Page 1

• Ons Weekblad • Weekblad Gilze en Rijen • Weekblad Nieuw Ginneken • Weekblad Oosterhout • Weekblad ’t Carillon • Weekblad Dongen • Weekblad De Langstraat

MAART 2014

WOON t n a r k

Oplage ruim 105.000 ex.

Klaar voor de nieuwste

&

Huis

tuintrends

Eilandbewoners pag. 23

Wonen bij Slot loevenstein pag. 27

Het Elfenhuys

De Woonkrant is een uitgave van Uitgeverij Em. de Jong bv • Baarle-Nassau

pag. 43

Tel. 013-5075534


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 2

In 1 dag geplaatst en volledig afgewerkt! • • • • • •

absolute topkwaliteit super naadloze sandwichconstructie uitstekende warmte- en geluidsisolatie bestand tegen elk weertype & onderhoudsvrij 10 jaar schriftelijke fabrieksgarantie ruim 40 jaar ervaring! Profiteer nu van verlaagde BTW-tarief!

Alles Alles onder onder

Ontwerp montage kundig p en afwer

n e e n e d l i w e “W

• • • • • • • •

r, e m a k extra

n e e n e g e r k en t en h c i l n a v zee ” ruimte. Topkwaliteit:

Uitgebreide informatie en vele opties op

*De 10 jaar schrifte

40 35 jaar ervaring

www.polystyle.nl Alle dakkapellen van PolyStyle worden naadloos uit één stuk exact op maat gemaakt. Geen enkele andere constructie is in staat deze absolute zekerheid op en windArbeidsweg 4,water Telefoon: dichtheid te evenaren. PolyStyle beschikt over kennis en kwaliteit de technologie in een permanent

absolute to super naadl uit één stuk uitstekende bestand teg onderhouds 10 jaar schr ruim 40 35 jaa

PolyStyle beschikt over ruim 40 35 jaar ervaring en heeft in deze periode meer dan 27.000 dakkapellen geplaatst. Ook de karakteristieke koepel van het Kurhaus te Scheveningen is door ons 0167-528558 27 jaar geleden in hetzelfde materiaal 22 geheel gerenoveerd. Met recht de grootste dakkapel van Nederland

Openingstijden: t/mTelefoon: zaterdag076-5729568 10.00-17.00 uur. Regenbeemdmaandag 21, Breda, • Regenbeemd Heijningen, 21, Breda (bij de MAKRO) 076-5729568

Compl

PolyStyl ten com kunnen geheel i den gele een rollu de dakka


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 3

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Woonkrant maart 2014 Wie denkt aan wonen trekt een blik aan ervaringen, wensen, dromen en obstakels open. Wonen is niet alleen slapen op bed of zitten op de bank. Dat is slechts de praktische kant. Wonen is ook leven. Jouw huis, jouw eigendom, jouw ‘natuurlijke omgeving’. In dat kader ligt de Woonkrant deze week op de mat.

Een tuin om in te leven! Planten, perkgoed, bloemen en boompjes… Ze vormen de ‘groene draad’, maar de tuin anno 2014 is zoveel meer dan alleen een gebied met een tuinsetje en wat groen. Het wordt namelijk meer en meer het verlengde van het huis. De mogelijkheden om je tuin om te toveren tot het verlengstuk van je keuken, huiskamer én slaapkamer zijn legio. Optimaal genieten is het devies en daarvoor hoef je niet in een tropisch oord te wonen. Met een paar kleine aanpassingen kun je namelijk ook in ons doorgaans koude kikkerlandje bijna het hele jaar door buiten genieten. DOOR VERA DE GEUS Het voorjaar nadert - gelukkig – met rasse schreden. Wie zijn tuin nog niet anno 2014 heeft ingericht kan nu lekker aan de slag om ervoor te zorgen dat het dit voorjaar en deze (na)zomer buiten goed toeven is. Haal het huiskamergevoel naar je tuin! Maar hoe? Om te beginnen kun je al een hoop bereiken door de standaard tuintafel met vier stoelen en bijpassende tuinkussens rap te vervangen door of aan te vullen met een volledig tuinameublement. Een loungeset met lekker veel kussens en voldoende zitplaatsen om gasten te ontvangen is onmisbaar. Want wie gaat een groep gasten uitnodigen in de tuin, als je eerst stoelen elders moet gaan regelen? Met wat houten tuintafeltjes (zelf maken van sloophout!), een leuke oppottafel met snuisterijen, een waterdichte klok,

Wanneer is een echte buitenkeuken iets voor jou?

• Je maakt veel gebruik van de barbecue. • Je komt werkruimte te kort tijdens het barbecueën. • Je houdt van koken. • Je zit vaak met familie of vrienden in de tuin. • Je hebt een hekel aan binnen koken tijdens de zomer.

poefen met buitenkussen, tuinschilderijen, windlichten en mooie nieuwe terrasbedekking heb je al een schitterende basis voor een heuse huistuinkamer.

Kokkerellen in het zonnetje

Wie optimaal van het buitenleven wil genieten, kookt en eet buiten. Natuurlijk kun je een lekkere, makkelijke maaltijd bereiden op een simpel barbecuetje of een mooi diner in elkaar draaien in de keuken om het buiten te serveren. Maar veel leuker is het om een volwaardig gerecht te maken in je eigen buitenkeuken! Lekker bij of zelfs met de gasten of je eigen gezin… De aanschaf van een verrijdbare of permanente buitenkeuken is even een investering, maar zal je de komende jaren enorm veel plezier geven. Vergeet niet bij een permanente buitenkeuken een gootsteen te overwegen. Dan kun je buiten afwassen en opruimen en blijft het binnen lekker schoon!

Licht, sfeer en warmte

Op de een of andere manier wordt een vuurtje geassocieerd met gezelligheid en dat is

Wat komt er allemaal kijken bij wonen? Waar ga je wonen? Kies je voor een nieuwbouwwijk? Of liever een bestaand dorpsdeel, waar het mos uit iedere porie groeit. Kopen of huren? In het eerste geval kun je niet om een hypotheek heen. Ga je huren, dan wil je toch weten welke voordelen de wooncorporatie kan bieden. Je gaat verder, maakt kennis met de buren, misschien is er wel een buurtvereniging? Bovenstaande gaat uit van het feit dat je gaat verhuizen. Maar kijk nu eens rond in je huidige habitat. Heb je het naar je zin? Hoe bevalt je tuin? Hoe lief zijn de buurtjes? Helpen jullie elkaar weleens? In deze Woonkrant vind je onder meer een reportage van een woonvereniging, die zelf wil bepalen wie in de toekomst in aanmerking komt voor een woning in haar buurt. Daarnaast wordt een superhuis belicht, waar meervoudig beperkte jongeren wonen, zonder al te veel belemmeringen.

Bovendien bevat deze bijlage een aantal tips waar je rekening mee kunt houden als je even op vakantie gaat. In je huis wordt routine vaak als grondslag genomen. ’s Ochtends ontbijten en brood klaarmaken voor de anderen, de was aanzetten, douchen, de stoep vegen, lunchen voor de tv, aardappelen schillen en de tassen klaarzetten voor de voetbaltrainingen van de mannen, kort na het avondeten. Zonder erbij na te denken. Je merkt niet dat dit alles mogelijk is dankzij het omhulsel, dat ‘huis’ heet. Alles speelt zich erin af: lief en leed, verdriet, pijn en vrolijkheid. Aan ieder stukje muur zit een herinnering... en soms een vette vingerafdruk. Misschien is het goed die routine eens te doorbreken en je stulpje te koesteren. Zelfs de badkamer. Veel leesplezier met de eerste Woonkrant van het jaar. In mei en in oktober zullen bij de weekbladen van Uitgeverij Em. de Jong wederom Woonkranten verschijnen.

wat je wilt creëren in je huistuinkamer. Het leuke is dat je dat op verschillende manieren en met ieder budget kunt bereiken. Een paar leuke tuinfakkels, wat windlichten, een ‘ouderwetse’ vuurkorf, het zijn allemaal leuke en goedkope manieren om licht, sfeer en warmte te creëren. Wie hiervoor wil gaan én de nieuwste trend wil volgen, kiest voor een heuse openhaard in de tuin. Gezellig hout of kolen opstoken en kijken naar het knetterende houtvuur. Of ga voor een gelhaard voor buiten, dan heb je de sfeer én het gemak!

Het weer

Logischerwijs zijn veel mensen huiverig om veel geld te investeren in hun tuin. ‘Want in Nederland heb je daar zo weinig aan.’ Maar dat is niet helemaal waar! Met een paar aanpassingen die zowel mooi als praktisch zijn kun je bijna het hele jaar genieten van je tuin. Met een mooie veranda kun je bij regen, maar met een aangename temperatuur gewoon buiten blijven zitten. Investeer in een terrasverwarmer, zodat je als het wat kouder is of de frisse avond invalt niet naar binnen hoeft. Heb je gauw een briesje in je tuin? Zorg dan voor een beschutte plek en alleen een zuidwesterstorm jaagt je naar binnen!

Relax!

De buitenkeuken en de meubeltjes zijn vooral gericht op gezellige momenten met vrienden, familie of je gezin. Maar natuurlijk moet je ook jezelf niet vergeten! Een heerlijke ligstoel op een zonnige plek in de tuin dwingt je bijna om eens lekker een boek te

Weer mooi weer

We kunnen veel meer genieten van het buitenleven dan we denken. Ons land telt namelijk veel meer dagen met weinig of geen regen dan dagen met veel regen. Het regent in ons land gemiddeld maar acht procent van de tijd. In de winter valt langduriger neerslag dan in de zomer maar in de zomer valt er meer in korte tijd. Hoe dan ook kun je met de juiste tips en trucs optimaal genieten van je investering!

lezen. Of wat denk je van een hangmat. Je creëert er een typisch sfeertje mee en het ligt heerlijk! Vergeet geen leuk bijzettafeltje te regelen voor je boek, magazine, kopje koffie of wijntje. Muziekje erbij en je waant je op vakantie!


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 4

ZONDAG 23 MAART OPEN van 11.00 tot 17.00 uur Hondenkussen 60x80 cm • in diverse kleuren 95 van voor

24.

17.

95

Zweedse fakkel 5.95 per stuk

2 voor

9.

95

Lomeo hoekbank in diverse kleuren van

1.294.- voor

1.099.excl. fauteuil

Bosviool

Olielamp Campanula Ambella® Purple 14.95 ø 15 cm

Potmaat 12 cm per stuk van

2.

3.99 voor

49

van

9.

voor

95

Eco kubus 23x23

van

17.

95

11. 19. 29. 44.

95 95 95 95

voor

29x29

van

29.95 voor

36x36

van

47.50 voor

43x43

van

65.00 voor

Viola cornuta. Diverse kleuren. Potmaat 9 cm. Draagtray 6 stuks

ening p o e k lij e t s e e F t k Oosterhou

van 2,99Dvoor

van GroenRij

1,

tje

esen is pr

79

GroenRijk Oosterhout

Damweg Damweg 77 ••0162-451852 t.o. de Gamma www.groenrijk.nl www.groenrijkoosterhout.nl

eftuin In onze pro koffie/thee met gebak

wk 9. Geldig van 27-02 t/m zo 05-03. OP=OP Geldig van do. 18-3 t/m 25-3. op=op

t iedere P tvang er on . OP=O oktob presentje t/m 10 een Van 7 de klant en betal

Grat

Kom op de koffie

m van Ja, ko oktober 10 k 7 t/m GroenRij bij langs rhout voor Ooste openingsel heel ve deel! voor

Koffie met appelgebak 1

n Wolly Bontkusse45x45 cm. Diverse kleuren. Per stuk

van 8,95 voor

Prijskraker

bij de nieuwe

GroenRijk Oosterhout

4,99 Nephrolepis, Areca Per stuk Potmaat 17 cm.

TIS GRA

tas n tje in i plan p van éé n. Min nkoo plante bij aa ze drie de P=OP van O

oktober Vanaf do. 7 uur om 09.00 m op ben je welko 7! de Damweg

Ko

Poly 24x

Air So Pure® Kamerplanten of Spathiphyllum.

van 7,95 voor

95

4,


Bij drukke printjes, is het slim om te kiezen als het opdoen van inspiratie, het maken van Bij drukke printjes, is het slim om te kiezen als het opdoen van inspiratie, het maken van voor grijs, of taupe als bestrating. Heb je een schets en het leegmaken van de tuin, voor grijs, of taupe als bestrating. Heb je een schets en het leegmaken van de tuin, echter lichte, rustige kleuren in jouw tuinele- is de rest bijzaak. Maak voor je begint eerst is de rest bijzaak. Maak voor je begint eerst echter lichte, rustige in jouw tuineleWOONKRANT WEEK kleuren 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

Buxus: de groene Sierbestrating van nu

Veel mensen denken er vaak niet lang over na, maar sierbestrating is één van Waarom is buxus zo mateloos populair bij tuinliefhebbers? Die vraag is de belangrijkste elementen voor een tuin. Het grotendeels sfeerisdie Waarom is buxus zo mateloos populair bij bepaalt tuinliefhebbers? Diede vraag makkelijk te beantwoorden. Buxus is het hele jaar door groen, staat altijd de makkelijk tuin uitademt. Chique tegelsBuxus voor is een uitstraling, of ruwe te beantwoorden. hetchique hele jaar door groen, staat net-niet altijd gezellig, kan laag of juist hoog opgroeien en ook nog in bijzondere vorafgewerkte voor een nonchalant uiterlijk. Duizenden maar wat gezellig, stenen kan laag of juist hoog opgroeien en ook nog in keuzes, bijzondere vormen worden gesnoeid. Heb je een kleine tuin of een balkon? Ook goed! de beste is, dat hangt af van de je tuin. men worden gesnoeid. Heb een kleine tuin of een balkon? Ook goed! Omdat hij traag groeit en geschikt is als kuipplant, is buxus juist ideaal Omdat hij traag groeit en geschikt is als kuipplant, is buxus juist ideaal voor kleine tuinen en balkons. voor kleine tuinen balkons. DOOR SOPHIE VANen DER VELDE De keuze op het gebied van sierbestrating is vaak een moeilijke beslissing, waar mensen liever niet al te lang over na willen denken. Toch is het verschil vaak enorm, als die nieuwe tegels er eindelijk in liggen. Voordat je naar de winkel gaat om de nieuwe betegeling uit te zoeken is het belangrijk om goed te kijken naar de vorm en grootte van je tuin. Daarbij is het natuurlijk van belang wat voor tuin je voor ogen hebt. Heb je een klein tuintje, die je groter wilt laten lijken, kies dan voor grote vierkante tegels met een effen, onopvallende kleur. Hou je het liever klein en sfeervol, kies dan voor kleinere en wat dikkere stenen.

Uitstraling

De keuze voor de steen, bepalen in grote mate de uitstraling van de tuin. Een aantal punten waar je van te voren bij stil kunt staan, is hoe vaak je gebruik maakt van je tuin, hoeveel elementen erin staan maar ook de kleuren van het meubilair bijvoorbeeld. Is uw tuin voor jou vooral een plek om te rusten in de zomer, dan is het verstandig om rustige, vlakke en grote stenen te gebruiken. Ook de kleur is erg belangrijk om naar te kijken. Bij drukke printjes, is het slim om te kiezen voor grijs, of taupe als bestrating. Heb je echter lichte, rustige kleuren in jouw tuinele-

je je tuin in zijn geheel een make-over gaat je je tuin in zijn geheel een make-over gaat geven, kies dan eerst de nieuwe betegeling geven, kies dan eerst de nieuwe betegeling en daarna pas die nieuwe tuintafel bijvooren daarna pas die nieuwe tuintafel bijvoor-

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

alleskunner Altijd groen Altijd groen De Europese of Turkse Buxus sempervirens

De Europese of Turkse Buxus sempervirens (dat betekent: altijd groenblijvend) is perfect (dat betekent: altijd groenblijvend) is perfect om figuren van te knippen. Net als zijn bonte om figuren van te knippen. Net als zijn bonte broer, de ‘Elegantissima’. De snelle groeier broer, de ‘Elegantissima’. De snelle groeier van de familie is Buxus ‘Rotundifolia’, ideaal van de familie is Buxus ‘Rotundifolia’, ideaal voor hogere heggen. Heb je een langzaam voor hogere heggen. Heb je een langzaam groeiende compacte struik van ongeveer groeiende compacte struik van ongeveer een meter nodig? Kies dan de Buxus mieen meter nodig? Kies dan de Buxus microphylla die in de winter mooi bronskleurig crophylla die in de winter mooi bronskleurig wordt. wordt.

Bol op pot Bol op pot Kun jij dat ook, een buxus snoeien? Ja hoor, menten, dan mag er best een uitdagende kleur op de grond liggen.

Trend

Ondanks de lange duur van sierbestrating in een tuin, zijn er toch elk jaar nieuwe trends in te vinden. Het is natuurlijk niet de bedoeling om elk jaar van bestrating te wisselen, maar zo om de vijf á tien jaar is het wel eens tijd voor verandering. Niet alleen voor een nieuw uiterlijk, maar ook omdat de kwaliteit na zoveel jaren erg achteruit kan gaan. Kwaliteit, dat is vooral waar de trend van dit jaar overgaat. Strakke stenen zonder enige sierlijke bedoelingen, zijn dit jaar overal te zien. Vooral in rustige, onopvallende kleuren als grijs, beige, zand en antraciet.

Voorbereiding

De voorbereiding voor het opnieuw inrichten van je tuin is een onderdeel dat vaak wordt onderschat. Met de juiste voorbereiding zoals het opdoen van inspiratie, het maken van een schets en het leegmaken van de tuin, is de rest bijzaak. Maak voor je begint eerst

steen is daarvoor perfect materiaal. Zo kan je steen is daarvoor perfect materiaal. Zo kan je tuin er weer een aantal jaren tegenaan. tuin er weer een aantal jaren tegenaan. BRON: MBI steenmeester.nl BRON: MBI steenmeester.nl PAGINA 5

Kun jij dat ook, een buxus snoeien? Ja hoor, dat is heel simpel. Zet de pot op een goede dat is heel simpel. Zet de pot op een goede werkhoogte. Gebruik je heggenschaar en werkhoogte. Gebruik je heggenschaar en start onderaan de vorm. Keer de schaar om start onderaan de vorm. Keer de schaar om zodat je de bolvorm goed kunt volgen. Loop zodat je de bolvorm goed kunt volgen. Loop met de vorm mee en knippen maar. Als laatmet de vorm mee en knippen maar. Als laatste knip je de bovenkant. Het resultaat: een ste knip je de bovenkant. Het resultaat: een strakke bolvorm. Je hoeft de Buxus niet per strakke bolvorm. Je hoeft de Buxus niet per se te snoeien, je kunt de plant ook laten uitse te snoeien, je kunt de plant ook laten uitgroeien tot een grote struik. Het is maar net groeien tot een grote struik. Het is maar net waar je groene voorkeur naar uitgaat. Kies je waar je groene voorkeur naar uitgaat. Kies je

ervoor om je buxus te knippen, doe het dan ervoor om je buxus te knippen, doe het dan wel regelmatig: minstens twee keer per jaar. wel regelmatig: minstens twee keer per jaar. De plant wordt hierdoor voller en sterker: de De plant wordt hierdoor voller en sterker: de groene body builder in je tuin. groene body builder in je tuin.

Handig om te weten: Handig om te weten: Buxus houdt er niet van om al te lang droog

Buxus houdt er niet van om al te lang droog te staan. En elke maand een eetlepel buxuste staan. En elke maand een eetlepel buxusmest stelt hij zeer op prijs, net als lekker mest stelt hij zeer op prijs, net als lekker veel kalk. Zie je gele randjes verschijnen aan veel kalk. Zie je gele randjes verschijnen aan de blaadjes, dan is het tijd voor actie; zo laat de blaadjes, dan is het tijd voor actie; zo laat buxus jou weten dat hij tijdelijk te weinig buxus jou weten dat hij tijdelijk te weinig water heeft. water heeft. Buxus groeit goed in de zon, maar doet het Buxus groeit goed in de zon, maar doet het ook prima in de schaduw, het blad krijgt dan ook prima in de schaduw, het blad krijgt dan een diepgroene kleur. Tip: Een Buxus op een diepgroene kleur. Tip: Een Buxus op pot krijgt bij een kleine regenbui nauwelijks pot krijgt bij een kleine regenbui nauwelijks water omdat de plant zo’n dicht gebladerte water omdat de plant zo’n dicht gebladerte heeft. Check dus om de dag even of de aarheeft. Check dus om de dag even of de aarde niet te droog is en les de dorst van je de niet te droog is en les de dorst van je Buxus op tijd. Buxus op tijd. Bron: www.bloemenbureauholland.nl Bron: www.bloemenbureauholland.nl

Sociaal kampvuur

De maatschappij wordt mede door technoDe maatschappij wordt mede door technologie steeds minder sociaal. Met deze mini logie steeds minder sociaal. Met deze mini openhaard creërt u een plek waar mensen openhaard creërt u een plek waar mensen samen kunnen komen. Lange zomeravonsamen kunnen komen. Lange zomeravonden ontwerp wegdromen bij een zodat gezellig kampvuur een op schaal, je een beeld den wegdromen bij een gezellig kampvuur met een lekkere versnappering wordt Denk helekrijgt van de grootte en verhoudingen. met een lekkere versnappering wordt helemaal hot het komend seizoen. bij hethot ontwerpen goedseizoen. na over de gewenste maal het komend ligging, kleur en uitstraling van het terras. Als Leg mobiel en een socialize bij dit socije je weg tuin die in zijn geheel make-over gaat Leg weg die mobiel en socialize bij dit sociale kampvuur! geven, kies dan eerst de nieuwe betegeling ale kampvuur! en daarna pas die nieuwe tuintafel bijvoor-

Brand van Egmond Limited Edition Vincent Sheppard Bert Plantagie Kinnasand Designonstock Altijd groen Leolux Waarom is buxus zo mateloos populair bij tuinliefhebbers? Die vraag is De Europese of Turkse Buxus Jori sempervirens makkelijk te beantwoorden. Buxus is het hele jaar door groen, staat (dat betekent: altijd groenblijvend) is perfect Quality livingaltijd by Coenen Durlet om figuren van te knippen. Net als zijn bonte Indera gezellig, kan laag of juist hoog opgroeien en ook nog in bijzondere vorBonaldoDe snelle groeier broer, de ‘Elegantissima’. men worden gesnoeid. Heb je een kleine tuin of een balkon? Ook goed! Desalto van de familie is Buxus ‘Rotundifolia’, ideaal Omdat hij traag groeit en geschikt is als kuipplant, is buxus juist ideaal Linteloo voor hogere heggen. Heb je een langzaam Baxter voor kleine tuinen en balkons. groeiende compacte struik van ongeveer Naos een meter nodig? Kies dan de Buxus miFlamant crophylla die in de winter mooi bronskleurig Willisau wordt. Hülsta Cobra Art etc. Bol op pot Totaal inrichting Kun jij dat ook, een buxus snoeien? Ja hoor, woning/ dat is heel simpel. Zet de pot op een goede appartement werkhoogte.bureelinrichtingen Gebruik je heggenschaar en

beeld. De betegeling zal er namelijk veel langer liggen dan het verplaatsbare meubilair. Kies voor betegeling die niet na een jaar zijn kleur kwijt is door een beetje regen. Natuursteen is daarvoor perfect materiaal. Zo kan je tuin er weer een aantal jaren tegenaan. BRON: MBI steenmeester.nl

Coenen Quality Beds Het Belgisch Bed Spink en Edgar Magnitude Kreamat ervoor om je buxus te knippen, doe het dan Cobra Art wel regelmatig: minstens twee keer per jaar. Auping De plant wordt hierdoor voller en sterker: Tempurde groene body builder in je tuin. Scapa Jab Fylds Hülsta Handig om te weten: Flamant Buxus houdt er niet van om al te lang droog etc. te staan. En elke maand een eetlepel buxusMaatwerk: mest stelt hij zeer op prijs, net als lekker bedden, kasten veel kalk. Zie je gele randjes verschijnen aan & dressings de blaadjes, dan is het tijd voorTotaal actie;advies zo laat buxus jou weten dat hij tijdelijk te weinig water heeft. Buxus groeit goed in de zon, maar doet het ook prima in de schaduw, het blad krijgt dan een diepgroene kleur. Tip: Een Buxus op pot krijgt bij een kleine regenbui nauwelijks water omdat de plant zo’n dicht gebladerte heeft. Check dus om de dag even of de aarde niet te droog is en les de dorst van je Buxus op tijd.

Buxus: de groene alleskunner MEUBELHUIS

start onderaan de vorm. Keer de schaar om zodat je de bolvorm goed kunt volgen. Loop met de vorm mee en knippen maar. Als laatste knip je de bovenkant. Het resultaat: een strakke bolvorm. Je hoeft de Buxus niet per se te snoeien, je kunt de plant ook laten uitgroeien tot een grote struik. Het is maar net waar je groene voorkeur naar uitgaat. Kies je

S E I T C E L L O Sociaal kampvuur C E W U E NI

Bron: www.bloemenbureauholland.nl

De maatschappij wordt mede door technologie steeds minder sociaal. Met deze mini openhaard creërt u een plek waar mensen samen kunnen komen. Lange zomeravonden wegdromen bij een gezellig kampvuur met een lekkere versnappering wordt helemaal hot het komend seizoen.

Maatwerk is de kracht

Leg weg die mobiel en socialize bij dit sociale kampvuur! Tilburgseweg 64 - Poppel (B) - www.bedbehaviour.be Zandkuilstr. 23 - Poppel (B) - www.poppelsmeubelshuis.com T (be) +32(0)14 65 64 32 T (nl) +31(0)85 888 07 08 (lokaal tarief) E: info@artevelum.eu W www.artevelum.eu

Open: maandag t/m zondag 10.00 - 18.00u - dinsdag gesloten

Open: maandag t/m zondag 10.00 - 18.00u - dinsdag gesloten


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 6

Geniet van de allermooiste momenten Verleng het voor- en najaar, uw huis wordt nog meer ‘thuis’...

