Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

S T E E N B E R G S E

29 JANUARI 2014 WEEK 5

Uitgeverij

10 . 0 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

GEMEENTE ZET SAMENWERKING MET WECYCLE VOORT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @SteenbergseBode

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

HENNEP, DRUGS EN CRIMINALITEIT VIEREN HOOGTIJ

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

BELANG OMWONENDEN REINIERPOLDER OOK BELANGRIJK

Bewonersaantal Steenbergen daalt

Geen politici op stembureaus

STEENBERGEN - Het aantal bewoners van de gemeente Steenbergen is in 2013 lichtelijk gedaald. Dit blijkt uit de definitieve loop der bevolking die de gemeente communiceert. De gegevens tonen aan dat er 200 mensen zijn geboren en 886 zijn verhuisd naar de gemeente Steenbergen. Daar staat tegenover dat er 220 mensen zijn overleden en 891 mensen weg zijn verhuisd uit Steenbergen. Niet iedere dorpskern is gekrompen over het afgelopen jaar. In de Welberg, Kruisland en De Heen is er zelfs een (lichte) toename aan inwoners te zien. In de kernen Steenbergen en Dinteloord is wel een lichte afname van inwoners zichtbaar.

STEENBERGEN - Er mogen geen politici actief zijn op stembureaus tijdens de komende gemeenteraadverkiezingen. Burgemeester en fractievoorzitters hebben dit unaniem afgesproken om er voor te zorgen dat belangenverstrengeling voorkomen wordt. Omdat Steenbergen het begrip integriteit hoog op de agenda heeft staan, dienen de verkiezingen zuiver te verlopen. Vorige verkiezingen kon men nog een politicus aantreffen die voor het stemmen mensen nog kon sturen. Politici die kandidaat zijn voor een politieke partij komen ook niet in aanmerking om een stembureau te bemannen. Op 19 maart worden in Steenbergen tien stembureaus ingericht.

Stadsraad tekent convenant

Gemeente plaatst zonnepanelen

STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen en de stadsraad van de kern Steenbergen gaan een convenant tekenen op 3 februari 2014. Onlangs is namelijk dit orgaan opgericht en de gemeente wil aan dit moment een officieel tintje geven. Bij de ondertekening zijn daarom de elf leden van de stadsraad aanwezig maar ook burgemeester Joseph Vos en wethouder Bert van Kesteren. Gemeentewoordvoerder Frits Slootmans legt uit dat in alle kernen een dorpsraad actief is maar dat er in de kern Steenbergen zelf nog eentje ontbrak. “Nu is deze witte vlek op de kaart ook ingevuld”, aldus Slootmans. Een stadsraad doet hetzelfde werk als een dorpsraad.

STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen gaat op gemeentelijke gebouwen zonnepanelen plaatsen Omdat de gemeente duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, worden er op het gemeentehuis 170 zonnepanelen geplaatst. De werkzaamheden op het dak van het gemeentehuis in Steenbergen zijn inmiddels in volle gang. Daarnaast zullen er ook op andere gemeentelijke gebouwen zonnepanelen geplaatst worden. Deze voorziening zal gaan bijdragen aan het duurzaamheidbeleid van de gemeente. Dat de gemeente duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, bleek al tijdens de duurzaamheidsbeurs in oktober 2013.

Voorleesdagen in bibliotheek STEENBERGEN - Tot en met zaterdag 1 februari zijn het nog nationale voorleesdagen in de bibliotheek Het Markiezaat. Deze dagen zijn bedoeld voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De nadruk zal tijdens deze dagen gelegd worden op prenten- en voorleesboeken. Er zal onder andere voorgelezen worden uit het prentenboek van het jaar 2014: Krrrr..okodil van Catherine Rayner. “Voorlezen is leuk en waardevol. Niet alleen is voorlezen een verwenmoment, maar het is ook van belang voor de ontwikkeling van taalbegrip en de sociaal-emotionele ontwikkeling”, aldus de organisatie. Meer info vindt u op www.markiezaatsbibliotheken.nl.

VANDAAG IN DE BODE

NIEUW-VOSSEMEER – Rockband Overload liet het Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer als vanouds op zijn grondvesten schudden. Het was behoorlijk druk bij het comeback optreden van de eerste Steenbergse hardrockband. Met verschillende covers van bands als ACDC, ZZ top en the Doors gin het publiek maar al te graag mee. FOTO MERIJN SITSEN

Project moet een 9 scoren in plaats van een 7,4

Tweede kans voor De Linie STEENBERGEN - De gemeenten Steenbergen en Bergen op Zoom gaan een nieuw plan indienen om aanspraak te maken op een provinciale subsidie voor het project ‘De Linie’. Het vorige plan dat werd ingediend scoorde niet hoog genoeg om in aanmerking te komen voor subsidie. Beide gemeenten kregen huiswerk mee en mogen nu tijdens een ‘tweede ronde’ hun hernieuwde plan indienen. DOOR MERIJN SITSEN Vorig jaar deelde de provincie 26 miljoen euro uit aan subsidies voor Landschappen van Allure. Van de tien ingediende plannen kregen er vier een subsidie toegekend. Het plan ‘De Linie’ ,gebaseerd de voormalige verdedigingswerk de WestBrabantse waterlinie van Steenbergen tot Bergen op Zoom, viel buiten de boot. Hoewel de adviescommissie positief was en het plan beoordeelde met een 7,4, was het niet voldoende om aanspraak te maken op een deel van de subsidie. Het plan van De Linie kwam namelijk op de zesde plaats. Huiswerk Het plan werd teruggestuurd met aantekeningen van de commissie. “Er zijn forse kwaliteitsverbeteringen nodig om in de

tweede subsidieronde wel subsidie toegekend te krijgen”, was het oordeel van de adviescommissie. Daarbij moest er met name aandacht besteed worden aan een visie op lange termijn. Aanpassingen Hoewel er veel stukken uit het vorige plan zijn opgenomen in het nieuwe plan, zijn er ook een behoorlijk aantal aanpassingen doorgevoerd. Het college van de gemeente Steenbergen laat via een raadsmededeling weten dat de basis voor het project identiek is. Aanvullend is er gekeken naar hoe het project aan kracht kan winnen volgens het college. Er zijn vervolgens vijf nieuwe deelprojecten toegevoegd aan het plan; Liniewal Steenbergen, inundatiegebied, pilots groeimodellen, pilot cultuurkunstwerken

en een waterspeelplaats in De grote Melanen. Mede door deze toevoegingen en door een reëlere raming van de kosten is het project wel duurder worden. In het plan wordt daarom meer subsidie gevraagd zodat de uitgaven van de gemeenten gelijk blijven. Dubbelcheck Om zeker te zijn dat het plan kans van slagen heeft, zijn verschillende instanties naar hun mening gevraagd. Tijdens gesprekken met de provincie, betrokken adviseurs en externe deskundigen is gebleken dat het vernieuwde plan zeker kans van slagen moet hebben. Op 31 januari wordt het plan ingediend bij de provincie. Begin maart zal blijken of de subsidie (volledig) zal worden uitgekeerd aan het plan ‘De Linie’.

Nar Wiedus en Deftige Flodder vieren 11 jarig jubileum

Carnavalsactiviteiten in Strienestad STRIENESTAD - Onder het motto “Kèk ‘s wa d’n artieste!” zal dit jaar het Steenbergse Carnaval gevierd worden. Tijdens het traditionele Snorre- en Snorrekusbal zal het nieuwe carnavalslied worden gepresenteerd en zal tevens de aftrap worden verricht voor de carnaval van 2014. Zondag 9 februari mogen ook alle bietboerkes en meerminnekes weer aan de bak, dan staat het Snorrekusbal op het programma, met de verkiezing van drie nieuwe leden voor het jeugdgevolg.

in beeld

Goes, Borsele Kapelle Noord-Beveland Reimerswaal Editie Zeeland, Middelburg, Veere Vlissingen, en uit uw regio. Inclusief een lijst met alle nieuwbouwproject

)RWRÁLFNUFRP$UFKDQJHO

WONINGMARKT IN DE LIFT FINANCIEREN IN 2014 NIEUWBOUW, TOEN & NU

De huis aan huiscollecte heeft inmiddels plaatsgevonden waarmee de maandenlange voorbereiding achter de schermen bijna is afgerond. De medewerkers van de Stichting Karnaval Steenbergen hebben de afgelopen maanden weer behoorlijk de handen uit de mouwen gestoken om het carnaval in Strienestad tot een groot succes te maken.

Jubilarissen Wietse Visser (Nar Wiedus) en Barry van Leeuwen (Deftige Flodder) zijn dit jaar 11 jaar bij de stichting betrokken. Voor Van Leeuwen is 2014 tevens het laatste jaar dat hij bij de stichting actief is. Ze staan net als Prins Strienius V, Jan Oorlog, en een nieuwe Mussenkoning staan te trappelen van ongeduld om het podium te

beklimmen en het startsein te geven voor een n’Artiestegaola dat zijn weerga niet kent. Website Voor meer informatie over de activiteiten van stichting Karnaval Strienestrad is te vinden op de vernieuwde website van de stichting; www.sks-steenbergen.nl.

Informatieavond Van Boutershemstraat STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen organiseert op donderdagavond 6 februari 2014 een informatieavond over de te verrichtte werkzaamheden aan de Van Boutershemstraat en de omgeving. De straat en de omgeving worden herbestraat en worden extra parkeervoorzieningen aangebracht. Daarnaast zal het groen worden vernieuwd en de openbare verlichting worden verbeterd. De gemeente wil omwonenden en belangstellende uitnodigen voor een informatie avond die om 19.30 begint op het gemeentehuis van Steenbergen Buiten de Veste 1 te Steenbergen. Tijdens de avond zal voornamelijk toelichting worden gegeven.

Minder misdaden in West-Brabant STEENBERGEN - In de politieregio Zeeland-West-Brabant worden er minder misdaden gepleegd. Uit een presentatie van de voorlopige cijfers blijkt dat er minder overvallen, geweld, woninginbraken, straatroven en bedrijfsinbraken hebben plaatsgevonden. Het aantal autodiefstallen is nagenoeg gelijk gebleven. Dit komt volgens de politie omdat ze extra ingezet hebben op het bestrijden van deze misdaden. “Hoewel het jaar slecht begon, werd uiteindelijk het verloren terrein teruggewonnen”, aldus de politie. Dit is te danken aan de intensievere samenwerking tussen politie, openbaar ministerie, gemeenten en burgers”, besluit de politie.


SPECTACULAIRE

OPRUIMPRIJZEN!

Laatste week! Tot

60% korting

op showroommodellen in wonen en slapen!

Tapijt

Parade Elke 2e meter

Op grote partijen karpetten tot

50% korting

50% korting

Geldig op elke 2e strekkende meter. Minimale afname 3 meter.

Kom naar Goes en Bergen op Zoom voor grote partijen karpetten met kortingen tot 50%!

Vak Verf

Dagen

van TMC Woonwinkels

Tijdens de Vak Verf Dagen op alle Histor One en Dimago

Ik help u graag met al uw vragen over schilderen!

10% korting

Donderdag 30 jan. in Goes en vrijdag 31 jan. in Bergen op Zoom van 12.00 t/m 20.00 uur t Voor al uw vragen over schilderen kunt u terecht in Goes of Bergen op Zoom t De hele dag demonstraties van: decoratief schilderen voor wanden of meubels, binnen- en buitenlakken en alle soorten muurverf t Heeft u een meubel wat u graag wilt schilderen? Neem het mee of maak er foto’s van en onze adviseurs geven u een vrijblijvend advies t Probeer de nieuwste S2u Gloss RAPID (sneldrogende hoogglanslak) uit. Kom naar Goes voor onze slaapcollectie!

TMC, de leukste interieurspecialist die de verwachtingen overtreft!

TMC Goes

TMC Koudekerke

Marconistraat 13 | (0113) 22 41 02

Dorpsplein 35 | (0118) 55 55 33

TMC Bergen op Zoom

TMC Kruiningen

Van Konijnenburgweg 13 | (0164) 27 44 77

Zandweg 1b | (0113) 38 26 26

TMC WoonWenz Marconistraat 15-15b | Goes | (0113) 22 41 19

www.tmcwoonwinkels.nl

Alle winkels op maandag gesloten


ACTUALITEIT

Stichting garandeert optimale recycling van elektronisch afval

Gemeente zet samenwerking met Wecycle voort STEENBERGEN - De gemeente zet de ingezette samenwerking met stichting Wecycle voort. Deze organisatie zorgt er in alle gemeenten in Nederland voor dat het elektronische afval goed wordt verwerkt en gerecycled. De nieuwe Europese regelgeving op het gebied van inzamelingsdoelstellingen en kwaliteitseisen waren voor de stichting een reden om een nieuwe overeenkomst op te stellen per 14 februari 2014. DOOR MERIJN SITSEN Alle afgedankte elektronische apparaten die in de gemeente Steenbergen in de milieustraat terecht komen, worden afgegeven aan stichting Wecycle. Deze stichting zorgt er in Steenbergen, net als in de rest van Nederland, voor dat deze apparaten optimaal gerecycled worden. Mede door de expertise van Wecycle kan elektronisch afval voor meer dan 75 procent hergebruikt worden. Spaarlampen kunnen zelfs voor 90 procent worden hergebruikt. Regelgeving De nieuwe overeenkomst gaat in werking op 14 februari 2014 en wordt ingevoerd door vernieuwde Europese regelgeving. Ted van Hintum, PR manager van Wecycle, legt uit dat er in de regels heel wat dingen zijn veranderd. “Voor ons is het belangrijk dat de inzameldoelstelling is verhoogd en dat er strengere kwaliteitseisen zijn op het gebied van verwerking”, aldus Van Hintum. Volgens hem hebben alle partners van Wecycle de certificaten en vereisten die nodig zijn om aan de nieuwe regels te voldoen. “Uiteindelijk moesten de overeenkomsten

met de gemeenten worden hernieuwd omdat deze nieuwe regels erin opgenomen moesten worden. We hebben gewacht tot deze regels er helemaal doorheen waren”, vertelt de PR manager. Wecycle De stichting Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektronica. De stichting zorgt er daarnaast voor dat al het afval volgens de hoge kwaliteitsnormen wordt gerecycled.

‘Elektronisch afval voor 75 procent hergebruikt’ De stichting laat ook onderzoek uitvoeren hoe de recycling van elektronisch afval nog verbeterd kan worden en voert ook communicatiecampagnes. De organisatie werkt niet alleen samen met gemeenten maar ook met kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels en consumenten. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.wecycle.nl.

Elektronisch afval dat wordt aangeleverd en vermalen kan voor 75 procent worden hergebruikt.

Duurzaamheid Dat de gemeente Steenbergen duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, bleek afgelopen jaar al tijdens de duurzaamheidsbeurs in het gemeentehuis. Tijdens deze beurs kwamen veel verschil-

lende onderwerpen aan bod. Van elektrisch rijden tot nestkastjes en van duurzaam groente en fruit telen tot energie besparen voor bedrijven. Veel mensen denken volgens de organisatie van de duurzaamheidsbeurs dat het

FOTO WECYCLE

heel duur is en veel moeite kost om energiebesparende maatregelen te treffen. Dit is volgens hem echter een fabel. “ Je kan al door hele simpele maatregelen toe te passen erg veel besparen”, verklaart hij.

Drugspraktijken hebben de hoogste prioritiet op de agenda anno 2014

Hennep, drugs en criminaliteit vieren hoogtij STEENBERGEN - In januari 2014 werd binnen een paar weken twee keer een hennepkwekerij opgerold aan de Blauwstraat in Steenbergen. De tweede partij betrof de grootste. Er werden 14.000 hennepstekken, 210 moederplanten en drie auto’s in beslag genomen. Tegelijk werden er drie arrestaties verricht, een man van 47 jaar uit Bergen op Zoom, een man van 56 jaar uit Steenbergen en een 42-jarige vrouw uit Zevenbergen. Het Regionaal Hennepteam, dat samenwerkt met het Districtelijk Interventieteam en het Districtelijk Hennepteam, heeft onder andere de taak om een hennepteelt te vernietigen. DOOR CLAUDIA KOOLE Door klachten over wateroverlast was de tweede hennepkwekerij in de Blauwstraat te Steenbergen aan het licht gekomen. Het koopgedrag van de hennepexploitant

was al langer opgevallen. “Waar doet ie het van?” werd steeds vaker gedacht door omwonenden als buitensporige zichtbare aankopen werden gedaan. Bij de politie is het bekend dat geld uit illegale hennepteelt wordt geïnvesteerd in luxegoederen,

vastgoed en in zaken zoals sportverenigingen. En het komt overal voor. Zo laat de politie weten: ‘Hennepkwekerijen komen in elke Nederlandse woonplaats voor. Op zolders, in kelders, in (grote) schuren, tuinhuisjes, bedrijfspanden, in de glas-

tuinbouw, in achtertuinen, maïsvelden, bossen, parken, in vastgoedobjecten, op boerderijen, in ingegraven containers en op schepen. Van Delfzijl tot Maastricht.’ Strak beleid Binnen gemeente Steenbergen staan momenteel veel figuurlijke antennes op scherp. Er wordt gewerkt aan een uitstekend beleid om vervaardigers hard aan te pakken, om dealers te ontmoedigen en om gebruikers te blijven informeren, met ouders erbij bij jongeren. “Ook buurtpreventie blijft een belangrijk aandachtspunt.”, geeft Kees Aarts van Gewoon Lokaal aan. “Dat zou in alle dorpen moeten komen.”

‘Waar doet tie het van?’ Andere politieke partijen hebben een eigen aanpak, bijvoorbeeld in praktiserende zin op straat. Alex van Pelt en Bart Suijkerbuijk van VVD Steenbergen hebben jarenlange politie ervaring, Van Pelt zelfs tientallen jaren. Ze zijn de afgelopen periode poolshoogte gaan nemen, onder andere in het Ravelijnpark te Steenbergen dat notabene vlakbij verschillende scholen ligt. Door alle leeftijden wordt er gedeald, maar grotendeels door jongeren. Uit een onderzoek van Novadic Kentron in 2013 blijken de resultaten alarmerend. Drugsvervaardiging en -gebruik neemt nog steeds toe.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO CLAUDIA KOOLE

www.internetbode.nl

De Blauwstraat in Steenbergen als rustige gerieflijke winkelstraat.

Gulden Regel Zo’n 75% van de hangjongeren in Steen-

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

bergen gebruikt dagelijks drugs, vaak cannabis, de Latijnse naam voor hennep. En deze hennep, een plant waarvan wiet en hasj wordt gemaakt, bevindt zich in grote getalen binnen gemeente Steenbergen zo bleek in de maand januari 2014. Volgens de gegevens van de politie zetten criminelen 80 tot 90 procent van de in Nederland gekweekte hennep af in het buitenland. De belangrijkste afzetlanden zijn Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Scandinavië. Dat een hennepteelt niet zonder geweld gaat, blijkt uit andere praktijken met criminaliteit en geweld waar afrekeningen met liquidaties niet geschuwd worden. Het is een wereld waar uiteindelijk allesbehalve rust en orde is. Een illegale hennepteler en -exploitant moet zaken verbergen, moet vaak liegen en bedriegen om de teelt omgezet en gedistribueerd te krijgen en alles weg te houden van politie en preventieteams. Op den duur zit de gebruiker met de gebakken peren, omdat gezondheid en welzijn van het leven wordt aangetast. Wellicht dat er een campagnequote kan worden meegenomen in de trend van de Gulden Regel, een oude leefregel met praktische ethiek, die betekent ‘Behandel anderen zoals je behandeld wilt worden’. Want niemand wil uiteindelijk een ellendig leven met belemmeringen. Zelfs criminelen onder elkaar vrezen voor een RIP-deal. Dit is een beroving van hennep onder elkaar. Uit alle feiten en cijfers blijkt dat het niet vreemd is dat agenda’s van politie, preventieteams en politieke partijen eenzelfde onderwerp bovenaan hebben staan vandaag de dag, die van drugs- en criminaliteitsbestrijding.

Volg ons op Twitter: @SteenbergseBode.


GRATIS OPHAA

ONDERHOUD & SERVICE NODIG AAN UW MACHINES TIJDENS DE WINTERMAANDEN?

THUISB SERVICE

L EN

EZORG

VAN UW

MACHIN

ES!

WERKPLAATS, SERVICE EN ONDERHOUD Bij Handelsonderneming Klep kunt u altijd terecht voor het onderhoud en reparaties aan uw tuin- of parkmachines van ieder merk! Daarnaast hebben we een groot assortiment van nieuwe machines.

BEZOEKADRES Handelsonderneming C.J. Klep BV Korte Brugstraat 100 4871 XT Etten-Leur Tel Mail

076 501 2831 info@klep-agro.nl

OPENINGSTIJDEN WINKEL ma t/m vrij 8.00 uur tot 17.30 uur zaterdag 8.00 uur tot 15.30 uur

WWW.KLEPAGRO.NL TECHNIEK

PROFITEER VAN ONZE PLUS PUNTEN! Direct de laagste prijs

6790,-

Afspraak = afspraak Altijd de v贸贸rdeligste keuze Zekerheid en vertrouwen Service verlenen vanuit de genen Familiebedrijf

Uitsluitend tevreden klanten Als klantgericht team zijn wij pas tevreden als u tevreden bent. Dus mocht er onverhoopt iets mis gaan, dan doen wij

KEUKEN VAN DE MAAND

er alle moeite voor om dit op te lossen.

Eigen montageteam Een vakkundig team van eigen medewerkers met gevoel voor de meest kleine details zorgt voor een perfecte

Graag laten wij onze klanten aan het woord!

plaatsing. Kwaliteit, vakmanschap en passie gaan bij onze unieke montage hand in hand!

Onze motivatie was de goede prijs, goede service, bekend bedrijf en de vele keuzemogelijkheden. Er werd ruim de tijd voor ons genomen; super! Met vriendelijke groet, Fam. De Bruine

DE NIEUW TREND: HOUTREPRO

niet van echt te onderscheiden!

ARDI KEUKENS & SANITAIR CECILIAWEG 4, 4697 RV SINT ANNALAND T (0166) 653448 W W W W.ARDIKEUKENS.NL


ACTUALITEIT

Gemeente Steenbergen staat open voor suggesties van beide partijen

Column

Belangen omwonenden Reinierpolder ook belangrijk STEENBERGEN - Na een voorlichtingsavond voor ondernemers volgde er een avond voor omwonenden. Wethouder Bert van Kesteren had tientallen uitnodigingen verstuurd. Iedereen was welkom. Doch, er verschenen net geen twee volle handen omwonenden. Logischerwijze waren de vragen van omwonenden anders dan die van ondernemers. Vooralsnog wordt naar beide partijen geluisterd als het gaat om de herziening en verruiming van het bedrijventerrein Reinierpolder I en II.

