Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

E T T E N - L E U R S E

O P L AG E :

1 AUGUSTUS 2012 WEEK 31

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

18 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

BOOM PARK MOET WIJKEN VOOR EVENEMENTEN

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

599

8 111

I

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

HET NIEUWS VAN DE GEMEENTE ETTEN-LEUR

076

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

CARAÏBISCHE AVOND ZOMERFESTIVAL ECHT TROPISCH

Pasar Malam weer in Oderkerkpark

Wasdroger veroorzaakt brand

ETTEN-LEUR - Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 augustus wordt traditiegetrouw weer de Pasar Malam gehouden in het Oderkerkpark in Etten-Leur. Pasar Malam is Indonesisch voor ‘avondmarkt’ en inmiddels een ingeburgerd begrip in de Nederlandse multiculturele samenleving. Drie dagen lang staat het Oderkerkpark open voor eten, dansen en muzikale omlijsting. Daarnaast zijn vele kraampjes aanwezig met onder andere kleding. De organisatie van de markt is in handen van L en R Event. De Pasar Malam is vrijdag 3 augustus geopend van 13.00 tot 22.00 uur, op zaterdag 4 augustus van 13.00 tot 23.00 uur en op zondag 5 augustus van 13.00 tot 20.00 uur.

ETTEN-LEUR - De brandweer moest afgelopen zondag uitrukken naar de Arteziëlaan in Etten-Leur voor een brandende wasdroger. Dat gebeurde omstreeks de klok van 18.00 uur. De wasdroger stond op de badkamer op de eerste verdieping van een rijtjeswoning. Bij aankomst door de brandweer op de Arteziëlaan hadden twee alerte buurmannen de stroom van de woning al uitgeschakeld en ook waren zij reeds begonnen met blussen. Dit voorkwam dat de brand oversloeg naar de rest van het huis. Nadat de verkoolde droger en de rook uit het huis was verdwenen, kon de geschrokken bewoner weer in de woning.

W E E K B L A D

Politie ruimt twee hennepkwekerijen

Mariska Faas goed bezig voor het milieu

ETTEN-LEUR - De politie heeft vorige week woensdag twee hennepkwekerijen opgeruimd in Etten-Leur met in totaal ruim 600 wietplanten. De eerste wietplantage werd gevonden op de zolder van een woning in de Schrauwenstraat, waar 187 hennepplanten opgesteld stonden. In de De Bruinstraat troffen agenten in een slaapkamer en op zolder hennepkwekerijen aan, met in totaal 428 planten. In de woning was een man (46) aanwezig. Hij werd gearresteerd en op het politiebureau verhoord. De hoofdbewoner moet nog gehoord worden. De Woonstichting gaat in beide gevallen een procedure starten om de bewoner uit de woning te zetten.

ETTEN-LEUR - Mariska Faas uit Etten-Leur is in de prijzen gevallen door mee te doen aan de landelijke campagne ‘Lege batterijen? Lever ze in en WIN!’ van Stichting Batterijen (Stibat). Door lege batterijen in te leveren, wordt kans gemaakt op het winnen van een reischeque ter waarde van 2000 euro en 50 Blauwe Pluimen. Dat kan door je naam, adres en telefoonnummer op een briefje te schrijven en dat samen met tien lege batterijen in een zakje te stoppen. Dit zakje gooi je in de inzamelton bij één van de ruim 17.000 deelnemende supermarkten en andere winkels. Inleveren kan ook bij het gemeentedepot of de chemokar.

ETTEN-LEUR - Een brandpreventie-advies gaat vast onderdeel uitmaken van de provinciale vergunningverlening, toezicht en handhaving bij de risicovolle bedrijven in Brabant. Gedeputeerde Staten gaan daarvoor een overeenkomst aan met de drie Brabantse veiligheidsregio’s. “Eén van de lessen van de brand bij Chemie-Pack is dat overheden brandpreventie meer moeten betrekken bij omgevingsvergunningen en toezicht als sprake is van opslag van brandbare milieugevaarlijke stoffen”, motiveert gedeputeerde Johan van den Hout (Ecologie & Handhaving). De afspraken die de provincie met de veiligheidsregio’s K E N N I S heeft gemaakt, duren tot 2014.

Sprintkanon Peter Sagan maakt zijn opwachting in Etten-Leur

Profronde strikt M I D D E L B U Rgroene G S E & V trui E E R S E ETTEN-LEUR - De organisatie van de Rabobank wielerronde van Etten-Leur heeft Peter Sagan vastgelegd in het rennersveld voor het profomnium van zondag 12 augustus. Sprintkanon Sagan won de groene trui in de Tour de France en schreef drie etappes op zijn naam. DOOR PETER HOUTEPEN In het rennersveld van de dames was Marianne Vos al vastgelegd, nog voordat ze afgelopen zondag Olympisch kampioen op de weg werd. “We hebben verder ook heel de Olympische Nederlandse ploeg uitgenodigd die samen met Vos afgelopen zondag die wegwedstrijd heeft gereden”, zegt voorzitter Ronnie Buiks van de profronde, die op 12 augustus voor de zesde keer wordt gehouden. De dameswedstrijd is al om 12.00 uur. “Dat hebben we zo vroeg moeten doen, omdat het zou kunnen dat Marianne Vos de vlag gaat

O P T I E K

Govaert

Politieke markt inBisschopsmolenstraat K E N N75 I S Etten-Leur september

VIP-terras Met het vastleggen van rasentertainer Dries Roelvink heeft de organisatie ook het amusementsgedeelte op het Raadhuisplein voor 12 augustus rond. De in de Jordaan van Amsterdam geboren zanger treedt deze zondag twee keer op. De voorbije weken had hij - net als vorig WEES VOOR WONSEOOG, E FOTOGRAFEER K B L A DONS

Govaert VA N

dragen bij de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen die ‘s avonds in Londen wordt gehouden. Daarom hebben we er voor gezorgd dat zij direct na de koers eventueel zo snel mogelijk wordt teruggevlogen naar Engeland.”

OPTICIEN OPTOMETRIST OVN CONTACTLENSSPECIALIST ANVC

VAt N

OhP T u I E Ki

T. 076 - 50 33 170

Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezerss foto’s, dei rest nwijst zich vanzelf). d e r Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

ETTEN-LEUR - Na de val van het kabinet W. optiekgovaert.nl OPTICIEN OPTOMETRIST OVN CONTACTLENSSPECIALIST ANVC Rutte in het voorjaar, vinden op woensdag Bisschopsmolenstraat 75 12 september de Tweede KamerverkiezinEtten-Leur Bisschopsmolenstraat 75 gen plaats. Hieraan voorafgaand willen T. 076 50 33 170 de Etten-Leurse afdelingen van landelijke Etten-Leur W. optiekgovaert.nl partijen op zaterdag 8 september een geT. 076 - 50 33 170 zamenlijke politieke markt houden. Deze vindt plaats in het het Etten-Leurse WinW. optiekgovaert.nl kelhart met als directe locatie het overdek* Voorwaarden: te winkelcentrum. Van 10.00 tot 16.00 uur Nu ook specialist in: vindt u hier dan de politieke kramen van de - Goedkoopste plant Gratis verschillende politieke partijen. Bent u van toYotA & SuZuKI - M.u.v. lopende aanbiedingen een politieke partij en heeft u interesse om en acties mee te doen, vraag dan informatie aan op www.autohommel.nl telefoonnummer 06-15 52 80 57. - Looptijd: 1 aug. t/m 7 aug. 2012

jaar overigens - een dagelijks optreden bij Tour du Jour, het programma van RTL4 over de Tour de France. Het eerste optreden van de Amsterdammer op 12 augustus vindt plaats tijdens de pauze van Papa di Grazzi op het Raadhuisplein en het tweede optreden is na afloop van het wielrennen op het VIP-terras van Het Witte Paard. Papa di Grazzi is afkomstig uit Groningen en zij spelen van 15.00 tot 19.00 uur op het Raadhuisplein. Zanger van dit in het feestcircuit populaire gezelschap is (Papa) Albert Gras. De band speelt up to date top 40 hits afgewisseld met de betere rock- en feestnummers.

Autoschade - Ruitreparatie voor alle automerken

Actie APK e 19.95

e Autobedrijf g i oJos de Rijk B.V. Vossendaal 41 Etten-Leur Tel. 0165-504650 www.josderijkauto.nl

Alle tuin- en kamerplanten

info@autohommel.nl 076-5015967

3 halen 2 betAlen*

Auto Hommel

Brandpreventieadvies verplicht onderdeel

ETTEN-LEUR - Wie Caraïbisch zegt, denkt meteen aan tropisch. En tropisch warm - letterlijk en figuurlijk - was het vorige week donderdagavond tijdens de Caraïbische avond op het Zomerfestival op het Raadhuisplein in Etten-Leur. Wat dat betreft had het thema niet beter dan op deze avond gekozen kunnen worden. Zie ook elders in deze Bode. FOTO HUUB VERVEST

etten-Leur • 076-5034956 www.lifeandgarden.nl

Rode Kruis zoekt noodhulpvrijwilligers WEST-BRABANT - Het Rode Kruis is wereldwijd voorbereid om hulp te bieden aan de meest kwetsbaren tijdens een ramp of conflict, zowel in Nederland als in het buitenland. Aangezien in Nederland de veiligheidsregio’s de spil in de hulpverlening bij rampen en calamiteiten vormen, is het Nederlandse Rode Kruis hier zoveel als mogelijk bij aangesloten. In dit gebied is het Rode Kruis georganiseerd in de noodhulpregio Midden en West Brabant. Voor alle noodhulptaken is het Rode Kruis steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je interesse dan neem contact op met Albert Kuipers, coördinator noodhulp; mail: akuipers@redcross.nl

Heemkundekring houdt fietstocht ETTEN-LEUR - Op zondag 23 september houdt heemkundekring Jan uten Houte een fietstocht voor zowel leden als nietleden van de vereniging. Tijdens de route kunnen de deelnemers opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden op de controlekaart, die op het eindpunt van de fietstocht ingeleverd kan worden. Voor de tocht bestaat de mogelijkheid op de dag zelf in te schrijven bij Jan uten Houte, Markt 59 in Etten-Leur, tussen 12.30 en 13.30 uur. Leden betalen voor deelname op vertoon van lidmaatschapskaart 2,50 euro per persoon en niet-leden 3,50 euro. Dat is inclusief twee consumptiebonnen en een routebeschrijving.


Voor alle soorten spuitwerk, keukendeurtjes, radiatoren, autoschade, interieurwerk.

Voor al uw klussen

All (A) round Hairstyling

o.a. stucwerk schilderwerk en behangen

Alle kappersservice aan huis

Sandra:

Wat is het GEHEIM van het LEVEN? www.praktischefilosofie.nl

Special paintS tel.: 076 - 5016833

Demmers Interieur Etten-Leur 06-41211049

0613812397

50 jaar Regtop Interieurs 1962 2012 I.v.m. ons 50-JARIG JUBILEUM in de hele maand augustus

GRATIS

TRAP STOFFEREN

Raadhuisstraat 74 - Rucphen - Tel. 0165-341464 - www.regtopmeubelen.nl UW ACCOUNTANT / BOEKHOUDER TE DUUR ? Bij ons bepaalt uzelf het tarief en de werkzaamheden !! Alle varianten zijn mogelijk, vrijblijvende informatie: WWW.ADVIESBUREAUDEBRUIJN.NL

Mega kortingen alleen op vrijdag zaterdag en zondag

Op zoek naar mooie (achtergrond) muziek? Nummers van o.a. Sting, Coldplay, Frank Boeijen en Bløf worden op pure wijze gebracht met zang en gitaar.

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op

Korting:

Korting:

50% Kinderzwembad ocean life per stuk

17.

99

k

per stu

8.99

http://www.dennisvanparadijs.nl

50% Zwemring 91cm autoband per stuk

k

per stu

5.

99

2.99 Woning en Meubelstoffeerderij “Délon Bruyninckx”

op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op op=op Voor Korting:

Walvis 160cm per stuk

19.99

k

per stu

9.

99

n akma

Korting:

50% Opblaasfiguur

ee

v egen n ged

! schap

41%

Bestway zwembad 305 x 76 cm + pomp per stuk

149.99

Tapijt en vinyl Traplopers Marmoleum Vitrage en overgordijnen Paneel en vouwgordijnen Binnenzonwering Laminaat (Quick Step) Meubelstoffen Meubelleder Meubelstoffering

Aangesloten bij

k

per stu

89.

Deze aanbiedingen zijn geldig bij uw c1000 in: Princenhage (Breda) - de Donk (Haagse Beemde) - Prinsenbeek - Teteringen - Burcht (Breda) Etten Leur - Klundert - Fijnaart Aanbiedingen zijn geldig van vrijdag 3 augustus t/m zondag 5 augustus 2012, voor al deze acties geldt op=op , dus zolang de voorraad strekt.

Nijverheidsweg 2a Oudenbosch Tel : 0165-321276

         

5PLK

Partij handel

Dennis van Paradijs Zanger/Gitarist

Slim bezig.

00

STOMERIJ VAN ALPHEN G r a t i s ophaal-bezorgservice in Etten-Leur, st. Willebrord, sprundel, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd

Pantalon Colbert Kostuum Rok Trui/Vest

€ 6,00 € 6,50 € 12,50 € 5,50 € 5,50

Wij reinigen ook: dekbedden (1 dagservice) waterbedhoezen - skikleding (1 dagservice) - glas/ overgordijnen - overalls - bedrijfskleding - particulier wasgoed (van ondergoed tot bovenkleding) tE v E n s G E s p E c i a L i s E E r d i n B r a n d -, r O E t - E n W a t E r s c H a d E s !

U BELT, WIJ KOMEN

Winkel gevestigd aan de Korte Bunder 17 Hoeven

Tel.: 0165 - 502458

(Prijswijzigingen onder voorbehoud)


actualiteit

College verleent kapvergunning voor boom Oderkerkpark

Boom moet wijken voor evenementen op parkeerterrein ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders in Etten-Leur heeft besloten een kapvergunning te verlenen voor het kappen van een boom in het Oderkerkpark. Het gaat om een amberboom, ofwel de zogeheten Liquidambar styraciflua. DOOR PETER HOUTEPEN “De boom is niet ziek, maar hij staat in de weg”, zo licht wethouder Jean-Pierre Schouw het besluit toe. De boom staat op een meter of drie van de parkeerplaats voor het park aan de Anna van Berchemlaan en op een meter of vijf vanaf de inzamelplek voor plastic en glas. Tent De amberboom is al een aantal keren doelwit geweest van evenementen in het Oderkerkpark. Schouw: “Niet doelbewust, maar toch. En de boom heeft daar toch wel wat van geleden. De uiteindelijke reden dat we ‘m nu willen kappen, is dat we naar een alternatief hebben moeten kijken voor de tent van het Smartlappenfestival. Die tent heeft de laatste jaren al op verschillende plekken gestaan in het park. Afgelopen jaar heeft de organisatie van het festival zelfs met een nieuwe tent gewerkt, ook vanuit veiligheidsoverwegingen. Alleen, die tent kan niet overal staan.” Manoeuvreerruimte Op de locatie waar de tent vorig jaar oktober stond, werd de grond behoorlijk aangetast. “Dat heeft de organisatie van het festival overigens wel zelf netjes hersteld. Alleen zijn we naar aanleiding daarvan sa-

men met de organisatie, de brandweer en de politie wel gaan kijken naar een andere locatie. Daarbij zijn we uitgekomen op de parkeerplek voor het park. De manoeuvreerruimte is dan echter zo gering dat die boom toch een keer het loodje gaat leggen. En willen we die tent echt een goede plek geven, dan moeten we de boom kappen. Ook al omdat de tent vanaf het parkeerterrein een klein stukje op het gras zal komen te staan.” Volgens Jean Pierre Schouw had het college er voor kunnen kiezen om de boom te laten staan. “Maar hij krijgt iedere keer opnieuw een tik. Recent met de kermis schijnt het ook weer gebeurd te zijn.” Elders in Etten-Leur zal voor de amberboom een andere boom teruggeplant worden. Naam De amberboom is een loofboom en komt van oorsprong uit het oosten van NoordAmerika. De naam houdt verband met de hars die zich in de bast bevindt. Verder onderscheidt de amberboom zich door haar bolvormige vruchthoofdjes. De amberboom kan tot 45 meter hoog worden, maar wordt in Nederland meestal niet hoger dan tussen de 10 en 20 meter. Hij neemt hier tamelijk langzaam in grootte toe, terwijl hij in het herkomstgebied geldt als een snelle groeier.

De boom het dichtst bij de inzamelplek voor plastic en glas moet wijken.

FOTO PETER HOUTEPEN

Bijna 17.000 euro voor Artsen Zonder Grenzen

Team Hommel - Parel van het Zuiden haalt gestelde doel Training ETTEN-LEUR/BREDA - Team Hommel - Parel van het Zuiden uit Etten-Leur en Breda gaat van 26 augustus tot en met Spinningmarathon Om dit doel te bereiken hebben de deel- Mede door deze twee evenementen staat 2 september de achtdaagse wielertocht Tour for Life rijden. DOOR PETER HOUTEPEN Deze wielertocht trekt over een aantal Al-

penreuzen en vergt de nodige inspanning. Maar ook het voorbereidende behoeft veel aandacht. Zo had het team zich als doel

gesteld om 15.000 euro binnen te halen voor het goede doel Artsen Zonder Grenzen en dit is gelukt.

nemende renners een aantal evenementen gehouden in de regio Etten-Leur en Breda. Zo vond op zaterdag 2 juni een spinningmarathon plaats bij Hommel Ocassions in Etten-Leur. Gedurende de avond heeft iedereen de kans gehad het levensreddend werk van Artsen Zonder Grenzen te steunen door zelf een uur actief op de pedalen te gaan staan. Teamcaptain Joris Haak: “Mensen konden zich inschrijven als individu of in teamverband. Het inschrijfgeld gaat rechtstreeks naar Artsen Zonder Grenzen.” Uiteindelijk heeft de spinningmarathon een totaalbedrag van ruim 3.200 euro opgeleverd voor het goede doel.

Haring Vier dagen later vond bij Boerke Verschuren in het Bredase Ginneken een borrel met veiling plaats, het eerste tonnetje haring. “Deze borrel was bedoeld om het bedrijfsleven van Breda samen te laten komen en het goede doel onder de aandacht te brengen. Daarnaast is het natuurlijk een goede manier om te netwerken op een informele manier”, aldus Stijn Hotke, renner van Team Hommel - Parel van het Zuiden. Ook de veiling was succesvol; het tonnetje haring, een gesigneerd NAC-shirt en NAC-bal, een wielerfiets en een gesigneerd wielershirt van Servais Knaven, brachten in totaal een bedrag van 4.300 euro op.

Het team zal de komende weken volop in training zijn.

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

de teller nu op 16.625 euro. Het doel is daarmee bereikt, maar dat wil niet zeggen dat er geen donaties meer welkom zijn. Daarom zit Team Hommel - Parel van het Zuiden niet stil en doet zij er alles aan om op sportief en maatschappelijk gebied volledig klaar te zijn voor de grote Tour For Life-uitdaging. Het team zal de komende weken ook volop in training zijn. Voor meer informatie en directe donaties kunt u terecht op onze website of volg ons op Facebook en/of Twitter.

Route Tour for Life telt acht etappes, stuk voor stuk spectaculair. De deelnemers rijden door robuuste landschappen, met hoge witte bergtoppen en steken bijna dagelijks grenzen over; van Italië naar Frankrijk naar Zwitserland naar Luxemburg naar België en tenslotte naar Nederland. Onderweg worden legendarische cols beklommen, waaronder bijvoorbeeld de uit de Tour de France bekende Alpe d’Huez, de Glandon, de Madeleine en de Col de la Croix de Fer. In België staan dan weer een paar bekende beklimmingen uit de klassieker Luik-Bastenaken-Luik op het programma.

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


augustus 4 g a rd te a z n e 3 g g 2, vrijda a rd e d n o d p o n é é All

T E H P O W T B N E E G * T N E M I T R O S S A E L E H

dag 5 augustus 201 Koop nu extra voordelig en 2 PAK DIE KORTING! 499.sic en Oldtime zonder BTW rda g

419.33

g 5 auA gustus wordt op het Boerendag evenemenA ++ ten de Tiggeltsebergstraat te Rijsbergen voor het eerst een assic en Oldtimerdag ge houden, met veel histor ische classic auto’s, oldtimer WASMACHINE L6046. motoren en stoommac hines. demonstraties en be • 6 kg vulgewicht hendigheidsproeven plaats. • 1400 toeren uto’s worden op de catwalk •ge Startuitstel presenteerd met en passagiers in bijpasse nde kledij. Er is een ruilb eurs, s, onderdelen en an dere materialen uitgew isseld den. VooEtten-Leur r de kids is er een minik ermis en luchtkussen. 25, (076) n een DWinkelcentrum J zorgen voor de muz 5020672 ikale omvan Gratis parkeren in de parkeergarage lijsthet ingwinkelcentrum bij de de diveEigen rse ge technische met service aan huis zellige dienst, terrasjes. Entree: 3 eu ro p.p.; er de 12 jaar gratis toeg ang.

499.zonder BTW

419.33 LED-TV 42LS3400. • Clear Voice II • HDMI en USB • Media spelen via USB

* Uitgezonderd Bose, Apple en computers. Vraag naar de voorwaarden in de winkel. Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en is geldig t/m zaterdag 4 augustus 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

4

PROGRAMMA-SAMENVATTING: FOLKLORE, HET BOERENLEVEN VAN 65 JAAR GELEDEN - HISTORISCHE OPTOCHT –

MET

ZWARE

VETERANENSPORTDAG

TREKPAARDEN -

GROTE

-

KERMIS

BRADERIE

– -

zaterdag

STRAATTHEATER

EXPOSITIES

-

OLD-TIMER

KALFJES

TRACTOREN

VOORBRENGWED-

STRIJD DOOR KINDEREN - SNUFFELMARKT - KLEINDIEREN – KINDERBOERDERIJ DE LEIJHOEVE –

n n e

augustu

DE GEHELE DAG: ZEER SPECTACULAIRE SHOWS MET PAARDEN, HONDEN, EZELTJES, BIKETRIAL EN

VOETBALCLINIC - VOLKSDANSEN EN MUZIEKGROEPEN - GROTE FEESTTENT EN GEZELLIGE TERRASJES!

