Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R U C P H E N S E

30 OKTOBER 2013 WEEK 44

Uitgeverij

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

WETHOUDER: ZET FIETSVERLICHTING AAN IN DONKER

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

Volg ons via twitter: @RucphenseBode Informatie van

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

GENOMINEERDEN CULTUURPRIJS BEKEND

1.450 liter ghb blijkt zoutoplossing

Alcomobilist rijdt voetgangster aan

SINT WILLEBRORD - Drie bewoners van het huis aan de Pastoor Bastiaansensingel in Sint Willebrord, van wie de woning op 25 september door de politie werd doorzocht, hadden naar nu gebleken geen ghb in huis. Eerder werd gemeld dat er naast wapens en dertig kilo hennep ook mogelijk 1450 liter ghb was aangetroffen in de woning. Dit laatste moest nog nader onderzocht worden door het NFI. Die concludeert nu dat het niet om GHB gaat, maar om een zoutoplossing. De 18-jarige vrouw werd twee dagen na aanhouding in vrijheid gesteld en de 38-jarige vrouw volgde kort daarna. De 45-jarige man zit nog vast. De zaak komt 7 januari voor de rechtbank.

SPRUNDEL - Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur aangereden op een parkeerplaats op het Trivium in Etten-Leur. Zij raakte gewond. De Sprundelse bestuurder van de auto is aangehouden. De 22-jarige bestuurder van de auto reed zijn auto achteruit van de parkeerplaats en zag daarbij de vrouw over het hoofd. Zij liep net achter de auto langs en viel door de klap van de auto. De man stopte en heeft meteen hulp aangeboden. Uit een blaastest bleek dat hij te veel alcohol had genuttigd (575 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van tien uur. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Zij raakte lichtgewond.

Tentoonstelling voor sierduiven

Tweede editie Sprundel got Talent

SINT WILLEBRORD - In het weekend van 2 en 3 november wordt in De Lanteern te Sint Willebrord door de West-Brabantse Sierduivenliefhebbers Vereniging, “WBSV”, een open tentoonstelling voor erkende sierduivenrassen gehouden. Aan deze tentoonstelling is tevens het Provinciaal Kampioenschap voor sierduiven van de Nederlandse Bond van Sierduiven- liefhebbersverenigingen (NBS) verbonden. Er worden ongeveer 350 sierduiven in diverse rassen geshowd. Bezoekers zijn van harte welkom. De duivententoonstelling is van zaterdag van 18.00 tot 21.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis, zo meldt de organisatie.

SPRUNDEL - Op zaterdag 2 november is voor de tweede maal Sprundel got Talent. Dit jaar bestaat de voorstelling uit een twintigtal optredens met dans, toneel, playback en zang. Dit alles wordt gebracht door kinderen van de basisschool. Ook verenigingen zijn present. De optredens vinden ’s middags en ’s avonds plaats. De avondvoorstelling is uitverkocht. Wel zijn er nog kaarten voor de middagvoorstelling te verkrijgen bij de Trapkes. De voorstelling beging om 14.00 uur en is in het dorpshuis. De presentatie was vorig jaar in handen van de Diva’s. Wie het dit jaar zijn is nog niet bekend. Dat is volgens de organisatie nog een verrassing.

Man schijnt met laserpen op Apache SPRUNDEL - Een 25-jarige man uit Sprundel is maandagavond opgepakt, nadat hij met een laserpen scheen op een Apachehelikopeter. De Sprundelnaar kon worden opgepakt door oplettendheid van de piloot. Op het moment van de aanhouding zou de Sprundelnaar zijn laserpen nog bij zich hebben gehad. De Apache is afkomstig van helikopterbasis Gilze en Rijen. Het gebeurt vaker dat onverlaten met laserpennen op helikopters schijnen. Dat is erg gevaarlijk, omdat de piloot door de krachtige laserstraal verblind kan worden. De laserpen is een draagbaar zaklantaarntje op batterijen met een laserdiode. Het is verboden de lasterstraal op piloten te richten.

Man gooit ruiten van woning in SPRUNDEL - Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom werd zondagavond rond 19.40 uur aangehouden op verdenking van vernieling van ruiten van een woning in Sprundel. De man is een bekende van de 18-jarige dochter des huizes. Hij kwam zondag naar de woning maar werd niet binnengelaten. De verdachte drong de woning binnen door over een poort te klimmen. Haar broer heeft de man naar buiten kunnen krijgen. Mogelijk liep de verdachte hierbij letsel aan zijn gezicht op. Vervolgens gooide de verdachte zes ruiten in. De man gedroeg zich erg agressief na zijn aanhouding. De benadeelde heeft aangifte gedaan van de vernielingen.

RUCPHEN - De herfst laat deze tijd goed van zich horen. Deze week was er voor het eerst een herfststorm, maar het najaar zorgt ook voor veel moois. Blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. Een keur aan paddenstoelen laat zich zien in de Rucphense natuur. Ook de traditionele roodwitte paddenstoelen duiken overal weer op. LEZERSFOTO S.J. ROKS

Gemeente gedoogt huishoudens die vakantiewoning voor 1 januari 2012 betrokken

Bewoners recreatiehuizen mogen in hun woningen blijven zitten RUCPHEN – Bewoners die voor 1 januari 2012 permanent een recreatiewoning betrokken in de gemeente Rucphen kunnen rekenen op een generaal pardon. Personen die kunnen aantonen woonachtig te zijn voor 2012 in het vakantiehuis krijgen van de gemeenten een persoonsgebonden gedoogbeschikking. Dat geldt voor bewoners van bungalows, chalets en stacaravans op parken de Oliepot, Vreugdehof, de Witte Plas en de Zilverden. DOOR MONIQUE JANSEN De gemeente heeft daarover met de uitbaters van de vakantieparken en campings afspraken gemaakt. “We willen zo weer een nul-situatie creëeren”, meldt wethouder Martien de Bruijn. “Zo ontstaat er een uitsterfconstructie.” De persoonsgebonden gedoogbeschikking die huishoudens krijgen is niet overdraagbaar en verloopt zodra de bewoners verhuizen naar bijvoorbeeld een reguliere woning. Persoonsgebonden beschikking De Bruijn streeft er naar dat zich per 1 januari 2014 geen nieuwe gevallen meer voordien van permanente bewoning op een recreatiepark. De gemeente Rucphen gaat met het generaal pardon verder dan de landelijke regeling. Die gaat alleen uit van een persoonsgebonden gedoogbeschikking voor mensen die een vakantiehuisje betrokken voor 2003.

Voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www. internetbode.nl

“Dat hebben wij wat opgerekt in het convenant met de vakantieparken. Wij passen de gedoogbescherming ruimer toe”, vertelt De Bruijn. De wethouder durft geen schatting te maken van het aantal mensen dat permanent op een bungalowpark of camping verblijft. Volgens De Bruijn staan de meeste mensen niet ingeschreven in de gemeente Rucphen. Wie in aanmerking wil komen voor gedoogbescherming, is verplicht zich alsnog aan te melden voor de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Illegaal gedrag belonen Wethouder De Bruijn geeft toe dat de gemeente op deze manier illegaal gedrag beloont. “Wel zijn mensen vaak uit noodzaak op een vakantiepark gaan wonen”, meent de Bruijn. Volgens hem zouden de meeste bewoners het liefst in een ‘gewoon huis’ willen wonen. De Bruijn houdt bij het afgeven van de gedoogbeschikking vast aan de datum van 1 januari 2012.

20%

KORTING OP ALLES*

Wie net daarna een recreatiewoning betrok hoeft niet op coulance te rekenen. Het is de bedoeling dat de exploitanten van de vakantieparken er op toezien dat zich geen nieuwe bewoners permanent gaan vestigen. “Het moet niet wederom uit de hand lopen. Zo maken we eenmalig schoon schip”, vindt De Bruijn. Recreatie en toerisme Het college streeft er naar dat huisjesparken vooral worden ingezet voor recreatie en toerisme. Dat botst volgens De Bruijn met permanent wonen. “Dat sluit elkaar uit. In onze gemeente hebben we toerisme en promotie hoog in het vaandel staan. Het is dan ook noodzakelijk dat er op de parken wordt gerecreëerd.” Gemeenten stellen de regels vast voor bewoning van recreatieparken. Een recreatiewoning heeft meestal de bestemming ‘recreëren’. Permanent wonen is dan niet toegestaan. Dat geldt alleen voor woningen met de bestemming wonen.

Beste Drogist

van Nederland

2013

kla1n en zaterdag 2 november 2013 heque. Eerste 100 vrijdag rdec ontvangte u 20% kortinga opa alles*! n atte tie en w Alleen op donderdag 31 oktober,

DA Drogisterij & Parfumerie RUCPHEN Raadhuisstraat 19 - 4715 CB RUCPHEN - tel: 0165-341265 Openingstijden: maandag t/m vrijdag donderdag 9.00 -17.30 uur Openingstijden: maandag 9.00van - 17.30 uur, zaterdag 9.00 - 17.00 uur vrijdag 9.00 - 20.00 uur zaterdag van 9.00 -17.00 uur

*vraag naar de voorwaarden

Traditie van Hubkes nog niet uitgestorven RUCPHEN - 3 november: Sint Hubertusdag. Hubkesdag. De dag dat de patroon van de jacht heilig werd verklaard. De Hubkes, vierkante broodjes die elke zichzelf respecterende bakker dan bakt, gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank. St. Hubertus bekeerde zich tot het christendom na zijn confrontatie met een hert met een kruis in zijn gewei. Hij kon het dier niet doodschieten. De latere bisschop streed tegen heidense gebruiken. In plaats daarvan moesten ze brood naar hem brengen. Later aten jagers, en ook boeren, burgers en vee gewijd brood om zich tegen hondsdolheid en ander gruwelijks te beschermen.

Burgemeester ontbijt met scholieren RUCPHEN - Burgemeester Van der Meer Mohr ontbijt woensdag 6 november met leerlingen van basisschool Het Palet in het Dienstverleningscentrum. Dat doet zij in het kader van het Nationale Schoolontbijt. De burgemeester schuift aan met in totaal 21 schoolkinderen. Het doel van het Nationale Schoolontbijt is dat kinderen zelf het belang van een goed ontbijt ontdekken. Tevens leren ze over hun eigen ontbijtgedrag. Veel kinderen slaan nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Voor schoolkinderen is een goed ontbijt de beste start. De burgemeester betaalt voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen een donatie aan War Child.


Het kan weer! Zilvervloot Sparen Open Zilvervloot Sparen tijdens de Kinderspaarweken en uw kind mag een leuk cadeau uitkiezen. De Kinderspaarweken zijn van 7 oktober tot en met 1 november 2013. Kom langs.

10% premi voor 1 e 0 jaar sparen

Sprundel

Lodewijks-van Ginneken Assurantiegroep, St. Janstraat 12a, 0165 388026

St. Willebrord

Schijven Assurantiën, Korenbloemstraat 17b, 0165 382555

Bosschenhoofd

Rokx Assurantiën, Pastoor van Breugelstraat 134, 0165 311975

Breda

Akkermans Assurantiën, Neerloopweg 40, 076 5416153

Breda

A.C. Koijen & Partners, Esserstraat 79, 076 5147444

Etten-Leur

Roels & van Ginneken, Anna van Berchemlaan 36, 076 5012230

Halsteren

Westenburg Financiële Diensten, Dorpsstraat 13, 0164 682562

Oud Gastel

Sweere, Dorpsstraat 3, 0165 512851

Roosendaal

Voets Assurantiën, Vijfhuizenberg 207, 0165 521770

Wouw

OVM Univé Het Zuiden, Markt 5, 0165 309100

Zevenbergen

AAZ Adviesgroep, Stationsstraat 7, 0168 331010

Zundert

Boot Assurantie Adviseurs, Prinsenstraat 25, 076 5972231

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas


ACTUALITEIT

Tweelingbroers populair in hardstylewereld

Sound Rusherz tweede op DJ Contest van Dancetour SINT WILLEBRORD – Tweelingbroers Jeroen en Martijn Boeren zijn tweede geworden tijdens de landelijke DJ Finale van Dancetour. Eerder wonnen de twee de DJ Contest van de Dancetour in Roosendaal. Het was voor de broers die beter bekend zijn onder naam ‘Sound Rusherz’ een uitstapje naar de housescene. De Sound Rusherz maken zelf voornamelijk hardstylemuziek. Pas geleden tekenden de broers nog een nieuw platencontract bij het label BeYourself Music. DOOR MONIQUE JANSEN De nu 22-jarige Jeroen en Martijn hebben zichzelf in hun tienerjaren het vak van DJ geleerd. Dat deden ze onder meer door filmpjes te kijken op YouTube waarin DJ’s voordoen hoe ze te werk gaan. “We hebben het vooral geleerd door zelf heel veel te doen”, vertelt Martijn. Via de computer in de slaapkamer begonnen Jeroen en Martijn aan hun DJ-avontuur. Onder de naam van de ‘Sound Rusherz’ maakten ze snel naam in de hardstylewereld. Ze kwamen in contact met DJ Mental Theo die hen onder meer introduceerden in de grootste discotheek van Nederland: Time Out in Gemert. Daar heeft de tweeling meerdere keren gedraaid. Eigen studio Inmiddels beschikken de Sound Rusherz over een eigen studio aan huis in het Belgische Essen. “Die hebben we aangeschaft, zodat we volledig voor de muziek konden gaan”, meldt Jeroen. Enkele jaren geleden verhuisden de broers van Sint Willebrord naar België. De hobby van Martijn en Jeroen groeide al snel uit een serieuze business . De halve week zijn ze in hun studio te vinden. Op YouTube staan remixen van de Sound Rusherz die duizenden keren bekeken zijn. De Facebookpagina van de broers telt 4.000 likes. Ook wordt de mu-

ziek van de broers gedraaid op grote feesten als Decibel en Defqon 1. Remix maken De Dancetour betekende een nieuwe uitdaging voor de Sound Rusherz. Hun avontuur begon met een DJ Knock Out in El Corazon in Roosendaal waar de twee DJ’s het tegen elkaar opnamen in een zogenaamde contest. Die wonnen ze glansrijk, waardoor ze mochten optreden tijdens de Dancetour in Roosendaal. Daar draaiden de tweelingbroers voor duizenden danceliefhebbers.

‘Gaan volledig voor muziek’ In totaal hadden twaalf DJ-formaties uit het gehele land zich gekwalificeerd voor de landelijke DJ Knock Out-competitie. Vier acts wisten zich te plaatsen voor de uiteindelijke finale in Amsterdam. Daar hoorden ook de Sound Rusherz bij. Zij kregen de opdracht om een remix te maken. Elke act kreeg tijdens de finale in Amsterdam dertig minuten de tijd om de jury ervan te overtuigen dat zij hét nieuwe DJ-talent van Nederland waren. De Sound Rusherz werden tweede. Zij legden het uiteindelijk af tegen DJ Wessel S.

Jeroen (l) en Martijn Boeren, alias de Sound Rusherz.

Richten op hardstyle De broers vinden het jammer dat ze de competitie net niet hebben gewonnen, maar hadden er vooraf niet opgerekend dat ze zo vér zouden komen tijdens de DJ Contest, omdat ze meestal geen house maken. “We blijven ons verder helemaal richten op de hardstyle”, vertelt Jeroen. Een remix van Avicii in hardstyle werd onlangs bijzonder goed ontvangen op YouTube. De DJ’s kregen ook nog een telefoontje van

Mental Theo die het nummer vier keer voorbij hoorde komen op een groot festival. Deze bekende DJ werkt nog steeds regelmatig samen met de Sound Rusherz. Draaien in Spanje De afgelopen zomer traden de Sound Rusherz geregeld op tijdens feesten in een discotheek in het Spaanse Salou. Hiervoor vlogen ze elke week van Nederland naar Spanje, want beide broers zijn ook werkzaam in het familiebedrijf Boeren

FOTO COLLECTIE SOUND RUSHERZ

Kuijpers Makelaars in Sint Willebord. Dit werk combineren ze met het DJ-schap. Iets wat beide broers prima bevalt. Martijn en Jeroen vorm een hecht DJ-duo. Jeroen: “We zitten altijd samen achter het beeldscherm in de studio en we zijn ook helemaal op elkaar ingespeeld.” Solo verder gaan is dan voor beide broers ook geen optie. De komende tijd werken de Sound Rusherz hard aan het maken van hun eigen muziek. Tussendoor blijven ze uiteraard optreden.

‘Fietsverlichtingactie: Ik wil je zien!’

Wethouder attendeert scholieren op fietsverlichting SINT WILLEBRORD- In het kader van de landelijke campagne ‘ Ik wil je zien’ bracht wethouder René Lazeroms op woensdag een bezoekje aan alle scholen van de gemeente Rucphen. Doel van deze actie is de leerlingen maar ook zeker de ouders te attenderen op werkende fietsverlichting en deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Niet voor niets is juist deze dag gekozen om een start te maken met deze campagne, de Brabantse Actiedag voor Nul Verkeersdoden valt hiermee namelijk samen. De regionale fietsverlichtingactie is een initiatief van de gemeente Rucphen en wordt gevolgd door de samenwerkende gemeente uit West- Brabant.

DOOR CORINE ROKS Leerlingen van de groepen 8 en de klassen 1 en 2 van de middelbare scholen uit de gemeente Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Steenbergen, Halderberge en Rucphen ontvangen een kaart met daarop de vraag: Pa! Ma! Is de verlichting van de auto in orde? Een vreemde vraag die waarschijnlijk altijd met een ‘ja’ ingevuld kan worden. Op de achterkant van de kaart staat de clou: Is de verlichting van mijn fiets ook in orde? Willibrordusschool “Het bewustzijn van de ouders wordt hiermee aangesproken. Ouders, stuur je kind veilig naar school”, vertelt wethouder René Lazeroms.

‘Ouders, stuur je kind veilig naar school’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

“Het goed zichtbaar zijn in het verkeer”, benadrukt wethouder René Lazeroms tijdens een bezoek aan de leerlingen van de Willibrordusschool uit Sint Willebrord . FOTO CORINE ROKS

De wethouder en de beleidsmedewerker Verkeer Ad Schrauwen hebben samen deze woensdagochtend al vijf scholen bezocht als ze het schoolgebouw van de Willibrordusschool uit Sint Willebrord binnenlopen. Een warm onthaal met verse koffie volgt. Ondertussen worden de twee groepen 8 die deze school heeft in één lokaal ondergebracht. De wethouder neemt zijn

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

positie voor in de klas en houdt de poster omhoog die bij de kaartenactie behoort. Auto Op de vraag van de wethouder wie er allemaal met de fiets zijn gaan bijna alle vingers de lucht in. “Mooi dat jullie niet gebracht worden met de auto”, concludeert Lazeroms opgelucht. De wethouder legt de campagne duidelijk uit en beklemtoont het goed zichtbaar zijn in het verkeer, zeker nu de dagen korter worden. Het aantal ongevallen in het verkeer waarbij een fietser betrokken is komt ook ter sprake. Tweeëntwintig procent van alle dodelijke verkeersongevallen betreft een fietser. De klas is er stil van. Jaar van de Fietsers Regionaal Verkeersveiligheidsambassadeur wethouder Linssen van Bergen op Zoom brengt in de middag een bezoekje aan het Munnikenheide College in Rucphen. Daar heeft deze wethouder nog een presentje voor wethouder Lazeroms die mede vorm heeft gegeven aan deze kaartenactie waarvoor ook Veilig Verkeer Nederland werd ingeschakeld. De gerichte verkeerseducatie waarbij scholen en gemeenten zich sterk maken voor een van de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, sluit naadloos aan bij het jaar 2013, uitgeroepen tot ‘het jaar van de Fietsers’.

Volg ons op Twitter: @RucphenseBode.


P O = P O

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKO HFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

P O = P O

Keuze uit één van de volgende games:

Release 31 oktober

SETPRIJS 12 GB Console inclusief controller + Game naar keuze Art.nr.: 1194518

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


ACTUALITEIT

Welzijnsgroep en Ziekenactie zorgen al jaren voor een succesvolle ontmoetingsdag

Column

‘Het is ècht een dagje uit’ RUCPHEN – Mensen op leeftijd die steeds vaker afhankelijk zijn van de hulp van anderen genieten zichtbaar dubbel wanneer ze eens echt een dagje uit zijn. De organisatie van de Ontmoetingsdag in gemeenschapshuis De Vaart in Rucphen toonde aan dat die behoefte alleen maar groter wordt èn dat de gezonde samenwerking tussen Welzijnsgroep en Ziekenactie kan zorgen voor zo’n onvergetelijke dag. Zowel de organisatie als de genodigden kunnen met tevredenheid terugkijken op een goed geslaagde dag.

Addo Sprangers

Vertrouwen Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Een mooi spreekwoord, waarmee dus bedoeld wordt dat als een waard zijn gasten niet vertrouwt, dit niet zozeer betrekking heeft op eventuele oneerlijkheid van de gasten, maar dat het meer zegt over de instelling die de waard zelf heeft. De waard, de hedendaagse kastelein, komt ook ongunstig naar voren in het verhaal van Sint Nicolaas, waarin drie jongens door een gewetenloze waard vermoord werden, waarna Sint Nicolaas ze weer tot leven wekte. Sint Nicolaas? Inderdaad! Onze bloedeigen Sint blijkt volgens overlevering niet alleen een met cadeautjes en snoepgoed strooiende goedzak, ook als redder in nood is hij van alle markten thuis. Zo hij wendde ook een hongersnood af door hoogstpersoonlijk te zorgen voor een wonderbaarlijke vermenigvuldiging van zakken graan die per schip de haven van zijn woonplaats Myra binnenkwamen. Bovendien bracht hij een storm tot bedaren nadat zeelieden wier schip zinkende was hem aanriepen. Om even bij de waard te blijven: er was er dus eentje die drie theologiestudenten op hun weg naar Athene vermoordde en hun vlees in een ton met pekel stopte. Enige tijd later bezocht Sint Nicolaas dezelfde herberg en droomde ’s nachts van de misdaad die de herbergier begaan had. Nicolaas riep de herbergier en bad tot God, waarna de studenten weer tot leven werden gewekt. Bepaald geen kattenpis, dunkt mij. Sinterklaas lijkt me - voor zover ik hem persoonlijk heb meegemaakt - ook geen kwaaie gast. Eentje ook die wel van een borreltje houdt, zo kan ik me van diverse gelegenheden herinneren. Bovendien bepaald geen persoon die er een legertje slaven op nahoudt om vervolgens als kindervriend goede sier te maken. En dat wordt hem momenteel wel voor de voeten geworpen. De al jaren door ons bejubelde en steevast grappen en grollen uithalende Zwarte Pieten zouden niet minder dan geknechte zwarte medemensen zijn, zo heeft ene mevrouw Verene Shepherd van de Verenigde Naties bedacht, en het Sinterklaasfeest een racistisch schouwspel dat moet worden verboden. Ze vertrouwt die Nederlanders dan ook voor geen meter. Slavernij? De gedachte alleen al. De kinderen die straks hun favoriete Zwarte Pieten weer verwelkomen doen dat onbevangen en met open vizier. Zo zou Shepherd ook naar het Sinterklaasfeest moeten kijken.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode Rucphense Bode Redactie Monique Jansen

DOOR RENÉ BRUIJNINCX Voorzitter Tonny Mathijssen van de Welzijnsgroep en secretaresse Anja Hoendervangers van de Ziekenactie bundelen samen met Christine Voeten, Riet van den Bergh en Annij van Rooij hun krachten al jaren om de Ontmoetingsdag tot een groot succes te maken. Met de ervaring die ze inmiddels hebben opgedaan zorgen ze voor een dagvullend programma, waarbij ieder jaar weer andere accenten worden gelegd om het voor organisatie en genodigden leuk te maken en te houden. Programma De genodigden, die voor het derde jaar een persoonlijke bijdrage van € 3,00 bijdragen, werden tijdens deze 35e editie getrakteerd op een extra feestelijk programma. “We hebben ze ontvangen met koffie en

Correspondent Hélène Heijs, Corine Roks Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Gemeenschapshuis De Vaart in Rucphen was afgelopen zaterdag tijdens de Ontmoetingsdag de plaats waar zo’n 120 genodigden zich lieten verwennen en vermaken. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

‘We blijven ons voor inwoners inzetten’ En ze vervolgt: “De mensen hebben van het programma genoten, maar ook van elkaars aanwezigheid. Zo kunnen ze ook weer eens gezellig bijkletsen omdat ze elkaar niet iedere dag meer zien”. 35 jaar Bij de genodigden zitten mevrouw Konings

en mevrouw Dircken gezusterlijk bij elkaar aan dezelfde tafel. “Wij hebben alle 35 ontmoetingsdagen meegemaakt. Eerst als vrijwilligster, maar later als genodigde. Dankzij de donateurs van de Welzijnsgroep en de collecte van de Ziekenactie zorgt de organisatie dat we deze bijzondere dag kunnen bezoeken. Daar zijn we ze erg dankbaar voor en hopen dat we nog jaren mogen ´aanschuiven´”, besluiten de dames hun complimenteuze lofzang aan de organisatie. Anja Hoendervangers voegt daar nog aan toe dat het voor de organisatie wel steeds moeilijker wordt om de geldelijke middelen bij elkaar te krijgen. “Maar we blijven ons voor deze groep inwoners van Rucphen inzetten. De 36e editie is in ieder geval al gepland op 1 november 2014. Daar kunnen de genodigden alvast weer naar uitkijken”.

Weekend staat in het teken van Gemeentelijk Muziekconcours W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 44 De oplossing van deze puzzel is in week 44 te vinden op www.internetbode.nl

Kanshebbers Cultuurprijs bekend RUCPHEN – De genomineerden voor de Cultuurprijs zijn bekend. De Commissie Maatschappelijke Aangelegenheden heeft het Jeugdorkest Triple S, het project ‘Reis rond de wereld in 80 minuten’ en de ‘Maandelijkse Activiteiten Rucphen’ gekozen als kanshebbers. De prijs wordt zaterdagavond uitgereikt tijdens het jaarlijkse Gemeentelijk Muziekconcours. DOOR MONIQUE JANSEN Voor de prijs waren ook Stichting Historisch West-Brabant, toneelvereniging Speulend Sprundel, zangeres Sofie Jochems en jeugdtoneelvereniging De Peeperklips voorgedragen. De leden van de Commissie Maatschappelijke Aangelegenheden mochten de genomineerden aanwijzen. Wethouder Martien de Bruijn reikt tussen 21.30 en 22.00 uur het bronzen beeldje uit aan de uiteindelijke winnaar. De Cultuurprijs is dit jaar voor een persoon of organisatie die zich op het terrein van podiumcultuur in de gemeente Rucphen bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Voorgaande winnaars kwamen uit de beeldcultuur en uit het erfgoed.

© www.sudokusite.eu

een gebakje, Pastor Gerard Damen en het Ceciliakoor verzorgden de viering, tussen de middag was er een broodmaaltijd met soep en de middag werd gevuld met een liedjesbingo die door de Oudenbosche zangeres Laura van den Hout werd verzorgd”, vertelt de enthousiaste Anja Hoendervangers.

Triple S Het Sprundelse jeugdorkest Triple S is de jonge loot van muziekvereniging DHV-VHV. Jeugdige muzikanten zijn actief op de blazers, drums, keyboard, gitaar en zang. Triple S heeft al behoorlijk wat optredens achter de rug. Zo lieten ze van zich horen op de St. Jansfeesten. Ook hield het orkest muziekworkshops op basisschool Vinkenbos. PAGINA 5

Eén keer in de week oefenen de leden van Triple S in de Trapkes onder leiding van Frank van der Poel. Maandelijkse Activiteitengroep De Werkgroep Maandelijkse Activiteiten zet zich al een kwart eeuw in voor de jeugd in Rucphen. Terugkerende vaste activiteiten van de werkgroep zijn de Stuif-es-in waarin kinderen hun muzikale en danstalenten laten zien aan het publiek, de carnavalsmiddag- en avond voor de jeugd en voor jongeren, de kerstboomverbranding, het kindervakantiewerk en de avondvierdaagse.

Concours Het gehele weekend staat in het teken van het Gemeentelijk Muziekconcours. Zaterdag nemen harmonieën, fanfares en een accordeonvereniging het tegen elkaar op. Zondag treden slagwerkgroepen en majoretteverenigingen op. De organiserende muziekvereniging Kunst na Arbeid (KNA) bijt zaterdag het spits af om 19.00 uur. Daarna treden accordeonvereniging Sempre Crescendo uit Sint Willebrord, NEO uit Rucphen, De Eendracht uit Sint Willebrord en Sint Cecilia uit Zegge op. De deelnemende verenigingen brengen een inspeelwerk, een concoursnummer en een vrij werk.

Reis rond de wereld Ook kans maakt het project ‘Reis rond de wereld in 80 minuten’ van muziekvereniging NEO uit Rucphen. Zij trakteerden in samenwerking met Zanggroep Rucphen en jeugdtoneelvereniging de Peeperklips het publiek in de St. Martinuskerk in Rucphen op een muzikale wereld met muziek, dans, film, toneel en theater van over de hele wereld. Doorlopend werd muziek gespeeld met tegelijkertijd passende filmbeelden uit verschillende werelddelen.

Wervelende show Zondag staat een wervelende show op het programma waarin slagwerkgroepen en majorettes schitteren. De twirlsters beginnen om 10.00 uur met een ochtendprogramma met daarin solo’s en ensembles. De prijsuitreiking van deze optreden is rond 12.00 uur. Van 13.00 tot 15.45 uur zijn er optredens van de majorettes en slagwerkgroepen samen. Rond 16.00 uur worden van deze show de prijzen uitgereikt. De entree voor het Gemeentelijk Muziekconcours is gratis.


Overvol weekend NEO

Brandweerlieden gehuldigd tijdens korpsavond

Jubileumavond brandweer

RUCPHEN - Er nadert een druk weekend voor NEO. Behalve dat bijna alle geledingen van NEO deelnemen aan het GMC aanstaande zaterdag en/of zondag, wordt ook op zaterdag oudpapier opgehaald, deelgenomen aan een majorette/twirl wedstrijd in Alblasserdam en op zondag door een koperkwintet een bijdrage geleverd aan de Allerzielenviering. Oud-papier Zaterdag 2 november wordt het oud-papier opgehaald in de bebouwde kom van Rucphen; het is immers de eerste zaterdag van de maand. We willen u vragen de daarvoor bestemde (blauwe) kliko tijdig klaar te zetten. Omdat de route wel eens kan wijzigen kunnen we soms later of eerder bij u in de straat komen. Gelieve de kliko’s vanaf 08.30u aan te bieden op de bekende verzamelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

De jubilarissen bij de brandweer. Twee mensen ontbraken.

RUCPHEN - Het Brandweercluster Breda Etten-Leur Rucphen Zundert (ELRZ) hield vrijdag de jaarlijkse korpsavond in de brandweerkazerne aan de Wipakker in Etten-Leur. Tijdens deze bijeenkomst reikte burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot aan dertien brandweerlieden de NVBRonderscheidingen uit en aan tien personen de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid, als blijk van waardering namens Zijne Majesteit de Koning voor

langdurig lidmaatschap van de brandweer. De NVBR onderscheidingen werden uitgereikt aan Jan de Rouw en Corné Rombouts (12,5 jaar), Tommy McCormack (20 jaar), John de Raaff, Leo de Hoon, Jos van de Riet en Christian Timmers (25 jaar), Jos de Bruijn en Jan Timmers (30 jaar), Peter Dirven, Jos Jochems en Toon Naalden (35 jaar) en Cees van den Wijngaard (40 jaar). Van die laatste werd tevens afscheid genomen als Officier van Dienst van het cluster ELRZ.

