Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

M O E R D I J K S E

25 SEPTEMBER 2013 WEEK 39

Uitgeverij

de

16 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Volg ons via twitter: @MoerdijkseBode

IS VAN DER WALSTRAAT DE LEUKSTE STRAAT?

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

INTERACTIEVE EXPOSITIE IN DE SCHUUR

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

F a i r y Ta l e s Kerstpakketten

Neerloopweg 28, Breda 076-7851649 fairytales-breda@live.nl

A59 dicht tussen Sabina en Fijnaart

2000 euro voor Determinato Klundert

MOERDIJK - Rijkswaterstaat voert van donderdag 26 september 21.00 uur tot vrijdag 27 september 06.00 uur onderhoud uit aan de A59. Tijdens deze werkzaamheden is de A59 dicht van knooppunt Sabina tot afrit 24 Fijnaart. Rijkswaterstaat verwacht hierbij nauwelijks verkeershinder. Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden. Mocht dat zo zijn dan worden ze opnieuw ingepland. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben. zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail.

KLUNDERT - Muziekvereniging Determinato uit Klundert is verrast met een cheque van 2000 euro van de VriendenLoterij. De vereniging won de derde prijs tijdens de Nationale Belweken. In totaal deden 120 clubs en verenigingen uit heel Nederland mee. Determinato heeft al een bestemming voor de 2000 euro gevonden. De vereniging heeft een ‘Muziekspeeltuin’ waar kinderen vanaf 6 jaar op speelse wijze leren om te gaan met instrumenten. Vanaf 8 ĂĄ 9 jaar stromen ze door naar de ‘Muziekfabriek’ waar de kinderen echt muziek leren maken. Instrumenten om dit te kunnen realiseren zijn vaak duur, vandaar dat dit geld heel goed van pas komt.

BMW gestolen na ippermethode

Aanpak ďŹ etsen op voetgangersgedeelte

KLUNDERT - Uit de Walstraat in Klundert is vorige week een witte BMW M3 gestolen.De 38-jarige eigenaar van de wagen met kenteken 88ZDFS zag hoe zijn auto van de parkeerplaats werd meegenomen en is nog achter de dieven aangereden. Hij verloor de daders uit het oog toen zij richting Zevenbergen verdwenen. De autosleutel werd ontvreemd door een woninginbraak. De dieven kwamen binnen met de ippermethode. Bij het ipperen steekt de inbreker een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee steekt hij de schoot terug, waardoor de deur open gaat. Dit ipperen is te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen.

ZEVENBERGEN - De gemeentelijke BOA’s (buitengewone opsporingsambtenaren) gaan strenger optreden tegen het ďŹ etsen op de Noord- en Zuidhaven van het centrum van Zevenbergen. Dit afgesloten gedeelte is aangeduid als voetgangersgebied; het is uitsluitend toegestaan om te ďŹ etsen buiten de openingstijden van de winkels. Er wordt tijdens de openingstijden van de winkels nog vaak geďŹ etst op het voetgangersgedeelte. Dit is storend voor veel bezoekers en winkeliers van het HaventracĂŠ en Markt in Zevenbergen en heeft al diverse keren geleid tot een (bijna) ongeval. Dat is de reden dat er vanaf heden strenger wordt opgetreden.

3628,35 euro voor KWF Kankerbestrijding FIJNAART/HEIJNINGEN - De collecte voor de Nederlandse Kankerbestrijding (KWF) in Fijnaart en Heijningen heeft in de maand september 3926,35 euro opgebracht. Met het geld dat de collectanten hebben opgehaald, blijft KWF Kankerbestrijding zich inzetten voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Wie de collectant heeft gemist kan alsnog een gift overmaken op giro 26.000 t.n.v. het KWF kankerbestrijding te Amsterdam. De KWF afdeling Fijnaart en Heijningen (mevrouw Moerland en mevrouw Nieuwenhuizen) danken iedereen voor zijn/haar bijdrage aan de collecte. Voor meer informatie: www.kankerbestrijding.nl

Mogelijkheden tot aangepast bewegen MOERDIJK - Een aantal jaren geleden had de beweeggroep Aangepast Bewegen Moerdijk nog 23 leden, nu is dat aantal fors afgenomen. Aangepast Bewegen Moerdijk werd in het leven geroepen door mensen met astma en COPD. Zij hadden klachten van kortademigheid en vermoeidheid bij inspanning, maar konden na een periode begeleiding door een fysiotherapeut weer sporten. Heb je klachten waardoor sporten bij een sportvereniging niet lukt, maar aangepast bewegen wel, kom dan eens vrijblijvend kijken/meedoen op woensdag van 20.00 tot 21.00 uur in Sporthal De Borgh in Zevenbergen. Vraag naar Leendert Tissink.

KLUNDERT – De 100 vrijwilligers van het Jongerenwerk Moerdijk hadden zaterdag alles uit de kast gehaald om een mooi Ontpop festival te organiseren in de wijk Moye Keene. Zij hebben hun werk niet voor niets gedaan omdat heel veel jongeren, en ook ouderen, op het festival afkwamen. De bezoekers genoten van muziek en dans op vier podia en de Parochiebar deed goede zaken. Lees elders verder in deze Bode. FOTO TIES STEEHOUWER

Bewoners voor dilemma: investeren in leefbaarheid of Moerdijk-dorp opheffen

28 september Dress Red Day in Klundert

Toekomst van kern nog ongewis MOERDIJK - Inwoners van de kern Moerdijk zijn verdeeld over de toekomst van hun dorp. Dat bleek donderdagavond op de bewonersbijeenkomst in de Ankerkuil. Aanleiding voor de bijeenkomst was het advies van een commissie onder leiding van ex-minister en oud-burgemeester van Breda Ed Nijpels op het conceptplan ‘Havenstrategie: ‘Port of Moerdijk 2030’. DOOR PETER HOUTEPEN In dat concept, dat een dag eerder werd gepresenteerd, staan plannen om het havengebied van Moerdijk verder te ontwikkelen, het Logistiek Park Moerdijk incluis. Discussie Door die plannen lijkt een mogelijke ophefďŹ ng op handen van het nabijgelegen dorp Moerdijk, dat zo’n 1100 inwoners telt. Burgemeester Jac Klijs, donderdag aanwezig op de bijeenkomst, verklaarde blij te zijn met de grote opkomst in de Ankerkuil. De discussie ging (en gaat) vooral over investeren in de leefbaarheid van Moerdijkdorp, dan wel bezien wat het betekent

om de kern op te heffen. Voor wat dat laatste betreft lijken best wat inwoners daar open voor te staan, mits er een goede (verhuis)vergoeding komt. Anderzijds zijn mensen die hun huis al te koop hadden staan bang dat ze die nu niet meer verkocht raken. Eind oktober volgt een nieuwe bijeenkomst. Op maandag 30 september wordt overigens een avond belegd voor de overige inwoners van de gemeente Moerdijk over de Havenstrategie. Die vindt plaats in de Niervaert in Klundert. Mogelijkheden De afgelopen tijd hebben verschillende onderzoeken inzicht gegeven in de mogelijkheden die er zijn weggelegd voor de

ontwikkeling van het zeehaven- en industrieterrein van Moerdijk als tweede economische motor van Brabant en vierde zeehaven van Nederland. De resultaten van die onderzoeken zijn opgenomen in de concept- Havenstrategie: ‘Port of Moerdijk 2030’. Een commissie onder leiding van Ed Nijpels onderschrijft de potentiĂŤle mogelijkheden van het gebied, maar heeft hierbij de kanttekening geplaatst dat de leefbaarheid van de kern Moerdijk dan wel op het spel staat. Een en ander was aanleiding voor de bewonersbijeenkomst, een dag later, in de Ankerkuil. Lees meer op pagina 3 van deze Bode.

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

Bij deze Bode Autostad. De enige echte autodealerkrant van West-Brabant. -ETDEZEWEEKOAs-AAKKENNISMET#INDY)*ZENBRANDTs!LLRENTAUTOVERHUURKIESTVOORDE AUTONIEUWS UIT DE REGIO LOKALEDEALERs.ISSAN#UBE/UTSIDETHEBOXs"ELONA/UD'ASTELEN!UTO"ORCHWERF

OCCASIONS EN NOG VEEL MEER!

autostad ROOSENDAAL

I

BERGEN OP ZOOM

Luxe Bakkerij

Nagelkerke

SPELT BROODJES ZACHT 5 voor

â‚Ź 1,75

BIJ AANKOOP VAN ₏ 12,50 OF MEER: GRATIS 10 BROSSE EIERKOEKEN 1RRUGKDYHQ=HYHQEHUJHQ‡7HO

KLUNDERT - Op 29 september is het Dress Red Day. Op die dag roept de Hartstichting alle vrouwen op om iets roods te dragen om zo samen aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten; wereldwijd doodsoorzaak nummer ĂŠĂŠn bij vrouwen. Nog te weinig mensen zijn zich bewust van de ernst en urgentie van hart- en vaatziekten. In samenwerking met deelnemende K.O.K. winkeliers (herkenbaar aan Hartballonnen en Hartstichting vlaggen) kleurt Klundert rood op zaterdag 28 september. In het rood geklede vrijwilligers van de Hartstichting afdeling Klundert delen op deze dag aan het winkelend publiek promotiematerialen uit.

Fatimadag in Zevenbergschen Hoek ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op zondagmiddag 13 oktober zal het mooie beeld van O.L.Vr. van Fatima dat in Moerdijk stond haar nieuwe standplaats krijgen in de H.Bartholomeus kerk in Zevenbergschen Hoek. De aanvang van deze plechtige eucharistieviering is om 14.30 uur. Aanmelden voor deze kleine bedevaart kan bij verschillende personen tot 7 oktober: L. Botermans op telefoonnummer 0164-68 68 19 of M. de Klerck via telefoonnummer 0167-50 28 81. Opstapplaatsen zijn er in Bergen op Zoom, Halsteren, Lepelstraat en Steenbergen. Het vertrek is om ongeveer 12.15 uur; de terugreis is voorzien om ongeveer 18.00 uur.


BIJ

ZONDAG

JAN VAN SUNDERT

GEOPEND

uur /M 17.00 T 0 .0 1 1 VAN

WANDCLOSET Sphinx compleet met Geberit inbouwreservoir, softclosezitting & bedieningspaneel

van €584

VOORDEELPRIJS €289 Bij aankoop van een badkamer, MAATWERK IS STANDAARD BIJ JAN VAN SUNDERT, ELKE SAUNA IS TE MAKEN NAAR UW WENSEN!

VANAF €2.385

VOORDEELPRIJS €2.495

CADEAU COMPLEET

BADKAMER Black & White compleet zoals afgebeeld

BADKAMER SIGNATURE X Compleet met inloopdouche, thermostatische stort doucheset, douchegoot, badmeubel, wastafelkraan en wandclosetcombinatie van €4.920

(excl. wand- & vloertegels)

van €7.995

VOORDEELPRIJS €5.995

SUPER DEAL

WANDCLOSET

1001 soorten tegels & natuursteen

Vloertegels 80x80cm nu vanaf

Vloertegels 60x60cm nu vanaf

Bij aankoop van een keuken,

30% KORTING*

95 €27, per m

op keukendelen

2

95 €16, per m 2

Leisteen MODERNE KEUKEN met spoeleiland (eiland) compleet met apparatuur 20 kleuren leverbaar en op maat te maken

KEUKEN IN VANILLE afm. 300x270cm compleet met apparatuur 5 kleuren leverbaar en op maat te maken

van €7.544

van €11.089

VOORDEELPRIJS €5.950

40x60cm nu vanaf

Wandtegels 25x33cm nu vanaf

+

GRATIS MONTAGE*

Garagetegels € 7,95 per m 30x30cm nu vanaf

*

2

95 €29, per m 2

95 €14, per m 2

Bij aankoop van tegels,

*

GRATIS e 2

ELKE 10 M

VOORDEELPRIJS €6.995

4500m2 showroom, méér dan 300 keuken- en badkameropstellingen Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur *vraag naar de voorwaarden in de showroom.

www.janvansundert.nl


ACTUALITEIT

Havens trategie 2030 moet vooral duidelijkheid brengen

‘Geen afscheid van kern Moerdijk’ MOERDIJK – Afgelopen woensdag is het conceptrapport Havenstrategie 2030 nader toegelicht. De nota moet duidelijkheid brengen over de ontwikkelingen van de Zeehaven Moerdijk, met inbegrip van het Logistiek Park Moerdijk (LPM). De duidelijkheid betreft vooral de kern Moerdijk, die door de mogelijke uitbreidingen van het havengebied in de verdrukking komt. DOOR CEES VAN DER BURG De afgelopen tijd hebben diverse onderzoeken inzicht gegeven in de mogelijkheden, die zijn weggelegd voor de ontwikkeling van het Zeehaven- en Industrieterrein van Moerdijk als 2e economische motor van Brabant en 4e zeehaven van Nederland. De sterke punten zijn daarin de ligging aan water, wegen, spoor en buisleidingstraat. Mede hierdoor ontstaat een complementaire functie voor de Europese havens, zoals Rotterdam en Antwerpen. Toekomstvisie In opdracht van de gemeente Moerdijk, de Provincie Noord-Brabant en het Havenschap Moerdijk en in samenwerking met een groot aantal belanghebbenden en betrokken organisaties heeft dit geleid tot een eenduidig beschreven toekomstvisie. Een visie waarin de balans is gevonden tussen economie, mensen en de omgeving. Onderdelen van het conceptrapport werden toegelicht door de stuurgroep, bestaande uit Jac Klijs (burgemeester gemeente Moerdijk), Jaap Kamp (wethouder gemeente Moerdijk), Yves de Boer en Bert Pauli (gedeputeerden provincie Noord-Brabant), aangevuld met Ferdinand van den Oever (directeur Havenschap Moerdijk).

Beperking Op verzoek van genoemde instanties heeft een commissie, onder leiding van Ed Nijpels, advies uitge-bracht op de Havenstrategie. De commissie, met verder Marike van Lier Lels en Pieter van Geel in de gelederen, onderschrijft de kijk op de potentie van het Zeehaven- en Industrieterrein, maar zet vraagtekens bij de ontwikkeling in relatie tot het dorp Moerdijk en stuurt aan op een maatschappelijke discussie over de toe-komst daarvan. “De aanwezigheid van het dorp brengt een aanzienlijke beperking voor huidige en toekomstige bedrijfsactiviteiten met zich mee. Met name de op termijn noodzakelijke ontwikkeling van de Roode Vaart reserve zal forse inpassinginvesteringen vergen”, aldus de Commissie van Advies. Doodsteek Met andere woorden, de aanleg van de insteekhaven Roode Vaart zou de doodsteek voor Moerdijk-dorp kunnen betekenen, zeker in combinatie met de ontwikkeling van het LPM. Het streven om de economische potenties optimaal te benutten en de maatregelen om het dorp leefbaar te houden, staan in feite lijnrecht tegenover elkaar. De commissie adviseert daarom een principiële en fundamentele discus-

De stuurgroep, bestaande uit (van links naar rechts) Jaap Kamp, Bert Pauli, Jac Klijs, Yves de Boer en Ferdinand van den Oever, presenteerde vorige week de Havenstrategie 2030.

sie te voeren, opdat duidelijkheid over de toekomst ontstaat. Leefbaarheid Burgemeester Klijs reageerde hierop als volgt: “Zowel uit oogpunt van leefbaarheid als uit economisch perspectief is er geen

noodzaak om afscheid te nemen van de kern Moerdijk als volwaardige woonkern. Met het geplande investeringspakket en het plafond in de milieubelasting zijn we van mening dat we het dorp wel degelijk een perspectief kunnen bieden als woonkern. Bovendien betekent een dergelijke

discus-sie nogal wat. Het raakt de basis van het dagelijks leven van mensen. Dat doe je niet zo maar.” Het volledige conceptrapport en de andere documentatie zijn terug te vinden op www.moerdijk.nl.

Bewoners enthousiast aan de slag

Wordt de Walstraat de leukste straat van Nederland? KLUNDERT – Om de leukste straat van Nederland te worden kregen de bewoners van de Walstraat zaterdag drie opdrachten te verwerken: organiseer een creatieve barbecue, maak een straatlied op een bekend wijsje en organiseer een uniek straatfeest. En dat alles binnen drie uur. Komende dinsdag krijgen ze te horen of hun straat heeft gewonnen. De mooiste straat van Noord-Brabant zijn ze al.

De Walstraat is al heel lang een van de gezelligste straten van Klundert. Zo zijn er foto’s bekend van de straat, genomen in augustus van 1945, waarop te zien is dat men toen al, ter gelegenheid van de bevrijdingsfeesten, de straat versierd had en voorzien van een prachtige erepoort. De bewoners weten natuurlijk zelf al heel lang dat ze de leukste straat van Nederland zijn maar ze wilden dat nu wel eens bevestigd zien zodat ze zich opgaven voor de verkiezing van de leukste straat van Nederland. Ze motiveren hun aanmelding als volgt: “zoals iedereen weet is de Walstraat echt het leukste straatje van de Klundert. Niet alleen ziet het er gezellig uit, maar met de buren is het nog gezelliger. Als het weer het toe laat, zit iedereen met een versnapering buiten. De volwassenen, kindjes en zelfs de hondjes kunnen het heel goed met elkaar vinden. Soms onder begeleiding van muziek en een vuur korf, is het super vertoeven en wonen hier, en hebben we geen zin om te koken, dan komt er uit elk huisje wat lekkers of word de BBQ aan gezet.”

Opdrachten Om kans te maken te worden gekozen tot de leukste straat van Nederland moest er zaterdag heel wat uit de kast worden gehaald. Tot tien uur hadden de bewoners van de straat op hete kolen gezeten omdat ze dan pas, via een mail, hun opdrachten kregen. Dat waren er dit jaar liefst drie: Zoek zoveel mogelijk dingen om een BBQ te houden, maak een liedje over jouw straat op een bekent wijsje en organiseer een straatfeest waar ook andere straten hun voordeel mee kunnen doen. Omdat het zaterdag burendag was, was de eerste opdracht snel bekeken. De groep die de tweede ging uitwerken koos voor het liedje Brabantse nachten zijn lang maar dan met de tekst “Walstraatse nachten zijn lang. We komen maar langzaam op gang, enz. “ Dat langzaam op gang komen was er zaterdag niet bij omdat de opdrachten in krap 3 uur moesten worden uitgevoerd en gedocumenteerd doormiddel van filmpjes, foto’s en tekst. Vooral voor de digitale mensen in de straat werd het stressen om al het materiaal voor 13.00 uur over te seinen. Dat lukte maar net omdat op het laatste moment de verbinding stokte. Dat het in de

Eerst werd er een plan van aanpak gemaakt.

Walstraat goed wonen is bewijst Maarten Knook en zijn gezin. Hij woont er al 50 jaar en zou er voor geen goud weg willen. Veel-

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

DOOR TIES STEEHOUWER

Volg ons op Twitter: @MoerdijkseBode.

PAGINA 3

FOTO TIES STEEHOUWER

vuldig werd zaterdag het glas geheven op de goede afloop van de competitie om de titel leukste straat van Nederland. Op dins-

dag 1 oktober viel de beslissing maar dat was te laat voor deze editie van de Moerdijkse Bode.


HOT STONE MASSAGE? 2minutes2book.nl

Aanleg, onderhoud en reparatie van:

Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nachten van 8 tot 10 oktober op het traject Lage Zwaluwe - Roosendaal een slijptrein. Woont u in Zevenbergschen Hoek of Zevenbergen in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

ÇŒÄ‚ĆšÄžĆŒÄšÄ‚Ĺ?ĎŽĎ´Ć?ĞƉƚĞžÄ?ÄžĆŒ ĨĞĞĆ?ƚĞůĹ?ĹŠĹŹÄžOPENING ǀĂŜĂĨĎ­ĎŹÍ˜ĎŻĎŹƚŽƚĎ­Ď˛Í˜ĎŹĎŹĆľÍ˜ KĹśÄšÄžĆŒŚĞƚĹ?ĞŜŽƚǀĂŜĞĞŜ ÄšĆŒÄ‚ĹśĹŹĹŠÄžÍ˜dĹ?ŊĚĞŜĆ?ĚĞ ŽƉĞŜĹ?ĹśĹ?ŏƾŜŜĞŜĹŹĹ?ĹśÄšÄžĆŒÄžĹś Ĺ?ĆŒÄ‚Ć&#x;Ć?Ĺ?ÄžĆ?Ä?ŚžĹ?ŜŏƚÇ Ĺ˝ĆŒÄšÄžĹśÍ˜

- Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen.

foto: Peter Honig

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/vernieuwing Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

info@broeren-bv.nl www.broeren-bv.nl

GRATIS MEUBELEN hebben wij niet! MAAR WEL 1000 M2 NIEUWE, GEBRUIKTE EN B-KEUZE MEUBELEN

Frijters Feestshop

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 06-51178676 Openingstijden:

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

SPATADEREN

Geerkade 3 ĆŠĞŜͲ>ÄžĆľĆŒ нϯϭ͞ϏͿϳϲͲϳϲώϏϰϰϏ Ĺ?ĹśÄ¨Ĺ˝Î›Ä¨ĆŒĹ?ĹŠĆšÄžĆŒĆ?ĨĞĞĆ?ĆšĆ?ĹšĹ˝Ć‰Í˜ĹśĹŻ Ç Ç Ç Í˜Ä¨ĆŒĹ?ĹŠĆšÄžĆŒĆ?ĨĞĞĆ?ĆšĆ?ĹšĹ˝Ć‰Í˜ĹśĹŻ

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

ALLE BEHANDELINGEN ZIJN MOGELIJK

Het dermatologisch centrum is een door het ministerie van VWS erkend gespecialiseerd medisch centrum voor

GELDIG T/M 28-9

BESTELLEN VIA INTERNET OF WHATSAPP: 06 40 98 17 26

11.

E D INCL. BBQ, THUISBEZORGD EN OPGEHAAL BORDEN, BESTEK E.D.

80

% 98 > SLAVINKEN ndvlees ½KG 1. RUNDERGEHAKTru100 25% > 98 BOOMKORTING MAGERE RUNDERLAPPEN ½KG 2. STAMMETJES > 48 RUNDERHAMBURGERS SPEKLAPJES 98 1KG 3. 4 halen

HELE MAISKIP 1KG 75ST. 22.50 100ST. 32. 150ST. 42.50

50

3.

