Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

M O E R D I J K S E

8 JANUARI 2014 WEEK 2

Uitgeverij

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

GEMEENTE ZIT IN DE MAAG MET TOERISTENBUREAU

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR JOHN PIJPER

Kerstbomen deze week aan straat

Braspenning nieuwe trainer vv Klundert

ZEVENBERGEN - Nu de feestdagen voorbij zijn, kunnen inwoners van de gemeente Moerdijk nog tot en met vrijdag 10 januari hun kerstboom samen met de duobak aan straat zetten. Van Gansewinkel rijdt de route met een extra inzamelvoertuig voor de inzameling van kerstbomen. Op de gebruikelijke inzameldag van het huishoudelijk afval kunnen inwoners naast de duobak hun kerstboom aanbieden. Het is belangrijk dat de kerstbomen ‘schoon’ worden aangeleverd, dus zonder (restant) versieringen, (plastic) potten/standaards of andere verpakkingsmaterialen. Het is ook mogelijk om de kerstboom gratis naar de milieustraat brengen.

KLUNDERT - Dennis Braspenning wordt de nieuwe trainer van zaterdag eersteklasser vv Klundert. Hij volgt Arno Gabriëls op, die trainer wordt van Beek Vooruit in Prinsenbeek. De pas 33-jarige Braspenning heeft op niveau gevoetbald bij RBC en Halsteren en trainde de jeugd van NAC Breda vanaf 2003. Sinds een half jaar was hij in dienst van zondag vijfdeklasser UVV in Ulvenhout, maar hij maakt nu dus de overstap naar Klundert. Ook Arno Gabriëls heeft een verleden bij NAC; hij speelde er in het eerste elftal. vv Klundert bezet momenteel de achtste plaats met 18 punten uit 13 wedstrijden. Op 18 januari wordt de competitie hervat.

Jongeren bewuster bij gebruik alcohol ZEVENBERGEN - Jongeren zijn zich bewuster van risico’s van alcohol en in de leeftijdsgroep tot 16 jaar drinken ze minder. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van het project Think before you drink. Dit project is een samenwerking tussen de Brabantse gemeenten en jongereninstellingen om jongeren tot 16 jaar bewust te maken van de gevaren van alcohol. Het rapport benadrukt dat ondanks de positieve ontwikkelingen de situatie nog steeds niet goed is. Zo drinken jongeren tussen 16 en 18 jaar nog te veel en is de naleving van de wet niet op orde. Het project gaat de komende vier jaar door met een verhoogde leeftijd van 18 jaar.

Nieuwjaarsconcert Avant-Garde ‘Wildlife’ KLUNDERT - Op zaterdag 11 januari vindt in de Niervaert in Klundert het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert plaats van AvantGarde. Met de titel ‘Wildlife’ is ditmaal voor een bijzonder thema van dit concert gekozen. Op deze avond wordt een bijzondere link gelegd tussen de verschillende pracht van moeder natuur en muzikaliteit. Verder wordt medewerking verleend door zowel de jeugd als de A-slagwerkgroep en wordt een moment de tijd genomen om de nieuwste investering van Avant-Garde in de muziek toe te lichten: de AMV-lessen. De aanvang van het concert ‘wildlife’ in de Niervaert in Klundert is op 11 januari om 20.00 uur.

Samenwerken voor homobelangen ZEVENBERGEN - COC West-Brabant en Tholen en homobelangenorganisatie GETPink gaan nauwer samenwerken. Beide organisaties zetten zich in voor hetzelfde doel, namelijk acceptatie van LHBT’s: lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Dat willen ze bereiken door middel van voorlichting op scholen en andere activiteiten. De samenwerking richt zich vooral op het inzetten van elkaars vrijwilligers voor deze activiteiten. Ook zoeken ze contact met andere instanties waar dat nodig is. “Het gebeurt dat mensen aankloppen met een specifieke vraag. Wij hebben de contacten met de juiste instellingen om ze antwoord te geven”, aldus het COC.

Deurzetters vieren 44-jarig bestaan

KLUNDERT - De broertjes Stef, Jesse en Daan van Wijk uit Klundert waren drie van de ruim 100 kinderen die meededen aan het jaarlijkse stuiverduiken in het zwembad van de Niervaert. Petra Verreijen gooide in het diepe bad en in het kikkerbadje enkele handen vol euro stuivers die de kinderen moesten opduiken. “Nee, geen snorkel of een duikbril”, riep ze nog, maar daar hielden niet alle kinderen zich aan. FOTO TIES STEEHOUWER

Nieuwe broedplaatsmogelijkheden voor vleermuizen

Gemeente plaatst 28 nestkasten MOERDIJK - In de gemeente Moerdijk zijn in de kernen Klundert, Zevenbergen en Standdaarbuiten in bomen 28 vleermuisnestkasten opgehangen. Op die manier hebben de vleermuizen de gelegenheid ruim de tijd om een nieuwe broedplaats te vinden voor de diverse paardenkastanjes die nu gebruikt worden als foerageerroute of als paarverblijfplaats. DOOR PETER HOUTEPEN Al enige tijd worden in de gemeente kastanjebomen gerooid omdat ze zijn aangetast door de kastanjebloedingsziekte. Een aantal bomen mogen echter niet zomaar gekapt worden, omdat ze worden gebruikt door vleermuizen. Er zijn paarverblijfplaatsen gevonden aan de Stadhuisring in Klundert, aan de Witte Arend in Zevenbergen en vijf aan de Timberwolfstraat in Standddaarbuiten. Ontheffing Deze bomen mogen niet zonder meer gekapt worden. Er moet eerst een ontheffing bij de Dienst Regelingen aangevraagd worden. De Dienst Regelingen is

een uitvoeringsorganisatie voor nationale en Europese regelingen. In de ontheffingsaanvraag moet aangegeven worden wat de gemeente doet om het verlies van de verblijfplaats of foerageerroute te compenseren. Als de Dienst Regelingen akkoord is met de voorgestelde maatregelen krijgt de gemeente de ontheffing om de bomen te kappen. Bacterie De kastanjebloedingsziekte in Moerdijk openbaarde zich in 2012. Meer dan 60% van de paardenkastanjes was in meer of mindere mate aangetast. Veroorzaker van de kastanjebloedingsziekte is een bacterie. Hierdoor sterft na verloop van tijd de bast af en kunnen de-

len van de boom gevaarlijk worden. Om verspreiding van de ziekte in te perken, worden de aangetaste bomen verwijderd en daarna afgevoerd naar een verbrandingsinstallatie. De kosten van de operatie bedragen alles bij elkaar 75.000 euro exclusief BTW voor het rooien en afvoeren. Recent In Klundert zijn recentelijk vier nestkasten opgehangen in vier bomen aan de Stadhuisring, in Zevenbergen vier kasten in vier bomen aan de Komansweg en Witte Arend en in Standdaarbuiten 20 nestkasten in 20 bomen aan de Suikerhoek, St Janstraat, Dr Poelstraat, van Glymesstraat en Wieken.

Welkom in het Zevenbergs museum ZEVENBERGEN - De oudheidkamer in Zevenbergen is een kijkmuseum voor jong en oud. Verzamelen is bewaren voor later, maar is vooral het “toen” laten zien. De Zevenbergse heemkundekring maakt dat mogelijk. Verzamelen zit de vrijwilligers van de Zevenbergse heemkundekring in het bloed; opgeteld dit nieuwe jaar bijna 65 jaar is het hun lust en hun leven. Met het motto: “komt dat zien” geven allen aan, dat iedereen mag komen meegenieten van hun collectie voorwerpen uit die goeie ouwe tijd. Sinds februari 1982 is hun collectie ondergebracht in een deel van een monumentale binnenboerderij (het woonhuis) in het oude centrum van Zevenbergen. Alle basisscholen brengen twee maal per jaar een bezoek aan dit museum en verlaten een uur later weer enthousiast deze oudheidkamer. De vrijwilligers hopen er op, dat deze leerlingen een vervolgbezoek brengen met hun ouders, broers en zusjes, buren en vrienden. “Kom kijken, een en ander voorzichtig vastpakken en beleven en genieten van de spullen tussen zolder

en museum”. De tentoongestelde voorwerpen mogen uitvoerig en van heel dichtbij worden bekeken en gefotografeerd door jong en oud. De rondleiders willen hun gasten het verleden letterlijk laten beleven. Een dag per week werken diverse vrijwilligers in hun museum om hun credo’s kracht bij te zetten. Ieder heeft zijn eigen taak en specialisatie. Hun streven is, dat elke gast met een lach en met tal van herinneringen aan vroeger het museum verlaat. Het is toch leuk om zoveel jaren later nog eens van dichtbij de complete tandarts-installatie te zien van de vroegere tandarts v.d. Velde in de Stationsstraat. Diversen zullen dan nog wel heel even sidderen, maar bij die apparatuur van vroeger is nu geen enkele tandarts meer te bekennen; dus ...... niets meer te vrezen! En zo is er nog zoveel op te noemen wat bezienswaardig is en herinneringen oproept van toen. Het museum of oudheidkamer aan Zuidhaven- Oost op no: 17 is het bezoeken meer dan waard. Elke zaterdagmiddag 14.0017.00 uur en elke maandagochtend van 10.00-12.00 uur kunt u gratis binnenstappen.

STANDDAARBUITEN - Carnavalsstichting de Deurzetters uit Zwammegat ofwel Standdaarbuiten maakt zich op voor een jubileum. De stichting viert zijn 44-jarig bestaan. Al sinds begin jaren zeventig van de vorige eeuw organiseren de Deurzetters het carnavalsgebeuren in Zwammegat. Het jubileumfeest vindt plaats op zaterdag 11 januari en wordt vanaf 19.00 uur gehouden in ‘t Sandt in Standdaarbuiten. Behalve mensen van Zwammegat en omstreken worden op deze avond onder andere alle verenigingen uit de omtrek verwacht, blaaskapellen en de bouwclubs van de befaamde Lichtjesoptocht van Standdaarbuiten.

Kober schrapt tientallen banen KLUNDERT - 68 medewerkers met een vast contract verliezen per 1 juni hun baan bij de Kober groep. Daarnaast wordt van 72 medewerkers met een tijdelijk contract afscheid genomen. Kober verzorgt kinderopvang voor kinderen van nul tot twaalf jaar. De reorganisatie betreft zowel de kindercentra, de gastouderopvang als de ondersteunende diensten op het centraal bureau. Volgens Kober staat de ontslaggolf los van de overname van de activiteiten van Surplus Kinderopvang. Daar vonden eerder al twee reorganisaties plaats. De ontslagen zijn nodig, doordat steeds minder ouders door de crisis en bezuinigingen gebruik maken van de kinderopvang.

Veolia blijft busvervoer verzorgen ZEVENBERGEN - Veolia verzorgt vanaf december 2014 nog steeds het busvervoer in West-Brabant. Veolia won de aanbestedingsprocedure van de provincie NoordBrabant en krijgt een nieuw contract voor acht jaar. In de nieuwe concessie rijden alle lijnen die de provincie noodzakelijk acht. Daarnaast is er ook ruimte om enkele extra opties in te kopen. De stadsdiensten in Breda, Bergen op Zoom en Roosendaal rijden straks minimaal een halfuursdienst. Ook het buurtbussennetwerk blijft vanaf 2015 ongewijzigd, zodat ook kleinere plaatsen voorzien blijven van openbaar vervoer. Op de buslijn Breda-Etten-Leur worden extra ritten ingepland.


Van 16 t/m 23 Februari 2014 rijden wij naar Amsterdam. Naar de Huishoudbeurs Prijs â‚Ź 30,00 Dit is bus, entree en kofďŹ e met koek prijs zonder entree â‚Ź 15,00. Op Zondag 2 Maart 2014 rijden wij naar de Rijnhal te Arnhem. Naar de show van Hansi Interseer. Prijs â‚Ź 80,00. Dit is bus en entree. Op Zaterdag 15 Maart 2014 rijden wij naar Amsterdam. Naar de musical Hij gelooft in mij. Prijs â‚Ź 93,00. Dit is bus en 1e rang. Op Donderdag 3 April 2014 rijden wij naar de IJsel hal te Zwolle. Naar het optreden van Semino Rossi. Prijs â‚Ź 90,00. Dit is bus en entree. Op Woensdag 30 April 2014 rijden wij naar Lisse naar de Keukenhof. Prijs â‚Ź 53,00. Dit is bus, kofďŹ e met gebak, entree en diner. Van 13 t/m 18 Mei rijden wij naar Almere naar de Libelle Zomerweek. Prijs â‚Ź 30,00. Dit is bus, entree en kofďŹ e met koek. Op Zondag 22 Juni 2014 rijden wij naar Katwijk naar de musical Soldaat van Oranje. Prijs â‚Ź 93,00. Dit is bus en 1e rang. Vraag tevens naar onze meerdaagse reizen, o.a. Lourdes, Oostenrijk en Duitsland.

D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN VOOR PAREN EN KOPPELS

ROMMELMARKTEN

ZATERDAG 11 JANUARI KOUTERSHOF RIJSBERGEN (NAAST DE KERK)

11 EN 12 JAN. OUDENBOSCH SPORTHAL DE BEUK 19 JAN. STEENBERGEN SPORTHAL ‘T CROMWIEL

240 M2 HOUTEN DANSVLOER Zaal open 19.30 Start20.00 20.00 UUR uur Zaal open 19.30 uuruur Start

26 JAN. OUD-GASTEL SPORTHAL ‘T VEERHUIS 2 FEBR. RUCPHEN SPORTHAL DE VIJFSPRONG

amici

VOOR SINGLES & PAREN:

9 FEBR. HOOGERHEIDE M.F.C. KLOOSTERHOF

ZATERDAG 18 JANUARI HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN

16 FEBR. OSSENDRECHT SPORTHAL DE DRIESCHAAR 23 FEBR. HOOGERHEIDE TENNISHAL SPORTS&PLEASURE

MARKTEN OPEN VAN 10:00 TOT 16:00 UUR INL/RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL WWW.DEMARKTEN.COM

Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo-bank Zaal uur Start start 20.30 Zaal open open 19.30 19.30 uur 20.30 uur uur BEIDEN 

AVONDEN MET GOEDE LIVE DANSMUZIEK

Inlichtingen: 06 22 41 43 07www.bootrijsbergen.nl

Uw auto verkopen? Bel: 06-51286089 Ook ‘s avonds en op Zondag! Alle auto’s vanaf BJ 2000 Max. 175.000 km

Wilt u aan een of meerdere reizen deelnemen? Geef u dan zo spoedig mogelijk op bij:

TAXI EN TOURINGCARBEDRIJF

U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

KERSTENS

Tel. 0165-344241 Email: info@keverreizen.nl

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

Mobiele Paardenpraktijk voor gemeente Moerdijk e.o. Erkende paardendierenartsen

Antiekrenovatie Hans Swanenberg

Liesbeth de Kroon Josje Scheurwater

Tel. 06-20360887

info@paardenpraktijkdekroon.nl

(HQQLHXZEHJLQPHWHHQĂ€MQH3DUWQHU"

www.paardenpraktijkdekroon.nl

Wegens succes verlengd: 3 maanden gratis Bel voor meer informatie:

VAARBEWIJSCURSUS

Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

Lia van der Wel 0165-201023

START BEGIN JANUARI WWW.YACHTCONSULT.COM.

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Infra & verhuur

RIOOL VERSTOPT 24-UURS SERVICE ook aanleg/onderhoud Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRœV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW

:EVENBERGSCHEN(OEK 4EL&AX 

Of 088-0221900 (landelijk) Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

Spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

LOOP- OF RUGPROBLEMEN

s6ERWIJDERENVANVERF ENLAKLAGEN s/PNIEUWKLEURENENOFLAKKEN s/OKVOORALUWOVERIGEMEUBELEN s4EVENSSTRAAL ENSPUITWERK s+EUKENRENOVATIE s3TOELENMATTENENWEBBING

WWWANTIEKRENOVATIENL

Voor al uw klussen

RENOVATIE STEIGER

Stuc, schilderwerk en behang. Timmer en tegelwerk www.demmersinterieur.nl Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

Gevelsteigers, huur en koop, zelf montage of wij monteren en demonteren. Ook stalen steigers - rolsteigers en hoogwerkers met GROTE KORTING bel 0165-561424 of

0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

www.ladderensteigerkoning.nl Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

Wij wensen u een voorspoedig 2014! Westerstraat 41 4791 HT Klundert 0168-409000 www.declundert.praktijkinfo.nl

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

GELDIG T/M 11-1

1.

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

+ klein VARKENSLAPPENbeentje ½KG

KIPKARBONADE ERWTENSOEP LITER

3.

KG

ALLE KALKOENEN/DELEN KONIJNEN EN WILD

98 4 BIEFSTUKKEN

RUNDERRIBLAPPEN KG

3.

50 uitDIV.eigenSTAMPPOTTEN 50 SOEP/HACHEE

75ST. 22.50 100ST. 32.50 150ST. 42.50

keuken

met speklapjes, procureurlapje en gehaktbal ½KG

VLEES

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL

½KG

30%

6.50KORTING

3.

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING â‚Ź 1.50 bÄł afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | PrÄłs- en tekstfouten voorbehouden

VITA-LIFE

NIEUW

PERSOO1LIJKE TRAININGS SCHEMA’S Ook in 2014 gaan wij door met onze succesvolle aanpak en aandacht.