De vrijwilligersmedailles werden uitgereikt aan John de Raaff, Arjan Otjens, Niels van Kalmthout, Jos van de Riet, Leo de Hoon, Jos de Bruijn, Jan Timmers, Jos Jochems, Toon Naalden en Peter Dirven.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

11-11 Feest voor de jeugd SPRUNDEL - Bij de 11-11 viering in Sprundel wordt samengewerkt door de carnavalsstichting, de ondernemersvereniging en het SKW. Het wordt een druk feestelijk gebeuren voor de jeugd. Reeds om 14.30 uur start bij De Coop een verrassingsprogramma. Daarna

worden de magen gevuld met pannenkoeken. Zo kan men er de rest van de avond tegen. Want als prins en gevolg, waaronder de nieuwe grote boer, van De Nachtuilen voorgesteld zijn, start de lampionnenoptocht van de ondernemersverenging. De optocht eindigt bij De Trapkes, waar een traktatie wacht en een jeugddisco begint.

KORTE BERICHTEN Palliatieve Zorg: Mensen uit de gemeente Rucphen die ongeneeslijk ziek zijn en zich in de laatste fase van hun leven bevinden, kunnen vanaf nu ook thuis een beroep doen op vrijwilligers. Avoord Zorg en Wonen en Vrijwilligers Palliatieve Zorg West-Brabant & Tholen (VPTZ) hebben een samenwerkingovereenkomst met elkaar die dit mogelijk maakt. Meer informatie: www.vptzwestbrabanttholen.nl of www.avoord.nl SCHIJF Rikzesdaagse: Carnavalsvereniging De Schouw organiseert in Jagersrust rikzesdaagse. Winnaar Anton Rockx 169, 2 A. van Dorst 154, 3 J. Mulders 148, 4 E. Huijbregts 142, 5 R. Gevers 124, 6 N. Damen 121, 7 A. Hense 119, 8 J. Luijckx 113, 9 Opa Rommel 110 en 10 C. v/d Sande 105 punten. Poedelprijs M. Oostvogels 53p. RUCPHEN Rodeo Ruiters: Uitslag pony’s 26 oktober springen te Alplasserdam: Klasse DE-M klassiek met barrage Beau van Broekhoven met Gina-Gin 1e plaats. Senioren-Express: Donderdag 31 oktober de Senioren-Express radioprogramma op radio Rucphen F.M. 106.4 voor en door senioren met muziek, agenda en informatie seniorenwerk gemeente Rucphen. Live in de studio: Marijke v.d. Broek met informatie Dagverzorging en zangeres MarieChistien. Ook gelegenheid voor het indienen van een felicitatie of muzikale groet. tel. 342480. Agenda en informatie betreffende seniorenwerk opgeven bij: J.Mangnus, tel. 388041, j.mangnus8@kpnplanet.nl, www.radiorucphen.nl Christel Brugmans: In Etten Leur waren 32 zwemmers aanwezig bij de Open Westbrabantse Klassementswedstrijden OWKW deel 2 om hun krachten te meten met zwemmers van 10 verenigingen uit de buurt. Christel Brugmans van Hieronymus werd 3de op de schoolslag en verbeterde daar haar persoonlijke record. Ze kwam ook aan de start op de 50m vrije slag. ZEGGE Bingomiddag: Zondag 3 november organiseert Stichting Vriendenclub Zegge haar maandelijkse bingo ten behoeve van de gehandicapte kinderen van Zegge in zaal Kerkzicht Onze Lieve Vrouwestraat 110 te Zegge. Aanvang bingo is 14.00 uur. Dansavond: Zaterdag 2 november dansavond in De Nieuwenbergh in Zegge. Aanvang 8 uur. Zonnebloem: Vrijdag 8 november wordt in gemeenschapshuis de Nieuwenbergh in Zegge de jaarlijkse ontspanningsmiddag

voor Zonnebloemgasten georganiseerd. Dit jaar komt het uit ruim 30 personen bestaande koor De Schijfse Noten uit Schijf optreden met een zeer gevarieerd programma. De middag begint om 13.30 uur. Als u deze middag bij wilt wonen kunt u zich vóór 7 november opgeven bij het secretariaat van de afdeling, 0165 545261.

GMC Al vele jaren wordt bij toerbeurt, volgens een vaststaand schema, door één van de Rucphense muziek- en/of majoretteverenigingen in het eerste volle weekend van november het Gemeentelijk Muziek Concours, kortweg GMC, georganiseerd. Dit jaar is dat KNA uit Schijf. Op zaterdagavond 2 november zullen de muziekverenigingen elk drie werken spelen; een inspeelwerk, een concourswerk en een vrij werk. Het vrije werk telt niet mee voor de wedstrijd, maar kan op verzoek van de vereniging zelf eventueel wel beoordeeld worden door de aanwezige jury. Vanaf 19.00u zullen achtereenvolgens optreden: 1) fanfare KNA uit Schijf; 2) harmonie St.Cecilia uit Zegge; 3) accordeon vereniging Sempre Crescendo uit St.Willebrord; 4) fanfare De Eendracht uit St.Willebrord en 5) harmonie NEO uit Rucphen. Na dit laatste optreden (ca. 21.30u) zal de Gemeentelijk Cultuurprijs worden

uitgereikt, alsook de winnaar van de avond bekend worden gemaakt. Zondag 3 november is het een bijzonder druk programma, wat al om 10.00u begint. Namens NEO staan een optreden van het tamboerkorps en tien optredens van majorette onderdelen van The Butterflies op het programma. Tussen 10.00 en 11.00u het kwartet (Femke, Nikki, Naomi-Indy, Marly), het trio (Iris, Jouke en Sarah); tussen 11.00 en 12.00u soliste Jamila (2x) en soliste Agnes Dircken. Na de lunchpauze opent het tamboerkorps van NEO om 13.00u het middagprogramma en zullen verder het C-team, B-team, A-team, paradekorps en groep van The Butterflies optreden. De prijsuitreiking staat gepland omstreeks 16.30u. Het GMC van zaterdag 2 en zondag 3 november wordt gehouden in sportcentrum De Vijfsprong en is beide dagen vrij toegankelijk. Cultuurprijs Op zaterdagavond 2 november wordt tevens de Gemeentelijke Cultuurprijs uitgereikt. Hiervoor waren zeven nominaties ingediend. Ook het project ‘Reis rond de wereld in 80minuten’ (organisatie NEO, en samenwerking met zanggroep Rucphen en jeugdtoneelvereniging de Peeperklips) is één van de ingediende nominaties. Het blijkt inmiddels een serieuze kanshebber omdat het bij de laatste drie is overgebleven.

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Grote opkomst bij Spooktocht

Scouting Rucphen

SINT WILLEBRORD Accordeonparty: Zondag 3 november accordeonparty in St.Willebrord van 13.00 tot 17.00 uur. Altijd een leuke middag met goede accordeon muziek Iedereen met een instrument mag spelen, ongeacht het niveau. Accordeonisten uit Nederland en België zorgen voor een gezellige sfeer. Podium vrees geen probleem, ook voor beginners is er ruimte. Geluid en drummer aanwezig. Gratis entree en gratis grote parking. Info: Jos v.d.Lindeloof 0165383384/06-23485802; Ton v. Nispen 0165-383698/06-53750403. Muziekmiddag: Op zondag 10 november is er in De Lanteern een muziekmiddag voor alle ouderen en mensen die bij hen betrokken zijn. De middag, georganiseerd door de Steunpunten voor Ouderen in onze gemeente, wordt verzorgd door De Smarties. Vanaf 13.30 tot 16.30 uur kan meezingen en een dansje wagen. Zij die geen vervoer hebben kunnen gebruik maken van de BoodschappenPlusbus en moet voldaan worden bij de opgave voor 4 november bij een van de Steunpunten. SPRUNDEL Manifestatie Koopkracht en Banen: De vakbonden FNV Bouw, FNV Bondgenoten en Abvakabo houden op 30 november in en bij de jaarbeurs in Utrecht een grote manifestatie voor koopkracht en echte banen. Er worden tienduizenden mensen verwacht. FNV Bouw afdeling Sprundel laat bij voldoende belangstelling op 30 november een bus naar de jaarbeurs in Utrecht rijden. Iedereen die meewil kan zich opgeven via: 06-51996789 of jansglsnld@ hetnet.nl. Geheugenschakel: Maandag 4 november komt een notaris spreken over de dementie en hoe de financiën dan het beste geregeld kunnen worden. U krijgt bijvoorbeeld iets te horen over mentorschap, bewindvoering en onder curatele stellen en in welke situatie het verstandig (of misschien juist onverstandig) is om dergelijke maatregelen van kracht te laten worden. Ook zaken rond het opmaken van een testament komen aan de orde. Muziek wordt verzorgd door Ad en Sjoerd van Ginniken. Locatie: Kerkakkers, aanvang 19.30 uur. Indien u dit wenst kunt u gebruik maken van de plusbus, u wordt dan opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Bel: 06-20861017. PAGINA 6

Twee spookmeisjes, die ontzettend hard konden gillen.

RUCPHEN - Scouting Rucphen is er weer in geslaagd een spannende spooktocht te organiseren. Zaterdag 26 oktober was de Louwen en een deel van het Rucphense bos het toneel voor de Spooktocht, die werd georganiseerd door leden van de Scouting Rucphen. Vanaf 19.00 uur werden de ruim 200 deelnemers ontvangen in jeugdhuis De Louwen. Die was hiervoor geheel in de Halloween sfeer aangekleed. Eerst werden ze door een tunnel gevuld met rook, slangen en spinnen met bijpassende geluiden naar de filmzaal geleid. Hier werd een eigengemaakte griezelfilm getoond om in

de stemming te komen. Daarna begon in kleine groepjes de tocht richting kinderboerderij De gele berg, waar ze werden begroet door twee heksen. In het bos was door middel van een touw een route van ca. 2 km uitgezet. Op de route kwamen ze de nodige spoken en lijken tegen, er was een satanisch ritueel en kon ook de elektrische stoel, de kettingzaag en het lijk in de boom niet ontbreken. Bij sommige groepen waren de angstgillen door het hele bos te horen! Geholpen door de goede weersomstandigheden, met een uitzonderlijke avondtemperatuur van 17 graden kan er dan ook terug worden gekeken op een perfect verlopen spooktocht.


LIEF EN LEED

7KXLV]RUJ

Thuiszorg Ons Thuis Voor al uw zorgvragen professioneel & kwaliteit. Direct inzetbaar. Tel: 06-13918168 of 06-13918940

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rucphen, Sprundel, St. Willebrord en Zegge. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

Familieberichten DANKBETUIGING

DANKBETUIGING

Langs deze weg willen we u bedanken voor de bloemen, uw woorden van troost en een kerk vol mensen die hun deelneming betuigden na het overlijden van

Het was hartverwarmend om te ervaren hoe velen met ons hebben meegeleefd bij het afscheid nemen van mijn lieve vrouw

Toon Roovers Dat zo velen geraakt zijn door het overlijden van mijn man, heeft mij diep ontroerd, te merken hoe velen hem als mens en vriend waardeerden, moge hij zo voortbestaan in ieders herinnering.

Cor Roovers - van den Broek kinderen en kleinkinderen

Truus Keijsers Hieruit blijkt tot onze voldoening hoe geliefd en gewaardeerd zij was bij ons, bij onze familie en kennissen en verder bij vele mensen uit onze samenleving. Dit is voor ons een grote steun en bemoediging en een aangename herinnering voor onze toekomst. Voor uw belangstelling en medeleven in deze dagen, in welke vorm die dan ook is betoond, zeggen wij u allen onze oprechte dank. Johan van Oers Familie Keijsers Familie van Oers

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Schijf, november 2013

Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thebe Thuiszorg Rucphen Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 67 46 of mail naar ettenleurcentrum@thebe.nl

Verhoeven Rouwvervoer- wit rouwvervoer

Tel.: 06-53 33 84 16

‡3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

‡,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ ‡*DDVKHNZHUNHQ ‡6LHUKHNZHUNHQ ‡%DONRQKHNNHQ

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Antiekrenovatie Hans Swanenberg

Ria Ria De De Backer Backer Dorpstraat Dorpstraat 30 30 St. St. Willebrord Willebrord -

s6ERWIJDERENVANVERF ENLAKLAGEN s/PNIEUWKLEURENENOFLAKKEN s/OKVOORALUWOVERIGEMEUBELEN s4EVENSSTRAAL ENSPUITWERK s+EUKENRENOVATIE s3TOELENMATTENENWEBBING

Bruidssuikers Doopsuikers Communie Kaarsen Kadootjes Snoepzakken Geboorteborden

Tel: 06-538 43 942 www.exclusievebedankjes.nl

PAGINA 7

:EVENBERGSCHEN(OEK 4EL&AX 

WWWANTIEKRENOVATIENL

www.verhoevenrouwvervoer.nl

WILT U EEN

container bestellen DAN OOMEN BELLEN PUINRECYCLING, GRONDHANDEL EN SLOOPWERKEN - KRAANVERHUUR

NIEUW

Aanleveren van puin, bouw- en sloopafval. Voor zowel particulieren en bedrijven.

Welkom op gunstige locatie, Martenstraat 8 - Sprundel - Tel. 0165-382843


Rikken

Scouting Sprundel griezelt met Halloween Wijkvereniging de Louwen SPRUNDEL - Op vrijdagavond 25 oktober vierde Scouting Sprundel Halloween. En hoe, met een spooktocht uitgezet in de schuur van de Vissenberg, iedereen verkleed én een echt Halloweenvuur zat de sfeer er al snel in. In en rond de Vissenberg was van alles te beleven. De zaal in de Vissenbergschuur was omgetoverd tot een waar Halloweenparadijs, dit in samenwerking met de Welzijnsgroep Gemeente Rucphen. Een spannende spooktocht waarbij alle zintuigen geprikkeld en sommige angsten overwonnen werden. Iedere speltak doorliep een parcours met verschillende Halloween-spelletjes. Zo was er een Halloween-quiz, een Halloween-estafette en een lekker Halloween-vuur om even bij te komen van deze spannende avond. Ook was er een waarzegster die alle kinderdromen kon voorspellen. Ter afsluiting kregen alle kinderen nog een skelet-snoepje mee en

RUCPHEN - Wijkvereniging De Louwen start haar winterprogramma. Na de teleurstellende belangstelling voor de fietstocht gaan weer de volgende activiteiten er aankomen. Allereerst het rikken voor het seizoen 2013-2014. Op de volgende vrijdagen is er dit jaar weer rikken: 1 november, 29 november en 20 december en 10 januari, 7 februari en 7 maart 2014. De rikavonden worden gehouden in De Vaart, aanvang

half 8, inschrijven vanaf 7 uur. Iedere avond heeft zijn eigen winnaar en tevens wordt er een algemeen klassement bijgehouden over de beste 5 avonden. Voor de winnaar is er een mooie prijs en een beker. Iedereen mag meedoen. Ook Sinterklaas en zijn pieten hebben al bericht gestuurd. Op 28 november komen ze de wijk bezoeken Het jaarlijkse tennistornooi staat gepland op 29 december. Dus activiteiten voor jong en oud.

Alle kinderen zijn mooi verkleed tijdens de Halloween-avond bij Scouting Sprundel.

mochten ze thuis lekker gaan bijkomen van de spannende avond. Grote dank voor Welzijnsgroep, want zonder hun was er geen spooktocht voor alle leden van Scouting Sprundel.

Ook een keertje komen kijken bij de Kabouters, Welpen, Gidsen, Verkenners of Explorers? Kijk voor meer informatie op onze website: www.scoutingsprundel.nl

Activiteiten dorpshuizen Gemeente Rucphen GEMEENSCHAPSHUIS DE LANTEERN Woensdag 30 oktober: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 10.00-11.30u SKW Alleenstaande groep “Met Moed Vooruit”; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.30-15.30u KBO Bingo; 14.00-16.00u speelhonk; 18.00-19.00u majorette; 19.00-20.00u moerstraat kbo; 20.0023.00u dansschool v/d broek; 19.30-21.30u Con Grazia; 18.30-20.30u J.C. ScaryZone met Hotel Transylvania Donderdag 31 oktober: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 09.00-10.00u Traverse Maatschappelijkwerk spreekuur; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.00-14.15u SKW Volksdans; 13.00-16.00u Koersbal Competitie; 18.30-21.30u Sempre Cresendo; 20.00-22.00u Colijn; 18.00-20.00u Halloween Trick or treat Vrijdag 1 november: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 10.00-12.00u Rucphense Volkspartij spreekuur; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.30-15.30u Koersbal Competitie; 18.00-19.00u majorette; 18.00-20.00u jan evers; 18.30-22.30u bridgeclub de kwast; 18.30-20.00u Youngbeatz for Kids Groep 3-4-5; 20.15-22.00u Youngbeatz for Kids Groep 6-7-8. Zaterdag 2 november: 09.00-21.30u WBSV Zondag 3 november: 09.00-21.00u WBSV Tentoonstelling Maandag 4 november: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.0016.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.00-16.00u Dansmiddag met Riet & Herman Colijn; 13.00-15.30u Koersbal Competitie; 18.30-20.00u Yoga; 18.30-21.00u Majorette. Dinsdag 5 november: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.0016.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.00-14.30u SKW Ouderengym; 13.30-15.30u SKW Dansen; 18.30-22.00u Hang Out (Jongerencentrum Ut Honk); 19.00-20.00u Damesgym; 20.30-21.30u Zumba les Woensdag 6 november: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 10.00-11.30u SKW Alleenstaande groep “Met Moed Vooruit”; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.30-15.30u KBO Bingo; 14.00-16.00u speelhonk; 18.00-19.00u majorette; 19.00-20.00u moerstraat kbo; 20.0023.00u dansschool v/d broek; 19.30-21.30u Con Grazia; 20.30-23.00u Darten. Donderdag 7 november: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 09.00-10.00u Traverse Maatschappelijkwerk spreekuur; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.00-14.15u SKW Volksdans; 18.30-21.30u Sempre Cresendo; 20.00-22.00u Colijn; 20.30-23.30u Darten Vrijdag 8 november: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 10.00-18.00u Dag v/d Mantelzorg; 18.00-19.00u majorette; 18.00-20.00u jan evers. DORPSHUIS DE TRAPKES Maandag 4 november: 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-14.30u KBO Koor; 14.00-16.00u KBO Koersbal; 18.00-20.00u Archida (sportzaal); 18.30-20.00u Triple-S repetitie; 19.00-20.30u FNV spreekuur; 19.3022.00u Speulend Sprundel; 19.30u Biljartcompetitie wijkverenigingen; 20.00-22.00u Muziekver. DHV-VHV repetitie Dinsdag 5 november: 9.15-10.15u Groepsgym; 9.45-12.00u Bandstoten Hertog Jan; 10.00-11.30u Accordeonles; 10.15-11.15u Volksdansen (ouderenwerk); 13.00-16.30u Ouderensoos; 15.45-18.45u Estrella’s (sportzaal); 19.00-22.00u Mill dancers; 19.00-20.00u TRC Sportief (sportzaal); 19.00-21.15u Yoga (cursuswerkgroep); 19.00-20.30u Duits (cursuswerkgroep); 19.30-21.30u Bloemschikken (cursuswerkgroep); 20.00-22.00u Gym NF (sportzaal) Woensdag 6 november: 10.00-11.00u Slankklup; 13.00-16.30u Ouderensoos; 16.30-17.30u Estrella’s (sportzaal); 19.00-20.00u Gymgroep (sportzaal); 19.30u Dartscompetitie wijkverenigingen; 20.00-21.00u Damesgym (sportzaal); 21.00-22.00u Badminton WdeB (sportzaal)

Donderdag 7 november: 10.00-11.00u Biljarten Ouderenwerk; 11.0012.00u Gym ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.00-16.30u Kaartclub jokeren; 13.30-14.30u Spreekuur Traverse; 13.30-15.30u Handwerken; 15.45-19.30u Estrella’s (sportzaal); 18.15-19.15u Line-dance (ouderenwerk); 19.30u Biljartcompetitie wijkverenigingen; 19.30-21.30u Engels (cursuswerkgroep); 19.30-21.30u Bloemschikken (cursuswerkgroep); 19.30-22.00u Speulend Sprundel; 19.30-22.00u Sprundel Vocaal; 20.3022.00u Badminton HU (sportzaal) Vrijdag 8 november: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 18.30-20.30u Archida (sportzaal); 19.30-21.00u Stuif-s-in workshop Zaterdag 9 november: 18.30-22.00u Jeugddisco Bewegen voor ouderen: Op dinsdagochtend van 10.15 tot 11.15 uur is er volksdansen voor ouderen. Op donderdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur is het gym voor ouderen. Beide activiteiten zijn aangepast aan goed bewegen voor ouderen. Wist u dat bij deze activiteiten veel bewegingen worden gedaan die door huisartsen en fysiotherapeuten vaak worden voorgeschreven aan ouderen. Nu kunt u dus op een leuke en ontspannen manier de oefeningen doen waar u langer gezond door blijft. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Arian Schrauwen in de Trapkes, tel 382889. Spreekuur Maatschappelijk Werk: Iedere donderdagmiddag houdt het maatschappelijk werk van Traverse van half twee tot half drie spreekuur in de Trapkes. U kunt daar vrijblijvend met uw vragen naar binnen lopen. Algemene informatie: Dorpshuis de Trapkes, Hertogstraat 5, 4714 BZ Sprundel, tel. 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u contact opnemen met de Trapkes, tel. 0165-382889, mail skw-sprundel@home.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www. skwsprundel.nl Voor buurtpreventie neemt u contact op met uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel. GEMEENSCHAPSHUIS DE VAART Maandag 4 november: 13.00-17.00u skw competitie biljarten / kaarten open inloop; 15.30-16.30u kleutergym HV Orion; 15.30-17.00u koperles NEO; 16.00-18.00u dwarsfluitles NEO; 16.00-18.00u judoles judovereniging Kiai; 17.45-19.45u majorette The Fantasy Kids; 19.00-20.30u spreekuur bouw en houtbond FNV; 19.30-21.30u oefenavond EHBO; 21.0022.00u gym heren. Dinsdag 5 november: 13.00-17.00u biljartcompetitie ODSI; 13.0016.00u skw handwerken ouderen; 15.30-17.00u klarinetles NEO; 17.3020.30u majorette The Fantasy Kids; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 19.30-21.30u vergadering welzijnsgroep; 20.30-22.00u volleybal Woensdag 6 november: 13.00-16.30u skw biljarten / kaarten open inloop; 13.30-16.00u koersballen; 17.30-21.00u majorette The Butterflies; 19.00-21.30u leesrepetitie toneel; 19.30-21.30u bestuursvergadering NEO. Donderdag 7 november: 13.30-15.30u Weight Watchers; 15.30-17.30u drumbandles NEO; 17.30-20.00u repetitie drumband NEO; 18.45-20.00u repetitie NEO B-orkest; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 19.3021.00u klarinetles NEO; 20.00-22.30u repetitie NEO A-orkest Vrijdag 8 november: 17.30-20.30u majorette The Butterflies. Zondag 10 november: 9.00-12.00u lintjestoernooi judovereniging Kiai; 10.00-12.00u ledenvergadering De Vogelvrienden. Algemene informatie: Voor nadere informatie over het huren van ruimte of bovenstaande activiteiten kunt u contact opnemen met Leon Verpaalen tel. 0165-341908 of per e-mail devaart@home.nl. U kunt ook de website bezoeken: www.devaartrucphen.nl GEMEENSCHAPSHUIS D’N HOGE DRIES Bezoekadres: Zoeksestraat 5a, 4721 AC Schijf, tel. 0165-342649 Maandag 4 november: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.0017.00u Biljarten, competitie; 13.00-14.00u KVO Volksdans; 18.00-20.30u KNA minirette/majorette; 19.00-23.30u Biljartclub de Vrolijke Fotsers; 19.30-21.30u Repetitie Schijfs toneel; 20.30-21.30u Dames gymgroep 3 Dinsdag 5 november: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-10.00u KVO PAGINA 8

Pilates; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 19.00-20.00u SKW Pilates groep 1; 19.30-22.30u Biljarten; 19.30-21.30u Schildersclub de Natte kwasten; 20.15-21.15u Volleybal Heren/dames Woensdag 6 november: 09.15-10.15u SKW Gym ouderen; 09.0010.15u SKW Engelse les; 12.45-14.45u Streetdance; 13.00-17.00u Biljarten, open inloop; 13.30-16.00u Handwerkgroep, open inloop; 18.3019.30u Dames gymgroep 1; 19.00-20.30u SKW Vergadering Disco Dries; 19.30-20.30u Dames gymgroep 2; 20.00-22.00u KVO najaarsvergadering; 20.30-21.30u Dames gymgroep 4 Donderdag 7 november: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-13.00u Bibliotheek, uitleen jeugd & volwassenen; 09.30-10.30u Ouderenkoor; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten en kaarten, open inloop; 13.30u Bijeenkomst IDOP Schijf; 15.30-17.00u Typeles Koetsdijk; 19.30-20.30u Fysiotherapeutische oefentherapie; 19.30-21.30u Schilderclub de Natte Kwasten Vrijdag 8 november: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 14.0016.00u KBO Koersbal Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Schijf, tel. 0165-342649. JEUGDHUIS DE LOUWEN Bezoekadres: Kerkstraat 6, Rucphen, tel. 0165-342064 Maandag 4 november: 15.30-18.15u SKW – Rondinella dansgroepen; 19.00-20.00u SKW-Engelse les gevorderden; 19.00-20.00u SKW- Pilates groep 1; 20.00-21.00u SKW- Pilates groep 2 Dinsdag 5 november: 20.00-22.00u Werkgroep Renovatie groen wijk de Louwen Woensdag 6 november: 13.30-15.00u SKW Knutselclub; 19.00-20.00u SKW- Franse les gevorderden Donderdag 7 november: 09.30-10.30u SKW Gym 55+; 15.00-16.15u SKW Volksdans 55+ Vrijdag 8 november: 19.15-20.45u Peeperklips, jeugdtoneelvereniging; 19.00-20.30u Scouting (Welpen, Esta’s) Zaterdag 9 november: 10.00-11.30u Scouting (Bevers); 10.00-12.00u Scouting (Gidsen); 14.00-16.00u SKW –werkgroep MA: Stuif-es-in Algemene informatie: Meer informatie over de activiteiten in Jeugdhuis de Louwen en van SKW Rucphen kunt u vinden op de website: www.skw-rucphen.nl U kunt ook contact opnemen met Diana Schotting (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-342064. DORPSHUIS DE NIEUWENBERGH Bezoekadres: Hoefstraat 4, 4735 TA Zegge, tel 0165-541309 Maandag 4 november: 18.00-19.00u Kids2dance; 19.00-20.00u Zumba; 19.00-21.00u Old Forest Team Dinsdag 5 november: 08.30-09.30u Yoga; 10.00-11.00u Linedansen KBO Zegge; 13.00-15.30u Linedansen SKW Zegge; 13.00-16.00u Vlijtige Vingers; 13.00-17.00u Biljarten competitie; 18.00-20.00u Kids2dance; 19.30-20.30u Volleybalteam Zegge; 20.00-22.00u Nie Jakke Woensdag 6 november: 11.00-12.00u Gym voor ouderen KBO Zegge; 13.30-15.30u Aquarelcursus; 13.30-15.30u Linedansen SKW; 13.3017.00u Biljarten competitie; 14.00-15.30u SKW Speelinstuif; 18.0021.00u Majorettes; 18.30-20.00u Linedansen; 20.00-21.30u Linedansen; 19.00-22.00u Open inloop Donderdag 7 november: 09.00-10.00u Tai Chi; 10.00-11.00u KBOZ; 13.30-17.00u biljarten competitie; 19.00-21.30u Bridge; 19.00- 22.00u biljarten; 19.00-20.30u Linedansen; 19.00-22.00u Schermvereniging Beau Geste Vrijdag 8 november: 13.00-16.00u Zonnebloem ontspanningsmiddag; 17.00-18.00u Les Tamboers; 19.00-22.00u Repetitie Tamboers Zaterdag 9 november: 19.30-24.00u SKW Jeugddisco i.s.m. SKKZ. Zondag 10 november: 13.00-17.00u Voorspeelmiddag jeugdopleiding St. Cecilia. Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of voor reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Zegge, tel. 0165541309, denieuwenbergh@home.nl


Aanbieding geldig t/m 27 november 2013.

Ben Hoppenbrouwers Keukens - Senioren Hulpmiddelen Wildertsedijk 7 4881 ET Zundert

- Grote maat motorspullen: 2 helmen ................................. per stuk € 5,00 2 paar laarzen......................... per paar € 5,00 2 broeken ................................ per stuk € 3,50 1 binnenbroek ....................................... € 2,00 2 paar handschoenen............. per paar € 2,00 - Boeken: romans... per stuk € 0,50 6 voor € 2,50 kookboeken .................. per stuk € 0,40 kinderboeken ................ per stuk € 0,10 Alle losse lampenkappen ...............HALVE PRIJS Alle vazen en bloempotten ............HALVE PRIJS Alle beeldjes ...................................HALVE PRIJS Alle foto- en schilderijlijsten............HALVE PRIJS

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

076 597 3351 www.bhkeukens.nl info@bhkeukens.nl

Let op!! Vrijdag en zaterdag weer gewijde “Hubkes”verkrijgbaar in de smaken naturel rozijnen, anijs en tarwe SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING!

20% korting op alle poncho’s voor rostoel en scootmobiel

Van Vrijdag 1 nov. t/m Donderdag 7 nov.

Roomboter Cake

NU €

1.50

Van Vrijdag 1 nov. t/m Donderdag 7 nov.

Bananensoezen

4 stuks €

2.95

Iedere Vrijdag brood dag:

Wit, Tarwe en Volkoren € 1.95 Brood

Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl Aanbiedingen alléén geldig in onze winkel!!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Word Rij-instructeur!

tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

Kom naar onze voorlichtingsavond op Maandag 4 NOVEMBER om 18.45 uur (ANDELSWEGææsæ%TTEN ,EUR

Lid BOVAG & ANWB

BEROEPSOPLEIDING RIJ-INSTRUCTEUR

Inschrijven: bel 076-50.15.535 Informatie: www.verkeersschoolblom.nl

S.P.S. SALES

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

GRATIS

ONTWERP EN DESKUNDIG ADVIES BIJ U THUIS

kiezen keuken w u is u th

KEUKENS

GRATIS OFFERTE CHECK, ALTIJD VOORDELIGER

UITSLAG LOTERIJ Stichting Vriendenclub Zegge, 19 oktober 2013 Winnende nummers:

4276 4279 2612 4339 4910 1472 4927 983 4452 3882

4859 2933 4128 2517 3020 242 854 2206 3437 4662

3979 2075 3628 216 2414 4627 275 282 14 2694

Drukfouten voorbehouden. Prijzen af te halen tot 3 maanden na trekking na telefonische afspraak tel.nr. 06-13431864

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

KOOPJE

4 Megaburgers

met GRATIS bakje uiensaus

598

SPECIAL

Capreze el Forno Hollands-Italiaans ovenschaaltje met een ijzersterke combinatie van frisse tomaat, romige mozzarella en hollandse biefstuk. Bakken in de oven op 110 graden, ca. 8-10 minuten. 100 gram

245

SPECIAAL AANBEVOLEN

Herfstreepjes met o.a. magere varkensreepjes, lekkere marinade, prei, champignons en rode paprika, ca. 5-6 min roerbakken.

500 gram

595

495

SOEP VAN DE WEEK

Erwtensoep of Bruine Bonen soep 1 liter

Volg ons ook op Facebook: Keurslagerij Monden

Keurslager

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken TEL. 076-5033971 s WWW.ADHELLEMONSKEUKENS.NL

KOOPJES WEEK:

MONDEN

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

CV-ketel storing? Bel (0165) 54 40 55 > Vervanging > Service > Onderhoud

6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

Waarborg Installateur Installatiebureau Konings

S G N I N electro KO Voor aanleg en onderhoud van: alle licht-, krachten zwakstroominstallaties. Sprundelseweg 29a, 4715 RB Rucphen

Tel. 0165 341542

2SE4RVICE

www.warm in huis.nl

ST. JANSTRAAT 38 SPRUNDEL TELEFOON 0165 - 382 330

UURS

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Caravan/Camper verkopen: Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans - Campers en Vouwwagens.

