Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R U C P H E N S E

4 SEPTEMBER 2013 WEEK 36

Uitgeverij

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

TOERISTISCHE GIDS ONDERGAAT VERNIEUWING

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

Volg ons via twitter: @RucphenseBode Informatie van

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

BASISSCHOOL VIERT LUSTRUM MET MUSICAL

ZUNDERT/SCHIJF - Het was zondag een ronduit hectische dag voor buurtschap Schijf. De wagen dreigde tijdens het Bloemencorso van Zundert niet mee te kunnen rijden door problemen met de as. Met man en macht werd geprobeerd de wagen te herstellen. Uiteindelijk kon buurtschap Schijf toch aansluiten bij de stoet. Als twintigste en laatste wagen reden ze -anders dan gepland- door het centrum van Zundert. De ontlading was dan ook groot toen het buurtschap de derde plaats wist te bemachtigen met 628 punten. Lees meer over het bloemencorso elders in deze Bode. FOTO MIEKE VAN MEER

Man brengt auto niet terug na proefrit ZEGGE - Een 30-jarige man uit Teteringen is vorige week dinsdag opgepakt voor de verduistering van een auto. Hij leende bij een garage in Bosschenhoofd een personenauto voor een proefrit, maar bracht die niet terug. Rond 12:45 uur kwam de man een winkel binnen in Zegge. De winkelier kende het verhaal achter de man en waarschuwde zijn collega-ondernemer. Die kwam met enkele medewerkers ter plaatse en ging achter de verdachte aan. Agenten pakten hem op. Op het bureau bleek dat hij ook nog eens een boete open had staan van ruim 14.000 euro en nog 120 dagen gevangenisstraf moet ondergaan. Hij is overgebracht naar de gevangenis.

Jongen opgepakt voor stelen auto ZEGGE - Een 17-jarige jongen uit Sint Willebrord is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nabij een maïsveld in Zegge voor het stelen van een bestelauto. Agenten zagen de wagen in Roosendaal rijden en gingen achter de auto aan. De inzittenden van de gestolen bestelwagen negeerden de politie. De verdachten reden meerdere rondjes door Zegge om in de Schoolstraat te stoppen. De jongens stapten daar snel uit de wagen en vluchtten een maïsveld in. De politie kwam met meerdere eenheden en een helikopter ter plaatse om de verdachten op te pakken. Eén van de jongens is gearresteerd. Het gaat om een bekende van de politie.

Meer details bekend over cafébrand SINT WILLEBRORD – De politie heeft meer details vrijgegeven over de brand in café De Toffe Peer aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord. De horecagelegenheid brandde in de vroege ochtend van dinsdag 7 mei tot aan de grond toe af. In het opsporingsprogramma Bureau Brabant werden beelden vrijgegeven van een mislukte poging tot brandstichting in de Toffe Peer op vrijdag 3 mei. DOOR MONIQUE JANSEN Bij de brand kwam de brandweer met zeven voertuigen ter plaatse om het vuur te doven. Het pand ging desondanks geheel verloren. De brandweer slaagde er wel in te voorkomen dat het vuur oversloeg naar drie omringende gebouwen. De bewoners van deze panden verlieten tijdelijk hun huis. De auto die gebruikt is bij de brandstichting op de Toffe Peer is diezelfde ochtend gestolen aan de Roerdomp in Etten-Leur rond half vier. Het gaat om een witte Kia Sportage. Een uur later duikt de auto op, namelijk tien kilometer verderop in de Dorpsstraat in Sint Willebrord. Met de Kia wordt de pui van café De Toffe Peer geramd. Daarna wordt het café in brand gestoken. Van de auto en de Toffe

Peer blijft bijna niets over. Het café dat nog geen jaar geleden openging is tot aan de grond toe verwoest. Volgens de politie gaat het om een zeer gerichte aanslag. Over het motief tast de opsporingsdienst nog altijd in het duister. Volgens de politie hebben de daders voor de brand eerst nog rondgereden in Sint Willebrord in de Kia. Nadat de Toffe Peer in brand was gezet, zijn de brandstichters lopend gevlucht in de richting van de Sportparkstraat in Sint Willebrord. De politie zoekt mensen die de daders daarna nog gezien hebben. Ook worden specifieke getuigen gezocht. Het gaat om een bestuurder van een lichte bestelwagen en een bestuurder van een groot model bestelbus met een logo. Die laatste reed via de Dorpsstraat naar de A58. Volgens

de politie moeten deze personen iets gezien hebben wat met de brand te maken heeft. De politie gaf ook beelden vrij van twee personen die vrijdag 3 mei hebben geprobeerd rond 03.50 uur het café in brand te steken. Deze twee hadden hun gezichten compleet afgedekt. Zij kwamen de straat ingelopen met twee jerrycans en een deurram. Volgens de politie is deze ram mogelijk zelf in elkaar gezet. De poging om de deur open te krijgen mislukt. Ook naar getuigen van deze poging tot brandstichting wordt nog gezocht. De politie roept getuigen en mensen met informatie op om te bellen. Dat kan via 0800-6070, anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of door de Criminele Inlichtingen Eenheid te bellen op CIE 079-3458999.

tuincentrum ATSLOT VANEEN3TA10 "IJAANKOOP september ing kk LOT BER

j tre ATSECEM eri lot 3TA ats EEN D Sta"IJA VAN VAN OOP KING ANK TREK RDE VOO

VOORDETREKKINGVANDECEMBER

KORTING 8,6 miljoen KORTING Jackpot

OPJEFAVORIETETIJDSCHRIFT

PRIMERA Rucphen Raadhuisplein 6, Rucphen, tel. 0165-348485

Etten-Leur A.S. ZONDAG OPEN 12.00 - 17.00 u

Koffie

met appelgebak

€ 2.50 Lage Vaartkant 11 076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

Politiehond vindt illegaal vuurwapen SINT WILLEBRORD - Een 56-jarige man uit Sint Willebrord is zaterdagavond aangehouden omdat hij een vuurwapen in huis had zonder een vergunning. De man leek aanvankelijk mee te willen werken aan het onderzoek. De Willebrorder bleek echter behoorlijk wat gedronken te hebben. Daardoor kon hij niet uitleggen waar het vuurwapen precies lag. Agenten hebben toen een politiehond ingezet. Deze hond vond het wapen uiteindelijk. De politie heeft de 56-jarige man vervolgens opgepakt. Hij werd door agenten meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij verder ingesloten. Het is niet bekend waarom de man een wapen zonder vergunning in huis had.

Nieuwe wijkagenten in Sprundel en Schijf SPRUNDEL/SCHIJF - Peggy Tak en Esther Paauw zijn de nieuwe wijkagenten voor Sprundel en Schijf. Zij vervangen samen Bastiaan Bogers. Tak en Paauw werken beiden parttime en vervullen samen de oude functie van Bastiaan Bogers. De twee dames werken al een aantal jaar binnen de politie. Samen met de wijkagenten Wim Mikkers (Sint Willebrord-West), Fred van Opstal (Sint Willebrord Oost) en Jeroen Welling (Rucphen en Zegge) is het team wijkagenten in de gemeente Rucphen weer compleet. De wijkagent is bereikbaar via het politienummer 0900-8844. De wijkagent is voor bewoners in het dorp het eerste aanspreekpunt bij de politie.


HOOGHOUDT VIEUX Hele liter

Absolute bodemprijs nergens goedkoper! op=op!

BACARDI RUM 70 cl *

LICOR 43 70 cl

Niet voor wederverkopers!

ELDERS 18,69

13.99

KAAPSE HOF ROSE´ Ook rood of wit

CABERNET SAUVIGNON CAPTAIN COOK

5.-

Onze favoriete wijn uit AustraliĂŤ!

12.99

Spaanse klassewijn extra laag geprijsd!

2 VOOR

Ook Chardonnay

ELDERS 18,49

RIOJA CRIANZA MarquĂŠs de CĂĄceres

ELDERS 11,95

ELDERS 7,50

6.99

DAT SCHEELT 5,50!

ELDERS 13,49

88

8.

DUTCHMAN CLASSIC 70 cl

ZONNEKLAAR JENEVER Hele liter

Net zo lekker als echte whisky!

35% Alc.

ELDERS 10,69

6.99

8.99

Blik 50 cl

LA CHOUFFE SPECIAALBIER Ook Mc Chouffe 33 cl Kabouterbier voor een klein prijsje! ELDERS 1,67

19

1.

LONGDRINK GLAS Horeca kwaliteit!

ELDERS 1,09

57

Heerlijk fris en lichtzoet.

Wereldberoemd om hun kwaliteit!

33

3. BEST BIER Blik 33 cl Het beste bier voor een eerlijke prijs!

ELDERS 3,49

ELDERS 8,49

1.99

5.49

ELDERS 0,59

39 DRINKBEKER Zware kwaliteit kunststof, in verschillende kleuren. op=op!

COLA OF SINAS Blik 33 cl

NATURAL COOL MINERAALWATER Ook bruisend 1,5 liter

ORANGINA 1,5 liter op = op

ELDERS 25

ELDERS 1,65

17

3 FLESSEN

1.-

99

ELDERS 1,47

CASSIS

1,5 liter Nergens goedkoper!

PFANNER APPELSAP Of Groene Appel Hele liter

ELDERS 0,79

ELDERS 1,49

ELDERS 0,71

ELDERS 1,09

29

75

59

75

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH

ROOSENDAAL Laan Van Henegouwen 17 | ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 + | ZUNDERT Molenstraat 4 + + Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 9 september 2013, zolang de voorraad strekt. *Max. 6 per klant!

WWW.DIRCKIII.NL

SANTA RITA 120 Rood, wit of rosĂŠ

ELDERS 4,79

VERGELIJKBARE PRIJS 9,79

GULPENER WITBIER

PAAPENHEIMER


ACTUALITEIT

Woningcorporatie Thuisvester ziet af van voorkeursrecht op koop

Verkoop van oud Rucphens gemeentehuis gaat niet door RUCPHEN – Het oude raadhuis blijft in handen van de gemeente Rucphen. Woningcorporatie Thuisvester heeft besloten om af te zien van de recht op koop. De grond aan de Van Glymesstraat bij het gemeentehuis is al in handen van Thuisvester. Het college stelt nu aan de raad voor om die weer terug te kopen. “Het blijkt dat er toch geen koopovereenkomst met Thuisvester was”, vertelt wethouder René Lazeroms. Wel lag er een akte van levering waarin de woningcorporatie het voorkeursrecht kreeg voor de aankoop van het gemeentehuis. DOOR MONIQUE JANSEN Ook Lazeroms was tot november 2012 in de veronderstelling dat Thuisvester het oude gemeentehuis had gekocht. Hij nam na het overlijden van wethouder Jan Suijkerbuijk diens portefeuille over. Ook de gemeenteraad dacht tot voor kort dat het raadhuis was verkocht. Verkoop raadhuis De gemeenteraad besloot in 2005 om een nieuw gemeentehuis te bouwen in de Binnentuin. Met woningcorporatie Zorgvoorwonen (inmiddels opgegaan in fusiecorporatie Thuisvester) werden afspraken gemaakt over de verkoop van het voormalige raadhuis en de nabijgelegen panden. Thuisvester zou leidend zijn in de herontwikkeling van deze locatie. Er lagen plannen voor de bouw van 71 appartementen en de realisatie van commerciële ruimte. Dat werd later bijgesteld naar 19 grondgebonden woningen en 750 vierkante meter aan commerciële oppervlak. Voor de aankoop van het gemeentehuis verstrekte Zorgvoorwonen een voorschot van ongeveer 460.000 euro.

Risico’s Volgens het college is in de gesprekken die vanaf 2005 met Thuisvester zijn gevoerd nooit gepraat over de mogelijkheid dat de corporatie zou afzien van de gebiedsontwikkeling en de aankoop van het gemeentehuis. Het gemeentebestuur had de verwachting en de opvatting dat het gebouw was verkocht en liep daardoor een risico van 2,9 miljoen euro. Het tweede risico was dat de gemeente de reeds verkochte grond en bijbehorende panden weer moest terugkopen. Het college treft inmiddels voorbereidingen om deze gronden van Thuisvester weer terug te kopen. Veranderde situatie Thuisvester heeft in maart van dit jaar aangekondigd gebruik te maken van de mogelijkheid om af te zien van het voorkeursrecht tot aankoop. Er zou sprake zijn van een veranderde situatie waardoor het oorspronkelijke plan dat aan de basis lag van de ontwikkelingsplannen niet kan worden uitgevoerd. Wethouder Lazeroms spreekt van een

Het oude gemeentehuis komt niet in handen van Thuisvester.

domper. Hij betreurt het dat deze ontwikkeling voor stagnatie heeft gezorgd voor de centrumontwikkeling van Rucphen. “We gaan met de ontwikkelingsgroep snel aan de slag. Met hen gaan we deze nieuwe situatie ook bespreken”, vertelt Lazeroms.

Gebiedsontwikkeling De planvorming voor het gebied oost van Rucphen zal nu onder regie van de gemeente worden uitgevoerd. Het oude gemeentehuis blijft voorlopig in zijn geheel staan. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alleen

ARCHIEFFOTO

de voorkant van het gebouw blijft behouden. De gemeente gaat de invulling van het gebied en het te handhaven gedeelte van het oude raadhuis opnieuw bekijken. Lazeroms wil verdere vertraging van de ontwikkeling van het centrum van Rucphen voorkomen.

‘Vinkenbos schittert op bühne’

Basisschool vierde lustrum met sprookjesvoorstelling SPRUNDEL - Voor het vijfjarig bestaan van basisschool Vinkenbos uit Sprundel werd het acteertalent van alle leerkrachten, medewerkers en betrokkenen uit de kast gehaald. Afgelopen donderdag- en vrijdagavond stonden zij namelijk op de planken in de grote zaal van de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. In een nagenoeg volle zaal werd het ( jonge) publiek getrakteerd op een sprookjesachtige musical met een humoristische twist onder de passende titel: ‘De wonder(e) wereld van Vinkenbos’. DOOR CORINE ROKS Genoten, dat hebben ze in het theater.

Overdag staat de juf of meester nog voor de klas en s’-avonds zie je ze in de gedaante van roodkapje, boze wolf, geit, Hans en

grietje of Indische waterlelie. Dat er wel eens wat fout kan gaan en dat de juf of meester de tekst even kwijt kan zijn komt

eigenlijk wel goed uit. Een didactisch moment volgens directrice Ineke Zopfi: ”Voor de kinderen is het belangrijk dat zij ervaren dat ook wij wel eens iets fout doen en dat we daarna ons moeten herstellen en verder gaan”. Publiek Middels een groot scherm begint het verhaal op de school in Sprundel. Jip en Janneke ontdekken op de zolder van Vinkenbos een sprookjesboek. Het boek valt open en beide kinderen komen terecht in het sprookjesbos. Jip en Janneke worden vervangen door twee leerkrachten en de voorstelling wordt hervat op de bühne. In het sprookjesbos ontmoeten zij verschillende sprookjesfiguren, die allen eigentijds zijn ingevuld.

‘Een enorme tijdsinvestering’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO CORINE ROKS

www.internetbode.nl

De Indische waterlelies zorgde voor een amusante scène tijdens de musical van Vinkenbos.

Zo is er een lelijke heks die Hans en Grietje gevangen houdt omdat beide kinderen te dik zijn. Ze moeten afvallen van heks ‘Sonja’. “ In principe is het stuk voor de kinderen geschreven maar we hebben gevatte grapjes voor de volwassenen toegevoegd”, aldus Ineke. Overigens is zij de dans niet ontsprongen. Met verve speelde zij de rol van moeder geit. De andere mekkerende geiten vielen ook goed in de smaak bij het publiek bestaande uit kinderen, ouders, grootouders, directieleden en

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

zelfs wethouders van gemeente Rucphen. De hilariteit bij de scène van de Indische waterlelies gespeeld door de mannelijke leerkrachten was enorm. Interactief Dit keer eens geen lange zit in de schouwburg. Kinderen uit de zaal werden door de rattenvanger van Hamelen betovert en meegenomen. Het publiek kon tijdens het koken luid meezingen met de wolf Jamie Woliver. Kortom een interactieve voorstelling waarbij rekening is gehouden met het zeer actieve publiek. Brede school “ De samenwerking met alle partijen is geweldig. De brede school die we zijn heeft zijn vruchten afgeworpen. Het SKW heeft hierin een belangrijke rol gespeeld maar ook de peuterspeelzaal, kober en oud-leerkrachten hebben prima werk verricht. Dankbaar zijn we voor alle hulp van ouders, kinderen en sponsors, samen hebben we dit resultaat bereikt en daar zijn we trots op”, aldus Ineke. Repetitie Een dergelijke voorstelling vergt een enorme voorbereiding. De laatste weken is er hard geoefend om de teksten, dansjes, liedjes en bewegingen erin te krijgen. Ineke: “Het is een enorme tijdsinvestering geweest maar we hebben enorm gelachen tijdens de repetities”. En dat geloven we maar al te graag, gezien de velen positieve reacties uit de zaal.

Volg ons op Twitter: @RucphenseBode.


TE HUUR â– ETTEN-LEUR

BEST BETALENDE GOUDINKOPER VAN BREDA - GRATIS TAXATIE !

INKOOP - VERPANDING GOUD - ZILVER - MUNTEN

076-587.29.10 NU OOK REPARATIEWERK ‡3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

‡,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ ‡*DDVKHNZHUNHQ ‡6LHUKHNZHUNHQ ‡%DONRQKHNNHQ

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2 Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

S.P.S. SALES

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur

KUNSTGEBITTEN

Afgeprijsde kavels in Brabant Reeds 1.200 bouwkavels verkocht! Kijk op www.ruimtevoorruimte.com of bel voor directe onderhandeling op 06 – 53 19 15 15

TOMSON

REPARATIES & NIEUWE Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

MET GARANTIE

076-5976183

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

36

VARKENSHAASJES ½KILO 2.99 SCHOUDERKARBONADE KG

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

JOHN Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

KUIKEN BOUT 3KG

BANKETBAKKER Marcel Kas

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

Bel voor afspraak of bestelling Tel.: 0165-384532

Jan Jochems HANDEL

Vrijdag 13 september

Paddenstoelenavond 8 diverse paddenstoelen in diverse bereidingswijzen Ă

â‚Ź 24.50

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

Aanvang 18.00 uur

van 6 m3 tot 40 m3

AllĂŠĂŠn op reservering tot 12 september.

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Voor meer info: 076-5994206 Maandag gesloten. Dagelijks geopend vanaf 17.00 uur.

Molenstraat 81 - Zundert tel. 076-5994206 www.chez-david.nl

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

RUNDER 99 4. KOGELBIEF ½KG 4.99

11.80

PALINGWORST 150GR 1.19

SURINAAMSE EISALADE 100GR 1.25

KOOKWORST

uit eigen keuken

Ria Ria De De Backer Backer Dorpstraat Dorpstraat 30 30 St. St. Willebrord Willebrord -

Bruidssuikers Doopsuikers Communie Kaarsen Kadootjes Snoepzakken Geboorteborden

Tel: 06-538 43 942 www.exclusievebedankjes.nl

Feestje? Voor verhuur van: TAFELSsSTOELEN toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. 45,-

snijdersverhuur.nlBel: 0165-386105 0165-386613

Tulpstraat 105 4711 HG St. Willebrord Tel.: 0165 383742 Mobiel: 06 51470422

0.

100GR 59

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak â‚Ź 1.60

{

99 3.

KIPFILETgemarineerdKG RUNDERBIEFSTUK ½KG

Reinigingsservice

Allerlei

E 

Rolluiken * Zonweringen * Kunststof Kozijnen * Montage en Reparatie *

(EEFTUBOUWPLANNEN

¾ 6OORALUWNIEUWBOUWVERBOUWLQJVEN ONDERHOUDSWERKENINHQOMUWWONING ¾ -AATWERKENOUDERWETSAMBACHTSTIMMERWERK ZOALSLAMBRISERINGENRADIATOROMBOUWEN ENSUITESETC ¾ ,EVERINGVANHOUTENPLAATMATERIAALOPMAAT ENVOORZIENVANDEGEWENSTEPROFILERINGVOOR DEDOEHETZELVER ¾ 4EVENSZIJNWIJGESPECIALISEERDINKELDERBOUW OPMAAT VOORDEPARTICULIEREWONINGBOUW ¾ !GRARISCHEBOUWVERBOUWINCLUSIEF MESTKELDERSENVOEDEROPSLAGSILOS 6RAAGVRIJBLIJVENDINFOPRIJSOPGAAF -AALBERGENSTRAAT -47ERNHOUT  %MAILINFO OPSTALNL 7EBSITEWWWOPSTALNL


ACTUALITEIT

Hernieuwde uitgave toeristisch magazine ‘Tips voor een leuk dagje uit rond Rucphen’

Column

Brochure voor toerist én inwoner RUCPHEN – Nicky Broos, voorzitter van het Platform toerisme en recreatie, overhandigde aan wethouder Lazeroms op donderdagmiddag het eerste exemplaar van de hernieuwde brochure ‘Tips voor een leuk dagje uit rond Rucphen’. In deze prachtig vorm gegeven brochure vindt men een overzichtelijke opsomming van alle toeristische en recreatieve mogelijkheden in onze kerkdorpen.

Addo Sprangers

Schandpaal ‘Boontje komt om zijn loontje’ en ‘Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten’. Ik vind het prachtige spreekwoorden. Ze geven het gevoel dat er uiteindelijk toch rechtvaardigheid geschiedt. Tegenwoordig lijken die spreekwoorden in de vergetelheid geraakt. In ieder geval zeker bij de rechterlijke macht, want met het afgelopen week uitgesproken vonnis over de Eindhovense kopschoppers wordt de plank flink misgeslagen. Slechts een paar maanden brommen als straf voor het met een paar man gebruiken van iemands hoofd als voetbal kan ik met de beste wil van de wereld namelijk geen echte straf noemen. De rechtbank vond echter dat de plaatsing van het bewijsmateriaal op Internet - een filmpje waarop het gepleegde geweld tot in detail is waar te nemen - inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de verdachten. Gelukkig deden laatstgenoemden dat niet bij het slachtoffer. Nog gelukkiger is dat het slachtoffer het er levend van af heeft gebracht. En nog veel gelukkiger is het dat er inderdaad een filmpje met onomstotelijk bewijsmateriaal opdook waarmee de geweldplegers konden worden opgespoord. In vroeger tijden bestond dergelijk bewijsmateriaal niet. Dat was ook niet nodig. Een bekentenis werd toch wel afgedwongen, of dat nu gebeurde via het uittrekken van de nagels, geseling of uitrekking op de pijnbank. Ook de daarop volgende straffen waren veelal niet mals. Voor wie echt de fout in was gegaan, lonkte het weinig aanlokkelijke vooruitzicht te worden geradbraakt of gevierendeeld. Vastgebonden worden aan de schandpaal viel daarbij vergeleken eigenlijk nog mee. Gelukkig zijn we in de loop der eeuwen wat milder geworden, maar nu lijkt de balans toch naar de andere kant door te slaan. De man die het tijdens Prinsjesdag 2010 waagde om een waxinelichthoudertje naar de Gouden Koets te gooien, lijdt volgens de rechterlijke macht aan een waanstoornis en mag zich - als het even tegenzit - blijvend onder de behandeling van een psychiatrisch ziekenhuis laten stellen. Wie is hier nu eigenlijk gek, vraag ik me af? Nog even en we sluiten Prinses Beatrix op omdat het haar schuld is dat de privacy van die stoute man destijds is geschonden. Zouden de ouders van de kopschoppers kunnen instemmen met de nu opgelegde strafmaat als een van hun jongetjes slachtoffer was geweest? Ik betwijfel het. ‘If you can’t do the time, don’t do the crime’, zeggen ze in Amerika. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode Rucphense Bode Redactie Monique Jansen Correspondent Hélène Heijs, Corine Roks Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

René Lazeroms overhandigt de gids aan Nicky Broos.

DOOR HÉLÈNE HEIJS Vooraf aan de overhandiging presenteerde Peter Mies, secretaris van Stichting Adviesraad Toerisme en Recreatie, de hernieuwde versie van de brochure ‘Tips voor een leuk dagje uit rond Rucphen’. Aanwezig waren alle genodigde personen die dit toeristische magazine mogelijk gemaakt hadden. Overzichtelijk In dit magazine vindt men een overzichtelijke lijst van alle toeristische en recreatieve mogelijkheden voor een hele dag vertier of meerdaagse bezoeken. Informatie over de geschiedenis en bezienswaardigheden in alle dorpen, logeer- en horecagelegenheden, recreatieve en sportieve activiteiten en jaarlijks terugkerende evenementen. “We zijn vooral met onze fietsroutes heel sterk in de regio”, benadrukt Mies nog eens. Deze brochure is niet alleen een onmisbaar item voor de dagtoerist maar biedt ook iedere inwoner een volledig overzicht van wat er zoal te beleven valt in onze mooie omgeving. “We hebben alles in de gemeente”, zegt Peter Mies, al

jaren een grote promotor van de gemeente Rucphen. Impuls Na de presentatie overhandigde Nicky Broos het eerste exemplaar van de tweede editie ‘Tips voor een leuk dagje uit’ aan wethouder Lazeroms.

‘We hebben alles in gemeente’ Lazeroms bedankte de aanwezigen voor hun bijdrage aan deze nieuwe editie. “Dit is een mooi succes om Rucphen verder op de kaart te zetten”, aldus de wethouder. Tevens benadrukte hij dat de gemeente blij is met iedere economische impuls in de gemeente, zoals de doorstart van de manege in de Binnentuin. “We hebben grote trekpleisters en kleine ondernemers, maar we moeten het met z’n allen doen”, aldus René Lazeroms. Hippisch Centrum Manege De Vijfsprong is op 25 april overgenomen door 2 gezinnen, te weten Carla Baggerman met haar dochter Sophie en

FOTO HÉLÈNE HEIJS

Alexander Hermse met Angela Heuvelman en hun driejarig dochtertje Quinty. Zij hebben de naam veranderd in Hippisch Centrum Rucphen. “We hebben van onze hobby ons beroep gemaakt”, vertelt Carla. De eigenaren zijn zeer tevreden over de bedrijfsontwikkelingen en het overleg met de gemeente tot dus ver. “We hebben het al heel druk en hebben veel aanmeldingen. Veel mensen die voorheen weggegaan zijn komen weer terug”, meldt Carla enthousiast. Over de ligging van de manege zijn ze ook verrukt. “Het is hier echt een mooie omgeving”. Prestatie Nicky Broos meldt in hoedanigheid als voorzitter dat hij blij is met de goede samenwerking met de gemeente over de invulling van de Binnentuin waar meer dan 20 partijen verschillende belangen hebben. “Het is uniek dat in deze tijd van crisis het de gemeente Rucphen gelukt is om ervoor te zorgen dat alle verenigingen, commerciële en niet-commerciële bedrijven unaniem achter de ontwikkeling van de Binnentuin staan. Dat is echt een prestatie”, benadrukt Broos.

Gemeente lijkt voorgenomen bespa ring te halen

Puzzel week 36

Doorontwikkeling Wmo op koers

De oplossing van deze puzzel is in week 37 te vinden op www.internetbode.nl

RUCPHEN – De gemeente ligt met de doorontwikkeling van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op koers. Dat concludeert het college van burgemeester en wethouders uit de tweede kwartaalrapportage van 2013. De rolstoel- en scootmobielservice is inmiddels van start gegaan. De was- en strijkservice loopt al een behoorlijke tijd en is recent nog uitgebreid. DOOR MONIQUE JANSEN De gemeente wilde aanvankelijk ook een boodschappendienst, maaltijdenservice en een dienst ramen zemen opzetten, maar besloot daar toch van af te zien. Volgens wethouder John van Hal van Zorg en Welzijn droegen deze diensten niet voldoende bij aan de doorontwikkeling van de Wmo en aan het streven om te bezuinigen. Deze drie diensten zijn dan uiteindelijk ook nooit doorgegaan. Scootmobielcentrale De rolstoel- en scootmobielcentrale voor mensen met een vervoersbeperking in de Vaart is in juni geopend in het oude consultatiebureau. Vier personen hebben zich voor deze service aangemeld. Eén persoon heeft inmiddels gebruik gemaakt van de centrale. De rolstoelen en scootmobielen worden uitgeleend aan mensen die slechts af en

© www.sudokusite.eu PAGINA 5

te gebruik maken van deze voorziening. De pilot loopt voor een jaar. De centrale wordt structureel als er voldoende vraag is naar scootmobielen en rolstoelen.

Deze faciliteit levert de gemeente een besparing op van 15.000 euro. De jaarlijkse bezuiniging komt door deze service uit op een bedrag van 30.000 tot 40.000 euro.

Was- en strijkservice De was- en strijkservice in het steunpunt van Sprundel loopt sinds november 2012. Cliënten die zelf niet in staat zijn om hun was en strijk te doen kunnen gebruik maken van deze voorziening. In mei 2013 werd ook een was- en strijkservice geopend in gemeenschapshuis de Vaart in Rucphen. Deze voorziening wordt ook gerund door medewerkers van het Re-integratiehuis. Deze werknemers doen zo werkervaring op het in kader van hun re-integratie. Vijftien cliënten laten hun was ophalen en strijken. Wethouder Van Hal ziet de voorziening als een succes. “De service is goed op gang gekomen”, concludeert Van Hal.

