Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R U C P H E N S E

26 FEBRUARI 2014 WEEK 9

Uitgeverij

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

DA KAPELLEKE VIERT JUBILEUM MET FEEST

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

Volg ons via twitter: @RucphenseBode

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

GEMEENTEN WILLEN WOONCOMPLEX DRUGSVERSLAAFDEN

Informatie van

Bonte Carnavalsavond in Schijf

Buurtpreventie ook in Zegge

SCHIJF - De vier Schijfse buurtverenigingen De Plas, De Berg, De Lange Schouw en Het Dorp houden komende zaterdag vanaf 20.00 uur een Bonte Carnavalsavond’ bij ‘t Wapen van Schijf. Wie nog wil meedoen, kan zich tot aanstaande vrijdag opgeven bij Mariska van Nijnatten. De buurtverenigingen hebben leuke optredens voor u in petto. Speciale gast deze avond is Edrie Antonissen. Hij zal al vroeg in de avond de tent op z’n kop zetten met een spectaculair optreden. Zorg dat je op tijd aanwezig bent want dit mag je niet missen. Voor de andere optredens wordt de volgorde bekend gemaakt rond de klok van 21.30 door Prins Bart d’n Eerste.

ZEGGE - Als onderdeel van het thema ‘Zegge schoon en veilig’ heeft de dorpsraad Zegge het initiatief genomen om te starten met de buurtpreventie. Daarbij wordt de dorpsraad ondersteund door de gemeente Rucphen en de politie. Een kleine groep vrijwilligers is alles aan het voorbereiden. Binnenkort wordt door hen in de kern Zegge een flyer verspreid. Hierin staat een korte uitleg wat buurtpreventie inhoudt en de oproep aan de inwoners van Zegge om ook deel te nemen aan de buurtpreventie. Vrijwilligers die zich al tijdens de braderie opgegeven hebben worden sowieso benaderd. Zie voor meer info de website: www.dorpsraadzegge.nl

Seniorencarnaval in De Vaart

Leden Commissie Ombudsman benoemd

RUCPHEN - Nadat vorig jaar de seniorencarnavalsmiddag weer met groot succes nieuw leven is ingeblazen, gaat deze viering ook dit jaar een vervolg krijgen. In samenwerking met de Rucphense Carnavalsstichting houdt KBO Rucphenmaandag 3 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur in gemeenschapshuis De Vaart een gezellige middag voor alle Rucphense 55-plussers. Er zijn deze middag verschillende artiesten present. Zo komt ‘Kaat van de Kaai’ om haar smeuïge verhalen te vertellen en treden ook de ‘Katers’ voor het voetlicht om hun gewonnen carnavalsliedje ten gehore te brengen. Daarnaast komt Prins Martinus op bezoek. Gratis toegang.

RUCPHEN - De gemeenteraad van Rucphen heeft de leden van de Commissie Ombudsman benoemd. De commissie heeft drie leden die ieder hun expertise inzetten ten behoeve van het ombudswerk.: Diana Smiers, Dick Simons en Adri Buijs. De Commissie Ombudsman is een onafhankelijke commissie die klachten van burgers over ‘bejegening’ of het krijgen van te weinig informatie in tweede instantie behandelt. Dus op het moment dat de klager in eerste instantie van de Gemeente Rucphen zelf geen bevredigend antwoord heeft gekregen. Klagers hoeven zich niet langer tot de Nationale Ombudsman in Den Haag te richten.

Hans Spekman (PvdA) bezoekt Rucphen RUCPHEN - Op vrijdagmiddag 7 maart start de PvdA Rucphen haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Rond 15.00 uur zal het landelijke PvdA-kopstuk Hans Spekman zich voegen bij de lokale PvdA, die dan een bezoek brengt aan de Vlegter te St. Willebrord. Samen met de lijsttrekker Ad Jongenelis en de andere kandidaten voor de gemeenteraad wordt gesproken met bewoners over punten die belangrijk zijn voor de gemeente Rucphen. Na het bezoek aan de Vlegter spreken Spekman en de PvdA-kandidaat-raadsleden nog met mensen rondom de winkels in St Willebrord, vervolgens Sprundel, Rucphen, Schijf en Zegge.

SPRUNDEL- Op zondagmiddag kregen de kinderen van Sprundel al een voorproefje van het carnavalsfeest tijdens het wijkencarnaval. Zo’n veertig nachtuiltjes bevolkten deze middag de dansvloer van de zaal in café de Coop. Om vier uur bracht Prins Driekus 1 met zijn gevolg nog een bezoekje aan deze kindermiddag waarbij het motto van 2014 ‘We geve d’r un draai aon’ goed van pas kwam tijdens de polonaise. Met een goed gevulde zak snoep, geschonken door de caféhouder, kon het feest niet meer stuk. DOOR CORINE ROKS

Gunstige aanb esteding levert gemeente half miljoen euro per jaar op

Forse besparing op afvalverwerking RUCHPEN - Ze moeten nog even aanhikken tegen het dure afvalcontract voor de verwerking van restafval, maar vanaf 2017 kunnen negen gemeenten in West-Brabant een fors besparing inboeken. Door een gunstige aanbesteding in de verwerking van het huisvuil gaan de negen gemeenten er samen jaarlijks bijna 6,7 miljoen euro op vooruit. Voor de gemeente Rucphen levert dat een besparing van een half miljoen euro per jaar op. DOOR RIA VAN MEIR De negen gemeenten zitten nog tot 1 februari 2017 vast aan een contract met afvalverwerker Attero uit Moerdijk. Daarvoor leggen de gemeenten 143,72 euro per ton restafval neer, terwijl zij nu via SITA Roosendaal een contract hebben gesloten voor de periode 2017-2022 voor bijna honderd euro minder per ton. “De hoge contractprijs met Attero was enerzijds bepaald vanwege de hoge marktprijs op dat moment en anderzijds zou Attero ook investeren in een nieuwe verbrandingsoven en de overname van

X x x

alle vuilstortplaatsen”, legt Pieter Balth Linders van Saver uit. Een poging van de West-Brabantse gemeenten om zich in te kopen bij Attero om zo de prijs te drukken, mislukte. De vier Savergemeenten, Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht, besloten daarom te kiezen voor een aanbesteding van de verwerking van het restafval. Bij dat initiatief sloten ook de gemeenten Etten-Leur, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen en Zundert aan. “Ook elders in Brabant werden regionale aanbestedingen gedaan. We hebben als een soort vliegwiel voor de provincie gediend”, meent Linders.

Contracten Die aanbesteding pakte behoorlijk goed uit, want naast het restafval kan ook de verwerking van het gft-afval goedkoper; van 46,82 euro per ton naar 38,70 euro per ton. De verwerking van het gft gebeurt na 2017 nog wel door Attero. De nieuwe contracten leveren de gemeente Rucphen een jaarlijkse besparing van een half miljoen euro, maar bij minder (rest)afval loopt die besparing zelfs nog verder op. De contracten hebben een duur van vijf jaar, met een optie tot verleningen van twee keer drie jaar.

NIEUWE COLLECTIE

x x

x

99

Poppestraat 2-A, St. Willebrord, tel. 0165-383335

www.optiekvanmeer.nl

Gegarandeerd de beste prijs!

p Bekijk verdero ie t n onze adverte

PLUS Manniën Rucphen Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

Jupiler bier Krat à 24 flesjes (Max. 6 kratten per klant)

PER KRAT 13.49

9.949

Inloophuis voor kankerpatiënten RUCPHEN - Roosendaal krijgt een eigen inloophuis voor kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en familieleden uit de regio. Inloophuis De Rose-Linde heeft onderdak gevonden in het nieuwe zorgcentrum van fysiotherapeute Annemarie Hendriks aan de Langdonk 5. Per 1 mei opent de RoseLinde haar deuren voor psychosociale zorg. Het inloophuis draait op vrijwilligers en kon worden opgericht door giften. Het stichtingsbestuur zoekt nog nieuwe vrijwilligers. Aanmelden kan via inloophuisderoselinde@gmail.com of door te bellen met voorzitter Peter Buijs (0165-302387). In het inloophuis komt een huiskamer en een ruimte voor creatieve activiteiten.

Jeugdzorg naar de gemeenten RUCPHEN - Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente Rucphen verantwoordelijk voor de uitvoering van het jeugdzorgbeleid. De Eerste Kamer is akkoord gegaan met de overheveling van de jeugdzorgtaken vanuit het Rijk en de provincie naar de gemeenten. Die worden daardoor verantwoordelijk voor alle taken van jeugdhulp, kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering. De wet gaat gepaard met een bezuiniging van 450 miljoen op jeugdzorg. Wel heeft staatssecretaris Martin van Rijn toegezegd dat er extra geld beschikbaar komt voor de psychische zorg voor kinderen en tieners. Volgens het Rijk kunnen gemeenten beter maatwerk leveren.


X x x x x

x x

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLU

x

32 "| Samsung Clean View

81 c

m

verwijdert automatisch digitale en analoge ruis

Ziggo gecertiямБceerd

2 UE 32 F 4000 32" HD Ready LED Televisie p)[ p;JHHPHFDFSUJGJDFFSE p*OHBOHFOY)%.* Y64# YDPNQPOFOU p%7#5$%575VOFS p&OFSHJFLMBTTF" "SUOS

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


ACTUALITEIT

Spetterende optredens van DJ Timescape en showorkest Mambo Beach Band bij De Wereld

Da’Kapelleke brengt grandioos jubileumfeest RUCPHEN – Da’Kapelleke is in 1992 opgericht door een stel jeugdige vrienden om samen muziek te maken. Carnavalsmaandag geeft deze vriendenclub van Hofkapel Da’Kapelleke ter ere van hun 22-jarig jubileum een grandioos openbaar feest in zaal De Wereld met medewerking van DJ Timescape en een spetterend optreden van showband Mambo Beach Band. DOOR HÉLÈNE HEIJS Hofkapel Da’Kapelleke is opgericht in 1992 door acht vrienden die tegelijkertijd muziek maakten bij de harmonie Nederland En Oranje. Deze vrienden waren toentertijd zo’n 12 jaar oud en speelden pas een jaar of drie/vier in het jeugdorkest. In eerste instantie kreeg deze kapel de naam ’t Jong. “Omdat we allemaal jong waren”, verklaart Ilse van Dorst, Alt-Saxofoonmuzikant van Da’Kapelleke.

‘We doen ook veel buiten carnaval’ Omdat de leden deze naam toch niet helemaal gepast vonden werd de naam al snel gewijzigd in Da’Kapelleke. Vriendengroep In de loop der jaren is de ledensamenstelling van Da’Kapelleke gewisseld. De groep groeide uit van acht tot achttien leden en sinds een aantal jaren bestaat deze kapel uit een vaste kern van dertien muziekmakende vrienden, altijd herkenbaar in hun blauw/oranje tenue. “We zijn een vaste vriendengroep die samen een leuk stukje

muziek maken voor de gezelligheid”, vertelt Michel van Dorst, trompettist en medeoprichter van Da’Kapelleke. “Onze kracht is dat we allemaal even oud zijn en dat we veel samen doen ook buiten de carnaval om”, meldt Ilse. Podiumplaats In de afgelopen 22 jaar beleefden de leden van Da’Kapelleke al vele hoogtepunten. Eén van de hoogtepunten was de benoeming tot hofkapel door de Rucphense Carnavalsstichting op 9 november 2003, ter ere van hun 11-jarig bestaan. Ilse: “Dat was wel een eer”. Leden van Da’Kapelleke leven ieder jaar weer enorm toe naar de carnaval. Niet alleen begeleiden ze als hofkapel de Prins met zijn gevolg, maar ze lopen ook altijd met veel plezier mee met de Rucphense optocht. “We proberen er ieder jaar weer echt iets moois van te maken”, meldt Ilse. Michel vult aan: “We gaan echt voor een podiumplaats”. Hierin zijn ze vaak goed geslaagd, want ze hebben al een aantal keren de Rucphense optocht gewonnen. Ook blij is Da’Kapelleke met de erkenning van ‘De Rucphense Band’. Jubileumviering Ter ere van hun 22-jarig bestaan (twee

Vlnr: Stef, Koert, Ilse, Joris, Colinda, Michel, Marijke, Michel, Marieke. Op de voorgrond Klaas-Jan en Marco. Ontbrekende leden zijn Martijn en Ivo. FOTO DZONPIEK.NL

keer het magische carnavalsgetal elf) geeft Hofkapel Da’Kapelleke een grandioos feest op carnavalsmaandag 3 maart in zaal De Wereld aan Raadhuisstraat 49. “Het is een soort verjaardagsfeestje en iedereen is welkom. Het wordt geen kapel-

lenavond”, benadrukt Michel. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur start de feestavond met een spetterende openingsact van Da’Kapelleke zelf. De avond wordt opgeleukt door DJ Timescape en door twee speciale optredens van sho-

workest Mambo Beach Band. “Deze topmuzikanten weten wel een goed feestje te bouwen”, zegt Michel. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij leden van Da’Kapelleke of bij café De Wereld. Er wordt entreegeld gevraagd.

Alle teams wielervereniging Willebrord Wil Vooruit verwelkomd

Nederlandse kampioenen WWV gehuldigd SINT WILLEBRORD - Onder grote belangstelling zijn donderdagavond in café/dancing ’t Pleintje de nieuwe ploegen van wielervereniging Willebrord Wil Vooruit gepresenteerd in hun nieuwe tenue. Tijdens de presentatie werden ook twee Nederlands kampioenen gehuldigd. Perry Frijters uit Sint Willebrord werd in de categorie 13 jaar kampioen veldrijden en op de weg, en Bas Ottevanger uit Groot Ammers werd kampioen bij de Nieuwelingen op de baan omnium en achtervolging. Beiden werden ook gefeliciteerd door wethouder René Lazeroms.

DOOR HÉLÈNE HEIJS Als eerste werden de jeugdleden één voor één aan het publiek voorgesteld. Dit jaar rijden er iets minder jeugdleden dan afgelopen jaar, maar de groep was nog steeds te groot voor het podium. Het enthousiasme straalde van de gezichten en allen verklaarden ontzettend veel plezier aan de sport te beleven. “De jeugd is de toekomst”, opende voorzitter Jerrie Maas de avond. Door diverse jeugdleden zijn al hele mooie prijzen behaald, onder andere Axel Roks werd afgelopen jaar districtskampioen. Maar de meeste aandacht ging uit naar het jonge Willebrordse wielertalent Perry Frijters die Nederlands kampioen veldrijden en op de weg geworden is in de categorie 13 jaar. Voor Perry was dit al zijn zesde kampioenschap. “Ik heb al meer dan honderd overwinningen behaald”, vertelde hij trots. Speciaal Ook de Nieuwelingen hebben vorig jaar goede uitslagen gereden, zowel in tijdritten, bij het veldrijden en op de weg.

‘De jeugd is de toekomst’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

René Lazeroms feliciteert Perry Frijters met zijn (zesde) Nederlands kampioenschap veldrijden en op de weg.

FOTO HÉLÈNE HEIJS

Voor deze groep, met teamleden uit geheel Nederland, zijn mooie wedstrijden gepland waarbij extra startplaatsen zijn aangevraagd bij de Nederlandse Wielerbond. Bij de Nieuwelingen werd Bas Ottevanger, in

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

de leeftijd 15- en 16-jarigen, gehuldigd als Nederlands kampioen op de baan omnium en achtervolging. Een speciale gebeurtenis voor W.W.V., omdat het de eerste keer is dat iemand van de vereniging Nederlands kampioen op de baan geworden is. Nederlandse selectie Ook bij de grote groep Junioren fietsen weer een aantal talentvolle rijders. Zo zijn er maar liefst drie junioren geselecteerd voor de Nederlandse selectie, te weten Jan Maas uit Huijbergen, Stefan Kreder uit Berkel Rodenrijs (beiden tweedejaars junior) en Tim v/d Poel uit Bergsehoek (eerstejaars junior). “Vooral Tim is een heel groot talent”, vertelt Henk Keller, ploegleider en trainer van de Junioren. Tevens hebben drie buitenlanders (een Australiër en twee Zweden) het team versterkt. Deze Junioren rijden dit jaar een mooi programma met vele mooie (meerdaagse) wedstrijden en klassiekers in binnen- en buitenland, zoals een vierdaagse wedstrijd in Polen. “Wij zijn één van de weinige clubs in Nederland die zo veel kunnen bieden”, meldt Henk Keller vol trots. Als laatste, maar niet als minste, presenteerden de Elite/Beloftes zich op het podium. Vol spanning wordt uitgekeken naar de opening van het wielerseizoen met de Dorpenomloop Rucphen op 9 maart. Om 13.00 is het startschot en de hele koers is live te volgen via digitale tv en live videostream.

Volg ons op Twitter: @RucphenseBode.


PAMPAS DEL SUR

MAX. 6 FLESSEN

MACON-VILLAGES

Ons proefpanel is razend enthousiast over deze Chileense topontdekking!

De wijnstreek Bourgogne staat bekend om de wereldberoemde druif Chardonnay. Een heerlijke wijn die erg lekker is in combinatie met visgerechten, maar ook om zomaar te drinken.

ˆ

Vieilles Vignes

Ook Chardonnay

Ons succesnummer nu extra voordelig geprijsd!

PER KLANT

CARMENE`RE MONTEVISTA

OP = OP

Deze wijn bieden onze inkopers nu aan voor een aantrekkelijke bodemprijs. Neem dus snel mee want voor u het weet is de wijn op!

ELDERS 8,99 ELDERS 3,99

5.

99

ELDERS 8,49

2.

4.

99

99

GULPENER PILSNER 24 x 30 cl

MAX. 3

OP = OP

KRATTEN PER KLANT

MINERAAL WATER Nergens goedkoper!

OP = OP KRATKRAKER! ELDERS 14,69

8.99

PEPSI OF 7-UP 33 cl

STUNTPRIJS! HELE LITER

13.

99

ELDERS 19,99

VIEUXSTUNT! HELE LITER

7.

99

ELDERS 10,29

9.

99

ELDERS 13,99

ROOSENDAAL Laan Van Henegouwen 17 | ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 + | ZUNDERT Molenstraat 4 + WWW.DIRCKIII.NL

30

ELDERS 0,39

BIER FLUITJE 18 cl

OP = OP

HELE LITER

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH

+ Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 3 maart 2014, zolang de voorraad strekt.

1,5 LITER

PER BLIK

PER STUK

ELDERS 0,45

ELDERS 0,79

29

39


ACTUALITEIT

‘Nazorg bij verslavingsproblematiek heel belangrijk’

Column

Moedige Moeder ontvangt Jeugdzorgduim van gedeputeerde

Addo Sprangers

Willempie Kent u Willempie nog? Neen, ik heb het niet over Willem Kieft, de man die Nederland tijdens het EK voetbal in 1988 met een mislukte kopbal de 1-0 overwinning op Ierland bezorgde en daarmee Oranje een halve finaleplaats tegen gastland Duitsland. Uiteraard heb ik het hier over het ruim een decennium eerder door komiek André van Duin weggezette typetje Willempie. Of beter gezegd nog: de gelijknamige carnavalshit waarmee carnavalvierend Nederland al weken voor aanvang van het jaarlijks terugkerende feest vakkundig werd opgewarmd. Van Duin was er een meester in. Zijn creatie Willempie was er zo eentje die je ook in het dagelijks leven best wel eens op straat tegen zou kunnen komen. Zo’n niet al te snuggere figuur, uitgedost met een ziekenfondsbrilleke, een ouderwets helmpje op zijn hoofd en, weer of geen weer, een niet al te modieuze regenjas. Het zou immers wel eens kunnen gaan regenen onderweg en dan werd je dus mooi zeiknat op je Solex-brommertje. Een echt Willempie dus. Iedereen die ook maar enige gelijkenis vertoonde met de Willempie van André van Duin, kreeg dit op straat ook luidkeels te horen met een uitgerekt ‘Willempieeeeeeeeeeee!’ Net zoals in het carnavalsliedje. De tekst was kinderlijk eenvoudig en zelfs de meest a-ritmische persoon kon op het nummer meehossen. Ik mis dergelijke nummers tegenwoordig, moet ik bekennen. Hoort u tegenwoordig op de radio nog wel eens iemand zingen over een paard dat op de gang staat of over hele grote bloemkolen? Dat bedoel ik maar. Over het vraagstuk van kromme bananen of over met jou wel zeven weken willen weet-ik-veel? Precies. En zo hadden we nog wel meer artiesten die - daar kon je bijna de klok op gelijk zetten - in de maanden voor carnaval steevast een intelligente bijdrage aan het feest leverden. Ria Valk bijvoorbeeld, met een leerzaam verhaal over worstjes op haar borstjes, preitjes op haar dijtjes en karbonades en salades op haar bil. Culinaire hoogstandjes dus in een tijd dat een broodje döner kebab nog de status had van een exotische delicatesse. Neen, het schaamteloos brainstormen van de massa in de aanloop naar carnaval is er vandaag de dag niet meer bij. Helaas. Tegen de tijd dat je er weer een beetje in bent gekomen, is het feest alweer voorbij. Gelukkig schreef Thijs van der Molen ooit een nummer dat steevast uitkomst brengt: Drinke totteme zinke. Willempieeeeeeeeeeee!