BOVAG onderhoudsbeurt Caravan

NU € 195,-

incl. BTW.

Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.


Tijdelijk lenen doel centrale

Nieuw: DJ Workshops

Rolstoel- en scootmobielcentrale opent haar deuren officieel

Jongerencentrum Ut Honk

RUCPHEN - Afgelopen dinsdag werd de rolstoel- en scootmobielcentrale gevestigd in gemeenschapshuis ‘De Vaart’ in Rucphen officieel geopend door wethouder John van Hal. Deze centrale waar vervoersmiddelen uitgeleend worden aan minder validen is in het leven geroepen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Burgers met een langdurige vervoersbeperking kunnen een beroep doen op deze voorziening. Het betreft het gebruik van een dagdeel of maximaal slechts enkele dagen, voor structureel gebruik zijn andere mogelijkheden.

SINT WILLEBORD - Vanaf 6 november start Jongerencentrum Ut Honk met DJ Workshops. De workshops zijn bedoeld voor jongeren van 10 t/m 15 jaar. Ben jij een muziek fanaat en zou jij het leuk vinden om na afloop deel te nemen aan het DJ Team van Youngbeatz: geef je vandaag dan nog op. Het idee komt van DJ John die drie jaar geleden samen met vele fanatieke vrijwilligers Youngbeatz for Kids en Youngbeatz Teenage zijn begonnen. Hij merkt al een tijdje op dat er steeds meer bezoekers zijn die geïnteresseerd zijn in alles wat zich plaats vind achter die draaitafels.

En zo ontstond het idee op met deze nieuwsgierigheid aan de gang te gaan in de vorm van een 6-delige workshop waarin alle aspecten aan bod zullen komen. De avonden vinden plaats op woensdag 6, 13, 20 en 27 november en 4 en 11 december in Jongerencentrum Ut Honk in Sint Willebrord. Als afsluiting van de workshops zal er een optreden zijn voor de ouders en een eigen set tijdens één van de Youngbeatz avonden in 2014. Geef je vandaag nog op met het inschrijfformulier of mail je naam, leeftijd, adres, telefoon en email gegevens naar m.joosten@skw-willebrord.nl of sms/app deze gegevens naar 06-47177598.

Kunstgebit stuk?

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur 6OORSTEVENBs%TTEN ,EUR T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Carnavalsseizoen gaat weer van start Wethouder John van Hal in het depot van de rolstoel- en scootmobielcentrale waar coördinator re-integratiehuis Rucphen Wim de Vos voor de gelegenheid heeft plaatsgenomen op een van de aanwezige scootmobielen. FOTO CORINE ROKS

DOOR CORINE ROKS Hoewel de rolstoel- en scootmobielcentrale al enkele maanden actief is loopt het nog niet storm. “We hebben slechts drie gebruikers waarvan een persoon in aanmerking kwam voor een vaste scootmobiel”, aldus wethouder van Hal. Verder benadrukt de wethouder dat personen die al enige tijd een dergelijk vervoersmiddel aan huis hebben en er weinig gebruik van maken, langzaam maar zeker worden gewezen op deze centrale voorziening. “Bij nieuwe aanvragen en herindicatie kijkt de zorgmakelaar van gemeente Rucphen naar de frequentie van het gebruik”, legt van Hal duidelijk uit. “Maakt men gemiddeld meer dan twee dagen of zelfs structureel gebruik van een dergelijk vervoersmiddel dan bepaald de zorgmakelaar of die persoon in aanmerking komt voor een vast exemplaar, in andere gevallen kan men een beroep dan op deze centrale”.

Service aan huis De rolstoel- en scootmobielcentrale is dan wel gevestigd in Rucphen, bij een toewijzing wordt dit vervoersmiddel netjes aan huis geleverd en weer opgehaald door een medewerker van de centrale. Voor het kleine onderhoud heeft men in ‘De Vaart’ iemand in huis, maar Welzorg, de leverancier van deze vervoersmiddelen, vervangt de rolstoelen en scootmobielen indien nodig.

‘Zorgmakelaar kijkt naar frequentie gebruik’ Indicatie Mensen komen in aanmerking voor het lenen van een rolstoel dan wel scootmobiel als ze bepaalde afstanden niet goed kunnen lopen. De langdurigheid van het niet goed kunnen lopen is bepalend voor deze service waarbij de grens van zes maanden

aangehouden wordt. Is men langer dan zes maanden minder valide, en wil de persoon in kwestie zich tijdelijk mobiliseren, dan kan men een beroep dan op deze diensten. Echter wanneer men korter dan zes maanden, bijvoorbeeld door een operatie, minder goed ter been is, kan men zich richten tot de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Van Hal vertrouwt wel toe dat men hierover in onderhandeling is. Re-integratiehuis De rolstoel- en scootmobielcentrale wordt net als de was-en strijkservice in ‘De Vaart’ bemand door werkzoekende die op deze manier via het Re-integratiehuis van gemeente Rucphen een tijdelijke baan wordt geboden. Deze formule werkt volgens Van Hal prima. “We zijn heel tevreden over deze aanpak. Deze combinatie blijkt goed te werken”. De rolstoel- en scootmobielcentrale is elke ochtend op de werkdagen van 8:00uur tot en met 12:00uur geopend en in de middag kan men altijd bellen en wordt vervoer geregeld.

Welzijnsgroep en Halloween SPRUNDEL - Diverse gasten en vrijwilligers van de Welzijnsgroep van de gemeente Rucphen hebben op donderdag een prachtige bijna Halloween party avond gehad in de schuur van de Vissenberg te Sprundel. De schuur was helemaal omgetoverd in Halloween stijl met een doolhof vol geesten en schimmen en wat er al niet bij hoort. Na de ontvangst koffie en thee mochten de gasten met begeleiding en in groepjes de donkere doolhof in op zoek naar de Mystery gast, er waren nog spoken, spinnenwebben en ander ongure types te zien. Na deze griezelige wandeling wachtte een lekker worsten-

broodje op het open vuur opgewarmd. Dit was nog niet alles want we hadden ook nog het KIM spel, geblinddoekt ruiken, voelen en proeven en oh wat is dat heel anders dan wanneer je de dingen ziet. De gasten genoten van ons nieuwe avontuur en bij de mummie race was het hard zweten om de eindsprint te halen. Toch hadden we nog genoeg energie over voor de griezeldans in de vorm van een stoelendans waar zowel de gasten als de vrijwilligers veel plezier in hadden. Het was iets nieuws en uitdagends maar iedereen heeft erg genoten en daar gaat het tenslotte om. Daags erna heeft de scouting de entourage kunnen gebruiken voor haar Halloween activiteit.

Programma Heemtuin Rucphen Vrijdag 1 november 10.00-12.00 uur: Spreekuur Natuurwerkgroep Gemeente Rucphen in het leslokaal, ook telefonisch via 06-22152730. 19.30 uur: Bestuursvergadering Natuurwerkgroep Gemeente Rucphen. Maandag 4 november 10.00-12.00 uur: Spreekuur Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Ook telefonisch via 0165-343014 of per e-mail: heemtuin@heemtuinrucphen.nl Woensdag 6 november 11.00 uur Evaluatievergadering vrijwilligers scholenproject Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen najaar 2013.

Algemene informatie Bezoekadres: Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen. Van maandag tot en met vrijdag is de tuin open van 9.00 tot 16.00 uur. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn er de komende tijd zondagsopenstellingen (telkens van 13.00-16.00 uur) op Tweede Kerstdag (Kussen onder de Maretak) en de eerste maal in het nieuwe seizoen is op zondag 16 maart. Voor groepen zijn excursies met gids mogelijk. Om teleurstelling te voorkomen is tijdig aanvragen dringend gewenst want er zijn inmiddels zelfs al aanvragen voor mei en augustus 2014 binnen. Meer informatie over de

rondleidingen voor groepen uitsluitend via de website: www.heemtuinrucphen.nl In de grote ruimte van Ut Gebouwke is momenteel een expositie van historische foto’s van het dorp Rucphen te zien, dit in samenwerking met archivaris Ad Schrauwen van het Regionaal Archief West-Brabant in Oudenbosch. In Ut Gebouwke zijn tevens veel foto’s en krantenknipsels te zien rond het thema “Heemtuin Rucphen 31 jaar jong”. Ook zijn er in enkele vitrines nog steeds bodemvondsten uit Schijf en omgeving te zien in samenwerking met de Werkgroep Archeologie Schijf. PAGINA 10

SINT WILLEBRORD - Het is weer zover het carnavalsseizoen gaat weer van start. De Heikneuters zijn in volle voorbereiding en starten dit seizoen met een fantastische artiestenmiddag op zondag 3 november. Er zijn voor deze middag 10 artiesten die voor ons op willen treden en het beloofd dan ook een super gezellige dag te worden. Dit alles op het bekende adres Vijverstraat 15 en de toegang is deze keer gratis, zaal open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur. Op vrijdag 8 november is de jeugd aan de beurt.

We houden dan weer zoals vanouds de lampionnen optocht die rond 19.00 uur zal starten vanuit het gemeenschapshuis de Lanteern. De route is enigszins anders en zal een gedeelte door het park gaan om zodoende langs de oude van dagen te wandelen. Uiteraard passeren we het kerkhof (uit respect voor de doden) met stille trom. Die avond wordt ook de Jeugdraad weer gekozen en geïnstalleerd en is er een gezellige (kinderkermis). Er kunnen dan allerlei spelletjes gedaan worden waarmee er prijsjes gewonnen kunnen worden. Hopelijk werken de weergoden mee aan een leuke optocht.

Artiestengala

SC de Heikneuters SINT WILLEBRORD - Dit jaar wordt er weer een gezellig artiestengala georganiseerd door de Willebrordse carnavalsvereniging De Heikneuters. Na 2 jaar van afwezigheid is de organisatie van deze artiestenmiddag opnieuw opgepakt door twee leden van de Heikneuters. Walter van Loon en John Matera zijn er keihard tegenaan gegaan om de mensen van St. Willebrord en omstreken te trakteren op een grandioze en vooral gezellige middag. Op deze middag zullen niet minder dan tien artiesten acte de préséance geven. Voor u zullen optreden: Angelique van El-

teren, John Chimney, Richard Pertijs, Jan Koevoet, Jessica Malfait, Johnny van Veldhoven, Fons van Veldhoven, Rocky Taylor, Chris Gigant en Jeffrey Vrolijk. Allemaal artiesten met een ruim en gezellig repertoire waardoor de Heikneuters zeker weten dat ze hun slogan 100% gezelligheid waar zullen maken. Om de stemming erin te houden is er tussen de optredens door gezellige muziek van een bekende drive-in show. De entree is gratis en de middag zal gehouden worden op zondag 3 november aan de Vijverstraat 15 te St. Willebrord. De zaal gaat open om 14.30, het eerste optreden is omstreeks 15.00 uur. De middag duurt tot 20.00 uur.

Steunpunt mantelzorg Rucphen

Mantelzorgers in het zonnetje RUCPHEN - Op 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Daarom organiseert mantelzorgsteunpunt Rucphen 8 november een verwendag voor mantelzorgers. Cabaretière Karin Bruers gaat de dag openen. Aan vervangende zorg is gedacht. Met de verwendag wil mantelzorgsteunpunt Rucphen mantelzorgondersteuners een welgemeend ‘dank je wel’ en een moment van ontspanning bieden. De verwendag vindt 8 november tussen 10.00 en 17.00 uur plaats in Dorpshuis De Lanteern aan de Dorpsstraat 119 in Sint Willebrord. Marie Augustijn: “Het programma start met een ontvangst met koffie of thee en een grandioze opening door cabaretière Karin Bruers. Verder kan de verwendag zelf worden samengesteld uit een aanbod van workshops, onder andere sieraden maken, schilderen,

voetreflex en een stoelmassage.” Programma 10.00u Ontvangst met koffie en gebak; 10.30u Grandioze opening door Karin Bruers; 11.00-13.00 uur: start workshops voetreflex, teennagels lakken, kleur/styling, schilderen, sieraden maken, stoelmassage, hout/metaal bewerking; dialoog met: maatschappelijk werk, pastor, financieel adviseur, medewerker klant en markt Groenhuysen, wethouder/wijkverpleegkundige TWB; 17.00 uur: einde dag. Aanmelden Mantelzorgers of mantelzorgondersteuners woonachtig in Rucphen of die daar zorg verlenen, kunnen zich aanmelden voor de verwendag. Daarbij kunnen ze aangeven of er voor vervangende zorg geregeld moet worden. Het aanmelden kan bij mantelzorgmakelaar Marie Augustijn via 06-12306327.


WERU KUNSTSTOF KOZIJNEN

ND BL IJ VRE IJZEN!

KIES VOOR COMFORT BESPAAR HONDERDEN EURO’S ÉN BETAAL NU SLECHTS 6% BTW!*

L AGE P

TIJDELIJK 3-VOUDIG GLAS ZONDER MEERPRIJS!* *VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

Vestiging Etten Leur Vosdonk 4 4879 NC Etten-Leur Tel. 076-5032800

B L IJ V E

ND

GD VERLAA

Vestiging Yerseke Kreeft 6a 4401 NZ Yerseke Tel. 0113-574173

www.kumasol.nl

Roombotercakejes

Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie

330 g

Praktijk open voor nieuwe klanten Voor een nieuwe gebitsprothese, implantaatprothese en aanpassingen. Vergoeding door alle verzekeringen. Behandeling volgens telefonische afspraak. Ook voor patiĂŤnten met eigen tanden en kiezen is de praktijk geopend. Eigen tandarts aanwezig. Venneveld 20 (Majoppeveld-Noord) 4705 RR Roosendaal

0165 527490 voor reparatie in het weekend: 06 54324222

v an 1.75

1.59

Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11) Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel .krt.nl

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD! Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN44 plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf

tot

â‚Ź 1,50

â‚Ź SNJ â‚Ź 0,65 p/kg â‚Ź 1,05 p/kg â‚Ź 0,50 p/kg â‚Ź 4,50 p/kg â‚Ź 4.00 p/kg â‚Ź 3,50 p/kg â‚Ź SNJ â‚Ź 0,75 p/kg â‚Ź 0,75 p/kg â‚Ź 0,90 p/kg â‚Ź 0,70 p/kg â‚Ź 0,30 p/kg â‚Ź 0,17 p/kg â‚Ź SNJ â‚Ź 0,13 p/kg â‚Ź

â‚Ź 0,85  â‚Ź 3,00

  per kg per stuk

1.39

189-225 g

ALDI DE * GOEDKOOPSTE VOLGENS

KASSA KofďŹ ebonen 500 g

van 3.27 Open van ma. t/m do. van 7.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 7.00 tot 13.00 uur.

v an 1.49

Choco- of stroopwafel

2.99

v an 1.79

1.69

Zeevruchten 250 g

25%

goedkop er

Griekse yoghurt 1 kg

Sprits

B L IJ V E

ND

GD VERLAA

175-200 g

v an 1.59

vvan 1.19

0.89

1.49

* Boodschappentasvergelijking supermarkten door Kassa, 28-09-2013.

Vers & voordelig!

* Vanaf woensdag 30-10-2013

46%

goedkop er

Appelen Elstar 1.5 kg

v an 1.85

0.99

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXU‡YULMGDJXXU‡]DWHUGDJXXU

42%

goedkop er

ISO-RENO * * * * * *

KOZIJNEN, RAMEN, DEUREN TIMMERWERKEN HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS TERRASOVERKAPPINGEN ROLLUIKEN/SCREENS/MARKIEZEN SEKTIONAL GARAGEDEUREN

WWW.ISO-RENO.NL De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

Prei 1 kg

vvan 1.19

0.69

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 30-10-2013 t/m dinsdag 05-11-2013.

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


De Vlijtige Vingers

Volop amusement Anita’s Polderparty

Django Wagner.

SPRUNDEL - Het is alweer de zesde keer dat in het derde weekend van november de Sprundelse zangeres Anita haar Polderparty organiseert.

Op 15, 16, 17 november staat de feesttent weer aan de Munnikendijk in Sprundel. Vanwege het succes van vorig jaar start het feestweekend op vrijdag met een teenageparty voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar. Stuifteenage On Tour zal deze avond de jeugd amuseren met Dj Fer-E en een optreden van Alessandro. De avond begint om 20.00 tot 23.30u. Voor informatie www. stuifteenage.nl Op zaterdag is er voor de oudere jeugd de Polderdance m.m.v. Kodex , dj’s Twannie en Willem en een gast optreden van Edrie die momenteel scoort met zijn lied “Beir

aon mijn klompen. Deze avond is legitimatie verplicht. Op zondag ontvangt Anita vanaf 15.00u weer tal van artiesten o.a. Django Wagner, Willem Barth, Dj Bompa, Pap & Pudding de Belgische Jaimy, Tommy Lips, Jeroen Spierenburg, Yoeri LĂ bĂŠe en Roger van Meer. Voor v.v.k. adressen zie advertentie in de Bode. Ook dit jaar krijgt Anita weer hulp van buurtvereniging De Boskrekels. Voor meer informatie www.anitavanderapsodies.nl

Verwendag door Yellow Roses Foundation RUCPHEN - Afgelopen zaterdag was de achtste Beauty verwendag van de Stichting Yellow Roses Foundation van oprichtster Sandra Wijkhuisen. Met een fantastisch team van vrijwilligsters uit het Beauty vak konden de dames genieten van heerlijk ontspannende momenten inde praktijk van een fysiotherapeute. Dit jaar werd er tevens samengewerkt met een kapsalon waar een team van 10 kapsters een visagiste en 2 nagelstylistes klaar stonden om de dames mooi te maken. Een chique VIP bus zorgde voor het luxe vervoer tussen deze 2 locaties. Aan het eind van de dag werd er een portretfoto

gemaakt en ontvingen de dames een goed gevulde goody bag mee naar huis. Ondanks de weersvoorspelling was het letterlijk en ďŹ guurlijk een ‘stralende’ dag en alle gasten genoten zichtbaar. EĂŠn van de deelneemsters haar echtgenoot liet de Stichting al weten dat hij zijn vrouw het laatste jaar zelden zo enthousiast, trots, blij en verrijkt thuis heeft zien komen. Ze raakte niet uitgesproken over haar positieve ervaringen en de contacten met lotgenoten, die ontroerend en versterkend voor haar waren. In 2015 viert de Stichting haar 10 jarig jubileum. Steun dit bijzondere initiatief! Meer informatie: Sandra Wijkhuisen 06-15664012; www. yellowrosesfoundation.nl

De Grensschutters SCHIJF - De Grensschutters vielen in de prijzen met de Kring West-Brabant. De uitslagen van kringverschieting West Brabant ging over 7 verschietingen. Eindstanden van de Grensschutters Ere klasse: 6e Gert-Jan van Trijp 989 pnt; 10 Jeffrey Faes 971 pnt; 13 Peter van Trijp 969 pnt; 15 Henk Hultermans 959 pnt A klasse: 10 Aniek Meinertzhagen 964

pnt; 22 Jack van de Sande 940 pnt B klasse: 1 Niek Peeters 966 pnt; 3 Roy de Rijck 961 pnt; 7 Diny Martens 943 pnt; 9 Jan van Overveld 941 pnt; 12 Johan Peeters 933 pnt; 21 Toon Naenen 925 pnt; 24 Lizet Kustermans 914 pnt C klasse: 17 John Kustermans 894 pnt; 20 Paul van Oers 874 pnt D klasse: 2 Kees van Nijnatten 903 pnt; 8 Jos van de Sande 890 pnt; 9 Jeannette van Trijp 886 pnt; 10 Marian Faes 883 pnt;

12 Mark Gesell 875 pnt; 14 Jos Vermeeren 873 pnt; 15 Staf Faes 871 pnt; 29 John Vriends 817 pnt; 30 Marijn Goorden 816 pnt Korpsen: 4 Grensschutters 5847 pnt Koning der Koningen; 6 Toon Naenen 607 pnt Schutters proďŹ ciat met jullie mooie resultaten. We kijken weer uit naar de nieuwe kringcompetitie.

Goed voor elkaar!

ZEGGE - Tentoonstelling van Handwerkclub De Vlijtige Vingers te Zegge met verkoop van spulletjes in de Nieuwenbergh te Zegge.

Zorg Informatie Schijf SCHIJF - Op donderdag 7 november zal er door Zorg Informatie Schijf een informatie middag gehouden worden in D’n Hoge Dries. Aanvang 13.30 uur. Op deze middag zal dhr. v.d. Putten ingaan op de grote maatschappelijke veranderingen waarmee senioren te maken hebben. De vele zekerheden die er waren, waar de senioren dachten op terug te kunnen vallen, blijken echt niet zo zeker te zijn dan gedacht. De toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen, hoe zal deze er gaan uitzien? En de oude dag voor de senioren zelf, en als het nodig is, de verzorging waar mogen zij nog op rekenen? De senioren maken een tijd door die gekenmerkt wordt

door onzekerheden en reden is voor vele vragen. Al deze vragen, al deze onzekerheden zorgen er voor dat er geen sprake is van een rustige en onbekommerde oude dag. Natuurlijk zal er op deze infomiddag geen pas klaar antwoord gegeven kunnen worden op al de vragen die er bij de senioren leven. Toch zal dhr. van Putten deze middag ingaan op wijze hoe met deze levens vragen om te gaan. Deze infomiddag is mogelijk gemaakt in het kader van het Integraal Dorps Ontwikkelings Plan en is voor iedereen gratis bij te wonen. Indien u verdere informatie wenst kunt u contact opnemen met Kees van Zitteren 0165-365473.

DĂ€HYHULQJÂł'DWKRRUWELMKHWOHYHQ´ heen: je woont in een mooie eigen woning met een grote tuin. Je hebt weinig woonlasten omdat de hypotheek bijna is afgelost en je hebt een beetje spaargeld op je bankrekening. Je leven lang maak je het jezelf gemakkelijk in de woning omdat je comfortabel wilt wonen. Jullie hebben de badkamer laten verbouwen met een lekker ligbad en voor de gezelligheid heb je een open haard laten metselen. Omdat jij altijd koude voeten hebt, heeft pap overal vloerverwarming laten aanleggen, en we zitten hier op een heerlijk comfortabele bank. Nu moeten voor pap een paar aanpassingen in de woning plaatsvinden zodat hij weer ÂżMQYHLOLJHQFRPIRUWDEHOWKXLVNDQZRQHQHQQX]RXGHJHPHHQWHGDWDOOHPDDOPRHWHQ betalen? Nou dat lijkt me toch niet helemaal eerlijk, wel?â€?. Lijntje kijkt beschaamd voor zich uit. “Ja, als je het zo bekijkt dan heb je wel gelijk natuurlijkâ€?, geeft ze toe. “Maar als die aanpassingen dan heel duur zijn, zoals bijvoorbeeld een traplift, hoe zit dat dan?â€?.

Eigen kracht

“Zal ik er twee kilo van maken mevrouw?�, vraagt de marktkoopman aan Jenne. “Krijg je een pondje van me cadeau�. Zonder het antwoord af te wachten schept hij de zak vol en de wijzer op de weegschaal gaat zelfs nog ver over de twee kilo heen. “Service van de zaak mevrouw� grijnst hij als ook Paula een verbaasde blik op de weegschaal werpt. “Nou�, reageert Paula, “Doe mij dan ook maar zo’n service van de zaak�. De marktkoopman lacht. “Zo hoor ik het graag�, knikt hij tevreden.

Gezellig naar de markt

Het is vandaag donderdag en dan gaan Jenne en Paula altijd samen naar de markt. Dat is gezellig en een mooie gelegenheid om af en toe eens bij te kletsen. Als ze hun boodschappen hebben gedaan lopen ze langs de viskraam. Paula snuift de heerlijke baklucht op: “Mmmm, krijg ik me toch ineens trek in kibbeling�, en ze houdt haar pas in. “Dan halen we toch lekker een portie�, oppert Jenne, “Nemen we mee naar huis en delen we samen�. Paula knikt instemmend. “Een mens mag zichzelf toch wel eens verwennen, dat hoort bij het leven�.

1LHXZHÂżHWV

Sjouwend met hun zware boodschappentassen wandelen ze terug naar het huis van Paula. Als ze heerlijk van de kibbeling zitten te smullen, vraagt Paula aan Jenne: “Zeg, heb MLMYROJHQGHZHHNWLMGRPHYHQPHWPHPHHWHJDDQRPHHQQLHXZHÂżHWVWHNRSHQYRRU Dennis? Ik heb een mooie gezien in de aanbieding en ze willen er wel een voor me apart houden.â€? Jenne knikt; “Ja hoor, prima. Maar we moeten wel even afwachten wanneer de ergotherapeut van pa langskomt in verband met die woningaanpassingen. “Oh ja, dat is waarâ€?, reageert Paula, “Dat is ook volgende week, nou dan kijken we nog wel evenâ€?, en beiden pakken weer een heerlijk stukje kibbeling. “Maarâ€?, vraagt Jenne met volle mond, Âł%HQMLMGDQ]RULMNGDWMHHHQQLHXZHÂżHWVYRRU'HQQLVNXQWNRSHQ"´3DXODVFKXGWKDDU hoofd. “Nou, was dat maar waar. Ik ben al bijna een jaar aan het sparen en elke week leg ik wat weg. Soms wat meer en soms gaat het even niet. Maar....â€? en triomfantelijk steekt ze haar vinger in de lucht, “Het is gelukt! Dennis weet van niets, het moet een verrassing voor hem zijn. We moeten samen al zo op de centjes letten en meestal kopen we iets tweedeKDQGVYDQLQWHUQHWRILQGHNULQJORRSZLQNHO+LMGRHWĂ€LQN]LMQEHVWRSVFKRRODOKHHIWKLMKHW DIHQWRHEHVWPRHLOLMN0DDUHHQJRHGHÂżHWVLVYRRURQVDOOHEHLEHODQJULMNDOVMHJHHQDXWR KHEW%RYHQGLHQLV'HQQLVKHWDIJHORSHQMDDULQHHQVĂ€LQNJHJURHLGGXVHHQKRJHUHÂżHWVLV beslist nodig. Des te groter wordt de verrassing als dat nu ook nog een gloednieuwe wordt! Ik mag mijn kind best wel eens een keer verwennenâ€?. Jenne knikt en samen delen ze het laatste stukje kibbeling, “Dat hoort bij het levenâ€?, klinkt het in koor. Ze moeten zo lachen dat ze zich bijna verslikken.

Langzaam vooruit

Gerrit heeft een paar weken geleden een hersenbloeding gehad. Gelukkig was Lijntje erbij toen hij het bewustzijn verloor en ze direct de huisarts kon bellen. Die twijfelde geen moment en liet meteen een ambulance komen. Bij aankomst in het ziekenhuis werden verschillende onderzoeken gedaan, en tot ieders opluchting leek de kans op blijvende

hersenschade erg klein. “Maar�, waarschuwde de arts, “Dat is een voorlopige conclusie, de komende weken zal moeten blijken hoe hij hiervan herstelt�. Inderdaad ging zijn spraak goed vooruit. Aanvankelijk had hij nog wat moeite om de juiste woorden te vinden, maar zelfs dat gaat steeds iets beter. Tijdens de revalidatie kwam echter wel naar voren dat zijn evenwichtsgevoel niet optimaal was. Bovendien blijkt bij zijn gezichtsvermogen de scherpte wat afgenomen zodat hij soms een afstand niet goed meer kan inschatten. Volgens de specialist is het niet te verwachten dat daarin nog verbetering zal optreden en een bril zal daarbij niet veel helpen. Gerrit en zijn omgeving zullen daarmee rekening moeten houden.

:RQLQJDDQSDVVLQJ

Op dit moment verblijft Gerrit nog in een zorginstelling, maar de familie heeft tot hun grote opluchting te horen gekregen dat hij binnen afzienbare tijd terug kan naar huis. Als er in de woning een aantal aanpassingen plaatsvindt, zal Gerrit weer zoveel mogelijk een normaal leven kunnen leiden. Om goed te beoordelen welke aanpassingen nodig zijn in de woning, zijn Paula en Jenne samen met een ergotherapeut door de woning gelopen die daarna advies heeft uitgebracht. Vervolgens hebben ze gesproken met een aannemer die gespecialiseerd is in woningaanpassingen voor ouderen en mensen met een beperking. Hij heeft een lijst gemaakt van de werkzaamheden en daarbij nauwkeurig de prijzen vermeld. Zo krijgen ze allemaal goed inzicht in de kosten en kunnen ze eventueel nog bekijken of er eenvoudige werkzaamheden zijn die ze zelf zouden kunnen uitvoeren.

Ties stelt haar gerust. “Het belangrijkste dat verandert, is de opvatting dat iedereen altijd overal recht op heeft, dat altijd maar alles voor iedereen automatisch wordt geregeld en betaald. Er wordt steeds meer uitgegaan van de eigen kracht van mensen en de rest is maatwerk: eerst kijken wat mensen echt nodig hebben, afwegen wat bij het ‘normale leven’ hoort, wat kunnen we er zelf aan doen en als dat dan echt nodig is: welke hulp van de overheid past daar in alle redelijkheid bijâ€?. Lijntje knikt bedachtzaam. “Ja, dat klinkt heel logisch. Er overkomen je nu eenmaal leuke dingen en minder leuke dingenâ€?. Vanaf de bank klinkt in koor: “Dat hoort bij het levenâ€?â€?, en Paula en Jenne slaan zich schaterend op de knieĂŤn. Ties en Lijntje kijken stom verbaasd naar de lachende vrouwen. Hebben ze iets gemist?

Samen regelen

We denken als samenleving steeds vaker verstandig na over de dingen die we al lange tijd gewend zijn. Als we dan tot de conclusie komen dat we dingen willen veranderen, is het uitgangspunt dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om op respectvolle wijze zo’n normaal mogelijk leven te kunnen leiden. Dat regelen we met elkaar, liefst met mensen die dicht bij ons staan zoals familie, vrienden of buren. En als dat allemaal niet lukt of helemaal mis loopt, zorgen we als samenleving voor een vangnet. Want niemand mag buiten de boot vallen.

-HQQH

7LHV (YL

%DUW

Zelf doen

Lijntje schenkt vier kopjes thee in, terwijl Ties nog eens door de lijst van de aannemer loopt. “Heb je de lijst gezien mam?�, vraagt hij aan Lijntje. “Ik heb met potlood een kruisje gezet bij de dingen die we zelf kunnen doen, zoals bijvoorbeeld een extra trapleuning plaatsen, een steun ophangen in het toilet en nog een paar andere dingen. Dat scheelt weer in de kosten.� Lijntje gaat zitten en doet twee schepjes suiker in haar thee. “Jaja, dat heb ik gezien�, antwoordt ze terwijl ze haar thee roert. “Maar waarom zou je dat zelf doen? De gemeente betaalt toch alles?� Ties opent zijn mond om te reageren, maar onverstoorbaar gaat ze verder: “Nou alles, in elk geval een hele hoop. Je moet zelf geloof ik ook wel iets betalen, maar iedereen heeft daar nu eenmaal recht op, gelijke monniken gelijke kappen.� Als ze haar theekopje naar de mond brengt, neemt Ties de gelegenheid te baat om haar te onderbreken. “Nou ma, dat ligt iets anders hoor. Tegenwoordig wordt steeds meer gekeken naar wat je er zelf aan kunt doen om zo’n normaal mogelijk leven te leiden. En dat is ook wel zo eerlijk, want....�

Eerlijk verdelen

Lijntje laat hem niet uitpraten. Ze zet haar kopje neer en valt hem in de rede. “Je vader heeft z’n leven lang gewerkt en altijd netjes belasting betaald. Ons leven lang hebben we pensioenpremie en verzekeringspremies opgebracht. Nu zijn we oud en moeten we alles zelf betalen? Belachelijk!�. Dit gaat Ties te ver. “Nu ben je onredelijk mam, en dat weet je zelf ook. Pap heeft een pensioen waar jullie goed van kunnen rondkomen. Kijk eens om je PAGINA 12

2SD :RXW

2PD (YHQYRRUVWHOOHQ/LMQWM H

'HQQLV 3DXOD

2SD *HUULW

'H EXXUYURXZ

$QJHOD

Niet meer het Rijk, maar gemeenten zijn vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor een aantal extra taken op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, te weten: begeleiding, dagbesteding en persoonlijke verzorging. Deze worden vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) van het Rijk overgeheveld naar de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van de gemeenten en heet daarom “transitie AWBZ�.