. t , d . e ;

4

et haar 6000 inwoners is een gemoedelijk Brab zaterdag ts zaterdag augustus Eerste weekend van augustus2012 2012. 4anaugustus Belgisch e gren s tussen Breda en Ant werpen.Boerendag Een tradities dat bruist van 10.00 - 17.30 uur activiteiten dankzij havan ar fij n sterk verenigingsleven . Rijsbergen is voornam elijk gts te midden van veel natuurschoon. U kunt zaterdag n in n mgevingR 4 augustus i j s b e R g e n da n oo k he er lij k fietsen en wandelen. k Uw fijn ste dag je uit !!! Afterparty nn wandel- en . Hoe U R D RUk/OpmA Ak: V ORssE lm Ans B .V. Z U nDERT , 0 76-599 8111

Boerendag

ijsbergen kunt vinden: Rijsbergen

Rs sE lm An s B. V. ZU n D ER T, 07 6- 59 98 11 1

36ste

van 20.30 - 01.00 uur

zondag 5 augustus

Classic- en Oldtimerdag van 10.00 - 17.00 uur en daarna tot 21.00 uur feest in de tent

Boerendag: uw fijnste dagje uit!

36ste

Boerenda Rijsb

Een gezellig en gemoedelijk echt Brabants dagje uit voor jong en oud? Kies dan voor de weg naar Rijsbergen. Daar wordt op zaterdag 4 augustus voor de 36ste keer de Boerendag gehouden. Een evenement met jaarlijks ruim 15.000 bezoekers. Het wonen, werken en leven van vele jaren geleden op het Brabantse platteland wordt er levensecht in beeld gebracht. Een volle dag vermaak, met veel amusement, muziek, braderie, straattheater, volksdans en show, spectaculaire optredens van o.a. de Ridders te paard, The Thunderguys, Biketrial en nog veel meer.

eRg

Uw fijnste da

De entreeprijs is slechts € 4,- per persoon (kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang). Parkeren is gratis. De folkloregroep en toneelgroep Kluts brengen tijdens de 36ste Boerendag het thema “van aardbei tot jam” ten tonele. Op zaterdagavond Afterparty met de band “Meuk” en Disco Ambiance. Entree € 8,-

NIEUW: op zondag Classic en Oldtimerdag: de hele dag het evenemententerrein vol met allerlei mogelijke modellen oldtimers: tractoren, auto’s, brommers en stationaire motoren. Na afloop vanaf 17.00 feest in de tent met “Take 5”. Entree € 3,Het bestuur en alle vrijwilligers heten u alvast van harte welkom op zaterdag 4 augustus en zondag 5 augustus 2012 in Rijsbergen.

Vanaf het NS-station Breda is Rijsbergen gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (Buslijn 115). Uitstappen busstation Julianastraat. Het terrein ligt hier ca. 500 meter vandaan. Inlichtingen:

-

Stichting Boerendag, Warande 14, Tel. 076-5962537 VVV Breda, Willemstraat 17, Tel. 0900-5222444 VVV Zundert, Markt 27, Tel. 076-5978590 www.boerendagrijsbergen.nl


actualiteit

Column

Horeca Winkelhart biedt ook nog Spaanse en Hollandse avond

Caraïbische avond écht tropisch ETTEN-LEUR - Is het de combinatie van een uitzonderlijk mooie zomeravond, muziek, artiesten, vakantietijd en dorstig weer dat het eerste Zomerfestival vorige week donderdag op het Raadhuisplein - in Caraïbische sferen zeer goed bezocht werd? De volgende donderdagavonden, 2 en 9 augustus, zijn in Spaanse en Hollandse sfeer. De drie Zomerfestivalavonden worden aangeboden door de horecaondernemers van het Winkelhart.

Addo Sprangers

Uitgekookt De KNVB heeft maar amper haar voornemen gelanceerd om de acceptatie van homoseksualiteit in het voetbalwereldje te verbeteren, of de eerste rel is alweer geboren. Frank de Boer, de trainer van Ajax, beweerde tijdens een interview namelijk dat ‘de homo meestal a-sportief is’ en dat ook ‘de motoriek opvalt bij homo’s’. Daar kwam hij na tal van verontwaardigde reacties rap op terug. Een uit zijn verband gerukte uitspraak, zo meldde De Boer snel. ‘Voetbal is van iedereen, ook van homo’s’. Toch is homoseksualiteit in de voetbalwereld nog altijd een niet gering taboe, terwijl veel mensen niet lang hoeven na te denken wanneer hen wordt gevraagd of zij iemand kennen die homoseksueel is. Is er niet iemand in de eigen familiekring uit de kast gekomen, dan is dat bijvoorbeeld wel een voormalig studiegenoot, iemand binnen eigen vrienden- en kennissenkring of een sympathieke collega op de werkvloer. En anders biedt de wereld van de entertainment uitkomst. Van André van Duin tot Paul de Leeuw en van Gerard Joling tot Gordon, de herenliefde wordt niet onder tafel geschoven. Dat ligt dus anders in het voetbalwereldje. Halverwege de jaren ‘90 van de vorige eeuw was voetballer Marc Overmars plotseling het lijdend voorwerp van geruchten betreffende een liefdesrelatie met Gordon. Laatstgenoemde schakelde uiteindelijk de rechter in om met succes rectificatie in roddelblad Story af te dwingen, al deed zijn onthulling het bed te hebben gedeeld met meerdere bekende voetballers het imago van Marc Overmars natuurlijk geen goed in de door macho’s geregeerde voetbalwereld. Het geroddel over Overmars, een altijd vriendelijk en correct overkomende jongen, lijkt me zo achteraf bekeken een uitgekookt plan van de verantwoordelijke journalisten. Had het roddeljournaille immers de naam Overmars vervangen door pakweg John de Wolf of Ulrich van Gobbel, dan was waarschijnlijk niet alleen het redactielokaal door deze mannetjesputters verbouwd. Het zou daarom mooi zijn geweest als bijvoorbeeld Nigel de Jong na zijn karatetrap in de WK-finale van 2010 tegen Spanje voor de tv-camera’s in tranen zou zijn uitgebarsten omdat hij zijn geheime liefde Xabi Alonso voor volk en vaderland had getorpedeerd. Dat is pas een coming out. Hoezo opvallende motoriek en a-sportief? Knappe vent die er een man als Nigel mee lastig durft te vallen.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Jody Bernal trok vorige week vooral een kring van jonge dames naar het podium.

DOOR HUUB VERVEST

Ettenleurse Bode

Cees van Veen en Henk Neven, betrokken bij dit voor het Winkelhart nieuwe evenement, schatten donderdag vroeg op de avond al dat er minstens 2000 toeschouwers en toehoorders op het Raadhuisplein staan. Later op de avond was het Raadhuisplein zelfs nog voller. “Wij hadden 1500 Hawaï slingers beschikbaar. Die waren in een mum van tijd op. Vermeldenswaard is de goede samenwerking tussen de eigenaars en uitbaters van de horeca in het centrum.”

Ettenleurse Bode Redactie Peter Houtepen Correspondenten Annelies de Pijper, Huub Vervest, Frans van der Bom Acquisitie Jean-Pierre van der Heijden, Lauran Mol Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 31

De oplossing van deze puzzel is in week 32 te vinden op www.internetbode.nl

Volle terrassen De horeca in het centrum van Etten-Leur had donderdagavond geen reden tot klagen. Vrije terrasstoelen waren niet meer te vinden; als er iemand opstond schoten de ‘kandidaten’ van alle kanten toe. Pech. Het Raadhuisplein ademde donder-

dag de sfeer van tropisch avondcarnaval met het team van The Love Boat onder leiding van captain Macleans, met inderdaad spierwitte tanden, een kleurige steelband, zangeres Big Mama en een discjockey die de tijd moest vullen terwijl het publiek stond te wachten op hoofdact Jody Bernal. Belle Perez Tegen de tijd dat Jody Bernal op het podium verwacht werd vormde zich daar een kring van jonge dames. Mobieltje klaar om foto’s en films te maken. Volgende week donderdagavond maakt de Spaans-Belgische Belle Perez haar opwachting in Etten-Leur. Zij is onder andere bekend van de hit ‘Que viva la vida’ en presenteerde samen met Jan Smit het TROS-muziekfeest. Vermoedelijk zijn het dan in tegenstelling tot vorige week donderdag geen jonge dames die zich voor het podium verdringen, maar

FOTO HUUB VERVEST

jonge mannen. Op donderdagavond 9 augustus is het tijd voor blokjes kaas en bitterballen: dan is de Hollandse avond met onder andere Peter Beense, Rob van Daal en diverse andere lokale artiesten onder wie Johnny & Anita. Op iedere Zomerfestival-avond is er ook muziek van DJ Kevin; hij is presentator van RTL4 Lifestyle Xperience.. Thema’s De horeca van het Winkelhart verzorgt naast de tapppunten op het Raadhuisplein de hapjes en drankjes in de thema’s van de desbetreffende avond. Het programma tijdens de Zomerfestivalavonden duurt steeds van 19.30 tot ongeveer 23.30 uur. Mochten de resterende twee avonden eveneens een succes worden, dan is de kans zeer wel aanwezig dat het evenement volgend jaar terugkeert op de kalender.

College deelt alternatieven voor hergebruik Heilig Hartkerk definitief niet

Start sloop op 6 augustus ETTEN-LEUR - Volgende week maandag (6 augustus) staat in de planning om daadwerkelijk te beginnen met de sloop van de Heilig Hartkerk op de Kerkwerve. Het gebouw wordt al enkele weken omheind door hekken vanwege voorbereidende werkzaamheden zoals onder andere het verwijderen van asbest en het afsluiten van de hoofdleidingen. DOOR PETER HOUTEPEN In de tussentijd heeft het college van Etten-Leur architect en bouwkundig inspecteur Pieter Herijgers laten weten dat het zijn opmerkingen inzake de alternatieven voor hergebruik van de kerk niet deelt en daarom ook geen aanleiding ziet om de gemeentelijke berekeningen voor de kosten tot hergebruik voor een Brede school te herzien of het standpunt inzake sloop van het kerkgebouw en de pastorie te overwegen. Twintig jaar “Als wij een onderhoudspost voor de Heilig Hartkerk zouden hebben die we elk jaar zouden vullen, dan zou meneer © www.sudokusite.eu PAGINA 5

Herijgers als het gaat om het onderhoud best een punt hebben”, zegt wethouder Jean-Pierre Schouw in een toelichting. “Alleen, wij willen die kerk in één keer onderhoudsvrij maken voor de komende twintig jaar. Daar houdt hij geen rekening mee. Het tweede waar hij aan voorbij gaat zijn de exploitatiekosten die er aan vastzitten doordat je een doos-in-doos constructie gaat creëren. Je gaat eigenlijk een gebouw in een gebouw plaatsen en je hebt een heleboel loze ruimtes. Dat is ook een vraagteken voor ons. Hoeveel extra kosten zitten daar aan? En daarbij: als je vervolgens in dit gebouw een school moet gaan realiseren, dan zijn we wel beperkt aan ruimtes. En het onderwijs heeft ook bepaalde wensen waar

we dan niet aan kunnen voldoen.” Specifieke deskundigheid Alles bij elkaar opgeteld is dat reden om tot sloop van de kerk over te gaan. Schouw: “Met alle respect dat meneer Herijgers 40 jaar ervaring heeft als bouwkundige, maar het hergebruik van zo’n kerk vraagt wel specifieke deskundigheid. Daar heeft hij op zijn vakgebied zelf wellicht ook nog nooit mee te maken gekregen. Het is niettemin te prijzen dat hij zich hier voor inzet. We hebben er ook echt serieus naar gekeken. Maar we kunnen niet zomaar in het diepe springen met zo’n kerk om vervolgens over een x-aantal jaren tot de conclusie te komen dat je het verkeerd gedaan hebt.”


Samenwerking moet verloedering op platteland en in bos tegengaan

Geen zwembad-weer: Kom naar het museum

Regiohandhavers pakken problemen Streekmuseum Jan uten Houte buitengebied aan ETTEN-LEUR - De Regionale Milieudienst (RMD) West-Brabant heeft twee regiohandhavers aangesteld die verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van het toezicht van verschillende instanties in het buitengebied. In dit project werkt de RMD samen met gemeenten, de provincie Noord-Brabant, boswachters, het regionale milieuteam van de politie en de marechaussee. Hierdoor moeten problemen in het bos en op het platteland sneller en effectiever worden aangepakt.

ETTEN-LEUR - Heeft u de wisseltentoonstelling over de industriële ontwikkeling van Etten-Leur al gezien? In de ontvangstruimte van Heemkundig Streekmuseum Jan uten Houte krijgt u een duidelijk beeld van de ontwikkeling die Etten-Leur doormaakte in de periode 1950-1970.

Het agrarische dorpje groeide uit tot geïndustrialiseerde gemeente, waar veel moderne producten werden geproduceerd. Tomado? Ja, hier in Etten-Leur begonnen! Uw gezin zal, bij het bezichtigen van de vaste collectie veel herinneringen kunnen ophalen over hoe opa en oma hun dagelijkse dingen deden of hoe tante Naan en ome Cor naar school gingen en speelden. Op de begane grond geven de stijlkamer uit de tijd van Vincent van Gogh en de kapel met

uniek kastaltaar een goed beeld van het wonen van toen en het religieuze leven dat daarvan onderdeel was. Op zolder wordt op aansprekende wijze het dorpsleven uitgebeeld. Zondagmiddag 5 augustus bent u hartelijk welkom in Heemkundig Streekmuseum Jan uten Houte. Nadat u de toegang hebt voldaan, kunt u gebruik maken van een rondleiding door de gratis museumgids. Het museum is gevestigd in de achterste panden van het Sint Paulushofje aan de Markt in het centrum van Etten-Leur (tegenover de kerk). Ingang op nummer 59. Geopend op elke eerste zondag van de maand en door de week op dinsdag, woensdag en donderdag. Steeds van 13.30-16.30 uur. Voor meer informatie: www.janutenhoute.nl.

Dierencentrale VERMIST Kater, zwart, witte bef en vlek op buik, is gechipt, Oosterweel, Etten-Leur. Konijn, grijs, hangoor, oor tatoeage, tam, flink konijn, Slagveld, Etten-Leur. GEVONDEN Kat, cypers, met witte aftekeningen, Concordialaan, Etten-Leur. Het dumpen van vuil, zoals xtc-afval in het buitengebied is een groot probleem.

DOOR MONIQUE JANSEN “Vroeger had je de veldpolitie”, vertelt woordvoerder Jos van Rosmalen van de RMD. “Die deed in het verleden het coördinerende werk. Die zijn opgeheven, waardoor vooral problemen worden aangepakt binnen de bebouwde kom. Het buitengebied is daardoor het kind van de rekening geworden.” Tegelijkertijd zijn er heel wat organisaties betrokken bij problemen die spelen op het platteland en in de bossen. Nu werken veel van deze instellingen nog te veel langs elkaar heen. De regiohandhavers moeten dat voorkomen. Acties De verschillende overheden en instanties hebben daarom afspraken gemaakt om intensiever met elkaar samen te werken en gezamenlijk ook grote acties te houden. Onlangs traden medewerkers van de verschillende organisaties gezamenlijk met elkaar op in de Rucphense bossen en in het bosgebied Visdonk bij Roosendaal. In totaal werden tien processen-verbaal uitgedeeld. Daarnaast deelden de mede-

werkers ook nog eens een groot aantal waarschuwingen uit aan automobilisten die toegangsverboden negeerden, aan hondenbezitters die hun hond op plekken waar dat niet mocht zonder riem lieten lopen en aan wandelaars die het verboden oefenterrein van Defensie betraden.

‘Het platteland verloedert’ Deze grote acties zullen vaker worden gehouden, ook in de avond-, nacht en weekenduren. De samenwerking tussen de organisaties is vastgelegd onder de noemer ‘Samen sterk in het buitengebied’. Overtredingen De partijen hebben samen een top vijf samengesteld van de meest belangrijke overtredingen. De instanties gaan vooral optreden tegen afvaldumpingen (inclusief achterlaten van asbest, hennep en xtcafval), illegaal motorcrossen, stroperij, illegale ontgrondingen en grondwateront-

ARCHIEFFOTO

trekkingen en het illegaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De afgelopen jaren is het buitengebied verloederd. Ook op het platteland en in de bossen doen zich grote problemen voor. In West-Brabant is voorlopig sprake van een pilot, maar in Limburg en het zuidoosten van Brabant bleken soortgelijke projecten succesvol. Daar hebben de regiohandhavers een blijvende functie gekregen. Pilot Gemeenten die meedoen in het project ‘Samen sterk in het buitengebied’ zijn Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Halderberge, Etten-Leur, Rucphen en Zundert. Het is de bedoeling dat in de loop van het project ook andere gemeenten aansluiten. De provincie Noord-Brabant bekostigt de pilot voor de helft. Mensen die een verdachte situatie tegenkomen in het buitengebied weten vaak niet waar ze die kunnen melden. Daarvoor is een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen, namelijk 0900-9965432. Hier kunnen alle misstanden buiten de bebouwde kom worden gemeld.

BC NIVO klaar voor jubileumseizoen ETTEN-LEUR - Badminton Club NIVO viert in januari 2013 het 50-jarig bestaan van de vereniging en trapt deze zomer op 13 augustus dit jubileumseizoen af in het OptiSport Racketcentrum in Breda. Ook dit seizoen zal de badmintonvereniging weer in grote getale vertegenwoordigd zijn in de regionale competitie van de

RBB die op 19 september van start gaat. In totaal komen 13 teams voor de club uit, te weten drie teams in de damesdubbelklassen 1 en 2, vier teams in de herendubbelklassen 1 tot en met 4 en zes teams in de klassen 1 t/m 6 van het gemengd dubbel. Vorig seizoen werd in winning mood afgesloten. Drie teams wisten toen als winnaar te eindigen in deze regionale competitie. Dit waren Nivo 8 uit de klasse 4 van het

gemengd dubbel, Nivo 3 uit herendubbelklasse 2 en Nivo 2 uit damesdubbelklasse 2. Ook promoveerden nog twee andere teams. In dit jubileumseizoen staan verder onder meer de Week van het Badminton in september en een invitatietoernooi in januari op het programma. Meer informatie over de recreatieve Badminton Club NIVO is te vinden op www.bcnivo.nl

Agenda wijkactiviteiten Augustus 2012 1 augustus C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet 1 augustus C-West damesclub 20.00 uur den Drempel 1 augustus C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet 2 augustus C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel 3 augustus Banakkers computerbijeenkomst 9.30 uur ut Praotuis 3 augustus Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis 3 augustus C-West biljartmiddag 13.00 uur den Drempel 3 augustus Banakkers hobby 13.30 uur ut Praotuis 3 augustus C-Oost beugelen 14.00 uur ’t Palet 3 augustus ’t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar 3 augustus Grauwe Polder koersbal 13.30 uur de Gong 3 augustus Grauwe Polder line dance 19.00 uur de Gong

5 augustus 6 augustus 6 augustus 6 augustus 6 augustus 7 augustus 7 augustus 7 augustus 7 augustus 7 augustus 8 augustus 8 augustus 8 augustus 9 augustus

Grauwe Polder country 13.30 uur de Gong Grauwe Polder koersbal 9.30 uur de Gong ‘t Hooghuis koersbal 13.15 uur de Vogelaar C-West buurtavond 19.00 uur den Drempel C-West kantklossen 19.00 uur den Drempel Banakkers sjoelen 9.30 uur ut Praotuis Banakkers warme maaltijd 12.00 uur ut Praotuis Banakkers kaarten 13.30 uur ut Praotuis C-Oost koersbal 13.30 uur ’t Palet C-West ouderenavond 19.00 uur den Drempel C-Oost jeu de boules 13.30 uur ’t Palet C-West damesclub 20.00 uur den Drempel C-Oost power yoga 20.00 uur ’t Palet C-West ouderenmiddag 13.00 uur den Drempel PAGINA 6

Kater, zwart, zonder wit, Calshof, EttenLeur. Poes, wit, moederpoes, Schoonhout, Etten-Leur. Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren, tel.: 0161-433437. Voor recente gegevens: www.dierencentrale.nl

Meer leren durven

Training Vrienden helpt jongeren ETTEN-LEUR - De training Vrienden voorziet in een behoefte van jongeren die angstig of onzeker zijn. Dat blijkt uit de resultaten van eerdere groepscursussen. De training behoort voortaan tot het vaste aanbod van GGz Breburg, afdeling Preventie regio Breda. In augustus zijn de kennismakingsgesprekken voor de training, die dinsdag 4 september start. De training Vrienden is voor jongeren die angstig of onzeker zijn. De training helpt jongeren van 12 t/m 16 jaar om anders te denken en handelen in specifieke situaties en zo hun angst aan te pakken. De training Vrienden leert jongeren stapsgewijs om te gaan met situaties die stress en angst opleveren. Bijvoorbeeld: geen vraag durven stellen als ze iets niet snappen, ineens niets meer weten bij een proefwerk of niet durven afspreken met andere jongeren. Deze jongeren functio-

neren door deze negatieve gevoelens niet meer goed op school of in sociale relaties. In de training leren jongeren: eigen angst(en) herkennen; ontspanningstechnieken; positief denken; meer zelfvertrouwen hebben; emotioneel weerbaarder zijn; beter omgaan met stress en veranderingen; conflicten oplossen. De naam Vrienden vormt een afkorting voor de opeenvolgende stappen, die de deelnemer in het programma zet. Start: dinsdag 4 september van 16.0017.30 uur. Duur: 10 bijeenkomsten. Locatie: Breda. Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsgesprek plaats, waarin wordt nagegaan of de cursus aansluit bij de verwachtingen. Tijdens de trainingsperiode zijn er ook twee bijeenkomsten voor ouders. Aanmelding en informatie GGz Breburg, Preventie, tel. 088-0165282 of via preventie.regiobreda@ggzbreburg. nl of via de website: www.ggzbreburg.nl

WIJKEN WIJKVERENIGING ‘CENTRUM OOST’ Koersballen Op dinsdag 7, 14, 21 en 28 augustus kunt u van 13.30 tot 16.30 uur koersballen in het wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37. De deur is geopend om 13.15 uur. Inlichtingen bij Dhr. Fleuren 5021128. Jeu de Boules Op woensdag 1, 8, 15, 22 en 29 augustus kunt u van 13.30 tot 16.30 uur Jeu de Boules spelen op het Vincent van Goghplein. De deur van wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, is geopend om 13.00 uur. Inlichtingen bij Dhr. Fleuren 5021128. Power-Yoga Op woensdagavond 1, 8, 15, 22 en 29 augustus organiseert Wijkvereniging Centrum Oost Power-yogales van 20.00 tot 21.15 uur in ons wijkgebouw. Dit, tegen een zeer kleine bijdrage per persoon per keer, exclusief consumpties. Kom op woensdagavond gerust eens kijken of het iets voor u is. U kunt ons vinden in wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37. De deur is geopend vanaf 19.45 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met Martin van der Zee, 06-24785150 of stuur een mail naar yoga@avestri.nl. Inloop-ochtend Op donderdagochtend 16, 23 en 30 augustus is er een inloop-ochtend i.s.m. het Oecumenisch inloophuis van 9.30 tot 12.00 uur. Een ontmoetingsplaats voor iedereen. Waar je jezelf mag zijn, je verhaal kwijt kunt en een luisterend oor vindt. Je kunt er creatief bezig zijn met wenskaarten maken e.d. Of gewoon gezellig een spelletje spelen zoals dammen, schaken, darten enz. Er is ook koffie, thee, een lees en informatiehoek aanwezig. Beugelen Op vrijdag 3, 10, 17, 24 en 31 augustus kunt u van 14.00 tot 16.00 uur Beugelen op het Vincent van Goghplein. De deur van wijkgebouw ’t Palet aan het Vincent van Goghplein 37, is geopend om 13.30 uur. Inlichtingen bij Dhr. Naalden 5021059.


lief en leed De Bode adv Wilma v Opstal QR_Opmaak 1 05-01-12 15:40 Pagina 1

Familieberichten

UITVAARTONDERNEMING WILMA VAN OPSTAL

Ieder afscheid is anders... Een andere visie, met eigentijds karakter!

het Afscheidshuis

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.