Colofon

DOOR CORINE ROKS Samen met haar man Kees begeleidt Marian ongeveer vijftig gezinnen. Als ervaringsdeskundigen kennen ze de valkuilen waar veel gezinnen mee te maken krijgen. De verslaafde jongeren weten zich op de juiste momenten goed te presenteren, de deskundige begeleiding blijkt in de praktijk niet optimaal en ouders worden niet of minimaal geïnformeerd. Maar Marian prikt hier doorheen, laat zich niet belazeren door de jongeren, staat op haar strepen bij de verslavingszorg, deinst niet terug voor een rechter en doet er alles aan om ouders in het geheel te betrekken. Kortom een pitbull zoals ze zichzelf omschrijft. GHB Zo’n tien jaar geleden werd het initiatief ‘Moedige Moeders’ opgericht door moeders van drugsgebruikende Volendamse jongeren. Inmiddels heeft dit initiatief zich verspreid over heel Nederland. Doordat haar eigen gezin getroffen werd door de GHB drugsproblematiek, besloot Marian in Volendam in de leer gegaan. Met haar uitgebreide kennis over GHB wordt Marian nu vanuit het gehele land benaderd voor advies. “Het probleem van GHB wordt onderschat. Het is een vrij nieuwe drugs, relatief heel goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen. Het verspreidt zich als een olievlek over heel Nederland”, aldus Marian.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode Rucphense Bode Redactie Monique Jansen Correspondent Hélène Heijs, Corine Roks Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

RUCPHEN - Door haar inzet voor de jeugd en dan met name voor jongeren die verslaafd zijn aan de drugs GHB, ontving Marian Talboom uit Sint Willebrord afgelopen donderdagmiddag de Jeugdzorgduim. Deze erkenning wordt door de provincie uitgereikt. Marian ontving hem uit handen van gedeputeerde Brigitte van Haaften die het vrijwilligerswerk van Moedige Moeders zeer waardeert. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en wethouder John van Hal, die beide nauw samenwerken met Marian, waren getuigen bij de ontvangst van deze onderscheiding.

Instanties Talboom heeft een duidelijk standpunt:

“Er valt in Nederland nog veel winst te behalen als het gaat over de verslavingszorg.” Volgens haar werken instanties langs elkaar heen, gerechtelijk hapert het een en ander en financieel is het ook nog niet op orde. “Samenwerking ontbreekt.” Niet alle ouders hebben de kracht om hier tegenin te gaan, maar Marian gaat op haar strepen staan voor de gezinnen die zij begeleidt: Inzicht in het behandelplan en gesprekken met de medische begeleiding waarbij zij de verantwoordelijk artsen niet mijdt. Ze heeft binnen de muren van de verslavingsklinieken haar stempel gedrukt, ze weten wie ze voor zich hebben, zij laat zich niet afpoeieren. “Maar ouders moeten eveneens getraind worden om kordaat te handelen”, benadrukt Marian. Beleid De GHB problematiek leeft erg in de gemeente Rucphen. Vorig jaar vonden drie jongeren de dood door deze drugs. Met

een nieuw sterk beleid voor GHB waarbij vooral preventie en nazorg de aandacht hebben, loopt de gemeente Rucphen landelijk gezien voorop. Door de korte lijntjes die Marian heeft met de burgemeester, de wethouders en de politie wordt adequaat ingegrepen als een gezin in de problemen dreigt te raken. “Verslavingscentra staan versteld dat ik zulke goede banden met de gemeente heb.” Belangeloos Marian en Kees zijn erg verrast door de Jeugdzorgduim die aan hen wordt toegekend. “Het is een stukje waardering voor je werk.” Beide doen dit werk geheel vrijwillig. Op de vraag waarom ze zich belangeloos inzetten, zegt Marian stellig: “ Het is fijn dat het in ons gezin goed gaat, die ellende hebben we drie jaar geleden achter ons gelaten en en dat wil je toch voor iedereen.”

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 9 De oplossing van deze puzzel is in week 10 te vinden op www.internetbode.nl

‘Nog steeds breed draagvlak voor realisatie’

Gemeenten houden vast aan wooncomplex drugsverslaafden RUCPHEN – De gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht houden vast aan de realisatie van een wooncomplex voor chronisch drugsverslaafden aan de Burgemeester Freijterslaan en de Wouwseweg in Roosendaal. Zij vinden een dergelijke voorziening noodzakelijk. DOOR MONIQUE JANSEN Die intentie spraken zij uit samen met zorginstellingen Novadic-Kentron, de GGZ Westelijk Noord-Brabant en woningcorporatie AlleeWonen. Een noodzakelijke voorwaarde voor het doorgaan van het project is dat de zorg voor chronisch drugsverslaafden en het geld dat daarvoor nodig is daadwerkelijk wordt overgeheveld van het Rijk naar de gemeenten.

© www.sudokusite.eu

Rechts Marian Talboom met haar onderscheiding, links gedeputeerde Brigitte van Haaften. FOTO CORINE ROKS

Discussie De Roosendaalse wethouder Kees Jongmans is er zich van bewust dat de woonvoorziening voor drugsverslaafden flink ter discussie heeft gestaan. Volgens hem was PAGINA 5

daar de onduidelijkheid over de overheveling van de zorg vanuit de AWBZ naar de gemeenten de belangrijkste oorzaak van. Jongmans: “Inmiddels is duidelijk dat er ook met de wijzigende omstandigheden nog steeds breed draagvlak is bij alle partners voor realisatie van de woonvoorziening.” 24-uurs-toezicht Volgens de gemeenten is een woonvoorziening met 24-uurs-toezicht voor chronisch drugsverslaafden nog steeds broodnodig, ook met de huidige inzichten binnen de verslavingszorg. Daarnaast wordt de begeleiding van mensen die zorg nodig hebben –waaronder drugsverslaafden- vanaf volgend jaar naar verwachting een taak van de gemeenten. Wel is het nog steeds onduidelijk of alle zorg voor deze doelgroep de verantwoordelijkheid wordt van de gemeenten en hoeveel geld daarvoor beschikbaar komt. Daarnaast moeten de Eerste en Tweede Kamer nog een besluit nemen over de nieuwe wet. Volgens wethouder Jongmans is het belangrijk dat er snel duidelijkheid komt voor de omwonenden van het

toekomstige zorgcomplex. De komende tijd wordt landelijke besluitvorming door de Eerste en Tweede Kamer afgewacht, voordat de samenwerkende gemeenten een besluit nemen over de financiering van de woonvoorziening. Afspraak Het beschermd-wonen-project kwam in 2013 op de tocht te staan, nadat zorgverzekeraar CZ de financiering stopte. Dat komt onder meer door wijzigingen van de AWBZ. In de nieuw te bouwen woonvoorziening kunnen naar verwachting 24 cliënten terecht. Uit onderzoek is gebleken dat er vijftig personen uit de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht, Halderberge en Rucphen in aanmerking komen voor het project beschermd wonen. Roosendaal maakte enkele jaren geleden de afspraak met de buurgemeenten dat een beschermdwonen-project voor drugsverslaafden in deze gemeente zou worden gerealiseerd. AlleeWonen gaat het complex bouwen. Novadic-Kentron neemt de dagelijkse zorg op zich en de GGZ de psychiatrische begeleiding.


Oud-p apier niet op 1 maart

Inrichting groen en speelplekken samen met wijkbewoners bepaald

Activiteiten NEO

Start renovatie groen De Louwen RUCPHEN - De renovatie van het groen in de wijk De Louwen is officieel van start gegaan. In de Turfgreef werd maandagmiddag symbolisch ‘de eerste boom gekapt’ door wethouder Martien de Bruijn en een vertegenwoordiger van de Bewonerswerkgroep de Louwen. DOOR ADDO SPRANGERS Burgemeester en wethouders stelden het definitief ontwerp van de renovatie eerder deze maand vast. Er mag volgens de gemeente Rucphen best gesproken worden van een bijzonder ontwerp, omdat het vorm kreeg in samenspraak met de bewoners die er - bewust en onbewust dagelijks gebruik van maken. Samenwerking In september 2013 vroeg de gemeente

bewoners uit De Louwen om mee te denken over de renovatie. Hiertoe werden alle bewoners met een huis aanhuis verspreide brief uitgenodigd voor een informatieavond. Ook maatschappelijke organisaties uit de wijk kregen een uitnodiging. Vervolgens is een bewonerswerkgroep geformeerd, die samen met de gemeente de plannen heeft opgesteld en heeft gezorgd voor inbreng vanuit de wijk en terugkoppeling met de wijk. Voor duidelijke knelpunten tijdens de

planvorming is nog een aantal aparte bijeenkomsten met de meest direct omwonenden gehouden. Ondanks de langere doorlooptijd van de planvorming, heeft dit uitgebreide planvormings- en communicatietraject volgens de gemeente wel gezorgd voor duidelijk meer draagvlak en bekendheid van de plannen in de wijk. Trots meldt zij dan ook dat in een evaluatieformulier de bewoners de aanpak hebben gewaardeerd van een 7 tot en met een 9 op een schaal van 1-10.

Politieke partijen geven antwoord tijdens discussieavond

Uitdagende stellingen ingebracht op ondernemersdebat De IKR streeft naar een gezond ondernemingsklimaat en het verbeteren van de leefbaarheid binnen de gemeente. Door het aanbod van ondernemingen zo hoog mogelijk te maken en het aantal arbeidsplaatsen te verhogen, zullen inwoners meer gestimuleerd worden om hun bestedingen binnen de kernen te doen. “De gemeente heeft als bedrijf ook het één en ander te besteden en heeft daarin een voortrekkersrol”, aldus Jean-Paul Matthijsen, secretaris IKR. De gemeente heeft de afgelopen jaren meer besteed binnen de gemeente. De IKR wil weten of het volgende gemeentebestuur deze trend gaat doorzetten.

RUCPHEN - Tijdens het politiek ondernemersdebat dat Uitgeverij de Bode op dinsdag 11 maart houdt in samenwerking met de Federatie Ondernemersverenigingen Rucphen (FOR) leggen organisaties stellingen voor aan de politieke partijen. Deze stellingen gaan over actuele onderwerpen waar iedere inwoner en/of ondernemer direct of indirect dagelijks mee te maken heeft of in de nabije toekomst mee te maken gaat krijgen. DOOR HÉLÈNE HEIJS De vijf deelnemende politieke partijen (VVD, Rucphense Volkspartij, CDA, D66 en PvdA) gaan met elkaar in debat over onderstaande stellingen. Toerisme Stichting Adviesraad Toerisme en Recreatie brengt onderstaande stellingen ter discussie: “Puur Rucphen profileren”door creëren van toeristisch/recreatieve inkomsten/werkgelegenheid. De onzekerheid over de ambities toerisme vanuit de gemeente voor de komende jaren verstoort de voortgang van het proces. Continu verhogen van de toeristenbelasting is één van de belangrijkste oorzaken van daling van de overnachtingen/bestedingen ook binnen Rucphen. “De gemeente gaat zich terughoudender opstellen richting organisaties en neemt zelf geen initiatieven meer. Op het beschikbare budget wil de gemeente bezuinigen. Dat heeft direct grote gevolgen voor met name het dagtoerisme”, meldt Peter Mies,

secretaris van Stichting Adviesraad Toerisme en Recreatie. De stichting vindt dat de komende drie jaar juist het dagtoerisme bevorderd moet worden. Horeca De horeca belangenorganisatie brengt onderstaande stellingen in debat: Verenigingen en buurthuizen mogen de rol van de horeca overnemen om eventuele financiële tekorten op te vangen. De gemeente bepaalt de opening- en sluitingstijden van de horeca, met name de terrassen. Horecaondernemingen vrezen dat door bezuinigingen sportverenigingen, club- en buurthuizen hun tekorten zullen aanvullen door het ontplooien van commerciële activiteiten die in strijd zijn met de heersende drank- en horecawet. “Regelmatig krijgt de gemeente ontheffingsaanvragen van persoonlijke aard, zoals het organiseren van verjaardagsfeesten in buurthuizen”, vertelt Jack Suijkerbuijk, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Rucphen. Dat is niet toegestaan. De horeca wil van de verschillende politieke partijen vernemen of dat ze de huidige drank- en horecawet zullen blijven handhaven zoals die nu is.

Wat is uw opinie over het landbouwverkeer na de realisatie van de verschillende verkeersplannen? Hoe denkt u dit vorm te geven in de praktijk? “De ZLTO Rucphen maakt zich zorgen over de routing van het landbouwverkeer. Het is volgens de ZLTO niet wenselijk dat al het landbouwverkeer door de dorpskernen moet rijden”, zegt Gerard Buiks, voorzitter ZLTO afdeling Rucphen. “Voor de veiligheid en leefbaarheid in de dorpen lijkt het ons verstandig om op de nieuw aan te leggen verbindingswegen het landbouwverkeer toe te laten.” Aangezien de verkeersplannen nog in een ontwerpfase zijn, vraagt ZLTO hier extra aandacht voor. “Het zou een gemiste kans zijn als het landbouwverkeer door de kernen gestuurd wordt.” Deze gratis discussieavond vindt plaats op dinsdag 11 maart in Het Wapen van Schijf in Schijf om 19.30 uur.

CV-ketel storing? Bel (0165) 54 40 55

IKR Industriële Kring Rucphen (IKR) stelt de volgende vraag:

> Vervanging > Service > Onderhoud

Hoe gaat men ervoor zorgen/stimuleren dat de bestedingen van de gemeente, bedrijven en inwoners zoveel mogelijk binnen de gemeente worden gedaan?

www.warm in huis.nl

PAGINA 6

RUCPHEN - Afgelopen weekend stonden diverse activiteiten met of namens NEO op het programma. Dat begon al met de jaarvergadering op donderdag, rikavond op vrijdag, Bonte Avond op zaterdag en afscheid van Corné Pas op zondagmiddag. Bonte avond De aanmeldingen kwamen in de aanloop naar deze avond moeizaam op gang, maar de deelnemers wisten uiteindelijk toch een avondvullend programma te brengen. Wederom zeer gevarieerd met o.a. playbackacts, dansjes, komische acts, top-40 en musical liedjes die bovendien live werden gezonden. Daarnaast werden enkele inzendingen voor het liedjesfestival nogmaals ten gehore gebracht en waren er de muzikale klanken van Da’Kapelleke (die dit jaar 22 jaar bestaan) en de kersverse blaaskapel De Blatbloasers, die dit jaar hun eerste carnaval in die hoedanigheid gaan beleven. Complimenten voor de Swingers, die met hun variant van de quiz “De jongens tegen de meiden” een groot aandeel hadden in het succes van deze avond. Afscheid Corné Pas Corné Pas werd in 1977 lid van NEO. Hij heeft zich sindsdien bekwaamd in kleine

ZLTO ZLTO heeft de volgende vragen: Op 19 maart wordt gestemd voor de samenstelling van de gemeenteraad. ARCHIEFFOTO DE BODE

Ook familie van Corné Pas was aanwezig.

2SE4 RVICE UURS

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

trom en later slagwerk/percussie in het algemeen. In 2001 volgde hij zijn vader Jan Pas op als instructeur van het tamboerkorps van NEO. Corné is destijds ook gestart met een B-tamboerkorps. Onder zijn leiding zijn veel prima resultaten behaald op concoursen, is deelgenomen aan NK-wedstrijden en zijn binnen de eigen geledingen enkele taptoes georganiseerd. Corné’s laatste officiële optreden als instructeur van de tamboers van NEO dateert alweer van juni 2012, namelijk de 24-uurs repetitiemarathon van NEO tijdens de Rucphense Feesten. Corné bleef nog aan de vereniging verbonden als opleider slagwerk tot juli 2013. Afgelopen zondag hebben we Corné feestelijk kunnen bedanken voor zijn inzet als lid, instructeur en opleider van NEO. Diverse oud-leden waren daarbij aanwezig, en als verrassing werden door huidige en oud-leden nog enkele marsen ten gehore gebracht, waarbij Corné symbolisch de leiding overgaf aan zijn opvolger Willy van Maasakkers. In zijn toespraak en dankwoord kon Patrick Smeekens als voorzitter van NEO met trots melden dat Corné werd benoemd tot erelid van de vereniging. Geen oud-papier zaterdag 1 maart Zoals eerder al gemeld in de dag- en weekbladen, zijn er dit jaar enkele maanden waarbij niet op de eerste zaterdag maar op de tweede zaterdag van de maand het oud-papier in Rucphen wordt opgehaald. Dat geldt ook voor de maand maart. Het oud-papier wordt in de bebouwde kom van Rucphen dus NIET zaterdag 1 maart opgehaald, maar een week later op zaterdag 8 maart.

I.v.m. carnaval ophaaldatum oud papier verschoven

Tamboers St.Cecilia ZEGGE - In verband met de naderende carnavalsdagen is het ophalen van het oud papier in Zegge verplaatst naar de tweede maandag van de maand, namelijk 10 maart. Vanaf 18.30 uur wordt weer volgens de gebruikelijke route uw oud papier door ons opgehaald. Ondanks dat we inmiddels al meer dan een jaar inzamelen d.m.v. de zogenaamde blauwe kliko’s gaan er toch nog wel een aantal dingen niet zoals het eigenlijk zou moeten gaan. Wij vragen dan ook hierbij uw extra aandacht voor de volgende punten: Zet uw kliko op de daarvoor door de gemeente aangewezen verzamelplaats, dit is nl. dezelfde plaats waar u ook de kliko voor de normale huisvuilroute

plaatst; Zet uw kliko met de wielen naar de straatzijde; Zorg ervoor dat het deksel van uw kliko normaal dicht kan, scheur hiervoor desnoods wat dozen zodat ze minder plaats innemen; Zet geen papier los naast of op de kliko, dit mag door ons i.v.m. geldende veiligheidsvoorschriften niet worden meegenomen; bedenk hierbij dat we volgende maand weer graag bij u langs komen. Indien u zo vriendelijk wilt zijn om wat extra aandacht aan bovenstaande opmerkingen te besteden, is het voor ons veiliger en makkelijker om uw zeer gewaardeerde oud papier met plezier op te halen. Wij danken u alvast voor uw medewerking en wensen u prettige carnavalsdagen. Op maandagavond 10 maart zijn wij weer tot uw dienst.

Samenwerking voor behoud kerken RUCPHEN - De provincie Noord-Brabant, de bisdommen Breda en Den Bosch, de Protestantse Kerk Nederland (PKN) de Vereniging Brabantse Gemeenten (VBG), Monumentenhuis, Vereniging Kleine Kernen, Brabantbeeld en de Monumentenfederatie Noord-Brabant gaan zich inzetten voor de herbestemming van vrijkomende kerken. De samenwerkende partijen streven er naar om leegkomende kerken te behouden door een geschikte bestemming te vinden. In veel steden en dorpen vormen kerken een beeldbepalend gebied. Daarnaast nemen ze een belangrijke plek in van de geschiedenis van lokale bewoners door onder meer bruiloften en uitvaarten.


LIEF EN LEED

Familieberichten DANKBETUIGING Het is ongelofelijk stil en leeg... Maar de herinnering zal altijd blijven... Uw blijken van medeleven, de vele hartverwarmende reacties, kaarten en prachtige bloemstukken, die we mochten ontvangen na het overlijden van mijn vrouw, onze moeder en oma,

Weekenddiensten Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek Breda bij Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda, tel. 076 5953099. Poliklinische Apotheek Roosendaal bij Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 25, Roosendaal, tel. 0165 591400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Dierenarts Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

Mariëtte Vriends - van Trijp waren overweldigend. Wegens enorme belangstelling bij de uitvaartdienst is het niet mogelijk u allen persoonlijk te bedanken. Het is ons duidelijk geworden dat Mariëtte niet alleen voor ons, maar ook voor anderen veel heeft betekend. Fer Vriends Kinderen en kleinkind Zundert, februari 2014

Thuiszorg Ons Thuis Voor al uw zorgvragen professioneel & kwaliteit. Direct inzetbaar. Tel: 06-13918168 of 06-13918940

7KXLV]RUJ

Afscheidshuis Rucphen

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Kantoor:

Schijfse Vaartkant 1B, Rucphen Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thebe Thuiszorg Rucphen Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 67 46 of mail naar ettenleurcentrum@thebe.nl

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Tel.: 0165-36 45 66 Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl "ERGSEBAANs!2.ISPEN

Openingstijden Gemeente Rucphen Binnentuin 1 4715 RW Ruchpen Tel: 0165 – 349 500 Maandag t/m Vrijdag 08.00 – 12.00 uur

Tulpstraat 105 4711 HG St. Willebrord Tel.: 0165 383742 Mobiel: 06 51470422

Rolluiken * Zonweringen * Kunststof Kozijnen * Montage en Reparatie *

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom

Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Leerlooierstraat 9 4871 EN Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* infrarood verwarming * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

(nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600 huid- en laserklinieken ‡SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLH‡KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ*RHV Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOÀOOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie

(UID ENLASERKLINIEK"ERGENOP:OOMsIn Zorgcentrum ,IEVENSBERG"OERHAAVEPLEINDs64"ERGENOP:OOM s swww.huidlaser.nl (UID ENLASERKLINIEK-IDDELBURGsIn Barcode gebouw 0ARK6ELDZIGTs$2-IDDELBURGs www.dermateam.nl > Huid- en laserkliniek Goes "EATRIXLAANs0.'OESs www.dermateam.nl

VITAK Advocaten

S HEERhEaNnd’ el vlees

Voor (H)eerlijk vlees moet je bij de Heeren’s Vleeshandel zijn geweest. Ook voor (H)eerlijk gourmet- en BBQvlees. Wekelijks reclames in de winkel !!

