteuning, Lars Ouwehand Tel. (0113) 238438 E-mail: publicatie@borsele.nl REDACTIE GEMEENTERAAD UDDGVJULIÂżHU7HO  GEMEENTE BORSELE Gemeenteraad, College van Burgemeester en Wethouders, commissie bezwaarschriften. Postadres: Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Bezoekadres: Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand. Tel. +14 0113, fax (0113) 561385 Openingstijden Burgerzaken: Maandag 08.30-12.30 uur en â&#x20AC;&#x2DC;s middags op afspraak Dinsdag 08.30-12.30 uur Woensdag 08.30-16.00 uur Donderdag 08.30-12.30 uur en van 17.00 tot 20.00 uur Vrijdag 08.30-12.30 uur Openingstijden ter inzage liggende stukken iedere werkdag van 08.30-12.30 uur E-mail: info@borsele.nl Website: www.borsele.nl Twitter: @gemeenteborsele

Borsele

STIMULERINGSREGELING DUURZAME ENERGIEPRODUCTIE 2014 Vanaf 1 april kan er weer subsidie worden aangevraagd voor energieopwekking uit zon, wind, water, biomassa en aardwarmte. De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie+2014 (SDE+) is bedoeld voor de ondersteuning van bedrijven, instellingen en QRQSURÂżWRUJDQLVDWLHV GLH GXXU]DPH HQHUJLH willen opwekken. Het opwekken van groene energie is vaak duurder dan het opwekken van gewone energie. Daarom heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland besloten om ook dit jaar de SDE+ beschikbaar te stellen. De regeling vergoedt tot een bepaalde hoogte het prijsverschil tussen de reguliere grijze stroom en door u opgewekte groene stroom. De regeling start op 1 april 2014, 9.00 uur en sluit op 18 december 2014 om 17.00 uur. De SDE+2014 heeft een budget van 3,5 miljard Euro. U kunt subsidie aanvragen voor de productie van verschillende vormen van duurzame energie, namelijk voor duurzame elektriciteit, groen gas en duurzame warmte, of het gecombineerd opwekken van duurzame warmte en elektriciteit (WKK). Voor meer informatie over de regeling en het aanvragen van de subsidie kunt u terecht op www.rvo.nl/subsidies-regelingen.

voor grote en kleine vragen over opgroeien en opvoeden 0113 238 315 /CJGBorsele www.cjgborsele.nl

centrum voor jeugd en gezin Borsele

cjgâ&#x20AC;&#x2122;s in de regio www.cjgoosterschelderegio.nl

EVENEMENTENKALENDER Omschrijving Voorjaarsbal Prestatieloop SV Orion Toneelavond â&#x20AC;&#x153;Extra hulp op de eerste hulpâ&#x20AC;? Buurtvereniging â&#x20AC;&#x153;KLAVER 3â&#x20AC;? Aanvang: 20.00 Expositie Mathisse Arendsen & Sarah Arendsen

Locatie Dorpshuis â&#x20AC;&#x153;De Zandlooperâ&#x20AC;? Lewedorp Industrieterrein NoordLand, Heinkenszand Verenigingsgebouw â&#x20AC;&#x153;de Griendâ&#x20AC;? Hoedekenskerke www.buurtverenigingklaver3.nl KUNSTUUS, Heinkenszand

Datum 15 maart 2014 15 maart 2014 15 maart 2014

tot 23 maart 2014


V E R V O L G P A G I N A

W W W . B O R S E L E . N L

MELDINGEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER

BTW-TERUGGAVE ZONNEPANELEN

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende meldingen zijn ontvangen.

Op 20 juni 2013 heeft het Europees Hof van Justitie bepaald dat ook particulieren recht hebben op teruggave van BTW op de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen. Particulieren die energie aan het energienet leveren, worden gezien als BTW-ondernemers. Onder de volgende voorwaarden heeft u recht op teruggave van BTW; De installatie is ná 20 juni 2013 geplaatst of geplaatst vóór 20 juni 2013, maar ná deze datum in gebruik genomen. Om in aanmerking te komen voor de BTWteruggave dient u een aantal stappen te nemen. Deze stappen kunt u terugvinden op de website van de belastingdienst (www.belastingdienst. nl) of de rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl).

Op 25-02-2014 van J.A.J. Goense voor de locatie Vroonhoek te Ovezande. Het betreft een melding voor de tijdelijke opslag (maximaal zes maanden) van 40 m3 rundveemest op het perceel aan de Vroonhoek, kadastraal bekend K 1087. De melding is geregistreerd onder nummer M-ACT 140101. op 27-2-2014 van C.J. Kloosterman voor het Agrarische bedrijf aan de Vlaamseweg 8 te Lewedorp. Het betreft een melding voor het plaatsen van een geluidscherm en overige wijzigingen binnen de gehele inrichting. Voor inlichtingen over deze meldingen kunt u contact opnemen met de RUD Zeeland, info@rud-zeeland.nl, tel.nr. 0115-745 100. Tegen meldingen op grond van het Activiteitenbesluit kan geen bezwaar worden gemaakt.

MELDING ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 27 januari 2014 de volgende melding is

WAAR STAAT DE CHEMOKAR IN MAART 2014? zaterdag 15 maart 09.00-10.00 uur 10.15-11.15 uur 11.30-12.30 uur

Heinkenszand Lewedorp Nieuwdorp

Van der Biltplein Supermarkt Attent Hoek Supermarkt a/d Havenweg

zaterdag 22 maart 09.00-10.00 uur 10.15-11.15 uur 11.30-12.30 uur

Nisse ‘s-Gravenpolder ‘s-Heer Abtskerke

Dorpsplein bij de glasbak Klimopplein Kerkring

zaterdag 29 maart 09.00-10.00 uur 10.15-11.15 uur 11.30-12.30 uur

’s-Heerenhoek Borssele Ovezande

Marktstraat Plein Glasbak RK-kerk

ontvangen van Landbouwbedrijf Van Dijke voor de locatie Hollepolderseweg, kadastraal bekend F 57, te Borssele. Het betreft een melding voor het tijdelijk opslaan (maximaal 6 maanden) van paardenmest. De melding is geregistreerd onder nummer M-ACT140051. Voor inlichtingen over deze melding kunt u contact opnemen met de RUD Zeeland, info@ rud-zeeland.nl, tel.nr. 0115-745100. Bezoekadres: Stadhuisplein 1, 4531 GZ Terneuzen. Postadres: Postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Tegen meldingen op grond van het Activiteitenbesluit kan geen bezwaar worden gemaakt.

GEMEENTERAAD 20 maart 2014 18.00 – 19.30 uur Raadspresidium Het raadspresidium is een delegatie uit de gemeenteraad, belast met de agendavorming en de advisering over de werkwijze van de raad. Deze vergadering vindt maandelijks plaats. Vastgestelde verslagen kunt u vinden op www.borsele.nl. 19.30 uur Gemeenteraadsspreekuur Van 19.30 tot 20.00 uur wordt het gemeenteraadsspreekuur gehouden in het gemeentehuis in Heinkenszand. Tijdens het gemeenteraadsspreekuur heeft u de mogelijkheid vragen, opmerkingen en kritiek voor te leggen aan raadsleden. Per partij is er één raadslid aanwezig. Er wordt een verslag gemaakt van het spreekuur. Om organisatorische redenen moet u voor 20 maart 2014, 12.00 uur een afspraak maken bij Bianca Vermeulen (0113) 238375. 20.00 uur fractievergaderingen

BORSELSE SPRINTER Bent u inwoner van de gemeente Borsele? Gaat u graag een dagje uit, maar doet u dat liever niet alleen? Bent u nog goed ter been en wilt u graag samen met anderen iets ondernemen? Ga dan met ons mee naar deze kookworkshop! U wordt opgehaald en thuis gebracht. Op donderdag 12 april 2014, van 10.00 tot 18.00 uur, organiseert de Borselse Sprinter een speciale rit naar Depot 7 in Hulst. Depot 7 is een enorme woonoutlet waar dagelijks wisselende collecties van toonaangevende merken op het gebied van wonen gepresenteerd worden. De beste collecties worden hier voor de laagste prijzen aangeboden. De prijs voor dit speciale dagje uit bedraagt € 19,50. Wilt u zich aanmelden voor deze activiteit? Neemt u dan contact op met een van de vrijwilligers van de Borselse Sprinter. Dit kan op maandag of op woensdag van 9.00-12.00 uur op telefoonnummer 06-52560982. www.borselsesprinter.nl.

Stellingen gemeenteraadsverkiezingen Borsele

Kleurenpracht in Nisse

‘Grens ligt rond de twee procent’

Een zonnige krokusvakantie

HEINKENSZAND - Nog één week en dan zijn het gemeenteraadsverkiezingen. De Bevelandse Bode blikt daar op vooruit, onder meer met stellingen. Deze week leggen we de lijsttrekkers in de gemeente Borsele de onderstaande stelling voor. DOOR EUGÈNE DE KOK ‘Een jaarlijkse stijging van de lokale lasten met het inflatiepercentage, rond de twee procent, is voor de komende jaren de absolute grens’. CDA: ‘CDA Borsele staat voor financiële duurzaamheid. Ondanks vele financiële bedreigingen door de crisis en bezuinigingen van rijkswege is het gelukt Borsele gezond te houden. Daar gaan we ook in de toekomst voor, dus geen stijgingen boven de inflatie. Op naar het rijtje van de goedkopere gemeenten’. D66: ‘Wij zijn het daarmee eens. Om een gezonde begroting te behouden, zijn er genoeg andere bezuinigingsmogelijkheden’. LPB: ‘Zelfs een jaarlijkse stijging gerelateerd aan het inflatiepercentage is te hoog.

De gemeente Borsele moet pas op de plaats maken met lastenverhogingen richting de burgers’. Opa Borsele: ‘Het uitgangspunt moet zijn dat de lasten per huishouden zo veel mogelijk gelijk blijven. Een jaarlijkse stijging van de lokale lasten met een inflatiepercentage, rond de twee procent is voor de komende jaren een absolute grens. Er is op dit moment sprake van lastenverhoging op allerlei gebieden. Voor mensen met een bijstandsuitkering, minima, ouderen en gehandicapten mag de lastenverzwaring niet door gaan’. PvdA: ‘Mee eens. De eerder gemaakte afspraken over kostendekkendheid, onder meer over het afval en de begraafplaatsen, moeten wel worden nagestreefd’. SGP-ChristenUnie: ‘We moeten terughoudend zijn met belastingverhogingen. De

woonlasten in Borsele moeten tot de laagste in Zeeland behoren’. VVD: ‘Wij willen lastenverhogingen in welke vorm dan ook voorkomen. Inwoners moeten zeker niet de nadelige gevolgen van eventuele bezuinigingen ondervinden door lastenverhogingen. Bij tegenvallende inkomsten moet de gemeente effectiever omgaan met het inzetten van middelen en de uitgaven beperken. Lokale heffingen en belastingen moeten transparant en maximaal kostendekkend zijn. Wij vinden dat het verhogen van belastingen pas mag worden overwogen als alle bezuiniging- en efficiencymaatregelen zijn onderzocht en doorgevoerd. De begroting, het jaarverslag, projecten en beleidsdocumenten moeten transparant zijn, zodat inzichtelijk is hoeveel bepaalde bezuinigingen op kunnen leveren’.