Hulp Volgens de gemeente zijn cliënten tevreden over de hulp die zij ontvangen in het kader van de Wmo. Dit jaar kreeg de gemeente in de eerste helft van 2013 vijftien bezwaarschriften binnen over de Wmo. Dat waren er in dezelfde periode van 2012 nog 37. Per beroep op de Wmo bekijkt de gemeente of een algemene voorziening of een individuele verstrekking nodig is. De gemeente wil dit jaar 1,4 miljoen euro op de Wmo bezuinigen. Daar lijkt de gemeente in te slagen. Wel wordt het onderdeel woningaanpassingen scherp in het oog gehouden. De uitgaven op deze post zijn van tevoren lastig in te schatten.


Veel kinderen maakten een ponyritje.

Een clown vermaakt de kinderen.

Kinderen leven zich uit op het springkussen.

‘ We gaan ieder ja a r o m e e n b e e tje t e b u u r t e n e n v o o r d e g e z e l l i g h e i d ’

Veel kijkers, maar minder kopers op braderie SINT WILLEBRORD – Menigeen slenterde dit weekeinde over de gezellige, druk bezochte braderie. Alle horecagelegenheden deden goede zaken, maar ook de plaatselijke ondernemers lokten met hun interessante aanbiedingen veel potentiële klanten. DOOR HÉLÈNE HEIJS De braderie had dit jaar veel geluk met het weer. Het zonnige weer op zaterdag zorgde dan ook voor een vrolijke stemming in het dorp. Alle horecagelegenheden hadden hun terrassen flink uitgebouwd en zaten bomvol. Niet alleen de horeca speelde in op de flinke toestroom aan mensen, maar ook de plaatselijke ondernemers lokten vele klanten naar hun winkel. Iedere ondernemer gaf flinke kortingen waardoor heel wat artikelen goedkoper van de hand gingen. Daarnaast was het voor de kledingwinkels een uitgelezen kans om hun nieuwe modecollectie te presenteren. De braderiestands in de Dorpsstraat brachten weer een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod aan koopwaar. Minder gekocht Op de ruim opgezette braderie was het gezellig druk, maar de mensen gaven wel iets minder geld uit. Er werd overal veel gekeken maar iets minder gekocht. Dit merkten ze ook in de stand van De Kim en De Vlegter waar zelf gemaakte artikelen van de bewoners verkocht werden. O ok zelf gemaakte spullen van dagbehandeling Rozemarijn werden hier aan de man gebracht. Met de opbrengst uit de verkoop kan het verzorgings-

Gezellig bijkletsen tijdens de braderie.

tehuis en de dagbehandeling weer hobbymateriaal aankopen. “We hebben de stand ook om mensen te laten zien wat de bewoners nog kunnen maken, maar het gaat er met name om dat de mensen plezier aan hun hobby beleven”, vertelt Cynthia van Dorst, activiteitenbegeleider bij De Kim. “We spelen in op de wensen en behoeften en interesses van de mensen. Voor de één is dit creatief bezig zijn en voor de ander een dagje uit”. Buurten Ook de kinderen kwamen goed aan hun trekken op de braderie. Op verschillende plaatsen stonden diverse kinderattracties opgesteld. Terwijl de kinderen zich prima vermaakten in één van de attracties stonden de ouders of lekker bij te kletsen of zaten op één van de vele terrassen. Bij de trampoline stonden een moeder en dochter uit Rucphen te genieten van de capriolen van hun (klein)dochter op de trampoline. “We gaan ieder jaar naar de braderie van Sint Willebrord om een beetje te buurten en voor de gezelligheid. We komen hier dan allerlei bekenden tegen. En er zijn ook altijd leuke koopjes”, vertellen ze glimlachend. Ook dit jaar was de braderie niet alleen een trekpleister voor de lokale inwoners, maar trok het ook veel mensen uit de regio en vele Belgische gasten.

Een terrasje pakken op de braderie.

Rondstruinen langs de vele kraampjes. PAGINA 6

FOTO’S HÉLÈNE HEIJS


LIEF EN LEED

Familieberichten 7KXLV]RUJ

Thuiszorg Ons Thuis Voor al uw zorgvragen professioneel & kwaliteit. Direct inzetbaar. Tel: 06-13918168 of 06-13918940

Weekenddiensten

Onlangs is Ismel van Weeghel ons team komen versterken. Inwoners van de gem. Halderberge kunnen na een overlijden contact met haar opnemen onder tel.: 06 – 12936831 B.g.g. belt u ons centrale nummer: 076 - 5022887

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rucphen, Sprundel, St. Willebrord en Zegge. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

Jan Reedijk Uitvaartverzorging te Etten-Leur, Jagershof 10, 4871 KG Etten-Leur, Tel.: 076 - 5022887 Wij zijn 24 uur per dag voor u bereikbaar. www.janreedijkuitvaartverzorging.nl Advies: Bewaar deze advertentie bij uw uitvaartpapieren.

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thebe Thuiszorg Rucphen Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 67 46 of mail naar ettenleurcentrum@thebe.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES

ADVERTORIAL

Een nieuw plafond in ÊÊn dag! Is uw plafond al jaren een doorn in ’t oog maar ziet u op tegen alle rompslomp? Wij kunnen in 1 dag tijd een metamorfose realiseren terwijl de meubels blijven staan. Onze plafonds zijn geschikt in elke ruimte van uw woning, zijn superstrak, onderhoudsvrij en gaan minimaal 30 jaar mee. Kleur, verlichting, sierlijsten alles is naar uw smaak samen te stellen. Kom langs in onze showroom en laat u inspireren en informeren. Er is meer mogelijk dan u waarschijnlijk denkt‌

INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

De kofďŹ e staat klaar!

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

Natuurlijk is Plameco plafonds erkend door het CBW

Uitnodiging Plafondshow Kom kijken!

Schildersbedrijf Kokke VOF

Vrijdag 6 september Zaterdag 7 september Zondag 8 september

10.00 tot 16.00 uur 10.00 tot 16.00 uur 11.00 tot 15.00 uur

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

Telefoon: ........................................Naam: ............................................... Adres: ......................................................................................................... Postcode: ........................................Woonplaats:.....................................

Van der Zijpedreef 50 4715 EM Rucphen Tel. 06-22904324 Tel. 0165-342715

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

a.kokke2@kpnplanet.nl Ĺ?ŜĨŽΛĆ?Ä?ĹšĹ?ĹŻÄšÄžĆŒĆ?Ä?ÄžÄšĆŒĹ?ĹŠĹ…Ĺ˝ĹŹĹŹÄžÍ˜ĹśĹŻ

- Gespecialiseerd in het schilderen van uw monumenĆ&#x161;Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ŜžÄ&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ĺ?Ć&#x;ŽŜÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĹŻĹ?ŊŜŽůĹ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; - Voor alle binnen- en buitenschilderwerken voor Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x;Ä?ƾůĹ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; ͲÄ&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ĹśĹ?Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśÄ?ĹŻÍ&#x2DC;Ĺ?ĹŻÄ&#x201A;Ć?Ç Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĨĆ?Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ĹśĹ?Í&#x2DC; Ͳ<ĹŻÄ&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Í&#x2DC; ͲÄ&#x17E;Ä?Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ç Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä¨Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ?Í&#x2DC; ͲWĹŻÄ&#x201A;ŜžÄ&#x201A;Ć&#x;Ĺ?ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ&#x161;ŽƾÄ&#x161;Ć?Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ?ŽŜĆ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; ͲĹ?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ć?ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;^ÍžÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x;ÄŽÄ?Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Íż

Uw plafondadviseur Katy Vermeulen

           

    

*$-,"08'#/*'(01#,8#/*'!&1',%

Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De kofďŹ e staat klaar!

BEZOEK ONZE SHOWROOM: Weidehek 125 - 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 - www.plamecoplafonds.nl PAGINA 7


Coen Bevelander winnaar loonwerker wedstrijd

Film sluit Week tegen het Pesten in Sprundel af

Vakmanschap zonder GPS Voor de start van de wedstrijd kregen de deelnemers een toelichting op de drie wedstrijd-onderdelen. Met name de mededeling van de wedstrijdleiding dat de GPS niet gebruikt mocht worden, leidde tot enige ophef. Een van de deelnemers: “In deze moderne tijd werken we altijd met GPS. Waarom mag deze techniek dan nu niet benut worden?” De jury bleef onverbiddelijk. Jurylid Jaap van Wenum: “We zijn op zoek naar de beste vakman. Wanneer in het veld de GPS uitvalt, moet een loonwerker ook foutloos kunnen spuiten”.

Winnaar loonwerker Coen Bevelander.

RUCPHEN - Nek aan nek race om titel ‘Beste Schoon Water loonwerker van Brabant’ onder leiding van Yvon Jaspers. Afgelopen zaterdag streden vijf loonwerkers uit Brabant om de titel ‘Beste Schoon Water Loonwerker van Brabant’. Het was een superzware wedstrijd waar het uiterste werd gevraagd van de deelnemers. In drie onderdelen konden ze hun vakmanschap bewijzen: onkruidherkenning, foutloos vullen van de spuit en een ingewikkelde bespuiting langs de sloot en in een geer, zonder GPS. En dat onder de ogen van een kritische vakjury, 150 bezoekers en Yvon Jaspers. Coen Bevelander hield het hoofd koel en kwam als winnaar uit de strijd. Winnaar Coen Bevelander uit Rucphen blijft koel en precies“Is er een meetlint beschikbaar?” vroeg de latere winnaar

Coen Bevelander toen hij als eerste op het wedstrijdveld stond met zijn 39 meter brede Agrifac spuit met luchtondersteuning. “Toen bleek dat ik geen GPS mocht gebruiken, wist ik dat exact uitmeten van de afstand tot de sloot nodig was” aldus Bevelander na afloop. Bij de vuloefening scoorde Bevelander 95% van de punten voor deze oefening, een topprestatie! Bevelander: “Vullen is een precisie-klus waar je rustig de tijd voor moet nemen en stapsgewijs mee aan de slag moet”. Ook de onkruidherkenning ging Bevelander goed af, hij gaf vier van de vijf onkruiden de juiste naam. De deelnemers waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk kwam Bevelander als beste uit de bus. Uit handen van Yvon Jaspers kreeg hij de bokaal voor de ‘Beste Schoon Water loonwerker van Brabant’ en een bon voor twee dagen werktuigenshow in België inclusief hotelovernachting en diner.

Geen emissie naar het water De jury was onder de indruk van de prestaties van de vijf deelnemers. Jurylid Rene Klerks (Provincie Noord-Brabant): “Ons streven is gewasbescherming zonder emissie van middelen naar het water. Het vakmanschap van deze loonwerkers in combinatie met de techniek zoals wingssprayer en luchtondersteuning laat zien dat het mogelijk is. We zijn trots op de prestaties van vandaag”.

Govaert K E NNIS

VA N

O PT IE K

Bisschopsmolenstraat 75 Etten-Leur T. 076 - 50 33 170 W. optiekgovaert.nl

Grootste corso van de wereld vol techniek en innovatie ZUNDERT - De 72ste editie van het Corso Zundert was op verschillende manieren een bijzondere editie. Nog nooit was er zoveel (inter)nationale aandacht voor het evenement en nog nooit waren er zoveel wagens met beweging en techniek. Over de vraag hoe ver je kunt gaan met een corsowagen kunnen nog heel wat bomen opgezet worden.

Afternoon Tea Een styliste van Flamant zal tijdens deze middag interieuradvies geven. Neem je plattegrond, foto’s of andere materialen mee. Aanmelden? Kom langs of mail ons! Meer info vind u Online.

Etten-Leur | Bisschopsmolenstraat 46 | www.vromans-ettenleur.decokay.nl Rijen | Raadhuisplein 32 | www.vromans.decokay.nl| workshop@decokay.nl

Beginnende dammers: In de herfstperiode gaat er een cursus voor dammers van start. De cursus is voor iedereen toegankelijk. De start zal in de laatste drie maanden van 2013 plaats vinden. In overleg met degenen die zich aanmelden zal de plaats en het tijdstip worden bepaald. Voor inschrijving en/of informatie kan contact opgenomen worden met: j-de-wolf@hetnet.nl of 06-33789268. Symposium: Het Platform ervaringsdeskundigen van GGZ Westelijk Noord-Brabant organiseert in samenwerking met SDW op 1 oktober om 16.00 uur het symposium ‘het gezicht achter…’ Kijk op onze website www.ggzwnb.nl onder het kopje ‘Nieuws’ om de uitnodigingsbrief te bekijken en je aan te melden. Deelname is gratis, sluitingsdatum voor inschrijving is op 13 september. ZEGGE Dansavond: Zaterdag 7 september is er weer voor de eerste maal na de zomerstop een dansavond in het Gemeenschapshuis De Nieuwenbergh in Zegge. Aanvang 8 uur. SPRUNDEL EHBO: Op donderdag 12 september is er weer een oefenavond voor de leden van de EHBO vereniging Sprundel. De aanvang van deze avond is 19.30 uur in gemeenschapshuis De Trapkes. KVO Sprundel: Rikliefhebbers en degenen die de komende wintermaanden op maandag- of donderdagavond gastvrouw voor de rikkers wil zijn worden gevraagd om zich te melden bij Lia Konings, tel. 382712, liakonings@gmail.com. RUCPHEN Senioren-Express: Donderdag 5 september Senioren-Express van 09.00 tot 11.00 uur een radioprogramma op radio Rucphen F.M. 106.4 voor en door senioren met muziek, agenda en informatie seniorenwerk gemeente Rucphen. Live in de studio: dhr. Jos Hereijgers voorzitter van de KBO Kring Pannenhoef, met informatie van de KBO ontmoetingsdagen op 24 en 25 september in de Lanteern. Tevens gelegenheid voor het indienen van een felicitatie of muzikale groet: tel. 342480. Agenda en informatie betreffende seniorenwerk opgeven bij: J.Mangnus, tel. 388041, j.mangnus8@kpnplanet.nl; www. radiorucphen.nl

DOOR MIEKE VAN MEER Eind vorig jaar werd corso Zundert in één keer groot. Foto’s van de wagens gingen via internet en social media de hele wereld over en ‘ons corso’ werd gebombardeerd tot het grootste van de wereld. Dat heeft zijn vervolg gekregen met veel media-aandacht op deze eerste zondag van september. De Oekraïense tv maakte opnames. Evenals de Japanse tv die vanaf een paar dagen voor het corso-ontwerper Robin Schijfs van buurtschap Molenstraat volgde in aanloop naar de stoet. Landelijke nationale aandacht was er van omroep Max en in de week voorafgaand aan het corso wisten ook dagbladen als De Volkskrant en het NRC Zundert te liggen.

Gewaagd Er waren meer experimenten waarvan op

Een klein gedeelte van de film wordt vrijdagmiddag al vertoond in de groepen 7

en 8 van bs Vinkenbos. Om 7 uur wordt de gehele film vertoond in de Trapkes. Deze film is bedoeld voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar, maar ook de ouders zijn welkom. De film gaat over pesten, roddelen en meidenvenijn. De film speelt zich af op een highschool in Amerika.

KORTE BERICHTEN

‘Bevriezen, opblazen en verkleuren’

Immaterieel erfgoed Alle aandacht werd tevens gestimuleerd doordat corso Zundert eind 2012 als eerste Nederlandse traditie op de Nationale Inventaris van Immaterieel Cultureel Erfgoed kwam. Natuurlijk hielp het gedurfde experiment van buurtschap ’t Stuk, om een corsowagen met ijs in te pakken en tijdens de stoet te laten ontdooien, mee om de kijker op het corso gericht te krijgen. Sceptici waren het er over eens dat je een dahlia niet in kunt (of mag) vriezen. Maar de volhouders van ’t Stuk bewezen het tegendeel en kunnen het experiment met een vierde plaats én een pluim van de jury als geslaagd beschouwen.

SPRUNDEL - Op vrijdagavond 6 september wordt er in de Trapkes een film gedraaid als afsluiting van de Rucphense Week tegen het Pesten.

SINT WILLEBRORD Rommelmarkt: Stichting Het Warme Hart heeft een rommelmarkt in de Lanteern, Dorpsstraat 119 te St.willebrord. Zondag 6 oktober, 10.30 tot 15.00u. Info of reserveren 06-10120013, info@stichtinghetwarmehart.

KBO ontmoetingsdagen

Kring Pannenhoef Het gedurfde experiment van buurtschap ’t Stuk zorgde voor veel interesse in het corso. FOTO MIEKE VAN MEER

voorhand niet bekend was of het zou gaan lukken. De Escher-wagen van de Veldstraat waar figuranten ondersteboven en zijwaarts een trap op liepen. De witte wagen van Helpt Elkander die transformeerde tot een gekleurde wagen en de dubbelgetikte dahlia’s van Klein Zundert die lichtval simuleerden. Verder was het gebruik van flexibele huid meermaals toegepast en terug te zien in de kauwgom knauwende wangen van Laarheide. Evenals in de openslaande jassen van de Wernhoutse mannetjes en natuurlijk bij de opblaasfiguren van Tiggelaar. Sommige experimenten werden beloond door de jury, andere helemaal niet. Hoewel het juryrapport nog niet bekend is, brengt dat onherroepelijk

de vraag teweeg of al die experimenten nodig zijn? Noodzaak ‘Beweging en techniek moeten functioneel zijn’, is het credo van veel ontwerpers. ‘Het moet iets toevoegen en niet de overhand hebben.’ Slechts één van de twintig wagens had geen enkele beweging, muziek of techniek. ‘Ik was het niet’ van buurtschap De Berk was ‘slechts’ een hond op een bank. Dat leverde een mooie achtste plaats op en maakt daarmee direct duidelijk dat voor de jury beweging of techniek geen noodzaak is. We gaan zien wat dat betekent voor de 73ste editie van het grootste corso ter wereld. PAGINA 8

RUCPHEN - Alle KBO leden in de gemeente Rucphen hebben vorige week bij het KBO blad ‘ONS’ de uitnodiging gekregen voor de Ontmoetingsdagen van Kring Pannenhoef. Die worden dit jaar gehouden in Gemeenschapshuis De Lanteern, Dorpstraat 119, 4711EG te St. Willebrord. U wordt verwacht vanaf 13.00 uur bij een kop koffie/ thee waarna de voorzitter van Kring Pannenhoef, Jos Hereijgers, om half twee de middag zal openen. De verwachte sluitingstijd is 16.30 uur. De afdeling St. Willebrord heeft voor een aantrekkelijk programma gezorgd: Voorlichting over de nieuwe situatie in de zorgverlening en uitleg over bankzaken voor senioren. Dat raakt ons allemaal! Maar er is ook ruim tijd voor ontmoeting en gezelligheid bij het optreden van de zangeres Jessica Malfait

en de zanger Jan Koevoet. KBO-ers uit Rucphen, Schijf, Sprundel en Sint Willebrord worden verwacht op dinsdag 24 september samen met die uit Etten-Leur Centrum/Zuid en Wernhout. Op woensdag 25 september 2013 gaan de leden uit Zegge, samen met die uit Leur en uit de gemeente Zundert. Als ieder zich aan de geplande indeling houdt zal iedereen verzekerd zijn van een plaatsje in de zaal. Meldt u nu aan (voordat u het zou vergeten) bij de secretaris van uw afdeling of bij degene die daarvoor is aangesteld. De sluitingsdatum is 10 september. De toegangsprijs (voor koffie en ’n consumptie) is zo laag gehouden dat dit voor niemand een probleem zal zijn. Het Kringbestuur en de afdeling Sint Willebrord hopen u op deze informatieve middag te ontmoeten en wensen u een gezellig samenzijn toe.


Els’ Haarmode St. Martinusstraat 12 - Rucphen - tel. 0165-342912

Openingstijden: di t/m do 9.00-17.30 uur, vrijdag 9.00-20.00 uur, zaterdag 8.00-13.00 uur. Maandag gesloten.

KOOPJES WEEK:

In onze ruime showroom vindt u alles op gebied van: s Binnendeuren s Buitendeuren s Hang- en Sluitwerk

DEALER VAN O.A. SKANTRAE EN AUSTRIA BINNENDEUREN EN DEURBESLAG VAN ENTRA

SUPERACTIES! De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl

SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING!

24 uur per dag brood vind je alleen maar bij Bakkerij van Oers! VAN VRIJDAG 6 SEPT. T/M DONDERDAG 12 SEPT.

Roomboter Cake

nu €

1.50

VAN VRIJDAG 6 SEPT. T/M DONDERDAG 12 SEPT.

Boter Broodjes 5 stuks €

1.75

IEDERE VRIJDAG BROODDAG:

Wit, Tarwe en Volkoren Brood € 1.95

Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl

TEGEL DISCOUNT Argon 29, 4751 XC Oud Gastel, Borchwerf 2, 0165 530540

Nieuwe collectie

HOUTTEGELS actie €37.50 incl. btw

HOOGWAARDIGE KWALITEIT

Aanbiedingen alléén geldig in onze winkel!!

4 Gepaneerde Kipschnitsels € 99

5

SPECIAAL AANBEVOLEN

Ambachtelijke Gehaktballen

4e GRATIS

SPECIAL

Pollo Italiano Mals kippendijtje, gevuld met Italiaanse lekkernijen in een plakje hartig Italiaans spek, rondom zachtjes bakken in de koekenpan of

HOEZO DUUR? BIJ ONS VASTE LAGE PRIJZEN!!!

ca. 40 min. garen in de oven op ca. 160 graden.

100 gram

tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

Heeft u al een offerte? Breng deze gerust mee, wij zijn gegarandeerd goedkoper.

Nasi + portie saté

6 m Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

Filet Americain of Martino: GRATIS 100 gram Eiersalade Bij 150 gram

Volg ons ook op Facebook: Keurslagerij Monden

Keurslager

KLEUR JE HUIS MET WERU KUNSTSTOF KOZIJNEN

AD MONDEN

ST. JANSTRAAT 38 SPRUNDEL TELEFOON 0165 - 382 330

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. KŽŬǀŽŽƌĂůƵǁďĞƐƚƌĂƟŶŐƐŵĂƚĞƌŝĂůĞŶ͕ŽƉŚŽŽŐnjĂŶĚ͕ŐƌŝŶĚnjĂŶĚ͕ĞŶnj

Tel. 0622523365 / 0765971547

TIJDELIJK GRATIS KLEUR OPEN ÉN MAAR DAGEN 6% BTW* VRIJDAG 6 EN

WILT U EEN

ZATERDAG 7 SEPT.

*VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

Vestiging Etten Leur Vosdonk 4 4879 NC Etten-Leur Tel. 076-5032800

MAALTIJD VAN DE WEEK

160 €450 €

SALADE AANBIEDING 3

Ma. t/m vrij. van 8.00-12.30 u. en van 13.00-17.30u. Zat. van 8.00-16.00 u. www.tegel-discount.nl

www.kumasol.nl

KEURSLAGERKOOPJE

Vestiging Yerseke Kreeft 6a 4401 NZ Yerseke Tel. 0113-574173

container bestellen DAN OOMEN BELLEN PUINRECYCLING, GRONDHANDEL EN SLOOPWERKEN - KRAANVERHUUR

NIEUW

Aanleveren van puin, bouw- en sloopafval. Voor zowel particulieren en bedrijven.

Welkom op gunstige locatie, Martenstraat 8 - Sprundel - Tel. 0165-382843

1250

Barbecuepakket voor slechts €

4 4 4 4

Voorgegaarde Hamburgers Barbecueworstjes Gemarineerde Speklapjes Gemarineerde Kipsaté

Keurslager

AD MONDEN

ST. JANSTRAAT 38 SPRUNDEL TELEFOON 0165 - 382 330

DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

NIEUWE COLLECTIE Familie schoenenzaak voor heel het gezin


‘Jury en publiek opnieuw eens over eerste prijs’

KBO Kring Pannenhoef

Buurtschap Laer-Akkermolen triomfeert met ‘Gekkengoud’

KBO ontmoetingsdagen

ZUNDERT - Voor de derde maal in vier jaar heeft buurtschap Laer-Akkermolen de beste wagen afgeleverd op het corso Zundert. ‘Gekkengoud’ wist zowel het publiek als de vakjury het meest te bekoren. Op de tweede plaats eindigde ‘Ent’ van Klein-Zundertse Heikant en buurtschap Schijf kreeg voor ‘Zwart-Goud’ een derde plaats.

RUCPHEN - Alle KBO leden in de gemeente Rucphen hebben vorige week bij het KBO blad “ONS” de uitnodiging gekregen voor de Ontmoetingsdagen van Kring Pannenhoef. Die worden dit jaar gehouden in Gemeenschapshuis De Lanteern, Dorpstraat 119, 4711 EG te St. Willebrord. U wordt verwacht vanaf 13.00 uur bij een kop koffie/ thee waarna de voorzitter van Kring Pannenhoef, Jos Hereijgers, om half twee de middag zal openen. De verwachte sluitingstijd is 16.30 uur. De afdeling St. Willebrord heeft voor een aantrekkelijk programma gezorgd: Voorlichting over de nieuwe situatie in de zorgverlening en uitleg over bankzaken voor senioren. Dat raakt ons allemaal! Maar er is ook ruim tijd voor ontmoeting en gezelligheid

bij het optreden van de zangeres Jessica Malfait en de zanger Jan Koevoet. KBO-ers uit Rucphen, Schijf, Sprundel en Sint Willebrord worden verwacht op dinsdag 24 september samen met die uit EttenLeur Centrum/Zuid en Wernhout. Op woensdag 25 september gaan de leden uit Zegge, samen met die uit Leur en uit de gemeente Zundert. Als ieder zich aan de geplande indeling houdt zal iedereen verzekerd zijn van een plaatsje in de zaal. Meldt U nu aan (voordat U het zou vergeten) bij de secretaris van uw afdeling of bij degene die daarvoor is aangesteld. De sluitingsdatum is 10 september! De toegangsprijs (voor koffie en ’n consumptie) is zo laag gehouden dat dit voor niemand een probleem zal zijn. Het Kringbestuur en de afdeling Sint Willebrord hopen u op deze informatieve middag te ontmoeten en wensen u een gezellig samenzijn toe.

Duivensport PV DE REISDUIF SPRUNDEL Uitslag Orleans Saran 1 sept.: 1-3-45-6-7-9-11-13-18. M. Antonissen; 2-1016-19. Comb. Oomen; 8-14-17. R. Kools; 12-15-20. P. Jacobs. Uitslag St. Quentin 31 sept.: 1-4-5-1314-15. M. Antonissen; 2. Jac Vergouwen; 3-9. C. Mol; 6. Comb. Oomen; 7. S. Hagens; 8-11-18. P. Jorna; 10-19. J. Heeren PZN; 12-16-20. R. Kools; 17. A. Antonissen. Publieksjury en vakjury zijn dit jaar eensgezind: de wagen van Laer-Akkermolen is de nummer één.

DOOR MIEKE VAN MEER Ontwerpers Stefan van Steen en Steven van Erck flikten het kunstje al twee maal eerder. In 2010 mochten zij met ‘Ballonnen’ stoppen op de Markt. Vorig jaar kregen zij voor ‘Volle maan’ de eerste prijs en nu is ook ‘Gekkengoud’ bekroond. Bijzonder is dat zowel vorig jaar als dit jaar de vakjury en de publieksjury het eens waren over de wagen van Laer-Akkermolen. Het buurtschap viert dit jaar ook nog eens het 75-jarig jubileum. Daarom kozen de ontwerpers voor een gouden wagen met de dahlia Golden Scepter in de kleur van hun heraldiek. Favoriet Gekkengoud was dit jaar vanaf de maquettefeesten de huizenhoge favoriet. Die favorietenrol hebben ze waar gemaakt met Azteekse figuren in goudgeel met groene details. Een op het oog strakke wagen, totdat je ‘gek werd’ van naar het goud kijken. Van al die 55 bewegende onderdelen. De ontwerpers met hun inmiddels kenmerkende stijl van subtiele beweging, bijzonder kleurgebruik en originele ideeën, nemen nu afscheid van het ontwerpen. Het was daarom dat de jubel van alle Laer-Akkerianen in goudgele shirts langer duurde dan gebruikelijk. Het kostte de organisatie namelijk enige moeite voordat ze de wagen weer in beweging gingen zetten richting veiling. Achteraan Het publiek moest dit jaar lang wachten op de grote prijzen, omdat deze - toeval of niet - ver achteraan reden. Buurtschap Klein-Zundertse Heikant kreeg de tweede

prijs van de jury voor ‘Ent’. De boom van verschillende zwarte dahlia’s, met mosdetails en vele groene ledlampjes, die tot leven kwam. Ontwerpers Robin Jochems, John Marijnissen en Karel de Hoon waren blij verrast met deze prijs. Dat waren ook Huub van Caam en Maikel van de Korput van buurtschap Schijf. Er was die ochtend namelijk het een en ander mis gegaan met de wagen, waardoor zij laat op het tentoonstellingsterrein waren. In afwijking van de oorspronkelijke volgorde sloten zij met ‘Zwart-Goud’ de stoet af. Maar ze vonden het vast niet erg te moeten wachten voor het feestje dat Laer-Akkermolen vierde op de Markt, wetende dat alleen de derde prijs nog te vergeven was.