Verandadak actie: het is nu of nooit! Kom een kijkje nemen in  van onze inspiratiecentra. een Bijna alles is mogelijk!  Actie tot 31 maart  Degelijk Duits kwaliteitsproduct  10 jaar garantie  Gratis gemeten en gemonteerd * Vraag naar de voorwaarden

Nu tot

% 0 2korting *

verlic hting

Gratis verlich tin g*

Informatie en openingstijden:

sunexpress.nl Belgi¸straat 5 in Kaatsheuvel Telefoon 0416 - 279700

Bredaseweg 31 in Terheijden Telefoon 076 - 5203476


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 7

Gratis

Bij aankoop van een 4 Seasons Outdoor loungeof diningset krijgt u nu tijdelijk een luxe free-arm parasol cadeau.

Belgi¸straat 5 in Kaatsheuvel (industrieterrein ‘De Kets’) www.tuinmeubelexpress.nl Tel. 0416 272 272

Parasol: 300 x 300cm, kleur antraciet

Bezoek onze vernieuwde showroom in Kaatsheuvel

Like2movit Marketing & Communicatie 1403.04

De tuinmeubel collectie van 2014 is binnen!


PASSIEF BOUWEN ACTIEF BEZUINIGEN

WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 8

METAFOOR

ANNEVILLE GAAT DIT REALISEREN ‘’Woonidee van de toekomst’’ is onlosmakelijk verbonden met het bijzondere bouwconcept van Anneville bv, product- en projectontwikkelaar, uit Alphen. Samen met De Jong Beton, met Jan de Koning als aanjager, wordt een vernieuwend project op de markt gezet, namelijk een woningbouw-project met het certificaat ‘PassiefBouwenKeur’.

Een auto verbruikt aan brandstof gemiddeld 1 op 10. Een auto met de laatste technologie verbruikt 1 op 25. Nu de vergelijking met woningen: oudere woningen verbruiken aan stookkosten 1 op 10, nieuwbouwwoningen die volledig geïsoleerd zijn, gecombineerd met een hoog rendementsketel en een WTW-installatie, verbruiken 1 op 25. Een passief woning zoals wij die bouwen verbruikt slechts 1 op 100 aan stookkosten.

WAT IS ONS PASSIEF BOUWCONCEPT?

NU IN DE VERKOOP

Kort gezegd: woningen bouwen die duurzaam, zeer energiezuinig, snel en efficiënt gebouwd kunnen worden. Jeppe Rutten, product- en projectontwikkelaar bij Anneville, omschrijft het als volgt: “Eenvoud siert het passiefhuis.” Een passiefhuis is zeker geen standaardwoning. De woning maakt optimaal gebruik van de zon, heeft een lage temperatuur verwarmingssysteem, een uitgekiende isolatieschil en uitstekende luchtcirculatie waardoor het een woning is met in de zomer en winter aangename temperaturen en een hoog woongenot. Passief wonen is comfortabel, gezond, financieel rendabel, milieuvriendelijk en is de bouwstandaard van de toekomst. Voeg daaraan toe het gebruik van een prefab betoncasco, waardoor de bouwtijd van deze woningen aanzienlijk gereduceerd wordt, dan hebben we alle ingrediënten voor de woning van de toekomst die past in het heden. Hierdoor levert een passief huis zowel een positieve bijdrage aan een beter klimaat als een kostenbesparing in uw energieuitgave.

Het project ligt aan de Klaproos, uitbereidingsgebied de Ligt III, in Alphen. Anneville start met een rijtje van drie woningen met een ontwerp wat aansluit bij de uitstraling van deze nieuwe wijk, uitgevoerd in de gewilde jaren ‘30’ stijl en qua uiterlijk passend bij de van origine agrarische dorpsgemeenschap. De vraagprijs is vanaf

€ 190.000 v.o.n.,

waarbij starters specifiek voor deze woningen in aanmerking komen vanwege de subsidiemogelijkheden die de gemeente daaraan koppelt.

WING U O B R E D N O E D ERS VOOR F IJ C R A A . Omgerekend P N E E kWh/m2 per jaar 15 TOCH n da r ee m et ni woning van

n traditionelear verwarming der is dan bij ee gebruikt voor ha in is m hu % f 90 ie ss at w pa s, n 1. Ee aardga 0 kubieke meter glas is dat per jaar 15 r het toegepaste oo rd aa w K, 2. /m . s glas) is 0,8 W dezelfde afmeting ing ( triple/3-laag az gl be n va e rd e-beglazing. 2. De U- waa woning. is als thermopan van een reguliere e 2 à 3 keer zo goed di n da r de in ot is 54 % m jaar. 3. De CO2 uitsto der dan een half in m is g in on w de 4. Bouwtijd van ca. € 100,-. ring per maand pa es eb 5. Energi passief

-90%

actief

Huishoudstroom

Laag energie huis

Nieuwbouw

Bestaande woning

-75%

Ventilatie Warm tapwater Verwarming

Passief huis

Hierboven een 4-tal Alphense woningen gefotografeerd met een warmtecamera, waarop duidelijk in het rood te zien is waar de warmtelekken zitten.

PROJECT EN VERKOOPGEGEVENS Bij Broeders makelaardij kunt u de volledige verkoopinformatie opvragen en zij kunnen al uw vragen beantwoorden. Uiteraard kunt u dit nieuwbouwproject ook op funda vinden en informatie over passief bouwen en het PassiefBouwenKeur op onze site: www.anneville.com

Dorpsstraat 74, 4861 AD Chaam, Telefoon: 0161 492 371

www.anneville.com

Telefoon: 013 508 6710


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 9

WOONKRANT - VOORJAAR 2014 LAGE ZWALUWE – De winter woonen ligplaats is bij familie voor de wal in de haven van Lage Zwaluwe maar vanaf half april tot half november wonen Bas en Mieneke van ‘t Geloof overal en nergens. Ruim zeven jaar geleden verruilden ze hun huis aan de wal voor de door henzelf ontworpen en afgebouwde Vrijbuiter. Dat laatste is niet zo verwonderlijk als oud-eigenaars van een scheepstimmerbedrijf. De naam Vrijbuiter is eveneens niet verwonderlijk, Mieneke noemt zichzelf en Bas ‘ontspoorde mensen’ in de goede zin van het woord. “We horen vaak de opmerking dat de naam Vrijbuiter wel bij ons past. We hebben gewoon een waladres hoor, dat is verplicht, maar we zijn toch een soort zigeuners”, zegt ze lachend. Door Johan van der Vlist. Wie denkt dat wonen op een schip minder comfort betekent, komt bedrogen uit. Dat beaamt ook Mieneke als ze vertelt dat haar menigmaal de vraag wordt gesteld of ze het in de wintermaanden wel warm kunnen stoken. Vloerverwarming en centrale verwarming, het is allemaal voorhanden op de Vrijbuiter. Dat geldt ook voor wasmachine, droger, vaatwasser, koelkast, vriezer enzovoorts. Het wonen op een schip doet in niets onder voor het wonen in een huis. Zelfs een inductie kookplaat heeft Mieneke in haar keuken waar het enige verschil met een huiskeuken is dat kopjes en glazen niet gestapeld staan, maar in de kastjes hangen. “Dat leerden we uit ervaring. Op het IJsselmeer kan het behoorlijk tekeer gaan, zo kunnen de kopjes niet omvallen”, legt Mieneke uit. Waar ze

Fraaie en lichte woonkamer met open keuken.

Een slaapkamer met bed onder de waterlijn. (patrijspoorten erboven uiteraard)

De Vrijbuiter, een uniek woonschip.

‘Ow, da’s zeker een motorreke gewiest’

Bas en Mieneke van ‘t Geloof wonen op de Vrijbuiter in Lage Zwaluwe een auto bezitten doen ze als ze onderweg zijn dingen zoals boodschappen per volgboot en/of fiets. Mieneke: “We hebben overwogen om een kleine auto aan te schaffen en die mee aan boord te nemen. Dat kan makkelijk maar eigenlijk is het niet nodig. Het gaat zo ook prima en één keer hebben we gehad dat we dringend naar Lage Zwaluwe terug moesten. Toen hebben we gewoon een auto gehuurd!”

Rode rakker

Als Bas en Mieneke van ‘t Geloof stoppen met hun scheepstimmerbedrijf leggen ze zich toe op een eigen schip dat Bas grotendeels zelf tekende. “Het ontwerp is gebaseerd op het model van oude beursschepen zoals die vroeger werden gebruikt voor het werk in de Biesbosch. In de volksmond heette dat een motorreke. Soms zegt een oud schippertje wel eens: da’s zeker een motorreke gewiest maar hij is toch echt nieuw gebouwd hoor”, lacht Bas. In november 2003 werd begonnen met de bouw van het casco bij Scheepswerf Made, locatie Moerdijk. Mieneke: “Als je dan zo dat casco ziet liggen van 25 meter lang en 5 meter breed denk je wel even van, oei dat is best wel groot!” Zeer tevreden is Bas over het werk van de scheepswerf als het casco een half jaar later klaar is. Na het straalwerk en coating door Gebroeders Polak gaat de Vrijbuiter naar Asto in Raamsdonksveer waar de boot technisch vaarklaar gemaakt wordt. “Verliefd op het mooie brandweer-rood”, voert Bas als reden aan over zijn keuze voor de reuze Scania 210 PK dieselmotor. Na-

Bas en Mieneke van ‘t Geloof, bewoners van de Vrijbuiter.

tuurlijk wordt het rode monster bijgestaan door diverse andere motoren waaronder de boegschroef en de diverse pompen alsmede generatoren voor de stroomvoorziening. In mei 2005 is de Vrijbuiter klaar voor de eerste technische proefvaart.

Drijvende badkuip

Een technisch vaarklaar schip is nog geen woning natuurlijk maar een scheepstimmerman kan er zijn hart ophalen. Dat doet Bas van ‘t Geloof dan ook en het resultaat is fantastisch. “We hadden ons huis vast te koop gezet maar dat was zeer snel verkocht! Ik ben dus wel begonnen in de haven hier maar de rest heb ik varende weg getimmerd”, zegt Bas. Dat resultaat houdt in: een prachtige living en tevens stuurhut van ruim zes meter lang met uitzicht aan alle kanten. Een woonkamer met open keuken van bijna negen meter lang. Een grote slaapkamer met tweepersoonsbed, badkamer en wc. Een logeerkamer met stapelbed eveneens met badkamer, bubbelbad en wc. Tot slot is er ook nog een heus kantoortje naast de vele bergruimtes en machinekamers natuurlijk. De meest grote bergruimte fungeert tevens als voorraadkast en gereedschapsschuur want klein onderhoud doet Bas zelf. Voor het grotere werk komt er jaarlijks een monteur. Een gereedschapsschuur waarin uiteraard tuingereedschap ontbreekt, dus plaats genoeg.

De scheepshonden van de Vrijbuiter.

lie er weer liggen. Dat zijn leuke dingen. We worden eigenlijk in heel het land vriendelijk ontvangen maar... we passen ons altijd aan hoor. Hoewel ons aggregaat erg stil is zullen we die nooit ‘s nachts laten draaien.” Hoewel Bas en Mieneke heel het land doorvaren zijn ze ook vaak in de Biesbosch te vinden. Bas die geboren en getogen is in Lage Zwaluwe, zegt aan de Biesbosch verknocht te zijn al vindt hij het IJsselmeer ook geweldig omdat het er ‘zo lekker ruig’ kan zijn.

Koelwaterbed

De Vrijbuiter van Bas en Mieneke van ‘t Geloof is een uniek schip omdat er maar een van bestaat. De reacties die ze onderweg dan ook horen zijn zonder uitzondering positief. Mieneke: “We kunnen vanwege de grootte meestal geen havens binnen. Zo liggen we in Woudrichem altijd in de buitenhaven. Op een keer moesten we tóch binnen gaan liggen omdat er al een ander lag. Een paar hangjeugdjongeren riepen: Hé, je ligt niet op je eigen plek? Ik zei toen: Wij hebben hier geen eigen plek hoor. Jawel joh, zeiden ze, morgen vertrekt die ander dan kunnen jul-

Door de spudpalen – gesneden koek voor allen die varen maar voor de overigen; palen die uitschuifbaar zijn – kan de Vrijbuiter als het ware staan op de bodem. Getuige het waterpasje in de stuurhut volkomen recht zodat ook hier geldt dat wonen op een boot niets onderdoet voor wonen in een huis. Zelfs zonnepanelen en dubbel glas bezit de drijvende woning van Bas en Mieneke van ‘t Geloof. Op warme zomerdagen is het uiteraard helemáál genieten. “We hebben geen airco nodig hoor”, lacht Mieneke. “We slapen onder de waterlijn dus is het altijd koel. Zeker als we dan ook nog de patrijspoorten openzetten boven ons bed.” Wonen, varen en genieten dus. Dat doen Bas en Mieneke volop net als hun zoon, schoondochter, kleinkind en straks een tweede kleinkind, die natuurlijk ook regelmatig meevaren. Genieten doen ongetwijfeld ook de twee Shiba-Inu’s ofwel; de twee scheepshonden van de Vrijbuiter.

Stuurhut voorzien van moderne apparatuur.

De brandweer-rode krachtbron.

Zuiderzee


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 10

Hypotheekvragen?

Kom naar ons Inloopspreekuur.

Een goede hypotheek begint met betaalbare maandlasten. Tijdens de Open Huizen Dag geven we antwoord op uw hypotheekvragen. U krijgt inzicht in uw toekomstige maandlasten en ontdekt hoe u zich online kunt oriënteren. Loop op de Open Huizen Dag even bij ons binnen.

Kijk op rabobank.nl/hypotheek voor de locaties. Samen sterker

Sale!

Wij maken plaats voor de nieuwe collectie

Tot 60% korti ng

Hoge kortingen op bekende topmerken

Onze showroom aanbiedingen: • Kasten • Bodems • Ledikanten • Boxsprings

• Matrassen • Toppers

Kijk voor de actuele aanbiedingen op onze website: www.dream-land.nl Dreamland Abdis van Thornstraat 70b 4901 ZB Oosterhout

T: 0162-428802 E: info@dream-land.nl I: www.dream-land.nl

Di t/m do: 9.00 - 18.00 uur Vrijdag: 9.00 - 21.00 uur Zaterdag: 9.00 - 17.00 uur


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 11

Baarlese Hekwerken VERKOOP EN PLAATSING VAN: SIERHEKWERK OF DRAADAFZETTING VOOR PARTICULIEREN EN INDUSTRIETERREINEN Een greep uit onze collectie, maar er is meer. Bezoek onze showroom of wij komen even langs, en als u dat wenst, voorzien wij u van een heldere en sluitende offerte.

Neem ook eens ’n kijkje op onze vernieuwde website:

www.baarlesehekwerken.nl

Draadafsluitingen voor particulieren en industrieterreinen. Kleur groen of zwart (geen prijsverschil) en eventueel met of zonder bovenbuis. Alle palen zijn diam. 60 mm. Overige materialen RVS of aluminium.

Daar waar draadtoepassingen hun beperking hebben, komen de spijlen hekwerken tot hun recht in hun verschillende vormen. Dit alles ondersteund door technisch doordachte verbindingsstukken en het samenspel van harmonieuze kleuren maken dat het spijlen hekwerk een meerwaarde betekent voor uw eigendom.

n e k r e w k e H e s e l Baar

5077501 - GSM: 72258 - Fax: 013- en.nl 50 301 l.: Te g Herto ekwerk EA Baarle-Nassau- ehekwerken.nl - info@baarleseh Grens 1B - 5111 www.baarles

06-53963469

SIERHEKWERK GARAGEDEUREN

SCHUIFPOORTEN K SPIJLEN HEKWER INGEN DRAADAFSLUIT EIGEN OOK VOLGENS P! ONTWER FOOK VOOR ZEL S! PLAATSER

De belangrijkste punten op een rij:

• een hekwerk verfraait, voegt waarde toe aan uw huis en beveiligt • kwaliteit en duurzaamheid zijn gegarandeerd • ontwerp, fabricage en plaatsing ALLES IN EEN HAND • hekwerk is maatwerk, volledig naar uw wensen Al onze materialen zijn warmbad verzinkt en eventueel voorzien van een poedercaoting, RAL: kleur zelf te bepalen.

Wij zijn gespecialiseerd in automatische poortaandrijvingen, zowel boven- als ondergronds, parlefonie en videofonie, garagedeur aandrijvingen, sleutelcontacten-codeklavier, enz.

VERTROUW OP GE ONZE JARENLAN ERVARING EN SERVICE!

Baarlese Hekwerken erk! IJzersterk in hekw

heel room of maak ge Bezoek onze showafspraak. U kunt ons vrijblijvend een Baarle-Nassau-Hertog g vinden op de we eelde-Statie. naar W

Wij danken onze klanten voor het mogen publiceren van deze foto’s.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 12

G A D N ZO AART M 3 D 2 N E P r u u O 0 GE 0 - 17.0

Proef ’t voorj Bloem- en Tu

0

1. 1 n va

! n e d e h d ig d o n e b n e r ie d o v e ib D g n li e fd a e w u ie Compleet n

Onze afdeling tuinmeubelen staat er weer op en top bij, super gezellig met het nieuwste van het nieuwste...

Newton Diningset All Weather Wicker met devon tafel met glas 180 x 90 cm, 4 stoelen inclusief kussens merk; 4Seasons Outdoor van 1905,- nu voor

JS I R P E ACTI

899. SUPER

-

E LIGE TUINCAF L E Z E G S N O IN

Thee/koffbie ak met appelge

2.

95

HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID

IEDER KOOP


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 13

jaar bij AVRI uincentrum

Klimmeubel “Diabolo” in zwart/grijs/ivoor van 19,50 nu

9.

99

Professionele Grand Hall Gas BBQ type Argon 227, 5 brander en wok nu

Alle 3 kilo Fokker kattenvoer

599.

RE VRIJDAG 20.000 M2 TUINPLEZIER PAVOND

-

+

IS T A R G

Kamerplant Orchidee de

E EELTJ

SP

per stuk nu voor

13.

95

Decoratieve eend

mooie bijpassende ING T R “Tusca” O K ompot 2e 50%

2.

gevuld met kleine bloemige violen nu slechts

99

9.

99

AVRI GRASZODEN onkruidvrij en altijd vers uit eigen kwekerij VERS VOOR U GESNEDEN

www.avri-tuincentrum.nl


happij.

WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 14

Bescherm uw bezittingen

met goedgekeurd hang- en sluitwerk

PLUMA GARDEN DESIGN advies, aanleg en onderhoud van tuin, terras, park en terrein

100.000

Meerpuntsluitingen zijn degelijk en robuust geconstrueerd zijn uitstekend tegen inbraak ze zijn er in diverse uitvoeringen** en ze worden geleverd met bijpassende sluitkommen excl. veiligheidsschild**.

Bijna WONINGINBRAKEN in Nederland

INBRAAKSCHADE OPLOSSEN en VOORKOMEN?

Meerpuntsluiting inclusief montage en btw in houten deuren

€ 249,00

Kijk op onze vernieuwde website voor tips en advies www. stanwens.nl info@stanwens.nl • 0161-226441. Voor een persoonlijk gesprek aan huis.

eg!

More than 40 years of experience. Maatstaf voor goed vakmanschap!

Info 06 - 533 89 889 • www.plumagardendesign.nl • info@plumagardendesign.nl

www.stanwens.nl • Bel 0161-226441 (Rijen)

Not the first, but the best!

ROZENKWEKERIJ VAN DER WONING ROZENKWEKERIJ Landgoed Den Vaertcant Landgoed Den Vaertcant VAN DER WONING * Trosrozen * Klimrozen * Stamrozen * Heesterrozen * Engelse rozen SPEKSTEENKACHELS SPEKSTEENKACHELS

Zie en voel de aangename warmte! De zachte stralingswarmte van een speksteenkachel is in de hele woning Zieis en voel de aangename voelbaar. Een speksteenkachel milieuvriendelijk, comfortabel enwarmte! zuinig. Laat u invormeren bij ‘t Smidje De zachte stralingswarmte van een speksteenkachel is haarden en kachels. Galderseweg 94 - 4885 AJ Galder Meerseldreef) T (+31)(0)76 56 12 571 - @ info@smidje.nl in(Grens de hele woning- voelbaar.

Een speksteenkachel-iswww.smidje.nl milieuvriendelijk, comfortabel en zuinig. Laat u informeren bij ’t Smidje haarden en kachels Galderseweg 94 - 4885 AJ Galder (Grens Meerseldreef) T (+31) (0)76 56 12 571 - @ info@smidje.nl

* Botanische rozen * Grootbloemige rozen * Bodembedekkende rozen * Bourbonrozen * Geurende rozen

Lageweg 50 4844 AH Terheijden N.Br. Openingstijden: di. t/m za. 09.00-17.00 u. Telefoon 076.5934555 / 06.55548142 www.rozenkwekerij.com


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 15

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Tuintrends

Rust & klein GELUK BRON TUINWEB.NL

Be happy garden: klein geluk

Een verzameling insectenhotels en nestkastjes staat symbool voor de Be happy garden. In deze natuurlijke tuin is voor iedereen plaats. Het kleine geluk ligt er voor het oprapen. Geniet van de vlinders die boven de borders fladderen. Kijk naar de kinderen die opgaan in hun spel. Wandel over de met boomschors verharde paden – voel het contact met de aarde - en stook een vuurtje om samen broodjes te bakken.

In de trendtuinen valt volop te genieten: van de vlinders die boven de bloemrijke borders fladderen en de mogelijkheid om met je handen in de grond te wroeten... De tuin is natuurlijker dan ooit. Laat je inspireren door de de Be happy garden. Het zijn de elementen aarde, water, vuur en lucht die in deze tuin voor een bijna paradijselijke ervaring zorgen.

Planten voor de tuintrends

Voor de Be happy garden zijn verrassend mooie planten geselecteerd. Van de lichtroze Astilbe tot de wintergroene Elfenbloem.

plekken duiken groepjes bloeiende planten op. De bloemen zijn klein en hebben een natuurlijk karakter, zoals Astrantia major ‘Shaggy’ (Zeeuws knoopje). Een boom mag in de Be happy garden ook niet ontbreken. Voor de kleine tuin is de Prunus serrula (Sierkers) een goede keuze. Deze boom heeft elk seizoen zijn charme: van de bloesem in het voorjaar tot de bijzondere bast, die in de winter prachtig tot zijn recht komt. Welke planten de beste keuze zijn, is afhankelijk van de omstandigheden in uw tuin. Laat u daarover vakkundig adviseren.

Plantenselectie Be happy: Kleurefecten & bladstructuren

De beleving van de natuur staat centraal in de Be happy garden. Dat zie je terug in de rijke, gevarieerde beplanting. Op schaduwrijke plekken krijgt de tuin een bosachtige uitstraling door de toepassing van (half) schaduwplanten, zoals de wintergroene Epimedium (Elfenbloem). Op onverwachte

De keuze op het gebied van sierbestrating is vaak een moeilijke beslissing, waar mensen liever niet al te lang over na willen denken.Toch is het verschil vaak enorm, als die nieuwe tegels er eindelijk in liggen.Voordat je naar de winkel gaat om de nieuwe betegeling uit te zoeken is het belangrijk om goed te kijken naar de vorm en grootte van je tuin. Daarbij is het natuurlijk van belang wat voor tuin je voor ogen hebt. Heb je een klein tuintje, die je groter wilt laten lijken, kies dan voor grote vierkante tegels met een effen, onopvallende kleur. Hou je het liever klein en sfeervol, kies dan voor kleinere en wat dikkere stenen.

Sierbestrating Veel mensen denken er van nu vaak niet lang over na,

Uitstraling

De keuze voor de steen, bepalen in grote mate de uitstraling van de tuin. Een aantal punten waar je van te voren bij stil kunt staan, is hoe vaak je gebruik maakt van je tuin, hoeveel elementen erin staan maar ook de kleuren van het meubilair bijvoorbeeld. Is uw tuin voor jou vooral een plek om te rusten in de zomer, dan is het verstandig om rustige, vlakke en grote stenen te gebruiken. Ook de kleur is erg belangrijk om naar te kijken. Bij drukke printjes, is het slim om te kiezen voor grijs, of taupe als bestrating. Heb je echter lichte, rustige kleuren in jouw tuinelementen, dan mag er best een uitdagende kleur op de grond liggen.

maar sierbestrating is één van de belangrijkste elementen voor een tuin. Het bepaalt grotendeels de sfeer die de tuin uitademt. Chique tegels voor een chique Trend Ondanks de lange duur van sierbestrating in een uitstraling, of ruwe net- tuin, zijn er toch elk jaar nieuwe trends in te vinden. niet afgewerkte stenen Het is natuurlijk niet de bedoeling om elk jaar van bestrating te wisselen, maar zo om de vijf á tien jaar voor een nonchalant is het wel eens tijd voor verandering. Niet alleen uiterlijk. Duizenden voor een nieuw uiterlijk, maar ook omdat de kwaliteit na zoveel jaren erg achteruit kan gaan. Kwaliteit, keuzes, maar wat de dat is vooral waar de trend van dit jaar overgaat. beste is, dat hangt af Strakke stenen zonder enige sierlijke bedoelingen, zijn dit jaar overal te zien.Vooral in rustige, onopvalvan de tuin. lende kleuren als grijs, beige, zand en antraciet.