Wandelprogramma voor 55-plussers

Elke stap telt HEINKENSZAND - Borselse 55-plussers kunnen meedoen aan het project Elke Stap Telt, waar deelnemers weke- NISSE - In Nisse staan de krokusjes in volle bloei op het plein met de waterpomp en muziektent. LEZERSFOTO PIET GRIM lijks gezellig in een groep wandelen om de conditie te verbeteren. Weer heerlijk naar buiten, fijn bewegen en tegelijk werken aan de conditie door lekker te wandelen. Wie wil hier nu niet mee aan de slag! Elke Stap Telt geeft u de mogelijkheid om in een korte periode uw conditie aanzienlijk te verbeteren door te wandelen. Iedereen op zijn eigen niveau, eigen tempo en met een persoonlijk opbouwplan. Bijeenkomst Op 1 april is er een gratis informatiebijeenkomst (met mogelijkheid tot aanmelden), daarna start het wandelproject van 8 april t/m 17 juni op de dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur vanuit woonzorgcentrum Theresiahof in ‘s-Heerenhoek. Elke stap telt is een laagdrempelig wandeltrainingsprogramma voor 55-plussers waarbij het opbouwen van de conditie en het stimuleren van sociale contacten cen-

traal staan. Het is een unieke combinatie van sportiviteit, voorlichting en gezelligheid. Het totale programma duurt twaalf weken en richt zich vooral op niet-actieve en minder actieve 55-plussers. Dankzij de verschillende instapniveaus en de persoonlijke opbouwplannen is ‘Elke stap telt’ ook geschikt voor sportieve 55-plussers. Elke deelnemer wandelt op zijn of haar eigen niveau. De conditie verbeteren, nieuwe contacten leggen, kennis opdoen over een gezonde, vitale en actieve leefstijl en doorstromen naar een regulier aanbod. Dit zijn in het kort de belangrijkste doelen van ‘Elke stap telt’. Het gehele wandeltrainingsprogramma bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Tijdens het startmoment wordt er een wandeltest afgenomen met behulp van een stappenteller. Op basis van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald

en krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma. Het opbouwprogramma bestaat uit een wekelijks wandelschema waarin staat hoeveel stappen er per dag gezet moeten worden. De bijeenkomsten bestaan uit een groepswandeling en/of voorlichting over een thema. In minimaal drie bijeenkomsten wordt voorlichting gegeven door externe deskundigen. Tijdens het slotmoment wordt de wandeltest opnieuw afgenomen, zodat in kaart kan worden gebracht of de conditie van de deelnemers is verbeterd. Aanmelden Voor deelname is aanmelden verplicht voor 4 april 2014. Aanmelden bij het VrijwilligersHuis, T. (0113) 311 999, E. info@vrijwilligershuis.nl of tijdens de informatiebijeenkomst op 1 april. Kijk voor deelnemende voorwaarden op www.vrijwilligershuis.nl PAGINA 13

Voor Borselse senioren

Basisworkshop Word HEINKENSZAND - Voor senioren die al steeds meer gebruik maken van de computer, maar toch nog wel eens met vragen zitten, organiseert het VrijwilligersHuis met de Seniorenraad Borsele een gratis basisworkshop over het computerprogramma Word. De workshop wordt gegeven in De Stenge in Heinkenszand op 8 april van 9.30 tot 11.30 uur. Bij meer dan 10 inschrijvingen vindt de workshop ook plaats op 15 en 22 april. Bij aanmelding hoort u welke datum van toepassing is. Wat wordt er behandeld? Het opzetten van een mappenstructuur, zo-

dat u uw documenten ordelijk kunt opslaan en terugvinden. Het maken van kolommen, het invoegen van tabellen, het selecteren van teksten, knippen en plakken, het aanbrengen van randen en arceringen, het gebruik van opsommingstekens en het uitlijnen van tekst. Verder leert u een tekst of een plaatje van internet af te halen en vervolgens weer te kopiëren en te plakken in Word. Enige computerervaring is wel gewenst. Aanmelden Voor deelname is aanmelden verplicht bij het VrijwilligersHuis, T. (0113) 311 999,E. info@vrijwilligershuis.nl of kijk op www.vrijwilligerswerk.nl


‘Een elftal Adjes’ in gemeente Borsele Goese sjoelers weer goed op dreef in Oost-Souburg GOES - Na met 10 leden te zijn afgereisd naar Souburg, hebben we daar weer een dagje gesjoeld met zeer wisselvallige resultaten. Van de 10 hebben er 5 een prijs behaald. In de C klas Peter Kreule op de eerste plaats met 137,55 gem. In de D klas op de derde plaats Marina Cleirbaut met 132,00 gem. In de F klas op de tweede plaats Fop

Verheij met 127,50 gem. en op de derde plaats Corrie Goossens met 124,50 gem. Tot slot in de H klas op de eerste plaats Ina van Hese met 120,30 gem. Voor de stand om de Zuidbokaal staan er nog 3 Goese sjoelers bij de eerste 10, Marina Cleirbaut - Adrie Sturm en Ina van Hese. Onze volgende wedstrijd is op 22 maart in Ossendrecht, dan wordt bekent wie er op 19 april naar het NK in Barneveld mogen.

Aanstaande weekend:

EXCLUSIEVE BODE DAGEN zater & BIJ SKIDÔME mazonddaagg 1165 art 20 14

KWADENDAMME - De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is in volle gang. Het CDA is vorige week door de gemeente getrokken om zijn verkiezingsposters en ‘een elftal Adjes’ op te hangen. De elf Adjes, vernoemd naar lijsttrekker Ad Schenk, zijn doordenkertjes, ‘soms ietwat dubbelzinnig’. De eerste poster die de christendemocraten bedachten was er eentje over de anti-hagelkanonnen: ‘Laat de fruittelers maar schieten’, een knipoog naar de lobby van het CDA om de anti-hagelkanonnen gelegaliseerd te krijgen. De rest van de posters steekt de draak met andere thema’s. FOTO CDA BORSELE

Bijeenkomst Seniorenraad Borsele en de KBO/ouderensociëteit ‘s-Heerenhoek

Skidôme Rucphen & Skidôme Terneuzen

Themamiddag ‘Verkeer’ ‘s-HEERENHOEK - De Seniorenraad Borsele en KBO/ouderensociëteit ‘s-Heerenhoek houden 14 maart vanaf 13.30 uur een bijeenkomst rondom het thema ‘Verkeer’ met Veilig Verkeer Nederland in de Jeugdhoeve in ‘s-Heerenhoek. Het opfrissen van de kennis van het verkeer staat centraal. Hoe te handelen bij de verschillende verkeerssituaties, wat zijn de regels met betrekking tot de nieuwe wegmarkering en het nemen van rotondes. Informatie over de verkeersregels die gelden voor bijzon-

dere voertuigen als gehandicaptenvoertuigen zoals onder andere scootmobielen. In de afgelopen jaren is er in het verkeer het nodige veranderd. Er zijn verkeersregels bijgekomen en het is drukker geworden op de weg. Dat is de aanleiding voor de bijeenkomst.

Aanmelden Aanmelden is in verband met de organisatie verplicht. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden bij het VrijwilligersHuis, T. (0113) 311 999 of e-mail: info@vrijwilligershuis.nl

50% KORTING ACTIE Proefles skiën of snowboarden 2 uur vrij skiën of snowboarden 1 uur tuben en sleeën

van € 29,50

2 heats ijskarten (Rucphen) GlowGolf (Rucphen)

van € 34,50

TUBEN

v.a. € 27,50 van € 9,50

v.a. € 6,50

GLOWGOLF

voor € 14,75 voor € 13,75 voor € 4,75 voor € 17,25 voor € 3,25

IJSKARTEN

Brandweerploeg Ovezande ontvangt nieuwe auto Bestel je tickets online via: internetbode.nl Voorwaarden en meer informatie: www.internetbode.nl

Creatieve samenwerking tussen dorpsbewoners

Social sofa voor ‘s Heer Arendskerke ‘S HEER ARENDSKERKE - Het overlegorgaan ‘s-Heer Arendskerke is in 2013 samen met zorgcentrum Poelwijck, kinderopvang Kibeo, stichting Zuidwester en basisschool Schengehof een project gestart om samen een social sofa te maken. en social sofa is een betonnen bank die handmatig ingelegd wordt met mozaïeksteentjes van glas. Op 15 maart krijgen twaalf vrijwilligers een workshop om de bank te gaan maken samen met jong en oud uit het dorp.

OVEZANDE - Bij de open middag van Brandweerploeg Ovezande konden bezoekers zaterdag ook de splinternieuwe tankautospuit bewonderen. Het voertuig is volgens de brandweer innovatief en geschikt voor de bestrijding van industriële branden. De auto is onder andere voorzien van 3000 liter bluswater en 200 liter schuimvormend middel. De brandweergroep Ovezande is speciaal opgeleid voor tunnelbrandbestrijding en industriële branden. Het nieuwe voertuig is optimaal uitgerust voor het bestrijden van deze incidenten. Bij de open middag konden mensen ook zelf aan de slag met brandweergereedschap en genieten van demonstraties en workshops. FOTO COBY WEIJERS PAGINA 14

Een sofa is een bank. Als meerdere mensen samen op een bank zitten ontstaat er sociaal contact. Dus vandaar de naam social sofa! De naam social sofa is ook afgeleid van de werkwijze dat diverse mensen samen aan de sofa werken. Volgens het bedrijf SocialSofa is het werken aan een social sofa vrolijk, gezellig, opvallend, uitnodigend,

het werkt verbindend, verbroederend en zoveel meer. Kijk voor meer informatie op www. socialsofa.nl Voor het ontwerp van de mozaïeken in de bank hebben de kinderen uit ´s Heer Hendrikskinderen een tekening gemaakt met de volgende vragen in hun achterhoofd: Wat is belangrijk in het dorp?; Hoe herken je je eigen dorp?; Wat is er mooi aan het dorp? Het bedrijf SocialSofa heeft op basis van al deze kindertekeningen een ontwerp gemaakt voor de bekleding van de betonnen sofa. Twaalf vrijwilligers uit het dorp krijgen op 15 maart een gratis workshop van het bedrijf SocialSofa aangeboden. Na de workshop weten zij hoe zij de sofa met mozaïek kunnen bekleden. Daarna maken zij de bank verder af, samen met senioren uit Poelwijck en kinderen en dorpsbewoners uit ´s Heer Arendskerke. De bank krijgt een centrale plek in het dorp zodat alle inwoners er gebruik van kunnen maken.


voorjaar 2014

2014

MODE

â&#x20AC;&#x153;Be a rebel!â&#x20AC;?

VROLIJK MET EEN AMERIKAANS TINTJE

Nu het weer voorjaar wordt, mag de kleur geel weer gezien wor-

den. Vooral bij kinderen is het een kleur die dit seizoen niet mag ontbreken. De vrolijke kleur kan met meer gecombineerd worden dan de meeste mensen denken. Daarbij zijn kleuren als rood en roze natuurlijk ook een vrolijke manier om het voorjaar in te gaan.