FOTO MIEKE VAN MEER

Oneens Zo eens als publiek en vakjury het waren over ‘Gekkengoud’, zo oneens waren ze het over de wagen ‘Betrapt’ van buurtschap Veldstraat. Hun vijftiende plaats kwam de jury op boegeroep en gefluit te staan. Ook de achttiende plaats van de ‘Venus van Milo’ van buurtschap Molenstraat en de twintigste voor ‘De verffabriek’ van Helpt Elkander leverde teleurgestelde ‘oeh’s’ op vanaf de tribune. De publieksjury gaf haar tweede en derde prijs aan ‘Potloodventers’ van Wernhout en ‘Altijd prijs’ van Poteind. Ondanks alle vernieuwing is er dus ook nog iets wat blijft in het corso: discussie over de uitslag.

1. Gekkengoud | Laer-Akkermolen | 665 punten 2. Ent | Klein-Zundertse Heikant | 632 punten 3. Zwart-Goud | Schijf | 628 punten 4. Global Warming | ’t Stuk | 602 punten + Pluim 5. Uit de Veren!! | Markt | 589 punten 6. OPBLAASBAAR | Tiggelaar | 584 punten 7. Potloodventers! | Wernhout | 538 punten + 2e publieksprijs 8. Ik was het niet | De Berk | 534 punten 9. MONSTERS | Klein-Zundert | 526 punten + Pluim 10. LASTMINUTE | De Lent | 521 punten 11. Illusie? | Achtmaal | 520 punten 12. Altijd prijs | Poteind | 514 punten + 3e publieksprijs 13. Copycat | Stuivezand | 492 punten 14. RABBOT | ’t Kapelleke | 490 punten 15. Betrapt | Veldstraat | 481 punten 16. Gordel | Raamberg | 480 punten 17. Streetview | Rijsbergen | 478 punten 18. De Venus van Milo | Molenstraat | 476 punten 19. Bubblegum! | Laarheide | 472 punten + Pluim 20. De Verffabriek | Helpt Elkander | 469 punten

Lions in actie tegen laaggeletterdheid Dat wil zeggen: een bijsluiter niet kunnen lezen, een gebruiksaanwijzing niet begrijpen, een aanvraagformulier niet kunnen invullen, geen facebook of e-mail, en elke dag angstig zijn dat iemand zal merken dat je er moeite mee hebt. In West-Brabant zijn er dat ca 25.000! Zij zijn voor het grootste deel gewone Ne-

De Ke tsers Rucphen

Zomercompetitie jeu de boules

Uitslag corso Zundert 2013

Week v an de Alfabetisering

RUCPHEN - Meer dan een miljoen volwassen mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven.

PV STEEDS-SNELLER RUCPHEN Uitslag 31 aug. St.Quentin 341 duiven: 1-10. Jan Antonissen; 2. Ad Ros; 3-9-1519. Dre v. Dijk; 4. Cor v. Nijnatten; 5. Jos Mies; 6. Sjon de Rond; 7-8-14. Jan Uitdehaag; 11-12. Merijn Antonissen; 13-16. Rob Roks; 17-20. Rianne Klijs (Jeugd); 18. Sjac de Bruyn. Uitslag 1 sept. Orleans Saran 246 duiven: 1-8-15-18-20. Dre v. Dijk; 2-6. Jan Uitdehaag; 3-5-17. Jan Antonissen; 4. Ton Zopfi; 7-11-13-14-16-19. Sjon de Rond; 9-12. Rianne Klijs (Jeugd); 10. Ad Ros.

DE POSTDUIF ST.WILLEBRORD Uitslag Pommeroeul: 1-8-11. D. v.d. Akker; 2. W. Wevers; 3-5-13-14-15. Marijnissen Lindeloof; 4. D. de Jong; 6. M. Heeren; 7. R. v.d. Broek; 9. Boeren de Jong; 10-1618. A. Albers; 12. D. Heeren; 20. J. Aerts. Uitslag Pommereoeul: 1. J. Koevoets; 2-6. Saman en Zn; 3-10. W. Wevers; 4-7. C. Theunis de Beul van de Rugstraat; 5. D. v.d. Akker; 8. H. Gordeijns; 9. W. v. Peer; 11-19. J. Aerts; 12. J. Konings; 13. R. Roks; 14. J. de Pijper; 15-16. M. Heeren; 17. Mart Heeren. Uitslag St.Quentin: 1-2-7-8-9-12-15. Marijnissen Lindeloof; 3-6-19. Saman en zn; 4-13. Boeren de Jong; 5-11. J. Aerts; 10. D. Heeren; 16. D. v.d. Akker; 17. Comb. v. Rijen; 18. M. de Jong; 20. C. Hellemons. Uitslag Orleans: 1-12-13-14-17. R. Roks; 2-8-15-20. Saman en Zn; 3-19. J. Aerts; 4. Comb. v. Rijen; 5-11. Marijnissen Lindeloof; 6-7. W. v. Peer; 9. W. Wevers; 10. Boeren de Jong; 16. D. v.d. Akker; 18. C. Heeren.

derlanders, in onze dagelijkse omgeving. Gelukkig bestaan er al veel initiatieven om deze mensen te vinden en ze te helpen. Ook de Lionsclubs in West-Brabant leveren hieraan een bijdrage, in samenwerking met onder andere bibliotheken en het Kellebeek college (ROC). Mv Rina Zagers en Lia Coret verzorgen cursussen zodat laaggeletterdheid geen sociaal probleem meer hoeft te zijn. De cursisten krijgen zelfvertrouwen, durven zelf weer initiatieven te ontplooien, kunnen hun (klein) kinderen

voorlezen, durven met de computer te gaan werken enz. In de week van de Alfabetisering, van 8 tot 15 september, willen we brede aandacht aan laaggeletterdheid besteden. We willen wijzen op de kansen om alsnog te leren lezen en schrijven, onder andere via een laagdrempelige computer cursus als ‘Klik en Tik’ (bibliotheek Zundert/Rucphen/ Bergen op Zoom), of een ‘Inloop Knoppeninstructie Nieuwe Media’ (Bibliotheek de Nieuwe Nobelaer). PAGINA 10

Kees van Zundert en Frans Herrijgers worden gehuldigd door voorzitter Ton Crul.

RUCPHEN - De gehele zomer en dan voornamelijk in de ochtend en avonduren was niet alleen de hemel blauw, maar zeker ook de omgeving van de Jeu de Bloulesbanen in het centrum van Rucphen. Dit seizoen moest naast de doublet wedstrijden ook nog een competitie Tete a Tete gespeeld worden. Twee poules streden verwoed om de eerste en tweede plaats via twee gewonnen sets. Dit bleek nogal heftig en vermoeiend te zijn, maar toch, er kwamen vier spelers tevoorschijn die in de kruisfinales tegen elkaar moesten spelen. Maar intussen moest er ook nog een competitie doubletten gespeeld worden. Deze strijd was van een hoog gehalte, zoals blijkt uit de einduitslag, waarbij 3 teams op 16 punten eindigden. Een van de laatste wedstrijd over twee gewonnen sets duurde zelfs meer dan twee en een half uur en

eindigde in het donker. De puntentelling voor en tegen besliste uiteindelijk dat het team Frans Herrijgers en Kees van Zundert met de eer gingen strijken, geweldig. Wat heftig en mooi kan dan ook een finale Tete a Tete zijn, waar de winnende teamleden van het doubletten nu tegen elkaar moesten uitkomen in de finale. Kees van Zundert won zijn kruisfinale tegen Rinus Braat en Frans Herrijgers die tegen Ton Crul. Dus spanning in de finale tijdens de seizoen afsluitende BBQ op 29 augustus op de baan van Janus Suijkerbuijk. Een pittige een setter op de baan met een heel andere, maar zeker zwaardere structuur als op de Ketserbanen, werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Kees van Zundert. We mogen terugkijken op een mooie zomer met een mooie competitie op de mooie banen van de Ketsers op het mooiste plekje in Rucphen.


LOODGIETERSBEDRIJF

GRAUMANS Â&#x2021; Loodgieterswerken

Â&#x2021; Dak- en zinkwerken Â&#x2021; Centrale verwarming Â&#x2021; Sanitair Bovenheining 6 4891 PR Rijsbergen

Tel 06-13745035 E-mail g.graumans@planet.nl

A.C.H. Rens

Aannemersbedrijf Scherpenbergsebaan 19, 4721 ST SCHIJF Tel. 0165-342962 of 06-53169155 )D[Â&#x2021;(PDLODFKUHQVEY#KRPHQO

FRANS ELSTEN TEGELWERKEN

Wij feliciteren de familie Sommers n met de opening va Speelboerderij Den Scherpenberg en wensen hen veel succes in de toekomst!

Minnelingsebrugstraat 4a, 4885 KP Achtmaal Tel: (076) 599 03 40 www.schoenmakersarchitectuur.nl

Schijfse Vaartkant 73, 4715 SJ Rucphen Mob 06 54 33 15 15 - E-mail: franselsten@hetnet.nl

Â&#x203A; ,OONBEDRIJFÂ&#x203A;

De basis voor uw tuin vindt u bij....

'OORDENÂ&#x203A;3CHIJFÂ&#x203A; Bosstraat 6 Ć&#x2019; 4714 SB SPRUNDEL Ć&#x2019; Tel. 0165 - 352222 Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ć&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů g /SierbestratingBrabant

@Sierbestrating _

Klein Zundertseweg 15, 4714 RR Sprundel Tel: 0165 38 10 06 Mob: 06 21 533 237 Fax: 0165 388 539 E-mail: info@traycon.nl www.traycon.nl

Â&#x203A; 2OOSENDAALSEBAANÂ&#x203A;Â&#x203A; Â&#x203A;3(Â&#x203A;Â&#x203A;3CHIJFÂ&#x203A; Â&#x203A;


Streekproducten en cultuur

Vakantie nu echt voorbij

Opkikkertje voor Schijfse corsobouwers

5chijfse streekproductenondernemers.

SCHIJF - Afgelopen zaterdagmiddag staken de 5chijfse streekproducten de corsobouwers een hart onder de riem. 6 Schijfse ondernemers namen hun mooiste producten mee naar de corsotent, alwaar de 350 bouwers genoten van de lekkernijen. Een opkik De 5chijfse streekproductenondernemers namen het initiatief, om in de laatste uren,

voordat de wagen naar het bloemencorso zou vertrekken, de bouwers eens te verwennen. “Wij geven blijk van onze waardering en bewondering voor het vele werk van de vrijwilligers. En hoe kunnen we dat beter doen dan met ons lekker eten”, zeggen de ondernemers. Het opkikkertje bestond uit een assortiment van koeken, toast met ei, het Schijfs turfje, een mini hamburger, een vanille ijsje en chocolade.

De lekkernijen werden enthousiast opgegeten door de verraste corsobouwers. Op hun beurt werden de 5chijfse streekproductenmakers verrast door het enthousiasme van iedereen. Het was bijzonder leuk te zien hoe grote en kleine handjes de spijkertjes door de bloemen duwden en hoe in de tent de kleuren van het frame werden opgevuld met dahliabloemen. Ook achter de tent werd hard gewerkt. Wat een voorbereiding en wat een samenwerking!” Het opkikkertje is een mooi voorbeeld van hoe 5chijf verenigingen en ondernemers met elkaar weet te verbinden. Vanmiddag kwamen cultuur en streekproducten samen. “Dit kan alleen in Schijf” zegt een blije corsobouwer. “De kracht van 5chijf zit in de Schijvenaeren zelf”, stelt Elly Scheepers, voortrekker en contactpersoon van de 5chijfse streekproducten. “Ik ben enorm trots op wat we dit jaar bereikt hebben. In april werkten een paar deelnemers gericht samen, op de braderie toonden we voor het eerst onze producten en nu staan we met 6 bedrijven onze producten klaar te maken en aan te bieden in de corsotent. En... we kijken al vooruit, want in de winter bedenken we nieuwe concepten.” Zie ook: http://schijf.eu/Streekproducten.aspx

Activiteiten NEO RUCPHEN - Alle kleppen gesmeerd, buizen ingevet, trommelvellen gespannen en de batons opgepoetst. Kortom: voor alle geledingen van NEO is de vakantie voorbij en zijn de repetities of trainingen weer begonnen. De leerlingen van NEO krijgen weer muziekles en we hopen binnenkort ook met enkele nieuwe blokfluitleerlingen te kunnen starten. Wilt u uw zoon of dochter hier nu al voor aanmelden, neem dan contact op met het secretariaat van Harmonie NEO Rucphen (0165-343901). Oud papier Zaterdag 7 september wordt wederom het oud-papier opgehaald in de bebouwde kom van Rucphen; het is immers de eerste zaterdag van de maand. We willen u vragen de daarvoor bestemde (blauwe) kliko tijdig klaar te zetten. Omdat de route wel eens kan wijzigen kunnen we soms later of eerder bij u in de straat komen. Gelieve de kliko’s aan te bieden op de bekende verzamelplaatsen in uw straat en

Kunstgebit stuk?

Opnieuw nationale titel voor Kees Koenen SPRUNDEL - Kees Koenen is voor de vierde keer Nederlands kampioen ploegen met paarden geworden. Die prestatie, zaterdag 31 augustus in het

Groningse Mussel, was extra bijzonder, want pas dit jaar voor het eerst neemt Koenen met zijn Belgische trekpaard Lin aan ploegwedstrijden deel. De nationale titelstrijd, georganiseerd

door de Stichting Ploeg Vereniging Nederland, speelde zich af op gortdroge veenzandgrond. De kampioen vergaarde 72, zijn naaste concurrent, Chris Obach uit Neede, 67 punten.

met de wielen naar de straatzijde. Bij voorbaat dank voor uw medewerking. The Butterflies Enkele leden van onze majorettes The Butterflies zullen zaterdag 7 september in Oude-Tonge deelnemen aan een twirlwedstrijd. Alvast veel succes! Rikavonden Ook dit najaar staan weer diverse rikavonden op het programma. Het seizoen wordt geopend op vrijdag 20 september. U kunt inschrijven vanaf 19.00u; het rikken begint om 19.30u in de foyer van Gemeenschapshuis De Vaart in Rucphen. Voor alle duidelijkheid: iedereen mag deelnemen aan deze rikavonden. U hoeft daarvoor geen lid of donateur te zijn van NEO, maar moet uiteraard wel kunnen rikken. Dus, houdt u van een gezellig avondje rikken dan bent u van harte uitgenodigd. Graag tot ziens op vrijdag 20 september. Alle rikavonden op een rijtje: 20 sept; 25 okt; 15 nov; 13 dec; en in 2014: 17 jan; 21 feb; 21 mrt; en 18 april.

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

6OORSTEVENBs%TTEN ,EUR T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Activiteiten dorpshuizen Gemeente Rucphen GEMEENSCHAPSHUIS DE LANTEERN Zaterdag 7 september: Gesloten. Zondag 8 september: 09.00-13.00u Parkietensocieteit w-b Maandag 9 september: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.00-16.00u Koersbal Competitie; 13.00-16.00u Dansmiddag met Riet & Herman Colijn; 18.30-21.00u Majorette “De Eendracht” les; 18.3020.00u Yoga; 19.30-21.30u ehbo. Dinsdag 10 september: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.00-14.30u SKW Ouderengym; 13.30-15.30u SKW Dansen; 18.30-22.00u Hang Out (Jongerencentrum Ut Honk); 19.00-20.00u Damesgym; 19.3021.30u Gekleurde zanger Bestuurs vergadering; 20.30-21.30u Zumba les Woensdag 11 september: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 09.00-12.30u Weefkring; 10.00-11.30u SKW Alleenstaande groep “Met Moed Vooruit”; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.30-15.30u KBO Bingo; 16.30-17.30u Advocaten Schoenmakers gratis inloopspreekuur; 18.0019.00u Majorette “De Eendracht” les; 19.00-20.00u KBO Moerstraten; 19.3021.30u Con Grazia; 20.00-23.00u Dansschool v/d Broek; 20.30-23.00u Dartfriends Janssen en Janssen; 14.00-16.00u Speelhonk. Donderdag 12 september: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 09.00-10.00u Traverse Maatschappelijkwerk spreekuur; 13.0016.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.0016.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 18.3021.30u Sempre Cresendo; 19.00-20.00u Stichting Avalon; 20.00-22.00u Dansles met Riet & Herman Colijn; 18.30-21.00u J.C. Moviezone/Hangout Vrijdag 13 september: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst &

Bloedafname; 10.00-12.00u Rucphense Volkspartij spreekuur; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.30-15.30u Koersbal Oefenen; 18.00-19.00u Majorette “De Eendracht” les; 18.30-22.30u Bridgeclub “De Lanteern”. DORPSHUIS DE NIEUWENBERGH Bezoekadres: Hoefstraat 4, 4735 TA Zegge, tel 0165-541309. Maandag 9 september: 18.00-19.00u Kids2dance; 19.00-21.00u Dansschool Old Forest Promotion Dinsdag 10 september: 08.30-21.30u Yoga; 10.00-11.00u Linedansen KBO Zegge; 13.00-15.30u Linedansen SKW Zegge; 13.00-16.00u Vlijtige Vingers; 18.00-20.00u Kids2dance; 19.30-20.30u Volleybalteam Zegge; 19.30u Dorpsraad; 20.00-22.00u Nie Jakke. Woensdag 11 september: 11.0012.00u Gym voor ouderen KBO Zegge; 13.30-15.30u Linedansen; 13.30-15.30u Aquarelcursus; 18.00-21.00u Majorettes; 18.30-20.00u Linedansen; 20.00-21.30u Linedansen; 19.00-22.00u Open inloop. Donderdag 12 september: 09.00-10.00u Tai Chi; 10.00-11.00u KBOZ; 19.00-21.30u Bridge; 19.00-21.00u SKW Chillruimte jongeren; 19.00-20.30u Linedansen; 19.0022.00u Schermvereniging Beau Geste Vrijdag 13 september: 13.30-17.00u Bingo; 19.00-23.30u Repetitie Tamboers Zaterdag 14 september: 18.30 21.00u Jeugddisco Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of voor reservering van ruimteskunt u terecht bij het beheer van SKW Zegge, tel. 0165-541309 of 06-43026366, denieuwenbergh@home.nl DORPSHUIS DE TRAPKES Maandag 9 september: 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-14.30u KBO Koor; 14.00-16.00u KBO Koersbal; 18.00-20.00u Archida (sportzaal); 18.30-20.00u Triple-S repetitie; 18.30-20.00u SKW Clubwerk; 19.30u Wijkver. De Branden; 20.00-22.00u Muziekver. DHV-VHV repetitie. Dinsdag 10 september: 09.45-12.00u

Bandstoten Hertog Jan; 13.00-16.30u Ouderensoos; 15.45-17.15u Typeles; 16.0017.00u NSA Knutselen; 17.00-19.00u Estrella’s (sportzaal); 19.00-22.00u Mill dancers; 19.00-20.00u TRC Sportief (sportzaal); 19.00-21.15u Yoga (cursuswerkgroep); 20.00-22.00u Gym NF (sportzaal) Woensdag 11 september: 10.00-11.00u Slankklup; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-16.00u KBO riklken en sjoelen; 19.00-20.00u Gymgroep (sportzaal); 19.30u Verenigingsraad; 20.00-21.00u Damesgym (sportzaal); 21.00-22.00u Badminton WdeB (sportzaal) Donderdag 12 september: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 11.00-12.00u Gym ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-14.30u Spreekuur Traverse; 13.30-15.30u Handwerken; 15.45-19.30u Estrella’s (sportzaal); 16.00-17.00u NSA tek./schilderen; 18.15-19.15u Line-dance (ouderenwerk); 19.30-21.00u Mill dancers (kloosterlokaal); 19.30-21.30u EHBO Oefenavond; 19.30-22.00u Sprundel Vocaal; 20.00u Jeugdraad Vrijdag 13 september: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 17.00-18.30u Estrella’s (sportzaal); 18.30-20.30u Archida (sportzaal); 19.30-21.00u Stuif-s-in workshop. Algemene informatie: Dorpshuis de Trapkes, Hertogstraat 5, 4714 BZ Sprundel, tel. 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u contact opnemen met de Trapkes, tel. 0165382889, mail skw-sprundel@home.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www. skwsprundel.nl. Voor buurtpreventie neemt u contact op met uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel. GEMEENSCHAPSHUIS DE VAART Maandag 9 september: 13.00-17.00u skw competitie biljarten / kaarten open inloop; 13.30-14.30u kvo mensendieck; 15.30-16.30u kleutergym HV Orion; 15.3017.00u koperles NEO; 16.00-18.00u judoles judovereniging Kiai; 17.45-19.45u majorette The Fantasy Kids; 19.00-20.30u spreekuur bouw en houtbond FNV; 20.0022.30u bestuursvergadering St de Vaart; PAGINA 12

21.00-22.00u gym heren. Dinsdag 10 september: 13.00-17.00u biljartcompetitie ODSI; 13.00-16.00u skw handwerken ouderen; 14.30-17.30u dwarsfluitles NEO; 17.30-20.30u majorette The Fantasy Kids; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 19.00-22.00u informatieavond Road Runners Rucphen; 19.3021.30u vergadering welzijnsgroep; 20.3022.00u volleybal. Woensdag 11 september: 13.00-16.30u skw biljarten / kaarten open inloop; 13.3016.00u koersballen; 17.30-21.00u majorette The Butterflies; 18.30-20.00u blokfluitles NEO; 19.00-21.30u leesrepetitie toneel; 19.30-21.30u oefenavond EHBO; 19.30-21.00u klarinetles NEO Donderdag 12 september: 13.00-17.00u biljartcompetitie ODSI; 13.30-15.30u Weigt Watchers; 15.30-17.30u drumbandles NEO; 17.30-20.00u repetitie drumband NEO; 18.45-20.00u repetitie NEO B-orkest; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.00-22.30u repetitie NEO A-orkest Vrijdag 13 september: 17.30-20.30u majorette The Butterflies Algemene informatie: Voor nadere informatie over het huren van ruimte of bovenstaande activiteiten kunt u contact opnemen met Leon Verpaalen tel. 0165-341908 of per E-mail devaart@home.nl U kunt ook de website bezoeken: www.devaartrucphen.nl GEMEENSCHAPSHUIS D’N HOGE DRIES Bezoekadres: Zoeksestraat 5a, 4721 AC Schijf, tel. 0165-342649 Maandag 9 september: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 13.00-14.00u KVO Volksdans; 18.00-20.30u KNA minirette/ majorette; 19.00-23.30u Biljartclub de Vrolijke Fotsers; 20.30-21.30u Dames gymgroep 3 Dinsdag 10 september: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-10.00u KVO Pilates; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 19.0020.00u SKW Pilates groep 1; 19.15-20.15u Streetdance; 19.30-22.30u Biljarten;

19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub; 20.15-21.15u Volleybal Heren/dames. Woensdag 11 september: 09.15-10.15u SKW Gym ouderen; 12.30-14.30u Streetdance; 13.00-17.00u Biljarten, open inloop; 13.30-16.00u Handwerkgroep, open inloop; 18.30-19.30u Dames gymgroep 1; 19.00-21.00u SKW Algemene bestuursvergadering; 19.30-20.30u Dames gymgroep 2; 20.30-21.30u Dames gymgroep 4. Donderdag 12 september: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-13.00u Bibliotheek, uitleen jeugd & volwassenen; 09.3010.30u Ouderenkoor; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten en kaarten, open inloop; 18.00-20.00u Fysiotherapeutische oefentherapie; 19.3021.30u Natte Kwasten, schilderclub Vrijdag 13 september: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.30-15.30u KBO Koersbal; 19.00-20.15u SKW Disco Dries, groep 1 t/m 5; 20.30-22.15u SKW Disco Dries, groep 6-8 (tot 15 jaar) Informatie: Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Schijf, tel. 0165-342649. JEUGDHUIS DE LOUWEN Bezoekadres: Kerkstraat 6, Rucphen, tel. 0165-342064 Maandag 9 september: 15.30-18.15u SKW- Rondinella dansgroepen; 19.0020.00u SKW- Pilates groep 1; 20.00-21.00u SKW- Pilates groep 2. Donderdag 12 september: 09.30-10.30u SKW Gym 55+; 15.00-16.15u SKW Volksdans 55+. Vrijdag 13 september: 19.15-20.45u Peeperklips, jeugdtoneelvereniging; 19.0020.30u Scouting (Welpen, Esta’s) Zaterdag 14 september: 10.00-11.30u Scouting (Bevers); 10.00-12.00u Scouting (Gidsen) Algemene informatie: Meer informatie over de activiteiten in Jeugdhuis de Louwen en van SKW Rucphen kunt u vinden op de website: www.skw-rucphen.nl. U kunt ook contact opnemen met Diana Schotting (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-342064.
'HĂ&#x20AC;QLWLHI$)6/$1.(1

6723180(752.(1

Ć&#x201D;Nieuwste methode -> Luxopuncture Ć&#x201D; JOJO-EFFECT Ć&#x201D; GEEN Hoogste slagingspercentage, 90,5%

x Hoogste slagingspercentage, 90,5% Ć&#x201D;Wordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! Ć&#x201D; Nieuwste methode -> Luxopuncture

IDJEESL! R P VOOR

x Nieuwste methode -> Luxopuncture x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

Ć&#x201D; Blijvend vergoed door allevan Zorgverzekeraars in 2012 Ć&#x201D;:HNHOLMNVHHQbehandeling 20 min. (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangeslotentherapeuten bij VBAG RBNG) Ć&#x201D;%HKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijenVBAG en RBNG 

x 3 behandelingen STOPPEN van Ć&#x201D;/X[RSXQFWXUHRRN 20 minuten MET ROKEN BURN-OUT

Ć&#x201D; 3 behandelingen van 20 minuten x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos Ć&#x201D; Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s en pijnloos DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Ć&#x201D; Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE 4,*21* $OOH CHRONISCHE KLACHTEN, DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN (WWHQ/HXU Bel vrijblijvend voor info of afpraak: 

v an 1.29

v an 1.39 Mints

Kinderkoekjes

1.

29

In uitdeelzakjes.

076-5153143

%HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV (Etten-Leur) Behandelingen ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds.

1.19

2 blikjes.

B LI JV E N D

VERLAAGD

* EIGEN FABRICAGE EN TOONZAAL * ALLE STIJLEN EN MODELLEN OP MAAT GEMAAKT * TOTALE RENOVATIE AL ZA ON TO E EID BR BEZOEK ONZE UITGE * KLEIN BEDRIJF MET GROTE MOGELIJKHEDEN INDUSTRIEPARK - RIJKMAKERLAAN 13 - 2910 ESSEN (B) - TEL. 00323-677.31.98

WWW.KEUKENSKONINGS.BE

Halfvolle kwark 450 g

van 0.95

0.

85 Vrije uitloopeieren Klasse M/L. 6 stuks.

Vanaf woensdag 04-09-2013

 =LMYRHOHQ]LFKQLHW JHDFFHSWHHUGZRUGHQ JHSHVWRIKHEEHQODVWYDQ IDDODQJVW +HW]HOIYHUWURXZHQZRUGWKLHUQHJDWLHIGRRU EHwQYORHG

399.00

Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

HELP

VAKMANNNEN GEZOCHT Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

 9RRUPHHULQIRUPDWLHRIHHQLQWDNHJHVSUHN NXQWXFRQWDFWPHWRQVRSQHPHQ

 ZZZRSGLGDNWQOHWWHQOHXU#RSGLGDNWQO 9HVWLJLQJ5DDPVGRQNVYHHU

2.99

Kauwstaven 100% buffelhuid. Diverse formaten.

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

Vlooiendruppels kat of hond 6 pipetten van 0.4 ml.

 2SGLGDNWELHGWLQGLYLGXHOHKXOSLQGHYRUP YDQGUDPDWKHUDSLHRISV\FKRORJLVFKH EHJHOHLGLQJ0LGGHOVRD RQWVSDQQLQJV RHIHQLQJHQHQ JHVSUHNVWHFKQLHNHQNDQXZ]RRQGRFKWHU ZRUGHQJHKROSHQRP]LMQKDDU ]HOIYHUWURXZHQWHUXJWHNULMJHQ=RJDDWXZ ]RRQGRFKWHUZHHUYUROLMNHQRSJHZHNWQDDU VFKRRO

0.89

- IntelÂŽ PentiumÂŽ 2020M processor - Windows 8 - 40 cm beeldscherm met HD-resolutie - 1 TB harde schijf - 4 GB RAM

BESTRATINGEN TUINAANLEG / ONDERHOUD

=RQGHUEXLNSLMQQDDUVFKRROWRHHQYUROLMN XLWVFKRRONRPHQ9RRUVRPPLJHNLQGHUHQLV GLWQLHWYDQ]HOIVSUHNHQG

van 0.99

Notebook 15.6"

Infra & verhuur

 /(..(5,1-(9(/

10%

goedkop er

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

BouwBedrijf Cyriel Heeren

Voor al uw werkzaamheden kijk voor meer info op

Harddisk 2.5" - 1 TB harde schijf - USB 3.0 - zwart of zilver

Vers & voordelig! Galia meloen Per stuk

5.99

74.99

51%

Vanaf woensdag 04-09-2013

*

Snoeptomaatjes 250 g

goedkop er

4 6%

goedkop er

cyrielheeren.nl

0165-38 85 10 / 06-51 53 16 01

van 0.99

0.49

v an 1.09

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 04-09-13 t/m dinsdag 10-09-13.

