Page 1

WOON krant De Woonkrant is een uitgave van Uitgeverij Em. de Jong bv • Baarle-Nassau • Tel. 013-5075534

Weekblad

MAART 2012

De Duinkoerier

• WOONTIPS • KEUKENS • MEUBELS • TUINEN • BADKAMERS • VLOEREN •


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 2

opHeffing! Nu tot Omdat wij alle mama’s heel speciaal vinden.

44,

Nu vanaf

95

70%

p o = p o Dekbedovertrek Tropical Check, Island Rose en Caribbean

In alle gangbare maten. 100% katoen. 140x200/220 cm nu van 54,95 voor 44,95

Daarom hebben wij voor mama de

74,95

Korting

mooiste dekbedovertrekken van Vandyck uitgezocht. En om haar met moederdag eens extra te verwennen hebben wij

die overtrekken ook nog een speciale

Nu vanaf

moederdagprijs gegeven. Een cadeautje

van Slaapgilde voor alle speciale mama’s.

95 39, Slaapkamer Showroommodellen Nu vanaf

Dekbedovertrekken Dekbedden Matrassen Hoeslakens dons, wol, o.a. Tempur, o.a. Dekbedvertrek Vandyck synthetisch Auping, Le Dorm Marseille en Toulon Vandyck Purity overtrek In alle gangbare maten. 100% katoen. 140x200/220 cm nu van 49,95 voor 39,95

In alle gangbare maten. 100% katoen satijn. 140x200/220 cm vanaf 74,95

SLAAPCOMFORT Keizersdijk 24-26

4941 GE Raamsdonksveer

Telefoon (0162) 52 14 61

w w w. m o l e w i j k s l a a p c o m f o r t . n l www.slaapgilde.nl

Vandyck Shop


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 3

VLAAMSE SCHUUR

Familie Buijks bouwt helemaal zelf een Vlaamse schuur

Vrolijk voorjaar

Duurzame en authentieke materialen vormen inspiratiebron

Het eerste kievitsei is gevonden, de eerste lammetjes zijn geboren en de krokussen laten zich al enkele weken zien. Tijd voor een kritische blik in huis en tuin. Want een opknapbeurt hier en daar is na de winterperiode meestal geen overbodige luxe. En als het niet direct nodig is, dan is het gewoon leuk om het voorjaarsgevoel te vertalen naar uw woonomgeving.

Een oude foto van de watersnoodramp was voor Nick Buijks doorslaggevend. Op de foto was de oude schuur achter het ouderlijk huis te zien, die enkele jaren later zou afbranden. De schuur stond helemaal los van het woonhuis. Toen Buijks eind jaren tachtig met zijn vrouw Hedwig in het ouderlijk huis ging wonen wist hij zeker dat er weer een authentieke schuur achter het woonhuis moest komen, een zoektocht naar de juiste ideeën was begonnen. Uiteindelijk ging de voorkeur uit naar een echte Vlaamse schuur, zoals deze op de zandgronden rond de grensstreek veel voorkwam. Op enkele afwerkingen na, is de Vlaamse schuur (‘de Stek’) helemaal zelfstandig gerealiseerd.

Daarom in deze uitgave van de woonkrant veel informatie over tuinen, badkamers, keukens, stoffering en trends. En verder leest u wat er allemaal kwam kijken bij de renovatie van de oudste boerderij in Brabant, hoe het is om zelf een Vlaamse schuur te bouwen, over ontwikkelingen op Landgoed Klein Ypelaer, over de ervaringen van de leden van een tuinclub en over de bijzonderheden van koken met een ouderwets fornuis.

Tientallen tijdschriften, vele gesprekken, bijeenkomsten, de familie Buijks liet geen mogelijkheid onbenut om zich te laten inspireren voor het ontwerp en inrichting van hun te bouwen Vlaamse schuur achter de woning. In zijn dagelijkse functie als adviseur agrarisch dienstverlening bij ZLTO zit Nick Buijks natuurlijk dicht bij het vuur wat betreft mogelijkheden en onmogelijkheden voor zijn bouwplannen. Uitgangspunt was dat de schuur opgebouwd moest worden uit duurzame en authentieke materialen die hij door de jaren heen overal vandaan verzamelde. Het eindresultaat mag er dan ook zijn, de meeste bezoekers denken bij hun eerste aanblik dat de schuur volledig gerestaureerd is, niets is minder waar. De nieuwe schuur wordt gebruikt voor kookclinics, vergaderingen en bijeenkomsten.

Zoektocht Het ouderlijk huis van Nick Buijks had tot half jaren tachtig nog gewoon de functie van boerderij. De afgebrande schuur werd in begin zestiger jaren weer opgebouwd om vee en werktuigen te huisvesten. “Toen wij in 1989 de mogelijkheid kregen om in mijn ouderlijk huis te gaan wonen, was de schuur al behoorlijk bouwvallig geworden,” relativeert Buijks. “Voor ons was toen al zeker dat we daar iets anders wilden realiseren om ook verpaupering tegen te gaan.” In de zoektocht

naar welk type schuur het moest worden bleven twee dingen steeds overeind staan: authentiek en duurzaam. “We hebben heel wat zondagen rond gereden om zomaar te kijken en ideeën op te doen.” Uiteindelijk viel de keuze op een Vlaamse schuur. “Dit type vonden we samen mooi en is landschappelijk goed in te passen.” In 2008 ging het traject van het aanvragen van de verplichte vergunningen in, zowel bij de gemeente als de provincie. “Omdat we wisten dat we iets commercieels wilden beginnen, hebben we vanaf het begin af aan alles heel transparant gehouden. We hebben gesprekken gevoerd met omwonenden en betrokkenen. Zo is er bijvoorbeeld ook een invalidentoilet geplaatst. Gelukkig werkte het bestaande bestemmingsplan in ons voordeel.” In tussentijd was Nick al tijden bezig met het verzamelen van bouwmaterialen voor zijn schuur. Zo kon hij via zijn werk aan hout komen en werd elke minuut vrije tijd besteed aan het afbikken van oude, gebruikte ijsselsteentjes, die schitterend in de binnenmuren zijn verwerkt. Een afgebrande boerderij in Helenaveen leverde een volle vrachtwagen met bouwmaterialen op, met name hout. “We waren altijd bezig met ideeën voor de bouw en inrichting van de schuur, maar dat vinden we helemaal niet erg, we zijn echte hobbyisten.”

Bovendien is het de moeite waard naar onze prijspuzzel te kijken. Daarmee valt een prachtige loungeset te winnen ter waarde van 1500 euro. Meedoen dus! Wij wensen u een vrolijk voorjaar en veel lees- en puzzelplezier. Uitgeverij Em. de Jong

AAn de slAg Zoals eerder gemeld is de bouw voor een groot gedeelte zelf uitgevoerd. Zo stonden enkele mannen midden in de zomer de specifieke spanten te construeren. “We hebben heel professionele hulp gehad van Ad Zijlmans van het bedrijf KLAZ. Hedwig: “Ad is een echte vakman en dacht altijd met ons mee en vooruit, daar hebben we veel aan te danken, nu nog ziet hij dingen waar hij leuke ideeën over heeft.” Echte tegenvallers heeft de bouw niet opgeleverd al begint Nick wel te lachen. “Sommige dingen moesten we ook helemaal zelf uitvinden, dat werkt natuurlijk wel vertragend. Het omhoog zetten van de drie spanten was zonder meer het meest spannende moment. “We moesten terplekke een gat in het hout boren dat precies in een metalen anker moest passen, gelukkig ging dat goed. Ook het bij elkaar houden van de spanten met sjorbanden leverde wat hachelijke taferelen op.” Voor Hedwig was het

leggen van de buizen voor de vloerverwarming een hele klus. “Maar echte tegenslagen hebben we niet gehad.”

duurZAAm De familie Buijks voerde ook uit waar ze voor stonden, zo wordt de schuur verwarmd door een ketel die gevoed wordt door biomassa, wordt het hemelwater opgevangen voor bevloeiing van de tuin, zijn er heel weinig nieuwe materialen gebruikt en voor de isolatie is er voor vlas gekozen. Er wordt dus nauwelijks CO2 geproduceerd.Lage DeZwaluwe Vlaamsche schuur, met de typische knip inHooge het dak is, op Drimmel Zwaluwe wat details na die nog moeten worden afgeHelkant werkt, klaar. De familie Buijks is alweer bezig Made met het bedenken van nieuwe ‘projecten’. “We willen in ieder geval nog een mooi aanWagenberg gelegde kruidentuin en een bijgebouw staat Gemeente ook nog op ons verlanglijstje. Inmiddels zijn de eerste Zevenbergen complimenten ontvangen! Terheijden (JOHAN VErLOUW)

5

Haagse Beemden

Tet

Gemeente Breda

Gemeente Etten-Leur

Breda-Zuid

Ulv

3 Gemeente Rijsbergen

Galder

Colofon

Strijbe

Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8, 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 - Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: info@emdejong.nl Bezorgklachten Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven Gedrukt op 100% gerecycled papier.

5

1. Ons Wee 2. Weekbla

kblad

6. Weekbla

Made Den Hout

d ‘t Carillon

d voor Don gen 7. De Langst raat 8. Weekbla d De Duink oerier 9. Waalwijk

Geertruidenberg

Terheijden

Oosterhout

Haagse Beemden

4

Teteringen

Waspik

6 Dongen

Gemeente Etten-Leur

Molenschot

Ulvenhout

3

Gemeente Tilburg

2

Gilze

Galder Strijbeek

Riel

Chaam

1

Alphen

Ulicoten

1

2

3

4

5

© Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de uitgever door derden gepubliceerd worden.

6

7

8

8

Loon op Zand

Dongen Vaart

Hulten

Bavel

Gemeente Rijsbergen

De Moer

Dorst

Breda-Zuid

Baarle-Nassau Baarle-Hertog Castelré

9

Waalwijk

Kaatsheuvel Klein Dongen

Rijen

Gemeente Breda

Landgoed Driessen

SprangCapelle

Raamsdonk

‘s GraOosteind venmoer

Wagenberg

Gemeente Zevenbergen

Dussen

Drimmelen

Helkant

t

7

Raamsdonksveer

Hooge Zwaluwe

neken

d Oosterhou

5. Weekbla

jen

d Nieuw Gin

4. Weekbla

Lage Zwaluwe

d Gilze en Ri

3. Weekbla

Hank

Gemeente Goirle

Castelré


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 4

WONEN In 1991 kregen leden van de Heemkundekring ‘De Hooge Dorpen’ van het gemeentebestuur het verzoek om na te gaan of er binnen de gemeente panden in aanmerking zouden komen om op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst te worden. Op aangeven van eigenaar Bart Schouten werd ook een schuur op zijn perceel, waarvan aangenomen werd dat het een langgevelboerderij van rond 1830 was, aan een onderzoek door de Heemkundekring onderworpen.

Oudste bOerderij van brabant zijgevel grote zwarte gedeelten, wat er op wees dat daar een stookruimte moest zijn geweest. De deur in de zijgevel van de schuur was ook niet origineel en toen de heemkunde het pand betrad was het pannengedekt, terwijl het oorspronkelijk rietgedekt moest zijn geweest.

Door Jack IJpelaar op de lijst met gemeentelijke monumentale panden die door bureau cronen was samengesteld, kwam de bewuste langgevelboerderij niet voor. Het pand lag wat achteraf en was officieel uit de roulatie. Na de eerste Wereldoorlog was er namelijk een subsidieregeling van kracht waarbij gold dat wanneer op hetzelfde perceel een nieuwe boerderij werd gebouwd, de oude niet meer mocht worden bewoond. Niet zo maar ‘N oude boerderij kees Huybers van de Heemkundekring ‘De Hooge Dorpen’, was een van de mensen die de boerderij bezocht om aan een nader onderzoek te onderwerpen. “Toen wij in de schuur kwamen wisten we meteen dat we hier met iets speciaals te doen hadden. Dit was niet zo maar een oude boerderij”, herinnert kees zich. De architect van de Heemkundekring werd erbij gehaald en alles werd ingemeten en opgetekend. De sloop, die vanwege de bouwvalligheid al een aanvang had genomen, werd stilgelegd en zodoende kon de oude kern van de bouw behouden blijven.

De gerestaureerde boerderij met links de woning uit 1921

uNiek, oud paNd De boerderij werd gemeld bij de Brabantse Boerderij Stichting, de Stichting Historisch Boerderij onderzoek, en de rijksdienst voor Monumenten. Daardoor werd het pand op de monumentenlijst geplaatst en kwam er ook belangstelling van de provincie. Zo kwamen er fondsen beschikbaar voor restauratie. De bouwkundige Herman Strijbosch die jarenlang onderzoek deed naar oude panden deed een bouwkundig onderzoek naar de boerderij. eerder was men niet verder gekomen dan tot de constatering dat de bouw ergens rond 1700 moest liggen. “Maar het was voor ons duidelijk dat het pand veel ouder moest zijn”, aldus Huybers. “De constructie, het gebruikte hout, de balken: alles wees er op dat het hier een uniek, oud pand betrof”.

Doordat de balken aan de lange gevels doorliepen, was het duidelijk dat het van oorsprong geen langgevel boerderij was. De muren van steen en leem waren later toegevoegd en stonden los van de houten constructie. op het eerste oog was het door die muren wel een langgevel boerderij, maar onderzoek wees anders uit. Tussen het woonhuisgedeelte en latere schuurgedeelte bleek een groot verschil in de kwaliteit van het timmerwerk. Dat maakte duidelijk dat van oorsprong het schuurgedeelte de oorspronkelijke boerderij was, en ook veel ouder was. De stenen, waaronder sommigen van leem gebakken, waren met leem verlijmd en onder de bestaande balkenconstructie gebouwd. De balkenconstructie vertoonde aan een

oude geveliNdeliNg De kern van de schuur moest veel ouder zijn, zoveel was wel duidelijk. Deze kon zelfs uit het einde van de vijftiende eeuw stammen, zo werd aangenomen. archeologisch onderzoek wees uit dat de schuur rond 1500 gebouwd moest zijn. Het bijzondere was dat de kopbalkenconstructie zoals die in het pand voorkwam, tot dan alleen bekend was in het oosten, Twente en de achterhoek, en in het zuiden van Nederland. Het meest in het oogspringend waren de resten van de oude gevelindeling. De telwerken die waren aangebracht op de verbindingen tussen staanders, liggers en schoren, zodat men wist bij het samenstellen welke bij elkaar hoorden, waren allen opeenvolgend en dus nooit verplaatst. De balken die voor de bouw zijn gebruikt, zijn niet hergebruikt. Het hout was compleet vanaf de eerste bouw. “In sommige boerderijen zie je vaak balken met telwerken die totaal niet met elkaar corresponderen, die balken zijn dan al bij eerdere bouwwerken gebruikt. Dat was hier duidelijk niet het geval”, aldus Huybers. ook bleken op de balken en de staanders dezelfde krassen te staan. Die

Houten Svloeren terk in eiken • Massief eik • Multiplank • Lamelplank • Tafels op maat

WWW.MarTEnsvloErEn.BE * BeTaaLBare prijzen * LegkLaar Groot Eyssel 39 a 2338 Meerle (Belgie) Tel. 003233158432 Toonzaal geopend: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8-12/ 13-17 uur; zaterdag 9-12 / 13-16.00 uur

• Hypotheken • Verzekeringen • Pensioenen • Sparen • Beleggen • Financieringen • Belastingen

Basiliekplein 6, 4901 EH Oosterhout Telefoon: 0162 - 461 788 Fax: 0162 - 461 629 E-mail: info@dvgfin.nl Internet: www.dvgfin.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 5

staat in Vessem en dateert Van Voor 1400 waren daar terecht gekomen omdat de gebinten eerst op de grond in elkaar werden gezet waarna ze rechtop werden geplaatst. Nieuwe techNiekeN Er volgde een dendrochronologisch onderzoek om de ouderdom van de houtconstructie te kunnen vaststellen. Dit had niet het beoogde resultaat. Het hout van het gebint was te grof van structuur en bood geen aansluiting op bestaande jaarringgegevens. Recentelijk werd, door Duitse bouwhistorici met nieuwere technieken aan de hand van jaarringenonderzoek, de schuur aan een leeftijdsonderzoek onderworpen. Dit resulteerde in de vaststelling dat de boerderij ruim een eeuw ouder bleek dan aanvankelijk werd aangenomen. De boerderij moest gebouwd zijn aan het einde van de veertiende eeuw. In de houten balken troffen de onderzoekers versieringen aan met daarbij Romeinse cijfers die duidelijk maakten welke balken bij elkaar hoorden. Uit een monster van dat hout, dat in de constructie werd gebruikt, bleek dat het hout in 1390 was gekapt. Aangenomen mag worden dat het hout binnen enkele jaren daarna gebruikt is om de boerderij te bouwen. Daarmee is de Brabantse boerderij een van de aller oudsten van Nederland.

RuïNe Bart en Els Schouten betrokken het in 1921 gebouwde pand dat op hetzelfde perceel staat in 1975. Ten tijde van de verbouwing van deze woning, heeft de familie in de oude boerderij gewoond. De oudste zoon is er ook geboren. Toen de Heemkunde het pand voor onderzoek bezocht was het woongedeelte in gebruik als varkensstal. Alleen de oude schuur uit 1390 werd gerestaureerd. Daarbij werden dus de later bijgebouwde stenen muren verwijderd, maar ook de boomstammen die later ter ondersteuning van de dakconstructie dienst deden. De balkenconstructie werd in de oorspronkelijke vorm opgekrikt en de verbindingspennen werden vernieuwd en in de oude gaten aangebracht. Het pannendak werd vervangen door een rieten

Balkenconstructie

kap. Het woongedeelte dat rond 1700 aan het latere schuurgedeelte werd gebouwd is nu een ruïne. GeRed vaN slopeRshameR Kees Huybers toont beelden op een scherm van de bijzondere verbindingen zoals de schoren die werden vervaardigd door het hout te splitsen waardoor men zowel links als rechts dezelfde afmetingen kreeg om de liggers te ondersteunen. En van de oplossingen die destijds bedacht werden om er voor te zorgen dat het dak egaal werd omdat de bomen die daarvoor zijn gebruikt niet allemaal even dik waren. Ook toont hij beelden van de restauratie die volgde na de ontdekking van het unieke pand. Kees roemt daarbij ook eigenaar Bart Schouten, door wiens opmerkzaam-

Telmerken op de balken en spanten

heid het bijzondere, laatmiddeleeuwse monument van de slopershamer werd gered. histoRische details Wie de locatie bezoekt kan zich voorstellen dat het oude monumentale pand zo lang onopgemerkt bleef. Het gebouw ligt wat achteraf. Een zandweggetje leidt naar de huidige woning van de familie Schouten, waarbij de schuur rechts gelegen is. Als men de foto’s ziet van voor de restauratie, is de veronderstelling dat het hier een verwaarloosde schuur betrof die bij de naastgelegen woning hoorde meer voor de hand liggend, dan dat er hier sprake was van een uniek authentiek pand. Kees Huybers verzorgt vaak rondleidingen voor de Heemkundekring waarbij de boerderij in Vessem ook wordt aangedaan. Soms geeft het pand dan nog niet eerder ontdekte historische details prijs. Kees zegt telkens als hij het pand betreedt, te worden overmand door een gevoel van historisch besef. “Als ik onder de kap sta komt er van alles naar boven”.

