Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

Z U N D E R T S E

8 JANUARI 2014 WEEK 2

Uitgeverij

9300

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

SPORT

Volg ons via twitter: @ZundertseBode

LAER-AKKERMOLEN KLAAR VOOR VAANDELFEEST

Te l .

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

WERKEN AAN ZUNDERTSE VOETBALTOEKOMST

Eigen bus KSE naar Etten-Leur slaat aan

Nieuwjaarsconcert Con Amore

WERNHOUT - Het initiatief van Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) voor een busverbinding tussen Wernhout, Zundert en Rijsbergen en Etten-Leur (KSE) en vice versa is warm ontvangen. Bij de eerste busrit vanuit Wernhout afgelopen maandag maakte een veertigtal leerlingen gebruik. De tweede bus vanuit Rijsbergen trok twintig leerlingen die op vertoon van hun KSE-pasje konden meerijden. Voor het busvervoer moet per maand door de ouders van de leerlingen een eigen bijdrage van 25 euro worden neergeteld. Het grootste deel van de kosten wordt door de school betaald. De bus rijdt de komende drie maanden.

WERNHOUT - Komende zondag geeft accordeonvereniging Con Amore weer haar jaarlijks nieuwjaarsconcert. Het optreden begint om 14.00 uur bij café De Valk aan Wernhoutseweg 135 in Wernhout. De toegang is gratis. Het nieuwjaarsconcert wordt er één met een feestelijk tintje, want de vereniging bestaat 45 jaar. Na een succesvolle showavond- en middag in november heeft Con Amore weer een hele reeks nieuwe nummers ingestudeerd, van klassiek tot modern. Daarnaast wordt er een gastoptreden verzorgd door muziekvereniging Wernhout Vooruit met een modern en fris programma.Surf voor meer informatie naar www.conamorezundert.nl

In startblokken voor Volle Maon

Rijsbergenaar moet 148 dagen brommen

ZUNDERT - Volle Maon in Zundert. Dat betekent weer ouderwets lachen, gieren en brullen om de gebeurtenissen van het voorbije jaar die met een grote knipoog op de hak worden genomen. Cabaret met een hoofdletter C dus. Op vrijdag 17, zaterdag 18, vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2014 is het weer zo ver en schijnt de jaarlijkse Volle Maon weer in het CultuurCentrum in Zundert. Kaarten zijn te koop bij het CultuurCentrum Zundert aan de Molenstraat 5 in Zundert. De zaal van het Cultuur Centrum opent alle avonden om 18.30 uur, elke voorstelling start om 19.30 uur. Surf voor meer informatie naar www.vollemaon.nl en www.cczundert.nl

RIJSBERGEN - Een 24-jarige man werd aangehouden in Rijsbergen omdat hij niet handsfree aan het bellen was achter het stuur. Bij controle bleek de man echter meer op zijn kerfstok te hebben. Zo had de man nog een openstaande celstraf van 148 dagen op zijn naam staan. Dat meldden de Rijsbergse wijkagenten via Twitter. De 24-jarige man uit Rijsbergen was veroordeeld tot de gevangenisstraf vanwege openlijke geweldpleging. Ook moet hij een schadevergoeding betalen van 3.300 euro. De politie betrapte de man in De Gommerstraat in Rijsbergen op het niet-handsfree bellen. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Breda.

Tip leidt naar gestolen fietsen in Zundert ZUNDERT - Politieagenten vonden op Nieuwjaarsdag in een bosperceel bij de Klein Zundertseweg negen gestolen fietsen terug. De agenten waren getipt door een oplettende burger die de fietsen verstopt in de struiken had zien liggen. Ze stonden allemaal op slot. Het ging om fietsen uit het duurdere segment. De fietsen werden tijdelijk door de gemeente mee genomen voor opslag. Na enig speurwerk werd een van de eigenaren achterhaald. Het bleek dat alle fietsen gestolen waren in de nacht van 29 op 30 december tijdens een feestje in de omgeving. Alle fietsen gaan zo snel mogelijk retour naar de rechtmatige eigenaars.

ZUNDERT - Afgelopen vrijdag vond in de hal van het Zundertse gemeentehuis de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie bezocht. Boeren, burgers en buitenlui waren er, naast de medewerkers van de gemeente en verschillende hoogwaardigheidsbekleders, massaal aanwezig. Lees het artikel elders in deze editie van de Zundertse Bode. FOTO ADDO SPRANGERS

‘Dit is gewoon een heel onwenselijke situatie’

Dienstapotheek wil snelle doorstart ZUNDERT - Mensen uit de gemeente Zundert die op vrijdag na 17.00 uur en in het weekend met medische klachten aangewezen zijn op de Huisartsenpost Etten-Leur en daarna medicijnen nodig hebben, dienen hiervoor momenteel uit te wijken naar Breda of Roosendaal. Reden is dat de in de Huisartsenpost gelegen Dienstapotheek Etten-Leur sinds kort dicht is. DOOR PETER HOUTEPEN Achter de schermen wordt hard gewerkt om de voorziening te behouden voor de omgeving. “We hebben daarbij de volle ondersteuning van de Huisartsenpost zelf, want die vinden het ook belangrijk dat de Dienstapotheek er is”, meldt Hans Jansen. “Op het moment dat zij nu iets aan patiënten voorschrijven, moeten ze erbij zeggen dat ze hiervoor ook nog eens naar Breda of naar Roosendaal moeten.” Dat is dan de Dienstapotheek Breda of de Poliklinische Apotheek in Roosendaal, die zich bevinden bij respectievelijk het Amphia Ziekenhuis en het Franciscusziekenhuis. Hans Jansen was tot 31 december 2013 in Etten-Leur een jaar of vijf de beherend apotheker en in die zin eindverantwoordelijke, zowel farmaceutisch als organisatorisch. “Dit is gewoon een heel onwenselijke situatie.” Per 1 januari

2014 heeft de Dienstapotheek Etten-Leur namelijk zijn deuren gesloten omdat de inkomsten te laag waren. “De exploitatie was gewoon niet meer rond te krijgen.” De sluiting diende zich in november al aan, maar besloten werd om de voorziening in december in elk geval nog open te houden om eventueel een overnamekandidaat te vinden. Dat is echter niet gelukt, waarna de acht personeelsleden begin dit jaar werkloos zijn geworden. Startkapitaal Behalve mensen uit de gemeente Zundert en Etten-Leur zelf, zijn ook de inwoners van Hoeven, Oudenbosch, Bosschenhoofd, Zevenbergen en Langeweg alsmede de gemeente Rucphen op vrijdagavond en in het weekend bij medisch ongemak aangewezen op de Huisartsenpost. Jansen laat weten dat een doorstart niet eenvoudig is, maar dat hij er in elk geval

Amateurkunstprijs voor Bernadet Rijvers

Start nieuw jaar met wandeltocht

RIJSBERGEN - Bernadet Rijvers uit Rijsbergen heeft de Brabantse Amateurkunstprijs 2013 gewonnen. Rijvers, een van de twaalf genomineerden voor de Brabantse Amateurkunstprijs 2013, belandde op een gedeelde eerste plaats samen met kunstenaar Jan Smits en zijn werk ‘Bos Stippelberg’ . Het thema van 2013 was Licht. Rijvers - die de natuur haar inspiratiebron noemt - kreeg haar nominatie voor haar werk ‘Lichtinval’. De jury was lovend. “Een handschrift dat van lef getuigt! Lekker los geschilderd, suggestief, boeiende textuur ,” zo valt in het juryrapport te lezen. “Er spreekt een sterk zintuiglijke belevenis van het bos in door.”

ACHTMAAL - De activiteitencommissie van Buurtschap Achtmaal organiseert op zondag 19 januari een WinterWandeltocht voor iedereen.

zijn stinkende best voor doet en binnen afzienbare tijd met goed nieuws hoopt te komen. “Voor zo’n doorstart heb je met meerdere partijen te maken. Je moet een contract afsluiten met de zorgverzekeraars waarbij je natuurlijk je business plan sluitend moet krijgen. En omdat je een nieuwe start wil maken, moet je ook een stuk startkapitaal aantrekken. Daar moet je ook weer mensen bereid voor zien te vinden.” Bij de Dienstapotheek, die opereerde als vereniging, waren 13 apotheken uit het gebied van de Huisartsenpost Etten-Leur aangesloten. “Deze situatie moeten we zo snel mogelijk zien te herstellen. Ieder recept wat weglekt door het beeld dat we er niet zijn, is er een teveel.” Overigens worden de mensen worden vanuit de Huisartsenpost, vanuit de eigen apotheek, via het antwoordapparaat of wat dan ook van de situatie op de hoogte gehouden.

Buurtschap Achtmaal in beweging Je hoeft niet perse een corsobouwer te zijn of uit Achtmaal te komen om mee te mogen doen. De tocht van 5 of 7,5 km is voor iedereen bedoeld die van wandelen houdt. De tochten gaan langs plekjes waar je misschien nog nooit geweest bent en laten hierbij de mooie omgeving van Achtmaal zien.

Wandelen is momenteel een populaire vorm van actief bezig zijn en gezelligheid. Bovendien kost wandelen niet veel, met een paar goede schoenen kom je al heel ver. Zondag 19 januari kun je tussen 12.00 en 13.00 uur inschrijven bij de corsobouwplaats aan de Griendweg in Achtmaal. Onderweg is een rustpost (met wc) met een winterse versnapering. De eindlocatie is geheel verwarmd en hier kun je (op eigen kosten) nog lekker wat nakletsen. Buurtschap Achtmaal heeft weer zin in een nieuw jaar en wil fanatiek aan de start, te beginnen met deze wandeltocht. U ook?

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

TE HUUR: GARAGEBOXEN

Zundert, Meidoornstraat

€ 59,- per maand 088-865 865 0 of info@hnv-vastgoed.nl

Frédéric Caudron wint driebandentoernooi KLEIN ZUNDERT - Frédéric Caudron heeft afgelopen week in biljartcentrum Den Hoek in Klein Zundert zijn tiende overwinning (75-55 in 35 beurten) geboekt in het jaarlijks terugkerende het BHV Van Beers-Son Kersttoernooi. Zijn opponent, Nederlands kampioen Jean-Paul de Bruijn, bleek tijdens de 24ste editie van het toernooi driebanden niet opgewassen tegen de regerend nummer één van de wereld. In 1977 hield de Louis Havermans voor de allereerste keer het zogeheten minivijfkamptoernooi in zijn biljartcentrum, gevolgd door het jaarlijkse driebandentoernooi. Bij elkaar dus al 37 jaar topbiljart in Klein Zundert.

In startblokken voor Kunstroute Zundert ZUNDERT - Stichting Beeldend Centrum Zundert houdt op zaterdag 17 en zondag 18 mei voor de vijfde maal de Kunstroute Zundert. De ateliers zijn voor dit lustrum door een mooie fietsroute door onder andere het buitengebied met elkaar verbonden en voor de jonge speurneuzen tot 12 jaar is een speurtocht toegevoegd. Beeldende kunstenaars die interesse hebben voor deelname kunnen tot en met 15 februari een e-mail sturen naar kunstroutezundert@hotmail.nl Het aantal locaties is maximaal vijftien. In het CultuurCentrum Zundert is er gelegenheid om te exposeren voor kunstenaars van wie de ateliers te ver uit de route liggen.


Wij (her)openden afgelopen jaar...

en in 2014 bent u natuurlijk ook van harte welkom!

Schipper Accountants B.V. Hofdreef 46 Zundert Tel. 076 522 05 20 www.schippergroep.nl

Jansen Witgoed / Bertro Jansen Tel. 06 57 54 03 19 Bertro Tel. 06 54 65 88 19

The Travel Club Anja Doomen - de Koning, 06 51 37 04 45 www.thetravelclub.nl/anjadoomen José Maas - de Koning, 06 57 34 74 37 www.thetravelclub.nl/josemaas

Autobedrijf & Carwash Sprenkels

QNP - ICT & Telecom Professionals

Café-Zaal Het Wapen van Zundert

Woon Werk Sfeer

Buntweg 3 Achtmaal Tel. 076 598 52 35 www.autobedrijfsprenkels.nl

Hofdreef 4 Zundert Tel. 076 597 50 00 www.qnp.nl

Katerstraat 12 Zundert Tel. 076 597 11 41 www.hetwapenvanzundert.nl

St. Bavostraat 46 Rijsbergen Tel. 076 532 02 22 www.woonwerksfeer.nl

Qualito Parket

Auberge van Gogh

Molenstraat 17A1 (voormalig Anna Klooster) Zundert Tel. 076 597 66 78 / 06 23 25 28 47 www.qualitoparket.nl

Markt 26 Zundert Tel. 076 597 33 40 www.aubergevangogh.nl


ACTUALITEIT

Leny Poppe-de Looff: ‘Burgemeestersambt nog altijd leuk’

Positieve blik op 2014 ZUNDERT - Forse besparingen en een strak financieel beleid, veiligheid, buurtpreventie, de huisvesting van arbeidsmigranten, de Strategische Visie van de gemeente Zundert, Corso Zundert en Trappist Zundert: het zijn in een notendop de belangrijkste onderwerpen die de revue passeerden in de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Leny Poppe-de Looff. DOOR ADDO SPRANGERS Ze sprak die uit tijdens de goed bezochte gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in de hal van het gemeentehuis aan de Markt en Zundert waar inwoners van de gemeente Zundert elkaar en het college vrijdagmiddag in een verder informele entourage de hand schudden. Terugblikkend op 2013 liet de burgemeester haar licht schijnen over wat zij noemde een financieel zwaar jaar voor de gemeente Zundert. “De kadernota en begroting werden beheerst door financiële onzekerheden en amper beïnvloedbare beleidsbeslissingen vanuit het Rijk. De financiële crisis en de krimp van de Nederlandse economie hebben Zundert geraakt, evenals vele gemeenten om ons heen. We zagen ons genoodzaakt tot een financieel beleid waarin risicobeheersing een sleutelrol speelt. Aan het begin van het nieuwe jaar kan ik u melden dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen: een aantal forse besparingen en een strak financieel beleid.” Samenwerking Ook het thema veiligheid kreeg aandacht in haar speech. “Het is onze missie de inwoners van Zundert een veilige en prettige leefomgeving te bieden. Helaas moeten we constateren dat het aantal inbraken in onze gemeente in 2013 is toegenomen, ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat vind ik vreselijk.

Evenals de overvallen die afgelopen jaar in onze gemeente hebben plaatsgevonden. We moeten dit een halt toeroepen, uiteraard binnen de samenwerking met politie en justitie, de zogenoemde Veiligheidsdriehoek.” Samenwerking met de inwoners van de gemeente Zundert is daarbij volgens burgemeester Leny Poppe-de Looff onontbeerlijk. In dat opzicht roemde zij dan ook de start van de pilot Buurtpreventie, met als resultaat reeds gestarte buurtpreventieprojecten In Rijsbergen/Muldershoek en in Laarheide/Gaard en aanmeldingen door andere buurtschappen. Stappen zijn er volgens de burgemeester ook gezet op het thema ‘Huisvesting van Arbeidsmigranten’. “Zundert kent een groot aantal migranten uit Midden- en Oost Europa. Deze migranten leveren een belangrijke bijdrage aan onze economie. We hechten er waarde aan dat zij ‘goed, veilig en humaan’ gehuisvest worden. Afgelopen jaar heeft de regio West-Brabant de opgave voor de regio helder in kaart gebracht. Een solide basis, om dit binnen de regio verder op te pakken. Dat geldt ook voor de landelijke pilot Participatieverklaring Arbeidsmigranten, waaraan we als eerste gemeente in West-Brabant, deelnemen.” Allure Ook de vorig jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie gepresenteerde strategische

Leny Poppe-de Looff tijdens haar nieuwjaarstoespraak.

visie van de gemeente Zundert bracht zij bij haar toehoorders onder de aandacht. De ‘Zundert in Beweging’ genoemde visie werd het afgelopen jaar niet alleen door de gemeenteraad vastgesteld, het document zorgde ook voor complimenten van de Provincie Noord-Brabant voor de manier waarop Zundert werkt aan haar toekomst. Lovende woorden had burgemeester Leny Poppe-de Looff zelf voor het ook in 2013 weer bijzonder succesvolle Corso Zundert

dat in haar ogen steeds meer internationale allure krijgt. Grote internationale belangstelling is er eveneens voor Zundert Trappist, ‘het lekkerste bier ter wereld’, zo meldde de burgemeester. Ook verheugd toonde zij zich over de in volle glorie herstelde Annakapel, door haar omschreven als ‘een schitterende aanvulling op het rijke culturele leven in Zundert’. Burgemeester Leny Poppe-de Looff noemde in haar vooruitblik nog even de forse

FOTO ADDO SPRANGERS

toename van het gemeentelijk takenpakket vanwege de decentralisaties vanuit het Rijk, naast de stappen die in 2014 worden gezet in majeure projecten als de Randweg en Bedrijventerrein Beekzicht. Tot slot liet zij weten de uitoefening van het burgemeestersambt nog altijd met plezier te vervullen, negatieve berichtgeving in de media ten spijt welke zou suggereren dat het tegenwoordig helemaal niet meer zo leuk is om burgemeester te zijn.

Mike van Ommen, nieuwe voorzitter VV Zundert

‘Plannen ontwikkelen voor toekomst voetbal in Zundert’ ZUNDERT - Begonnen bij de club als leider van het elftal van zijn zoontje, is Mike van Ommen sinds oktober 2013 met de andere voetbalverenigingen in de voorzitter van VV Zundert. Het eerste half jaar combineert hij zijn taak met die van gemeenteraadslid in Zundert. gemeente.” “Vanaf maart 2014 ga ik er voor 200% tegenaan,” aldus Van Ommen. “Plannen maken voor de lange termijn is mijn Fusie doel.” DOOR MIEKE VAN MEER “Een forse huurverhoging voor de accom-

modatie en daarnaast een teruglopende groei van het aantal jeugdleden, maakt dat we als bestuur van VV Zundert goed

moeten nadenken over de toekomst,” legt Mike van Ommen uit. “Dat willen we niet alleen doen, maar

“Het is makkelijk om te roepen: ‘Dan moet de Moer maar samen met Zundert gaan’ of ‘Maak één vereniging voor de hele gemeente’. Voor mij is het de vraag of dat wat oplevert.” Mike zou een samengaan van Moerse Boys met VV Zundert sportief gezien overigens wel zien zitten. “Dan kunnen we een hele goede voetbalploeg wegzetten, maar een samensmelting van verenigingen gaat over heel wat meer.

‘Ik heb er lol in’ Wij hebben nu het initiatief genomen om met de zusterverenigingen te praten over hoe we met elkaar de toekomst in gaan. Ook zij staan voor dezelfde problemen als VV Zundert. Het is nog helemaal open wat die gesprekken op leveren. Ik wil graag bezien of er gezamenlijke mogelijkheden zijn en zo niet, dan moeten we als club zelf andere plannen gaan maken.”

Mike van Ommen: ‘VV Zundert, een gouden club’

FOTO MIEKE VAN MEER

Zelfwerkzaamheid Ter compensatie van de huurverhoging stelt de gemeente een beloning in het vooruitzicht voor zelfwerkzaamheid. Van Ommen: “Ik begrijp dat de huur verhoogd wordt. Die was heel laag, maar deze ver-

hoging kunnen we niet via contributieverhogingen opvangen. Tegen zelfwerkzaamheid ben ik evenmin. De gemeente is echter nog niet duidelijk over wat het de club oplevert als we bijvoorbeeld zelf onze velden gaan onderhouden. We willen dat zeker niet op onze vrijwilligers gaan afwentelen. Zij stoppen veel tijd in de club, wat we enorm waarderen. We kunnen hen niet overbelasten met andere taken. Daar moeten we iets anders op verzinnen.” Keeperscoach Keepen heeft een speciale plek in het hart van Mike. “Toen ik twaalf jaar geleden bij de club kwam, was er geen echte keeperstraining. Die heb ik mee opgezet en heb het hoogste keeperscoachdiploma voor amateurs (KC3) behaald. Nu hebben we naast een jeugdopleidingsplan ook een keepersbeleidsplan. Ik train de keepers van D tot en met A en de dames. Dat doe ik echt voor mijn lol, net als het voorzitten van deze mooie club. Zo’n vijf dagen per week ben ik op het sportpark te vinden. Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wedstrijden te bekijken en niet alleen bij de selectie, die overigens goed op dreef is. Zo wonnen we in de Omroep Brabant Cup pas nog van een tweede klasse zaterdagelftal met 5-2. Fantastisch! Naast uitdagingen is er ook veel plezier te beleven bij VV Zundert.”

Wegens uitbreiding van ons team in Sprundel zijn we op zoek naar l

k

bi di

- Ervaren monteur

www.facebook.com / bij j

d h

k

- Sales stagiair(e)

zundertseactiebode Vind ik leuk!

www.basicdoors.nl/vacatures PAGINA 3


T CONSUMENTENBONDMETING BEWIJST HE

*

OPVALLENDE PRIJSVERSCHILLEN!

*

8-12%

16-20%

GOEDKOPER DAN GOEDKOPER DAN

LE GRAND NOIR

SEMILLONCHARDONNAY WILLIAM’S CREEK

Grenache - Syrah Mourvèdre of Chardonnay Wijnjournalist Harold Hamersma tipt in de Grote Hamersma 2014 deze ongekend voordelige Franse kwaliteitswijn:

10-14%

Ook wit of rosĂŠ

GOEDKOPER DAN

Wij kochten grote partijen. Kom nu voordelig inslaan!

Ook Shiraz

"GSM. Vroeger mobiel bellen. Nu rustig even zitten om te drinken: Grenache Syrah Mourvèdre. Ook dit jaar weer: Gevuld Sappig Makkelijk. Sympathieke wijn uit de Minervois. Had ook PKL kunnen heten. Pruimen Kersen Laurier."

GALL&GALL GALL&GALL

BARON D’ARIGNAC

MITRA

18-22%

GOEDKOPER DAN

MITRA

5.-

2 FLESSEN

ELDERS 5,29

3.

49

OP = OP

ELDERS 7,78

ELDERS 7,59

4.

49

MINERAAL WATER

BEST BIER Blik 33 cl

1,5 liter ELDERS 0,57

39

KORENMOUT JENEVER Hele liter

Hele liter Ongekend laag!

ELDERS 0,95

50

BALLANTINE’S WHISKY

VERGELIJKBARE PRIJS 10,29

7.

99

BOOSTED ENERGY DRINK

LIMONADEOF BIERGLAS Glas stunt, nergens goedkoper!

Blik 25 cl

5.-

TRAY 24 STUKS

ELDERS 14,16

PER GLAS

29

ELDERS 0,69

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH

ROOSENDAAL Laan Van Henegouwen 17 | ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 + | ZUNDERT Molenstraat 4 + + Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 13 januari 2014, zolang de voorraad strekt.

WWW.DIRCKIII.NL

ELDERS 22,49

14.

99

OP=OP! MAX. 6 PER KLANT

STUNTPRIJS! ELDERS 16,99

9.

99

70 CL MAX. 6 PER KLANT

Bron: Consumentengids januari 2014

STERK ZWAK ALCOHOLISCH ALCOHOLISCH


ACTUALITEIT

Laer-Akkermolen maakt zich op voor vaandeluitreiking

Column

‘Een goed fist is nooit weg’ ZUNDERT - Als je het Corso wint, moet je een feestje geven. Dat is traditie. Laer-Akkermolen is dus wéér de pisang. “Het is vooral leuk,” vertelt voorzitter Jeroen Oomen. “Het draaiboek hadden we al, dus het was dit jaar zo geregeld. Het feest kost een paar centen -je kunt er een corsowagen voor bouwen - maar als we het doen, doen we het goed.”

Eugène de Kok

Tips voor een utopie Het is de nieuwe cashcow voor John de Mol of de zwanenwang van SBS6: Utopia. Maandag is het televisieprogramma begonnen. Ik heb dit weekeinde de livestream op internet bekeken van de ‘vijftien pioniers van onze tijd’ die dit jaar vanuit het (bijna) niets een maatschappij moeten opbouwen. Na een paar minuutjes naar hen te hebben gestaard, laat ik ‘het grootste televisieexperiment sinds Big Brother’ verder voor wat het is. Ik ben de beroerdste echter niet en wil de bewoners van het met ruim honderd camera’s behangen stukje land wel wat tips geven. Wat moet je wel en niet doen als je een maatschappij op poten zet? Zorg in ieder geval dat je snel beslissingen kunt nemen. Een dictatuur is dan het handigst, maar dat ligt wat gevoelig. Maak er een democratie van, maar wel eentje waar je te allen tijde een ruime meerderheid hebt. Mark Rutte zal dat beamen na 2013. Doe het zoals hem en je hebt over twaalf maanden nog steeds niet veel meer dan ‘een kale loods op een onbewerkt stuk land, een bescheiden veestapel en een aansluiting voor water en elektriciteit’. Tip twee: ga geen schulden aan. Ook dat zal Rutte met me eens zijn. Doe het met het geld dat je hebt gehad van Jonh de Mol en weet waaraan je het uitgeeft. Anders heb je een paar leuke maanden, maar in de periode daarna moet iedereen die bezuren. Dat is slecht voor het vertrouwen, voor de sfeer in de groep en zorgt voor boze bewoners, al is er op zulk soort momenten altijd iemand die feilloos de schuldige kan aanwijzen en pretendeert eenvoudige oplossingen voor alle misère te hebben. Vertrouw hem of haar niet, is mijn derde tip. Er zijn geen simpele oplossingen en je moet het samen doen als je het met elkaar wilt uithouden. Het lijken misschien open deuren, maar doe er je voordeel mee, beste deelnemers. Een bonustip: koop een televisie. Dan blijven jullie op de hoogte van het nieuws, kunnen jullie de Olympische Spelen zien en in juni genieten van het wk voetbal. Doe ik ook, want dat is leuke televisie.