DOOR SOPHIE VAN DER VELDE

Voorbereiding

• Astrantia major ‘Shaggy’ (Zeeuws knoopje) • Campanula lat. macrantha • Corydalis (Helmbloem) • Epimedium perralchicum • ‘Fröhnleiten’ (Elfenbloem) • Prunus serrula (Sierkers) • Rodgersia henrici (Schout bij nacht)

De voorbereiding voor het opnieuw inrichten van je tuin is een onderdeel dat vaak wordt onderschat. Met de juiste voorbereiding zoals het opdoen van inspiratie, het maken van een schets en het leegmaken van de tuin, is de rest bijzaak. Maak voor je begint eerst een ontwerp op schaal, zodat je een beeld krijgt van de grootte en verhoudingen. Denk bij het ontwerpen goed na over de gewenste ligging, kleur en uitstraling van het terras.Als je je tuin in zijn geheel een make-over gaat geven, kies dan eerst de nieuwe betegeling en daarna pas die nieuwe tuintafel bijvoorbeeld. De betegeling zal er namelijk veel langer liggen dan het verplaatsbare meubilair. Kies voor betegeling die niet na een jaar zijn kleur kwijt is door een beetje regen. Natuursteen is daarvoor perfect materiaal. Zo kan je tuin er weer een aantal jaren tegenaan. BRON: MBI STEENMEESTER.NL


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 16

Kwaliteit blijft fascineren

Open Haarden centrum Breda 2 showroom | Alle zondagen geopend | Eigen installatiedienst 800 m mď – 800 showroom | Alle zondagen | Eigen installatiedienst

Een knisperend haardvuur, de geur geur van vers hout, het boeiende vlammenje kunt kunt wegdromen: wegdromen: de de sfeermakers sfeermakers van van het het Open Open Haarden Haarden spel waarin je fascineren. Voor Voor welke welke ambiance ambiance uuook ook kiest. kiest. centrum Breda blijven blijven fascineren.

voor een nostalgische nostalgische Of u nu warm loopt voor een design design haard of juist voor houtkachel: in onze onze 800 800 mď – m2 grote grote showroom showroomvindt vindt uu de de nieuwste nieuwste genera-generaties open haarden, schouwen en kachels, gepresenteerd gepresenteerd in talloze stijlen stijlen

Open Haarden, Schouwen en Kachels

en inspirerend. inspirerend.Stuk Stuk voor voor stuk stuk topmerken topmerken die die en woonsituaties. Stijlvol Stijlvol en niet alleen alleen warmte warmte en en comfort comfort bieden bieden maar maar ook ook persoonlijkheid persoonlijkheid geven geven interieur. Doe Doe inspiratie inspiratie op: op: www.openhaardencentrumbreda.nl www.openhaardencentrumbreda.nl aan uw interieur.

Spinveld31 31| |4815 4815HR HRBreda BredaTel: Tel:076 0765226200 5226200 Spinveld

www.openhaardencentrumbreda.nl

Lid Sfeerverwarmingsgilde


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 17

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Dorpskamer Boerderij De Pekhoeve

Mooi van binnen

In het centrum van Ulvenhout ligt het prachtige Pekhoeve complex. Binnenkort hoopt Stichting Boerderij De Pekhoeve hier met de verbouwing te kunnen beginnen van de stal en het woonhuis van de rijksmonumentale boerderij. In de grote stal beneden en de hooizolder boven zal een kinderdagverblijf/BSO zijn intrek nemen. In het woonhuis werkt men aan de inrichting van drie fraaie Dorpskamers die ter beschikking komen te staan van het dorp. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het sociaal-cultureel hart van Ulvenhout. En een tastbare bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp. Een goed moment dus om u alvast een blik op de toekomstige Dorpskamers te gunnen. is geschikt als spreekkamer of voor kleine vergaderingen en/of andere kleinschalige bijeenkomsten. De inrichting zal voor een authentieke uitstraling zorgen. De plafondplaten tussen de balken worden verwijderd, zodat het planken plafond weer zichtbaar wordt. Ook de houten vloer blijft behouden. Het kleurgebruik is geïnspireerd op het boerenleven. Naast een pantry en een koelkast zal De Schouw uitgerust worden met een of meerdere tafels die aaneen geschoven kunnen worden voor een vergadering. Naast datakabels zal de ruimte ook beschikken over wifi.

De goei kamer

Oude gebouw in nieuwerwets jasje

Marie-José Brendel, geboren en getogen Ulvenhoutse, is op vrijwillige basis als binnenhuisarchitecte bij het project betrokken. “Ik voel een sterke band met De Pekhoeve, waarop ik vanuit mijn eigen woonkamer uitkijk. Ik vind het belangrijk dat het complex behouden blijft voor het dorp en ik draag hier graag mijn steentje aan bij. De uitdaging is om het historische zoveel mogelijk te behouden, maar er tegelijkertijd wel voor te zorgen dat het geheel voldoet aan de eisen van deze tijd. Dit kan door moderne voorzieningen aan te leggen, maar daarnaast authentieke elementen waar mogelijk te behouden en ‘oude’ kleuren in een hip jasje te steken, net als bijvoorbeeld in het Rijksmuseum is gedaan. Gebruikers moeten zich straks thuis voelen in de sfeervolle Dorpskamers.” De Dorpskamers zijn een mooie aanvulling op de faciliteiten die door SCC De Pekhoeve geboden worden. Ze zullen per dagdeel te huur zijn. Hierbij gelden verschillende tarieven voor niet-commerciële (kostendekkend) en commerciële partijen. Laagdrempeligheid voor gebruik door dorpsbewoners staat voorop.

De schouw

De Schouw is een soort huiskamer die zijn naam dankt aan de prachtige grote schouw die ook na de verbouwing de blikvanger van de kamer zal blijven. Met een oppervlakte van 18,3m2 biedt De Schouw ruimte aan maximaal acht personen. Deze Dorpskamer

De Goei Kamer is een fraai zaaltje van 41m2 geschikt voor maximaal 25 personen met een rode plavuizenvloer. In het eerste deel bevinden zich twee bedstedes in de oorspronkelijke, traditionele kleur die geschikt zijn als opslagruimte voor alle drie de Dorpskamers. Tussen de bedstedes bevindt zich een smalle kast. Op één wand zijn resten te zien van historische gesjabloneerde tekeningen die men absoluut wil behouden, evenals het houten balkenplafond, de schoorsteen en natuurlijk de bedstedes zelf. Bij de kleurstelling zal rekening gehouden worden met de huidige kleur van de bedstedes. Uitgangspunt in deze kamer is de prachtige wand met authentieke panelen waarin zich de bedstedes bevinden. In De Goei Kamer zal een grote (mogelijk deelbare en opklapbare) tafel geplaatst worden, geschikt voor 25 personen met stapelbare stoelen. Tevens zullen er een beamer met scherm, wifi en datakabels komen. Er wordt nagegaan of er mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een piano. Dit zaaltje kan worden gebruikt als multifunctionele ruimte voor workshops, vergaderingen, productpresentaties, (kamer) muziekuitvoeringen, een taalcursus, seniorengym, etc. De plavuizen vloer maakt de ruimte daarnaast bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld schilderclubs of bloemschikcursussen.

De graanzolder

De zolderkamer, of Graanzolder, is bereikbaar via een trap en daardoor minder geschikt voor senioren. De dakbalken geven deze ruimte meteen haar eigen sfeer. De ruimte is ca 33m2 groot en geschikt voor 18 personen. Er bevinden zich twee kleine ramen in de gevel, en er zullen dakvensters aan de noordzijde geplaatst worden. Een

ideale ruimte voor leesclubs, inspiratiesessies, yogagroepjes, taalles, en - gezien de lichtinval - voor schilderlessen. De schoorsteen en spekkast zijn elementen die men zeker wil behouden om de authentieke sfeer vast te houden. Onder het schuine dak met de prachtige oude balken en spanten in het zicht komt een knusse ruimte met lounge-achtige sfeer. Indien mogelijk, zal deze worden ingericht met vintage meubilair. Voor de vloer wordt gedacht aan een natuurlijk ogende vloerbedekking die warmte, isolatie en hedendaags comfort mixt met het gevoel van een ouderwetse graanzolder.

Hooizolder en stal

Naast de drie Dorpskamers is ook de Hooizolder in de daluren beschikbaar. Deze ruimte zal primair gebruikt worden als BSO, maar met een dusdanige inrichting dat deze naar de zijkanten geschoven kan worden. De ruimte is 77m2 groot en geschikt voor bijvoorbeeld filmvoorstellingen, een koor, kamermuziek, een tentoonstelling in het weekend , etc. Medegebruik van de Stal, die hoofdzakelijk als Kinderdagverblijf zal functioneren, is slechts incidenteel in het weekeinde mogelijk gezien het gebruik en inrichting.

Steentje bijdragen

Om de kosten van de verbouwing zo laag mogelijk te houden, zoekt Stichting Boerderij De Pekhoeve fysieke, materiële en financiële steun om samen de basis te kunnen leggen voor een langdurig en waardevol behoud van de boerderij. Hierdoor kan deze samen met het Sociaal Cultureel Centrum De Pekhoeve en het omliggende terrein een plek worden waar inwoners van Ulvenhout elkaar kunnen ontmoeten: het kloppend Sociaal Cultureel Hart van het dorp. Er zijn verschillende manieren waarop u uw steentje kunt bijdragen. Ten eerste door één of meerdere originele stenen uit de eerste buitenmuur uit ca. 1590 te kopen. De prijs van een steen bedraagt € 50,-, maar het staat u natuurlijk vrij een hogere bijdrage te geven. Ook kunt u participaties kopen van

€ 50,- per stuk. U leent dan het bedrag van uw participatie(s) met een maximale looptijd van 15 jaar uit aan de stichting, tegen een jaarlijkse rente van 3%. Ook kunt u zelf de handen uit de mouwen steken en helpen bij bijvoorbeeld sloop-, grond-, hout-, tegel- of schilderwerk. Op deze manier is recentelijk de tuin al onder handen genomen, met schitterend resultaat. Gereduceerde tarieven voor specialistische werkzaamheden en materialen zijn natuurlijk ook bijzonder welkom.

Voor meer informatie:

steun@boerderijdepekhoeve.nl of www.boerderijdepekhoeve.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 18

Dennis Hekwerken, van afrastering tot kasteelpoort

Profiteer nu van de BTW REGELING i.p.v. 21%

6%

Voor al uw hekwerk sier, spijlen, gaas, dubbel staafmat hekwerk en draai- en schuifpoorten. Altijd op maat gemaakt. Snelle levertijden en altijd SCHERPE PRIJZEN!

U bent bij ons ook aan het juiste adres voor: • camera beveiligingssy stemen • poortautomatisering U bent altijd welkom in onze showroom, eventueel ook op afspra ak.

Provincialeweg 126 4909 AM Oosteind Tel. 0162 - 31 83 14 Fax 0162 - 49 09 58 kijk ook eens naar onze vernieuwde site: www.dennishekwerken.nl info@dennishekwerken.nl (maandag gesloten)

OOSTEIND

Wij kunnen al uw IJZERWERK: • ontlakken • stralen • poedercoaten in normale RAL-kleuren • maar óók voor special coulours!

Uw huis toe aan iets nieuws?

Win een restyle! t.w.v. 2.000,-

264x194

Stuur uw plan in en win! Meer informatie over deze actie en de voorwaarden op:

Knip uw korting en kom naar 1 wij kunnen u wérkelijk goed adviseren onze winkel! Noorderlaan 15 5102BA DONGEN 0162-322515

de échte binnenhuis adviseur

€ 25

€ 50

€ 100

restyle-korting

restyle-korting

restyle-korting

Bij besteding van minimaal € 250,-

Bij besteding van minimaal € 500,-

Bij besteding van minimaal € 1000,-

2 alles wordt voor u tot in de puntjes verzorgd 3 wij bieden u uitgebreide garanties 4 kwaliteit en zekerheid van een vakman 5 transparante prijzen, u betaalt een eerlijke prijs

Zie de voorwaarden op bergenberg.nl/restyle

www.haarbosch.com www.bergenberg.nl/restyle

De korting is geldig op alle collecties van: Marmoleum Concrete, Eijffinger, Novilon, Desso, Bonaparte, Parade en Kobe


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 19

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Trends in de badkamer

Ook de badkamer wordt meer en meer open De keuken is steeds meer een onderdeel van de rest van het huis geworden. De badkamer volgt. Langzaam, maar zeker. Iedereen kent inmiddels de open keuken, maar de open badkamer is volgens kenners over een tijdje net zo ingeburgerd. Vroeger was de badkamer meestal een klein, sober, wit betegeld en door een tl-buis verlicht hok waarvan de deur op slot ging en waar je het liefste ze kort mogelijk vertoefde. Dat is al langer veranderd. De badkamer is tegenwoordig een ruimte waar je je niet alleen wast, maar waar je ook ontspant en tot rust komt. Een privé-spa, is een vaak gehoorde term. Trendwatchers verwachten dat die ontwikkeling zich doorzet. Een afgesloten, sfeerloze ruimte pas daar niet bij. Denk niet dat we over een paar jaar allemaal middenin de woonkamer staan te douchen, maar een deurloze, sfeervol verlichte badkamer die grenst aan je slaapvertrek zul je steeds vaker gaan zien. Een andere trend is de opmars van techniek

in de badkamer. En dan gaat het niet alleen over de spiegel waarop je ‘s ochtends tijdens het scheren het laatste nieuws leest, Daar wordt al zo lang over gesproken dat het bijna een cliché is. Wat wellicht nog eerder ingeburgerd is dan die spiegel, zijn de nieuwe technieken voor kranen. Nu stel je de kracht en temperatuur van het water nog handmatig in met een hendel of draaiknop, maar dat kan makkelijker en meer secuur. Bijvoorbeeld met een touchpad of een scherm dat reageert op beweging. Volgens kenners duurt het niet meer lang eer het zover is. Met zulke zogenaamde smart tools kun je natuurlijk ook het licht regelen ... LED, het energiezuinige licht van de toekomst, welteverstaan.

“Schijn bedriegt. Deze vloer is niet van hout, maar gelegd met porseleinen tegels met houtlook.”

“De badkamer als zitkamer” Opfrissen en ook relaxen worden comfortabel met een fijne fauteuil in de badkamer. Misschien even wennen, maar een zithoekje in de badkamer is wat de klok slaat. Een oplossing voor kleine ruimtes is een handdoekenrek en stoel in één. Handdoekenrek én stoel

Warm, tactiel en gezellig

Het zijn nou niet per se de woorden die je bij een badkamer zou verwachten, maar tegelproducenten doen er alles aan om daar verandering in te brengen. Zo zijn de nieuwste tegels voorzien van een houtprint.

We lezen het nieuws in de spiegel en bedienen de thuisspa of kraan met een app.

Innovatie in de badkamer Een prikkeling voor de zintuigen!

Wat is er nieuw op badkamergebied? Geïntegreerde technologie lijkt het sleutelwoord. We lezen het nieuws in de spiegel en bedienen de thuisspa of kraan met een app. Een analoge handeling was nog nooit zo digitaal! Ook lijkt er een spel gaande tussen zichtbaar en onzichtbaar en ingebouwd of juist in het oog springend. Door onderdelen te customizen in persoonlijk gekozen kleuren, zorg je ervoor dat alles in de badkamer precies naar jouw smaak is. De badkamer anno 2014 is een prikkeling voor de zintuigen! BRON: Perscentrumwonen.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 20

Roosen Tuintechniek is dé specialist voor zwembaden, wellness, beregening, vijvertechniek en verlichting. Voor uw tuin bieden wij de complete technische expertise aan in een pakket. En u heeft maar met één partij van doen die verantwoordelijk is voor de techniek in uw tuin. In de praktijk mag u rekenen op een pragmatische, vakkundige en toegewijde aanpak. Zodat u zorgeloos kunt genieten van alles wat uw tuin te bieden heeft. Goodflooring breidt uit! Naast onze showroom in Raamsdonksveer heeft Goodflooring sinds november vorig jaar een vestiging in ’s-Hertogenbosch onder één dak gecombineerd met sfeerhaarden en vrijdag 7 maart is de feestelijke opening geweest in Oosterhout in de winkel van Frans Jansen Elektro & Verlichting, waar men onder één dak een mooie vloer kan kiezen in combinatie met sfeervolle verlichting. dieren en met kleine kinderen, menig kinderdagverblijf heeft zijn keuze laten vallen op Goodflooring PVC vloeren. Denk ook aan het gemak en de hygiëne in sportgelegenheden, kantoren, winkels etc. en zeker ook ideaal in uw woning. Het bekleden van een trap met antislip strips en ook uw badkamer wordt een plaatje met PVC op de vloer maar ook aan de wand. Kortom een comfortabele vloer om op te wonen en te werken!

Niet voor niets zegt men; Goodflooring - de beste keuze in vloeren! PVC vloeren staan voor louter voordelen. Hygiënisch, geluiddempend, duurzaam, vloerverwarming geschikt, brandvertragend waardoor ze uitermate geschikt zijn in horecagelegenheden. In zeer veel dessins verkrijgbaar voor de sfeer die u wenst en zeker niet onbelangrijk, onderhoudsarm, met een minimaal sopje van Goodcleaning vochtig afnemen en schoon is uw vloer! Ideaal met huis-

Top Tuintechniek uit Dongen Procureurweg 47 5103 BP Dongen 0162 - 32 35 15 06 - 54 78 20 28

www.roosentuintechniek.nl

Goodflooring Raamsdonksveer

Goodflooring Den Bosch

Goodflooring Oosterhout

Lissenveld 45 4941 VL, Raamsdonksveer

Rietveldenweg 90 5222 AS, ’s-Hertogenbosch

Markt 20 4901 EP, Oosterhout

Kijk voor meer informatie en openingstijden op: www.goodflooring.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 21

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Tips van een binnenhuisadviseur

Less is more

De kiosken puilen bijna uit met tijdschriften vol woontips en u kunt de tv vandaag de dag niet meer aanzetten of er wordt wel ergens een huis verbouwd of interieur veranderd. Wij Nederlanders zijn een volkje dat ‘wonen’ tot de belangrijkste levensbehoeften rekenen. Het zal u niet verbazen. Benieuwd naar de laatste trends, leuke weetjes en bruikbare tips klopten we aan bij binnenhuisadviseur Ronald Schoone. Door Wiljan Broeders Schoone is geen onbekende op het terrein van woninginrichting/-styling. Al meer dan vijfentwintig jaar zwaait hij samen met broer Ruud de figuurlijke scepter over Schoone WOONwensen in Zevenbergen en het jongere broertje Schoone WOONinspiratie. Hij reist de wereld rond voor inspiratie en heeft zich onderweg al veelvuldig laten verrassen maar ook verbazen. “Zo beschikken wij in ons landje over de grootste ramen. De verschillen zijn opzienbarend in vergelijking met

bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk. Onze zuiderburen snappen bovendien niet dat wij geen producten voor het raam hangen die het zicht volledig ontnemen. Waarom moeten mensen van buiten naar binnen kunnen kijken? In België is alles dicht. Sterker nog: de vouwgordijnen hangen niet alleen naar beneden, de koordjes zijn ook nog eens afgeknipt. Bovendien is het er in de woonkamer vaak extreem netjes, soms zelfs te, dat het welhaast een showroom lijkt. Nederlanders omringen zich daarentegen juist met zoveel mogelijk herinneringen. Wij zijn reislustig

aangelegd, nemen vervolgens ook van alles mee om dat thuis weer uit te stallen.”

Ruimte en rust

“Toch zien we daar momenteel ook een kentering in,” vervolgt Schoone. “Als er vandaag de dag namelijk één trend waarneembaar is, dan is het wel ons streven naar ruimte en rust; vermoedelijk ingegeven door de hectiek van alle dag. Zo zweren we momenteel bij zachte, warme kleuren. Eén muur mag dan nog wel voorzien zijn van een patroon of wat nadrukkelijkere kleur maar verder moet de rust overheersen. Daar waar het de specifieke producten betreft, is voor de ramen de duette top down populairder dan ooit tevoren. Dit transparante honingraad – waarmee u zelf de zon buiten kunt houden en het zicht bepalen – is zeer compact en zweeft bijna voor het raam. Qua vloeren wint pvc zichtbaar aan terrein; praktisch, hygiënisch en veel minder gehorig dan bijvoorbeeld laminaat. De meubels worden steeds minder massief, los van de grond, op pootjes en in noviteiten is het vooral multifunctionaliteit wat de klok slaat; tafels met verborgen laatjes, kasten waar de tv automatisch uit omhoog komt.”

Synergie

“Toch ligt er ook een fout op de loer,” besluit Schoone. “Het is geheel begrijpelijk dat mensen streven naar het mooiste. Maar niet alleen de mooiste bank in winkel a, maar ook de mooiste stoel in winkel b, de mooiste salontafel in winkel c en bij d gaan we op zoek naar de mooiste gordijnen. Het is juist belangrijk te streven naar synergie en dat betekent dat soms een stapje terug wonderen doet. Want als ‘alles’ het mooiste is, is uiteindelijk ‘niets’ het mooiste. Juist door de kleur op de muren er net wat minder uit te laten springen, valt het meubilair meer op. En onthoud verder dat één eyecatcher het nog altijd wint van twintig beeldjes, lijstjes en vaasjes. Als er één regel namelijk heilig is in interieurland dan is het wel dat ‘less’ nog steeds ‘more’ is!”

Verkoopklaar maken van de woning Wist u dat potentiële kopers binnen drie seconden – op intuïtie – bepalen of ze een woning prettig vinden of niet? Die eerste indruk is dus goud waard. Wellicht helpen deze acht tips u uw woning nog aantrekkelijker in de markt te zetten. • De entree is de eerste indruk: voortuin opgeruimd en voordeur netjes schoon. • Waar licht is, is ruimte! Doe de gordijnen en zonwering iets verder open dan normaal en zorg ervoor dat de basisverlichting ook overdag aan is. • Maak ruimtes herkenbaar! Tegenwoordig zijn woonkamers halve speelparadijzen. De keukentafel is leestafel en bureau in één. Breng de spullen in een ruimte terug tot waar zij voor bedoeld is. • Neutraliseer de ruimte. Haal persoonlijke kleuren en spullen weg. Less is more! Kleuren kunnen heel persoonlijk zijn en zorgen voor een negatief signaal. Schroom niet en schilder een felle muur even over. • Ruim op! U heeft nog nooit zoveel baat gehad bij een grote schoonmaak als nu. Hoe minder persoonlijke dingen zichtbaar zijn hoe minder ruis. • Oei, ja ook dieren; breng ze minimaal een dag van tevoren ergens onder. • Geen geur, maar ventileer! Zodra een geur opvalt, werkt dit tegen u. Een fris schoongemaakt huis waar goed geventileerd wordt, werkt in uw voordeel. • Kijk door de ogen van de koper. Dit doet u door uw eigen interieur te fotograferen en het resultaat vervolgens kritisch te beoordelen. U zult dan veelal de knelpunten snel (h)erkennen.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 22

TEGELOUTLET 1000M TEGELPLEZIER 2

Meer dan 100.000 m2 kwaliteitstegels op voorraad!!

40% KORTING op de gehele stockvoorraad!! tot 70% op restanten

Tegeloutlet Wuustwezel BREDABAAN 52A - 2990 WUUSTWEZEL (B) - T: +32(0)3.667.69.06 (Aan de Nederlands/Belgische grens van Wernhout naar Wuustwezel) E-mail: tegeloutletwuustwezel@hotmail.com www.tegeloutlet.be Openingstijden: Alle dagen van 10.00 uur - 18.00 uur, zon- en feestdagen 13.00 uur - 17.00 uur

DE GOEDKOOPSTE IN DE GRENSSTREEK!

Tegeloutlet Breda Ettensebaan 19 4813 AH Breda - Tel. 076 750 49 80 - tegeloutletbreda@live.nl Openingstijden: maandag 12.00-18.00 uur, dinsdag-woensdag 10.00-18.00 uur, donderdag 10.00-20.00 uur (koopavond), vrijdag-zaterdag 10.00-18.00 uur, zon- en feestdagen 12.00-17.00 uur. WWW.TEGELOUTLET.BE

De specialist in keramische tegels!!

Met volle ondersteuning van de

Dongense politieke partijen en ons nieuw college van Burgemeester

en Wethouders zal het bouwcollectief

binnenkort met meer nieuws

voor woningzoekenden komen...

tuingenoot.nl

www.bouwcollectiefdongen.nl

Overkappingen Zonweringen Kozijnen Garagedeuren Rolluiken

Overkappingen

6 t/m 29 maart OPEN DAGEN

Zonweringen Kozijnen Garagedeuren Rolluiken

6 t/m 29 maart OPEN DAGEN

Rolluiken 20% korting

Overkappingen vanaf € 949,00 incl. BTW

Zonwering 20% korting

A5 Deco Oosterhout De Boedingen 9/A 4906 BA Oosterhout 0162 - 425 777

Kunststof kozijnen 6% BTW

speciale VOORJaaRsaaNBieDiNG! Openingstijden woensdag t/m vrijdag 10.00 - 18.00 uur/zaterdag 10.00 - 16.00 uur A5 DECO Carnaval 2014.indd 1

a5 Deco Het bedrijf dat bij u past Voor foto’s zie www.a5decooosterhout.nl

26-02-14 11:42 A5 DECO Carnaval 2014.indd 2

26-02-14 11:42


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 23

WOONKRANT - VOORJAAR 2014 Velen dagdromen er wel eens over: verblijven op een (vrijwel) onbewoond eiland, omringd door de natuur, enkel per boot bereikbaar, afgesneden van de buitenwereld en vooral weg van alle hectiek. Totdat de realiteit weer op de deur klopt. Bij Rob en Suzanne van der Made bleef het echter niet bij dromen. Vijf jaar geleden begon hun avontuur, toen zij een van de slechts drie permanent bewoonde huizen op de eilanden in Nationaal Park De Biesbosch betrokken. Anno 2014 wonen ze er met hun drie kinderen Storm (3), Lola (2), Cato (0) en verschillende huisdieren.

