Page 1


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 2

woordzoeker P K D G E G A L S K E N O N N

L W L B E G R I P R F I O O L

O H C A M S N O L A D M R R E

© Persbelangen W042

O E IJ Y L M B T A K M D E T A G

P R V K A P E R H E L D L T G

J O E A I A T S E R R A E E E

E S R N N N S E T N E R S L R

I I I I T D G M S N G E V P T

R E G S R E N U E H L H L S R

R A T C E N A R C I D S E K O

MaandaG T/M vrijdaG:

E A A E E P A T T H O I R I E

3-gangen menu e 21, Ook à la carte mogelijk

TuinTerras en speelTuin aanweziG

50

B A Y Ü L N G A E C R B D K L D

Gasthuisstraat 53 - Kaatsheuvel T. 0416-272033 - www.mykonoskaatsheuvel.nl

O K A R D I N A A L D G P E I

E N H O B B Y Ü M E L E B A T E

L L E T N A M S E I K A O E E

In deze woordzoeker staan woorden verborgen. Sommige letters worden vaker gebruikt. De overgebleven letters vormen een woord. Hoe luidt dit woord? ABDIS - ANGST - APNOE - ARREST - BALKAN BATCH - BEGRIP - BERRIE - BIEST - BLAAR DELER - DIKTE - ELITE - EROSIE - FIOOL - GAREN GESTRENGHEID - GROND - HERADEMING HOBBY - INBAAR - INLEGGER - INTREE - KANIS KAPER - KARDINAAL - KIESMAN - KILTE - KLAMP KLEERHANGER - KRAMER - MACHO - MANTEL METRUM - NECTAR - NEKSLAG - OPLOOPJE PADDEL - PANDEN - POORT - PSALM - RATEL RAYON - REBEL - RENTE - ROEDE - ROKER SORES - TABEL - VLERK - IJKING - IJVERIG

Heerlijke gamba’s en spiesjes in verschillende marinade voor op de bbq, goed gevulde paella, heerlijke wraps, maaltijden voor in de oven of magnetron, compleet menu met friet, salade, mayonaise, sausje naar keuze en bijv. kabeljauw, lekkerbekje of kibbelingen.

De gehele e vakantieperiod geopend!

visspecialiteiten Pastoor Kuijpersstraat 28 • Waalwijk Tel. 0416-344777 • Fax 0416-353565 www.devisspeciaalzaak.nl


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 3

VOORWOORD

Door Hans van der Prijt

Niks nieuws onder de wolken! Da’s lachen! Zomer 2012. Het Nederlands voetbalelftal gaat met hangende pootjes na drie nederlagen ruziënd naar huis. De Nederlandse wielrenners in de Tour de France smakken tegen het wegdek in een van de meest populaire vakantielanden en kunnen zich met breuken, bulten, hechtingen en schrammen ook weer laten repatriëren. En het is vechten om een plaats op de Ark van Noach te krijgen. De mannen van de rondvaartboten gaat het goed: ze hoeven niet langer in de grachten te blijven en kunnen hun passagiers tot vóór de Nachtwacht varen. Opblaastenten blijven drijven en pyromanen zullen echt behoorlijk wat brandbaar materiaal mee moeten nemen om de brandweer in bos- en heidegebieden in actie te zien komen.

Colofon

Maar nou moet dat gezeur over deze zomer langzamerhand eens afgelopen zijn. Het is echt niet de eerste keer dat die voetballers er niks van bakken en wat betreft die Nederlandse wielrenners: we weten al lang dat het slecht gaat met die banken. Het weer? Ook niks nieuws. Als het vroeger zo’n zomer was, kocht mijn vader een zootje bouwplaten, een tube velpon of een potje gluton en dan maakten we ons eigen Madurodam. Net zo interactief als tegenwoordig, want nadat ik het Centraal Station in elkaar had geknutseld, bombardeerde mijn broertje het weer in elkaar. Die had namelijk een bommenwerper geknipt, gevouwen en geplakt. We zetten de tent op in de kamer, gebruikten de zinken teil als zwembad en

deden alle lampen aan om te doen alsof het zonnetje scheen. Gelukkig woonden we niet ver van de duinen. Effe een paar keer met onze kruiwagentjes heen en weer en binnen de kortste keren zagen we niks meer van het vloerkleed. Mijn moeder werd pas echt kwaad als we ’s avonds een kampvuurtje maakten in de voorkamer. Nee, de mensen hebben geen fantasie meer.

natuurlijk de attracties die het hele jaar geopend zijn. Eetgelegenheden in allerlei prijsklassen en voor de meest uiteenlopende smaken te over. Echt niet alle horeca-uitbaters gaan in juli en augustus op vakantie. En je hoeft niet bang te zijn dat er meer olijfolie in verwerkt is dan goed is voor je spijsverteringsorganen. Trouwens, exotische eethuizen genoeg om je in het buitenland te wanen. Slachtoffers van de recessie die zonder alle financiële ellende hun euro normaal gesproken in een zonnig oord aan de Middellandse Zee zouden hebben uitgegeven, kunnen er natuurlijk een spelletje van maken om een lijstje te maken van alle attracties in eigen land die ‘gratuit’ zijn en ‘nada’ kosten.

Bedenk tenslotte dat er deze maanden in ons land nauwelijks of geen files zijn, dat je je niet hoeft te ergeren aan de erbarmelijke wegaanduiding en de gatenkaaswegen in België. Dat je niets te maken hebt met Zwarte Zaterdagen in Frankrijk, inchecktijden die drie keer zo lang duren als de hele haringen-in-een-tonvlucht, etterbakken die voor dag en dauw hun handdoek neerleggen op de ligstoelen aan de rand van het zwembad en dan pas ’s middags komen opdagen. Ga lekker in deze zomerkrant bladeren, zoek leuke dingen uit en count your blessings!

Daarom is deze zomerkrant een uitkomst. Je hoeft eigenlijk zelf niks meer te bedenken, dat hebben allerlei instanties, VVV’s, musea, kastelen, vrijwilligers, jeugdwerkers, gemeentes al gedaan. Overal zijn zomerspelen voor de jeugd, rondleidingen, demonstraties, folkloristische markten en

De zomerkrant is een uitgave van Uitgeverij Em. de Jong in Baarle-Nassau i.s.m. de regionale VVV-kantoren van Oosterhout, Baarle-Nassau-Hertog, Alphen-Chaam, Geertruidenberg, Breda en Kaatsheuvel/Loon op Zand. De zomerkrant verschijnt in drie deeledities in een totale oplage van ca. 140.000 exemplaren. Uitgever: Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8, 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: info@emdejong.nl Bezorgklachten: Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht Gedrukt op door te geven. 100% gerecycled papier.

© Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de uitgever door derden gepubliceerd worden.

Deze Zomerkrant verschijnt in de volgende plaatsen: Dongen, Dongen-Vaart, Klein-Dongen, ‘s Gravenmoer, Loon op Zand, Kaatsheuvel, De Moer en Sprang Capelle, Landgoed Driessen. Ook de navolgende campings en vakantieverblijven worden gratis voorzien van deze zomerkrant: Kaatsheuvel: Camping Duinlust, Recreatiepark Het Genieten, Recreatiepark Droomgaard.

Uitgeverij Em. de Jong Visweg 8 Postbus 8 www.emdejong.nl

5111 H J Baarle-Nassau 5110 AA Baarle-Nassau uitgeverij@emdejong.nl

088-6655555 Fax 013-5078929 014 - 690324

editie 1

oplage 40.000 ex.

editie 2

oplage 57.000 ex.

editie 3

oplage 43.000 ex.

en in Waalwijk


ZOMERKRANT EDITIE WOENSDAG 252012) JULI 2012 Geldig in week-30 (zondag322- t/m zaterdag 28 juli

500 GRAM 4.99

2.49

PAGINA 4

Spare ribs

Vacuüm verpakt Piri-Piri of Indisch

Per 500 gram Normaal

4.99

Korenlanders Rustiek stokbrood

Wit Vers uit eigen oven.

Per stuk Normaal

50% Alles in de tent

Tafel- of satésaus

Alle smaken Bijv. fles 250 ml tafelsaus Normaal

0.83 Nu 0.42

Fles 250 ml of emmer 450 ml

50% KORTING

U ontvangt maar liefst 50% korting op de producten met dit logo.

1.69

PER STUK 1.69

0.84

Trostomaten Per kilo Normaal

1.98

PER KILO 1.98

0.99

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

PLUS Van Tilborgh - Sprang Capelle Raadhuisplein 31, T: 0416 27 43 34 maandag - donderdag 08.00 - 20.00 uur, vrijdag 08.00 - 21.00 uur, zaterdag 08.00 - 17.00 uur

Geldig in week 30 (zondag 22 t/m zaterdag 28 juli 2012)

pub018OWGNdJrdNA0Ok_hr.indd 1

7/16/12 11:23:40 AM

500 GRAM 4.99

2.49

Tafel- of satésaus

Alle smaken Bijv. fles 250 ml tafelsaus Normaal

0.83 Nu 0.42

Fles 250 ml of emmer 450 ml

50% KORTING

Spare

Vacuüm Piri-Piri

Per 50

Normaa

5

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of ze

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbieding Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

pub018OWGNdJrdNA0Ok_hr.indd 1


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 5

e l l e p a c g n a spr Een bezoek aan de molen ‘Dye Sprancke’, meer dan de moeite waard Windmolen ‘ Dye Sprancke ’ van het type standerdmolen werd omstreeks 1747 aan de Poolsestraat in Vrijhoeve gebouwd en in 1811 verplaatst naar de Oudestraat in Sprang Capelle. Door de eeuwen heen wisselde de molen diverse keren van eigenaar en onderging vele restauratiewerkzaamheden. Het laatste grote restauratiewerk werd half jaren ’90 uitgevoerd. Vanaf 1980 is Machiel Treffers molenaar van ‘ Dye Sprancke ’, hij houdt nauwlettend de bouwkundige staat van het monument in de gaten. Door Henny van den Broek Deze rond 1747 gebouwde molen brandde op 4 april 1855 helemaal af. De molen bleek toen al behoorlijk afgemalen te zijn en voor het herstel werden onderdelen van andere molens gebruikt. Bij de herbouw was om de een of andere reden een nieuwe as nodig. Als één van de weinige Brabantse molens heeft deze een as die besteld is bij de NSBM (Nederlandse Stoomboot Maatschappij) Feyenoord. In 1870 kwam de molen in handen van Dirk Dekker, die molenaarsknecht op deze molen was. In 1930 werd de familie Volkers eigenaar van de molen. Langzaamaan kwam de molen behoorlijk in verval en werd er niet veel meer gemalen. In 1942 vond er een uitgebreide restauratie plaats waarbij het stormbint geheel vernieuwd werd (en gewijzigd) en Van Bussel-wieken aangebracht werden. Sinds deze restauratie heeft de molen zijn huidige uiterlijk, een grijze kast met een stormbint met visgraatverband.

Molenaar Machiel vertelt : “ Vanaf half jaren ’70 was ik al betrokken bij het overleg met toenmalige burgemeester Dhr. Bruynick om de molen weer draaiende te krijgen. Omdat de molen zelden tot nooit draaide ging het verval hard, in 1981 vond er om die reden weer een ingrijpende restauratie plaats. Uit die tijd is tevens de historisch naam ‘Dye Sprancke’ verzonnen. Vanouds was de molen naamloos. De huidige naam is inmiddels zodanig ingeburgerd dat deze moeilijk meer genegeerd kan worden. De molen begon begin negentiger jaren weer slecht te worden. In ‘95-’97 vond er weer een nieuwe restauratie plaats waarbij het

kot werd vernieuwd, het kruiswerk hersteld en de meesterstandvinken vervangen. De totaal verrotte standerd werd hersteld met kunsthars, er kwam een nieuw gevlucht en een nieuw steenrondsel. Ten behoeve van de restauratie werd de molen volledig gedemonteerd en vanwege de nogal slechte biotoop, die door nieuwbouwplannen nog veel slechter gaat worden, werd er overwogen de molen te verplaatsen naar de Poolsestraat in Capelle, waar vroeger ook een standerdmolen stond. Dit stuitte op grote weerstand van onze buurtbewoners. ”

‘Dye Sprancke’ is een gesloten standerdmolen met een vlucht van 26 meter. De laatste eigenaar / molenaar was J. Volkers. Hij droeg de molen in 1958 over aan de gemeente Sprang Capelle, door de gemeentelijke herindeling is vanaf 1997 gemeente Waalwijk eigenaar. “ De molen ‘ Dye Sprancke ’ verkeert momenteel in een uitstekende conditie. Met de gemeente Waalwijk is het goed samenwerken. Regelmatig is er overleg en wordt de staat van de molen besproken. De liefde voor deze molen heb ik van mijn voorganger ‘ D’n ouwe Mulder ’, bekend persoon in deze buurt,” besluit Machiel. Iedere zaterdagmiddag houdt de molenaar zijn verhaal over de geschiedenis van ‘Dye Sprancke ’, de werking ervan en leidt u rond in en om de molen aan de Oudestraat 84 in Sprang -Capelle.

Iedereen is van harte welkom op zaterdagmiddag vanaf 13:00 tot 17:00 uur. Groepen graag op afspraak: molenaar van ‘Dye Sprancke’, Machiel Treffers 0416 – 785349 / 06 21953502


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 6

1

1

2

3

De zes kwaliteitszaken ✔ Enorme keuze

voor ieder budget

✔ Alles op het gebied

voor uw woning op bedrijventerrein De Kets

✔ De beste merken

Bedrijventerrein foto’s: RPQ-fotografie

VOOR IEDERE STIJL DE JUISTE DEUR Augustusactie: Alle voordeuren nu met gratis driepuntssluiting t.w.v. 5 195,00

2

DEUR VAN DE MAAND

Voordeur Zonnedauw van 5 925,- nu voor 5 695,-* * Geldt alleen voor de maten 93 x 201,5 88/93 x 211,5 en 93 x 231,5 cm

Actie bij Snoeren Kozijnen: Profiteer nú, als particulier, van scherpe aannemersprijzen! We hebben prima nieuws in barre tijden. Bij snoeren kozijnen profiteren particulieren nu ook van onze aannemersprijzen. snoeren kozijnen neemt u al het werk uit handen. Van fabricage tot montage en eventueel schilderwerk. u heeft er geen omkijken naar! keer op keer bewijzen we de ideale partner te zijn.

kozij ne n

dakk apellen

Tu ind eu re n

sc hu ifpuie n

3

Glas in lood zoals afgebeeld in deur van 5 349,00 nu voor 5 250,00

Bezoek ook onze webshop: www.belleporte.nl

Uw Kozijnen ergenS goedKoPer gezien?

Neem uw offerte mee en wij laten u zien dat wij gegarandeerd de goedkoopste zijn. DEUREN

PLAFONDS

KASTWANDEN

VLOEREN

Poolsestraat 12 Kaatsheuvel T (0416) 27 85 79 F (0416) 27 95 60 E info@deur-interieur.nl I www.deur-interieur.nl

Ook voor al uw ramen, deuren, erkers, garage- en tuindeuren, luiken en hang- en sluitwerk moet u bij Snoeren zijn. Kwaliteit waar u jarenlang plezier aan beleeft.

Vakmensen met meerwaarde voor uw woning! Wij kunnen alles bij u thuis monteren! AK Deur & Interieur heeft een eigen montage- en servicedienst.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 18.00 uur Vrijdag koopavond tot 20.00 uur Zaterdag tot 17.00 uur

*Acties zijn exclusief glas en geldig t/m 31 augustus 2012, vraag naar de voorwaarden

Al m eer dAn 25 jAAr vAkmAnschAp u it kAAtsh euvel FrAnkrijkstrAAt 10, kAAtsheuvel, 0416 - 280 310, OOk zAterdAg Open, geen kOOpAvOnd. WWW.snoerenkozijnen.nl


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 7

6

4

5

6

in Kaatsheuvel ✔ Eigen vakkundig montage team

✔ U wordt geholpen

door de eigenaar zelf of ervaren vakmensen

✔ Eigen gratis parkeerterrein

De Kets

bij! t h c i d d w Vertrou 5

4

EERST NAAR JAC KLIJN!

Amerikastraat 18 | 5171 PL Kaatsheuvel | T 0416 280 055 F 0416 278 645 | info@jac-klijn.nl

WWW.JAC-KLIJN.NL


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

ren

a vel 60 g.nl

PAGINA 8

Gratis parkeren Gewoon bij albert Heijn

ALBERT HEIJN KAATSHEUVEL Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur Zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur Alle zondagen in juli en augustus geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Gasthuisstraat 124 - Kaatsheuvel - T. 0416 - En 276002 proef nu eens ambachtelijk Kijk voor meer aanbiedingen op www.ah.nl brood… Alle lekkernijen van Bakker van der Steen zijn de gehele zomer verkrijgbaar!!!

Brillen Brillen Lenzen Lenzen Brillen Brillen Oogzorg Lenzen Lenzen Oogzorg Ooglaseren Oogzorg Oogzorg Ooglaseren – Zonnebril +

Openingstijden & aanbiedingen: Maandag: gesloten Dinsdag: * eierkoeken 5 halen=4 betalen * melkbroden 5 halen=4 betalen Woensdag: * appelflappen 5 halen=4 betalen Donderdag: * krentebollen 5 halen= 4 betalen * bruine broden 5 halen= 4 betalen Vrijdag & Zaterdag: weekendaanbieding: zie de voorpagina van de reguliere uitgave van Weekblad ‘t Carillon

Van der Steenuw 5e bruinbrood gratis! Elke donderdag

De Echte Bakker

De Pannekoekenbakker bestaat 23 jaar Godfried Schalckenstraat 34 - Made 40 T: (0162) 68 23 26 - F:Heuvelstraat (0162) 68 18 16 E: van.der.steen@echtebakker.nl 5038 AE Tilburg

Tel./fax 013 - 536 14 26

Ooglaseren Ooglaseren opHoofdstraat sterkte 87a vanaf e

Tijdens de vakantie zijn wij 7 dagen per week geopend!

129,-

5171 DK Kaatsheuvel Hoofdstraat 87a Tel.: 0416 - 272360 Hoofdstraat Hoofdstraat 87a 87a 5171 DK Kaatsheuvel www.mustersoogzorg.nl 5171 5171 DK DK Kaatsheuvel Kaatsheuvel Tel.: 0416 - 272360 Tel.:Tel.: 0416 0416 - 272360 - 272360 www.mustersoogzorg.nl www.mustersoogzorg.nl www.mustersoogzorg.nl

Godfried Schalckenstraat 34 Made - Tel. (0162) 68 23 26

T I L B U R G Het Pannekoekenhuis met meer dan 200 soorten pannekoeken!

Openingstijden: Maandag, dinsdag en woensdag van 12.00 tot 19.00 uur Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 20.00 uur


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 9

GEMEENTE LOEEON NGEVOAPRIEZAERNDDE BESTEMMING

Als vakantiebestemming zijn Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer in trek zowel voor dagtochten als voor een langer verblijf. De hotels, campings, pensions en kampeerboerderijen hebben prima accommodaties en zijn meestal fraai gesitueerd. Hier vindt men de gastvrijheid die spreekwoordelijk is voor Brabant. Ook de diverse cafés en restaurants staan hiervoor garant. Gemeente Loon op Zand: in het hart van Brabant De gemeente Loon op Zand ligt in het Hart van Brabant. Centraal gelegen, zodat u zich ook dicht bij andere bezienswaardigheden bevindt. Moderne steden als Tilburg en Eindhoven en historisch interessante steden als Den Bosch en Breda zijn redelijk dichtbij. Midden-Brabant is ook beroemd om zijn unieke attractieparken. U treft hier niet alleen de Efteling, maar ook het Safaripark in Hilvarenbeek. U ziet, Loon op Zand leent zich ook uitstekend om van alles te ondernemen in de regio. Voor een kort of langer verblijf, voor uw rust, voor ongeëvenaard vertier of gewoon voor uw plezier: u bent welkom bij ons in Loon op Zand!