DOOR MIEKE VAN MEER In de loods van De Bie heeft zich een aantal mannen van Laer-Akkermolen verzameld. Met een bak koffie willen ze wel iets vertellen over het Vaandelfeest - ‘wij zeggen Vaandelfist’ - dat op 11 januari a.s. plaatsvindt.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Zundertse Bode Zundertse Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Charles Luijten, Mieke van Meer Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Als je het Corso wint, moet je een feestje geven. Dat is traditie. Laer-Akkermolen is dus wéér de pisang.

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 2 De oplossing van deze puzzel is in week 3 te vinden op www.internetbode.nl

Goud & Fout Twee van de organisatoren, Mark en Simon, lichten het thema van dit jaar toe. “Goud, dat komt natuurlijk van onze wagen van dit jaar’, ‘Gekkengoud’, en van het 75-jarig jubileum van de buurt. Fout, dat slaat op de buurt. Lekker fout,” lachen de mannen. “We bedoelen dat wij bij Laer-Akkermolen wel van gezelligheid en ongein houden. Het vaandelfeest is net een soort buurtfeest, maar dan met andere buurtschappen erbij. We beginnen ’s middags al met de eigen buurt. Muziek erbij, wat spelletjes en een stevige maaltijd als bodem voor de avond.

Om 19.00 uur gaan we in optocht door de hele buurt naar het CultuurCentrum. De onthulling van het vaandel is echt een speciaal moment. Met muziek van Drievoud, Disco4You, De Lustige 5 en The Containers maken we er weer een geweldige avond van.” Anders Het nieuwe corsoseizoen kent voor de buurt een aantal vernieuwingen. Sinds mei heeft Laer-Akkermolen in Jeroen Oomen een nieuwe voorzitter en ook het secretariaat heeft met Eric van de Meulen een nieuwe bezetting. Aangezien het ontwerpersduo van de afgelopen twaalf jaar, Stefan en Steven, is gestopt, gaat de buurt ook met een nieuwe ontwerper of ontwerpers werken. “Door de goede prestaties van de afgelopen jaren, leken de ontwerpers aanvankelijk een beetje bang om zich bij Laer-Akkermolen te melden,” zegt Eric. “Ondertussen ligt er toch een aantal ontwerpen op tafel.” Jeroen: “Het gaat heel anders dan voorgaande jaren. We moeten

FOTO MIEKE VAN MEER

nu meer doorvragen op het ontwerp en de ontwerpers zelf om te kunnen bepalen of het ontwerp bij de buurt past.” Voor de bouwers aan tafel, maakt het niet uit. “Bouwen is bouwen,” zeggen ze. “Ieder kent zijn taak en de aansturing ligt al jaren bij een klein aantal mensen. De wisselbeker staat bij ons in de kast, dus wat willen we nog meer? Het gaat ons echt om de gezelligheid van het bouwen met de hele buurt. Dat gaat niet veranderen.”

Traditie Het Vaandelfeest is één van tradities van Corso Zundert. De buurtschap die het laatste Corso won, mag het feest organiseren en krijgt tijdens die avond het erevaandel uitgereikt. Laer-Akkermolen nodigt iedereen uit het Vaandelfeest bij te wonen op zaterdag 11 januari a.s. bij CultuurCentrum Zundert. Foyer open vanaf 19.15 uur. Dresscode: Goud & Fout. Entree gratis.

Plannen voor ongeveer vijf turbines in grensstreek Schijf/Achtmaal

Rucphense VVD wil actie tegen windmolens in grensgebied ACHTMAAL/SCHIJF - De Rucphense VVD keert zich tegen de plaatsing van meerdere windmolens in het grensgebied bij Schijf en Achtmaal. Het Belgische bedrijf Mega Windy heeft plannen voor het neerzetten van vier tot vijf windmolens bij het grensgebied bij Nieuwmoer (bij Mariënville), Klein Horendonk en Schijf/Achtmaal (bij Ellewaardweg/Achtmaalsebaan). De VVD-fractie vraagt het Rucphense college van burgemeester en wethouders om in actie te komen tegen de plannen. DOOR MONIQUE JANSEN VVD-Raadslid Piet Otjens vindt de windmolens niet passen in het open karakter van het Schijfse grensgebied. Hij wijst er op dat in Horendonk voor veel geld een varkenshouderij is uitgekocht om de landschapswaarde van dit gebied juist te versterken. “Nu dreigt het landschap onaantrekkelijk te worden door de komst van windmolens van wel 160 meter hoog. Dat is horizonvervuiling”, vindt Otjens. Hij wil dat het gebied rond de Oude Buisse Heide in stand wordt gehouden. Knipperende lampen Het raadslid wijst er op dat de windmolens in de nachtelijke uren ook zichtbaar zijn door rode knipperende lichten. De VVD heeft in Schijf ook flyers verspreid

© www.sudokusite.eu PAGINA 5

over de windturbineplannen. Daarnaast wordt ook geprobeerd om de mensen in Achtmaal te mobiliseren. Otjens zou graag zien dat de gemeente Rucphen in strijd tegen de windmolens samen optrekt met buurgemeente Zundert. Actiecomité In de grensstreek is ook een actiegroep actief om te strijden tegen de windmolenplannen. Comité Tegenwind Horendonk zamelt handtekeningen in. Tijdens de cyclocross in Essen tekenden bijna 500 mensen. Volgens het actiecomité zijn de windmolens niet alleen een bedreiging voor Oude Buisse Heide, maar ook voor de Rucphense Heide en De Maatjes. Jaarlijs komen volgens Tegenwind Horendonk duizenden bezoekers naar deze gebieden

om te wandelen, te fietsen en om paard te rijden. “Men mag van dit gebied geen industrieterrein maken”, vindt comité Tegenwind. Hinder De actievoerders wijzen er op dat ook dieren hinder ondervinden van windmolens. Slagschaduwen zouden onder meer vleermuizen, vogels en paarden angstig maken. Daarnaast komen per jaar veel vogels en vleermuizen om in de wieken. Omwonenden van de toekomstige windmolens zijn bang voor geluidsoverlast en lichtvervuiling. De hinder zou vergelijkbaar zijn met het wonen naast een luchthaven. Windmolens zetten de energie van de wind om in een draaiende beweging die door een generator wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken.


KPJ Achtmaal teerfeest

Mini Bavoloop in Oeganda

ACHTMAAL - Op zaterdag 11 januari zal er weer met de KPJj worden geteerd. We zullen om 14.00 uur bij café De Toekomst verzamelen waarna we gezamenlijk vertrekken naar Breda om een gezellig potje te bowlen. Als we klaar zijn met bowlen gaan we te-

rug naar café De Toekomst om hier rond een uur of 18.00 nog gezellig een hapje te eten. Hierbij kunnen de leden die niet bij het middagprogramma konden zijn alsnog aanschuiven. Zoals gebruikelijk is het teerfeest voor leden helemaal gratis. Heb je zin om mee te doen, geef je op bij Ed Michielsen (06-43507618) of mail naar kpjachtmaal@gmail.com

A.S. ZONDAG OPEN VAN 11.00 TOT 17.00 UUR

RIJSBERGEN - Afgelopen jaar zijn na de Bavoloop in Rijsbergen een aantal shirts overhandigd aan de Stichting Let the Childeren Play in Oeganda. Een van de hoogtepunten tijdens het bezoek in Oeganda was het uitdelen van sportshirts en petjes geschonken door de Bavoloop met hierop ook het logo van weekblad de Bode. Daar bleef het niet bij, want er werd ook een heuse Bavoloop georganiseerd.

Strijbeekseweg 14 Ulvenhout

www.Ulvenhoutwooncenter.nl

Nut & Vermaak

Nieuwjaarsconcert een daverend succes ZUNDERT - Op zondag 5 januari vond het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak plaats bij het CultuurCentrum Zundert. We kunnen terugkijken op een mooie, gezellige muzikale dag. In een bomvolle zaal bijtte het leerlingenorkest het spits af. Onder leiding van Loes van Cauter lieten de leerlingen met veel enthousiasme horen dat samen spelen erg leuk is. Zij speelden 3 stukken, te weten The Baker Street March, Qui Vive en Square Dance. Bij het leerlingenorkest zullen na het Nieuwjaarsconcert drie nieuwe leden deel gaan nemen. Cees, Annie en Anita, alvast heel veel musiceerplezier toegewenst. Vervolgens vond er een primeur plaats, het a-orkest trad voor de eerste keer op onder leiding van de nieuwe dirigent, Adri Ver-

hoeven. Als eerste werk werd de Alladin Suite gespeeld, waarna filmmuziek van de film Schindler’s List in een muisstille zaal werd vertolkt. Het concert werd vervolgd met het stuk Pequena Czarda, een virtuoos stuk waarbij onze solist Jurgen van Erk een fantastische prestatie heeft weggezet door vliegensvlug vele noten weg te spelen onder begeleiding van het orkest. Jurgen, nogmaals chapeau! Het eerste deel van het concert werd afgesloten met de Annen Polka. Na de pauze was het de beurt aan de drumband van de vereniging. Peter Cools had weer vier afwisselende muziekstukken geprogrammeerd, te weten Verwisselmarsen, Creswick Sound, Chopper en Solo Drummers. Bij dit laatste nummer vertolkte Frank de Meijer een geweldige solo op de drums. Na dit optreden is een ding zeker, de drum-

band houdt de stijgende lijn vast. Het a-orkest vervolgde het concert met het prachtige stuk Carthago. Ook voor lichtere muziek was plaats. Zo kwamen Skyfall van Adele en Music van John Miles voorbij. Tot slot werd de Radetzky Mars gespeeld, maar niet de traditionele uitvoering van dit stuk, maar een uitvoering met toeters en bellen, namelijk de Radetzky Forever. Na een daverend applaus van het publiek werd na afloop van het concert nog lang nagepraat in de foyer. Onder het genot van een drankje, broodje en soep werd er gesproken over de muziekstukken en over de nieuwe dirigent. De positieve geluiden over de dirigent willen wij als bestuur zijnde bekrachtigen: Adri heeft met het orkest met een voorbereidingstijd van 3 maanden een fantastische prestatie geleverd, gefeliciteerd!

KORTE BERICHTEN Informatieavond refractiechirurgie: Op donderdag 9 januari houdt het Franciscus Ziekenhuis een informatieavond over refractiechirurgie. Refractiechirurgie is de techniek om met behulp van een laser of implantlenzen de oogsterkte te corrigeren. De avond wordt ingeleid door mevrouw van der Horst, optometrist in het Franciscus Ziekenhuis. De bijeenkomst vindt plaats in de aula en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Toegang gratis. Meer informatie en aanmelden (noodzakelijk): www.zorgelooszien.nl of bij polikliniek Oogheelkunde Franciscus Ziekenhuis, tel. 0165-588920. Urineverlies bij volwassenen: Woensdag 22 januari houdt het Bekkenbodemcentrum van het Amphia Ziekenhuis een publiekslezing over urineverlies bij volwassenen van 19.00 tot 21.30 uur, in het Kenniscentrum, locatie Molengracht in Breda. Wilt u gratis deelnemen aan deze lezing, stuur dan een e-mail naar continentievpk@amphia.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst.

ZUNDERT Brei/haak café: Dinsdag 14 januari van 20.00-22.00u in Wapen van Zundert/café 2. Vrije entree, eigen consumpties afrekenen na afloop. Achterbanvergadering OPZ: Achterbanvergadering OPZ op donderdag 9 januari om 19.00 uur in de Roskam te Zundert. Deze ter voorbereiding op De Raad van 14 januari. Deze avond zal voornamelijk in het teken staan van de verkiezingen. Agenda zie: www.opz.nu ACHTMAAL Actieve Vrouwen Achtmaal: Dinsdag 14 januari organiseren we een workshop zeepkettingen maken. Aanvang 19.30 uur, de Nachtegaal. Voor deze workshop kan aangemeld worden t/m 10 januari. Ook nieuwe leden zijn hierbij van harte welkom. Meer informatie bij het bestuur of op www.avachtmaal.nl

’t Stokperdje is weer van start in 2014 ZUNDERT - ’t Stokperdje gaat weer meteen aan de slag in het nieuwe jaar. Afgelopen zondag begon ’t Stokperdje met het oliebollenmaal. Alle kinderen die lid zijn van ’t Stokperdje waren uitgenodigd. Om 16.00 uur was iedereen welkom. Bij binnenkomst kregen ze een lekker drankje en schreven ze hun naam in ons gastenboek. Als voorgerecht kregen de kinderen een tomatensoepje geserveerd. De oliebollen, wafels en pannenkoeken kwamen daarna. Het toetje waren twee lekkere

bollen ijs. De kinderen en ook de leiding hebben genoten deze dag. ’t Stokperdje organiseert 19 januari een circus Instuif. Het circus Stokperdje is weer terug en dit jaar met een paard, grote speel ballen, een clown en nog veel meer. Leer kunstjes en win mooie prijzen. Heb jij tijdens de kerst Instuif instuivers verdiend? Dan kun je ze 19 januari tussen 14.00 en 16.00 uur tijdens de circus Instuif inleveren. Ook kunnen de kinderen lekker komen knutselen. Kort weg; voor iedereen is er wat te beleven deze dag. De Instuif is voor alle kinderen van de basisschool.

Op 25 januari organiseert ’t Stokperdje in samenwerking met Kinderbloemenrcorso, een Kinderbloemencorsovaandelfeest. Deze dag is opgesplitst in de middag en de avond. ’s Middags is de pomponklasse welkom van 15.00 tot 17.00 uur. In de avond zijn de Dahlia en Sterklasse tussen 19.00 en 22.00 uur van harte welkom. Er zijn vele activiteiten deze middag. Alle kinderen van de gemeente Zundert zijn uitgenodigd om te komen. ’t Stokperdje heeft zoals je leest weer volop activiteiten in maand januari. PAGINA 6

LEZERSPOST Is dit nu vrede op aarde? Joke, die een dolend bestaan leidde in Rijsbergen en omstreken is op Nieuwjaarsochtend op schandalige wijze verjaagd. Onlangs stond ze nog in de krant met een artikel. Nu is ze op de vlucht voor een groep raddraaiers. Met vuurwerk, brandstichting en met vernieling van spullen is ze op de vlucht gegaan. Bang en ontredderd. Haar spullen lagen bezaaid over het plein naast de Bavokerk, waar ze haar bivak had opgeslagen. Een schokkend begin van een vredig nieuw jaar. Om 7.00 uur in de ochtend gebeurde het. Als uw zoon of dochter toen nog niet thuis was, is het misschien goed te vragen of ze betrokken waren bij deze misdaad. En nu eens niet: “Dat doen mijn kinderen niet.” Misschien weten ze ook wie er betrokken waren. En … als u weet wie er een avondje uit gaat met afgewerkte smeerolie ? Laat het ook de politie even weten. Nu wordt het in brievenbussen gedaan en over toegangshekken, veranda’s en over wegen gegoten. Met Joke gaat het intussen wat beter. Door de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning is ze goed opgevangen. Ze gaat nu een caravan bewonen en is blij met dat vaste plekje. En naar de betrokken jongeren: jammer dat zoiets moet gebeuren. Ik hoop dat jullie jezelf schamen voor deze daad. Misschien zijn jullie straks na je studie wel advocaat, leraar, zelfstandig ondernemer, ziekenverzorger, en heb je ook wat te betekenen voor de samenleving. Dan hoop ik dat je deze ‘vergissing’ verder met schaamte met je meedraagt. Wie geen respect kan opbrengen voor het leven van anderen, zal daar ook in het eigen leven problemen mee hebben. Als je wil meedoen met de samenleving, moet je ook leren samen te leven. Jack Mathijssen, Rijsbergen

Duurzaam licht in de Rijsbergse duisternis RIJSBERGEN - De sfeerverlichting in de historische boom op de markt in Rijsbergen zorgde vooral in de donkere maanden voor een feestelijke sfeer in het dorpshart. Helaas was de verlichting in de loop der jaren erg versleten en is uiteindelijk kapot gegaan: een treurig gezicht. Dit ging Rijsbergenaren aan het hart: reden voor een aantal ondernemers binnen de Rijsbergse Ondernemers Vereniging (ROV) om de verlichting te vervangen door nieuwe duurzame LED-verlichting. Peter Reiters (voorzitter van de ROV): “Door zelf de handen uit de mouwen te steken en met financiële bijdragen van een aantal ondernemers, de ROV en het fonds Wereldidee van de Rabobank kunnen we nu het nieuwe licht branden. Ook de gemeente Zundert werkte snel en prettig mee om de zaken keurig en goed te regelen. De boom en de markt zien er weer feestelijk uit: we zijn er trots op.” “Prachtig dat onze plaatselijke ondernemers zich sterk maken voor de sfeer in het dorp. Juist die bijzondere extra van deze samenwerking maakt dit initiatief tot een écht Wereldidee, en dat ondersteunen

Ruim 4000 lichtjes branden en verbruiken slechts 350 Watt.

we graag”, aldus Kees Mathijssen van de commissie Wereldidee Zundert. Na een toost met de initiatiefnemers/ondersteuner staken daarna de beide voorzitters de stekker in het stopcontact en ontstaken daarmee samen de nieuwe verlichting. De lampjes zijn door twee vrijwilligers in de boom gedaan en werden ontstoken door Wiardi Rombouts.


LIEF EN LEED

“Zomaar uit ons leven”

Familieberichten

Veel te snel hebben wij afscheid moeten nemen van mijn zorgzame man, ons pa en trotse ‘oop’

Herinner je mij, maar niet in sombere dagen. Herinner je mij in stralende zon, hoe ik was toen ik alles nog kon.

Luciën Willemsen echtgenoot van Annie Willemsen-Mouws in de leeftijd van 70 jaar. Zundert: Annie Willemsen-Mouws Zundert: Jos en Miranda Willemsen-de Koning Dennis Loenhout (B): Ron en Nancy Willemsen-De Meutter Dario Achtmaal: Nancy en René Michielsen-Willemsen Birgit en Kevin Lieke Jan Breda, 5 januari 2014 Correspondentieadres: St. Bavostraat 36, 4891 CJ Rijsbergen Ons pa is opgebaard in ‘Het Afscheidshuis’, St. Bavostraat 18 te Rijsbergen, waar u welkom bent om afscheid van hem te nemen op donderdag 9 januari van 19.00 – 19.30 uur. De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 11 januari om 14.00 uur in aula 2 van uitvaartcentrum Zuylen, Tuinzigtlaan 11 te Breda. Samenkomst in de ontvangstkamer van het Uitvaartcentrum, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren. Na de dienst kunt u de familie persoonlijk condoleren in de koffiekamer. Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen bent u toch welkom.

Je was er altijd Je was er heel veel Je was er voor iedereen En nooit teveel Veel te vroeg moeten we afscheid nemen van

Luciën Willemsen Wij wensen de familie heel veel kracht en sterkte toe Fam. Leenaerts: Dre en Anneke Richard Robert en Miranda Nienke, Bieke Mirella en Richard Femke, Stef

DANKBETUIGING Voor uw blijken van belangstelling en medeleven die wij van u mochten ontvangen na het overlijden van ons pa en opaatje

Sjef van Hassel willen wij u hartelijk bedanken. Dit is voor ons een grote steun geweest. Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

Jac en Liza de Bruijn-Zagers

Na een dappere strijd die zij uiteindelijk niet mocht winnen, is gestorven mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder en trotse oma

Op dinsdag 14 januari 2014 zijn wij

Cor van den Broek

50 jaar getrouwd

Jos Vissers

Deze dag willen wij niet zomaar voorbij laten gaan.

echtgenote van

in de leeftijd van 76 jaar Jos Vissers Annelies en Frans Rachelle en Ellen Sylvain John en Ada Yvonne en Niels Loes Paul Marlou en Toine Tom en Kelly

U bent van harte welkom op onze receptie van 19.00 tot 20.30 uur in Restaurant De Wissel, Bredaseweg 10 - 4881 DE Zundert.

Wij danken iedereen voor de overweldigende belangstelling, mooie woorden, fijne brieven, kaarten en berichtjes die wij mochten ontvangen na het overlijden van onze

4884 AW Wernhout, 6 januari 2014 Wernhoutseweg 60

Peter

De crematiedienst vindt plaats op vrijdag 10 januari om 11.00 uur in crematorium Zegestede, Ionweg 12 te Roosendaal (A58, Afslag Zegge).

De leegte blijft ontzettend moeilijk te aanvaarden, maar zoveel betrokkenheid verzacht het verdriet, en vergroot de moed om verder te gaan.

Gelegenheid tot schriftelijk condoleren voor aanvang van de crematiedienst en persoonlijk na de dienst in de ontvangstruimte van het crematorium.

Marianne Marc Denny Kimberly

Dex GEBOREN

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor de belangstelling, die wij mochten ontvangen na het overlijden van ons ma en oma

Maria-Johanna Konings-Embregts We zijn geraakt door de fijne herinneringen, die velen met ons deelden en de zorg die moeder heeft gekregen al die jaren dat zij die nodig had. Iedereen daarvoor dank.

28 december 2013

Zoon van Peet Roovers en Linda Mouws Krochtenweg 6a, 4884 MZ Wernhout

De kaarten, bloemen en andere blijken van medeleven hebben ons enorm gesteund. Leo en Mieke Konings Walter en Francien Konings Kleinkinderen

Bart

DANKBETUIGING Langs deze weg bedanken wij iedereen voor de belangstelling en medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn vrouw, ons ma, schoonmoeder, oma, zus en schoonzus

28 december 2013 Zoon van

Koen & Marlou van Broekhoven Raaijmakersstraat 18, 4891 NC Rijsbergen

Timo

Riet Mutsters Bijzonder dank aan dr. Kraanen, pastor Jan van Steenoven, de dames van Groenhuijsen Thuiszorg en de medewerkers van de avondwake.

3 januari 2014 Zoon van

Jack & Ilona Embregts - van Hasselt Prieelberk 39, 4881 XS Zundert

P.N. Mies, kinderen, kleinkinderen, familie Mies en familie Mutsters

Drukkerij Vorsselmans Bredaseweg 26 | Zundert | 076 5998111

Zundert, januari 2014

het Afscheidshuis

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

PAGINA 7


recht is pas mogelijk, nadat het college van burgemeester en wethouĚĞƌƐǀĂŶĚĞŐĞŵĞĞŶƚĞƵŶĚĞƌƚŽƉŚĞƚǀĞƌnjŽĞŬŚĞĞĨƚďĞƐĐŚŝŬƚ͘/ŶŐĞĚŝĞŶde aanvragen liggen gedurende 2 weken elke werkdag tussen 09.00 uur en 12.30 uur ter inzage bij het cluster Vergunningverlening en HandhaǀŝŶŐ͕ƌĞĚĂƐĞǁĞŐϮƚĞƵŶĚĞƌƚ͘

Van de Gemeenteraad Vergaderingen KƉĚŝŶƐĚĂŐϭϰũĂŶƵĂƌŝϮϬϭϰǀĞƌŐĂĚĞƌƚĞZĂĂĚ

'ĞŵĞĞŶƚĞ/ŶĨŽƌŵĂƟĞ Week 2, 8 januari 2014

Vergunningen Bekendmaking van het college van burgemeester en wethouders: Aanvragen omgevingsvergunningen Datum aanvraag

Soort activiteit

Locatie

23-12-2013 

kappen 60 bomen 

Wildertsedijk naast 22, ƵŶĚĞƌƚ

23-12-2013

kappen 16 bomen

Wernhoutseweg achter 47b Wernhout

24-12-2013 

kappen 8 bomen 

hoek Wernhoutseweg >ĞĞƵǁĞƌŝŬƐƚƌĂĂƚ͕ƵŶĚĞƌƚ

30-12-2013 

plaatsen uitbouw ĂĂŶǁŽŶŝŶŐ

Wernhoutseweg 45, ƵŶĚĞƌƚ

31-12-2013

permanent bewonen recreatiewoning

Kleine Heistraat 16 K399, Wernhout

31-12-2013

permanent bewonen recreatiewoning

Kleine Heistraat 16 K399, Wernhout

*3) Tegen een aanvraag om bouwvergunning kan geen bezwaar worden ingediend. Bezwaar op grond van de Algemene wet bestuursrecht is pas mogelijk, nadat het college van burgemeester en wethouders van de geŵĞĞŶƚĞƵŶĚĞƌƚŽƉŚĞƚǀĞƌnjŽĞŬŚĞďďĞŶďĞƐĐŚŝŬƚ͘

Overig nieuws

Rechtsbescherming, zie bij *1 Verleende/ontvangen vergunningen en ontheffingen APV Activiteit

*2) Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit tegen de verleende ontheffingen c.q. vergunninŐĞŶĞĞŶďĞnjǁĂĂƌƐĐŚƌŝĨƚŝŶĚŝĞŶĞŶďŝũŚĞƚĐŽůůĞŐĞǀĂŶΘtǀĂŶƵŶĚĞƌƚ͕ WŽƐƚďƵƐϭϬ͘ϬϬϭ͕ϰϴϴϬ'ƵŶĚĞƌƚ͘Deze termijn gaat in op de dag na die van verzending van het besluit aan de aanvrager. ĞŶ ďĞnjǁĂĂƌƐĐŚƌŝĨƚ dat per e-mail is ingezonden, wordt pas nadat dit bezwaar Awb-conform is in behandeling genomen. U kunt ook de Voorzieningenrechter van de ƌĞĐŚƚďĂŶŬŽŵĞĞŶǀŽŽƌůŽƉŝŐĞǀŽŽƌnjŝĞŶŝŶŐǀƌĂŐĞŶ͘ĞŶǀŽŽƌůŽƉŝŐĞǀŽŽƌnjŝĞŶŝŶŐ ŝƐ ĞĞŶ ƐŽŽƌƚ ŬŽƌƚ ŐĞĚŝŶŐ͘ ĞŶ ĚĞƌŐĞůŝũŬ ǀĞƌnjŽĞŬ ŬƵŶƚ Ƶ ƌŝĐŚƚĞŶ aan de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met het cluster Vergunningverlening en Handhaving, tel. 076 – 599 56 00.