AFSCHEIDSHUIS IN RIJSBERGEN. Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

Rouwhuiskamer: Haagweg 332 Breda (ingang begraafplaats Zuylen)

In het weekeinde van 31 maart en 1 april hoopt Uitvaartverzorging Jack Mathijssen Het Afscheidshuis te openen met een Open Dag en Uitvaartbeurs. Het Afscheidshuis wordt gevestigd in het achtergedeelte van het voormalig Gemeentehuis van Rijsbergen. Naast een verzorgingskamer en een opbaarkamer is er ook gelegenheid om afscheid te nemen in de aula (de voormalige raadszaal), met ongeveer 75 zitplaatsen.

Uitvaartverzorgers: Annelies, Jack, Joke en Rosita.

www.wilmavanopstal.nl Tel.: 076 - 5201799 Schalkeveld 11, 4838 BG Breda Een afscheid is het begin van herinneringen.

Natuurlijk stellen mensen hun laatste reis het liefst uit. Toch is het goed vooraf stil te staan bij die laatste reis. Het is vooral voor de nabestaanden belangrijk het afscheid reeds bij leven te bespreken. Wil ik liever gecremeerd of begraven worden en hoe moet de afscheidsplechtigheid gaan verlopen ? Niets is erger dan onzekerheid bij de nabestaanden, want voor hen is het overlijden een zeer ingrijpende gebeurtenis. Met een wilsbeschikking geef je je afscheidswensen aan en leg

Een geschilderde kist112. ? Bel voor levensbedreigende situaties

Kunstenares Mariette Jochems-Lambregts uit Wernhout maakt een persoonlijk afHuisarts scheid mogelijk. Wat spreekt mij aan ? Welke mogelijkheHuisartsenpost Etten-Leur, 076 40 444,isBredaseweg 171. den zijntel. er? In 50 principe alles mogelijk en natuurlijk spelen kleuren een belangNeem een identiteitsbewijs mee. rijke rol. Samen met de nabestaanden of de kleinkinderen de kist beschilderen ? Apotheek Samen bespreken waar de overledene voor stond: Bloemen, dieren, sport, hobDienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650. by, strand ‌.. Tandarts Waar was de overledene uniek in ?

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om Persoonlijke zich zorg bij het laatste afscheid... over te geven aan het verdriet. Het meeste is immers geregeld. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen Dag en nacht bereikbaar wil niet uw uitvaart, maar uw afscheid regelen. De wensen van de margaret@verbraak-uitvaart.nl overledene en de familie staan cenwww.verbraak-uitvaart.nl traal. Thuis opbaren en verzorgen, of samen opbaren in het afscheidshuis, Bergsebaan 104 • 4709 AR Nispen zelf bloemen bestellen bij de bloemist, samen de muziek uitzoeken, het eucharistieboekje maken, toespraken voorbereiden, zelf de kist dragen en eventueel helpen bij het begraven. Zo komen we samen tot een persoonlijke en unieke uitvaart.

Tel.: 0165-36 45 66

ConfErEntiECEntrum BovEndonK

Weekenddiensten

Een uniek leven verdient een uniek afscheid

Open Dag: zaterdag 31 maart en zondag 1 april. Op 1 januari jongstleden was het vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Uitvaartverzorger. Inmiddels is het bedrijf een begrip geworden. Samen met het team wordt gestreefd naar een stukje eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek� komt dan ook steeds terug. Vandaar dat er niet gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of Mortuarium, maar voor “Het Afscheidshuis�. Een plek om samen te komen, te rouwen, afscheid te nemen op een eigen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op een avond behoort tot de mogelijkheden. En dat alles natuurlijk met een “bakske troost�.

Een sfeervolle locatie voor een passend afscheid Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden.

Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Kijk voor meer informatie op www.bovendonk.nl of neem telefonisch contact met ons op. Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, 0165-507550

Geluk is een keuze, bel nu Mens & Relatie Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Voor informatie: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

GOUD IS Gâ‚ŹLD

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL Voor diverse graafwerkzaamheden

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ staan wij voor u klaar!

Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP +XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW  

TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 www.goudisgeld.nl

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

Iedere vrijdag tot eind augustus

vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Hotel de Roskam, Molenstraat 1, 4881 CP ZUNDERT

Op zondag elke 14 dagen oneven weken tot eind augustus Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 17.00 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op koopavond

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel Mastbos, Burg. Kerstenslaan 20, 4837 BM BREDA

Op zondag elke 14 dagen in de even weken tot eind augustus

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH ZEVENBERGEN

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL PAGINA 7

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!


Supporters en spelers trappen gezamenlijk nieuwe voetbalseizoen af

Blauwalgen in Zandwiel

Komende zondag Open Dag bij NAC in Etten-Leur

BREDA - Het is - in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen - het jaarlijkse opwarmertje voor de fans die NAC meer dan een warm hart toedragen: de jaarlijks terugkerende Open Dag van de Bredase voetbalclub in en rond ETTEN-LEUR - Waterschap Brabant- water. Ze vormen een dunne drijflaag op se Delta constateert blauwalgen in het water. Blauwalgen komen van nature het Rat Verlegh Stadion. Komende zondag vanaf 13.00 uur gaat het spektakel van start. Zandwiel in Etten-Leur. Blauwalgen zijn bacteriën die giftige stoffen afscheiden. Mensen en dieren kunnen jeuk krijgen bij contact met het water of buikkrampen wanneer zij het water binnenkrijgen. De gemeente plaatst waarschuwingsborden.

Waterschap Brabantse Delta raadt contact met het water sterk af. Contact met het water met blauwalg kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen, kan dit maag- en darmklachten veroorzaken. Hondenbezitters worden afgeraden om hun honden uit dit water te laten drinken of erin te laten zwemmen. Het advies is bij onverhoopt contact de betreffende lichaamsdelen goed af te spoelen. Hoge temperaturen oorzaak blauwalgen Blauwalgen ontwikkelen zich vooral bij hogere temperaturen en in stilstaand Beeld van een van de voorgaande edities van de Open Dag bij NAC.

DOOR ADDO SPRANGERS Voor de diehards is de Open Dag een uitgelezen kans om even met zijn of favoriete speler op de foto te gaan of ‘gewoon’ even een handtekening te scoren. Dat laatste kan in de gracht van de hoofdtribune van 14.30 uur tot 1630 uur. De voltallige selectie en technische staf van de eredivisieclub neemt dan plaats achter de tafel, terwijl                

op het hoofdveld NAC A1 het opneemt tegen het hoogste jeugdteam van de Engelse voetbalclub Sunderland.

‘Gelukkige vanger mag bal mee naar huis nemen’ Daaraan voorafgaand presenteert de equipe van hoofdtrainer John Karelse zich om 14.00 uur al aan het publiek. Elke speler heeft een unieke gesigneerde bal die richting supporters wordt getrapt. De gelukkige vanger mag de bal mee naar huis nemen. Wie kans wil maken op een dergelijk kleinood, doet er dan ook wijs aan om op tijd op de tribune plaats te nemen. Rondleidingen Verder worden er tussen 13.00 uur en

FOTO ADDO SPRANGERS

17.30 uur rondleidingen door het stadion gehouden. Via deze blik achter de schermen komen belangstellenden er op een leuke manier achter hoe de kleedkamers van de spelers en scheidsrechters eruit zien en hoe de media in het komende seizoen wordt ontvangen. Vertrekpunt is De Parel in het hoofdgebouw van het Rat Verlegh Stadion. Er is nog veel meer te doen voor de bezoekers van de Open Dag. Zo staat er zondag onder meer een kartbaan en presenteren de Kids Club, het NAC Museum, de NAC Supportersvereniging en fanzine De Rat zich aan de fans. Sportievelingen kunnen zich uitleven op ouderwetse Hollandse spelletjes, zoals spijkerbroek hangen, hoefijzergooien en ringwerpen. Verder kunnen de supporters van NAC op verschillende punten clubmerchandise aanschaffen. Surf voor meer informatie naar www.nac.nl

Kunstgebit stuk?

voor in zoet water en zijn in principe altijd aanwezig. Onder bepaalde omstandigheden kan een explosieve groei van blauwalgen optreden. De oorzaak hiervan is een overschot aan voedingsstoffen (fosfaat en nitraat). Dit zit in afgevallen bladeren maar komt ook in het water via lokvoer van sportvissers, brood en hondenpoep. Beperk dus het gebruik van lokvoer, ruim hondenpoep op en voer geen eenden. Er is van nature voldoende voedsel voor watervogels. Wanneer het water afkoelt, verdwijnen de blauwalgen en wordt het water weer helder. Het waterschap controleert het water regelmatig op de aanwezigheid van blauwalgen. Zodra de blauwalgen verdwenen zijn, haalt de gemeente de borden weer weg. Het waterschap blijft alert op de situatie. Op de website van waterschap Brabantse Delta vindt u de actuele stand van zaken van blauwalgen in West-Brabant: www.brabantsedelta.nl

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

WIEGO-Wandelnieuws ETTEN-LEUR - Wandelsportvereniging W.I.E.G.O. neemt op zaterdag 4 augustus deel aan de Strand en Duinwandeltocht in Vlissingen. Daarvoor laat W.I.E.G.O. een bus rijden. Er zijn vier opstappunten in Breda en één in Etten-Leur. De vertrektijd ligt tussen 08.3009.10 uur (afhankelijk van het opstappunt). De terugkomst ligt rond 17.10 à 18.00 uur. De te lopen afstanden zijn 5, 10, 15, 20 en

30 km. Deze wandeltocht begint aan het einde van de boulevard en gaat over en achter de duinen richting Zoutelande en Westkapelle en op het keerpunt terug over het strand. Geïnteresseerden (ook Nordic Walkingsporters) die mee willen en geen lid van W.I.E.G.O. zijn, kunnen voor meer informatie terecht bij dhr. H. v.d. Bruggen, Amerongenstraat 130, Breda, tel.: 076-5657357, b.g.g. 06-36080869.

SENIOREN QUILTEN TIJDENS ZONDAGINLOOP IN KLOOSTERGAARD Patchen en quilten op Zondagmiddaginloop 5 augustus in Kloostergaard, een locatie van Avoord Zorg en Wonen. Op zondag 5 augustus bent u in het Grand Café van Kloostergaard vanaf 14.00 uur op Bisschopsmolenstraat 272 van harte welkom. De inloopmiddag is bedoeld voor alle ouderen die de lange zondagmiddag eens wat willen ‘breken”. Deze keer komt Marielle met haar grote hobby; Patchen en quilten Patchen en quilten is een heel oude traditie. Door verschillende lagen stof op elkaar te naaien kreeg je een stevige en warme lap. Zo werden de oude lappen hergebruikt en door te spelen met patronen werd er iets moois gemaakt uit eenvoudige lappen. Door vierkanten en driehoeken op een bepaalde manier samen te voegen ontstaan er sterren maar ook vele ander motieven zijn mogelijk. Er werd ook heel veel gewerkt met kartonnetjes waarom dan een lapje wordt gevouwen. Later worden deze lapjes aan elkaar gezet. Dit noemen ze Engels patchwork. Hiervoor worden vaak zeshoeken of hexagoon vormen gebruikt. Zo’n lapjesdeken heet dan een top en om er een wat steviger deken van te maken wordt een tussenvulling en onderkant gebruikt. Dit vastzetten van die 3 lagen wordt quilten genoemd. Dit gebeurt zowel met de hand als met een naaimachine. Door met lijnen en patronen te werken op deze drie lagen worden mooie figuren gemaakt. Marielle heeft al vele werkstukken gecreëerd: kleine wandkleedjes,pannenlappen, theemutsen zelfs kleding, er zijn oneindig

veel mogelijkheden. Ook werkt zij met andere stoffen/materialen zoals organza, ijzerdraad en schoolbordenstof. Marielle werkt zowel traditioneel ( met de hand) als met de machine of art-quilting. Op 5 augustus zal er een kleine sortering zijn in het Grand Cafe in de Kloostergaard van 14 uur tot 16 uur van wat zij de afgelopen jaren heeft gemaakt. Kloostergaard Kloosterhof heeft een prachtige parktuin met dierenhoekje waar u, heerlijk kunt wandelen. En voor de liefhebbers hebben we een biljart op het Atrium staan, waar ook gebruik van gemaakt mag worden. Wij zorgen voor een kop koffie of thee met iets lekkers. Er is ruim parkeermogelijkheid en de inloop duurt tot 16.00 uur. KOERSBALCLUB ’T PALET Op dinsdag 24 juli hebben we weer een gezellige en sportieve wedstrijd gespeeld. De punten werden, voor de eerste 5 plaatsen, met gedeelde plaatsen als volgt behaald: 1. Kees Lokers 24 punten; 2. Nettie v.d. Beemt 22 punten; 3. Jaantje Nooijens 18 punten; 4-5. Leni de Kok en Bas Maliepaard 17 punten. De uitslagen zijn ook te vinden op www.centrumoostel.nl Wie meer wil weten over deze boeiende sport en graag mee wil spelen mag gerust eens komen kijken. Wij spelen op dinsdag middag in wijkgebouw ’t Palet aan Vincent van Goghplein 37. De Koersbalclub van dinsdagmiddag en de Jeu de Boules club van woensdagmiddag kunnen nog nieuwe leden gebruiken. U kunt zich hiervoor opgeven bij F. Fleuren tel. 076-5021128.

KBO ETTEN-LEUR C/Z Fietsen met de KBO Maandag 6 augustus is het zover, dan begint voor de 18e keer de bekende Fietsdriedaagse van de KBO. Drie dagen genieten van elkaars gezelschap in de mooie natuur in onze omgeving. Aan deze fietstochten kan iedereen (van alle leeftijden) deelnemen. Ook wie niet houdt van fietsen in een groep kan gewoon meedoen. Je bepaalt zelf wanneer en met wie je rijdt. Voor een aantrekkelijk bedrag kan men per dag of nog gunstiger voor 3 dagen ineens hiervoor inschrijven. Vanaf 9.30 uur kan er bij De Appelgaarde gestart worden. U krijgt dan de beschrijving van de dagroute mee die niet langer is dan 25-30 km. Alleen op dinsdag kan men kiezen voor een meer uitgebreide route van 45 km. Daarvoor moet men wel uiterlijk om 13.00 uur te vertrekken. Elke dag is er tijdens de tocht een controlepost waar u verplicht een stempel dient te halen. Van iedere wordt ook verwacht dat zij/hij zich uiterlijk om 16.30 uur ook bij De Appelgaarde afmeldt. Vergeet dit niet want voor de veiligheid van de deelnemers houden we bij of ieder die vertrokken is ook weer terug is. Als extra attractie kan men op woensdag bij de controlepost tegen betaling een lunch gebruiken. Die dag (woensdag) wordt alle deelnemers vanaf 16.00 uur in De Appelgaarde een hapje en een drankje aangeboden. Wij hopen dat het zoals voorgaande jaren weer drie mooie, gezellige -en zeker zonnige- dagen worden. Let op: startadres ouderensociëteit: “De Appelgaarde”, Lambertusstraat 7. PAGINA 8

Koersbalclub De leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’ spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Wie hierover wat meer wil weten kan bellen naar Annie Suijkerbuijk tel. 5020520. Maar even komen kijken tijdens de wedstrijden op bovengenoemde dagen kan ook. Uitslagen Mat 1: 1. Jo Snepvangers 24; 2. Jan Jochems 18; 3. Rinus Wijnings 14; 4. Giel Hellemons 11; 5/9. Jo Wijnings 9; Huub de Rijder 9; Aad Willemse 9; Jan Appeldoorn 9; Koosje v. Gils 9. Mat 2: 1. Leny de Kok 28; 2. Ricard Jacobse 19; 3. Annie Suijkerbuijk 17; 4. Zus v. Sundert 15; 5/6. Miep Bakker 14; 5/6. Bas Malipaard 14. DAGREIS NAAR LANDERD De deelname voor de reis naar de breifabriek van Marcienne en de 10 daagse reis naar Barcelona zijn een succes geworden wat het aantal deelnemers betreft. Er is nu aan ons gevraagd of wij niet een 1 daagse reis kunnen organiseren. Wij hebben voor u een leuke en gezellige reis kunnen reserveren en zelfs voor een mooi prijsje. Dit is voor iedereen die belangstelling heeft. Het programma ziet er als volgt uit: Zoals u gewend bent vertrekken wij vanuit de Emmaflat en de Petruskerk. De juiste vertrektijd wordt nog bekend gemaakt, maar zijn om ongeveer 10.00 uur. Na een gezellige reis komen wij rond het middaguur aan in het Witte Huis in de gemeente Landerd. Hier worden 2 broodjes geserveerd met een kop koffie of thee. Na de lunch hebben wij voor u een speciale route uitgezet

door de gemeente Landerd. De gemeente bestaat sinds 1994 en is ontstaan door het samenvoegen van 3 dorpen: Reek, Schaik en Zeeland. Tijdens deze rondrit komen wij langs het buitengebied van Zeeland. Daarnaast passeren wij ook een gebied dat in 1925 hevig is geraakt door een orkaan. Vervolgens rijden wij door het centrum van Zeeland en dan via de ontginning richting Schaik. Wij gaan door het centrum van Schaik naar Reek. Ook in Reek kunnen wij het centrum niet missen, hier passeren wij het Smitshuis, waar alle beroemde Smitsorgels gemaakt zijn. Na de rondrit hebben wij een speciaal diner dansant. U kunt, voordat wij aan het buffet beginnen, eerst nog even met de voetjes van de vloer. Daarna vertrekken wij weer richting Etten Leur. U kunt zich opgeven bij Adrie Slagter tel. 06-20353797 of bij Guus Kortenraij tel. 06-10809529. Vol is vol. KOFFIE MET LOCAL+ Vrijdag 3 augustus tussen 10 en 12 uur is het weer koffietijd bij Local+. Wat hebben we voor U in petto? Een interessant interview met Dhr. Piet Freijee en Mevr. Adrienne Pijnappel. Zij zijn bestuursleden van de werkgroep Werk 55 plus- E-L. We gaan praten over de missie die zij hebben om 55-plussers weer aan het werk te krijgen. We hebben Piet Luijten in de studio met een nostalgisch verhaal. Met een lekker barbecue recept gaan we het weekend in, dus pen en papier klaar leggen. Met veel muziek en nieuwtjes zeker weer de moeite om te luisteren. Als U afstemt op LocalFM (kabel 92.9 en via de ether 105.7) zorgen wij dat U daar geen spijt van krijgt.


R! E B M E C E D 1 F A N A V N E OP De warmste warmste bakker De Bakker

Vers van ?uw visspecialist WIJ ZIJN Wat kunt u verwachten even voorstellen... Onze vis: Dat is thuis uit eten!

WEER GE OPEND! Op 1 december a.s. openen wij in de Bisschopsmolen-

: van 2 t/min11de augustus kunt bij onsWEEKAANBIEDING terecht voor een totaalaanbod

Hallo! Wij zijn uw nieuwe visspecialist.

Vissleetje

iswereld. Van verse haring tot de lekkerste gebakken vis.

straat een visspeciaalzaak. Het assortiment bestaat

an pastagerechten tot slaatjes en van Zeeuwse mosselen

voornamelijk uit vis, schaal- en schelpdieren. In een

Kant en Klaar

totaal verbouwd staat deskundig personeel 1 persoons ovenschaaltje gevuld met diverse vissoorten en heerlijke saus, 20winkelpand min. 180 graden en smullen maar! ot gourmetschalen.

€ 3,95

€ 10,00

voor u klaar.

lle producten worden in eigen keuken bereid. Ze zijn

Aan de achterzijde van deze folder staan aanbiedingen Per stuk 3 stuks

Zomerse Tonijnsalade

Salade v/d week

voor de komende 4 weken. Loop dus binnenkort eens binnen om even kennis te maken en om de lekkerste

emaakt van deAlvast beste breed assortieeningrediënten. glimp van de rijk Naast gevuldeons toonbank...

verse vis van de regio te proeven. Tot snel!

ment bieden wij u ook graag de beste service heerlijk en begeleiding fris van smaak en lekker zacht.

200 gram € 3, ! ER B M E C E D Gebakken 1 F Kibbeling!! OPEN VANA 50 + GRATIS saus 500 gram € 8,

50

oor het bereiden van onze (gezonde) lekkernijen.