Hulpmiddelen bij de dakconstructie

Hele familie werkt mee aan restauratie

regio’s grootste slaapwinkel

maatwerk is de kracht Zandkuilstraat 23 - Poppel (B)

Tilburgseweg 64 - Poppel (B)

open: maandag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur • dinsdag gesloten

open: maandag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur • dinsdag gesloten

adv_poppels_emdejong_hr.indd 1

15/03/12 16:53


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012 TE-131x200-def.pdf

14-03-2012

PAGINA 6

16:59:31

1

1

2

3

Zes kwaliteitszaken ✔ Enorme keuze

voor ieder budget

C

M

Y

✔ Alles op het gebied

CM

MY

voor uw woning op bedrijventerrein De Kets

CY

CMY

K

✔ De beste merken

Bedrijventerrein foto’s: RPQ-fotografie

VOOR AL UW DEUREN! 2

Actie bij Snoeren Kozijnen: 3 Profiteer nú, als particulier, van scherpe aannemersprijzen! We hebben prima nieuws in barre tijden. Bij snoeren kozijnen profiteren particulieren nu ook van onze aannemersprijzen. snoeren kozijnen neemt u al het werk uit handen. Van fabricage tot montage en eventueel schilderwerk. u heeft er geen omkijken naar! keer op keer bewijzen we de ideale partner te zijn.

kozijn en

dakk apelle n

Tu in de ur en

sc hu ifpu ie n

Binnendeuren van

af

e 149,-

Laat u overtuigen door onze ruime keuze VOORDEUR vanaf e 399,-

DEUREN

PLAFONDS

KASTWANDEN

VLOEREN

Poolsestraat 12 Kaatsheuvel T (0416) 27 85 79 F (0416) 27 95 60 E info@deur-interieur.nl I www.deur-interieur.nl

Vakmensen met meerwaarde voor uw woning! Wij kunnen alles bij u thuis monteren! AK Deur & Interieur heeft een eigen montage- en servicedienst.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 18.00 uur Vrijdag koopavond tot 20.00 uur Zaterdag tot 17.00 uur

Acties zijn exclusief glas en geldig t/m 31 maart 2012. Vraag naar de voorwaarden.

Uw Kozijnen ergenS goedKoPer gezien?

Neem uw offerte mee en wij laten u zien dat wij gegarandeerd de goedkoopste zijn.

Ook voor al uw ramen, deuren, erkers, garage- en tuindeuren, luiken en hang- en sluitwerk moet u bij Snoeren zijn. Kwaliteit waar u jarenlang plezier aan beleeft.

Al meer dAn 25 jAAr vAkmAnschAp uit kAAtsheuvel FrAnkrijkstrAAt 10, kAAtsheuvel, 0416 - 280 310, OOk zAterdAg Open, geen kOOpAvOnd. WWW.snoerenkozijnen.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 7 SE-131x200-def.pdf

6

4

5

6

in Kaatsheuvel ✔ Eigen vakkundig montage team

C

M

Y

✔ U wordt geholpen

door de eigenaar zelf of ervaren vakmensen

CM

MY

CY

CMY

K

✔ Eigen gratis

parkeerterrein

De Kets

j! i b t h c i d d w u o r Vert

4

5

14-03-2012

17:19:44


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 8

25 225 25 5 JAAR 25 25 25 JAAR

JAAR JAAR

R

A JA

JAAR

JAAR

laatste voorraad op=op

TOP ACTIES

BESPAAR

€ 900,-

BOXSPRING BOXSPRING

KJELSSON SON VIPVIP KJELL

KJELSSON VIP 180x200 cm € 3895,-

NU € 2995,-

elektrisch verstelbaar incl. hoofdbord + splittopper DEZE BOXSPRING IS UITGEVOERD MET 2 POCKETVEER BOXSPRINGS EN 2 GESTOFFEERDE 7 ZONE POCKETVEER MATRASSEN EN ANTI ALLERGISCHE SPLITTOPPER. DUS GEEN HINDERLIJKE NAAD TUSSEN DE TWEE VERSCHILLENDE MATRASSEN.

Bjorn Kjelsson

KLEUREN ZWART

ANTRACITE

CHOCO

LAATSTE MODELLEN 2011 MET EXTRA KORTING

WIJ BESTAAN 25 JAAR

GRATIS ABS SYSTEEM

DAT VIEREN WIJ GRAAG MET U PROFITEER VAN ONZE JUBILEUMKORTINGEN.

DE BESTE KWALITEIT VOOR DE LAAGSTE PRIJS DANKZIJ ONZE

AMERICA ONTWIKKELDE HET REVOLUTIONAIRE ABS SLAAPSYSTEEM VOOR HAAR BOXSPRINGS. MET DIT SYSTEEM KUNT U HET LIGCOMFORT NAAR UW EIGEN LICHAAMSBOUW AANPASSEN EN INSTELLEN. ZOWEL VOOR VLAKKE ALS ELEKTRISCHE BOXSPRINGS LEVERBAAR.

EIGEN EIGEN FABRIEK FABRIEK

VRACHELSESTRAAT 64

DEN HOUT

TEL 0162 - 742 398


5

25 25 25 25 25 25

WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 9

JAAR

JAAR JAAR

R

JAA

JAAR

JAAR

ten ch la gk ru of kne -, er ud ho sc k aa rz Bed is vaak oo om de schouder te ontlasten. nek onze Schouder- of nekklachten komen vaak door een te harde ondergrond. Een stevig matras in combinatie met een spiraalbodem geeft ondanks haar goede ventilatie en lange levensduur, geen toegevoegde waarde aan het slaapcomfort. De spiraal is echter een boosdoener voor uw schouder en nek indien u een echte zijslaper bent. Uw schouder en/of heupen krijgen onvoldoende ruimte. De tailleondersteuning ontbreekt, wat zich vertaalt in te hoge druk op de schouders en heupen. Je zoekt vaak een oplossing door je lichaam te draaien als een wokkel of door een dikker, steviger kussen in de nekholte te stoppen of door het kussen dubbel te vouwen, met andere woorden: we plaatsen een krik onder

U zult begrijpen dat dit extra druk op de nekwervels geeft en het probleem zich op den duur naar uw nek verplaatst! Een matras met schouderzone verlicht wel, maar is niet de volledige oplossing. Door de matras op een ondergrond te leggen die naar uw lichaamsprofiel is aan te passen, creeert u een veel beter ligcomfort. Vandaar dat America alle boxsprings in eigen huis vervaardigt met het unieke ABS-slaapsysteem. Hierdoor is uw bed in enkele ogenblikken aan te passen naar uw lichaamsprofiel. Dit kunt u ook thuis nog wijzigen of zelfs na jaren bijstellen indien gewenst. Het gepatenteerde ABS slaapsysteem is een uitvinding en ontwikkeling van America Beter Slapen.

U NIE K

ABS-SYS

T EEM Z EER SUCCESV OL

BOXSPRING ”SUPREME DE LUXE” PERSOONL IJK N A A R U W L ICH A A MSPROFIEL INS T EL BA A R De boxspringcombinatie is tegenwoordig erg in de mode. Mits goed gemaakt, kan dit het ultieme slaapsysteem zijn. Maar er is bij de meeste boxsprings geen mogelijkheid het ligcomfort (achteraf) aan te passen. Veel boxsprings zijn dan ook standaard zeer stug of soepel en zakken na verloop van tijd teveel door. De toegevoegde waarde van de boxspring of lattenbodem mag niet onderschat worden. Wanneer de ondergrond waarop uw matras ligt op de juiste manier Cindy America , bezig met de randafwerking van het wollen ondersteuning biedt, kunt u dekbed. hiermee uw totale ligcomTevens ziet u hoe America fort met zo’n 30% verbeteren! Stel, u heeft de keuze: Beter Slapen deze klachten kan een standaard bed of voorkomen. Deze intensieve Met deze wetenschap en de een bed dat aanpas- begeleiding geeft de klant een vraag vanuit de markt naar aanbaar is aan uw lichaam. andere kijk op slapen, en voor pasbaar slaapcomfort, ontwikNatuurlijk! Iedereen wil veel mensen vallen nu de ont- kelde Meindert America in 2011 een bed dat is aangepast brekende puzzelstukjes op hun het ABS systeem. Dit aanpasbare aan zijn of haar lichaam, plaats. Dit maakt de keuze om boxspringsysteem is nu al een maar waar vind je dat voor een goed slaapsysteem te groot succes. Eindelijk een uitvindan? Daar, waar je het niet kiezen, een stuk gemakkelijker. ding die ECHT een toegevoegde direct zult verwachten; bij Opmerkelijk genoeg zeggen waarde geeft aan het ligcomfort. veel klanten angst te hebben America Beter Slapen om een verkeerd slaapsysteem Je kunt eenvoudig de instellingen in Den Hout. aan te schaffen. Vaak heb- van je bed aanpassen waardoor Iedere klant krijgt met behulp ben zij slaapproblemen zoals je juist meer of minder druk van een presentatie uitleg over nek-, schouder- of rugpijn. krijgt op de plaat“slaapfasen”, “keerimpulsen” en Wie garandeert hen, dat zij na sen waar je dat wilt. “wervelkolom”. Daardoor krijgt aankoop van een nieuw bed de Bijvoorbeeld bij schouder, taille u inzicht in de belangerijkste juiste keuze hebben gemaakt. of heup. Handig, het nieuwe oorzaken van slaapproblemen Dit heeft Meindert America aan bed moet tenslotte de koen hoe u met de keuze van het denken gezet. Tevreden- mende 10 jaar kunnen voleen nieuw bedsysteem daar heidsgarantie op het nieuwe doen aan uw verwachtingen. rekening mee kunt houden. bed is hiervoor de oplossing. Nieuw in het assortiment van

America is de elektrisch verstelbare boxspring met ABS (instelbare schouder-, taille- en heupzones) “ Er is sinds de introductie van de Supreme de Luxe met ABS geen “standaard” elektrische boxspring meer

baar vanaf 1995 euro en wordt standaard geleverd met het ABS systeem. De standaard elektrisch verstelbare boxsprings is leverbaar vanaf 2995,- euro, met abs systeem vanaf 3195,- euro.

Meindert America , bezig met het stofferen van de boxspring

verkocht,” zegt Cindy America. De reacties van klanten zijn uitmuntend! Na een proefligsessie op de Supreme de Luxe met ABS is iedere klant overtuigd.

Kom ook proefliggen en ervaar wat goed slaapcomfort is!

America Beter Slapen Vrachelsestraat 64 4911 BK Den Hout Telefoon 0162-742398 America Beter Slapen viert haar info@americabeterslapen.nl 25 jarig jubileum. Gedurende www.americabeterslapen.nl

deze periode heeft America haar jarenlange opgebouwde imago “kwaliteit voor een eerlijke prijs” kunnen waarmaken. Met het nieuwe ABS systeem zal America wederom waarmaken dat goed ligcomfort niet duur hoeft te zijn. De vlakke boxspring is lever-

Openingstijden

Ma - Di op afspraak Wo - Do - Vr 10-17.30 uur Za 10-17 uur


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 10

Lid van Uneto-VNI

EEN KOERS WAAR U AAN VERDIENT! SPAAR SAMEN OP DE WIJLENINDEX* VOOR

30% KORTING Koop een CV-, Airco- of Warmwatertoestel met 5% startkorting! U ontvangt een WIJLEN KORTINGSAANDEEL* Per elk uitgegeven kortingsaandeel stijgt uw korting! Na 3 maanden sluit de WIJLENINDEX* Uw WIJLEN KORTINGSAANDEEL* wordt uitgekeerd!

Hoe meer Van Wijlen verkoopt, des te meer kortingsaandelen en dus voor u meer korting!

CHECK DE WIJLENKOERS OP HTTP://INDEX.WIJLEN.NL

DEELL N A A .N IJLEN INGS

ORT RS OP INDEX.W K N E OE WIJL LENK K CHEC

Van Wijlen All-round Installatiebureau

T 0416 - 27 24 41

Heistraat 211-215a

F 0416 - 27 90 95

5161 GE Sprang-Capelle

E info@wijlen.nl

* -

IJ

DE W

Toelichting: De WIJLENINDEX en het WIJLEN KORTINGSAANDEEL zijn virtuele begrippen. De actie is alleen geldig voor particulieren. Per verkocht toestel wordt door Van Wijlen een startkorting van 5% gegeven. Tevens ontvangt u bij deze aankoop een WIJLEN KORTINGSAANDEEL. Hoe meer toestellen Van Wijlen verkoopt, des te meer kortingsaandelen er worden uitgegeven. Hoe meer kortingsaandelen er worden uitgegeven, des te hoger wordt uw korting. Per uitgegeven kortingsaandeel door Van Wijlen stijgt uw korting met 0,1%. De maximale korting per verkocht toestel is 30%. Looptijd actie 16 april t/m 31 juli 2012.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 11

feestelijke kleuren meer dan vrijetijdsbesteding is. Pas de laatste 4, 5 jaar zijn we er ook mee naar buiten getreden. Vrijwilligers uit het bedrijfsleven gingen zich ermee bemoeien en dat was niet verkeerd, want de mensen in de zorg zijn toch meestal wel soft. Van het geld dat de schilderijen opbrengen, kunnen we weer nieuwe activiteiten ontwikkelen. Natuurlijk is niet iedereen een kunstenaar, de cliënten moeten echt talent hebben. Op ’t Heem hebben we 15 van zulke cliënten. Ze zijn meestal maar 2 of 3 dagen hier op het atelier bezig. Dat schilderen vereist natuurlijk heel wat concentratie dus na een paar dagen is de spanningsboog wel op.’

Beperking? Welke beperking?

‘Outsiderskunst’ brengt feestelijke kleuren in Openbare en particuliere gebOuwen Mensen met een beperking. Zo heten ze tegenwoordig Over een paar jaar zal er wel weer een nieuwe aanduiding gevonden zijn, maar ook dan zijn de kunstenaars van Atelier KOA in artistiek opzicht allerminst beperkt. Sterker nog. Ze trekken hun eigen plan en hebben hun eigen verfstreken. Een paar dagen in de week werken ze op professionele basis in de ateliers in Oosterhout, Vlijmen en Biezen-Mortel. De volstrekt eigen stijl en de zeer betaalbare prijzen werken de laatste tien jaar als kunstmest voor de groei van de belangstelling.

Belangstelling collectioneurs De beeldende kunstenaars worden vaak met een busje opgehaald en weer thuis gebracht, omdat ze geestelijk en/of lichamelijk niet zelfstandig naar hun gemeenschappelijke atelier te gaan. In de activiteitencentrum ’t Heem aan de Lodewijk Napoleonlaan in Oosterhout zorgen Jac(queline) Staal – van Tilburg en Annemiek Ligtvoet – Rasenberg ervoor dat de schilders en tekenaars zich ongehinderd aan de kunst kunnen wijden. De resultaten zijn er dan ook naar. De kunstenaars hebben in de loop der jaren een heel persoonlijke stijl ontwikkeld. De vrolijke, felle kleuren en de voor iedere kunstenaar karakteristieke vormgeving maken de schilderijen ongekend populair. De doeken hebben een fors formaat. Er waren al exposities in Zwijndrecht, Drunen en Breda. Geen wonder dat architectenbureaus, woningbouwverenigingen, banken en particulieren hun kunstcollectie uitbreiden met werk dat afkomstig is uit de KOA-ateliers. De schilders zijn ook betrokken bij activiteiten in Oosterhout. themavrij ‘Nee ik gebruik nooit voorbeelden, ik doe eigen phantasy, maar soms droom ik ergens van en dan krijg ik een idee en dat zet ik het op papier. Of er moet iets bij me opkomen, wat ik bedenk en dan kan ik ook op papier zetten.’ Heidi (37) is bezig met een vaas met bloemen. Bij wijze van uitzondering heeft ze deze keer een felici-

tatiekaart als voorbeeld. De onderwerpen zijn heel uiteenlopend. ‘De ene keer is het iets buitenlands, de andere keer is het een vaas met bloemen of een vlindervrouw. Ik schilder het liefst met acrylverf. Dat droogt snel en dan ik weer gauw doorgaan.’ Net als haar collega’s laat ze zich niet binden door thema’s.

dige, heeft altijd geschilderd en getekend en kwam zo op ’t Heem terecht. ‘Wat onze cliënten maken, noemen we ook wel outsiderskunst. Mensen die vanuit een verstandelijke beperking of vanuit de psychiatrie kunst maken. Ik heb deze speciale atelierafdeling mogen opbouwen. Ik werk hier zo’n 14 jaar. Het heeft me heel wat overredingskracht gekost om de leidinggevenden ervan te overtuigen dat het

hundertwasser Tientallen schilderijen hebben de voormalige gymzaal omgetoverd tot een feestelijke, kleurrijke zaal. Geen wonder dat er regelmatig exposities plaatsvinden. De prijzen van de schilderijen variëren van 30 tot 390 euro. Van de opbrengst worden materialen gekocht, museum- of galeriebezoeken bekostigd en kunstenaars betaald die workshops geven. Op de tafels liggen nog resultaten van de workshop over Hundertwasser (1928-2000). Hij zou opgetogen zijn geweest. Het werk van deze Oostenrijkse kunstenaar en architect en met name zijn kleurgebruik komt verrassend overeen met het werk van de kunstschilders op het KOA-atelier, hoewel de laatsten hun eigen stijl al hadden ontwikkeld lang voordat ze ooit van Hundertwasser hadden gehoord. De Oosterhoutse vestiging van Atelier KOA bevindt zich in Activiteitencentrum ’t Heem, Lodewijk Napoleonlaan 71A, 4904 LG Oosterhout. ’t Heem maakt deel uit van Stichting Prisma. Voor een afspraak: 0162 457297. Site:www.atelierkoa.nl. Andere KOA-teliers in Vlijmen en BiezenMortel

gedichten Sebastiaan (33) was 7 toen hij een ongeluk kreeg. Sindsdien is hij aangewezen op een rolstoel. Als hij hoort dat de schilderijen op het atelier op ’t Heem met bewondering ‘kunst’ worden genoemd, mengt hij zich in het gesprek. ‘Ja maar, wat is nou kunst?’ De bezoeker geeft toe dat hij het eigenlijk ook niet weet. ‘Weet jij het?’ vraagt hij Sebastiaan. ‘Het bloeien van mannelijk en vrouwelijk schoon. Je weet nooit waar het naar toe groeit. Je weet nooit of het nog mooier en beter kan,’ antwoordt hij filosofisch. ‘Ik schrijf ook gedichten. Daarom kan ik ook zo praten. Thuis maak ik gedichten en daar maak ik met mijn tekenprogramma ‘paint’ op mijn computer tekeningen en daar schrijf ik gedichten over heen. Die staan thuis op mijn computer. Als ik moet nadenken over wat voor gedicht er op mijn tekening moet staan, is dat een uitdaging. Met mijn pappa heb ik veel kunstreizen gemaakt.’ Sebastiaan is bezig met viltstift op linnen. outsiderskunst Jac Staal is artistiek begeleidster op ’t Heem. Ze is van huis uit Z-verpleegkun-

DOOR HANS VAN DER PRIJT (Foto’s: Wim Vermeeren)


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 12

Een nieuwe lente ... een nieuwe kijk op vloeren ... n n n n n

De nieuwste trends op vloerengebied, voor elk budget Specialist in schuren, inkleuren en behandelen van bestaande vloeren Parket op vloerverwarming / koeling, al 20 jaar ervaring! Onze TOPPER Traprenovatie zowel laminaat als massief Vernieuwde kollectie QuickStep en Pergo laminaat

Workshop kleur in je interieur

NIEUW NIEUW

Kom ideeën op doen bij

de speciaalzaak:

Kanaaldijk Noord 17 In de workshop maak je 5104 BE Dongen Tel.: 0162 - 32 29 95 een collage van knipsels, foto�s en kleurstalen. Er zijn voldoende woonbladen en staaltjes van verschillende kleuren, stoffen en mogelijkheden voor de vloer aanwezig om je inspiratie uit te halen. Ter aanvulling is het mogelijk om HOEF foto�s en plattegronden van je eigen woonsituatie mee te nemen, maar… het werkt heel goed om helemaal vrij te kiezen. Wat vind ik echt mooi… zonder de ballast van, kan dat wel in mijn huis… Dit alles doen we samen met jou onder het genot van een hapje en een drankje.Met een zelf samengesteld moodboard heb je in e´e´n overzicht een persoonlijke stijlimpressie. Op deze manier wordt het veranderen van je huis en het kiezen van de juiste kleuren In de workshop maak je en materialen gegarandeerd een succes! een collage van knipsels, foto�s en kleurstalen. Er Datum : �� oktober ���� voldoende woonblaInschrijving: per mail of in de winkel �weeszijn er op tijd bij, want het den en staaltjes van veraantal inschrijvingen is beperkt� schillende kleuren, stoffen Aanvang: ��.�� uur en mogelijkheden voor de Einde: ��.�� uur vloer aanwezig om je inspiratie uit te halen. Ter PC Interieurverzorging aanvulling is het mogelijk ����-������ om foto�s en plattegronInfo@pcinterieur.nl den van je eigen woonsituatie te nemen, BREDASEWEG 23 – 4901 KN OOSTERHOUT – TEL. (0162) 433733mee – info@pcinterieur.nl maar… het werkt heel

n Dilegno verouderde wanddecoratie

Keizersdijk 67 4941 GD Raamsdonksveer Tel.: 0162 - 57 03 67 MaaNDaG GEsloTEN!

