Page 1

• Weekblad De Duinkoerier • Weekblad Waalwijk • Weekblad Drunen (+extra verspreid in Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk)

PAGINA 21

MAART 2014

WOON t n a r k

WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

57.000 ex.

Klaar voor de nieuwste

&

Huis

tuintrends

Verenigd wonen  pag. 25

Het Witte Kasteel Loon op Zand  pag. 32 & 33

Grandioze prijspuzzel  pag. 39

De Woonkrant is een uitgave van Uitgeverij Em. de Jong bv • Baarle-Nassau

Tel. 013-5075534


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 22

Dennis Hekwerken, van afrastering tot kasteelpoort

Profiteer nu van de BTW REGELING i.p.v. 21%

6%

Voor al uw hekwerk sier, spijlen, gaas, dubbel staafmat hekwerk en draai- en schuifpoorten. Altijd op maat gemaakt. Snelle levertijden en altijd SCHERPE PRIJZEN!

U bent bij ons ook aan het juiste adres voor: • camera beveiligingssy stemen • poortautomatisering U bent altijd welkom in onze showroom, eventueel ook op afspra ak.

Provincialeweg 126 4909 AM Oosteind Tel. 0162 - 31 83 14 Fax 0162 - 49 09 58 kijk ook eens naar onze vernieuwde site: www.dennishekwerken.nl info@dennishekwerken.nl (maandag gesloten)

OOSTEIND

Wij kunnen al uw IJZERWERK: • ontlakken • stralen • poedercoaten in normale RAL-kleuren • maar óók voor special coulours!

Voor al uw zitmeubelen Bankstellen op maat Voor“ook al uwopzitmeubelen maat” “ook op maat”

Scherpe prijzen

Keuze uit 1000 Keuze uitstoffen/leer 1000 verschillende Korte levertijden verschillende stoffen/leer Korte levertijden

2,5-zits voor € 750,2,5-zits voor € 750,-

Korte levertijden Keuze uit 1250 Scherpe prijzen verschillende stoffen/ Scherpe prijzen kleuren

Openingstijden: vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur. Openingstijden: vrijdag:6a, 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur. Schotsestraat Kaatsheuvel, Industrieterrein De Kets Schotsestraat 6a, Kaatsheuvel, Industrieterrein De Kets

2,5-zits voor € 750,2,5-zits voor € 750,-

Voor al uw zitmeubelen Bankstellen op maat Voor“ook al uwopzitmeubelen maat” “ook op maat”

Scherpe prijzen

Keuze uit 1000 Keuze uitstoffen/leer 1000 verschillende Softub spa’s: Korte levertijden verschillende stoffen/leer“Een

vanKorte ontspanning!” levertijden

oase

Korte levertijden Keuze uit 1250 Scherpe prijzen verschillende stoffen/ Scherpe prijzen kleuren

Softub, verkrijgbaar bij Sun Express Kaatsheuvel en Terheijden, is de nummer 1, wereldwijd, in mobiliteit voor verkrijgbare luxe whirlpools. Softub past in de tuin, binnen, op het terras en op het balkon. Kortom Softub kan overal worden geplaatst. De Softub heeft de aller stilste motoren, dus geniet en relax!

Softub is uniek in comfort en gebruik. Door

de buitenkant is luxe afgewerkt met Le-

Nog een voordeel is het dat de Softub zeer eenvoudig is in onderhoud. De volautomatische cleaning functie van de ingebouwde Ozonator zorgt voor intensieve en hygiënische waterreiniging. Hierdoor is het water constant zacht, helder schoon en fris. De Softub is gemaakt van Polybond en

tor wordt het gefilterde water verwarmd, waardoor het energieverbruik minimaal is. Voor meer informatie over de Softub spa’s kunt u een bezoek brengen aan een van de showrooms van Sun Express, Belgiëstraat 5 te Kaatsheuvel en Bredaseweg 31 te Terheijden of kijk op www.sunexpress.nl.

Openingstijden: vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag: totoppervlak 16.00biedtuur.athertex (in diverse kleuren leverbaar bij het zachte 10.00 en ruime ronde Softub een optimale bewegingsvrijheid Openingstijden: vrijdag:6a, 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag: 10.00 tot 16.00 enuur.Sun Express) waardoor Softub bestand is Schotsestraat Kaatsheuvel, Industrieterrein De Kets Bankstellen op maat maximaal comfort in alle gewenste zit- en tegen de zwaarste belastingen en weerSchotsestraat 6a, Kaatsheuvel, Industrieterrein ligposities. DoorDe deze Kets ronde vorm, gunsti- sinvloeden. De Softub kan ondanks regen, ge afmetingen en het lage gewicht is deze zon en vorst altijd buiten blijven staan. Het Scherpe prijzen spa enorm flexibel in het gebruik. De Sof- hele jaar door! Softub Spa’s zijn marktleitub kan hierdoor erg gemakkelijk op een der op het gebied van energiezuinigheid en Korte levertijden andere locatie worden geplaatst, rol de spa recycling. De Hydromate brengt de pomp, naar de plek die u wilt, installeren, vullen motor en de verwarming samen in één Keuze uit 1250 verschillende stoffen/kleuren met water en hij is weer klaar voor gebruik. unit. Middels de warmte-afgifte van de moOpeningstijden: vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur. Schotsestraat 6a, Kaatsheuvel, Industrieterrein De Kets


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 23

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Trends in de badkamer

Ook de badkamer wordt meer en meer open De keuken is steeds meer een onderdeel van de rest van het huis geworden. De badkamer volgt. Langzaam, maar zeker.

Iedereen kent inmiddels de open keuken, maar de open badkamer is volgens kenners over een tijdje net zo ingeburgerd. Vroeger was de badkamer meestal een klein, sober, wit betegeld en door een tl-buis verlicht hok waarvan de deur op slot ging en waar je het liefste ze kort mogelijk vertoefde. Dat is al langer veranderd. De badkamer is tegenwoordig een ruimte waar je je niet alleen wast, maar waar je ook ontspant en tot rust komt. Een privé-spa, is een vaak gehoorde term. Trendwatchers verwachten dat die ontwikkeling zich doorzet. Een afgesloten, sfeerloze ruimte pas daar niet bij. Denk niet dat we over een paar jaar allemaal middenin de woonkamer staan te douchen, maar een deurloze, sfeervol verlichte badkamer die grenst aan je slaapvertrek zul je steeds vaker gaan zien.

Een andere trend is de opmars van techniek in de badkamer. En dan gaat het niet alleen over de spiegel waarop je ‘s ochtends tijdens het scheren het laatste nieuws leest, Daar wordt al zo lang over gesproken dat het bijna een cliché is. Wat wellicht nog eerder ingeburgerd is dan die spiegel, zijn de nieuwe technieken voor kranen. Nu stel je de kracht en temperatuur van het water nog handmatig in met een hendel of draaiknop, maar dat kan makkelijker en meer secuur. Bijvoorbeeld met een touchpad of een scherm dat reageert op beweging. Volgens kenners duurt het niet meer lang eer het zover is. Met zulke zogenaamde smart tools kun je natuurlijk ook het licht regelen ... LED, het energiezuinige licht van de toekomst, welteverstaan.

“De badkamer als zitkamer” Opfrissen en ook relaxen worden comfortabel met een fijne fauteuil in de badkamer. Misschien even wennen, maar een zithoekje in de badkamer is wat de klok slaat. Een oplossing voor kleine ruimtes is een handdoekenrek en stoel in één. Handdoekenrek én stoel

Lekker in vorm 55EA9809.

• Gebogen scherm • Flinterdun design • Levensechte kleuren

5999.Kaatsheuvel Hoofdstraat 50a, (0416) 273225 290x220mm h - Full Colour - week 11

Met het eerste gebogen scherm ter wereld luidt LG een nieuw tijdperk in. Met zijn natuurlijke vorm maakt de LG Curved OLED TV een comfortabele en overweldigende kijkervaring eindelijk mogelijk. De 4 Color Pixel-technologie zorgt ervoor dat kleuren levensecht op het beeld verschijnen. Vorm en kwaliteit zullen nooit meer hetzelfde zijn. Kom voor meer informatie naar onze winkel!


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 24

www.hoefnagel.com

1000 M SHOWROOM 2

KEUKENS & BADKAMERS!!

wie…

geeft u het tijdstip waarop uw nieuwe badkamer klaar is?

wie…

zorgt voor het slopen of verwijderen van uw oude badkamer?

wie…

zorgt voor de aan- en afvoerleidingen (loodgieterswerk)?

wie…

zorgt voor de electra-aansluiting

wie…

zorgt voor de montage?

wie…

zorgt voor het metselwerk?

wie…

zorgt voor tegelwerk en verdere wand- en plafondafwerking?

Julianalaan 29, Sprang Capelle, Tel. 0416 - 274 358

Nieuw in Waalwijk (in pand voorheen Discus) Tuinspeciaalzaak DE

GROTE

Tuingereedschap Hercules vanaf e

3,00

Actie loopt t/m 29 maart 2014

tuingenoot.nl

Grotestraat 273 5141 JT Waalwijk

MEUBELHUIS Quality living by Coenen

Brand van Egmond Limited Edition Vincent Sheppard Bert Plantagie Kinnasand Designonstock Leolux Jori Durlet Indera Bonaldo Desalto Linteloo Baxter Naos Flamant Willisau Hülsta Cobra Art etc. Totaal inrichting woning/ appartement bureelinrichtingen

E W U NIE

Coenen Quality Beds Het Belgisch Bed Spink en Edgar Magnitude Kreamat Cobra Art Auping Tempur Scapa Jab Fylds Hülsta Flamant etc. Maatwerk: bedden, kasten & dressings Totaal advies

S E I T C E L COL

Maatwerk is de kracht Zandkuilstr. 23 - Poppel (B) - www.poppelsmeubelshuis.com T (be) +32(0)14 65 64 32 T (nl) +31(0)85 888 07 08 (lokaal tarief) E: info@artevelum.eu W www.artevelum.eu

Open: maandag t/m zondag 10.00 - 18.00u - dinsdag gesloten

Tilburgseweg 64 - Poppel (B) - www.bedbehaviour.be Open: maandag t/m zondag 10.00 - 18.00u - dinsdag gesloten


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 25

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

‘Verenigd wonen is geen leven in een commune’ Wat is voor u belangrijk als u nood­ gedwongen/vrijwillig verhuist? Hecht u waarde aan een tuintje aan de voorkant? Hecht u waarde aan sociaal burencontact? Wilt u vooral gemak in huis ondervinden? Alles op één verdieping? Misschien zit u het liefst dicht bij een klein buurthuis, om kennis over de wijk uit te wisselen of een feestje te houden? Woongroep Waalwijk duikt de sociale geschiede­ nis in. De 21 jaar oude vereniging houdt met haar bewoners de hechte banden aan.

aspirant-lid, vervolgens lid en de ledenraad brengt stemming uit over de toewijzing, afhankelijk van de positie op de wachtlijst. Een voordeel is dat je altijd een beroep op een medebewoner kunt doen in het geval van hulp. Het doel van Woongroep Waalwijk is dan ook om senioren zo lang mogelijk zelfstandig te laten zijn. Er is geen zorgaanbieder in de buurt, bewoners helpen eerst elkaar. De oudste bewoner heeft een respectabele leeftijd in de negentig en is behoorlijk zelfvoorzienend, stelt de vereniging.

