Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R O O S E N D A A L S E

4 SEPTEMBER 2013 WEEK 36

Uitgeverij

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

VEEL VERTIER OP DE KERMIS

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

FILM ROOSENDAAL BLOEIT WIL PRIKKELEN

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

ROOSENDAALS TREFFEN MAAKTE STERKE COMEBACK

Onderscheiding voor Ton Langeweg

Nog geen standpunt over schaliegas

ROOSENDAAL - Ton Langeweg heeft vrijdag een koninklijke onderscheiding gekregen. De 55-jarige Langeweg kreeg dit lintje vrijdagavond uitgereikt door burgemeester Jacques Niederer tijdens zijn afscheid van de brandweer in de brandweerkazerne van de Roosendaalse brandweer aan de Laan van Brabant. Hij ontving de onderscheiding voor zijn inzet bij de vrijwillige brandweer Midden- en West-Brabant. Ton Langeweg zet zich sinds 1987 in voor de vrijwillige brandweer Midden- en West-Brabant. Op deze wijze heeft hij als vrijwilliger 26 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het brandweerkorps en aan de veiligheid in de gemeente Roosendaal en de regio.

ROOSENDAAL - Het college van burgemeester en wethouders laat het innemen van een standpunt over proefboringen naar schaliegas over aan de gemeenteraad. Dat melden wethouders Steven Adriaansen en Hans Verbraak in antwoord op vragen van Ton Schijvenaars van de Nieuwe Democraten. Het college kondigt wel aan de ontwikkelingen te zullen volgen. In Boxtel zal mogelijk voor het eerst naar schaliegas worden geboord. Ook in West-Brabant komt schaliegas voor. Dit is een aardgas dat wordt gewonnen uit schalie. Hiervoor moet worden geboord. Om te kunnen boren wordt een mix van water, zand en chemicaliën de grond ingespoten.

Rudolf Steinerschool heet nu Zilverlinde

Aanmelden voor Vijftigersfeest

ROOSENDAAL - Basisschool Rudolf Steiner wordt basisschool Zilverlinde. Deze nieuwe naam werd zaterdag door wethouder Hans Verbraak onthuld die een toespraak hield. Het schoolkoor luisterde de officiële onthulling, in het bijzijn van genodigden, medewerkers, ouders en belangstellenden, muzikaal op. Ook was er die dag een feestelijke markt met diverse kraampjes. De oude schoolnaam, naar de oprichter van het vrijeschoolonderwijs Rudolf Steiner, was aan vervanging toe. Ook de website van de school en het logo is vernieuwd. Sinds 1997 zit de school op de huidige plek aan de Melis Stokelaan. De Zilverlinde is een zogenaamde vrije school.

Erato vraagt faillissement aan ROOSENDAAL - Catering- en zalencentrum Erato heeft faillissement aangevraagd. Ondernemer Dimitri Houtepen voelde zich hierdoor gedwongen. Hij zou een jarenlange strijd hebben gevoerd met de verhuurder van het pand over achterstallig onderhoud aan het pand. Ook de economische crisis dwong hem tot dit besluit. Het aantal boekingen werd minder en ook werden bestaande boekingen geannuleerd. Ook een sanering en terugbrenging van de personeelskosten bracht geen oplossing. Erato zou in 2014 het negentigjarig bestaan vieren. De voorbereidingen hiervoor waren al in volle gang. Dinsdag heeft de rechtbank uitspraak gedaan.

Harmonie Juliana verzorgt concert HEERLE - Zaterdagavond 21 september zal Harmonie Juliana uit Heerle een concert verzorgen in de Nieuwe Schalm in Heerle. Vorige jaren verzorgde de harmonie altijd een voorjaarsconcert maar door de verhuizing van De Schalm naar De Nieuwe Schalm kon dit niet doorgaan. Dit wil de harmonie goedmaken met een optreden met de toepasselijke naam “Nazomerconcert”. Het wordt een gevarieerd programma, van populaire nummers tot klassiek met een optreden van een Mozartorkest. Komt allen genieten van de klanken van een harmonie die vorig jaar op uitbundige wijze haar 90-jarig jubileum mocht vieren. Aanvang om 20.00 uur. Gratis entree.

ROOSENDAAL - Het was gezellig druk tijdens het festival Plein 7. Enkelingen komen voor een speciale artiest, maar de meerderheid kwam echt voor de gezellige sfeer van dit festival. Daarnaast was de tuin van het Tongerlohuys een oase van rust, waar de kinderen onder vakkundige leiding konden knutselen en zich op andere manieren konden vermaken. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

Buurthuizen m oeten wegvallen kapitaallastensubsidie zelf compenseren

‘Situatie Bergspil is zorgelijk’ ROOSENDAAL – Een oplossing van buurthuis voor de Bergspil om het wegvallen van de kapitaallastensubsidie op te vangen is nog ver weg. Voor wijkhuis Dijksteeke ziet het er iets beters uit maar ook daar is het nog de vraag of het financiële gat dat het schrappen van deze subsidie achterlaat kan worden opgevangen. Dat meldde wethouder Kees Jongmans van Welzijn in de Commissie Omgeving. DOOR MONIQUE JANSEN De Roosendaalse Lijst sprak met beide wijkhuisbesturen en zag dat de ‘inverdienruimte’ bij zowel de Bergspil als bij Dijksteeke al maximaal is bereikt binnen de mogelijkheden die de buurthuizen hebben.

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE

Stichting Het is voor de wijkcentra heel lastig om de weggevallen kapitaallasten terug te verdienen. De twee buurthuizen zijn eigendom van een zelfstandige stichting die zorg draagt voor de aflossing van de lening en betaling van rente aan de bank. Van de gemeente ontvingen ze daarvoor de kapitaallastensubsidie. De buurthui-

zen moeten dit geld nu zelf ophoesten. De Roosendaalse Lijst meldde in raadsvragen zich grote zorgen te maken over de continuïteit van de buurthuisfunctie voor Kortendijk en Tolberg. Volgens de partij leveren de wijkcentra een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van de buurten op het vlak van activiteiten op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied.

Zaterdag 7 september van 10 - 16 uur

Parking sale!

LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

Voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www. internetbode.nl

WOUW - Het is nog mogelijk voor Abrahammen en Sara’s om zichzelf op te geven voor het vijftigersfeest in Donkenhof in Wouw. De vijftigers uit de gehele regio zijn zaterdag 14 september welkom in Wouw. Inmiddels zijn er al meer dan 50 aanmeldingen binnen van mensen die in 1963 zijn geboren. De vijftigers komen vooral uit Wouw, Wouwse Plantage, Heerle en Moerstraten, maar alle vijftigers zijn welkom. De dag begint om 10.30 uur met het maken van een herinneringsfoto. Daarna volgt onder meer een quiz, een excursie en een biljet. Inschrijven kan bij de VVV-kantoren en Donkenhof. Het formulier is ook te downloaden op www.vijftigersfeest.nl.

Jongen opgepakt voor stelen auto ROOSENDAAL - Een 17-jarige jongen uit Sint Willebrord is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nabij een maïsveld in Zegge voor het stelen van een bestelauto. Agenten zagen de wagen in Roosendaal rijden en gingen achter de auto aan. De inzittenden van de gestolen bestelwagen negeerden de politie. De verdachten reden meerdere rondjes door Zegge om in de Schoolstraat te stoppen. De jongens stapten daar snel uit de wagen en vluchtten een maïsveld in. De politie kwam met meerdere eenheden en een helikopter ter plaatse om de verdachten op te pakken. Eén van de jongens is gearresteerd. Het gaat om een bekende van de politie.

Met kortingen

Inschrijven voor Kern met Pit

tot

ROOSENDAAL - De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) houdt elk jaar de wedstrijd Kern met Pit. Wil jij graag zelf iets aan jouw leefomgeving verbeteren, dan kun je je met jouw project inschrijven van 1 september tot 30 november voor Kern met Pit editie 2014. Via de wedstrijd Kern met Pit gaan bewonersgroepen aan de slag om hun idee voor hun leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Wie dat voor elkaar krijgt, ontvangt het predicaat Kern met Pit en duizend euro. De beste ideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal binnen, dan opent dat deuren. Inschrijven kan via de site www.kernmetpit.nl.

75%

op tuinmeubelen, -gereedschap en zomeraccessoires: op is op!

Laan van België 53b | Roosendaal | praxis.nl


HOOGHOUDT VIEUX Hele liter

Absolute bodemprijs nergens goedkoper! op=op!

BACARDI RUM 70 cl *

LICOR 43 70 cl

Niet voor wederverkopers!

ELDERS 18,69

13.99

KAAPSE HOF ROSE´ Ook rood of wit

CABERNET SAUVIGNON CAPTAIN COOK

5.-

Onze favoriete wijn uit AustraliĂŤ!

12.99

Spaanse klassewijn extra laag geprijsd!

2 VOOR

Ook Chardonnay

ELDERS 18,49

RIOJA CRIANZA MarquĂŠs de CĂĄceres

ELDERS 11,95

ELDERS 7,50

6.99

DAT SCHEELT 5,50!

ELDERS 13,49

88

8.

DUTCHMAN CLASSIC 70 cl

ZONNEKLAAR JENEVER Hele liter

Net zo lekker als echte whisky!

35% Alc.

ELDERS 10,69

6.99

8.99

Blik 50 cl

LA CHOUFFE SPECIAALBIER Ook Mc Chouffe 33 cl Kabouterbier voor een klein prijsje! ELDERS 1,67

19

1.

LONGDRINK GLAS Horeca kwaliteit!

ELDERS 1,09

57

Heerlijk fris en lichtzoet.

Wereldberoemd om hun kwaliteit!

33

3. BEST BIER Blik 33 cl Het beste bier voor een eerlijke prijs!

ELDERS 3,49

ELDERS 8,49

1.99

5.49

ELDERS 0,59

39 DRINKBEKER Zware kwaliteit kunststof, in verschillende kleuren. op=op!

COLA OF SINAS Blik 33 cl

NATURAL COOL MINERAALWATER Ook bruisend 1,5 liter

ORANGINA 1,5 liter op = op

ELDERS 25

ELDERS 1,65

17

3 FLESSEN

1.-

99

ELDERS 1,47

CASSIS

1,5 liter Nergens goedkoper!

PFANNER APPELSAP Of Groene Appel Hele liter

ELDERS 0,79

ELDERS 1,49

ELDERS 0,71

ELDERS 1,09

29

75

59

75

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH

ROOSENDAAL Laan Van Henegouwen 17 | ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 + | ZUNDERT Molenstraat 4 + + Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 9 september 2013, zolang de voorraad strekt. *Max. 6 per klant!

WWW.DIRCKIII.NL

SANTA RITA 120 Rood, wit of rosĂŠ

ELDERS 4,79

VERGELIJKBARE PRIJS 9,79

GULPENER WITBIER

PAAPENHEIMER


ACTUALITEIT

Nieuwe Democraten bieden tastbare visie op binnenstad aan

‘Roosendaal Bloeit’ wil prikkelen en inspireren ROOSENDAAL – Ton Schijvenaars, gemeenteraadslid voor de Nieuwe Democraten, presenteerde afgelopen donderdag in ’t Paviljoen op de Nieuwe Markt de film ‘Roosendaal Bloeit’. Schijvenaars heeft samen met makelaar Jan Vermunt het initiatief voor de film genomen. De geanimeerde film geeft een beeld van mogelijke veranderingen in de Roosendaalse binnenstad, in het bijzonder van de Markten, het Tongerloplein en de verbindingen daar tussen. De première vond plaats in aanwezigheid van ‘gezagvoerder binnenstad’ Riek Bakker. DOOR ROEL DE HAAN De ongeveer vier minuten durende film toont een herkenbaar beeld van de stad, maar laat ook nieuwe elementen zien. Markten die zijn aangekleed met fonteinen en een weelde aan planten. Een deels overdekt ‘Tussen de Markten’, met gezellige terrassen aan de ene kant en romantische appartementen aan de andere zijde. Wat opvalt is een nieuw pand tegenover ’t Paviljoen op de Nieuwe Markt: dat van de VVV. Inge van Aalst, Directeur van de VVV, toont zich verrast. “Dat zou inderdaad een prachtlocatie voor ons zijn. Wij horen een plekje in het hart van de stad te hebben”. Invloed uitoefenen Het gaat er Schijvenaars niet in de eerste plaats om een concreet beeld van de toekomstige binnenstad te schetsen. “Deze film is ondermeer gebaseerd op ons eerdere raadsvoorstel ‘Bloeiende Krimp’. Wij kiezen voor een compacte binnenstad; daar hoort bijvoorbeeld De Kade, een gebied met zijn eigen verdiensten, niet bij. Dergelijke keuzes durft de ‘werkgroep

binnenstad’ in mijn ogen onvoldoende te maken. Daarom ben ik uit de werkgroep gestapt. Maar we blijven uiteraard wel meedenken. En ook buiten de werkgroep zijn er genoeg mogelijkheden om invloed uit te oefenen.

‘Kiezen voor compacte binnenstad’ In de film zijn ideeën verwerkt van stedenbouwkundige Peter Trimp en architect Stan Aarts. We proberen zichtbaar te maken hoe een veranderende binnenstad er uit zou kunnen zien. We hopen daarmee de interesse voor de ontwikkelingen rond de binnenstad te vergroten en betrokken partijen te inspireren en te prikkelen.” Haalbaar beeld Ook Stan Aarts benadrukt dat de bedoeling van de film is te prikkelen. “Reuring, dat is wat er nodig is in de discussie rond de binnenstad.

Ton Schijvenaars bij een bloeiend stukje Roosendaal.

Maar we willen ook een tastbaar en haalbaar beeld schetsen.” Hij benadrukt het belang van goeie verbindingen tussen de pleinen, met hun duidelijk te onderscheiden functies, en van heldere loop- en zichtlijnen. “Daar past bijvoorbeeld de laagbouw waar nu onder andere Free Record shop in zit

niet goed in.” In de visie van Aarts komt er daar een open ruimte, die met een luifel een heel eigen sfeer moet krijgen. “Tussen de markten loop je weliswaar tegen een aantal beperkingen aan, je kunt niet alles plat gooien, maar in de ruimte die beschikbaar is kun je wel een soort oase creëren.”

FOTO ROEL DE HAAN

Voorspelbaar De reactie van Riek Bakker na het vertonen van de film is voorspelbaar. “De werkgroep heeft participatie hoog in het vaandel staan en dit is het soort participatie waarnaar we op zoek zijn. We zullen ons zeker door deze film laten inspireren en we gaan er waar mogelijk ons voordeel mee doen.”

‘Tongerloplein nodigt uit tot dit soort activite iten’

Het Roosendaals feestje van Festival Plein 7 geweldige start van de Kunstmaand ROOSENDAAL - Heel veel mensen waren het afgelopen zondag, tijdens de achtste editie van Festival Plein 7, eens over het ‘opgepimpte’ Tongerloplein. Het lijkt groter en breder en door de nieuwe trappen aan de Biggelaarkant heeft het ook iets van een knusse theaterkuil. Niemand maakte woorden vuil over de noodbestrating, want het moet gezegd, de toezegging dat het vóór aanvang van het Festival bestraat zou zijn is wel degelijk waargemaakt. En ook het podium achter het kerkgebouw zag er mooi afgewerkt en professioneel uit. DOOR RENÉ BRUIJNINCX Charlotte uit Kruisland staat tijdens het optreden van Angesz & Diego lekker relaxt met een pilsje in haar hand te genieten van de flamenco en salsaklanken van het duo. Ze is speciaal voor het duo gekomen omdat de muziek haar nu eenmaal erg aanspreekt. “Die muziek klinkt tijdloos omdat je de melodietjes kent, maar ook omdat je ouders die allemaal nog mee kunnen neuriën”, geeft ze vol enthousiasme aan. Maar naast de festivalbezoekers die speciaal voor één artiest of groep komen zijn er ook erg veel mensen die aangetrokken worden door de gezellige sfeer en diversiteit van cultureel aanbod. Menigeen bevestigt dan ook dat Festival Plein 7 een perfecte opening van de Kunstmaand is.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Het duo Angesz & Diego op het podium van het Festival Plein 7. Dat ze zich hebben laten inspireren door de gipsymuziek klinkt tijdens hun hele optreden door. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

Samenwerking Dat komt ook omdat de samenwerking tussen De Kring Roosendaal, Museum Tongerlohuys en De Moriaan Eten & Drinken zorgt voor een professionele omlijsting. Frans Witteveen, die zich onder andere

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

bezig houdt met de publiciteit rond het festival, benoemt die succesformule ook telkens. “Een festival dat voor alle leeftijden bedoeld is, zorgt ook voor een stukje cultuuropvoeding van de jeugd. Ouders die hun kinderen hebben meegenomen weten dat er voor hen van alles te doen is”. En die woorden worden kracht bijgezet zodra je de tuin van het Tongerlohuys inwandelt. Een oase van rust treedt je tegemoet en een groepje knutselende kinderen trekt zich van de muzikale klanken die van het plein overwaaien helemaal niets aan. Opening Men heeft er dit jaar ook voor gekozen om niet de wethouder een openingswoordje te laten verrichten, maar dat te laten doen door de stichting Platform Amateurkunst Roosendaal. Die heeft de invulling daarvan laten verzorgen door de stichting JONG! Theater uit Roosendaal. En omdat er dit jaar vooral gekeken is naar een festival voor en door Roosendalers bleek de herkenning bij het publiek een voltreffer te zijn. En daarom mag de 9e editie in 2014 niet ontbreken.