openingstijden Raamsdonksveer: di t/m do 10.00-18.00 uur vrijdag 10.00-20.30 uur zaterdag 10.00-17.00 uur In Dongen alleen op afspraak.

keukens & badkamers

Workshop kleur in je interieur


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 13

KEUKEN

EEn oudErwEts kookfornuis in uw kEukEn? De classic cooker Doet het goeD De gietijzeren giganten die nu classic cooker of country cooker genoemd worden, werden begin vorige eeuw bedacht door een Zweeds ingenieur. Dr. Gustaf Dalen, beroemd natuurkundige en Nobelprijswinnaar, is de uitvinder. Toen hij een tijd verplicht aan huis gekluisterd was wegens ziekte, merkte hij dat zijn vrouw steeds bij het fornuis moest blijven om op het eten te letten, iets wat haar hinderde. Hij ontwikkelde een fornuis op kolen, gemaakt van gietijzer dat de warmte vasthield. De ruime ovens en kookplaten werden consequent verhit door de geleidende werking van dit metaal, zonder dat er direct vuur nodig was. Dit maakte het koken gemakkelijker en voedsel veel smakelijker. Door de stralingswarmte werden natuurlijke sappen en aroma’s beter vastgehouden. Het model dat hij ontwierp is weinig veranderd sinds die tijd, we spreken dan over 1929. Vooral in Engeland werden de cookers een groot succes... Ontwerp Het basisidee van de country cooker is eigenlijk heel eenvoudig. Een frame van gietijzer dat langs de buitenzijde goed geisoleerd is. Binnenin een gasbrander of andere hittebron (kolen vroeger). De hitte wordt constant gehouden door thermostaten. Twee of vier ovens worden verwarmd, net als twee kookplaten. Door de isolatie en goede hittegeleiding van het gietijzer is het brandstofverbruik economisch. De cooker geeft een aangename warme af aan de ruimte er omheen. De kookplaten zijn voorzien van goed geïsoleerde deksels zodat geen warmte verloren gaat. Elke oven kan op een eigen temperatuur worden ingesteld. De stralingshitte geeft een beter bakresultaat dan directe elementen of vlammen. De hele grote cookers hebben een sudderoven, een warmhoudoven waarin ook borden kunnen worden verwarmd, een roosteroven en een bakoven. De cookers met twee ovens hebben een rooster/bakoven en een sudderoven. De kookplaten aan de bovenkant hebben twee verschillende temperaturen: de ene is heel heet, speciaal voor koken. De ander heeft een gematigde temperatuur voor sudderen. De platen zijn steeds gebruiksklaar en groter dan een doorsnee kookpit. De pit is vlak, gelijk met het werkvlak er omheen. Pannen kunnen ook op de rand gezet worden zodat een deel verwarmd wordt. De deksels van de kookplaten zijn altijd een beetje warm en kunnen ook worden gebruikt om bijvoorbeeld was op te drogen of de theepot of koffiepot warm te houden. way Of life Een country cooker is een ‘way of life’ wordt wel gezegd. Wie er een heeft is vaak lyrisch, maar er moet wel een denkomslag gemaakt worden. De kookfornuizen zijn onverwoestbaar en gaan jaren mee. Maar zo’n gevaarte weegt wel 400 kilo en kan niet zomaar even verplaatst worden. Er zijn cookers van Aga, Esse, Redfyre of Nobel. Het zijn niet alleen kooktoestellen,

maar ze verwarmen ook de keuken. En het is niet alleen ‘slow food’ wat de klok slaat. Omdat de ovens en kookplaten steeds warm zijn, kan er ook heel snel mee gewerkt worden. Op de ouderwetse kookplaat kan uitstekend geroerbakt worden. Er kunnen pizza’s gebakken worden in de oven, cupcakes, alle moderne voedingsmiddelen kunnen er uit komen. De kok die met een cooker werkt heeft veel warmtebronnen tot zijn of haar beschikking. De hoogte waarop een gerecht in de bakoven geplaatst wordt, bepaald de temperatuur/snelheid waarmee een gerecht gebakken wordt. Knoppen zitten er niet op! In een oven kunnen gelijktijdig verschillende gerechten gemaakt worden, en de smaken beïnvloeden elkaar onderling niet, omdat de afvoer van de baklucht uit de ovens, rechtstreeks naar het afvoerkanaal gaat. De keuken wordt beter geventileerd en de bakgeur wordt weggeleid. Een afzuigkap is dan bijna overbodig. De ovens kunnen met een borstel worden gereinigd. Op de kookplaten kan ook brood geroosterd worden en als de plaat wordt ingevet kunnen er zelfs rechtstreeks plaatkoekjes of blini’s op gebakken worden. Een bijzonder veelzijdig apparaat dus, een investering voor het leven. Daarbij is het design weer helemaal van deze tijd en zijn de fornuizen leverbaar is allerlei kleuren. anny en piet Sinds hun trouwen ruim 53 jaar geleden, hebben Piet (79) en Anny (79) Geerts een Aga cooker. “De broers en zussen van mijn moeder hadden die al voor de oorlog” meldt Piet. “De hele familie Geerts in België hadden allemaal Aga’s” voegt Anny toe. “Zij raadden dat aan toen wij trouwden, ik heb er nooit spijt van gehad.” In hun keuken aan de Chaamseweg in Ulicoten staat een beige Aga fornuis met glimmend chromen deksels en twee geëmailleerde ovendeuren. Ingebouwd in hun keuken, onder een schouw waar de rookafvoer naar boven gaat. “Ik heb altijd alles op d’n Aga gedaan: koken en bakken, wecken, strijkijzers verwarmen, was drogen. Ook hadden we altijd warm water, want er was een boiler van 80 liter op aangesloten die verwarmd werd door de Aga. De vorige Aga die we hadden werd nog op cokes gestookt, daarvan moesten we twee keer per dag de asla schudden en ‘s ochtends bijvullen tot boven toe, dan konden we er een dag mee stoken. Hij zag er precies eender uit als deze.” Het exemplaar dat nu in hun keuken staat is ook al bijna twintig jaar oud en op gas. Toen het gezin Geerts naar Breda verhuisde, waar ze ook jaren woonden aan de rand van het Mastbos, namen ze hun Aga mee. Een van hun zonen verhuisde hun kookfornuis; hij heeft zich inmiddels gespecialiseerd in verhuizen en onderhoud van cookers. Hun andere zoon nam er later de boerderij over en hij wilde dat de Aga bleef. Die hoorde volgens hem bij de keuken. Het kookfornuis was inmiddels wel omgebouwd op gas. Piet en Anny verhuisden terug naar

“Als wij een Engelse film of kookprogramma kijken, dan zien we vaak een fornuis als het onze.” Vroeger stond er in elke keuken een kolenkachel waarop ook werd gekookt door de vrouw des huizes. Een of twee kookpitten had men er soms bij, maar het meeste eten werd gaargekookt op de kachel. Later kwamen er speciale fornuizen op gasflessen en losse ovens. Er waren ook kachels met een ingebouwde oven. Maar sommige mensen ontdekten al snel de cooker, een heel speciaal fornuis...

Ulicoten en schaften een nieuwe Aga aan, precies dezelfde kleur als die ze eerst hadden, maar nu op gas. SOep trekken Bij aanschaf van de eerste Aga was deze 8 jaar oud en Anny laat nog enkele pannen zien die erbij waren en nu dus al ruim zestig jaar gebruikt worden. Ze moeten een dikke bodem hebben, net als pannen voor elektrisch koken, en handvaten die ook in de oven kunnen. Soep trekken, bijvoorbeeld, dat kan heel goed in de oven legt ze uit. “Laatst had ze spruitjes erin gezet en vergeten, ‘s anderendaags waren ze nog goed” lacht Piet. Het principe is heel eenvoudig. Op de kookplaten bovenop worden de aardappels of groenten snel aan de kook gebracht, en dan gaan ze met wat water erbij in de sudderoven. Daar worden ze precies goed gekookt en blijven dat. Niet te gaar, de aardappels vallen niet uiteen al staan ze er drie uur in! Ook vlees wordt op de kookplaat aangebraden en gaart daarna in een van de ovens. Zowel de kookplaten als de ovens zijn altijd op temperatuur. De beide kookplaten hebben een verschillende temperatuur, net als de beide ovens. Ter demonstratie hoe snel de kookplaat verwarmt, zet Piet snel een volle

ketel koud water op. In een paar minuten fluit die al... engelSe filmS “Als wij films kijken die in Engeland spelen, kijken we altijd of er zo’n fornuis in de keuken staat. Daar zie je ze veel meer. Het is een Zweeds ontwerp, maar de fornuizen worden meest in Engeland gemaakt” weet Piet. “Daar staan er dus ook heel veel. Dan zeggen wij tegen elkaar: “oh kijk, daor staat ook ’n Aga”. In kookprogramma’s daar zie je ze wel en in dure interieurbladen staan ze ook vaak.” Ze zijn allebei echt fan van hun Aga. Anny is er trots op, het is een sierraad voor haar keuken en ze zorgt er altijd voor dat ie blinkt. Smaak Fantastisch kokkerellen, dat is voor de meeste bezitters van een country cooker de belangrijkste reden tot aanschaf. En natuurlijk het authentieke, traditionele design. Een robuuste cooker is een aanwinst voor elke keuken. Een gezellige warmtebron, een bron ook van onbegrensde kook- en bakmogelijkheden. JEANNy WOUTERS (Foto’s: Hanne Dirven )


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 14

Bouw- en inspiratiebeurs: een must voor iedereen met bouw- en verbouwplannen! Rijen – Kom zaterdag 24 of zondag 25 maart naar de speciale bouwbeurs en laat u wegwijs maken in de wereld van bouwen en verbouwen. Het terrein van bouwbedrijf Stan Wens aan de Dorpenbaan 8 is de plek waar diverse bedrijven u graag informeren en inspireren. Van tekening tot totale woninginrichting Wat moet u allemaal regelen als u besluit te (ver)bouwen? U komt het allemaal tegen komend weekend tijdens de bouwbeurs. Van het voortraject: hoe zit het met de financiering, bouwtekeningen en bouwvergunningen? De bouw zelf: bouw- en timmerwerken, installatiewerk, dakbedekking, elektra, hang- en sluitwerk… Tot het tegel-, schilder- en stukadoorswerk, zonweringen, woninginrichting et cetera. Ook voor containers en opslag, speciale trappen of bijvoorbeeld adviezen op het gebied van zonne-energie bent u het weekend van 24 en 25 maart op de bouw- en inspiratiebeurs op de juiste plaats. Horen, zien, doen en beleven Het overzichtelijke terrein van Stan Wens zal zoals gezegd het levendige toneel van vraag en aanbod op het gebied van uw bouwvragen en woonwensen zijn. Een selectie van top bedrijven zorgt voor de nodige inspiratie en voorziet u van informa-

tie. Maar er is meer dan alleen informatie te verkrijgen. Demonstraties zorgen voor interactie en maken van deze beurs een actieve belevenis. Heeft u wel eens gezien hoe glas in lood wordt gerestaureerd? Lijkt het u leuk om zelf te ervaren hoe het is om een muurtje te metselen? Uitrusten kan ook: op een speciaal aangelegd terras kunt u genieten van een lekker drankje.

In één klap wegwijs Bouwen is een vorm van samenwerken. Uw huis is pas af als meerdere partijen hebben geholpen er iets moois van te maken. Deze beurs is hier een mooi voorbeeld van. Laat u dankzij deze unieke samenwerking in één klap wegwijs maken door bedrijven waar u op kunt bouwen!

Bij binnenkomst krijgt u overigens een gratis kopje koffie of thee en kunt u meteen uw hoofd breken over het gewicht van een container van Verhoeven b.v. vol met puin. Zeker de moeite waard om dat even te doen…wie weet bent u dan binnenkort de gelukkige eigenaar van een splinternieuwe iPad2!

Prijsvraag:

Win een iPad

Wat hebben een iPad en een container vol met puin met elkaar te maken? Raad het gewicht en wie weet bent u als bezoeker van de bouwen inspiratiebeurs de gelukkige winnaar van een splinternieuwe iPad2! De winnaar wordt zondag 25 maart om 15.00 uur bekend gemaakt.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 15

klussen

Iedereen kan klussen De een zou het liefst de hele dag in een overall rondlopen en de ander gruwelt al bij de gedachte aan een pot verf en een kwast. Toch ervaart zo goed als iedereen – liefhebber of niet – een gevoel van voldoening als een klus, hoe groot of klein ook, tot een goed einde is gebracht. Voor mensen met twee linkerhanden die niet zo goed durven, maar dit gevoel ook eens willen meemaken, staat op deze pagina informatie over doehet-zelven op een rijtje. Als je denkt dat je je huis onherstelbare schade hebt toegebracht tijdens het klussen, wees dan gerust. Voor negen van de tien problemen bestaat een oplossing. Heb je wel klustalent, dan kun je ook je voordeel doen met deze nieuwtjes en weetjes.

Tips voor na het klussen

Klustips

2. Badkamer schoon Een badkuip krijg je helemaal blinkend wanneer je ‘m schoonmaakt met karnemelk. Even in laten trekken en naspoelen. Nawrijven met een theedoek maakt het extra schitterend. Een douchecabine met een

DOOR: bRiTTA JANSSEN

vieze ruit reinig je snel met glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Een vieze spiegel krijg je schoon door er deodorant op te

1. Verf Voordat je gaat schilderen kun je ruiten of tegelwerk insmeren met groene zeep. Verfspetters zijn na het drogen van de verf zo weg te wrijven met een vochtige doek. Verf in je kleding krijg je er eenvoudig uit door je kleren voor het wassen een nacht in de melk te laten weken. Acrylverf verwijderen uit kleding is moeilijker. Doe er meteen veel koud water op met wat afwasmiddel. Goed inwrijven en direct uitwassen in de wasmachine. is de acrylverf hard geworden? Dan wordt het pulken of laat de vlek een dag in vloeibare groene zeep weken. Gemakkelijk voor kleren en kwasten. Verfvlekken in vloerbedekking zijn eenvoudig te verwijderen met ovenreiniger. Uitgeharde verfvlekken haal je weg met thinner. Kijk hierbij wel goed uit en spoel grondig na. Omdat thinner erg agressief is, is het verstandig om het eerst op een klein, niet goed zichtbaar plekje te proberen.

spuiten en dan met een microvezeldoekje de spiegel af te nemen. Kleine vetvlekjes, bijvoorbeeld van vingers, poets je streeploos weg met een oude krant.

3. Bankstel reinigen De meeste vlekken op een stoffen bankstel gaat er makkelijk af met bruisend bronwater. Een beetje op de vlek, even wachten en nawrijven met een vochtige doek. Haren krijg je van je meubels af door eroverheen te wrijven met een rubberen schoonmaakhandschoen. Daarna zuig je het er zo af met de stofzuiger. Veeg de stoffen ondergrond (bank, textiel) gewoon af met een stuk vochtige keukenrol of doek. De haren klitten samen en zijn daarna eenvoudig te verwijderen.

4.kunststof lamellen Stop vuile lamellen gewoon een keer, netjes, in de wasmachine. Wassen op een lage temperatuur en ze zijn weer brandschoon.

• Makkelijker behang verwijderen doe je met afwasmiddel in warm water. Smeer de muur in met een spons of maak ‘m nat met een plantenspuit. Smeer de muur goed in. Even laten inwerken en dan gaat het behang er makkelijker af dan met een plamuurmes. • Als je na het behangen schilderijen weer op precies dezelfde plaats wilt ophangen, steek dan vooraf een lucifer in de gaten en laat het een paar millimeter uitsteken. Na het behangen druk je het behang op die plekken aan en weet je precies waar je wezen moet. • Als je parket of laminaat hebt gekocht, laat het dan eerst een dag of twee op temperatuur komen in de kamer waar je het gaat leggen. Dat voorkomt kromtrekken. • Als het kan, bewaar dan de verpakking van een artikel dat je misschien nog eens nodig zou kunnen hebben. Mocht je het in de toekomst willen nabestellen, dan heb je alle info bij de hand • Plastic pluggen uit de muur halen voordat je gaat verven gaat goed met een kurkentrekker. • Een tip tegen het spetteren van muurverfrollers tijdens het sauzen: leg de rollers een uur voordat je gaat sauzen in heet water met een dopje terpentine.

enten Tien luxe villa-appartem assau in het hart van Baarle N Ontwikkeling:

Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau

Bouw:

• Fraai ontwerp in stijl van ‘Amsterdamse School’ van Architectenbureau Peter Michielsen BNA • 8 Luxe appartementen van 137m² en 2 penthouses van 184m²

Verkoop en informatie:

Ontwikkeling: Van de Water Makelaardij Keizerstraat 91 -93 - 4841 HL Breda Tel. 076 - 5242400 nieuwbouw@vandewatergroep.nl

Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau

Bouw: Broeders Makelaardij Dorpsstraat 7, 4861 AD Chaam Tel.Ambachten 0161 - 492371 De 31 info@broedersmakelaardij.nl 4881 XZ Zundert

• Ondergrondse afgesloten parkeergarage met parkeerplaats en berging • Appartementen met riante living van 59m² en standaard drie ruime slaapkamers

Start verkoop 13.00 uur Zaterdag 14 april 11.00le-Nassau Den engel, Singel 3, Baar

De Ambachten 31 4881 XZ Zundert

• Heerlijk balkon van 12m² met middag- en avondzon, op de begane grond beschikken de appartementen over een eigen tuin, de penthouses hebben een riant dakterras. • Gebouwd met hoogwaardige materialen en voorzien van complete en luxe afwerking

St. Annaplein

• Volop mogelijkheden voor persoonlijke woonwensen.

vanaf e 360.000,- v.o.n.

Rector van de

Broekstraat


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 16

Nog slechts

Idyllisch wonen in het centrum van Oosterhout v.a. 217.000,- v.o.n.

Zeer betaalbare en complete woningen! Hoe vaak krijgt u de kans een nieuwbouwwoning te kopen op een plek die meteen al karakter van zichzelf heeft? Het gebied rond de Sint Josephstraat, de Touwbaan en de Leijsenhoek is een sfeervol stukje van Oosterhout. U woont er heerlijk in de luwte van het centrum, met alle gemakken van Oosterhout op loop afstand.