Zorgenco Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis.

ADVERTORIAL

Een nieuw plafond in ÊÊn dag! Is uw plafond al jaren een doorn in ’t oog maar ziet u op tegen alle rompslomp? Wij kunnen in 1 dag tijd een metamorfose realiseren terwijl de meubels blijven staan. Onze plafonds zijn geschikt in elke ruimte van uw woning, zijn superstrak, onderhoudsvrij en gaan minimaal 30 jaar mee. Kleur, verlichting, sierlijsten alles is naar uw smaak samen te stellen. Kom langs in onze showroom en laat u inspireren en informeren. Er is meer mogelijk dan u waarschijnlijk denkt‌

Ieder mens heeft het liefst een lang en zorgeloos leven. Toch kan er een moment komen waarop u zelf of iemand in uw familie een steuntje in de rug nodig heeft. Bij Zorgenco staat de cliĂŤnt centraal en vinden we het belangrijk dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Onze medewerkers zijn deskundig en hebben oog voor persoonlijke aandacht.

De kofďŹ e staat klaar! Natuurlijk is Plameco plafonds erkend door het CBW

Uw plafondadviseur Katy Vermeulen

De verleende hulp/zorg kan lopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of voor particulieren.

Uitnodiging Plafondshow

Onze helpenden, verpleegkundigen en tuin en klusjesmannen zijn ook in te huren door instellingen.

Kom kijken!

Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043

Vrijdag 1 november Zaterdag 2 november

10.00 tot 16.00 uur

Zondag 3 november

11.00 tot 15.00 uur

10.00 tot 16.00 uur

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

Zorgenco

Telefoon: ........................................Naam: ............................................... Adres: ......................................................................................................... Postcode: ........................................Woonplaats:.....................................

Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

Tulpstraat 105 4711 HG St. Willebrord Tel.: 0165 383742 Mobiel: 06 51470422

           

    

Rolluiken * Zonweringen * Kunststof Kozijnen * Montage en Reparatie *

Serredaken | Carports Overkappingen

Ook voor zelfbouw BEL 0165-313539 WWW.EUROFIX.NL INFO@EUROFIX.NL | INDUSTRIEWEG 10C | OUDENBOSCH

Zorgenco Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis. Ieder mens heeft het liefst een lang en zorgeloos leven. Toch kan er een moment komen waarop u zelf of iemand in uw familie een steuntje in de rug nodig heeft. Bij Zorgenco staat de cliĂŤnt centraal en vinden we het belangrijk dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Onze medewerkers zijn deskundig en hebben oog voor persoonlijke aandacht. De verleende hulp/zorg kan lopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of voor particulieren.

+ %.-#19($0+()12$-9$0+("'2(-&

BEZOEK ONZE SHOWROOM: Weidehek 125 - 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 - www.plamecoplafonds.nl

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

TE KOOP

voederbieten J.Maes Achter ‘t Hof 80, Hoeven Mobiel 06-51953400

Onze helpenden, verpleegkundigen en tuin en klusjesmannen zijn ook in te huren door instellingen. Ons team is uitgebreid met een masseuse die u helpt uw lichaam en spieren te ontspannen en uw bloedsomloop te verbeteren. Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043

rIPVUXPSN CPLUPSFO[XBNCFTUSJKEJOH rQSFWFOUJFQMBOOFO rGBVOBCFIFFS rXFSJOHTNBBUSFHFMFO rCFTUSJKEJOHLOBBHEJFSFOFOJOTFDUFO r CPVXLVOEJHFJOTQFDUJFT r CBMLLPQSFTUBVSBUJFT rNPMMFOCFTUSJKEJOH

Zorgenco Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord

Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De kofďŹ e staat klaar!

Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

Only for Men Outlet nieuw in Etten-Leur

MEGA NIET TE MISSEN

MANNENDEALS!! TRENDY OVERHEMDEN VAN 79,95 NU

3 voor 99,-


College(t)weetjes

Week 44 30 oktober 2013

‡ In De Vijfsprong te Rucphen wordt op 2 en 3 november het jaarlijkse gemeentelijk muziekconcours gehouden. Wethouder Martien de Bruijn reikt op deze dagen de prijzen uit. ‡ Tijdens dit Gemeentelijk muziekconcours zal wethouder Martien de Bruijn ook de Cultuurprijs 2013 uitreiken. ‡ Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr neemt op 6 november deel aan het Nationaal schoolontbijt (burgemeestersontbijt) met leerlingen van basisschool Het Palet in de burgerzaal van het gemeentehuis in Rucphen.

Gemeentelijk nieuws

Gemeente doet oproep om oud vet te recyclen

‡ 6WDQGYDQ]DNHQJURHQHQVSHOHQZLMN'H/RXZHQOp dit moment is de gemeente in samenwerking met de bewonerswerkgroep De Louwen druk bezig met het uitwerken van het ontwerp van de groene parels en het advies over het straatgroen. Verdere informatie kunt u vinden op onze website www.rucphen.nl onder het kopje wonen, onderdeel groen en spelen in De Louwen. U kunt voor vragen en informatie contact opnemen met de bewonerswerkgroep door een mailtje te sturen naar DeLouwen@rucphen. nl of met de projectleider van de gemeente, de heer A.C. Deurloo, tel: (0165) 349628 of mail a.deurloo@rucphen.nl ‡ 2HIHQLQJHQ .RQLQNOLMNH /DQGPDFKW in de periode van 6 t/m 9 november 2013 in de gemeente Rucphen. Voor klachten of opmerkingen over deze oefening kunt u contact opnemen met Defensie, t. 040 266 5195. ‡ De vastgestelde besluitenlijst van het college (15 oktober 2013) ligt ter inzage in het gemeentehuis. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. De besluitenlijsten zijn ook te raadplegen via www.rucphen.nl (klik bij "Gemeente" op College van B & W). Bovenstaand nieuws is uitgebreid te raadplegen op onze website www.rucphen.nl

Raadsvergadering 6 november 2013 Woensdag 6 november 2013 om 19.00 uur vergadert de gemeenteraad in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering vangt vroeger dan gebruikelijk aan door de begrotingsbehandeling. Hieronder vindt u de belangrijkste agendapunten. De agenda en stukken kunt u inzien op het gemeentehuis en downloaden via www.rucphen.nl/raadsinformatie. ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ ‡

 weede bestuursrapportage 2013. T Programmabegroting 2014. Verordening cameratoezicht. Wijziging gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst. Visie transitie AWBZ. Zienswijze begroting 2014 Werkvoorzieningschap.

Spreekrecht Tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad heeft u spreekrecht. Dit houdt in dat u aan het begin van de vergadering uw mening kunt geven over onderwerpen die op de agenda staan. Wilt u hiervan gebruik maken, meld dat dan tenminste 48 uur voor het begin van de vergadering aan raadsgriffier Joke Rosiers, tel. 0165-349520 of griffier@rucphen.nl. In de gemeente Rucphen gaat vanaf vandaag (30 oktober) een campagne van start om gebruikte oliën en vetten te recyclen. De campagne "Vet, recycle het" maakt deel uit van een landelijke campagne en motiveert mensen gebruikte olie en vetten apart te verzamelen en in te leveren. Het recyclen van vetten is duurzaam, daarnaast voorkomt het verstoppingen in het riool omdat oude vetten en olie niet langer door de gootsteen worden gespoeld.

Aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

$IZLMNHQYDQEHVWHPPLQJVSODQ$DQYUDDJ

Verlengen van de bestaande schuur Bremstraat 89, St. Willebrord

25 oktober 2013

$IZLMNHQYDQEHVWHPPLQJVSODQIDVH Een vervangende recreatiewoning

Scherpenbergsebaan (achter nr. 19), Schijf

22 oktober 2013

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

$IZLMNHQYDQEHVWHPPLQJVSODQ9HU]RQGHQ

Starten van een webwinkel

Irenestraat 83, St. Willebrord

18 oktober 2013

Duivenstraat 48, St. Willebrord

23 oktober 2013

Hoge Donk (perceel T. 70), St. Willebrord

18 oktober 2013

Bouw Jaarlijks veel extra kosten voor gemeenten Gemeente Rucphen juicht het initiatief om oud vet te verzamelen en in te leveren toe. Het is veel duurzamer om oude vetten en oliën te recyclen. Van frituurvet en bakolie kunnen we heel efficiënt biobrandstof maken. Te vaak wordt oud vet door het riool weggespoeld, wat voor verstoppingen zorgt bij mensen thuis of in de straat. Ook levert het extra werk op voor de rioolwaterzuivering.

Vernieuwen van de kapconstructie en het plaatsen van een dakkapel In- en uitrit Aanleggen van een dam en duiker

Aanvraag ontwerp-omgevingsvergunning (uitgebreid)

0LOLHX,Q]DJHYDQDI

Toenemend aantal inzamelpunten voor vet en olie Naar aanleiding van de campagne zullen er meer inzamelpunten verschijnen waar mensen hun oude vet kunnen inleveren. Het vet kunt u gratis op de milieustraat inleveren, maar ook bij diverse supermarkten en verenigingen. Op deze locaties staat een gele kliko waar het vet in verzameld kan worden. Deze kliko’s worden opgehaald door recyclebedrijven die de oude oliën en vetten tot biobrandstof verwerken. De gebruikte olie of vetten kunnen in de originele fles of lege plastic fles of pot gegoten worden.

Uitbreiden van de rundveehouderij

Bernhardstraat 23, Rucphen

31 oktober 2013

Clubkas spekken Voor verenigingen kan het lucratief zijn om vet in te zamelen. Voor een volle kliko betaalt het recyclebedrijf Semler BV (info@semler.nl) die het vet ophaalt € 25,-. Als er elke week een volle kliko wordt opgehaald, dan kan dit per jaar € 1300,- opleveren. Dit is voor (sport) clubs en verenigingen dus een aantrekkelijke manier om de clubkas te spekken.

Melding activiteitenbesluit

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreid)

%RXZHQDIZLMNHQYDQEHVWHPPLQJVSODQ Woning met garage Woning

de Heikant (naast nr.5), Sprundel Kapelstraat, Zegge

De beschikking voor de Heikant (naast nr.5) is t.o.v. de ontwerp beschikking wel gewijzigd. De beschikking voor de Kapelstraat is t.o.v. de ontwerp beschikking niet gewijzigd.

Wet milieubeheer

Meldingsformulier voor de inrichting Lange Hei 21, Sprundel

Inzage en reacties Omgevingsvergunningen Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Regulier verleend of ingetrokken: bezwaar Tegen een verleende, ingetrokken of geweigerde vergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Een onafhankelijke commissie voor bezwaar-

schriften adviseert het college in de besluitvorming rond uw bezwaar. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Wel kunt u binnen de bezwarentermijn een verzoek om een voorlopige voorziening doen. De vergunning wordt dan pas van kracht nadat op dat verzoek is beslist. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt de vergunning zes weken na het verlenen ervan onherroepelijk. Aanvraag ontwerp-omgevingsvergunning (uitgebreid): zienswijze U kunt tot 6 weken na de dag van publi-

catie reageren met een zienswijze. Stuur uw zienswijze per brief aan het college van burgemeester en wethouders van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Of maak een afspraak om een mondelinge reactie te geven, via t. (0165) 349 500. Houd er rekening mee dat u slechts beroep kan indienen tegen de uiteindelijke beschikking, als u belanghebbende bent en een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Verleende omgevingsvergunning (uitgebreid): beroep De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 31 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door: ‡ ' HJHQHQ GLH ]LHQVZLM]HQ KHEEHQ LQJH bracht tegen de ontwerp beschikking. ‡ ' HDGYLVHXUVGLHJHEUXLNKHEEHQJHPDDNW van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerp beschikking. ‡ % HODQJKHEEHQGHQ DDQ ZLH UHGHOLMNHUZLMV niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking. De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank in Breda, Postbus 90006, 48800 PA te Breda. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over de procedure en de eventuele bijkomende kosten verwijzen wij u naar de gemeentelijke website. Houd er rekening mee dat u slechts beroep kan indienen tegen de uiteindelijke beschikking, als u belanghebbende bent en een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Wet milieubeheer Als u de melding wilt inzien, kunt u contact opnemen met de Gemeentewinkel, op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur.

COLOFON De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen Postbus 9, 4715 ZG Rucphen Binnentuin1, 4715 RW Rucphen www.rucphen.nl Telefoon: 0165-349500 Fax: 0165-341375 E-mail: gemeente@rucphen.nl Openingstijden Loop binnen zonder afspraak: elke werkdag 08.00 - 12.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Of maak een afspraak: elke werkdag 08.00 - 17.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Storingen: 0165–349649 Volg de ontwikkelingen van de gemeente en de activiteiten van het college van B&W via Twitter: @gemrucphen nieuws en contact @raadhuiskrant bekendmakingen @puurrucphen evenementen @bmrucphen burgemeester @r_lazeroms wethouder @mj_debruijn wethouder @j_vanhal wethouder


Beautyinstituut Su Chên’s gaat verhuizen! Nieuwe locatie bij Body Active

Grote opening QRYHPEHU WRWXXU

.RPWXRRNHHQNLMNMHQHPHQQDDURQ]H SUDFKWLJHQLHXZHORFDWLH"

6SHFLDDORSGH]HGDJHQJHOGLQ]DPHOLQJYRRU KHWJRHGHGRHO&\VWLF)LEURVLV6WLFKWLQJ Goodiebag/DDWXHSLOHUHQRINULMJHHQPDNHXS Voor elke bezoeker met PHWDPRUIRVHYRRUÎŚ'LWJHKHOHEHGUDJ heerlijke presentjes! ZRUGWJHGRQHHUGDDQGH&\VWLF)LEURVLV6WLFKLQJ KLQJ WL 

Vijfhuizenweg 15 | Etten-Leur | 076 - 50 17 664 | www.suchens.nl

Magazine

BARTS muts

MEUBELEN VAN FABRIEK NAAR CONSUMENT. UITZONDERLIJK ÉÉNMALIG VOOR PARTICULIEREN:

STOCKSALE op alles 50% korting ZATERDAG 2 & ZONDAG 3 NOVEMBER 2013 ZATERDAG 9 & ZONDAG 10 NOVEMBER 2013 OPEN VAN 09.00 TOT 17.00 UUR KINGSBRIDGE GRAUWE POLDER 50 4876 NB ETTEN-LEUR

49,99

MOSCOW jas

269,95 Bekijk onze aanbiedingen snel online op

! e d i o ets g outs

DOMBURG

GOES

GROTE MARKT 1

MIDDELBURG MARKT 73

RENESSE

HOGEZOOM 171

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

L

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak!

RESET jas

WWW.BOMONT.NL

OOSTSTRAAT 1

WWW.KINGSBRIDGEIMPORT.COM

189,95 TERNEUZEN

NOORDSTRAAT 109

ZOUTELANDE LANGSTRAAT 13

ETTEN-LEUR

WINKELCENTRUM 16

kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

KEURSLAGER-TRAITEUR

Kom dan naar ĂŠĂŠn van de presentaties die Groenhuysen in samenwerking met Van Gogh notarissen & adviseurs organiseert!

1 1 0 ja a r

VAN CAULIL STAF & BIANCA

Oma’s sudderlapjes PROGRAMMA: 18.30 uur: Ontvangst met kofďŹ e en thee 19.00 – 21.00 uur: Presentaties van stichting Groenhuysen en Van Gogh notarissen & adviseurs. Groenhuysen geeft u meer informatie over de mogelijkheden van wonen in onze locaties en de zorgarrangementen. De notaris vertelt over de ďŹ nanciĂŤle gevolgen t.a.v. de AWBZ regeling en mogelijke oplossingen. DATA: > 6 nov > 7 nov > 13 nov > 14 nov > 21 nov > 28 nov

Centrum voor Wonen & Zorg De Zellebergen, Oudenbosch Steunpunt Sint Janshof, Sprundel Centrum voor Wonen & Zorg De Brink, Roosendaal Steunpunt De Schuitvaart, Rucphen Steunpunt Sint Antoniushof, Schijf Steunpunt Mariavaart, Zegge GEĂ?NTERESSEERD? U kunt zich i.v.m. beperkte plaatsen telefonisch aanmelden via Groenhuysen Klantenservice, 0165-574000

met gratis kruiden + recept

4 stuks

â‚Ź 5,50

OUD ETTEN-LEURS RECEPT

Gekruid gehakt

â‚Ź 5,95

1 kilo + gratis 100 gram gebraden gehakt uit eigen keuken

VLEESWARENKOOPJE

Boterhamworst

100 gram

â‚Ź 1,10

MET GOUD BEKROOND

Gerookte boerenworstjes per stuk

â‚Ź 1,10

Diverse soorten verse stamppotten 500 gram Stationsstraat 2 Tel.: (076) 5012400

â‚Ź 3,98

Etten-Leur

www.vancaulil.keurslager.nl

Geldig van 28-10-2013 t/m 2-11-2013

Wilt u meer weten over de veranderingen in de zorg en de AWBZ regeling?

HOFLEVERANCIER

20 13

19 03


COLOFON

Uitgave 01 - oktober 2013


AndrĂŠ Kuipers

Dinsdag 5 nov Woensdag 6 nov Donderdag 7 nov

Heleen Dura - van Oord

Jack de Vries

Maurice de Hond

STAP IN HET NETWERK VAN ZUID-WEST NEDERLAND

18.00 - 22.00 u. 14.00 - 22.00 u. 14.00 - 22.00 u.

Registratie code: 235647

Zeelandhallen, Goes

Registreer gratis als zakelijke bezoeker op www.contacta.nl/registreren

0113 - 850899 - www.contacta.nl

Erben Wennemars

> 350 standhouders > 22.500 bezoekers > 15.000 m2 beursvloer > Seminars en workshops > Bedrijven uit alle branches > Live radio- en televisieuitzendingen

LMG voegt weer nieuwe elementen toe aan netwerkbeurs in Goes

Contacta blijft zich ontwikkelen GOES - Je moet niet alles overhoop willen gooien, maar de Contacta moet zich wel blijven vernieuwen. “Je mag niet stil blijven zittenâ€?, zegt Perry Kentin van het organiserende reclamebureau LMG. De netwerkbeurs voor Zuidwest-Nederland vindt plaats van dinsdag tot en met donderdag in de Zeelandhallen in Goes. DOOR EUGĂˆNE DE KOK Doel was, is en blijft om zo veel mogelijk deelnemers en bezoekers naar de Zeelandhallen te trekken, dat zij met een goed gevoel de deur uitgaan en dat ze op dat moment al overwegen om het jaar erna weer te komen of exposeren. LMG probeert dat te bereiken door de bekende mix van netwerken, entertainment en kennisoverdracht en die elk jaar te verďŹ jnen. “De mensen komen van steeds verderâ€?, zegt directeur Perry Kentin. “Je moet hen wel wat kunnen bieden.â€? Dat doet het Goese reclamebureau onder meer door interessante sprekers te boeken voor de Contacta

Arena. Dit jaar zijn dat ruimtevaarder AndrĂŠ Kuipers, opiniepeiler Maurice de Hond, spindoctor Jack de Vries, schaatser Erben Wennemars en Heleen Dura-van Oord, de zakenvrouw van 2013. Kentin zet daarnaast ink in op verdieping. Er zijn daarom ook dit jaar weer verschillende workshops en seminars. Bijzonder is een sessie over de Google-glass op woensdagavond. Er is iemand van het internetbedrijf met het pas geĂŻntroduceerde, maar al veelbesproken apparaat. Naast de arena is er dit jaar voor het eerst een collegezaal ingericht die plaats biedt aan 50 personen. Daar gaan specialisten in sessies van anderhalf Ă twee uur ‘op academische wijze’ de diepte in over onderwerpen als HRM, veiligheid en neuromarketing. “Daarmee proberen we een breder publiek te trekken. We willen niet alleen de directieleden en mensen van de buitendienst zien, die komen om te netwerken, maar ook het personeel op bijvoorbeeld HRM, mensen die normaal op kantoor blijven zitten. Met Contacta College doen we iets wat ook hen aanspreekt.â€?

Grenzen Thema dit jaar is ‘Grenzen verleggen’. Op de beurs komt dat in zes zogenaamde pijlers naar voren: communicatie, mobility, persoonlijk, ďŹ nancieel, technisch en geograďŹ sch. “We bieden ondernemers een heel palet aan informatie aan. In 2,5 dag moeten zij alle informatie kunnen krijgen over het verleggen van hun grenzen. Na aoop kunnen zij dan de afweging maken of ze het daadwerkelijk doen.â€? Kentin is wat het thema betreft blij dat MKB-Nederland en Randstad op de beurs zijn vertegenwoordigd. “Zij zijn er voor het eerst bij. Ze geven ondernemers adviezen op het gebied van het verleggen van grenzen, bijvoorbeeld hoe het zit met de regelgeving in andere landen, welke talen je moet spreken en waar je die kunt leren.â€? Hoewel deze editie nog moet beginnen, denkt Kentin al na over de volgende edities van Contacta. Hij wil de beurs verder ontwikkelen en blijven groeien. Hij richt zijn blik vooral op Vlaanderen. Hij hoopt in de toekomst ook Vlaamse ondernemers te verwel-

Perry Kentin wil blijven groeien met Contacta. FOTO BENNIE KRAJENBRINK komen. “Ik kan me voorstellen dat je hen de eerste keer een gereduceerd tarief aanbiedt om ze over de streep te trekken. Daar heb je dan wel subsidies voor nodig. De mogelijkheden daarvoor zijn we nu aan het onderzoeken, onder meer in Brussel.� De Contacta wordt dinsdagavond 5 november om 18.00 uur geopend en

duurt tot en met donderdagavond 7 november 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.contacta.nl, Twitter en Facebook. Ook is er een app ontwikkeld, voor zowel Apple- als Androidtelefoons en tablets. In samenwerking met Delta is in de Zeelandhallen tijdens de Contacta gratis wiďŹ beschikbaar.

WWW.CONTACTA.NL ZOEKT U EEN BETAALBARE TERRASOVERKAPPING? Eventueel met terrasverwarming Rudi Saman 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

BLIJF NIET LANGER ALLEEN Mens & Relatie vindt jouw liefdespartner voor je Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (landelijk) Persoonlijke bemiddeling met de hoogste slagingskans Of kijk op

www.mens-en-relatie.nl

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: ‡DQWLHNHXXUZHUNHQ ‡PRGHUQHXXUZHUNHQ ‡ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

Reinigingsservice

VERHUUR AFVALCONTAINERS

St. Willebrord

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. KŽŏÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒÄ‚ĹŻĆľÇ Ä?ÄžĆ?ĆšĆŒÄ‚Ć&#x;ĹśĹ?Ć?ĹľÄ‚ĆšÄžĆŒĹ?ĂůĞŜ͕ŽƉŚŽŽĹ?ÇŒÄ‚ĹśÄšÍ•Ĺ?ĆŒĹ?ĹśÄšÇŒÄ‚ĹśÄšÍ•ÄžĹśÇŒ

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneer-

Tel. 0622523365 / 0765971547

vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

werk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een

JOHN Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

Feestje? Voor verhuur van: TAFELSsSTOELEN toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. 45,-

snijdersverhuur.nlBel: 0165-386105 0165-386613


SPORT

VV DIOZ

De Grensschutters Schijf.

Daar zijn ze weer, de drie punten

Een nieuwe Koning bij de Grensschutters Schijf

ZEGGE - Sommige Zeggenaren begonnen zich de laatste tijd steeds meer af te vragen, hoe het ook alweer voelde om een wedstrijd te winnen. De laatste overwinning dateerde immers van al meer dan een maand geleden. Voor een nieuwe overwinning zou METO uit Hoogerheide over de knie moeten worden gelegd. In tegenstelling tot de tegenstander van vorige week, had METO een positieve spelopvatting en zocht het vaak de voetballende oplossing. Misschien wel te vaak, omdat de voetballende oplossing ernstig werd bemoeilijkt door de wind deze zondag. DIOZ ging beter om met de weersomstandigheden. Dat bleek ook wel uit het spelbeeld in de eerste helft. DIOZ dicteerde het spel en was gevaarlijk op de momenten dat het wilde. Zo was DIOZ met enige regelmaat dreigend voor de goal doordat na de balverlies van de tegenstander vaak een goede voortzetting volgde. Ook de 1-0 viel op deze kenmerkende manier. Nadat, de al weken in topvorm zijnde, Aron van Overveld de bal onderschepte en deze prima teruglegde op de zestien meter (mede dankzij het doortikken van Davy Dircken), kon aanvoerder Jeffrey Aarts de score openen via een haarzuivere schuiver in de lange hoek. DIOZ zette vervolgens door en dat leverde dan ook de 2-0 op. Topscorer Roland van Hooff kon, uit een corner van Jeffrey Aarts en door betrokkenheid van Roel Hultermans, de bal binnen werken. DIOZ zat

met deze 2-0 voorsprong dus op rozen. Na de rust gaf DIOZ het initiatief van de wedstrijd uit handen. Daardoor werd de moeilijk tot kansen komende tegenstander toch dreigender. Ondanks waarschuwingen in de rust, kwam METO toch tot scoren binnen het eerste kwartier na de rust. Nadat de bal te makkelijk door de DIOZverdediging doorschoot, kon METO via een doorgelopen middenvelder voor het eerst en enige keer deze wedstrijd op het DIOZdoel schieten. Door de snelheid en precisie van het schot, leverde dit prompt de 2-1 op. Vervolgens woede het METO-stormpje nog even voort, maar tot serieuze kansen kon dit niet leiden. In de laatste 20 minuten bloedde de wedstrijd langzaam dood. En zo werden, op hele volwassen wijze, de drie punten binnengehaald in deze sportieve wedstrijd (met een prima leidende scheidsrechter). Volgende week zal DIOZ te maken krijgen met een vermoedelijk lastigere tegenstander. Nieuw-Borgvliet in Bergen op Zoom zal dan opzij moeten worden gezet. Uitslagen jeugd Zaterdag 26 oktober DIOZ A1-NSV A1 3-7 DIOZ E2-Sprundel E4 9-4 Hoeven F3-DIOZ F1 10-0 SCO/TOFS MC1-DIOZ MC1 0-26 Uitslagen senioren Zondag 27 oktober DIOZ 1-METO 1 2-1 DIOZ 2-Steenbergen 3 2-4

JuupClub klopt Karrekot in slotminuten RUCPHEN - Zaterdag ging de JuupClub bij ‘t Karrekot te Etten-Leur op bezoek. Net als vorige week begon FV JuupClub 87 zwak. Karrekot profiteerde van het niet scherp genoeg zijn van de Jupers en scoorde drie maal voor rust. De JuupClub kon daar weinig tegenover stellen zodat er bij rust een 3-0 op het scorebord stond. Arjan Spaapen zorgde meteen na de pauze voor 3-1 waardoor ‘het geloof’ weer in de ploeg kwam. Karrekot kon aanvankelijk nog wel scoren, 4-1 en na de treffer van Luc van Merriënboer 5-2, maar begon te haperen door de opgevoerde druk van de

JuupClub. Daniël van Ginneken, mooi vrij gezet door Arjan Spaapen, tikte de 5-4 binnen. Niet veel later herhaalde zich dit tafereel (5-4) en kwam de gelijkmaker binnen handbereik. Dat die gelijkmaker schlemielig tot stand kwam, kon de JuupClub niet deren. De ploeg kon tevreden zijn met een gelijkspel, maar kreeg meer. Ronnie Koens scoorde in de slotminuten de 5-6 en ging na de aftrap bij de eerstvolgende aanval nog eens alleen op de keeper af. De keeper werd ontweken, maar Ronnie Koens moest zijn best doen om te zorgen dat het geen achterbal werd. De mee gelopen Arjan Spaapen mocht het afmaken. Uitslag: 5-7

VV Rood-Wit Uitslagen senioren Zondag 27 oktober Rood-Wit 1-HVV ’24 1 0-2 Baronie 4-Rood-Wit 3 1-5 Beek Vooruit 6-Rood-Wit 4 1-5 BSC 7-Rood-Wit 5 7-6 Rood-Wit 6-DIOZ 4 1-4 Uitslagen jeugd Rood-Wit D2-TSC D7 5-0 Roosendaal A2-Rood-Wit A1 6-5 Rood-Wit B1-VVC68 B1 1-11 SAB C1-Rood-Wit C1 2-2 Jeka C7-Rood-Wit C2 3-2 Rood-Wit D1-Kapelle D1 4-2 Virtus D2-Rood-Wit D2 3-0 Rood-Wit D3-Internos D6 0-3 Unitas 30 E2-Rood-Wit E1 3-2 Rood-Wit E2-Roosendaal E5 7-2 Rood-Wit E3-Unitas 30 E7 2-10 Tholense Boys F1-Rood-Wit F1 4-1 Rood-Wit F2-Groen-Wit F3 3-5 RSV F2-Rood-Wit F3 3-3 Internos K2-Rood-Wit K1 2-12 Rood-Wit Mp1-Unitas 30 Mp2 1-11 Programma senioren Zaterdag 2 november Rood-Wit 2-The Gunners 3 av.14.30u (C) Zondag 3 november Cluzona 1-Rood-Wit 1 av.14.30u (C) Virtus 2-Rood-Wit 2 av.11.30u (C)

Rood-Wit 3-JEKA 5 av.11.00u (C) Rood-Wit 5-Roosendaal 7 av.10.00u (C) Cluzona 7-Rood-Wit 6 vt.9.00u (C) Programma jeugd Zaterdag 2 november Yerseke A1-Rood-Wit A1 vt.10.45u (C) Rood-Wit B1-Halsteren B3 av.13.30u (C) Rood-Wit C2-VVR C2 av.12.30u (C) Prinsenland D1-Rood-Wit D1 vt.8.15u (C) De Fendert D2-Rood-Wit D2 vt.10.30u (C) Rood-Wit D3-Unitas 30 D6 av.11.00u (C) Rood-Wit E1-De Fendert E1 av.11.00u (C) Rood-Wit E2-Unitas 30 E5 av.11.00u (C) Rood-Wit F1-SVC F1 av.9.45u (C) Baronie F5-Rood-Wit F2 vt.8.30u (C) Rood-Wit F3-Virtus F5 av.9.45u (C) Rood-Wit K1-Steenb. K2 av.10.00u (V) Schutters Mp1-Rood-Wit Mp1 vt.9.45u (C) Rood-Wit C1 en E3 zijn vrij. Meisjesvoetbal zoekt speelsters Meisjesvoetbal is thans de snelst groeiende sport binnen Nederland. De jeugdafdeling heeft dan ook het streven om op korte termijn te gaan starten met een meisjes team of meerderde teams. Heb je interesse meldt je dan aan via info@rood-wit.nl of via onze website www.rood-wit.nl We vragen er wel aandacht dat het team pas wordt opgericht wanneer dit compleet is.