0.59

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

Als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen? Abonneer u op onze nieuwsbrief via aldi.nl HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Alles in Vodafone Thuis Vanaf nu is Vodafone er ook voor thuis met HD TV, Internet & Bellen via glasvezel. Met Vodafone Thuis kijk je haarscherp HD-TV op je TV en tablet. Heb je internet zonder beperkingen en kun je voordelig bellen. Kijk op vodafone.nl/thuis of bel 0800-1603


HET ADRES VOOR:

EEN JONGER UITERLIJK?

MOBIELE TELEFOONS ͻ MOBIELE ABONNEMENTEN PREPAIDTOESTELLEN/KAARTEN ͻ DECT APPARATUUR NAVIGATIESYSTEMEN ͻ TABLETS ALLE MOBIELE DATA TOEPASSINGEN

U stoort zich aan rimpels, slappe huid op gezicht, hals of lichaam, acne, littekens, zonnevlekken, couperose, striae of cellulite? GEZICHT:

BERGEN OP ZOOM SERVICECENTER VOOR:‡6DPVXQJͻ HTC

y minder lijntjes en rimpels y strakkere gezichtscontoureny stevigere huid

GRATIS proefbehandeling

LICHAAM:

y vermindert vetophoping y stevigere huid y strakkere

t.w.v. € 62,50

lichaamscontouren

(enkel op afspraak en tegen inlevering van deze bon)

Molenstraat 180 t: 076 597 72 56 4881 GG Zundert www.boisdouce.nl

ISO-RENO * * * * * *

KOZIJNEN, RAMEN, DEUREN TIMMERWERKEN HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS TERRASOVERKAPPINGEN ROLLUIKEN/SCREENS/MARKIEZEN SEKTIONAL GARAGEDEUREN

WWW.ISO-RENO.NL De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

ETTEN-LEUR BERGEN OP ZOOM STEENBERGEN

Torenpad 18a, 4872 XN Fruiteniersdreef 8, 4614 HH Geert Vinckestraat 2a, 4651 DJ

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

076-2030022 0164-261691 0167-566444

Mondzorgpraktijk Hoeven gaat verhuizen! Algehele gebitsreiniging, Tandvlees problemen, Mondverzorging

Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans - Campers en Vouwwagens.

BOVAG onderhoudsbeurt Caravan incl. BTW.

Ons adres per 1 oktober 2013: de Hoge Akker 4, Hoeven Afspraak zonder verwijzing van uw tandarts

Voor alle voordelen zie:

B. van Breukelen - Telefoon 0165 - 50 55 25

WWW.CARVA.NL

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

www.mzph.nl

St. Willebrord

1. Opening. 2. Besluitenlijst van de vergadering van de Cliëntenraad SW op 3 juni 2013. 3. Mededelingen.

WIJ HELPEN JE SNEL AAN DE PARTNER DIE BIJ JE PAST Drie goede redenen voor een inschrijving bij Mens & Relatie.

4. Stand van zaken bestuursopdracht Arbeidsontwikkeling SW. 5. Rondvraag. 6. Sluiting.

Meer weten? Bel:

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneer-

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (landelijk)

werk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Agenda van de openbare vergadering van de Cliëntenraad SW op maandag 9 september 2013 (aanvang 15.30 uur) in het kantoor van WVS-groep, Bosstraat 81 (4704 RL) Roosendaal.

Caravan/Camper verkopen:

NU € 195,-

Algemene Kennisgeving

Of kijk op

www.mens-en-relatie.nl

Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263

Nieuw gezicht voor QNP Op vrijdag 23 augustus hebben de medewerkers van de Zundertse ICT-onderneming QNP en hun partners tijdens een spectaculaire kick-off kennis gemaakt met het nieuwe QNPgezicht. Het daarop volgende weekend is er met man en macht gewerkt aan een totale metamorfose: gevelreclame, vlaggen, briefpapier, elektronische documenten, kleding, auto s, reclameborden, 250 voetbalshirts... De klanten van QNP zijn op maandag 26 augustus op ludieke wijze geïnformeerd. QNP-luchtballon Naast het nieuwe logo met bijbehorende huisstijl springt vooral de QNP-luchtballon in het oog. De openingsvlucht werd afgelopen zondag 25 augustus gemaakt door de QNPdirectie, bestaande uit Henry de Bruijn en Theo van Rijen. De ballon zal de komende tijd regelmatig in het Brabantse luchtruim te zien zijn en moet gaan bijdragen aan het vergroten van

dien vraagt een neergaande economie om een onderscheidende en creatieve aanpak. Die lijkt gevonden met de nieuwe, frisse look & feel en de inzet van de QNP-luchtballon.

de naamsbekendheid van het succesvolle ICT-bedrijf dat in 1990 werd opgericht.

Creatief en onderscheidend De belangrijkste reden om (juist nu) te kiezen voor een nieuwe, eenduidige uitstraling heeft te maken met de wijze waarop de markt benaderd wordt. Voorheen gebruikte QNP drie verschillende logo’s om de drie productgroepen Automatisering, Telecom en Zorg ICT in de markt te zetten. Nu deze disciplines sterk met elkaar verweven zijn, is een gedifferentieerde positionering niet meer nodig. Vandaar de nieuwe naam met ondertitel: QNP ICT & Telecom Professionals. Boven-

QNP, www.qnp.nl, info@qnp.nl, Hofdreef 4, 4881DR Zundert, 076-5975000

QNP. Dat spreekt voor zich Het nieuwe logo van QNP bestaat uit 3 geïntegreerde tekstballonnen. Eén ballon voor elke discipline; Automatisering, Telecom en Zorg ICT. Het beeldmerk staat voor het teamwork van QNP overkoepelend aan deze vakgebieden. Maar ook voor communicatie en vertrouwen. Tenslotte hebben tekstballonnen iets herkenbaars en vanzelfsprekends in zich. Zoals het ook herkenbaar en vanzelfsprekend moet zijn dat bedrijven die voor QNP kiezen, de keuze maken voor vertrouwde kwaliteit. Ons motto is dan ook; QNP. Dat spreekt voor zich.


OP

S R E KAM

KIJK OP ACTION.NL V VOOR DE FOLDER!!

KABEL

TWISTED OF

ANTI-

maten S-XL

najaarskleuren 7x9 cm of bolkaars Ă&#x2DC; 9 cm

zeer decoratief ca. 90 cm

RUSTIEK KAARS trendy

DAMES ROK zwart of grijs

TOCHT DIER hoogwaardig pluche

7x14 cm

6.99

LED

4.59

E-READER LAMP ook geschikt voor laptop of tablet met verstelbare clip 2-LED's

1.29

3-lonts 10x9 cm

1.69

DECOMIX OF

KAARS PLATEAU decomix: basic of trend kaarsplateau: diverse kleuren en maten

UITZOE K E N touchscreen STYLUS PEN 2-in-1

0.59

DAMES

NEON SINGLET diverse kleuren

1.49

maten S-XL

meisjes/ dames NEON SOKKEN maten 23-42 3 PAAR

1.79

ESPRESSO

KOFFIE BONEN Villa Santa

1.59

Elders 1.99 2.49

TRENDY

RING BAND diverse designs

CUPCAKE- OF

2.95

POPCAKE MAKER cupcakemaker: voor 7 cupcakes popcakemaker: voor 12 popcakes

!

0.99

fun baking KINDER KOOKBOEK

1.49

MEISJES

9.29

BALLERINA PANTOFFELS diverse prints anti-slip maten 28-35

A4-formaat 2-rings

ook verkrijgbaar: 4-rings 1.19 23-rings 1.49

2.99

500 gram

trendy DUBBELWANDIG GLAS inhoud 200 ml

0.85

Elders 5.99 7.95

zoek uit A5 SCHOOL SCHRIFTEN set/5

0.79

ECHEVERIA

FOAM BLOEM diverse kleuren

0.95

28 cm

2.99

yucca FOAM BLOEM 13 cm set/2

0.78

Disney MEISJES PYJAMA maten 92-128

4.69

SUBLIEM

WAS MIDDEL ultra of color

1.69

42 wasbeurten 3 liter

1.19

Sendil WAS VERZACHTER diverse soorten 1 liter

0.79

3.19

.LMNYRRUZLQNHODGUHVVHQHQRYHULJHLQIRUPDWLHRSRQ]HZHEVLWHZZZDFWLRQQO

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 1-09-2013 t/m za. 7-09-2013 in Nederlandse filialen.

kabel DAMES TUNIEK maten S-XL


X x x x x

x x x

STUDIE WERK THUIS

Abonnement OP ALLE WASMACHINES, WASDROGERS, KOELKASTEN, VAATWASSERS, OVENS* *Kijk voor de voorwaarden op MediaMarkt.nl/bezorgen

per maand

â&#x201A;Ź 34,-

- 200 minuten/sms - 1500 MB databundel

Diamond drum

Starttijdvoorkeuze

PRIJS I.C.M. ABONNEMENT

7 kg inhoud

GALAXY S4 MINI Simlockvrije Smartphone i.c.m. 2-jarig abonnement Art.nr.: 1254994/1254995

Sim only 1 Jarig Telfort Sim Only

â&#x201A;Ź 7,50 - 150 belminuten - 100 smsjes

â&#x201A;Ź 14,-

-90 belminuten -250 MB internet* -Onbeperkt posten, whatsappen en sms'en

WF70F5E0Z4 Wasmachine Wasmachine voorlader met 1400 toeren, kort programma, wol/ handwasprogramma, kinderbeveiliging, makkelijk af te lezen display, grote vulopening, diamond drum ter bescherming van de vezels en aquastop. Art. nr.: 1234718

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

per maand

1 Jarig T-Mobile Sim Only

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

"GIBOLFMJKLWBOVXBCPOOFNFOULBOVXTOFMIFJEOB.#UFSVHHFCSBDIUXPSEFO;JFWPPSXBBSEFO5NPCJMFOM

Vezelbescherming tijdens wassen

per maand

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKO HFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

i.c.m. 2-jarig Tele2 Smartmix abonnement 24 maanden lang

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


Week 36 4 september 2013

Raadhuiskrantspecial:

WAAR STAAT DE GEMEENTE RUCPHEN? De gemeente Rucphen heeft in het voorjaar van 2013 een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder de inwoners. In deze special van de Raadhuiskrant leest u meer over het onderzoek, de resultaten, en verbeterpunten die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen.

Meer weten? In deze special vindt u een samenvatting van de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek. Wilt u het volledige rapport inzien? Surf dan naar www.rucphen.nl waar het rapport te downloaden is. U kunt de resultaten ook vinden op www.waarstaatjegemeente.nl

De burgemeester aan het woord “Als burgemeester van de gemeente Rucphen, vind ik het belangrijk dat u als inwoners tevreden bent over onze gemeente. Daarom werken we aan verbetering van de dienstverlening. Een tijdje geleden hebben we daarom onder meer het Kwaliteitshandvest ingevoerd. Daarin staan servicenormen. U weet zo welke service u van de gemeente kunt verwachten. Daarnaast is het ook van belang te weten wat u van de dienstverlening vindt. Op basis daarvan kunnen we kijken of er nog zaken zijn die anders of beter kunnen. Daarnaast hecht ik er waarde aan dat u tevreden bent over uw woonomgeving. Door deel te nemen aan het klanttevredenheidsonderzoek Waarstaatjegemeente.nl Burgerrollen krijgen we hierin inzicht. Uit het onderzoek blijkt dat u redelijk tevreden bent over uw gemeente. De dienstverlening waardeert u zelfs met een 7,8! Hier zijn we blij mee! Ook op de andere terreinen behaalt de gemeente gemiddeld een voldoende.

Op het Dienstverleningscentrum Rucphen zijn 102 bezoekers geïnterviewd naar aanleiding van hun bezoek aan de Gemeentewinkel. Tijdens dit face-to-face interview is gevraagd naar de geboden dienstverlening ten aanzien van het product of dienst. Dus met andere woorden of men goed en deskundig geholpen is bij bijvoorbeeld het aanvragen van een bouwvergunning of een paspoort.

Waarom onderzoek? De gemeente vindt een goede dienstverlening belangrijk. Zo is het van belang dat u als inwoner van de gemeente bijvoorbeeld goed geholpen wordt tijdens uw bezoek aan het Dienstverleningscentrum en u passende en gerichte informatie krijgt. Daarnaast willen we u ook een zo aangenaam mogelijke woonomgeving aanbieden, dus voldoende voorzieningen in de dorpen, schone straten en voldoende speelgelegenheid en plantsoenen in de wijk. Om u dit te kunnen bieden, is het belangrijk eerst te weten wat u van de dienstverlening vindt en welke wensen u mogelijk heeft voor uw woonomgeving. De gemeente kan – waar mogelijk – de dienstverlening dan aanpassen aan uw wensen en bij de (her)inrichting van wijken rekening houden met uw behoeften aan bijv. extra speelvoorzieningen. Het onderzoek biedt de gemeente dus inzicht in het oordeel van burgers over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en geeft aan hoe de inwoners de huidige woonomgeving ervaren.

Uit het onderzoek komen – naast een positieve waardering voor veel zaken - ook aspecten naar Burgemeester voren die nog beter kunnen. Daaraan gaan we de Marjolein van der Meer Mohr komende tijd werken. We moeten ons daarbij wel realiseren dat niet alles even gemakkelijk te realiseren zal zijn. Daarbij moeten we ook rekening houden met de bezuinigingen waar we als lokale overheid mee te maken krijgen. We moeten meer doen met minder geld. We stellen echter alles in het werk om het kwaliteitsniveau te behouden. Uit het onderzoek blijkt dat u tevreden bent over de leefbaarheid van uw woonomgeving. De winkels in de buurt, het basisonderwijs en de bereikbaarheid scoren goed. Wel blijkt dat er meer behoefte is aan voorzieningen voor jongeren. Ook bent u tevreden over de geboden informatie van de gemeente via kranten en website. Dit doet me deugd. Uiteraard blijven we u als gemeente uitgebreid en tijdig informeren en betrekken bij allerlei ontwikkelingen van de gemeente en die in uw eigen woonomgeving. Met dit onderzoek hebben we een goed inzicht gekregen hoe u als inwoner tegen de gemeente aankijkt. De gemeente vindt het overigens van belang om niet alleen via onderzoek uw mening te horen. Loopt de dienstverlening dus niet helemaal naar wens, heeft u klachten of heeft u iets anders te melden, laat het ons weten! Dat kan via diverse manieren zoals per e-mail, telefonisch, een brief of social media. U kunt een afspraak maken met een bestuurder of een ambtenaar. Schroom dus niet om contact met ons te zoeken.

Het onderzoek Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen: 1. Burgerpeiling: de mening van burgers over de gemeente Aan de orde komen onder andere vragen over de woonomgeving, de voorzieningen, de veiligheid, het gemeentebestuur, de gemeentelijke organisatie en gemeentelijke informatie. Dit is gebeurd aan de hand van schriftelijke enquêtes die via een aselecte steekproef zijn toegestuurd aan 1.200 inwoners. In totaal hebben 387 personen de vragenlijst (op papier of online) ingevuld, waarmee de response voor de burgerpeiling uitkomt op 32%. 2. Klanttevredenheidsonderzoek (KTO): de mening van burgers over de dienstverlening van de gemeente. Aan de orde komen vragen over allerlei aspecten van het bezoek van burgers aan het gemeentehuis. In totaal zijn 102 inwoners naar hun mening gevraagd naar aanleiding van een bezoek aan het Dienstverleningscentrum.

Rollen De resultaten van het onderzoek worden weergegeven aan de hand van burgeroordelen. De burgeroordelen worden uitgedrukt in rapportcijfers voor verschillende burgerrollen. Deze burgerrollen worden elders in deze special nader toegelicht. Burgerrollen ‡%XUJHUDOVNLH]HU ‡%XUJHUDOVNODQW ‡%XUJHUDOVRQGHUGDDQ ‡%XUJHUDOVSDUWQHU ‡%XUJHUDOVZLMNEHZRQHU Op die manier krijgt de gemeente een goed overzicht van ‘de staat’ waarin zij zich bevindt. Duidelijk wordt dus of de gemeente op de desbetreffende terreinen goed of niet goed presteert. Het onderzoek geeft een algemeen beeld van de gezondheid van de gemeente. De uitkomsten kunnen aanleiding zijn om bepaalde dingen nader te onderzoeken of om verbeteringen door te voeren.

Representatief onderzoek De mening van de burgers is onder andere door middel van schriftelijke enquête in kaart gebracht. Via een aselecte steekproef zijn 1.200 personen aangeschreven met het verzoek de vragen te beantwoorden. Dit kon op papier of online. 387 personen hebben de vragenlijst ingevuld en geretourneerd, waarmee de response op 32% uitkomt. Dit schriftelijke deel van het onderzoek ging met name in op de algemene dienstverlening van de gemeente en de kwaliteit van de leefomgeving.

Inwoners zijn tevreden over verkeersveiligheid in hun buurt

Burgerrollen Het onderzoek gaat uit van de volgende burgerrollen: Burger als kiezer De burger als kiezer is de burger die politiek wordt gerepresenteerd en die een bepaalde kwaliteit van politiek en bestuur mag verwachten. Als prestatie gaat het erom dat de gemeente goed luistert naar haar inwoners en in het algemeen waarmaakt wat zij belooft en zich voorneemt. De burger als klant De burger als klant is de burger die recht heeft op een behoorlijke kwaliteit van dienstverlening. Gemiddeld komt de burger één keer per jaar aan het loket van de gemeentewinkel. Tegenwoordig vindt de dienstverlening ook steeds meer plaats op digitale wijze. Belangrijk daarbij is de behandeling van de burger. Als prestatie is omschreven dat de openingstijden van het loket voldoende beoordeeld worden, een klant niet lang hoeft te wachten, dat de burger vakkundig, snel en vriendelijk wordt geholpen, dat de prijs van de diensten en producten redelijk is en dat de informatie die de gemeente geeft voldoende en begrijpelijk is. De burger als onderdaan De burger als onderdaan heeft recht op kwaliteit van orde en gezag. Een primaire basisbehoefte is namelijk veiligheid. Wat doet de gemeente om bij te dragen aan de veiligheid van haar burgers? Hoe functioneert de politie? Om orde en gezag te kunnen waarborgen is regelgeving nodig. Een andere belangrijke functie van de overheid is het afgeven van vergunningen en andere beschikkingen op basis van de geldende regelgeving. Niet te veel natuurlijk, maar wel zodanig dat mensen weten waar ze aan toe zijn. Om als gemeente geloofwaardig te zijn is een adequate handhaving van de regelgeving van het grootste belang. Als prestatie is omschreven dat het in de gemeente voldoende veilig is op straat, de gemeente de sociale veiligheid goed aanpakt en de gemeente adequaat reageert op meldingen, klachten en bezwaren. Ook moeten de in de gemeente geldende verordeningen en regels nodig zijn, helder en niet in strijd met elkaar en dient de gemeente de regels voldoende te handhaven en controleren. De burger als partner De burger als partner heeft recht op kwaliteit van beleid en wil serieus genomen worden in het kader van beleidsontwikkeling van de gemeente. Daarbij kunnen we in het bijzonder denken aan een aantal wijkoverstijgende beleidsvelden zoals ruimtelijke ordening en onderwijs. Als prestaties gelden dat de gemeente burgers in voldoende mate betrekt bij de totstandkoming en uitvoering van beleid. De burger als wijkbewoner De burger als wijkbewoner heeft recht op kwaliteit in zijn leefomgeving. De leefomgeving dient schoon en prettig te zijn met allerhande voorzieningen binnen bereik. Hierbij wordt gedacht aan lokale voorzieningen, milieu en groen, gebouwen en verkeer en vervoer. Als prestatie is omschreven dat er voldoende en goede voorzieningen zijn in de wijk en in de gemeente, dat het openbaar groen goed onderhouden is, dat de wijk er schoon en opgeruimd uitziet, dat de gemeente goed bereikbaar is met de auto en het openbaar vervoer, dat er voldoende wegen en fietspaden zijn en dat de verkeersveiligheid goed op orde is.


Prestaties burgerrollen Onderstaand is per burgerrol de prestatie van de gemeente Rucphen weergegeven in 2013, in 2009 alsmede de gemiddelde prestatie van andere gemeenten van vergelijkbare grootte (<25.000 inwoners). De prestatie is uitgedrukt in een rapportcijfer.

Totaaloverzicht rapportcijfers Rol Burger Burger Burger Burger Burger

2013 als als als als als

Kiezer Klant Onderdaan Partner Wijkbewoner

6,0 7,8 6,3 5,8 6,8

2009

Referentie gemeente

5,5 7,5 6,0 5,6 6,6

5,8 7,7 6,3 5,7 6,9

De gemeente Rucphen behaalt bij het onderzoek in 2013 bij alle burgerrollen een hogere score dan bij het onderzoek in 2009. De gemeente Rucphen scoort ten opzichte van de referentiegemeenten (gemeente met 25.000 inwoners of minder) bij de meeste prestatievelden hoger.

De burger als kiezer in Rucphen Totaalrapportage burger als Kiezer (3 indicatoren) nr Indicator

Indicator

1

Vertrouwen burgers in B&W

6,6

5,9

6,3

Oordeel burgers waarmaken beloften B&W

5,9

5,3

5,7

Mening burgers over goed gemeentebestuur

6,4

5,9

6,1

De gemeente maakt in het algemeen waar wat zij belooft en plant

Cijfer Cijfer Cijfer Gemeente Gemeente Gemeenten Rucphen 2013 Rucphen 2009 < 25.000

Het Dienstverleningscentrum biedt de bezoeker meer privacy in de spreekkamers

Ten opzichte van het gehouden onderzoek in 2009 behaalt de gemeente bij de rol ‘Burger als Kiezer’ op elke prestatie minimaal 0,5 punt meer. Inwoners hebben dus iets meer vertrouwen in de gemeente Rucphen, het college en het gemeentebestuur gekregen. Opvallend is wel dat het vertrouwen van inwoners in het college een 6,6 scoort, terwijl de inwoners minder tevreden zijn over de wijze waarop burgemeester en wethouders vervolgens de beloften waarmaken (5,9). Dit is nog voor verbetering vatbaar.

Ook bent u meer tevreden over de openingstijden en bereikbaarheid. Parkeergelegenheid scoort met een 8,3 zelf 2,3 punten hoger dan in 2009. De verhuizing van de gemeente naar het Dienstverleningscentrum Rucphen is hier natuurlijk de oorzaak van. Door de nieuwe spreekkamers bent u de privacy ook meer gaan waarderen, dit onderdeel krijgt nu het rapportcijfer 8,3. Ook de communicatie van de gemeente via de diverse communicatiekanalen waardeert u met een voldoende.

De burger als onderdaan in Rucphen Totaalrapportage burger als Onderdaan (12 indicatoren)

De burger als klant in Rucphen Totaalrapportage burger als Klant (19 indicatoren)

Indicator

Cijfer Cijfer Cijfer Gemeente Gemeente Gemeenten Rucphen 2013 Rucphen 2009 < 25.000

1 Het is de gemeente voldoende veilig op straat

Oordeel inwoners over veiligheid in buurt

6,9

6,5

6,9

2 De gemeente pakt de sociale veiligheid goed aan

Oordeel aandacht gemeente voor verbeteren leefbaarheid en veiligheid

6,7

6,2

6,4

Oordeel informatie over aanpak leefbaarheid en veiligheid

6,0

5,6

5,9

Oordeel betrekken burger bij aanpak sociale veiligheid

5,9

5,4

5,7

Oordeel bereikbaarheid voor meldingen en klachten over onveiligheid en overlast

6,7

6,2

6,6

nr Indicator

Indicator

1

De openingstijden van de gemeente zijn voldoende en duidelijk

Oordeel bezoeker openingstijden gemeentehuis

7,8

7,1

7,1

2

Bij het loket van de gemeente hoef je niet lang te wachten

Oordeel van de bezoeker over de wachttijd bij het loket

8,0

8,1

8,2

3

De ambtenaren aan het loket van de gemeente zijn correct en vriendelijk

Oordeel bezoekers vriendelijkheid medewerker

8,5

8,4

8,6

Oordeel bezoeker verzorgdheid medewerker

8,4

8,2

8,4

Oordeel bezoeker inleving medewerker

8,2

7,8

8,2

Oordeel reactie gemeente op meldingen en klachten

6,2

5,8

6,1

Oordeel bezoeker deskundigheid

8,4

8,4

8,4

5,9

5,5

5,8

Oordeel bezoeker doorlooptijd

8,1

7,7

8,1

Oordeel gemeente doet wat ze zegt bij verbetering leefbaarheid en veiligheid Oordeel inwoners over leefbaarheid in buurt

7,5

7,4

7,5

8,3

7,9

8,3

6,8

6,5

6,7

Oordeel bezoeker bereikbaarheid

8,0

7,7

7,9

Oordeel bezoeker parkeergelegenheid

8,3

6,0

7,3

5,5

5,8

5,7

5,7

5,8

5,9

Oordeel bezoeker overzichtelijkheid

7,8

7,8

7,8

Oordeel burger ontbreken regels Oordeel burgers tegenstrijdigheid regels

5,8

5,9

7,4

7,4

7,6

Oordeel burger handhaving regels

6,1

Oordeel bezoeker bewegwijzering Oordeel bezoeker wachtruimte

8,0

7,8

7,9

Oordeel bezoeker privacy

8,3

7,2

7,4

De prijs voor producten en diensten is redelijk

Oordeel bezoeker over prijs dienstverlening

6,4

6,5

6,1

De informatie die de gemeente geeft is voldoende en begrijpelijk

Oordeel burgers over duidelijkheid informatie

7,1

6,8

7,0

Oordeel burgers over toegankelijkheid informatie

7,3

6,8

7,1

Oordeel burgers over gemeentelijke informatie via kranten

7,2

7,3

7,3

Oordeel burgers over informatie via website

7,1

7,0

7,0

4

De ambtenaren aan het loket van de gemeente helpen je snel en vakkundig

Cijfer Cijfer Cijfer Gemeente Gemeente Gemeenten Rucphen 2013 Rucphen 2009 < 25.000

nr Indicator

Oordeel bezoeker duidelijkheid informatie 5

6

7

Het gemeentehuis is goed verzorgd

3

4

De inwoners van de gemeente Rucphen zijn tevreden over de dienstverlening. Vooral ‘menselijke’ aspecten worden goed beoordeeld door de bezoekers, zoals vriendelijkheid, verzorgdheid, deskundigheid en inlevingsvermogen van de medewerker. Deze aspecten scoren ook nog hoger dan bij het onderzoek in 2009.

De in de gemeente geldende Oordeel burger verordeningen en andere duidelijkheid regels regels zijn nodig, helder en niet in strijd met elkaar

De gemeente controleert en handhaaft de regels voldoende

In de rol van ‘Burger als Onderdaan’ scoort de gemeente ten opzichte van het vorige onderzoek op bijna alle onderdelen beter dan vier jaar geleden. De regels die de gemeente stelt, zijn voldoende duidelijk. Inwoners zijn wel van mening dat er meer regels gesteld mogen worden. In 2009 was men hier iets meer tevreden over. Ook qua tegenstrijdigheid regels (5,7) scoort de gemeente net iets lager dan de referentiegemeenten (5,9) dan bij het onderzoek in 2009 (5,8). Dit is een aandachtspunt. Het oordeel over handhaving door de overheid op die regels scoort een voldoende. Wat opvalt is dat inwoners positief zijn over de leefbaarheid in de buurt (7,5). Ook zijn inwoners tevreden over de veiligheid in de buurt. De gemeente heeft meer aandacht voor het verbeteren van leefbaarheid. Inwoners zijn van mening dat de gemeente nu ook meer investeert in de aanpak van leefbaarheid en veiligheid. De Buurtpreventie draagt gemeente betrekt inwoners iets meer bij de aanpak van de sociale bij aan de veiligheid in veiligheid in de buurt. Gezien het cijfer van 5,9 hiervoor, blijft dit een aandachtspunt. de buurt. De gemeente is beter bereikbaar voor meldingen in de openbare ruimte. Het gaat dan bijvoorbeeld om een kapotte riolering, een stoeptegel die scheef ligt, of vuil in het plantsoen. Positief is ook dat de gemeente sinds het vorige onderzoek ook sneller reageert op meldingen en klachten over onveiligheid en overlast. Ook zijn inwoners van mening dat de gemeente nu meer doet wat ze zegt bij verbetering van de leefbaarheid en veiligheid.