Scherpe prijzen voor kleine en grote hoeveelheden Knuffels.............................klein € 0,10 groot € 0,25 Romans .................per stuk € 0,50 zes voor € 2,50 Kookboeken.................................................. € 0,25 Pockets voor volwassenen ........................... € 0,20 Kinderboeken ............................................... € 0,10 Kop en schotel .............................................. € 0,10 Bekers en mokken ........................................ € 0,10 Diverse zeepjes ............................................ € 0,05 Alle carnavalsartikelen..................... HALVE PRIJS Gezelschaps- en kinderspelen ........ HALVE PRIJS Alle schoenen en laarzen ................ HALVE PRIJS

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje”

Lange Hei 16, Sprundel Tel: 0165-385595 (achter het ijspaleis) di t/m do van 7.30 tot 17.00 uur, vr van 7.30 tot 16.00 uur. Ma en za GESLOTEN

* EIGEN FABRICAGE EN TOONZAAL * ALLE STIJLEN EN MODELLEN OP MAAT GEMAAKT ONZAAL * TOTALE RENOVATIE TO E EID BR GE UIT BEZOEK ONZE * KLEIN BEDRIJF MET GROTE MOGELIJKHEDEN

Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

INDUSTRIEPARK - RIJKMAKERLAAN 13 - 2910 ESSEN (B) - TEL. 00323-677.31.98

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

WWW.KEUKENSKONINGS.BE

PAGINA 7


De omleiding Rucphen verdient absolute prioriteit Op 19 maart staan de gemeenteraadsverkiezingen op het programma. In aanloop naar de verkiezingen trakteert de Rucphense Bode alle vijf deelnemende partijen op drie prikkelende stellingen. Alle partijen kunnen kort reageren op de stelling. Zo kunt u als lezer de partijen met elkaar vergelijken. VVD Uw lokale VVD heeft deze prioriteit al benadrukt door de vastgestelde bestemmingsplannen en het aan te leggen fietspad langs de nog op te waarderen Bernhardstraat. Belangrijk, want door de omleiding worden de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Sprundel, Rucphen en St. Willebrord sterk verbeterd. En worden de centra van deze dorpen ingericht en aangelegd als aantrekkelijke dorpsharten met verschillende voorzieningen. CDA De Omleiding Rucphen verdient absolute prioriteit. Ja, de ingeslagen weg is helder en voorbereid. De uitvoering van de doortrekking Helakkerstraat en Vosdonkseweg binnen de gestelde financiële kaders moet voortvarend worden aangepakt. De financiering van de zuidpoot dient gevonden te worden in andere kostendragers dan de algemene middelen. Bijvoorbeeld ontwikkeling van industriegronden en woningbouw als kostendragers zoals altijd als uitgangspunt is gehanteerd bij de planopzet. PvdA Daar is de Rucphense PvdA het voor een groot gedeelte mee eens. Het doortrekken van de Helakkerstraat en de Vosdonkseweg heeft voor ons een grote prioriteit.

Volgens de Rucphense PvdA hoort daar ook het fietspad aan de Bernardstraat bij. De omleiding zorgt ook voor de ontlasting van de kernen van Sint Willebrord Sprundel en Rucphen. Ook zorgt dit voor een veel betere bereikbaarheid van de Nijverhei en de voorzieningen in de Binnentuin zoals het skicentrum, de Vijfsprong , het Dienstverleningscentrum en diverse sportvoorzieningen. En ook heel belangrijk zonder deze omleiding is het niet mogelijk om het nieuwe centrumplan Rucphen te realiseren, Want heel de realisatie van dit plan hangt nauw samen met de doortrekking van de Helakkersstraat en de Vosdonkseweg. Die moet er namelijk voor zorgen het centrum van Rucphen verkeersluw wordt. Wat de volgende stappen van de omleiding betreft wil de Rucphense PvdA eerst afwachten wat voor effect het doortrekken van de Helakkerstraat en de Vosdonkseweg heeft. Wellicht is het dan niet nodig om de rest van de omleiding te realiseren wat dan weer een kostenbesparing oplevert. D66 Een goede ontsluiting van de Binnentuin en het industrieterrein is voor D66 Rucphen een absolute noodzaak om de verkeersoverlast in de kernen te verminderen. Maar het doel is door de jarenlange discussie uit zicht geraakt. Een ontsluitingsweg moet ook echt een ontsluitings-

weg zijn; een opgewaardeerde erf toegangsweg is dat niet. D66 Rucphen vindt dat na het doortrekken van de verlengde Helakkerstraat/Bernardstraat de aandacht moet uitgaan naar het doortrekken van dit traject naar de Zundertseweg. Door deze nieuwe aansluiting ter hoogte van Scherpenberg hebben de bewoners van de Zundertseweg ook minder verkeersoverlast. D66 Rucphen wil na realisatie van het gehele Noord/Zuid-traject opnieuw onderzoeken hoe de verkeersstromen binnen onze gemeente zijn. Aan de hand hiervan kunnen dan nadere noodzakelijke acties worden vastgesteld. D66 Rucphen blijft tegen de voorgenomen doortrekking van de Vosdonkseweg naar

de Helakkerstraat. Dat is verplaatsen van verkeersoverlast. De bevolking hoeft niet op te draaien voor een miljoenen verslindend project dat een gevolg is van een politiek compromis in 2010. Een compromis dat niet gebaseerd is op echte verkeerstellingen, maar op drijfzand. En daar is het lastig over rijden. RVP De RVP geeft komende drie jaar prioriteit aan de aanleg van het belangrijkste stuk van de omleiding: De doortrekking van de Helakkerstraat en de Vosdonkseweg en het opwaarderen van de Bernhardstraat met vrijliggend fietspad. Hierdoor wordt de

grootste overlast van doorgaand verkeer in de dorpskernen van Rucphen, Sprundel en St. Willebrord eindelijk opgelost, wat in de gemeente Rucphen al meer dan 40 jaar wordt nagestreefd. De RVP vindt het een vereiste dat daarbij uitdrukkelijk rekening wordt gehouden met de belangen van de omwonenden van de deze nieuwe wegen. Met de nieuwe verbinding richting Zundert heeft de RVP minder haast. De aanleg van dit deel van de omleiding mag wat de RVP betreft zeker niet leiden tot lastenverhoging voor de inwoners of tot verlaging van sociale voorzieningen om dit deel gefinancierd te krijgen. De RVP wil het project graag voltooien, maar niet ten koste van alles!

Activiteiten dorpshuizen Gemeente Rucphen DORPSHUIS DE TRAPKES Zaterdag 1 maart: 14.00u Carnavalsbal; 18.00u Prijsuitreiking optocht Maandag 3 maart: 18.30-22.30u Nachtuilen Carnavalsjeugddisco Dinsdag 4 maart: Gesloten Woensdag 5 maart: 19.00-20.00u Gymgroep (sportzaal); 19.30-21.30u EHBO cursus; 20.00-21.00u Damesgym (sportzaal); 21.00-22.00u Badminton WdeB (sportzaal) Donderdag 6 maart: 10.00-11.00u Biljarten Ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.00-16.30u Kaartclub jokeren; 13.30-15.30u Handwerken; 18.15-19.15u Line-dance (ouderenwerk); 19.30u Biljartcompetitie wijkverenigingen; 19.30-20.30u Trimclub Sprundel (sportzaal); 19.3021.00u Engels (cursuswerkgroep); 19.3021.30u Bloemschikken (cursuswerkgroep); 19.30-22.00u Sprundel Vocaal Vrijdag 7 maart: 10.00-11.30u Commissie van 10; 10.30-11.30u SKW teamvergadering; 13.00-16.30u Ouderensoos; 15.3018.30u Estrella’s (sportzaal); 18.30-20.30u Archida (sportzaal); 19.30-21.00u Stuif-s-in workshop Algemene informatie: Dorpshuis de Trapkes, Hertogstraat 5, 4714 BZ Sprundel, tel. 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u con-

tact opnemen met de Trapkes, tel. 0165382889, mail skw-sprundel@home.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www. skwsprundel.nl Voor buurtpreventie neemt u contact op met uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel GEMEENSCHAPSHUIS DE VAART Maandag 3 maart: 13.00-17.00u KBO Carnavalsmiddag Dinsdag 4 maart: gesloten. Woensdag 5 maart: 13.00-16.30u skw biljarten / kaarten open inloop; 13.0022.00u FNV invullen belastingformulieren; 13.30-16.00u koersballen; 20.00-22.00u repetitie toneel; 19.30-21.30u bestuursvergadering NEO Donderdag 6 maart: 13.30-15.30u Weight Watchers; 15.30-17.30u drumbandles NEO; 17.30-20.00u repetitie drumband NEO; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.00-22.30u repetitie NEO Aorkest Vrijdag 7 maart: 19.30-23.00u Rikken Wijkvereniging De Louwen Zondag 9 maart: 10.00-12.00u ledenvergadering De Vogelvrienden; 14.00-16.00u bijeenkomst klankbat. Algemene informatie: Voor nadere informatie over het huren van ruimte of boven-

staande activiteiten kunt u contact opnemen met Leon Verpaalen tel. 0165-341908 of per e-mail devaart@home.nl. U kunt ook de website bezoeken van Gemeenschapshuis De Vaart: www.devaartrucphen.nl GEMEENSCHAPSHUIS D’N HOGE DRIES Bezoekadres: Zoeksestraat 5a, 4721 AC Schijf, tel. 0165-342649 Dinsdag 4 maart: 08.30-09.30u Bloedprikken Woensdag 5 maart: 19.30-21.30u Schijfse Noten Donderdag 6 maart: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-13.00u Bibliotheek, uitleen jeugd & volwassenen; 09.30-10.30u Ouderenkoor; 13.00-17.00u Soos/ kaarten; 19.30-21.30u Repetitie Schijfs toneel Vrijdag 7 maart: 14.00-16.00u KBO Koersbal Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Schijf, tel. 0165-342649. JEUGDHUIS DE LOUWEN Bezoekadres: Kerkstraat 6, Rucphen, tel. 0165-342064. Maandag 3 maart: 14.00-16.30u Kin-

derbal, (SKW-MA), voor kinderen vanaf groep 1 t/m groep 5 basisschool, (en ouders, broertjes, zusjes, enz.); 19.00-22.00u Jeugdbal “Ut swingt de pan uit!” (SKWMA), voor kinderen vanaf groep 6 van de basisschool en tieners tot 15 jaar. Donderdag 6 maart: 15.00-16.15u SKW Volksdans 55+ Vrijdag 7 maart: 19.15-20.45u Peeperklips, jeugdtoneelvereniging; 19.00-20.30u Scouting (Welpen, Esta’s). Zaterdag 8 maart: 10.00-11.30u Scouting (Bevers); 10.00-12.00u Scouting (Gidsen) Algemene informatie: Meer informatie over de activiteiten in Jeugdhuis de Louwen en van SKW Rucphen kunt u vinden op de website: www.skw-rucphen.nl U kunt ook contact opnemen met Diana Schotting (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-342064. GEMEENSCHAPSHUIS DE LANTEERN Zaterdag 1 maart: 13.30-16.00u Carnaval in de Lanteern (jeugd t/m 8 jaar); 19.0022.00u Carnaval in de Lanteern (jeugd 9 t/m 16 jaar). Zondag 2 maart: 19.00-22.00u Carnaval in de Lanteern (jeugd 9 t/m 16 jaar). Maandag 3 maart: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloed-

afname; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.30-16.00u Carnaval in de lanteern (jeugd t/m 8 jaar); 19.0022.00u Carnaval in de Lanteern (jeugd 9 t/m 16 jaar) Dinsdag 4 maart: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 19.00-22.00u Carnaval in de Lanteern (jeugd 9 t/m 16 jaar). Woensdag 5 maart: Gehele Lanteern gesloten. Donderdag 6 maart: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 09.00-10.00u Traverse Maatschappelijkwerk spreekuur; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.00-14.15u SKW Volksdans; 13.30-16.30u Koersbal competitie; 18.30-21.30u Sempre Crescendo Vrijdag 7 maart: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 10.30-11.30u RVP Spreekuur; 13.0016.00u Open inloop; 13.00-16.00u WAO Groep “De Spin”; 13.30-15.30u Koersbal oefenen; 18.00-20.00u Jan Evers; 18.3022.30u Bridgeclub “De Lanteern”.

Bescheiden resultaten voor The Back Hands SINT WILLEBRORD - Op donderdagavond speelde senioren team 8 uit bij De Batswingers in Gilze. Ed Slappendel, Nicky Oomen en Iwan van de Luijtgaarden speelden spannende partijen en wisten uiteindelijk een zwaar bevochte 6-4 overwinning te behalen. Op vrijdagavond behaalde team 6 een 5-5

gelijkspel, Arjan Schijven was onverslaanbaar en won drie partijen. Patrick Koevoets en Kevin Kools wisten beide één wedstrijd te winnen. Op zaterdag speelden de C spelers op het jeugdranglijstentoernooi in Nijmegen. Cathelijn van Dooren behaalde de halve finale bij de meisjes junioren, maar verloor deze helaas. Tonnie Brouwers strandde

helaas al in de kwartfinales. Ook Jordy de Bruijn kwam knap door de poule heen. Helaas wist hij de eerste ronde niet te winnen. Alle andere spelers speelden goede partijen maar waren niet in staat om door de poule te komen. Op zondag was het de beurt aan de B spelers en de welpen. Alleen Thamara Kessel wist de poule door te komen, maar helaas PAGINA 8

strandde ook zij in de kwartfinale. Voor de andere spelers was het een mooie dag vol ervaringen. Uitslagen senioren Back Hands 2-Sar 2 2-8 Aloysius 1-Back Hands 3 6-4 Back Hands 4-ODT 2 4-6 Die Meede 4-Back Hands 5 8-2

Back Hands 6-Middelburg 10 5-5 Back Hands 7-De Pinpongers 1 2-8 De Batswingers 2-Back Hands 8 4-6 Vice Versa 6-Back Hands 9 6-4 Back Hands 10-Vice Versa 7 3-7 Back Hands 11-Witac 4 1-9 Programma jeugd Donderdag 27 februari Back Hands 3-Tanaka 3 av 19.00


KEURSLAGERKOOPJE

Shoarmapakket O.a. 500 gr. shoarmavlees, met gratis broodjes en bakje saus naar keuze â‚Ź

695

SPECIAL

Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

Groeispurt in uw tuin? Ook graag een uitbundige bloemenweelde in uw tuin? Denk eens aan klimplanten! Een onderschatte plantengroep die uw schutting, schuurtje, muurtje of pergola laat schitteren. Klimplanten zijn er in vele soorten. Groenblijvende, vroegbloeiers of juist laatbloeiers. Let wel op: zelfhechtende klimplanten tasten soms uw muur aan. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Combineer de klimplanten met de bloemen in uw border en fleur zo uw tuin op. Benieuwd hoe klimplanten het beste tot hun recht komen? U leest er alles over op onze site.

Uienkruier Zacht varkensvlees met pikante mosterdsmaak en een variatie aan uien. Haal de uitjes eraf en bak het lapje rondom ca. 20 min. Leg de uitjes er de laatste minuten bij. 100 gram â‚Ź

155

SPECIAAL AANBEVOLEN

4 Gebraden gehaktballen in grootmoederssaus â‚Ź

395

SALADEAANBIEDING

Ham-Asperge salade 150 gram halen, 100 gram betalen In verband met de optocht zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur GESLOTEN. Van ma. 3 t/m za. 8 maart GESLOTEN. Maandag 10 maart zijn wij weer graag voor u geopend. Let op uw brievenbus voor de aanbiedingen van volgende week.

Volg ons ook op Facebook: Keurslagerij Monden

Keurslager

MONDEN

ST. JANSTRAAT 38 SPRUNDEL TELEFOON 0165 - 382 330

TE KOOP AANGEBODEN 6000 Ligustrum Ovalifolium 0-2 maat 60/80 - 80/100 2/3 tak 3/5 tak

Hulp nodig ? Vraag het aan de tuinspecialisten van Jansen Hoveniers of kijk op www.jansenhoveniers.com

Vakmanschap voorbij! Jansen Hoveniers.

7500 Ligustrum Vulgare 0-2 maat 80/100 - 100/120 3/5 tak

www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

tel: 06 - 22 49 47 35 b.g.g: 06 - 10 57 84 56

Van de Kar grondwerken bv ‡0,1,*5$9(59(5+885 ‡$)9$/&217$,1(59(5+885 ‡23+22*=$1' ‡7((/$$5'(=:$57(*521'

Uw

BELASTINGAANGIFTE

95$$*1$$595,-%/,-9(1'(2))(57( ,1)2#9'.$5&20:::9'.$5&20 06-53639243

vakkundig ingevuld tegen betaalbare prijs bij u aan huis. tel.: 0653406935

Het goedkoopst in container-verhuur

Klokkenmakerij

Rechtstreeks van de boer:

STALCOMPOST VOOR IN UW TUIN Vakkundige restauratie: ‡DQWLHNHXXUZHUNHQ ‡PRGHUQHXXUZHUNHQ ‡ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

Beter en goedkoper Ä‚ĹŻĆšÄžĆŒĹśÄ‚Ć&#x;ĞĨÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒžĞĆ?ĆšĹŹĹ˝ĆŒĆŒÄžĹŻĆ?͘ WÄžĆŒÇŒÄ‚ĹŹŽĨǀŽůůĞĂĂŜŚĂŜĹ?ÄžĆŒ

06-12917709 Ç Ç Ç Í˜Ä?ŽžƉŽĆ?ĆšĆ?ĆšÄ‚ĹŻÍ˜ĹśĹŻ

Prijzen zijn incl. BTW

CURSUS HAARKNIPPEN april in uw regio! Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl

6 m Container voor : 3

Van vrijdag 28 februari t/m donderdag 6 maart

Boter Broodjes 5 stuks â‚Ź 1.75 Van vrijdag 28 februari t/m donderdag 6 maart

Sprundels Grof

Nu â‚Ź 1.75

Iedere vrijdag brood dag:

Wit, Tarwe en Volkoren Brood

â‚Ź

1.95

Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl

- bouw en sloopafval â‚Ź 230,- puin â‚Ź 115,- A-B hout â‚Ź 110,-

Opleiding Boekhouden PDB- BKB- BKC

Bespaar snel en installeer onze app via www.euromilieu.nl 6WUXLNKHL‡9&6SUXQGHO 7HO

Bij Bakkerij van Oers gaan ze als warme broodjes over de toonbank! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING!

KOOPJES WEEK:

Mondzorgcentrum Touwen

Start Maart 2014 in Roosendaal

Info: 06-44 120 661 www.fjmopleidingen.nl

Aanbiedingen alleen geldig in onze winkel!!

tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

6 maart opent Life & Garden Breda! Nieuwe lunchroom met ruim 120 zitplaatsen

Tulpen in diverse kleuren. 2 bossen voor 4,-

Koff ie of thee met GRATIS feestgebak 6 t/m 9 mrt (1 p.p.)

2 voor 4,-

6, 7, 8 en 9 maart Houd uw brievenbus in de gaten voor superscherpe voorjaarsacties. genieten met groen LIFE & GARDEN BREDA IABC 5024 (t.o. MediaMarkt Woonboulevard), 076-7630885 LIFE & GARDEN ETTEN-LEUR Lage Vaartkant 11, 076-5034956

OPENINGSTIJDEN BREDA Maandag 10.00 - 18.00 uur Dinsdag 10.00 - 18.00 uur Woensdag 10.00 - 18.00 uur

www.lifeandgarden.com

ALLE ZONDAGEN WEER GEOPEND VANAF 9 MAART

Donderdag 10.00 - 21.00 uur Vrijdag 10.00 - 18.00 uur Zaterdag 09.00 - 18.00 uur

Actieartikelen zijn geldig t/m 9 maart 2014 zolang de voorraad strekt. Prijs-en/of modelwijzigingen alsmede zetfouten voorbehouden.

CARNAVALSACTIE


Gemeentelijk nieuws

Week 9 26 februari 2014

‡ 0 DDQGDJPDDUWLVKHWWerkplein regio Etten-Leur de hele dag gesloten in verband met carnaval. ‡ ,HWVUHJHOHQLQKHWJHPHHQWHKXLV"8EHQWQDWXXUOLMNDOWLMGZHONRPWLMGHQVGHYULMHLQORRSPDDUmet een afspraak heeft u een streepje voor. U kiest uw eigen tijdstip, weet precies hoe laat u aan het loket kunt komen en bent sneller klaar. ‡ Oefeningen Koninklijke Landmacht: 3 t/m 6 maart verplaatsing te voet vanuit de Biesbosch richting Roosendaal; 3 t/m 7 maart en 13 maart aan de Schietbaan in Rucphen (Rucphense Heide). Voor klachten of opmerkingen over deze oefening kunt u contact opnemen met Defensie, t. 040 266 5195. ‡ W aarschuwing fraude advertentieverkoop gemeentegids. Twijfel? Vraag om legitimatie en een opdrachtbrief van de gemeente. ‡ C ollectevergunning voor de verkoop van Oliebollen in Rucphen door Handbalvereniging Orion op 1 maart 2014. ‡ 'Hvastgestelde besluitenlijst van het college (d.d. 11 februari 2014 ) ligt ter inzage in het gemeentehuis. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. De besluitenlijst is ook te raadplegen via www.rucphen.nl (klik bij “Gemeente� op College van B & W). Bovenstaand nieuws is uitgebreid te raadplegen op onze website www.rucphen.nl

Tijdelijk geen aanvragen paspoort en identiteitskaart Op zondag 9 maart 2014 wordt de geldigheidsduur van het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart voor personen die 18 jaar en ouder zijn, verlengd van vijf naar tien jaar. Daarom wordt een nieuw model van de documenten ingevoerd. Om een goede overgang te creĂŤren is het een aantal dagen voorafgaand aan de datum van invoering niet mogelijk om reisdocumenten aan te vragen. De ‘sluiting’ is noodzakelijk omdat bij de producent de systemen en personalisatiemachines moeten worden aangepast om de documenten van het nieuwe model te kunnen vervaardigen. Dat is een complexe en tijdrovende operatie. Geen aanvragen Gemeenten kunnen tussen woensdag 5 maart 2014, 22.00 uur en maandag 10 maart 2014, 7.00 uur (Nederlandse tijd) geen aanvragen in behandeling nemen. Spoedaanvragen huidige model Een document waarvan de spoedaanvraag op woensdag 5 maart 2014 voor 16.00 uur is ontvangen, wordt zoals gebruikelijk de dag erna, dus 6 maart 2014 bezorgd.