Geel Voor de meiden is geel een zomerse kleur om de ŽƾĆ&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x2030;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x2021;Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ĺ˝Ç&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ĺś Ć&#x161;ͲĆ?Ĺ&#x161;Ĺ?Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ç Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Í&#x2DC;Ä&#x17E;ŜůÄ&#x17E;ƾŏÄ&#x17E;ĹŹĹŻÄ&#x17E;ĆľĆ&#x152;ŽžÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ÄŤÄ&#x17E;Ĺś truitje te combineren, bijvoorbeeld met een Ä?Ć&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹĹ?ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ?ĹŻĹ˝Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ĹŠÄ&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĆ&#x161;Í&#x2DC;

Comfortabel EĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹŻÄ&#x17E;ĆľĆ&#x152;Í&#x2022;ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ŽŽŏÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĆ&#x161;Ĺ?Ć?Ä?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹśĹ?Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĹŹÍ&#x2DC; Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĆ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ć?ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĆ&#x161;Ć?Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹŹÄ&#x201A;Ä&#x201A;ŜͲ se vlag, teksten en ballerinaâ&#x20AC;&#x2122;s. De kinderkledingwinkels liggen er vol mee. Ook wordt het de schoolgan-

SCHOENMODE

DEN BOER GROTE COLLECTIE KINDERSCHOENEN

gers steeds comfortabeler gemaakt. De harembroek Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ŜŏÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹśÇ Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻĹ?ĹśÍ&#x2DC;EĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;ŽžĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022; ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ŽžĹŻÄ&#x17E;ĹŹĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹŻÄ&#x201A;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ?ĆŠÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Í&#x2DC;

Amerikaanse jackets KŽŏÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ŊŽŜĹ?Ä&#x17E;ĹśĆ?ŏŽžÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆ?Ć&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ͳ kaanse kledingstukken. De highschool jasjes, waarbij Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜůÄ&#x17E;ĆŠÄ&#x17E;Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;ƾƾĆ&#x152;Ä&#x161;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Í&#x2022;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺś Ć?Ć&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x201A;ĹśĹ?Ä&#x17E;Ć&#x152;ŽžÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽƾĆ&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĨĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ä&#x17E; kleurentrend voor de jongens dit voorjaar is turquoise of blauw.

Zet nu voet in onze nieuwe winkel in Goes    # !  

% #%!#& $

Vanaf maat 18 t/m 42. Voor de allerkleinsten die net gaan staan en gaan leren lopen tot de grote maten.

GROTE MODISCHE COLLECTIE MET VERWISSELBARE INLEGZOLEN Het juiste adres voor uw individuele steunzolen of podoloogzolen of andere voetcorrecties.

DESKUNDIG VOETADVIES

OPENINGSACTIE! KORTINGSBON 10 EURO

Ontvang t/m 15 maart (2014) een â&#x201A;Ź 10,- kortingsbon bij aanschaf van nieuwe schoenen van â&#x201A;Ź 50,- of meer in onze winkels van Bergen op Zoom en Goes.

Meten van voeten zowel bij volwassenen als kinderen. Zowel lengtemaat als breedtemaat.

WE BESCHIKKEN OVER EEN EIGEN WERKPLAATS Hierdoor zijn we in staat reparaties en aanpassingen snel en nauwkeurig uit te voeren.

#!(")$!)##")!) "#)&')"")$"! )#&"#!")%)!!))%)!"%) "#)" BERGEN OP ZOOM)($%"#!#)

 )#

  GOES )!"#!# )

)# 

WWW.DENBOERSCHOENMODE.NL INFO@DENBOERSCHOENMODE.NL


Tweede Orionloop

VV Goes HEINKENSZAND - Handbalvereniging S.V. Orion en Bootcamp Zeeland, beiden uit Heinkenszand, houden zaterdag 15 maart de 2e editie van de Orionloop, prestatieloop voor jong en oud over 5,6 km, 11,2 km of 16,8 km. De start van alle afstanden is om 13.00 uur aan het Noordland in Heinkenszand. Het parcours voert de lopers over verharde en onverharde wegen, paden en dijken in de mooie omgeving van de ‘Hoofdstad” van de gemeente Borsele, Heinkenszand. Een ronde is ruim 5 kilometer. Afgelopen jaar won Peter van Limbergen uit Goes de langste afstand bij de mannen, Nadine de Wilde uit Wilhelminadorp bij de vrouwen. Inschrijving tot 15 minuten voor de start op de dag zelf. Meer infoRmatie op www.orionloop. nl over de Orionloop. De organisatie verwacht na het succes van 2013 veel lopers aan de start.

2e Orionloop

Milieuorganisatie legt zich niet neer bij uitspraak Raad van State

Actie Greenpeace bij kerncentrale BORSSELE - Greenpeace heeft woensdagochtend actie gevoerd bij de kerncentrale in Borssele. De milieuorganisatie protesteerde met een filmpje van een kernramp, dat werd geprojecteerd op de koepel van de centrale, tegen het verlengen van de levensduur. DOOR EUGÈNE DE KOK De Raad van State bepaalde in februari dat minister van Economische Zaken Henk Kamp de ontwerpbedrijfsduur terecht heeft verlengd van 40 naar 60 jaar. Greenpeace en enkele medestanders hadden de rechtszaak aangespannen, omdat ze het niet eens waren met de beslissing van Kamp. De kerncentrale kreeg bij de start in 1973 een vergunning voor ‘onbepaalde tijd’, maar er werd destijds rekening gehouden met een bedrijfsduur van 40 jaar. Op die periode was het veiligheidsrapport dan ook gebaseerd. In aanloop naar de bedrijfsduurverlenging moest er een nieuw rapport worden gemaakt. Dat is in samenwerking gebeurd met onder meer Internationaal Atoom Energie Agentschap en de World Association of Nuclear Operators (WANO). Op basis van het nieuwe rapport nam Kamp zijn beslissing. De bezwaren van Greenpeace en milieuorganisaties, die voornamelijk gingen over het onderzoek

naar de vermoeiing van bepaalde veiligheidscomponenten en de verbrossing van het reactorvat, werden door de hoogste bestuursrechter ongegrond verklaard. Tegen zijn uitspraak was ook geen beroep mogelijk, zodat de centrale open mag blijven tot 2033. Greenpeace liet vorige week woensdag zien het daarmee niet eens te zijn. In Borssele projecteerden actievoerders van Greenpeace een filmpje van een kernramp op de koepel aan de Zeedijk. Er waren tegelijkertijd acties bij kerncentrales in België, Frankrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland. Ook daar is de bedrijfsduur van de centrales onlangs verlengd. Volgens de milieuorganisatie is Borssele één van de zeven centrales in Europa die ouder is dan 40 jaar. ‘Ze is gebouwd voor een levensduur van veertig jaar’, zei campagneleider kernenergie Jorien de Lege van Greenpeace over het protest. ‘De centrale heeft echter een vergunning om nog 20 jaar open te blijven. Zo gaat het in heel Europa’. Volgens Greenpeace worden de risico’s

door die verlenging ‘onverantwoord hoog’. Ze zegt zelfs dat we aan de vooravond staan van een ‘nieuw tijdperk van nucleair risico’. In een rapport dat in opdracht van de organisatie is gemaakt, zeggen wetenschappers dat de nucleaire industrie voor die risico’s zou moeten gaan betalen. De bedrijfstak heeft volgens hen nu wel de lusten, maar niet de lasten. Met de kosten voor de ramp in het Japanse Fukushima in het achterhoofd zegt Greenpeace dat kerncentrales zich voor ‘minstens 100 miljard euro’ zouden moeten verzekeren tegen rampen. Als verzekeringsmaatschappijen dat al zouden willen doen, zou de stroomprijs zodanig stijgen dat kerncentrales niet meer concurrerend zijn ten opzichte van andere energiebronnen. ‘De enige reden dat de nucleaire industrie de extra risico’s niet hoeft mee te verzekeren’. De kerncentrale in Borssele is volgens het rapport verzekerd voor 1,2 miljard euro, een van de hoogste bedragen in Europa. Alleen in Duitsland ligt dat bedrag hoger.

GOES - Zondag 16 maart opnieuw een zeer belangrijke thuiswedstrijd voor ons eerste elftal. Opnieuw een zes punten duel. Bij winst gaan we Nieuwenhoorn voorbij en stijgen we een plaats op de ranglijst. De komende wedstrijden zijn cruciaal voor ons eerste elftal en onze spelers kunnen alle steun van het thuispubliek goed gebruiken. Zaterdag 15 maart 14.30 Virtus VR1-Goes VR1 12.30 Goes MB1-De Meeuwen MB1

9.30 MZC’11 C3-Goes C1 12.30 Goes D1-Wemeldinge D1 11.00 Goes D2-Kapelle D4 11.15 Goes MD1-Tholense Boys MD1 10.30 RCS E2-Goes E1 10.00 Goes E2G-RCS E5 10.00 Goes F1-Bevelanders F1G 9.45 Wolfaartsdijk F2-Goes F2 10.00 Patrijzen MP1-Goes MP1 Zondag 16 maart 14.30 Goes-Nieuwenhoorn 12.00 GSBW 2-Goes 2 12.30 Goes 3-Moerse Boys 3 10.30 Goes 4-RCS 6

HSV Kortgene KORTGENE - Zondag 9 maart viste de HSV Kortgene de eerste competitiewedstrijd van dit jaar. Het parcours was aan het Noordzeestrand

ter hoogte van de Veersegatdam. Het weer was heerlijk. Het vangstbericht is kort: De dertien vissers wisten in drie uur tijd geen visje te vangen. Op naar de volgende keer maar weer.

Programma SSV’65 GOES - Na de 5-0 tegen Terneuzense Boys was SSV’65 optimistisch voor de match tegen GPC Vlissingen. Het werd helaas een 1-0 verlies, zodat de mannen van Marco Groeneveld zaterdag 15 maart gaan voor het eerherstel tegen Zwaluwe, want doordat ook de top verloor, ligt alles nog open op de koppositie na dan.... Programma zaterdag 15 maart 14.30 SSV’65 1-Zwaluwe 1 12.45 SSV’65 2-Oranje Wit 2 12.45 MZC’11 3-SSV’65 3 14.30 SSV’65 4-Krabbendijke 3 14.30 SSV’65 5-Waarde 3

11.15 Walcheren G1-SSV’65 G1 12.45 SSV’65 A1-Walcheren A1 15.00 Steenbergen B1-SSV’65 B1 11.15 SSV’65 C1-Tholense Boys C1 10.00 SSV’65 C2- Aardenburg C1 10.00 SSV’65 D1-Vlissingen D1 11.30 Luctor’88 D2-SSV’65 D2 08.45 SSV’65 E1-Patrijzen E1 09.00 Veere E2-SSV’65 E2 08.45 SSV’65 E3-VCK E3 08.45 SSV’65 F1-Oostkapelle F1 09.00 Bevelanders F2G-SSV’65 F2 10.00 SSV’65 MP1-Kapelle MP3 14.30 SSV’65 VR1-RCS VR1 10.00 SJO FC De Westhoek MB1-SSV’65 MB1

Programma VV Bevelanders Programma zaterdag 15 maart 14.30 Bevelanders 3-SDKNWK 3 11.15 Bevelanders B1-SVD/Volharding B1 11.15 Bevelanders MC1-MZC’11 MC1 10.00 Bevelanders MP1G-Kwadendamme MP1 10.00 Bevelanders E1-Bruse Boys E3G

10.00 Bevelanders D1-MZVC D1 09.00 Bevelanders F2G-SSV’65 F2 15.00 Vlissingen 1-Bevelanders 1 13.45 Arendskerke 2-Bevelanders 2 10.30 De Westhoek C2-Bevelanders C1 10.00 Goes F1-Bevelanders F1 09.30 Heinkenszand MP2-Bevelanders MP2

Uitslagen senioren schieting 1e hoofdvogel, 3e zijvogel, 1e en 2e kal C.Eversdijk (Goes). 2e hoofdvogel en 3e kal A.Dekker (Wolphaartsdijk). 1e zijvogel en 4e kal C.Boonman (sHeerenhoek). 2e zijvogel D.Brand (Driewegen). 4e zij-

vogel J.Harinck (Yerseke). vliegende vogel: P.Maat (sHeerHendrikskinderen). meeste kleine vogels: J.v.d.Dries (Heinkenszand). Volgende schieting is op 19 maart.