Deze volkse taferelen behoren niet meer tot het flitsende nieuwe millennium. We koken exact drie aardappelen per man (volgens de ADH), we tonen nauwelijks interesse in de rollator van de buurvrouw en ’s avonds na zessen gaan de gordijnen dicht. Pottenkijkers niet gewenst. Eengezinswoningen zijn letterlijk één, op zichzelf staand. Natuurlijk wordt er ‘goedemorgen’ gezegd als twee zakenmannen per toeval tegelijkertijd de voordeur open doen, maar vervolgens gaat de kop weer in de grond. Woongroep Waalwijk stuurt op een andere koers aan.

Verenigd wonen

Carel Molenschot en Ton van de Wiel, allebei woonachtig in Waalwijk onder de vereniging Woongroep Waalwijk, grijpen een beetje terug naar vroeger. “Maar dan kijkend naar de kleine dingen. We wonen hier in een hof met aan weerszijden woningen, 24 in totaal. Deze zijn enkel te huur als je lid bent van onze vereniging. We proberen onder het motto ‘geen verplichtingen’ te wonen en af en toe samen te léven. Maar dat betekent niet dat we van vroeg tot laat op elkaars lip zitten. Het gaat om het doen van een boodschapje voor een ander, een lamp verwisselen, een tuinklusje, noem het maar.” In de Max Bruchstraat, achter een tweetal basisscholen, ligt een prachtig hof, overigens in goed verzorgde staat. De eerste woning aan de linkerkant is de gemeenschapsruimte, de Paperclip. “Iedere bewoner heeft een sleutel van het gebouw, om er bijvoor-

Meer informatie over Woongroep Waalwijk:

Gunstige, geborgen locatie

Door Maarten Liebregts Tendens van samen naar alleen De volksbuurten van toen. Het leven speelde zich voornamelijk op straat af. Opa, vader, moeder ontmoetten elkaar buiten op de vensterbank, na een lange dag werken. Opoe schilde de aardappels in de deurstijl op een kruk, ondertussen mompelend over die jonge meid aan de overkant. “Ze heeft het maar druk, met negen kinderen!”

staat! “Een praatje willen maken, je sociaal bewogen voelen: dat moet wel een eigenschap van je zijn. In het kader van de participatiemaatschappij wordt dit ook steeds meer wettelijk verlangd. Voor een ander klaar staan. Wij zijn trots op ons terrein en haar bewoners, omdat wij een beetje meer gemeenschapszin hebben gecreëerd,” aldus het bestuur.

beeld een avond in af te huren voor verjaardagen, Nieuwjaarsborrels of andere activiteiten. Om de week is er ’s woensdags een hobbyclub bezig en ’s avonds wordt er weleens gekaart,” aldus beide bestuursleden. Het woonerf, ‘ons mooie hofje’, is verder te benoemen als kleine wijk, zoals deze in ieder dorp of iedere stad zou kunnen liggen. Het verschil is echter dat potentiële huur niet voor iedereen is weggelegd. Je wordt

De Max Bruchstraat is niet ver verwijderd van het centrum, op loopafstand van het Antoniusplein en een supermarkt ligt aan de overkant. Op het erf ligt een jeu de boulesbaan voor in de warmere maanden. Onderling is er een tuinploegje actief die in samenwerking met de gemeente regelmatig de plantsoenen bijhoudt. Grofweg zijn er twee verschillende woontypen: gelijkvloers of een woning met halve bovenverdieping. Alles is afhankelijk van wat het lid wenst uiteraard. Je kunt je als jonge Waalwijker al inschrijven en vanaf 55 jaar ding je mee om een plekje in het hof. Zorg ervoor dat je vóór je 65e ingeschreven

Carel Molenschot Tel.: 0416-563097 of 06-22697186 carel.molenschot@home.nl


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 26

Geniet van de allermooiste momenten Verleng het voor- en najaar, uw huis wordt nog meer ‘thuis’...

Verandadak actie: het is nu of nooit! Kom een kijkje nemen in  van onze inspiratiecentra. een Bijna alles is mogelijk!  Actie tot 31 maart  Degelijk Duits kwaliteitsproduct  10 jaar garantie  Gratis gemeten en gemonteerd * Vraag naar de voorwaarden

Nu tot

% 0 2korting *

verlic hting

Gratis verlich tin g*

Informatie en openingstijden:

sunexpress.nl Belgi¸straat 5 in Kaatsheuvel Telefoon 0416 - 279700

Bredaseweg 31 in Terheijden Telefoon 076 - 5203476


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 27

Gratis

Bij aankoop van een 4 Seasons Outdoor loungeof diningset krijgt u nu tijdelijk een luxe free-arm parasol cadeau.

Belgi¸straat 5 in Kaatsheuvel (industrieterrein ‘De Kets’) www.tuinmeubelexpress.nl Tel. 0416 272 272

Parasol: 300 x 300cm, kleur antraciet

Bezoek onze vernieuwde showroom in Kaatsheuvel

Like2movit Marketing & Communicatie 1403.04

De tuinmeubel collectie van 2014 is binnen!


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 28

Oosterhout, een (h)eerlijk verhaal

Ook zo’n zin om zelf de keuken in te gaan als u weer eens hebt zitten watertanden bij een kookprogramma op de buis? Koks zijn tv-beroemdheden geworden. Zèlf koken is in, juist in deze tijd. Koken is uitgegroeid tot een kunst en de ‘hobbykok’ wil werken in een ‘keukentheater’ op maat! Dus kies je goed ‘gereedschap’ in een kwaliteitszaak en ga je naar SieMatic aan De Waard 4 in Oosterhout, al meer dan 50-jaar toonaangevend in de regio! Up to date SieMatic Oosterhout heeft recent het grootste gedeelte van de showroom opnieuw ingericht met de allernieuwste technische snufjes en designkeukens. Koken ZONDER afzuigkap maar met een afzuiginstallatie ingebouwd in de “BORA” inductiekookplaat, inductieplaten zonder pitten waardoor de hele plaat te gebruiken is, warmhoudladen, stoomovens, espressomachines, kortom alles wat je maar in je kooktheater kunt wensen. Meer dan smaakvol ingebouwd en ‘weggewerkt’.

Bovendien stimuleren wij op deze manier het hergebruik.’

“Klassieke” kwaliteit Van den Nieuwenhuizen legt uit: ‘Wij hebben klassieke opvattingen als het gaat om onze werkwijze en service. Geen snelle verkoop voor de hoogste score! Nee, het belang van de klant staat bij ons voorop. Onze mensen hebben verstand van zaken. Ze kennen de producten en denken met de klant mee, ook op langere termijn.’ Om niet te verdwalen in het enorme aanbod zijn ‘gidsen’ nodig.

Projecten SieMatic Oosterhout is ook bij grote projecten actief. ‘Door een uitgekiende inkoop en onze betrekkingen met SieMatic en Fusiondesign kunnen we heel scherpe prijzen aanbieden voor grote projecten aldus Jan. Momenteel plaatsen we veel keukens in de woningen van het Meester van ’t Hof (rondom basisschool de Touwbaan). Daarvoor hebben we verschillende designontwerpen met 5 apparaten tegen buitengewoon ‘bijzondere’ prijzen gemaakt. In Breda gaan we aan de slag in DE KYKER, een project van 92 woningen. Uiteraard zijn we vereerd met zulke opdrachten. Het past natuurlijk bij onze stijl om die projecten goed op te leveren. Geen ‘snelle verkoop’ maar maatwerk leveren op basis van know how en ervaring.’

René van Huijgevoort bijvoorbeeld is zo’n gids. ‘Ik doe de vloer,’ lacht Rene, maar met die omschrijving doet hij zichzelf te kort. Hij, zelf hobbykok, kent het naadje van alle kookapparatuur en weet zich in zijn klant in te leven en dat te vertalen naar een individueel design op maat! Huisbezoek Een keuken begint natuurlijk met een amuse. Een smaakmakend bezoekje aan de showroom of de website. ‘Daarna gaan wij “op huisbezoek” zoals wij dat noemen. Het is zo ontzettend belangrijk dat we zelf zien wat de mogelijkheden zijn, maar zeker ook wat de onmogelijkheden zijn en op die manier kunnen wij ook de sfeer thuis proeven om mee te verwerken in het ontwerp. “Het is tenslotte individueel design” aldus Rene! Inruilen Uiteindelijk wordt dan de keuken geplaatst door de eigen monteur, wel zo safe! En ja, die demonteert desgewenst ook de oude keuken. ‘Ik vind ons best wel uniek als ik zeg dat we die oude keuken ook inruilen. Soms hebben we daar al een bestemming voor. Sommige worden op een milieuverantwoorde manier afgevoerd en andere keukens zetten we op internet. Het komt erop neer dat de klant zich geen zorgen hoeft te maken over wat hij met die oude keuken moet doen. ‘Uw zorg ‘is immers ‘onze zorg’. Inruilen kan ook nog best een aardig bedrag opleveren.

Fusion design De producten van SieMatic behoren tot het topsegment en het merk heeft zijn eigen publiek dat de kwaliteit van SieMatic kent en daarvoor kiest! Daarnaast voeren we ook een eigen lijn Fusiondesign Keukens. Ook dit zijn kwaliteitskeukens omdat wij voor minder niet gaan, maar wel aanmerkelijk voordeliger in aanschaf! Topkwaliteit zeer scherp geprijsd!!

