Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R O O S E N D A A L S E

8 JANUARI 2014 WEEK 2

Uitgeverij

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

EIGENAAR HET VERBODEN RIJK LUIDT NOODKLOK

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

I

Te l .

076

SPORT

ZORGEN OVER MOGELIJK WEGHALEN KNIP

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

HARMONIE ST. CAECILIA 90 JAAR OUD

Open dag bij BC Hoevekestijn

Politie pakt drugsdealer op

WOUWSE PLANTAGE - Bouwclub Hoevekestijn is volop bezig voor carnaval 2014. Met het motto: ‘Kom da zien, t is sirrekus’ houdt de bouwclub een open dag. Op 11 januari zijn nieuwsgierigen welkom in het bouwkot aan de Julianaweg 11 in de Wouwse Plantage. Al elf jaar bouwen de dames en heren van bouwclub Hoevekestijn carnavalswagens. In 2013 behaalde de wagen van BC Hoevekestijn de eerste plek in de categorie grote wagens in de optochten van De Pin en Wouw. In Roosendaal en Essen was de wagen goed voor zilver. Op zaterdag 11 januari opent de bouwclub de deuren van dit bouwkot. Van 16.00 tot 19.00 uur zijn nieuwsgierigen welkom.

ROOSENDAAL - De politie heeft vrijdag omstreeks 04.40 uur tijdens een postactie op de Burg Schneiderlaan in Roosendaal een 35-jarige Roosendaler aangehouden voor overtreding van de Opiumwetgeving. De agenten zagen de man vanuit de Strausslaan aankomen. Ze wilden hem aanspreken en zagen toen dat hij een zakje in het gras gooide. Dit bleek gevuld te zijn met cocaïne. De agenten stelden een nader onderziek in. Bij de man werd 915 euro aan contant geld, diverse bankpassen van andere mensen en attributen voor het versnijden en wegen van drugs aangetroffen. De dertiger is vastgezet op de verdenking van het bezit en dealen van drugs.

1.500 euro voor Symfonie Orkest

Fabriek voor productie mestkorrels

ROOSENDAAL - Het Roosendaals Symfonie Orkest Roosendaal heeft een subsidiebedrag van 1.500 euro ontvangen voor de muziekproductie Ode aan Roosendaal. Dat blijkt uit een overzicht van het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant. Het bedrag werd toegekend in de decembervergadering over het vierde kwartaal van 2013. In totaal werd een bedrag van ruim 180.000 euro verdeeld over 77 activiteiten. Het geld komt uit het activiteitenbudget van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Kunstbalie Fonds Amateurkunst, het Buurtcultuurfonds 2018Brabant en het Lothariusfonds. Het meeste geld komt van het Bernhard Cultuurfonds.

ROOSENDAAL - Landbouworganisatie ZLTO en afvalverwerkingsbedrijf SITA gaan een fabriek realiseren voor de productie van biomineralen. Deze fabriek komt naast de afvalenergiecentrale ReEnergy van SITA in Roosendaal. Met behulp van (rest)warmte uit deze centrale wordt ruim 100.000 ton dikke mestfractie ingedroogd tot organische mestkorrels. Deze zijn geschikt voor export naar landen waar een tekort is aan mineralen voor een goede productie van gewassen. Naar verwachting gaat de bouw van de fabriek in 2015 van start. Met deze korrels kan worden voorzien in een vraag naar verwerkbare organische mestproducten met fosfaat.

Van der Woerdt blijft bij RBC ROOSENDAAL - Erwin van der Woerdt blijft een jaar langer bij RBC. De trainer heeft vrijdag tijdens de nieuwjaarsborrel van de club een jaar bijgetekend. Zowel het bestuur van RBC als Van der Woerdt melden heel tevreden te zijn over de samenwerking. Van der Woerdt is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij de Roosendaalse club. Vorig jaar maakte hij met het eerste elftal promotie van de vijfde naar de vierde klasse. Voorheen was Van der Wordt oefenmeester van het tweede elftal van het Zeeuwse VV Kloetinge. Van der Woerdt is een oud-speler van RBC. In het verleden speelde hij 62 duels voor de toenmalige Roosendaalse profclub.

Adriaansen te gast in protestantse kerk ROOSENDAAL - De Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen schuift donderdag 23 januari aan als gastspreker in de protestantse kerk in Ossendrecht. Adriaansen is oud-wethouder van de gemeente Roosendaal. Dominee Klaas Vos gaat met hem in gesprek over zijn eerste honderd dagen in de gemeente Woensdrecht, over zijn drijfveren, zijn visie voor Woensdrecht en hoe hij de toekomst van zijn nieuwe gemeente voor zich ziet. “Iedereen die ‘de burgervader van Woensdrecht’ beter wil leren kennen is van harte welkom”, nodigt de culturele commissie van de protestantse kerk. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, de kerk gaat om 19.30 uur open.

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer riep iedereen donderdag bij de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente op om te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen én de verkiezingen voor het Europees parlement dit jaar. “Voor de kandidaat-raadsleden is het vanmiddag champagne en straks campagne”, meldde Niederer. De nieuwjaarsreceptie werd dit jaar gehouden in schouwburg De Kring. Aanwezig was ook de Bergse burgemeester Frank Petter. Lees verder op pagina 3 van deze Bode. FOTO MONIQUE JANSEN

Nieuwe namen in lokale politiek zijn ChristenUnie en Pleijdooi voor Cultuur

Keuze uit 12 partijen bij gemeenteraadsverkiezingen ROOSENDAAL – Twaalf politieke partijen hebben zich ingeschreven om mee te mogen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Roosendaal. Daardoor hebben kiezers meer keus dan ooit. Nieuwe namen in de lokale politiek zijn de ChristenUnie en de Pleijdooi voor Cultuur (PVC). D66 keert na een afwezigheid van vier jaar terug in het politieke strijdveld. Ook nieuw op de kieslijst dit jaar zijn de Vrije Liberale Partij (VLP) en Praktisch en Pragmatisch (PeP). Alle partijen hebben tot begin februari de tijd om te besluiten of ze ook echt mee gaan doen, maar daar ziet het tot nu toe wel naar uit. DOOR MONIQUE JANSEN De VLP en PeP zijn geen nieuwe partijen. Zij ontstonden in de Roosendaalse gemeenteraad na afsplitsingen. Afsplitsingen De VLP werd in 2010 opgericht, nadat de VVD door een intern conflict in twee stukken scheurden. Raadsleden John Hertogh, Arwen van Gestel en Rogier Verhoeven gingen toen zelfstandig verder onder de vlag van een nieuwe politieke partij. Later sloten Marella Lute en Tobias Reynaers van de Nieuwe Democraten zich bij de VLP aan. Reynaers verliet de VLP voor een plek in de Eerste Kamer.

Lute keerde zich in 2012 af van de VLP en richtte haar eigen liberale partij op: PeP. Gemeenteraad Vertrouwde namen die voornemens zijn om mee te doen zijn de Roosendaalse Lijst, de VVD, het CDA, de PvdA, de SP, GroenLinks en de Nieuwe Democraten. In de gemeenteraad is de Roosendaalse Lijst met negen zetels de grootste partij. Daarna volgt de VVD met zes zetels en het CDA met vijf zetels. De PvdA, de VLP, de SP en de Nieuwe Democraten beschikken ieder over drie raadsleden. GroenLinks is vertegenwoordigd met twee zetels. Marella Lute vormt met PeP een éénmansfractie.

Verhoudingen De verhoudingen zijn sinds de verkiezingen in 2010 behoorlijk opgeschoven. Dit jaar stapte raadslid Bernadette Zijp over van de PvdA naar de Nieuwe Democraten. Recent stapte Serdal Tunc van de Roosendaalse Lijst op. Zijn zetel kwam terug in handen van de Nieuwe Democraten waar Tunc oorspronkelijk op de kieslijst stond. Voor de ChristenUnie trekt Gerda Testers-Van der Maas de lijst. Zij wil een duidelijk christelijk geluid laten horen. De PVC is opgericht door Jaap Pleij. Zijn lijst is nog niet bekend, maar zijn speerpunten liggen op cultuur en veiligheid. Maarten Vermeulen staat bij D66 op nummer één.

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Inschrijven optocht Mastepinnelaand WOUWSE PLANTAGE - Vanaf nu kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de carnavalsoptocht in Mastepinnelaand, die op zaterdag 22 februari door Wouwse Plantage trekt. Men kan zich voor de optocht opgeven door www.mastepinnelaand.nl/optocht/ te bezoeken en daar het inschrijfformulier in te vullen. Dit formulier dient voor zondag 16 februari verzonden te zijn. Deze eerste optocht van WestBrabant gaat om 13.30 uur van start in de Plantagebaan in Wouwse Plantage. Beide prijsuitreikingen vinden plaats in dorpshuis de Spil, dat de hele dag open is. De optocht in Mastepinnelaand is standaard een week eerder dan andere carnavalsstoeten.

Jongeren bewuster bij gebruik alcohol ROOSENDAAL - Jongeren zijn zich bewuster van risico’s van alcohol en in de leeftijdsgroep tot zestien jaar drinken ze minder. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van project Think before you drink. Dit project is een samenwerking tussen de Brabantse gemeenten en jongereninstellingen om jongeren tot 16 jaar bewust te maken van de gevaren van alcohol. Het rapport benadrukt dat ondanks de positieve ontwikkelingen de situatie nog steeds niet goed is. Zo drinken jongeren tussen 16 en 18 jaar nog te veel en is de naleving van de wet niet op orde. Het project gaat de komende vier jaar door met een verhoogde leeftijd van 18 jaar.


T CONSUMENTENBONDMETING BEWIJST HE

*

OPVALLENDE PRIJSVERSCHILLEN!

*

8-12%

16-20%

GOEDKOPER DAN GOEDKOPER DAN

LE GRAND NOIR

SEMILLONCHARDONNAY WILLIAM’S CREEK

Grenache - Syrah Mourvèdre of Chardonnay Wijnjournalist Harold Hamersma tipt in de Grote Hamersma 2014 deze ongekend voordelige Franse kwaliteitswijn:

10-14%

Ook wit of rosĂŠ

GOEDKOPER DAN

Wij kochten grote partijen. Kom nu voordelig inslaan!

Ook Shiraz

"GSM. Vroeger mobiel bellen. Nu rustig even zitten om te drinken: Grenache Syrah Mourvèdre. Ook dit jaar weer: Gevuld Sappig Makkelijk. Sympathieke wijn uit de Minervois. Had ook PKL kunnen heten. Pruimen Kersen Laurier."

GALL&GALL GALL&GALL

BARON D’ARIGNAC

MITRA

18-22%

GOEDKOPER DAN

MITRA

5.-

2 FLESSEN

ELDERS 5,29

3.

49

OP = OP

ELDERS 7,78

ELDERS 7,59

4.

49

MINERAAL WATER

BEST BIER Blik 33 cl

1,5 liter ELDERS 0,57

39

KORENMOUT JENEVER Hele liter

Hele liter Ongekend laag!

ELDERS 0,95

50

BALLANTINE’S WHISKY

VERGELIJKBARE PRIJS 10,29

7.

99

BOOSTED ENERGY DRINK

LIMONADEOF BIERGLAS Glas stunt, nergens goedkoper!

Blik 25 cl

5.-

TRAY 24 STUKS

ELDERS 14,16

PER GLAS

29

ELDERS 0,69

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH

ROOSENDAAL Laan Van Henegouwen 17 | ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 + | ZUNDERT Molenstraat 4 + + Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 13 januari 2014, zolang de voorraad strekt.

WWW.DIRCKIII.NL

ELDERS 22,49

14.

99

OP=OP! MAX. 6 PER KLANT

STUNTPRIJS! ELDERS 16,99

9.

99

70 CL MAX. 6 PER KLANT

Bron: Consumentengids januari 2014

STERK ZWAK ALCOHOLISCH ALCOHOLISCH


ACTUALITEIT

Ondernemer Het Ver boden Rijk luidt noodklok over toekomst van retail en boekhandels in binnenstad

‘Het water staat de ondernemers aan de lippen’ ROOSENDAAL – “Het is vijf voor twaalf voor ons, maar dat geldt niet alleen voor de boekhandels”, vertelt Ruud Verstraaten, eigenaar van boekhandel Het Verboden Rijk. Na twintig jaar zal deze boekhandel in het hart van Roosendaal de deuren sluiten. Achter de schermen werkt medewerkster Patrice van der Veen, gesteund door Ruud Verstraaten hard aan een mogelijke doorstart. Dat doet zij door middel van crowdfunding. Verstraaten houdt aanstaande donderdagavond een bijeenkomst in schouwburg De Kring om de noodklok te luiden over de toekomst van de retail in de binnenstad onder de noemer: ‘Red de retail, behoud het Verboden Rijk voor Roosendaal’. DOOR MONIQUE JANSEN De bijeenkomst wordt gehouden dankzij ondersteuning door Ad van Terheijden, directeur van schouwburg De Kring en begint om 20.00 uur. Aan het woord komen onder meer Cor Molenaar, hoogleraar eMarketing en Distance Selling aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en auteur van het boek ‘Red de retail’. Ook directeur Michael van Everdingen van de Boekverkopersbond zal spreken. Volgens

Cor Molenaar is er nog volop toekomst voor de lokale winkel, maar moet die dan wel met zijn tijd mee. Hoge huurprijzen Volgens Verstraaten nekt een combinatie van te hoge verhuurprijzen van winkelpanden, de verkoop van boeken via internet en een veranderd koopgedrag van de consument Het Verboden Rijk. Volgens hem komen de voorstellen van stedenbouwkundige Riek Bakker om de binnen-

Ook Boekhandel Roosendaal dicht ROOSENDAAL – Naast Het Verboden Rijk is de binnenstad nog een boekhandel armer. Boekhandel Roosendaal aan de Dr. Brabersstraat sloot deze maand de deuren. Ondernemer Rudi van de Wal is druk bezig om zijn winkel leeg te maken. De postbalie is inmiddels ontmanteld. Hoewel hij officieel al gesloten is, komen veel klanten toch nog om snel iets te kopen. Het besluit om te stoppen nam Van de Wal vorig jaar al, maar hij besloot er toen nog geen ruchtbaarheid aan te geven. “Het is een combinatie van factoren, maar de verkoop van boeken en tijdschriften is flink afgenomen”, vertelt Van de Wal. Vooral na de zomer zakten de boekenomzetcijfers. Daarnaast spelen ook de hoge verhuurprijzen de ondernemer parten. De enige boekhandel in het centrum die overblijft is tweedehandsboekwinkel De Boekenwurm aan de Molenstraat.