LEKKER LATEN GRILLEN 'S MORGENS GE-APPED, 'S AVONDS WARM OPHALEN

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL/MADE

3 betalen

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING â‚Ź 1.50 bÄł afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | PrÄłs- en tekstfouten voorbehouden

/("'%('$,(&*)$ /#'%'*'()$!$ /$%+(*"'"('+'+$)%&'( /%#("'%('$+%%''%)'+)$ /%&') /"('+%%'!"$+) (

dermatologie en flebologie.

9HU]HNHUGELM9*=" 'DQNXQWX]RQGHUZDFKWOLMVWWHUHFKW

De behandelingen worden door de verzeke ring +'%.%"($.!$*.$'*!" !(

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

www.dermcentrum.nl


ACTUALITEIT

Veel belangstelling van mensen boven het Hollands Diep

Column

Eerste paal voor Kloosterblokje IV WILLEMSTAD - Onder aanvoering van wethouder Cors Punt van de gemeente Moerdijk waren vier mannen en een vrouw nodig om symbolisch de eerste paal te slaan voor de wijk Kloosterblokje IV in Willemstad. In deze wijk moeten in totaal 100 woningen komen die in drie fases worden gebouwd. De verkoop van de woningen van de eerste fase is al enige tijd bezig en eerdaags begint de verkoop van de tweede fase.

Eugène de Kok

Massaprotesten Als je de berichten moest geloven, zou het een heet weekendje worden met een demonstratie tegen de bezuinigingen van de SP en consorten in Amsterdam en een - ik citeer Geert Wilders - massaprotest van de PVV in Den Haag tegen premier Mark Rutte en ‘zijn PvdA-vriendjes’, die ‘de economie kapot maken’. Van een Nederlandse lente lijkt echter nog geen sprake. Op Emile Roemer kwamen zaterdag zo’n 4000 mensen af. Wilders zei in zijn speech dat hij de opkomst ‘fantastisch’ vond, maar zag dat de massa het had laten afweten. Volgens de PVV luisterden zo’n 2000 mensen naar de oppositieleider, maar de politie kwam niet verder dan de helft. Volgens de opiniepeilingen staat een handjevol Nederlanders nog achter de regering, maar er is blijkbaar ook maar een handjevol mensen dat het zo slecht vindt dat ze met spandoeken de straat opgaat. Waarom het stuwmeer aan tegenstanders het zaterdag liet afweten? Het is gissen, maar wellicht zijn dit soort protesten niet meer van deze tijd. Wie zich een vol Malieveld of Museumplein wil herinneren, moet diep graven in zijn geheugen. Waar social media in 2010 in landen als Egypte en Tunesië werden gebruikt om demonstranten naar locaties als het Tahrirplein in Caïro te krijgen, lijken Twitter en Facebook dat hier juist in de weg te staan. Nederlanders spuwen hun gal liever achter hun laptop of de net aangeschafte iPad. Niemand ziet je, het scheelt een paar uur reizen en je hoeft niet met een lullig bordje met ‘basta’ of ‘pleuro op’ rond te sjouwen. Misschien is er nog een andere reden. Aan de ene kant heb je opiniepeilers die week na week laat zien dat de Nederlanders ontevreden zijn, maar er is ook het eerder deze maand verschenen World Happiness Report. Op basis van zaken als gezondheid, de vrijheid om keuzes te maken, de hoeveelheid corruptie én het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking wordt een ranglijst gemaakt van de gelukkigste landen ter wereld. Nederland staat op plaats vier. Misschien zijn we toch niet zo ‘woest’ als Roemer en Wilders beweren?

De aanloop naar deze eerste paal duurde liefst acht jaar omdat Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen in 2005 al de grond kocht op de hoek van de Noordlangeweg en het Steenpad. Van Wanrooij zocht contact met woningbouwvereniging Brabantse Waard en samen gaven zij de opdracht om het plan te realiseren. Quadrant Architecten uit Zevenbergen ontwierp de woningen.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Moerdijkse Bode Moerdijkse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Cees van der Burg, Ties Steehouwer Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Met vereende krachten ging de eerste paal de grond in.

DOOR TIES STEEHOUWER

Plan Het plan bestaat uit rijtjeshuizen, hoekwoningen, twee onder een kappers en half vrijstaande woningen. Daarnaast zijn er acht grote stukken grond voorzien voor de bouw van zogenaamde ‘Ruimte voor ruimte’ woningen. Ook komen er enkele levensloopbestendige woningen, uitgevoerd W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

in rode baksteen met rode pannendaken. De bovenzijde van de woningen wordt wit. De stijl wordt ‘architectuur met een knipoog naar het oude Willemstad’ genoemd. Uniek Wethouder Cors Punt noemde het plan uniek omdat de woningen verrijzen dichtbij het historische centrum van Willemstad, maar ook dicht bij het open landschap van Noordwest Brabant. Van de 41 woningen in de eerste fase zijn er nu negen verkocht. Om kopers over de streep te trekken kan men gebruik maken van het systeem duokoop. Hierbij wordt alleen het huis gekocht en de grond gehuurd. De kopers hebben met dit systeem 33% minder hypotheek nodig. Voor de grond moet dan wel maandelijks huur worden betaald. Later kan men dan alsnog over gaan tot het kopen van de grond.

FOTO TIES STEEHOUWER

Kopers Niet alleen waren er bij het slaan van de eerste paal veel mensen aanwezig die direct betrokken zijn bij de realisatie van de woningen, maar ook mensen die al gekocht hebben. Een kleine vragenronde leert dat er veel mensen van boven het Hollands Diep gekocht hebben. Vooral voor Rotterdammers, of mensen die in de Maasstad werken, blijkt wonen in Willemstad erg aantrekkelijk te zijn. Volgens Ruud van de Boom van Brabantse Waard is er veel vraag naar de te bouwen huurwoningen in het plan Kloosterblokje IV. Wethouder Cors Punt vertelde dat hij bij de verkoop van de woningen zo zijn twijfels had. “Het is een prachtig project, met het juiste product voor de juiste prijs. Maar ik heb toch mijn zorg over de verkoop van de woningen.”

Interactieve fotografie in De Schuur

Puzzel week 39 De oplossing van deze puzzel is in week 40 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

ZEVENBERGEN – In het afgelopen weekeinde werd in Theater de Schuur te Zevenbergen de expositie ‘Fotografie van toen, nu en straks’ gehouden. Behalve kijken kon het publiek ook zelf in actie komen. De inspirerende expositie was tot stand gekomen onder auspiciën van de ‘Werkgroep exposities’ van de Stichting Cultuur Moerdijk. Behalve informatie verkrijgen over allerhande fototechnieken kon men zelf ook in actie komen en een en ander uitproberen. Een apart gedeelte van de expositie was toegespitst op de toekomstige inrichting van het Zevenbergse centrum, met name op de mogelijke aanleg van de haven. Aan de hand van (oude) foto’s, onder andere van Wim Meulblok, werd een goed beeld verkregen van de haven toen en nu. Voor de toekomstplannen kon het publiek eigenhandig wensen kenbaar maken. FOTO CEES VAN DER BURG PAGINA 5


KORT BEDRIJVIG

Gezamenlijke presentatie wethouders over veranderingen in de zorg

Taxatie en restauratie in de ‘Mensen moeten eigen verantwoordelijkheid herontdekken’ Shakerstore in Fijnaart ZEVENBERGEN - Koning Willem-Alexander had het tijdens de Troonrede onder andere over een participatiesamenleving. Hij verwees daarbij naar de veranderende rol die overheid en burgers krijgen toebedeeld. De wethouders van Halderberge, Rucphen, Roosendaal, Moerdijk en Zundert noemden het in Rucphen tijdens een gezamenlijke presentatie van de veranderingen in de zorg ‘het herontdekken van de eigen verantwoordelijkheid’. Om deze theorie om te zetten in de praktijk verschijnt 12 weken lang in de Bodes van betreffende gemeenten een uitleg die de titel ‘Goed voor elkaar’ heeft meegekregen.

FIJNAART - In het kader van de jaarlijkse oogstfeestdagen is er een bijzonder ‘gevuld’ aanbod samengesteld. Het start al op zaterdag 28 september met een inloop voor de ANTIEK OF NIET taxatiedag. Ieder ingebracht stuk wordt tegen een geringe bedrag, beoordeeld naar herkomst, stijlperiode en waarde. “Net als vorig jaar horen we graag de verhalen achter het schilderij van zolder gehaald of het halssnoer dat al generaties door familie gedragen wordt”, aldus Yvonne Langbroek, eigenaresse van de Shakerstore in Fijnaart. De belangstelling was vorig jaar zo groot dat het nu zo georganiseerd gaat worden dat vooraf aanmelden mogelijk is. Het spontaan binnenstappen voor Antiek of Niet blijft en is vanaf 12.00 uur. De ervaren schilderijenrestaurateur, de heer Manschot zal deze dag aan het werk te zien zijn. Bezoekers kunnen met vragen en voor advies gebruik maken van zijn expertise. Presentatie van en afspraken betreffende het aanbod van creatieve workshops, allen met een link naar natuurlijke materialen, zal plaatsvinden op zaterdag 5 oktober. Hiervoor kunt u ook zonder persoonlijke uitnodiging of vooraf aanmelden, vanaf 10.00 uur binnenstappen in de shakerstore aan de Eerste Kruisweg 8 in Fijnaart. Shakerstore, Eerste Kruisweg 8, Fijnaart.

Les Bon Vivants FIJNAART - Op maandag 16 september zijn onder leiding van dirigent Peter Meijers de mannen van Les Bon Vivants naar Zaltbommel afgereisd om een optreden te verzorgen voor opvarenden en personeel van hospitaalschip MS Prins Willem-Alexander.

De wethouders gezamenlijk voor het Dienstverleningscentrum in Rucphen, waar ze hun visie over de grote veranderingen in de zorg toelichtten. Op de voorgrond John van Hal (Rucphen), achter van links naar rechts Kees Jongmans (Roosendaal), Frans Fakkers (Moerdijk), Marjon de Hoon (Zundert) en Jan Paantjes (Halderberge). Etten-Leur ontbrak met een wethouder. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

DOOR RENÉ BRUIJNINCX Etten-Leur, dat ook meedoet, ontbrak op de bijeenkomst in het Dienstverleningscentrum in Rucphen met een wethouder omdat Theo Vaes eerder in de week uit eigen beweging opstapte uit het college van Etten-Leur na de ontdekking dat hij gesjoemeld had met zijn declaraties. Regie “De burger die intensieve zorg nodig heeft moet zijn eigen mogelijkheden herontdekken. In feite komt het daar in onze visie ‘Goed voor elkaar’ op neer. De burger moet weer veel meer zelf de regie in zijn leven gaan voeren in plaats van de zorg én de zorgvraag alleen bij de overheid weg te leggen. In het verleden betekende een vraag ook een oplossing die door de overheid bedacht en betaald moest worden. Daar komt dus verandering in”. Zo verwoordde wethouder John van Hal uit Ruc-

phen de wijze waarop de zes samenwerkende gemeenten de visie op hun nieuwe rol van verantwoordelijkheid in de zorg benaderen. “Tot 2015 is het Rijk verantwoordelijk. Daarna nemen wij een aantal taken op het gebied van maatschappelijke ondersteuning over. Het betreft dan de begeleiding, persoonlijke verzorging en dagbesteding. Een veranderende rol voor de gemeenten maar óók voor de burgers.” Wethouder in Roosendaal, Kees Jongmans, voegde daar vaan toe: “We staan voor grote bezuinigingen van wel 25%, maar we praten als samenwerkingsverband wel over een totaal budget van 100 miljoen euro. Dit soort grote projecten moet je dus wel samen doen omdat we afzonderlijk niet alle mogelijke zorg in huis hebben én omdat we al op zoveel terreinen samenwerken dat we weten wat daar de voordelen van kunnen zijn.” Communiceren De Zundertse wethouder Marjon de Hoon

benadrukte tijdens de presentatie vooral dat er nu te veel verschillende zorgverleners in het gezin komen. “We moeten zorgen dat er in de toekomst duidelijkheid komt. Dus moet er één plan per gezin zijn en één regisseur. Dat schept duidelijkheid en vooral ook efficiënter gebruik van de financiële middelen.” En na afloop van de informatiebijeenkomst verwoordde ze nog eens in het kort waar de problematiek om draait: “Als de bewoners van onze gemeenten horen dat ze zelf een grotere rol in hun eigen zorg moeten gaan spelen en dat wij als gemeenten veel meer een voorwaarde scheppende taak krijgen toebedeeld, dan moeten we dat vooral goed communiceren. Want in de buurten en wijken moet het idee groeien dat burgers tot veel meer in staat zijn, dan dat ze nu wel eens denken.” En die gedachte wordt dus vertaald in een 12-delige serie in de Bodes van de betreffende gemeentes met als titel “Goed voor elkaar’. Deze serie is op 18 september van start gegaan.

Ritmisch Koor Rhythm4all

Ritmisch Koor Rhythm4all kan nog versterking gebruiken.

KLUNDERT - Sinds half augustus zijn de repetities van het koor Rhythm4all weer gestart. Vanwege de sluiting van de RK-kerk in Klundert, niet meer in deze kerk maar nu in de aula van RKBS De Rietvest aan de Keenstraat 7 in Klundert.

Het koor is een gemend koor met ongeveer 30 leden die vier en af en toe vijfstemmig zingt. Omdat het koor nu niet meer vast verbonden is aan de kerk in Klundert, gaat het koor zich meer toeleggen op populaire muziek en het organiseren van eigen concerten en concerten in samenwerking met

andere koren en proberen deel te nemen aan muziekfestivals, die door anderen georganiseerd worden zoals bijvoorbeeld “Middelburg Volkoren”. Het koor is voornemens om op een zondag in april een Bloesemconcert te gaan organiseren met vier koren in De Niervaert in Klundert. Toch zal er in de toekomst op verzoek van de Immanuelparochie zeker nog wel een paar keer per jaar een kerkdienst opgeluisterd worden met onze zang. Door deel te gaan nemen aan de buitenkerkelijke activiteiten is het koor bezig het repertoire uit te breiden met populaire werken van hedendaagse en wat langer geleden gemaakte muziek van bijvoorbeeld van De Poema’s met mooie arrangementen van o.a. Jetse Bremer maar ook grote namen uit het verleden zoals, Queen, Abba, Phil Colins, Enya en Andrew Lloyd Webber. Het koor kan nog wat versterking gebruiken en houdt u van zingen schroom dan niet om eens een keertje een repetitie bij te wonen in de aula van De Rietvest. De repetitie is op dinsdagavond en begint om half acht en duurt tot half tien. U bent van harte welkom en in de pauze staat de koffie klaar. PAGINA 6

Een optreden verzorgen voor de zieke en gehandicapte medemensen die genieten van een goed verzorgde en welverdiende vakantie is voor koor en dirigent een dankbare aangelegenheid waar zij zich graag voor inzetten. Het hospitaalschip lag afgemeerd in de haven van Zaltbommel. De leden van Les Bon Vivants werden hartelijk en zeer gastvrij ontvangen door personeel

en opvarenden. De verzorging was uitstekend, het ontbrak de inwendige mens aan niets. De theaterzaal was dan ook goed gevuld met publiek dat zichtbaar genoot van deze gezellige muzikale avond. Het samenspel tussen de zaal en het koor was zeer goed, er werd volop meegezongen en meegedeind. De liedjes werden afgewisseld met de nodige vrolijke anekdotes en moppen van dirigent Meijers. Ook de solisten wisten de aanwezigen weer te roeren met hun zeemansliedjes. Men was bijzonder gecharmeerd van het enthousiaste optreden van Les Bon Vivants. Dirigent en leden werden dan ook namens opvarenden en personeel uitgebreid bedankt voor hun belangeloze optreden van deze avond.

Jagten bij filmhuis Cine7 ZEVENBERGEN - Vrijdagavond 27 september draait Cine7 de film Jagten in Theater de Schuur in Zevenbergen. Het is na het veelbejubelde Festen de tweede succesvolle film van de Deense regisseur Vintenberg. Hoofdrolspeler Mads Mikkelsen won op het filmfestival van Cannes de prijs voor de beste acteur. De film uit 2012 gaat over (vermeend) kindermisbreuk maar eigenlijk is dat onderwerp maar bijzaak in dit drama waarin een hechte gemeenschap een monster met twee gezichten blijkt te zijn. Het griezeligste is dat de meeste mensen in Jagten gewoon goedbedoelende, aardige mensen zijn. Regisseur Thomas Vinterberg doet zelfs tamelijk veel moeite om te laten zien hoe warm de pas gescheiden Lucas door zijn omgeving wordt opgevangen. Hij gaat uit jagen met de mannen en heeft een nieuwe baan op een kleuterschool waar het stoeien nog niet in de ban is gedaan. Maar dat

betekent niets wanneer Lucas plotseling wordt verdacht van misbruik nadat een vijfjarig meisje in een vlaag van boosheid het woord ‘pik’ in de mond neemt. Wat volgt is een sociaal drama waarin begrijpelijke bezorgdheid omslaat in een agressieve heksenjacht. Het meest indrukwekkend is de manier waarop Vinterberg laat zien hoe Lucas zijn broze nieuwe leven plotseling in scherven ziet vallen. Stomgeslagen en vol machteloze woede kan hij niet anders dan zich als een soort martelaar naar de ontluisterende kerstavond in de kerk slepen. Onvergetelijk is de ernstige blik waarmee het kleine meisje de gevolgen van haar onbedoelde uitspraak gadeslaat. Vaak geeft Vinterberg het ogenschijnlijk alledaagse realisme een onverwacht sterke intensiteit mee. De voorstelling in Theater de Schuur begint vrijdag 27 september om 20.00 uur. Reserveren mogelijk via: Cine7@cultuurmoerdijk.nl.

Jaaruitvoering Jeugd en Kunst in de Niervaert KLUNDERT - Op zaterdag 28 september viert vereniging Jeugd en Kunst haar 40-jarig bestaan met een bijzondere jaaruitvoering in de Niervaert te Klundert. Deze avond staat in het teken van het muzikale circus. Vereniging Jeugd en Kunst is in haar 40-jarig bestaan altijd zeer actief geweest met het onderhouden van internationale contacten. Dit resulteerde in vele uitwisselingsconcerten en mooie concertreizen tot in de verre uithoeken van Europa en zelfs daar buiten. Omdat dit een jubileumuitvoering is heeft vereniging Jeugd en Kunst een harmonie uit Duitsland uitgenodigd waar zij al vele jaren goede contacten mee heeft. Voor de pauze zal de Harmonie uit Russheim onder leiding van hun dirigent Andreas Hack een aantal zeer mooie muziekstukken ten gehore brengen, afgewisseld met een op-

treden van illusionist Virgilius uit Fijnaart. Na de pauze zal het orkest van Jeugd en Kunst haar programma ten gehore brengen met daar tussendoor optredens van circus Etoile met een heuse muzikale clown en een hondenrevue. Ook Les Belles Fleurs en Les Bon Vivants zullen dit spektakel opluisteren met een aantal shanties. Na afloop is er een grootse “after-party” voor artiesten en gasten in de foyer en bar van de Niervaert waarbij de Zuid Nederlandse Blaaskapel zal zorgen voor de gezellige muzikale entourage. De jaaruitvoering begint om 19.30 uur in de Niervaert te Klundert. De kaarten zijn telefonisch bestellen op nummer 0168-473517 en op 28 september aan de zaal, maar op = op. Tijdens deze avond zal er een grote verloting worden gehouden met prachtige prijzen. De loten zijn aan het begin van de avond verkrijgbaar bij de entree.


LIEF EN LEED

Familieberichten Als een bloem werd je geplukt Uit dit leven weggerukt Wij geloven in Gods hand Hij heeft jou nu in zijn tuin geplant Daar mag je verder groeien Bij Hem zal je opbloeien Bij ons was je maar even Bij God mag je voor eeuwig leven

Uitvaartverzorging

Joop,

Ria Jongenotter

persoonlijke begeleiding en stijlvolle uitvaart

Dank voor je betrokkenheid bij Fort Sabina.

Tel. 0168 - 403877

Fort Sabina

Dag en nacht bereikbaar. Voor alle verzekeringsmaatschappijen Ook voor budget-uitvaarten

Intens dankbaar voor de onvoorwaardelijke liefde, delen wij u verdrietig mede dat, na een afnemende gezondheid is overleden, mijn lieve man, onze vader, schoonvader, opa en overgrootvader

WWW.RIAJONGENOTTER.NL

Petrus Adrianus Bierkens * Fijnaart en Heijningen, 21 december 1929

† Roosendaal, 21 september 2013

uitvaartverzorging

G. Leeuw

Fijnaart:

Marleen Bierkens - Serroyen Noortje Fijnaart: Chiel en Ankie Bierkens - Hack Jeanette, Noël Marco en Nathalie, Sanne, Nick Zegge: Jan en Nanny Bierkens - Brouwers Lydia en Tony, Romy, Aniek, Floor Mariska Maldegem: Natascha en Kurt Cederic, Diana

Rouwcentra in Steenbergen en Fijnaart Steenbergen e.o.: 0167-566104 Fijnaart e.o.: 0168-462230

Rembrandtstraat 2 4793 AR Fijnaart 0168 465108

Dag en nacht bereikbaar

Voor een uitvaart

www.uitvaartleeuw.nl

overeenkomstig uw wens

Piet ligt thuis opgebaard in zijn vertrouwde omgeving. U bent welkom om afscheid van hem te nemen na telefonische afspraak. De afscheidsdienst zal plaatsvinden op woensdag 25 september om 16.30 uur in de aula van crematorium Zegestede, Ionweg 12 te Roosendaal.

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Gelegenheid tot persoonlijk condoleren na de afscheidsdienst in de condoleancekamer van het crematorium.