Hobbykoknieuws! Hoe nauwlettend Jan en Rene de ontwikkelingen in de culinaire wereld uit de aanhef volgen, blijkt wel uit het project dat zeer binnenkort van start gaat. ATAG installeert in de SieMaticzaak professionele apparatuur die ingaat op de wensen van de hedendaagse hobbykok. Wokken bijvoorbeeld is mateloos populair, maar stelt speciale eisen aan de branders. ATAG heeft daarop ingespeeld met het ontwikkelen van een speciale apparatuurlijn. Hobbykoks kunnen bij SieMatic Oosterhout zelf aan de slag met deze apparatuur en daarmee is SieMatic Oosterhout één van de slechts 60 zaken in Nederland die door ATAG geselecteerd zijn voor deze nieuwste kooklijn.

Wij gaan binnenkort verhuizen naar St. Jozeflaan 5a Raamsdonksveer

laminaat / PVC

Schuurspecialist en Traprenovatie Keizersdijk 67 4941 GD Raamsdonksveer Tel.: 0162 - 57 03 67 MAANDAG GESLOTEN!

ROZENKWEKERIJ VAN DER WONING ROZENKWEKERIJ Landgoed Den Vaertcant Landgoed Den Vaertcant VAN DER WONING * Trosrozen * Klimrozen * Stamrozen * Heesterrozen * Engelse rozen

* Botanische rozen * Grootbloemige rozen * Bodembedekkende rozen * Bourbonrozen * Geurende rozen

Lageweg 50 4844 AH Terheijden N.Br. Openingstijden: di. t/m za. 09.00-17.00 u. Telefoon 076.5934555 / 06.55548142 www.rozenkwekerij.com

Klassieke kwaliteit in hypermoderne snit.

De complete luchtzuivering zuivert de lucht in huis binnen 30 minuten van vervelende kook-, rook- of huisdier-geuren.

Thuis alvast een beetje neuzen: www.siematicoosterhout.nl Hans van der Prijt (Foto’s: Wim Vermeeren)

De Waard 4, Oosterhout T.: 0162 - 454978 www.siematicoosterhout.nl SIEMATIC OOSTERHOUT BIEDT VERTROUWEN IN ONZEKERE TIJDEN

BLOEMBINDERIJ John Flora

Hoge Ham 170 I 5104 JM Dongen I Tel. 0162 - 320 588

BLOEMEN & WOONDECORATIE Fax: 0162 - 387 080 I www.johnflora.nl I info@johnflora.nl


onderschat. Met de juiste voorbereiding zoBij drukke printjes, is het slim om te kiezen als het opdoen van inspiratie, het maken van een schets en het leegmaken van de tuin, voor grijs, DE of DUINKOERIER taupe als bestrating. Heb WEEKBLAD - WOENSDAG 19 je MAART 2014 echter lichte, rustige kleuren in jouw tuinele- is de rest bijzaak. Maak voor je begint eerst

ligging, kleur en uitstraling van het terras. Als je je tuin in zijn geheel een make-over gaat geven, kies dan eerst de nieuwe betegeling en daarna pas die nieuwe tuintafel bijvoor-

kleur kwijt is door een beetje regen. Natuursteen is daarvoor perfect materiaal. Zo kan je tuin er weer een aantal jaren tegenaan. PAGINA 29 BRON: MBI steenmeester.nl

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Sierbestrating van nu Buxus: de groene

Veel mensen denken er vaak niet lang over na, maar sierbestrating is één van de belangrijkste elementen voor een tuin. Het bepaalt grotendeels de sfeer die is buxus zo mateloos populair bij tuinliefhebbers? vraag is de Waarom tuin uitademt. Chique tegels voor een chique uitstraling, ofDie ruwe net-niet makkelijkstenen te beantwoorden. Buxus is het hele jaar door groen, staat altijd afgewerkte voor een nonchalant uiterlijk. Duizenden keuzes, maar wat gezellig, kan laag of juist hoog opgroeien en ook nog in bijzondere vorde beste is, dat hangt af van de tuin. men worden gesnoeid. Heb je een kleine tuin of een balkon? Ook goed! Omdat hij traag groeit en geschikt is als kuipplant, is buxus juist ideaal DOOR SOPHIE VAN DER VELDE voor kleine tuinen en balkons. De keuze op het gebied van sierbestrating is vaak een moeilijke beslissing, waar mensen liever niet al te lang over na willen denken. Toch is het verschil vaak enorm, als die nieuwe tegels er eindelijk in liggen. Voordat je naar de winkel gaat om de nieuwe betegeling uit te zoeken is het belangrijk om goed te kijken naar de vorm en grootte van je tuin. Daarbij is het natuurlijk van belang wat voor tuin je voor ogen hebt. Heb je een klein tuintje, die je groter wilt laten lijken, kies dan voor grote vierkante tegels met een effen, onopvallende kleur. Hou je het liever klein en sfeervol, kies dan voor kleinere en wat dikkere stenen.

Uitstraling

De keuze voor de steen, bepalen in grote mate de uitstraling van de tuin. Een aantal punten waar je van te voren bij stil kunt staan, is hoe vaak je gebruik maakt van je tuin, hoeveel elementen erin staan maar ook de kleuren van het meubilair bijvoorbeeld. Is uw tuin voor jou vooral een plek om te rusten in de zomer, dan is het verstandig om rustige, vlakke en grote stenen te gebruiken. Ook de kleur is erg belangrijk om naar te kijken. Bij drukke printjes, is het slim om te kiezen voor grijs, of taupe als bestrating. Heb je echter lichte, rustige kleuren in jouw tuinele-

alleskunner Altijd groen

De Europese of Turkse Buxus sempervirens (dat betekent: altijd groenblijvend) is perfect om figuren van te knippen. Net als zijn bonte broer, de ‘Elegantissima’. De snelle groeier van de familie is Buxus ‘Rotundifolia’, ideaal voor hogere heggen. Heb je een langzaam groeiende compacte struik van ongeveer een meter nodig? Kies dan de Buxus microphylla die in de winter mooi bronskleurig wordt.

Bol op pot menten, dan mag er best een uitdagende kleur op de grond liggen.

Trend

Ondanks de lange duur van sierbestrating in een tuin, zijn er toch elk jaar nieuwe trends in te vinden. Het is natuurlijk niet de bedoeling om elk jaar van bestrating te wisselen, maar zo om de vijf á tien jaar is het wel eens tijd voor verandering. Niet alleen voor een nieuw uiterlijk, maar ook omdat de kwaliteit na zoveel jaren erg achteruit kan gaan. Kwaliteit, dat is vooral waar de trend van dit jaar overgaat. Strakke stenen zonder enige sierlijke bedoelingen, zijn dit jaar overal te zien. Vooral in rustige, onopvallende kleuren als grijs, beige, zand en antraciet.

Voorbereiding

De voorbereiding voor het opnieuw inrichten van je tuin is een onderdeel dat vaak wordt onderschat. Met de juiste voorbereiding zoals het opdoen van inspiratie, het maken van een schets en het leegmaken van de tuin, is de rest bijzaak. Maak voor je begint eerst

Kun jij dat ook, een buxus snoeien? Ja hoor, dat is heel simpel. Zet de pot op een goede werkhoogte. Gebruik je heggenschaar en start onderaan de vorm. Keer de schaar om zodat je de bolvorm goed kunt volgen. Loop met de vorm mee en knippen maar. Als laatste knip je de bovenkant. Het resultaat: een strakke bolvorm. Je hoeft de Buxus niet per se te snoeien, je kunt de plant ook laten uitgroeien tot een grote struik. Het is maar net waar je groene voorkeur naar uitgaat. Kies je

ervoor om je buxus te knippen, doe het dan wel regelmatig: minstens twee keer per jaar. De plant wordt hierdoor voller en sterker: de groene body builder in je tuin.

Handig om te weten:

Buxus houdt er niet van om al te lang droog te staan. En elke maand een eetlepel buxusmest stelt hij zeer op prijs, net als lekker veel kalk. Zie je gele randjes verschijnen aan de blaadjes, dan is het tijd voor actie; zo laat buxus jou weten dat hij tijdelijk te weinig water heeft. Buxus groeit goed in de zon, maar doet het ook prima in de schaduw, het blad krijgt dan een diepgroene kleur. Tip: Een Buxus op pot krijgt bij een kleine regenbui nauwelijks water omdat de plant zo’n dicht gebladerte heeft. Check dus om de dag even of de aarde niet te droog is en les de dorst van je Buxus op tijd. Bron: www.bloemenbureauholland.nl

Sociaal kampvuur De maatschappij wordt mede door technologie steeds minder sociaal. Met deze mini openhaard creërt u een plek waar mensen een ontwerp opkomen. schaal, zodat een beeld samen kunnen Langejezomeravonkrijgt van de grootte Denk den wegdromen bij en eenverhoudingen. gezellig kampvuur bij heteen ontwerpen goed na over de gewenste met lekkere versnappering wordt heleligging, kleur en uitstraling van het terras. Als maal hot het komend seizoen. je je tuin in zijn geheel een make-over gaat geven, kies eerstendesocialize nieuwe bij betegeling Leg weg diedan mobiel dit socien pas die nieuwe tuintafel bijvoorale daarna kampvuur!

beeld. De betegeling zal er namelijk veel langer liggen dan het verplaatsbare meubilair. Kies voor betegeling die niet na een jaar zijn kleur kwijt is door een beetje regen. Natuursteen is daarvoor perfect materiaal. Zo kan je tuin er weer een aantal jaren tegenaan. BRON: MBI steenmeester.nl

Buxus: de groene alleskunner Waarom is buxus zo mateloos populair bij tuinliefhebbers? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Buxus is het hele jaar door groen, staat altijd gezellig, kan laag of juist hoog opgroeien en ook nog in bijzondere vormen worden gesnoeid. Heb je een kleine tuin of een balkon? Ook goed! Omdat hij traag groeit en geschikt is als kuipplant, is buxus juist ideaal voor kleine tuinen en balkons.

Altijd groen

De Europese of Turkse Buxus sempervirens (dat betekent: altijd groenblijvend) is perfect om figuren van te knippen. Net als zijn bonte broer, de ‘Elegantissima’. De snelle groeier van de familie is Buxus ‘Rotundifolia’, ideaal voor hogere heggen. Heb je een langzaam groeiende compacte struik van ongeveer een meter nodig? Kies dan de Buxus microphylla die in de winter mooi bronskleurig wordt.