Ruud Verstraaten in zijn winkel die binnenkort sluit.

stad aantrekkelijker te maken vijf jaar te laat. “De plannen juich ik toe”, benadrukt Verstraaten, “maar de gemeente heeft de afgelopen jaren kunnen zien dat het niet goed gaat in de binnenstad en had eerder in moeten grijpen. Het aantal bezoekers is gehalveerd. Er worden teveel incidentele maatregelen genomen.” De ondernemer zou ook graag zien dat de gemeente in gesprek gaat met verhuurders van winkelpanden. Steeds meer winkels in het straatbeeld staan leeg wat niet bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van het stadshart. Winkeliers verdienen vaak niet genoeg om de hoge huurprijzen te kunnen voldoen.

Verhuurders zouden daar niet altijd van zijn doordrongen. “De ondernemers staat het water aan de lippen. De gemeente moet de winkeliers meer ondersteunen door onder meer een goed parkeerbeleid te voeren”, stelt Verstraaten voor. Overlopende mailbox Het verdwijnen van Het Verboden Rijk uit Roosendaal heeft volgens Verstraaten heel veel reacties losgemaakt. “De commotie is enorm. Onze mailbox loopt elke dag over”, vertelt hij. Volgens hem dreigen binnenkort nog meer winkels dicht te gaan. Het tij kan volgens hem echter nog gekeerd worden.

FOTO GOSIA LUBBERS

Daar kan ook de lokale bevolking een steentje aan bijdragen door een boek bijvoorbeeld te kopen via de winkel of webshop van de lokale winkelier en niet via grote bekende webshops. “Wij hebben geen geld voor grote tv-reclames. De middenstander en de gemeente kunnen het publiek er samen op wijzen, zodat er een plaatselijk bewustzijnsproces ontstaat”, legt Verstraaten uit. De eigenaar van Het Verboden Rijk hoopt dat het Patrice van der Veen lukt om een doorstart te maken. Iedereen kan daar aan meewerken door een stukje winkel te adopteren. Tijdens de avond in de Kring wordt daar meer uitleg over gegeven.

‘Leefomgeving beperkt zich niet tot gemeentegrens of landsgrens’

Burgemeester roept iedereen op om te gaan stemmen ROOSENDAAL – Burgemeester Jacques Niederer stond in zijn nieuwjaarstoespraak stil bij de verkiezingen voor de gemeenteraad en het Europees parlement. Hij riep iedereen op om te gaan stemmen. “De gemeenteraadsverkiezingen, een toekomstbepalende gebeurtenis. Deze verkiezingen zijn bij uitstek het moment om uw stem te laten horen over uw woon- en leefomgeving. Want u bepaalt gezamenlijk de ‘couleur locale’ van de politiek in Roosendaal en daarmee de belangrijkste ontwikkelingen voor de komende vier jaar. Het gaat om uw en mijn dorp, uw en mijn stad”, sprak Niederer donderdag tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie in schouwburg De Kring. DOOR MONIQUE JANSEN

De burgemeester wijst er op dat de partijen die op 19 maart verkozen worden de ko-

mende vier jaar aan zet zijn. Zij hebben de macht om te besluiten over de belangrijk-

ste thema’s. “De raad beslist waar wordt geïnvesteerd en waar wordt hervormd of bezuinigd”, meldt Niederer. Dat zijn besluiten die iedereen rechtstreeks aangaan en diep in iemands leven kunnen ingrijpen. Niederer: “Daarom is de gemeente als eerste overheid zo belangrijk. Daarom is het ook zo belangrijk dat u gaat stemmen.” Leefomgeving De verkiezingen voor de leden van het Europese Parlement op 22 mei zijn volgens Niederer niet minder onbelangrijk. “Uw leefomgeving beperkt zich immers niet tot de gemeentegrens of landsgrens. Het verenigde Europa beïnvloedt onze regionale kansen, besluit over macro-economische ontwikkelingen en subsidieert belangrijke projecten, ook binnen onze gemeente”, merkt Niederer op. Daarbij verwijst de burgemeester naar een citaat van de Duitse bondskanselier Angela Merkel: “The euro is our common fate and Europe is our common future.” (De euro is ons gemeenschappelijke lot en Europa is onze gemeenschappelijke toekomst.)

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO MONIQUE JANSEN

www.internetbode.nl

De nieuwjaarsreceptie ging vergezeld met muziek.

Optimistische houding De burgemeester stond in zijn toespraak ook stil bij de Eerste Wereldoorlog die honderd jaar geleden uitbrak, maar hij keek vooral vooruit naar de toekomst. De gemeente wil investeren in de binnenstad,

door middel van een uitgekiende combinatie van online en offline shoppen. Niederer: “Roosendaal is uitverkoren als één van de drie Nederlandse steden waar tal van moderne innovaties in proeftuinverband zullen worden geïntroduceerd.”De burgemeester stond ook stil bij de grote opgaven die de lokale overheid moet verwerken. Daarbij gaat het vooral om de uitvoering van taken op het sociale domein, zoals jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning en werk en inkomen. De overheid richt zich volgens Niederer steeds meer op haar kentaken. Daarvoor is een kleinere overheid voldoende. Wethouder Toine Theunis en gemeentesecretaris Ruud Kleijen hebben dit heel concreet ingevuld. Tenslotte roept de burgemeester iedereen op tot een optimistische houding: “Het gras is niet groener aan de overzijde. Het is bij ons net zo groen. Het ligt er misschien zelfs nog mooier bij. Maar dat moet je dan wél willen zien.” Kleurboek Naast burgemeester Niederer hield ook Bram van Arendonk, de ‘gast van de burgemeester’ een toespraak. Hij trok de vergelijking van de toekomst met een kleurboek, waarbij iedereen zijn leven anders inkleurt. Van Arendonk wenste iedereen een ‘licht nieuwjaar’ toe. Hij gebruikte voor zijn speech de kerstkaart die zijn familie heeft verstuurd als inspiratiebron.

Wegens uitbreiding van ons team in Volg ons op Twitter: @R_daalseBode.

Sprundel zijn we op zoek naar - Ervaren monteur - Sales stagiair(e) www.basicdoors.nl/vacatures

PAGINA 3


SNEL & SIMPEL FIT VANUIT JE EIGEN HUIS NU MET TIJDELIJK EXTRA VOORDEEL!*

HOMETRAINER GIRO P VAN 399,VOOR

339,-

â‚Ź 60,- VOORDEEL!

LOOPBAND PACER VAN 999,VOOR

CROSSTRAINER RIVO P

849,-

â‚Ź 150,- VOORDEEL!

VAN 659,VOOR

559,-

â‚Ź 100,- VOORDEEL!

*Actieprijzen gelden t/m 31 januari 2014

GA VOOR EEN ADVIES OP MAAT NAAR UW KETTLER DEALER:

FITSHOP ROOSENDAAL HOGESTEDE 1-5, ROOSENDAAL TEL 0165-547408, WWW.FITSHOP.NL

+RXWKDQGHO+%Sprundel Maatwerk tuinhuizen,carports,tuinschermen enz. in eiken en douglas. Eiken vloeren, MDF plafonds tegen zeer scherpe prijzen!

Bel voor info of een afspraak (ook Âśs avonds)! Telnr: 06 57595375 www.houthandelhb.nl

ROMMELMARKTEN 11 EN 12 JAN. OUDENBOSCH SPORTHAL DE BEUK 19 JAN. STEENBERGEN SPORTHAL ‘T CROMWIEL 26 JAN. OUD-GASTEL SPORTHAL ‘T VEERHUIS 2 FEBR. RUCPHEN SPORTHAL DE VIJFSPRONG 9 FEBR. HOOGERHEIDE M.F.C. KLOOSTERHOF 16 FEBR. OSSENDRECHT SPORTHAL DE DRIESCHAAR 23 FEBR. HOOGERHEIDE TENNISHAL SPORTS&PLEASURE

AKROL

MARKTEN OPEN VAN 10:00 TOT 16:00 UUR INL/RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL WWW.DEMARKTEN.COM

Gespecialiseerd in:

Rolluiken, Zonweringen, Kunststof Kozijnen, Verandadaken, Garagedeuren, Horren en hordeuren, Plisse voor kunststof kozijnen, Gevelbekledingen Bel of mail 0165-314878 info@akrol.nl

(HQQLHXZEHJLQPHWHHQĂ€MQH3DUWQHU" Wegens succes verlengd: 3 maanden gratis Bel voor meer informatie:

tÄžĆ?ĆšsÄ‚Ä‚ĆŒÄšÄžĹŹÄžϲϾÍťKƾĚĞŜÄ?Ĺ˝Ć?Ä?Ś͝dĞůĞĨŽŽŜ͗ϏϭϲϹͲϯϰϾϯϰϏ

Lia van der Wel 0165-201023 Of 088-0221900 (landelijk) Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Nieuwe Nieuw we sh showroom howroom in Roos Roosendaal! sendaal!

Kortingsactie:

%OLMIPRELHO0HWHHQVFRRWPRELHOYDQ'H6FRRWPRELHO:LQNHONXQWX]RUJHORRVJHQLHWHQYDQGHEXLWHQOXFKWERRGVFKDSSHQ GRHQRIHHQGDJZLQNHOHQ'RRUGHLQWHQVLHYHVDPHQZHUNLQJPHWGHIDEULNDQWHQYDQYHUVFKLOOHQGHPHUNHQ VFRRWPRELHOHQEHQWXJHJDUDQGHHUGYDQNZDOLWHLWXLWVWHNHQGHVHUYLFHVQHOOHOHYHUWLMGHQPDDUYRRUDOGH VFRRWPRELHOGLHELMXSDVW

‡NRUWLQJLQ-DQXDULHQ)HEUXDUL YDQZHJHGHRSHQLQJYDQRQ]HQLHXZHVKRZURRP

'H6FRRWPRELHO:LQNHO]DOSHUMDQXDULKDDUQLHXZHVKRZURRPRSHQHQLQ5RRVHQGDDO 6FKHUSGHHO :LMYHUNRSHQELMQDDOOHPHUNHQHQPRGHOOHQVFRRWPRELHOHQHQUROODWRUVYRRUGHODDJVWHSULMVLQ1HGHUODQG 2RNYRRUKHWKXUHQYDQHHQVFRRWPRELHORQGHUKRXGDFFXVRIDFFHVVRLUHVEHQWXELMRQVDDQKHWMXLVWH DGUHV

‡*UDWLV:$YHU]HNHULQJHQSHFKKXOS MDDU ELMDDQVFKDIYDQHHQQLHXZHYDVWHVFRRWPRELHO

2Q]HRSHQLQJVWLMGHQ]LMQGRQGHUGDJHQYULMGDJYDQXXUWRWXXU HQDOOHDQGHUHGDJHQRSDIVSUDDN RRN]DWHUGDJ

,QGLHQJHZHQVWNRPHQZLMRRNJUDWLVHQJHKHHOYULMEOLMYHQGELMXWKXLVYRRUDGYLHVHQHHQGHPRQVWUDWLH PHWPHHUGHUHPRGHOOHQQDDUNHX]H

Showroom - Scherpdeel 20 4703 RJ Roosendaal / 076 - 8881913 / www.descootmobielwinkel.nl


ACTUALITEIT

Springlevende harmonie zit ruim boven het bestaansminimum

Column

St. Caecilia viert 90-jarig jubileum NISPEN – Harmonie St. Caecilia bestaat in 2014 negentig jaar. “En dat gaan we het hele jaar samen met het dorp vieren”, vertelt bestuursvoorzitter Willem van de Sanden, voorafgaand aan de wekelijkse repetitie in café De Gouden Leeuw. “Dat begint al met ons Nieuwjaarsconcert op 12 januari. In de kerk dit jaar, want we rekenen op extra belangstelling.” Gedurende de rest van het jaar staat er maandelijks een jubileumactiviteit op de agenda.

