Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

B E R G E N

O P

O P L AG E :

Z O O M S E

26 JANUARI 2014 WEEK 4

Uitgeverij

29.800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

SPORT

Volg ons via twitter: @BergseBode

SCOUTING: ‘SCHENK ONS SAMARBETE’

Te l .

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

KANTTEKENINGEN BIJ FUSIE OMROEPEN

Lege plaatsen handmatig geteld

Mandelabeeld vindt politieke steun

BERGEN OP ZOOM - Het aantal lege plaatsen op parkeerplaatsen wordt de komende tijd handmatig geteld. Dat heeft het college besloten, nadat bleek dat de aantallen die op de digitale borden staan soms niet kloppen. Het probleem werd ontdekt door ParkeerBeheer. Zij heeft op aangeven van de gemeente gelijk onderzoek gedaan naar de oorzaak. Die zou liggen in een storing die soms plaatsvindt in de telslangen onder de weg. Er wordt gezocht naar een permanente oplossing. Tot die tijd wordt het aantal auto’s tweemaal per dag geteld door medewerkers van ParkeerBeheer. Zij passen dan de aantallen op de digitale borden aan, zodat deze weer kloppen.

BERGEN OP ZOOM – De steun voor het plaatsen van een borstbeeld van Nelson Mandela groeit. Louis van der Kallen, lijstaanvoerder voor de DSB-fractie in Bergen op Zoom, is van mening dat Mandela het respect van de inwoners verdient en dat er een tastbaar eerbetoon moet worden gerealiseerd. Hij heeft het college verzocht om weer in overleg te gaan met Louis van de Watering en een basisbudget beschikbaar te stellen. Van de Watering begon in 1990 al met een initiatief om ervoor te zorgen dat er een borstbeeld van Mandela geplaatst zou worden. Een borstbeeld is er niet van gekomen, wel werd er een plantsoen vernoemd naar Mandela.

Jeugdraad komt met jongerenkieswijzer

Spado kandidaat Appeltje van Oranje

BERGEN OP ZOOM – De jeugdraad van de gemeente Bergen op Zoom is bezig met het opzetten van een kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Deze jongerenkieswijzer moet duidelijk maken voor 18-plussers welke partijen deelnemen en wat hun standpunten zijn. Daarvoor heeft het adviesorgaan 25 stellingen voorgelegd aan de lijsttrekkers van de deelnemende partijen. Met de antwoorden op zak wil de jeugdraad presentaties gaan geven op scholen, om jongeren bekend te maken met de lokale politiek. Wanneer deze campagne van start gaat is nog onduidelijk. De jeugdraad hoopt deze maand nog te beginnen met de presentaties.

Vragen aan Opstelten over cellencomplex BERGEN OP ZOOM - Minister Opstelten heeft het Veiligheidshuis in Bergen op Zoom heropend en het CDA maakt meteen van de gelegenheid gebruik om een veiligheidsprobleem onder de aandacht te brengen: “Wij moeten met regelmaat agenten op straat missen, omdat men arrestanten naar Breda moet brengen, omdat ons eigen cellencomplex niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. De tijd die meerdere agenten daarmee kwijt zijn kunnen zij niet op straat doorbrengen en is daarmee voor het gevoel van burgers eigenlijk verloren tijd”, aldus het CDA die Opstelten vraagt wat hij kan doen om het Bergse cellencomplex weer op orde te krijgen.

Parkeren Joorenplein ‘s nachts gratis BERGEN OP ZOOM – Voor de parkeerplaatsen op het Pastoor Joorenplein hoeft vanaf nu ‘s avonds niets meer betaald te worden. Tussen 20.00 uur en 08.00 uur is het parkeren op het plein gratis. In die periode wordt gewerkt met een tarief van 0 euro. Dat betekent niet dat de slagbomen open staan. Er moet gewoon een kaartje worden gehaald. Over de nachturen wordt dan alleen niets betaald. Tijdens het behandelen van de beleidsnota Parkeren werd een motie aangenomen door de raad die het college oplegde om deze verandering door te voeren. Wethouder Ton Linssen: “De gemeente levert hiermee een dienst aan de buurt.”

BERGEN OP ZOOM - Op verzoek van het comité Stenen Strofen verwoordde dichteres Ester Naomi Perquin (l) onze 800-jarige stadsgeschiedenis. Deze week onthulde burgemeester Petter (r) haar stenen strofe ‘Iemand bedacht’ op de gevel van het pand aan de Zuidmolenstraat 25. Doorheen Bergen op Zoom zijn al vele gevels verfraaid met strofen van bekende Nederlandstalige dichters. FOTO MARJET LUBBERS

Rechter spreekt gemeente tegen: voetbalclub mag ruim 92.000 euro houden

FC Bergen krijgt gelijk in btw-zaak BERGEN OP ZOOM - De rechter heeft een einde gemaakt aan jarenlang gesteggel tussen de gemeente en FC Bergen over een btw-teruggave van ruim 92.000 euro. De gemeente was van mening dat dat bedrag in de gemeentekas hoorde, maar daar was FC Bergen het niet mee eens. Terecht, oordeelde de rechter. Ook moeten er afspraken gemaakt worden over de tribune en een erfpachtovereenkomst voor de kantine en de bestuurskamer. Beide partijen gaan op korte termijn met elkaar aan tafel. DOOR VERA DE GEUS De zaak loopt inmiddels al sinds eind 2011. In 2010 verhuisde FC Bergen van sportpark Rozenoord naar het nieuwe sportpark De Markiezaten. Om tenminste gelijkwaardig van de nieuwe accommodatie gebruik te kunnen maken, werd met gesloten beurzen overgestoken. Over het bedrag dat daarmee gemoeid was moest wel BTW betaald worden. De gemeente droeg het bedrag over aan de belastingdienst en FC Bergen kreeg het geld op haar beurt weer terug van de belasting. FC Bergen en de gemeente raakten daarop in een behoorlijk geschil verwikkeld over wie de ruim 92.000 euro aan btw die de belastingdienst heeft overgemaakt nu eigenlijk krijgt. Volgens

het college van B&W moet het geld echter zonder twijfel worden toegevoegd aan de rekening van de gemeente. “De belastingdienst maakte het geld over inzake de bouw van de kantine van FC Bergen. Als er btw betaald moet worden doet de gemeente dat. Het is dan ook niet meer dan logisch dat als er geld terugkomt dat dat ook voor ons is”, redeneerde wethouder Arjan van der Weegen destijds. Het clubbestuur vindt echter dat het geld aan de clubkas van FC Bergen toebehoort, omdat zij btw-plichtig is. Gesprekken en bemiddelingen mochten niet baten waardoor een gang naar de rechter onvermijdelijk werd. Hoger beroep Deze oordeelt nu dat het geld wel degelijk voor FC Bergen is. Ook stelt de recht-

bank dat, zoals de Bergse voetbalclub eiste, de gemeente moet meewerken aan erfpachtrecht op de kantine en bestuurskamer. Ook stelde de rechter het clubbestuur in het gelijk wat betreft het feit dat er een gebruiksovereenkomst moet komen met de gemeente voor de tribune op op het sportcomplex. Het bestuur van FC Bergen onthoudt zich van ieder commentaar, maar zegt wel te vertrouwen op de voortzetting van een goede samenwerking en verstandhouding met de gemeente. Het college laat desgevraagd weten opnieuw met FC Bergen in gesprek te gaan over de door de rechter verplichte overeenkomsten. “Ook hebben wij als gemeente belang bij een sterk FC Bergen”, aldus het college van B&W dat kijk of hoger beroep tegen de uitspraak om fiscale redenen noodzakelijk is.

Burgemeester Petter wacht landelijke ontwikkelingen af

Pleidooi voor ‘gezamenlijk knallen’ BERGEN OP ZOOM - Door gemeenten georganiseerd vuurwerk moet een normaal verschijnsel worden. Dat zegt Yvonne Kammeijer van D66. Zij pleit voor een publieke discussie met de politieke partijen in Bergen op Zoom, burgers, maatschappelijke organisaties en de veiligheids- en medische diensten. “De jaarlijkse omvang van de materiële schade en de blijvende gezondheidsgevolgen voor vuurwerkslachtoffers, maar ook de overlast voor mens en dier en de angst van mensen voor het vuurwerkgeweld, zouden aanleiding moeten zijn tot bezinning”, vindt zij. DOOR VERA DE GEUS Kammeijer is duidelijk: “Zijn we in Nederland niet compleet doorgeschoten met onze vuurwerktraditie die jaarlijks slachtoffers en veel materiële schade veroorzaakt? Moeten we niet toe naar een verbod op consumentenvuurwerk en in de plaats daarvan naar een door de gemeente georganiseerd vuurwerkevenement? In

Bergen op Zoom bijvoorbeeld een grote vuurwerkshow aan de Binnenschelde?”, vraagt ze zich af. “In veel landen is een door gemeenten georganiseerd vuurwerk al jaren een normaal verschijnsel, dat bovendien een uitstekend sociaal bindmiddel blijkt waar veel inwoners naar toetrekken om in gezamenlijkheid naar het vuurwerk te kijken en elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen”, zegt Kammeijer die een publieke

discussie wil. Beleid Bregje Schouteren, woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom laat desgevraagd weten dat burgemeester Frank Pette de landelijke ontwikkelingen af wil wachten. “Maar hij zegt zich wel te kunnen voorstellen dat er ook in Bergen op Zoom veranderingen komen op het gebied van vuurwerkbeleid”, besluit ze.

BERGEN OP ZOOM – De G-Groep van sportvereniging Spado uit Bergen op Zoom is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Ieder jaar geeft het Oranje Fonds drie appeltjes weg aan initiatieven die verschillende groepen mensen dichter bij elkaar brengen. De G-Groep is een initiatief om mensen met een verstandelijke beperking hun favoriete sport te laten uitoefenen en om samen te werken bij andere activiteiten voor de sportclub. De prijs is een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix en 15.000 euro. De prijs wordt in mei voor de twaalfde keer uitgereikt. De drie winnaars ontvangen de prijs uit handen van Koningin Máxima.

Bergse jeugdraad werft over de grens BERGEN OP ZOOM - De jeugdraad van Bergen op Zoom laat voortaan ook leden toe vanuit de gemeenten Steenbergen en Woensdrecht. Omdat veel jongeren vanuit die gemeenten in Bergen op Zoom op school gaan, winkelen of uitgaan, wil de Bergse jeugdraad ook die groep vertegenwoordigen. Daarnaast speelt mee dat de drie gemeenten op de Brabantse Wal steeds meer samenwerken, waardoor er ook behoefte is aan afvaardiging uit Steenbergen en Woensdrecht is de Bergse raad. Die blijft zich richten op Bergse problemen of zaken, maar wil een centrumfunctie in de regio vervullen. Meer info is te vinden via www.jeugdraadboz.nl.

Inspiratieavond over duurzaam doen BERGEN OP ZOOM - Net als in 2012 organiseert de gemeente Bergen op Zoom in samenwerking met het netwerk Duurzaam Durven Doen een inspiratieavond. Tijdens deze avond op maandag 27 januari, wordt gesproken over duurzaamheidsinitiatieven uit de regio die voort zijn gekomen uit de editie van 2012. Daarnaast wordt een blik geworpen op initiatieven die nog in het vooruitzicht liggen. Van 18.00 uur tot 21.30 uur kunnen bezoekers luisteren naar wat duurzaamheid is en wat voor rol bedrijven en politiek daarin spelen. De inspiratieavond is toegankelijk voor publiek. Geïnteresseerden dienen zich wel aan te melden via www.netwerkddd.nl.


Te huur Noordgeest, Bergen op Zoom

âœ

Beschikbaar: per direct

âœ

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

Per direct te huur aan de Noordgeest en omgeving een aantal appartementen met twee slaapkamers.

Huurprijs per maand

Beschrijving woningen De appartementen zijn zowel gesitueerd op de begane grond als op de verdiepingen. De woningen hebben een woonkamer met open keuken, douche, apart toilet, loggia (inpandig balkon) en een aparte berging op de begane grond. De appartementen op de verdieping zijn bereikbaar met een lift en beschikken over een intercomsysteem.

exclusief stook- en servicekosten

â‚Ź 502,-

â‚Ź 24,50

âœ

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN?

Auto gegarandeerd weer goed!

âœ

ROBBEN

Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl

AUTOSCHADEBEDRIJF

EurogarantbedrijfBel: 06-51286089

20% korting bij kledingreparatie bij inlevering van deze advertentie

&UHDWLHYH+DQGHQ1HĂşH\ S Korenmarkt 13 in Bergen op Zoom T Kledingreparaties, Fournituren & Kleding maken Ook 1 uur service! O M WORKSHOP BREIEN en HAKEN E Voor kinderen 7 - 13 jaar R Cursusdagen op wo. + za. IJ Meer info? Bel of mail ons: 0164-795121 I info@creatieve-handen.nlMeer dan een half miljoen Bodes elke week!

ÄžĆŒĹ?ĞŜŽƉŽŽž ĆŒÄžÄšÄ‚

âœ

Uw auto verkopen?

U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

Ç Ç Ç Í˜Ĺ?Ä‚ĆŒÄ‚Ĺ?ÄžÄ?Ĺ˝Ç†ÄžĹśĆšÄžĹšĆľĆľĆŒÍ˜Eh

ϏϭϲϰʹϲϴϳώϯϹâœ

Ook ‘s avonds en op Zondag! Alle auto’s vanaf BJ 2000 Max. 175.000 km

Woonoppervlak Âą 68 m2

Interesse? U kunt uw interesse kenbaar maken aan Mooiland, tel.nr. 013.4628160. Of reageer via de website www.mooiland.nl. De doelgroep voor deze woningen zijn voornamelijk jongeren en starters.

DE VOORDELEN: ‡ geen makelaarskosten ‡ geen verkoop-stress ‡ geen dubbele woonlasten ‡ snelle afwikkeling ‡ geen ontbindende voorwaarden ‡ ook als uw woning al te koop staat

0167 522622

â‚Ź 514,-

Servicekosten

In de directe nabijheid is een klein winkelcentrum en voldoende parkeerruimte aanwezig. Voor vervoer naar het centrum van Bergen op Zoom is de bushalte vlakbij.

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

tot

- Schadeherstel en Spuiten - Voor alle verzekeringen - Vervangend vervoer tijdens herstel

v. Wamelweg 8, Bergen op Zoom Tel. (0164) 23 34 77 www.autoschaderobben.nl Alsof er niets is gebeurd...

 ‡Bovenwoning ‡2 slaapkamers ‡Verwarmde garage ‡Woonoppervlak 75 m2 ‡Nette tuin ‡Instapklaar ‡Gehele renovatie 2007 

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

7HO ZZZEUHHPDDWPDNHODDUGLMQONieuwe Nieuw we sh showroom howroom in Roos Roosendaal! sendaal!