De Zeeuwse Bron staat garant voor smakelijke feestdagen!

er m o z Heel de n! ur 7.30 u

kaiser opeaardbeien broodjes vlaai ot 1 8.00 t00 uur n a v maandag t/m vrijdag.30 tot 16. 7 zaterdag van

VRIJDAG EN ZATERDAGAANBIEDINGEN

ham-kaas met leurse aardbeien en slagroom Yoghurtvlaai vollerkoren broodjes met aardbeien broodjes en ananas met zonnebloempitten

ook half afgebakken

4 + 1 GraTis

De lekkerste uit de regio! Bij ons gebakken van kabeljauw filet.

Maak nu kennis met onze overheerlijke visproducten en

nip de weekaanbiedingen op de achterzijde uit.

Wat kunt u verwachten GRATIS parkeren ? achter de zaak.

www.dezeeuwsebron.nl

U kunt bij ons terecht voor een totaalaanbod in de

viswereld. Van verse haring tot de lekkerste gebakken vis.

Bisschopsmolenstraat 96 en Etten-Leur tel. 076 - 52 63 195 Van pastagerechten tot slaatjes van Zeeuwse mosselen

winkel@dezeeuwsebron.nl

6/8 pers.

tot gourmetschalen. Alle producten worden in eigen keuken bereid. Ze zijn gemaakt van de beste ingrediënten. Naast ons breed assortiment bieden wij u ook graag de beste service en begeleiding

voor het bereiden van onze (gezonde) lekkernijen. Boeken: Naslagwerken................................. € 1,00 Konsalik ......................................... € 0,25 De Zeeuwse Bron staat garant voor smakelijke feestdagen! Pinkeltje .......................................... € 0,25 Kinderboeken ................................. € 0,10 Maak nu kennis met onze overheerlijke visproducten en knip de weekaanbiedingen op de achterzijde uit. Alle cd’s ........................................................ € 0,25 Weckpotten in verschillende maten .............. € 0,20 Hotel/stapelkop & Schotels........................... € 0,20 Foto-insteekmapjes ...................................... € 0,20 Bisschopsmolenstraat 96 Etten-Leur tel. 076 - 52€630,25 195 Knuffels: groot .............................................. klein .............................................. € 0,10 Alle Koffers .......................................HALVE PRIJS Alle Speelgoed .................................HALVE PRIJS

Jan Jochems Handel

en

Elias2+1 gratis € 6.95Bakker 3+2 Mark gratis

Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160 Korte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

TransporT

Voor al uw installaties zoals o.a.

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

winkel@dezeeuwsebron.nl zeer concurrerende

De beste kwaliteit van West-Brabant! Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen

Mobiele fietsenmaker

tel: 076 - 596 27 36

Nieuw in Etten-Leur, Breda, Roosendaal www.heidehoeve.comen omstreken:

Etten-Leur e.o. MOBIELE FIETSENMAKER

Weekaanbiedingen Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

* vloerverwarmingssystemen

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3

computer problemen?

Kijk en vergelijk

* gawalo installaties

Verhuur:

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Graszoden

* centrale verwarming

prijzen.

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* mechanische ventilatie systemen

VAKANTIETIP!

* onderhoudscontracten en service

6000 m2 antieke meubelen en (alle) tuinaccessoires

* sanitair

Speltbrood 400 gram

€ 1,25

Tevens kunt u sparen voor graTis artikelen (zie info in winkel)

vrijdag - zaTerdag

Mini Croissants

3 voor

€ 1,

00

St. Janstraat 41 • Hoeven • 0165-506900 Oude Bredaseweg 31 • Etten-Leur • 076-5012415

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

ACTIE vanaf juni: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Tegen elk aannemelijk bod!

* ketel vervanging

n e p p o t s n Wij gaa ! l a a d n e s o in Ro

’t Antiekparadijs

Steenbergseweg 45, Lepelstraat 0164 68 63 24

Nog twee weken!

TOTALE LEEGVERKOOP op=op!

Worstenbrood € 1,00 fietsherstelaanhuis.nl Appelflap € www. 1,00 Tel: 0 606-51062370 – 5 1 0 6 2 3 7 0 Rozijnenbollen 3 voor € 1,00 www.fietsherstelaanhuis.nl Op onder andere: Eierkoeken 3 voor € 1,00 bankstellen

broodje van de maand

Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

www.dezeeuwsebron.nl Dit alles direct leverbaar tegen

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje”

€ 6.95

slaapkamers verlichting kasten eetkamers stoelen fauteuils karpetten boxsprings

60% op alles

G N I T KOR

Woonboulevard Oostplein 5 Roosendaal tel. 0165 53 93 15 ma 13.00 - 17.30 uur di t/m do 10.00 - 17.30 uur vrij 10.00 - 21.00 uur za 10.00 - 17.00 uur


Zomers genieten op de Brabantse Wal Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal, één van de drie Landschappen van Allure in Noord-Brabant. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn.

Cultuur & historie

Evenementen

De Brabantse Wal leent zich bij uitstek voor een heerlijke fietstocht. Laat u verrassen door de grote verscheidenheid aan landschappen van de Brabantse Wal en passeer mooie plekjes en unieke vergezichten. Met de Brabantse Delta Fietsknooppunten kaart bepaalt u zelf de route en het aantal kilometers. Op de kaart staan ook fietscafés, culturele uitstapjes en verschillende fietsroutes aangegeven. Tegen inlevering van de bon op deze pagina ontvangt u een aantrekkelijke korting. Kijk ook op vvvbrabantsewal.nl voor het aanbod van themafietsroutes op de Brabantse Wal.

Houdt u van cultuur & historie? Neem dan een kijkje in de oude binnenstad van Bergen op Zoom. De binnenstad omvat ruim 800 monumenten die omzoomd worden door middeleeuwse straatjes en pleinen. Met het 800 cent arrangement leert u de stad pas echt goed kennen. De vestingstad Steenbergen met o.a. restanten van verdedigingswerken en de gezellige kernen van de gemeente Woensdrecht zijn een bezoekje meer dan waard. Meer informatie over de cultuur & historie van de Brabantse Wal en het 800 cent arrangement vindt u op vvvbrabantsewal.nl.

Er valt altijd wat te beleven op de Brabantse Wal! In de maand augustus vinden er veel evenementen plaats voor jong & oud, o.a. De Kleine Tour in Steenbergen, Dance Boulevard, het openluchtspektakel “Diederick, het Kind van de Rekening” in Bergen op Zoom en de Brabantse Wal Wandeldag vanuit Woensdrecht. Op 9 en 10 augustus doet de Eneco Tour de Brabantse Wal aan. De etappefinish van deze internationale wielerronde is in Bergen op Zoom en een dag later fungeert Hoogerheide als vertrekplaats. Op beide dagen vinden op de start- en finishlocaties festiviteiten plaats. Kijk op vvvbrabantsewal.nl voor een compleet overzicht van de evenementen. foto: SUMPLUS

Fietsen

KORTINGSCOUPON Brabantse Delta Fietsknooppunten kaart Tegen inlevering van deze coupon ontvangt u een korting op de uitgave Brabantse Delta Fietsknooppunten, een handige overzichtskaart met alle fietsknooppunten van de Brabantse Wal.

U betaalt ¤3,50 i.p.v. ¤5,Geldig bij: VVV Brabantse Wal en de agentschappen. Deze actie loopt t/m 31 augustus 2012 en zolang de voorraad strekt.

Wandelen De Brabantse Wal te voet ontdekken? Het gebied is dé plek bij uitstek om uw wandelschoenen aan te trekken en erop uit te gaan! Zo kunt u een stadswandeling maken door het historische centrum van Bergen op Zoom, kiezen uit één van de ommetjes in de gemeente Steenbergen of de Monumenten- en Kunstenroute lopen in de kernen van de gemeente Woensdrecht. Korte wandelingen, lange wandelingen, op eigen gelegenheid of onder leiding van een gids, alles is mogelijk! En vergeet niet een verrekijker mee te nemen op de ontdekkingstocht. Op vvvbrabantsewal.nl vindt u het volledige overzicht.

oom is jarig! Bergen op Z 0jaarstad.nl w.80 Ga naar ww at er allemaal om te zien w te doen is!

Voor de routes én meer informatie kunt u terecht bij: VVV Brabantse Wal Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom 0164 277 482 VVV agentschap Woensdrecht Locatie Familyland, Groene Papegaai 19, Hoogerheide 0164 613 155 VVV agentschap Steenbergen Locatie Primera de Gilles, Kaaistraat 49, Steenbergen 0167 566 533

WWW.VVVBRABANTSEWAL.NL Volg VVV Brabantse Wal ook via twitter


Bespaar direct op uw energie rekening! Profiteer nu tijdelijk van 15% subsidie op VerdegroSolar® zonnepanelen!

Setprijs q 999,– - 15% subsidie

q 849,15 Uw totaalprijs incl. 15% subsidie*

COMPLETE 650 Wp SET 3 zonnepanelen + 1 omvormer + aansluitmateriaal = plug-and-play

Voor andere sets en úw rendement bezoekt u onze website Bestel online of bezoek onze showroom: Munnikenheiweg 59, Etten-Leur Open op werkdagen van 09.00-16.30 uur & zaterdag van 09.00-13.00 uur

www.VerdegroSolar.nl

*Kijk voor meer informatie op www.agentschapnl.nl

Bussen te huur v.a. € 48,- p/dag

www.QualityCarRent.nl 076-5022267 / 06-53561726

St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

FA B R I E K S R E S TA N T E N , M E R K A P PA R AT U U R E N A C C E S S O I R E S

Voorsteven 11 4871 DX Etten-Leur Tel. 076-5016517 Fax 076-5036988 GSM 06-53838824

BRUYNZEEL KEUKEN OUTLET

- Sanitair, gas en waterinstallaties - CV installaties - Dakbedekkingen - Zink en loodwerken www.loodgietersbedrijf-broeren.nl info@loodgietersbedrijf-broeren.nl

! D N E P O E G AK V W U O B E D S

! P O N E = D P TIJ O ! E I T K A E I T N VAKA 0,-

5 vanaf € 1 n e t s a lk e ko ol inbouw rs vanaf € 425,o lp ir h W e • ,vaatwass • Boretti asten vanaf € 25 k • Keuken den vanaf € 25,• Werkba

G

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

IN T R O K % 0 7 EXTRA:

! S N E K U E K G OP OPSLA

Wa ttw e

g

Aanleg, onderhoud en reparatie van:

Dr

eb

be

lst

ra

at

BRUYNZEEL KEUKEN OUTLET

Drebbelstraat 5 4622 RC Bergen op Zoom T: 0164-285314 E: keukenoutlet@bruynzeel.com

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

TIJDENS DE BOUWVAK (23 JULI T/M 11 AUGUSTUS)

Donderdag: 13:30 - 17:00 uur Vrijdag: 13:30 - 17:00 uur Zaterdag: 09:00 - 13:00 uur

WWW.BRUYNZEELKEUKENOUTLET.NL Alleen uitzoeken en meenemen, dus geen bestellingen of reserveringen

BODEMPRIJZEN • UITZOEKEN • AFREKENEN • MEENEMEN


GEMEENTE ETTEN-LEUR 1 AUGUSTUS 2012

Gemeente Etten-Leur

Doorkomst wielerkoers World Ports Classic

Bezoekadres stadskantoor: ■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

Het college heeft een verklaring van geen bezwaar afgegeven voor de doorkomst van de wielerkoers World Ports Classic op 1 september 2012 tussen 12.18 en 14.05 uur via de route: Ettenseweg – Rijsbergseweg – Couperuslaan – Schoonhout – Plantijnlaan – Rijsdijk – Zevenbergseweg. In verband hiermee zijn deze wegen afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers, hulpverleningsvoertuigen, deelnemers en begeleidende voertuigen, op het moment dat deze wegen worden gepasseerd in voornoemde periode.

Openingstijden van de publieksbalies: ■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur ■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Openingstijden van het informatiecentrum: ■ Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur Postadres: ■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur ■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur ■ Email: info@etten-leur.nl (algemene informatie) ■ Email: info@afval3xbeter.nl (alleen afvalinformatie) Internet: ■ www.etten-leur.nl ■ www.afval3xbeter.nl ■ www.debanakker.nl ■ www.koepel-etten-leur.nl ■ www.brandweermwb.nl ■ www.politiemwb.nl Informatienummers: ■ Gemeente: 14 076 ■ Afval informatienummer: 0900 2020217 (€0.10/m) ■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076 ■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen: (076) 5038939 ■ Brandweerkazerne: (076) 5024075 ■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844 ■ Als elke seconde telt: 112

Volg de gemeente via facebook en twitter Nieuws, informatie en achtergronden van de gemeente Etten-Leur zijn ook te vinden op facebook. Ga naar www. facebook.com/gemeente.ettenleur en klik bovenaan de pagina op de button ‘Vind ik leuk’. Vanaf dat moment volg je de facebookpagina van Gemeente EttenLeur. En ben je volger, dan verschijnen de gemeenteberichten vanzelf in jouw nieuwsoverzicht op facebook. Ook via de homepage van www.etten-leur.nl kun je snel en eenvoudig naar de gemeentelijke facebookpagina. Klik daarvoor in de kolom ‘Contactinfo’ op het facebooklogo. Bij ‘Contactinfo’ vind je ook alles over het ontvangen van nieuws van de gemeente Etten-Leur via twitter, RSSfeed of emailnieuwsbrief. Het nieuws van de gemeente EttenLeur kun je ook volgen via twitter. Ga naar http://twitter.com/gem_ettenleur (let goed op de juiste schrijfwijze!) en volg ons. De Etten-Leurse twitterpagina herken je aan het icoontje met de roodwitte torentjes. En ben je eenmaal volger van gem_ettenleur dan word je via tweets steeds op de hoogte gebracht van het laatste gemeentenieuws. In de meeste gevallen ontvang je als volger een link naar meer nieuws over het onderwerp op www.etten-leur.nl. Op deze manier hoef je niet zelf het nieuws te zoeken, maar brengt de gemeente het nieuws naar jou toe.

Tweede Kamerverkiezingen

Regels m.b.t. door politieke partijen te voeren propaganda Ten behoeve van de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september a.s. heeft het college nadere regels vastgesteld met betrekking tot door politieke partijen te voeren propaganda. Het betreft hier regels en voorschriften met betrekking tot aanplakborden, driehoeks- / sandwichborden, flyeren, collecteren, het ophangen van spandoeken, het rijden met geluidswagens, het plaatsen van voertuigen/aanhangwagens, het plaatsen van kraampjes, het organiseren van een evenement. Ook in het handhaven van de regels is voorzien. Aanplakborden worden begin augustus geplaatst op de volgende lokaties: Markt, Stationsplein, Kerkwerve, Plantsoen bij Kapelstraat, Parkje nabij de Thorbeckelaan, Hoevenseweg, Tamboerijn, Beiaard, Vincent van Goghplein, Concordialaan bij winkelcentrum, Liesbosweg, Schoonhout, Concordialaan ter hoogte van de splitsing Van ’t Hoffstraat, Rotonde Lage Vaartkant / Bredaseweg, Rotonde Rijsdijk / Voorsteven, Olympiade, Hoek Zevenbergse weg / Rijsdijk, Rotonde Parklaan / Rode Poort / Valpoort. Uitsluitend de borden op de vetgedrukte locaties zijn geschikt om tevens aan de achterzijde te worden beplakt. Op deze aanplakborden kunnen door de politieke partijen, die meedoen aan de bovengenoemde verkiezing, gratis affiches worden geplakt. Voorwaarde is dat men binnen de grenzen van het op het publicatiebord aangegeven vlak blijft (ongeveer 60 cm hoog x 48 cm breed) en dat elke partij uitsluitend in de toegekende vaknummers haar affiche mag plakken. De secretarissen van de politieke partijen die meedoen aan de aanstaande Tweede Kamerverkiezing worden per brief geïnformeerd over de regels die gelden voor propagandavoering in de gemeente Etten-Leur. De nadere regels zijn ook terug te vinden op de gemeentelijke internetsite. Zie www.etten-leur.nl Bestuur & Organisatie > Tweede Kamerverkiezing

Regeling schoolfonds WWB met ingang van het schooljaar 2012-2013 Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur heeft voor gezinnen met schoolgaande kinderen de Regeling Schoolfonds WWB vastgesteld om extra studiekosten op te vangen. Voor de Regeling Schoolfonds WWB met ingang van het schooljaar 2012-2013 gelden de volgende uitgangspunten: ■ Ondanks bestaande financieringsmogelijkheden van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen blijven er bij schoolgaande kinderen op het basis- en voortgezet onderwijs kosten over die voor rekening van de ouders komen (bv ouderbijdrage, noodzakelijke verbruiksmateriaal, schooltas, fiets bij overstap naar voortgezet onderwijs). ■ Ouders van schoolgaande kinderen die 12 maanden een inkomen hebben tot 110% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm hebben geen reserveringsruimte om deze kosten zelf te betalen. Hierdoor kunnen belemmeringen ontstaan in de maatschappelijke participatie van hun kinderen. ■ Bij het bepalen van de hoogte van het inkomen worden inkomsten die op grond de wettelijke regelingen zijn vrijgelaten buiten beschouwing gelaten. ■ Voor deze regeling geldt een vermogensgrens genoemd in artikel 34 WWB, de bepalingen voor het vermogen vinden op overeenkomstige wijze plaats als voor de algemene bijstand en de individuele bijzondere bijstand. ■ De verstrekking is eenmalig per schooljaar, het schooljaar loopt van 1 juli 2012 tot en met 30 juni 2013. Het bedrag voor het schooljaar 2012-2013 is €90,- per kind. ■ De overgangsregeling is bedoeld voor kinderen die in augustus/september overstappen

van het basis- naar het voortgezet onderwijs. Bij de aanvraag van de regeling dient een bewijsstuk van de overstap naar het vervolg onderwijs te worden overgelegd. De bijstand bedraagt voor het schooljaar 2012-2013 €255,- per kind. Op www.ettenleur.rechtopalgemenebijstand.nl kunt u zien wat de voor u geldende bijstandsnorm is. ■ Uitkeringsgerechtigden die aan de voorwaarden voldoen voor automatische toekenning hebben inmiddels een beschikking ontvangen. Dit zijn ouders die: o kinderen hebben in de leeftijd van 4 tot en met 15; o en 12 maanden of langer een WWB-uitkering ontvangen. Voor kinderen in de leeftijd van 16 en 17 jaar moet een aanvraag worden ingediend! ■ Voor de overgangsregeling van het basisnaar het voortgezet onderwijs dient altijd een apart verzoek ingediend te worden bij de afdeling Samenleving. Bij de aanvraag van de regeling dient een bewijsstuk van de overstap naar het vervolg onderwijs te worden overgelegd. ■ Ouders met een WWB-uitkering kunnen gebruik maken van een verkort aanvraagformulier. ■ Ouders met een inkomen tot 110% van het wettelijk minimumloon, Ioaw of een Ioaz uitkering dienen een volledig aanvraagformulier bijzondere bijstand in te vullen. Deze formulieren zijn te verkrijgen bij de afdeling Samenleving. Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Samenleving.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van EttenLeur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Evenementenvergunning voor Pasar Malam De burgemeester heeft besloten om een vergunning te verlenen voor het evenement ‘Pasar Malam’ in het Oderkerkpark in Etten-Leur op 3 augustus van 13.00 tot 22.00 uur, op 4 augustus 2012 van 13.00 tot 23.00 uur en op 5 augustus 2012 van 13.00 tot 20.00. Daarnaast hebben burgemeester en wethouders voor voornoemde dagen en tijdstippen een ontheffing verleend van het verbod om toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben in de open lucht/tenten en een ontheffing voor het plaatsen van reclameborden. Besluit van 24 juli 2012 Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Veranderingen in de bijstand voor gezinnen Hoe zit dat? Sinds 1 januari 2012 kon er per gezin maar één WWB-uitkering verstrekt worden omdat de inkomsten van alle gezinsleden meetelden voor de uitkering. Deze regeling staat bekend als de huishoudinkomenstoets. Verandering Het ministerie heeft besloten om de huishoudinkomenstoets met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2012, af te schaffen. Dat betekent dat u mogelijk toch recht heeft op een bijstandsuitkering. Wat betekent dat voor u? Is uw uitkering na 1 januari 2012 afgewezen omdat er werd gekeken naar het inkomen van alle gezinsleden? Dan kunt u opnieuw een uitkering aanvragen. Blijkt u nu wel recht te hebben, dan kunt u de uitkering met terugwerkende kracht ontvangen. Dat betekent dat u ook over de maanden tot maximaal 1 januari 2012 een uitkering kunt krijgen. Heeft u na 1 januari 2012 geen uitkering aangevraagd, omdat u dacht dat u door de huishoudinkomentoets geen recht zou hebben? In dat geval kunt u zich tot en met 17 september 2012 melden bij het Werkplein van het Stadskantoor aan de Roosendaalseweg. Bent u 65 jaar of ouder, dan kunt u een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) aanvragen door contact op te nemen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Let op: Dit kan tot en met 17 september 2012. Als u na deze datum een uitkering met terugwerkende kracht aanvraagt, wordt de aanvraag afgewezen.


