Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

8 AUGUSTUS 2012 WEEK 32

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

PROFRONDE MET SPRINTKANONNEN EN OLYMPIËRS

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

599

8 111

I

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

076

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

BLOEMRIJKE AKKERRAND LANGS FIETSPAD

Symposium ‘Groen, het is te doen!’

Inschrijving Top 100 weer geopend

ETTEN-LEUR - Op woensdag 19 september houden de Woonstichting Etten-Leur, Deloitte en Grontmij tijdens de Dutch Green Building Week het symposium ‘Groen, het is te doen!’. Het voormalige Withofklooster in Etten-Leur is de locatie om te elkaar te ontmoeten, te netwerken en te spreken over hoe geld te verdienen door vastgoed te verduurzamen? In het voormalige klooster wordt het onderwerp vanuit drie totaal verschillende invalshoeken belicht. Het symposium wordt gehouden voor de doelgroep bestuurders, directieleden en managers. Kortom: voor iedereen die vanuit welke optiek dan ook bezig is met het verduurzamen van vastgoed.

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 6 oktober zendt Local FM vanaf 09.00 uur de tweede editie uit van de Etten-Leurse Top 100 Aller Tijden. Deze hitlijst wordt net als vorig jaar weer samengesteld door de luisteraars. Via de website (www.localfm.nl) kunnen zij hun vijf favoriete nummers doorgeven; enige restrictie is dat deze liedjes zeker twee jaar oud moeten zijn. Behalve via de website kunnen de lijstjes ook ingeleverd worden via flyers die binnen afzienbare tijd op verschillende plekken in Etten-Leur te vinden zijn, onder andere in een aantal horecagelegenheden en in Nieuwe Nobelaer. De inschrijving voor de Top 100 sluit op zondag 24 september.

W E E K B L A D

Vader bedreigt zoon met mes

Politie houdt veelpleger (23) aan

ETTEN-LEUR - Een 55-jarige man heeft zondagavond in Etten-Leur rond 22.30 uur zijn zoon met een mes bedreigd. Het incident deed zich voor in de wijk Hooghuis. De agressieve man maakte steekbewegingen met het mes naar zijn 29-jarige zoon en bedreigde hem met de dood. De zoon wist aan de bedreigingen te ontkomen door het wapen af te pakken. Tevens slaagde hij erin om het alarmnummer 112 te bellen. Het wapen werd door de politie die ter plaatse kwam, in beslag genomen. De man is ingesloten in het cellencomplex in Breda, waar hij ook is verhoord. De Etten-Leurenaar ontkent iets te hebben gedaan.

ROOSENDAAL/ETTEN-LEUR - Een 23-jarige veelpleger uit Etten-Leur is zaterdagavond rond 21.45 uur aangehouden in het Burgemeester Godwaldtpark in Roosendaal. Tijdens een controle van de politie bleek dat de kentekenplaten van de scooter, waarop de man reed, gestolen waren. De verdachte gaf toe dat ook de scooter niet ‘eerlijk’ was. Het Voertuig Identificatie Nummer bleek te zijn weggeslepen. De agenten hielden de bestuurder daarop aan. Hij bleek ook geen rijbewijs bij zich te hebben. Uit de administratie bleek bovendien dat de verdachte geregistreerd stond als veelpleger. Daarom is hij in verzekering gesteld.

Pilsje bij NAC alleen nog met betaalkaart BREDA - NAC introduceert het aankomende seizoen cashless betalen. Supporters kunnen voortaan in het Rat Verlegh Stadion nog uitsluitend via een betaalkaart aan hun natje en hun droogje komen. Het zogeheten MoneyTix vervangt het de voorbije jaren gehanteerde muntensysteem in het Rat Verlegh Stadion. Via opwaardeerpunten in het stadion kan de voor seizoenkaarthouders gratis kaart worden opgewaardeerd met biljetten van 5, 10, 20 en 50 euro. De betaalkaart kan eveneens worden opgewaardeerd met een pinpas. Volgens NAC namen eerder al bekende Duitse clubs, zoals Borussia Dortmund en FC Köln, de kaart met succes in gebruik.

Genomineerden BOV-trofee bekend ETTEN-LEUR - Avoord Zorg en Wonen, kinderdagverblijf BelleFleur en Thetford zijn de drie bedrijven die dit jaar strijden om de felbegeerde BOV-trofee tijdens het evenement Lekker Etten-Leur. Het is de elfde keer dat de M op I D D E L deBtrofee U Rvoor G de S Beste E Ondernemers & V E EVisie R (BOV) S E uitreikt. Junior Kamer Etten-Leur 31 augustus DOOR PETER HOUTEPEN De huidige economische ontwikkelingen en de vergrijzing van de beroepsbevolking maken dat aandacht voor het te voeren personeelsbeleid van groot belang is. De Junior Kamer is voor de BOV-trofee dit jaar dan ook op zoek gegaan naar de Beste Werkgever van Etten-Leur. Balans De prestaties en het succes van een bedrijf zijn naar de stellige mening van de Junior Kamer Etten-Leur het resultaat van de synergie tussen enerzijds de organisatie (welke de voorwaarden moet scheppen voor een werknemer) en anderzijds de werknemer (die de wil moet hebben om adequaat te werken). “De balans tussen goed werkgeverschap en

goed werknemerschap is dan ook een van de belangrijkste voorwaarden voor succes. Om deze balans te vinden is het van essentieel belang te weten wat er in de organisatie speelt, hoe tevreden de werknemers eigenlijk zijn, of zij voldoende mogelijkheden hebben om zichzelf te ontplooien binnen de organisatie en of zij worden gehoord?” Jury Er waren veel bedrijven die zich herkenden in de bovengenoemde stelling. Er kwamen aanmeldingen vanuit P&O afdelingen, maar ook vanuit de medewerkers zelf. Uit alle inzendingen zijn uiteindelijk drie bovengenoemde genomineerden geselecteerd. Bij de jury rust de zware taak om één winnaar te selecteren. Dit jaar bestaat die jury uit Andreas denKGoorbergh W van E E B L A(kwartierD

maker Arbeids Mobiliteits Centrum en eigenaar Human Business Support) en Improvia (Beste Werkgever van Brabant). De uitreiking van de BOV-trofee vindt plaats tijdens het besloten gedeelte van het culinaire netwerkevenement Lekker Etten-Leur op 31 augustus. Het besloten programma start deze vrijdag om 16.00 uur. Vanaf 19.00 uur is het Lekker-plein onder de Moeierboom voor iedereen geopend. Op zaterdag 1 september gaat het plein vanaf 16.00 uur open en is er ook voor de kinderen een aangepast programma. Tegen betaling van zogeheten ‘Moeierboompkes’ kunnen de bezoekers verschillende hapjes en drankjes van de deelnemende horecagelegenheden (dit jaar 12) uitproberen. Van ieder verkocht Moeierboompke gaat een deel naar het lokale goede doel van 2012.

HOFLEVERANCIER

VAN CAULIL KEURSLAGER-TRAITEUR

Meer dan LEENDERT een half miljoen t h u i s i n BORN d e B.V. r e g i o VAN DEN STAF & BIANCA Bodes Spinveld 37, BREDA, T. 076-5223166 Keurslagerkoopje Belder 35, ROOSENDAAL, T. 0165-573777 Elke week! Keurslagerkoopje Geldig van 13/8 t/m 18/8:

Filetlapjes

4 stuks

5.50

Stationsstraat 2 Etten-Leur Tel.: (076) 5012400 Fax: (076) 5031223

Auto Hommel Nu ook specialist in:

toYotA & SuZuKI www.autohommel.nl info@autohommel.nl 076-5015967

www.leendertvdborn.nl

20% Korting op een artikel naar keuze*

* Zie de voorwaarden op de website. Naam ............................................... Adres ............................................... E-mailadres ....................................

Looptijd: t/m 14 aug. 2012

etten-Leur • 076-5034956 www.lifeandgarden.nl

19-jarige opgepakt na diefstal bladblazer ETTEN-LEUR - Een 19-jarige jongen uit Etten-Leur heeft in de nacht van vrijdag en zaterdag geprobeerd een bladblazer te stelen uit een garage bij een woning aan de Lage Neerstraat in die plaats. Toen de bewoner van het huis om 00.30 uur een biertje uit zijn garage wilde pakken, trof hij daar twee jongemannen aan, die direct op de vlucht sloegen richting de Leeuwerikstraat. De bewoner ontdekte dat zijn bladblazer was gestolen en schakelde de politie in. Die kon een van de twee, een 19-jarige jongen, op de Liesbosweg arresteren. Vlakbij hem vonden de agenten ook de gestolen bladblazer aan. De jongen is aangehouden.

Biks Blaosfestijn krijgt jaarmarkt

ETTEN-LEUR - De politie heeft vorige week woensdag een 18-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden voor vernieling in een woning in de wijk De Keen. De 54-jarige moeder van de verdachte alarmeerde de politie, nadat haar zoon een gat in de deur had geslagen en een telefoon had vernield. De twee hadden ruzie met elkaar omdat de vrouw haar zoon erop had aangesproken dat hij haar midden in de nacht uit slaap hield. De twee hadden al langer onenigheid en de verdachte zou zijn moeder eerder ook al hebben mishandeld. De vrouw deed aangifte tegen haar zoon, waarop hij werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Avoord, BelleFleur en Thetford in race voor de titel

18-jarige opgepakt voor vernieling

ETTEN-LEUR - Ook de tweede avond van het Zomerfestival in Etten-Leur was een schot in de roos. De Spaanse avond met onder andere Belle Perez (zie foto) trok vorige week wederom een vol Raadhuisplein. Morgen (donderdag 9 augustus) is de laatste avond, die dan helemaal in het teken staat van Hollandse muziek met onder andere optredens van Rob van Daal en Peter Beense. FOTO HANS VAN BERKEL

PRINSENBEEK - De achtste editie van het Biks Bloasfestijn in Prinsenbeek wordt uitgebreid met een jaarmarkt met alleen Prinsenbeekse ondernemers en verenigingen. Al 35 ondernemers en 25 verenigingen hebben belangstelling getoond voor dit evenement op 16 september, meldt het bestuur van de stichting Biks Blaosfestijn. Blaaskapellen uit Prinsenbeek, de regio en ver daarbuiten nemen deel aan dit jaarlijks terugkerende festijn. Om het evenement een nieuwe impuls te geven is besloten het op te plussen met een jaarmarkt op de Markt. Het idee is gebaseerd op de Prinsenbeekse Volksfeesten in de jaren ‘80 van de vorige eeuw.


FINAL SUMMER SALE

3 HALEN 1 BETALEN Geldig op alle artikelen met 3=1 sticker. U betaalt bruto adviesprijs van het duurste artikel. VEEMARKTSTRAAT 12 • BREDA • 076 522 70 00 WWW.BREJAARTSPORT.NL O'NEILL • PUMA • PROTEST • BRUNOTTI • BJÖRN BORG • REEF • HAVAIANAS • GAASTRA • SUNFLAIR • ADIDAS • SUNMARINE • ESPRIT • NIKE • ICEPEAK • Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

STICHTING HEDEN EN VERLEDEN De stichting vraagt voor haar verzameling

AFGEVEN KAN IEDERE ZATERDAG

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

DOODS/ BIDPRENTJES OVERLIJDENSBERICHTEN (tussen 10.00 en 12.00 uur) Ettenseweg 75 (achterom) 4891 XT Rijsbergen Vergoeding is bespreekbaar.

TIP: knip deze advertentie uit en bewaar deze GSM 06 22 41 43 07 of telefoon 076 596 16 59

Partij handel

Dames shirts ���������������������������2 halen 1 betalen boeken: naslagwerken��������������������������������� € 1,00 Dikke Damespockets ��������������������� € 0,20 Kinderboeken ��������������������������������� € 0,10 alle cd’s �������������������������������������������������������� € 0,25 alle weckpotten �������������������������������������������� € 0,20 Knuffels: groot ���������������������������������������������� € 0,25 klein ���������������������������������������������� € 0,10 alle puzzels �������������������������������������������������� € 0,20 Snelhechtmapjes ������������������������������������������ € 0,10

Mega kortingen alleen op vrijdag zaterdag en zondag

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Korting:

Korting:

50% Angry birds Lunchbox per stuk

k

per stu

6.99

3.49

50% Angry birds Drinkbeker per stuk

k

per stu

6.

99

3.49

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

55%

49% Etui div. kleuren of Linialenset 5 delig per stuk

3.49

k

per stu

1. 79

Rugzak 600D of Schoudertas per stuk

19.99

k

per stu

8.99

Deze aanbiedingen zijn geldig bij uw c1000 in: Princenhage (Breda) - de Donk (Haagse Beemde) - Prinsenbeek - Teteringen - Burcht (Breda) Etten Leur - Klundert - Fijnaart Aanbiedingen zijn geldig van vrijdag 10 augustus t/m zondag 12 augustus 2012, voor al deze acties geldt op=op , dus zolang de voorraad strekt.

Slim bezig.

G r a t i s ophaal-bezorgservice in Etten-Leur, st. Willebrord, sprundel, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd

Pantalon Colbert Kostuum Rok Trui/Vest

€ 6,00 € 6,50 € 12,50 € 5,50 € 5,50

Wij reinigen ook: dekbedden (1 dagservice) waterbedhoezen - skikleding (1 dagservice) - glas/ overgordijnen - overalls - bedrijfskleding - particulier wasgoed (van ondergoed tot bovenkleding) tE v E n s G E s p E c i a L i s E E r d i n B r a n d -, r O E t - E n W a t E r s c H a d E s !

U BELT, WIJ KOMEN

Winkel gevestigd aan de Korte Bunder 17 Hoeven

Tel.: 0165 - 502458

(Prijswijzigingen onder voorbehoud)

Korting:

Korting:

STOMERIJ VAN ALPHEN


actualiteit

Niet alleen Marianne Vos, maar ook Aleksandr Vinokourov en André Greipel naar Etten-Leur

Profronde pakt uit met Olympische gouden medaillewinnaars ETTEN-LEUR - Na Peter Sagan, winnaar van drie etappes en de groene trui in de Tour de France, heeft de organisatie van de Rabobank profronde van Etten-Leur ook Aleksandr Vinokourov vastgelegd voor het profomnium op zondag 12 augustus. DOOR PETER HOUTEPEN De Kazach won op zondag 29 juli nog de Olympische wegwedstrijd in Londen. Omdat de organisatie in een eerder stadium al Marianne Vos had vastgelegd, doet zich het unieke feit voor dat op 12 augustus in Etten-Leur zowel de winnaar van de Olympische wegwedstrijd bij de dames als de heren aan het vertrek verschijnt. Trots “We hebben ruim van tevoren gezegd dat we er dit jaar een Olympische wedstrijd van willen maken. Dat is op deze manier aardig gelukt”, meent voorzitter Ronnie Buiks van de profronde. De organisatie werkt dit jaar met een begroting van anderhalve ton. Dat

Amusement Terwijl de renners hun rondjes draaien, vindt tussen 14.30 en 19.00 op de Markt een amusementsprogramma plaats met een optreden van Papa di Grazzi en Dries Roelvink. Die laatste zal na afloop van het wielergedeelte ook nog een show geven op het VIP-terras bij Het Witte Paard.

is zelfs nog 20% meer dan vorig jaar. “Wij zijn hartstikke trots op deze ontwikkeling, waardoor we de toeschouwers denk ik een mooi deelnemersveld kunnen bieden.” De organisatie was lange tijd ook in onderhandeling met Tourwinnaar Bradley Wiggins, maar dat is uiteindelijk op niets uitgelopen. Daarna werd gepoogd om wereldkampioen Mark Cavendish naar Etten-Leur te halen. Speaker Kees Maas, tevens betrokken als bestuurslid bij de profronde, boorde de contacten met de sprinter uit Wales aan toen hij onlangs deelnam aan het profcriterium in het Friese Surhuisterveen. Helaas heeft het contact niet tot een startcontract in Etten-Leur geleid. Niettemin denkt de organisatie in de persoon van André Greipel een goed alternatief te hebben gevonden. Greipel won net als Peter Sagan drie etappes in de Ronde van Frankrijk. De Duitser zou aanvankelijk deze week meedoen aan de Eneco Tour, maar heeft daar van af gezien. Naast Sagan, Vinokourov en Greipel verschijnen onder andere ook Marcel Siberg (ploegmaat Greipel), Johnny Hoogerland, Rob Ruijgh, Kenny van Hummel en Laurens ten Dam in Etten-Leur aan de start. Glimp Het programma op 12 augustus start om 12.00 uur met de dameskoers, waarin dus

Wedstrijdbeeld uit het profomnium in Etten-Leur in 2011.

Olympisch wegkampioen Marianne Vos haar opwachting zal maken. Kees Maas: “Vrij snel na de wedstrijd vertrekt zij weer naar Londen om al dan niet als vlaggendraagster voor de Nederlandse equipe de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen bij te wonen. Mensen die dus een glimp van haar willen opvangen, moeten

beslist op tijd in Etten-Leur aanwezig zijn. En de toegang is de hele dag gratis, dus waarom die kans laten lopen.” Na de dameswedstrijd wordt om 13.15 uur de dikke bandenrace voor de schooljeugd en de prominentenkoers gehouden, waarna de profs zich voor de eerste keer zullen tonen voor het eerste deel van het

ARCHIEF LEZERSFOTO JAC NOOIJENS

profomnium (een tijdrit over 1400 meter), meteen gevolgd door de klassementswedstrijd. Voordat het derde en laatste onderdeel begint (de rit in lijn), rijden eerst nog de oud-profs een aantal rondjes door het centrum van Etten-Leur. Onder hen onder andere Johan van der Velde, Jos van Aert, Cees Bal en enkele broers Van Katwijk.

Initiatief van Etten-Leurse ondernemers

Bloemrijke akkerrand langs fietspad Laakse Vaart ETTEN-LEUR - Voor subsidiering van bloemrijke akkerranden door de provincie geldt een looptijd van zes jaar. DOOR HUUB VERVEST een akkerrand, rijk aan bloemen, kruiden en granen, aangelegd. Dit is een lokaal Melkveebedrijf Verhulst wilde graag (opnieuw) een bijdrage leveren aan biodiversiteit en landschap. In samenspel met Adviesgroep Luyten werd dit voorjaar 3000 vierkante meter landbouwgrond ingezaaid met granen en Het gezinsmelkveebedrijf van Annelies initiatief.” en Jack Verhulst aan het Etten-Leurse kruiden. Langs het fietspad aan de Laakse Vaart bloeit en groeit het nu bont. Vlaanderbos kenmerkt zich door duurzaam ondernemen, waarvoor het bedrijf in 2010 ook de BOV-trofee veroverde. “Bij de inrichting van ons nieuwe bedrijf zijn we toen gelijk gestart met de aanleg van anderhalve hectare nieuwe natuur: waterpoelen, struweel, knotwilgen, heggen. De bloemrijke akkerrand is een mooie aanvulling daarop.”

Van links naar rechts Mario Vugts, Jack Verhulst en Arko de Hoon bij het eerste resultaat van de bloemrijke akkerrand langs het fietspad aan de Laakse Vaart. FOTO HUUB VERVEST

Werk zoeken via je mobiel

Lokaal initiatief In 2010 heeft het melkbedrijf een halve hectare bestaande heg aan de natuur toegevoegd. Daardoor is het ‘vaste’ areaal natuurgebied gegroeid tot 2 hectare. Meestal geldt dat elke vierkante meter grond moet dienen om op te leveren. Er zijn uitzonderingen. De familie Verhulst wil ook natuur, variatie in landschap, biodiversiteit en plaats voor insecten, vogels en kleine dieren. De in het voorjaar ingezaaide bloemrijke akkerrand van 3000 vierkante meter (0,3 hectare) is volgens Jack Verhulst de eerste in deze omvang in Etten-Leur. “Er is een stimuleringsmaatregel van de overheid voor het inrichten van bloemrijke akkerranden. Dat moet dan gelden voor zes jaar”, zegt de melkveehouder. “Dit perceel langs het fietspad aan de Laakse Vaart huren wij van de gemeente Etten-Leur. Die grond kan een andere bestemming krijgen. Een langdurig contract kon daarom niet worden gesloten. In samenwerking met Adviesgroep Luyten hebben we toch voor voorlopig een jaar

Voedselrijk De strook langs het fietspad aan de Laakseweg is in het voorjaar ingezaaid met granen van bouwlandgewassen als zomergerst, zomertarwe, vlas en boekweit. Als akkerflora: ganzenbloem, klaproos, wilde korenbloemen. Verhulst: “Alles blijft tot het volgend voorjaar staan zodat vogels en zoogdieren ook in het najaar en de winter kunnen profiteren van de zaden die tot rijping komen.”