Volg ons op Twitter: @R_daalseBode.


NIEUW!

DONDERDAG

VRIJDAG

AUGUSTUS

AUGUSTUS

Z AT E R D A G

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

Z AT E R D A G

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

Z AT E R D A G

29 30 31 4 5 6 7 11 12 13 14TOT 17:30 U

AUGUSTUS SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER TOT 17:00 U

TOT 17:30 U

KOOPAVOND KOOPAVOND

TOT 17:00 U

TOT 17:30 U

- KOOK ARDI - KOOKARDI KSHOP WORKSHOP WOR

INTRO ACTIEPRIJS

KOOPAVOND KOOPAVOND

TOT 17:00 U

- KOOK ARDI - KOOK ARDI KSHOP WORKSHOP WOR

7.390,-

TER INTRODUCTIE; Met gepaste trots introduceren wij onze nieuwe Residentic maatwerkkeukens! Geen massaproductie, maar verfijnd en degelijk maatwerk.

kokend-water-kraan van Quooker kado!

Al uw specifieke kleur- en maatwensen kunnen wij verwezenlijken met dit unieke keukenmerk.

Meer creatieve oplossingen door kasten op maat gemaakt!

Residentic is een degelijk Hollands product met nuchtere prijzen!

INTRO ACTIEPRIJS

7.440,-

Betaalb are maatwerkkeuken s! Degelijk maatwerk Alle kleuren en stijlen Hollandse prijzen

1001 KLEUREN

MAATWERK

LUXE COMBI OVEN Verkoopprijs: â‚Ź 1069

NU

590,-

incl. vaatwasser!

1UOOKER TWV  -

Bij aankoop van

NU

GRATIS

Residentic keuken + (maat)werkblad.

Volop apparatuur acties, o.a.: VAATWASSER Verkoopprijs: â‚Ź 949

NU

490,In onze showrooms;

COMPLEET

5950,-

G R AT I S :

Uitg ekiend tot op de â‚Źuro! Geen fratsen Uitgekiend 6ANAF COMPLEET

3850,-

+ volop acties! + grabbelton! + kookworkshops bij Ardi 6,7 en 13,14 Sept. + gratis lunch of diner! + gratis klompen!

incl. vaatwasser!

Roosendaal Winkelcentrum Kroeven (tegenover President Kennedylaan 86) 4707 BD Roosendaal

Roosendaal Winkelcentrum Rembrandtgalerij Rembrandtgalerij 12 4703 GZ Roosendaal

roosendaal@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl

roosendaal@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl

Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur

Elke donderdag van 10.00 - 16.30 uur

Elke woensdag en donderdag!

Verzilver uw goud in ons mobiel kantoor! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reĂŤle taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, proďŹ teer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

Goudwisselkantoor nten in goud, zilver en mu • ruim 25 jaar ervaring e ati tax nde jve jbli • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver egg bel het in • advies door heel Nederland • meer dan 50 locaties

Locaties van onze (mobiele) kantoren bij u in de buurt Roosendaal Winkelcentrum Kroeven tegenover President Kennedylaan 86, 4707 BD Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur Roosendaal Winkelcentrum Rembrandgalerij Rembrandgalerij 12, 4703 GZ Elke donderdag van 10.00 - 16.30 uur Breda Sophiastraat 11, 4811 EG Dinsdag t/m zaterdag 9.30 - 17.00 uur Hoogerheide Sint-Lucasplein, 4631 LH Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur facebook.com/ goudwisselkantoor


ACTUALITEIT

Honderd attracties in stadshart

Column

Veel vertier op Roosendaalse kermis ROOSENDAAL – De kermis die van vrijdag 6 tot donderdag 12 september plaatsvindt in het centrum van Roosendaal telt maar liefst honderd attracties. Dat hadden er nog meer kunnen zijn door het enorme aantal inschrijvingen, maar de gemeente kiest er bewust voor om een maximaal aantal plaatsen aan te houden. Aanwezig op de kermis zijn onder meer draaimolens, schiettenten, boosters, een autoscooter, een spookhuis en een achtbaan.

Addo Sprangers

Schandpaal ‘Boontje komt om zijn loontje’ en ‘Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten’. Ik vind het prachtige spreekwoorden. Ze geven het gevoel dat er uiteindelijk toch rechtvaardigheid geschiedt. Tegenwoordig lijken die spreekwoorden in de vergetelheid geraakt. In ieder geval zeker bij de rechterlijke macht, want met het afgelopen week uitgesproken vonnis over de Eindhovense kopschoppers wordt de plank flink misgeslagen. Slechts een paar maanden brommen als straf voor het met een paar man gebruiken van iemands hoofd als voetbal kan ik met de beste wil van de wereld namelijk geen echte straf noemen. De rechtbank vond echter dat de plaatsing van het bewijsmateriaal op Internet - een filmpje waarop het gepleegde geweld tot in detail is waar te nemen - inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de verdachten. Gelukkig deden laatstgenoemden dat niet bij het slachtoffer. Nog gelukkiger is dat het slachtoffer het er levend van af heeft gebracht. En nog veel gelukkiger is het dat er inderdaad een filmpje met onomstotelijk bewijsmateriaal opdook waarmee de geweldplegers konden worden opgespoord. In vroeger tijden bestond dergelijk bewijsmateriaal niet. Dat was ook niet nodig. Een bekentenis werd toch wel afgedwongen, of dat nu gebeurde via het uittrekken van de nagels, geseling of uitrekking op de pijnbank. Ook de daarop volgende straffen waren veelal niet mals. Voor wie echt de fout in was gegaan, lonkte het weinig aanlokkelijke vooruitzicht te worden geradbraakt of gevierendeeld. Vastgebonden worden aan de schandpaal viel daarbij vergeleken eigenlijk nog mee. Gelukkig zijn we in de loop der eeuwen wat milder geworden, maar nu lijkt de balans toch naar de andere kant door te slaan. De man die het tijdens Prinsjesdag 2010 waagde om een waxinelichthoudertje naar de Gouden Koets te gooien, lijdt volgens de rechterlijke macht aan een waanstoornis en mag zich - als het even tegenzit - blijvend onder de behandeling van een psychiatrisch ziekenhuis laten stellen. Wie is hier nu eigenlijk gek, vraag ik me af? Nog even en we sluiten Prinses Beatrix op omdat het haar schuld is dat de privacy van die stoute man destijds is geschonden. Zouden de ouders van de kopschoppers kunnen instemmen met de nu opgelegde strafmaat als een van hun jongetjes slachtoffer was geweest? Ik betwijfel het. ‘If you can’t do the time, don’t do the crime’, zeggen ze in Amerika. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.

DOOR MONIQUE JANSEN Enkele opvallende namen zijn onder meer achtbaan Super Mouse, spookhuis Thriller, tropisch loophuis Coco Bongo, de attractie Inversion XXL met grijparmen die drie maal 360 graden draaien) en de Disco Party die bezoekers terugvoert naar de discohype uit de jaren zeventig en tachtig.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Roosendaalse Bode

Mix Een mix van grote en kleine attracties staat verspreid over de locaties Kade/Kadeplein, Markt/Bloemenmarkt, Roselaarplein, Nieuwe Markt en Tongerloplein. Op die laatste plek kunnen bezoekers terecht op een nostalgische kermis met onder meer een levende muizenstad, een zweefmolen en een rupsmolen.

R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

Op de kermis staan ook weer schiettenten.

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 36 De oplossing van deze puzzel is in week 37 te vinden op www.internetbode.nl

Ritprijzen De ritprijzen blijven betaalbaar. Voor nostalgische attracties betaalt de bezoeker

ARCHIEFFOTO

maximaal een euro. Op de rest van de kermis mag bij een kleine attractie maximaal anderhalve euro worden gevraagd en voor grote attracties twee en halve euro. Een enkele grote spectaculaire publiekstrekker heeft op de ritprijzen een uitzondering gekregen. De kermis in Roosendaal is de tweede grootste van Noord-Brabant. Alleen Tilburg steekt Roosendaal op dit vlak de loef af. Vorig jaar kwamen ongeveer 200.000 bezoekers op het evenement af. Randprogramma De hele week door kent de kermis een aantrekkelijk randprogramma. De zaterdagmarkt vindt 7 september plaats op het Stadserf bij het stadskantoor. DJ Langeweg zorgt zaterdagavond voor muziek bij de Raatskelder. De kermismis wordt op zondag 8 september gehouden om 10.30 uur bij de autoscooter op de Nieuwe Markt. Dezelfde dag is het Draaiorgeldag.

In het centrum staan tussen 13.00 en 18.00 uur verschillende draaiorgels opgesteld. Hans Solo treedt zondag om 16.00 uur op bij de Raatskelder. De maandagmarkt staat 9 september in beperkte omvang in de Dr. Brabersstraat. Vuurwerk De gehandicapten- en ouderenmiddag is traditioneel op dinsdag 10 september van 13.00 tot 17.00 uur. Tekenfilmfiguur Dora is woensdag 10 september aanwezig voor een meet & greet met kinderen op de Nieuwe Markt tussen 15.00 en 15.45 uur. Wielrenners draaien hun rondjes tijdens de Kermisronde op de slotdag van de kermis: donderdag 12 september. De amateurs starten om 15.00 uur, de elite zonder contract/beloften beginnen om 16.45 uur en de nieuwelingen om 19.00 uur. Vuurwerk sluit de kermis om 22.00 uur af op de Nieuwe Markt.

Leerafdeling geopend in Franciscus Ziekenhuis

Verpleegkundestudenten draaien complete afdeling op Longafdeling ROOSENDAAL – Binnen het Franciscus Ziekenhuis is een leerafdeling geopend op de longafdeling. Vijftien derdeen vierdejaars studenten verpleegkunde van Avans Hogeschool lopen gedurende 20 of 40 weken stage op de leerafdeling. Bijzonder is dat deze studenten zelf verantwoordelijk zijn voor de complete zorgverlening, zodat ze snel om leren gaan met verantwoordelijkheden. De leerafdeling staat wèl onder toezicht van gediplomeerde verpleegkundigen. DOOR MONIQUE JANSEN Op de leerafdeling bestaat uit tien bedden. Studenten vormen met elkaar een team. Meer verantwoordelijkheden In de loop van de stage krijgt de verpleegkundige-in-opleiding meer verantwoordelijkheden. Zij mogen verpleegkundige handelingen verrichten als zij die volgens het protocol kunnen uitvoeren. “De theorie leren zij op school en in de praktijk voeren zij de handeling eerst een aantal keren onder begeleiding van een gediplomeerd verpleegkundige uit. Pas na goedkeuring van de verpleegkundige mag de handeling zelfstandig door de student worden uitgevoerd”, meldt woordvoerster Mies Verhoog van het Franciscus Ziekenhuis.

© www.sudokusite.eu

Folder Patiënten krijgen vooraf aan de opname te PAGINA 5

horen dat zij op de leerafdeling worden opgenomen. Hierover ontvangen ze een folder. Wie liever niet op de leerafdeling ligt krijgt een bed in het reguliere deel van de longafdeling. Het werken met studenten biedt ook voordelen. Verhoog: “Doordat er zoveel studenten op de leerafdeling werkzaam zijn, is er meer tijd en meer aandacht voor de patiënten en dat wordt door hen juist erg gewaardeerd.” De leerafdeling is blijvend op de longafdeling gevestigd. Voorafgaand hebben medewerkers van het Franciscus Ziekenhuis ook een kijkje genomen in andere ziekenhuizen om te kijken hoe daar een leerafdeling draait. Zo werden de criteria en succesfactoren duidelijk waaraan zo’n project moet voldoen om te kunnen slagen. Werk- en praktijkopleiders Gediplomeerd verpleegkundigen fungeren tijdens de stage als werk- en praktijkop-

leiders. De werkbegeleider begeleidt de student bij de uitvoering van de verpleegkundige taken. De praktijkopleider coördineert het totale leerproces en is verantwoordelijk voor de afstemming met Avans Hogeschool. John de Jonge, projectleider van de leerafdeling, heeft veel vertrouwen in het project: “Het verschil met een stage op een gewone afdeling is dat de studenten van de leerafdeling met elkaar, maar altijd onder supervisie van gediplomeerd verpleegkundigen, verantwoordelijk zijn voor de 24-uurs zorgverlening. Zo leren ze sneller met de verantwoordelijkheden die horen bij het verpleegkundig beroep om te gaan. Een leerafdeling heeft ook voordelen voor de afdeling zelf. De studenten brengen nieuwe kennis mee, waarvan het team ook weer kan leren.” Het Franciscus bekijkt of er nog meer leerafdelingen kunnen worden geopend.


Wijksportvereniging Wethouder Theunis neemt vlootschouw af Langdonk van start Meer dan veertig roeiboten op het water

ROOSENDAAL - Maandag 26 augustus is Sportservice West-Brabant gestart met een activiteitenaanbod in de wijk langdonk. Sportservice West-Brabant biedt vraaggericht sportaanbod aan. Maandag van 16.00 uur tot 17.00 uur kunnen kinderen uit groep 5 t/m 8 zaalvoetballen in de gymzaal aan de Flaviadonk 2. Van 18.00 uur tot 19.00 uur is er voetbal voor 13-15 jaar in de oude gymzaal van het JTC. Van 19.00 uur tot 20.00 uur is er voetbal voor 16+ ook op het oude JTC. Sportkennismakingslessen zijn er voor jeugd van groep 3, 4, 5 op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur en van 14.00 uur tot 15.00 voor groep 6,7,8. Bij de woensdagmiddag wordt er sportaanbod verzorgd in samenwerking met vele sport-

verenigingen. Kinderen maken zo kennis met allerlei bekende en minder bekende sporten. Ook deze lessen worden gegeven in de gymzaal aan de Flaviadonk. Zonder verplichting Op donderdagmiddagen wordt er van 16.00 uur tot 17.00 uur een activiteit verzorgd door Masato. Deze activiteit is voor kinderen van groep 5 t/m 8. Komende week mogen de kinderen mogen nog zonder verplichtingen aan de activiteiten deelnemen. Daarna zullen zij moeten kiezen, of zij voor 1 of meerdere activiteiten willen inschrijven. Woensdagmiddag 4 september komt Archida een clinic karate verzorgen. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met r.boeren@brabantsport.nl of bellen met 0611604121.

Bromfietser zwaargewond na val De leden van de Roosendaalse zijn er klaar voor (foto: Koen Mol)

ROOSENDAAL - Zaterdag 7 september pakt de jubilerende Roosendaalse Roeivereniging groots uit. Meer dan 40 roeiboten met samen ongeveer 150 roeiers zijn dan tegelijkertijd op de Roosendaalse Vliet te zien. De voorbijtrekkende vloot bestaat uit alle mogelijke boottypes waarover de RRV beschikt: van ranke eenpersoons skiffs tot en met imposante achten met stuurman en alles wat daar tussen zit. Wethouder Theunis van Sportzaken zal samen met het bestuur en de lustrumcommissie vanaf het vlot van de vereniging een “vlootschouw” afnemen. De boten starten rond 10.00 uur vanaf de brug over de A-17 richting Oud-Gastel en zijn vanaf de openbare weg langs de Vliet goed te volgen. Toeschouwers zijn tijdens de vlootschouw

ook van harte welkom op het botenterrein aan de Vlietweg. De vlootschouw is de opmaat voor een dag vol activiteiten en feestelijkheden in het kader van het 25-jarig bestaan van de roeivereniging. Uitgebreide vloot De jubilerende Roosendaalse Roeivereniging heeft zichzelf in haar korte bestaan goed op de kaart gezet. Ze beschikt over een uitgebreide vloot van ongeveer 80 boten van allerlei soort: Brede stabiele boten voor de beginnende roeiers tot en met topmateriaal voor de wedstrijdroeiers die de afgelopen jaren regelmatig op nationale en soms Europese de podiumplaatsen te zien waren. De accommodatie aan de Vliet is van alle gemakken voorzien en heeft ondermeer een uitgebreide fitnessruimte met roei-ergometers. Het is in alle opzichten een gezonde vereniging met rond de 300

leden afkomstig uit Roosendaal en de hele regio West-Brabant, waaronder een groot aantal jeugdleden maar ook veel 50-plussers die op latere leeftijd zijn gaan roeien. Opleiding De RRV geeft nieuwelingen altijd een gedegen opleiding. Bovendien is de Roosendaalse Vliet is een van de beste roeiwaters van Nederland, want weinig scherpe bochten, beschutte oevers en weinig scheepvaart. Kortom reden genoeg om het lustrum uitbundig te vieren. Na de vlootschouw hebben de leden een soort vijfkamp, uiteraard met de Vliet als centrale plaats. Later op de dag is er een officiële receptie gevolgd door een knalfeest waar veel leden nu al naar uitkijken. Maar eerst nog de vlootschouw met zoveel mogelijk roeiers. Zie ook www.roosendaalserv.nl.