Liefde op het eerste gezicht

Eilandbewoners

Door Wiljan Broeders “Een paar jaar daarvoor had ik op maatschappelijk vlak het roer alvast rigoureus omgegooid,” aldus Rob. “Zittend achter een bureau begon me steeds meer tegen te staan. Ik wilde naar buiten, heb me laten omscholen en ben zo als veldmedewerker bij Staatsbosbeheer terecht gekomen. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst oog in oog met dit huis - waar de toenmalige boswachter woonde - stond. Het was liefde op het eerste gezicht. Tijd verstreek, tot het moment waarop de boswachter zijn pensioen aankondigde en hij dus de dienstwoning moest verlaten. Blijkbaar was mijn ‘verliefdheid’ niet onopgemerkt gebleven, want van verschillende kanten werd gepolst of ik interesse had.”

Straks is onze kans verkeken

“Toen hij ’s avonds vroeg wat ik ervan vond, kon ik enkel uitbrengen ‘Je had direct ja moeten zeggen, straks is onze kans verkeken!’. Mijn enthousiasme ging vrijwel meteen met me op de loop,” vervolgt Suzanne lachend. “Uiteraard hebben we er daarna een tijdlang serieus over gesproken, nagedacht en vooren nadelen tegen elkaar afgewogen maar los van elkaar hadden we vermoedelijk al lang die spreekwoordelijke knoop doorgehakt. Doemscenario’s van anderen hebben we naast ons neergelegd. Waar we wel goed bij stil gestaan hebben, was hoe onze kinderen het zouden ervaren. We waren toen weliswaar nog met zijn tweeën, maar wisten dat dat vermoedelijk niet lang zo zou blijven.”

Fan van de Biesbosch

“En dus verruilden we uiteindelijk onze woning in het relatief drukke centrum van Roosendaal voor de rust van De Biesbosch en werden de nieuwe bewoners van dit gemeentelijk monument. Ons leven heeft een draai van 180 graden gemaakt, maar wel

de goede kant op. De stilte werd eigenlijk vrijwel direct onze vriend en ook op sociaal vlak hadden de concessies die we natuurlijk moesten doen geen al te grote impact. Even spontaan snel een wijntje drinken bij vrienden om acht uur ’s avonds zit er weliswaar niet meer in. Zulke afspraken moeten gepland worden. Gelukkig hebben we familie en vrienden ook al snel fan van De Biesbosch gemaakt, zodat zij hier graag komen. En de kinderen? Die voelen zich hier als een vis in het water.”

Bloed, zweet en tranen

“Grote veranderingen waren er overigens ook in praktisch opzicht,” laat Rob nog weten. Wat op het vasteland doorgaans een vanzelfsprekendheid is, is dat hier geenszins. Stroom ligt onder de geul door een kabel en het internet halen we uit de lucht. Uiteraard zijn we ook niet op het waterleidingennet aangesloten. Ons drinkwater is

afkomstig uit een hier geslagen 116 m diepe bron en een gastank zorgt voor warmte.” “Bovendien moest ik leren varen,” vult Suzanne haar man aan. “Als schipper op de werkboot was dit voor Rob inmiddels een koud kunstje, mij heeft dat in het begin toch wel bloed, zweet en tranen gekost.”

Houden van

“Inmiddels draai ik er mijn hand overigens niet meer voor om hoor. Ik kijk er zelfs dagelijks naar uit. Want als ik ’s avonds van mijn werk - groepsbegeleidster van een woongroep in Dussen - naar huis rijd, de Bloemplaat nader en onze boot zie liggen dan weet ik dat ik bijna thuis ben en het jachtige leven weer even achter me kan laten. Genieten van de rust, de mooie zonsondergang, ongerepte natuur, vele dieren en prachtige kleuren. Was het destijds bij Rob al liefde op het eerste gezicht, vandaag de dag is het voor ons allemaal een stevig houden van!”


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 24

! e l r a a B n a v e j t r a h in het

Nog enkele te koop/huur! menten Tien luxe villa-apparte assau in het hart van Baarle-N

‡ ‡ ‡

Hoogste punt bereikt Huys Bruheze in Baarle-Nassau Ontwikkeling:

Visweg 8

Huys 5111 Bruheze is genoemd naar een histoHJ Baarle-Nassau rische plek in Baarle, een oud kasteeltje elders in het dorp dat rond 1870 werd afgebroken. Bouw:Het nieuwe appartementengebouw wordt onder architectuur gebouwd en is ontworpen door Peter Michielsen in de stijl van de Amsterdamsche School.

De Ambachten 31 4881 XZ Zundert

Er wordt gebouwd met hoogwaardige materialen en de luxe appartementen liggen op een unieke locatie midden in het centrum aan een rustige straat. Er zijn drie bouwlagen en er ligt een parkeerplaats aan de achterzijde, plus een parkeerkelder onder het gebouw met 11 parkeerplaatsen en privébergingen voor de bewoners. De appartementen op de begane grond hebben een eigen terras en tuin aan de voor- en achterzijde en op de verdiepingen zijn ruime dakterrassen. Alle appartementen zijn ruim bemeten: op 150200 m2 oppervlak zijn naast een royale woonkamer, keuken en badkamer onder andere drie slaapkamers.

STATIG EN CHIQUE Het zijn niet per definitie senioren appartementen, maar voor zorg op maat op deze locatie zijn wel afspraken gemaakt met het nabijgelegen zorgcentrum Janshove.

“Het project is bijzonder voor Baarle-Nassau” zei Ton Wouters namens Hinke Fongers Beheer bij de viering van het hoogste punt. “Huys Bruheze is ten eerste bijzonder qua ligging midden in het centrum, en ten tweede door het ontwerp van Peter Michielsen.” Kenmerkende elementen van de Amsterdamsche School zijn stijlvolle torens ter markering van de entrees, gedetailleerde hoekoplossingen, betonnen sierelementen in de gevels en subtiele luifels. Deze geven het plan een unieke stijl en door de symmetrie krijgt het een statige en chique uitstraling. Dit wordt nog versterkt door de keuze van de gevelsteen. Hebt u interesse in een van de appartementen, dan kunt u zich wenden tot makelaarskantoren Broeders in Chaam (telefoon 0161492 371) of Van de Water in Breda (telefoon 076-524 2400). Prijzen variëren en zijn vanaf 360.000 euro vrij op naam.

St. Annaplein

Rector van

traat

de Broeks

HUYS BRUHEZE: LUXE APPARTEMENTEN MET ZORGMOGELIJKHEDEN

Nieuwbouw luxe appartementen

! e l r a a B in hartje

• Fraai ontwerp in stijl van ‘Amsterdamse School’ van Architectenbureau Peter Michielsen BNA • 8 Luxe appartementen van 150 m² en 2 penthouses van 200 m² • Ondergrondse afgesloten parkeergarage met parkeerplaats en berging

Informeer naar de aantrekkelijke mogelijkheden! Koop of huur:

• Appartementen met riante living van 59 m² en standaard drie ruime slaapkamers

Koopsommen vanaf e 360.000,- v.o.n.

• Heerlijk balkon van 12 m² met middag- en avondzon, op de begane grond beschikken de appartementen over een eigen tuin, de penthouses hebben een riant dakterras.

Met eventueel ontbindingsclausule

Mogelijkheid koop op basis van erfpacht

• Gebouwd met hoogwaardige materialen en voorzien van complete en luxe afwerking

Huurprijzen vanaf e 1.100,- p/m.

• Volop mogelijkheden voor persoonlijke woonwensen.

Huren met recht van koop.

Ontwikkeling: Ontwikkeling:

Visweg 8 Visweg 5111 HJ8 Baarle-Nassau 5111 HJ Baarle-Nassau

Verkoop en informatie:

Van de Water Makelaardij Keizerstraat 91 -93 - 4841 HL Breda Tel. 076 - 5242400 nieuwbouw@vandewatergroep.nl

Bouw: Bouw: De Ambachten 31 De Ambachten 31 4881 XZ Zundert 4881 XZ Zundert

Broeders Makelaardij Dorpsstraat 7, 4861 AD Chaam Tel. 0161 - 492371 info@broedersmakelaardij.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 25

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Trends in de slaapkamer

De rust keert terug Net als in de keuken is het in de slaapkamer gedaan met felle kleuren. Ook hier keert de rust terug. En dat is lang niet verkeerd, want een beetje rust kan iedereen gebruiken in de slaapkamer. De laatste jaren was het hip om er felle kleuren te gebruiken. Niet zo zeer op de wanden, maar op het gebied van de decoratie. In 2014 keert de rust echter terug in de ruimte waar we slapen. Neutrale, natuurlijke kleuren en aardetinten rukken weer op. Wit is overigens ook goed. Daar komt nooit verandering in. De rustieke kleuren kun je combineren met een mooie houten vloer, die warmte uitstraalt en natuurlijke accessoires. ‘Boom-

Dit dekbed met aardetint brengt je down to earth.

Bed Proferia van Hästens, www.hastens.com; bedtextiel Linen Story Marc O’Polo en Timeless knitted ecru plaid via www.vaneshome.nl; behang collectie Chic 321951, www.eijffinger.com; tapijt collectie Inova Sense, www.desso.com; wolken kussens en plaid, www.donnawilson. com; kast Otura, www.riannekoens.com; tafellamp Slide van Perlei via www.secoff.nl; houten plankjes Balcon van Moustache, via www.storewithoutahome.blogspot.nl.

stronken, houten dozen of rieten manden als nachtkastjes’, geeft een blog op de interieurwebsite.nl enkele suggesties. ‘Opgeruimd staat netjes’ blijft het motto in de slaapkamer. Dat bereik je met een inbouw- of inloopkast.

‘Ze brengen visuele rust en ruimte in je huis, maar ook in je hoofd’, aldus het blog. En dat heb je nodig in de slaapkamer. BRON: Perscentrumwonen.nl

De kracht van de natuur in huis Een flinke boswandeling maken, daar knapt iedereen van op.

Zet de bloemetjes niet buiten maar binnen met dit mooie kussen.

De helende werking van de natuur is bewezen en ook in huis kun je daar je voordeel mee doen. Haal het buiten naar binnen met natuurlijke materialen en kleuren. Vergeet de styling niet, want daarmee creëer je een hippe sfeer die past in de nieuwste slaapkamertrends. Door de keuze voor het zandkleurig bouclé tapijt heb je een rustige basis

met een stoere look. Met de afbeelding van een prachtig bos op het fotobehang maak je een statement. Groen is als kleur rustgevend dus de wanddecoratie is opvallend, maar zal de nachtrust niet verstoren.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 26

AL 30 JAAR KWALITEITSMEUBELEN 30jaar VOOR DE BESTE PRIJZEN! -2014

1984

MAATWERKSTOELEN

Maten s - m - l 2-motorige sta-opstoel keuze uit 15 kleuren. Van 1645,- Nú voor...

795,-

De grootste stoelenspecialist van het Zuiden!

TAXI SERVICE Heeft u geen vervoer?

Bel ons gerust:

0416 - 311945

Relax fauteuils

in stof en leder in klassiek en moderne modellen. Wij leveren alle merken stoelen gegarandeerd goedkoper.

Al vanaf € 295,-

Easy-swing is modern zitcomfort ten top. Met de mooiste rvs accenten en de beste leer kwaliteiten, ook hier geldt... nergens voordeliger!

Meer dan 70 relaxfauteuils op voorraad - evt. op maat gemaakt - verkrijgbaar in stof en leder der, Geheel le n re 2 moto en uit voorraad r leverbaa

Alle stoelen zijn op maat te proberen in onze showroom!

Ook voor de mooiste Relax banken kunt u bij ons terecht. j leveren alle PRIJS GARANTIE: wi goedkoper. merken stoelen altijd een offerte… Vraag gerust bij ons

OP STA stoelen zijn fauteuils die u helpen met het rechtstandig omhoog komen uit uw stoel, wij leveren bijna alle stoelen als op sta. Kwaliteit met een ‘laagste-prijs-garantie’! Normaal 1795,-

Nu

795,-

Neem ook ’ns een kijkje bij Horsten Meubelen & Horsten Slaapcomfort

De Prestige Bedcollectie by TEMPUR®

Kerkvaartsestraat 1 • Waspik Telefoon: 0416-311945

NIEUW!

www.horstenzitenrelaxcomfort.nl Stel uw eigen bed samen De Prestige Bedcollectie by TEMPUR is een nieuwe stijlvolle collectie, waarbij u kunt kiezen uit verschillende hoofdborden, kleuren en poten. Stel zo uw eigen TEMPUR bed samen in 5 stappen. 1

2

3

4

5

Kies uit 7 kleuren

Kies uit 3 verschillende hoofdborden

Kies uit 3 verschillende poten

Kies een TEMPUR Bedbodem naar keuze

Kies een TEMPUR Matras naar keuze


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 27

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Laat het avontuur maar beginnen

De nieuwe bewoners van Slot Loevestein

De dozen staan al klaar in de gang. Wat gaat ingepakt worden, welke spullen vinden onderdak bij vrienden en waar zal enkel de vuilstort nog blij mee zijn? De tijd begint inmiddels te dringen. Nog slechts een paar weken en dan worden hier definitief de deuren dichtgetrokken. Mooie jaren en dierbare herinneringen, waarvoor een doos niet nodig is omdat die in het geheugen gegrift staan! Door Wiljan Broeders We zitten aan tafel met Tim Schrijver (38) en Renate Vos (37), de huidige – en tevens laatste – bewoners van het voormalige klooster van de zusters Franciscanessen in het hartje van Breda. Nadat het zijn functie als klooster verloor en het een tweede leven kreeg als studentenhuis nam Tim er – samen met 109 anderen – zijn intrek als student aan de kunstacademie St Joost. “Dat is nu inmiddels alweer achttien jaar geleden. Je zou welhaast denken dat ik het type ‘eeuwige student’ ben,” lacht Tim. “Niets is echter minder waar. Ik ben er simpelweg blijven hangen, eerst als huismeester en vervolgens bleven nieuwe kopers maar vragen of ik er niet wilde blijven wonen omdat ik het gebouw zo goed kende. Dat liet ik me uiteraard geen twee keer zeggen.”

Twee kunstenaars onder één dak

“Inmiddels wonen we hier alweer geruime tijd samen,” valt Renate hem bij. “In een schitterend monumentaal pand, waarvan delen al teruggaan tot 1560 en dat tot in zijn poriën nostalgie uitademt. We hebben een ongekende ruimte tot onze beschikking, wat voor twee kunstenaars onder één dak niet onplezierig is. Zelf heb ik als ruimtelijk ontwerper – Renate Vos Product & Interior design – een atelier aan huis. Maar ook Tim heeft zijn ruimte nodig. Naast zijn baan als facilitair medewerker op St Joost, schildert hij namelijk veel en repeteert geregeld met de twee Brabantse bands waarin hij speelt; de jamband Mudicine en MANoMAN, dat Nederlandse ska brengt. Dan is het fijn als je elkaar niet in de weg loopt.”

Nieuwe droombestemming

“Toch komt aan dit hoofdstuk binnenkort een eind,” aldus Tim. “Al langer waren er plannen voor een luxe 5-sterren hotel op deze locatie. Inmiddels zijn de plannen daarvoor dusdanig serieus, dat onze tijd er bijna

op zit. Maar een nieuwe droombestemming heeft zich inmiddels alweer aangekondigd. Want wie nu denkt dat wij gaan verkassen naar een rijtjeshuis met aangeharkt tuintje in een nieuwbouwwijk, zal bedrogen uitkomen. Ze zeggen wel eens dat toeval niet bestaat, maar juist toen anderen gingen zeggen ‘Zoiets moois vind je nooit meer!’ en wij de fantasie over wonen in de natuur de volle loop lieten, werd ons een kans geboden die we met beiden handen hebben aangegrepen.”

Wat hebben we te verliezen

“Zondag 13 april wordt namelijk onze eerste nacht op Slot Loevestein (Poederoijen, gemeente Zaltbommel),” vertelt Renate met veel enthousiasme. “Een plek met een rijke historie – Het verhaal van de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist is tot ver over de grenzen bekend – waar cultuur en natuur samen komen. Toen het vorige beheerderspaar haar vertrek aankondigde, startte de zoektocht naar vervangers. Wij waren een van de honderden die zich, onder het mom van ‘Wat hebben we te verliezen?’, aanmeldden. Steeds weer opnieuw kwamen we een ronde verder, totdat we er zelf ook opeens in begonnen te geloven.”

Voormalige soldatenwoning

“En inmiddels komt dus de dag van de verhuizing steeds dichterbij,” besluit Tim. “Ik neem daar straks de beheerdersfunctie op me en Renate runt de suite & breakfast. Zelf nemen we onze intrek in de voormalige soldatenwoning. Dat huis gaat ons thuis worden, wisten we al bij de eerste kennismaking. Het zal hard werken worden want onze komst valt samen met de opening van het toeristisch seizoen. Tijd voor verveling zal er vermoedelijk niet zijn. Ook niet als ’s avonds om 17.00 uur de poort sluit en het weer enkel ons domein is. Daarvoor is de natuurlijke omgeving simpelweg te mooi. Wat ons betreft mag het avontuur beginnen!”


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

Oosterhout, een (h)eerlijk verhaal

PAGINA 28

Wilt u ook zonnepanelen en/of zonneboiler(s)? U staat verbaasd van de prijzen en mogelijkheden. Het is zeer interessant voor particulieren maar ook voor bedrijven. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. U levert een bijdrage aan het milieu maar tevens bespaart u in uw eigen portemonnee.

Minister Goselinglaan 13 5103 BH Dongen Tel.: 0162-319580 O.Tuijnman@planet.nl

Ook zo’n zin om zelf de keuken in te gaan als u weer eens hebt zitten watertanden bij een kookprogramma op de buis? Koks zijn tv-beroemdheden geworden. Zèlf koken is in, juist in deze tijd. Koken is uitgegroeid tot een kunst en de ‘hobbykok’ wil werken in een ‘keukentheater’ op maat! Dus kies je goed ‘gereedschap’ in een kwaliteitszaak en ga je naar SieMatic aan De Waard 4 in Oosterhout, al meer dan 50-jaar toonaangevend in de regio! Up to date SieMatic Oosterhout heeft recent het grootste gedeelte van de showroom opnieuw ingericht met de allernieuwste technische snufjes en designkeukens. Koken ZONDER afzuigkap maar met een afzuiginstallatie ingebouwd in de “BORA” inductiekookplaat, inductieplaten zonder pitten waardoor de hele plaat te gebruiken is, warmhoudladen, stoomovens, espressomachines, kortom alles wat je maar in je kooktheater kunt wensen. Meer dan smaakvol ingebouwd en ‘weggewerkt’.

Bovendien stimuleren wij op deze manier het hergebruik.’

“Klassieke” kwaliteit Van den Nieuwenhuizen legt uit: ‘Wij hebben klassieke opvattingen als het gaat om onze werkwijze en service. Geen snelle verkoop voor de hoogste score! Nee, het belang van de klant staat bij ons voorop. Onze mensen hebben verstand van zaken. Ze kennen de producten en denken met de klant mee, ook op langere termijn.’ Om niet te verdwalen in het enorme aanbod zijn ‘gidsen’ nodig.

Projecten SieMatic Oosterhout is ook bij grote projecten actief. ‘Door een uitgekiende inkoop en onze betrekkingen met SieMatic en Fusiondesign kunnen we heel scherpe prijzen aanbieden voor grote projecten aldus Jan. Momenteel plaatsen we veel keukens in de woningen van het Meester van ’t Hof (rondom basisschool de Touwbaan). Daarvoor hebben we verschillende designontwerpen met 5 apparaten tegen buitengewoon ‘bijzondere’ prijzen gemaakt. In Breda gaan we aan de slag in DE KYKER, een project van 92 woningen. Uiteraard zijn we vereerd met zulke opdrachten. Het past natuurlijk bij onze stijl om die projecten goed op te leveren. Geen ‘snelle verkoop’ maar maatwerk leveren op basis van know how en ervaring.’

René van Huijgevoort bijvoorbeeld is zo’n gids. ‘Ik doe de vloer,’ lacht Rene, maar met die omschrijving doet hij zichzelf te kort. Hij, zelf hobbykok, kent het naadje van alle kookapparatuur en weet zich in zijn klant in te leven en dat te vertalen naar een individueel design op maat! Huisbezoek Een keuken begint natuurlijk met een amuse. Een smaakmakend bezoekje aan de showroom of de website. ‘Daarna gaan wij “op huisbezoek” zoals wij dat noemen. Het is zo ontzettend belangrijk dat we zelf zien wat de mogelijkheden zijn, maar zeker ook wat de onmogelijkheden zijn en op die manier kunnen wij ook de sfeer thuis proeven om mee te verwerken in het ontwerp. “Het is tenslotte individueel design” aldus Rene! Inruilen Uiteindelijk wordt dan de keuken geplaatst door de eigen monteur, wel zo safe! En ja, die demonteert desgewenst ook de oude keuken. ‘Ik vind ons best wel uniek als ik zeg dat we die oude keuken ook inruilen. Soms hebben we daar al een bestemming voor. Sommige worden op een milieuverantwoorde manier afgevoerd en andere keukens zetten we op internet. Het komt erop neer dat de klant zich geen zorgen hoeft te maken over wat hij met die oude keuken moet doen. ‘Uw zorg ‘is immers ‘onze zorg’. Inruilen kan ook nog best een aardig bedrag opleveren.

Fusion design De producten van SieMatic behoren tot het topsegment en het merk heeft zijn eigen publiek dat de kwaliteit van SieMatic kent en daarvoor kiest! Daarnaast voeren we ook een eigen lijn Fusiondesign Keukens. Ook dit zijn kwaliteitskeukens omdat wij voor minder niet gaan, maar wel aanmerkelijk voordeliger in aanschaf! Topkwaliteit zeer scherp geprijsd!!

Hobbykoknieuws! Hoe nauwlettend Jan en Rene de ontwikkelingen in de culinaire wereld uit de aanhef volgen, blijkt wel uit het project dat zeer binnenkort van start gaat. ATAG installeert in de SieMaticzaak professionele apparatuur die ingaat op de wensen van de hedendaagse hobbykok. Wokken bijvoorbeeld is mateloos populair, maar stelt speciale eisen aan de branders. ATAG heeft daarop ingespeeld met het ontwikkelen van een speciale apparatuurlijn. Hobbykoks kunnen bij SieMatic Oosterhout zelf aan de slag met deze apparatuur en daarmee is SieMatic Oosterhout één van de slechts 60 zaken in Nederland die door ATAG geselecteerd zijn voor deze nieuwste kooklijn.

Klassieke kwaliteit in hypermoderne snit. Thuis alvast een beetje neuzen: www.siematicoosterhout.nl Hans van der Prijt (Foto’s: Wim Vermeeren)

De Waard 4, Oosterhout T.: 0162 - 454978 www.siematicoosterhout.nl

www.ambiance-zonwering.nl/advoesnek

Extra voordeel voor

Vroege Beslissers!

De tijd dat je weer volop kunt genieten van het mooie weer komt eraan. Ben je daar op ingericht? Nu is de tijd! Maak nu je keuze en geniet al vanaf de eerste zonnestralen!

Bovendien profiteren vroege beslissers van maar liefst

Korting op 20% korting* buitenzonwering! op buitenzonwering * Deze aanbieding is geldig tot tien dagen na plaatsing van deze advertentie en niet in combinatie met andere aanbiedingen of kortingen.

Ambiance. Altijd weer je eigen sfeer Ambiance Zonwering AD VOESENEK | Nijverheidsweg 22 | 4854 MT, BAVEL | T (0161) 43 12 05 | E advoesenek@ambiance-zonwering.nl

S E I K KOM &

LEN DE STOE N E L IL H C EN VERS D R E D N HO UIT WEL

w w w . t o n d e v i s s e r. n l T. 0161 116a - 45 13 10 ma. gesloten, di t/m vr 09.30 - 17.30 uur., 13 za 10.00 Nieuwstraat • Gilze • Telefoon: 0161 - 45 10 t/m 16.00 uur Open: do. - vr. 09.30-17.30 uur; zat. 09.30-16.00 uur.

Nieuwstraat 116a, Gilze

SIEMATIC OOSTERHOUT BIEDT VERTROUWEN IN ONZEKERE TIJDEN


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 29

WOONKRANT - VOORJAAR 2014 “Lekker eigen groente uit de tuin heeerlijk!”, Michael

VERS EN GEZOND uit eigen moestuin!

Wat is er lekkerder dan verse groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin? Gezonde muntthee maken van jouw eigen geplukte muntblaadjes of als toetje heerlijke yoghurtmet vers fruit. Jouw eigen moestuin, nu al dé trend van dit jaar. DOOR SOPHIE VAN DER VELDE

“Een moestuin aanleggen is zo eenvoudig!”, aldus Jelle De groenten- en fruitboer kan zijn spullen alvast gaan inpakken, want dit jaar doet iedereen het zelf met zijn eigen moestuin. Hoewel sommige mensen geen idee hebben hoe je eraan begint, is het toch vrij simpel. Daarbij hoef je er geen tuin van één hectare voor te hebben, het kan namelijk ook gewoon in een kratje of een kist. De meest makkelijke oplossingen zijn er te verzinnen, waardoor ook jij jouw eigen verse groenteen fruitportie kan verbouwen.

Raw Food

Na de ‘raw food’ trend, waarbij mensen vooral rauwe groenten eten, komt de moestuin dus goed van pas. Een ideale oplossing dus, een tuintje met jouw eigen groenten. De groenten die je in eigen tuin of op eigen balkon kunt verbouwen kun je zo gek niet bedenken. Zo kun je in een kweekbak niet alleen groenten, maar ook kruiden zaaien.

Groenten als Spaanse pepers, peterselie, bieslook of stengeluitjes zijn erg populair. Verschillende kruiden die je kunt kweken zijn thijm, oregano en rozemarijn. Let wel op, kruiden kunnen slecht tegen vorst. Deze moeten elk jaar opnieuw gezaaid worden.