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Zevenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 53 02 00 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Willemstad, Standdaarbuiten en Fijnaart. Huisartsenpraktijk De Clundert, Westerstraat 41, Klundert, tel. 0168 401 222, voor inwoners van Klundert. Huisartsenpost Oosterhout, tel. 0162 435 000, voor inwoners van Zevenbergschen Hoek. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Zevenbergen De dienst van Apotheek Zevenbergen (centrum) wordt waargenomen door de Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173 Etten-Leur, tel. 076 502 5650. Apotheek Klundert De Eendracht, Westerstraat 43, Klundert is voor spoedgevallen bereikbaar via tel. 0168 388 190. Tandarts 23 september t/m 29 september: Tandcare Willemstad, tel 0168-472603 30 september t/m 6 oktober: Mondzorg Zevenbergen, telefoon 0168 - 33 13 90 Dierenarts Praktijk Zevenbergen, Kuringen 2a, tel. 0168 324 489. Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thebe Thuiszorg Moerdijk Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Uitleen- en verhuurartikelen in Zevenbergen. Bel: 088-117 32 14 of mail naar zevenbergen@thebe.nl

TANDEN BLEKEN? 2minutes2book.nl

TEGEL DISCOUNT Argon 29, 4751 XC Oud Gastel, Borchwerf 2, 0165 530540

Nieuwe collectie

HOUTTEGELS actie €37.50

Kleine bedragen maken grote verschillen.

incl. btw

HOOGWAARDIGE KWALITEIT gratis plaatsing

PAGINA 7

HOEZO DUUR? BIJ ONS VASTE LAGE PRIJZEN!!! Heeft u al een offerte? Breng deze gerust mee, wij zijn gegarandeerd goedkoper.

Ma. t/m vrij. van 8.00-12.30 u. en van 13.00-17.30u. Zat. van 8.00-16.00 u. www.tegel-discount.nl


Mozart weer in Mauritshuis

Gewonnen prijs Vriendenloterij komt goed van pas

Jeugdafdeling Determinato

WILLEMSTAD - Blazersensemble La Spiritata brengt Bizet en Mozart samen in Mauritshuis Willemstad. Op zaterdagavond 28 september speelt La Spiritata uit Nijmegen een programma met meesterwerken in het Mauritshuis te Willemstad. Een ďŹ jne selectie van bekende nummers uit de Carmen van Bizet voor 9 blazers en contrabas in een prachtig arrangement van Andreas Tarkmann. Gecombineerd met Mozart’s Gran Partita voor twaalf blazers en contrabas echt een meesterlijk programma! Bizet maakt dat je wil dansen op zijn bekende Habanera, de Kaartenaria, de Bloemenaria, de Seguidilla en het beroemde Torerolied. Mozart’s Gran Partita is een uitzonderlijk meesterwerk boordevol fantasie, diepgang, kleur en vakmanschap. De Gran Partita beslaat bijna een uur muziek in een uitzonderlijk, unieke combinatie van muzikale ideeĂŤn en instrumentarium. Bekend is onderstaande tekst - uit het

toneelstuk Amadeus van de Britse toneelschrijver Peter Shaffer - waarin Antonio Salieri het Adagio uit de Gran Partita van zijn aartsrivaal Mozart beschrijft. “Het begin was simpel, bijna grappig. Fagotten en basset hoorns - zoals een roestige squeezebox. En dan plotseling, hoog erbovenuit, een hobo. EĂŠn enkele noot, die bleef hangen tot de klarinet het overnam en het verzachtte tot een verrukkelijke frase. Het was muziek die ik nog nooit gehoord had. Vol van een onvervuld groot verlangen. Het leek of ik de stem van God hoorde.â€? Opera zonder woorden. Muziek om sprakeloos van te worden. Zaterdag 28 september, Mauritshuis Willemstad, Hofstraat 1, aanvang 20.00 uur. Reserveringen/kaarten bij: TAB Willemstad, Raadhuisstraat 4, 4797 AX Willemstad, tel. 0168-472222. Reserveringen/ kaarten bij: Lenie Ozephius, 06-13508110. Naast reserveren is losse kaartverkoop op locatie voor aanvang natuurlijk ook mogelijk.

Prijs Vriendenloterij voor Determinato.

KLUNDERT - Dit seizoen is Determinato weer een nieuwe groep gestart binnen de jeugdafdeling. Aansluitend op de muziekspeeltuin heeft Determinato nu de Muziekfabriek voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar. In deze groep krijgen de kinderen AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming), waarbij ze op een speelse manier door middel van eigentijdse lesmethodes en muziekspelletjes hun eerste stapjes zetten in de muziekwereld. Vanaf het begin leren ze om samen muziek te maken. De eerste maand zijn de lessen geheel vrijblijvend en gratis.

Determinato is hiermee de enige vereniging in Klundert waar kinderen op enthousiaste en motiverende manier kennis kunnen maken met alle mogelijke soorten muziekinstrumenten. Elke woensdagmiddag van 16.30 tot 17.15 uur is de muziekfabriek geopend in de muziekzaal van De Niervaert. Kom gerust eens geheel vrijblijvend kijken, luisteren of meedoen. Iedereen is welkom. Afgelopen woensdag werd Muziekvereniging Determinato tijdens de repetitieavond van het fanfareorkest verrast door de Vriendenloterij met een cheque van 2.000 euro. Deze bonusprijs heeft Determinato

gewonnen doordat ze in de top 3 terecht zijn gekomen van clubs met de meest verkochte loten tijdens de belactie die enkele maanden geleden is gehouden. Juist met de start van wederom een nieuwe groep bij de jeugdafdeling is deze prijs uiteraard wel heel erg welkom. Het zal dus direct besteed worden aan de aanschaf van de nodige muziekinstrumenten voor de jongste jeugdleden. Meer info over de vereniging en haar activiteiten op: www.determinato.nl of op de facebookpagina van Determinato Klundert.

Goed voor elkaar! “Zo Bart, nog even je bekertje melk leegdrinken dan mag je van tafelâ€?. Opa Wout hijst zich voorzichtig overeind en kijkt geduldig toe hoe zijn kleinzoon de melk slokje voor slokje opdrinkt, daarbij zijn opa ondeugend in de ogen kijkend. “Je neemt me weer in de maling jongenâ€?, grapt opa, je laat me weer wachtenâ€?. Bart lacht. Opa is altijd heel geduldig en Bart maakt er een spelletje van om te kijken hoe lang hij opa kan laten wachten. Volgens opa heeft hij een ‘gebruiksaanwijzing’: als je Bart de tijd geeft om het in zijn eigen tempo te doen, is er niets aan de hand. Maar zodra Bart zich een beetje onder druk gezet voelt, kan hij soms heel onverwacht fel reageren, of zich juist omdraaien en stilletjes in een hoekje gaan zitten. Twee keer in de week eet hij tussen de middag bij opa zijn boterhammetje en daar is het altijd gezellig want opa Wout is heel tof en weet altijd leuke dingen te bedenken. Bart is vorige maand 9 geworden en heeft van hem een schaakspel gekregen. Samen spelen ze nu regelmatig een potje en Bart begint het al aardig te leren al lukt het nog niet vaak om te winnen. “U bent een slimmerd opaâ€?, roept Bart als hij schaakmat wordt gezet. Maar opa reageert steevast met het zelfde antwoord: “Alles wat je zegt dat ben je zelfâ€?. Opa Wout is de vader van Jenne en sinds zijn 58e weduwnaar. Tien jaar geleden heeft KLMPHW]LMQYURXZWLMGHQVHHQÂżHWVYDNDQWLHRSGH9HOXZHHHQHUQVWLJRQJHOXNJHNUHJHQ Een dronken automobilist reed hen met hoge snelheid achterop. Beiden werden ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht waar zijn vrouw een paar dagen later overleed aan haar verwondingen. Na bijna twee maanden ziekenhuisopname en talloze operaties was Wout zover dat hij naar een revalidatiecentrum kon. Het herstel verliep moeizaam maar dankzij het doorzettingsvermogen van Wout ging het uiteindelijk een stuk beter. Wel heeft hij er regelmatige pijnklachten aan zijn rug en heup aan overgehouden. Terug naar huis kon niet meer; de woning was veel te groot voor Wout alleen, en de trap bleek een onneembare barrière. Na een paar weken logeren bij Ties en Jenne kreeg Wout uiteindelijk een kleine seniorenwoning toegewezen. Daar was iedereen heel blij mee, maar vooral Wout, want op zijn 60e voelde hij zich zeker nog niet ‘oud’ en zat bomvol ideeĂŤn en energie om weer leuke dingen te gaan doen. Het is vandaag woensdag en dan is Bart ‘s middags vrij. Met opa Wout heeft hij twee potjes schaak gespeeld en de tweede keer heeft hij gewonnen. Opa wil het schaakspel opbergen maar Bart zegt dat hij nog een keer wil spelen. Opa vindt het genoeg geweest en pakt het doosje. Uit protest steekt Bart wat schaakstukken in zijn zak en blijft zeuren dat hij nog een potje wil. Geduldig wijst opa hem terecht: “Kom op Bart, ik vind je nu

Blazersensemble La Spiritata.

DÀHYHULQJ³$OOHVZDWMH]HJWGDWEHQMH]HOI´

ZHOHHQEHHWMHĂ€DXZ´'DQRQWSORIW%DUWKLMVPLMWGHVFKDDNVWXNNHQGRRUGHNDPHUHQ VFKUHHXZWZRHGHQGÂł$OOHVZDWMH]HJWGDWEHQMH]HOI´PHWER]HSDVVHQORRSWKLMQDDU de slaapkamer en gaat op opa’s bed liggen. Eind van de middag komt Jenne haar zoon ophalen. Ze doet dan altijd nog even gezellig HHQÂľEDNNLHÂśPHW:RXWÂł+RLSDSV´EHJURHW]HKHPHQJHHIWKHPHHQGLNNHNQXIIHOÂł9DQ wie is die laptop?â€?, vraagt ze verbaasd, en wijst naar het kleine bureautje. “Wat zou je denken, van mij natuurlijkâ€?, lacht Wout. “Het wordt de hoogste tijd dat ik eens ga leren om daar mee om te gaanâ€?. Jenne kijkt haar vader met grote ogen aan. “Paps, je bent 68, je hebt nog nooit achter een computer gezeten, wat moet je daarmee?â€?. Wout pakt trots een dikke map uit zijn boekenkast. “Kijk moppie, samen met een paar kennissen volg ik een cursus in het buurthuis. Eens per week krijgen we computerles speciaal voor RXGHUHQHQLN]DOMHYHUWHOOHQPHWPLMQEHQLNGHMRQJVWHYDQKHWVWHO´ Jenne schudt het hoofd. “Maar wat wil je daar dan mee? Je hebt al zoveel hobby’s, waar KDDOMHDOGLHWLMGYDQGDDQ"´:RXW]HWWZHHNRSMHVNRIÂżHQHHUHQJHHIW-HQQHHHQGLNNH plak cake. “Zelf gebakkenâ€?, grinnikt hij, “Daar heb ik ook nog tijd voorâ€?. Hij neemt een hapje en legt uit: “Kijk meissie, nu kan ik straks zelf mijn herhaalrecepten bij de huisarts via internet bestellen. Wat dacht je van al mijn afspraken in het ziekenhuis en de fysiotherapeut? Dat gaat veel sneller en gemakkelijker als ik dat via internet kan doen. 9ROJHQGHPDDQGJDDQZHOHUHQKRHLNPLMQUHNHQLQJHQYLDLQWHUQHWLQGHJDWHQNDQ houden. Dat scheelt heel veel rompslomp en papierwerk, ik kan dan veel beter overzicht houdenâ€?. Jenne is nog niet overtuigd. Ze vindt haar vader heel erg eigenwijs, maar Wout wuift al haar bezwaren weg. “Ik heb dan wel last van mijn rug en ik loop mank, maar daarom mankeer ik nog niks tussen mijn oren, ik ben niet dement, ik ben niet gehandicapt. Dat heb ik jullie al vaker uitgelegd. Ik kan heel veel prima zelf. Natuurlijk mis ik mama en haar slimme trucjes in het huishouden, maar ze zou niet anders willen dan dat ik op eigen benen kan staan. Dat ik na alle ellende van operaties en revalidatie weer voor mezelf kan zorgen, heeft me mijn gevoel van eigenwaarde weer teruggegeven. Ik heb kinderen en kleinkinderen en dat geeft me nog heel veel plezier in het leven. Ik ga er van uit dat ik heel veel kan en dat het normale leven gewoon door moet gaan. Wat ik zelf kan, dat doe ik ook zelf. En lukt het me eens niet, ik weet jullie te vinden hoorâ€?. Jenne slaat haar armen om Wout heen, terwijl dikke tranen over haar wang rollen. “Ik vind je zo geweldig pap, ik kan nog veel van je leren. Maar ik wil dat je weet dat we er voor je zijn, voor ons als kind was je er ook altijdâ€?. Wout knikt, “Ja, maar ook als kind moest ik je de vrijheid en verantwoordelijkheid geven om voor jezelf te zorgen. Als ouder is het niet gemakkelijk om je kind steeds meer los te laten, maar kennelijk is dat andersom precies het hetzelfde.â€? Bart heeft in een hoekje van de kamer stilletjes zitten PAGINA 8

luisteren naar het gesprek tussen zijn moeder en opa. Als ze even later afscheid nemen geeft Wout zijn dochter nog een compliment: “Ik ben blij dat je het begrijpt, je bent een NDQMHU´%DUWGUDDLW]LFKLQGHGHXURSHQLQJRPNLMNW]LMQRSDGRRUGULQJHQGDDQHQ]HJW “Opa, alles wat je zegt dat ben je zelfâ€?. Die avond loopt buurvrouw Angela nog even langs. Ze glimlacht als ze hoort hoe Jenne trots het verhaal van haar vader vertelt: “Ja, geweldig hè als je dat met elkaar kunt bereiken. Je weet dat ik vrijwilligerswerk doe in het buurthuis en het lukt ons steeds beter om mensen te mobiliseren zelf dingen op te pakken waarvoor ze zich eerst afhankelijk YRHOGHQYDQDQGHUHQ0DDUJHOXNNLJLVGDWDDQKHWYHUDQGHUHQ9DQXLWRQVYULMZLO ligerswerk hebben we vaak overleg met de gemeente en dan praten we daarover. We denken als samenleving steeds vaker verstandig na over de dingen die we gewend zijn. We moeten meer uitgaan van de eigen kracht van mensen, en meestal is die persoon prima in staat om zelf aan te geven hoe het georganiseerd zou moeten zijn en welke rol hij of zij daar zelf in heeft. Het uitgangspunt moet zijn dat iedereen zoveel mogelijk een normaal leven kan leiden. Soms is het nodig daarin wat te ondersteunen, het liefst natuurlijk door mensen dicht in de buurt want die kennen die persoon het beste. Als er dan toch nog echt professionele hulp nodig blijkt te zijn dan vinden we daar ook een oplossing voor.â€? Jenne knikt, dat is precies het verhaal van haar vader. “Maar als dat dan niet lukt, of mensen weten niet hoe ze dat moeten aanpakken?â€?, vraagt Jenne met gefronste wenkbrauwen. Daar hoeft Angela niet over na te denken. “Als het echt nodig is kan je terecht bij de gemeente. Daar wordt samen bekeken wat niet meer lukt, welke ondersteuning nodig is en waar die vandaan zou kunnen komen. Uit het eigen netwerk of toch een voorziening via de gemeente. Het is handig iemand bij dit gesprek te betrekken, een familielid, een kennis of een vriendin.â€? Jenne denkt aan haar vader, “Mooiâ€?, knikt ze, “Zo ga je op een respectvolle manier om met mensen die nog veel zelf kunnen en je stelt ze daarmee in staat om zo’n normaal mogelijk leven te leidenâ€?.

-HQQH

2SD :RXW

7LHV (YL

%DUW

2PD (YHQYRRUVWHOOHQ/LMQWM H

'HQQLV 3DXOD

2SD *HUULW

'H EXXUYURXZ

$QJHOD

Dit is een rubriek van zes West-Brabantse gemeenten over veranderingen in de AWBZ (langdurige zorg). Per 1 januari 2015 gaat de verantwoordelijkheid hiervoor over van het rijk naar de gemeenten. Wat er voor u verandert, leggen we u twaalf weken uit via de soap ‘Goed voor elkaar’.


DƾůƚĹ?ͲÄ‚ĹŹĹ?Ć?Ä‚ĹŻĎŽĎąĹŠÄ‚Ä‚ĆŒĹ?ÄžĆ?ƉĞÄ?Ĺ?Ä‚ĹŻĹ?Ć?ÄžÄžĆŒÄšĹ?ĹśĚĞĆŒÄžĹśĹ˝Ç€Ä‚ĆšĹ?ÄžǀĂŜƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜĞŜÄ?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžÄšÄ‚ĹŹÄžĹśÍ˜

KĹśÇŒÄžÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÄ?ÄžĆ?ƚĂĂŜĆľĹ?ƚ͗ 

‡ ‡ ‡ ‡ ‡ 

ZĞŜŽǀĂƚĹ?ÄžǀĂŜĚĂŏĞŜÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜĞŜÄ?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžĚĂŏĞŜͿ dĹ?ĹľĹľÄžĆŒÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÍžÇŒĹ˝Ä‚ĹŻĆ?ĚĂŏŏĂƉĞůůĞŜ͕Ĺ˝Ç€ÄžĆŒĆ?ƚĞŏŏĞŜ͕Ĺ?ŽŽƚÄ?ĂŏŏĞŜĞƚÄ?Í˜Íż sÄžĆŒÄ?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ?ĞŜÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻÄ?Ĺ?ŜŜĞŜ͕ͲÄ‚ĹŻĆ?Ä?ĆľĹ?ƚĞŜĆ?ŚƾĹ?Ć?Íż Ĺ?ŜŏĞŜĹŻĹ˝Ĺ˝ÄšÇ ÄžĆŒĹŹÍžÇŒĹ˝Ä‚ĹŻĆ?Ĺ?ŽƚĞŜ͕Ć?Ä?ĹšĹ˝Ĺ˝ĆŒĆ?ƚĞĞŜůŽŽĚĞŜĹ˝Ç€ÄžĆŒĹ?Ĺ?ÇŒĹ?ŜŏĞŜĹŻĹ˝Ĺ˝ÄšÇ ÄžĆŒĹŹÍż /Ć?ŽůĂƚĹ?ÄžÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻĚĞĹ?Ć?ŽůĂƚĹ?ÄžǀĂŜƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜÄ‚ĹŻĆ?Ä?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžĚĂŏĞŜͿ

<Ĺ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC;ŜůÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽĨÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽĨĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x160;

IDJEESL! R P VOOR Vanaf woensdag 25-09-2013

Frankfurters

Bierworstjes

6 stuks.

150 g

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl'HĂ&#x20AC;QLWLHI AFSLANKEN!!!!

6723180(752.(1

1.79

2.29

Ć&#x201D;NieuwstePHWKRGH- > Luxopuncture Ć&#x201D;GEEN Ć&#x201D; HoogsteJOJO-EFFECT slagingspercentage, 90,5% x Hoogste slagingspercentage, 90,5% Ć&#x201D;Wordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! Ć&#x201D; Nieuwste methode -> Luxopuncture x Nieuwste methode -> Luxopuncture Ć&#x201D; Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Ć&#x201D;:HNHOLMNVHHQbehandeling van 20 min. x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG enVBAG RBNG) Ć&#x201D;%HKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijtherapeuten en RBNG Ć&#x201D; 3 behandelingen van 20 minuten x 3 behandelingen STOPPEN van 20 minuten MET ROKEN Ć&#x201D;/X[RSXQFWXUHRRN BURN-OUT x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos Ć&#x201D; Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s en pijnloos x Luxopuncture ook: DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Ć&#x201D; Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE $OOH CHRONISCHE KLACHTEN, QIGONG DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

Duitse bakmixen

Zoute pretzels

Per pak.

200 g

1.29

0.79

Vanaf woensdag 25-09-2013

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN (WWHQ/HXU Bel vrijblijvend voor info of afspraak: 

076-5153143

%HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV (Etten-Leur)

Behandelingen ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds.

WILLEM THE FLOWERMAN Standplaats Kerkhofweg t.o. watertoren in Zevenbergen

DEZE WEEK BIJ THE FLOWERMAN:

ERĘ˝Ę&#x2018;É&#x161; *ODĘ?LɟȾĘ&#x2018;É&#x161;

 ʏ

LED-monitor 23.6"

399.

00

PC

Full HD breedbeeldscherm.

1 TB harde schijf, 4 GB werkgeheugen, AMD Quad core A8 processor met 3.5 GHz, inclusief multitouchpad.

129.00 Wildcamera 5 MP camera voor buiten.

USB-stick 32 GB

14.99

Vers & voordelig!

89.99 * Vanaf woensdag 25-09-2013

46%

goedkop er

ERĘ˝Ę&#x2018;É&#x161; &Ę&#x2022;ʢ\VĘ&#x2039;QÉ&#x20AC;Ę&#x2018;É&#x161;

1.5 kg

van 2.39

1.29

  43%

5É&#x203A;É&#x2021;Ę&#x2018;É&#x161;

goedkop er

Witlof 500 g

YĘ&#x2039;QDÉ&#x2018;Â TOT ZATERDAG OP DE KERKHOFWEG IN ZEVENBERGEN VAN 7.30 TOT 13.00 UUR

Appelen Royal Gala

van 0.69

0.39

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 25-09-13 t/m dinsdag 01-10-13.

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


R U HVUOOR U! E T T C E DIR

Bernardus Wonen heeft per direct beschikbaar:

d n m / p 8 7 7 € vicekosten)

(inclusief ser

Gelegen in het centrum van Oud-Gastel! Gelegen op 1e verdieping 2 slaapkamers Ruime woonkamer met open keuken Ruime badkamer met 2e toilet Aparte ruimte voor wasmachine, droger en opslag > Buitenberging > In steunpunt in het complex worden diverse activiteiten georganiseerd > Nabij supermarkt en bushalte > > > > >

RUIM SENIORENAPPARTEMENT MOLENWEIDE 25 OUD GASTEL APPARTEMENT OP 2E VERDIEPING* SUIKERHOEK 30 STANDDAARBUITEN

nd € 60f5seprv/icm ekosten)

(inclusie

2 slaapkamers Open keuken Ruime badkamer met toilet Complex grenst aan een park Gelegen naast zorgcentrum Blomhof > Op loopafstand van supermarkt > Op enkele minuten rijden van Oudenbosch > > > > >

APPARTEMENT OP BEGANE GROND* SUIKERHOEK 18 STANDDAARBUITEN

2 slaapkamers Open keuken Ruime badkamer met toilet Complex grenst aan een park Gelegen naast zorgcentrum Blomhof > Op loopafstand van supermarkt > Op enkele minuten rijden van Oudenbosch > > > > >

nd € 60f4seprv/icm ekosten)

(inclusie

€ 615 p/mnd > Aparte keuken > Slaapkamer en badkamer > > > >

met toilet op begane grond 2e slaapkamer op 1e verdieping Achtertuin met berging Op loopafstand van supermarkt Op enkele minuten rijden van Oudenbosch

WONING MET ACHTERTUIN* RIDDERZWAM 4 STANDDAARBUITEN * Leeftijd vanaf 55 jaar, maximaal bruto jaarinkomen € 34.229,–

Meer informatie? Bel 0165 34 92 00 Schrijf u in via www.klikvoorwonen.nl


Alles op gebied van mobiliteit en wooncomfort onder één dak. Nu ook in Zevenbergen!