Verkeersbesluiten Bekendmaking van deze besluiten geschiedt in overeenstemming met het bepaalde in artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW). Gehandicaptenparkeerplaats nabij de Lanteern Door het plaatsen van het bord E6 van bijlage 1 van het RVV 1990 een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats te realiseren bij De Lanteern, Dorpsstraat 119 te St. Willebrord zoals nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening met nummer VKV-04-0349-490.

Betalen per container/inworp Sinds januari 2013 werkt de gemeente met verschillende tarieven voor de afvalinzameling: een vast gedeelte en een variabel gedeelte. Het vaste bedrag is voor ieder huishouden in de gemeente gelijk. Het variabele deel wordt bepaald aan de hand van het aantal keer, dat u de grijze of de groene container voor lediging aanbiedt. Of als u gebruik maakt van een ondergrondse verzamelcontainer: het aantal inworpen in de verzamelcontainer. Het vaste tarief van de afvalstoffenheffing 2013 stond vorig jaar al op uw aanslag. De aanslag 2014 bevat nu naast het vaste tarief van de afvalstoffenheffing 2014 (â‚Ź 123,60) ook de afrekening van de variabele afvalstoffenheffing van 2013. Hierop ziet u dus hoe vaak u in 2013 restafval en GFT-afval heeft aangeboden. Hoogte aanslag Het totale aanslagbedrag van 2014 zal een stuk hoger zijn dan in 2013, het startjaar van de variabele afvalstoffenheffing. Dit komt doordat de ledigingen pas na afloop van het jaar in rekening worden gebracht. Deze werkwijze heeft als voordeel dat op het aanslagbiljet direct het werkelijk aantal ledigingen/inworpen kan worden afgerekend. Controle via ‘Mijnafval’ De afrekening van de containerledigingen/ inwordpen kunt u zelf controleren op www. rucphen.nl/afval (kies: Mijn afval(kalender)). Hier kunt u met uw een persoonlijke code inloggen op de afvalkalender om het aantal aanbiedingen/ledigingen te raadplegen. Als u deze inlogcode niet meer weet, kunt u deze opnieuw aanvragen via het algemene informatienummer: 0800 – 333 66 99. Tarieven vergelijken De variabele tarieven zijn zodanig berekend, dat de hoogte van de afvalstoffenheffing van 2013 bij een ongewijzigd inzamelpatroon nagenoeg gelijk blijft aan die van 2012.

â–

Afwijken van bestemmingsplan

Onderbroken gele streep St. Martinusschool Rucphen Door het aanbrengen van een gele onderbroken streep voor de St. Martinusschool, nabij St. Martinusstraat 3 te Rucphen zoals nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening met nummer VKV-040348-130.

Bouw en afwijken van bestemmingsplan

Rekening ledigingen 2013 op de mat Eind februari ontvangt u de belastingaanslag 2014. Een bijzondere aanslag, omdat het een combinatie is van de aanslagen 2014 ĂŠn een afrekening van de ledigingen/inworpen in 2013. Hierdoor zal het bedrag van de gecombineerde aanslag in vergelijking met de aanslag van 2013 een stuk hoger zijn.

Tijdelijk legaliseren permanente bewoning recreatieverblijf Vervangen van de aanbouwen

Verkeersbesluiten Inzage met ingang van 26 februari gedurende een termijn van zes weken in het gemeentehuis. Persoonsgebonden gedoogbeschikking Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Omgevingsvergunningen Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Regulier verleend of ingetrokken: bezwaar Tegen een verleende, ingetrokken of geweigerde vergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Een onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften adviseert het college in de besluitvorming rond uw bezwaar. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Wel kunt u binnen de bezwarentermijn een verzoek om een voorlopige voorziening doen. De vergunning wordt dan pas van kracht nadat op dat verzoek is beslist. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt de vergunning zes weken na het verlenen ervan onherroepelijk. Bestemmingsplannen Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, op Ruimtelijkeplannen.nl en

Aanvraag de Oliepot 7-17, Rucphen

19 februari 2014

Spoorstraat 32, Zegge

19 februari 2014

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Bouwen van een tuinmuur

â–

Inzage en reacties

Aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Onderbroken gele streep bij St. Martinusschool Schijf Door het aanbrengen van een gele onderbroken streep voor de St. Martinusschool, Zoeksestraat 5 te Schijf zoals nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening met nummer VKV-04-0347-210.

â–

Heeft u minder vaak afval aangeboden, dan kunt u rekenen op een besparing!

Korona 15, St. Willebrord

18 februari 2014

Persoonsgebonden gedoogbeschikking

Tijdelijk legaliseren van permanente bewoning van een recreatieverblijf

Aanvraag

de de de de

21 18 13 21

â–

Oliepot Oliepot Oliepot Oliepot

7-7, Rucphen 7-39, Rucphen 7-44, Rucphen 9-17, Rucphen

februari februari februari februari

op www.rucphen.nl/bestemmingsplannen (planidentificatie NL.IMRO.0840.2585K008DEF1). Vastgesteld plan: beroep Heeft u eerder een zienswijze over het plan ingediend? Dan kunt u tot 6 weken na de dag van publicatie beroep instellen bij: de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook beroep instellen als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen. Wanneer u een beroepschrift heeft ingediend kunt u ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Dit doet u bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De voorlopige voorziening zorgt ervoor dat het bestemmingsplan pas van kracht wordt na het besluit op uw beroep. Meer informatie over de beroepsprocedure en de eventuele bijkomende kosten vindt u op onze website.

COLOFON De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen Postbus 9, 4715 ZG Rucphen Binnentuin1, 4715 RW Rucphen www.rucphen.nl Telefoon: 0165-349500 Fax: 0165-341375 E-mail: gemeente@rucphen.nl Openingstijden Loop binnen zonder afspraak: elke werkdag 08.00 - 12.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Of maak een afspraak: elke werkdag 08.00 - 17.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Storingen: 0165–349649 Volg de ontwikkelingen van de gemeente en de activiteiten van het college van B&W via Twitter: @gemrucphen nieuws en contact @raadhuiskrant bekendmakingen @puurrucphen evenementen @bmrucphen burgemeester @r_lazeroms wethouder @mj_debruijn wethouder @j_vanhal wethouder

2014 2014 2014 2014

Bestemmingsplannen

Inhoud in het kort

Locatie

Fase

Bouw 10 energiezuinige woningen

Zegge, A.M. de Jongstraat, ongenummerd

Vastgesteld

Dorpenquiz Rucphen RUCPHEN - Dit mag u niet missen! Ook dit jaar weer een gezellige en spannende Dorpenquiz in Rucphen. Op vrijdagavond 11 april gaat de stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi

in samenwerking met de Kiwanisclub Halderberge weer een quizavond houden waarvoor zij alle verenigingen, bedrijven, culturele en sociale instellingen, scholen enz. uit de vijf kerkdorpen uitnodigen om mee te gaan doen aan dit gezellige eve-

nement. De quizvragen zijn gevarieerd en hebben betrekking op o.a. sport, kunst, natuur, en muziek. Welk team zal uiteindelijk het slimste blijken te zijn en een prachtige beker als aandenken mee naar huis nemen? Durft u de uitdaging aan? De avond PAGINA 10

gaat gehouden worden in zaal De Wereld (voorheen Broer en Zus) aan de Raadhuisstraat 47-49 in Rucphen. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de Stichting Onderwijs voor weeskinderen in Malawi die al 10 jaar weeskinde-

ren een kans geeft om naar de middelbare school te gaan en een beroepsopleiding te volgen. Informatie over deelname aan de quiz: Mieke v. Dijk tel. 0165-342185 of mieke. vandijk@creativethings.org


BESSTT!

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

GETE

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

Reinigingsdoekjes 80 stuks

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

3 december 201 Bron: Kassa

4 februari 201 mentenbond Bron: Consu

1.

39

Vloeibaar wasmiddel wit

Frituurolie

Uitnodiging voor alle agrariërs!

1.5 l

3.09

2l

In 2014 komt waterschap Brabantse Delta naar u toe.

4 februari 201 mentenbond Bron: Consu

Waspoeder wit

Bent u agrariër en wilt u meepraten en meedenken over het werk van waterschap Brabantse Delta, de nieuwste inzichten over risico’s op wateroverlast en andere zaken die voor u van belang zijn? Kom dan naar één van de drie regionale bijeenkomsten.

2.025 kg 4 februari 201 mentenbond Bron: Consu

Op 10, 11 en 12 maart 2014 organiseert het waterschap weer de jaarlijkse Waterschapskringen. De leden van het dagelijks bestuur willen graag met u van gedachten wisselen over ontwikkelingen die voor u van belang zijn. Hoe kan het waterbeheer u daarbij ondersteunen? Lever met deze bijeenkomst uw bijdrage in de ontwikkeling van het nieuwe Waterbeheerplan voor de periode 2016-2021! U bent om 20.00 uur van harte welkom op één van de volgende bijeenkomsten: Maandag 10 maart: De Parel Zalencentrum, Prinses Margrietstraat 15 in Fijnaart Dinsdag 11 maart: De Tijd, Antwerpseweg 24 in Rijsbergen Woensdag 12 maart: ’t Maoske, Middelstraat 24 in De Moer Loon op Zand

februari mentenbond Bron: Consu

2.99 Vanaf woensdag 26-02-2014

Vanaf 19.30 uur zijn de deuren geopend voor de ontvangst met een kopje koffie of thee.

Designkeukenkraan

Waterschap Brabantse Delta Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda, Postbus 5520, 4801 DZ Breda T 076 564 10 00, F 076 564 10 11 E info@brabantsedelta.nl, I www.brabantsedelta.nl

2014

3.99

Design-mengkranen Bad-, douche- of wastafelmengkraan.

Met uittrekbare handdouche.

P ECO-STO

FUNCTIE

59.99

29.99

Badjas

Handdoeken of badlaken

Maten: S t/m XL.

Set van 2 handdoeken 60x110 cm of 1 badlaken 80x170 cm.

ALITEIT HOTELKW

19.99

Vers & voordelig!

9.99 Vanaf woensdag 26-02-2014

*

50%

goedkop

er

Perssinaasappelen 2 kg

v an 1.99

0.99

62% Courgette

goedkop

er

Per stuk

van 0.65

0.25

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 26-02-2014 t/m dinsdag 04-03-2014.

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


SPORT

SV Sprundel

VV DIOZ

Misschien wel de dames SV Sprundel 2014-2015.

Uitslagen Sprundel 1-Bavel 1 2-1 Sprundel 2-Cluzona 2 3-0 Rood Wit 3-Sprundel 3 1-0 NSV 3-Sprundel 4 1-3 Sprundel 5-FC Moerstraten 2 6-0 Sprundel 6-RSV 4 2-2 Sprundel MA1-RCS MA1 0-2 Sprundel B1-JEKA B2 2-1 Sprundel C1-VVR C1 1-1 RSV D1-Sprundel D1 3-2 DSE E1-Sprundel E1 5-4 MOC’17 E10-Sprundel E3 0-1

Sprundel E4-Alliance E7 4-5 Sprundel F1-NSV F1 15-0 Roosendaal F10-Sprundel F2 2-4 Dames SV Sprundel 2014-2015 In het jaar 2011 is het dameselftal van SV Sprundel opgehouden te bestaan. Wat wij als club heel erg jammer vonden. Gelukkig zijn er in de jeugd altijd wel meisjes blijven voetballen en tot op heden hebben we nog 2 meisjes teams. Deze fanatieke A-meiden willen volgend jaar bij de dames hun debuut gaan maken. Maar om een goed lo-

pend elftal te vormen, dat alle zondagen voltallig is, hebben we nog een aantal dames nodig, die ons dames team willen versterken. Ben je serieus geïnteresseerd en 15 jaar of ouder dan kun je contact opnemen met: Corien Rokx tel. 0165-387929, e-mail corien@rokxbouwadvies.nl; Petra Peeters tel. 0165-382621, e-mail peeters. petra@planet.nl. Iedereen die fanatiek en gemotiveerd is om volgend seizoen een leuk damesteam met ons te vormen, is van harte welkom. Verkleed voetballen met carnaval Dit jaar willen we carnaval bij SV Sprundel nieuw leven in blazen. In het carnavalsweekend op zondag 2 maart gaan we verkleed voetballen. Maakt niet uit wat je aantrekt, iedereen is welkom, jong en oud. Vur Sprundelse miese, op zundag mee carnaval gaon we mee zun alluh voetballuh in gekke pakskes. Dus bent terbij! Als de kater is vertrokken, dan beginnen we. Dus om 13.30 uur.

Uitslagen jeugd Zaterdag 22 februari DIOZ C1-Vivoo C2 3-4 DIOZ E1-FC Moerstraten E1G 4-1 DIOZ E2-Unitas’30 E8 4-5 Victoria’03 F3-DIOZ F1 3-0 DIOZ MP1-Unitas’30 MP5 0-12 MOC’17 MC1-DIOZ MC1 1-5

Zaterdag 8 maart 14.30 DIOZ A1-NSV A1 12.30 Alliance C3-DIOZ C1 09.30 DIOZ E1-Schijf E1G 10.00 DIOZ F1-DOSKO F3 11.00 DIOZ MC1-De Fendert MC1 Programma senioren Zondag 2 maart Geen wedstrijden. Zondag 9 maart 14.30 DIOZ 1-HSC’28 1 12.00 NSV 2-DIOZ 2

Programma jeugd Zaterdag 1 maart Geen wedstrijden.

EXCLUSIEVE BODE DAGEN zater & BIJ SKIDÔME mazonddaagg 1165 art 20 14

VV Rood-Wit Uitslagen senioren Zaterdag 22 februari Rood-Wit 2-Seolto 3 4-1 Zondag 23 februari Luctor ’88 1-Rood-Wit 1 0-2 BSC 3-Rood-Wit 2 1-6 Rood-Wit 3-Sprundel 3 1-0 Rood-Wit 4-SC Emma 4 4-1 Rood-Wit 5-DOSKO 7 2-4 BVV ’63 6-Rood-Wit 6 7-2 Uitslagen jeugd Zaterdag 22 februari Rood-Wit A1-Wernhout A1 3-3 Rood-Wit B1-MOC 17 B5 1-8 Rood-Wit C1-TVC Breda C1 4-2 Rood-Wit C2-VVC 68 C2 3-1 Rood-Wit D1-Tholense Boys D1 4-2 De Fendert D2-Rood-Wit D2 1-2 Gloria UC Md 1-Rood-Wit Md1 10-0 Cluzona E1-Rood-Wit E1 2-6 Rood-Wit E2-DVO 60 E3 9-0 DVO 60 E5-Rood-Wit E3 1-2 Thol.-Boys F1-Rood-Wit F1 3-0 Rood-Wit F3-Unitas 30 F12 8-1 Rood-Wit F4-Hoeven F5 5-0

Rood-Wit Mp1-DSE Mp1 2-14 Programma senioren Vanwege carnaval geen competitie. Programma jeugd Woensdag 26 februari Rood-Wit A1-RSV A1 av.19.30u (V) Zaterdag 1 maart Vanwege carnaval geen competitie. Verkleed voetbal Op zondag 2 maart willen we weer een voetbal wedstrijd organiseren en wel een partij voor de senioren en de jeugd van A t/m D, dit natuurlijk in carnavalskledij. De spelers worden onderling opgedeeld, waarbij jeugd en senioren wel apart. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur, kantine open om 13.00 uur. Het is niet noodzakelijk, maar als het kan geef even een teken of je meedoet ja of nee dit kan gewoon bij je elftalleider. Pupillenscheidsrechters gezocht De jeugdafdeling is nog op zoek naar enkele scheidsrechters voor de E- en F-pupillenwedstrijden. Indien je interesse hebt om een wedstrijdje op zaterdagochtend

te fluiten meld je dan bij Chiel Timmer via e-mail chiel.timmer@ziggo.nl of tel. 0620368879. Vacature activiteitencommissie jeugd Onlangs heeft de huidige activiteitencommissie van de jeugd aangegeven dat zij, na 6 jaar lang alle activiteiten te hebben georganiseerd voor de jeugdafdeling, het stokje aan het einde van het seizoen willen gaan over dragen aan een nieuwe commissie. Thans hebben zich hiervoor al vier dames, Tamara van Etten, Claudia van Merode, Claudia Bakx, Miriam van Vessem, opgegeven en zij gaan vanaf heden al meedraaien met de huidige commissie. We zijn thans nog op zoek naar één persoon die ook zitting in deze commissie wilt nemen, dit zodat er weer een activiteitencommissie jeugd komt met 5 personen. Heb je interesse om zitting te nemen in deze commissie meldt je dan aan via Algemeen Jeugdcoördinator Corné Bulkmans tel. 06-21502720 of e-mail corne.bulkmans@ziggo.nl.

Skidôme Rucphen & Skidôme Terneuzen

50% KORTING ACTIE Proefles skiën of snowboarden 2 uur vrij skiën of snowboarden 1 uur tuben en sleeën

van € 29,50

2 heats ijskarten (Rucphen) GlowGolf (Rucphen)

van € 34,50

TUBEN

v.a. € 27,50 van € 9,50

v.a. € 6,50

GLOWGOLF

voor € 14,75 voor € 13,75 voor € 4,75 voor € 17,25 voor € 3,25

IJSKARTEN

AVR’90

Vier podiumplaatsen bij DJA-cross

Ingrid en Petra voor de start van de DJA-cross.

RUCPHEN - Zondag 23 februari was de laatste ARWB-cross van het seizoen 2013/2014 vanaf de atletiekbaan van DJA aan de Akkermolenweg in Zundert. Annemijn Adriaensen, Symke Huybregts, Rolino Dircken, Ingrid van Asselt, Petra Veraart en Richard van Oosterhout hielden de eer van AVR’90 hoog. Omdat Petra Veraart toch al bij DJA aanwezig was in verband met het opmaken van het klassement van de jeugdcross, besloot zij ook deel te nemen aan deze

cross. Zij legde het parcours van 6,3 km af in 35:36 (gezien de voorspelling van Johan “6 km in 36 minuten” een prima prestatie). Annemijn Adriaensen en Symke Huybregts (meisjes B-junioren) moesten deze keer een afstand van 3 km lopen. In de eindsprint kon Symke Annemijn niet meer inhalen, maar beiden staan met een tijd van 12:59 (plaats 2 voor Annemijn en plaats 3 Symke) in de uitslag. Ingrid van Asselt eiste deze keer de overwinning bij de dames 45+ voor zich op. Zij crosste 6,3 km in en tijd van 27:06 en bleef de nummer 2 in haar categorie (Jose van der Linden

van Achilles) meer dan anderhalve minuut voor. Ook Rolino Dircken (jongen A-junior) moest het rondje bij DJA 3 keer lopen. Het was de eerste keer dit seizoen dat zijn concurrent Carliho Suijkerbuijk voor hem finishte, maar gelukkig kwam hij wel als 2e A-junior over de finish en kon hij Rik Palings wel achter zich laten. De klasseringen die Annemijn, Symke, Ingrid en Rolino behaalden in de DJA-cross zijn allemaal gelijk aan hun klasseringen in het eindklassement van de ARWB-cross. De prijsuitreiking hiervan vindt plaats op vrijdagavond 7 maart bij AVO’83 in Oudenbosch. Richard van Oosterhout koos er afgelopen zondag voor om de langste afstand (10,3 km) te lopen en schreef zich in bij de senioren. Alleen de “echte jonkies” (tot 25 jaar) liepen sneller dan Richard, Maar met zijn tijd van 36:58 liet hij, m.u.v. Eltjo van Mechelen, alle 25-plussers achter zich. Omdat Richard deze wedstrijd puur voor zichzelf liep en de uitslag c.q. het klassement in de categorie masters 35+ niet wilde beïnvloeden was hij zo sportief om zich niet bij de masters 35+ (waar hij verzekerd zou zijn van een podiumplaats) in te schrijven maar schreef hij zich in bij de categorie senioren waar zijn resultaat geen invloed meer kon hebben op het eindklassement van het ARWB-crosscircuit. Nu het cross-seizoen er weer op zit beginnen volgende maand de wegwedstrijden weer. De eerste wedstrijd van het Runningcenter Loopcircuit is de Halderbergeloop op zondag 16 maart. Voor informatie zie www.avo83.nl PAGINA 12

Bestel je tickets online via: internetbode.nl Voorwaarden en meer informatie: www.internetbode.nl

Schijf verliest kansloos bij WDS´19 SCHIJF - Soms zijn er van de wedstrijden waarin het moet gebeuren. Schijf moest winnen in Breda om weer boven de nacompetitiestreep te komen. Het werd uiteindelijk een kansloze 0-5 nederlaag. Misschien was de druk te groot. Schijf speelde alsof er een zware deken over de ploeg lag en kwam geen moment in de wedstrijd. Alléén direct na de aftrap was er een kans voor Schijf toen de keeper een fraaie vrije trap van Bas Adriaensen los liet. De rebound ging in het zijnet. Verder waren er weinig hoogtepunten te bekennen. Na de vroege goal van WDS’19 leek Schijf lamgeslagen. WDS’19 speelde echter wél met pit. Gesteund door de overwinning op Bavel van een week eerder maakt de Bredase ploeg een veel frissere indruk. Direct na rust maakte WDS’19 de 2-0 waarna het licht voor Schijf definitief doofde. Dat de ploeg later nog gemakkelijk uitliep tot 5-0 was te verwachten. Schijf maakte een vermoeide indruk en gaf “niet

thuis” op het aanvallend spel van WDS’19. Gelukkig volgt er nu een weekje rust, zodat de Schijfse ploeg zich kan proberen te herpakken voor de laatste periode met nog 8 finales voor de boeg. Uitslagen jeugd Zaterdag 22 februari Moerse Boys MB1-Schijf MB1 0-2 Internos D3-Schijf D1 2-1 De Fendert D3-Schijf D2 3-3 Schijf E1-Unitas’30 D5 1-3 Kogelvangers E2-Schijf E2 8-0 Kogelvangers F1-Schijf F1 14-0 Uitslagen senioren Zondag 23 februari WDS’19 1-Schijf 1 5-0 DSE 3-Schijf 2 2-2 Cluzona 5-Schijf 3 6-2 Schijf 4-Sc Kruisland 5 0-2 Boeimeer 6-Schijf 5 6-1 OVV’67 VR1-Schijf VR1 2-1 Schijf VR2-FC Moerstraten VR1 0-0 Achtmaal VR1-Schijf VR3 3-1


Diergeneeskunde in Roosendaal op Hoog niveau Baarmoederontsteking Baarmoederontsteking bij honden is lastig te herkennen. Er zijn geen echte symptomen te noemen waar een baasje op moet letten, vaak zijn er slechts vage klachten. Als voorbeeld nemen we het geval van Tess, een vrolijke zevenjarige labrador. Haar baasje heeft een afspraak gemaakt om Tess te laten onderzoeken. Ze maakt zich niet echt zorgen, maar vindt Tess wat zeurderig en ‘anders dan anders’. Tess lijkt minder fit, al gaat ze wel graag mee uit. Ze heeft een keer overgegeven, maar

dat komt wel vaker voor, als ze eens iets verkeerds gegeten heeft. Ook drinkt en plast Tess meer dan anders. Ze is niet gesteriliseerd en is 6 weken geleden loops geweest. Bij het onderzoek vallen geen echte bijzonderheden op. Tess heeft geen koorts maar is wel wat gespannen bij het bevoelen van haar buik. Ook heeft ze wat aangeplakte haren bij haar plasser. Gezien de informatie van de eigenaar en het lichamelijk onderzoek wordt gedacht aan een ontsteking in de baarmoeder. Met een echografisch onderzoek van de buik kan dit gelukkig snel worden bevestigd. Uit bloedonderzoek blijkt dat met de nieren nog niets aan de hand is. Helaas is een behandeling met medicijnen vaak niet effectief bij een baarmoederontsteking. Daarom

wordt bij Tess het advies gegeven te opereren: de baarmoeder en eierstokken moeten worden verwijderd. Tess is de volgende ochtend geopereerd en mocht ‘s middags al weer naar huis. Haar baasje is gelukkig erg alert geweest en heeft goed gehandeld toen ze merkte dat Tess zich anders gedroeg.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Spreekuur volgens afspraak.

Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, 4707 PE Roosendaal Dierenhospitaal Visdonk locatie Tolberg, Tolbergcentrum 53, 4708 GB Roosendaal T 0165 583 750

F 0165 583 755

E dierenhospitaal@visdonk.nl I www.dierenhospitaal-visdonk.nl

2 4 U U R 7 DAG E N P E R W E E K B E R E I K B A A R ‡3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

‡,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ ‡*DDVKHNZHUNHQ ‡6LHUKHNZHUNHQ ‡%DONRQKHNNHQ

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

BELASTING AANGIFTEN

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Verlangen en vertrouwen mens & Relatie vindt jouw toekomstige liefde Bel voor meer informatie:

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (landelijk) Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

* Huurrecht * Incasso * Contracten * Jeugdrecht * Algemene Voorwaarden

GRATIS JURIDISCH ADVIES Op ons spreekuur iedere dinsdag van 16.00-17.30u.

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

privé en zakelijk

ADMINISTRATIE tegen laag tarief ŝŶĨŽƌŵĂƟĞ͗ www.beekersabc.nl 06 - 45 67 81 96 076 - 50 13 595

Budget kas

€ 350,-

Alu-pro kas

v.a. € 925,-

Combi-pro kas

v.a. € 950,-

Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601

EMBREGTS KASSEN

MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Specialist in hardhouten:

Computer/tabletstoring?? * Arbeidsrecht * Bestuursrecht * Strafrecht * Echtscheiding * Burenrecht * Bouwrecht

WWW.HOBBYKAS.NL

Gors 70 Hoeven 0165-502506

binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

Tevens uw adres voor:

En DAT zelfs voor maar €20,- pu. én met maar éénmalige reiskosten van €10,-!! Zeker goedkoper dan vervangen denk je!? Toch?? - Pak dus die telefoon en bel -

ΈsZΉBOUWEN !?

Canadastraat 4 St.Willebrord Tel. 0165-543094 Mobiel: 06-53498628

Compleet verzorgd Bel voor al uw werkzaamheden

06 - 19 87 72 15

U kunt uiteraard ook bellen voor een afspraak. Brugstraat 41 Roosendaal 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl

Riolering of afvoer verstopt?

E 

puur

]Ve

11.80

10.

33 3. KG JES KIPREEP SCHOUDERKARBONADE 3KG RUNDERGEHAKT 3KG KIPFILET 2KG RUNDERLAPPEN 2KG KALKOEN- op=op 99 VARKENSLAPPEN 49 ERWTEN- 98 DRUMSTICKS KG 2. met klein beentje KG 2. SOEP 1LTR 3. > NATUREL >INDIAN >PIRI-PIRI

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

09

Rioolreiniging v. Hooijdonk Ook reinigen van dakgoten Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

Woensdag + donderdag 26 + 27 februari: Extra koopavonden bij HaVeP Etten-Leur! (tot 20 uur)

DE GROOTSTE CARNAVALS WINKEL VAN DE REGIO Etten-LeurEtten-Leur Goirle Goirle Winkelcentrum 51-52 Bergstraat Winkelcentrum 51-52 50 Bergstraat 50 T (076) 16 503 41T 16 (013) 534 71 36 (076) T (013) 534 71 36 503T41

Of kijk op

Kijk op deze website voor alle info.

G.VAN TRIJP

schaven, zagen en frezen

Ook het adres voor backup/herstellen van data/software en uitleg pc en tablet/smartphone.

landhuistekoopbreda.nl

Houthandel en Mach.Timmerbedrijf

Heb je het gehad met je pc of tablet? Verouderd, vol met virussen, te traag, vele storingen of gewoon niet meer veilig om mee door te werken? En is vervanging een optie waar je de laatste tijd echt over na zit te denken? Wacht nog even en bel eerst. In 99 van de 100 keren kunnen we hem aan huis repareren zodat hij nog jaren in VOLLE tevredenheid kan blijven werken.

Bel voor een afspraak of meer info naar: GSM: 06-41.37.44.61 b.g.g.: 06-29.06.14.03

www.

BESTEL ONLINE

w w w. h a v e p - w i n k e l . n l

Wilt u uw land gaan bemesten wij bieden u aan:

‡Groencompost ‡Stalmest ‡Champost Tegen zeer gunstige prijzen.

Veehouders opgelet, voor 2014 is de Mestverwerkingsplicht ingegaan. Wij kunnen dit voor u regelen. Wilt u meer informatie, neem contact met ons op: 'DPV0HVWKDQGHO%9■ =XQGHUW■


Nachtuilen geve d’r un draai aon

Prins Driekus als zanger tussen de 55-plussers.

SPRUNDEL - De Nachtuilen hebben er al een flinke draai aan gegeven. Vrijdag- en zaterdagavond bij het tonpraten zat De Trapkes vol. Het was een leutige show van ruim vier uur, gebracht door zeven tonpraters en muziekkapel Stik Leutig. Zondag was er een feestelijke middag voor de 55-plussers. Niet druk, maar dier er waren kwamen volop aan hun trekken. De groepen met jongste kinderen van Carmencita , de linedancegroep van ouderen en The Milledancers gaven demonstraties, een accordeonorkest onder leiding van Jan Evers trad op en zelfs prins Driekus 1 toonde zijn zangtalenten. Tussendoor zette de muziek van dj Johan van Overveld aan om de vloer op te gaan. Diezelfde middag moesten prins en gevolg naar De Coop.

Daar leefde een flink aantal jonge nachtuiltjes zich uit op het Wijken-Kinder-Bal. Een ‘leutige bende’ en duidelijk drukker dan vorig jaar. Woensdag 26 februari is bij De Coop een bindingsavond. Daarop is iedereen welkom, heeft de trekking van de carnavalsloterij 2014 plaats en worden de startnummers van de optocht uitgereikt. Moederkesbals zijn er donderdagavond bij De Coop en vrijdagavond bij De Drie Zwaantjes. Op vrijdag bezoekt het bonte gezelschap de basisschool. Samen met de kinderen wordt dan de Nachtuil opgezet. Vrijdagavond is het in De Trapkes van 18.30 tot 21.00 uur Kluppebal, voor de jeugd t/m 15 jaar, en bij De Coop Ventjesbal. Zaterdagmorgen wordt de sleutel opgehaald in het DVC. De optocht trekt dan vanaf 13.30 uur door St. Janstraat, Hoogakker,

Wooninitiatief ‘De Parel’ zoekt bewoners

Tussenakker, Laagakker en Monnikenmoer. Deze straten zijn tijdens de optocht voor het verkeer afgesloten en langs deze straten mag dan van 13.00 tot 16.00 uur niet geparkeerd worden. De 46e optocht door het Nachtuilenrijk heeft als motto ‘We geve d’r un draai aon’. In iedere categorie is er ook dit jaar weer een publieksprijs. De kijkers worden gevraagd om via een stembiljetten, die uitgedeeld worden, hun mening kenbaar te maken. De prijsuitreiking is om 18.00 uur in De Trapkes. Tijdens de optocht zullen daar en in de cafés de festiviteiten losbarsten. Op zondag staat alleen een bal annex kindermiddag bij De Drie Zwaantjes op het programma. De kinderen kunnen maandagmiddag terecht op het brakkenbal bij De Coop en vanaf groep 2 t/m groep 8 ’s avonds op de carnavalsparty in De Trapkes. Maandagavond is bij De Coop het traditionele Kwoopersbal. Om 10.00 uur op dinsdagmorgen klopt de prins met zijn gevolg al aan bij het St. Janshof en om 14.00 uur begint er in De Trapkes een spellenmarkt voor de jeugd. Op het eind van de middag gaat de prins met de kinderen de Nachtuil neerhalen. Besloten wordt ’s avonds met een nachtuilenbal met haringhappen bij De Coop. Voor meer informatie en foto’s: www.denachtuilen.nl

Carnaval in de Lanteern is er klaar voor SINT WILLEBRORD - Voor vele van ons is het carnaval het moment van het jaar. Net als elk jaar organiseert het SKW Sint Willebrord ook dit jaar weer het jaarlijkse carnavalsfeest “Carnaval in de Lanteern” voor de jeugd t/m 16 jaar. Verspreid over 7 dagen worden er 3 kinderbals en 6 jeugdbals georganiseerd. Vergeet vooral niet deze week je ”FastPass” te halen! Kindermiddagen Het startsein voor het kindercarnaval voor de kinderen t/m 8 jaar wordt gegeven op woensdagmiddag 26 februari. Vanaf half twee t/m vier uur kunnen de kids volop dansen, hossen en springen in de grote zaal van de Lanteern. Uiteraard zal de Raad van Elf een bezoekje brengen en het carnaval officieel openen. Ook op zaterdag 1 maart en maandag 3 maart zijn de kids van harte welkom van half twee tot vier uur.

Zes avonden feest voor de jeugd Vanaf donderdag 27 februari is het de beurt aan de jeugd van 9 t/m 16 jaar. De deuren gaan open om 19.00 uur en dat iedere avond tot dinsdag 4 maart. Het feest duurt elke avond tot 22.00 uur. Tijdens deze avonden wordt geen alcohol geschonken. Dit om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Daarnaast hebben we speciaal voor de ouders die willen blijven een plek gecreëerd in de foyer van het gemeenschapshuis zodat de jeugd ongeremd uit hun plaat kunnen gaan maar dat de ouders toch in de buurt zijn. Dit alles onder leiding van DJ Jason van Disco Action. Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar weer de “FastPass”. Een 6 daagse kaart waarmee je niet langer in de rij hoeft te staan bij de ingang, maar via een aparte ingang naar binnen kunt. Het bespaart je ook geld want je betaald maar voor 5 dagen! Vanaf heden is de FastPass te koop in de Foyer van Gemeenschapshuis De Lanteern en bij Reload Fashion in Sint Willebrord.

Schatje, mag ik je foto? Carnaval in de Lanteern is inmiddels ondenkbaar geworden zonder dat je daar een foto van hebt. Nou, ook dit jaar komt dit helemaal goed. Onze huisfotograaf loopt weer rond om iedereen op de gevoelige plaat vast te leggen en deze kun je dezelfde avond nog terug zien op de grote schermen op het podium. Ook zijn ze de volgende dag te downloaden op www. carnavalindelanteern.nl en wel geheel gratis (moet je ze alleen zelf nog even afdrukken)! Beveiliging Zoals elk jaar wordt er ook dit jaar een binnen = binnen beleid gehanteerd en is de Lanteern een alcoholvrije zone voor zowel de kids als de volwassenen. Ook dit jaar is er professionele beveiliging. Dus: haal je outfit maar vast uit de kast want vanaf 26 februari barst het feest der feesten weer los... Meer informatie kunt u vinden op www.skw-willebrord.nl

Geslaagde Bonte Avond

Kraaiepootjes uit ‘t Kraaierijk RUCPHEN - Afgelopen zaterdag werd voor de zevende keer De Bonte Avond georganiseerd. Dit jaar liepen het wat stroef met aanmeldingen en waren er ook enkele acts minder als andere jaren. Ook de publieke belangstelling was wat minder, maar dat neemt niet weg dat het een hele leuke en gezellige avond is geworden. De avond werd geopend het uitreiken van de motto kraaier aan Lotte van Dijk. Zij heeft het motto Ut Swingt de Pan uit verzonnen. Vervolgens werd er verder gegaan met de installatie van de jeugdraad. Dit jaar hebben we maar liefst 2 jeugdprinsessen. Zij werden geïnstalleerd door Prins Martinus en vervolgens installeerde zij samen hun gevolg. Daarna volgde verschillende optredens van onder meer Kelly Matthijssen met haar live gezongen vertolking van de Cup-Song. De groep Omda ’t kan gaven een lesje synchroon zwemmen op het droge en De Swingers lieten het publiek lachen met de presentatie van Jongens tegen de Meiden. Grote optocht Zondag 2 maart zal de grote carnavalsop-

Ouderinitiatief maakt weg vrij voor woonvoorziening op locatie school

Er zijn nog tien plaatsen vrij op de voorziene locatie, aldus de secretaris. FOTO CORINE ROKS

SPRUNDEL- Sinds 2008 staat de St. Janschool in Sprundel leeg, klaar om gesloopt te worden. Op deze locatie zijn plannen voor de bouw van zestien appartementen. Deze appartementen zijn bestemd voor jongeren met een verstandelijke beperking en een handicap binnen het autistisch spectrum. Alle hindernissen voor het realiseren van deze bouw zijn genomen, gemeente is akkoord, een projectontwikkelaar is geregeld en er is zelfs een eigenaar gevonden voor deze woonvoorziening. Om deze bouw daadwerkelijk te kunnen starten is het ouderinitiatief ‘De Parel’ nog op zoek naar toekomstige bewoners. DOOR CORINE ROKS “We hebben momenteel zes bewoners maar dit moeten er zestien worden”, verklaart de secretaris van stichting ‘De Parel’, Martien van den Hurk. Sinds 2006 is deze stichting zoekend naar een geschikte locatie voor de bouw van appartementen. Deze appartementen maken het mogelijk dat deze doelgroep zelfstandig kan wonen, een woning waar ze zich thuis voelen met de zorg en begeleiding die goed bij hun past. Pgb Het is de bedoeling dat de zorg collectief wordt ingekocht. De secretaris zegt hierover: ”Gezamenlijk worden de persoonsgebonden budgetten bij elkaar opgeteld, en daarmee kopen we zorg op maat.” Overigens benadrukt Van den Hurk dat de bewoners zelfstandig wonen en dus een eigen huisnummer hebben. Maar het gebouw beschikt wel over twee gemeen-

schappelijke ruimtes en het biedt plaats voor een slaapwacht. Huur Het gebouw krijgt één eigenaar, die de afzonderlijke appartementen verhuurd. Deze huur wordt vastgesteld volgens het tarief van sociale huurwoningen. Van den Hurk hervat: ”De jonge bewoners hebben veelal een uitkering op basis van de wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wet Wajong), vandaar deze grens. Huursubsidie kan worden aangevraagd, kortom de lasten worden minimaal gehouden.” St. Janschool In 2012 kwam de locatie van de St. Janschool in beeld. Voorheen was men vooral zoekende in Breda en naaste omgeving. Sprundel blijkt uiterst geschikt omdat deze gekozen locatie zich bevindt aan de rand van het dorp en daarmee garant staat voor een rustige omgeving. De bedoeling is dat de bewoners van het nieuw te bouwen wooncomplex integreren in het dorp, maar dat ze zich terug kunnen trekken en rust kunnen vinden in hun eigen vertrouwde omgeving. Een tekening voor dit wooninitiatief is al gemaakt. Een ontwerp met acht appartementen op de begane grond en acht op de eerste verdieping waarbij de indelingen duidelijk zichtbaar zijn. Helaas zijn er nog te weinig jongeren die daadwerkelijk een appartement gaan huren. “We hebben nog tien plaatsen vrij”, aldus de secretaris. De doelgroep zijn in principe jongeren waarbij het geboortejaar ligt tussen 1989 en 1996 maar hiervan kan worden afgeweken. Voor informatie over ‘De Parel’ kijk op www.deparelbreda.nl of www.meewoonwinkel.nl

KORTE BERICHTEN

Deelnemende groep Omda ‘t kan.

tocht weer door de straten van het Kraaierijk trekken. Met trots kunnen we zeggen dat dit weer een prachtige, swingende, grote optocht zal zijn. Om 14.00 uur zal de optocht vanuit de Julianastraat vertrekken. Daarna slaat de stoet linksaf De Krijntjes in, linksaf St. Martinusstraat, linksaf Rucphense Vaartkant, langs het oude gemeentehuis over de Raadhuisstraat en dan weer linksaf Gerard Douwstraat in, linksaf Frans Halsstraat, linksaf Nic. Maesstraat, linksaf

Achterhoeksestraat om vervolgens rechtsaf de Raadhuisstraat weer op te gaan. Wij hopen u langs de route te zien. Daarnaast zou het carnavalsfeest extra ‘de pan uit swingen’ wanneer we u na afloop van de optocht mogen verwelkomen bij Raadhuisstraat 49 waar rond 18.00 uur (buiten) ook de prijsuitreiking plaats zal vinden. Wij hopen u zeker te zien tijdens het Rucphense carnavalsfeest onder het motto ‘Ut swingt de pan uit’. PAGINA 14

Collectanten gezocht: Tijdens de landelijke collecteweek Fonds Gehandicaptensport van 30 maart t/m 5 april gaan duizenden collectanten, vrijwilligers en verenigingen collecteren. Dit doen zij met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport, want om als gehandicapte te kunnen sporten zijn vaak aanpassingen nodig. Aanpassingen aan bijvoorbeeld het sport,- en spelmateriaal of de sportaccommodatie maar ook extra begeleiding en speciaal vervoer. Daar is geld voor nodig. Daarom houdt Fonds Gehandicaptensport een landelijke collecte. Fonds Gehandicaptensport zoekt collectanten. Aanmelden bij mevr. W. Lammerts: wilna.lammerts@home.nl, tel. 016-5549903. SINT WILLEBRORD Accordeonparty: Op zondag 2 maart is er weer het maandelijkse accordeonparty. Ondanks carnaval gaat deze middag gewoon door. Aanvang 13.00 uur, einde 17.00 uur. Iedereen mag vrij spelen. Open podium. Locatie Cafe-Zaal ´t Pleintje, Kanariestraat 15 te St.Willebrord. Toegang

en parkeren gratis. Info: Jos v/d Lindeloof tel. 06-23485802; Ton v. Nispen tel. 0653750403. RUCPHEN Senioren-Express: Donderdag 27 februari Senioren-Express van 09.00 tot 11.00 uur een radioprogramma op radio Rucphen F.M. 106.4 met muziek, agenda en informatie seniorenwerk gemeente Rucphen. Live in de studio: Diaken Jan Foesenek met informatie Kerk-Balans. Tevens gelegenheid voor het indienen van een felicitatie of muzikale groet: tel. 342480. Agenda en informatie betreffende seniorenwerk opgeven bij: J.Mangnus, tel. 388041, j.mangnus8@kpnplanet.nl, www.radiorucphen.nl Vogelbeurs: Zondag 2 maart organiseert vogelvereniging De Vogelvrienden Rucphen weer een grote internationale vogelbeurs in gemeenschapshuis De Vaart, St.Martinusstraat 2c te Rucphen van 9.0012.00 uur. Men kan vogels inbrengen vanaf 8.30 uur. Er worden evenals elke eerste zondag van de maand weer vele vogels in diverse soorten en kleuren verwacht.


“Slim Ingekocht, dus extra voordeel!” Kom nú naar de Ford dealer en profiteer tijdelijk van verrassend veel voorraad voordeel op de Ford Fiesta. Want voor de snelle beslisser hebben we een gelimiteerd aantal modellen op voorraad. Direct leverbaar, dus snel rijden!