Bijdrage aan biodiversiteit en landschap Waterschap Brabantse Delta, IVN, Brabants Landschap en de grondeigenaar, gemeente Etten-Leur, ondersteunen dit initiatief. Het IVN afdeling Etten-Leur volgt de ontwikkelingen in en rond deze bloem- en zaadrijke akkerrand. Blauwe korenbloemen en de rode klaprozen verraden de locatie langs het fietspad. Er worden insecten als bijen en vlinders aangetrokken en later in het seizoen is de akkerrand verleidelijk voor vogels en kleine dieren. Of volgend jaar opnieuw een strook ingezaaid zal worden is afhankelijk van de natuurlijke ontwikkeling ter plaatse, sponsorbereidheid en de ervaringen van de familie Verhulst als maatschappelijk verantwoord ondernemers.

VACATURES in zowel krant, website en nu ook met je SMARTPHONE brabantwerkt.mobi PAGINA 3


s.c. UNITAS 30

Feestelijke opening clubgebouw 17 - 18 - 19 augustus 2012 Sportpark de Lage Banken Concordialaan 210 Etten - Leur

Even geen baan, doe vrijwilligerswerk ETTEN-LEUR - In deze tijd van economische crisis loopt het werkloosheidscijfer snel op. Tegelijkertijd neemt, vanuit een maatschappelijk belang, de vraag naar mensen die vrijwilligerswerk willen doen sterk toe. Het doen van vrijwilligerswerk, in de tijd dat iemand geen betaald werk heeft, biedt perspectief en kan helpen de kansen op betaald werk te vergroten. Mensen met vrijwilligerswerk doen ervaring op, behouden hun arbeidsritme en vergroten daarmee de kansen op de arbeidsmarkt. Het is een mogelijkheid om nieuwe talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Vrijwilligerswerk maakt solliciteren makkelijker Vrijwilligerswerk staat goed op het Curriculum Vitae; er ontstaan geen gaten tussen de ene en de andere baan, aangeleerde competenties kunnen vermeld worden en bovendien worden vrijwilli-

gers gezien als sociale mensen die houden van aanpakken en onbetaald werk niet schuwen. Dat alles kan voordelig uitpakken bij het solliciteren. Deelname aan een vrijwilligersorganisatie en samenwerken met anderen helpt het netwerk te vergroten. De kans op een betaalde baan is via een netwerk groter dan via een sollicitatiebrief. De Vrijwilligerscentrale Etten-Leur is de centrale plaats om te zoeken naar vrijwilligerswerk. Samen met de medewerker wordt gezocht naar een passende vrijwilligersvacature, rekening houdend met de wensen en de mogelijkheden van de vrijwilliger. Het is altijd mogelijk tijdens de bezoekuren eens vrijblijvend binnen te lopen.

leg gaf over het leven van Vincent van Gogh in de periode dat hij in Etten bij zijn ouders woonde. De eerste stop was bij de raadszaal, voorheen Nederlands Hervormde kerk. Daar was de vader van Vincent dominee. Er hangen enkele reproducties van tekeningen die Vincent gemaakt heeft. Hij tekende in die tijd voornamelijk protestantse werklieden. Terug in het informatiecentrum werd een interessante documentaire vertoond over het leven van Vincent van Gogh in Etten. Vervolgens ging de wandeling langs historische gebouwen in Etten waaronder het Paulushofje. De tocht eindigde in restaurant het Witte Paard, vroeger herberg met logement en paardenstal. Daar werd de middag afgesloten met koffie en thee met heerlijk warm appelgebak. Voor de deelnemers was het een geslaagde middag.

Een andere activiteit van de Zomerschool was het bezoek aan de kersenkwekerij van Christ en Anny Biemans. Deze ligt tussen Etten-Leur en Breda in het prachtige buurtschap Lies. Op bijzondere wijze groeien daar verschillende rassen vleeskersen in de kas. De 22 deelnemers werden verwelkomd met koffie en een heerlijk kersenvlaaitje. De ontvangstruimte is in oud-Hollandse stijl ingericht, wat direct voor veel gesprekstof zorgde onder de senioren. Na een interessante rondgang door de kassen mocht iedereen natuurlijk nog proeven van de heerlijke kersen. In het bijbehorend winkeltje kon men kersen, jam of kersenlikeur kopen. Heeft u ook interesse in een activiteit van de Zomerschool? Er zijn nog plaatsen vrij, zie de activiteitenagenda. Voor informatie en opgeven voor deze activiteiten kunt u terecht bij Loket Surplus 0168 - 33 18 33.

Met de Zomerschool door historisch Etten-Leur

wandelaars begon de tocht bij het informatiecentrum waar gids Lia Mars-van Ierssel op heldere en boeiende wijze uit-

Zomerschool voor Senioren in de gemeenten Halderberge, Etten-Leur en Moerdijk di. 14 augustus Paardenmelkerij Edelweiss Etten-Leur tijd - kosten 14.00 - 16.00 uur / € 6,50 vr. 17 augustus Filmavond Gooische vrouwen Hoeven tijd - kosten vanaf 19.00 uur / € 3,50 ma. 20 augustus Archief West Brabant Oudenbosch tijd - kosten 14.00 -16.00 uur / € 3,50 di. 28 augustus Vlas- en suikermuseum Klundert tijd - kosten 14.00-16.00 uur / € 5,00 Vrijwilligerscentrale Etten-Leur Stadskantoor Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur. T. 076-5018755 E. info@vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl W. www.vrijwilligerscentrale-etten-leur.nl Bezoektijden: maandag, woensdag en donderdag van 9.00-12.00 uur.

Surplus Welzijn Nieuws p/a Kerkwerve 46 4873 CJ Etten-Leur Telefoon: (076) 501 64 50 infowest@surpluswelzijn.nl www.surpluswelzijn.nl

ETTEN-LEUR - De Zomerschool voor senioren, georganiseerd door het ouderenwerk van Surplus Welzijn in de gemeenten Halderberge, Etten-Leur en Moerdijk, is in volle gang en duurt nog tot 23 augustus. Veel senioren genieten van een gevarieerd programma, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de inzet van een enthousiast team vrijwilligers. Eén van de activiteiten was de Vincent van Gogh wandeling op donderdag 19 juli in Etten-Leur. Met 10 enthousiaste

Activiteitenagenda:

Deelnemers krijgen uitleg over een werk van Vincent van Gogh


actualiteit

Column

Drummer uit Etten-Leur met tribute band op grootste tributefestival ter wereld

Snow Control speelt Snow Patrol op groot festival in Engeland ETTEN-LEUR - Nee, geen Snow Patrol, zeg maar het origineel, maar Snow Control, de tribute variant. De zes mans formatie met leden uit Zuid-Nederland, onder wie Maurice Hermens uit Etten-Leur, speelt op vrijdag 17 augustus op Tribfest in het Engelse Hull.

Eugène de Kok

Voor de zoveelste keer

Als het goed is, krijgt u deze krant op woensdag 8 augustus. Misschien gaat er bij mensen van rond de 60 jaar een belletje rinkelen als ze die datum horen. Voor de zekerheid nog een keer: 8 augustus. Als bij u een lichtje is gaan branden, bent u wellicht één van die Nederlandse Rolling Stones-fans, die op 8 augustus 1964 aanwezig is geweest bij het concert van de band in het Kurhaus. Het verhaal is bekend. Ze speelden slechts vier nummers en een paar akkoorden van een vijfde, omdat fans uit enthousiasme het interieur van de chique zaal begonnen te slopen. Het Kurhaus bood destijds plek aan 1500 man. Als je de verhalen van de mensen, die later hebben gezegd er op die 8e augustus bij te zijn geweest, moeten ze daar echter met zijn tienduizenden hebben gestaan. Als je een Rolling Stones-fan bent, moet je ‘Scheveningen’ hebben mee gemaakt en een stoeltje of ander onderdeel van het interieur naar het podium en politie hebben gegooid. Je kunt De Rolling Stones in de jaren erna drie keer in de Kuip hebben bezocht, een paar keer naar hun concerten in de Arena zijn geweest en ook van ze hebben genoten in het Zuiderpark in Den Haag en Stadspark in Groningen, maar niets, geen enkel concert, haalt het bij die ene legendarische minishow in het Kurhaus. Ik schrijf deze column net voor ik op vakantie ga en het zijn nu nog alleen geruchten, maar de Stones-leden hebben gezegd dat ze ter gelegenheid van hun 50-jarige bestaan weer gaan optreden. Waar, wanneer en hoe weten ze nog niet, maar ze hebben al een paar keer gerepeteerd. ‘Er zit nog leven in deze oude honden’, spotte gitarist Keith Richards tegen de BBC. Als ze straks een nieuwe tour - volgens de pers voor de zoveelste keer voor het laatst - zal het ongetwijfeld storm lopen bij de ticketbureaus. Alle Rolling Stones-fans zullen erbij willen zijn. Ik wens ze alle succes een kaartje te bemachtigen. Eén waarschuwing: legendarisch wordt het niet. Met een gemiddelde leeftijd van 68 jaar van de vier overgebleven muzikanten wel uniek.

Colofon

Snow Control is een zes mans formatie.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

DOOR PETER HOUTEPEN Tribfest is het grootste tribute band festival ter wereld. Verdeeld over drie dagen spelen er ruim honderd tribute bands en trekt het festival dagelijks ruim 5000 bezoekers. Als tribute band speelt Snow Control alle hits van de populaire Britse band Snow Patrol, die dit voorjaar nog een spetterend concert gaven in Rotterdam Ahoy.

Ettenleurse Bode Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Annelies de Pijper, Huub Vervest, Frans van der Bom Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 32

De oplossing van deze puzzel is in week 33 te vinden op www.internetbode.nl

YouTube De organisatie van Tribfest benaderde Snow Control na het zien van een aantal YouTube opnamen van live optredens in Nederland. “We hebben er hard aan gewerkt om de sound van Snow Patrol zo veel mogelijk na te bootsen en een mooie show neer te zetten. Het is natuurlijk fantastisch dat de organisatie van Tribfest dit ook ziet”, zegt Maurice Hermens, de drummer van de band en afkomstig uit

Etten-Leur. De zes mans formatie maakt meteen van de gelegenheid gebruik om een kleine tour door Engeland te maken. Er zijn onderhandelingen gaande met een paar locaties. Sporen Snow Control is eind 2010 opgericht en bestaat uit de Zeeuw Olof Sinke (zang, gitaar), de Limburgers Jos Lambrichs (gitaar, backing vocals), Maurice Stevens (gitaar, backing vocals), Danny Pieters (basgitaar), Eric Lemaire (toetsen, backing vocals) en Brabander Maurice Hermens (drums). Alle bandleden hebben in het verleden hun sporen verdiend als muzikant met diverse bands. Snow Control maakte haar debuut in maart 2011 in de Boerderij in Zoetermeer en schopte het in 2012 tot ver in de landelijke halve finale van de Dutch Battle of the Coverbands. De band speelde onder andere tijdens het Leidseplein Live festi-

val in Amsterdam, in verschillende zalen in Nederland en op festivals in België. Het eerstvolgende optreden in Nederland is op 1 september in de Boerderij in Zoetermeer. Meer informatie over Snow Control op www.snowcontrol.nl; meer informatie over Tribfest op www.tribfest.co.uk. Hits Een tribute band is een groep die de nummers van één band of artiest naspeelt. Snow Control richt zich op de band Snow Patrol, die de laatste jaren vele hits heeft. Voorbeelden daarvan zijn ‘Chasing cars’, ‘Just say yes’ en ‘In the end’. Het origineel is is een alternatieve rockband, bestaande uit voorman Gary Lightbody (zanger, songwriter en gitarist), Scot Paul Wilson (bassist en achtergrondzang), Nathan Connolly (gitaar en achtergrondzang), Tom Simpson (toetsenist) en Jonny Quinn (drummer).

Provincie brengt verkeerslawaai in beeld

Slapeloze nachten langs N-wegen ETTEN-LEUR - In de gemeente Etten-Leur liggen zo’n tien mensen ‘s nachts wakker door het voorbijrazende verkeer op de wegen N394, N398 en N640. Dat blijkt uit een analyse die de provincie Noord-Brabant heeft laten uitvoeren op alle provinciale wegen. Daarnaast ervaren ook veel mensen overdag overlast van de wegen. De provincie gaat daarom een nieuw actieplan opstellen om de geluidshinder langs haar wegen tegen te gaan. DOOR RIA VAN MEIR De Europese Unie heeft onlangs besloten om richtlijnen op te stellen voor het omgevingslawaai. Uit onderzoek van de EU blijkt namelijk dat geluidsoverlast in Nederland jaarlijks aan zevenhonderd mensen het leven kost, terwijl in 2011 het verkeer de oorzaak van 661 sterfgevallen was. Naar aanleiding van de Europese richtlijnen heeft de provincie Noord-Brabant de geluidsbelasting van haar wegen in kaart gebracht. Overdag geldt een maximale geluidsbelasting van 55 dB(A), ‘s nachts ligt die grens op 50 dB(A).

© www.sudokusite.eu

Ernstig In de gemeente Etten-Leur zorgen de N394, N398 en N640 voor veel overlast. PAGINA 5

Langs die wegen wordt bij 80 woningen overdag de geluidsbelasting overschreden. In de meeste gevallen blijft die overschrijding binnen de 10 dB(A), maar bij 22 huizen lopen de gemeten waarden op tot 69 dB(A). In één huis aan de N394 zijn zelfs waarden tot 74 dB(A) gemeten. In totaal ondervinden 25 mensen overdag ernstige geluidsoverlast door de nabijheid van het verkeer. ‘s Nachts komt er weliswaar minder verkeer voorbij, maar ook dan wordt bij 56 woningen de maximale norm overschreden. Voor tien mensen is die hinder zelfs zo erg dat zij er ‘s nachts van wakker liggen. In de hele provincie ondervinden dagelijks 12.500 Brabanders overlast van geluid, van wie er 3800 mensen klagen over ernstige overlast. ‘s Nachts liggen er 1600

mensen wakker van het verkeersgeluid. Inzichtelijk De provincie Noord-Brabant beseft dat de gegevens voor de omwonenden van de provinciale wegen geen nieuws zal betekenen. “Zij weten natuurlijk al lang dat ze last hebben van het verkeerslawaai. Met de geluidsbelastingkaarten is deze hinder nu ook voor anderen inzichtelijk gemaakt”, aldus de provincie. De kaarten worden gebruikt als basis voor het nieuwe Actieplan Geluid dat de provincie voor de jaren 2013-2018 gaat opstellen. Daarin geeft de gemeente aan welke wegen op welk tijdstip voorzien worden van ‘stil asfalt’. Het actieplan zal in het voorjaar van 2013 in ontwerp worden gepubliceerd.


Sfeer e n Indonesische gerechten voeren de boventoon

Bouwfonds betaalt BTW voor beperkt aantal woningen

Druk bezochte Pasar Malam

Tijdelijk forse prijsverlaging nieuwbouw Noord-Brabant

ETTEN-LEUR - Het afgelopen weekend vond weer een goed georganiseerde, druk bezochte en bovenal gezellige Pasar Malam plaats in het Oderkerkpark in Etten-Leur. De Pasar Malam is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement in Etten-Leur en wordt altijd druk bezocht door mensen uit de regio. Goede muziek, gemoedelijkheid, ETTEN-LEUR - Bouwfonds Ontwikke- verd. Verkoopmanager Martijn Vogelaars: leuke interessante producten en zeker het lekkere eten zijn de belangrijkste ingrediënten voor het welslagen van ling verlaagt tot 1 oktober de prijzen “Het idee erachter is dat wij de BTW voor van een aantal nieuwbouwwoningen onze rekening nemen. Het is een kortlodeze toch wel feestelijke bijeenkomsten. en -appartementen verspreid over Noord-Brabant. Dit betekent dat kopers die beslissen voor 1 oktober dit jaar een voordeel hebben van enkele tienduizenden euro’s. Het gaat om woningen en appartementen die al geruime tijd geleden werden opgele-

Kunstgebit stuk?

pende actie en we verwachten dat het geïnteresseerden net die extra stimulans biedt om nu snel te handelen. Het zijn voor Bouwfonds zeer ongebruikelijke prijsverlagingen die ook maar geldig zijn voor een beperkt aantal woningen.” Voor meer informatie: nugeenbtw.nl

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

MEE Steunpunt weer geopend ETTEN-LEUR - Het MEE Steunpunt in Etten-Leur is na een zomersluiting vanaf woensdag 8 augustus weer geopend. Iedere woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur bent u van harte welkom aan de Roosendaalseweg 4 in EttenLeur.

Er werd volop genoten van voornamelijk Indische muziek.

FOTO ANNELIES DE PIJPER

Geest en lichaam De heerlijke luchten van speciale wierook en de diverse gerechten kwamen de bezoekers al voor het betreden van het terrein tegemoet. Op het terrein zelf konden de bezoekers Indische kleding passen, heerlijke typische Indische geuren uitproberen en zich verdiepen in boekwerken en mogelijkheden om de geest verder te versterken. Want dat is namelijk altijd heel belangrijk op de Pasar Malam: goede verzorging van geest en lichaam. En daarbij mag het lekkere eten natuurlijk niet vergeten worden. Er waren daarom verschillende eetgelegenheden die druk bezocht werden. Dit jaar waren de dranken voor

het eerst geheel geregeld door de organisatie, waardoor de prijzen heel acceptabel waren. Er werd volop genoten van de voornamelijk Indische muziek en producten uit de Orient. Veel tevreden gezichten daarom op de Pasar Malam 2012 van Etten-Leur. Ook de organisatie was heel tevreden, waardoor Etten-Leur zeker weer op de agenda staat voor volgend jaar.

DOOR ANNELIES DE PIJPER Het weer was aangenaam. Overdag had men niets te klagen, ook al trok er een enkel buitje over en waren de avonden wat killer; de sfeer was er niet minder om. De verschillende eetkramen waren allemaal overdekt. Ook voor de vele artiesten en dansers die in de loop van het weekend de revue passeerden en hen toehoorders bleef het droog onder de tentzeilen. “Als wij in Etten-Leur zijn”, vertelt organisator Lucciano Mantouw, “ regent het negen van de tien keer. Wij zijn daar dan ook goed op voorbereid. De Pasar Malam zal dan ook niet zomaar in het water vallen.”

Maakt u zich zorgen om uw kind omdat het anders is dan andere kinderen? Of bent u op zoek naar een geschikte school of woning? Wilt u weten hoe u uw geldzaken regelt? Of voelt u zich weleens eenzaam en wilt u leren vrienden te maken? Met al deze en/of andere vragen over leven met een beperking kunt u bij het MEE Steunpunt terecht. Onze consulenten staan graag voor u klaar om samen met u, en de mensen die voor u belangrijk zijn, op

zoek te gaan naar een passende oplossing. Loop dus gerust binnen op het MEE Steunpunt met uw vraag. U kunt ook contact met ons opnemen via 076-5223090 of via de mail: info@meewestbrabant.nl. MEE West-Brabant MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking , autisme, niet-aangeboren hersenletsel en een chronische ziekte en zijn of haar omgeving. U kunt bij ons terecht met alle vragen over leven met een beperking. MEE West-Brabant heeft vestigingen in Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda en heeft meerdere steunpunten verspreid over de regio. Zo is MEE altijd dichtbij. Meer informatie vindt u op www.meewestbrabant.nl.

Ook voor KoorBusiness is de vakantie weer voorbij

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

Voor de tiende keer Open Tuindagen ETTEN-LEUR - Na het grote succes van de voorafgaande Open Tuindagen, begonnen in 2001, vindt deze dag ook plaats in 2012. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus kunt u weer twee dagen van 10.00-17.00 uur genieten van de oases van rust, groen en diverse plantengroepen in de mooi aangelegde tuin. Bankenstraat 23 is een 50 jaar oude boerderij waarvan de tuin al vele jaren een aandachtstrekker is voor de al dan niet toevallige passant. De tuin telt veel ver-

schillende soorten planten, borders, doorkijkjes, beelden en doorgangen en biedt om iedere hoek een nieuwe verrassing. Rondom de boerderij laten de bloementuin, de moestuin en de twee tuinen een steeds wisselend kleurenpalet zien. Tijdens de Open Tuinendagen wordt de tuin van Harrie en Jo Martens Monden gelegen aan de Bankenstraat 23 in EttenLeur voor de tiende keer opengesteld. Deze Open Tuinendag geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om misschien wel voor de laatste keer te genieten van de bijzonder tuinen.

De laatste keer omdat de boerderij te koop staat. Harrie en Jo beiden worden beiden 80 jaar en zijn op zoek naar een kleiner onderkomen. Tijdens de Open Tuindagen is het ook mogelijk om diverse stekken, planten, beelden en fuchsia’s te kopen. Adres: Bankenstraat 23, Etten-Leur. de opbrengst van de Open Tuindag komt geheel ten goede aan het Kinder Kankerfonds (Kika). Open dagen: zaterdag 10 en zondag 11 augustus van 10.00-17.00 uur. Entree: gratis en rolstoelvriendelijk.