Addo Sprangers

Barbie Johnny Cash Heeft als zanger vele prachtige liedjes vertolkt, maar één van de mooiste is toch wel het nummer ‘A boy named Sue’ uit 1969. Daarin vertelt hij hoe een vader de benen neemt wanneer zoonlief pas drie jaar oud is. Een oude gitaar en een lege drankfles zijn de enige tastbare aardse zaken die moeder en kind resteren, maar voor de jongen heeft vaderlief nog een andere verrassing in petto: hij noemt hem Sue. De meisjesnaam maakt dat de jongen zich letterlijk een weg door het leven moet vechten, iets waarvoor hij zijn vader tot in het diepst van zijn hart haat. Hij maakt er dan ook een missie van om de klootzak een lesje te leren en uiteindelijk komt het ook tot een keihard gevecht tussen die twee. Op het moment dat de zoon de trekker van zijn revolver kan overhalen, maakt zijn vader hem echter duidelijk dat een bedankje eerder op zijn plaats is. Hij wist namelijk dat hij er niet voor zijn zoon kon zijn, maar dankzij de meisjesnaam Sue is zijn zoon toch maar uitgegroeid tot een sterke kerel die in het harde leven zijn mannetje staat. Eind goed, al goed, en de twee vallen elkaar in de armen. Ontroerend, toch? Had de schrijver van het liedje écht beschikt over een vooruitziende blik, dan had hij overigens waarschijnlijk voor de titel ‘A boy named Barbie’ gekozen. Da’s namelijk pas helemáál een succesverhaal. Ik heb het natuurlijk over de pop Barbie die vijftig jaar geleden haar intrede deed in Nederland. Het al generaties lang aanbeden modepopje is namelijk van alle markten thuis: niet alleen draagt ze steevast de laatste mode, ze heeft ook een curriculum vitae om u tegen te zeggen. De Amerikaanse Barbie oefende namelijk al meer dan honderd beroepen uit: van stewardess tot autocoureur, ze is van alle markten thuis. Daar heb ik bij ‘onze’ Barbie - die met dat zelfbenoemde pornoblonde haar uit ‘Oh, Oh, Cherso’ - eerlijk gezegd zo mijn bedenkingen bij. Nu iedereen inmiddels wel over haar borstvergroting is uitgepraat, probeert ze te scoren met een carnavalsplaatje met de titel ‘Het enige wat ik wil wil, is een tattoo op mijn bil’. Bij nader inzien ben ik toch wel blij dat Johnny Cash over ‘A boy named Sue’ heeft gezongen.

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Steenbergse Bode Steenbergse Bode Redactie Ria van Meir Correspondent Elna Hellemons, Joan Geerts Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 5 De oplossing van deze puzzel is in week 6 te vinden op www.internetbode.nl

Hoewel de gemeente veel belang hecht aan goede communicatie met bewoners, lijkt dit andersom wel mee te vallen. Slechts een handje vol omwonenden kwamen op de informatieavond af. FOTO CLAUDIA KOOLE

DOOR CLAUDIA KOOLE De informatie avond van gemeente Steenbergen voor omwonenden heeft dezelfde presentatie als die voor ondernemers. Beleidsmedewerker Martin Meulblok laat exact dezelfde sheets zien. Ook bewoners worden gewezen op de formulieren die op de tafels liggen. Iedereen die wil, kan er vragen of opmerkingen op kwijt. Het stramien is exact hetzelfde als bij ondernemers. Toch zijn de belangen van omwonenden helemaal niet zoals die van ondernemers. Waar het ondernemers te doen is om vruchtbare bedrijvigheid met omzetcijfers, daar is het omwonenden het liefst - te doen om schoon en rustig woonplezier. Gemeente Steenbergen staat in ieder geval open voor suggesties van beide partijen. Hotel In 1976 kwam de familie Van Wesel al wonen op het huidige bedrijventerrein Reinierpolder. “Als we dan ‘s avonds eens uit waren geweest en we gingen terug naar huis, zagen we geen hand voor ogen. Zó donker was het. Nu is alles verlicht en bebouwd.” Het geeft aan dat er de afgelopen

35 jaar veel is veranderd en uitgebreid. Dat er nu nog meer moet worden uitgebreid, vinden ze niet zo prettig. “Van alles komt erbij. We zijn al behoorlijk gepakt. De zendmasten, de A4 en zo meteen ook nog een hotel. Wat doet dat met onze privacy? Zit je in je tuin, kijken de hotelgasten zo naar binnen. En dan al die geuren van bakken en braden.” Hoewel dit type horeca is toegestaan, is er geen sprake van een vestiging van een hotel. Volgens Meulblok is er niet eens een aanvraag hiervoor aanwezig bij de gemeente. Er is geen concrete belangstelling hiervoor. Het is het bekende ‘wat als’-scenario dat nu al kopzorgen baart. Omwonenden zijn erg op hun hoede. Milieubelasting Een andere zorg wordt geuit over de geur op het bedrijventerrein. Geur valt immers niet te meten, maar kan wel voor behoorlijke overlast zorgen. Meulblok: “Een bedrijf kan fysiek gaan uitbreiden, maar de milieubelasting moet gelijk blijven. Geluid, gevaar, geur en stof worden in zwaarte getoetst.” De vraag van een andere omwonende of er een groot scherm wordt geplaatst om de nieuw ontstane overlast te repareren, wordt niet uitgesloten. Met

geluidsschermen is ook nog geen rekening gehouden op dit moment. Verkeersdruk De verkeersdruk zal toenemen door de herziening en uitbreiding. Dat is een feit, maar men verwacht geen problemen als er meer verkeer uit Steenbergen komt. Er worden diverse verkeersremmingen toegepast, zoals 30 km zones. En het buitengebied zal blijven zoals het nu is onder het huidige bestemmingsplan. Jan Willem Dieten, partner van Saskia Bolten, vindt het een goede compensatie met betrekking tot de uitbreiding als er aan de Oostkant strook van de Westhavendijk geen bedrijvigheid meer wordt doorgevoerd. Een afsluiting bij de Oosthavendijk is iets om over te na te denken, vindt de vertegenwoordiging van de gemeente. Bewoners willen in ieder geval nog samenkomen om wat op te stellen voordat formulieren definitief worden ingeleverd. Het ontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage in april of mei 2014. Men moet zelf goed opletten wanneer dit in de krant of op internet wordt aangekondigd. Ook kan de website Ruimtelijkeplannen. nl worden geraadpleegd voor uitgebreide informatie.

Ministerie heeft grote zorgen over gebruik Suwinet door gemeenten

Steenbergen: ‘Strikt met gegevens’ STEENBERGEN - Slechts vier procent van de Nederlandse gemeenten hebben de juiste maatregelen getroffen om de vertrouwelijkheid van gegevens over haar inwoners via Suwinet te waarborgen. Het ministerie van Sociale Zaken en Wergelegenheid is hier zo van geschrokken dat staatsecretaris Jetta Klijnsma alle Nederlandse gemeenten waarschuwt om voor 2015 alle zaken op orde te hebben, omdat er anders fikse sancties volgen. De gemeente Steenbergen zegt zich geen zorgen te maken. DOOR VERA DE GEUS Via Suwinet kunnen overheidsorganisaties gegevens van burgers en bedrijven digitaal bij elkaar opvragen en naar elkaar sturen. Door gegevens binnen de overheid te delen kunnen burgers sneller en beter worden geholpen en hoeven zij geen gegevens te verstrekken die de overheid al heeft. De inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft onderzoek gedaan naar de informatiebeveiliging van Suwinet door gemeenten. De resultaten van de steekproef zijn volgens staatssecretaris Klijnsma zowel bedroevend als schokkend. “Slechts 4% van de gemeenten hebben bij het gebruik van Suwinet voldoende maatregelen getroffen om de vertrouwelijkheid van uitgewisselde gegevens te waarborgen.

© www.sudokusite.eu PAGINA 5

13% van de gemeenten voldoet aan geen van de onderzochte normen. 16% van de onderzochte gemeenten heeft gegevens van bekende Nederlanders geraadpleegd zonder plausibele verklaring.” Maatregelen Gezien de ernst van de conclusies van de inspectie heeft ze het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) geïnformeerd over de resultaten. Het CBP kan bijvoorbeeld een dwangsom opleggen. De eerste helft van 2015 komt er volgens Klijnsma sowieso een onderzoek van de inspectie om te kijken of alle Nederlandse gemeenten hun zaakjes dan wél op orde hebben. Zo niet, dan belooft ze maatregelen te treffen door bijvoorbeeld het tijdelijk opschorten van het leveren van gegevens via Suwinet.

Verklaringen Frits Slootmans, gemeentewoordvoerder, laat weten dat Steenbergen wat het college betreft niet in de gevarenzone zit en de zaakjes goed op orde heeft. Hij zegt desgevraagd: “Onze afdeling Burgerzaken maakt sinds een half jaar gebruik van Suwinet. Dat doen wij echter op een heel bescheiden niveau, alleen voor de zaken die voor ons van belang zijn. Het landelijke beleid waarop onze medewerkers er gebruik van maken is geactualiseerd, daarnaast hebben alle medewerkers een integriteitverklaring afgelegd. Daarmee geef je aan je aan de normen te houden, dat geldt ook voor Suwinet. De misstanden waar de minister het over heeft, spelen constateren wij hier niet gelukkig.”


Kringloop is voortaan elke zaterdag open

KBO Steenbergen

Vrijdagavond openstelling Leger des Heils verdwijnt

Voorlichting over dieet en brandweer STEENBERGEN - Op maandag 3 februari houdt de KBO afd. Steenbergen een voorlichtingsmiddag over twee heel verschillende onderwerpen. Beide zaken staan momenteel regelmatig in het middelpunt van de belangstelling en daarom is het ook op de agenda gezet. Voor de pauze vertelt diĂŤtiste Ine Vos uitgebreid over alles wat met gezond eten te maken heeft. Veel mensen hebben overgewicht, dat geldt van jong tot oud. Maar ook het nut en doel van een dieet b.v. na een operatie komt aan de orde. En waar een suikerpatiĂŤnt rekening mee moet houden. Vraag is ook welke kosten door uw verzekering worden vergoed. Tot slot kunt u uiteraard ook nog uw vragen aan haar voorleggen.

Collecte hersenstichting 27 januari tot 1 februari

Zara Hashem en Steffart Franssen maakten vrijdagavond de 150e vind-ik-leuk bekend.

SINT-MAARTENSDIJK - Het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk gaat vanaf deze week de openingstijden veranderen. De kringloopwinkels in Sint-Maartensdijk gaan voortaan niet meer open op vrijdagavond. Het teruglopend aantal bezoekers op vrijdagavond is voor het Leger aanleiding om de openingstijden te wijzigingen. Vanaf zaterdag 1 februari zijn de kringloopwinkels aan de Rädda Barnenstraat elke zaterdagochtend geopend van 10.00-12.00 uur. Tijdens de laatste openstelling op vrijdagavond 24 januari is de verandering in het Dienstencentrum bekend gemaakt. Bezoekers zijn blij dat het sluiten op vrijdagavond niet ten koste gaat van het aantal keren in de week dat het Dienstencentrum is geopend. Onder toeziend oog van de bezoekers werd vrijdagavond ook bekend gemaakt wie is uitgeloot bij het plaatsen van de 150e vind-ik-leuk

op de Facebook pagina van het Leger des Heils op Tholen. Deze pagina wordt gemiddeld door zo’n 500 personen per maand bezocht en geeft allerhande info over de activiteiten van het Leger des Heils op Tholen. Bezoekers werden vanaf november uitgenodigd om de pagina te ‘liken’. Zara Hashem uit Tholen en Steffart Franssen uit Scherpenisse trokken uit de hoge hoed de ‘like’ van Theo Hermus uit NieuwVossemeer. Hij krijgt een tegoedbon van â‚Ź 15,- om te besteden in de Kringloop. De kringloopwinkels van het Leger des Heils zijn te vinden aan de Rädda Barnenstraat 9 in Sint-Maartensdijk. De meubelhal is aan de Woudhoekweg 5 in Sint-Maartensdijk. Voor het ophalen van spullen kan contact worden opgenomen via tel. 0166-610194 of per e-mail: legerdesheilstholen@kpnmail.nl. Zelf spullen brengen kan tijdens de opening van de winkels of na telefonische afspraak. Kleding kan ook worden gedeponeerd in de container die op het terrein staat.

Opgeven kan door de website www.puitelaand.info te bezoeken en daar het inschrijfformulier in te vullen, of via het opgaveformulier in de Puitekraant 2014. Dit formulier dient uiterlijk vrijdag 28 februari verzonden te zijn. De optocht gaat van start om 14.11 uur vanaf de fam. Luijsterburg aan de Herelsestraat 173. De prijsuitreiking vindt plaats in Gasterij De Afspanning om 17.30 uur.

ZONDER ZORGEN

GEZONDH ZONDER

Bent u een zorgprofessional? Deel uw kennis!

EID

ZORGEN

T HOE ZIT HE : 180(78 ZORG,1*" (5 (. 5= 9(

:

EN VERDER

,36

$)6/$1.7

0( ‡6/,0

+(.(5

$327 =(.(5'(

‡-$

,1,(.

/,(5(./

3$57,&8

(1 ‡1$$5(

$576

8,6 -$$5+

‡=,-,6$/ T EERST VOOR HE NAAR DE TANDARTS

Stichting Stadsarcheologie Steenbergen

Open dag stadsarcheologie STEENBERGEN - Op zondag 2 februari is er bij Stichting Stadsarcheologie Steenbergen aan het Doornedijkje weer een open dag.

De Bode verspreidt op woensdag 19 februari de special ‘Gezondheid zonder zorgen’. De special wordt uitgebracht in de vorm van een bewaarkrant Ç Ä‚Ä‚ĆŒĹ?ĹśÄ‚ĹŻĹŻÄžĆ‰Ä‚ĆŒĆ&#x;ŊĞŜÄšĹ?ÄžŏĞŜŜĹ?Ć?ĞŜŏƾŜĚĞŚĞÄ?Ä?ĞŜŽƉ ŚĞƚĹ?ÄžÄ?Ĺ?ĞĚǀĂŜĹ?ÄžÇŒĹ˝ĹśÄšĹšÄžĹ?ÄšĞŜÇ€Ĺ?ƚĂůĹ?ƚĞĹ?ĆšĞĞŜÄ?Ĺ?ĹŠÄšĆŒÄ‚Ĺ?Äž ĹŻÄžÇ€ÄžĆŒÄžĹśÍ˜ hÇ Ç€Ĺ?Ć?Ĺ?Äž ŽĨ ÄžÇ†Ć‰ÄžĆŒĆ&#x;Ć?Äž ŏƾŜƚ Ćľ ĹľĹ?ĚĚĞůĆ? ĞĞŜ ĆŒÄžÄšÄ‚Ä?Ć&#x;ŽŜĞĞů Ä‚ĆŒĆ&#x;ŏĞů ĞŜ͏ŽĨ Ä‚ÄšÇ€ÄžĆŒĆšÄžĹśĆ&#x;Äž ŏĞŜÄ?Ä‚Ä‚ĆŒ maken. ‘Gezondheid zonder zorgen’ wordt dus een ÄžÄ?ŚƚĞůĞĞĆ?ĹŹĆŒÄ‚ĹśĆšžĞƚĞĞŜŚŽŽĹ?Ĺ?ĹśÄ¨Ĺ˝ĆŒĹľÄ‚Ć&#x;ĞĨĹŹÄ‚ĆŒÄ‚ĹŹĆšÄžĆŒÍ˜

Informatieavond dementie STEENBERGEN - Maandag 10 februari vindt er om 19.00 uur een bijeenkomst van het AlzheimercafĂŠ plaats in woonzorgcentrum Onze Stede van tanteLouise-Vivensis. Er worden verschillende interessante onderwerpen rondom dementie besproken. Tevens brengt bekende zanger John Wils deze avond een muzikaal optreden ten gehore. Het thema van de avond is: ‘Wat is dementie?’. Dementie heeft vele gezichten en de meest bekende oorzaak is de ziekte van Alzheimer. Maar dat is niet de enige oorzaak. Jasper van de Putte, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij de Sector Oude-

WEST-BRABANT - Op woensdagmiddag 5 februari wordt in restaurant De Commerce in Kruisland een workshop gehouden voor niet-commerciele organisatoren van een Dagje Uit. Doel ervan is om deze organisatoren gerichte en actuele informatie te verstrekken voor het samenstellen van betaalbare, leuke en ook nog leerzame dagtochten in West-Brabant, Zeeland en de provincie Antwerpen.

7

Meer weten? Neem contact op met ĂŠĂŠn van onze accountmanagers via het telefoonnummer 076 599 8111. Of stuur een e-mail naar gezondheidzonderzorgen@internetbode.nl

PAGINA 6

ren van GGZ-WNB, zal behalve Alzheimer ook andere vormen van dementie met u bespreken zoals ‘Vasculaire dementie’, ‘Lewy Body dementie’ en ‘Fronto-Temporale dementie’. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Het AlzheimercafĂŠ in de gemeente Steenbergen is een samenwerking tussen tanteLouise-Vivensis, GGZ-WNB, Alzheimer Nederland en de gemeente Steenbergen. Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag met een kopje kofďŹ e of thee. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Daarna is er nog een half uurtje om na te praten.

Workshop voor organisatoren van Dagje Uit

,69(5+8,6

‡=,(.(1+8

loop der jaren heeft vrijgegeven. De vrijwilligers geven uitleg over de manier van onderzoek en hoe bodemvondsten worden gedetermineerd en gerestaureerd. De deur aan het Doornedijkje 50 in Steenbergen is open van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is vrij.

AlzheimercafĂŠ woonzorgcentrum Onze Stede

HEERLE - Vanaf nu kunnen geĂŻnteresseerden zich inschrijven voor de carnavalsoptocht in Puitelaand die op maandag 3 maart door Heerle trekt.

OR 10 TIPS VO VERMOEIDE OGEN!

STEENBERGEN - De collecte van de hersenstichting vindt deze week van 27 januari tot 1 februari plaats. De hele week tot zaterdag kunnen er dus collectanten van de hersenstichting aan de deur komen. Per abuis had het vrijwilligersloket aangegeven dat de collecte een week later (van 3 tot en met 8 februari) zou plaatsvinden. De collecte wordt dit ook weer ondersteund door een mediacampagne met onder andere radiospots, op sociale media en in krantenberichten.

Er zijn vele archeologische vondsten te bekijken die de Steenbergse bodem in de

Inschrijven optocht Puitelaand

T HOE IS HE EDE MET DE GO NS? VOORNEME

Na de kofďŹ e vertelt brandweerman van den Kieboom welke verschrikkingen bij een brand kunnen voorkomen en vooral hoe u deze – met goede voorzorgsmaatregelen – zelf kunt afwenden. Blusdekens is een onderwerp dat deze weken al verschillende keren naar voren is gekomen en ook dat wordt nog eens toegelicht. Maar ook wordt het nodige verteld over brandblussers voor in huis, brandmelders, frituurpannen, vlam in de pan, en wanneer 112 te bellen. En ook hier geldt dat met een vragenronde wordt afgesloten. Deze voorlichting begint op maandag 3 februari om 13.30 uur. De zaal van ‘t Cromwiel gaat om 13.00 uur open. Het einde wordt rond 16.00 uur verwacht. Leden van KBO afd. Steenbergen hebben vrij toegang.

Het initiatief voor de workshop is uitgegaan van Benelux Toerisme en PM Recreatie BV. Zij richten zich op ontspanningsmedewerkers en activiteitenbegeleiders in de zorgsector in deze regio, op ouderenbonden, vrouwenverenigingen, Zonnebloemafdelingen, ďŹ ets- en wandelclubs, maar ook op scholen, op vriendenclubs of families die hun reĂźnie of jaarlijkse familiedag een bijzondere tint willen meegeven.

Op de workshop wordt bezoekers een variĂŤteit geboden aan arrangementen, aan geschikte binnen- en buitenaccommodaties en aan te bezoeken locaties en projecten met een educatief karakter. Benelux Toerisme en PM Recreatie geven bezoekers vrijblijvend tips en adviezen die zijn afgestemd op het beschikbare budget voor een Dagje Uit. De workshop is tevens een goede gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen, plannen en ideeĂŤn op elkaar af te stemmen of wellicht om tot afspraken te komen over een gezamenlijke dagtrip, hetgeen kostenverlagend kan werken. De Workshop Dagje Uit op 5 februari vindt plaats tussen 14.00 en 17.00 uur. Om de netwerkmiddag goed te kunnen voorbereiden, is het wenselijk dat belangstellenden zich tevoren aanmelden via tel. 0165541759 of 06-53542560 danwel via e-mail: petermies@home.nl


LIEF EN LEED

Weekenddiensten Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 - 27 38 55, Boerhaaveplein 1, Ingang: Van Swietenlaan. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek Bergen op Zoom naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13

Familieberichten Familieberichten

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

uitvaartverzorging

G. Leeuw Rouwcentra in Steenbergen en Fijnaart

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl De beste zorg, waar thuis ook is. 0900-900 4444 (24 uur per dag), altijd bereikbaar voor directe zorgverlening. www.tantelouise-vivensis.nl

Steenbergen e.o.: 0167-566104 Fijnaart e.o.: 0168-462230 Dag en nacht bereikbaar

Voor een uitvaart

www.uitvaartleeuw.nl

overeenkomstig uw wens

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

NIEUWE CV-COMBI KETEL?

BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING!

HOUD

ZONNEPANELEN

ONDER

Door Vigar geĂŻnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

HUUR

NEDERLAND KIEST VOOR DE ZON

j Ook voor u hebben wi g! sin los een betaalbare op

De ecoTEC plus, het meest efficiĂŤnte toestel van VAILLANT

LEASE KOOP

U huurt al een hr-ketel voor minder dan 1 euro per dag!