Kortingsactie:

%OLMIPRELHO0HWHHQVFRRWPRELHOYDQ'H6FRRWPRELHO:LQNHONXQWX]RUJHORRVJHQLHWHQYDQGHEXLWHQOXFKWERRGVFKDSSHQ GRHQRIHHQGDJZLQNHOHQ'RRUGHLQWHQVLHYHVDPHQZHUNLQJPHWGHIDEULNDQWHQYDQYHUVFKLOOHQGHPHUNHQ VFRRWPRELHOHQEHQWXJHJDUDQGHHUGYDQNZDOLWHLWXLWVWHNHQGHVHUYLFHVQHOOHOHYHUWLMGHQPDDUYRRUDOGH VFRRWPRELHOGLHELMXSDVW

‡NRUWLQJLQ-DQXDULHQ)HEUXDUL YDQZHJHGHRSHQLQJYDQRQ]HQLHXZHVKRZURRP

'H6FRRWPRELHO:LQNHO]DOSHUMDQXDULKDDUQLHXZHVKRZURRPRSHQHQLQ5RRVHQGDDO 6FKHUSGHHO :LMYHUNRSHQELMQDDOOHPHUNHQHQPRGHOOHQVFRRWPRELHOHQHQUROODWRUVYRRUGHODDJVWHSULMVLQ1HGHUODQG 2RNYRRUKHWKXUHQYDQHHQVFRRWPRELHORQGHUKRXGDFFXVRIDFFHVVRLUHVEHQWXELMRQVDDQKHWMXLVWH DGUHV

‡*UDWLV:$YHU]HNHULQJHQSHFKKXOS MDDU ELMDDQVFKDIYDQHHQQLHXZHYDVWHVFRRWPRELHO

2Q]HRSHQLQJVWLMGHQ]LMQGRQGHUGDJHQYULMGDJYDQXXUWRWXXU HQDOOHDQGHUHGDJHQRSDIVSUDDN RRN]DWHUGDJ

,QGLHQJHZHQVWNRPHQZLMRRNJUDWLVHQJHKHHOYULMEOLMYHQGELMXWKXLVYRRUDGYLHVHQHHQGHPRQVWUDWLH PHWPHHUGHUHPRGHOOHQQDDUNHX]H

Showroom - Scherpdeel 20 4703 RJ Roosendaal / 076 - 8881913 / www.descootmobielwinkel.nl


ACTUALITEIT

Voorzitter Romijn: ‘Als wij het pand moeten huren van een eventuele koper, moet de subsidie echt omhoog’

Scouting: ‘Schenk ons Samarbete’ HALSTEREN - Scouting Jeanne d’Arc in Halsteren wil dat de gemeente Bergen op Zoom het clubgebouw Samarbete schenkt aan de organisatie. Volgens voorzitter André Romijn scheelt dat de gemeente zo’n 35.000 á 40.000 euro per jaar aan vastgoedkosten. Mocht dat geen optie zijn, dan is de scouting nog in bespreking met een kandidaatkoper om te bezien of dit, vanwege de onderhoudskosten, financieel wel haalbaar is. “Maar dan zal de subsidie echt omhoog moeten met zo’n zevenduizend euro per jaar. Anders kunnen wij de huur niet betalen”, aldus André Romijn, de voorzitter van Scouting Jeanne d’Arc Halsteren, die wil dat er snel een einde komt aan de impasse inzake het pand. DOOR VERA DE GEUS Net na de watersnoodramp schonken Zweden en Friesland het gebouw Samarbete aan de jongeren van Halsteren, Fijnaart en Vosmeer. Zoals afgesproken werd het ingezet als jeugdgebouw. Begin jaren zeventig kwam het pand leeg te staan, waarop de betrokken gemeenten het terugkregen. De toenmalige gemeente Halsteren kocht echter de andere twee gemeenten uit en werd begin jaren tachtig de enige eigenaar. In 1984 trok scouting Jeanne d’Arc in het gebouw en huurde het pand dertig jaar lang van de gemeente. In 2003 werd het gebouw helemaal gerenoveerd én uitgebouwd. In 2012 liep het contract tussen de scouting en de gemeente Bergen op Zoom af. “Toen werd ons vrij plots gezegd dat men voornemens was het pand te gaan verkopen. Een alternatief kregen we echter niet aangeboden. Vorig jaar hebben we tijdens een raadsvergadering ingesproken en de leden waren massaal in vol ornaat aanwezig. Daarmee hebben we het voor elkaar gekregen dat we de toezegging kregen dat we op zaterdag altijd gebruik mochten blij-

ven maken van het pand, ongeacht wie het pand in bezit zou krijgen”, legt voorzitter Romijn uit. Onderhoudskosten Dat was voor Scouting Jeanne d’Arc een gloriedag. “Maar ondertussen hebben we niets meer van de gemeente gehoord. Potentiële kopers blijken af te haken, omdat het pand gedateerd is en er sprake is van aanzienlijk achterstallig onderhoud”, zegt Romijn. “Ook het feit dat wij op zaterdag gebruik moeten maken van het gebouw, doet daar geen goed aan, vermoeden wij.” De scouting is zelf actief bezig geweest om fondsen en gelden te werven. “Niet tevergeefs, maar we hebben niet genoeg geld om het pand te kopen. Daarom hebben wij het college voorgesteld om ons Samarbete te schenken. Dan is de gemeente van de vastgoedkosten van ongeveer 35.000 á 40.000 euro per jaar af en hebben wij weer een goede toekomst”, aldus Romijn. “Mocht dat niet haalbaar zijn, dan zal de gemeente echt met meer subsidie moeten komen. Anders kunnen wij niet aan onze verplichtingen voldoen

Scouting leeft in Halsteren!

ARCHIEFFOTO

aan een eventuele nieuwe eigenaar”, zegt de voorzitter die aangeeft dat de scouting zelf een potentiële nieuwe eigenaar heeft gevonden. “Mede vanwege de huisvestingskosten hebben wij dan een begrotingstekort van 10.000 euro per jaar. Wij vragen de gemeente om een verhoging van de subsidie met 7000 euro per jaar, dus dat lijkt me geen schrikbarend hoog bedrag”, besluit hij.

Verontwaardiging De gemeente reageert verontwaardigd op de uitspraken van de scoutingvoorzitter: “Er is afgelopen jaar op meerdere momenten contact geweest met de scouting over het vinden van een passende oplossing. De scouting heeft zelf de kandidaat-koper in contact gebracht met de gemeente om te onderzoeken of er een oplossing gevonden kan worden voor de verkoop van het pand

in relatie tot bezuiniging op de huisvesting van de scouting. We vinden dat er sprake is voortvarendheid en een goede samenwerking met de scouting en kandidaat-koper. We zijn dan ook zeer verbaasd over deze kritiek en gaan hierover in gesprek met de scouting.” Inhoudelijk laat het college weten dat het conceptvoorstel van de kandidaatkoper besproken wordt met de raad. Daarna neemt B&W een standpunt in.

Directeur Zuidwest TV Van den Boom ziet veel voordelen in samenwerking

College voor fusie omroepen, maar plaatst kanttekeningen BERGEN OP ZOOM – Als het aan het college ligt, dan gaat de fusie tussen de lokale omroep van Bergen op Zoom/ Woensdrecht en Roosendaal door. Zij heeft de raad voorgesteld om een positief advies af te geven aan het commissariaat voor de media aangaande deze zaak. “Wij begrijpen de ambitie van de omroepen heel goed, maar maken ons wel een beetje zorgen over de identiteit van de zenders”, aldus wethouder Ton Linssen. DOOR THIJMEN ALLEMAN “Het college snapt heel goed dat de omroep zijn werkgebied wil vergroten naar Roosendaal. We maken ons alleen een beetje zorgen dat als er voor meerdere

gemeenten moet worden uitgezonden, dat er dan lokale onderdelen van ons verloren gaan”, aldus Linssen. Identiteit Volgens Maarten van den Boom, directeur

van Zuidwest TV, gaat er niks verloren. “Er zit momenteel rek in de programmering, waardoor er nog wat tijd beschikbaar is. In die tijd kunnen we programma’s die specifiek gaan over Roosendaal of Bergen op Zoom toevoegen. Er gaat dus niks

verloren, er komt juist meer bij”, aldus de medewerker van Zuidwest TV. Een andere zorg van het college is dat programma’s over Roosendaal niet interessant zijn voor Bergenaren. De raadsvergaderingen noemt het college als voorbeeld. Volgens Van den Boom is dat geen probleem. “Die vergaderingen gaan via een stream op de website zetten en komen niet op tv. Verkiezingsdebatten gaan we wel zenden we wel op televisie uit”, zegt de directeur van de omroep. Tweede zender Om de identiteit van de huidige zender te bewaren heeft het college gevraagd aan de omroepen of het niet mogelijk is om gebruik te maken van twee zenders. Daar ziet de Zuidwest TV echter niets in. “Een van de voordelen van de fusie is dat we efficiënter kunnen werken en geld kunnen besparen. Het in de lucht brengen van een tweede zender kost duizenden euro’s per maand”, verklaart Van den Boom. Op deze manier gaat heel het voordeel alweer verloren. Daarnaast is er ook een praktische reden waarom Van den Boom niets in die tweede zender ziet. “Op het moment dat er een typisch Bergs programma uitgezonden wordt, moet de andere zender ook gevuld worden. Daar hebben we op dat moment geen programma voor.”

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO ZUIDWEST TV

www.internetbode.nl

Met meer mensen, kan de omroep ook meer doen volgens directeur Maarten van den Boom.

Bereik Het college van Bergen op Zoom ziet ook

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

voordelen in het grotere bereik van de nieuw op te richten omroep. “Zij hebben bij ons aangegeven dat ze graag zien dat grote evenementen in meerdere plaatsen te zien zijn. Bijvoorbeeld de Draai van de Kaai, Proefmei of het NK veldrijden. Met een groter bereik kun je ook meer bezoekers trekken.” Overigens ziet Van den Boom ook een voordeel voor de kwaliteit door een fusie. “De fusie zorgt ervoor dat er een veel stevigere basis van medewerkers ontstaat. Daar kun je andere eisen aan stellen dan nu. We werken momenteel met een groep zeer gemotiveerde vrijwilliger, maar hoe goed die mensen ook zijn, je kunt met meer mensen ook meer doen. De gemeenten kunnen in de toekomst andere eisen aan ons stellen, omdat wij beter is staat zijn om op allerlei verhalen te duiken.” Steenbergen Ondanks de voordelen die Van den Boom schets had het college liever een andere uitbreiding gezien dan die met de omroep van Roosendaal. “Het college had liever een samenwerking gezien naar Steenbergen en Tholen. Zij passen meer bij de Brabantse Wal identiteit”, aldus wethouder Linssen. Helaas ging dat volgens Van den Boom niet. “We hebben daar gesprekken over gevoerd, maar Steenbergen bleef het liever zelf doen. Dat is ook goed. En daarbij, Roosendaal ligt volgens mij ook op de Brabantse Wal”, Besluit de directeur van Zuidwest-TV

Volg ons op Twitter: @BergseBode.


Nu exclusief bij Audi Centrum Roosendaal

De ijskoude Winterdeal

Financiering van de Audi A1, A3 en A4 tegen 0% rente

tot en met 31 maart

Direct uit voorraad leverbaar.

Daarnaast bieden we een actietarief op lederen bekleding voor slechts

€ 1.895,- incl. stoelverwarming.

Audi A1

Centrum Roosendaal

Rekenvoorbeelden 0% Jaarlijkse kostenpercentage

Industrieterrein Borchwerf II

Totaal kredietbedrag

Aanbetaling

Termijnbedrag p/m

Totale door de consument tb bedrag

Debetrentevoet

A1

€ 15.000,00

€ 5.000,00

€ 417,00

€ 15.000,00

0,00%

0,00%

Argon 41 | 4751 XC Oud Gastel

A3

€ 20.000,00

€ 5.000,00

€ 625,00

€ 19.999,92

0,00%

0,00%

T 0165-52 29 50

A4

€ 25.000,00

€ 5.000,00

€ 834,00

€ 24.999,84

0,00%

0,00%

info@audiroosendaal.nl

Financieringsaanbod op basis van een niet-doorlopend krediet en uitsluitend van toepassing op de A1, A3 en de A4 in combinatie met een Audi Car Plus Insurance. Maximaal kredietbedrag A1 € 15.000,- A3 € 20.000,- en A4 € 25.000,- maximaal 24 maanden en geen slottermijn mogelijk. Financiering wordt verstrekt door Audi Bank. Ingeschreven in het handelsregister met de statutaire naam Volkswagen Bank GmbH Zweigniederlassung Niederlande onder nummer 32099980 en gevestigd te Amersfoort. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden via www.volkswagenbank.nl. Rente wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Twitter mee met #RCCMarkiezaat

Rabobank Clubkas Campagne

Kom in actie en meld jouw club aan!

Doe mee met de Rabobank Clubkas Campagne Rabobank Het Markiezaat draagt clubs in haar omgeving een warm hart toe. Daarom stelt zij € 40.000 beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne vanuit het coöperatief dividend. Leden van de bank geven hun stem aan de clubs die meedoen. Meld jouw club vóór 1 maart 2014 aan.

Lees de voorwaarden en meld jouw club aan via www.rabobank.nl/markiezaat Samen sterker

www.audiroosendaal.nl


ACTUALITEIT

Psychiatrische afdeling Lievensberg ziet steeds meer verbetering

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Zilveren jubileum voor de PAAZ BERGEN OP ZOOM - 25 jaar, zo lang bestaat de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) van het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom inmiddels. In deze jaren heeft er veel verandering plaatsgevonden. Toch is de psychiatrische zorg, ondanks de enorme groei, voor sommigen nog steeds taboe. “Onze afdeling blijft altijd een beetje anders”, concludeert zorgmanager Jan Hollestelle. DOOR SOPHIE VAN DER VELDE

Bergse Bode Bergse Bode Redactie Vera de Geus, Ria van Meir Correspondenten Marjet Lubbers, Merijn Sitsen, Robby van der Zande Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 10.00 uur. Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 4 De oplossing van deze puzzel is in week 5 te vinden op www.internetbode.nl

Ook op deze afdeling van het Lievensberg ziekenhuis zijn er veel ontwikkelingen aan de gang. Zo is de afdeling enorm gegroeid in de laatste jaren. Toen de afdeling op 1 juni 1988, de deuren opende, werd er met hele andere ogen tegen de psychische zorg aan gekeken. Het taboe rond psychiatrische ziektes is tot op de dag van vandaag nog steeds niet helemaal verdwenen. “Het is vooral onwetendheid en onbegrip”, aldus Jan Hollestelle. Veel mensen vinden het moeilijk om in een ziekte te geloven die niet aan te buitenkant te zien is. Wennen Toen de afdeling er net was, werden de medewerkers meteen in het diepe gegooid. De patiënten werden verwend en er was nog geen gestructureerde werkwijze. De aanpak veranderde echter snel.

‘Van zilveren jubileum naar gouden toekomst’ “Tegenwoordig krijgen de patiënten steeds meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Onze patiënten worden nog steeds door een psychiater behandeld. Hij neemt bij de opname behandeldoelen door en stelt een individueel behandelplan op. Daarbij komt een flink team aan te pas met allerlei specialisten. Wij bundelen hier echt de krachten”, vertelt Jan Hollestelle.

© www.sudokusite.eu

Behandeling De behandelingen die de patiënten ondergaan bestaan uit verschillende therapieonderdelen. Zo krijgen zij creatieve therapie, sociotherapie, gesprekstherapie, medicamenteuze therapie, relatie therapie. Daarnaast biedt de afdeling ook een aantal groepsgerichte behandelvormen

Jan Hollestelle heeft de PAAZ-afdeling in de loop der jaren veel zien veranderen. FOTO SOPHIE VAN DER VELDE

zoals emotieve therapie, de vrouwengroep en de verlies-ervaringsgroep. De meeste patiënten die op de afdeling worden behandeld, komen uit de regio Zuidwest-Brabant en een deel uit Zeeland. Zij blijven gemiddeld een maand op de afdeling. “Voorlopig zit onze afdeling goed. Ik zie daar geen verandering in komen”, zegt Hollestelle. Samenwerking De afdeling zit in een aparte vleugel van het ziekenhuis, waardoor patiënten die lichamelijke klachten hebben daar direct voor behandeld kunnen worden. De afdeling werkt nauw samen met andere ziekenhuisafdelingen. Sommige patiënten hebben last van een chronische ziekte. Als er na de standaardbehandelingen nog

steeds geen verbetering te zien is, worden zij overgeplaatst naar een GGZ-instelling. Deze patiënten hebben dan een langdurige verblijfssetting nodig. Ook levert de PAAZ-afdeling psychiatrische diensten in het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. “De consultatief verpleegkundige is dus een belangrijke schakel voor ons. Zij komt langs op alle afdelingen en houdt op die manier overzicht op de voortgang van het behandelplan”, meent Hollestelle. In de toekomst zal de samenwerking met Roosendaal alleen nog maar nauwer worden. Beide ziekenhuizen gaan per 1 januari 2015 fuseren. “De PAAZ blijft een bijzondere afdeling, toch willen wij langzaam van een zilveren verleden, naar een gouden toekomst”, stelt Jan Hollestelle.