Agenda wijkactiviteiten Augustus 8 augustus 8 augustus 8 augustus 9 augustus 10 augustus 10 augustus 10 augustus 10 augustus 10 augustus 10 augustus 10 augustus 10 augustus 11 augustus 13 augustus 13 augustus 13 augustus

C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet C-West damesclub 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut Praotuis Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis C-West biljartmiddag 13.00 uur den Drempel Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis C-Oost beugelen 14.00 uur ’t Palet ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong Grauwe Polder line dance 19.00 uur de Gong SanderBanken bingo 19.30 uur Binnenhof 13 Banakkers galm 9.30 uur ut Praotuis Grauwe Polder koersbal 9.30 uur de Gong Grauwe Polder samen eten 12.00 uur de Gong

Augustus 13 augustus 13 augustus 13 augustus 13 augustus 13 augustus 14 augustus 14 augustus 14 augustus 14 augustus 14 augustus 14 augustus 15 augustus 15 augustus 15 augustus 15 augustus 15 augustus 15 augustus

’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar Grauwe Polder aerobic 13.30 uur de Gong C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel Grauwe Polder PC inloop 19.30 uur de Gong Grauwe Polder speelgroep 9.30 uur de Gong Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis Grauwe Polder hobby 13.00 uur de Gong C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel Banakkers gym 9.30 uur ut Praotuis Banakkers sjoelen 13.30 uur ut Praotuis C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet ’t Hooghuis kindermiddag 14.00 uur de Vogelaar C-West damesclub 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet PAGINA 6

KoorBusiness.

ETTEN-LEUR - Voor de meeste koorleden zit de zomervakantie er al weer op, een paar hebben het nog tegoed. Toch gaan de draad weer oppakken en op maandag 13 augustus weer verder met waar we eind juni geëindigd waren. Aan de uitvoering van een aantal nummers moet nog wat worden bijgeschaafd en een paar nieuwe nog ingestudeerd. Dat gaat zeker lukken want we zijn supergemotiveerd teruggekomen van vakantie en kijken uit naar ons volgende openbare optreden. Dat staat gepland voor vrijdag 21 september om 20.30 uur in de Raadszaal (kerkje) op het Marktplein in Etten-Leur. Het is een onderdeel uit het programma

van Cumel 2012. Om het einde van de vakantieperiode af te sluiten en tegelijk het nieuwe koorseizoen in te luiden en ook wat aan binding te doen, gaan we op 7 september met zijn allen gezellig bbq’en en wat met muziek doen. Hiertoe heeft een van de leden (een deel van) haar huis en tuin ter beschikking gesteld, wat we natuurlijk heel erg op prijs stellen. Nieuwsgierig geworden naar wat we zingen en hoe we repeteren, kom dan eens langs. Dat kan in ons gezellige thuishonk, grand café de Burgemeester op de Markt. Hier repeteren we elke maandagavond van 20 tot 22 uur. Wil je meer over KoorBusiness weten neemt dan even contact op met het secretariaat: 06-22451323 of per e-mail secretariaat@KoorBusiness.nu

WIJKEN WIJKVERENIGINGEN DE GRIENT/SANDERBANKEN Bingo Op zaterdag 11 augustus hebben we weer ons maandelijkse bingo avond. We spelen 10 rondes, en op elke ronde zijn 3 prijzen te winnen. Aanvang 19.30 uur. Adres: wijkgebouw Sanderbanken, Binnenhof 13, Etten-Leur.


lief en leed

Familieberichten Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Iedereen verdient een waardig afscheid. Jan Reedijk Uitvaartverzorging helpt daarbij.

info@janreedijkuitvaartverzorging.nl www.janreedijkuitvaartverzorging.nl Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op: 076 - 502 28 87* *Ook als u een Natura uitvaartverzekering heeft, kunt u ons bellen

Weekenddiensten

J&& d& W&&&&&

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

&&&&&&&&&&&&&&&&&& Markt 70 Etten-Leur www.jandewit-zn.nl

076-5015807

50 jaar Regtop Interieurs

1962 2012

I.v.m. ons 50-JARIG JUBILEUM in de hele maand augustus

GRATIS

Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus. informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

TRAP STOFFEREN

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

tandprothetisch Centrum etten-Leur Raadhuisstraat 74 - Rucphen - Tel. 0165-341464 - www.regtopmeubelen.nl

Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

GOUD IS Gâ‚ŹLD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 www.goudisgeld.nl

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

Iedere donderdag t/m eind augustus

vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Hotel Dekkers, Zr. M. Adolphinestraat 6, 4641 CP OSSENDRECHT

Iedere zaterdag t/m 25 augustus Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 18.00 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel de Ram, Steenbergseweg 1, 4661 RJ HALSTEREN

Elke zondag even weken

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH ZEVENBERGEN

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL PAGINA 7

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!


IVN Vogel- en NatuurbeZingen voor Ettense Sharon Peeters scherming bootexcursie Trip door Amerika geweldige ervaring

grote openbaring

ETTEN-LEUR/RIJSBERGEN - Soms kan het je zomaar overkomen dat een heel andere hemel voor jou en je omgeving opengaat. Het gebeurde bij Sharon Peeters daarin gestimuleerd door pa en ma - een perfecte therapie bleek te zijn. Een onherkenbare Sharon was als het ware geboren. Amerika De Ettense Sharon Peeters volgt de laatste zes jaar zangles bij muziekschool Sint Frans. Zij werd ontdekt bij een auditie van United By Music, een stichting die zangtalenten met een verstandelijke handicap begeleidt. Deze maakte in juni een muzikale trip naar Amerika en Sharon Peeters was geselecteerd om mee te gaan. ”Een geweldige ervaring. In verschillende plaatsen heb ik op het podium gestaan zoals Portland, maar die in Oregon in de staat Washington heb ik het meest fantastisch gevonden”, zegt ze. Even zingt ze ons spontaan wat voor en voor zover onze muzikale kennis reikt vinden ook wij dat ze een mooie en warme stem heeft. Het genre wat ze zingt bestaat voornamelijk uit blues. Ze houdt er een speciale leermethode op na om de Engelse taal zo goed mogelijk te beheersen.

Sharon Peeters voelt zich gelukkig wanneer ze zingt.

FOTO CHARLES LUIJTEN

DOOR CHARLES LUIJTEN

en lijdt aan ppd.nos+epilepsie.

We zoeken haar op en dat voert ons naar een klein bos in de omgeving van Nelleveld onder Rijsbergen waar ze graag met haar ouders, broer en zus op zomerse dagen vertoeft. Ze heeft er een caravan voor haarzelf. Het is de 26-jarige Sharon Peeters uit Etten-Leur. Kort voor de kennismaking horen we haar op afstand nog zingen. Een betere therapie om contact met de buitenwereld te hebben of te maken bestaat voor Sharon niet. Ze is autistisch

Therapie Zingen is haar grote passie, dat zich reeds uitte toen ze pas drie jaar was en op een podium in de Efteling stond en waar ze door iedereen die naar haar luisterde met open mond en grote ogen werd bewonderd. De kleine meid zong toen het liedje ‘Maar vanavond heb ik hoofdpijn’ Niemand kon tot het leven van Sharon Peeters doordringen. Ze had haar eigen wereldje totdat ontdekt werd dat zang en muziek -

Eigen album Ze heeft een grote wens, ze zou dolgraag iemand in haar nabijheid hebben voor het schrijven van teksten. “Dat kan ik niet. Ik droom van een eigen album, iedere zanger of zangeres heeft dat op het verlanglijstje staan”, aldus Sharon Peeters. Met haar eigen begeleidingsband staat er daags na het gesprek een optreden gepland in het Turfschip van haar woongemeente en in oktober staat ze in Ommen (Overijssel) op het podium. Haar ouders hopen dat dochterlief ondanks de handicap die ze heeft een mooie zangcarrière tegemoet gaat. Ze voelen zich in elk geval al even gelukkig als Sharon voor wie de wereld opengaat dankzij de beoefening van haar grote hobby. Aan de opname van haar eerste cd wordt volop gewerkt.

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 11 augustus houdt IVN Vogel- en Natuurbescherming een bootexcursie door de Biesbosch. Het vertrek is om 8.00 uur vanaf de Lange Brugstraat 61 in EttenLeur Noord. Om 15.00 zijn we weer terug.

De Biesbosch is een prima plek voor veel vogels. Er zijn vogelkijkhutten in de polder Maltha, de Beneden Spieringpolder en in de Sliedrechtse Biesbosch aan de rand van de Mariapolder. In de Biesbosch woont sinds enkele jaren een koppel zeearenden. In 2011 werd voor het eerst een jonge zeearend gesignaleerd. In tegenstelling tot de visarend, die alleen vis eet, is de zeearend een alleseter. Als de zeearend ergens in de lucht ‘hangt’ en op zoek is naar een prooi, ontstaat er grote onrust bij de vogels op het land of op het water. Naast deze soorten, waarvan we de Visarend zeker zullen zien, is de Biesbosch rijk aan IJsvogels, Haviken, Sperwers, Roerdomp, Purper Reigers en Slechtvalk.

Bevers en otters In totaal werden er 42 bevers in de Biesbosch uitgezet, in 1988 door Ir G Braks (Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij), in 1989 door prins Bernhard en in 1999 door Drs J Borgman (voorzitter van het Overlegorgaan Nationaal Park De Biesbosch). De dieren kwamen uit de voormalige DDR en werden voorzien van een zendertje. Zij werden vijf jaar lang gevolgd. Hun aantal neemt toe. ‘s Zomers worden beverzwerftochten georganiseerd, waarbij rond het invallen van de schemer in rietaken wordt rondgevaren. Opvallend was dat zij per nacht zich soms wel twintig kilometer verplaatsen. Men verwacht dat er binnenkort weer otters komen. We varen vanuit Drimmelen. In een boot kunnen 4 mensen. We varen door de Dordse- en Brabantse Biesbosch. Brood, koffie en verrekijker meenemen. Wilt u mee? Gelieve u van te voren aan te melden bij Frank Linssen 06-24360486 of Mark v.d. Zijden 06-12990700 zodat we het aantal boten kunnen reserveren. U kunt ook per mail aanmelden; mvdzijden@home.nl

Alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur GROTE FAMILIEBEURS

Familiedagen Bij Sneeuwattractiepark Skidôme

7

september 10.00-22.00 u.

8

september 10.00-22.00 u.

9

september 10.00-22.00 u.

Jeugd Kickboksen nieuw in Etten-Leur

Speciale lezers aanbieding Normaal tarief:

ETTEN-LEUR - Ruim 7 jaar verzorgt Okinawa Kyokushin Dojo, karate trainingen in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert voor jeugd en volwassenen. Dit seizoen starten we met wekelijkse Kickboks trainingen voor jeugd van 6 t/m 13 jaar. Op donderdagen van 18.30 tot 19.30 uur in onze dojo, gymzaal Spoorlaan 21 te EttenLeur. Deze jeugd kickbokstraining is het vervolg op de al bestaande training voor 13 jaar + volwassenen op de maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur in onze dojo. Kickboksen is een combinatie van het karate, afkomstig uit Japan en het klassiek boksen uit de USA. Een eerlijke en realistische zelfverdedigingssport. Veilig en verantwoord kickboksen voor kinderen

heeft een positief effect op de fysieke en mentale ontwikkeling, conditie, discipline en weerbaarheid. Hoewel kickboksen en karate totaal verschillend zijn van elkaar kunnen de twee zelfverdediging sporten uitstekend met elkaar worden gecombineerd. Er zijn veel raakvlakken tussen de twee sporten, gezien het feit het Kyokushin karate gebruik maakt van de boks bewegingen / technieken en het kickboksen weer gebruik maakt van de traptechnieken uit het Kyokushin karate. Met name de “low-kick” oftewel de gedan-mawashi-geri is bij beide sporten een belangrijk wapen. Tevens starten we dit seizoen met een nieuw karate uur voor heel jonge kinderen vanaf circa 5 jaar t/m 10 jaar op maandagvond van 18.00 tot 19.00 uur, deze les is

speciaal gericht op de allerkleinste en wordt er spelenderwijs karate aangeleerd. Daarna is er de reguliere Kyokushin training van 19.00 tot 20.00 uur. Hier word er het originele Kyokushin karate onderwezen in een relaxte, positieve sfeer in een leuke groep. Bij het karate en kickboksen leert men zich verdedigen wanneer dat nodig is, maar gaat het feitelijk veel verder dan dat. De persoonlijke ontwikkeling op zowel fysiek als mentaal gebied, doorzettingsvermogen en het zich kunnen focussen op een bepaald doel, zijn zaken die in het dagelijks leven tijdens studie en werk worden gewaardeerd. Meer informatie kunt u vinden op www.jansenkarate.com. Aanmelden bij Tom Jansen tel: 06-83060074 senseitomjansen@gmail.com. PAGINA 8

GlowGolf 4 t/m 12 jaar 6,50 GlowGolf v.a. 13 jaar 7,95 2 uur vrij skiën/snowboarden 4 t/m 12 jaar 27,50 2 uur vrij skiën/snowboarden v.a. 13 jaar 32,50 1,5 uur proefles + 0,5 uur vrij alle leeftijden 39,75 2 uur sleeën/snowtuben 4 t/m 12 jaar 15,00 2 uur sleeën/snowtuben v.a. 13 jaar 19,00 1 heat IceKarten (v.a. 1,40 meter) 19,50 Tokkelen en abseilen vanaf brandtrap (ca. 25mtr.)

Tarief

Bode-lezer:

5,50 6,95 12,50* 15,00* 15,00* 12,50 15,00 17,00 15,00

*incl. materiaal

SPECIAAL MILIEDAGEN!!

TIJDENS DE FA

Inschrijven? Ga snel naar www.internetbode.nl


Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien.

ONZE OPRUIMING IS GESTART!

En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

en verwijderen

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

nl

STADSFIETSEN- SPORTIEVE FIETSEN- OMA FIETSEN- TRANSPORT FIETSEN- KINDERFIETSEN- RACEFIETSEN- MOUNTAINBIKESELEKTRISCHE FIETSEN ENZ, ENZ…

P

OP=O

SCHERPE PRIJZEN Voor grenzeloos fietsplezier!

De warmste warmste bakker De Bakker

er m o z Heel de n! ur 7.30 u

kaiser opeaardbeien broodjes vlaai t1 .00 to0 uur 8 n a v 0 maandag t/m vrijdag.30 tot 16. 7 n zaterdag va

VRIJDAG EN ZATERDAGAANBIEDINGEN

AArdbeienvlAAi + slAgroom

ook half afgebakken

met leurse aardbeien en slagroom vollerkoren sAucijzenbroodjes broodje

4 + 1 GraTis

6 à 8 pers.

met zonnebloempitten

€ 6.95

ook min. € 0,30

Elias € 6.95Bakker 3+2 Mark grAtis

€ 0.75

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160 Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

n e p p o t s n Wij gaa ! l a a d n e s o in Ro

Laatste weken!

Bisschopsmolenstraat 104, Etten-Leur, Tel. 076 5020050 www.profilevanderveeken.nl Net een (f)ietsje beter! Geen inruil mogelijk, voor bedrijfsfietsplan vraag naar de voorwaarden.

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

installatiebedrijf

jan schouw

- Uw CV-ketel tussen 10 en 15 jaar oud, denk dan aan vervanging, dit is kostenbesparend. - Voor advies en vakkundige installatie bent u bij ons aan het goede adres. - Wij bieden u de mogelijkheden om een ketel te kopen, te leasen of te huren.

Voorsteven 7, Postbus 231, 4870 AE Etten-Leur, tel. 076-5033698 www.janschouw.nl

TOTALE LEEGVERKOOP op=op!

Op onder andere: bankstellen slaapkamers verlichting kasten eetkamers stoelen fauteuils karpetten boxsprings

60%

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Waarom kiezen voor Romass? • • • • • •

op alles

G N I T KOR

Woonboulevard Oostplein 5 Roosendaal tel. 0165 53 93 15 ma 13.00 - 17.30 uur di t/m do 10.00 - 17.30 uur vrij 10.00 - 21.00 uur za 10.00 - 17.00 uur

bv

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335

De beste kwaliteit in de regio Gratis professioneel advies Persoonlijk contact Professionele montage Snelle service bij storingen Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren

www.romass.nl sprundel@romass.nl


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l 25 en 26 augustus in Etten-Leur

Popelucht dit jaar groter

Agenda

Popelucht.

Popelucht 2012 heeft een sterke programmering met bands in diverse genres. Nieuw is een 2e podium in de Kapel in het Oderkerkpark. Daar vindt op zaterdag 25 augustus het danceevent Dance Chapel plaats, voor de jeugd van 14 t/m 20 jaar. Op zondag treden in de kapel beginnende bands op. Zaterdagavond staat het hoofdpodium in het teken van een Tribute Night en op zondag treden daar meer gevestigde bands op. De locatie van Popelucht is het Oderkerkpark in Etten-Leur en de entree is gratis. Popelucht, alweer toe aan de 27e editie, is een festival dat nog steeds groeit. Popelucht is een festival dat muziekstijlen door elkaar heen programmeert. Een festival met beginnende bands, regionale toppers en bands die op weg zijn naar de landelijke top. Beginnend talent wordt een mooie kans gegeven. De stap van oefenruimte naar een groot podium met 1000

man publiek is behoorlijk groot. De kapel in het Oderkerkpark, met ruimte voor 100 bezoekers biedt een mooie tussenstap. Voor Dance Chapel is naar het jonge dance publiek gekeken. Zij mogen op de grote dance feesten niet binnen en kunnen op deze manier alvast kennis maken met live dance events. Het programma: Zaterdag 25 augustus: Tribute Night en Dance Chapel Op zaterdagavond wordt op het hoofdpodium een ode gebracht aan Bruce Springsteen (The Boss Brothers), Simple Minds (1984) en Foo Fighters (Stacked Actors). De eerste band begint om 20.10 uur te spelen. In de nabijgelegen kapel vindt het dance event plaats. Hier openen om 20.00 de deuren en start DJ Boris Deckers (house/ electro), gevolgd door Franky Dux (jump en hard-house) en D-Generation (hard-house). De Tribute Night en Dance Chapel duren tot middernacht.

Zondag 26 augustus: beginnende, regionale en opkomende bands Het programma op het hoofdpodium start om 14.00 uur met de band Wicked . Op het hoofdpodium treden bands op als Dirty Denims, Dublicators, Note to Amy, Komatsu en afsluiter Bang Bang Bazoooka. Ook is er een plaats voor de winnaar van Doe Maar Vet: het uit Zundert afkomstige Praise The Hero, dat aanstekelijke party punk speelt. Op het podium in de Kapel krijgen regionale, jonge bandjes de kans zich in de kijker te spelen. Hier maken Fort 99, Impakt, 16 Dollars, MacSwordfish, Burning Red en Radiovox hun opwachting. Deze laatste band eindigt rond 22:00 uur. Dan begint de afsluiter op het hoofdpodium, Bang Bang Bazooka, te spelen tot het einde van Popelucht 2012 om 23:00 uur. Een compleet overzicht met alle speeltijden en info over de bands is te vinden op de website van Nieuwe Nobelaer: www.nieuwenobelaer.nl/poppodium.

PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 9 augustus Geppetto & The Wales Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 9 augustus 22.00 Misst! Café De Schorre Bergen op Zoom donderdag 9 augustus 22.30 Buddy Ace and The Sonics Time Out Roosendaal zaterdag 11 augustus Town Of Saints Mezz Breda zondag 12 augustus 16.30 PalmParkies Valkenbergpark Breda dinsdag 14 augustus PalmParkies Vrouwenhof Roosendaal woensdag 15 augustus PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 16 augustus Dear Mom Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 16 augustus 22.00 Le Brock Time Out Roosendaal zaterdag 18 augustus Jaimi Faulkner Mezz Breda zondag 19 augustus 16.30 Groover & Kayaman Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 24 augustus 21.00 Shit Is Bangin Mezz Breda zaterdag 25 augustus 23.00 I Like Latin Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 25 augustus 22.00

NEWZZ Wouter Goudswaard tekent voor West-Point. Het jonge tekentalent Wouter Goudswaard (1991) studeert ‘Beeldverhaal’ aan het Sint-Lukas in Brussel. Hij maakt met name strips en illustraties. West-Point geeft Wouter graag de ruimte om zich regelmatig te presenteren. Meer info: woutergoudswaard.nl

40 jaar geleden

Un Canto A Galicia

Flat Out, maar dan anders…

Painted Black geeft optreden voor Duchenne Heroes

Drie van de vier leden van Painted Black.