PTS 2014 %(67(

1. PTSLANK PERSOONLIJKE TRAINING SLANK AFSLANKCURSUS VACUSTEP KUUR 2. PTSPORT PERSOONLIJKE TRAINING SPORT CARDIO,VETVERBRANDING, CONSTANTE WATTAGE,INTERVAL BUIK,LENIGHEID,ONTSPANNING. GRATIS BODY SCAN ONBEPERKT SPORTEN â‚Ź 24,- PER MND.

www.vitalife-zb.nl 0168-323783 Molenstraat 22 Zevenbergen

1Germa Goutziers 2 3 3 4

Ria Maaskant Adje Nagtzaam Gonnie Kreeft Arjan v.d. Wetering

-22kg -19 kg -16 kg -16 kg -15 kg


ACTUALITEIT

Ook moeizame relatie met enige overnamekandidaat

Gemeente zit in de maag met toeristenbureau WILLEMSTAD - Het bestuur van het Toeristen- en Arrangementen Bureau (TAB) uit Willemstad heeft bij de rechtbank het faillissement aangevraagd. Dat gebeurde vrijwel tegelijkertijd met het moment waarop wethouder Jaap Kamp een gesprek zou hebben over de financiële positie van het TAB met het interim-bestuur. DOOR PETER HOUTEPEN “Wij waren voornemens om samen met het bestuur te kijken of er gezamenlijk conclusies te trekken en stappen voor het vervolg te bepalen waren”, aldus Kamp. “Het bestuur heeft er echter voor gekozen om zelfstandig conclusies te trekken. Dat verbaasde ons, omdat het tegen de gemaakte afspraken was.” Rapport Het rapport naar de financiële positie van het TAB is verder niet op inhoud besproken, omdat het TAB al eigenstandig conclusies getrokken had. Het gesprek leidde

TAB Het kantoor van het Toeristen- en Arrangementenbureau (TAB) is gevestigd naast het Oude Raadhuis aan de Raadhuisstraat 4 in Willemstad en is hét toeristisch en recreatief informatiepunt voor de gemeente Moerdijk. In de winkelruimte zijn onder andere ansichtkaarten, diverse fiets- en wandelroutes, wegenkaarten en toeristische tips voor de omgeving te vinden.

uiteindelijk andermaal tot een discussie over het beëindigen van de subsidierelatie. In augustus van vorig jaar besloot de gemeente Moerdijk om definitief de subsidie aan het TAB voor het uitvoeren van promotietaken op het gebied van toerisme en recreatie met ingang van 2014 te beëindigen. Het TAB was in de gelegenheid om op dat besluit te reageren. De ontvangen reactie gaf het college geen argumenten die pleitten voor de voortzetting van de subsidierelatie en/of herroeping van het eerder genomen besluit. De bruikleenovereenkomst voor het pand aan de Raadhuisstraat 4 in Willemstad werd daarom per 1 december 2013 aangetekend opgezegd. Rekeningen Reden voor het maatregel is dat het TAB een deel van de verstrekte subsidie over eerdere jaren niet goed heeft kunnen verantwoorden en rekeningen bij de gemeente open had staan. Het college van Moerdijk had er geen vertrouwen in dat het TAB het tij nog kon keren en besloot daarom de samenwerking met ingang van 2014 te stoppen. In vervolg daarop is de promotie van toerisme en recreatie van de gemeente Moerdijk opnieuw aanbesteed. Hierop is een reactie gekomen van het eenmansbedrijf Frank Ventures, achter

In juli 2013 feliciteerde Caro Rietberg van het TAB Willem Dangerman uit Helwijk nog als 10.000e bezoeker van het bureau. FOTO PETRA VAN STEEN

wie Frank Kastelein schuilgaat. Kastelein is naast kunstenaar de beheerder van fort de Hel in Helwijk. Overhoop Saillant detail is dat de gemeente Moer-

dijk juist met deze ene gegadigde voor de overname van het TAB ook een moeizame relatie heeft. Beide partijen hebben in het verleden regelmatig met elkaar overhoop gelegen. Het gaat daarbij onder andere over klachten van omwonenden van het

fort over geluidsoverlast. Om die en andere reden heeft de gemeente Moerdijk besloten het huurcontract met Kastelein niet te verlengen. Uiterlijk 1 maart aanstaande moet hij het monumentale fort in Helwijk verlaten hebben.

30 jaar bij de club waarvan 29 jaar als voorzitter

John Pijper van de Kogelvangers koninklijk onderscheiden WILLEMSTAD - Voor een volle kantine van voetbalvereniging Kogelvangers in Willemstad reikte burgemeester Jac. Klijs van de gemeente Moerdijk zaterdag aan John Pijper de versierselen uit van Lid in de Orde van Oranje Nassau. Pijper kreeg deze onderscheiding omdat hij 30 jaar in het bestuur van de voetbalclub zit, waarvan 29 jaar als voorzitter. Ook vervulde hij bij Kogelvangers een groot aantal andere functies waaronder voorzitter van de sponsor- en kledingcommissie, werver van sponsors en tijdelijk voorzitter van de jeugdcommissie. Daarnaast verrichtte hij nog vele hand- en spandiensten binnen de voetbalvereniging. Pijper was daarnaast in de jaren tachtig voorzitter van openbare basisschool Willem de Zwijger in Willemstad.

DOOR TIES STEEHOUWER Het was niet moeilijk om de 68-jarige John Pijper zaterdagmiddag naar de kantine van de voetbalclub te lokken. Hij moest daar toch zijn om de leden toe te spreken tijdens de nieuwjaarsreceptie. Wel vond hij het vreemd dat ook zijn vrouw Judith, zijn twee kinderen en een aantal kleinkinderen er waren. En toen ook nog burgemeester Jac. Klijs binnenkwam wist hij meteen wat hem te wachten stond. “Nee, met zoiets houdt je natuurlijk geen rekening. Maar ik ben er toch wel blij mee, vooral omdat het vanuit de club komt.” Capaciteiten John Pijper kwam in 1975 vanuit Molenaarsgraaf met zijn gezin in Willemstad wonen. Na twee jaar ging hij bij Kogelvangers voetballen in het vierde elftal. “Ik was geen trainingsbeest maar werd toch al snel elftalleider.” Zijn leidende capaciteiten vielen op en na enkele jaren werd hem gevraagd om in het bestuur van de club te gaan zitten, wat hij in eerste instantie weigerde. “Maar toen ik er eenmaal zat, werd ik al snel voorzitter.”

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO TIES STEEHOUWER

www.internetbode.nl

John Pijper werd blij verrast met zijn onderscheiding.

Sociale gebeuren Al snel nadat het gezin in Willemstad was komen wonen, werd hij voorzitter van de toen pas opgerichte openbare school. “Het toenmalige bestuur zorgde ervoor dat er een kleuterschool kwam zodat het voortbestaan van de school gewaarborgd was.”

Het sociale gebeuren had ook bij Kogelvangers zijn aandacht. Hij vertelt dan ook dat de bouw van een jeugdhonk een van de hoogtepunten is van zijn voorzitterschap. “Daarmee hielden we de jeugd toen van de straat en konden ze, zonder iemand tot last te zijn, bij elkaar zijn.” Inmiddels is dit honk vervangen door een panna veldje. Pijper vertelt dat hij bij de aanleg daarvan veel medewerking heeft gekregen van de gemeente Moerdijk. “En ook bij de aanlag van de bestrating rond het clubgebouw heeft de gemeente ons flink geholpen.” Rooskleurig Als ander hoogtepunt uit zijn 29 jaar als voorzitter van Kogelvangers noemt hij het bereiken van de eerste klasse van het eerste elftal en de bezoeken van de elftallen van Ajax en RKC. In het verleden werden er door de club ook dingen georganiseerd die weinig met voetballen te maken hadden zoals crossen, wegwedstrijden hardlopen en triatlons. Pijper ziet de toekomst van zijn club als rooskleurig. “Niet alleen sportief doen we het goed, maar vooral sociaal. En dat vind ik eigenlijk nog belangrijker.” Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie werden er diverse mensen gehuldigd en van anderen afscheid genomen. Zo kreeg Jobert de Rooij de Kogelvangersspeld omdat hij 25 jaar lid is, werd Monique van Laarhoven vrijwilligster van 2013 en werd er afscheid genomen van Bert Grootenboer als jeugdvoorzitter. Adri Mol kreeg de gouden speld van de KNVB omdat hij 35 jaar clubscheidsrechter is.

Wegens uitbreiding van ons team in Volg ons op Twitter: @MoerdijkseBode.

Sprundel zijn we op zoek naar - Ervaren monteur - Sales stagiair(e) www.basicdoors.nl/vacatures

PAGINA 3


Wij (her)openden afgelopen jaar...

en in 2014 bent u natuurlijk ook van harte welkom!

Tandprothetisch Centrum Zevenbergen Haveneind 25 Zevenbergen Tel. 0168 370 986 www.tpczevenbergen.nl

Just Man

Noordhaven 54 Zevenbergen Tel. 0168 371 430 www.justman.nl

Podotherapie Centrum

Pastoor van Kessellaan 1A Zevenbergen Tel. 0168 323 036 Facebook: Podotherapie Centrum

wij openden / heropenden in 2013

Voorheen Cafetaria Timmy

Het Pakhuis Tweewielers

Cafetaria Amber

Molenstraat 6 Zevenbergen Tel. 0168 329 960 www.hetpakhuis-tweewielers.nl

Zevenbergsepoort 4 Klundert Tel. 0168 405 201 www.cafetaria-amber.nl

StelComfort & StelComfortshop Campagneweg 1 Zevenbergen Tel. 0168 331 300 www.stelcomfort.nl

‘t Plantenhuis

Hazeldonkse Zandweg 26 A Zevenbergen Tel. 06 20 16 61 72 www.plantenhuiszevenbergen.nl

Hotel Verhoeven Kerkstraat 8 Zevenbergen Tel. 0168 323 925


ACTUALITEIT

‘Dit is gewoon een heel onwenselijke situatie’

Column

Dienstapotheek hoopt op snelle doorstart na sluiting ZEVENBERGEN/LANGEWEG - Mensen uit Zevenbergen en Langeweg die op vrijdag na 17.00 uur en in het weekend met medische klachten aangewezen zijn op de Huisartsenpost Etten-Leur en daarna medicijnen nodig hebben, dienen hiervoor momenteel uit te wijken naar Breda of Roosendaal. Reden is dat de in de Huisartsenpost gelegen Dienstapotheek Etten-Leur sinds kort dicht is.

Eugène de Kok

Tips voor een utopie

Per 1 januari 2014 heeft de Dienstapotheek Etten-Leur namelijk zijn deuren gesloten omdat de inkomsten te laag waren. “De exploitatie was gewoon niet meer rond te krijgen.” De sluiting diende zich in november al aan, maar besloten werd om de voorziening in december in elk geval nog open te houden om eventueel een overnamekandidaat te vinden. Dat is echter niet gelukt, waarna de acht personeelsleden begin dit jaar werkloos zijn geworden.

Het is de nieuwe cashcow voor John de Mol of de zwanenwang van SBS6: Utopia. Maandag is het televisieprogramma begonnen. Ik heb dit weekeinde de livestream op internet bekeken van de ‘vijftien pioniers van onze tijd’ die dit jaar vanuit het (bijna) niets een maatschappij moeten opbouwen. Na een paar minuutjes naar hen te hebben gestaard, laat ik ‘het grootste televisieexperiment sinds Big Brother’ verder voor wat het is. Ik ben de beroerdste echter niet en wil de bewoners van het met ruim honderd camera’s behangen stukje land wel wat tips geven. Wat moet je wel en niet doen als je een maatschappij op poten zet? Zorg in ieder geval dat je snel beslissingen kunt nemen. Een dictatuur is dan het handigst, maar dat ligt wat gevoelig. Maak er een democratie van, maar wel eentje waar je te allen tijde een ruime meerderheid hebt. Mark Rutte zal dat beamen na 2013. Doe het zoals hem en je hebt over twaalf maanden nog steeds niet veel meer dan ‘een kale loods op een onbewerkt stuk land, een bescheiden veestapel en een aansluiting voor water en elektriciteit’. Tip twee: ga geen schulden aan. Ook dat zal Rutte met me eens zijn. Doe het met het geld dat je hebt gehad van Jonh de Mol en weet waaraan je het uitgeeft. Anders heb je een paar leuke maanden, maar in de periode daarna moet iedereen die bezuren. Dat is slecht voor het vertrouwen, voor de sfeer in de groep en zorgt voor boze bewoners, al is er op zulk soort momenten altijd iemand die feilloos de schuldige kan aanwijzen en pretendeert eenvoudige oplossingen voor alle misère te hebben. Vertrouw hem of haar niet, is mijn derde tip. Er zijn geen simpele oplossingen en je moet het samen doen als je het met elkaar wilt uithouden. Het lijken misschien open deuren, maar doe er je voordeel mee, beste deelnemers. Een bonustip: koop een televisie. Dan blijven jullie op de hoogte van het nieuws, kunnen jullie de Olympische Spelen zien en in juni genieten van het wk voetbal. Doe ik ook, want dat is leuke televisie.

Stinkende best Behalve mensen uit Etten-Leur zelf en de inwoners uit Zevenbergen en Langeweg, zijn ook inwoners uit de gemeenten Zundert, Halderberge en Rucphen op vrijdagavond en in het weekend bij medisch ongemak aangewezen op de Huisartsenpost. Jansen laat weten dat een doorstart niet eenvoudig is, maar dat hij er in elk geval zijn stinkende best voor doet en binnen afzienbare tijd met goed nieuws hoopt te komen. “Voor zo’n doorstart heb je met meerdere partijen te maken. Je moet een contract afsluiten met de zorgverzekeraars waarbij je natuurlijk je business plan sluitend moet krijgen. En omdat je een nieuwe start wil maken, moet je ook een stuk startkapitaal aantrekken. Daar moet je ook weer mensen bereid voor zien te vinden.”

Colofon Voor medicijnen moet momenteel een extra ritje gemaakt worden.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

DOOR PETER HOUTEPEN Achter de schermen wordt hard gewerkt om de voorziening te behouden voor de omgeving. “We hebben daarbij de volle ondersteuning van de Huisartsenpost zelf, want die vinden het ook belangrijk dat de Dienstapotheek er is”, meldt Hans Jansen. “Op het moment dat zij nu iets aan patiënten voorschrijven, moeten ze erbij zeggen dat ze hiervoor ook nog eens naar Breda of naar Roosendaal moeten.” Dat is dan de

Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

ARCHIEFFOTO

Dienstapotheek Breda of de Poliklinische Apotheek in Roosendaal, die zich bevinden bij respectievelijk het Amphia Ziekenhuis en het Franciscusziekenhuis. Exploitatie Hans Jansen was tot 31 december 2013 in Etten-Leur een jaar of vijf de beherend apotheker en in die zin eindverantwoordelijke, zowel farmaceutisch als organisatorisch. “Dit is gewoon een heel onwenselijke situatie.”

Aangesloten Bij de Dienstapotheek, die opereerde als vereniging, waren 13 apotheken uit het gebied van de Huisartsenpost Etten-Leur aangesloten. “Deze situatie moeten we zo snel mogelijk zien te herstellen. Ieder recept wat weglekt door het beeld dat we er niet zijn, is er een teveel.” Overigens worden de mensen worden vanuit de Huisartsenpost, vanuit de eigen apotheek, via het antwoordapparaat of wat dan ook van de situatie op de hoogte gehouden.

Schade door vernielingen vuurwerk W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 2 De oplossing van deze puzzel is in week 3 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

KLUNDERT - De jaarwisseling in de gemeente Moerdijk heeft een schadepost opgeleverd van enkele duizenden euro’s. In Klundert moest een bushokje het ontgelden. Dat gebeurde niet alleen door zwaar vuurwerk, maar ook met een zwaar voorwerp waarmee deuken in het plafond van het hokje werden geslagen. Rond de vlonders werd in de nieuwjaarsnacht de beplanting in drie bloembakken eruit geblazen (zie foto). Niet alleen het bushokje in Klundert moest het ontgelden, maar ook die in Zevenbergen bij het station en in Moerdijk dorp aan de Steenweg. In Moerdijk werd verder een hek vernield, een boom in de fik gestoken en ook een bloembak moest er aan geloven. In Willemstad werd alleen een straatnaambordje opgeblazen. Een ploegje van gemeentewerklieden is twee dagen bezig geweest om alle vernielingen in kaart te brengen. Volgens een woordvoerster van de gemeente Moerdijk wordt pas deze week alles op een rijtje gezet om te bepalen hoeveel euro’s de vernielingen de burgers gaat kosten. Zoals het er nu uitziet zal dat eerder dichter bij de 20.000 dan bij de 10.000 euro zijn. Raadslid Cees Huijssoon van Onafhankelijk Moerdijk maakte in zijn woonplaats Zevenbergen een kleine rondgang om te zien wat er vernield was. Dat viel hem erg mee, maar toch liet hij zijn gedachten gaan om in de komende jaren de overlast van vuurwerk te beperken. “Ik ben er best voor om het afsteken van vuurwerk in het algemeen en in het bijzonder rond verzorgingshuizen te verbieden. Maar ja, hoe handhaaf je zo’n verbod.” FOTO TIES STEEHOUWER PAGINA 5


KORT BEDRIJVIG

Kevin van Hees en Patrick Eelen winnaar toernooi

V.l.n.r. Edwin en Din, Kevin en Patrick, Aad en Geert

ZEVENBERGEN - Voor het koppeltoernooi bij JBV Amorti hadden zich 28 koppels ingeschreven. welke in 8 poules waren ingedeeld. De eindstanden van de poules waren als volgt: Poule 1: 1. Geert Jaspers en Aad de Raad 55,63 mp, 2. Ben Kesselring en Piet Verschuren 50,89 mp, 3. Maikel en Henk van Wingerden 46,00 mp, 4. Gerard en Cindy Dielemans 39,91 mp. Poule 2: 1. Edwin en Din Kortsmit 55,84 mp, 2. Toon Ooijen en Herman Verschuren 52,44 mp, 3 .Eef en Anita Eijskoot 49,85 mp, 4. Wilko Vermeulen en Henny Hofma 46,67 mp. Poule 3: 1. Chiel en Anneke Mulders 52,60 mp, 2. Harm van Mourik en Peter

van Hees 52,50 mp, 3. Wil en Senna Semler 51,33 mp, 4. Louis de Winter en Aad Bon 48,18 mp. Poule 4: 1. Anja Grundel en Jasper Koemans 55,00 mp, 2. Arie Kolmsberg en Sjaak Kersten 52,00 mp, 3. Jan Sluis en Loek de Grund 49,90 mp, 4. Peter op den Kamp en Jan Deijkers 43,93 mp. Poule 5: 1. Robbert en Dennis van Vlaardingen 36,66 mp, 2. Antoon en Eddy Lips 35,00 mp, 3. Jos en Lex Goverde 26,00 mp. Poule 6: 1. Kevin van Hees en Patrick Eelen 40,00 mp, 2. Aaron Meeuwissen en Kees Vijfhoek 30,66 mp, 3. Hans jr Snellen en Stef van Hees 24,28 mp. Poule 7: 1. Stephan en Erik Kortsmit 36,00 mp, 2. Antoon Goossens en Piet Lips 31,42 mp, 3. Bryan Eelen en Wannes Bayens 29,82 mp.