NU SLECHTS 6% BTW OP ARBEIDSLOON UĂŠ6 ,11,ĂŠ UĂŠ 8 - ĂŠ

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Bezoek onze vernieuwde website:

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

WWW.VIGAR.NL

UĂŠ6 ,""* UĂŠ" ,"1

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

Ruim 2,4 miljoen mensen in onze provincie zijn klant van Brabant Water. Met onze 800 medewerkers zorgen wij voor lekker kraanwater van uitstekende kwaliteit. 24 uur per dag vers uit de kraan.Aannemersbedrijf van Haaften B.V. Sierbestrating van Haaften

Wij zijn leverancier van o.a.: ^Ĺ?ÄžĆŒÄ?ÄžĆ?ĆšĆŒÄ‚Ć&#x;ĹśĹ? ůŽŏŚƾƊĞŜ ^Ä?Śƾƍ ĹśĹ?ĞŜ dĆľĹ?ĹśÇ€ÄžĆŒĹŻĹ?Ä?ĹšĆ&#x;ĹśĹ? ^ƉĞĞůƚŽĞĆ?ƚĞůůĞŜ dĆľĹ?ĹśÄ?ĞĞůĚĞŜ dĆŒÄ‚ĹľĆ‰Ĺ˝ĹŻĹ?ŜĞĆ?ÍŹ^ĹŹÄžĹŻĆšÄžĆŒĆ? KÇ€ÄžĆŒĹŹÄ‚Ć‰Ć‰Ĺ?ĹśĹ?ĞŜ

erk, Aanleg, grondw tsen riolering, plaa Äž ǀĂŜÄ?ůŽŏŚƾƊ Ĺś

Paasdijkweg 19A, 4693 RE POORTVLIET Tel.: 0166 61 92 00 Pilootweg 5, 4696 RJ STAVENISSE Tel.: 0166 69 29 77

WWW.VANHAAFTENPOORTVLIET.NL

     ! "   

Brabant Water spoelt het leidingnet in de gemeente Steenbergen schoon. In de periode van 3 februari tot 21 maart 2014 spoelen wij de drinkwaterleidingen in De Heen, Nieuw Vossemeer en de Heense Molen. Dit doen wij tussen 08.00 en 17.00 uur.   

  

 

Waarom is schoonspoelen nodig? Brabant Water maakt vers drinkwater van heel goede kwaliteit. Een schoon leidingnet draagt bij aan het vers houden van het water. Doordat we ons leidingnet regelmatig schoonmaken, kan ons water altijd vers bij u uit de kraan komen. 

# ""  $     "  %  & '()*+,),-,, %  + %

Wat merkt u ervan? In de meeste gevallen merkt u weinig tot niets van de werkzaamheden. Als we bij u in de buurt spoelen, kan de waterdruk een korte tijd variĂŤren en is er een kleine kans op bruingekleurd water. Dit ziet er minder fris uit, maar is van goede kwaliteit en niet schadelijk voor de gezondheid.

Wilt u meer informatie? Op www.brabantwater.nl vindt u antwoord op veelgestelde vragen over het schoonspoelen van de leidingen. U kunt ook contact opnemen met ons regiokantoor West, telefoonnummer 073 683 87 00.

PAGINA 7


Zeer veel organisaties ontfermen zich over bijzonder mooi natuurgebied

-ADVE RT ORIAL -

Waterschap Brabantse Delta legt Modelbouwshow is weer ontwerp(reddings)plan in aantocht natuurgebied voor aan de bevolking Op 22 en 23 februari

STEENBERGEN - De Brabantse Wal dreigt te verdrogen en de intensieve landbouw zorgt voor teveel nutriënten in het water, een zeer bijzonder stuk natuur dreigt daardoor voorgoed verloren te gaan. Uiterlijk in 2015 moeten de watercondities zijn verbeterd, anders verandert de situatie, met name in de vennen, onherstelbaar. Hiervoor zijn vier jaar geleden de krachten door diverse organisaties gebundeld, nu liggen er vijf plannen met maatregelen ter inzage klaar.

Op de Modelbouwshow zijn treinen, auto’s, boten en nog veel meer te zien. ARCHIEFFOTO

GOES - Modelspoor staat dit jaar centraal tijdens de Modelbouwshow in de Zeelandhallen in Goes. Het evenement vindt op zaterdag 22 en zondag 23 februari plaats. Jan van ‘t Veen van de organisatie kijkt uit naar de komende editie van de Modelbouwshow. “Het wordt een hele leuke dit keer. Er zijn veel vertrouwde elementen, maar ook nieuwe dingen”, zegt hij. Zeker is dat modelspoor dit jaar centraal staat waar dat vorig jaar nog racebanen waren. ‘De mooiste modelspoorbanen van Nederland en nog nooit eerder vertoonde modelbanen zijn te zien’, beloofde de organisatie eerder in een aankondiging voor de komende aflevering. De landelijke modelspoorvereniging M-Track Groep Nederland is sowieso aanwezig. Zij viert haar 25-jarig bestaan in de Zeelandhallen. De groep heeft ongeveer 100 leden en behoort daarmee tot de grootste modelbouwverenigingen van Nederland. Naast vertrouwde deelnemers en handelaren op het gebied van de modelbouw komen er dit jaar veel nieuwelingen naar Goes. Zo zijn er voor het eerst zendschepen te zien die vroeger radio-uitzendingen verzorgden en staat er een wielerpeloton opgesteld dat bestaat uit een reclamekaravaan, een politie-escorte, 200 wielrenners, zes ploegleiderswagens en zestien volgauto’s. Net als voorgaande jaren is de derde hal gereserveerd voor De Bouwsteen, de officiële en grootste Lego-club van Nederland met ruim 800 leden. Meer informatie: www.modelbouwshow.nl.

KORTE BERICHTEN

Overzichtskaart van de projectgebieden Noordpolder en Jagersrust en de geplande werkzaamheden. KAART WATERSCHAP BRABANTSE DELTA

DOOR MARJET LUBBERS “De oplevering in 2015 is mogelijk”, zegt Huub Hieltjes, lid van het dagelijks bestuur van het Waterschap Brabantse Delta. “De grondpositie van de Provincie in het gebied Jagersrust is gunstig, in de Noordpolder van Ossendrecht verwachten we dat we er ook uitkomen”. Deze gebieden zijn te droog waardoor de grote variatie aan natuur en unieke planten- en diersoorten verloren dreigt te gaan. Van Europa tot aan de Provincie stuurt men mee om het gebied te behouden. “We willen het mooi maar ook voordelig, voor de aankoop van gronden kijken we naar financiering vanuit Den Haag of Brussel”, als dus Hieltjes, die de informatieavond over de plannen opende. Vertrek landbouw Op 23 januari konden belangstellenden en belanghebbenden tijdens een interactieve avond in gesprek gaan met het waterschap en daarmee samenwerkende organisaties als de gemeente Woensdrecht, waterbedrijf Evides, Natuurmonumenten,

Staatsbosbeheer en de ZLTO. Waterbedrijf Evides heeft al een stap gezet door minder water uit het gebied te onttrekken maar dit heeft nog onvoldoende effect. Verdere verdroging en waterkwaliteitverstoring door het gebruik van mest en bestrijdingmiddelen kan alleen worden tegengegaan als landbouwbedrijven vertrekken of geheel biologisch gaan werken. “We proberen zorgvuldig en zakelijk om te gaan met de belangen maar we verliezen nooit de menselijke kant uit het oog, het gaat soms om mensen die daar al generaties lang zitten”, vertelt omgevingsmanager Louis Vriens .

‘oplevering 2015 is mogelijk’ Communicatie “De tijd dat de agrariërs de dienst uitmaakten in het buitengebied is voorbij, de Provincie bepaalt. Het is heel goed dat deze avond er is, ik zie dat partijen in de loop der jaren bij elkaar zijn gekomen, overleg is beter dan procederen. Sommigen waren erg tegen maar bijgedraaid door een goed

SJO Prinsenland Uitslagen zaterdag 25 januari Prinsenland A1-Noad’67 A1 2-1 Lepelstraatse Boys C1-Prinsenland C1 3-1 Prinsenland MC1-Jeka MC1 2-3 Vivoo D1-Prinsenland D2 0-4 Prinsenland D3-Odio D2 2-2 Madese Boys MD1-Prinsenland MD1 4-4 Alliance E2-Prinsenland E1 2-0 Prinsenland E2-HZ’75 E1 2-5 Prinsenland ME1-Moerse Boys ME1 uitgesteld Prinsenland F1-Sprundel F1 4-3 TPO/VOV F1-Prinsenland F2 5-2 Roosendaal F9-Prinsenland F3 2-0 HZ’75 MP1-Prinsenland MP1 5-7 Prinsenland MP2-VVC’68 MP1 3-8 Programma zaterdag 1 februari

HSC ’28 A1-Prinsenland A1 v.12.30u Prinsenland B1-NSV B1 a.12.00u Prinsenland C1-Kogelvangers C2 a.12.00u Zundert MC1-Prinsenland MC1 v.10.00u Prinsenland D1-SC Gastel D1 a.9.30u Prinsenland D2-HSC ’28 D1 a.10.00u Dosko D3-Prinsenland D3 v.9.15u Prinsenland MD1-SSC ’55 MD1 a.10.45u Prinsenland E1-Zwaluwe E1 a.9.00u Roosendaal E5-Prinsenland E2 v.7.45u Unitas’30 ME1-Prinsenland ME1 v.8.15u Kogelvangers F1-Prinsenland F1 v.8.00u Prinsenland F2-SC Gastel F3 a.9.00u Prinsenland F3-Moc’17 F11 a.10.30u Prinsenland MP1-De Schutters MP1 a.10.30u Seolto MP2-Prinsenland MP2 v.9.15u

compromis, je moet natuurlijk wel zelf voor goede adviseurs zorgen,” zegt oud voorzitter Ooms van de ZLTO. Zoon Matthieu Ooms die agrarisch ondernemer is in het gebied, vindt een avond als deze overbodig. “Beter is als ze direct met mij om de tafel gaan zitten want ik krijg de juiste mensen om te onderhandelen niet te pakken, ook niet op deze informatieavond.” Ambitie Waterschap Brabantse Delta gaat de hoeveelheid water in Jagersrust, bovenop de Brabantse Wal, verhogen en de kwaliteit ervan verbeteren. Aan de voet van de Brabantse Wal, bij de Noordpolder, kwelt grondwater van zeer goede kwaliteit omhoog. Door een nieuw peilbeheer is het mogelijk het aanwezige water op te stuwen en is het gebied bruikbaar als tijdelijke waterberging, bij de landbouw neemt de overlast bij hevige regenval zo af. “De plannen zijn goed maar ligt het ambitieniveau niet te hoog? Het gaat om immateriële baten,” vraagt een belangstellende zich af. Zienswijzen op de plannen kunnen tot 25 februari 2014 worden ingediend.

CV-ketel storing? Bel (0165) 54 40 55 > Vervanging > Service > Onderhoud

2SE4 RVICE

www.warm in huis.nl

PAGINA 8

UURS

Collecteweek: Van 3 t/m 8 februari vindt de jaarlijkse collecte plaats van Amnesty International. Collecte gemist: Men kan Amnesty ook steunen door een SMS bericht: ‘Amnesty’ naar 4333. Het bedrag wordt dan later via uw telefoonrekening voldaan. Amnesty International is een onafhankelijke beweging die zich inzet voor slachtoffers van schendingen van de mensenrechten. Voor haar acties en onderzoek is Amnesty volledig afhankelijk van de steun van vrijwillige bijdragen.

BRIDGE BRIDGECLUB WELBERG Uitslag 22 januari, Lijn A: 1. Bertha van der Heijden-Aagje Verhagen 69.58%, 2. Riet Bosters-Jan van der Heijden 59.17%, 3. Mia de Vos-Ad van Iersel 58.75%, 4. Helene Meesters-Kees Meesters 55.00%, 5. Ria Adriaansen-Anny Koopmans 52.50%. Lijn B: 1. Aad van Vugt-Els van Vugt 63.89%, 2. Dora Rijk-Jeanne Vos 56.60%, 3. Rina Timmers-Piet Timmers 56.25%, 4. Pauline Houtman-Adje Kardux 55.56%, 5. Joke Feenstra-Rinus v. Iwaarden 54.51%. Nieuwe leden welkom bij BC Welberg. Aanmelden: Ria Adriaansen, e: adriaansenbridge@kpnmail.nl, tel. 0167-563434 of 06-43917462. Bridgeclub Welberg speelt elke woensdagavond vanaf 19.30 uur in het Cromwiel, Krommeweg 1, Steenbergen. BRIDGECLUB DE VLIET Uitslag 23 januari, A-lijn: 1. Riet Iriks-Aad Toussaint 57,99%, 1. Fons Huismans-Kees Oerlemans 57,99%, 3. Nella van Ruiswijk-Mieke van de Berg 57,64%, 4. Wil VoskuilenSjef de Schutter 57,29%, 5. Fenna Luiycks-Trudy van Nijnatten 55,90%. B-lijn: 1. Wilma de Frel-Piet Otto 63,02%, 2. Rinus Luijks-Hans Voskuilen 61,46%, 3. Willy Willegers-Kees Willegers 54,69%, 4. Corry Hertogh-Liza Franken 49,48%, 5. Jo Goderie-Mien van Oevelen 48,96%. BRIDGECLUB STEENBERGEN Uitslag 27 januari, Lijn A: 1. Cees Rens-Jan Stout 58,33%, 2. Ad Mouws-Wil Tempelaars 57,92%, 3. Manda Kaptein-Peter Sterk 56,67%, 3. Thea van Niekerk-Philip Gravestein 56,67%, 5. Sjef de Schutter-Bets Vlam 55,00%. Lijn B: 1. Gijs Schuurman-Mieke van den Berg 66,67%, 2. Ciel Koolen-Jeanne Voeten 63,02%, 3. Anny Koopmans-Diny Iriks 55,73%, 4. Jo Goderie-Riet van de Goorbergh 53,65%, 5. Lies Frijters-Fenna Luycks 52,60%. Lijn C: 1. Marion van de Kerkhof-Wim Dam 63,02%, 2. Riet Iriks-Rinus Luijks 58,85%, 3. Trudy van Nijnatten-Dick Kardux 57,29%, 4. Hermien Methorst-Mariette Onland 52,08%, 5. An Haenen-Huub Haenen 51,04%.


10 BEKERS voorÎŚĎŻĎŹÍ˜Íł 10 STANDAARDS voorÎŚĎŽĎąÍ˜Íł Gratis graveren. Klaar terwijl u wacht!

www.debekerboer.nl WWW.HOBBYKAS.NL

huid- en laserklinieken ‡SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLH‡KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ*RHV Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOÀOOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Budget kas

â‚Ź 350,-

Alu-pro kas

v.a. â‚Ź 925,-

Combi-pro kas

v.a. â‚Ź 950,-

S J I R P VERLAGINGEN 15%

goedkop er

Victoriaanse kas v.a. â‚Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

Er weer jonger uitzien...

AKEN

ALLE SM

Midi-gevulde van 1.29 of appelkoeken 25

zonder plastische chirurgie

(UID ENLASERKLINIEK"ERGENOP:OOMsIn Zorgcentrum ,IEVENSBERG"OERHAAVEPLEINDs64"ERGENOP:OOM s swww.huidlaser.nl (UID ENLASERKLINIEK-IDDELBURGsIn Barcode gebouw 0ARK6ELDZIGTs$2-IDDELBURGs www.dermateam.nl > Huid- en laserkliniek Goes "EATRIXLAANs0.'OESs www.dermateam.nl

Pedicure Jeanette Ook bij U thuis

KofďŹ epads 36 stuks.

06 - 43084446 YOGA LES Dinteloord

Iedere Woensdag 19.30 - 20.45 Gr. van Prinstererschool Gedipl. Yogadocente. 9RRUHHQSURHĂ€HVGHHOQDPH 06-21482400 TE KOOP:

Duitse herderpups met stamboom, zwart, ingeĂŤnt en ontwormd, groeien op in huiselijke omgeving. Meer info tel: 0165 342630

EN

1.69

1.

12 stuks.

Snelkookrijst

Spekknabbels

1 kg.

100 g. BL IJ VE ND

VERLAAGD

v an 1.49

v an 1.29

1.39

1.19

Vanaf zaterdag 01-02-2014

Friteuse

KofďŹ ezetapparaat

Jan Jochems HANDEL

v an 1.99

TRANSPORT

INHOUD:

3L

Met geĂŻntegreerde kofďŹ emolen.

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

79.99

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Partylampje

29.99

Decolampje Wit, blauw, rood of groen.

RAT IN DE VAL

HOOGTE:

3.99

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMYOLHJHQ KRXWZRUPPROOHQrattenPXL]HQ SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

Vers & voordelig!

4.99 Vanaf woensdag 29-01-2014

*

46% Minneola er

goedkop

1 kg

v an 1.85

Kantoor Voordeel.com

0.99

1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

48% Broccoli er

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

17 CM

goedkop

500 g

bureaus - kasten - stoelen - tafels

v an 0.75

0.39

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 29-01-2014 t/m dinsdag 04-02-2014. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


In 2014 wordt fusie doorgezet op verschillende afdelingen

Lievensberg en Fransiscus op bestuurlijk niveau gefuseerd BERGEN OP ZOOM - Het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom en het Fransiscus Ziekenhuis in Roosendaal hebben een eerste stap gezet op weg naar een volledige fusie. De bestuurs- en toezichtraad van de beide ziekenhuizen zijn uitgebreid met elkaars leden. Voorlopig bestaan deze bestuursorganen nog naast elkaar, maar op 1 januari 2015 is er een nieuwe organisatiestructuur. Volgens Herma Moerkerken, woordvoerder voor beide ziekenhuizen, merken patiĂŤnten en personeel voorlopig niet veel van de bestuurlijke veranderingen. DOOR THIJMEN ALLEMAN “Zo’n tweeĂŤnhalf jaar geleden is er een eerste verkenning geweest om te bekijken of een fusie mogelijk was. In december van 2012 is besloten om ofďŹ cieel melding te maken van een fusie bij de Autoriteit Consument en Marktâ€?, licht Moerkerken toe. “De mededingingsautoriteit heeft in september vorig jaar goedkeuring gegeven aan de plannen. Deze samenvoeging is een eerste stap in het proces naar fusering.â€? Statuten Op 1 januari was de bestuurlijk fusie een

feit. Op die datum zijn de gewijzigde statuten van het Fransiscus en Lievensberg in werking getreden. Die moesten aangepast worden om wijzigingen aan de Raad van Toezicht (RvT) en de Raad van Bestuur (RvB) mogelijk te maken. “De statuten van de twee ziekenhuizen leken al heel erg op elkaar, dus waren er geen ingrijpende wijzigingen nodig. Grootste verandering is de uitbreiding van de raden van beide ziekenhuizen.� De twee bestuursorganen bestonden volgens de oude statuten uit twee bestuursleden. De bestuurders van het Fransiscus zijn toegevoegd aan de RvT en de RvB van het Lievensberg en andersom.

De RvB en de RvT bestaan nu uit Hans Ensing en Ineke Smalbraak, afkomstig uit het bestuur van het Lievensberg, en Janneke van Vliet en Jan van den Brand, afkomstig uit het bestuur van het Fransiscus. Specialisatie “Het personeel en de patiĂŤnten zullen nu nog niks merken van de veranderingen. Beide locaties blijven nu en ook na de fusie in gebruik. We zullen alle medewerkers nodig hebben om de patiĂŤnten te blijven behandelen. En de patiĂŤnten kunnen gewoon naar het ziekenhuis in hun regio terechtâ€?, verzekert Moerkerken. AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Fiat 500 Twin Air 85 Pop

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRœV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW

juli 2012 | km stand: 30.904 | Benzine | ROOD Vele opties, o.a. ABS, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, startonderbreker, airconditioning, deelb. achterbank, elektrische ramen voor en elektrische buitenspiegels, radio/CD, stuur in hoogte verstelbaar, bumpers in carrosseriekleur, lichtmetalen velgen, metallic lak.

0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Vraagprijs ₏ 9.750,VOOR MEER INFORMATIE EN VOORWAARDEN OVER DEZE EN ANDERE AUTO’S ZIE

WWW.AUTOBEDRIJFVANVOSSEN.NL

Lievensberg wil zich specialiseren in acute, complexe zorg, terwijl Fransiscus kiest voor het behandelen van kanker. ARCHIEFOTO

Voorlopig verandert er dus niets aan de werkwijze, maar halverwege 2014 kan die situatie al heel anders zijn. “Het Lievensberg wil zich specialiseren in acute complexe zorg en het Fransiscus wil zich richten op het behandelen van kanker.

valt onder een specialisme, dan verplaatst worden naar een ander ziekenhuis. “Door de proďŹ elkeuzen zullen een aantal medewerkers een andere werkplek krijgen en moeten patiĂŤnten die een specialist willen spreken naar een andere locatie reizen.â€?

‘Veel mensen nodig om patiĂŤnten te helpen’

Organisatiestructuur Het nieuwe bestuur kan gelijk aan de slag met een grote verandering. “We streven ernaar om op 1 januari 2015 een nieuwe organisatiestructuur in te voeren.â€? Dat houdt in dat een aantal afdelingen uit Roosendaal en Bergen op Zoom worden samengevoegd tot ĂŠĂŠn. “Dan veranderen er wel wat dingen voor het personeel. De ondersteunende afdelingen zijn als eerste aan de beurt en uiteindelijk moet de twee organisaties samengevoegd worden tot ĂŠĂŠn, met een bestuur aan de leiding.â€?

“Om de specialisaties kunnen invoeren, wachten wij nog op verschillende adviesorganen. Aan de hand van de adviezen bepaalt het bestuur verder hoe de specialisatie wordt ingevoerd.� Het is denkbaar dat medewerkers voor een afdeling die

Sint-Annaland tel. 0166 657100

AUTOBEDRIJF

Nu exclusief bij Audi Centrum Roosendaal

De ijskoude Winterdeal tot en met 31 maart

Financiering van de Audi A1, A3 en A4 tegen 0% rente Direct uit voorraad leverbaar.

Daarnaast bieden we een actietarief op lederen bekleding voor slechts

â‚Ź 1.895,- incl. stoelverwarming.