Boek bevat niet alleen tekeningen, maar ook puzzels en andere opdrachten

Wouter Goudswaard brengt Vastenavendstrip uit BERGEN OP ZOOM - Enkele maanden terug kreeg Wouter Goudswaard de kans zich nationaal op de kaart te DOOR ROBBY VAN DER ZANDE creatie bezig. Niet alleen het tekenen en bedenken vormde een uitdaging voor hem. zetten door zijn nominatie als StripTalent 2013, nu waagt hij ook een poging om lokaal zijn bekendheid op te schroeven. Met het uitbrengen van een Vastenavendstrip in Bergen op Zoom is succes natuurlijk gegarandeerd.. Het idee is even simpel als ingenieus: half Op een gegeven moment stond Wouter Bergen op Zoom, uh Krabbegat, is fan van Vastenavend en alles wat daaraan gerelateerd is. Dus ook strips bedacht Wouter. “En die waren er nog niet, in ieder geval niet bij mijn weten. Er worden rond de Vastenavend natuurlijk wél heel veel tekeningen en kleurplaten gemaakt, maar geen stripboeken.” Wouter besloot daar op in te spelen en er een te maken, ervaring met het goed wegzetten van de Vastenavendfiguren had hij vorig jaar al op gedaan. “Tijdens het maken van een stripje in de Vastenavendkrant” , lacht hij: “Daar kreeg ik de figuurtjes goed in mijn handen.”

‘Een boekje om je even lekker te vermaken’

Met het stripboek combineert Wouter twee passies.

FOTO ROBBY VAN DER ZANDE PAGINA 5

Extra’s Wouters besloot zijn idee grondig aan te pakken en er niet alleen een stripboek van te maken, maar ook veel extra’s toe te voegen. “Ik wilde veel klassieke spelletjes zoals ‘de puntjes verbinden’, ‘schaduwzoekspel’, ‘wat hoort bij wie’, kleurplaten en een rebus. Dat moet wel allemaal verzonnen worden, maar gelukkig is dat heel leuk om te doen.” Al met al was hij drie maanden lang met grote regelmaat aan zijn

voor de keuze om het in het Nederlands te doen of in het Bergs. “Toen heb ik besloten om dat laatste te doen. Ik heb eerst zelf een poging gedaan om alles naar het Bergs te vertalen, daarna heeft Dialectgenootschap ‘De Berregse Kamer’ het voor me nagelezen en waar nodig gecorrigeerd.” Passies Met het stripboek combineert hij twee passies: “ Striptekenen is mijn werk, Vastenavend is leuk en veel mensen vinden het leuk. Waarom dan niet een stripboek daarvoor maken, aangevuld met leuke spelletjes? Een boekje om je even lekker te vermaken, in het café bijvoorbeeld, of gewoon thuis op de bank!” Door de taal en de herkenbare Vastenavendfiguren is het écht een boek voor de Bergenaar geworden, maar toch zal het volgens Wouter ook verrassen. “Uiteindelijk is alles duidelijk naar m’n hand gezet. Doordat ik duidelijk een eigen tekenstijl heb zijn de Nar, de Prins, Steketee en Gròòtste Boer die ik getekend heb ‘mijn eigen’ figuurtjes geworden. Als iemand anders de Prins tekent, zal dat een andere prins zijn!” Wouter Goudswaard presenteert zijn boek op 8 februari in Les Vedettes in de Lievevrouwestraat te Bergen op Zoom. De strip is in een kleine oplage verkrijgbaar, dus het is aan te raden er snel bij te zijn. Meer info: www.woutergoudswaard.nl


Veteraan had bijzondere reden om in dienst te gaan

Wijkcommissie Noordgeest

Christian Zorge identificeerde lichamen in Kosovo

Politieke avond in Emmauskerk

HOOGERHEIDE - Oorlogen worden altijd groots besproken in het nieuws, maar de verhalen achter ‘de oorlog’ komen veel minder vaak aan bod. Voor zover er ‘de oorlog’ is, want voor iedere militair is zijn of haar uitzending anders. Door het gebied waar naartoe gegaan wordt, de situatie, de gebeurtenissen, maar vooral ook door de eigen persoonlijkheid en insteek. In deze serie belichten we iedere keer een veteraan en diens verhaal.

BERGEN OP ZOOM - Maandag 3 februari 20.00 uur in de Emmauskerk. Met het oog op de komende verkiezingen organiseert Wijkcommissie Noordgeest weer een Politieke forum avond.

helpen of kom je alleen maar kijken? Take a brush and clean the body!”

Christian Zorge wilde kennismaken met de uitvaartrituelen in andere culturen en sloot zich aan bij Defensie. FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Christian Zorge heeft misschien wel een van de meest originele redenen om zich aan te melden voor Defensie. “Ik wilde kennis maken met uitvaartrituelen in andere culturen”, verwoordt hij. Dat klinkt wellicht gek, maar niet als je weet dat hij al van jongs af aan actief is als uitvaartondernemer. Toen de kans zich aandeed om bij Defensie te komen als mortuariummedewerker, hapte hij direct toe. Bij Christian ontstond de passie voor het vak bij de uitvaart van zijn oma. Ondanks het verdriet, constateerde hij ook wat voor een steun een uitvaartbegeleider kon geven. “Ik volgde toen een opleiding elektro en dat trok me niet. Bij mijn oma’s uitvaart dacht ik: ‘Wauw, wat een mooi vak.’” Het resulteerde erin dat hij via een stage in de branche aan de slag ging, tot hij bij de geneeskundige dienst van het leger terecht kwam op het mortuarium.

Reservebank “Het eerste wat ik hoorde was: ‘Wat kom je hier doen, we zitten al twee jaar op de reservebank.’ Ik was bang dat ik de foute keuze had gemaakt, tot bleek dat er een uitzending aan zat te komen en we in het voorjaar van ‘99 naar Kosovo gingen.” Daar zou hij als chauffeur van de Luitenant dienen, maar voor het geval er iets ergs gebeurde, kreeg Christian verzorgingsproducten mee. Deze zou hij na een dodelijk ongeluk of incident kunnen gebruiken om het lichaam enigszins op te knappen. De uitzending liep al snel anders, want een rit met een groep van de Explosieven Opruiming Dienst voerde hem naar een massagraf. “Daar had ik het gevoel dat uit zou komen waarvoor ik aangenomen was.” Eenmaal ter plekke krijgt hij al snel van een forensisch medewerker, die van zijn achtergrond wist, de ‘verlossende’ vraag: “Wil je mee-

Enthousiasme Vanaf dat moment opereert hij dagelijks met het team, dat uit vrijwilligers uit heel de wereld bestaat en die allemaal een forensische achtergrond hebben. Het gevoel van die werkzaamheden herinnert Christian zich nog goed. “Op dat moment was het, hoe gek het ook klinkt, puur enthousiasme.” Ook geeft het werk hem het gevoel dat hij iets voor de nabestaanden kan doen. “Beter dood, dan nooit meer gevonden”, geldt voor hen. En daarbij doet zijn team het best goed, want ze identificeren in één dorp maar liefst 51 van de 81 lichamen en daarmee geven ze de familie hun overledene terug. Toch zijn de verhalen schrijnend, bijvoorbeeld dat van de Berisha’s, waarvan maar liefst vijftig familieleden doodgeschoten werden in de pizzeria die ze runden. Chris bezocht de ruimte waarin zij het leven lieten en treft deze met kogelgaten doorzeefd en onder het bloed aan. “Daar kon je de angst ruiken.” Het meest fascineerde is nog wel dat het familiehoofd de slachtpartij bij wonder overleeft, omdat hij tijdens de aanval niet aanwezig is. Zijn levensdoel is daarna om de familie te ‘herenigingen’ en de doden te identificeren. “Dat die man nog doorgaat én soms nog kan lachen, kan ik niet begrijpen” , zucht hij. Veteranencentrum Al met al hebben dit soort gebeurtenissen en die tijdens zijn tweede missie een diepe indruk op hem achtergelaten, maar niet één die hem afschrikt. “Als ik weer voor een uitzending gebeld wordt, zou ik het zo doen”, is Christian stellig, hij speelt zelfs met het idee bij de nationale reserve te gaan. Omdat hij ook oud-militairen belangrijk vindt, is bij vice-voorzitter van het veteranencentrum in de gemeente Woensdrecht. Met die organisatie komt men iedere eerste donderdag van de maand bij elkaar in de Blauwe Pauw. Veteranen zijn welkom. “Ook jonge, zoals ik”, benadrukt Christian.

drugs en overlast, we kunnen wel zeggen “de Politie komt niet”, “vindt het niet belangrijk” maar, de Politiek bepaalt het Beleid (wat belangrijk is) de Politie moet dat beleid uitvoeren. Kortom het worden 19 maart belangrijke verkiezingen voor Bergen op Zoom. Naast alle politieke partijen zullen diverse Maatschappelijke partijen aanwezig zijn. Iedereen is welkom dus kom je vragen stellen over de Zorg, heeft de gemeente de expertise wel, hoe gaat de gemeente om met gemeenschapsgeld, en hoe betrouwbaar zijn de beloftes voor de komende 4 jaar. Welke partijen gaan straks het College vormen. Kom je vraag stellen. Nogmaals we zijn 3 februari in de Emmauskerk en beginnen 20.00 uur en hopen op een grote belangstelling. Ad van de Vrede zal ons door deze avond leiden.

Veel mensen denken plaatselijke politiek kan niet belangrijk zijn maar, vergis je niet. Dit jaar al zal er een heleboel veranderen, denk aan de nieuwe Zorgwet, gemeentes gaan op korte termijn de thuishulp organiseren (kunnen ze dat wel) Een heel belangrijk punt de Gemeentelijke belastingen, denk aan de OZB, krijgen we straks een hogere belasting aanslag ? De voorzitter van de VNG wil meer belastingen innen. Werkgelegenheid, Parkeerbeleid, Mantelzorg. Belangrijk voor Noordgeest bestrijding

Volop voorraadaanbiedingen! vanaf januari nieuw adres

Z looi Bok a s t e e l p

stx c l u s i e v e i l ia e t e e n .

c kt m lprij pe g e m a a a f h a a

t e s jno p u w smy ma ap a t h i e k i d is n

r e n g r aet n t e g e o G dijn All

or eg

z

STATIONSSTRAAT 12 a t.o. V&D

Bergen op Zoom, Tel.: 0164-259698 Open: dinsdag, woensdag, donderdag 9.30 - 17.30 u. | vrijdag 9.30 - 20.00 u. | zaterdag 9.30 - 17.00 u.

Magisch narrenbal in Lepelstraat LEPELSTRAAT - Zoals men al jaren gewend is, zal ook dit jaar weer het Narrenbal plaatsvinden in de zaal van Cafe Leonita (Kerkstraat 32). Op zondag 2 februari zal de nar (Janus Jochems) van de Straot weer voor spektakel en plezier zorgen op zijn eigen bal. Verschillende plaatselijke en regionale bandjes zullen hun carnavaleske klanken weer ten gehore brengen vanaf 14.30u. Zoals jaarlijks zal ook ditmaal weer een rode draadspel voor de bandjes worden georganiseerd. Wat dat is valt nog af te wachten, maar

dat de winnaar met de LEUTprijs naar huis gaat is iets wat zeker is. Alle bandjes die zin hebben om deze feestelijke middag mee te vieren kunnen zich altijd nog aanmelden via famjanssenlepelstraat@home. nl. Ook is het mogelijk om een act op te voeren waarmee de narrentrofee te verdienen valt. Aan de act zijn geen regels verbonden,maar 1 ding is wel belangrijk: Hoe meer zielen hoe meer vreugd, en hoe leutiger je act hoe meer kans je maakt op de leutigste prijzen. Uiteraard zijn niet alleen de verschillende bandjes welkom maar iedereen die van een feestje houdt!

BEDRIJVIG NIEUWS Schoonheidssalon Nawod Creations verhuist en komt op tv bij SBS6

Uw permanente make-up en schoonheid is in goede handen BERGEN OP ZOOM - Schoonheidssalon Nawod Creations opent zaterdag 25 januari haar nieuwe salon. Heel Nederland kan er even binnenkijken, want het SBS6 programma Lekker Leuk Leven kwam langs om te laten zien wat een permanente make-up (PMU) behandeling inhoudt. De uitzendingen zijn op 26 januari om 15.25 uur en op 1 februari om 14.30 uur. Nawod Creations staat landelijk bekend om de mooie resultaten op het gebied van permanente make-up en is gespecialiseerd in definitief ontharen, PMU en tatoeage verwijdering, wegens de opening nu met 50% korting. DOOR MARJET LUBBERS Steeds meer klanten vinden de weg naar Nawod Creations, op de oude locatie groeide de salon uit haar jasje. Eigenaresse Pryamalie ‘Priya’ Ramkisoensing besloot te verhuizen naar een ruimere, prettige locatie waar zij haar klanten meer comfort kan bieden. “Elf jaar geleden

startte ik heel klein, een half jaar geleden opende ik een tweede salon in Breda, nu kunnen klanten terecht in mijn nieuwe salon aan de Pastoor Jutenlaan 55”, vertelt een trotse Priya. De nieuwe salon is gemakkelijk te bereiken, parkeren in de omgeving is gratis.

altijd perfect zijn. Geen ‘kaal’ gezicht in de spiegel en tussendoor perfectioneren is niet meer nodig, ideaal voor sportieve types, maar ook voor mensen met gevoelige ogen die cosmetica slecht verdragen, of mensen die geen volle of weinig wenkbrauwen hebben.

Ervaring Nawod Creations staat landelijk bekend om haar permanente make-up behandelingen (PMU). Eigenaresse Priya is zeer ervaren en heeft een uiterst vaste hand, haar goede reputatie breidde zich zelfs uit naar buitenland. Priya brengt de PMU altijd zelf aan. Kennis, ervaring en hygiëne zijn van het allergrootste belang. Daarom is Nawod Creations aangesloten bij brancheorganisatie ANBOS en door de GGD gecertificeerd.

Technieken PMU is vergelijkbaar met een tatoeage en blijft gemiddeld 2 tot 3 jaar aanwezig. “Voorgoed je gezicht laten make-uppen klinkt misschien wat eng, maar de technieken zijn tegenwoordig zo goed. Je kunt het heel natuurlijk aanbrengen, de verdovende zalf maakt het pijnloos”, legt Priya uit. “Om de zoveel jaar is er weer een andere trend, tegenwoordig willen vrouwen een natuurlijke look”. Met een ultradun naaldje tekent ze flinterdunne haartjes tussen uw eigen wenkbrauw die niet te onderscheiden van de echte haartjes. Drie weken na de behandeling komt men terug om het resultaat te laten perfectioneren. Bij Nawod Creations kunt u tevens terecht voor definitief ontharen, de meeste zorgverzekeraars

Permanent perfect Make-up is hét ochtendritueel van de vrouw, tegenwoordig hoef je er ‘s ochtends niet eerder voor op. PMU zorgt ervoor dat wenkbrauwen, lippen en oogcontouren

Nawod Creations is verhuisd naar de Pastoor Jutenlaan 55. Eigenaresse Priya is daar aan het werk te zien in het SBS6 programma ‘Lekker Leuk Leven’. FOTO MARJET LUBBERS

vergoeden dit, verwijderen van tatoeages of ongewenste PMU. Informatie en prijzen vindt u op de website www.nawodcrea-

Nawod Creations, Pastoor Jutenlaan 55, Tel: 0164-265590 of 06-12846833, priyanawod@hotmail.com, www.nawodcreations.nl PAGINA 6

tions.nl en de advertentie in deze Bode. Nawod Creations werkt op afspraak en is erkend door zorgverzekeraars.