Bol op pot

Kun jij dat ook, een buxus snoeien? Ja hoor, dat is heel simpel. Zet de pot op een goede werkhoogte. Gebruik je heggenschaar en start onderaan de vorm. Keer de schaar om zodat je de bolvorm goed kunt volgen. Loop met de vorm mee en knippen maar. Als laatste knip je de bovenkant. Het resultaat: een strakke bolvorm. Je hoeft de Buxus niet per se te snoeien, je kunt de plant ook laten uitgroeien tot een grote struik. Het is maar net waar je groene voorkeur naar uitgaat. Kies je

ervoor om je buxus te knippen, doe het dan wel regelmatig: minstens twee keer per jaar. De plant wordt hierdoor voller en sterker: de groene body builder in je tuin.

Handig om te weten:

Buxus houdt er niet van om al te lang droog te staan. En elke maand een eetlepel buxusmest stelt hij zeer op prijs, net als lekker veel kalk. Zie je gele randjes verschijnen aan de blaadjes, dan is het tijd voor actie; zo laat buxus jou weten dat hij tijdelijk te weinig water heeft. Buxus groeit goed in de zon, maar doet het ook prima in de schaduw, het blad krijgt dan een diepgroene kleur. Tip: Een Buxus op pot krijgt bij een kleine regenbui nauwelijks water omdat de plant zo’n dicht gebladerte heeft. Check dus om de dag even of de aarde niet te droog is en les de dorst van je Buxus op tijd. Bron: www.bloemenbureauholland.nl

Sociaal kampvuur De maatschappij wordt mede door technologie steeds minder sociaal. Met deze mini openhaard creërt u een plek waar mensen samen kunnen komen. Lange zomeravonden wegdromen bij een gezellig kampvuur met een lekkere versnappering wordt helemaal hot het komend seizoen. Leg weg die mobiel en socialize bij dit sociale kampvuur!


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 30

G A D N ZO AART M 3 D 2 N E P r u u O 0 GE 0 - 17.0

Proef ’t voorj Bloem- en Tu

0

1. 1 n va

! n e d e h d ig d o n e b n e r die o v e ib D g n li e fd a e w u ie Compleet n

Onze afdeling tuinmeubelen staat er weer op en top bij, super gezellig met het nieuwste van het nieuwste...

Newton Diningset All Weather Wicker met devon tafel met glas 180 x 90 cm, 4 stoelen inclusief kussens merk; 4Seasons Outdoor van 1905,- nu voor

JS I R P E ACTI

899. SUPER

-

E LIGE TUINCAF L E Z E G S N O IN

Thee/koffbie ak met appelge

2.

95

HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID

IEDER KOOP


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 31

jaar bij AVRI uincentrum

Klimmeubel “Diabolo” in zwart/grijs/ivoor van 19,50 nu

9.

99

Professionele Grand Hall Gas BBQ type Argon 227, 5 brander en wok nu

Alle 3 kilo Fokker kattenvoer

599.

RE VRIJDAG 20.000 M2 TUINPLEZIER PAVOND

-

+

IS T A R G

Kamerplant Orchidee de

JE T L E E P

S

per stuk nu voor

13.

95

Decoratieve eend

mooie bijpassende ING T R “Tusca” O K ompot 2e 50%

2.

gevuld met kleine bloemige violen nu slechts

99

9.

99

AVRI GRASZODEN onkruidvrij en altijd vers uit eigen kwekerij VERS VOOR U GESNEDEN

www.avri-tuincentrum.nl


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 32

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Witte Kasteel wordt weer visitekaartje van Loon op Zand Met de schenking van het Witte Kasteel aan de Loonse bevolking door familie de Pundert gaat het markante monument in Loon op Zand een nieuwe toekomst tegemoet. De Stichting Het Witte Kasteel heeft als doel het in stand houden van cultuur historisch erfgoed en wil dat het pand het hart van toerisme van Loon op Zand wordt. Inmiddels is een groep vrijwilligers bereid gevonden om het achterstallige onderhoud ter hand te gaan nemen. Zij kregen onlangs een rondleiding door het Kasteel.

Door Jack IJpelaar Door de schenking van het Witte Kasteel aan de Stichting Het Witte Kasteel kwam er een einde aan een periode van onzekerheid waarmee de toekomst van het monumentale gebouw lange tijd omgeven was. De Stichting Het Witte Kasteel werd in het leven geroepen met Francine Broos als voorzitter. Voormalig bouwondernemer Caspar de Bonth, die veel ervaring heeft opgedaan met renovatie van monumentale panden, trad toe als secretaris/penningmeester. Hij zal ook de subsidiemogelijkheden aanspreken. Na een inventarisatie door een aantal vakmensen werden vrijwilligers aangezocht om, daar waar mogelijk, vaklieden te ondersteunen bij de werkzaamheden die er toe moeten leiden dat het pand weer het visitekaartje van Loon op Zand wordt. Onder begeleiding van de projectleiders kregen de vrijwilligers een rondleiding door het kasteel.

Verantwoording is groot

Op deze zondagochtend verzamelen de genodigde vrijwilligers zich bij het Witte Kasteel op het terrein tussen de 2 voorhuizen voor de brug over de gracht. Er is koffie en thee met door Debbie Broos en Celine van Hoof zelfgebakken koek. Onder de circa 45 aanwezigen zijn een aantal gepensioneerde vaklieden met disciplines als timmerman, schilder, loodgieter en tuinman, maar ook hobbyisten die zich voor de goede zaak willen inzetten. Voorzitter Francine Broos heet hen welkom: “Wij zijn erg blij dat jullie met ons aan de toekomst van dit prachtige project willen werken. Wij kunnen dat niet alleen en we gaan dan ook met z’n allen aan de slag aan dit prachtige gebouw dat ons is geschonken door de familie de Pundert. Ons doel is het in stand houden van cultuur historisch erfgoed. De verantwoording is groot, De verkregen ANBI-status schept verplichtingen die wij moeten nakomen. Wij worden door verschillende instanties gecontroleerd of wij ons werk goed doen”.

Eerste bruiloft is al geboekt

Met secretaris/penningmeester Caspar de Bonth geeft zij uitleg over de financiële huishouding en een overzicht van de stand van zaken. De gemeente blijkt inmiddels €.100.000,00 te hebben geschonken en de

Rabobank heeft €.20.000,00 ter beschikking gesteld. Voorts is er een substantieel bedrag ontvangen van een particulier. Door een aantal mensen zijn er al hoognoodzakelijke werkzaamheden verricht zoals het onderhoud van de verwarmingsketels door Cees Gelderblom, het controleren van de stukken en het exploitatieplan door respectievelijk de notaris en een accountant. Zij hebben allen deze werkzaamheden belangeloos verricht. “Er wordt hard gewerkt aan het binnenhalen van subsidies en ik kan melden dat de eerste bruiloft voor september op dit moment al geboekt is”, aldus Francine.

Eerste werkzaamheden

De vrijwilligers worden opgesplitst in vier

groepen van verschillende disciplines om met een van de projectleiders een rondgang door het kasteel te maken, en te inventariseren wat de eerste werkzaamheden zijn die verricht moeten gaan worden. Piet Broos zal met een groep de tuin in orde gaan maken. Een groep onder leiding van Cees Gelderblom zal, wat geldt als de grootste kostenpost, het sanitair en de riolering onder handen nemen. Daarnaast is er een schoonmaak- en kleine klusjesgroep en zullen Jacques Bogaert en Gerard Barten met een groep het schilderwerk en kleine werkzaamheden, onderhoud en reparaties ter hand nemen. Getracht zal worden om nog meer doelgerichte groepen te formeren, maar dat zal nog moeten groeien.

Muren van 2 meter dik

Voordat we de brug over de gracht opgaan worden we gewaarschuwd niet tegen de relingen te leunen omdat ze bij de minste druk zullen afbreken. Wij betreden met de groep van Cees het kasteel en begeven ons eerst naar de kelder. De familie de Pundert heeft goed zorg gedragen voor het kasteel en het gebouw verkeert volgens Cees in goede staat. “Ze hebben de kachel overal laten branden en dat is erg belangrijk want het pand is droog”. Ook de Polen die er een tijd gehuisvest zijn geweest hebben volgens Cees het pand schoon en goed achtergelaten. Zelfs hebben zij nog kleine herstelwerkzaamheden verricht. De kelder dateert van eind twaalfde eeuw. De muren zijn 2 meter dik en in vroeger tijden heeft deze ruimte onder andere dienst gedaan als gevangenis. Dit gedeelte van het kasteel blijkt het meeste achterstallige onderhoud te hebben. Als we de trap naar beneden afdalen geeft dat meteen een blik op afgebladderde muren en beschadigde stuc- tegelwerken tegen de wand en op de vloer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er een keuken in de kelder gebouwd die sterk verwaarloosd is. Een oude grondpomp getuigt hoe in die tijd de watervoorziening in de kelder is geweest. Cees Gelderblom geeft uitleg over de werkzaamheden die nodig zijn: “Momenteel is er een toilet in de kelder, in een later stadium zullen er meer gerealiseerd worden mocht dit nodig blijken. De aanwezige septic tank zal vervangen moeten worden door riolering want zonder sanitaire voorzieningen is het pand niet bruikbaar. In de muren mag niet geboord worden, dus we zijn blij met de leidingen die er in de oorlog al ingelegd zijn”. Lees verder op pag.


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 33

WOONKRANT - VOORJAAR 2014 Vervolg van pag.

Foto’s van de freule

Op de begane grond zien de kamers er stuk voor stuk goed uit. Het zijn geen van alle erg grote ruimtes, maar er zullen volgens Cees geen muren gesloopt worden om een grote ruimte te creëren. De plafonds zijn mooi in tact met een statig motief, de muren zijn keurig gestuct en een emmer latex zal hier wonderen doen. De parketvloeren zien er solide uit en verkeren in goede staat, alleen zijn er her en der gaten in. Guido van Gorp meldt zich spontaan en zegt dat hij die zal repareren. Dit gedeelte van het pand is gebouwd in 1770 en na de oorlog gerenoveerd. Waarschijnlijk is het de fundering geweest van een toren van het oorspronkelijke kasteel dat veel groter was en waarvan slechts een tekening bewaard is gebleven. De keuken is ook helemaal intact en zal met een aantal voorzieningen aangepast worden om dienst te doen als uitgifte van de catering. Verder een kleine kamer die als herenkamer in gebruik was. Op de schouw in de kamer, die door de Freule Jonkvrouwe Emilie Verheyen gebruikt werd als huiskamer, prijken nog foto’s van deze laatste telg van de Verheyens die het kasteel bewoonde.