Loon op Zand De oudste van de drie kernen is Loon op Zand, in de Middeleeuwen Venloon geheten vanwege de ruime aanwezigheid van vennen en veengronden. Van het einde van de 14de eeuw tot in de eerste helft van de 17de eeuw was de turfwinning dan ook de belangrijkste bron van inkomsten. In de 18de eeuw kwam hier de schoen- en lederindustrie op gang. Door de ligging bij het stuifzandgebied van de Loonse en Drunense Duinen ontwikkelde de plaatsnaam zich van Venloon op ’t Sandt via Loon op ’t Sandt tot Loon op Zand. Loon op Zand is een karakteristiek Brabants dorp met een oude kern. De fraai gerestaureerde, ruim 600 jaar oude kerk van St. Jans Onthoofding en het Witte Kasteel zijn de meest markante gebouwen.

Vlnr: Jacky Smit, informatrice; Lidie de Geus-van de Mortel, Hoofd kantoor Tina Pijnenburg, vaste invalkracht

CadeaubonnenwinKeL van nederLand Op zoek naar een cadeau dat echt op prijs wordt gesteld? Denk dan eens aan een cadeaubon.

Door de ontvanger altijd gewaardeerd. Zeker nu u bij de VVV winkel keuze heeft uit maar liefst 6 verschillende, leuke, originele cadeaubonnen.

KaatsheuveL

de Moer

Reeds voor 1400 ontstond bij Loon op Zand een gehucht, waarvan de oudste naamsvermelding Kesthovel werd aangetroffen in een archiefstuk uit 1506. Het aantal inwoners van het latere Kaatsheuvel is vanaf 1800 onstuimig gegroeid. Met zo’n 16.600 inwoners is het nu de grootste woonkern van de gemeente. Een gezellig en dynamisch dorp met onder andere attractiepark de Efteling, moderne winkelstraten, tennisbanen, een snookercentrum en maneges. Kortom, te veel om op te noemen.

De Moer, eveneens ontstaan in de 14de eeuw, is altijd klein gebleven. Zijn naam dankt dit dorpje aan de ligging in een veengebied: ‘moer’ betekent veengrond of moerassig land. Het uitbaten van veen door het steken van turf wordt ook wel ‘uitmoeren’ genoemd. Wie de sfeer van het oude Brabant wil proeven, moet beslist een bezoek aan De Moer brengen. Het is een ideale uitvalsbasis om de landelijke en bosrijke omgeving te verkennen.

De VVV Cadeaubon De VVV cadeaubon de populairste cadeaubon van Nederland met meer dan 6 miljoen verkochte bonnen per jaar. Met deze cadeaubon kunt u bijna overal terecht. U doet iemand een groot plezier met het geven van een VVV cadeaubon. De ontvanger kan dan namelijk een cadeau naar eigen wens uitzoeken. Omdat de VVV cadeaubon bijna overal wordt geaccepteerd is deze cadeaubon geschikt voor alle gelegenheden.

Podium Cadeaukaart Een gepast cadeau voor de liefhebber van het theater of een goed concert. U hoeft er niet meer op speciale openingstijden voor langs de theaterkassa; deze is alle dagen verkrijgbaar bij de VVV winkel.

Nationale Diner Cheque Met deze cadeaubon kan de ontvanger terecht bij zo’n 1500 restaurants die zijn aangesloten bij de Nationale Diner Cheque waardoor er altijd in de directe omgeving is te genieten van een overheerlijk diner.

Bongo is..... niet zomaar een cadeau, maar een belevenis in een doosje. Met dit beleveniscadeau geef je iemand een onvergetelijke ervaring. Iedere Bongo is opgebouwd rond een bepaald thema (dagactiviteiten of hotelovernachtingen) en biedt binnen dat thema 20 tot 95 evenwaardige keuzemogelijkheden. Je kunt een thema kiezen binnen de vier categorieën: activiteiten, wellness, culinair en overnachting(en). De Bongobon en alle andere cadeaubonnen zijn verkrijgbaar bij

Bioscoopbon Een gezellig avondje naar de film. Bij de VVV kunt u terecht voor het leukste cadeau in het donker. De Nationale Bioscoopbon wordt geaccepteerd bij alle bioscopen en film-huizen in Nederland.

Bol.Com bon De bon die in te leveren is bij de grootste mediawinkel van Nederland

nieuw de bongo beLevenisbon

vvv KaatsheuveL in de Peperstraat 6.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 10

Volop zomerVoordeel! Nu of Nooit aktie set!

2 electrIsche lattenbodems 80/90x200 cm.

2 pocketVerIng matrassen

NÚ OF NOOIT!

InrIchtIng eIken warm gerookt

80/90x200 cm.

dressoir, boekenkast, tV dressoir, eetkamertafel, 2 hoek/salontafels van 5150.-

nÚ Voor

nu voor maar

2395.-

Relax fauteuils

in stof en leder in klassiek en moderne by TEMPUR

eenpersoons comFort ledIkant

lederen bankstel nÙ actIe

995.-

Speciale De Prestige Bedcollectie actiedagen ®

specIale actIe! Van 2395.-

Nu volop showroom modelleN teGeN meeNeemprijzeN

1495.-

90x200 cm.

nu vanaf

de mooiste eigentijdse eiken meubelsets. nergens goedkoper NIEUW! (evt. maatwerk mogelijk). nu in onze showroom te bezichtigen.

295.-

modellen. Wij leveren alle merken stoelen gegarandeerd goedkoper.

Al vanaf € 395,-

grote collectIe

Jong-wonen is een moderne serie stoelen voor de jeugdige tv kijker die lekker onderuit in zijn stoel wil genieten.

uItrIJdbare comFort ledIkanten

deelbaar/uitrijdbaar 2 persoons ledikant inclusief 2 nachtkastjes, 2 electrische lattenbodems en 2 pocketvering matrassen samen

Geheel leder, 2 motoren en De Prestige Bedcollectie by TEMPUR is een nieuwe stijlvolle collectie, waarbij u kunt kiezen uit verschillende uit voorraad hoofdborden, kleuren en poten. Stel zo uw eigen TEMPUR bed samen in 5 stappen. leverbaar

Stel uw eigen bed

1

2

3

4

5

Kies uit 7 kleuren

Kies uit 3 verschillende hoofdborden

Kies uit 3 verschillende poten

Kies een TEMPUR Bedbodem naar keuze

Kies een TEMPUR Matras naar keuze

trouwers - bouwers samenwoners opgelet!

op sta stoelen zijn fauteuils die u helpen met het rechtstandig omhoog komen uit uw stoel, wij leveren bijna alle stoelen als op sta. Kwaliteit met een ‘laagste-prijs-garantie’!

complete inrichting bestaande uit: * De Prestige Bedcollectie by TEMPUR is verkrijgbaar bij de TEMPUR Platinum en Gold dealer en alleen verkrijgbaar in combinatie met een TEMPUR Matras en Normaal 1795,- Nu 795,dressoir - eetkamertafel - 4 eetkamerstoelen een TEMPUR Bedbodem. te comple kele® adviseur eN salontafel - tV dressoir - eigentijds hoekbankstel Ga nuNo naarGuw TEMPUR in de regio! slaapkamers OPRUIMINGS MODELLEN deze complete set: roommodelleN) ow (sh normaal 5150,N! ze rij TEGEN EXTRA KORTING GGeefp

nu Voor

2995.-

teGeN we

DIRECT MEE TE NEMEN!

SERENITY RENEWAL COMFORT SERENITY RENEWAL COMFORT SERENITY RENEWAL COMFORT SERENITY RENEWAL

Kerkvaartsestraat 1 • Waspik Telefoon: 0416-311945

(vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)

‘t Vaartje 9, Waspik Telefoon: 0416-312225

(afslag waspik, bij rotonde rechtsaf)

Kerkvaartsestraat 1 • Waspik Telefoon: 0416-311945

(vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 11

GEMEENTE LOON OP ZAENBDESTEMMING EEN GEVARIEERD

Nieuwe website VVV KaatsheuVel oNliNe ‘1001x looN op ZaNd’

routes die u mee nemen naar de prachtige, afwisselend bosrijke en landelijke omgeving van onze gemeente

Afgelopen voorjaar is de nieuwe website van VVV Kaatsheuvel online gegaan. Op www.vvvkaatsheuvel.nl vindt u een overzichtelijke presentatie van de 1001 mogelijkheden in Loon op Zand terug. Naast de toeristische bedrijvenen wetenswaardigheden is er ook een actueel overzicht van evenementen te vinden en kan de VVV gevolgd worden op Twitter. @vvvkaatsheuvel Op de website zijn ook verblijfs­ arrangementen te vinden die recht­ streeks online te boeken zijn.

Pde roef

S

plaatselijke pecialiteiten

bieR ● ● ● ● ● ● ● ●

Trippelaer Horn’s wit Horn’s bock Kaats Witje Meibock Dobbelaer Oktoberbock Turfstekersbier

bitteRdRaNKJe/liKeuR ● ● ● ● ●

’t Turfstekertje, kruidenbitter St. Janneke, kruidenbitter ‘t Duinpiepertje, vanillelikeur Un Klutske De Schout van Loon op Zand, jonge jenever

bRood & baNKet ● Mikkemannen, september t/m december ● Lievekenskoek ● Het Moers Turfke ● Theeturfkes (op bestelling) ● Schoenmakertje

Wandelroutes Vorig jaar zijn de wandelroutenetwerken in gebruik genomen. De routenetwerken van het Hart van Brabant zijn uitgezet op onverharde en verharde paden en wegen. Nieuw is de Falk wandellkaart van het Groene Woud Naast de wandelroutenetwerken heeft VVV Kaatsheuvel ook diverse wandelgidsen.

‘heeRliJcKheid looN op ZaNd’ Naast de plaatselijke specia­ liteiten zoals het bier gebrou­ wen door Brouwerij de 3 Horne kunt u in de gemeente Loon op Zand ook genieten van diverse streekgerechten. “Heerlijckheid Loon op Zand” is een smaakvol boek waarin de (h)eerlijke streekproducten uit de gemeente Loon op Zand door restaurants uit de regio zijn vertaald in lekkere recepten. Naast interessante wetenswaardigheden over deze mooie producten en bedrijven van dichtbij huis, lees je ook over de passie van de koks om met deze producten te koken. Vol inspiratie ga je vervolgens zelf aan de slag en oogst je bewondering aan tafel met één van de makkelijk te bereiden succesrecepten uit het boek. Het boekje is te koop bij de VVV voor € 9,50.

oNtdeK op de fiets of te Voet de gemeeNte looN op ZaNd

stap ooK eeNs af!

Bij het VVV zijn diverse fietsroutes verkrijgbaar. Er zijn ook kaarten die werken volgens het fietsroutenetwerk. U bepaalt zelf uw route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen.

Allerlei leuke bezienswaardigheden voor groot en klein zijn in Midden-Brabant te vinden. Er is dus van alles te doen. In het agrarisch gebied rondom de Loonse en Drunense Duinen zijn diverse bedrijven gevestigd die zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband ‘Goed bekeken, bij de Duinboeren achterom’. U kunt hier terecht voor overnachtingen, voor een interessante excursie of voor overheerlijke streekproducten. Uiteraard bent u ook van harte welkom om te voet te genieten van de natuur. U mag tussen zonsopgang en zonsondergang vrij wandelen op de daarvoor bestemde wegen en paden.

U fietst van knooppunt naar knooppunt. Natuurlijk zijn er ook kaarten verkrijgbaar met duidelijk beschreven

Bij het VVV heeft u een ruime keuze wandelroutes en ­kaarten. Veel wandel­ en fietsplezier!

Fietsroutes De bossen, heide, vennen, rivieren en hun bewoners wachten een nadere kennismaking in alle rust af. Op de fiets of te voet; je komt tot rust in Midden-Brabant. Op de fiets cultuur opsnuiven Pittoreske dorpjes met een cafeetje en een marktplein omzoomd door lindebomen. Bijzondere musea, mystieke gebouwen; er is van alles te zien in Midden-Brabant.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 12

DE EERSTE NAJAARSCOLLECTIES DE EERSTE KOMEN BINNEN NAJAARSCOLLECTIES KOMEN BINNEN KOM EENS KIJKEN WAT WIJ KOM EENS KIJKEN WAT WIJ VOOR U HEBBEN INGEKOCHT. VOOR U HEBBEN INGEKOCHT.

fINALE OpRUIMING KORTINGEN TOT

70%

DE EERSTE Molendijk 8 NAJAARSCOLLECTIES Molendijk 8 5109 RN ‘s Gravenmoer DEDE EERSTE DE EERSTE KOMEN BINNEN EERSTE T 0162-312453 DE EERSTE 5109 RNNAJAARSCOLLECTIES ‘s Gravenmoer NAJAARSCOLLECTIES KOM EENS KIJKEN WAT WIJ NAJAARSCOLLECTIES Maandagmorgen gesloten. NAJAARSCOLLECTIES KOMEN BINNEN T 0162-312453 VOOR UKOMEN HEBBEN INGEKOCHT. KOMEN BINNEN BINNEN Vrijdag koopavond KOMEN BINNEN KOM EENS KIJKEN WAT WIJ Maandagmorgen gesloten. KOM EENS KIJKEN KOM tot EENS KIJKEN 20.30 uur WAT WIJ

Molendijk 8 5109 RN ‘s Gravenmoer T 0162-312453 Maandagmorgen gesloten. Vrijdag koopavond tot 20.30 uur

Dames... Het word hop dus tijd om uw gard

www.twinkeltj

VOOR U HEBBEN INGEKOCHT. KOM EENS KIJKEN WAT WIJ WAT WIJ VOOR U Vrijdag koopavond VOOR U HEBBEN INGEKOCHT. Dames... Het word hopelijk een zonnige zomer; VOOR HEBBEN INGEKOCHT. HEBBEN INGEKOCHT. tot 20.30Uuur dus tijd om uw garderobe aan te vullen!!

Dames... Het word hopelijk een zonnige zomer; Molendijk 8, 5109 RN ‘s Gravenmoer • T.: 0162-312453 www.twinkeltje-sgravenmoer.nl www.twinkeltje-sgravenmoer.nl Maandagmorgen gesloten • Vrijdag koopavond tot 20.30 uurgarderobe dus tijd om uw aan te vullen!! Molendijk 8 5109 RN ‘s Gravenmoer T 0162-312453 Maandagmorgen Molendijk 8 gesloten. Molendijk 8 Vrijdag koopavond 5109 RN ‘s Gravenmoer 20.308 uur 5109T RN ‘stot Gravenmoer Molendijk 0162-312453

www.twinkeltje-sgravenmoer.nl

TRN 0162-312453 Maandagmorgen gesloten. 5109Dames... ‘s Gravenmoer Het word hopelijk een zonnige zomer; Maandagmorgen gesloten. Vrijdag koopavond dus tijd om uw garderobe aan te vullen!! T 0162-312453 Vrijdag koopavond tot 20.30 uurgesloten. Maandagmorgen www.twinkeltje-sgravenmoer.nl tot 20.30 uur Vrijdag koopavond

Dames... Het word hopelijk een zonnige zomer; 20.30 Dames... Het word hopelijk een zomer; dustot tijd omuur uw garderobe aan zonnige te vullen!! Rechtvaart 3c om uw garderobe aan te vullen!! dus tijd Dames... Het word hopelijk een zonnige zomer; www.twinkeltje-sgravenmoer.nl 5171 TA Kaatsheuvel Tel: 0416 54 31 06 dus tijd om uw garderobe aan te vullen!! www.twinkeltje-sgravenmoer.nl www.hetganzenest.nl

www.twinkeltje-sgravenmoer.nl

e plek t s k u e Dé l eestje f e j r voo een n o o w of ge uit!!! dagje

Entree € 5,50- Volwassenen altijd gratis 


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

DE NATUUR Een van de bekendste natuurgebieden van Natuurmonumenten in Midden-Brabant is het stuifzandgebied Loonse en Drunense Duinen. Vanaf 3 april 2002 heeft dit natuurgebied de status ‘Nationaal Park’. Dit betekent dat er extra aandacht is voor natuurbehoud en natuurherstel, recreatie en natuurbeleving. Het Landgoed Plantloon is een bijzonder mooi gedeelte van de Loonse en Drunense Duinen. Natuurmonumenten beheert behalve het stuifzand ook bossen en kleinschalige akkerlandjes. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Bij de VVV Kaatsheuvel kunt u een wandelkaart kopen waarop de routes zijn aangegeven. Of u loopt van knooppunt naar knooppunt. Over het stuifzand kunt u vrij wandelen, maar daarbuiten dient u op wegen en paden te blijven, zodat dieren niet verstoord en planten niet vertrapt worden. Honden moeten aangelijnd zijn, behalve op de honden loslooproutes. Fietsers zijn welkom op de vele verharde fietspaden. Voor ATB-ers (mountainbikes) is een speciale route aangelegd. Ruiters kunnen gebruik maken van de aangegeven ruiterpaden (vergunningen voor MTB en ruiters verplicht).

Landgoed Huis ter Heide Huis ter Heide is een afwisselend landgoed ten zuiden van de Efteling. Het bestaat uit twee delen. In het noorden liggen vooral naaldbossen en in het zuiden naast bossen ook landbouwpercelen en een vennengebied. De vennen liggen op een plaats waar enkele jaren geleden nog maïsakkers waren. Door natuurherstel heeft Natuurmonumenten hier een aantrekkelijke uitbreiding van het landgoed kunnen realiseren. Door het landgoed zijn gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Ze beginnen bij Café-Restaurant ’t Maoske in De Moer

excursies Ga eens mee met de boswachter, te voet of op de fiets. Natuurmonumenten organiseert jaarlijks tientallen excursies door de natuur rond Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer. Het is een mooi gebied waarvan het meest bekend is het stuifzandgebied van de Loonse en Drunense Duinen. Daarnaast behoren tot dit Park; het Landgoed Plantloon, de beboste Loonse Hoek, het open landbouwgebied het Hengstven en het beek- en moeraslandschap de Brand. Kortom; een variatie aan natuurterreinen om van te snoepen!

Het grootste stuifzandgebied in europa In de “achtertuin” van de gemeente Loon op Zand ligt een Nationaal Park waar deze gemeente best trots op mag zijn. In 2004 is dit park zelfs uitgeroepen tot Mooiste Plek van Brabant. De nominatie is tot stand gekomen door een georganiseerde wedstrijd op de landelijke televisie. Hier uit blijkt dus dat niet alleen de mensen uit de directe omgeving het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen erg waarderen, maar ook de mensen die wat verder weg wonen.

nationaaL park Het is een prachtig gebied waarvan het meest bekend is het stuifzandgebied van de Loonse en Drunense Duinen. Daarnaast behoren tot dit Park; het Landgoed Plantloon, de beboste Loonse Hoek, het open landbouwgebied het Hengstven en het beek- en moeraslandschap de Brand. Kortom; een variatie aan natuurterreinen om van te snoepen!