Onze opening vieren we graag samen met u met veel voordeel tijdens onze openingsactieweken t/m 27 september! Gratis tas

Gratis scooterp—abicjk

Gratis 2 jaar wa verzekering

Bij aankoop van een Let’s Go Out rollator

t.w.v. € 189, n aankoop van ee scootmobiel*

Bij aankoop van een scootmobiel*

10 % korting Op wandsteunen uit de Cavere-lijn van Normbau

Kom vrijblijvend proefrijden met een scootmobiel of rollator op ons indoor oefenplein!

2ko0rtin%g

Op een accessoire bij aankoop van een relaxfauteuil

Campagneweg 1 Zevenbergen Telefoon 0168 331 300

Gratis 2e bedbodem

Bij aankoop van een Deron tweepersoonsbed**

Soms bent u met een beetje hulp al enorm geholpen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat u zo comfortabel mogelijk kunt wonen en mobiel blijft. Bezoek onze 500m2 showroom en uniek indoor oefenplein of bel ons voor een persoonlijke afspraak. Stel gerust uw vraag. We helpen u graag! Openingstijden: ma t/m vr 09.30 - 18.00 uur. Zaterdag op afspraak.

Gratis adapter

Bij aankoop van een Omro n bloeddrukmet er

Stel uw wens voorop.

Vermelde aanbiedingen zijn geldig tijdens de openingsactieweken van t/m 27 september 2013. * Niet geldig in combinatie. ** Uitgezonderd hooglaag-carrier, geldt voor de laagst geprijsde bodem.


Brandweerkazerne Moerdijk-haven officieel geopend MOERDIJK - Vrijdagmiddag is de brandweerkazerne ‘Moerdijk-haven’ officieel geopend door met enkele betrokken bestuurderen de kazernedeuren open te rijden in een oude brandweerwagen. Op vrijdag 4 oktober is de kazerne van 10.00 – 16.00 uur toegankelijk voor publiek.

- Advertorial -

Action bestaat 20 jaar! Action bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd! Action startte in de zomer van 1993 met een kleine winkel van 60 m2 in Enkhuizen. Het assortiment bestond destijds uit schoonmaakartikelen als emmers en schuursponsjes en schrijfwaren als notitieblokken en pennen tegen heel lage prijzen. Vanaf de eerste dag was het druk in de winkel en al snel volgden er meer. Eind 1994 kende Action acht winkels in NoordHolland. In het begin werden de winkels met auto en aanhanger bevoorraad door de eigenaren zelf vanuit de opslag in een oude glaskas bij een manege. In 1995 werd de eerste echte DAF-truck aangeschaft. Groei, groei, groei De formule sloeg dus vanaf dag 1 aan en de groei is daarna niet meer gestopt. Action verwacht nog in 2013 haar 400e winkel te kunnen openen. Naast winkels in Nederland, heeft de keten inmiddels winkels in België, Duitsland en groeit ook het aantal winkels in Frankrijk snel. Action is een heuse publiekstrekker geworden en de komst van een Action winkel maakt ook andere winkeliers in de buurt vaak blij. Meer aanloop van publiek is ook voor hen over het algemeen goed. Blije klanten Klanten worden over het algemeen erg blij van Action en komen meestal met meer aankopen de winkel uit dan vooraf het plan was. Steeds meer klanten ontdekken dat ze bij Action zeer voordelig en zeer verrassend kunnen winkelen en dat Action haar slogan iedere keer weer waar maakt.

Bijzondere herinneringen aan Lourdesreis 1988

Reünie met optreden voormalig jongerenkoor

Met veel geklingel van een oude brandweerwagen werd de kazerne Moerdijk-haven officieel geopend.

DOOR CEES VAN DER BURG De gemeente Moerdijk heeft de locatie Plaza 21 per 1 november 2012 aangekocht. Het pand werd in zo-verre aangepast, dat de brandweerwagens in de kazerne gestald konden worden en is een aantal nood-units op het terrein geplaatst om tijdelijk te voorzien in was- en slaapgelegenheid voor de 24-uursbezetting. Op 1 februari van dit jaar is het pand in gebruik genomen. De grootse verbouwing moest

toen nog beginnen. Nu zijn de definitieve slaapvertrekken en werkruimten gereed. De noodunits zijn verwijderd en kantoor en kazerne zien er piekfijn uit. De kazerne wordt 24 uur per dag bemenst door een ploeg van 6 personen. Per 1 januari 2014 wordt ook een dependance van het Port Health Centre Rotterdam operationeel en krijgt de politie een eigen plek in het pand. Publiek-private samenwerking Deze kazerne en de bijbehorende brand-

weerzorg komt voort uit de unieke publiek-private samenwerking tussen de bedrijven op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk, de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, de gemeente Moerdijk, het Havenschap Moerdijk en de Stichting Bedrijfsbrandweerzorg Moer-dijk. Zij voorziet in de 24-uurs brandweerzorg speciaal voor het haven- en industrieterrein en is voorzien van materiaal dat is toegespitst op de risico’s en aard van de bedrijven die in het gebied gevestigd zijn.

KORTE BERICHTEN Taxatiedagen: Kosteloze taxatiedagen van munten, penningen en bankbiljetten. Zaterdag 28 september in ’t Cromwiel, Krommeweg 1 te Steenbergen en zondag 29 september in Trivium Hotel & Spa, Trivium 72 te Etten-Leur telkens van 13.00 tot 17.00 uur. Men kan zich tijdens deze dagen ook vrijblijvend laten informeren over inlevering voor internationale muntenveilingen of eventuele verkoop. Alle dagen is de entree gratis. Meer informatie: www. munttaxatie.nl

een ontmoetingsplek voor mantelzorgers en degene(n) voor wie zij zorgen. Tijdens de zesde bijeenkomst op donderdag 3 oktober staan de thema’s ‘maaltijdenservice’ en ‘personenalarmering’ centraal. Aanvang 10.00-12.30 uur in Centrum ‘De Gaard’, Voorstraat 40, 4797 BH Willemstad. Toegang gratis. Aanmelden niet nodig. Meer informatie: Nico Rijven, Wijknetwerker Ouderen Surplus Welzijn, tel. 06-24485853 of Kitty Kiezenberg, consulent mantelzorgondersteuning HOOM, tel. 06-51978812.

MOERDIJK Rommelmarkt: De Stichting Heemkunde Moerdijk houdt op zaterdag 28 september een rommelmarkt. De markt is op de achterplaats van de Sprange, Julianastraat 2 te Moerdijk-dorp. In gebouw “de Sprange” is de verkoop van boeken, stripboeken, c.d., grammofoonplaten, puzzels. Aanvang 13.30 uur. De opbrengst van bovengenoemde activiteiten zal besteed worden aan het onderhoud van gebouw de Sprange. Toegang gratis.

ZEVENBERGEN Concert: Zaterdag 28 september vindt in theater De Schuur te Zevenbergen een concert plaats met romantische- en nostalgische Griekse muziek, door Ensemble Omonia. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop bij Primera Nagtzaam, Molenstraat 2B, Zevenbergen. Zie: www.omonia.nl Symposium palliatieve zorg: In het kader van de internationale dag van de palliatieve zorg, 12 oktober, organiseert de werkgroep Palliatieve Zorg Surplusbreed op vrijdag 27 september van 10.30-16.00 uur een symposium over palliatieve zorg voor professionals, vrijwilligers en een ieder die daar belangstelling voor heeft. Het thema is “leven tot het einde”. Het symposium wordt gehouden in het woonzorgcentrum De Zeven Schakels te Zevenbergen. Wilt u meer informatie, of wilt u zich inschrijven, neem dan contact op met Yolanda Rutten, manager De Zeven Schakels: 0168-350500 of y.rutten@surpluszorg.nl. Vredesweek: Motto: Gelukkig wie vrede sticht, want zij zullen kinderen Gods worden genoemd (Mattheüs 5:9). Blijkbaar is het kenmerkende van een ‘kind van God’ dat deze vrede sticht. Wilt u het wat eigentijdser zeggen, dan noemt u het Act for Peace. In Zevenbergen organiseert de Raad van Kerken een oecumenische

WILLEMSTAD Stadswandeling: Vanaf 1 mei tot 1 oktober is er iedere zondagmiddag om 13.30 uur een stadswandeling in Willemstad o.l.v. een gids. Startpunt is het kantoor van het Toeristen en Arrangementen Bureau gelegen aan de Raadhuisstraat 4. Lezing: Henri Mastboom lezingencyclus ‘Macht en Pracht’, De invloed van de Oranjes in West-Brabant. Spreker is dhr. Ton Kappelhof, was tot aan zijn pensionering in 2011 verbonden als senioronderzoeker aan het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis in Den Haag. Lezing is op woensdag 2 oktober Het Wapen van Willemstad, Benedenkade 12, Willemstad, aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis. Mantelzorgcafé: Het Mantelzorgcafé is

viering tijdens de Vredesweek op 29 september om 19.00 uur in de Gereformeerde kerk, Stationsstraat 2. Zonnebloemmiddag: Aan het begin van het nieuwe seizoen was er bij de Zonnebloem in Zevenbergen weer een gezellige middag. Er was een gevarieerd programma. De aanwezigen konden genieten van het optreden van het smartlappen koor ‘C’ est la vie’ uit Klundert en er werden ook een paar rondjes bingo gedraaid. Kaartavonden Zonnebloem: Op de woensdagen 9, 16, 23 en 30 worden er door de Zonnebloem kaartavonden georganiseerd in het restaurant van de 7 Schakels. Aanvang 19.00 uur. Diabetes Fonds zoekt collectanten: Het Diabetes Fonds is hard op zoek naar vrijwilligers voor de collecte in Zevenbergen. De collecteweek is dit jaar van 27 oktober tot 2 november. Wilt u collectant worden? Meld u aan bij Petra Nagtzaam, collecteorganisator in Zevenbergen van het Diabetes Fonds via petranagtzaam@xs4all. nl of via tel. 06-21514573. Meer informatie: www.diabetesfonds.nl/collectant KLUNDERT Opbrengst collecte KWF: KWF afd Klundert heeft het mooie bedrag € 3490,44 opgehaald en bedankt haar collectanten. VakantieBijbelClub: Jongens en meiden: het is bijna herfstvakantie en dan ben je op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 09.45 uur van harte welkom bij de VakantieBijbelClub. Deze dagen vinden plaats in de kerk aan het Von Kropffplein. Kinderen van 4 tot 13 jaar zijn welkom. STANDDAARBUITEN Kaarten: Kaarten in Café Kerkzicht te Standdaarbuiten op 28 september t.b.v. de biljartvereniging. Rikken, jokeren en klaverjassen. Aanvang 20.00 uur. PAGINA 12

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Zaterdag 28 september vieren de oud-leden van het voormalig jongerenkoor Lage Zwaluwe-Zevenbergschen Hoek dat ze vijfentwintig jaar geleden samen een indrukwekkende reis maakten naar het katholieke bedevaartsoord Lourdes. Het jongerenkoor was in 1988 uitgenodigd om tijdens de Nederlandse bedevaartsweek verschillende diensten muzikaal te ondersteunen. De vele belevenissen en de grote verbondenheid maakten deze reis tot een onvergetelijke reis voor de jongeren van 15 tot en met 25 jaar oud. Enkele hoogtepunten van de week waren het zingen in de Mariagrot en het begeleiden van zieken en gehandicapten tijdens de lichtprocessie. Begin dit jaar vatten een viertal oud-leden het plan op om een reünie te organiseren. Dat de koorleden uit Zevenbergschen Hoek en Lage Zwaluwe nog steeds goede herin-

neringen bewaren aan deze bijzondere reis werd meteen duidelijk door de vele aanmeldingen en de enthousiaste verhalen die loskwamen. De reünie start zaterdagmiddag 28 september met een gezellig samenzijn, maar vooral ook met repeteren onder leiding van oud-dirigent Pieter van Nunen. ’s Avonds wordt namelijk om 19.00 uur de kerkdienst opgeluisterd in de H. Bartholomeuskerk in Zevenbergschen Hoek met liederen die onderdeel vormden van het mooie Lourdes-repertoire. Uitdagend, omdat velen - nadat het jongerenkoor is opgeheven - al meer dan 20 jaar niet meer in koorverband hebben gezongen. Iedereen is van harte welkom om deze kerkdienst bij te wonen. Na afloop van de kerkdienst is er voor familie en belangstellenden gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. De reünisten vervolgen de avond in Eetcafé Steen in Zevenbergschen Hoek om samen herinneringen op te halen en bij te praten.

Vijftiende editie

Zevenbergen Live! blijft groeien ZEVENBERGEN - In het voor jaar van het jaar 1998 zei kastelein Toon den Ouden zaliger van café De Bakkerij in Zevenbergen tegen Stichting Zevenement Zevenbergen: “Zou het niet mooi zijn om in alle cafés tegelijk levende muziek te laten spelen.” Daar hadden de mannen van Zevenement wel oren naar en Zevenbergen Live! was geboren. Levende muziek in elke horecazaak in het centrum van Zevenbergen. Sinds 1998 wordt het festival elke laatste zaterdag van september gehouden. In 2013 dus op zaterdag 28 september. Nieuw dit jaar is de deelname van Gasterij De Engel op de Markt. Stichting Zevenement is blij dat deze prachtige nieuwe zaak nog net op tijd open is voor Zevenbergen Live! Ook nieuw is Tumi’s aan de Zuidhaven en Gesellies in de Langenoordstraat. Zevenement hoopt op een mooi evenement in deze zaken. Ook nieuw is dat sommige kasteleins en restaurateurs al in de middag met het programma beginnen. Café De Bakkerij begint al om 15.00 uur en de Legends en Tumi’s serveren muziek

tijdens het diner. Programma van 2013: Café De Bakkerij: 15.00u Doc Curran (Ireland) en Certain Animals. Laatstgenoemde band herbergt enkele leden van The Fabulous WannaBeatles. 21.00u Brendan Monaghan singer/songwriter uit Ireland. De Caddilekkers blues uit Zevenbergen. Legends Eten en Drinken 18.00u dineren met zang, gitaar en piano. 22.00u Astrid De Does Tumi’s: 17.00u diner met Imported, Zevenbergse jongensband. 21.00u Suzanne van Amelsfort (Suus) met de Janis Joplin tribute Buried Alive in the Blues. Café De Bierelier: 21.00u Swinging Floyd & Mighty Mad Mo. Zanger Maurice van The Sonics laat zich begeleiden door Swinging Floyd op Hammond orgel. Ambiënte Hapcafé: 21.00u Tony’s Birthday. Graag geziene blues- en rockband. Proost!: 21.00u Jan de Bruijn Trio. Blues-ikoon met vrienden. Gesellies: 21.00u bluesband OD op jongste bluespodium van Zevenbergen. Gasterij De Engel: 21.00u Jheron van der Heijden, allround entertainer en Zanger. Overal geldt: gratis entree.


TE HUUR

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

DROOMHUIS?

In Klundert (nabij industrieterrein Moerdijk)

WWW.BAREL.N

L

OPSLAG-, WERK-, KANTOORruimtes nodig? 70 m2 - 180 m2 240 m2 - 450 m2 480 m2

tegen aantrekkelijke prijzen

Uw Uwaankoop aankoop makelaar makelaar voor voor uw uwnieuwe nieuwe droomhuis. droomhuis.

Bel ons vrijblijvend voor al uw vragen! Zevenbergen â&#x20AC;&#x201C; Moerdijk. www.barel.nl Zevenbergen - Moerdijk Bel: 0168 323923 www.barel.nl - Bel:- 0168 - 323923

INFO:

J. den Hollander verhuur B.V.

Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ĺ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ç&#x2020;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;ƾƾĆ&#x152;Í&#x2DC;Eh

Bel: 0168-402955 info@denhollander-verhuur.nl of kom langs op Molenvliet 1 te Klundert

Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;ŽŽžÍŹÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś,Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÍŹ Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;

0164 Âą 687235

VOEDINGSADVIES? 2minutes2book.nl organiseert in oktober en november

CAD cursussen AutoCAD 22 okt Basis dag 4 nov Basis avond 5 nov Vervolg avond

Bergen op Zoom Bergen op Zoom Bergen op Zoom

Inventor 7 nov

Bergen op Zoom

Basis avond

Info: Tel. 0164-230209

E-mail info@bitbybit.nl

0167 522622

Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl

Â&#x2019;Â&#x2014;Â&#x2014;Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x2018;Â&#x2DC;Â?ČąĹ&#x2014;Ĺ&#x2122;ČŹĹ&#x2014;Ĺ&#x2122;Â&#x160;ČąÂ?Â&#x17D;ȹĴÂ&#x17D;Â&#x2014;ČŹÂ&#x17D;Â&#x17E;Â&#x203A;

EGOMOTION â&#x20AC;&#x201C; KEUZE COACHING DOELGERICHT GROEIEN EN ONTWIKKELEN; www.egomotion.nl , info@egomotion.nl, 0168-471146.

Nu extra voordelig verbouwen i.v.m. 6% BTW op ARBEID!

Â&#x2014;ČąÂ&#x2DC;Â&#x2122;Â?Â&#x203A;Â&#x160;Â&#x152;Â&#x2018;Â?ČąÂ&#x;Â&#x160;Â&#x2014;ČąÂ?Â&#x17D;ČąÂ?Â&#x17D;Â&#x2013;Â&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2014;Â?Â&#x17D;ȹĴÂ&#x17D;Â&#x2014;ČŹÂ&#x17D;Â&#x17E;Â&#x203A;ČąÂ&#x2039;Â&#x2019;Â&#x17D;Â?Â&#x17D;Â&#x2014;ȹ Â&#x2019;Â&#x201C;ČąÂ&#x2039;Â&#x2019;Â&#x201C;ČąÂ&#x2019;Â&#x2014;Â&#x153;Â&#x152;Â&#x2018;Â&#x203A;Â&#x2019;Â&#x201C;Â&#x;Â&#x2019;Â&#x2014;Â?ČąÂ?Â&#x17D;ČąÂ&#x201D;Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x2122;ČąÂ&#x160;Â&#x160;Â&#x2014;ČąÂ&#x2018;Â&#x17D;Â?ȹ Â&#x2019;Â&#x201C;Â&#x201D;Â&#x;Â&#x17D;Â&#x203A;Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x2019;ČŹ Â?Â&#x2019;Â&#x2014;Â?Â&#x153;Â?Â&#x17D;Â&#x2039;Â&#x2DC;Â&#x17E; ȹȌȹÂ&#x;Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x203A;Â&#x2013;Â&#x160;Â&#x2022;Â&#x2019;Â?ČąÂ&#x2122;Â&#x17D;Â&#x17E;Â?Â&#x17D;Â&#x203A;Â&#x153;Â&#x2122;Â&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2022;ÂŁÂ&#x160;Â&#x160;Â&#x2022;ČąÂ?Â&#x17D;Â&#x2022;Â&#x17D;Â?Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ&#x2019;Â&#x2014;ČąÂ&#x2122;Â&#x2022;Â&#x160;Â&#x2014;ČąÂ&#x160;Â?Â&#x17D;ČąÂ&#x160;Â&#x2014;Â&#x201D;Â&#x17D;Â&#x2014;ÇŻČąDe bestemming van het perceel luidt Maatschappelijk waar wonen is toegestaan.Čą Â&#x17D;Â?ČąÂ?Â&#x17D;Â&#x2039;Â&#x2DC;Â&#x17E; ȹÂ&#x201D;Â&#x160;Â&#x2014;ČąÂ&#x2DC;Â&#x2122;Â?Â&#x17D;Â?Â&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2022;Â?ȹ Â&#x2DC;Â&#x203A;Â?Â&#x17D;Â&#x2014;Čą Â&#x2019;Â&#x2014;ČąÂ? Â&#x17D;Â&#x17D;ČąÂ&#x160;Â?ÂŁÂ&#x2DC;Â&#x2014;Â?Â&#x17D;Â&#x203A;Â&#x2022;Â&#x2019;Â&#x201C;Â&#x201D;Â&#x17D;ČąÂ&#x203A;Â&#x17E;Â&#x2019;Â&#x2013;Â?Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ?Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x203A;ČąÂ&#x2013;Â&#x2019;Â?Â?Â&#x17D;Â&#x2022;ČąÂ&#x;Â&#x160;Â&#x2014;ČąÂ&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ&#x2022;Â&#x160;Â&#x2013;Â&#x17D;Â&#x2022;Â&#x2022;Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ&#x;Â&#x2DC;Â&#x17E;  Â&#x160;Â&#x2014;Â?ÇŻČąÂ&#x17D;ČąÂ&#x2019;Â&#x2014;Â?Â&#x17D;Â&#x2022;Â&#x2019;Â&#x2014;Â?ČąÂ&#x2019;Â&#x153;ČąÂ&#x160;Â&#x2022;Â&#x153;ČąÂ&#x;Â&#x2DC;Â&#x2022;Â?Â?ǹȹ  Â&#x2019;Â&#x201C;Â&#x201D;Â&#x;Â&#x17D;Â&#x203A;Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x2019;Â?Â&#x2019;Â&#x2014;Â?Â&#x153;Â?Â&#x17D;Â&#x2039;Â&#x2DC;Â&#x17E; ǹȹÂ&#x17D;Â&#x2014;Â?Â&#x203A;Â&#x17D;Â&#x17D;Ç°ČąÂ?Â&#x2DC;Â&#x2019;Â&#x2022;Â&#x17D;Â?Â?Â&#x203A;Â&#x2DC;Â&#x17D;Â&#x2122;Â&#x17D;Â&#x2014;Ç°ČąÂ&#x201D;Â&#x160;Â&#x2014;Â?Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x203A;ČąÂ&#x152;Â&#x160;ÇŻČąĹ&#x2DC;Ĺ&#x17E;ČąÂ&#x2013;Ĺ&#x2DC;Ç°ČąÂ&#x201D;Â&#x17D;Â&#x17E;Â&#x201D;Â&#x17D;Â&#x2014;Ç°ČąÂ?Â&#x17D;Â&#x2013;Â&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x153;Â&#x152;Â&#x2018;Â&#x160;Â&#x2122;Â&#x2122;Â&#x17D;Â&#x2022;Â&#x2019;Â&#x201C;Â&#x201D;Â&#x17D;Čą Â&#x203A;Â&#x17E;Â&#x2019;Â&#x2013;Â?Â&#x17D;ČąÂ&#x152;Â&#x160;ÇŻČąĹ&#x2014;Ĺ&#x2122;Ĺ&#x;ČąÂ&#x2013;Ĺ&#x2DC;ȹǝÂ&#x2DC;Â&#x2122;ČąÂ?Â&#x17D;ČąÂ&#x153;Â&#x2122;Â&#x2022;Â&#x2019;Â?Â&#x153;Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ&#x2013;Â&#x2019;Â?Â?Â&#x17D;Â&#x2022;Â&#x153;ČąÂ&#x153;Â&#x152;Â&#x2018;Â&#x17D;Â&#x2019;Â?Â&#x2019;Â&#x2014;Â?Â&#x153; Â&#x160;Â&#x2014;Â?ǟDzȹÂ&#x;Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x203A;Â&#x2013;Â&#x160;Â&#x2022;Â&#x2019;Â?ČąÂ&#x2122;Â&#x17D;Â&#x17E;Â?Â&#x17D;Â&#x203A;Â&#x153;Â&#x2122;Â&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2022;ÂŁÂ&#x160;Â&#x160;Â&#x2022;ǹȹÂ&#x17D;Â&#x2014;Â?Â&#x203A;Â&#x17D;Â&#x17D;Ç°Čą Â?Â&#x2DC;Â&#x2019;Â&#x2022;Â&#x17D;Ä´Â&#x17D;Â&#x2014;Ç°ČąÂ&#x203A;Â&#x17E;Â&#x2019;Â&#x2013;Â?Â&#x17D;ČąÂ&#x152;Â&#x160;ÇŻČąĹ&#x161;Ĺ&#x153;ČąÂ&#x2013;Ĺ&#x2DC;ČąÂ&#x2013;Â&#x17D;Â?ČąĹ&#x2DC;ČąÂ&#x2122;Â&#x160;Â&#x2014;Â?Â&#x203A;¢Č&#x201A;Â&#x153;Ç°ČąÂ&#x152;ÇŻÂ&#x;ÇŻČŹÂ&#x203A;Â&#x17E;Â&#x2019;Â&#x2013;Â?Â&#x17D;ČŚÂ&#x160;Â&#x203A;Â&#x152;Â&#x2018;Â&#x2019;Â&#x17D;Â?Ç°ČąÂ&#x2039;Â&#x17E;Â&#x2019;Â?Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x2122;Â&#x2022;Â&#x160;Â&#x160;Â?Â&#x153;ÇŻČą