Voordelen

Het kweken van je eigen groenten en fruit zorgt voor een schoner en gezonder stadsklimaat. Groenafval hoeft niet te worden afgevoerd, maar kan worden hergebruikt als compost, wat transportkosten scheelt. Daarbij is een moestuin een rustgevende bezigheid en kan het flink wat stress schelen. Je hoeft er niet voor in je auto te stappen en het kan zelfs een manier zijn om contacten aan te knopen met buurtgenoten. Voor je het weet geniet je van je zoete aardbeien en de heerlijke geur van een geurige basilicumplant, tijdens een zomers tuinfeest met de buren.

“Als ik het kan, kan jij het ook!”, Amanda

Bijhouden

Hoe idyllisch en lief het ook klinkt, een eigen moestuin heeft veel aandacht nodig. Zo moet je altijd water blijven geven, ook in de winter tijdens droge periodes. Dat is iets wat veel mensen nog wel eens vergeten. Denk bij een moestuin ook goed aan de juiste grondbewerking. Een te dichte structuur moet je echt voorkomen.

Tips

Een zware grond met weinig organische stof zou eigenlijk al in het najaar omgespit moeten worden, zodat deze grond bij droogte en vorst niet uit elkaar kan vallen. Lichte gronden moet je in het voorjaar al bewerken.

Als je net begint met het opzetten van een moestuintje, kun je vaak voor moeilijke keuzes komen te staan. Denk daarom bij het maken van een moestuin hoeveel ruimte je ervoor hebt en misschien belangrijker nog; hoeveel tijd het mag kosten. Kies voor een mooi plekje in de volle zon. Kies groenten waar je het meeste ervaring mee hebt; sla-plantjes, radijsjes, lage sperziebonen en courgettes zijn erg geschikte groenten om mee te beginnen. Tot slot is het belangrijk dat je je plantjes goed bekijkt en observeert. Kijk altijd of ze er nog gezond uitzien, of het blad nog mooi groen is en of ze nog steeds goed groeien. Ga aan de slag en ook jij zal in het voorjaar van verse muntthee in de tuin kunnen genieten!


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 30

Samen met u uw ideeën vormgeven, want bij ons staat de klant centraal. Niels Severijns, eigenaar SEKU Plastics Samen met u bekijken wij op welke wijze uw woning, door toepassing van nieuwe kozijnen, dakkapellen, serres en zonwering, verbeterd kan worden. Inderdaad, samen met u, want bij ons staat de klant centraal, al vanaf 1987. U kunt bij ons terecht voor advisering tot en met montage, oplevering en nazorg. SEKU Plastics staat voor duurzame en mooi vormgegeven producten van het vooraanstaande merk Profel. Profel is producent van deuren en kozijnen die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Bent u met plannen bezig voor een nieuwe woning of voor een aanpassing aan uw woning? Vraag dan ons gratis magazine aan op onze website of kom eens langs in onze showroom. U bent van harte welkom!

Een neus voor zaken?

GRATIS HR++ GLA S

RAMEN, DEUREN EN GARAGEDEURE N

VOORJAARSACT

IE

SIN DS 19 87

Tijdens de PROFEL vo orjaarsactie nodigen wij u graag uit om he assortiment aan ram uitgebreid en en deuren te ontd N ij e rh e id stla ek n2 ken in v kunststof, aluminium on ze sh ow rooma , zowel B als hout. in

5 1 2 1 M N R ij e n Als Profel Select-Dea ler staan wij natuurlij T nt0vo 1 6or1 -2 2 5 7 7 1 k gara dienstv erlening. Zowel qua

plaatsing als advies.

w w w .s ek up la

een kwalitatieve

st ic s. nl Indien u bestelt tijde ns de actieperiode bi eden wij u samen met superkorting die u 10 Profel een 00den euro’s kan besp aren. Vraag naar de vo onze showroom. orwaarden in Strooifolder_Seku_60000

.indd 1

17/02/2014 8:24:56

Heeft u interesse in on ze producten of wen st u te genieten van actieaanbod? Breng dit extra dan zeker een bezoek aan onze showroom! De openingstijden zij n op maandag t/m w oensdag op afspraak en op donderdag t/m zaterdag + 2de PAASDAG van 10.00 to t 17.00 uur. Tevens het adres voor dakkapellen, verandad aken, zonwering en Jan en Niels Severijns Velux. heten u van harte wel kom.

n van Kunststof met de kenmerke k houten kozijn. een ambachtelij iden! Niet van echt te ondersche

op Meerdere voordelen van Lino een rij: • thermisch en akoestisch geïsoleerd • inbraakwerend en water- en winddicht • onderhoudsvriendelijk 0 aan • geen zichtbare 45 lasnaden ijde de buitenz • traditionele houtenhoekverbinding • uitgebreide kleurkeuze en houtnerfimitaties

RAMEN EN DEUREN GSTE NIVEAU VAN HET HOO niet nieuw op ststof kozijnen met houtlook zijn Kun eks- en ontwerpafdede markt. Echter, de onderzo end naar verbetering tdur voor ft stree ling van Profel n, zodat wij altijd ucte prod van nieuwe én bestaande hoogste niveau. aller het van n ucte prod voor instaan het traditionele ; Lino met is kenn Maak daarom nu houtlook kozijn van Profel. aar in type Maasland Houtlook kozijn Lino is verkrijgb en type Rijnland.

Wagenstickers_Caris.indd 1

SINDS 1987

deuren en ulair materiaal voor ramen en Hout is al eeuwenlang een pop van hisels gev de r voo rend zeer type ninijwo rder torische panden en boe gen in Nederland. ‘Lino’ Ervaar met de nieuwe collectie isolande de duurzaamheid, uitsteke dig vou een het en n tie-eigenschappe iet gen En f. ststo kun van ud onderho 0 oek tenh hou door de traditionele 90 nerf rde llee etai ged verbinding en de enauth en rme cha de van r structuu tieke uitstraling van écht hout.

SEKU PLASTICS

Nijverheidslaan 2 B  5121 MN Rijen  T 0161-225771 www.sekuplastics.nl 28/02/2013 13:23:13


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 31

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Techniek bedienen in huis met je smartphone Een smartphone is echt niet meer bedoeld om er alleen maar mee te bellen of te sms’en. Nee, we appen elkaar, we facebooken, we instagrammen en we googlen continu. Informatie is direct opvraagbaar. Hartstikke handig natuurlijk. Thuis wil je die handigheid het liefst ook. Dat je vanuit je luie stoel via je telefoon de rolluiken kunt bedienen, de radio op een andere zender kunt zetten of de achterdeur op slot kunt doen. Wat is er anno 2014 mogelijk met apps en je huishoudbediening? Volgens een consumentenbericht kun je met een Grocery Manager-app je voorraad beheren in je koelkast, mits je koelkast over WiFi beschikt. Je eten en drinken kun je labelen en koppelen aan een houdbaarheidsdatum, zodat je tijdig gewaarschuwd wordt als een product niet meer smaakt. Daarnaast kun je met een vergelijkbare applicatie je was- of vaatmachine aan/uitzetten. Met behulp van een KlikAanapp kun je, als je de juiste randapparatuur hebt, alle elektronische gebruiksvoorwerpen bedienen. Van salonlamp tot koffiezetapparaat. Klik/toucheer en schakel. Momenteel wordt er geëxperimenteerd met stemcommando’s, zodat je je vingers niet eens hoeft te gebruiken.

Niet alleen bediening

De bekendere programmaatjes voor thuis blijven minstens zo leuk. De TVGids op je telefoon bijvoorbeeld. In plaats van met je benen op tafel gaan zitten zappen kun je dankzij de ‘gids’ online zien en beslissen wat je kijkt. Het papieren magazine van de Tros of Veronica is niet meer nodig. Je zoekt op zender, primetime, op genre of op films en binnen tien seconden heb je een overzicht waar je je beslissing op baseert. Toch lijkt deze app een beetje overbodig: iedere digitale televisie biedt een programmaoverzicht per zender aan waarmee je in één knop op jouw favoriete uitzending zit (die je ook nog eens kunt opnemen, kraakhelder).

Verhuizen doe je zo!

Veiligheid

Je huis kan zomaar leeggeroofd worden. Hoe goed je alarmsysteem ook werkt, na een inbraak is er schade. Om van gestolen spullen maar te zwijgen. De daders zijn meestal gevlogen voordat de politie komt. De buurtwacht of het preventieteam van je woonplaats kan normaliter het snelst ter plaatse zijn. Hoe zij die informatie krijgen? Heel simpel, via een WhatsApp-groep. Voeg telefoonnummers en namen toe van mensen uit je straat en communiceer voortdurend met elkaar over opmerkelijke activiteiten overdag/’s nachts in de wijk. Extra digitale oogjes in het zeil dus.

ren dankzij Bluetooth in de elektrische borstel. Deze kan in verbinding staan met een app op je telefoon, die een borstelsessie registreert en poets/gebitsproblemen aangeeft. Bijvoorbeeld: de tandarts stelt in dat je aandacht moet besteden aan de achterzijde van je gebit. De app kan dan vaststellen of je dit tijdens het boenen goed doet.

Hot news

Tanden poetsen. Normaal een gewoon dagelijks tafereel (met tegenzin), maar volgens een tandenborstelfabrikant kun je poetsen verbete-

Het badkamerdilemma

Verhuizen? Dat kun je toch makkelijk zelf? Op z’n boers gezegd: “Rij tien keer met het busje van je pa op en neer en je bent er!” Maar toch, enige voorbereiding is gewenst. Je verlaat immers de plek waar alles letterlijk op zijn plaats lag en ruilt deze in voor een nieuwe omgeving en indeling. Gaat het allemaal passen? In welke doos ligt mijn servies? En waar heb ik die erfenis ook weer gelaten? Plannen is het toverwoord.

Tips

Op verhuizenkunjezelf.nl staat een aantal nuttige tips die je ter voorbereiding op het overhuizen helpen. Een van de praktische trucjes is om per (oude) kamer spullen in te pakken en dit te labelen. Leg de veelgebruikte spullen bij elkaar en schuif bezittingen naar de achtergrond die je minder vaak gebruikt. Begin tijdig met het inpakken, zodat je niet alles tijdens de laatste paar dagen moet ‘managen’. Ons moeder zei vroeger al: “Bewaar alsjeblieft die doos van die computer. Dat kan altijd nog van pas komen!” Een tip is dan ook om je elektrische apparaten in de oorspronkelijke doos te pakken en deze te vervoeren. Zo hou je alles bij elkaar. Van afstandsbediening tot snoer, van scherm tot toetsenbord. Belangrijk is dat je licht ontvlambare producten beslist níet inpakt. Gevaarlijke stoffen hou je apart, droog.

Check, check, dubbelcheck

Er zijn wel honderd dingen waar je aan moet denken bij zo’n verhuizing. Hieronder een willekeurige selectie. Je kunt daar vast wel wat taken aan toevoegen: - Gas, water, elektriciteit afsluiten en opnieuw aanvragen/ aansluiten - Transport regelen - De trommel van de wasmachine vastzetten voordat je ermee gaat sjouwen - Vrienden en familie peilen of ze mee willen helpen (liefst niet te veel mensen) - Afspraken maken met de vloerlegger

- Zorg dat je koffie en thee in huis hebt voor de klussers - Zorg voor verhuisberichten aan iedereen, inclusief zakelijke instanties, artsen, apotheker, etc. - Hou voldoende budget beschikbaar voor verf (een emmer latex van 10 liter kost al gauw 70 euro) - Neem de meterstand op - Hoe zit het met je verzekeringen? - Loop vooraf met regelmaat de supermarkt in voor stevige bananendozen - Is je gereedschap in orde? - Regel een elektricien als je niet zo handig bent met het aanleggen van elektriciteit - Kies je nieuwe gordijnen en maak afspraken met de leverancier - Neem afscheid van je buren (als het vriendelijke mensen zijn geweest) - Controleer je oude woning goed voordat je definitief de deuren sluit - Vraag internet, telefoon, kabel tijdig aan/meld tijdig af - Zorg voor een werkplan met structuur

Na een lange dag werken draai je de voordeur open, je strompelt binnen, gooit je semiprofessionele aktetas in de hoek en slaakt een diepe zucht. “Dit was geen makkie vandaag,” mompel je. Lange vergaderingen met weinig resultaat en het zoveelste standje van de baas. Het klinkt al aardig verontrustend. Gelukkig ging je presentatie wel goed, moet je toch ook denken.

Een welverdiende opfrisbeurt kun je wel gebruiken. En dan komt het: springen we effe vlug onder de douche of laten we dat grote bad vollopen? Kijk aan! Het sanitaire dilemma is geboren. U herkent het wellicht (als u tenminste over beide voorzieningen beschikt)? Het alternatief is dan nog het kattenwasje aan de wastafel met een washandje, maar dat levert behoorlijk wat natte druppels op de ruwe vloer op. De douche heeft zijn voor- en nadelen, maar het bad ook. Waar kies je voor ’s avonds?

De douche

Voordelen: snel en efficiënt, harde stralen, massagekop is beschikbaar, warmte op een continu peil, je kunt je haren makkelijk uitspoelen na het wassen, na het scheren van je benen en oksels spoelt het overtollige haar meteen weg, je verbruikt net wat minder water dan als je een bad neemt (waterbesparend dus). Nadelen: de douchecabine moet je droogtrekken anders krijg je kalkaanslag, je moet staan en als je uitgeput bent heb je daar

echt geen zin in, douchen is té actief want je neemt regelmatig die douchekop in je handen, echt ontspannen kun je niet, een te zachte straal is eerder martelend dan verhelderend, de waterslang lekt om de verklap.

Het bad

Voordelen: je ligt, je bent omringd door schuim, je creëert je eigen relaxmomentje, je hebt het gevoel je helemaal onder te kunnen dompelen, je kunt er een boek bij lezen, met de nodige olie geurt de hele badkamer naar wierook, vanille of katoen, het voelt daadwerkelijk ontspannend en met een beetje fantasie waan je je in een sauna. Nadelen: je huid verrimpelt, het duurt uren voordat de kuip vol is gelopen, je moet constant de warmte bijstellen tijdens het vullen, je zit op dezelfde plaats met je bips als waar de rest van je familie zit (en dat voelt onpasselijk). Toch maar dat poedeltje aan de wastafel?


PAGINA 32

Kan hij later wel een huis kopen?

Begi met En nu Huis igen Sp 2,10%aren! rente * .

* Variabele rente op jaarbasis per 5 december 2013. Rentewijzigingen voorbehouden. Vraag naar de voorwaarden.

WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

Wij zijn uw bank. Service buro A. Trommelen Goedentijd 4 5131 AS ALPHEN T (013) 508 29 14 E a.trommelen@kpnmail.nl

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

VOORJAARSACTIE

Dik Geurts Jannik van e 1.750,- voor e 1.399,Deze actie is geldig t/m zondag 6 april 2014.

*

* vraag naar onze voorwaarden in de showroom)

Van der Pluijm Haard en Schouw De Boedingen 7, 4906 BA Oosterhout Tel. 0162 - 42 00 41 info@woningverwarming.nl www@woningverwarming.nl Openingstijden: maandag gesloten dinsdag tot en met vrijdag: 09.00 - 17.30 uur zaterdag: 09.00 - 16.00 uur

Zondag 6 april geopend van 13.00-17.00 uur De Jannik is klein van formaat en uitermate geschikt voor plaatsing onder een bestaande schouw of overkapping. Ideaal om in het voorjaar nog langer buiten te kunnen genieten!

Van der Pluijm, je krijgt het er warm van. www.woningverwarming.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 33

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Sierbestrating van nu

Veel mensen denken er vaak niet lang over na, maar sierbestrating is één van de belangrijkste elementen voor een tuin. Het bepaalt grotendeels de sfeer die de tuin uitademt. Chique tegels voor een chique uitstraling, of ruwe net-niet afgewerkte stenen voor een nonchalant uiterlijk. Duizenden keuzes, maar wat de beste is, dat hangt af van de tuin. DOOR SOPHIE VAN DER VELDE De keuze op het gebied van sierbestrating is vaak een moeilijke beslissing, waar mensen liever niet al te lang over na willen denken. Toch is het verschil vaak enorm, als die nieuwe tegels er eindelijk in liggen. Voordat je naar de winkel gaat om de nieuwe betegeling uit te zoeken is het belangrijk om goed te kijken naar de vorm en grootte van je tuin. Daarbij is het natuurlijk van belang wat voor tuin je voor ogen hebt. Heb je een klein tuintje, die je groter wilt laten lijken, kies dan voor grote vierkante tegels met een effen, onopvallende kleur. Hou je het liever klein en sfeervol, kies dan voor kleinere en wat dikkere stenen.

Uitstraling

De keuze voor de steen, bepalen in grote mate de uitstraling van de tuin. Een aantal punten waar je van te voren bij stil kunt staan, is hoe vaak je gebruik maakt van je tuin, hoeveel elementen erin staan maar ook de kleuren van het meubilair bijvoorbeeld. Is uw tuin voor jou vooral een plek om te rusten in de zomer, dan is het verstandig om rustige, vlakke en grote stenen te gebruiken. Ook de kleur is erg belangrijk om naar te kijken. Bij drukke printjes, is het slim om te kiezen voor grijs, of taupe als bestrating. Heb je echter lichte, rustige kleuren in jouw tuinele-

menten, dan mag er best een uitdagende kleur op de grond liggen.

Trend

Ondanks de lange duur van sierbestrating in een tuin, zijn er toch elk jaar nieuwe trends in te vinden. Het is natuurlijk niet de bedoeling om elk jaar van bestrating te wisselen, maar zo om de vijf á tien jaar is het wel eens tijd voor verandering. Niet alleen voor een nieuw uiterlijk, maar ook omdat de kwaliteit na zoveel jaren erg achteruit kan gaan. Kwaliteit, dat is vooral waar de trend van dit jaar overgaat. Strakke stenen zonder enige sierlijke bedoelingen, zijn dit jaar overal te zien. Vooral in rustige, onopvallende kleuren als grijs, beige, zand en antraciet.

Voorbereiding

De voorbereiding voor het opnieuw inrichten van je tuin is een onderdeel dat vaak wordt onderschat. Met de juiste voorbereiding zoals het opdoen van inspiratie, het maken van een schets en het leegmaken van de tuin, is de rest bijzaak. Maak voor je begint eerst

een ontwerp op schaal, zodat je een beeld krijgt van de grootte en verhoudingen. Denk bij het ontwerpen goed na over de gewenste ligging, kleur en uitstraling van het terras. Als je je tuin in zijn geheel een make-over gaat geven, kies dan eerst de nieuwe betegeling en daarna pas die nieuwe tuintafel bijvoor-

beeld. De betegeling zal er namelijk veel langer liggen dan het verplaatsbare meubilair. Kies voor betegeling die niet na een jaar zijn kleur kwijt is door een beetje regen. Natuursteen is daarvoor perfect materiaal. Zo kan je tuin er weer een aantal jaren tegenaan. BRON: MBI steenmeester.nl

Buxus: de groene alleskunner Waarom is buxus zo mateloos populair bij tuinliefhebbers? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Buxus is het hele jaar door groen, staat altijd gezellig, kan laag of juist hoog opgroeien en ook nog in bijzondere vormen worden gesnoeid. Heb je een kleine tuin of een balkon? Ook goed! Omdat hij traag groeit en geschikt is als kuipplant, is buxus juist ideaal Morgen 15 april voor kleine tuinen en balkons.

Welkom in de wereld van sfeer en warmte Koopzondag

11.00-17.00 uur

Grootste shoWroom Zuid NederlaNd

Welkom in de wereld van sfeer en warmte

Houtkachels l Pelletkachels l Liftdeur houtkachels l Design gashaarden l Open haarden l Afvoervrije gashaarden Bio haarden l Electrische kachels l Natuursteen schouwen l Snelle levering l Vakkundig geplaatst

info@schouwenpaleis.nl l www.schouwenpaleis.nl

Morgen 15 april Koopzondag KOOPZONDAG 30 MAART 11.00-17.00 uur

HAARDEN EN KACHELS

Grootste shoWroom AANBIEDING: Bij Zuid alle NederlaNd pelletkachels

500 kilo pelletkorrels Welkom in deGRATIS wereld

van sfeer en warmte GROOTSTE SHOWROOM ZUID NEDERLAND Morgen 15 april Koopzondag

Houtkachels l Pelletkachels l Liftdeur houtkachels l Design gashaarden l Open haarden l Afvoervrije gashaarden Bio haarden l Electrische kachels l Natuursteen schouwen l Snelle levering l Vakkundig geplaatst

info@schouwenpaleis.nl l www.schouwenpaleis.nl

Koelemei 22 - Breda • Achter Baliëndijk • 076 - 5412 955 11.00-17.00 uur • 1.200 m2 Open: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur; Grootste shoWroom zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur Zuid NederlaNd Houtkachels • Pelletkachels • Liftdeur houtkachels • Design gashaarden • Open haarden • Afvoervrije gashaarden • Bio haarden • Electrische kachels • Natuursteen schouwen l Liftdeur houtkachels l Design gashaarden l Open haarden l Afvoervrije gashaarden Houtkachels l Pelletkachels • Snelle levering • Vakkundig geplaatst l l l l Bio haarden Electrische kachels Natuursteen schouwen Snelle levering Vakkundig geplaatst

info@schouwenpaleis.nl www.schouwenpaleis.nl info@schouwenpaleis.nl•l www.schouwenpaleis.nl

Altijd groen

De Europese of Turkse Buxus sempervirens (dat betekent: altijd groenblijvend) is perfect om figuren van te knippen. Net als zijn bonte broer, de ‘Elegantissima’. De snelle groeier van de familie is Buxus ‘Rotundifolia’, ideaal voor hogere heggen. Heb je een langzaam groeiende compacte struik van ongeveer een meter nodig? Kies dan de Buxus microphylla die in de winter mooi bronskleurig wordt.

ervoor om je buxus te knippen, doe het dan wel regelmatig: minstens twee keer per jaar. De plant wordt hierdoor voller en sterker: de groene body builder in je tuin.

Handig om te weten:

Buxus houdt er niet van om al te lang droog te staan. En elke maand een eetlepel buxusmest stelt hij zeer op prijs, net als lekker veel kalk. Zie je gele randjes verschijnen aan de blaadjes, dan is het tijd voor actie; zo laat Bol op pot buxus jou weten dat hij tijdelijk te weinig Kun jij dat ook, een buxus snoeien? Ja hoor, water heeft. dat is heel simpel. Zet de pot op een goede Buxus groeit goed in de zon, maar doet het werkhoogte. Gebruik je heggenschaar en ook prima in de schaduw, het blad krijgt dan start onderaan de vorm. Keer de schaar om een diepgroene kleur. Tip: Een Buxus op zodat je de bolvorm goed kunt volgen. Loop pot krijgt bij een kleine regenbui nauwelijks met de vorm mee en knippen maar. Als laat- water omdat de plant zo’n dicht gebladerte Voor albovenkant. uw bloemen eneven buiten ste knip je de Het resultaat:en eenplanten, heeft. Checkbinnen dus om de dag of de aarstrakke bolvorm. Je hoeft de Buxus niet per de niet te droog is en les de dorst van je se te snoeien, je kunt de plant ook laten uit- Buxus op tijd. groeien tot een grote struik. Het is maar net waar je groene voorkeur naar uitgaat. KiesKwaliteit je Bron: www.bloemenbureauholland.nl

voor een scherpe prijs

Sociaal kampvuur Groot assortiment

VIOLEN 18 voor e 5,00

De maatschappij wordt mede door technosnijbloemen logie steeds minder sociaal. Met deze mini voorcreërt de scherpste openhaard u een plek waar mensen prijzen!!! samen kunnen komen. Lange zomeravonden wegdromen bij een gezellig kampvuur met een lekkere versnappering wordt helemaal hot het komend seizoen.

Volop vaste planten!

Kwekerij Arjan van Ham Fazantenweg 8 - Klein-Dongen - Tel. 0162-319915

Leg weg die mobiel en socialize bij dit sociwww.arjanvanham.nl ale kampvuur!

Openingstijden: maandag tot vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur; zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 34

Bespaar nu tot 30%**

1.298*

Eurofort Garagedeuren Minervum 7446H 4817 ZG Breda Telefoon 076 5877444 www.eurofort.nl Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur; zat. 10.00-13.00 uur

terrasProfessionelep maat reiniging o

terras Wilt u ook uhwoon? mooi sc

Professionele “all inclusive” terrasreiniging Cleaning Service Schneider verzorgt volledige, professionele en “all inclusive” terrasreiniging, reiniging van tegels en bestrating en tevens reiniging en hervulling van de tegel­ voegen. Het voorjaar komt er weer aan en u ergert zich aan uw smerige terras, onkruid en/of mos tussen de voegen en een groene of donkere waas over de tegels. Wij hebben de oplossing.

Het eindresultaat is een schoon en netjes ingeveegd terras wat er weer als nieuw uitziet. Is uw bestrating wat verzakt dan is opnieuw bestraten ook mogelijk. Zelfs kleine gedeelten. Omdat verschillende soorten bestrating verschillende behandelingen vragen varieren de prijzen per tegelsoort voor de reiniging.

Cleaning Service Schneider zorgt er voor dat door middel van hogedrukreiniging de tegels met grote kracht van vuil en aanslag ontdaan worden. De hoge druk zorgt er voor dat het vuil wat in de jaren tijd op de tegels is aangeslagen grondig verwijderd wordt. De tegels krijgen dankzij de terrasreiniging hun originele kleur terug en zien er weer als nieuw uit.

Wij gaan binnenkort verhuizen naar St. Jozeflaan 5a Raamsdonksveer

laminaat / PVC

Schuurspecialist en Traprenovatie

Er is tevens een mogelijkheid om de voegen tussen de tegels van onkruid/grs/mos/etc. te ontdoen en deze opnieuw te vullen met een speciaal voegzand.

Weeldijk 12

Keizersdijk 67 4941 GD Raamsdonksveer Tel.: 0162 - 57 03 67 MAANDAG GESLOTEN!

Cleaning Service Schneider

4759 CD Noordhoek

06 45 943 197

hansieschneider@hotmail.com

Met een bezoekje aan De Vliert Sierbestrating begint de lente als vanzelf.....