Eugène de Kok

Tips voor een utopie Het is de nieuwe cashcow voor John de Mol of de zwanenwang van SBS6: Utopia. Maandag is het televisieprogramma begonnen. Ik heb dit weekeinde de livestream op internet bekeken van de ‘vijftien pioniers van onze tijd’ die dit jaar vanuit het (bijna) niets een maatschappij moeten opbouwen. Na een paar minuutjes naar hen te hebben gestaard, laat ik ‘het grootste televisieexperiment sinds Big Brother’ verder voor wat het is. Ik ben de beroerdste echter niet en wil de bewoners van het met ruim honderd camera’s behangen stukje land wel wat tips geven. Wat moet je wel en niet doen als je een maatschappij op poten zet? Zorg in ieder geval dat je snel beslissingen kunt nemen. Een dictatuur is dan het handigst, maar dat ligt wat gevoelig. Maak er een democratie van, maar wel eentje waar je te allen tijde een ruime meerderheid hebt. Mark Rutte zal dat beamen na 2013. Doe het zoals hem en je hebt over twaalf maanden nog steeds niet veel meer dan ‘een kale loods op een onbewerkt stuk land, een bescheiden veestapel en een aansluiting voor water en elektriciteit’. Tip twee: ga geen schulden aan. Ook dat zal Rutte met me eens zijn. Doe het met het geld dat je hebt gehad van Jonh de Mol en weet waaraan je het uitgeeft. Anders heb je een paar leuke maanden, maar in de periode daarna moet iedereen die bezuren. Dat is slecht voor het vertrouwen, voor de sfeer in de groep en zorgt voor boze bewoners, al is er op zulk soort momenten altijd iemand die feilloos de schuldige kan aanwijzen en pretendeert eenvoudige oplossingen voor alle misère te hebben. Vertrouw hem of haar niet, is mijn derde tip. Er zijn geen simpele oplossingen en je moet het samen doen als je het met elkaar wilt uithouden. Het lijken misschien open deuren, maar doe er je voordeel mee, beste deelnemers. Een bonustip: koop een televisie. Dan blijven jullie op de hoogte van het nieuws, kunnen jullie de Olympische Spelen zien en in juni genieten van het wk voetbal. Doe ik ook, want dat is leuke televisie.

DOOR ROEL DE HAAN Van de Sanden wil niet te veel details kwijt over het bijzondere Nieuwjaarsconcert. “We hebben een heel leuk programma, met medewerking van koorgroep Cadans en toneelvereniging Onderling Kunstgenot. Op het thema ‘St.Caecilia meets the Muppets’ maken we een muzikale reis door de historie van de vereniging.” In opdracht van St. Caecilia heeft de Belgische componist Sven Van Calster een acht minuten durend muziekwerk geschreven ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan. “Van Calster is een aanstormend talent. We hebben het werk ‘Spirit of Jubilation’ gedoopt. Voordat het officieel wordt uitgegeven hebben alleen wij het hele jaar 2014 het opvoeringsrecht van dit werk.”

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

St. Caecilia tijdens één van de laatste repetities voor het Nieuwjaarsconcert.

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 2 De oplossing van deze puzzel is in week 3 te vinden op www.internetbode.nl

Gezelligheid troef Sint Caecilia is diep geworteld in de Nispense samenleving. “Een ruime meerderheid van de bevolking is donateur en daar zijn we blij mee” zegt Van de Sanden. “We stellen ons in dienst van de gemeenschap en laten ons bij iedere gebeurtenis van betekenis zien en horen.” Geen fusie-

plannen, zoals een aantal Roosendaalse korpsen? “We hebben ruim vijfenveertig leden, waarmee we royaal boven het bestaansminimum zitten. Alle registers zijn goed bezet. Maar dat neemt niet weg dat nieuwe leden van harte welkom zijn.”

‘We hebben goede bezetting’ Over zijn eigen lidmaatschap zegt hij: “Muziek is voor mij de ultieme vorm van ontspanning. Als wij gezamenlijk spelen bestaat de wereld er omheen niet meer. Ik probeer me nog steeds te verbeteren, maar ik vind de gezelligheid rondom het musiceren heel belangrijk. Wat dat betreft hebben we het geweldig getroffen met De Gouden Leeuw, waar je ook een prima ‘derde helft’ kunt spelen.” Harmonieus Behalve dat het gezellig is, wordt ook op een goed niveau gespeeld. “We hebben voor het derde jaar op rij gewonnen in het

FOTO ROEL DE HAAN

onderlinge concours dat we met een paar korpsen uit de omgeving houden”, vertelt Rini Reuvers. “Dus mogen we de wisselbeker nu houden. We hebben een goede bezetting en onder leiding van Guy van Geldorp, onze dirigent, wordt er altijd in goede harmonie geoefend.” Reuvers speelt bastuba en hij is ongeveer tien jaar lid van St. Caecilia. Hij komt uit Roosendaal, maar weet het zeker: “Er gaat niks boven een dorpsharmonie.” Rare vraag De broers Jan en Vic Brouwers zijn al zestig jaar lid. Ze waren elf en negen toen ze begonnen en leerden binnen de vereniging klarinet spelen. Vic is overgestapt naar tenorsax. Ze hebben alle dirigenten meegemaakt, dus ook Adrianus Maas, een van de oprichters en langdurig dirigent van de vereniging. Terwijl Vic met zijn sax, die kuren vertoont, aan het prutsen is, telt Jan het na: “Acht dirigenten zijn er geweest, Guy meegeteld.” Op de vraag hoe lang ze nog door denken te gaan, kijken ze allebei verbaasd. Over stoppen hebben ze kennelijk nog nooit nagedacht.

Twijfel over representativiteit enquête Bewonersplatform Langdonk

Zorgen over mogelijk weghalen knip ROOSENDAAL – Fractievoorzitter Ton Schijvenaars van de Nieuwe Democraten maakt zich zorgen over het mogelijk opheffen van de Knip in ’t Zand. Deze raadsperiode moet er waarschijnlijk nog een besluit worden genomen over het dan niet weghalen van de ‘beruchte’ bussluis. Het Bewonersplatform Langdonk adviseerde het college van burgemeester en wethouders na het houden van een enquête om de Knip te verwijderen. Dit zorgde voor protesten van bewoners van de Zundertseweg en van basisschool ZieZo aan ’t Zand. DOOR MONIQUE JANSEN Volgens Schijvenaars kan er pas sprake zijn van een opheffing van de buissluis als verkeerstellingen en prognoses dit voorstel rechtvaardigen. In juli 2011 werd daarover een motie aangenomen door de gemeenteraad. De Nieuwe Democraten wijzen erop dat het verkeer op de Zundertseweg waarschijnlijk fors gaat toenemen als de knip verdwijnt. Dat zou volgens bewoners leiden tot een toename van geluidsoverlast, meer kans op ongelukken en mogelijke scheuren in gevels van huizen. Representatief In raadsvragen wil Schijvenaars weten hoe representatief de enquête is geweest. Ook wil hij weten of er inmiddels verkeerstellingen en prognoses zijn gemaakt van het verkeer in de omgeving van ’t Zand.

© www.sudokusite.eu PAGINA 5

Schijvenaars vraagt zich af of de uitkomsten van deze tellingen het weghalen van de knip rechtvaardigen. Daarnaast wil hij weten of het college van burgemeester en wethouders overleg heeft gevoerd met afgevaardigden van basisschool ZieZo en de bewoners van de Zundertseweg. De Nieuwe Democraat informeert ook naar de historie van ongevallen op het kruispunt Zundertseweg-’t Zand en naar de stand van zaken over de mogelijke doortrekking van de Willem Dreesweg. Schijvenaars wijst er ook op dat landbouworganisatie ZLTO in het verleden heeft gepleit om landbouwvoertuigen ook gebruik te laten maken van de bussluis, zodat onder meer tractorbestuurders niet meer door het centrum van Roosendaal hoeven te rijden. Dat zou ten goede komen aan de veiligheid van fietsende scholieren.

Onderzoeksresultaten Uit de enquête van Bewonersplatform Langdonk bleek dat bijna 74 procent van de ondervraagden af wil van de knip. Het platform verspreidde formulieren onder omwonenden, ondernemers en scholen om tot een gedegen oordeel te komen. De enquête leverde een respons van 27 procent op. De Langdonkse belangenorganisatie gaf bij het inleveren van de onderzoeksresultaten aan de gemeente wel aan dat bij het weghalen van de knip rekening dient te worden gehouden met een veilige aansluiting van ’t Zand en de Zundertseweg en ’t Zand en de ring van Langdonk. Snelheidsremmende maatregelen bij ’t Zand zouden hard rijdend verkeer moeten voorkomen. Het college heeft de vragen van Schijvenaars nog in behandeling.


Speciale uitvoering Paplaands carnavalsinsigne

Storm wordt boom fataal

WOUW - “Meej Fratse ‘n Franje”, viert stichting Carnaval Wouw dit jaar feest. Zij bestaan 55 jaar en hebben speciaal daarvoor 555 insignes gegoten en geschilderd. De huis aan huis verkoop is maandag 6 januari gestart. Het insigne is dit jaar ontworpen door Karel Schrooyen, dit is niet het eerste insigne wat hij ontworpen heeft, reeds vele exemplaren kwamen van zijn hand. Het kan daarom ook niet anders dat ook in ons feestjaar, Karel de basis heeft gelegd voor het insigne. Met betrekking tot het ontwerp vertelt hij: Dit jubileum jaar is het goed mogelijk dat het modebeeld in Paplaand tijdens de carnaval zich helemaal gaat aanpassen. Er is immers gekozen voor het motto “Meej fratse n franje”. Insigne Met de keuze van dit motto en de vormgeROOSENDAAL - Tijdens de laatste storm viel er in de omgeving van de Pootlaan en het Watermolenbeekpad in de wijk Kroeven een forse boom om. LEZERSFOTO BENNO VAN WOUDENBERG

Openbare repetitie Roosendaals Kamerkoor ROOSENDAAL - Het Roosendaals Kamerkoor is op zoek naar nieuwe leden. Met name de beide mannenstemmen, maar ook de alten en sopranen, kunnen wel wat versterking gebruiken. Wij repeteren iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Alphonsuszaal van de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade te Roosendaal, onder leiding van onze dirigent Ted van der Heijdt. Ons repertoire, dat zeer regelmatig geheel wordt vernieuwd, omvat de periode van de 15e eeuw tot nu. De oudste componist waar-

van wij recent een lied op het repertoire hadden, was Jean Mouton (1475-1522). Het is onze ambitie om mooie muziek te brengen, die niet vaak ten gehore wordt gebracht. Wij zingen bijvoorbeeld muziek van hedendaagse componisten als Javier Busto, Philip Glass en Morten Lauridsen. Ook de Messe in E van Josef Gabriel Rheinberger (1839-1901) en een aantal liederen van de Ierse componist Charles Villiers Stanford (1852-1924) staan nu op het repertoire. Voor 2014 (eind april) staat een concertreis gepland naar Duitsland, waar wij optredens zullen verzorgen in Keulen, Weimar, Erfurt en Leipzig.

Mocht je naar aanleiding van het bovenstaande interesse hebben gekregen in ons koor en hieraan een bijdragen willen leveren, meld je dan op maandag 13 januari bij de Alphonsuszaal voor onze dit keer openbare repetitie. Geschikte kandidaten mogen drie keer vrijblijvend meezingen, waarna een stemtest wordt afgenomen en een definitieve beslissing zal worden genomen over het lidmaatschap. Nadere informatie is te vinden op onze website www.roosendaalskamerkoor. nl, waarop ook enkele liederen te beluisteren zijn, of telefonisch bij het secretariaat (0165-554802).

Fitgym ROOSENDAAL - Vindt men het leuk om met of in een groep te sporten. Ga langs bij de fitgym. Op maandagmiddag is er in sporthal D’n Dijck een groep waarbij men zich kan aansluiten. Ze trainen van

15.00 tot 16.00 uur. De les wordt ondersteund door muziek waar men vrolijk van wordt en na de les drinken ze nog een kopje koffie. Dames en heren zijn welkom. Ga een kijken en meedoen en beslis dan of het iets voor u is. Meer informatie bij Trudy Poots, tel. 0165-314938 of 06-40592992.

Gezellig samen oudjaar ROOSENDAAL - Maar liefst 120 bewoners van centrum voor Wonen & Zorg De Brink en Landjuweel brachten de laatste avond van het jaar met elkaar door. Gezamenlijk genoten zij van de goed verzorgde feestavond die in het thema stond van het tv programma: ‘De jongens tegen de meisjes’. Net als vroeger gezellig thuis samen met de buren een ‘spelleke speule’, maar deze keer gestoken in een hedendaagse jas. Wel het hilarisch tv-spel: ‘De jongens tegen de meisjes’. Daar de vrouwen nog steeds aanzienlijk ouder worden dan de mannen, was er

een schreeuwend tekort aan mannelijke spelers en publiek. Geen probleem, met een hoedje en plaksnor konden de dames van het team de jongens, toch heel overtuigend doorgaan voor echte mannen. De teams speelden uiteraard niet voor zichzelf, maar met de bewoners in de zaal. De dames en heren waren door het dragen van of een jongens- of meisjes embleem verdeeld in 2e groepen. Een goed uiteinde Zij deden dan ook actief mee bij het vinden van de juiste woorden en spreekwoorden en zongen mee met de bekende liedjes. Het spanningsveld tussen de mannen en

vrouwen werd door de presentatrice Inge lekker aangedikt. Met een heerlijke oliebol, drankjes, hapjes en op zijn tijd een dansje vloog de avond voorbij. Om half 9 werden de lichten gedoofd, het glas geheven en kregen de bewoners zicht op prachtig grondvuurwerk dat buiten door vrijwilligers werd aangestoken. Met een goed gevoel gingen de bewoners terug naar huis. Dit gold zeker ook voor de medewerkers en vrijwilligers die toch allen tijd hadden vrijgemaakt om de oudejaarsavond voor de vele ouderen tot een bijzondere en geslaagde avond te maken.