BEDRIJVIG NIEUWS - ADVERTOR I A L -

Bruynseels-Vochten is dé specialist voor alle veranda’s, serres, ramen en deuren

Nieuwe showroom met indrukwekkend productaanbod Bruynseels-Vochten NV uit het Belgische Kalmthout geldt als dé specialist voor alle veranda’s, serres, ramen en deuren. Met een geheel nieuwe showroom kan de firma op alle onderdelen laten zien wat zij allemaal in huis heeft.

Dat laatste is zonder meer indrukwekkend te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste woonserres en tuinkamers, maar ook aan alle soorten kozijnen die zowel in kunststof als in aluminium leverbaar zijn.

Kennis en ervaring Zaakvoerders Guido Bruynseels en Marcel Vochten voelen feilloos aan waar de klant behoefte aan heeft. Marcel regelt de verkoop en de uitvoering van de projecten, terwijl collega Guido verantwoordelijk is voor de organisatie in de ateliers. Zo vullen de twee elkaar prima aan, en dat al ruim dertig jaar lang. Een van de belangrijkste troeven waarmee Bruynseels-Vochten zich van anderen onderscheidt is haar dertig jaar kennis en ervaring. De nieuwste regelgeving en de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van isolatie, geluid en comfort kennen voor hen geen geheimen.

In een heus outdoorpark kan de klant precies zien hoe de verschillende zonneweringen en zonneschermen tot uiting komen op het moment dat ze gemonteerd zijn. Ook voor rolluiken, screens zonwerend of verduisterend is Bruynseels-Vochten NV het adres. Dat geldt eveneens voor voordeuren en garagedeuren.

Budget Guido: “Onze klanten krijgen niet alleen professioneel advies, ze kunnen bij ons ook kiezen voor een totaalpakket dat perfect is afgestemd op hun budget. Dit omvat het volledige traject van ontwerp tot oplevering van het product van keuze. We staan dus ook in voor bijvoorbeeld de fun-

DOOR ADDO SPRANGERS

dering, aanpassing van het rioleringsnet, metselwerken en een eventuele doorbraak met de woning. Die werken gebeuren allemaal door eigen vakmensen. Voor andere onderdelen werken we met zorgvuldig geselecteerde onderaannemers. Voor de klant plannen en regelen wij alles van A tot Z.” Ook op het gebied van binnenafwerking heeft Bruynseels-Vochten alles in huis, of het nu gaat om MDF-kunststof, verschillende glassoorten, verluchtingsmogelijkheden en beveiligingsmaatregelen met het oog op inbraakpreventie en klimaatbeheersing van uw woning. Hetgeen het wooncomfort en veiligheidsgevoel in de eigen woning ten goede komt. Onder meer een audiopresentatie biedt inzicht in de verschillende mogelijkheden.” Zorgeloos Bij Bruynseels-Vochten NV is elke klant even belangrijk. Of het nu gaat om een bescheiden aanbouw of een grootschalig project, de firma maakt van elke opdracht

een realisatie om trots op te zijn. Als klant hoef je je niets aan te trekken van de orga-

nisatie. Je geniet van een zorgeloos traject en dat allemaal perfect binnen budget!

Speciale actie Tijdens deze dagen bieden wij onze klanten een gratis upgrade naar superisolerende ramen voor de prijs van de standaardramen. In kunststof de *softline 82 voor de prijs van de profiel 70 en in de alu de* CS 77 voor de profiel 68.(*waar technisch toepasbaar!). Zo bespaart de klant tweemaal nu op zijn aankoop en later op zijn energie factuur!

Bruyseels-Vochten NV, Serres, Ramen, Deuren in aluminium en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout, tel. +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41, www.bruvo.be PAGINA 16


weerwerk dagbesteding & woonbegeleiding

Kies drie voordelen op regiobank.nl en maak kans op een ďŹ ets- of wandelweekend met twee overnachtingen t.w.v. â&#x201A;Ź 190.

Open dag: Zaterdag 15 maart zijn wij geopend tussen 13.00u en 16.00u. Onze begeleiders zullen aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden en rondleidingen te geven. Iedereen is welkom!

Bij RegioBankâ&#x20AC;Ś

Houtkade 22 4463 AC Goes 0113 220778 info@weerwerk-zeeland.nl

T/M 22 MAART TOT

ProďŹ teer van het voordeel & gemak van al uw geldzaken onder ĂŠĂŠn dak.

1

bent u geen rekeningnummer, maar wordt u geholpen door iemand die u kent.

2

krijgt u gewoon een goede rente en iemand die alles voor u regelt.

3

kunt u terecht voor betalen, sparen, alles.

4

kiest u zelf hoe u uw geldzaken regelt: gewoon bij ons op kantoor, thuis via internet of met onze mobiele app.

G N I T R O K % 25 E

5

brengen we uw ďŹ nanciĂŤle vragen terug tot begrijpelijke oplossingen en gewoon goede producten.

6

zorgen we er samen voor dat uw geldzaken op orde zijn.

E!!!

7

vindt u geen marmeren vloeren en mannen in dure pakken. Wij zijn een nuchtere bank in de buurt.

8

belt u niet naar 0900-nummers, maar gewoon naar een lokaal telefoonnummer.

RATI

ECO D M A A R P O re acties. i.c.m. ande Niet geldig

den. de voor waar Vraag naar

BUITENKANSJ

Livingstoneweg 5c, Goes Tel. 0113 â&#x20AC;&#x201C; 760560 www.decohomegoes.nl

9

kunt u altijd even binnenlopen voor advies en een kop koffie.

10

vindt u vertrouwde gezichten op de bekende plekken. Wij blijven in de buurt.

zdgnh

E uromunt G oes

Ga vóór 2 naar regi 1 maart ob en doe mank.nl ee!

Schuttershof 11a, Goes 0113-233676 Di t/m Zat van 10.00 tot 16.00 uur

Oud GOUD = GELD Contant geld voor Goud, Zilver en andere Edelmetalen

â&#x153;&#x201D; Colijnsplaat Poortvliet AssurantiĂŤn, Voorstraat 62, 0113-695748

â&#x153;&#x201D; Goes H.P. AssurantiĂŤn en Financieringen BV, Voorstad 18, 0113-216777, www.hpassurantien.nl

â&#x153;&#x201D; Heinkenszand Meulpolder AssurantiĂŤn Heinkenszand BV, Dorpsstraat 2, 0113-561595, www.meulpolder.com

â&#x153;&#x201D; Krabbendijke Reimerswaal Verzekeringen & Hypotheken, Dorpsstraat 48, 0113-503013, www.reimerswaalverzekeringen.nl Â&#x2021;0XQWHQ Â&#x2021;3HQQLQJHQ Â&#x2021;6LHUDGHQ NDSRWRILQWDFW

Â&#x2021;7DIHO]LOYHU Bij grotere objecten bezoek aan huis of in de bankkluis mogelijk. Minimum leeftijd 18 jaar en legitimatie verplicht.

Snel, makkelijk en goedkoop

Planten Bestellen?

.$&+(/6Â&#x2021;+$$5'(1Â&#x2021;6&+28:(1

w

u

Kijk snel eens op

www.plantenweelde.nl u Uw specialist in hout, gas en elektrische kachels .ODULQHWZHJFÂ&#x2021;0LGGHOEXUJ WHO Â&#x2021;ZZZRKFZDOFKHUHQQO

We halen u op... ...en brengen u ook weer thuis! Niet in staat om zelf naar het stembureau te gaan? VVD Goes haalt u op en brengt u ook weer thuis. Bel 06 20 39 57 28 (Dick van der Velde) voor een afspraak.


Toneelvereniging OVU te Heinkenszand

De gezusters Bloem door Dik en Dun Zij worden allen in de watten gelegd door de ietwat onzekere Gerda, pittige Dora, die het allemaal helemaal niet zo kwaad bedoeld en Jan, de handige duizendpoot. Marcel, de vrolijke levensgenieter, zal er voor zorgen dat bij afwezigheid van de directie alles toch op rolletjes zeer dolletjes verloopt! Maar zoals gebruikelijk, wil het team natuurlijk wel erg goed voor de dag komen als de inspecteur van Het Gilde voor Schoonheid en Fitness Instituten langs komt. Nadeeltje hierbij is dat deze persoon zich nooit tevoren bekend maakt, dus wie van de gasten verblijft incognito? Het personeel is alert! En tja… in een rustgevende omgeving, waar ontspanning hoog staat aangeschreven, waar iedereen zichzelf bloot geeft, gebeuren soms mooie dingen… HEINKENSZAND - Vrijdagavond 21 maart en zaterdagavond 22 maart speelt toneelvereniging OVU uit Heinkenszand ‘De gezusters bloem door Dik en Dun’.

In schoonheidsinstituut Slank-o-fit komt een keur aan gasten, variërend van de goedgemutste gezusters Bloem, de mopperende Karel die lijdt aan smetvrees en Fréderica Fledder, de arrogantie ten top!

Aanvang 20.00 uur in de Stenge te Heinkenszand. Kaarten kunt krijgen aan de kassa u kunt ook vooraf kaarten kopen bij de Bruna te Heinkenszand.

Voor vrijwilligers die werken met en voor minderjarigen

Workshop ‘In Veilige Handen’ GOES - Op donderdag 20 maart organiseert Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) de workshop ‘In Veilige Handen’, over het voorkomen en signaleren van misbruik bij minderjarigen. De bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die actief zijn in een organisatie die werkt met kinderen en jongeren. In de workshop staan twee vragen centraal: wat te doen bij een vermoeden van seksueel misbruik of signaleren van seksueel ongewenst gedrag én wat kan een organisatie doen om seksueel misbruik te voorkomen. Tijdens de workshop gaan deelnemers met elkaar in gesprek over onderwerpen als: wat is seksueel misbruik,

wat is nog wel toelaatbaar en wat niet, hoe maak je het onderwerp bespreekbaar en wat doe je als je vermoedt dat er iets aan de hand is. De workshop is van 19.00 21.30 uur en vindt plaats in het kantoor van SMWO, ’s Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Deelname is gratis. Opgeven kan tot 13 maart via (0113) 277122 of telefonistensteunpunt@smwo.nl. De workshop wordt op 9 oktober nog een keer aangeboden. Meer informatie is te vinden op www. smwo.nl De workshop is een activiteit van het project ‘In Veilige Handen’ dat zich richt op het voorkomen van seksueel misbruik van kinderen en jongeren binnen vrijwilligersorganisatie en (sport) verenigingen. In de gemeente Goes werken gemeente, SMWO en het Centrum voor Jeugd en Gezin samen aan de uitvoering.

‘Kom je ook op Zijn feestje?’

Gospelkids 2014 GOES - Zondagmiddag 30 maart houdt Jongerenkoor en combo Nova Melodica weer een Gospelkids. Gospelkids houdt in dat kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar (van groep 0 t/m 8) gezellig een middag liedjes zingen. De

middag wordt gehouden in de Mozeskerk in Biezelinge (Noordstraat 4). Vanaf 14.00 uur gaan wij samen met jullie, verdeeld in twee groepen, liedjes instuderen: dus zingen, muziek maken en “bewegen”. Vanaf 16.00 uur zijn jullie ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere belang-

stellenden van harte welkom om te horen en te zien wat jullie die middag allemaal hebben gedaan. Lijkt het je leuk stuur dan een mailtje (met je naam, leeftijd, groep en telefoonnummer) vóór 23 maart naar gospelkidsnova@gmail.com of bel naar 0113-344599 (Lotte van de Vrie).