Met exposities, optredens en nog veel meer

Dit keer met als ondertitel ‘Grenzeloos Gekleurd’. Met de onthulling van een tijdelijk kunstwerk waaraan afgelopen maanden door de Nispenaren gezamenlijk is gewerkt, 4 verschillende exposities en 18 uiteenlopende optredens is het beslist de moeite om een bezoek te brengen aan ‘de Heerlijckheijd Nispen’.

Nevenprogramma Behalve de expositie van kunstobjecten,

Expositie in de kerk staat ook dit jaar centraal tijdens Nispen Inspireert!

Opening en onthulling kunstwerk De officiële opening van ‘Nispen Inspi-

Zaterdag 7 september Senioren 14.30u Barca 1-DVO’60 1 14.30u DSE 2-DVO’60 2 13.00u DVO’60 3-Alliance 4 15.00u DVO’60 4-Virtus 2 Jeugd 13.00u DVO’60 A1-Vlissingen A1 14.30u WVV’67 B1-DVO’60 B1 13.00u DVO’60 B2-Internos B2 15.00u DVO’60 B3-Roosendaal B5 11.45u Halsteren C1-DVO’60 C1 11.30u DVO’60 C2-Meto C1 13.30u NVS C1-DVO’60 C3 10.00u DVO’60 D1-BSC D1 09.30u DHV D1-DVO’60 D2

ROOSENDAAL - De competitie is gestart voor een aantal teams van korfbalvereniging Keep-Fit ‘70.

NISPEN - Onder de naam ‘Nispen Inspireert! Grenzeloos Gekleurd’ houdt de Stichting Cultureel Nispen op zaterdag 7, zondag 8, zaterdag 14 en zondag 15 september een nieuwe editie van dit evenement.

worden tevens aanvullende activiteiten gehouden. Mede vanwege het 1e lustrum van de stichting dit jaar, is er in samenwerking met verschillende Nispense organisaties een uitgebreid programma opgesteld. Zo vindt er een foto-expositie plaats van Fotogroep Nispen en zijn er talloze optredens in de vorm van zang, dans, muziek en literaire voordrachten. Tevens wordt aandacht besteed aan het lokale erfgoed. Zo is de ‘molen van Aerden’ op 14 september (Open Monumentendag) voor het publiek opengesteld en vindt een dag later een speciale rondwandeling door het dorp plaats over ‘Kleurrijk Glas’.

Programma DVO’60 09.00u Halsteren D4-DVO’60 D3 11.00u Unitas’30 D7-DVO’60 D4 09.00u Alliance E2-DVO’60 E1 10.00u DVO’60 E2-Unitas’30 E4 08.45u DVO’60 E3-BSC E2 08.45u DVO’60 E4-Halsteren E7 09.00u Roosendaal E11-DVO’60 E5 08.45u DVO’60 F1-Virtus F1 10.00u DVO’60 F2-Kogelvangers F1 09.00u Hoeven F2-DVO’60 F3 11.30u Zundert MC1-DVO’60 MC Zondag 8 september 10.00u DVO’60 VR1-NSV VR1 10.00u Hoeven VR1-DVO’60 VR2 Woensdag 11 september. 19.00u DVO’60 C1-MOC’17 C1

Keep-Fit’70 Korfbalnieuws

Nispen Inspireert! van start

Expositie kunstobjecten Centraal tijdens de activiteiten staat, evenals in 2007 en 2010, expositie van kunstobjecten in de plaatselijke kerk van inwoners van Nispen en oud-Nispenaren die kunstzinnig bezig zijn. Het gaat om kunstwerken die de afgelopen 3 jaar of speciaal voor deze gelegenheid zijn vervaardigd. De meer dan 25 exposanten vormen een gemêleerd gezelschap: van zeer geschoold en ervaren, tot pure hobbyisten. Zij vertegenwoordigen uiteenlopende kunstvormen zoals schilderen, beeldhouwen, keramiek en textiele werkvormen. Daarnaast hebben leerlingen van de basisschool tijdens speciale lessen bijzondere kunstwerken gemaakt die gedurende deze weekenden te bezichtigen zijn. Ook de senioren die het steunpunt voor ouderen in het dorp bezoeken, hebben opnieuw een bijdrage geleverd.

ROOSENDAAL - Zondagavond is de bestuurder flink ten val geraakt. Dit gebeurde op de Van Beethovenlaan in Roosendaal. Het slachtoffer raakte flink gewond, waardoor er een traumahelikopter werd ingeschakeld. Uiteindelijk is de bestuurder per ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

reert!’ vindt plaats op zaterdagmiddag 7 september om 13.30 uur in de kerk H. Maria Hemelvaart, Kerkplein 1 in Nispen. Tevens zal dan het kunstwerk onthuld worden, waaraan vanaf april dit jaar vele Nispenaren al breiend een bijdrage hebben geleverd. Uitgebreide informatie over alle activiteiten in het kader van ‘Nispen Inspireert! Grenzeloos Gekleurd’, de locaties, aanvangstijden en deelnemers aan de exposities vindt men op speciale themapagina’s op www.cultureelnispen. nl. Vanaf de opening van het evenement is er ook een gratis informatieboekje verkrijgbaar met achtergrondinformatie over alle expositiedeelnemers, optredende organisaties en artiesten en participerende verenigingen en stichtingen. PAGINA 6

De F2 pupillen zijn hun competitie prima van start gegaan. Dit jongste team van Keep-Fit ’70 won met 5-0 hun 1e wedstrijd van DSO F2. De E pupillen spelen dit jaar voor het eerst in deze leeftijdsklasse competitie. Vorig jaar speelden alle teamleden nog in de F categorie. De 3-12 nederlaag tegen Voltreffers E1 is niet zo geflatteerd als het lijkt. D2 pupillen speelden hun 1e wedstrijd ooit als 8-tal, vorig jaar zijn ze begonnen als 4-tal. Dat ze snel wennen aan het 2-vaks korfbal mag duidelijk zijn. Met de rust was het 2-5 voor tegenstander DSO D3, eindstand was 2-8. Vooral het verdedigen was de 2e helft veel beter verzorgd. D1 pupillen hadden vorige week op het ELKV toernooi al korte metten gemaakt met tegenstander Scheldevogels. Ook nu voor de competitie bleek Keep-Fit’70 D1 veel sterker dan de Bergen op Zoomse tegenstander: 15-1. B1 en B2 aspiranten speelden vorig jaar nog in de C-categorie. B2 aspiranten leden in Hoeven tegen Springfield een 5-1 nederlaag, B1 aspiranten wonnen hun 1e B confrontatie met 3-12 ruim van Sporting Delta in Dordrecht. Senioren 4 het 3e senioren team van vorig jaar spelen nog steeds op zaterdag hun competitie. Ook dit jaar waren ze sterker dan hun Klundertse tegenstanders. DSO 4.Met 6-10 namen ze beide punten mee terug naar Roosendaal. Doordat er haast een compleet junioren-team is overgegaan naar de senioren. zijn de selectieteams wat veranderd van samenstelling.

Senioren 3 is een mix van jeugd en oud senioren 2 team spelers. Dit team wat nog niet op elkaar is ingespeeld had niets in te brengen tegen Dordrecht 3, 18-3 nederlaag. Senioren 2 daarentegen startte erg voortvarend tegen Movado 3 met een 14-5 overwinning. Komend weekend start de competitie voor alle teams. Uitslag 10.00 Keep Fit ‘70 E1-Voltreffers E1 3-12 10.00 Keep Fit ‘70 F2-DSO (K) F2 5-0 10.00 Keep Fit ‘70 D2-DSO (K) D3 2-8 11.00 Keep Fit ‘70 D1-Scheldevogels D1 15-1 11.30 Springfield B1-Keep Fit ‘70 B2 5-1 12.00 Sporting Delta B4-Keep Fit ‘70 B1 3-12 13.00 DSO (K) 4-Keep Fit ‘70 4 6-10 11.15 Dordrecht 3-Keep Fit ‘70 3 18-3 13.00 Keep Fit ‘70 2-Movado 3 14-5 Programma Zaterdag 7 september 10.00 Keep Fit ‘70 B2-ELKV/FLYNTH B1 11.15 Keep Fit ‘70 B1-Scheldevogels B1 10.30 Keep Fit ‘70 A1-Merwede A2 12.00 Keep Fit ‘70 4-Terda 1 09.00 Sporting Delta D4-Keep Fit ‘70 D1 10.00 Albatros F1-Keep Fit ‘70 F1 10.00 Juliana F2-Keep Fit ‘70 F2 11.00 Juliana D2-Keep Fit ‘70 D2 11.00 Terda E1-Keep Fit ‘70 E1 Zondag 8 september 11.30 DeetosSnel/Volhuis 7-Keep Fit ‘70 2 11.30 WION 6-Keep Fit ‘70 3 11.30 Eureka 3-Keep Fit ‘70 5 14.30 ELKV/FLYNTH 1-Keep Fit ‘70 1 Woensdag 11 september 20.00 Keep Fit ‘70 MW1-Good Luck MW1


LIEF EN LEED

Weekenddiensten

Familieberichten

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal voor inwoners van Roosendaal e.o. Voor avond, nacht en weekend. Bel voor een afspraak 0165 530 200. Huisartsenpost Roosendaal is gevestigd in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

DANKBETUIGING Hierbij willen wij iedereen bedanken voor de bloemen,kaarten, belangstelling en troost na het overlijden van mijn vrouw ,moeder en oma

Dinny Kerkdijk v/d Linden Monuta Breda is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken op telefoonnummer 0800 - 023 05 50.

namens Henk Kerkdijk Kinderen en

Thebe Thuiszorg Roosendaal Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 67 50 of mail naar Team.Roosendaal@thebe.nl

Kleinkinderen

WIJ HELPEN JE SNEL AAN DE PARTNER DIE BIJ JE PAST Drie goede redenen voor een inschrijving bij Mens & Relatie. Meer weten? Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (landelijk)

Of kijk op

www.mens-en-relatie.nl

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

36

E 

VARKENSHAASJES ½KILO 2.99 SCHOUDERKARBONADE KG

99 3.

KIPFILETgemarineerdKG RUNDERBIEFSTUK ½KG KUIKEN BOUT 3KG

RUNDER 99 4. KOGELBIEF ½KG 4.99

11.80

PALINGWORST 150GR 1.19

SURINAAMSE EISALADE 100GR 1.25

KOOKWORST

Op vrijdag 23 augustus hebben de medewerkers van de Zundertse ICT-onderneming QNP en hun partners tijdens een spectaculaire kick-off kennis gemaakt met het nieuwe QNPgezicht. Het daarop volgende weekend is er met man en macht gewerkt aan een totale metamorfose: gevelreclame, vlaggen, briefpapier, elektronische documenten, kleding, auto s, reclameborden, 250 voetbalshirts... De klanten van QNP zijn op maandag 26 augustus op ludieke wijze geïnformeerd. QNP-luchtballon Naast het nieuwe logo met bijbehorende huisstijl springt vooral de QNP-luchtballon in het oog. De openingsvlucht werd afgelopen zondag 25 augustus gemaakt door de QNPdirectie, bestaande uit Henry de Bruijn en Theo van Rijen. De ballon zal de komende tijd regelmatig in het Brabantse luchtruim te zien zijn en moet gaan bijdragen aan het vergroten van

0.

100GR 59

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

Nieuw gezicht voor QNP

uit eigen keuken

dien vraagt een neergaande economie om een onderscheidende en creatieve aanpak. Die lijkt gevonden met de nieuwe, frisse look & feel en de inzet van de QNP-luchtballon.

de naamsbekendheid van het succesvolle ICT-bedrijf dat in 1990 werd opgericht.

Creatief en onderscheidend De belangrijkste reden om (juist nu) te kiezen voor een nieuwe, eenduidige uitstraling heeft te maken met de wijze waarop de markt benaderd wordt. Voorheen gebruikte QNP drie verschillende logo’s om de drie productgroepen Automatisering, Telecom en Zorg ICT in de markt te zetten. Nu deze disciplines sterk met elkaar verweven zijn, is een gedifferentieerde positionering niet meer nodig. Vandaar de nieuwe naam met ondertitel: QNP ICT & Telecom Professionals. Boven-

QNP, www.qnp.nl, info@qnp.nl, Hofdreef 4, 4881DR Zundert, 076-5975000 PAGINA 7

QNP. Dat spreekt voor zich Het nieuwe logo van QNP bestaat uit 3 geïntegreerde tekstballonnen. Eén ballon voor elke discipline; Automatisering, Telecom en Zorg ICT. Het beeldmerk staat voor het teamwork van QNP overkoepelend aan deze vakgebieden. Maar ook voor communicatie en vertrouwen. Tenslotte hebben tekstballonnen iets herkenbaars en vanzelfsprekends in zich. Zoals het ook herkenbaar en vanzelfsprekend moet zijn dat bedrijven die voor QNP kiezen, de keuze maken voor vertrouwde kwaliteit. Ons motto is dan ook; QNP. Dat spreekt voor zich.


Fiksclub fikst het weer ROOSENDAAL - De Roosendaalse Fiksclub komt op zaterdag 7 september voor de 25e keer bij elkaar,. Als vanouds tussen 14.00-16.30 uur in buurthuis Keijenburg. Omstreeks 15.00 uur zal een afvaardiging van GroenLinks deze toch al feestelijke sessie bezoeken om de Groenprijs van het Progressief Overleg Roosendaal aan de Fiksclub uit te reiken. Let op: de Fiksclub zit deze keer in de achterste zaal. Men kan deze zaal alleen buitenom bereiken. De Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die regelmatig op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen

met het repareren van hun kapotte spullen. Alles wat het niet meer doet, of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking. Ook met kapotte kleren kan men terecht, of als je vastloopt met een brei- of naaipatroon. Waarom een Fiksclub? Die vraag wordt initiatiefnemer Sjaak Adriaanse vaak gesteld. “In Nederland gooien we veel weg waar bijna niets mis mee is, of we laten het op zolder verstoffen. Door kapotte spullen te repareren besparen we niet alleen geld, maar ook de energie en de kostbare grondstoffen die nodig zijn voor het maken van nieuwe producten. We verkleinen de afvalberg. Maar repareren is ook gewoon leuk, en vaak makkelijker dan je denkt”, aldus Adriaanse. De Fiksclub is een onderdeel van Transition Town

Jeugdnatuurgroep IVN Roosendaal i.o. Daaronder wordt een stad verstaan die bewust een veerkrachtige lokale gemeenschap ontwikkelt, met meestal nadruk op een drastische vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen. Samen dingen organiseren, en daar ook plezier in hebben, staan voorop. De volgende bijeenkomsten van de Fiksclub zijn op 5 oktober, 2 november en 7 december. Ze zoeken altijd extra vrijwilligers om de bezoekers te helpen met de reparaties. Het gaat om vrijwilligers die handig zijn met hout, metaal, elektronica, speelgoed, textiel, papier, fietsen enzovoort. Onkosten worden in overleg vergoed. Voor meer informatie: Sjaak Adriaanse, tel. (0165) 546 557, e-mail s.adriaanse@inter.nl.net

Dames Bristol winnen van TPP ROOSENDAAL - De dames van Bristol team/Osaka hebben een goede indruk gekregen van de kracht van de competitie van district zuid 2. Tijdens de oefenwedstrijd werd er gewonnen van de dames van TPP. Deze komen uit in de eerste klas, en willen dit seizoen voor het kampioenschap gaan en doorstoten naar de landelijke competitie. In het begin waren de meiden vooral onze de indruk van het enorme mooie sportcomplex, en vooral van de tegenstander. Binnen 10 seconde stonden de Roosendaalse dames op achterstand. Uiteindelijk werd er met 4-6 gewonnen door Bristol Team/Osaka. Casper de Vos Klootwijk van Facilitypoint en Hans van Rooij waren aanwezig om deze overwinning te aanschouwen zij gaan volgend jaar de dames sponsoren. Er

Voor al uw houten vloeren kunt u vanaf heden ƚĞƌĞĐŚƚďŝũtŽŽŶŇŽŽƌŝŶŐ͘tŝũnjŝũŶĞĞŶũŽŶŐĞŶ ĚLJŶĂŵŝƐĐŚďĞĚƌŝũĨĚĂƚnjŝĐŚŐĞƐƉĞĐŝĂůŝƐĞĞƌĚŚĞĞŌŝŶ Parket, Laminaat, PVC en Keramisch Hout

dĞŐĞŶŝŶůĞǀĞƌŝŶŐǀĂŶĚĞnjĞĂĚǀĞƌƚĞŶƟĞ͗

10% KORTING bij aankoop van een nieuwe vloer Wij zien u graag in onze showroom!

tŽŽĚŇŽƌŝŶŐ ƌŐŽŶϰϯ ϰϳϱϭy KƵĚ'ĂƐƚĞů dĞů͗͘нϯϭ;ϬͿϲͲϴϯϲϵϱϴϵϱ ŝŶĨŽΛǁŽŽĚŇŽŽƌŝŶŐ͘Ŷů ǁǁǁ͘ǁŽŽĚŇŽŽƌŝŶŐ͘Ŷů

KƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ͗ DĂĂŶĚĂŐ͗ŽƉĂĨƐƉƌĂĂŬ ŝŶƐĚĂŐ͗ Ϭϵ͘ϬϬͲϭϳ͘ϬϬ tŽĞŶƐĚĂŐ͗ Ϭϵ͘ϬϬͲϭϳ͘ϬϬ ŽŶĚĞƌĚĂŐ͗Ϭϵ͘ϬϬͲϭϳ͘ϬϬ sƌŝũĚĂŐ͗ Ϭϵ͘ϬϬͲϭϳ͘ϬϬ ĂƚĞƌĚĂŐ͗ ϭϬ͘ϬϬͲϭϱ͘ϬϬ

GRASZODEN

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk

zal een contract worden aangegaan voor één seizoen Iedereen is verheugd dat men vanaf seizoen 2013/2014 in een andere (KNVB) competitie kan gaan voetballen. Afgelopen seizoenen is gebleken dat de competitie in de Roosendaalse regio te licht was voor de dames. De ambitie om tegen betere ploegen te spelen was groot. “Je kon tijdens deze wedstrijd merken dat we diep moesten gaan”,aldus aanvoerster Wahiba Didi. TPP moest diep gaan. Wij kregen nu de weerstand die we nodig hebben en dat maakt de duels interessant”. Bristol B1 wint eerste wedstrijd met 11-0 Een betere start had de jeugd niet kunnen wensen. Met prima voetbal ging men zondag van start met een ruime overwinning. Met een aantal nieuwe jongens binnen de selectie ging men start tegen debutant Prinsland. Een beetje mazzel dat je juist tegen een nieuw team kunt starten. Al weet je niet wat je kunt verwachten. Levy Schotel opende al vrij snel de score en hij zou er in totaal vier tussen de palen krijgen. Opvallen was het goede optreden van Mohammed Ait Moussa deze wedstrijd. Zoals tijdens de training aangegeven voerde hij zeer goed zijn taken uit. Ook nieuwkomer Bas van Haaren deed het achterin, naast Toon de Bruin goed. Maikel Ubbink(die de zieke Dennis Geeaers verving) had de jongens opdracht gegeven volop druk te zetten. Dit resulteerde in een snelle wedstrijd waarbij Prinsland er nauwelijks uit kon komen. Het was voor de thuisploeg vooral zoeken hoe te spelen. Een bekende situatie voor Bristol B1 want zij zaten exact in dezelfde schuitje vorig seizoen. De Roosendalers liepen vrij snel uit naar een comfortabel voorsprong. Naarmate de stand steeds verder uitliep werden de wissels ook aangepast. Juist de spelers die nog niet bij de basis selectie zitten werden nu speelminuten gegund. Op de tribune zagen de geblesseerde Richy van Dam en Wesley Kotta hun ploeggenoten winnen met 11-0. De overige doelpuntenmakers waren verder: Nassim 2x, Amin 1x, Bas 1x, Toon 1x en Mounir 1x. Prinsland trof zelf 1x in eigen doel. Volgende week is voor de vereniging de primeur in de nieuwe sporthal de Roos. De jeugd mag deze gaan aftrappen tegen Heerle/FC EL B2 11.00 uur.

Een overkapping met uitstraling en karakter vanaf 699,-euro Bel voor een afspraak in onze showroom of kijk op onze Website www.overkappingvanhout.nl

Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

Argon 24B in Oud-Gastel. Tel. 06-30106383

DƵůƚŝͲĂŬŝƐĂůϮϱũĂĂƌŐĞƐƉĞĐŝĂůŝƐĞĞƌĚŝŶĚĞƌĞŶŽǀĂƚŝĞǀĂŶƉĂŶŶĞŶĚĂŬĞŶĞŶďŝƚƵŵŝŶĞƵnjĞĚĂŬĞŶ͘

KŶnjĞǁĞƌŬnjĂĂŵŚĞĚĞŶďĞƐƚĂĂŶƵŝƚ͗ 

‡ ‡ ‡ ‡ ‡ 

ZĞŶŽǀĂƚŝĞǀĂŶĚĂŬĞŶ;njŽǁĞůƉĂŶŶĞŶĚĂŬĞŶĞŶďŝƚƵŵŝŶĞƵnjĞĚĂŬĞŶͿ dŝŵŵĞƌǁĞƌŬnjĂĂŵŚĞĚĞŶ;njŽĂůƐĚĂŬŬĂƉĞůůĞŶ͕ŽǀĞƌƐƚĞŬŬĞŶ͕ŐŽŽƚďĂŬŬĞŶĞƚĐ͘Ϳ sĞƌďŽƵǁŝŶŐĞŶ;njŽǁĞůďŝŶŶĞŶ͕ͲĂůƐďƵŝƚĞŶƐŚƵŝƐͿ ŝŶŬĞŶůŽŽĚǁĞƌŬ;njŽĂůƐŐŽƚĞŶ͕ƐĐŚŽŽƌƐƚĞĞŶůŽŽĚĞŶŽǀĞƌŝŐnjŝŶŬĞŶůŽŽĚǁĞƌŬͿ /ƐŽůĂƚŝĞǁĞƌŬnjĂĂŵŚĞĚĞŶ;njŽǁĞůĚĞŝƐŽůĂƚŝĞǀĂŶƉĂŶŶĞŶĚĂŬĞŶĂůƐďŝƚƵŵŝŶĞƵnjĞĚĂŬĞŶͿ

<ŝũŬŽƉǁǁǁ͘ŵƵůƚŝͲĚĂŬ͘ŶůǀŽŽƌŵĞĞƌŝŶĨŽƌŵĂƚŝĞŽĨǀƌĂĂŐĞĞŶŽĨĨĞƌƚĞĂĂŶ͊

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

HELP

VAKMANNNEN GEZOCHT Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl

PAGINA 8

ROOSENDAAL - Ben je 8 jaar of ouder en geïnteresseerd in de natuur, ga dan eens een kijkje nemen bij de Jeugdnatuurgroep. Per schooljaar staan er 10 activiteiten gepland. Ze gaan zoveel mogelijk de natuur in, maar in de wintermaanden worden er een aantal activiteiten in het Milieu Educatief Centrum (T-Huis Visdonk) gehouden. Je bepaalt zelf aan welke activiteiten je

mee wilt doen. Op zaterdag 7 september staat er een wandeling door het natuurgebied Visdonk op het programma. Je krijgt uitleg over wat er onderweg allemaal te zien is en ze doen ook een aantal leuke spelletjes. Wil je deze keer meedoen, geef je dan zo snel mogelijk op., e-mailadres: info@jeugdnatuurgroep-ivn-roosendaal. Men kan ook bellen naar Corry Vroegrijk, tel. 0165-552898. Meer informatie: www. jeugdnatuurgroep-ivn-roosendaal.nl

Gezocht: Deelnemers voor de ‘Expertgroep MKB’ Om te komen tot een koers voor de Binnenstad wil professor Riek Bakker graag het plaatselijke midden- en kleinbedrijf bij haar aanpak betrekken. Daarom is ze op zoek naar ondernemers die interesse hebben om deel uit te maken van de ‘Expertgroep MKB’ Riek Bakker is als ‘Gezagvoerder voor de Binnenstad’ begonnen met de voorbereidingen om te komen tot een nieuwe koers voor de binnenstad van Roosendaal. Hoe geven we onze binnenstad weer glans? Over die koers wordt nagedacht in de zogenaamde ‘Cockpit’ waarin naast grote vastgoedeigenaren ook het MKB vertegenwoordigd is.

Rondom de Cockpit worden ‘Expertgroepen’ gevormd, die de Cockpit adviseren over tal van onderwerpen die te maken hebben met de binnenstad. Eén van die groepen is de ‘Expertgroep MKB’. Daarvoor zoeken we deelnemers. Heeft u hart voor uw zaak en voor de binnenstad van Roosendaal? Heeft u ideeën waarmee Riek Bakker en haar Cockpit hun voordeel kunnen doen? Dan bent u misschien wel geknipt om zitting te nemen in de Expertgroep MKB. Als u geïnteresseerd in deelname aan de Expertgroep kunt u zich tot 11 september aanmelden bij

> hartvoordebinnenstad@ roosendaal.nl

KORTE BERICHTEN NTC Teckelbespreking: Bent u in het bezit van een teckel en wilt u meer weten over uw teckel, zondag 8 september is er een middag vol informatie en gezelligheid. De heer Rutten is deze middag aanwezig en is een ervaren keurmeester van vele rassen en zal uw teckel dan ook op uiterst deskundige wijze uw teckel bespreken. De teckelbespreking vindt plaats in dorpshuis Het Kompas, Bovenstraat18, 4741AV Hoeven om 14.00 uur. WOUW Accordeonmiddag: Op zondag 8 september wordt voor de 2e keer een accordeonmiddag gehouden in zaal Donken hof, Roosendaals straat 61, van 13.00-17.00 uur, toegang gratis. Wilt men meespelen, geef zich op bij Ton van Nispen, tel. 06-53750403. Vindt men de muziek mooi, ga gerust langs en misschien kan men ook nog een dansje wagen. Drummer en geluid aanwezig. ROOSENDAAL Lezing over rouw: Op 9 september wordt weer een rouwcafé gehouden in Roosendaal. Gastspreker van deze avond zal zijn Joke de Jong. Zij is een zelfstandig gevestigd maatschappelijk werker en traumahulpverlener. Het thema van de avond zal zijn: “Zingeving na een overlijden”. Aanvang 19.30 tot 21.30 uur in de kapel van het Centrum Wonen & Zorg de Brink, Melis Stokelaan 5 te Roosendaal. Toegang gratis. Het rouwcafé wordt georganiseerd door Humanitas in samenwerking met Stichting Groenhuysen. Informatie: tel. 0165-599936 of e-mail: verliesennu@gmail.com. Bingo: Zondag 8 september bingo ‘klavertjevier’ in buurthuis ‘Keijenburg’, aanvang 14:00 uur. Kledinginzameling: Zaterdag 7 september kledinginzameling voor Cordaid-Mensen in Nood van 10.00-12.00 uur in de St. Josephkerk. Ook spullen voor de volgende rommelmarkt en boeken, platen en cd’s voor de boekenmarkt worden ingezameld. Nieuw: inzameling van oude mobieltjes en oude draagbare telefoons voor Cordaid-Mensen in Nood. Bingo: Op donderdag 5 september wordt in het Fatimahuis een levensmiddelenbingo gedraaid, aanvang 20.00 uur.

Programma Cluzona Programma jeugd Zaterdag 7 september Cluzona A1-Bruse Boys A1 av.14.15u Cluzona B2-MOC’17 B4 av.14.30u Cluzona D2-Klundert D2 av.11.30u Cluzona MD1-De Fendert MD1 av.11.30u Cluzona E2-De Fendert E2 av.10.30u Cluzona E4-Roosendaal E6 av.10.30u Cluzona F2-Unitas’30 F7 av.09.30u Cluzona F6G-RSV F2 av.09.30u Alliance B2-Cluzona B1 av.14.30u Klundert C1-Cluzona C1 av.10.30u MOC’17 C4-Cluzona C2 av.13.15u

SVC D2-Cluzona D1 av.11.30u Sprundel E1-Cluzona E1 av.10.00u Internos E4-Cluzona E3 av.08.45u De Fendert F1-Cluzona F1 av.09.00u Roosendaal F5-Cluzona F3 av.09.00u Hoeven F4-Cluzona F4 av.09.00u Senioren Zondag 8 september Cluzona 1-Victoria’03 1 av.14.30u (C) HVV’24 3-Cluzona 2 av.11.30u (B) Cluzona 3-Cluzona 4 av.10.30u (V) Cluzona 6-Cluzona 7 av.10.00u (V)


KLEUR UW DAG! Kom eens op bezoek en laat u verrassen in onze winkel! Wij geven een professioneel kleuradvies en hebben de verf en technische kennis voor iedere verfklus.

eek Deze w ns op u ka maakt fpakket r een ve ze t.w.v. u naar ke *

Algemene Kennisgeving

, 0 0 4 €

Agenda van de openbare vergadering van de Cliëntenraad SW op maandag 9 september 2013 (aanvang 15.30 uur) in het kantoor van WVS-groep, Bosstraat 81 (4704 RL) Roosendaal. 1. Opening.

*Bij inlevering van deze advertentie en de actie loopt t/m 14 september 2013.

2. Besluitenlijst van de vergadering van de Cliëntenraad SW op 3 juni 2013. 3. Mededelingen. 4. Stand van zaken bestuursopdracht Arbeidsontwikkeling SW. Kroevenlaan 82, 4707 BM Roosendaal Telefoon: 0165 53 55 02

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

5. Rondvraag. 6. Sluiting.

Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263

Geldig in week alleen op zondag 24 februari 2013

Alleen op: vrijdag

zaterdag

6 7

Spaar nu voor het állerfijnste kussen!

ber september septem

Bij besteding van elke 10 euro aan boodschappen, ontvangt u een zegel. Met een volle spaarkaart van 10 zegels + een bijbetaling van slechts € 9,99 ontvangt u een hoofdkussen (t.w.v. € 29,95!!).

4.99 Spareribs Indisch of Piri piri Vacuüm verpakt

Per 500 gram

3.

49

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl. Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Exclusief bij PLUS GOMMERS Haal de spaarkaart in de winkel. Looptijd 2 september t/m 13 oktober 2013.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur

PLUS Gommers - Roosendaal Dijkcentrum 24, T: 0165 54 22 99


ONROEREND GOED

TE HUUR ■ ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES Direct te aanvaarden

Van 100 m2 tot 225 m2 Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

Afgeprijsde kavels in Brabant Reeds 1.200 bouwkavels verkocht!

Nattestraat 1, OUDENBOSCH

Kijk op www.ruimtevoorruimte.com of bel voor directe onderhandeling op 06 – 53 19 15 15

OPEN HUIS Zaterdag 7 sept van 10.00 – 14.00 uur. Vrijstaande uitgebouwde karakteristieke woning met vrijstaande garage en eigen oprit voor 2 auto’s. De woning is gelegen in het buitengebied. Woonopp. 107m2. Inhoud 365m3. Perceelopp. 315m2. Scherpe vanafprijs van € 295.000,- v.o.n. Bisschopsmolenstraat 101, 4876 AJ Etten-Leur - Tel.: (076) 503 60 06

www.frankluyten.nl www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

Roosendaal, De Landerije Royale bouwkavels

Bepaal zelf uw kavelgrootte! Wilt u een heel groot kavel of juist wat kleiner? Geef zelf aan op hoeveel m2 u uw droomhuis wilt bouwen.

Ludo van der Eijken makelaardij

t. 0165 55 65 80

Kom het ons vertellen tijdens de Open Dag Datum: zaterdag 7 september Tijd: vanaf 11.00 – 13.00 uur Locatie: hoek Segersdreef - Daasdonklaan


* EIGEN FABRICAGE EN TOONZAAL * ALLE STIJLEN EN MODELLEN OP MAAT GEMAAKT * TOTALE RENOVATIE AL ZA ON TO E EID BR BEZOEK ONZE UITGE * KLEIN BEDRIJF MET GROTE MOGELIJKHEDEN INDUSTRIEPARK - RIJKMAKERLAAN 13 - 2910 ESSEN (B) - TEL. 00323-677.31.98

IDJEESL! R P VOOR

WWW.KEUKENSKONINGS.BE

1.

29

In uitdeelzakjes.

1.19

2 blikjes.

B LI JV E N D

Stoppen ! met roken

VERLAAGD

Klokkenmakerij

Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes!

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

:LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

Lasertherapie

Halfvolle kwark 450 g

10%

goedkop er

van 0.95

0.

85 Vrije uitloopeieren Klasse M/L. 6 stuks.

Vanaf woensdag 04-09-2013 In onze ruime showroom vindt u alles op gebied van: s Binnendeuren s Buitendeuren s Hang- en Sluitwerk

v an 1.29

v an 1.39 Mints

Kinderkoekjes

van 0.99

0.89

Notebook 15.6" - IntelÂŽ PentiumÂŽ 2020M processor - Windows 8 - 40 cm beeldscherm met HD-resolutie - 1 TB harde schijf - 4 GB RAM

DEALER VAN O.A. SKANTRAE EN AUSTRIA BINNENDEUREN EN DEURBESLAG VAN ENTRA

399.00

SUPERACTIES! De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

2.99

Kauwstaven

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

100% buffelhuid. Diverse formaten.

Vlooiendruppels kat of hond

bureaus - kasten - stoelen - tafels

6 pipetten van 0.4 ml.

Harddisk 2.5"

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

KLEUR JE HUIS MET WERU KUNSTSTOF KOZIJNEN

Per stuk

5.99

74.99

Vers & voordelig! Galia meloen

51%

Vanaf woensdag 04-09-2013

250 g

van 0.99

0.49

*VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

Vestiging Etten Leur Vosdonk 4 4879 NC Etten-Leur Tel. 076-5032800

Vestiging Yerseke Kreeft 6a 4401 NZ Yerseke Tel. 0113-574173

4 6%

goedkop er

v an 1.09

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 04-09-13 t/m dinsdag 10-09-13.