Audi A1

Centrum Roosendaal

Rekenvoorbeelden 0% Totaal kredietbedrag

Aanbetaling

Termijnbedrag p/m

Totale door de consument tb bedrag

Debetrentevoet

Jaarlijkse kostenpercentage

Industrieterrein Borchwerf II

A1

â‚Ź 15.000,00

â‚Ź 5.000,00

â‚Ź 417,00

â‚Ź 15.000,00

0,00%

0,00%

Argon 41 | 4751 XC Oud Gastel

A3

â‚Ź 20.000,00

â‚Ź 5.000,00

â‚Ź 625,00

â‚Ź 19.999,92

0,00%

0,00%

T 0165-52 29 50

A4

â‚Ź 25.000,00

â‚Ź 5.000,00

â‚Ź 834,00

â‚Ź 24.999,84

0,00%

0,00%

info@audiroosendaal.nl

Financieringsaanbod op basis van een niet-doorlopend krediet en uitsluitend van toepassing op de A1, A3 en de A4 in combinatie met een Audi Car Plus Insurance. Maximaal kredietbedrag A1 â‚Ź 15.000,- A3 â‚Ź 20.000,- en A4 â‚Ź 25.000,- maximaal 24 maanden en geen slottermijn mogelijk. Financiering wordt verstrekt door Audi Bank. Ingeschreven in het handelsregister met de statutaire naam Volkswagen Bank GmbH Zweigniederlassung Niederlande onder nummer 32099980 en gevestigd te Amersfoort. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden via www.volkswagenbank.nl. Rente wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

www.audiroosendaal.nl


in beeld Editie Bergen op Zoom, Tholen, Woensdrecht, Steenbergen. Inclusief een lijst met alle nieuwbouwprojecten uit uw regio.

WONINGMARKT IN DE LIFT )RWRÁLFNUFRP$UFKDQJHO

FINANCIEREN IN 2014 WONEN MET SUBSIDIE


Huren in Het Groene Gordijn: een buitenkans voor wie wil wonen met allure!

Wonen in het groen, met alle voorzieningen direct in de buurt. Waar kunt u dat? In het Groene Gordijn in Bergen op Zoom! Huren in de vrije sector is er mogelijk, vanaf 795 euro huur per maand, exclusief servicekosten.

Een modern en ruim opgezet woonpark. Met drie woongebouwen van elk 25 appartementen. Beeldbepalende gebouwen met uitzicht op mooie oude bomen. Een groene omgeving, die nog verder wordt verfraaid, met zitjes en wandelpaden in een open parkomgeving. Naast de appartementen in het sociale huursegment werden onlangs de royale middeldure huur appartementen opgeleverd met een luxe afwerking.

Aantrekkelijk woongebied Gelegen op het vroegere was het kazerneterrein, De Cort Heyligers Kazerne. Het meest kenmerkende gebouw uit die periode, het poortgebouw, blijft bewaard. Net als de meest in het oog springende bomen. Wat er voor in de plaats is gekomen: een aantrekkelijk woongebied. De woongebouwen staan op kolommen in het park waardoor ze nog meer opvallen en het uitzicht zonder weerga is. Wat elk appartement ook heeft: een royaal balkon, zodat nog meer genieten in de buitenlucht mogelijk is. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein onder het woongebouw. Natuurlijk is elk appartement is met de lift te bereiken.

bijzonder geschikt voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen. Ook alle technologische voorzieningen zijn daar op afgestemd. Zorg aan huis is mogelijk, nu of in de toekomst. Eerst en vooral draait het in het Groene Gordijn om woongenot. Alle woningen zijn 3-kamer appartementen, met ruime woonkamer en twee slaapkamers. De open keuken is voorzien van een elektrische kookplaat, koelvriescombinatie, vaatwasser en combi-magnetron. Luxe tegels in de sanitaire ruimten, met ook nog een tweede toilet. Overal oog voor detail. Plus de meest moderne snufjes op het gebied van energiezuinigheid.

Boodschappen De omgeving telt ook mee. Voor de dagelijkse boodschappen hoeft u de buurt niet uit. Sportpark Rozenoord is vlakbij. En in De Poort, het voormalige hoofdgebouw van de kazerne, zijn onder meer een huisartsenpost en een fysiotherapiepraktijk gevestigd. Dat alles maakt het huren in het Groene Gordijn tot een buitenkans, voor wie wil wonen met allure!

Alles gelijkvloers Drempels kom je in de appartementen niet tegen. Alles is gelijkvloers. Daarom zijn de appartementen

No hu g en ura ke le p be part soc sch em ial ikb ent e aa r! en

mevrouw de Kovel:

“Ik woon in de wolken tussen de boomtoppen” Het Groene Gordijn

op het voormalig terrein Cort Heijligers kazerne De woningen van circa 100 m² hebben twee slaapkamers en een ruime woonkamer met open keuken. De appartementen zijn nultreden; drempelloos en gelijkvloers zijn alle woonfuncties bereikbaar.

Wilt u meer informatie?

daar zijn we thuis

Kijk op www.stadlander.nl/groenegordijn of neem contact op met Stadlander telefoon: 088 562 62 00.


- 03 NIEUWBOUW IN BEELD 2014 -

Voor kopen, huren en verbouwen bestaan verschillende voordeelregelingen

Wonen met subsidie Als u een huis wilt kopen of huren let dan op welke mogelijkheden er zijn voor subsidie. En ook als u uw woning (nog) energiezuiniger wilt maken, zijn er regelingen waarmee u uw voordeel kunt doen.

Kopen Starterslening Als u voor het eerst een huis koopt, kunt u in sommige gevallen een extra lening krijgen bovenop uw hypotheek. Deze starterslening overbrugt het verschil tussen de kosten van uw woning en het bedrag dat u bij uw bank maximaal kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Ongeveer tweehonderd gemeenten in Nederland verstrekken deze lening, in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Op de website van het SVn staat de lijst van alle deelnemende gemeenten. Zij bepalen zelf aan welke voorwaarden u moet voldoen. De hoogte van de starterslening hangt af van uw inkomen, eigen vermogen en de voorwaarden van uw gemeente. De starterslening heeft een rentevaste periode van vijftien jaar. De eerste drie jaar daarvan betaalt u geen rente en aossing. Als daarna uw inkomen genoeg is gestegen, gaat u rente en aossing betalen. Is dat niet het geval, dan kunt u een hertoetsing aanvragen en gaat u een maandlast betalen die past bij uw inkomen. Huizenbezitters kunnen de rente van een starterslening ook onder de nieuwe hypotheekregels van de belasting blijven aftrekken. Vroeger konden starters ook koopsubsidie, een maandelijkse bijdrage in de hypotheeklasten, aanvragen als ze een huis kochten, maar deze regeling bestaat niet meer. Meer informatie staat op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn): www.svn.nl

NHG Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgt u korting op uw hypotheekrente. De NHG is een garantie op hypotheken tot 290.000 euro. Met de NHG leent u veilig. Is bij (gedwongen) verkoop van uw woning de opbrengst onvoldoende om uw hypotheek af te lossen? Dan neemt de NHG de restschuld van u over. Uw hypotheekadviseur of bank kan zien of u in aanmerking komt voor de NHG. Deze garantie helpt u ook als u de hypotheek niet meer kunt betalen, bijvoorbeeld als u arbeidsongeschikt raakt, gaat scheiden of als uw partner overlijdt. Misschien moet u uw woning hierdoor gedwongen verkopen. Levert de verkoop te weinig op om de hypotheekschuld af te lossen, dan betaalt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, als u NHG heeft, uw restschuld aan de geldverstrekker. Als u

aan de voorwaarden van de garantie voldoet, hoeft u deze restschuld niet terug te betalen. U moet er wel aan meewerken om de schuld zo laag mogelijk te houden. Meer informatie is te vinden op de website van de Nationale Hypotheek Garantie: www.nhg.nl

Uw huis (nog) groener Door duurzaam te bouwen en verbouwen daalt de uitstoot van broeikasgassen, worden materialen hergebruikt en minder (schaarse) grondstoffen gebruikt. De overheid stimuleert burgers, bouwbedrijfsleven en gemeenten aandacht te besteden aan duurzaamheid en ondersteunt dit onder andere met subsidies voor duurzame energie, bijvoorbeeld voor zonnepanelen. Lening Voor sommige maatregelen krijgt u subsidie, belastingvoordeel of kunt u sinds begin dit jaar een goedkope lening afsluiten. U kunt deze lening, voor bijvoorbeeld dak-, gevel- en vloerisolatie, HR++ glas (hoogrendementsglas) en zonnepanelen aanvragen bij het Nationaal Energiebesparingsfonds. U kunt een lening met lagere rente aanvragen voor bedragen van 2.500 tot 25.000 euro. De looptijd is 7 of 10 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening. Meer informatie over het Nationaal Energiebesparingsfonds is te vinden via de website van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl

Huren Huurtoeslag U kunt huurtoeslag (vroeger huursubsidie genaamd) aanvragen als uw huur in verhouding tot uw inkomen hoog is. Het maakt daarbij niet uit of u een woning huurt van een woningcorporatie of particulier. Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag hangt af van de hoogte van uw huur en van uw inkomen. Uw huur moet lager zijn dan 699,48 euro per maand. Als u jonger bent dan 23, ligt de grens op 389,05 euro per maand. Dit zijn de bedragen voor 2014. Ook wordt gekeken naar de hoogte van uw inkomen en vermogen (spaargeld en beleggingen). Op de website van de Belastingdienst vindt u de voorwaarden. Op deze website kunt u ook een proefberekening maken om de hoogte van uw huurtoeslag te bepalen. U krijgt minder huurtoeslag als de huur hoger is dan 389,05 euro. Hoe hoger uw huur, hoe meer u naar verhouding zelf moet betalen. Dit is bedoeld om kosten te besparen en scheefwonen tegen te gaan. Het moet mensen die in verhouding tot hun inkomen te duur wonen, prikkelen om een goedkopere woning te kiezen. Meer informatie over huurtoeslag is te vinden op de website van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl

De website www.energiesubsidiewijzer.nl biedt een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren die energie willen besparen. Meer informatie Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl *Bron: rijksoverheid.nl


25% VERKOCHT

!

De Landerije bouwt verder! NOG 14 UNIEK E, L ANDELIJK GELEGEN KOOPWONINGEN V.A . O 239.000,– EN 5 K AV EL S V.A . O 96.800,– V.O.N.

D IR E C T K A V E L S Z IJ N R B E S C H IK B A A OON GRUT TO EN W E! N E E U N P O KO E R IJ R IN D E L A N D N O G D IT JA A

HEL MIG M AK EL A AR DIJ & TA X AT I E B U R O O / Z

0164 68 59 25

KOE T SENRUY T ER M AK EL A AR DIJ O.G.

0167 56 33 01

W W W.L A N DE L IJ K S T E E N B E R G E N .N L

Bezoek onze nieuwe showroom

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE

GALDERSEWEG 94 - 4855 AJ GALDER - NEDERLAND

WWW.SMIDJE.NL

Kies nu voor een SNS Hypotheek met NHG Ga je een huis kopen of heb je verhuisplannen? Kies dan voor een SNS Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Als je voor 4 april 2014 een SNS Hypotheek aanvraagt, krijg je korting op de hypotheekrente.

*RXYHUQHPHQWVSOHLQ 3;%HUJHQRS=RRP

Maak daarom nu een afspraak met een SNS Adviseur. Het eerste kennismakingsgesprek is op onze kosten. Bel 030 - 633 30 00 of ga naar een SNS Winkel bij jou in de buurt.

Vraag voor 4 april 2014 aan en proďŹ teer


- 05 NIEUWBOUW IN BEELD 2014 -

Belastingvrije schenking voor aankoop woning van 100.000 euro mogelijk

De hypotheekregels voor 2014 op een rijtje Vanaf dit jaar zijn de hypotheekregels licht gewijzigd. In 2014 is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten tot 104 procent van de waarde van de woning. Dat is inclusief twee procent overdrachtsbelasting. Een hypotheek van 106 procent blijft mogelijk bij energiebesparende investeringen in de woning, zoals zonneboilers en energiezuinige kozijnen. Starters krijgen te maken met betere hypotheekvoorwaarden. Ook wordt het gunstig om een belastingvrije schenking te doen voor de aankoop van een woning.

“Starters krijgen te maken met betere hypotheekvoorwaarden.”

DOOR MONIQUE JANSEN Vanaf dit jaar gaat de maximale hypotheekrenteaftrek voor huishoudens met de hoogste inkomens een half procentje omlaag. Het maximale belastingtarief waartegen de rente kan worden afgetrokken komt zo op 51,5 procent in plaats van 52 procent.

Belastingvrije schenkingen Schenkingen kunnen dit jaar makkelijker worden ingezet voor de aankoop van een eigen huis, de aflossing van de hypotheek of de restschuld na verkoop van een woning. Iedereen kan tot 1 januari 2015 een belastingvrije schenking doen van 100.000 euro. In het verleden mocht alleen een ouder aan een kind tussen de 18 en 40 jaar een dergelijke gift doen, maar

dit jaar kan bijvoorbeeld ook een grootouder een kleinkind helpen. Ook hoeven schenker en ontvanger geen familie meer van elkaar te zijn.

Aflossen Sinds 2013 geldt de hypotheekrenteaftrek alleen nog voor lineaire en annuïteitenhypotheken. Dat betekent dat de koper elke maand een deel van zijn of haar schuld aflost aan rente en aflossing. Deze maatregel is alleen van toepassing op nieuwe hypotheken. Huizenbezitters die al een (gedeeltelijke) aflossingvrije hypotheek hebben, kunnen wel dertig jaar gebruik maken van de renteaftrek. In 2009 verhoogde de overheid de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van 265.000 euro naar 350.000 euro. Dat wordt in stappen teruggebracht. Tot 1 juli 2014 is de NHG van toepas-

sing op woningen tot 290.000 euro. Daarna geldt weer het bedrag van 265.000 euro. Starters waarvan de verwachting is dat het inkomen stijgt, mogen sinds vorig jaar een hogere hypotheek aangaan.

Restschuldlening Wie een huis met verlies verkoopt kan de rente en kosten van een restschuldlening gedurende tien jaar van de belasting aftrekken. Dit betreft een tijdelijke maatregel voor restschulden die tussen 2012 en 2017 ontstaan. Vanaf dit jaar kunnen huizenbezitters bij de verkoop van hun huis een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie. Deze regel is bedoeld voor mensen die een restschuld overhouden na de verkoop van een woning waar de NHG op rust.


rui

TE

m

Een plek om thuis te komen

HU

hu u in B rapp uit arte en ho men f t

UR

Zwink 72, Tholen

Dit appartement op de tweede verdieping beschikt over een royale woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, ruime badkamer, tweede toilet en loggia. Deze woning van 84 m² is van alle gemakken en comfort voorzien. Daarbij kunt u gebruikmaken van de aanwezige 24-uurs persoonsalarmering via SVRZ. Een geruststellende gedachte!

Heeft u interesse?

daar zijn we thuis

Makelaars zijn voorzichtig optimistisch over 2014

Woningmarkt trekt aan na betere verkoopcijfers

Reageer via www.zuidwestwonen.nl of neem contact op met Stadlander op telefoonnummer 088 562 65 00.

Wilt u een nieuw huis kopen? Kom dan voor de beste hypotheek met de juiste rente naar Activa FinanciĂŤle Planning ‡ÊÊiivĂŒĂŠĂ•ĂŠĂœiÂ?ĂŠiiÂ˜ĂƒĂŠ}iÂŽiÂŽiÂ˜ĂŠĂœ>ĂŒĂŠĂ•ĂŠLiĂŒ>>Â?ĂŒĂŠĂ›ÂœÂœĂ€ĂŠĂ•ĂœĂŠ ˆ˜LÂœi`iÂ?ĂŠiÂ˜Ă‰ĂŠÂœvĂŠÂœÂŤĂƒĂŒ>Â?Ă›iÀâiÂŽiĂ€ÂˆÂ˜}Âś ‡Ê6ˆ˜`ĂŒĂŠĂ•ĂŠĂ•ĂœĂŠÂ?iĂ›iÂ˜ĂƒĂ›iÀâiÂŽiĂ€ÂˆÂ˜}ĂŠÂœÂœÂŽĂŠĂ˘ÂœĂŠ`ÕÕÀœ ‡ÊiivĂŒĂŠĂ•ĂŠÂ“ÂˆĂƒĂƒV…ˆiÂ˜ĂŠiiÂ˜ĂŠ7ÂœiÂŽiĂ€ÂŤÂœÂ?ÂˆĂƒÂś ‡ÊÂœiĂ›iiÂ?ĂŠLiĂŒ>>Â?ĂŒĂŠĂ•ĂŠĂ›ÂœÂœĂ€ĂŠĂ•ĂœĂŠ>Ă•ĂŒÂœĂ›iÀâiÂŽiĂ€ÂˆÂ˜}Âś ‡ÊÊ1ĂŠÂ…iivĂŒĂŠÂ“ÂˆĂƒĂƒV…ˆiÂ˜ĂŠÂœÂœÂŽĂŠĂœiÂ?ĂŠiiÂ˜ĂŠiĂ€}ĂŠ`Ă•Ă€iĂŠÂ?i˜ˆ˜}Âś ‡Ê Â˜ĂŠÂ…ÂœiĂŠĂƒĂŒ>>ĂŒĂŠÂ…iĂŒĂŠÂ“iĂŒĂŠĂ•ĂœĂŠÂ…ĂžÂŤÂœĂŒÂ…iiÂŽÂś

Eind 2013 stonden de kranten bol van het goede nieuws omtrent de woningmarkt. Na jaren van een dalend aantal verkopen, zou de markt zich langzaamaan weer aan het oprichten zijn en zouden er juist meer huizen worden verkocht. Het gaat hier wel om een landelijke trend. Regionaal kan de situatie nogal een anders zijn. Een aantal makelaars uit de regio schetsen hun beeld van het herstel op de woningmarkt en zij wagen het zelfs om een blik in de toekomst te werpen.

6iiÂ?ʓiÂ˜ĂƒiÂ˜ĂŠĂ˘Ă•Â?Â?iÂ˜ĂŠ`ÂˆĂŒĂŠÂ?>>ÀÊÛ>Â˜ĂŠ`iĂŠL>Â˜ÂŽĂŠiiÂ˜ĂŠÂ˜ÂˆiĂ•ĂœĂŠ Ă€iÂ˜ĂŒiĂ›ÂœÂœĂ€ĂƒĂŒiÂ?ĂŠÂœÂ˜ĂŒĂ›>˜}iÂ˜ĂŠÂœÂ“ĂŠ`iĂŠĂ€iÂ˜ĂŒiĂ›>ĂƒĂŒiĂŠÂŤiĂ€ÂˆÂœ`iĂŠ Ă›ÂœÂœĂ€ĂŠÂ…Ă•Â˜ĂŠÂ…ĂžÂŤÂœĂŒÂ…iiÂŽĂŠÂœÂŤÂ˜ÂˆiĂ•ĂœĂŠĂ›>ĂƒĂŒĂŠĂŒiÊâiĂŒĂŒiÂ˜Â°ĂŠ>>ÀÊ Lˆi`ĂŒĂŠ`iĂŠL>Â˜ÂŽĂŠĂ•ĂŠĂœiÂ?ĂŠ`iĂŠÂ?Ă•ÂˆĂƒĂŒiĂŠĂ€iÂ˜ĂŒiœÊ7ˆÂ?ĂŠÂŽĂ•Â˜Â˜iÂ˜ĂŠ`ÂˆĂŒĂŠ Ă›Ă€ÂˆÂ?LÂ?ˆÂ?Ă›i˜`ĂŠĂ›ÂœÂœĂ€ĂŠĂ•ĂŠLiŽˆÂ?ÂŽiÂ˜ĂŠiÂ˜ĂŠLiĂ€iÂŽi˜i˜°

Voor deskundige begeleiding 6ÂœÂœĂ€ĂŠ`iĂƒÂŽĂ•Â˜`ˆ}iĂŠLi}iÂ?iˆ`ˆ˜}ĂŠ}>>ĂŒĂŠĂ•ĂŠ ˜>>Ă€ĂŠĂ•ĂœĂŠiÀŽi˜`ĂŠÂ…ĂžÂŤÂœĂŒÂ…iiÂŽ>`Ă›ÂˆĂƒiÕÀÊ gaat u naar uw erkend hypotheekadviseur 7ˆÂ?ĂŠĂ˘ÂˆÂ?Â˜ĂŠĂ•ĂœĂŠĂƒÂŤiVˆ>Â?ÂˆĂƒĂŒĂŠÂˆÂ˜\ĂŠ ĂžÂŤÂœĂŒÂ…iÂŽiÂ˜ĂŠÂ‡6iÀâiÂŽiĂ€ÂˆÂ˜}iÂ˜ĂŠÂ‡ĂŠ Wij zijn uw specialist in: *iÂ˜ĂƒÂˆÂœi˜iÂ˜ĂŠÂ‡ĂŠĂ€i`ˆiĂŒiÂ˜ĂŠÂ‡ĂŠˆ˜>˜VˆiĂ€iÂ˜ĂŠ Hypotheken - Verzekeringen - Pensioenen Ă›>Â˜ĂŠĂ›iÀ…ÕÕÀ`iĂŠÂŤ>˜`iÂ˜ĂŠĂŠÂ‡ĂŠ>Â˜ĂŠiÂ˜ĂŠ Ă›iĂ€ÂŽÂœÂœÂŤLi“ˆ``iÂ?ˆ˜}ĂŠĂœÂœÂ˜ÂˆÂ˜} Kredieten - Financieren van verhuurde panden Aan en verkoopbemiddeling woning

ˆ>˜>ĂŠĂ›>Â˜ĂŠ`iÀÊ7iĂ€v

VĂŒÂˆĂ›>ĂŠˆ˜>˜VˆlÂ?iĂŠ*Â?>˜˜ˆ˜}\ĂŠ`Ă›ÂˆĂƒiĂ•Ă€ĂƒĂŠÂˆÂ˜ĂŠÂ…ĂžÂŤÂœĂŒÂ…iÂŽi˜]ĂŠ ­Li`Ă€ÂˆÂ?vĂƒÂŽwĂŠÂ˜>˜VˆiĂ€ÂˆÂ˜}i˜]ĂŠÂŤiÂ˜ĂƒÂˆÂœi˜i˜]ĂŠ>ĂƒĂƒĂ•Ă€>Â˜ĂŒÂˆl˜]ĂŠ ĂƒÂŤ>Ă€i˜]ĂŠLiÂ?i}}iÂ˜ĂŠiÂ˜ĂŠLi“ˆ``iÂ?ˆ˜}ĂŠÂœÂ°Ă˘Â°ĂŠ

!CTIV!&INANCIĂ&#x201D;LE0LANNINGs3TATIONSSTRAATs#!"ERGENOP:OOMs VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;VÂ&#x2C6;lÂ?iĂ&#x160;*Â?>Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;-Ă&#x152;>Ă&#x152;Â&#x2C6;Â&#x153;Â&#x2DC;Ă&#x192;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x20AC;>>Ă&#x152;Ă&#x160;xĂ&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;{Ă&#x2C6;ÂŁÂŁĂ&#x160; Ă&#x160; iĂ&#x20AC;}iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x153;ÂŤĂ&#x160;<Â&#x153;Â&#x153;Â&#x201C;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160; 4 sINFO ACTIVAlNANCENLsWWWACTIVAlNANCENLsWWWACTIVAHYPOTHEKENNL /\Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;{Â&#x2021;Ă&#x201C;Ă&#x2021;xäääĂ&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;\Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;{Â&#x2021;Ă&#x201C;Ă&#x2021;xää£Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;vÂ&#x153;J>VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;>w Ă&#x160;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;Vi°Â&#x2DC;Â?Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x153;Ă&#x153;Ă&#x153;°>VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;>wĂ&#x160;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;Vi°Â&#x2DC;Â?Ă&#x160;


Nieuwbouwprojecten Plaatsnaam

Naam Project

Soort woning

Prijs vanaf

Projectontwikkelaar/aannemer Verkopende Makelaar

Telefoon

Rijsbergen

Parc Tichelt

13 vrije bouwkavels & 6 ParcWoningen

€ 179.000,- v.o.n.