Sfeer van nostalgie

De badkamer roept een sfeer van nostalgie op. Een prachtige badkuip met messing kranen en sierlijke pootjes staat midden in de ruimte. Langs de wand een uit marmer bestaande dubbele wasgelegenheid met spiegel. Daarnaast een aparte ruimte met toilet en bidet. In de hoek een simpele douche met gordijn. In deze ruimte zal een toiletgroep komen. Het bad zal een plaatsje krijgen in het

Neerhuis dat als Bed & Breakfast dienst zal gaan doen. De bovenverdieping geeft eenzelfde beeld als beneden. Ook hier kamers met keurig gestucte muren, mooie plafonds met motief en vloeren die er goed uitzien. Achter de trap bevindt zich een raampartij met doorgang naar enkele kamers. Stijlvolle houten trapopgangen leiden naar kleine opkamertjes van waaruit er een prachtig uitzicht is op de parkachtige tuin met het theehuis.

Indrukwekkende balkenconstructie

De zolder toont een indrukwekkende balken- en betonconstructie en is het bekijken waard. De kap van het kasteel is in de oorlog geheel afgeschoten en daarna in zijn geheel gerenoveerd. Er staat een kist met zand als voorziening tegen brand. Verder is er nog een fonteintje en een gewichtenconstructie voor het hijsen van de vlag. Hier zal weinig tot niets hoeven te gebeuren.

Dagcafé met terras

Op het voorterrein van het kasteel bevinden zich 2 panden. Het zogenaamde Neerhuis aan de rechterkant zal in gebruik genomen gaan worden als Bed & Breakfast. Het pand is door de heren van Dal, die enige tijd een antiekhandel in het kasteel gevestigd hadden, gebruikt als woning en ziet er in zijn geheel nog goed uit. Net als in het kasteel is in deze ruimte de kelder er het minst goed aan toe. Alhoewel niet zo slecht als in het hoofdgebouw, ook hier afgebladderde muren. Verder lijken de keuken, de kamers en de badkamer snel in orde gemaakt te kunnen worden om in gebruik te worden genomen als Bed & Breakfast. Het gebouw aan de linkerzijde is het vroegere koetshuis. Enkele jaren geleden heeft er nog een kleine binnenbrand gewoed. De zwartgeblakerde muren, plafond en deuren getuigen daar nog van. Maar ook voor deze ruimte geldt dat hij met niet al te veel ingrepen opgeknapt kan worden. Het ligt in de bedoeling om er een dagcafé met terras van te maken als pleisterplaats voor fietsers, maar dat ook dienst kan doen voor kleine partijen of als vergaderruimte. Verder zou er een toeristische informatievoorziening moeten komen.

Visitekaartje van het dorp

Anders dan de eerste aanblik van de buitenkant van het Witte Kasteel zou doen vermoe-

den blijkt het pand in goede staat te verkeren. Van de werkzaamheden in het gebouw zullen de sanitaire voorzieningen het meeste tijd in beslag gaan nemen en de grootste kostenpost vormen. Verder zal het met een lik verf en wat noodzakelijke reparaties snel voor gebruik in orde gemaakt kunnen worden. Het dak en de dakgoten van het kasteel zijn helemaal in orde maar verder verdient de buitenkant veel aandacht, en dan vooral de muren en kozijnen. Deze werkzaamheden zullen door een professioneel bedrijf worden uitgevoerd als er geld voor beschikbaar is. Zodra de plannen die er nu liggen gerealiseerd zullen zijn, dan zal het Witte Kasteel weer een visitekaartje van het dorp zijn.

Motivatie en enthousiasme zijn groot

Vanuit zakelijke hoek blijkt er al veel belangstelling voor partijen, conferenties, vergaderingen en dergelijke. En zoals voorzitter Francine Broos al trots meldde is de eerste trouwpartij voor september al geboekt. Zij is enthousiast en spreekt met passie over het project wat zij ‘een lot uit de loterij’ noemt: “Het Witte Kasteel moet het hart van toerisme in Loon op Zand en het omliggende natuurgebied worden. Het moet een gezond project zijn waarvan we met z’n allen nog in lengte van jaren moeten kunnen genieten. De motivatie en het enthousiasme zijn groot,

maar dat geldt ook voor de verantwoording. De stichting gaat die uitdaging met de ondersteuning van de vrijwilligers graag aan”.

Oproep

De Stichting Het Witte Kasteel doet een oproep aan mensen die een bijdrage kunnen leveren aan de werkzaamheden aan het gebouw. Zij kunnen zich aanmelden middels email info@hetwittekasteel.nl. Daarnaast zijn ook bruikbaar gereedschap en materialen welkom. Voor het aanleveren hiervan kunt u contact opnemen met Piet Broos tel.06-13331499.


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 34

PROFITEER VAN ONZE 3 ACTIE-DEALS TIJDENS DE KOZION ACTIE-DAG! KOM OP ZATERDAG 29 MAART A.S. KIJKEN IN ONZE SHOWROOM IN BREDA Kozion combineert hoge kwaliteit met de scherpste prijzen ĂŠn uitstekende service. Het is niet voor niets dat Kozion is uitgegroeid tot de nummer 1 van Brabant. De kozijnen van Kozion isoleren perfect en gaan een leven lang mee. Ze worden gemonteerd door eigen ervaren montage-teams. Al veel klanten kozen voor Kozion. En voor u maken we het tijdens de KOZION ACTIE-DAG extra aantrekkelijk. U kunt namelijk profiteren van de zeer scherpe Kozion actie-deals. Bezoek dus onze showroom zaterdag 29 maart tussen 9.00 en 15.00 uur voor een kennismaking met Kozion!

10% KORTING OP ALLE KOZION VERANDA DAKEN*

GEEN MEERPRIJS VOOR HOUTNERFSTRUCTUUR IN KLEUR*

* Vraag naar de voorwaarden in de showroom

500 EURO KORTING OP VOORDEUREN MET FRAGER PANELEN* Bekijk wat onze klanten vertellen op: www.facebook.com/kozion Kozion Breda Slingerweg 120 4814 AZ Breda (ingang en gratis parkeren aan de Etnastraat, ook gebruiken voor uw navigatie)

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan op www.kozion.nl of bel 076-514 28 75

VOORJAARSACTIE

Dik Geurts Jannik van e 1.750,- voor e 1.399,Deze actie is geldig t/m zondag 6 april 2014.

*

* vraag naar onze voorwaarden in de showroom)

Van der Pluijm Haard en Schouw De Boedingen 7, 4906 BA Oosterhout Tel. 0162 - 42 00 41 info@woningverwarming.nl www@woningverwarming.nl Openingstijden: maandag gesloten dinsdag tot en met vrijdag: 09.00 - 17.30 uur zaterdag: 09.00 - 16.00 uur

Zondag 6 april geopend van 13.00-17.00 uur De Jannik is klein van formaat en uitermate geschikt voor plaatsing onder een bestaande schouw of overkapping. Ideaal om in het voorjaar nog langer buiten te kunnen genieten!

Van der Pluijm, je krijgt het er warm van. www.woningverwarming.nl


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 35

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Trends in de slaapkamer

De rust keert terug Net als in de keuken is het in de slaapkamer gedaan met felle kleuren. Ook hier keert de rust terug. En dat is lang niet verkeerd, want een beetje rust kan iedereen gebruiken in de slaapkamer. De laatste jaren was het hip om er felle kleuren te gebruiken. Niet zo zeer op de wanden, maar op het gebied van de decoratie. In 2014 keert de rust echter terug in de ruimte waar we slapen. Neutrale, natuurlijke kleuren en aardetinten rukken weer op. Wit is overigens ook goed. Daar komt nooit verandering in. De rustieke kleuren kun je combineren met een mooie houten vloer, die warmte uitstraalt en natuurlijke accessoires. ‘Boomstronken, houten dozen of rieten manden als nacht-

Bed Proferia van Hästens, www.hastens.com; bedtextiel Linen Story Marc O’Polo en Timeless knitted ecru plaid via www.vaneshome.nl; behang collectie Chic 321951, www.eijffinger.com; tapijt collectie Inova Sense, www.desso.com; wolken kussens en plaid, www.donnawilson. com; kast Otura, www.riannekoens.com; tafellamp Slide van Perlei via www.secoff.nl; houten plankjes Balcon van Moustache, via www.storewithoutahome.blogspot.nl.

kastjes’, geeft een blog op de interieur-website.nl enkele suggesties. ‘Opgeruimd staat netjes’ blijft het motto in de slaapkamer. Dat bereik je met een inbouw- of inloopkast. ‘Ze brengen visuele rust en ruimte in je huis,

maar ook in je hoofd’, aldus het blog. En dat heb je nodig in de slaapkamer. BRON: Perscentrumwonen.nl