In april van dit jaar

Reünie voor Stoottroepers in Breda BREDA - Wiel Huppermann uit Kalmthout wil in april in de Trip van Zoudtlandkazerne in Breda een bijeenkomst organiseren voor oud-stoters. Hij is daarom op zoek naar Stoottroepers uit West-Brabant. Op 21 september 1944 kregen de binnenlandse strijdkrachten (het verzet) met instemming van prins Bernhard de naam Stoottroepen. Het regiment Stoottroepen nam daarna actief deel aan de bevrijding. Tussen 1945 en 1950 gingen tienduizenden militairen naar Indonesië, waaronder negen bataljons Stoottroepen. Ze moesten ‘de orde en vrede herstellen’. Bij terugkomst werd de Bond van OudStoottroepers (BOS) opgericht. Later werd de naam veranderd in de Bond van Oud-

Stoottroepers en Stoottroepers (BOSS). Dienstplichtigen uit Koude Oorlog konden ook lid worden. Zij deden dienst in kazernes in Nijmegen, Den Bosch, Vugt, Blerick, Grave en Ermelo. Hiervan kwam een groot deel uit WestBrabant. Naar hen is organisator Wiel Huppermann op zoek. Zij zijn in april van harte welkom op de bijeenkomst in de Trip van Zoudtlandkazerne in Breda. ‘Verhalen van toen spelen een belangrijke rol. Velen van ons hebben gelukkig geen oorlogsom-

standigheden meegemaakt, maar de verhalen zijn daarom niet minder spannend’, zegt Huppermann, die bijvoorbeeld wijst op oefeningen in het buitenland. Aanmelden Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Wiel Huppermann. Schriftelijk via Wiel Huppermann, Wuustwezelsteenweg 18 bus 32, B-2920 Kalmthout. Telefonisch kan het ook op het nummer 0032-495109297 en het e-mailadres is wiel-iii@telenet.be. PAGINA 6

ving van het insigne heb ik deze feestelijke gedachten over willen brengen. Want 55 jaar carnaval in Wouw is zeker een moment om bij stil te staan en met veel franje te vieren. Vandaar dit aan stekelig lachend masker dat onschuldig zijn tong uitsteekt, en zodoende om een reactie vraagt. Met twee flaporen in de vorm van 55 die verwijzen naar het jubileum jaar. En natuurlijk als versiering een baard van franjes en boven op z’n Wouwse fez een vrolijk kwastje. Verkoop Insigne en Pin Bij het insigne is dit jaar een speciale pin te koop en wij hopen dat u zich deze op de mouw laat spelden. Het betreft hier een metalen uitvoering van het insigne, welke niet groter is dan een 50 cent muntstuk. U kunt het insigne los kopen of insigne samen met de pin of per insigne 2 pins kopen. De pins zijn niet los te koop.

AV Thor Uitslagen Zondag 22 december: Superkrack 3 indoorwedstrijd, Hoboken; MJunD: Claudy Nouws hoog 1.30m; Amy Hasselton, hoog 1.30m, kogel 8.24m, 60m 8.85s; MJunC: Nienke Voorheijen, hoog 1.40m. Zaterdag 28 december: Cedric van Branteghem meeting, Gent; MJunC: Nienke Voorheijen, hoog 1.30m. Zondag 29 december: De Meeuw Auwjaorscross, Oirschot; VSen 4644m: 7 Cindy Holierhoek-Bruls 21.14min; MJunD

1101m: 1 Amy Hasselton 3.49min. Dinsdag 31 december: Sylvestercross, Soest; JPupB: 5 Jelle van Geel 6.06min; JJunD: 4 Jesse Hendriks 7.41min; JJunC: 22 Jens van Geel 8.08min; MJunC: 7 Roos Hop 7.57min; JJunA: 10 Mels Lambregts 22.06min; 28 Rik Palings 24.03min; MKorte Cross: 53 Jesper Mannie 12:11min; PK Mastercross: M: 4 Ruud Woord 35.02min; 56 Werner Mannie 40.38min; V: 5 Jeanine van Overveld 31.58min; Prominentenloop VSen: 28 Linda Schoenmakers 28.49min.

KORTE BERICHTEN ROOSENDAAL Bingo: Zondag 12 januari bingo Klavertjevier in het buurthuis Keijenburg, aanvang 14.00 uur. Rommelmarkt: Eerste grote activiteit van de ene Roosendaalse stadsparochie Norbertus op zaterdag 11 januari in de St. Josephkerk, St.Josephsstraat 4 van 10.00-13.00 uur. Er is een reusachtig aanbod van koopwaar; het zijn allemaal goede en bruikbare spullen. Ook is er een gezellig zitje ingericht waar koffie kan worden gedronken en men elkaar kan ontmoeten. Opbrengst rommelmarkt ten goede aan het onderhoud en herinrichting St. Josephkerk. Rikmarathon BSC: Zaterdag 4 januari werd bij voetbalvereniging BSC voor de 10e maal een rikmarathon gehouden om het Roosendaals kampioenschap. In een gezellige sfeer werden 7 series gespeeld. De hoogste serie werd gewonnen door Jose Bogers met 76 punten. Kampioen van Roosendaal werd Piet Hendrikx. Deze nam de wisselbeker over van de winnaar van vorig jaar Leo Dam. Deze werd nu 11e. Op naar de 11e rikmarathon in januari 2015. Nieuwjaarsreceptie: Bewonersplatform Westrand nodigt de bewoners van de wijk graag uit voor de nieuwjaarsreceptie op donderdag 9 januari vanaf 19.30 uur in wijkhuis West. Onder het genot van een hapje en een drankje wil het platform met de bewoners van gedachten wisselen over haar ideeën voor het nieuwe jaar, waarbij de inbreng van de bewoners van harte welkom is. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een lootje en tijdens de bijeenkomst zullen er enkele mooie prijzen worden verloot. Voor meer informatie: tel. 06-51444148 of mailen naar bewonersplatformwestrand@gmail.com. Rikken: Donderdag 9 januari rikken in de kantine bij B.S.C., aanvang 19.30 uur. BC de Gekketrappers: Zondag 12 januari viert BC de Gekketrappers haar 11-jarig bestaan. Aan de Langedijksestraat zal dan de wagen voor komend jaar te bezichtigen zijn voor een ieder die benieuwd is naar de wagen van dit jaar. Ook zal er gezorgd worden voor een hapje en een drankje. Ben je nieuwsgierig geworden? Ga zondagmiddag vanaf 13.11 uur een kijkje nemen.

Tullepetaons Knalbal wordt een groot “sirrukes” ROOSENDAAL - Met het derde Tullepetaons Knalbal wil de Tullepetaone Kapel alle Tullepetaonen een gelukkig Nieuwjaar toewensen. Ze spelen daarbij in op het carnavalsmotto Kommt da zien‘t Is sirrukes”. Zij openen het knalbal op 11 januari om 19.30 uur in de Black Horse, Hoogstraat 7 te Roosendaal met champagne voor iedereen die de Tullepetaone Kapel een warm hart toedraagt en de toegang is gratis. Deze mensen nodigen we uit een glas champagne met ons te komen drinken en te toosten op het nieuwe jaar. Het wordt een gezellige avond met een Rad van Fortuin en niet te vergeten veel muziek. De ceremoniemeester voor deze avond is Olav Posthumus.

Knalbal De kapel is al volop aan het trainen om het jongleren en alle muzikale kunstjes onder de knie te krijgen zodat ze komende carnaval uitgebalanceerd voor de dag kan komen in het grote carnavalssirrukes van Tullepetaonestad. Op het Tullepetaons Knalbal zijn dit jaar veel bands aanwezig van binnen en buiten Roosendaal en er zitten ook dit jaar weer echte uitblinkers bij. Muzikanten die ons in de toekomst willen versterken en/of als gastmuzikant met ons mee willen gaan in ons jubileumjaar zijn van harte welkom. De Tullepetaone kapel bestaat 9 november 44 jaar. Interesse om mee te spelen of gewoon een repetitie mee te maken kom gerust op vrijdagavond naar de Black Horse en/of neem contact op met info@Tullepetaonekapel.nl


AKROL

Kantoor Voordeel.com

Gespecialiseerd in:

1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

Rolluiken, Zonweringen, Kunststof Kozijnen, Verandadaken, Garagedeuren, Horren en hordeuren, Plisse voor kunststof kozijnen, Gevelbekledingen

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

Bel of mail 0165-314878 info@akrol.nl

bureaus - kasten - stoelen - tafels

LOOP- OF RUGPROBLEMEN

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

   

  

Dre Wit (‘t) goed

  

    

    

   

  

al vele jaren een begrip

reparaties witgoed producten Etten-Leur

in de Regio. Wij bou-

Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

wen en verbouwen,

Tel.: 06-50905037

Bouwbedrijf Goossens

 

  

tevens begeleiden wij uw

   ! "#$%& ' ()* + 

bouwaktiviteiten/

ontwerp van A tot Z.

Klokkenmakerij

&  ,! -. %.( * / 0

Vakkundige restauratie: ‡DQWLHNHXXUZHUNHQ ‡PRGHUQHXXUZHUNHQ ‡ZLM]HUSODWHQ

      

    

:LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

Gu l denw eg 1 0 , 4 8 7 9 N L E tte n-Le ur, T e l . 0 7 6 -5 0 3 2 8 7 8 , Fax 0 7 6 -50 3 7 8 50 , k e e s. g o o sse ns@ he tne t. nl

n e e r o o v e e Spaar msons dekbed! all-sea Bij besteding van elke 10 euro aan boodschappen, ontvangt u een zegel. Met een volle spaarkaart van slechts 10 zegels en een geringe bijbetaling ontvangt u een comfortabel All Seasons dekbed.

140 x 200 cm winkelprijs 49,95 Tegen inlevering van een volle spaarkaart krijgt u een korting van 35 euro en betaalt u slechts

200 x 200 cm winkelprijs 59,95 Tegen inlevering van een volle spaarkaart krijgt u een korting van 40 euro en betaalt u slechts

240 x 200 cm winkelprijs 79,95 Tegen inlevering van een volle spaarkaart krijgt u een korting van 57 euro en betaalt u slechts

â‚Ź

â‚Ź

â‚Ź

14,95

Coca-Cola regular, light of zero

1.

Fles 1 liter

Aanbiedingen zijn geldig van donderdag 9 januari t/m zaterdag 11 januari 2014.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl. Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

22,95

w Vraag naaaalr u en e a H spaark art! rt spaarkaa kel! in de win

™1 .49

00

19,95

Sparen kan tot en met 09-02-2014

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur

PLUS Gommers - Roosendaal Dijkcentrum 24, T: 0165 54 22 99


D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN VOOR PAREN EN KOPPELS ZATERDAG 11 JANUARI KOUTERSHOF RIJSBERGEN (NAAST DE KERK) 240 M2 HOUTEN DANSVLOER Zaal open 19.30 Start20.00 20.00 UUR uur Zaal open 19.30 uuruur Start

amici

VOOR SINGLES & PAREN:

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

Administratie... Je administratie 2013 in no-time op orde! www.oamkb.nl

ZATERDAG 18 JANUARI HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN 

AVONDEN MET GOEDE LIVE DANSMUZIEK

Inlichtingen: 06 22 41 43 07Antiekrenovatie Hans Swanenberg s6ERWIJDERENVANVERF ENLAKLAGEN s/PNIEUWKLEURENENOFLAKKEN s/OKVOORALUWOVERIGEMEUBELEN s4EVENSSTRAAL ENSPUITWERK s+EUKENRENOVATIE s3TOELENMATTENENWEBBING :EVENBERGSCHEN(OEK 4EL&AX 

WWWANTIEKRENOVATIENL

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

www.bootrijsbergen.nl

Priori autostoeltje

Check alle aanbiedingen op halfords. nl

Extra veilig, Europees goedgekeurd autostoeltje. Voor peuters vanaf 9 maanden tot 3,5 jaar.

ook in 2014 zĂŠĂŠr scherp

11.80

BLANKE VARKENSLAPPEN 1KG 2.99

79.

1. 2.

66 1.19 KIPKARBONADE SURINAAMSE EISALADE DRUMSTICKS 75 1.55 RUNDERLAPPEN GRILLWORST VARKENS- 99 VERSE HACHEE/ 99 1. WORST 2. SOEPVLEES 2.99 0.69 HIEL FRICANDEAU/ROLLADE/SHOARMA ½KG

1KG 1KG

½KG

Van 99.-

KlompĂŠhof 16 4871 HJ Etten-Leur

E BEIDEN

+31 (0)6 41 21 37 37 laurens.schoone@oamkb.nl

Dat vind jij toch ook leuk... werkplezier voor ondernemers!

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo-bank Zaal uur Start start 20.30 Zaal open open 19.30 19.30 uur 20.30 uur uur

Laurens Schoone

KG

KG

LEVERKAAS 150GR

150GR

uit eigen keuken 100GR

½KG

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

02

Cinderella Servranckx fiets in haar eentje de wereld door

‘Kleine schakel van grote betekenis’

TOPMERKEN TEGEN BODEMPRIJZEN

BREDA - Na veel gereisd te hebben per openbaar vervoer ontdekte Cinderella Servranckx de ďŹ ets. Zij ďŹ etste inmiddels heel Afrika door en is nu in Iran, een ‘tussenstop’ op haar ďŹ etstocht naar India. Zij probeert op deze manier geld in te zamelen voor de stichting Focus on Education en werd genomineerd voor de Bredase Vredesprijs 2013.

KORTING

Cinderella onderweg door Iran.