GEMEENTE ETTEN-LEUR 1 AUGUSTUS 2012

Openingstijden en toegangsregels milieustraat Vosdonk aan de Verschuurweg Op de milieustraat Vosdonk (Verschuurweg 5, 4878 AB Etten-Leur) kunt u op de volgende dagen en tijden terecht voor het aanleveren van uw afval: ■ Maandag van 13.00 uur - 16.00 uur ■ Dinsdag van 13.00 uur - 16.00 uur ■ Woensdag van 13.00 uur - 19.00 uur ■ Donderdag van 13.00 uur - 16.00 uur ■ Vrijdag van 10.00 uur - 16.00 uur ■ Zaterdag van 09.00 uur - 16.00 uur Op zon- en feestdagen is de milieustraat gesloten. Graag aandacht voor de volgende toegangsregels: ■ Toegang uitsluitend voor inwoners van EttenLeur met een geldige milieupas ■ Geen bedrijfsafval ■ Alleen toegang voor personenwagens met of zonder aanhangwagen ■ Legitimatie kan worden gevraagd ■ Betreden van het terrein op eigen risico ■ Kinderen (onder 12 jaar) en huisdieren mogen niet buiten de auto zijn ■ Het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens is van toepassing ■ Toegestane snelheid is 20 km per uur ■ Groene route is gratis (zie het informatiebord bij de milieustraat Vosdonk) ■ Rode route is betaald (zie het informatiebord bij de milieustraat Vosdonk) ■ De gemeente Etten-Leur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan eigendommen. Alleen met een geldige milieupas toegang tot de milieustraat Om spullen te kunnen brengen naar de milieustraat heeft u een milieupas nodig. Deze milieupas staat geregistreerd op straatnaam, huisnummer en postcode. Voor ieder bezoek aan de milieustraat is de milieupas nodig. Zonder milieupas wordt de toegang tot de milieustraat geweigerd. Met de milieupas wordt oneigenlijk

gebruik van de milieustraat door inwoners van andere gemeenten en bedrijven voorkomen. De milieupas is bij u thuis bezorgd. Bent u de milieupas kwijtgeraakt? Belt u dan het informatienummer 0900 2020217. Een nieuwe pas krijgt u toegestuurd nadat u € 10 heeft overgemaakt. De telefoniste geeft u het rekeningnummer. De pas die u bent kwijtgeraakt wordt geblokkeerd en kan niet meer gebruikt worden. Gratis en betaalde afvalstromen op de milieustraat De milieustraat Vosdonk aan de Verschuurweg heeft twee routes, één route is voor gratis afvalstromen. Dit zijn bijvoorbeeld tuinafval, papier, glas, plastic verpakkingsmateriaal, oud ijzer en klein chemisch afval (kca). Ook voor het brengen van gratis afvalstromen heeft u de milieupas nodig. Zonder milieupas krijgt u geen toegang tot de milieustraat. De tweede route is voor afvalstromen waarvoor u moet betalen (betaalstromen). Dit zijn bijvoorbeeld hout en schoon puin. Met de milieupas heeft u een tegoed om in 2012 twee keer maximaal ½ m³ of één keer maximaal 1 m³ betaalstromen te brengen. Daarna moet u betalen voor het brengen van betaalstromen. Dus brengt u de eerste keer 1 m³ betaalstromen, dan is uw tegoed op. Brengt u de eerste keer ½ m³ (of minder), dan heeft u nog een volgende keer tegoed om maximaal ½ m³ betaalstromen te brengen. De tarieven voor de milieustraat in 2012 vindt u op uw Afvalwijzer 2012.

Zie www.afval3xbeter.nl

Sirenes worden eerste maandag van de maand getest Als er in Etten-Leur een ramp of ernstige calamiteit gebeurt, wordt u via o.a. de teletekstpagina’s 112 en 302 van Omroep Brabant-tv, via de radiouitzending van Omroep Brabant en via de website www.crisis.nl geïnformeerd over wat u moet doen. Tijdens de maandelijkse sirenetest op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur, test de gemeente Etten-Leur de berichtgeving via de teletekstpagina 302 van Omroep Brabant-tv. Luid proefalarm Het luide proefalarm wordt op iedere eerste maandag van de maand gegeven, om te bereiken dat u het geluidssignaal (beter) gaat herkennen. Bij de test is de sirene eenmaal 1 minuut en 26 seconden te horen. Opgelet: de sirenes zijn bedoeld om u buiten te alarmeren. Dit houdt in dat binnenshuis het sirenegeluid niet altijd te horen is.

Rampen vallen niet te plannen. Voorbereidingen wel. Typ uw postcode in op www.crisis.nl

www.crisis.nl De internetsite www.crisis.nl kunt u altijd raadplegen. Via www.crisis.nl geeft de overheid u informatie over een ramp of ernstige calamiteit. Omroep Brabant In geval van een daadwerkelijke ramp of ernstige calamiteit in Etten-Leur fungeert Omroep Brabant-radio als rampenzender. De etherfrequentie in West-Brabant is FM 91.0. Omroep Brabant is ook via de kabel te ontvangen. De gemeentelijke rampenstaf geeft in geval van een daadwerkelijke ramp of ernstige calamiteit in Etten-Leur ook informatie via teletekstpagina 112 van Omroep Brabant-tv. Hierop wordt dan doorverwezen naar de rampeninformatiepagina 302 van de hulpverleningsregio Midden- en West-Brabant. De inwoners die er voor kiezen om de tv-kanalen te ontvangen via een schotelantenne, dienen er zich van bewust te zijn dat de gemeentelijke berichtgeving tijdens een ramp of calamiteit via Omroep Brabant-teletekst niet kan worden ontvangen.

Evenementenvergunning voor Stratenzeskamp De burgemeester heeft besloten om een vergunning te verlenen voor het evenement ‘Stratenzeskamp’ in het Brabantpark in Etten-Leur op 19 augustus 2012 van 09.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast hebben burgemeester en wethouders voor voornoemde periode ontheffing verleend van het verbod om toestellen of geluidsappara-

ten in werking te hebben in de open lucht/tenten (verzonden 21 juli 2012) Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het gemeentebestuur van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 9 juli 2012 tot en met 25 juli 2012 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076. Datum ingekomen

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

9 juli 2012 18 juli 2012 23 juli 2012 23 juli 2012 23 juli 2012 23 juli 2012 23 juli 2012 23 juli 2012 24 juli 2012 24 juli 2012

2012OG0361-01 2012OG0359-01 2011OG0927-02 2012OG0357-01 2012OG0360-01 2012OG0366-01 2012OG0365-01 2012OG0358-01 2012OG0367-01 2012OG0368-01

Attelakenseweg ong. Spoorlaan 19 Brandseweg 1 Wielewaal 59 Nijverheidsweg 39 Vioolstraat 56 Akkerweg 5 en 7 Nijverheidsweg 39 Winkelcentrum San Francescolaan 1

n.v.t. 4872XM 4871CH 4872RJ 4879AP 4876BX 4874NV 4879AP n.v.t. 4876CV

24 juli 2012 25 juli 2012

2012OG0369-01 2011OG1043-02

het aanleggen van gastransportleidingen het plaatsen van reclameborden, hekwerk en vlaggenmasten het veranderen en uitbreiden van de bestaande loods het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning het bijplaatsen en verplaatsen van installaties het bouwen van een pergola het aanleggen van een parkeerplaats en in- en uitrit het verbouwen van een bedrijfsruimte het plaatsen van een speelkasteel het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van het realiseren van parkeerplaatsen het aanleggen van een extra inrit en het plaatsen van een poort het uitbreiden van de woning

Hoevenseweg 39D Kraanvogel 2

4877LA 4872SB

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 23 juli 2012 tot en met 27 juli 2012 de volgende omgevingsvergunning(en), waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend. Verzenddatum besluit

Intern kenmerk

Omschrijving project

Locatie

Postcode

24 23 23 26

2012OG0216-01 2012OG0288-01 2012OG0335-01 2012OG0357-01

het het het het

Oderkerkpark Schipperstraat 112 Spoorlaan 106 Wielewaal 59

Ong. 4871KK 4872XS 4872RJ

juli juli juli juli

2012 2012 2012 2012

verwijderen van een boom plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning kappen van één Tilia platyphyllos (Zomerlinde) plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven. Etten-Leur, 1 augustus 2012

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl


Wat doet Treeport? We horen regelmatig: “Ik weet wel dat Treeport bestaat, maar wat doet Treeport nou eigenlijk?” In dit artikel vertellen we u er meer over. Het is inderdaad waar dat Treeport achter de schermen met vele projecten en activiteiten bezig is en dat het niet altijd breeduit verteld wordt. Treeport is een organisatie die zich inzet voor de boomteelt- en aanverwante bedrijven in West-Brabant, met het centrum in Zundert. Wij maken van West-Brabant het meest aantrekkelijke boomteeltgebied van Europa. Aantrekkelijk om er te wonen en

‘De boom in meT TreeporT’ Rubriek bomen over bomen

De mispel is sierlijk én smakelijk

De mispel is een vruchtboom die slechts bescheiden bekend is. De vrucht zelf is vooral bekend door het spreekwoord ‘zo rot als een mispel’. In figuurlijke zin betekent die spreuk corrupt of slecht. Letterlijk verwijst het naar de vrucht die pas lekker smaakt wanneer deze overrijp is maar snel gaat rotten wanneer een overrijp exemplaar te lang blijft liggen. De wetenschappelijke naam van de mispel is Mespilus en het geslacht kent slechts één soort; Mespilus germanica. Van nature groeit de boom in Zuidoost-Europa en Zuidwest-Azië maar via de Grieken en Romeinen deed de plant zijn intrede in andere delen van Europa. De soortnaam germanica is een verwijzing naar de Germanen, een volksstam die vroeger in het huidige Duitsland woonde. Carolus Linneaus, in de 18de eeuw verantwoordelijk voor de naamgeving van alle planten, koos voor deze soortnaam omdat hij dacht dat de mispel alleen daar van nature voorkwam. Als vruchtboom is Mespilus germanica een sierlijke verschijning. Van nature vormt zich een grote heester die tot karakteristieke en vaak meerstammige boom kan uitgroeien. De maximale hoogte bedraagt vier tot vijf meter. Altijd is de groeiwijze grillig en meestal groeit de boom iets scheef, tenzij een kweker de boom natuurlijk netjes langs een stok leidt… Elk voorjaar is de mispel een blikvanger met zijn uitbundige bloei. In mei en juni verschijnen talrijke alleenstaande schotelvormige witte bloemen die een doorsnede hebben van circa 4 centimeter. Helaas is de bloeiperiode wat bescheiden; slechts twee tot drie weken. Ook het langwerpige blad is decoratief. Gedurende het voorjaar en de zomer heeft dat blad een egaal groene kleur maar in de herfst verkleurt het roodbruin tot goudoranje. Gelijktijdig met het verkleuren van het blad verschijnen de bruine vruchten met opvallende kelkslippen die er als een soort kroon op staan. In eerste instantie zijn die vruchten nog hard en onsmakelijk. Oogsten gebeurt daarom pas wanneer ze overrijp zijn, meestal is dat na een paar vroege nachtvorsten. Vanaf dat moment dienen ze nog wel ongeveer twee weken op kamertemperatuur bewaard te worden. Tijdens die twee weken zorgt een natuurlijk gistingsproces er voor dat de vruchten beurs worden waarna ze goed eetbaar zijn. Nadeel is dat ze slechts een paar dagen te bewaren zijn want het rottingsproces gaat snel. Over de smaak van de sappige mispels lopen de meningen nogal uiteen. Niet iedereen vindt de vruchten lekker en daarom wordt er vaak jam of gelei van gemaakt. Die gelei is vooral geliefd bij wildgerechten. Wie een mispel in de tuin wil hebben zuiver vanwege de sierwaarde van de bloem en/of de habitus kan eenvoudigweg kiezen voor de soort. Specifiek voor de vruchten en/of een afwijkende habitus zijn er diverse variëteiten verkrijgbaar. ‘Bredase Reus’ heeft grote dofbruine vruchten en ‘Hollandse Mispel’ valt vooral op vanwege de grote bloemen en de daarna verschijnende bruine vruchten. Bij ‘Nottingham’ blijft de uiteindelijke hoogte bescheiden maar zijn de vruchten relatief groot net zoals bij ‘Royal’. ‘Westerveld’ is opvallend rijkdragend.

werken, aantrekkelijk om er zaken te doen, aantrekkelijk om er te verblijven in een aantrekkelijk en schoon milieu. Daarvoor lopen er op dit ogenblik meer dan 60 projecten waar door meer dan 50 mensen aan gewerkt wordt. Mensen die in de organisatie in dienst zijn en veel vrijwilligers vanuit de sector zelf. Wij organiseren bijvoorbeeld de Treerun, een vervoersdienst voor kwekers en handelaren om ervoor te zorgen dat er efficiënt wordt getransporteerd. Met vollere vrachtwagens en slimme routes zodat er minder vrachtverkeer in en om Zundert rijdt en er daardoor minder CO2-uitstoot is. Wij verzorgen een uitvoerig programma om het oppervlaktewater schoon te krijgen en te houden. Dat doen we door onder andere: minder bestrijdingsmiddelen, het aanleggen van infiltratiegreppels, eerder afvangen van vuil water, bedrijven ondersteunen en helpen bij schoner produceren, mechanische onkruidbestrijding, bodemleven verbeteren en biologische onkruidbestrijding. De eerste positieve resultaten zijn al meetbaar. We zijn ook actief op het gebied van duurzaam telen door samen met partners een biologisch afbreekbare pot te ontwikkelen en te gaan gebruiken in de containerteelt. Deze Planty Pot wordt vervaardigd van aardappel reststoffen, dat niet uit de voedselketen wordt onttrokken. We willen graag de leefkwaliteit en leefbaarheid verbeteren. Daarvoor zijn we samen met de gemeente en in samenspraak met natuurbeheerders een landschapsontwikkelingsplan aan het opstellen. Dit plan levert ons concrete verbetervoorstellen om het prachtige Zundertse landschap nog aantrekkelijker te maken en de beleefbaarheid te vergroten. Daarnaast

richten we binnenkort 4 rotondes opnieuw in, hangen we in samenwerking met het Vogelrevalidatiecentrum vogelnestkastjes op en willen we de toegangswegen van Zundert opwaarderen met bomen en groen. Boomkwekers zijn gebaat bij goede productieomstandigheden en een goed verzorgde markt. Treeport is actief met innovatie en duurzaam telen waarbij de productiewaarde stijgt en de producten een betere afzetmarkt zullen vinden. Treeport is er van overtuigd dat er in de toekomst alleen nog maar planten afgeleverd kunnen worden die voldoen aan de verwachtingen van onze maatschappij. Dus duurzaam telen en hoge kwaliteit planten. Maar ook de markt benaderen is voor boomkwekers van groot belang. Kweken, verhandelen en zorgen dat de consumenten de planten op de beste manier geleverd krijgen, is voor Treeport een belangrijk thema. Daarvoor zorgt Treeport voor promotie en marketing. We doen dat samen met onze kwekers en handelaren vanuit de gedachte: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder!” Treeport helpt mee bij beurzen, promotionele uitingen, communicatie, website en verzorgd aandacht voor de boomkwekerijproducten bij boomfeestdagen, Open Dagen en door fietsroutes uit te zetten. Onze boomkwekers krijgen via Treeport maatwerk cursussen aangeboden en we betrekken het beroepsonderwijs bij onze activiteiten zodat ook onze toekomstige werknemers, klaar zijn voor het prachtige vak. Al onze activiteiten worden mogelijk gemaakt door onze kwekers zelf die een grote eigen inbreng leveren in geld, materialen en veel vrije tijd. Maar ook de gemeente Zundert en de provincie Noord-Brabant dragen met subsidies flink bij.

BEDRIJF UITGELICHT:

About plants Zundert bV Bedrijfstype: handel in visueel aantrekkelijke tuinplanten in container Plaats: Wernhout Sortiment: Abelia, Acer, Calluna, Choisya, dwergconiferen, Gaultheria, Helleborus, Hydrangea, Ilex, Leucothoe, Nandina, Osmanthus, Pieris, siergrassen, enz. enz. Heeft u participaties van Treeport: Ja Waar bent u trots op wat betreft uw bedrijf: de constatering dat jouw planten Europawijd over de toonbank gaan!! Wat vindt u mooi aan het vak: ondanks telefoon, fax, e-mail en social media heb ik nog steeds veel persoonlijk contact met onze klanten. Wat is uw favoriete boom: een echte favoriet heb ik niet, elk seizoen heeft weer iets moois qua groei of bloei.

Wedstrijd oud-renners tijdens Profronde Etten-Leur ETTEN-LEUR - Het peloton oud-renners wordt aangevoerd door Cees Bal. De Zeeuw (geboren 21 november 1951) pakte twee etappezeges in de Dauphiné, won de Ster der Beloften en de Tour de L’Aude, werd Nederlands kampioen 50 kilometer en achter de derny. Maar zijn mooiste triomf was in de Ronde van Vlaanderen 1974. Cor Schuuring uit Amsterdam (geboren 30 maart 1942) WAS Nederlands kampioen in 1962, pakte Olympisch brons op de ploegachtervolging in 1964, won datzelfde jaar Olympia Tour en juichte in 1967 in Made. Jan van Houwelingen (geboren 12 januari 1955) pakte een ritzege in Zweden, won de Tour Lorraine en werd in 1978 wereldkampioen 100 kilometer ploegentijdrit. Ook Guus Bierings maakte deel uit van dat gouden kwartet van Brauweiler. De renner uit Uden (geboren 28 september 1956) werd ook nationaal kampioen veldrijden bij de junioren, greep twee keer achtereen de roodwitblauwe trui van de fietsende militairen en won een etappe in Olympia Tour. Bart van Est uit Dinteloord (1 november 1956) was een succesvolle man uit de opleidingsschool van Willebrord Wil Vooruit. Hij was een veelzijdige klasbak, die prachtig op de fiets zat. En ondertussen niet vergat te winnen. Dat deed hij o.a. in de Ster van Bladel, de Ronde van Noord-Holland, een etappe in Olympia Tour. In 1978 was hij winnaar van de Ronde van EttenLeur en wereldkampioen op de 100 km (ploegentijdrit).

Jos van Aert uit Rijsbergen (26 augustus 1962) nam met overwinningen in Joegoslavie, de Triptique Ardennes en de Ronde van Etten-Leur afscheid van de amateurs. Als prof reed hij naar ereplaatsen in de GP Wallonié, de druivenkoers van Overijse, de ronde van Groot-Brittanie, de Deutsche Weinstrasze en het Bavels Spektakel. Hij reed een indrukwekkende klimtijdrit in de Giro en bracht twee keer de Italiaanse rittenkoers tot een goed einde. Ook in de Ronde van Frankrijk arriveerde hij twee keer in Parijs. Hij is de enige Jumping Jos. Peer Maas uit Huijbergen (10 januari 1951) is een echte klassiekerspecialist. Hij liet zich als winnaar kussen na bijvoorbeeld de Ronde van Midden Zeeland, Zuid Holland, Glazen Stad, Ster van Bladel, Omloop van de Braakman, Omloop van de Baronie en etappes in Olympia Tour en de Omloop der Kempen. Jan Siemons uit Zundert (26 mei 1964) heeft een roodwitblauwe trui van de junioren in zijn kledingkast, maakte indruk door de Ronde van Luik en de Omloop van de Baronie te winnen. Hij hielp Tristan Hoffman aan de nationale titel en bracht twee keer de Vuelta, twee keer de Giro en drie keer de Tour tot een goed einde. Geen wonder dat hij ook op het podium stond van de Acht van Chaam en de ronde van Stiphout. Huub Zilverberg uit Goirle (13 januari 1939) was winnaar van Olympia Tour, triomfeerde in de Ronde van Vlaanderen voor onafhankelijken, won twee etappes in de Tour, een rit in de ronde van Italie en 15e in het totaalklassement en een rit in Parijs-Nice. Hij was de rechterhand van Rik van Looy. PAGINA 14

Cees van Espen uit Arnhem (28 mei 1938) was winnaar van de Ronde van Canada en won in 1965 een etappe in de Tour de France. Eereplaatsen in Amstel Gold race (7e), Waalse Pijl (8e) en Ronde van Vlaanderen (11e) bevestigen zijn klassiekerklasse. Jaap Kersten uit Siebengewald (10 november 1934) is de senior van het peloton van de oude glorie. Hij bracht de Giro tot een goed einde, finishte vijf keer in Parijs aan het einde van de Ronde van Frankrijk en in 1958 deed hij dat als adjudant voor Charly Gaul in de NederlandsLuxenburgse ploeg. ‘Engel’Gaul won met dank aan Jaap uit Limburg. Wim de Vos uit Oosterhout (18 maart 1968) was kampioen van de mountainbikers en als veldrijder pakte niet alleen de roodwitblauwe trui maar ook veel eremataal op nationale kampioenschappen en mondiale gevechten(brons in 1993). Hij liet zich o.a. als winnaar bejubelen in Obergosgen, Steinmaur, Pilzen, Asper Gavere en Lieshout. Fons van Katwijk uit Oploo (1 december 1951) is de jongste van de fietsende broers. Hij won de Fleche du Sud, 2 etappes in Olympia Tour, een rit in Aragon, twee etappes in de Vuelta, het kampioenschap van Vlaanderen en een etappe in de Ronde van Nederland. Piet van Katwijk uit Oploo (27 februari 1950) reed naar 32 zeges. In 1973 drie ritten in de Milk Race en het eindklassement, aslsmede de Ronde van Noord-Holland. In 1974 de Acht van Chaam, in 1976 een etappe in Zwitserland en de Ronde van Belgie. In 1977 de Ronde van Luxenburg, een rit in de Ronde van Nederland en Oost Vlaanderen. In 1979 Vlaamse Ardennen en Indre et Loire. Vijfde plaatsen in Vlaanderen en Parijs-Roubaix mogen niet onvermeld blijven.


Maandmenu augustus

Hoofdgerechten Brasserie De Turfvaert Hoofdgerechten advertentie de bode maandmenu augustus.pdf

17-7-2012

12:49:24

Wrap met gerookte zalm, rucola, rode ui, kappertjes en crème fraîche. of Gazpacho, met komkommer, tomaat, knoflook en kaasstengel.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K C

Je bent van harte welkom!

****

Maandmenu augustus

Gebakken kalfsentrecôte met kruidenboter en haricot verts. of Gebakken zeewolf met zeekraal en saus van gepofte paprika. Wrap met gerookte zalm, rucola, rode ui, kappertjes en crème fraîche. **** of Gazpacho, met met roodfruit komkommer, knoflook en kaasstengel. Merenguetaart coulistomaat, en slagroom of koffie met bonbons.

**** 26,75 € Gebakken kalfsentrecôte met kruidenboter en haricot verts.

M

Y

CM

Introductie: 3-gangendiner incl. 3 gangen wijnarrangement 31,75 ! of Gebakken zeewolf met zeekraal en saus van gepofte paprika.