ZATERDAG 7 SEPT.

*

Snoeptomaatjes

goedkop er

TIJDELIJK GRATIS KLEUR OPEN Ă&#x2030;N MAAR DAGEN 6% BTW* VRIJDAG 6 EN

www.kumasol.nl

- 1 TB harde schijf - USB 3.0 - zwart of zilver

0.59

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

Als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen? Abonneer u op onze nieuwsbrief via aldi.nl HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Scouting Baden-Powell gaat over op zonne-energie

Dik 180 deelnemers gaan zich presenteren

Sterke comeback van Treffen ROOSENDAAL – Het tweejaarlijkse ‘Roosendaals Treffen’ ging in 2012 niet door. Geofferd op het altaar van gemeentelijke bezuinigingen. Daarmee leek de editie van 2010 de laatste te worden. Maar daar was politiek Roosendaal het niet mee ons. En dus schraapte de gemeente toch weer geld bij elkaar en staat het evenement in 2013 weer op de rol. Voor zondag 29 september, om precies te zijn. Met dank aan de Rabobank, die met een donatie de helpende hand toesteekt.

ROOSENDAAL - Na vele maanden van voorbereiden is het as zaterdag 7 september zover en gaat Scouting BadenPowell aan de Kalverstraat om 13.30 uur over op zonne-energie. Dit past natuurlijk helemaal bij een Scouting vereniging, maar voordat het zover was moest er wel heel veel werk verzet worden. Er worden niet alleen zonnepanelen geplaatst op de 2 platte daken, maar zijn ook beide daken gerenoveerd met een extra isolatie- en afwerkinglaag. Hier zijn zij natuurlijk heel blij mee. Zaterdag 7 september is de ingebruikname. Nu maar hopen dat de zon schijnt (en nog heel vaak mag schijnen). Met deze grote renovatie en een bijdrage aan het milieu zijn zij helemaal klaar voor de toekomst. Ze hopen dat vele kinderen hiervan mee mogen genieten. Alle kinderen van 5-18 jaar zijn meer dan welkom om een keer te gaan

kijken. Kijk op de website voor de draaitijden: www.scoutingbaden-powell.nl . Of is men wellicht het nieuwe staflid voor deze jeugdleden, ook dan ben je van harte welkom. Ga gerust langs om de sfeer te proeven zaterdag 7 september. Alle groepen draaien ’s middags.

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Training volleybalvereniging Blauw-Wit zijn begonnen

Ed Vreman (rechts) overhandigt de cheque aan wethouder Verbraak.

DOOR ROEL DE HAAN Tijdens ‘Roosendaals Treffen’ krijgen nonprofit organisaties uit de gemeente de kans om zich aan de samenleving te presenteren. Wethouder Hans Verbraak van cultuur en van economische zaken: “Gebleken is dat Roosendalers vooral gek zijn op buitenevenementen. Het Roosendaals Treffen trok in het verleden altijd drommen mensen naar de stad. Ook van de kant van het verenigingsleven en van allerlei non-profitorganisatie was er altijd veel belangstelling om zich te tonen. Voor de editie van 2013 hebben zich inmiddels dik 180 deelnemers aangemeld. Dat zijn er minstens net zo veel als in voorgaande jaren”. De lijst laat aanmeldingen zien vanuit sectoren als sport, cultuur, onderwijs, gezondheidszorg en veiligheid. Verbraak is blij dat het evenement een doorstart maakt. Hij verwacht een grote belangstelling van het publiek, zeker nu het Treffen samenvalt met koopzondag. Op die dag geldt dus ook de op koopzonda-

FOTO ROEL DE HAAN

gen gebruikelijke parkeerregeling, dat wil zeggen: betaald parkeren, behalve in de parkeergarages, waar dat gratis kan. Prijsvraag Kabinetschef Corné Rommens is vanuit de gemeente belast met de coördinatie van het evenement. “Het beschikbare budget is krapper dan in het verleden. De rol van de gemeente is daarom beperkter dan voorheen. We hebben een aantal facilitaire zaken die we voorheen in eigen beheer regelden uitbesteed aan organisatiebureau ‘Sundance’ en we maken meer gebruik van ‘burgerkracht’, dus van vrijwilligers.” Ook Rommens verwacht veel publieke belangstelling. Om dat te stimuleren komen er, behalve een mooi aanbod aan informatieve stands, prijsvragen voor volwassenen en voor kinderen. Op een tiental punten langs het parcours van het Treffen kan het publiek vragen beantwoorden. Degenen die correcte antwoorden indienen, dingen mee naar een prijs.

Stadslied ‘Bijzonder’ noemt Verbraak ook het optreden waarmee het Treffen zal worden afgesloten. “Bij het bezoek van het koninklijk paar werd voor hen het lied ‘Dit is mijn stad’ gezongen. De componisten hebben een couplet toegevoegd. Cécile Pieterse en Martine van de Kar zullen de bewerkte versie aan het eind van de middag op de Oude Markt ten gehore brengen.” Donatie Voor Ed Vreman, directievoorzitter van Rabobank Roosendaal-Woensdrecht is het duidelijk. “Het Roosendaals Treffen is een prachtig evenement waarmee een verbinding wordt gemaakt tussen het maatschappelijk middenveld en de bevolking. Het past bij onze kernwaarden om dit soort collectieve evenementen te ondersteunen.” Hij voegde afgelopen donderdag de daad bij het woord en overhandigde een cheque van € 5,000,- aan de wethouder.

ROOSENDAAL - Wilt men de talenten eens opnieuw ontdekken bij volleybalvereniging Blauw-Wit, wilt men eens lekker in beweging zijn, vindt men eamsport ook zo leuk en houdt men van een partijtje volleybal, trek dan je sportkleren en sportschoenen uit de kast en ga gezellig meetrainen. De eerste paar keer is vrijblijvend en verplicht tot niets. Wilt men blijven? Dan meldt men zich gewoon aan als lid van Blauw-Wit. Volleybalvereniging Blauw-Wit heeft 1

damesteam en 2 herenteams. Zij trainen op maandagavond van 19.00-20.30 uur (dames) en van 20.30-22.00 uur (heren) in sportzaal de Roos (bij het JanTinbergenCollege). Alle teams spelen mee in de competitie, maar je kunt ook alleen komen trainen. Ze spelen natuurlijk om te winnen, maar gezelligheid en ontspanning staat bovenaan. Er heerst dan ook een goede sfeer in de teams. Voor meer info: Annelies Uitdehaag (annelies_uitdehaag@hotmail.com) of een kijkje nemen op: http://www.volleybalblauwwit-roosendaal.nl

Biljarten Regio Competitie ROOSENDAAL - Biljarten Regio Competitie 2013-2014, na ronde 3.

B-Teams: 1. Halsteren 6 132,266 3, 2. Welberg 4 132,224 3, 3. de Heen 3 125,936 3, 4. Halsteren 8 124,330 3, 5. Steenbergen 5 123,531 3, 6. Oud Gastel 3 123,183 3, 7. ‘t Fort 1 122,559 3, 8. Oud Gastel 5 121,028 3, 9. S.B.Ponderosa 3 120,745 3, 10. Welberg 5 117,525 3, 11. Steenbergen 4 116,783 3, 12. de Duiventoren 2 116,642 3, 13. de Duiventoren 1 115,223 3, 14. Halsteren 10 115,116 3, 15. Halsteren 7 113,964 3, 16. de Heen 2 110,765 3, 17. Halsteren 9 110,071 3, 18. Stampersgat 2 109,864 3, 19. Steenbergen 3 105,257 3, 20. Oud Gastel 4 102,712 3.

vervolg van voorpagina

Uitslag A-Teams: 1. Steenbergen 2 134,319 3, 2. Steenbergen 1 131,641 3, 3. Halsteren 3 129,669 3, 4. Welberg 2 129,230 3, 5. Welberg 3 122,989 3, 6. Halsteren 1 122,535 3, 7. Lepelstraat 2 122,357 3, 8. de Heen 1 120,909 3, 9. Lepelstraat 1 118,479 3, 10, Hoeven 1 118,209 3, 11. S.B.Ponderosa 1 116,499 3, 12. Keijenburg-1 112,368 3, 13. Halsteren 4 110,480 3, 14. Oud Gastel 2 109,335 3, 15. S.B.Ponderosa 2 108,766 3, 16. Vossemeer 1 108,105 3, 17. Halsteren 2 102,253 3, 18. Oud Gastel 1 100,722 3, 19. Welberg 1 100,263 3, 20. Halsteren 5 100,061 3.

‘Situatie Bergspil is zorgelijk’

NSV 1 sneuvelt

Alternatieven Volgens Jongmans zijn de buurthuizen primair zelf verantwoordelijk voor het zoeken van een oplossing. Volgens Jongmans zijn de bestuurders van wijkhuis Dijksteeke verder bij het zoeken naar alternatieven dan de Bergspil. Dat meldde de wethouder in antwoord op vragen van raadslid Cor Gabriëls van de Roosendaalse Lijst. Jongmans: “ De eerste signalen is dat ze alternatieven hebben en daar zijn ze mee aan de slag.

Bij de Bergspil geldt dezelfde afspraak, maar zie ik nog niet echt een begin van een oplossing. Dat is zorgelijk. Dat hebben we ook gedeeld met elkaar. We hebben daar afgesproken de contacten zeer intensief te houden om het niet aan te laten komen op het laatste half jaar.” Periodiek zitten de twee partijen met elkaar om te overleggen. De gemeente houdt daarbij een vinger aan de pols, zo meldt Jongmans.

Gefaseerde afbouw De kapitaallastensubsidie loopt gefaseerd af in 2013 en 2014. In 2015 krijgen de Bergspil en Dijksteeke geen kapitaallastensubsidie meer. Een sluiting van beide buurthuizen is volgens Jongmans op korte termijn niet aan de orde. De Bergspil is het wijkcentrum van Tolberg en Dijksteeke van Kortendijk. In 2010 vierde Dijksteeke nog het tienjarig bestaan.

KNNV Roosendaal

Nationale Nachtvlinder en VleermuizenNacht 2013 ROOSENDAAL - In de avond en nacht van vrijdagavond 6 september is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht, een initiatief van de Vlinderstichting. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Dat kan in de eigen achtertuin, maar ook bij IVN en KNNV Roosendaal. Behalve met nachtvlinders kun je deze avond ook kennis maken met de vleermuizen van Visdonk. Deze gezellige avond begint om 20:00 uur met een paar korte le-

zingen in het MEC, T-huis Visdonk aan de Dennenscheerderdreef in Roosendaal maar zodra het donker wordt, wordt het pas echt spannend want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een zaklamp om vleermuizen te zoeken? Je doet dat onder deskundige leiding van de zoogdierenwerkgroep van de KNNV. Bij terugkomst bij het MEC verwachten we de eerste nachtvlinders op het witte laken. Om 00:30 uur gaan de lampen weer uit en kunnen de vlinders hun en wij onze weg weer vervolgen. Voor meer informatie bezoek onze website www.knnv/roosendaal.nl PAGINA 12

NISPEN - NSV-1 is uitgeschakeld in het beker-toernooi. Er werd verloren van Neerlandia (1-0), Advendo (4-0) en Beek Vooruit (4-3). De doelpunten tegen Beek Vooruit waren de 1e in de voorbereiding. Tegen een elftal, waarin veel oud-NAC spelers, zoals Pierre van Hooydonk, acteren, werd voorbeeldig strijd geleverd. In de 1e helft was er toch te veel ontzag voor de tegenstander: 1-3. De 2e helft gooide NSV de schroom van zich af, maar trok toch aan het kortste eind. Hiermee kwam een eind aan het bekeravontuur van dit seizoen. Dit betekent dat NSV zich volledig kan richten op de competitie, die zondag begint met een thuiswedstrijd tegen Steenbergen. De fusieclub tussen Dia en WVS geldt nu al als één van de kanshebbers van dit seizoen. De strijd tussen promovendus NSV en de blauwwitten begint om 14.30 uur op Sportpark De Wallen. Uitslag jeugd Zaterdag 31 augustus NSV A1-Internos A4 11-4 NSV B1-Zwaluwe B1 4-8 NVS D1-NSV D1 4-6

Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

NSV D2-Cluzona D2 9-4 NSV E1- Nieuw Borgvliet E1 8-0 BSC F2-NSV F1G 4-1 Senioren NSV 1- Beek Vooruit 1 3-4 NSV 2-Roosendaal 2-2 Zondag 1 september Victoria ’03 6-NSV 4 2-2 NSV 5-Hoeven 6 0-12 NSV VR1-Roosendaal VR2 5-1 Programma Zaterdag 7 september BSC A3-NSV A1 14.30 uur MOC’17 B3-NSV B1 15.00 uur NSV C1-Noordhoek C1 11.30 uur NSV D1-DOSKO D2 10.00 uur RSV D2G-NSV D2 10.00 uur WHS E1-NSV E1 09.30 uur NSV F1G-ODIO F1 10.00 uur Zondag 8 september NSV 1-Steenbergen 1 14.30 uur DOSKO 3-NSV 2 13.00 uur Roosendaal 10-NSV 4 10.00 uur NSV 5-DOSKO 9 10.00 uur DVO’60 VR1- NSV VR1 10.00 uur Kijk voor alle info over NSV op www.nsvnispen.nl of https://www.facebook. com/RkvvNsvNispen


Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

Het

ScheidingscafĂŠ Een unieke mogelijkheid om vrijblijvend informatie in te winnen en vragen te stellen over (echt)scheiding en uit elkaar gaan. Alle deskundigen onder ĂŠĂŠn dak! Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. U kunt terecht op: â&#x20AC;˘ Dinsdag 10 september 2013 van 19.00 tot 21.00 uur bij Oncle Jean, Ginnekenweg 338, (4835 NM) Breda. â&#x20AC;˘ Donderdag 12 september 2013 van 19.00 tot 21.00 uur bij De Kring, Kerkstraat 1, (4701 HT) Roosendaal. Aanwezige deskundigen:

NIEUW IN KRUISLAND

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601

Ook weer volop POTCHRYSANTEN

MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

GEOPEND VANAF 5 SEPTEMBER

Hier ben ik weer!!

Josina Nelen Roosendaalseweg 9 Kruisland

Hulp nodig in het huishouden!!

In december weer WORKSHOPâ&#x20AC;&#x2122;S

Do: 9:30-18:00 Íť Vr: 9:30-19:30 Íť Za: 9:00-17:00

Schoonmaakster Anna heeft weer wat dagen over, 10 jaar ervaring, bel snel want vol is vol!!

06-47693456

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur

Geef om kinderen. redeenkind.nl r Giro )-11+++

Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

Voor het mooiste gazon.

www.ak-advocaten.eu

Ondernemingsrecht â&#x20AC;˘ Letselschader echt â&#x20AC;˘ Vas tgoedrecht â&#x20AC;˘ F amilierecht â&#x20AC;˘ Arbeidsr echt â&#x20AC;˘ Str afrecht

oosendaal.nl www.tuinontwerpr , Ontwerp, Advies/Begeleiding Onderhoud n, ne lan Beplantingsp

spraak Maak een gratis af

ADVERTORIAL

Een nieuw plafond in ĂŠĂŠn dag! Is uw plafond al jaren een doorn in â&#x20AC;&#x2122;t oog maar ziet u op tegen alle rompslomp? Wij kunnen in 1 dag tijd een metamorfose realiseren terwijl de meubels blijven staan. Onze plafonds zijn geschikt in elke ruimte van uw woning, zijn superstrak, onderhoudsvrij en gaan minimaal 30 jaar mee. Kleur, verlichting, sierlijsten alles is naar uw smaak samen te stellen. Kom langs in onze showroom en laat u inspireren en informeren. Er is meer mogelijk dan u waarschijnlijk denktâ&#x20AC;Ś

Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

De kofďŹ e staat klaar! Natuurlijk is Plameco plafonds erkend door het CBW

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Uw plafondadviseur Katy Vermeulen

Uitnodiging Plafondshow Kom kijken!

Schildersbedrijf Kokke VOF

Vrijdag 6 september Zaterdag 7 september Zondag 8 september

10.00 tot 16.00 uur 10.00 tot 16.00 uur 11.00 tot 15.00 uur

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

Van der Zijpedreef 50 4715 EM Rucphen Tel. 06-22904324 Tel. 0165-342715

Telefoon: ........................................Naam: ............................................... Adres: ......................................................................................................... Postcode: ........................................Woonplaats:.....................................

a.kokke2@kpnplanet.nl Ĺ?ŜĨŽÎ&#x203A;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĹ&#x2026;ŽŏŏÄ&#x17E;Í&#x2DC;Ŝů

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

- Gespecialiseerd in het schilderen van uw monumenĆ&#x161;Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ŜžÄ&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ĺ?Ć&#x;ŽŜÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĹŻĹ?ŊŜŽůĹ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; - Voor alle binnen- en buitenschilderwerken voor Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x;Ä?ƾůĹ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; ͲÄ&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ĹśĹ?Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśÄ?ĹŻÍ&#x2DC;Ĺ?ĹŻÄ&#x201A;Ć?Ç Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĨĆ?Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ĹśĹ?Í&#x2DC; Ͳ<ĹŻÄ&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Í&#x2DC; ͲÄ&#x17E;Ä?Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ç Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä¨Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ?Í&#x2DC; ͲWĹŻÄ&#x201A;ŜžÄ&#x201A;Ć&#x;Ĺ?ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ&#x161;ŽƾÄ&#x161;Ć?Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ?ŽŜĆ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; ͲĹ?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ć?ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;^ÍžÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x;ÄŽÄ?Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Íż

           

    

*$-,"08'#/*'(01#,8#/*'!&1',%

Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De kofďŹ e staat klaar!