75%

OP DE GEHELE COLLECTIE

DOOR JOYCE VAN ZIJL

ACTIE GELDIG T/M 15 FEBRUARI 2014

RAADHUISSTRAAT 43 ROOSENDAAL

Voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www.internetbode.nl

Een interview per mail dus deze keer, want na een korte periode in Nederland is Cindy alweer een tijdje op weg. “Ik ben een echte reiziger, vanaf de eerste dag op de ďŹ ets is dit het ultieme vervoersmiddel voor mij. Langzaam genoeg om me helemaal onder te dompelen in elke cultuur, om me ĂŠĂŠn te voelen met het land waardoorheen ik me beweeg en snel genoeg om er doorheen te komen met de gekregen tijd die een visum toelaat. Ik ďŹ ets alleen, maar kom onderweg regelmatig andere ďŹ etsers tegen met wie ik soms een tijdje samen reis. Mensen denken snel dat het heel gevaarlijk is om als vrouw alleen zo’n reis te maken, maar door de bevolking open en onbevooroordeeld te benaderen zul-

FOTO CINDERELLA SERVRANCKX

len ze mij vaak net zo behandelen. Vrede begint óók bij jezelf! “ Focus on Education “Ik kom binnen in werelden waar niet iedereen het zo goed heeft zoals de meesten van ons die dit lezen. Wat Focus on Education doet laat me inzien dat iets doen voor een ander voldoening geeft voor jezelf. Door - al is het maar een beetje - een ander te kunnen helpen, door een hele kleine schakel te mogen en kunnen zijn, kun je toch heel veel betekenen. Juist door die kleine schakel te zijn in een groot geheel, bouw je aan een meer in balans zijnde wereld, en daardoor aan een algehele vrede. Natuurlijk is dit begrip vrede heel moeilijk te bewerkstelligen, vooral wanneer je reist door landen waar veel armoede is,

maar ik geloof er in dat wanneer iedereen eerlijk is voor zichzelf, men dat ook doorgeeft aan een ander.â€? Onderweg “Ik ben nu aan de Perzische Golf in Iran en wacht op een ferry die me naar Dubai gaat brengen. Na Afrika, met een onverwachte tussenstop in Nederland, ben ik verder geďŹ etst naar Koerdistan in Irak, weer eens 2200 kilometer verder door bergen en woestijn, om te komen waar ik nu ben. Vanuit Oman neem ik een vlucht naar India. Liever ďŹ ets ik, maar omdat ik niet makkelijk aan een Pakistaans visum kon komen, besluit ik ĂŠĂŠn van mijn favoriete landen over te slaan om verder te ďŹ etsen door India. Hier ga ik opnieuw een aantal projecten bezoeken voor Focus on Education.â€?

GROTE ROMMELMARKT in de ST. JOSEPHKERK in ROOSENDAAL ZATERDAG 11 JANUARI

HOUDEN WIJ WEER ONZE BEKENDE ROMMELMARKT; OPEN VAN 10.00 TOT 13.00 UUR; SINT JOSEPHSTRAAT 4, ROOSENDAAL PAGINA 8


AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl 0165-553421 Vijfhuizenberg 52, 4708AL Roosendaal Voor openingstijden inschrijven zie website Aanvang cursussen week 4 2014

Budgetcoaching4You Speciale aanbieding met betrekking tot de feestdagen! Speciaal voor de feestdagen geef ik bij de eerste 15 aanmeldingen een gratis intake ter waarde van â‚Ź 225,- cadeau.

TE HUUR â– ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2

NIEUW! Frambozen enveloppen 300 g

Hugo Frizzante 0.75 l

2.89

Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur www.drvm.nl/vosdonk

Dream bonbons

400 g

Kijk voor de voorwaarden op de website: www.budgetcoaching4you.nl

2.99

Ook bedrijven en werkgevers krijgen een speciale aanbieding cadeau. Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op via 0165-761133 of 06-42822389 Deze actie is geldig tot 02-01-2014

LADDERS - TRAPPEN - ROLSTEIGERS KOOP = AANBIEDING 6 meter werkhoogte â‚Ź998,- incl. btw OOK HUUR: Bijv.: 6 meter werkhoogte â‚Ź9,- per dag bij minimaal 1 week huur Inruil rolsteiger 135x250 6 meter werkhoogte â‚Ź750,- incl.

bel 0165-561424 of

www.ladderensteigerkoning.nl Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

Italiaanse pastagerechten

Flexibel huurcontract

Ook als u wilt sparen en besparen, een overzicht wilt hebben of wilt kijken of uw doel haalbaar is kunt u hier gebruik van maken.

Postbus 265 4730 AG Oudenbosch www.budgetcoaching4you.nl budgetcoaching4you@gmail.com

2.99

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

LEKKKER PÛH!!!

Afvallen en gewichtsbeheersing Jongeren. Professionele erkende behandelmethode (vergoeding zorgverzekeraars). Ik motiveer jongeren op een leuke manier om zelf te kiezen voor gezond eten, bewegen: een verantwoorde leefstijl. Marielle Verhaar VitaalCoach (BGN gereg.) marielle@verhaar.nl www.lekkerpuh.net T 06 38438831

bant   Bra ie ropract

 Chi Bij 

 2008 t2010  15 

 t/m Voorj okt. 1maar t/m i 2014 sept. januar 29 13febr. t/m i ctie: januar meractie IE 820 Nazoaarsa R-ACT WINTE

  

  â‚Ź  

 â‚Ź   â‚Ź

 " ! "    " ! " "    "! "! "  "  !  !   "  "  ! ! ! !    "  !  !   

   #!    

   #!    #!   

   #!   "     "   "     "  ! $  " " ! $  "  ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ "   " $  " 

  " EĂŠn mensen heeft

% op de drie  EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! ! tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde pijnklachten. #  met   ! bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen chiropractie !  pijnloos " # snel  chiropractie  vaak en worden Deze kunnen met ! !   verholpen. vaak snel en pijnloos " worden !

Vanaf zaterdag 11-01-2014

Stoomreiniger vloer - 1500 W - capaciteit: 560 ml

39.99

1.99

MP3 deurbel Met polyfone ringtones of maak zelf een deurbelmelodie.

28.99

LED-staaamp Ca. 500 lumen. Incl. batterijen.

19.99

Koekenpan Doorsnede: 28 cm.

9.99

Vers & voordelig!

Vanaf woensdag 08-01-2014

*

Appelen 4 7 % goedkop Elstar er

1.5 kg

v an 1.79

verholpen.

Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is

0.95

 " " " " 

Voor weten wat chiro-pracen hoewie de wil meest uiteenlopende klach tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   klachten snel en " pijnloos kunnen worden t/m vrijdag verholpen, worden t/mwoensdag vrijdag t/m  ! worden wordenrugvanen 15 maart verholpen, 2008 129 oktober 2010 " januari 2014vrijblijvende vrijblijvende rugen maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,- ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een " !    vervolgafspraak leiden, danwaarde worden geboden voor 15,- ter kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â‚Ź 60,-. Mocht tot een ver "  ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door hiervan uw verzekering. de kosten ook zonder huis  ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  g p Chiropractie Brabant is gevestigd De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, " Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# "% Chiropractie Brabant is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. 4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 !" #

!% Etten-Leur, (t.o. Hotel/Restaurant Het Paard) ★   aan 076-5023574 de Oude BredasewegWitte36a, chiropractie_brabant@msn.com Tel.     Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. www.chiropractie-ettenleur.nl chiropractie_brabant@msn.com

43%

goedkop er

Spruiten 750 g

van 0.69

0.39

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 08-01-2014 t/m 14-01-2014.

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


CURSUS & OPLEIDING

Voornemen 2014?

Meer AANDACHT voor jezelf? en je omgeving? Mindfulness een training in AANDACHT start in januari www.i-a-m.nu 0165 554763

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Vroegboek BKB / BKC / PDB

✔ ✔ ✔ ✔

Geen specifieke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider

korting . t/m 19 jan

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Bezoek onze infoavond! Breda: wo. 22 jan. (aanvang: 19.30 uur) Teteringenstraat 42 (Fabius) Roosendaal: do. 23 jan. (aanvang: 19.30 uur) Philipslaan 82 (Kalsdonk) Bergen op Zoom: dinsdag 21 januari 2014 (aanvang: 19.30 uur) Ooitas 3 Goes: do. 23 jan. (aanvang: 19.30 uur) Bergweg 12 (Wijkcentrum Jan Ligthart) Oosterhout: ma. 20 jan. (aanvang: 19.30 uur) Dillehof 1 (Fabius)

Wilt u op een leuke manier wijzer worden?

Roselina

Kantooropleidingen * (Fin) Administratief medewerk(ster) start 13 en 24 februari * Commercieel Administratief medewerk(ster) start 24 februari * (Medisch) secretaresse start 18 februari * Managementassistente start 26 februari * Anatomie, Pathologie en Fysiologie start 9 januari * Medische Terminologie start 11 februari * Basiskennis Calculatie start 15 januari * Moderne Bedrijfsadministratie start 12 maart * Zakelijk Engels start 18 februari * Zakelijk Duits start 26 februari

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray

Coaching & Officemanagement

ABC 123

Groot cursusaanbod Nederlands (lezen, schrijven) en rekenen in heel West-Brabant! Speciaal voor volwassenen met weinig vooropleiding, tegen lage kosten. Pak je tweede kans! Wil je beter lezen of schrijven (van <1f-2f), ook op de computer beter rekenen, budgetteren, je kansen op de arbeidsmarkt vergroten (leren solliciteren) of doorstromen naar een vervolg (beroeps-)opleiding? Dan kun je bij Kellebeek College Via: : .'3'0+0'+)'05'/21/'5)1'&'$')'.'+&+0) : .'3'0+0-.'+0')31'2'017'3&#)1(4#710&4 dichtbij huis

Bij ons kunnen bedrijven en particulieren terecht voor erkende opleidingen, trainingen en workshops die leuk en leerzaam zijn om te volgen o.a.:

Lorentzweg 20 Energieweg 11B 4691 SR Tholen 4691 SE THOLEN Telefoon: 0166-603036 Telefoon: 0166-603036 GSM: info@roselina.nl 06-20626810 E-mail: Internet: www.roselina.nl

E-mail: roselina.langius@tisca I li l

Managementopleidingen * Middle Management start 16 januari * Officemanagement start 26 februari * Basisvaardigheden van de manager van vandaag ( 4 maart) Trainingen & Workshops * Functionerings- en beoordelingsgesprekken 21 januari * Rapporteren en Analyseren in Excel 17 januari * Word Gevorderd 25 januari * Resultaatgericht werken 21 februari * Notuleren met de laptop 4 februari Wij zijn erkend opleider voor LSSO, Nemas en de Associatie. Wij sturen u graag informatie toe, ook is een (kosteloos) intakegesprek mogelijk.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Traditioneel Genezer en Sjamaan uit Nepal Helpt u graag met de volgende problemen: Allergie | Spier-Gewrichtspijn | Slapen | Emoties | Communicatie |ADHD bij kinderen | Angsten | Hoog gevoeligheid |Huis en Business Enrichment Persoonlijke energie bescherming

Cursussen in 2014: Meditation & Self Realization, Touch to Healing (1 & 2), Shamanism (1 & 2)

Leslocaties De lessen vinden plaats in Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Breda, Zevenbergen en Oosterhout: dus altijd bij je in de buurt!

www.mantrashakti.nl 0620229318 Laxman

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Grijp dus je kans bij Kellebeek College Via! Neem als je belangstelling hebt contact op met één van onze vestigingen: Regio Roosendaal - 0165 55 49 90 Regio Breda - 076 578 47 47

- opleidingen tot NMI/MfN registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum leidt op voor het examen tot erkend NMI/MfN registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website, of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatieavond (start 19.30 uur) :

Find your destination

Tel: 015 – 36 112 36

Woe. 5 febr., WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do. 6 maart, Hotel Trivium Etten-Leur

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl


Gedichtenbundel als gedachtengoed én steuntje in de rug

Wedstrijdzwemmen zwem- en polovereniging Hieronymus

Marcel Wensveen liet veilig leven achter voor Sea Sheperd

Roosendaalse zwemmers starten bij limietwedstrijd

BERGEN OP ZOOM - Marcel Wensveen werkte jarenlang in dienst van de politie om communicatienetwerken te onderhouden. Daarbij was zijn uitvalsbasis het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan te Bergen op Zoom, vanwaar hij als manager het C2000-systeem in alle zuidelijke regio’s uitrolde. Een leuke, verantwoordelijk en gevarieerde baan, maar toch nam hij het besluit om het veilige Nederland te verlaten en bij Sea Sheperd te gaan. Het leven moest volgens hem meer in petto hebben als de dagelijkse beslommeringen in ons land.

ROOSENDAAL - In het zwembad van de Sportboulevard in Dordrecht was een limietwedstrijd op 28 december.