MY

****

CY

Merenguetaart met roodfruit coulis en slagroom of koffie met bonbons.

eren! v r e s e r 26,75 € n e v e Vooraf

K

Introductie: 3-gangendiner incl. 3 gangen wijnarrangement 31,75 ! Brasserie de Turfvaert - Zwart Moerken 12 - Rijsbergen - 076-5968354

rasserie de Turfvaert

ren!

eserve r n e v e f a r o Vo

Brasserie de Turfvaert - Zwart Moerken 12 - Rijsbergen - 076-5968354

rasserie de Turfvaert Achttien DANSEN Bodes, allemaal anders

En of we thuis zijn in de regio … De Bode valt op een half mil-

Iedere Zaterdag

ZAAL KOUTERSHOF te RIJSBERGEN Zaal open 19.30 uur Start 20.15 uur Gelegen naast de RK Kerk, Koutershof 4 Alle ballroom, latin en zuid-amerikaanse dansen wij !!! Kom uw geleerde danspassen van uw eigen dansschool bij ons oefenen. Allemaal met een danspartner. Entree € 3,00 tel: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

joen adressen gratis in de bus. Liefst achttien edities vliegen er wekelijks uit bij uitgeverij De Bode. Heel WestBrabant, Tholen, Sint Philipsland, de Bevelanden en Walcheren worden

gecoverd.

Een topdekking. Alle Bodes hebben hun eigen, zeer lokale karakter. Het grondgebied van een gemeente is doorgaans het ver-

Actie:

Ons 4 gangen surprise menu van E 25,00 dat wij doordeweeks serveren is zo’n groot succes dat wij u dit menu de gehele zomervakantie elke dag willen aanbieden: Elke dag, dus ook in het weekend, tot en met 12 augustus a.s.: 4 gangen surprise menu voor E 25,00 Laat u door Sprankeling verrassen!! Vele gasten gingen u al voor. Reserveren gewenst. Restaurant Feesterij Sprankeling John van Halteren en Ninet Heidema Bisschopsmolenstraat 34, Etten-Leur, tel. 076-8893232 www.sprankeling.net, info@sprankeling.net

spreidingsgebied. De lezers worden zeer

DAGTOCHTEN ZOMER DAGTOCHTEN

CMY

ROMMELMARKTEN EN bRAdERiEËN AUGUSTUS FLORIADE

10 en 19 aug, 5 en 23 sep

€ 39,50

OLYMPISCHE DAGTOCHT € 89,00 1 aug (check onze website voor actuele data) U wordt nabij Olympisch stadion afgezet. Incl London Travel Card: gratis openbaar vervoer

MADURODAM 4 aug

€ 29,50

BLOEMENTAPIJT BRUSSEL 16 en 18 aug MOSSELDAG YERSEKE 18 aug 50 PLUS BEURS UTRECHT 11, 13 en 14 sep

€ 22,50

Incl entree en vrij bezoek Scheveningen

€ 15,00

5 AUG. WOUWSE-PLANTAGE BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 12 AUG. WOUW (MARKT) ROMMELMARKT 17 AUG. YERSEKE (CENTRUM) BRADERIE (OESTERDAG) MET LUIKSE-MARKT 18 AUG. YERSEKE (CENTRUM) BRADERIE (MOSSELFEESTEN) MET LUIKSE-MARKT (TOPPER AL JAREN 40000 BEZOEKERS) 19 AUG. RUCPHEN ROMMELMARKT PARKEERPLAATS SPORTHAL DE VIJFSPRONG 26 AUG. NiEUW ROOSENDAAL EVENEMENTENTERREIN DE STOK BRADERIE MET LUIKSE-MARKT NiEUW Inlichtingen/Reserveren 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

€ 25,00

Incl entree

www.brabantexpres.nl

op maat en fijnmazig bediend met vooral nieuws uit hun eigen leefomgeving. Dat is onze

er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

corebusiness.

Dat is de kurk waarop

RommelmaRkt Zondag 5 augustus van 10.00 uur tot 16.00 uur Bosbad Hoeven

adverteerders besef-

Entree € 1,- Kinderen € 0,50 tot 12 jaar Gratis parkeren.

fen dat ze hun klanten

Inl. 0165-324672

we drijven. Ook onze

via De Bode uitermate

bied kunnen aanboren

Kipfilet met mozzarella en katenspek

DonDerDag

€ 10,95 p.p.

Gepocheerde witvisspiesjes met een € 10,95 p.p. botervissaus

€ 10,95 p.p.

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht (’s maandags gesloten)

door tegen een zeer

gelijk te adverteren.

€ 13,95 p.p.

Alle gerechten zijn voorzien van sla-garnituur en frietjes

marktge-

meerdere kranten te-

woensDag

Biefstuk

naderen, of juist een

aantrekkelijk tarief in

Onbeperkt Spare-ribs

vrijDag

gericht kunnen beuitgebreid

DinsDag

cafe - feesterij ‘t trefpunt Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl

Markt 18

EttEn-LEur

BEL voor rEsErvEring 076 - 5016037


En dat is vijf

Rene van Poppel zegeviert op Peronne Komt u gerust een kijkje nemen in onze winkel.We bieden u een groot aanbod velgen & banden voor de scherpste prijzen! Voor meer informatie: www.velgenshop.nl

Velgen Shop Etten-Leur Voorsteven 3 - 4871 DX ETTEN-LEUR - Tel: 076-5036043

Keukendeurtje(s)

opnieuw bekleden! Rene blij met de 5e overwinning van het seizoen.

FOTO P V BEERS

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend stond al weer de voorlaatste vitesse vlucht op het programma voor de jonge duiven, die dit jaar een moeilijke leerschool voorgeschoteld. Elke week is er wel weer wat, waardoor de duiven geen optimale vlucht hebben. Zo ook dit weekend.

de 2e plaats gevolg door C Bulkmans die een mooie 3e plaats me pakt. Op de afdeling tegen 20470 duiven speelt Rene een schitterende 9e prijs. Deze overwinning is al weer de 5e van dit seizoen voor Rene en wetende dat hij op de Natoer, vaak niet te volgen is is de kans groot dat het niet de laatste is. Rene proficiat.

DOOR JAN ROBBESON

Pv de Eendracht In concours 631 duiven. Snelste duif 9:58:01. Snelheid 1653,395 m/m. Laatste prijs 10:17:08. Snelheid 1433,025 m/m. 1-4-8-10-13-15. R. v. Poppel, 2-7. P. Maas, 3-11-16-19-21-23-24. Reniers-Muijssenberg, 5-17-22. F. Damen, 6. R. Rommens, 9. H. vd Broek, 12. K. v. Zundert, 14. P. v. Beers, 18. F. Nooijens, 20. C. Huybrechts, 25. A.C. Wevers. Pv de Snelpost In concours 230 duiven. Eerste duif 09:57:21. Snelheid 1651,965 m/m. Laatste prijs 10:19:34. Snelheid 1414,520 m/m. 1-23. C. Bulkmans, 2. Comb. Lodewijks, 3-4-7-16. P. v. Nijnatten, 5. A. Christianen, 6-18. H. Peeters, 8-9-11-12-17-19-20-21. J. Nouws, 10-14-25. J. Dirven, 13. C. v. Beek, 15. A. Aerts, 22-24. B. v. Elteren.

Een stevige onweersstoring, die van vrijdag op zaterdag van Frankrijk naar Nederland trok en de buien die daarna nog achterop kwamen. Zorgden er voor dat het lossen uitgesteld werd naar zondag, zodat de jongen weer een extra nacht in de mand moesten zitten. Gelukkig was het op zondag wel goed weer en konden de duiven om 7:45 in vrijheid gesteld worden, om de 218 km tussen Peronne en EttenLeur te overbruggen. De 12-1706767 van Rene van Poppel weet dit in Etten-Leur als snelste te doen. Het was wederom een close finish, ditmaal met C. Bulkmans. In het Samenspel weet de 12-1706767 ook iedereen achter zich te laten. In het rayon tegen bijna 6500 duiven legt hij beslag op

Dit festival is bedoeld voor buurtbewoners en belangstellenden uit Etten-Leur en omgeving. Van jong tot oud, iedereen is van harte welkom. Om 13.30 uur gaat het festival van start en tot 16.30 uur zijn er verschillende activiteiten en optredens te zien: - rondrit met paardenspan en pony rijden;

Wespen

bestrijding en andere plaagdieren 7 dagen per week

2-onder-1 kap woning

www.nocurenopaymakelaars.nl

in Rijsbergen www.biesveld20.nl

Verzekeringen HypotHeken pensioenen Financieringen

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Te huur:

garagebox met 220 volt, centrum Etten-Leur op afgesloten terrein met poortcode en verlichting. Aanv. per direct. Tel.: 06-51508241 Veilig en ruim terrein.

VOORDELIGSTE AUTOVERZEKERING IN DE REGIO? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 cp etten-Leur tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe met garantie

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur Mooie Mooie gerestaureerde gerestaureerde antieke meubelen en brocante:

antieke meubelen en brocante: Gilzeweg 22a Chaam Gilzeweg 22a Chaam 06-53774366

06-53774366

- workshops voor kinderen en volwassenen, onder andere buttons maken; vogeltjes en vlinders beschilderen; - schminken door scouting Tarcisius; - live muziek, onder andere het Zwanentranenkoor en een popband; - markt met 2e hands en zelfgemaakte artikelen. Voor een kraam met tweedehands- en zelfgemaakte producten kunt u zich aanmelden via www.zomerfestivalggzbreburg.nl. of infobalie van het Activiteitencentrum 0880164350. Bij slecht weer gaat het zomerfestival door. Er zijn binnen-locaties.

Luxe

Help Re/max Makelaar Pieter Baks 70.000 mobieltjes in te zamelen Inleveradressen op onze website

06-54398577

’t ’t ANTIEKHUYS ANTIEKHUYS

Zomerfestival

ETTEN-LEUR - Op woensdagmiddag 22 augustus wordt er rond de Boerderij en café De Leurse Branden op het terrein van de GGZ Breburg, Van Bergenplein 39, voor de vijfde keer een zomerfestival georganiseerd.

Bel 0168 - 330 129

Te koop:

Steun Stichting Opkikker

TOTALE TOTALE LEEGVERKOOP LEEGVERKOOP 1200m²

1200m²

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

wespen

A. Hendrickx

De Duizendpoot

Met een kraan van min. 76cm. breed kan ik bij u in de achtertuin komen. Om te: spitten, graven van rioleringen/ vijvers / zwembaden of funderingen en om beplanting te verwijderen. Tevens sierbestrating aanleggen en leveren. Daarvoor kan ik een vrijblijvende all in offerte voor u maken!

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Tel: 06-53999207

of ander ongedierte Bel LVS 06-10014051 06-10598698

Reinigingsservice

JOHN

Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

Wij zijn gewoon de gehele vakantie geopend, en staan klaar voor u!

Verse Zeeuwse

Mosselen

“De beste van Etten-Leur”

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157

Minimaal 100 stuks.

Antiekrenovatie Hans Swanenberg

SINT WILLEBRORD - NAC Breda heeft zaterdag de oefenpot tegen Sparta verloren. Op sportpark De Gagelrijzen in Sint Willebrord bleek Sparta met 2-1 te sterk voor de Bredase voetbalclub. Sparta ging de rust in met een riante voorsprong van 2-0. Sandro Calabro maakte voor Sparta beide treffers. Voor NAC schoot Elson Hooi de bal in het doel. Op de foto: Anthony Lurling. Het was voor het eerst deze zomer dat NAC een oefenwedstrijd verloor. FOTO JOHAN MARQUERING

• Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl PAGINA 16

2 kg IMPERIAL MOSSELEN, € 12,95

mosselkruiden en mosselsaus Proef nu dé echte Zeeuwse Parels!

ACTIE

Slibtong

 ROERBAK

met groente

MOSSELEN

€ 7,95 voor 500 gram

MOSSELEN 3 +GEBAKKEN 1 GRATIS

 PORTIE

€ 2,95 (om mee te nemen)

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor uw Haringtest heeft Havenzicht mosselgroente, stokbrood, kruidenboter etc... met een 9 bekroond.

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 | 4871 CE ETTEN-LEUR VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 | 4871 CE ETTEN-LEUR 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL | WWW.VISHAVENZICHT.NL 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL | WWW.VISHAVENZICHT.NL OPENINGSTIJDEN: maandag 11.00-18.00 uur dinsdag tm donderdag 09.00-18.00 uur vrijdag 08.00-20.00 uur en zaterdag 08.00-17.00 uur.

OPENINGSTIJDEN: maandag 11.00-18.00 uur dinsdag tm donderdag 09.00-18.00 uur vrijdag 08.00-20.00 uur en zaterdag 08.00-17.00 uur.


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

N .N L K ij k o p AC TIOfolder voor de nieuwe

o Back t OOL b SCH

HEREN/DAMES

SNELDROGEND

SINGLET OF

diverse kleuren maten S-XXL

diverse kleuren bus 400 ml

katoen/elastan maten S-XL

SPUIT VERF TOPK WA L I

5.99

Elders 9.99 11.99

Elders 5.95 7.95

UNI OF DECOR

VAKANTIE

ca. 50x300 cm

ruime keuze!

KAFT PAPIER 2 VO O R

Elders 1.99 2.95

BLIKJE

0.78

ENERGY DRINK regular of sugarfree 250 ml

NIEUW! Elders 0.29 0.39

RETRO TELEFOON

HEAD SET

1.19

TE IT!

1.59

SPEEL GOED

0.22

1.99

MEISJES

HEMD met BOXER

1.29 2.49 Elders 5.99 6.99

MAX DOG

HONDEN BROKKEN kunststof HONDEN MAND 70x48x21 cm

2.89

PICKNICK

FLEECE PLAID

Elders 5.99 6.99

HEGRON

ZONNE MELK Protect&Bronze 200 ml factor 20 factor 10

2.19

prachtige dessins zware kwaliteit 150x200 cm

3.29

2.19

glitter PORTE MONNEE

neon kleuren naadloos polyester/elastan maten 98-152

met lam en rijst 2,5 kg

diverse kleuren

siliconen OOR DOPJES

TANK TOP

factor 30 factor 40

2.79 3.49 3.99

Alle Hegron Suncare producten deze week voor actieprijzen!

HEGRON

2.99

SHOWER GEL diverse soorten voor hem of haar 300 ml

3.49

Elders 0.99 1.29

0.74

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 29-07 t/m za. 04-08 in Nederlandse filialen.

FLEECE VEST


auto’s

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Merk

type

Kleur

bwjr

Prijs

Renault

twingo 1.2 16v airco radio cd

zilver met.

sep-10

7.250

Renault

Clio 1.6 16v 3drs airco ecc lmv

zwart met.

mei-08

8.750

Renault

Clio 1.2 16v 5drs airco radio cd

zwart met.

mei-08

8.250

het adres voor betaalbaar autorijden!

Renault

Clio 1.4 16v 3drs airco radio cd lmv

zilver met.

jan-07

7.750

Renault

Clio 1.4 16v 3drs radio cd

zwart met.

apr-99

2.250

Mon Plaisir 45 • Etten-Leur • Tel. 076-5041044

Renault

Modus 1.2 16v airco radio cd

beige met.

mei-05

5.500

Renault

Megane tce Cabrio leder ecc nav lmv

zwart met.

feb-11

24.500

Renault

Megane 1.6 16v 5drs nav. airco ecc lmv

zilver met.

okt-10

15.450

Renault

Megane 5drs 1.6 16v airco radio cd

rood met.

mei-03

4.250

Renault

Megane 5drs 1.6 16v airco radio cd

rood met.

jun-03

4.250

Renault

Megane 1.4 16v radio cd

rood met.

jun-03

3.950

Renault

Scenic III 1.6 16v nav airco ecc lmv

zwart met.

jan-11

20.950

Renault

Grand Scenic 2.0 16v airco ecc nav 7 pers aut

zilver met

jan.-08

13.750

Renault

Laguna II 1.8 16v 5drs lpg G3 ecc lmv

zwart met.

jun-02

3.500

Renault

Laguna II 1.6 16v 5drs airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

2.950

Renault

Laguna II 1.6 16v 5drs airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

Renault

Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

32.500

Renault

espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak

beige met.

aug-02

4.950

Renault

vel Satis 2.0t airco ecc radio cd lmv

d.groen met. aug-02

4.000

Citroën

Xsara Picasso 1.8I 16v pan. dak airco ecc

zilver met.

mei-04

5.500

ford

focus 1.6I Automaat Sedan airco ecc

zilver met.

nov-00

3.750

toyota

Corolla verso 1.6 16v airco cruise control

beige met.

mei-03

5.950

Opel

Astra 5drs 1.6 airco

zilver met.

sep-03

3.950

Renault

Trafic Dubbele cabine 2.5 dCi airco ex BTW

zwart. met.

mrt-05

7.500

vw

Lt 35d dubbele cabine open laadbak

groen

jun-92

3.250

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

Merk Type Optie’s Citroen C5 2.0 16V Break airCO, elek. pakket Citroen Xantia 1.8, airCO, elek. pakket Citroen Xsara 1.4, elek. pakket, nwe aPK Citroen Xsara 1.6 Break, stuurbekr., elek. pakket Citroen Xsara Picasso 1.8 airCO, elek.pakket Citroen Xsara Picasso 1.8 airCO, elek.pakket Citroen ZX 1.4 3 drs, stuurbekr. nwe aPK Daihatsu Valera 1.5, nwe aPK, weinig km Daewoo Matiz 0.8 5 drs., nette auto, nwe aPK Fiat Panda 1.2, airCO, elek. pakket Ford Fiesta 1.4 5drs, airCO, elek. pakket Ford Focus c-max 1.6, airCO, elek. pakket Ford Fusion 1.4, stuurbekr., trekhaak Ford Ka 1.3 airCO, stuurbekr. Honda Jazz 1.4 5drs, airCO, elek. pakket Kia Sportage 2.0 2wd airCO, elek.pakket Mazda 323F 1.5, elek. pakket, nwe aPK Mitsubishi Carisma 1.8 airCO, nieuwe aPK Opel astra 1.6 sedan airCO, elek. pakket Opel Meriva 1.6 airCO elek. pakket Opel Omega 2.0 station, airCO, elek. pakket Opel Vectra C 1.8, airCO, elek. pakket Peugeot 206 1.4 SW, airCO, elek. pakket Peugeot 306 1.6 Break, airCO, cruise control Peugeot 307 SW 1.6 16v airCO, NaVi, el.pakk. renault Meg. Scenic 1.6 airCO, NaViGaTiE renault Twingo 1.2, nieuwe aPK Seat ibiza 1.4 5drs, airCO, elek. pakket Skoda Fabia Combi 1.4 airCO, elek.pakket Skoda Octavia 1.6 16v airCO elek.pakket Suzuki Baleno 1.6 estate, airCO, nwe aPK Toyota Yaris 1.3 5drs, airCO, elek. pakket VW Polo, weinig km, nwe aPK

Bwj 2002 2000 1999 1999 2003 2004 1996 1996 2000 2010 2008 2005 2005 2005 2002 2006 1995 1998 1999 2005 1999 2006 2005 2000 2005 2007 1994 2003 2005 2004 1999 2007 1996

km 221455 178143 160021 233239 168926 161337 160824 124479 87654 28636 51953 100318 99644 117149 231925 104271 287725 225331 195280 92305 182519 107404 128477 196210 134555 103165 113674 124714 139199 99384 243730 78797 68147

Prijs € 1990 € 1290 € 1790 € 1490 € 3490 € 4990 € 690 € 890 € 1590 € 6990 € 7190 € 7890 € 5490 € 3190 € 3290 € 9890 € 1090 € 1190 € 2190 € 6290 € 1690 € 7990 € 5490 € 1990 € 6790 € 9790 € 890 € 4290 € 5690 € 5990 € 990 € 8290 € 1590

Financiering mogelijk op alle bovenstaande auto’s. Alle auto’s worden geleverd incl. afleverbeurt+vol jaar APK

VErKooP, ondErhoud, rEPArATiEs En AccEssoirEs Voor ELK MErK AuTo!!!