Gratis tanken bij Firezone

Poule 8: 1. Theo Weijers en Kees Jongenelen 36,66 mp, 2. Wessel en Frans Tielen 36,00 mp, 3. Chris en Thea Beukelman 24,12 mp. 1/4 finale Geert/Aad-Chiel-Anneke 20,00-15,59 Stephan/Erik -Anja/Jasper 13,71-20,00 Robbert/Dennis-Kevin/Patrick 10,38-20,00 Edwin/Din-Theo/Kees 18,63-10,00 1/2 finale wedstrijden Geert/Aad-Kevin / Patrick 14,14-20,00 Jasper/Anja-Edwin/Din 12,82-20,00 Wedstrijd om de 3e en 4e plaats: Geert/Aad-Jasper/Anja 20,00-8,78 Finale wedstrijd Kevin/Patrick-Edwin/Din 20,00-10,75 Door deze uitslag werd het koppel Kevin en Patrick winnaar van dit jaarlijkse koppeltoernooi en mochten ze tevens de wisselbeker voor een jaar mee naar huis nemen. Na de prijsuitreiking werd er door de jeugdbiljartvereniging Amorti een Nieuwjaarsbijeenkomst gehouden, waar vele leden van Amorti met hun ouders, leden van de biljartverenigingen De Laan, De Fotsers en ‘K Wipaan en van de Biljartvereniging SBZ bij aanwezig waren.

Wij willen natuurlijk alle bouwclubs voor de carnaval komen bezoeken. Dit staat gepland voor week 4 en 5, dus graag het bouwadres vermelden op het inschrijfformulier. Zoals jullie al weten bestaat “Karnavalsstichting De Deurzetters” 44 jaar en daarom hopen we dit jaar flink uit te kunnen

pakken met onze Lichtjesoptocht. Daar hebben we jullie natuurlijk allemaal bij nodig. Er is zelfs nog ruimte voor eventuele nieuwe deelnemers. Dus stuurt dit berichtje door naar alle bevriende bouwclubs welke nog niet mee doen met onze Lichtjesoptocht, de inschrijving is geopend. Laten we er samen een groot feest van maken. Tevens wil ik jullie allemaal uitnodiging op het westhoekfeest welke wij mogen organiseren wegens ons 44 jarig jubileum. Dit is zoals altijd op de 2e zaterdag van januari. Dus komend jaar op zaterdag 11 januari vanaf 20.00 uur in ‘t Sandt te Standdaarbuiten. Ik zou het een eer vinden om jullie hier allemaal te mogen ontmoeten, een mooier cadeau bestaat er voor ons niet.

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Op onze site staat ook nog het overzicht van de verdiende lichtjesmiles. Zoals jullie weten is dit het spaarsysteem van de Lichtjesoptocht. Een spaarsysteem welke de verdiende lichtjesmiles in 5 jaar verdubbelt. De lichtjesmiles zijn overdraagbaar naar andere deelnemers en ook eerder in te wisselen. Dit graag tijdens het inschrijven of op het inschrijfformulier aan te geven. Ook hebben wij een sponsorbijdrage van SPC (Stichting Promotie Carnaval) mogen ontvangen. Deze komt volledig ten goede van het prijzengeld. Wij hopen dat dit een extra motivatie is om in ons jubileum jaar weer eens flink uit te pakken en oe eigen eens goed in ‘t beeld te zetten. Kijk ook op onze site voor het prijzengeld.

Lopend nieuws AVS’90 STANDDAARBUITEN - De jaarlijkse Pagnevaartcross werd zondag 5 januari gehouden. Een afwisselend bosparcours rondom de Pagnevaart in Hoeven zorgde voor de volgende resultaten. Wendy Deijkers behaalde in

haar categorie dames 35+ een mooie 2e plaats. Roel van Nes behaalde in zijn categorie bij de heren 35+ een 3e plaats. Uitslagen: Dames senioren: Anne van Alphen 28:26, Annika Spronk 28:28, Reina Jochems 31:16; dames 35+: Wendy Deijkers 26:56; heren 35+: Roel van Nes 37:25.

In april van dit jaar

Reünie voor Stoottroepers in Breda BREDA - Wiel Huppermann uit Kalmthout wil in april in de Trip van Zoudtlandkazerne in Breda een bijeenkomst organiseren voor oud-stoters. Hij is daarom op zoek naar Stoottroepers uit West-Brabant. Op 21 september 1944 kregen de binnenlandse strijdkrachten (het verzet) met instemming van prins Bernhard de naam Stoottroepen. Het regiment Stoottroepen nam daarna actief deel aan de bevrijding. Tussen 1945 en 1950 gingen tienduizenden militairen naar Indonesië, waaronder negen bataljons Stoottroepen. Ze moesten ‘de orde en vrede herstellen’. Bij terugkomst werd de Bond van Oud-Stoottroepers (BOS) opgericht. Later werd de naam veranderd in de Bond van Oud-Stoottroepers

en Stoottroepers (BOSS). Dienstplichtigen uit Koude Oorlog konden ook lid worden. Zij deden dienst in kazernes in Nijmegen, Den Bosch, Vugt, Blerick, Grave en Ermelo. Hiervan kwam een groot deel uit WestBrabant. Naar hen is organisator Wiel Huppermann op zoek. Zij zijn in april van harte welkom op de bijeenkomst in de Trip van Zoudtlandkazerne in Breda. ‘Verhalen van toen spelen een belangrijke rol. Velen van ons hebben gelukkig geen oorlogsomstandig-

MOERDIJK - Donderdag 9 januari is de bekende weerman Piet Paulusma in Moerdijk. Hij opent het nieuwe tankstation van Firezone aan de Steenweg 2 in Moerdijk. Tussen 16.00 en 17.00 uur is Piet Paulusma aanwezig aan de Steenweg en kan iedere klant een gooi doen naar een tank gratis brandstof. Iedereen die namelijk met twee dobbelstenen ‘dubbel’ gooit krijgt een gratis tank, hoogstpersoonlijk door Piet Paulusma zelf volgegooid. En mocht dat niet lukken, dan kunt u natuurlijk altijd nog op de foto met deze bekende Nederlander en maakt u via Facebook nog een keer extra kans op een tank gratis brandstof: altijd prijs dus bij Firezone! Firezone is een landelijke keten van onbemande tankstations. “We staan bekend om onze lage prijzen”, vertelt Peter Groen, directeur van Firezone. “Maar naast onze kortingen houden we ook regelmatig ludieke acties. De dobbelsteenactie is daar een goed voorbeeld van.” Voor andere acties van Firezone en voor een overzicht van alle stations kunt u kijken op www.firezone.nl Firezone, Steenweg 2, Moerdijk

Lichtjesoptocht Standdaarbuiten STANDDAARBUITEN - Als eerste wil ik jullie weer van harte uitnodigen voor onze lichtjesoptocht 2014 met als motto “Zen ‘k in beeld”. Het inschrijfformulier en het optocht reglement is te vinden op onze vernieuwde website: www.lichtjesoptocht.nl Inschrijvingen graag voor 11 januari mailen naar peter.magielse@ziggo.nl of via onze site.

Ga op de foto met Piet Paulusma bij de opening van het nieuwe tankstation van Firezone in Moerdijk en maak kans op gratis brandstof.

heden meegemaakt, maar de verhalen zijn daarom niet minder spannend’, zegt Huppermann, die bijvoorbeeld wijst op oefeningen in het buitenland. Aanmelden Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Wiel Huppermann. Schriftelijk via Wiel Huppermann, Wuustwezelsteenweg 18 bus 32, B-2920 Kalmthout. Telefonisch kan het ook op het nummer 0032495109297 en het e-mailadres is wiel-iii@telenet.be. PAGINA 6

Aan de slag met de natuur in de Moerdijkse Polders MOERDIJK - Zondag 12 januari gaan we aan de slag in de Moerdijkse Polders. Aan de Nieuwlandsedijk staan een flink aantal monumentale knotwilgen. Op een enkele exemplaren die vorig jaar zijn aangepakt is de rest al enige jaren niet geknot en dus staan er flinke takken op. Al met al een flinke uitdaging. De knotwilgen bieden beschutting en nestplek aan o.a. de steenuil. Wilt u, samen met de vrijwilligers van de Moerdijkse Polders, helpen om deze karakteristieke bomen aan te pakken dan bent u van harte welkom, want vele handen maken licht werk. Meld u zich, voor nadere info, aan

bij Phillip Verweij het liefs via pkpjverweij@hetnet.nl of via 0168-325624. Neem wel eten, drinken, laarzen of ander stevig schoeisel en werkhandschoenen mee. Als u zelf een takkenschaar en een takkenzaag hebt, neem die dan ook mee. Hebt u geen takkenzaag geen probleem wij hebben er een aantal in bruikleen van het Brabants Landschap. Wellicht een aardige bijkomstigheid: De dikkere takken kunt u meenemen voor de houtkachel. En dat is er voldoende. We starten om 09.30 uur en stoppen rond 12.30 uur. Met een paar uur gezonde buitenactiviteit maken we de polders mooier. Samen houden we de Moerdijkse polders natuurlijk mooi!

KORTE BERICHTEN Informatieavond refractiechirurgie: Op donderdag 9 januari houdt het Franciscus Ziekenhuis een informatieavond over refractiechirurgie. Refractiechirurgie is de techniek om met behulp van een laser of implantlenzen de oogsterkte te corrigeren. De avond wordt ingeleid door mevrouw van der Horst, optometrist in het Franciscus Ziekenhuis. De bijeenkomst vindt plaats in de aula en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Toegang gratis. Meer informatie en aanmelden (noodzakelijk): www.zorgelooszien.nl of bij polikliniek Oogheelkunde Franciscus Ziekenhuis, tel. 0165-588920. FIJNAART & HEIJNINGEN Seniorenraad: Woensdag 8 januari: Ouderensoos in De Vijverhof, aanvang 14.15 uur. Donderdag 9 januari: Passage. Koffieochtend in Het Trefpunt. Aanvang 10.00 uur. Woensdag 15 januari: ANBO ontspanningsmiddag in De Parel. Zaal open 13.30u, aanvang 14.00u; Passage informatie over brandveiligheid in en om het huis, Trefpunt, aanvang 19.45u. ZEVENBERGEN Ruilbeurs: De Zevenbergsche ruilvrienden houden op zaterdag 11 Januari een ruilbeurs voor postzegels en munten. De beurs wordt gehouden in het Sportcentrum Lindonk, Kristallaan 25, aanvang 13.00 uur en ze eindigen rond 17.00 uur. ZEVENBERGSCHEN HOEK Bingo: Op woensdag 8 januari draait vanaf 14.00 uur de maandelijkse bingo in de Zevensprong. Deze keer de Nieuwjaarsbingo, met aantrekkelijke prijzen in een prettige sfeer georganiseerd door Seniorenraad en KBO. NOORDHOEK Onafhankelijk Moerdijk: De lokale partij Onafhankelijk Moerdijk houdt op maandag 13 januari weer een openbare bijeenkomst. Besproken wordt o.a. de agenda van de eerstkomende raadsvergadering. Ook andere zaken kunnen aan de orde worden gesteld. De bijeenkomst wordt gehouden in zalencentrum Noordhoek, aanvang 20.00 uur.


LIEF EN LEED

In ‘t zuidwesten was de hemel geel. En ik ging dwars op m’n stoel zitten en keek en vond dat alles goed was zoals ‘t was en dat er niets meer te veroveren viel en leefde. - Nescio Dankbaar voor de liefde en zorg waarmee hij ons tijdens zijn leven heeft omringd is, na een periode van afnemende gezondheid, rustig van ons heengegaan, onze lieve vader, opa en overgrootvader

Familieberichten 3-1-2009

JOCHEM

3-1-2014

Wij zullen altijd van je blijven houden tot aan de maan, tot aan de sterren, tot wij je weer zien pipa, mima, je zus, joost, lode, boet, guul en mortje

Geert Paulus Knook  29 maart 1927

† 1 januari 2014

weduwnaar van Maaike Pieternella Knook - Huijzers

Joke Polak - Knook en Jo Polak Marike en Rien †, Ries Jasper en Magda André Knook en Anita Knook - van Wijgerden Diana Knook en Peter Sneijder Mees Ingrid Tsur - Knook en Roy Tsur Boaz Sammy Boris Corr. adres: J.A. Polak - Knook Meeshaven 4 2993 HN Barendrecht

Op woensdag 8 januari heeft de afscheidsdienst, met aansluitend de begrafenis, plaatsgevonden in de Koepelkerk te Willemstad. Voor info: Uitvaartverzorging Leeuw, 0168 462230

Uitvaartverzorging

Ria Jongenotter

persoonlijke begeleiding en stijlvolle uitvaart Tel. 0168 - 403877 Dag en nacht bereikbaar. Voor alle verzekeringsmaatschappijen Ook voor budget-uitvaarten WWW.RIAJONGENOTTER.NL

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 - 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. Huisartsenpraktijk De Clundert, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 - 40 12 22, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 -435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 - 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 - 38 81 90. Tandarts 6 januari t/m 12 januari: R. Dierckx, telefoon 0168 - 32 32 86 13 januari t/m 19 januari: J. Aerdenhout, telefoon 0168 - 46 26 99 Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 - 32 44 89 Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thebe Thuiszorg Moerdijk Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Uitleen- en verhuurartikelen in Zevenbergen. Bel: 088-117 32 14 of mail naar zevenbergen@thebe.nl

CARNAVALSWINKEL KEES KONINGS WWW.KEESKONINGS.COM te ESSEN


Kees Kuijsveld

NAC-coryfeeën Adri Pelkmans en Kees Kuijs tonen in het NAC Museum de replica van het kampioensshirt uit 1921. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Niet ver van zijn woning in de Bredase wijk Brabantpark ligt het Kees Kuijsveld, de zesde NAC Breda Playground. Het is een eerbetoon aan voormalig NAC-speler en clubicoon Kees Kuijs. Samen met wethouder Saskia Boelema opende laatstgenoemde in oktober 2011 officieel ‘zijn’ veld aan de Elandstraat.

De Bredase wethouder Saskia Boelema en Kees Kuijs bij de officiële opening van het Kees Kuijsveld in 2011. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Kees Kuijs, van vreemde eend in de bijt tot clubicoon

‘Ik kwam niet voor de gezelligheid naar NAC’ Als speler maakte hij furore bij NAC, als supporter zit hij nog regelmatig bij ‘zijn’ club op de tribune. Kees Kuijs blikt terug op zijn imposante voetbalcarrière bij de Parel van het Zuiden. “Rat Verlegh had altijd het laatste woord.”

Kliekjes Daar vormen de spelers van Ajax en Feyenoord steevast kliekjes. Kees Kuijs: “Zowel Ajax als Feyenoord had altijd wel vier of vijf spelers in de selectie. De rest werd aangevuld met eenlingen van bijvoorbeeld, NAC, PSV en Fortuna Sittard. Wij waren dan ook op elkaar aangewezen. Ik heb het wel eens meegemaakt dat Ajax en Feyenoord na een interland tegen elkaar moesten voetballen. Dan werd alléén maar daarover gesproken. Het ging bijna ten koste van het nationale team. Toch was er wel een gezonde rivaliteit. Zelf vond ik het altijd leuk om tegen mijn vrienden bij PSV te spelen. Daar wilde je natuurlijk speciaal van winnen.” Stoten topclubs in Breda sportief gezien regelmatig hun neus, omgekeerd heeft NAC het in die tijd ‘boven de rivieren’ altijd heel moeilijk. “Psychologisch? Ja, dat kan best een rol spelen,” blikt Kees Kuijs terug. “Dat wordt er een beetje ingeprent, geloof ik, terwijl je het als speler eigenlijk niet wilt. Toch waren we altijd een beetje bang voor Feyenoord en Ajax.”