DOOR ROBBY VAN DER ZANDE “Het was 2008, voor mij persoonlijk een heel zwaar jaar. C2000 draaide en de medewerkers en klanten waren tevreden.” In de periode vlak daarvoor werd veel van de oude analoge communicatieapparatuur van de politie aan de stichting Emergency Communications Without Frontiers geschonken, die op haar beurt weer contact had met Sea Sheperd-kapitein Alex Cornelissen. Sea Sheperd kon de apparatuur zelf niet goed gebruiken, maar het Nationale Park Galápagos bij Ecuador wilde wel graag van het aanbod gebruikmaken. “Via e-mail was het echter lastig duidelijk te krijgen wat en hoeveel er nodig was. Het was duidelijk dat het ter plaatse uitgezocht moest worden wat er nodig was.” Ontslag Op dat moment besloot Marcel vijf weken onbetaald verlof te nemen om naar het land af te reizen. “ Na drie weken was het duidelijk dat er zoveel werk was. Toen heb ik mijn baas opgebeld om ontslag te nemen om in Galápagos vrijwilligerswerk te doen. Mijn leven was op dat moment veilig en ik had mijn schaapjes op het droge. De meeste mensen hebben aan mijn voorhoofd gevoeld om te kijken of alles nog oké was”, lacht hij. “Maar er moest toch meer in het leven zijn en dan elke dag file en de jachtige maatschappij waar we in leven? De weken op Galápagos hebben mij de schoonheid laten zien van de oceanen, maar ook hoe kwetsbaar die zijn er hoe we ermee omgaan. Ik wilde gaan helpen om dat te gaan beschermen en te proberen de oceanen, de niet aflatende bron van leven, beter te maken in plaats van slechter.” Antartica Na een jaar vrijwilligerswerk in Galápagos, kreeg hij de kans om als projectmanager een nieuw communicatiesysteem tussen boten op te zetten. Vervolgens deed de kans zich aan om als communicatieofficier mee te gaan naar Antarctica. Zijn werk maakt niet alleen bewuster over ons kwetsbare ecosysteem, maar inspireert ook om gedachten op papier te zetten. “Tijdens mijn werk heb ik veel tijd gehad om na te denken over van alles en nog wat. Over de liefde, het leven, maar ook vreugde en verdriet. Ik heb die gedachten omgezet in gedichten.” Met het geld dat

Tien Hieronymuszwemmers kwamen hier aan de start. Prestaties van de Roosendaalse Hieronymuszwemmers: Cedric Broere zwom in Dordrecht de 100m. vrije slag. De Roosendaalse zwemmer profiteerde van zijn trainingen door een mooie pr. op de klok te zetten en deze afstand

in 57.90 af te leggen. Nick Vissers nam deel aan de 50m. vrije slag en de 100m. vrije slag. Voor meer informatie zie www. zpv-hieronymus.com en @zpvhieronymus op facebook. Na de kerstvakantie is een nieuwe groep jonge instromers gestart: interesse, meld je dan aan voor 3 gratis proeftrainingen via http://www. zpv-hieronymus.com/algemeen/driekeer-gratis-proeftrainen of de link op de homepage.

BRIDGE KOFFERBRIDGE MAATJENS Koffer 1: 1. Lenie Matthee-Dre Bommelijn 63,88%; 2. Anneke de Vreede-Adrie Luijsterburg 57,63%; 3. Corrie Brands-Corrie Maatjens 56,25%; 4. Mieke Hurkx-Els Verpaalen 47,91%. Koffer 2: 1. Corrie Brands-Corrie Maatjens 64,58%; 2. Anneke de Vreede-Adrie Luijsterburg 56,94%; 3. Lenie Matthee-Dre Bommelijn 54,16%; 4. Nellie Bommelijn-Martin v.d. Reijken 52,08%; 5. Mieke Hurkx-Els Verpaalen 51,38%. Koffer 7: 1. Jan Pieter Vorsteveld-Han Scholte 60,93%; 2. Corrie Maatjens-Connie Madlener 58,85%; 3. Dhr. en Mevr. Wind 58,33%; 4. Tiny de Jong-Jo Doggen 53,64%; 5. Dre Bommelijn-Martin v.d. Reijken 52,60% Koffer 8: 1. Joke Fransen-Corrie Maatjens 79,68%; 2. Ds. Maas-v. Oers 63,02%; 3. Dhr. en Mevr. Segers 61,97%; 4. Ceciel Visia-Liza Mol 55,20%; 5. Ds. Suijkerbuijk-Rovers 50,52%. Inlichtingen: Corrie Maatjens, tel. 569875.

Voorinschrijving geopend

Koos Moerenhout Classic STEENBERGEN - Na de drie succesvolle edities zitten de leden van de organisatie van de Koos Moerenhout Classic boordevol moraal om de deelnemers aan de vierde editie van de KMC, welke zal plaatsvinden op zaterdag 24 mei, weer een onvergetelijke dag te bezorgen.

Marcel Wensveen bevindt zich momenteel als communicatieofficier op Antarctica. FOTO PRIVÉBEZIT

het boekje oplevert, bekostigt hij zijn levensonderhoud. “Er wordt wel eens geroepen: ‘Ga nou maar eens werken in plaats van demonstreren.’ Dat doet zeer, want ik daag iedereen uit om eens uit te rekenen wat het kost om onbetaald vier maanden van huis te zijn, terwijl daar alles doorloopt en je je eigen vlucht naar Australië moet betalen.” Waagschaal Toch blijf hij onverstoord achter zijn missie staan, ondanks de omstandigheden en gevaren. “Bij Sea Sheperd zijn we bereid ons eigen leven in de weegschaal te stellen. We gaan er met onze boten vaak letterlijk voor liggen. Dat daarbij de risico’s groter zijn, moge duidelijk zijn.” Met de

mogelijke gevolgen is hij niet meer bezig. “Ik ben meer bezig met de gevaren die het oplevert als we niets doen. Als de oceanen sterven, gaan wij er ook aan.”

De routes voor de editie van 2014 worden een beetje aangepast zodat de deelnemers nog meer kunnen genieten van de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal. Zo zal er in 2014 op Goeree- Overflakkee buitendijks

lang het Volkerak worden gereden. Als pauzepost is o.a. gekozen voor het havenhoofd in Oude Tonge. Start en finish zijn wederom op de markt in het centrum van Steenbergen, waar de deelnemers kunnen rekenen op een hartelijk ontvangst na de geleverde inspanningen. Ook de komende editie zijn er weer vier uitdagende fietsroutes (85, 125, 160 en 200 kilometer) met rijk gevulde bevoorradingsposten zodat de deelnemers geen hongerklop oplopen. Tot en met 2 mei is de voorinschrijving weer geopend en kan iedereen weer inschrijven via de website van de Koos Moerenhout Classic: www.koosmoerenhoutclassic.nl

Concert Neva Ensemble St. Petersburg

Gedichtenbundel Volgens Marcel is het schrijven van zijn verhalen een verlengde van zijn missie. “De link die er is, bestaat uit mijn compassie voor alles wat leeft. Ik respecteer leven en daar horen emoties en ondersteuning bij. De gedichten zijn lief, ondersteunend en beschouwend te noemen en komen uit mijn hart. Net als het verdedigen van de walvissen.” De bundel is verkrijgbaar via www.mijngedichtvoorjou.nl. Meer info over zijn missies: www.seashepherd.nl/ galapagos

Gemeente en eigenaar wilden ongeregeldheden voorkomen

Café dicht na rellen Zeelandhallen BERGEN OP ZOOM - Café Troy in Bergen op Zoom is zaterdagavond uit voorzorg gesloten gebleven om ongeregeldheden te vermijden. Dat was de uitkomst na een overleg tussen de gemeente Bergen op Zoom en de eigenaar van het café. De evenemententak van het café, Troy Events, raakte afgelopen jaarwisseling in opspraak, nadat een nieuwjaarsfeest in de Zeelandhallen in Goes volledig uit de hand liep. De eigenaar heeft aangegeven de tijd nodig te hebben voor de afhandeling van alle klachten. DOOR RIA VAN MEIR Na afloop van het nieuwjaarsfeest NYX ging het goed mis in de Zeelandhallen in Goes. Uit onvrede over de trage afhandeling bij de garderobe, gooiden onrustige bezoekers de kledingrekken om. Velen gingen met de eerste beste jas aan huiswaarts, waardoor tientallen mensen hun jas kwijtraakten. Op de Facebookpagina van het evenement regende het vorige week klachten van ontevreden en gedupeerde bezoekers. Veel van die reacties zijn inmiddels verwijderd. In plaats daar-

van plaatste de organisatie een oproep aan iedereen die zijn of haar jas is kwijtgeraakt om dat te melden via email, zodat de schade vergoed kan worden door de aansprakelijkheidsverzekering van het bedrijf. “Wij proberen 75 procent van de gevallen binnen tien dagen af te ronden. Vanwege de drukte is het niet mogelijk om iedereen binnen één dag telefonisch te benaderen”, probeert de organisatie de kalmte te bewaren. Op de Facebookpagina zijn ook foto’s gepubliceerd van jassen, waarvan de eigenaars nog niet bekend zijn. Uit de reacties blijkt echter

dat nog veel meer jassen vermist worden. Hoofdact Het NYX-feest kende sowieso al geen goede start. Vlak voordat het evenement plaats zou vinden, moest de organisatie de hoofdact van het feest, Gregor Salto, afzeggen. De dj zou tussen 05.30 uur en 06.30 uur het feest afsluiten, maar het evenement kreeg geen vergunning tot 06.30 uur. Troy Events kondigde al aan in april een nieuw evenement te willen houden met de dj. De bezoekers van NYX zouden dan korting krijgen op een kaartje. PAGINA 12

Neva Ensemble.

STEENBERGEN - Ook dit jaar komt het befaamde Russische Neva-ensemble uit St-Petersburg naar ons land. Zij geven van begin december tot half januari 2014 een groot aantal concerten het hele land. Zondag 12 januari geven zij een concert in de St. Gummaruskerk te Steenbergen. Het programma bestaat voor de pauze uit Russische kerkmuziek en Kerstliederen. Na de pauze staat het programma in het teken van beroemde liederen uit de russi-

sche volklore, zoals Stenka Razin, Twaalf rovers, Kalinka en romances, trio, duetten van de beroemde componisten. Opvallend bij dit ensemble is de perfecte homogeniteit, temeer daar ieder lid ook als solist glanzende vocale prestaties weet te brengen. Het is zeker een bijzondere gebeurtenis voor de bezoekers van dit concert, het beloofd een geweldig optreden te worden. Vanaf 19.30 uur is de kerk open en het concert begint om 20.00 uur. Na afloop houden de leden van het ensemble een schaalcollecte bij de uitgang.


TE KOOP:

WEL DE LUXE. NIET DE PRIJS. s!LLESOPHETGEBIEDVANFITNESSBESCHIKBAAR s!LTIJDGEDIPLOMEERDE FITNESS COACHES aanwezig s$EBESTE APPARATUUR VANHETMERK4ECHNOGYM s/NBEPERKTMEEDOENAANGROEPSLESSEN s'EBRUIKVANDOUCHES, KLUISJES, INTERNET is altijd gratis sPERSOONLIJKE AANDACHT voor ieder lid

Dit alles voor de prijs van €27,50 p/mnd

OPEN DAGEN Zondag 12 en 26 januari 2014 van 9.00 tot 14.00 uur

Rucphensebaan 41 Roosendaal Wonen en werken combineren? Een semi-bungalow met vrijstaande kantoorruimte gelegen nabij Go-stores, wijk Kortendijk en op relatief korte afstand van het centrum. Het object is voor diverse doeleinden geschikt. s Bouwjaar woonhuis jaren ’70, nadien gemoderniseerd s Inhoud woonhuis ca. 460 m³, woonoppervlakte 152 m² s Opp. kantoorruimte ca. 390 m² verdeeld in diverse units en ruimtes met toiletgroep en pantry s Perceeloppervlakte 1.306 m² s Sterk verlaagde vraagprijs € 379.000,-- k.k.

Voor nadere informatie: 0165-520304 / info@lenaers.nl

GRATIS INSCHRIJVEN IN JANUARI 2014

GRATIS DAGPAS Ontdek zelf de voordelen

Ik wil vrijblijvend ontdekken wat “Wel de Luxe. Niet de Prijs.” voor mij betekent. Deze Dagpas inleveren bij binnenkomst.

Naam:

van fitness bij Health Works Fitness. Maak één dag gratis

Mobiel:

gebruik van alle faciliteiten. Moderne apparatuur, groeps-

Email:

lessen, spinning en begeleiding van fitness coaches. ONDERHOUDSBEURTEN

REPARATIE/STORINGEN

De club is gelegen aan de Rucphensebaan 4 in Roosendaal aan de grote parkeerplaats direct naast de KFC en de GAMMA.