De formatie Painted Black, bestaande uit vier leden van Flat Out, ontstond toen de groep verzocht werd een speciaal optreden te geven voor Woodtstock in Gebouw-T. Het gezelschap speelde deze avond dan ook alleen passende muziek, maar maakt het repertoire voor het goede doel graag wat breder. Op 17 augustus staan ze voor Duchenne Heroes in het Bergen op Zoomse ’t Slik. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE “Als Marijn van ’t Slik ons een verzoek doet, geven we daar graag gehoor aan”

, vertelt zanger William Kersten: “Zeker voor zo’n goed doel, daar hoef je niet lang over na te denken.” Het goede doel is het Bergse team Mark4Ralph, dat meedoet aan Duchenne Heroes. Laatstgenoemde is een zevendaagse fietstocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte Duchenne. “We hebben er persoonlijk nooit mee te maken gehad” ,vervolgt William: “Gelukkig maar, maar het benefiet is een goed initiatief en dat doen we graag!” De bandleden zijn blij dat ze zelf geen vrienden of bekenden hebben die door de ziekte getroffen zijn, maar dat vermindert hun inzet en motivatie niet.

Het repertoire van Flat Out, een reeks met allround covers aan elkaar gespeeld tot een vloeiend geheel, komt overigens niet geheel overeen met wat Painted Black speelt. En alleen Stones covers zijn het ook niet, al is er wel een link. “Ja, de titel is gebaseerd op The Stones” , bekent William : ”Maar we spelen behalve the Stones bijvoorbeeld ook John Mayer en Sly and the Family Stone, kortom heel breed.” Het feit dat de formatie slechts uit vier leden bestaat, in schril contrast tot de twaalf van Flat Out, geeft letterlijk en figuurlijk meer ruimte. “Een kleine bezetting geeft je gelegenheid veel meer vrijheid te nemen en te improviseren” , vertelt de zanger: “Niet dat we dat met Flat Out niet doen, maar met zijn vieren kan je het verder uitbouwen.” Painted Black staat 17 augustus in ’t Slik in Bergen op Zoom. Aanvang is om 22.00 en de entree is 7.50. Het benefietoptreden is bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel. Meer info: www.cafe-t-slik.nl of www.mark4ralph.nl, meer info over Duchenne Heroes op www.duchenneheroes.nl

Nu Online

Op de West-Point site tref je steevast achtergrondinformatie aan. Denk aan extra nieuws, een evenementenagenda en uitgebreide fotoreportages. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

Un Canto A Galicia.

De top 5 van 5 augustus 1972 1.Un Canto A Galicia – Julio Iglesias 2.Popcorn – Popcornmakers e.a. 3.A Whiter Shade Of Pale – Procol Harum 4.Sing Along – Mac & Katie Kissoon 5.Sealed With A Kiss – Bobby Vinton Real Madrid was in de jaren zestig de absolute topclub in het Europese voetbal. De club won een paar keer de Europacup 1 en leek onoverwinnelijk. Geen wonder dus dat veel jonge Spanjaarden maar al te graag in het eerste elftal van de ‘Koninklijke’ wilden spelen. Eén van hen was Julio Iglesias, die keeper wilde worden. De keepersloopbaan van Iglesias was in één klap voorbij toen hij gewond raakte bij een auto-ongeval. Hij kwam maanden in een ziekenhuisbed te liggen. Om de tijd te doden leerde hij zichzelf gitaar spelen. Het duurde niet lang voordat hij zijn eerste liedjes schreef. Eenmaal genezen, hing hij zijn keepershandschoenen aan de wilgen en besloot zanger te worden. Zijn eerste internationale succes kwam in 1970, toen

hij meedeed aan het Eurovisie Songfestival. Hij eindigde als vierde met de song ‘Gwendolyne’. De eerste Top 40 hit in Nederland kwam twee jaar later met Un Canto A Galicia. Een zelfgeschreven ode aan de Spaanse streek Galicië. Hij was de tweede Spaanse act op nummer 1. Zijn landgenoot Peret scoorde precies 1 jaar eerder de eerste Spaanse nummer 1 hit met ‘Borriquito’. Hoewel Un Canto A Galicia slechts één week nummer 1 stond, bleef de plaat 21 weken in de Top 40 staan. De plaat werd dan ook moeiteloos hit van het jaar 1972. Ondanks deze grote hit kon Julio het succes niet uitbuiten. Het duurde tot 1975 voordat hij zijn tweede Nederlandse hit scoorde met Manuela. Nadat Iglesias in 1977 een contract tekende met CBS Records begon zijn internationale carrière pas echt. Hij brak onder andere door in de U.S.A. waar hij met Willy Nelson een mega hit scoorde met ‘To All The Girls I’ve Loved Before’.

www. W e st- P oint . n l - Info@ We st - Po int .nl - www.West - Po int.nl - I nfo @ W est - Po int . nl - www. W est- Po in t. nl PAGINA 10


Engels, Frans, Italiaans & Spaans

V.a. maandag 20 augustus starten de nieuwe groepslessen (12-lessen) voor volwassenen en kinderen. B.Babble taalgebruik persoonlijk en uitdagend Voor vragen: info@bbabblekids.nl /www.bbabble.nl

Zomergemstraat 2A 4826 CW Breda Tel. 076 578 00 50 E-mail: info@dermcentrum.nl www.dermatologischcentrum.nl

Laser-epileren bikinilijn, oksels of liezen Deze zomer de 6e behandeling gra�s Behandeling met de nieuwste laserapparatuur (Geen IPL!) Apparatuur voor lichtgekleurde haren en gevoelige huid Apparatuur voor donkere huid

Sinds 1916 de specialist in Etten-Leur voor: Is uw woning 2 jaar oud: 6% btw m.b.t schilderwerk !!

alle schilderwerken • wandbekleding gevelreiniging • alle soorten beglazingen

uw SchILdErwErk onzE zorg!

Al het brood en gebak van Etten-Leur kunnen wij niet bakken......

...maar wel het lekkerste !

Kerkwerve 13

Tel. 50 12 942

St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s.

Pottenbakkerstraat 18 • 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5019754 • www.hermansschilderwerk.nl

Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Vroege vogel Voordeel

Geluk is een keuze, bel nu Mens & Relatie

20% korting opAddenda alles* Hebe Vroege vogel Voordeel 8.30-11.00 uur ®

Kom op Zaterdag 9 Juni tussen Mooie najaarsbloeier naar ons tuincentrum en ontvang bij inlevering in div. kleuren. Zaterdag 9 Juniop tussen 8.30-11.00 uur 20% korting al uw aankopen*. van deze Kom bonop Pot 12cm €inlevering 2,99met p/st. naar ons tuincentrum en ontvang bij Actievoorwaarden: * De korting is geldig op het gehele assortiment korting op al uw aankopen*. van bon 20% uitzondering van:deze Blokhutten, lectuur, cadeaubonnen, bestellingen,

20% korting op alles*

Voor informatie: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

3 voor € 5,99

lopende aanbiedingen en horeca. Zie ook de voorwaarden in de winkel. Actievoorwaarden: * De korting is geldig op het gehele assortiment met

uitzondering van: Blokhutten, lectuur, cadeaubonnen, bestellingen, Bezoek eens onze webshop! lopende aanbiedingen en horeca.ook Zie ook de voorwaarden in de winkel. Bezoek ook eens onze webshop, geen verzendkosten!

Bezoek ook eens onze webshop!

www.mens-en-relatie.nl

Bolchrysant Div. kleuren u! u u ! k u u e l u e k Ø 40cm € 3,99 p/st. kele K2uukvoor K € 5,99

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Geldig van woensdag 08-08-2012 t/m dinsdag 14-08-2012

Rucphen

076-5439332 Mastlanddreef 9 Prinsenbeek 076-5439332 Mastlanddreef 9 Prinsenbeek 076-5439332 9 Prinsenbeek n l n ll www.tuincentrumschalk.nl Mastlanddreef www.tuincentrumschalk.nl www.tuincentrumschalk.nl

Uitvaartverzorging RiainBrens Haal het voorjaar huis!! Haal het voorjaar in huis!!

volledige verzorging van crematie of begrafenis persoonlijke begeleiding dag en nacht bereikbaar Zandspui 1 4873 LX Etten-Leur

Uw mobiele hondentrimsalon

06 - 483 383 15 www.trimster-at-home.nl

Tel. 076 - 5015006 Fax 076 - 5019931

Toonkunst Academie www.toonkunstacademie.nl

www.jibro.nl Kunstgebitten tomson

herbalife

afslanken en meer energie shake beker kado bel monique franssen 076-5968175 06-51670299 meer dan 15 jaar ervaring met persoonlijke begeleiding

Iso-reno * * * * * *

T: 0165 - 342415 • E: info@jibro.nl

reparaties & nieuwe www.samenafslanken.nl

PIANOLES?

• Ontwerp • Aanleg • Onderhoud • Sierbestrating • Boomverzorging

Kozijnen, Ramen, DeuRen timmeRweRKen HoogRenDement isolatieglas teRRasoveRKappingen RolluiKen/scReens/maRKiezen seKtional gaRageDeuRen

www.iso-Reno.nl De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

met garantie

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert VAKANTIETIP! 6000 m2 antieke meubelen en (alle) tuinaccessoires Tegen elk aannemelijk bod!

’t Antiekparadijs

Steenbergseweg 45, Lepelstraat 0164 68 63 24

STOLKER

DEoudenbosch BEKERBOER

www.MEDAILLES.NL cursus haarknippen sept in uw regio! Tel: 015-3618033 www.selfline.nl

Weekaanbiedingen Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

Worstenbrood € 1,00 Appelflap € 1,00 Rozijnenbollen 3 voor € 1,00 Eierkoeken 3 voor € 1,00

broodje van de maand Speltbrood 400 gram

€ 1,25

Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

vrijdag - zaTerdag

Appelflap

€ 1,

00

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

N .N L K ij k o p AC TIOfolder voor de nieuwe

o Back t OOL b SCH

TOPKWALITEIT

LANGE MOUW

TROPPIE

blik 750 ml wit

diverse kleuren katoen maten S-XXL

orange of multi fruit 10x200 ml

DAMES SHIRT

R IE K U IT D E F A B E R K ! -M A T VA N H E

professionele MEESTER KWAST patentpunt

1.49 nr. 18 2.49 nr. 14

2.79

Elders 9.95 14.95

2.99

ASSORTI KLEUR

TRENDY

lijn of 10 mm ruit 80 blz.

sla het horloge om je pols met de flexibele siliconen band!

A4 SCHRIFT

Elders 0.99 1.49

MASTERCLASS

0.32

BOEK met DVD meditatie, pilates, yoga of tai chi goed voor body en mind

Elders 5.99 6.49

HEREN/DAMES

DEO SPRAY

2.99

diverse geuren 150 ml

Elders 1.29 1.49

1.49

Elders 1.99 2.49

BASIC

SILICONEN HEREN HORLOGE SHIRT

Elders 6.49 7.95

katoen/elasthan zwart of wit maten M-XXL verkrijgbaar met ronde hals of V-hals

2.19

Elders 5.99 9.95

GROTE UITVOERING

KATOEN

met drukknoopjes diverse dessins

kabel motief 3 kleuren 50x80 cm

BABY SLABBER Disney DRINK FLES met speen

S E T/2

0.89

3-PACK

DEXTRO ENERGY

1.99

sinaasappel + vit.C of peppermint 3x47 gram

0.69

VRUCHTEN LIMONADE

Elders 1.65 1.79

BAD MAT bad- of TOILET MAT 50x40 cm

2.99

E+L SPORTS

3.19 4.79

TRAININGS VEST junior of senior diverse kleuren

0.98

TI P V O O R G EN ! V ER EN IG IN

Elders 2.99 3.99

1.29

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 05-08 t/m za. 11-08 in Nederlandse filialen.

GROND VERF


GEMEENTE ETTEN-LEUR 8 AUGUSTUS 2012

Gemeente Etten-Leur

Evenementenvergunning Trekkerbehendigheidswedstrijd

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

De burgemeester heeft een vergunning verleend voor de Trekkerbehendigheidswedstrijd van KPJ Etten op het terrein nabij de Munnikenheiweg/Patagonweg op industrieterrein Vosdonk te Etten-Leur op 9 september 2012 van 10.00 uur tot 22.00 uur met op 8 september 2012 een barbecue. Daarnaast hebben burgemeester en wethouders voor voornoemde dagen en tijdstippen een ontheffing verleend van het verbod om toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben in de open lucht/tent (verzonden 31 juli).

Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur ■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ E-mail: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ E-mail: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie)

Stadskantoor weer open op maandagavond Tijdens de afgelopen schoolvakantieweken waren er geen avondopenstellingen van de gemeente. Op maandag 13 augustus kunt u met of zonder afspraak ’s avonds weer terecht van 17.00 - 19.00 uur. Ook op de overige dagen gelden natuurlijk de gebruikelijke openingstijden van het stadskantoor: de publieksbalie is dus ’s morgens van 9.00 - 12.00 uur open met en zonder afspraak en ’s middags van 12.00 - 17.00 uur alleen op afspraak.

Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Archieffoto Gemeente Etten-Leur / Hans van Berkel

Herinrichting Pottenbakkerstraat van start, rotonde Lange Brugstraat – Pottenbakkerstraat afgesloten In opdracht van de gemeente Etten-Leur begint een aannemingsbedrijf op maandag 13 augustus a.s. met de reconstructie van de Pottenbakkerstraat. De werkzaamheden starten met het aanpassen van de rotonde Lange Brugstraat – Pottenbakkerstraat. De rotonde wordt voor al het verkeer afgesloten vanaf maandag 13 augustus tot en met vrijdag 31 augustus. Een omleiding wordt aangegeven. De werkzaamheden in de Pottenbakkerstraat duren tot het einde van het jaar. De Pottenbakkerstraat wordt voor doorgaand verkeer afgesloten van 13 augustus tot het einde van het jaar. Een omleiding wordt aangegeven. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van betonnen keerwanden in de watergang zodat er een vrijliggend-tweerichtingen-fietspad aangelegd kan worden. De rijbaan zal worden versmald en wordt voorzien van geluidsreducerend asfalt. Naast de rijbaan komen, aan de zijde van de woningen, parkeerhavens. De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd. De Pottenbakkerstraat wordt gereconstrueerd van een 30 km/h naar een 50 km/h weg. Zie www.etten-leur.nl Actueel > Werk in uitvoering

Spreekuur Cliëntenraad Sociale Zaken De Cliëntenraad Sociale Zaken houdt op elke 2e maandag van de maand spreekuur van 13.30 uur tot 15.30 uur in het kantoor van Wmo-loket Elz in het Stadskantoor. U kunt op maandag 13 augustus vrijblijvend binnenlopen en de Cliëntenraad om advies vragen. De Cliëntenraad Sociale Zaken is een door de Gemeente Etten-Leur ingesteld adviesorgaan op het gebied van het gemeentelijke, sociale zekerheidsbeleid en van de dienstverlening van de afdeling Samenleving. De Cliëntenraad kan u ook helpen met het invullen van formulieren, u de weg wijzen naar waar u terecht kunt met uw aanvragen, klachten enz. Het is namelijk soms behoorlijk moeilijk om de goede weg te vinden in de wirwar van papieren, loketten en plaatsen die er zijn. Zie voor meer informatie de gemeentelijke internetsite. Zie www.etten-leur.nl Wonen & Leven > Uitkering, Minima & Inkomen > Cliëntenraad Sociale Zaken

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Drank- en Horecawetvergunning voor Mandy’s Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet een vergunning verleend aan ‘Mandy’s’ voor het uitoefenen van het horecabedrijf in de inrichting gevestigd op het adres Van Bergenplein 17 te Etten-Leur (verzonden 6 augustus). Degenen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit zijn betrokken kunnen daartegen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Horeca-exploitatievergunning voor Mandy’s De burgemeester heeft besloten op grond van artikel 2.28 van de Algemene plaatselijke verordening Etten-Leur 2012 een vergunning te verlenen aan ‘Mandy’s’ voor het exploiteren van een horecabedrijf, in het pand plaatselijk bekend Van Bergenplein 17 te Etten-Leur (verzonden 6 augustus). Degenen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit zijn betrokken kunnen daartegen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 30 juli 2012 tot en met 3 augustus 2012 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

30 juli 2012

2012OG0373-01

het plaatsen van een overkapping

Korte Brugstraat 47

4871XP

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 30 juli 2012 tot en met 3 augustus 2012 de volgende omgevingsvergunning(en), waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

3 augustus 2012 2 augustus 2012

2012OG0259-01 2012OG0273-01

het handelen in strijd met regels van de ruimtelijke ordening het kappen van 3 bomen

4876XK n.v.t.

3 augustus 2012

2012OG0294-01

het verwijderen van één dode beuk

Banjostraat 32 Concordialaan ter hoogte van huisnummers 101 t/m 115 Markt 97

4875CD

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven. Etten-Leur, 8 augustus 2012


Mooie laatste Marathonvlucht

Frans Damen wint Bergerac

Voor al uw klussen o.a. stucwerk schilderwerk en behangen Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

Elise Dansschoenen

2 accordeonisten

Officieel dealer van Diamant dansschoenen Uit voorraad leverbaar!

zoeken voor 1 avond per week een gezellige medespeler (M) 06-55326150

Voor alle soorten spuitwerk, keukendeurtjes, radiatoren, autoschade, interieurwerk.

computer problemen?

Dimphie’s slank-klup

Met weekmenu en tips.

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Touwen b.v.

Frans met de 9-3929131 winnaar Bergerac.

ETTEN-LEUR - De laatste marathonvlucht vanuit Bergerac zou een ochtendlossing worden, dit was aan het begin van het seizoen al aangegeven, dus konden de liefhebbers hier rekening mee houden bij het inkorven en hun pure overnachters thuis laten en de duiven waarvan men dacht dat ze de 810 km feilloos aankonden in te manden. DOOR JAN ROBBESON Zo ook de 09-3929131 van Frans Damen uit de Langeweg. Frans is sinds dit seizoen lid van Pv de Eendracht en is nu dus om 17:05 de snelste van de Etten-Leurse verenigingen. De snelste duif in Etten-Leur is van de Comb. Maas, die een mooie uitslag maken met 5 van de 7 duiven in de prijzen beginnend met de plaatsen 2 en 3. Evenals Frans zullen ze een Nationaal top 100 klassering boeken tegen ruim 17000 duiven een prachtige prestatie. De 9-3929131 van Frans speelt in het samenspel de 5e tegen 288 duiven en een 7e in

het rayon tegen 1164 duiven, op de afdeling legt hij beslag op een mooie 19e stek tegen ruim 4000 duiven. Frans proficiat. Pv de Eendracht In concours 120 duiven. Snelste duif 17:05:34. Snelheid 1418,788 m/m. Laatste prijs 19:02:59. Snelheid 1165,000 m/m. 1-617. F. Damen, 2-3-8-11-18. Comb. Maas, 4-12. Comb. de Bruyn, 5-14-19-21-25. Chr. den Braber, 7. P. Kools, 9. Comb. Robbeson, 10-13-23. M. Ossenblok, 15-20. Comb. de Rooij, 16. A. Peeters, 22. A. Bastiaansen, 24. C. Hellemons. Pv de Snelpost In concours 15 duiven. Eerste duif 18:34:47. Snelheid 1214,273 m/m. Laatste prijs 21:37:45. Snelheid 952,199 m/m. 1-3-4-5. C. Snepvangers, 2. Comb. Lodewijks. Het Marathonseizoen zit er weer op alle kampioenen gefeliciteerd, komend weekend gaan de jonge duiven aan hun fondvluchten beginnen en start ook het laatste onderdeel van het seizoen de Natoer.

KORTE BERICHTEN Honingraad: De Honingraad, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, is op zoek naar nieuwe gastvrouwen/heren. Wilt u ons team gastvrouwen/heren komen aanvullen neemt u dan contact op met de Honingraad, tel. 076-5655291 (www.honingraad.nl) en vraag naar Barbara Klok. Zij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Van de gastvrouw/heer wordt verwacht dat deze zich 1 dagdeel per week voor de Honingraad inzet. Bedevaart Kevelaer: Er zijn nog plaatsen vrij voor de tweedaagse bedevaart naar Kevelaer op dinsdag 21 en woensdag 22 augustus, of voor de ééndaagse bedevaart op woensdag 21 augustus. Geef u op vóór 17 augustus. Inlichtingen en aanmelden: Mw. J. Mouwen-Kas, Zundertseweg 50, 4876 NL Etten-Leur, tel. 076-5032267; C. v.d. Eijnden, Keijenburg 17, 4702 CE Roosendaal, tel. 0165-553652, email: c.vandeneijnden@home.nl

Uitreiking prijs tourspel

ACTIE vanaf juni: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Ervaren kapstEr aan huis tel. 06-83450971

’t ’t ANTIEKHUYS ANTIEKHUYS Gilzeweg 22a Chaam Gilzeweg 22a Chaam 06-53774366

06-53774366

TOTALE TOTALE LEEGVERKOOP LEEGVERKOOP 1200m²

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

WESPEN

Plus 40Relatie

Single, maar liever samen? Relatiebemiddeling voor singles van 40 tot 85 jaar 0162-693419 www.40plusrelatie.nl

LADYDIVA HAIR, NAIL and BEAUTY SALON

In de maand augustus:

WIMPER EXTENSIONS

VOOR DE PRIJS VAN

€ 25,00

KIJK SNEL OP: www.ladydiva.nl Of bel tel: 076-8871443 / 06-44227222 U kunt bij LadyDiva ook terecht voor uw Hairextensions, Acryl-nagels of Make-up.