Datum

sĞƌŐƵŶŶŝŶŐ ϮϬϭϯƚͬŵ ǀĞƌŬŽŽƉǀƵƵƌǁĞƌŬ ϮϬϭϳ

Locatie

Datum verzending

ĐŚƚŵĂĂůƐĞǁĞŐϭϬ ƵŶĚĞƌƚ

ϮϬͲϭϮͲϮϬϭϯ

Rechtsbescherming, zie bij *2 Aanvraag bouwvergunning 2e fase Datum aanvraag

Soort activiteit

Locatie

ϬϲͲϭϮͲϮϬϭϯ 

,ĞƚŐĞŚĞĞůǀĞƌƉůĂĂƚƐĞŶ ǀĂŶĞĞŶǀƌŝĞƐŚƵŝƐ͕ ĞdžƉĞĚŝƚŝĞƌƵŝŵƚĞĞŶ technische lokalen

/ŶĚƵƐƚƌŝĞǁĞŐϵͲϭϭ͕ ƵŶĚĞƌƚ

Rechtsbescherming, zie bij *3

Verwijzingen ter inzage / bezwaar maken *1) Tegen een aanvraag om omgevingsvergunning kan geen bezwaar worden ingediend. Bezwaar op grond van de Algemene wet bestuurs-

Vergadering Welstandscommissie op 13 januari 2014 KƉ ŵĂĂŶĚĂŐ ϭϯ ũĂŶƵĂƌŝ Ă͘Ɛ͘ ǀĞƌŐĂĚĞƌƚ ĚĞ tĞůƐƚĂŶĚƐĐŽŵŵŝƐƐŝĞ ǀĂŶĂĨ Ϭϵ͘ϬϬƵƵƌŝŶŚĞƚŐĞŵĞĞŶƚĞŚƵŝƐ͕DĂƌŬƚϭƚĞƵŶĚĞƌƚ͘sŽŽƌŝŶĨŽƌŵĂƚŝĞŽǀĞƌ ĚĞ ĂŐĞŶĚĂ ĞŶ ŚĞƚ ĞdžĂĐƚĞ ƚŝũĚƐƚŝƉ ǀĂŶ ďĞŚĂŶĚĞůŝŶŐ ŬƵŶƚ Ƶ ƚǁĞĞ ĚĂŐĞŶ ǀſſƌ ĚĞ ďĞŚĂŶĚĞůŝŶŐ ĐŽŶƚĂĐƚ ŽƉŶĞŵĞŶ ŵĞƚ ĚĞ ŐĞŵĞĞŶƚĞ ƵŶĚĞƌƚ͕ ĚĞ heer A. de Rooij tel. 076-596 98 25. U kunt dan tevens aangeven of u de vergadering wilt bijwonen. U heeft geen spreekrecht.

openbare vergadering Het Besluit (raadsvergadering) Verkorte agenda: ͻ sĞĞƌŬƌĂĐŚƚŝŐďĞƐƚƵƵƌƌĂďĂŶƚ openbare vergadering Ronde Hal Verkorte agenda: ͻ ^ƚƌƵĐƚƵƵƌǀŝƐŝĞtĞƌŶŚŽƵƚ ͻ ZĞŶŽǀĂƚŝĞŐLJŵnjĂĂůtĞƌŶŚŽƵƚ openbare vergadering Ronde Trouwzaal Verkorte agenda: ͻ /<ZŝũƐďĞƌŐĞŶ ͻ ƵƌŐĞƌŝŶŝƚŝĂƚŝĞĨŐĞůƵŝĚƐǁĂůZĂŶĚǁĞŐ ͻ ϭĞtŝũnjŝŐŝŶŐŐĞŵĞĞŶƐĐŚĂƉƉĞůŝũŬĞƌĞŐĞůŝŶŐKDt ͻ ƉWĂƌĐdŝĐŚĞůƚZŝũƐďĞƌŐĞŶϭĞƉĂƌƚŝĞůĞŚĞƌnjŝĞŶŝŶŐ Tijd en plaats ,Ğƚ ĞƐůƵŝƚ ǀŝŶĚƚ ƉůĂĂƚƐ ŝŶ ĚĞ ŚĂů ǀĂŶ ŚĞƚ ŐĞŵĞĞŶƚĞŚƵŝƐ͕ DĂƌŬƚ ϭƚĞƵŶĚĞƌƚ͘ĞĂĂŶǀĂŶŐŝƐϮϬ͘ϬϬƵƵƌ͕ǀĂŶĂĨϭϵ͗ϰϱƵƵƌƐƚĂĂŶĚĞ deuren van het gemeentehuis voor u open. De Ronde begint om 21.00 uur met een vragenhalfuurtje. Aansluitend zullen de agendapunten inhoudelijk worden behandeld. Agenda ter inzage De agenda en de voorstellen kunt u terugvinden op onze website www.gemeenteraadzundert.nl. Inspreken Tijdens het vragenhalfuurtje bestaat de mogelijkheid tot inspreken.

Verkiezing Gemeenteraad 2014 KANDIDAATSTELLING De voorzitter van het centraal stembureau voor verkiezing van de leden ǀĂŶĚĞƌĂĂĚǀĂŶĚĞŐĞŵĞĞŶƚĞƵŶĚĞƌƚŵĂĂŬƚŚĞƚǀŽůŐĞŶĚĞďĞŬĞŶĚ͗ ϭ͘ K Ɖmaandag 3 februari 2014 zal de kandidaatstelling voor de verkienjŝŶŐǀĂŶĚĞůĞĚĞŶǀĂŶĚĞƌĂĂĚǀĂŶĚĞŐĞŵĞĞŶƚĞƵŶĚĞƌƚƉůĂĂƚƐŚĞďben. Ϯ͘ KƉĚŝĞĚĂŐŬƵŶŶĞŶďŝũĚĞĂĨĚĞůŝŶŐDĂĂƚƐĐŚĂƉƉŝũĞŶŝĞŶƐƚǀĞƌůĞŶŝŶŐ͕ ďƵƌĞĂƵǀĞƌŬŝĞnjŝŶŐĞŶĂĂŶŚĞƚĂĚƌĞƐDĂƌŬƚϭƚĞƵŶĚĞƌƚ͕ďŝũŚĞƚĚĂĂƌ gevestigde centraal stembureau van 9.00 tot 17.00 uur lijsten van ŬĂŶĚŝĚĂƚĞŶ;ŵŽĚĞů,ϭͿǁŽƌĚĞŶŝŶŐĞůĞǀĞƌĚ͘ 3. De benodigde formulieren voor: Ͳ ĚĞůŝũƐƚĞŶǀĂŶŬĂŶĚŝĚĂƚĞŶ;ŵŽĚĞů,ϭͿ - de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kanĚŝĚĂĂƚƐƚĞůůŝŶŐ;ŵŽĚĞů,ϵͿ - de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de poliƚŝĞŬĞŐƌŽĞƉĞƌŝŶŐďŽǀĞŶĞĞŶŬĂŶĚŝĚĂƚĞŶůŝũƐƚ;ŵŽĚĞů,ϯͲϭͿ - machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of ĂĨŬŽƌƚŝŶŐĞŶĚĂĂƌǀĂŶ͕ďŽǀĞŶĞĞŶŬĂŶĚŝĚĂƚĞŶůŝũƐƚ͘;ŵŽĚĞů,ϯͲϮͿ Ͳ ĚĞ ǀĞƌŬůĂƌŝŶŐĞŶ ǀĂŶ ŽŶĚĞƌƐƚĞƵŶŝŶŐ ǀĂŶ ĞĞŶ ŬĂŶĚŝĚĂƚĞŶůŝũƐƚ ;ŵŽdel H 4) - de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsƚĞŶƚŽƚĞĞŶůŝũƐƚĞŶĐŽŵďŝŶĂƚŝĞ;ŵŽĚĞů/ϭϬͿnjŝũŶƚŽƚĞŶŵĞƚĚĞĚĂŐ van de kandidaatstelling kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar. 4. Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom van tweehonderdvijfentwintig euro worden betaald door overmaking van dit bedrag ŽƉƌĞŬĞŶŝŶŐŶƵŵŵĞƌϮϴϱϬϳϱϬϭϮƚĞŶŶĂŵĞǀĂŶĚĞŐĞŵĞĞŶƚĞƵŶĚĞƌƚ͕ tenzij bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van de raad van ĚĞŐĞŵĞĞŶƚĞĞĞŶŽĨŵĞĞƌnjĞƚĞůƐĂĂŶĚĞƉŽůŝƚŝĞŬĞŐƌŽĞƉĞƌŝŶŐŝƐͬnjŝũŶ toegekend.

Volg de vergaderingen De vergaderingen zijn openbaar. Via internet kunt u live luisteren ;www.zundert.raadsinformatie.nl). Daarnaast is de vergadering van Het Besluit en aansluitend De Ronde Hal live te volgen via de ůŽŬĂůĞŽŵƌŽĞƉZK^ƚǀ͘ Contact De gemeenteraad wordt ondersteund door de raadsgriffie en is bereikbaar via telefoonnummer 076-599 55 59 en e-mail: griffie@zundert.nl

EĂĚĞƌĞ ŝŶůŝĐŚƚŝŶŐĞŶ ŽŵƚƌĞŶƚ ĚĞ ǁĞƚƚĞůŝũŬĞ ǀŽŽƌƐĐŚƌŝĨƚĞŶ ďĞƚƌĞĨĨĞŶĚĞ de inlevering van kandidatenlijsten worden verstrekt door de afdeling DĂĂƚƐĐŚĂƉƉŝũĞŶŝĞŶƐƚǀĞƌůĞŶŝŶŐ͕ďƵƌĞĂƵsĞƌŬŝĞnjŝŶŐĞŶ͕DĂƌŬƚϭƚĞƵŶdert. Datum: 08-01-2013 De voorzitter voornoemd, L.C. Poppe-de Looff

/ŶƐƚƌƵĐƟĞǀĞƌŬĞĞƌƐƌĞŐĞůĂĂƌƐŐĞǁŝũnjŝŐĚƉĞƌϭͲϭͲϮϬϭϰ De instructie voor verkeersregelaars en het aanvragen van een aanstelůŝŶŐƐƉĂƐ ŬƵŶƚ Ƶ ǀŽŽƌƚĂĂŶ ǀŽůŐĞŶͬƌĞŐĞůĞŶ ǀĂŶĂĐŚƚĞƌ Ƶǁ ƉĐ͘ ůůĞƐ ŽǀĞƌ deze wijzigingen kunt u lezen op www.zundert.nl їĞůĞŝĚƐƚĞƌƌĞŝŶĞŶ їKƉĞŶďĂƌĞŽƌĚĞĞŶǀĞŝůŝŐŚĞŝĚїsĞƌŬĞĞƌƐƌĞŐĞůĂĂƌƐ͕ŝŶƐƚƌƵĐƚŝĞĞŶŽƉĚĞ website van ǁǁǁ͘ǀĞƌŬĞĞƌƐƌĞŐĞůĂĂƌƐĞdžĂŵĞŶ͘Ŷů.

Gemeente Zundert Redactie: ƐƚĂĨĂĨĚĞůŝŶŐ ĞƐƚƵƵƌƐnjĂŬĞŶ͕ ƚĞů͘ ϬϳϲͲϱϵϵ ϱϳ ϯϬ͕ ƉƵďůŝĐĂƚŝĞƐΛnjƵŶĚĞƌƚ͘Ŷů ͻ Redactie gemeenteraad: ŐƌŝĨĨŝĞ͕ ƚĞů͘ ϬϳϲͲϱϵϵ ϱϱ ϱϵ͕ ŐƌŝĨĨŝĞΛnjƵŶĚĞƌƚ͘Ŷů ͻ 'ĞŵĞĞŶƚĞƌĂĂĚ͕ ŽůůĞŐĞ ǀĂŶ ƵƌŐĞŵĞĞƐƚĞƌ ĞŶ tĞƚŚŽƵĚĞƌƐ͕ ĐŽŵŵŝƐƐŝĞ ďĞnjǁĂĂƌƐĐŚƌŝĨƚĞŶ͘ WŽƐƚĂĚƌĞƐ͗ WŽƐƚďƵƐ ϭϬ͘ϬϬϭ͕ ϰϴϴϬ ' ƵŶĚĞƌƚ ͻ ĞnjŽĞŬĂĚƌĞƐ͗ DĂƌŬƚ ϭ͕ ϰϴϴϭ E͕ ƵŶĚĞƌƚ͕ ƚĞů͗ ϬϳϲͲϱϵϵ ϱϲ ϬϬ͕ ĨĂdž ϬϳϲͲϱϵϵ ϱϲ ϲϲ ͻKƉĞŶŝŶŐƐƚŝũĚĞŶŐĞŵĞĞŶƚĞŚƵŝƐ͗ŵĂĂŶĚĂŐƚŽƚĞŶŵĞƚǀƌŝũĚĂŐǀĂŶϵ͘ϬϬƵƵƌƚŽƚϭϮ͘ϯϬƵƵƌ͘tŽĞŶƐĚĂŐŽŽŬǀĂŶϭϯ͘ϯϬƵƵƌƚŽƚϭϵ͘ϬϬƵƵƌ;ƉƵďůŝĞŬƐďĂůŝĞƐͿ͘KƉĞŶŝŶŐƐƚŝũĚĞŶDŝůŝĞƵƐƚƌĂĂƚ͗ŵĂĂŶĚĂŐϭϰ͘ϬϬͲϭϳ͘ϬϬƵƵƌ͕ĚŽŶĚĞƌĚĂŐ ϭϰ͘ϬϬͲϭϴ͘ϬϬƵƵƌĞŶnjĂƚĞƌĚĂŐϬϵ͘ϬϬͲϭϰ͘ϬϬƵƵƌ͘ͻ͗ŐĞŵĞĞŶƚĞΛnjƵŶĚĞƌƚ͘Ŷůͻ/͗ǁǁǁ͘njƵŶĚĞƌƚ͘Ŷůͻ&ĂĐĞŬ͗ǁǁǁ͘ĨĂĐĞŬ͘ĐŽŵͬ'ĞŵĞĞŶƚĞƵŶĚĞƌƚͻdǁŝƚƚĞƌǁǁǁ͘ƚǁŝƚƚĞƌ͘ĐŽŵͬ'ĞŵͺƵŶĚĞƌƚ Prijzenfestival bij Zundertse ondernemers

Winnaars eindejaarsactie blij verrast ZUNDERT- Maar liefst 21 blije consumenten delen in prijzenpot van 2550 euro als gevolg van een geslaagde einde- Ondernemersvereniging Zundert Centrum Ruim 10.000 volle stempelkaarten waren (OZC), tegenwoordig opererend onder de ingeleverd. Bij iedere besteding van 5 euro jaaractie bij de Zundertse ondernemers. Maandag kregen ze te horen wat ze precies gewonnen hadden. DOOR CHARLES LUIJTEN Het laat zich natuurlijk gemakkelijk raden

dat het bij Den Soete Inval van Imelda Diepstraten bepaald niet ongezellig is wanneer daar zoveel consumenten zijn

die midden in de prijzen zijn gevallen. Daarvan werden ze in het weekend door voorzitter Frank van de Klundert van de

noemer Winkelen in Zundert, op de hoogte gebracht. Dat was onder meer het geval bij Erno en Ilona Sloot. “Er werd verteld dat we een van de winnaars van de eindejaaractie waren, maar niet wat de prijs was. We werden uitgenodigd naar hier te komen en zijn vanzelfsprekend heel nieuwsgierig”, zeggen ze. Proosten Het stel moet daarvoor toch nog enig geduld opbrengen, net als al die andere gelukkigen. Eerst wil het bestuur van O.Z.C. met iedereen in het sfeervolle en knusse Den Soete Inval een dronk uitbrengen op de geslaagde actie en het nieuwe jaar. Daarvoor gaan de kurken van de flessen champagne. Van de geserveerde Lekkere hapjes uit eigen keuken wordt heerlijk gesmuld.

Blije gezichten bij de winnaars van de eindejaarsactie.

FOTO CHARLES LUIJTEN PAGINA 8

Geslaagde actie De voorzitter van de ondernemersvereniging houdt zijn woordje van ontvangst bewust kort, de aanwezigen willen immers alleen maar weten wat ze gewonnen hebben. Toch wordt aandachtig geluisterd naar het resultaat van de actie die van tot 31 december duurde.

bij de deelnemende ondernemer werd een stempel op de klantenkaart gezet (maximaal 20 per kaart). “Het bestuur van O.Z.C. toont zich best tevreden maar ook de 48 aan de actie deelnemende ondernemers zijn content over het verloop ervan,” zegt voorzitter Van de Klundert die de winnaars niet langer in spanning wil laten en overgaat tot de prijsuitreiking. Uit eten De Ondernemersvereniging Zundert Centrum pakt niet onaardig uit. Te verdelen door haar zijn tien prijzen van 50 euro, zes van 100 euro, vier van 250 euro en de hoofdprijs van 450 euro. De laatste mag de van Wernhout komende Nancy van Hees in ontvangst nemen. “Een prachtig begin van het nieuwe jaar. Ik ben erg blij want waaraan ik ook meedeed, nooit won ik eerder een prijs. Ik heb een dezer dagen een glazen lamp stuk laten vallen, scherven brengen geluk wordt wel eens gezegd,” zegt een stralende Nancy die haar 10-jarig zoontje Crijn bij zich heeft. Martha van Aert-Vermeiren kan haar geluk niet op met haar prijs van 250 euro. “Daar ga ik met de kinderen ’n keertje lekker van uit eten,” zegt ze.


Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed

Guust en Els van Tichelt

reparaties witgoed producten Etten-Leur

gram gram gram gram gram

Tel.: 06-50905037

HachĂŠ ........................1.45 Varkenshaasjes .......1.95 Nasi of Bami.............0.85 Saucise .....................1.60 Hampreisalade .........1.30

WEEKAANBIEDING Gehaktballen 5 halen, 4 betalen

Runderrookvlees en boterhamworst

ISO-RENO KOZIJNEN, RAMEN, DEUREN TIMMERWERKEN HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS TERRASOVERKAPPINGEN ROLLUIKEN/SCREENS/MARKIEZEN SEKTIONAL GARAGEDEUREN

WWW.ISO-RENO.NL De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur â&#x20AC;&#x2DC;s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

2 25

100 gram

2 95

2 x 100 gram

KEURSLAGERKOOPJE

Gekruide gehaktballen

Hondentrimsalon Lupa â&#x20AC;Ś waar kwaliteit en welzijn centraal staan. Elien Lauryssen, Hoogeind 66 2321 Meer (B) (0032) (0) 476 45 15 44 U kan ons vinden op Facebook

Tuinman â&#x20AC;&#x201C; Stratenmaker nodig! Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN.

* * * * * *

VLEESWARENKOOPJE

Stroopwafeltje

Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

MARKT 9 ZUNDERT TELEFOON 076-5972392

100 100 100 100 100

SPECIAL

Íť>>^KKZdE^dZd/E'E ÍťKW,K'EÍť^,KKED<E ÍťsKKZÍłEE:Z^hZdE ÍťKEZ,KhÍť^EK/E Íťt/:<hEEEKK<sKKZ>> DdZ/>EKZ'E Íť&sKZsE,dsh/> Íťh/>/:<WZ/:^KW's Íť'ZEd/KW>KE^tZ< ÍťKEZ,Kh>sE& ÎŚĎŻĎŹÍ&#x2022;ͲWZDE GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS

Frans Klaver, 076â&#x20AC;&#x201C;7660080

4DE GRATIS TROTS VAN DE KEURSLAGER

SALADE DUO

Erwtensoep

Filet Martino Salade van het huis

2E BEKER HALVE PRIJS

Aanbiedingen zijn geldig van 30 dec. t/m 4 jan.

Hendrikx,

keurslager Edgard Hendrikx, , keurslager Molenstraat 190, 4881 GH ZUNDERT Molenstraat 190, Zundert Tel. 076-5972301, Fax: 076-5974590 Tel. 076-5972301 fax 076-5974590 info@hendrikx.keurslager.nl http://hendrikx.keurslager.nl www.hendrikx.keurslager.nl

2 x 100 gram

2 99

VOOR IN DE WOK

Varkenshaas satevlees + bakje satesaus 400 gram

6 95

Voor al uw administratieve en fiscale zaken voor zowel de Agro- als de MKB-sector. Bezoek onze website en maak vrijblijvend een afspraak. Oude Bredaseweg 7A - 4872 AB Etten-Leur Telefoon: 076-5040456 - Fax: 076-5040457 info@peetersfiscaal.nl - www.peetersfiscaal.nl

- opleidingen tot NMI/MfN registermediator

- in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

lid van Register Belastingadviseurs

Het Mediation Educatie Centrum leidt op voor het examen tot erkend NMI/MfN registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website, of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatieavond (start 19.30 uur) : Tel: 015 â&#x20AC;&#x201C; 36 112 36

Woe. 5 febr., WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do. 6 maart, Hotel Trivium Etten-Leur

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

www.adviesburocoremans.nl

Tel: 076-5962336 Fax: 076-5964794 info@adviesburocoremans.nl

Voetbalvereniging Achtmaal wenst al haar leden, sponsors en vrijwilligers een voorspoedig, gezond en sportief 2014. Bestuur VV Achtmaal www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

hX]V[ 7^_VVcgt u een ontvan]deeZg 7^\h ATIS GR nten + 10 peupas! op d

100 punten: 500 punten: Kleine Roombotercake 12-persoons verjaardagsGRATIS taart GRATIS 250 punten: Kleine vruchtenvlaai GRATIS

1000 punten: Cadeaubonnen t.w.v. ¤ 50.-

Zo werkt het: Â&#x2122;7^_Za`ZWZhiZYZZjgddcikVc\ijZZcejci# s"IJELKEBESTEDEEUROONTVANGTUEENPUNT Â&#x2122; WZiVVaiZZcWdg\kVcĂ&#x20AC;'!*%kddg]Zi s5JBETAALTEENBORGVANâ&#x201A;Ź VOORHET pasje (terug te ontvangen bij retouneren PASJETERUGTEONTVANGENBIJRETOURNEREN van de kaart). VANDEKAART Â&#x2122; ^_VVchX]V[dcikVc\ijZZc7^\H]deeZg s"7IJAANSCHAFONTVANGTUEEN"IG3HOPPER GRATIS + 10 punten op de pas! '2!4)3 PUNTENOPDEPAS Â&#x2122;9Z`VVgi^hhig^`ikZgigdjlZa^_`# s$EKAARTISSTRIKTVERTROUWELIJK Â&#x2122; Z\ZheVVgYZejciZco^_cc^Zi s$9EGESPAARDEPUNTENZIJNNIET inwisselbaar voor contant geld.

INWISSELBAARVOORCONTANTGELD

Joost Douenburg St. Bavostraat 53, tel (076) 596 12 65, Rijsbergen joost.douenburg@echtebakker.nl


SPORT

Zwemvereniging De Wildert houdt gezinszwemmen

SportColumn Louis Bovée

Het RBC-gevoel

Het was een gezellige drukte.