PAGINA 13

iN DE GEMEENTE LOON OP ZAND Het stuifzandgebied is zelfs één van de grootste in Europa. Rond dit gebied zijn in de 19e eeuw uit-gestrekte bossen aangeplant die - in tegenstelling tot de open zandvlakte - op enkele plekken nat zijn. De Brand is een van de laatste resten Brabants broeklandschap met vochtige graslanden en moeras. Opgeteld is het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen ruim 3.500 hectare en sinds 2002 een Nationaal Park. Het Nationaal Park is het hele jaar toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang en is bijzonder geschikt om te voet te verkennen. Er zijn daarom verschillende gemarkeerde routes uitgezet, die beginnen bij de toegangspoorten. Alleen in het open stuifzandgebied mag u overal lopen. Ook als fietser komt u op de meest mooie plekken, maar zo af en toe de fiets eens aan de kant zetten is een aanrader. Voor mountainbikes is een speciale route uitgezet. Iedereen die van de route gebruik wil maken, is jaarlijks verplicht een sticker te kopen a € 5,00. Deze stickers zijn onder andere te koop bij de toegangspoorten. Ruiters en menners hebben bijna 100 kilometer route tot hun beschikking. Per paard is een jaarvergunning van € 10,- verplicht of een weekkaart van € 4,-. Deze vergunningen zijn onder andere te koop bij de toegangspoorten.

activiteiten

“spionnentraining” De informatrices van VVV Kaatsheuvel hebben zeer goede kennis van het Nationaal Park mbt historie, cultuuren natuurwaarden. Naast de wandelkaart van het gebied, verkoopt VVV Kaatsheuvel ook de ontdekkaart voor de kinderen van de Loonse en Drunense duinen, een speurkaart waarmee je geheime tekens van dieren kunt vinden en een Spionnentraining. Dit is een groepsspel tot 10 spelers van 7 tot 12 jaar oud het kost € 10,00 en is zeer geschikt voor een spannend verjaardagsfeest in de natuur.

vvv Kaatsheuvel Loon op Zand De Moer Peperstraat 6, 5171 EC Kaatsheuvel Tel. 0416-277719 www.vvvkaatsheuvel.nl Twitter@vvvkaatsheuvel

Onder leiding van ervaren Duingidsen kunt u extra genieten van dit Nationaal Park. Er zijn twee keer per maand excursies waarvoor u zich individueel kunt aanmelden. Maar u kunt ook voor úw groep VVV Kaatsheuvel is hét Infopunt Nationaal een excursie op Park Loonse en Drunense Duinen. maat aanvragen!


PAGINA 14

Huur een boot en ontdek de Biesbosch! Huur een boot en

ontdek de Bieschbosch!

ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

Vakantie? Kom bij ons op bezoek! Voor: • lekker snoep • leuke tijdschriften • en een spannend boek

Verhuur van: - Motorkajuitboten - Zeilboten - Canadese kano’s 2-3 persoons - Sloepen

Looiersplein 30 - Dongen - Tel.: 0162 - 323561

Zomer-excursies

op onze tomatenkwekerij Weer of geen weer, alle dinsdagen en donderdagen van juli, augustus en september. Alle leeftijden. Aanvang vanaf 13,30 uur. Aanmelden bel.: 06-30211261 of mail: info@natuurlijktomaat.nl Kosten: e 7.50 p.p., Kinderen tot 12 jr. e 2,50

DRIMA DRIMA

WATERRECREATIE WATERRECREATIE

Havenkade 3 - 4924 BC BC Drimmelen Havenkade 3 - 4924 Drimmelen Tel.: 0162-682400 - www.drima.nl - info@drima.nl Tel.: 0162-682400 - www.drima.nl - info@drima.nl

Maïsdoolhof & Boerengolf

#

Alfons en Henriëtte van den Hoek Kleindongenseweg 81, 5106 AB Dongen

Spellenlabyrint & Terras In zomervakantie elke middag geopend, en elke vrijdag tot 22:30u geopend! Adres: achter café 't Karrewiel Vaartweg 112 5106 NE Dongen (Vaart) meer info: MaisdoolhofBrabant.com of 06-4076 4148

#

Knip deze advertentie uit en neem mee voor een gratis lekkernij bij deelname aan alle activiteiten!

Noord-oost-zuid-west, de kaas en vleeswaren van Wim van Eeuwijk smaken toch het best! Wim van Eeuwijk Hoofdstraat 95 • Kaatsheuvel Tel. 0416-272578 Kaas, vleeswaren, salades en catering. Kijk voor alle informatie op: WWW.HETZAAKJEVOORUWBELEG.NL


AGENDA ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 15

KAATSHEUVEL - LOON OP ZAND - DE mOEr wAALwijK - wASPiK - UDENHOUT - DE mOEr GiErSBErGEN - HELVOirT

Datum

Plaats

Naam. Korte omschrijving. Tijd. Locatie, adres. Inlichtingen

9 juli t/m 26 augustus

Kaatsheuvel

Efteling Zeven Mijls Zomer. Zo t/m vrij van 10.00-20.00 uur. Za 10.00-24.00 uur. Efteling,

15 juli t/m begin okt.

Waspik

Europalaan 1. www.efteling.com Blauwe bessen plukken bij Hil en Moer. Tijdens het oogstseizoen ( 11 juli tot begin okt) kun je de blauwe bessen plukken van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur t0t 17.00 uur. Capelseweg 1 www.blauwebessen-hil-en-moer.nl 15 juli t/m half okt.

Udenhout

Maisdoolhof. 11.00-18.00 uur. De Zandley, Schoorstraat 30. 013-5110023 www.dezandley.nl

28 juli

Giersbergen

Excursie olv duingidsen. Nachtleven. Niet geschikt voor kinderwagens en honden mogen niet mee. 22.00-00.00 uur. Herberg De Drie Linden, Giersbergen 8. 0411-614111

15 juli t/m 30 aug.

Udenhout

Maisdoolhof. De Zandley, Schoorstraat 30. 013-5110023 www.dezandley.nl

5 augustus

Kaatsheuvel

Vakantiemarkt en koopzondag. 12.00-17.00 uur. Hoofdstraat.

8 augustus

Kaatsheuvel

Excursie olv duingidsen. Gezinsdoewandeling. Niet geschikt voor kinderwagens en honden mogen niet mee.

11 en 12 augustus

Kaatsheuvel

Beachsoccer toernooi. Prins Mauritsplein. www.rzclangstraat.nl

11 en 12 augustus

Kaatsheuvel

Rond Dijk Vaart en Zandschel, open tuinenroute. 10.00-17.00 uur. De Dijkgaerd, Zuidhollandsedijk 1.

13.00-15.00 uur.Café De Roestelberg, Roestelbergseweg 2. 0411-614111

www.dedijkgaerd.nl 12 augustus

Kaatsheuvel

Pasar Malam,Indonesische markt. 12.00-17.00 uur. Hoofdstraat.

16 augustus

Udenhout

Excursie olv duingidsen. (Poep) sporen zoeken. Niet geschikt voor kinderwagens en honden mogen niet mee.

24 augustus

Kaatsheuvel

24 t/m 26 augustus

Loon op Zand

14.00-16.00 uur. Bosch en Duin, Oude Bosschebaan 1. 0411-614111 Excursie olv duingidsen. Europese nacht van de vleermuis. Niet geschikt voor kinderwagens en honden mogen niet mee. 19.45-23.00 uur. Café De Roestelberg, Roestelbergseweg 2. 0411-614111 Kraokfestival. Vrijdag en zaterdag popfestival. Entrée. 19.00-00.45 uur. Zondag theater en muziekoptredens voor jong en oud. Gratis entrée. Kasteelweide, Ecliptica. www.kraokfestival.nl 24 augustus

Kaatsheuvel

Europese nacht van de vleermuis. Excursie olv duingidsen. Niet geschikt voor kinderwagens en honden mogen niet mee. 19.45-23.00 uur. Locatie wordt bekend gemaakt na het verplichte aanmelden bij www.nationaalpark.nl/ldd

25 augustus

Kaatsheuvel

24 t/m 26 augustus

Loon op Zand

Efteling Zeven Pleinen Festijn Zomeravond in feeëriek verlicht park met oa straattheater. 10.00-24.00 uur. Efteling, Europalaan 1. www.efteling.com Kraokfestival. Vrijdag en zaterdag popfestival. Entrée. 19.00-00.45 uur. Zondag theater en muziekoptredens voor jong en oud. Gratis entrée. Kasteelweide, Ecliptica. www.kraokfestival.nl

26 augustus

Kaatsheuvel

Buitengewone buitenactiviteiten in het Buitengebied bij t Hoekske. Mendemonstraties, politiehondendemo,gezellige markt, en schapendrijven. Entree: volw. €2,00 kind. €1,00. 10.00-17.00 uur. Van Haestrechtstraat 15b.

2 september

Kaatsheuvel

Puppydag Kynologenvereniging Waalwijk. 10.00 uur. De Werft, Huygenstraat 73. www.smc-acc.nl

9 september

Kaatsheuvel

Kunstmarkt met 40 kramen schilderijen, sieraden, glaskunst. Entrée gratis. 12.00-17.00 uur. Pastorietuinen van de St. Janskerk, Hoofdstraat 34. 0416-277719 www.flover.nl/kunstcommissie

15 september

Biezenmortel

Oude Bomen Jonge Planten. Excursie olv duingidsen. Niet geschikt voor kinderwagens en honden

16 september

Loon op Zand

Dag van Loon, braderie. 12.00-17.00 uur. Centrum

22 september

Helvoirt

Beleef de Natuur. Excursie olv duingidsen. Niet geschikt voor kinderwagens en honden mogen niet mee.

mogen niet mee. 10.00-12.00 uur. De Rustende Jager, Oude Bosschebaan 11. 0411-614111

10.00-12.00 uur. Duinoord. Duinoordseweg 7. Aanmelden verplicht via www.nationaalpark.nl/ ldd 0411-14111 29 en 30 september

Kaatsheuvel

Mode en shopweekend, Hoofdstraat.

6 en 7 oktober

Kaatsheuvel

Beurs Gezond en Wel. Beurs op het gebied van gezondheid zorg en welzijn. 11.00-17.00 uur.

6 oktober

Waalwijk

21 oktober

Helvoirt

De Werft Huygenstraat 73 . www.beursgezondenwel.nl Duinendagtocht, Excursie olv duingidsen. Niet geschikt voor kinderwagens en honden mogen niet mee. 10.00-16.00 uur. Galgenwiel, Burgemeester Smeelenlaan. 0411-614111 Hersftwandeling Excursie olv duingidsen. Niet geschikt voor kinderwagens en honden mogen niet mee. 10.00-12.00 uur. Duinoord. Duinoordseweg 7. 0411-614111


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 16


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 17

Recreatiecentrum Linberg Park bestaat 40 jaar

Kids Wonderland maakt het feest compleet! Recreatiecentrum Linberg Park in Molenschot bestaat veertig jaar. Het park vierde deze speciale gelegenheid afgelopen weekend met een braderie, een kermis en een optreden van zanger Peter Beense. De kers op de taart is echter het nieuwe overdekte avonturenpark Kids Wonderland dat opende tijdens dit jubileumjaar. Wie op zoek gaat naar een bestemming voor een middagje weg heeft genoeg moois om uit te kiezen. “We wisten dat we ons met Kids Won-

derland onderscheidend moesten opstellen door veel aandacht voor de kwaliteit. De afgelopen weken hebben al bijna tienduizend bezoekers de tijd-

Leuk om zelf te doen: Klimmen in de Wensboom!

machine naar het speelpark weten te vinden. We zijn trots op het resultaat en op de vele positieve reacties van kinderen, ouders en de vele opa’s en oma’s”, vertelt een woordvoerder van het park. “Het is leuk om te zien dat mensen nu al vaker terugkomen. Het is vooraf lastig te voorspellen, maar blijkbaar hebben we toch iets goed gedaan.” Kids Wonderland hoopt voor de rest van de zomervakantie op veel bezoe-

kers die het natte zomerweer ontvluchten. “In Kids Wonderland kun je de regen vergeten. Bij ons schijnt de zon! Ook na de zomer blijft Kids Wonderland trouwens gewoon dagelijks geopend. De eerste aanvragen voor schoolreisjes en kinderfeestjes voor het naseizoen komen al binnen.” Kids Wonderland werkt momenteel aan bijzonder extra entertainment voor na de zomer.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 18

Martens Bridge Vakantie

Bloemenboerderij De Langendam

Hotel Golden Tulip Keyser Breda is een 4-sterren hotel. Het hotel ligt midden in het bruisende stadshart van Breda op loopafstand van het Holland Casino, Chassé Theater, Grote Kerk, Museum en de grote markt met zijn leuke terrasjes en café's. MARTENS BRIDGE VAKANTIE EN ORGANISTATIE HEEFT VOOR U EEN ARRANGEMENT VAN 17 AUGUSTUS TOT 20 AUGUSTUS 2012 Komt u uit de omgeving? Voor alleen dineren & bridgen 3 maal (dus zonder overnachting)

225,00 P.P. 125,00 P.P.

Parkhotel**** te Horst met zwembad en sauna. Rozenweekend 24 - 27 augustus of Najaarsweekend 12 - 15 oktober Oud- en Nieuwjaars arrangement 28 december - 1 januari met veel extra’s

€ 230,00 p.p. € 395,00 p.p.

Grand Hotel Monopole te Valkenburg Midweek 28 augustus 1 september Floriade weekend met gratis vervoer van en naar de Floriade en gratis entreebewijs € 249,00 p.p. Hotel Arion **** aan de Boulevard te Vlissingen 24 - 27 augustus en 12 - 15 oktober v.a. € 235,00 p.p. Boshotel Vlodrop**** met zwembad en sauna 7 - 10 september € 210,00 p.p. Kerst arrangement 23 - 27 december live muziek € 385,00 p.p. iedereen gaat met een attentie naar huis! Ook voor gasten die niet kunnen bridgen! Informatie via: Anne-Mieke Jacobs 076-5932020 of 0610851119 martensbridgereizen@gmail.com Onze arrangementen zijn op basis van half pension. Voor ons complete overzicht, kijk op: www.martensbridgereizen.nl

• Bloemen • Pluktuin • Excursies • Workshops • Groepsuitjes • Arrangementen • Thee-terras • B& B

Een gezellig dagje uit voor jong en oud ‘t Vaartje 108 • 5165 ND Waspik • Tel. 0416-312568

www.delangendam.com OPEN: dinsdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur; zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur of op afspraak

Pluktuin dagen 4 & 5 augustus van 10.00 tot 17.00 uur

Uw Japanse Koispeciaalzaak Vijveraanleg Vijverbouw artikelen Filters Luchtpompen Filtermaterialen PVC materialen e.d. Voeding Bacteriën Assecoires Onderhoud u.v. lampen Openingstijden vindt u op onze website:

www.brabantskoiparadijs.nl Kijk op onze website voor onze speciale maandacties!

BraBants Koiparadijs Hoofdstraat 111, 5171 dK Kaatsheuvel

Telefoon: 0031-(0)416-530640 of mobiel: 06-57595778.

s i u h t m o K in Breda!

www.brabantskoiparadijs.nl

Wil jij jezelf ontwikkelen? Met mensen werken vanuit je hart? Opleiding tot Transformatie Coach en Transformatie Therapeut www.newenergymovers.nl, info@newenergymovers.nl, 076-5219573, Michiel de Ruyterstraat 2 te Breda

New Energy Movers Academy

Open Dag 26 augustus a.s Van 13.30 tot 16.00 uur Aanmelden via e-mail, telefoon of onze website


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 19

Er zijn wel 1001 redenen Er zijn wel 1001 redenen om de gemeente Loon op Zand te ontdekken... om de gemeente Loon op Zand te ontdekken... Bezoek Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, Bezoek Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de wondere wereld van De Efteling, Landgoed Huis ter de wondere wereld van De Efteling, Landgoed Huis ter Heide en Experience-Island ’t Blauwe Meer voor een Heide en Experience-Island ’t Blauwe Meer voor een onvergetelijke indruk. Ervaar de Brabantse gemoedelijkheid onvergetelijke indruk. Ervaar de Brabantse gemoedelijkheid en gastvrijheid in de gezellige dorpskernen en gastvrijheid in de gezellige dorpskernen Kaatsheuvel, Loon op Zand en de Moer. Kaatsheuvel, Loon op Zand en de Moer. Geniet van top accommodaties, sfeervolle Geniet van top accommodaties, sfeervolle horecagelegenheden endede lokale evenementen. horecagelegenheden en lokale evenementen. Benieuwd nog meer te beleven Benieuwdnaar naar wat wat erernog meer te beleven valt? valt? StelStel uwuwbezoek nietlanger langer en ontdek bezoek niet uit, uit, kom kom en ontdek hoe verrassend gezellig, bijzonder avontuurlijk hoe verrassend gezellig, bijzonder avontuurlijk en natuurlijk gemeente opis!Zand is! en natuurlijkvertrouwd vertrouwd gemeente Loon Loon op Zand

Beleef de vele mogelijkheden van

Loon op Zand

1001xLoonopZand.nl


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 20

DONGEN

Tekst en foto’s: Bastian van Dijck ben lagen er tientallen akkertjes om een boerderij. Geringe opbrengsten hielden ook in dat er niet veel mensen bij elkaar konden wonen, vaak in 1 a 3 boerderijen bij elkaar.