18

woningen!

een bereikbaar: nĂş Voor ieder potheekoplossingen - Unieke koop- en hy rentes - Messcherpe project hypotheek no cure no pay! - Verkoop huidige woning o.b.v. voor je huidige woning - Mogelijke vangnetconstructie er inforMatie kijk op de website Voor Me

Verkoopinformatie

oosterHoUt 0162-748748 www.bolmakelaars.nl

oosterHoUt 0162-447444 www.vandewatergroep.nl

www.meestervanthof.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 17

nieuwbouw

Bij Meester van ’t Hof lukt het wél! Het is laat in de middag als ik aan tafel ga met Bart van Gils en Marco Bijl van VORM Ontwikkeling en Bouw. Bart en Marco zijn de drijvende krachten achter het succesvolle nieuwbouwplan Meester van ’t Hof in Oosterhout. Iedereen weet dat de woningmarkt er momenteel niet echt florissant bijligt, dus ik ben reuze benieuwd naar het succesverhaal van de beide mannen. Q: Heren, er zit van alles scheef in de woningmarkt, maar bij Meester van ’t Hof lijkt daar weinig van te merken. Leg uit? “Tja, er zit inderdaad van alles scheef in de woningmarkt, maar als bouwer zijn wij gewend om dingen recht te zetten!”, grapt Bart. “Kijk, alles valt en staat natuurlijk met het product. Als je als bouwer dingen neerzet die mensen met liefde hun nieuwe thuis willen noemen kun je nog steeds succesvol zijn, dat blijkt maar. Als je dus een type huis bouwt waar mensen verliefd op kunnen worden, stijgt je slagingskans astronomisch.” Q: En waar kan ik dan verliefd op worden bij Meester van ’t Hof? Weer Bart: “In het algemeen zie je weinig plannen die zich midden in het centrum van een stad afspelen. Dat is dit wél. We hebben een romantische hofsetting, waar het straks voor ouders goed wonen en voor kinderen goed spelen is. En een school in het plan is voor veel ouders en aspirant-ouders al helemaal een droom. Voor de oudere jeugd (en pa en ma) is de Markt en de Klappeij om de hoek. Dus, je woont mooi, midden in het centrum, je

hebt alles bij de hand en nog een stevige tuin ook. Dat is uníek!” Q: Die scheve dingen rechtzetten, waar jullie mee begonnen, wat bedoelen jullie daar mee? Nu is het de beurt aan Marco: “Wat er in de woningmarkt scheef zit zijn onwillige banken en de problematiek van de verkoop van de achterliggende woning. Verder helpt de tendentieuze negativiteit van de media natuurlijk ook niet echt. Veel dingen zijn echt flauwekul en worden gezegd door instellingen met een verborgen agenda, maar als het grote publiek denkt dat het allemaal waar is, heb je uiteraard een probleem. Gelukkig zijn er nog zat mensen die doorhebben dat kopen toch écht slimmer is dan huren.” Q: Okee, maar die onwillige banken en die achterliggende woning, wat doen jullie daar dan aan? Marco: “Ik ben van VORM Finance. Wij zijn binnen VORM van de Divisie Verkoop en wij lossen problemen op. Zo helpen wij mensen aan een goede hypotheek bij een gerenommeerde bank of verzekeraar en dat doen we non-profit. Dat betekent dus dat alle overbodige strijkstokken uit een hypotheek worden verwijderd en daardoor wordt het voor de consument goedkoper om in Meester van ’t Hof te wonen. En dat kunnen we met onze Premie A regeling nog eens een extra duwtje geven.” Q: Premie A-regeling? Dat was toch iets van de overheid? Die regeling bestaat toch al lang niet meer? Bart is weer aan zet: “Dat klopt. De Premie A regeling was vroeger een stimuleringsregeling van de overheid, waarbij je, als je een woning

nét niet kon kopen, een subsidie kon krijgen. En dat ging naar behoefte. Bij VORM hebben we dat nagemaakt. Kunnen mensen een hypotheek niet krijgen, wordt een maandlast te hoog, zitten ze met een lening waardoor een huis niet gekocht kan worden, dan kunnen we daarnaar kijken. Dat is wat Marco doet.” Q: Wacht even ik begin iets te begrijpen. Jullie begeleiden aspirant kopers volledig op financieel gebied. Je maakt de hypotheek non-profit en dan is er ook nog een bijdrage mogelijk? Marco lacht: “In grote lijnen is het dat wel ja. Wij willen dingen mogelijk maken voor mensen. Voor ons is een hypotheek een middel tot een doel en dat doel is de verkoop van een woning. Het kan naar ons idee niet zo zijn dat er zich allerlei lieden rond onze kopers ophouden die met een kaasschaaf een leuk centje mee proberen te verdienen aan ons succes. Daarom houden wij het hele hypotheekverhaal in eigen hand. Gewoon helpen. Wij hebben een ongeëvenaard kennisniveau en bijzondere mogelijkheden. En dáár worden mensen blij van, kijk maar eens op onze Facebook pagina van Meester van ’t Hof!” Q: Maar dat helpt mensen die een woning te verkopen hebben toch nog niet al te zeer? Marco wordt weer serieus: “Nee, dat is een ander beestje. Maar ook daar hebben we oplossingen voor. Wat we nu tegen beginnen te komen zijn mensen die bijvoorbeeld met een te hoge hypotheek op hun woning zitten en die denken dat ze daardoor niet kunnen verhuizen. Kopers in die situatie kunnen we door een wijziging in regelgeving van augustus 2011 ook vaak uitstekend helpen.” Q: En inruil van een woning, is dat bespreekbaar bij VORM? “Bij VORM hebben we binnen de Divisie Verkoop naast Finance ook de discipline Verkoop. De mensen van Verkoop willen best naar een eventuele inruil of achtervangconstructie kijken, maar het moet uiteraard allemaal wel reëel blijven. Maar,

onbespreekbaar is voor ons bijna niets. Onbespreekbaar komt in ons woordenboek niet voor!” Verduidelijkt, Bart. Q: Normaliter loopt dit alles via plaatselijke makelaars, maar jullie doen dus alles zélf? Bart weer: “Wij doen veel zelf, maar we hebben ook ‘gewoon’ twee plaatselijke makelaars, Bol en Van de Water, waar mensen terecht kunnen. Bij ons staan er gewoon meer schuiven open. Als mensen rechtstreeks met ons, de bron dus, willen praten is dat ook mogelijk en wij merken dat kopers dat buitengewoon prettig vinden. Ik leg graag aan de keukentafel een woning uit en wat er allemaal mogelijk is. En aan die zélfde keukentafel heeft Marco dan vaak een paar dagen eerder gezeten om uit te leggen wat de beste oplossing op hypotheekgebied is.” Q: En wat gaat er in de komende tijd allemaal nog gebeuren in Oosterhout? “We zijn met z’n tweeën volop bezig met de verkoop van de woningen. Daarnaast is Ruth van VORM Bouw individuele gesprekken met kopers aan het voeren. Ze inventariseert de wensen en zorgt dat die mee worden genomen in de bouw van de woningen. De collega’s van BOUW zijn samen met de architect en constructeur de bouwtekeningen aan het uitwerken en onderaannemers aan het inkopen. Jeroen, onze gebiedsontwikkelaar is op dit moment de aanbesteding van het bouwen woonrijpmaken aan het afronden. Ook het communicatietraject met de omwonende en de school is samen met de Gemeente Oosterhout opgestart. We staan dus in de startblokken!” aldus Bart. “We moeten trouwens ook op zoek naar een volgend plan in de gemeente Oosterhout!” Roept Marco. “De mensen zijn zó aardig en gastvrij. Hier wil ik vaker komen!”

Meester van ’t Hof: een bijzonder plan op een bijzondere locatie in een bijzondere stad! En met een bijzondere verkoopmethodiek, laat ik dat niet vergeten. Voor iedereen die graag een nieuw thuis zou willen in het hart van ons centrum: zoveel kansen om er te gaan wonen zijn er niet meer, ik raad dus ook iedereen aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met Marco, Bart of één van de aangesloten makelaars. Bart en Marco, bedankt voor dit verhelderend kijkje achter de VORM-schermen!


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 18

BESTRATING

rechtstreeks bij de vakman klein bedrijf, grote service ambachtelijk vakwerk kwaliteit en toch scherpe prijzen (die concurreren met de Doe-Het-Zelf markt e.d.)

WWW.BELKOMFULLSERVICE.NL tel. 0416-347249

Prof. Zeemanweg 16a naast de KARWEI bouwmarkt

vloeren

deuren

openingstijden vrijdag zaterdag

18:00 - 21:00 10:00 - 17:00

shutters

inbraak

overige dagen op afspraak dit i.v.m werkzaamheden op locatie

Lauwers Keukens voor nieuwe keukens & renovatie OOK verzOrgen wij  leidingwerk  stucwerk  tegelwerk

En je legt het gewoon zelf Sierbestrating… voor een siertuin

Nieuw in ons assortiment

Openingstijden: donderdag & zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur; vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur of op afspraak

Poolsestraat 15 - Kaatsheuvel - Tel. 0416-532614 www.lauwers-keukens.nl - www.schmidtkeukens.nl

Een terras in de zon, een speels tuinpaadje of een oprit voor de auto. Je legt het gewoon zelf aan met deze aanwijzingen.

De nieuwe H.Q. Koi uit Japan Komt binnen Deze kunnen worden gereserveerd!

Vijveraanleg Vijverbouw artikelen Filters Luchtpompen Filtermaterialen pVC materialen e.d. Voeding bacteriën assecoires onderhoud u.v. lampen extra openingstijden in het voorjaar vindt u op onze website:

Als je sierbestrating wilt aanleggen, veel of

verschillende websites te vinden die hierbij

weinig, bedenk dan eerst wat de functie

helpen.

ervan wordt. Is het voor een oprit waar je

Met een tekening op schaal kun je

dagelijks met de auto overheen rijdt of voor

berekenen hoeveel stenen je nodig hebt.

een tuinpaadje dat veel minder gewicht te

Reken het aantal vierkante meters uit en

verduren krijgt? Voor iedere optie, ook

hou daarbij rekening met het zogenaamde

bijvoorbeeld een terras, zijn er eindeloos

knipverlies. Meestal zorgt het knippen of

veel mogelijkheden, zowel qua opper-

snijden van bestrating voor verlies. Bestel

vlakten, soorten, kleuren en typen sier-

daarom altijd wat meer stenen om dit

bestrating. De vakman in de buurt kan je er

knipverlies op te vangen.

alles over vertellen.

De

Hoofdstraat 111, 5171 dK Kaatsheuvel

Betonnen bestrating biedt vele moge-

ondergrond onder het pad, terras of de oprit

telefoon: 0031-(0)416-530640 of mobiel: 06-57595778.

lijkheden, denk bijvoorbeeld aan grindtegels

worden gelegd. Gewone tuingrond voldoet

en betontegels. Gebakken straatstenen

niet en moet je vervangen door scherp

zorgen voor een meer authentieke sfeer en

(rivier) zand. Normaal gesproken is voor

bestrating van natuursteen geen een luxe

paden en terrassen een laag van vijftien tot

uitstraling aan bijvoorbeeld je terras. Deze

twintig centimeter voldoende en voor een

tegels zijn geschikt voor grote oppervlakten

oprit voor de auto van dertig tot veertig

en goed te combineren met andere stenen.

centimeter. Omdat je het zand moet

www.brabantskoiparadijs.nl Kijk op onze website voor onze speciale maandacties!

BraBants Koiparadijs www.brabantskoiparadijs.nl

Lever uw oude gordijn in en ontvang minimaal

moet

op

een

goede

aanstampen of aantrillen, is het belangrijk

e100,- retour

*

bij aankoop van een gordijn naar keuze bij Mart van Beers * Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Vitrage div. kleuren en hoogtes ............................. incl. maken v.a. e12,95 p.mtr. Inbetweens div. kleuren en dessins .................. incl. maken v.a. e17,95 p.mtr. Quickstep laminaat

12,95 per m Bonaparte tapijt div. kwal./kleuren................................. v.a. e49,00 per m PVC vloer .........................................................all-in gelegd v.a. e45,00 per m incl. ondervloer leggen + platte plinten .............................................. v.a. e

bestrating

2 1 2

Gasthuisstraat 69, Kaatsheuvel, 0416-275274, www.martvanbeers.nl • Maandag & dinsdag gesloten

ZELF DOEN!

om ongeveer twintig procent meer zand te

Als er genoeg spierkracht in de buurt is, bij

kopen. Ook heb je extra zand nodig om de

grote stenen, is het helemaal niet onmoge-

voegen te vullen.

lijk om zelf de bestrating te leggen. Zorg er

Om verder aan de slag te gaan, heb je

dan wel voor dat je goed tilt, om je rug te

paaltjes

sparen en goede voorbereidingen treft. Het

metselkoord, lange waterpas, lange latten

materiaal

stuk

en een hamer nodig. Door de paaltjes in de

makkelijker als je een tekening maakt van

grond vast te zetten, geef je het ontwerp

wat er moet gebeuren. Op internet zijn er

aan.

bestellen

gaat

een

met

een

spitse

punt,

een


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 19

Sier beslag

Ruime keus in diverse uitvoeringen - zwart - messing - RVS - chroom - nikkel - messing getrommeld

• Kloosterstraat 2-4 • 4901 HS Oosterhout • Telefoon: 0162-436319 • Fax: 0162-454926

In ko trodu on rting ctie z de e ver t.g.v . n sh ow ieuw roo m

-10

%

De s op en so, P Bo na arade pa rte .

ROLLUIKEN ACTIE VERLAAG UW ENERGIEKOSTEN!

van der sluis WOONDECORATIE

Kapelstraat 6 • Baarle-Hertog • T.: 0 (0 32) 14 69 90 02 • www.vandersluis.be

een terras bijvoorbeeld uit van de onderkant

van de steen. Met het leggen van de

van de drempel onder de buitendeur die

bestrating zakt het zand namelijk.

grenst aan de bestrating. Door het nulpunt

Naast een goede zandondergrond is de

twee centimeter onder de drempel te

randopsluiting belangrijk voor het behoud

leggen kan er nooit water je huis inlopen.

van de bestrating.

Met een paaltje kun je de basishoogte

Voordat de stenen gelegde kunnen worden

markeren.

moet je de zandlaag egaliseren met een

Plaats de rest van de paaltjes op de

kaarsrechte lat (hoogte ongeveer tien

basishoogte met behulp van de waterpas en

centimeter, dikte drie centimeter). Als je

een lange lat. Om ervoor te zorgen dat het

deze lat over het zand schuift wordt het

regenwater

het

vlak. Om overal even vlak te blijven kun je

oppervlak een beetje hellen. Bij een terras is

een aantal latten op de juiste hoogte op het

een centimeter per strekkende meter al

zand leggen en daaroverheen de lat trekken.

voldoende. Als het water niet weg kan lopen

Hierna kun je met de stenen aan de slag.

in de tuin, kun je een putje maken en dat

Leg ze in het gewenste patroon zo strak

aansluiten op de afvoer van het regenwater.

mogelijk tegen elkaar. Vaak beginnen

Als je bij paden de zijkanten een halve

mensen vanaf het huis, om te voorkomen

centimeter lager legt, kan het regenwater

dat de bestrating niet past. Breng eerst het

naar de randen weglopen.

grote vlak aan en dan de randen met

Wanneer je de bovenkant van het pad of

eventueel op maat geknipte stukjes. Als je

terras hebt bepaald, kun je de diepte van de

de bestrating en voldoende grond tegen de

landlaag bepalen. Tel twintig centimeter (bij

randopsluiting hebt aangebracht, kun je het

een terras) op bij de hoogte van de steen en

geheel met een trilmachine aftrillen. Breng

je weet hoe diep je moet graven. Graaf iets

tot slot een laagje zand aan over de stenen

breder dan het pad of terras wordt. Dat

en veeg dit in de voegen. Laat het overtollige

maakt het zetten van de randopzetting

zand op de bestrating liggen en veeg af en

makkelijker. Na het graven kun je het zand

toe totdat de voegen gevuld zijn met zand.

kan

weglopen,

moet

ROLLUIKEN ACTIE TERRASOVERKAPPINGEN SE I A T R G H C ISKKET RA TP KD TERLEEN KG BE ZONEIN EIE BD ! S N O

hoger ligt dan het nulpunt min de hoogte

EL BEDIENING

storten. Zorg dat het een aantal centimeters

hoogte van de bestrating aangeeft. Ga bij

06-03-2012 21:20:00

alle casseTTescHermen meT graTis moTor! VERLAAG VERLENG UW HETENERGIEKOSTEN! BUITENSEIZOEN

Nu moet je een ‘nulpunt’ bepalen dat de

TISCIHSE A GR prijsgaranTie! R EKT

TopkWaliTeiT meT

woonkrant2012-3.indd 1

TERRASOVERKAPPINGEN

ROLLUIKEN | ZONWERING | GARAGEDEUREN | TERRASOVERKAPPINGEN BINNENZONWERING | CORRADI PRODUCTEN Corbiestraat 42 bus 1 VERLENG HET BUITENSEIZOEN 2400 Mol T 014 480 644 ECHCEQO info@woon-comfort.be UES

voorjaars-acTie www.woon-comfort.be Open: di/wo/do/vrij 10u-12u en 13u-18u, za 10u-15u

AANVAARD

bvba ✁ Haneveer Wiekenweg 15 - Baarle-Hertog GRATIS

ZL4/134150J1

ET Tel.: 0032-14690000 TRENDPAKK BEZOEK info@haneveer.be O N S!

40 jaar ervaring

ROLLUIKEN | ZONWERING | GARAGEDEUREN | TERRASOVERKAPPINGEN BINNENZONWERING | CORRADI PRODUCTEN

Showroom open: ma.- vrij.

Corbiestraat 42 bus 1 2400 Mol T 014 480 644 info@woon-comfort.be 09.00-17.00 uur; zat. www.woon-comfort.be Open: di/wo/do/vrij 10u-12u en 13u-18u, za 10u-15u

ramen Deuren

ECO-

10.00-15.00 CHEQUES uur D AANVAAR

ZL4/134150J1


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 20

n n n n n n n Lissenveld 45 • Raamsdonksveer Tel. 0162-406370 www.goodflooring.nl

grootste assortiment PVC vloeren geluiddempend onderhoudsarm slijtvast hygiënisch vochtbestendig vloerverwarming geschikt

Kortom ... comfortabel wonen! Tot ziens in onze showroom!

back to basic...

Iedere zaterdag SHOWROOM GEOPEND van 11.00 tot 16.00 uur voor

GRATIS ADVIES KOKEN

KoKen uit eigen tuin In juni is het barbecueseizoen volop aan de gang. Eten uit eigen tuin is gezond en lijkt ook lekkerder te smaken dan groente uit de winkel. Of je nu een tuin, balkon of terras hebt, er is altijd wel een plekje om zelf te groenteboeren. De maand juni is een uitstekende maand om groenten, fruit en kruiden te planten zodat je een paar weken later kunt oogsten. Tijdens het barbecueseizoen maak je de lekkerste en meest smaakvolle gerechten. Zelf groenteboeren In elke tuin is wel een plekje om groenten en kruiden te kweken. Bij tuincentra zijn in juni volop plantjes verkrijgbaar en binnen een paar weken kun je de eerste vruchten plukken. Populaire groenten voor de eigen (moes)tuin zijn tomaten, sla, koolsoorten, courgettes en paprika’s. Kruiden zijn behalve smakelijke ook mooie en makkelijke planten. Wanneer je ze dicht bij het terras of keuken zet, heb je verse kruiden binnen handbereik. Fruitboompjes worden in de Nederlandse tuinen steeds populairder. Echte toppers zijn de aardbeienplant en de druif. Bij het tuincentrum kun je je uitgebreid laten informeren over de mogelijkheden. Smakelijke actie Bij veel tuincentra wordt in juni een bijzondere actie gehouden. Iedereen die een kruiden-, aardbeien- of druivenplant koopt, ontvangt een wincode. Wanneer deze code via www.gekopgroen.nl wordt ingevoerd, maak je onder andere kans op een fantastische buitenkeuken van Weber. Kijk voor meer informatie, recepten en een overzicht van deelnemende tuincentra op www.gekopgroen.nl.