ZUNDERT - Zwemvereniging De Wildert opende afgelopen maandag het nieuwe jaar met gezinszwemmen. Van zeven uur tot half negen was het voor al haar leden zwemmen. Hierbij mochten

ook broertjes en zusjes, papa’s en mama’s en opa’s en oma’s mee komen zwemmen. Dit keer werd er niet getraind maar mocht er gespeeld worden. In plaats van dat de lijnen in het zwembad werden gelegd kwamen er allerlei matten

en ballen in het zwembad te liggen en was de glijbaan open. Deze werden door de zwemmers dankbaar in gebruik genomen en er werd naar hartelust gespeeld. Een mooi begin van het nieuwe jaar.

Zundert Rijsbergse Dartfedartie

ZRDF viert op 24 mei haar 25-jarig bestaan ZUNDERT - Zaterdag 24 mei viert de ZRDF haar 25-jarig bestaan. Vanaf 19.30 uur zal het avondfeest losbarsten bij café-zaal Het Wapen van Zundert. Dit met behulp van DJ Bart de Vries. En als klapper op de vuurpijl hebben we live-band Drievoud. Deze feestdag zal een hele dag duren. Over het middagprogramma wordt nog volop gebrainstormd. Zodra hier meer over bekend is wordt dit weer gecommuniceerd. Programma hervatting competitie C-poule Dammarkepot-Kieremikkers Den Bels III-Den Bels IV Stuivezand I-Krisje III The Jolly Of ‘69-VPV De Knots H4DC-Ossekop III Cel’s Angels-Jolly Dots VPC Marktizcht-Jolly Dots Kwartfinales beker B&S Ut Krisje (A)-Grand Neuf (A)

Nie Te Houwe (B)-Double Trouble (A) H.H.H. (A)-Dun Zatte Schup (B) Den Bels I (A)-Wapen I (A) Deze wedstrijden zullen gespeeld worden in de week van 13 januari. Mastercup 2013/2014 Op zaterdagavond 18 januari vindt het derde kwalificatietoernooi plaats bij café de Ossekop. Dit seizoen zullen er in totaal vijf kwalificatietoernooien plaatsvinden en één finaledag. Op de kwalificatietoernooien kan je punten vergaren om zo bij de beste spelers te zitten die uitgenodigd worden voor de finaledag (aantal finalespelers wordt besloten na kwalificatietoernooi 3). De winnaar van dit toernooi is dan de winnaar van de Mastercup 2013/2014. Voor meer informatie kijk op de toernooiagenda op: www.zrdf.nl Jeugddarten De afgelopen twee jaar is de ZRDF begonnen met het jeugddarten in samenwerking met ’t Stokperdje. Het jeugddarten houdt

in dat er één avond in de week een dartavond voor de jeugd wordt georganiseerd door de ZRDF bij ’t Stokperdje. Hier leren de kinderen het dartspelletje beter te kennen. De bedoeling hierachter is om de jeugd enthousiast te maken/houden, waardoor de Z.R.D.F. er later profijt van heeft. Ondanks dat het afgelopen seizoen minder een succes is geweest dan het eerste seizoen, willen we toch komend seizoen weer verder gaan met het jeugddarten. Als er iemand van jullie opmerkingen en/of tips heeft hiervoor, vernemen wij dat graag via jeugdplan@zrdf.nl. Wij zijn met name op zoek naar de juiste speelavond. Op dit moment onderzoeken wij de optie zondagochtend. Wij hopen dat jullie ons hiermee verder kunnen helpen, zodat we de komende seizoenen het jeugddarten verder kunnen uitbouwen. En mocht je dochtertje, zoontje, zusje, broertje, nichtje, neefje of iemand anders kennen die darten wel leuk vindt... geef het dan door en geef hem/haar op! Voor meer informatie kijk op: www.zrdf.nl

STZ begint het nieuwe jaar met mispeer ZUNDERT - Na de feestdagen hervatte STZ de competitie Eredivisie met een thuiswedstrijd in biljartcentrum Den Hoek tegen Holland Mineraal, de nummer 6 van de ranglijst. De marge bedroeg vooraf 3 matchpunten dus zou STZ, middels een goed resultaat, een medekandidaat voor de play-offs min of meer kunnen uitschakelen. De gasten uit Lochem waren, naar later zou blijken, tot de tanden bewapend naar Zundert gekomen om dat te voorkomen. Raymon Groot werd gekoppeld aan Jelle Pijl, een routinier pur-sang, hetgeen Raymon al vrij snel moest ervaren. Boven zichzelf uitstijgend stond Pijl halverwege al op 6-24 voor. Raymon worstelde, maar kwam niet meer boven en moest na 28 beurten en 21-45 de eer aan Pijl laten. Tegelijkertijd was Barry van Beers in een spannende strijd gewikkeld met Stefan Galla. Beide spelers wisten het publiek te boeien met fraaie series, hoogstaand spel en een steeds wisselende leider op het scorebord.

Barry leek op 42-37 de volle buit binnen te gaan halen, maar werd door Galla toch weer overruled met een serie van 6. Met nog 3 punten te gaan bleef Barry op 2 steken, zag Galla met 2 uitspelen en wist in de nabeurt toch weer langszij te komen. Derhalve 45-45 in 31 beurten en was dat éne partijpunt, naar later duidelijk werd, een schrale troost. De tweede helft zou dus voor STZ een ommekeer moeten brengen om toch nog zonder kleerscheuren uit deze wedstrijd te komen. Roland Forthomme bond de strijd aan met Murat Naci Coklu, voormalig Europees kampioen. Met fraaie oplossingen en series van 2-3-6-7 caramboleerde Roland zich naar 28-19, halverwege. De thee had Roland waarschijnlijk geen goed gedaan. Met 5 missers op rij zag hij Coklu naderen tot 30-25, maar pakte daarop geweldig uit met een serie van 9 en was de hiërarchie weer in ere hersteld. De taaie Turkse opponent counterde zich verderop met een serie van 10 en 5 naast Roland op 44-44. Roland toonde ook toen weer zijn klasse en killers instinct door met een slotserie

van 6 de finish te bereiken. In de gelijkmakende beurt kwam Coklu niet verder dan 3 punten, dus werd Roland beloond met 5047 in 29 beurten. Het leek er op dat STZ in haar missie zou gaan slagen, want Peter Ceulemans was op de andere tafel goed op dreef tegen Anno de Kleine. Met 3 punten na 4 beurten begon het pas voor Peter met als gevolg halverwege 28-20 voordeel in 13 beurten. De Kleine had blijkbaar wel baat gehad van de theepauze want wat hij nadien liet zien, daar droomt hij meestal van. In 14 opeenvolgende beurten toverde hij de 30 ontbrekende caramboles uit zijn keu. Peter werd waarschijnlijk overdonderd door het spel van de Kleine en kon geenszins aanklampen aan de souplesse van voor de pauze. Op 39-50 legde hij aan voor de nabeurt, spannend natuurlijk maar de souplesse was op slag weer terug. De serie van 9 die volgde was knap werk maar net niet voldoende om langszij te komen, 39-50 in 27 beurten. De 3-5 nederlaag met een teammoyenne van 1.417 was geen toffe peer, maar een les voor de volgende wedstrijden. PAGINA 10

Tussen de zomer van 1963 en die van 1967 zat ik op een internaat in Roosendaal. Een soort strafkamp, want van de door de broeders van de congregatie van Saint Louis geleide organisatie moest veel en mocht weinig. Nooit ben ik eenzamer geweest dan toen. Mijn goede rapportcijfers op de Mulo deden daar niets vanaf. Omdat ik hard kon fietsen en aardig kon voetballen, kreeg ik enige status in de uit overwegend Amsterdammers, Rotterdammers en Hagenezen bestaande gemeenschap. Randstedelingen met een grote mond die de in hun ogen provinciaaltjes probeerden de les te lezen. Ik had de blaaskaken snel door en beet, door wat bluf, met succes van me af. Elke zondagmiddag werden we vier uur ’vrijgelaten.’ De ene week bracht ik een bliksembezoek aan mijn ouders in Stampersgat, de andere week bezocht ik een thuiswedstrijd van het in de tweede divisie van het profvoetbal uitkomende RBC. Ik fietste op mijn groene Union naar het stadion in de Voltastraat, kocht bij het loket een kaartje voor de staantribune en genoot van de verrichtingen van onder meer Johan de Haan, Pierre van Hal, Bennie Redel, Floor Verhagen en Henk van der Ven, de stoere verdediger die later een ’goede kennis’ werd. Sindsdien ben ik RBC blijven volgen, in goede en slechte tijden. Slechte tijden waren er zat. Zoals in 1971 toen de KNVB ook mijn club uit de profsector wegsaneerde. Dankzij trainer Kees Vermunt viel het team niet uit elkaar. Hij loodste RBC zelfs naar het algemeen landskampioenschap door zaterdaghoofdklasser Noordwijk te verslaan. Roosendaal stond op z’n kop. Ik dronk wat meer dan gebruikelijk, de bolletjes huzarensalade vlogen naar buiten en tegen middernacht reed ik op mijn brommer een tikje onvast de stad uit, terwijl om me heen overal ’Hup RBC’ en ’Wij zijn de kampioenen’ klonk. Begin jaren’80 keerde RBC terug in de eerste divisie. Onbetwist hoogtepunt vormde het bereiken van de bekerfinale 1986, waarin men in Amsterdam uiteraard kansloos was tegen Ajax. Tot de RBC-ers die dat meemaakten, behoorde Ruud Brood, de vlak voor Kerst ontslagen coach van Roda JC. Een andere uitschieter volgde in 1999 met het promoveren naar de eredivisie, in de eerste plaats de verdienste van trainer Robert Maaskant, iemand die alles uit zijn selectie wist te halen. Toen RBC op Nederlands’ hoogste niveau speelde, was ik vrijwel elk duel van de partij. Met de auto of de trein reisde ik er speciaal voor af vanuit de hoofdstad. Directievertegenwoordigster Mascha Simons legde meestal twee perskaarten voor me klaar, waardoor ik wisselende West-Brabantse vrienden kon meenemen. In augustus 2011 werd RBC failliet verklaard, het gevolg van wanbeleid op talrijke gebieden. Dat de gemeente niet opnieuw financieel bijsprong, vond ik begrijpelijk. Jan Pollemans huilde krokodillentranen. Deze zakenman met een gigantisch ego had RBC weer op de kaart gezet, maar volgens mij eveneens in belangrijke mate bijgedragen tot de ondergang. Het ging hem niet om het merk RBC, maar om het merk Pollemans. Hij is mijn minst populaire RBC-er geweest, Pierre van Hooijdonk, Theo Laseroms, Henk van der Ven en Henk Vos (over wie een interessante biografie in de maak is) mijn favoriete spelers. Robert Maaskant en Kees Vermunt mijn favoriete trainers. En nu speelt RBC in de vierde klasse D tegen ploegen als Bavel, Chaam, Zundert en Sprundel. Intens triest. Hoe de huidige trainer heet, hoef ik niet te weten. Elke maandagochtend zoek ik via internet daarentegen wel naar de uitslag en bekijk de ranglijst. RBC staat er momenteel helaas niet best voor. Doet toch een beetje pijn, want ik blijf een beetje RBC-er. Zondag 5 januari, twee dagen na de Nieuwjaarsreceptie, oefent RBC tegen FC Bergen. Een uitwedstrijd in Bergen op Zoom, altijd lastig.

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

KOSTELOOS INLOOPSPREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur www.advocaatvanderborst.nl

VV Jacobs Wegenbouw ZUNDERT - Zondag stond de wedstrijd tegen Buitenlust op het programma. Met een brede selectie werd afgereisd naar het veld om het jaar goed af te sluiten. Jacobs Wegenbouw begon sterk en dit resulteerde in een 0-1 rusttand door

een goal van Roy Martens. In de tweede helft liepen we verder uit naar een mooie 0-3 overwinning door goals van Jurgen en Robert-Jan. Volgende wedstrijd is 12 januari uit tegen Liesbos 4 om 9.30 uur.

Badminton Club Zundert ZUNDERT - Is sporten ook één van jouw goede voornemens voor 2014? Dan is badminton bij Badminton Club Zundert een prima keuze, sporten met plezier. Badminton is uitermate geschikt voor alle leeftijdsgroepen en spelniveaus. Badminton is een zeer actieve sport, waar jong en oud plezier aan beleven. Badminton Club Zundert speelt in Sporthal Onder de Mast en geeft op dinsdagavond

van 18.30-19.30 uur training aan jeugd van de basisschool en van 19.30-20.30 uur training aan jeugd van de middelbare school. Senioren spelen op dinsdagavond van 20.30-22.30 uur en op vrijdagavond van 21.00-23.00 uur. Tevens is er de mogelijkheid om seniorentraining te volgen. Deze training is van 21 januari t/m 25 maart elke dinsdagavond van 20.30-21.10 uur. Interesse? Kom vrijblijvend 3 keer spelen en beslis dan of je lid wilt worden.


RUNDERCORDONBLEU..........................................................100 gram HAMLAPPEN ..........................................................................................100 gram GEHAKTBALLEN ........................................................................................... 4 voor EISALADE ..................................................................................................100 gram KATENSPEK ........................................................................................... 100 gram

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

2.05 1.25 3.60 1.20 1.35

KANT EN KLAAR

ANDIJVIE STAMPPOT ...............................................................100 gram â&#x201A;Ź 0.90 MAANDAG DONDERDAG KASSAKOOPJE VERSE WORST 3 MALSE 4 VARKENSFILET 500 gram â&#x201A;Ź 3.60 BIEFSTUKKEN â&#x201A;Ź 5.95 DINSDAG VRIJDAG: + HACHEEVLEES VARKENSHAAS 4 VERSE WORST 500 gram â&#x201A;Ź 6.20 500 gram â&#x201A;Ź 8.90 WOENSDAG GEHAKT HOH 500 gram â&#x201A;Ź 3.10

SAMEN

â&#x201A;Ź 9.90

NIEUW! Frambozen enveloppen 300 g

Hugo Frizzante

ZATERDAG: SHOARMAPAKKET â&#x201A;Ź 5.95

www.slagerij-graumans.nl Molenstraat 43 - Zundert - 076-5973720 / 06-30736945

0.75 l

2.89

2.99

Een sportief 2014â&#x20AC;Ś? Elke maandagmiddag en dinsdagavond in Etten-Leur Elke maandagavond in Zundert

Dream bonbons

AEROBIC-GYM Met veel BBB-oefeningen op muziek, voor jong en oud Kijk voor meer informatie op www.aerobic-gym.nl

GRATIS PROEFLES

Annemieke Akkermans-v.d. Enden Tel. 0161 433647 annemieke.akkermans@hetnet.nl

LEUK, GEZOND ENâ&#x20AC;Ś BETAALBAAR, IN JANUARI GEEN INSCHRIJFGELD (HQQLHXZEHJLQPHWHHQĂ&#x20AC;MQH3DUWQHU" Wegens succes verlengd: 3 maanden gratis Bel voor meer informatie:

Lia van der Wel 0165-201023 Of 088-0221900 (landelijk) Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

Antiekrenovatie Hans Swanenberg s6ERWIJDERENVANVERF ENLAKLAGEN s/PNIEUWKLEURENENOFLAKKEN s/OKVOORALUWOVERIGEMEUBELEN s4EVENSSTRAAL ENSPUITWERK s+EUKENRENOVATIE s3TOELENMATTENENWEBBING :EVENBERGSCHEN(OEK 4EL&AX 

WWWANTIEKRENOVATIENL

Italiaanse pastagerechten 400 g

2.99 Vanaf zaterdag 11-01-2014

Stoomreiniger vloer - 1500 W - capaciteit: 560 ml

39.99

1.99

MP3 deurbel Met polyfone ringtones of maak zelf een deurbelmelodie.

LED-staaďŹ&#x201A;amp Ca. 500 lumen. Incl. batterijen.

19.99

Koekenpan Doorsnede: 28 cm.

9.99

Vers & voordelig!

Vanaf woensdag 08-01-2014

EN

*

Appelen 4 7 % goedkop Elstar

Jan Jochems HANDEL

28.99

TRANSPORT

er

1.5 kg

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

Katensteak Heerlijk malse varkenschnitzel gevuld met katenspek en afgewerkt met een smakelijke kruidenmix.

4 Zigeunerschnitsels + 4 Kipbraadworstjes

100 gram

samen voor

80

1

895

Gildeschotel Alleen opwarmen 4 Halen 3 betalen

Kalfsvinken

100 gram

Varkensrookvlees

115

Babi ketjap met bami

150 per persoon 500 Aanbiedingen zijn geldig van 8 januari t/m 15 januari 2014.

Slagerij Billet

0.95

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

43%

goedkop er

Houthandel en Mach.Timmerbedrijf

van 0.69

Specialist in hardhouten:

0.39

Volg ons op &

Molenstraat 112, 4881 CV Zundert Tel. 076-5972224, Fax 076-5975593, billet.gildeslager.nl

Tevens uw adres voor: schaven, zagen en frezen Canadastraat 4 St.Willebrord Tel. 0165-543094 Mobiel: 06-53498628

Spruiten 750 g

G.VAN TRIJP binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

of nasi

100 gram

v an 1.79

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 08-01-2014 t/m 14-01-2014.

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


SPORT

Handboogsportvereniging Eikels Worden Eiken

- ADVERTORIAL -

Kerstballenverschieting

Rabobank lanceert Emigratie Forum België

ZUNDERT - Zondag 29 december, de zondag tussen Kerstmis en oud en nieuw, werd bij Eikels Worden Eiken de kerstballenverschieting georganiseerd. Er heerste niet direct een wedstrijdsfeer, omdat iedereen voor zichzelf schoot en niet tegen anderen. Gezellig en erg druk was het in ieder geval wel.

Rabobank heeft een nieuw initiatief gelanceerd voor mensen die overwegen in België te gaan wonen. Emigratie Forum België bestaat uit een forum, blogs en informatie over wonen en hypotheken. Dit nieuwe onderdeel is ondergebracht in de bestaande website www.emigrerennaarbelgie.nl.

Bij deze wedstrijd kunnen er verschillende lekkernijen uitgekozen worden als prijs. Op de doelwand hangen kerstballen. Sommige daarvan bevatten bluspoeder. Als zo’n bal geraakt wordt, is dat duidelijk te zien door een stofwolk en heeft degene die schoot prijs. Niemand weet echter in welke bal poeder zit en in welke niet. In totaal konden er per schutter maximaal twee prijzen worden gewonnen, om zo de verdeling een beetje eerlijk te houden. De voorbereidingen werden vrijdagavond al getroffen door een klein clubje vrijwilligers van de vereniging. Ze vulden ballen met poeder, hingen alle kerstballen op de wand en versierden de wand verder met slingers. Daardoor was zondag alles klaar voor gebruik en kon de wedstrijd om tien uur beginnen. Per beurt werd er door elke schutter één pijl geschoten. Al in de eerste beurt had Rob van Loenhout prijs. Niet lang

Ris van Sprundel trekt de pijlen uit het doel.

daarna volgden ook Leo Brosens en Patrick Raats. De sfeer was goed en er werd veel met elkaar meegekeken, iedereen steeds weer benieuwd of er wat gewonnen zou worden. De wedstrijd werd om twaalf uur afgesloten. De prijzen die nog over waren werden verloot onder de schutters die zelf geen

poederbal hadden weten te raken. Voor meer foto’s van deze leuke wedstrijd of meer informatie over onze vereniging kunt u terecht op onze website, www. eikelswordeneiken.nl. U kunt natuurlijk ook eens binnenlopen bij een van onze trainingen, op dinsdag-, vrijdagavond en zondagochtend.

Biljarten in Zundert KAMPIOENSCHAP DRIEBANDEN TEAMS RIJSBERGEN 2014 Uitslagen 14e ronde Daemen 30.5277-Klein Keuke 2 38.1818 de Toekomst 35.3333-KOT 34.0809 Kwinkslag 30.9874-Carambole 38.3333 DEL 40.0000-Knollentuin/Raats Gebak 22.4772 Bakkerij Douenburg 37.3777-Duvels 28.2797 Kwinkslag 8 33.7002-Victoria 32.9646 KOT 2-André Billet Slagerij maandag 6 jan. Klein Keuke 1-Ossekop dinsdag 7 jan. Kortste partij: 13 brt. Jurgen v. Oorschot Hoogste serie: 8 car. Kees Jochems Hoogste alg.gem: 1.202 John Havermans; 1.000 Jurgen v. Oorschot. Beste teamprestatie: 40.0000 pnt. DEL Tussenstand: 1. DEL 483.2794 pnt; 2. Victoria 482.0728 pnt; 3. Klein Keuke 2 479.3616 pnt; 4. Daemen 479.2434 pnt; 5. Kwinkslag 8 478.4776 pnt; 6. Bakkerij Douenburg 471.4953 pnt; 7. KOT 467.0468 pnt; 8. de Toekomst 462.9456 pnt; 9. Caram-

bole 458.2214 pnt; 10. Knollentuin/Raats Gebak 451.7939 pnt; 11. Duvels 448.5426 pnt; 12. André Billet Slagerij 445.1866 pnt*; 13. Kwinkslag 437.8134 pnt; 14. KOT 2 427.5238 pnt*; 15. Klein Keuke 1 422.7804 pnt*; 16. Ossekop 419.5326 pnt* *wedstrijd minder gespeeld Opgave: Bekercompetitie 2014 speelschema vanaf week 13 t/m 20. Inschrijving tot 1 februari. POELIERSCHRAUWEN.NL Met een drukke kerst voor de boeg hebben de winkelbedienden van Poeliershuis Schrauwen de eerste helft van de competitie, en daarmee 2013, goed afgesloten door thuis in Biljartcentrum Den Hoek overtuigend te winnen van het bezoekend team Burgman-Biljarts.nl uit Bergeijk. Ton de Hoon speelde degelijk met een hoog begintempo en iets minder vlot tot aan de finish, terwijl Peter Meersman na lange tijd achtervolgt te hebben met series van 5 en 8 knap toesloeg. Mark Havermans was net op tijd in zijn partij tegen Roger

Roefs en Danny Geysen bleek superieur ten opzichte van Maarten Janssen. De volledige uitslag: 1. Danny Geysen vs. Maarten Janssen 45-21 (35 brt.); 2. Mark Havermans vs. Roger Roefs 45-42 (54 brt.); 3. Peter Meersman vs. Johan Roijers 40-34 (41 brt.); 4. Ton de Hoon vs. Ad Burgmans 40-33 (55 brt.). Door deze 8-0 overwinning passeren de wildspecialisten 2 teams op de ranglijst en staan zij op 50% van de te behalen caramboles op de 8e plaats (van 12 in totaal). Zaterdagmiddag 11 januari worden de wedstrijden in poule 2 Eerste Divisie hervat waarbij een thuiswedstrijd op het programma staat tegen MCR / Café de Uitspanning. In de eerste wedstrijd van het seizoen, 4 maanden geleden, werd er in Barendrecht nipt met 3-5 van dit team verloren. Één dag later wordt er wederom in Biljartcentrum Den Hoek gespeeld maar dan voor de Nationale bekercompetitie. In de eerste van twee ontmoetingen komt 2e divisionist Zwiers Groot Keuken naar Zundert.

Rabobank De Zuidelijke Baronie adviseert al ruim tien jaar Nederlanders die emigreren naar België. De bank vindt het belangrijk dat mensen een weloverwogen beslissing nemen als ze gaan emigreren. Hoe beter de voorbereiding, hoe kleiner de kans dat iemand voor verrassingen komt te staan. De website www.emigrerennaarbelgie.nl is al jaren een vertrouwd adres voor mensen die emigratie overwegen. Het nieuwe initiatief, een online platform van en voor (toekomstige) Nederbelgen, vergroot de uitwisseling van actuele informatie. De gespecialiseerde België-adviseurs van de Rabobank spelen een belangrijke rol op het platform. Met hun expertise over het financieren van een huis in de grensstreek, beantwoorden zij vragen die gesteld worden door de bezoekers van de website. Zij delen hun kennis over de gevolgen van emigra-

tie voor een hypotheek. Ook Gitte van der Aa, Jacqueline Leuris-Koremans, Mariëlle van Loon en Theo van Schaik, werkzaam bij Rabobank De Zuidelijke Baronie, zijn actief op het forum. Deskundigen op het gebied van juridische, fiscale en sociale zaken geven inhoudelijk advies over de specifieke problematiek uit de grensstreek. Deze juristen, fiscalisten, notarissen en andere adviseurs zijn zelf werkzaam in het grensgebied en hebben ervaring met de uitdagingen die Nederbelgen tegenkomen. Verder geeft de Rabobank op de vernieuwde website uitgebreide informatie over de huizenmarkt in België, over het koopproces en over België als woonland. Ook het kopen van een bestaand huis, nieuwbouw en het zelf bouwen komen aan bod. In de nieuwe blogs, geschreven door Nederbelgen, worden ervaringen en tips uitgewisseld. De nieuwe informatie is vrij beschikbaar. Met een account kunnen websitebezoekers ook zelf vragen stellen op het forum, profielen inzien, een blog schrijven of reageren op blogs van anderen. De beta-versie is onlangs live gegaan op www.emigrerennaarbelgie.nl.