Seniorenwinkel Kaatsheuvel

inmiddels 20 jaar úw adres in de regio Veel klanten uit Kaatsheuvel, maar ook uit de weide omgeving, hebben inmiddels een bezoek gebracht aan de Seniorenwinkel in Kaatsheuvel. Dé zitspecialist op het gebied van ergonomisch zitcomfort, maar ook op het gebied van comfort ledikanten, braces, kussens, rollators, therapeutische elastische kousen en meerdere hulpmiddelen voor in het dagelijks leven. Seniorenwinkel Kaatsheuvel kan uw leven aangenamer maken. gestaag. “De klanten komen niet alleen uit Kaatsheuvel. Binnen een cirkel van ruim 40 kilometer weten zij de weg naar onze winkel te vinden. Wij onderscheiden ons dan ook door een hoogstpersoonlijke benadering waarin we vakkundig advies verstrekken. Zo wordt iedere elektrisch bedienbare sta-op fauteuil Heerlijk zitten en 100% op maat aangemeten. Indien wenselijk kogemakkelijk opstaan! men we bij de klanten aan geheel op maat instelbaar huis. Veel klanten komen unieke kantelverstelling ook voor het aanmeten ergonomisch verantwoord van therapeutische elaswetenschappelijk onderbouwd een weldaad voor uw rug tische kousen. Deze worNederlands fabricaat den overigens door de 10 jaar Garantie Waarborg zorgverzekeraar vergoed. eenvoudig afneembare en reinigbare bekledinghoezen “Zeer tevreden klanten, maat instelbaar Nugeheel metop driedubbel voorjaarsvoordeel! daar gaan we voor. Door unieke kantelverstelling U ontvangt bij aanschaf van de nieuwe Fitform-fauteuil 574 onze producten moet tenergonomisch verantwoord - een hoofdkussen t.w.v. € 90,- gratis wetenschappelijk onderbouwd slotte het comfort van het - een handige bijpassende tafel t.w.v. € 299,- gratis een weldaad voor uw rug leven van onze klanten - ènNederlands bij keuze uitfabricaat 1 van de actiebekledingen ontvangt u 10 ookjaar nogGarantie eens € 150,actiekorting. toenemen. Wij zijn een Waarborg eenvoudig afneembare en reinigbare bekledinghoezen erkend SEMH-leverancier Aarzel niet langer en bezoek ons voor een gratis persoonlijk zitadvies en een proefzit! die een hoge kwaliteit gaNu met driedubbel voorjaarsvoordeel! randeert,” vertelt Mirjam U ontvangt bij aanschaf van de nieuwe Fitform-fauteuil 574 trots. - een hoofdkussen t.w.v. € 90,- gratis - een handige bijpassende tafel t.w.v. € 299,- gratis In de showroom is een uit- èn bij keuze uit 1 van de actiebekledingen ontvangt gebreide collectie Fitform u ook nog eens € 150,- actiekorting. Wellness-fauteuils te beAarzel niet langer en bezoek ons voor een gratis persoonlijk zitadvies en een proefzit! zichtigen. Voor de meeste Deze actie is geldig van 15 maart tot en met 15 april 2014. Niet in combinatie met andere acties. meubelfabrikanten is het

Door Henny van den Broek Het echtpaar Ger en Ger de Bont opendeHeerlijk in 1994 de eerste en Seniorenwinkel zitten in Kaatsheuvel. Elf jaar later nam de opstaan! ingemakkelijk Dongen wonende dochter Mirjam Trip-de Bont de winkel over. Door de jaren heen groeide het klantenbestand

onbegonnen werk om alle meubels op maat te leveren. Seniorenwinkel Kaatsheuvel heeft zich gespecialiseerd in elektrische verstelbare pasfauteuils. In een op maat aangemeten fauteuil neemt de belasting op de rug af en de druk op het lichaam wordt steeds verlegd. De fauteuils en sta-opstoelen zijn uitvoerig wetenschappelijk getest op belasting van de rug. Niet alleen in de showroom maar ook aan huis worden de mogelijkheden getoond en aangemeten. Wilt u uw leven fysiek gezien comfortabeler invullen, dan is een bezoek aan Seniorenwinkel Kaatsheuvel

zeker de moeite waard. Eigenaresse Mirjam Trip-de Bont biedt u vanuit haar professionaliteit graag vrijblijvend een goed deskundig advies aan. “Het schept ontzettend veel voldoening om het leven van de mensen aangenamer te maken. Vaak hoor ik: als ik dat had geweten was ik veel eerder hier naartoe gekomen.” Seniorenwinkel Kaatsheuvel, Jan de Rooijstraat 1A, 5171 DR Kaatsheuvel, 0416 - 279 944. Maandag en zaterdag op afspraak geopend. Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Jan de Rooijstraat 1A - 5171 DR Kaatsheuvel - T. 0416-279944 - www.deseniorenwinkel.nl Deze actie is geldig van 15 maart tot en met 15 april 2014. Niet in combinatie met andere acties.


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 36

AL 30 JAAR KWALITEITSMEUBELEN 30jaar VOOR DE BESTE PRIJZEN! -2014

1984

MAATWERKSTOELEN

Maten s - m - l 2-motorige sta-opstoel keuze uit 15 kleuren. Van 1645,- Nú voor...

795,-

De grootste stoelenspecialist van het Zuiden!

TAXI SERVICE Heeft u geen vervoer?

Bel ons gerust:

0416 - 311945

Relax fauteuils

in stof en leder in klassiek en moderne modellen. Wij leveren alle merken stoelen gegarandeerd goedkoper.

Al vanaf € 295,-

Easy-swing is modern zitcomfort ten top. Met de mooiste rvs accenten en de beste leer kwaliteiten, ook hier geldt... nergens voordeliger!

Meer dan 70 relaxfauteuils op voorraad - evt. op maat gemaakt - verkrijgbaar in stof en leder der, Geheel le n re 2 moto en uit voorraad r leverbaa

Alle stoelen zijn op maat te proberen in onze showroom!

Ook voor de mooiste Relax banken kunt u bij ons terecht. j leveren alle PRIJS GARANTIE: wi goedkoper. merken stoelen altijd een offerte… Vraag gerust bij ons

OP STA stoelen zijn fauteuils die u helpen met het rechtstandig omhoog komen uit uw stoel, wij leveren bijna alle stoelen als op sta. Kwaliteit met een ‘laagste-prijs-garantie’! Normaal 1795,-

Nu

795,-

Neem ook ’ns een kijkje bij Horsten Meubelen & Horsten Slaapcomfort

De Prestige Bedcollectie by TEMPUR®

Kerkvaartsestraat 1 • Waspik Telefoon: 0416-311945

NIEUW!

www.horstenzitenrelaxcomfort.nl Stel uw eigen bed samen De Prestige Bedcollectie by TEMPUR is een nieuwe stijlvolle collectie, waarbij u kunt kiezen uit verschillende hoofdborden, kleuren en poten. Stel zo uw eigen TEMPUR bed samen in 5 stappen. 1

2

3

4

5

Kies uit 7 kleuren

Kies uit 3 verschillende hoofdborden

Kies uit 3 verschillende poten

Kies een TEMPUR Bedbodem naar keuze

Kies een TEMPUR Matras naar keuze


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 37

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Techniek bedienen in huis met je smartphone Een smartphone is echt niet meer bedoeld om er alleen maar mee te bellen of te sms’en. Nee, we appen elkaar, we facebooken, we instagrammen en we googlen continu. Informatie is direct opvraagbaar. Hartstikke handig natuurlijk. Thuis wil je die handigheid het liefst ook. Dat je vanuit je luie stoel via je tele­ foon de rolluiken kunt bedienen, de radio op een andere zender kunt zetten of de achterdeur op slot kunt doen. Wat is er anno 2014 mogelijk met apps en je huishoudbediening? Volgens een consumentenbericht kun je met een Grocery Manager-app je voorraad beheren in je koelkast, mits je koelkast over WiFi beschikt. Je eten en drinken kun je labelen en koppelen aan een houdbaarheidsdatum, zodat je tijdig gewaarschuwd wordt als een product niet meer smaakt. Daarnaast kun je met een vergelijkbare applicatie je was- of vaatmachine aan/uitzetten. Met behulp van een KlikAanapp kun je, als je de juiste randapparatuur hebt, alle elektronische gebruiksvoorwerpen bedienen. Van salonlamp tot koffiezetapparaat. Klik/toucheer en schakel. Momenteel wordt er geëxperimenteerd met stemcommando’s, zodat je je vingers niet eens hoeft te gebruiken.

Niet alleen bediening

De bekendere programmaatjes voor thuis

blijven minstens zo leuk. De TVGids op je telefoon bijvoorbeeld. In plaats van met je benen op tafel gaan zitten zappen kun je dankzij de ‘gids’ online zien en beslissen wat je kijkt. Het papieren magazine van de Tros of Veronica is niet meer nodig. Je zoekt op zender, primetime, op genre of op films en binnen tien seconden heb je een overzicht waar je je beslissing op baseert. Toch lijkt deze app een beetje overbodig: iedere digitale televisie biedt een programmaoverzicht per zender aan waarmee je in één knop op jouw favoriete uitzending zit (die je ook nog eens kunt opnemen, kraakhelder).

Veiligheid

Je huis kan zomaar leeggeroofd worden. Hoe goed je alarmsysteem ook werkt, na een inbraak is er schade. Om van gestolen spullen

! o z e j e o d n e z i Verhu

Verhuizen? Dat kun je toch makkelijk zelf? Op z’n boers gezegd: “Rij tien keer met het busje van je pa op en neer en je bent er!” Maar toch, enige voorberei­ ding is gewenst. Je verlaat immers de plek waar alles letterlijk op zijn plaats lag en ruilt deze in voor een nieuwe omgeving en indeling. Gaat het allemaal passen? In welke doos ligt mijn servies? En waar heb ik die erfenis ook weer gelaten? Plannen is het toverwoord.

Tips

Op verhuizenkunjezelf.nl staat een aantal nuttige tips die je ter voorbereiding op het overhuizen helpen. Een van de praktische trucjes is om per (oude) kamer spullen in te pakken en dit te labelen. Leg de veelgebruikte spullen bij elkaar en schuif bezittingen naar de achtergrond die je minder vaak gebruikt. Begin tijdig met het inpakken, zodat je niet alles tijdens de laatste paar dagen moet ‘managen’. Ons moeder zei vroeger al: “Bewaar als­ jeblieft die doos van die computer. Dat kan altijd nog van pas komen!” Een tip is dan ook om je elektrische apparaten in de oorspronkelijke doos te pakken en deze te vervoeren. Zo hou je alles bij elkaar. Van afstandsbediening tot snoer, van scherm tot toetsenbord. Belangrijk is dat je licht ontvlambare producten beslist níet inpakt. Gevaarlijke stoffen hou je apart, droog.

Check, check, dubbelcheck

Er zijn wel honderd dingen waar je aan moet denken bij zo’n verhuizing. Hieronder een willekeurige selectie. Je kunt daar vast wel wat taken aan toevoegen: - Gas, water, elektriciteit afsluiten en opnieuw aanvragen/ aansluiten - Transport regelen - De trommel van de wasmachine vastzetten voordat je ermee gaat sjouwen - Vrienden en familie peilen of ze mee willen helpen (liefst niet te veel mensen) - Afspraken maken met de vloerlegger

- Zorg dat je koffie en thee in huis hebt voor de klussers - Zorg voor verhuisberichten aan iedereen, inclusief zakelijke instanties, artsen, apotheker, etc. - Hou voldoende budget beschikbaar voor verf (een emmer latex van 10 liter kost al gauw 70 euro) - Neem de meterstand op - Hoe zit het met je verzekeringen? - Loop vooraf met regelmaat de supermarkt in voor stevige bananendozen - Is je gereedschap in orde? - Regel een elektricien als je niet zo handig bent met het aanleggen van elektriciteit - Kies je nieuwe gordijnen en maak afspraken met de leverancier - Neem afscheid van je buren (als het vriendelijke mensen zijn geweest) - Controleer je oude woning goed voordat je definitief de deuren sluit - Vraag internet, telefoon, kabel tijdig aan/meld tijdig af - Zorg voor een werkplan met structuur

maar te zwijgen. De daders zijn meestal gevlogen voordat de politie komt. De buurtwacht of het preventieteam van je woonplaats kan normaliter het snelst ter plaatse zijn. Hoe zij die informatie krijgen? Heel simpel, via een WhatsApp-groep. Voeg telefoonnummers en namen toe van mensen uit je straat en communiceer voortdurend met elkaar over opmerkelijke activiteiten overdag/’s nachts in de wijk. Extra digitale oogjes in het zeil dus.

lefoon, die een borstel­sessie registreert en poets/gebitsproblemen aangeeft. Bijvoorbeeld: de tandarts stelt in dat je aandacht moet besteden aan de achterzijde van je gebit. De app kan dan vaststellen of je dit tijdens het boenen goed doet.