KOOPZONDAG 23 MAART van 10.00 tot 16.00 uur! Sierbestrating De Vliert Sierbestrating B.V. Baarschot 19 - 4817 ZZ Breda T. (076) 571 00 08 E. info@devliert.nl W. www.devliert.nl

n n n n n n n n n n n

sierbestrating natuursteen siertegels grind/split kunstgras steenkorven schuttingen tuinhuizen tuinhout verlichting keramiek

Het wordt weer genieten in de tuin, stoeltjes en tafeltjes buiten, Dus kom langs bij De Vliert sierbestratingen met al meer dan barbecuetje aan, wijntje erbij en genieten maar. 25 jaar ervaring. Bent u er nog niet helemaal klaar voor? Ga dan eens langs bij De Vliert sierbestrating op het industrieterrein Hoogeind in Breda en laat u inspireren in de schitterende showtuinen, dan begint de lente als vanzelf. U kunt bij ons terecht voor al uw materialen, arbeid en natuurlijk een gedegen advies!

ALLES OP HET GEBIED VAN UW BESTARTINGSMATERIALEN EN SPECIAAL ZONDAG 23 MAART LEUKE VOORJAARS ACTIES!

OPENINGSTIJDEN: maandag t/m vrijdag 08.00 tot 17.30 uur zaterdag 09.00 tot 15.30 uur en zondag 23 maart 10.00 tot 16.00 uur.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 35

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Stichting Pim viert eerste lustrum De opa van een van de kinderen, ze noemen hem daar allemaal ‘opa duif’, woont in Lunteren en is daar een soort reserveboswachter. Hij heeft verstand van zaken en ziet dus ook als er teveel groen staat. Vervolgens schept hij dat er met kluit en al uit, legt het in zijn aanhanger en komt ermee naar Dorst om er de tuin van de Stichting Pim nog verder te verfraaien. Honderd kilometer heen en ook weer honderd terug, zomaar even tussendoor. Het tekent de betrokkenheid van de familieleden van, zoals we dat vanaf nu zullen noemen, het Pimhuis. In 2006 kregen een aantal ouders van meervoudig gehandicapten het idee. Aanjagers waren Ton en Linda van der Veer. Hun zoon Pim werd kerngezond geboren maar door de inenting tegen kinkhoest werd een eerste epileptische aanval getriggerd. De kans daarop is één op de tig-duizend. Jaren van epileptische activiteit volgde met als dieptepunt een aanval van maar liefst tweeëneenhalf uur. Vervolgens lag Pim een aantal weken in coma en hij hield er een ontwikkelingsniveau aan over van een 1-jarige, ook nu hij vijftien is. En veel zal dat ook niet verbeteren. Het zal je maar gebeuren…

kers van het Amphia ziekenhuis die jaarlijks een klusdag organiseren en ga zo nog maar even door. Al die ‘donaties’ zijn er voor de extra’s, zoals de inrichting van de mega-tuin, het vervangen van kapotte spullen of uitstapjes. De echte financiering komt uit de Persoonsgebonden Budgetten (PGB’s) en uit de huur die de ouders betalen voor de kamer van hun kind. Dik 90 procent van dat geld gaat naar de salarissen van de achttien (parttime) medewerkers – en natuurlijk de zorg die zij 7x24 uur per week leveren - en de aflossing van de hypotheek.

Acties

Combibad

Hoofdrolspelers zijn Pim, Luka, Romy, Rintje, Boris, Nikki, Stijn en Mats. “Wij wilden als ouders de beste zorg die we onze kinderen konden geven”, aldus Ton. “Om zo’n zorghuis op te richten was wel een jaar of tien nodig, zo werd gezegd. Wij konden open in januari 2009. En we hebben niet alleen het woonhuis, maar ook kunnen kinderen hier logeren en is er inmiddels ook een dagbestedingsverblijf.” Tal van acties werden op touw gezet, waaronder de jaarlijkse Stelvio Challenge. Een Italiaanse berg die dan wel per fiets moet worden bedwongen. De opbrengsten daarvan zijn niet misselijk. “Van de eerste konden we een bus kopen om uitstapjes te kunnen maken, van de vierde hebben we de dagbestedingsverblijf kunnen realiseren en van de vijfde hebben we een fraaie parkeerplaats aan kunnen leggen”, aldus Ton, zelf de motor achter die Challenge, fanatiek fietser als hij is. Maar ook de Lions en andere serviceclubs deden een duit in het zakje, er waren wijnveilingen, een golfdag op Prinsenbosch, er is een ‘club van 100’, Dockwise komt naast een financiële donatie klussen in het Pimhuis ,medewer-

Kippen eten geven Toos met twee bewoners in het bubbelbad.

‘Naamgever’ Pim bijna aan de lunch.

Mede-aanjager Ton van der Veer in de ‘sportruimte’.

De vijf bestuursleden en de drie leden van de Raad van Toezicht overleggen elke zes weken met elkaar. Afzonderlijk vergaderen ze vaker. Daar gaat het natuurlijk over de kinderen, de huisvesting en de financiën. Want het gebouw is werkelijk enorm. Een grote huiskamer met twee aparte snoezelkamers; een enorme woonkeuken, een kantoor, opslagruimte en natuurlijk acht slaapkamers, douches en baden. Al die kamers zijn voorzien van camera’s. Meerdere? Jazeker, want er hangen zelfs speciale camera’s die een epileptische aanval kunnen detecteren en dat via een alarmsignaal doorgeven aan de dienstdoenden. Via monitoren worden de kinderen dag en nacht in de gaten gehouden. In de kamers ook til-installaties. “Om te voorkomen dat kinderen die een epileptische aanval krijgen uit bed vallen hebben we twee mogelijkheden”, legt Van der Veer uit. “Ze hebben een gewoon bed met hoge hekken erom of een bed dicht bij de grond. De inrichting van de kamers is overigens aan de ouders overgelaten, even los van de alarmsystemen en til-installatie natuurlijk.” Klap op de vuurpijl is wel het ‘combibad’, dat bestaat uit een zwembad van 1.60 meter diep en een bubbelbad. “Uiteindelijk was deze oplossing stukken goedkoper dan wanneer we de kinderen drie keer per week naar een zwembad zouden moeten brengen waar dan alles ook weer net niet perfect op hen was afgestemd. Zwemmen doen ze allemaal heel graag en het is super goed voor hen.”

Op ‘normale’ werkdagen gaan de kinderen dus naar de dagbesteding elders in de re-

gio. “Dat houden we erin, ondanks dat we zelf een dagbesteding hebben. De kinderen waren dat gewoon gewend en je haalt ze zo min mogelijk uit hun patroon. Ze willen in de bus.” Op woensdagmiddag is het spelletjes spelen, zwemmen en ’s avonds kijken ze televisie. Die zijn overigens allemaal van een plaat perspex voorzien omdat er nogal eens tegen een beeldscherm wordt gebonkt. Ook is er een soort ‘sportruimte’ met ballenbak en andere attributen. En als er iets te doen is in Dorst doen ze mee. Denk aan de carnavalsoptocht, ‘Dorst op Stelten’ en andere activiteiten. Het Pimhuis wordt bij wedstrijden vertegenwoordigd door broers, zussen, vrienden en ouders en de prijzenkast is dan ook aardig gevuld. “Wij hebben ook nog twee kerngezonde en sportieve zoons en hun vrienden vullen het team vaak aan. Volgens mij mogen wij de wisselbeker van Dorst op Stelten nu ook houden …” Maar ook worden de inwonende kinderen geprikkeld om mee te helpen in de huishouding. Voor allemaal hangt er een soort ‘to-do-list’, veelal aangegeven met plaatjes. Tafel afruimen, kippen eten geven, dat soort dingen. Het onderhoud aan pand en tuin wordt voornamelijk gedaan door de ouders, vrienden en bekenden. “Twee keer per jaar staan we met een man of 25 in de tuin voor het groot onderhoud, altijd supergezellige dagen”.

Koffie

“De meeste kinderen wonen hier niet de hele week, vandaar ook dat we logeerplekken hebben”, zegt Ton. “Pim bijvoorbeeld woont een halve week hier en een halve week gewoon bij ons thuis. Ik weet niet of

Opa ‘Duif’ uit Lunteren.

hij het in de gaten heeft, maar op allebei de plekken voelt hij zich helemaal thuis. Wij wonen voor het Pimhuis op nog geen 50 meter afstand. Maar er zijn ook ouders die hun kind om de week hier brengen. Dat maakt de overgang wat geleidelijk. Uiteindelijk zullen ze hier altijd wonen.” Intussen hebben Toos en Thom de lunch klaargezet voor de kids, die een voor een met busjes worden thuisgebracht. Pim wordt in een soort stoel (vast)gezet en samen met Luka krijgt hij zijn boterhammen. Naast hem staat een apparaatje waar, als je erop drukt, een stem uit tevoorschijn komt die ‘koffie’ zegt. “We proberen Pim te leren dat als hij daarop drukt hij aan kan geven dat hij een slokje wil”, aldus Toos. Buiten staan de kinderen van de dagbesteding met hoepels te gooien. Even later zitten Toos, Pim en Boris in het bubbelbad. Dat er een ‘vreemde snoeshaan’ rondloopt en een foto van hen maakt lijkt hen volkomen te ontgaan. Het is de bedoeling dat de kinderen er hun hele leven blijven wonen en gelet op alle voorzieningen en de zorg die er door de medewerkers aan wordt gegeven, gaan ze er heel oud worden ook. Overigens heeft het Pimhuis nog plaats in de dagbesteding en logees (denk ook aan vakantie-opvang) zijn ook meer dan welkom. “Het gaat dan om kinderen met een meervoudige handicap, niet om kinderen met gedragsstoornissen, daar is het Pimhuis niet op ingesteld.” Meer weten? Mail ton@stichting-pim.nl of kijk op de website www.stichting-pim.nl Oh ja, en vrijwilligers natuurlijk, die heb je nooit genoeg. evr

Met juf Inge in de dagbestedingsruimte.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 36

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Mode voor de muur

Het wordt weer voorjaar,

Kleurcrisis

Kleur kiezen voor je interieur is niet gemakkelijk, zo blijkt uit onderzoek van Flexa. Maar liefst 15% van de Nederlanders stelt de schildersklus zelfs uit omdat mensen er niet uitkomen om een kleurpalet voor het interieur samen te stellen. Daarom komen veel bedrijven onder andere met kleuradvies aan huis!

de huizenmarkt is aangetrokken en er is weer vertrouwen!

In één middag een modische muur Een huis. De droom van om mee teeigen pronken!

Wino van de Steenoven van De Hypotheek Lounge te Dongen heeft al meer dan 24 jaar ervaring en neemt voor de aspirant huizenkopers alle tijd. Meteen van het begin 100% duidelijkheid over de kosten en het addat behang betaalbaar is, én eenvoudig toe vies is persoonlijk. Leuke extra’s te passen. Zo heb je in slechts één middag Wanneer beide partners een op en niet te verDe woongebied muur van vroeger een modische muur om mee te pronken! bruto inkomen hebben van ongeten; Uw belastingaangifte het de Speelgoed uit vervlogen tijden was Het Perscentrum Wonen selecteerde acht € 2.000,per maand kan eerste jaar ook inspiratiebron voorgratis. de collectie kindernieuwegeveer outfits voor jouw interieur. behang die Studio Ditte ontwierp voor elk type woning tot BN Hypotheek Wallcoverings. Het resultaat is een € 210.000,- k.k. worden gekocht. De Lounge is alle dasfeervolle vintage look met authentieke Waarbij in 2014 ook nog eens gen geopend van 9 tot 9 en op uitstraling door zachte kleude ‘kosten koper’ kunnen wor- zaterdag. Dagen vrijvergrijsde nemen is ren. Zo geef je de kinderkamer snel een den meegefinancierd tot 4%. niet nodig, die heb je nog hard andere sfeer met behang dat bovendien Door de lage rentestand, de genoeg nodig voor het nieuwe duurzaam is. Want voor dit nieuwe Maiverlaagde overdrachtsbelasting huis! son d’Eco label is milieuvriendelijke inkt naar 2% en een bedrag aan ei- gebruikt. www.studioditte.nl gen spaargeld van ongeveer Afspraak maken? € 2.500,- is kopen mogelijk. Het eerste gesprek is gratis. De contactgegevens zijn als volgt: Verder mogen er dan geen le- www.hypotheekdongen.nl Coole collage ningen e.d. op uw naam staan dongen@dehypotheeklounge.nl, Foto’s van je pasgeboren baby, je kindeen moet alles binnen de normen 0162 – 722 922, ren, je trouwdag, die ene leuke vakantie: van de Nationale Hypotheek Ga- Kardinaal van Rossumstraat 76 het is zonde om ze alleen maar op je comte Dongen. puterrantie te latenvallen. staan. Je moet er dagelijks ieder gezin. Zeker voor jonge Wat demensen. crop top ofVooral grafischede jurkfinanciële voor je lichaamkant is, dat is is behang voor je muur. Dat er niet eenvoudiger mode op en wonen elkaar beïnvloeden is evigeworden. Althans, zo lijkt dent, en behang is daar een onmiskenbaar het. Maar de werkelijkheid ligt voorbeeld van. En het allerbeste hieraan is heel anders.

van kunnen genieten! Pimpelmees geeft jouw foto’s wat extra’s. In een prachtige collage vormen ze een waar kunstwerk. Verzamel de mooiste foto’s die je kunt vinden en maak er met een geweldige typische Pimpelmees-achtergrond een mooie collage van en laat deze op canvas of poster printen. www.pimpelmees.com Project

Uitbreiding bestaand woonhuis

Een echte blikvanger op de vloer Een strak, onopvallend vloerkleed dat letterlijk ondergeschikt is aan de zithoek? Dat willen we niet meer! Op de internationale meubelbeurs in Keulen zijn de gloednieuwe tapijten echte blikvangers.

Datum

13.01.2014

I.o.v.

Fam. Hansler | Salm Salmstraat 37 | 2320 Hoogstraten

Datum gew.

Fase Onderdeel

Schetsontwerp melding gemeente Impressie nieuwe situatie

Formaat A3 Schaal

1:100

A-8

Kunstmuur

Fotograaf Mariëlle Leenders maakt fotobehang op maat van haar eigen foto’s. Haar Curious Collections hebben geen zichtbare spiegelingen, herhalingen of overgangen. De dessins lopen eindeloos en natuurlijk door. Niet alleen mode, maar kunst voor de muur! www.photorepeats.com

Softub spa’s: “Een oase van ontspanning!” Softub, verkrijgbaar bij Sun Express Kaatsheuvel en Terheijden, is de nummer 1, wereldwijd, in mobiliteit voor verkrijgbare luxe whirlpools. Softub past in de tuin, binnen, op het terras en op het balkon. Kortom Softub kan overal worden geplaatst. De Softub heeft de aller stilste motoren, dus geniet en relax!

Een feestje voor je muur

De Ibiza collectie van Eijffinger is vrolijk en kleurrijk, zoals Ibiza. We zagen het al tijdens de designweek in Milaan: roze en geel zijn absolute trendkleuren. Op dit behang zijn ze samen toegepast en als een spekje zo zoet: dat knalt van je muur! www.eijffinger.nl

Behang uit de collectie Raval van Eijffinger,

Softub is uniek in comfort en gebruik. Door het zachte en ruime ronde oppervlak biedt Softub een optimale bewegingsvrijheid en maximaal comfort in alle gewenste zit- en ligposities. Door deze ronde vorm, gunstige afmetingen en het lage gewicht is deze spa enorm flexibel in het gebruik. De Softub kan hierdoor erg gemakkelijk op een andere locatie worden geplaatst, rol de spa naar de plek die u wilt, installeren, vullen met water en hij is weer klaar voor gebruik. Nog een voordeel is het dat de Softub zeer eenvoudig is in onderhoud. De volautomatische cleaning functie van de ingebouwde Ozonator zorgt voor intensieve en hygiënische waterreiniging. Hierdoor is het water constant zacht, helder schoon en fris. De Softub is gemaakt van Polybond en

de buitenkant is luxe afgewerkt met Leathertex (in diverse kleuren leverbaar bij Sun Express) waardoor Softub bestand is tegen de zwaarste belastingen en weersinvloeden. De Softub kan ondanks regen, zon en vorst altijd buiten blijven staan. Het hele jaar door! Softub Spa’s zijn marktleider op het gebied van energiezuinigheid en recycling. De Hydromate brengt de pomp, motor en de verwarming samen in één unit. Middels de warmte-afgifte van de motor wordt het gefilterde water verwarmd, waardoor het energieverbruik minimaal is. Voor meer informatie over de Softub spa’s kunt u een bezoek brengen aan een van de showrooms van Sun Express, Belgiëstraat 5 te Kaatsheuvel en Bredaseweg 31 te Terheijden of kijk op www.sunexpress.nl.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 37

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Maak kans op één Merida Loungeset of één Profesionele Grand Hall gas Bbq

Doe mee met onze granioze prijspuzzel Er is in het diagram onder de puzzel na overbrenging van de gevraagde let-

1

2

1 boom, 6 wilde vrucht, 11 land in het MiddenOosten, 16 digitale inbreker, 21 pin, 23 herfstsering, 24 vis, 25 apostel, 26 rekbaar band, 29 strijd, 31 jak, 32 mal, 34 zeehond, 35 boom, 37 Hongaars gerecht, 39 natie, 40 gravure, 41 gereedschap (Eng.), 43 familieteelt, 45 cafetaria, 47 gebruik, 48 beginner, 50 geslacht, 51 Wet Openbaarheid van het Bestuur (afk.), 53 schoeisel, 54 borstuitsteeksel, 56 richting vanwaar de wind komt, 58 deel van de hals, 59 onenigheid, 61 vernis, 62 Spaanse heer, 63 onroerend goed (afk.), 65 knellende greep, 67 ongewoon, 69 wat men behoeft, 71 schildersplankje, 73 niet lekker, 75 ongebleekt, 76 onbepaald voornaamwoord, 77 bonenkruid, 78 verhindering, 79 persoonlijk voornaamwoord, 80 versteend dennenhout, 82 projectiel, 83 curator, 84 bolstaande plooi, 85 kloosterzuster, 86 aan de aarde gebonden, 87 edelmoedig, 90 reserve (afk.), 93 bovendien, 95 bijvoegsels, 98 land in Afrika, 101 deodorant (afk.), 102 vrouwelijk schaap, 103 zenuwtrekking, 104 leut, 105 treuzelaar, 107 gracieus, 109 kilovoltampère (afk.), 110 bevel aan een hond, 112 regenscherm, 116 High definition Digital Video (afk.), 119 boedelredder, 122 pijnlijk, 125 bospad, 126 startteken van een regisseur, 127 soort, 128 mager, 129 vloeibare schrijfstof, 131 dyne (afk.), 132 en andere (afk.), 133 Griekse letter, 134 doorgangsheffing, 136 waterdier, 137 applaus, 139 nachthagedis, 141 teer, 142 Firewall Enhancement Protocol (afk.), 144 vallende meteoriet, 146 Internet Protocol (afk.), 147 hemd, 148 Algemene Bijstandswet, 151 pief, 154 contant, 155 vliegende schotel, 156 snijwond, 157 bot, 159 aartsvader, 161 kind zonder ouders, 163 tasto solo (afk.), 164 brandkast, 165 zeevis, 166 vruchtvlees, 168 aperitief, 170 automodel, 172 vrouw in ondertrouw, 173 begeerte, 175 adres op het internet, 176 autoriteit, 178 deftige vrouw, 180 op enig tijdstip, 181 omwenteling, 183 ijdele optochten, 185 kleur, 187 armoedig huis, 188 geschut, 189 elastisch, 192 korting, 194 muzieksoort, 195 gangmaker, 197 hartelijk, 198 volk, 200 grondwerker, 202 naar beneden, 203 mentor, 204 surplus, 206 Australische taal, 207 broed, 208 oude Spaans munt, 209 tweekanalig, 210 wat.

4

5

21

ters een slagzin te lezen. HORIZONTAAL:

3

26

6

7

22 28

41

43

48

49

64

73

65

80

37

67

16

52

47

53

69

54 61

62

70

71

77

95

91

96

78

83

79 84

102

105

106 109

119

112

113

120

114 121

126

125 129

131

130 134

135

137

138

141

142

143

147

146

VERTICAAL:

85

148

149

150

157

164

158

165

172

166

173

180

174

195

189

202 207

100 104 108 110

115 122

116

127

128

132

133 136 139

140

144

145 155

161 169

162 170

204

178

179 185

193 200

205

163 171

192 199

118 124

184

198

117

123

177

191

208

99

154

168

203

94

107

183 190

93

103

176

197

196

153

98

160

167

182

188

152

159

175

181

187

151

88

92

Stuur de oplossing van deze puzzel vóór maandag 16 april 2014 via e-mail naar woonkrant@emdejong.nl of per briefkaart aan Uitgeverij Em. de Jong Postbus 8, 5110AA Baarle-Nassau

97

101

111

72

87 90

20

40

86 89

19

33

46

60

82

18

25

45

68

17

39

76

81

15

32

59

75

14

38

58 66

13

31

51

156

1 onmiskenbaar, 2 weefselopbouwend, 3 Centraal Antenne Systeem (afk.), 4 internationale luchtvervoersassociatie (afk.), 5 voorwendsel, 7 voegwoord, 8 groente, 9 woordspel, 10 uitheemse diersoort, 12 stilstand (medisch), 13 fluim, 14 goudsmidsgerei, 15 landbouwwerktuig, 16 gaping, 17 openbare betrekking, 18 pas, 19 smeerpoes, 20 rugzak, 22 vreemde taal, 25 succes bij het flirten, 27 arbeidsloon, 28 aaneenschakeling, 30 op dit moment, 31 bevestiging, 32 krachtig, 33 marterachtig roofdier, 36 ongeijde geestelijke, 38 fijn gemalen eikenbast, 39 aanhoudend, 42 plant, 44 Groenlander, 46 kleine zwemeend, 47 appelsoort, 49 schriftstuk voor de planning, 51 world wide web, 52 burger service nummer (afk.), 54 cabine, 55 avondjapon, 57 uitscheiding, 59 deun, 60 bazaar, 62 hal, 64 avondtoilet, 66 maart (afk.), 68 elektro-encefalogram (afk.), 70 tweetal, 71 doping, 72 schrijfstift, 74 hoofddoek, 79 schapenhaar, 81 opstap, 85 genadeslag, 88 uitroep van afkeuring, 89 hallucinerend middel, 91 spoorweg, 92 pus, 94 riviervertakking, 96 naamvalsvorm, 97 opdracht, 99 nachtvogel, 100 elektrisch geladen deeltje, 106 huig, 108 kliek, 111 daad, 112 routine, 113 standaardtijd, 114 scheidslijn, 115 houtsoort, 116 hogere technische school (afk.), 117 vorst, 118 kaartenboek, 120 aspotje, 121 op leeftijd, 123 in afschrift aan (afk.), 124 span, 130 ten opzichte van (afk.), 133 fiets (Eng.), 135 kleinhartigheid, 136 rijk aan vet, 137 bepaald (afk.), 138 uit Leiden, 139 roede, 140 vrucht, 141 klein staafje, 143 pluspunt, 144 met andere woorden (afk.), 145 zachtrode kleur, 147 bakkes, 148 vrees, 149 Bolivia (internetadres), 150 wadjan, 151 recentelijk, 152 in casu, 153 foedraal, 156 beëindiging, 157 religieus boek, 158 lage temperatuur, 159 roeivaartuig, 160 buitenissig, 162 van geringe breedte, 164 krans, 165 schoepenwiel, 167 rivierhoofd, 169 navigatie-instrument, 171 weglating, 172 versierde drinkbeker, 173 gever, 174 preek, 176 wagenschuur, 177 bede, 179 iedere, 181 klepper, 182 in het begin, 183 snackbargerecht, 184 specerij, 186 grond, 188 walkant, 190 kilometer, 191 spil, 193 deel van de voet, 196 wapen, 197 bosje, 199 Russisch ruimtestation, 201 woonschip, 203 persoonlijk voornaamwoord, 205 roomskatholieke titel.

12

44

57

74

30

50

56

63

11

24

36

42

10

29

35

34

9

23

27

55

8

186 194

201 206

209

210

© Persbelangen R0541 11

69

94

107

138

75

58

43

87

10

44

21

54

182 112

20

117

45

189

195

5

119

16

98

85

22

26

55

59

115

1

202

156

206

80

144

186

127

67

148

174

201

37

105

Puzzel mee en maak kans op één van de twee fantastische prijzen!

Loungeset Merida* t.w.v. e 1299,-

of Professionele Gas Bbq "Grand Hall" t.w.v. e 599,-

*Exclusief fauteuil

wordt u aangeboden door:

Uitgeverij Em. de Jong bv Belgi¸straat 5 in Kaatsheuvel (industrieterrein ‘De Kets’) www.tuinmeubelexpress.nl Tel. 0416 272 272

Visweg 8, 5111 HJ - Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau 088-6655555 - Fax 013-5078929 014 - 690324

122

106

47


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 38

Leverancier van o.a.: • Tapijttegels/tapijt • PVC vloeren • Karpetten • Evenemententapijt • Laminaat

De beste deals van Nederland!

Tapijttegels v/a € 1,95 Diverse kleuren - 1e keus project kwaliteit

de koning

Laminaat

• Bamboe/Kurk • Parket • Vinyl/vinyl click/vinyltegels • Schoonloopmatten/tegels • Binnenzonwering

Per stuk

De Koning Groep Technologieweg 3 4906 AC Oosterhout 0162 - 450 471

14,95an€ ! € 9,95 mer k im l s d u o h r e nd Per m2

.... omdat o Voor al uw schilderwerken op staal, hout, beton of kunststof. 49,95 €

8mm dik V-4 XXL planken

PVC vloeren € 32,75

Per m2

Dikte 5mm - Toplaag 0.55mm Niet van echt hout te onderscheiden IRE & Barnside embossing

Winkel/showroom 2500m2

Ook speciale toepassingen - water- en olievaste vloeren 150.000m2 Diverse vloeren - brandvertragende coatings direct uit en voorraad - kunststof coatings polyurea leverbaar

Voorraad artikel per plank te koop Ondervloeren per halve rol te koop en voor glas kunt u óók bij ons terecht ...