HSC’28 5-DIOZ 3 3-2 Rood Wit W 6-DIOZ 4 1-4 Programma jeugd Woensdag 30 oktober 19.00 DIOZ C1-Alliance C3 Zaterdag 2 november DIOZ A1-BSC A2 uitgesteld DVO’60 C3-DIOZ C1 uitgesteld 9.30 DIOZ E1-DVO’60 E3 10.30 Alliance E7-DIOZ E2 9.00 Victoria’03 F3-DIOZ F1 8.45 Klundert MC1-DIOZ MC1 Programma senioren Zondag 27 oktober 14.30 DIOZ 1-METO 1 11.30 DIOZ 2-Steenbergen 3 12.00 HSC’28 5-DIOZ 3 10.00 Rood Wit W 6-DIOZ 4 Mosselavond Op 23 november houdt Dioz de jaarlijkse mosselavond. Aanvang 19.00 uur in de kantine. Degenen die zich nog willen aanmelden gelieve dit zo snel mogelijk te doen door inlevering van het aanmeldstrookje bij uw leider, Michel Lazeroms of Ad Aarts.

Een (loze) belofte tot contractverlenging Wat heb je als werknemer aan een passage in de arbeidsovereenkomst waarin is opgenomen ‘dat het bij functioneren naar wederzijdse tevredenFrans van Meer heid, de intentie fvm@ak-advocaten.eu is om de arbeidsSectie arbeidsrecht overeenkomst voor bepaalde tijd om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd’? Kun je dan, als werknemer, bij voldoende functioneren een vast contract afdwingen? Nee, heeft het gerechtshof Amsterdam recentelijk bepaald. Afspraak tussen werkgever en werknemer was dat een half jaar na indiensttreding een evaluatie van het functioneren van de werknemer zou plaatsvinden. Bij deze evaluatie werd vastgesteld dat de werknemer naar tevredenheid functioneerde. Toch werd de werknemer te kennen gegeven dat de arbeidsovereenkomst niet werd omgezet. Het functioneren van de werknemer was daarvoor niet de reden. Het contract werd niet omgezet vanwege tegenvallende resultaten. Het hof oordeelde dat van een echte ‘afspraak’ tot omzetting van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd geen sprake was. Uit de bewoordingen van de arbeidsovereenkomst bleek slechts dat het de ‘bedoeling’ was om tot omzetting in een vast contract over te gaan. Omdat een echte toezegging nooit was gedaan, mocht de werknemer er niet gerechtvaardigd op vertrouwen dat het tijdelijke arbeidscontract zou worden omgezet in een vast arbeidscontract. De werknemer kon een vast dienstverband daarom niet afdwingen. Heeft u een geschil met uw werkgever of werknemer over arbeidsvoorwaarden, de inhoud of de voortzetting van een arbeidsovereenkomst, belt u dan met een van de advocaten van de sectie arbeidsrecht van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten.

Tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

PAGINA 18

076-502 20 80

Uitreiking Koningsbeker Grensschutters Schijf.

SCHIJF - De grensschutters hebben een nieuwe koning. De middag werd gestart met een gezellige en mooie fotopuzzel-fietstocht in de omgeving van Schijf. Deze tocht met 32 deelnemers werd uitgezet door ons lid Toon Naenen met behulp van Kees van Nijnatten. Na terugkomst van het fietsen, bij ons clubhuis ‘t Wapen van Schijf wachtte ons een mooi Koning-schietdoel bedacht door Jac v.d. Sande. Er deden 35 leden mee aan het koningschieten. Na een spannende wedstrijd, waarbij het puntenaantal bij de eerste 3 schutters zeer klein was, werd de uitslag door Kees van Nijnatten bekend gemaakt. Hij reikte de koningsbeker geschonken door ‘t Wapen van Schijf uit aan

de nieuwe koning 2013/2014. Uitslag 1e en koning werd Paul van Oers met 89 punten. 2e en 3e werden Staf Faes en Henk Hultermans met elk 87 punten. De nieuwe koning kreeg de koningsmantel om gehangen door de aftredende koning Toon Naenen. 3 daagse verschieting 1e Diny Martens, Johan Peeters en Vince van Overveld met 1199 punten 2e Gert-Jan van Trijp, Johan Vriends en Marcell Gesell met 1175 punten 3e Leo Verhoeven,Marc Gesell en Jeanette van Trijp met 1173 punten

RSV Programma jeugd Zaterdag 2 november RSV A1-DSE A1 av.14.30u FC Bergen B2-RSV B1 vt.11.15u Chaam MB1-RSV MB1 vt.11.30u RSV C1G-TVC Breda C1 av.13.00u RSV D1G-Zwaluwe D1 Internos D6-RSV D2G vt.8.00u De Fendert E2-RSV E1 vt.8.00u RSV E2-Zwaluwe E2G av.11.00u RSV F1-NSV F1G av.9.30u RSV F2-De Fendert F3 av.10.30 Cluzona M1-RSV M1 vt.8.30u Programma senioren Zondag 3 november RSV 1-TPO 1 av.14.30u RSV 2-Roosendaal 5 av.12.00u Zundert 3-RSV 3 av.12.00u Nieuw Borgvliet 6-RSV 4 av.12.00u BSC 11-RSV 5 av.10.00u

RSV VR1-DSE VR2 av.10.00u Pupil van de week Ik ben Marlou Bartels en ben de oudste dochter van Annemiek en Maurice Bartels. Ik voetbal nu voor het tweede jaar en speel in het F2 waar mijn papa trainer van is. Vorig jaar zijn we met ons team kampioen geworden met de K1 en ik hoop dat RSV 1 ook weer snel kampioen wordt. Mijn jongere zusje Anouk voetbalt (nog) niet, maar komt wel vaak kijken om ons aan te moedigen. Ik speel met 3 meiden in 1 team en dat is superleuk, samen met die jongens. Ik sta vaak op het middenveld en ik ben fan van Ajax en Barcelona. Mijn favoriete speler van RSV is Raymond Suijkerbuijk, omdat hij net als ik vaak op het middenveld speelt en heel goed is. Wij wensen Marlou en haar familie een heel fijne voetbalmiddag toe!

De Vogelvrienden RUCPHEN - Op zondag 3 november houdt vogelvereniging De Vogelvrienden uit Rucphen weer een grote internationale vogelbeurs welke wordt gehouden in gemeenschapshuis De Vaart, St Martinusstraat 2c te Rucphen. De vogelbeurs is geopend van 9.00-12.00 uur. Vogels kunnen worden ingebracht vanaf 8.30 uur. Er worden evenals elke eerste zondag van de maand weer vele vogels in diverse soorten en kleuren verwacht. Op de nationale vogeltentoonstelling te EttenLeur zijn door leden van vogelvereniging De Vogelvrienden Rucphen weer goede resultaten behaald. De volgende kampioenschappen werden behaald. J.Knobel stam kanarie wit 368 pnt, stam kanarie geel mozaïek type 1 370 pnt, stam kanarie agaat wit 366 pnt, stam kanarie zwartopaal geel intensief 365 pnt, stel kanarie zwartopaal geel intensief 183 pnt, stel kanarie agaattopaas 185 pnt, stel kanarie agaat wit 183 pnt, stel kanarie wit

185 pnt, stel kanarie albino 185 pnt, stel kanarie zwart geel intensief 183 pnt, enkeling kanarie wit 92 pnt, enkeling kanarie albino 91 pnt, enkeling kanarie geel mozaiek type 1 92 pnt, enkeling kanarie agaat wit 93 pnt, enkeling kanarie agaattopaas 91 pnt en enkeling rijstvogel wit 92 pnt. P.Antonissen stellen kanarie rood schimmel 184 pnt, enkeling kanarie rood intensief 92 pnt en enkeling kanarie isabel rood schimmel 93 pnt. J.Bruijns enkeling rijstvogel wildkleur 91 pnt, enkeling rijstvogel opaal 90 pnt en bandvink wildkleur man 90 pnt. L. v/d Brand stam grote barmsijs wildkleur 367 pnt, enkeling sijs x kanarie 92 pnt en enkeling grote barmsijs wildkleur 90 pnt A.Vergouwen stel agapornis fisherie 183 pnt, stel agapornis roseicollis groen 185 pnt, enkeling agapornis fisherie 92 pnt en enkeling agapornis roseicollis groen 92 pnt. Op de bijzondere vogeltentoonstelling van Nieuw Namen is door C.Naalden van vogelvereniging De Vogelvrienden Rucphen een kampioenschap stammen behaald met Turqouisine parkiet groen 372 pnt.


KUNSTGEBITTEN

www.sundak.nl info@sundak.nl

TOMSON

REPARATIES & NIEUWE MET GARANTIE

Merk Type Renault Twingo 1.2 16V airco radio cd Renault Twingo 1.2 16V Automaat radio cd airco Renault Clio Tce 3 drs airco nav radio cd lmv Renault Clio 1.2 16V 3 drs airco radio cd lmv Renault Clio 1.2 16V 5 drs airco ecc radio cd Renault Kangoo 1.6 16V airco radio cd schuifdeuren Renault Megane III Estate 1.5 DCI airco ecc radio cd nav Renault Megane 1.5 dCi diesel sedan airco ecc radio cd Renault Megane 1.6 16V 5 drs airco ecc radio cd Renault Megane II 1.6 16V 5 d airco Renault Megane II Gr.Tr. 1.4 16V LPG airco radio cd Renault Grand Scenic III 1.4 Tce nav parkeer v/a Renault Scenic 2.0 16V Automaat radio cd pan dak Renault Scenic 1.6 16V airco ecc radio cd lmv Renault Laguna Estate 2.0 GT 205 PK nav 18� lmv Renault Laguna 2.0 16V T 5 drs Automaat ecc nav Renault Laguna 1.6 16V airco radio cd Audi TT 1.8 Turbo airco radio cd lmv 2SHO =D¿UDDLUFRUDGLRFG Toyota Avensis 2.0 5 drs airco ecc leder lmv

Kleur Bouwjaar zwart met. mrt-10 zwart met. nov-05 zilver met. nov-09 zwart met. mrt-08 wit jan-05 rood met. mei-03 d. grijs met. dec-12 beige met. jun-06 zwart met. jan-03 zwart met. mrt-13 zwart met. nov-04 grijs met. jul-11 zwart met. sep-05 zilver met. dec-03 zwart met. feb-10 zilver met. jul-08 zilver met. jun-01 zilver met. okt-98 EODXZPHW VHS grijs met. apr-04

Prijs 7.250 4.500 8.250 6.750 5.650 4.250 17.950 4.950 4.250 4.250 4.250 18.250 7.950 4.250 18.950 12.250 2.750 4.950 6.950

GOEDKOPE INRUILERS MET APK & DIVERSE BEDRIJFSWAGENS ‡ ‡ ‡ ‡

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

‡ Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

‡ ‡ ‡ ‡

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

‡ Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

BEST BETALENDE GOUDINKOPER VAN BREDA - GRATIS TAXATIE !

076-5976183

tot wel

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

kom langs in onze outlet en / of kijk op www.janvansundert.nl/outlet

Van Sundert dakbedekking b.v.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601

Voor nieuwbouw en renovatie. Dahliastraat 23. 4711 ES St. Willebrord Tel. 0165 38 9196 Fax. 0165 38 9207

TE KOOP GEVRAAGD

telf. 06-22332058

NU OOK REPARATIEWERK

Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom - Dongen Etten-Leur - Rotterdam START BEGIN NOVEMBER Spoedcursus op zaterdag

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

44

WWW.YACHTCONSULT.COM.

E 

80 . 1 1

SCHOUDER3 3 100GR 1. 3.99 HAM SURINAAMSE MAGERE RUNDERLAPPEN ½KG 2. EISALADE 100GR 1. 99 AKTPAARDENRIBLAPPEN KG 3. GEH BALLEN PAARDENBIEFSTUK KG 4.99 3 HALEN

SCHOUDERKARBONADE KG

presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak â‚Ź 1.60

{

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

19

20

PAARDEN99 2. KOGELBIEF ½KG 2.99

Bel voor afspraak of bestelling Tel.: 0165-384532

VARKENSHAAS ½KG

INKOOP - VERPANDING GOUD - ZILVER - MUNTEN

076-587.29.10

VAARBEWIJSCURSUS

Telefoon 0165-546707

BANKETBAKKER Marcel Kas

Allerlei

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800

KOMO en vca** Gespecialiseerd in kunststof dakbedekking en isolatie. Epdm resitrix, elastofol, pvc.

MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Hout en metaal bewerkings machines, gereedschap, landbouwwerktuigen, heftrucks, tractoren, aanhangwagens, bestelbusjes. Ook oude en antieke.

70% VOORDEEL

2 BETALEN

HACHEE/SOEP- ½KG VLEES OF TARTAAR

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

2.99

Infra & verhuur

BESTRATINGEN TUINAANLEG / ONDERHOUD

Willeke Joostenstraat 12 BOSSCHENHOOFD

TE KOOP

Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

BouwBedrijf

Nu zeer aantrekkelijk geprijsd!

Cyriel Heeren

TE KOOP

Voor al uw werkzaamheden kijk voor meer info op

cyrielheeren.nl

â‚Ź 225.000,- k.k.

0165-38 85 10 / 06-51 53 16 01

Perceel opp. 1.510 m2

De locatie Willeke Joostenstraat 12/ Seppedreef te Bosschenhoofd, ligt al enige tijd braak en ongebruikt. Een bedrijvenlocatie gelegen te midden in een woonomgeving met overwegend particuliere woningen.

TE HUUR â– ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES

Het wordt al enige tijd, al dan niet in zijn geheel, te koop aangeboden voor een vraagprijs van totaal â‚Ź 340.000,00 k.k. Daarnaast zijn in het recente verleden ook de mogelijkheden onderzocht voor een projectmatige commerciĂŤle invulling.

Van 100 m tot 225 m 2

2

Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur

Genoemde locatie wordt nu extra aantrekkelijk te koop aangeboden voor een vaste koopsom van â‚Ź 225.000,00 k.k.

Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

Een koopje als je beseft dat het hier gaat om: ‡(HQSHUFHHOYDQLQWRWDDOPĂ° ‡0LGGHQLQHHQZRRQRPJHYLQJJHOHJHQ ‡*UHQ]HQG]RZHODDQGH:LOOHNH-RRVHQVWUDDWDOVDDQ'H6HSSHGUHHI ‡0HWGDDURSHHQEHGULMIVJHERXZYDQFDPĂ° ‡(HQSHUFHHOPHWHHQYLJHUHQGHEHVWHPPLQJEHGULMIVGRHOHLQGHQ ‡0DDUJH]LHQGHOLJJLQJLQHHQZRRQRPJHYLQJLVHHQDQGHUHEHVWHPPLQJ in overleg met de Gemeente zeker niet ondenkbaar. Laat u deze kans niet ontnemen en bel voor meer informatie of een bezichtiging!

n

Voor meer informatie: Molenstraat 50, Zundert Tel. 076-5975900 Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 0165-348545

www.vanhasselmakelaars.nl


Bouwnieuws Glasvezel

Rucphen

Wanneer wordt uw woning aangesloten?

Kies uw serviceprovider. Doe de postcodecheck op onze website.

HET IS ZOVER. DE AANLEG IS BEGONNEN. Planning werkzaamheden.

+--+?(+72+-9.+9-2'8;+>+24+9<+71''4 en stelt het open voor de serviceproviders. Dit betekent vrije concurrentie voor serviceproviders en dus scherpe prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen! In Rucphen bieden de serviceproviders Fype, Helden #'4:487'('49+9!)'72+9 !52)54"+2+ "+2,579#5*',54++4%! glasvezeldiensten voor internet, tv en telefonie.

Wilt u er meer over weten?

Hieronder ziet u het aansluitgebied van Rucphen. Op de planning kunt u in ĂŠĂŠn oogopslag zien wanneer de werkzaamheden in uw kern of wijk plaatsvinden. Doe de postcodecheck op www.eindelijkglasvezel.nl om te zien wanneer uw woning wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Doe de postcodecheck op www.eindelijkglasvezel.nl/rucphen en vergelijk het aanbod van de serviceproviders. Dan weet u direct welk abonnement het beste bij u past. Of kom langs voor een persoonlijk en onafhankelijk advies in onze glasvezelwinkel.

Rucphen

Projectmanager aan het woord.

Sprundelseweg

De aanleg van het glasvezelnetwerk in :)6.+4<57*9;'4:/9 +--+?(+7(+-+2+/* door projectmanager Wilco Broeks. Hij zorgt ervoor dat alles van a tot z volgens plan verloopt.

Zundertseweg

Gebied

Planning werkzaamheden 2013

okt

2014

nov

dec

jan

Rucphen O Aanleg van glasvezel in de straat O Installeren van het glasvezelmodem in de woning en activeren van de glasvezelaansluiting

Welkom met uw vragen.

Contact.

â&#x20AC;&#x2DC;Het is zover! De aanleg is nu echt begonnen in Rucphen. Onze aannemer is nu druk (+>/-53*+895+656+49+-7';+47<57*9 -+-7';+4959++4*/+69+;'4 )+49/3+9+7 Het zal waarschijnlijk wel wat overlast geven, de stoep moet immers helemaal open. We proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken. Alles wat we opengraven, proberen we voor het einde van de middag <++7*/).99+3'1+44'4*+78>+99+4<+ het af met hekken.â&#x20AC;&#x2122;

  7:)6.+47+--+?(+742 Meer informatie en de openingstijden vindt u op www.eindelijkglasvezel.nl/rucphen.

Lees verder op www.eindelijkglasvezel.nl/rucphen.

Kom naar de glasvezelwinkel voor: @ +46+785542/01+454',.'41+2/01'*;/+8 @ :26(/0.+95;+789'66+4 @ #7'-+45;+7*+''42+-;'4-2'8;+>+2

Adres. Plus ManniĂŤn, Raadhuisplein 12 4715 CN Rucphen


GRANT'S SCOTCH WHISKY 70 cl

STUNT! PER FLES!

PFANNER SAP Pink Grapefruit of Cassis Hele liter

10.-

SCHWEPPES FRISDRANK Alle smaken 1,5 liter

POWER DRINK ORANGE 50 cl

SAN PELLEGRINO MINERAAL WATER 75 cl ELDERS 1,35

ELDERS 1,75

79

1.25

ZOEK UIT!*

6 FLESSEN ELDERS 1,49

SMIRNOFF VODKA 70 cl

SUNNY BAY RUM Bruin of wit Hele liter

1.69

89

PARADE VIEUX Hele liter

ELDERS 2,49

ACE VITAMINE DRINK

NU INLADEN DISCOUNTPRIJZEN!

50 CL

ELDERS 0,49

LIMONADESIROOP FRAMBOOS HELE LITER

ELDERS 0,99

JOJO TROPISCH VRUCHTENSAP 1,5 LITER

ELDERS 0,89

COLA OF SINAS BLIK 33 CL

BAVARIA BIER Blik 50 cl

KASTEELBIER Donker of Tripel 33 cl

BIERGLAZEN PLASTIC 12 stuks

3 HORSES ZWAAR BIER Blik 50 cl 8.5% alc.

ELDERS 1,69

99

ENERGYDRINK BLIK 25 CL 1,5 LITER

MINERAALWATER 1,5 LITER

APPELSAP

ELDERS 1,49 ELDERS 0,39 ELDERS 1,29

CAMPO NUEVO Ros├й of rood

CABERNET SAUVIGNON DON╦Ь A PAULA Ook Sauvignon Blanc

ELDERS 4,39

ELDERS 8,29

2.99

5.99

Unieke partij Spaanse topwijn. Ongekend laag op=op!

1 +1 !

ELDERS 1,29

99

ELDERS 0,69

52

ALTIJD DE SCHERPSTE KANSKOOPJES! PORSELEINEN BEKER XL LONGDRINKGLAS 27 CL

SERVETTEN 80 STUKS

IJSBLOKZAKJES 10 X 20 STUKS

ELDERS 1,99 ELDERS 0,79 ELDERS 1,09 ELDERS 0,69

99 59 89 49

BIERPUL 50 CL

BIERGLAS STAPEL 28 CL

FLESOPENER 2 STUKS

WIJNGLAS 24 CL

ELDERS 3,69 ELDERS 0,69 ELDERS 1,49 ELDERS 0,99

2.99 49 99 79

2 FLESSEN

99

6.

ELDERS 13,98

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH

ROOSENDAAL Laan Van Henegouwen 17 | ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 + | ZUNDERT Molenstraat 4 + + Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 4 november 2013, zolang de voorraad strekt.

WWW.DIRCKIII.NL

*Max. 6 ямВessen per klant.

27 1.09 29 89

1,5 LITER

Clos de Pinell ELDERS 1,09

ELDERS 0,39

SINAASAPPELSAP

GRAN RESERVA

75

Nieuw bij Dirck III!

ELDERS 0,25

34 72 65 17

CHIANTI VILLA ROMANELLI

CHARDONNAY LE GRAND NOIR Ook rood

Verrukkelijke topwijn uit Ital├л!

Onze favoriet uit Frankrijk.

ELDERS 6,95

ELDERS 7,59

3.99

4.99


Herfst op de Brabantse Wal Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal, één van de drie Landschappen van Allure in Noord-Brabant. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn.

Groepsuitjes

Culinair

Evenementen

Groepsuitstapjes dichtbij huis! Een dagje uit met het bedrijf, met de vereniging, of zomaar met familie of vrienden? Leuk, zult u denken, maar hoe organiseren we dit? Voor u misschien een hele klus, maar VVV Brabantse Wal is er om u daarbij te helpen. De Brabantse Wal biedt veel unieke mogelijkheden; sportieve activiteiten, culinaire hoogstandjes, er op uit in de prachtige natuur of cultuur snuiven. Voor een groot of klein gezelschap, voor jong en oud en op maat gemaakt! Kijk op www.vvvbrabantsewal.nl voor het complete aanbod.

De lekkerste fiets- en wandeltochten! Trappen of stappen van koffie naar lunch naar diner en in de tussentijd genieten van het landschap wat aan u voorbij komt met interessante afstappunten op de Brabantse Wal. Dat kan met de culinaire en sportieve arrangementen die aangeboden worden. Happen & Trappen, Stap & Smaak en Spaak & Smaak. Een gezellig familie-uitje want de laatste twee routes zijn ook geschikt voor kinderen. Paspoorten mee want een kennismaking met de zuiderburen kan onderdeel van de route zijn.

Er is altijd wat te doen op de Brabantse Wal!

Getipt voor november Bergenkunst Boekenmarkt Optreden Popkoor Dazzl Intocht Sinterklaas Workshops voor kids Optreden Windkracht Vier Kunst in het Halsters Laag Paranormale avond Rommelmarkten Wandeltochten Loopwedstrijd Sinterklaas in Het Markiezenhof Muziekavonden Sinterklaasvoorstellingen

Bergen op Zoom Dinteloord Hoogerheide Brabantse Wal Bergen op Zoom, Steenbergen Bergen op Zoom Halsteren Hoogerheide Steenbergen, Hoogerheide Putte, Ossendrecht Bergen op Zoom Halsteren Bergen op Zoom Kruisland Bergen op Zoom

Kijk voor data & info op www.vvvbrabantsewal.nl

Koopzondag Bergen op Zoom 3 november met leuke activiteiten en gratis parkeren

Foto: Frank van Es

Monumenten

Brabantse Wal sagen en legendes Wist u dat rond de Brabantse Wal zich altijd al van alles en nog wat heeft afgespeeld? Over allerlei gebeurtenissen in vroegere tijden zijn volksverhalen bekend die nu verzameld zijn in een boeiende autotocht: Sagentocht de Brabantse Wal. ‘De Stille Ronde van Bergen op Zoom’, de geschiedenis van ‘Prinses Paulientje’, dit zijn enkele verhalen die u te horen krijgt tijdens de tocht. Na het volgen van de SAGENTOCHT bekijkt u de Brabantse Wal met andere ogen! Een leuke autorit voor volwassenen én kinderen die tegen een spannend verhaal kunnen. Een navigatieapparaatje met de route is te huur bij VVV Brabantse Wal.

www.vvvbrabantsewal.nl

De herfst leent zich er voor om monumenten van binnen te bekijken. Bergen op Zoom heeft meer dan 800 monumenten, waarvan er ruim 200 op de rijksmonumentenlijst staan. Pareltje is Het Markiezenhof, het voormalige woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom. Maar ook de molens op de Brabantse Wal zijn een kijkje meer dan waard. Enthousiaste molenaars vertellen u graag over het monument en het ambacht. De musea in de dorpen op de Brabantse Wal zijn vaak gevestigd in monumentale panden en bieden bijzondere collecties: van Prinses Paulientje tot het leven en werken van A.M. de Jong.

Voor de routes én meer informatie kunt u terecht bij: VVV Brabantse Wal Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom 0164 277 482 VVV agentschap Woensdrecht Locatie Familyland, Groene Papegaai 19, Hoogerheide VVV agentschap Steenbergen Locatie Primera de Gilles, Kaaistraat 49, Steenbergen

WWW.VVVBRABANTSEWAL.NL Volg VVV Brabantse Wal ook via:


UITGAAN

Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

DE WISSEL CafĂŠ-Restaurant-Zaal

Resto Buffalo â&#x20AC;&#x153;GRATIS BOWLENâ&#x20AC;? vanaf 4 personen*

LAURENS en JOSINE OSSE

GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

Bredaseweg 10, Zundert, tel. 076-5972542 www.dewissel-zundert.nl Maandmenu november â&#x201A;Ź 21,50

â&#x153;

Kinderverjaardag is Bowlingparty

GRATIS BOWLEN * min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

Â&#x2021;(HWFDIp Â&#x2021;5HVWDXUDQW

Â&#x2021;=DOHQPHWJURWHWXLQ Â&#x2021;7HUUDV

â&#x201A;Ź 8,- p.p.

Wildseizoen geopend! Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Rode zalmmousse *** Kop heldere wildsoep *** Varkensoesters Champignonroomsaus Garni *** Kaneel parfait

BUFFETTEN, OOK AAN HUIS!

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

eetcafĂŠ t zaal t brasserie

6QXIIHOPDUNW

Ons goede voornemen voor het nieuwe jaar!

³1LHXZH1REHODHU´(WWHQOHXU Anna van Berchemlaan 2 Zondag 10 november 2013 van 09:00-16:30 ****UDWLV3DUNHUHQ *UDWLV3DUNHUHQ***

www.snuffelmarktetten-leur.nl

ANITAâ&#x20AC;&#x2122;S POLDERPARTY 2013 Verwarmde Feesttent Bredasebaan/Munnikendijk/Sprundel 15-11-2013 20.00u kassa â&#x201A;Ź5,16-11-2013 20.00u kassa â&#x201A;Ź5,-

17-11-2013 14.30u kaarten v.v.k. â&#x201A;Ź10,-

Het Wapen trakteert! In de maanden november en december ontvangt u van ons een waardebon t.w.v. 10% bij besteding van iedere 50 euro.

Stuifteenage On Tour Dj Fer optreden Alessandro info www.stuifteenage.nl

Bij inlevering van de waardebon ontvangt u 10% korting op uw rekening in de maanden januari, februari en maart. Gebruik de bon zelf of geef hem cadeau.

Polderdance Kodex Dj Twannie en Dj Willem Gastoptreden Edrie â&#x20AC;&#x2DC;â&#x20AC;&#x2DC;Beir aon mâ&#x20AC;&#x2122;n klompenâ&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122;

100% Hollands m.m.v. Anita, Django Wagner, Willem Barth, Pap & Pudding, Dj Bompa, Yoeri Lâ&#x20AC;&#x2122;AbĂŠe, Tommy Lips, Roger van Meer, Jaimy, Jeroen Spierenburg

Alleen geldig in de maanden januari, februari en maart. Te besteden bij eetcafĂŠ of brasserie Wapen van Nassau. 1 waardebon per rekening, niet geldig voor feesten en partijen. Niet in combinatie met andere (kortings)acties.

Eetcafe/zaal | Julianastraat 1 | 4715 AT Rucphen | (0165) 34 22 11 Brasserie Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | (0165) 34 09 99

www.wapenvannassau.nl

Voortreffelijk genieten in Bourgondische sferen!

Restaurant & Brasserie

Rucphenseweg 30 Zundert, Tel. 076-5977979 www.demoersebossen.nl

E BOSSEN DE MOERS TIE! AN VAKAN IS TERUG V geopend Wij zijn weer er! 2 ag novemb vanaf zaterd FDUWHNDDUW Â&#x2021;1LHXZHDOD HVWLHV Â&#x2021;&KHIÂśVVXJJ 24,50 0HQXYDQDIâ&#x201A;Ź H WL S 2 Z X LH 1 Â&#x2021; WHQ LHXZHJHUHFK 9HUUDVVHQGQ Kerstmenu Kijk voor ons op: en Kerstbrunch n.nl ebosse www.demoers /LNHRQVRS

* Tonijn mousse met gerookte zalm of :LWORIVDODGHPHWJHURRNWHNLSÂżOHWHQURGHELHWMHV of %UXVFKHWWDEURRGMHVPHWWRPDDWNQRĂ&#x20AC;RRNHQPR]]DUHOOD ** Soepje naar keuze *** Gegrilde entrecote met groene pepersaus of krokant gebakken wijting met een citroen botersausje of varkenshaas op spies met Provençaalse kruiden, ananas en paprika **** Chocolade gebak 0XIÂżQERGHPYDQFKRFRODGH slagroom vanille vulling, melk chocolademousse. of .RIÂżHRI7KHHPHWOLNHXUÂźH[WUD

â&#x201A;Ź 26.95 AANBIEDING Woensdag en Donderdag

â&#x201A;Ź 22.95

Kerstmenu 2013 kunt u zien op www.wapenvannassau.nl

SNUFFELMARKT zondag 3 november De Leeuwerik ZUNDERT Kraam â&#x201A;Ź 15,00 Info/Reserveren 0165 529824

Beverwijk de Zwarte Markt Zaterdag 9 november 2013

â&#x201A;Ź 25,--

P.P.

Voor inlichtingen TOURINGCARBEDRIJF BROEREN Tel 0165502446 info@tb-broeren.nl

Op zaterdag 21 december 2013 rijden wij naar Scheveningen. Naar de Musical â&#x20AC;&#x2DC;Sister Actâ&#x20AC;&#x2122;. Prijs â&#x201A;Ź 90,00 per persoon, dit is bus en 1e Rang.

Voorverkoopadressen: Sprundel Total Jochems, Rucphen Martens Tweewielers, Rijsbergen S Computers, Breda Special CD Shop, Etten-Leur Piet Friet Kerkwerve, Meer (B) Ton Frut

www.anitavanderapsodies.nl

Keuze menu maand november

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten Chinees Indisch Restaurant

â&#x20AC;&#x2DC;t Dorp St. Antoniusstraat 32 4721 AN Schijf Tel: 0165-341416 Elke dag geopend van 11.30 t/m 21.00 uur

Speciale Aanbieding Maak keuze uit 2 gerechten. Slechts â&#x201A;Ź11,- voor 1 ĂĄ 2 personen Babi pangang, Babi ketjap, Babi pangang spek, Koe loy yuk, Daging roedjak, Foe yong hai, Tjap tjoy kip, Kip hawai, Kip kerrie, Kipketjapsaus, Kip picante saus, Kip malakai

rging vanaf Ook catering voor feesten en partijen. Bezo â&#x201A;Ź 25,- GRATIS, bij Dat kan bij u thuis of vereniging minder dan â&#x201A;Ź 25,bezorgd worden. Kerstmenu en Nieuwjaar kunt u nu reserveren betaalt u â&#x201A;Ź 3,- extra.