De stijlvolle Ford Fiesta Normaal

13.645,1.000,-

Inruilpremie

Nu vanaf

12.645,Vanaf slechts

129,p.mnd. met Ford Options

1 jaar gratis autoverzekering

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Wij bieden u aan, tegen zeer scherpe prijzen:

‡Tarwestro (zowel grote als kleine pakken) ‡*HKDNVHOGWDUZHVWUR ‡Koolzaadstro ‡*HKDNVHOGNRRO]DDGVWUR ‡Gerstestro ‡Weidhooi (zowel grote als kleine pakken) ‡Erwtenvezels Ook voor particuliere verkoop kunt u kleine pakken afhalen. Wilt u meer informatie, bel ons 076-5973696 Dams Fourage BV ■ Zundert

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL

Ook verkrijgbaar met:

14% bijtelling Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en verkoopvoorwaarden ford.nl. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 14,3-30,3; liter/100 km: 3,3-7,2; CO2 g/km: 85-138.

Contante AanTotaal Vaste debet Jaarlijks Duur Termijn- SlotTotaal te prijs betaling kredietbedrag rentevoet kostenpercentage overeenkomst bedrag termijn betalen bedrag 13.645,- 5.055,8.590,8,9% 8,9% 25 mnd. 129,- p.mnd. 6.871,9.967,De Europese Standaardinformatie is verkrijgbaar via FCE Bank en wordt voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst verstrekt.

Van de Ree

Oostburg: 0117 - 38 32 30 Roosendaal: 0165 - 54 81 61

www.fordvanderee.nl

Automobielbedrijf Kessel Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

Kenmerken Options-aanbieding:

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Dre Wit (‘t) goed

DANS EN ONTMOET ELKAAR

reparaties witgoed producten Etten-Leur

IN ZAAL KOUTERSHOF

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

TE RIJSBERGEN

Tel.: 06-50905037

VRIJDAG 28 FEBRUARI !!! LIVE MUZIEK RINI MARIJNISSEN

BANKETBAKKER Marcel Kas presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak € 1.60

Allerlei

{

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

Bel voor afspraak of bestelling Tel.: 0165-384532

Oudenbosch 0165 - 31 38 58 www.ford-kessel.nl

TE KOOP 1,65 HA

LANDBOUWGROND aan de Spiekestraat in Zegge. Inlichtingen: 06-22420598

(NAAST DE KERK)

Zaal open 19.30 uur Start 20.00 uur 6 km ten zuiden van Breda. Tel: 0622414307

www.bootrijsbergen.nl Carnavalskleding niet verplicht, mag wel !! Wij verloten 3 prijzen die in carnavalskleding komen !!

BEDRIJVIG NIEUWS Nieuwe dienst van Uitgeverij De Bode

Waar ook ter wereld altijd binnenkijken bij... ZUNDERT - Als ondernemer in EttenLeur iemand uit Vlissingen een virtuele rondleiding geven door je bedrijf of als horeca ondernemer online de sfeer van uw restaurant laten proeven? Het kan nu met ‘Binnenkijken bij...’ van Uitgeverij De Bode. VAN ONZE REDACTIE Google Street View is voor de meesten een bekend begrip. Wie heeft er vanachter zijn of haar computer nog niet ‘rondgelopen’ door de Kalverstraat in Amsterdam, de Ramblas in Barcelona, Bondi Beach in Sydney of door de eigen straat? Tegenwoordig is de techniek van Google Street View ook interessant voor ondernemers. Door middel van kwalitatief hoogstaande panoramafoto’s kunt u mensen namelijk rondleiden door uw bedrijf. Waar ter we-

reld zij ook zijn, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Op hun pc, laptop, tablet of telefoon kunnen zij een virtuele tour krijgen en alle producten in uw schappen bekijken. Uitgeverij de Bode biedt deze dienst vanaf nu aan onder de noemer ‘Binnenkijken bij...’. “Als modern mediabedrijf springen we graag in op dit soort ontwikkelingen”, zegt directeur Luuk Roozeboom. “We willen onze klanten een totaalpakket kunnen aanbieden. ‘Binnenkijken bij...’ is een mooie toevoeging op onze weekbladen, onze website en de digitale producten die we al aanbieden.” Lijkt het u interessant? Neem dan contact op met Uitgeverij De Bode. Wij sturen dan een speciaal opgeleide fotograaf langs die 360 graden-panoramafoto’s maakt van uw bedrijf. Vervolgens zorgen wij ervoor dat klanten ook virtueel in uw winkel kunnen

wandelen, dat u extra opvalt in de zoekresultaten van Google, mensen uw bedrijf direct kunnen binnenwandelen via Google Street View, er afbeeldingen zijn te zien van uw zaak in Google Maps en u alles makkelijk kunt delen via internet en sociale netwerken. Overigens wordt het fotomateriaal uw eigendom en is het rechtenvrij te gebruiken. Een paar klikken Daarnaast kunt u tegen een aantrekkelijk tarief in de papieren editie van Weekblad De Bode in de rubriek ‘Binnenkijken bij...’ laten zien dat uw bedrijf online is te bezoeken. Wij kunnen de rondleiding verder op onze website www.internetbode.nl plaatsen. Mensen die het laatste lokale nieuws willen lezen, kunnen dan met een paar klikken uw bedrijf binnenwandelen. Als u wilt dat wij de fotograaf bij u langs stu-

ren, bel dan met Uitgeverij de Bode: 0765998111. Of kijk op www.internetbode.nl.

Meer informatie is te vinden op: www.internetbode.net/streetview

‘Binnenkijken bij...’ stelt u in staat om online in een winkel rond te kijken.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met uw eigen accountmanager of Kim Kustermans of Koen Emmers op 076 - 599 81 11 of via: binnenkijkenbij@internetbode.nl


TEST Tekst: Bart van den Acker

Renault Captur TCe 120 EDC Dynamique: € 22.990 Met de Captur heeft Renault zich al met succes gemengd in de vrijwel nieuwe klasse ‘Urban Crossovers’. Dat zijn compacte auto’s met een stoer uiterlijk en veel ruimte, een soort SUV’s in een kleinere vorm. Er zijn nog maar enkele merken die zoiets in het programma voeren. Andere volgen ongetwijfeld, al is het maar omdat men ziet dat de Captur in goed een half jaar tijd al aanzienlijke verkochte aantallen heeft weten te scoren.

LEVERINGSPROGRAMMA: De Captur kent voorlopig drie motoren en drie uitrustingsniveaus. De 0,9 liter driecilinder turbo met 66 kW/90 pk is bekend uit onder meer de Clio. Deze is standaard voorzien van een stop/startsysteem en hij lijkt me voor de Captur wel wat erg ‘mager’. Ik reed met de 1,2 liter viercilinder, die ook dank zij een turbo liefst 88 kW/120 pk levert. Omgerekend 100 pk per liter was nog niet zo lang geleden alleen voor racewagens weggelegd. Renault koppelt deze motor standaard aan de zestraps halfautomatische transmissie met twee koppelingen die wordt aangeduid als EDC. Dan is er nog de 1,5 liter diesel (dCi) met eveneens 66 kW/90 pk en die is er naar keuze met een normale vijfbak of diezelfde EDC-transmissie. De drie uitrustingsniveaus heten Authentique, Expression en Dynamique. De Authentique heeft al de praktische zaken als de verschuifbare achterbank met in twee ongelijke delen neerklapbare rugleuning, elektrische bediening van zijruiten

en verstelling van buitenspiegels, cruise control annex snelheidsbegrenzer, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en in twee richtingen verstelbaar stuur, centrale vergrendeling met afstandsbediening, dagrijverlichting, enzovoorts. De Expression voegt daaraan onder meer toe: lichtmetalen wielen, airconditioning, sleutelloze bediening, mistlampen, chroom details in interieur en nog wat afwerkingsdetails. De Dynamique heeft onder meer een exterieur in twee kleuren, regensensor voor de ruitenwissers en automatisch inschakelende verlichting, elektronisch geregelde airco, andere (17 inch) lichtmetalen wielen, R-Link met navigatiesysteem en automatische bochtverlichting. De testauto had daarbij nog wat accessoires, maar die laat ik buiten beschouwing. Renault biedt volop mogelijkheden om een Captur naar eigen smaak aan te kleden. De meeste componenten van de duurdere uitvoeringen zijn ook op de eenvoudiger versies beschikbaar.

CARROSSERIE: Lekker eigenwijs De Captur is in veel gevallen een opvallende verschijning in het verkeer. Dat komt door zijn lekker eigenwijze uiterlijk, dat nog sterk wordt geaccentueerd door de uitvoering van veel exemplaren in twee kleuren. Dat is standaard op de Dynamique, maar ook beschikbaar op de andere versies. Daarbij zijn heel leuke combinaties te bedenken. Ik zag toevallig een helemaal donkerbruine rijden en die ‘slaat helemaal dood’, dan blijft er ook van die leuke belijning niet veel over. Uiteraard is een en ander ook een kwestie van smaak, maar dat is een logisch gevolg van een uitgesproken design. Praktisch gesproken kan ik opmerken dat de Captur net als veel moderne auto’s geen overtuigend uitzicht (schuin) naar achteren biedt en de sterk aflopende voorzijde is niet te overzien.

INTERIEUR:

Zelfs in het interieur zijn mogelijkheden om de Captur naar eigen smaak aan te kleden. De startknop zit erg laag in de console.

Beknopte technische gegevens: Lengte x breedte x hoogte: .................................................. 412 x 177 x 156 cm Kentekengewicht: ...............................................................................1.155 kg Motorinhoud/aantal cilinders: ...........................................................1.197 / 4 Max. vermogen: .............................................. 88 kW (120 pk) bij 4.900 t/min Max. koppel: .............................................................. 190 Nm bij 2.000 t/min Aandrijving: .................................................................................. voorwielen Gemiddeld brandstofverbruik volgens ECE-normen in l/100 km: ................. 5,4 Gemiddeld brandstofverbruik tijdens de test: ................................... 1 op 13,9 CO2-uitstoot in g/km: ................................................................................125 Energielabel: ................................................................................................B Topsnelheid: ................................................................................... 192 km/u Acceleratie 0 – 100 km/u: ................................................................. 10,9 sec. Concurrentie Peugeot 2008 Allure 1.6 VTi: ............................................................. € 23.790 Opel Mokka 1.4 Turbo Edition: .......................................................... € 23.795 Chevrolet Trax 1.4T LT: .......................................................................€ 24.915 Prijslijst: Renault Captur Energy TCe 90 S&S Authentique: ............................... € 15.990 Renault Captur Energy TCe 90 S&S Expression: ................................. € 17.990 Renault Captur Energy TCe 90 S&S Dynamique: ................................. € 19.490 Renault Captur TCe 120 EDC Expression: ........................................... € 21.490 § Renault Captur TCe 120 EDC Dynamique: ......................................€ 22.990 Renault Captur Energy dCi 90 S&S Authentique: ................................ € 18.490 Renault Captur Energy dCi 90 S&S Expression: ..................................€ 20.490 Renault Captur Energy dCi 90 S&S Dynamique: .................................€ 22.990 Renault Captur Energy dCi 90 EDC Expression: ..................................€ 22.990 Renault Captur Energy dCi 90 EDC Dynamique: ................................. € 24.490 § = testauto Volgende testauto: Lexus GS300h

Door de hoge bouw van de Captur is het interieur lekker ruim. Dat geldt natuurlijk voor de hoofdruimte, maar ook aan beenruimte is er niets te klagen. Op de achterbank kunnen twee volwassenen uitstekend zitten, mits de verschuifbare bank zo ver mogelijk naar achteren staat. Dan is er 377 liter bagageruimte beschikbaar, met de bank (16 cm) naar voren geschoven is dat 455 liter. Dat is véél, in elk geval meer dan ik in hatchbacks en zo van dit formaat aantref. Vanaf de bestuurdersplaats is er ook geen gebrek aan opvallende details. De instrumenten zien er anders uit dan in andere auto’s, met centraal de digitale Als ‘Urban Crossover’ is de Captur net even wat hoger dan een hatchback-model. Dat zorgt voor veel interieurruimte en een wat hogere zit en instap.

snelheidsmeter. Die is niet zo nauwkeurig als die cijfers suggereren. In het midden zit een flink display voor onder meer het R-Link-systeem, dat onder meer een (TomTom) navigatiesysteem omvat. Dat werkt echt geweldig, op een retourtje Brussel leidde het me mooi om de files bij Antwerpen heen, via een route die ik zelf nooit bedacht zou hebben. De startknop zit te laag in de middenconsole. Het stuur bestaat voor een deel uit leer en een deel kunststof. Voor mij zit die overgang precies verkeerd, waardoor ik het steeds bij het (gladde, in de winter koude) kunststof beet heb. De zitpositie is net even wat hoger dan in bijvoorbeeld een Clio, dat is een logisch gevolg van de wat hogere bouw van de carrosserie: dáár wordt ruimte gewonnen. De voorstoelen zitten op zich prettig, met zittingen de wat aan de korte kant zijn. Ze zijn ook vrij zacht en op lange ritten heb ik er uiteindelijk te weinig steun aan, vooral in de rug. Een aardig gevonden detail is het handschoenenkastje in de vorm van een schuifla. Het is niet echt ruimer of praktischer dan een normaal model.

TECHNIEK: De 1,2 liter viercilinder met een turbootje en directe inspuiting is een geweldig mooie machine. Hij is soepel, stil en sterk. Ik vind het onbegrijpelijk dat Renault die motor alleen levert in combinatie met een zestraps halfautomaat, al is het maar omdat ik gewoon de keuze wil hebben. Een mooie, handgeschakelde zesbak moet ook een fijne combinatie zijn met deze motor. De halfautomaat doet het op zich ook goed, hoor. Vooral in druk verkeer werkt hij onopvallend, ik heb al gauw geen idee meer in welke versnelling ik rij en meestal blijkt dat er dan eentje hoger te zijn dan ik zelf

De Renault Captur is een opvallende verschijning in het verkeer, zéker in een flitsende, tweekleurige uitvoering zoals dit hardblauw met ivoor. zou hebben gekozen. Pas als ik vlot wil accelereren, valt me op dat de automaat dan vrij traag schakelt. De besturing is wat doods, maar goed, het is ook geen sportwagen. De afstemming van het onderstel is vooral op comfort gekozen en daar ben ik in het algemeen wel een voorstander van. De schokdempers zouden kleine oneffenheden nog net iets mooier kunnen verwerken, maar vergeleken met veel moderne auto’s rijdt de Captur juist heel prettig. Ik heb met de Captur best veel gereden en verschillende verbruiksmetingen gedaan. De omstandigheden waren zeer wisselend, met veel snelweg kilometers, maar ook veel files (toch nog…) en diverse koude starts. Aan de andere kant heb ik natuurlijk veelvuldig gebruik gemaakt van de fijne cruise control, die ik ken uit vele Renaults. Als realistisch praktijkverbruik kom ik uit op 1 op 13,9. Hm, dat is iets meer dan ik had verwacht en gehoopt.


AUTO’S

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

APK - REPARATIES ALLE MERKEN - AIRCO SERVICE - OCCASIONS RUITENREPARATIE - SCHADEREPARATIE

GESELECTEERD UIT ONZE VOORRAAD

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

ONDERHOUDSBEURTEN

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

REPARATIE/STORINGEN REMMENSERVICE AUTORUITEN TREKHAKEN

AIRCO

OOK VERKOOP WINTERBANDEN! VOOR ONS COMPLETE AANBOD:

WWW.CAOOMEN.NL St. Janstraat 147, Sprundel Tel: 0165 - 382 830 info@caoomen.nl www.caoomen.nl

Uw auto/bus te koop? Bel: 06-10401169 Correcte RDW afhandeling Quality Car Brabant, Etten-Leur

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Ter herinnering en het hele jaar door Iedere 1e maandag vd. maand

APK

Uw auto verkopen? Bel: 06-51286089

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

APK

APK

benzine 15,--

APK diesel 25,--

ALL-IN Incl.: Afmeldkosten, viergas-, roetmeting, btw, etc etc. Apk in combinatie met onderhoudsbeurten zie onze scherpe tarieven op www.desnep.nl. Uiteraard uitgevoerd met onze service & kwaliteit Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853 E.ettenleur@desnep.nl

Bergen op Zoom Poortweg 2 T.0164-233676 E.bergenopzoom@desnep.nl

DESNEP.NL

AUTO-BUS VERHUUR

Ook ‘s avonds en op Zondag! Alle auto’s vanaf BJ 2000 Max. 175.000 km U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

Iedere maand actie, zie desnep.nl

Deze mooie CitroĂŤn C3 met airco kost â‚Ź 4.950,Incl. 6 maanden Bovag garantie

BANDENSERVICE

WIELEN ACCU’S

CitroĂŤn C3 5 deurs met airco

AUTOSERVICE

SCHADE

klein en groot

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

ALLES KM VRIJ ! www.QualityCarRent.nl 076-5022267 - Etten-Leur


Carnaval 2014

Café

Feestzaal

St. Janstraat 68 - Sprundel

Carnaval 2014:

Carnaval 2014

Zaterdag 1 maart: In de zaal speciaal voor de kinderen:

KIDZ-DJ vanaf 15.30 uur In ‘t café: Groot Carnavalsbal met DJ John Zondag 2 maart: Ouwerwetse Boeren Bruiloft

Vrijdag 28 februari; 19.30 uur

Moederkesbal

17.00 uur Onthaal bruidspaar door de Raad van Elf en de Ezels 17.15 uur Voltrekking en toespraak door de pastoor 18.30 uur Feestmaal ‘spek met eieren en stamppot met worst’ 20.00 uur Feestavond met live muziek van Take Two IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!! Maandag 3 maart: Carnaval in ‘t café Dinsdag 4 maart: Gouwe spijkerpoepen in ‘t café m.m.v. DJ John

Zaterdag 1 maart; 13.30 uur

Carnavalsbal Zondag 2 maart; 14.00 uur

Kindercarnaval

Allemaal een leutige carnaval gewenst!

Alle dagen m.m.v. DISCO EXPLOSION GENIET TEGEN INLEVERING VAN DEZE BON VAN ONS

Jeugdraad weer compleet bij de Grasduiners ZEGGE - Afgelopen zaterdag werd de jeugdraad geïnstalleerd tijdens de druk bezochte kinderdisco in de Nieuwenberg in Zegge. Deze keer hebben de Grasduiners een complete raad van 11 en alle kopstukken compleet. Vol trots liep jeugdprins Bjorn samen met Prinses Senna voorop in de polonaise. Ze werden op de voet gevolgd door Nar Renske, Pliessie Anouk, Boerinnen Lonneke en Femke , Grasduiner Carlijn en raadleden Lynn, Marit, Bo, Floortje, Marit, Britt, Marieke en Sanne. De stemming zat er goed in op deze avond, en belooft veel goeds voor de komende carnaval. Na afloop van de disco maakte Prins Co en zijn gevolg hun opwachting bij het mannekes en vrouwkes bal In Kerkzicht. Ook hier was het gezellig druk ,en met behulp van dj Simon werd het ook daar een mooie avond. Nu kunnen de Grasduiners zich gaan opmaken voor het echte feest. Er is weer veel te doen in het Grasduinersdurp. Op donderdag is er de middag van de KBO in de Nieuwenberg, en in de avond nog een feest in Mariavaart. Vrijdag is er eerst het Prullekesbal in de Nieuwenberg en daarna de schooloptocht van Mariadonk. ‘s Avonds is er het kappellenfestival van Nie Jakke in de Nieuwenberg en het bouwersbal in Kerkzicht. Op zaterdag gaan de Grasduiners eerst de sleutel halen bij de Bur-

gemeester, en daarna is het tijd voor de optocht. De route van de optocht is O.L.V. straat, Nieuwstraat, Nicolaas Beetstraat, Bergstraat, Spoorstraat, O.L.V.straat, Dorestede, Kanestede, Dorestede en door de O.L.V.straat weer terug naar het plein. Hierna is er voor de kinderen een bal in de Nieuwenberg met de prijsuitreiking, en s’avonds is er een bal in Kerkzicht met de prijsuitreiking voor de volwassenen. Op zondag doen de Grasduiners het rustig aan en is er s’avonds een hollandse avond met Eric de entertainer in Kerkzicht. Op maandag word er eerst een bezoek afgelegd aan de jongste en oudste inwoner van Zegge. In de middag is het de beurt aan Nar Suuske om zich van zijn beste kant te laten zien op het Narrekesbal in de Nieuwenberg. Daarna is er in Kerkzicht een gezellige Skihut party. Op dinsdag is er het traditionele ontbijt in Kerkzicht, waar iedereen welkom is om nog wat vitamines op te doen voor de laatste dag. Vanaf 18.30 uur vertrekt de lampionnen optocht vanuit de Nieuwenberg, maar als het hard regent word deze binnen gehouden. Hierna word de jeugdraad van hun taken ontheven en gaat de grote raad nog richting Kerkzicht om de karnaval af te sluiten met een lekkere kom snert en het motto voor volgend jaar bekend te maken. Er kan nog op het motto gestemd worden via de site www.grasduinersdurp.nl Al met al toch weer een mooi programma in de Zeg en we gaan er vanuit dat er voor iedereen wel iets leuks te doen is.

GELDIG VAN VRIJDAG 28 FEBRUARI T/M WOENSDAG 5 MAART

Compleet satémenu met 3 stokjes (kip of varkenshaas) Emmerblok 2 - Oud-Gastel 0165 - 726 888 Borchwerf II (A17 afslag 21)

Roosendaal Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties en alleen bij Beren eetcafé Roosendaal tegen inlevering van deze uitgeknipte bon. Deze bon is enkel in te leveren tijdens de carnavalsperiode.