DOOR ADDO SPRANGERS In het jubileumboek ‘100 jaar NAC’ wordt de thans 82-jarige Kees Kuijs opgevoerd als een heus NAC-icoon. Dat is niet zonder reden. Tussen 1955 en 1963 speelt hij namelijk 238 competitiewedstrijden en 13 bekerduels in de clubkleuren van NAC, terwijl hij als NAC’er 39 keer voor het Nederlands Elftal uitkomt, daarmee zijn totale aantal interlands op 43 brengend. Zelf noemt Kees Kuijs het hem ten deel gevallen eerbetoon in het jubileumboek ‘wel grappig’. “Al zat ik er niet echt op te wachten,” voegt hij er meteen aan toe. Meeùs Het tekent de nuchterheid van de in het Noord-Hollandse Anna Paulowna geboren voormalige voetbalster. Als voetballer gevormd bij BKC en ZAP, belandt de linkervleugelverdediger bij Haarlem waar hij al snel in positieve zin opvalt. Vier interlands zijn het welhaast logische gevolg, waarna NAC-voorzitter Joseph Meeùs naar zijn diensten hengelt. Met succes, al verliep het niet helemaal zonder slag of stoot, zo vertelt Kees Kuijs. “De ‘oude’ Meeùs heeft me naar Breda gehaald. PSV was ook nog eventjes in beeld, maar ik had mijn jawoord al aan NAC gegeven. Voordat ik naar NAC kwam, overleed Meeùs echter. Het bestuur van NAC nam het over en ik kreeg ineens minder dan het salaris dat ik met Meeùs was overeengekomen. Ik heb me echter niet teruggetrokken en ben toch naar NAC gegaan. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar: een man een man, een woord een woord.” Combinatie Hoewel hij het bij NAC prima naar zijn zin heeft, blijft hij zich toch een beetje vreemde eend in de bijt voelen. “In de eerste plaats kwam ik binnen als die international van Haarlem. Daarnaast kwam ik uit de kop van Noord-Holland, uit Anna Paulowna. Ik moest echt wennen aan de mentaliteit hier. Ik kwam niet voor de gezelligheid, bij mij stond vooral het sportieve element voorop. Ik speelde bij het Nederlands Elftal en dat wil je dan natuurlijk wel even zo houden.” Van zijn inkomsten als semi-prof alleen kan Kuijs niet leven. Hij timmert naast het voetballen dan ook hard aan zijn maatschappelijke carrière. Zo doet hij de studie heilgymnastiek en massage (het tegenwoordige fysiotherapie), hetgeen hem later in staat stelde om als fysiotherapeut aan de slag te gaan. “De combinatie van een voetballoopbaan en een maatschappelijke carrière ging goed samen,” vertelt Kees Kuijs. “Twee keer per week trainde ik ’s avonds bij NAC en elke woensdagmiddag ging ik naar de centrale training van het Nederlands Elftal in Den Bosch.”

Rat Verlegh De eerste trainer die hij bij NAC meemaakt is Jan Blom. “We gingen goed met elkaar om. Jan Blom deed vooral het praktische werk tijdens de trainingen. Grote man achter de schermen was echter Rat Verlegh. Hij stippelde de tactiek uit en hield ook de peptalks voor de wedstrijden. Bij Verlegh had ik het idee dat hij het niet echt in me zag zitten. Misschien had het te maken met het feit dat het niet altijd zo boterde tussen hem en Joseph Meeùs, de man die me naar NAC had gehaald. Ik stond er altijd in, dat was het punt niet. Maar in de zogenaamde ‘Flashbacks’ - een soort wedstrijdverslagen die Verlegh voor voetbalbladen schreef, werd ik bijvoorbeeld nooit genoemd.” Nog een vraagteken zet Kuijs bij het plotselinge geschuif met zijn persoontje in het team. “Aanvankelijk was mijn positie bij NAC linkervleugelverdediger, net als in Oranje. Gaandeweg echter stond ik steeds vaker stopperspil. Toen we in 1956 in de laatste ronde van de kampioenscompetitie uit naar Rapid JC moesten, besloot Verlegh om Bram Lussenburg op te stellen als stopperspil en moest ik weer verhuizen naar de linksbackpositie. Bram Lussenburg was een heel goede voetballer, maar miste eenvoudigweg de snelheid om Rapid JC-spits Noud van Melis af te stoppen. We verloren er met 5-1. Verlegh had echter altijd het laatste woord. Ach, ik heb er nooit een woord aan vuil gemaakt. Ik deed gewoon wat me gezegd werd.”

Kees Kuijs tijdens zijn voetballoopbaan.

FOTO ARCHIEF NAC

‘Ik had mijn jawoord al aan NAC gegeven’

Multifunctioneel Als vleugelverdediger was hij wel te vergelijken met Daley Blind van het huidige Ajax, meldt Kees Kuijs desgevraagd. “Geen gekke dingen doen en de bal gauw inleveren dus. Ik had een middenveld voor me staan waar ik de bal snel kwijt kon en dat er ook altijd wel iets goeds mee deed. In die tijd kwam je als back ook niet ver over de middellijn. Meestal bleef je op je eigen helft. Ook de positie van stopperspil lag me wel. Tegenwoordig worden spelers geacht multifunctioneel inzetbaar te zijn. Daley Blind verhuist net zo gemakkelijk van de linksbackpositie naar het middenveld, maar vroeger was zoiets niet gebruikelijk.” Visje Spijt van zijn overgang naar NAC heeft Kees Kuijs nooit gehad. Kees Kuijs: “Roel Wiersma en Toon Brusselers, met wie ik bevriend raakte bij het Nederlands Elftal, hebben namens PSV nog wel eens een visje uitgegooid, maar ik ben bij NAC gebleven. Hier speelde ik samen met fantastische spelers als Leo Canjels en Louis Overbeeke. Laatstgenoemde had een enorm goed schot. Als Leo Canjels er toevallig niet was, stond hij gewoon in de spits. Jan van Hoogenhuizen en Adri Pelkmans waren spelers naar mijn hart, ze gingen er altijd voor. Dat gevoel had ik later ook bij types als Rob Penders en Eric Botteghin, jongens waar je op kunt bouwen.”

Supporter Kees Kuijs weet waar hij over praat. Jarenlang maakte hij deel uit van de groep rapporteurs die wekelijks spelers in de eredivisie cijfers gaf voor het klassement ‘Voetballer van het Jaar’ in dagblad De Telegraaf. Vandaag de dag is hij als liefhebber nog met grote regelmaat op de tribune van NAC te vinden. “Ik heb twee seizoenskaarten van NAC. Meestal zit ik tussen generatiegenoten als Hein van Gastel, Stan de Rijk, Jacques Visschers en Frans Vermeulen. Voor de wedstrijd schatten we dan samen de kansen voor NAC in. Als Selectie NAC seizoen 1958-1959. Staand v.l.n.r. Puck Storimans, Pau van den Hoven, Jan Blom (trainer), Adri Pelkmans, Stan de Rijk, Kees Kuijs en Jan NAC na afloop gewonnen heeft, ben ik echt blij, hoor. Van speler ben ik een echte supporter van NAC geworden, zonder meer.” van Hoogenhuizen. Gehurkt v.l.n.r. Louis Overbeeke, Theo Laseroms, Leo Canjels, Cock Luyten en Frans Bouwmeester. FOTO ARCHIEF NAC PAGINA 8
'HĂ€QLWLHI AFSLANKEN!!!!

6723180(752.(1

Ć”NieuwstePHWKRGH- > Luxopuncture Ć”GEEN Ć” HoogsteJOJO-EFFECT slagingspercentage, 90,5% x Hoogste slagingspercentage, 90,5% Ć”Wordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! Ć” Nieuwste methode -> Luxopuncture x Nieuwste methode -> Luxopuncture Ć” Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Ć”:HNHOLMNVHHQbehandeling van 20 min. x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG enVBAG RBNG) Ć”%HKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijtherapeuten en RBNG Ć” 3 behandelingen van 20 minuten x 3 behandelingen van 20 minuten MET ROKEN Ć”/X[RSXQFWXUHRRN STOPPEN BURN-OUT x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos Ć” Geen extra kilo’s en pijnloos x Luxopuncture ook: DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Ć” Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE $OOH CHRONISCHE KLACHTEN, QIGONG DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

NIEUW! Frambozen enveloppen 300 g

Hugo Frizzante 0.75 l

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN (WWHQ/HXU  Etten-Leur %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN %HKDQGHOLQJHQRRN·VDYRQGV %HKDQGHOLQJHQRRN·VDYRQGV2.89

2.99 Italiaanse pastagerechten

Dream bonbons

400 g

Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nacht van 19 op 20 januari op het traject Dordrecht - Lage Zwaluwe een slijptrein. Woont u in Zevenbergschen Hoek in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip. Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen.

foto: Peter Honig

Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/vernieuwing Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

2.99 Vanaf zaterdag 11-01-2014

Stoomreiniger vloer - 1500 W - capaciteit: 560 ml

39.99

1.99

MP3 deurbel Met polyfone ringtones of maak zelf een deurbelmelodie.

28.99

LED-staaamp Ca. 500 lumen. Incl. batterijen.

19.99

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak!

Koekenpan kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

Doorsnede: 28 cm.

9.99

Vers & voordelig!

Vanaf woensdag 08-01-2014

TandProthetisch Centrum Zevenbergen

*

Appelen 4 7 % goedkop Elstar

Haveneind 25, Zevenbergen T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl

er

Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

1.5 kg

v an 1.79

Koman’s Vishandel B.V. te Moerdijk Verse Schol

0.95

â‚Ź 4.95 per 500 gram â‚Ź 6.95 500 gram â‚Ź 3.50 per kilo

9HUVH9LFWRULDEDDUVÂżOHW Gerookte Makreel heel

43%

goedkop er

750 g

van 0.69

Deze aanbieding is geldig t/m zaterdag 18 januari 2014

0.39

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u Alleen contante betaling mogelijk

Spruiten

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 08-01-2014 t/m 14-01-2014.

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

Koman’s Vishandel B.V. Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


KIJK OP

ACTION.NL VOOR DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN

WEEKACTIE! WEEKACTIE! DRAADLOZE OPTISCHE MUIS

dames: stretch zwart katoen/elastan maten S-XXL

met USB nano ontvanger 400-1600 DPI storingsvrij tot 10 m bereik incl. batterijen

3.49

TOPTITELS PC-GAMES

o.a. Roller Coaster Tycoon 2, Age of Empires, Bejeweled 2 of Plants vs Zombies

1.19

ESSELTE NIETMACHINE OF PERFORATOR

4.49 lange mouw maten 92-122

2.79 HOME FRESHENER LUCHTVERFRISSER lavendel, berglucht of bloemen navulling 300 ml

0.75

6 kg

4.99

4.99

3.59 CLASSIC OF DARK HOT CHOCOLATE 10x 25 gram

5.99

10 -PAC K

1.19

COMFORT BEHA

diverse kleuren naadloos maten S-XXL

B EL C O M FO RTA EN K ATO

1.79

2.79

direct ontdooien van bevroren ramen 12 Volt, 150 Watt

lange mouw maten 86-164

KINDERSHIRT korte mouw YDQDI 1.79

KUSSEN SLOPEN 2 stuks

diverse kleuren kunststof 1 liter

LIFETIME CARS KERAMISCHE HEATER

KINDER STRETCH SHIRT

3.49

KOFFIE/THEE ISOLEERKAN

60x50x10 cm box

0.99

4 kg

3.79

9.95 HOOFD KUSSEN

pure of soft skin 64 stuks

fitness gewicht bekend van TV

5.59

diverse fraaie afbeeldingen 58x58 cm

HUGGIES BABYDOEKJES

2 KG KETTLEBELL

KUNSTSTOF RATAN WASMAND diverse kleuren 61x41x32 cm

1.69

KINDER SHIRT

5.59

diverse kleuren 59x37x28 cm

N ELE PRO FESS IO TE IT! LI A TO P KW

3.99

JONGENS SPIJKERBROEK katoen/polyester maten 116-164

KUNSTSTOF RATAN WASMAND

HANDGESCHILDERDE WANDDECORATIE

zwart heren: polyester zwart maten S-XXL

T/M ZATERDAG 11 JANUARI

YDQDI

1.99

HEUP-/TAILLESLIP OF BOXERSHORT maten S-XL

1.69

2.29

NU 400 WINKELS IN NEDERLAND, BELGIË, FRANKRIJK EN DUITSLAND

Zet- en drukfouten voorbehouden.

SPORT BROEK

VAN ZONDAG 5 JANUARI


Ontwikkeling van Brede School draait op volle toeren

Huiselijk geweld, ook bij u in de buurt!

MOERDIJK - Momenteel zijn er zeven basisscholen met het keurmerk “Brede school Moerdijk” en er zijn vijf scholen klaar om gekeurd te worden. Afgelopen maand heeft de gemeenteraad ingestemd met een tweede ontwikkelingsfase brede scholen. Zo krijgen alle scholen in de gemeente de kans om een brede school te worden.

MOERDIJK - De krant schrijft vaak over huiselijk geweld en er zijn spotjes op de televisie. Misschien denkt u wel eens “dit is een ver van mijn bed show, dat gebeurt niet in mijn omgeving”. De ervaring leert dat dat weleens heel anders zou kunnen zijn. Signalen Wanneer in een gezin veel ruzie is kan er sprake zijn van huiselijk geweld. Bijvoorbeeld als er gescholden wordt en wanneer er klappen vallen. Ook komt het voor dat mensen elkaar bedreigen, stalken of afpersen. Daarnaast zijn ook kindermisbruik of –mishandeling en psychische druk uitoefenen vormen van huiselijk geweld.

Kookworkshop met kinderen van basischool de Cocon in Klundert en vrijwilligers uit de buurt Leefbaarheid en sociale cohesie De brede school ontwikkeling heeft een duidelijke relatie met het versterken van de leefbaarheid en sociale cohesie in een kern of wijk. De eerste fase van de ontwikkeling van twaalf brede scholen in de gemeente Moerdijk is eind 2013 voltooid. Uit de evaluatie onder de bestaande brede scholen blijkt dat het gevolgde traject als bijzonder positief wordt ervaren. Iedere school heeft een netwerk van partners om zich heen, werkt aan betrokkenheid bij de ouders, speelt een rol in de kern/wijk en werkt verbindend tussen diverse groepen inwoners. Op 24 oktober jl. heeft de gemeenteraad dan ook ingestemd met een tweede ontwikkelingsfase. In de kalenderjaren 20142017 wordt de resterende twaalf scholen in de gemeente Moerdijk de mogelijkheid geboden om zich te ontwikkelen tot een brede school. De gemeente faciliteert hierin op dezelfde wijze als in de eerste fase is gebeurd. Via de inzet van een procescoördinator en een opbouwwerker. De opbouwwerker is erop gericht om de school een functie in de wijk te geven. Ouders

en bewoners worden daarom betrokken bij activiteiten en initiatieven op het gebied van educatie, zorg en welzijn en verbinding tussen jong en oud. Buurtbewoners doen regelmatig vrijwilligerswerk in de brede school. Zij helpen kinderen bij diverse leuke en educatieve brede school projecten en naschoolse activiteiten. De inzet van deze vrijwilligers is van onschatbare waarde voor de brede school! Bent u betrokken bij uw buurt of wijk en wilt u zich inzetten voor brede school activiteiten in uw buurt? Of heeft u vragen, suggesties of ideeën? Dan kunt u contact opnemen met Nella Zwartbol.

Bel of mail via: T 06-53255447 of via nella.zwartbol@surpluswelzijn.nl

Steunpunt Huiselijke geweld Het algemeen maatschappelijk werk van Surplus Welzijn besteedt veel tijd aan het werken met slachtoffers en daders van huiselijk geweld. “Veiligheid binnen het gezin is essentieel voor volwassenen maar vooral voor kinderen. Iedereen zou moeten leven en opgroeien in een vertrouwde en veilige omgeving zonder al te veel angst. Structurele angst is schadelijk voor de ontwikkeling” zegt maatschappelijk werker Corné Hoefsmid. “Samen met het gezin zorgen voor zo’n veilige omgeving is het streven”. Vaak geven mensen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld dat zelf niet toe. Ze denken dat het geweld hun eigen schuld is en verzinnen vaak van alles om het goed te praten. In de hoop dat het vanzelf weer over gaat. Maar het

stopt niet vanzelf. Als slachtoffer kunt u zelf iets doen. Door er over te praten met iemand die u vertrouwt, bijvoorbeeld met uw huisarts. Of door contact op te nemen met het steunpunt huiselijk geweld. Huiselijk geweld sluipt langzaam een relatie binnen. Vaak ontstaat het uit een gevoel van machteloosheid. Huiselijk geweld maakt veel kapot en is nooit goed te praten. Ook de pleger kan besluiten dat de situatie moet veranderen en daarom beslissen te stoppen met het plegen van de mishandeling. Ook in dat geval kan diegene contact opnemen met een vertrouwd persoon, steunpunt huiselijk geweld of een maatschappelijk werker. Wanneer u een vermoeden heeft van huiselijk geweld, in welke vorm dan ook, en u wil advies over hoe te handelen kunt u contact opnemen met onderstaande instanties.

Activiteitenagenda Jongerenwerk Moerdijk Iedere ma, Inloop wo, do, vrij. 14.00 – 18.00 uur Iedere di. Leeftijd: Tijd: Kosten:

Superwomen meiden 12 t/m 15 jaar 15.30 - 17.30 uur gratis

Iedere vrij. Leeftijd: Tijd:

Inloop / activiteiten 12 t/m 18 jaar 19.00 – 22.00 uur

Jongerencentrum Tune inn Kristallaan 25d 4761 ZC Zevenbergen T. 0168 - 325996 Info: www.jongerenwerkmoerdijk.nl

Overige Activiteiten Steunpunt Huiselijk Geweld via het telefoonnummer 0900 – 126 2626 Maatschappelijk werk Surplus Welzijn via het telefoonnummer 0165 – 31 31 00 Is er direct een noodsituatie en kan hulp niet wachten? Aarzel niet en bel met het noodnummer 112.