Stichting IJzertijdboerderij Dongen

De IJzertijd komt tot leven in Dongen

De IJzertIJD De IJzertijdboerderij Dongen is een project waarin een groep enthousiaste vrijwilligers sinds 2005 bezoekers het leven in de vroege ijzertijd in Zuid-Nederland willen laten zien, voelen, horen, ruiken, kortom beleven. De IJzertijd is een periode tussen 800 en 50 voor Christus, zo’n 2,5 duizend jaar geleden. De IJzertijd is de laatste periode van de prehistorie, de tijd voor de geschreven geschiedenis. De IJzertijd was zoals het woord al zegt de periode waarin ijzeren

gebruiksvoorwerpen steeds meer voorkwamen. Maar dit betekende niet dat ijzer al veel voorkwam en gebruikt werd. De grondstof voor ijzer, ijzeroer, komt lokaal veel voor. Het verkrijgen van ijzer en bewerken ervan is echter een moeilijk proces. Het klimaat in de ijzertijd was vergelijkbaar met het huidige klimaat. Het landschap was te vergelijken met de Duiventoren, de Bergen, de Loonse en Drunense Duinen nu. Veel bos, voornamelijk loofbos zoals eik, berk en es, heidegebieden en daar waar de heide verdween zandverstuivingen. We denken dat de plek waar onze IJzertijdboerderij staat

De jaarlijkse traditionele Kinderdoedag: een middag vol activiteiten voor de kinderen.

ook daadwerkelijk een geschikte plek is geweest in de IJzertijd. Alle randvoorwaarden om hier in de IJzertijd te kunnen wonen, waren aanwezig: droge voeten, water om te koken, te drinken en wie weet om te wassen, hout om te bouwen, om vuren te stoken voor warmte, het koken, het broodbakken, het aardewerk bakken en het smeden van ijzer. Er zijn echter tot op heden geen sporen gevonden van een IJzertijdboerderij in Dongen. Wel hebben we enige vondsten gedaan die doen vermoeden dat hier in de IJzertijd bewoning is geweest. In de directe omgeving van Dongen zijn op vergelijkbare locaties diverse IJzertijdnederzettingen gevonden. We weten nog niet zo gek veel van de IJzertijd. Belangrijkste reden hiervoor is dat de IJzertijd relatief weinig heeft nagelaten. Wat we weten van de IJzertijd is gebaseerd op hetgeen in de ondergrond is achtergebleven. En dit is zeker op de zandgronden in Brabant niet veel. Brabant was in de prehistorie dun bevolkt. Men had niet veel bezit en het bezit dat men had werd lang en zorgvuldig gebruikt: weinig afval. Maar de belangrijkste reden is dat de meeste materialen vergaan in de zandbodem: textiel, hout, etensresten, zelfs ijzer. Alleen materialen zoals vuursteen en gebakken producten zoals aardewerk blijven bewaard. Daarnaast vinden we in verkleuringen in de bodem op die plekken waar bijv. hout is vergaan. Zo weten we waar boerderijen hebben gestaan en waar waterputten hebben gelegen. De mensen in de IJzertijd waren boeren. Ze hielden vee en verbouwden op akkers en hielden vee. De boeren in Brabant hadden waarschijnlijk een hard bestaan. Dit komt omdat de zandgrond arm is en weinig opbrengt. Om toch voldoende opbrengst te heb-

In de IJzertijd waren de mensen zelfvoorzienend. Alle aspecten uit het dagelijks leven moest men zelf beheersen: eten maken, bouwen, akkers bewerken, kleren maken en de gewonden verzorgen. Alleen voor heel specialistische zaken, zoals ijzeren voorwerpen, zout en maalstenen uit het buitenland kon men terecht bij rondtrekkende handelaren. In de IJzertijd werden doden over het algemeen verbrand. De resten werden verzameld in een pot / urn en bijgezet onder een heuveltje, soms met een greppel eromheen. Karakteristiek voor IJzertijd is dat vaak vele urngraven bij elkaar werden aangelegd, zodat hele urnenvelden ontstonden.

Wat Is er te zIen op het terreIn Centraal op het terrein staat de boerderij. Onze boerderij is een typische Vroeg-IJzertijdse boerderij: ca 12 m lang, ca 6 m breed en 5 a 6 m hoog. Om de boerderij liggen akkers, een moes- en kruidentuin, afdaken en schuurtjes.. Onder onze afdaken en in de schuurtjes laten we ijzertijdse activiteiten zien, zoals het smeden van ijzer, het bewerken van hout en bot en het bakken van brood. Op het terrein staan daarnaast diverse ovens: een pottebakkersoven, een broodoven, een rookoven en een smidse. Het gehele terrein is groen aangekleed en staat er prachtig bij. We hebben een poel waaromheen mooie bloemen staan en waarin kikkers en salamanders leven. Dieren ontbreken uiteraard niet op ons erf. We hebben twee schapen Freya en Luna en er lo-


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

DONGEN

PraktiSche informatie De boerderij is ten westen van Dongen, net buiten de kern ge­ legen. De boerderij ligt aan de Oude Oosterhoutse Baan / Oude Dongense Baan een zijstraat van de Westerlaan en Doelstraat en is prima via de A27 te bereiken. Zie onze website voor een route­ beschrijving.

We hebben twee schapen Freya en Luna

pen een aantal (aaibare) honden rond om bezoekers te verwelkomen. Daarnaast vliegen er diverse vogels en vinders rond en tegen de avond ook vleermuizen.

Naast het leven van onze IJzertijdboeren, dat we elke zaterdagmiddag tot leven laten komen, hebben gastgroepen dit weekend ook het leven uit andere prehistorische en historische tijden laten zien. Zo was er een groep jagers/verzamelaars uit de Steentijd op bezoek, die ons het leven van een rondtrekkende stam hebben laten zien, uit de tijd voordat mensen op een vaste plaats gingen wonen en gingen boeren. De groep Gwylan (Keltisch voor zeemeeuw) heeft het leven van een familie uit de vroege IJzertijd laten zien.

Seizoen 2012 2012 is het twaalfde jaar van het project en alweer het zevende seizoen dat de boerderij open is voor publiek. We hebben al weer de nodige bezoekers op zaterdag en de nodige schoolgroepen mogen ontvangen, we naderen de 30.000e bezoeker sinds 2005 met rasse schreden. Eind april hebben de inmiddels traditionele jaarlijkse kinderdoedag gehad: een middag vol activiteiten voor de kinderen. Op tweede Pinksterdag hebben we meegedaan aan Verrassend Dongen, de presentatie van toeristisch-recreatief Dongen. Op deze dag hebben we een handelsmarkt gehouden, waar prehistorische sieraden en ge­ bruiksvoorwerpen bekeken en gekocht konden worden en een prehistorisch hapje en drankje genuttigd kon worden. Gezien de 500 bezoekers was het een succes. Eind juni hebben we een voor ons nieuwe themadag georganiseerd: van Steentijd van Middeleeuwen.

PAGINA 21

De groep Tjurslakter, al eerder te gast op ons erf, bracht Vikingen uit het hoge Noorden naar onze boerderij. Tot slot kwamen, voor het eerst op ons erf, Middeleeuwse huur­ lingen van De Derde Compagnie, ons erf “onveilig maken”.

Al deze groepen bij elkaar zullen zorgden ervoor dat er veel afwisse­ lends te zien en te beleven viel. In het najaar hebben we nog twee thema­ dagen op het programma staan: een Steentijddag en een Textieldag, zie onze website voor meer informatie: www.ijzertijdboerderij.nl

De boerderij is t/m oktober iedere zaterdagmiddag van 13 tot 17 uur geopend. Na 16.15 uur worden in principe geen nieuwe bezoekers meer toegelaten, omdat we vinden dat de resterende tijd dan te kort is voor een bezoek. De entree bedraagt 3 euro per persoon (kinderen tot 4 jaar gratis). Honden zijn niet toegestaan op het terrein. Elke zaterdagmiddag is er van al­ les te zien op de boerderij. IJzer­ tijders zijn de akkers aan het bewerken, textiel aan het maken, aan het smeden, hout aan het be­ werken, eten aan het koken enz. enz. Elke zaterdagmiddag is er om ongeveer 15 uur een (gratis) rondleiding. Voor kinderen zijn er kinderactiviteiten als speerwerpen, potjes kleien e.d. De activiteiten variëren per zaterdag. Voor meer informatie over de IJzertijdboerderij Dongen, zie onze website www.ijzertijdboerderij.nl

We hebben een poel waaromheen mooie bloemen staan en waarin kikkers en salamanders leven.

VrijwilligerS gezocht De IJzertijdboerderij is een bloeiende en gezellige vrijwilligersorganisatie. Momenteel hebben we ca. 50 vrijwilligers van allerlei leeftijden en achtergronden en met allerlei verschillende interesses. Maar we blijven altijd op zoek naar nieuwe enthousias­ te vrijwilligers. Voor het uit­ beelden van de IJzertijd op de zaterdagmiddag, maar vooral ook voor het begeleiden van schoolgroepen door de week, het bouwen en onderhouden van gebouwen en het als “poortwacht”welkom heten van bezoekers op zaterdag. Voorkennis is niet nodig, wel leren je alles. Wel vragen we enthousiasme en interesse in de IJzertijd en het uitdragen ervan. Mocht u / je interesse hebben, kom kijken op de IJzertijdboerderij en neem via onze website contact op.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 22

SCHAKELPUZZEL

Schakelpuzzel

HORIZONTAAL: 1 ongeveer; 3 tandbeen; 6 groeizaam; 8 voorjaarsbloem; 9 ook niet; 10 lekkernij; 12 iezegrim; 13 Russisch naaldwoud; 15 gebergte in Zuid-Amerika; 17 troep; 19 bedrukt katoen; 21 gewoonlijk; 22 speelgoed; 23 zomerschoeisel; 25 scheikundige verbinding; 27 verfrissing; 29 magazijn; 31 sleutel; 33 Europees land; 34 kreeftje; 35 speelgoed; 36 nihil; 37 ketting; 38 werkelijk. VERTICAAL: 1 warboel; 2 plaats in Groningen; 3 geld ontvangen; 4 bevrachten; 5 al; 6 ruig; 7 plaats in ItaliĂŤ; 11 bejaard; 14 wat; 15 stimuleren; 16 wielspijltje; 17 toonbank; 18 uier; 19 kinbeharing; 20 carillon; 24 zoogdier; 26 buffet; 28 vis; 30 tinne; 31 niet mooi; 32 edelsteen; 33 jong mens.

1

2

3

4

8

10

6

7

9

11

15

12

16

13

17

18

21

23

5

14

19

20

22

24

29

25

30

31

34

36

26

27

32

28

33

35

37

38

Š Persbelangen

Kom gezellig binnen en buiten zwemmen! T/m 12 auGusTus: r maandag - vrijdag: 10.30-21.00 uu uur zaterdag & zondag: 10.30-17.00

zie www.vennen.nl Bewegings- en Gezondheidscentrum De Vennen Deken Batenburgstraat 2 - 5104 CR Dongen Telefoon: 0162-319999 www.vennen.nl - info@vennen.nl


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 23

ZOMERSALE

TOT

D I R EC T KORTIN PAKKE G N!

, 0 0 € 1 ORTING

K A S S A K E T C E R I D Timberland Björn Borg Mistral Converse Van Bommel Harris Greve Van Lier Floris van Bommel Cycleur de Luxe Australian Finn Comfort Mephisto Gabor Durea Solidus Paul Green Think Footnotes

Wolky Peron Finest Va Bene Schneider Peter Kaiser Hassia Van Wezel Panama Jack Rockport Amako Dr. Livingstone Birkenstock Xsensible Hartjes Poccapazza Arriva Schöffel The North Face

New Balance Teva Lowa MBT Meindl Hanwag

HEISTRAAT 2, 4847 NN TETERINGEN T 076 - 57 13 444 | WWW.SNOERENVOETSPECIALIST.NL

SCHOENMODE

OUTDOOR

KLEDING

ACCESSOIRES


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 24

Dagtocht met bezoek aan SS Rotterdam

Dagtocht met bezoek aan het Biesbosch Museum

Rien Poortvliet Museum op eiland Tiengemeten

Uitwaaien en zwaaien De boot vertrekt om 10.00 uur vanuit Lage Zwaluwe. U wordt ontvangen met koffie en appelgebak. U vaart via een mooie route naar Rotterdam. Om 12.00 uur wordt de scheepslunch geserveerd. Na de scheepslunch om 13.00 uur arriveert u in Rotterdam alwaar u SS Rotterdam bezoekt. Wij hebben de ‘Uitwaaien en Zwaaien Tour’ voor u gereserveerd. Aan de hand van een audiofoon en een plattegrond loopt u in uw eigen tempo de route van de rondleiding. Rond 15:00 uur wordt de vaartocht weer vervolgd, om 17.30 uur arriveren we weer in Lage Zwaluwe.

Dagje uit voor het hele gezin Gezellig uitstapje voor familie en of gezin! Om 10.15 uur wordt u aan boord verwacht, waar u kunt genieten van 2 kopjes koffie met gebak. We varen door Nationaal Park de Biesbosch, tijdens de tocht wordt er voor een heerlijke scheepslunch gezorgd! Omstreeks 13.00 uur arriveren we bij het Biesbosch Museum in Werkendam, midden in de prachtige natuur. U kunt hier ook heerlijk wandelen (2 km). Omstreeks 14.00 uur zullen we weer richting Drimmelen varen, waar we rond 16.00 uur afmeren.

Hele dag onbeperkt genieten Genieten van Nationaal Park de Biesbosch en het Rien Poortvliet Museum. Inschepen om 09.45 uur. U wordt ontvangen met een kop heerlijke koffie en appeltaart. Via de Biesbosch en het Hollands Diep zetten we koers richting het Eiland Tiengemeten. Na de lunch omstreeks 13.00 uur aankomst op het eiland. U kunt een bezoek brengen aan het Rien Poortvliet Museum, informatiecentrum, landbouwmuseum of een heerlijke wandeling maken op dit unieke eiland. Rond 17.30 uur zijn we weer in Drimmelen terug.

Dinsdag: 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus

Dinsdag: 29 mei en 12 juni Woensdag: 11 en 25 juli, 8 en 22 augustus

Dinsdag: 5 en 26 juni, 10 en 24 juli, 7 en 21 augustus

Volwassenen

Volwassenen

Volwassenen

q 49,50 n 33,25

Kinderen 3-11 jr.

q 37,75 n 24,75

Kinderen 3-11 jr.

q 45,00 n 26,25

Brunch en High-Tea tochten

2-uur durende rondvaart Drimmelen

Wilt u iets speciaals doen met familie/gezin? Combineer dan een twee uur durende Biesbosch rondvaart met een uitgebreid brunchbuffet of gezellige high tea. De brunchtocht start om 11.30 uur, de high tea tocht vertrekt om 14.30 uur vanuit Drimmelen. Let op! Alleen op reservering.

Vanaf Drimmelen vertrekken bijna dagelijks, van Pasen t/m herfstvakantie onze rondvaarten. Tijdens de vaart kunt u een drankje nemen aan de bar en vertelt de schipper over hetgeen u onderweg te zien krijgt. Voor onze actuele afvaarttijden kunt u terecht op www.zilvermeeuw.nl

Volwassenen Kinderen 3 t/m 11 jaar

Volwassenen Kinderen 3 t/m 11 jaar

p 29,75 g 19,50

p g

9,50 6,50

Zilvermeeuw Rondvaarten Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw bv • Biesboschweg 2 • 4924 BB • Drimmelen T 0162 – 68 26 09 • F 0162 – 68 69 25 • info@zilvermeeuw.nl • www.zilvermeeuw.nl

Vermelde prijzen per persoon

Kinderen 3-11 jr.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 25

Gezellige dagtochten met rondvaartbedrijf Zilvermeeuw Wij organiseren al bijna vijftig jaar rondvaarten door één van de mooiste natuurgebieden van ons land; “Nationaal Park de Biesbosch”. Voor individuele gasten bieden wij een gezellige dag in en rondom de Biesbosch. Vanaf de bekende en gezellige twee uur durende Biesboschtocht tot en met een compleet verzorgde dagtocht met bezoek aan Slot Loevestein of het Rotterdamse havengebied behoren tot onze mogelijkheden.

ebben h r e m o In de z ItgebreId u n e e Ij w ma: program dvaarten

durende ron - twee uur erdam met t t o R r a a n - vaartocht Rotterdam S S e d n a a bezoek t Loevestein lo S r a a n t h len - vaartoc m - Drimme a d r e t t o R t cht - vaartoch t - Dordre h c e r d r o D - vaartocht hten - brunchtoc ochten - high tea t

Mede door de geringe diepgang zijn onze schepen speciaal gebouwd om door dit gebied te varen. De comfortabele boten zijn verwarmd en uitgerust met toiletvoorziening, bar en geluidsinstallatie. Gedurende een twee uur durende tocht wordt het gehele gebied doorkruist. Tijdens de vaart kunt u een drankje nemen vanaf de bar en vertelt de schipper het een en ander over hetgeen u onderweg te zien krijgt.

Zakelijk evenementen Uw zakelijk evenement een speciaal tintje geven? Wij zijn uw ideale partner in het organiseren hiervan. De schepen passen zich naadloos aan uw wensen aan. Een kleine business meeting? Zilvermeeuw 3 ligt voor u gereed. Met uw uitstapje iets actiefs doen? Samen met onze outdoor partners organiseren we verschillende activiteiten middenin de

inspirerende natuur. (programma’s op aanvraag) Een bedrijfs- productpresentatie? Een salon wordt in theateropstelling ingericht, beamers en geluid geïnstalleerd. Stelt u zich eens voor hoe u al presenterend door de ongerepte natuur van ‘Nationaal Park de Brabantse Biesbosch’ vaart. Als dat niet bij uw klanten bijblijft…


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 26

Metamorfose Massage

Oyzeri melathrOn

Meer * * *

Nieuw Grieks eetcafé meze (tapas) in Loon op Zand

3-Gangen menu vanaf e19,50

dan alleen een massage! Levenskracht Energie Innerlijke transformatie

Open: dinsdag t/m zondag v.a. 16.30 uur

Maak nu een afspraak! Jasmin Ariens: 06 44 17 97 55 www.jasmin-ariens.nl

Kloosterstraat 25, loon op zand, telefoon: 0416-531000 www.melathrOn.nl infO@melathrOn.nl

WINTERACTIE! zomeractie!

BBQSERVICE SERVICE BBQ ALL-IN ALL-IN

80 11.

een figuuranalyse 10x oefenen in de warmtecabine & 10x ozonzuurstof- WINTERACTIE! een figuuranalyse therapiebehandeling 10x oefenen in

voor € 190,-*

Geldigtot tot 20 december **Geldig augustus2011 2012

Studio Waalwijk: 0416-651137 Studio Goirle: 013-5349877

500 gram p.p. vanaf

LEKKER MAKKELIJK!

- Tot één dag van te voren bestellen - Bezorging iedere dag van 15 tot 500 personen EEN COMPLEET VERZORGDE BBQ (GAS) - 500 gram vlees, maak zelf uw keuze (kijk op maros.nl) * voor MET ALLE BENODIGDHEDEN€ GRATIS 190,- Saté-, knoflook-, zigeuner-2011 en cocktailsaus * Geldig tot 20 december THUISBEZORGD EN SCHOONGEMAAKT. - Huzaren-, aardappel-, rauwkost- en fruitsalade - Stokbrood en kruidenboter, borden en bestek ZELFS DE AFWAS NEMEN WE MEE! de warmtecabine & 10x ozonzuurstoftherapiebehandeling

BBQ SCHOTEL

| 490 777 |

KEUZE UI T MEER DAN 20 SOORTEN VLEES 500 GRAM P.P. V ANAF

4.90

BESTELLEN: (0162) 683 137 - DEN DEEL 4 - 4921 JH MADE E - WWW.MAROS.NL

Nu op onze nieuwe locatie

De Slof 5

TheaTerprogramma donckhuys Reserveer nu alvast uw kaartjes voor het nieuwe theaterseizoen via www.donckhuys.nl. Kaartjes zijn ook te koop bij ’t UITpunt in Theek5. Wilt u graag een brochure ontvangen? Laat het ons weten of loop gewoon even binnen. www.donckhuys.nl

op Industrieterrein Tichelrijt staan we voor u en uw auto klaar.