REMMENSERVICE AUTORUITEN TREKHAKEN SCHADE

AUTOSERVICE

T 0165 391287

BANDENSERVICE

WIELEN

www.healthworks.eu

ACCU’S AIRCO

De beste wensen en al het goeds voor 2014

APK

Iedere maand actie, zie desnep.nl

Iedere maand actie, zie desnep.nl De Snep ook voor Autoservice

ZATERDAG 18 JANUARI

Snel Service Kwaliteit Geen cent te veel One stop shopping Mensen met RUIME ervaring Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853 E.ettenleur@desnep.nl

OPENDAG DE ROZEN HOEVEN

Bergen op Zoom Poortweg 2 T.0164-233676 E.bergenopzoom@desnep.nl

DESNEP.NL

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

Kom een kijkje nemen op de bouwplaats Van: 11:00 uur tot 13:00 uur Locatie: Pioenroos in Hoeven Info: www.derozenhoeven.nl Vrijstaand geschakelde woningen

Semi bungalows

Twee onderéén-kap woningen

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Verkoop: Tel.: 0165 - 31 93 19 www.kkm-makelaars.nl Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Ontwikkeling en realisatie: www.vanagtmaal.nl


RKVV Roosendaal 1 start 2014 met overwinning ROOSENDAAL - Roosendaal 1 speelde haar 1e wedstrijd van 2014 op zaterdag 4 januari. Op sportpark Hulsdonk werd vriendschappelijk gespeeld tegen 1e klasser Nieuwerkerk. Na een 1-0 ruststand, wist Roosendaal met 2-1 te winnen. B1 speler Quincy Schouten maakte zijn debuut in Roosendaal 1. Op 4 januari waren er volop activiteiten op sportpark Hulsdonk. De dag begon al vroeg met het traditionele winterontbijt voor de vrijwilligers. Zoals bijna gebruikelijk was het ontbijt perfect en de opkomst zeer goed. Henk, Bea en Kees bedankt. Voor alle vrijwilligers had het bestuur een kleine attentie, rugzak gevuld met bonbons van hoofdsponsor. In de morgen werden de E , F en minipupillen getrakteerd op een training die verzorgd werd door de spelers van Roosendaal 1 en 2. Daarnaast werden de spelers bijgestaan door het team van Rick Schimmel, Roosendaal B1. ‘s Middags was er de mogelijkheid om een heuse nieuwjaarsduik te nemen. Enkele waaghalzen namen de sprong. Hierna volgden de wedstrijden tussen Roosendaal 2 en Roosendaal 7 en Roosendaal 1 tegen Nieuwerkerk. De ‘prestige’ strijd tussen Roosendaal 2 en Roosendaal 7 werd met een 1-0 overwinning in het voordeel van Roosendaal 2 beslecht. Ook hier liet Roosendaal B1 zich van haar goede kant zien, maar liefst 6 spelers deden mee bij Roosendaal 2.

Roosendaal 1 begon haar wedstrijd tegen Nieuwerkerk om 14.00 uur. Eerste klasser Nieuwerkerk was op trainingskamp in Antwerpen en onderbrak dit culturele uitstapje om een wedstrijd in Roosendaal te komen spelen. Nieuwerkerk speelt in de regio Rotterdam en neemt op dit moment de 3e plaats in de stand in. Trainer Reinald Boeren had voor deze wedstrijd eerste jaars A Steven Moerkens en B speler Quincy Schouten aan zijn selectie toegevoegd. Bram Plomp startte na lang blessureleed in de basis. Roosendaal begon sterk aan de wedstrijd en leidde al na 5 minuten met 1-0. Wesley van Zundert werd aangespeeld door Kilian Schaap. Met een knappe individuele actie maakte Wesley 1-0. In de 1e helft kreeg Nieuwerkerk nog 2 mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Wederom troffen zij Kevin op hun weg. Ruststand 1-0. In de rust bracht trainer Reinald Boeren 3 verse krachten binnen de lijnen: Stijn van Iersel, Tom Schellingerhout en Steven Moerkens. Jaimy Bakkenes zette Wesley van Zundert vrij voor de keeper. In de korte hoek scoorde Wesley beheerst: 2-0. Nieuwerkerk pakte hierna het overwicht. Dit leidde tot enkele kansen en zelfs een schot op de paal. De voor Robin Franken ingevallen Ahmed Nnafie dacht de stand op 3-0 te brengen, maar zijn doelpunt werd door de scheidsrechter, op advies van de assistent scheidsrechter, afgekeurd. Kwartier voor tijd mocht B1 speler Quincy Schouten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

zijn debuut maken in Roosendaal 1. Drie minuten voor tijd bracht Nieuwerkerk de eindstand op het scorebord: 2-1. Dinsdag 7 januari speelt Roosendaal om 20.00uur in Bergen op Zoom tegen hoofdklasser DOSKO. De laatste oefenwedstrijd is wederom tegen een ploeg uit de regio Rotterdam: Kocatepe. De wedstrijd tegen Kocatepe is op zondag 12 januari om 14.30 uur. Na deze 3 oefenwedstrijden start een week later, 19 januari, de competitie. De eerste 3 wedstrijden worden meteen hele belangrijke wedstrijden. Roosendaal speelt achtereenvolgens tegen DESK (thuis), Nieuw Woensel (uit) en Moerse Boys (thuis). Deze 3 ploegen staan op dit moment onder Roosendaal in de stand. Met goede resultaten tegen deze ploegen kan Roosendaal afstand nemen van de onderste plaatsen.

Huisarts Huisartsenpost Roosendaal voor inwoners van Roosendaal e.o. Voor avond, nacht en weekend. Bel voor een afspraak 0165 530 200. Huisartsenpost Roosendaal is gevestigd in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Thebe Thuiszorg Roosendaal Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 67 50 of mail naar Team.Roosendaal@thebe.nl

UMO karate lessen in Roosendaal starten weer

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Fiksclub fikst het weer in buurthuis Keijenburg

Vrijwilligers gezocht ROOSENDAAL - De Roosendaalse Fiksclub komt op zaterdag 11 januari bij elkaar, en wel als vanouds tussen 14.00 uur en 16.30 uur in buurthuis Keijenburg. De Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die regelmatig op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. Alles wat het niet meer doet, of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking. Ook met kapotte kleren kan men terecht, of met een vastgelopen computer, of als men zelf vastloopt met een brei- of naaipatroon. Let op: de Fiksclub zit deze keer in de achterste zaal. Men kan deze zaal alleen buitenom bereiken. De Fiksclub wil ook de bezoekers helpen met het besparen van energie en water. Ze vragen iedereen daarom om de verbruikscijfers van gas, water en licht thuis op te zoeken en naar Keijenburg mee te nemen. Waarom een Fiksclub? Die vraag wordt initiatiefnemer Sjaak Adriaanse vaak gesteld. “In Nederland gooien we veel weg waar bijna niets mis mee is, of we laten het op zolder verstoffen.

Door kapotte spullen te repareren besparen we niet alleen geld, maar ook de energie en de kostbare grondstoffen die nodig zijn voor het maken van nieuwe producten. En we verkleinen de afvalberg. Maar repareren is ook gewoon leuk, en vaak makkelijker dan je denkt”, aldus Adriaanse. De Fiksclub is een onderdeel van Transition Town Roosendaal i.o. Daaronder wordt een stad verstaan die bewust een veerkrachtige lokale gemeenschap ontwikkelt, met meestal nadruk op een drastische vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen. Samen dingen organiseren, en daar ook plezier in hebben, staan voorop. Zie voor meer informatie: roosendaal.transitiontowns. nl. De volgende bijeenkomsten van de Fiksclub zijn op 8 februari, 15 maart, 12 april, 17 mei en 21 juni. Ze zoeken altijd extra vrijwilligers om de bezoekers te helpen met de reparaties. Vooral mensen die handig zijn met elektrische apparaten en elektronica kunnen ze goed gebruiken. Maar vrijwilligers die overweg kunnen met hout, metaal, speelgoed, textiel, papier, fietsen enzovoorts, zijn natuurlijk net zo welkom. Onkosten worden in overleg vergoed. Voor meer informatie: Sjaak Adriaanse, tel. 0165-546 557, e-mail s.adriaanse@inter.nl.net

Jan Knobel sr. en Jan Knobel jr.

ROOSENDAAL - Karate dojo UMO isj zijn al ruim 30 jaar een begrip in Roosendaal, Brabant en Zeeland. In de loop der jaren heeft Karate dojo UMO vele nationale en internationale kampioenen, alsmede diverse regionaal bekende karate leraren, geleverd. Deze week beginnen de karate lessen in gymzaal de Kameleon, G. ter Borchstraat 51, Roosendaal. De lestijden zijn op dinsdag van 18.00-19.00 uur jeugd beginners, van 19.00-20.00 uur jeugd gevorderden en senioren en op donderdag van 17.30-18.30 uur jeugd beginners, van 18.30-19.30 uur jeugd gevorderden en senioren. Karate is

voor jeugd en volwassenen met als doel: ‘Het ontwikkelen en leren bewegen van het eigen lichaam en in deze tijd van agressie het zich kunnen verdedigen’. De lessen worden verzorgd door zowel Jan Knobel sr. 8e Dan WJKA en Jan Knobel jr. 6.Dan WJKA. Beiden internationaal gediplomeerde en erkende WJKA instructeurs. Zij nodigen iedereen die interesse heeft in karate om op één van de lesdagen een gratis een proefles mee te maken. Voor inlichtingen en/of aanmeldingen kan men terecht bij Jan Knobel jr., tel. 06-54247993 of 06-54274497 alsmede aan de zaal. Het email adres is info@umokarate.com en de website is www.umokarate.com

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 8 januari: huisgroep 19.30u. Zondag 12 januari: eredienst 10.30u. Zondagsschool en crèche aanwezig. Maandag 13 januari: bijbelstudie 19.30u. RK SINT NORBERTUSPAROCHIE R. v.d. Watering, teamassistent, tel. 543381 Parochiekern Emmaüs St. Josephkerk Zaterdag 11 januari 10.00-13.00u: Rommelmarkt. De opbrengst is voor onderhoud en herinrichting van de St. Josephkerk. Zaterdag 11 januari 19.00u: Woord- en Communieviering m.m.v. Gemengd koor St. Joseph. Voorganger: Pastor E. Ettes. Zondag 12 januari 11.00u: Eucharistieviering met cantor en samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne. Parochiekern De Ark Moeder Godskerk Zaterdag 11 januari 17.00u: Eucharistieviering m.m.v. St. Franciscuskoor. Voorganger: Pastoor H. Akkermans. Zondag 12 januari 9.30u: Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor. Voorganger: Pastor

C. Covemaeker. De Goede Herder Zondag 12 januari 11.30u: Eucharistieviering m.m.v Gemengd koor Langdonk. Voorganger: Pastoor H. Akkermans, J. v. Velthoven. H. Maria Hemelvaart Zondag 12 januari 9.30u: Eucharistieviering m.m.v. Gemengd koor St. Cecilia. Voorganger: Pastoor H. Akkermans, J. v. Velthoven. Sint Franciscus Elke 4e zondag van de maand 11.00u: Eucharistie of W & C viering. Parochiekern O.L. Vrouwe O.L. Vrouwekerk Donderdag 9 januari 9.00u: Eucharistieviering. Voorganger: Pastor P. Swinne. Zaterdag 11 januari 17.30u: Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger: Pastor E. Ettes. Zondag 12 januari 9.30u: Eucharistieviering m.m.v. Koor St. Alfonsus. Voorganger: Pastor P. Swinne. CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN Franciscus Ziekenhuis De Bloemschevaert Zaterdag 11 januari geen kerkdienst.

De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 12 januari 10.00u voorganger pastor Jos Broekmans. De Eglantier Vrijdag 10 januari 10.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag om 15.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 12 januari 10.30u voorganger pastor Jan Bruinsma m.m.v. Chavarim. Wildenborch Geen kerkdienst.

10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.pgrkruiskerk.nl Zondag 12 januari 10.00u: Doopdienst. Voorganger: ds. F.J. Timmers. Er is kindernevendienst. ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD Zaterdag 11 januari Heerle 17.00u woord- en communiedienst m.m.v. het Gertrudiskoor. Voorganger pastor J. Houben. Moerstraten 19.00u eucharistieviering m.m.v. gemengd koor. Voorganger pastor J. v. Oers. Zondag 12 januari Wouwse Plantage 9.30u woord- en communiedienst. Voorganger pastor J. Houben. Wouw 11.00u eucharistieviering m.m.v. cantor/organist. Voorganger pastor J. v. Oers.

WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/

EVANGELISCHE GEMEENSCHAP Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165-556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl

JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600 Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeen-

CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.

PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag PAGINA 14

tebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/ Wachttorenstudie: zondag 10.00u. EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org


VACATURES

d-basics is gespecialiseerd in digitale uitwisseling van financiĂŤle informatie

DÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;/d,Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x2030;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć?ĹŹ tĹ?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x2030;Ć&#x161;ŽŜĆ?Ä?Ĺ?ĹŠĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ƾŜÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?ŽŜÄ&#x201A;ĹŻÄ&#x17E; Ä?ĹŻĹ?ÄŁĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ?'Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ĺ?ĹśĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;EÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ć?Ä&#x17E;ŜŜĹ?Ä&#x17E;ĹŻĆ?Ä&#x17E;Ĺś Ć&#x152;ĆľĹ?ĹľÄ&#x17E;Ä&#x201A;ĆľĆ&#x161;ŽžÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ć?ĹŹÄ&#x17E;ŜŜĹ?Ć?Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Í&#x2DC;'Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ĺ?ĹśĹ? Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;&Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ?Í&#x2022;ĆľĹ?Ć&#x161;Ć?ŽĨ/Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä Í&#x2DC;

<Ĺ?ĹŠĹŹÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x2030;ŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ä?Ć?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Í&#x2DC;/ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ć?Ä&#x17E;Í?^Ć&#x161;ƾƾĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺś ĹŠÄ&#x17E;sĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć?ŽůůĹ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Î&#x203A;Ä&#x161;ͲÄ?Ä&#x201A;Ć?Ĺ?Ä?Ć?Í&#x2DC;Ä?Žž d-basics b.v. IABC 5101, 4814RN, BREDA

076-5239050 www.d-basics.com

MEUBELPASSAGE

5

Vacature beschikbaar voor 16 uur per week

BHV Expo Groep is in de Benelux ĂŠĂŠn van de grotere spelers op het gebied van tentenbouw, tribunebouw en standbouw. Wegens uitbreiding is BHV Expo Groep op zoek naar:

Medewerker bediening Heeft u interesse? Mail uw sollicitatiebrief en CV naar: sales@hotelgoderie.com t.a.v. Dhr. E. Koevoet

COMPLETE WONINGINRICHTING

MEUBELBEZORGER GEZOCHT!