LIEF EN LEED

Familieberichten Geloof is wat je niet ziet maar voelt in je hart. Hoop is wat je vastklampt in een wereld o zo hard. En liefde die maakt voor de één weer alles goed. Denk dan aan die dingen waarvoor je eigenlijk leeft,

2‰ÍÜ??ÁÍÜjÁãÁ~‰™~Ë ±Ë7!Ë !Ë ## 2‰ÍÜ??ÁÍÜjÁãÁ~‰™~Ë ±Ë7!Ë !Ë ## jËãÁ~Ë։͈?™aj™ jËãÁ~Ë։͈?™aj™

Dan kom je er wel achter dat er altijd iemand is die daadwerkelijk om je geeft.

Diny Franken Dymphina Martina Cornelia Maria Zij overleed in de leeftijd van 50 jaar. † Bergen op Zoom, 20 januari 2014 Correspondentieadres:

jÍÍ?Ë?WMÄÄÍÁ??ÍËo^Ë|ÉÔÏË= Ë jÁ~j™Ë¬Ë=” jÍÍ?Ë?WMÄÄÍÁ??ÍËo^Ë|ÉÔÏË= Ë jÁ~j™Ë¬Ë=” 0j±Ë®å¤É|¯ËÔÏËÉÏËÏå^Ëw?ÞË®å¤É|¯ËÔyËoåËÏÔ^Ë։ÍÜ??ÁÍÜ?™aj™M”K†”j±™ 0j±Ë®å¤É|¯ËÔÏËÉÏËÏå^Ëw?ÞË®å¤É|¯ËÔyËoåËÏÔ^Ë։ÍÜ??ÁÍÜ?™aj™M”K†”j±™

Ravelstraat 51, 4614 XB Bergen op Zoom Bregje de Waal en Gijs de Dooij Jasper de Waal en Crystel Poetiray De afscheidsdienst heeft in besloten kring plaats-

Weekenddiensten

gevonden op vrijdag 24 januari in het crematorium

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112.

te Bergen op Zoom.

Diep verslagen en vol ongeloof zijn wij na het overlijden van

Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 - 27 38 55, Boerhaaveplein 1, Ingang: Van Swietenlaan. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.

DINY FRANKEN Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

Diny heeft ruim 20 jaar als gastouder bij Kinderopvang Op Maat vele tientallen kinderen op liefdevolle wijze opgevangen. Zorgen voor kinderen was haar passie. Haar overlijden is een groot verlies voor vele kleintjes.

De beste zorg, waar thuis ook is. 0900-900 4444 (24 uur per dag), altijd bereikbaar voor directe zorgverlening. www.tantelouise-vivensis.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Ons medeleven gaat uit naar Bregje en Gijs, Jasper en Crystel. Wij wensen hen veel kracht om dit verlies te dragen.

Kinderen, ouders, medewerkers en bestuur Kinderopvang Op Maat

GEVRAAGD Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

opruiming

Dé biologische supermarkt van Bergen op Zoom

servies - bestek - kookpannen

Wassenaarstraat 32

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

Donker meergranenbrood

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

VERHUUR:

van 6 m3 tot 40 m3

Fa. VAN DER VORST

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

St. Martinusstraat 15, Rucphen, Tel. 0165-341258

Afvalcontainers

1.99

Nederland

1.39

Vruchtensappen

15%

geel grapefruit / witte druiven / rode druiven

korting Ontdek het gemak van onze webshop: webshop.ekoplaza.nl

heel 2.99

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Pastinaak

per kilo

700 ml 2.75/2.89

Geldig t/m zaterdag 1 februari 2014.

Heimolendreef 36a - Rucphen

Serviezen & Kookwinkel

www.ekoplaza.nl PAGINA 7


26 januari 2014

Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 T 140164 F (0164) 24 53 56 E stadskantoor@bergenopzoom.nl www.bergenopzoom.nl

n

ieu w

Bestaand ondergronds milieupark met perscontainer s /OITASPARKEERTERREIN7INKELCENTRUMT+OMPAS"ERGSE0LAAT Nieuwe ondergrondse milieuparken met gewone ondergrondse containers s 2IJTUIGWEG :UIDTERHOOGTEVANDE)NFANTERIESTRAAT s 7EVERSKAT.OORDSINGEL

Openingstijden: Maandag tot en met donderdag Vrijdagochtend

09.00 uur tot 17.00 uur 09.00 uur tot 13.00 uur

Openingstijden centrale balie: Maandag t/m vrijdag 09.00 uur tot 13.00 uur vrije inloop Maandag t/m donderdag 13.00 uur tot 16.00 uur op afspraak Donderdagavond 18.00 uur tot 20.00 uur vrije inloop Alleen voor aanvragen reisdocumenten, rijbewijzen, uittreksels, verklaring omtrent het gedrag en verhuizingen. Stadsmakelaar: www.stadsmakelaarboz.nl Telefoonnummer 140164 Jacob Obrechtlaan 4 Sociale zaken: ISD Brabantse Wal: Jacob Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom

Bezorgklachten Bergen op Zoomse Bode: Uitgeverij de Bode bv, Zundert (076) 599 8111 Eindredactie: Communicatie en bestuursondersteuning

Storing Bij de Ooitas op de Bergse Plaat is een half jaar geleden al een ondergrondse perscontainer voor plastic verpakkingsmateriaal geplaatst. Een paar keer is het voorgekomen dat naast deze container een berg zakken ontstond, omdat de trommel niet kon worden geopend. Deze storing lag niet aan de persinstallatie zelf of omdat de container vol was, maar had te maken met een storing aan het toegangssysteem. Inmiddels is dit probleem opgelost. Voorgenomen plaatsing Er zijn nog meer locaties die vanwege de hoeveelheid ingezameld plastic in aanmerking komen voor een ondergrondse perscontainer. Als het zover is zal hierover worden gecommuniceerd.

Wel Winnen hè! Theater voor ouders van sportende kinderen

ieu w

Klantinformatie: Dagelijks voor klanten telefonisch bereikbaar via 140164 van 9.00 tot 10.00 uur. U kunt alleen op afspraak of tijdens het telefonisch spreekuur terecht bij uw klantmanager. Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 13.00 uur Vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur Maandag t/m donderdag: 13.00 tot 17.00 uur (alleen op afspraak)

Let op: neem uw Saverpas mee als u plastic aanbiedt bij een ondergrondse perscontainer Vanuit veiligheidsoverwegingen is de container voorzien van een paslezer en heeft u uw Saverpas nodig om deze te openen. Er worden hierbij geen tikken van uw pas afgeschreven. U kunt hiervoor bij elke ondergrondse perscontainer terecht.

s

Een theatervoorstelling speciaal voor ouders van jeugdleden van sportclubs. Deze voorstelling wordt op 5 februari om 19.30 uur gespeeld in schouwburg de Maagd. Het is een humoristische theatervoorstelling waarin gedurende 24 uur het sportieve gezin van Lisa en Bas wordt gevolgd. Met een hoop geregel en gedoe, en natuurlijk de hoop op goede sportprestaties. Dus stress in de tent! +AARTJES ZIJN TE BESTELLEN VIA www.welwinnenhe.nl. Een kaartje kost slechts â‚Ź 5,00 (excl. â‚Ź 0,62 transactiekosten per bestelling). De voorstelling wordt aangeboden door het ministerie van VWS, 42 SPORTBONDEN ./# .3&ENGEMEENTEN

Ondernemersspreekuur Binnenstad Elke laatste dinsdag van de maand zijn ondernemers uit de binnenstad van Bergen op Zoom welkom op het ondernemersspreekuur van wethouder Ton Linssen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Het eerstvolgende spreekuur is op 28 januari in de burgemeesterskamer van het Oude Stadhuis, Grote Markt 1, van 19:30- 21:00 uur.

Bestemmingsplannen

m in gspla

Overige contactgegevens: Anonieme Tiplijn: 0164-277158 Drugsoverlast: 0800-2255888 of drugsoverlast@bergenopzoom.nl

Let op: de bovengrondse oranje kunststofcontainers verdwijnen binnenkort U kunt in het vervolg onbeperkt gebruik maken van de ondergrondse containers.

Vanwege een aantal noodzakelijke wijzigingen zijn het Financieel besluit en de Beleidsregels voorzieningen maatschappelijke ondersteuning aangepast. Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 14 januari het nieuwe Financieel besluit en de nieuwe Beleidsregels voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Bergen op Zoom 2014 vastgesteld. Beide documenten treden met terugwerkende kracht in werking per 1 januari 2014.

m

Website: www.bergenopzoom.nl E-mail: stadskantoor@bergenopzoom.nl Bij overlast of klacht: servicelijn@bergenopzoom.nl Heeft u een melding over de openbare ruimte? Deze kunt u doorgeven via: www.bergenopzoom.nl/digitaal_loket of via App: http://www.buitenbeter.nl/apps

Besparing op uw afvalstoffenheffing Sinds de invoering van Diftar en de campagne over het scheiden van huishoudelijk afval wordt veel meer plastic verpakkingsmateriaal gescheiden aangeleverd. Hierdoor kunt u minder restafval aanbieden. Zo bespaart u op uw afvalstoffenheffing.

n

Bezoekadres: Jacob Obrechtlaan 4 Postbus 35 4600 AA, Bergen op Zoom Telefoonnummer 140164 Fax: 245 356

Op de eerste drie locaties zijn ondergrondse perscontainers geplaatst speciaal voor plastic verpakkingsmateriaal. Deze perscontainers vervangen de bovengrondse oranje containers. Ze hebben tien keer zo veel capaciteit omdat de inhoud samengeperst wordt. Ook voor textiel en glas kunt u terecht op de milieuparkjes. Hiervoor zijn eveneens ondergrondse containers geplaatst die de oude bovengrondse containers vervangen.

Financieel besluit en beleidsregels voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Op 25 april 2013 heeft de gemeenteraad de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Bergen op Zoom 2013 VASTGESTELD .AAR AANLEIDING HIERVAN ZIJN HET &INANCIEEL BESLUIT EN de Beleidsregels voorzieningen maatschappelijke ondersteuning 2013 opgesteld.

te

In Bergen op Zoom zijn twee nieuwe ondergrondse milieuparken aangelegd. U kunt deze hier vinden: s 0ARKEERPLAATSEN+ORENBERG.OORDGEESTSUPERMARKT$IRKVD"ROEK s !NTWERPSESTRAATWEGSUPERMARKT.ETTORAMA 

Stadskantoor Bergen op Zoom

Bekendmaking

s

bes

.IEUWELOCATIESONDERGRONDSEPERSCONTAINERS voor plastic verpakkingsmateriaal

n

ne n Ontwerpbestemmingsplan “Nieuw Borgvliet - Oost� Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ONTWERPBESTEMMINGSPLANh.IEUW"ORGVLIET /OSTvGEREEDIS

Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt in het oosten van de bebouwde kom van de stad Bergen op Zoom. Het gebied wordt in HET OOSTEN BEGRENSD DOOR DE 2IJKSWEG !! !AN DE WESTKANT wordt het plangebied begrensd door de woningen aan de Adriaan Brouwerstraat en het Binnenwegje. Aan de noord- en zuidkant VORMT RESPECTIEVELIJK DE /UDE (UIJBERGSEBAAN EN +LEIN -OLENBEEK de begrenzing. Het ontwerp is opgesteld vanwege de in de Wet ruimtelijke ordening opgenomen actualisatieverplichting en heeft tot doel de in het gebied voorkomende functies in ĂŠĂŠn bestemmingsplan met ĂŠĂŠn samenhangende en actuele juridisch-planologische regeling en onderbouwing onder te brengen. Het accent ligt op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik, het (zo nodig) vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren (verruiming / uniformering) van de bestemmingsregeling. De onderhavige actualisatie is consoliderend van aard. Dit wil zeggen dat het bestaande gebruik en de mogelijkheden uit het bestaande planologische regime als basis zijn genomen voor de opgestelde regeling. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 27 januari 2014 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening zes weken ter inzage in het stadskantoor. U kunt de stukken ook vinden via www.bergenopzoom.nl ONDER h!CTUEEL"EKENDMAKINGEN 2UIMTELIJKE /RDENINGv of via www.ruimtelijkeplannen.nl.,)-2/"0  Gedurende deze zes weken kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen u sturen naar de gemeenteraad, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Als u mondelinge zienswijzen wilt inbrengen kunt u contact opnemen met dhr. J. Cats, tel. 0164 27 75 55 of dhr. B. Verdonschot, tel. 0164 27 74 91. U wordt dan uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.


Op diverse locaties in het land wordt hulp bij aangifte (HUBA) geboden door de Belastingdienst. Vorig jaar maakten landelijk ongeveer 700.000 mensen hier gebruik van. Ook het stadskantoor van de gemeente Bergen op Zoom biedt van 10 t/m 28 maart onderdak aan de Belastingdienst. Ondersteuning als u recht heeft op zorgtoeslag De Belastingdienst biedt hulp bij aangifte aan belastingplichtigen. Om in aanmerking te komen voor de HUBA geldt wel een inkomensgrens. Als u recht heeft op zorgtoeslag kunt u er gebruik van maken. Heeft u voor belastingjaar 2012 gebruik gemaakt van de HUBA dan heeft u automatisch weer een uitnodiging gekregen voor de aangifte over 2013. Ook als u niet eerder gebruik heeft gemaakt van deze service, en u onder de inkomensgrens valt kunt u uzelf aanmelden. De aangifte IB (inkomstenbelasting) wordt dan samen met u en onder uw verantwoordelijkheid ingevuld en via internet verstuurd. Veranderde wetgeving Als gevolg van veranderde wetgeving Inkomstenbelasting zijn een aantal aftrekposten voor de zorgkosten voor het jaar 2013 beperkter. Dit heeft effect op de fiscale inkomenshoogte en daardoor ook op het toetsingsinkomen voor het eventueel toekennen van toeslagen. Veel mensen zijn hier (nog) niet mee bekend en hebben het toetsingsinkomen niet aangepast. Om het toetsingsinkomen voor 2014 goed vast te kunnen stellen, is het verzamelinkomen over 2013 nodig. Dit verzamelinkomen blijkt uit de belastingaangifte over belastingjaar 2013. Om te voorkomen dat u te veel toeslagen ontvangt en dit op een later moment moet terugbetalen, is het doen van aangifte van groot belang. Als u gebruik wilt maken van deze hulp bij aangifte (en heeft u recht op een zorgtoeslag), belt u dan naar de Belastingtelefoon 0800-0543 (gratis nummer).

m m in gspla

Bestemmingsplannen

te

Informatieavond herinrichting Op 10 februari om 19.30 uur bent u van harte welkom op de informatieavond in Gemeenschapshuis Sint Antonius in Lepelstraat. De bewoners van de Kerkstraat en Vossepad zijn per brief uitgenodigd. Iedere woensdagmiddag tussen 13.30 - 14.30 uur kunt u terecht op een spreekuur van gemeente en aannemer in de bouwkeet van de aannemer naast café Leonita. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, dhr. L.J. Allewijn, tel. 277580 of e-mail L.J.Alllewijn@bergenopzoom.nl.

s

bes

Informatieavond herinrichting Kerkstraat en Vossepad Lepelstraat De herinrichting Kerkstraat en Vossepad wordt gefaseerd uitgevoerd en loopt tot eind december. In februari worden een aantal bomen langs het Vossepad en Kerkplein gekapt. De uitvoering van de herinrichting vormt nagenoeg geen belemmering voor de voorgenomen evenementen in Lepelstraat. Van 3 tot 28 februari wordt de waterleiding in de Kerkstraat tussen huisnummer 1 en 21 vervangen. Dit werk wordt uitgevoerd in opdracht van waterleidingbedrijf Delta. Op 5 maart start de herinrichting van de Kerkstraat, uitgevoerd door aannemingsbedrijf Gebr. Oomen uit Sprundel. In verband met de vervanging van de waterleiding loopt de route van de kinderoptocht op 3 maart niet langs Kerkstraat 1 – 21 maar via het Vossepad – Vagevuur.

n

Werk in uitvoering

ieu w

Hulp bij aangifte belastingen

n

ge Om

vin gsvergunn

Omgevingsvergunningen

in

ge n ONTVANGEN AANVRAGEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend, dat het de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen:

Reguliere aanvraag omgevingsvergunning Aanvraagnr. Ontvangstdatum Adres, Activiteit WO/2014/013 14-01-2014 Groenewoudseweg 16 te Bergen op Zoom, het verbouwen van een woning WO/2014/012 08-01-2014 Wouwsestraat 24 te Bergen op Zoom het veranderen van een bestaande winkelpui WO/2014/009 14-01-2014 Marconilaan 20 te Bergen op Zoom, het in gebruik nemen van een droogkoelinstallatie WO/2014/017 17-01-2014 Balsedreef 4 te Bergen op Zoom, het verbouwen van een villa ten behoeve van gemengd gebruik. Op een reguliere aanvraag omgevingsvergunning moet binnen acht weken na ontvangst zijn beslist. Indien deze wordt overschreden, dan ontstaat een van rechtswege verleende vergunning. Wilt u de aanvraag inzien? Maakt u dan een afspraak, telefoonnummer 0164 27 74 91 / 27 75 55.

ge Om

Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 januari 2014 zes weken ter inzage in het stadskantoor. U kunt de stukken ook inzien via www.bergenopzoom.nl. en via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.OVVierlinghweg33-0201). Tijdens de terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze over het voornemen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Als u een mondelinge zienswijze wilt inbrengen, kunt u contact opnemen met dhr. Verdonschot tel. 0164 27 74 91 of dhr. J. Cats, tel. 0164 27 75 55.

n

in g

en Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de uitbreiding productlocatie van Lamb Weston/ Meijer v.o.f. aan de Vierlinghweg 33 te Bergen op Zoom Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op grond van artikel 2.12. eerste lid onderdeel a, sub 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens is een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit bouwen in combinatie met handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening, het aanleggen van een uitweg en het veranderen van een inrichting (milieu) ten behoeve van de realisatie van een de uitbreiding productlocatie van Lamb Weston/Meijer v.o.f. aan de Vierlinghweg 33 te Bergen op Zoom.