APK nu voor slechts €29.95 www.etten-leurse-autoservice.nl

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830

Ook voor uw onderhoud, APK, banden, airco-onderhoud, Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt schades, ruitreparatie en BOVAG producten! St. Janstraat 147 – 4714 Tel: 0165-382830 u bij ons terecht, belEE of Sprundel mail ons– voor meer info

OccASIONS

BJ

PRIJS

in € OCCASiOnS BJ PRiJS Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt Prijs incl. APK, afleverbeurt Bovag-garantie IN € u bij ons terecht, bel ofenmail ons voor meer info Mercedes BenzBenz C180K combi Avantgarde airco 2007 2007 19.950 18.950 Mercedes C180K combi Mercedes Benz C180K 2007 PRiJS 19.250 OCCASiOnS Avantgarde airco Sedan Avantgarde airco BJ IN24.950 € Saab leer nav.airco 2007 BMW X5 9-5 3.0d2.0t HighEstate Exe. Airco 2006 19.950 Mercedes Benz C180K 2007 Opel 3.0 leer V6 Cdti combi Eleg. airco 2004 9.950 Saab 9-5Vectra 2.0t Estate nav.airco 2007 19.950 18.750 Avantgarde airco Opel Zafira Maxairco Cool airco 2004 Volkswagen Golf1.8 1.6 16V Trendline 2009 6.950 15.950 SaabAstra 9-5 2.0t Estate leerairco nav.airco 2005 2007 19.950 Opel H 1.8 Cosmo 10.950 Hyundai Tucson 2.0 W.Cup airco 2006 9.950 Opel Astra Vectra 3.0 V6 Cdti Eleg. airco 2004 9.950 Opel BMW 316i Touring exe airco 2002 12.450 5.350 Opel Zafira 16V Max Cool airco 2007 2004 6.950 Opel Astra H1.8 1.6 GTC Njoy airco Opel Zafira 1.8 16V Eleg. Airco 2002 4.950 Opel Astra Astra H H 1.6 1.8 Business Cosmo airco 2005 10.950 Opel airco 2008 12.950 Opel Zafira 1.6 16V Eleg. Airco 2002 12.450 4.950 Opel Astra Opel Astra H 1.6 Stat. Bus. Airco 2007 Opel Vectra 3.0H V61.6 CdtiStat. Eleg.Cosmo Airco airco 2004 12.950 8.750 Opel Astra H 1.6 GTC Njoy 2007 12.450 Opel Astra 2007 Opel Astra H 1.6 1.6airco Business airco 2008 12.950 Opel Astra H Cosmo aut.station 2007 Opel Agila 1.0 Edition 2009 11.950 7.950 Opel Astra H 1.6 1.6 Njoy Stat. airco Bus. Airco 2007 Opel Astra H 2004 7.950 Opel Agila 1.2 16V 2004 12.450 4.450 Opel Astra H 1.4 1.6 Stat. Cosmo 2007 Opel Astra Njoy 2004 7.950 Opel Corsa 1.2 H Njoy airco 3 drs 2008 12.950 7.950 Opel Astra Astra 1.7 H 1.6 aut.station 2002 2007 11.950 Opel DTCosmo Njoy airco 5.450 Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 7.450 Opel Meriva Astra H1.4 1.616V Njoyairco airco 2004 7.950 Opel 2005 7.450 Opel Corsa 1.2 1.2 Business airco 5drs 2007 5.450 7.750 Opel Astra H 1.4 Njoy 2004 7.950 Opel Agila 16V 2004 Opel Meriva 1.61.7 16VDT Aut.Njoy Airco 2004 10.950 6.450 Opel Astra airco airco 2002 5.450 Opel Corsa 1.4 16V inTouch 2009 Citroën 1.0 Amb. 2010 3.950 7.950 OpelC1 Meriva 1.4Airco 16V airco 2005 7.450 Opel Corsa 1.3 Cdti 2004 Opel Corsa Agila 16V 2004 5.450 Opel 1.2 Njoy airco 3 drs 2008 Peugeot 207 1.61.2 airco 2007 9.950 9.450 Opel Corsa 1.4 16V inTouch 2009 Opel Corsa Business aircoairco 5drs 2007 8.950 Ford Fiësta 1.25 1.2 Trend airco 2009 10.950 9.950 OpelCorolla Corsa1.6 1.3 Cdti 2004 3.950 Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 Toyota VVT Ecc 2006 8.450 9.995 Opel Corsa Corsa 1.2 1.2 Business Njoy aircoairco 3 drs3drs 2007 2008 9.950 Opel 7.950 OCCASIONS Opel Corsa 1.21.6 Business 2007 8.950 Skoda Octavia airco airco 5drs 2001 3.950 Prijs incl. APK zonder garantie Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 1999 2007 8.450 Mercedes Benz C180 BMW 318ti 1997 2.950 Opel Corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 Eleg.auto.airco Opel Astra Octavia Wagon 1.71.6 CDTi airco 2005 3.950 Skoda airco 2001 3.950 Peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 Opel AstraAll1.6Road 16V Comfort 2000 2.250 2.450 Mercedes Benz C180 1999 BMW F650 1995 BEDRiJFSWAGEnS (EX B.T.W.) Eleg.auto.airco Fiat Seicento 1.1 Brush 2002 2.450 Peugeot 1.4 Generation 1997 750 Opel Combo airco/navi 2007 Chrysler Neon205 2.01.3 16VCDTi Aut.airco 2000 6.750 1.750 BMWCombo All Road 1995 2.250 Opel 1.3F650 Cdti 2004 4.750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) ex. BEDRiJFSWAGEnS BTW. incl. APK, afleverbeurt en Bovag garantie Opel Combo 1.3 CDTi airco/navi 2007 6.750 Opel Combo 1.3 Cdti 2004 4.750 Opel Combo 1.3 Cdti 2004 4.750

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

el e h e g r a a l rijk or vo 0,-* 5 9 . 5 2 € de omen k j i b geen osten. k

otten edition

standaard voorzien van o.a.: • 2.0 16v 156 pk benzinemotor • Airconditioning • Cruise control • Bluetooth met iPod control • 17” lichtmetalen velgen • Mistlampen vóór • Dakrails • Privacy glass achter • Lederen stuur met audiobediening • Radio/cd met MP3 functie • Automatisch dimmende binnenspiegel • Spoiler achter • ESP met Hill Start Assist • AFL-pakket incl. matten en volle tank • En nog veel meer

geheel rijklaar voor € 25.950,-* optioneel limited pakket voor € 1.995,• Lederen bekleding • Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel • Stoelverwarming vóór • Climate control • 18” lichtmetalen velgen • Chroom accenten

alléén bij otten: de jeep Compass otten edition. Een gelimiteerde oplage van de Jeep Compass met een extra rijke standaarduitrusting. Tijd voor een kennismaking! We verwelkomen u graag voor een uitdagende proefrit, ook in één van de andere Jeep modellen.

*Geheel rijklaar, dus incl. BTW, BPM, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage, legeskosten en afleverpakket incl. matten en volle tank. Géén bijkomende kosten! Netto prijs, geen kortingen mogelijk. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Diverse kleuren mogelijk, prijs is excl. eventuele kleurtoeslag

Autobedrijf Otten

Beverweg 4, 4817 LL Breda, Telefoon 076-5222533, www.ottenauto.nl, info@ottenauto.nl Gemiddeld verbruik: 7,6 l/100 km. CO 2 -uitstoot: 175 gr/km. Jeep is a registered trademark of Chrysler Group LLC. ©Copyright 2012 Chrysler Group LLC. All Rights Reserved.


NU IN DE SHOWROOM: DE NIEUWE KIA CEE‘D TIJDELIJK MET PREPAID TANKPAS* T.W.V. € 750,- !

Life on stage. Dat is typisch de nieuwe Kia cee’d. Met een veelgeroemd design, en een opvallende 7 jaar garantie. Geniet verder van ongeremd rijplezier, geruststellende veiligheid, en zaken als Smart Park Assist, variabele stuurbekrachtiging en een DCT transmissie met dubbele koppeling. Om het helemaal af te maken is de nieuwe cee’d uitermate ruim en tegelijkertijd zuinig met brandstof. Helemaal nu, want wie een cee’d koopt, krijgt er tijdelijk een prepaid tankpas* van maar liefst € 750,- bij. Ontdek meer Kia cee’d op kia.nl

DE KIA CEE’D

v.a. € 17.195,lease v.a. € 355,-/mnd

Gem. verbruik: 3,7-5,5 l/100km, CO2 -uitstoot: 97-145 g/km

Autoromme Roosendaal Autoromme Etten-Leur Autoromme Hoeven

ROOSENDAAL

Belder 41

4704 RK

0165 82 02 50

www.kia-roosendaal.nl

ETTEN-LEUR

Vosdonk 43

4879 NC

076 502 59 50

www.kia-ettenleur.nl

HOEVEN

Brede Molenweg 6 4741 RL

0165 50 29 86

www.kia-hoeven.nl

Getoond model kan afwijken van standaarduitvoering. Verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW/BPM, exclusief metallic lak, kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbijdrage. Leasetarief o.b.v. 60 maanden en 20.000 km./jr. Full Operational Lease via Kia Autolease. Tarief is excl. BTW en brandstof en incl. rente, afschrijving, reparatie, onderhoud en banden, houderschapsbelasting en all-risk verzekering. Onder voorbehoud van kredietacceptatie. SE&O. *Tankpas actie alleen geldig voor een nieuwe Kia cee’d 5-deurs, met een uiterlijke kentekenaanvraag van 27 september 2012 en een uiterste registratiedatum van 12 oktober 2012. De tankpas is 9 maanden geldig en te gebruiken voor brandstof, oliën, ruitensproeiervloeistof en wasbeurten. Actie niet geldig in combinatie met andere acties. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en volledige (garantie) voorwaarden op www.kia.nl.

www.kia.nl

RUIM € 1.500, VOORDEEL OP DE SUZUKI ALTO KOM NU LANGS VOOR UW EXTRA VOORDELIGE ALTO BIJ SUZUKI BREDA OF SUZUKI OOSTERHOUT ALTO COMFORT PLUS 

€ 8.749,

Normaal betaalt u voor deze auto € 10.429,-

De afgebeelde auto is voorzien van extra accessoires

RIJKLAAR

ALTO EXCLUSIVE 

€ 9.749,

RIJKLAAR

Normaal betaalt u voor deze auto € 11.429,-

De afgebeelde auto is voorzien van het optionele GT-pakket


sport

Stef Clement: ‘West-Brabant is bakermat Nederlandse wielersport’

Eneco Tour doet Etten-Leur aan ETTEN-LEUR - West-Brabant maakt zich op voor de zevende editie van de Eneco Tour, die van 6 tot en met 12 augustus wordt verreden. De Ronde van de Benelux doet dit jaar maar liefst zestien van de negentien WestBrabantse gemeenten aan. Al op de eerste etappedag raast het peloton met ruim tweehonderd renners door West-Brabant om vervolgens op de vierde dag te finishen in Bergen op Zoom en een dag later de starten vanuit wielerdorp Hoogerheide. DOOR RIA VAN MEIR De Eneco Tour maakt deel uit van de UCI World Tour en behoort daarmee tot de hoogste internationale wielercompetitie van de wereld. De Eneco Tour mag dan een relatief jonge koers zijn, binnen de wielerwereld wordt er volgens Stef Clement, Raborenner uit Zevenbergschen Hoek, veel belang gehecht aan de tour. “De Eneco Tour is een UCI Pro Tour, wat betekent dat er belangrijke punten te verdelen zijn voor de ploegen. Die worden gewaardeerd op de prestaties van de beste vijf renners van een ploeg. Het is dus belangrijk om hier goed te presteren”, weet de WestBrabantse wielrenner.

Parcours Etten-Leur De Eneco Tour passeert Etten-Leur op donderdag 9 augustus tijdens de etappe tussen Heers en Bergen op Zoom. Rond 14.45 uur passeren de renners de gemeente de Rijsbergseweg en de Sprundelsebaan om vervolgens rond 14.55 via Vosdonk opnieuw de gemeente binnen te rijden. Via de Vossendaal en de Hoevenseweg vervolgen de renners hun rit naar Bergen op Zoom.

Bakermat Stef Clement staat dit jaar in de kleuren van de Rabobank aan de start van de Eneco Tour. Dat de Ronde van de Benelux dit jaar maar liefst drie etappes door zijn thuisstreek West-Brabant trekt, maakt deze editie voor hem extra speciaal.

‘Belangrijk om hier goed te presteren’ De renner uit Zevenberschen Hoek is namelijk ook ambassadeur voor De Goeie Ontsnapping, de organisatie die de wielersport in West-Brabant promoot. “Ik ben dan toch een beetje chauvinistisch, wanneer de Eneco Tour door West-Brabant trekt. Deze regio is echt de bakermat van het Nederlandse wielrennen. Dat leeft heel erg in de wielerwereld. Uit deze regio komen maar liefst 42 wielerkampioenen”, zegt Clement. Finish De Regio West-Brabant en Tholen heeft daarom haar naam voor twee jaar verbonden aan de Eneco Tour, die grotendeels in Zuid-Nederland en Vlaanderen wordt verreden. In 2011 vormden Oosterhout en Sint Willebrord respectievelijk de start en finishlocatie.

De Eneco Tour maakt deel uit van de UCI World Tour.

ARCHIEFFOTO

Allrounder De volgende dag vertrekt het peloton rond 12.00 uur in wielergemeente Woensdrecht. Vanaf het gemeentehuis in Hoogerheide rijden de renners een neutralisatieronde van vijf kilometer door de gemeente, voordat ze de etappe beginnen. Op een steenworp afstand van de start is een culinaire wielermarkt ingericht, vanwaar ook een culinaire fietstocht vertrekt. Volgens Stef Clement is de Eneco Tour een mooie

gelegenheid om de grote wielernamen van dichtbij in actie te zien. “Veel grote namen staan aan de start, waaronder Alberto Contador. Door het vlakke parcours is de kans op een spannende sprint groot. De winnaar van de Eneco Tour zal een allrounder zijn, iemand die goed is in tijdrijden, goed kan aankomen, maar bovenal een goede sprinter is. Dat is voor het publiek ook zeker de moeite waard om te zien.”

Dit jaar komt het peloton op de vierde dag na een monsterrit van ruim 215 kilometer door West-Brabant aan in de 800 jaar oude stad Bergen op Zoom. Voor en na de finish zijn er allerlei activiteiten in de stad. Zo is er een Kids Ride met Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Michael Boogerd, en rijden oud-kampioenen een koppelkoers met lokale politici. ‘s Avonds zijn er optredens op de Grote Markt, met onder andere Belle Perez.

Selectie krijgt langzaam maar zeker gestalte

NAC Breda oefent tegen MVV BREDA - NAC speelt komende zaterdag in het Rat Verlegh Stadion een oefenwedstrijd tegen MVV. Het voor seizoenkaarthouders vrij toegankelijke duel begint om 19.30 uur. Saillant detail: NAC treft de Limburgse ploeg binnenkort opnieuw. Op 26 september moet NAC op bezoek in Maastricht voor een wedstrijd in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi.

Ervaring De tijdens de winterstop bij de selectie gehaalde tijdelijke krachten Nourdin Boukhari (op amateurbasis), Stefano Seedorf (eveneens op amateurbasis), Youssef ElAkchaoui (gehuurd van SC Heerenveen) en Jeffrey Sarpong (gehuurd van het Spaanse Real Sociedad) moeten hun heil eveneens elders zoeken. Niet meer te bewonderen in het Rat Verlegh Stadion is ook Ömer Bayram. Zoals bekend voetbalt de talentvolle aanvaller komend seizoen voor Kayserispor, uitkomend in de hoogste Turkse Divisie, de Süper Lig. Middenvelder Robbert Schilder werd verkocht aan FC Twente en - verrassend - Danny Gorter (onder trainer John

ETTEN-LEUR - Er begint tekening te komen in het individuele eindklassement, want de beste acht avonden tellen mee. De uitslag van de negende speelavond. A-lijn: 1. J. Huijbrechts en H. Steens 65.10%; 2. M. en J.v. Nistelrooij 53.54%;

DOOR ADDO SPRANGERS Karelse zag aan het einde van de voorbije voetbaljaargang de nodige spelers vertrekken. Van doelman Jim van Fessem, die een tijdje terug een vervolg op zijn voetballoopbaan bij MVV zag afketsen, was al bekend dat hij de Bredase club zou verlaten. De verschillende huurlingen van vorig seizoen werden ook weggestuurd in Breda. Florian Jozefzoon, voor een seizoen gehuurd van Ajax, kreeg de Amsterdamse club een transfervrije overgang naar RKC Waalwijk, terwijl de andere gehuurde Ajacied Roly Bonevacia terugkeerde naar Ajax. Huurling Santi Kolk van het Duitse Union Berlin werd eveneens bedankt voor zijn diensten. De vorig jaar opnieuw van AZ gehuurde en nu transfervrije Milano Koeners liet de voorbije maanden weliswaar doorschemeren open te staan voor een langer verblijf in Breda, maar was ontevreden over de aan hem door NAC gedane aanbieding en koos voor een nieuw avontuur bij Heracles Almelo.

Zomerbridge Sans Atout 3. J. Wols en R. v. Thoor 60.94% B-lijn: 1. W. en T. Weijer 63.13%; 2. C. Mulders en C. Willemse 57.50%; 3. J. Snijders en L. Vogelaar 55.21% C-lijn: 1. R. Koevoets en T. de Bont 59.27%; 2. C. Jaqnssen en M. Stolker 56.41%; 3. G. Mangnus en N. Schager 55.83% Voor meer info: www.bcsansatout.nl

Olympisch gouden fenomeen start in Etten-Leur

Marianne Vos topfavoriet bij de vrouwen ETTEN-LEUR - Zondag 12 augustus om twaalf uur gaat gouden Marianne Vos uit het Brabantse Meeuwen van start in Etten-Leur. Het opsommen van de volledige palmares van de veelzijdige aanvoerder van de Raboploeg van Jeroen Blijlevens is miliDe oefencampagne van NAC in beeld. Danny Buijs stoomt op tegen Sparta Rotterdam. eutechnisch gezien niet verantwoord. Het FOTO JOHAN MARQUERING vraagt immers om een te grote hoeveelheid papier. Karelse geen basiskracht) werd ingelijfd andere teams, omdat het team tijdens zijn Bij de erelijst kwam op zondag 29 juli nog door AZ. NAC haalde tot dusver wel de periode bij Willem II al tot de verbeelding een alles overstijgende knalprestatie: op transfervrije linkervleugelverdediger Mark sprak. Een besluit dat door John Karelse indrukwekkende manier na een lange aanLooms van Heracles Almelo. “Twaalf jaar met grote instemming is begroet: ““Ik ben val in het kletsnatte Olympische Londen eredivisie-ervaring die ik er graag bij heb, erg blij dat hij voor NAC heeft gekozen. Hij een gouden sprint ter hoogte van de voor“ aldus trainer John Karelse. is eigenlijk te goed voor ons.” De stage van deur van de koningin. Voor de volledigheid Ebi Smolarek, vorig seizoen nog uitkomend geven we u slechts een samenvatting van De Roover voor ADO Den Haag, heeft niet geresul- de verdere highlights uit de zegelijst van Daarnaast huurt NAC voor het komende teerd in de komst van de Poolse aanvaller La Marianne. seizoen de Duitse middenvelder Thilo naar NAC. Eerder werd ook spits Koen Tot het Olympische weggoud was ze reeds Leugers van FC Twente. Verder kregen de van der Biezen (laatstelijk actief voor het vijf keer wereldkampioen veldrijden, twee beloften Peter Gommeren, Kenny van der Poolse Cracovia Krakow). Inmiddels loopt keer Europees kampioen op de cross, had Weg, Tim Coremans, Steven Edwards en Nadir Ciftci stage in Breda. De 20-jarige ze een Olympische titel op de puntenkoers, Elson Hooi door NAC een contract voorge- Turk komt uit de opleiding van ADO Den pakte ze twee wereldtitels op de baan, legd. Aan het rijtje nieuwe spelers werd Haag dat hij op 15-jarige leeftijd ver- twee keer goud in het WK op de weg en ook nog Anouar Hadouir toegevoegd. De ruilde voor het Engelse Portsmouth. Vorig was ze vijf keer goed voor het mondiale aanvaller kwam transfervrij over van de seizoen kwam hij enige tijd uit voor Kay- zilver, greep ze gretig acht nationale titels, Duitse club Alemannia Aachen en speelde serispor in zijn vaderland. Verder hoopt bracht ze twee keer de Giro op haar naam. eerder voor Willem II en Roda JC. In 2010 Karelse de al enkele weken meetrainende Om over klassiekers en meerdaagse rittenmocht hij zich nog in de belangstelling van en transfervrije Edwin de Graaf aan zijn se- koersen nog maar niet te praten. Feyenoord en Ajax verheugen, maar die lectie te kunnen toevoegen. De Belgische Zoals de Ronde van Drenthe, de Trofeo Alfinteresse liep op niets uit. Hadouir ver- rechtsback Sepp de Roover komt voor een redo Binda, de Waalse Pijl, Holland Ladies koos naar eigen zeggen NAC boven twee seizoen op huurbasis over van SC Lokeren. Tour en de Tour Feminin en Limousin. PAGINA 20

Om maar enkele dwarsstraten te noemen. Deze Marianne Vos is uiteraard de topfavoriet in het eerste vrouwencriterium van Etten-Leur. De vrouwen openen het wielerfeest in Etten-Leur. Haar ploeggenote bij de Rabobank/ploeg is Roxane Knetemann, de dochter van Gerry en Greetje Knetemann. Rox, zoals ze liefkozend wordt genoemd, wil een echte Kneet zijn. En dus kan ze qua karakter de wedstrijd hard maken. Ook Inge Klep komt aan de start. De tegenwoordig in Schijndel woonachtige dochter van hoefsmid Henk Klep is momenteel in goede vorm. Inge is een nicht van Edith Moerenhout. Andere kanshebbers, die aan de start verschijnen, zijn de rappe blondine Monique van de Ree, Sandra van Veghel, Linda Scholten, Charlotte Peeters, Anneke Lubeek en Jeanine Laudy. Wellicht zijn de genoemde vrouwen een maatje te klein voor Marianne Vos, 25 jaar inmiddels en de absolute nummer een van de UCI ranglijst. Aan eretitels ook geen gebrek want de alleskunner uit het Land van Heusden en Altena is ook meervoudig sportvrouw van het jaar en wielrenster van het jaar. Dit fenomeen komt aan de start in de Oude Bredaseweg waar ze al eerder de charmante eregaste was bij de profronde van Ronnie Buiks en zijn mannen.


- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

De hele MAAND maanDAUGSTUS: augutus: DE HELE OP ALLE PLAFONDS 20% KORTING!!!

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Di 28 aug, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 30 aug, Hotel Trivium te Etten-Leur Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

FIJNE WOONOMGEVING: SAMEN WERKEN AAN ALLE TWIN LIFE KLEDING PRACHTIGE VOORTUINEN (2008) 3 HALEN 2 bETALEN

T W I N - L I F E

■ Verkoop/Leggen/Reparaties ■ 100% Stofvrij schuren en behandelen van bestaande vloeren ■ Diversiteit in houtsoorten en laminaat ■ In ieder patroon te leggen ■ Voor elk budget ■ Goede service, eigen leggerij Meer informatie: 0165-518175 ■ Laurier 51 ■ 4751 KG Oud Gastel

Voor het vernieuwen en repareren van uw dak en zinken goten! Tevens in onze shop verkoop voor ‘de doe het zelver’ Gratis Advies

F. van Duuren Leursebaan 269 - 4839 AM Breda Telefoon: 076-5339023 • Fax: 076-5339022 • Email: info@dedakshop.nl

Fantastisch goed en snel leren schminken?

www.schminkcursus.nl

Ook voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klusen werkkleding ga je naar HaVeP! Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Of kijk op

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

w w w. h a v e p - w i n k e l . n l

BUITEN AAN DE SLAG Eind 2008 organiseerden wij samen met de gemeente een bijzondere voortuinenwedstrijd in de wijk Grauwe Polder. TV-tuinman Rob Verlinden gaf het startsein en filmden 2 weken met zijn cameraploeg voor het programma De Tuinruimers. Wij investeren graag in een fijne woonomgeving; het liefst samen met u! Kijk op onze website hoe u actief kunt meedoen.

ECHT WEL. WWW.WOONWEL.NL

WWW.HOBBYKAS.NL

d tot Zet Van hAar

06 - 12590262 info@vlamenzo • www.vlamenzo.nl

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

Budget € 350,Alu-pro kas v.a. € 925,Combi-pro kas v.a. € 900,Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus.

OPRUIMING JES RKOObaPdm ZOMerEen ode mode/ dames-h

informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak!

30 70 % KORTING tot

kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

tandprothetisch Centrum etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

ding

m.u.v. bedrijfskle

Ook voor casual dames- en herenmode, ondergoed & accessoires, klusen werkkleding ga je naar HaVeP! Goirle Bergstraat 50 T (013) 534 71 36

Of kijk op

Etten-Leur Winkelcentrum 51-52 T (076) 503 41 16

w w w. h a v e p - w i n k e l . n l

Voor al uw dakwerken!! Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken


Stichting MONE komt met verzamel-cd met Olympisch tintje

Els v.d. Boor ontvangt eerste exemplaar

Els en Geertje met eerste verzamel-cd.