Zundertse Zaalvoetbal Competitie Programma bekerwedstrijden Vrijdag 10 januari 19.00 Team Tito-Floribras 20.00 FC B.E.S.T.-Z.V. Café Stuivezand Maandag 13 januari 19.00 De Knots-Forza 20.00 Puntnetmenu-De Kerel

Uitslagen beker 3 januari Jochems-Tikkie Terug 0-5 Roelands boomkwekerij-Schouwenaars 9-6 6 januari KPJ Achtmaal-De Kerel 2-3 De Knots-Atlas Lions 5-19

Jubileum binnen Koninklijke Politiehondenvereniging

Jeugd groep 7 en 8 strijdt om de bekers

Scholentoernooi Tafeltennis Kerst 2013 van de groepen 7 en 8 van de Zundertse basisscholen meedoen.

De winnaars vlnr Tygo de Bruijn, Indy van Unen en Guus Kerstens.

RIJSBERGEN - Afgelopen vrijdag heeft weer het scholentoernooi tafel-

tennis plaatsgevonden in de Koutershof. Hieraan konden alle leerlingen

Er werd gestart om 12 uur met 2 rondes Poule wedstrijden. Heel fanatiek werd er door de jeugd gestreden voor de bekers. Vooral in de laatste ronde was het heel erg spannend, omdat toen al een herverdeling op sterkte was ontstaan. In deze laatste ronden werden dan ook in totaal zes 5-setters gespeeld en moest er een stapje extra worden gedaan om te winnen. Het was dit jaar de achtste keer dat dit toernooi georganiseerd werd door Tafeltennis Vereniging STIK uit Rijsbergen. Als eerste is geëindigd Indy van Unen van de Zonnebloem, als tweede Guus Kerstens van de Jozefschool en als derde Tygo de Bruijn van de Bavoschool. Mocht je het toernooi gemist hebben of vaker willen tafeltennissen den ben je van harte welkom om op de maandagavond, om een paar keer kennis te komen maken in de Koutershof. We beginnen om 19.00 uur. Meer informatie is ook te vinden op: www.sv-stik.nl PAGINA 12

Piet van Meel met zijn oorkonde en gouden speld.

RIJSBERGEN - Ons erelid Piet van Meel was onlangs 60 jaar lid van de KNPV, een zeldzaam lange tijd. In Piet zijn jeugd kon men slechts vanaf 18 jarige leeftijd en onbesproken gedrag lid worden van dit orgaan. Inmiddels is Piet, na enkele jaren lid van PHV Liesbos, 52 jaar lid- en erelid van PHV De Trouwe Bewaker in Rijsbergen. Een groot aantal honden zijn in die periode door hem met succes opgeleid tot Politiehond 1 en 2, of tot Politiehond Bewakingsdienst. Het groot aantal behaalde certificaten spreekt voor

zich. Daarnaast is Piet jarenlang inzetbaar geweest als pakwerker voor het befaamde bijtwerk. Zijn vele opgeleide Politiehonden zijn veelal terechtgekomen bij en ingezet voor Politie- en Bewakingsdiensten. Vanwege zijn grote inzet, betrokkenheid, en liefde voor de Politiehondensport ontving Piet van Meel nadat hij eerder al de zilveren KNPV speld ontving onlangs de Gouden speld met een ingelijste diamanten oorkonde van de Koninklijke Nederlandse politiehonden vereniging. Van harte gefeliciteerd Piet, maar ook Naantje van Meel proficiat.


CARNAVALSWINKEL KEES KONINGS WWW.KEESKONINGS.COM te ESSEN

ook gel- en acrylnagels

Katerstraat 50, 4881 AS Zundert

- advertorial -

Met de bus naar school is voordeliger dan je denkt weekend en tijdens nationale feestdagen de hele dag)? Dan kun je voor € 11,00 per jaar het Brabantse Dalkortingsproduct kopen. Hiermee reis je in de daluren altijd met 40% korting. Gecombineerd met de 34% leeftijdskorting loopt de korting in de daluren op tot 60%. Abonnementen Reis je dagelijks een grotere afstand naar school? Dan kan een van de abonnementen interessant voor jou zijn. In Brabant zijn twee abonnementen verkrijgbaar.

Het is winter. Het weer kan grillig zijn. De afgelopen jaren zijn we regelmatig getrakteerd op sneeuwen ijspret. Die mooie wintertaferelen hebben ook een keerzijde. Voor jongeren die dagelijks een flink eind moeten fietsen om op school te komen levert dit soms veel ongemak op. De bus is dan een mooi alternatief om van huis naar school te reizen. Warm, droog en lekker comfortabel.

Persoonlijke OV-chipkaart Reisproducten zijn te gebruiken op een Persoonlijke OV-chipkaart, een persoonsgebonden kaart (met pasfoto). Een Persoonlijke OV-chipkaart kun je online bestellen op www.ov-chipkaart.nl. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een foto van jezelf en de mogelijkheid om met iDeal te betalen. De OV-chipkaart kost € 7,50 en wordt binnen een paar dagen per post thuisgestuurd.

Uit onderzoek is gebleken dat veel ouders onvoldoende kennis hebben van de Brabantse reisproducten die de busreis naar school een stuk voordeliger kunnen maken. Dit terwijl de provincie NoordBrabant aantrekkelijke tarieven heeft speciaal voor jongeren.

34% Leeftijdskorting t/m 18 jaar In heel Nederland krijgen kinderen t/m 11 jaar standaard 34% leeftijdskorting als zij reizen met een Persoonlijke OV-chipkaart. In de bussen van Brabant geldt dit voordeel standaard ook voor jongeren t/m 18 jaar. Dus of je nu één keertje met de bus gaat, of iedere dag. Je reist altijd voordelig.

Of je nu dagelijks met de bus naar school gaat, of zo nu en dan. Er is altijd een reisproduct dat bij je past.

40% Dalkorting Reis je regelmatig in de daluren (dat is op werkdagen na 9.00 uur en in het

Brabant Vrij 16- en 17-jarigen Ben je 16 of 17 jaar oud? Dan kun kiezen voor het maandabonnement ‘Brabant vrij 16- 17-jarigen’. Met dit abonnement reis je als je 16 of 17 jaar bent de hele maand op werkdagen (ma. t/m vr.) onbeperkt met de bussen van Arriva, Veolia Transport en Hermes in heel Brabant. Het abonnement kost € 41,50 per maand. Vooral handig voor mbo-scholieren die geen Studenten OV-chipkaart hebben. Jeugdmaandabonnement Voor jeugd van 12 t/m 18 jaar bestaat er een jeugdabonnement. Met het jeugdabonnement reis je onbeperkt, ook in het weekend, met de bus in heel Brabant voor € 83,00 per maand. Dat is voordelig als je bijna elke dag lange afstanden reist. Het abonnement geldt niet in de nachtbus.

Meer informatie: Alle informatie over de bussen in Brabant vind je op www.goedbezigbus.nl

Waar te koop? Een Persoonlijke OV-chipkaart en saldo koop je via www.ov-chipkaart.nl De Brabantse reisproducten koop je via een van de webshops: www.arriva.nl of www.veolia-transport.nl. Je kunt alle producten en saldo ook kopen bij een van de vele verkooppunten. Ga naar www.ov-chipkaart.nl/adresvinder voor een adres bij jou in de buurt.

In Brabant gelden in 2014 op alle buslijnen de volgende tarieven voor reizen op saldo met de OV-chipkaart: A 2586.<.:<*:2./€ 0,139 A 7;<*9<*:2./€ 4,00 (landelijk vastgesteld tarief. Dit bedrag wordt verrekend met de ritprijs als je uitcheckt) A  .<27;<*9<*:2./>88:-.:*+*7< liners 400 en 401 (sneldienst naar Utrecht) is € 8,00 A  *;2;<*:2./€ 0,87 (landelijk vastgesteld tarief per rit; geldt niet bij overstappen binnen 35 minuten)


Kees Kuijsveld

NAC-coryfeeën Adri Pelkmans en Kees Kuijs tonen in het NAC Museum de replica van het kampioensshirt uit 1921. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Niet ver van zijn woning in de Bredase wijk Brabantpark ligt het Kees Kuijsveld, de zesde NAC Breda Playground. Het is een eerbetoon aan voormalig NAC-speler en clubicoon Kees Kuijs. Samen met wethouder Saskia Boelema opende laatstgenoemde in oktober 2011 officieel ‘zijn’ veld aan de Elandstraat.

De Bredase wethouder Saskia Boelema en Kees Kuijs bij de officiële opening van het Kees Kuijsveld in 2011. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Kees Kuijs, van vreemde eend in de bijt tot clubicoon

‘Ik kwam niet voor de gezelligheid naar NAC’ Als speler maakte hij furore bij NAC, als supporter zit hij nog regelmatig bij ‘zijn’ club op de tribune. Kees Kuijs blikt terug op zijn imposante voetbalcarrière bij de Parel van het Zuiden. “Rat Verlegh had altijd het laatste woord.”

Kliekjes Daar vormen de spelers van Ajax en Feyenoord steevast kliekjes. Kees Kuijs: “Zowel Ajax als Feyenoord had altijd wel vier of vijf spelers in de selectie. De rest werd aangevuld met eenlingen van bijvoorbeeld, NAC, PSV en Fortuna Sittard. Wij waren dan ook op elkaar aangewezen. Ik heb het wel eens meegemaakt dat Ajax en Feyenoord na een interland tegen elkaar moesten voetballen. Dan werd alléén maar daarover gesproken. Het ging bijna ten koste van het nationale team. Toch was er wel een gezonde rivaliteit. Zelf vond ik het altijd leuk om tegen mijn vrienden bij PSV te spelen. Daar wilde je natuurlijk speciaal van winnen.” Stoten topclubs in Breda sportief gezien regelmatig hun neus, omgekeerd heeft NAC het in die tijd ‘boven de rivieren’ altijd heel moeilijk. “Psychologisch? Ja, dat kan best een rol spelen,” blikt Kees Kuijs terug. “Dat wordt er een beetje ingeprent, geloof ik, terwijl je het als speler eigenlijk niet wilt. Toch waren we altijd een beetje bang voor Feyenoord en Ajax.”

DOOR ADDO SPRANGERS In het jubileumboek ‘100 jaar NAC’ wordt de thans 82-jarige Kees Kuijs opgevoerd als een heus NAC-icoon. Dat is niet zonder reden. Tussen 1955 en 1963 speelt hij namelijk 238 competitiewedstrijden en 13 bekerduels in de clubkleuren van NAC, terwijl hij als NAC’er 39 keer voor het Nederlands Elftal uitkomt, daarmee zijn totale aantal interlands op 43 brengend. Zelf noemt Kees Kuijs het hem ten deel gevallen eerbetoon in het jubileumboek ‘wel grappig’. “Al zat ik er niet echt op te wachten,” voegt hij er meteen aan toe. Meeùs Het tekent de nuchterheid van de in het Noord-Hollandse Anna Paulowna geboren voormalige voetbalster. Als voetballer gevormd bij BKC en ZAP, belandt de linkervleugelverdediger bij Haarlem waar hij al snel in positieve zin opvalt. Vier interlands zijn het welhaast logische gevolg, waarna NAC-voorzitter Joseph Meeùs naar zijn diensten hengelt. Met succes, al verliep het niet helemaal zonder slag of stoot, zo vertelt Kees Kuijs. “De ‘oude’ Meeùs heeft me naar Breda gehaald. PSV was ook nog eventjes in beeld, maar ik had mijn jawoord al aan NAC gegeven. Voordat ik naar NAC kwam, overleed Meeùs echter. Het bestuur van NAC nam het over en ik kreeg ineens minder dan het salaris dat ik met Meeùs was overeengekomen. Ik heb me echter niet teruggetrokken en ben toch naar NAC gegaan. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar: een man een man, een woord een woord.” Combinatie Hoewel hij het bij NAC prima naar zijn zin heeft, blijft hij zich toch een beetje vreemde eend in de bijt voelen. “In de eerste plaats kwam ik binnen als die international van Haarlem. Daarnaast kwam ik uit de kop van Noord-Holland, uit Anna Paulowna. Ik moest echt wennen aan de mentaliteit hier. Ik kwam niet voor de gezelligheid, bij mij stond vooral het sportieve element voorop. Ik speelde bij het Nederlands Elftal en dat wil je dan natuurlijk wel even zo houden.” Van zijn inkomsten als semi-prof alleen kan Kuijs niet leven. Hij timmert naast het voetballen dan ook hard aan zijn maatschappelijke carrière. Zo doet hij de studie heilgymnastiek en massage (het tegenwoordige fysiotherapie), hetgeen hem later in staat stelde om als fysiotherapeut aan de slag te gaan. “De combinatie van een voetballoopbaan en een maatschappelijke carrière ging goed samen,” vertelt Kees Kuijs. “Twee keer per week trainde ik ’s avonds bij NAC en elke woensdagmiddag ging ik naar de centrale training van het Nederlands Elftal in Den Bosch.”

Rat Verlegh De eerste trainer die hij bij NAC meemaakt is Jan Blom. “We gingen goed met elkaar om. Jan Blom deed vooral het praktische werk tijdens de trainingen. Grote man achter de schermen was echter Rat Verlegh. Hij stippelde de tactiek uit en hield ook de peptalks voor de wedstrijden. Bij Verlegh had ik het idee dat hij het niet echt in me zag zitten. Misschien had het te maken met het feit dat het niet altijd zo boterde tussen hem en Joseph Meeùs, de man die me naar NAC had gehaald. Ik stond er altijd in, dat was het punt niet. Maar in de zogenaamde ‘Flashbacks’ - een soort wedstrijdverslagen die Verlegh voor voetbalbladen schreef, werd ik bijvoorbeeld nooit genoemd.” Nog een vraagteken zet Kuijs bij het plotselinge geschuif met zijn persoontje in het team. “Aanvankelijk was mijn positie bij NAC linkervleugelverdediger, net als in Oranje. Gaandeweg echter stond ik steeds vaker stopperspil. Toen we in 1956 in de laatste ronde van de kampioenscompetitie uit naar Rapid JC moesten, besloot Verlegh om Bram Lussenburg op te stellen als stopperspil en moest ik weer verhuizen naar de linksbackpositie. Bram Lussenburg was een heel goede voetballer, maar miste eenvoudigweg de snelheid om Rapid JC-spits Noud van Melis af te stoppen. We verloren er met 5-1. Verlegh had echter altijd het laatste woord. Ach, ik heb er nooit een woord aan vuil gemaakt. Ik deed gewoon wat me gezegd werd.”

Kees Kuijs tijdens zijn voetballoopbaan.

FOTO ARCHIEF NAC

‘Ik had mijn jawoord al aan NAC gegeven’

Multifunctioneel Als vleugelverdediger was hij wel te vergelijken met Daley Blind van het huidige Ajax, meldt Kees Kuijs desgevraagd. “Geen gekke dingen doen en de bal gauw inleveren dus. Ik had een middenveld voor me staan waar ik de bal snel kwijt kon en dat er ook altijd wel iets goeds mee deed. In die tijd kwam je als back ook niet ver over de middellijn. Meestal bleef je op je eigen helft. Ook de positie van stopperspil lag me wel. Tegenwoordig worden spelers geacht multifunctioneel inzetbaar te zijn. Daley Blind verhuist net zo gemakkelijk van de linksbackpositie naar het middenveld, maar vroeger was zoiets niet gebruikelijk.” Visje Spijt van zijn overgang naar NAC heeft Kees Kuijs nooit gehad. Kees Kuijs: “Roel Wiersma en Toon Brusselers, met wie ik bevriend raakte bij het Nederlands Elftal, hebben namens PSV nog wel eens een visje uitgegooid, maar ik ben bij NAC gebleven. Hier speelde ik samen met fantastische spelers als Leo Canjels en Louis Overbeeke. Laatstgenoemde had een enorm goed schot. Als Leo Canjels er toevallig niet was, stond hij gewoon in de spits. Jan van Hoogenhuizen en Adri Pelkmans waren spelers naar mijn hart, ze gingen er altijd voor. Dat gevoel had ik later ook bij types als Rob Penders en Eric Botteghin, jongens waar je op kunt bouwen.”

Supporter Kees Kuijs weet waar hij over praat. Jarenlang maakte hij deel uit van de groep rapporteurs die wekelijks spelers in de eredivisie cijfers gaf voor het klassement ‘Voetballer van het Jaar’ in dagblad De Telegraaf. Vandaag de dag is hij als liefhebber nog met grote regelmaat op de tribune van NAC te vinden. “Ik heb twee seizoenskaarten van NAC. Meestal zit ik tussen generatiegenoten als Hein van Gastel, Stan de Rijk, Jacques Visschers en Frans Vermeulen. Voor de wedstrijd schatten we dan samen de kansen voor NAC in. Als Selectie NAC seizoen 1958-1959. Staand v.l.n.r. Puck Storimans, Pau van den Hoven, Jan Blom (trainer), Adri Pelkmans, Stan de Rijk, Kees Kuijs en Jan NAC na afloop gewonnen heeft, ben ik echt blij, hoor. Van speler ben ik een echte supporter van NAC geworden, zonder meer.” van Hoogenhuizen. Gehurkt v.l.n.r. Louis Overbeeke, Theo Laseroms, Leo Canjels, Cock Luyten en Frans Bouwmeester. FOTO ARCHIEF NAC PAGINA 14


Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

VAARBEWIJSCURSUS

Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

START BEGIN JANUARI Spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

WWW.YACHTCONSULT.COM.

Aanmelden leerlingen voor het schooljaar 2014 - 2015 De Basisscholen in de Gemeente Zundert en de Peuterspeelzalen van de kerkdorpen Zundert, Rijsbergen, Wernhout en Achtmaal stellen u in de gelegenheid leerlingen (kinderen die 4 jaar worden tussen 01-07-2014 en 01-07-2015) en peuters aan te melden die in het schooljaar 2014 â&#x20AC;&#x201C;2015 een van de onderstaande instellingen willen gaan bezoeken. Wilt u zo vriendelijk zijn om bij aanmelding de juiste gegevens (inclusief het Â&#x2022;Â&#x2018;ƤÂ?Â&#x2014;Â?Â?Â&#x2021;Â&#x201D;Č&#x20AC;Â&#x201E;Â&#x2014;Â&#x201D;Â&#x2030;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2022;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2DC;Â&#x2039;Â&#x2026;Â&#x2021;Â?Â&#x2014;Â?Â?Â&#x2021;Â&#x201D;Č&#x152;Â&#x201E;Â&#x2021;Â&#x2013;Â&#x201D;Â&#x2021;ĆĄÂ&#x2021;Â?Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x2014;Â&#x2122;Â?Â&#x2039;Â?Â&#x2020;Č&#x2039;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2021;Â?Č&#x152;Â&#x2021;Â?Č&#x20AC;Â&#x2018;Â&#x2C6;Â&#x2014;Â&#x2122;Â&#x2013;Â&#x201D;Â&#x2018;Â&#x2014;Â&#x2122;Â&#x201E;Â&#x2018;Â&#x2021;Â?Â&#x152;Â&#x2021;Â?Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201E;Â&#x201D;Â&#x2021;Â?Â&#x2030;Â&#x2021;Â?Ǥ

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Vroegboek BKB / BKC / PDB

â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D;

Geen speciďŹ eke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider

korting . t/m 19 jan

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties

BASISSCHOLEN: BASISSCHOOL ST. BAVO RIJSBERGEN St. Bavostraat 5, 4891 CG Rijsbergen, tel.: 076-596 1970 Kinderen die vóór 1 juli 2015 vier jaar oud worden kunnen vanaf heden worden aangemeld op onze school. De aanmelding kan gedurende het hele jaar 2014 plaatsvinden. Voor het aanmelden van uw kind kunt u contact opnemen met de directeur van de school de heer Willem Melis, of de adjunct-directeur mevrouw Jacqueline Aarts. Gelieve dit i.v.m. de planning te doen voor 17 maart. Voor meer informatie en de schoolgids kunt u kijken op internet: www.bavoschool.info

meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Bezoek onze infoavond! Breda: wo. 22 jan. (aanvang: 19.30 uur) Teteringenstraat 42 (Fabius) Roosendaal: do. 23 jan. (aanvang: 19.30 uur) Philipslaan 82 (Kalsdonk) Bergen op Zoom: dinsdag 21 januari 2014 (aanvang: 19.30 uur) Ooitas 3 Goes: do. 23 jan. (aanvang: 19.30 uur) Bergweg 12 (Wijkcentrum Jan Ligthart) Oosterhout: ma. 20 jan. (aanvang: 19.30 uur) Dillehof 1 (Fabius)

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray

ABC 123

Groot cursusaanbod Nederlands (lezen, schrijven) en rekenen in heel West-Brabant! Speciaal voor volwassenen met weinig vooropleiding, tegen lage kosten. Pak je tweede kans! Wil je beter lezen of schrijven (van <1f-2f), ook op de computer beter rekenen, budgetteren, je kansen op de arbeidsmarkt vergroten (leren solliciteren) of doorstromen naar een vervolg (beroeps-)opleiding? Dan kun je bij Kellebeek College Via: : .'3'0+0'+)'05'/21/'5)1'&'$')'.'+&+0) : .'3'0+0-.'+0')31'2'017'3&#)1(4#710&4 dichtbij huis Leslocaties De lessen vinden plaats in Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Breda, Zevenbergen en Oosterhout: dus altijd bij je in de buurt!

Onderstaande basisscholen vallen onder de Â&#x2013;Â&#x2039;Â&#x2026;Â&#x160;Â&#x2013;Â&#x2039;Â?Â&#x2030;Â&#x201D;Â&#x2039;Â?Â&#x192;Â&#x2039;Â&#x201D;Â?Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2122;Â&#x2039;Â&#x152;Â&#x2022;Â&#x2039;Â?Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x2030;Â&#x2021;Â?Â&#x2021;Â&#x2021;Â?Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x2014;Â?Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2013;Ǥ Â&#x2021;Â&#x2039;Â?Â&#x2022;Â&#x2026;Â&#x160;Â&#x201D;Â&#x2039;Â&#x152;ĆĄÂ&#x2018;Â&#x201D;Â?Â&#x2014;Â&#x17D;Â&#x2039;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2021;Â?Â?Â&#x2014;Â?Â&#x2013;Â&#x2014;Â&#x2DC;Â&#x192;Â?Â&#x192;Â&#x2C6;Â&#x160;Â&#x2021;Â&#x2020;Â&#x2021;Â?Â&#x192;ƢÂ&#x192;Â&#x17D;Â&#x2021;Â?Â&#x2018;Â&#x2019;Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x2022;Â&#x2026;Â&#x160;Â&#x2018;Â&#x17D;Â&#x2021;Â?Â&#x2021;Â?Â&#x2019;Â&#x2021;Â&#x2014;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2022;Â&#x2019;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x153;Â&#x192;Â&#x17D;Â&#x2021;Â?Ǥ Ook kunt u het formulier downloaden van onze site www.spoz.nl (Ouders â&#x20AC;&#x201C; Documenten) Zodoende kunt u het formulier op de inschrijfdag al ingevuld meebrengen. BASISSCHOOL SINT ANTONIUS - KLEIN ZUNDERT Kl. Zundertseweg 58, 4882 BH Zundert, tel.: 076-597 3598 MAANDAG 20 JANUARI van 15.30 - 16.30 uur www.antonius-zundert.nl BASISSCHOOL DE WEGWIJZER - ACHTMAAL Â&#x2039;Â&#x152;Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x2039;Â&#x152;Â?Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x2018;Â&#x2026;Â&#x192;Â&#x2013;Â&#x2039;Â&#x2021;ÇŁ Van Lanschotstraat 2, 4885 AC Achtmaal, E-mail: wegwijzer@spoz.nl of tel.: 076-598 7155 DINSDAG 21 JANUARI van 15.30 - 17.00 uur www.wegwijzer-achtmaal.nl BASISSCHOOL ST. JOZEF - WERNHOUT Diepstraat 4, 4884 AB Wernhout, tel.: 076-597 3059 DINSDAG 21 JANUARI van 15.30 - 16.30 uur www.jozef-wernhout.nl BASISSCHOOL ST. ANNA - ZUNDERT Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x2021;Â?Â&#x17D;Â&#x192;Â&#x192;Â?Í&#x2022;Í&#x2122;Í&#x161;Č&#x20AC;Í&#x2022;Í&#x2122;Í&#x153;ÇĄÍ&#x2DC;Í&#x153;Í&#x153;Í&#x2022;Â&#x2014;Â?Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2013;ÇĄÂ&#x2013;Â&#x2021;Â&#x17D;ǤǣÍ&#x201D;Í&#x203A;Í&#x161;ÇŚÍ&#x2122;Í?Í&#x203A;Í&#x2014;Í&#x2122;Í&#x201D;Í&#x2013; DONDERDAG 23 JANUARI van 15.15 - 16.15 uur www.annaschool.nl BASISSCHOOL ZONNEBLOEM - ZUNDERT Burg. Manderslaan 45, 4881 EH Zundert, tel.: 076-597 2501 DINSDAG 21 JANUARI van 15.30 - 16.30 uur www.zonnebloem-zundert.nl

ǣ Peuteropvang vanaf 2 jaar in diverse opvangmogelijkheden (locaties). Inschrijven kan gedurende het hele jaar, u hoeft geen inschrijfgeld te betalen. Kijk op de website (www.surpluskinderopvang.nl) voor meer informatie. Tevens kunt u op 1 van onderstaande data meer informatie krijgen over de peuteropvang. PEUTERSPEELZAAL Dzǯ dz- ZUNDERT Klein Zundertseweg 1M, 4881 BG tel.: 076-597 1900 DINSDAG 21 JANUARI van 19.00 - 20.00 uur

Grijp dus je kans bij Kellebeek College Via! Neem als je belangstelling hebt contact op met ĂŠĂŠn van onze vestigingen: Regio Roosendaal - 0165 55 49 90 Regio Breda - 076 578 47 47

Find your destination

PEUTERSPEELZAAL Dz Çł- WERNHOUT Diepstraat 12, 4884 AB Wernhout, tel.: 076-5987232 DINSDAG 21 JANUARI van 15.30 - 16.30 uur PEUTERSPEELZAAL DzÇł- ACHTMAAL v. d. Berghstraat 4, 4885 AH Achtmaal, tel.: 06- 30264988 DINSDAG 21 JANUARI van 15.15 - 16.15 uur PEUTERSPEELZAAL DzÇł- RIJSBERGEN Koutershof 2, 4891 CV Rijsbergen, tel.: 076 - 5961868 MAANDAG 20 JANUARI van 19.00 â&#x20AC;&#x201C; 20.00 uur


SPORT

Weer sterk deelnemersveld op eerste kaartavond

Groot KPJ Achtmaal Rikkonkours 2014 2. Jos van de Sande 157 ptn (0 tegen) 3. Leo Oostvogels 153 ptn (14 tegen) 4. Jack Maas 145 ptn (2 tegen) 5. Harry Stoffelen 139 ptn (2 tegen) 6. Sjoerd vd Linden 133 ptn (0 tegen) 7. Jan Vissers 131 ptn (4 tegen) 8. Riet Gevers 128 ptn (0 tegen) 9. Gerard de Grauw 124 ptn (0 tegen) 10. Jo Koeken 123 ptn (4 tegen) Tweede ronde Komende zondag word de tweede ronde afgewerkt en omdat de slechtste avond vervalt en dus alleen de 3 beste avonden meetellen in de einduitslag is het uiteraard nog mogelijk voor geïnteresseerde rikliefhebbers om mee in te stromen. Plaats: Zaal de Toekomst, Achtmaal. Inschrijven is mogelijk vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur stipt. Gehele daguitslag en tussenstand zijn uiteraard weer te terug vinden op www.kpj-achtmaal.nl.