Vrijdag 21 september 2012 De Cammeleur Javier Guzman - Oorverdovend. Aanv.: 20.15 uur. Entree: €18,50 Woensdag 17 oktober 2012 De Cammeleur Cowboy Billie Boem en de Indiaan koken er op los! Aanvang: 15.00 uur - Entree: €10,00 Vrijdag 9 november 2012 De Cammeleur DonckHuys 2012-2013 DonckHuys 2012-2013 Iwan Dam – Cooking for Love. Aanv.: DonckHuys 20.15 2012-2013 uur. Entree: € 15,00

Theaterprogramma Theaterprogramma Theaterprogramma

Zaterdag 24 Geubel november 2012 De Geubel De Cammeleur / De / ‘t Schouw De Cammeleur / De Geubel ‘t Schouw De Cammeleur / De/ Geubel / ‘t Schouw Marjolein Meijers & Band – Van Berini tot Solex Aanvang: 20.15 uur – Entree: € 15,00 Woensdag 12 december 2012 De Cammeleur Mark van de Veerdonk - Weltebarsten Aanvang: 20.15 uur – Entree: € 17,50

betrouwbaar betrouwbaar betaalbaar &&betaalbaar autovlasveld.nl autovlasveld.nl


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 27

OPRUIMING! wIJ MOETEN PLAATSMAkEN VOOR ONZE NAJAARSCOLLECTIE!

kORTINGEN TOT 60%

TUINMEUBELEN TOT 60%

GAZONMAAIERS 25%

VELE SFEERARTIKELEN 25%

BBQ’S 25%

VIJVERFILTERS TOT 25%

ZIJDEN BLOEMEN 25%

VASTE PLANTEN

T IN 9CM PO

KUNSTSTOF

VOORGEVORMDE VIJVERS 25%

TUINKUSSENS 4 HALEN= 2 BETALEN

WATERORNAMENTEN 50%

VIJVERMOERASPLANTEN 50%

50%

EN AVRI GRASZOD rs kruidvrij en altijd ve on

uit eigen kwekerij

VERS VOOR u

GESNEDEN

www.avri-tuincentrum.nl

Heistraat 47, OOsteind Grens dOnGen - OOsterHOut telefOOn: 0162 - 31 29 13 ruime parkeerGeleGenHeid

iedere vrijdaG kOOpavOnd

20.000 m2 tuinplezier


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 28

Compupower

Compupower voor: hard- en software en systeembeheer l reparatie, installatie en onderhoud l particulieren en bedrijven l verkoop

l netwerk-

De grootste computerspeciaalzaak met eigen technische binnen- en buitendienst in de regio!!!

Samsung Galaxy TAB 2 10,1” scherm 1280x800 Dual Core CPU 16 GB intern geheugen Android 4.0

De nieuwe iPad 9,7” Retina-display 16 GB WiFi Zwart of wit

€ 349,00

De nieuwe iPad 9,7” Retina-display 32 GB WiFi Zwart of wit

€ 479,00

€ 579,00

Asus Transformer Prime 10,1” scherm 1280x800 Quad Core CPU 64 GB intern geheugen Android 4.0

€ 549,00

er w o p u p m o C ij b k o o u N Toshiba L750 – 15,6” AMD Quad-Core A8-3500M 8 GB werkgeheugen 640 GB harde schijf 1 GB HD6640G2 videokaart

Asus A75DE – 17,3” AMD Quad-Core A8-4500M 4 GB werkgeheugen 500 GB harde schijf 1 GB HD7670 videokaart

€ 599,00

tebook APnK Computer /o.a.NStoofvr ij maken, virusse De APK bestaat uit UXD n, updates installeren, en spyware verwijdere etc. , en ug he rde schijf en ge hardware test voor ha

€ 619,00 Per computer of notebook

Kingston DataTraveler 8 GB USB Stick

Trust adapter Universele notebook adapter 15 - 24 volt 120 watt

€ 6,95

Kingston Micro SD-Kaart 8 GB Micro SD Inclusief SD adapter

€ 44,95

Kingston Micro SD-Kaart 16 GB Micro SD Inclusief SD adapter

€ 5,95

€ 9,95

Norton Internet Security 2012 + Norton Utilities Licentie voor 1 jaar Geschikt voor 3 installaties

€ 59,95

Microsoft Office 2010 Thuisgebruik en Studenten Word, Excel Powerpoint, Onenote Geschikt voor 3 installaties

€ 129,00

Aanbiedingen zijn geldig t/m 31 Augustus 2012, OP=OP! Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Compupower

Peperstraat 16 - 5171 EC Kaatsheuvel Tel.: 0416 - 352 920 Voor meer informatie, prijzen en aanbiedingen:

www.compupower.nl Adv Weekjournaal week 29.indd 1

18-07-12 09:18


r t n era

ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

JULI/AUGUSTUS 2012 • Weekblad De Duinkoerier • Weekblad voor Dongen • Waalwijk

m o

2 l e

De

PAGINA 29

k

Z

ED 3


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 30

Voor koffie, lunch, borrel & diner De gehele zomerperiode

Bistro menu Classique

vanaf € “Een stukje Frankrijk in Waalwijk”

Geniet ook in onze geweldige stadstuin van al het lekkers wat wij U bieden!

22,50

Genieten is een kunst; Anderen laten genieten is ons vak! Hoe bijzonder is het? Een stukje Frankrijk in Waalwijk…. Een charmant pand midden in het centrum van Waalwijk waar U vanaf 11.00 uur kunt genieten van koffie met lekkers, lunchen en v.a. 14.00 uur ook kunt borrelen met hapjes. Achter het pand ligt een gezellige, sfeervol aangelegde tuin waar U rustig kunt genieten van al het lekkers wat wij U bieden. Vanaf 17.00 uur verandert Gasterij Fijn in Bistro Fijn. Dan serveren

wij met liefde en plezier klassiekers uit alle regio’s van ‘la douce France’. De gerechten zoals ze ooit bedoeld zijn, al jaren niet weg te denken in de Gastronomische wereld. Gebracht zonder opsmuk: “pas de poes-pas”, anders dan anders. In de open keuken werken we met dagverse producten uit de streek en waar mogelijk biologisch. C’est magnifique! Patrick Fijneman, eigenaar van Kookstudio Pat’s

Kitchen in Waalwijk, staat garant voor deze eerlijke recepturen. Lunch, brunch, een zakelijke Rendez-vous, verjaardag borrel of familiefeestje? U kunt onze sfeervolle locatie (zowel binnen als buiten) geheel tot Uw beschikking krijgen. We nemen daarbij de tijd en de aandacht om Uw gelegenheid tot een succes te maken. Tot ziens & Au revoir! Mirjam Fijneman

Grotestraat 281 a - 5141 JT Waalwijk - Telefoon: 06-30452265 - www.gasterijfijn.nl Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 11.00 uur tot 21.30 uur; Zondag vanaf 17.00 tot 21.30 uur.

ŠKODA Citigo Tour

Uw o o v rdeel € 690,-

Tijdelijk vanaf € 4.895,-*

50D/EA5L 0 RENTEVRIJ

*Betaal nu de helft en de andere helft pas volgend jaar. Dit Tourmodel is extra uitgerust met o.a.:

��

Airconditioning Klein leder pakket

��

Navigatie Move & Fun Radio-/CD-speler Funky met MP3-functionaliteit

De ŠKODA Citigo Tour. Vanaf € 9.790,-. Kom snel naar onze showroom voor een overtuigende proefrit. U bent van harte welkom.

OFFICIAL

PARTNER

Rekenvoorbeeld 50/50 DEAL Citigo Tour Model

Consumentenprijs incl. BPM en BTW

Aanbetaling

Totaal kredietbedrag

Termijnbedrag

Totale door de consument te betalen bedrag

Debetrentevoet

Jaarlijks kostenpercentage

Looptijd

Citigo Tour

€ 9.790,00

€ 4.895,00

€ 4.895,00

€ 0,00

€ 4.895,00

0,00%

0,00%

12 maanden

Financieringsaanbod op basis van een kosteloze en rente vrije uitgestelde betaling. U betaalt het kredietbedrag terug binnen 12 maanden na tenaamstelling auto. Maximaal kredietbedrag; Citigo Tour € 5.000,-. Financiering wordt verstrekt door ŠKODA Bank. ŠKODA Bank is ingeschreven in het Handelsregister met de statutaire naam Volkswagen Bank GmbH filiaal Nederland onder nummer 32099980 en is gevestigd te Amersfoort. Actieaanbod geldig t/m 31 augustus 2012. Ingeschreven in het register van de AFM onder nummer 12000996. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Advieswijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden via www.skodabank.nl.

skoda.nl

Brandstofverbruik gemiddeld 4,1 - 4,2 L/100km (1 op 23,8 - 24,4) CO2-emissie 95 - 98 gr/km. Genoemde vanafprijs is incl. BTW en BPM, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaarmaken. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde afbeelding kan meeruitvoeringen bevatten.

NOORDHOEK AUTOGROEP Mascagnistraat 531, 5049 BL Tilburg, 013 - 547 00 40 Prof. Lorentzweg 18, 5144 NP Waalwijk, 0416 - 274044 www.noordhoekautogroep.nl

10 x 12


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 31

Waalwijk startplaats Eneco Tour editie 2012

Nieuwe kansen tijdens de Eneco Tour Het Tourgeweld is nog maar net voorbij. Wat volgt is de De Olympische wegwedstrijd van zaterdag 28 juli. Het ijkpunt van dit wielerjaar misschien? Een ruime week later volgen kansen voor hardrijders, die het in de Tour moeilijk hebben gehad. Waalwijk is de trotse gastheer van de Eneco Tour, de voormalige Ronde van Nederland. Door Maarten Liebregts

EEn kijkjE tussEn dE profs

Maandag 6 augustus 1e Etappe Waalwijk - Middelburg

STarT WaalWijk

De Tour de France is groots en belangrijk. Toch blijft de koers ‘slechts’ onderdeel van de UCI World Tour, een door de Internationale Wielerunie opgezette competitie. Achttien profploegen hebben zowel het recht als de plicht om aan de World Tour deel te nemen. De Eneco Tour hoort ook tot de reeks wedstrijden. “Daarom zien we ploegen als Sky, BMC en Liquigas gegarandeerd terug,” verzekert Hans Brekelmans, verbon-

den als event manager aan gemeente Waalwijk. “Wij hebben als gemeente een groot evenement naar Waalwijk weten te halen. De Eneco Tour is een landelijk topevenement, waar veel publiek naartoe komt. Bovendien zijn wielrenners en ploegen vlak voor een koers makkelijk te benaderen. Ploegen gebruiken maar beperkt afzetlint, waardoor het publiek zomaar tussen de ploegwagens kan lopen. Dat is de wielersport,” aldus Brekelmans. Op maandag 6 augustus start de eerste etappe, van Waalwijk naar Middelburg. Een dag eerder organiseert de Eneco Tour samen met de gemeente de ploegenpresentatie, aangevuld met een lokaal programma.

VErdEling takEn Om startplaats te worden van de wielerronde moest Waalwijk startgeld in-

brengen. “Een groot bedrag. Dan praat je over € 50.000,- (later teruggebracht tot € 40.000,-). Omdat het een fors bedrag was en er uit politieke hoek kritisch naar de lobby werd gekeken, hebben we het geld over een breder draagvlak verdeeld. De provincie draagt bij, de gemeente, Rabobank De Langstraat

en de Eneco Tour zelf. Kennelijk wilde de koersorganisatie Waalwijk graag hebben.” “Om een goede gastheer te zijn doen we een beroep op ervaren vrijwilligers uit de gemeente. Denk aan het team van De Tavenu, Toer Fiets Club Waalwijk en mensen van de 80 Van De Langstraat. Zij kunnen goede verkeersregelaars leveren, gastmannen en -vrouwen of sjouwers. Wij dienen immers hekwerk langs het parkoers te zetten.” Onder coördinatie van Brekelmans zorgt de gemeente voor feest op het Raadhuisplein tijdens de ploegenpresentatie. DJ Jeroen van Zelst, een handvol lokale artiesten en ingeschakelde horeca staan klaar voor publiek en wielerentourage. “De totale kosten voor de Eneco Tour zijn dusdanig geïnventariseerd, dat inzage na afloop altijd mogelijk is. Om de burger niet te misleiden. Daar moe-

Contador maakt zijn rentree op 6 augustus. Hier een foto tijdens de Ronde van San Luis, begin dit jaar. BRON: cyclingnews.com (Roberto Bettini) ten we in deze tijd simpelweg open in zijn,” aldus Brekelmans. De Eneco Tour (het bedrijf Eneco, Golazo Sports, KNWU, KBWB) regelt de VIP-arrangementen voor sponsoren en

genodigden, het podium voor de presentatie en de route. Het parkoers start op de Taxandriaweg, vlak voor het gemeentehuis. Na een rondje rond het Eneco Ecopark fietsen de renners weer langs het gemeentehuis, waarna via Sprang-Capelle en ‘s Gravenmoer het peloton richting Middelburg koerst. Start eerste etappe: 11.35 uur.

van de Eneco Tour verschijnen. “De Eneco Tour heeft bevestigd dat oudTourwinnaar Alberto Contador van Team Saxo Bank aan het vertrek staat. Contador meldde dat zelf aan de internationale pers vorige week (woensdag

11 juli, red.),” deelt Brekelmans mee. Het is de eerste koers voor de Spanjaard, na zijn schorsing. Zijn aanwezigheid kan rekenen op extra toeschouwers. “Bovendien is de kans groot dat er enkele Olympische kampioenen in het peloton zitten. Daarnaast bevat de Eneco Tour een ploegentijdrit, op een vergelijkbaar parkoers als de WK-rit van 16 september.”

ploEgEnprEsEntatiE Het Raadhuisplein van Waalwijk vormt zondag 5 augustus het decor voor de ploegenpresentatie. Vanaf 18.00 uur leggen de ploegen te voet het pad naar het podium af, waar zij zichzelf laten zien. Naast een animatieplan rond de presentaties, heeft de gemeente een parkeerplan klaar staan voor het publiek. “Er moet voldoende parkeergelegenheid zijn op het Unnaplein en rond De Els. Borden wijzen de weg naar het podium.” De ploegenpresentatie eindigt rond 20.30 uur. De grote vraag is wie er aan de start

Naast Contador hoopt de Eneco Tour op de winnaar van vorig jaar: de Noor Edvald Boasson Hagen van Sky. De definitieve startlijst wordt bekendgemaakt op de officiële persconferentie van donderdag 2 augustus.

Eneco tour

6 tot en met 12 augustus 1e etappe: Waalwijk-Middelburg Maandag 6 augustus 11.35 uur Taxandriaweg


advertentie-breda-2012-07-210x284-hr.pdf 1 5-7-2012 15:30:33

ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

PAGINA 32


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 33

saleweken Relaxfauteuil

Eethoek

Relaxfauteuil

van 2109.- voor

van 2235.- voor

van 1965.- voor

1450.-

H. vanvan Loon Loon Dongen

LANDTUINBOUWMECHANISATIE LAND-ENEN TUINBOUWMECHANISATIE Eindsestraat 65a, 5105 ABABDongen Eindsestraat 65a, 5105 Dongen Telefoon 0162-315639 Telefoon 0162-315639

VERKOOP VERKOOP •• REPARATIE REPARATIE••ONDERHOUD ONDERHOUD Al méér dan 25 jaar merkbaar Al méér dan 25 jaar merkbaarbeter beter •• Trampolines Trampolines •• Voetbalspellen Voetbalspellen •• Tafeltennistafels Tafeltennistafels ••Buiten Buitenspeelgoed speelgoed

1565.-

1350.-

Bankstel

Bankstel

1875.-

3195.-

2,5 - 2 zits leder van 2695.- voor

2,5 zits fauteuil - relaxfauteuil van 4570.- voor

Dressoir BKS Casual

van 1993.- voor

1095.-

beregening

reiniging

werkkleding

Maatwerk is onze natuur Dat komt mooi uit Ulvenhout.

veiligheidskleding

Strijbeekseweg 14 Ulvenhout 4851 SL Ulvenhout Tel. 076 5612614 - Fax. 076 5614810

www.Ulvenhoutwooncenter.nl


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 34

DONGEN

Wandelen, fietsen, zwemmen, golfen, een museum bezoeken, een terrasje pakken, dwalen in een maïsdoolhof: in de gemeente Dongen is het aanbod verrassend veelzijdig. Een greep uit de mogelijkheden...

TOT WEL

50% ING

Terug in de tijd

KORT

Pure Hoge Ham 107 107 Dongen, T 0162 050, www.purebodyfashion.nl PureBodyfashion, Bodyfashion, Hoge Ham Dongen • 371 www.purebodyfashion.nl

De Donge is de naamgever van de gemeente. Vroeger spoelden de leerlooiers de huiden van dieren schoon in deze rivier. In museum De Looierij aan de Kerkstraat kom je alles te weten over de leergeschiedenis van Dongen. Het museum is gehuisvest in een prachtige, gerestaureerde looierij uit 1890 en vertelt het verhaal over het leerlooien en de geschiedenis van het dorp Dongen. Ook worden er kunst-

tentoonstellingen georganiseerd. In de zomervakantie zijn er leuke arrangementen voor kinderen! www.delooierij.nl

Historische grenslijn

DageliJks geopenD vanaf 11.30 uur MaanDag gesloTen Hoge Ham 59 5104 JB Dongen Tel. 0162-319850

In ’s Gravenmoer kun je over eeuwenoude dijkjes wandelen en fietsen, langs de historische grens tussen Holland en Brabant. Eikenhouten palen markeren de grenslijn. Maak eens een ontdekkingstocht in de voetsporen van de roversbende De Witte Veer. Starten kan vanaf café ’t Trefpunt aan de Hoofdstraat in ‘s Gravenmoer; daar staat een informatiebord.

Wandelen en fietsen Ook op eigen gelegenheid kunt u Dongen goed ontdekken; de gemeente maakt deel uit van het regionale wandel- en fietsknooppunten netwerk Hart van Brabant. U kunt zelf eenvoudig uw route samenstellen aan de hand

van knooppuntenkaarten. Wilt u graag wat langer blijven? Kijk voor speciale ‘A la carte-wandelarrangementen’ in de regio en specifiek in Dongen op de website www.vvvtilburg.nl

Wandelen langs monumenten

Dongen telt ruim honderd gemeentelijke en rijksmonumenten, vaak prachtig gerestaureerd en herbestemd. Bijzonder zijn de Laurentiuskerk, ook wel de koepelkerk genoemd, het kloostercomplex met kapelkerk van de Congregatie Zusters Franciscanessen in Dongen en de Nederlands Hervormde Kerk

in ‘s Gravenmoer (ca. 14e/15e eeuw). Wandelend door de Kerkstraat met de mooi gerestaureerde huizen voel je hoe levendig de geschiedenis hier nog is. De Oude Kerk is een van de meest zeldzame kerkruïnes van Nederland. In de tijd van Napoleon fungeerde de toren als ‘seinpost’. De gemeente heeft een wandeling langs deze monumenten ontwikkeld. Deze kunt u downloaden op www.dongen.nl (Wonen en leven, Vrije tijd) of afhalen bij museum De Looierij. Kijk ook eens op www.oudekerk.nl voor interessante wetenswaardigheden over de Oude Kerk.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

VERRASSEND VEELZIJDIG Maïsdoolhof ’t Fazantje

219.-

179.-

Er zijn in augustus twee begeleide wandelingen, waar u zonder aanmelding aan kunt deelnemen. - Zondag 12 augustus: Achterbergroute. Vertrek om 11.00 uur vanaf hotel De Villa, Hoge Ham in Dongen. - Zondag 19 augustus: Dorpswandeling ’s Gravenmoer. Vertrek om 11.00 uur vanaf parkeerplaats restaurant SED, Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer. Deelname kost 2 euro per volwassene. De wandelingen duren ongeveer 2 uur.

INCL. 1 PAK STOFZUIGERZAKKEN

• 2 standen • Opvangcapaciteit 9 liter • Groot bereik: 13 meter even weg i.v.m. brengen/ophalen kinderen van school. Ook zijn we na de zomervakantie nog enkele zondagen open. Voor deze en andere informatie tel.: 0162-312353. U vindt ’t Fazantje aan de Fazantenweg 51 in Dongen.