Bredaseweg 35a, 4844 CK Terheijden Telefoon: 076-5934139

www.spijCK.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 21

LANDGOED

versterking natuurlijke waarde Landschappelijke Driehoek

Plan ‘landgoed Klein YPelaer’ een aanwinst voor Bavel Tot ieders verrassing werd eind vorig jaar een nieuw plan gelanceerd voor het Landgoed Klein Ypelaer, het vroegere klooster met park van de paters van de HH Harten aan de Seminarieweg in Bavel. Daarmee werden eerdere plannen voor een luxe 5-sterrenhotel, of huisvesting voor het onderwijsinstituut De Rooi Pannen, van tafel geveegd. De initiatiefnemers, met een belangrijke Bavelse achtergrond, achten de kans van slagen zeer realistisch om het landhuis en de fraaie kloostertuin om te vormen tot een wooncomplex met zorgfaciliteiten. Tijd dus om eens een gesprekje aan te knopen met het driemanschap van de ontwikkelingscombinatie, Fred van Gansevoort, Richard Schul en Jos Taalman. Door: Henny van Den Broek er hebben al meerdere scenario’s model gestaan voor het fraaie landgoed waarin de paters van de Heilige Harten tot 2009 hun domicilie hadden. Het laatste plan van investeerder Jan Dane om van het klooster een luxe vijfsterrenhotel te maken strandde door een gebrek aan participanten. Tot genoegen van de omwonenden werd vervolgens een eerder plan van Bavelnaar Jos Taalman om op het complex een woon/zorgbestemming te ontwikkelen boven water gehaald. Samen met dorpsgenoot Fred van Gansevoort wisten zij makelaar richard Schul warm te krijgen om gedrieën de ontwikkelingscombinatie ‘Landgoed klein ypelaer’ op te richten en het complex over te nemen van Jan Dane. De eerste plannen werden in november 2011 besproken met omwonenden in de Landschappelijke Driehoek en de bewoners traden het initiatief positief tegemoet. De uitgangspunten van de ontwikkelingscombinatie zijn dan ook gericht op het behouden van de bijzondere structuur van de Landschappelijke Driehoek, waarbij de toekomstige bebouwing in overeenstemming wordt gebracht met de schoonheid van de kloostertuin.

veRzilveRing@bReda De initiatiefnemers spelen met hun plannen in op de uitgangspunten van de nota ‘verzilvering@Breda’, een studie vanuit het gemeentelijke beleid ‘Geschikt Wonen voor Iedereen’ (GWI) naar de vergrijzing van de bevolking. Daarbij is de conclusie getrokken dat in het woongebied Bavel/ Ginneken/Blauwe kei/overakker en IJpelaar na 2015 een behoorlijk tekort zal zijn aan levensloopgeschikte- en zorggerichte woonvormen. Het geplande zorgcomplex ‘Landgoed klein ypelaer’ geeft invulling aan de realisatie van de nota ‘verzilvering@Breda’ en zal zeker tegemoetkomen aan de behoefte om voor ouderen en mensen met beperkingen uit de regio Bavel passende woonruimte te creëren. Het is daarom niet vreemd dat in de afgelopen maanden naast investeerders ook andere grote partijen uit de zorgmarkt interesse hebben getoond voor dit project op deze aantrekkelijke locatie. De haalbaarheid vanuit dit lokaal initiatief mag dan ook hoog worden ingeschat. naar verwachting zal in april 2012 meer duidelijkheid kunnen worden verschaft omtrent participatie van investeerders en andere belangstellenden voor deze woon/zorgvoorzieningen.

Impressie van het eerdere plan voor een 5-sterrenhotel dat het niet haalde. Revitalisatie van het landgoed De herontwikkeling van het ‘Landgoed klein ypelaer’, de oorspronkelijke naam van het complex, omvat de restauratie van het bijna 150 jaar oude gemeentelijk monument de z.g. ‘notariswoning’ en de bijbehorende engelse landschapstuin. Het ligt in de bedoeling om verspreid over het landgoed landhuizen met zorgfaciliteiten te realiseren. Het is de intentie om de landhuizen annex appartementenen/of zorgcomplexen volledig op te laten gaan in de monumentale groenstructuur. De doelstelling is om ‘Landgoed klein ypelaer’ duurzaam te ontwikkelen tot een zorgcomplex op een exclusieve locatie tegen een betaalbare prijs, waarbij wel gestreefd wordt naar luxe ruime appartementen. De ontwikkelaars zetten daarbij zeker niet in op uitsluitend vermogende particulieren, maar men richt zich met name op een tekort aan levensloopgeschikte woonvormen in Bavel en omgeving. er zal zorgvuldig gekeken worden naar parkeermogelijkheden en wel zodanig dat auto’s voornamelijk uit het zicht kunnen worden geparkeerd.

Passend in de omgeving In tegenstelling tot het plan voor een vijfsterrenhotel, waarbij een grote façade aan de Seminarieweg zou worden gecreëerd, zal de geplande bebouwing zeker niet gaan overheersen in deze natuurlijke omgeving. De ontwikkelingscombinatie wil in de stijl van de monumentale notariswoning uit 1867 zes of zeven landhuisachtige wooncomplexen bouwen in de kloostertuin. Het ligt in de bedoeling om hierin uiteindelijk ca. 100 koopappartementen met zorg voor ouderen te realiseren. De uitstraling van ieder landhuis is enigszins te vergelijken met de architectuur van soortgelijke panden in de omgeving zoals Landgoed Wolfslaar, anneville en Luchtenburg. Met uitzondering uiteraard van de voormalige notariswoning zullen de later aangebouwde delen van het kloostercomplex worden gesloopt. Het plan maakt gebruik van het toegestane bouwvolume van de reeds verleende bouwvergunning van Hotel Park Dane. Het is echter de bedoeling om dit bouwvolume in kleinere en faseerbare delen verspreid op te laten gaan in de groene structuur van het Land-

De ‘witte’paters van de HH Harten waren lange tijd bewoners van het landgoed . (foto uit 1924)

Landgoed (Wolfslaar) dat model staat voor de toekomstige appartementencomplexen. goed. Gestreefd wordt om de villa (notariswoning) een restaurantfunctie te geven voor bewoners van ‘Landgoed klein ypelaer’ en haar toevallige bezoekers, waarbij ook een maaltijdservice kan worden aangeboden. aan de parkzijde zal een serre worden gerealiseerd, waardoor buitenactiviteiten optimaal kunnen worden beleefd. Daarnaast zal de villa op de bovenste etages ook recreatieve- en vergaderfuncties krijgen. er wordt ook nog gedacht aan het realiseren van een theehuis nabij de vijver voor bewoners en wandelaars. Het is overigens de bedoeling om het park vrij toegankelijk te houden voor bezoekers en wandelaars. In de wintermaanden kunnen dan de Bavelnaren die dat altijd gewend waren, gebruik blijven maken van de schaatsmogelijkheden op de fraaie vijver. histoRie Het landhuis, dat thans nog de kern vormt van het gebouwencomplex, dateert uit 1866. De in neoclassicistische stijl gebouwde kapitale villa maakte onderdeel uit van één van de oudste landgoederen rond de stad Breda. Het Landgoed, dat ooit bekend stond als nieuw of klein IJpelaar, is waarschijnlijk ontstaan in de 12e of 13e eeuw, en bestond uit een groot gebied met een aantal boerderijen waarvan er nu nog twee zijn overgebleven, aan de Seminarieweg no. 27 en 28. In 1828 kocht Dr. J.W. de Bruijn, arts uit rotterdam, het buiten De kleine IJpelaar voorloper van het huidige landhuis, voor 9000 gulden. Diens zoon arnout , advocaat in Breda aan de Prinsenkade, ging in 1855 wonen in de kleine IJpelaar en noemde dit vanaf dat moment De nieuwe IJpelaar. Het landhuis van zijn vader werd afgebroken en in 1866 werd het huidige nog herken-

bare landhuis enigszins naar achteren liggend aan de Seminarieweg gebouwd. De stijl van het nieuwe landhuis kwam overeen met andere landhuizen in de omgeving uit de 2e helft van de 19e eeuw, zoals anneville (1852) en Wolfslaar (1862). De voorgevel heeft een iets terugspringend middengedeelte. via een trap naar een bordes, geflankeerd door de herkenbare liggende leeuwen, bereikt men de centrale hal. Het middengedeelte had een zadeldak met aansluitend platte daken. Met de bouw van het landhuis werd ook het park aangelegd dat thans nog steeds bestaat en waarvan inmiddels een aantal bomen zijn uitgegroeid tot imposante kolossen die tot de beschermde soorten horen. De vijver welke tot het park behoorde is later vergroot tot de omvang van een meer, als gevolg van zandwinning die nodig was voor de aanleg van de huidige a27 en a58.

De imposante vijver van het park.

Een indruk van het prachtige park van ‘Landgoed Klein Ypelaer’.

Luchtfoto van het landgoed in de huidige staat.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 22

Nieuwe vloer nodig...?

GRATIS R

ESE VOOR LA RVEREN TER, ZONDER AANBET ALING!

Óók schur en

DHZ-Parket

VAN BES en renovatie T VLOERD AANDE ELEN!

GAAT VERBOUWEN

MET SPECTACULAIRE KORTINGEN!!! ‘Ik nodig u van harte uit om bij mij in de showroom met eigen ogen te zien wat we bedoelen met ‘onderscheidend in prijs, kwaliteit en service’. Dus als u een vloer nodig heeft is het nu een extra goed moment, want DHZ-Parket Rijen geeft u nu verbouwingskorting! Ga niet alleen voor de beste vloer maar ook voor de beste prijs en ik zal het gehele proces persoonlijk begeleiden’.

Decorette van Mook Raamsdonksveer - Keizersdijk 71 Telefoon: 0162 - 512 833

FEESTELIJK

VOORDEEL!

25%

*

TE ET R O EC D P O G N TI R O K M EU IL JUB

* Vraag naar de actievoorwaarden. Prijswijzigingen en kleurafwijkingen voorbehouden.

Tot ziens, Dorine van Doornmalen

E I T A R O C E D M A A R

zonwering I gordijnen I vloeren I behang I verf I raamdecoratie I accessoires


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 23

slaapkamer

Slaapkamer als comfortabele leefruimte De slaapkamer is meer dan alleen het bed, waar we ’s nachts in slapen. De kamer is steeds meer een echte leefruimte geworden, voorzien van alle gemakken en comfort. Door je slaapkamer te combineren met andere functies, zoals de badkamer of een multimediale tv-hoek, kun je de ruimte optimaal gebruiken.

er wel een oplossing te bedenken. Zo zijn

de slaapkamer ook steeds meer multime-

er draaibare hang- of legdelen, die op maat

dia terug. Wat is er heerlijker dan ’s avonds

gemaakt kunnen worden voor iedere hoek

onder de wol te kruipen en vanuit je warme

en liftsystemen zodat je altijd bij de boven-

bed een film kijken. Deed het nachtkastje

ste plank kan. Let erop dat er geen direct

vroeger vooral dienst om de leesboeken te

zonlicht in de kamer valt, anders verkleurt

herbergen, nu krijgen de papieren exem-

je kleding. Om toch licht in je kast te heb-

plaren concurrentie van hun digitale soort-

ben, kan je enkele spotjes plaatsen. Kleed

genoten. niet alleen e-books en i-Pad’s

je kast verder nog aan met poefjes en een

hebben hun terrein veroverd op het nacht-

spiegel en je inloopkast is compleet.

kastje, ook laptops zijn tegenwoordig vaak

DOOR: Ria van meiR

Zo slaagt je slaapkamer: • Het bed is het belangrijkste meubelstuk in de slaapkamer. Die mag dus best centraal geplaatst worden. Hou er rekening mee dat je langs beide kanten kan in- en uitstappen.

naast het bed te vinden. Tot slot kunnen de

BaD- en slaapkamer in één

mobiele telefoons, die al sinds jaar en dag

Op de benedenverdieping doen we het

dienst doen als wekker, uiteraard niet op

De inloopkast

al jaren. De woonkamer die overloopt in

het nachtkastje ontbreken.

De laatste jaren is de ‘walk in closet’ een

de keuken of andersom. maar zodra je de

populaire oplossing om een kleine ruimte

trap oploopt, zijn alle ruimtes strikt van el-

Zorg er dus voor dat je bij de inrichting van

in huis in te vullen, waar je anders toch

kaar gescheiden. Toch is er de laatste ja-

je slaapkamer voldoende stopcontacten

geen raad mee weet. Belangrijk is dat je

ren sprake van een letterlijke trendbreuk.

en netwerkverbindingen hebt aangeslo-

de kamer effectief gebruikt, maar toch

Steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor

ten. Bij het laptoppen, lezen of tv-kijken is

minimaal 80 centimeter loopruimte over-

om de muur tussen de slaapkamer en de

het fijn als je een zacht, maar stevig steun-

houdt. voor ieder kledingsoort of hoekje is

badkamer uit te breken. Zeker wanneer de

tje in je rug hebt. Kies daarom voor een

badkamer klein is, biedt

bed, waarbij het matras en makkelijk in de

dat voordelen. Zo creëer

zitstand verschuift of koop een stevig kus-

je een grote welness-

sentje voor in de rug.

ruimte, waar je optimaal

alen goed op elkaar af.

terug van weggeweest: patroontjesBeHang

een tapijt is niet zo han-

in de sixties en seventies kon je geen

dig in een vochtige bad-

slaapkamer binnenwandelen, zonder over-

kamer en tegels zijn in

vallen te worden door de felle discokleu-

een slaapkamer snel kil.

ren. in de decennia daarna koos men

een gietvloer biedt een

eerder voor rustieke kleuren en strakke

uitkomst. Die is stijlvol

vormen. Tegenwoordig zijn de knalkleuren

en waterbestendig. Zorg

in gekke patronen weer aan een opmars

er ook voor dat de ruim-

bezig. en ze beperken zich niet alleen tot

te goed geventileerd is,

het behang of de gordijnen. Ook de gestof-

want ventilatie is onont-

feerde bedombouw, de matrassen en het

beerlijk voor een goede

bedtextiel worden extra vrolijk aangekleed

nachtrust.

met sprookjesachtige patronen en drama-

tot rust kunt komen. Stem daarbij de materi-

tische kleuren. Sterker nog, als je niet goed

Het multimeDiale slapen

durft, kan je beter een opvallend overtrek

De technologie zit niet

overtrek is wat makkelijker te vervangen

stil en dus vinden we in

dan behang.

kiezen dan een druk printjesbehang. een

• Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een bedombouw, waarbij nachtkastjes en opbergruimte al ingebouwd is. Dat scheelt ruimte. •

Laat lege ruimtes leeg. De kamer lijkt daardoor groter. Bovendien heeft een opgeruimde kamer een positieve invloed op de nachtrust.

• Kussens, een sprei en een opgedekt bed zijn als meubels in de slaapkamer. Zorg ervoor dat ze er goed bijliggen om de rust te bewaren. • Rood op de slaapkamer wordt vaak afgeraden, omdat het agressie opwekt. Chinezen zijn echter overtuigd van het kalmerende effect. Bovendien stijgt het zelfvertrouwen van mannen in de slaapkamer. verwerk rood daarom in accessoires, zoals de kussens of de sprei. • net als in een hotel plaats je het best kamerhoge gordijnen, die lopen over de volledige lengte van de wand. Daarmee creëer je een ruimtelijk effect.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 24

Kom naar de BijZonderPlan Dag en laat u informeren! 24 maart a.s. Open dag BijZonderPlan

13 vrijstaand geschakelde semi-bungalows met carpor t aan ‘t Veersehof in Oosterhout

modelwoning veersehof 13 Oosterhout 11.00 - 13.00 uur

• Op loopafstand van het centrum van Oosterhout • Ruime living met open keuken (Siematic keuken met inbouw inbouwapparatuur) • Begane g grond met slaapkamer, badkamer en berging • 2 Sla Slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping • Multifunctionele zolde zolderruimte met toegang tot balkon • P Perceeloppervlakten van ca. 222m² tot ca. 380m² • Inhoud ca ca. 490m³ Oplevering mogelijk op korte termijn • Opl

Nog enkele woningen vanaf € 372.000,- v.o.n. i.c.m. BijZonderPlan vanaf € 261.000,- v.o.n.

• Rente voordeel tot 2,6% • Veilig en voordelig te financieren met NHG • Geen consessies aan woongenot • Lagere maandlast • Betere acceptatie bij geldverstrekkers • Betere en gegarandeerde vermogensopbouw www.bijzonderplan.nl

EERST UW EIGEN HUIS VERKOPEN? Pas ook het BijZonderPlan toe op uw bestaande woning en biedt ook úw koper de keuze met of zonder het plan te kopen... met alle voordeel.

Basis voor een snellere verkoop!

Keiweg 24 4901 JA Oosterhout Tel: 0162 - 447 444 www.vandewatergroep.nl

Mathildastraat 57 4901 HC Oosterhout Tel: 0162 - 455 025 www.noudkopsmakelaardij.nl

Oude Leijstraat 2 4817 ZR Breda info@con-tour.nl www.con-tour.nl

M E U B E L E N V O O R U O P M A AT G E M A A K T

Openingstijden: di. t.m vr. 09.30-17.30 uur za. 10.00-16.00 uur Koopavond op afspraak

bankstellen l tafels in alle afmetingen l dressoirs l fauteuils l koloniale meubelen l bedden l matrassen l lampen l woonaccessoires

Nieuwstraat 116a • Gilze • Tel. 0161-451310 • www.tondevisser.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 25

woonproject

Van dorpsboerderij tot familiehuis VERANDA: De veranda biedt een mooi uitzicht op de kerk van Ossendrecht.

Zo’n vijftien jaar geleden kochten Werner en Diana de Vos een oude koeienboerderij in hartje Ossendrecht. In de loop der jaren verbouwden ze de traditionele boerderijwoning uit 1905 tot een modern woonhuis, met respect voor de authentieke kenmerken. “Het is echt een familiehuis met ruimte voor het hele gezin”, vertelt Diana enthousiast.

droomproject

meubels opknappen

De ervaringen die Werner en Diana opdeden

De oude koeienstal naast het woonhuis

tijdens de verbouwing van hun eigen woning,

heeft Werner in gebruik als werkplaats. De

dienden acht jaar geleden als basis bij hun

schuur is het enige bijgebouw dat Werner

eigen bouwbedrijf Droom Woonprojecten.

en Diana hebben laten staan. “We zijn zowat

“Werner heeft altijd al in de bouw gewerkt.

drie maanden bezig geweest met slopen. In

Het leek hem erg mooi om hetgeen wij hier

de tuin stonden allerlei bijgebouwen voor de

gerealiseerd hebben ook bij andere mensen

boerderij, zoals een lokaaltje waar de veearts

te verwezenlijken. Daarom zijn we gestart

de dieren kon inspecteren. We hebben ge-

met Droom Woonprojecten”, vertelt Diana.

kozen voor een ruime veranda, direct aan de

Droom Woonprojecten heeft zich gespeciali-

schuur. Vanaf daar hebben we mooi zicht op

seerd in uitbouwen, zoals serres, veranda’s

de kerk van Ossendrecht”, wijst Diana. Wer-

en erkers. Ook daklijsten, badkamers, maat-

ner is niet de eerste die de schuur in gebruik

De ruimte is het eerste wat opvalt bij het

werk kasten, garagepoorten en wijnkelders

heeft als werkplaats. “We kwamen erachter

betreden van de prachtige woning aan de

behoren tot het aanbod van Droom Woonpro-

dat Werners opa hier vroeger antiek heeft op-

Burgemeester Voetenstraat in Ossendrecht.

jecten. “Ook nodigen we de mensen bij ons

geknapt. Koeien en stieren werden vroeger

De hoge hal met de statige trap scheidt de

thuis uit. Dan hebben ze een idee van de stijl.

nog al eens met antiek betaald en Werners

ouderwetse ‘zondagse’ kamer van de woon-

We helpen mensen ook bij het vinden van de

opa werd dan gevraagd om de meubels te

keuken en stijlvolle eetkamer. De twee aan-

juiste stijl. Beperken van de keuze helpt daar-

restaureren. Nu, zoveel jaar later, werkt ook

gebouwde erkers bieden een bijna panora-

bij. We laten onze klanten liever drie mooie

Werner hier met hout en is de cirkel rond.”

misch zicht op de omgeving. “Alle uitbouwen

tegelsoorten zien dan een veelvoud daarvan.

hebben we zelf gezet. De erker aan de zijkant

Zo krijgen mensen een beter idee van wat ze

is nog niet zo heel lang geleden gebouwd als

willen en bespaart het hun tijd.”

DOOR RIA VAN MEIR

extra speelruimte voor onze twee kinderen”, vertelt Diana.

Glas-in-lood Het huis zit vol authentieke elementen, zoals de originele glas-in-looddeuren tussen de eetkamer en de woonkeuken. “Het glasin-lood hebben we veel terug laten komen in het huis. In de serre hebben we speciale ruitjes laten maken in dezelfde stijl als de schuifdeuren. Het zijn een soort voorzetraampjes, die je achter een glasplaat plaatst. Zo kan je ze er makkelijk uitpakken”, legt Diana uit. In het huis bevinden zich ook nog vier van de vijf originele open haarden. “Alleen het open haard in de slaapkamer hebben we uitgebroken. De andere hebben we gehouden als stijlelementen.”