Somnium Real Estate

Van Hassel Makelaars

076-5964651

Achtmaal

De Luwte

3 koopwoningen

€ 187.000,- v.o.n.

Somnium Real Estate

Van Hassel Makelaars

076-5964651

Rijsbergen

De Kerkakker

3 koopwoningen

€ 322.500,- v.o.n.

Somnium Real Estate / Maas Jacobs

Van Hassel Makelaars

076-5964651

Achtmaal

De Luwte

2 hoekwoningen en 1 tussenwoning

v.a € 187.000,- v.o.n. Somnium Real Estate B.V.

Van Hassel Makelaars o.g.

076-5975900

Galder

Ballemanseweg

8 bouwkavels

v.a. € 265.000- v.o.n. Ruimte voor Ruimte

Van Hassel Makelaars o.g.

076-5975900

Rijsbergen

De Kerkakker

2 twee-onder-één-kap woning en

v.a. € 322.500,- v.o.n. Somnium Real Estate B.V. / Maas Jacobs

Van Hassel Makelaars o.g.

076-5975900

v.a. € 310.000,- v.o.n. De Kok Bouwgroep

Van Hassel Makelaars o.g.

076-5975900

46 appartementen

v.a. € 174.000,- v.o.n. Thuisvester

Van Hassel Makelaars o.g.

076-5975900

(vrije sector, slimmer kopen, huur)

(slimmer kopen)

1 vrijstaande woning Rijsbergen

Schouwland

6 twee-onder-één kap woningen en 3 vrijstaande woningen

Zundert

Kloosterhof, St. Anna

Zundert

Kastanjehof

4 rijwoningen en 2 patiowoningen

€ 226.000- v.o.n.

Maas Jacobs

Van Hassel Makelaars o.g.

076-5975900

Zevenbergen

Zwanenhoeve

Woonhuis bij zorgboerderij met

nvt

Brabantse Waard

nvt

168350000

zes woonunits Zevenbergen

Stationsstraat

Appartementen

ntb (huur)

Brabantse Waard

nvt

168350000

Zevenbergen

Lage Wipstraat

30 grondgebonden woningen

ntb

Brabantse Waard

ntb

168350000

€ 197.750,- v.o.n.

Bosselaar Zuid BV,

BON Makelaardij,

168350000

aannemer Van Agtmaal

Q makelaars

Brabantse Waard

BON Makelaardij,

en 6 appartementen Zevenbergen

Klundert

Bosselaar Zuid

Rodeborg

15 koopwoningen

16 eengezinskoopwoningen

€ 148.500,- v.o.n.

dankzij Slimmer Kopen korting Klundert

Mauritshof

45 huurappartementen (sociale huur),

168350000

Van Wensen Makelaardij

Brabantse Waard

nvt

168350000

Brabantse Waard, Van Wanrooij

nvt

168350000

8 huurappartementen (dure huur), 24 PG-plaatsen (gehuurd door Surplus Zorg) en een ontmoetingsruimte ntb (huur) Willemstad

Kloosterblokje

9 eengezinsrijwoningen en

ntb (huur)

Rijsbergen

Parc Tichelt

13 bouwkavels

v.a. € 179.000,- v.o.n. Somnium Real Estate B.V.

Van Hassel Makelaars o.g.

076-5975900

Bosschenhoofd

Bosschenhof

2-kapper

€ 277.000,- v.o.n.

Aan de Stegge Ontwikkeling Halderberge

Evers Makelaardij en

0165-560602

Wouwse Plantage

22 wonignen

van starterswoning tot

€ 177.500,-

Aan de Stegge Projectontwikkeling

Lotje Woonstijl

0165-560602

Plan De Caters

vrijstaande woning

Dongen

Biezonder Biezen

van starterswoning tot vrijstaande woning € 239.000,-

Aan de Stegge Projectontwikkeling

Van den Bosch Makelaars

0165-560602

Made

17 woningen

2- kap en vrijstaand

€ 339.000-

Aan de Stegge Ontwikkeling Made

Daniels Stokvis Makelaardij/ 0165-560602

Wouw

Nieuwoldehof

patiobungalow

€ 269.000,-

Aan de Stegge Ontwikkeling Wouw

Helmig Makelaardij

0165-560602

Zundert

WestAkkers

Koopwoning

€ 217.500,- v.o.n.

DC Onroerend Goed

Schalk Makelaardij

076-5937000

De Heen

Helena-Hoeve

13 koopwoningen

€ 174.000,-

Somnium Real Estate

Koetsenruyter Makelaardij

076-5964651

Breda

De Boschstraat-

14 Studentenstudio’s

Huurprijs: nnb

Gebr. Bakx

nnb

St. Annaland

Suzannaland

rijwoningen/twee-onder-één-kap/

va € 168.500,- von.

OKKO Project, www.suzannaland.nl

Bergen op Zoom

Het Groene Gordijn

huurappartementen

Stadlander

088-5626200

Tholen

Zwink 72

huurappartement

Stadlander

088-5626200

Steenbergen

De Landerije

14 koopwoningen

va € 239.000,-- v.o.n. BVR Groep

Helmig Makelaardij

0164-685925

5 bouwkavels

va € 96.800 v.o.n.

Koetsenruyter

0167-563301

Allee Wonen

0165-587777

De Rooy Makelaardij

0165-543050

6 patiowoningen (huur)

Made in Holland

Biemans Made Makelaardij

appartementen

Roosendaal

Waterland

appartementen

va € 216.000

Breda

Bouverijen

hoek en rijwoningen/

va € 235.000

Etten-Leur

Zeepziederstraat

BVR Groep

Bart Kimenai

06-20426067

twee-onder-één kap woningen/

Patricia van de Wijer

06-20959290 06-10559898

vrijstaand

Pascal de Wit

twee-onder-één-kapwoning/

Heijblom Makelaardij

076-5041500

levensloopbestendige

Roga makelaars

076-5148656

twee-onder-één-kap woning Etten-Leur

Schoenmakershof

10 hofwoningen

va € 309.000,-- v.o.n.

Heijblom Makelaardij

076-5041500

Etten-Leur

Vijfhoven

1 vrijstaand geschakelde woning,

va € 289.000,-- v.o.n.

Heijblom Makelaardij

076-5041500

Etten-Leur

Schipperstraat

twee-onder-één-kapwoning

Heijblom Makelaardij

076-5041500

Etten-Leur

Lange Brugstraat

4 ruime halfvrijstaande woningen

va € 325.000,-- v.o.n.

Heijblom Makelaardij

076-5041500

Etten-Leur

Kasteellaan

Vrijstaande woning

va € 307.500,-- v.o.n./

Heijblom Makelaardij

076-5041500

twee-onder-één-kapwoning

va € 270.000 v.o.n.

Etten-Leur

In ’t Park

Heijblom Makelaardij

076-5041500

4 twee-onder-één-kapwoningen

eengezinswoningen

va € 172.000,-- v.o.n. /

twee-onder-één-kapwoningen

va € 280.000,-- v.o.n.

Hoeven

Pioenroos

twee-onder-één-kap woning

va € 287.000,-- v.o.n.

Heijblom Makelaardij

076-5041500

Hoeven

Klaproos

rijwoningen

va € 189.000,-- v.o.n.

Heijblom Makelaardij

076-5041500

www.danilith.com Bouw uw eigen unieke woning

Munnikenheiweg 43, 4879 NE Etten-Leur Tel.: (076) 5015114 / Fax: (076) 5014355 E-mail: info@danilith.nl


SHOWROOM GEOPEND DI - VRIJ 09.00-17.00 ZA 9.00- 13.00 T. 0164 68 34 25

CANADAWEG 6 4661 PZ HALSTEREN I. WWW.MR-GROEP.NL E. INFO@MR-GROEP.NL

Vanaf 31 december 2020 moeten alle nieuwe gebouwen energieneutraal zijn. Ook voor renovaties gaan strengere eisen gelden. De MR Groep is echter al klaar voor de toekomst en beschikt over de nieuwste serie Deceuninck-kozijnen waarmee warmteverlies een halt wordt toegeroepen. Onze profielen verzekeren een perfect evenwicht tussen energierendement en levenscomfort. Onze oplossingen voor uw ramen en deuren verbeteren uw leefkwaliteit aanzienlijk. Ze bieden uitstekende thermische en geluidseigenschappen, verbeteren uw veiligheid en zijn in verschillende kleuren beschikbaar.

Geen warmtelekken meer! Ondanks de aanwezigheid van voldoende isolatie gaat nog in heel wat woningen tot 25 procent van de warmte verloren via allerlei spleten en kieren. Dat kost gebouwen punten op de energieschaal en doet de energiefactuur onnodig stijgen. Om ervoor te zorgen dat er rond raam- en deuraansluitingen geen warme lucht naar buiten of koude lucht naar binnen kan, heeft de MR Groep de beschikking over een gloednieuw prekader. Dit afwerkingsprofiel helpt, tot in de kleinste kiertjes en vrij van koudebruggen, een luchtdichte aansluiting tussen muur en kaderwerk te realiseren. Warmtelekken rondom ramen en deuren worden zo een halt toegeroepen.

Uitstekende isolatie dankzij unieke Linktrusion technologie. De Linktrusion technologie is een alternatieve oplossing voor gegalvaniseerd staal in de hoofdprofielen, oplossingen die de thermische prestaties gevoelig verder verbeteren. Zodoende biedt de MR Groep een overtuigend antwoord op de vraag vanuit de markt naar energie-efficiënte oplossingen.

Ga naar www.mr-groep.nl, klik op de calculator en kijk zelf hoeveel geld u op uw energierekening kunt besparen! Het kozijn van de toekomst, Met de Zendow neo Standaard kun

de Zendow neo Royal,

je fors besparen op je energiekosten.

is nu al verkrijgbaar bij de MR Groep.

BEZOEK VRIJBLIJVEND ONZE SHOWROOM EN LAAT U INFORMEREN OVER HOEVEEL U KUNT BESPAREN OP UW ENERGIEKOSTEN!


CARNAVALSWINKEL KEES KONINGS WWW.KEESKONINGS.COM te ESSEN Stoppen ! met roken

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

(HQQLHXZEHJLQPHWHHQĂ&#x20AC;MQH3DUWQHU" Wegens succes verlengd: 3 maanden gratis

Wij helpen bij: ¡ Lotgenotencontact ¡ Voorlichting ¡ Belangenbehartiging ¡ Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op

www.brandwondenvereniging.nl

Bel voor meer informatie:

Lia van der Wel 0165-201023 Of 088-0221900 (landelijk) Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen

T/M ZONDAG 2 FEBRUARI

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

deals

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

NISSE

ZONDAG GEOPEND IN SPIJKE

Fazanten Wild konijn Wilde eend Hertenbief Hazenruggen

van van van van van

â&#x201A;Ź 12,00 â&#x201A;Ź 8,50 â&#x201A;Ź 8,50 â&#x201A;Ź 32,50 â&#x201A;Ź 21,50

nu â&#x201A;Ź 6,00 nu â&#x201A;Ź 6,00 nu â&#x201A;Ź 5,00 nu â&#x201A;Ź 15,00 nu â&#x201A;Ź 12,50

OP=OP

De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt.

POELIER DE KONING Wouwsestraatweg 178 | Bergen op Zoom | 0164-233730

30% KORTING *

Do. en vr. de gehele dag geopend, op zaterdag tot 14.00 uur

Bouw-Vak Bouwshop

OP ALLESDe goedkoopste verf in de regio !!!! Poortweg 8 4613 BW Bergen op Zoom T 0164-254680 www.bouw-vakbouwshop.nl (webshop) info@bouw-vakbouwshop.nl

Frizz GL / !# ) # / &%%&' /#! ) #($" "#(&$#!''( ('( /&%!$$''# /#!.(!( # $$ !#

Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

VAN 9.420,ď&#x161;ş VOOR

6.595,-

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Valdessa / &'&*$!! "& / (('(*& $( (!(-%*# # #)+'( !)& &$#&/ )+'((&#*#%#, &"!''($!(.$#& '%$!&# / ")!"('$(!$'# $&0'

VAN 6.785,ď&#x161;ş VOOR

4.750,,!(!'#''$&'

Je komt er altijd uit met Wooning

NUMANSDORP INDUSTRIESTRAAT 31 TEL: 0186 ď&#x161;ş 653 700 SPIJKENISSE CONSTANTSTRAAT 4 $$#$)!*&% #''TEL: 0181 ď&#x161;ş 283 245 EXTRA KOOPAVOND OP DONDERDAG 30 EN VRIJDAG 31 JANUARI Wooning is ook gevestigd in Bergschenhoek, Den Haag, Naaldwijk, Rotterdam en Vlaardingen. WWW.WOONING.ORG

* Niet geldig in combinatie met andere acties. Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

#!)'%%&())&

(' ) & ' & % $  # !+ , 

* !

 

                      

  " 

!                      

#  

     %   

    

  % 

         &

$    

      

        

'  

    

'

       '     

   + , '  

 ) *  

( (          

' &  

  

    

        '                   

   

  

 -  

  .  

  

     

    

 

       

   

 

!"


Kees Kuijsveld

NAC-coryfeeën Adri Pelkmans en Kees Kuijs tonen in het NAC Museum de replica van het kampioensshirt uit 1921. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Niet ver van zijn woning in de Bredase wijk Brabantpark ligt het Kees Kuijsveld, de zesde NAC Breda Playground. Het is een eerbetoon aan voormalig NAC-speler en clubicoon Kees Kuijs. Samen met wethouder Saskia Boelema opende laatstgenoemde in oktober 2011 officieel ‘zijn’ veld aan de Elandstraat.

De Bredase wethouder Saskia Boelema en Kees Kuijs bij de officiële opening van het Kees Kuijsveld in 2011. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Kees Kuijs, van vreemde eend in de bijt tot clubicoon

‘Ik kwam niet voor de gezelligheid naar NAC’ Als speler maakte hij furore bij NAC, als supporter zit hij nog regelmatig bij ‘zijn’ club op de tribune. Kees Kuijs blikt terug op zijn imposante voetbalcarrière bij de Parel van het Zuiden. “Rat Verlegh had altijd het laatste woord.”

Kliekjes Daar vormen de spelers van Ajax en Feyenoord steevast kliekjes. Kees Kuijs: “Zowel Ajax als Feyenoord had altijd wel vier of vijf spelers in de selectie. De rest werd aangevuld met eenlingen van bijvoorbeeld, NAC, PSV en Fortuna Sittard. Wij waren dan ook op elkaar aangewezen. Ik heb het wel eens meegemaakt dat Ajax en Feyenoord na een interland tegen elkaar moesten voetballen. Dan werd alléén maar daarover gesproken. Het ging bijna ten koste van het nationale team. Toch was er wel een gezonde rivaliteit. Zelf vond ik het altijd leuk om tegen mijn vrienden bij PSV te spelen. Daar wilde je natuurlijk speciaal van winnen.” Stoten topclubs in Breda sportief gezien regelmatig hun neus, omgekeerd heeft NAC het in die tijd ‘boven de rivieren’ altijd heel moeilijk. “Psychologisch? Ja, dat kan best een rol spelen,” blikt Kees Kuijs terug. “Dat wordt er een beetje ingeprent, geloof ik, terwijl je het als speler eigenlijk niet wilt. Toch waren we altijd een beetje bang voor Feyenoord en Ajax.”

DOOR ADDO SPRANGERS In het jubileumboek ‘100 jaar NAC’ wordt de thans 82-jarige Kees Kuijs opgevoerd als een heus NAC-icoon. Dat is niet zonder reden. Tussen 1955 en 1963 speelt hij namelijk 238 competitiewedstrijden en 13 bekerduels in de clubkleuren van NAC, terwijl hij als NAC’er 39 keer voor het Nederlands Elftal uitkomt, daarmee zijn totale aantal interlands op 43 brengend. Zelf noemt Kees Kuijs het hem ten deel gevallen eerbetoon in het jubileumboek ‘wel grappig’. “Al zat ik er niet echt op te wachten,” voegt hij er meteen aan toe. Meeùs Het tekent de nuchterheid van de in het Noord-Hollandse Anna Paulowna geboren voormalige voetbalster. Als voetballer gevormd bij BKC en ZAP, belandt de linkervleugelverdediger bij Haarlem waar hij al snel in positieve zin opvalt. Vier interlands zijn het welhaast logische gevolg, waarna NAC-voorzitter Joseph Meeùs naar zijn diensten hengelt. Met succes, al verliep het niet helemaal zonder slag of stoot, zo vertelt Kees Kuijs. “De ‘oude’ Meeùs heeft me naar Breda gehaald. PSV was ook nog eventjes in beeld, maar ik had mijn jawoord al aan NAC gegeven. Voordat ik naar NAC kwam, overleed Meeùs echter. Het bestuur van NAC nam het over en ik kreeg ineens minder dan het salaris dat ik met Meeùs was overeengekomen. Ik heb me echter niet teruggetrokken en ben toch naar NAC gegaan. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar: een man een man, een woord een woord.” Combinatie Hoewel hij het bij NAC prima naar zijn zin heeft, blijft hij zich toch een beetje vreemde eend in de bijt voelen. “In de eerste plaats kwam ik binnen als die international van Haarlem. Daarnaast kwam ik uit de kop van Noord-Holland, uit Anna Paulowna. Ik moest echt wennen aan de mentaliteit hier. Ik kwam niet voor de gezelligheid, bij mij stond vooral het sportieve element voorop. Ik speelde bij het Nederlands Elftal en dat wil je dan natuurlijk wel even zo houden.” Van zijn inkomsten als semi-prof alleen kan Kuijs niet leven. Hij timmert naast het voetballen dan ook hard aan zijn maatschappelijke carrière. Zo doet hij de studie heilgymnastiek en massage (het tegenwoordige fysiotherapie), hetgeen hem later in staat stelde om als fysiotherapeut aan de slag te gaan. “De combinatie van een voetballoopbaan en een maatschappelijke carrière ging goed samen,” vertelt Kees Kuijs. “Twee keer per week trainde ik ’s avonds bij NAC en elke woensdagmiddag ging ik naar de centrale training van het Nederlands Elftal in Den Bosch.”

Rat Verlegh De eerste trainer die hij bij NAC meemaakt is Jan Blom. “We gingen goed met elkaar om. Jan Blom deed vooral het praktische werk tijdens de trainingen. Grote man achter de schermen was echter Rat Verlegh. Hij stippelde de tactiek uit en hield ook de peptalks voor de wedstrijden. Bij Verlegh had ik het idee dat hij het niet echt in me zag zitten. Misschien had het te maken met het feit dat het niet altijd zo boterde tussen hem en Joseph Meeùs, de man die me naar NAC had gehaald. Ik stond er altijd in, dat was het punt niet. Maar in de zogenaamde ‘Flashbacks’ - een soort wedstrijdverslagen die Verlegh voor voetbalbladen schreef, werd ik bijvoorbeeld nooit genoemd.” Nog een vraagteken zet Kuijs bij het plotselinge geschuif met zijn persoontje in het team. “Aanvankelijk was mijn positie bij NAC linkervleugelverdediger, net als in Oranje. Gaandeweg echter stond ik steeds vaker stopperspil. Toen we in 1956 in de laatste ronde van de kampioenscompetitie uit naar Rapid JC moesten, besloot Verlegh om Bram Lussenburg op te stellen als stopperspil en moest ik weer verhuizen naar de linksbackpositie. Bram Lussenburg was een heel goede voetballer, maar miste eenvoudigweg de snelheid om Rapid JC-spits Noud van Melis af te stoppen. We verloren er met 5-1. Verlegh had echter altijd het laatste woord. Ach, ik heb er nooit een woord aan vuil gemaakt. Ik deed gewoon wat me gezegd werd.”

Kees Kuijs tijdens zijn voetballoopbaan.

FOTO ARCHIEF NAC

‘Ik had mijn jawoord al aan NAC gegeven’

Multifunctioneel Als vleugelverdediger was hij wel te vergelijken met Daley Blind van het huidige Ajax, meldt Kees Kuijs desgevraagd. “Geen gekke dingen doen en de bal gauw inleveren dus. Ik had een middenveld voor me staan waar ik de bal snel kwijt kon en dat er ook altijd wel iets goeds mee deed. In die tijd kwam je als back ook niet ver over de middellijn. Meestal bleef je op je eigen helft. Ook de positie van stopperspil lag me wel. Tegenwoordig worden spelers geacht multifunctioneel inzetbaar te zijn. Daley Blind verhuist net zo gemakkelijk van de linksbackpositie naar het middenveld, maar vroeger was zoiets niet gebruikelijk.” Visje Spijt van zijn overgang naar NAC heeft Kees Kuijs nooit gehad. Kees Kuijs: “Roel Wiersma en Toon Brusselers, met wie ik bevriend raakte bij het Nederlands Elftal, hebben namens PSV nog wel eens een visje uitgegooid, maar ik ben bij NAC gebleven. Hier speelde ik samen met fantastische spelers als Leo Canjels en Louis Overbeeke. Laatstgenoemde had een enorm goed schot. Als Leo Canjels er toevallig niet was, stond hij gewoon in de spits. Jan van Hoogenhuizen en Adri Pelkmans waren spelers naar mijn hart, ze gingen er altijd voor. Dat gevoel had ik later ook bij types als Rob Penders en Eric Botteghin, jongens waar je op kunt bouwen.”