www.ceesvanderzande.nl info@ceesvanderzande.nl

Čą

 ȹǝ£Â&#x2DC;Â&#x2014;Â?Â&#x17D;Â&#x203A;ČąÂ&#x160;Â?Â&#x153;Â&#x2122;Â&#x203A;Â&#x160;Â&#x160;Â&#x201D;ǟǹ Zaterdag 28 september 2013 van 11.00 tot 13.00 uur Woensdag 9 oktober 2013 van 15.30 tot 17.00 uur Â&#x;Â&#x17D;Â&#x203A;Â&#x2019;Â?Â&#x17D;ČąÂ&#x2039;Â&#x17D;ÂŁÂ&#x2019;Â&#x152;Â&#x2018;Â?Â&#x2019;Â?Â&#x2019;Â&#x2014;Â?Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ&#x201D;Â&#x17E;Â&#x2014;Â&#x2014;Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ?Â&#x17D;Â&#x153;Â&#x152;Â&#x2018;Â&#x2019;Â&#x17D;Â?Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ&#x2DC;Â&#x2122;ČąÂ&#x160;Â?Â&#x153;Â&#x2122;Â&#x203A;Â&#x160;Â&#x160;Â&#x201D;ÇŻ

ÇŻÂ&#x;ÇŻÂ&#x2DC;ǯǹȹÂ&#x152;Â&#x160;ÇŻČąĹ&#x2122;Ĺ&#x2013;Ĺ&#x2013;ČąÂ&#x2013;Ĺ&#x2DC;Čą Â&#x160;Â&#x2014;Â&#x;Â&#x160;Â&#x160;Â&#x203A;Â?Â&#x2019;Â&#x2014;Â?ǹȹÂ&#x;Â&#x160;Â&#x2014;Â&#x160;Â?ČąÂ&#x152;Â&#x160;ÇŻČąĹ&#x2DC;Â&#x17D;ČąÂ&#x201D; Â&#x160;Â&#x203A;Â?Â&#x160;Â&#x160;Â&#x2022;ČąĹ&#x2DC;Ĺ&#x2013;Ĺ&#x2014;Ĺ&#x161;Čą

Â&#x203A;Â&#x2DC;Â&#x2014;Â?Â&#x2DC;Â&#x2122;Â&#x2122;ǯǹȹĹ&#x153;Ĺ&#x161;Ĺ&#x2122;ČąÂ&#x2013;Ĺ&#x2DC;ÇŻ Â&#x2DC;Â&#x17E; Â&#x201C;Â&#x160;Â&#x160;Â&#x203A;ǹȹÂ&#x152;Â&#x160;ÇŻČąĹ&#x2014;Ĺ&#x;Ĺ?Ĺ&#x;

(siergrindvloeren - mortelvloeren - coatingvloeren - gietvloeren)

Â&#x2014;Â&#x153;Â&#x152;Â&#x2018;Â&#x203A;Â&#x2019;Â&#x201C;Ä Â&#x2019;Â&#x2022;Â&#x201C;Â&#x17D;Ä´Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ&#x2013;Â&#x2DC;Â&#x17D;Â?Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ&#x17E;Â&#x2019;Â?Â&#x17D;Â&#x203A;Â&#x2022;Â&#x2019;Â&#x201C;Â&#x201D;ȹȹÂ?Â&#x2DC;Â&#x2014;Â?Â&#x17D;Â&#x203A;Â?Â&#x160;Â?ČąĹ&#x2DC;Ĺ&#x2014;ČąÂ&#x2014;Â&#x2DC;Â&#x;Â&#x17D;Â&#x2013;Â&#x2039;Â&#x17D;Â&#x203A;ČąĹ&#x2DC;Ĺ&#x2013;Ĺ&#x2014;Ĺ&#x2122;ČąÂ&#x2DC;Â&#x2013;ČąĹ&#x2014;Ĺ?ÇŻĹ&#x2013;Ĺ&#x2013;ČąÂ&#x17E;Â&#x17E;Â&#x203A;ČąÂ&#x2019;Â&#x2014;ČąÂ&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ?Â&#x17D;Â&#x153;Â&#x2022;Â&#x2DC;Â?Â&#x17D;Â&#x2014; Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x;Â&#x17D;Â&#x2022;Â&#x2DC;Â&#x2122;Ç°ČąÂ&#x;Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x203A;ÂŁÂ&#x2019;Â&#x17D;Â&#x2014;ČąÂ&#x2019;Â&#x2014;ČąÂ?Â&#x17D;ČąÂ&#x2022;Â&#x2019;Â&#x2014;Â&#x201D;Â&#x17D;Â&#x203A;Â&#x2039;Â&#x2DC;Â&#x;Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x2018;Â&#x2DC;Â&#x17D;Â&#x201D;ČąÂ&#x;Â&#x160;Â&#x2014;ČąÂ&#x2018;Â&#x17D;Â?ČąÂ&#x2DC;Â&#x2122;Â&#x153;Â&#x152;Â&#x2018;Â&#x203A;Â&#x2019;Â?Â?ČąČ&#x192; Â&#x2014;Â&#x153;Â&#x152;Â&#x2018;Â&#x203A;Â&#x2019;Â&#x201C;Â&#x;Â&#x2019;Â&#x2014;Â?ČąÂ&#x2019;Â&#x2014;Â&#x2014;Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x2018;Â&#x2DC;Â?ČąĹ&#x2014;Ĺ&#x2122;ČŹĹ&#x2014;Ĺ&#x2122;Â&#x160;ČąÂ?Â&#x17D;ȹĴÂ&#x17D;Â&#x2014;ČŹ Â&#x17D;Â&#x17E;Â&#x203A;Č&#x201E;ČąÂ?Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x203A;ȹǭȹÂ&#x2DC;Â?Â&#x160;Â&#x203A;Â&#x2019;Â&#x153;Â&#x153;Â&#x17D;Â&#x2014;Ç°ČąÂ&#x203A;Â&#x17D;Â?Â&#x160;Â&#x153;Â&#x17D; Â&#x17D;Â?ČąĹ&#x2014;Ĺ&#x203A;Ĺ&#x;Ç°ČąÂ&#x2DC;Â&#x153;Â?Â&#x2039;Â&#x17E;Â&#x153;ČąĹ&#x2122;Ĺ&#x161;Ç°ČąĹ&#x161;Ĺ&#x17E;Ĺ?Ĺ&#x2013;ȹȹĴÂ&#x17D;Â&#x2014;ČŹÂ&#x17D;Â&#x17E;Â&#x203A;ȹ£Â&#x2019;Â&#x201C;Â&#x2014;ČąÂ&#x2DC;Â&#x2014;Â?Â&#x;Â&#x160;Â&#x2014;Â?Â&#x17D;Â&#x2014;ÇŻ

VOOR EEN VLOER DIE BIJ U PAST !

Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x203A;ČąÂ&#x;Â&#x17D;Â&#x203A;Â?Â&#x17D;Â&#x203A;Â&#x17D;ČąÂ&#x2019;Â&#x2014;Â&#x153;Â&#x152;Â&#x2018;Â&#x203A;Â&#x2019;Â&#x201C;Â&#x;Â&#x2019;Â&#x2014;Â?Â&#x153;Â&#x;Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x203A; Â&#x160;Â&#x160;Â&#x203A;Â?Â&#x17D;Â&#x2014;ȹ£Â&#x2019;Â&#x17D;ȹ   ǯÂ&#x2018;Â&#x17D;Â&#x2019;Â&#x201C;Â&#x2039;Â&#x2022;Â&#x2DC;Â&#x2013;Â&#x2013;Â&#x160;Â&#x201D;Â&#x17D;Â&#x2022;Â&#x160;Â&#x160;Â&#x203A;Â?Â&#x2019;Â&#x201C;ÇŻÂ&#x2014;Â&#x2022;ČąÂ&#x2DC;Â?ČąÂ&#x2039;Â&#x17D;Â&#x2022;ČąÂ&#x2013;Â&#x17D;Â?ČąÂ&#x2DC;Â&#x2014;Â&#x153;ČąÂ&#x201D;Â&#x160;Â&#x2014;Â?Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x203A;ÇŻ

ZOMER AANBIEDING

Gietvloer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 60,Siergrindvloer . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 32,50 Coatingvloer . . . . . . . . . . . . . . . . â&#x201A;Ź 20,Voor alle vloeren geldt prijs p.m , vanaf 40 m 2

2

Markt 17, Etten-Leur

076 504 15 00 www.heijblommakelaardij.nl

Belt u gerust voor een afspraak in onze showroom! Tel. 06-25273058 Showroom: Generaal Allenweg 14, Zevenbergen info@hoederkunststofvloeren.nl www.hoederkunststofvloeren.nl

Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN?

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING

+HQQLH9LVVFKHUJHNZDOLÂżFHHUG 3HUVRQDOFRDFKOLG12%&2 Verbeteren van: communicatie, samenwerken, doelen stellen, loopbaankeuzen, omgaan met verlies (overlijden, ziekte, scheiding, faillissement). Gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek

Hoeder Kunststofvloeren huid- en laserklinieken Â&#x2021;SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLHÂ&#x2021;KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOĂ&#x20AC;OOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

Wanneer je blijft doen wat je altijd deed, krijg je de resultaten die je altijd kreeg (Albert Einstein)

Bedrijvenweg 1 4793 SK Fijnaart Tel. 0168 - 46 26 36

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

DE VOORDELEN: Â&#x2021; geen makelaarskosten Â&#x2021; geen verkoop-stress Â&#x2021; geen dubbele woonlasten Â&#x2021; snelle afwikkeling Â&#x2021; geen ontbindende voorwaarden Â&#x2021; ook als uw woning al te koop staat

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom â&#x20AC;˘ In Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d â&#x20AC;˘ 4624VT Bergen op Zoom â&#x20AC;˘ 0164-263822 â&#x20AC;˘ w www.huidlaser.nl > Huid- en laserkliniek Middelburg â&#x20AC;˘ In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 â&#x20AC;˘ 4336DR Middelburg â&#x20AC;˘ 0118-673050 â&#x20AC;˘ www.dermateam.nl

0 # $$ 123 45

%  &

'#  ( )*+,-.&*&/+ 

 

    

       !" # $$ # # $$

5PLK    

     

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

Fietsverlichting O K?

Kijk het na

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

Veilig Verkeer Nederland - Afd. Moerdijk (0938) Postbus 127, 4760 AC Zevenbergen

TandProthetisch Centrum Zevenbergen Haveneind 25, Zevenbergen T. 0168 370986 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386


Zevenbergen

Colofon

Klundert

Standdaarbuiten

Willemstad

Fijnaart

FOTO VAN DE WEEK:

UITNODIGING

Pas getrouwd

Bijeenkomst Havenstrategie in de Niervaert

GEMEENTE MOERDIJK 25 SEPTEMBER 2013

Gemeente Moerdijk, Provincie Noord Brabant en Havenschap Moerdijk hebben afgelopen periode gewerkt aan een Havenstrategie 2030 voor het Zeehaven- en Industrieterrein van Moerdijk. Het concept van de Havenstrategie is nu gereed.

Bezoekadres gemeentehuis Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Zevenbergen

Openingstijden

Op maandag 30 september vindt er om 19.30 uur in de Niervaert in Klundert een informatiebijeenkomst plaats waarbij de concept havenstrategie voor het Zeehaven- en Industrieterrein wordt toegelicht. Alle inwoners van de gemeente Moerdijk en belangstellenden zijn welkom.

Maandag t/m donderdag: 08.30 - 17.00 uur Donderdagavond: 18.00 - 20.00 uur Vrijdag: 08.30 - 12.00 uur

Postadres Postbus 4, 4760 AA, Zevenbergen E-mail: info@moerdijk.nl

Tijdelijke sluiting begraafplaats Klundert in verband met het verwijderen van grafstenen

Internet www.moerdijk.nl www.facebook.com/GemeenteMoerdijk

In aansluiting op de werkzaamheden van afgelopen week worden de grafstenen van 12 graven op de begraafplaats in Klundert verwijderd. De gemeente mag deze stenen verwijderen, omdat de rechthebbenden afstand hebben gedaan van de grafrechten. Na onderzoek zijn er ook geen nieuwe rechthebbenden gevonden. De stenen zijn daarom eigendom geworden van de gemeente.

@Moerdijkse_Stem

Telefoonnummers: Gemeente: 14 0168 Milieustraat: 0168 329700 Milieuklachten buiten kantoortijd: 013 2060500 Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 Politie, brandweer, ongevallen: 112

Voor nieuws in geval van een calamiteit: Omroep Brabant Teletekstpagina 302

Ingezonden door B. Baeke Bas en Bibi uit Zevenbergen gaven elkaar op 13 september het ja-woord in het Mauritshuis in Willemstad. Heeft u ook een mooie Moerdijk-foto? Mail uw foto dan naar info@moerdijk.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente (team balie) via tel. 14 0168.

CURSUS “RONDKOMEN MET INKOMEN” Heeft u geen goed overzicht van uw inkomsten en uitgaven? Meldt u zich dan aan voor de budgetcursus Rondkomen met Inkomen. In deze cursus leert u hoe u een overzicht kunt maken van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven en worden tips aangereikt om u aan dit overzicht te houden. Ook krijgt u meer inzicht in regelingen en voorzieningen en komt het aanpakken en/of oplossen van financiële problemen aan de orde. Over uw persoonlijke financiële situatie wordt cijfermatig niet gesproken. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en deel-

De gemeente voert deze werkzaamheden zelf uit. De grafstenen worden verwijderd en vernietigd. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de begraafplaats één dag of enkele dagen gesloten zijn.

name is gratis. Iedereen kan in principe meedoen. Wel is het belangrijk dat u wilt meedoen in groepsverband en dat u de Nederlandse taal voldoende beheerst.

Aanmelden Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 oktober 2013 door een e-mail te sturen naar preventiekredietbank@breda.nl of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 10.00 telefonisch via de heer A.L. Duijs van de Kredietbank West-Brabant tel. 0765294287. Vermeld bij uw aanmelding de volgende gegevens: naam, adres, postcode en woonplaats,

‘Opening discotheek in Heijningen’

telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres, aantal deelnemers. Na uw aanmelding wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek en wordt er besloten of de inhoud van de budgetcursus aansluit bij uw wensen. De intakegesprekken worden gehouden op donderdag 10 oktober. De cursusdata zijn: dinsdag 29 oktober, 5-, 12-, 19en 26 november en woensdag 4 december 2013. De cursus wordt gegeven in de Kristal in Zevenbergen, van 19.00 tot 21.15 uur.

dinsdag 1 oktober 2013 vanaf 19.30 uur

................................... Locatie Kantine VV Chrislandia Polderweg 3 - Heijningen

......................................................................................................

KOM OOK naar de dorpsavond Gebiedsplan Stelt u zich eens voor dat u de krant openslaat en dat u leest dat in Heijningen een discotheek geopend wordt. Is dit iets wat u wilt of misschien ook niet? Om Heijningen ook in de toekomst leefbaar te houden, is het van belang dat u meedenkt over de ontwikkelingen in uw woonomgeving U bent van harte welkom op de eerste dorpsavond.

Uw mening telt!

gebiedsplannen.nl/heijningen

facebook.com/gebiedsplanheiningen

@gebiedsplanheij

We hebben de handen ineengeslagen om te werken aan een goede toekomst voor Heijningen. In de vorm van een gebiedsplan.

....................................

Commissievergadering - De commissie Fysieke Infrastructuur vergadert op dinsdag 1 oktober 2013 - De commissie Sociale Infrastructuur vergadert op woensdag 2 oktober 2013 - De commissie Bestuur en Middelen vergadert op donderdag 3 oktober 2013 De commissievergaderingen zijn openbaar en beginnen om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Als u over een onderwerp, voorkomend op een commissieagenda, van het inspreekrecht gebruik wilt maken, kunt u dit uiterlijk voor 12.00 uur op de dag van de vergadering laten weten aan de raadsgriffier, de heer H.D. Tiekstra (via tel. 14 0168 of e-mailadres ricus.tiekstra@moerdijk.nl). De agenda kunt u inzien op www.moerdijk.nl. Via http://moerdijk. raadsinformatie.nl kunt u de commissievergadering (ook na afloop) beluisteren. De schriftelijke besluitenlijsten van de commissievergaderingen worden z.s.m. de website geplaatst.

Werkzaamheden Zevenbergen In verband met werkzaamheden aan de brug over de Roode Vaart voor de nieuwbouwwijk Bosselaar Zuid wordt de Generaal Allenweg tussen de fietsbrug over de Mark en de kern Zevenbergen afgesloten tussen 26 september en 11 oktober aanstaande. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Markdijk en de Afgebrande Hoef van en naar Zevenbergen.

Doet u mee? Kom naar VV Chrislandia

...................................................................................................... WER

KZA

AM

HED

EN


Heijningen

Helwijk

Langeweg

Noordhoek

Moerdijk

Besluit belastingsamenwerking West-Brabant

BEKENDMAKINGEN Hieronder geven we een kort overzicht van de gemeentelijke bekendmakingen, die voor u van belang kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld die van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen of nieuwe bestemmingsplannen. Aan de samenvatting van bekendmakingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op www.moerdijk.nl/bekendmakingen voor de volledige informatie. U kunt ook terecht bij het gemeentehuis tijdens de openingstijden, of bellen met tel. 14 0168.

AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres Oostelijke Randweg 16 in Moerdijk Logistic Boulevard 13 in Klundert Volkerakweg 5 in Heijningen Zuidhaven 47 in Zevenbergen Kadedijk 120B in Fijnaart Oostelijke Randweg 16 in Moerdijk Kloosterlaan 12 in Langeweg

Omschrijving project plaatsen van een tweetal tijdelijke units bouwen van een tijdelijk kantoor in de loods plaatsen van een dakkapel plaatsen van zonwering plaatsen van gevelreclame uitbreiding van de kantoorruimte en een interne verbouwing van het pand plaatsen van 2 lichtmasten

Datum ontvangst 10 september 2013 29 augustus 2013 9 september 2013 11 september 2013 10 september 2013 12 september 2013 13 september 2013

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is: Adres De Langeweg 12a in Zevenbergen

Omschrijving project revisievergunning milieu voor autobedrijf met tankstation

Zevenbergschen Hoek

Datum ontvangst 16 september 2013

Tegen ingediende aanvragen is geen bezwaar/beroep mogelijk.

De gemeenteraad van Moerdijk heeft op 6 juni 2013 onder agenda punt 10 met algehele stemmen besloten om: 1. De uitvoering van Belastingtaken, wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) en Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) onder regie uit te laten voeren door een uitvoeringsorganisatie. 2. Op basis van de kostenindicatie de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) te verzoeken aan te mogen sluiten bij de gemeenschappelijke regeling. 3. Het college van Burgemeester en Wethouders te mandateren om op basis van de kostenindicatie definitieve prijsafspraken te maken met de BWB

ONTWERP DRANK- EN HORECAVERGUNNING (PARA-COMMERCIEEL) Burgemeester en wethouders zijn van plan een (paracommerciële) drank- en horecavergunning te verlenen aan: s 4ENNISVERENIGING&IJNAARTEN(EIJNINGEN !PPELAAR seweg 21 in Fijnaart s $3/+ORFBAL -OLENVLIETWEGAIN+LUNDERT

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN

Alle stukken liggen vanaf 26 september 2013 tot en met 6 november 2013 ter inzage in het gemeentehuis.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 11 september 2013 tot en met 18 september 2013 de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is:

Zienswijzen

Adres Landpoortstraat 22 in Willemstad Valenciennesstraat 30 in Fijnaart

Omschrijving project slopen van de garageboxen en de schuur vervangen van alle kozijnen door kunststof kozijnen

Datum verzonden 12 september 2013 12 september 2013

U kunt de stukken bij de gemeente Moerdijk inzien.