Hout Werner en Diana kozen ervoor om in zowel de afwerking binnen als buiten veel gebruik te maken van hout. “Wij houden niet zo van kunststof. Hout is veel authentieker en doet een huis meer leven.” Dat betekent volgens Diana niet dat hout ook veel onderhoud vraagt. “Wanneer je kiest voor de juiste houtsoort en een goede afwerking kan dat jaren meegaan.” Kenmerkend voor de stijl van Werner en Diana zijn de hoge plinten, de fraaie lijsten om de lambrisering, de strakke spotlights in vierkante gaten boven de erkers en de sierlijke radiatoromlijstingen.

In de stijl van Werner en Diana: - Werk met hoge plinten en houten lambrisering in de binnenafwerking - Houten lamellen (shutters) filteren het licht heel mooi en voorkomen inkijk. - Hou de muren rustig. Gebruik matte verf op de strak gestuukte muren. - Plaats grote potten voor de ramen. Ze zijn niet alleen mooi als blikvanger, maar zijn ook een soort raambedekking. - Strakke ingebouwde plafondspots doen het goed in iedere stijl

SERRE: De serre hebben Werner en Diana zelf geplaatst. Het glas-in-lood hebben ze speciaal voor deze ruimte laten ontwerpen. De lichtkoepel hangt aan een stalen frame, om te voorkomen dat het glas-in-lood doorbuigt.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 26

Eurofort Garagedeuren Minervum 7446H 4817 ZG Breda Telefoon 076 5877444 www.eurofort.nl

Ramen Deuren Serres Zonwering Polyester dakkapellen Balkonbeglazingen


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 27

zonne-energie

De zon geeft goedkope energie In feite merk je het vaak al aan je-

Het is een factor die er - bijna - altijd is

is ook nog een zonneboilercombi no-

zelf; in de donkere winter sta je vaak

in tegenstelling tot gas en olie die aan

dig. Zonnepanelen zetten zonlicht om in

minder snel naast je bed dan in de

uitputting onderhevig zijn.

elektriciteit. Zogenoemde fotovoltaïsche

veel lichtere zomer. De zon geeft ons

zonne-energie is een redelijk makkelijke

lichaam dus energie. En die energie

Technieken

toepasbare en milieuvriendelijke tech-

van de zon kunnen we ook omzet-

In Nederland kun je met twee verschil-

niek om elektriciteit op te wekken, waar-

ten in energie om zo andere ener-

lende technieken gebruik maken van de

bij teveel opgewekte energie eenvoudig

giebronnen te ontlasten.

energie van de zon, namelijk met zonne-

aan het elektriciteitsnet wordt geleverd.

collectoren en met zonnepanelen. Met

DOOR: MARJANNE DIJKSTRA

behulp van een zonnecollector of zon-

Regels

neboiler wordt de energie van de zon

Vaak is er geen vergunning nodig om

gebruikt om water te verwarmen. Dat

zonnepanelen of zonnecollectoren te

water kan dan worden gebruikt in de

plaatsen. Natuurlijk zijn er wel een aan-

keuken of de badkamer.

tal regels waar aan moet worden voldaan. De hellingshoek van de collector

De zon geeft in de vorm van licht en warmte energie en is dus samen met

Vaak wordt een zonneboiler gebruikt als

of het paneel moet hetzelfde zijn als de

onder andere waterkracht en windener-

aanvullend systeem op de verwarmings-

hellingshoek van het dak. Navraag bij de

gie een vorm van duurzame energie.

ketel. Voor de verwarming van het huis

gemeente doen is slim.

Voordelen:

• Licht en warmte van de zon is gratis.

• Zonne-energie is schoon; er worden geen schadelijke stoffen uitgestoten.

• Zonne-energie

veroorzaakt

geen afval, zoals bijvoorbeeld bij kernenergie.

Nadelen:

• Zonne-energie is nu nog erg duur.

• Bij vervaardiging van sommige zonnecellen komen wat schadelijke stoffen vrij. Die zijn echter bijna te verwaarlozen in vergelijking met de milieuwinst die er is.

Kosten Voor particulieren bedragen de aanschafkosten van een zonneboiler tussen de 2000 en 3000 euro (inclusief installatiekosten en BTW). Voor een nieuwbouwwoning is dit bedrag 1600 euro. De jaarlijkse besparing bedraagt 150 tot 200 kubieke meter aardgas (bij een collectoroppervlak van bijna drie vierkante meter). Dat komt neer op een bedrag van zo’n 70 euro. Een zonnepaneel van een vierkante meter kost ongeveer 700 euro (inclusief materialen). Het installeren van een paneel kost gemiddeld 200 euro. Als alles goed is afgesteld, levert een set van 4 panelen jaarlijks zo’n 320 kWh aan elektriciteit op. Dat is een jaarlijkse besparing van circa 75 euro. (Bron: Rijksoverheid.nl)

7000m winkelplezier bij 2

GroenRijk Oosterhout

Ja, kom s nel kijken naa r onze vern ieuwde dierenafd eling

Tuinplanten • kamerplanten potterie • hout • steen vijverartikelen • tuinmeubelen • sfeerartikelen • gereedschap

En natuurlijk een deskundig advies

Kom snel naar GroenRijk voor een kopje koffie in onze proeftuin!

GroenRijk Oosterhout Damweg 7 • 0162-451852 www.groenrijk.nl

Openingstijden:

Ma. 13.00 uur - 18.00 uur Di.-Do. 09.00 uur - 18.00 uur Vr. 09.00 uur - 21.00 uur Za. 09.00 uur - 17.00 uur


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 28


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 29

opbergboxen

OpbergmOgelijkheden

Tips en Trends voor een opgeruimd huis Een opgeruimd huis geeft rust. Voor ieder type woning zijn er opbergbozen en kasten te vinden, ook helemaal naar jouw smaak. Wat dacht je bijvoorbeeld van tafels, gemaakt met oude bouwborden? En kasten van reclameborden?

Open

bodylotion in bijvoorbeeld mandjes.

herfst en winter kan het er te koud en

Tegenwoordig betekent opbergen en

Dat geeft meteen een meer opgeruim-

vochtig zijn. Om niet alles te hoeven

een opgeruimd huishouden al lang

de aanblik.

verhuizen is de oplossing de schuur te

niet meer dat je niets mag zien en al-

• Opgerolde handdoeken nemen min-

ventileren.

les, met de tv voorop, achter slot en

der ruimte in beslag dan opgevouwen

• Duur gereedschap kun je in de schuur

grendel en kastdeur moet stoppen.

badtextiel.

beschermen met een ontvochtiger.

Juist als je ‘open’ opruimt, kun je bij-

• In de douchecabine zelf kun je te-

Zo’n apparaat werkt beter dan een

voorbeeld iets van je persoonlijkheid

genwoordig ook allerlei opbergsyste-

vochtvreter, maar is door het energie-

en interesses laten zien. Dus zet je vi-

men, zoals mandjes met zuignappen,

verbruik wel duurder in gebruik.

trinekast en doorzichtige opbergbox

gebruiken om bijvoorbeeld shampoo,

• Met bijvoorbeeld vaselinespray kun

gerust in de spotlight. De trends in de

douchegel, tandenborstel en scheer-

je gereedschap ingevet opbergen.

interieurzaken spelen hierop in met

mesjes in te stoppen.

• In een kunststof opbergbox kun je

allerlei opbergmogelijkheden in even-

• Met haakjes aan de muur heb je extra

kleiner gereedschap vochtvrij bewa-

zoveel stijlen. Van servieskastje tot bij-

ruimte voor je badjas, handdoeken en

ren. Wil je alle steeksleutels, schroe-

zettafel, tot kast van glas.

kleding.

vendraaiers en zagen ophangen? Dan

Ook zie je steeds vaker dat je een kast

• Het is niet aan te raden om parfum in

is hardboard met gaatjes een handige

op meerdere manieren kunt opbou-

de badkamer te bewaren, want geur-

oplossing. Kies een dikte van zo’n zes

wen, zodat je steeds je kast en daar-

tjes zijn gevoelig voor temperatuurs-

millimeter voor wat zwaarder gereed-

mee je interieur kunt vernieuwen. Ook

veranderingen en licht. Berg de flesjes

schap.

mag je creatief omgaan met de ‘oor-

op bij een temperatuur iets onder de

• Voor de professionele doe-het-zelvers

spronkelijk’ functie van een spullen in

kamertemperatuur, in een ruimte waar

is er de verrijdbare toolbox.

je interieur. Daardoor zien we bijvoor-

die temperatuur constant kan blijven.

beeld een vloerkleed ineens op tafel

Door warmte gaat de geur verloren.

bOeken

liggen!

Ook licht is niet goed voor je geurtjes.

Heb je veel boeken en geen plaats

Je kunt je parfums het beste op een

voor nog een boekenkast? Maak er

En als je die prachtige kast of box ge-

donkere, koele plek bewaren, ook al

een stapeltje van en gebruik het als

vonden hebt, hoe maak en houd je het

staan ze nog zo decoratief bij je make-

koffietafel. Zorg er natuurlijk wel voor

dan netjes? Met deze tips! Ook handig

upspiegel.

dat je mooiste boek niet bovenop de stapel ligt, om koffievlekken te voor-

voor mensen die geen nieuwe aankoOpruimtips gereedschap

komen. Of leg er een plaat van glas of

Zo kun je je grote of kleine assortiment

ander doorzichtig materiaal op. Als je

Opruimtips badkamer

gereedschap goed bewaren:

de stapel af en toe verandert, worden

• Bewaar kleine badkamerspulletjes,

• De meeste mensen bergen gereed-

je boeken niet vaal door stof en zon en

zoals deodorant, gel, aftershave en

schap op in de schuur, maar in de

is er steeds iets nieuws te zien.

pen willen doen.

Algemene opruimtips • Door een dubbele bodem voor je bed te maken, wordt je bed hoger en schep je veel extra ruimte. • Een kapstok aan de muur is vaak efficiënter dan een staande kapstok. • Gebruik een schoenenrek voor een net overzicht op je collectie en een opgeruimde gang. • Maak gebruik van een postvakje of postbakje om de post te sorteren. • Een vaak vergeten bergplaats is de ruimte onder de trap. Ook boven deuren kun je planken maken om extra ruimte te creëren. • Leg je sleutels, mobiel en portemonnee altijd op dezelfde plek, bijvoorbeeld een keukenla, bakje of plank. • Doe tijdschriften, kranten en of folders in box of mand. • Hang kettingen en armbanden aan de binnenkant van een kledingkast. • Zet oude spullen die je niet meer gebruikt te koop op een website of zoek een ander tweedehands verkooppunt. Je creëert zo meer ruimte in je huis en je verdient er ook nog wat mee. • Ook in een schuur of garage kun je kasten plaatsen om spullen in op te bergen. • Sta stil bij alle kastjes die je hebt: bijvoorbeeld de meterkast kun je ook gebruiken om spullen in op te bergen. • Met opbergkisten hou je rommel uit ’t zicht. En als je zitblokken met opbergruimte gebruikt, sla je twee vliegen in een klap. Bijvoorbeeld om speelgoed in op te bergen.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 30

Natuurstenen Terrastegels...

KLIJN NATUURSTEEN is de referentie als het om natuursteen gaat. Alle materialen worden verkregen door directe import uit verschillende landen. Hierdoor waarborgen wij de laatste trends, noviteiten, en de kwaliteit die U van ons gewend bent.

Wij bieden U een uiterst uitgebreid en compleet gamma aan Natuursteen, voor buitentoepassingen (vloeren, vijverranden, trapblokken, split, etc, etc...). KLIJN NATUURSTEEN biedt U vakkundig advies en een professionele begeleiding van uw project.

Middelstraat 36,

Onze openingstijden:

De Moer

maandag t/m vrijdag

(ongeveer 6 km. van Tilburg)

09.00 - 18.00 u.

T. 013 - 515 92 21

zaterdag 09.00 - 17.00 u.

WWW.KLIJNNATUURSTEEN.NL

Natuurstenen terrastegels NIEUW Keramische tegels Siergrind - Split Rotsblokken


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 31

WONEN

Terheijdens heerenhuis meer dan een decor-woning

Het majestueuze heerenhuis met de remiese rechts. De remiese die een kopie is van het rechter deel van de woning.

TERHEIJDEN – ‘Plan voor het bouwen van een heerenhuis met remiese voor rekening van den weledele heer J Beljaars, secretaris te Terheijden.’ Het is het bovenschrift van de bouwtekening van meer dan honderd jaar geleden voor een pand aan de Raadhuisstraat. Opmerkelijk is dat de tekening waarmee de ‘bouwkundigen’ zoals aannemers destijds werden genoemd, Dijkers en Van Alphen aan de slag gingen, alleen weergeeft hoe de voorgevel eruit moest komen te zien. Geen woord of schets van de zij- of achtergevel is te vinden op het document. Bij huizen ‘op stand’ was dit gebruikelijk, de voorgevel bepaalde het gezicht. Een gezicht dat rijkdom moest uitstralen. Rijkdom stráált het majestueuze pand nog altijd uit mede dankzij het uitvoeren van het achterstallige onderhoud dat de huidige eigenaars Thieu en Kathleen Visker verrichtten. Door: Johan van Der vlist of een gemeentesecretaris nu zó veel verdiende rond 1900 óf dat genoemde J. Belaars voor wiens rekening het pand aan de terheijdense raadhuisstraat werd gebouwd er ‘warmpjes bij zat’, is een vraag waarop het antwoord waarschijnlijk luidt dat het de combinatie van beiden is. Feit is dat de man er alléén ging wonen nadat de bouw in 1910 was voltooid. een grappig contrast met de remiese zoals het bijhuisje wordt genoemd wat dienst deed als dienstwoning waar wél meerdere personen woonden. Met oog voor detail is de remise een kopie van het rechter gedeelte van de woning zoals te zien is op de foto.

een kopie als het gaat om de gevel uiteraard. een gevel zoals gemeld die in die dagen het belangrijkst was en rijkdom moest uitstralen. in terheijden, maar ook elders natuurlijk, vind je veel van dergelijke woningen met rijke gevels. Woningen die ook wel decorwoningen worden genoemd. toch is het pand wat thieu en Kathleen visker samen met hun kinderen vince en valerie anderhalf jaar geleden betrokken, meer dan een decorwoning. thieu visker; “ik ben in diverse huizen geweest waar je achter prachtige gevels dikwijls een pand van niks treft. Goedkoop kozijnwerk, simpele keukens, schrootjes, noem het maar op. Dat is hier zeker niet het geval. alles is robuust houtwerk, duurzaam hardsteen en stijlkenmerkende zaken zoals plafonds met ornamenten. Dat neemt niet weg dat de achtergevel duidelijk veel minder belangrijk was destijds. Die is in tegenstelling tot de voorgevel veel simpeler. ik vind het soms wel eens jammer dat ik als ik binnen zit, mijn eigen voorgevel niet zie!”

terheijden/Wagenberg, hen de eervolle onderscheiding; Behoud van historische Waarden, een jaar geleden toekenden. Dat een schitterende keuken de plaats van de oude keuken heeft ingenomen is voor de hand liggend voor de eigenaren van visker Keukens.

worden bereikt middels statige trappen bekleed met rode lopers. valerie visker (15) die haar kamer op zolder heeft, moet dagelijks 45 treden op en af! pak een (tUin)stoel en ga zitten “nee, groter zullen wij nooit gaan wonen” mijmert thieu visker. een inhoud van 1400 kuub is ook niet gering. Maar liefst twee gashaarden en een open haard zorgen naast twee cv-installaties voor warmte. een derde cv-installatie staat in het buiten-gastverblijf in de imposante tuin. toekomstplannen heeft thieu nog in de vorm van een ‘kast-en-suite’ om de grote woonkamer net als vroeger weer in twee delen te splitsen. net als de voordeur moeten dezen zijn voorzien van glasin-loodramen uiteraard. enige waar thieu en Kathleen visker spijt van hebben zijn enkele meubels. Zodra de ‘kast-en-suite’ klaar is worden die ook vervangen. “ik zou iedereen adviseren die een ander huis koopt om er eerst te gaan wonen en dan pas plannen maken van wat zet ik waar. voor mijn part ga je eerst een paar weken op tuinstoelen zitten of zo. Dan weet je ook dingen zoals waar komt de zon op, waar en wanneer schijnt ie binnen en nog veel meer. Wij hebben het misschien allemaal iets te snel gedaan.” te snel of niet, het majestueuze ‘te bouwen heerenhuis met remiese’ zoals de tekst luidt boven de tekening, staat er weer prachtig bij én zoals de tekenaar van weleer het beoogde.

Het buiten-gastenverblijf achterin de imposante tuin.

Uit de keUken geklapt in het guldentijdperk stond het herenhuis aan de raadhuisstraat al eens te koop en was thieu visker al eens wezen kijken. “op de keuken na was het van binnen erg mooi. het pand is daarna teruggetrokken uit de verkoop. toen het twee jaar geleden alsnog in de verkoop kwam, heb ik een bod gedaan wat ik later nog een keer verhoogd heb. twee maanden na de koop zijn we er al ingetrokken!” zo zegt hij. Waar er in de brochure letterlijk staat dat de onderhoudstoestand van het pand perfect is, viel dat wel tegen. De laatste jaren was er aan onderhoud weinig tot niets meer gedaan. nieuwe dakpannen, overal dubbel glas, alles opnieuw gevoegd, regenpijpen en kozijnen vernieuwd, isoleren en een geheel nieuwe tuin werd er aangelegd door thieu en Kathleen waarmee het pand weer die rijkdom uitstraalt die de tekenaar beoogde. een enorme klus waarvoor De vlasselt, de heemkundekring van

Moe naar bed het herenhuis telt in totaal maar liefst negen buitendeuren waaronder de dubbele voordeur. eenmaal binnen via de bordestrap kom je in een enorme vestibule en gang voorzien van glazen tussendeuren van geëtst sierglas waar behalve de granitovloer, meteen de enorme hoogte opvalt. alle kamers in het huis zijn 3,70 meter hoog! Kathleen lachend over het schoonmaakwerk; “Ja, dat doe je niet met een gewoon huishoudtrapje. We hebben er speciale trappen voor!” De hoogte overal is in schril contrast met een gangetje tussen keuken en woonkeuken. het gangetje is amper twee meter hoog en was speciaal bedoeld voor bedienden die vanuit hun onderkomen, de remiese dus die in de keuken uitkomt, de heer des huizes moesten bedienen. een gangetje wat tevens een deur heeft naar de kelder ofwel, naar de voorraden. hoewel de remiese als klein kan worden beschouwd ten aanzien van de woning, was werken en wonen er in tijden van weleer zeker luxe want menig dienstmeid van bijvoorbeeld de pastoor, woonde in een inpandig houten hok. De eerste verdieping alsmede de zolder

Het amper twee meter hoge gangetje voor bedienend personeel van weleer.

Bijna vier meter hoge plafonds voorzien van ornamenten.

De achtergevel van het pand aan de Raadhuisstraat straalt duidelijk minder rijkdom uit dan de voorgevel.

Zelfs de mozaïek van steentjes boven de ramen en deuren zijn tot in detail uitgewerkt zoals de bouwtekening het aangaf.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 32

g a d n zo aart m 5 d 2 n e p ur u o 0 0 ge 0 - 17. 0

0. 1 n a v

n het a v in g e b t e h In ij al w n e b b e h n e seizo s aan u e k e m r o n e n ee en tuinplantgens! r dit vindt u ne

nieuw: trendy HOuten lantaarn 19 x 19 x 45 cm

verkrijgbaar in wit of grijs Compleet met decoratie js Nu weggeefpri

tuinlamp “led “ zOdiac rvs Per stuk 11,95 2 stuks voor 19,95 3 stuks voor 24,95

9.

95

pOntec vijverstOfzuiger voor een schoon vijverseizoen Normaal 139,- Nú slechts bij Avri

99.