Juvent opent deuren tijdens Open Dag van de Zorg GOES - Wil je weten hoe het is om bij ons op school te zitten? Ben je toe om op jezelf te gaan wonen? Benieuwd wat wij allemaal doen binnen de Zeeuwse Jeugdzorg? Kom dan zaterdag 15 maart naar de open dag van de zorg bij Juvent. Hier kun je alles ervaren, horen en zien. Tijdens de open dag zijn Acreon in Goes en de Trainingsgroep in Middelburg geopend voor iedereen. Meer informatie over deze twee locaties en de activiteiten die georganiseerd worden door Juvent tijdens de open dag van de zorg vind je op: www.juvent.nl De open dag vindt plaats op zaterdag 15 maart van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Trainingsgroep Walcheren, Buitenhovelaan 211-213 in Middelburg.

Locatie: Acreon, Industriestraat 3 in Goes (www.acreon.nl). Over Juvent Juvent biedt jeugdhulp aan kinderen tot 23 jaar, in elke fase van hun leven. Kinderen die te maken hebben met gedragsproblemen, ontwikkelings- stoornissen of problemen van psychiatrische aard zijn bij Juvent aan het juiste adres. Ook kinderen met een licht verstandelijke beperking kunnen rekenen op onze hulp. Juvent werkt niet alleen. We werken intensief samen met andere hulpverlenende instanties en met ruim 500 pleegouders. Zo zorgen we er samen voor dat de schakels in de jeugdhulpverlening een stevige ketting vormen. Met veertig locaties verspreid over heel Zeeland is Juvent dé aanbieder van jeugdzorg in Zeeland.

Jeugdkoren zingen GOES - Er vindt een Jeugdkorenconcert plaats in de Westerkerk op zaterdag 15 maart. Het Jeugdkoor David’ uit Borssele en het Jeugdkoor’Jong Crescendo’ uit Kapelle zullen optreden. Het programma wordt afgewisseld met muzikale intermezzo’s op piano, harp en panfluit. Door Metty de Braal zal een kinderverhaal worden verteld. Ook zullen er dia’s worden gepresenteerd over de hulp aan vakscholen in India. Het jeugdkoor

David wordt gedirigeerd door Jolanda van de Wege en op het orgel worden begeleid door Peter de Muynck. Het Jeugdkoor Jong Crescendo wordt geleid door Dieneke van Middelkoop en op de piano begeleid door Lydia Paans. Het concert wordt gehouden door de Stichting Woord en Daad en zal in het teken van de actie ‘om kansarme jongeren tussen de 16 en 22 jaar binnen één jaar een vak te leren op de vakschool in Hyderabad in India’. Tijdens het concert wordt voor dit project een collecte gehouden. Aanvang 19.30 uur.

Ruilwinkel bestaat zeven jaar Goes - Maandag 17 maart vanaf 13.00 uur viert de Ruilwinkel Goes een bescheiden feestje omdat het dan zeven jaar geleden is dat de winkel officieel werd geopend. Er is deze middag vanaf 13.00 iets lekkers bij de koffie zolang de voorraad strekt. Om 16.00 uur komt wethouder de Pooter om de nieuwe kleding van de medewerkers en de nieuwe bus te introduceren. De bus kon worden aangeschaft vanwege een prachtige bijdrage van het Oranje Fonds van €

10.000. Het is een langere en hogere bus waar de medewerkers die spulletjes bezorgen en ophalen meer gemak en plezier van zullen hebben. Wethouder de Pooter heeft zich namens de gemeente altijd zeer positief opgesteld ten opzichte van de Ruilwinkel en daarom willen de medewerkers hem dan ook graag in het zonnetje zetten vanwege dat hij afscheid gaat nemen als wethouder. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij dit bescheiden feestje. Meer informatie: www.ruilwinkelgoes.nl

KORT BEDRIJVIG Signmakers Zeeland

Uitslag kampioenschap handboogschieting

‘Wij gaan verder dan alleen reclame’

WEMELDINGE - Finale supercup Zorgvied 1 – Ons Genoegen 107-68. Kampioenschap koningen en keizers P. Brouwer (Wemeldinge), Kampioenschap kleppen 1e Sj.Raas 7 x (Kwadendamme), 2e L.Rentmeester 5x (Ovezande), 3e P.Ossewaarde 4x, (Wolphaartsdijk), 4e B.Rooze 3x (Vlissingen). Kampioenschap kleine vogels 1e L.v.Dijke 9x (Kloetinge), 2e K.de Jonge 7x (Heinkenszand), 3e J.Raas 6x (Kwadendamme).

Vragen of klachten over zorg, dienstverlening en uitkeringen

Adviespunt Zorgbelang GOES - Bij Adviespunt Zorgbelang een gezamenlijk initiatief van de regionale Zorgbelang organisaties - kan iedereen terecht met uw vragen of ervaringen over de zorg en dienstverlening, over arbeids(re)integratie en over uitkeringen sociale zekerheid. Adviespunt Zorgbelang vervangt de Informatie- en klachtenlijnen die de Zorgbelang-organisaties afzonderlijk hadden. Een team van professionals en professionele vrijwilligers beantwoordt de vragen en geeft advies over de eventuele vervolgstappen. Zij kennen alle ins-and-outs van patiënten- en klachtrechten en omdat zij vanuit de regio werken, zijn zij goed op de hoogte van de zorgsector in die regio. De beller kan hierdoor rekenen op een advies op maat. Adviespunt Zorgbelang is met het landelijk dekkend netwerk dagelijks van 09.00 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0900- 2437070. Het Adviespunt heeft ook

een website: www.adviespuntzorgbelang.nl Hierop staat onder meer een overzicht van veel gestelde vragen en kan men door middel van een email-formulier een vraag stellen of een klacht melden. De medewerkers van Adviespunt Zorgbelang nemen naar aanleiding van dit formulier desgewenst contact op om de vraag of klacht te bespreken. Signaleren en bespreken Adviespunt Zorgbelang vervangt de Informatie- en klachtenlijnen die de Zorgbelang-organisaties afzonderlijk hadden. Met het Adviespunt werken de organisaties voortaan landelijk samen. Niet alleen om de bereikbaarheid van de vragen- en klachtenlijn te vergroten, maar ook om op landelijk niveau alle ervaringen en knelpunten te signaleren. Zo ontstaat er een beeld van de kwaliteit en knelpunten in de zorg. De Adviespunt Zorgbelang medewerkers bespreken deze, met toestemming van de personen die een klacht hebben gemeld, vervolgens met zorginstellingen,

zorgverzekeraars, overheden en andere instanties. Elke melding draagt op deze manier bij aan de verbetering van zorg voor alle patiënten en cliënten. Zorgbelang Adviespunt Zorgbelang is een initiatief van de Zorgbelang-organisaties. Elke provincie heeft een Zorgbelang-organisatie. In Zeeland is dat Klaverblad Zeeland. Het Adviespunt Zorgbelang in Zeeland heette tot voor kort “ASK” en is ook bereikbaar op 0113-212783 (tussen 09.00 en 14.00 uur). Zij komen op voor de belangen van zorggebruikers in iedere regio en zetten zich in voor de kwaliteit van de zorg. Bij een regionale Zorgbelang-organisatie zijn gemiddeld 80 tot 500 patiënten- en zorgconsumentenorganisaties aangesloten. Om goed op de hoogte te zijn van hun wensen, vragen en klachten onderhoudt een Zorgbelang-organisatie intensief contact met haar aangesloten organisaties. Ook richt zij zich rechtstreeks tot patiënten en burgers in de regio. PAGINA 18

MIDDELBURG - Signmakers Zeeland is een allround signbedrijf. Zij leveren allerlei soorten bedrukkingen voor binnen- en buitenreclame. Met persoonlijke aandacht wordt iedere order perfect afgehandeld. Signmakers Zeeland is een groeiend bedrijf en staat bekend om het meedenken met de klant. Ook zijn er momenteel veel nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf. Zo is er vanaf medio april een complete nieuwe lijn bedrijfskleding, met namen zoals HaVeP, Sioen, M-wear, Ansell, 3M en nog veel meer. Zo kunt u bij Signmakers Zeeland straks terecht voor een werkbroek, jas maar ook voor veiligheidshelmen, handschoenen, en dit alles kan dan ook nog bedrukt worden Signmakers Zeeland is een jong bedrijf met veel contacten. Een van die contacten is het reclameburau Ultrax. Ultrax gebruikt een ruimte bij Signmakers Zeeland en verzorgt de bouw voor websites. Ook het onderhoud van social media wordt verzorgd door Ultrax. De pas vernieuwde locatie heeft een oppervlakte van 350 vierkante meter en beschikt over een aparte werkplaats met daarin een autobrug voor optimale belettering van auto’s, een aparte showroom, ontvangstruimte en vergaderruimte. Ook is er een leslokaal beschikbaar met plaats voor 26 personen deze ruimte zal deels verhuurd gaan worden maar ook gebruikt worden voor netwerkbijeenkomsten voor startende ondernemers. Meer info: www.signmakers-zeeland.nl www.facebook.nl/signmakerszeeland - www.lokaalverhuurzeeland.nl Fagotweg 3 - 4337 RC Middelburg - tel. 0118-851293


volle zon

Tijd voor actie in de tuin 7.

hoogte

99

voor 1 meter haag

Actie potgrond Inhoud 20 liter, geschikt voor alle planten. Per zak 1.79 Nú 6 zakken 5.-

Nú 6 zakken

5.-

prijsplukker Bosviolen (Violen cornuta) Diverse kleuren, 10 cm 6-pak

1.79

1.-

Klokjesbloem (Campanula Addenda) Wit of blauw, 25 cm potmaat 12 cm. Per stuk 3.99

Intratuin natuurlijke gazonmest Voor een dichtere grasmat, geeft tot 4 maanden voeding. Inhoud 5 kilo. 15.95 9.99 Inhoud 10 kilo.

Intratuin natuurlijke kalk 4-seizoenenkalk, jaarrond te strooien. Inhoud 5 kilo.

25.95

5.49

prijsplukker Nú 2 stuks

5.-

16.

95

Terras tegel Hardhout, 50 x 50 cm, 1 jaar garantie.

7.49

4.

99

Geschaafde plank Geïmpregneerd grenenhout, 180 x 14 x 1,5 cm, 5 jaar garantie op impregnatie. Per stuk

2.55

frisgroene buxus is ideaal voor een haagje of afscheiding

Buxus 20 cm potmaat 13 cm. Per stuk 2.99

1.

79

Nú 5 stuks

9.

99

Intratuin Koudekerke Galgeweg 5 0118-551623. Donderdag en vrijdag koopavond Kijk voor onze actuele folder op www.intratuin.nl/folder

3.

99

Geldig t/m 15 maart 2014.

12.95

halfschaduw

Intratuin Klimop (Hedera) 65 cm potmaat 9 cm, ideaal voor een dichte haag. 6-pak


KORTE BERICHTEN

Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs viert jubileum in De Stenge in Heinkenszand

122 meter tafels met modelbouw HEINKENSZAND - Wat op 4 maart 1989 begon als een beursje met zeven tafels is in 25 jaar uitgegroeid tot een volwaardige beurs met 122 meter aan tafels waarop vier keer per jaar modeltreinen en -auto’s staan uitgestald. De Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs viert zaterdag zijn jubileum in De Stenge in Heinkenszand.