Supporter Kees Kuijs weet waar hij over praat. Jarenlang maakte hij deel uit van de groep rapporteurs die wekelijks spelers in de eredivisie cijfers gaf voor het klassement ‘Voetballer van het Jaar’ in dagblad De Telegraaf. Vandaag de dag is hij als liefhebber nog met grote regelmaat op de tribune van NAC te vinden. “Ik heb twee seizoenskaarten van NAC. Meestal zit ik tussen generatiegenoten als Hein van Gastel, Stan de Rijk, Jacques Visschers en Frans Vermeulen. Voor de wedstrijd schatten we dan samen de kansen voor NAC in. Als Selectie NAC seizoen 1958-1959. Staand v.l.n.r. Puck Storimans, Pau van den Hoven, Jan Blom (trainer), Adri Pelkmans, Stan de Rijk, Kees Kuijs en Jan NAC na afloop gewonnen heeft, ben ik echt blij, hoor. Van speler ben ik een echte supporter van NAC geworden, zonder meer.” van Hoogenhuizen. Gehurkt v.l.n.r. Louis Overbeeke, Theo Laseroms, Leo Canjels, Cock Luyten en Frans Bouwmeester. FOTO ARCHIEF NAC PAGINA 20


LICHTINSTALLATIES PROCESBESTURINGEN KRACHTINSTALLATIES PANEELBOUW BEVEILIGINGSINSTALLATIES REGELINSTALLATIES BRANDMELDINSTALLATIES DATA- /GLASVEZELNETWERKEN TELEFOONINSTALLATIES SPECIAL PROJECTS LUCHTBEHANDELING MEET & REGELTECHNIEK ENERGIEBEHEER WATERINSTALLATIES KOELTECHNIEK GASTECHNIEK

Bedrijfsruimte voor starters www.starters-bedrijfsruimte.nl

Ben jij op zoek naar een uitdagende, zelfstandige en afwisselende baan in de techniek dan is een van de onderstaande functies wellicht iets voor jou. G.NL

WWW.DENENGELSMANSIERBESTRATIN

Wij zijn op zoek naar m/v voor de functie van:

Kies voor Den Engelsman Tuinmaterialen

Veilingweg 9, 4697 RB Sint-Annaland T; 0166-653190 F: 0165-653740

www.denengelsmansierbestrating.nl

- Allround Elektromonteur utiliteit en industrie - Loodgieter/ verwarmingsmonteur (GaWaLo) - Tekenaar Autocad/Revit - Koelmonteur Uw reactie zien we graag z.s.m. tegemoet. JEFKO Techniek, t.a.v. Annemieke Boesveld Postbus 397, 4600 AJ BERGEN OP ZOOM Of per mail: a.boesveld@jefko.nl, www.jefko.nl

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

E 

10.

SCHOUDERKARBONADE 3KG met klein VARKENSLAPPEN beentje 4KG RUNDERGEHAKT 3KG KIPPENVLEUGELS 4KG MAGERE RUNDERLAPPEN 2KG VARKENSHIEL 5KG VERSE WORST 3KG

11.80

een '10' voor de laagste prijs

OVENGEBAKKEN ROOMPATE KOOKWORST 59 KIPFILET 100GR 1.29 150GR 1.50 100GR 0.

Zanco Mode Kortemeestraat 9 (in ‘t Vierkantje) "ERGENOP:OOMs0164-263485

Totale Leegverkoop nog 8 weken

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

COLUMN - Edwin van Beers gevoel, voor veel mensen is het ook gewoon nodig om op de kleintjes te letten. Het vreemde is dat we ook veel kansen laten liggen

50% KORTING

om te besparen. En wel op dingen die makkelijk geld kunnen opleveren, maar die we over het hoofd zien of waar we tegen opzien. Raar maar waar. Zo zijn de

auto / caravan / camper en boot

meeste mensen laks als het gaat om energiebespa-

stalling

ring. We hebben vaak geen idee hoe hoog onze energierekening is, terwijl daar toch het nodige te halen is. Alleen zien veel mensen besparen op energie als een

Jaarcontract vanaf €175,Onze website www.bootencaravanstallingzeeland.nl Locatie: Oud Vossemeer Tel. info: 06 12864807

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom

05

lastige, tijdrovende klus.

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

SCHILDER EN OOK KLUS EN BOUWWERKER zoekt per direct werk

Ook bij bankzaken zijn we soms zuinig met de verkeerde dingen. We zien op tegen het uitzoeken van wat er aan producten op de markt is. Toch kan het lonen om je huidige spaarrente eens te vergelijken

Spaar-shoppen

met die van andere banken. Een klein verschil in rente

Vorige maand kwamen vrienden uit het buitenland

in een mum van tijd. Ook het openen van een nieuwe

over. Wat doe je dan? Je laat ze mooie plekken zien en

rekening is zo gepiept. Op die manier kun je vrij een-

stopt ze vol met drop en stroopwafels. Grappig is dat

voudig geld besparen, zonder al te veel moeite.

kan na verloop van tijd toch een aardig bedrag opleveren. En: het vergelijken van de spaarrentes doe je

je op zulke momenten door vreemde ogen naar Nederland kunt kijken. Onze gasten wijzen ons op dingen die

Het geld dat wij op die manier besparen, levert ons

wij heel normaal vinden, maar die in hun ogen best wel

een volle boodschappenkar met lekkere dingen voor

vreemd zijn. Wij doen boodschappen in verschillende

het weekend op. Of we trakteren onze buitenlandse

voor binnen en buiten huis.

winkels, omdat sommige producten in de ene winkel

gasten op een etentje. We gaan dan wel voorzichtig

tel. 06-31002999

iets goedkoper zijn dan in de andere. En dan pakken

met ons geld om, bezuinigen op gezelligheid doen we

we ook nog eens de fiets als we dat doen. Heel om-

niet graag.

(nabij Lievensberg Ziekenhuis)

slachtig en wel erg zuinig, vonden onze vrienden.

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

SNSBank.BergenopZoom@sns.nl

Infra & verhuur

PAARDENBAKKEN, STAL- EN MONTAGEWERK Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

Wij Nederlanders besparen graag. We plakken zegeltjes tot we een ons wegen en we lopen elkaar onder de voet tijdens allerlei dwaze dagen in grote warenhuizen. Besparen? Het is voor velen van ons een tweede natuur. Het geeft niet alleen een lekker

PS. Ben jij geïnteresseerd in aantrekkelijke spaarrentes? Kijk dan ook eens naar SNS Maxisparen. Hier lees je er meer over of bekijk je een video met extra informatie: snsbank.nl/meermetmaxisparen


W E S T- P O I N T V O O R D E M U Z I E K L I E F H E B B E R We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Margriet Sjoerdsma met Eva Cassidy tribute naar Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

Geen tragiek, wel heel veel mooie liedjes Het levensverhaal van de Amerikaanse zangeres Eva Cassidy is even tragisch als fascinerend. Met haar vertolkingen van classics uit de jazz, blues, rock en pop weet de verlegen Cassidy slechts een klein publiek te bereiken. In 1996 krijgt ze te horen dat ze kanker heeft en na een kort ziekbed sterft ze op 33-jarige leeftijd. Vier jaar na haar dood krijgt ze geheel onverwachts alsnog wereldwijd erkenning. Sindsdien zijn er meer dan tien miljoen albums verkocht en geldt Eva Cassidy als één van de grootste zangeressen van onze tijd. Zangeres en songwriter Margriet Sjoerdsma (30) is het hier roerend mee eens en toert dit theaterseizoen door het land met haar voorstelling ‘A Tribute to Eva Cassidy’. In de aanloop naar haar optreden in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur, op zaterdag 1 februari aanstaande, sprak West-Point met Sjoerdsma over Cassidy en natuurlijk over de voorstelling. Door: Rutger Rijken “Ik hoorde Eva Cassidy voor het eerst toen ik zeventien was en net aan het conservatorium studeerde. Ik was meteen diep geraakt. Ze kwam weer op mijn pad in 2011 toen ik mijn derde album presenteerde. Muziekjournalist Johan Bakker stond in het publiek. Hij had een biografie over Eva geschreven en vroeg me na het optreden of ik het misschien zag zitten om tijdens de presentatie van zijn boek wat liedjes van haar te zingen. Ik ben hiermee aan de slag gegaan en besloot al snel om er een theaterprogramma omheen te bouwen. Ik ben naar Kopenhagen gegaan om aan

Agenda

Margriet Sjoerdsma.

mijn zangtechniek te sleutelen. Ik stelde mezelf als doel om me haar techniek tot in de puntjes eigen te maken. Dat was echt keihard studeren, een enorme uitdaging. Natuurlijk ga ik haar niet imiteren op het podium. Ik heb mijn eigen draai aan de liedjes gegeven.” Via Johan Bakker kwam Margriet in contact met violist Dan Cassidy, de broer van Eva. Hij was meteen enthousiast toen Margriet hem vroeg of hij naar Nederland wilde komen om een tribute-album op te nemen en mee te spelen tijdens de tournee. “Het is bijzonder om met iemand te mogen spelen die zo dicht bij Eva heeft gestaan als Dan. Hij zit boordevol verhalen over zijn zus. Het is geweldig om uit eerste hand te horen hoe zij bepaalde dingen deed of aanpakte.” Ondanks het feit dat de voorstelling een eerbetoon is, blijft Margriet Sjoerdsma dicht bij zichzelf. “De muziek van Eva ligt in de lijn van mijn eigen werk.

Ook ik vermeng genres en houd er niet zo van om me te beperken tot één ding.” “Mensen die naar de voorstelling komen krijgen twee keer 45 minuten muziek voorgeschoteld, omlijst met anekdotes uit het leven van Eva. Ik heb er bewust voor gekozen om niet het ‘bekende’, tragische verhaal te vertellen maar juist de nadruk te leggen op de manier waarop zij muziek maakte en over muziek nadacht. Dat vind ik als muzikant veel interessanter. Hopelijk houden we de aandacht lang genoeg vast, maar met zoveel prachtige, tijdloze liedjes durf ik het wel aan. Het is nog even passen en meten, maar we zijn er klaar voor.” Margriet Sjoerdsma en band (met special guest Dan Cassidy) staan op zaterdag 1 februari in de Nieuwe Nobelaer in EttenLeur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.margrietsjoerdsma.com en www.nieuwenobelaer.nl

maart Smokey and The Bandits. Veel plezier! Meer info: cafestroop.nl

te doen heeft Gebouw-T de uiterste inschrijfdatum verplaatst naar 31 januari. De Singer-Songwriter contest richt zich op talentvolle singer-songwriters in de leeftijd van 15 tot en met 40 jaar, woonachtig in gemeente Steenbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal, Tholen, Woensdrecht of Halsteren. Inschrijven kan tot en met 31 januari via de website van Gebouw-T, gebouw-t.nl

MaYaN Mezz Breda donderdag 30 januari 20.00 Taymir Mezz Breda donderdag 30 januari 21.00 Rapalje De Maagd Bergen op Zoom vrijdag 31 januari 20.00 T-Strijd Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 31 januari 20.30 Cesar Zuiderwijk De Maagd Bergen op Zoom zaterdag 1 februari 20.00 Nina June De Kring Roosendaal zaterdag 1 februari 20.15 Let’s Rock met The Hot Dogs Café Stroop Bosschenhoofd zaterdag 1 februari 20.30 Club VOOdOO Mezz Breda zaterdag 1 februari 20.30 Yonkers De Klomp Etten-Leur zaterdag 1 februari 21.30 Great Minds Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 1 februari 20.30 Kill The DJ Mezz Breda zaterdag 1 februari 23.00 Démira Mezz Breda zondag 2 februari 16.30 Co’s Keys Gebouw-T Bergen op Zoom zondag 2 februari 20.30 Richard Groenendijk De Maagd Bergen op Zoom dinsdag 4 februari 20.00 Wouter Hamel De Kring Roosendaal woensdag 5 februari 20.00 Berget Lewis Mezz Breda donderdag 6 februari 20.00 Tim Knol De Maagd Bergen op Zoom donderdag 6 februari 20.00 Uit Je Hok Mezz Breda donderdag 6 februari 21.00 Bastard Fest Mezz Breda vrijdag 7 februari 19.15 Holland Dance On Tour De Maagd Bergen op Zoom vrijdag 7 februari De Dijk De Kring Roosendaal vrijdag 7 februari 20.00 Vonder & Bloom De Kring Roosendaal vrijdag 7 februari 20.15 Dope D.O.D. Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 7 februari 20.30

Vijftig jaar geleden

I Want To Hold Your Hand

Nieuws Bosschenhoofds Café Stroop heeft volle muziekagenda In Bosschenhoofd wonen weliswaar niet veel mensen, iets meer dan 2.000, maar (live)muziek is er volop! In Café Stroop aan de Pastoor van Breugelstraat staat om de zaterdag een live band geprogrammeerd. Op 8 februari is dat After Rehearsel, op 22 februari de Butterfly Bluesband, op 8 maart Stationary Travellers en op 22

Inschrijfperiode Singer-Songwriter Contest Gebouw-T verlengd De inschrijfperiode van de contest die Gebouw-T in samenwerking met Stadlander Buurtcultuurfonds organiseert is verlengd. Om meer singer-songwriters de kans te geven aan de wedstrijd mee

I Want To Hold Your Hand.

Artiest met intieme liedjes en jazzy swingpop in Roosendaalse Kring

Wouter Hamel: Ik doe het puur voor het liedjes schrijven hem is het sterrendom niet besteed, hij wil het liefst bezig zijn met muziek in zijn puurste vorm. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE

Wouter Hamel by Mathias Bothor.

Een artiestenleven vol luxe en glamour én met jetset wereldreizen? “Hoogstens twaalf uur in het vliegtuig zitten op de terugweg van een optreden”, weet Wouter Hamel. Nee, aan

Uit alles blijkt dat Hamel met een ongekende passie met de muziek bezig is. Toch stelt hem dat soms voor lastig keuzes, bijvoorbeeld tussen kwaliteit en kwantiteit. Zo wordt er gewerkt aan zijn nieuwe album dat enigszins uitloopt, omdat hij de tijd niet vond er rustig voor te gaan zitten. Of misschien wel omdat hij er niet rustig voor wilde zitten, omdat optreden zo verslavend voor de zanger is. “Ik had nu op vakantie moeten zijn maar ik kreeg meer stress van het gevoel op vakantie te gaan en dingen achter te moeten laten waar ik nog middenin zat. Het is voor het eerst dat we ons album niet eerst in Nederland uitbrengen, maar in Japan”. Een logische keuze, omdat Wouter Hamel in Japan enorme populariteit geniet. In Japan wordt je anders onthaald dan in Nederland. In

Nederland word je met beide benen op de grond gezet, dat is wel goed. Ik doe het niet voor gillende fans of een soort sterrengevoel, maar puur voor het liedjes schrijven, trots zijn op je band en daar mee toeren. Ik liep tijdens mijn HAVO continue met een gitaar op mijn rug. Toch was ik niet bezig om professioneel muzikant te worden.” Na een optreden in de aula op zijn school viel het kwartje. “Daar speelde ik in mijn eentje een liedje van wel zeven minuten. Als mensen dan heel hard applaudisseren en het tijdens het optreden muisstil is, dan besef je dat eerst niet. Maar als het dan afgelopen is denk je O ja, dat was eigenlijk wel een leuk gevoel, ik deed precies wat ik het leukste vindt en wat ik thuis ook de hele dag doe op mijn kamertje én mensen vonden het nog leuk ook. Dat is wel een moment dat misschien mijn leven heeft veranderd.” Wouter Hamel staat vijf februari in de Kring in Roosendaal. Meer info: via dekringroosendaal.nl en hamelmusic.com. Het volledig interview is te lezen op west-point.nl

‘I Want To Hold Your Hand’ werd eind 1963 uitgebracht als de vijfde single van The Beatles en bereikte in een groot aantal landen de eerste plaats in de hitlijsten. I Want To Hold Your Hand was de eerste single van The Beatles die de eerste plaats haalde in de Billboard Hot 100 in de Verenigde Staten en vormde daarmee de doorbraak van The Beatles in dat land. Het lied is geschreven door John Lennon en Paul McCartney. In 1963 verhuisde Paul McCartney naar het ouderlijk huis van zijn toenmalige vriendin Jane Asher aan 2 Upper Wimpole Street in Londen. In de kelder van dat huis gaf de moeder van Jane, Margaret Asher, muziekles. In de kelder stond ook een piano en aan die piano schreven Lennon en McCartney samen I Want To Hold Your Hand. Bij veel nummers van Lennon en McCartney had een van de muzikanten het idee voor het nummer en hielp de ander bij het aanvullen en perfectioneren ervan. Maar sommige nummers, zoals I Want To Hold Your Hand, werden echt gezamenlijk geschreven. Lennon zei hierover in 1980: “We schreven veel songs samen. Ik herinner me dat we samen in de kelder van het

huis van Jane Asher aan de piano zaten. We hadden alleen nog maar ‘Oh you-u-u.. got that something’. Paul sloeg een akkoord aan, ik draaide me naar hem toe en zei: Dat is het! Doe dat nog eens een keer! In die dagen schreven we een groot aantal nummers op deze manier, one-to-one, eyeball to eyeball”. I Want To Hold Your Hand werd in één opnamesessie opgenomen op 17 oktober 1963 in de Abbey Road Studios. Dit was de eerste sessie waarbij The Beatles gebruik maakten van een 4 sporenrecorder. Die dag namen The Beatles ook de B-kant van de single, This Boy, op. I Want To Hold Your Hand was samen met She Loves You één van de twee songs die The Beatles in het Duits speelden (Komm, Gib Mir Deine Hand/Sie Liebt Dich). Beide nummers werden door de Luxemburgse musicus Camillo Felgen vertaald in het Duits. Top 5 Tijd Voor Teenagers (VARA) 1 februari 1964 1.I Want To Hold Your Hand – The Beatles 2.Pour Moi La Vie Va Commencer 3.Maria No Mas – Cliff Richard 4.Nimm Deine Weisse Gitarre – Gert Timmerman 5.This Land Is Your Land – Trini Lopez

W W W . W E S T - P OIN T. N L - IN FO @ WES T- POINT.NL - WWW.WEST- POINT.NL - INF O@ W E ST - PO INT . NL - W W W . W E ST - PO INT . NL PAGINA 22


KIJK OP

ACTION.NL VOOR DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN

WEEKACTIE! WEEKACTIE! ACTION CAMERA

SCHWARZKOPF HAARKLEURING

S+'UHFRUGLQJ LQFOZDWHUGLFKWH HQVFKRNEHVWHQGLJH EHKXL]LQJHQGLYHUVH DFFHVVRLUHVYRRU PRQWDJH

WINTE RS PO TI P!

NATURE MEZENBOLLEN

GLYHUVHNOHXUHQ SDOHWWHPRXVVHFRORU

[JUDP

VAN ZONDAG 26 JANUARI T/M ZATERDAG 1 FEBRUARI

PINDAKAAS VOOR VOGELS SRWJUDP

RT

29.95

(OGHUV 

DAMES SPORTTOP

(OGHUV 

1.79

DAMES/HEREN SPORTBROEK

GLYHUVHNOHXUHQ GU\FRRO ]HHUFRPIRUWDEHO PDWHQ6;;/

8 -PAC K

0.75

(OGHUV 

(OGHUV 

IMITATIE 360° CAMERA

GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ6;;/

1.39 OUTDOOR IMITATIECAMERA DOXPLQLXPEHKXL]LQJ QDXZHOLMNVYDQHFKW WHRQGHUVFKHLGHQ YRRUHHQ DIVFKULNNHQGHIIHFW

YRRUHHQDIVFKULNNHQGHIIHFW XLWJHUXVWPHWHHQ NQLSSHUHQG/('ODPSMH

3.79

2.99

DESIGNER SCHETSBLOK

H[WUDJURRWIRUPDDW LQFO VMDEORQHQ

(OGHUV 

1.69

DECO PLANT IN POT PHWZLNNHOHQVWULN JURHQHSODQWRIYLRRO FDFP

(OGHUV 

1.59

(OGHUV 

4.99

MICROVEZEL STOFZUIGERZAKKEN

THERMO SKISOKKEN

JHVFKLNWYRRUDOOH EHNHQGHPHUNHQ

5 STU KS

1.29

1.99

)UDJUDQFH&ROOHFWLRQ NHX]HXLWKHHUOLMNHJHXUHQ VWXNV

(OGHUV 

0.99

HEREN BOXERSHORT

GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ;6/

4 PAAR

2.29

(OGHUV 

GIMI DROOGREK

PHWHUGURRJOHQJWH PHWDDO

FLOWER WASKNIJPERS VRIWJULSVWXNV

1.09

E U RO P E S E IT! TO P KWALITE

5.99

(OGHUV 

XXL SPEELBOEK

/RWWR GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ6;/

DAMES THERMOSHIRT

GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ

STOFZUIGER ZUIGMOND XQLYHUVHHO

GEUR THEELICHTEN

1.99

(OGHUV 

NHX]HXLWGLYHUVH OHXNHWKHPD·V LQFOVWLFNHUV

MOLTON HOESLAKEN NDWRHQSRO\ VWUHWFKZLW

SKI PULLI PLFURIOHHFH FRPIRUWDEHO HQ]DFKW PDWHQ6;;/

3.49 (OGHUV 

2.99 90x200 cm 90x220 cm 140x200 cm 180x200 cm 180x220 cm

(OGHUV 

1.99

(OGHUV 

2.49

MOLTON KUSSENSLOPEN NDWRHQSRO\ [FPVWXNV

2.79

3.79 3.99 4.99 5.99 6.49

YDQDI

3.79

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

2.49

HEREN SPORT T-SHIRT


Overwinning op NVS brengt DIVO alleen aan kop

Hieronymuszwemmers op erepodium bij competitie

DINTELOORD - Na vorige week favoriet Emma aan de zegekar gebonden te hebben, beleefde DIVO een mooie week, waarin prima werd getraind. Tegen laagvlieger NVS moesten alle beentjes op de grond worden gezet en ‘gewoon’ de 3 punten in eigen huis worden gehouden.

STEENBERGEN - Ronde 3 van de Nationale Zwemcompetitie was op 19 januari.