Vierde sportcafé Gebouw T

ieu w

vin gsvergunn

Omgevingsvergunningen

s

Op dinsdag 28 januari wordt in Gebouw T aan het Wilhelminaveld voor de vierde keer het SportCafé georganiseerd. Om 19.00 uur gaan de deuren open en is er een optreden te verwachten van Martine Holierhoek die al eerder optredens heeft verzorgd tijdens Sportcafé’s. Sportwethouder Arjan van der Weegen opent de avond rond 19.30 uur. Voor de pauze zijn er twee presentaties gepland over samenwerkingsverbanden die zijn ontstaan vanuit het sportcafé en over Livestrong.nl. Na de pauze volgt een sportdebat. Het NOC*NSF is een campagne gestart om sport op de politieke agenda te krijgen. Er wordt daarom een debat georganiseerd waaraan fractievoorzitters van politieke partijen meedoen. De deelnemers vormen groepen die via hun smartphone hun mening over de gepresenteerde stellingen op een groot scherm kenbaar kunnen maken. Onder leiding van Edwin Kleiboer van Sportservice Noord-Brabant spelen de fractievoorzitters hierop in waarna er ruimte is voor een debat. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel. U bent van harte welkom in Gebouw T.

ne n Bestemmingsplan ‘Lepelstraat’ onherroepelijk Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Lepelstraat’ met plannummer IMRO.0748.BP0187-0401, met ingang van 17 december 2013, onherroepelijk is geworden. Het plangebied wordt omsloten door (ged.) Lepelstraatseweg, sportvelden, Burg. Heldenslaan, zuidelijk Hof van Eden en Stille Omgang, (ged.) Vagevuur, (ged.) Erasmusweg, (ged.) Kladseweg, (ged.) Zoekweg en Weth. Bogersstraat. Het bestemmingsplan heeft tot doel te komen tot een actualisering van het geldende bestemmingsplan, op basis van een actueel en uniform planologisch beleid, met als resultaat een juridische regeling die is toegesneden op actuele functies en gebruik. Het plan heeft een conserverend karakter.

Tegen het bestemmingsplan is geen beroep en/of voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingediend, waardoor het plan op 17 december onherroepelijk is geworden. Het plan ligt vanaf 27 januari 2014 ter inzage bij het team Ruimtelijk Ordening en Vergunningen en is tevens beschikbaar via www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via www. ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0187-0401)

Verkeersmaatregelen Burgemeester Blomlaan: tussen de van Heelulaan en de Beukenlaan afgesloten tot medio 2014 in verband met vervanging van de riolering. Sint Annastraatje: vanwege bouwwerkzaamheden afgesloten tot februari 2014. Zuidzijde Haven: Vanwege een verhuizing ter hoogte van huisnummer 117 afgesloten tussen de Rijtuigweg en het Wagenpleintje op zaterdag 1 februari tussen 09.00 en 12.00 uur. Voor informatie per locatie: http://www.haalmeeruitdeweg.nl.

Wilt u niet lang wachten voor uw aanvraag reisdocument? Maak dan snel een afspraak: tel: 140164 of via de website www.bergenopzoom.nl

WelstandMonumentenCommissie De WelstandMonumentenCommissie vergadert in principe om de twee weken op maandag. De eerstvolgende vergadering is maandag 3 februari 2014. Bent u geïnteresseerd in de bouwplannen die de commissie behandelt, dan kunt u de agenda vanaf vrijdag voorafgaand aan de vergadering raadplegen via www.bergenopzoom.nl/boz/welstand


Te koop:

UHVWDXUDQW ´GHEORHPNRRO¾

COMPOST

is...

Tevens allerlei andere tuinproducten zoals

HUISHOUDBEURS nu te reserveren â‚Ź 30,Wij rijden dagelijks van 15 t/m 23 februari 2014

o.a. Franse boomschors, boschips, potgrond, schelpen en diverse soorten grind en zand

Altijd een 3 gangen keuzemenu

TEL. 076-5968279

Altijd huisgemaakte verse gerechten

WWW.BASTIAANSENLOONWERKEN.NL

Altijd seizoensgebonden

TE KOOP:

Altijd keuze uit 9 voorgerechten

HAARDHOUT

Altijd keuze uit 9 hoofdgerechten Altijd keuze uit 4 nagerechten

voornamelijk eiken - direct stookbaar

Bij ons gaat elke 4e persoon gratis mee met de bus! Voor info en boekingen neem contact met ons op!

MUYS REIZEN RUCPHEN Tel: 0165-342351 info@muysreizen.nl

     ! " 

Leverbaar in big bags van ½ kuub en 1 kuub of los gestort vanaf 2 kuub

â‚Ź 26,50 per persoon

Ç Ç Ç Í˜Ä?Ä‚Ć?Ć&#x;Ä‚Ä‚ĹśĆ?ÄžĹśĹŻĹ˝Ĺ˝ĹśÇ ÄžĆŒĹŹÄžĹśÍ˜ĹśĹŻ Tel: 076-5968279

Tot snel in de

  

‘culinaire huiskamer’

   

van Bergen op Zoom

  

BEL SJAK DAK 

DrĂŠ Maas Ambachtelijk Timmerman

auto / caravan / camper en boot

stallingWouwsestraatweg 146, 4623 AS Bergen op Zoom 0164 233045

TIMMERWERKPLAATS Roosendaal Gsm: 06-53728473 Tel. 0165-554325 

www.debloemkool.nl

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.# ""  $     "  %  & '()*+,),-,, %  + %

KASTEN, DEUREN, KEUKENS, TRAPPEN, KOZIJNEN, KORTOM VOOR ALLES VAN HOUT.

0164-210515 / 06-27336411

Jaarcontract vanaf â‚Ź175,Onze website www.bootencaravanstallingzeeland.nl Locatie: Oud Vossemeer Tel. info: 06 12864807

 www.vanoosterbos-installatie.nl 

- cv installatie - badkamers 

- riolering - dak en zinkwerkMoerstraatseweg 23B 4726 SP Heerle 06 50417754 of 0165 301978

TE HUUR

NLtaalfan

‡236/$*%('5,-)658,07(HQVKRZURRPV diverse nieuwe mogelijkheden, in grootte variÍrend tussen ca. 100m2 tot 650m2, en van ca.650 tot 1.300m2. (evt. met palletstellingen mogelijk) DDQRSDIULW$WH+DOVWHUHQ%HUJHQRS=RRP

Huiswerkbegeleiding in kleine groepen

Groepsuitjes Familiefeesten Feestlocatie

W W W.A K K E R MA N S.CO M

AKK ERMANS leisure & golf

Bijles en taalles op aanvraag Engelsestraat 36 Bergen op Zoom

HQ

QDELMRSDIULW$$2XG*DVWHO5RRVHQGDDO

www.NLtaalfan.nl

‡.$1722558,07(RSERYHQVWDDQGHORFDWLHV ca 25 - 57 - 104 - 263m2: Evt naar wens apart of in combinatie met div. opslag/bedrijfsruimte of showroom, werkplaats etc. Lage huur, ook korte perioden! Allen MULTIFUNCTIONEEL, LQGLHQJHZHQVWPHWNDQWRRUNDQWLQHRI VKRZURRP uitstek. ligging en uitstraling, met zeer ruime parkeervoorzieningen.

Infra & verhuur

BESTRATINGEN TUINAANLEG / ONDERHOUD

%HORQVYRRUGHODDWVWHZLM]LJLQJHQWHO

Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

ZZZNDQWRRURSVODJEHGULMIVUXLPWHQO

Onze rookworst is met

GOUD BEKROOND 2 rookworsten Geldig van 27 januari t/m zat.1 februari

â‚Ź 5.50

P. Krijnen,

keurslager

Vogelaar 26, BERGEN OP ZOOM Tel. 0164 - 24 24 64

Bakkerij ‘t Croissantje

WALDKORNBROOD (DONKER) â‚Ź 1.80 EIERKOEKEN (5 STUKS) â‚Ź 1.50 BERGS SPEKBROODJE â‚Ź 1.20 W!

NIEU

BROODJE ZUURKOOL MET KNAK

SLAGROOM SCHELP

â‚Ź 1.20 â‚Ź 1.10

Geopend van 7.00 tot 13.00 uur JOKE en ARIJAAN KRIJNEN

Korenmarkt 12 - BERGEN OP ZOOM - tel./fax 0164 - 23 78 64


UITVERKOOP bij HEBBUS EN NOGGUS TOT

50% KORTING

O p VA S T E N AV E N D / C A R N AVA L S k l e d i n g Te v e n s n i e u w e v o o r j a a r s c o l l e c t i e 2 014

TULIKIVI INFO-AVOND in onze toonzaal

"/.4*!33%.s5.)&/2-%.s3/,%8*!33%.s 3#(/24%.%.(/%$%.-»",/--% ,!4$%6!34%.!6%.$-!2+/--%

Donderdagavond 30 januari van 19.30u. tot 22.00u. Op deze vrijblijvende infosessie met slideshowpresentatie en stookdemonstratie leer je alle geheimen van de massieve speksteenkachel kennen. Het tegenstroomprincipe, de warmte-accumulatie, de verbrandingskwaliteit, de besparingen op de brandstofkosten, de stralingswarmte, de aanpassing aan je persoonlijke smaak, de integratie in diverse soorten woningen, ... het komt allemaal aan bod.

Open: di t/m za van 10.00 / 17.00 uur Adres: Blauwehandstraat 10 Bergen op Zoom

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

Deze presentatie wordt verzorgt door de invoerder van de Tulikivi speksteenkachels. We maken er een gezellig gebeuren van, uiteraard met een hapje en een drankje. Een infosessie is geen verkoopmoment, maar u kan bijvoorbeeld wel een afspraak maken voor een huisbezoek. Onze toonzaal is uiteraard ook vrij te bezichtigen. SCHRIJF JE HIER IN OF SURF NAAR WWW.SMIDJE.NL (het aantal deelnemers is beperkt)

De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt.

Neem deel aan deze Tulikivi presentatie en ontvang een kortingsbon ter waarde van

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

OP SBS6 BIJ ‘LEKKER LEUK LEVEN’

-5%

Zo. 26 januari om 15.25 uur & za. 1 februari om 14.30 uur Veilig en vertrouwd uw schoonheid in goede handen

'ECERTIlCEERD

Kijk voor acties en actuele openingstijden www.smidje.nl slimmer slimmer en en sneller sneller softwaregebruik softwaregebruik

&RPSXWHUFXUVXV

PERMANENTE MAKE UP (PMU) !LMEERDANJAARDEMOOISTERESULTATEN ALTIJDNAARUWWENS (Blijft 2-3 jaar zitten, alle gewenste kleuren en vormen mogelijk)

Feestje?

7ILTUMEERINFORMATIEOFVOORENNAFOTOSZIEN .EEMDANVRIJBLIJVENDCONTACTMETONSOPOFBEZOEKONZEWEBSITE

KORTING TOT WEL 50%

Voor verhuur van: TAFELSsSTOELEN toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. 45,-

in Bergen Bergen op op Zoom Zoom en en Goes Goes in tel. 0164 0164 230 230 209 209 tel. e-mail: info@bitbybit.nl info@bitbybit.nl e-mail:

ACTIE!

ONGEWENSTE TATOEAGE EN PMU VERWIJDEREN (NA INTAKEGESPREK)

snijdersverhuur.nl

Op vertoon van deze bon, kunt u gebruik maken van de actie. Deze actie is geldig tot 10-02-2014

Hair strokes. Haartje voor haartje aangebracht met een mooi en natuurlijk resultaat

Bovenkant tot binnenkant ooghoek mogelijk s%YELINERBOVENENONDERDUN van €VOOR€ 150 incl. 1 nabehandeling s%YELINERONDERDUN van €VOOR€ 75 incl. 1 nabehandeling

Na

van €VOOR€ 125 incl. 1 nabehandeling

6OORMEERMATEN KORTINGENENPRIJSOF INFORMATIE"EZOEKONZEWEBSITE

Kortingsacties geldig voor de eerste 300 klanten vanaf 25-1-2014

WONINGBOUW VERBOUWINGEN LEVEREN & PLAATSEN PREFAB DAKKAPELLEN WWW.IERSEL-COPPENS.NL

PriyamalieRamkisoensing Ramkisoensing (Priya) Priyamalie (Priya) *HGLSORPHHUGHHQJHNZDOLȴFHHUGHVFKRRQKHLGVVSHFLDOVWH *HGLSORPHHUGHHQJHNZDOLȴFHHUGHVFKRRQKHLGVVSHFLDOVWH met ervaring. mettien tienjaar jaar ervaring. Permanente make upup specialiste. Permanente make specialiste. Onze adressen (alleen op afspraak)

Bergen op Zoom Korenbeursstraat 36 0ASTOOR*UTENLAAN 4611 PW Bergen op Zoom '2"ERGENOP:OOM

In gesprek met inspirator en levensfilosoof: JAN TOUW

Zakelijk succes is een keuze PERSBERICHT - Veel ondernemers denken dat het succes van hun bedrijf wordt bepaald door de economische omstandigheden. Maar levensfilosoof en inspirator Jan Touw kijkt hier anders tegenaan. “Bijna iedere ondernemer kan zijn bedrijf succesvol maken. De economie hoeft daar geen invloed op te hebben. Maar dan moet je als ondernemer wel willen veranderen.” Jan Touw verzorgt al jaren lezingen en presentaties voor ondernemers, waarin hij zijn zienswijze over zakendoen toelicht. Stap voor stap onthult hij de geheimen van

Eyeliners: Strak aangebracht. Fijn tot dik mogelijk.

Voor

4BRJBel: 0165-386105 0165-386613

Tekent u nog steeds zelf dagelijks uw wenkbrauwen?!

succesvol zakendoen. Het resultaat is verbluffend. Alle ondernemers die zijn ideeën in de praktijk brachten, kwamen rimpelloos door de crisis.