D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN NOVEMBER OVERZICHT ALLERLEI DANSAVONDEN: Zaterdag 2 november Koutershof Rijsbergen rijsbergen Dansavond 240 M2 dansvloer Woensdag 6 november Harmoniezaal Rijsbergen Line-disco-country Goede dansvloer Vrijdag 8 november De toekomst Achtmaal Dansavond 200 M2 dansvloer Zaterdag 16 november Koutershof Rijsbergen rijsbergen Dansavond 240 M2 dansvloer Woensdag 20 november Harmoniezaal Rijsbergen Line-disco-country Goede dansvloer Zaterdag 23 november Harmoniezaal Rijsbergen Singles & Paren Eddy Ssmets & Letty Zaterdag 23 november Koutershof Rijsbergen rijsbergen Dansavond 240 M2 dansvloer Zaterdag 30 november De toekomst Achtmaal Dansavond 200 M2 dansvloer ALLE SOORTEN DANSEN DRAAIEN WIJ. Zaal open 19.30 uur Start 20.00 UUR. uur

www.bootrijsbergen.nl (kopje dansen)

telefoon: 06 22 41 43 07)

Knip uit en bewaar het !!

Op zaterdag 1 februari 2014 rijden wij naar Katwijk . Naar de Musical â&#x20AC;&#x2DC;Soldaat van Oranjeâ&#x20AC;&#x2122;. Prijs â&#x201A;Ź 93,00 per persoon, dit is bus en 1e Rang. Op zaterdag 15 februari 2014 rijden wij naar Antwerpen. Naar de Lotto Arena voor Disney on Ice. Prijs â&#x201A;Ź 50,00 p.p., dit is bus en 1e Rang. Van 16 t/m 23 februari 2014 rijden wij naar Amsterdam. Naar de Huishoudbeurs. Prijs â&#x201A;Ź 30,00 Dit is bus, koffie met koek en entree. Zonder entree â&#x201A;Ź 15,00 Op zondag 2 maart 2014 rijden wij naar de Rijnhal te Arnhem. Naar de show van Hansi Interseer. Prijs â&#x201A;Ź 80,00 per persoon, dit is bus en entree. Op zaterdag 29 maart 2014 rijden wij naar Ziggodome te Amsterdam. Naar Holland zingt Hazes. Prijs â&#x201A;Ź 90,00 per persoon, dit is bus en 1e rang veld of zitplaats. Wilt u aan een of meerdere reizen deelnemen? Geef u dan zo spoedig mogelijk op bij:

TAXI EN TOURINGCARBEDRIJF

KERSTENS

Tel. 0165-344241 Email: info@keverreizen.nl


SPORT

Schijfse jeugdcross weer succes SCHIJF - De cross die wij hielden op 27 oktober was qua deelnemers goed bezet met 208 deelnemers (verdeelt over twaalf categorieën). Gezien de weersomstandigheden, enkele buitjes en een redelijk winderige dag, hadden we nog op meer inschrijvers gehoopt, maar enkele fiets-evenementen in de buurt zorgden ervoor dat we geen deelnemersrecord zouden vestigen. Voor de “beste Schijfse Renner trofee” had Toine Rens dit jaar concurrentie gekregen van Nico van Est en dus zou Toine om zijn titel te prolongeren het onderste uit de kan moeten halen. Na een paar rondes bleek toch wel dat het ‘van Este bloed’ echt wielerbloed is, Toine moest Nico laten gaan en zag hem bij de finish pas weer terug. Hier hadden we al enkele jaren van gedroomd om echt een strijd tussen plaatselijk wielerfanaten te mogen aanschouwen. Hopelijk hebben dit ook andere plaatselijke wielervrienden gezien en daarmee hen hopelijk het laatste duwtje gegeven wat nodig was om zelf volgend jaar mee te strijden om die mooie trofee “de Schijfse Renner”. Nico en

Toine, allebei nog van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Dit jaar hadden we ook al drie plaatselijke jeugdrennertjes, en ook daarin maken we dus een stap in de goede richting. Hopend dat dit drietal volgend jaar nog wat klasgenootjes kunnen motiveren om ook aan de start te verschijnen. De nummers een tot en met drie gingen allemaal met een schitterende medailles en een bos bloemen huiswaarts. Bij dezen bedanken wij ook de begunstigers die het ons ook weer mogelijk gemaakt hebben dit jaar deze mooie cross te organiseren. Uitslagen jeugdcross 6-jarige: 1. Laure Huybregts, Vlimmeren (B); 2. Ahsley Arnhouts, Kalmthout (B); 3. Anton Mertens, Rijkevorssel (B). 7-jarige: 1. Ryan de Bruijn, Bergen op Zoom; 2. Sven v. Merriënboer, Wernhout; 3. Philip v/d Kieboom, Bergen op Zoom. 8-jarige: 1. Axel Roks, St. Willebrord; 2. Bryan Boogert, Hoogblokland; 3. Jelle Wouters, Oostmalle (B); 13e Rick Sweep, Schijf. 9-jarige: 1. Sem Heulens, Vlimmeren (B); 2. Toms Ustups, Letland; 3. Robbe Willemsen,

St. Isidorus

West-Malle (B); 13. Joyce Rens, Schijf 10-jarige: 1. Andries Grootjans, WestMalle (B); 2. Niels Huybregts, Wernhout; 3. Michiel Delen, Herenthout (B); 22. Thijs Rens, Schijf. 11+12 jarige: 1. Jochem Kerckhaert, Schoondijke (B); 2. Sam Stolk, Nieuwendijk; 3. Jamie Prince, Oud-Vossemeer. 13+14 jarige: 1. Guus Adriaansen, Oud Vossemeer; 2. Tim Bierkens, Stampersgat; 3. Bert Sitters, Zegge. 15+16 jarige: 1. Thomas Bartelen, Nispen; 2. Djoerd v. Dessel, Breda; 3. Bob Kerkhofs, Wouw. Cat. B 50+: 1. Jos Bogaerts, Strijbeek; 2. Ad Bernaerts, Baarle Nassau; 3. Peter Voesenek, Breda. Dames 15+: 1. IIona v. Ginneken, Gilze; 2. Chantal Verstraten, Roosendaal; 3. Anouk Rockx, Oud-Gastel. Cat. A 40-: 1. Rene Snoeren, Dongen; 2. Serge v.d. Smissen, St. Lenaarts (B); 3. Raf Jacobs, Essen (B); 17. Nico v. Est, Schijf. Cat. A 17+: 1. Peter Woestenberg, St.Willebrord; 2. Pim v/d Swaluw, Kwadendamme; 3. Jerry Kallenfels, St. Willebrord; 26. Toine Rens, Schijf.

Jac.Knobel: stammen wit 368 pt, geel moz. 370 pt, agaat wit 366 pt, zwartopaal geel int 365 pt, met stellen wit 185 pt, albino 185 pt, zwartgeel int 183 pt, agaat wit 183 pt, zwartopaal geel int 183 pt, agaattopaas wit 185 pt, en met enkelingen wit 92 pt, albino 91 pt, geel moz 92 pt, agaat wit 93 pt, agaattopaas wit 91 pt, rijstvogel wit 92 pt. Jac Elst met een stam zilverbekjes donkerbuik 370 pt, en met een stel zilverbekje donkerbuik 187 pt, en enkelingen zilverbekje donkerbuik 92 pt en met een roodsnavel spitstaart amadine 91 pt. Jan Koevoets met stammen agaat rood schim 368 pt, zwartkobalt rood int 366 pt, met een stel agaat rood int 185 pt, en enkelingen agaat rood int 92 pt en zwartkobalt rood schim 91 pt. M. Valentijn met een stellen zebravink bruine man 185t pt en jap. meeuw roodbruin 185 pt, enkelingen zebravink bruin

pop 91 pt, jap. meeuw créme ino 91 pt, gouldamadine lichtgroen 91 pt, spitstaartamadine 91 pt, jap.meeuw x bruinborstrietvink 92 pt. W. Brabers met een stel valkparkieten opaline 185 pt, en enkelingen grasparkiet hemelsblauw 92 pt, bourksparkiet 92 pt, valkparkiet opaline 92 pt. W. Jochems met lizard geel int 91 pt. D. Schouw met grasparkiet grijsvleugel 90 pt, agapornide rosseicolli 90 pt, diamantduif wildkleur 90 pt. En bij de jeugd; Bryan Heeren met een stam rood int met 366 pt, stellen rood schim 185 pt, mex. Roodmus 183 pt, kneu wildkleur 185 pt, zanglijster 187 pt, enkelingen rood int 92 pt, rood schim 91 pt, gloster consort 92 pt, gloster corona 90 pt, mex roodmus 91 pt, kneu wildkleur 92 pt, vink wildkleur 90 pt, kleine barmsijs 91 pt, zanglijster 90 pt. Justin Verstijlen met een zwart geel int 92 pt, zwart geel schim 90 pt, gloster consort 91 pt, gloster corona 93 pt, chinese groenling 90 pt, sijs x kanarie 91 pt.

Rucphen Op de voorbije Internationale tentoonstelling te Rucphen zijn door onze leden weer mooie resultaten behaald. Johan Koevoets bij de kleurkanaries kampioen met een stam agaatonyx geel schim met 371 pt, en met een enkeling bruin eumo geel schim met 92 pt. Jac. Elst kampioen bij de tropen met een stam zilverbekjes donkerbuik met 375 pt en met een enkeling zilverbekje ino met 93 pt. Ad Vissenberg bij de kleurkanaries met een rood mozaïk type 2 met 91 pt. Jan Schrauwen bij de kleurkanaries met een isabel rood intensief met 92. Ries Vergouwen met een diamantduif wildkleur met 91 pt. En bij de jeugd Bryan Heeren bij de kanaries kampioen met een gloster consort met 93 pt, en bij de overige vogels met een wildkleur kneu pop met 93 pt. België In het Belgische Oosterwijk wist Joh. Christianen een kampioenschap te behalen met een Gloster Corona groen.

Wildcard voor Zuiderduin Masters

Berry van Peer wint Next Talent of Darts SPRUNDEL - Zondag 27 oktober heeft Berry van Peer (17) uit Sprundel de eerste editie van het jeugdtoernooi Next Talent of Darts gewonnen.

Dit toernooi werd gehouden in Leerdam. Hij was de sterkste van de 69 junioren uit Nederland en Duitsland. Tijdens het toernooi werd hij ook nog verrast met een wildcard voor Zuiderduin

Masters. Dit is het enige Nederlandse tv-toernooi en wordt gehouden van 6-8 december in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Hieraan mogen 6 jeugdspelers deelnemen.

Senioren Back Hands 2 ook aan kop SINT WILLEBRORD - Op vrijdagavond speelden de senioren van Back Hands 1 tegen het team van Red Stars. Back Hands 1 won deze wedstrijd met 7-3. Helaas was dit niet genoeg op de koppositie te behouden en staan nu 1 punt achter op de koploper.

7-3 en hierdoor sluit het team aan bij de koploper. De derby tussen Back Hands 9 en Back Hands 7 werd met 0-10 beslist. De jongens van Back Hands 7 staan nu nog maar 1 punt achter op koploper Hotak en maken zich op voor de wedstrijd tegen Hotak aanstaande zaterdag.

De senioren van Back Hands 2 wonnen hun wedstrijd in Middelburg ruim met 9-1. Dit was genoeg om de eerste positie in te nemen en maken nu ook kans op het kampioenschap. Ook de senioren van Back hands 4 draaien nog steeds mee om het kampioenschap. Het team van Ronald de Hollander, Patrick Mertens, Jan van Nispen en Gerry van Dooren wonnen met 8-2 van Sar en staan nu 6 punten achter op de koploper met een wedstrijd minder gespeeld. Bij de jeugd was er weer succes voor Back Hands 6. Het team moest het opnemen tegen de koploper Tios uit Tilburg. Jaimy Meyer liet zien dat hij in topvorm is en won al zijn wedstrijden, Maksim Lauwerijssen won 2 wedstrijden en Bryan Vissenberg zorgde ook voor 1 overwinning. Samen met de gewonnen dubbelpartij werd de uitslag

Uitslagen senioren Back Hands 1-Red Star 1 7-3 Middelburg 5-Back Hands 2 1-9 ODT 2-Back Hands 3 6-4 Back Hands 4-SAR 3 8-2 Back Hands 5-Markiezaat 3 4-6 Back Hands 6-Middelburg 8 4-6 Tanaka 5-Back Hands 7 5-5 Back Hands 8-Witac 2 6-4 Hotak 4-Back Hands 9 9-1 TTVO 2-Back Hands 10 3-7 Uitslagen jeugd Smash 76 1-Back Hands 1 6-4 Back Hands 2-Yerseke 2 2-8 BSM 1-Back Hands 3 7-3 Yerseke 3-Back Hands 4 8-2 ODT 2-Back Hands 5 6-4 Back Hands 6-Tios 5 7-3 Back Hands 8-Pinpongers 1 2-8

SPRUNDEL - De paarden ploegers van onze vereniging hebben zondag 20 oktober naast 75 oldtimer tractors geploegd in Reusel. Het was een prachtige herfstdag.

De Gekleurde Zanger RUCPHEN - Op de Nationale tentoonstelling te Etten-Leur zijn door onze leden onderstaande kampioenschappen behaald.

Wim Koevoets achter de ploeg.

Back Hands 9-Back Hands 7 0-10 Programma senioren Donderdag 31 oktober Tco 1-Back Hands 6 v.19.00 Vrijdag 1 november Back Hands 2-Belcrum 4 av.20.00 Back Hands 3-Elshout 1 av.20.00 Middelburg 4-Back Hands 4 v.18.30 Arnemuiden 4-Back Hands 5 v.18.45 Back Hands 7-Smash 3 av.20.00 Markiezaat 4-Back Hands 8 v.19.00 Back Hands 9-Witac 1 av.20.00 Back Hands 10 nog niet bekend Zaterdag 2 november Herwaarden 3-Back Hands 1 v.13.15 Programma jeugd Zaterdag 2 november Back Hands 1-SVN 1 av.13.30 Flash 2-Back Hands 2 v.10.30 Back Hands 3-Never Despair av.13.30 Back Hands 4-Hotak 1 av.13.30 Back Hands 5-Markiezaat 2 av.13.30 Witac 3-Back Hands 6 v.8.15 Back Hands 7-Hotak 3 av.13.30 Witac 2-Back Hands 8 v.8.15 Back Hands 9 is vrij PAGINA 24

Bij het geerploegen behaalde Theo Herrijgers de 3e plaats gevolgd door Wim Koevoets met de 4e plaats. Rini Aarts eindigde op de 5e plek en Arjan Ploeg werd 7e. Dit was voorlopig de laatste ploegwedstrijd van 2013. Op naar het volgende jaar.

Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis Bergen op Zoom nemen een gezamenlijk Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) in gebruik. De overschakeling naar het nieuwe systeem kan voor vertraging zorgen van de spreekuren. Heeft u deze week een afspraak in de polikliniek? De kans bestaat dat u dan wat langer op uw beurt moet wachten. Ook in de volgende week kan de wachttijd vanwege de invoering van het EPD wat langer zijn. Onze excuses voor dit tijdelijke ongemak. www.franciscusziekenhuis.nl / www.lievensbergziekenhuis.nl

Road Runners Rucphen

Herfst Marathon Etten-Leur doet z’n naam eer aan RUCPHEN - Met ruim 20 Road Runners Rucphen aan de verschillende starts kleurde Etten-Leur, ondanks de herfststorm, lenteachtig groen. Totaal namen er zo’n 4.500 lopers deel aan de Familieloop, hoge hakkenloop, 5 km, 10, km, halve- en hele marathon. In een veld met in totaal ongeveer 1000 deelnemers op de vijf kilometer gingen onze eerst RRR lopers om 10.45 uur fanatiek van start. Als eerste RRR finishte Kirsten Michielsen als 350e in 27’24 min, Kees Rijpers was ook weer eens te zien hij liep 425e met 28’16 min., Nicole Michielsen was 598e met 30’58, Toon Valentijn liep de 5 km in 32’27 minuten goed voor een 739e plaats, Willeke Braspenning liep een 800e plek in een PR van 33’29 en Angela Nouws 888e van de duizend met een 37’38 op de klok. Allemaal mooi gedaan toch! Het hoofdnummer qua aantal deelnemers is de 10 kilometer, een 1500 deelnemers gingen om 11.30 uur vanaf de Oude Bredasebaan van start, het fraaie parcours liep

voor de laatste zes km over het halve- en hele marathon parcours waarin tweemaal een viaduct is opgenomen. Onze Rrr atleten kwamen allemaal voldaan over de finish op de Etten-Leurse Markt. Waarbij we Wesley Doorten als eerste zagen binnenlopen als 79e (overall) én met een fraaie PR van 42’22 die staat, Dave de Rooy als 146e en een PR met 44’12 minuten, Barry de Bruyn en Kees vd Borst 249e en 250e in 46’22 een PR voor Barry!, een 257e plek voor Ronald van de Maagdenberg in een PR tijd van 46’30, Frans Aarts 301e in 47’23 minuten, René van Erkel liep met opspelende hamstring uit in 49’00 rond, Christ de Bruijn 525e in 50’54, eerste RRRdame is Geneviéve Peters in een 782e plek met 54’09 minuten, Esther de Rooy volgde als 798e in een 54’22, als 853e volgde verrassend Marleen Mol in 55’18, Judith Gijzen kwam als 1239e binnen in een PR van 1.01’41, Elise Luijkx 1241e een PR in 1.01’44 en ook Ria vd Borst liep een PR met 1.02’47 in haar tweede 10 km en was daarmee 1281e van de 1500 deelnemers allemaal heel goed gedaan. Proficiat!

HSV de Goudkarper Uitslag 13e wedstrijd 1e Anita Jaspers 361 cm 2e Jan de Braber 227 cm 3e Cees Breugelmans 212 cm 4e Bert Jaspers 208 cm 5e John Kuystermans 168 cm 6e Cees van Sundert 153 cm 7e Geert Melissen 149 cm

8e Wim van Aalst 129 cm 9e Wout Kuystermans 103 cm 10e Bert Kuystermans 98 cm De grootste vis was voor Cees Breugelmans met 57 cm. Programma De volgende wedstrijd is op 2 november.


AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN? Het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Wij helpen bij: ¡ Lotgenotencontact ¡ Voorlichting ¡ Belangenbehartiging ¡ Juridische zaken Postbus 264 1940 AG Beverwijk Tel: 0628 924 494 Fax: 020 - 453 55 86 info@brandwondenvereniging.nl www.brandwondenvereniging.nl

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nlStar T

Uw auto verkopen?

rek

First C To bold ontac ly go w here n t Dan d o o neâ&#x20AC;&#x2122;s g urf jij one be je fo va in het dageli st wel te verd re? jks lev iepen (45, k en van Car anker

Bel: 06-51286089 Ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds en op Zondag! Alle autoâ&#x20AC;&#x2122;s vanaf BJ 2000 Max. 175.000 km

la

)?!

U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW

7(*(16&+(53(35,-=(1 2SVODJ]RPHUHQZLQWHU banden van uw auto Ook voor levering van FRPSOHWHZLQWHUEDQGHQVHWV

0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

www.autobedrijfvandenbroek.nl $WRRPZHJÂ&#x2021;5RRVHQGDDOÂ&#x2021;

De nationale Opel testdag bij VRIENS op zaterdag 2 november vanaf 8.30 - 17.00uur LAAT UW OPEL GRATIS TESTEN OP 18 PUNTEN: Remmen vóór en achter Schokdempers vóór en achter Conditie van uw banden Ruitenwissers, niveau ruitensproeier en oliepeil Koppeling Accu Kachelradiateur Radiateur diateur Radiateurdop diateurdop Thermostaat ermostaat Waterslangen terslangen Slangklemmen ngklemmen

 Waterpomp Multiriem Koelvloeistof Expansievat Uitlaat Verlichting

HET OPEL WINTERPLAN: NORMAAL â&#x201A;Ź 25,00. ALLĂ&#x2030;Ă&#x2030;N OP ZATERDAG 2 NOVEMBER VOOR SLECHTS â&#x201A;Ź 17,50 Niet alle 18 punten in orde bevonden? op de volgende onderdelen:* Â&#x2021;$FFXÂśV Â&#x2021;5HPEORNNHQ Â&#x2021;5XLWHQZLVVHUEODGHQ * Aanbod geldig t/m 30 november 2013. Vraag naar de voorwaarden.

20% voordeel

Opel en haar dealers steunen KWF Kankerbestrijding. Voor ieder tijdens de Nationale Opel Testdag verkocht Winterplan-

WINTERWIELENSETS COMPLETE SET (BAND + VELG) AL VANAF â&#x201A;Ź 449,-

Vriens NOTD actie: Gratis montage en opslag van uw zomerbanden. Uw voordeel â&#x201A;Ź 80,=!

Kijk voor meer info op www.vriensopel.nl

TIJDENS DE NATIONALE OPEL TESTDAG BIJ VRIENS OPEL! GRATIS AUTOMAAT T.W.V. â&#x201A;Ź 3.500,-

HĂ&#x201C;GE H Ă&#x201C;GE H HERFST ERFSST REGISTRATIE KORTING OPLOP OPLOPEND PEND TOT ¤ 8000,-! 8000 ! OP AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S UIT VOORRAAD, BIJVOORBEELD: LD:

Ăłf TOT â&#x201A;Ź 2000,- EXTRA

+ +

GRATIS LPG INSTALLATIE

Opel Corsa 3 deurs

Opel Astra 5 deurs

Opel Astra Sports Tourer

Opel Meriva

Color Edition 1.4i

1.4i Turbo Cosmo

1.4i Turbo Rhythm

1.4i Turbo Design Edition

Normale prijs â&#x201A;Ź 18.945,-

Big deal voordeel â&#x201A;Ź 2.750,-

Gratis automaat op Corsa, Meriva, Astra en ZaĂšra. Extra inruilwaarde op Adam, Mokka en Cascada â&#x201A;Ź 1000,-.

NU VOOR*

â&#x201A;Ź 16.195,-

Normale prijs â&#x201A;Ź 27.400-

Big deal voordeel â&#x201A;Ź 5.000,NU VOOR*

*Prijzen excl. aĂşeveringskosten.

Kijk op www.vriensopel.nl voor meer info over de Nationale Opel Testdag en al onze BIG DEAL aanbiedingen Minervum 7001A, Breda - (076) 5877 950 www.vriensopel.nl Ecustraat 25, Etten-Leur - (076) 5020 652

â&#x201A;Ź 22.400,-

Normale prijs â&#x201A;Ź 25.055,-

Big deal voordeel â&#x201A;Ź 2.000,NU VOOR*

â&#x201A;Ź 23.055,-

Normale prijs â&#x201A;Ź 23.835,-

Big deal voordeel â&#x201A;Ź 3.000,NU VOOR*

â&#x201A;Ź 20.835,-


Tekst: Bart van den Acker

Chevrolet Volt voor 2014

De Chevrolet Volt is het zustermodel van de populaire Opel Ampera en heeft dezelfde slimme techniek, met elektrische aandrijving en een range-extender. Voor het nieuwe modeljaar, dat in de USA al is begonnen, is aan de Volt een aantal wijzigingen aangebracht. Het meest opvallend daaraan is een prijsverlaging. Door een verandering in de uitrusting is er nu al een Volt in de uitvoering LT vanaf € 38.495. Er is naast de LT en LTZ ook een nog completere LTZ+-uitvoering, met onder meer een leren interieur, verkeersbordherkenning, botsingswaarschuwing en een waarschuwing om de auto tussen de lijnen op de weg te houden. Naast drie nieuwe kleuren zijn er ook wat detailwijzigingen doorgevoerd, zoals een voortaan in kleur gespoten dak en achterklep, een uitneembare armsteun tussen de achterzitplaatsen, nieuw audio- en infotainmentsysteem en andere bekledingen. De vernieuwde Volt is direct leverbaar en komt bij ingebruikname voor 1 januari nog in aanmerking voor 0% bijtelling.

Peugeot 3008 opgefrist Dat er een facelift aan zat te komen voor de Peugeot 3008, wisten we al. Nu weten we meer! Het hele front is ingrijpend vernieuwd en past nu weer beter in de lijn met andere recente Peugeots, zoals de 208 en 2008. Bovendien is het een stuk minder agressief en beter in lijn met de rest van de auto. Facelift geslaagd, dus! Alle uitvoeringen krijgen LED dagrijverlichting en –achterlichten, er is een achteruitrijcamera beschikbaar, net als intelligente parkeerhulp en er zijn wat detailwijzigingen. Er zijn ook twee nieuwe kleuren beschikbaar. Voor 2014 geldt dat er nog steeds maar 14% bijtelling is voor de 3008 Hybrid4 en er is voorlopig één uitvoering met 20% bijtelling, de 3008 1.6 e-HDi 2Tronic. Er zijn ook wat prijswijzigingen, de nieuwe prijslijst start bij € 27.650.

Renault Twizy Cargo Toyota Prius Plug-In Taxi Een uitstekend initiatief van TCA, de Taxi Centrale Amsterdam,. Het grootste taxibedrijf van Nederland. TCA gaat rijden met de Toyota Prius Plug-In. Deze Prius kan korte afstanden volledig elektrisch afleggen en gedraagt zich daarna ‘gewoon’ als een hybride, dus juist in stadsverkeer bijzonder zuinig. Voorlopig gaat het om een proef van zes maanden, met bijzonder goede vooruitzichten. Een taxi komt in de stad vaak weer terug op een standplaats, daar kan ook een laadpaal staan, om zoveel mogelijk elektrisch te kunnen rijden. Daarnaast is de Prius behalve schoon en zuinig ook ruim genoeg voor passagiers en bagage, gemakkelijk te rijden vanwege de CVT-

transmissie en als Toyota natuurlijk uitermate betrouwbaar. In veel Europese steden rijden al volop Priussen als taxi, dat verdient navolging in ons land. Dit kan een belangrijke bijdrage betekenen aan de verbetering van de luchtkwaliteit in steden.

Waarom zou je een pizza bezorgen op een knetterende scooter? Waarom bezorg je een doosje medicijnen met een grote bestelwagen? Het alternatief is er nu (bijna): de Renault Twizy Cargo. In de stad is die door zijn overkapping veel comfortabeler dan die scooter en veel handzamer dan die bestelwagen. De Twizy, naar keuze op bromfietscertificaat of op personenauto-kenteken heeft als Cargo een 180 liter grote laadruimte aan de achterzijde, waardoor de tweede zitplaats komt te vervallen. Die 180 liter is echt voldoende voor heel veel kleine bezorgklussen. De Twizy Cargo rijdt volledig elektrisch, dus stil, goedkoop en heel milieuvriendelijk. Uiteraard zijn er

nog veel meer gebruiksmogelijkheden voor deze opvallende verschijning. Voor zakelijke gebruikers bestaan er de nodige subsidiemogelijkheden, maar de prijzen beginnen bij € 6.603 excl. BTW. De levering start begin 2014.

McLaren in Nederland

Opel verfrist Meriva Na drie jaar is de tweede generatie van de Opel Meriva aan de beurt voor een verfrissende facelift. Beide 1,4 liter turbo-benzinemotoren (88 kW/120 pk en 103 kW/140 pk) voldoen al aan de volgend jaar van kracht wordende milieunorm Euro 6, gek genoeg de 1,3 liter CDTI-diesel nog niet. De handgeschakelde versnellingsbakken zijn aanmerkelijk verbeterd en de sterkste benzinemotor is er ook met een nieuw ontwikkelde zestraps automaat met een lage wrijvingsweerstand. Nieuw is ook ‘IntelliLink’, een navigatiesysteem dat ook werkt op stembediening, gecombineerd met Bluetooth-verbinding voor telefoon en audio. Het front van de Meriva is aangepast met nieuwe koplampen, LED-dagrijverlichting en –achterlichten en een gewijzigde grille, die sterk lijkt op die van de vernieuwde Insignia. De vernieuwde Meriva zal voor het eerst zijn te zien op de autosalon in Brussel (januari), dan zijn ook de prijzen bekend en de levering start in februari.

kort nieuws

Die wisten we nog niet, de prijs van de Skoda Rapid Spaceback. De vlotte vijfdeurs is er vanaf € 16.290. Vanaf 7 november staat de Spaceback in de showroom.

In Nederland is het sportwagenmerk McLaren nog vrijwel onbekend. Internationaal maakt het een stevige groei door, in de zeer kleine markt voor topsportwagens. De tijd was rijp voor een volwaardige Nederlandse vertegenwoordiging. De keuze daarvoor is enigszins voorspelbaar, maar wel zeer terecht gegaan naar Louwman Exclusive in Utrecht. Daarmee heeft dit bijzondere bedrijf opnieuw een automerk in de zeer exclusieve sector aan zich weten te binden, naast Lexus en Maserati en service voor Lamborghini, Bentley en Rolls-Royce. Louwman is het achttiende dealerbedrijf voor McLaren in Europa. Het succesnummer van McLaren is de MP4 12C, waarvan er alleen al in 2012 1.400 zijn verkocht. McLaren, vooral bekend als Formule 1-renstal, bestaat vijftig jaar en ter gelegenheid daarvan is een hypersportwagen ontwikkeld, de P1, met een oplage van maximaal 375 exemplaren wereldwijd. Dit is een grotendeels uit koolstofvezel opgebouwde hybride, met een elektromotor ter ondersteuning van de 3,8 liter V8 met twee turbo’s. Het gecombineerde vermogen bedraagt 678 kW/916 pk en de P1 kan binnen 17 seconden vanuit stilstand naar 300 km/u accelereren. De Nederlandse prijs is vastgesteld op een kloeke € 1.111.617 (!).

Toch hoopvol Kort geleden was in Rotterdam opnieuw de jaarlijkse vakbeurs Ecomobiel, tegenwoordig gecombineerd met Ecologistiek. Ja, het gaat alweer over schoon en zuinig rijden en de milieueffecten van het autogebruik. Daar heb ik het hier wel eens vaker over. Ik was met mijn bezoek sneller klaar dan ik had verwacht en ik ben toch echt geïnteresseerd in alles wat er op dit vlak gebeurt. Ik moet wel, het hoort gewoon bij mijn werk. Een paar indrukken van dat bezoek wil ik u niet onthouden. Om te beginnen heb ik reikhalzend uitgekeken naar de tweede hal in het AHOY-complex. Vorig jaar was immers aangekondigd dat de beurs zou groeien van één naar twee hallen. Niet dus. Er was best een en ander te zien, ook voor de goed ingevoerde professional op dit gebied, want daarvoor is de beurs bedoeld. Dat is wat mij betreft al fout nummer 1. Waarom is ‘gewoon’ geïnteresseerd publiek hier niet welkom? Hoe kan de zich op dit vlak in alle richtingen razendsnel ontwikkelende autobranche potentiële klanten overtuigen van de stand van zaken, van de mogelijkheden om schoon en zuinig te rijden, als die er niet in mogen? Mochten ze willen komen, dan zal los van de entreeprijs alleen al een vergoeding van € 12,50 om even je auto te parkeren wellicht afschrikken. Tenzij je al elektrisch rijdt, want dan mag je gratis naar het mobiele oplaadstation, dan sta je nog voor de deur ook. Vergeleken met een paar jaar geleden, tijdens de eerste editie die ik bezocht, mis ik wel enkele partijen. Nu zijn het meer de zakelijke aanbieders van milieuvriendelijke mobiliteit die hier staan. Toen waren er ook nogal wat idealisten die dachten een kip met gouden eieren te hebben, door auto’s te laten rijden op raapolie of andere vondsten. Wat ik veel erger vind, is dat diverse automerken ook ontbreken, zelfs merken die volledig elektrische auto’s kunnen leveren. Toyota is hoofdsponsor van Ecomobiel, dat is voor de concullega ‘s reden om weg te blijven. Flauw. Wie ook ontbraken, zijn politici van naam. De minister van Infrastructuur en Milieu had geen tijd om de opening te verrichten, de lieden die vaak in haar kielzog meekomen, waren er dus ook niet. Dat is op z’n minst zwak. In het algemeen is de belangstelling voor politici voor de ontwikkeling van het verkeer, ook als het heel ecologisch is zoals hier, heel sterk terug gelopen. Aan de ene kant gaat het kennelijk nog niet snel genoeg, aan de andere kant is er electoraal geen voordeel te halen. De zittende politici kunnen op een plek als deze veel kritiek verwachten door het zwalkende beleid en gebrek aan visie als het op milieu en vervoer aankomt. Dus komen ze niet. Ondanks dat alles was ik toch hoopvol gestemd. Voor het eerst was er nu eens veel aandacht voor alternatieve aandrijftechnieken voor het vrachtvervoer. Een distributie-vrachtwagen, een stadsbus, een vuilniswagen, dat zijn voorbeelden van voertuigen die heel goed elektrisch kunnen worden aangedreven. De techniek is er. Nu is het wachten op een stimulans die in te zetten, bijvoorbeeld vanuit de politiek. Maar ja… Bart van den Acker

Eerder dit jaar reden we de Toyota RAV4 als testauto. Daarbij was het een vreemde omissie in het programma dat de 2,0 diesel niet beschikbaar was met vierwielaandrijving. Die komt er nu wel, vanaf begin volgend jaar, de prijs is nog niet bekend.