Gerard de Grauw op weg naar een 9e plaats.

ACHTMAAL - Afgelopen zondagavond was het dan zover. KPJ Achtmaal gaf het startschot voor de 31e editie van het Groot KPJ Achtmaal Rikkonkours. Op deze eerste van de vier opeenvolgende zondagavonden werd weer duidelijk dat

ook dit jaar weer een sterk deelnemersveld is opgekomen. De eerste avond werd bezet door 64 deelnemers. Na 2x 18 potjes rikken zag de top 10 van de daguitslag en dus tussenklassement er als volgt uit: 1. Elly Huybregts 158 ptn (12 tegen)

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

WTC De Trappistentrappers ZUNDERT - Na uiteindelijk alle feestdagen te hebben doorstaan gaan we weer aan de gewone weken en weekenden beginnen. De eerste normale zondag was er een veldtoertocht bij onze andere wielervereniging uit Zundert, RTC. De jeugdleden waren op volle oorlogssterkte aanwezig om de uitgezette route te trotseren. Door allerlei omstandigheden zijn alle jeugdleden en hun begeleiders rond geweest, allemaal wel in kleine groepjes. Van de senior leden waren er zo’n 25 belangstellende bij deze tocht. Een mooie tocht met na de pauze een zwaar

parcours, zodat iedereen weer moe maar voldaan aankwam in Wernhout. De wegploeg was met 20 leden weer een flinke groep gezien het tijdstip van het jaar. De afgelopen weken is er een mail naar de leden gegaan voor de cursus verkeersregelaar. Vanaf 2014 is deze cursus alleen nog maar te volgen via het zogenaamde ‘elearning’ systeem. Gewoon de cursus doen vanachter je pc. Je kunt jezelf aanmelden bij Wil Wouters: wilwouters@planet.nl. Hij zorgt dan dat je aangemeld wordt en de cursus kunt volgen. Degene die afgelopen jaar verkeersregelaar waren hebben de informatie al toegezonden gekregen en worden vriendelijk verzocht de cursus in te

vullen. Nu het wegseizoen 2014 is het ook weer tijd voor de jaarvergadering, deze is op 27 januari bij café Stuivezand en is voor de jeugdleden om 19.00 uur en voor de seniorleden om 20.00 uur. Het programma voor zondag 12 januari: Veldrijders vertrekken om 8.30 uur richting Wortel voor een tocht aldaar. De wegploeg vertrekt gewoon om 9.00 uur voor de vaste winterronde en de jeugdleden veertrekken om 9.00 uur weer naar ‘De Mosten’ om op een drogere ondergrond te rijden dan afgelopen zondag. Jeugdleden beantwoord de mail deze week.

Geslaagde veldtoertocht RTC Zundert ZUNDERT - Onder fantastische weersomstandigheden organiseerde RTC Zundert afgelopen zondag weer voor de 34e keer haar jaarlijkse veldtoertocht. De inzet van de leden en andere vrijwilligers werd hiermede dan ook beloond. De tocht, welke alle prachtige natuurgebieden

van onze gemeente aandeed, verliep, op de gebruikelijke pechgevallen na (afgebroken derailleur was in de meeste gevallen de oorzaak) perfect. Na een hertelling konden we vaststellen dat er 813 deelnemers de inschrijftafel waren gepasseerd. Hieronder heel wat zuiderburen maar ook veel dames en jeugdigen.

De vereniging dankt dan ook iedereen welke op wat voor wijze dan ook een steentje heeft bijgedragen voor het welslagen van dit evenement. Na deze geslaagde dag gaan we zondag weer door met het programma op de weg. Vertrek om 09.00 uur aan het bekende adres aan de Wernhoutseweg. Achter het stuur van de volgwagen is het de beurt aan G. v. Dijk.

DJA Zundert

Goede voornemens ZUNDERT - Bent u 50+? Wilt u uw goede voornemens eenvoudig kunnen volhouden? Ontspannen en toch intensief sporten? Bij DJA kan dit allemaal. Op woensdagochtend wordt door DJA een uur gymles gegeven. Dit gebeurt van 9.00 tot 10.00 uur in sporthal “Onder de Mast” in Zundert. Door een grote verscheidenheid aan oefenvormen worden alle spiergroepen geprikkeld, wordt het evenwichtsgevoel gestimuleerd en verbetert u ook uw mentale conditie. Zoals bij alle groepen binnen DJA staat de gezelligheid voorop! Voor meer informatie over de woensdagochtend gymgroep kunt u contact opnemen met José Lambregts: 076-5973151 / lambregtsooms@home.nl Schikt het u niet om op woensdagochtend te gymen? Geen punt! Op maandagavond worden gymlessen gegeven van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur. Dit gebeurt dan in de gymzaal van Mencia Sandrode, aan de Akkermolenweg. Moeilijke en gevaarlijke onderdelen worden door deze groep achterwege gelaten. Het uitgangspunt is: op een gezonde en veilige manier fit blijven! Voor meer informatie

over de maandagavond gymgroepen kunt u contact opnemen met Corry Franken: 0765976682 / corryfr@hotmail.com Uitslagen Kievitloop Bergen op Zoom 15-12 5 km: Marian Mathijssen 26.55. Indoor Gent 12-12 Fleur Bastiaansen: 60mh 11.26; 800m 2.56.16. Femke Frijters: 60mh 10.80; 60m 8.65; 200m 30.13; ver 4.09. Suzanne Snellen: 60m 9.45; 200m 32.87; ver 3.33. Manon Schellekens: 200m 31.21; 800m 2.48.20. Sanne Schellekens: 200m 29.90; hoog 1.40. Sabine Monden: kogel 8.76. Stephan Sweep: 60m 7.70. Niels Hanegraaf: 60m 7.78; 60mh 9.44; ver 6.20. Kerstcross Sprundel 26-12 450m: Rens Schalk (1e plaats) 1.29.1; Anouk Boomaerts (1e pl) 1.38.7. 900m: Christel Schalk 3.53.2; Mart Boon 3.10.4; Jonas Gommers 3.18.4; Jerom Bastiaansen 3.38.6; Nick Buijnsters 3.46.6. 3200m: Thijs de Koning 12.20.6; Jeroen Stoutjesdijk 13.00.4; John Sijmens 14.41.2; Jorien Vriends 16.09.3; Cilia Mathijssen 17.37.8; Cecile Monden 18.03.4; Annie v. Oijen 18.44.7; Sonja Snepvangers 19.49.2.

8000m: Deny Blom 30.03.2; Tonnie Bastiaansen 35.10.6; Liesbeth Buijnsters 42.43.1 Indoor Gent 28-12 Femke Frijters: 60mh 10.87; 60m 8.50; 300m 46.74. Suzanne Snellen: 13.06; 60m 9.51; 300m 55.25. Manon Schellekens: ver 4.40. Sanne Schellekens: ver 4.38; 60m 9.07. Niels Hanegraaf: ver 5.91; 60mh 9.23. Sylvestercross Soest 31-12 Niels Damen 12.15. Pagnevaartcross Oudenbosch 05-01 1000m: Rens Schalk 4.10; Anouk Boomaerts 4.28; Daan v Dessel 4.57; Emiel Tax 5.15; Louis v Oorschot 5.33. 1335m: Tessa Mertens 6.03; Ankie Vermeeren 6.11; Bowien Snepvangers 7.06; Mirte Rommers 7.16. 2700m: Joris Mertens 10.44; Manon Schellekens 12.23; Sanne Schellekens 12.54. 4km: Evelyn Rombouts 20.12. 6km: Liesbeth Buijnsters 30.51; Karin vd Broek 31.09. 8km: Deny Blom 29.24. 10km: Ronald Cockx 38.34. Isabel Bömer, Tess v Ostaijen, Christel Schalk, Indy Vermeiren, Evi Noorland, Jonas Gommers, Nick Buijnsters en Jerom Bastiaansen waren ook present bij de cross maar hun tijden zijn niet bekend door een storing. PAGINA 16

Traditionele Avonturentocht door atletiekvereniging DJA ZUNDERT - Volgens traditie was er ook dit jaar weer een Avonturentocht tussen kerst en nieuwjaar. Het was alweer de 32e tocht met ieder jaar een ander thema en ook ieder jaar een andere route. Voor het eerst was de organisatie geheel in handen van DJA. Het thema van de tocht was “Muziek”. Bij de 6 posten werden de deelnemers getest op hun kennis van muziekfragmenten, moesten ze titels van liedjes uitbeelden, verschillende titels bij elkaar puzzelen, rij-

men, dansen en instrumenten benoemen. Onderweg moesten ook nog 8 rebussen opgelost worden. Kortom, hard werken dus, met halverwege een pauze waar ze getrakteerd werden op overheerlijke soep, gesponsord door ARDO. Met 155 deelnemers kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avonturentocht en wil ik alle vrijwilligers heel hartelijk danken voor hun medewerking. Met name de (vliegende) posten die de hele avond buiten liepen en stonden. Veel hulp kregen we van onze jeugd en jongere atleten; jongens en meiden, supergoed gedaan!

Opbrengst Kerst-dartstoernooi voor Roparun ZUNDERT - Op vrijdag 27 en donderdag 28 december werd in café het Zonneke een kerst-dartstoernooi georganiseerd ten behoeve van stichting Roaparun. Het animo voor dit toernooi was groot: op vrijdag 27 december deden er 29 koppels mee aan het 301 toernooi. Het winnende koppel deze avond was Bas Tellekamp en Bert Lodders zij wonnen van Niek Zagers en Jack Boomaars. Op Zaterdag 30 december namen er 30 koppels deel aan het 501 toernooi en wederom pakte Niek Zagers nu met Daan Jochems naast de winst. Zij verloren in de finale van Jasper Sloot mans en Etiënne Hereijgers. Deze beide dagen hebben geresulteerd

in een opbrengst van € 780,00 welke door Hugo en Karin van café ’t Zonneke overhandigd werd aan Roger Theuns van Stichting Event Zundert die dit bedrag samen met de opbrengst van het naderende dartsevent zal schenken aan Running team Zundert. Zij zamelen geld in voor Stichting Roparun die zich inzet voor de medemens die getroffen is door kanker met als motto” leven toe te voegen aan dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven”. Stichting Event Zundert dankt café ’t Zonneke, alle deelnemers en wedstrijdleiding voor hun gastvrijheid, deelname en organisatie. Zij hebben voor deze fantastische opbrengst gezorgd.

Uitslagen zaalcompetitie

Zundertse Hockey Club ZUNDERT - Afgelopen weekend hebben ZHC Dames 2 en ZHC Heren 2 het hockeyseizoen 2014 geopend. Dames 2 heeft door een knappe overwinning op het nog ongeslagen Push de eerste plek in de poule stevig in handen. Graag wil het bestuur van ZHC alle (ouders van) leden, trainers, coaches en vrijwilligers uitnodigen op zondag 19 januari vanaf 15.30 uur voor de nieuwjaarsbijeenkomst.

Zondag 12 januari Were Di MC5-ZHC MC1 av.13.40u Uit De Blaak C Tilburg Goes MB2-ZHC MB1 av.16.00u Uit Sportpunt Zeeland Goes Zwart-Wit H2-ZHC H2 av.16.25u Uit Sporthal Jeugdland Ulvenhout

Uitslagen Zondag 5 januari Push D9-ZHC D2 2-5 Etten-Leur H4-ZHC H2 15-7 Programma Zaterdag 11 januari Olympia MB2-ZHC MB1 av12.30u Uit Sporthal Vliegende Vaart Terneuzen

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Rijsbergse Zaalvoetbal Competitie Programma Vrijdag 10 januari 18.30 Autobedrijf Dekkers-ZV Hessels Installatie 19.30 Peddels-ZV Railroads 20.30 FC Haak-ZVV ‘t Trapke

21.30 De Verfmolen-Jolly Oldy’s 22.30 Monden Boys-Pryma Donna Maandag 13 januari 19.00 Nature’s Choice-ZV Markt 80 20.00 Café Stuivezand-Café D’n Dokter

Voorinschrijving geopend

Koos Moerenhout Classic STEENBERGEN - Na de drie succesvolle edities zitten de leden van de organisatie van de Koos Moerenhout Classic boordevol moraal om de deelnemers aan de vierde editie van de KMC, welke zal plaatsvinden op zaterdag 24 mei, weer een onvergetelijke dag te bezorgen. De routes voor de editie van 2014 worden een beetje aangepast zodat de deelnemers nog meer kunnen genieten van de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal. Zo zal er in 2014 op Goeree- Overflakkee buitendijks

lang het Volkerak worden gereden. Als pauzepost is o.a. gekozen voor het havenhoofd in Oude Tonge. Start en finish zijn wederom op de markt in het centrum van Steenbergen, waar de deelnemers kunnen rekenen op een hartelijk ontvangst na de geleverde inspanningen. Ook de komende editie zijn er weer vier uitdagende fietsroutes (85, 125, 160 en 200 kilometer) met rijk gevulde bevoorradingsposten zodat de deelnemers geen hongerklop oplopen. Tot en met 2 mei is de voorinschrijving weer geopend en kan iedereen weer inschrijven via de website van de Koos Moerenhout Classic: www.koosmoerenhoutclassic.nl


KIJK OP

ACTION.NL VOOR DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN

WEEKACTIE! WEEKACTIE! DRAADLOZE OPTISCHE MUIS

dames: stretch zwart katoen/elastan maten S-XXL

met USB nano ontvanger 400-1600 DPI storingsvrij tot 10 m bereik incl. batterijen

3.49

TOPTITELS PC-GAMES

o.a. Roller Coaster Tycoon 2, Age of Empires, Bejeweled 2 of Plants vs Zombies

1.19

ESSELTE NIETMACHINE OF PERFORATOR

4.49 lange mouw maten 92-122

2.79 HOME FRESHENER LUCHTVERFRISSER lavendel, berglucht of bloemen navulling 300 ml

0.75

6 kg

4.99

4.99

3.59 CLASSIC OF DARK HOT CHOCOLATE 10x 25 gram

5.99

10 -PAC K

1.19

COMFORT BEHA

diverse kleuren naadloos maten S-XXL

B EL C O M FO RTA EN K ATO

1.79

2.79

direct ontdooien van bevroren ramen 12 Volt, 150 Watt

lange mouw maten 86-164

KINDERSHIRT korte mouw YDQDI 1.79

KUSSEN SLOPEN 2 stuks

diverse kleuren kunststof 1 liter

LIFETIME CARS KERAMISCHE HEATER

KINDER STRETCH SHIRT

3.49

KOFFIE/THEE ISOLEERKAN

60x50x10 cm box

0.99

4 kg

3.79

9.95 HOOFD KUSSEN

pure of soft skin 64 stuks

fitness gewicht bekend van TV

5.59

diverse fraaie afbeeldingen 58x58 cm

HUGGIES BABYDOEKJES

2 KG KETTLEBELL

KUNSTSTOF RATAN WASMAND diverse kleuren 61x41x32 cm

1.69

KINDER SHIRT

5.59

diverse kleuren 59x37x28 cm

N ELE PRO FESS IO TE IT! LI A TO P KW

3.99

JONGENS SPIJKERBROEK katoen/polyester maten 116-164

KUNSTSTOF RATAN WASMAND

HANDGESCHILDERDE WANDDECORATIE

zwart heren: polyester zwart maten S-XXL

T/M ZATERDAG 11 JANUARI

YDQDI

1.99

HEUP-/TAILLESLIP OF BOXERSHORT maten S-XL

1.69

2.29

NU 400 WINKELS IN NEDERLAND, BELGIË, FRANKRIJK EN DUITSLAND

Zet- en drukfouten voorbehouden.

SPORT BROEK

VAN ZONDAG 5 JANUARI


SPORT

Rudo Gommers verenigingsman Moerse Boys VVR heeft vijf nieuwe coach de trainingen en wedstrijden van de A1 junioren te verzorgen en te begeleiden. jeugdscheidsrechters Een echte verenigingsman die het verdient om op deze manier eens in het zonnetje te worden gezet. Programma senioren Zondag 12 januari Dongen 1-M.Boys 1 av.13.00 Dongen 2-M.Boys 2 av.11.00 M.Boys VR1-Madese Boys VR1 av.10.00 M.Boys VR2-Madese Boys VR2 av.10.00 Programma jeugd Zaterdag 11 januari Roosendaal A1-M.Boys A1 vertr Ioml M.Boys B1-DOSKO B1 aw.12.00 M.Boys MB1-ZIGO MB1 aw.12.15 Rudo Gommers verenigingsman 2013/2014.

ZUNDERT - Afgelopen zaterdag is tijdens de nieuwjaarsborrel Rudo Gommers verkozen tot verenigingsman van het jaar 2013/2014. Deze titel heeft Rudo onder andere te danken aan zijn lange staat van dienst.

De teller staat op dit moment op 32 jaren lidmaatschap. Opmerkelijk is dat Rudo, ondanks de hogere voetballeeftijd van 38 jaar, het elke week nog kan opbrengen om tweemaal per week de training te bezoeken, op zondag voor het vlaggenschip in de eerste klasse te spelen en daarnaast als

Activiteiten Op 13 januari starten de trainingen van de A- t/m de E-jeugd weer. Voor de F1 en F2 starten de trainingen op woensdag 22 januari op het sportpark. F3, F4 en de vijfjarigen starten ook op 22 januari maar dan in de zaal van 15.00 tot 16.00 uur. Voor verdere info zie: www.moerseboys.nl

(Advertorial)

Nieuwe dugouts voor Moerse Boys

De nieuwe jeugdscheidsrechters.

RIJSBERGEN - Op 2 en 3 december werd er bij VV Zundert een cursus gehouden voor pupillenscheidsrechters. Namens VVR werd aan deze cursus deelgenomen door Tijn Bruijns, Hassan Kasim, Thomas Jansen, Nick v.d. Vorst en Tim Kustermans. De cursus werd gegeven door de bekende (ex-)KNVB-scheidsrechter Jef van Vliet, die de lesstof op een leuke manier presenteerde.

Na afloop kon aan de cursisten een certificaat pupillenscheidsrechter worden overhandigd. Gefeliciteerd jongens met het behaalde resultaat. Er worden elke week veel wedstrijden verspeeld door de jeugd en daarvoor zijn elke week weer veel scheidsrechters nodig. Hebben jullie belangstelling om deze leuke hobby te gaan beoefenen? Laat dit dan even weten aan Pierre van der Made (06-52366335 of pvdm59@gmail.com).

VVR Oliebollencup 2013 RIJSBERGEN - Wat op voorhand al duidelijk was, is in de praktijk ook uitgekomen. Na het verlies in 2012 waren de leiders/trainers gebrand om deze nederlaag weg te poetsen.

Moerse Boys bedankt Maas-Jacobs, QNP en Galvanitas voor de schitterende nieuwe dugouts op ons A-veld. VV Zundert

KNVB-voetbaldagen 2014 ZUNDERT - De KNVB organiseert in de zomervakantie weer de KNVB Voetbaldagen. Alle jongens en meisjes van vv Zundert en hun vrienden en vriendinnen, wel of geen lid van vv Zundert of een andere voetbalvereniging én geboren tussen 1 januari 2000 en 31 december 2005 kunnen zich vanaf 13 januari 13.00 uur inschrijven voor de KNVB Voetbaldagen. Dit jaar worden de voetbaldagen gehouden van 18 t/m 22 augustus (week 34) in o.a. Gilze-Rijen, Rucphen (alleen meisjes), Zevenbergen en Tilburg. Het programma vindt dagelijks plaats tussen 09.00 en 16.00 uur en is zonder overnachting. Meer

informatie over de voetbaldagen is te vinden op www.vvzundert.nl Programma jeugd (vriendsch.) Zaterdag 11 januari Terheijden A2-Zundert A2 av.14.30u Zundert B1-Terheijden B2 av.13.15u Terheijden C1-Zundert C1 av.13.00u Zundert C2-Terheijden C2 av.13.15u Zundert MC1-Boeimeer MC1 av.11.30u Gloria UC D1-Zundert D1 av.12.30u Terheijden D2-Zundert D2 av.10.00u Zundert D3-Terheijden D3 av.11.30u Terheijden E4-Zundert E2 av.10.00u Zundert E3-Unitas’30 E9 av.9.00u Terheijden F1-Zundert F1 av.10.00u Zundert F2-Terheijden F2 av.10.15u Terheijden F3-Zundert F3 av.11.00u

Zundert F4-Terheijden MF4 av.10.15u Zundert A1: Trainingskamp van 10 t/m 12 januari in Koudekerke met op zaterdag een oefenwedstrijd bij GPC Vlissingen. Zundert 1 en 2: Trainingskamp van 10 t/m 12 januari in Bladel met op zaterdag Zundert 1-Bladella 1 en Zundert 2-Bladella 2. Beiden om 12.00 uur. Cowboys & Indianen Vrijdagavond 17 januari is het teerfeest voor de senioren, rustende leden en kader. Dit jaar wordt de kantine aangekleed rond het thema Cowboys en Indianen. Aanmelden vóór 15 januari bij Marty van de Wouw via 076-5972105, 06-28443551 of mvandewouw@home.nl Aanvang 20.30 uur.

VVR 6 met aan het hoofd Ron en Dennis, hadden grote moeite het hoge tempo en de tactische zetten van Coach Christ, die deze keer voor het eerst de vele wissels (9 stuks) onder controle had! Voor de rust werd het veldspel uitgedrukt in een kleine voorsprong echter na de rust met inbrengen van het geheime wapen Ilona, werd het verschil gemaakt. Met Barcelona–achtige aanvallen werd de toch hechte defensie uiteen gespeeld. Dit resulteerde in een duidelijke 5-0 overwinning voor de trainers/leiders, zodat de nederlaag van vorig jaar was rechtgezet. Aan de zeer sportieve sfeer op het veld, werd na afloop in de kantine een vervolg gegeven. Het koste scheidsrechter Thom dan ook geen moeite om alles in goede banen te leiden. Gebroederlijk bij elkaar werd de wedstrijd nog even na besproken en uiteindelijk mocht captain Jessica de befaamde “Oliebollencup” gevuld uiteraard met oliebollen, in ontvangst nemen uit de handen van jeugdvoorzitter Hans. De leiders kennende zal VVR 6 er volgend jaar alles aan doen om de cup weer te winnen echter de

leiders/trainers zijn gezien het vertoonde spel vol zelfvertrouwen. Iedereen bedankt voor de hulp en ondersteuning en zeker tot de volgende editie. Snerttoernooi Dit zal zondag 12 januari voor de 2e keer gehouden worden en begint om 12.30 uur en naar verwachting zal omstreeks 15.00 uur de laatste wedstrijd gespeeld zijn. Heb je nog interesse om mee te doen met je team kijk dan even op de website en geef je op bij dennis_weijgers@hotmail.com Nieuwjaarsreceptie Aansluitend op het snerttoernooi zal om 15.30 uur in de kantine de nieuwjaarsreceptie beginnen en graag nodigen we je uit om samen met het bestuur het glas te heffen op 2014. Nieuwe hoofdtrainer John Taks nieuwe hoofdtrainer VVR met ingang van het seizoen 2014-2015. John, momenteel hoofdtrainer van VV Hoeven, en VVR gaan een verbintenis aan voor het komende seizoen. Trainer en vereniging hebben veel vertrouwen in de toekomstige samenwerking en zien dan ook uit naar het nieuwe seizoen. John zal komend seizoen ook geassisteerd worden door Jan Hereijgers die deze week zijn lopende contract met VVR verlengd heeft.