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN insdag 4 m

D Maandag 3 en

t 18.00 uur

van 9.00 to aart geopend

KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

Carnavalsoptocht Maria Goretti basisschool SINT WILLEBRORD - Op vrijdag 27 februari zal er, net als voorgaande jaren, weer een carnavalsoptocht van de leerlingen van de Maria Goretti school door enkele straten van St Willebrord trekken. Alle kinderen gaan weer hun best doen om er vrolijk en gezellig uit te zien. In de optocht zullen ook enkele auto’s met muziek aanwezig zijn en ook Prins Carnaval zal met ons meelopen. Bovendien hebben een aantal leerlingen van groep 5 t/m 8 hard gewerkt om, samen met ouders, een geweldig carnavalswagentje te maken. Deze wagentjes zullen ook zondag, in de grote optocht, meerijden. Laten we hopen dat ze daar weer net zo succesvol zijn als vorig jaar. Al met al dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen. We hopen dan ook, net als de voorgaande jaren, weer veel mensen langs de route te mogen begroeten. Dat maakt het voor alle kinderen extra leuk! De optocht start om 11.00 uur bij de basisschool Maria Goretti en “oos ringske” loopt dan als volgt: PB Singel-Dorpsstraat-Mgr van Rooystraat-Emmastraat-Sibeliusstraat-Bellinistraat-Weberstraat-Dorpsstraat-Smidsstraat-Schoolplein.


Carnaval 2014 ‘T BAKKERSHUYS CARNAVALSKRAOKERS !  ]DWHUGDJ  ]RQGDJ  PDDQGDJ 

  GLQVGDJ   ZRHQVGDJ      GRQGHUGDJ     YULMGDJ  WORSTENBROODJES ÂąXXU

Âź YULM]ZHPPHQ

ÂąXXU ÂąXXU ÂąXXU ÂąXXU 12.00 Âą 16.30 uur ÂąXXU ÂąXXU

Âź JH]LQV]ZHPPHQ NLQGHUHQ Âź YULM]ZHPPHQRQGHUEHJHOHLGLQJ  Âź YULM]ZHPPHQ Âź YULM]ZHPPHQ  Âź vrijzwemmen Âź YULM]ZHPPHQ Âź EDQHQ]ZHPPHQ 

ÂąXXU 12.00 Âą 16.30 uur XXU ÂąXXU ÂąXXU

Âź Âź Âź Âź Âź

ÂąXXU ÂąXXU ÂąXXU ÂąXXU 12.00 Âą 16.30 uur ÂąXXU ÂąXXU

Âź YULM]ZHPPHQ Âź WULP]ZHPPHQ Âź YULM]ZHPPHQYRRU Âź YULM]ZHPPHQ ÂźYULM]ZHPPHQ Âź YULM]ZHPPHQ Âź YULM]ZHPPHQ

ÂąXXU ÂąXXU 12.00 Âą 16.30 uur ÂąXXU ÂąXXU

Âź Âź Âź Âź Âź

ÂąXXU 10.00 Âą 12.00 uur ÂąXXU 12.00 Âą 16.30 uur ÂąXXU

Âź YULM]ZHPPHQ ÂźVQRUNHODFWLYLWHLW Âź YULM]ZHPPHQ Âź vrijzwemmen Âź YULM]ZHPPHQ 

YULM]ZHPPHQ vrijzwemmen YULM]ZHPPHQ YULM]ZHPPHQ EDQHQ]ZHPPHQ

YULM]ZHPPHQ YULM]ZHPPHQ vrijzwemmen YULM]ZHPPHQ EDQHQ]ZHPPHQ

8 STUKS

â‚Ź 5,00

CARNAVALSBEIGNETS 8 STUKS

â‚Ź 5,00

CADETJES20 STUKS

â‚Ź 5,00

DONUTS DIV. SOORTEN 8 STUKS 

â‚Ź 5,00

GELDIG VAN VR. 28 FEBR. T/M DI. 4 MAART 2014  Snorkelen opgeven vóór 1 maart je naam en telefoonnr. via jazwembaddewildert@zonnet.nl Vraag naar de voorwaarden (003176) 5971117 ZWEMBAD DE WILDERT, WILDERTSEDIJK 61, 4881 ET ZUNDERT

DE WARME BAKKER VAN DIRK !!! WWW.BAKKERSHUYS.INFO

Carnavalsnieuws Torensjouwerslaand

Twee zeer geslaagde mauwavonden

SCHIJF - Afgelopen weekend is de carnaval al goed van start gegaan in Torensjouwerslaand. Op vrijdagavond was de aftrap met het Moederkesbal. Dit jaar weer erg goed bezocht door de dames uit Schijf en omgeving. Veel dames hadden zich goed ingeleefd in het motto “Ut loopt op rollekes�. Tot de late uurtjes is het feest doorgegaan in ’t Wapen van Schijf.

RUCPHEN - Het Kraaierijk kan terugkijken op 2 geslaagde avonden Kraaiemauwe van vorig weekend.

Op zaterdagmiddag heeft Prins Bart I en z’n gevolg een bezoek gebracht aan de kindermiddag. De kinderen stonden versteld van de trucs van de goochelaar. Ook deze middag liep op rollekes. Op zaterdagavond is er voor de eerste maal een verbroederingsavond georganiseerd, waarbij door Carnavalsvereniging den Uil (Essen) en door een delegatie uit Bergen op Zoom een bezoek is gebracht aan Torensjouwerslaand. De carnavalsvierders hebben er gezamenlijk een mooi feest van gemaakt. Het was een geslaagde avond en voor herhaling vatbaar. Tenslotte heeft de prins en z’n gevolg zondagmiddag nog een bezoek gebracht aan het gehandicaptenbal van Streven doet herleven in Roosendaal. De bezoekers vermaakten zich prima en middag was weer snel voorbij. Komend weekend barst dan de carnaval echt los. Op vrijdagochtend en -middag zal de prins en z’n gevolg een bezoek brengen aan het Antoniushof en de basisschool St. Martinus. ’s Avonds wordt er bij het Wapen van Schijf het Ventjesbal en Carnavalspreparty (vanaf 21.00u.) georganiseerd. Op zaterdagavond is er de Bonte avond bij ’t Wapen van Schijf (na de carnavalsviering in de St. Martinuskerk welke start om 19.00u.) Op zondag 2 maart is de optocht in Torensjouwerslaand. Inschrijven voor de optocht kan tot en met vrijdag 28 februari door een e-mail te sturen naar info@torensjouwers.nl. Het is tevens mogelijk om in te schrijven bij Lizette Kustermans. Er wordt onderscheid gemaakt worden inschrijvingen door kinderen van de basisschool en overige deelnemers. Bij het afhalen van het deelname nummer bij aanvang van de optocht dienen de overige deelnemers ₏ 25,- borg te betalen. Er zal tevens weer een prijsuitreiking plaatsvinden. De prijsuitreiking voor de kinderen zal plaatsvinden in Den Hoge Dries. De prijsuitreiking voor de overige deelnemers zal plaatsvinden bij ’t Wapen van Schijf. Op maandagmiddag is er een 55+ middag in de Kogelnoot (aanvang 13.30u.). En maandagavond zijn alle Torensjouwers uitgenodigd voor het Sjouwersbal vanaf 19.30u. in ’t Wapen van Schijf. Op dinsdagmiddag wordt door de buurschappen het Schijvenbal georganiseerd bij het Wapen van Schijf (aanvang 14.30u.). Op dinsdagavond is de traditionele afsluiting van de carnaval bij CafÊ Cafetaria ’t Dorp.

Kraaiepootjes uit ‘t Kraaierijk Op vrijdag was het iets minder druk, maar op zaterdag was het uitverkocht. Beide avond werden geopend met het carnavalslied van dit jaar, gezongen door De Katers. Prins Martinus deed een openingswoordje en op zaterdagavond reikte hij een huisorde uit aan Robbert van Zundert. Samen met Suzelle van Zundert is hij de uitdaging aangegaan om cafĂŠ/zaal Broer en Zus over te nemen. Onder een nieuwe naam, cafĂŠ/zaal De Wereld gaan zij de wereld op zijn kop zetten met carnaval. Wij wensen hen veel succes en plezier. Dit jaar bestegen er 6 mauwers de ton en het geheel werd op ludieke manier aan elkaar gepraat door Heraut Teun. Het motto in Rucphen is ‘Ut Swingt de Pan uit’ Heraut Teun had er een mooie menukaart van gemaakt om de mauwers aan te kondigen als voor-, hoofd-, en nagerechten. Naast onze 4 vaste mauwers, Kaat van de Kaai, Sooyke van Ostaayen, Tinuske van Beuken en Rieskaant, verschenen er ook 2 gastmauwers in de ton. Dat waren Bokske de Kul en Mieke Pap en wat waren ook zij goed. Kaat was dit jaar een schoonmaakbedrijf begonnen en Sooyke had zijn dochter Tooske gestuurd, zij had een ‘Dienstverlening Centrum’ geopend. Rieskaant was weer op dreef met zijn woordspelingen en Tinuske had dit jaar van alles meegemaakt in een verzorgingstehuis. Mieke Pap was toegetreden tot het klooster De Droge Put en vertelde hoe ze daar was gekomen en gaf het publiek een rondleiding in het klooster en stelde ons voor aan nonnen, paters en kardinalen. Bokske de Kul nam het publiek mee in zijn wereld, St. Willebrord, de hoofdstad van de gemeente Rucphen. Zijn anekdotes en grappen waren zeer herkenbaar en hij had al snel de lachers op zijn hand. In de pauzes op beide avonden verzorgde Da’Kapelleke live muziek.


Thuisvester reikt vijf inwoners Sprundel waarderingsprijs uit

Al eens in het in tu paradijs geweest?

Buurtkanjers in de schijnwerpers SPRUNDEL - Op 19 februari jl. reikte Thuisvester voor de derde keer de waarderingsprijs ‘de Buurtkanjer’ uit. Deze keer werden er in Sprundel weer vijf actieve bewoners tot ‘Buurtkanjer’ benoemd omdat zij zich structureel inzetten voor een betere leefomgeving.

Buurtkanjers 2013: v.l.n.r. de heer Van Opdorp, mevrouw Roelands-Backx,. de heer de Jong en mevrouw Kustermans. (de heer de Hoogh staat niet op de foto omdat hij niet bij de uitreiking aanwezig kon zijn). FOTO THUISVESTER

Huurders van Thuisvester konden de afgelopen periode hun ‘Buurtkanjer’ bij Thuisvester opgeven voor een waarderingsprijs. Met deze prijs zet Thuisvester buurtbewoners die zich actief en vrijwillig inspannen, in het zonnetje. Zij zetten zich op allerlei manieren in voor hun buurt en buren, zoals door het doen van dagelijkse boodschappen voor buren, het buiten zetten van containers, het bijhouden van tuintjes, het verzorgen van attenties voor nieuwe buurtbewoners, het opruimen van sneeuw en het organiseren van activiteiten. De Buurtkanjers kregen een leuke avond aangeboden met volop entertainment en een hapje en een drankje. Henny Giesbergen, hoofd klantendiensten, opende de avond. Hij bedankte de Buurtkanjers voor hun inzet en overhandigde hen een oorkonde, een attentie en een mooie bos bloemen.

Geniet nog dit voorjaar van uw eigen paradijs! IdeeĂŤn doet u op in onze showtuin *ACOBS3IERBESTRATINGHEEFTEENVANDEGROOTSTEENFRAAISTESHOWTUINENOPHETGEBIEDVAN SIERBESTRATINGINHEEL7EST"RABANT

5VINDTERWERKELIJKALLES

Een Een creatieve creatieve keus... keus... sierbestrating sierbestrating in in alle alle soorten soorten en en maten maten

sierbestrating RIJSBERGEN ,AGUITENSEBAANs822IJSBERGEN 4EL s&AX % MAILINFO JACOBSSIERBESTRATINGNL /PENINGSTIJDENMATMVRIJTOTU ZATERDAGVAN U

WWW.JAC OB S S IE RB E S TRATING.NL

Veel thuiswedstrijden voor HV Orion RUCPHEN - Afgelopen weekend was het gezellig druk in sporthal de Vijfsprong. Met twee thuiswedstrijden op zaterdagavond en vier op zondag heeft het publiek bijna heel Orion in actie kunnen zien. Voor diegene die afgelopen weekend toevallig gemist hebben, spelen er komend weekend vier teams ‘thuis’ in sporthal de Parrestee in Hoeven.

Uitslagen DS Orion-Dongen 22-23 HS Orion-Tremeg19-10 DCJ Orion-de Sprint 9-15 HCJ Orion-Delta Sport 20-25 GEJ Orion-HVM 6-23 DAJ Orion-OHC 6-27 Programma Zondag 9 maart thuis in de Parrestee:

MRT

10.00 GDJ Orion-Artemis 10.50 DCJ Orion-Tachos 12.00 DS Orion-Groene Ster 13.15 HCJ Orion-de Beuk Zondag 9 maart uit: HS PSV Handbal-Orion DAJ HVM-Orion GEJ Taxandria-Orion

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren.

Zilver voor Babette Brouwers

Handboog Nooit Volleerd SCHIJF - Zes van de jongste schutters van handboogschutterij Nooit Volleerd uit Schijf waren uitgenodigd deel te nemen aan de rayon kampioenschappen indoor. Er werd prima gepresteerd door de Schijfse deelnemers met als uitschieter Babette Brouwers die een knappe 2e plaats behaalde.

Zondag waren de jongste schutters aan de beurt tijdens het rayonkampioenschap. Voor enkele van de jongste leden van de vereniging gewoon weer een wedstrijd. Voor enkelen een nieuwe ervaring. Na de eerste geschoten pijlen maakte de nervositeit plaats voor vooral veel lol. Mede door de goede organisatie van de wedstrijd schoten de kinderen lekker door en was de sfeer

Ook voor kinder- en familiefeestjes.

Wij verzorgen uw belastingaangifte 2013

Programma Heemtuin Rucphen Vrijdag 28 februari 10.00-12.00 uur: Spreekuur Natuurwerkgroep Gemeente Rucphen in het leslokaal (boven), ook telefonisch via 06-22152730. Maandag 3 maart 10.00-12.00 uur: Spreekuur Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Ook telefonisch via 0165-343014 of per e-mail: heemtuin@heemtuinrucphen.nl Algemene informatie Bezoekadres: Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers en medewerkers van het ReĂŻntegratiehuis Rucphen die als gastvrouw of gastheer functioneren is de heemtuin open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. In de grote ruimte van

Voegwerk! vakbekwame

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266 TE HUUR â– ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2 Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

Tel. 0165-545011

Behalve ekcagĂŠrĂŠn peuterochtenden) (deze we

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl

Frank Vissers Timmerwerken en Deurenafhangbedrijf Rucphen

Infra & verhuur

PAARDENBAKKEN, STAL- EN MONTAGEWERK Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl KUNSTGEBITTEN TOMSON

REPARATIES & NIEUWE MET GARANTIE

076-5976183

7XLQKXL]HQ‡%LQQHQHQ%XLWHQGHXUHQ‡7XLQPHXEHOV‡6WHLJHUKRXW 0DDWZHUNYROJHQVXZZHQVHQHQLGHHsQ‡WHO ZZZYLVVHUVNOXVEHGULMIQO ➛7LPPHUZHUNHQ➛)RWRœV

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

DE WISSEL CafĂŠ-Restaurant-Zaal LAURENS en JOSINE OSSE

Bredaseweg 10, Zundert, tel. 076-5972542 www.dewissel-zundert.nl Maandmenu maart â‚Ź 21,95

CARNAVALSWEEKEND gewoon GEOPEND!

0165 342478

gehele Wij zijn de eopend! eek g carnavalsw navalszondag

bgg 06-28965431

Ut Gebouwke zijn nu nog meer foto’s van “Sprundel toen en nu� te zien in samenwerking met Heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat. Ook zijn daar gedichten over de Rucphense Heemtuin te zien die zijn geschreven door leden van De Schrijftafel. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn er ook in het nieuwe jaar weer zo’n 27 zondagsopenstellingen (telkens van 13.0016.00 uur) en de eerste maal in het nieuwe seizoen is op zondag 16 maart. Voor groepen zijn excursies met gids mogelijk. Om teleurstelling te voorkomen is tijdig aanvragen dringend gewenst want er zijn inmiddels zelfs al aanvragen voor september binnen. Meer informatie over de rondleidingen voor groepen uitsluitend via de website: www.heemtuinrucphen.nl

‡(HWFDIp ‡5HVWDXUDQW ‡=DOHQPHWJURWHWXLQ ‡7HUUDV

Openingstijden: wo-vr-za-zo van 10.00 tot 19.00 u

prima. De uitslagen waren als volgt: Jongens recurve tot 13 jaar Vincent Lauwen 170 punten, Soert Malfait 219 punten, Gino Braspenning 207 punten, Dennis Jaspers 193 punten. Meisje tot 13 jaar Babette Brouwers 158 punten 2e plaats. Gefeliciteerd allemaal.

Cocktail HawaĂŻ *** Kop groentesoep *** Varkensoesters champignonroomsaus Garni *** Dame Blanche

BUFFETTEN, OOK AAN HUIS!

PAGINA 20

Beginnerscursus Taoïstische Tai Chi ™ interne kunsten Donderdag Maandag 62 & 13 maart september 19.30-21.30 uur Gymzaal 20.00 - 22.00 uur Josephschool Gymzaal Meidoornlaan 1 Dacapo college Valkstraat ROOSENDAAL 070Sittard 3994221

GRATIS PROEFLES

TaoĂŻstische Tai Chi Vereniging Nederland Hoofdvestiging Mierloseweg 140, Helmond, 0492-769032

www.taoisttaichi.nl


CARNAVAL KIJK OP ACTION.NL

WEEKACTIE! WEEKACTIE! TRENDY DAMESBROEK GLYHUVHSULQWV PDWHQ6;;/

DECO TUINVLINDER

VAN ZONDAG 23 FEBRUARI T/M ZATERDAG 1 MAART

OPVOUWBARE KOPTELEFOON

YUROLMNH YRRUMDDUVNOHXUHQ 40x33 cm

GLYHUVHNOHXUHQ WRSNZDOLWHLW

MUUR LE U K AAN IN G! TT U H C OF S

1.49

30x24 cm

0.69

GLYHUVHNOHXUHQ [FP

GEVULDE CHOCOLADE PAASEITJES 50 0 G R AM

DAMES JASJE PDWHQ 6;;/

6.99

5.99

(OGHUV 

VANISH VLEKVERWIJDERAAR

1.75

1.49

NRNRVORWXVRI SDVVLHYUXFKW

WELLY MODELAUTO NHX]HXLWYHOH EHNHQGHPHUNHQ PHWDDO

2-PAC K

3.29

TRENDY DAMESTAS

KINDER NAGELSTUDIO

GLYHUVHPRGHOOHQ HQNOHXUHQ

1.49

HEGRON DOUCHEGEL

7.95

GLYHUVHNOHXUHQ HQSULQWV NDWRHQHODVWDQ PDWHQ;6;;/

(OGHUV 

YRRUHHQSHUIHFWH PDQLFXUHLQFOYLMO QDJHOODNJOLWWHU WHQHQVSUHLGHUVHQ GLYHUVHSODNILJXUHQ

7.49

!

2.59

(OGHUV 

(OGHUV 

ZIKI HEREN BOXERSHORTS

HANDTAS ORGANIZER GLYHUVHNOHXUHQ PHWYDNNHQ

U ITZO E KE N

GLYHUVHNOHXUHQ ZDWHUDIVWRWHQG [FP

(OGHUV 

2.19

GLYHUVHSULQWV YRRUNLQGHUHQ HQYROZDVVHQHQ

DREAM DOG HONDENKUSSEN

YORHLEDDU OLWHU

(OGHUV 

DUBBELE FIETSTAS

4.99

(OGHUV 

1.99

750 M L

(OGHUV 

1.39

EXCELLENT HOUSEWARE KOEKENPAN DQWLDDQEDN JHVFKLNWYRRUJDV HOHNWUDHQNHUDPLVFK Ø 24 cm

Ø 28 cm

3.79

2.99

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

DECO ROOS IN FLES

5.99

(OGHUV 


KERKELIJK

PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCPHEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoraal team: pastoor F. Verheije, teamleider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Pastoraal werker Gerard Damen. Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucphen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringende zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 06-29334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Zondag 2 maart 9.30u Achtste zondag door het jaar. Eucharistieviering. Voorganger rector N. Schnell m.m.v. het St. Ceciliakoor. Intenties: Adriana v. Beek e.v. Cornelis Commissaris, v.w. verj.; Nellie Melissen w.v. Jan v. Oosterhout, v.w. verj. vader; Lies Commissaris w.v. Cees v. Alphen; jgt. Piet Tak e.v. Nel Vermunt; o.o. Antonius Bruijns, Paulina de Rooij en Dingeman Aarts; alle zieken v.d. parochie, namens de Ziekenaktie. Woensdag 5 maart 19.00u Aswoensdag, vasten- en onthoudingsdag; Regionale Eucharistieviering in de parochiekerk van de H. Willibrordus te St. Willebrord. Celebrant rector N. Schnell met assistentie van het pastorale team. Vrijdag 7 maart: Eerste Vrijdag van de maand. Om 10.30 uur is er een gezamenlijke Communieviering in het Centrum voor Wonen & Zorg ‘De Kerkakkers’. Ziekenbezoek: Indien men opgenomen wordt in het ziekenhuis en er prijs op stelt bezoek te ontvangen, neem dan contact op met mevr. A. van Rooij, tel. 342331 of met mevr. A. Hoendervangers tel. 348090. Secretariaat: Het parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandagavond van 19.30 tot 21.00u en op donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30u, tel. 341246. www.parochierucphen.nl; parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandagavond 18.00u inleveren. PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 17, 4714 BW Sprundel, 0165-382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.3011.30u (dringende gevallen regiotelefoon 06-29334907); parhjdedoper@hetnet.nl; www.kerksprundel.nl Diensten Week 10: 1 t/m 7 maart. Achtste zondag door het jaar. Wees niet bezorgd: God weet wat u nodig hebt! Zaterdag 1 maart 17.00u Eucharistieviering. Voorganger: Past. F. Burm. Zang: Gemengd Kerkkoor. Cornelis en Anneke Pinxteren-Boomaerts; Petronella v. Nijnatten-Meeuwissen v.w. geb.dag; overl. ouders Vergouwen-Sijmens v.w. geb. dag vader; Piet en Cor v.d. Straten en dochters Lina en Leny v.w. geb.dag vader; Jan en To v. Overveld-Dekkers en zoon Jac en schoonzoon Jan v.w. jgt. moeder; jgt. Cees Valentijn; overl. ouders Goorden-de Jong v.w. geb.dag moeder; Kees en Cor BrosensBraat v.w. geb.dag moeder; Piet Oomen v.w. geb.dag; Jo Gommeren-Tak; Piet Lazeroms; overl. familie v. Oorschot-Arnouts v.w. jgt. vader; overl. ouders Martens-v.d. Maagdenberg v.w. jgt. vader; overl. leden familie Broos-Goetstouwers; Marinus Heeren en Johanna Theunissen en zoon Rini v.w. geb.dag moeder en Rini; eerste jgt. Nel Smulders-v. Eijndhoven. Vrijdag 7 maart: Eerste vrijdag van de maand, vanaf 9.00u wordt de ziekencommunie weer thuis gebracht. Agenda: Dinsdag 25 maart is het vanaf 13.30u koperpoetsen.