Binnen de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk. Als u een mondelinge zienswijze wilt indienen, moet u binnen de inzage termijn contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving.

Bezwaar Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om schriftelijk een bezwaarschrift in te dienen. De termijn gaat in op de dag na verzending van de beslissing aan de aanvrager. Een bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk.

Wegafsluiting Zevenbergen

BESCHIKKING WABO FASE 1 EN FASE 2 EN BESCHIKKING WATERWET

Vanwege een buurtbarbecue is 28 september 2013 van 15.00 uur tot 24.00 uur de Repel in Zevenbergen tussen de huisnummer 16 en 24 afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.

Burgemeester en wethouders hebben in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een revisievergunning fase 1 voor de activiteit milieu en een om omgevingsvergunning fase 2 voor de activiteit bouwen en planologisch strijdig gebruik verleend voor: Adres Stolthaven Moerdijk B.V. Middenweg 30 te Moerdijk

Omschrijving project Omgevingsrevisievergunning Fase 1 voor de behandeling en opslag vloeibare producten in bulk, behandeling koopmansgoed, incl. gevaarlijke stoffen, opslag vervoerseenheden, drumming,reinigen tank(bulk)containers en tankwagens, transport en tijd. opslag product (activiteit: milieu) Omgevingsvergunning Fase 2 voor het oprichten van diverse gebouwen en bouwwerken, tankputten en jetty 2 (activiteiten: bouwen en planologisch strijdig gebruik)

Ontwerp beschikking Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders zijn van plan om in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning te verlenen voor:

De beschikking is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. De aanvraag wordt tevens gezien als melding in het kader van het Activiteitenbesluit. De minister van Infrastructuur en Milieu heeft een Watervergunning verleend aan Stolthaven Moerdijk B.V. Middenweg 30 te Moerdijk. De watervergunning betreft het brengen van stoffen in de Westelijke Insteekhaven van industrieterrein Moerdijk, het lozen van hemelwater afkomstig van nieuw te bouwen verhard oppervlak (groter dan 2000 m2) in de watergang ten oosten van het bedrijfsterrein en het onttrekken van oppervlaktewater aan de Westelijke Insteekhaven van industrieterrein Moerdijk. De aanvragen, de beschikkingen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 26 september tot en met woensdag 6 november 2013 ter inzage in het gemeentehuis.

Adres Plaza 21 in Moerdijk

Omschrijving project Brandveilig gebruik van de brandweerkazerne

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 26 september 2013 tot en met woensdag 6 november 2013 ter inzage in het gemeentehuis.

Zienswijzen De eerste en tweede beschikking treden op dezelfde dag in werking. Dit is na afloop van de beroepstermijn. De watervergunning treedt tevens in werking na afloop van de beroepstermijn. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Beroep Belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit van de watervergunning en de omgevingsvergunning en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij/zij geen zienswijze heeft ingediend, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen. Een beroepschrift richt u aan de rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, postbus 90.006, 4800 PA Breda. Het beroepschrift dient minimaal te zijn voorzien van naam en adres, een duidelijke omschrijving van het besluit, de reden waarom beroep wordt ingesteld en de datum en handtekening. De vergunninghouder kan, ondanks een beroepschrift, na afloop van de beroepstermijn toch de vergunde activiteit uitvoeren. Bent u het daar niet mee eens, dan kunt u, tegelijkertijd met of ná het indienen van een beroepschrift, een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over indienen van beroep of het vragen van een voorlopige voorziening verwijzen wij u naar de brochure rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) tegen beslissing overheid welke u kunt vinden op de gemeentelijke website onder het product “omgevingsvergunning”.

Binnen de inzage termijn kan een ieder een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van B & W van de gemeente Moerdijk. Als u een mondelinge zienswijze wilt indienen, moet u binnen de inzage termijn contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving.


LOWENTHAL KERAMISCHE PANNENSET Koekenpan Ø 20 cm, koekenpan Ø 24 cm met glazen deksel, koekenpan Ø 28 cm met glazen deksel. Geschikt voor gas, elektrisch, keramisch en inductie. Diverse kleuren

DAMES BLAZER

DAMES JURK

Diverse kleuren, maten S-XL

Diverse prints, korte mouw, maten S-XXL

MODETIP

8.99 LOTTO HEREN BOXERSHORT Diverse kleuren, maten S-XL

Per set

CORAL DELUXE FLEECE PLAID

19.95

Diverse uni kleuren of prints, 150x200 cm

1.99

4.99

BLACK & DECKER/ HELLO KITTY WERKBANK OF KEUKEN Incl. extra veel accessoires, ca. 60 cm hoog

HEERLIJK ZACHT!

5.95 PEDIGREE RODEO OF DENTASTIX Rodeo: 70 gr kauwsnacks Dentastix: medium 3 stuks

9.95

WD-40 MULTISPRAY

TAILLESLIP, HEUPSLIP OF BOXERSHORT

NAADLOZE COMFORTBEHA

Onmisbaar in elk huishouden, voor vele doeleinden te gebruiken

Naadloos, diverse kleuren, maten S-XL

Onzichtbaar onder kleding, diverse kleuren, maten S-XXL

MEGABUS 440 ML!

4 O KTO B E R ! D IE R E N DAG

0.49

2.99

1.69

1.99

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG


WEEKACTIE! VAN ZONDAG 22 T/M ZATERDAG 28 SEPTEMBER 2013

MARS CELEBRATIONS

SILAN WASVERZACHTER

HUGGIES BABYDOEKJES

200 gram

Fresh blue of Spring Feeling, 1 liter

Pure of soft skin, 64 doekjes

37 WASBEURTEN

1.59

0.69

PALMOLIVE DOUCHEGEL Keuze uit diverse varianten, 250 ml

1.69

0.92

SPEEL ONLINE DE ACTION GAME

EN MAAK KANS OP MOOIE PRIJZEN! KIJK OP WWW.ACTION.NL

REFLECTOR LED LAMP

ULTRA POWER LED LAMP

HOME & STYLING SFEERLICHT GIFTSET

20 JAAR JUBILEUM ACTION SHOPPER

GU10, 3 Watt, 190 lumen of MR16, 3 Watt, 190 lumen

E27, 6 Watt, 470 lumen, warm wit, gaat extra lang mee (25000 h)

2 sfeerlichten op houten tray, met sierstenen, afmeting 40x14x11 cm

Special edition, 46x46x17 cm

OP=OP!

2.99

3.99

3.98

KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

0.20

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ$DQELHGLQJHQJHOGHQYDQ]RWP]DLQ1HGHUODQGVH¿OLDOHQ

ZONDER U GEEN ACTION. BEDANKT!


SPORT

Karateschool Bushido naar strandtraining

DHV wint Moerdijkse derby

MOERDIJK - Zondag 15 september was het eindelijk zover de strandtraining op het strand van nieuwe Hellevoet te Hellevoetsluis. Dit jaarlijks terug kerend evenement wordt georganiseerd door Karateschool Deltasport te Spijkenisse.

Uitslagen senioren BSC 2-DHV 2 6-0 Kogelvangers 1-DHV 1 3-4 Junioren DHV C1-Alliance C2 1-0 DHV C2-Roosendaal C8 5-3 DHV D1-Kogelvangers D1 3-2 SJO Prinsenland E2-DHV E1 4-0 ST TPO/VOV F1-DHV F1-1-2

De weergoden werkte gelukkig mee, het was droog, lekker zonnetje en dat alles met een stevig briesje. Ook aanwezig 130 karatekaâ&#x20AC;&#x2122;s die stonden te trappelen om deel te nemen. Alle ingrediĂŤnten waren aanwezig voor een mooie trainingsdag aan het strand. Karateschool Bushido was aanwezig met 20 deelnemers en onze bikkels hadden er zin in. Lekker hard trainingen met karatecollegaâ&#x20AC;&#x2122;s van andere karatescholen. De training begon met het opstellen en groe-

ten. Daarna werd de groep opgedeeld door een seniorengroep en een juniorengroep, gevolgd door een warming up. Voor de senioren bestond deze uit lopen, springen, kikkeren en tijgeren door het mulle zand. Met andere woorden buffelen en afzien. De warming up voor de junioren bestond uit een loop en spelvorm. Ervaren leraren behandelde alle karateonderdelen zoals Kihon, kata, kumite en stamina in deze twee uur durende training. Na twee uur training was er een lunch pauze, gezellig tussen de duinen en zoveel mogelijk uit de wind blijvend het meegebrachte lunchpakket en drinken nuttigen. Even rust en de benen strekken en na een half uur begonnen we aan het volgende blok van twee uur. Na de pauze werd eerst de seniorengroep onder handen genomen door een capoeira

meester uit BraziliĂŤ. In deze dans-vechtkunst gaat iedere beweging over in een andere beweging. Nu hadden onze deelnemers geen probleem met de vechttechnieken maar bij de danstechnieken was het een ander verhaal. Maar iedereen deed zijn uiterste best om deze meester te volgen en kon na aďŹ&#x201A;oop terug kijken op een interessante en leerzame les. De strandtraining werd afgesloten met een training in de zee, na het opdrukken en Kihon kwam het gooi & smijt werk. En iedereen leefde zich uit in deze training. Na het afgroeten snel droge en warme kleren aan, even napraten en weer richting huis, moe maar voldaan en terugkijkend op een mooie trainingsdag aan het strand. Een grote OSU aan onze deelnemers. www.karateschool-bushido.nl

TWC Zevenbergen tochtenprogramma ZEVENBERGEN - Zaterdag 28 september ďŹ etsen de randonneurs naar Esbeek, een rit van 155 km, vertrek 8.00 uur. De recreanten ďŹ etsen deze dag naar Tholen, een rit van 90 km, vertrek 8.05 uur. Op zondag 29 september ďŹ etsen de recreanten rondje Holland-

sche Biesbosch, een rit van 60 km, vertrek 9.05 uur. De randonneurs gaan dan richting Rijen, een rit van 65 km, vertrek 9.00 uur. Alle ritten starten bij sportpark â&#x20AC;&#x2DC;De Knipâ&#x20AC;&#x2122; in Zevenbergen. Als u ook eens mee wilt ďŹ etsen, aansluiten mag altijd, mits u een helm draagt. Voor meer informatie over onze vereniging; www.twczevenbergen.nl

Kogelvangers komt te kort Uitslagen senioren Zaterdag 21 september Kogelvangers 1-DHV 1 3-4 Kogelvangers 2-De Fendert 2 0-1 Halsteren 2-Kogelvangers 3 0-0

Kogelvangers E1-Victoriaâ&#x20AC;&#x2122;03 E1 4-0 Victoriaâ&#x20AC;&#x2122;03 E4-Kogelvangers E2 3-6 Kogelvangers E3G-VCW E2 1-12 Seolto F1-Kogelvangers F1 9-1 Virtus F4-Kogelvangers F2 8-1

Uitslagen jeugd Kogelvangers B1-De Fendert B2 1-5 RSV C1-Kogelvangers C1 0-9 BSC C4-Kogelvangers C2 1-13 DHV D1-Kogelvangers D1 3-2

Programma senioren Zaterdag 28 september Halsteren 1-Kogelvangers 1 av.15.00u Smerdiek 2-Kogelvangers 2 av.12.30u Kogelvangers 3-WHS 3 av.14.00u

Programma junioren 12.30 Grenswachters C1-DHV C1 12.30 Kogelvangers C2-DHV C2 09.30 DHV D1-De Schutters D1 09.30 ST Chrisl./Oudem. E1G-DHV E1 09.30 DHV F1-Madese Boys F3G Senioren 14.30 DHV 2-Halsteren 5 14.30 DHV 1-WHS 1

Lopend Nieuws AVSâ&#x20AC;&#x2122;90 STANDDAARBUITEN - De ĂŠĂŠn na laatste wedstrijd van het â&#x20AC;&#x153;West Brabant Loop Circuitâ&#x20AC;?stond zondagmiddag 15 september op het programma, de Groene Sterloop. Deze keer werd de wedstrijd georganiseerd door Atletiekvereniging Groene Ster te Zevenbergen. Een aantal leden besloot hieraan deel te nemen.

Witacâ&#x20AC;&#x2122;89 1 wint wedstrijd WILLEMSTAD - De seniorenteams van de tafeltennisvereniging Witacâ&#x20AC;&#x2122;89 leden, met uitzondering van team 1, forse nederlagen. Het starter jeugdteam won met grote cijfers.

Thuisspelend won team 1 overtuigend met 9-1 van The Back Hands 9 uit Sint Willebrord in klasse 4C. Piet van Beers en invalster Ria van Meel uit team 2 behaalden de volle Programma jeugd winst; Cor Bom won 2 maal en samen met Zaterdag 28 september Piet werd ook het dubbelspel gewonnen. Unitasâ&#x20AC;&#x2122;30 B2-Kogelvangers B1 av.12.30u De andere seniorenteams speelden allen Kogelvangers C1-Hoeven C1 av.11.00u tegen ViceVersaâ&#x20AC;&#x2122;51 uit Oudenbosch. Team Kogelvangers C2-DHV C2 av.12.30u Kogelvangers D1-Noordhoek D1 av.09.00u 3 speelde thuis tegen hun 6e team en verloor met 4-6 (kl. 6D). Artur Baalman boekte Halsteren E1-Kogelvangers E1 av.10.15u 2 overwinningen, Kees Heijstek won 1 maal Kogelvangers E2-Unitasâ&#x20AC;&#x2122;30 E8 av.09.00u en John McLaggan kon helaas niet winnen. Virtus E7-Kogelvangers E3G av.09.00u Samen met Kees won hij na een spannende Kogelvangers F1-SVC F1 av.09.00u wedstrijd (alle 5 games werden beslist met DSE F4-Kogelvangers F2 av.10.15u 2 punten verschil) het dubbel. Team 2 en 4 speelden uit en verloren resp. met 8-2 en 9-1 van ViceVersaâ&#x20AC;&#x2122;51 3 (kl. 4D) en 7 (kl. 7B). Willem Maris en Albert de Jong begonnen voortvarend en wonnen beiden, terwijl Willem daarna AUTOMONTAGEBEDRIJF dichtbij een JOKO 2e overwinÂ&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV ning was. HePRWRUVWHNRRSJHYUDDJG laas bleef het Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH daarbij.

PRIVATE LEASE WAS NOG NOOIT ZO COMPLEET zonder aanbetaling voor: or:

¢249,-

Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW

0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

per maand* incl. btw

VANAF 24 MAANDEN RADIO/CD/MP3-SPELER ALL-RISK VERZEKERING ONDERHOUD & REPARATIE MOBILITEITSGARANTIE

fiat 500 85pk lounge NU GEHEEL RIJKLAAR BIJ AUTOBEDRIJF AARSMAN VOOR ¢ 13.995,FIAT 500 85PK LOUNGE: A Inclusief matten en volle tank brandstof A Exclusief meerprijs pastel/metallic/16" lm velgen

Fiat with

Jij ook? Bel dan:

van v 590,-

voor x

499,-

A (82,,89,5968,5(*/:,8 A09:3(47,5 ATomTom voorbereiding

VOOR MEER ACTIES GA NAAR WWW.AARSMANZEVENBERGEN.NL Leaseprijs is incl. BTW, BPM, kenteken- en recyclingskosten. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op ďŹ at.nl. Gem. brandstofverbruik: 3,9 - 4,0 l/100 km (1 op 25,0 - 25,6). CO2: 90 - 92 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.** *Particulier aanbod op basis van full operational Lease, exclusief vervangend vervoer en brandstof. Vermelde prijs is gebaseerd op een leasetermijn van 24 maanden en max. 12.000 km per jaar. Onder voorbehoud van wijzigingen in assurantiebelasting, wegenbelasting en BTW. Fiat Financial Solutions behoudt zich het recht voor om de actie zonder opgaaf van reden te wijzigen of te beĂŤindigen. Prijs 500: incl. BTW, BPM, kosten rijklaar maken. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de ofďŹ ciĂŤle Europese testmethode. Het daadwerkelijk verbruik hangt mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden. **Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volume gerelateerde gemiddelde CO2 â&#x20AC;&#x201C;uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2012.

AUTOBEDRIJF AARSMAN ZEVENBERGEN, TOUWSLAGERIJ 18, TEL. 0168 - 37 05 00

Lia van der Wel 0165-388816

108 m2 WERKRUIMTE met kantoor

Persoonlijke bemiddeling met de hoogste slagingskans

Nijverheidsstraat 7 Klundert Tel. 0168-403809

&(' ) #$%&' , !+ 

TE HUUR

OPTIE PAKKET

Ook het dubbelspel werd na een spannende partij door Willem en Albert verloren. Erik den Hollander kwam tegen deze sterke spelers, die de vorige competitie nog in de 3e klasse speelden, tekort. In team 4 speelde jeugdspeler DaniĂŤl de Jong zijn 1e wedstrijd bij de senioren. Hij was nog niet opgewassen tegen de volwassen speltypes, won wel enkele games, maar kon geen partij winnen, evenals Michel Wessels. Desiree Nieuwkoop won 1 maal. Jeugd Team 1 speelde uit tegen ODT 3 in Roosendaal en verloor met 9-1. Manon Gerritsen, Yoran en Tijmen van der Zwaag hadden deze keer niet veel in te brengen in de 4e kl. Jun. Tijmen speelde spannende wedstrijden, maar verloor toch al zijn partijen en Yoran won 1 maal. Het 2e team behaalde in Sint Willebrord in de starter klasse een grote overwinning op The Back Hands 8: 1-9. Maik Maliepaard en Hein Fransen wonnen gemakkelijk al hun wedstrijden en Jenniffer Marijnissen won 2 maal. Het dubbelspel werd door Jenniffer en DesirĂŠ Voet in 5 games gewonnen. In de 5e kl. Jun. kreeg team 3 tegen het 6e team van The Back Hands een zware nederlaag te verwerken. Clint Heijstek, Luc Roodenburg en Shannon Stierman verloren met 10-0. Alleen Luc wist enkele games te winnen.

IEDEREEN VERDIENT RELATIEGELUK

TE HUUR

AIRCONDITIONING

Uitslagen 5km: Rick Bos 26:35 10km: Roel v. Nes 33:58, Marlon Deijkers 38:28, Ton Nagtzaam 39:34, Anne v. Alphen 48:22, Annie Langeweg 50:15, Anita Stoop 50:54, Reina Jochems 51:24. Brabantse Parel Op zaterdag 21 september liep Dennis v. Gils de 10km in Oisterwijk en ďŹ nishte in een tijd van 53:38.

APPARTEMENT per 1 okt.: vernieuwd 2k app. in Breda, uniekeVHUYLFHĂ&#x20AC;DW Belvedère Nieuw Wolfslaar. Tel: 06-10924904

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Of 088-0221900 (landelijk) Of kijk op

www.mens-en-relatie.nl

* !

       

               

  "  

!                 

  

 # 

    

    

  

%

    % 

      

  

&  $  

        

   

     

 '  

    

 '

        

' 

   ,     + '  

 ( ( ) *    

      ' &    

 

   

 

 

 

        '             

      

       .

 -

            

      !"    

    
ZEVENBERGENSE METAALHANDEL De HiL 26 Tel. 0616944484

Nu EXTRA KORTING

Welkom in de wereld op alle haarden van sfeer en warmte en kachels

AANBIEDING: Bij alle pelletkachels

Morgen 15 april Koopzondag 500 kilo pelletkorrels GRATIS 11.00-17.00 uur

KOOPZONDAG GROOTSTE SHOWROOM GROOTSTE SHOWROOM BER 29 SEPTEM UUR 11.00-17.00

ZUID NEDERLAND ZUID NEDERLAND

Wij kopen al uw oude Metalen. Ook GRATIS plaatsen van containers.

Infra & verhuur

GROND- EN SLOOPWERKEN Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl Houtkachels Pelletkachels Liftdeur houtkachels Design gashaarden Open haarden Afvoervrije gashaarden Bio haarden Electrische kachels Natuursteen schouwen Snelle levering Vakkundig geplaatst info@schouwenpaleis.nl www.schouwenpaleis.nl

MICRODERMABRASIE? 2minutes2book.nl

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Industrieweg 27 Zevenbergen

Uw installateur voor elektra, gas, water, verwarming en zonnepanelen

Klokkenmakerij

T. 0168 - 329814 Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

www.heijligersbv.nl

BIORESONANTIE? 2minutes2book.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws Een DAKKAPEL brengt meer ruimte en licht op uw zolder. In één dag wind- en waterdicht geplaatst. Ook RENOVEREN wij uw bestaande dakkapel.