De pluspunten van Expert Dongen: • Eigen witgoedmonteur • Ruim assortiment • Gratis parkeren bij de winkel • Snelle levering uit voorraad • Oude apparaat gratis afgevoerd Dongen Looiersplein 53-57, (0162) 322044 @expertdongen facebook.com/expertdongen

Van experts kun je meer verwachten.

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 28 juli 2012.

en buiten). Het recreatiebad van De Vennen staat tot in de verre omtrek van Dongen bekend als een fantastisch speelparadijs voor kinderen. Een spetterende waterval, twee hotwhirlpools, een onvervalste turbodouche en een van binnenuit bereikbaar buitenbad mét een spannende stroomversnelling. De sensationele glijbaan met een lengte van vijftig meter doet de rest! www.vennen.nl

Op pad met de gids In de gemeente staan ervaren wandelgidsen klaar om u rond te leiden langs de mooiste plekjes in de kernen.

OOK LEVERBAAR IN BLAUW, GEEL OF GROEN

STOFZUIGER HVR200A.

Spetterende waterval Voor een frisse duik in het water, een gezonde geest en een gezond lichaam ga je naar ‘De Vennen’ aan de Deken Batenburgstraat in Dongen. Het zwembad annex bewegings- en gezondheidscentrum ligt in een bosrijke omgeving met een trimbaan, een zandverstuiving en een kanovijver in de buurt. De Vennen beschikt over een recreatiebad, een sportbad, een buitenbad én twee peuterbaden (binnen

TOPKWALITEIT PRODUCTEN met de service van Expert

Het maïsdoolhof met thema Disney in Dongen bij ‘t Fazantje is te bezoeken tot eind oktober (totdat de maïs gehakseld word.) Leuk voor jong en oud met terrasje. De toegangsprijs is €2,00 p.p. incl. speurtocht. Ook leuk voor een kinderfeestje. Wij hebben ook een luxe familiefiets te huur, een 4 trapper met nog de mogelijkheid voor 2 kinderzitjes. Informeer naar de voorwaarden De openingstijden: zomervakantie 6 juli t/m 12 augustus, ma. t/m zo. van 10:00u-19:00u (aanvang tot 18:00u) Na de zomervakantie vanaf 13 augustus tot eind okt. ma. t/m za. van 10:00u-18:00u (aanvang tot 17:00u) Andere tijden in overleg. Na de zomervakantie zijn we soms

PAGINA 35

Meer informatie Museum De Looierij heeft een nieuw VVV-informatiepunt ingericht. U vindt hier folders, brochures en kaarten. De medewerkers kunnen u goed informeren over de mogelijkheden voor een dagje uit in Dongen. De Looierij is gevestigd aan de Kerkstraat 33. Kijk voor de openingstijden op www.delooierij.nl. Of kijk op de website van de gemeente Dongen: www.dongen.nl (Wonen en leven, Vrije tijd).

105x141mm h - Full Colour - week 30


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 36

NU 1 MAAND GRATIS KENNISMAKEN MET MILON IN JULI EN AUGUSTUS Slechts 2x per 10 dagen 35 minuten trainen en 15 x meer resultaat! De grootste collectie van de regio rAdiogrAfisch bestuurbAre Auto- & boot modellen Ook uw adres voor alle technische vragen, reparatie en knowhow! ● alle onderdelen Alle aanbod ● en accessoires en onderdelen ● vele modellen van Traxxas en HPI RC p

modellen o l.nl winke www.trxxs-

Dr. v. Beurdenstraat 29, 5171 GA Kaatsheuvel Telefoon: 0416-274434 Website: www.trxxs-winkel.nl E-mail: info@trxxs-winkel.nl

De Milon Cirkel is de efficiëntste en plezierigste manier van sporten!

Dinsdag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Gewichtsverlies - Figuurtraining Spierversteviging - Rugtraining

Schotsestraat 4c 5171 DT Kaatsheuvel tel. 0416-540000 www.familyfit-healthcenter.nl

Elke woensdag

Korting op alle tafels

Zomermaanden - ACTIE !!! mei 2012 t/m september 2012

BON VOOR 1 MAAND GRATIS MILON CIRKEL. Ervaar nu dat trainen op de Milon Cirkel ook voor jou de beste oplossing is ! Naam:

.....................................................

Tel:

.....................................................

Aanbod is geldig voor de eerste 100 aanmeldingen na deze publicatie. Leden zijn uitgezonderd voor deze actie. Enkel geldig op vertoon van deze bon en vanaf 17 jr. Aanmelden is mogelijk t/m augustus 2012.

Openingstijden : Maandag gesloten Di t/m do 19.00 tot 01.00 uur Vrij t/m za 19.00 tot 02.00 uur 19.00 tot 01.00 uur Zondag


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 37

Open Dag RKC:

Voetbal staat centraal Open Dag Nieuwe Stijl. Zo kan de Open Dag van RKC WAALWIJK van dit seizoen misschien wel het beste worden omschreven. Vergeleken met de afgelopen jaren krijgt de jaarlijkse Open Dag van de Waalwijkse Eredivisieclub namelijk een heel andere invulling. Maar, uiteraard: voor jong én oud is er op zaterdag 28 juli in en rondom het Mandemakers Stadion weer volop vertier. Met als motto: voetbal staat centraal. Foto’s: Studio Piet Pullens

www.Klijn-Mini.nl

De hoofdact van de Open Dag van 2012 is dan ook geen optreden van een artiest of show op het voorplein, maar een wedstrijd in het Mandemakers Stadion. RKC WAALWIJK speelt een wedstrijd tegen Getafe. Dat is een club uit Spanje die al jaren uitkomt op het hoogste niveau, de Primera División. Afgelopen seizoen won Getafe in de competitie nog met 1-0 van FC Barcelona en uiteraard gaat het team van

trainer/coach Erwin Koeman er alles aan doen van reuzendoder Getafe te winnen! De wedstrijd RKC WAALWIJK-Getafe begint om 18.45 uur. Omdat een Open Dag pas écht een Open Dag is als de deuren voor iedereen open zijn, is de entree die avond gratis!

Spelerspresentatie in Mandemakers Stadion Natuurlijk wordt pas aan de wedstrijd begonnen nadat de spelers aan het pu-

kraam kan tegen zéér aantrekkelijke prijzen kleding van Nike (zowel wedstrijdgedragen artikelen als nieuwe kledij) aangeschaft worden!

Gezelligheid op het voorplein

HET PROGRAMMA

Vóór én na de wedstrijd is er op het voorplein van het Mandemakers Stadion volop vertier. Discjockey Eric Dankers uit Kaatsheuvel, al jaren de vaste stadiondj van RKC WAALWIJK, draait zowel ’s middags als ’s avonds muziek en natuurlijk is er ook volop gelegenheid tot het nuttigen van een drankje en het eten van wat lekkers. Na de wedstrijd komen de spelers en trainers van RKC WAALWIJK ook naar het voorplein.

Braderie met outletkraam Ook is er een braderie op het voorplein van het Mandemakers Stadion. Er staan daar diverse kraampjes opgesteld, waaronder een heuse RKC WAALWIJK Nike Outlet Kraam. Bij die

RKC WAALWIJK

OPEN DAG 2012 15.00 uur: Opening braderie op voorplein diverse kraampjes, inclusief RKC WAALWIJK Nike Outlet Kraam! 17.30 uur: Spelerspresentatie in Mandemakers Stadion 18.00 uur: Latjetrap in Mandemakers Stadion Raak de lat en win een weekend rijden in een cabrio! 18.45 uur: Wedstrijd RKC WAALWIJK – Getafe in Mandemakers Stadion 20.30 – 23.30 uur: gezelligheid op voorplein Spelers en trainers mengen zich onder de aanwezigen

Autobedrijf M. Klijn de Minispecialist Altijd 25 Mini’s op voorrAAd

Al 7 jaar uw Mini-specialist Tinus van de Sijdestraat 4, Sprang-Capelle. Tel.: 06-52601791 Ton Burgel: 06-22723227

www.Klijn-Mini.nl

RKC WAALWIJK-Getafe: gratis te bezoeken!

bliek zijn voorgesteld. Om 17.30 uur begint de spelerspresentatie en ook die wordt gehouden in het Mandemakers Stadion. De bekende gezichten, maar ook de nieuwelingen zoals Florian Jozefzoon, Denzel Slager, Peter Jungschläger en Rodney Sneijder worden op het veld voorgesteld aan de toeschouwers.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 38

er • ak ick t t s

NU BIJ BALLEGOOYEN MODES

rkent u a he

k -arti elen ie

de gele an

3 halen = * 1betalen Ongekend ZOMERS VOORDEEL op een groot gedeelte van de collectie bij Ballegooyen Modes! Profiteer dus nu van vele TOP merken voor absolute BODEM prijzen! * U betaalt slechts het duurste artikel.

l met o v r e ld o z s je p o o k e z Attentie! On eopend! g r e e w is S E J P O O K SUPER

Molenkade 25 | 4271 AE Dussen | T 0416-391230 | www.ballegooyenmodes.com Geopend van dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

VOLG ONS OP FACEBOOK EN TWITTER EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ELKE TREND!


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

1ed0itie e

PAGINA 39

SCHOTS/KELTISCH FESTIVAL Op zOndAg 2 SEpTEMBER

De organisatie van het Schots/Keltisch is er alles aan gelegen om er een groot feest van te maken. Slechts twee optredens verzorgt de top band Rapalje dit jaar in Nederland, voor de rest zitten ze in Duitsland maar op 2 september zijn ze in ieder geval te beluisteren en te zien in Hank met een grandioos optreden. Voor de tiende keer op rij wordt er in Hank op zondag 2 september het Schots/Keltisch Festival en Finale NK Highland games georganiseerd. Een sfeervol festival gehouden aan de rand van de Biesbosch, waar u kunt genieten van onder andere een uitgebreide braderie met allerhande Schots/ Keltische producten. Een authentiek Keltisch dorp, waar u vrij doorheen kan wandelen en u zich waant in een andere tijd. Hier kunt u demonstraties zien van de levensstijl en verschillende ambachten. Als rode draad bij dit festival is er het Nederlands Kampioenschap Highland games, de Schotse krachtspelen. Denkt u hier bij aan boomstamwerpen, hamerslingeren en het gewicht over de lat.

Ook zijn er roofvogel demonstraties waarbij de vogels vrij zullen rondvliegen en u van alles laten zien, u kunt kijken naar hoe honden schapen drijven in de sheepdog trial en er zullen Ierse wolfshonden te zien zijn, verzorgd door verschillende verenigingen. Op deze dag zal ook Mary Queen of Scotts over het terrein wandelen. Dit geheel wordt omlijst door verschillende artistieke hoogstandjes. Zo zullen er de hele dag de traditionele Schotse Piper Bands te zien zijn, met onder andere Clan Lamont, Inter Scaldis en de Graham Lowlanders. U kunt genieten van Keltische mythen en sagen voor jong en oud die vol vuur worden verteld door Abe de Verteller. Ook maken muzikale top acts hun opwachting,

met optredens van Hailander, Sassenachs, Lowland Paddies, Slan, Tee-totaller folk music, en Nederlands meest succesvolle folk band Rapalje. Speciaal voor de kinderen zijn er zwaardvechtdemonstraties, waarbij ze ook zelf mee mogen doen evenals boogschieten. Ook is er de mogelijkheid voor het maken van een helikoptervlucht boven de Biesbosch. Voor de bezoekers wordt er ook nog een prijs uitgegeven voor de mooiste outfit. Kortom een dag voor het gehele gezin waarop de tijd en leeftijdsgrenzen vervagen. Het festival wordt gehouden op: Voor meer informatie www.schotskeltischfestival.nl

Recreatiepark De Kurenpolder Kurenpolderweg 31 Hank. Aanvang festival: 11.00 uur. Entree vanaf 4 jaar €5.00 vanaf 13 jaar en ouder €7,50

Een volle

tank

voor € 20,-

SHEA ORGANISEERT

en € 4.350,- extra voordeel

OP 2 SEPTEMBER 2012 * AANVANG 11.00 UUR

SCHOTS / KELTISCH FESTIVAL + FINALE NK HIGHLAND GAMES RAPALJE * SLÀN * LOWLAND PADDIES * SASSENACHS * Tee-totallers Folkmusic * Keltische nederzetting * Schots/Keltische Braderie * ROOFVOGELSHOW * Sheepdog trial * Mary Queen of Scots * Abe de verteller * Ierse Wolfshonden * Graham Lowlanders * Inter Scaldis Pipes and Drums * Clan Lamont Pipe band RECREATIEPARK DE KURENPOLDER Kurenpolderweg 31 * HANK

Met o.a. *

www.schotskeltischfestival.nl

Mazda2 aanbiedingen

Met de Mazda2 BiFuel tankt u dankzij de standaard ingebouwde LPG-installatie vol voor maar € 20,-. En u profiteert ook nog eens van € 2.100,- aan luxe en sportieve accessoires.

4x Navigator GT, Aluminium Metallic 3x Navigator GT, Brilliant Black 2x Navigator GT, Crystal White Pearl Mica 2x Navigator GT, Dolphin Grey 3x Cool BiFuel, diverse kleuren

van € 18.785,van € 18.240,van € 18.785,van € 18.785,van € 15.790,-

nu € 16.535,nu € 15.990,nu € 16.535,nu € 16.535,nu € 13.990,-

ROTEL AUTO’S

Huifakkerstraat 6 • 4815 PN Breda • Tel. 076 - 521 89 62 • www.rotel.nl

AUTOBEDRIJF FOKKEMA OOSTERHOUT B.V.

Kanaalstraat 24 • 4905 BJ Oosterhout • Tel. 0162 - 438 111 • www.autobedrijffokkema.nl

Gemiddeld brandstofverbruik LPG: 6,5 l/100 km, 15,3 km/l, Benzine 5,0 l/100 km, 20,0 km/l, CO2- uitstoot: 110 g/km. Genoemde prijzen van de BiFuel-uitvoeringen zijn gebaseerd op kentekenregistratie voor 1 juli 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbijdrage. Drie jaar algemene garantie tot maximaal 100.000 km. Drie jaar lakgarantie. Twaalf jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit. Drie jaar Mazda Euro Service. Genoemde brandstofkosten gebaseerd op huidige prijzen bij geselecteerde aanbieders. Vraag ons naar de voorwaarden van deze actie.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 40

gezocht:

onderzoekers (in hart en nieren)

Doe het lekker zelf

OO-ZONE van

in de

Natuurmuseum Brabant

Tilburg

www.oo-zone.nl | www.natuurmuseumbrabant.nl

Complete slaapkamer

Bestaande uit: * Ledikant met 2 nachtkasten * Stevige 28 lats lattenbodem * 7-zone pocket matrassen * Schuifdeurkast 181 cm breed

Exclusief montage

BEDDORAMA SUPER Zomerknaller

895

OPLEGMATRASSEN ook lengtematen 8 cm dik hoogwaardig koudschuim en hoes volledig afritsbaar

90 x 200

€ 79

140 x 200 €

129

160 x 200 €

Het KOELE matras

139

180 x 200 €

149

“TOPPER PILLOW”

Een optimaal ventilerend binnenvering matras met een luxe “Pillow Top”laag 70 80 80 80 80 90

x x x x x x

200 190 200 210 220 190

€ € € € € €

95 99 109 119 129 119

90 90 90 100 120 120

x x x x x x

200 210 220 200 190 200

€ € € € € €

129 139 149 149 159 169

130 140 140 160 180 180

Het Cool dekbed 1-persoons

* Vulling: 200 gram/m2 Koel Katoen * Tijkstof: 100% puur katoen 140 x 200 € 25 140 x 220 € 29,95 200 x 200 € 39,95

€ 25

€ 240 x 200 € 49,95 € 240 x 220 € 54,95

x x x x x x

190 190 200 200 200 210

€ € € € € €

179 189 199 209 249 269

* Met handgrepen * Non-allergisch * Koele katoen damast * Ventilerend * 23 cm Dik

Veel last van een bezweet hoofd? Dit natuur Kapok kussen helpt Voor

Uw oude kussen houden maar wel het frisse gevoel! Cool Cotton Kussensloop

€ 19,95 2 voor € 15

MADE

OPENINGSTIJDEN Di-Vr 10.00-18.00 uur Zat 10.00-17.00 uur Vrijdag Koopavond

BREDA

OPENINGSTIJDEN Di-Vr 10.00-18.00 uur Zat 10.00-17.00 uur Donderdag Koopavond

Nieuwstraat 12 - 0162 68 9090

Gen. Maczekstr 29 - 076 561 1718

Folder niet ontvangen? Kijk voor de laatste folder op: www.slaaptotaal.nl

Twijfel je nog over een STUDIEKEUZE? Je wilt studeren en je weet niet goed wat. Wilhelminaplein 19 I 5104 hB Dongen Nieuwenhuijsen Opnieuw Kiezen | Praktijk voor Advies en Begeleiding bij Studiekeuze. tel: 0162 310494 | e-mail: info@opnieuwkiezen.nl | www.opnieuwkiezen.nl


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 41

ZWEEDS RAADSEL

ZWEEDS RAADSEL

eb en vloed

land in Europa

8

advocaat

personeelszaken

groef

volgens anderen

5

beraad

laboratorium

deel van de dag

schilderijdoek

aardig

reisbespreking

voorwendsel waterkruikje

pers.vnw. staat

13

pui criterium

3

bedriegerij

salvo titulo

in grote haast

laagwater deel van de nek

14

roofvogel

paradijs

ten tijde dat

6

nep pupil

10

sterke drank gevoel van eigenwaarde

7

slaapplaats bijwoord schmink

certificaat

ieder

familielid scherts grafsteen

muziekinstument

15

bagage (Eng.) bazaar

12

bitterheid rivier in Italië

fauteuil

branche bolgewas

verkoopruimte portiershokje melkproduct

adellijk persoon

doffe slag

snik

bijenhouder

atmosfeer overdruk

oplawaai

landengte

groen gewas

bergplaats

verharde huid

heimelijk

motorschip kompasrichting dienaar verfkleur

toilet voorzetsel ledenpop mede bergweide

1

permaniak soonlijk voornaamdecimeter woord

11 eigenschap

uitgeput

9

volledig

2

halfjaar

4

boom

© Persbelangen 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

SUDOkU © Persbelangen

5

2 8 7

3 8 1 6 5 9 1 8 2 5 8 7 6 9 4 9 1 7 2 7 4 6

Euro Millions

Elke dinsdag en vrijdag minimaal 15 miljoen euro te winnen! • Shag en sigaretten aan Belgische prijzen • • • • •

... dus euro’s voordeliger!

Chocolade Rookwaren Tijdschriften Belgische lotto Leuke cadeautjes

Molenstraat 12, 2387 Baarle-Hertog www.klavertje-vier.com


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 42


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 43

Altijd feest bij de VoltAge De Voltage is al 16 jaar te vinden aan de rand van Tilburg. Met meer dan dertig indoor activiteiten, 2 restaurants, diverse bars en een evenementenhal telt het complex meer dan 10.000m2 en is dit het grootste indoor entertainment centrum van Nederland. Activiteiten zoals karten, laserschieten, paintball en bungee soccer vindt je hier onder een dak, maar ook voor diegene die het liever wat rustiger aan is er van alles te beleven. Zo vindt je bijvoorbeeld 2 verschillende bowling centra’s, quizdome en shooters challenge. Voor een overzicht van alle activiteiten is het advies om naar de website te gaan www.devoltage.nl daar kun je direct een filmpje kijken over de 30 verschillende activiteiten. Van al die activiteiten krijg je natuurlijk trek, vandaar dat er bij De Voltage uiteenlopende mogelijkheden zijn om gezellig te blijven eten. Een lekker frietje met een snack of kiest u liever voor een

uitgebreid buffet met live cooking het kan allemaal.