BEZOEK ONZE SHOWROOM: Weidehek 125 - 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 - www.plamecoplafonds.nl


Nazomeren op de Brabantse Wal Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal, één van de drie Landschappen van Allure in Noord-Brabant. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn.

Waterrecreatie

Culinair

Evenementen

De maand september leent zich nog prima om te vertoeven op en aan het water. De waterrijke gemeente Steenbergen biedt volop mogelijkheden. De tijd heeft stil gestaan bij het idyllisch sluizencomplexje Benedensas en met de komst van restaurant Beneden Sas kunt u hier heerlijk eten & drinken op een historische locatie. Wie graag actief is, kan naar hartelust ‘outdoren’ op het water: survivalen, kanoën, met een fluisterboot op stap en overnachten in de vrije natuur.

Op culinaire wereldreis op de Brabantse Wal? U kunt hier genieten van exotische gerechten uit alle uithoeken van onze planeet. Van Grieks tot Italiaans, van Mexicaans tot Afghaans, van Marokkaans tot Turks. Uiteraard is er ook volop aandacht voor de producten van eigen bodem. Veel restaurants serveren gerechten met als basis de oogst van Brabantse Wal grond. En wilt u zelf een maaltijd bereiden met deze ‘eerlijke’ producten dan kunt u met de Boeren Boodschappen Route bij de boer aan huis zelf de ingrediënten kopen. Eet smakelijk!

Er is altijd wat te doen op de Brabantse Wal!

Wilt u kans maken op een overnachting op een ecovlot van Jachthaven de Schapenput? Vind dan de Facebookpagina van VVV Brabantse Wal leuk en wellicht ontwaakt u binnenkort op deze unieke locatie.

Getipt voor september Rock over Halsteren Stoffenmarkt Woensdrechtse Boerendag Theaterfestival As it is in Heaven World Ports Classic, wielerwedstrijd Koopzondag Wandelvierdaagse Zomerstadswandelingen o.l.v. gids Kermis Braderie Jaarmarkt Bezichtiging Museum Den Aanwas Gezinsfietstocht Samenloop voor Hoop Natuurwandelingen o.l.v. gids

Rembrandt Expositie

Halsteren Bergen op Zoom Woensdrecht Bergen op Zoom Hoogerheide Bergen op Zoom Halsteren Bergen op Zoom Dinteloord & Nieuw Vossemeer Halsteren Kruisland Ossendrecht Woensdrecht Bergen op Zoom De Heen, Bergen op Zoom, Halsteren & Hoogerheide Bergen op Zoom

Kijk voor data & info op www.vvvbrabantsewal.nl

Foto: Melted Minds

Monumenten De monumenten op de Brabantse Wal komen tot leven tijdens Kunsten in de Monumenten (Open Monumentendagen). Op 14 & 15 september kunt u niet alleen gratis een kijkje nemen in een groot aantal monumenten, u kunt er ook van alles beleven! Muziek, theater, beeldende kunst, film, presentaties: de meest uiteenlopende kunstvormen brengen het prachtige erfgoed tot leven. Dit weekend zijn er exclusieve openstellingen van de villa op Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide en van De Grebbe, het middeleeuwse riool van Bergen op Zoom. Op www.kunstenindemonumenten.nl vindt u alle info.

De Markies en Markiezin verwelkomen u!

Foto: Mart van Aalst

Met het BoZ Arrangement maakt u kennis met het historische centrum van de stad, met Het Markiezenhof, de parel van Bergen op Zoom, en geniet u van een lunch in het museumcafé.

Voor de routes én meer informatie kunt u terecht bij:

U heeft tevens toegang tot twee bijzondere exposities: Rembrandt in zwart-wit (t/m 10 november) en het 18e Nederlandse Cartoonfestival (t/m 27 oktober).

VVV Brabantse Wal Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom 0164 277 482

Het BoZ Arrangement is verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal voor Û11,- incl. een goodybag met gadgets en veel informatie. Geldig t/m 31 december 2013

www.vvvbrabantsewal.nl Foto: Nick Franken

VVV agentschap Woensdrecht Locatie Familyland, Groene Papegaai 19, Hoogerheide VVV agentschap Steenbergen Locatie Primera de Gilles, Kaaistraat 49, Steenbergen

WWW.VVVBRABANTSEWAL.NL Volg VVV Brabantse Wal ook via:


STICHTING DE BERGKRISTAL HELDERZIENDE WAARNEMINGEN door TON BONS

PARANORMALE AVOND DONDERDAG 12 SEPTEMBER 2013 Aanvang 20.00 uur Entree â&#x201A;Ź 6,Zalencentrum â&#x20AC;&#x153;de Raaybergâ&#x20AC;? Antwerpsestraatweg 267 Bergen op Zoom

10-DAAGSE MEGA MAGAZIJN UITVERKOOP VELE ARTIKELEN

Inlichtingen: 0167-565444 of 0167-565185

HALVE PRIJS

www.debergkristal.nl

:VMNHEKXQ^SRHEK 15 september

brasserie Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 E brasserie@wapenvannassau.nl W www.wapenvannassau.nl

Keuze menu maand september * Gebakken mosselen of Koude pasta salade met salami of Ham met meloen ** Soepje naar keuze *** Varkensmedaillons met spek en champignonroomsaus of Tilapia op oosterse wijze of Hachee pannetje **** Ananas carpaccio met vanille ijs aardbeiensaus en een toefje slagroom of .RIÂżHRI7KHH met likeur â&#x201A;Ź.2.00 extra

â&#x201A;Ź 26.95

AANBIEDING Woensdag en Donderdag

â&#x201A;Ź 22.95

Brasserie Wapen van Nassau voor heerlijk relaxed tafelen met vrienden, collegaâ&#x20AC;&#x2122;s of familie. Wij zorgen voor een heerlijk avondje uit !!! High Tea Lekker theeleuten en bijkletsen met elkaar en heerlijk genieten van diverse lekkernijen. High Tea Do en zo v.a. 13.00 tot 16.30 uur Reserveren noodzakelijk â&#x201A;Ź 21.50 p.p Bourgondisch tafelen (wo t/m vr) Gezellig en sfeervol uw eigen vlees of vis bereiden aan tafel. Dit Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ć?Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x152;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x201A;ĹśĹ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x152;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĆŠÄ&#x17E;ĹśŽĨ ŽůĹ?Ä&#x17E;Í&#x2DC;/ĹśÄ?ĹŻĆľĆ?Ĺ?Ä&#x17E;ĨĆ?Ĺ˝Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä?ƾčÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;ŜŜÄ&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĆľÇ&#x152;Ä&#x17E; woensdag/donderdag weekaanbieding: â&#x201A;Ź 22.95 p.p (n.v.t. op feestdagen)

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

A-MERKEN

Grootste tenten en voortentenshow van de Randstad e.o. Fabrieks-partij luxe DOREMA VOORTENTEN NU HALVE PRIJS Megastar 240/270XL model 2013 bijv. 270XL maat 5 van 1099,- voor 549,-

DAGREIS LONDEN VHSHQRNW

Nu voor 50%

â&#x201A;Ź 52,50

9HUYRHURYHUWRFKWSODWWHJURQG

ZONDAGMIDDAG CRUISE VHS

Travellife Bergen standenstoel

9HUYRHUURQGYDDUWRSWUHGHQVGLYDUWLHVWHQ

SCHALKE 04 â&#x20AC;&#x201C; W. BREMEN QRY

OP=OP

â&#x201A;Ź 29,50 â&#x201A;Ź 99,00

Nu

9HUYRHUWLFNHWFRQVXPSWLHVVQDFN MUSICAL SISTER ACT â&#x201A;Ź 65,00 RNWQRYHQGHF 9HUYRHUHUDQJWLFNHW 4-DGSE MOEZEL-REIS v.a.â&#x201A;Ź 235,00 WPVHS

49,-

2 stuks

89,NON STOP

9HUYRHUH[FXUVLHVHQRYHUQDFKWLQJHQREY KDOISHQVLRQ

Alpina OSJ½I^IXXIV 6 kops

3-DGSE MUZIEKREIS OP DE VELUWE VHSWPRNW vanafâ&#x201A;Ź 239,00 8-DGSE MUZIEKREIS BLOEMENRIVIĂ&#x2C6;RA BUSREIS â&#x201A;Ź 695,00 VLIEGREIS â&#x201A;Ź 975,00 WPRNW

0HWRSWUHGHQVYDQRD-DQQHV5HQH 6FKXXUPDQV-RKDQ+HXVHUHQ<DQQLFN%RY\

Nu

9, OP=OP 99

Coleman familie tunneltent Riverside 6 lx van 399,Nu

199,-

Nu voor 50%

www.brabantexpres.nl 

â&#x201A;Ź 27.95 p.p Grillarrangement (vr-za-zon) hĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;ŽŜÄ?Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĆľĆ?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ?ŽžÄ?Ĺ?ĹśÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺś gerechten met vlees, vis en groenten. U begint met een Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĹŻĆľÇ&#x2020;Ä&#x17E;Ć?Ĺ˝Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä?ƾčÄ&#x17E;Ć&#x161;Í&#x2022;Ç Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ĹśÄ&#x201A;ŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;ŏŽŏĆ?ĆľÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;ŜͲ nen met heerlijke hoofdgerechten. U eindigt met een nagerecht om uw vingers bij af te likken.

Wij zijn geopend van woensdag t/m zondag

Volg ons nu ook op facebook www.facebook.com/wapenvannassau

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. â&#x20AC;&#x2122;98 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443

Voor alle werkzaamheden, in en om het huis. Tegen betaalbare prijs !! Komt gratis langs om te kijken en de prijs af te spreken.

Ook â&#x20AC;&#x2122;s avonds.

06-26037049

KADOTIP: DINERBON

DAKWERKEN

Zomermenu! 3 gangen v.a. â&#x201A;Ź 9,95

UITLAAT-SERVICE

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

GRATIS PARKEERGELEGENHEID

Paranormaal Beurs Stichting Parawings

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Zondag 8 september 2013 van 11.00 - 17.00 uur

Tegen inlevering van deze advertentie: â&#x201A;Ź 1,00 korting op de entree (max. 2 personen) Gratis lezingen en demonstraties

Locatie: Huis van de Heuvel (voormalige kerk), Mgr. Nolensplein 1, Breda Entree â&#x201A;Ź 4,50 p.p.

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Thetford toiletvloeistof PMXIVžIWWIR Activ blue, green, rinse per stuk 7,99 2 stuks voor

OP=OP

(te besteden in eetcafĂŠ en brasserie)

vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

NON STOP

KLUSJESMAN NODIG ??

St. Janstraat 147 - 4714 EE Sprundel - Tel: 0165-382830

15,-

Universele GEVEZERPYMJIPžSVIW incl stokkenset 240 cm diep bijv maat 200 van 98,- voor 49,-

Zaterdag 7 september va 13.00 gesloten! OCCASIONS BJ Autoâ&#x20AC;&#x2122;s boven de â&#x201A;Ź 4.500 worden geleverd met DĂ&#x20AC;EHXUW$3.HQ%RYDJJDUDQWLH Fiat 500 1.2 Lounge airco 2009 Fiat Panda 1.2 Celebration airco 2011 Fiat Punto 1.2 Classic airco lm velgen 2009 Hyundai i20 1.2 airco 2012 Mercedes Benz SL Klasse 500 SL 1992 Mercedes CLK 230 komp Autom. Cabrio airco 1998 Mini Cooper 1.6 Cooper Pepper airco 2009 Opel Combo 1.3 Cdti airco 2007 2SHO=DÂżUD&RVPR$XW$LUFR Skoda Octavia 1.6 Elgance airco lm velgen 2006 Suzuki Swift 1.3 Shogun airco 2007 Volkswagen Polo 1.2 airco 2011 Volkswagen Polo 1.2 TDI BI.M. Comf.line airco 2011 Volkswagen Caddy 1.9 Sdi 2003 Diverse inruilautoâ&#x20AC;&#x2122;s tot â&#x201A;Ź 1.500,-

VOOR ACTUELE PRIJZEN ZIE:

WWW.CAOOMEN.NL

Nu voor 50%

NON STOP Eurotrail camping kastje Pierry van 80,-

40,Nu voor 50% KOOPZONTDEAMGBEENR 8 & 15 SEP voor

VERVAT.NL Stadionweg 31 3077 AP Rotterdam vlak bij de kuip 010-4970832


Blauw-Wit Basketball ROOSENDAAL - De basketballers van Blauw-Wit zijn volop aan het trainen in Sporthal In de Roos voor het komende seizoen. Ook staan verschillende ‘pre-season’ oefenwedstrijden op het programma. Op 21 september start de competitie, waarin Blauw-Wit uitkomt met MixedU12-1 (1e klasse), XU12-2 (4e klasse), XU14-1 (1e klasse), XU14-2 (4e klasse), JongensU16 (1e klasse), JongensU18 (1e klasse), MeisjesU18 (4e klasse), HerenU22 (Hoofdklasse) en HerenSenioren1 (Overgangsklasse). HerenSenioren2 is komend seizoen helaas wegens spelerstekort niet van de partij. Er zijn verschillende recreantengroepen, van jongens en meisjes vanaf 7 á 8 jaar tot dames en heren Senioren. Club is afgelopen seizoen flink gegroeid en nog steeds komen er nieuwe aanmeldingen binnen. Nieuwe sporthal als thuishonk is daarin blijkbaar een factor van belang. Leerzame oefenwedstrijden Zaterdag 31 augustus was het druk in sporthal In de Roos. Eerst kwamen de debutanten van Blauw-Wit U12-2 (4e klasse) in actie tegen Blauw-Wit’s eigen U12-1 (1e klasse). Het was voor beide teams een heel leerzame pot basketball. Voor de meeste spelers van U12-2 was het de 1e wedstrijd ooit, maar dit ging helemaal niet gek. Hoewel de meer ervaren U12-1, logisch, beter waren, sneller en meer wisten te scoren, kon U12-2 toch vol enthousiasme eens proeven van een echte wedstrijd, met échte scheidsrechter, échte regels en met héle speeltijd. Daar zijn oefenwedstrijden voor. Blauw-Wit’s JongensU16 trad daarna aan in een heuse internationale vriendschappelijke wedstrijd tegen de JongensU16-2 van Port of Antwerp Giants uit Antwerpen. Dat team gaat uitkomen in wat bij ons de

Hoofdklasse is, en ook daar was sprake van een heel leerzame pot basketball. Alweer een primeur voor Blauw-Wit: nog nooit hebben er zoveel Belgen in In de Roos naar een basketballwedstrijd gekeken. Het was een attractieve wedstrijd, waarin duidelijk werd dat de Roosendalers qua intensiteit, samenspel en gretigheid nog wel wat te trainen hebben. Bij de Antwerpenaren liep het meer georganiseerd, strakker en ook trefzekerder. Goed om toch deze ervaring op te doen, voor spelers én coaches. Zaterdagavond ging een delegatie van Blauw-Wit’s Heren2 van vorig seizoen op bezoek in Essen voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Esbac Heren2. In de sportief verlopen wedstrijd kwamen de Roosendalers naarmate de wedstrijd vorderde beter in hun spel maar met hun kleiner team vooral conditioneel nét tekort en Esbac wist ruim te winnen. In het vijfde kwart waren ze beter tegen elkaar opgewassen. Programma Zaterdag 7 september speelt Blauw-Wit U12-1 om 13.00 uur in ‘In de Roos’ een oefenwedstrijd tegen WBBGiants U12-1 uit Bergen op Zoom dat uitkomt in de Topklasse. Dit wordt een échte krachtproef tussen tegenstanders die aan elkaar gewaagd zouden kunnen zijn. Zondag 8 september om 15.00 uur speelt Blauw-Wit’s hoofdklasser HerenU22 (dat vooral bestaat uit 18-jarigen) vriendschappelijk tegen WBBGiants Eredivisie JongensU18; een potentiële pot topbasketball, gezien de ervaringen van afgelopen seizoen én verwachtingen voor het komende. Wedstrijd begint om 15.00 uur. Supporters zijn welkom. Ook (weer) basketballen bij BlauwWit? Kijk op www.blauw-wit.com voor meer informatie en meld je aan via Info@ blauw-wit.com.