Hulpverlening via internet Komt u er even niet meer uit? Vragen of problemen rond relaties, geld, werk, school, opvoeding of gevoelens? Surplus Welzijn biedt online hulp, kosteloos en voor iedereen.

www.hulponline.surpluswelzijn.nl

Pluspunt Serena Zandberg 1 Zevenbergen Iedere maandag, woensdag en vrijdag Inloop koffie-uur van 10.30-12.00 uur

Surplus Welzijn Nieuws p/a Pastoor van Kessellaan 7 4761 BH Zevenbergen Telefoon: (0168) 32 33 50 infowest@surpluswelzijn.nl www.surpluswelzijn.nl


Zevenbergen

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Fijnaart

FOTO VAN DE WEEK:

Vanaf de Kloosterlaan in Langeweg Colofon

GEMEENTE MOERDIJK 8 JANUARI 2014

Uitnodiging raadsvergadering

Bezoekadres gemeentehuis De gemeenteraad vergadert donderdag 16 januari 2014. De vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. In deze vergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde: - Evaluatie welstandsbeleid 2012; - Notitie windenergie gemeente Moerdijk 20132030; - Paraplunota Maatschappij; - Accountantsverklaring 2013

Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

Openingstijden Maandag t/m donderdag: 08.30 - 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 - 20.00 uur Vrijdag: 08.30 - 12.00 uur

Postadres Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Via http://moerdijk.raadsinformatie.nl kunt u de raadsvergadering (ook na afloop) beluisteren. De besluitenlijst van de raadsvergadering zal z.s.m. op de website geplaatst worden. Neem voor meer informatie contact op met de raadsgriffier, de heer H.D. Tiekstra, via tel. 14 0168 of e-mail griffie@moerdijk.nl.

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk @Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 013 2060500 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Voor nieuws in geval van een calamiteit: Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Volg ons ook via facebook Ingezonden door: Christine Maas Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto die u graag op de voorlichtingspagina wilt terugzien? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl. Wij kunnen uw foto’s ook gebruiken op de gemeentelijke website en voor andere drukwerken.

www.facebook.com/ GemeenteMoerdijk

Samen zorgen voor een leefbare en veilige buurt waarin het fijn is om te wonen

Huiselijk geweld? Bel voor advies of hulp! Help jezelf. Help de ander.

0900 126 26 26 huiselijkgeweldwb.nl

De afgelopen periode zijn er bijeenkomsten geweest in Fijnaart en De wijken Krooswijk en Lindonk/Molengors in Zevenbergen. In Krooswijk en Lindonk/Molengors werden tijdens een vervolgbijeenkomst wijken opgesplitst in verschillende buurtpreventieteams. Er zijn naar aanleiding van deze bijeenkomsten direct een aantal teams gestart.

5 cent per minuut

steunpunt huiselijk geweld west-brabant

VOOR EEN VEILIG THUIS!

Stop huiselijk geweld Een veilige omgeving wil iedereen. Huiselijk geweld is één van de meest voorkomende vormen van geweld. Het leven kan ingrijpend veranderen als gevolg van dit geweld! Lichamelijk maar ook verbaal geweld, psychische mishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik, schending van rechten en financiële uitbuiting, zijn de vormen waarin huiselijk geweld zich uit, vaak in combinatie. Huiselijk geweld komt voor in alle lagen van de bevolking en bij alle culturen. Plegers kunnen familieleden zijn zoals ouders of grootouders, kinderen, ooms en tantes of naasten zoals (ex)-partners en huisvrienden. Huiselijk geweld is een maatschappelijk probleem dat grote gevolgen heeft. Niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor de mensen in hun omgeving. Het tast de gezondheid en het welzijn van mensen aan. Ook volgende generaties ervaren de gevolgen van huiselijk geweld: kinderen die slachtoffer of getuige zijn, lopen grote kans in hun latere leven slachtoffer of pleger te worden.

Iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld kan terecht bij:

het Steunpunt Huiselijk Geweld Dit steunpunt is er voor slachtoffers, plegers, kinderen, omstanders en buren die getuige zijn van huiselijk geweld. Ook professionals kunnen een beroep doen op het Steunpunt Huiselijk Geweld voor vragen of om een situatie te melden.

Het Steunpunt Huiselijk Geweld West-Brabant is bereikbaar via 0900 - 1262626. Behalve telefonisch is het ook mogelijk om per e-mail contact te leggen; mail dan naar info@shgwestbrabant.nl.

Buurtpreventie is een vorm van sociaal toezicht door inwoners in de eigen buurt. Vanuit een gevoel zelf medeverantwoordelijk te zijn voor de leefbaarheid en veiligheid in de eigen woonomgeving. Voorbeelden zijn onder andere: s INGESPREKGAANMETHANG JEUGD s SIGNALERENENMELDENVANONVEILIGEOFVERDACHTESITUATIESINENRONDWONINGEN s SIGNALERENVANDRUGSOVERLAST s SIGNALERENENMELDENVANONVEILIGEVERKEERSSITUATIES s TOEZICHTOPWONINGENBIJLANGDURIGEAFWEZIGHEIDVANBEWONERS s SIGNALERENVANLANGDURIGFOUT GEPARKEERDEAUTOS De gemeente ziet inwoners als belangrijke partners bij het hebben van veilige en leefbare buurten. Bij buurtpreventie zetten inwoners zich op vrijwillige basis in voor hun eigen buurt. Het doel is het vergroten van het informeel toezicht. Uit ervaring in andere plaatsen blijkt dat buurtpreventie goed werkt. De sociale controle neemt toe, wat bijdraagt aan het veiligheidsgevoel. Buurtpreventie draagt niet alleen bij aan een gevoel; Uit cijfers blijkt ook dat er minder wordt ingebroken in buurten waar buurtpreventieteams actief zijn. Tijdens de jaarwisseling werd in de wijken Lindonk, Molengors en Krooswijk extra gesurveilleerd door de buurtpreventieteams, wat daar heeft geleid tot minder overlast van vuurwerk.

Samenwerking Buurtpreventie is onderdeel van een netwerk. De inwoners die deelnemen aan een buurtpreventieteam nemen hun verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid en leefbaarheid in hun buurt. Zij werken hierin samen met gemeente, politie, woningstichting en andere maatschappelijke organisaties. Het succes van buurtpreventie is mede afhankelijk van de samenwerking tussen deze groepen.

Lid worden?

Website Wie meer wil weten over huiselijk geweld en de mogelijkheden van advies en hulpverlening kan kijken op www.huiselijkgeweldwb.nl

Wilt u ook meer doen voor uw wijk of buurt en bijdragen aan een veilige woon- en leefomgeving? Verzamel buurtbewoners om u heen en doe vervolgens een beroep op de gemeente om buurtpreventie in uw eigen wijk vorm te geven. Maak uw interesse kenbaar via info@moerdijk.nl of via telefoonnummer 14 0168.

Uitnodiging vervolg bijeenkomst buurtpreventie Fijnaart

Vragen over opvoeden en opgroeien? CJG Moerdijk kan helpen!

Bel gratis 0800 - 681 681 6

Wat is buurtpreventie?

www.cjgmoerdijk.nl

Op dinsdag 3 december was de eerste buurtpreventie-bijeenkomst in Fijnaart. Tijdens deze avond gaf de burgemeester onder andere samen met ervaren buurtpreventieleden uit andere plaatsen uitgebreid informatie. Op donderdag 16 januari vindt de vervolgbijeenkomst plaats in de Parel in Fijnaart. Tijdens deze bijeenkomst wordt Fijnaart opgesplitst in verschillende wijken/buurten en worden de eerste buurtpreventieteams gevormd. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Opgeven voor deze bijeenkomst kan nog via info@moerdijk.nl.


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

Zevenbergschen Hoek

).:!-%,).',5)%23%. ).#/.4).%.4)%-!4%2)!!, Wist u dat uw kind zo’n 5.000 luiers gebruikt tot hij of zij zindelijk is? Zo worden in de gemeente Moerdijk jaarlijks miljoenen luiers gebruikt. Speciaal voor luiers en incontinentiemateriaal staan verspreid door de gemeente 13 containers. Op verschillende punten zijn hiervoor gratis speciale inzamelzakken verkrijgbaar.

Wat mag er in de inzamelzakken? De inzamelcontainers voor luiers en incontinentiemateriaal zijn allĂŠĂŠn bedoeld voor luiers, billendoekjes en incontinentiemateriaal. Het is niet toegestaan om er ander afval in te werpen zoals maandverband, plastic, ander papier en restafval.

Luierrecycling Bij het vergisten, worden de ingezamelde luiers versnipperd en in een zuurstooze omgeving gebracht waar er met behulp van bacteriÍn biogas vrijkomt. Dit gas wordt gebruikt om groene stroom van te maken. De luiers worden daarna verder afgebroken en vervolgens als compost gebruikt in de land- en tuinbouw. Het plastic van de luiers wordt na het vergisten uit het compost gezeefd en vervolgens als restproduct verbrand. De energie en warmte die hierbij vrijkomt levert duurzame elektriciteit op.

Moerdijk et gemeente n Zaken doen m t kan! Door ee Ăş uitkomt. Da . wanneer het lijk ke ak m en aken. Snel afspraak te m t en wij weten n aan de beur ee et U bent m HIÂżFLsQW NRPW:HO]R DOZDDUYRRUX via de spraak maken U kunt een af l .n ijk rd oe .m website: www s kantooruren on Of bel tijdens er 14 0168 telefoonnumm

Uitgiftepunten gratis inzamelzakken s s s s s

!LLEKINDERDAGVERBLIJVEN PEUTERSPEELZALENENDENASCHOOLSEOPVANGDIEHIERONDERVERMELDSTAAN 0EUTERCAROUSSEL$E2AKKERS -ARGRIETSTRAAT -OERDIJK !POTHEEK:EVENBERGEN +ERKHOFWEG :EVENBERGEN !POTHEEK:EVENBERGENCENTRUM .OORDHAVEN :EVENBERGEN !POTHEEK$E%ENDRACHT 7ESTERSTRAAT +LUNDERT

Inzamelpunten luiers en incontinentiemateriaal +LUNDERT +LUNDERT 7ILLEMSTAD 7ILLEMSTAD &IJNAART (EIJNINGEN .OORDHOEK ,ANGEWEG 3TANDDAARBUITEN :EVENBERGSCHEN(OEK Moerdijk :EVENBERGEN

+ INDERDAGVERBLIJF$E"OLDERKAR @T2AVELIJN" 0EUTERSPEELZAAL$E2AKKERTJES T2AVELIJN! +INDERDAGVERBLIJF$E3PEELDOOS (OFSTRAAT! .ASCHOOLSEOPVANG0ETTEmET +ON7ILHELMINALAAN$ +INDERDAGVERBLIJF$E"RABBELTON +ON*ULIANASTRAAT 0EUTERSPEELZAAL$E0OLDERRAKKERTJES $E0OLDERSTRAAT 0EUTERSPEELZAALT(OEKJE "ISSCHOP(OPMANSSTRAAT 0EUTERSPEELZAAL0INOKKIO +LOOSTERLAAN "REDE3CHOOL @T3ANDT !NTONIUSSTRAAT 0LEIN Bij de glasbakken aan de Grintweg +INDERDAGVERBLIJF$E"LOKKENDOOS ,INDONK

ER E W T R O K N BINNE NTE? E E M E G E D NAAR AK! A R P S F A N E MAAK E

Kijk voor meer informatie op www.moerdijk.nl

BEKENDMAKINGEN Hieronder geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres 2AADHUISSTRAATIN7ILLEMSTAD +LAVERPOLDERSEWEGIN-OERDIJK

Omschrijving project WIJZIGENVANDEGEVELKOZIJNEN BOUWENVANEENWONING

Datum ontvangst DECEMBER DECEMBER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Omschrijving project TUSSEN+OEKOEKSEDIJKENRIVIERDE-ARKIN:EVENBERGEN AANLEGGENVANDETRANSPORTLEIDING:EVENBERGEN "REDA

Datum ontvangst DECEMBER

Tegen ingediende aanvragen is geen bezwaar/beroep mogelijk.

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN "URGEMEESTERENWETHOUDERSMAKENBEKENDDATZIJINDEPERIODEVANDECEMBERTOTENMETJANUARIDEVOLGENDEOMGEVINGSVERGUNNINGENHEBBENVERLEEND waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres "LOKWEGIN:EVENBERGEN

Omschrijving project WIJZIGENVANHETGEBRUIK

Datum vezonden DECEMBER

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk.

Bent u al aangemeld voor Burgernet? Via Burgernet sporen we samen verdachten van misDRIJVENOPENVINDENWEVERMISTEPERSONENTERUG7ILT u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meld u zich dan aan via www.burgernet.nl.

Volg ons ook via twitter @Moerdijkse_Stem


West-Point evenementenkalender 2014 De Beek, Halsteren, Pop/Rock 12 en 13 september - Cumel, Centrum Etten-Leur, Pop/Rock 14 september - Boost, Kade Oudenbosch, Dance 20 en 21 september - Breda Barst, Valkenburgpark, Breda, Divers 27 september - Blommenblues, Centrum, Roosendaal, Blues Oktober 12 oktober - Bergs Blues Festival, Zwijnshoofd, Bergen op Zoom, Blues 26 oktober - EarCandy Festival, Centrum Roosendaal, Divers

Januari 25 januari - Vendetta, De Parel, Fijnaart, Dance 25 januari – St. Jans Blues Kroegentocht, Centrum Breda, Blues Maart 8 maart - Festival Zonder Naam, GebouwT, Bergen op Zoom, Rock 21 maart - Bluesroute, Centrum, BoZ, Blues 29 maart - Hoefslag, ‘t Hoefke, Roosendaal, Pop/Rock 29 maart - Das Apres Ski Fest, Evenementenhal de Stok, Roosendaal, Divers 30 maart - CUMA, De Kring, Roosendaal, Divers April 18, 19 april - Dijkrock, Rilland, Rock/Blues 18, 19 en 20 april - Paaspop, Schijndel, Divers 19 en 20 april - POB Parade, Centrum Breda, Pop/Rock 25, 26, 27 april - Brabantse Wal festival, Scheldeweg, Hoogerheide, Divers 26 april - Oranjeveld, Wilhelminaveld, Bergen op Zoom, Divers Mei 5 mei - Bevrijdingsfestival, Centrum, Breda, Divers 5 mei - Bevrijdingsfestival, Centrum Vlissingen, Divers

9 mei - Kringjazz, De Kring, Roosendaal, Jazz 9 en 10 mei 2014 - Kwadendamme Blues, Kwadendamme, Blues 9 en 10 mei 2014 - Puntpop, Centrum Wuustwezel, Pop/Rock 10 mei - 90’s no limits, Boulevard, Bergen op Zoom, Dance 22, 23, 24 en 25 mei - ProefMei, Centrum Bergen op Zoom, Divers 29 mei - Op-de-T, Wilhelminaveld Bergen op Zoom, Pop/Rock 29 mei - Klomppop, Sportpark de Fazant, Ovezande, Pop/Rock 29, 30, 31 mei en 1 juni - Breda Jazz Festival, Centrum Breda, Jazz Juni 1 juni - Roosendaal Zingt, Centrum Roosendaal, Divers 14 en 15 juni - Fantastyval, Wouwse Plantage, Wouw, Divers 6, 7 en 8 juni - Jazzboz, Centrum Bergen op Zoom, Jazz 21 juni, Dijkpop - Dijkcentrum, Roosendaal, Pop/Rock 21 en 22 juni - Plaatpop, Boulevard, Bergen op Zoom, Pop/Rock 27 en 28 juni - Concert at Sea, Brouwersdam, Zeeland, Pop/Rock 28 en 29 juni - Mundial, Spoorzone, Tilburg, Divers

Juli 4, 5 en 6 juli - Muziekfeesten Oranje Wouw, Divers 24, 25 en 26 juli - Krabbenfoor, Centrum Bergen op Zoom, Divers 27 juli - Blommenkinders, Vrouwenhof, Roosendaal, Divers Augustus 1 tot en met 10 augustus - Lokerse Feesten, Centrum Lokeren, Divers 2 augustus. Dance Boulevard, Boulevard Bergen op Zoom, Dance 3 augustus - Sieben Parkpodium, Sieben Recreatie, Roosendaal, Divers 4 augustus - Draai van de Kaai, De Kaai, Roosendaal, Divers 8 en 9 augustus - Antiliaanse Feesten, Centrum Hoogstraten, Divers 10 augustus - Sieben Parkpodium, Sieben Recreatie, Roosendaal, Divers 14 tot en met 18 augustus - Oogstfeesten Centrum Essen-Wildert, Dance 17 augustus - Sieben Parkpodium, Sieben Recreatie, Roosendaal, Divers 24 augustus - Sieben Parkpodium, Sieben Recreatie, Roosendaal, Divers 30 en 31 augustus - Popelucht, Oderkerkpark, Etten-Leur, Pop/Rocks3 31 augustus September 6 september - Rock over Halsteren,

GRATIS MEUBELEN hebben wij niet! MAAR WEL 1000 M2 NIEUWE, GEBRUIKTE EN B-KEUZE MEUBELEN

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 06-51178676 Openingstijden:

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

VERMIST POES FLEUR

Zevenbergschen Hoek. Grijs met wit, gesteriliseerd, gechipt. Opvallende grijze vlek op de borst.

Weet u waar Fleur is bel 06-41305993 BELONING!