De burger als partner in Rucphen Totaalrapportage burger als Partner (5 indicatoren) nr Indicator

1

Indicator

Cijfer Cijfer Cijfer Gemeente Gemeente Gemeenten Rucphen 2013 Rucphen 2009 < 25.000 5,9

De gemeente betrekt burgers Oordeel in voldoende mate bij de betrekken burger totstandkoming van beleid bij totstandkoming van plannen

2 De gemeente betrekt burgers in voldoende mate bij de uitvoering van beleid

5,6

5,7

Oordeel interesse gemeente in mening burgers

6,1

5,9

6,2

Oordeel voldoende inspraakmogelijkheden Oordeel betrekken burger bij uitvoering plannen

6,0

5,8

5,9

5,7

5,4

5,6

Oordeel burgers hebben voldoende invloed op wat gemeente doet

5,3

5,1

5,2

De burger als wijkbewoner in Rucphen Totaalrapportage burger als Wijkbewoner (27 indicatoren) nr Indicator

Indicator

1

Oordeel burger directe woonomgeving

7,6

7,5

7,5

Oordeel burger leefbaarheid buurt

7,5

7,4

7,5

Oordeel burger winkels in de buurt

7,7

7,5

7,5

Oordeel burger speelmogelijkheden

5,8

5,4

6,6

Oordeel burger straatverlichting

7,4

7,3

7,4

Oordeel burger basisonderwijs

7,8

7,9

7,9

Oordeel burger wegen, paden en pleintjes

6,5

6,5

6,5

Oordeel burger voorzieningen voor jongeren

4,8

4,5

5,2

Oordeel burger winkels in de gemeente

7,3

7,2

7,0

Oordeel burger uitgaans- 6,2 mogelijkheden, horeca

5,6

6,6

Oordeel burger cultuur

6,2

5,9

6,4

Oordeel burger verenigingen en clubs

7,2

7,1

7,4

Oordeel burger sportvoorzieningen

7,3

7,4

7,5

2

Er zijn voldoende voorzieningen in de gemeente

Cijfer Cijfer Cijfer Gemeente Gemeente Gemeenten Rucphen 2013 Rucphen 2009 < 25.000

Oordeel burger onderwijs 7,4

7,5

7,5

Oordeel burger gezondheidszorgvoorzieningen

7,2

7,2

7,3

Oordeel burger welzijns- 6,2 voorzieningen (buurthuis, jongerencentrum)

5,5

6,0

3

Het openbaar groen in de wijk is goed onderhouden

6,4 Oordeel burger onderhoud groenvoorzieningen in de buurt

6,5

6,6

4

De wijk ziet er in het algemeen schoon en opgeruimd uit

Oordeel burger schoonhouden van de buurt

6,2

6,4

6,7

5

De vuilophaal in de gemeente is goed verzorgd

Oordeel burger over afvalinzameling

7,2

6,7

7,7

6

De gemeente is goed bereik- Oordeel burger over baar met de auto en met het bereikbaarheid buurt openbaar vervoer met de auto

7,9

7,8

7,8

Oordeel burger over parkeermogelijkheden in de buurt

6,6

6,1

6,7

Oordeel burger over openbaar vervoer in de wijk

6,2

6,3

6,6

Oordeel burger over parkeermogelijkheden in gemeente

6,6

6,2

6,7

Oordeel burger over openbaar vervoer in gemeente

6,2

6,2

6,5

De wegen en fietspaden binnen de gemeente zijn goed onderhouden

Oordeel burger over onderhoud wegen en fietspaden

6,9

6,9

6,8

De verkeersveiligheid in de gemeente is goed

Oordeel burger over verkeersveiligheid gemeente

6,4

6,0

6,6

Oordeel burger over verkeersveiligheid buurt

6,5

6,5

6,4

7

8

Veiligheid Indicator

In de rol van de ‘Burger als Partner’ scoort de gemeente matig. De resultaten zijn echter wel iets hoger dan die van het onderzoek in 2009. De burger is iets meer tevreden over de mogelijkheden van inspraak en in de mate waarin de gemeente burgers bij het beleid betrekt. In deze rol zijn nog verbeteringen te behalen. Inwoners moeten meer en tijdig betrokken worden bij de beleids- en planvorming en uitvoering hiervan.

Er zijn voldoende voorzieningen in de directe woonomgeving, wijk

Er is ook behoefte aan meer speelvoorzieningen. Inwoners zijn ook meer te spreken over de verkeersveiligheid. Zowel de waardering voor de verkeersveiligheid in de gemeente als voor de verkeersveiligheid in de buurt is toegenomen. Verkeersmaatregelen hebben hier zeker aan bijgedragen.

Gemeente Gemeente Gemeenten Rucphen 2013 Rucphen 2009 < 25.000

%

%

%

Inwoners die zich VAAK onveilig voelen in de eigen buurt

1,2

3,9

1,8

Inwoners die VAAK ’s avonds of ’s nachts de deur niet openen

9,4

9,9

8,1

Inwoners die VAAK onveilige plaatsen in de buurt mijden

2,9

5,3

1,7

Inwoners die VAAK kinderen niet toestaan kinderen ergens in de buurt naar toe te gaan

2,8

7,0

2,5

Inwoners die zich VAAK ’s avonds onveilig voelen in buurt op straat

3,9

4,4

2,2

Inwoners die zich VAAK ’s avonds alleen thuis onveilig voelen

3,6

3,2

2,2

Als we de veiligheidsresultaten vergelijken met de behaalde resultaten in 2009, kunnen we voorzichtig concluderen dat meer inwoners zich veiliger voelen. De percentages zijn immers dalende, behalve dat van het aantal inwoners dat zich ’s avonds vaak alleen thuis onveilig voelt. De percentages van de gemeente Rucphen zijn echter hoger dan die van de referentiegemeenten. Het gevoel van onveiligheid is in de gemeente Rucphen dus hoger.

Dienstverlening Bezoekers van het Dienstverleningscentrum waarderen het meest vriendelijkheid, de bereikbaarheid van het Dienstverleningscentrum en de wachttijd. Bij het bezoek werden in de gemeente Rucphen de vriendelijkheid, de wachttijd en de bereikbaarheid het meeste gewaardeerd. De meeste bezoekers komen voor een paspoort (29%), identiteitskaart (29%) of rijbewijs (15%). 63% van de ondervraagde bezoekers geeft aan dat het bezoek overeen kwam met de verwachtingen. Opvallend is dat bij 32% van de cliënten het bezoek beter was dan men vooraf had ingeschat.

Een prettig verblijf in de hal van het Dienstverleningscentrum Rucphen

Ten opzichte van het onderzoek in 2009, zijn de burgers over de meeste prestatievelden nu meer tevreden dan 4 jaar geleden. De inwoners zijn met name tevreden over de directe woonomgeving (7,6), leefbaarheid buurt (7,5), winkels in de buurt (7,7), basisonderwijs (7,8) en bereikbaarheid buurt (7,9). Ondanks de invoering van Diftar, zijn inwoners nu positiever over de afvalinzameling. In de gemeente Rucphen is duidelijk behoefte aan meer voorzieningen voor jongeren. Ondanks een lichte stijging met 0,3 ten opzichte van 2009 behaalt dit onderdeel slechts een 4,8.

Inwoners geven er de voorkeur aan om het Dienstverleningscentrum persoonlijk te bezoeken. Er wordt nog weinig gebruik gemaakt van de online dienstverlening. Wel winnen inwoners regelmatig vooraf informatie in. 15% Doet dit via internet, 13% pakt de telefoon. De informatieverstrekking ter voorbereiding aan het bezoek aan het Dienstverleningscentrum scoort met een rapportcijfer van een 8,1, hoog. Voorts zijn cliënten tevreden over de dienstverlening door medewerkers van de gemeente. Rapportcijfer oordeel bezoeker over ambtenaren aan de balie van het Dienstverleningscentrum Indicator

Cijfer Cijfer Gemeente Gemeenten Rucphen 2013 < 25.000

Bereidheid ambtenaar om bezoeker te helpen

8,3

8,4

Verantwoordelijkheid door ambtenaar

8,2

8,3

Aandragen oplossingen of ideeën door ambtenaar

7,9

8,1

Vertegenwoordiging gemeente door medewerker

8,0

8,1

Op de hoogte houden van verloop dienstverlening

8,2

8,2

Op afspraak Het is mogelijk om voor uw bezoek aan het Dienstverleningscentrum vooraf een afspraak te maken. Dat scheelt wachttijd. 94% maakt hier (nog) geen gebruik van.

Hoe verder? Inwoners beoordelen de gemeentelijke dienstverlening met een 7,8. Ook de andere rollen worden over het algemeen met een voldoende beoordeeld. Op zich een mooi resultaat, maar er zijn zeker zaken die beter kunnen èn moeten! De gemeente zal aan de slag gaan met de verbeterpunten. Zaken die eenvoudig en zonder financiële consequenties te verbeteren zijn, zullen snel worden aangepakt. Sommige zaken kosten wat meer tijd en geld. De gemeente Rucphen heeft te maken met bezuinigingen. Het is aan de nieuwe gemeenteraad om te bepalen aan welke zaken prioriteit wordt gegeven.


College(t)weetjes

Week 36 4 september 2013

Op 6 september 2013 is burgemeester Marjolein van der Meer Mohr met partner aanwezig bij Outdoor Brabant op Landgoed De Prinsenhoeve te Breda. Â&#x2021; Wethouder RenĂŠ Lazeroms is op 7 september 2013 aanwezig bij de finish van de Holland Ladies Tour in Veen (gemeente Aalburg). Â&#x2021; Op 14 september is het college aanwezig bij de start van de tweede editie van de Yellow Jersey Classic in het Dienstverleningscentrum Rucphen. Â&#x2021;

Gemeentelijk nieuws Â&#x2021; 2 HIHQLQJHQ.RQLQNOLMNH/DQGPDFKW van 10 t/m 11 september 2013 en van 11 t/m 12 september 2013. Voor klachten of opmerkingen over deze oefening kunt u contact opnemen met Defensie, t. 040 266 5195. Â&#x2021; De vastgestelde EHVOXLWHQOLMVWYDQKHWFROOHJH GGDXJXVWXV ligt ter inzage in het gemeentehuis. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. De besluitenlijst is ook te raadplegen via www.rucphen.nl (klik bij â&#x20AC;&#x153;Gemeenteâ&#x20AC;? op College van B & W). Bovenstaand nieuws is uitgebreid te raadplegen op onze website www.rucphen.nl

,QIRUPDWLHDYRQG RPOHLGLQJ5XFSKHQ Ontwerpbestemmingsplannen â&#x20AC;&#x2DC;Verlengde Vosdonkseweg en â&#x20AC;&#x2DC;Verlengde Helakkerstraatâ&#x20AC;&#x2122; Op dinsdag 10 september organiseert de gemeente Rucphen een informatieavond over de ontwerpbestemminsplannen â&#x20AC;&#x2DC;Verlengde Vosdonksewegâ&#x20AC;&#x2122; en â&#x20AC;&#x2DC;Verlengde Helakkerstraatâ&#x20AC;&#x2122;. De ontwerpbestemmingsplannen betreffen het juridisch planologisch mogelijk maken van de aanleg van het verlengde van de Vosdonkseweg te St. Willebrord en de aanleg van het verlengde van de Helakkerstraat te Rucphen. Beide plannen zijn onderdeel van de te realiseren omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord. Beide ontwerpbestemmingsplannen liggen t/m 26 september ter inzage in het Dienstverleningscentrum Rucphen (Binnentuin 1 te Rucphen). Informatieavond Tijdens de informatieavond krijgt u een toelichting op de ontwerpbestemmingsplannen. Ook wordt ingegaan op de wijzigingen ten opzichte van de voorontwerpbestemmingsplannen. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen. Locatie en aanvang De informatieavond vindt plaats op dinsdag 10 september 2013 in gemeenschapshuis De Lanteern te St. Willebrord (Dorpsstraat 119). U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. Meer informatie Meer informatie over de omleiding vindt u op www.rucphen.nl/omleiding

Groenrenovaties overlast veroorzakende bomen De renovaties hebben betrekking op de Rozenstraat, De Vlaanders, Geraniumstraat, Rozenkransstraat, Bremstraat, Poppestraat, Pastoor van Eekelenstraat, Pastoor Timmermanstraat, De Branden en Kanestede. Deze renovaties zijn een gevolg van het feit dat het groen in deze omgeving overlast oplevert. Het gaat grotendeels over het vervangen van verouderde beplanting en het omvormen van plantvakken. Tevens wordt er een speelvoorziening in het plan betrokken. Bovengenoemd conceptplan ligt vanaf 4 september a.s. gedurende vier weken ter inzage in het Dienstverleninscentrum. Tevens zijn de plannen digitaal te raadplegen op onze website www.rucphen.nl, via â&#x20AC;&#x2DC;naar inzageâ&#x20AC;&#x2122;. Mocht u op- en of aanmerkingen hebben op het concept dan bent u tot en met 2 oktober 2013 in de gelegenheid hierop te reageren.

â&#x2013;

Aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

$IZLMNHQYDQEHVWHPPLQJVSODQ 

$DQYUDDJ

Tijdelijk huisvesten van seizoensarbeiders

Vaartweg 6, St. Willebrord

21 augustus 2013

Langendijksestraat 19, Rucphen de Oliepot 9-9, Rucphen

28 augustus 2013 23 augustus 2013

de Heikant 24, Sprundel

23 augustus 2013

Bouw Herbouwen van een bedrijfsruimte Legaliseren en uitbreiden recreatieverblijf Herbouwen van een bedrijfsruimte

â&#x2013;

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Bouw

Verzonden

Dubbelzijdige Camel lichtbak aan de gevel

â&#x2013;

Dorpsstraat 184, St. Willebrord

28 augustus 2013

Aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreid)

$IZLMNHQYDQEHVWHPPLQJVSODQERXZ

,Q]DJHYDQDI

Woning met garage

5 september 2013

â&#x2013;

de Heikant (naast nummer 5), Sprundel

Bestemmingsplannen

³2QWZHUSEHVWHPPLQJVSODQ%XLWHQJHELHG5XFSKHQHKHU]LHQLQJ´ ,QKRXGLQKHWNRUW

/RFDWLH

)DVH

De herziening maakt het mogelijk om rechtstreeks een woning met een inhoud van 750 m3 te bouwen. In de geldende situatie kan dit slechts onder voorwaarden en nadat het bestemmingsplan hiervoor is gewijzigd.

Buitengebied Rucphen 2012

Ontwerp

Reconstructie Nieuwstraat te Zegge Het is de bedoeling om in 2013 onderhoud uit te voeren aan de Nieuwstraat. Hierbij zal de rijbaan van de Nieuwstraat worden versmald tot een breedte van 5,0 m. De nu in de rijbaan aanwezige klinkers zullen hiervoor worden hergebruikt. Voor de trottoirs, die zullen worden verbreed, zullen nieuwe materialen worden gebruikt. De drie bomen naast Jacob van Lennepstraat 6 aanwezige bomen zullen worden verwijderd. Voor de uit te voeren werkzaamheden is een ontwerp gemaakt. Alvorens met de werkzaamheden te starten willen wij u de mogelijkheid geven op dit ontwerp te reageren. Derhalve zal het ontwerp van 9 september 2013 tot en met 4 oktober 2013 in het gemeentehuis ter inzage liggen en kunt u op het ontwerp reageren. Indien er reacties binnenkomen zullen alle aanwonenden en overige insprekers enkele weken na de ter inzage periode worden geĂŻnformeerd over hetgeen er met hun reactie zal worden gedaan.

Uitgebreid ontwerp of ingetrokken: zienswijze U kunt tot 6 weken na de dag van publicatie reageren met een zienswijze. Stuur uw zienswijze per brief aan het college van burgemeester en wethouders van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Of maak een afspraak om een mondelinge reactie te geven, via t. (0165) 349 500. Bestemmingsplannen Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, op Ruimtelijkeplannen.nl en op www.rucphen.nl/bestemmingsplannen. Ontwerp: zienswijze Ter inzage met ingang van 30 mei 2013 gedurende een termijn van zes weken (t/m 16 oktober 2013) tijdens openingstijden. Ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl (plan identificatie: NL.IMRO.0840.9000B0008ON01). Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het indienen van een mondelinge zienswijze is uitsluitend mogelijk na het maken van een afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met afdeling Ruimte, telefoon (0165) 349 500.

&2/2)21

Inzage en reacties Omgevingsvergunningen Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Regulier verleend of ingetrokken: bezwaar Tegen een verleende, ingetrokken of geweigerde vergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Een onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften adviseert het college in de besluitvorming rond uw bezwaar. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Wel kunt u binnen de bezwarentermijn een verzoek om een voorlopige voorziening doen. De vergunning wordt dan pas van kracht nadat op dat verzoek is beslist. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt de vergunning zes weken na het verlenen ervan onherroepelijk.

De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen Postbus 9, 4715 ZG Rucphen Binnentuin1, 4715 RW Rucphen ZZZUXFSKHQQO Telefoon: 0165-349500 Fax: 0165-341375 E-mail: gemeente@rucphen.nl Openingstijden Loop binnen zonder afspraak: elke werkdag 08.00 - 12.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Of maak een afspraak: elke werkdag 08.00 - 17.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Storingen: 0165â&#x20AC;&#x201C;349649 Volg de ontwikkelingen van de gemeente en de activiteiten van het college van B&W via Twitter: @gemrucphen nieuws en contact @raadhuiskrant bekendmakingen @puurrucphen evenementen @bmrucphen burgemeester @r_lazeroms wethouder @mj_debruijn wethouder @j_vanhal wethouder

Natuurwerkgroep

Seizoensopening vrijwillig landschapsbeheer RUCPHEN - Aanstaand weekend houdt de natuurwerkgroep de seizoensopening van het vrijwillig landschapsbeheer. De natuurwerkgroep levert een actieve bijdrage aan het behoudt en beheer van de natuur en landschapselementen in en rondom de gemeente Rucphen middels de uitvoering van praktische beheersmaatregelen met een tweetal vrijwilligersgroepen. Deze werkzaamheden worden grotendeels in de winter uitgevoerd. Traditioneel start het seizoen in het eerste weekend van september. Beide groepen werken wekelijks een ochtend

in natuurbeheer, van 9.00 tot 12.00 uur. De vrijdag werkgroep start op vrijdag 6 september en begint met beheerwerk op het natuurterrein â&#x20AC;&#x2DC;De Lange Matenâ&#x20AC;&#x2122; van Natuurmonumenten. De heide aldaar zal worden ontdaan van jonge dennen en andere opslag. Dit werk is van belang omdat anders op termijn de heide dicht zou groeien en zou verdwijnen. De zaterdagwerkgroep start voor Brabants Landschap in de Pannenhoef. Op de hei bij het Padvindersven zullen we stukken hei plaggen rondom de klokjes gentiaan. De klokjesgentiaan is een zeldzame bloem. Door PAGINA 21

rondom de bloemen wat hei te plaggen krijgt het zaad meer kans en wordt de mogelijkheid voor natuurlijk uitbreiding van het aantal klokjesgentianen sterk verhoogd. Gestart wordt om 09.00 uur vanaf de ingang naar het Padvindersven tussen de Zundertseweg 80 en de kruising met het Schuitvaartjaagpad. Wens je ook een actieve bijdrage te leveren aan de natuur in Rucphen sluit je dan aan bij een van deze gezellige werkgroepen. Meld je bij Piet van de Bergh 06-54344980 voor de vrijdagmorgen werkgroep of bij Johan Vermunt 0165-540176 voor de zaterdagmorgen werkgroep.


SPORT

Alle teams HV Orion komen in actie Programma Zaterdag 7 september HCJ 10.00 HMC-Orion Zondag 8 september DAJ 12.00 HVM-Orion GDJ 11.00 Heerle-Orion

Het winnende team van Basisschool Vinkenbos tijdens het schoolhandbaltoernooi van 2012.

RUCPHEN - Afgelopen weekend kwamen alle teams van HV Orion in actie. Nadat de Heren C-Jeugd afgelopen week de eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnen gehaald hebben, was het deze week de beurt aan de Dames C-Jeugd. Alleen zij wisten deze week te winnen. In en tegen United Breda, werd het 4-3 na een zeer spannende wedstrijd. De overige teams wisten niet te winnen. De HCJ, die vorige week dus nog ruim wonnen van Tachos, verloren nipt van naamgenoot Orion Zeeland. De Dames

A-Jeugd en Gemengd D-Jeugd speelden deze week hun eerste wedstrijd. Beide teams waren niet opgewassen tegen hun tegenstanders. De Gemengd E-Jeugd deden het al een stuk beter dan vorige week, toen ze 1x wisten te scoren. Toch waren de 4 doelpunten van deze week niet genoeg om de overwinning binnen te halen.

Schoolhandbaltoernooi Een van Orion’s grootste jaarlijkse evenementen zal op woensdag 11 september weer gaan plaatsvinden. Dan word het schoolhandbaltoernooi voor alle scholen in de gemeente Rucphen georganiseerd. Deze keer zijn de groepen 6,7 en 8 aan de beurt. Zowel per klas, als individueel zal er gestreden gaan worden om de medailles en de eer. Meer info zal via de leraren verspreid worden. Na afloop van het schoolhandbaltoernooi krijgen alle deelnemers een waardebon, waarmee ze de weken daarna gratis kunnen meetrainen. Zo kan iedereen nog eens wat beter kennismaken met handbal.

Uitslagen GDJ Internos-Orion 18-4 GEJ Heerle-Orion 10-4 HCJ Orion Zeeland-Orion 10-8 DCJ United Breda-Orion 3-4 DAJ Orion-OHC 12-24

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Jeugdafdeling

Willebrord Wil Vooruit SINT WILLEBRORD - Door de renners van Willebrord Wil Vooruit zijn het afgelopen weekend mooie prestaties geleverd. De renners behaalde 2 overwinningen. Roan Konings won in cat 3 te Calfen waar Moreno Tak naar een 3e plaats reed. In Calfen zat Niek Struijs cat 6 in de eerste groep en kwam hard ten val en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Na onderzoek bleken het gelukkig alleen schaafwonden te zijn en mocht hij naar huis. Perry Frijters won de klimwedstrijd te Munstergeleen te Limburg. Hier stonden de beste renners van Nederland aan het

vertrek. Hij won de sprint bergop van de eerste groep. Danny Maas behaalde in cat 7 een mooie 2de plaats na een goed gereden wedstrijd tijdens het avondcriterium van ’s Gravendeel. Het komend weekend komen de renners van de vereniging in actie te Numansdorp, Dommelen en Breda. Munstergeleen Cat 6: 1 Perry Frijters ’s Gravendeel Cat 7: 2 Danny Maas Maassluis Cat 1: 8 Emmelie de Kok; Cat 3: Moreno Tak; Cat 4: 9 Mathijs de Kok, 13 Robin van

Oirschot; Cat 5: 24 Tristan van Hassel, 30 Melroy Krebbekx; Cat 6: 10 Ivy Weterings; Cat 7: 3 Alain Broos, 7 Ryco Krebbekx Calfen (Ossendracht) Cat 1: 2 Axel Roks; 5 Sanne Lazeroms; Cat 2: 10 Evi Jongenelen, 12 Lars Dierks, 14 Rens Lakens; Cat 3: 1 Roan Konings, 3 Moreno Tak, 9 Thomas de Leeuw, 14 Mariska de Leeuw; Cat 4: 4 Sanne Jongenelen, 11 Kevin van Bochove; Cat 5: 14 Tristan van Hassel, 19 Gianni Pavone, 21 Melroy Krebbekx; Cat 6: 13 Ivy Weterings, 14 Ties van Rijsbergen, 24 Niek Struijs; Cat. 7: 5 Alain Broos, 6 Danny Maas, 7 Polle van Rijsbergen, 9 Ryco Krebbekx, 11 Jasper Haest, 12 Simon Demaret.

AVR’90

10 km van Groot Steenbergen en Ten Miles Tilburg RUCPHEN - Dinsdag 27 augustus was de achtste wedstrijd van het Runningcenter Loopcircuit: de 10 km van Groot Steenbergen. 5 mannen en 1 vrouw vertegenwoordigden AVR’90 in deze wedstrijd. Zondag 1 september nam Richard van Oosterhout deel aan de Ten Miles in Tulburg. Emmy Tuenter finishte in Steenbergen als vierde dame in 45:54. In het klassement van het WBLC worden de dames senioren en de dames 35+ samengevoegd en legt Emmy beslag op de vijfde plaats. Snelste AVR-man was Peter Woestenberg. Opnieuw wist hij, net als bij de midsummerrun waar hij derde overal werd, een zevendertiger (37:45) op de klok te zetten. De zesde tijd bij de masters 45+. Winnaar in deze categorie werd Toon Heeren in 33:01. Sieb Bom werd met 44:15 tiende bij de masters 55+. In de eindsprint moest hij het afleggen tegen Wim van de Sande die net een seconde sneller was en hiermee zijn PR op de 10 km verbeterde in 44:14. In het klassement staan zowel Sieb Bom (M55+) als Peter Woestenberg (M45+) nu op een vierde plaats maar er zijn nog behoorlijk wat atleten die hen kunnen passeren zodra die 7 wedstrijden van het circuit gelopen hebben. Onder hen Wim Wagemakers die deze keer derde werd bij de masters 55+ in een tijd van 38:52. Hij was de enige AVRatleet die in Steenbergen een plaatsje op het podium in mocht nemen. Noud Theunis kon deze keer zonder haas de wedstrijd net niet binnen de 40 minuten lopen, maar kan toch tevreden zijn met zijn tijd van 40:20. De volgende wedstrijd in het Running Center Loopcircuit is de Groene Ster Loop in Zevenbergen op zondag 15 september. Voor informatie zie www.avgroenester. nl Richard van Oosterhout imponeerde bij de 10 Miles in Tilburg. De weersomstandig-

heden waren goed op zondag 1 september. Het parcours in Tilburg was snel en er was een groot internationaal deelnemersveld. Als een van de prominente deelnemers stond Richard in het voorste startvak om zo goed mogelijk te presteren bij de masters 45+. Daarbij was er goede tegenstand van o.a. Armand van de Smissen en Michel Otten. Voorts stond deze wedstrijd in het teken van de naderende NK 10 km op de weg en was dit een laatste test om te zien hoe de vorm was. Het zou een bevestiging worden van wat we al vermoedden: de vorm is uitstekend. De 5 km werd gerond in 16:22 (een week geleden op de baan in Bergen op Zoom liep Richard nog een 5 km solo in 16:05). Bij de 10 km kwam Richard door in 32:58 en moesten Armand en Michel al lossen. Verval was er ook in het resterende deel van de wedstrijd nauwelijks, ook al gingen de benen wat meer zeer doen in de laatste paar kilometers. Eindresultaat een 1e plaats in een zeer sterke tijd van 53.38. Hiermee verbeterde Richard zijn PR op de 10 engelse mijl met bijna 1 minuut! Dinsdag 3 september had een enthousiaste groep opstappers de eerste training van Piet Wagemakers. Nu het weer snel vroeger donker wordt, is het fijn om op de baan te kunnen trainen, zodat de opstappers geen gevaar lopen en niet op het verkeer hoeven te letten. Liefhebbers kunnen volgende week nog aansluiten bij de nieuwe opstapgroep. Kom daarvoor op dinsdag 10 september om 19:30 uur naar de baan van AVR’90.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Back Hands pakt prijzen op Open Zeeuwse

“Indisch” is geen scheldwoord

RUCPHEN - India staat vandaag de dag volop in de schijnwerpers bij de schakers. De wereldkampioen schaken komt uit India (Viswanathan Anand). De sponsor en naamgever van het meest prestigieuze schaaktoernooi van de wereld, het Tata toernooi in Wijk aan Zee, komt uit India (Rata Tata, geen grap zo heet hij echt!). Een hele horde met talentvolle jonge schaaktalenten, zowel mannelijk als vrouwelijk, komt uit India. En dit najaar wordt de WK-match om de wereldtitel, tussen Viswanathan Anand en de Noor Magnus Carlsen, gespeeld in Chennai, in India. Hoewel India redelijk nieuw is als schaaknatie is de naam van India al heel lang

verweven in de schaaktraditie. De Indische openingen zijn naar India genoemd. Het Indisch (1.d4,Pf6) is later uitgesplitst in afzonderlijke openingen, zoals o.a. het Koningsindisch, het Dame-Indisch en het Nimzo-Indisch, die stuk voor stuk weer een heel eigen karakter hebben. De naam “Indisch” voor de openingszetten 1.d4,Pf6 is in de 19e eeuw in Engeland ontstaan. Men keek in die tijd wat vreemd aan tegen deze voor die tijd zeer ongebruikelijke openingszetten. Het centrum van het schaakbord diende meteen bezet te worden door pionnen, zo vond men destijds. De zet d2-d4 als openingszet vond men al inferieur aan e2e4, maar als men d2-d4 speelde, dan was het enige logische antwoord toch d7-d5, vond men toen. De naam “Indisch” werd al snel lacherig afgedaan, als iets wat alleen die “domme Indiërs” speelden. Toch is de naam “Indisch” niet ontstaan als scheldwoord. In 1848 woonde de sterke Schotse schaker John Cochrane, destijds behorend tot de absolute wereldtop, al enige jaren in Calcutta, toen hij hoorde dat er even buiten de stad een Indiër woonde, die nog nooit een schaakpartij verloren had. Zijn naam was Moheschunder Bannarjee. Cochrane zocht hem op en schaakte tegen hem en het was inderdaad de sterkste tegenstander die hij daar had ontmoet. Hij verloor zelfs

regelmatig van hem. Ze speelden maar liefst 448 schaakpartijen tegen elkaar en ze zijn tot de dag van vandaag allemaal bewaard gebleven. Wat de partijen zo bijzonder maakt is het openingsrepertoire van Bannarjee: hij speelde op 1.d4 standaard 1...,Pf6 en volgde redelijk goed de openingstheorie van het Koningsindisch, het Nimzo-Indisch, het Grünfeld-Indisch en de Pirc, openingen die stuk voor stuk pas 75 jaar later in Europa ontstonden! Bannarjee was zijn tijd dus ver vooruit! John Cochrane briefde zijn partijen door naar Engeland en daarom kregen de openingen die begonnen met 1.d4,Pf6 de naam “Indisch”. Een voorbeeld van één van de prachtige schaakpartijen tussen Cochrane en Bannarjee is de volgende. Cochrane speelde in dit geval met wit. 1.e4,d6 2.d4,g6 3.c4,Lg7 4.Pc3,Pf6 5.f4,OO 6.Pf3,Lg4 7.Ld3?,e5! 8.fxe5,dxe5 9.d5,Pxe4!? 10.Pxe4,f5 11.Peg5,e4 12.Pe6,exf3! 13.Pxd8?!,fxg2 14.Tg1,Lxd1 15.Pe6,Lg4 16.Pxf8,Kxf8 17.Txg2,Pd7 18.Lf4,Pc5 19.Kd2,Tc8 20.Kc2,Lf3 21.Tf2,Pxd3 22.Kxd3,Le4+ 23.Ke3,b5 24.cxb5,Lxd5 25.Td2,Lc4 26.Tad1,Lf6 27.Lh6+,Kg8 28.Kf4,Te8 29.b3,Lxb5 30.Tc1,Le2! 31.Te1 (zie diagram). 31...,Te4+ 32.Kg3,Lh4+ Wit geeft op. PAGINA 22

Het succesvolle team.