Eric Lugten Telefoon: (+31) 06 83 55 15 71 E-mail: emldakwerken@gmail.com K.v.K. Breda:

Wij verzorgen: ͻBitumen en EPDM dakbedekking

+HHIW X WKXLV RXGH PXQWHQ SHQQLQJHQ RI EDQNELOMHWWHQ OLJJHQ HQ X ZLOW GH ZDDUGH HUYDQ ZHWHQ " 'DQ ELHGW PXQWWD[DWLHQO EHVWDDQGH XLW GULH EHURHSVQXPLVPDWHQ X YULMEOLMYHQG GH JHOHJHQKHLG KLHUWRH 6DPHQ KHEEHQ ]LM PHHU GDQ MDDU NHQQLV HQ HUYDULQJ

.RPHQG ZHHNHQG RUJDQLVHHUW PXQWWD[DWLHQO HHQ DDQWDO WD[DWLH GDJHQ ELM X LQ GH EXXUW 8 ZRUGW NRVWHORRV JHwQIRUPHHUG ZDW XZ PXQWHQ SHQQLQJHQ HQ EDQNELOMHWWHQ DDQ GH KDQG YDQ GH KXLGLJH PDUNWVLWXDWLH NXQQHQ RSEUHQJHQ 8 NXQW PHWHHQ YHUNRSHQ RI LQEUHQJHQ WHU YHLOLQJ

6WHHQEHUJHQ

]DWHUGDJ VHSWHPEHU  XXU ¶W &URPZLHO .URPPHZHJ 

(WWHQ/HXU

]RQGDJ VHSWHPEHU  XXU 7ULYLXP +RWHO 6SD 7ULYLXP 

2RVWHUKRXW

PDDQGDJ VHSWHPEHU  XXU *ROGHQ 7XOLS +RWHO :DWHUORRSOHLQ 

.DUHO GH *HXV 0XQWYHLOLQJHQ %9 9HOGKRYHQ 5RPXQW %9 1XPLVPDWLHN 5RHUPRQG 0HYLXV 1XPLVERRNV ,QW %9 9ULH]HQYHHQ ]LH YRRU YHUGHUH LQIRUPDWLH

 

- Kunststof Kozijnen - Gevelbetimmeringen - Rolluiken & Zonweringen - Interieurbetimmering - Dakkapellen - Houten Deuren & Kozijnen Kessel is een handelsnaam van P&G b.v. - Garagedeuren

ͻPannendaken n ͻOndergrond, ergrond, Renovatie, Isolatie Iso ͻZink ͻZin en Loodwerk Loo odwerk ͻDakkapellen, ͻ Dakk kapelllen, Dakramen Dak kram men en Dakgoten D k

info@pgklundert.nl Tel. 0168-404966 www.pgklundert.nl

EENMALIGE MAGAZIJN

LEEGVERKOOP! OP

A.. 55OK ZA EN Z OBER KTBE OTO RIJ . .44EN VRVIJ

OP

R

OPP. 6000 M2 MET MEER DAN 1000 VERSCHILLENDE ARTIKELEN O.A. VERLICHTING - SPEELGOED - KERSTDECO GIFTWARE - SCHOENEN EN TEXTIEL FAZANTWEG 1 KLUNDERT (INDUSTRIEZONE MOERDIJK) T. 0168 382718

WWW.SINOEUROPEANTRADING.COM


SPORT

VV de Fendert Uitslagen de Fendert E1-Rood Wit E1 4-3 de Fendert E2-Schutters E1 5-4 de Fendert F1-Victoria F1 8-6 de Fendert F3-RSV F2 3-9 de Fendert MD1-Tholense boys MD2 2-1 de Fendert C1-Zwaluwe C1 8-3 de Fendert B1-Seolto B1 0-1 de Fendert D3-Grenswachters D2 3-7 Fendert E5-Seolto E4 6-4 de Fendert A1-Dioz A1 4-2 de Fendert 1-SSV 1 3-4 S.c Gastel E4-de Fendert E3 4-2 Unitas’30 E12-de Fendert E4 1-6 WDS MC1-de Fendert MC2 5-0 Jeka MP14-de Fendert MP21 3-1 Roosendaal F4-de Fendert F2 5-1 Alliance C4-de Fendert C2 0-3 HSC’28 D1-de Fendert D2 1-7 VVR D1-de Fendert D1 1-0 Seolto 2-de Fendert 3 3-2 BSC MP1-de Fendert MP1 1-5

VV Seolto Marjola VR1-de Fendert VR1 (zat) 2-0 S.c. Gastel MC1-de Fendert MC1 10-2 Kogelvangers 2-de Fendert 2 0-1 NOAD’67 VE-de Fendert VE 9-2 Kogelvangers B1-de Fendert B2 1-5 DVO’60 7-de Fendert 5 2-6 Unitas’30 6-de Fendert 3 (zo) 7-0 NVS 2- de Fendert 2 (zo) 1-2 Zundert VR1-de Fendert VR1 (zo) 2-0 Programma zaterdag 28 september de Fendert E1-DSE E1 09.00 de Fendert E3-Alliance E3 09.00 de Fendert E4-Beek Vooruit E11 09.00 de Fendert F2-Unitas’30 F3 09.00 de Fendert F4-Tholense boys F3 09.00 de Fendert MC1-Prinsenland MC1 09.30 de Fendert D1-Internos D2 10.00 de Fendert MP2-Unitas ’30 MP6 10.30 de Fendert C2-Roosendaal C9 11.00 de Fendert D2-Klundert D2 11.30 de Fendert MC2- SCO/TOFS MC1 11.30 de Fendert MD1-Gesta MD1 12.00

de Fendert 3-Fc Bergen 2 12.30 de Fendert 5-Vrederust 3 12.30 de Fendert B2-NSV B1 14.00 de Fendert 2-Zwaluwe 3 14.30 de Fendert VE1-Halsteren VE1 14.30 Terheijden E2-de Fendert E2 09.00 Prinsenland F1-de Fendert F1 09.00 Unitas’30 E14-de Fendert E5 09.30 DEVO MP1-de Fendert MP109.30 Rood Wit F3-de Fendert F3 09.45 Chrislandia D1-de Fendert D3 10.30 Oosterhout C1-de Fendert C1 11.00 Moerse Boys B1-de Fendert B1 13.00 F.c. Dauwendaele 1-de Fendert1 14.30 Oosterhout 2-de Fendert 4 14.30 Unitas ’30 B4-de Fendert B3 14.30 Halsteren A3-de Fendert A1 15.00 Zondag 29 september de Fendert 3 -Virtus 5 10.00 de Fendert 2-Lepelstraatse Boys 2 11.00 de Fendert VR1 (zo)-Marjola GirlsVR1 11.00

Chrisl./Oudemolen E1-Klundert E2 2-2 Chrisl./Oudemolen MP1-TPO MP1 16-3 Programma donderdag 26 september Chrislandia VE1-Wemeldinge Ve1 20.00 Zaterdag 28 september Rillandia 1-Chrislandia 1 14.30 Chrisl./Oudemolen 2 -Tholense Boys 3 14.30

WFB Vr1-Chrisl./Oudemolen Vr 12.30 Cluzona B2-Chrisl./Oudemolen B 14.30 Chrisl./Oudemolen D-de Fendert D3 10.30 Chrisl./Oudemolen E-DHV E1 09.30 Chrisl./Oudemolen MP1-SJO Prinsenland 09.00 Kijk voor het laatste nieuws: www.Chrislandia.nl en www.vvoudemolen.nl

VV Chrislandia Uitslagen Chrislandia 1-SPS 1 1-4 SC Stavenisse 2-Chrisl./Oudemolen 2 9-0 MOC ’17 VE3- Chrislandia VE1 7-1 Chrisl./Oudemolen Vr1-Pelikaan Vr1 6-1 Chrisl./Oudemolen B1-FC Bergen B2 0-4 Chrisl./Oudemolen D1-Steenbergen D5 20-0

Klundert verrast opnieuw Uitslagen woensdag 18 september Klundert MB1-Madese Boys MB1 0-4 Zaterdag 21 september De Zwerver 1-Klundert 1 0-1 Klundert 2-NOAD’67 2 5-0 Klundert 3-Rillandia 2 0-3 Vrederust 3-Klundert 4 10-3 Terheijden A1-Klundert A1 3-1 Klundert B1-Zundert B1 7-0 Klundert MB1-JEKA MB1 1-1 RWB C1G-Klundert C1 1-3 Dongen C5-Klundert C2 7-0 DIOZ MC1-Klundert MC1 10-2 Klundert D1-MZC’11 D1 1-1

Klundert D2-DSE D2 5-2 Klundert E1-Halsteren E2 5-3 Klundert F1-Sprundel F1 6-2 SC Gastel F3-Klundert F2 5-0 Zondag 22 september Beek Vooruit 9-Klundert 2 3-5 Programma zaterdag 28 september 14.30 Klundert 1-Pelikaan 1 12.45 Heinkenszand 3-Klundert 2 13.00 VVC’68 3-Klundert 3 14.30 Klundert 4-NOAD’67 4 12.00 Klundert VR1-VVC’68 VR1 12.00 Klundert A1-Virtus A1

14.30 UVV’40 B1-Klundert B1 10.00 Rimboe MB1-Klundert MB1 10.30 Klundert C1-DIA C1 10.30 Klundert C2-SAB C2 08.45 Klundert MC1-WDS’19 MC1 13.00 SVC D1-Klundert D1 11.30 De Fendert D2-Klundert D2 10.00 Sprundel E1-Klundert E1 08.45 Klundert E2-HZ’75 E1G 08.45 Klundert E3-Unitas’30 E13 09.45 Rood Wit W F1-Klundert F1 08.45 Klundert F2-Roosendaal F7 Zondag 29 september 11.00 Klundert 2-Victoria’03 7

DIA te sterk voor SVC 1 Uitslagen jeugd Zaterdag 21 september SVC B1-Tholense Boys B1 3-2 Tholense Boys D1-SVC D1 9-2 Baronie D3-SVC D2 8-0 Unitas E4-SVC E1 19-0 SVC F1-Rood Wit F1 7-0 SVC F2-Unitas F11 1-5 Unitas MP3-SVC MP1 10-8 Uitslag senioren Zondag 22 september

SVC 1-DIA 1 1-5 Lepel. Boys 2-SVC 2 1-2 SVC 3-Halsteren 3 5-0 SVC 4-SC Emma 4 2-1 TPO 3-SVC 5 1-4 Programma jeugd Zaterdag 28 september Hoeven B1-SVC B1 12.15 SVC D1-Klundert D1 13.00 SVC D2-Steenbergen D3 11.30 SVC E1-Noordhoek E1 10.30

Kogelvangers F1-SVC F1 09.00 RSV F2-SVC F2 10.30 SVC MP1-Rood Wit MP1 09.30

TPO 1-PCP 1 1-1 Dubbeldam 6-TPO 2 5-2 TPO 3-SVC 5 1-4 TPO DA1-HZ’75 DA1 2-0 Programma zaterdag 28 september 15.00u MOC’17 B5-TPO /VOV B1 12.30u Terheijden C2-TPO/VOV C1 TPO/VOV MD1 vrij

09.30u TPO/VOV E1-Prinsenland E2 10.00u HZ’75 F1-TPO/VOV F1 11.00u TPO MP1-Noordhoek MP1 Zondag 29 september 14.30u SC Welberg 1-TPO 1 10.00u TPO 2-HZ’75 2 10.30u Oudem/Chrisl 2-TPO 3 12.00u Madese Boys DA2-TPO DA1

Programma senioren Zondag 29 september Dussense Boys 1-SVC 1 14.30 SVC 2-DEVO 2 11.00 FC Bergen 4-SVC 3 11.30 Beek Vooruit 6-SVC 4 12.15 SVC 5-DSE 4 10.30

VV TPO Uitslagen zaterdag 21 september TPO /VOV B1-RSV B1 0-10 TPO/VOV C1-Bavel C3 3-7 DVVC MD2-TPO/VOV MD1 12-4 HZ’75 E1G-TPO/VOV E1 4-5 TPO/VOV F1-DHV F1 1-3 Chrisl/Oudem MP1G-TPO MP 1 1-1 Zondag 22 september

Dubbele winst Amorti ZEVENBERGEN - Het team van Amorti moest de thuiswedstrijden afgelopen weekend spelen tegen ‘t Topke 2 uit Afferden. De 1e wedstrijd werd met 4-2 gewonnen door overwinningen van Kevin en Stef van Hees. Stef van Hees welke verhoogd was naar 200 caramboles met grote hoek, had hiervoor 16 beurten nodig en Kevin speelde een prima partij door zijn 75 caramboles in 14 beurten te behalen. Hans jr. Snellen behaalde 81 van de te behalen 200 car. De 2e wedstrijd werd met 6-0 gewonnen. Stef won in 19 beurten en Kevin had 26 beurten nodig. Hans jr. behaalde in 13 beurten zijn 200 caramboles. Door deze dubbele overwinning staat het team van Amorti nu op een 3e plaats. Zondag 29 september staan de uitwedstrijden tegen ‘t Topke 1 in Afferden op het programma.

Uitslagen jeugd Mike Fens-Dennis de Ronde 5,67-12,00 Sybren Hofma-Rowan Kremer 12,00-6,84 Senna Semler-Andre van Zanten 12,00-4,00 Mike Fens-Bradley Mariott 12,00-7,14 Sybren Hofma-Dennis de Ronde 12,00-9,14 Rowan Kremer-Jeroen Testers 6,31-12,00 Senna Semler- Willie v.d. Heuvel 8,13-12,00 Senna Semler-Matthijs v. Zanten 12,00-3,33 Stand: 1. Dennis de Ronde 45,14 pnt, 2. Sybren Hofma 43,66 pnt, 3. Bradley Mariott 40,00 pnt, 4. Mike Fens 38,00 pnt, 5. Jeroen Testers 37,87 pnt, 6. Senna Semler 34,12 pnt, 7. Willie v.d. Heuvel 32,00 pnt, 8. Rowan Kremer 30,31 pnt. Op zaterdag 9 november spelen alle deelnemers bij JBCW in Waalwijk, aanvang 11.00 uur. PAGINA 20

Uitslagen jeugd Zaterdag 21 september Seolto E1-Unitas’30 E2 4-3 Seolto F1-Kogelvangers F1 9-1 Halsteren E4-Seolto E2 3-3 Beek Vooruit E11-Seolto E3 2-12 Seolto C1-Dongen C3 1-8 Seolto D2-HZ’75 D2 0-9 DSE F4-Seolto F2 4-6 Seolto MP1-SJO Prins MP1 2-5

De Fendert E5-Seolto E4 6-4 Sprundel D1-Seolto D1 5-4 Seolto B2-DIA B2 8-2 De Fendert B1-Seolto B1 0-1 Uitslagen senioren Seolto 1-Yerseke 1 2-3 Seolto 2-De Fendert 3 3-2 Seolto 3-Moerse Boys 2 2-3 Vrederust 4-Seolto 4 3-3 DVO’60 6-Seolto 5 6-0

VV Noordhoek Uitslagen senioren DSE 1-Noordhoek 1 0-0 Noordhoek 2-Grenswachters 2 3-0 Virtus 5-Noordhoek 3 3-8 Noordhoek VR1 zo-Internos VR1 zo 5-0 VVC’68 VR1-Noordhoek VR1 za 2-7 Uitslagen jeugd Noordhoek B1-MOC’17 B5 3-2 Noordhoek C1-Raamsdonk C1 1-7 Noordhoek D1-DEVO D1 4-2 Noordhoek E1-Terheijden E2 13-4 Noordhoek ME1-SJO Prinsenland ME1 2-2 Noordhoek MP1-HZ’75 MP1G 14-4

Programma senioren Noordhoek 1-Right’Oh 1 14.30u Nieuw Borgvliet 2-Noordhoek 2 12.00u Noordhoek 3 -HZ’75 2 10.00u BSC VR2-Noordhoek VR1 zo 10.00u Noordhoek VR1 za-Smerdiek VR3 14.30u Programma jeugd Wernhout B1-Noordhoek B1 14.30u Boeimeer C3-Noordhoek C1 13.00u Kogelvangers D1-Noordhoek D1 09.00u SVC E1-Noordhoek E1 10.30u Sc Welberg ME1-Noordhoek ME1 10.15u TPO MP1-Noordhoek MP1 11.00u

VV Virtus Uitslagen woensdag 18 september MZC’11 B1-Virtus B1 2-1 Zaterdag 21 september SC Welberg 2 za- Virtus 2 za 1-1 Virtus A1-Groen Wit A1 6-6 BSC A3-Virtus A2 3-2 Virtus B1-Gilze B1 2-1 Roosendaal B3-Virtus B2 1-2 Virtus B3-Internos B3 1-3 SC Gastel C1-Virtus C1 0-1 Virtus C2-Roosendaal C4 0-9 Roosendaal C9-Virtus C3 0-12 FC Bergen D1-Virtus D1 0-3 Internos D3-Virtus D2 3-4 Internos D5-Virtus D3 2-9 Virtus D4-Unitas’30 D7 12-2 MOC’17 E4-Virtus E2 0-10 Virtus E3-Unitas’30 E6 6-2 Sprundel E3-Virtus E4 2-5 Virtus E5-Schijf E2 11-0 SJO Prinsenland E3-Virtus E6 7-2 Unitas’30 E13-Virtus E7 5-1 Virtus F1-SJO Prinsenland F1 9-1 Virtus F2-Unitas’30 F5 0-9 SJO Prinsenland F2-Virtus F3 4-4 Virtus F4-Kogelvangers F2 8-1 Virtus F5G-Rood Wit W F3 2-9 Alliance F6-Virtus F6 0-3 Virtus VR1 za-Nieuwdorp VR1 za 3-4 Virtus MB1-Rimboe MB1 5-1 Virtus MC1-NVS MC1 2-4 DSE MD1-Virtus MD1 0-6 Zondag 22 september SC Kruisland 1-Virtus 1 1-0 Virtus 2-BSC 3 0-0 Virtus 3-VVR 3 3-0 Virtus 4-Rood Wit W 4 3-5 Virtus 5-Noordhoek 3 3-8 VVR VR1-Virtus VR1 1-3

Programma zaterdag 28 september Virtus 2 za-BSC 2 za 14.30 Unitas G2-Virtus G1G 12.30 Klundert A1-Virtus A1 12.00 Virtus A2-SC Kruisland A1 14.30 SCO/TOFS B1-Virtus B1 12.00 Virtus B2-DEVO B1 12.45 Victoria’03 B4-Virtus B3 14.00 Virtus C1-The Gunners C1 14.30 MOC’17 C4-Virtus C2 13.15 Virtus C3-BSC C4 12.45 Virtus C4-Terheijden C3 11.15 Virtus D1-Groen Wit D1 10.00 Schijf D1-Virtus D2 12.00 Unitas’30 D5-Virtus D3 11.00 HZ’75 D2-Virtus D4 11.00 Virtus E1-TVC Breda E1 10.00 Lepelstr. Boys E1-Virtus E2 9.30 Roosendaal E6 -Virtus E3 9.00 Victoria’03 E4-Virtus E4 10.15 Virtus E5-RSV E2 9.00 Virtus E6-Unitas’30 E12G 10.00 Virtus E7-Kogelvangers E3G 9.00 Virtus F1-Unitas’30 F2 10.00 DSE F2-Virtus F2 10.15 SC Gastel F3-Virtus F3 9.00 Unitas’30 F8-Virtus F4 8.30 Virtus F5G-Unitas’30 F11 9.00 Papendrecht VR1 za-Virtus VR1 za 12.30 Madese Boys MB1-Virtus MB1 12.30 Tholense Boys MC1-Virtus MC1 9.30 Virtus MD1-Achtmaal MD1 11.15 Virtus M1-Victoria ‘03 M1 10.00 Zondag 29 september Virtus 1-Aardenburg 1 14.30 Hoeven 2-Virtus 2 12.00 Zundert 2-Virtus 3 12.00 SC Emma 4-Virtus 4 10.00 De Fendert 3-Virtus 5 10.00 Virtus VR1-Moerse Boys VR1 10.00

Duivensport Noordhoek PV DE GEVLEUGELDE VRIENDEN Kampioenen vliegseizoen 2013 Duifkamp. vit.oud: 1. J. Sitters & Zn, 2. J. Veeken, 3. A. Kouters. Hokkamp. vit.oud: 1. A. Kouters, 2. J. Sitters & Zn, 3. J. Veeken. Duifkamp. midf.oud: 1-2. J. Veeken, 3. J. Sitters & Zn. Hokkamp. midf.oud: 1. J. Veeken, 2. A. Kouters, 3. J. Sitters & Zn. Duifkamp. dagfond: 1-2. J. Sitters & Zn, 3. Ant. de Jong. Hokkamp. dagfond: 1. J. Sitters & Zn, 2. Ant. de Jong, 3. J. Veeken. Duifkamp. overn.fond: 1-2-3. G. Kouters & Zn. Hokkamp. overn.fond: 1. G. Kouters & Zn, 2. Ant. de Jong, 3. J. Veeken. Duifkamp. vit.jong: 1-3. J. Sitters & Zn, 2. J. Veeken. Hokkamp. vit.jong: 1. J. Veeken, 2. J. Sitters & Zn, 3. Ant. de Jong.

Duifkamp. fond jong: 1-3. J. Veeken, 2. Ant. de Jong. Hokkamp. fond jong: 1. J. Sitters & Zn, 2. Ant. de Jong, 3.J. Veeken. Generaal duif jong: 1-2-3. J. Sitters & Zn. Generaal hok jong: 1. J. Sitters & Zn, 2. J. Veeken, 3. Ant. de Jong. Duifkamp. nalijn: 1-2. J. Sitters & Zn, 3. A. Kouters. Hokkamp. nalijn: 1. A. Kouters, 2. J. Sitters & Zn, 3. Ant. de Jong. Generaal duif: 1. J. Veeken, 2. J. Sitters & Zn, 3. A. Kouters. Generaal hok: 1. J. Sitters & Zn, 2. J. Veeken, 3. A. Kouters. Generaal aangewezen: 1. J. Sitters & Zn, 2. J. Veeken, 3. A. Kouters. Generaal onaangewezen: 1. J. Sitters & Zn, 2. J. Veeken, 3. A. Kouters. Noordhoek Cup: 1. J. Sitters & Zn (20 pnt); 2. J. Veeken (7 pnt); 3. G. Kouters & Zn ( 5 pnt); 4. A. Kouters ( 3 pnt); 5. Ant. de Jong (2 pnt); 6. Th. de Jong (1 pnt).


    HET LEUKSTE SPEELPARADIJS VAN BREDA IS 7 DAGEN PER WEEK GEOPEND! De hele meivakantie geopend! TRAMSINGEL 48 - BREDA 0767660138 WWW.MONKEYTOWN.EU

Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

BIJ ONZE KLANTEN IS HET MUISSTIL

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMYOLHJHQ KRXWZRUPPROOHQUDWWHQmuizen SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

BRUIDSBEURS BRUIDSBEURS

K

12.00 TOT 16.00 UUR

OZIJNEN EN GLAS VAN WINGERDEN

- Kunststof / houten kozijnen

GRATIS ENTREE!

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 925,-

Combi-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 950,-

Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

3URÂżWHH

UQXYDQ

ZALENCENTRUM DE RAAYBERG

KHW%

7:WDULH

I

Antwerpsestraatweg 267 *("ERGENOP:OOMsINFO

- Gevelbetimmeringen - Dakkapellen / Dakramen

2

- Dubbelglas / Float / Figuur / Spiegelglas

Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 63 info@vanstrienhoveniers.nl

MODESHOWS!