Het verleden leert echter dat dit niet zo gewoon is, NVS is van oudsher een vervelende tegenstander voor DIVO. Vorig jaar werden er 2 punten verspeeld na een snelle 2-0 voorsprong en haakte DIVO destijds definitief af in de titelstrijd. Zover zou het niet komen, want ze doen echt nog volop mee, maar ze waren in ieder geval gewaarschuwd. NVS bleek echter weinig aanvallende aspiraties te hebben en zich het grootste deel van de wedstrijd te beperken tot verdedigen. De 1e helft kon NVS nauwelijks van haar eigen helft afkomen en had DIVO veelvuldig balbezit. Tot wat gevaarlijke corners, schietkans voor Daan Huijps (die overigens uitstekend werd gepareerd) en vrije kans voor Maikel den Ouden kwam het echter niet. Geen van deze kansen werd verzilverd en een mooie

combinatie op het middenveld, waardoor Maikel den Ouden voor de 2e maal vrij voor de keeper kwam, verdiende ook een beter lot. NVS zette hier weinig tegenover. Met 0-0 de rust in, wat ontbrak was een doelpunt. Daarmee zou de wedstrijd opengebroken worden. Wel moest DIVO alert blijven op de lange ballen van NVS, want met hun enorme passie en inzet kon er zomaar een balletje verkeerd vallen. Tien minuten na rust scoorde DIVO, doelman liet de bal na een vrije trap los en Wiebe Vissers kon eenvoudig de 1-0 binnen tikken. Ook na de openingsgoal was het DIVO dat aan de Vosmeerse deur klopte, maar toch kwam NVS wel iets meer van eigen helft. Toen werd toch wel duidelijk dat hun vrienden uit Nieuw Vosmeer beter kunnen ballen dan hun positie op de ranglijst doet vermoeden. Meer mannetjes voor de bal, betekent uiteraard ook meer ruimte voor de DIVO-voorwaartsen. Met spitsen als Maikel den Ouden en Derrick Vinjé kan dit worden afgestraft, maar toch duurde het lang voordat de 2e goal viel. Alhoewel iedereen voelde dat de 3 punten zo goed als in the pocket waren, moest de overwin-

ning nog wel even over de streep getrokken worden. Bij een vlijmscherpe counter werd door Maikel den Ouden netjes breed gelegd op Derrick Vinjé, die geen problemen kende om de bal achter de keeper te werken: 2-0 en de punten waren nu definitief binnen. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter op de ijskoude zondagmiddag voor het einde. Een 2-0 overwinning voor DIVO en daar kon iedereen eigenlijk wel mee leven. Zakelijk noemen ze zoiets toch? De euforie werd alleen maar groter, toen doorkwam dat medekoploper Emma punten had verspeeld bij Achtmaal en DIVO dus alleen aan kop was gekomen. Uitslagen zondag 26 januari DIVO 1-NVS 1 2-0 DIVO 2-ZBC’97 3 3-5 DIVO 3-HZ’75 2 5-3 SC. Welberg vr-DIVO vr 2-1 Programma zondag 2 februari RSV 1-DIVO 1 14.30u Steenbergen 5-DIVO 2 10.30u DIVO 3-Internos 11 10.00u DIVO vr-DEVO vr 11.00u

SC Welberg wint verdiend bij VCW WELBERG - Dat Welberg niet naar Wagenberg gereisd was om daar de punten aan de tegenstander te geven werd vanaf het startsignaal duidelijk. Vanaf de aftrap kan Bouke van Hooijdonk de bal veroverde en Lars Bogers aanspelen, deze schuift de 0-1 achter de keeper.

winning mee naar de Welberg genomen worden.

Na 10 minuut een vrije trap voor Welberg, vanaf 18 mtr schiet Barry Ekelmans de 0-2, onbereikbaar voor de keeper, binnen. Welberg laat daarna de druk op de wedstrijd wat verslappen, hierdoor kan VCW de aansluittreffer scoren, 1-2. Nog voor rust scoort, op aangeven van Lars Bogers, Mitch Krens de 1-3. In de 2e helft een zelfde spelbeeld, VCW dringt aan en Welberg probeert uit te breken. Door een penalty komt VCW met nog 15 minuten te spelen op 2-3. Het laatste kwartier zijn de linies bij Welberg gesloten en kan de benauwde maar verdiende over-

Uitslagen jeugd Zaterdag 25 januari SC Welberg D1-SC Gastel D2 2-3 SC Welberg E1-MOC’17 E5 6-2 Halsteren E7-SC Welberg E2 0-2 SC Welberg F1-FC Moerstraten F1G 11-0 SC Welberg F2-ODIO F2 10-1 Halsteren ME1-SC Welberg ME1 4-1

Uitslagen senioren Zondag 26 januari VCW 1-SC Welberg 1 2-3 HSC’28 5-SC Welberg 2 0-6 SC Welberg VR1-DIVO VR1 2-1

Programma senioren Zaterdag 1 februari 14.30 Virtus 2-SC Welberg 2 13.00 Tholense Boys 3-SC Welberg 3 Zondag 2 februari

14.30 SC Welberg 1-De Schutters 1 12.00 SC Welberg 2-Steenbergen 4 10.00 Roosendaal 9-SC Welberg 3 12.00 MOC’17 VR2-SC Welberg VR1 Programma jeugd Zaterdag 1 februari 13.00 SC Welberg B1-Wernhout B1 13.00 SC Welberg C1-Virtus C3 9.45 Lepelstr. Boys D1-SC Welberg D1 9.30 Rimboe E1G-SC Welberg E1 10.15 SC Welberg E2-SC Kruisland E2 9.30 Cluzona F2-SC Welberg F1 9.30 Smerdiek F1-SC Welberg F2 9.00 SC Welberg F3M-Cluzona F6G 14.30 SC Welberg/NVS MA1-R’daal MA1 11.30 JEKA MC1-SC Welberg MC1 11.30 SC Welberg MC2-Klundert MC1 11.30 SC Welberg MD1-ODIO MD1 9.00 SC Welberg M1-Dosko M2 Zaal, vrijdag 31 januari 19.30 FC Flamingo 1-SC Welberg 2 (de Snack)

Hulp voor overvallen winkeliers STEENBERGEN - Winkeliers die overvallen zijn kunnen voortaan een beroep doen op de expertise en ondersteuning van Slachtofferhulp Nederland. Naast de emotionele opvang biedt de organisatie winkeliers ook juridische ondersteuning. Zo kijkt men of zij de schade vergoed kunnen krijgen en kunnen de winkeliers voorbereid worden op het strafproces. “Overvallen zijn ingrijpende gebeurtenissen voor de slachtoffers. Daarom is het een goed initiatief van Detailhandel Nederland en Slachtofferhulp Nederland om vanaf 2014 samen te werken om slachtofferhulp voor winkeliers te organiseren”, aldus staatssecretaris Teeven.

Hieronymus 1 ‘nam’ de bus om naar Terneuzen te gaan om hun wedstrijd te zwemmen in zwembad de Vliegende Vaart tegen thuisvereniging de Schelde en de Warande. Hieronymus 2 ontving in zwembad de Stok in Roosendaal De Krabben, de Wildert, Den Doorn en SBC2000. Prestaties van de Steenbergse Hieronymus 1 zwemmers: Bas Erdmann werd 3e op de 200m. schoolslag en 6e op de 100m. rugslag. Op beide afstanden zwom hij een nieuw persoonlijk record. Op de rugslag verbeterde hij zijn tijd met 3sec. op de schoolslag met maar liefst

15sec. Job Erdmann werd op de 50m. schoolslag 3e, hij haalde een pr op de afstand. Ook kwam hij aan de start op de 100m. schoolslag. Senna Lindenberg won de 400m. wisselslag en werd 2e 100m. vrije slag. Wimar Lindenberg won zowel de 100m. vlinderslag als de 200m. wisselslag. Op beide afstanden verbeterde hij zijn pr. Annika Spijker werd 4e op de 100m. vrije slag en 6e op de 400m. wisselslag. Karlijn Spijker haalde twee 5e plaatsen op de 100m. vlinderslag en de 200m. wisselslag. Ze had een 50m. vlinder pr. en wisselslag pr. Jennefer van Terheijden werd 2e op de 200m. wisselslag en 3e op de 100m. vlinderslag. De complete uitslag: www. zpv-hieronymus.com voor info kijk ook op facebook @zpvhieronymus.

Dinteloord wint in competitie voor de 15e keer op rij DINTELOORD - Zaterdag stond de verre reis naar Zoutelande op het programma. De tegenstander was de promovendus uit de 3e klasse en men had de laatste 16 thuiswedstrijden van de afgelopen 2 seizoenen niet verloren. Het was zaak voor De Meeuwen om Dinteloord het 1e puntverlies toe te brengen. In de 1e helft had Dinteloord heel veel last van de harde wind en men speelde heel erg rommelig en ook onzorgvuldig. De mensen uit Zoutelande kregen in de 20e en 40e minuut 2 mogelijkheden om gevaarlijk te worden, maar de altijd zeer solide doelman Arien Pietersma stond een tegentreffer in de weg. In de 2e helft ging Dinteloord uit een geheel ander vaatje tappen en na 4 minuten in de 2e helft was deze ontmoeting gespeeld en het werd heel duidelijk dat De Meeuwen hun ongeslagen status zou kwijt raken. In de 47e minuut bracht Joep Brosky op goed aangeven van Remi Sulkers de stand op 0-1 en in de 51e minuut schoot Wessel Verschuren de bal van ongeveer

16 meter schitterend in het doel van De Meeuwen. Dinteloord ging goed door en in de 54e minuut kreeg Dinteloord een terechte strafschop, maar de trefzekere Jorik Mijnhijmer schoot op de paal en de stand bleef 0-2. Dinteloord was in de 2e helft heer en meester en in de 68e minuut maakte Robert van Opdorp na goed aangeven van Jorik Mijnhijmer er 0-3 van. In de slotfase van de ontmoeting zorgden Jorik Mijnhijmer en Joep Brosky voor de 0-5 eindstand. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys. Hopelijk dat Dinteloord de voorsprong kan uitbreiden naar 13 punten en zo de kroon op een voortreffelijk seizoen kan zetten. Uitslagen zaterdag 25 januari De Meeuwen-Dinteloord 0-5 Dinteloord 4-Unitas’30 3 8-3 Programma zaterdag 1 februari Dinteloord-Terneuzense Boys a.14.30u Dinteloord 2-Pelikaan 4 a.12.00u VVC’68 5-Dinteloord 3 v.11.15u Alliance 4-Dinteloord 4 v.13.15u

Start tafeltenniscompetitie STEENBERGEN - TCS speelt de eerste wedstrijden van de nieuwe competitie komend weekend. In feite staat er voor alle teams het nodige op het spel. Het 1e en 3e team zijn gedegradeerd en willen proberen om het verloren terrein zo snel mogelijk goed te maken. Dit zal vooral voor het 1e team een probleem worden, naast blessures staan ook veranderde werkomstandigheden een goede vorm in de weg. TCS 2 heeft eind

vorig jaar de titel in de 6e klasse gehaald en zal dit keer ongetwijfeld die stap met succes willen afronden. De 1e ronde spelen alle seniorenteams thuis in ’t Cromwiel. Programma vrijdag 31 januari 20.00u TCS 1-Batswingers 2 TCS 2-Tanaka 5 TCS 3-Tanaka 7 Zaterdag 1 februari 13.00u Batswingers 1-TCS 1 jeugd

Succesvol gala polsstokspringen voor Marijke Wijnmaalen

SV Diomedon STEENBERGEN - Marijke Wijnmaalen een meisje 1e jaars B junior (15 jaar) van Diomedon was uitgenodigd om deel te nemen aan de Internationale Indoor Gala Polsstokhoogspringen op zaterdag 25 januari te Zoetermeer.

Wij maken ruimte voor de nieuwe collectie.

Diverse showroommodellen tegen bodemprijzen! molenstraat

131

oudenbosch mulderstuinmeubelen.nl PAGINA 24

Zij was de jongste deelneemster van de 8 dames, bij de heren waren er 15 deelnemers, waaronder atleten uit Spanje, België en Duitsland. Ook de Nederlandse kampioenen zowel van de dames als van de heren waren ook aanwezig. Het beloofde een waar spektakel te worden, de aankleding van de indoorhal was er dan ook op aangepast, inclusief met muziek waar de atleten hun voorkeur voor konden aangeven. Marijke Wijnmaalen mocht de eerste sprong doen op 3.06 meter, daar ging zij in de 1e poging al over heen, haar persoonlijk record is 3.20 m en deze sprong ging heel goed. Daarna ging de lat 20 cm hoger naar 3.26

meter, hier ging ze als een speer ook over heen. Uiteraard was zij hier heel blij mee, andere deelneemsters begonnen ook op deze hoogte, wat voor haar heel plezierig was, nu had ze iets meer tijd om te herstellen en zich klaar te maken voor de volgende poging op 3.46 meter. Op deze hoogte sprong zij in de 2e poging er goed over heen, klasse was het! Drie andere dames haalde deze hoogte niet, voor Marijke betekende dit dat zij 5e werd op dit indoor polsstok gala bij sportvereniging Ilion, een zeer verrassende uitslag. Volgens haar trainer bij Ilion Jaap v.d. Plaat zit er het komende seizoen nog meer aan te komen, zij traint 1x per week in Zoetermeer om de techniek te leren beheersen, dat werpt zijn vruchten af voor Marijke . Komende twee weekenden zijn er ook weer polsstokwedstrijden waar Marijke aan deel mag nemen, wordt vervolgd.


UITGAAN

Stichting “de Spirituele Weg” organiseert een

Spirituele beurs Zondag 2 februari 2014

Café Zaal ‘t Hart van Gastel Markt 8, 4751 HR Oud-Gastel Entree € 5,- incl. consumptie ‡ Zaal open om 11.00 uur

Bungalowpark Libra Ommen NOG ENIGE BUNGALOWS te huur in de vakantieperiode € 375,- p.w. all in Zwembaden en recreatieteam aanwezig

Groepsuitjes Familiefeesten Feestlocatie

W W W.A K K E R MA N S.CO M

April - September - Oktober € 175,- p.w. all in

Restaurant ’t Veerhuis / Hotel Oosterschelde Rijksweg 5 – Anna Jacobapolder Eric & Karin Moerland, telefoon: 0167-576046 www.restaurantveerhuis.nl

Folders: 0529-457224 Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

OPEN EEN DEUR NAAR EEN BETERE TOEKOMST

UHVWDXUDQW ´GHEORHPNRROµ

Vanaf 31 januari zijn wij weer open! Gratis verrassingsdessert op vrijdag en zondag (zie onderstaande bon)

is...

Altijd een 3 gangen keuzemenu Altijd seizoensgebonden

Iedere vrijdag en zondag: Onbeperkt Mosselen eten

Altijd keuze uit 9 voorgerechten

Beleef onze Visspecialiteitenavonden

Altijd keuze uit 9 hoofdgerechten

op zaterdag 22-2, 8-3 of 15-3

Altijd keuze uit 4 nagerechten

Openingstijden februari/maart ma - vr vanaf 17.00 uur (na reservering) za en zo vanaf 12.00 uur Reserveren en meer info: tel: 0167-576046, www.restaurantveerhuis.nl

Altijd huisgemaakte verse gerechten

€ 26,50 per persoon Tot snel in de HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Daarmee krijgen ze hun ouders niet terug. Maar het zorgt wel voor een betere gezondheid, scholingsprogramma’s en hoop voor de toekomst. Bouwt u mee?

‘culinaire huiskamer’ van Bergen op Zoom

Meer weten? www.homeplan.nl

SMS HOME AAN

naar 5757 en steun HomePlan met 3 euro per maand

AKK ERMANS leisure & golf

Wouwsestraatweg 146, 4623 AS Bergen op Zoom 0164 233045

Bon voor gratis Verrassingsdessert Naam: ___________________________________________________ Adres: ___________________________________________________ Woonplaats:_______________________________________________ Geldig op vrijdagen en zondagen van 31 januari tot en met 6 april, in combinatie met een voorgerecht én hoofdgerecht, maximaal 2 personen per bon

www.debloemkool.nl

Restaurant ’t Veerhuis: Echt in Zeeland…..en toch zo dichtbij!!

”Die ene druppel. Die doet er toe.” - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

gratis plaatsing

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

JARIGE PROFICIAT Jarig zijn hoeft geen saaie boel meer te zijn. Bij Grieks Restaurant Knossos kan de jarige gratis* dineren; een gerecht* naar eigen keus en helemaal gratis!

GRIEKS RESTAURANT

www.knossos.nl Bergen op Zoom Lievevrouwestraat 4 tel. 0164-242607 *aantoonbaar jarig op dag van bezoek in 2014 en vergezeld van minimaal

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Profiteer BKB / BKC / PDB

✔ ✔ ✔ ✔

Geen specifieke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider

van onze e Tablet acti

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl

1 betalende tafelgenoot. (geldig van di t/m zo.)

o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes


Snorre- en Snorrekusbal ouverture van karneval 2014

Rode loper ligt klaar voor Strienestads n’artiestengala STEENBERGEN - Eén grote show moet het de komende weken gaan worden in Strienestad, waar het carnavalsfeest van 2014 – onder het motto “Kèk ’s wa d’n artieste! – op zaterdag 8 februari losbarst met het traditionele Snorrebal, waarbij in ieder geval het nieuwe carnavalslied de revue passeert. Zondag 9 februari mogen ook alle bietboerkes en meerminnekes weer aan de bak, dan staat het Snorrekusbal op het programma, met de verkiezing van drie nieuwe leden voor het jeugdgevolg. Achter de schermen hebben de medewerkers van de Stichting Karnaval Steenbergen de voorbije maanden de handen weer flink uit de mouwen gestoken, om voor alle doelgroepen in de Strienestadse samenleving een carnavalsviering van jewelste op poten te zetten. Ook de huis aan huis-collecte heeft inmiddels plaatsgevonden; nodig om alle activiteiten te kunnen bekostigen. Inkomsten haalt de SKS ook uit haar vele sponsors, adverteerders van de carnavalskrant (de Leutige Flodder, die op 1 februari in de bus valt), gemeentelijke subsidie en niet te vergeten de donateurs, die donderdag 6 februari bij D’n Overkant hun jaarlijkse h’Opsteker mogen komen halen. Nar Wiedus & De Bietels Prins Strienius V (Dennis Vermeulen), Nar

Wiedus (Wietse Visser), Jan Oorlog (Toine Loos), de Deftige Flodder (Barry van Leeuwen) en de nieuwe Mussenkoning (Martin den Broeder) staan ondertussen te trappelen van ongeduld om het podium te beklimmen en het startsein te geven voor een n’Artiestegaola dat zijn weerga niet kent. Het 11-jarig jubileum van Nar Wiedus en de Deftige Flodder (voor wie het zijn laatste optreden wordt) geeft nog eens extra cachet aan de doorlopende voorstelling, die dus zaterdag 8 februari begint met het Snorrebal bij Gebouw J, oftewel zaal De Joosse in de Kaaistraat, aanvang 20.11 uur. Niet alleen het gevolg, maar ook de dweilbandjes gaan daar natuurlijk hun kunsten vertonen, en rond de klok van elf uur staat de presentatie van het nieuwe Strienestadse carnavalslied gepland: een kraker van Nar Wiedus & De Bietels, dus dat belooft een regelrechte hit te worden. De cd gaat na de première meteen in de verkoop. En, zoals te doen gebruikelijk, maken de dragers van de leutigste snorren kans op een prijs. Nieuw Prinsje, Deftig Floddertje en Jantje Oorlog Ook op het Snorrekusbal, dat zondag 9 februari om 13.11 uur begint en zich eveneens bij De Joosse voltrekt, zal het nieuwe carnavalslied met stip op nummer één staan.

Deze middag staan alle bietboerkes en meerminnekes in de spotlights en die zullen met name gericht zijn op de kandidaatjes voor de verkiezing van een nieuw Prinsje, Deftig Floddertje en Jantje Oorlog. Zij kunnen de show echter niet stelen zonder de aanmoedigingen van het grote publiek. Ook bij het Snorrekusbal komen de leutigste snorren in aanmerking voor een prijs en dat geldt tevens voor de mooiste kleurplaten (inleveren tot 14.30 uur). De ‘grande finale’ van het Snorrekusbal volgt omstreeks half vijf, met de bekendmaking van het complete jeugdgevolg, waarin voor het tweede en laatste jaar sowieso Narreke Djerrel Bax, Leutvrouwke Eva Heshof en Mussenkoninkje Sieb Martens ‘acteren’. Vernieuwde website Kinderen uit de groepen 5 t/m 7 van de basisschool (mits woonachtig in Steenbergen, Welberg of De Heen) kunnen meedoen aan de verkiezing. Op alle basisscholen in voornoemde kernen zijn onlangs inschrijfformulieren uitgedeeld, maar aanmelden is ook mogelijk via het digitale formulier op de net helemaal vernieuwde website van de SKS: www.sks-steenbergen.nl, waarop onder meer ook de kleurplaat is te vinden, evenals het volledige scholenproject van de stichting. Voor nadere informatie over bovenstaande activiteit(en) en carnaval in Strienestad: www.sks-steenbergen.nl, www.facebook.com/SKSSteenbergen

Biljarten Regio Competitie NIEUW-VOSSEMEER - Biljarten Regio Competitie 2013-2014, na ronde 3 A-Teams: 1. Halsteren 4 136,161 3, 2. Welberg 1 135,838 3, 3. S.B.Ponderosa 1 134,099 3, 4. Halsteren 5 128,091 3, 5. de Heen 1 125,416 3, 6. Halsteren 3 122,462 3, 7. Vossemeer 1 121,810 3, 8. Oud Gastel 2 121,720 3, 9. Halsteren 1 121,041 3, 10. Keijenburg-1 118,874 3, 11. S.B.Ponderosa 2 118,721 3, 12. Oud Gastel 1 117,522 3, 13. Welberg 3 117,141 3, 14. Lepelstraat

1 115,253 3, 15. Steenbergen 1 114,150 3, 16. Steenbergen 2 113,099 3, 17. Lepelstraat 2 111,305 3, 18. Halsteren 2 109,262 3, 19. Hoeven 1 108,964 3, 20. Welberg 2 101,735 3. B-Teams: 1. Steenbergen 4 145,419 3, 2. Welberg 5 135,900 3, 3. Halsteren 9 127,915 3, 4. de Heen 3 125,677 3, 5. S.B.Ponderosa 3 123,938 3, 6. de Duiventoren 1 123,935 3, 7. Stampersgat 2 123,780 3, 8. Halsteren 8 122,295 3,

9. Halsteren 10 121,660 3, 10. de Duiventoren 2 120,579 3, 11. Oud Gastel 4 119,575 3, 12. Steenbergen 3 119,216 3, 13. Steenbergen 5 119,181 3, 14. Halsteren 6 117,691 3, 15. het Fort 1 117,130 3, 16. Oud Gastel 5 117,125 3, 17. Oud Gastel 3 116,363 3, 18. de Heen 2 115,578 3, 19. Welberg 4 114,010 3, 20. Halsteren 7 108,944 3. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

KERKELIJK NIEUWS DINTELOORD Nederlands Hervormde Gemeente Zondag 2 februari: 10.00u Kand. J.H. den Braber; 18.30u Ds. F.J.M. van Veldhuizen Parochie H. Petrus en Paulus Zaterdag 1 februari: 19.00u Woord en Communieviering m.m.v. R.K. kerkkoor. Intenties voor: overl. ouders P. v. Meel v.d. Weegen; Heilige Antonius; Onze lieve vrouwen altijd durende bijstand. Voorgangers: Pastoraal werker H. Paulissen / Corry de Jongh. Zes wekelijks gebed voor: Ad Testers-v.d. Riet (3). Gereformeerde kerk Dinteloord & Steenbergen Zondag 2 februari: 10.00u organist Ger Blok, predikant ds W.G. de Wit, Barendrecht NIEUW-VOSSEMEER H. Joannes de Doper Vrijdag 31 januari: 19.00u H. Mis in De Vossemeren. Zaterdag 1 februari: gelegenheid tot biechten in de sacristie van de kerk van 14 tot 15 uur. Caritas collecte Memisa: Deze collecte is volledig gericht op het opleiden van gezondheidswerkers in de afgelegen gebieden van Ghana. Zondag 2 februari: 9.00u Woord - Communieviering, voorganger pw Hein Paulissen. Intenties: Annie Swagemakers en overl. familie; Kees en Kaatje Koolen-de Leeuw; Janus Bosters. Maandag 3 februari: 18.00u H. Mis. Woensdag 5 februari: 19.00u H. Mis. Donderdag 6 februari: 19.00u Medjugorjeviering en Rozenkransgebed. Vrijdag 7 februari: 19.00u H. Mis in De Vossemeren Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer Elke zondag 10.30u dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel. 0164-231992, e-mail: hcvhmaalpad@home.nl. Voor informatie: B. v. Weesep, tel. 0164-683941. Zondag 2 februari: 9.00u eredienst in de Protestantse Kerk aan de Voorstraat; Ds. H. van het Maalpad.