Cluzona reikt cheque uit WOUW - De 2e editie van de Colsensation: het beklimmen van de Mont Ventoux in Frankrijk ten bate van het KWF-fonds: het fonds voor kankerbestrijding vindt plaats op zaterdag 14 september 2014. Om dit evenement, en zo dus het KWF, te ondersteunen hield voetbalvereniging Cluzona uit Wouw onlangs een darttoernooi. De totale opbrengst hiervan, maar liefst ruim € 1.500,- ,wordt op zondagmiddag 8 september uitgereikt in de vorm van een cheque. De uitreiking vindt plaats in de nieuwe Cluzonabestuurs-/ontvangstruimte, die op

diezelfde middag officieel wordt geopend en in gebruik wordt genomen. Deze opening vindt plaats om 13.30 uur door wethouder van Sportzaken van de gemeente Roosendaal Toine Theunis. Opmerkelijk is dat deze nieuwbouw bijna volledig gerealiseerd is door vrijwilligers uit de vereniging zelf. Deze zullen dan ook door het Cluzona-bestuur nadrukkelijk bij de opening worden betrokken. Na de openingshandeling en cheque-uitreiking speelt Cluzona-1 haar 1e competitie-thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen 2013-2014, waarbij de nieuwe ruimte meteen dienst kan doen voor het bestuur en de sponsoren

Scheidingscafé in Breda en Roosendaal Overweegt u om uit elkaar te gaan? Bent u betrokken bij een scheidingsproces? Of bent u al enige tijd gescheiden, maar zijn er zaken nog niet afgewikkeld? Bezoek dan het scheiSanne Odekerken so@ak-advocaten.nl d i n g s c a f é Sectie Familierecht in Breda of Roosendaal! Gedurende alle stadia van een scheiding moet u belangrijke beslissingen nemen en kunnen er bij u vele vragen rijzen. Zo moeten er bijvoorbeeld beslissingen worden genomen over de kinderen, de alimentatie, de procedure en de woning. Maar ook aan andere aspecten zoals de verzekeringen, testamenten, pensioenen, de onderneming van een of beide partners zal de nodige aandacht moeten worden besteed. Een goede beslissing kunt u alleen maken met behulp van de juiste informatie en waar nodig een gedegen advies. En om grip te houden op de situatie, is het belangrijk dat de vele vragen beantwoord worden. Het scheidingscafé biedt u de unieke mogelijkheid om vrijblijvend informatie in te winnen of vragen te stellen aan scheidingsdeskundigen. U vindt onder één dak alle deskundigen die in beeld kunnen komen bij een scheiding. Hierdoor kunt u op één avond alle benodigde informatie inwinnen. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Het scheidingscafé vindt plaats op dinsdagavond 10 september 2013, van 19.00 uur tot 21.00 uur in Oncle Jean te Breda en op donderdagavond 12 september 2013, van 19.00 uur tot 21.00 uur in Schouwburg De Kring te Roosendaal. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het scheidingscafé is een initiatief van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. Van dit kantoor zullen Sanne Odekerken en Anoeska van Ginderen aanwezig zijn, beiden gespecialiseerd echtscheidingsadvocaat en -mediators. De overige aanwezige deskundigen zijn Tomesen Makelaardij, H&L Accountants & Belastingadviseurs, De Partners Notariaat & Estate Planning, Veldsink-Schuijt Adviesgroep en KindercoachBreda.

Tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

076-502 20 80

Platvorm R verfraait voormalige Saabgarage

Toekomstige aanzicht van de Saabgarage.

ROOSENDAAL - De voormalige Saabgarage wordt tijdelijk verfraaid. Platvorm R neemt als creatieve denktank de locatie op de kruising Van Beethovenlaan en Boulevard op kunstzinnige manier onderhanden. Platvorm R laat een oude functie van het gebouw herleven, namelijk als het verenigingsgebouw van Harmonie Vlijt & Volharding. Bij wijze van openingshandeling hebben wethouder Hans Verbraak en Marc van der Steen, manager bij AlleeWonen, een aanzet gegeven voor een beeldbepalend timpaan op het pand. Wethouder Verbraak: ”De locatie lag er tijden nogal verwaarloosd bij. Een toegangsweg tot het centrum van een stad verdient beter. Het is wel duidelijk dat ik zeer content ben met deze creatieve oplossing. Het initiatief van Platvorm Ris een echt staaltje van burgerkracht zoals we dat bij de

gemeente voor ogen hebben.” Marc van der Steen: “AlleeWonen is eigenaar van deze A-locatie in het ‘Credogebied’. Het pand staat in de verkoop. Samen met de gemeente werken wij aan het verbeteren van het oude centrum. Daarom stellen we de voormalige Saabgarage, tot het pand verkocht is, graag ter beschikking aan Platvorm R. Het pand is bij uitstek geschikt voor private investeerders om te herontwikkelen.” Platvorm R is een denktank waarin vormgevers, architecten, stedenbouwkundigen en een journalist/communicatiespecialist werken aan creatieve oplossingen voor Roosendaal. De denktank bestaat uit de volgende personen: Luc Goderie, Thom Hoefnagels, Jurgen Jongenelen, Joop Marechal, Marco Onrust, Jacoby Peeters, Marjo Peppelaar, Boudewijn van der Plas, Fleur van der Plas, Jeroen van der Star, Mart Tebbens, Dian van der Veeken en Guido van Zon.

Film ‘Premier’ is bekroond ROOSENDAAL - De controversiële film ‘Premier’ van regisseur Jens Rijsdijk is de grote winnaar geworden van het 48 Hour Film Project in Rotterdam. Het drama vertelt over de eerste donkere premier van Nederland (gespeeld door acteur Raymi Sambo) die van de partijtop niet uit mag komen voor zijn homoseksualiteit. Sambo (All Stars, Spangas) werd ook bekroond als beste acteur van het festival. In de 1e scène zoent de acteur uitgebreid met zijn mannelijke tegenspeler. De jury o.l.v. filmjournalist Ab Zagt prijst de balans in de film en het script: “Je wordt onmiddellijk in het verhaal meegenomen en daardoor wil je direct meer weten over alle personages. Bovendien kan je nauwelijks zien dat de film in slechts 48 uur is gemaakt”. De

19-jarige Roosendaalse regisseur kreeg de prijs donderdagavond uitgereikt in bioscoop Lantaren-Venster in Rotterdam. Moed Rijsdijk wint € 2.500,- en gaat in maart 2014 naar de internationale finale van het 48 Hour Film Project in New Orleans. Festivalorganisator Hans Groenendijk prijst de moed van de jonge winnaar. “Ga er maar aan staan om op jonge leeftijd zo’n stevig thema aan te snijden en er ook nog eens een geloofwaardige film van te maken. Deze film zou in een conservatief land nooit gemaakt zijn. Ik ben heel benieuwd hoe de film wordt ontvangen in Amerika”. Juryvoorzitter Zagt hoopt dat het 7 minuten durende ‘Premier’ bijvoorbeeld wordt opgepikt als voorfilmpje in de bioscoop en een leven krijgt buiten het festival.

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 4 september: gebedsavond 19.30u. Zondag 8 september: eredienst 10.30u. Spreker: A. Rohoman. Zondagschool en crèche aanwezig. PAROCHIE DE ARK De Goede Herder Lindenburg 86; tel. 534372 Zondag 8 september 11.30u Eucharistieviering m.m.v. St. Franciscuskoor. Voorganger: Pastor P. Swinne Moeder Gods Pres. Kennedylaan 73; tel. 533786 Zaterdag 7 september 17.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne Zondag 8 september 09.30u Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor. Voorganger: Pastor P. Swinne Maria Hemelvaart Kerkplein 8; tel. 365394 Zaterdag 7 september 19.00u Woord- en Communieviering m.m.v. Koorgroep Cadans. Voorganger: Pastor P. Versnel Zondag 8 september 09.30u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor J. Hoevenaars en Pastor P. Versnel Steunpunt St. Franciscus Azurietdijk 91; tel. 533105

Tolbergse schuurkapel Damastberg 108; tel. 533786 (pastorie Moeder Gods) Tot nadere aankondiging worden er geen vieringen gehouden worden in de Tolbergse Schuurkapel. CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN Franciscus Ziekenhuis Zondag 8 september 10.30u voorganger pastor Chantal Sluijsmans. De Bloemschevaert Zaterdag 7 september 18.00u voorganger pastor Corrie Hamers. De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 8 september 10.00u voorganger Henk Jongenelen. De Eglantier Vrijdag 6 september geen kerkdienst. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag om 15.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 8 september 10.30u voorganger pastor Jos Broekmans m.m.v. St. Caecilia-

koor. Wildenborch Geen kerkdienst. EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165-556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.protestantsegemeenteroosendaal.nl EMMAÜSPAROCHIE Drieëntwintigste zondag door het jaar. Thema: Kan men op jou rekenen? Nationale Ziekenzondag / Feest Maria Geboorte. St. Josephkerk Let op: aanvangstijd zondag gewijzigd. 6 sept. 18.30u Eucharistieviering. Eerste vrijdag van de maand 7 sept. 19.00u Eucharistieviering. Start nieuw werkjaar met aandacht voor vakantie-opdracht over de H. Geest. Verkondiging: Pastor Cas van Beek. Gemengd koor en gelegenheidskoor St. Joseph. Organist: dhr. Siem v.d. Berg 8 sept. 11.00u Woord-communieviering. Feest van Maria Geboorte. Verkondiging: PAGINA 16

Pastor Petra Versnel. Samenzang. Organist. Dhr. Siem v.d. Berg. 10 sept. 9.00u Woord-communieviering; 14.30u Rozenkransgebed. Kapel klooster Waterstraat 65 6 sept. 10.00u Eucharistieviering. Eerste Vrijdag van de maand. De parochianen van de Emmaüsparochie die in de H. Hartwijk wonen zijn daarbij van harte uitgenodigd. Na de viering ontmoeting met koffie en thee. ONZE LIEVEVROUWE PAROCHIE Weekend 7/8 sept. 23e zondag door het jaar (Lc.14, 25-33) Za. 7 sep. 17.30u Woord- en Communieviering P. Versnel Cantores Zo. 8 sep. 10.30u Kermismis B. v. Welzenes/C. v. Beek Langdonkkoor Let op: I.v.m. de Kermismis is er om 9.30u géén viering in de OLV kerk. Kerk open voor bezoek op zaterdag van 14.00-16.00u. Zie ook www.olvrouwe.nl Dinsdag Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 9.00u Eucharistieviering Woensdag 11 sep. 19.00u Presentatieviering St. Josephkerk Donderdag Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 9.00u Eucharistieviering JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600

Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/ Wachttorenstudie: zondag 10.00u. EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


CURSUS & OPLEIDING

,QIRUPDWLHDYRQG%HURHSVRSOHLGLQJWRW =ZHPRQGHUZLM]HU HV RSVHSWHPEHU 5RRVHQGDDO - +HW ZHU NHQ LQ HHQ ]ZHPEDG LVYHHO]LMGLJHQDIZLV VHOHQG 9RRU GHJH QHQ GLH JHw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

0HW GH]H RSOHLGLQJHQ NXQ MH GDDURP VQHO DDQ GH VODJ LQ KHW ]ZHPEDG 'H RSOHLGLQJHQ ]LMQ SDUW WLPH GXV JRHG WH FRPEL QHUHQ PHW HHQ JH]LQ VWXGLH RI EDDQ 9RRUKHULQWUHGHUV RI PHQVHQ Meer dan een half miljoen Bodes elke week! GLH HHQ FDUULqUHVZLWFK ZLOOHQ PDNHQ LV GLW HHQ ELM]RQGHUH NDQV 0HHU BIJLES in WISKUNDE-REKENEN. LQIRUPDWLH EH]RHN ZZZQE]QO RI EHO PHW Leraar wis-,natuur- en scheikunde geeft bij U aan huis bijles c.q. huiswerkbegeleiding voor klas 1-2-3 en groep 6-7-8.Meer dan 20 jaar ervaring in het voortgezet onderwijs.Kosten 25 euro per uur + 5 euro benz.geld.

9ROJGHRSOHLGLQJWRW =ZHPRQGHUZLM]HU HV LQ5RRVHQGDDO

Tel.0168-464791 of 06-12312071

Traditioneel Genezer en Sjamaan uit Nepal Helpt u graag met de volgende problemen: Allergie | Spier-Gewrichtspijn | Slapen | Emoties | Communicatie |ADHD bij kinderen | Angsten | Hoog gevoeligheid |Huis en Business Enrichment Persoonlijke energie bescherming

Cursussen in 2014: Meditation & Self Realization, Touch to Healing (1 & 2), Shamanism (1 & 2)

www.mantrashakti.nl 0620229318 Laxman

â&#x20AC;&#x2DC;Ga mee als vakantievrijwilliger!â&#x20AC;&#x2122;

,QIRUPDWLHDYRQG 'LQVGDJVHSWHPEHUDDQYDQJXXU =ZHPEDGGH6WRNGH6WRNWH5RRVHQGDDO 2SHQYRRUDOOHJHwQWHUHVVHHUGHQ

3DUWWLPHRSOHLGLQJ*RHGWH FRPELQHUHQPHWJH]LQEDDQRIVWXGLH 0HHULQIRZZZQE]QO 7HO0DLOLQIR#QE]QO

Nu lessen = deze zomer al motor rijden!

Haal nu snel je motorrijbewijs! Zomeraanbieding: Winteraanbieding; 15 lessen incl. 1x AVD en AVB examen, 1x theorieles, theorieboek en theorie-examen, normaal 1.125,Zomerkorting voor slechts 900,Nu minus 225,- winterkorting Bel ons vandaag nog: 0165 â&#x20AC;&#x201C; 34 35 76.

Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

â&#x20AC;&#x2DC;Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?â&#x20AC;&#x2122; Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl


advertorial

â&#x20AC;&#x2DC;Ik werk fulltime in de zorg en parttime bij de politie.â&#x20AC;&#x2122; Siegrit (24) is verpleegkundige en zorgcoĂśrdinator in een ziekenhuis. EĂŠn avond in de week gaat ze naar de Politieacademie om opgeleid te worden tot politievrijwilliger. De afwisseling tussen haar witte en blauwe uniform bevalt haar tot nu toe erg goed.

â&#x20AC;&#x153;Na de middelbare school ben ik verpleegkunde gaan studeren. Toen ik mijn vriend ontmoette, die al bij de politie werkte, raakte ik enthousiast door de verhalen die hij vertelde. Ik had een goede baan die ik zeker niet kwijt wilde, maar had het gevoel dat de politie mij iets extraâ&#x20AC;&#x2122;s kon bieden. Dat blijkt zeker zo te zijn. De opleiding tot politievrijwilliger is heel interessant. Theorie wordt afgewisseld met praktijkperioden, waarin je die theorie meteen kunt toepassen. Denk aan reanimatie, aanhoudingstechnieken, het uitvoeren van een verkeerscontrole of gesprekstechnieken. De achtergrond van mijn klasgenoten is heel divers: mannen en vrouwen van verschillende leeftijden, van mensen zonder baan tot ondernemers. De motivatie is echter bij iedereen hetzelfde; we vinden het belangrijk om mensen te kunnen helpen en onze eigen omgeving veiliger te maken. Het contact met de mensen op straat vind ik het leukste van dit vak. Gemiddeld

is onlangs uitgebreid met een

werk ik zoâ&#x20AC;&#x2122;n twee avonden per maand bij de politie. Het wijkteam stuurt ons een

nieuwe professionele drumafdeling voor zowel beginners als (ver)gevorderden. Voor meer informatie: www.cbmuziekschool.nl Of Ruben van Boven tel : 0622411088

lijst met activiteiten waarop je kunt intekenen, zoals regionale evenementen of verkeerscontroles. Tijdens zoâ&#x20AC;&#x2122;n controle heb ik een keer een dronken automobilist achter het stuur vandaan gehaald. Je kunt met dit werk dus niet alleen problemen oplossen, maar ook helpen ze te voorkomen. Mijn werk in het ziekenhuis is net zo afwisselend als het politievak. Voor beide moet je je ďŹ&#x201A;exibel opstellen en in kunnen spelen op onverwachte situaties. Doordat de politie met brieďŹ ngs werkt, waarin heel duidelijk wordt aangegeven wie wat wanneer gaat doen, weet ik mijn teamleden in het ziekenhuis ook steeds beter te â&#x20AC;&#x2DC;briefenâ&#x20AC;&#x2122;. Daarnaast merk ik dat ik nu steviger in mijn schoenen sta als een patiĂŤnt bijvoorbeeld agressief wordt. Dankzij de politieopleiding weet ik hoe ik overwicht kan uitstralen om te voorkomen dat situaties escaleren. Door het politiewerk kan ik mezelf dus ook in mijn dagelijkse ABC

Uw rekenvaardigheden verbeteren? Dat kan!