Voor wie is De Voltage? Casper Dudok van De Voltage verteld: “Iedereen is welkom bij de Voltage, door ons brede aanbod in activiteiten en horeca kunnen wij altijd een programma op maat maken ongeacht leeftijd, groepsamenstelling en budget. Voor een kinderfeestje van 4 kids tot complete bedrijfsfeesten tot 2000 personen. En alles wat daar tussen zit. Denk bijvoorbeeld aan vrijgezellenfeesten, verenigingsfeesten of een gezellig familie uitje waar iedereen aan kan deelnemen.”

Veel informatie is te vinden op de website en het laatste nieuws volg je op de Facebook pagina www.facebook.com/ devoltage maar veel beter is het nog om gewoon eens binnen te lopen. Want dit moet je echt zien en dan is er altijd een reden voor een feestje te bedenken.

laatste kans

• BPM vrij • Belastingvrij rijden tot 2014 • Groot ingekocht! Zolang de voorraad strekt! Panda Edizione

Fiat 500 Pop 1.2

Italia 150

30 stuks

vanaf

nIeUW MODel

1.3 MJ Easy diesel

NU € 9.995,-

NU € 7.500,-

vanaf

NU € 12.890,vanaf

25 stuks

15 stuks

Panda Edizione Italia 150 voorzien van o.a. Airco, krachtige 1.2i vier cilinder benzine motor, elektrische ramen, dakrail, centrale vergrendeling, stuurbekrachtiging. * Belastingvrij volgens huidige overheidsplanning tot 2014

Punto

Fiat 500 Pop 1.2i voorzien van o.a. Krachtige 1.2i vier cilinder benzine motor, 7 airbags, elektrische ramen, 5 sterren Euro N-cap test, stuurbekrachtiging, radio/CD/MP3.

Punto 1.3 MJ Easy voorzien van o.a. Dualzone automatische airco, krachtige 1.3 vier cilinder diesel motor, Blue and me bluetooth systeem, Cruisecontrole, MP3 speler met USB aansluiting, elektrische ramen.

onderdeel van

Tilburg - Kraaivenstraat 20

(013) 5943943

Waalwijk - Havenweg 23

(0416)

568686

Oirschot - Industrieweg 28

(0499)

575775

Prijs incl. BTW, exclusief afleverkosten, rijklaarmaakkosten, verwijderingsbijdrage, leges en eventuele meerprijs lak of aanwezige opties. Afgebeeld model kan afwijken van de standaardspecificaties. Aanbieding is geldig op voorraadauto’s voorzien van kenteken. Vraag naar de voorwaarden. Druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 10,1-26,3; liter/100 km: van 3,8-9,9; CO2 gr/km: van 99-235.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 44

Steeds meer fietsen in de trein Steeds meer treinreizigers nemen hun fiets mee in de trein. Wie zijn fiets wil meenemen op de trein, kan kiezen voor een kaart van vijf euro waarmee één enkele reis kan worden afgelegd of voor een dagkaart van acht euro waarmee men het hele land kan doorkruisen met de fiets op de trein. Uit cijfers blijkt dat de NMBS in 2009 in totaal 132.402 traject- of dagkaarten verkocht. In 2010 was dat aantal al opgelopen tot 146.361. En volgens voorlopige cijfers is er in 2011 sprake van 154.354 dergelijke fietskaarten.

leidingspersoneel dient te gebeuren. Bovendien kan de plooifiets tussen of onder de zitplaatsen in de trein geplaatst worden, waardoor de vouwfiets de andere reizigers niet hindert.

Cijfers over het aantal vouwfietsen dat treinreizgers meenemen zijn er niet. Dat komt ook omdat vouwfietsen gratis kunnen meegenomen worden op de trein. Er is geen sprake van discriminatie ten opzichte van mensen met een ’gewone’ fiets die wel moeten betalen om hun tweewieler mee te nemen op de trein, aangezien vouwfietsen door de reiziger zelf kunnen worden meegenomen, zonder dat hiervoor een extra tussenkomst van het verkoop- of bege-

Fiets mee in de trein?

Bron: Standaard

Een aantal bezoekers van deze site vraagt zich af wat de regels zijn rond het meenemen van een fiets in de trein. De redactie zet de informatie even voor u op een rij! Voor een fietstocht of fietsvakantie kan het handig zijn om uw fiets mee te nemen in de trein. Dit kan zowel in binnenlandse als in buitenlandse treinen.

Dagkaart fiets Wanneer u uw fiets wilt meenemen

in een trein van de NS, koopt u een Dagkaart fiets. Deze is te koop bij de NS-kaartautomaat en kost onafhankelijk van de bestemming 6 euro. De Dagkaart fiets is geldig in alle binnenlandse treinen die in het Spoorboekje staan (dus niet in internationale treinen).

Niet in de spits! U mag uw fiets niet in de spits meenemen in de trein. Daarbij geldt als spitstijd: werkdagen van 6.30 tot 9.00 uur en van 16.30 tot 18.00 uur. Deze beperking geldt niet in de in de weekenden, op feestdagen én in de zomermaanden juli en augustus.

Vouwfiets gratis? Met een Dagkaart fiets kunt u uw fiets, ligfiets, gedemonteerde racefiets of tandem meenemen in het speciale fietsgedeelte van de trein. Eventuele bagage (bijvoorbeeld fietstassen) mag niet op uw fiets blijven zitten. Een vouwfiets mag alleen

kosteloos worden vervoerd als deze daadwerkelijk is opgevouwen.

Verdere regels Voor het vervoeren van uw fiets gelden verschillende regels, die vooral te maken hebben met de beperkte ruimte in de trein en met de veiligheid. Op www.ns.nl kunt u ze op uw gemak nalezen.

Met de fiets naar het buitenland Voor informatie over fietsvervoer naar het buitenland kunt u terecht bij de NS Hispeed balies in de Tickets & Service winkels op de grote stations, bellen met NS HispeedTelesales: 0900 – 9296 (€ 0,35 p.m.) of kijken op www.NSHispeed.nl.

Meer over fiets en trein www.ns.nl / Fietsvakanties

RIJKLAAR SUPERDEAL FordKa

€ 2.072,- VOORDEEL

!

OP = OP

Titanium

Super compleet uitgerust met o.a. • 15 inch lichtmetalen velgen • ABS + Airbags • Trip computer • Airconditioning • Radio/CD/MP3-speler met 6 speakers en AUX-aansluiting • Elektrisch bedienbare ramen • Centrale vergrendeling met afstandsbediening • Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels • In hoogte verstelbare bestuurdersstoel • Mistlampen vóór

Normaal € 12.417,-

NU RIJKLAAR

Crystal White

€ 10.345,-

tigchelaar AUTOBEDRIJVEN doen meer voor u!

Ook keus uit diverse kleuren metaallak meerprijs € 350,-

Tilburg - Kraaivenstraat 20 (013) 594 39 43 Waalwijk - Havenweg 23 (0416) 56 8 686 Oisterwijk - Bedrijfsweg 19 (013) 528 26 80 Oirschot - Industrieweg 28 (0499) 57 5 775 Service dealers: Autobedrijf Stoomberg - Slof 54 - Dongen (0162) 32 1 313 Automobielbedrijf P. van de Ven - Wilhelminalaan 3 - Vessem (0497) 59 1 766

Feel the difference

Prijs incl. BTW/BPM, kosten rijklaarmaken, verwijderingsbijdrage en leges. Afgebeeld model kan afwijken van de standaardspecificaties. Aanbieding geldig op voorraadauto’s voorzien van kenteken 2012. Vraag naar de voorwaarden. Druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 19,6-23,8; liter/100 km: van 5,1-4,2; CO2 gr/km: van 112-119.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 45

Fiets-3-daagse Den Bolder Waspik Op dinsdag 31 juli, woensdag 1 augustus en donderdag 2 augustus wordt de 3e Fiets-3-daagse gehouden in Waspik. Start en finish zijn in sociaal cultureel centrum Den Bolder, Schoolstraat 19 in Waspik. De afstanden zijn 25 km, 40 km en 60 km en kunnen per dag aangepast worden. De mooie routes gaan alle dagen een andere richting op zodat u de ene dag een bosrijke omgeving treft, dan weer een polderlandschap maar altijd in het mooie Brabantse land. U kunt starten vanaf 9 uur en u dient voor 17 uur binnen te zijn, onderweg heeft u zodoende voldoende tijd om te lunchen of een bezienswaardigheid te bezoeken. Er is een mogelijkheid uw fiets binnen te stallen. Het inschrijfgeld bedraagt € 6,50 , indien u voor 1 dag inschrijft is het inschrijfgeld aangepast naar € 2,50

Als u 3 dagen meefietst ontvangt u een leuke herinnering. Wij zien u graag op dinsdag 31 juli in Waspik.

‘11 gereden in

NU

Oosterhout!

INSCHRIJVE N OP WWW.ETAPA STOUR.NL 28 AUGUSTU

S 2011

De koele zomer maakt de prijzen warm! 5 jaar Etapastour – 28 augustus 2011

Wat gaan we doen? Op zondag 26 augustus gaan alle deelnemers van start vanaf restaurant Cantina y Tapas aan de Mathildastraat 21a in Oosterhout. Eerst even melden bij de inschrijving, een lekker kopje koffie met een heerlijk Brabants worstenbroodje. Misschien nog een banaan of appeltje voor onderEen fietstochtmaar! voor de zullen sportieve en recreatieve Bourgondiërs......... weg en vertrekken Eerst de sportieve rijders vertrekken, daarna de recreanten.

Totale voorjaar-/zomerdamescollectie 2012

Zondag 12 augustus 2007 werd de 1ste Etapastour verreden. Een eerste rit waarvoor zich 65 renners hadden ingeschreven.

2 Jaar rit later zijn de recreant fietsers erbij gekomen, waardoor we twee verschillende fietsdagen kregen. Inmiddels is de Etapastour Sportieve begrip en uitgegroeid tot8.45 zo’n deelnemers. Deeen sportieve fietsers verzamelen vanaf uur600 en starten om 9.30 uur. Ze fietsen een afstand vanVanwege zo’n 135 kmhet door het Brabantse en Gelderse land, richting krijgenop ze een 5-jarig bestaan organiseren we ditZaltbommel. jaar beideDaar tochten één dag. Eerst zullen de sportieve renners vertrekken lunch omeen vervolgens te keren richting Oosterhout. Er is eendoor onderverdeling in de fietsers die dit jaar de keuze hebben uit 45 km of voor rit vanweer 135terug km richting Zaltbommel. Gevolgd de recreatieve te 70 rijden bepaald, waarbij onder leiding van teamcaptains het tempo aan alle rijders kmsnelheid richting Zundert. kan worden aangepast! Zo heeft iedereen plezier op zijn eigen niveau! Je kunt bij inschrijving kiezen voortochten één van de rijsnelheden: 30,lunch of 35 km. gereden in pelotons met Beide zijndrie voorzien van25, een en Er dewordt nodige verzorging onderweg. motorbegeleiding en volgwagens. Het maximale aantal deelnemers is 250.

voor de helft van de halve prijs!

Na afloop van de fietstocht zijn er natuurlijk weer de tapas en is er een speciaal muzikaal programma om het 5-jarig bestaan te vieren.

De recreanten Voor de recreant fietsers worden er twee mooi routes uitgezet. Er zal een korte rit zijn van zo’n 45 km en een middellange van ongeveer 65 km. Voor beide routes zal er ook een gezellig rustpunt worden gekozen om lekker te lunchen. De recreanten kunnen op eigen gelegenheid en snelheid gaan vertrekken vanaf ongeveer 11.00 uur.

Wij hopen uw samen met uw enthousiaste familie, vrienden en kennissen te mogen verwelkomen op 26 augustus 2012. Etapastour 2012. - Schrijf snel in want vol = vol !!

Nu

p ijven o .nl inschr ur o t s etapa www. stus 2012 u 26 aug

* Eugen Klein * Max Faber * Settermode * Roberto Sarto * Another Woman * Barbara Lebek

www.youngclassic.nl Hoge Ham 141 - Dongen


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 46

Bespaar direct op uw energie rekening! Profiteer nu tijdelijk van 15% subsidie op VerdegroSolar® zonnepanelen!

Setprijs q 999,– - 15% subsidie

q 849,15 Uw totaalprijs incl. 15% subsidie*

COMPLETE 650 Wp SET 3 zonnepanelen + 1 omvormer + aansluitmateriaal = plug-and-play

Voor andere sets en úw rendement bezoekt u onze website Bestel online of bezoek onze showroom: Munnikenheiweg 59, Etten-Leur Open op werkdagen van 09.00-16.30 uur & zaterdag van 09.00-13.00 uur

www.VerdegroSolar.nl

*Kijk voor meer informatie op www.agentschapnl.nl


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 47

2525 25 25 25 JAAR JAAR JAAR R

JAA

JAAR

DE BESTE KWALITEIT VOOR DE LAAGSTE PRIJS DANKZIJ ONZE

of rugklachten. Bed vaak oorzaak schouder-, nekSchouder of nekklachten komen vaak door een te harde ondergrond. Een stevig matras in combinatie met een spiraalbodem geeft ondanks haar goede ventilatie en lange levensduur, geen toegevoegde waarde aan het slaapcomfort. De spiraal is echter een boosdoener voor uw schouder en nek indien u een echte zijslaper bent. Uw schouder en of heupen krijgen onvoldoende ruimte. De taille ondersteuning ontbreekt, wat zich vertaalt in te hoge druk op de schouders en heupen. We zoeken vaak een oplossing door ons lichaam te draaien als een wokkel of door een dikker, steviger kussen in de nekholte te stoppen of door het kussen dubbel te vouwen, met andere woorden: we plaatsen een krik onder onze nek om de schouder

EIGEN FABRIEK

te ontlasten. U zult begrijpen dat dit extra druk op de nekwervels geeft en het probleem zich op den duur naar uw nek verplaatst! Een matras met schouder zone verlicht wel, maar is niet de volledige oplossing. Door de matras op een ondergrond te leggen die naar uw lichaamsprofiel is aan te passen, creeert u een veel beter ligcomfort. Vandaar dat America alle boxsprings in eigen huis vervaardigt met het unieke ABS-slaapsysteem. Hierdoor is uw bed in enkele ogenblikken aan te passen naar uw lichaamsprofiel. Dit kunt u ook thuis nog wijzigen of zelfs na jaren bijstellen indien gewenst. slaapsysABS gepatendeerde Het een uitvinding en ontwikteem is Slapen. Beter America van keling

U NIE K

ABS-SYS

T EEM

Z EER

BOXSPRING ”SUPREME DE LUXE”

SUCCESV

OL

P E R S O O N L I J K N A A R U W L I C H A A M S P R O F IE L IN S T E L B A A R

BESPAAR URO 1995,- E MODEL SUPREME DE LUXE (TOP COMFORT) 2 BOXSPRINGS 90-200CM ELEKTRISCH VERSTELBAAR, HOOFDBORD, ABS INSTELBARE SCHOUDER EN TAILLE ZONES , RF DRAADLOZE AFSTANDSBEDIENING, 2 CM GERUBBERISEERDE PAARDEHAAR POCKETVEREN AFDEKKING, TOPPER 19 CM NATUUR LATEX MET ZUIVER SCHEERWOLLEN HOES EN 2X 2CM HYPERSOFT DRUKVERDELENDE TUSSENLAAG, LED ORIENTATIE VERLICHTING ONDER BED, POOTJES NAAR KEUZE, KLEUR EN STOF NAAR KEUZE. VAN 6790,- EURO VOOR

4795,- EURO

PROFITEER NOG DEZE MAAND VAN DE

INTRODUCTIE ACTIE + JUBILEUM KORTING

Stel u heeft de keuze: een standaard bed of een bed dat aanpasbaar is aan uw lichaam. Natuurlijk! Iedereen wil een bed dat is aangepast aan zijn of haar lichaam, maar waar vind je dat dan? Daar, waar je het niet direct zult verwachten; bij America Beter Slapen in Den Hout.

Iedere klant krijgt met behulp van een presentatie uitleg over slaapfasen, keerimpulsen en wervelkolom. Daardoor krijgt u inzicht in de grootste oorzaken van slaap-

problemen en hoe u met de keuze van een nieuw bedsysteem daar rekening mee kunt houden. Tevens ziet u hoe America Beter Slapen deze klachten kan voorkomen. Deze intensieve begeleiding geeft de klant een andere kijk op slapen, en voor veel mensen vallen nu de ontbrekende puzzelstukjes op zijn plaats. Dit maakt de keuze om voor een goed slaapsysteem te kiezen, een stuk gemakkelijker. Opmerkelijk genoeg zeggen veel klanten angst te hebben om een verkeerd slaapsysteem aan te schaffen. Vaak hebben zij slaapproblemen zoals nek-, schouder- of rugpijn. Wie garandeert hen, dat zij na aankoop van een nieuw bed de juiste keuze hebben gemaakt. Dit heeft Meindert America aan het denken gezet. Tevredenheids garantie op het nieuwe bed is hiervoor de oplossing. De boxspringcombinatie is niet meer weg te denken uit ons huidige “modebeeld”. Mits goed gemaakt, kan dit het ultieme slaapsysteem zijn. Echter is er bij de meeste boxsprings geen mogelijkheid het ligcomfort (achteraf) aan te pas-

sen. Veel boxsprings zijn dan ook standaard; zeer stug met een luxe topper of soepel, maar deze zakken na verloop van tijd teveel door. Toch kun je de toegevoegde (comfort) waarde die afkomstig is vanuit de boxspring of lattenbodem niet onderschatten. Wanneer de ondergrond waarop uw matras ligt op de juiste manier ondersteuning biedt, kunt u hiermee uw totale ligcomfort met zo’n 30% verbeteren! Met deze wetenschap en de vraag vanuit de markt naar aanpasbaar slaapcomfort, ontwikkelde Meindert America in 2011 het ABS systeem. Dit aanpasbare boxspring systeem is nu al een groot succes. Eindelijk een uitvinding die ECHT een toegevoegde waarde geeft aan het ligcomfort. U kunt eenvoudig de instellingen van uw bed aanpassen waardoor u juist meer of minder druk krijgt op de plaatsen waar u wilt. Bijvoorbeeld bij uw schouder, taille of heup. Handig, uw nieuwe bed moet tenslotte de komende 10 jaar kunnen voldoen aan uw verwachtingen.

Nieuw in het assortiment van America is de elektrisch verstelbare boxspring met ABS (instelbare schouder-, taille- en heupzones) “ Er is sinds de introductie van de Supreme de Luxe met ABS geen “standaard” elektrische boxspring meer verkocht,” zegt Cindy America. De reacties van klanten zijn uitmuntend! Na een proefligsessie op de Supreme de Luxe met ABS is iedere klant overtuigd. America Beter Slapen viert haar 25 jarig jubileum. Gedurende deze periode heeft America haar jarenlange opgebouwde imago “kwaliteit voor een eerlijke prijs” kunnen waarmaken. Met het nieuwe ABS systeem zal America wederom waarmaken dat goed ligcomfort niet duur hoeft te zijn. De vlakke boxspring is leverbaar vanaf 1995 euro en wordt standaard geleverd met het ABS systeem. De standaard elektrisch verstelbare boxsprings is leverbaar vanaf 2995,- euro, met abs systeem vanaf 3195,- euro. Kom ook proefliggen en ervaar wat

goed

slaapcomfort

is!