Eerste diploma jeugdleden Badminton Vereniging

STEENBERGEN Evangelische kerk Open Deur Iedere zondag 10.30u samenkomst; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst en iedere maandagavond 20.00u evangelisatiestudie . Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: 06-53118236, www.opendeursteenbergen.nl of info@opendeursteenbergen.nl Voor een goed gesprek of gewoon een kop koffie bent U door de weeks van harte welkom in de keuken van Open Deur, maandag van 13.30u tot 17.00u en dinsdag t/m zaterdag van 10.00u tot 17.00u. Hervormde Gemeente Zondag 2 februari: Werelddiaconaat: ds. S.T. Baarda, Rotterdam. St. Gummaruskerk Kerkdiensten: jaarcyclus A. Zaterdag 1 februari: 19.00u Woord- en Communieviering R. v.d. Ham. Overl. ouders Adrianus v. Loenhout en Petronella Weterings en overl. familie. Zondag 2 februari: 10.00u pater B. v. Schaik; Fam. v.d. Riet-Looyen; Fam. Nagelkerken-v.d. Riet; leden en overl. leden van de KBO; fam. Uitdewilligen-v. Bergen; fam. v. Kaam-de Waal; Henk de Baat e.v. Riet de Baat-Rijsdijk. Maandag 3 februari: 19.00u pastoor H. v. Geel. Personalia: de overledenen die we gedenken zijn: Johanna Catharina Vissenberg-Knop. Zondag vieren we Maria lichtmis, tijdens deze viering zullen de kaarsen worden gewijd. Aan het eind van de viering bent u in de gelegenheid om de Blasiuszegen ontvangen ter voorkoming van keelaandoeningen. Openingstijden parochiesecretariaat: van maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u. Deze tijden gelden niet tijdens de schoolvakanties en op feestdagen, dan is het secretariaat alleen op donderdagochtend geopend. Spreekuur: Op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.30-10.30u in het parochiesecretariaat in de Gummaruskerk, Westdam 83 (ingang marktzijde). Misintenties: Wilt u een misintentie aanvragen? Gelieve dit minstens een week van tevoren (ivm tijdige plaatsing in de krant) door te geven bij het secretariaat op maandag t/m vrijdag van 9.1511.30u of via de website. PAGINA 26

Trainer Larry Reith en bestuurslid jeugdzaken Wilma Vogelaar met de examenkandidaatjes Jens van Dijk, Thomas Harreman, Jurre Ruiten, Joeri van Opdorp, Annelies Dongelmans, Chynouck van der Stel en Vanja Oldenhave.

DINTELOORD - Na een aantal maanden flink te hebben getraind, mochten 7 jeugdleden van Badminton Vereniging Dinteloord op dinsdag 21 januari examen afleggen voor het 1e deeldiploma van de badmintonsport. Met het behalen van het zogeheten deeldiploma 1 hebben de jeugdleden aangetoond de basis van deze racketsport onder de knie te hebben. De Dinteloordse badmintonvereniging werkt bij de jeugdafdeling sinds enkele seizoenen met deeldiploma’s. Dit houdt in dat de jongste leden van de vereniging stapsgewijs de diverse technieken en verschillende inzichten van badminton gedoceerd krijgen. Na een periode van trainen op bepaalde onderdelen

van de sport wordt er een examen door de jeugdleden afgelegd, waarbij de ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden aanwezig mogen zijn. Bij het deeldiploma 1 laten de examenkandidaatjes zien de service goed te beheersen en de eerste basisslagen van de sport. Daarnaast zijn ook de spelregels bij deze jeugdleden bekend. Door te werken met deeldiploma’s zorgen de jeugdtrainers en begeleiders van de vereniging ervoor dat er afwisselend met de kinderen wordt getraind en dat er op een gestructureerde wijze de diverse elementen van deze sport worden bijgebracht. Voor een andere groep jeugdleden breken er spannende weken aan. Zij zullen in februari het examen gaan afleggen voor deeldiploma 2.

Winnaars WK-actie bekend De winnaars van de WK actie van de Bode zijn bekend. Lezers maakten kans op kaarten voor het WK Cyclocross in Hoogerheide op 1 en 2 februari. De actie heeft in totaal twaalf winnaars opgeleverd. De volgende mensen hebben WK-kaartjes gewonnen: Johan van Hassel uit Zundert, familie Jansen uit Ossendrecht, John van Wensen uit Klundert, Paul Koenraadt uit Wouw, William van Peer uit St. Willebrord, Jack Schinkel uit Oost-Souburg, Marijn Frijters uit Breda, Ann Fiers uit Goes, A Baremans uit Etten-Leur, André Helmons uit Oud-Gastel, Olav Baltussen uit Bergen op Zoom, Frans Havermans uit Oud Vossemeer. De winnaars zijn op de hoogte gesteld per e-mail en hebben hun prijs ontvangen per post.

Winnaars Kerstpuzzel 2013 Onderstaande personen hebben een dinerbon t.w.v. € 50,00 gewonnen met de Monsterkruiswoordpuzzel. Hotel Zeeland: H. de Vos uit Stavenisse ’t Klok’uus: Ineke van der Linden uit Kapelle Huis den Deijl: J. Herijgers uit Zundert Lo Stivale: Fam. de Rooij uit St. Willebrord Belhamel: Fam. Ettema uit Zevenbergen 3 Musketiers: Mevr. Robertson uit Klundert ’t Spuihuis: A. de Been uit Hoogerheide De Tijd: Fam. J.L. Allen uit Etten-Leur Green White: A. Willemse uit Vrouwenpolder De Tuin: A.T.J. Gieben uit Wouw De Rithse Hoeve: Alice Sips uit Bavel Caruso: Mevr. Beljaars uit Hoeven De winnaars zijn inmiddels op de hoogte gebracht en hebben hun dinerbon ontvangen.


VACATURES

VACATURE ,ŽŽĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ď­Ďą ϰϲϴϭEĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Í˛sĹ˝Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152; ϏϭϲϳͲϹϏώϰϳϹ Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ç Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśĹ&#x161;ĆľĹ?Ć?Í&#x2DC;Ŝů

WÄ&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x161;Ć&#x161;Ĺ?ĹľÄ&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ˝Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161; Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x201A;Ć&#x152;ÍŹÄ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹ?Í&#x2022; ĹľĹ?ĹśĹ?ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻĎ­ĎŹƾƾĆ&#x152;Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŹÍ&#x2DC;DÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ä&#x17E;Ç&#x152;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśĹ?Ĺ?Ć?Ç&#x152;Ĺ?ĹśĆ? ĨůÄ&#x17E;Ç&#x2020;Ĺ?Ä?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹŻĆľĆ?Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;ĨĨĹ?ĹśĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x201A;Í&#x2022; Ä&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŹĹŻÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ç&#x20AC;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĹ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ&#x161;ŽŽĹ?Ĺ?ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä?Ä&#x17E;ĹśĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x2DC; dÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x17E;ĹŻÇ Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŹĆ&#x152;Ä&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;Ĩ ϭϲĹŠÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹ?Í&#x2DC; 'Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ç&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;žŽÄ&#x17E;Ć&#x161; Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻĹ?ŜĨŽÎ&#x203A;Ç Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśĹ&#x161;ĆľĹ?Ć?Í&#x2DC;Ŝů dÍ&#x2DC;Ä&#x201A;Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Í&#x2DC;:ŽůÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;^žŽƾĆ&#x161;ÍŹŜŊÄ&#x201A;Ĺ˝Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?

Ervaren monteur

m/v (fulltime)

Voor uitbreiding van ons team in Sprundel zijn we op zoek naar een full-time monteur voor het plaatsen, repareren en het onderhouden van garagedeuren voor de uitbreiding van ons team in Sprundel, Noord-Brabant. Werken bij Romass betekent hard werken in een continue veranderende organisatie. Tijdens je werktijden zul je onder andere bezig zijn met: -Het plaatsen van nieuwe garage en industriedeuren -Het onderhouden van bestaande installaties -Het uitvoeren van (nood)reparaties aan bestaande installaties 3URĂ&#x20AC;HOVFKHWV -Je hebt kennis van elektra en electrische circuits -Ervaring met het plaatsen van garagedeuren is een pre -Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en je bent bereid om soms in de avonden en in de weekenden te werken. -Je bent zelfstandig en toont initiatief -Je bent een doorzetter -Je bent in het bezit van rijbewijs BE -Je woont in de omgeving van Sprundel Neem voor meer informatie, of om meteen te solliciteren contact op met Maikel Brouwer, per email op maikel.brouwer@romass.nl. Voor vragen over deze vacature kun je ons bereiken op 0165-387335.

Ben jij die gedreven techneut die wij zoeken? Voor onze vestiging te Bergen op Zoom zijn wij op zoek naar een

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

AANKOMEND ACCOUNTANT Zijn/haar werkzaamheden zullen bestaan uit: ÍťÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ć&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŹĆ&#x2030;ƾŜĆ&#x161;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä?ĹŻĹ?ÄŁĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś ÍťĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;ĨĆ&#x152;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ä&#x201A;ĹľÄ&#x17E;ĹśĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹŻĹ?ĹśĹ?Ć?Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺś ÍťÄ&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ?ĹŻĹ?ÄŁĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;Ä&#x201A;Ä&#x161;ĹľĹ?ĹśĹ?Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;ĨÍ&#x2022;Ĺ˝Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;ĹśĹ?Ć?Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;ŜĎĆ?Ä?Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161; ÍťĆ&#x152;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;Ä?Ć&#x2039;ĆľĹ?Ć?Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E;

WĆ&#x152;ŽĎÄ&#x17E;ĹŻĹŹÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161; ÍťÄ?Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĨĹ?Ä&#x17E;Ć&#x152;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä?Ä?ŽƾŜĆ&#x161;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;ͲÄ&#x201A;Ä&#x161;ĹľĹ?ĹśĹ?Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ä?ŽŜĆ?ƾůÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161;ŽĨ Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ĺ?Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä?Ä?ŽƾŜĆ&#x161;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161; ÍťĹŹÇ Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;Ć?Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;Ä?Ä?ĆľĆ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161; ÍťÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ç Ĺ˝Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĹ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ć?Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x152;ŽŏŏÄ&#x17E;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ä?Ĺ?ĹŠĹŹĹŻÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś ÍťĹ?Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ĺ˝Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ?ŽžžƾŜĹ?Ä?Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?Ĺ?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺś ÍťÄ&#x201A;ĹľÄ?Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E;ŽžĹľĹ?Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĆ?Ä&#x17E;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;Ä?Ć&#x2039;ĆľĹ?Ć?Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ĺ˝Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E; ĹŻÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺś

Wij bieden ÍťĹ?Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ä&#x17E;Ä?ƾŜÄ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ć?Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ç Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśĹ&#x2021;Ä&#x17E;Ç&#x2020;Ĺ?Ä?Ĺ?ĹŻĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161; ÍťÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĆŤĹ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ?ĨÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ĹŹĹ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ĺ?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹśÄ&#x17E;Ĺś ÍťžŽĹ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĹ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;ŽžĹ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;ŏŽžĆ?Ć&#x161;Ä&#x161;ŽŽĆ&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ŜŜÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x161;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x2030; ^ŽůůĹ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Í&#x2022;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;sÍ&#x2DC;ŏƾŜĆ&#x161;ĆľĆ?Ć&#x161;ĆľĆ&#x152;Ä&#x17E;ŜŜÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ZĹ˝Ç Ä&#x201A;Ä? Ä?Ä?ŽƾŜĆ&#x161;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ć?Ć&#x;ĹśĹ?Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ć?Í&#x2DC;sÍ&#x2DC;Í&#x2013;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśKĆ&#x152;ĹŻĹ?ÄŁĹśĆ?Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ď°ĎŹÍ&#x2022; ϰϲϹϭ:^dEZ'EÍ&#x2022;ŽĨÇ&#x20AC;Ĺ?Ä&#x201A;ĹľÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć?ŽůůĹ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Î&#x203A;Ć&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x201A;Ä?Í&#x2DC;Ä&#x17E;Ćľ Ć&#x161;Í&#x2DC;Ä&#x201A;Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Í&#x2DC;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Í&#x2DC;:Í&#x2DC;DÍ&#x2DC;Ä&#x161;Ä&#x17E;ZŽŽĹ?ĹŠZÄ&#x17E;Ĺ?Ĺ?Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä?Ä?ŽƾŜĆ&#x161;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Í&#x2DC; sŽŽĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜƾĹ?Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;ŽŽĆ&#x152;Ä?Ä&#x17E;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ĺ?ĹśĹ?ŏƾŜĆ&#x161;ĆľÄ&#x17E;Ä&#x17E;ŜŏĹ?ĹŠĹŹĹŠÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ŜŽĆ&#x2030; ŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ä?Ć?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Í&#x2014;Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ć&#x152;Ĺ˝Ç Ä&#x201A;Ä?Í&#x2DC;Ä&#x17E;Ćľ

Onderhoudsmonteur Taken en verantwoordelijkheden; Â&#x2021;9HUULFKWRQGHUKRXGVZHUN]DDPKHGHQ ]RZHOSUHYHQWLHIDOVFRUUHFWLHI HQPRGLÂżFDWLHVDDQ0DWHULDO+DQGOLQJ(TXLSPHQWFRQIRUPHHQRQGHUKRXGVVFKHPD Â&#x2021;5HJLVWUHHUWGHRQGHUKRXGVZHUN]DDPKHGHQRSGHMXLVWHZLM]HLVJHULFKWRS YHUEDQGHQRYHUHHQNRPVWHQWXVVHQGH]HZHUN]DDPKHGHQHQDGYLVHHUWRYHU PRJHOLMNKHGHQYRRURSWLPDOLVDWLHV Â&#x2021;/RVWVWRULQJHQRS]RZHO]HOIVWDQGLJDOVLQWHDPYHUEDQGRSPHFKDQLVFK HOHNWURWHFKQLVFKHQEHVWXULQJVJHELHG Â&#x2021;+RXGWKHWYHUEUXLNYDQGHVSDUHSDUWVELMFRQIRUPGHRSJHVWHOGHSURFHGXUH EHVWHOWVSDUHSDUWVQDJRHGNHXULQJYDQGH7HFKQLVFK&R|UGLQDWRU Â&#x2021;6FKDNHOWLQGLHQQRGLJLQRYHUOHJGHOHYHUDQFLHULQWHQEHKRHYHYDQKHWHIÂżFLsQW EHKDQGHOHQYDQVWRULQJHQUHSDUDWLHV Â&#x2021;*HHIWHHQFRUUHFWHLQYXOOLQJDDQGHRSURHSGLHQVW Taken ten behoeve van optimalisatie; Â&#x2021;6WHPWGHYHUGHOLQJYDQGHZHUN]DDPKHGHQRQGHUOLQJDIPHWFROOHJDH Â&#x2021;:HUNWQDXZVDPHQPHWDQGHUHDIGHOLQJHQ ZDDURQGHU3ODQQLQJHQ 2SHUDWRU YRRUHHQWLMGLJHHQFRUUHFWHDIVWHPPLQJYDQGHWHRQGHUQHPHQ DFWLHVZHUN]DDPKHGHQ Â&#x2021;0HOGWRQYHLOLJHVLWXDWLHVULVLFRÂśVHQ ELMQD RQJHYDOOHQYLDGHMXLVWHSURFHGXUH +RXGW]LFKDDQGHYDQWRHSDVVLQJ]LMQGHSURFHGXUHVHQLQVWUXFWLHV]RDOVRS KHWJHELHGYDQYRHGVHOYHLOLJKHLG+$&&3$UER9HLOLJKHLG0LOLHXHQ.ZDOLWHLW Functie eisen Â&#x2021;0%2ZHUNHQGHQNQLYHDX Â&#x2021;,QKHWEH]LWYDQGLSORPDÂśVFHUWLÂżFDWHQRSKHWJHELHGYDQYHLOLJKHLGHQYHLOLJ ZHUNHQ ]RDOV9&$1(1:HUNHQRSKRRJWH Â&#x2021;%HKHHUVLQJYDQGH1HGHUODQGVHWDDO Â&#x2021;5XLPHNHQQLVHQHUYDULQJRSKHWJHELHGYDQPHFKDQLFDHOHNWURWHFKQLHNHQ EHVWXULQJVWHFKQLHN Â&#x2021;.HQQLVHQHUYDULQJPHW3/&HQ3&DDQJHVWXXUGHYRODXWRPDWLVFKHORJLVWLHNH WUDQVSRUWV\VWHPHQ Â&#x2021;6WHUNDQDO\WLVFK Â&#x2021;%HUHLGKHLGWRWKHWZHUNHQLQSORHJHQGLHQVWHQLQRSURHSGLHQVW Â&#x2021;%HUHLGKHLGRPWHZHUNHQLQHHQNRXGHYULHVRPJHYLQJ Arbeidsvoorwaarden Â&#x2021;:LMELHGHQHHQPDUNWFRQIRUPVDODULV +HUNHQMLMMH]HOILQGLWSURÂżHOHQYRHOMHMHWKXLVELQQHQHHQFRPPHUFLsOH ORJLVWLHNHIDPLOLHRUJDQLVDWLHPHWNRUWHFRPPXQLFDWLHOLMQHQUHDJHHUGDQVQHO :LMNRPHQJUDDJPHWMRXLQFRQWDFWHQ]XOOHQMHELMJHVFKLNWKHLGXLWQRGLJHQ YRRUHHQNHQQLVPDNLQJVJHVSUHN:LM]LHQMRXZVROOLFLWDWLHJUDDJELMYRRUNHXU SHUHPDLORIDQGHUVSHUSRVWWHJHPRHW 3DUWQHU/RJLVWLFV%9Â&#x2021;7DYPHYURXZ0YDQGHU9HOGHQ+52IÂżFHU 3RVWEXVÂ&#x2021;=$%HUJHQRS=RRP +XPDQ5HVRXUFHV1/#SDUWQHUORJLVWLFVHX www.partnerlogistics.eu

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl


ck? winterja s u e i d o Warm m Check! ,90 129 normaal € 79,90 nu vanaf €

De broeken van Brax , Meyer en Gardeur

normaal € 99,90 nu vanaf € 59,90

de Bos ko (doet ni stuumdeal emand ons na!) kostuum + shirt

normaal €

+ da s + s okken 498,- nu v a na f € 2

49,-

! i r a u n a j wel Bos! llectie! o c r e t n i Goed bezig bij w le e h ng op de i t r o k % 0 5 t o t Nu

Colberts

Gant normaal € 99,90 nu vanaf € 59,9 0

179,normaal € 99,90 nu vanaf €

Bergen op Zoom Stationsstraat 8 t 0164 796000

Goes Langevorststraat 56 t 0113 214530

Middelburg * Lange Delft 1 t 0118 613047 * Lange Delft 37 t 0118 650666 info@bosmenshop.nl

McGregor

normaal € 99,90 nu vanaf € 49,9 0

bosmenshop.nl Gaastra

9,90 normaal € 6 35,nu vanaf €

/bosmenshop /BosMenShop

7 SQUARE, ALAN RED, BAILEY´S, BASEFIELD, BRADBURRY, BRAX, COMMANDER, CROSSFIELD, DESERIOUS, DONAR, FALKE, FORTEZZA, FRED MELLO, GAASTRA, GANT, GARDEUR, GATE ONE, GIORDANO, HATTRIC, HUGO BOSS, JOB BELTS, LACOSTE, LEDUB, LYNDEN KAY, MANDERLEY, MARNELLI, MCGREGOR, MEYER, NAPAPIJRI, PIERRE CARDIN, PROFUOMO, RESET, S4, SCHIESSER, STATE OF ART, STONECAST, TENSON, TODAY´S MAN, TRAFFIC, UMANO, VAN SANTEN & VAN SANTEN, VANGUARD, VILEBREQUIN, WATERHILL

Dsb 20140129