Anders denken Jan Touw vindt dit niet verrassend. “De tijden zijn veranderd en dat vraagt om een andere manier van denken. De uitspraak

Breda

Keizerstraat 44 4811 HL Breda

 

0164 26 55 90 06 12 84 68 33 priyanawod@hotmail.com www.nawodcreations.nl

van Einstein over de grootste waanzin van termijn een positieve wending neemt. de mens geldt nog steeds: wie op dezelfde De mens is op aarde om zichzelf – en manier blijft denken en handelen, kan daarmee zijn bedrijf – te ontwikkelen.” geen ander resultaat verwachten. Introductielezing We moeten mee in de tijd. Een klein Benieuwd naar de ideeën van deze tipje van de sluier kan ik wel oplichten. inspirator en levensfilosoof? De nieuwe manier van denken heeft te Op maandag 10 februari om 9.30 uur maken met afscheid nemen van zakelijke geeft Jan Touw een introductielezing in de tegenspoed en ‘durven dromen’. Het heeft bibliotheek in Roosendaal. te maken met stappen nemen, alleen als je intuïtie het daarmee eens is. U bent hierbij van harte welkom na aanmelding via de website www.jantouw.nl/ De ondernemer die dit avontuur aandurft, filosofisch-leiderschap/introductielezing zal zien dat zijn onderneming op korte Aan deze lezing zijn geen kosten verbonden.


Tijdens voorleesontbijt in Bibliotheek Bergen op Zoom

Wethouder van der Weegen leest voor

Zilveren Pluim Winnaars

Ook dit jaar verschijnt ter gelegenheid van De Nationale Voorleesdagen een minieditie van het boek mét dvd. Deze mini-uitgave is in de boekwinkel te koop. Het boek “Krrrr...okodil” zelf is uiteraard te leen bij alle vestigingen van Bibliotheek het Markiezaat. Vraag in de bibliotheek naar de Prentenboek Top Tien en de voorleestips; ze liggen tijdens de voorleesdagen voor u klaar! En maakt u uw kind lid van de bieb tijdens de Nationale Voorleesdagen, dan krijgt u ook een lief vingerpoppetje van Krrrr..okodil cadeau!

Arjan van der Weegen en de peuters smullen van het bekroonde boek “Krrrr....okodil”

BERGEN OP ZOOM - De 11e editie van de Nationale Voorleesdagen is woensdag 22 januari feestelijk van start gegaan in Bergen op Zoom. Zoals op veel kinderdagverblijven en basisscholen begon dat ook bij de bibliotheek met het voorleesontbijt, georganiseerd door de Stichting Peuterspeelzalen en de bibliotheek. Wethouder Arjan van der Weegen kwam op bezoek en las de peuters voor uit het prentenboek van het jaar 2014: “Krrrr.... okodil”. De kinderen luisterden vol aandacht naar het verhaal en reageerden verschrikt op het gespetter en gespatter van

de krokodil. Gelukkig liep het verhaal goed af en eindigde het boek met een feestje. Voor de peuters was het ook een feestje, want er waren lekkere broodjes en een heerlijk toetje. Prentenboek van het jaar 2014: Krrrr.....okodil De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Prenten- en voorleesboeken worden tijdens deze campagne volop onder de aandacht gebracht. “Krrrr...okodil” van auteur Catherine Rayner is uitgeroepen tot het Prentenboek van het Jaar 2014 en staat tijdens de voorleesdagen centraal.

Waarom voorlezen? Voorlezen is leuk en waardevol. Niet alleen is voorlezen een verwenmoment, maar voorlezen is ook van groot belang voor de taalontwikkeling en de sociaalemotionele ontwikkeling van kinderen. Het effect van een rijke taalomgeving doet zich vanaf heel jonge leeftijd gelden. Onderzoek heeft aangetoond dat jonge kinderen aan wie wordt voorgelezen een blijvende voorsprong hebben bij het leren lezen, schrijven en rekenen. Hier profiteren zij hun hele leven lang van! Daarom willen bibliotheek en peuterspeelzalen kinderen zo vroeg mogelijk in contact brengen met boeken. De bibliotheek heeft de materialen en de deskundigheid in huis om ouders bij het voorlezen te ondersteunen. Op de speelzalen wordt ook structureel aandacht besteed aan lezen en taal.

Bloemen voor de werkgroep stadhuis

BERGEN OP ZOOM - De gidsen van de Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM) tijdens hun jaarlijks terugkerende Nieuwjaarsborreltje op zondagnamiddag geproost op de Zilveren Pluim Winnaars 2013. Ook dit keer niet één persoon, maar een team van 4 gidsen die in 2013 verantwoordelijk zijn geweest voor de verdere uitwerking en verbetering van de rondleidingen in het Oude Stadhuis.Antoon Demmers, Jacqueline Kees, Carin Gillesen en Marleen Botermans ontvingen gezamenlijk de wisselprijs, zilveren pluim en bijbehorende oorkonde voor iedereen persoonlijk. Omdat binnen het kwartet voor Antoon Demmers de hoofdrol was weggelegd,

door zijn tomeloze inzet, werd de Zilveren Pluim op zijn borst gepind. Een blijvende prijs van verdienste voor SBM. Deze sieraden zijn ontworpen en vervaardigd door één van de SBM gidsen, Jan Jongenelen, goudsmid uit Halsteren. Na een korte terugblik door de voorzitter, Frans van der Steen, lag het accent vooral op de nabije toekomst, het seizoen 2014. Vanaf zaterdag 26 april gaan de SBM vlaggen bij de monumenten in top, om pas eind oktober te worden gestreken. Naast de aanwas van4 nieuwe gidsen voor dit komende seizoen zijn er nog steeds kandidaten voor de rondleidingen in de monumenten gewenst. Heeft men interesse, bel SBM coördinatoren, tel. 0164-234377.

Lezing over fotoportret

DOSKO wil revanche

HALSTEREN - De heemkundekring Halchterth houdt een bijeenkomst over het Nederlandse fotoportret op woensdag 29 januari.

BERGEN OP ZOOM - Elke wedstrijd in de hoofdklasse A is voor DOSKO belangrijk.

Dhr. Kousemaker, kenner op dit gebied, zal dan ingaan op de geschiedenis van het fotoportret, beginnend bij het jaar 1860, toen foto’s voor een ieder enigszins betaalbaar werden. Hij laat zien dat er verschillende manieren zijn om portretten af

te beelden, dat er verschillende ondergronden gebruikt worden en dat het mogelijk is om vast te stellen wanneer een fotoportret is gemaakt. Hij gebruikt daarbij uiteraard veel voorbeelden. Ook laat hij aan de hand van foto’s zien hoe hij achter de naam (namen) is gekomen van de persoon (personen) die op de foto’s zijn afgebeeld. Iedereen is welkom om deze interessante lezing bij te wonen. De lezing vindt plaats in de Hof van Ram, De Beeklaan 29a in Halsteren en begint om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Markiezaats MusicalKoor houdt een open avond BERGEN OP ZOOM - Is zingen jouw grote passie en zou je jouw talent graag delen met anderen, dan is het Markiezaats MusicalKoor (MMK) op zoek naar jou. Het MMK houdt op maandagavond 27 januari van 20.00-22.15 uur een open repetitieavond in de Raayberg. Interesse? Ga gezellig en vrijblijvend kennismaken met het koor en hun repertoire. Het MMK is in-

middels druk bezig met repeteren voor een nieuwe show die in oktober van dit jaar opgevoerd zal gaan worden. Tijdens de show zullen liedjes uit o.a. Les Misérables, Rent en Jersey Boys ten gehore gebracht gaan worden. Het MMK werd in 1999 opgericht door de toenmalige dirigent Charles van der Veeke. Onder zijn leiding heeft het koor zich de eerste jaren ontwikkeld tot een volwaardig musicalkoor. Het MMK zingt musicalmedleys waarbij steeds in

de originele Engelse taal wordt gezongen. De medleys zijn kort en krachtig, waarbij hoogtepunten van de musical aan bod komen. In en rond Bergen op Zoom is het MMK het enige koor dat musicalmedleys ten gehore brengt en het gemengde koor doet dit vol overgave. De leden variëren in leeftijd tussen de 18 en 55 jaar en omvatten 6, en soms zelfs 7, verschillende stemgroepen. Voor meer informatie: www. markiezaatsmusicalkoor.nl.

KORTE BERICHTEN Collectie: Van 27 januari tot en met 1 februari vraagt de Hersenstichting uw steun. Vele enthousiaste collectanten gaan in Bergen op Zoom en Halsteren op pad om geld in te zamelen voor ruim 4 miljoen mensen met een hersenaandoening. Er zijn veel verschillende hersenaandoeningen, zoals beroerte, hersenletsel, autisme, dementie, hersentumor en de ziekte van Parkinson. Eén op de vier mensen krijgt ooit in zijn of haar leven met een hersenaandoening te maken. Men kan ook uw gift overmaken op gironummer 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Meer info: www.hersenstichting.nl. BERGEN OP ZOOM Lezing: In gnostieke geschriften wordt gezegd dat gnosis een kracht is die niet uit de ons bekende natuur voortkomt maar uit de goddelijke liefde. De kracht is voortdurend werkzaam in de wereld en maakt zich kenbaar aan wie daar ontvankelijk voor zijn. Is er iets van die gnosis in uw denken, of hart? In een serie van 8 verkenningen, start dinsdag 28 januari in de Blauwehandstraat 21, onderzoeken en verdiepen ze hun inzichten, om te ontdekken waar ze in het leven eigenlijk naar op weg zijn. Info/ inschrijving: www.rozenkruis.nl of op de 1e avond. WinterWandeling: Donderdag 30 ja-

nuari houdt Beweegwijzer een winterwandeling o.l.v. Fons van de Ven met het thema: De natuur van Zurenhoek/Wouwse Plantage. 9.00 uur verzamelen bij sporthal Gageldonk, Gagelboslaan, Bergen o Z, evt. carpoolen. 11.45 uur einde. Heeft u belangstelling? Voor informatie en opgeven neem contact op met Activiteiten & Beweegwijzer 0164-265946. Bingo: Op vrijdag 31 januari zal er in de recreatieruimte van Ludwighove {ingang Vughtstraat} een levensmiddelen bingo gehouden worden. Er worden 10 rondes gespeeld. Aanvang 14.00 uur. Boekenmarkt: Zaterdag 1 februari van 11.00 tot 16.00 uur is er een boekenmarkt in het Kerkelijk Centrum Williamstraat. Duizenden boeken staan voor u klaar. Regelmatig worden de boeken aangevuld, dus elke maand is er wat nieuws te vinden. De opbrengst van de boekenmarkt komt ten goede aan het onderhoudsfonds van de Ontmoetingskerk. Inlichtingen: Ank v.d. Kallen, tel. 0164-265158. Bingo: In ontmoetingscentrum het Hoofdkwartier, Rembrandtstraat 52a is er zaterdagavond 1 februari een bingo . De zaal is open om 19.00 uur en de bingo gaat om 20.00 uur van start. Iedereen is welkom. Men vindt het Hoofdkwartier in het voormalige kerkgebouw Antonius Abt. in de wijk Borgvliet.

Boekenmarkt: Zondag 2 februari is de boekenmarkt van Vrijmetselaarsloge L’Inséparable, Engelsestraat 30. Van 13.3016.30 uur kan men terecht voor diverse boeken. Opbrengst gaat naar plaatselijke goede doelen. Zo hebben zij onlangs de stichting Wévigé en Inloophuis, Williamstraat, van een financiële ondersteuning kunnen voorzien. Bruikbare boeken die men kwijt wilt? Bel/ mail: 0164-248739 of boeken.vrijmetselaars.boz@gmail.com. BTS heeft ruimte: Omdat een paar dames zijn gestopt in de dames fitness-groepen hebben we weer plaats. Op maandag van 19.15-20.15 uur én op woensdag van 9.1510.15 uur. Op woensdagmorgen betreft het een groep voor 40+. Locatie maandag: Rijtuigweg (sportcomplex), Bergen op Zoom. Locatie woensdag: IJfstraat, Bergen op Zoom. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij de voorzitter, de heer Bastiaanse, tel. 0164240093. HALSTEREN Bingo: KBO afdeling Halsteren de actieve vereniging voor 50+ organiseert een bingo. Alle deelnemers ontvangen een hapje tijdens de pauze. Woensdag 29 januari in de Wittenhorst te Halsteren, aanvang 13.30 uur. U mag vanaf 50+ lid worden van de KBO, info: tel.684121/683140. PAGINA 12

De thuiswedstrijd zondag 26 januari tegen Westlandia valt echter in de categorie bijzonder belangrijk. Westlandia, dat aan een goede serie bezig is, is namelijk de koploper van de 2e periode. Met een achterstand van 2 punten staat DOSKO op de 3e plaats. Wil DOSKO in de race blijven voor een plaats in de Topklasse en afstand nemen van de degradatiezone, dan zal er hoe dan ook gewonnen moeten worden. Bovendien heeft DOSKO ook nog een rekening te vereffenen met de Naaldwijkers. Uitwedstrijd in het Westland werd met 6-0 verloren. Smadelijke nederlaag waarop revanche genomen dient te worden. Het zal een lastige wedstrijd, vooral ook omdat DOSKO met een aantal invallers moet aantreden.

De wedstrijd, waarvoor veel belangstelling zal bestaan, begint op sportpark Meilust om 14.30 uur. Pupil van de week is de 12-jarige Mohammed el Morabet. Hij zit in groep 8 van basisschool Anton van Duinkerken en speelt in DOSKO D3 op het middenveld. Mohammed is supporter van PSV en Daley Blind van Ajax is zijn favoriete speler in Nederland. Zijn buitenlandse favoriete club is Real Madrid en Christiano Ronaldo is zijn favoriete speler. Mohammed wil later politieagent worden. Jeugdtrainers De jeugdafdeling van DOSKO zoekt voor het volgend seizoen jeugdtrainers voor de selectieteams A1, B1 en D1. Enthousiaste trainers met voldoende ervaring en in het bezit van het diploma trainer coach III jeugd kunnen bij belangstelling hierover van gedachten wisselen met Ruud Brugmans, tel. 06-41504241

Introductiemiddag kamermuziek voor jong en oud

Muzikale ontmoetingen BERGEN OP ZOOM - Diverse soorten muziek maken met mensen van hetzelfde speelniveau, in een ontspannen sfeer, onder deskundige begeleiding. Wie dit wil ervaren is van harte welkom bij de introductiemiddag kamermuziek op het CKB, zaterdag 15 februari van 13.0016.30 uur. Deelname is gratis. Men moet zich wel van tevoren opgeven. Dit kan als ensemble of als individu tot uiterlijk 5 februari via de CKB Infobalie, tel. 0164280500 of door te mailen naar ckb@bergenopzoom.nl. De klarinet komt uit de kast, kleedje mag van de piano, snaren worden gestemd, koper gepoetst, blokfluit geolied. Heel wat jongeren en volwassenen hebben een instrument leren bespelen, doen er verder niet veel meer mee, maar hebben wel de wens om muziek te maken met anderen. Speciaal voor deze mensen is CKB-kamermuziek. Denk hierbij niet alleen aan klassiek, maar vooral ook aan melodieën uit bijvoorbeeld musical, folk, latin landen, film, etc. Ideaal voor iedereen die zijn of haar instrument nieuw leven in wil blazen, snaren en toetsen wil laten dansen op diverse soorten muziek, of wil zingen met live muziek. Om dit te kunnen

ervaren houdt het CKB een introductiemiddag. Deelname aan de kennismaking met kamermuziek is gratis. Men kan zich hiervoor opgeven als bestaand duo/ensemble, maar eenlingen vinden bij het CKB hun muzikale match. Tijdens de introductie op 15 februari krijgt men eerst een uitleg met demonstratie. Daarna worden er muziekensembles gevormd die onder begeleiding van een coach aan de slag gaan met mooie muziek. Aan het eind van de middag geven de ensembles een presentatie voor elkaar. Voor velen is dit de start om eens wat te gaan doen met de muziekervaring. Niet alleen worden de instrumenten bespeeld, men ontmoet andere liefhebbers, leert samenspelen, maakt kennis met diverse muziekgenres en verhoogt je niveau, dit alles in een ontspannen sfeer. Iedereen die een aantal jaar speelervaring heeft op een blaas-, snaar- of toetseninstrument is welkom om gratis deel te nemen aan de introductiemiddag. Ook is er in kamermuziek ruimte voor zang. Men kan zich tot uiterlijk 5 februari opgeven via de CKB Infobalie, Burg. Stulemeijerlaan 3, tel. 0164-280500 of mailen naar ckb@bergenopzoom.nl. Vermeld hierbij instrument en speelervaring, zodat het CKB hierop vooraf kan inspelen. Zie ook www.ckboz.nl


10.