00

Onze BBQ afdeling is cOmpleet vernieuwd. uiteraard vindt u er de nieuwste snufjes op het gebied va BBQ ‘en. momenteel hebben wij ook diverse acties lopen. Kom maar eens kijken! merken van oa; weber / OutdOOr cHef / garden grill / grand Hall

avri

Bloem- en tuincentrum

www.avri-tuincentrum.nl

Heistraat 47, OOsteind Grens dOnGen telefOOn: 0162 - 31 29 13 ruime parkeer


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 33

al in paassferen? Op onze kamerplantenafdeling vindt u alles voor een gezellige paassfeer bij u thuis tuinmeuBel “nice“

Hengelmandje royaal gevuld met violen langwerpig 45 x 25 cm

- OOsterHOut rGeleGenHeid

14.

iedere vrijdaG kOOpavOnd

95

4 verstelbare stoelen, 1 tuintafel FSC Eucalyptus 160 x 90 cm Exclusief kussens

Nu van 555,-

449.

avri graszOde n onkruidvrij en altijd vers uit eigen kwek vers vOOrerij u gesneden

00


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 34

Dennis Hekwerken, van afrastering tot kasteelpoort

Al uw soorten hekwerken worden op maat gemaakt in eigen werkplaats. Deskundig advies, vrijblijvende offertes. Kom eens kijken in onze showroom! Snelle levertijden en altijd Scherpe prijzen.

Voor al uw sierhekwer k

Provincialeweg 126 4909 AM Oosteind Tel. 0162 - 31 83 14 Fax 0162 - 49 09 58 kijk ook eens naar onze vernieuwde site: www.dennishekwerken.nl dennishekwerken@ziggo.nl (maandag gesloten)

sier - spijlen - gaas dubbelstaalmat - draai-s chuif poorten Maar óók: lampen, briev enbussen, schoorsteenkappen, tu indecoraties

Wij kunnen al uw ijzerWerk: • ontlakken • stralen • poedercoaten in normale RAL-kleuren • maar óók voor special coulours!

VOORJAARSSHOW

Tijdens de Voorjaarsshow

10% KORTING ZATERDAG 24 MAART VAN 8.00 - 17.00 UUR op al uw aankopen! 5.000 m2 LEUK!! TEGELS -10% TUINMATERIALEN Bezoek onze vernieuwde en vergrote showtuin in Raamsdonksveer en laat u inspireren. Wij staan met deskundig advies voor u klaar.

PLAZA 60x60x6 CM ZWART

SPRINGKUSSEN

14,85 p.m

2

GROND

-10%

VOOR DE KINDEREN AANWEZIG 2 20.000 M -10% RESTPARTIJEN

Voor iedere klant ligt een leuke attentie klaar! Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

ALLES VOOR TUIN & TERRAS SIERBESTRATING & TUINMATERIALEN • SIERBESTRATING • TEGELS

P

O P=

O

POTGROND 4 ZAKKEN 40 LITER

9,99

• NATUURSTEEN

OP

= OP

• ZAND & GROND

RIVIERA GOLD

• TUINHOUT

TURKS MARMER WILDVERBAND

• TUINHUISJES • TUINVERLICHTING

BEMESTE TUINAARDE 4 ZAKKEN 40 LITER

7,49 26,95 p.m2

• VERANDA’S Oosterhoutseweg 73d, 4941 WX Raamsdonksveer � 0162 - 52 05 90

w w w. t e g e l h a n d e l b o e r. n l


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 35

dakkapellen

Creëer meer ruimte met een dakkapel Jasper (33) en Iris (32) uit Woensdrecht kochten daar vijf jaar geleden een mooie eengezinswoning. Ze hebben op hun eerste verdieping drie slaapkamers; voldoende ruimte voor eventuele gezinsuitbreiding en een mooie hobbyruimte. Die uitbreiding kwam iets groter dan gedacht; Iris raakte in verwachting van een tweeling en die is nu bijna een jaar. Op den duur willen ze de twee meiden een eigen kamer geven en de hobby- en werkruimte Jasper en Iris schiet er dan bij in. Omdat ze nog niet willen verhuizen besluiten ze een dakkapel op de woning te plaatsen waar die ruimte kan worden gecreëerd.

DOOR: MARJANNE DIJKSTRA Een dakkapel is een goede manier om op een vrij makkelijke wijze meer ruimte en ook meer licht te krijgen in je nieuwe of zoals in het geval van Jasper en Iris - juist oude huis. Voor wie opziet tegen zo’n verbouwing; veel bedrijven zetten de dakkapel vaak al in een dag op je huis.

Mogelijkheden De prefab-variant is een van de populairste dakkapellen. Polyester werkt isolerend, waardoor er al snel een paar duizend euro kan worden bespaard op de stookkosten. Bijkomend voordeel van dit soort dakkapellen is dat ze vaak op een

dag afgeleverd en geplaatst worden en ze zijn in allerlei maten en kleuren te verkrijgen. Houten dakkapellen zijn meestal van multiplex gemaakt. Dat is robuuster dan massief hout, doordat het uit meerdere lagen hout bestaat. Het voordeel van een houten dakkapel is dat het relatief goedkoop is. Wie een beetje handig is kan zelf klein onderhoud verrichten. Hout is ook gemakkelijk zelf te schilderen en te onderhouden. Kunststof dakkapellen worden steeds populairder en bestaan geheel uit polyester. Het is tegenwoordig vanzelfsprekend om deze dakkapellen nog te verstevigen met glasvezel. Kunststof varianten gaan lang mee, isoleren, zijn energiezuinig en

vergen weinig tot geen onderhoud. De kunststof dakkapel is ook te verkrijgen in een traditionele houtkleur. Nadeel is dat een kunststof dakkapel duurder is dan een houten. Maar je stookt minder en hoeft niet te schilderen.

Tips voor het plaatsen van een dakkapel • Bedenk eerst goed wat je wilt, zet de wensen op een rij en bepaal natuurlijk het budget dat je wilt besteden aan de dakkapel.

• Soms is samen met buren een dakkapel plaatsen goedkoper. Je kunt makkelijker een korting bedingen bij een aannemer. Informeer bij je buren naar hun plannen.

• Ga niet akkoord met de eerste de beste aannemer. Vraag een aantal offertes aan om een goede vergelijking te kunnen maken. Vaak is ook goed te onderhandelen over de prijs.

• Kijk goed naar welke kosten er allemaal in de offerte zijn inbegrepen. Je kunt anders voor verrassingen komen te staan.

• Afspraken en kosten zijn belangrijk om van tevoren op papier te zetten. Achteraf kunnen daar dan geen misverstanden over ontstaan omdat het zwart op wit staat.

In 1 dag geplaatst en volledig afgewerkt! • • • • • •

absolute topkwaliteit super naadloze sandwichconstructie uitstekende warmte- en geluidsisolatie bestand tegen elk weertype & onderhoudsvrij 10 jaar schriftelijke fabrieksgarantie ruim 40 jaar ervaring!

Alles Alles onder onder

Ontwerp, c montage. H kundig pers en afwerkin

n e e n e d l i w e “W

• • • • • • • •

r, e m a k a

extr

en kregen een t en h c i l n a v zee ”

ruimte. Topkwaliteit:

Uitgebreide informatie en vele opties op

*De 10 jaar schriftelijk

40 35 jaar ervaring

www.polystyle.nl Alle dakkapellen van PolyStyle worden naadloos uit één stuk exact op maat gemaakt. Geen enkele andere constructie is in staat deze absolute zekerheid op water en winddichtheid te evenaren. PolyStyle beschikt over kennis en kwaliteit de technologie in een permanent verbeteringsproces te optimaliseren.

absolute topk super naadloz uit één stuk e uitstekende w bestand tegen onderhoudsvr 10 jaar schrift ruim 40 35 jaar e

PolyStyle beschikt over ruim 40 35 jaar ervaring en heeft in deze periode meer dan 27.000 dakkapellen geplaatst. Ook de karakteristieke koepel van het Kurhaus te Scheveningen is door ons 27 jaar geleden in hetzelfde materiaal 22 geheel gerenoveerd. Met recht de grootste dakkapel van Nederland en geheel Europa.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur. Regenbeemd 21, Breda (bij de MAKRO) 076-5729568

Complee

PolyStyle P ten comple kunnen in geheel in d den geleve een rolluik de dakkape


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PVC

PAGINA 36

Vloeren Centrale

Woning en projectvloeren

SUPER DEALS! 0 0 , 5 1 n Va

: r o o v Nu m2

9 6 , 9 incl. BTW

• Zelfklevend • 100% watervast • Eenvouding zelf te leggen

Aquamaster Afmeting plank: 1940 x 152 mm

Nu voor

PVC Click De laminaatvloer zonder nadelen

• 100% watervast • Keuze uit 27 kleuren • Levenslange garantie • Dikte: 5mm, toplaag: 0,5mm • Uniek clicksysteem

33,50 incl. BTW

Afmeting plank: 1210 x 190 mm

Leverancier van o.a.: • Tapijttegels/tapijt • PVC vloeren • Vinyl/vinyl click/vinyltegels • Evenemententapijt • Laminaat

Contact: • Parket • Karpetten • Schoonloopmatten/tegels • Raamdecoratie

TTC Nederland BV Takkebijsters 70 4817 BL Breda T: 076 522 06 86 info@tapijttegelcentrale.nl www.tapijttegelcentrale.nl

ma-vrij open van 9.00 tot 17.00 uur, za 9.00 tot 16.00 uur

www.pvcvloerencentrale.nl

:

m2

Deze acties zijn niet gelding i.c.m. andere acties. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

Van 49,9 5


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 37

Een tuin met een groot ‘kijkgehalte’ In deze tuin van redelijk beperkte grootte (8x7m) moest vooral ‘gezit’ kunnen worden. Verder moest de blinde muur ‘ingepakt’ worden, was water een vereiste en veel zitruimte zonder dat het een ‘plein’ werd. Bereikbaarheid via bestrating de tuin in vanuit alle deuren was ook een vereiste. Wat mijzelf opviel was vooral het ‘kijk’ gehalte van deze ruimte. 3 Van de 4 zijden van deze tuin zijn glas, een zijde woonkamer/keuken, een slaapkamer/berging en een zijde loopgang. De belangrijkste zichtlijn is die vanuit de woonkamer. De bomen zorgen voor een groene achtergrond vanuit deze hoek, verder dienen ze om de tuin een verdieping te geven. Om het aantrekkelijk en verrassend te maken is er een belangrijke zichtlijn gecreëerd vanuit de loopgang, hier ga je nooit zitten dus je hebt hier maar even zicht op waardoor het een mooi moment oplevert. Alles is op dezelfde hoogte voor het behouden van het terras, je kan overal zitten. Wel is er met 2 materialen gewerkt, natuursteen tegels en een vlonder van hardhout. Dit om het contrast aan te geven tussen steen en natuur, hard en zacht, de ruimte vriendelijker maken. De bordes en het split zijn ook met hardhout opgesloten. Het split rondom is om opspattend water tegen te gaan, tpv de entrees zijn roosters gemaakt. De eyecatcher is een van horizontaal naar verticaal doorlopende vlonder met waterelementen. Deze kranen zijn van steigerbuizen met bijpassende koppelingen, de schanskorven links en rechts zijn ook van gegalvaniseerd ijzer. In de lijn van de schanskorven lopen gegalvaniseerde roosters (zelfde formaat als de tegels) waar het

Voor uw complete tuininrichting o.a.: • eigentijds ontwerp t • complete aanleg u • op maat advies • alle bestratingen i Florissant Tuinen n info@florissanttuinen.nl • www.florissanttuinen.nl Tel. 0162-470091 • Mob. 06-52418109

Neem vrijblijvend contact op! water uit de kranen in verdwijnt. De keien in de schanskorven zijn dezelfde kleur als het split. De muur is bedekt dmvlosgroeiende bamboe die achter de strakke schanskorven staan. Lavendel is gekozen omdat het loof kleurt bij de tegels en het split, de bolliquidambar voor het formaat en de herfstkleur. Overige beplanting voor seizoen beleving.

Onlangs is de rotonde Pasteurlaan geadopteerd door Florissant Tuinen...

Compleet tuinonderhoud o.a.: • onderhoud gazon • voorjaarsbeurten • tuinrenovatie • boomverzorging • tuinafscheidingen

Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant

jan@heijkanthovenier.nl • www.heijkanthovenier.nl Tel. 0162-470091 • Mob. 06-53786773

Neem vrijblijvend contact op!

t u i n ... en de rotonde Tilburgseweg is geadopteerd door J. van den Heijkant Hoveniers


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

YANNO

Een schitterende, ambachtelijke meubellijn uit eigen werkplaats. Authentiek, maar met moderne afgewerkte details en grepen. Van natuurlijk, duurzaam en rustiek massief eikenhout vervaardigd. 100% puur Nederlands vakmanschap.

meubelen & meer

meubelprogramma

PAGINA 38

Vitrinekast 78x200x45 normaal €1365,- Molenaarprijs €957,- | Dressoir 2 deuren & 2 laden 220 cm breed normaal €1489,- Molenaarprijs €1.037,- | Buffetkast 188x200x45 cm normaal €2745,- Molenaarprijs €1.917,- onderkast ook als separaat dressoir mogelijk normaal €1324,- Molenaarprijs €927,- | Eetkamertafel Limburg -div. maten mogelijk- vanaf normaal €799,- Molenaarprijs €637,- | Stoel Omerta – in div. kleuren- in leder vanaf normaal €299,- Molenaarprijs €177,- | Hanglamp 6131 -in div. kleuren- normaal €899,- Molenaarprijs €819,-

NIEUW UIT EIGEN WERKPLAATS 100% PUUR NEDERLANDS VAKMANSCHAP €1087,€647,-

€857,-

BROODKAST 133x200x45cm normaal €1545,-

BOEKENKAST 78x200x45cm normaal €1229,-

€497,-

TV DRESSOIR 188x50x45cm met 3 kleppen normaal €919,-

TV DRESSOIR 132x50x45cm met 2 kleppen normaal €730,-

Grote keus ACTIE stoelen bij Molenaar, snel leverbaar en zolang de voorraad strekt! OP=OP! €297,-

€99,-

€237,€159,-

€97,ARIEL - in 2 kleuren normaal €139,-

VINCE - div. kleuren leder normaal €449,-

Molenaar Meubelen BV Kreitenmolenstraat 107 5071 BC Udenhout

MILOW - in 3 kleuren normaal €163,-

Telefoon 013 511 36 50 info@molenaarmeubelen.nl Vrijdag koopavond tot 21.00 uur

GRANADA - div. kleuren leder normaal €334,-

LETO - in div. kleuren normaal €199,-

In iedere gewenste kleur en afwerking uit eigen spuiterij

WWW.MOLENAARMEUBELEN.NL

Meer dan 1000 meubelen & meer online! WOONPROGRAMMA’S

RELAX FAUTEUILS

SLAAPKAMERS

STA OP FAUTEUILS

WOONACCESSOIRES


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 39

nieuwbouw

Ja, langdurig hogere rente Renteontwikkeling 2,7% 2,7% 2,7% 2,3% 2,3%

Nieuwbouw? Hier let je op!

RegioBank

1,9% 2,5% 1,9%

Gemiddeld

1,5% 1,5% 2,3% Rabobank

RegioBank Spaar-op-Maat Spaar-op-Maat Vrij Vrij RegioBank

RegioBank Spaar-op-Maat Vrij RegioBank Spaar-op-Maat Vrij2011! Hoogste Hoogste score score Consumentenbond Consumentenbond Geldgids Geldgids 2011! Hoogste score Consumentenbond Geldgids 2011! Rabobank-Rabo Internet(Loyaal)Sparen Rabobank-Rabo Internet(Loyaal)Sparen Rabobank-Rabo Internet(Loyaal)Sparen Rabobank-Rabo Internet(Loyaal)Sparen Gemiddelde spaarrekeningen in Gemiddelde rente rente op op spaarrekeningen in Nederland Nederland Gemiddelde rente op spaarrekeningen in Nederland Bron: MoneyView (2011) Gemiddelde rente op spaarrekeningen in Nederland

* Spaar-op-Maat Vrij per 24 oktober 2011. Rentewijzigingen voorbehouden.

Bron: MoneyView (2011)

�� �

Rente-ontwikkeling bij saldo vanaf € 10.000 Rente-ontwikkeling bij saldo vanaf € 10.000 Bron: MoneyView (2011) (2011) Bron: MoneyView

20 �� 11

������ � �� ������ � �� ������ � �� ������ � �� ������ � �� ������ � ��

������ � ��

1,9%

Je kunt natuurlijk kiezen voor de charme van een oud huis, maar dat brengt ook vaak meer onderhoud met zich mee. Dat moet je zien zitten of je moet er van houden en sommige mensen kiezen dan liever voor een nieuwbouwhuis.

������ � �� � �� ������ ������ � �� � �� �� ���� ������ � ��

1,1% 1,1% 2,1%

DOOR: MARJANNE DIJKSTRA Een huis kopen is al niet iets wat de meeste

• Meerdere offertes aanvragen loont. Het

mensen heel vaak doen, maar een nieuw-

kan misschien over iets simpels gaan,

Rente-ontwikkeling bij saldo vanaf € 10.000 bouwhuis gebeurt nog iets minder vaak. Bij saldo vanaf ¤ 10.000. Bron: Moneyview (2011)

RegioBank Spaar-op-Maat Vrij Hoogste score Consumentenbond Geldgids 2011!

Rabobank-Rabo Internet(Loyaal)Sparen Gemiddelde rente op spaarrekeningen in Nederland

rente e * % 7 2, e scor t s g o én ho ids maart Geldg onsumenC 2012 nbond. te

Van den Hoven Assurantiën Rijen 0161 - 22 32 67

Meulemans Financieringen & Assurantiën Made 0162 - 68 32 29

Pullen & Partners Raamsdonksveer 0162 - 57 16 40

Adviesbureau Verhoeven B.V.

Hank 0162 - 40 32 86

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

komen. Controleer offertes goed! • Bekijk bij de gemeente we

Als je een bestaande woning koopt, kun

maar je kunt jezelf een hoop geld besparen.

je na tekenen van het koopcontract alle

• Juist bij een nieuwbouwhuis heb je re-

zaken vaak sneller afhandelen dan bij een

latief veel voor bereidingstijd. Zoek dus

nieuwbouwhuis. De bouw duurt vaak een

ruim voor de oplevering behang en verf

tijd en je moet steeds nieuwe beslissingen

uit, zodat je niet tijdens het klussen ook

nemen.

nog veel op pad moet. • Je kunt tijdens de bouw je huis laten con-

EnkElE tips op EEn rijtjE:

troleren door een bouwkundige. Dreigen-

• Bekijk bij de gemeente welke voorzie-

de fouten kunnen dan worden gezien en

ningen er komen in de wijk waar je gaat wonen. Ook kun je vaak een maquette en tekeningen zien.

makkelijker hersteld worden. • Oplevering is een belangrijk moment. Alle tekortkomingen aan de woning moeten

• Probeer van te voren zoveel mogelijk in-

dan worden genoteerd. Niet altijd worden

formatie over je nieuwe huis te vinden.

nieuwbouwhuizen vlekkeloos worden op-

Hoe groot wordt het precies en welke ma-

geleverd.

terialen worden er in je huis gebruikt.

• Staat je woning op erfpachtgrond, pro-

• Maak geen mondelinge afspraken met

beer die dan eeuwigdurend af te kopen.

mensen die iets in je huis doen. Vraag

Lukt dat niet, doe dat dan voor een zo

overal een offerte van voor het werk

lang mogelijke periode. De afkoop is van

wordt uitgevoerd om discussies te voor-

invloed op de prijs.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 40

e

KEUKENS

KEUKENS

Duette® Shade

GRATIS

Bij aankoop van Duette® Shades de derde gratis Luxaflex® maakt van wonen echt genieten! Ga nu voor de stijlvolle en energiebesparende Duette® Shades en u krijgt in de maand april de derde Duette® Shade cadeau*!

Deze actie is geldig van 1 t/m 30 april 2012. * De goedkoopste Duette® Shade wordt cadeau gegeven.

www.luxaflex.be

van der sluis

Een van de meest markante ontwikkelingen in huis is de veranderende functie van de keuken. Waren het aanrechtblok en het fornuis jarenlang verstopt in een gesloten ruimte, tegenwoordig is de keuken een verlengstuk van de woonkamer. Hoewel de functionaliteit voor echte keukenprinsen en –prinsessen belangrijk blijft, moet de keuken vooral warmte en gezelligheid uitstralen. Dat vertaalt zich in verrassende en vernieuwende keukentrends. DOOR RIA VAN MEIR

WOONDECORATIE

Kapelstraat 6 • Baarle-Hertog • T.: 0 (0 32) 14 69 90 02 • www.vandersluis.be HART VAN HET HUIS woonkrant2012-2.indd 1

06-03-2012 20:37:44

TUINARCHITECT

HOVENIERSBEDRIJF

vernieuwend groen Tuin, als inspiratie

Tuin, in harmonie met de woning

Tuin, met heldere lijnen

Tuin, als rustplaats

Tuin, in evenwicht

Tuin, om trots op te zijn !!!