UW ACCOUNTANT / BOEKHOUDER TE DUUR ? Bij ons bepaalt uzelf het tarief en de werkzaamheden !! Alle varianten zijn mogelijk, vrijblijvende informatie: WWW.ADVIESBUREAUDEBRUIJN.NL

Wespen

bestrijding en andere plaagdieren 7 dagen per week

06-54398577

overlast?

Ook voor casual dames- en herenmode, Dre Wit (‘t) goed ondergoed & accessoires, klusen werkkleding ga je naar HaVeP!reparaties witgoed

producten Etten-Leur

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00

w w w . h a v e pbuiten - w Etten-Leur i n k e l€.20.00 nl Tel.: 06-50905037

Bel direct de specialist!

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

06-10598698

antieke meubelen en brocante:

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

Bel LVS 06-10014051

Mooie Mooie gerestaureerde gerestaureerde antieke meubelen en brocante:

Of kijk op

Info: www.slankklupdimphie.nl Tandprothetische Praktijk

3 HALEN 2 bETALEN

0167-522939 - 06-10807891

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

tel.: 076 - 5016833

in groepsverband

ALLE TWIN LIFE KLEDING of ander ongedierte

1200m²

Special paintS

AfslAnken

T W I N - wespen L I F E

Accordeonist

0113-639760

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

OPRUIMING

30 70 % KORTING tot

ding

m.u.v. bedrijfskle

Ook voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klusen werkkleding ga je naar HaVeP! Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Of kijk op

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

w w w. h a v e p - w i n k e l . n l

Laatste week

uitverkoop Alle babykleding € 5,00 per stuk Alle zwangerschapskleding € 10,00 per stuk

Voor het vernieuwen en repareren van uw dak en zinken goten! Tevens in onze shop verkoop voor ‘de doe het zelver’ Gratis Advies

F. van Duuren Leursebaan 269 - 4839 AM Breda Telefoon: 076-5339023 • Fax: 076-5339022 • Email: info@dedakshop.nl

ELKLV Flynth ETTEN-LEUR - Op het laatste volle weekend van augustus wordt al vele jaren het jaarlijkse korfbaltoernooi gehouden. Het staat bij de verenigingen in de agenda als het internationale ELKV Bettinehoeve BV toernooi.

Uitreiking van de cheque aan Zorgboerderij De Bremberg.

ETTEN-LEUR - Het was erg gezellig tijdens de uitreiking van het geld aan Zorgboerderij De Bremberg. Dit geld was opgehaald op de laatste zondag van de Tour de France. Tijdens het tourspel bij Café Roeloffs. De cheque werd aangeboden door Wim Roeloffs en Leo de Zwart van Café Roeloffs.

Dit weekend gebruiken veel verenigingen om hun teams de laatste test te geven voor de competitie gaat beginnen. Vandaar dat we als ELKV /Flynth altijd een groot aantal inschrijvingen krijgen. Niet alleen uit Nederland maar ook vanuit België en Duitsland weten ze Etten-Leur te vinden. Omdat we zelf niet meer dan 2 velden hebben zijn we ook afhankelijk van onze buren DSE en The Stags voor het gebruik van wat velden en gelukkig is dat tot nog toe geen probleem geweest. Hiervoor zijn we ze ook veel dank verschuldigd. Door competitieverplichPAGINA 14

tingen van de clubs is er nu wat minder ruimte beschikbaar waardoor de toernooicommissie heeft moeten besluiten de inschrijvingen stop te zetten. We zitten vol. Op zaterdag 25 augustus zullen er 86 teams in de jeugd en recreantenklasse hun sportieve kunnen op de velden leggen. Op zondag 26 augustus wordt er op de velden gespeeld door 34 senioren teams. De aanvang op beide dagen zal zijn 10.00 uur en de prijsuitreiking zal plaatsvinden rond 17.00 uur. Voor de korfballers is er op zaterdagavond in het clubhuis nog een gezellige cocktailparty georganiseerd zodat men zich niet hoeft te vervelen. Natuurlijk is iedereen welkom op beide dagen om te aanschouwen hoe veel mensen op hun manier de sport beoefenen. Tevens kan men dan aanschouwen dat er bij ELKV/Flynth heel veel vrijwilligers zijn die dit met de toernooi en kantinecommissie mogelijk maken. Het toernooi valt of staat met deze mensen.


Chinees Specialiteiten WOK-Restaurant Kerkwerve 1 Etten-Leur telefoon 076-5012807

HOE kom ik tot RUST in deze hectische wereld? www.praktischefilosofie.nl

Bouwbedrijf Goossens al vele jaren een begrip in de Regio. Wij bouwen en verbouwen, tevens begeleiden wij uw bouwaktiviteiten/ ontwerp van A tot Z.

Speciale aanbieding

Speciaal aFhaalmenU

In de maanden augustus en september: Elke week op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur

(voor 2 personen) in augustus

OnbepeRKT WOKKen & lOpend bUFFeT Samen voor € 12,95 p.p. kinderen tot 11 jaar € 7,50 p.p.

€ 16,50 Bestaande uit: 4 mini Loempia’s Babi Pangang - Foe Yong Hai - Yu Hong Kai Pin (gesneden kippenvlees met gekruide - 2 stokjes Saté - Met een grote bak Nasi of Bami of Witte Rijst

knoflooksaus)

Heeft u binnenkort een feestje aan huis?

Wij verzorgen uw catering en brengen het thuis (min. 15 pers.)

Gulden w e g 10, 4879 N L E t t en - L eu r, Tel . 0 7 6 -50 3 2 8 7 8 , F ax 076- 5 03785 0, kees . g oos s ens@het net . nl

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,75 € 1,90 € 0,80 € 0,95

€ 4,00 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,75 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,00 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,25 € 5,80 p/kg € 4,75 € 5.30 p/kg € 4,50 € 5,05 p/kg € 3,00 € 2,95 p/kg € 0,85 € 0,95 p/kg € 1,10 € 1,30 p/kg € 0,90 € 1,20 p/kg € 0,85 € 0,80 p/kg € 0,45 € 0,50 p/kg € 0,19 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,17 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

DANSEN

VOOR SINGLES & PAREN:

ZATERDAG 18 augustus Harmoniezaal te Rijsbergen

Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank D A N20.00 SEN Zaal open uur Start 20.30 uur ThE WiGs mET ZAnGEREs iRis Inlichtingen: 06 22 41 43 07 Entree € 5,00 per persoon VOOR SINGLES & PAREN:

DEZE MAAND BETALEN WIJ VOOR U DE BTW!

ZATERDAG 3 MAART HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo bank Zaal open 20.00 uur start 20.30 uur

Inlichtingen: 06 22 41 43 07

ALLROUND

MET

LIVE

GOEDE

AllRounD livE PARTy BAnD

PARTY

DANS MUZIEK

BAND

mET GoEDE DAns muZiEk

www.bootrijsbergen.nl Afmeting ongeveer 74 x 70 mm Klnt: 104800

DinsDag

Onbeperkt Spare-ribs

woensDag

Kipfilet met mozzarella en katenspek

DonDerDag

Biefstuk

Gratis inmeten, thuisbezorging en ondervloer

INFORMEER NAAR ONZE LAAGSTE PR IJSGARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

(vraag onze voorwaarden)

Tevens schuur- en onderhoudswerkzaamheden Bezoek onze Showroom op afSpraak

€ 10,95 p.p.

Gepocheerde witvisspiesjes met een € 10,95 p.p. botervissaus

vrijDag Verkoop en/of professioneel plaatsen van: • laminaat (o.a. Quick Step, Berryfloor, Balterio) • lamel/tapis parket • duo/lamel/multiplanken

€ 13,95 p.p.

€ 10,95 p.p.

Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten) Markt 18

EttEn-LEur

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037

Torenpad 6 winkelcentrum etten-Leur Tel. 076 - 5037738 mob. 06 - 12866281 www.vanhooijdonkvloeren.nl

Typeschool

jk

Koetsdi

Goed leren Typen!!

Kijk op onze website voor een cursus in uw omgeving. ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

Lesgeld slechts € 205,-- incl. lesmateriaal.

www.typeschoolkoetsdijk.nl

ps.schilderwerken@kpnmail.nl


Harold van Zundert Tournament

Derby tegen Tilburgse rivaal belooft spannende competitiestart

NAC op bezoek bij Willem II

BREDA - Willem II tegen NAC. Breda tegen Tilburg. De ‘ratten’ versus de ‘kruiken’. Hoe je het ook draait of keert, ETTEN-LEUR - Zaterdag 11 augustus In de maanden mei en juni heeft het bewordt op het sportpark “De Hoge stuur van de Harold van Zundert Stichting het eerste competitieduel van NAC komende vrijdag, uit bij rivaal Willem II, maakt hoe dan ook de tongen los. Neerstraat”, van vv Internos in EttenLeur het Harold van Zundert Tournament gehouden.

Tijdens dit voetbaltoernooi spelen de 1e elftallen van vv Internos (zo), rsc-Alliance (zo), vv Zwaluwe (za) en NAC A-landelijk in een halve competitie tegen elkaar. Het Harold van Zundert Tournament is behalve een ‘Tribute to Harold’ en ‘Promotie voor de Harold van Zundert Stichting’ ook een uitstekende voorbereiding voor deze elftallen op de naderende competitie. Het hoofddoel van de Harold van Zundert Stichting is om voor kinderen, die al op jonge leeftijd één of beide ouders hebben verloren, onvergetelijk mooie arrangementen of activiteiten te organiseren.

voor de kinderen van 8 gezinnen samen met hun papa of mama volledig verzorgde 3-daagse arrangementen in het Eftelinghotel en De Efteling georganiseerd. Op de website www.haroldvanzundert. nl kunt u de meer informatie vinden. Wedstrijdschema 10.30-11.30 Internos-Alliance 10.30-11.30 Zwaluwe-NAC A-landelijk 11.30-13.00 Lunch / Officiële plechtigheid 13.00-14.00 Internos-Zwaluwe 13.00-14.00 NAC A-landelijk-Alliance 14.30-15.30 Internos-NAC A-landelijk 14.30-15.30 Zwaluwe-Alliance 16.15-16.30 Prijsuitreiking / Loterij De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.

Dierencentrale Nederland Vermist Kater, zwart, witte bef en vlek op buik, is gechipt, Oosterweel Etten Leur Konijn, grijs, hangoor, oor tatoeage, tam, flink konijn, Slagveld Etten Leur Gevonden

De duels tussen NAC en Willem II staan in ieder geval garant voor strijd. Hier een beeld van het laatste treffen tussen beide clubs in Breda. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

DOOR ADDO SPRANGERS Wint NAC in Tilburg, dan is het daar voorlopig even stil en zal in Breda het zelfvertrouwen alleen maar toenemen. Omgekeerd geldt hetzelfde. Over de kracht van NAC valt op dit moment nog geen zinnig woord te zeggen. Neem het oefenduel tussen NAC en MVV afgelopen zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion. Scene 1: met een prachtige volley zet Gudelj zijn ploeg NAC in de tweede minuut op voorsprong. Scene 2: NAC-trainer John Karelse vangt een over de zijlijn gespeelde bal om het kleinood vervolgens met beide armen in de lucht aan de juichende B-Side te tonen. Het zijn de twee hoogtepunten van een onvervalst potje zomeravondvoetbal. Laat NAC zien klaar te zijn voor de wedstrijd in Tilburg? Verre van dat. Over de huidige kracht van Willem II valt net zo veel te zeggen, al klinkt de zaterdag geboekte 3-2 overwinning op het Griekse Olympiakus Piraeus niet slecht. Swinkels Willem II, na een jaartje Jupiler League weer terug op het hoogste niveau, zag

deze zomer een aantal spelers komen en vertrekken. De verhuizing van aanvoerder Arjan Swinkels, sterkhouder van de Tilburgse defensie, naar het Belgische Lierse SK is daarbij ongetwijfeld de grootste aderlating. Rechtsback Giovanni Gravenbeek verkaste naar PEC Zwolle. Op de aanwezigheid van de vorig seizoen van Vitesse gehuurde Geanro Snijders werd geen prijs meer gesteld.

‘Ratten versus kruiken’ Willem II heeft afgelopen maand voorts het contract van Danny Schreurs ontbonden. De aanvaller speelde het afgelopen halfjaar al op huurbasis voor Fortuna Sittard, waar hij in dertien competitiewedstrijden negen keer scoorde. Schreurs was echter niet meer welkom in in Tilburg. In zijn contracthad hij een clausule laten opnemen dat hij bij promotie salarisverhoging zou krijgen. Dat was echter geen optie voor het via de play-offs naar de eredivisie gepromoveerde Willem II waar Schreurs niet op veel speeltijd zou kunnen rekenen.

Winst Van FC Den Bosch kwamen Kees van Buren en Jordens Peters over om de Tilburgse defensie te versterken. Bij Heracles Almelo werd de Syrische verdediger Gaby Jallo transfervrij weggeplukt, terwijl de Duitse verdediger Philipp Haastrup overkwam van Helmond Sport. Middenvelder Kevin Brands verruilde Telstar voor Willem II en ook de uit de jeugdopleiding van Feyenoord overgekomen middenvelder Larbi el Harouchi beproeft komend seizoen zijn geluk in Tilburg. Willem II winkelde ook nog in België, met als resultaat de komst van verdedigende middenvelder Alexander Maes (Standard Luik) en aanvallende middenvelder Jonas van Kerckhoven (Club Brugge). Hoge verwachtingen zijn er in Tilburg echter niet: alles draait om lijfsbehoud. Niet degraderen, dat is de voornaamste doelstelling. Trainer Jurgen Streppel toont zich hoe dan ook strijdvaardig: “We gaan niet de eredivisie in met de olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen.” Alles draait dus om de winst. Komende vrijdag zal duidelijk zijn hoe NAC en Willem II er voor staan.

Lopen goed voor je gezondheid

Start nieuwe opstapgroep ETTEN-LEUR - Voor wie na de zomervakantie het sporten weer wil gaan oppakken, start ARV Achilles op maandag 3 september met een nieuwe opstapgroep. Deze heeft tot doel om u na een programma van 16 weken training 2 maal 30 minuten te kunnen laten hardlopen. De atletiek en recreatiesport vereniging ARV Achilles uit Etten-Leur heeft met deze beproefde methode inmiddels vele mensen uit Etten-Leur en omgeving aan het lopen gekregen. Onder begeleiding van een tweetal ervaren trainers, die oog hebben voor uw individuele situatie, bouwt u in 2 trainingen per week van ca. 60 minuten aan uw conditie en uw gezondheid, met als uiteindelijke doel na 16 weken 2 maal 30 minuten te kunnen hardlopen. De groep is bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met hardlopen en graag in de buitenlucht op een gezonde manier aan hun conditie willen werken. Daarnaast worden mensen, die in het verleden gelopen hebben maar weer opnieuw willen gaan hardlopen, de mogelijkheid gegeven om gestructureerd en gedisciplineerd opnieuw aan de slag te gaan. In de afgelopen jaren is gebleken dat men door het lopen in een opstapgroep met gelijkgestemden elkaar stimuleert om de cursus af te ronden en wordt voorkomen dat men zich “over de kop” loopt. De start van de opstapgroep is op maandag 3 september om 19.30 uur op de atletiekbaan van ARV Achilles. Deze trainingen worden gegeven op maandag- en donderdagavond om 19.30 uur. Ook starten we met een opstapgroep overdag (bij voldoende deelname) op de maandag- en donderdagochtend om 10.00 uur. Voor de maandag- en donderdagmorgen kan kinderopvang geregeld worden op ons sportcomplex. De atletiekbaan is gelegen op Sportpark De Lage banken aan de Concordialaan te Etten-Leur. Op de website van ARV Achilles (www.arvachilles.nl) staat een routebeschrijving voor deelnemers van buiten Etten-Leur. Belangstellenden kunnen zich opgeven op de start avond zelf of via het volgende email adres: secretaris@arvachilles.nl. Op zondag 23 september is de landelijke finale voor senioren op de baan bij ARV Achilles. Het mannenteam heeft zich voor deze promotie/degradatiewedstrijd geplaatst. PAGINA 16

Poes, wit, moederpoes, Schoonhout Etten Leur Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Yun-Che en Thunyanun zoeken Nederlands gastgezin

Thaise studente Thunyanun

ETTEN-LEUR - Travel Active, Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie, is dringend, met spoed, op zoek naar gastgezinnen die buitenlandse studenten een warm thuis willen bieden. Yun-Che uit Taiwan en Thunyanun uit Thailand komen in de derde week van augustus samen met tientallen studenten tussen de 15 en 18 jaar uit o.a. Thailand, Brazilië en Franstalig-België als uitwisselingsstudent naar Nederland. Deze jongeren blijven hier voor 5 of 10 maanden om onze cultuur, gewoontes en taal beter te leren kennen. Waar kan dit beter dan binnen een Nederlands gastgezin? De jongeren gaan hier naar school en door deel uit te maken van een Nederlands gezin, leren zij hoe het is om te leven en wonen in Nederland. Als gastgezin neemt men wat extra cultuur in huis en draagt menu tevens bij aan een onvergetelijke ervaring voor de buitenlandse uitwisselingsstudent. Sommige studenten vieren voor het eerst Sinterklaas, proeven drop en hagelslag en gaan op de fiets naar school.

Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regiocoördinator. Yun-Che: “ik woon in Taiwan samen met tien familieleden: mijn ouders, grootouders, oom en tante, broertje en twee neefjes. Ik hou van skaten en speel piano. Dit vind ik erg leuk om te doen!” Thunyanun: “ik hou erg van dieren! Bij mij thuis in Thailand hebben we drie honden, kippen en vissen. In mijn vrije tijd hou ik van vioolspelen, zwemmen en badmintonnen. Ik ben erg benieuwd hoe Nederlanders hun dagelijks leven invullen!” Informatie Vindt men het leuk om kennis te maken met een andere cultuur en wilt men meewerken aan een leuke internationale ervaring voor zowel u als een buitenlandse student? Neem dan contact op met het High School Holland-team van Travel Active, tel.: 0478-551900, e-mail: highschoolholland@travelactive.nl. Op de website www.travelactive.nl/ high-school-holland is meer informatie te vinden en stellen de buitenlandse studenten zich alvast voor.


Speciale VRIENS aanbiedingen met extreem veel Zomer Registratie voordeel

Agila 1.0i Edition prijs Afleveringskosten Prijs RIJKLAAR

€ 12.365,= € 692,= € 13.057,=

Vriens zomer registratie voordeel € 2.250,-

N rijklaar Nu ijkl VOOR € 10.807,=

Agila 1.2i Edition prijs Afleveringskosten Prijs RIJKLAAR

€ 13.165,= € 692,= € 13.857,=

Vriens zomer registratie voordeel € 2.250,-

N rijklaar Nu ijkl VOOR € 11.607,=

Corsa 1,2i anniversary Edition prijs Afleveringskosten Prijs RIJKLAAR

€ 16.445,= € 722,= € 17.167,=

Vriens zomer registratie voordeel € 3.750,-

Nu rijklaar N ijkl VOOR € 13.417,=

Astra 1.4T 120PK Edition prijs Afleveringskosten Prijs RIJKLAAR

€ 24.630,= € 722,= € 25.352,=

Vriens zomer registratie voordeel € 5.000,-

Nu rijklaar N ijkl VOOR € 20.352=

* aanbiedingen mits uit voorraad leverbaar inclusief afleveringskosten. Het betreft hier reeds geregistreerde auto’s. auto s. Actie niet in combinatie met eventuele andere acties.

Let op, alle prijzen zijn RIJKLAAR! i Mi Minervum 7001A 7001A, Breda B d - (076) 5877 950 www.vriensopel.nl Ecustraat 25, Etten-Leur - (076) 5020 652

NU GEEN B.T.W.!

Meer weten over de BTW-actie? Er is nu veel voordeel te behalen voor snelle beslissers! Voor een aantal direct beschikbare woningen in Brabant nemen wij de BTW voor onze rekening. Kijk snel op www.nugeenbtw.nl voor welke woningen de actie geldt. De actie geldt tot 1 oktober 2012.


sport

Ook bij VV Internos is het seizoen weer begonnen

Schitterende twaalfde prijs Nationaal

Comb de Bruyn winnen Dax

website wordt gewerkt is nog niet alle info over de wedstrijden beschikbaar zoals gewend. Hopelijk is dit binnen kort klaar.