Monteur buitendienst Als monteur buitendienst zorg je voor de correcte op- en afbouw van tenten, tribunes en standbouw. Je werkt hoofdzakelijk in Nederland en BelgiĂŤ. Je hebt geen 8 tot 5 mentaliteit, je kunt goed werken in teamverband en bent een aanpakker. Wij vragen: $IÂżQLWHLWLQGHERXZYDQWHQWHQWULEXQHVSRGLDRIVWDQGERXZ Minimaal VMBO/MAVO niveau of gelijkwaardig. +HWEH]LWYDQHHQ9&$FHUWLÂżFDDWKHIWUXFNFHUWLÂżFDDWHQULMEHZLMV%(LVHHQSUp Wij bieden: Een uitdagende baan met doorgroeimogelijkheden in een leuk team. Een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een onkostenvergoeding en een pensioenregeling.

Wij zoeken een jonge, sterke, slimme en vooral nette vriendelijke meubelbezorger! 37-urige werkweek en de kans om heel veel te leren op het gebied van wonen en interieur.

Stuur je sollicitatie en CV naar: BHV Expo Groep B.V. Wernhoutseweg 152b, 4884 MD Wernhout (Nederland) of per email naar: info@bhvexpo.com

Ben jij wie wij zoeken? Stuur dan snel je sollicitatiebrief! info@daanvandeurse.nl Margrietstraat 15, 4711 HK St. Willebrord www.daanvandeurse.nl

Aquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Wij zijn voor ons autobedrijf op zoek naar:

BOEKHOUDER/RECEPTIONIST/TELEFONIST (M/V)

UITVOERDER printbeton wegenbouw Functie-inhoud Je verantwoordelijkheden als uitvoerder zijn: 8! $")&'(0")"&!&+$+!"2&11"3,"/"+-/,'" 1"+ 8, /$+&0"/"+"+-)++"+3+!"-/,'" 1"+.2*1"/&)*1"/&"") "+-"/0,+"") 81,"6& %1%,2!"+,-""+'2&01"2&13,"/&+$3+4"/(6*%"!"+"+ %&"/,3"//--,/1"/"+ 8* ""/*&+!"/4"/(0&$+)"/"+&+,3"/""+01"**&+$*"1!" ,-!/ %1$"3"/ 87++ &"")"4("+3+-/,'" 12!$"1 87++ &:)"!"+(4&'6"#4&((")&+$"+,-01"))"+3+#/"("+011"+

BetonďŹ guratie BV en BVBA is gespecialiseerd in het aanbrengen van printbeton in de wegenbouw. De betonuitvoerder wegenbouw die wij zoeken is een uitvoerder die mensen kan aansturen en projecten kan coĂśrdineren. De uit te voeren werken zijn

en variĂŤren qua duur van een dag tot enkele weken. BetonďŹ guratie BV heeft een informele, laagdrempelige

Wij bieden "+6")#01+!&$"#2+ 1&"*"13"")"&$"+3"/+14,,/!")&'(%"&! )/&:/&+$#%+(")&'(3+,-)"&!&+$"+4"/("/3/&+$ /"&!03,,/4/!"+6,)0&+!" ,,24"+&+#/,*0 %/"3"+ Reageren ,+!"/"/3/&+$&+!"0" 1,/"+4"/("+&+!""1,+&0%"1 ,++,!&$,*1"0,))& &1"/"+ &)'" 3/" %101/""(0+/&+#, "1,+7$2/1&"+) ,,/*""/&+#,/*1&"(&'(,-444"1,+7$2/1&"+) "1,+7$2/1&",/1""& 2 -%"+

cultuur, waar samenwerking en respect voor elkaar centraal staan.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Functie eisen: - Beheersing van de Duitse en Engelse taal in woord en geschrift. - MBO werk/denkniveau. - Kennis van pc boekhouding. - Geruime werkervaring in soortgelijke functie. Ben je geĂŻnteresseerd in bovenstaande vacature, mail ons dan je CV en gegevens naar info@bwcr.nl t.a.v. Rob Verleijsen.

Functie-eisen *&++*"/(&+$1"(,*"+"0 %&('",3"/ 8 ,-)"&!&+$/& %1&+$&3&")"" %+&"( 8 +32))"+!",-)"&!&+$"+ 2/0200"+"+*&+&*) '//")"3+1" 4"/("/3/&+$ 8" /3/&+$*"1"1,+4"/("+&+!"4"$"+,24 8("++&03+01+!/! "+ 8("++&03+ "01"(("+"+(2++"++)50"/"+3+1"("+&+$"+ ""+6")#01+!&$()+1$"/& %1%")!"/&+ ,**2+& 1&"&+011 *"+0"+1"*,1&3"/"+"+(,01"+"4201

gelegen in de regio NoordBrabant, Limburg en BelgiĂŤ

BWCR heeft een internationaal klantenbestand. Dienstverband: fulltime.

brengt beton tot leven

Belona B.V. en Sema Label B.V. zijn twee etikettendrukkerijen, die samen gevestigd zijn aan de Roosendaalsebaan te Oud Gastel (N.Br.). Met 80 collegaâ&#x20AC;&#x2122;s produceren we etiketten voor diverse uiteenlopende branches en toonaangevende bedrijven. Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een enthousiaste orderbegeleider. (m/v)

Orderbegeleider Als orderbegeleider ben je de spil tussen klant, accountmanager en productie. Je calculeert, offreert, rond orders af, gaat ervoor dat de etiketten op de gewenste leverdatum bij de klant geleverd worden en zorgt voor de after sales. Functie eisen: -H EHVFKLNW RYHU HHQ 0%2 ZHUN HQ GHQNQLYHDX 'DDUQDDVW KHE MH DIÂżQLWHLW PHW HQ kennis van druktechnieken. Je beschikt over goede commerciĂŤle en communicatieve vaardigheden. Daarnaast heb je kennis en ervaring met computerprogrammaâ&#x20AC;&#x2122;s als MiFURVRIW2IÂżFH+HWRPJDDQPHWYHHOYXOGLJWHOHIRRQYHUNHHULVYRRUMRXJHHQSUREOHHP Een goede rekenvaardigheid is een prĂŠ. Werkervaring is niet vereist. Onze arbeidsvoorwaarden: Wij bieden een prima marktconform salaris. Interesse? Wil je meer informatie over deze vacature bel of mail met Tom Kuijpers 0165-519227 of 06-13115096 of t.kuijpers@belona.nl Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen we niet op prijs


0$;,0$$/'(=(/)'($$1%,(',1*(13(5./$1723 23

 %HHPVWHU

NDDVSODNNHQ

MRQJMRQJEHOHJHQEHOHJHQ H[WUDEHOHJHQRIEHOHJHQ SDNMHJUDP

727.257,1*

3$..(1 3HLMQHQEXUJRQWELMWNRHN JHVQHGHQJUDPHQ RQJHVQHGHQJUDP DOOHYDULDQWHQ DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN+RQLJGXEEHOSDNPL[HQ RIVRHSHQ DOOHYDULDQWHQ SDN]DNMHV

 

 

DOOHYDULDQWHQ ]DNRIJUDP RIIOHVMHPO&.URHSRHN

 

 

DOOHYDULDQWHQ DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

'DQHWWHGHVVHUW

&$QDQDVVFKLMYHQ

YDQLOOHFKRFRODGHRISLVWDFKH VHWEDNMHVยกJUDP

EOLNPO $YLNRODFKHEHNMHV JHNUXLGHEORNMHVRISDUWMHV XLWKHWYULHVYDN ]DNJUDP&DVD)LHVWDWRUWLOODVRI VRIWWDFRsV

DOOHYDULDQWHQ DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

DOOHYDULDQWHQ ]DNRIVWXNV

 SRWPO

LHGHUHGDJOLJKWRI URRPERWHUVPDDN IODFRQPO

DOOHYDULDQWHQ EDNMHPO

 678.6

YHUVXLWHLJHQRYHQ DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

 

DOOHYDULDQWHQ SHUSRW0RUDNURNHWWHQVWXNV

DOOHYDULDQWHQ]DNMHVRISDNMHVยก ]DNMHV DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN PXYFXSDVRXS H[WUD

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWYULHVYDN SHUSDN

 

 LQROLHLQZDWHURI PHWJURHQWHLQSLNDQWHVDXV EOLNJUDP

=XLYHOKRHYHERHUsQ\RJKXUW YODRIPXHVOL

&DPSLQD\RJKXUW

-DQSDQQHQNRHNHQRISRIIHUWMHV

ILMQRIJURI SHUJUDP

DOOHYDULDQWHQ SDNOLWHU

QDWXUHOQRUPDDORIJURRWPHHUJUDQHQ $PHULFDQSDQFDNHVRISRIIHUWMHVPHW ERWHUHQVXLNHU XLWKHWNRHOYDN SDNJUDP

&=XLYHOVSUHDGOLJKW

&/XFKWLJHFUDFNHUV

DDUGEHLEDQDDQIUDPERRVRISHU]LN SDNOLWHU

ELHVORRNRIQDWXUHO NXLSMHJUDP

QDWXUHORIPHHUJUDQHQ SDNJUDP

 &DPSLQD\RNLGULQN8QR[FXSDVRXSHQVRXSHULHXU

3ULQFHVWRQLMQVWXNNHQ

&(O]DVVHUFHUYHODDW

 &3DVWDVDXV RIJUDP

 

 

DOOHYDULDQWHQ EHNHU WMH RI VHWJUDP

 

YHUVYDQยถWPHV

 +HUWRJNOHLQWMHLMV 

 8Z(LJHQ%DNNHUSHWLWSDLQV ZLWWDUZHPHHUJUDQHQHQ VFKQLWWEURRGMHV

QDWXUHOHQYRONRUHQ UROOHQยกVWXNV DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

XLWKHWNRHOYDN SDNVWXNV'U2HWNHUNRRNHQ NORSSXGGLQJ

%OXH%DQGYORHLEDDU

52//(1&6WRNEURRGJHYXOGPHW NUXLGHQERWHUVDXFLM]HQRI ZRUVWHQEURRGMHV

IOHVVHQยกPORIRIOLWHU DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

678.6&DOYรƒPD\RQDLVH

 

&%HVFKXLW)/(66(1

6SDUHLQH

 

3$.-(6 %RQGXHOOHJURHQWHQ FRQVHUYHQPO

QDWXUHO%DOLHQ-DYD ]DNNHQยกRIJUDP DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

LGHHDQGLMYLHEรƒFKDPHOVDXVRIURGHNRRO PHWDSSHOWMHVJUDPILHOGIUHVK ERHUHQNRROJUDPJHKDNWHVSLQD]LH RIVSLQD]LHยกOD FUรPHJUDP SHUSDN

%/,. -(6

=$..(1

&RQLPH[ZRNQRHGHOV RIVDXV

,JORGLHSYULHVJURHQWHQ&0HHUJUDQHQEROOHQ FLDEDWWDRIUXVWLHNVWRNEURRG

YHUVDIWHEDNNHQ SDNVWXNVRI SHUVWXN

 

 6OLPSLHOLPRQDGHVLURRS

&)UXLWPRHV NQLMS]DNMHV DOOHYDULDQWHQ VHW]DNMHVยกJUDP

DOOHYDULDQWHQ IOHVPO

6ODQNLHRINDDV

&%URRG

DOOHYDULDQWHQSODNNHQUDVSRI VPHHUNDDVSDN]DNMHRI NXLSMHJUDP PXYYRRUGHHO YHUSDNNLQJHQ

JURIYRONRUHQNQLSZLWRINQLSWDUZH KHHO

 

  &5HX]HQKDJHO SXXUPHONRIZLW SDNJUDP

 678.6

&.LGVZLWWHEROOHQ VHVDPEROOHQRI YORHUNDGHWWHQ1XWHOODKD]HOQRRWSDVWD

.LSVOHYHUZRUVWRISDWรƒ

SRWJUDP

DOOHYDULDQWHQVWXNRINXLSMH JUDPPXYVQLMZRUVW HQ6DNVLVFKHOHYHU ZRUVWJUDP

 

]DNVWXNV

 

&.RIILHDURPD VQHOILOWHUPDOLQJ SDNJUDP&7RPSRXFHQ

/RWXVNRIILHOHXWMHV

XLWKHWYULHVYDN SDNVWXNV

DOOHYDULDQWHQ SDNJUDP

 

8Z(LJHQ%DNNHUDSSHO DEULNR]HQRINHUVHQIODSSHQ HQNHUVHQURRP  EURRGMHV DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

YDQRQ]HEDNNHULMDIGHOLQJ

&6FKRWHORI%UDEDQWVH HLHUNRHNHQ ]DNVWXNV

 

3LFNZLFNIUXLWWKHH

%DOFRQLWUDQFHWWRFDNHMHV

DOOHYDULDQWHQ SDNMH]DNMHV

FKRFRODGHDDUGEHLRIDEULNRRV SDNVWXNV

 VWXNV

8Z(LJHQ%DNNHU VODJURRPVRHVMHV

&&KRFRODGHRI WRDVWZDIHOVRIZDIHOPL[SDNRI JUDP

 &9DULDWLH]DQGNRHNMHV URRPERWHURIJHPHQJGH NRHNMHV EHUHLGPHW HFKWHERWHU SDNRIJUDP

 

9DQ'LMNDPEDFKWHOLMNH VSHFXODDVPROHQV SDNJUDP

3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG

Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 :HHN

$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJWPGLQVGDJMDQXDUL$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ $DQELHGLQJHQ]LMQQLHWEHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQ SHUNODQW23 233ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW .LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZ&QO

6OLPEH]LJDr 20140108  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you