Jan van ‘t Veen heeft voor de jubileumeditie van de Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs een speciale wagon laten maken. FOTO JAN VAN ‘T VEEN

DOOR EUGÈNE DE KOK Organisator Jan van ‘t Veen laat dat jubileum niet ongemerkt voorbij gaan. Onder de bezoekers van de beurs worden 25 treinkaarten verloot voor de Stoomtrein Goes-Borsele. “We willen ook wat voor de mensen doen”, zegt Van ‘t Veen die tevens een ‘jubileumwagon’ heeft laten maken die zaterdag is te zien.

Praktijk voor Mesologie & Acupunctuur Kracht door gezondheid! Els Schrijen Kerkstraat 35, 4641 JR Ossendrecht tel: 06-22020439 elsschrijen.com

Elke eerst dinsdag van de maand

inloopspreekuur Vanaf 19.00 uur Graag vooraf aanmelden Weer met passie leven in plaats van overleven!

De Goesenaar, die ook verantwoordelijk is voor de organisatie van de Modelbouwshow in de Zeelandhallen, begon 25 jaar geleden met de Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs omdat er verder niks was in Zeeland. “En als modelspoorder wilde ik dat wel.” Op de eerste editie in het Heer Hendrikhuis in ‘s-Heer Hendrikskinderen kwamen meteen 400 modelbouwers af. Dat aantal is in de kwarteeuw daarna altijd redelijk stabiel gebleven. “Het leuke is dat we met Marco Visser en Werner Dieleman ook twee deelnemers hebben die nog geen enkele editie hebben gemist.” Toen het Heer Hendrikshuis in 1994 te klein werd, verkaste de beurs naar dorpshuis De Vroone in Kapelle. Ook dat bleek op een gegeven moment een te krappe behuizing. Nu verwelkomt Van ‘t Veen de deelnemers en bezoekers al sinds 2003 in De Stenge in Heinkenszand. “We zitten in de luxepositie dat we meer tafels zouden kunnen neerzetten, maar dat niet doen. Het hoeft niet groter te worden.” Volgens Van ‘t Veen is het succes van zijn ruilbeurs ‘de eerlijkheid’. “Ik kies de deelnemers. Daardoor weet ik dat niemand de boel besodemietert. Daarnaast hebben we een testtafel waarop iedereen zijn aankopen kan testen.” 80e editie De Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs vindt vier keer per jaar plaats: in januari, maart, september en november. Zaterdag is de 80e editie. De beurs duurt van 10.00 uur tot 15.30 uur. Zoals gewoonlijk zijn er modeltreinen en auto’s in alle schalen te zien en te koop.

Te Koop

BUXUS TAXUS BUXUS BUXUS 2 jarig-20/30 cm

€ 0.40

30/50 cm

€ 0.60

BOL

PYRAMIDE

ø30 cm

50-70 cm

€ 5.00 € 7.50 Zundert, 076-5973377

per stuk

per stuk

Check a aanbiedinlle op halford gen s.nl

Stemmen,

Van 42.99

27.

50

Polisport fietszitje

Van 47.99

32.50

Comfortabel voor- en achterzitje. Voorzien van een veilige driepuntsgordel en verstelbare voetenbakjes.

die kans laat je niet lopen. Dat gaan we doen!

www.cdagoes.nl

PAGINA 20

GOES Gospelvoorstelling: In theater de Mythe aan de Bleekveld 1 in Goes wordt op zaterdag 15 maart een grote gospelvoorstelling gegeven. De productie is getiteld “De dag van Herstel”. “De dag van Herstel” is een geweldige gospelvoorstelling van Apostel Judah, met een verklaring waarom de wereld is zoals het nu is. Open Atelier: In het weekend van 15-16 maart open atelier aan de Valckeslotlaan 149 te Goes open voor publiek. Bezoekers zijn welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Kleding-speelgoedbeurs: Woensdag 19 maart in Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7, Goes, Zomerkleding-speelgoedbeurs. Zomerkinderkleding vanaf maat 86 t/m maat 176. Speelgoed in allerlei soorten en maten. Zomerdameskleding vanaf maat XS t/m maat XXL. Verkoop is van 18.30-20.00 uur. Voor informatie over deelname: Pimmie Goovers, pimgoovers@kpnmail.nl, tel 0113-214663 gsm 06-33718965. Whiplash informatiemorgen: Het Whiplash Informatiecentrum Europa (een lotgenotengroep van en door whiplasher’s) willen u vrijblijvend helpen bij het opstarten van uw herstel en indien nodig begeleiden in het eventuele schadebehandelings traject. Donderdag 13 maart, Admiraal de Ruyter Ziekenhuis locatie Goes (via hoofdingang en vragen aan receptie) van 10.00 tot 12.00u. Toegang is gratis. Info: www.whiplash-info.nl Seniorenbingo: Stichting Buurtwerk houdt donderdag 13 maart een seniorenbingo in wijkcentrum de Spinne. Zaal open om 13.30 uur. Sjoelen: Iedere vrijdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00u recreatief sjoelen in Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12 te Goes. Info Mw v Hese 228141. Zoek de Stilte: Deze week is het de stille armoede in Myanmar. Zondag 16 maart, 40dagentijdcollecte (Werelddiaconaat). U kunt uw bijdrage storten op Rabobank nr. 149272375 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Goes onder vermelding van: 40 dagencampagne. KAPELLE 2e hands kinderkleding- en speelgoedbeurs: Zaterdagmorgen 15 maart van 9.3011.30 uur kinderkleding- en speelgoedbeurs in de Petrakerk, Goessestraatweg 12 in Kapelle. U kunt hier terecht voor 2e hands kinderkleding in maat 50/56 tot maat 176. Ook wordt er 2e hands speelgoed aangeboden. De netto-opbrengst van deze beurs is bestemd voor de kerkbouw van de Petrakerk en het werk van fam. Van Dijk voor de MAF op Papua. Info: Elly Noordhoek, 0113-268585. Lezing: Maandag 24 maart geeft mr. Gerard Smallegange in het Fruitteeltmuseum te Kapelle een boeiende lezing over de cultuurhistorische boerderijen en erven die in Zeeland voorkomen. Naast de standplaats, ligging en omgeving van het cultureel erfgoed is er aandacht voor de bewoners en de tuinen, met name het fruit wat wordt of werd geteeld. Lezing wordt georganiseerd door de stichting Vrienden van het Fruitteeltmuseum en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelding: inharmony@zeelandnet.nl of 0113-344904, o.v.v. naam en aantal personen. ‘S-HEERENHOEK Themabijeenkomst: De Seniorenraad Borsele en de KBO/ouderensociëteit ‘s-Heerenhoek organiseren een bijeenkomst rondom het thema “verkeer”. Het opfrissen van de kennis van het verkeer staat centraal. In de afgelopen jaren is er in het verkeer het nodige veranderd. Er zijn verkeersregels bijgekomen en het is drukker geworden op de weg. Locatie: Verenigingsgebouw De Jeugdhoeve, Blikhoek 4 te ‘s-Heerenhoek. Datum: 14 maart. Aanvang 13.30 uur. Entree is gratis. Aanmelden bij VrijwilligersHuis 0113-311999 of per email; info@vrijwilligershuis.nl HOEDEKENSKERKE Toneelavonden 14 en 15 maart: Toneelvereniging Baarland speelt de klucht: Extra hulp op de eerst hulp. Organisatie Buurtver. Klaver 3, Aanvang 20.00 uur, de Griend te Hoedekenskerke. Reserveren gewenst via: www.buurtverenigingklaver3.nl of 0113403940 na 18.00 uur. HEINKENSZAND Kinderkledingbeurs: Binnenkort wordt er in Heinkenszand weer een kinderkledingbeurs gehouden. De openingstijden van deze beurs zijn als volgt: woensdag 19 maart 9.30-15.00u en 19.00-20.00u; donderdag 20 maart 9.00-11.30u; vrijdag 21 maart 9.0011.30u; zaterdag 22 maart 10.00-11.30u. De beurs wordt gehouden in het gebouw van de Scouting aan ‘t Dijkje te Heinkenszand. ‘t Dijkje is een zijstraat van de Dorpsstraat; de ingang is tussen nr. 135 en 137. Voor informatie: Janet Welleman, tel. 0113-562757, mwelle@zeelandnet.nl ELLEWOUTSDIJK Oecumenische bijeenkomst: Zondag 16 maart ‘oecumenische bieeênkomst’ in ’t Kerkje van Ellesdiek in de Zeeuwse streektaal, in dit geval in het Zuid-Bevelands. Thema is “Ouwe of roaie”. Bijeenkomst begint om 14.30 uur, toegang is gratis. Er wordt gecollecteerd voor de Wilde Ganzen en onkosten van ’t Kerkje. Later te beluisteren op www. ellesdiek.nl (Oecumene). Open middag in Kerkje Ellesdiek: Om de tentoonstelling ‘De Wandeling’ te kunnen bezichtigen opent ’t Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk op zaterdagmiddag 15 maart zijn deuren van 13.30-16.00 uur. ‘De Wandeling’ omval een twintigtal werken van kunstenares Marian Stokx. De kunstenares is aanwezig om toelichting te geven bij haar werk. Toegang is gratis. BIEZELINGE Inloopochtend Trefpunt: Vindt u het ook gezellig om zo af en toe samen met anderen een bakje koffie te drinken? Nieuwe contacten te maken of samen met dorpsbewoners een potje te sjoelen? Kom dan ook naar de volgende inloopochtend van Trefpunt. De koffie met iets lekkers staat weer klaar voor u op donderdag 13 maart tussen 9.30 en 11.30 uur aan de Biezelingseweg 6 in Biezelinge. Voor kinderen is spelmateriaal aanwezig. Voor vragen of vervoer kunt u contact opnemen met Natasja Nieuwdorp tel. 0113381050 of 06-30462996. Voor meer informatie: www.cgk-biezelinge.nl KLOETINGE Postzegelavond met veiling: Donderdag 13 maart is de clubavond van postzegelclub De Bevelanden in Amicitia Schimmelpenninckstraat 14 Kloetinge. De jeugd vanaf 19u en anderen heten we graag vanaf 19.30u welkom. Rondzendverkeer, nieuwtjesdienst en materiaaldienst zijn aanwezig en de veiling met een vijftigtal kavels zal de avond besluiten. Kavellijst via www.postzegelclubdebevelanden.nl en info ecm@zeelandnet of 0113-228562. ’S GRAVENPOLDER Zangavond: Zangavond met medewerking van Jongerenkoor Het Kleinood, Jeugdkoor Jedid-Jah en Gemengde Zangvereniging Met Hart en Stem op zaterdag 15 maart, Elimkerk (Gereformeerde Gemeente) Langeweg 61 te ’s Gravenpolder, 19.30 uur. Organisten Gilbert Verhulst, Bennie Kriekaard en Frank Kolijn bespelen het orgel. Toegang is gratis. Collecte voor Stichting Ontmoeting. Meer info: www.ontmoeting.org/activiteitenagenda Dansen: Zaterdag 15 maart houdt OntspanningsVereniging ‘Amicitia’ (OVA) een dansavond in het dorpshuis ‘Ons Dorpsleven’, Poelvoordestraat 3. DJ Nico verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom.


APK +

Twee onthullingen. EÊn première.

kleine onderhoudsbeurt*

De nieuwe C-Klasse en de nieuwe GLA.