Internos zondag alweer aan het trainen.

Algemeen De aanvang van het voetbalseizoen 20122013 begint te naderen. De vakanties lopen ten einde en het bestuur, de wedstrijdsecretarissen, de coördinatoren en overige commissie leden en vrijwilligers zijn ondertussen al voortvarend bezig om het begin van het seizoen vlot van start te laten gaan. Een paar zaken zijn voor iedereen van belang. Teamindelingen Bij alle afdelingen zijn de spelers/speelsters ingedeeld in een team. De teamindelingen zijn te vinden op de website. Contact hierover via het bestuurslid jeugdzaken (jeugdzaken@vvinternos.nl). Het kan altijd zijn dat er nog een paar wijzigingen plaatsvinden in de teamindeling. De coördinatoren zullen dit in voorkomend geval bewaken en communiceren. Trainingsschema Dit staat gepubliceerd op de website bij het nieuws. Het bestuur doet aan iedereen het klemmende verzoek om zich aan het schema te houden. De uitzondering hierop zijn de teams die op veld 5 staan gepland.

Zij worden verzocht wisselend veld 5, 4 en 3 te gebruiken tot ingaan van de wintertijd, zodat veld 5 enigszins gespaard blijft. Start trainingen De trainingen voor de meeste jeugdselectieteams vangen aan in de week van 1 aug. De trainers zullen hier zelf over communiceren richting de spelers. Alle overige jeugd en senioren teams mogen beginnen in de week van 13 aug. Let op: dit is anders dan tot nu toe is gecommuniceerd. De gemeente heeft toestemming gegeven voor het gebruik van alle velden vanaf 13 aug.

Leiders/trainers Zoals gebruikelijk zal er bij de aanvang van het seizoen per categorie een leiders/ trainers bijeenkomst worden gepland door de afdelingscoördinator. Zij zullen de datum en het tijdstip bekend stellen via een e-mail aan alle betrokkenen. Het is uitermate wenselijk dat alle leiders/ trainers deelnemen aan deze bijeenkomst, aangezien u op dat moment van de laatste informatie wordt voorzien en u zelf in de gelegenheid wordt gesteld om vragen te stellen en wensen op tafel te leggen. Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar een paar trainers en leiders bij met name de E-pupillen. Zonder een trainer en/of leider kan een team eigenlijk niet aan de competitie beginnen. Nieuwe leden Uiteraard zijn nieuwe leden ook altijd welkom om bij ons te komen voetballen. Met name bij de Mini’s, F-pupillen, B-junioren en A-junioren kunnen we nog wel een paar spelers/speelsters gebruiken. Neem daarvoor gerust contact op met de betreffende coördinator, deze is te vinden op de website bij het onderdeel organisatie, coördinatoren. Je kan ook op zaterdag naar ons sportcomplex komen en informeer in de leiderskamer naar de mogelijkheden.

Start wedstrijden De competitie zal dit seizoen aanvangen in het weekend van 1 en 2 Sep voor de teams uit A-categorie (= A1, A2, B1, C1, D1, Zo-1 en Zo-2). Acht en 9 Sep voor de teams uit de B-categorie (de overige teams). Voor teams die deelnemen aan de beker competitie zijn de eerste wedstrijden in het weekend van 18 Aug. Daarnaast worden er voor heel veel teams oefenwedstrijden gepland. Hou voor de laatste info de website goed in de gaten. Omdat er momenteel achter de schermen hard aan de

Jan met de 8-1641042 12e Nationaal Dax.

FOTO P V BEERS

ETTEN-LEUR - De voorlaatste overnacht vlucht vanuit Dax, moest door, zoals dit jaar gebruikelijke, slechte weersomstandigheden een dag uitgesteld worden.

aansprekende is toch wel de 12e plaats Nationaal tegen zo’n 14000 duiven, want bij de overnacht is de nationale prestatie toch wel de graadmeter. De 8-1641042 is dit seizoen toch in goede doen, want zij speelde de 2e op St Vincent en de 4e op Tarbes en nu dus de eerste in eigen vereniging. Jan en Corne proficiat.

DOOR JAN ROBBESON Ondanks dat er op zaterdag op de oostelijke kant van Frankrijk nog een onweersstoring lag van zuid naar noord, werd besloten de duiven om 13;30 aan de 970 km lange tocht te laten beginnen bij een overwegend westelijke wind. De duiven die na het vertrek ondanks de wind de westelijke kant aanhielden waren waarschijnlijk de winnaars. Een van die winnaars is de 081641042 van Comb de Bruyn, bestaande uit vader Jan en zoon Corne. De 8-1641042 wordt ‘s morgens om 07:33:36 geklokt. De eerst volgende duif arriveert om 10:29:45. Dit huzarenstukje levert hem ook de overwinning in het Rayon en een prachtige 3e plaats op de afdeling, maar het meest

Pv de Eendracht In concours 56 duiven. Snelste duif 07:33:36. Snelheid 1515,197 m/m. Laatste prijs 12:59:51. Snelheid 1004,197 m/m. 1-12-13-15. Comb de Bruyn, 2-4. M. Ossenblok, 3. Comb de Rooij, 5-6. P. Kools, 7-19. J. v. Unen, 8-9. Chr. den Braber, 1011-17. Comb Robbeson, 14. M. v. Zundert, 16. B. Nijssen, 18. A. Bastiaansen. Pv de Snelpost In concours 13 duiven. Eerste duif 12:40:07. Snelheid 1024,324 m/m. Laatste prijs 14:58:06. Snelheid 894,505 m/m. 1-24. C. Snepvangers, 3. J. Hermans, 5. P. v. Nijnatten.

Laatste Vitesse vlucht voor de jonge duiven

Ad Peeters wint Morlincourt

ARV Achilles

Jan Muller loopt opnieuw een trail ETTEN-LEUR - ARV Achilles loper Jan Muller reisde zondag 5 augustus voor een trail van 56 kilometer af naar een dorpje onder Charleroi in België. De lopers konden bij de Trail du Val d’Heure 2012 kiezen uit 20, 36 en 56 kilometer. De 36 en 56 km liepen in het begin samen, waarna er voor de 56 km nog een rondje van 20 kilometer te lopen was. Jan had zichzelf voorgenomen om nu wel

goed op te letten en niet weer verkeerd te lopen. Het parcours was mooi en pittig met hoogteverschillen. Het ging regelmatig op en af en 2 keer was er een hellinkje van 200 meter van 37% naar beneden. De nacht ervoor had het redelijk wat geregend dus het was uitkijken geblazen met enkele glibberige plaatsen. Voor Jan was dat echter eigenlijk alleen maar genieten.

Hij startte rustig en bleef goed opletten. Dat zorgde ervoor dat hij op het laatst helemaal alleen liep en begon te vermoeden dat hij ver vooraan zat. Dat klopte ook, Jan eindigde als tweede in een tijd van 5:04 uur. Naast de goede klassering was ook een paar the North Face trailschoenen de beloning voor het snelle lopen. Wie meer informatie, uitslagen en foto’s wil zien, kan kijken op http://www.jchsh. be/ onder ‘les activites trail val d’heure’.

Meisjesvoetbal bij SC Unitas ‘30 ETTEN-LEUR - Begon Unitas´30 twee jaar geleden heel voorzichtig met één meisjesteam. Nu is er al een echte meisjes afdeling. In alle leeftijdscategorieën is er nu een meisjesteam. Komend seizoen start een F team voor meisjes, Meisjes E, Meisjes D, Meisjes C, Meisjes B. Het damesteam is ook in oprichting. Zo ontstaat er bij Unitas een volwaardige meisjes en dames afdeling. Afgelopen seizoen is het meisjes B team kampioen geworden. Een geweldige prestatie. Nu proberen we om in de nieuwe competitie dit te handhaven. In juni zijn het meisjes B en C team op kamp geweest. Twee dagen met veel voetbalactiviteiten en andere ontspannende activiteiten zoals een dropping en minute to winn it. Plezier stond hierbij voorop. Er is volop gelachen. Dit kamp is zeker voor herhaling vatbaar. Komend seizoen is er ook de opening van onze nieuwe accommodatie, nieuwe kleedkamers en kantine. Een goede start. Lijkt het jou ook leuk om bij onze spranke-

lende vereniging te voetballen. We kunnen nog speelsters voor de E en D categorie gebruiken. Ook het damesteam is nog op zoek naar enthousiaste leden. Voetbal plezier staat hierbij voorop! Gezellige trainingen bij een geweldige accommodatie met kunstgrasvelden . Meld je aan via de site: www.unitas30.nl onder het kopje lidmaatschap vind je alle informatie. Programma vrijdag 10 augustus 18:15 Moerse Boys toernooi Unitas’30 MB1 Zaterdag 11 augustus 14:45 Unitas’30 Zaterdag 1-DIOZ 1 14:45 Unitas’30 A2-VVR A1 14:45 Unitas’30 B1-Sc Gastel B1 14:45 Unitas’30 B2-Steenbergen B2 12:45 Unitas’30 B3-Unitas’30 B4 12:45 Unitas’30 B3-Unitas’30 B4 9:30 Moerse Boys toernooi Unitas’30 C2 12:45 Unitas’30 C3-Neerlandia ‘31 C1 12:45 Unitas’30 C4-Unitas’30 C5 12:45 Unitas’30 C4-Unitas’30 C5 12:00 SJCUnitas’30 MC1

11:00 Unitas’30 MD1-Neerlandia’31 MD1 11:30 Roosendaal D1-Unitas’30 D1 11:00 Unitas’30 D2-Roosendaal D2 11:00 Unitas’30 D3-Unitas’30 D4 11:00 Unitas’30 D3-Unitas’30 D4 11:00 Unitas’30 D5-Unitas’30 D6 11:00 Unitas’30 D5-Unitas’30 D6 9:30 Unitas’30 E1-Virtus E1 14:00 Moerse Boys toernooi Unitas’30 E2 9:30 Unitas’30 E3-Steenbergen E2 9:30 Unitas’30 E4, E5, E6, E7, E8, E9, E10, E11, E12 en E13 4 tegen 4 9:30 Unitas’30 F1-Internos F1 9:00 VOAB toernooi Unitas’30 F2 8:30 Unitas’30 F3-SVC F2 8:30 Unitas’30 F4, F5, F6, F7, F8, F9, F11, F12, F14 en F10 4 tegen 4 8:30 Unitas’30 K1, K2, K3, K4, K5, K6 4 tegen 4 Zondag 12 augustus 12:00 vv Oosterhout 1-Unitas’30 Zondag 1 Maandag 13 augustus 20:15 Zundert A1-Unitas’30 A1 Let op: tijden zijn aanvangstijden. PAGINA 18

Ad en Joke met de 12-1706657.

ETTEN-LEUR - Vorige week moest men verhuizen van Morlincourt naar Peronne vanwege de slechte omstandigheden aldaar, deze week stond echter niets ze in de weg en waren het weer en het terrein prima en konden de duiven met een zw wind om 9:00 uur gelost worden. DOOR JAN ROBBESON De 12-1706657 van Ad Peeters weet de 250 km met de hoogste snelheid af te leggen en laat hiermee heel Etten-leur achter zich. Net als bij andere liefhebbers zijn er bij Ad al een aardig aantal jongen verspeeld in de aanloop naar dit jonge duiven seizoen, maar de paar die hij over heeft kunnen houden laten toch zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Samen met zijn vrouw Joke weet hij de jonge goed te motiveren, dat bewijst deze mooie eerste prijs. De 12-1706657 speelt in het samenspel de 5e tegen 1234 duiven en op

FOTO P. V. BEERS

het rayon de 16e tegen 6089 duiven en op de afdeling een zeer mooie 25e plaats tegen maar liefst 19475 duiven. Ad en Joke proficiat. Pv de Eendracht In concours 636 duiven. Snelste duif 11:25:33. Snelheid 1724,431 m/m. Laatste prijs 11:43:57. Snelheid 1568,851 m/m. 1. A. Peeters, 2-4-7-11-12-14. ReniersMuijssenberg, 3-16-17. J. v. Unen, 5-913-19. A.C. Wevers, 6. F. Damen, 8-18. R. Rommens, 10-15. R. v. Poppel, 20. F. Sloekers, 21-23. Comb. Robbeson, 22-25. H. vd Broek, 24. G. v. Zundert. Pv de Snelpost In concours 198 duiven. Eerste duif 11:30:31. Snelheid 1679,695 m/m. Laatste prijs 11:44:53. Snelheid 1521,852 m/m. 1-2-14-23. J. Nouws, 3-4-5-7-10-11-18. H. Peeters, 6-25. J. Dirven, 8-15. A. Aerts, 9-22. B. v. Elteren, 12-13-19-20-21. P. v. Nijnatten, 16. C. v. Beek, 17. Comb. Lodewijks.


auto’s

U bent van harte welkom bij de

“Doe Het Zelf Garage” in de regio Moerdijk.

RUIM 80 AUTO’S OP VOORRAAD (ook NIEUW!!) DAIHATSU Copen 1.3 CABRIO (2x) 2008 15.000km € 13.450,Cuore 1.0 luxe uitv. (3x) 2003 85.000km € 3.250,Cuore 1.0 5drs (3x) 2009 43.000km € 5.650,Move 1.0 Automaat hoge instap 2002 80.000km € 3.950,Materia 1.5 Automaat 2007 54.000km € 9.950,Sirion 2 1.0 (5x) 2011 71.000km € 7.950,Terios 1.5 div. access. 2007 82.000km € 10.950,CUORE Class Airco NIEUW 2012 € 9.950,TOYOTA Aygo 1.0 5drs 2010 45.000km € 6.650,Aygo 1.0 Now 5drs 2011 4.000km € 8.750,Corolla 1.6i station 2007 107.000km € 9.450,IQ 1.0i luxe 2010 50.000km € 8.950,Prius 1.8 Hybride (2x) 2009 40.000km € 16.950,Urban Cruiser 1.3 Aspiration 2009 37.000km € 13.750,Yaris 1.3 (3x) 2007 31.000km € 8.950,TOYOTA AYGO-YARIS-VERSO-S DIVERSE DEMO’S met hoge KORTINGEN!! SUZUKI Alto 1.0 Exclusive (2x) 2011 3.000km € 8.750,Grand Vitara 2.5 V6 Automaat 1998 116.000km € 4.950,Grand Vitara 4X4 2.0 Automaat 2006 91.000km € 13.950,Jimny 1.3 4x4 Airco 2003 70.000km € 6.450,Splash 1.0 2008 50.000km € 6.750,Swift 1.3 Automaat 2006 53.000km € 7.950,Swift 1.2 Comfort 5drs nw model 2011 78.000km € 9.950,Swift 1.6 Sport 2x 2008 76.000km € 10.950,SX4 1.6i (2x) 2008 73.000km € 11.450,SUZUKI ALTO-SPLASH-SWIFT DIVERSE DEMO’S met hoge KORTINGEN!!!

HANDELSWEG 5, 4879 AJ ETTEN-LEUR 076-5015967 info@autohommel.nl

St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830

Bij ons huurt u al een autobrug voor slechts € 15,- p.uur incl. gereedschap, motorbrug voor slechts € 7,50

Selfservice Zevenbergen, Campagneweg 22F Tel. 06-15351535 www.selfservicezevenbergen.nl

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’ gratis advertentie

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63. Geert, deelnemer vakantiereizen

WWW.HOMMELAUTOBEDRIJVEN.NL

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN - giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

Geweldige Kampioen met 1.000,- inruilpremie

Ook voor uw onderhoud, APK, banden, airco-onderhoud, Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt schades, ruitreparatie en BOVAG producten! u bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info OCCASIONS BJ PRIJS IN € OCCASIONS BJ PRIJS Prijs incl. APK,147 afleverbeurt Bovag-garantie St. Janstraat – 4714 EEen Sprundel – Tel: 0165-382830 IN € Mercedes BenzBenz C180K combi Avantgarde airco 2007 2007 18.950 Mercedes C180K combi 19.950 Mercedes Benz C180K Sedan Avantgarde airco 2007 19.250 Ook voor uwairco wintercheck of winterbanden kunt Avantgarde BMW X5ons 3.0d2.0t HighEstate Exe. bel Airco 2006 24.950 u bij terecht, of mail ons voor meer info Saab 9-5 leer nav.airco 2007 19.950 Saab 9-5Vectra 2.0t Estate 2007 18.750 Opel 3.0 leer V6 nav.airco Cdti Eleg. airco 2004 9.950 BJ PRIJS Volkswagen Golf1.8 1.6 16V OptiveMax 4 airco 2009 15.950 Opel OCCASIONS Zafira Cool airco 2004 6.950 IN9.950 € Hyundai TucsonH2.0 W.Cup aircoairco 2006 Opel Astra 1.8 Cosmo 2005 10.950 Mercedes Benz 2007 19.950 Opel Astra BMW 316i Touring exeC180K airco combi 2002 5.350 Avantgarde Opel Astra Hairco 1.6 GTC Njoy airco 2007 12.450 Opel Zafira 1.8 16V Eleg. Airco 2002 4.950 Saab 9-53.0 2.0t Estate leer nav.airco 2007 19.950 Opel Astra H airco 2008 12.950 Opel Vectra V61.6 CdtiBusiness Eleg. Airco 2004 8.750 Opel Vectra 3.0 V6 Cdti Eleg. airco 2004 9.950 Opel Astra H 1.6airco Stat. Bus. Airco 2007 12.450 Opel Agila 1.0 Edition 2009 7.950 Opel Astra ZafiraH1.8 Max Cool airco 2007 2004 6.950 Opel 1.616V Stat. Cosmo 12.950 Opel Agila 1.2 16V 2004 4.450 Opel Astra Astra H H 1.6 1.8 Cosmo Cosmo aut.station airco 2005 10.950 Opel 2007 11.950 Opel Corsa 1.2 Njoy airco 3 drs 2008 7.950 Opel Astra Opel Astra H 1.6 Njoy airco 2004 7.950 Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 7.450 Opel Astra H 1.6 GTC Njoy airco 2007 12.450 Opel Astra H 1.4 Njoy 2004 7.950 Opel Corsa 1.2 1.7 Business airco airco 5drsairco 2007 7.750 Opel Astra H 1.6 2008 12.950 Opel Astra DTBusiness Njoy 2002 5.450 Opel Meriva 1.6H 16V Aut. Airco 2004 6.450 Opel Astra 1.6 Stat. Bus. Airco 2007 12.450 Opel Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 Fiat Punto 1.2 Classic Ed.Cool airco 2009 6.450 Opel Astra H 1.6 Stat. Cosmo 2007 12.950 Opel Agila 1.2 16V 2004 5.450 Opel Astra H 1.6 Cosmo aut.station 2007 11.950 Fiat Punto 1.2 airco 2005 4.450 Opel Corsa 1.4 16V inTouch airco 2009 10.950 OpelC1 Astra H 1.6 Njoy airco 2004 7.950 Citroën 1.0 Amb. Airco 2010 7.950 Opel Corsa 1.3 Cdti 2004 3.950 Opel Corsa Astra 1.4 Njoy 2004 7.950 Opel 1.2 Njoy airco 3 drs 2008 9.950 Peugeot 207 1.6H airco 2007 9.450 Opel Astra DT Njoy airco 2002 5.450 Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 8.950 Ford Fiësta 1.251.7 Trend airco 2009 9.950 OpelCorolla Meriva 1.4 16V 2005 7.450 Opel Corsa 1.2 Business 8.450 Toyota 1.6 VVT Ecc aircoairco 5drs 2007 2006 9.995 Opel Corsa Agila 1.2 2004 5.450 Opel 1.216V Business airco 3drs 2007 7.950 OCCASIONS Opel Corsa 1.4 16V inTouch airco 2009 10.950 Skoda Octavia 1.6garantie airco 2001 3.950 Prijs incl.Corsa APK zonder Opel 1.3 Cdti 2004 3.950 Mercedes Benz C180 1999 BMW 318ti 1997 2.950 Opel Corsa 1.2 Njoy airco 3 drs 2008 9.950 Eleg.auto.airco Opel Astra Wagon 1.7 CDTi airco 2005 3.950 Opel Corsa airco 5drs 1997 2007 8.950 Peugeot 2051.2 1.4Business Generation 750 Opel Astra 1.6 16V Comfort 2000 2.450 Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 8.450 BMW All Road F650 1995 2.250 Renault Laguna 2.0 IDE priv. 2002 2.250 Opel Corsa Gr.Tour 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) Fiat Seicento 1.1 Brush 2002 2.450 Skoda Octavia airco 2001 3.950 Opel Combo 1.31.6 CDTi airco/navi 2007 6.750 Mercedes Benz 1999 Chrysler Neon 2.0 16VC180 Aut.airco 2000 1.750 Opel Combo 1.3 Cdti 2004 4.750 Eleg.auto.airco BEDRIJFSWAGENS Generation 1997 750 exPeugeot BTW incl.205 APK,1.4 afleverbeurt en Bovag-garantie BMW All 1.3 Road 1995 2.250 Opel Combo CdtiF650 2004 4.750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) Opel Combo 1.3 CDTi airco/navi 2007 6.750 Opel Combo 1.3 Cdti 2004 4.750

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

uw eigen

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

krant advies grafisch ontwerp

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

kranten op maat

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

FO

AMPIONS EDIT RD FIESTA CH

TION CHAMPIONS EDI FORD FIESTA

Met o.a.: ning • Airconditio peler met -s cd o/ di • Ra ansluiting iPod/USB-a met n te at rm • Vloe League-logo Champions adge s League-b • Champion ijl st op de B-

Er is oo

ta met: k een Fies

ION 12.195,-

én

Normaal

10.340,-

1.0UIL0P0RE,M-IE el op de Uw voorde s Edition Champion

690,-

INRExtra winstprem0ie,-

ng 14% bijtelli

1.00

Geen weg

enbela stin

FO RD FI ES TA ER IS AL EE N 5,9 .6 VA NA F 10

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

g

De best verkochte auto van Europa in zijn klasse word je niet voor niets. Daarvoor zijn echte kampioenskwaliteiten nodig. Bijvoorbeeld de krachtigste 14% diesel in het segment. Superzuinig en ook nog eens wegenbelastingvrij. Om het nog mooier te maken stellen we u graag voor aan de nieuwe Fiesta Champions Edition. Uiterst compleet uitgerust, aantrekkelijk geprijsd en met meteen al een prijsvoordeel van 690,- aan opties. Bovendien ontvangt u nu ook nog een extra inruilpremie van maar liefst 1.000,-. Per 1 juli is de belasting op nieuwe auto’s verhoogd. Door onze tijdige inkoop profiteert u nog van gunstige tarieven bij uw Ford dealer. Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Genoemde prijzen betreffen auto’s waarvan het kenteken voor 1 juli is aangevraagd.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 15,6-30,3; liter/100 km: 3,3-6,4; CO2 gr/km: 87-149.

zundert tel 076 599 8111 uwkrant@vorsselmans.nl

Autobedrijf

Mark Gijzen • Onderhoud • APK •Airco/Banden Service Guldenweg 29

Etten-Leur (Vosdonk-Zuid)

Tel.: 076 5019148 info@markgijzen.nl www.markgijzen.nl

www.markgijzen.nl

FOKKEMA

AANHANGWAGENS

Hoeksteen Hoeksteen 8, 8, BREDA, BREDA,076-5710418 076-5710418 www.fokkema-aanhangwagens.nl


SENIOREN

INFO voor partners en familieleden van CVA-patienten

Een CVA of herseninfarct treft het hele gezin ETTEN-LEUR - Heeft uw partner of een familielid een herseninfarct (CVA) gehad? Kom dan 14 of 20 augustus bij ons langs voor informatie over ondersteuningsmogelijkheden.