- Rolluiken

13.15 & 15.15 uur

- Garagedeuren

Ontwerp | Aanleg | Onderhoud | Sierbestrating

Bel voor een vrijblijvende offerte.

LibertĂŠ bruidsmode

Kozijnen en Glas van Wingerden

Kaaistraat 63, STEENBERGEN Tel.: 0167 - 560556 www.libertebruidsmode.nl

Nijverheidsstraat 7 4791 ED Klundert T. 0168-403809 E. info@kozijnenenglasvanwingerden.nl Kijk ook eens op:

w w w. Va n S t r i e n H o v e n i e r s . n l

 To boldly go wh

www.kozijnenenglasvanwingerden.nl

Star Trek Firs

ere no oneâ&#x20AC;&#x2122;s gone

verdiepen in het Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten. Evt. gratis thuisbezorging.

bv

â&#x201A;Ź 0.40

nker)?!

30/50 cm

â&#x201A;Ź 0.60

BOL

PYRAMIDE

ø30 cm

50-70 cm

per stuk

RTENS

bv

!! OPRUIMING !! DE GEHELE MAAND OKTOBER

Uitschuiftafel Teak afm 200/300x120cm

Standenstoel Teak van 84,nu voor 59,- euro

n Carla (45, ka

â&#x201A;Ź 5.00 â&#x201A;Ź 7.50 Zundert, 076-5973377

per stuk

Tuinhoutspecialist sla nu

before? Dan durf jij je vast wel te dagelijks leven va

BUXUS TAXUS BUXUS BUXUS

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

OP =UwOsPlag

t Contact

Te Koop 2 jarig-20/30 cm

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

RTENS

â&#x201A;Ź 350,-

2minutes2book.nl

ZONDAG ZONDAG 66 OKTOBER OKTOBER 2013 2013

WWW.HOBBYKAS.NL

Budget kas

GEZICHTSBEHANDELING?

van 798,- nu voor 595,-

euro

gewijzigde openingstijden per 1 okt.2013 maandag gesloten dins. t/m vrij. 9.00 - 17.00 uur zaterdag 9.00 - 16.00 uur

Herelsestraat 206 Heerle Tel. 0165 301719 info@tuinhoutspecialist.nl.

Nog meer SUPER aanbiedingen kijk op:

www.tuinhoutspecialist.nl


Wijkbewoners ook present

EHBO-cursus in Zevenbergen

Bijna 2800 bezoekers op Ontpopfestival KLUNDERT – Het eerste Ontpop festival in de wijk Moye Keene in Klundert trok zaterdag, over de hele dag verspreid, bijna 2800 bezoekers. Een beetje een vertekend aantal omdat vooral veel wijkbewoners soms wel vier maal het festival bezochten en dan telkens een ander polsbandje om kregen. Deze wijkbewoners wilden wel eens met eigen ogen zien hoe de jeugd van tegenwoordig een “feestje” bouwt en dat viel volgens hen niet tegen. De organisatie van het festival had het slim aangepakt door de direct omwonenden, aan het begin van het festival, een rondleiding aan te bieden compleet met een VIP behandeling en het daarbij behorende polsbandje.

ZEVENBERGEN - We willen u vanuit onze ehbo-vereniging Aqua ’53 gaarne wijzen op de start van een nieuwe ehbo-cursus in Zevenbergen. Deze begint begint zo snel mogelijk bij voldoende deelname. De cursus bestaat uit 12 lessen waarin aan bod komen: benaderen van het slachtoffer, stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling, hartreanimatie en AED, wondverzorging, verstuiking en botbreuk, kleine ongevallen. Na afloop is men in staat om op verantwoorde wijze eerste hulp te verlenen aan een slachtoffer in afwachting van professionele hulp of als definitieve hulp zodat het slachtoffer b.v. de wedstrijd kan voortzetten of naar huis gaan.

De cursus leidt op tot het eenheidsdiploma ehbo van het Oranje Kruis; daarna kan men jaarlijks de nodige herhalingslessen (zo’n zes per jaar) volgen om de kennis op peil en het diploma geldig te houden. De cursus wordt gegeven in het pand Zuidhaven 9-11 (voormalig Huize Steeland), aanvang 20.00 uur. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Verder willen we u wijzen op de mogelijkheid een cursus in verenigingsverband te organiseren, tijd en plaats is dan nader overeen te komen. Voor nadere informatie of aanmelding voor de cursus kunt u zich wenden tot het secretariaat van de vereniging: Hilbert v. Vlimmeren, De Meeren 33, 4761 SB Zevenbergen, tel. 0168-325088, e-mail: ehbo7bergen@kpnmail.nl.

Film Jagten bij Cine7 ZEVENBERGEN - Vrijdagavond 27 september draait Cine7 de film Jagten in Theater de Schuur in Zevenbergen. Het is na het veelbejubelde Festen de tweede succesvolle film van de Deense regisseur Vintenberg. Hoofdrolspeler Mads Mikkelsen won op het filmfestival van Cannes de prijs voor de beste acteur.

Later ontstond er een echt festivalsfeertje.

DOOR TIES STEEHOUWER De hele week is er onder leiding van het jongerenwerk Moerdijk, bestaande uit Gijs Kluft en Bernadette van der Driest, door 100 vrijwilligers gewerkt om van het voetbalveld aan het begin van de wijk een professioneel festival terrein te maken. Het resultaat mocht er, met vier podia en veel leuke hoekjes zijn. Gijs Kluft vertelde dat het eerst de bedoeling was om het festival in de Groenstrook te houden maar omdat dit terrein dicht bij het industrieterrein ligt kon de veiligheid daar niet worden gegarandeerd. “Zo dicht op de woningen van de Moye Keene was een gok maar die is gelukkig goed uitgepakt”. Tijdens de VIP rondleiding van de omwonenden bleek dat die het eigenlijk wel leuk vonden zo vlak naast hun achtertuin.

FOTO TIES STEEHOUWER

“En het is maar eens in de veertig jaar” merkte een van hen op “tenslotte zijn we eens ook jong geweest”. Parkeren Met de geluidsoverlast viel het zaterdag erg mee. Het parkeren was meer een probleem. Overal in de wijk stonden dan ook auto’s, en reden er auto’s rond om een plekje te zoeken. Het festivalterrein was zo ingericht dat er voor iedereen wel wat leuks te beleven viel. Het festival was bedoeld voor jeugd tussen 12 en 24 jaar maar ook veel ouderen bezochten het festival. Wat daarbij opviel was dat de wat softere muziek, helemaal achterin, meer luisteraars trok dan de muziek op het hoofdpodium. Erg leuk waren de optredens van rapper Kevin van Bodegom uit Fijnaart een groep meisjes die een dansje opvoer-

den. Hun optreden paste precies in het motto van het festival: een podium bieden voor jonge talenten. Karin Emma liet haar kunstwerken zien en enkele leerlingen van de kunstacademie in Breda beschilderden een raket, afkomstig van fort De Hel. Daarnaast waren er workshops plaatjes draaien en mixen en sieraden maken. Zij vonden veel aftrek en ook het “chilbos” werd druk bezocht evenals natuurlijk de Parochiebar. In de loop van de avond werd de muziek steeds harder gezet en dromden de bezoekers dicht bijeen voor het hoofdpodium zodat en er een echt festival sfeertje ontstond. Het festival werd gesponsord door veel middenstanders en bedrijven uit de omgeving en hoewel de toegang gratis was verwacht Bernadette van der Driest toch dat men financieel op nul uit zal komen.

De film uit 2012 gaat over (vermeend) kindermisbreuk maar eigenlijk is dat onderwerp maar bijzaak in dit drama waarin een hechte gemeenschap een monster met twee gezichten blijkt te zijn. Het griezeligste is dat de meeste mensen in Jagten gewoon goedbedoelende, aardige mensen zijn.Regisseur Thomas Vinterberg doet zelfs tamelijk veel moeite om te laten zien hoe warm de pas gescheiden Lucas door zijn omgeving wordt opgevangen. Hij gaat uit jagen met de mannen en heeft een nieuwe baan op een kleuterschool waar het stoei-

en nog niet in de ban is gedaan. Maar dat betekent niets wanneer Lucas plotseling wordt verdacht van misbruik nadat een vijfjarig meisje in een vlaag van boosheid het woord ‘pik’ in de mond neemt. Wat volgt is een sociaal drama waarin begrijpelijke bezorgdheid omslaat in een agressieve heksenjacht. Het meest indrukwekkend is de manier waarop Vinterberg laat zien hoe Lucas zijn broze nieuwe leven plotseling in scherven ziet vallen. Stomgeslagen en vol machteloze woede kan hij niet anders dan zich als een soort martelaar naar de ontluisterende kerstavond in de kerk slepen. Onvergetelijk is de ernstige blik waarmee het kleine meisje de gevolgen van haar onbedoelde uitspraak gadeslaat. Vaak geeft Vinterberg het ogenschijnlijk alledaagse realisme een onverwacht sterke intensiteit mee. De voorstelling in Theater de Schuur begint vrijdag 27 september om 20.00 uur. Reserveren mogelijk via Cine7@cultuurmoerdijk.nl.

Feestelijke viering begin Bernardusparochie OUD GASTEL - Op zaterdag 28 september 2013 zal om 19.00 uur in kerk van de H. Laurentius in Oud Gastel een feestelijke eucharistieviering worden gehouden om de nieuw gevormde parochie H. Bernardus van Clairvaux in te luiden. De viering zal worden voorgegaan door Leo van Schaverbeeck, abt van de Cistercienzerabdij in Bornem. Concelebranten zijn onder andere vicaris generaal mgr. Harry Lommers en vicaris Paul Verbeek. Uiteraard zal ook het pastoraal team de viering mee voorgaan. Na afloop is er in de kerk gelegenheid elkaar te ontmoeten.

De nieuwe parochie werd een feit op 1 september jongstleden. Jaren van voorbereiding zijn voorafgegaan aan de samenvoeging van de parochies in Hoeven, Bosschenhoofd, Oudenbosch, Standdaarbuiten, Stampersgat en Oud Gastel. Tijdens de eucharistieviering zullen, naast het pastoraal team, ook het nieuwe parochiebestuur en het bestuur van de Parochiele Caritasinstelling worden voorgesteld. Pastoor Maickel Prasing, onder wiens leiding de nieuwe parochie staat, heeft alle vertrouwen in de toekomst van de Bernardusparochie en hoopt dit op 28 september met veel parochianen te mogen delen.

KERKELIJK NIEUWS PROTESTANTSE GEM., MOERDIJK Zondag 29 september 9.30u ds. J. Steketee, Zwijndrecht. Organist dhr. J. Willeboordse. 18.30u Zingen bij het orgel. HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag 28 september 19.00u Eucharistieviering, m.m.v. Jongerenkoor Lage Zwaluwe/Zevenbergschen Hoek vanwege reünie. Voorgangers pastor G. Dirven en M. Bastiaansen. Misdienaars: Lieke en Carolijn Akkermans. Intenties: Jacobus en Wilhelmina van Minderhout-van Geel; Marijke Hermus e.v. Huub Driesen; Uit dankbaarheid; Ouders Huijbregts; Ouders Goossens; Paulina den ReijerBiemans. GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT, ZEVENBERGEN Noordhaven 2, www.NoordhavenKerk. nl Zondag 29 september 9.30u Ds. Z. van Hijum 16.30u Ds. E. Venema, Tilburg

GEREFORMEERDE KERK, ZEVENBERGEN Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl Zondag 29 september 10.00u Vredesweek. Voorganger: Mevr. Drs. A.H. van der Maarel HERVORMDE GEMEENTE, ZEVENBERGEN www.hervormdzevenbergen.nl Zondag 29 september 10.00u kand. W.J. Bassie, Utrecht HEILIGE BARTHOLOMEUS, ZEVENBERGEN www.immanuel-parochie.eu/zevenbergen Zondag 29 september 11.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Peter de Rooij en Pastor Michael Bastiaansen. M.m.v. Bartholomeuskoor met Latijnse gezangen. Misintenties: Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr. Willem v. Fessem; Fam. v. Fessem de Graaf; Pastor

Piet Gerold; Adrianus Becht e.v. Cornelia Willemse (jgt); Ouders Kees en Gretha Ooijen-Verhoef; Fransien Gabriels e.v. Toon Delhez en zoon Peter; Tannie de Jonge-van het Westeinde e.v. Cees de Jonge; Truus Segers e.v. Jan Korte; overl. ouders v. Aken- Francois en zoon Wim en zoon Henk; overl. ouders Schippers-Smits en kinderen; Ouders Meeuwsen-de Deugd; Jan Foesenek e.v. Nelly de Graauw; Jo Zegers e.v. Dien v. Hal. 12.30u Doopviering. HERVORMDE GEMEENTE, KLUNDERT Zondag 29 september 10.00u ds. A. Tromp, Krimpen a/d Ijssel 18.30u ds. A. Slingerland GEREFORMEERDE KERK, KLUNDERT Zondag 29 september 10.00u drs. P.M. van Dam, Houten 16.30u dhr. L. Antes, Ridderkerk JOANNES DE DOPER, KLUNDERT Pastor spreken: rk pastorie, Molenstraat 31: maandag, woensdag en vrijdag in de morgenuren. PAGINA 22

PAROCHIE STANDDAARBUITEN Pastoor Maickel Prasing. Pastorie: Markt 59, 4731 HN Oudenbosch, 0165-330502 Vieringen: Zaterdag 28 september 19.00u H. Laurentius in Oud Gastel. Eucharistieviering ter gelegenheid van het samenvoegen van de zeven parochies in de R.K. Parochie H. Bernardus van Clairvaux. Zondag 29 september 11.00u Basiliek. Eucharistieviering. Voorganger: pastoor M. Prasing. Lector: E. Hinten. Acoliet: Dianne. Misdienaars: Eva en Babs. Dinsdag 1 oktober 19.00u Hellemonskapel (Basiliek). Donderdag 3 oktober 19.00u Hellemonskapel (Basiliek). Vrijdag 4 oktober 10.00u Hellemonskapel (Basiliek). Vrijdag 4 oktober 10.00u Blomhof. PROTESTANTSE GEMEENTE TE FIJNAART/HEIJNINGEN/STANDDAARBUITEN Zondag 29 september 10.00u De Dorpskerk. Ds. S. den Oudsten Bruinisse.

HEILIGE JACOBUS DE MEERDERE, FIJNAART Zondag 29 september 09.30u Eucharistieviering. Celebrant G. Dirven. Diaken M. Bastiaansen. Samenzang en muziek van Harmonie Russheim uit Duitsland o.l.v. dirigent Adreas Hack. Misdienaars Rebecca en Manon. Lector Rina. Koster Hans Berghout. Collectanten P. Berghout en R. Romme. Gebedsintenties: Jgt. Toos Nollen- Beerendonk. Overl. ouders Petrus Hazen en Lucia Hazen-Nagtzaam en zonen Lauran en Rinie. Simon Reuvers e.v. Naantje Nuiten. Jgt. Gerardus Roks. Donderdag 3 oktober 09.30u Eucharistieviering. Celebrant G. Dirven. Vrijdag 4 oktober 15.00u Mauritshof. Eucharistieviering. Celebrant G. Dirven. PROTESTANTSE GEMEENTE, WILLEMSTAD Zondag 29 september 10.00u Koepelkerk, mw. Ds. J. G. BerbéeBakhuis, Abbenes.


HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN? Voor ons team Elektrotechniek zoeken wij met spoed een

Instructeur Elektrotechniek

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

is een modern familiebedrijf gespecialiseerd in het bouwen, leveren en onderhouden van vrachtwagencarrosserieĂŤn in verschillende uitvoeringen. Voor een spoedige indiensttreding zoeken we een

(wtf 1,0 m/v)

JIJ:

WIJ:

â&#x20AC;˘ MBO-4 Elektrotechniek â&#x20AC;˘ Passie voor vak & studenten â&#x20AC;˘ Praktijkervaring

â&#x20AC;˘ Innovatief â&#x20AC;˘ Duurzaam â&#x20AC;˘ Resultaatgericht

TEKENAAR / WERKVOORBEREIDER FUNCTIE EISEN: -Afgeronde werktuigbouwkundige vooropleiding op MBO niveau. -Enige ervaring met 3D tekenprogramma Solid Works. -Minimaal 5 jaar relevante werkervaring. -Zelfstandig secuur en gemotiveerd.

Informatie en solliciteren Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

www.radiuscollege.nl

FUNCTIEOMSCHRIJVING: -Vervaardigen van productie- en offertetekeningen in Solid Works. -Stuklijsten samenstellen, werkorders genereren. -Technische project begeleiding en bewaking. -Technische ondersteuning aan de afdeling Verkoop. -SpeciďŹ ceren van inkoopdelen. -Oplossen technische vraagstukken.

De cursus voor beginners duurt vier lessen, waarin de praktische en theoretische kennis wordt gedoceerd. Per avond worden minimaal 15 wijnen geproefd en beoordeeld. De cursus wordt gegeven in de authentieke wijnkelder van 20.00 tot 23.00 uur. De kosten bedragen â&#x201A;Ź 125.00. 1ste cursus dinsdag 22 en 29 oktober en 5 en 12 november 2de cursus woensdag 23 en 30 oktober en 6 en 13 november Op verzoek zenden wij u de nodige informatie.

WIJNDINER IN DE NIEUWE NOBELAER TE ETTEN LEUR Traditioneel organiseren wij in begin oktober het wijndiner Op donderdag 3 oktober en vrijdag 4 oktober en een week later op vrijdag 11 oktober en zaterdag 12 oktober a.s. Het menu bestaat uit een amuse met een glas Frizzante en een 6 gangen menu, waar bij ieder gerecht twee wijnen worden geschonken. Kosten â&#x201A;Ź 50.00. Op verzoek zenden wij u meer informatie.

WIJNHANDEL FA. F.J. VAN SPAANDONK & ZOON BV Ste Bernaertsstraat 27 â&#x20AC;&#x201C; 4731 GN Oudenbosch Tel: 0165 â&#x20AC;&#x201C; 312774 â&#x20AC;&#x201C; Fax: 0165 321782 e-mail: vanspaandonk.wijn@planet.nl

VOETREFLEX MASSAGE? 2minutes2book.nl

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

WIJNCURSUS

DAGREIS LONDEN â&#x201A;Ź 52,50 RNWQRYGHF 9HUYRHURYHUWRFKWSODWWHJURQG

VELUWE & PALEIS HET LOO RNWHQQRY

Uw sollicitatie kunt u richten aan: Hertoghs CarrosserieĂŤn B.V. T.a.v.: afdeling P&O Gewenten 49 4704 RE Roosendaal

â&#x201A;Ź 37,50

9HUYRHUNRIILHJHEDNURQGULW9HOXZHHQ HQWUHH3DOHLVKHW/RR

KREADOE BEURS UTRECHT RNWHQQRY

â&#x201A;Ź 27,50

Kijk voor meer informatie op www.hertoghs.nl

9HUYRHUHQWUHH.UHD'RH

AMSTERDAM & RIJKSMUSEUM â&#x201A;Ź 32,50 QRYHQGHF

Vervoer, entr Rijksmuseum + vrij bezoek Aâ&#x20AC;&#x2122;dam 

SCHALKE 04 â&#x20AC;&#x201C; W. BREMEN QRY

â&#x201A;Ź 99,00

MARGRIET WINTER FAIR HQQRY

â&#x201A;Ź 31,50

9HUYRHUWLFNHWFRQVXPSWLHVVQDFN

9HUYRHUHQWUHH0DUJULHW:LQWHU)DLU Op 21 nov betaalt u slechts â&#x201A;Ź 29,50 p.p. 

MUSICAL SISTER ACT â&#x201A;Ź 65,00 QRYHQGHF 9HUYRHUHUDQJWLFNHW DIVERSE KERSTMARKTEN v.a. â&#x201A;Ź 25,00 RD'Â VVHOGRUI2EHUKDXVHQ.HXOHQ 9HUYRHUYULMEH]RHN.HUVWPDUNWHQ

8-DGSE MUZIEKREIS BLOEMENRIVIĂ&#x2C6;RA BUSREIS â&#x201A;Ź 695,00 VLIEGREIS â&#x201A;Ź 975,00 WPRNW 0HWRSWUHGHQVYDQRD-DQQHV5HQH 6FKXXUPDQV-RKDQ+HXVHUHQ<DQQLFN%RY\

Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een:

ASSEMBLAGE MEDEWERKER (M/V) Hij/zij zal zelfstandig na een inwerkperiode aan de hand van werkinstructies kabel assemblies kunnen samenstellen. Voor deze functie zijn de volgende eigenschappen belangrijk: - Handvaardig - Gevoel voor kwaliteit - Flexibele werkinstelling - Verantwoordelijkheidsgevoel Mocht u vragen hebben en/of geĂŻnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen via onderstaand mailadres t.a.v. personeelszaken.

www.brabantexpres.nl leer nu

Slimmer, sneller, beter gebruik maken van de software programmaÂśs op uw pc. In Bergen op Zoom en Goes

Molenvliet 16 Ć&#x2019; 4791 GA Klundert Postbus 82 Ć&#x2019; 4790 AB Klundert Tel. 0168-401001 Ć&#x2019; Fax 0168-405615 www.mp-cs.nl Ć&#x2019; info@mp-cs.nl

&RPSXWHUFXUVXV tel. 0164 230 209

Buitendijk West 12 4791 SC Klundert Tel.: 0168-402433 Fax: 0168-402995 info@hblokland.nl www.hblokland.nl

e-mail: info@bitbybit.nl

Uw specialist in:

NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

In onze ruime showroom vindt u alles op gebied van: s Binnendeuren s Buitendeuren s Hang- en Sluitwerk

DEALER VAN O.A. SKANTRAE EN AUSTRIA BINNENDEUREN EN DEURBESLAG VAN ENTRA

SUPERACTIES! De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl


X x x x x

x x x

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp ;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

koel, s r e g o r ines, d s vanaf â&#x201A;¬89,h c a m s a W iezer r v n e n e kast 95,â&#x201A;¬ f a n a men v r e h c s TV

Comp en tabluetters, laptops, s vanaf â&#x201A;¬ 29,-

VANUIT WINKEL EN WEBSHOP* *Kijk voor de voorwaarden op MediaMarkt.nl/bezorgen

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

Dm 20130925  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you