Hot news

Tanden poetsen. Normaal een gewoon dagelijks tafereel (met tegenzin), maar volgens een tandenborstelfabrikant kun je poetsen verbeteren dankzij Bluetooth in de elektrische borstel. Deze kan in verbinding staan met een app op je te-

Duurzaam wonen Je ziet ze steeds meer. Grote zonne­ panelen op de daken van particulieren. Natuurlicht wordt omgezet in energie voor je elektrische apparaten thuis. Het is een van de opties om de fossiele brandstoffen die we op aarde hebben te ontzien. De bronnen zijn immers niet onuitputtelijk. Zo zijn er meer vormen van duurzaamheid die toepasbaar zijn voor thuis. - Het scheiden van afval: groen bij groen, plastic bij plastic, papier bij papier - Dubbel glas en natuurvriendelijk isolatiema-

teriaal houden de luchttemperaturen stabiel (geen tocht waardoor de verwarming een tandje hoger moet, maar wel ventilatie) - Gebruik voor de buitenverlichting Zweedse fakkels in plaats van elektrische lampen - Is groene stroom nog een optie of is het fenomeen gedateerd en achterhaald? - De keuken kun je (bij nieuwbouw) laten plaatsen uit losse elementen - zo kan ieder element afzonderlijk vervangen worden als het defect is - Stel je keuken samen uit natuurlijke materialen, zoals natuursteen of hout - Groene daken, een dak bedekt met planten, leveren bij diverse gemeentes subsidies op - Weet u er meer?

Uw Japanse Koi- & vijverspeciaalzaak Vijveraanleg

U.V. lampen Bacteriën

PVC materialen e.d.

Vijverbouw artikelen

Onderhoud

Filtermaterialen Accessoires Filters

Luchtpompen

Kijk op onze website voor onze speciale maandacties!

Gespecialiseerd in Vijverbouw

https://www.facebook.com/brabants.koiparadijs

BRABANTS KOIPARADIJS Hoofdstraat 111, 5171 DK Kaatsheuvel Telefoon: 0031-(0)416-530640 of mobiel: 06-57595778

Openingstijden vindt u op onze website:

www.brabantskoiparadijs.nl


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 38

Voor al uw bloemen en planten, binnen en buiten Kwaliteit voor een scherpe prijs VIOLEN 18 voor e 5,00

Groot assortiment snijbloemen voor de scherpste prijzen!!!

Volop vaste planten!

Kwekerij Arjan van Ham Fazantenweg 8 - Klein-Dongen - Tel. 0162-319915

www.arjanvanham.nl

Openingstijden: maandag tot vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur; zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Goodflooring breidt uit! Naast onze showroom in Raamsdonksveer heeft Goodflooring sinds november vorig jaar een vestiging in ’s-Hertogenbosch onder één dak gecombineerd met sfeerhaarden en vrijdag 7 maart is de feestelijke opening geweest in Oosterhout in de winkel van Frans Jansen Elektro & Verlichting, waar men onder één dak een mooie vloer kan kiezen in combinatie met sfeervolle verlichting. dieren en met kleine kinderen, menig kinderdagverblijf heeft zijn keuze laten vallen op Goodflooring PVC vloeren. Denk ook aan het gemak en de hygiëne in sportgelegenheden, kantoren, winkels etc. en zeker ook ideaal in uw woning. Het bekleden van een trap met antislip strips en ook uw badkamer wordt een plaatje met PVC op de vloer maar ook aan de wand. Kortom een comfortabele vloer om op te wonen en te werken!

SPEKSTEENKACHELS SPEKSTEENKACHELS

Zie en voel de aangename warmte! De zachte stralingswarmte van een speksteenkachel is in de hele woning Zieis en voel de aangename voelbaar. Een speksteenkachel milieuvriendelijk, comfortabel enwarmte! zuinig. Laat u invormeren bij ‘t Smidje De zachte stralingswarmte van een speksteenkachel is haarden en kachels. Galderseweg 94 - 4885 AJ Galder Meerseldreef) T (+31)(0)76 56 12 571 - @ info@smidje.nl in(Grens de hele woning- voelbaar.

Een speksteenkachel-iswww.smidje.nl milieuvriendelijk, comfortabel en zuinig. Laat u informeren bij ’t Smidje haarden en kachels Galderseweg 94 - 4885 AJ Galder (Grens Meerseldreef) T (+31) (0)76 56 12 571 - @ info@smidje.nl

VAN DEN HOVEN DRUNEN www.smidje.nl

vanaf e

klant ons kenmerk proefdruk project editie afmeting (mm) steunkleuren

1.299,=

Niet voor niets zegt men; Goodflooring - de beste keuze in vloeren! PVC vloeren staan voor louter voordelen. Hygiënisch, geluiddempend, duurzaam, vloerverwarming geschikt, brandvertragend waardoor ze uitermate geschikt zijn in horecagelegenheden. In zeer veel dessins verkrijgbaar voor de sfeer die u wenst en zeker niet onbelangrijk, onderhoudsarm, met een minimaal sopje van Goodcleaning vochtig afnemen en schoon is uw vloer! Ideaal met huis-

Per direct reageren en getekend retourfaxen naar: 0570-638085

Van den Hoven --1 Heusden 2009-2011 150 x 150 FC

Controleert u de proefdruk goed, eventuele wijzigingen kunt u éénmalig gratis door ons laten uitvoeren.

Bij aanschaf van inbouwapparatuur* sluiten wij deze GRATIS** aan VAN DEN HOVEN klant ons kenmerk proefdruk project editie afmeting (mm) steunkleuren

Van den Hoven --1 Heusden 2009-2011 150 x 150 FC

Per direct reageren en getekend retourfaxen naar: 0570-638085

DE BESTE KWALITEIT VOOR DE SCHERPSTE PRIJS Controleert u de proefdruk goed, eventuele wijzigingen kunt u éénmalig gratis door ons laten uitvoeren.

• Verkoop, reparatie en onderhoud van wit- en bruingoed • Elektronische installatie nieuwbouw en verbouw • Data, telefoon, antenne • Installatie, onderhoud

Akkoord: datum:

naam:

DE BESTE KWALITEIT VOOR DE SCHERPSTE PRIJS

* alle merken ** vraag naar de voorwaarden

• Verkoop, reparatie en onderhoud van wit- en bruingoed • Elektronische installatie nieuwbouw en verbouw • Data, telefoon, antenne • Installatie, onderhoud

VAN DEN HOVEN

VAN DEN HOVEN ELEKTROTECHNIEK ELEKTROTECHNIEK ELEKTROTECHNIEK • Verkoop, reparatie en onderhoud van wit- en bruingoed

Akkoord: datum:

naam:

Logo kaartbeeld In de kartografie wordt uw logo geplaatst op de volgende wijze: Logo kaartbeeld In de kartografie wordt uw logo geplaatst op de volgende wijze:

Goodflooring Raamsdonksveer

SpecialistSpecialist

Achterstraat 14 - 5151 BT Drunen • Elektronische installatie nieuwbouw en verbouw Achterstraat 14 - 5151 BT Drunen tel. (0416) 37 45 22 - fax (0416) 37tel.81 8037 45 22 - fax (0416) 37 81 80 (0416) info@hovenelektro.nl • Data, telefoon, antenne info@hovenelektro.nl www.hovenelektro.nl www.hovenelektro.nl • Installatie, onderhoud

Achterstraat 14 • 5151 BT Drunen • Tel. (0416) 37 45 22 Fax (0416) 37 81 80 • info@hovenelektro.eu • www. hovenelektro.eu

VAN DEN HOVEN

VAN DEN HOVEN

ELEKTROTECHNIEK ELEKTROTECHNIEK

Lissenveld 45 4941 XX VL, in uw Raamsdonksveer advertentie

Goodflooring Oosterhout

Rietveldenweg 90 5222 AS, ’s-Hertogenbosch

Markt 20 4901 EP, Oosterhout

de kwadrantvermelding, XX in Isuw dit wordt later vervangen door het juiste kwadrant advertentie waar u zich bevindt.

Is de kwadrantvermelding, u dit wordt laterKruist vervangen a.u.b. op door het juistebijgaand kwadrant waar u zich kaartbeeld bevindt.

Dit is geen kleurenproef. De kleuren op deze print geven een indruk van de kleur, indien vermeld de PMS nummers controleren.

Pagina 1/2

Goodflooring Den Bosch

Kijk voor meer informatie en openingstijden op: www.goodflooring.nl uw lokatie aan!