Graag willen wij u de gelegenheid geven om kennis te maken met de mogelijkheden van ondersteuning en informatie over een cursus voor partners: Omgaan met een CVA. Loop bij ons binnen op: 14 augustus van 10.00 tot 12.00 uur, aan de Kerkwerve 46 te Etten-Leur 20 augustus van 10.00 tot 12.00 uur, HetPunt, Laan van Brabant 50 in Roosendaal. De cursus voor partners is gepland op 3, 10, 17, 24, 31 oktober en 7 november. In totaal 6 bijeenkomsten van 13.00 tot 15.00 uur aan De Belder in Roosendaal.

Waarom een cursus? Een hersenletsel treft niet alleen de persoon die het overkomt, maar het hele gezin. Er is meestal veel aandacht voor mensen die getroffen zijn door een Cerebraal Vasculair Accident (CVA), maar minder voor de partner en de overige familie. Na de plotselinge gebeurtenis van een CVA en de latere fase wordt pas duidelijk wat de blijvende gevolgen zijn. Dan begint een langdurig en moeilijk proces van zich aanpassen aan de mogelijkheden en zoeken naar een nieuw evenwicht. Leven met en zorgen voor een persoon met een CVA is vaak niet gemakkelijk. Gevoelens van twijfel, onzekerheid en verdriet komen veel voor. Wat de omgeving het meest verwart, is dat het gedrag de vroegere voorspelbaarheid mist. Het heeft ook grote sociale gevolgen voor de betrokkenen. Veel gezinnen raken geïso-

leerd van vroeger opgebouwde contacten. Door scholing en uitwisselen van ervaringen krijgen hierdoor partners meer kennis en inzicht over het CVA en de gevolgen hiervan. Bovendien kunnen ze aan elkaar onderling steun bieden.

Eerst een gesprek… De cursusleiders zijn een deskundige van HOOM en de CVA-consulent van Thuiszorg West-Brabant. Er wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal van de Nederlandse Hartstichting. Deelnemers krijgen een individueel intakegesprek zodat de cursusleiders goed op de hoogte zijn van de individuele problematiek. Aanmelden of meer weten? Bel of mail naar HOOM, Arjan Koreman, consulent mantelzorg: akoreman@hoomondersteuning.nl of per tel. 06-12063491.

Avoord Zorg en Wonen ETTEN-LEUR - Avoord Zorg en Wonen organiseert diverse activiteiten, ook voor bewoners in de wijk. Voor meer informatie over deze activiteiten kunt u contact opnemen met de Servicepunten van onze locaties. Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW Etten-Leur 076-5135000 In Het Anbarg hangt momenteel een expositie van Petra Romme. U kunt dagelijks tussen 08:30 en 21:00 uur de expositie bezoeken. Locatie: in de eerste gang rechts op de begane grond. Boekenuitleen gratis voor bewoners en leden van Avoord aan Huis iedere dinsdag 10:00-11:30 1e etage rechts Koffie inloopochtend iedere donderdag 10:00-11:00 Grand Café Wijkbingo maandag 20 augustus 19:0021:30 Grand Café Alzheimercafé Thema: Verdwaald in het geheugenpaleis. Film over leven met dementie door de ogen van mensen met dementie. Donderdag 16 augustus 19:3021:00 Grand Café Dementie-informatiepunt donderdag 16 augustus 19.30-21.00 Ruimte bij Grand

Café Rendez-vous: ontmoetingstafel donderdag 23 augustus 14:00-15:30 Grand Café “Samen Eten” donderdag 23 augustus 18:00-20:45 Grand Café Computercursussen starten weer op 10 en 11 september. Informatie kunt u vragen aan Elly Aerts tel: 06-23406698. Contrefort, Schipperstraat 123 4871 KK Etten-Leur 076-5082600 Avoord Zorg en Wonen biedt voor bewoners van Contrefort, maar ook voor de gehele wijk Schoenmakershoek dagelijks activiteiten aan. Deze vinden plaats in het Turfschip, in samenwerking met het Turfschip en de KBO. Neemt u gerust contact op voor informatie over activiteiten die bij uw wensen aansluiten! Koffie inloop iedere maandag 10.00-12:00 Het Turfschip Koffie inloop iedere donderdag 10.0012:00 Het Turfschip Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272 4876 AS Etten-Leur 076-5082500 Bewoners van locatie Kloosterhof zijn van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten op locatie Kloostergaard. In Kloostergaard is er momenteel een expositie

van Gonny Visser. U kunt dagelijks tussen 08:30 en 17:30 uur de expositie bezoeken. Locatie: Atrium A en verbindingsgang. Biljart: in Atrium A van Kloostergaard staat een biljart. Hier kunt u gebruik van maken. Boekenuitleen gratis voor bewoners en leden van Avoord aan Huis iedere woensdag 10:00-11:30 2e etage A gebouw Koffie inloopochtend iedere donderdag 10:30-11:45 Grand Café Bingo iedere donderdag 14:00-16:00 Grand Café Schaapskooi, Dreef 43 4875 AC EttenLeur 076-5035574 In ontmoetingsruimte De Schaapskooi worden bijna dagelijks activiteiten georganiseerd voor bewoners uit de wijk zoals koffie-inloop, biljart, bloemschikken, kaarten en het eetpunt. U vindt de ingang aan de Veemarktstraat. Koffie inloop iedere zondag, maandag, woensdag en vrijdag 10:20-11:30 Biljarten iedere dinsdag 13:30-16:00 Seizoensmaaltijd iedere laatste dinsdag van de maand 12:30-13:45 Bingo iedere 1e woensdag van de maand 14:00-16:00 Eetpunt iedere vrijdag 12:30-14:00

KOERSBALCLUB ’T PALET Op 31 juli hebben we weer een gezellige en sportieve wedstrijd gespeeld. De punten werden, voor de eerste 5 plaatsen, als volgt behaald: 1. Nettie v.d. Beemt 27 punten; 2. Kees Lokers 24 punten; 3. Bas Maliepaard 23 punten; 4. Jaantje Nooijens 18 punten; 5. Frans Lauwerijssen 17 punten. De uitslagen zijn ook te vinden op www.centrumoostel. nl. Wie meer wil weten over deze boeiende sport en graag mee wil spelen mag gerust eens komen kijken. Wij spelen op dinsdag middag in wijkgebouw ’t Palet aan Vincent van Goghplein 37. De Koersbalclub van dinsdagmiddag en de Jeu de Boules club van woensdagmiddag kunnen nog nieuwe leden gebruiken. U kunt zich hiervoor opgeven bij F. Fleuren tel. 0765021128. KBO ETTEN-LEUR C/Z Rikken en jokeren Wie plezier heeft in rikken of jokeren kan binnenkort gaan deelnemen aan de nieuwe competitieronde van KBO Etten-Leur C/Z. Zo’n competitie wordt steeds gehouden op 10 achtereenvolgende dinsdagmiddagen. Ook als men niet altijd tijd heeft kan men aan de competitie deelnemen: wie 7 keer meedoet dingt mee naar de eindprijs. Gespeeld wordt in De Appelgaarde aan de Lambertusstraat. De zaal is open vanaf 12.45 uur en het kaarten begint om tien over een. De start is op 28 augustus en volgende data zijn 4, 11, 18, 25 september, 2, 9, 16, 23 en 30 oktober. Op 6 november is dan de prijsuitreiking en tevens de start van de nieuwe competitie. Extra is dan nog de Rikdag van KBO Etten-Leur C/Z op vrijdag 21 september. Wie iemand kent die ook van rikken of jokeren houdt, kan hem of haar gerust eens mee brengen om kennis te maken en de sfeer te proeven. Er is nog plaats voor een aantal rikkers/ riksters of jokeraars. Voor informatie kun men steeds contact opnemen met Jan Maas, 076-5021448 of Liza Aarts 076-5032597 of Rien v. Halteren 076-5969812. Sjoelen Het was weer even wennen na de vakantie om de schijven weer in de juiste richting te krijgen. Maar gezien de resultaten is dit uitstekend gelukt. Uitslag 2 augustus, A-klasse: 1. Corrie Reijnaars 1096 pnt; 2. Mientje Bartels 1070 pnt; 3. Riet Balemans 1043 pnt. B-klasse: 1. Nel Boer 1060 pnt; 2. Emma v. Overveld 1044 pnt; 3. Koosje v. Gils 1000 pnt. C-klasse: 1. Lea Eilert 1000 pnt; 2. Ans de Kroon 948 pnt; 3. Riet Snepvangers 930 pnt. Belangstelling? Bel gerust even voor informatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag. Op de site www.kbo-ettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO.

Zomerbridge Sans Atout ETTEN-LEUR - Nu de oogstmaand begonnen is, begint ook het verzamelen van de beste acht avondscores. Bovendien kunnen allen die minstens acht avonden gespeeld hebben, meedoen aan de grote eindverloting. De uitslag van de tiende avond. A-lijn: 1. M. v. Alphen en K. Slegt 62.92%; 2. M. en L. v. Rijn 60.00%; 3. L. Voordouw en M. Tieleman 56.25%

B-lijn: 1. M. en J. v. Nistelrooij 66.25%; 2. G. Toebak en K. Broos 62.92%; 3. D. en P. Blom 59.58% C-lijn: 1. J. Gielen en M. Vugts 59.38%; 2. R. de Vries en J. v.d. Laars 55.21%; 3/4. M. en P. Bakker 52.60%; 3/4. I. Vink en K. Roorda 52.60% D-lijn: 1. R. Mies en J. Lauwerijssen 63.54%; 2. K. v. Ginneken en H. de Voigt 61.46%; 3. N. Schager en G. Mangnus 59.38%

KERKELIJK NIEUWS H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK EttenLeur, bestuur@hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 076-5012281, lambertuskerk@hetnet. nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-12.00 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, petruskerketten-leur@hetnet.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. PAROCHIEBREED Boekenmarkt op Startzondag 16 september: Binnen de H. Hartgemeenschap was het de gewoonte om op Startzondag een tweedehands boekenmarkt te organiseren. De opbrengst van de per kilo verkochte boeken ging steevast naar het straat- en weeskinderenproject van wijlen broeder Kees Dielemans in Uganda. De sluiting van de H. Hartkerk mag niet het einde zijn van dit hartelijke gebaar naar kinderen die onze steun nog altijd nodig hebben! Daarom wordt deze boekenmarkt voortgezet, weer op Startzondag. Binnen de Mariaparochie zijn er meerdere missionaire projecten, die onze aandacht vragen zoals o.a.: Het weduwenproject bij het Luo-volk in Kenia van Rentia Krijnen en het werk van pater Boomaerts in Brazilië. In de

Lambertuskerk, waar Startzondag op 16 september gevierd wordt, zal er een extra collectebus staan voor uw giften, die voor deze projecten bestemd is. Sluit u zich aan bij deze lezende parochianen? Voor een habbekrats koopt u kilo’s leesplezier, die u – als u dat wilt - volgend jaar weer kunt aanbieden voor de volgende lezers. U kunt uw boeken (graag in goede staat) inleveren op Markt 60, van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Wij zorgen ervoor dat zij op de juiste plaats in de kerk komen. Hartelijk dank voor uw (boeken)gift. VIERINGEN 19de zondag door het jaar. Lezing: Eerste boek der Koningen 19, 4-8 Evangelie: Johannes 6,41-51 Lambertuskerk Zondag 12 augustus 11.00u: Woord- en Communieviering, voorganger pastor Ad Rouwendal. Samenzang. Intenties: Piet v. Loenhout, Thea v.d. List, Jan Blom. Om 13.00u: Doopviering. Petruskerk Zaterdag 11 augustus 17.00u: Viering van Woord en Communie met voorganger pastor Ad Rouwendal en samenzang. Intenties: Frits, Adriana en Jan SneldersCoremans. Zondag 12 augustus 9.30u: Viering van Woord en Communie met voorganger pastor Ad Rouwendal en samenzang. Intenties: Jos en Wim de Graaf; Piet v. Oers t.g.v. verj.; overl. familieleden EversTakens. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk in de

apostelzaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Doopvieringen Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 12 augustus (vol), 23 september, 28 oktober en 25 november. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 18 september, 16 en 23 oktober, 20 november. Doopvieringen Petruskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen, met tussen haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 26 augustus (14 en 21 augustus), 23 september (11 en 18 september); 28 oktober (17 en 24 oktober); 16 december (4 en 11 december). Houdt u er rekening mee dat er meerdere doopvieringen op dezelfde dag kunnen zijn i.v.m. het aantal kinderen dat gedoopt wordt. De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. AGENDA Lambertuskerk Dinsdag 14 augustus: 10.00u Kerk werkgroep kerkgebouw. Woensdag 15 augustus: Parochiezaal 10.00u repetitie dameskoor. Donderdag 16 augustus: Apostelzaal repetitie Lambertuskoor. Vrijdag 17 augustus: Lambertuszaal Locatiecommissie. Petruskerk Dinsdag 14 augustus: 15.00u locatiecommissie; 20.00u doopvoorbereiding. AVOORD ZORG & WONEN Locatie Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 PAGINA 20

CW Etten-Leur. Pastor: Piet de Leeuw, tel. 5032053 of 06-53280901. Zondag 12 augustus 10.00u: Viering van Woord en Communie met. Collecte voor het Solidariteitsfonds. Het St. Elisabethskoor zal deze viering met zang opluisteren. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 0765021516; www.ichthusgemeente.nl Samenkomst zondag 12 augustus U bent van harte welkom om de samenkomst mee te maken van de Ichthus-familie, die om 10 uur bij elkaar komen. Vandaag spreekt David van Wessel. Weekactiviteiten In deze vakantietijd vinden er uitsluitend interne samenkomsten plaats. Samenkomsten in een andere taal Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w. een samenkomst in het Frans(francais). Information Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue! Een samenkomst voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome! PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 12 augustus zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst alle kinderen van de basisschool samen in één groep. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar).

Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Vacature. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Koolmees 2; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. CG DE HOEKSTEEN Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact kunt u bellen naar 0165383927 (secretariaat) of mail naar info@ dehoeksteen.com Zondag 12 augustus spreekt Theo Fioole. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten In verband met de zomervakantie zijn er geen doordeweekse activiteiten. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www.VPE.nl


Heliview Professional Marketing Services B.V. is op zoek naar een

B2B Executive TeleMarketeer m/v Heliview Professional Marketing Services (PMS) BV is opgericht in 2009 en komt voort uit de samenbundeling van activiteiten van Heliview Research BV en Heliview Conferences & Training BV. Heliview PMS biedt haar klanten advies en concrete hulp bij het realiseren van commerciële doelstellingen. Ter uitbreiding van de afdeling Executive Telemarketing zijn wij op zoek naar een gedreven B-to-B Executive TeleMarketeer. Het betreft hierbij een binnendienst functie waarbij je veelvuldig contact hebt met de markt en verantwoordelijk bent voor het aanknopen van contacten op management- en directieniveau voor onze klanten. Afhankelijk van de specifieke uitdaging van onze klant benader je selectieve doelgroepen om hen in contact te brengen met onze klant. Doorgaans gebeurt dit door mensen met een specifieke verantwoordelijkheid uit te nodigen voor exclusieve bijeenkomsten of om informatie bij doelgroep te verzamelen die noodzakelijk is voor commerciële activiteiten van onze klanten. Je opereert in een team van betrokken collega’s. De leeftijden in het team waar je onderdeel van uitmaakt variëren van 25 tot 62. Functie eisen Je bent ambitieus en hebt HBO denk niveau. Uiteraard heb je een gezonde commerciële instelling, ben je communicatief vaardig en ben je ondernemend, stressbestendig en resultaatgericht. Het werken met targets ervaar je als een uitdaging! Overtuigingskracht, souplesse en doorzettingsvermogen en kunnen communiceren met gesprekspartners op management niveau zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Je bent bekend met het werken in excel. Een van onze huidige Marketeers beschrijft de baan als volgt: “Door de open bedrijfscultuur is er een zeer prettige werksfeer. Je kan overal over meedenken en voel je dan ook erg betrokken. Het leukst aan mijn werkzaamheden vind ik de afwisseling. Er zijn veel verschillende projecten met voor sommige klanten een doorlopende looptijd en voor andere klanten juist projectmatig, dus na een aantal weken heb je dan weer een nieuw project onder je hoede. Ook heb je vaak meerdere projecten tegelijkertijd. Het project is ook echt jouw project, je wordt betrokken bij de briefing en onderhoudt zelf contact met de klant over de vorderingen die je maakt. Je bent dus ook echt verantwoordelijk voor een project! Je belt vaak uit naam van de klant, dus om de zoveel tijd ‘werk’ je bij een ander bedrijf”.

Nature’s choice BV is een internationale organisatie gespecialiseerd in productie, handel en verkoop van cosmetica en wellness producten. Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste collega voor 40 uur per week, gedurende 3 maanden.

Administratief medewerker

Wij zijn op zoek naar een

Bakker om ons enthousiaste en gezellige team te versterken. Voor meer informatie en sollicitatie:

Mevrouw M. Sep,

Functie inhoud Voor een project van 3 maanden zijn wij op zoek naar een administratief medewerker die ons team ondersteunt m.b.t. een kwaliteitsproject (ISO/NEN). Functie-eisen Om deze functie te kunnen uitoefenen is HBO niveau vereist. Je bent secuur, perfectionistisch en mondeling vaardig. Vaardigheid met Excel is wenselijk. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die net is afgestudeerd. Solliciteren Mail je sollicitatie met CV naar Nature’s choice t.a.v. Robin Noordhuizen naar het volgende adres Robin@natures-choice.nl Nature’s choice bv, Penningweg 44, 4879 AG in Etten-Leur. Telefoonnummer: 076-5430999

Lindenburg 1, 4707 CR Roosendaal.

Werktijden Werktijd is tijdens kantooruren, zowel parttime als fulltime is mogelijk Geboden wordt - Erg prettige collegiale werksfeer - Een 0-uren contract op oproepbasis - Flexibiliteit en vrijheid in werkplanning

De kletskop is een kleine dynamische onderneming waarin dagelijks verse brood- en banketbakkersproducten op ambachtelijke wijze worden vervaardigd, die in onze eigen winkel worden verkocht.