RUCPHEN - Savana Ros, Maksim Lauwerijssen en Vicky Schijven waren zaterdag succesvol op de Open Zeeuwse Kampioenschappen. Savana Ros speelde uitstekend in Jeugdklasse 3 en verloor de finale nipt van een speler van het organiserende Middelburg. Vicky Schijven pakte in klasse 2 bij de meisjes junioren-kadetten de tweede plaats. Ze liet tegen Joyce Bruijs van Tanaka de titel uit haar handen glippen. Maksim Lauwerijssen deed het ook uitstekend en werd tweede in jeugdklasse 6. Jordy de Bruijn werd uitgeschakeld in de kwartfinale van jeugdklasse 2. Sandro Weterings, Jordy Meijer en Jaimy Meijer vielen niet in de prijzen. Desalniettemin was het voor deze spelers ook een hele nuttige voorbereiding. Thamara Kessel was op een open toernooi in Belgie

actief. Ze werd pas in de kwartfinale uitgeschakeld. Toontjes meerkampen senioren Op zaterdag 24 augustus werd weer de Toontjes Meerkampen gehouden voor senioren. Er deden 29 spelers mee waaronder 6 niet-leden. Ook deze spelers deden het uitstekend. De dag begon om 9.15 uur en werd om 16.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking. Het was weer een gezellige en zeer geslaagde dag tafeltennis. Ook een uitstekende voorbereiding voor de competitiespelers op de naderende competitie. A-groep: 1.Richard Verstijlen; 2.Wilfred Braspenning; 3.Peter de Rooy B-groep: 1.Thamara Kessel; 2.Arjan Schijven; 3.Berry van Rumund C-groep: 1.Bryan van Sundert; 2.Nicky Oomen; 3.Iwan vd Luijtgaarden; 4.Pierre Steyaert


ZOEKT U EEN BETAALBARE TERRASOVERKAPPING? Eventueel met terrasverwarming Rudi Saman 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

Kookboeken........................................................ â&#x201A;Ź 0,40 Pinkeltje ............................................................. â&#x201A;Ź 0,25 Puzzelboekjes ................................................... â&#x201A;Ź 0,25 Kinderboeken ..................................................... â&#x201A;Ź 0,10 Kinderpotje en WC brilletjes ............................... â&#x201A;Ź 0,50 Riemen ............................................................... â&#x201A;Ź 0,25 Breinaalden ........................................................ â&#x201A;Ź 0,25 Melkkannetjes..................................................... â&#x201A;Ź 0,20 Alle glazen artikelen .............................. HALVE PRIJS Grote sortering sierband ........................ HALVE PRIJS

Terre des Hommes ,,â&#x20AC;&#x2DC;t Spiegeltjeâ&#x20AC;? Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

www.sundak.nl info@sundak.nl

Merk Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault 5HQDXOW Audi Peugeot

Type Twingo 1.2 16V radio cd airco Clio 1.6 16V 5d airco ecc leer lmv Clio 1.2 16V 3 drs airco radio cd lmv Clio 1.2 16V 5 drs airco ecc radio cd Clio 1.2 16V 5 drs airco radio cd lmv Clio 1.2 16V 3 drs Clio 1.4 16V 3 drs airco radio cd lmv Kangoo 1.6 16V airco radio cd schuifdeuren Grand Modus 1.2 Tce airco lmv Megane II Gr.Tr. 1.4 16V LPG Megane II Gr.Tr. 1.5 dCi diesel airco Megane II 1.4 16V radio cd Grand Scenic III 1.4 Tce nav parkeer v/a Scenic 2.0 16V Automaat radio cd pan dak Scenic 2.0 16V airco Laguna Estate 2.0 GT 205 PK nav 18â&#x20AC;? lmv Laguna 1.8 16V airco radio cd 7UDÂżF'FL'XEE&DEDLUFRQDY([EWZ TT 1.8 Turbo airco radio cd lmv 407 2.0 16V airco ecc nav leder lmv

Kleur blauw met. zwart met. zwart met. wit zwart met. blauw met. zilver met. rood met. rood met. zwart met. zwart met. rood grijs met. zwart met. grijs met. zwart met. zilver met. ]LOYHUPHW zilver met. zilver met.

Bouwjaar Verkoopprijs jul-11 7.250 mrt-06 8.000 mrt-08 6.750 jan-05 5.650 jan-06 6.750 aug-02 1.950 mei-03 3.250 mei-03 4.250 okt-08 8.950 nov-04 4.250 jan-06 4.500 jun-03 3.250 jul-11 18.250 sep-05 7.950 mrt-02 2.950 feb-10 18.950 jun-01 2.750 MXQ okt-98 4.950 nov-04 4.750

GOEDKOPE INRUILERS MET APK & DIVERSE BEDRIJFSWAGENS Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

Nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

Â&#x2021; Reparaties

Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

Â&#x2021; Inbouw LPG

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

Van Sundert dakbedekking b.v. KOMO en vca** Gespecialiseerd in kunststof dakbedekking en isolatie. Epdm resitrix, elastofol, pvc.

Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie MKZ gecertificeerd

Voor een nieuwe gebitsprothese, implantaatprothese en aanpassingen. Vergoeding door alle verzekeringen. Behandeling volgens telefonische afspraak. Ook voor patiĂŤnten met eigen tanden en kiezen is de praktijk geopend. Eigen tandarts aanwezig. Venneveld 20 (Majoppeveld-Noord) 4705 RR Roosendaal

0165 527490 voor reparatie in het weekend: 06 54324222

Open van ma. t/m do. van 7.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 7.00 tot 13.00 uur.

Voor nieuwbouw en renovatie. Dahliastraat 23. 4711 ES St. Willebrord Tel. 0165 38 9196 Fax. 0165 38 9207

NIEUWE FRIESLANDERS FRIETAARDAPPELS

Gratis geschrapt. Gratis zakje uien. Maandag en woensdag gehele dag gesloten. Bij: Fam. Wijnen, Eerste Molenweg 8, Hoeven, 0165-502423

Een overkapping met uitstraling en karakter vanaf 699,-euro Bel voor een afspraak in onze showroom of kijk op onze Website www.overkappingvanhout.nl

FIAT PANDA 1000 1994 FIAT PANDA 2004 FIAT PUNTO 1.2 2000 HYUNDAI GETZ 1.5 DSL 2005 MERCEDES 190 2.5 DSL AUT. 1986 MERCEDES 250 TD STATION 1988 MERCEDES SLK 230 1999 OPEL ASTRA 5DRS 1999 OPEL CORSA 1.4 GSI 2000 PEUGEOT 206 1.1 2001 RENAULT CLIO 1.2 1997 RENAULT MEGANE 1.6 2003 RENAULT SCENIC 1998 SAAB 900 TURBO 1990 SEAT CORDOBA VARIO 1.6 1999 SSANG-YONG REXTON 2.7D 2007 VOLVO V70 2.5 2005

108.000 180.000 217.000 137.000 147.000 300.000 103.000 206.000 220.000 180.000 210.000 195.000 176.000 230.000 200.000 200.000 187.000

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

999,2.950,1.899,3.599,1.750,1.000,8.750,1.999,1.999,1.999,799,3.250,1.099,2.450,1.195,12.950,10.500,-

www.autobedrijfvandenbroek.nl

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

Argon 24B in Oud-Gastel. Tel. 06-30106383

$WRRPZHJÂ&#x2021;5RRVHQGDDOÂ&#x2021;

WESPEN

Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11)

BESTRIJDING

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak!

Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

kijk op

www.josstruijs.nl kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

06-54398577 Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

Het juiste adres voor onderhoud en APK van alle merken

Vers geschrapte KRIELTJES

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Bel 076-5035436

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Voor het mooiste gazon.

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN36 SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU gemengd rood JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU DFFX¡V wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â&#x201A;Ź 0,65 p/kg â&#x201A;Ź 1,05 p/kg â&#x201A;Ź 0,50 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 4,00 p/kg â&#x201A;Ź 3,50 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,75 p/kg â&#x201A;Ź 0,75 p/kg â&#x201A;Ź 0,90 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,30 p/kg ½ SNJ ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,13 p/kg ½

â&#x201A;Ź 0,85  â&#x201A;Ź 3,00 

  per kg SHUVWXN

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXUÂ&#x2021;YULMGDJXXUÂ&#x2021;]DWHUGDJXXU


Nazomeren op de Brabantse Wal Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal, één van de drie Landschappen van Allure in Noord-Brabant. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn.

Waterrecreatie

Culinair

Evenementen

De maand september leent zich nog prima om te vertoeven op en aan het water. De waterrijke gemeente Steenbergen biedt volop mogelijkheden. De tijd heeft stil gestaan bij het idyllisch sluizencomplexje Benedensas en met de komst van restaurant Beneden Sas kunt u hier heerlijk eten & drinken op een historische locatie. Wie graag actief is, kan naar hartelust ‘outdoren’ op het water: survivalen, kanoën, met een fluisterboot op stap en overnachten in de vrije natuur.

Op culinaire wereldreis op de Brabantse Wal? U kunt hier genieten van exotische gerechten uit alle uithoeken van onze planeet. Van Grieks tot Italiaans, van Mexicaans tot Afghaans, van Marokkaans tot Turks. Uiteraard is er ook volop aandacht voor de producten van eigen bodem. Veel restaurants serveren gerechten met als basis de oogst van Brabantse Wal grond. En wilt u zelf een maaltijd bereiden met deze ‘eerlijke’ producten dan kunt u met de Boeren Boodschappen Route bij de boer aan huis zelf de ingrediënten kopen. Eet smakelijk!

Er is altijd wat te doen op de Brabantse Wal!

Wilt u kans maken op een overnachting op een ecovlot van Jachthaven de Schapenput? Vind dan de Facebookpagina van VVV Brabantse Wal leuk en wellicht ontwaakt u binnenkort op deze unieke locatie.

Getipt voor september Rock over Halsteren Stoffenmarkt Woensdrechtse Boerendag Theaterfestival As it is in Heaven World Ports Classic, wielerwedstrijd Koopzondag Wandelvierdaagse Zomerstadswandelingen o.l.v. gids Kermis Braderie Jaarmarkt Bezichtiging Museum Den Aanwas Gezinsfietstocht Samenloop voor Hoop Natuurwandelingen o.l.v. gids

Rembrandt Expositie

Halsteren Bergen op Zoom Woensdrecht Bergen op Zoom Hoogerheide Bergen op Zoom Halsteren Bergen op Zoom Dinteloord & Nieuw Vossemeer Halsteren Kruisland Ossendrecht Woensdrecht Bergen op Zoom De Heen, Bergen op Zoom, Halsteren & Hoogerheide Bergen op Zoom

Kijk voor data & info op www.vvvbrabantsewal.nl

Foto: Melted Minds

Monumenten De monumenten op de Brabantse Wal komen tot leven tijdens Kunsten in de Monumenten (Open Monumentendagen). Op 14 & 15 september kunt u niet alleen gratis een kijkje nemen in een groot aantal monumenten, u kunt er ook van alles beleven! Muziek, theater, beeldende kunst, film, presentaties: de meest uiteenlopende kunstvormen brengen het prachtige erfgoed tot leven. Dit weekend zijn er exclusieve openstellingen van de villa op Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide en van De Grebbe, het middeleeuwse riool van Bergen op Zoom. Op www.kunstenindemonumenten.nl vindt u alle info.

De Markies en Markiezin verwelkomen u!

Foto: Mart van Aalst

Met het BoZ Arrangement maakt u kennis met het historische centrum van de stad, met Het Markiezenhof, de parel van Bergen op Zoom, en geniet u van een lunch in het museumcafé.

Voor de routes én meer informatie kunt u terecht bij:

U heeft tevens toegang tot twee bijzondere exposities: Rembrandt in zwart-wit (t/m 10 november) en het 18e Nederlandse Cartoonfestival (t/m 27 oktober).

VVV Brabantse Wal Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom 0164 277 482

Het BoZ Arrangement is verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal voor Û11,- incl. een goodybag met gadgets en veel informatie. Geldig t/m 31 december 2013

www.vvvbrabantsewal.nl Foto: Nick Franken

VVV agentschap Woensdrecht Locatie Familyland, Groene Papegaai 19, Hoogerheide VVV agentschap Steenbergen Locatie Primera de Gilles, Kaaistraat 49, Steenbergen

WWW.VVVBRABANTSEWAL.NL Volg VVV Brabantse Wal ook via:


UITGAAN

OP ZOEK NAAR EEN LEUKE LOCATIE VOOR UW FAMILIE-UITJE? Recreatieparadijs

brasserie Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 E brasserie@wapenvannassau.nl W www.wapenvannassau.nl

Brasserie Wapen van Nassau voor heerlijk relaxed tafelen met vrienden, collega’s of familie. Wij zorgen voor een heerlijk avondje uit !!!

Keuze menu maand september * Gebakken mosselen of Koude pasta salade met salami of Ham met meloen ** Soepje naar keuze *** Varkensmedaillons met spek en champignonroomsaus of Tilapia op oosterse wijze of Hachee pannetje **** Ananas carpaccio met vanille ijs aardbeiensaus en een toefje slagroom of .RI¿HRI7KHH met likeur €.2.00 extra

High Tea Lekker theeleuten en bijkletsen met elkaar en heerlijk genieten van diverse lekkernijen. High Tea Do en zo v.a. 13.00 tot 16.30 uur Reserveren noodzakelijk € 21.50 p.p Bourgondisch tafelen (wo t/m vr) Gezellig en sfeervol uw eigen vlees of vis bereiden aan tafel. Dit ĂůůĞƐŽƉĞĞŶnjĞĞƌŐĞnjŽŶĚĞŵĂŶŝĞƌnjŽŶĚĞƌǀĞƩĞŶŽĨ ŽůŝĞ͘/ŶĐůƵƐŝĞĨƐŽĞƉďƵīĞƚĞŶŶĂŐĞƌĞĐŚƚŶĂĂƌŬĞƵnjĞ woensdag/donderdag weekaanbieding: € 22.95 p.p (n.v.t. op feestdagen) € 27.95 p.p Grillarrangement (vr-za-zon) hŚĞĞŌŽŶďĞƉĞƌŬƚĚĞŬĞƵƐƵŝƚĞĞŶĐŽŵďŝŶĂƟĞǀĂŶ gerechten met vlees, vis en groenten. U begint met een ŚĞĞƌůŝũŬůƵdžĞƐŽĞƉďƵīĞƚ͕ǁĂĂƌŶĂŽŶnjĞŬŽŬƐƵǀĞƌǁĞŶͲ nen met heerlijke hoofdgerechten. U eindigt met een nagerecht om uw vingers bij af te likken.

€ 26.95

AANBIEDING Woensdag en Donderdag Volg ons nu ook op facebook www.facebook.com/wapenvannassau

KIJK OP www.de-belhamel.nl of bel 0168-481341

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

UW EIGEN

KRANT ADVIES GRAFISCH ONTWERP KRANTEN OP MAAT

KADOTIP: DINERBON

ZUNDERT TEL 076 599 8111

(te besteden in eetcafé en brasserie)

UWKRANT@VORSSELMANS.NL

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Resto Buffalo “GRATIS BOWLEN” vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

(Lage Zwaluwe)

biedt diverse mogelijkheden voor jong en oud!

Wij zijn geopend van woensdag t/m zondag

€ 22.95

Kinderverjaardag is Bowlingparty

DE BELHAMEL

GRATIS BOWLEN * min. 4 volwassenen

bistro “Le Mouton” Heerlijke vis, vlees en grill specialiteiten

Bekijk onze vernieuwde website www.bistrolemouton.nl

Tegen inlevering van deze advertentie

€ 8,- p.p.

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

Openingstijden Alle dagen tot 21.30 uur Dinsdag en woensdag gesloten m.u.v. groepen vanaf 10 personen Volg ons nu ook op facebook Kerkplein 5, Nispen Tel: 0165-365084 - www.bistrolemouton.nl

SEPTEMBER 6 T/M KERMIS 2 ROOSENDAAL 12

6 T/M 12 SEPTEMBER, CENTRUM, ROOSENDAAL

14 KERMIS 17 WOUW

Kijk voor meer informatie en het volledige overzicht van evenementen op www.vvvroosendaal.nl

29

SEPTEMBER

KOOPZONDAG

CENTRUM - ROOSENDAALS TREFFEN GOSTORES EN ROSADA CENTRUM & GOSTORES LAATSTE ZONDAG VAN DE MAAND KOOPZONDAG ROSADA IEDERE ZONDAG KOOPZONDAG

T/M

14 T/M 17 SEPTEMBER, WOUW www.beleeftinroosendaal.nl


SPORT

VV Rood-Wit Uitslagen senioren Donderdag 29 augustus Rood-Wit 2-Unitas ’30 2 4-1 Zaterdag 31 augustus Rood-Wit 2 za-Internos 4 1-1 Rood-Wit 1-Veere 1 5-0 Zondag 1 september RCS 2-Rood-Wit 2 4-5 DEVO 3-Rood-Wit 4 6-1 Rood-Wit 5-DOSKO 7 2-6 Uitslagen jeugd Woensdag 28 augustus Rood-Wit D1-VVR D1 3-0 Zaterdag 31 augustus Rood-Wit A1-Cluzona A1 5-1 Sc Welberg B1-Rood-Wit B1 3-3 Cluzona C1-Rood-Wit C1 3-1 Rood-Wit C2-Hoeven C3 19-0 Rood-Wit D2-HZ75 D1 5-1 Rood-Wit D3-De Fendert D2 0-4 Meto E1-Rood-Wit E1 0-10 Rood-Wit E2-Noordhoek E1 14-0 Rood-Wit E3-Unitas 30 E9 2-14 RSV F1-Rood-Wit F1 4-3 Rood-Wit F2-Nw Borgvliet F1 5-4 Unitas 30 F9-Rood-Wit F3 0-10 Rood-Wit K1-Rood-Wit MP1 4-4

VV Schijf Rood-Wit 5-Internos 5 av.10.00u (B) Hoeven 6-Rood-Wit 6 vt.9.00u (B)

Wij wensen Daan heel veel plezier met de selectie van het 1e elftal.

Programma jeugd Zaterdag 7 september St Duiveland A1-Rood-Wit A1 vt.9.45u (B) Rood-Wit B1-Seolto B2 av.12.30u (B) Rood-Wit C1-Sc Kruisland C1 av.12.30u (B) Dosko C3-Rood-Wit C2 vt.11.30u (B) Rood-Wit D1-DSE D1 av.10.30u (B) Virtus D2-Rood-Wit D2 vt.10.00u (B) Zwaluwe D2g-Rood-Wit D3 vt.9.15u (B) Rood-Wit E1-Vosmeer E1 av.11.00u Fc Moerstraten E1g-Rood-Wit E2 vt.8.30u (B) Alliance E6-Rood-Wit E3 vt.8.00u (B) Rood-Wit F1-De Fendert F2 av.9.45u (B) Rood-Wit F3-Kogelvangers F2 av.9.45u (B) Rood-Wit K1-Be-Ready K1 av.11.00u (V) Rood-Wit Mp1-BSC Mp1 av.10.00u (V)

Succes jeugd bij gemeentelijk toernooi Onze jeugdafdeling heeft afgelopen woensdag en donderdag, bij het gemeentelijk toernooi te Sprundel, in elke poule de 1e prijs in de wacht weten te slepen. Een prestatie van formaat! Wij feliciteren al onze teams met deze prestatie.

Pupil van de week Pupil van de week bij de wedstrijd RoodWit 1-Hontenisse 1 is Daan van Osch. Daan is de zoon van Richard en Denia van Osch en speelt in de E1 van Rood-Wit. Zijn favoriete positie is spits en Daan hoopt op een transfer naar Ajax of FC Barcelona als hij wat ouder is. De mooiste wedstrijd vindt hij de kampioenswedstrijd van Ajax tegen VVV. Deze wedstrijd heeft hij live bijgewoond met zijn vader. Daan geeft zelf aan dat hij dit een hele leuke ervaring vond in de Arena bij Ajax. De beste voetballer volgens Daan is Messi. Buiten voetballen is gamen zijn favoriete hobby.

Programma senioren Zaterdag 7 september Rood-Wit 2 za-WHS 3 av.14.30u (B) Zondag 8 september Rood-Wit 1-Hontenisse 1 av.14.30u (C) Rood-Wit 2-BVV ’63 2 av.12.00u (C) Rood-Wit 3-Roosendaal 5 av.11.00u (B) FC Bergen 4-Rood-Wit 4 vt.10.30u (B)

VV RSV Programma jeugd Zaterdag 7 september RSV A1-Unitas’30 A2 av.14.30u RSV B1-Unitas’30 B3 av.13.00u RSV MB1-SCO/Tofs MB1 av.13.00u DSE C1-RSV C1G vt.11.15u SPS D1G-RSV D1G vt.8.15u RSV D2G-NSV D2 av.10.00u Halsteren E2-RSV E1 vt.8.00u RSV E2-Hoeven E3G av.11.00u SC Welberg F1-RSV F1 vt.8.00u Cluzona F6G-RSV F2 vt.8.30u Programma senioren Zondag 8 september Rimboe 1-RSV 1 av.14.30u RSV 3-Sprundel 2 av.10.30u RSV 4-Roosendaal 15 av.12.00u BSC 8-RSV 5 av.10.00u Madese Boys VR1-RSV VR1 av.10.00u Reünie RSV Dit jaar bestaat onze vereniging 80 jaar en dat willen we vieren. Ter gelegenheid van het 80-jarige bestaan willen wij met (oud-)

leden terugblikken op het roemrijke bestaan van onze vereniging. Een uitgelezen mogelijkheid om weer eens bij te praten met oude bekenden. Wilt u deelnemen aan deze reünie dan vragen wij uzelf (en evt. partner) voor 10 september op te geven via: reunie@vvrsv.nl of per post via onderstaand adres: vv RSV, Achterhoeksestraat 80, 4715 PW Rucphen. Momenteel proberen wij de huidige adressen van alle oud-leden te achterhalen. Helaas is ons adressenbestand verre van compleet. Mocht u daarom oud-leden kennen die nog niet op de hoogte zijn van deze reünie, dan horen we dat graag. Wij zorgen er dan voor dat zij alsnog een uitnodiging krijgen. Op de reünie willen we foto’s uit verschillende periodes presenteren. Mocht u in de mogelijkheid zijn om enkele bijzondere foto’s in te scannen dan zou dat erg leuk zijn! Stuur deze foto’s dan met een korte toelichting naar reunie@vvrsv.nl Wij hopen u op de reünie van vv RSV te mogen begroeten.

SV Sprundel Uitslagen zaterdag 31 augustus SV Sprundel 1 (zon)-FC Moerstraten 1 4-1 FC Bergen 3-SV Sprundel 2 5-4 DSE A1-SV Sprundel A1 0-3 SV Sprundel B1-MOC’17 B2 1-0 SC Gastel MC1-SV Sprundel MC1 5-1 SV Sprundel C1-RBC C2 6-1 SC Welberg C1-SV Sprundel C3 19-1 ODIO D1-SV Sprundel D1 6-2 SV Sprundel D2-Internos D6 3-9 Seolto E1-SV Sprundel E1 18-1 SV Sprundel E2-Internos E4 8-2 DHV E1-SV Sprundel E3 5-4 SV Sprundel E4-VVC’68 E3 6-10 MOC’17 F4-SV Sprundel F1 0-3 SV Sprundel F2-SC Gastel F3 2-4 Zondag 1 september SV Sprundel 2-Roosendaal 4 0-5 Unitas’30 3-SV Sprundel 3 1-0 Roosendaal 15-SV Sprundel 4 1-3 SV Sprundel 5-RSV 5 2-3 Programma zaterdag 7 september 14.30 SV Sprundel 2-Zwaluwe 4 11.30 Roosendaal MA1-SV Sprundel MA1 14.30 SV Sprundel A1-HSC’28 A1 13.15 Beek Vooruit B1-SV Sprundel B1

12.45 Internos B3-SV Sprundel B2 12.45 SV Sprundel MC1-JEKA MC1 12.15 SCO/TOFS C1-SV Sprundel C1 10.30 DSE C2-SV Sprundel C2 11.15 SV Sprundel C3-HZ’75 C1 11.15 SV Sprundel D1-Unitas’30 D3 09.00 DSE D3-SV Sprundel D2 10.00 SV Sprundel E1-Cluzona E1 09.45 BSC E3-SV Sprundel E2 10.00 SV Sprundel E3-Kogelvangers E3 09.30 Unitas’30 E7-SV Sprundel E4 08.45 SV Sprundel F1-DOSKO F1 10.15 DSE F4-SV Sprundel F2 Zondag 8 september 14.30 Wernhout 1-SV Sprundel 1 10.30 RSV 3-SV Sprundel 2 10.00 SV Sprundel 3-Hoeven 3 10.00 SC Gastel 7-SV Sprundel 4 09.45 Internos 11-SV Sprundel 5 Vacatures SV Sprundel selectie Voor komend seizoen zijn we op zoek naar een grensrechter voor Sprundel 1 en een leider voor Sprundel 2. Voor wie zich wilt aanmelden, graag contact opnemen met Willy Olsthoorn op tel. 06-51211778.

PAGINA 26

Jeugdspelers gezocht De jeugdafdeling is nog op zoek naar spelers om haar team aan te vullen. Heb je interesse en ben je tussen de 5 en 16 jaar, meldt je dan aan via info@rood-wit.nl of via onze website www.rood-wit.nl Speelsters gezocht meisjesvoetbal Meisjesvoetbal is thans de snelst groeiende sport binnen Nederland. De jeugdafdeling heeft dan ook het streven om op korte termijn te gaan starten met een meisjes team of meerderde teams. Heb je interesse meldt je dan aan via info@rood-wit.nl of via onze website www.rood-wit.nl. We vragen er wel aandacht dat het team pas wordt opgericht wanneer dit compleet is.

Scheidingscafé in Breda en Roosendaal Overweegt u om uit elkaar te gaan? Bent u betrokken bij een scheidingsproces? Of bent u al enige tijd gescheiden, maar zijn er zaken nog niet afgewikkeld? Bezoek dan het scheiSanne Odekerken so@ak-advocaten.nl d i n g s c a f é Sectie Familierecht in Breda of Roosendaal! Gedurende alle stadia van een scheiding moet u belangrijke beslissingen nemen en kunnen er bij u vele vragen rijzen. Zo moeten er bijvoorbeeld beslissingen worden genomen over de kinderen, de alimentatie, de procedure en de woning. Maar ook aan andere aspecten zoals de verzekeringen, testamenten, pensioenen, de onderneming van een of beide partners zal de nodige aandacht moeten worden besteed. Een goede beslissing kunt u alleen maken met behulp van de juiste informatie en waar nodig een gedegen advies. En om grip te houden op de situatie, is het belangrijk dat de vele vragen beantwoord worden. Het scheidingscafé biedt u de unieke mogelijkheid om vrijblijvend informatie in te winnen of vragen te stellen aan scheidingsdeskundigen. U vindt onder één dak alle deskundigen die in beeld kunnen komen bij een scheiding. Hierdoor kunt u op één avond alle benodigde informatie inwinnen. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Het scheidingscafé vindt plaats op dinsdagavond 10 september 2013, van 19.00 uur tot 21.00 uur in Oncle Jean te Breda en op donderdagavond 12 september 2013, van 19.00 uur tot 21.00 uur in Schouwburg De Kring te Roosendaal. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het scheidingscafé is een initiatief van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. Van dit kantoor zullen Sanne Odekerken en Anoeska van Ginderen aanwezig zijn, beiden gespecialiseerd echtscheidingsadvocaat en -mediators. De overige aanwezige deskundigen zijn Tomesen Makelaardij, H&L Accountants & Belastingadviseurs, De Partners Notariaat & Estate Planning, Veldsink-Schuijt Adviesgroep en KindercoachBreda.

Tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

076-502 20 80

Uitslagen senioren Dinsdag 27 augustus Schijf 1-DIA 1 1-5 Woensdag 28 augustus Bavel VR2-Schijf VR1 1-1 Programma jeugd Woensdag 4 september Internos B2-Schijf B1 vt.17.15 Schijf C1-MOC´17 C4 av.18.30 Schijf D1-DEVO D1 av.18.30 DVO´60 E1-Schijf E1 vt.17.45 Seolto F1-Schijf F1 vt.17.15 Zaterdag 7 september Schijf B1-Steenbergen B2 av.14.00 Rimboe MB1-Schijf MB1 vt.10.45 Steenbergen C2-Schijf C1 vt.11.15 Roosendaal D3-Schijf D1 vt.09.15 Schijf D2-Wernhout D2 av.12.00 Schijf E1-Internos E2 av.09.30 Hoeven E4-Schijf E2 vt.08.15 Schijf F1-DSE F2 av.10.45 Programma senioren Donderdag 5 september

Schijf 2-DSE 2 av.19.30 Zondag 8 september Schijf 1-RBC 1 av.14.30 Schijf 2-FC Bergen 3 av.12.30 RBC 2-Schijf 3 vt.10.45 Wernhout 4-Schijf 4 vt.09.00 Sprundel 6-Schijf 5 vt.09.00 Haarsteeg VR1-Schijf VR1 vt.09.45 Schijf VR2-Schijf VR3 av.10.00 Pupil van de Week Voor de wedstrijd Schijf 1 tegen RBC 1 van 8 september is Luna Romme gekozen tot Pupil van de Week. Luna is 9 jaar oud en speelt in het E2 team van VV Schijf. Je kunt Luna in actie zien als middenvelder. Haar favoriete voetbalclub is Barcelona. Haar favoriete spelers zijn Messi en Xavi. Luna haar hobby is voetballen. Zondag kun je Luna in actie zien als zij mee mag doen met de warming-up van de selectie. Zij mag met de scheidsrechter en de spelers daarna het veld op en de aftrap van de wedstrijd verrichten.

JuupClub speelt zv TZM in de kaart RUCPHEN - De tegenstander van zaterdag 31 augustus was zv TZM. De wedstrijd ging van start in een warme, broeierige Vijfsprong en er werd afwachtend gespeeld tegen deze ervaren ploeg met enkel snelle, behendige voorhoedespelers. De eerste helft werkte dit vrij goed want de JuupClub kwam op een 3-1 voorsprong. Echter TZM speelde beheerst en rustig

en verzilverde enkele goed uitgespeelde kansen. De ruststand liet dan ook een 4-4 stand op het bord zien. Na de rust liet de JuupClub het afwachtende varen en wilde aanvallender gaan spelen en speelde daarmee TZM in de kaart: met enkele snelle counters scoorde ze 4-5 en 4-6. De puf ging er wat uit bij de JuupClub en TZM speelde op zijn gemak de wedstrijd uit en de eindstand was 4-7 voor zv TZM. Een terechte winnaar in een sportieve duel.

DIOZ hard onderuit in Teteringen ZEGGE - Hoewel de mannen van Hans Heeren het nodige vertrouwen hadden getankt na verdiende overwinningen op Schijf en De Schutters, was iedereen er zich van bewust dat het deze zondag andere koek zou zijn. DIA had namelijk ook tweemaal, redelijk gemakkelijk, gewonnen van dezelfde tegenstanders en speelt al langer op een hoger niveau dan de mannen van ‘De Zeg’. Daarnaast speelde nog mee dat drie sterktehouders werden gemist: Ted Janssens (hamstringblessure), Simon van Hest (geschorst) en Randy Luijten (aan het genieten van de recente gezinsuitbreiding). Gelukkig waren de nodige spelers van de A-jeugd bereid om deze jongens te vervangen. Logischerwijs was het dan ook DIA dat vanaf het begin het spel maakte. Dat resulteerde in de eerste helft amper in echte kansen. Het moet een redelijk saai schouwspel zijn geweest van de kant, waarbij de centrale verdedigers van DIA elkaar de bal toeschoven, terwijl DIOZ, net zoals in de vorige wedstrijden, goed georganiseerd stond. Tot kort voor rust gebeurde er daarom ook niet veel. Toen kwam DIOZ er echter opeens haarscherp uit. Door een voorzet van rechts, een matig ingrijpende DIA-verdediger, kreeg Jeffrey Aarts de bal in zijn voeten met nog slechts een keeper tussen hem en de goal. Helaas was de inzet niet goed geplaatst en vloog de bal, via de keeper, over. Uit de afgeslagen corner die volgde, kreeg DIOZ een lesje effectiviteit, omdat DIA in de counter de 1-0 maakte. In de rust werd besloten om één op één te gaan spelen, om zo meer druk naar voren te zetten. Dat werd prompt binnen de minuut afgestraft, nadat DIA via een simpele kaats een van de spitsen vrij voor Tommy Cooper had gezet. Deze schoot onberispelijk de 2-0 binnen. In het vervolg liet DIOZ het steeds meer afweten, zodat de 3-0 (zwak optreden van het centrale verdedigingsduo) en 4-0 door

een irritant trucje van DIA. Men posteerde namelijk een man bij de eerste paal, die steeds obstructie moest plegen bij de meelopende DIOZ-verdediger met een DIA speler, die juist naar de eerste paal kwam. Bij een latere corner had de scheidsrechter zich beter gepositioneerd en floot toen wel af. Helaas was het kwaad toen al geschied. Tot slot werd het zelfs 5-0 door een laag en hard ingeschoten vrije trap. Kortom, DIA was deze zondag in ieder geval een paar maatjes te groot. Dat bleek met name in de tweede helft. Hopelijk kan DIOZ zich volgende week voor de competitie tegen FC Bergen revancheren. Al zal dat nog steeds met een incompleet team moeten gebeuren. Uitslagen jeugd Roosendaal A4-DIOZ A1 0-3 DIOZ Mc1-WHS MC1 6-1 Halsteren E5-DIOZ E1 0-9 DIOZ E2-Roosendaal E11 6-3 Halsteren F3-DIOZ F1 9-0 Uitslagen senioren DIA 1-DIOZ 1 5-0 DIOZ 2-RCS 3 3-4 Programma jeugd Zaterdag 7 september 14.00 DIOZ A1-Zwaluwe A2 B 09.30 DIOZ E1-MOC’17 E6 B 11.00 BSC E5-DIOZ E2 B 11.00 DIOZ F1-Unitas’30 F5 B 09.45 WDS’19 MC1-DIOZ MC1 B Programma senioren Zondag 8 september 14.30 FC Bergen 1-DIOZ 1 C 11.30 DIOZ 2-Corn Boys 2 B DIOZ C1 zoekt spelers DIOZ is op zoek naar enkele spelers om onze C1 aan te vullen (geb.jr. 1999 / 2000 en of 2001), Heb je belangstelling en of vragen neem dan a.u.b. contact op met Corne van Wesel 0165 548257.


AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S

Jac Ossenblok b.v.

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

St. Janstraat 147 - 4714 EE Sprundel - Tel: 0165-382830

Zaterdag 7 september va 13.00 gesloten! OCCASIONS BJ Autoâ&#x20AC;&#x2122;s boven de â&#x201A;Ź 4.500 worden geleverd met DĂ&#x20AC;EHXUW$3.HQ%RYDJJDUDQWLH Fiat 500 1.2 Lounge airco 2009 Fiat Panda 1.2 Celebration airco 2011 Fiat Punto 1.2 Classic airco lm velgen 2009 Hyundai i20 1.2 airco 2012 Mercedes Benz SL Klasse 500 SL 1992 Mercedes CLK 230 komp Autom. Cabrio airco 1998 Mini Cooper 1.6 Cooper Pepper airco 2009 Opel Combo 1.3 Cdti airco 2007 2SHO=DÂżUD&RVPR$XW$LUFR Skoda Octavia 1.6 Elgance airco lm velgen 2006 Suzuki Swift 1.3 Shogun airco 2007 Volkswagen Polo 1.2 airco 2011 Volkswagen Polo 1.2 TDI BI.M. Comf.line airco 2011 Volkswagen Caddy 1.9 Sdi 2003 Diverse inruilautoâ&#x20AC;&#x2122;s tot â&#x201A;Ź 1.500,-

VOOR ACTUELE PRIJZEN ZIE:

WWW.CAOOMEN.NL

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. â&#x20AC;&#x2122;98 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook â&#x20AC;&#x2122;s avonds.

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

HET ADRES VOOR BETAALBAAR AUTORIJDEN!

0RQ3ODLVLUÂ&#x2021;(WWHQ/HXUÂ&#x2021;7HO 0HUN

7\SH

2SWLHÂśV

%RXZMDDU NP

citroen citroen citroen daihatsu daihatsu ÂżDW ÂżDW ÂżDW IRUG hyundai kia lancia PLWVXELVKL nissan opel opel opel RSHO peugeot peugeot peugeot UHQDXOW renault renault VXEDUX suzuki YRONVZDJHQ volvo

c1 1.0 3drs c4 coupe 1.6 16v xsara picasso 1.8 cuore 1.0 5drs cuore 850 SDOLRZHHNHQG VHLFHQWR VHLFHQWR PRQGHR excel 1.3 picanto 1.0 ypsilon 1.2 3drs FROW&= note 1.4 corsa b 1.4 5drs corsa c 1.2 3drs corsa c 1.4 3drs ]DÂżUDYAUT 1007 1.4 206 2.0 16v gti 207 1.4 5drs PHJVFHQLF scĂŠnic 1.6 16v twingo 1.2 LPSUH]DZU[ alto 1.0 5drs JROIWVLGUV v70xc 2.5t

stuurbekrachtiging airco, elek. pakket airco, elek. pakket stuurbekrachtiging nieuwe APK HOHNUDPHQVWXXUEHNUDFKWLJLQJ YROMDDU$3. LQQLHXZVWDDW DLUFRHOHNSDNNHW stuurbekrachtiging stuurbekrachtiging airco, elek.pakket DLUFRHOHNSDNNHW airco, elek.pakket airco, elek.pakket airco, stuurbekrachtiging airco, stuurbekrachtiging DXWRPDDWDLUFR airco, elek.pakket airco, elek.pakket airco, elek.pakket DLUFRWUHNKDDN airco, elek.pakket airco, elek.pakket DLUFRHOHNSDNNHW airco, elek.pakket DXWRPGVJDLUFR airco, trekhaak

2006 2005 2002 2008 1994   2000 2006 2006 2007 2000 2006 2001 2005 2000 2007 2004 2006 2011 1998

3ULMV

151666 3990 186432 5490 176761 2490 12723 5290 126575 690     125721 1190 53322 4590 158945 4990  110259 6890 174899 1890 57498 5590 96785 3290  61189 5190 178641 2990 127661 6890  135169 4490 47279 4790  9035 7390  301626 2490

.LMNYRRUPHHULQIRRS :::9$.*$5$*((77(1/(851/ Verkoop, reparatie, onderhoud, APK, aircoservice, VWRULQJVGLDJQRVHHQDFFHVVRLUHVYRRUDOOHPHUNHQ

â&#x20AC;?Die ene druppel. Die doet er toe.â&#x20AC;? - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

Ook voor leaseautoâ&#x20AC;&#x2122;s en autoâ&#x20AC;&#x2122;s met fabrieksgarantie

gratis plaatsing

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

(>7!7( AM 5(S'N$A %!T N

Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044

CITROĂ&#x2039;N

CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN CITROEN

C1 1.0 Collection C1 1.0 First Edition C1 1.0-12V SÊduction C1 1.0-12V Selection Airco C3 1.2 VTi Collection C3 1.2 VTi Collection C3 1.2 VTi Collection NAVIG. C3 1.4 L. Business C3 1.4i Caractère Airco C3 1.4i DiffÊrence C3 1.4i Image C3 1.4i-16V Caractère Automaat C3 1.6 e-HDi Dynamique C3 1.6 e-HDi Dynamique C3 Picasso 1.4 VTi Aura Pan. dak C4 1.4-16V Caractère C4 1.6 VTi Ligne Bns NAVIG. C4 1.6 VTi Ligne Bns NAVIG. C4 1.6 VTi Tendance C4 Picasso 1.6 VTi Image 5p. C4 Picasso 1.8-16V Ambiance 5p. C5 2.0-16V Caractère C6 2.7 HdiF V6 Exclus. DS3 1.2 VTi So Chic DS3 1.2 VTi So Chic Navigatie DS3 1.4 Chic DS3 1.4 e-HDi Chic NAVIG. DS3 1.6 e-HDi So Chic Navigatie DS3 1.6 So Chic in Black 120PK Jumper 30 2.2 HDI L1H1 120 pk Jumpy 10 1.6 HDI L1 H1 Xsara Picasso 1.8i-16V Image Xsara Picasso 2.0i-16V Attraction Aut..

18 21166 60371 16441 47 8526 12296 42649 76067 141502 73648 46649 63211 39419 23900 71051 34484 25645 34570 51171 78886 65148 95786 9980 4 53379 21786 4 11629 45792 36903 97615 86567

2013 2012 2006 2011 2013 2013 2013 2011 2007 2005 2007 2007 2011 2011 2009 2005 2012 2012 2012 2010 2008 2006 2009 2012 2013 2010 2013 2013 2011 2012 2008 2005 2005

9665 8490 4690 7990 16600 14790 15490 12490 7190 4990 7190 8490 10490 11490 11990 6490 17490 17490 16490 15890 11890 8490 28990 15990 17990 13790 17890 18890 15490 14490 7990 6490 6990

H 300 2.5 CRDi Dyn.Dubb.cab.170pk 35898 i10 1.0 i-Drive Cool 7690 i10 1.1 Dynamic Cool 37397 i20 1.2 Motion Airco 5 deurs 22446 i20 1.2i i-Motion Airco 5 deurs 49164 i30 1.6 GDI i-Motion Nieuw Model 21500 i30 1.6i Dynamic 94977 i30 1.6i i-Motion 17795 i30 CW 1.6i Dynamic 127132 i40 1.6 GDI B. i-Motion 10528 ix20 1.4i i-Motion 56232 ix35 1.6i GDI Active 22445 ix35 2.0i Business Ed.Navig 38393 ix35 2.0i Business Ed.Navigatie 64034 Santa Fe 2.0i-16V Dyn. Motion 72386 Santa Fe 2.7i V6 4WD Freest. 102162 Tucson 2.0i Dynamic 75177 Tucson 2.0i Style Supreme LEERPAK. 107096

2010 2012 2008 2011 2011 2012 2008 2011 2008 2011 2010 2011 2011 2010 2005 2009 2007 2009

15490 8990 6490 10490 10290 18990 9190 13990 8990 21890 14990 21490 23890 20890 7990 16990 8990 11990

HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI hYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI HYUNDAI

Alle nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;s bij ons in de showroom van zowel CitroĂŤn als Hyundai. Op al onze gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie. Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

www.autobedrijfossenblok.nl

1/(85

ALLEEN VAN 2 T/M 7 SEPTEMBER

DE INRUILSENSATIE VAN EUROPA. U bent van harte welkom in onze showroom.

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652 *HPLGGHOGEUDQGVWRIYHUEUXLNHQ&2XLWVWRRWOLWHUNPNPVOLWHU&2JUNP =LHDFWLHHQYHUNRRSYRRUZDDUGHQRSZZZRSHOQO:LM]LJLQJHQYRRUEHKRXGHQ

www.vriensopel.nl


KERKELIJK

PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCPHEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoraal team: pastoor F. Verheije, teamleider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Pastoraal werker Gerard Damen. Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucphen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165-382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringende zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 06-29334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. Gewijzigde aanvangstijden weekendvieringen In verband met de harmonisatie van de aanvangstijden van de weekendvieringen in de kerken van onze regio Rucphen zijn de aanvangstijden met ingang van 7 september als volgt: Zaterdagavond: Sprundel 17.00u; Schijf 19.00u; Sint Willebrord 19.00u. Zondagmorgen: Rucphen 9.30u; Zegge 9.30u; Sint Willebrord 11.00u. De besturen van de vijf parochies in de Interparochiële Vereniging Regio Rucphen hebben in overleg met het pastoraal team dit besluit genomen met het oog op de toekomst; dit in verband met het naderende afnemende aantal pastorale beroepskrachten. Op deze wijze kan er in elke kerk - ook in de tijd die voor ons ligt - gevierd worden in elk weekend. Op deze wijze kan de vitaliteit van de geloofgemeenschap en van het kerkgebouw behouden blijven. Het besluit is nu genomen om straks niet ineens achter de feiten aan te moeten lopen. De aanpassing van de aanvangstijden van de weekendvieringen brengt nogal wat veranderingen met zich mee. Dat is wat we als christenen voor elkaar over mogen hebben en elkaar mogen gunnen in het voetspoor van Jezus om samen in onze kerken te kunnen blijven vieren. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Zondag 8 september 9.30u Drieëntwintigste zondag door het jaar en Ziekenzondag. Eucharistieviering. Celebrant pastoor F. Verheije met assistentie van pastor G. Damen en m.m.v. het St. Ceciliakoor. Intenties: Mevr. Melort-de Middelharnisse; o.o. Monsieurs-de Rooij; Cornelia Heestermans w.v. Franciscus v. Gils, v.w. verj.; Catharina v. Dijk e.v. Cornelis Suijkerbuijk; o.o. Piet Goorden en Cor Schepers v.w. huwelijksdag; Ria Braspenning e.v. Jan Bruijns; alle zieken v.d. parochie, namens Ziekenaktie. Zaterdag 14 september 14.00u: Eucharistieviering b.g.v. het 50-jarig huwelijksjubileum van Jo en Frans Commissaris-de Rooij. Nationale Ziekendag: Op zondag 8 september wordt Nationale Ziekendag gevierd, een dag voor iedereen, bedoeld om het contact tussen zieke en gezonde mensen te bevorderen. Thema: “zonder elkaar is iedereen alleen”. In onze kerk zal tijdens de Eucharistieviering van 9.30 uur dieper worden ingegaan op dit thema. Pastoor F. Verheije en Pastor G. Damen gaan in deze viering voor. Medewerk(st)ers van samenwerkende Ziekenaktie en Zonnebloem zijn bij de voorbereidingen betrokken. Het St. Ceciliakoor verzorgt de muzikale ondersteuning. De organisatie hoopt op een grote opkomst, om als parochie-gemeenschap stil te kunnen staan bij het belang van samen delen van elkaars wel en wee. Na de viering is er voor de hiervoor genodigden een samenkomst in de pastorie. Aanmelden Vormsel: In het schooljaar 2013/2014 wordt het vormsel in de kerken van de regio Rucphen toegediend op vrijdag 15 en zaterdag 16 november. Meisjes en jongens uit groep acht op de r.k. basisschool ontvangen via hun school een uitnodiging om deel te nemen aan het vormsel. Kinderen uit groep acht, die niet op deze scholen onderwijs volgen maar wel in de parochie woonachtig zijn, kunnen zich vóór uiterlijk 16 september aanmelden bij het secretariaat van de parochie waarin zij woonachtig zijn. Overleden: Net van Dijk weduwe van Jan

Dircken, overleden op dinsdag 27 augustus in de leeftijd van 85 jaar, wonende Goedevaart 18 te Rucphen. Zaterdag jl. namen we afscheid van haar in een waardige uitvaartviering, waarna bijbegraving op de algemene begraafplaats alhier. Jos van Dijk weduwnaar van Nel Bogers, overleden op dinsdag 27 augustus in de leeftijd van 85 jaar, wonende in Zorgcentrum De Kerkakkers, Burg. Voetenstraat 101 te Rucphen. Zaterdag jl. namen we afscheid van hem in een waardige uitvaartviering, waarna crematie in crematorium Zegestede te Roosendaal. Ziekenbezoek: Indien men opgenomen wordt in het ziekenhuis en er prijs op stelt bezoek te ontvangen, neem dan contact op met mevr. A. van Rooij, tel. 342331 of met mevr. A. Hoendervangers tel. 348090. Secretariaat: Het parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandagavond van 19.30 tot 21.00u en op donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30u, tel. 341246. www.parochierucphen.nl; parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandagavond 18.00u inleveren. PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 17, 4714 BW Sprundel, 0165382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.30-11.30u (dringende gevallen regiotelefoon 06-29334907); parhjdedoper@hetnet.nl; www.kerksprundel. nl Diensten Week 37: 7 t/m 13 september. Drieëntwintigste zondag door het jaar. Wie leerling van Jezus wordt, krijgt een grote verantwoordelijkheid. Maar ook veel liefde, om dit te dragen en uit te dragen. Zaterdag 7 september 17.00u Eucharistieviering. Voorganger: Past.N. Schnell. Zang: Gemengd Kerkkoor. Overl. ouders v. Nijnatten-Goorden v.w. jgt. moeder; overl. ouders v.d. Broek-Antonissen v.w. beider jgt.; overl. ouders v.d. Maagdenberg-U-A-Sai v.w. jgt. moeder; overl. ouders Lazeroms-Boomaerts v.w. huwelijksdag; Adriana v. KoulilAntonissen v.w. geb.dag; Mien v.d. Broek v.w. geb.dag; Nurris v.d. Sande v.w. huwelijksdag; jgt. Bertus de Hoon; overl. familie Herijgensv.d. Broek; Adriana Lazeroms-Bastiaansen v.w. geb.dag; Jos Nouws; Fons Dankaart en overl. familie. Vormen: Voor kinderen, die niet op Vinkenbos onderwijs volgen maar toch gevormd willen worden op 15 november. Kunnen deze kinderen of hun ouders/verzorgers zich aanmelden bij het secretariaat van de parochie. De eerste ouderavond is op donderdag 5 september om 19.30 uur in basisschool Vinkenbos, daar worden de vormelingen samen met de ouders verwacht. Bewuste tijd: We leven in een al te bewuste tijd. We weten zoveel, maar voelen zo weinig. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Zaterdag 7 september 19.00u 23e zondag door het jaar. Nationale Ziekendag - Maria Geboorte. Eucharistieviering. Voorganger(s): Rector Schnell m.m.v. het Gemengd Koor. Jgt. Rini Goorden zoon van Frans Goorden en Leonie v.d. Bergh; jgt. en verj. Jan Struijs e.v. Nelly Goossens. Woensdag 11 september 10.00u Viering in het steunpunt St. Antoniushof. Voorganger: Pastor Verkade Kosters/acolieten/misdienaars: Zaterdag 19.00u Ria Konings. Woensdag 10.00u Rien v. Ruiten. Lectoren: Zaterdag 19.00u José Martens. Aanmelden Vormsel: In het schooljaar 2013/2014 wordt het vormsel in de kerken van de regio Rucphen toegediend op vrijdag 15 en zaterdag 16 november. Meisjes en jongens uit groep acht op de r.k. basisschool ontvangen via hun school een uitnodiging om deel te nemen aan het vormsel. Kinderen uit groep acht, die niet op deze scholen onderwijs volgen maar wel in de parochie woonachtig zijn, kunnen zich vóór uiterlijk 16 september aanmelden bij het secretariaat van de parochie waarin zij woonachtig zijn.

Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat is geopend op maandag- dinsdag- en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30u. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30u. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Voor het brengen van kleding voor Polen gelieve ook met de openingstijden rekening te houden. Het pastoresteam is bereikbaar via: 0165342069 of 06-29334907. PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www. mariaboodschap-zegge.nl Zondag 8 september 9.30u 23e Zondag van het jaar. Eucharistieviering. Voorganger: Rector Schnell. Koor: Gemengd Zangkoor. Misintenties: overl. ouders Koevoets- Kriesels en overl. kinderen; Rina Beks e.v. Jan v. Overveld. Ook gedenken wij in onze gebeden: Tonnie Verhoeven-de Bruin w.v. Jan Verhoeven; Mien Vergouwen-Graste w.v. Kees Vergouwen. Caritas collecte. 18.45u: Feest Marisgeboorte. Rozenkransgebed in de kapel. Dinsdag 10 september 19.00u In de kapel. Eucharistieviering. Voorganger: Rector Schnell. Ook gedenken wij in onze gebeden: Tonnie Verhoeven-de Bruin w.v. Jan Verhoeven; Mien Vergouwen-Graste w.v. Kees Vergouwen. Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165-534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Misintenties in een gesloten enveloppe in de brievenbus van de pastorie inleveren. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord.nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord.nl Donderdag 4 september 9.00u Eucharistieviering bij de Mariakapel. Celebrant: rector Norbert Schnell. Gebedsintenties: de overleden pastores van onze vijf parochies. Zaterdag 7 september 19.00u Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Frans Verheije geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Koor: Willibrorduskoor. Lector: Ria Jochems. Gebedsintenties: Trien v. Peer en Nil Heeren wegens verj.; Cornelis Konings en Antonetta de Rooy wegens jgt.; Maria Kas en Christiaan v.d. Smissen; Jacoba Snelders en Petrus Verlaar wegens jgt.; Riet Roks en Piet Kas wegens verj.; Jan Heeren e.v. Rietje Vissenberg wegens verj.; Manfred Kools, zoon van Adrie en Lucia Kools wegens jgt.; André v. Zundert e.v. Mieke Wijnings wegens verj.; Cornelis Roks en Johanna de Bruijn en kinderen wegens verj.; Johannes Uitdehaag e.v. Anna Roks wegens jgt.; Martien Kools e.v. Mieke Valentijn wegens jgt. en verj.; RobinCelina-Robin de Bont en hun moeder Helma de Bont-Koevoets wegens verj. Zondag 8 september 11.00u Eucharistieviering. Drieëntwintigste Zondag door het jaar (C). Celebrant: Pastoor Frans Verheije. Koor: Willibrorduskoor. Lector: Johan Reniers. Gebedsintenties: Nellie v. Bavel en Harrie Lazeroms wegens verj. en wederzijdse ouders van Bavel-Lazeroms; Johannes Marijnissen e.v. Petronella Heijnen wegens verj. Dopen: Zondag 8 september worden Milan v.d. Donk, Arlon de Rooy en Aimy v.d. Luijtgaarden gedoopt. We verwelkomen hen in onze geloofsgemeenschap. Huwelijk: Vrijdag 13 september om 14.00 uur wordt het huwelijk van Ferry de Jong en Monique Schouw kerkelijk ingezegend. De celebrant is diaken Jan Foesenek. Overleden: Op vrijdag 30 augustus is op 73 jarige leeftijd Bert Wijnings overleden. Op woensdag 4 september om 18.30 uur is de avondwake. Moge Bert rusten in Gods eeuwige vrede. PAGINA 28

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

KOSTELOOS INLOOPSPREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur www.advocaatvanderborst.nl

Drieëntwintigste Zondag door het Jaar (C): Als eerste lezing lezen we uit het boek Wijsheid (Wijsh. 9, 13-18b) en als evangelielezing lezen we uit het evangelie van Lucas (Lc. 14, 25-33). In de eerste lezing horen hoe moeilijk het is om te ontdekken wat de Heer wil. Vaak begrijpen wij amper de dingen van onze wereld. De heilige Geest zal ons behulpzaam zijn om ons wijsheid te geven. De evangelielezing verhaalt over hoe moeilijk het voor ons is om ons te onthechten van onze bezittingen en gewoontes. Jezus zegt ons hierover, dat het ook niet gemakkelijk zal zijn. Maar wie de stap niet kan zetten, zal toch ervaren dat het bestaan zelf ons gaandeweg van alles berooft. En ondanks alles wat we verliezen aan vitaliteit of ouderdom en ook het verlies van dierbaren, het leven kunnen oppakken en mooie dingen kunnen beleven. Aanmelding Vormsel: In het schooljaar 2013/2014 wordt het vormsel in onze kerk toegediend op zaterdag 16 november om 13.30 uur. Meisjes en jongens uit groep acht op de r.k. basisschool ontvangen via hun school een uitnodiging om deel te nemen aan het vormsel. Kinderen uit groep acht, die niet op deze scholen onderwijs volgen maar wel in de parochie woonachtig zijn, kunnen zich (via hun ouders/verzorgers) vóór uiterlijk 16 september aanmelden bij het secretariaat van onze parochie. Aanvangstijd zondagviering 11.00u: Met ingang van zondag 8 september begint - vanwege de harmonisatie van de aanvangstijden van de weekendvieringen in de regio Rucphen - de viering op de zondagmorgen om 11.00 uur. De aanvangstijd van de viering op zaterdagavond blijft ongewijzigd om 19.00 uur. Viering op donderdagmorgen: Met ingang van donderdag 5 september starten de vieringen weer op de donderdagmorgen om 9.00 uur. Aanstaande donderdag is de celebrant in de eucharistieviering rector Norbert Schnell. Nieuwbouw parochiecentrum annex mortuarium gestart: Op donderdag 22 augustus is de bouw van ons nieuwe parochiecentrum annex mortuarium gestart. Uit de opbrengst van de verkoop van de pastorie aan de Dorpsstraat wordt deze nieuwbouw bekostigd. Via onze website www.parochiesintwillebrord.nl wordt u regelmatig geïnformeerd over de vorderingen van de nieuwbouw. Website: Kijk ook eens op onze website voor nog meer actueel nieuws: www.parochiesintwillebrord.nl. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals uitvaart en het parochiële kerkhof. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 076-5797608. Eredienst: Zondag 8 september is mevr. Ds. J.H. Veldhuizen uit Zundert onze voorganger, aanvang 10.00 uur. In deze dienst nemen wij afscheid van Ds. Tineke Veldhuizen omdat zij

met emeritaat gaat. Dhr. Guis is de organist. Dhr. Bruinzeel is gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor de Diaconie. Na afloop van deze feestelijke dienst is de gelegenheid om van Ds. Tineke Veldhuizen afscheid te nemen in een informeel samenzijn. Agenda: De Cantorij heeft donderdag 29 augustus haar repetitieavond om 20.00 uur. www.pk-zundert.nl PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 8 september zal voorgaan mevrouw Anne-Mieke van Oost. Er is kindernevendienst voor gr. 1-5 van de basisschool in één groep. Voor gr. 6-8 is er BasiX. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijer-v.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 0647597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/06-34906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch.nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 8 september begint de kerkdienst in Oud Gastel om 9.00u en in Oudenbosch om 10.30u. Deze Startzondag staat onder leiding van ds. Ch. Inkelaar-de Mos. Deze week: Dinsdagmiddag van 14.0016.00u is er in de Pastorije de Soos voor senioren. Elke dinsdag- en zaterdagmiddag van 14.00-16.00u is de kerk open. Loopt u gerust eens binnen voor een bezoekje of een praatje. Iedere woensdag is er een gebedskring in de Pastorie van 19.00-20.00u. Het kerkkoor is weer begonnen met de repetities op woensdagavond van 20.00-22.00u. Vanaf donderdagochtend 6 september van 9.30u kunt u weer gewoon binnenlopen voor een kopje koffie/thee en u treft er altijd een luisterend oor. Vrijdag 13 september om 9.00u komt er een klas van de Bernardusschool op bezoek in het kader van monumentendag. Zaterdag 14 september begint om 19.30u een concert n.a.v. 400 jr protestantisme in Oudenbosch. (zie verdere aankondiging in het mededelingenbord aan de poort van de kerk of in de krant). Tot slot: Hij of zij die weet dat genoeg genoeg is, zal altijd genoeg hebben.(Lao-Tzu 6e eeuw v.C)


CURSUS & OPLEIDING

Sulisya VAARBEWIJSCURSUS

Praktijk voor Spirituele Therapie, bewustwording, groei en ontspanning.

Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

Â&#x2021;6SLULWXHOH7KHUDSLH Spirituele Therapie Â&#x2021;7RXFKRI0DWUL[ Â&#x2021;5HLNLEHKDQGHOLQJ Reikibehandeling Â&#x2021;0DVVDJH Massage Â&#x2021;0HGLWDWLHFXUVXV over je â&#x20AC;&#x2DC;Meesterschap Meditatiecursussen Energieâ&#x20AC;&#x2122; Cursus â&#x20AC;&#x2DC;Meesterschap over je Â&#x2021;&XUVXVµ:DDUEHQLNZDDUJDLN"¶ energieâ&#x20AC;&#x2122; Â&#x2021;1,(8:&XUVXVµ8LWGDJLQJHQRSMHSDG¶

START HALF SEPTEMBER Spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

WWW.YACHTCONSULT.COM.

CONVERSATIECURSUSSEN VOOR SENIOREN Engels - Frans - Duits - Spaans Beginners en gevorderden. Aanvang cursus: begin oktober

De cursussen cursussenstarten Meditatie voor De vanaf 17 beginners, september â&#x20AC;&#x2DC;Je kwaliteiten levenâ&#x20AC;&#x2122; en â&#x20AC;&#x2DC;Meesterschap over je 2013. energieâ&#x20AC;&#x2122; starten vanaf 12 september 2012. Sulisya â&#x20AC;&#x201C; Andrea Verhage Sulisya - Andrea Verhage Beukenlaan 27,4774 4744CG CGBosschenhoofd Bosschenhoofd Beukenlaan 27, Telefoon 06 47671596 Telefoon 06 47671596 info@sulisya.nl www.sulisya.nl info@sulisya.nl www.sulisya.nl

Inlichtingen: C.W. Goossens Muiderkring 4, Etten-Leur Telefoon: 076-5020043

DANSCENTRUM GOETJAER DANSCENTRUM GOETJAER DANSCENTRUM GOETJAER Lange Brugstraat 63a sEtten-Leur VAN"ERGENPLEINs%TTEN ,EUR VAN"ERGENPLEINs%TTEN ,EUR tel. 076-5034836 TEL tel.: 076 - 5034836 www.goetjaer.nl WWWGOETJAERNL www.goetjaer.nl

K op om +OMOP Kom op dansles!

dansles! '/%$%.'%:%,,)' GOED EN GEZELLIG:

+WALITEIT SERVICEENGEZELLIGHEIDSTAAN Kwaliteit, service en gezelligheid staan OPDEEPLAATSINEENDANSSCHOOLOP op de 1e plaats in een dansschool op ALLES ONDER EEN DAK: EEN! LOCATIEMETZALEN een A-locatie met 2 zalen. )NGERICHTOPEENBIJZONDERSFEERVOLLE Begin 2006 verhuizen wij naar het van BergenIngericht op een bijzonder sfeervolle plein te Etten-Leur. We komen op een A-locaWIJZEWAARIEDEREENZICHTHUISZAL wijze waar iedereen zich thuis zal brastie waarin naast de dansschool ook een VOELEN%RWORDTDAGENPERWEEK voelen. Ergeopend. wordt 7Dansschool: dagen per7 week serie wordt dagen per DANSLESVERZORGDAANAPARTEGROEPEN week dansles. Aparteaan groepen voor kinderen, dansles verzorgd aparte groepen VOORVOLWASSENEN JEUGDENKINDEREN jeugd en volwassenen. Brasserie: Begin 2006

is onlangs uitgebreid met een

voor volwassenen, jeugd en kinderen.

wordt een sfeervolle brasserie geopend. Ook voor uw bruiloft, partij en kinderfeestjes

nieuwe professionele drumafdeling voor zowel beginners als (ver)gevorderden. Voor meer informatie: www.cbmuziekschool.nl Of Ruben van Boven tel : 0622411088

d

.)%57%#523)34%. "IJNADAGELIJKSZIJNERNIEUWE LESROOSTER BEGINNERS NIEUWE CURSISTEN:

,QIRUPDWLHDYRQG%HURHSVRSOHLGLQJWRW =ZHPRQGHUZLM]HU HV RSVHSWHPEHU 5RRVHQGDDO - +HW ZHU NHQ LQ HHQ ]ZHPEDG LVYHHO]LMGLJHQDIZLV VHOHQG 9RRU GHJH QHQ GLH JHw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

0HW GH]H RSOHLGLQJHQ NXQ MH GDDURP VQHO DDQ GH VODJ LQ KHW ]ZHPEDG 'H RSOHLGLQJHQ ]LMQ SDUW WLPH GXV JRHG WH FRPEL QHUHQ PHW HHQ JH]LQ VWXGLH RI EDDQ 9RRU

KHULQWUHGHUV RI PHQVHQ GLH HHQ FDUULqUHVZLWFK ZLOOHQ PDNHQ LV GLW HHQ ELM]RQGHUH NDQV 0HHU LQIRUPDWLH EH]RHN ZZZQE]QO RI EHO PHW 9ROJGHRSOHLGLQJWRW =ZHPRQGHUZLM]HU HV LQ5RRVHQGDDO

,QIRUPDWLHDYRQG 'LQVGDJVHSWHPEHUDDQYDQJXXU =ZHPEDGGH6WRNGH6WRNWH5RRVHQGDDO 2SHQYRRUDOOHJHwQWHUHVVHHUGHQ

3DUWWLPHRSOHLGLQJ*RHGWH FRPELQHUHQPHWJH]LQEDDQRIVWXGLH 0HHULQIRZZZQE]QO 7HO0DLOLQIR#QE]QO

34)*,$!.3%.s3(/7$!.3%. s:5-"!s()0(/0s2/#+2/,, s+).$%2$!.3s3%.)/2%.$!.3 s/0,%)$).'$!.3,%2!!2

BEGINNERSGROEPEN(IERDOORZIJN VOLWASSENEN: Bijna dagelijks zijn erDANS-41: nieuwe 09.30-10.30 u Zondag 19.15 u Dinsdag INHAALLESSENGEENENKELPROBLEEM Hierdoor zijn beginnersgroepen. Zondag 20.30 u Dinsdag 13.30-14.30 u 6OORDIEGENEDIEALEERDERHEBBEN Dinsdag 21.45 u inhaallessen geen enkel probleem. GEDANSTZIJNERVEELINSTROOM Woensdag 20.30 u KINDERDANSLES: Voor diegene die al eerder hebben Vrijdag 16.00-16.45 u MOGELIJKHEDENBIJGEVORDERDEGROEPEN

JEUGD: gedanst zijn er veel instroommogelijkZondag 14.15 uur DANCE4FANS: heden bij18.00 gevorderde groepen. Vrijdag uur Zaterdag 15.30-16.30 u


advertorial

‘Ik werk fulltime in de zorg en parttime bij de politie.’ Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Bezoek BKB / BKC / PDB

✔ ✔ ✔ ✔

onze info-avond

Geen specifieke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider 1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties

meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Siegrit (24) is verpleegkundige en zorgcoördinator in een ziekenhuis. Eén avond in de week gaat ze naar de Politieacademie om opgeleid te worden tot politievrijwilliger. De afwisseling tussen haar witte en blauwe uniform bevalt haar tot nu toe erg goed.

“Na de middelbare school ben ik verpleegkunde gaan studeren. Toen ik mijn vriend ontmoette, die al bij de politie werkte, raakte ik enthousiast door de verhalen die hij vertelde. Ik had een goede baan die ik zeker niet kwijt wilde, maar had het gevoel dat de politie mij iets extra’s kon bieden. Dat blijkt zeker

Bezoek onze infoavond!

zo te zijn. De opleiding tot politievrijwilliger is heel interessant. Theorie wordt

Breda: ma. 9 september (aanvang 19.30 uur) Teteringenstraat 42 (Fabius) Oosterhout: wo. 11 september (aanvang 19.30 uur) Dillehof 1 (Fabius) Bergen Op Zoom: do 12 september (aanvang 19.30 uur) Ooitas 3 (Bergse Plaat) Roosendaal: wo. 11 september (aanvang 19.30 uur) Philipslaan 82 (Kalsdonk) Goes: ma 9 september (aanvang 19.30 uur) Bergweg 12 (Wijkcentrum Ligthart)

afgewisseld met praktijkperioden, waarin je die theorie meteen kunt toepassen. Denk aan reanimatie, aanhoudingstechnieken, het uitvoeren van een verkeerscontrole of gesprekstechnieken. De achtergrond van mijn klasgenoten is heel divers: mannen en vrouwen van verschillende leeftijden, van mensen zonder baan tot ondernemers. De motivatie is echter bij iedereen hetzelfde; we vinden

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

het belangrijk om mensen te kunnen helpen en onze eigen omgeving veiliger te maken. Het contact met de mensen op straat vind ik het leukste van dit vak. Gemiddeld werk ik zo’n twee avonden per maand bij de politie. Het wijkteam stuurt ons een lijst met activiteiten waarop je kunt intekenen, zoals regionale evenementen of

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee? Meer weten? www.homeplan.nl

ZUNGU VIERT FEEST

verkeerscontroles. Tijdens zo’n controle heb ik een keer een dronken automobilist achter het stuur vandaan gehaald. Je kunt met dit werk dus niet alleen problemen oplossen, maar ook helpen ze te voorkomen. Mijn werk in het ziekenhuis is net

SMS HOME AAN naar 5757

zo afwisselend als het politievak. Voor beide moet je je flexibel opstellen en in

en steun HomePlan met 3 euro per maand

kunnen spelen op onverwachte situaties. Doordat de politie met briefings werkt, waarin heel duidelijk wordt aangegeven wie wat wanneer gaat doen, weet ik

OPEN ATELIER DAG

mijn teamleden in het ziekenhuis ook steeds beter te ‘briefen’. Daarnaast merk ik dat ik nu steviger in mijn schoenen sta als een patiënt bijvoorbeeld agressief wordt. Dankzij de politieopleiding weet ik hoe ik overwicht kan uitstralen om te voorkomen

Zaterdag 7 september 2013 van 11.00 uur tot 16.00 uur. Kom vrijblijvend langs voor informatie over de lessen, mijn werk of workshops. Er zijn cursisten aan het werk. U kunt zich nu alvast inschrijven voor het nieuwe seizoen tekenen en schilderen 2013 -2014. 30 lessen voor beginners en gevorderden. 10 lessen tekenen 10 lessen naaktmodel tekenen Stapsgewijs en in opbouwende vorm gaat u op een ontspannen manier op zoek naar een eigen beeldtaal. Voor informatie over cursus dagdelen en kosten kunt u bellen of mailen naar 06-34319462 debbie@debbienijland.nl

www.debbienijland.nl Markt 28 Oudenbosch

dat situaties escaleren. Door het politiewerk kan ik mezelf dus ook in mijn dagelijkse baan als verpleegkundige verder ontwikkelen.” Ben jij net als Siegrit maatschappelijk betrokken, werk je graag met mensen en wil je je vrije tijd nuttig besteden? Word dan ook politievrijwilliger. Kijk op kombijdepolitie.nl/vrijwilliger.Start nieuwe cursussen

AUTOCAD Bergen op Zoom en Goes ŝŶĨŽ͗ϬϭϲϰͲϮϯϬϮϬϵ ŝŶĨŽΛďŝƚďLJďŝƚ͘Ŷů

Nu lessen = deze zomer al motor rijden!

Haal nu snel je motorrijbewijs! Zomeraanbieding: Winteraanbieding; 15 lessen incl. 1x AVD en AVB examen, 1x theorieles, theorieboek en theorie-examen, normaal 1.125,Zomerkorting voor slechts 900,Nu minus 225,- winterkorting Bel ons vandaag nog: 0165 – 34 35 76.


VACATURES

=RHNMLMHHQEDDQDOVFKDXIIHXUELMHHQPRGHUQH ORJLVWLHNHGLHQVWYHUOHQHUHQZDDUELMMHRRNQRJ UHJHOPDWLJWKXLVEHQW"

VELE ARTIKELEN

'DQLVZHUNHQELM0RR\/RJLVWLFVLHWVYRRUMRX 2UJDQLVDWLH 0RR\ /RJLVWLFV LV HHQ ORJLVWLHN GLHQVWYHUOHQHU JHVSHFLDOLVHHUG LQ WUDQVSRUWHQZDUHKRXVLQJYDQYRRUQDPHOLMNIUXLWJURHQWHQEORHPHQHQ SODQWHQ +HW JURRWVWH GHHO YDQ RQ]H DFWLYLWHLWHQ EHVWDDW XLW JURXSDJH GHHOODGLQJHQ WUDQVSRUWHQ WXVVHQ 1HGHUODQG %HOJLs 'XLWVODQG HQ )UDQNULMN 2QV SHUVRQHHOVEHVWDQG FD PHGHZHUNHUV LV GDQ RRN LQWHUQDWLRQDDO JHRULsQWHHUG +HW ZDJHQSDUN HHQKHGHQ YROGRHW DDQDOOHHLVHQHQLVXLWJHUXVWPHWYHUVFKLOOHQGHHHQYRXGLJWHEHGLHQHQ FRPPXQLFDWLHPLGGHOHQ GLH GH FKDXIIHXU RQGHUVWHXQHQ LQ ]LMQ ZHUN]DDPKHGHQ :HJHQVJURHLYDQRQVEHGULMI]LMQZLMRS]RHNQDDUNDQGLGDWHQYRRUGH IXQFWLHYDQ&KDXIIHXUPHWVWDQGSODDWV%UHGD+D]HOGRQN 

&KDXIIHXU%LQQHQODQG 'H &KDXIIHXU %LQQHQODQG YHU]RUJW KHW WUDQVSRUW YDQ JRHGHUHQ YDQ HQ QDDU GH YHUVFKLOOHQGH ODDGORV DGUHVVHQ LQ 1HGHUODQG HQ %HOJLs YDQDI HQQDDURQ]HYHVWLJLQJHQLQ%UHGDHQ:DGGLQ[YHHQ'HZHUNWLMGHQ]LMQ YDVWJHOHJG LQ HHQ URRVWHU ZDDUELM GH HQH ZHHN JHZHUNW ZRUGW WXVVHQ FDHQXXUHQLQGHDQGHUHZHHNYRRUQDPHOLMNWXVVHQ FD HQ XXU 'H IXQFWLH LV HHQ FRPELQDWLH YDQ KHW DIKDOHQ YDQJRHGHUHQELMRQ]HNODQWHQHQKHWULMGHQPHWFRQWDLQHUV 

&KDXIIHXU([SRUW 'H &KDXIIHXU ([SRUW YHU]RUJW KHW WUDQVSRUW YDQ JRHGHUHQ QDDU KHW EXLWHQODQG YRRUQDPHOLMN)UDQNULMN YDQDIGHVWDQGSODDWV%UHGD

10-DAAGSE MEGA MAGAZIJN UITVERKOOP HALVE PRIJS

(UZRUGWLQHHQV\VWHHPJHUHGHQYDQFKDXIIHXUVHQZDJHQV'LWEHWHNHQW GDWHUYROJHQVHHQYDVWFRQWLQXHURRVWHUZRUGWJHUHGHQ 

/DDGORV&KDXIIHXU 'H /DDGORV FKDXIIHXU YHU]RUJW KHW WUDQVSRUW YDQ JRHGHUHQ YDQ HQ QDDU GH YHUVFKLOOHQGH ODDGORV DGUHVVHQ LQ 1HGHUODQG HQ %HOJLs YDQDI HQ QDDU RQ]H YHVWLJLQJHQ LQ %UHGD HQ :DGGLQ[YHHQ 'H DXWR ZRUGW RS GH VWDQGSODDWV RI RQGHUZHJRYHUJHQRPHQYDQGHH[SRUWFKDXIIHXU-HULMGWPHWHHQEXVMHYDQGH ]DDNRPGHDXWR¶VDIWHORVVHQ'HZHUNWLMGHQOLJJHQYRRUQDPHOLMNWXVVHQ FDHQXXU )XQFWLHHLVHQ ,Q KHW EH]LW YDQ ULMEHZLMV &( &KDXIIHXUVGLSORPD RI &RGH FRPPXQLFDWLHI YDDUGLJ JHYRHO YRRU KXPRU (UYDULQJ PHW KHW JHFRQGLWLRQHHUG WUDQVSRUW YDQ JURHQWHIUXLWHQEORHPHQLVHHQSUp -HEHQWEHUHLGSHULRGLHNLQKHWZHHNHQGWHZHUNHQHQEHQWZRRQDFKWLJELQQHQ HHQUHLVDIVWDQGYDQPD[LPDDOPLQXWHQYDQ%UHGD +D]HOGRQN  :LMELHGHQ (HQ OHXNH DIZLVVHOHQGH EDDQ PHW HHQ PDUNWFRQIRUP VDODULV %HQ MLM WRH DDQ HHQQLHXZHXLWGDJLQJ"5HDJHHUGDQYDQGDDJQRJ ,QIRUPDWLH 9RRU PHHU LQIRUPDWLH RYHU GH]H IXQFWLH NDQ MH FRQWDFW RSQHPHQ PHW ppQ YDQ RQ]HFKDXIIHXUVEHJHOHLGHUV0DUFHOGH%UXLMQRI+HQN*UDQQHPDQWHOQU 6ROOLFLWDWLHVJUDDJQDDUKUP#PRR\QO 9RRUPHHULQIRUPDWLHRYHURQVEHGULMIEH]RHNRQ]HZHEVLWHZZZPRR\QO

:VMNHEKXQ^SRHEK 15 september

A-MERKEN

Grootste tenten en voortentenshow van de Randstad e.o. Fabrieks-partij luxe DOREMA VOORTENTEN NU HALVE PRIJS Megastar 240/270XL model 2013 bijv. 270XL maat 5 van 1099,- voor 549,-

Nu voor 50%

OP=OP Travellife Bergen standenstoel Nu

49,-

2 stuks

89,NON STOP Alpina OSJ½I^IXXIV 6 kops Nu

9, OP=OP 99

RENA is reeds meer dan 30 jaar een betrouwbare partner voor productontwikkeling en -realisatie, met specialisatie in LED technologie en besturingselektronica. Innovatie staat hoog in het vaandel. De klanten van RENA bevinden zich wereldwijd, waarbij de focus ligt op bediening van de Europese markt.

Gezocht :

Electronisch en Fijnmechanisch Assemblagekracht Behoor jij ook tot de groep die ooit in de printpanelen of elektronica assemblage hebben gewerkt HQGDDUHUYDULQJKHEEHQRSJHGDDQPHWPRQWHUHQVROGHUHQRIWHVWHQ"+HEMH¿MQPRQWDJHHUYDring en vind je afwisseling aangenaam? We zijn ons bedrijf aan het uitbreiden en bouwen zowel een tweede productie ploeg als mede een Flexpool om in de groeiend behoefte van onze klanten te kunnen voorzien. We zoeken collegaâ&#x20AC;&#x2122;s GLH QDXZJH]HW NXQQHQ ZHUNHQ HQ DI¿QLWHLW KHEEHQ PHW WHFKQLVFKH SURGXFWHQ :H ELHGHQ HHQ 0-uurs contract voor oproepwerkzaamheden met de mogelijkheid van een tijdelijk contract met een vast schema. Eventuele bijscholing zal indien nodig worden verzorgd worden.

Productie-engineer Ben jij die gedreven engineer die verantwoordelijk wordt voor kennis en inzicht in de relevante productieprocessen in ons bedrijf? Heb je ervaring met invoeren van nieuwe processen en tot stand brengen van procesverbeteringen in een technische productie bedrijf? Vereisten: proces gerichte aanpak, getraind in het verbeteren, aantoonbare resultaten in een productieomgeving. Technische opleiding op HBO niveau, bij voorkeur mechatronica. Ervaring in elektronica productie en assemblage is een pre, evenals goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels. Wij bieden een innovatieve, afwisselende werkomgeving met een hoge diversiteit aan producten en processen.

(Junior) hardware engineer Ter uitbreiding van onze ontwikkelteam zoeken we een kandidaat, welke printplaten gaat ontwerpen en tekenen met behulp van Altium. 7RW KHW WDNHQSDNNHW EHKRRUW VSHFL¿FDWLHV DIVWHPPHQ PHW RSGUDFKWJHYHU HQ WHDPOHGHQ prototypes zelfstandig verzorgen, proefseries in productie begeleiden, uitvoeren van relevante metingen en technische documentatie. Vereisten : Minimaal MBO opleiding. Schoolverlater geen bezwaar, je kunt bij ons verder opgeleid worden in het vak. Kennis van de Engelse taal is noodzakelijk. Rena biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden binnen een solide organisatie Enthousiast geraakt ? Je kunt je reactie sturen naar HR@rena.nl Voor toelichting op de functies kunt u contact opnemen met Liz Zwerver, 076-599.599.5 RENA Electronica BV, de Ambachten 12, 4885 JJ Zundert. www.rena.nl

Coleman familie tunneltent Riverside 6 lx van 399,-

Wij zijn op zoek naar creatieve, HQWKRXVLDVWHHQÃ&#x20AC;H[LEHOHPHGHZHUN VW HUV IXOOHQSDUWWLPHUVYRRUGHYROJHQGHIXQFWLHV

- Manager - Koks, sushikoks en hulpkoks - Leerling kok 2e jaars - Weekendhulpen - Bedieningsmedewerkers Arbeidsvoorwaarden volgens de horeca CAO. Voor meer informatie, bel 06 244 999 41/ 0165-566 886 Stuur uw sollicitatiebrief met CV naar: mevr.tang@hotmail.com Of via post naar: Mevrouw Tang, Rucphensebaan 18, 4706 PJ Roosendaal

GEVR. ACTIEVE SCHONE POETSVROUW Niet rokend, 2 dagen in de week Ma. en Do. 2 x 8 uur voor â&#x201A;¬140,Tel. 06 22 66 02 29

GEVRAAGD

SCHONE WERKSTER

voor h.h 14 uur p/wk, niet rokend.

tel.0622660229

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

GRASZODEN

Nu

199,-

Nu voor 50%

NON STOP Thetford toiletvloeistof PMXIV¾IWWIR Activ blue, green, rinse per stuk 7,99 2 stuks voor

OP=OP

15,-

Universele GEVEZERPYMJIP¾SVIW incl stokkenset 240 cm diep bijv maat 200 van 98,- voor 49,-

Nu voor 50%

NON STOP Eurotrail camping kastje Pierry van 80,-

40,Nu voor 50% KOOPZONTDEAMGBEENR 8 & 15 SEP voor

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

VERVAT.NL Stadionweg 31 3077 AP Rotterdam vlak bij de kuip 010-4970832


Klaverland

100% weidemelk, gemaakt in Noord-Holland, voller en romiger van smaak door oorspronkelijk recept

Kaas

Jong, jong belegen, belegen, extra belegen of oud

2 stukken à ca. 500 gram naar keuze Bijv. Oud 2 stukken 13.80 Nu

6.90

Gratis Troetel bij €15,aan boodschappen* Je kunt bij PLUS sparen voor Globe Troetels. Bij iedere €15,- aan boodschappen* en speciale actieproducten krijg je een Troetel. Van vrolijke flamingo tot schattige koala en van stoere haai tot een grappige wasbeer.

Hollandse Hollandse bloemkool bloemkool Per stukPer stuk

0 €10 .

1 + 1 GRATIS

Ariel of Lenor Wasmiddel, wasverzachter of vlekverwijderaar

Ariel of Lenor Wasmiddel, wasverzachter 6.99 of vlekverwijderaar Alle varianten

2 stuks naar keuze

1+1 GRATIS

Bijv. Ariel 3 in 1 Pods color & style 2 dozen à 16 stuks

13.98 Nu

Alle varianten

2 stuks naar keuze Bijv. Ariel 3 in 1 Pods color & style 2 dozen à 16 stuks

1.99

Maak je collectie compleet met de 3D-bouwplaat en bouw een echte Troetels Speelwereld! Veel speelplezier!

P ri ma

13.98 Nu 6.99

OP=OP

ke

7.98

u ze

4.

99

en op: lle AAl leen op:

erdag

zatrdag zate

g jda vrivrij dag

66 77

Zeeuwse mosselen Zeeuwse mosselen Grote sortering, krabvrij

ember september sept

ber september septem

Kijk voor het recept op www.plus.nl/recepten

Zo gecheft

SMAKELIJK & SNEL OP TAFEL

Grote sortering, MSC-gecertifi ceerd krabvrij kilo 2.50 MSC-gecertifi ceerd

DEZE WEEK: Gekookte mosselen met groenten en frites

Bak 2 kilo kilo 2.50

25 min

Bak 2 kilo

4.99 Spareribs

Spareribs

Indisch of Piri Indisch of Piri piri piri Vacuüm verpakt Vacuüm verpakt kilokilo 6.986.98

Per 500 gram Per 500 gram

10.98

3.

49

6.

99

Runderriblappen Per kilo

5.19

Varkenssaucijzen of verse worst kilo 4.36

Per 800 gram

3.

49

PLUS Manniën - Rucphen PLUS Manniën - Rucphen Raadhuisplein 12 T: 0165-341281 Raadhuisplein 12 T: 0165-341281

Openingstijden: ma t/m vr 8.30 - 20.00; za. 8.00 - 18.00 uur; zo 10.00-16.00 uur. maandag - vrijdag 8.30 - 20.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

tuincentrum Etten-Leur LAATSTE LAATSTE RONDE RONDE SALE! SALE! OP ALLE BUITENPOTTERIE * MET UITSCHIETERS TOT 60%

20%

tot

*

40%

25% * OP ALLE TUINVERLICHTING

tot

70%*

Het

Scheidingscafé Een unieke mogelijkheid om vrijblijvend informatie in te winnen en vragen te stellen over (echt)scheiding en uit elkaar gaan. Alle deskundigen onder één dak! Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. U kunt terecht op: • Dinsdag 10 september 2013 van 19.00 tot 21.00 uur bij Oncle Jean, Ginnekenweg 338, (4835 NM) Breda. • Donderdag 12 september 2013 van 19.00 tot 21.00 uur bij De Kring, Kerkstraat 1, (4701 HT) Roosendaal. Aanwezige deskundigen:

OP ALLE TUINMEUBELEN

OP ALLE BARBECUES Ook diverse Weber acties!

20%*

OP 1 ARTIKEL NAAR KEUZE Geldig van 5 t/m 8 september

* Zie de voorwaarden op de website www.lifeandgarden.com

genieten met groen

IEDERE ZONDAG GEOPEND VAN 12.00 TOT 17.00 UUR

Lage Vaartkant 11, Etten-Leur, T 076-5034956

www.ak-advocaten.eu

Ondernemingsrecht • Letselschader echt • Vas tgoedrecht • F amilierecht • Arbeidsr echt • Str afrecht

Dru 20130904  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you