Kruist u a.u.b. op bijgaand kaartbeeld


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 39

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Maak kans op één Merida Loungeset of één Profesionele Grand Hall gas Bbq

Doe mee met onze granioze prijspuzzel Er is in het diagram onder de puzzel na overbrenging van de gevraagde let-

1

2

1 boom, 6 wilde vrucht, 11 land in het MiddenOosten, 16 digitale inbreker, 21 pin, 23 herfstsering, 24 vis, 25 apostel, 26 rekbaar band, 29 strijd, 31 jak, 32 mal, 34 zeehond, 35 boom, 37 Hongaars gerecht, 39 natie, 40 gravure, 41 gereedschap (Eng.), 43 familieteelt, 45 cafetaria, 47 gebruik, 48 beginner, 50 geslacht, 51 Wet Openbaarheid van het Bestuur (afk.), 53 schoeisel, 54 borstuitsteeksel, 56 richting vanwaar de wind komt, 58 deel van de hals, 59 onenigheid, 61 vernis, 62 Spaanse heer, 63 onroerend goed (afk.), 65 knellende greep, 67 ongewoon, 69 wat men behoeft, 71 schildersplankje, 73 niet lekker, 75 ongebleekt, 76 onbepaald voornaamwoord, 77 bonenkruid, 78 verhindering, 79 persoonlijk voornaamwoord, 80 versteend dennenhout, 82 projectiel, 83 curator, 84 bolstaande plooi, 85 kloosterzuster, 86 aan de aarde gebonden, 87 edelmoedig, 90 reserve (afk.), 93 bovendien, 95 bijvoegsels, 98 land in Afrika, 101 deodorant (afk.), 102 vrouwelijk schaap, 103 zenuwtrekking, 104 leut, 105 treuzelaar, 107 gracieus, 109 kilovoltampère (afk.), 110 bevel aan een hond, 112 regenscherm, 116 High definition Digital Video (afk.), 119 boedelredder, 122 pijnlijk, 125 bospad, 126 startteken van een regisseur, 127 soort, 128 mager, 129 vloeibare schrijfstof, 131 dyne (afk.), 132 en andere (afk.), 133 Griekse letter, 134 doorgangsheffing, 136 waterdier, 137 applaus, 139 nachthagedis, 141 teer, 142 Firewall Enhancement Protocol (afk.), 144 vallende meteoriet, 146 Internet Protocol (afk.), 147 hemd, 148 Algemene Bijstandswet, 151 pief, 154 contant, 155 vliegende schotel, 156 snijwond, 157 bot, 159 aartsvader, 161 kind zonder ouders, 163 tasto solo (afk.), 164 brandkast, 165 zeevis, 166 vruchtvlees, 168 aperitief, 170 automodel, 172 vrouw in ondertrouw, 173 begeerte, 175 adres op het internet, 176 autoriteit, 178 deftige vrouw, 180 op enig tijdstip, 181 omwenteling, 183 ijdele optochten, 185 kleur, 187 armoedig huis, 188 geschut, 189 elastisch, 192 korting, 194 muzieksoort, 195 gangmaker, 197 hartelijk, 198 volk, 200 grondwerker, 202 naar beneden, 203 mentor, 204 surplus, 206 Australische taal, 207 broed, 208 oude Spaans munt, 209 tweekanalig, 210 wat.

4

5

21

ters een slagzin te lezen. HORIZONTAAL:

3

26

6

7

22 28

41

43

48

49

64

73

65

80

37

67

16

52

47

53

69

54 61

62

70

71

77

95

91

96

78

83

79 84

102

105

106 109

119

112

113

120

114 121

126

125 129

131

130 134

135

137

138

141

142

143

147

146

VERTICAAL:

85

148

149

150

157

164

158

165

172

166

173

180

174

195

189

202 207

100 104 108 110

115 122

116

127

128

132

133 136 139

140

144

145 155

161 169

162 170

204

178

179 185

193 200

205

163 171

192 199

118 124

184

198

117

123

177

191

208

99

154

168

203

94

107

183 190

93

103

176

197

196

153

98

160

167

182

188

152

159

175

181

187

151

88

92

Stuur de oplossing van deze puzzel vóór maandag 16 april 2014 via e-mail naar woonkrant@emdejong.nl of per briefkaart aan Uitgeverij Em. de Jong Postbus 8, 5110AA Baarle-Nassau

97

101

111

72

87 90

20

40

86 89

19

33

46

60

82

18

25

45

68

17

39

76

81

15

32

59

75

14

38

58 66

13

31

51

156

1 onmiskenbaar, 2 weefselopbouwend, 3 Centraal Antenne Systeem (afk.), 4 internationale luchtvervoersassociatie (afk.), 5 voorwendsel, 7 voegwoord, 8 groente, 9 woordspel, 10 uitheemse diersoort, 12 stilstand (medisch), 13 fluim, 14 goudsmidsgerei, 15 landbouwwerktuig, 16 gaping, 17 openbare betrekking, 18 pas, 19 smeerpoes, 20 rugzak, 22 vreemde taal, 25 succes bij het flirten, 27 arbeidsloon, 28 aaneenschakeling, 30 op dit moment, 31 bevestiging, 32 krachtig, 33 marterachtig roofdier, 36 ongeijde geestelijke, 38 fijn gemalen eikenbast, 39 aanhoudend, 42 plant, 44 Groenlander, 46 kleine zwemeend, 47 appelsoort, 49 schriftstuk voor de planning, 51 world wide web, 52 burger service nummer (afk.), 54 cabine, 55 avondjapon, 57 uitscheiding, 59 deun, 60 bazaar, 62 hal, 64 avondtoilet, 66 maart (afk.), 68 elektro-encefalogram (afk.), 70 tweetal, 71 doping, 72 schrijfstift, 74 hoofddoek, 79 schapenhaar, 81 opstap, 85 genadeslag, 88 uitroep van afkeuring, 89 hallucinerend middel, 91 spoorweg, 92 pus, 94 riviervertakking, 96 naamvalsvorm, 97 opdracht, 99 nachtvogel, 100 elektrisch geladen deeltje, 106 huig, 108 kliek, 111 daad, 112 routine, 113 standaardtijd, 114 scheidslijn, 115 houtsoort, 116 hogere technische school (afk.), 117 vorst, 118 kaartenboek, 120 aspotje, 121 op leeftijd, 123 in afschrift aan (afk.), 124 span, 130 ten opzichte van (afk.), 133 fiets (Eng.), 135 kleinhartigheid, 136 rijk aan vet, 137 bepaald (afk.), 138 uit Leiden, 139 roede, 140 vrucht, 141 klein staafje, 143 pluspunt, 144 met andere woorden (afk.), 145 zachtrode kleur, 147 bakkes, 148 vrees, 149 Bolivia (internetadres), 150 wadjan, 151 recentelijk, 152 in casu, 153 foedraal, 156 beëindiging, 157 religieus boek, 158 lage temperatuur, 159 roeivaartuig, 160 buitenissig, 162 van geringe breedte, 164 krans, 165 schoepenwiel, 167 rivierhoofd, 169 navigatie-instrument, 171 weglating, 172 versierde drinkbeker, 173 gever, 174 preek, 176 wagenschuur, 177 bede, 179 iedere, 181 klepper, 182 in het begin, 183 snackbargerecht, 184 specerij, 186 grond, 188 walkant, 190 kilometer, 191 spil, 193 deel van de voet, 196 wapen, 197 bosje, 199 Russisch ruimtestation, 201 woonschip, 203 persoonlijk voornaamwoord, 205 roomskatholieke titel.

12

44

57

74

30

50

56

63

11

24

36

42

10

29

35

34

9

23

27

55

8

186 194

201 206

209

210

© Persbelangen R0541 11

69

94

107

138

75

58

43

87

10

44

21

54

182 112

20

117

45

189

195

5

119

16

98

85

22

26

55

59

115

1

202

156

206

80

144

186

127

67

148

174

201

37

105

Puzzel mee en maak kans op één van de twee fantastische prijzen!

Loungeset Merida* t.w.v. e 1299,-

of Professionele Gas Bbq "Grand Hall" t.w.v. e 599,-

*Exclusief fauteuil

wordt u aangeboden door:

Uitgeverij Em. de Jong bv Belgi¸straat 5 in Kaatsheuvel (industrieterrein ‘De Kets’) www.tuinmeubelexpress.nl Tel. 0416 272 272

Visweg 8, 5111 HJ - Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau 088-6655555 - Fax 013-5078929 014 - 690324

122

106

47


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 40

Bij ons vindt u de service “ die vroeger vanzelfsprekend was ”

apparatuur topper!

Ook voor inbouwapparatuur kunt u bij ons terecht!

Actieprijs!

Kookplaat HG6111KBA 399,- nu

299,-

3.990,Acties geldig t/m 29 maart 2014

Stijlvolle keuken met micron-gelakt front. Leverbaar met verschillende verticale profilering, maar ook in vlakke uitvoering. Compleet met koelkast, combi- magnetron, blokschouw, gaskookplaat, vaatwassser en werkblad + spoelunit.

Actieprijs!

Actieprijs! Inductie kookplaat 359,-

313,-

Actieprijs! Combimagnetron 479,-

418,-

Actieprijs! Vaatwasser 399,-

348,-

WS9111EM Afzuigkap 819,-

684,-

Actieprijs! Combimagnetron CX411A 1319,-

999,-

Ontzorgen

005

Groot of klein project? Wij verzorgen het voor u! • Het demonteren van de bestaande keuken. • Wand en vloertegels verwijderen. • Sleuven frezen en gaten boren in beton. • Elektrische leidingen verleggen en groepenkast(meterkast) aanpassen. • Waterleidingen en afvoeren verleggen, alle loodgieters werkzaamheden. • Het stukadoorwerk van zolder tot kelder. • Aanbouw, nieuwe kozijnen of dakkapellen. • Dit moet natuurlijk ook nog geschilderd worden, dat doen wij ook nog voor u.

Budget-tip!

Keukenrenovatie:

zonder breekwerkzaamheden een keuken van deze tijd! Niet altijd hoeft een bestaande keuken geheel vervangen te worden. Andere fronten en/of een ander werkblad geeft uw keuken een totaal nieuwe uitstraling! Of vervang juist uw apparatuur voor (energie)besparing en meer comfort, wat dacht u bijvoorbeeld van een kokend waterkraan! Wij regelen het graag voor u!

Strakke designkeuken met een fraaie combinatie van kasten met houtnerf en hoogglans kasten. Compleet met: koelkast, 2x combi magnetron, brede schouw brede gaskookplaat, vaatwasser en werkblad + spoelunit

voor een complete verbouwing “ookzonder verrassingen achteraf”

14.900,-

Poolsestraat 15 Kaatsheuvel Tel: 0416 532 614 www.lauwers-keukens.nl

Openingstijden: Do. 09.00 - 17.00 uur Vr. 09.00 - 20.00 uur Za. 09.00 - 17.00 uur of op afspraak

Woonkrant voorjaar 2014, Editie Oost  

Deze uitgave staat boordevol nieuws en advertenties over wonen, verbouwen, trends, tuinen, keukens, wooninrichtingen enz.. De WOONkrant vers...

Woonkrant voorjaar 2014, Editie Oost  

Deze uitgave staat boordevol nieuws en advertenties over wonen, verbouwen, trends, tuinen, keukens, wooninrichtingen enz.. De WOONkrant vers...