AKROL Gespecialiseerd in:

Rolluiken, Zonweringen, Kunststof Kozijnen, Verandadaken, Garagedeuren, Horren en hordeuren, Plisse voor kunststof kozijnen, Gevelbekledingen Bel of mail 0165-314878 info@akrol.nl

November 22 november - RoosendaalNL, evenementenhal de Stok, Roosendaal, Divers Tuinfeesten Langeweg Bassrulers Borstrock Millstock Smartlappenfestival Etten-Leur Ministrelen en troubadourentocht Musica Nautica Daylight Jazz4Good Kaaijazz Akkerpop Spherepop Trefpop Dancetour Breda Dancetour Roosendaal Zomerfeesten Breda Live Tappage Plein 7 Dancetour Goes Nacht van het levenslied Bunkfest Muzikantenwedstrijden Doe Maar Vet 7, 14 en 21 maart en op 28 Beste Singer / Songwriter van West-Brabant Rock over Halsteren - 10 mei - 17 mei - 24 meiPoprock bandwedstrijd Breda T-Strijd Beat The DJ

Neem contact op met Aannemingsbedrijf J.M. Ruijsenaars B.V. voor een vrijblijvende offerte. Walstraat 26 Klundert, 0168-402644 www.jm-ruijsenaars.nl

Over West-Point West-Point is een organisatie die puur op vrijwilligers draait en die als doel heeft om aandacht te besteden aan popmuziek in én uit West-Brabant. Wil je hier zelf een bijdrage aan leveren? Dat kan! Alle informatie is bij ons welkom via een persbericht! Agendapunten mag je zelf op de site aandragen en als je als artiest jezelf onder de aandacht wilt brengen, kan dat door je aan te melden in de artiestendatabase of door eigen werk op te sturen ter recensie. West-Point is daarnaast altijd op zoek naar vrijwilligers voor fotografie, video, recensies, interviews en nieuws. Interesse? Mail naar info@westpoint.nl Meepraten? Heb je een mening over dit evenementenoverzicht? Wil je vrienden bewust maken van wat er in de regio te doen is? Deel het evenementenoverzicht gerust en laat ons weten wat je ervan denkt. Dat kan via Twitter door ons te noemen onder de naam @west_point of met de hashtag #wp2014. Op Facebook tref je ons onder popplatform.westpoint.

Het evenementenoverzicht Net zoals voorgaande jaren presenteert West-Point een evenementenoverzicht.

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

Nieuw- of verbouwplannen?

Dit is verre van volledig, maar biedt toch een goede indicatie van wat er in en om West-Brabant te doen is. Op de West-Point site staan steevast actuele evenementen waaronder de genoemde festivals, maar je vindt er ook de agenda van poppodia, cafés en theaters. Organisatoren en artiesten worden overigens zelf aangeraden informatie aan te dragen. Alles wat op tijd op de agenda op www. west-point.nl staat verschijnt in de gedrukte rubriek met zo’n 190.000 oplages of is wellicht straks te horen op één van de radiozenders waar West-Point mee samenwerkt.

TE HUUR IN CENTRUM ZEVENBERGEN een ruimte van 70m2 geschikt voor velerlei doeleinden (geen detailhandel)

Jan Jochems HANDEL

EN

tel: 0168-323688

HET LEVEN IS 1 GROOT FEEST ALS JE BIJ DE BELHAMEL BENT GEWEEST

KOM NAAR RECREATIEPARADIJS DE BELHAMEL FUN VOOR JONG EN OUD  BOWLEN   HUIFKARTOCHTEN   OUD HOLLANDSCHE SPELEN   INDOOR SURVIVALLEN   BALLONVAARTEN € 125,00   WOK-GOURMET-BARBECUE   PANNENKOEK BAKKEN   SOLEXVERHUUR   SPEELPARADIJS   PIJL EN BOOGSCHIETEN ETC 

BEDRIJFS- FAM- BUURT VRIJGEZELLEN FEEST WWW.DE-BELHAMEL.NL

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Badkamerspecialist Timmer- en Klusbedrijf

JODIMAST Johan Stoop

UW ADRES VOOR: ` Badkamers renoveren `dŽŝůĞƩĞŶƌĞŶŽǀĞƌĞŶ ` Keukenleidingen verleggen/aanleggen ` Keukens plaatsen ` Kozijnen vervangen (hout/kunststof) ` Dubbele beglazing leveren/plaatsen ` Kleine verbouwingen ` Aanbouwen compleet realiseren ` Zolderkamers maken ` Dakramen leveren/plaatsen `ůůĞƟŵŵĞƌǁĞƌŬĞŶ ` Tuinafscheidingen leveren/plaatsen ` etc. sƌĂĂŐǀƌŝũďůŝũǀĞŶĚĞĞŶŽīĞƌƚĞĂĂŶ

Paardenbloem 7, 4761 WT Zevenbergen dĞů͗ϬϭϲϴͲϯϮϱϵϳϯϬϲͲϮϮϯϯϵϵϮϯͻ&Ădž͗ϬϭϲϴͲϯϯϲϬϲϵ E-mail: jstoop@hetnet.nl ‡ lid VLOK Bekijk ook eens onze website jodimast.nl

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.


Bekendmaking

Terinzagelegging De aanvraag, het besluit en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 9 januari 2014 tot en met 19 februari 2014 ter inzage bij: › Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, Boompjes 200, te Rotterdam. Op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur en buiten deze uren na een vooraf gemaakte afspraak (telefoon: 06 21 58 54 21 of 06 54 35 20 02, fax: 010 402 70 81).

De vergunning treedt in werking ĂŠĂŠn dag na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Het verzoek tot het treen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de rechtbank of digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Voor het treen van een voorlopige voorziening is een griďŹƒerecht verschuldigd. Inlichtingen Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u zich tijdens kantooruren wenden tot Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, telefonisch bereikbaar onder de hierboven vermelde nummers. De minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningen, Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, mw. ir. A.H. Bos-Massop

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN?

âœ

Bezwaar/voorlopige voorziening Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van verzending van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de minister van Infrastructuur en Milieu, p/a Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, ter attentie van de hoofdingenieur-directeur, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam.

DE VOORDELEN: ‡ geen makelaarskosten ‡ geen verkoop-stress ‡ geen dubbele woonlasten ‡ snelle afwikkeling ‡ geen ontbindende voorwaarden ‡ ook als uw woning al te koop staat

âœ

De beoogde verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor de chemische en ecologische kwaliteit van watersystemen dan volgens de geldende vergunning reeds zijn toegestaan. Gelet op artikel 6.26, tweede lid, van de Waterwet is de aanvraag voorbereid met toepassing van afdeling 4.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht.

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

âœ

Op 19 november 2013 is door Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid een aanvraag tot wijziging van een watervergunning ontvangen van waterschap Brabantse Delta ten behoeve van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Nieuwveer, gevestigd aan de Bouvignelaan 5 te Breda. De aanvraag heeft betrekking op het uitvoeren van een proef door middel van een dynamische ďŹ ltratietechniek in een pilot-installatie.

âœ

Waterwet De minister van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

0167 522622

Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

âœ

astgoed.nl

Heeft u plannen voor

NIEUWBOUW * VERBOUW * ONDERHOUD OF RENOVATIE Bel voor een vrijblijvende offerte. Aannemingsbedrijf Engelen Van Abcoudestraat 1 4791 BS Klundert Tel. 0168-405711 06-54726692 Fax 0168-405980

âœ

ZEVENBERGENSE METAALHANDEL De HiL 26 Tel. 0616944484

Wij kopen al uw oude Metalen. Ook GRATIS plaatsen van containers.

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: ‡DQWLHNHXXUZHUNHQ ‡PRGHUQHXXUZHUNHQ ‡ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO


SPORT

VV TPO

Receptie bij vv Seolto ZEVENBERGEN - In de kantine van voetbalvereniging Seolto werd ’s middags zaterdag 4 januari de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden. Op die dag stond eerst een zeer bijzondere activiteit voor de jeugd gepland. Onder leiding en toezicht van Pim van Groesen en trainer Frans Ceton werd door 24 (!) selectiespelers aan ongeveer 90 jeugdspelers een clinic gegeven. Onder grote belangstelling van de ouders aan de lijn werden aan de jongeren de fijne kneepjes van het voetbalspel bijgebracht. Een echt genoegen om te zien hoe de aanwijzingen in de praktijk werden toegepast. Hopelijk zullen de jeugdtrainers met al het geleerde ook hun voordeel kunnen doen. Voordat met een drankje en hapje het nieuwe jaar kon worden ingeluid werd ook nog een voetbalwedstrijd gespeeld. Hiervoor waren uitgenodigd een elftal met ‘oud’ gedienden van Virtus en een zelfde elftal ‘oudjes’ van Seolto. Verwacht mocht

worden dat de spelers nog voldoende fit waren om het 2x25 minuten vol te houden. Dit lukte prima. De mannen van Seolto gingen goed van start en produceerden al in de 5e minuut een doelpunt via Leon de Visser (1-0), maar toch 2 minuten later al de gelijkmaker door Jorg Semler van Virtus (1-1). Seolto bleef in de meerderheid met als resultaat in de 15e minuut de 2-1 door Dimitri den Brinker. Na de verkwikkende thee een meer aanvallend Virtus maar de bal raakte wel de lat en ging meermalen rakelings langs het doel. Tot in de 44e en 45e minuut want toen was het wel raak. Danny van der Stok schoot er 2 in en daarmee eindigde de vriendschappelijke strijd in een 3-2 overwinning voor Virtus. Ter versterking van de achterhoede van Seolto was er een beroep gedaan op de trainer,, maar ook hij kon niet verhinderen dat de volle buit naar de buren ging. Al met al een leuke pot die zeker voor herhaling vatbaar is. Na de, onder muzikale begeleiding van

de band Update, aanwezig dankzij een bijdrage van een sponsor, onderlinge uitwisseling van de beste wensen voor 2014 deed voorzitter Jack van Hulten met een warm gevoel enkele belangrijke mededelingen aan de vele aanwezigen. Het contract met trainer Frans Ceton wordt met een jaar verlengd (seizoen 2014-2015). Dit betekent voor hem het 3e achtereenvolgende trainerschap in Zevenbergen. Verzorger Corné van Dijk neemt aan het eind van dit seizoen afscheid en vertrekt naar Beek Vooruit. Zijn opvolger is intussen bekend. Cees Huyssoon jr. die in het lopende seizoen onder de hoede van Corné mede de verzorging op zich neemt, wordt vanaf het seizoen 2014-2015 de vaste verzorger. Het 2e elftal blijft o.l.v. Pieter van Dam en het contract met Pim van Groesen, als Hoofd Jeugdcoördinator is met ingang van 1 januari met 1,5 jaar verlengd. Het bestuur en de Technische Commissie kunnen met een positieve blik vooruit kijken.

DV Noordhoek speelt tegen Fendertse Hoeve NOORDHOEK - Op uitnodiging van de mannen uit Fijnaart, werd op vrijdag 3 januari een avond georganiseerd tussen DV Noordhoek en DC de Fendertse hoeve in cafe-zaal Noordhoek. Het was een confrontatie tussen een teams uit de WBDF en RDF. De mannen uit Fendert waren met 7 spelers naar Noordhoek gekomen. Begonnen werd met een bierronde 1001. Gezien DV Noordhoek niet gewend is om met een bierronde te beginnen, werd deze wedstrijd met gemak door de Fendertse hoeve gewonnen. Daarna volgden 7 single-partijen. De meeste partijen gingen gelijk tegen elkaar op en werden beslist op de dubbel.

Richard en Bart waren van Noordhoek de enigen die hun partij wisten te winnen. Bart gooide een 180-score in zijn singlepartij. Bij DV Noordhoek was Peter Snijders na 6 jaar afwezigheid van de partij. Hij bleek het darten nog niet verleerd te zijn. Daarna werden 7 koppelwedstrijden gegooid. Hierin bracht ook vaak de dubbel de beslissing. Twee keer wist DV Noordhoek te winnen. Echter won de Fendertse Hoeve er 5. De avond werd nog besloten met een teamronde Tac-tics. Deze werd ook door de mannen uit Fijnaart gewonnen. Al met al een gezellige avond en een goede oefening voor aanvang van het dartseizoen 2014.

Uitslag Singlepartijen DV Noordhoek-DC de Fendertse hoeve: Tim-Gertjan: 0-3 Ton-Micha: 0-3 Peter-Toine: 2-3 Doufus-Ronald: 0-3 Richard-Mike: 3-0 Bart-Appie: 3-1 Tim-Maus: 0-3 Koppelpartijen Tim/Ton-Toine/Robra: 0-3 Peter/Doufus-Mike/Appie: 2-3 Bart/Richard-Micha/Gertjan: 3-2 Tim/Doufus-Maus/Toine: 2-3 Ton/Richard-Gertjan/Mike: 3-0 Bart/Peter-Micha/Appie: 2-3 Richard/Doufus-Maus/Robra: 1-3

Vv-Virtus gastheer van Voetbal Talententoernooi ZEVENBERGEN - Het VTT toernooi wordt dit jaar alweer voor de 10e keer gehouden. Het toernooi wordt gelijktijdig gespeeld in meerdere voetbalregio’s in het land. Al 4 keer eerder was vv-Virtus gastheer van dit toernooi. Mede door de vlekkeloze organisatie, de goede accommodatie en de gezellige sportieve sfeer, die volledig past in de gedachten van het VTT toernooi, is vv-Virtus voor de 5e keer op rij gevraagd om het toernooi te organiseren voor de regio Zuid-1. Dit keer voor de klasse D1. De basisgedachte van het VTT toernooi is de combinatie van prestatie, sportiviteit en gezonde voeding. Deze kernwaarden lopen als een rode draad door de dag. Op zaterdag 11 januari strijden

Winterse omgeving Graag nodigen wij u uit om op 11 januari tussen 9.00 uur en 17.00 uur in een gezellige sfeer te komen kijken op het terrein van vvVirtus aan de Westrand 3 in Zevenbergen. In een “winterse omgeving” en onder het genot van een kop warme chocolademelk of een dampende kom soep kunt u getuige zijn van de strijd van de D-jeugd voor een plek in de landelijke finale. Natuurlijk zijn de verwachtingen van onze eigen D1 hoog gespannen. Wij hopen op een grote opkomst.

SBZ De 3 Musketiers en de hoogste score voor Martha met 159 en 419 pins.

Baan 1: Martha Rijnart 419 pins, Joke Kortsmit 328 pins, Willem Wolvers 387 pins, Jos Stoop 337 pins. De hoogste game

Baan 2: Nelie Hoeven 383 pins, Thea Struik 267 pins, Corrie v.d. Sijde 397 pins, Nel Anemaat 306 pins. De hoogste game

en score voor Corrie met 138 en 397 pins. Baan 3: Frie Kortsmit 346 pins, Adrie Struik 424 pins, Jan Zevenbergen 449 pins. De hoogste game en score voor Jan met 168 en 449 pins. Heel goed gegooid Jan.

Biljartvereniging BV Nooit Volleerd zoekt leden FIJNAART - Biljartvereniging BV Nooit Volleerd uit Fijnaart is op zoek naar nieuwe leden. Er word gespeeld in de Parel in Fijnaart op de maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag. Ze spelen mee in de competitie van de Westhoek waar zo’n 10 verenigingen bij aangesloten zijn uit

West-Brabant. Ze zoeken leden die ouder zijn dan 50 jaar, daar ze een seniorenvereniging zijn, man vrouw het maakt niet uit als men het maar naar zijn zin heeft. Ga gerust eens kijken op één van de middagen, iedereen welkom. Geïnteresseerd? Neem contact op met B. Verschoor, tel. 0168464803 of via email bvnooitvolleerd@home.nl

Voorinschrijving geopend

De routes voor de editie van 2014 worden een beetje aangepast zodat de deelne-

mers nog meer kunnen genieten van de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal. Zo zal er in 2014 op Goeree- Overflakkee buitendijks lang het Volkerak worden gereden. Als pauzepost is o.a. gekozen voor het havenhoofd in Oude Tonge. Start en finish zijn wederom op de markt in het centrum van Steenbergen, waar de deelnemers kunnen rekenen op een harte-

VV de Fendert Programma zaterdag 11 januari de Fendert F1-Binnenmaas F1 9.00 de Fendert E2-Binnenmaas E3 9.00 de Fendert E4-Binnenmaas E6 9.00 de Fendert F3-Binnenmaas F4 9.00 de Fendert D3-Binnenmaas D4 10.00 de Fendert E1-Klundert E1 10.30 de Fendert MC1-Klundert MC1 10.30 de Fendert C1-Zwammerdam C1 12.30 de Fendert 2-Binnenmaas 2 14.30 de Fendert 4-Binnenmaas 6 14.30 de Fendert B1-Binnenmaas B1 14.30

Binnenmaas E4-de Fendert E3 9.00 Binnenmaas F2-de Fendert F2 9.00 Binnenmaas F6-de Fendert F4 9.00 Binnenmaas B2-de Fendert B2 10.45 Binnenmaas D3-de Fendert D2 10.45 Binnenmaas 4-de Fendert 3 12.30 Klundert 1-de Fendert 1 14.30 Binnenmaas 8-de Fendert 5 14.30 Zondag 12 januari Binnenmaas VE1-de Fendert zo 3 10.30 Dinsdag 14 januari Pelikaan 3-de Fendert 2 20.00

VV Chrislandia/Oudemolen OUDEMOLEN - Er is onderling gevoetbald en werden de Nieuwjaarsrecepties gehouden bij vv Chrislandia/ Oudemolen afgelopen week. Ook konden de leden hun albums met gespaarde voetbalplaatjes aanvullen, omdat de ontbrekende plaatjes ter beschikking zijn gesteld door een supermarkt. Tijdens de winterstop worden er, traditiegetrouw allerlei verschillende activiteiten georganiseerd voor de leden van v.v. Chrislandia en v.v. Oudemolen. Op zaterdag 11 januari is er voor alle seniorleden, vrouwen en mannen, van vv Chrislandia en vv Oudemolen een ‘zaalvoetbaltoernooi’ in de Sporthal de Buitelstee in Dinteloord, aanvang is om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Vrijdag 17 januari is er in de kantine van vv Chrislandia een FIFA 14 PlayStation toernooi. De