Buren: Goede buren hebben, begint bij jezelf. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165-341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Zaterdag 1 maart 19.00u Carnavalsviering met kindernevendienst. Woord en Communiedienst. Voorganger(s): Pastor Verkade m.m.v. KNA. Jgt. Piet v. Overveld; verj. Elisabeth Pellis w.v. Adrianus Naalden; intentie voor de leden en overl. leden van de carnavalsvereniging De Torensjouwers. Woensdag 5 maart 10.00u Aswoensdag. Regionale Aswoensdagviering in de zijkapel van de kerk. Voorganger: pastor Verkade m.m.v. het Gemengd Koor. Kosters/acolieten/misdienaars: Zaterdag 19.00u Ria Konings. Woensdag 10.00u Ria Konings. Lectoren: Zaterdag 19.00u Torensjouwers. Woensdag 10.00u Betsy v.d. Sande. Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat is geopend op maandag- dinsdag- en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30u. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30u. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Voor het brengen van kleding voor Polen gelieve ook met de openingstijden rekening te houden. Het pastoresteam is bereikbaar via: 0165342069 of 06-29334907. PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www.mariaboodschap-zegge.nl Zondag 2 maart 9.30u 8e Zondag door het jaar. Eucharistieviering. Voorgangers: Pastor Burm. Koor: Gemengd Zangkoor. Intenties: o/o Kees Koppies en Nelly Koremans. Overleden: Zondag 23 februari is overleden Mevr Net Jongenelen weduwe van Piet Vergouwen. De avondwake is donderdag 27 februari om 19.00u. De uitvaart vindt plaats op vrijdag 28 februari om 10.30u in onze Maria Boodschap kerk waarna begrafenis op ons begraafplaats. Caritascollecte: Zondag a.s. is er weer de maandelijkse Caritascollecte. Waterkraantje: Vanaf deze week kunt U weer gebruik maken van het waterkraantje op het kerkhof. Aswoensdag: Op Aswoensdag 5 maart 19.00u wordt een regionale viering gehouden in St Willebrord. Hierbij zijn alle parochianen welkom voor een askruisje. Op dinsdag 4 maart is er s ’avonds i.v.m. carnaval geen viering in de kapel. Tevens is er op dinsdag 4 maart geen viering in Mariavaart. Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Er wordt dan gezorgd dat uw boodschap bij de juiste persoon terecht komt. De misintenties worden in de bode van de volgende week geplaatst. Misintenties in gesloten enveloppe met aan buitenzijde vermeld ‘Misintentie’ in de brievenbus van de pastorie. De kosten voor een misintentie zijn € 10,50. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord. nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord. nl Donderdag 27 februari 9.00u Eucharistieviering. Celebrant: Rector Norbert Schnell. Gebedsintenties: de overleden pastores van onze parochie. Zaterdag 1 maart 19.00u Eucharistieviering. Celebrant: Rector Nor-

Voor al uw verzekeringen Koen Beenackers

VESTIGING ZUNDERT Het Laar 1, 4881 DS Zundert Tel. 076-597 17 00, Fax 076-597 28 79 koen@sweere.nl www.sweere.nl

bert Schnell geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lector: Ria Jochems. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Christiaan v.d. Smissen en Maria Kas wegens jgt.; Jos Nagtzaam en Betje Koks; Joke Heeren en Johnny de Jong wegens jgt.; Marinus Rokx en Cornelia Brouwers wegens jgt.; Cornelia Monsieurs en Arthur v.d. Vee en overl. familie wegens verj.; Cornelius Roks en Johanna de Bruijn en kinderen. Zondag 2 maart 11.00u Achtste zondag door het jaar. Eucharistieviering. Celebrant: Rector Norbert Schnell geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lector: Wim Roelands. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: de overleden pastores van onze parochie. Woensdag 5 maart 19.00u Aswoensdag/Regionale viering. Eucharistieviering. Celebrant: Rector Norbert Schnell geassisteerd door diaken Jan Foesenek, diaken Jan v. Steenoven, pastor Liesbeth Verkade pw., en pastor Gerard Damen pw. Lector: Wim Roelands. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: de overleden pastores van onze parochie. Huwelijk: Op vrijdag 4 april wordt het huwelijk van Keagan v. Dooren en Lavina Mulder kerkelijk ingezegend. Overleden: Op 19 februari is op 87 jarige leeftijd overleden Petrus (Peet) de Jong weduwnaar van Maria de Jong-de Bruijn. Op maandag 24 februari hebben wij Peet in de avondwake in onze kerk herdacht. De begrafenis op onze parochiële begraafplaats heeft op dinsdag 25 februari plaatsgevonden. Op 19 februari is op 76 jarige leeftijd overleden Antonia Dimphina Theresia Gordeijns-Arnouts (Tonny) echtgenote van Johan Gordeijns. Op maandag 24 februari hebben wij Tonny in de avondwake in onze kerk herdacht. Op dinsdag 25 februari is de crematieplechtigheid in crematorium Zegestede geweest te Roosendaal. Dat zij mogen rusten in Gods eeuwige vrede. Achtste Zondag door het Jaar (A): In dit weekend lezen we de eerste lezing uit de Profeet Jesaja (Jes. 49, 14-15) en uit het evangelie van Matteüs (Mt. 6, 24-34). In de eerste lezing zegt de Heer “Ik vergeet u nooit” als mensen vrezen verlaten en vergeten te worden. In de evangelielezing horen we hoe Jezus tot zijn leerlingen spreekt, dat zij nooit twee heren kunnen dienen. Een mens moet keuzes maken. Jezus adviseert ons om geen zorg om de dag van morgen te hebben, want die dag komt vanzelf. En elke dag kent zijn eigen leed. Viering Aswoensdag: Op woensdag 5 maart vieren we in de kerk het begin van de Veertigdagentijd. ’s Avonds om 19.00 uur is er een regionale eucharistieviering in onze Willibrorduskerk met het opleggen van het askruisje. De celebrant in deze viering zal rector Norbert Schnell zijn met assistentie van enkele leden van ons pastoraal team. Op Aswoensdag horen we de eerste lezing uit de profeet Joël (Joël 2, 12-18) en lezen we uit het evangelie van Matteüs (Mt. 6, 1-6, 16-18). Het evangelie van Aswoensdag heeft het over vasten, bidden en aalmoezen geven. Jezus waarschuwt ons dat dit niet mag ontaarden in een uitwendige dienst “om gezien te worden door de mensen”. Vasten is voor Jezus meer dan je onthouden van eten en drinken. Het heeft alles te maken met de Vader die in de hemel is en met de broeders en zusters in nood. Als je vast, hoeft men het hoofd niet te laten hangen als een riet, je hoeft je ook niet in zak en as neer te zetten. De vastentijd moet ons allereerst vrij maken voor mensen die het slechter hebben dan wij zelf. PAGINA 22

’s Morgens om 10.00 uur is er in de parochiekerk van de H. Martinus in Schijf ook een Aswoensdagviering. De voorganger in deze viering is pastoraal werkster Liesbeth Verkade. Afhalen doopschelpen: Op zondag 16 februari heeft in onze kerk de zogenoemde schelpenviering plaats gevonden voor onze dopelingen van het jaar 2013. Als u niet in de gelegenheid bent geweest de schelpenviering bij te wonen, kunt u de doopschelp van uw kind afhalen op ons parochiesecretariaat tijdens de openingsuren. Aktie Kerkbalans: De Aktie Kerkbalans is gestart voor het jaar 2014. In de media zullen we er weer veel over zien en horen. Ook in onze parochie voeren we de Aktie Kerkbalans. U krijgt hierover persoonlijk bericht thuis. Het gaat in de Aktie Kerkbalans om de voortgang van onze geloofsgemeenschap en het behoud van onze kerk en Lourdesgrot financieel te ondersteunen. Zonder uw parochiebijdrage kan de geloofsgemeenschap en de kerk niet blijven bestaan. Het kan niet anders, dan dat we als dorp daar samen voor zorg voor moeten dragen! Tweede collecte voor groot onderhoud orgel: Ons orgel in onze kerk is dit jaar 26 jaar geleden geplaatst en een grote onderhoudsbeurt is nu noodzakelijk voor het goed bewaren van dit prachtige instrument. In dit voorjaar zal het groot onderhoud worden uitgevoerd. Ook u kunt bijdragen aan het behoud van ons orgel door een gift of mee te doen met de tweede collecte in de weekendvieringen. Zo kunnen we samen ook dit stukje van ons culturele erfgoed in ons dorp blijven behouden. Nieuwbouw parochiecentrum annex mortuarium: Via onze website www.parochiesintwillebrord.nl wordt u regelmatig geïnformeerd over de vorderingen van de nieuwbouw. De afbouw van het nieuwe pand vordert gestaag. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals uitvaart en het parochiële kerkhof. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: Dhr. Ds. P. Michiels, Terweijdehoef 5, 4891 NJ Rijsbergen. Tel. 0768500949 Spreekuur: Werkdagen dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch tussen 9.00 en 9.30 uur. Eredienst: Zondag 2 maart is Mevr. Ds. T. de Ruiter uit Utrecht onze voorganger. Dhr. Guis is de organist. Dhr. Noorland is gast-

heer. De collecte is voor de Kerk . Voor de kinderen is er de kindernevendienst. Agenda: De Cantorij heeft donderdag 27 februari koorrepetitie, na de pauze is er ledenvergadering. www.pk-zundert.nl PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Zondag 2 maart zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. In deze dienst vieren we samen het Heilig Avondmaal. Er is kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool in één groep. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch.nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 2 maart begint de kerkdienst in Oud Gastel om 9.00u en in Oudenbosch om 10.30u. ds. Ch. Inkelaar-de Mos zal voorgaan in deze diensten. In Oud Gastel bent u na de dienst welkom om koffie/thee te drinken. Deze week: Dinsdag 4 maart om 20.00u wordt in de Pastorije de Simone Pacot leeskring gehouden. Dinsdagmiddag is de Soos voor senioren van 14.00-16.00u. Iedere woensdagavond van 19-20u gebedskring in de Pastorie. Ook op woensdagavond repeteert het kerkkoor van 20-22u in de kerk. Elke donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30u is de Pastorije geopend voor een kopje koffie/thee en een luisterend oor. Tot slot: Sirach 20 vers 18: Beter dat je uitglijdt op de vloer dan dat je uitglijdt met je tong, zo komen slechte mensen snel ten val.

Competitie weer van start

TTV Jagersrust SCHIJF - Afgelopen zondag ging de competitie Antwerpen en Zuid Nederland weer van start. Er waren maar liefst 15 ploegen aanwezig. We wisten er een gedeelde derde plaats

uit te slepen na een zware middag. Een week eerder waren we te gast bij Gelderse Valleitoernooi. Ook hier wisten we derde te worden van de 12 ploegen wat een erg zware beproeving was.

Biljartcompetitie Sprundelse wijken Uitslagen Maandag 17 februari was Boskrekels 2 te sterk voor Brouwersnest 2. Op dinsdag 18 februari boekte Boskrekels 3 een duidelijke overwinning op Berk-d’Ettesei en donderdag 20 februari werd Boskrekels 1 naar huis

gestuurd met een nederlaag door d’Hei 2. Programma Donderdag 20 februari: d’Hei 2-Boskrekels 1 Donderdag 6 maart: Brouwersnest 2-Boskrekels 4


VACATURES

www.vtt.nl

GEZOCHT: CNC-DRAAIERS, CNC-FREZERS ÉN WERKVOORBEREIDER

CNC-DRAAIERS / CNC-FREZERS

WERKVOORBEREIDER (CALCULATOR / PLANNER)

Ben jij een teamspeler, heb jij je SOM opleiding niveau 3 afgerond of vergelijkbare ervaring als &1&GUDDLHURI&1&IUH]HUEHQMHĂ€H[LEHOHQZLOMH LQWZHHSORHJHQGLHQVWZHUNHQ"'DQEHQMtMPLVVFKLHQ ppQ YDQ GH &1&GUDDLHUV RI &1&IUH]HUV GLH ZLM zoeken voor onze CNC-draaibanken of voor onze &1&KRUL]RQWDOHHQYHUWLFDOHEHZHUNLQJVFHQWUD

Heb jij een HBO denk- en werkniveau :7% pQ DI¿QLWHLW PHW GH YHUVSDQLQJ" =LMQ YRRUXLWGHQNHQSODQQHQHQLQNRSHQMHQLHW YUHHPG" %HQ MH RRN QRJ NODQWYULHQGHOLMN FRPPXQLFDWLHI QDXZNHXULJ ÀH[LEHO pQ VWUHVVEHVWHQGLJ" /LHIVW PHW HHQ JRHGH EHKHHUVLQJ YDQ (QJHOVH HQ 'XLWVH WDDO .RUWRP HHQ HFKWH ¾URWV LQ GH EUDQGLQJœ" 'DQEHQMLMGLHJHQHGLHZH]RHNHQ

-H]XOWELMRQVPHWGLYHUVHPDWHULDOHQZHUNHQ]RDOV aluminium, gietijzer, staal, RVS en diverse superDOOR\V :DW EHWUHIW DDQSDN HQ JHUHHGVFKDSVNHX]H EHQMH]HOIYHUDQWZRRUGHOLMN(UZRUGWYDQMHYHUZDFKW GDWMHNXQWSURJUDPPHUHQDDQGHPDFKLQHHQGDWMH PHWGLYHUVHPHHWJHUHHGVFKDSSHQRYHUZHJNXQW

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

-H ]XOW ORSHQGH RUGHUV EHJHOHLGHQ LQFOXVLHI FRQWDFWHQ PHW NODQWHQ VXUYH\RUV HQ OHYHUDQFLHUVWRWDDQGHIDFWXUDWLH

immermans Verspaningstechniek b.v., gevestigd in Oudenbosch is een metaalbewerkingsbedrijf wat de afgelopen 25 jaar voortdurend heeft geĂŻnvesteerd heeft in vakmensen en een geavanceerd machinepark. Timmermans Verspaningstechniek heeft daarmee een vooraanstaande reputatie opgebouwd als toeleverancier. Ons team bestaat uit circa 40 enthousiaste medewerkers die in twee-ploegen werken.

T

Wij bieden je afwisselend werk binnen een dynamische omgeving, een passende vergoeding en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Onze werkwijze kenmerkt zich door een open en persoonlijk karakter, korte communicatielijnen en ‘de wil’ om samen tot prestaties van formaat te komen!

Gezocht: “Verkoper in de Regio� De organisatie van de GTC Rally is op zoek naar een enthousiaste medewerker(ster) Welke op provisiebasis wil verkopen van: - Sponsor pakketten - Vip arrangementen Advertentie in de Rallykrant - Toegangskaarten Uw reactie gaarne per mail kunt u zenden aan: info@gtcrally.eu

Ben jij niet bang voor een uitdaging? Stuur dan zo spoedig mogelijk je sollicitatie incl. cv naar Timmermans Verspaningstechniek t.a.v. Dhr. Timmermans of vul het sollicitatieformulier in op onze website www.vtt.nl waar je overigens nog veel meer informatie kunt vinden over wie we zijn en wat we doen. We horen graag van je!

De Gorzen 17

‡ 4731 TV Oudenbosch ‡ Tel. 0165 31 18 65 ‡ www.vtt.nl BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

_________________ voor onze winkel in ESSEN _________________

ONDERHOUDSBEURTEN

GEVRAAGD

REPARATIE/STORINGEN

COMMERCIEEL MEDEWERKER

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar een

(m/v)

ERVARING IN VERKOOP IS GEWENST

Kandidaten sturen een gemotiveerde brief + C.V. naar Bedtime, t.a.v. Jan Van Gool, Peepolderlaan 8, 2910 Essen of via mail naar directie@bedtime.be Bedden - Matrassen Boxsprings - Kasten - Bedtextiel

bedtime www.bedtime.be

Ervaren

koeienmelkster / allroundster ZOEKT:

Melkveeadressen voor melken en verzorgen van uw koeien. Hele week beschikbaar en weekend ook bespreekbaar

Telefoonnummer: 06 21 975 980

ERVAREN CONSTRUCTIEBANKWERKER die in bezit is van lasdiploma’s

AUTORUITEN TREKHAKENStar T

rek Fir

st Con To bol dly go tact whe Dan d u r f j i j re no one’s gone before je vast in het ? wel te dageli verdie jks lev p en en van (45, k Car anker)

?!

la

BANDENSERVICE

WIELEN ACCU’S AIRCO APK

Voor meer info en/of sollicitaties: Bedaf Stallenbouw, Buntweg 2, 4885 KT Achtmaal Tel. 076-598 48 85 www.bedafstallenbouw.nl

AUTOSERVICE

SCHADE

Iedere maand actie, zie desnep.nl

VOOR WEEKENDWERK

REMMENSERVICE

Afdeling bandenservice zoekt een meewerkend

Receptionist / Chef werkplaats Functieomschrijving moet u zelf kunnen invullen want ervaring in de branche is een must. Verder streven wij naar een groeiende onderneming wat wij graag in een persoonlijk gesprek toelichten. Schrijf, bel of mail Barry@desnep.nl De Snep Banden & Autoservice Mon Plaisir 91, 4879 am Etten-Leur. T.076-5015853 E.ettenleur@desnep.nl

Openingstijden Ma. + vr. 08.15-17.30 Di.wo.do.08.15-18.30 Za. 08.15-12.00

Wij werken voor alle lease-maatschappijen, zomer, 4 seizoens en winterbanden.

DESNEP.NL


MANNIËN

AARDAPPELEN, GROENTE & FRUIT BROOD & GEBAK | KRUIDENIERSWAREN VLEESWAREN | KAAS | DIEPVRIES SLIJTERIJ | BEZORGING

E

AMBACHTELIJK

PLUS Varkenshaas lang kilo 9,98 Per 500 gram

8.00

4

99

Beste klant, Mag ik mezelf even voorstellen: Mijn naam is Jan Willem en al 34 jaar werkzaam in de slagerij.

Rucphense gehaktballen Per stuk

SLAGERIJ

Uit eigen slagerij

Rucphense gehaktballen pikant Uit eigen slagerij

Samen met mijn collega’s staan wij garant voor een breed assortiment varkensvlees, rundvlees, kalfsvlees, kip en vis. Tevens bieden wij u een ruim assortiment biologisch vlees en vegetarische producten aan.

4+2 Gratis!

In onze ambachtelijke slagerij maken wij elke dag vers gehakt en tartaar.

3+1 Gratis!

Daarnaast maken wij zelf verse gehaktballen, verse worst/saucijzen, slavinken, blinde vinken, uienburgers, gepaneerde schnitzels, plus burgers en sinds kort ook pikante gehaktballen, dit alles in onze eigen ambachtelijke slagerij. Deze producten vindt u onder ons logo “Rucphense specialiteiten”.

Per stuk

Rucphense gehaktballen stroganoff Per stuk

Uit eigen slagerij

Boeren droge worst Per stuk

Uit eigen slagerij

Rucphense droge worst Per stuk

Uit eigen slagerij

Openingstijden: Ma t/m vrij: 08.30 - 20.00 uur Zaterdag: 08.00 - 18.00 uur Zondag: 10.00 - 16.00 uur

WE

RUCPHEN

De rosbief, fricandeau en gebraden gehakt, die u kunt verkrijgen bij onze verse vleeswarenafdeling, wordt in onze slagerij vers gegrild en bereid.

3+1 Gratis!

We hebben in onze slagerij een droogkast. Hiermee maken we zelf de boeren- en droge worstjes, dit alles volgens eigen receptuur.

50% Korting

Kom zelf onze top kwaliteit voor een scherpe prijs ervaren. Spreek gerust een van onze medewerkers van de slagerij aan, wij staan open voor alle tips, suggesties en vragen.

Tot ziens in de beste Supermarkt van Rucphen! Jan Willem van Deelen

50% Korting n en winkele Ontspann en | kopje koffie atis parker gr personeel behulpzaam n ve oe pr lekker

prikkelen | adviseren | proeven | verwennen | bereiden

Manniën

Raadhuisplein 12 | Rucphen | 0165 341281 | www.plus.nl/rucphen

Dru 20140226  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you