Dit kan een bestseller worden, in 2014: de Seat Leon ST. Deze strakke stationwagon komt met de 1.6 TDI Ecomotive-motor ook in 2014 in aanmerking voor 14% bijtelling. Die versie is er komend jaar vanaf € 25.850. De basisprijs van de serie is dan € 21.800 voor de 1.2 TSI Reference. In een beperkt aantal versies zijn er in november ook aantrekkelijke First Editions, de andere uitvoeringen komen in januari. Het aanbod van de Volkswagen up! is uitgebreid met de stoere cross up! Deze vijfdeurs staat hoog op zijn wielen en dat zijn speciale 16-inch velgen en is ook direct te herkennen aan diverse afwijkende details, binnen en buiten. Hij is er alleen met de 55 kW/75 pk benzinemotor en is heel rijk uitgerust. De cross up! is er begin november vanaf € 14.620.


AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S

Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044

St. Janstraat 147 - 4714 EE Sprundel - Tel: 0165-382830 Het adres voor al uw auto-onderhoud, schadereparaties, ruitreparaties, APK, winter- en zomerbanden en, als enige in de regio, spoelen/ verversen (automatische) versnellingsbak!

CITROĂ&#x2039;N

OCCASIONS BJ $XWRÂśVERYHQGHÂźZRUGHQJHOHYHUGPHWDĂ&#x20AC;EHXUW APK en Bovaggarantie Fiat 500 1.2 Lounge airco Fiat Panda 1.2 Celebration airco Fiat Punto 1.2 Classic airco lm velgen Hyundai i20 1.2 airco Mercedes Benz Vito 110 Cdi Mercedes Benz 500 SL Mercedes CLK 230 komp Automaat Cabrio airco Mini Cooper 1.6 Cooper Pepper airco Opel Astra 1.9 Cdti Edition Wagon Opel Astra 2.0 16V Turbo Coupe airco Opel Combo 1.3 Cdti airco Opel Combo Tour 1.6 Opel Meriva 1.4 16V airco 2SHO=DÂżUD&RVPR$XWDLUFR Suzuki Swift 1.3 Shogun airco Volkswagen Polo 1.2 l.m. velgen, airco %0:) PRWRUÂżHWV 

2009 2011 2009 2012 2011 1992 1998 2009 2006 2001 2007 2002 2007 2007 2006 

VOOR ACTUELE PRIJZEN ZIE:

WWW.CAOOMEN.NL

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

ntal e n i t n Co R14T 5 6 / 5 15

50 , â&#x201A;Ź 62

9,â&#x20AC;&#x201C; â&#x201A;Ź 49 velgen n le a t incl. s te set Comple

trol n o c w Sno Pirelli 5/55R 15T 20 0

5 , â&#x201A;Ź 112

ental n i t n o C R15T 5 6 / 5 19 50

km jaar prijs

CITROEN C1 1.0-12V Ambiance 5 drs 62665 2009 6490 CITROEN C1 1.0-12V Ambiance 3 drs 67930 2009 4890 CITROEN C1 1.0-12V Ambiance 5 drs 41241 2006 4790 CITROEN C1 1.0-12V Ambiance Airco 5 drs 26809 2011 7390 CITROEN C1 1.0-12V SĂŠduction 3 drs 55881 2010 5690 CITROEN C1 1.0-12V SĂŠduction Airco 5 drs 38582 2011 6790 CITROEN C3 1.2 VTi Collection 5 drs 8526 2013 14790 CITROEN C3 1.2 VTi Collection Navig. 5 drs 21729 2012 14990 CITROEN C3 1.4 L. Business 5 drs 17969 2010 11490 CITROEN C3 1.4 VTi Selection 5 drs 8583 2011 12990 CITROEN C3 1.4i CaractĂŠre Airco 5 drs 76067 2007 7190 CITROEN C3 1.4i DiffĂŠrence 5 drs 141502 2005 4490 CITROEN C3 1.4i Image 5 drs 73648 2007 6690 CITROEN C3 1.6 e-HDi Dynamique 5 drs 39419 2011 10890 CITROEN C4 1.4-16V CaractĂŠre 5 drs 71051 2005 6490 CITROEN C4 1.6 VTi Tendance 5 drs 34570 2012 16490 CITROEN C4 Picasso 1.6 VTi Image 5p. 5 drs 51171 2010 15890 CITROEN C4 Picasso 1.8-16V Ambiance 5p. 5 drs 70768 2008 12490 CITROEN C4 Picasso 1.8-16V Ambiance 5p. 5 drs 69057 2007 11790 CITROEN C5 2.0 16V Autom.Naviga. Half leer 4 drs 66648 2009 15790 CITROEN C5 2.0-16V Cool Tech 5 drs 78437 2007 8990 CITROEN C5 2.0-16V VTR 5 drs 80960 2005 6990 CITROEN C6 2.7 HdiF V6 Exclus. 4 drs 95786 2009 28990 CITROEN DS3 1.2 VTi So Chic 3 drs 14787 2012 16990 CITROEN DS3 1.4 Vti 95 pk Chic Airco 3 drs 53379 2010 13790 CITROEN DS3 1.6 e-HDi So Chic 3 drs 26574 2012 14990 CITROEN DS3 1.6 So Chic Navig.Leer pack 3 drs 47195 2010 15990 CITROEN Grand C4 P 1.8-16V Prestige 7p. 5 drs 91773 2008 11890 CITROEN Jumper 30 2.2 HDI L1H1 120 pk 5 drs 45792 2012 13990 CITROEN Jumper 33 2.2 HDI L2H2 5 drs 73637 2008 11990 CITROEN Xsara Picasso 1.6i-16V CaractĂŠre 5 drs 131076 2007 6790 CITROEN Xsara Picasso 1.6i-16V Image 5 drs 65769 2007 8490

HYUNDAI

HYUNDAI Getz 1.4i Active Cool 5 drs 69188 HYUNDAI H 300 2.5 CRDi Dyn.Dubb.cab.170pk 5 drs 35898 HYUNDAI i10 1.0 i-Drive Cool 5 drs 7690 HYUNDAI i10 1.1 Active Cool 5 drs 28920 HYUNDAI i10 1.1 Active Cool 5 drs 59621 HYUNDAI i20 1.2i Dynamic 5 drs 31851 HYUNDAI i20 1.2i First Edition 5 drs 10963 HYUNDAI i20 1.2i First Edition 5 drs 6780 HYUNDAI i30 1.6 GDI i-Motion Nieuw Model 5 drs 24602 HYUNDAI i30 CW 1.6i Dynamic 5 drs 127132 HYUNDAI i30 CW 1.6i Dynamic 5 drs 76765 HYUNDAI i40 1.6 GDI B. i-Motion 5 drs 10528 HYUNDAI ix20 1.4i i-Motion 5 drs 62450 HYUNDAI ix20 1.4i i-Motion 5 drs 56232 HYUNDAI ix35 1.6i GDI Active 5 drs 22445 HYUNDAI ix35 2.0i Business Ed.Navigatie 5 drs 64034 HYUNDAI Santa Fe 2.0i-16V Business Ed 5 drs 87691 HYUNDAI Santa Fe 2.7i V6 4WD Style Leer pakk. 70849 HYUNDAI Tucson 2.0i Active Joy 5 drs 124730

2006 2010 2012 2008 2008 2010 2012 2012 2012 2008 2008 2011 2011 2010 2011 2010 2005 2008 2007

5790 15490 8990 6290 6290 9690 11990 11990 16990 8990 9490 20990 14490 14290 20990 19990 7290 15990 8690

Alle nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;s bij ons in de showroom van zowel CitroĂŤn als Hyundai. Op al onze gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie. Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

GEVRAAGD

Alle merken autoâ&#x20AC;&#x2122;s, bussen. Ook zonder APK. Eigen ophaaldienst. Bel 24 uur per dag 06-26217201

BUSSEN VERHUUR GOEDKOOP klein en groot

ALLES KM VRIJ !

www.QualityCarRent.nl 076-5022267

ONDERHOUDSBEURTEN

REPARATIE/STORINGEN REMMENSERVICE AUTORUITEN TREKHAKEN

AUTOSERVICE

SCHADE

BANDENSERVICE

WIELEN ACCUâ&#x20AC;&#x2122;S AIRCO

-Opslag -Verhuur -Verkoop alle merken -Monteren van uw eigen banden -Monteren van uw eigen wielen

APK

Iedere maand actie, zie desnep.nl

Jac Ossenblok b.v.

Wij werken voor alle leasemaatschappijen Maximale planning 1 week Voorkeur via desnep.nl Zundert Rucphenseweg 13a T.076-5973375

Bergen op Zoom Poortweg 2 T.0164-233676

Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853

DESNEP.NL

www.autobedrijfossenblok.nl

WINTERWIELEN WISSELWEKEN OOK â&#x20AC;&#x2DC;S AVONDS* OPEN OP: DONDERDAG

7 NOV.

DONDERDAG

14 NOV.

DONDERDAG

21 NOV.

DONDERDAG

28 NOV.

PLAN NU ONLINE EEN AFSPRAAK IN VIA DE WEBSITE

WWW.AUTOMOTIONS.NL/WISSELWEKEN * KIJK OP WWW.AUTOMOTIONS.NL/WISSELWEKEN VOOR DE AVONDOPENINGSTIJDEN PER VESTIGING.

â&#x201A;Ź 62,

,â&#x201A;Ź 579 vanaf n e lg e talen v incl. s te set le p m Co

lin MicheR17V 5 225/4

, 5 8 1 â&#x201A;Ź Prijzen per band, exclusief â&#x201A;Ź 17,50 voor montage, lood, ventiel en verwijderingsbijdrage, inclusief BTW. Exclusief uitlijnen.

ALLE VESTIGINGEN ZIJN VOOR U OPEN!

MEER INFORMATIE OF DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN?

WWW.AUTOMOTIONS.NL/WISSELWEKEN Onderdeel van de Automotions Groep. Uw partner in (auto)mobiliteit in Zuidwest Nederland. www.automotions.nl


SPORT

Jeugd Willebrord Wil Vooruit

SV Eeuwig Schaak

Eeuwig Schaak wint... net niet

RUCPHEN - Na de nederlaag tegen RSG D heeft het team van Eeuwig Schaak in de Avondcompetitie zich weer behoorlijk hersteld. Tegen Staunton uit Etten-Leur greep de schaakclub uit Rucphen net naast de winst. Al na een uur spelen stond het 2-1 voor Eeuwig Schaak. Jan Rijkse en John van Helden wonnen eenvoudig (van respectievelijk Robin Poppe en Martijn Struijs); Patrick Heijnen verspeelde tegen Jeffrey Coremans al snel een stuk en verloor. Aan Michiel Peeters de taak om het af te maken, maar dat is makkelijker even gezegd dan ook gedaan.

Michiel Peeters speelde aan bord 1 en had veruit de zwaarste tegenstander (Ad Speekenbrink). Michiel is pas sinds eind augustus lid van de vereniging en het was pas zijn tweede partij in de Avondcompetitie. Michiel heeft vroeger ook wel in clubverband geschaakt, maar dat is 20 jaar geleden. Hij speelde toen bij de jeugdafdeling bij Eeuwig Schaak. Dat hij toch aan het 1e bord werd gezet was omdat Michiel veel indruk maakte met zijn partijen die hij de afgelopen weken bij Eeuwig Schaak speelde. Hij liet ook duidelijk zien dat hij daar niet voor niets zat, want hij gaf de ervaren Ad Speekenbrink uitstekend partij. Het werd een thriller, die tot kwart over 11 ‘s avonds duurde, waarbij beide spelers zowat al hun bedenktijd gebruikten. Uiteindelijk kwam Michiel wat routine te kort en was Ad Speekenbrink hem in het eindspel met veel moeite de baas. Eeuwig Schaak strandde daardoor op 2-2 en wist de winst niet binnen te halen. En in de volgende wedstrijd wordt dat ook lastig, want dan moet Eeuwig Schaak het in Breda opnemen tegen De Baronie, die dit seizoen speelt met een zeer sterk team. Aan de andere kant: Eeuwig Schaak scoort zijn punten vaak juist in de wedstrijden waarin

niemand het verwacht, dus wie weet... De schaakvereniging Staunton uit EttenLeur is vernoemd naar de Engelse schaker Howard Staunton, die leefde van 1810 tot 1874. Staunton gold in zijn tijd de sterkste schaker van de wereld en was er ook voor verantwoordelijk dat het schaakspel met standaard schaakstukken werd gespeeld. Op initiatief van Staunton werd afgesproken dat elk stuk zijn eigen vaste vorm kreeg. Vandaar dat op doosjes met schaakstukken ook vandaag de dag de naam van Staunton nog vaak te zien is. Met schaakstukken die er anders uitzien dan de Staunton-norm of niet de juiste hoogte hebben mogen geen officiële wedstrijden worden gespeeld. Hier een fraaie combinatie van Howard Staunton, waarin hij mat in 4 zetten geeft. De partij komt uit 1843 en Staunton speelt met wit tegen de Fransman Pierre Charles Fournier de Saint Amand. (zie diagram). Er volgde 30.Dd5-h8+,Kh6-g5 31.Pg3e4+,Kg5-g4 32.h2-h3+,Kg4-h4 33.Tf1-f4 mat. Staunton hield zich naast het schaken ook bezig met bewerken van stukken van Shakespeare en was ook hierin in zijn tijd vermaard. Een praktisch en kunstzinnig schaker dus, die Staunton!

26 AVR’90 leden in herfstmarathon Etten-Leur ETTEN-LEUR - De naam herfstmarathon deed afgelopen zondag zijn naam eer aan! Toch nam een record aantal lopers deel aan de verschillende afstanden in Etten-Leur. Ook AVR’90 was met 26 deelnemers goed vertegenwoordigd. De verwachtingen voor zondag waren bar en boos. ’S-morgens leek het weer nog mee te vallen maar een kwartiertje na de start van de 5 km werden de deelnemers niet alleen geteisterd door de wind (die zij op het fietspad langs de rijksweg pal op kop hadden) maar kregen zij ook nog een flinke bui over zich heen. Desondanks liep Jack de Hoon een PR van 25:08 en had Cor Rens slechts 8 seconden meer nodig voor deze afstand op een parcours dat een stuk zwaarder was dan een week eerder tijdens de thuiswedstrijd bij AVR’90. Ineke Kuijstermans bleef met 32:29 bijna een minuut boven haar tijd van vorige week. Hilde Schijven, die de afgelopen jaren geen wedstrijden liep, had geen goed dag uitgekozen om een keer mee te lopen. Maar dat was voor haar geen reden om af

te haken. Zij volbracht de 5 km in 32:42. OokTonny vd Steen(24:23) koos weer voor de afstand van 5 km. Zoals gebruikelijk kozen de meeste AVRleden voor de afstand van 10 km. Toon Heeren werd als master 45+ 2e overal in een tijd van 33:06. Noud Theunis fungeerde deze keer als haas voor Ria Bom (43:08), maar een tijd onder de 43 minuten zat er deze keer nog net niet in. Wim vd Sande(44:26) liep net als Sieb Bom(44:33) een vierenveertiger en Pieter Krijnen finishte in precies 46 minuten. Jack Lazeroms kwam 6 seconden na Pieter over de finish. Iris de Bruijn en Petra Veraart die de gehele wedstrijd samen liepen finishten mooi binnen de 55 minuten. Jolanda de Jong kwam na 59:27 over de finish en Claudia de Jong overschreed de grens van 1 uur met slechts 6 seconden. Astrid de Bont was, gezien de slechte weersomstandigheden, tevreden met haar tijd van 1:08:14. De parcoursrecords op de halve marathon werden zondag door de Keniaan Louis Ndiema en zijn landgenote Leah Rottich aangescherpt tot 1:06:45 en 1:15:57. Richard van Oosterhout liep deze keer in een groepje met enkele jongere

atleten. Op het laatste stukje wist Melvin Franken uit Sprundel, die zijn eerste marathon afsloot in een tijd van 1:12:31, een gaatje van een kleine minuut te slaan en net voor de finish spurtte Ronnie Overgauw(1:13:16) van Dynamica weg. Richard (1:13:20) weet dat hij het als master 45+ in een sprint af moet leggen tegen de jonkies, maar vierde overal in een wedstrijd met bijna 1000 deelnemers is een resultaat om trots op te zijn! Bas de Graaf kon helaas niet aansluiten bij een groepje. Misschien was 1:17:56 niet de tijd waarop hij gehoopt had, maar gezien de weersomstandigheden en het feit dat hij nagenoeg de gehele wedstrijd alleen moest lopen toch een mooi resultaat. Wim Wagemakers werd derde in de categorie masters 55+. Tini de Rooij waagde zich ook weer aan de afstand van ruim 21 km en mag tevreden zijn met 1:35:33. De tijden van de overige AVR-mannen: Jack vd Borst 1:43:40, Johan Peeters 1:46:01, Jack vd Sande 1:49:27 en Ad Evers 1:51:38. Lydia vd Borst was, de enige AVRvrouw die de halve marathon liep. Haar tijd van 1:58:46 was ondanks het slechte weer toch beter als vorig jaar.

VV Schijf verslaat SAB SCHIJF - Schijf wint en schuift hiermee twee plaatsen omhoog op de ranglijst. Het kan verkeren in deze competitie. Na het verlies van vorige week bij Sprundel, leek het vrijwel onmogelijk om nog aan te haken bij de middenmoot. Nu, één week later, is het verschil met de nummer 7 (Zundert) nog maar 3 punten. Door het verlies van Sprundel, Wernhout én Gloria UC kan Schijf weer omhoog kijken, al moeten alle zeilen iedere week worden bijgezet in deze zware competitie. Zondag liet Schijf zien wat het waard is. Anders dan een week eerder, werden de duels nu wél gewonnen. Nick van Dijk eiste de hoofdrol op door voorop te gaan in de strijd en in de eerste helft twee maal te scoren. Al na 4 minuten werd hij met een steekpass vrij voor de keeper gezet en rondde hij knap af. 10 minuten voor rust verlengde hij een door Bas Adriaensen aangesneden vrije trap met het hoofd in de bovenhoek. Tussendoor had SAB via Rick Mertens de gelijkmaker gemaakt toen in een scrimmage de bal door Martijn Naenen niet kon worden weggewerkt. De 2-1 tussenstand kwam in de tweede helft nog wel een paar

keer in gevaar, maar de verdediging van Schijf stond geen treffer meer toe. Met nog 20 minuten op de klok bracht trainer Brouwer 2 B-junioren (Dennis van Nijnatten en Jorn van Dijk). Het bleken bekwame vervangers van de moegestreden Jeroen Dockx en Rob Adriaensen. Dennis was met een harde knal nog dichtbij zijn eerste treffer in de hoofdmacht, maar zijn inzet ging net naast. Een pluim mag gegeven worden aan Kevin van Tiggelen die met zijn tomeloze inzet dapper overeind bleef tegen de geblokte aanvallers van SAB. De komende twee weken wachten Gloria UC en Wernhout die nu dus binnen bereik van Schijf zijn gekomen. Uitslagen jeugd Woensdag 23 oktober Schijf E2-Victoria’04 E4 3-7 Zaterdag 26 oktober Schijf B1-Kogelvangers B1 0-4 Schijf MB1-Madese Boys MB1 1-7 RSV C1-Schijf C1 0-3 Internos D3-Schijf D1 2-2 De Fendert D3-Schijf D2 1-6 Schijf E1-VVC’68 E1 1-7 Unitas’30 E9-Schijf E2 4-1 VVC’68 F1-Schijf F1 0-7 Halsteren F7-Schijf F2 9-0

Uitslagen senioren Zondag 27 oktober Schijf 1-SAB 1 2-1 Schijf 3-Nieuw Borgvliet 6 3-0 Sc Welberg 2-Schijf 4 7-1 Schijf 5-Baronie 10 3-0 De Treffers VR1-Schijf VR1 0-4 DVO’60 VR2-Schijf VR2 1-4 Programma jeugd Zaterdag 2 november Schijf B1-Virtus B2 av.14.00 Schijf MB1-Gloria UC MB1 av.12.00 Bavel C2-Schijf C1 vt.13.00 NSV D1-Schijf D1 vt.09.00 Vivoo D2-Schijf D2 vt.09.00 HSC’28 E1-Schijf E1 vt.09.00 Schijf E2-Virtus E5 av.09.30 Schijf F2-SJO Prinsenland F3 av.10.45 Programma senioren Zondag 3 november Gloria UC 1-Schijf 1 av.14.30 Wernhout 2-Schijf 2 vt.10.30 Roosendaal 8-Schijf 3 vt.09.00 Schijf 4-HSC’28 5 av.10.00 Gilze 4-Schijf 5 vt.09.45 Schijf VR1-OJC Rosmalen VR1 av.13.30 Schijf VR2-Internos VR1 av.13.15 Schijf VR3-Moerse Boys VR2 av.10.00 PAGINA 28

SINT WILLEBRORD - Onder herfst omstandigheden regen en wind zijn de echte veldrijders gestart in de verschillende veldritten van het afgelopen weekend. Voor de KNWU was er de veldrit te Zeeland Oost-Brabant. In de cat 7 stond er geen maat op Perry Frijters. Hij reed vanuit de start alleen weg en reed heel de wedstrijd alleen aan de leiding en behaalde hiermee zijn 4de zege van het nog jonge crossseizoen. Max van Helmond had ook een goede start en behaalde na een goede wedstrijd de 9de plaats In Schijf stonden de renners zondag aan de start voor de 5de veldrit van de West Brabantse Veldrit Competitie. In de omgeving van Schijf was een parcours uitgezet in de bossen en weilanden. Door de renners van de vereniging werden een aantal mooie prestaties behaald. Axel Roks won in de categorie 8 jaar en blijft hiermee aan de leiding in het klassement. Niels Huijbregts

werd in de cat 10 jaar 2de en behoud hiermee zijn 1ste plaats in het klassement. Er was nog top tien plaats voor Moreno Tak hij werd 6de in de categorie 10 jaar. Komend weekend staat de veldrit in OudGastel op het programma van de West Brabantse Veldrit Competitie en de KNWU-jeugdveldrit te Dordrecht en Almelo. Zeeland KNWU Cat 4: 14 Roan Konings Cat 5: 22 Tristan van Hassel Cat 7: 1 Perry Frijters; 9 Max van Helmond Schijf (veldrit West Brabantse Veldrit Competitie) 8 jaar: 1 Axel Roks 9 jaar: 12 Rens lakens 10 jaar: 2 Niels Huijbregts; 6 Moreno Tak 11-12 jaar: 18 Giovanny Vissenberg; 23 Kevin Van Bochove 13-14 jaar: 14 Sven Wouters; 16 Niek Struijs Dames: 4 Sharon Dommanschet Heren 17+ : 1 Peter Woestenberg

HSV de Goudkarper ZEGGE - Uitslag van de 13e wedstrijd. 1 Anita Jaspers 361 cm.; 2 Jan de Braber 227 cm.; 3 Cees Breugelmans 212 cm.; 4 Bert Jaspers 208 cm.; 5 John Kuystermans 168 cm.; 6 Cees van Sundert 153 cm.; 7

Geert Melissen 149 cm.; 8 Wim van Aalst 129 cm.; 9 Wout Kuystermans 103 cm.; 10 Bert Kuystermans 98 cm. De grootste vis was voor Cees Breugelmans met 57 cm. De volgende wedstrijd is op 2 november.

T. van de Broek winnaar tweede avond rikzesdaagse SCHIJF - Tijdens de tweede avond van de rikzesdaagse georganiseerd door de carnavalsvereniging De Schouw heeft T. van de Broek gewonnen met een score van 147 punten. Met 24 deelnemers die zich lieten inschrijven is de winnaar van de tweede avond T. van de Broek met 147 punten. De uitslag 1 T. v.d Broek 147 punten; 2 C. Godrie met

140 pt; 3 N. Damen met 132 pt; 4 R. Gevers 126 pt; 5 A. van Dorst met 117 pt; 6 C. v.d Sande met 115 pt; 7 A. Rockx met 111 pt; 8 E. Huijbregts met 109 pt; 9 J. van Nijnatten met 109 pt en 10 W. Rockx met 106 pt. De poedelprijs werd gewonnen door D. Martens met 61 punten. Programma De derde wedstrijd van deze rikzesdaagse is zondag 10 november in café Jagersrust en begint om 19.30 uur.

Biljarten Sprundelse wijken SPRUNDEL - Uitslagen en standen.

overwinning op Brouwersnest 1.

Op maandag 21 oktober was Berk-d’Ettesei duidelijk te sterk voor Boskrekels 2, dinsdag 22 oktober werd ‘t Aarmend verslagen door Boskrekels 3, donderdag 24 oktober stuurde Boskrekels 4 Achter de St Jan met een nederlaag naar huis en op vrijdag 25 oktober behaalde ‘t Pluspunt een kleine

De komende wedstrijden: Donderdag 31 oktober d’Hei 2-Boskrekels 2, vrijdag 1 november Boskrekels 3-d’Hei 1, maandag 4 november Berk-d’Ettesei-Boskrekels 4, dinsdag 5 november Achter de St. JanBrouwersnest 2, donderdag 7 november Brouwersnest 1-’t Aarmend.

SV Sprundel Uitslagen woensdag 23 oktober Rijen B1-Sprundel B1 1-4 Zaterdag 26 oktober Sprundel F1-SVC F1 0-12 Sprundel F2-Unitas’30 F6 0-8 Devo E1-Sprundel E1 2-7 Unitas’30 E6-Sprundel E2 3-2 DIOZ E2-Sprundel E4 9-4 SVC MP1-Sprundel MP1 6-4 Cluzona C3-Sprundel C3 2-2 Sprundel E3-Victoria’03 E4 3-5 Sprundel D2-Unitas’30 D6 1-1 Sprundel D1-DVO’60 D2 1-2 Sprundel C2-Roosendaal C5 0-4 Terheijden C1-Sprundel C1 2-2 Sprundel B2-MOC’17 B6 1-1 Sprundel B1-VVR B1 1-1 The Gunners 3-Sprundel 2 0-8 Sprundel MA1-TSC MA1 3-1 Raamsdonk A1-Sprundel A1 2-2 Zondag 27 oktober Alliance 4-Sprundel 5 6-0 Sprundel 6-Wernhout 4 2-4 Sprundel 3-DSE 3 0-0 Sprundel 4-BVV’63 6 3-5 NSV 2-Sprundel 2 2-1 VVR 1-Sprundel 1 4-0

Programma jeugd Zaterdag 2 november 13.00 JEKA A3-Sprundel A1 15.00 Gilze B1-Sprundel B1 12.45 Sprundel B2-Victoria’03 B4 12.45 Sprundel C1-Virtus C1 11.15 Sprundel C2-METO C2 11.00 Kogelvangers C2-Sprundel C3 10.15 Seolto D1-Sprundel D1 10.00 Sprundel D2-Hoeven D3 11.15 Right’Oh E1-Sprundel E1 9.00 Roosendaal E6-Sprundel E2 9.00 Virtus E4-Sprundel E3 8.45 DVO’60 E5-Sprundel E4 8.45 Sprundel F1-Klundert F1 8.45 Sprundel F2-Hoeven F3 12.45 SC ‘t Zand MC1-Sprundel MC1 10.00 Sprundel MP1-Unitas’30 MP2 Programma senioren Zaterdag 2 november 14.30 Sprundel 2(zat)-Unitas’30 2 Zondag 3 november 14.30 Sprundel 1-Advendo 1 11.45 Sprundel 2-Hoeven 3 12.15 Beek Vooruit 3-Sprundel 3 10.00 Devo 4-Sprundel 4 10.00 Sprundel 5-BVV’63 7 10.15 Cluzona 5-Sprundel 6


KIJK OP

ACTION.NL VOOR DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN

WEEKACTIE! WEEKACTIE! TIENER/DAMES LOUNGEBROEK %HWW\%RRS0LQQLH 0LFNH\RIUXLW NDWRHQRINDWRHQIODQHO PDWHQ6;;/

DECO SFEER TAFELKRANS

PHWµ/&'VFKHUPGUDDLEDDUHQLQNODSEDDU +'RSQDPHVLQJHERXZGHPLFURIRRQ JHVFKLNWYRRURSQHPHQLQKHWGRQNHU 6'NDDUWUDDNWQRRLWYRO GRRUDXWRKHUKDDOIXQFWLH

PHWWKHHOLFKWKRXGHUV [FPRI[FP

16.95

GDPHVPDWHQ 2 PAAR

1.89

MISA SOEPKOM

PHLVMHVPDWHQ 2 PAAR

DDUGHZHUN FUqPH Â&#x2018;FP

1.59

3.79

DECO KERSTTAFEREEL

CORAL FLEECE BADJAS

PHWYHUOLFKWLQJ HQRUPHNHX]H PRGHOOHQ FD[FP

U ITZO E KE N (OGHUV 

T/M ZATERDAG 2 NOVEMBER

AUTO DASHBOARD CAMERA

DIVERSE DESSINS BEDSOKKEN

(OGHUV 

VAN ZONDAG 27 OKTOBER

GDPHVHQKHUHQ GLYHUVHSULQWVHQNOHXUHQ dames:PDWHQ6;/ heren:PDWHQ6;;/

0.79

EXCELLENT HOUSEWARE SOEPLEPEL 596 FP

1.19

6.95

per stuk

XLW]RHNHQ

kinder: PDWHQ

GLYHUVHVHWVLQ WUHQG\IROLHGHVLJQ VWDQVILJXUHQHQ' LQFOHQYHORSSHQ

5.95

GLYHUVHNOHXUHQ NDWRHQ PDWHQ

0.29

LUXE KERSTKAARTEN

(OGHUV 

KINDER SWEATVEST

ELMSDVVHQGH MRJJLQJEURHN

VAN 25! PE R DOOS

6.95

0.99

KINDER KNUTSELBOEK

6 LITE R!

RDVH [[FP

RDVH Â&#x2018;FP

2.99

JHVFKLNWYRRUJDV HOHNWUDNHUDPLVFK HQKDORJHHQ Â&#x2018;FP

BLOK STEEKSCHUIM

RING STEEKSCHUIM

!