KLUNDERT - Korfbalvereniging DSO in Klundert speelt de volgende wedstrijden zaterdag 11 januari. 14.20 DSO 1-Achilles 1 13.10 DSO 2-Achilles 2 12.00 DSO 3-RWA 3 10.50 DSO 4-De Voltreffers 3 16.00 Fortis 7-DSO 6

aanvang is om 18.45 uur en het toernooi zal om 19.00 uur beginnen. De wedstrijden zullen 2x 4 minuten duren. Ben je 14 of ouder geef je dan op bij Koos Kortland Kijk voor de details op de website. Door de beide besturen is besloten dat (i.v.m. kosten besparing e.d.) met ingang van heden, alle trainingen van alle teams, gehouden gaan worden op het Sportcomplex in Heijningen. Programma dinsdag 7 januari 19.30u Chrislandia 1-Noordhoek 1 VR Zaterdag 11 januari Zaalvoetbaltoernooi voor vrouwen en mannen senioren van beide verenigingen. Aanvang 13.00 uur in Dinteloord. Kijk voor het laatste nieuws: www.Chrislandia.nl en www.vvoudemolen.nl

lijk ontvangst na de geleverde inspanningen. Ook de komende editie zijn er weer vier uitdagende fietsroutes (85, 125, 160 en 200 kilometer) met rijk gevulde bevoorradingsposten zodat de deelnemers geen hongerklop oplopen. Tot en met 2 mei is de voorinschrijving weer geopend en kan iedereen weer inschrijven via de website van de Koos Moerenhout Classic: www.koosmoerenhoutclassic.nl PAGINA 16

12.00 Juliana C2-DSO C1 11.00 ADO D1-DSO D1 10.00 ELKV/Flynth D1-DSO D2 13.00 Juliana D1-DSO D3 11.00 Juliana E1-DSO E1 10.00 DSO E2-Juliana E2 9.05 De Voltreffers E1-DSO E3 10.00 Juliana F1-DSO F1 10.00 Juliana F2-DSO F2

Recreatieve volleyballers ZEVENBERGEN - Volleybalvereniging Groene Ster zoekt recreatieve volleyballers. Ook een goed voornemen op sportief gebied? Ook al zo lang van plan om ‘iets’ te gaan doen? Dan heeft volleybalvereniging Groene Ster goed nieuws. Dit kan. Heren recreanten van volleybalvereniging Groene Ster, slaan iedere vrijdagavond een balletje in de Borgh van 20.30-22.00 uur. Hierbij

is het meedoen veel belangrijker dan het winnen. Na het sporten kunnen ze gezellig nog wat drinken. Is jouw interesse gewekt? Ga gerust eens kijken op de training. Of beter nog: doe gratis een maand mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier het weekend in te gaan. Meer informatie, kan men contact opnemen met Ruud Brouwer, tel. 0168-329643). Gelieve ’s avonds te bellen. Tot ziens in de Borgh op vrijdag om 20.30 uur.

Gouden KNVB speld FIJNAART - Tijdens de zeer druk bezochte Nieuwjaarsreceptie bij v.v. de Fendert, werd Jan Dingemans op een erg onverwachte, maar niet minder verdiende manier geëerd voor zijn vele werkzaamheden bij Kaaise boys en v.v. de Fendert. De altijd bescheiden Jan maakte maar liefst 21 jaar deel uit van het dagelijks be-

Koos Moerenhout Classic STEENBERGEN - Na de drie succesvolle edities zitten de leden van de organisatie van de Koos Moerenhout Classic boordevol moraal om de deelnemers aan de vierde editie van de KMC, welke zal plaatsvinden op zaterdag 24 mei, weer een onvergetelijke dag te bezorgen.

Dinsdag 7 januari vangen de trainingen aan. Donderdag 9 januari speelt TPO 1 een

vriendschappelijke wedstrijd tegen Gesta 1 uit Galder, aanvang van deze wedstrijd is 19.30 uur. Zondag 12 januari staat de wedstrijd TPO 1-Madese Boys 3 gepland, aanvang van deze wedstrijd is 12.00 uur.

Wedstrijdprogramma DSO

16 teams gedurende de dag om een plaats in de landelijke finale. Daarnaast wordt ook een sportiviteitsprijs uitgereikt die toegang geeft tot de landelijke finale.

ZEVENBERGEN - Hier de eerste uitslagen van het nieuwe jaar.

MOERDIJK - De feestdagen zijn voorbij en kunnen ze aan de 2e helft van het seizoen 3 voor vv TPO.

stuur, was 17 jaar elftalleider van het 1e elftal en was ook nog 9 jaar in functie als jeugdleider. Bovendien vervulde Jan ook nog de functies van jeugdtrainer en consul. In zijn jonge jaren was Jan een begenadigd voetballer, maar helaas maakte een onwillige knie een eind aan zijn aspiraties om prof te worden. De KNVB vond dit alles ruimschoots voldoende om Jan te belonen met de Gouden Speld.

Jeu de Boules Club Fijnaart FIJNAART - Voor de wedstrijd begon van Jeu de Boules Club Fijnaart, werden op de 1e speeldag in 2014 goede wensen voor het nieuwe jaar uitgewisseld. Ook liet iedereen zich de aangeboden erwtensoep goed smaken. Of dat een reden was voor de verrassende uitslag, is de

vraag. Feit is dat alle mogelijkheden nog open liggen, de laatste 2 wedstrijden zullen heel spannend zijn. De eerstvolgende wordt gespeeld op 1 februari. Uitslag van 4 januari: 1. Ad van Oosterhout 3+27; 2. Piet van Pelt 3+25 en 3. Bert van Rijen 3+24. De aanmoedigingsprijs ging naar Mart Nouwens.


www.internetbode.nl ABC 123

Groot cursusaanbod Nederlands (lezen, schrijven) en rekenen in heel West-Brabant! Speciaal voor volwassenen met weinig vooropleiding, tegen lage kosten. Pak je tweede kans! Wil je beter lezen of schrijven (van <1f-2f), ook op de computer beter rekenen, budgetteren, je kansen op de arbeidsmarkt vergroten (leren solliciteren) of doorstromen naar een vervolg (beroeps-)opleiding? Dan kun je bij Kellebeek College Via: : .'3'0+0'+)'05'/21/'5)1'&'$')'.'+&+0) : .'3'0+0-.'+0')31'2'017'3&#)1(4#710&4 dichtbij huis Leslocaties De lessen vinden plaats in Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Breda, Zevenbergen en Oosterhout: dus altijd bij je in de buurt!

Uitgeverij de Bode is een gerenommeerde onderneming met als hoofdactiviteit het uitgeven van huis-aan-huis bladen. Wekelijks verschijnen er een half miljoen huis-aan-huis bladen in geheel West-Brabant en een groot gedeelte van Zeeland onder de naam “De Bode”. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zundert, daarnaast zijn er een tweetal bijkantoren in Bergen op Zoom en Goes. Voor de versterking van onze online diensten zijn wij op zoek naar een:

Uitgeverij de Bode geeft de volgende weekbladen uit in West-Brabant en Midden-Zeeland:

Multimedia Designer / Creatief DTP-er Thoolse Bode

De functie: Uitgeverij de Bode is uitgever van 18 huis aan huis bladen in West-Brabant en Midden-Zeeland. Naast het uitgeven van weekbladen is Uitgeverij de Bode actief op gebied van social media en diverse online diensten. Uitgeverij de Bode biedt eigen publicaties online aan via internet en social media, daarnaast biedt Uitgeverij de Bode haar opdrachtgevers online diensten aan. Als multimedia vormgever houd je je bezig met het verbeteren van bestaande online uitingen en diensten, zoals het geven van cursussen op gebied van social media en het onderhouden van Facebookpagina’s e.d. Verder denk je mee over nieuwe online initiatieven en ben je in staat om ideeën om te zetten in de praktijk. Tevens ben je ook inzetbaar als creatieve DTP-er.

Bergen op Zoomse Bode Roosendaalse Bode Moerdijkse Bode Bevelandse Bode Middelburgse & Veerse Bode Vlissingse Bode

Functie-eisen: Een HBO denkprofiel. Opleiding op gebied van multimedia design Ruime kennis van Adobe suite, Wordpress, Windows/MAC, kennis van HTML5, Goede contactuele eigenschappen. Kan presenteren aan groepen Teamworker, zelfstandige en verantwoordelijke werkhouding

Woensdrechtse Bode Bredase Bode Halderbergse Bode Etten-Leurse Bode

Grijp dus je kans bij Kellebeek College Via! Neem als je belangstelling hebt contact op met één van onze vestigingen: Regio Roosendaal - 0165 55 49 90 Regio Breda - 076 578 47 47

Find your destination

Wij bieden: - Een uitstekend maandsalaris - Een 36-urige werkweek - Goede secundaire arbeidsvoorwaarden - Werken met betrokken en leuke collega’s - Een interessante functie met veel ruimte voor eigen initiatief.

Zundertse Bode Rucphense Bode Steenbergse Bode

Informatie: Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Monique Elst, tel 076-5998111

Bergen op Zoomse Bode

(Weekend)

Roosendaalse Bode

(Weekend)

Reactie: U kunt uw sollicitatie met CV, voor 15 januari richten aan: Uitgeverij de Bode bv t.a.v. Monique Elst, Postbus 22, 4880 AA Zundert Of mailen aan m.elst@internetbode.nl

Etten-Leurse Bode

(Weekend)

Bredase Bode

(Weekend)

- advertorial -

Met de bus naar school is voordeliger dan je denkt weekend en tijdens nationale feestdagen de hele dag)? Dan kun je voor € 11,00 per jaar het Brabantse Dalkortingsproduct kopen. Hiermee reis je in de daluren altijd met 40% korting. Gecombineerd met de 34% leeftijdskorting loopt de korting in de daluren op tot 60%. Abonnementen Reis je dagelijks een grotere afstand naar school? Dan kan een van de abonnementen interessant voor jou zijn. In Brabant zijn twee abonnementen verkrijgbaar.

Het is winter. Het weer kan grillig zijn. De afgelopen jaren zijn we regelmatig getrakteerd op sneeuwen ijspret. Die mooie wintertaferelen hebben ook een keerzijde. Voor jongeren die dagelijks een flink eind moeten fietsen om op school te komen levert dit soms veel ongemak op. De bus is dan een mooi alternatief om van huis naar school te reizen. Warm, droog en lekker comfortabel.

Persoonlijke OV-chipkaart Reisproducten zijn te gebruiken op een Persoonlijke OV-chipkaart, een persoonsgebonden kaart (met pasfoto). Een Persoonlijke OV-chipkaart kun je online bestellen op www.ov-chipkaart.nl. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een foto van jezelf en de mogelijkheid om met iDeal te betalen. De OV-chipkaart kost € 7,50 en wordt binnen een paar dagen per post thuisgestuurd.

Uit onderzoek is gebleken dat veel ouders onvoldoende kennis hebben van de Brabantse reisproducten die de busreis naar school een stuk voordeliger kunnen maken. Dit terwijl de provincie NoordBrabant aantrekkelijke tarieven heeft speciaal voor jongeren.

34% Leeftijdskorting t/m 18 jaar In heel Nederland krijgen kinderen t/m 11 jaar standaard 34% leeftijdskorting als zij reizen met een Persoonlijke OV-chipkaart. In de bussen van Brabant geldt dit voordeel standaard ook voor jongeren t/m 18 jaar. Dus of je nu één keertje met de bus gaat, of iedere dag. Je reist altijd voordelig.

Of je nu dagelijks met de bus naar school gaat, of zo nu en dan. Er is altijd een reisproduct dat bij je past.

40% Dalkorting Reis je regelmatig in de daluren (dat is op werkdagen na 9.00 uur en in het

Brabant Vrij 16- en 17-jarigen Ben je 16 of 17 jaar oud? Dan kun kiezen voor het maandabonnement ‘Brabant vrij 16- 17-jarigen’. Met dit abonnement reis je als je 16 of 17 jaar bent de hele maand op werkdagen (ma. t/m vr.) onbeperkt met de bussen van Arriva, Veolia Transport en Hermes in heel Brabant. Het abonnement kost € 41,50 per maand. Vooral handig voor mbo-scholieren die geen Studenten OV-chipkaart hebben. Jeugdmaandabonnement Voor jeugd van 12 t/m 18 jaar bestaat er een jeugdabonnement. Met het jeugdabonnement reis je onbeperkt, ook in het weekend, met de bus in heel Brabant voor € 83,00 per maand. Dat is voordelig als je bijna elke dag lange afstanden reist. Het abonnement geldt niet in de nachtbus.

Meer informatie: Alle informatie over de bussen in Brabant vind je op www.goedbezigbus.nl

Waar te koop? Een Persoonlijke OV-chipkaart en saldo koop je via www.ov-chipkaart.nl De Brabantse reisproducten koop je via een van de webshops: www.arriva.nl of www.veolia-transport.nl. Je kunt alle producten en saldo ook kopen bij een van de vele verkooppunten. Ga naar www.ov-chipkaart.nl/adresvinder voor een adres bij jou in de buurt.

In Brabant gelden in 2014 op alle buslijnen de volgende tarieven voor reizen op saldo met de OV-chipkaart: A 2586.<.:<*:2./€ 0,139 A 7;<*9<*:2./€ 4,00 (landelijk vastgesteld tarief. Dit bedrag wordt verrekend met de ritprijs als je uitcheckt) A  .<27;<*9<*:2./>88:-.:*+*7< liners 400 en 401 (sneldienst naar Utrecht) is € 8,00 A  *;2;<*:2./€ 0,87 (landelijk vastgesteld tarief per rit; geldt niet bij overstappen binnen 35 minuten)


Jos Kouters kampioen

Koninklijke onderscheiding WILLEMSTAD - Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie bij vv Kogelvangers kreeg onder grote belangstelling John Pijper zaterdagmiddag 4 januari uit handen van de burgemeester van de gemeente Moerdijk, Jac Klijs, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt, nadat hij eerst als voorzitter zijn traditionele Nieuwjaarstoespraak gehouden had en teruggekeken werd op het jaar 2013. John werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding omdat hij al 30 jaar zitting heeft in het bestuur en daarvan 29 jaar de functie van voorzitter bekleedt. Bovendien kreeg zijn vrouw Judith een bos bloemen uitgereikt door de burgemeester. Een heuglijk feit was er voor Jobert de Rooij die een zilveren speld van v.v. Kogelvangers met bloemen ontving, vanwege

zijn 25 jaar onafgebroken lidmaatschap bij de club. Tevens was er aandacht voor Adrie Mol, de verenigingscheidsrechter, die een gouden scheidsrechterspeld ontving vanwege zijn grote verdiensten voor de club (meer dan 30 jaar fluit hij voor de vereniging) en deze werd uitgereikt door dhr. Timmermans van de KNVB. Aan Adrie werd ook nog een uniek horloge met v.v. Kogelvangers logo en een bos bloemen overhandigd door één van de leden van de jubileumcommissie. Monique van Laarhoven die werd in het zonnetje gezet, doordat zij werd uitgeroepen als vrijwilligster van het jaar’ vanwege haar vele werk dat zij doet binnen de vereniging als wedstrijdsecretaris voor de jeugd en daarvoor een bos bloemen en een boodschappen bon in ontvangst mocht nemen. Tenslotte was er ook aandacht voor Bert Grootenboer die 8 jaar lang jeugdvoorzitter

en ook bestuurslid jeugdzaken te zijn geweest het stokje heeft overgedragen aan zijn opvolger, Ton Schröder. Als dank voor zijn verdiensten voor de vereniging werd aan Bert een fotocollage van alle jeugdteams van v.v. Kogelvangers, bos bloemen en dinercheque overhandigd. Programma senioren Zaterdag 11 januari Dinteloord 2-Kogelvangers 2 av.12.00u VR Dinsdag 14 januari SC Welberg 1-Kogelv. 1 av.20.00u VR Programma jeugd Zaterdag 11 januari Kogelvangers B1-Heerjansdam B2 av.11.00u VR Kogelvangers C1-Heerjansdam C1 av.11.00u VR Klundert D1-Kogelvangers D1 av.10.30u VR Kogelvangers E1-Chaam E1 av.10.30u VR

Noëmie zwemt OWKW KLUNDERT - Voor de wedstrijdzwemmers van Hieronymus is niet echt een kerstvakantie. De trainingen en de voorbereidingen voor het Brabants Winter Kampioenschap, waar meer dan 40 Hieronymuszwemmers één of meerdere startbewijzen hebben gaan ook in deze weken door. Zondag 29 december was er bovendien een OWKW wedstrijd in Oosterhout. De Hieronymuszwemmers waren op 22 december te gast bij zwemvereniging de Warande. Op 28 december was in het zwembad van de Sportboulevard in Dordrecht een limietwed-

strijd. 10 Hieronymuszwemmers kwamen hier aan de start. Net voor de deadline lukte het nog 2 zwemmers, Valesca van den Bogert en Lars Kammers, om een nieuwe limiet voor deze Brabantse Winterkampioenschappen te zwemmen. Nienke Jonk zwom in Oosterhout haar tweede limiet en in Dordrecht haar derde limiet om te mogen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen die eind januari in Amsterdam worden gezwommen. Noëmi Santbergen uit Klundert zwom een persoonlijk record op de 50m vlinderslag. Voor meer informatie zie www.zpv-hieronymus. com en @zpvhieronymus op facebook.