PAGINA 48

OPRUIMING PROFITEER VAN KORTINGEN TOT 70%

Tafels, kasten, dressoirs, tv-meubelen, slaapkamers, boxsprings, zitmeubelen, banken, fauteuils en meer voor opruimingsprijzen!

meubelen & meer

ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

KOEL SLAPEN DEZE ZOMER! 10% katoenen zomerdekbedden div. maten vanaf

€27,100% natuurzijde zomerdekbedden div. maten vanaf

€38,BOXSPRINGS

Van Nederlandse topmerken Elektrisch verstelbaar vanaf

€97,-

€1697,ACTIE

Matras met LFK-binnenvering heerlijk slapen voor weinig geld! in 80 en 90x200 normaal €159,-

DESIGN RELAXFAUTEUILS DIV. A-MERKEN KORTING TOT WEL

60% ACTIE

€117,-

massief eiken tafel div kleuren mogelijk 180x100. MET 4 GRATIS STOELEN! normaal €1495,molenaarprijs €1075,-

ACTIE Ook mogelijk met andere stoelen!

70%

€777,-

506%

Stoel “Sparkle” In 2 kleuren normaal €165,-

ACTIE

Stoel “Granada” In leder vanaf normaal €334,-

€237,-

0%

TIP Styling

Vloerkleden, verlichting, kussens en meer. Verrijk uw woonruimte volgens de laatste trends met onze modieuze accessoires! OP=OP

% 0 4 30% 20%

Molenaar Meubelen BV Kreitenmolenstraat 107 5071 BC Udenhout

10%

Telefoon 013 511 36 50 info@molenaarmeubelen.nl

Vrijdag koopavond tot 21.00 uur

WWW.MOLENAARMEUBELEN.NL Meer dan 1000 meubelen & meer online!

WOONPROGRAMMA’S

RELAX FAUTEUILS

SLAAPKAMERS

STA OP FAUTEUILS

WOONACCESSOIRES


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

DONGEN

Leer en meer sfeer! e m a n e g n a a n e e in

Leer in Dongen, over leer… In Dongen staat sinds dit jaar een museum waarvan alle vele bezoekers hebben gezegd: ’Wat een geweldig professioneel museum, nooit geweten dat het hier staat..” Bij binnenkomst bent u meteen IN het museum, op de oude looiputten. Waar u in het uitermate sfeervol museumcafé ook even kunt bijkomen van de vele indrukken die u opdoet. Een museum waarin u op verrassende wijzen kennis maakt met het leerlooien, zoals dat een paar honderd jaar in deze streek werd beoefend. Wij kennen eigenlijk alleen maar tevreden klanten, om verlegen van te worden. En we doen we er alles aan om dat zo te houden.

PAGINA 49

…en meer

U bent van harte welkom, in het oude centrum van Dongen, de Kerkstraat, waar in 1350 al een kerk te vinden was. Vlak bij de Donge, het riviertje waar zoveel huiden moesten ‘stromen’, om te spoelen, om te wellen, klaar voor haarder en de vlezer, op weg naar de bloot. Maak kennis met het leer, met de putten, kuipen, laven. Met de noeste arbeid die nodig was om de gelooide huid te ‘touwen’, af te werken. Voel en beleef splitleer, de zware croupons tuigleer. Voel het leed van de arbeiders, de pijn door miltvuur. En vooral: leer hoe het leerlooien het beeld van Dongen vormde. Entree: volwassenen: € 3,50 kinderen € 2,-.

Voor groepen zijn er veel mogelijkheden in DE LOOIERIJ. (entree € 2,50) U kunt kiezen voor een groepsrondleiding (€ 25,-) die uw bezoek een duidelijke meerwaarde geeft en/of een bezoek aan de oude kerktoren met gevangenis. Uw bezoek kan beginnen met koffie/thee en een heerlijk stuk Heer van Dongen. Of u onderbreekt uw activiteiten met een lunch naar keuze.

Met een tomatensoep van de streek. U kunt het bezoek ook combineren met een andere activiteit. Want het is ook mogelijk, de creativiteit de vrije loop te laten, bij het beplakken van bloempotten met leer, of bij het versieren van een spiegel. (1,5 tot 2 uur, € 10). Ander idee? Noem het en wij denken met u mee. Wij houden van maatwerk! Boekingen bij voorkeur via de website of telefonisch

positieruimte, De Looierij kent een ex ar regelmatig ‘t Nieuwe Nathuis, wa ense wortels kunstenaars met Dong ren. hun werk zullen expose r, inspireerd zijn door lee Het werk zal altijd ge of gebeurtenis looien, een onderwerp te maken heeft. die direct met Dongen De geboorte van Leer es Voermans legden William van Gool en Ke n leer vast in 2000 de geboorte va slachten van een koe. in een fotoserie over id aan de looier. Het beest geeft zijn hu en op de droogzolder De foto’s zijn als huid Nathuis. opgehangen in ‘t Nieuwe poseert Vanaf 19 augustus ex in Kunst Jan van Lisdonk: Leer


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 50

EEtcafE dilara

Het is vakantie! Kom gezellig eten en DrinKen

Tijdens de maand juli hebben wij aangepaste openingstijden: maandag gesloten; di. t/m do van 15.00 tot 22.00 uur; vrijdag & zaterdag van 15.00 tot 00.00 uur; zondag van 15.00 tot 22.00 uur.

Vanaf augustus zijn wij weer op maandag geopend en hebben we weer de normale openingstijden

Alanya Grillroom & Pizzeria Hoge Ham 139 - Dongen - www.alanyadongen.nl

CAFÉ - BOTENVERHUUR VAN DEN DIEPSTRATEN

Wij zijn open tot 04.00 uur Bezorglijn: 0162-320265 St. Josephstraat 52 - Dongen www.eetcafe-dilara.nl

42! Vanaf maat Mode voor meer! een maatje

OPRUIMINGEN! Najaarscollectie gedeeltelijk binnen! ijheid r v t s a g e s t n • Braba dvies a ig d n u k s e d • Eerlijk en elminaplein h il W ‘t p o keren • Gratis par Tramstraat 48A - Dongen - T. 0162-317711

www.maxxmode.nl

    

Kano’s Roeiboten Motorboten Kajuitboten Sloepen

Café - Botenverhuur Van den Diepstraten Biesboschweg 6 4924 BB Drimmelen Telefoon: +31 (0)162-682385 www.diepstraten-botenverhuur.nl


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

DONGEN

PAGINA 51

Leer en meer sfeer! e m a n e g n a a n e e in ...en meer

...en meer

is er Ook voor kindcertien : een creatieve amiddelevieutewsitleren

DE LOOIERIJ kent een uitgebreide collectie apparaten uit de tijd dat de mens het gebruik van elektriciteit begon te ontdekken . De collectie was een verzameling van de Dongenaar Louis Vlamings. Een deel van deze voorwerpen stelt DE LOOIERIJ telkens op

thema ten toon onder de titel ‘Een leven onder spanning’. Nu zijn onder andere te bezichtigen: ● de eerste Philips televisie, ● een bijna futuristisch permanentapparaat, ● de originele Senseo uit 1910, ● de eerste radiouitzending van Edison ● en nog veel meer.....

ht Het maken van een ec nuten) geldbuideltje. (± 45 mi kan dat zelfs zonder In de zomermaanden erdag. (€ 5,-) afspraak op elke dond tief het museum willen Voor kinderen die ac astische speurtocht beleven is er een fant zelfs door de ‘leerroute’, die loma eindigt met een echt dip Looiers Gezel”! (€ 1,50)

In een aangename sfeer DE LOOIERIJ kent een bijzonder sfeervol museumcafe, waarin het na uw museumbezoek goed toeven is. Bij lekker weer op heerlijk op het terras in de mooie natuur, of lekker koel op de oude looiputten...

Met een glas fris, een pilsje, een kop koffie met of zonder een Looierke (looilikeur). U zegt het maar en het komt voor elkaar. Het museum heeft een invalidentoilet, een rolstoel en een lift

Kerkstraat 33, 5101 BB Dongen 0162- 387194 / bgg 06 24791405

Openingstijden

www.delOOierij.nl

twitter.cOm/delOOierij

juli en augustus: woensdag tot en met zondag 13.00 – 17.00 uur Op afspraak ook op andere dagen en tijden mogelijk Er is GEEN pinautomaat in het museum.


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 52

ZOMERACTIES! GRATIS VAKANTIECHECK NORMAAL 30,Controle op:

• bandenprofiel • bandenspanning • uitlaat

• remmen • accu • schokdempers

• oliepeil • lampen • ruitenwissers

+ CONTROLE EN AANVULLEN KOELVLOEISTOF, RUITENWISSERVLOEISTOF EN OLIEPEIL (MAX. 1 LITER) Geldig t/m 31 juli 2012 en niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen.

CARAVANBANDEN CONTROLE?

Kom langs voor een gratis en vrijblijvende check.

VOLLEDIG CARAVANONDERHOUD?

Ook dat verzorgen we tegen de scherpste tarieven!

LET OP: PROFILE TYRECENTER TILBURG EN UDENHOUT SAMEN OP 1 GLOEDNIEUWE, HYPERMODERNE LOCATIE IN TILBURG (SIRIUSSTRAAT 116)! www.profiletyrecenter.nl T 013 580 20 20 Siriusstraat 116

TILBURG

ONDERHOUD APK REMMEN UITLATEN BANDEN VELGEN

OOK VOOR ZAKELIJKE RIJDERS


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 53

KRUISWOORDPUZZEL 1 1 11 11 16 16 23 23 29 29 33 33

2 2 12 12

17 17

3 3

4 4

6 6 13 13

18 18

19 19

24 24

35 35

55 55

v 45 v 45 50

49 49 56 56

50

57 57

62 62

63 63 68 68 72 72

73 73

77 77

58 58 64 64

22 22 27 27

28 28 38 38 42 42 46 46

51 51

52 52

53 53

59 59

60 60

65 65

66 66

69 69

70 70

74 74

75 75

78 78

76 76

79 79

81 81

80 80

82 82

© Persbelangen P0141 © Persbelangen P0141

9 9

15 15

41 41

44 44 48 48

10 10

32 32 37 37

36 36

40 40

9 9

21 21

31 31

34 34

8 8

26 26

30 30

43 43

7 7 14 14

20 20

25 25

39 39 47 47 54 54 61 61 67 67 71 71

5 5

65 65

27 27

47 47

48 48

33 33

68 68

81 81

70 70

14 14

44 44

21 21

72 72

HORIZONTAAL: 1 stipt; 6 spitten; 12 brokkelig; 14 geestdrift; 16 kleintje; 18 persoonlijk vnw.; 19 snijwerktuig; 21 en andere; 22 zangnoot; 23 schiettuig; 25 slingerplant; 27 honingcel; 29 blindenschrift; 31 resoluut; 33 elektronisch toezicht; 34 numero; 35 gordijnrail; 37 onzes inziens; 38 selenium; 39 arbeid; 41 zeer groot; 43 ijzer; 44 brandstof; 45 zodoende; 46 lage kant; 48 op een keer; 51 halt!; 54 rivier in Rusland; 56 Frans lidwoord; 57 speeltuig; 59 in opdracht; 60 zangnoot; 61 piket; 64 kledingstuk; 67 soort vlinder; 68 voorschrift; 70 weeghuis; 71 voorzetsel; 72 de onbekende; 74 keukenmeester; 75 dierengeluid; 76 bijvoorbeeld; 77 hetzelfde; 79 bek; 81 doorn; 82 attent.

VERTICAAL: 2 rubidium; 3 herkomst; 4 beker; 5 naschrift; 7 zangnoot; 8 drank; 9 handig; 10 voegwoord; 11 natuurproduct; 13 vogel; 15 kalken; 17 niet lang; 19 insect; 20 rijstdrank; 22 Europese rivier; 24 onder andere; 25 laatstleden; 26 numero; 28 water in Noord-Brabant; 30 knijpbril; 32 geoxideerd; 36 voegwoord; 39 pijn; 40 geldla; 41 vogel; 42 berg; 47 balsturig; 49 narigheid; 50 bolgewas; 52 ommezien; 53 rusten op; 55 job; 57 zacht; 58 plaats; 60 snelle hap; 62 zilver; 63 de jongere; 65 oude maat; 66 dierengeluid; 69 kleefmiddel; 73 lichaamsdeel; 75 mannelijk dier; 77 item; 78 arrestatiegroep; 79 familielid; 80 lidwoord.

UIT ETEN TIP ELKE AVOND VOLOP VAKANTIE-SFEER BIJ RESTAURANT IRODION OOSTERHOUT Binnen in het tuinrestaurant of buiten op het zomerterras ~ Grieks Mediterrane Keuken ~ ELKE DAG GEOPEND

Restaurant & Party IN CENTRUM OOSTERHOUT LEIJSENHOEK 6A TEL NA 12 uur: 0162 436115 www.irodion.nl www.irodion.nl/kinderen

“De Warme Hap” Kom genieten van ons mooie terras. We hebben heerlijke salades, warme maaltijden, kid-boxen, ijsjes, smoothies ..... Els Faro Molendijk 24, 5109 RN ’s Gravenmoer Telefoon: 0162-317575


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 54

EXTRA VOORDEEL BIJ

KEUKENDUMP

TILBURG

S N E K U E K E T E L P M O C F A N A V L A SHOWROOM-

MODEL AFZUIGKAPPE N TEGEN ELK AANNEMELIJK BOD

E999,-

PARTIJVOORDEEL

5 2 9 9 ,-

VAATWASSERS

NIEUW V.A .

COMBIMAGNETRONS

NIEUW V.A .

5 3 7 5 ,-

INDUCTIEKOOKPLATEN

NIEUW V.A .

KERAMISCHE KOOKPLATEN

GROTE PARTIJEN INGEKOCHT

KORTINGEN TOT WEL

80%

NIEUW V.A .

MODERNE HOEKKEUKEN INCLUSIEF APPARATUUR AL VANAF

E2750,-!

5 3 3 9 ,5 295,-

OP=OP

MAANDAG op afspraak I DINSDAG T/M VRIJDAG van 10.00 tot 18.00u I DONDERDAG KOOPAVOND TILBURG tot 21.00u I VRIJDAG van 10.00 tot 18.00u I ZATERDAG van 10.00 tot 17.00u

NIEUW ADRES: HESTIASTRAAT 16, TILBURG, 06 17 24 81 61 WWW.KEUKENDUMP.NL


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 55

oplossing puzzels OPLOSSING KRUISWOORDPUZZEL HORIZONTAAL: 1 prompt; 6 graven; 12 bros; 14 elan; 16 uk; 18 ik; 19 mes; 21 e.a.; 22 mi; 23 boog; 25 liaan; 27 raat; 29 braille; 31 kordaat; 33 ET; 34 no.; 35 roe; 37 o.i.; 38 Se; 39 werk; 41 mega; 43 Fe; 44 gas; 45 dus; 46 lij; 48 eens; 51 stop; 54 Ob; 56 le; 57 wip; 59 i.o.; 60 si; 61 paaltje; 64 legging; 67 page; 68 regel; 70 waag; 71 in; 72 N.N.; 74 kok; 75 bè; 76 p.e.; 77 idem; 79 mond; 81 stekel; 82 wakker.

VERTICAAL: 2 Rb; 3 origine; 4 mok; 5 P.S.; 7 re; 8 ale; 9 vaardig; 10 en; 11 rubber; 13 kea; 15 witten; 17 kort; 19 mier; 20 sake; 22 Maas; 24 o.a.; 25 ll.; 26 no.; 28 Aa; 30 lorgnet; 32 roestig; 36 of; 39 wee; 40 kas; 41 mus; 42 alp; 47 koppig; 49 ellende; 50 ui; 52 oogwenk; 53 liggen; 55 baan; 57 week; 58 plek; 60 snap; 62 Ag; 63 jr.; 65 el; 66 ia; 69 gom; 73 nek; 75 bok; 77 it.; 78 ME; 79 ma; 80 de.

Oplossing: VERKEERSWEGEN

OPLOSSING SCHAKELPUZZEL HORIZONTAAL: 1 circa; 3 ivoor; 6 welig; 8 anemoon; 9 evenmin; 10 snoep; 12 nijdas; 13 taiga; 15 Andes; 17 bende; 19 batik; 21 normaal; 22 diabolo; 23 opank; 25 ester; 27 drank; 29 depot; 31 loper; 33 Polen; 34 garnaal; 35 babypop; 36 niets; 37 keten; 38 reëel.

VERTICAAL: 1 chaos; 2 Adorp; 3 innen; 4 opladen; 5 reeds; 6 woest; 7 Genua; 11 oud; 14 iet; 15 aanmoedigen; 16 spaak; 17 balie; 18 edder; 19 baard; 20 klokkenspel; 24 aap; 26 tapkast; 28 aal; 30 trans; 31 lelijk; 32 robijn; 33 puber.

ZWEEDS RAADSEL OPLOSSING OPLOSSING ZWEEDS RAADSEL

OPLOSSING WOORDZOEKER:

Reisverzekering

S

B T L

M O N T E N E G R O

W E C D E A L 11 D E

8

G P Z 5 V E R L E A T I E 3 Y L I N B T O 10 7 E K W E R D E R M R O L O M P E T G E P O H I K I A T O S L A T A L A G 1 M F R U G D A S E M E S

REISVERZEKERING M G PZ L M L OVERLEG ALIBI NATIE BIDON ST YLINGS EDEN EB TOEN FAKE

G G E V E L

S N E E U W U I L

E E L T

P A G 2 E

L M A L I 13 B I D E D F A L G E 15 G G A 12 R O K I T M K E E L O O O P K M E H E R E

Wandelschoen L I 14 N N 6 E N

B O E K I N G E L A K R M S S T T E O E 9 E L 4 L S

OPLOSSING SUDOKU 5 9 3 2 1 7 6 8 4

6 7 8 3 9 4 5 2 1

1 4 2 6 5 8 3 9 7

2 6 7 5 4 1 9 3 8

8 5 4 9 6 3 1 7 2

9 3 1 7 8 2 4 5 6

4 8 9 1 2 5 7 6 3

7 1 5 8 3 6 2 4 9

3 2 6 4 7 9 8 1 5

r o o d r me o z e l De he iste vloeren o de mo gen de te ! n e z j i r p e t s p r sche nze o r a a n Vraag korting! e i t n a k a v Schuurspecialist - Traprenovatie Keizersdijk 67 4941 GD Raamsdonksveer Tel.: 0162 - 57 03 67 MaanDaG GesloTen! openingstijden di t/m do vrijdag zaterdag in Dongen alleen op

10.00-18.00 uur 10.00-20.30 uur 10.00-17.00 uur afspraak

www.parketmeesterraamsdonksveer.nl


ZOMERKRANT - EDITIE 3 - WOENSDAG 25 JULI 2012

PAGINA 56

Zomerkrant ed 03  

De ZOMERkrant staat boordevol recreatietips, dagjes uit en de vele bezienswaardigheden in onze regio. Naast h.a.h verspreiding in het verspr...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you