123

t 6MFFSUEFSFLFOWBBSEJHIFEFOUPFUFQBTTFOJOEBHFMJKLTFTJUVBUJFT [PBMTIPPGESFLFOFO SFLFOFONFUHFME PNHBBONFUEF SFLFONBDIJOF t 6MFFSUUFSFLFOFOPN[FMGTUBOEJHFSUFXPSEFO UIVJTPGPQIFUXFSL Voor wie? 7PMXBTTFOFONFUXFJOJHTDIPPMFSWBSJOHEJFNPFJUFIFCCFO NFUSFLFOFO CJKWPPSCFFMECJKIFUCPPETDIBQQFOEPFO

FOEJFIVOLFOOJTPQIFUHFCJFEWBOSFLFOFOXJMMFO PQGSJTTFOPGVJUCSFJEFO Duur, lesdagen en leslocaties %FDVSTVTEVVSUTDIPPMKBBS EBHEFFMQFSXFFL FOWJOEUQMBBUTPQ EPOEFSEBHPDIUFOEJO3PPTFOEBBMFO EPOEFSEBHNJEEBHJO#SFEB Kosten %F[FDVSTVTLPTUĂŠ JODMVTJFGMFTNBUFSJBBM 

De cursus start in september.

Bij voorkeur aanmelden via e-mail:MDPSFU!SPDXCOM #FMMFOWSBBHOBBS-JB$PSFU

Pak uw tweede kans! Find your destination

baan als verpleegkundige verder ontwikkelen.â&#x20AC;? Ben jij net als Siegrit maatschappelijk betrokken, werk je graag met mensen en wil je je vrije tijd nuttig besteden? Word dan ook politievrijwilliger. Kijk op kombijdepolitie.nl/vrijwilliger.


RENA is reeds meer dan 30 jaar een betrouwbare partner voor productontwikkeling en -realisatie, met specialisatie in LED technologie en besturingselektronica. Innovatie staat hoog in het vaandel. De klanten van RENA bevinden zich wereldwijd, waarbij de focus ligt op bediening van de Europese markt.

VACATURES

Gezocht :

Electronisch en Fijnmechanisch Assemblagekracht Behoor jij ook tot de groep die ooit in de printpanelen of elektronica assemblage hebben gewerkt HQGDDUHUYDULQJKHEEHQRSJHGDDQPHWPRQWHUHQVROGHUHQRIWHVWHQ"+HEMHÂżMQPRQWDJHHUYDring en vind je afwisseling aangenaam?

Wij zijn op zoek naar geschikte kandidaten voor de functie van:

Manager Beauty Wellness Roosendaal â&#x20AC;&#x201C; Thermen & Beauty staat garant voor een leuke, vakkundige en zeer afwisselende baan binnen een professioneel, vooruitstrevend en groeiend bedrijf. Van alle medewerkers verwachten wij dat ze flexibel inzetbaar zijn en bereid zijn om â&#x20AC;&#x2DC;s avonds, in het weekend en op feestdagen te werken. Kijk voor meer informatie op onze website: www.wellnessroosendaal.nl.

We zijn ons bedrijf aan het uitbreiden en bouwen zowel een tweede productie ploeg als mede een Flexpool om in de groeiend behoefte van onze klanten te kunnen voorzien. We zoeken collegaâ&#x20AC;&#x2122;s GLH QDXZJH]HW NXQQHQ ZHUNHQ HQ DIÂżQLWHLW KHEEHQ PHW WHFKQLVFKH SURGXFWHQ :H ELHGHQ HHQ 0-uurs contract voor oproepwerkzaamheden met de mogelijkheid van een tijdelijk contract met een vast schema. Eventuele bijscholing zal indien nodig worden verzorgd worden.

Productie-engineer

Stuur voor 15 september a.s. een e-mail met jouw motivatie en CV naar Wellness Roosendaal: Wilfred.Bogaerts@fitland.nl

Ben jij die gedreven engineer die verantwoordelijk wordt voor kennis en inzicht in de relevante productieprocessen in ons bedrijf? Heb je ervaring met invoeren van nieuwe processen en tot stand brengen van procesverbeteringen in een technische productie bedrijf? Vereisten: proces gerichte aanpak, getraind in het verbeteren, aantoonbare resultaten in een productieomgeving. Technische opleiding op HBO niveau, bij voorkeur mechatronica. Ervaring in elektronica productie en assemblage is een pre, evenals goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels. Wij bieden een innovatieve, afwisselende werkomgeving met een hoge diversiteit aan producten en processen.

7UL6WDU,QGXVWULHVLVHHQWRRQDDQJHYHQGHSURGXFHQWYDQ LQGXVWULsOHUHLQLJLQJVSURGXFWHQ9RRURQ]HYHVWLJLQJLQ 5RRVHQGDDO]LMQZLMRS]RHNQDDU

(Junior) hardware engineer

0HGHZHUNHU%RHNKRXGLQJ09 XXU

0HGHZHUNHU%RHNKRXGLQJ09 XXU

Ter uitbreiding van onze ontwikkelteam zoeken we een kandidaat, welke printplaten gaat ontwerpen en tekenen met behulp van Altium. 7RW KHW WDNHQSDNNHW EHKRRUW VSHFLÂżFDWLHV DIVWHPPHQ PHW RSGUDFKWJHYHU HQ WHDPOHGHQ prototypes zelfstandig verzorgen, proefseries in productie begeleiden, uitvoeren van relevante metingen en technische documentatie. Vereisten : Minimaal MBO opleiding. Schoolverlater geen bezwaar, je kunt bij ons verder opgeleid worden in het vak. Kennis van de Engelse taal is noodzakelijk.

7UL6WDU,QGXVWULHVLVRS]RHNQDDUHHQHQWKRXVLDVWHĂ&#x20AC;H[LEHOH PHGHZHUNHUYRRUKDDUDGPLQLVWUDWLH-HEHQWYHUDQWZRRUGHOLMN YRRUDOOHYRRUNRPHQGHDGPLQLVWUDWLHYHZHUN]DDPKHGHQHQ ZHUNWGDDUELMQDXZVDPHQPHWRQ]HDFFRXQWDQW 'HZHUN]DDPKHGHQEHVWDDQRQGHUPHHUXLW Â&#x2021; IDFWXUDWLHHQGHELWHXUHQEHKHHU Â&#x2021; YHUZHUNLQJLQNRPHQGHIDFWXUHQ Â&#x2021; YHUZHUNLQJEDQNERHNLQJHQ Â&#x2021; XUHQDGPLQLVWUDWLH Â&#x2021; %7:DDQJLIWHV

Rena biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden binnen een solide organisatie

3URÂżHO Â&#x2021; DDQWRRQEDDU0%2ZHUNHQGHQNQLYHDX Â&#x2021; MHKHEWHHQJRHGLQOHYLQJVYHUPRJHQ Â&#x2021; MHEHQWHHQRQPLVEDUHVFKDNHOWXVVHQ7UL6WDUHQRQ]HDFFRXQWDQW Â&#x2021; MHKHEWHUYDULQJPHWUHOHYDQWHVRIWZDUHELMYRRUNHXU1DYLVLRQ

Enthousiast geraakt ? Je kunt je reactie sturen naar HR@rena.nl Voor toelichting op de functies kunt u contact opnemen met Liz Zwerver, 076-599.599.5 RENA Electronica BV, de Ambachten 12, 4885 JJ Zundert. www.rena.nl

 

7UL6WDU,QGXVWULHV*URXS +D]HOGRQN /$%UHGD1HGHUODQG

7  )  ( LQIR#UHLQLJLQJVSURGXFWHQQO

&OHDQLQJ3URGXFWV

%HQMLMGHNDQGLGDDWGLHZLM]RHNHQ" 6WXXUMHVROOLFLWDWLHQDDU

: : : 5 ( , 1 , * , 1 * 6 3 52 ' 8 & 7

(LJHQGRPYDQ7ULVWDU,QGXVWULHV 6SHFLDO3URGXFWV%9%UHGD 7HO

(11/++<1/%21$53/$67,&6 L&RQ%RQDU3ODVWLFV

 

YDFDWXUH#WULVWDULQGXVWULHVQO

&OHDQLQJ3URGXFWV

7UL6WDU,QGXVWULHV*URXS 

7  

+D]HOGRQN 

)  

/$%UHGD1HGHUODQG 

( LQIR#UHLQLJLQJVSURGXFWHQQO

: : : 5 ( , 1 , * , 1 * 6 3 5 2 ' 8 & 7 ( 1 1 /

$TXLVLWLHQDYGH]HDGYHUWHQWLHZRUGWQLHWRSSULMVJHVWHOG

(77(16(:(*_3%5226(1'$$/_7 _) 

5(,1,*,1*6352'8&7(11/Â&#x2039;75,67$5,1'8675,(60(0%(52)

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee? Meer weten? www.homeplan.nl

ZUNGU VIERT FEEST

SMS HOME AAN naar 5757

en steun HomePlan met 3 euro per maand

TE HUUR:

GARAGEBOX Râ&#x20AC;&#x2122;daal, Burgerhoutsestr. (nabij centrum) Ter versterking van ons enthousiaste team zoeken wij een

Tel.: 0168-462010

TANDARTSASSISTENTE ÍžĆ&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x161;ͲĆ&#x;ĹľÄ&#x17E;ŽĨĨƾůůͲĆ&#x;ĹľÄ&#x17E;Íż

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Als tandartsassistente ben je in het bezit van het diploma tandartsassistente en/of heb je werkervaring. Je hebt Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĆľĹ?Ć&#x161;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĹ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĹ&#x2021;Ä&#x17E;Ç&#x2020;Ĺ?Ä?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ&#x161;ŽƾÄ&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Í&#x2DC; Je bent in staat om in teamverband te kunnen werken. Wij bieden een aanstelling op grond van de NMT Arbeidsvoorwaarden, een moderne werkomgeving met Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x161;ƾƾĆ&#x152;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĆŤĹ?Ä&#x17E;Ä?ŽůůÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x201A;Í&#x203A;Ć?Í&#x2DC;

Carwash Factory Roosendaal Ter uitbreiding van ons team:

parttime medewerkers - Vanaf 12 tot max. 18 uur per week, dus geen fulltime baan! (ook weekenddiensten) - Voor alle voorkomende werkzaamheden - Ideaal als bijbaan

^Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ&#x152;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;Ć?ŽůůĹ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x2014;

Schriftelijke sollicitatie met CV kunt u sturen naar:

dÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?DŽŜÄ&#x161;Î&#x2DC;dÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x152;Ĺ˝Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?

Carwash Factory Roosendaal T.a.v. dhr. A. Lauwerijssen Vijfhuizenberg 133 4708 AJ Roosendaal of ga naar: www.carwashfactoryroosendaal.nl

Mevrouw M. Dedert Vang 3, 4661 TX Halsteren

www.tanders.nl

0164-683576

info@tanders.nl

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten


0$;,0$$/'(=(/)'($$1%,(',1*(13(5./$1723 23

5RELMQZDVYHU]DFKWHU PO

727.257,1*

DOOHYDULDQWHQ SHUIODFRQ 9225'(=($$1%,(',1**(/'7 0$;,0$$/3(5./$1723 23

3$..(1

 3$&.0DUV6QLFNHUV7ZL[RI %RXQW\LMVUHSHQ

+RQLJPL[HQRIVRHSHQ GXEEHOSDN

XLWKHWYULHVYDN SDNVWXNV

DOOHYDULDQWHQ SDNJUDP

 

&6SDJKHWWLHQPDFDURQL

 

YOXJNRNHQG SDNNHQยกJUDP DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

 

678.6

)/(6 -(0&'URJHVDX]HQ

5LYHOODIULVGUDQNOLJKW

2UDQJLQDIULVGUDQN

DOOHYDULDQWHQ ]DNMHVยกJUDP RISDNNHQยกJUDP DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

IOHVOLWHU

DOOHYDULDQWHQ IOHVOLWHU

,WDOLDSLQRWJULJLR URVรƒRISULPLWLYR

,WDOLDDQVHZLMQ ZLWURVรƒRIURRG0/

=$..(1

)/(6 -(

&+RWGRJRI KDPEXUJHUEURRGMHV ]DNVWXNV5HPLDVQDFNVDXVPO

6RQQHPDEHUHQEXUJSUHPL[

&+XLVZLMQ

'X\YLVERUUHOQRRWMHV

/D\sVFKLSVJUDP

DOOHYDULDQWHQ SHUWXEH

PHWFRODRIVLQDV EOLNMHPO

DOOHYDULDQWHQ ZLWURVรƒRIURRG

SLWWLJHORHPSLDRINDDVVRXIIOรƒ ]DNJUDP

DOOHYDULDQWHQ SHU]DN 

 

/

 

&.DDVHQSLQGDIOLSV ]DNNHQยกJUDP DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN )/(66(1

&KRYLDOOLROL

0DULH6WHOOD0DULV

)UXLW6KRRW

:LMNRVDWรƒVDXVNDQWHQNODDU

*R7DQZRNHVVHQWLDOV

QDWXUHORIJURHQHNUXLGHQ XLWKHWNRHOYDN EDNMHJUDP

DOOHYDULDQWHQ IOHVVHQยกOLWHU DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

DOOHYDULDQWHQ VHWIOHVMHVยกPO

NHWMDSNUXLGLJRINRNRV HPPHUJUDP

DOOHYDULDQWHQ IOHVMHPORI ]DNMHJUDP

  +HUPDQGHQ%OLMNHU ERXLOORQSDVWDRINUXLGHQPL[

5RRVYLFHHPXOWLYLWRI IUXLWLJGUDQNMHOLWHU

DOOHYDULDQWHQ EDNMHJUDPRI PROHQJUDP

DOOHYDULDQWHQ SHUSDN

 

 

%(.(56

&DPSEHOOsVDDUGDSSHODQGHUV DOOHYDULDQWHQ SRWPO

0DJJLPL[+ROODQGV SDQQHWMHXLWGHRYHQRI XLWGHSDQ DOOHYDULDQWHQ SDNJUDP.QRUUFKLFNHQWRQLJKW DOOHYDULDQWHQ SRWJUDP

 -DQSRIIHUWMHVPHWERWHUHQ VXLNHURISDQQHQNRHNHQJURRWQDWXUHORI PHHUJUDQHQ XLWKHWNRHOYDN SDNJUDP

 

)/(66(1

(KUPDQQJUDQGGHVVHUW

'HQ(HOGHUERHUHQ]XLYHO

3IDQQHUYUXFKWHQGUDQN

DOOHYDULDQWHQ EHNHUVยกJUDP DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

DOOHYDULDQWHQ SDNOLWHU

PXOWLYLWDPLQHUHGRUDQJH HQJUHHQDSSOH IOHVVHQยกPO DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN 3$..(1

&KRFRPHOFKRFRODGHPHON OLWHU DOOHYDULDQWHQ SHUSDN6HUYHURIUXLWWRJR RIVOXUSIUXLW DOOHYDULDQWHQ VHWNQLMS]DNMHV ยกJUDP.HOORJJsVJUDQHQUHHS ELVFXLWPRPHQWVRISOHDVXUH

DOOHYDULDQWHQ SDNVWXNV&.UXLGRI RQWELMWNRHNUHSHQ DOOHYDULDQWHQ VHWUHSHQ:DVDNQยฉFNHEUรฟG

%HFHOJROG

YRONRUHQVHVDPHQJRXGEUXLQ SDNNHQยกJUDP DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

NXLSMHJUDP

 &5R]LMQHQNUHQWHQ RIPXHVOLEROOHQ

]DNRIVWXNVYHUVXLWHLJHQRYHQ

YHUVYDQยถWPHV

678.68Z(LJHQ%DNNHUEURRG

&%RHUHQEHHQKDP

&6FKDUUHOHLHUHQ

8QLHNDDVSODNNHQ

'DQLVKFKHIVPHHUNDDV

8Z(LJHQ%DNNHUFURLVVDQWV

9HQFRVWD]DNNHQ

EUXLQYRONRUHQRIZLW KHHO

SHUJUDP

PLGGHO GRRVVWXNV

MRQJMRQJEHOHJHQRIEHOHJHQ SDNMHJUDP

QDWXUHORIPHW$OSHQNUXLGHQ WXEHJUDP

FKRFRODGHKDPNDDVNDDVRI URRPERWHU

DOOHYDULDQWHQ ]DNJUDP 

 &1HFWDULQHVRI SHU]LNHQ

DOOHYDULDQWHQ IODFRQRI PO

ORV JUDP

 

&5RHUEDNPL[ +ROODQGVRI&KLQHHV ]DNJUDP

&%URFFROL 

 *5$ 0

.,/2

$QG\DOOHVUHLQLJHURI &LIVFKXXUPLGGHO

 &9DUNHQVKDDVFXOLQDLU

$OOH'DQLR

4XHHQVSDQJDOLFLRXV

JHNUXLG

EHNHUJUDPRI VHWEDNMHVยกJUDP

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWYULHVYDN ]DNJUDP

8EHWDDOWYRRUHHQNLORb 

 

Bergen op Zoom'H9H\9RJHODDUย‡Bergen op3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG

Zoom3LXVSOHLQ3LXVSOHLQย‡RoosendaaO/DXUHLMVHQ/LQGHQEXUJย‡Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 :HHN

$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJWPGLQVGDJVHSWHPEHU$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ $DQELHGLQJHQ]LMQQLHWEHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQ SHUNODQW23 233ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW .LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZFQO

6OLPEH]LJ

Dr 20130904  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you