KERKELIJK NIEUWS PASTORAAL STEUNPUNT NOORDHOEK Vrijdag 10 januari 17.00u Gebedsdienst in het kerkzaaltje, pastor G. Dirven. Samenzang zal begeleid worden door Mevr. A. Vorster. Gebed voor: o.fam. Vermue, Bart de Jong en Betje Deijkers. PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK Zondag 12 januari 9.30u ds. F.A. den Harder. Organist dhr. L. van Breugel. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 11 januari 19.00u Eucharistieviering met gemengd koor. Voorgangers pastores P. de Rooij en P. de Meijer. Misdienaars: Ilse Vissers en Esmee v. Geloof. Intentie voor: Anny Havermans-Buijs; Ouders Hermus-v. Meer; jgt. Jo Broeders; jgt. Johanna v.d. Dam-Bouwmeester. Zondag 12 januari 10.00u koffie drinken in Ons Stedeke te Langeweg. GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Noordhaven 2, www.NoordhavenKerk.nl Zondag 12 januari 9.30 Ds. A. van Vugt (Eindhoven) 16.30 Ds. Z. van Hijum GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 12 januari 10.00u Voorganger: Mevr. Ds. E.E. Barendregt. HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN Zondag 12 januari 10.00u Ds.G.C.Buijs. Allen hartelijk welkom!(t)Huis aan de Markt. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN www.immanuel-parochie.eu/zevenbergen e-mail: pkmidden@immanuel.eu Zondag 12 januari 11.00u Eucharistie m.m.v. Bartholomeuskoor Nederlands gezongen. Voorgangers: Pastoor P. de Rooij en Pastor P.de Meijer. Bloemengroet. Misintenties: Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr. Willem v. Fessem; Fam. v. Fessem de Graaf; Antonius Bouwmeester e.v. Anna Dirven (jgt); Sjel Dietvorst e.v. Nelly Dietvorst-Stoop. HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 12 januari 10.00u Ds.A.Slingerland 18.30u Ds.E.J.N.Kronenburg

PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUX Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch; pastoor M. Prasing, 0165330502; pastoraal werker A. Buijs-Tuytelaars, 0165-330502; pastoraal werkster zr. E. van Dijk, 0165-330502; teamassistent E. Roovers, 06-16540840. H. Johannes de Doper Standdaarbuiten: Misintenties kunt u opgeven bij mw. K. van Gorp, 0165-318022, mw. I. Lambregts, 0165-317275 of op de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Misintenties aangeboden voor vrijdag verschijnen in de eerstvolgende Bode. Als ze later worden aangeboden, worden ze niet gepubliceerd, maar wel in de betreffende viering afgeroepen. Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; 0165-330502; fax 0165-330514; basiliek@ipv-oudenbosch.nl. Op werkdagen is er van 9.00u tot 12.00u iemand in de pastorie aanwezig om u te woord te staan. U kunt altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor. Donderdag 9 januari 19.00u Hellemonskapel; eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Vrijdag 10 januari 10.00u de Blomhof, viering. Zondag 12 januari 11.00u Basiliek, eucharistieviering, Doop van de Heer. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intenties: Alegonda SchrauwenSchroeijers w.v. Petrus Schrauwen en zoon Jan; Lena de WolfNagtzaam (verj.); Ad Hinten; overl. fam. Prasing-Ewers (jgt.); overl. ouders Taks-Meijers en hun zoon Kees; alle overl. leden van de families Houtepen en Hooymayers met name Harry Houtepen e.v. Corrie Hooymayers; overl. ouders Hooymayers-Kerkhof; overl. ouders Houtepen-Konings. Lector: T. v.d. Bom. Acolieten: Willem, Jan-Willem, Joanieke. Koor: Basiliekkoor. Dinsdag 14 januari 19.00u; Hellemonskapel; eucharistieviering. Intentie: voor alle overledenen van onze geloofsgemeenschap. Overleden: Op zaterdag 4 januari hebben we afscheid moeten nemen van Riet Bakkers w.v. Adam Nollen. We wensen haar familie veel sterkte toe. PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/ STANDDAARBUITEN Zondag 12 januari 10.00u Ds. W.P. v.d. Hoeven Flame en Meetingpoint De Dorpskerk Maandag 13 januari 15.00u Fendertshofdienst Ds. van der Sterre

GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 12 januari 10.00u ds. T.Meijer, Puttershoek 16.30u ds. A.Spaans, Colijnsplaat

HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART Donderdag 9 januari 09.30u Getijdegebed. Zondag 12 januari 09.30u Eucharistieviering. Celebrant P. d Rooij. Pastoralewerker P. de Meijer. Zang St. Jacobuskoor. Misdienaars Amy en Michelle Lector Ineke. Koster A. Kannekens. Collectanten P. Berhout, R. van Mourik. Gebedsintenties: Co de Moor e.v. Pia van Mourik.

JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren.

PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 12 januari 10.00u Koepelkerk, ds. W. van Laar. PAGINA 18

Jos Kouters.

NOORDHOEK - Er werd gestreden om de Wilvanboxtelbokaal op zaterdag 4 januari . Veertien leden hadden zich opgegeven. Om 11.00 uur gingen ze van start. Na heel de dag gezellige partijen gespeeld te heb-

ben, kwam Jos Kouters, Toine Musters tegen in de finale en daaruit werd Jos dan de kampioen. Nadat Toon Wezenbeek Jos Kouters de beker overhandigde gingen ze daarna met zijn allen lekker eten, waarmee de dag werd afgesloten.

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

KOSTELOOS INLOOPSPREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur www.advocaatvanderborst.nl

STICHTING CULTUUR MOERDIJK

Kerst-expositie goed bezocht MOERDIJK - De 42e Kerst-Expositie van de werkgroep Expositie is bijzonder goed bezocht, alle openingsdagen zijn velen komen kijken naar de werkstukken van de exposanten, die deze keer bijna allemaal nieuw aangemeld waren. Het was een bijzondere tentoonstelling, waar zelfs een van de exposanten, Corrie Thijssen, iedere dag ter plekke liet zien hoe een schilderij met pastelkrijt tot stand kwam. De kunstveiling, die deze maal voor de eerste keer werd gehouden, kwam een

beetje moeilijk op gang, maar na het aanprijzen van de welbespraakte veilingmeester Jack Martens lukte het tweemaal een stuk te verkopen. De meningen over de kunstveiling waren divers, maar de werkgroep hoopt het voor de komende Kerst-Expositie nogmaals te doen. Misschien na een betere uitleg naar verkopers en kopers lukt het de volgende keer beter. Over het algemeen genomen was het een zeer goed bezochte tentoonstelling van schilderijen, keramiek, poppen, zilverwerk en beeldhouwwerk.

Koude start van nieuw seizoen Moerdijkrunners ZEVENBERGEN - Moerdijkrunners staan aan de start in Parijs van de Roparun 2014 op 7 juni. In de periode daarvoor zal, met een aantal bekende maar ook met nieuwe acties, zoveel mogelijk geld worden opgehaald om een stukje leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven van kanker patiënten. Overigens wordt er verantwoord omgegaan met de giften, want als Stichting Moerdijkrunners beschikken zij over een ANBI status en daarnaast voldoet de Roparun organisatie aan de voorwaarden voor het CBF keurmerk. De aftrap van de verschillende acties was symbolisch fris te noemen, want op Nieuwjaarsdag vond er een Nieuwjaarsduik plaats in de Westpolderplas bij de jachthaven de Turfvaart in Etten-Leur met, voor het eerst, een vrijwillige bijdrage voor het goede doel. Het Moerdijkrunners Running Diner wordt dit

jaar, op 15 mei, eveneens gehouden in de Turfvaart, een culinaire reis met Franse, Belgische en Nederlandse gerechten. Met het Industrie en Havenschap Moerdijk zijn Moerdijkrunners in ver gevorderd overleg om een bedrijvenloop te organiseren op het industrieterrein, waardoor alle op Moerdijk gevestigde bedrijven op een sportieve manier met collega’s een financiële bijdrage kunnen leveren. Verder hoopt men de wielerklassieker ParijsZevenbergen rond te krijgen en wordt er in april een garage verkoop gehouden. Andere bekende acties zijn, Roparun loterij, club/spaaractie, flessenacties, Skate 4 Cancer, Moerdijk Dances 4 Life en de mini-Roparun voor scholen, wat eigenlijk een volledig georganiseerde sportdag is in ruil voor sponsoring. Wilt men meer informatie over Moerdijkrunners of over de verschillende acties neem dan contact op via public-relations@moerdijkrunners. nl, bedrijven kunnen dat doen via sponsoring@moerdijkrunners.nl.


Vacatures CURAMARE

Belona B.V. en Sema Label B.V. zijn twee etikettendrukkerijen, die samen gevestigd zijn aan de Roosendaalsebaan te Oud Gastel (N.Br.). Met 80 collegaâ&#x20AC;&#x2122;s produceren we etiketten voor diverse uiteenlopende branches en toonaangevende bedrijven. Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een enthousiaste orderbegeleider. (m/v)

Orderbegeleider Als orderbegeleider ben je de spil tussen klant, accountmanager en productie. Je calculeert, offreert, rond orders af, gaat ervoor dat de etiketten op de gewenste leverdatum bij de klant geleverd worden en zorgt voor de after sales. Functie eisen: -H EHVFKLNW RYHU HHQ 0%2 ZHUN HQ GHQNQLYHDX 'DDUQDDVW KHE MH DIÂżQLWHLW PHW HQ kennis van druktechnieken. Je beschikt over goede commerciĂŤle en communicatieve vaardigheden. Daarnaast heb je kennis en ervaring met computerprogrammaâ&#x20AC;&#x2122;s als MiFURVRIW2IÂżFH+HWRPJDDQPHWYHHOYXOGLJWHOHIRRQYHUNHHULVYRRUMRXJHHQSUREOHHP Een goede rekenvaardigheid is een prĂŠ. Werkervaring is niet vereist. Onze arbeidsvoorwaarden: Wij bieden een prima marktconform salaris. Interesse? Wil je meer informatie over deze vacature bel of mail met Tom Kuijpers 0165-519227 of 06-13115096 of t.kuijpers@belona.nl

CuraMare beschikt over een afdeling Technische Dienst ten behoeve van de diverse organisatie onderdelen waaronder thuiszorg, ouderenzorg en ziekenhuiszorg. Binnen Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis functioneert naast een medische instrumentatie dienst (MID) een team dat zich richt op het juiste en veilige gebruik van het gebouw en alle daarmee verbonden installaties en systemen. Voor aanvulling van dit team zijn we op zoek naar een

Werktuigbouwkundig medewerker/ meet&regel technicus Technische Dienst Het betreft een fulltime dienstverband van 36 uur gemiddeld per week voor onbepaalde tijd.

Voor meer informatie kijk op www.werkenbijcuramare.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen we niet op prijs

GOEDE VOORNEMENS VOOR UW GEZONDHEID? Maak eens kennis met een ontspannende Â&#x201E;Â&#x2021;Â&#x2122;Â&#x2021;Â&#x2030;Â&#x2039;Â?Â&#x2030;Â&#x2022;Â&#x2DC;Â&#x2018;Â&#x201D;Â?Â&#x2020;Â&#x2039;Â&#x2021;Â&#x2020;Â&#x2018;Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x2013;Â&#x201D;Â&#x2021;ĆĄÂ&#x2021;Â?Â&#x2020;Â&#x2122;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x2013;Â&#x2020;Â&#x2018;Â&#x2018;Â&#x201D; coĂśrdinatie, balans- en concentratieoefeningen. Tevens bevorderd het de energiecirculatie van de Â&#x2018;Â&#x201D;Â&#x2030;Â&#x192;Â?Â&#x2021;Â?Â&#x2021;Â?Â&#x160;Â&#x2018;Â&#x2014;Â&#x2020;Â&#x2013;Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x2030;Â&#x2021;Â&#x2122;Â&#x201D;Â&#x2039;Â&#x2026;Â&#x160;Â&#x2013;Â&#x2021;Â?ĆŞÂ&#x2021;Â&#x161;Â&#x2039;Â&#x201E;Â&#x2021;Â&#x17D;Ǥ Verminderd stress en werkt bloeddrukverlagend. TAI CHI TAO HEEFT DIT ALLEMAAL EN IS VOOR IEDERE LEEFTIJD TOEGANKELIJK. GEEF JE OP VOOR EEN PROEFLES Bij TINEKE DUIJVESTEIJN. TelÇŁÍ&#x2DC;Í&#x2122;Í&#x17E;Í?ǧÍ&#x203A;Í&#x2122;Í&#x;Í&#x2DC;Í&#x17E;Í&#x;Ǥ

Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

UITVOERDER printbeton wegenbouw

Nieuw voor Halderberge, sporten voor mannen en vrouwen Boven de 40 jaar, moeite met opstarten of lang niet bewogen? U vindt het moeilijk passende beweging of sport te vinden? Maak kennis met het landelijk bewezen concept, getraind door een zeer enthousiaste trainer, vakkundig, gediplomeerd, met grote ervaring. pak dan nu je kans en geef je op voor deze nieuw op te zetten groep. De lessen bestaan uit een variatie van verschillende zaalsporten waarbij coĂśrdinatie, lenigheid, conditie afwisselend getraind worden. Ervaar dat sporten zinvol en leuk kan zijn. Geef je op voor het Eerste blok van 5 lessen bij MARCEL DUIJVESTEIJN TelÇŁÍ&#x2DC;Í&#x2122;Í&#x17E;Í?ǧÍ&#x203A;Í&#x2122;Í&#x;Í&#x2DC;Í&#x17E;Í&#x; Ǥ ǧǤ ÇĄ ÇĄ  Ǥ

Functie-inhoud Je verantwoordelijkheden als uitvoerder zijn: 8! $")&'(0")"&!&+$+!"2&11"3,"/"+-/,'" 1"+ 8, /$+&0"/"+"+-)++"+3+!"-/,'" 1"+.2*1"/&)*1"/&"") "+-"/0,+"") 81,"6& %1%,2!"+,-""+'2&01"2&13,"/&+$3+4"/(6*%"!"+"+ %&"/,3"//--,/1"/"+ 8* ""/*&+!"/4"/(0&$+)"/"+&+,3"/""+01"**&+$*"1!" ,-!/ %1$"3"/ 87++ &"")"4("+3+-/,'" 12!$"1 87++ &:)"!"+(4&'6"#4&((")&+$"+,-01"))"+3+#/"("+011"+

BetonďŹ guratie BV en BVBA is gespecialiseerd in het aanbrengen van printbeton in de wegenbouw. De betonuitvoerder wegenbouw die wij zoeken is een uitvoerder die mensen kan aansturen en projecten

Functie-eisen *&++*"/(&+$1"(,*"+"0 %&('",3"/ 8 ,-)"&!&+$/& %1&+$&3&")"" %+&"( 8 +32))"+!",-)"&!&+$"+ 2/0200"+"+*&+&*) '//")"3+1" 4"/("/3/&+$ 8" /3/&+$*"1"1,+4"/("+&+!"4"$"+,24 8("++&03+01+!/! "+ 8("++&03+ "01"(("+"+(2++"++)50"/"+3+1"("+&+$"+ ""+6")#01+!&$()+1$"/& %1%")!"/&+ ,**2+& 1&"&+011 *"+0"+1"*,1&3"/"+"+(,01"+"4201 Wij bieden "+6")#01+!&$"#2+ 1&"*"13"")"&$"+3"/+14,,/!")&'(%"&! )/&:/&+$#%+(")&'(3+,-)"&!&+$"+4"/("/3/&+$ /"&!03,,/4/!"+6,)0&+!" ,,24"+&+#/,*0 %/"3"+

kan coĂśrdineren. De uit te voeren werken zijn gelegen in de regio NoordBrabant, Limburg en BelgiĂŤ en variĂŤren qua duur van

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Vroegboek BKB / BKC / PDB

â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D;

Geen speciďŹ eke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider

korting . t/m 19 jan

een dag tot enkele weken. BetonďŹ guratie BV heeft een informele, laagdrempelige

Reageren ,+!"/"/3/&+$&+!"0" 1,/"+4"/("+&+!""1,+&0%"1 ,++,!&$,*1"0,))& &1"/"+ &)'" 3/" %101/""(0+/&+#, "1,+7$2/1&"+) ,,/*""/&+#,/*1&"(&'(,-444"1,+7$2/1&"+) "1,+7$2/1&",/1""& 2 -%"+

cultuur, waar samenwerking en respect voor elkaar centraal staan.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

brengt beton tot leven

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Bezoek onze infoavond! - opleidingen tot NMI/MfN registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Breda: wo. 22 jan. (aanvang: 19.30 uur) Teteringenstraat 42 (Fabius) Roosendaal: do. 23 jan. (aanvang: 19.30 uur) Philipslaan 82 (Kalsdonk) Bergen op Zoom: dinsdag 21 januari 2014 (aanvang: 19.30 uur) Ooitas 3 Goes: do. 23 jan. (aanvang: 19.30 uur) Bergweg 12 (Wijkcentrum Jan Ligthart) Oosterhout: ma. 20 jan. (aanvang: 19.30 uur) Dillehof 1 (Fabius)

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum leidt op voor het examen tot erkend NMI/MfN registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website, of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatieavond (start 19.30 uur) : Tel: 015 â&#x20AC;&#x201C; 36 112 36

Woe. 5 febr., WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do. 6 maart, Hotel Trivium Etten-Leur

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl


d o b b e l e e n g r at i s ta n k va n p i e t pa u l u s m a donderdag 9 januari tussen 16 - 17 uur

moerdijk S t e e n we g 2

op r aa weg n

200 s t at i o

ns!

dure tijden? goedkoper tan ken! Deze actie is alleen geldig op het Firezone tankstation in Moerdijk. Kijk voor meer informatie op www.firezone.nl

Dm 20140108