VVR ME1 kampioen

VV Wer nhout

Wilfried Foesenek volgend seizoen nieuwe hoofdtrainer WERNHOUT - Uit de 14 sollicitanten is Wilfried Foesenek, door de spelersafvaardiging, leider, assistent trainer en bestuur, gekozen tot de nieuwe hoofdtrainer. De samenwerking en procedure om tot het aantrekken van een trainer te komen zijn met begrip en respect voor ieders standpunten goed en vlot verlopen. Van de sollicitanten zijn er 6 opgeroepen voor een mondeling gesprek. Uit deze 6 is in eerste instantie een top 3 bepaald. Daarna is in een gezamenlijk overleg de definitieve keuze op Wilfried gevallen.

Wilfried is geen onbekende van onze vereniging. Hij was lid van onze vereniging tot 2004. Tot die tijd heeft hij in alle jeugdteams van Wernhout gekeept en ca. 11 jaar bij de selectie. In 2000 is hij vanwege langdurige heupblessure gestopt met actief voetballen. Hij werd toen keeperstrainer, coach bij jeugd teams en later assistent trainer bij de senioren. Tijdens zijn verblijf bij onze vereniging behaalde hij het certificaat voor keeperstrainer, zijn JVT diploma en zijn trainerslicentie TC 3 (later heeft hij zijn TC2 licentie behaald). Naast zijn sportkwaliteiten droeg Wilfried ook bij aan de

sfeer binnen de vereniging. Zo won hij in 1993 de playback show en in 2003 nam hij wederom deel aan deze show. Wilfried’s ambitie lag toen verder dan hetgeen de vereniging hem op dat moment kon bieden. Hij wilde zelfstandig hoofdtrainer worden bij een club. Hij vertrok als hoofdtrainer naar Achtmaal, Advendo en momenteel traint hij VVR. Na 10 jaar en met de nodige ervaring op zak, is hij nu terug bij zijn clubje. Wij wensen Wilfried veel succes. Programma zondag 12 januari METO 1-Wernhout 1 13.00 (vr) PAGINA 18

VVR ME1 kampioen.

RIJSBERGEN - VVR is dit najaar gestart met twee nieuwe meidenteams in de E-jeugd. De meeste van deze meiden hadden nog nooit gevoetbald. Onder leiding van Anton Daamen en Toine

Graumans en trainsters Bibi Daamen en Jessica Vermeeren hebben de ME1 het toch gepresteerd om op zaterdag 21 ongeslagen kampioen te worden. Meiden gefeliciteerd met jullie kampioenschap.


Patiëntenverenigingen in Franciscus Ziekenhuis

Inloopdagen en lotgenotencontact ROOSENDAAL - In januari zijn onderstaande patiëntenverenigingen in het Franciscus Ziekenhuis vertegenwoordigd. Tijdens de inloopdagen zijn de leden te vinden in de centrale hal tegenover het Patiënten Service Bureau, route 94. Daar kunt u terecht met uw vragen over deze aandoeningen. Er is ook informatiemateriaal verkrijgbaar. Inloopochtend Diabetes Vereniging Donderdag 9 januari 14.00-16.00u De officiële naam voor diabetes of suikerziekte is diabetes mellitus. De meest voorkomende zijn diabetes type 1 en 2. Bij mensen met diabetes type 1 maakt het lichaam zelf geen insuline meer aan. Bij mensen met type 2 maakt de alvleesklier te weinig insuline aan of de insuline kan zijn werk niet meer goed doen. Type 2 komt met name voor bij ouderen en bij mensen met overgewicht, onder wie ook steeds vaker jonge kinderen en jongeren. Inloopmiddag Longfonds Donderdag 9 januari 14.00-16.00u Mensen met astma kunnen soms moeilijk ademhalen: zij worden kortademig, ademen

VERKOOP - VERHUUR

ROMMELMARKTEN

‘piepend’ of moeten hoesten. Mensen met COPD hebben vaak adem tekort. COPD is een ziekte waarbij de longen altijd vol zitten met kleine ontstekingen, die blijvende schade veroorzaken. Het Longfonds behartigt de belangen van mensen met een longziekte. Lotgenotencontact stomapatiënten Dinsdag 14 januari 10.00-12.00u. Dit contact wordt aangeboden door de Nederlandse Stomavereniging. Stomapatiënten en hun naasten kunnen vrijblijvend binnenlopen voor een gesprek met ervaringsdeskundigen en lotgenoten. Er is tevens informatiemateriaal aanwezig. Voor mensen met een stoma kan contact met lotgenoten belangrijk zijn. Meer informatie is te verkrijgen bij de Nederlandse Stomavereniging, tel. 0346-262286 of via e-mail: info@stomavereniging.nl. Het lotgenotencontact vindt plaats in de flat tegenover het ziekenhuis. Heeft u vragen over deze activiteiten, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Patiënten Service Bureau, tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op nummer (0165) 588576 of via e-mail psb@fzr.nl. Meer informatie vindt u ook op www.franciscusziekenhuis.nl/agenda

11 EN 12 JAN. OUDENBOSCH SPORTHAL DE BEUK 19 JAN. STEENBERGEN SPORTHAL ‘T CROMWIEL

9 FEBR. HOOGERHEIDE M.F.C. KLOOSTERHOF 16 FEBR. OSSENDRECHT SPORTHAL DE DRIESCHAAR 23 FEBR. HOOGERHEIDE TENNISHAL SPORTS&PLEASURE

MARKTEN OPEN VAN 10:00 TOT 16:00 UUR INL/RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL WWW.DEMARKTEN.COM Nieuw dames en herenondergoed ........................ € 1,50 Alle herencolberts .................................................. € 1,50 Tuin en plantenboeken .......................................... € 0,70 Kookboeken........................................................... € 0,40 Kinderboeken ........................................................ € 0,10 Notitiebloks ................................groot € 0,50 klein € 0,25 Alle kop en schotels............................................... € 0,20 Harde brillen kokers............................................... € 0,20 Draagriemen voor koffers e.d. ............................... € 0,25 Alle cd’s cd-roms en dvd’s ..................................... € 0,10 Alle koffers en grote tassen ......................HALVE PRIJS

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

REMMENSERVICE

AUTOSERVICE

BANDENSERVICE

ACCU’S AIRCO

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

www.jvisser.nl 076 - 526 44 87

DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws Autodemontagebedrijf

Sloop-loop-schade auto’s - motors te koop gevraagd

ALLE GEBRUIKTE ONDERDELEN ONLINE Erkend: * Lid Autorecycling Nederland * Rijksdienst v/h wegverkeer * Autotransport / berging * Reparatie en onderhoud * Stiba - lid * VBV- opkoper

Terrein/Garage: Maalbergenstraat 24a Wernhout 076 - 597 17 39 Molenstraat 184 Zundert 076 - 597 56 75 / 06 - 54278822 www.jokozundert.nl / info@jokozundert.nl

AUTORUITEN

WIELEN

www.jespersmachinehandel.nl

2 FEBR. RUCPHEN SPORTHAL DE VIJFSPRONG

REPARATIE/STORINGEN

SCHADE

Levering van oude en nieuwe gebakken klinkers, kasseien en blauwe hardsteen tegels.

Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501

voor compleet verhuurprogramma bezoek onze website:

26 JAN. OUD-GASTEL SPORTHAL ‘T VEERHUIS

ONDERHOUDSBEURTEN

TREKHAKEN

* Hoogwerkers * Spinhoogwerkers * Rolsteigers * Bouwdrogers * Betonzagen * Stronkenfrees * Houtkliefmachines * Toiletwagens

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

De beste wensen en al het goeds voor 2014

E 

80 . 11

APK

Iedere maand actie, zie desnep.nl

Iedere maand actie, zie desnep.nl De Snep ook voor Autoservice Snel Service Kwaliteit Geen cent te veel One stop shopping Mensen met RUIME ervaring Zundert, Rucphenseweg 13a. T.076-5973375, E.zundert@desnep.nl

ook in 2014 zéér scherp

BLANKE VARKENSLAPPEN 1KG 2.99

FRICANDEAU/ROLLADE/SHOARMA ½KG

66 1. 75 2.

LEVERKAAS

KIPKARBONADE SURINAAMSE EISALADE DRUMSTICKS 1.55 RUNDERLAPPEN GRILLWORST VARKENS- 99 VERSE HACHEE/ 99 1. WORST 2. SOEPVLEES 2.99 0.69 HIEL 1KG 1KG

½KG

KG

KG

½KG

150GR

150GR

uit eigen keuken 100GR

02

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

DESNEP.NL

OPRUIMING BIJ BEDTIME!

1.19

TOT

-50%

OP BOXSPRINGS, BEDDEN, MATRASSEN, KASTEN EN BEDTEXTIEL

Bedden - Matrassen Boxsprings - Kasten - Bedtextiel

bedtime

Spijker 57 # ESSEN www.bedtime.be PAGINA 19

OPENINGSUREN weekd. + zaterdag 10 - 18u. vrijdag gesloten ZONDAG OPEN 13-17u.


SPORT

Okinawa Kyokushin examen

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rijsbergen en Zundert. Neem een identiteitsbewijs mee. Wijkzuster tel: 0165-54 66 13. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Zundert Dierenartsenpraktijk Zundert, tel. 076 597 2349. Rijsbergen Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915, voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Okinawa’s geslaagd voor examen.

RIJSBERGEN - Op 9, 11 en 16 december werden de halfjaarlijkse examens afgenomen, voor de Kyokushin karateka’s uit Etten-Leur, Zundert, Rijsbergen e.o. Er was flink voor geoefend de afgelopen tijd en de karateka’s waren goed voorbereid en zeer gemotiveerd. Geslaagd bij de junioren voor slipgraad en kyugraad: Joey van Dokkum blauwe slip, Dylan Sluyter blauwe slip, Fay Daemen gele slip, Valerie Vernes gele slip, Damy van Delft gele slip, Jayden Verschuren groene slip, Rooscato van Gorp groene slip, Nassim Farhouni groene slip, Ricky

van der Ven groene slip, Milan Goncalves bruine slip, Rafi Azmani 9é kyu, Joep van Gorp 9é kyu, Drazic Bleijenga 8é kyu, Sven Havermans 8é kyu. Geslaagd bij de senioren kyugraad: Bianca Leerink 9é kyu, Menno Boer 5é kyu, Koen van den Muijsenberg 4é kyu. Allen hebben erg goed hun beste gedaan en kunnen trots zijn op hun nieuwe graad. Mooi om te zien is hoe snel de jonge kinderen vanaf 5 jaar, de technieken aanleren en de Japanse benamingen uit hun hoofd weten. Een flink aantal junioren wist zelfs het moeilijkste onderdeel de ‘kata’ keurig te volbrengen. In de kata moeten standen

en technieken worden gecombineerd in een vaste choreografie. Uiteraard kwam ook het sparren aan bod, welk een zeer belangrijk onderdeel is in het Kyokushinkai full contact karate. Hoe hoger de graad, des te meer partijen de Kyokushinner kan volbrengen. Van jongs af aan wordt er getraind op fysiek en mentaal sterker worden, ‘The Kyokushin way’ De weg van de uiterste waarheid. Bij de senior groep werd dit duidelijk zichtbaar, Menno en Koen die al meer dan 5 jaar trainen bij Okinawa presteerde in een 3 uur durend examen een top prestatie. Info: www.jansenkarate.com

NAC contracteert Vitesse-middenvelder Adnane Tighadouini

Alex Schalk op huurbasis naar PSV BREDA - Zijn vertrek zat er al langer aan te komen, maar nu is de kogel dan toch echt door de kerk. De bij NAC op een zijspoor geraakte aanvaller Alex Schalk maakt het huidige seizoen af bij Jong PSV. De spits wordt voor een half jaar verhuurd aan de ploeg uit Eindhoven. DOOR ADDO SPRANGERS Daarmee komt voorlopig een einde aan de dit seizoen voortdurende onrust rond zijn persoontje. Dat Schalk niet in de plannen van trainer Nebojsa Gudelj voorkwam, werd de afgelopen maanden meer dan duidelijk. Huurling Stipe Perica van Chelsea is in de pikorde gestegen, Schalk moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank of de tribune. Niet bepaald bevorderlijk voor de voetbalcarrière dus. Zijn rol bij NAC leek echter al eerder uitgespeeld. Sterker nog, in mei zou Schalk al op het punt hebben gestaan om te tekenen bij FC Utrecht. Toen besloot NAC echter alle hardnekkige geruchten rond Alex Schalk de kop in te drukken. ‘Der Bomber’ - een verwijzing naar de speelstijl van Schalk, die veel overeen zou komen met die van de legendarische Duitse goalgetter Gerd Müller - geniet het volste vertrouwen van de technische staf, zo meldde de Bredase club destijds. Schalk moest en zou blijven. Van dat standpunt is de club echter afgestapt. Verhuur aan PSV wordt nu gezien als de beste stap in de ontwikkeling van Schalk. “Alex weet hoe we over hem denken en we geloven nog steeds dat hij van toegevoegde waarde is voor onze selectie,” aldus technisch directeur Jeffrey van As. “We rekenen erop dat hij op deze manier de kans krijgt om op hoog niveau veel speelminuten te maken en ervaring op te doen.” Jong PSV Dat moet dus gebeuren bij Jong PSV dat uitkomt in de Jupiler League. Daar hoopt Schalk zich weer in de kijker te spelen. Marcel Brands, technisch directeur van PSV, ziet in Schalk voorlopig vooral een versterking voor Jong PSV voor de spitspositie. In Eindhoven wordt hij in principe de derde spits achter Jürgen Locadia en Tim

Thebe Thuiszorg Zundert Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten, uitleen- en verhuurartikelen in Rijsbergen en Zundert. Bel: 088-117 67 47 of mail naar Team.zundert@thebe.nl Avoord AanHuis Thuiszorg zoals u het wenst in de gemeenten Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Zorg of verpleging thuis nodig? Bel op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 met 0800 - 220 0 220 (gratis) en daarbuiten: 076-513 51 13 of mail naar: avoordaanhuis@avoord.nl

Kbv De Toekomst de driedaagse ACHTMAAL - Het zit er weer op onze laatste dag van de jaarlijkse driedaags, zondag 22 december hebben we hem afgewerkt. En het is weer tot het laatste moment spannend geweest net als voorgaande jaren trouwens. Nog een keer de prijs winnaars overlopen, eerste dagprijs voor Piet Mertens, Luc Gommers en Marian Schouw met 7,3 punten in de plus, tweede dagprijs voor Wil Elst, Mich v. Hooijdonk en Ferdi Gommers met 9,9 punten, derde dagprijs voor Johan Sprenkels, Sandra Braspenning en Frank v.d. Mast met 8, 9 punten. De algemene winnaar van de driedaagse zijn geworden Johan v. Nispen , Kees v. Nispen en Wim v. Aert met 15 punten boven het gemiddelde een puike prestatie natuurlijk, op de voet gevolgd met maar drie tiende punt minder (14,7) door Wil Elst ,Mich v. Hooijdonk en Ferdi Gommers, op

de derde plaats Johan Sprenkels, Sandra Braspenning en Frank v.d. Mast met 11,7 punten. De rode lantaarn is met grote voorsprong ( gewonnen?) door Frans Gommers ( hij heeft er intussen al een paar), Kees v. Opstal en Jan Hanegraaf met 28,5 punten in de min, maar dat hun een gooi gingen doen daar naar stond al van de eerste dag vast met 18,5 in de min. Zo stonden alle prijs winnaars aan de rechter kant van het score bord, maar zoals ze al in Aalden zeiden met de Nederlandse kampioenschappen. Nooit met links!!! natuurlijk.Ook valt op dat er elke dag verschillende winnaars zijn en zelfs de algemene winnaar geen dagprijs heeft dat komt niet dikwijls voor, maar het constantste geschoten natuurlijk. Allen van harte gefeliciteerd met de prijzen en het was weer een gezellige wedstrijd, en na afloop werd natuurlijk weer de kerstborrel genuttigd.

Schaakvereniging de Raadsheer viert kersttoernooi ZUNDERT - Donderdag 19 december voor de Kerstdagen en op donderdag 2 januari na Kerst en Oud en Nieuw heeft Schaakvereniging de Raadsheer haar traditionele kersttoernooi gehouden. Het was weer een zeer geslaagd toernooi met hoogstaand schaken in Hotel Cafe Restaurant de Roskam. Alex Schalk zoals de NAC-fans hem graag zien: juichend na een doelpunt. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Matavz. Die laatste is na een operatie aan zijn knie nog niet speelklaar. Voor Schalk lonkt daarom mogelijk in de tweede seizoenshelft ook een kans in het eerste elftal van PSV. Na het huidige seizoen heeft Alex Schalk nog een eenjarig contract bij NAC. Zondag vertrok Schalk met zijn nieuwe team op trainingskamp naar Belek (Turkije), waar onder meer een oefenwedstrijd tegen Stuttgarter Kickers op het programma staat. Het vertrek van Schalk betekent niet dat

NAC nu plotsklaps een selectiespeler minder heeft. Daags na het beklinken van de huurovereenkomst met PSV wist NAC Vitesse-middenvelder Adnane Tighadouini voor 3,5 jaar aan zich te binden. Tighadouini kwam het meest recent uit op huurbasis voor SC Cambuur. De Nederlandse voetballer van Marokkaanse komaf bracht daar het seizoen 2012-2013 door, nadat hij het seizoen daarvoor al huurling was bij FC Volendam. Met SC Cambuur werd hij kampioen van de Jupiler League. PAGINA 20

Er deed een record aantal van maar liefst 50 schakers mee. Ze werden ingedeeld in zes teams van gelijke sterkte. Elke team moest een keer tegen elkaar spelen met een beperkte bedenktijd van 15 minuten per persoon per partij op de klok. Het niveau was zeer hoog getuige van de deelname van verschillende sterke schakers. Zo deden oud kampioenen Wilbert Surewaard en Sander Boogaard mee. Ook gastspelers Han Westenberg, Ben Boog, Marco van der Linden en oud clubgenoot Roland Daamen lieten hun kunsten zien. Hans van der Linden en Frank Verkooijen

die dit jaar strijden voor het Zunderts kampioenschap hadden er hun handen vol aan. Opvallend was ook de deelname van jeugdspelers als Jade Elst die samen met haar vader Daniël Elst deelnam. Jeugdtalent Naut Breedveld was ook weer van de partij net als de familie Tharmalingam die weer volop was vertegenwoordigd. Het toernooi werd gewonnen door het team van John van Dijk, Pascal Roos, Arno vd Hoogen, Mitchell Mattijssen en enkele andere coryfeeën. Daarnaast waren er nog individuele prijzen voor de beste schakers van het toernooi welke werden gewonnen door Arno van den Hoogen en Jan Vriends. Zo werd het begin van het seizoen van schaakvereniging de Raadsheer op een gezellige manier ingeluid. Als u ook interesse heeft om te komen schaken kom dan eens langs op donderdagavond vanaf 19.30 in de Roskam. U kunt informatie inwinnen via info@sv-deraadsheer.nl of op www.sv-deraadsheer.nl


MEUBELSTOFFEERBEDRIJF

LEON PLUYM UITVOERDER printbeton wegenbouw Functie-inhoud Je verantwoordelijkheden als uitvoerder zijn: 8! $")&'(0")"&!&+$+!"2&11"3,"/"+-/,'" 1"+ 8, /$+&0"/"+"+-)++"+3+!"-/,'" 1"+.2*1"/&)*1"/&"") "+-"/0,+"") 81,"6& %1%,2!"+,-""+'2&01"2&13,"/&+$3+4"/(6*%"!"+"+ %&"/,3"//--,/1"/"+ 8* ""/*&+!"/4"/(0&$+)"/"+&+,3"/""+01"**&+$*"1!" ,-!/ %1$"3"/ 87++ &"")"4("+3+-/,'" 12!$"1 87++ &:)"!"+(4&'6"#4&((")&+$"+,-01"))"+3+#/"("+011"+

Reinigingsservice

JOHN Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

BetonďŹ guratie BV en BVBA is gespecialiseerd in het aanbrengen van printbeton

Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

in de wegenbouw. De betonuitvoerder wegenbouw die wij zoeken is een uitvoerder die mensen kan aansturen en projecten kan coĂśrdineren. De uit te voeren werken zijn

www.grotekadoshop.nl 076-7501522

KUNSTGEBITTEN REPARATIES & NIEUWE MET GARANTIE

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

Gastouderbureau

â&#x20AC;&#x153;STEENTJEâ&#x20AC;?

Sinds 2003 steengoed in KINDEROPVANG Tarief 5,75 p/u per kind 076-5037501 www.gob-steentje.nl

Brabant, Limburg en BelgiĂŤ en variĂŤren qua duur van een dag tot enkele weken. BetonďŹ guratie BV heeft een informele, laagdrempelige

Reageren ,+!"/"/3/&+$&+!"0" 1,/"+4"/("+&+!""1,+&0%"1 ,++,!&$,*1"0,))& &1"/"+ &)'" 3/" %101/""(0+/&+#, "1,+7$2/1&"+) ,,/*""/&+#,/*1&"(&'(,-444"1,+7$2/1&"+) "1,+7$2/1&",/1""& 2 -%"+

cultuur, waar samenwerking en respect voor elkaar

LADDERS - TRAPPEN - ROLSTEIGERS KOOP = AANBIEDING 6 meter werkhoogte â&#x201A;Ź998,- incl. btw OOK HUUR: Bijv.: 6 meter werkhoogte â&#x201A;Ź9,- per dag bij minimaal 1 week huur Inruil rolsteiger 135x250 6 meter werkhoogte â&#x201A;Ź750,- incl.

S.P.S. SALES

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur

bel 0165-561424 of

www.ladderensteigerkoning.nl

centraal staan.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

LAURENS en JOSINE OSSE

Bredaseweg 10, Zundert, tel. 076-5972542 www.dewissel-zundert.nl Maandmenu januari â&#x201A;Ź 21,95 Cocktail de Wissel *** Kop champignonsoep *** Varkenshaas medaillons Stroganoffsaus Garni *** Frambozen parfait

Â&#x2021;5HVWDXUDQW Â&#x2021;=DOHQPHWJURWHWXLQ Â&#x2021;7HUUDV Vanaf 9 jan. weer geopend!

BUFFETTEN, OOK AAN HUIS!

www.debollebuiken.nl

Alles voor uw feesten en partijen! Frituurwagens, koude en warme buffetten, BBQ, ijswagens, springkussens, abraham-, sara- en geboortepoppen, etc. etc.