EMAILLE SOEPPAN

3.59 (OGHUV 

4.59

DICKIE TOYS TRAILERSET

MEGA BLOKS BOUWSTENEN MRQJHQVRIPHLVMHVXLWYRHULQJ GHOLJ past ook op andere merken

GLYHUVHYDULDQWHQ ZHUNYRHUWXLJHQ FP

6.49

0.79 LUXE BABYPOP PDDNW JHOXLGHQ FDFP

(OGHUV 

8.99

GECOAT STAAL VOGELVOERDAKJE FP

0.69 NATURE MEZENBOLLEN [JUDP

14.99 DAMES/HEREN HANDSCHOENEN GLYHUVHNOHXUHQ

H[FOPH]HQERO

(OGHUV 

8.49

SINTERKLAAS BANNER WELKOM SINT & PIET GLYHUVHYDULDQWHQ [FP

2.29 (OGHUV 

3.49

0.49

0.75

(OGHUV 

1.49

(OGHUV 

2.49

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

ELMSDVVHQGH VMDDO


KERKELIJK

PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCPHEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoraal team: pastoor F. Verheije, teamleider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Pastoraal werker Gerard Damen. Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucphen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringende zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 06-29334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Zaterdag 2 november Allerzielen De gezamenlijke Communieviering in het Centrum voor Wonen & Zorg ‘De Kerkakkers’ op de Eerste Vrijdag van de maand is vanwege Allerzielen verplaatst naar zaterdag om 10.30u. Zondag 3 november 9.30u Eenendertigste zondag door het jaar; Gedachtenis van Allerzielen in een Woord- en Communieviering. Voorganger pastor G. Damen m.m.v. het St. Ceciliakoor en een ensemble van NEO. Intenties: Adriana v.d. Lindeloof; o.o. Harrie v. Oosterbosch en Nellie Wijnen; jgt. Johanna de Bruijn e.v. Adrianus Hoendervangers; o.o. KoningsGoorden en kinderen; Liza Hopstaken e.v. Jos Jochems; Franciscus v. Overveld e.v. Hendrina Bastiaanssen en overl. familieleden; o.o. Roks-v.d. Broek, José en Willie; Marinus Hendrikx e.v. Helena Schrauwen, v.w. verj.; o.o. Naalden-Nooren; o.o. Sweep-Lips; o.o. Uitdehaag-Hoendervangers, tante Kee en Nettie; Piet Tak e.v. Nel Vermunt en o.o. Tak en Vermunt en familie; o.o. Kees Adriaensen en Anny Derksen; overl. familie Kerstens-Monsieurs; jgt. Jo v. Meel e.v. Piet de Kok; Fons Siebers e.v. Ria Biskop; jgt. Piet Vermue; alle zieken v.d. parochie Rucphen, namens de ziekenactie. Vrijdag 8 november 9.00u: Besloten Martinusviering voor de leerlingen van de St. Martinusschool, tevens jubileumviering vanwege 50-jaar Martinusschool. Allerzielen: Op zondag 3 november hopen we vele parochianen te mogen begroeten in de Woord- en Communieviering van 9.30u. Hierin gedenken we onze overleden dierbaren. Speciale aandacht zal er zijn voor de gestorvenen van het afgelopen jaar (november 2012 - november 2013). Voor ieder van hen zal een kaars worden ontstoken, na het noemen van hun naam. Ook zal er een gedachtenisprentje worden uitgereikt, waarop de overledenen van het afgelopen jaar met naam, sterfdatum en leeftijd worden genoemd. Het St. Ceciliakoor verzorgt de gezangen, een ensemble van NEO zorgt voor instrumentele ondersteuning. Met elkaar hopen we er een warme en troostrijke viering van te maken. Aan het eind van de viering worden de naamkruisjes, die gebruikt zijn in de avondwake of uitvaartdienst, aan de familie uitgereikt. Na afloop van de viering is er voor de nabestaanden koffie of thee op de pastorie. Kindernevendienst: Tijdens de Allerzielenviering is er zondag 3 november in de pastorie weer een Kindernevendienst. Ziekenbezoek: Indien men opgenomen wordt in het ziekenhuis en er prijs op stelt bezoek te ontvangen, neem dan contact op met mevr. A. van Rooij, tel. 342331 of met mevr. A. Hoendervangers tel. 348090. Secretariaat: Het parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandagavond van 19.30 tot 21.00u en op donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30u, tel. 341246. www.parochierucphen.nl; parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandagavond 18.00u inleveren.

PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 17, 4714 BW Sprundel, 0165-382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.3011.30u (dringende gevallen regiotelefoon 06-29334907); parhjdedoper@hetnet.nl; www.kerksprundel.nl Diensten Week 45: 2 t/m 8 november. Allerheiligen/ Allerzielen. Hoe groot is de liefde! Zaterdag 2 november 17.00u Eucharistieviering. Voorganger: Past. N. Schnell. Zang: Gemengd Kerkkoor. Overl. weldoeners van de kerk; levende weldoeners van de kerk; overl. ouders Martensv.d. Maagdenberg v.w. geb.dag vader; overl. ouders Vos-v.d. Sande en dochter Jo en schoondochter Jeanne; Jaan Nouws v.w. geb.dag; overl. ouders Johannes Clarijs en Adriana Ros en zoon Frans; Petronella v. Nijnatten-Meeuwissen; overl. ouders v. Ginneken-v. Kalmthout; Jan Sijmens; Toon Janssen; Maria VerstijlenKonings; Rietje Sprenkels en overl. ouders en broers en zussen; Jan en To v. OverveldDekkers zoon Jack en schoonzoon Jan v.w. geb.dag moeder; overl. ouders Ros-v.d. Sande; Jan v. Sande; Guus Bartels; jgt. Jan Leenaarts; Jaaneke Brouwers-Roks; Kees Aarts; Jan Nouws e.v. Jo Jansen v.w. huwelijksdag; Cornelia v. Bavel-Oomen; overl. ouders Vergouwen-v. Dijk en dochter Adrienne; Sjaak de Jong; jgt. Christ Dekkers en overl. familie; overl. ouders v.d. Broek-v. Ginneken; Frans v. Dijk; Corrie Oomen; Guust v. Nispen namens het Gemengd Kerkkoor; Christ Koevoets namens het Gemengd Kerkkoor; Kees v. Pul e.v. To Bartels; overl. ouders v. Pul-Struijs; overl. ouders Bartels-Slooters; overl. ouders v. Ginneken-v. Kuijck; jgt. Jac Blom; overl. ouders v. Dijk-Gommeren en overl. familie. Zondag 3 november 14.00u Plechtige Allerzielenviering in de Kapel met daarna een processie naar ons kerkhof. Voorganger: Past. J. v. Steenoven en leden Liturgische Werkgroep. Zang: Gemengd Kerkkoor.

Dré v. Laerhoven en Cor Cools; o.o. Adrianus Cools en Dymphina v. Overveld; o.o. Gevers-Braspenning; o.o. Marinus Braat en Petronella Konings; o.o. Guust v. Overveld en Petronella Franken zoon Kees en zoon Jan; o.o. Adrianus Goorden en Adriana Broos; Peter Braat zoon van Jan Braat en Riet v. Leijsen; o.o. Gerardus v. Trijp en Helena Jansen en overl. familieleden; o.o. Cornelis Verpalen en Jacoba v. Overveld dochter Ria en zoon Jan; o.o. Cornelius Vriends en Dymphena Schrauwen; o.o. Toon Konings en Dien Braat; Toon de Laat e.v. Annie v. Leijsen en overl. ouders de Laat en o.o. v. Leijsen; Hendrik de Krom en Cornelia Vergouwen; o.o. Marinus Vergouwen en Wilhelmina Zandbergen; Pater Frie Vergouwen; Jaantje v. Laerhoven e.v. Corné Lazeroms; Allerh/Allerz. en jgt. o.o. Adrianus Peeters en Maria Schrauwen; Allerh./Allerz. en jgt. o.o. v.d. Mast-Goorden dochter Liesanne en Zoon Joske; jgt. Adriana Broos w.v. Adrianus Goorden. Zondag 3 november 13.30u Allerzielenviering waarin alle overledenen van de laatste 2 jaar worden herdacht, met aansluitend een processie naar het kerkhof waar de graven gezegend zullen worden en fanfare KNA stemmige muziek zal laten horen. Voorganger: Pastor Verkade m.m.v. het Gemengd Koor en fanfare KNA.

Allerzielendienst: Zondag 3 november om 14.00 uur houden we de Allerzielenviering in de St. Janskapel. In deze viering van woord en gebed herdenken we de overledenen van het afgelopen jaar en alle eerder overledenen uit onze parochie. Iedere overledene van het afgelopen jaar wordt herdacht door het noemen van de naam en het plaatsen van een kaars door iemand van de familie. Kinderen brengen een bloemenhulde. Wim Konings zal het muzikaal intermezzo verzorgen. Nieuw in deze viering is het aan een boomtak hangen van afgebeelde bladeren waarop een wens/gedachte/groet geschreven kan worden. De familie van iedere overledene voor wie een kerkelijke uitvaart of avondwake is gehouden, wordt persoonlijk uitgenodigd. Maar alle parochianen zijn van harte welkom ook dit jaar weer de steeds goed bezochte viering bij te wonen.

PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www.mariaboodschap-zegge.nl Zondag 3 november 9.30u Viering Allerzielen. Eucharistieviering. Voorganger: Pater Munsters. Koor: Gemengd zangkoor. Intenties: Piet Vergouwen e.v. Net Jongenelen; Kees Koppies w.v. Nelly Koremans; voor mijn overl. vrouw Riet Vermunt e.v. Rinus Gommeren; Toon en Jo v. Batenburg-Snoeren; uit dankbaarheid voor mijn overleden vrouw; uit dankbaarheid voor kinderen en kleinkinderen; Jac Bartels e.v. Helena Oomen; overl. ouders Franciscus Ossenblok en Catharina Dekkers; Andre Rommens e.v. Dina v. Wezel; Wim Jongenelen e.v. Ad Oomen; Janus Aanraad e.v. Jaantje Janssen v.w. verj.; Mevr. Lies Bezouw-Buynsters, overleden te Gilze; overl. ouders v.d. Vorst en Johanna de Vugt, en Pascal-Adrie-Johan v.d. Vorst; Cees Marijnissen; voor ons lieve Vrouwke van Zegge uit dankbaarheid, voor een goede uitslag; Opa en Oma; fam. Dingeman Schijven e.v. Dientje Oostvogels. Caritascollecte. Dinsdag 5 november 10.00u Steunpuntviering. Woord en Communiedienst. Voorganger: Diaken J. v. Steenoven. 19.00u: Eucharistieviering in de kapel. Voorganger: Rector N. Schnell. Intenties: Ronny v.d. Berg v.w. sterfdag.

Maandag 4 november 19.00u: Rozenkransgebed in het St.Janshof. Voorgangers: Cees en Jo. Leven: Het leven is een raadsel dat we met plezier moeten leren oplossen. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165-341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Zaterdag 2 november 19.00u Allerheiligen/Allerzielen. 31e zondag door het jaar. Eucharistieviering. Voorganger(s): Pastor Munsters m.m.v. Gemengd Koor. Wek. Truus Keijsers e.v. Johan v. Oers; wek. Maria Snepvangers w.v. Frans v. Overveld; wek. Jos Kuijstermans; wek. Paul Hendrikx w.v. Lien Konings; wek. Mientje Peeters. Vanwege Allerheiligen/ Allerzielen: o.o. Jan v. Overveld en Maria Konings; o.o. Janus v. Trijp en Koos Kools; o.o. Stan de Smidt en Jo v. Trijp; o.o. Dingeman v.d.Sande en Jans Kuijstermans; o.o. Jac Struijs en Nelly Kerstens, zoon Willy en dochter Wilma; Toon Kools; o.o.

Kosters/acolieten/misdienaars: Zaterdag 19.00u Ria Konings. Zondag 13.30u Rien v. Ruiten. Lectoren: Zaterdag 19.00u José Martens. Zondag 13.30u Rien v. Ruiten. Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat is geopend op maandag- dinsdag- en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30u. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30u. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Voor het brengen van kleding voor Polen gelieve ook met de openingstijden rekening te houden. Het pastoresteam is bereikbaar via: 0165342069 of 06-29334907.

Allerheiligen/Allerzielen: Vrijdag 1 november regionale viering Allerheiligen in de Martinus kerk te Rucphen. Aanvang 19.00 uur. In de Eucharistieviering op zondagochtend 3 november om 9.30u wordt Allerzielen gevierd. We gedenken in de kerk onze dierbare overledenen van het afgelopen jaar. In deze viering worden de overledenen waarvoor de uitvaart of avondwake in onze kerk heeft plaatsgePAGINA 30

vonden met naam genoemd en herdacht. In de Allerzielenviering worden de gedachtenisprentjes en het gedachteniskruisje uitgereikt. De werkgroep Diaconie en Nabestaanden in rouw hebben de families van de overledenen uitgenodigd om na de viering samen te komen in de pastorie voor een kop koffie of thee. Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Er wordt dan gezorgd dat uw boodschap bij de juiste persoon terecht komt. De misintenties worden in de bode van de volgende week geplaatst. Misintenties in gesloten enveloppe met aan buitenzijde vermeld ‘Misintentie’ in de brievenbus van de pastorie. De kosten voor een misintentie zijn € 10,50. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord.nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord.nl Donderdag 31 oktober 9.00u Eucharistieviering bij de Mariakapel. Celebrant: Rector Norbert Schnell. Gebedsintenties: overl. pastores van onze parochies. Zaterdag 2 november 19.00u Eucharistieviering. Allerzielen. Celebrant: Rector Norbert Schnell geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lectoren: Gerrie Verlaar en Wim Roelands. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Wout Konings e.v. Antonia Konings-Buurstede; Christiaan v.d. Smissen en Maria Kas; Janus Roks en Tijntje Kas; Petronella Maas e.v. Jacobus Braat; Jacobus v. Peer en Dimphina Heeren; Piet Muijs e.v. Toke Brouwers en wederzijdse ouders; Piet Oomen e.v. Tonny Kuijstermans; Wilhelmus Koks en Johanna de Bruin en kinderen; Kees de Bruijn levenspartner van Leentje v. Overveld; Johanna de Bruijn en Johannes Brouwers; Mieke Wijnings en Martien v. Hal; Yolanda Koks-Broeren e.v. Toine Koks; Josephine Hugens e.v. Adrianus Steevens; Cornelia Monsieurs en Arthur v.d. Vee en overl. familie; Elisabeth Monsieurs en Johannes Wagtmans en overl. familieleden; Jacobus v. Peer, Dimphina Heeren en overl. kinderen; Piet Martens, Martien Heeren en alle overl. koorleden van het Willibrorduskoor; Frans Hofstede e.v. Riet v.d. Drift; Niek Jongmans e.v. Cor v. Sande; fam. Jongmans-de Bruijn en overl. fam. v. Sande-Heeren; Adrianus de Rooij en Francisca Verstijlen; Rinie Heeren e.v. Cornelia de Pijper en overl. ouders en broer; Waltherus Heeren e.v. Trieneke Heeren wegens jgt.; Koo de Rooij e.v. Zus Luijkx en overl. familieleden. Zondag 3 november 11.00u Eucharistieviering. Eénendertigste Zondag door het jaar (C). H. Hubertus. Celebrant: Rector Norbert Schnell geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lector: Johan Reniers. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Martinus Heeren en Johanna de Jong en zoon Marinus en kleindochters Miranda en Jolanda; Léon v. Agtmaal; Leonardus v. Agtmaal en Cornelia Hellemons; Jacobus Broeren en Maria v. Beers en overl. kinderen; Dingeman Vervaart en Dientje Mol; alle overl. familieleden Mol; Robert Schoone e.v. Mary-Ann Meeuwis, zoon van Adrie en Dick Buis; Theodora v. Erp; Toon de Wildt en Dien Tak; Johannes v. Erp en Maria Broeren en zoon Jonhy; Ries Roks e.v. Nel v.d. Broek en overl. ouders en kinderen; Johannes Gijzen en Cornelia v. Dooren; Petrus v. Zundert en Maria Aerts en dochter Anja v. Zundert; Johannes Derijck e.v. Catharina Aerts wegens verj.; Adrianus Aerts en Adriana Kools en overl. familie; Adriënne Kas en Piet Wijnings en dochter Dina wegens jgt.; Dré Willemse e.v. Corke Boeren.

Eenendertigste Zondag door het Jaar (C): Als eerste lezing lezen we uit het boek Wijsheid (Wijsh. 11, 23-12,2) en als evangelielezing lezen we uit het evangelie van Lucas (Lc. 19, 1-10). In de eerste lezing horen we dat de Heer zich ontfermt over allen, omdat Hij houdt van alles wat bestaat. De evangelielezing lezen we hoe Jezus de zondaar Zacheüs in Jericho ontmoet. Jezus wordt door Zacheüs ontvangen en Hij zegt tot ons dat Hij gekomen is om te zoeken en om te redden wat er verloren is. Tweede collecte voor orgel: Ons orgel in onze kerk is dit jaar 25 jaar geworden en een grote onderhoudsbeurt is noodzakelijk voor het goed bewaren van dit prachtige instrument. Ook u kunt bijdragen aan het behoud van ons orgel door een gift of mee te doen met de tweede collecte in de weekendvieringen. Zo kunnen we samen ook dit stukje van ons culturele erfgoed in ons dorp blijven behouden! Oktobermaand - Rozenkransmaand: Met ingang van dinsdag 1 oktober wordt elke werkdag het rozenkransgebed bij onze Mariagrot gebeden. Het gebed begint steeds om 14.00u ’s middags. Allerheiligen: Op vrijdag 1 november Allerheiligen - is er een regionale eucharistieviering om 19.00u in de parochiekerk van de H. Martinus te Rucphen. Allerzielen: In de eucharistieviering op zaterdagavond 2 november om 19.00u gedenken we in onze kerk onze overleden dierbaren van het afgelopen jaar. In deze viering worden de overledenen bij naam genoemd en herdacht. De contactpersonen van de families van de nabestaanden ontvangen voor het bijwonen van deze viering deze week een persoonlijke uitnodiging thuis. Aan het eind van de viering worden de gedachtenisprentjes Allerzielen 2013 uitgereikt en kunnen de nabestaanden een kaars meenemen met de naam van de overleden dierbare erop. Nieuwbouw parochiecentrum annex mortuarium gestart: Op donderdag 22 augustus is de bouw van ons nieuwe parochiecentrum annex mortuarium gestart. Uit de opbrengst van de verkoop van de pastorie aan de Dorpsstraat wordt deze nieuwbouw bekostigd. Via onze website www.parochiesintwillebrord.nl wordt u regelmatig geïnformeerd over de vorderingen van de nieuwbouw. Website: Kijk ook eens op onze website voor nog meer actueel nieuws: www.parochiesintwillebrord.nl. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals uitvaart en het parochiële kerkhof. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: vacant. Eredienst: Zondag 3 november is dhr. Ds. J. Verburg uit Doorn onze voorganger, aanvang 10.00 uur. Dhr. Mijderwijk is de organist. Dhr. Noorland is gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor de Zending. Agenda: De ZWO is gestart met de actie Schoenendoos. Uw gevulde schoenendoos graag inleveren t/m 10 november in de Kerk. De Cantorij heeft donderdag 31 oktober koorrepetitie. www.pk-zundert.nl


Van Sundert Loodgietersbedrijf BV te Roosendaal realiseert met ca. 20 medewerkers alle voorkomende loodgieters- en rioleringswerkzaamheden in de service & onderhoud- en renovatie markt. Dit voor met name professionele vastgoedbeheerders, zorgcentra, overheid, aannemers en particulieren. Voor onze organisatie zijn wij per direct op zoek naar;

CoĂśrdinator service, onderhoud en mutatie U bent verantwoordelijk voor; Íť Telefonisch contact met opdrachtgevers, Íť Vormgeven opdrachten van technische invulling, planning en sturing tot afronding, Íť(IÂżFLsQWHWRWDDOSODQQLQJ Íť Icm de uitvoerder aansturen van de monteurs, Íť Voeren van orderadministratie behorende bij opdrachten, Wat vragen wij Íť Kennis van en ervaring in de loodgietersbranche. Íť(UYDULQJDIÂżQLWHLWLQGHVHUYLFHHQRQGHUKRXGGLVFLSOLQHLVHHQSUH Íť&RPPHUFLsOHSHUVRRQOLMNKHLGGLHLQWHUQHHQH[WHUQHUHODWLHVRSERXZW Íť Gedreven persoonlijkheid die zich verder wil en kan ontplooien. Indien uw interesse is gewekt kunt u contact opnemen met Jos van Seggelen, te bereiken onder nummer 0165-562539 tijdens kantooruren of per e-mail jos@vansundertbv.nl.

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Boomkwekers + fruittelers OPGELET! machinaal kluiten of ondersnijden â&#x20AC;&#x153;Vakmanschap voor particulieren en bedrijvenâ&#x20AC;?

Tel: 0165-341600 www.ossenblokhovenier.nl Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

fruit-, laan-, kerstbomen kluit 30-120 cm Hans van Meer 06-10802316

DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl organiseert in oktober en november

wegens suFFes verlengd!

volop

BOLCHRYSANTEN

Tuin aanplanten? Kom dan naar onze:

voor Allerheiligen nu slechts

olijven vijgen palmen 60% KORTING

tuinplanten sale!!

2 stuks voor

â&#x201A;Ź 5,00

nieuwe NOHL aardappelen

Vrijdag 1 november & Zaterdag 2 november

Â&#x2021;*URRWVWHDVVWXLQSODQWHQ uit de regio Alle Bomen - Heesters - Coniferen Â&#x2021;6FKHUSVWHSULM]HQ Â&#x2021; HHWEDUHWXLQ groenten, fruit, kruidenplanten volop Â&#x2021;)UXLWERPHQ6WUXLNHQ Â&#x2021;:HNHOLMNVVFKHUSHDDQELHGLQJHQ Â&#x2021;6SHFLDOLWHLWLQSHUNNXLS[[OKDQJ in 20 kleuren SODQWHQ DOWLMGGHJRHGNRRSVWH

Â&#x2021;*UDWLVNRIÂżH Â&#x2021;PWXLQSODQWHQSOH]LHU

40% KORTING

violen

Ou de tot loc 20 atie jul i

RIJ

SB

ER

GE

N

Bak

ZUNDERT

keb

DE

rug

K

Nieuwe locatie

vanaf 15 augu

at

stra

De Plantage

WO

CAD cursussen AutoCAD 22 okt Basis dag 4 nov Basis avond 5 nov Vervolg avond

Bergen op Zoom Bergen op Zoom Bergen op Zoom

Inventor 7 nov

Bergen op Zoom

Basis avond

Info: Tel. 0164-230209

E-mail info@bitbybit.nl

GROND

voor boomkwekerij eventueel op contractbasis Tel. 06 51635050

Voor het mooiste gazon.

FOTOCURSUSSEN Edwin Brosens Â&#x192;Â&#x2022;Â&#x2039;Â&#x2022;Â&#x2026;Â&#x2014;Â&#x201D;Â&#x2022;Â&#x2014;Â&#x2022;Â&#x2039;Â&#x2030;Â&#x2039;Â&#x2013;Â&#x192;Â&#x17D;Â&#x2021; Â&#x2018;Â&#x2013;Â&#x2018;Â&#x2030;Â&#x201D;Â&#x192;ƤÂ&#x2021;

Â&#x2021;Â&#x2DC;Â&#x2018;Â&#x201D;Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2020;Â&#x2021;Â?Â&#x2039;Â&#x2030;Â&#x2039;Â&#x2013;Â&#x192;Â&#x17D;Â&#x2021; Â&#x2018;Â&#x2013;Â&#x2018;Â&#x2030;Â&#x201D;Â&#x192;ƤÂ&#x2021; Masterclass

De Plantage

Voor uitgebreide informatie:

$QWZHUSVHZHJ&05LMVEHUJHQ 7HO

www.eb-fotocursussen.nl

*HOHJHQDDQGHZHJ=XQGHUW5LMVEHUJHQ 7HJHQRYHUGH:RN

'DJHOLMNVJHRSHQGPDWPYUXHQ]DX

TE HUUR GEVRAAGD

Tel. 06-14127643

Plantenkwekerij Marc

Raats

Winterharde Violen, Heide, Bolchrysanten Vaste planten, Heesters, buxus, Sierfruit

Uitgebreid & vernieuwd!!! Extra groot herfstassortiment!!! Openingstijden maandag t/m zaterdag

9.00u - 18.00u

Dagelijks verse aardbeien tot begin november

Bergsebaan 118, Nispen tel. 06-16380941

www.plantenkwekerijmarcraats.nl


KILO

Nieuwe fotografie met juiste verpakking

4.

99 1.59

PLUS Magere hamlappen of varkensfricandeau Per kilo

8.99-9.98

2 L24

Verpakt per ca. 150 gram kilo 11.90 kilo Per 11.90 100 gram Per 100 gram

GRATIS ZEGELS

Kijk voor de dichtstbijzijnde PLUS supermarkt en openingstijden op www.plus.nl. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor vragen of opmerkingen staat onze Consumentenservice van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur, voor u klaar. Bel: 0800- 222 444 3 (gratis).

PLUS Salami PLUS SalamiofofElzasser Elzasser cervelaat cervelaat Verpakt per ca. 150 gram

1.

19

P ri ma

5.50 ke

4.79-5.19

4.29

u ze

3.49

PLUS Kabeljauwfilet

PLUS Varkenssaucijzen PLUS Varkenssaucijzen of verse worst of verse worst kilo 4.36

PLUS Kabeljauwfilet

kilo 17.16 kilo250 17.16 Per gram

Per 250 gram

kilo 4.36gramPer 800 gram Per 800

PLUS = DUURZAAM GEDRUKT OP 100% GERECYCLED PAPIER

Donderdag t/m Zondag:

Spaar nu voor het waardevolste boodschappenpakket ooit

KILO

10.98

6.99

Van oktober 2013 t/m zaterdag 25 januari 2014speciale kunt u bij PLUS sparen Bijzondag elke €2010,aan boodschappen* en bij

voor een gratis boodschappen pakketut.w.v. 50,-. Bij pakketzegel. elke € 10,- aan boodschappen* actieproducten ontvangt een€gratis

10 Hubkes naturel Uit eigen bakkerij

PLUS Runderriblappen PLUS Runderriblappen

en bij speciale actieproducten ontvangt u een gratis pakketzegel. Kijk voor meer *M.u.v. wettelijk niet toegestaneartikelen. Inhoud kan afgebeelde producten informatie overafwijken deze actievan op www.plus.nl/boodschappenpakket

Per kilo

Per kilo

* M.u.v. wettelijk niet toegestane artikelen. Inhoud kan afwijken van afgebeelde producten.

1.29 PLUS Sperziebonen PLUS Sperziebonen Los Los kilo 2.58 Per 500 gram kilo 2.58 Per 500 gram

2.79 Zaterdag 2 november

Pastoor komt Hubkes inwijden Aanvang: 9.00 uur

PLUS Manniën - Rucphen PLUS Manniën - Rucphen Raadhuisplein 12 T: 0165-341281 Spaar 14 weken lang!

t.w.v.

€ 50,-

Raadhuisplein 12 T: 0165-341281

Openingstijden: ma t/m vr 8.30 - 20.00; za. 8.00 - 18.00 uur; zo 10.00-16.00 uur. maandag - vrijdag 8.30 - 20.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur

PODOCURE PRAKTIJK - RUCPHEN & BERGEN OP ZOOM

Te laat met een ingegroeide teennagel?

GRATIS

voetentest! in de maand november

teen. Dan wordt een wig (driehoek) van de inge-

Of na het goed

groeide nagel, samen met nagelbed en nagelwal

schoonmaken

weg gesneden.

van de nagelrand en

Bij de partiële nagelextractie met fenol wordt de

het puntje verwijderd te hebben, een nagelbeugel

teennagel ingeknipt tot onder de nagelriem, waar-

aangebracht wordt. Hiermee wordt de nagel recht

na het stuk nagel kan worden verwijderd.

geleid en kan daardoor niet meer ingroeien.

U krijgt eerst twee verdovende prikken in de de basis van de grote teen. Dan wordt een wattenstaafje, ge-

Eerste signalen en afspraak

doopt in de vloeistof fenol 80%, onder de nagelriem

Bij de eerste signalen van een ingroeiende nagel

in het nagelbed aangebracht. Fenol is een toxische

kunt u gerust een voetzorgverlener raadplegen.

stof die het stukje wortel van de nagel kapot maakt,

Te laat komen geeft meer problemen en zal een

zodat dat stukje nagel niet terugkomt. Daarna

ingrijpende ingreep noodzakelijk maken.

wordt de wond uitgespoeld met 70% alcohol. En de

Laat uw voeten op tijd inspecteren en verzorgen

teen wordt verbonden

door een medisch pedicure. Een medisch pedicure kan u ook helpen te bepalen of u naar de huisarts

Voetzorgverlener en ingroeiende teennagel

moet gaan of niet. Goede verzorging van de teen-

In de meeste gevallen is een ingroeiende teennagel

nagels zorgen ervoor dat ze minder makkelijk

goed te behandelen door een voetzorgverlener,

ingroeien en zo kunnen ingroeiende teennagels

zoals een medisch pedicure.

veelal op tijd verholpen worden.

De behandeling kan bestaan uit het goed schoon-

Voor een afspraak kunt u contact opnemen

Met een aandoening aan de grote teen wordt mobiel zijn een probleem. Meestal is het

maken van de nagelrand, het nagelpuntje ver-

met Tanne Sikkema, medisch pedicure. Telefoon

een pijnlijke kwestie en ga je meer op de buitenkant van je voet lopen en het dragen van

wijderen en daarna de nagel drukvrij maken.

06-18075182 of 0165-343434.

Behandel op tijd de ingroeiende teennagel.

gewone schoenen lukt niet meer. Zo’n aandoening, zoals bijvoorbeeld de ingegroeide teennagel komt geregeld vaak voor naast o.a. likdoorns en eeltvorming. Bij jongeren tussen de 15 en 24 jaar komt zo’n ingegroeide teennagel meest voor. Als de afwijking al wat langer bestaat kan er door chronische ontsteking ‘wild vlees’ en pus ontstaan.

Tips: voorkomen van ingegroeide teennagels. 6 Schoeisel dragen met de juiste maat en een ruime pasvorm. 6 Schoenen vaak wisselen ivm transpiratie. 6 Droog de voeten na het zwemmen, douchen en baden goed af. Bij natte voeten kunnen de nagels makkelijker ingroeien. 6 In huis uw schoenen uit trekken en meer op sloffen of sokken te lopen. 6 In de zomer kunnen ook sandalen worden gedragen. 6 Knip de nagels recht af. 6 Knip ze niet te kort. Zorg dat de nagels even voorbij de nagelwallen groeien. 6 Knip regelmatig of laat de nagels verzorgen door een voetzorgverlener. 6 Niet pulken aan of afscheuren van de teennagels. 6 Ga niet zelf met een nagelschaartje of nagelknipper aan de rand van de teennagel wroeten. Hierdoor kunnen infecties ontstaan.

Hoe ontstaat een ingegroeide teennagel?

Behandeling van een ingegroeide teennagel

Bij zwelling, een rode kleur van de huid en pijn

door huisarts of chirurg

klachten, is er sprake van een ingroeiende teen-

Indien de nagel reeds is ingegroeid, dan zal er

nagel. Wordt er te lang mee door gelopen dan

een meer ingrijpende behandeling noodzakelijk

kan er een infectie optreden en ‘wildvlees’ en pus

zijn. Deze behandeling zal door de huisarts of

ontstaan. De ingroeiende nagel gaat na verloop van

chirurg gedaan worden. De behandeling hiervan

tijd over in een ingegroeide nagel. Wacht niet te

kan bestaan uit een wigexcisie of een ‘partiële

lang, hoe langer de teennagel ingroeiende is, hoe

nagelextractie met fenol’.

lastiger de behandeling en des te meer complicaties

Bij de wigexcisie geeft de huisarts/chirurg eerst

PodoCure praktijk. Het kompas, Ooitas 11, 4617 LT Bergen op Zoom.

kunnen er ontstaan.

twee verdovende prikken in de basis van de grote

Stolmedklinieken, van Wesemalestraat 13, 4715 BA Rucphen. Telefoon: 06-18075182 of 0165-343434

Dru 20131030  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you