Contact

Openingstijden

VloerenCentrale Takkebijsters 70 4817 BL Breda T: 076 522 06 86 info@devloerencentrale.nl

ma-vrij 9.00 tot 17.00 uur za 9.00 tot 16.00 uur

www.devloerencentrale.nl De complete luchtzuivering zuivert de lucht in huis binnen 30 minuten van vervelende kook-, rook- of huisdier-geuren.

de koning

De Koning Groep Technologieweg 3 4906 AC Oosterhout 0162 - 450 471

an ! k r e m im l s erhoud d n o t a d m o ....

Voor al uw schilderwerken op staal, hout, beton of kunststof.

BLOEMBINDERIJ John Flora

Hoge Ham 170 I 5104 JM Dongen I Tel. 0162 - 320 588

BLOEMEN & WOONDECORATIE Fax: 0162 - 387 080 I www.johnflora.nl I info@johnflora.nl

Ook speciale toepassingen - water- en olievaste vloeren - brandvertragende coatings - kunststof coatings en polyurea

en voor glas kunt u óók bij ons terecht ...


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 39

Onderhoudsvriendelijk Tuinieren?

ruggeplaatst. De natuur moet vaak in onze kunstmatige natuurplekjes worden gestuurd tot een kloppend paradijsje. Een winterbeurt welke in november, december wordt uitgevoerd geeft de tuin een strak en net opgeruimde tuin de gehele winter. Wie van een wat natuurlijkere wintertuin houdt kan de tuin tot in het voorjaar in wintertooi laten en een voorjaarsbeurt laten uitvoeren. Natuur lijk is er ook vaak een combinatie van delen van de winterbeurt en delen van de voorjaarsbeurt, afhankelijk van Uw tuin en de soort planten.

Voor uw complete tuininrichting o.a.: • eigentijds ontwerp T • complete aanleg U • op maat advies • alle bestratingen I Florissant Tuinen N info@florissanttuinen.nl • www.florissanttuinen.nl Tel. 0162-470091 • Mob. 06-52418109

Neem vrijblijvend contact op! Lekker van je tuin genieten kan op verschillende manieren. De één houdt van intensief tuinieren, de ander wil er juist alleen in zitten. Het gaat er om wat bij je past en daar moet je om te beginnen je inrichting van je tuin op afstemmen. Een onderhoudsvriendelijke tuin zoals die vaak wordt genoemd hoeft geen tuin te zijn die is vol gelegd met stenen of grind. Nee de juiste afstemming van verharding en soorten groen op de juiste plaats geeft veel meer mogelijkheden om een groene leefbare tuin te creëren die minimaal onderhoud vergt. Een leefruimte die past bij jou leefstijl en waar je je dan ook nog prettig in voelt. Dat is een passend plaatje waar je de meerwaarde van de tuin in kan ontdekken. Daarnaast is het vaak gewenst dat het onderhoud op een manier wordt uitgevoerd dat dit plaatje blijft kloppen. Als U dit niet zelf kan, er niet de tijd of kennis van heeft kunt U hiervoor het beste een vakkundige hovenier inschakelen.

Dit scheelt U niet alleen de moeite van het zelf doen, maar de tuin blijft zoals deze bedoeld is. Planten die te hard groeien worden gecorrigeerd, lijnen van de tuin worden weer te-

Compleet tuinonderhoud o.a.: • onderhoud gazon • voorjaarsbeurten • winterbeurten • tuinrenovatie • boomverzorging • tuinafscheidingen

Als U geïnteresseerd bent in onze service willen wij graag vrijblijvend bij U langskomen voor een passend onderhoudsvoorstel.

Wij helpen U met het onderhoudsvriendelijk tuinieren zodat U ervan kan genieten!

Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant T U jan@heijkanthovenier.nl www.heijkanthovenier.nl I Tel.: 0162 - 470091 Mob.: 06 - 53786773 N

Neem vrijblijvend contact op!


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

• • • • • •

Dubbele beglazing Alle soorten enkelglas Veiligheidsglas Glazen deuren/wanden Glas in lood Kunststof / aluminium schuifpuien, ramen en deuren • Slijp- en buigwerk

PAGINA 40

Industriestraat 8 5107 NC Dongen (T) 0162-319 793 (F) 0162-316 966 (E) info@martensglas.nl (I) www.martensglas.nl

ALLES OP MAAT GEMAAKT

Nieuwe vloer nodig?

Groot assortiment hout- en plaatmaterialen voor al uw meest voorkomende bouwactiviteiten, o.a. trespa, gegronde boeiboordplaten, betontriplexen tot max. afm. 385x215x18 mm. Gegronde multiplex platen van 9 t/m 18 mm.

tel.: +31 161-294690 06 - 18 28 81 47 Kijk voor ons volledige assortiment op: www.christlouwstriplex.nl

vloer nodig. NieuweKortingen vloerNieuwe nodig...? bij DHZ-Parket! actie Nieuwe vloer nodig...? iaLLEe CIA SSpPeEc rSS a a j K e O d O N i eDHZ-Parket R A A J R VOO

GAAT AASDAG 2E PVERBOUWEN

ACTIE! MET SPECTACULAIRE met spectaculaire KORTINGEN!!! kortingen!!!

OPEN

OPEN

met spectaculaire kortingen!!!

‘Ik ‘Iknodig nodiguuvan vanharte harte uit uit om om bij bij mij in de showroom met eigen mij in de showroom met eigen ogen tetezien wat we met we bedoelen bedoelen ‘Ikogen nodig uzien vanwat harte uit om bij met ‘onderscheidend in prijs, kwaliteit ‘onderscheidend in met prijs,eigen kwaliteit mij in de showroom en service’. En als u een vloer en service’. als ubedoelen een vloernodig ogen teEzien Dus wat we met heeft is het nu een extra goed ‘onderscheidend prijs, nodig heeft is hetinnu eenkwaliteit extra goed moment, want zijn en service’. Dusnu als u er een vloer moment, want DHZ-Parket Rijen SPECIALE VOORJAARSACTIES SPECIALE EINDEJAARSACTIES nodig heeft is het nu een extra geeft u nu verbouwingskorting!goed bij DHZ-Parket Rijen met extra moment. Ga niet alleen voor de beste vloer kortingen! Ga niet alleen voor de Ga nietook alleen de beste maar voorvoor de beste prijsvloer en ik besteook vloervoor maar ook voor deen beste maar de beste prijs ik zal het gehele proces persoonlijk prijshet engehele ik zal het gehele proces zal proces persoonlijk begeleiden’. ‘Ik nodig u begeleiden’ van harte uit om bij persoonlijk begeleiden’. mij in de showroom met eigen Tot ziens, ogen te uzien we uit bedoelen ‘Ik nodig vanwat harte om bij met Tot ziens, ‘onderscheidend in met prijs,eigen kwaliteit mij in de showroom Dorine van Doornmalen Dorine vanwatDoornmalen en service’. als ubedoelen een vloermet ogen te zien Dus we ‘onderscheidend prijs, nodig heeft is hetinnu eenkwaliteit extra goed en service’.want DusDHZ-Parket als u een vloer moment, Rijen nodig is het nu een extra goed geeft heeft u nu verbouwingskorting! moment. Ga niet alleen voor de beste vloer Ga nietook alleen de beste maar voorvoor de beste prijsvloer en ik maar ook voor de beste prijs en ik zal het gehele proces persoonlijk zal het gehele proces persoonlijk begeleiden’. begeleiden’.

DHZ-Parket OOK

GAAT AASDAG 2 PVERBOUWEN

OPEN

MET SPECTACULAIRE KORTINGEN!!!

met spectaculaire kortingen!!!

Tot ziens, Dorine van Doornmalen

2

DHZ-Parket OOK

GAAT AASDAG 2E PVERBOUWEN

GR vanAaVTOlIuSLweRgEgSeEnRVEREN OR LAvTloEerd ZONNDUE2R50 ,N- tot R50, elen A A B m ( excl. p linten pElaTALING, ! atsen ) ÓÓóókksscchur e h n u VVAANNBBrEeSneennrreennoovvaatie ESTTAAAANNDE DE VVL

MET SPECTACULAIRE KORTINGEN!!!

met spectaculaire kortingen!!!

LOOEERRDDEELE NIEUW LENN!! n i e E u WEBS wwww.W e W ITE: dhW hzzpEpW B wIE w.U s i d akre E.ei.nN t E B S IT G k Ee: : e a R r t f r A o etrijenije @ T inww I f d o S.nRl ESERVE w. dh @ h zp ar . d z ke n tri hzpaprkarke jen.nll n Ook vo o e t r afo t r E: in REN r i i lu j j @wdh e e .nOnl trijenV onzp n. l OnR.nLlA dearrhke o u T d E ZONDsm ERiddAeAleNn B R, ETALING ! PVC click PVC Dream DreamÓ click OP ók

‘Ik nodig u van harte uit om bij n ele udsmidd hoshowroom on in de met eigen Ook voor al uw mijder te uzien we uit bedoelen ‘Ikogen nodig vanwat harte om bij met ‘onderscheidend in met prijs,eigen kwaliteitOP mij in de showroom en service’. als ubedoelen een vloermet= ogen te zien Dus wat we Hoogwaardig kwaliteit OP ‘onderscheidend prijs, nodig laminaat!!! heeft is hetinnu eenkwaliteit extra goed Diverse soortenproject click laminaat. 24cm breed! en service’.want DusDHZ-Parket als u een vloer moment, Rijen Van 16cm breedte totgeborstelde 28cm breedte! 5 moderne kleuren, uitstraling. nodig is het nu een extra goed geeft heeft u nu verbouwingskorting! Vele verschillende kleuren met of zonder v-groef! moment. Geborstelde uitstraling. Ga niet alleen voor de beste vloer Ga nietook alleen de beste maar voorvoor de beste prijsvloer en ik Óók verkrijgbaar in extra lange uitvoering! maar ook voor de beste prijs en ik zal het gehele proces persoonlijk nu Eindejaarsaktie van 2 Voorjaarsactie: zal NUhet pergehele m vanaf proces persoonlijk begeleiden’. begeleiden’. DHZ-PARKET - RIJEN - ZELF LEGGEN OF LATEN LEGGEN

Eindejaarsaktie van nu Voorjaarsactie www.dh zparketrijeNU n.nl zie www.howtoinstalldreamclick.com E: info@dhzparketrije n.nl DHZ-PARKET - RIJEN - ZELF LEGGEN OF LATEN LEGGEN

Houtopia-Duo Dorine van Doornmalen OP Houtopia Duo Lamel lamel = Eiken antieke vloerdelen 18.9 cm breedte, onbehandeld. OP

Houtopia-Duo Lamel PVC Dream click Houtopia duo planken Eiken Nuance 18.9 cm breedte, onbehandeld. Het Unieke click systeem onder de pvc!

Exclusieve XXL Click laminaat!

Exclusieve click laminaat!

29,95

15,95 9,95

Tot ziens,

In álle kleuren te bewerken met de unieke formule 18.9 cm breedte, onbehandeld. van (kleur) olie & hardwax! In álle kleuren te bewerken met de unieke formule van (kleur) olie & hardwax! van Voorjaarsactie Eindejaarsaktie van

39,95 49,95

59,95 NU 69,95 nu

DHZ-PARKET - RIJEN - ZELF LEGGEN OF LATEN LEGGEN

Houtopia-Duo Lamel 18.9 cm breedte, onbehandeld. In álle kleuren te bewerken met de unieke formule van (kleur) olie & hardwax!

OP = OP

schuren en = r e HetUnieke Uniekeclick clicksysteem systeemonder onder de pvc! OP Het de pvc! n VAN B ovatie *10 *10Kleuren, Kleuren,met methoutstructuur!* houtstructuur!* ESTAAND E V LOERDE

Overal te plaatsen! Zelfs in uw badkamer! Óók in visgraad te leggen!

LEN!

39,95 49,95

PVC

Het Un *10 Kle Overal Óók in

NIEUWE WEBSITE:

69,95

Hand geschaafd. 18 - 22 ofmet 24 de cmunieke breedte! In álle kleuren te bewerken formule *10 Kleuren, met houtstructuur!* van (kleur) olie &kleuren hardwax! in diverse 17 prachtige In kleuren verkrijgbaar! Overal te plaatsen! Zelfs verkrijgbaar! in uw badkamer! O.a.gerookt o.a. - witte leggen! Óók inhandgeschaafd-gerook-wit visgraad

69,95 59,95 79,95

zie www

DHZ-P

OP OP == OP OP

49,95 39,95 59,95

van NU NU van Eindejaarsaktie van nu Voorjaarsactie zie www.howtoinstalldreamclick.com DHZ-PARKET - RIJEN - ZELF LEGGEN OF LATEN LEGGEN

OP = OP

DHZ-P


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 41

1000 M SHOWROOM 2

www.hoefnagel.com

KEUKENS & BADKAMERS!!

wie…

geeft u het tijdstip waarop uw nieuwe badkamer klaar is?

wie…

zorgt voor het slopen of verwijderen van uw oude badkamer?

wie…

zorgt voor de aan- en afvoerleidingen (loodgieterswerk)?

wie…

zorgt voor de electra-aansluiting

wie…

wie…

zorgt voor de montage?

wie…

zorgt voor het metselwerk?

zorgt voor tegelwerk en verdere wand- en plafondafwerking?

Julianalaan 29, Sprang Capelle, Tel. 0416 - 274 358

SCHILDERWERKEN BV STUCADOORSBEDRIJF BV

lad De Langstraat

HÉT ADRES VOOR ALLE VOORKOMENDE STUCADOORS- EN SCHILDERWERKZAAMHEDEN KLEURADVIES – ONDERHOUDSPLAN – MEERJAREN CONTRACT BIJ BUITENSCHILDERWERK

• spachtelputz 0,5 / 1 / 1,5 mm in 1500 kleuren • betonlook – imitatiemarmer – koperpleister – metallics • Schuurwerk - sausklaar pleisterwerk wanden en plafonds • Kooflijsten – ornamenten – perklijsten – gordijnkoven • Spackspuitwerk • Binnen en buitenschilderwerk bij nieuwbouw, Vraag vrijblijvend offerte aan verbouw, onderhoud en renovatie of bezoek onze showroom! • Sauswerk wanden en plafonds Showroom en werkplaats: • Behangwerk – decoratiewerk St. Annastraat 6 • Molenschot • Houtrotreparatie – kleine timmerTel.: 0161-412146 (onderhouds-)werkzaamheden Bij woningen ouder dan 2 jaar geldt het lage 6% btw tarief

• info@stuc-vanlaerhoven.nl • www.vanlaerhoven.info

DRÔME LUXURY OUTLET IN GILZE!

MAART 2014

WOON rant

• Ons Weekblad • Weekblad Gilze en Rijen • Weekb • Weekblad Ooster lad Nieuw Ginnek hout • Weekblad en ’t Carillon • Weekb lad Dongen • Weekb

k

Oplage ruim 105.000

ex.

Klaar voor de nieuw

&

Huis

De volgende Woonkrant verschijnt week 21. Interesse? Bel 013 507 5534

ste

tuintrends

Eilandbewoners

Wonen bij Slot loevenstein

pag. 23

Het Elfenhuys

pag. 27

De Woonkrant is een

uitgave van Uitgeve

rij Em. de Jong bv

pag. 43

• Baarle-Nassau

Tel. 013-5075534

n GLAS n VERF n BEHANG n LAMINAAT-VLOEREN n VLOERBEDEKKING n HORREN n GORDIJNEN n ORAC DECOR EN NORMASTYLE DECORATIELIJSTEN n RAAMDECORATIE

Openingstijden: Donderdag en vrijdag van 09:30 - 17:30 uur Zaterdag van 09:30 - 16:00 uur

Voorjaarsvoordeel

VERF& WAND

de beste in glas... de beste in verf... de beste in behang...

Ridderstraat 116 - Oosterhout Tel.: 0162 - 45 35 15

www.jacwaas.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 42

! s y u h n e f l E t He Werd mede mogelijk gemaakt door: KANTOORADRES: Lange Wagenstraat 63a 5126 BB Gilze Jan van Enschot

Bureau voor Architectonische Vormgeving en Interieur Lange Vore 41

4854 CH Bavel

Nederland

T: +31(0) 161 43 46 47 M: +31(0) 6 137 123 82 Niewbouw Verbouwingen

www.archidee-bavel.nl info@archidee-bavel.nl

Historische /Monumentale gebouwen Utiliteitsbouw

Bouwkundig advies

Timmerwerken . de Vos

J.B. de Vos TIMMERWERKEN Nieuwbouw en renovatie Daken - Wanden - Plafonds - Kozijnen Deuren - Trappen - Meubels op maat

06-53759055 Jan van der Kaa

06-53785791 E-mail kaagilze@planet.nl

NIEUWBOUW | VERBOUW | METSELWERK | UTILITEITSBOUW

WWW.BOUWBEDRIJFKAAVANENSCHOT.NL

Haldijk 12 - Ulicoten - Tel.: 013-5199440 E-mail: info@jbdevostimmerwerken.nl Website: www.jbdevostimmerwerken.nl

lood, zink, koper, e.a. dakbedekkingen Bredaseweg 38, 4861 AJ Chaam Postbus 33 • 4860 AA Chaam Tel.: 0161 - 491338, Fax: 0161 - 492824 info@bluekenszink.nl www.bluekenszink.nl

Wij zijn verhuisd!

Florijnstraat 10, Chaam

Elektro algemeen | Verlichting | Beveiliging | Inspectie NEN 3140 Domotica | 24 uurs Storingsdienst | Communicatie en Data

T: 0161 – 49 23 28

www.elekTromichielsen.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 43

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Het Elfenhuys... ‘t meest gefotografeerde huis van Turnhout Bob van der Waard en Suzy Loreti wonen al jaren in Turnhout en hadden al tien jaar de droom om een heel speciaal huis te bouwen. Grond hadden ze al; doch de architect die zij uitgekozen hadden kwam steeds met een vierkante bunker, daar wilden ze niet mee verder. “We wilden een feeëriek huis” legt Suzy uit. Want ze is helemaal in de ban van elfen, heeft ook een bedrijf dat alles rond dat thema doet. Toen ze een keer in Baarle-Nassau een ijsje aten en weer over hun droomhuis praatten, gaf een meisje de tip ‘je moet eens in Alphen gaan kijken’. Dat deden ze direct: “het was precies wat we wilden” (het huis van Joost Vromans sr. red). Ze zochten naar de architect en kwamen uit bij Anton van Alphen in Bavel.

met noesten en rustieke uitstraling. Dat steekt dan weer mooi af tegen de hoogglanzende blauwe glittervloer die in allerlei organische vormen overgaat in het hout. Roze en blauw voeren de boventoon in het interieur. Suzy barst nog van de ideeën voor de verdere inrichting, want het huis is nog niet af. In augustus wordt de bed & breakfast geopend en de winkel met het atelier. Tot die tijd moet er nog het een en ander gebeuren. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en ecologische producten.

Het oude huis aan de N260 dat nu onder het Elfenhuys zit

Regenwater

“Tijdens het eerste gesprek wisten we dat we met een gelijkgestemde te maken hadden.” Eind december 2013 was hun Elfenhuys aan de Kastelein 160, langs de N260 van Baarle naar Turnhout, zover klaar dat ze erin konden gaan wonen. Een opvallend huis, met puntdak in sprookjesstijl met organische ornamenten, deels rieten kap, felblauwe kozijnen en luiken met heel veel bijzondere details. “Het is het meest gefotografeerde huis van Turnhout” denkt Bob, want dagelijks staan er mensen stil om hun Elfenhuys te bewonderen. In het Vlaamse blad Knack verscheen al een artikel over het Elfenhuys. Tussen het moment dat zij grond kochten in Turnhout en gingen bouwen aan hun Elfenhuys gebeurde er nogal het een en ander in het leven van de familie Van der Waard-Loreti. “Intussen waren er drie kinderen geboren en de vierde op komst, we stellen andere eisen, onze carrière mogelijkheden veranderden, het atelier van Suzy kwam erbij. De ruimte in Turnhout waar we oorspronkelijk het huis wilden bouwen was te klein.” Op 31 december 2011waren ze bij een familielid een paar huizen verderop aan de Kastelein en diezelfde dag nog had Suzy al een huis gevonden in die buurt wat ze wilde kopen. Het bood echter te weinig mogelijkheden, maar vlak daarna zagen ze dit stukje grond met huis te koop en dat

kochten ze heel snel! In februari 2012 om precies te zijn, de akte passeerde in mei en daarna kon Bob direct aan het strippen. “Het was een oud gedateerd huis, uitgeleefd. De hoofdbouw is gebleven, de buitenkant er af gehaald.”

Stedenbouwkundige randvoorwaarden In Nederland leeft het idee dat in België alles mag qua bouw. Dat blijkt toch iets anders te liggen. “In relatie tot Nederland is het minder complex” legt architect Anton van Alphen uit. “Je hebt wel te maken met strenge stedenbouwkundige randvoorwaarden: hoogte, breedte, diepte, rooilijnen, de eisen zijn zeer strikt. De richting van het dak is bepaald, de hoogte van de goot, maar er is bijvoorbeeld geen welstandscommissie die beperkingen oplegt qua uiterlijk.” Bob en Suzy zochten in België partijen voor de bouw, maar dat wilde niet erg vlotten. Na veel telefoontjes en wachten op offertes keerden zij zich opnieuw tot de architect met de vraag om in Nederland te zoeken naar partijen die pasten bij hun bouwideeën. Anton van Alphen had eerder al gewerkt met aannemersbedrijf Van der Kaa & van Enschot uit Gilze/Ulicoten en met timmerbedrijf Jan de Vos uit Ulicoten. Samen met hen bouwde hij ook een bijzonder huis voor Henk van Kuijk uit Gilze. Na een bezichtiging en kennismaking ter plaatse bleek het te klikken tussen de opdrachtgevers en aannemer en timmerbedrijf. “We hebben echt mensen gezocht waarmee het klikt” meldt Suzy opgelucht. Bob vult aan: “we hadden een tekening, maar je hebt ook iemand nodig die begrijpt wat er gedaan moet worden.” Zo iemand was hoofdaannemer Van der Kaa & Van Enschot. Vanaf de sloop van het oude huis, van begin tot het eind betrokken bij de bouw. “We hebben alles gecoördineerd, de planning gedaan, onderaannemers geregeld, het metselwerk. Ook het bijzondere stucwerk aan de buitenkant is van onze hand” zegt Jan van der Kaa die aangeeft met veel plezier deze opdracht te hebben uitgevoerd.

Praktisch alle partijen die meewerkten aan het huis zijn afkomstig uit Nederland, maar moesten zich wel houden aan de Belgische regelgevingen. Ze hebben ook allen de benodigde certificaten om in België te mogen werken. Voor de technische installaties zoals de warmtepomp en vloerverwarming, tekende Installatiebedrijf Wido Verhees. Hij legde ook de riolering aan, er is een eigen waterfilteringsysteem en een 10.000 liter tank om regenwater op te vangen. In België is dit bij nieuwbouw/verbouwing verplicht; het water wordt hergebruikt in buitenkranen en om de toiletten door te spoelen. De warmtepomp buiten naast de gevel haalt aardwarmte uit de bodem, er zijn 5 bronnen aangelegd, elk 100 meter diep in de grond. De elektrotechnische installatie werd aangelegd door Elektro Michielsen uit Chaam, heel veel stopcontacten en straks buiten bijzondere verlichting in de tuin die nog moet worden aangelegd. De stukadoor stond voor de opdracht op Eftelingwijze te kunnen stukadoren en dat lukte Michael den Ouden uit Strijbeek zeer goed. De loden ornamenten op het dak, het zink, de koperen omlijsting van de etalageruit, is allemaal het werk van Jan Bluekens uit Chaam, een kunstenaar werkend met lood, koper en zink. Goten, regenpijpen, het ziet er allemaal helemaal passend in stijl uit.

Jong gezin De start van de bouw was in mei 2013; in december 2013 trok de familie Van der Waard-Loreti in het huis. Bob en Suzy en hun vier kinderen: MauroSebastiano, Perla-Poppy, Pixie-Fae en Lily-Luna. Er was een tijdlimiet, want het appartement wat ze tijdelijk huurden in het centrum van Turnhout was, gezien het jonge gezin niet praktisch en was maar voor 14 maanden gehuurd. “Het overleg was steeds strak, de lijnen kort, de partijen waren al op elkaar ingespeeld.” Anton van Alphen die het huis tekende gaf ondersteuning tijdens het bouwproces. “Er is niks hokus pokus bij. Ik heb deze voorkeur van opdrachtgevers in vormgeving vaker getekend. Je moet gewoon voldoen aan de wet, de opdrachtgever bepaalt hoe hij wil dat het eruit komt te zien. Er zijn echter wel grenzen, zoals de voorschriften over de hoogte van het dak bijvoorbeeld, gebruik van energie, ventilatie en het financiële plaatje.”