Vraag naar onze mogelijkheden Tel. 076 - 5975835 U vindt ons ook ieder weekend op de Markt in Zundert

Er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN VOOR PAREN EN KOPPELS ZATERDAG 11 JANUARI KOUTERSHOF RIJSBERGEN (NAAST DE KERK) 240 M2 HOUTEN DANSVLOER Zaal open 19.30 Start20.00 20.00 UUR uur Zaal open 19.30 uuruur Start

amici

ZATERDAG 18 JANUARI HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo-bank Zaal uur Start start 20.30 Zaal open open 19.30 19.30 uur 20.30 uur uur 

AVONDEN MET GOEDE LIVE DANSMUZIEK

Inlichtingen: 06 22 41 43 07www.bootrijsbergen.nl

Van 16 t/m 23 Februari 2014 rijden wij naar Amsterdam. Naar de Huishoudbeurs Prijs â&#x201A;Ź 30,00 Dit is bus, entree en kofďŹ e met koek prijs zonder entree â&#x201A;Ź 15,00. Op Zondag 2 Maart 2014 rijden wij naar de Rijnhal te Arnhem. Naar de show van Hansi Interseer. Prijs â&#x201A;Ź 80,00. Dit is bus en entree. Op Zaterdag 15 Maart 2014 rijden wij naar Amsterdam. Naar de musical Hij gelooft in mij. Prijs â&#x201A;Ź 93,00. Dit is bus en 1e rang. Op Donderdag 3 April 2014 rijden wij naar de IJsel hal te Zwolle. Naar het optreden van Semino Rossi. Prijs â&#x201A;Ź 90,00. Dit is bus en entree. Op Woensdag 30 April 2014 rijden wij naar Lisse naar de Keukenhof. Prijs â&#x201A;Ź 53,00. Dit is bus, kofďŹ e met gebak, entree en diner. Van 13 t/m 18 Mei rijden wij naar Almere naar de Libelle Zomerweek. Prijs â&#x201A;Ź 30,00. Dit is bus, entree en kofďŹ e met koek. Op Zondag 22 Juni 2014 rijden wij naar Katwijk naar de musical Soldaat van Oranje. Prijs â&#x201A;Ź 93,00. Dit is bus en 1e rang. Vraag tevens naar onze meerdaagse reizen, o.a. Lourdes, Oostenrijk en Duitsland. Wilt u aan een of meerdere reizen deelnemen? Geef u dan zo spoedig mogelijk op bij:

VOOR SINGLES & PAREN:

 BEIDEN

brengt beton tot leven

Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

DE WISSEL CafĂŠ-Restaurant-Zaal Â&#x2021;(HWFDIp

Wij bieden "+6")#01+!&$"#2+ 1&"*"13"")"&$"+3"/+14,,/!")&'(%"&! )/&:/&+$#%+(")&'(3+,-)"&!&+$"+4"/("/3/&+$ /"&!03,,/4/!"+6,)0&+!" ,,24"+&+#/,*0 %/"3"+

gelegen in de regio NoordTOMSON

ELEKTRONISCH ROKEN

Functie-eisen *&++*"/(&+$1"(,*"+"0 %&('",3"/ 8 ,-)"&!&+$/& %1&+$&3&")"" %+&"( 8 +32))"+!",-)"&!&+$"+ 2/0200"+"+*&+&*) '//")"3+1" 4"/("/3/&+$ 8" /3/&+$*"1"1,+4"/("+&+!"4"$"+,24 8("++&03+01+!/! "+ 8("++&03+ "01"(("+"+(2++"++)50"/"+3+1"("+&+$"+ ""+6")#01+!&$()+1$"/& %1%")!"/&+ ,**2+& 1&"&+011 *"+0"+1"*,1&3"/"+"+(,01"+"4201

TAXI EN TOURINGCARBEDRIJF CAFE - FEESTERIJ â&#x20AC;&#x2DC;T TREFPUNT Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl

KERSTENS

Tel. 0165-344241 Email: info@keverreizen.nl


Sint Martinus geeft spetterend kerstconcert

Percussiegroep Sint Martinus speelt Doe Maar.

ACHTMAAL - In de sfeervol aangeklede en goed gevulde zaal De Toekomst in Achtmaal gaf muziekvereniging Sint Martinus zaterdag 21 december haar jaarlijkse Kerstconcert.

Zowel de percussiegroep als de fanfare boden een leuk en afwisselend programma waarbij het publiek volop de gelegenheid kreeg mee te doen. De percussiegroep kreeg vocale ondersteuning van Frans He-

reijgers bij de uitvoering van een nummer van Doe Maar. Bijzonder was de uitvoering van het speciaal voor de fanfare gecomponeerde stuk November 37-12. Dit stuk is tot stand gekomen door een samenwerking tussen dirigent (tevens componist van dit stuk) Rolf Rombouts en DJ Infectizer, alias Reinout Boden (hoornist bij Sint Martinus) en geeft een muzikale samenvatting weer van 75 jaar Sint Martinus. Al met al een avond waar zowel publiek als muzikanten met veel plezier op terug kijken. Voorzitter Ad Boden gaf nog uitleg over het in januari 2014 te starten schoolproject, een samenwerking tussen Sint Martinus en basisschool de Wegwijzer in Achtmaal. De vereniging hoopt hiermee zoveel kinderen enthousiast te krijgen voor het samen muziek maken dat er volgend jaar weer een groot leerlingenorkest aanwezig is bij het Kerstconcert. Bestuur en leden van Sint Martinus wensen al haar trouwe fans, donateurs en sponsors veel geluk en gezondheid toe in het nieuwe jaar.

In april van dit jaar

Drukte in Sint Bavokerk

RIJSBERGEN - Het zag er al vrij snel naar uit dat de twaalfde editie van de kerststallen en foto-expositie op een record aantal bezoekers af zou stevenen. De Sint Bavokerk van pastoor Fans Verheije kreeg tijdens de kerstdagen meer dan 4000 bezoekers binnen haar muren. Daarvan brachten 2800 mensen uit eigen dorp en omringende plaatsen een bezoek aan de kerststallententoonstelling waaraan een fototentoonstelling van nostalgische dorpsgezichten van Rijsbergen verbonden was. FOTO CHARLES LUIJTEN

KBO Klein Zundert

BREDA - Wiel Huppermann uit Kalmthout wil in april in de Trip van Zoudtlandkazerne in Breda een bijeenkomst organiseren voor oud-stoters. Hij is daarom op zoek naar Stoottroepers uit West-Brabant.

KLEIN ZUNDERT - Bij de laatste ONS die we bij de leden bezorgt hebben zat informatie over de opfriscursus voor verkeerskennis die ook in Zundert gegeven gaat worden.

Op 21 september 1944 kregen de binnenlandse strijdkrachten (het verzet) met instemming van prins Bernhard de naam Stoottroepen. Het regiment Stoottroepen nam daarna actief deel aan de bevrijding. Tussen 1945 en 1950 gingen tienduizenden militairen naar Indonesië, waaronder negen bataljons Stoottroepen. Ze moesten ‘de orde en vrede herstellen’. Bij terugkomst werd de Bond van OudStoottroepers (BOS) opgericht. Later werd de naam veranderd in de Bond van Oud-

Deze cursus betreft drie dagdelen nl. 16, 23 en 30 januari en wordt gegeven in Rijsbergen en is bedoeld om de verkeersdeelnemers bij te praten over de nieuwste verkeersregels. Op 9 januari is weer de maandelijkse bingo in Levenslust waar iedereen weer van harte welkom is. Aanvang 13.30 uur. We zijn weer zover dat er een nieuw rooster gemaakt kan worden voor de computerlesen.

Reünie voor Stoottroepers in Breda Stoottroepers en Stoottroepers (BOSS). Dienstplichtigen uit Koude Oorlog konden ook lid worden. Zij deden dienst in kazernes in Nijmegen, Den Bosch, Vugt, Blerick, Grave en Ermelo. Hiervan kwam een groot deel uit WestBrabant. Naar hen is organisator Wiel Huppermann op zoek. Zij zijn in april van harte welkom op de bijeenkomst in de Trip van Zoudtlandkazerne in Breda. ‘Verhalen van toen spelen een belangrijke rol. Velen van ons hebben gelukkig geen oorlogsom-

standigheden meegemaakt, maar de verhalen zijn daarom niet minder spannend’, zegt Huppermann, die bijvoorbeeld wijst op oefeningen in het buitenland. Aanmelden Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Wiel Huppermann. Schriftelijk via Wiel Huppermann, Wuustwezelsteenweg 18 bus 32, B-2920 Kalmthout. Telefonisch kan het ook op het nummer 0032-495109297 en het e-mailadres is wiel-iii@telenet.be.

Daarom is het belangrijk dat we zo snel mogelijk weten hoeveel belangstellende we mogen inschrijven voor de beginners en gevorderde cursus. Meer info hierover en aanmelden kan bij Kees Sprenkels, 0623348552. Vooruitlopend op de uitnodiging die u binnenkort ontvangt alvast het volgende. Op 6 februari zal een notaris ons bijpraten over de gevolgen van de veranderingen van de AWBZ. Het zal dan vooral gaan over het eigen huis opeten bij verblijf in een AWBZinstelling. Zodra meer bekend is over het programma en de locatie waar we deze middag gaan beleggen hoort u daar over. Graag alvast deze datum reserveren gezien het grote belang hiervan.

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE HEILIGE DRIE-EENHEID PAROCHIEKERN ST. CORNELIUS ACHTMAAL www.parochie-achtmaal.nl. Diaken Jan v. Steenoven 06-13593082. Spreekuur dinsdag 9.30-10.30u 076-5985218. Tijdens het spreekuur kunt u opgave doen van misintenties en om andere afspraken te maken zoals doop, huwelijk en jubilea. Vrijdag 10 januari 10.00u Woord- en communieviering met voorganger diaken Jan v. Steenoven t.g.v. de jaarlijkse feestdag van het Gilde St. Cornelius. Zaterdag 11 januari 17.00u Doop van de Heer. Woord- en communieviering met voorganger diaken Jan v. Steenoven. Intenties: voor een bijzondere intentie; jgt. Cornelia Peeters-Balemans; jgt. Kees Jansen; Nilis Delcroix; verj. Petronella Elst-v. Hooijdonk; verj. Riet Hereijgers-Poppelaars; jgt. Tinus v. Hasselt; jgt. Marie v. Hasselt-Kools; Jan Peeters. Dinsdag 14 januari 9.00u H. Eucharistieviering met voorganger pastor Jan v. Oers. Kerk schoonmaken: Maandag 13 januari groep 6. Parochie avond: Op woensdagavond 15 januari houden wij onze jaarlijkse parochievrijwilligersavond. Welkom vanaf 19.30 uur in dorpshuis de Nachtegaal. PAROCHIEKERN H.WILLIBRORDUS KLEIN ZUNDERT Diaken Jan v. Steenoven tel. 06-13593082. Spreekuur op woensdag van 9.30-11.30u. Het parochiecentrum is enkel op woensdag tijdens het spreekuur te bereiken. tel. 5972214. www.parochie-klein-zundert. nl Tijdens het spreekuur kunt u terecht voor het maken van afspraken en het opgeven van misintenties. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van het parochiecentrum, huisnummer 5, worden gedeponeerd. Graag in een gesloten enveloppe met

duidelijke vermelding van de namen en naam en telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven voor woensdagmiddag worden de daaropvolgende week vermeld in de Zundertse Bode. Zondag 12 januari 10.00u Woord- en Communieviering. Voorganger diaken J. v. Steenoven. Jgt. Johannes en Maria Snepvangers-Nouws; Jgt. Ludovicus Poppelaars w.v. Cornelia Kennis; Jan Snepvangers; Jgt. o.o. Balemans-Jacobs; Sjaak Vanlaerhoven. Woensdag 15 januari 18.30u: Bidden van het rozenhoedje en aan aansluitend om 19.00u Eucharistieviering. Voorganger Pastor J. v. Oers. Overleden: Zondag 29 december is in de leeftijd van 86 jaar overleden Jacobus Christiaan Vanlaerhoven. De uitvaartdienst gevolgd door de begrafenis op ons kerkhof heeft reeds plaats gevonden. Goede God laat Sjaak leven in Uw Licht en wees een troost voor hen die achterblijven.

Aert e.v. Cor v.d. Berg; Jeanne Antonissen w.v. Jaan Smits, namens de Bond van Ouderen; jgt. Gerardus Oostvogels; jgt. o.o. Adrianus Oostvogels en Maria Lucia v. Hasselt; jgt. Melanie Oostvogels-v. Tichelt; jgt. Marcel Vriends. Zondag 12 januari 18.00u: Poolse viering, voorganger Pater Klim. Dinsdag 14 januari 10.00u: Woord en Communieviering ter intentie van de levende leden van Gilde Sint Jan, m.m.v. Sursum Corda. Voorganger Diaken Jan v. Steenoven. Woensdag 15 januari 10.00u: Woord en Communieviering ter intentie van de overleden leden van Gilde Sint Jan. m.m.v. Sursum Corda. Voorganger Diaken Jan v. Steenoven. Donderdag 16 januari 9.00u: Eucharistieviering, voorganger Pastor Jan v. Oers. Dopen: Op zondag 12 januari wordt door het Heilig Doopsel in onze geloofsgemeenschappen opgenomen: Liz Oostvogels.

PAROCHIEKERN O.L.V VAN ALTIJDDURENDE BIJSTAND WERNHOUT Diaken Jan v. Steenoven 06-13593082, parochie.wernhout@hotmail.com. Contactpersoon K. Roelands tel. 5985979. www.parochie-wernhout.nl. Spreekuur donderdag van 18.30-19.00u tel. 5972294. Hier kunt U terecht voor het opgeven van misintenties of het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van de sacristie worden gedeponeerd in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de naam of namen, alsmede het adres of telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven tot donderdagavond worden de daaropvolgende week in de Zundertse Bode vermeld. Zaterdag 11 januari 19.00u Vooravond 1e zondag door het jaar. Doop van de Heer. Woord en Communieviering m.m.v. Sursum Corda, voorganger Diaken Jan v. Steenoven. Intenties: verj. Peter Nouws e.v. Marianne v. Hasselt; Jan v.

PAROCHIE ST. BAVO RIJSBERGEN Pastores: Pastoor Drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 0765972292. Parochie St. Bavo, St. Bavostraat 7, 4891 CG Rijsbergen, 076-5961283. www.sintbavorijsbergen.nl Spreekuur: Iedere woensdagochtend 9.3010.30 uur en donderdagavond 18.30-19.00 uur. U kunt dan altijd terecht voor het opgeven van misintenties en het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus worden gedeponeerd in een gesloten envelop met duidelijke vermelding van de namen, alsmede een adres of telefoonnummer. Diensten Doop van de Heer. Week van zaterdag 11 t/m vrijdag 17 januari. Zaterdag 11 januari 19.00u H.Eucharistieviering in de H.Trudokerk te Zundert. Rector N.Schnell. Zondag 12 januari 10.30u H.Eucharistieviering in de St.Bavokerk te PAGINA 22

Rijsbergen m.m.v. gemengd koor Voluntate. Rector N.Schnell. Misintentie: jgt. o.o. Herijgers Dams; jgt. Christ Peeters; jgt. Jan Schoenmakers; jgt. Catharina de Meijer Herijgers; jgt. Toon v. Beek; o.o. Brait Martens; Cor Jacobs de Jong; Annie Haast Oostvogels. Maandag 13 januari 10.00u: Woord en Communieviering. Voor leden en overleden leden Gilde St.Joris. Diaken J. v. Steenoven. Woensdag 15 januari 9.30u: Woord en Communieviering in Kapel Margriet van de Laer Rijserf. P.w. L.Verkade. Overleden: Cor de Jong echtgenote van Frans Jacobs in de leeftijd van 74 jaar. Op vrijdag 3 januari was de plechtige uitvaartdienst in de St.Bavokerk te Rijsbergen waarna de begrafenis op de RK begraafplaats. PAROCHIE H. TRUDO ZUNDERT Pastoor: drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292; www. trudozundert.nl Open Pastorie: dinsdag en woensdag van 9.00-12.00u kunt u bij de pastorie langs komen. Ook is de pastorie dan het beste telefonisch te bereiken, via 5972292. U kunt misintenties opgeven en afspraken maken bijvoorbeeld rondom doopviering, huwelijksviering of jubileumviering. Als u een huisbezoek wenst voor een zieke of voor een pastoraal gesprek kan dit tijdens de spreekuren gemeld worden. Voor vragen met betrekking tot de begraafplaats kunt u het beste de woensdagmorgen contact opnemen. Bereikbaarheid: De melding van een overlijden kunt u doen via het telefoonnummer van de pastorie. Als uw telefoontje niet meteen persoonlijk beantwoord kan worden, is er gelegenheid om in te spreken en wordt, wanneer dit weer mogelijk is, contact met u opgenomen. Soms wordt verwezen naar een ander telefoonnummer of naar een telefonisch spreekuur voor

spoedeisende aangelegenheden op een ander tijdstip. Zaterdag 11 januari 19.00u Eucharistieviering m.m.v. het gemengd koor, celebrant is rector N. Schnell, feest van de Doop van de Heer. Uit dankbaarheid b.g.v. een 40-jarig huwelijksjubileum; Angelina Zagers-v.d. Brand; levende en overl. fam. de Bie-v. Aalst; jgt. o.o. DamenSchellekens; Ad, Jo en Jeroen Zagers; jgt. Yvonne v. Hoof; jgt. Kees v. Hees. Zondag 12 januari 10.30u Eucharistieviering in de St. Bavokerk te Rijsbergen. Donderdag 16 januari 14.00u: Eucharistieviering in de kapel van Margriet van de Laer in de Willaert, pastoor F. Verheije: jgt. Petrus Leenaerts. Parochiebestuur: Donderdag 16 januari om 19.30 uur. Kerk schoonmaken: groep 5 op woensdagmorgen. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: vacant. Eredienst: Zondag 12 januari is mevr. Ds. Ch. Inkelaar-de Mos uit Oudenbosch onze voorganger, aanvang 10.00 uur. In deze dienst wordt Janny van Malsen bevestigd als ouderling-scriba en neemt Riet Noorland afscheid van de kerkenraad. Dhr. Guis is de organist. Dhr. de Ruiter is gastheer. De collecte is voor de kerk. Voor de kinderen is er de kindernevendienst. Agenda: De Cantorij heeft donderdag 9 januari koorrepetitie, na afloop is er de Nieuwjaarsborrel. www.pk-zundert.nl POOLSE RK PAROCHIE H. MAXIMILIAAN KOLBE Elke 2e zondag van de maand 18.00u O.L.V. van Altijddurende Bijstand kerk, Wernhoutseweg 149, Wernhout. Pastoor S. Klim 076-5321438 / 06-14243225.


www.internetbode.nl

BHV Expo Groep is in de Benelux ĂŠĂŠn van de grotere spelers op het gebied van tentenbouw, tribunebouw en standbouw. Wegens uitbreiding is BHV Expo Groep op zoek naar:

Monteur buitendienst Als monteur buitendienst zorg je voor de correcte op- en afbouw van tenten, tribunes en standbouw. Je werkt hoofdzakelijk in Nederland en BelgiĂŤ. Je hebt geen 8 tot 5 mentaliteit, je kunt goed werken in teamverband en bent een aanpakker. Wij vragen: $IÂżQLWHLWLQGHERXZYDQWHQWHQWULEXQHVSRGLDRIVWDQGERXZ Minimaal VMBO/MAVO niveau of gelijkwaardig. +HWEH]LWYDQHHQ9&$FHUWLÂżFDDWKHIWUXFNFHUWLÂżFDDWHQULMEHZLMV%(LVHHQSUp Wij bieden: Een uitdagende baan met doorgroeimogelijkheden in een leuk team. Een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een onkostenvergoeding en een pensioenregeling. Stuur je sollicitatie en CV naar: BHV Expo Groep B.V. Wernhoutseweg 152b, 4884 MD Wernhout (Nederland) of per email naar: info@bhvexpo.com Aquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Klokkenmakerij

Total Looks 4 You voor kunstnagels, nailart en manicure

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ

Molenstraat 222a - Zundert www.totallooks4you.nl

:LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

GRATIS

ONTWERP EN DESKUNDIG ADVIES BIJ U THUIS

DiĂŤtiste G. Roelen Rijsbergen

kiezen keuken w u is u h t

KEUKENS

GRATIS OFFERTE CHECK, ALTIJD VOORDELIGER

Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken TEL. 076-5033971 s WWW.ADHELLEMONSKEUKENS.NL

VAKKUNDIG ADVIES BIJ VOEDING/GEWICHT Afspraak eventueel ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds/zaterdag: Tel 076 5962785 / 06 38000266 www.dietistenpraktijk-roelen.nl

Een gezond, slank en fit 2014!! Wij hebben goede voornemens! Kom sporten met een vriend(in) voor een laag vast bedrag per maand.

Uitgeverij de Bode is een gerenommeerde onderneming met als hoofdactiviteit het uitgeven van huis-aan-huis bladen. Wekelijks verschijnen er een half miljoen huis-aan-huis bladen in geheel West-Brabant en een groot gedeelte van Zeeland onder de naam â&#x20AC;&#x153;De Bodeâ&#x20AC;?. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zundert, daarnaast zijn er een tweetal bijkantoren in Bergen op Zoom en Goes. Voor de versterking van onze online diensten zijn wij op zoek naar een:Middelburgse & Veerse Bode

Woensdrechtse Bode Bredase Bode Halderbergse Bode

Zundertse Bode Rucphense Bode Steenbergse Bode (Weekend)

Roosendaalse Bode

(Weekend)

Reactie: U kunt uw sollicitatie met CV, voor 15 januari richten aan: Uitgeverij de Bode bv t.a.v. Monique Elst, Postbus 22, 4880 AA Zundert Of mailen aan m.elst@internetbode.nl

Etten-Leurse Bode

(Weekend)

Bredase Bode

(Weekend)

Payroll Uitzenden Verlonen

VERHUUR EN LOONWERKEN

Ruud van Hasselt

IS OP ZOEK NAAR EEN ERVAREN

TRAKTOR CHAUFFEUR / MEDEWERKER (ZZP-ER)

Op zoek naar betaalbare Op zoek naar payroll? betaalbare payroll? Wijregelen regelen het. Wij het!

voor in de boomkwekerij. Voor meer info: 06-38150964 of r.van.hasselt1@kpnplanet.nl

Parket PVC Laminaat vloeren af â&#x201A;Ź loeren al van Eiken parketv loer

NED in RIJSBERGEN Bel 076 - 596 46 68 of ga naar www.ned-personeel.nl 2

34,95/m

6723180(752.(1

(WWHQ/HXU  Etten-Leur %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN %HKDQGHOLQJHQRRN·VDYRQGV %HKDQGHOLQJHQRRN·VDYRQGV

Bevelandse Bode

Bergen op Zoomse Bode

'HĂ&#x20AC;QLWLHI AFSLANKEN!!!!Moerdijkse Bode

Informatie: Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Monique Elst, tel 076-5998111

incl. onderv

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN

Roosendaalse Bode

Etten-Leurse Bode

Wij bieden: - Een uitstekend maandsalaris - Een 36-urige werkweek - Goede secundaire arbeidsvoorwaarden - Werken met betrokken en leuke collegaâ&#x20AC;&#x2122;s - Een interessante functie met veel ruimte voor eigen initiatief.

Bergen op Zoomse Bode

Vlissingse Bode

Functie-eisen: Een HBO denkprofiel. Opleiding op gebied van multimedia design Ruime kennis van Adobe suite, Wordpress, Windows/MAC, kennis van HTML5, Goede contactuele eigenschappen. Kan presenteren aan groepen Teamworker, zelfstandige en verantwoordelijke werkhouding

Bodycomfort 076-5030408

Ć&#x201D;GEEN Ć&#x201D; HoogsteJOJO-EFFECT slagingspercentage, 90,5% x Hoogste slagingspercentage, 90,5% Ć&#x201D;Wordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! Ć&#x201D; Nieuwste methode -> Luxopuncture x Nieuwste methode -> Luxopuncture Ć&#x201D; Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Ć&#x201D;:HNHOLMNVHHQbehandeling van 20 min. x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG enVBAG RBNG) Ć&#x201D;%HKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijtherapeuten en RBNG Ć&#x201D; 3x behandelingen vanSTOPPEN 2020minuten 3 behandelingen van minuten MET ROKEN Ć&#x201D;/X[RSXQFWXUHRRN BURN-OUT x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos Ć&#x201D; Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s en pijnloos x Luxopuncture ook: DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Ć&#x201D; Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE $OOH CHRONISCHE KLACHTEN, QIGONG DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

West-Brabant en Midden-Zeeland:

Thoolse Bode

De functie: Uitgeverij de Bode is uitgever van 18 huis aan huis bladen in West-Brabant en Midden-Zeeland. Naast het uitgeven van weekbladen is Uitgeverij de Bode actief op gebied van social media en diverse online diensten. Uitgeverij de Bode biedt eigen publicaties online aan via internet en social media, daarnaast biedt Uitgeverij de Bode haar opdrachtgevers online diensten aan. Als multimedia vormgever houd je je bezig met het verbeteren van bestaande online uitingen en diensten, zoals het geven van cursussen op gebied van social media en het onderhouden van Facebookpaginaâ&#x20AC;&#x2122;s e.d. Verder denk je mee over nieuwe online initiatieven en ben je in staat om ideeĂŤn om te zetten in de praktijk. Tevens ben je ook inzetbaar als creatieve DTP-er.

Voor meer informatie neem contact op met

Ć&#x201D;NieuwstePHWKRGH- > Luxopuncture

geeft de volgende weekbladen uit in

Multimedia Designer / Creatief DTP-er

Bij ons kunt u werken aan een gezond en slank lichaam. Sporten in een warmtecabine, ook perfect voor mensen met spier,- of gewrichtspijn.

WWW.BODY-COMFORT.NL

Uitgeverij de Bode

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onder$+0 .)% !(!* 3 (+!-)'!+1!- 3 $ !-,,+-/!* 3''0* %# 1%!.3$%*(.$0-!*3!$* !(!* Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u 5 zaterdag 13.00 - 17.00 u * !-!/%& !* #!*+, afspraak.

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur) E info@vanhooijdonkvloeren.nl I www.vanhooijdonkvloeren.nl T 076 503 77 38 M 06 128 66 281

BEST BETALENDE GOUDINKOPER VAN BREDA - GRATIS TAXATIE !

INKOOP - VERPANDING GOUD - ZILVER - MUNTEN

076-587.29.10 NU OOK REPARATIEWERK


Dz 20140108  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you