Jarig zijn hoeft geen saaie boel meer te zijn. Bij Grieks Restaurant Knossos kan de jarige gratis* dineren; een gerecht* naar eigen keus en helemaal gratis!

GRIEKS RESTAURANT

www.knossos.nl Bergen op Zoom Lievevrouwestraat 4

van bezoek in 2014 en

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

vergezeld van minimaal 1 betalende tafelgenoot.

Bungalowpark Libra Ommen NOG ENIGE BUNGALOWS

LUC GILLEMOT

te huur in de vakantieperiode

Wouwbaan 2 4631 KM Hoogerheide Tel. 0164 - 66 08 78 www.tppgillemot.nl

Openingstijden Hoogerheide:

ma wo: 14.00 - 17.00 uur

ma wo vr 8.30-13.00 uur

di do: 8.30 - 13.00 uur vvr: 14.00 - 16.00 uur

di-do: 14.00-17.00 uur

€ 375,- p.w. all in* Reparaties, aanpassingen en vernieuwing van gebitsprothese * Implantaatprothese (klikgebit) * Gratis advies * Op reparaties kan gewacht worden * Vergoeding door alle ziektekostenverzekeraars Bergen op Zoom:

05

(geldig van di t/m zo.)

Belgische gediplomeerde en erkende tandprotheticus

Openingstijden

een '10' voor de laagste prijs

OVENGEBAKKEN ROOMPATE KOOKWORST 59 KIPFILET 100GR 1.29 150GR 1.50 100GR 0.

*aantoonbaar jarig op dag

Korte Bosstraat 11 4611 MA Bergen op Zoom Tel. 0164 - 23 00 10 info@tppgillemot.nl

11.80

SCHOUDERKARBONADE 3KG met klein VARKENSLAPPEN beentje 4KG RUNDERGEHAKT 3KG KIPPENVLEUGELS 4KG MAGERE RUNDERLAPPEN 2KG VARKENSHIEL 5KG VERSE WORST 3KG

tel. 0164-242607

Dorien Verdult gewicht/voedingsconsulent Tel: 06 - 22 20 15 20 E-mail: gezondgewicht@kpnmail.nl

E 

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

JARIGE PROFICIAT

Lekker gezond eten, afvallen en strak in je vel! Het kan! Bij begeleiden we je graag!

Zwembaden en recreatieteam aanwezig

April - September - Oktober

Gratis Taxi service Oude Raadhuis Halsteren

€ 175,- p.w. all in

Raadhuis taxi service biedt deze taxi service geheel gratis* aan. Deze service is speciaal voor onze gasten die culinair willen genieten in ons restaurant.

Folders: 0529-457224

HKZ gecertificeerd

Service van Restaurant Het Oude Raadhuis begint bij Uw voordeur!!

Lid ONT B103

Reserveer snel een tafel voor het restaurant en leg de gratis taxi service vast! Wie is hier nu de bob??? Onze chauffeur staat voor u klaar!!

Behandeling na afspraak

* Gemeente Bergen op Zoom * Uitsluitend voor onze gasten die een diner reservering geplaatst hebben voor het restaurant. * heel jaar 2014

chniek

Voor reserveringen bel of mail info@RestaurantHetOudeRaadhuis.nl Dorpsstraat 22 | Halsteren | 0164-684076

www.RestaurantHetOudeRaadhuis.nl

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

Bouw-Vak Bouwshop 

)

De goedkoopste verf in de regio !!!!

06-55100747

Poortweg 8 4613 BW Bergen op Zoom T 0164-254680 www.bouw-vakbouwshop.nl (webshop) info@bouw-vakbouwshop.nl

huid- en laserklinieken ‡SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLH‡KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOÀOOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie

Verander je manier van kijken en je zult het zien

gratis introductielezing

PRAKTISCHE FILOSOFIE Dinsdagavond 11 februari 2014 19.30 tot 21.30 uur Locatie: PARROTIA, Emile van Loonpark, Roosendaal (ingang bibliotheek)

> Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • w www.huidlaser.nl > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

VAARBEWIJSCURSUS

Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

START BEGIN MAART Spoedcursus op zaterdag

“WIJSHEID IS DE KRACHT VAN SUCCES’’

Inschrijving noodzakelijk via www.jantouw.nl of neem contact op met mevrouw Baas via 0165 - 56 30 77 of secretariaat@jantouw.nl

NIEUWE CV-COMBI KETEL?

BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING!

HOUD

ZONNEPANELEN

ONDER

Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

HUUR

NEDERLAND KIEST VOOR DE ZON

LEASE

UÊ6 ,""* UÊ" ,"1

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

WWW.YACHTCONSULT.COM.

j Ook voor u hebben wi sing! los op re lba taa be n ee

De ecoTEC plus, het meest efficiënte toestel van VAILLANT

KOOP

NU SLECHTS 6% BTW OP ARBEIDSLOON UÊ6 ,11,Ê UÊ 8 - Ê

Telefoon 0165-546707

U huurt al een hr-ketel voor minder dan 1 euro per dag!

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Bezoek onze vernieuwde website:

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

WWW.VIGAR.NL


Wedstrijdploeg de Krabben gaat tevreden naar huis

Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom

Unieke samenwerking bij waterpolo wedstrijden worden dit jaar in Roosendaal afgewerkt. Afgelopen zaterdag 18 januari was pas de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. De tegenstander Aquamigos uit Waalwijk was nog wel wat te sterk, maar toch gaat het elke wedstrijd steeds beter. Sarah Jensen wist zelfs vier keer te scoren tegen de Waalwijkse meiden. Ondanks dat ze nog wachten op de eerste winst dit seizoen, hebben de meiden het onderling erg naar hun zin en dat is natuurlijk erg belangrijk! Wil je ook eens proberen of waterpolo iets voor je is, mail dan naar een van beide verenigingen om een keer mee te trainen: wpc@dekrabben.nl of waterpolo@zpvhieronymus.com Het meisjesteam van Hieronymus en De Krabben. Achterste rij vlnr: Hannah Poot, Jette van den Kieboom, Luana Pijnen, Megan Posthumus, Moniek Tummers en Kimberly den Ouden. Daarvoor: Sarah Jensen, Annebel de Gier, Eva Pas en Iris Brust.

BERGEN OP ZOOM - Sinds het begin van dit seizoen hebben de poloafdelingen van de zwem- en waterpoloverenigingen Hieronymus uit Roosendaal en De Krabben uit Bergen op Zoom elkaar gevonden en een gezamenlijk meisjes poloteam opgericht. Afgelopen jaren hadden beide verenigingen te weinig meisjes om een eigen team op te kunnen geven voor de kompetitie. Tot en met 13 jaar mogen de kinderen nog gemengd polo spelen. Na die leeftijd spelen

de jongens en meisjes apart. Voor deze meiden is de stap naar de damescompetitie nog veel te groot en daarom was het belangrijk dat ze nog tegen hun leeftijdsgenootjes kunnen blijven spelen. Begin vorig jaar is daarom in onze regio samenwerking gezocht tussen de waterpoloverenigingen. En met succes. Daar kunnen de beiden gemeenten nog eens wat van leren! Vanaf september is er een team dat bestaat uit 5 meisjes van De Krabben en een gelijk aantal van Hieronymus. Op woensdag trainen ze in de Schelp in Bergen op Zoom en op vrijdag in De Stok te Roosendaal. De thuis-

CV-ketel storing? Bel (0165) 54 40 55 > Vervanging > Service > Onderhoud

2SE4 RVICE UURS

www.warm in huis.nl

Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Doelpunt van de roodzwarten werd terecht door de goede scheidrechter Grinwis afgekeurd. Gasten waren gevaarlijk met hoge voorzetten vanaf de vleugels maar Peter, Sander en Michael verdedigden goed. Aan de andere kant stuurde

Olympus ‘69 badminton Halsteren HALSTEREN - Olympus’69 badminton, uitslag 12 januari. Olympus ‘69-BV Blauw Wit 5-3 Olympus ‘67 U17-TFS ‘57 6-2 Olympus ‘69 U13-BV Blauw Wit 6-2

Hieronder het programma van 26 januari: Olympus ‘69-TFS ‘57 (10.00) Olympus ‘67 U17-RBB (10.00) Olympus ‘69 U13-RBB (10.00) Meer informatie of lid worden? Info: www.olympus69.nl

BERGEN OP ZOOM - Na voorwedstrijden spelen en ook diverse kampioen is dhr. Arjan Jochems Nederlands kampioen geworden in de 4e klasse libre.

RK vv Nieuw Borgvliet Sebastiaan Kees de diepte in, maar zijn voorzet werd door de uitkomende keeper bekwaam onderschept. Uit een voorzet van links viel de 0-1 toen een aanvaller vrijelijk kon inkoppen. Net voor rust werd een hoge vrije schop door de keeper van Gastel buiten zijn doelgebied, fair gehinderd door Robbert, losgelaten waarna Kees koel 1-1 kon laten aantekenen. Na de pauze stuurde de goed spelende Mayhan, na maandenlang blessureleed, Kees richting doel maar de keeper voorkwam door snel uitlopen een treffer. Een vlammend schot van Sebastiaan verdween in het zijnet. Onop-

Samen met De Wildert uit Zundert, SBC 200 uit Breda en Den Doorn uit Almkerk werd de wedstrijd in vlot tempo afgewerkt. Het damesteam( Madelon van Uchelen, Jaelle Goossens, Anna de Wit en Myrthe Franken) won bij de estafette 4x100 vrije slag meteen goud. Ook de afsluitende estafette eindigde met goud voor het miniorenteam bestaande uit Saad Danjaoui, Britt Boogaart, Tim Verheessen en Femke Heimerikx op de 4x25m. ss. Opvallend was de verdiende medailles in het merendeel goud van kleur waren en op naam kwamen van Femke Heimerikx, Steijn Louter(2x),

Melvin Giebels(2x), Timothy Giebels, Koen de Weert, Myrthe Franken en Jaella Goossens. Brons was er voor Sven ten Hove, Effi Suijkerbuyk, Madelon van Uchelen, Kelvin Wiens en Koen de Weert. Ook Floortje Elzakkers ging met een bronzen plak naar huis. Sanne van Poelje verbeterde haar tijd op de 100m. wisselslag met ruim 7 seconden en kwam net tekort voor een podiumplaats. Lars de Kock verbeterde zijn tijd op diezelfde afstand met ruim 10 seconden. Zoe de Jong deed ook haar best bij de minioren van 7 tot 9 jaar. Zij verbeterde haar tijd op de 50m. rugcrawl met 6 seconden. De zilveren medailles kwamen op naar van Timothy Giebels en Jaella Goossens en ook het estafette team bestaande uit. Lieke de Kock, Lara Corbeau, Sanne van Poelje en Jaella Goossens pikte een zilveren medaille mee op de 4x50m. wisselslag.

Nederlands kampioen

Geflatteerd verlies van Nieuw Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - In de 4e minuut kopte de goed spelende Robbert de bal door naar Kees bij Nieuw Borgvliet, maar een Gastelse-verdediger haalde de bal weg voordat Kees gevaarlijk kon worden.

BERGEN OP ZOOM - De wedstrijdploeg van zwem en polo vereniging de Krabben was op bezoek bij de buurvereniging Hieronymus in Roosendaal op zondag 19 januari voor de competitiewedstrijd in de D2 klasse.

lettendheid in de verdediging leidde tot de 1-2. Een pegel van de goed spelende Peter Geldof verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Door onhandig balverlies en daarna een mislukte poging om de fout te herstellen leidde tot een strafschop die werd benut 1-3.Wedstrijd gespeeld. Even later weer knullig balverlies: 1-4. Te hoog uitgevallen nederlaag, maar fouten op dit niveau worden meedogenloos afgestraft. Nieuw Borgvliet -SC Gastel: 1-4. Stand: 1. FC Bergen 14 40, 2. SC Gastel 14 30, 3. Steenbergen 14 25, 8. Nieuw Borgvliet 14 19.

Dit gebeurde met ups en dons, maar in het finaleweekend was hij de sterkste deelnemer van de 8 finalisten en verloor slechts één wedstrijd van de 7 partijen. Namens B.V. ‘t Dobbertje van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap.

Bergenaren op realistisch vechtkunst seminar

BRIDGE

BRIDGECLUB SANS FUMEE Uitslag donderdag 16 januari, A-Lijn: 1. Mientje v. Giels-Geert Tamboer 61,25%, 2. Henny Stok-Theo Bogers 56,25%, 3. Corry MIlius-Wies Petersen 55,42%, 4. Carla de Vos-Peter Bakker 54,58%, 5. Karel Bartelen-Jan de Rooij 51,67%. B-Lijn: 1. Mies Jonker-Lien v. Kuik 79,58%, 2. Cobi en Janus de Dooij 59,17%, 3. Annie Dries-Wies Musters 56,67%, 4. Micky Meijer-Rina Maliepaard 55,42%, 5. Frank Brouwer-Kees Sturkenboom 54,58%. Elke donderdag begint de competitie om 19.30 uur bij spellencentrum D’Honneur. Nieuwe leden zijn van harte welkom, de eerste 6 keer zijn gratis. Voor informatie B. Doomen, tel. 0164-241805. HALSTERSE BRIDGE CLUB Uitslag 21 januari, Lijn-A: 1. dms. Alice Schoemaker-Marieke Emons 64.93%, 2. dms. Henny Horward-Marian Steenbergen 59.38%, gedeelde 3e plaats dms. Lies Frijters-Leny i.h. Veld, epr. Ingrid-Henk v. Oostveen 55.21%, 5. epr. Mia-Cees Petersen 51.39%. Lijn-B: 1. mevr. Joke Buuron-dhr. H. v.d. Boom 69.27%, 2. dms. Toos Man-Riet Mens 60.00%, 3. mevr. Nel v. Oorschotdhr. Kees Franken 55.73%, 4. epr. LucieChris Suijkerbuijk 48.96%, 5. epr. Zus-Cor Keij 47.50%. BC ALERT Uitslag woensdag, 22 januari: 1. RietAd Goense 57,92%, 2. Lisbeth HeslingRiet v. Dijk 57,08%, 3. Isabel-Herman Al-

bers 56,25%, 4. Bep Jansen-Jaap Dekker 53,33%, 5. Anne-Marie v.d. Beemt-Martha v.d. Berg 52,08%. BC Alert speelt op woensdagmiddag in de Zoomflat. Info: Herman Albers, tel. 0634304546. BC FOUR ACES Uitslag dinsdagavond 21 januari, Groep-A: 1. dhrn. Jan Deusing-Toon Verdult 64.58%, 2. dms. Hilda v. DorsselaerJo Rekkers 59.58%, 3. mevr. Ankie Holtzerdhr. Jan Pigmans 55.83%, 4. dms. Ans IJzer-Paula Vos 55.00%, 5. mevr. Mariëtte v.d. Riet-dhr. Marius Wierickx 53.33%. Groep-B: 1. dms. Jo-Brouwers-GeerlingsAdje v. Loon 68.75%, 2. epr. Toos-Johan v. Elsakker 63.33%, 3. dms. Annelies Leijgraaff-Tineke Mulder 61.67%, 4. mevr. Hennie Vermeulen-dhr. Ben Estor 54.17%, 5. mevr. Annelies Tempelaars-v. Poll-dhr. Ton Thijssen 51.25%. Groep-C: 1. epr. Ineke-Dick v. Reijswoud 57.92%, 2. dms. Addy Bom-Paula Krooswijk 57.50%, ged. 3e plaats mevr. Jeanet Jansen-Van Terheyden-dhr. Adrie Kuijpers, mevr. Wies Petersen-dhr. Jim Haaksma 56.25%, 5. dms. Nel Friedericy-HamerslagJoke Goossens 53.33%. STEELBRIDGE CLUB Uitslag 20 januari, A-Lijn: 1. Therese Punt-Rene Punt 60,42%, 2. Joke KalkerJan Kalker 57,08%, 3. Wim Geers-Gerard Ubink 56,25%, 4. Roos de Rooy-Bert Piepers 55,42%, 5.Gemma Piepers-Jos Oor 52,50%.