â&#x201A;Ź 99,-

* alleen voor autoâ&#x20AC;&#x2122;s met 3 cilinder motoren

Gecombineerd verbruik: 4,0 - 6,6 l/100 km, 25,0 - 15,2 km/l. CO2-uitstoot: 103 - 154 g/km.

Bosch Car Service Goes Dirk Dronkersweg 15a | 4462 GA Goes Tel. 0113-273665 | www.boschcarservicegoes.nl

Introductie van de nieuwe C-Klasse en GLA op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart in onze showrooms in Goes en Roosendaal.

Bosch Car Service de Muynck Quistenburg 8 | 4454 PZ Borssele Tel. 0113- 350 863 | www.demuynck.nl

Âť U bent van harte welkom!

Bosch Car Service Hoogesteger Kapelle Dijkwelsestraat 59 | 4421 AG Kapelle Tel. 0113-341 315 | www.boschcarservicehoogesteger.nl

Garage van Halst Ruiterplaatweg 2b | 4493 PG Kamperland Tel. 0113-371234 | www.vanhalst.nl

Van Oeveren | Sturm Auto www.vanoeverensturm.nl

gedreven als altijd

Vestiging Goes Albert Plesmanweg 2 4462 GC Goes T. 0113-212730 E. goes@mbvanoeveren.nl

Vestiging Roosendaal Bredaseweg 225-227 4705 RN Roosendaal T. 0165-557400 E. roosendaal@sturmauto.nl

RTING 25% KO r. 100 km vrij. op daghuu en van op weekdag vrijdag t/m ag nd maa

PIET GAAT DOOR MET VOORDEELPRIJZEN!

Tuinhoutspecialist

RTENS

25% KORTING

op daghuur. 100 km vrij. op weekdagen van maandag t/m vrijda g

het voorjaar profiteer NU komt eraan, van onze kor ting

Blokhutten - Tuinhout - Betonsysteem - Tuinmeubelen - Speeltoestellen en nog veel meer........

www.tuinhoutspecialist.nl

* Aktie korting geldt niet voor lopende bestellingen en reeds afgeprijsde artikelen

Combi-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 950,-

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

lijst

1

www.cdagoes.nl

16.25 50 Gezinszak kibbeling 6. Tonijnsalade 2.85 van 200/300 gram, per kilo

korting op al het geĂŻmpregneerde Tuinhout

Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

v.a. â&#x201A;Ź 925,-

Tong

geopend 10.00 - 16.00 uur

de gehele maand maart

â&#x201A;Ź 350,-

Alu-pro kas

bv

Koopzondag 16 maart

% 0 1 AKTIE

Budget kas

Verder met Jo-Annes de Bat

Showterrein met 36 kassen

! !& !$'  (!"#!# '  %"# & "

bv

WWW.HOBBYKAS.NL

Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

NIEUW: HUREN PER UUR Voor de kleine klus! Kijk op de website! www.pietvogelaarbusinessrent.nl

RTENS

6%

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

KINDERFEESTJE? VERHUIZING OF TRANSPORT?

  

 

  

 

                

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen

een RIDA onderneming

Wij doen alles voor uw auto

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen Râ&#x20AC;&#x2122;daal en B.o.Z. Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

150 gram

Ongepelde wokgarnalen 400 gram

8.95

Onze weekaanbiedingen van 11-03-14 t/m 15-03-14

Wij zien u graag bij:

Vishandel Van As Zeeland B.V. Korringaweg 33 - Yerseke - tel. 0113 - 57 09 30


Politie controleert nog wel op strategische plaatsen

Controle op brug en in tunnel uit GOES - De systemen voor trajectcontrole in de Westerscheldetunnel en op de Zeelandbrug staan uit. Dat geeft automobilisten echter geen vrijbrief om het gaspedaal op die wegen in te drukken.

Gala Music & Dance HEINKENSZAND - Op zondag 16 maart verzorgt muziekvereniging Euterpe een Galaconcert in de Stenge in Heinkenszand. Het concert staat in het teken van liefde, zang en dans. Als speciale gasten treden zangeres Vera de Koster, het rolstoeldanspaar Remco van Sabben & Celestine Zegers en latin danspaar Jolanda de Wit & Thijs Smulders op. Deze gasten treden op samen met de fanfare onder de enthousiaste leiding van Bart van Neyghem.

Rinus Zuidweg (trompet en bugel) en René Verhage (contrabas) spelen als solist ieder een werk met de slagwerkgroep die onder leiding staat van Bart van der Vaart. Ook dansen Remco en Celestine op een nummer van de slagwerkgroep. Het belooft een afwisselend, verrassend en gevarieerd programma te worden met voor ieder wat wils; van pop tot klassiek en van samba tot foxtrot. De presentatie is in handen van Lonneke Dagevos. Het concert begint om 14.30 uur en kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.

VV Kapelle

Op de Zeelandbrug is de trajectcontrole uitgeschakeld.

DOOR EUGÈNE DE KOK De Telegraaf bracht vorige week woensdag naar buiten dat de trajectcontroles op vier Nederlandse snelwegen ‘en in Zeeland’ al sinds november en december uit staan, omdat de apparatuur sterk is verouderd. De Westerscheldetunnel en Zeelandbrug zijn die locaties in Zeeland. Hoewel de trajectcontrole is uitgeschakeld, blijft de politie controleren op snel-

ARCHIEFFOTO BENNIE KRAJENBRINK

heid. “Op strategische plaatsen blijven we controleren. Daar voeren we dan mobiele controles uit”, zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket Team Verkeer. Naast de twee Zeeuwse staan de systemen ook uit op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, op de A12 bij Den Haag, op de A12 bij Utrecht en op de A4 bij Nieuw-Vennep. Ze worden allemaal vervangen door nieuwe apparatuur. Volgens de woordvoerder is de Westerscheldetun-

nel als eerste aan de beurt. “Dit zijn hele grote projecten, maar met de tunnel zijn we al een eind gevorderd. Het kan best zijn dat het daar aan het einde van dit jaar alweer werkt.” De vier andere worden pas volgend jaar vervangen. Waar de borden die de trajectcontrole aankondigen nog niet zijn verwijderd, gebeurt dat zo snel mogelijk. Als er nieuwe systemen boven de weg hangen, worden ze opnieuw geplaatst.

sten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u Prot. Gem. `s Gravenpolder/Baarland Zondag 16 maart: Baarland 10.00u mr. J. Wouters, Middelburg; ‘s-Gravenpolder 10.00u ds. D. Westerneng. Prot. Gem. “de Ark” Hoedekenskerke Verder: Kerkstraat 32, Hoedekenskerke. Diensten zondag 10.00u Samenwerkende Protestantse Gemeenten ’s-Heer Abtskerke en Nisse Dienst om de 14 dagen, steeds zo. om 10.00u. Zondag 16 maart: 10.00u Gezamenlijke dienst van Hoedekenskerke, Nisse en ‘s-Heer Abtskerke, ds. E. Rietveld dienst in Nisse. Prot. Gem. Heinkenszand Barbesteinkerk: Clara’s Pad 6, Heinkenszand. Dorpskerk: Dorpstraat 71, Heinkenszand. Zondag 16 maart: 10.00u Barbesteinkerk ds P. Schelling uit Monster Protestantse Gemeente Lewedorp Zandkreekstraat 31, Lewedorp. Predikant: da. M.J. Wisse. Prot. Kerkgemeenschap Nieuwdorp Coudorp 1, Nieuwdorp. Zondag 16 maart: 10.00u Mevr. N Roggeband - Tholen RK Kerk ‘s-Heerenhoek (‘s-Heerenhoek - Borssele - Nieuwdorp). Parochie: H. Willibrordus. Postadres: Deken Holtkampstraat 9, ‘s-Heerenhoek, tel. (0113) 351264. Diensten: 3e en 4e za. van de maand 19.00u, zo. 9.00u. RK Kerk H. Blasius Heinkenszand (‘s-Heer Arendskerke - Heinkenszand). Parochiecentrum: Kerkdreef 4, Heinkenszand, tel. (0113) 561216. Diensten: iedere za.19.00u en iedere zo. 09.00u. RK Kerk Kwadendamme (‘s-Gravenpolder - Hoedekenskerke Baarland - Nisse - Oudelande - ‘s-Heer Abtskerke) Kerk en pastorie: Johan Frisostraat 5-7, Kwadendamme. Diensten: vrij. 09.00u, zo. 10.45u. RK Kerk Lewedorp Parochie: H. Eligius. Secr.: Burgemeester Lewestraat 11, Lewedorp. Spreekuur: elke 1e ma. van de maand 19.00-19.30u, tel. (0113) 612694. Diensten: zo. 10.30u RK Kerk Ovezande & Driewegen - Ellewoutsdijk Parochie: Onze Lieve Vrouw Hemelvaart. Pastorie: Hoofdstraat 58, Ovezande, tel. (0113) 655214. Diensten: zo. 09.30u, laatste za. van de maand 19.00u. Prot. Gem. Driewegen - Ellewoutsdijk - Ovezande Van Tilburghstraat 27 te Driewegen, elke zondag 10.00u. Interim-predikant: ds. Arie van der Maas, 06-13423121, e-mail:

apvdmaas@zeelandnet.nl Info: Andien Goense (scriba), 06-49914124, e-mail: deokerk@zeelandnet.nl. Biddag woensdag 12 maart 19.00u gaat voor ds. Annelies Molenaar. Zondag 16 maart 10.00u gaat voor ds. Arie van der Maas.

Programma woensdag 12 maart 19.00 Kapelle MC1-WHS MC1 Donderdag 13 maart 19.00 Kapelle D4-Goes D2 Zaterdag 15 maart 08.30 Kapelle E4-SJO Lebo/SVN E2 08.30 Kapelle F1-Wolfaartsdijk F1 08.30 Kapelle F4-Walcheren F6 08.30 Kapelle E3-Kloetinge E6 08.30 Kapelle MP1-Yerseke MP1 08.30 Kapelle MP2-Luctor’88 MP2 09.45 Kapelle F2-DFS F2 09.45 Kapelle E2-Steen E2G 09.45 Kapelle D2-Kruiningen D1 09.45 Kapelle D1-Rood Wit W D1 11.00 Kapelle C2-SKNWK C1 11.15 Kapelle MC1-De Fendert MC2 12.45 Kapelle 3-Yerseke

14.30 Kapelle 2-MZC’11 2 15.00 Kapelle 1-WHS 1 14.30 Arnemuiden 4-Kapelle 4 14.30 Nieuw Borgvliet A1-Kapelle A1 14.45 HVV’24 B1-Kapelle B1 12.45 HVV’24 B2-Kapelle B2 12.30 Steenbergen C1-Kapelle C1 12.30 Yerseke C2-Kapelle C3 10.30 Kwadendamme D1-Kapelle D3 11.00 Goes D2-Kapelle D4 09.30 WVV’67 E1-Kapelle E1 09.30 Wolfaartsdijk E2-Kapelle E5 09.45 Zeeland Sport F1-Kapelle F3 10.00 Waarde F1-Kapelle F510.00 SSV’65 MP1-Kapelle MP3 10.00 Arnemuiden MP3-Kapelle MP4 12.30 Arnemuiden VR1-Kapelle VR1 10.00 Rimboe MB1-Kapelle MB1