ETTEN-LEUR - Els v.d. Boor studeerde kunstgeschiedenis in Florence en leerde daar ook het vak van zilversmid. Ze trouwde met een Italiaanse man en heeft er langdurig gewoond. Els kende vele beroemde kunstenaars, waaronder de schilder Pini. Zijn bijzondere

en afwisselende manier van werken is haar tot op de dag van vandaag blijven boeien. Toen haar man overleed kwam Els terug naar Nederland en vestigde zich in EttenLeur. Daar maakte ze kennis met Geertje en Eef Tobé van The Crew Music en was meteen onder de indruk van, inderdaad, de bijzondere en afwisselende manier

van musiceren van dit tweetal. Ze is TCM blijven volgen en heeft inmiddels alle cd’s en bundels in haar bezit. Door een selectie te maken uit de vele door hun opgenomen muziekstukken kwam een zogenaamde verzamel-cd tot stand, waarop de verschillende muziekstijlen voor komen. Muziekstichting MONE heeft vervolgens deze cd uitgebracht met als titel “The many musical faces of The Crew Music”. Deze naam spreekt voor zich. Het is dan ook logisch dat Els het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen en wel uit handen van Geertje Tobé, toetsenvrouw van de band (onder het toeziend oog van twee mooie werken van de beroemde kunstenaar). Toevalligerwijs staan op deze cd twee nummers, die tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen te Londen ten gehore werden gebracht. Dat was natuurlijk niet bekend, toen deze cd werd samengesteld. Het maakt hem daardoor opeens ook interessant voor sportliefhebbers. Op www. crewmusic.nl kunt u er meer over lezen.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

Nominatie “hart op de juiste plek”

Voices of the globe rekent op uw stem ETTEN-LEUR - Het koor Voices of the globe vraagt om uw stem. Onlangs hebben we het bericht ontvangen van Rabobank West-Brabant Noord dat we genomineerd zijn voor een bijdrage van ‘Hart op de juiste plek’. De Rabobank stimuleert zo culturele projecten in haar werkgebied. Door financiële steun stelt de bank organisaties in staat met een financiële steun hun hartenwens uit te laten komen. Wij hebben als hartenwens om ons kleurrijk muzikaal te kunnen presenteren. Wij zingen internationale songs: strijdliederen, kampliederen, liefdes- en wiegeliedjes. Ons vrouwenkoor is een overdagkoor en de leden zijn tussen de 55 en 75 jaar. Wij repeteren elke woensdagmiddag in het Turfschip o.l.v. dirigente Dieneke Bicknese-de Rhoter. Onze stemmen klinken nog jong en betrokken bij wat we zingen. Het zou fijn zijn als onze kleding

daarmee in overeenstemming is. We zijn zeer blij genomineerd te zijn omdat deze nominatie een blijk van waardering is voor de activiteiten van ons koor. Daarnaast zou het winnen van Hart op de juiste plek ervoor zorgen dat wij de juiste steun hebben om onze hartenwens in vervulling te laten gaan. In het kader van deze actie hebben wij een aanvraag gedaan van 1500 euro. Mochten wij voor dit bedrag in aanmerking komen, dan zullen wij als koor een tegenprestatie leveren. Aandacht voor ons koor vertaalt zich in aandacht voor een kwetsbare groep. Op woensdagavond 24 oktober zullen de winnaars tijdens een besloten bijeenkomst bekend worden gemaakt en zal er duidelijk worden welke hartenwensen er in vervulling gaan. Vanaf 7 september kunnen de ruim 19.000 leden van Rabobank West-Brabant Noord op ons stemmen via de ledenwebsite van Rabobank West-Brabant Noord. Wij hopen

natuurlijk dat heel veel leden op ons gaan stemmen. Wilt u ook op ons stemmen, maar bent u nog geen lid van Rabobank West-Brabant Noord, dan kunt u zich nog vóór 10 augustus aanmelden als lid bij Rabobank West-Brabant Noord. Zou u ons graag eens horen zingen of graag lid willen worden van ons koor, dan kunt u ons horen op het Cumelfestival eind september. Op zondagmiddag 14 oktober geven wij een herfst-concert in het Trouwkerkje samen met twee muzikale gastgroepen. Voor meer informatie over ons project of over ‘Hart op de juiste plek’ kunt u kijken op de ledenwebsite van Rabobank WestBrabant Noord via www.wbn.rabobank. nl. Op dit moment is het nog vakantie maar 15 augustus starten wij weer met de repetitie in het Turfschip om 14.00 uur. Voor informatie over ons koor kunt u bellen naar 076-5321990. Stem op ons.

Avoord Zorg en Wonen ETTEN-LEUR - Avoord Zorg en Wonen organiseert diverse activiteiten, ook voor bewoners in de wijk. Voor meer informatie over deze activiteiten kunt u contact opnemen met de Servicepunten van onze locaties. Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW Etten-Leur, 0765135000. In Het Anbarg hangt momenteel een expositie van Petra Romme. U kunt dagelijks tussen 08:30 en 21:00 uur de expositie bezoeken. Locatie: in de eerste gang rechts op de begane grond. Boekenuitleen gratis voor bewoners en leden van Avoord aan Huis iedere dinsdag 10:00-11:30 1e etage rechts Koffie inloopochtend iedere donderdag 10:00-11:00 Grand Café Rendez-vous: ontmoetingstafel donderdag even wk 14:00-15:30 Grand Café “Samen Eten” donderdag 9 augustus 18:00-20:45 Grand Café Wijkbingo maandag 20 augustus 19:0021:30 Grand Café Alzheimercafé donderdag 16 augustus 19:30-21:00 Grand Café Dementie-informatiepunt donderdag 16 augustus 19.30-21.00 Ruimte bij Grand Café Rendez-vous: ontmoetingstafel donderdag 23 augustus 14:00-15:30 Grand Café “Samen Eten” donderdag 23 augustus 18:00-20:45 Grand Café Computercursussen starten weer op 10 en 11 september. Informatie kunt u vragen aan Elly Aerts tel: 06-23406698. Contrefort, Schipperstraat 123, 4871 KK Etten-Leur 076-5082600 Avoord Zorg en Wonen biedt voor bewoners van Contrefort, maar ook voor de gehele wijk Schoenmakershoek dagelijks activiteiten aan. Deze vinden plaats in het Turfschip, in samenwerking met het Turfschip en de KBO.

Neemt u gerust contact op voor informatie over activiteiten die bij uw wensen aansluiten. Koffie inloop iedere maandag 10.00-12.00 Het Turfschip Koffie inloop iedere donderdag 10.0012.00 Het Turfschip Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, 4876 AS EttenLeur 076-5082500 Bewoners van locatie Kloosterhof zijn van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten op locatie Kloostergaard. In Kloostergaard is er momenteel een expositie van Gonny Visser. U kunt dagelijks tussen 08:30 en 17:30 uur de expositie bezoeken. Locatie: Atrium A en verbindingsgang. Biljart: in Atrium A van Kloostergaard staat een biljart. Hier kunt u gebruik van maken. Boekenuitleen gratis voor bewoners en leden van Avoord aan Huis iedere woensdag 10:00-11:30 2e etage A gebouw Koffie inloopochtend iedere donderdag 10:30-11:45 Grand Café Bingo Iedere donderdag 14:00-16:00 Grand Café Zondagmiddaginloop: Thema: zondag 5 augustus 14:00-16:00 Grand Café “Samen Eten” woensdag 8 augustus 18:00-20:45 Grand Café Schaapskooi, Dreef 43, 4875 AC Etten-Leur 076-5035574 In ontmoetingsruimte De Schaapskooi worden bijna dagelijks activiteiten georganiseerd voor bewoners uit de wijk zoals koffie-inloop, biljart, bloemschikken, kaarten en het eetpunt. U vindt de ingang aan de Veemarktstraat. Koffie inloop iedere zondag, maandag, woensdag en vrijdag 10:20-11:30 Biljarten iedere dinsdag 13:30-16:00 Seizoensmaaltijd iedere laatste dinsdag van de maand 12:30-13:45 Bingo iedere 1e woensdag van de maand 14:00-16:00 Eetpunt iedere vrijdag 12:30-14:00

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

KOSTELOOS SPREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur (vrije inloop) KERKELIJK NIEUWS

H. MARIAPAROCHIE Pastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal. Pastor van dienst: 06-50561813. Postadres: Postbus 412, 4870 AK EttenLeur, bestuur@hmaria.nl; www.hmaria.nl Lambertuskerk: Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 076-5012281, lambertuskerk@hetnet. nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-12.00 uur. Petruskerk: Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, petruskerketten-leur@hetnet.nl. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed. VIERINGEN Lezing: Exodus: 16,2-4,12-15 Evangelie: Johannes 6,24-35 Lambertuskerk Donderdag 2 augustus 9.00u: Ochtendgebed met eucharistieviering, voorganger is pastor Ton v. Balveren. Zondag 5 augustus 11.00u: Woord- en Communieviering, voorganger pastor Ad Rouwendal. Samenzang. Deze zondag is er een extra caritascollecte. Intenties: Pierre

Jacques Antoine v. Oers, Johanna Cornelia Maria Antens, Piet v. Loenhout, Piet Broos. Petruskerk Zaterdag 4 augustus 17.00u: Eucharistieviering met voorganger pastor Ton v. Balveren en samenzang. Zondag 5 augustus 9.30u: Viering van Woord en Communie met voorganger pastor Ad Rouwendal en samenzang. Intenties: Gertrudis Otte. Elke week om 9.00u ochtendgebed Op dinsdag in de Petruskerk in de sacristie. Op woensdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Op donderdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal. Geregeld is er tijdens de ochtendgebeden een eucharistieviering. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht bij de vieringen van de desbetreffende kerk. BERICHTEN Doopvieringen Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 12 augustus (vol), 23 september, 28 oktober en 25 november. De voorgesprekken voor de doopvieringen zijn: 18 september, 16 en 23 oktober, 20 november. Doopvieringen Petruskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen, met tussen haakjes de voorafgaande gespreksavonden: 26 augustus (14 en 21 augustus), 23 september (11 en 18 september); 28

oktober (17 en 24 oktober); 16 december (4 en 11 december). Houdt u er rekening mee dat er meerdere doopvieringen op dezelfde dag kunnen zijn i.v.m. het aantal kinderen dat gedoopt wordt. De voorafgaande doopgesprekken zijn om 20.00 uur in de pastorie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. AGENDA Lambertuskerk Woensdag 8 augustus: Markt 20.00u Doopgesprek. AVOORD ZORG & WONEN Locatie Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW Etten-Leur. Pastor: Piet de Leeuw, tel. 5032053. Zondag 5 augustus 10.00u: Viering van Woord en Communie met. Caitascollecte. Het St. Elisabethskoor zal deze viering met zang opluisteren. EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUS Dreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 0765021516; www.ichthusgemeente.nl Samenkomst zondag 5 augustus U bent van harte welkom om de samenkomst mee te maken van de Ichthusfamilie, die om 10 uur bij elkaar komen. Vandaag wordt deze dienst geleid door Richard en Gerda de Jong, terwijl we ook het avondmaal vieren. PAGINA 22

Weekactiviteiten In deze vakantietijd vinden er uitsluitend interne samenkomsten plaats. Samenkomsten in een andere taal Iedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in andere talen, t.w. Een samenkomst in het Frans(francais). Information Joshua Muimba (tel. 0642285041) Soyez le bienvenue! Een samenkomst voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel. 0645619613) Be welcome! PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 5 augustus zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst alle kinderen van de basisschool samen in één groep. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Vacature.

Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Vogelaar, Koolmees 2; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Goghplein 37. NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK Je hebt elke dag de mogelijkheid om te leren wie God voor je is en wat Hij voor je betekent. Het gaat er in het leven om dat je ontdekt wie hij voor jou wil zijn en wie jij voor hem mag zijn. Zondag 5 augustus staan we daar in de kerkdienst bij stil. De dienst wordt geleid door ds. Reinier Drop. Deze kerkdienst wordt gehouden op de Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang van de dienst is 10.00 uur. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Als u meer wilt weten over geloof of over activiteiten van onze gemeente, neem dan contact op met onze predikant, Reinier Drop (Rijsbergen), tel. 06-19021077.


Flopac B.V. is exclusief producent van Flopac® vloeistof behandelingssystemen. Flopac ontwerpt en produceert deze systemen in eigen beheer en levert naar vrijwel alle petro-/chemische industrieën wereldwijd. Flopac® vloeistof behandelingssystemen sparen het milieu! Dit is onze manier om bij te dragen aan een duurzame samenleving. www.flopac.nl Voor onze locatie te Roosendaal zijn wij op zoek naar een

Sales Engineer

(WTB - Fulltime – binnendienst)

Een uitdagende, maar vooral ook afwisselende functie voor een teamspeler.

Wil je ook voor de gezelligste club van Nederland werken?

Na een inwerkperiode van ca. 3 maanden is het de bedoeling dat je in Functie: zelfstandig kontakten onderhoud met onze (internationale) klanten, aanvraag-specificaties weet te verwerken tot productdefinities en deze vervolgens begroot en verwerkt in een schriftelijke offerte. Je kunt daarbij gebruik maken van ondersteunende disciplines binnen het bedrijf, zoals onze ervaren engineers. Na het uitbrengen van offerte verzorg je ook de opvolging. Bij eventuele order is het vervolgens zaak het verkochte product juist te vertalen naar de rest van de organisatie. De voertaal is grotendeels Engels, binnen- en buitenlandse reizen zijn niet uitgesloten, al is de frequentie beperkt. Profiel: • Je beschikt over een zeer goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.   • Je houdt van aanpakken, werkt graag zelfstandig, netjes en geordend.  • Je beschikt over tenminste HBO werk-/denkniveau aangevuld met een  gezonde dosis boerenverstand en een sterk commercieel gevoel.  • Affiniteit met techniek (WTB) is een voorwaarde.    • Je kunt overweg met computers, bent bekend met het Microsoft Office pakket      en hebt bij voorkeur enige ervaring met ERP software. (SAP, Mamut, Exact e.d.)

Wordt dan steward bij NAC Breda. • Verdien een leuk zakcentje! • Leer nieuwe mensen kennen! • Creëer het Avondje NAC! www.scorpions.nl/steward@nac

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

vacatures

WERK JE GRAAG BIJ EEN LEUK BEDRIJ DAN WERKEN WIJ GRAAG MET JOU!

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN COLLEGA M/V

Wij bieden: Een afwisselende baan binnen een jonge informele werkomgeving met prettige collega’s. Een goed salaris met prima secundaire voorzieningen en…. voldoende vrije tijd om daar ook wat mee te doen! Voor onze

Fulltime (tevens in het weekend) vestigingen Bergen op Zoom, Steenbergen en Etten-

Geïnteresseerd? Dan nodigen we je graag uit te solliciteren. Graag je korte sollicitatie met uitgebreide CV sturen liefst per e-mail aan r.zoon@flopac.nl of anders per post naar :

GRAAG Slaat dezeWERK tekstJEop jou: BIJ EEN LEUK BEDRIJF?

Flopac B.V., Postbus 1122,  4700 BC Roosendaal t.a.v. Mevr. N. van den Bergh

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

DAN WERKEN WIJ GRAAG MET JOU! WERK JE GRAAG BIJvan EEN LEUK BEDRIJF? - Je staat klaar voor de wensen de klant? DAN WERKEN WIJ GRAAG MET JOU! WIJ ZIJN NAAR EEN COLLEGA M/V - Het woord service isOP jouZOEK niet vreemd? Fulltime (tevens in het weekend) - Je bent graag hetZIJN visitekaartje de organisatie? WIJ OP ZOEK EEN COLLEGA M/V Voor onze vestigingen BergenNAAR op van Zoom, Steenbergen en Etten-Leur Fulltime (tevens in het weekend) - Je werkt graag met de nieuwste gadgets & telecomproduc Voor deze onze vestigingen Slaat tekst op Bergen jou: op Zoom, Steenbergen en Etten-Leur - Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden? - Je staat klaar voor de wensen van de klant? Slaat dezeservice tekst op jou: - Het woord is jou niet vreemd? - Je hebt minimaal MBO werkdenkniveau? Je bent staat graag klaar voor de wensen&van -- Je het visitekaartje van de de klant? organisatie? Het woord service is jou niet vreemd? - Je bent een teamplayer? - Je echte werkt graag met de nieuwste gadgets & telecomproducten?

-- Je het visitekaartje van devaardigheden? organisatie? Je bent hebt graag uitstekende communicatieve -- Je werkt graag met de nieuwste gadgets & telecomproducten? Je hebt minimaal MBO werk- & denkniveau? -- Je Je wij hebt uitstekende communicatieve vaardigheden? Dan nodigen jou van harte uit om direct te solliciteren! bent een echte teamplayer? - Je hebt minimaal MBO werk- & denkniveau? Je kunt ons-Dan schrijven of van mailen: The Phone House, t.a.v. Ca Je bent een wij echte nodigen jouteamplayer? harte uit om direct te solliciteren! Flopac B.V. is exclusief producent van Flopac® vloeistof behandelingssystemen ten behoeve van de Petrochemische kunt ons schrijven of mailen: The Phone t.a.v. Carolien Haverkamp,Je Fruiteniersdreef 8, 4614 HHteHouse, Bergen op Zoom industrie. Flopac ontwerpt en produceert deze systemen in eigen beheer en levert naar vrijwel alle petro-/chemische Dan nodigenFruiteniersdreef wij jou van harte8,uit omHH direct solliciteren! Haverkamp, 4614 Bergen op Zoom industrieën wereldwijd. E-mail: carolien@phonehouseboz.nl Je kunt carolien@phonehouseboz.nl ons schrijven of mailen: The Phone House, t.a.v. Carolien E-mail: Haverkamp, Fruiteniersdreef 8, 4614 HH Bergen op Zoom Flopac® vloeistof behandelingssystemen sparen het milieu! Dit is onze manier om bij te dragen aan een duurzame E-mail: carolien@phonehouseboz.nl samenleving.

www.flopac.nl Voor onze locatie te Roosendaal zijn wij op zoek naar een

Technisch Inkoper Fulltime Een uitdagende, maar vooral ook afwisselende functie voor een teamspeler. Na een inwerkperiode van ca. 1 maand is het de bedoeling dat jij in je functie zelfstandig verantwoordelijk zult zijn voor • Het aanvragen van onderdelen, materialen en grondstoffen. • Het onderhandelen om tot de meest gunstige aankoopvoorwaarden te komen. • Het bewaken van levertijden, controleren van inkoopfacturen. • Het maken en beheren van prijsafspraken. Profiel: • Je beschikt over zeer goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal. • Je houdt van aanpakken, werkt graag zelfstandig, netjes en geordend. • Je beschikt over een afgeronde technische en/of commerciële opleiding, terwijl je overtuigd bent van jouw HBO werk- en denkniveau. • Communicatieve (onderhandelings-)vaardigheden en affiniteit met techniek (WTB) zijn een voorwaarde. • Je kunt goed overweg met computers, bent bekend met het MS Office pakket en hebt ervaring met administratieve ERP software. (Mamut, Exact e.d.) Wij bieden: Een afwisselende baan binnen een informele werkomgeving met prettige collega’s. Een prima vergoeding en…. voldoende vrije tijd om daar ook wat mee te doen! Geïnteresseerd? Dan nodigen we je graag uit te solliciteren. Graag je korte sollicitatie met uitgebreide CV sturen liefst per e-mail sturen aan nicole@flopac.nl of anders per post naar : Flopac B.V., Postbus 1122, 4700 BC Roosendaal t.a.v. Mevr. N. van den Bergh

Toe aan ee n nieuwe u itdaging

?

Wij zoeken voor onze vestiging in Moerdijk:

Telefoniste / Receptioniste / Gastvrouw U beheerst de moderne talen, weet van aanpakken en u heeft een representatieve uitstraling.

Beschikt u over de vereisten die u van een telefoniste / receptioniste / gastvrouw zou ververwachten? Reageer dan snel! Sollicitatiebrief met CV en recente pasfoto binnen 1 week na het verschijnen van deze advertentie richten aan: INTER-SPRINT BANDEN BV t.a.v. dhr. H. Gillesse Postbus 25 4780 AA Moerdijk Tel 0168 392153 vacatures@inter-sprint.nl www.inter-sprint.nl








  









 





  











die je gratis krijgt bij PLUS. Disco’s zijn unieke muziekmuntjes boodschappen*. En bij Je krijgt er één bij elke € 15,- aan maar liefst 36 speciale actieproducten. Er zijn Disco’s, verschillende Disco’s. Meer over Game? de Winner Disco, je DJ of DJ Disco cos. us.nl/dis Kijk op www.pl





In het Disco’s verzamelalbum kun je alle 36 Disco’s kwijt. En lees je ook nog eens leuke weetjes over de artieste n en de hits. Helemaal top dus. Die moet je hebben! Alléén deze week krijg je het album gratis bij een set van 4 flessen Pepsi, 7-Up of Sisi. Maar wees er wel snel bij, want OP=OP!

Vrijdag - Zaterdag - Zondag Alle Pepsi















P2-2

 









 

  

        

   







 





 



















   

 

 





 

 

 



 

       

 

 

  



     

 



 

      

  

 



 

Sparen voor kinderboeken!    

   



   

Zie aktie en voorwaarden in de winkel!   

s n a m j i e Jac H  



 



  

 



  

KERKWERVEKERKWERVE 19-27 ETTEN-LEUR 25 ETTEN-LEUR, 076-5025960



 



 



 

Openingstijden C1000 Heijmans:











         



 

 

 

 



 3.99 

- four pack - 1 1/2 l. fles - 500 ml







1.50

              







NORMAAL

 





   

  



PER SET











             



 



!



 



Disco’s verzamelalbum

OP=OP

 

   



 

 

 





van 12.00 tot 18.00 uur









  

   









  Elke Zondag geopend 



Spaar de 36 gratis Disco’s 





   





Maandag t/m Vrijdag van 08.00 tot 21.00. Zaterdag van 08.00 tot 20.00. Zondag van 12.00 tot 18.00.

DEL_20120801  
DEL_20120801