B-Lijn: 1. An Oor-Hans Prince 62,99%, 2/3. Stef Meihuizen-Hans Keitz en Joke Claes-Lenie in het Veld 62,01%, 4. Adrie de Wit-Mia v.d. Wouw 52,08%, 5. Toon Maes-Rob Nederlof 47,01%. Dit was de 2e speelavond serie 4, zoals altijd een gezellige bridge avond in Bellevue. BC DE VIER WINDEN Uitslag 21 januari, A-Lijn: 1. Tineke Crusio-Gerard Crusio 68,40%, 2. Riet BuckensJenny Dingemans 59,03%, 2. Toke DonsFrans Dons 59,03%, 4. Wim Hopmans-Ben v. Straaten 58,68%. B-Lijn: 1. Joke v. Bragt-Teun Veenvliet 56,60%, 2. Marie-Josee v. Eijk-Joke van Wouwe 55,21%, 2. Willem Hesling-Sip Sipma 55,21%, 4. Riet Dekketrs-Gerda Klaassen 54,86%. C-Lijn: 1. Doortje v.d. Bersselaar-Wim v.d. Bersselaar 61,46%, 2. Cobi de Dooij-Janus de Dooij 55,14%, 3. Bertha v. As-Corry Laenen 55,07%. Zij spelen op dinsdagavond, aanvang 19:30 uur in Bridgecentrum d’Honneur, Koepelstraat 103, Bergen op Zoom. Nieuwe leden zijn welkom. Inlichtingen bij de secretaris Gerda Klaassen, tel. 0164-683915. BC DE WITTENHORST Uitslag woensdagmiddag 22 januari: 1. epr. Ria-Mat Schepers 63.99%, 2. epr. Martha-Leo Bogers 61.61%, 3. dms. Jo Langenberg-Corry v.d. Heuvel 60.71%, 4. epr. Rie-Jan Batteké 56.85%, ged. 5e plaats dms. Wil v.d. Molen-Ans Bakx, dhrn. Jac Kil-Bob v. Daele 51.79%. PAGINA 14

BERGEN OP ZOOM - Drie Karateka’s van sportschool Tamashii hebben een fysiek zwaar weekend achter de rug. De Karateka’s uit Bergen en Halsteren waren enkele van de gelukkigen die deel mochten nemen aan een training door de Britse vechtkunstdeskundige Iain Abernethy. Iain is een vechtkunst-expert, coach en instructeur bij de British Combat Association, wereldwijd toonaangevende groep voor realistische gevechtstraining. Het aantal deelnemers voor de cursus was beperkt, veel vechtsporters hadden interesse, maar vielen buiten de boot. Het weekend was compleet uitverkocht. De 3 leden van Tamashii, Eugene van Meel, Piet de Nijs en sensei/trainer Otto Bakker kregen de kans om deel te nemen aan het weekend. De intensieve training behandelde naast de gebruikelijke trappen en stoten ook worpen zoals ze die uit het Judo kennen en armklemmen en grondgevechten zoals ze die zien in de mixed martial arts (MMA). Iain Abernethy haalt zijn kennis uit de praktijk, maar ook uit de historisch belangrijke geschriften van karate. Vroeger, voor karate een sport werd, was het namelijk een zeer complete vechtkunst. Karate was

bedoeld om de beoefenaar mentaal en fysiek te wapenen tegen boeven; ‘thugs and villains’ zoals Iain het noemt. Eeuwenoude bewegingspatronen (kata’s) uit het karate zijn volgens Iain een catalogus aan effectieve vechttechnieken, waarbij ellebogen, kopstoten en grondgevecht niet worden geschuwd. Het oude Japanse Karate ging wat dat betreft veel verder dan het huidige sportkarate. Blijkbaar hebben meer vechtsporten interesse in de effectieve geschiedenis van het karate. Naast karateka’s waren er ook beoefenaars van KungFu, boksers, judoka’s en tal van andere vechtkunstenaars aanwezig. In harmonie trainden ze meer dan 12 uur intensief aan effectieve, realistische vechttechnieken. Met een vermoeid lichaam en veel inspiratie keerden de Bergenaren terug. Komende tijd zullen de karateka’s van Tamashii de opgedane kennis gebruiken om de karatelessen te verrijken. Met enthousiasme en passie wordt traditioneel karate beoefend, op woensdagavond in de gymzaal van het Rijks, Bergen op Zoom, maar ook in Halsteren, Steenbergen, Tholen en binnenkort op de nieuwe trainingslocatie in Goes. Meer informatie over Tamashii: www.tamashii. nl. Meer informatie over Iain Abernethy: www.iainabernethy.com


LICHTINSTALLATIES PROCESBESTURINGEN KRACHTINSTALLATIES PANEELBOUW BEVEILIGINGSINSTALLATIES REGELINSTALLATIES BRANDMELDINSTALLATIES DATA- /GLASVEZELNETWERKEN TELEFOONINSTALLATIES SPECIAL PROJECTS LUCHTBEHANDELING MEET & REGELTECHNIEK ENERGIEBEHEER WATERINSTALLATIES KOELTECHNIEK GASTECHNIEK

ZWEMBAD DE MELANEN Langstraat 7, 4661 SE, Halsteren. Openluchtzwembad ‘De Melanen’ vraagt voor het zwemseizoen 2014.

s2ECEPTIONISTHORECAMEDEWERKERMV s4OEZICHTHOUDERMV Nadere informatie over deze vacatures kun je vinden op www.demelanen.nl Sollicitaties voor 10 februari richten aan: zwembad De Melanen, Langstraat 7, 4661 SE, Halsteren of info@zwembaddemelanen.nl

Ben jij op zoek naar een uitdagende, zelfstandige en afwisselende baan in de techniek dan is een van de onderstaande functies wellicht iets voor jou. Wij zijn op zoek naar m/v voor de functie van:

- Allround Elektromonteur utiliteit en industrie - Loodgieter/ verwarmingsmonteur (GaWaLo) - Tekenaar Autocad/Revit - Koelmonteur Uw reactie zien we graag z.s.m. tegemoet. JEFKO Techniek, t.a.v. Annemieke Boesveld Postbus 397, 4600 AJ BERGEN OP ZOOM Of per mail: a.boesveld@jefko.nl, www.jefko.nl

Stoppen ! met roken De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Lasertherapie

Zanco Mode

Afslanken met succes!

Kortemeestraat 9 (in ‘t Vierkantje) "ERGENOP:OOMs0164-263485

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Totale Leegverkoop

Lasertherapie

A-MERK TAPIJT & VINYL VOOR GROOT HANDELS PRIJZEN

nog 8 weken

50% KORTING Stoffering E.F. de Bruijn Boutershemstraat 1 BoZ – tel. 23 77 60 www.stofferingdebruijn.nl

Alles in huis voor de doe-het-zelf-stoffeerder ➤ houtwormspray

DONKER EIKEN MEUBELS MAKEN WIJ BLANK OF EEN ANDERE KLEUR. Gratis Transport. Info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

WONINGINRICHTING ANTWERPSESTRAAT 47 PUTTE NEDERLAND OPEN DI. T/M ZO. 11:00 - 16:00 UUR  &  

VLOEREN GROOTHANDEL ! "!! PARTICULIEREN VERKOOP ALLEEN OP AFSPRAAK

WWW.TAPIJTENVINYL.COM TAPIJT VINYL LAMINAAT PVC-VLOEREN GORDIJNEN ZONWERING

PROJECTLEIDER ELEKTROTECHNIEK Taken en verantwoordelijkheden: ‡7RH]LFKWKRXGHQRSGHXLWYRHULQJYDQORSHQGHSURMHFWHQYRRUZDWEHWUHIWWLMGLJH WHFKQLVFKHHQ¿QDQFLsOHXLWYRHULQJ ‡2QGHUVWHXQHQELMGHYHUZHUYLQJYDQQLHXZHSURMHFWHQ ‡=RUJGUDJHQYRRUSURMHFWYRRUEHUHLGLQJ ‡2SVWHOOHQYDQSURMHFWEHJURWLQJHQ ‡%HZDNHQYDQGHYRRUWJDQJYDQGHJHPDDNWHNRVWHQHQLQJULMSHQELMHYHQWXHOH RYHUVFKULMGLQJHQ ‡9HU]RUJHQYDQGH¿QDQFLsOHSURMHFWUDSSRUWDJHULFKWLQJEHGULMIVOHLGHU ‡=RUJGUDJHQYRRUHHQRSWLPDOHSHUVRQHHOVEH]HWWLQJYDQGHSURMHFWHQ ‡$DQVWXUHQFRDFKHQHQLQVWUXHUHQSURMHFWPHGHZHUNHUV ‡2QGHUKRXGHQYDQFRQWDFWHQPHWRSGUDFKWJHYHUVOHYHUDQFLHUVRQGHUDDQQHPHUV en derden ‡2QGHUKDQGHOHQPHWRSGUDFKWJHYHUVHQRQGHUDDQQHPHUVEHWUHIIHQGHSULM]HQHQNRVWHQ Selectie-eisen: ‡$IJHURQGHRSOHLGLQJRS0%2+%2QLYR ‡(QNHOHMDUHQHUYDULQJHQDI¿QLWHLWPHWKHWYRRUEHUHLGHQDDQVWXUHQYDQXWLOLWHLWVSURMHFWHQ ‡$PELWLHX]HWHFKQLFXV ‡&RPPXQLFDWLHIYDDUGLJ ‡5HVXOWDDWJHULFKWHQFRPPHUFLHHOLQJHVWHOG ‡3URIHVVLRQHHOHQ]HOIVWDQGLJ Heb je interesse ? :LOMHPHHULQIRUPDWLHRYHUGHIXQFWLHGDQNXQMHFRQWDFWRSQHPHQPHWGKU-7LHOHPDQ EHGULMIVOHLGHUWHOHIRRQ-HVROOLFLWDWLHNXQMHGDQULFKWHQDDQ 9DQ'LMQVHQ,QVWDOODWLHZHUNHQEYWDYGHDIGHOLQJ3HUVRQHHO 2UJDQLVDWLH 3RVWEXV&(WH%UHGDRIHPDLOQDDUpz@vandijnsen.nl.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.VANDIJNSEN.NL

TOT 70 % KORTIN G

$ $ $ 

 $   

 BESTELD, MORGEN GELEGD $ !  Van Dijnsen te Breda is, met meer dan 140 goed opgeleide medewerkers, 48 jaar actief in het leveren van totaaloplossingen op het gebied van verwarmings-, koeltechnische-, sanitaire- en elektrotechnische installaties, inbraakdetectie- en brandmeldinstallatie systemen. Voor de afdeling Projecten Utiliteit van Van Dijnsen Installatiewerken B.V. zijn wij per direct op zoek naar een

VITAK Advocaten

SUPERSALE KORTINGEN her heren en esa, m s, en een DamD ing kinderkled kinderkleding

Merken voor jong en oud DAMES & HEREN stretch broeke n 2 voor € 50 ZZ Haven 25 Bergen op Zoom 0164-234800 Kom vrijblijvend binnenlopen www.broekenpaleis.nl

,00 l

TOT

70%

s'EISHA s9!9! s,4" s,EE s!NNA3COTT s%NJOY s"RAMS0ARIS s7RANGLER s)#() s,4"JEANS s)TS.OIZE s#ARSJEANS s3COTCH s3UZY 1 s!NGELS s4RAMONTANA s"YOUNG s$ODGERS s(ATTRIC s/OZOO

MARKIEZAAT Advocaten mr J.C. van der Tak en mr L. Azarkan Gratis inloopspreekuur voor ondernemers en particulieren! Iedere dinsdag van 18.30-19.30 uur in Wijkcentrum De Moerkens, Kapittelstraat 21, Bergen op Zoom Voor informatie of juridisch advies kunt u contact opnemen met: MARKIEZAAT Advocaten - Bergen op Zoom Tel.nr.: 0164-254314 Email: info@markiezaatadvocaten.nl


KIJK OP

ACTION.NL VOOR DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN

WEEKACTIE! WEEKACTIE! ACTION CAMERA

SCHWARZKOPF HAARKLEURING

S+'UHFRUGLQJ LQFOZDWHUGLFKWH HQVFKRNEHVWHQGLJH EHKXL]LQJHQGLYHUVH DFFHVVRLUHVYRRU PRQWDJH

WINTE RS PO TI P!

NATURE MEZENBOLLEN

GLYHUVHNOHXUHQ SDOHWWHPRXVVHFRORU

[JUDP

VAN ZONDAG 26 JANUARI T/M ZATERDAG 1 FEBRUARI

PINDAKAAS VOOR VOGELS SRWJUDP

RT

29.95

(OGHUV 

DAMES SPORTTOP

(OGHUV 

1.79

DAMES/HEREN SPORTBROEK

GLYHUVHNOHXUHQ GU\FRRO ]HHUFRPIRUWDEHO PDWHQ6;;/

8 -PAC K

0.75

(OGHUV 

(OGHUV 

IMITATIE 360° CAMERA

GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ6;;/

1.39 OUTDOOR IMITATIECAMERA DOXPLQLXPEHKXL]LQJ QDXZHOLMNVYDQHFKW WHRQGHUVFKHLGHQ YRRUHHQ DIVFKULNNHQGHIIHFW

YRRUHHQDIVFKULNNHQGHIIHFW XLWJHUXVWPHWHHQ NQLSSHUHQG/('ODPSMH

3.79

2.99

DESIGNER SCHETSBLOK

H[WUDJURRWIRUPDDW LQFO VMDEORQHQ

(OGHUV 

1.69

DECO PLANT IN POT PHWZLNNHOHQVWULN JURHQHSODQWRIYLRRO FDFP

(OGHUV 

1.59

(OGHUV 

4.99

MICROVEZEL STOFZUIGERZAKKEN

THERMO SKISOKKEN

JHVFKLNWYRRUDOOH EHNHQGHPHUNHQ

5 STU KS

1.29

1.99

)UDJUDQFH&ROOHFWLRQ NHX]HXLWKHHUOLMNHJHXUHQ VWXNV

(OGHUV 

0.99

HEREN BOXERSHORT

GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ;6/

4 PAAR

2.29

(OGHUV 

GIMI DROOGREK

PHWHUGURRJOHQJWH PHWDDO

FLOWER WASKNIJPERS VRIWJULSVWXNV

1.09

E U RO P E S E IT! TO P KWALITE

5.99

(OGHUV 

XXL SPEELBOEK

/RWWR GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ6;/

DAMES THERMOSHIRT

GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ

STOFZUIGER ZUIGMOND XQLYHUVHHO

GEUR THEELICHTEN

1.99

(OGHUV 

NHX]HXLWGLYHUVH OHXNHWKHPD·V LQFOVWLFNHUV

MOLTON HOESLAKEN NDWRHQSRO\ VWUHWFKZLW

SKI PULLI PLFURIOHHFH FRPIRUWDEHO HQ]DFKW PDWHQ6;;/

3.49 (OGHUV 

2.99 90x200 cm 90x220 cm 140x200 cm 180x200 cm 180x220 cm

(OGHUV 

1.99

(OGHUV 

2.49

MOLTON KUSSENSLOPEN NDWRHQSRO\ [FPVWXNV

2.79

3.79 3.99 4.99 5.99 6.49

YDQDI

3.79

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

2.49

HEREN SPORT T-SHIRT

Dbozz 20140126  
Dbozz 20140126