Grote of Maria Magdalenakerk, Singelstraat 21, Goes. De Hoogte, Populierenstraat 29, Goes. Oosterkerk, Bergweg 88, Goes. Zondag 16 maart: Grote Kerk 10.00u Mevr ds M.W.M Helderman-Janse de Jonge te Middelburg; 17.00u Ds N. v.d. Linden, Vesperdienst; Oosterkerk 9.30u Ds B. de Haan te Nw en St Joosland; de Hoogte 10.00u Ds A. Jobsen Vergadering van Gelovigen Zondag eredienst van 10.00 tot 11.00u; woordbediening van 11.30 tot 12.30u. www.nieuwleven-goes.nl. De samenkomsten worden gehouden in: Dorpshuis Heer Arendhuis, Torenring 46 te ‘s-Heer Arendskerke. Vrije Evangelische Gemeente Kerkgebouw: Bethelkerk, Beatrixlaan, Goes. Diensten zondag 10.00u en 18.30u. 1e zondag v/d maand zingen in de Bethelkerk aanvang 18.30u. Hervormde Gemeente Kerkgebouw De Levensbron, Mansholtlaan 1, Goes. Zondag 16 maart: 10.00u ds. G.D. Kamphuis, Goes; 17.00u ds. L. Wüllschleger, Amersfoort Vliedberggemeente Geref.Kerk Goes e.o. Calvijn College, Klein Frankrijk 19, Goes. Diensten: zo. om 9.30 en 16.30 uur. Messiaanse gemeenschap Stichting Yeshiva Goes Bijeenkomst elke shabbat van 11.00 tot 13.00u in de Bonte Koe, Beestenmarkt 4, Goes, yeshiva.goes@zeelandnet.nl, 0644518941. Admiraal de Ruyterziekenhuis Goes Zondag 16 maart: 10.00-10.30u Ds. L. Deventer PKN Gem. ‘s Heer Arendskerke Torenring 2, ‘s-Heer Arendskerke. Predikant: ds. M.J. Wisse. Zondag 16 maart: 10.00u Ds. Brakema Prot. Gem. ‘s Heer H’kinderen Plein 1, tel. 233098. Zondag 16 maart: 10.00u Mw. R. Keijzer-Meeuwse, Voorburg Herv. Gemeente Kattendijke Kerkgebouw: Dorpsstraat 53, Kattendijke. Prot. Gemeente Kloetinge Geerteskerk, Geertesplein 24, Kloetinge. Predikant: ds. J.H. de Koe. Zondag 16 maart: 10.00u Eredienst, voorganger Mevr. A. van Wijngaarden-Junge uit Rotterdam. Prot. Gem. Wilhelminadorp Brugstraat 12, Wilhelminadorp. Zondag 16 maart: 10.00u Ds. L. de Graaf, Heinkenszand

Geref. Gem. Wolphaartsdijk Villa Novastraat 1, Wolphaartsdijk. Tel. 06-30826746. Diensten iedere zondag om 09.30u, 14.00u en 18.00u. Prot. Gem. Wolphaartsdijk Nicolauskerk, Oostkerkestraat 1, Wolphaartsdijk. Zondag 16 maart: 10.00u Ds. C.A. van Eck Gezinsdienst koffiedrinken na de dienst Baha’i-gemeenschap Goes Bijeenkomsten vinden wekelijks plaats in Zeeland, geregeld ook in Goes. Info: 0630534547 Huis van Elia Iedere zondag samenkomst om 13.15u. Adres: Oosterkerk Goes, Bergweg 88 te Goes (ingang aan de J.D. van Mellestraat). Kinderdienst aanwezig. Voor meer informatie: C. Harthoorn 0113622409 of ctharthoorn@zeelandnet.nl Moskee Arrahmaan A. Joachimikade 5, tel. 257539. Voorz.: H. Nahari

KERKELIJK NIEUWS KAPELLE Vrije Evangelische Gemeente Noordelijke Achterweg 67, Wemeldinge. Diensten: zo.10.00u. Tevens elk seizoen extra diensten. www.vegwemeldinge. nl Christelijke Gereformeerde Kerk Biezelingseweg 6, Kapelle. Diensten: zo. 10.00 en 17.00u. Ger. Gem. Kapelle-Biezelinge Petrakerk, Goessestraatweg 18, Kapelle. Zondag 16 maart: 10.00u leesdienst, 18.00u Ds. D.W. Tuinier. Prot. Gem. Kapelle-Biezelinge-Eversdijk Mozeskerk, Noordstraat 4, Biezelinge. Zondag 16 maart: 10.00u Ds. B. de Jong, 2e zondag 40 dagentijd. Woensdag 19 maart: 19.30u Ds. B. de Jong, avondgebed Hervormde Gemeente Kapelle Kerkplein 4, Kapelle. Dienst: zo. 10.00u. Voorganger: ds. L.C.P. Deventer Prot. Gem. Hansweert & Schore Dijkstraat 5, Hansweert. Nieuwe Kerkplein 1, Schore. Diensten: ‘s zomers zo. 09.30u; ‘s winters zo. 10.00u, om de week wisselend in de Hervormde Kerk Hansweert en Schore. Protestantse Gem. Wemeldinge Kerkweg 5, Wemeldinge. Zondag 16 maart: 10.00u Ds. J.C. van de Putte. BORSELE Gereformeerde gemeente Borssele Oostsingel 21, Borssele. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u. Protestantse Gemeente Borssele Predikant: Ds.M.J.Wisse, 0113-561322. Scriba: P.Duijnkerke. Zondag 16 maart (Bidstond): 10.00u dhr J A Capel, Kattendijke Ger. gem. ‘s-Gravenpolder Langeweg 61, ‘s-Gravenpolder. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u Ger. gem. Hoedekenskerke ‘s-Gravenpoldersestraat 4, Hoedekenskerke Ger. gem. Nieuwdorp Havenweg 26, Nieuwdorp. Elke zondag kerkdiensten om 9.30, 14.00 en 18.30u. Gereformeerde gemeente Nisse Zuidweg 15, Nisse. Diensten elke zondag om 9.30u en ‘s middags wisselende tijden. Herv. Gem. Oudelande Scriba: mevr. H.M. Storm-Wagenaar, tel: (0113) 548527. www.pknoudelande.nl Oud Ger. Gem. ‘s-Gravenpolder Provincialeweg 16, ‘s Gravenpolder. Dien-

GOES Christelijke Gereformeerde Kerk Maranathakerk, Bergweg 43A, Goes. Diensten zo. om 10.00u en 17.00u. Voorganger: ds. J.G. Schenau. Doopsgezinde gemeente/Vereniging Vrijzinnige Protestanten Doopsgezinde kerk, Westwal 41, Goes. Predikant ds. Leuny de Kam. Geen dienst. Evangelische Gemeente Rafaël Goes Samenkomsten in Pontes-Goese Lyceum, ingang Vogelzangsweg. Aanvang diensten 10.00u, laatste zondag van de maand 19.30u.; www.rafaelgoes.nl. Voorganger: K. Verhage Family Time Ministries Samenkomst iedere zondag om 13.00 uur in wijkgebouw De Spinne, Joseph Lunslaan 7, Goes-Noord. Voorganger: Raadj Gonesh. Voor meer informatie: mail. info@familytime-ministries.nl, tel. 06-40733166. Zie ook www.familytimeministries.nl Gemeente van Jehovah Getuigen Koninkrijkszaal, Van Hallstraat 4, Goes. Vergadertijden: wo. 19.30u en zo. 10.00u. Gereformeerde Gemeente Louise de Colignylaan 177, Goes, tel. 228023. Predikant en preses: ds. C.J. Meeuse. Kerkdiensten om 9.30u, 14.00u en 18.00u. Ger. Gem. in Nederland Koningskerk, Nassaulaan 153, Goes Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Ontmoetingskerk, Kornetstraat 4, Goes (tegenover ziekenhuis). Zondag 16 maart: 9.30u ds. G.J. de Bruijn; 16.30u drs. G. den Dulk. Leger des Heils Rav. de Groene Jager 72, Goes. Dienst zo. om 10.00u. Korpsofficieren: Majoor D. v. Vuuren en Majoor mevr. R. v. Vuuren-v. Leeuwen. Tevens kindernevendienst. Oud Ger. Gem. Kerkgebouw De Hoeksteen, Noordhoeklaan 90, Goes. Diensten: elke zo. om 10.00u en 17.30u. Rooms-katholieke kerk H. Maria Magdalenakerk, Singelstr. 9, Goes. Diensten iedere zaterdag om 19.00u en iedere zondag om 10.45u. Protestantse gemeente Goes PAGINA 22

NRD-BEVELAND Gereformeerde Gemeente Torendijk 76, 4484 AV Kortgene Prot. Gem. De Ontmoeting te NoordBeveland i.w. Nicolaaskerk, Kerkgang 2, Kortgene. Katse Kerk, Kerkstraat 3, Kats. Opstandingskerk, Voorstraat 20 Wissenkerke. Predikanten: Ds. R. den Hertog en mw. Ds. K. van den Broeke. Zondag 16 maart: Reminiscere, 2e zondag 40 dagentijd, Wissenkerke, 9.30u Ds. K. van den Broeke; Kortgene, 11.00u Ds. R.den Hertog. Woensdag 19 maart: Kortgene, 19.00u Vesper Prot. Gemeente Kamperland De Ark, Veerweg 100, Kamperland. Dienst: zo. 9.30u Gereformeerde Gemeente Veerweg 12, Kamperland. Diensten: 10.00u, middagdienst wisselende tijden. Prot. Gem. te Colijnsplaat Havelaarstraat 30, Colijnsplaat. Zondag 16 maart: 10.00u ds. Spaans Wijzigingen en/of aanvullingen, bijvoorbeeld wie wanneer voorgaat (lees: preekrooster) kunt u gratis doorgeven via www. internetbode.nl - bovenaan de pagina klikken op ‘Aanleveren redactie’ en vervolgens op De Bevelandse Bode. De rest wijst zich dan vanzelf. Voor vragen of het schrijven van artikelen, bel de redactie van De Bevelandse Bode, tel: 0118 61 76 61.


Stem Lokaal in het Stemlokaal Lokale Partij Borsele lijst 4 zie ook via google: www.borsele.net/lokalepartij/ of via www.borsele.nl/bestuur (website politieke partijen)

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten. Evt. gratis thuisbezorging.

SPARERIBEXPRESS.NL

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

ONGEDIERTE?

Waarom kopen?

GRATIS!

U w v a c a t u r e i n D e B o d e é n o p Z e e l a n d We r k t . n u www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

HGZ

®

geveltechniek

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Mail naar: info@traas.nl of kijk op:

inclusief: btw 21%, 2200 km vrij, winterbanden, geen toeslag extra bestuurders

Te huur

exclusief: brandstof, sneeuwkettingen (bij te * Vraag naar de voorwaarden huren), reis- en creditbrief

T 0118 75 02 07 www.hgzgeveltechniek.nl

=VVYOL[SL]LYLU]HUHSSLZVT\^^VUPUNLU

®AVU^LYPUN

®=LYHUKH»Z

per dag*

Scottweg 1-12 GOES 0113 - 215415

4341 RC Arnemuiden

®9VSS\PRLU ®/VYYLU

€ 25,-

www.autoVLIETMAN.nl

Van Cittersweg 2a

®(S\TPUP\TLUR\UZ[Z[VMRVaPQULU ®.L]LSILRSLKPUNLUNV[LU

vanaf

e naar onze showroom Neem een digitale foto me speciale app en wij presenteren u via een uw (nieuwe) woning... hoe deze veranda staat aan


Dbv 20140312  
Dbv 20140312