Tel. nr.: 0165-534565

- Een prettige moderne werkomgeving - Variabele beloning bovenop je salaris - Doorgroeimogelijkheden

Interesse Kijk ook op www.heliview.nl/pms en klik op Vacatures. Stuur een e-mail met je CV naar lot.peeters@heliview.nl of neem contact op met Lot Peeters of Alwin Schoones via tel.: 076-5484000.

Heliview Professional Marketing Services B.V., Lage Mosten 1, 4822 NJ Breda.

www.de-kletskop.nl

RESTAURANT

Dinte mond

P&O Installatie zoekt LOODGIETERS / CV-MONTEURS

(zowel dik- als dunwandig) Wij bieden zekerheid, afwisselend werk in de regio, evt. een auto van de zaak, en een goed salaris. Bel voor info Frank Verstijnen of Peter van As 0416-660067

Wij breiden ons keukenteam uit en zijn

op zoek naar jou:

CCT Moerdijk is een gerenommeerd stuwadoorsbedrijf waar een goede dienstverlening net zo vanzelfsprekend als betrouwbaar is. CCT verzorgt voor een groot aantal nationale en internationale klanten de op- en overslag van containers en stukgoed. www.cctmoerdijk.com

Junior Directiesecretaresse (40uur)

mogelijk in combinatie met een BBL opleiding (32 uur) Wij zijn op zoek naar een ambitieuze kandidate die mee wil en kan gaan in de snelheid van dit bedrijf. Je komt als junior directiesecretaresse te werken op de directieafdeling en ter versterking van het secretariaat. Samen met nog een junior directiesecretaresse en onder begeleiding van de managementassistente gaan jullie ondersteunende werkzaamheden verrichten om deze afdeling draaiende te houden. Jouw verantwoordelijkheden  Secretariële en administratieve ondersteuning  Postverwerking  Uitgaande correspondentie  Behandeling telefooncentrale  Plannen en voorbereiden van bijeenkomsten  Voorraadbeheer  Werkzaamheden ten behoeve van de debiteuren- en crediteurenadministratie. Functie eisen Je hebt een MBO werk- en denkniveau met een afgeronde secretariële opleiding en je hebt een flexibele no-nonsense instelling. Je bent representatief, integer, accuraat en je bent in staat om zowel zelfstandig als binnen een teamverband te werken. Indien je interesse hebt in de functie in combinatie met een BBL opleiding dien je reeds gestart te zijn met de opleiding of voornemens te gaan starten met deze opleiding. Meer informatie of solliciteren? Neem voor meer informatie contact op met de mevrouw P. de Groot, te bereiken op 0168-334276 of stuur je CV met motivatie per e-mail naar p.degroot@cctmoerdijk.com

Luisteren is een belevenis! Vrijwilligerswerk bij Sensoor ook!

Word VRIJWILLIGER bij SENSOOR Breda Sensoor is er dag en nacht voor een gesprek. Anoniem en vertrouwelijk. We zoeken vrijwilligers voor aan de telefoon of chat. Voor informatie en aanmelden kijk op www.sensoor.nl/brabant. of bel 076 - 521 84 50 voor een informatiepakket. Aanmelden kan tot 30 augustus 2012 Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

STOP NU MET ROKEN!!! ●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% Nieuwste Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste methode -> Luxopuncture methode -> Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen therapeuten 3 behandelingen vanvan 2020minuten 3Geen behandelingen minuten ●● Geen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos 3 behandelingen van minutenAFVALLEN, BURN-OUT Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ●● Luxopuncture ook:  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Geen extraook: kilo’s en pijnloosMIGRAINE, ● Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend

zelfstandig werkende

kok

m/v

en 4e jaars leerling Minimaal 32 uur per week en bij voorkeur met werkervaring. Sollicitatie per e-mail naar: info@restaurantdintelmond.nl Openingstijden: ma 11.00 – 16.00 uur | di t/m zo: 11.00 uur – einde avond

Markweg Zuid 1-4 | Heijningen | 0167 - 52 24 90

Zomergemstraat 2A Bussen te huur 4826v.a. CW Breda € 48,- p/dag www.QualityCarRent.nl Tel. 076 578 00 50 076-5022267 / 06-53561726 E-mail: info@dermcentrum.nl www.dermatologischcentrum.nl www.restaurantdintelmond.nl

Laser-epileren bikinilijn, oksels of liezen Deze zomer de 6e behandeling gra�s Zomergemstraat 2A, Zomergemstraat 2A, 4826 CW Breda Zomergemstraat Zomergemstraat 2A, 4826 CW Breda 2A Tel. 076 578 00 50 4826 CW Breda 4826 CW Breda Tel. 076 578 00 50 Email: info@dermcentrum.nl Tel. 578 Tel.076 076 57800 0050 50 Email: info@dermcentrum.nl E-mail: info@dermcentrum.nl Email: info@dermcentrum.nl nl www.dermatologischcentrum. www.dermatologischcentrum. nl www.dermatologischcentrum.nl www.dermatologischcentrum.nl

Behandeling met de nieuwste laserapparatuur (Geen IPL!) Laser-epileren bikinilijn, oksels of liezen e behandeling gra�s Deze zomer de 6 Apparatuur voor lichtgekleurde haren en gevoelige huid Meer resultaat bij een gecombineerde behandeling Meer resultaat bij een gecombineerde behandeling van van een een dermatoloog dermatoloog en en huidtherapeute huidtherapeute

Acne en acne-littekens Spataderen

Huidziekten

Apparatuur voor donkere huid monochromatisch rood en blauw licht, soft-laser, fractional laser

De vaten worden in kaart gebracht met duplex (echo-doppler) onderzoek. Behandeling met de nieuwste laserapparatuur (Geen IPL!) Behandelingsmogelijkheden met microdermabrasie, diverse Behandeling zonder wachtlijsten Kleine vaten met Veinlite Behandelingsmogelijkheden met o.a. o.a. microdermabrasie, diverse soorten soorten peeling, peeling, Apparatuurrood voor haren en gevoelige huid monochromatisch en lichtgekleurde blauw licht, soft-laser, fractional laser

Alle behandelingsmogelijkheden Alle behandelingsmogelijheden zijn beschikbaar Apparatuur voor donkerezijn huidbeschikbaar

Scleroseren (wegspuiten) Enkele voorbeelden:

Foamscleroseren (voor grotere vaten)


vacatures

www.internetbode.nl Uitgeverij de Bode is een gerenommeerde onderneming met als

Uitgeverij de Bode

hoofdactiviteit het uitgeven van achttien edities van huis-aan-huisblad

geeft de volgende weekbladen uit in

de Bode. Wekelijks worden een half miljoen kranten verspreid in heel

West-Brabant en Midden-Zeeland:

West-Brabant en een groot gedeelte van Zeeland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zundert, en er zijn nevenvestigingen in Bergen op Zoom en Middelburg.

Thoolse Bode Middelburgse & Veerse Bode

Kun je een aardig verhaal schrijven?

Vlissingse Bode Moerdijkse Bode Bevelandse Bode

Ben je ook ‘s avonds en in het weekeinde inzetbaar, maak je bovendien aardige foto’s en kom je graag onder de mensen?

Bergen op Zoomse Bode Roosendaalse Bode Woensdrechtse Bode

Dan ben jij wellicht de

Bredase Bode

Correspondent (m/v)

Halderbergse Bode Etten-Leurse Bode

die wij zoeken ter ondersteuning van het redactieteam van de

Zundertse Bode

Etten-Leurse Bode.

Rucphense Bode

Het betreft nadrukkelijk een bijbaantje, voor een leuke bijverdienste.

Steenbergse Bode

Een auto en een pc met e-mail en Word-programma zijn onmisbaar. Meer informatie geeft redacteur Peter Houtepen via tel. 076 599 8111. Reacties graag voor 25 augustus per e-mail naar:

Bergen op Zoomse Bode

(Weekend)

Roosendaalse Bode

(Weekend)

Etten-Leurse Bode

(Weekend)

Bredase Bode

(Weekend)

p.houtepen@internetbode.nl

Heijnen-Stuij Installatietechniek & Veiligheid (met drie vestigingen in Steenbergen,Kapelle en Roosendaal) is een totaal-installatiebedrijf dat al meer dan 56 jaar bestaat. Wij richten ons op utiliteitsbouw en industrie, met totaaloplossingen op elektrotechnisch en werktuigbouwkundig gebied.

Wij zijn op zoek naar ervaren en gemotiveerde:

LASSERS (KUNSTSTOF, TIG EN/OF MIG-MAG) en CONSTRUCTIEBANKWERKERS

We werken meestal rechtstreeks voor de opdrachtgever en bieBij Heijnenden hem een advies, maken een offerte, leveren turn key op en verzorgen daarna hetStuij onderhoud, veiligheidsinspecties en eventuele uitbreidingen. Dat doen we nu al meer dan 50 jaar en met steeds meer succes!

Interesse? Tel. (0165) 331250. Wij zijn op zoek naar ervaren en gemotiveerde:

STRATENMAKERS, WEGENBOUWERS, SHOVELMACHINISTEN en RIOLERINGSMEDEWERKERS

Wij merken nog weinig van de crisis, sterker nog : wij zoeken versterking…

Vandaar dat we op zoek zijn naar :

Interesse? Tel. (0165) 331250.

Elektromonteurs

Enthousiaste en leergierige

jongErEn gezocht zowel jongens als meisjes voor zaterdagwerk en/of andere vrije dagen. Voor diverse werkzaamheden op de hortensiakwekerij, zoals oppotten, etiketteren, afleveren enz. Wij vragen: Interesse in de hortensiakwekerij, doorzettingsvermogen, leergierigheid, teamspirit, vanaf 15 jaar Wij bieden: Afwisselende en uitdagende werkzaamheden heb je interesse en wil je de uitdaging aangaan, kom langs of bel dan zo snel mogelijk.

Boomkwekerij D’n oerts

Vlaanderbos 21, 4874 LS etten-Leur of per e-mail boomkwekerij@oerts.nl telefoon 06-22223207 of 0165-505566 wwww.oerts.nl

Bij HeijnenStuij

Retail is entertainment!

weekend/deeltijd/voltijd verkoopbanen in heel Brabant En dat het publiek vermaakt wil worden is duidelijk! Een mooie en gezellige winkel is als een theater, altijd wat te beleven en steeds goede artiesten die je weten te vermaken, verleiden en zorgen dat je er terugkomt! Partí Dirven BV ziet dáár de uitdaging en is op zoek naar nieuwe collega’s die met ons van winkelen een feest maken. Kijk op www.parti.nl/nl/winkels/vacatures/ of scan de QR-code, reageer en ontvang een uitnodiging voor de open audities op woensdag 15 augustus.

Je gaat met een collega (als koppel) aan de slag als elektricien in de breedste zin des woords. In deze functie vind je afwisselend en veelzijdig werk. Licht- en kracht, data, glasvezel, gebouwbeheerssystemen, (nood)verlichting,verdeelinrichtingen, aanpassen van machines en verdeelkasten.etc. We hoeven je niks te vertellen als het gaat om het installeren en monteren van kabels en leidingen, kabel- en wandgoten, armaturen, kasten, connectoren, etc. Uiteraard houdt je je werk bij op de revisietekeningen. Vaktechnisch heb je het in de vingers en wij bieden vanzelfsprekend uitgebreide opleidingsfaciliteiten. TSI of TBI (of langdurige ervaring) VCA en rijbewijs B(E).

CV-monteurs Je gaat met een collega (als koppel) aan de slag als CV-monteur. In deze functie vind je afwisselend en veelzijdig werk. Dik- en dunwandige cv-installaties, luchtbehandeling en airco, warmtepompen, loodgieterswerk, sanitair, pluvia, etc. We hoeven je niks te vertellen als het gaat om het installeren en monteren van leidingen, cv-ketels, boilers en radiatoren, in industrie en utiliteit (Heijnen-Stuij doet niets in de woningbouw ) Vaktechnisch heb je het in de vingers en wij bieden vanzelfsprekend uitgebreide opleidingsfaciliteiten. VCA en rijbewijs B(E). Uw schriftelijkeSteenbergen-Kapelle-Roosendaal sollicitatie, voorzien van CV, richten aan : Heijnen-Stuij Installatietechniek & Veiligheid, t.a.v. Silvia Heijnenwww.heijnen-stuij.nl Loi, Prins Reinierstraat 18 4651 RZ Steenbergen

- opleidingen tot NMI registermediator

- in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Aquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Di 28 aug, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 30 aug, Hotel Trivium te Etten-Leur Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

Steenbergen-Kapelle-Roosendaal

www.heijnen-stuij.nl


vacatures

Flopac B.V. is exclusief producent van Flopac® vloeistof behandelingssystemen. Flopac ontwerpt en produceert deze systemen in eigen beheer en levert naar vrijwel alle petro-/chemische industrieën wereldwijd.

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Flopac® vloeistof behandelingssystemen sparen het milieu! Dit is onze manier om bij te dragen aan een duurzame samenleving. www.flopac.nl Voor onze locatie te Roosendaal zijn wij op zoek naar een

Sales Engineer

(WTB - Fulltime – binnendienst)

Een uitdagende, maar vooral ook afwisselende functie voor een teamspeler. Na een inwerkperiode van ca. 3 maanden is het de bedoeling dat je in Functie: zelfstandig kontakten onderhoud met onze (internationale) klanten, aanvraag-specificaties weet te verwerken tot productdefinities en deze vervolgens begroot en verwerkt in een schriftelijke offerte. Je kunt daarbij gebruik maken van ondersteunende disciplines binnen het bedrijf, zoals onze ervaren engineers. Na het uitbrengen van offerte verzorg je ook de opvolging. Bij eventuele order is het vervolgens zaak het verkochte product juist te vertalen naar de rest van de organisatie. De voertaal is grotendeels Engels, binnen- en buitenlandse reizen zijn niet uitgesloten, al is de frequentie beperkt. Profiel: • Je beschikt over een zeer goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.   • Je houdt van aanpakken, werkt graag zelfstandig, netjes en geordend.  • Je beschikt over tenminste HBO werk-/denkniveau aangevuld met een  gezonde dosis boerenverstand en een sterk commercieel gevoel.  • Affiniteit met techniek (WTB) is een voorwaarde.    • Je kunt overweg met computers, bent bekend met het Microsoft Office pakket      en hebt bij voorkeur enige ervaring met ERP software. (SAP, Mamut, Exact e.d.) Wij bieden: Een afwisselende baan binnen een jonge informele werkomgeving met prettige collega’s. Een goed salaris met prima secundaire voorzieningen en…. voldoende vrije tijd om daar ook wat mee te doen! Geïnteresseerd? Dan nodigen we je graag uit te solliciteren. Graag je korte sollicitatie met uitgebreide CV sturen liefst per e-mail aan r.zoon@flopac.nl of anders per post naar : Flopac B.V., Postbus 1122,  4700 BC Roosendaal t.a.v. Mevr. N. van den Bergh

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Flopac B.V. is exclusief producent van Flopac® vloeistof behandelingssystemen ten behoeve van de Petrochemische industrie. Flopac ontwerpt en produceert deze systemen in eigen beheer en levert naar vrijwel alle petro-/chemische industrieën wereldwijd. Flopac® vloeistof behandelingssystemen sparen het milieu! Dit is onze manier om bij te dragen aan een duurzame samenleving. www.flopac.nl Voor onze locatie te Roosendaal zijn wij op zoek naar een

Technisch Inkoper Fulltime Een uitdagende, maar vooral ook afwisselende functie voor een teamspeler. Na een inwerkperiode van ca. 1 maand is het de bedoeling dat jij in je functie zelfstandig verantwoordelijk zult zijn voor • Het aanvragen van onderdelen, materialen en grondstoffen. • Het onderhandelen om tot de meest gunstige aankoopvoorwaarden te komen. • Het bewaken van levertijden, controleren van inkoopfacturen. • Het maken en beheren van prijsafspraken. Profiel: • Je beschikt over zeer goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal. • Je houdt van aanpakken, werkt graag zelfstandig, netjes en geordend. • Je beschikt over een afgeronde technische en/of commerciële opleiding, terwijl je overtuigd bent van jouw HBO werk- en denkniveau. • Communicatieve (onderhandelings-)vaardigheden en affiniteit met techniek (WTB) zijn een voorwaarde. • Je kunt goed overweg met computers, bent bekend met het MS Office pakket en hebt ervaring met administratieve ERP software. (Mamut, Exact e.d.) Wij bieden: Een afwisselende baan binnen een informele werkomgeving met prettige collega’s. Een prima vergoeding en…. voldoende vrije tijd om daar ook wat mee te doen! Geïnteresseerd? Dan nodigen we je graag uit te solliciteren. Graag je korte sollicitatie met uitgebreide CV sturen liefst per e-mail sturen aan nicole@flopac.nl of anders per post naar : Flopac B.V., Postbus 1122, 4700 BC Roosendaal t.a.v. Mevr. N. van den Bergh

OPLEIDINGSPARTNERS is het samenwerkingsverband van Vak & Werk School, Hogeschool SDO en Doceo, dé specialisten op het gebied van maatwerk MBO en HBO opleidingen voor bedrijven en instellingen. Opleidingspartners is sinds kort gevestigd in Etten-Leur. In verband met de groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar versterking van ons team. Ter ondersteuning van onze afdeling Opleidingsmanagement zijn wij per direct op zoek naar een:

SECRETARIEEL MEDEWERK(ST)ER voor circa 32 uur per week

Werkzaamheden: De afdeling Opleidingsmanagement is betrokken in het inhoudelijk aansturen van veelal maatwerk opleidingsprojecten die uitgevoerd worden binnen bedrijven en instellingen. In deze leuke en afwisselende functie zorg je er voor dat de administratieve processen en de planning binnen de afdeling goed verlopen. Je bent daarin ook de administratieve schakel naar de andere onderdelen van Opleidingspartners en naar derden. Als procesbewaker ben je mede verantwoordelijk voor de goede verloop en het resultaat. Gevraagd: - Ten minste MBO-4 niveau; - Ten minste drie jaar werkervaring op het gebied van secretariële ondersteuning, coördinatie en afstemming; - Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Je houdt van aanpakken en je kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband; - Je bent klantvriendelijk; - Je werkt nauwkeurig, accuraat en ordelijk; - Je kunt snel schakelen van de ene naar de andere taak en goed improviseren; - Je bent een ster in het bewaken van processen in een flexibele omgeving. Geboden: Een leuke functie bij een bedrijf met een prettige, informele en collegiale werksfeer. Ben jij de spin in het web voor onze afdeling Opleidingsmanagement? Stuur dan je sollicitatie (motivatie en cv) onder vermelding van ‘secretarieel medewerk(st)er’ vóór 20 augustus naar t.kloet@opleidingspartners.nl of Opleidingspartners, Postbus 57, 4870 AB Etten-Leur, t.a.v. Drs. Ing. A.M.P. Kloet. Ter ondersteuning van onze financiële administratieve afdeling zijn wij per direct op zoek naar een:

FINANCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERK(ST)ER Werkzaamheden: In deze functie werk je als ondersteunend financieel administratief medewerk(st) er op de financiële afdeling. Verwerkt gegevens van financiële aard in de financiële administratie (declaraties, facturen, boekingen) met behulp van een boekhoudpakket. Controleert de dagelijkse verwerking van financiële gegevens. Gevraagd: - Je hebt minimaal MBO werk en denkniveau; - Je bent in het bezit van MBA en/of MEAO diploma; - Bekendheid met het boekhoudpakket Unit 4 is een pre; - Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Je houdt van aanpakken en je kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband; - Je bent klantvriendelijk; - Je werkt nauwkeurig, accuraat en ordelijk. Geboden: Een leuke functie bij een bedrijf met een prettige, informele en collegiale werksfeer. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mevr. A. Vriens op 0768200860. Interesse? Stuur dan je sollicitatie (motivatie en c.v.) onder vermelding van ‘financieel administratief medewerk(st)er’ vóór 20 augustus 2012 naar a.vriens@opleidingspartners.nl of naar Postbus 57, 4870 AB Etten-Leur, t.a.v. Mevr. A. Vriens. Informatie: Voor meer informatie over onze organisatie zie www.opleidingspartners.nl








  



 











 Elke Zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur



    













 

    





 

  

 

  





  

      











   

  

    

 

   





 

 

   







  











   

     





Sparen voor kinderboeken!   

Zie aktie en voorwaarden in de winkel! 

s n a m j i e Jac H



  

KerKwerveKerKwerve 19-27 etten-Leur 25 etten-Leur, 076-5025960



Openingstijden C1000 Heijmans:



 



















   



 





      



 

    





 

          





 



  

 





Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 12.00 tot 18.00.

DEL_20120808  
DEL_20120808