Engelse leipannetjes Het rieten dak van de aanbouw werd wind- en waterdicht overdekt aangebracht. De keramische leipannetjes van het rode dak zijn afkomstig uit Engeland. Met veel oog voor detail is het Elfenhuys tot stand gekomen. Buiten is het dak prachtig orga-

Tekeningen van het Elfenhuys nisch vormgegeven; van binnen is het robuust afgewerkt met ruw ogende rustieke eiken balken en planken. Aan de achterzijde is het dak met nokken en schenkels als het ware opgetild zodat de ventilatie/ontluchtingspijpjes die uit het dak steken aan het oog zijn onttrokken. De tuin moet nog worden aangelegd en dat is het sluitstuk van het Elfenhuys. Er komt een organisch zwembad met een prieeltje of Engelse serre, een moestuin, kippen, buxuskrullen. In de voortuin poppies (klaprozen) in een grote bloemenzee. Suzy is nog op zoek naar een artistieke poort, een onregelmatig ijzeren hek met groot hangslot. Er moet nog een bordes-buitentrap komen naar de bed en breakfast en een natuurstenen trap naar de winkel en het atelier op de eerste verdieping. Paddenstoelen komen er nog in de tuin, geen Disney-achtige maar authentieke met sporen. De ontwerpen liggen klaar. Voor de inrichting is Phixion ingeschakeld, de vormgevers van Tomorrowland. In de voorgevel is de vorm van een boom opgenomen in cementrustiek. Zowel binnen als buiten zijn geveldelen voorzien van cementpleisterwerk.. De achtergevel, boven de puiaanbouw, heeft een betimmering, lijkend op zonnestralen uitgevoerd in fijnbezaagd ceder- en elfenhout.

Fairy tea parties Suzy Loreti barst van de ideeën voor haar nieuwe atelier en winkel. Ze ontwerpt bijvoorbeeld kleding en decoraties in elfenstijl en taarten voor Elfen tea parties. In het atelier komt straks een grote lange tafel die dan wordt overladen met lekkers. Er zijn ook nog ideeën voor Alice-in-Wonderland-achtige dingen. Bakken van taarten en brood is ook een hobby van Suzy en de gasten van de bed & breakfast zullen door hen worden omarmd en verwend in het Elfenhuys in Turnhout... “We hebben heel ons leven gewerkt om onze passie naar buiten te brengen.” Het Elfenhuys is ook te volgen op facebook: www.facebook.com/HetElfenhuys (Jeanny Wouters)

Passie Alle houtconstructies, plafonds, trappen, deuren, kozijnen, vloeren, al het timmerwerk in het huis is gemaakt door Jan de Vos, een echte ambachtsman. Deuren met hartjes erin, ovale kozijnen of raampjes in antroposofische vorm. Het werd allemaal met veel vakmanschap en passie gemaakt. “Ze hebben het in de vingers, bouwen op gevoel, met passie. Dat was wat we zochten” zegt Suzy. “Ze zijn net als ik, we zitten op één golflengte. De drive zat er achter om te zoeken naar oplossingen, kunstzinnigheid eruit halen.” Ook de rietdekker Duffhuess werkte zo, helemaal met de hand is de rieten kap gemaakt, niet te strak, echt een sprookjeshuisje. Het houtwerk is meest onbehandeld licht eiken, compleet

Bob van der Waard en Suzy Loreti en hun vier kinderen bewonen het Elfenhuys in Turnhout.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

Dat kun je toch niet maken?

PAGINA 44

Wij wel! Dat kun je toch Zondag a.s. open

niet maken? kun je toch Of het nu gaat om een bad,Dat douche, wastafel, kozijn, aanrechtvan 11.00 tot 17.00 uur Dat kun je toch blad, drempel, vensterbank niet of ruit. Niets is Respo Repair maken? Wij wel! Service te gek, dus kijk op onze website hoe u kunt besparen. niet maken? Wij Of het nu wel! gaat om een bad, douche, wastafel, kozijn, aanrechtblad, drempel, vensterbank of ruit. Niets is Respo Repair Wij wel! Service te gek, dus kijk op onze website hoe u kunt besparen. Of het nu gaat om een bad, douche, wastafel, kozijn, aanrechtblad, drempel, vensterbank of ruit. Niets is Respo Repair Of het nu gaat om een bad, douche, wastafel, kozijn, aanrechtService te gek, dus kijk op onze website hoe u kunt besparen. blad, drempel, vensterbank of ruit. Niets is Respo Repair Service te gek, dus kijk op onze website hoe u kunt besparen.

Repareren bespaart!

Repareren bespaart!

Repareren bespaart! Repareren bespaart!

www.resporepair.nl www.resporepair.nl www.resporepair.nl Bespaar geld

Bespaar breekwerk

NIEUW Ontwerp uw eigen meubel Massief eiken hout gecombineerd met staal of RVS.

Bespaar Bespaar geld geld Bespaar geld

Bespaar ergernis

Bespaar Bespaar breekwerk breekwerk Bespaar breekwerk

Bespaar Bespaar ergernis ergernis Bespaar ergernis

Bespaar tijd

Bespaar Bespaar tijd tijd Bespaar tijd

Bespaar het milieu

www.resporepair.nl

Bespaar Respo Bespaar RespoRepair RepairRayon RayonBreda Breda het 203 hetmilieu milieuRespo RepairTRayon T+31 +31(0)6 (0)6 203530 5302222| |E Erayonbreda@resporepair.nl rayonbreda@resporepair.nl Breda Bespaar Respo Repair Rayon Breda T +31T(0)6 203 22| E| rayonbreda@resporepair.nl E rayonbreda@resporepair.nl het milieu +31 (0)6 203530 530 22

Verdien je eigen stroom!

en Ook voor particulier rendabel zonder subsidie!

or uw PK Solarpower vo ële terug re t me ie lat tal gehele ins -verhouding its lite wa /k verdientijden. Prijs andel va t he in staat bij ons hoog

MAATWERK IS ONZE NATUUR Dat komt mooi uit Ulvenhout. Strijbeekseweg 14 - 4851 SL Ulvenhout - Tel. 076 5612614 www.ulvenhoutwooncenter.nl - info@ulvenhoutwooncenter.nl

PROFITEER VAN ONZE 3 ACTIE-DEALS TIJDENS DE KOZION ACTIE-DAG! KOM OP ZATERDAG 29 MAART A.S. KIJKEN IN ONZE SHOWROOM IN BREDA Kozion combineert hoge kwaliteit met de scherpste prijzen én uitstekende service. Het is niet voor niets dat Kozion is uitgegroeid tot de nummer 1 van Brabant. De kozijnen van Kozion isoleren perfect en gaan een leven lang mee. Ze worden gemonteerd door eigen ervaren montage-teams. Al veel klanten kozen voor Kozion. En voor u maken we het tijdens de KOZION ACTIE-DAG extra aantrekkelijk. U kunt namelijk profiteren van de zeer scherpe Kozion actie-deals. Bezoek dus onze showroom zaterdag 29 maart tussen 9.00 en 15.00 uur voor een kennismaking met Kozion!

10% KORTING OP ALLE KOZION VERANDA DAKEN*

GEEN MEERPRIJS VOOR HOUTNERFSTRUCTUUR IN KLEUR*

OP VOORDEUREN MET FRAGER PANELEN* Bekijk wat onze klanten vertellen op: www.facebook.com/kozion Kozion Breda Slingerweg 120 4814 AZ Breda (ingang en gratis parkeren aan de Etnastraat, ook gebruiken voor uw navigatie)

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan op www.kozion.nl of bel 076-514 28 75

* Vraag naar de voorwaarden in de showroom

500 EURO KORTING


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 45

WOONKRANT - VOORJAAR 2014

Twaalf maanden lang genieten van uw tuin

4 seasons tuinmeubelen rukken op Helaas is het niet heel het jaar lente en zomer, maar is het niet meer nodig om uw tuinmeubelen in de herfst en winter binnen op een veilige plaats op te bergen. Mits u kiest voor tuinmeubelen die het hele jaar door gewoon buiten kunnen blijven staan, de zogeheten 4 seasons outdoor. Eerlijk is eerlijk, over het algemeen kost het een paar centen, maar dan heeft u ook wat. Kwaliteit, veelal jarenlange garantie en bovenal een tuin waarin u graag zal vertoeven. Ideaal ook voor de zomeravonden.

Niet vergeten: verlichting

Niet alleen binnen, maar ook buiten is verlichting een sfeermaker. De Italiaanse verlichtingsspecialist Luceplan heeft ook aan de buitenmuur gedacht. De Ecran Out is ontworpen door Inga Sempé en vervaardigd uit waterdicht materiaal (IP55) dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De lamp heeft een geïntegreerde diffuser die een mooi subtiel licht afgeeft. Razend romantisch!

BRON: Perscentrumwonen.nl Steeds meer mensen die hun oude tuinset willen vervangen, kiezen tegenwoordig voor 4 seasons outdoor. Dat zijn tuinmeubelen

in vele soorten en maten waarvan het soms vanwege hun grootte toch al niet makkelijk is om ze een deel van het jaar naar binnen te verhuizen. Maar dat hoeft gezien de uitvoerig geteste kwaliteit van het materiaal ook niet meer. De stoelen en de tafels zijn er namelijk voor gemaakt om ze twaalf maanden in het jaar buiten te laten staan. Daarnaast blijven tuin en/of terras ook veel aantrekkelijker om naar te kijken als de meubels gewoon 365 dagen lang in het zicht blijven.

Groot of klein

4 seasons tuinmeubelen zijn in principe geschikt voor iedere tuin, groot of klein. Maar op het moment dat u overschakelt, is het belangrijk dat u de afmetingen van uw tuin goed in ogenschouw neemt. Met name dan voor de bezitters van een niet al te ruime tuin. Het zou zonde zijn als de aangeschafte meubelen toch net iets te veel plek innemen dan u aanvankelijk had ingeschat. Zaak is

dus vooraf heel goed te weten hoe u voor u zelf de indeling heeft gemaakt.

Lounge

Een van de trends voor 2014 lijkt de lounge dining set te worden, feitelijk het vervolg op de gewone loungeset. Nadeel daarvan was dat ontbijten en lunchen perfect ging, maar dat het nuttigen van een diner wat ingewikkelder was door de lage ligging van de tafel. Vrijwel alle producenten van dit type tuinmeubilair zijn hier op in gesprongen en met een oplossing gekomen, namelijk de combinatie van een lounge- met een dining set. Daarbij zijn de banken wat hoger gemaakt en is het middendeel van de set voorzien van een hoge in plaats van een lage tafel. Dat maakt dineren, maar sowieso eten in het algemeen, een stuk comfortabeler. Behalve lekker eten is de set ideaal om in te werken, maar bijvoorbeeld ook om heerlijk te ontspannen. De stoel naar achteren en niemand maakt u wat!

Chillen in een Canadian Chair

“Combineer hout, riet en frisse tinten”

Gebruik een grote gevlochten mand als bijzettafel (en berg daar de sierkussens in op als je weer naar binnen gaat). De natuurlijke uitstraling van riet en hout combineert mooi met de frisse kleurtjes van het gedessineerde kleed en de kussens. Kleine viooltjes zijn als verzameling in een grote sierpot niet meer tuttig, maar geven juist een stoer en gezellig kleuraccent aan het hele terras.

“Rauwe luxe” De ‘verweerde’ look van de fauteuils en de bank is de nieuwste trend in buitenmeubelen. De strak gestoffeerde luxe zitkussens verraden dat het hier toch gaat om een luxe tuinset!

In Canada en Amerika staat op elke veranda wel een ‘Canadian Chair’, maar in Nederland is het pas deze zomer een echte hit. Kies voor deze tweezitter en creëer in je tuin het perfecte chill plekje in de zon. Plaid, kussentje erbij, en een kleed eronder (heel lekker met blote voeten in plaats van de harde stenen) en dan zo’n lekkere cupcake met thee. En je beste vriendin erbij natuurlijk!


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 46

Terrasoverkappingen en zonwering ■

Ramen en deuren

Zonwering

Overkapping

Garagedeuren

Rolluiken

Haneveer

bvba Wiekenweg 15 I Baarle-Hertog I T +32(0)14 - 69 00 00 I www.haneveer.be

Uw keUken- en badkamerspeciaalzaak • Wij onthalen u nog echt als klant • Wij begeleiden u persoonlijk bij uw keuken- of badkamerplan • Wij dringen u geen keuken of badkamer op

• Wij nemen rustig alle tijd voor u • Wij helpen u deskundig, behulpzaam en eerlijk • Wij geven vergaande service voor, tijdens en lang na uw aankoop

Ook verzorgen wij de complete installatie door eigen vakkundig personeel

EXPERT DONGEN, Looiersplein 53-57 • (0162) 322044

Tot ziens in onze showroom!

Tel. NL +31(0)6 53 52 92 87 3 Ramen en deuren 3 Kunststof en aluminium 3 Rolluiken en screens 3 Reparatie en onderhoud

NU OOK RECHTE HOEKVERBINDING

www.beku.be

de wetering 125 - 490 cT Oosterhout - Tel. 0162-322446 www.vanmookkeukens-badkamers.nl - info@vanmookkeukens-badkamers.nl

Hank

5

Dussen

Geertruidenberg

Helkant

MIDDEN in BRABANT DE WOONKRANT IS EEN UITGAVE VAN: Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8, 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: info@emdejong.nl

Bezorgklachten Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven

Made Den Hout

Wagenberg Terheijden

Teteringen

‘s GraOosteind venmoer

6 Dongen

4

Rijen

9

De Moer

Dongen Vaart

Hulten

Gilze

Strijbeek

Riel

Chaam Alphen

Ulicoten

1 Baarle-Nassau Baarle-Hertog

Castelré

Udenhout

COLOFON Editie 1

Oplage: 105.000 ex. 1. Ons Weekblad 2. Weekblad Gilze en Rijen 3. Weekblad Nieuw Ginneken 4. Weekblad Oosterhout 5. Weekblad ‘t Carillon 6. Weekblad Dongen 7. Weekblad De Langstraat

Editie 2

2

Galder

8

Loon op Zand

Molenschot Ulvenhout

3

Drunen

Kaatsheuvel Klein Dongen

Dorst

Breda-Zuid

Elshout Waalwijk

SprangCapelle

Raamsdonk

Bavel

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

© Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de uitgever door derden gepubliceerd worden.

Waspik

Oosterhout

Haagse Beemden

Oud Heusden Heusden

Raamsdonksveer

Lage Zwaluwe Drimmelen Hooge Zwaluwe

Er valt heel wat te beleven..

7

Oplage: 57.000 ex. 8. Weekblad De Duinkoerier 9. Weekblad Waalwijk + Extra verspreid in Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

Eigen huis en tuin... de grootste materiële waarde van ons allemaal! We kennen het allemaal, je blijft er in werken. Van

PAGINA 47

)

014 AANBIEDINGEN (d rt 2 CIALE onderdag DEZE WEEK SPE 13 t/m woensdag 19 maa

OPENINGSAANBIEDING:

een kleine aanpassing tot een grote verbouwing, een

Bloeiende potranonkels

e vaste planten Bloeiend diverse soorten

nieuw terras of meer kleur in de tuin. Vaak kun je

in 12 cm pot

er zelf wel uitkomen, maar veelal heeft u een échte

nu per stuk

1.50- 12 voor

Er zijn nog volop vroege voorjaars bloeiers zoals:

rekenen en die ook uit de regio komt.

Violen groot en kleinbloemig

De ondernemers op deze presentatie zijn stuk voor

nu per stuk

stuk vakmensen, houden zich aanbevolen én willen u

N: OPENINGSTIJDE18.00uur 09.00 Alle dagen van 00 - 17.00 uur Zaterdag van 09.

Neem gerust contact met hen op en zo zorgen zij dat

nu

grootbloemig

50

nu

Kijk ook eens op

0.75 per stuk - 12 voor

Ook maandagochtend open!

7.50

onze website

NEIND.NL WWW.DONGE

GRIENDSTEEG 20 OOSTEIND

Tuinplantencentrum - kwekerij

u kunt blijven genieten van uw waardevolle bezittin-

9.00

0.90 p.st - 12 voor

e Primulas Prachtig - in verschillende kleuren

3. 5.25

0.35 - 12 voor

volle bak 18 stuks voor

graag vrijblijvend van informatie en advies voorzien.

in tal van kleuren

15.00!

vakspecialist nodig. Het liefst iemand waar u op kunt

gen. (natuurlijk na uw familie en kinderen)

OPENING TUINPLANTENSEIZOEN!

KOOP DIRECT BIJ DE KWEKER ... DE BESTE PRIJS/ KWALITEIT

TEL: 0162-455205

Dongeneind BV

FAX: 0162-458222 E-MAIL:

Tot ziens in onze kassen!

DONGENJ@HETNET.NL - VOLG DE BORDEN -

Wilt u dit jaar genieten van een mooie tuin of is deze toe aan een opknapbeurt? Wij helpen u graag aan ideeën en kunnen deze voor u uitvoeren.

Huis & Tuin

Ook uw bedrijfsterrein, schoolplein, enz. kunnen we tegen een scherpe prijs onderhouden.

v.o.f.

WWW.GLASVANBAS.NL

Zie onze actie op de website

Voor aanleg en onderhoud van tuinen 06 26 350 815 www.dietvorsthoveniers.nl

Wikkeveld 7 - 4854 MH Bavel 06-54656061 e-mail: Bastimmers@hetnet.nl

Bel vrijblijvend voor een offerte

Rol-, staal- en schildersteigers voor bedrijven en particulieren

Brieltjenspolder 32E • 4921 PJ Made T. 0162-680687 • www.brenseverhuur.nl

Schilderwerken

Commeren Eerste Industrieweg 1, 4921 XJ Made Tel.: 0162-685075, Mob.: 06-53630101

Uw adres voor al uw schilderwerk en beglazing Een hekel aan schuren? Een hekel aan schilderen? WIJ NIET! Dus bel ons nu voor een vrijblijvende offerte. WWW.COMMERENSCHILDERWERKEN.NL

.nl

merbedrijf

as-tim www.ma

R ARTICULIE

VOORENP BEDRIJF

* * * * *

VOOR AL UW SCHUIFPUIEN F RAMEN INCLUSIE G DEUREN MONTA E TRAPPEN (RENOVATIE) KOZIJNEN

MAAS

MACHINAAL TIMMERBEDRIJF B.V. De Leest 18, Dongen, Tel 0162-323497, Fax 0162-310784, info@maas-timmerbedrijf.nl

Nieuwe schutting nodig? Tijdelijk maar 6% BTW

www.nieuweschuttingnodig.nl T. 0162 - 437 955 • M. 06 - 55 368 286


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 19 MAART 2014

PAGINA 48

25 5 25 2 JAAR

JAAR

25

R

JAA

n te ch la gk ru of kne -, er ud ho sc k aa rz oo ak va Bed Schouder- of nekklachten komen vaak door een te harde ondergrond. Een stevig matras in combinatie met een spiraalbodem geeft ondanks haar goede ventilatie en lange levensduur, geen toegevoegde waarde aan het slaapcomfort. De spiraal is echter een boosdoener voor uw schouder en nek indien u een echte zijslaper bent. Uw schouder en of heupen krijgen onvoldoende ruimte. De taille ondersteuning ontbreekt, wat zich vertaalt in een te hoge druk op de schouders en heupen. We zoeken vaak een oplossing door ons lichaam te draaien als een wokkel of door een dikker, steviger kussen in de nekholte te stoppen of door het kussen dubbel te vouwen. Met andere woorden: we plaatsen een krik onder onze nek om de schouder te ontlasten. U zult be-

grijpen dat dit extra druk op de nekwervels geeft en het probleem zich op den duur naar uw nek verplaatst! Een matras met schoudezone verlicht wel, maar is niet de volledige oplossing. Door de matras op een ondergrond te leggen die naar uw lichaamsprofiel is aan te passen, creëert u een veel beter ligcomfort. Vandaar dat America alle boxsprings in eigen huis vervaardigt met het unieke ABS-slaapsysteem. Hierdoor is uw bed in enkele ogenblikken aan te passen naar uw lichaamsprofiel. Dit kunt u ook thuis nog wijzigen of zelfs na jaren bijstellen indien gewenst. Het gepatendeerde ABS-slaapsysteem is een uitvinding en ontwikkeling van America Beter Slapen.

JAAR

25

JAAR

U NIE K

ABS-SYS

T EEM Z EER SUCCESV OL

BOXSPRING ”SUPREME DE LUXE” PERSOONLIJK N A A R U W LICHA A MSPROFIEL INSTEL BA A R

Stel u heeft de keuze: een standaard bed of een bed dat aanpasbaar is aan uw lichaam. Natuurlijk! Iedereen wil een bed dat is aangepast aan zijn of haar lichaam, maar waar vind je dat dan? Daar, waar je het niet direct zult verwachten; bij America Beter Slapen in Den Hout. Iedere klant krijgt met behulp van een presentatie uitleg over slaapfasen, keerimpulsen en de wervelkolom. Daardoor krijgt u inzicht in de grootste oorzaken van slaapproblemen en hoe u met de keuze van een nieuw bedsysteem daar rekening mee kunt houden. Tevens ziet u hoe America Beter Slapen deze klachten kan voorkomen. Deze intensieve begeleiding geeft de klant een andere kijk op slapen en voor veel mensen vallen nu de ontbrekende puzzelstukjes op zijn plaats. Dit maakt de keuze om voor een goed slaapsysteem te kiezen, een stuk gemakkelijker. Opmerkelijk genoeg zeggen veel klanten angst te hebben om een verkeerd slaapsysteem aan te schaffen. Vaak hebben zij slaapproblemen zoals nek-, schouder- of rugpijn. Wie garandeert hen, dat zij na aankoop van een nieuw bed de juiste keuze hebben gemaakt. Dit heeft Meindert America aan het denken gezet. Tevredenheidsgarantie op het nieuwe bed is hiervoor de oplossing.

De boxspringcombinatie is niet meer weg te denken uit ons huidige “modebeeld”. Mits goed gemaakt, kan dit het ultieme slaapsysteem zijn. Echter is er bij de meeste boxsprings geen mogelijkheid het ligcomfort (achteraf) aan te passen. Veel boxsprings zijn dan ook standaard; zeer stug met een luxe topper of soepel, maar deze

zakken na verloop van tijd teveel door. Toch kun je de toegevoegde (comfort) waarde die afkomstig is vanuit de boxspring of lattenbodem niet onderschatten. Wanneer de ondergrond waarop uw matras ligt op de juiste manier ondersteuning biedt, kunt u hiermee uw totale ligcomfort met zo’n 30% verbeteren! Met deze wetenschap en de vraag vanuit de markt naar aanpasbaar slaapcomfort, ontwikkelde Meindert America in 2011 het ABS systeem. Dit aanpasbare boxspring systeem is nu al een groot succes. Eindelijk een uitvinding die ECHT een toegevoegde waarde geeft aan het ligcomfort. U kunt eenvoudig de instellingen van uw bed aanpassen waardoor u juist meer of minder druk krijgt op de plaatsen waar u wilt. Bijvoorbeeld bij uw schouder, taille of heup. Handig, uw nieuwe bed moet tenslotte de komende 10 jaar kunnen voldoen aan uw verwachtingen. De reacties van klanten zijn uitmuntend! Na een proefligsessie op de Supreme de Luxe met ABS is iedere klant overtuigd.

AR BESPA RO EU , 5 9 9 1

MODEL SUPREME DE LUXE 2 BOXSPRINGS 90-200CM ELEKTRISCH VERSTELBAAR, HOOFDBORD, ABS INSTELBARE SCHOUDER EN TAILLE ZONES , RF DRAADLOZE AFSTANDSBEDIENING, 2 CM GERUBBERISEERDE PAARDENHAAR POCKETVEREN AFDEKKING, TOPPER 19 CM NATUUR LATEX MET ZUIVER SCHEERWOLLEN HOES EN 2X 2CM HYPERSOFT DRUKVERDELENDE TUSSENLAAG, LED ORIENTATIE VERLICHTING ONDER BED, POOTJES NAAR KEUZE, KLEUR EN STOF NAAR KEUZE.

America Beter Slapen viert haar 25-jarig jubileum. Gedurende deze periode heeft America haar jarenlange opgebouwde imago “kwaliteit voor een eerlijke prijs” kunnen waarmaken. Met het nieuwe ABS systeem zal America wederom waarmaken dat goed ligcomfort niet duur hoeft te zijn. Kom ook proefliggen en ervaar wat goed slaapcomfort is! “

VAN 6890,- EURO VOOR

4895,- EURO

PROFITEER NU VAN ONZE

JUBILEUM KORTING

DEZE TOPSPORTERS GINGEN U VOOR

DE BESTE KWALITEIT VOOR DE LAAGSTE PRIJS DANKZIJ ONZE

MARIANNE VOS “Ik heb de laatste weken heerlijk geslapen op mijn nieuwe bed. Rust en slaap zijn voor mij als topsporter essentieel en het is fijn om daar nu naast alle trainingen ook optimaal mee om te kunnen gaan. Bedankt daarvoor!” Met vriendelijke groet, Marianne Vos

RICO VERHOEVEN

EIGEN FABRIEK

TIM LIPS

“Wauw wat een heerlijk bed, vooral voor mijn schouder, ik kan nu veel beter op mijn zij liggen. Het is zo belangrijk voor mijn spieren om na een dag intensief trainen weer snel te herstellen. Echt een aanwinst! Ik raad het echt iedereen aan.”

“Het is echt een heerlijk bed. Ik had niet verwacht dat een goed bed zo’n verschil zou maken. Het is zwaar om met meerdere paarden aan wedstrijden deel te nemen en iedere dag te trainen. Maar door het nieuwe bed kan ik nu fitter aan mijn trainingen beginnen”

Glory Heavyweight World Champion Rico Verhoeven

Met vriendelijke groet, Tim Lips

Wij zijn ontzettend blij met de leuke reacties van klanten en topsporters die inmiddels op ons bed slapen. Dit geeft ons heel veel positieve energie en ervaring. Ervaringen zijn belangrijk om u te kunnen voorzien van een goed advies! Een advies met 1 maand tevredenheidsgarantie! Wij willen bij deze nogmaals de mensen bedanken die inmiddels al een bed hebben aangeschaft. Meindert en Cindy America

V R A C H E L S E S T R A AT 6 4

-

DEN HOUT

-

0162 - 742398

Woonkrant Voorjaar 2014, editie west  
Woonkrant Voorjaar 2014, editie west  

Deze uitgave staat boordevol nieuws en advertenties over wonen, verbouwen, trends, tuinen, keukens, wooninrichtingen enz.. De WOONkrant vers...