Tuin, voor ontspanning

W W W. I N E X C R E A T E U R S . N L

De klassiek, De klassiek, Engelse sfeer. De klassiek, Engelse sfeer. De klassiek, Engelse sfeer. De klassiek, Engelse sfeer. Engelse sfeer.

Creëer de perfecte keuken • Hou de afstand tussen het fornuis, de wasbak en de koelkast – de drie belangrijkste functies – klein. • Lades zijn handiger dan een kast met planken.

Het concept van de open keuken mag dan niet nieuw zijn, de volledige integratie van de keuken en de woonkamer is pas een trend van de laatste jaren. De keuken is steeds meer het kloppend hart van het huis. Vergeet de traditionele opstelling van een keuken met aanrecht en kastjes verstopt in een hoek van het huis, maar denk eens aan een zwevend keukenblok of kookeiland als meubel in het midden van je woonkamer. Meubelen worden doorgetrokken en kleuren op elkaar afgestemd. Ook zien we steeds vaker foto’s en muurschilderingen in de keuken verschij-

• Een eiland in het midden van de keuken levert extra opbergruimte op. • Verlichting onder de kastjes of het aanrechtblad doet de keuken groter lijken. • Gebruik glazen deuren met gekleurd glas voor een speels effect.

nen. Of denk aan subtiel weggewerkte geluidsboxen, zodat je tijdens het koken kan genieten van muziek.

UIT HET ZICHT Keukenkastjes zijn taboe in de keuken anno 2012. In plaats daarvan gebruik je grote kastenwanden met hoge schuifdeuren of brede keukenlades om je spullen op te bergen. De wandkasten vormen tegelijkertijd een leuke brug tussen het woon- en kookgedeelte van je huis. Ook is het mogelijk om de kraan in het aanrechtblad te laten verzinken en kun je de kookplaten en een werkeiland eenvoudig toedekken met

• Maak het aanrechtblad iets dieper, zodat je meer opbergruimte hebt.

bijvoorbeeld glazen afdekking. Kies daarom voor zoveel mogelijk inbouwapparatuur om een rommelig aanrecht te voorkomen.

KLEUREN EN MATERIALEN

Dat komt mooi uit Ulvenhout. Dat komt mooi uit Ulvenhout. Dat komt mooi uit Ulvenhout. Dat komt mooi uit Ulvenhout. Dat mooi uit Ulvenhout. a.s. komt zondag koopzondag

Re veliqua velit utat. feu odiating “Actuele strakke afgewisseld met en infreesgrepen, Re veliqua mconsendit, mconsendit, velit lumsan lumsan utat. Odiamconulla Odiamconulla feu faccumsandio faccumsandio odiating et et utpat utpat “Actuele strakke lijnen, lijnen, afgewisseld met paneeldeuren paneeldeuren en de de bijzondere bijzondere infreesgrepen, alismodigna feuisl lum dio odolute venim er zzrilisis non do dio consequ atummodipis geven hetmconsendit, programma een luxe landelijke uitstraling. De vormgeving en kleur, aangevuld alismodigna feuisl ut utlijnen, lum dio odolute venim er am am zzrilisis nos non vel dobijzondere dio consequ atummodipis geven het programma een luxeutat. landelijke uitstraling. De vormgeving en kleur, aangevuld Re veliqua velit lumsan Odiamconulla feunos faccumsandio odiating et utpat “Actuele strakke afgewisseld met paneeldeuren envel de infreesgrepen, met de mogelijkheid van geschraapte bovenbladen en slijtranden geven het programma nonulputem iurerat. Illumsan vel in hent ing. met de mogelijkheid van geschraapte bovenbladen en slijtranden geven het programma nonulputem iurerat. Illumsan vel in hent ing. alismodigna feuisl ut lum dio odolute er amuitstraling. zzrilisis nos non do dio consequ atummodipis geven het programma een luxe venim landelijke De vel vormgeving en kleur, aangevuld Re veliqua mconsendit, velit utat.ing. Odiamconulla feu faccumsandio odiating et utpat “Actuele strakke lijnen, afgewisseld met paneeldeuren en de bijzondere infreesgrepen, een bijzondere uitstraling.” een bijzondere uitstraling.” met de mogelijkheid vanlumsan geschraapte bovenbladen en slijtranden geven het programma nonulputem iurerat. Illumsan vel in hent Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-. Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-. alismodigna feuisl uitstraling.” ut lum dio odolute er amuitstraling. zzrilisis nos non do dio consequ atummodipis geven het programma een luxe venim landelijke De vel vormgeving en kleur, aangevuld een bijzondere Ladenkast ` 000,-, ` in 000,-, ` 000,-, Servieskast ` 000,-. geven het programma met de mogelijkheid vanlumsan geschraapte bovenbladen en slijtranden nonulputem iurerat.Boekenkast Illumsan vel hent ing. Re veliqua mconsendit, velit utat.Dressoir Odiamconulla feu faccumsandio odiating et utpat “Actuele strakke lijnen, afgewisseld met paneeldeuren en de bijzondere infreesgrepen, een bijzondere alismodigna feuisl uitstraling.” ut lum dio odolute er amuitstraling. zzrilisis nos non do dio consequ atummodipis geven het programma een luxe venim landelijke De vel vormgeving en kleur, aangevuld Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-.

a.s. zondag koopzondag a.s. zondag koopzondag

met de mogelijkheid vanlumsan geschraapte bovenbladen en slijtranden geven het programma nonulputem iurerat. lijnen, Illumsan vel in hent Re veliqua mconsendit, velit utat.ing. Odiamconulla feu faccumsandio odiating et utpat “Actuele strakke afgewisseld met paneeldeuren en de bijzondere infreesgrepen, een bijzondere alismodigna feuisl uitstraling.” ut lum dio odolute er amuitstraling. zzrilisis nos non do dio consequ atummodipis geven het programma een luxe venim landelijke De vel vormgeving en kleur, aangevuld Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-. met de mogelijkheid van geschraapte bovenbladen en5614810 slijtranden geven het programma nonulputem iurerat. Illumsan vel in hent ing. Strijbeekseweg 14 4851 SL Ulvenhout Tel. 076 5612614 Fax 076 Strijbeekseweg 14 - 4851 SL Ulvenhout - Tel. 076 5612614 - Fax 076 5614810 een bijzondere uitstraling.”

A.S. ZONDAG koopzondag KOOPZONDAG a.s. zondag www.Ulvenhoutwooncenter.nl www.Ulvenhoutwooncenter.nl Strijbeekseweg 14 4851 SL Ulvenhout 076 5612614 van 11.00 tot- Tel. 17.00 uur- Fax 076 5614810 a.s. zondag koopzondag www.Ulvenhoutwooncenter.nl Strijbeekseweg 14 - 4851 SL Ulvenhout - Tel. 076 5612614 - Fax 076 5614810

Strijbeekseweg 14 - 4851 SL Ulvenhout - Tel.Dressoir 076 5612614 - Fax 076 5614810 Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, ` 000,-, Servieskast ` 000,-.

www.Ulvenhoutwooncenter.nl Strijbeekseweg 14 - 4851 SL Ulvenhout - Tel. 076 5612614 - Fax 076 5614810 www.Ulvenhoutwooncenter.nl

• Plaats de vloertegels diagonaal voor een ruimtelijk gevoel.

Omdat de nieuwe keuken onderdeel is van de woonkamer, is het belangrijk dat de kleuren en materialen goed op elkaar afgestemd worden. Hoogglans


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 41

met ambitie

MOOI WONEN IS GENIETEN stijlvol, tijdloos & eigentijds

wit voert al enkele jaren de boventoon, gevolgd door de zachte grijs- en bruintinten. Maar ook felle kleuren als mangogeel, violet, fuchsia, grasgroen en aubergine zijn aan een opmars bezig. Uitgesproken houtsoorten, waarbij de structuur duidelijk te zien is, doen het eveneens goed. Hout wordt veel gecombineerd met accenten in marmer,

Gespecialiseerd in zitcomfort én het juiste adres voor de rest van uw interieur

rvs en glas. Het werkblad was tot enkele jaren geleden een dikke, zware natuurstenen blad, tegenwoordig is het credo: hoe dunner hoe beter. Glas wordt

Koopzondag 25 maart

daarbij steeds populairder, omdat het makkelijk mixt met rvs of natuursteen en in alle kleuren leverbaar is.

KEUKENGADGETS

12.00 - 17.00 uur

De moderne keukens zijn van alle gemakken voorzien. Ze bevatten de nieuwste apparatuur, die de kookprestaties naar een hoger niveau tillen. De focus van de keukenapparatuur ligt op

Nieuwstraat 6A - 4901 JH Oosterhout T. 0162-456447 - www.remeijsen-meubelen.nl http://www.facebook.com/remeijsenmeubelen http://twitter.com/#!/remeijsenmeubel

design en gebruiksgemak. Denk aan de kokendwaterkranen, die nog steeds onverminderd populair zijn. Of neem pratende ovenwanten die waarschuwen als je een gerecht moet controleren of

Ook PVC-vloeren

een warmtekleed die de borden op tafel warm houdt. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Er zijn ovens die meerdere gerechten op verschillende temperaturen tegelijk kunnen verwerken en daarbij niet voorverwarmd hoeven te worden. Zo bespaar je tijd én

Onmisbaar in keuken

energie.

 Goede pannen met dikke bodem  Messenset van hoge kwaliteit  Goede zeef  Kwalitatieve passé-vite  Schaaf  Keukenmachine

De vloeren van PaDa Parketstudio zijn op "alles" voorbereid

 Staafmixer Winkelcentrum Zuiderhout

 Oven  Grill

Erkend door de Centrale Branchevereniging Wonen

Oosterhout T 0162 - 436 012 W www.pada-parketstudio.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 42

Oosterhout, een (h)eerlijk verhaal

4

e meter

m DESSO tapijt

GRATIS GRA Geldig op elke 4e strekkende Ac geldig meter tapijt. Actie 20 t/m 15 april 2012

Geen idee hoe het u vergaat als u een keukenshowroom binnen loopt, maar ondergetekende wordt helemaal gek als ie van die waanzinnig mooie dingen ziet als stoomovens, espressomachines, wijnkasten, wasen droogmachines, kranen, warmhoudladen, kookplaten en dat soort dingen. Altijd uitermate fraai vormgegeven, blinkend èn, dat vooral, zo geweldig fraai ingebouwd en weggewerkt. Dan plots krijg ik wèl aanvallen van kooklust. “Maar je kijkt dan ook wel naar SieMatic keukens”, lacht Jan van den Nieuwenhuizen, zelf overigens geen keukenprinses.

49,gelegd

Onder druk

NL Label Malmö PVC

Nog niet zo lang geleden kon u in een column lezen over keukenverkopers die tamelijk agressief te werk gaan. Hun reclamespotjes zijn al even erg, schreeuwerig vooral ook. “De keukenmarkt staat enorm onder druk”, aldus Jan. “Zo erg zelfs, dat de consument het amper nog gelooft. Kom je zo’n keukensuper binnen vragen ze vijftien mille voor een keuken. Als je naar buiten loopt (en een beetje handig bent) kom je met dezelfde keuken naar buiten voor nog niet de helft van het oorspronkelijk gevraagde bedrag. Ook in weerwil daarvan, ik kan slecht tegen die manier van zaken doen, leggen wij het accent op het advies, leggen de nadruk op kwaliteit, kennis en vakmanschap. Je hoeft hier maar door de showroom te lopen en je ziet het zelf.”

Uitgekiend Alles begint natuurlijk met een bezoekje aan de showroom, de website of een telefoontje. “Daarna gaan wij ‘op huisbezoek’, zoals wij dat noemen”, aldus Jan. “Het is zo waanzinnig belangrijk dat je zelf ziet wat de mogelijkheden zijn, maar zeker ook wat de onmogelijkheden zijn. Sommige dingen kunnen gewoon niet, tenzij er een immense verbouwing plaatsvindt. Samen met de klant komen we zo tot een uitgekiende keuken. Vervolgens gaan we terug naar de showroom en daar wordt een digitale tekening gemaakt, zodat je precies kunt zien hoe de keuken er straks uit komt te zien in de eigen omgeving. Met fotoshop kun je een heleboel hè.”

Inruilen Uiteindelijk wordt dan de keuken geplaatst door de eigen monteur, wel zo safe. “En ja, die demonteert ook de oude keuken. En ik vind ons best wel uniek als ik zeg dat we die oude keuken ook inruilen. Soms hebben we daar al meteen een bestemming voor; sommigen gaan linea recta naar de stortplaats en andere keukens zetten wij op internet. Waar het op neer komt is dat wij de klant willen ontzorgen, van een hele hoop gedoe willen verlossen. Inruilen kan ook nog best een aardig bedrag opleveren. Bovendien stimuleren we hiermee het hergebruik.”

per m2

inclusief egaliseren en leggen

Actie geldig vanaf 15m² en t/m 15 april 2012 Actie geldig vanaf 15m2 en t/m 15 april 2012

Projecten Natuurlijk gaat SieMatic Oosterhout voor het individuele, maar ook de grotere projecten worden niet geschuwd. “Door een uitgekiende inkoop en onze betrekkingen met SieMatic kunnen we hele scherpe prijzen aanbieden voor grotere projecten”, aldus Jan van den Nieuwenhuizen. “Zo ‘deden’ we in Oosterhout de woningen aan de Duigendreef, de appartementen aan de Julianalaan, het Veersehof en in Breda het Turfschip. Onze huidige projecten zijn De KYKER in Breda , dat uit 92 woningen bestaat, de luxe appartementen Beukenhof in Breda en binnenkort mogen we ook het ‘Meester van ’t Hof-project’ (57 woningen naast de St. Josephstraat) doen. Daarvoor hebben we verschillende designontwerpen met vijf apparaten tegen buitengewoon ‘bijzondere’ prijzen gemaakt. We leggen er heel veel eer in om die projecten goed op te leveren en natuurlijk gaan we ook in op de hele specifieke wensen van de toekomstige bewoner(s).” Geen ‘snelle verkoop’ maar maatwerk leveren op basis van know how en ervaring. Inductieplaten zonder pitten (kernen), waardoor de hele plaat te gebruiken is, ledverlichting, zelfs in moodkleuren, greeploze kasten en laden… Allemaal SieMatic, het topsegment zeker. Nou, mooi niet, want ook voor de kleinere beurs heeft SieMatic Oostehout geweldige keukens. De merken Fusion Design en Signia beantwoorden aan die vraag. En komt u dan iets tekort? Ik zou het niet denken. Fusion Design, bijvoorbeeld, is in ontelbaar veel frontkleuren leverbaar maar….ook in 27 verschillende bijpassende kastrompkleuren!

3

e horizontale jaloezie

GRATIS

Geldig op de hele NL Label collectie aluminium en houten jaloezieën.

voor

Geldig tottot en met april.15 Goedkoopste Geldig en 15 met april. jaloezie gratis. Goedkoopste jaloezie gratis.

ieder raam

Mooi. Sterk. En voordelig Aan zo’n jaloezie van NL Label beleeft u het hele jaar door plezier. Maar de voorpret begint al met de rekening. Laat ook in úw interieur voor de zon voor niets op gaan!

Meer weten? www.siematicoosterhout.nl

De Waard 4, 4906 BC Oosterhout Tel.: 0162 - 454978 www.siematicoosterhout.nl

Noorderlaan 15 5102 BA Dongen 0162 - 32 25 15 www.haarbosch.com

goed goed advies

wij wij kkomen omen opmeten opmeten

wij kkomen wij omen monteren m onteren


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 43

MAKELAAR

De makelaardij in crisistijD Er is de nodige onrust op de woningmarkt, zowel bij koop- als huurwoningen. Onrust die veroorzaakt wordt door de huidige crisis en wisselende berichten over bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek. Ook de toekomstige veranderingen van de huren zorgt voor de nodige onrust. Het nieuwe huurbeleid heeft overigens als doel een efficiëntere werking van de woningmarkt te bewerkstelligen, middels het bevorderen van de doorstroming. Potentiële huizenkopers en starters durven echter niet over te gaan op koop of kunnen het niet door terughoudendheid bij de banken. Doorstroming blijft daardoor uit, terwijl dat juist bijzonder belangrijk is voor onze economie. Het wordt dan ook hoog tijd dat de overheid hier een eind aan maakt en met een duidelijke woonvisie komt. Tot die tijd is het ook in de makelaardij hoogstwaarschijnlijk crisistijd. Huurders en kopers snakken duidelijk naar zekerheid op de woningmarkt. Is er daadwerkelijk sprake van crisis in de makelaardij of bewijzen cijfers dat het allemaal wel meevalt. Onderstaand een interview met Marco Verbrugge, directeur/eigenaar van Verbrugge Makelaardij, met vestigingen in Raamsdonksveer en Oosterhout.

Door: Jan Hoek Met veel nieuwbouwwoningen en een torenhoge hypotheekrente daalde de gemiddelde nederlandse woning tussen 1980 en 1985 ruim 40% in waarde. er was toen bovendien een gigantische werkloosheid. De nederlandse Vereniging van Makelaars (nVM) verwacht niet dat de crisis van begin jaren 80 zich zal herhalen. De rente liep destijds op tot ver boven de 10% en er kwamen in die periode meer dan 100.000 woningen op de markt. Volgens de nVM valt het nu met de inflatie en werkloosheid mee en heeft onze economie nog steeds veerkracht. Bovendien is er nu een ruim aanbod van woningen, staat de rente nog betrekkelijk laag en is de overdrachtsbelasting tijdelijk verlaagd van 6% naar 2%. Wel verwacht de nVM de komende tijd nog een verdere waardedaling van de huizen, maar zeker niet in dezelfde mate als begin jaren 80. In het laatste kwartaal van vorig jaar ging 1,7% van de prijs af. De woningmarkt kende in het vierde kwartaal van 2011 een daling van het aantal transacties met 13% ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Het aantal verkochte woningen bedroeg 29.400 woningen, waarvan het aantal van nVM-makelaars 22.202 woningen bedroeg. nVM-makelaar Verbrugge Makelaardij werd precies tijdens de crisis van begin jaren 80 opgericht door adri Verbrugge. Zijn zoon Marco zegt over de huidige situatie. “er heerst onder de mensen een grote onzekerheid; ze geloven er niet echt meer in en als makelaardij merken we dat natuur-

lijk heel goed. De gemiddelde burger heeft minder zin om op dit moment zijn nek uit te steken en een woning te kopen. De media speelt daarbij een versterkende rol. Bovendien speelt bij steeds meer mensen die geïnteresseerd zijn in een nieuwbouwwoning de vrees dat ze hun huidige woning niet kunnen verkopen. een woningcorporatie als WSG uit Geertruidenberg reageert daarop en heeft voor kopers een ontbindende factor toegevoegd, waarmee de koopovereenkomst zonder kosten van de koper komt te vervallen. Het komt er op neer dat ze eerst een woning vinden, een voorlopig koopcontract tekenen en daarna hun eigen woning moeten verkopen. Pas daarna wordt de nieuwe woning definitief verkocht. Is hun eigen woning na een half jaar nog steeds niet verkocht, dan vervalt het koopcontract en betaald WSG de gemaakte kosten. De

verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% is een zéér aantrekkelijke extra reden om nu een huis te kopen. Bij de prijs van een gemiddelde woning scheelt deze tijdelijke kabinetsmaatregel, op 1 juli van dit jaar loopt het af, al gauw zo’n 10.000 euro. We hebben in raamsdonksveer pas een groot pand verkocht voor ca. anderhalf miljoen euro; dan steekt de koper met deze maatregel toch zo’n 60.000 euro in zijn zak. Daarnaast is de onderhandelingsruimte veel groter dan voorheen; in drie jaar tijd is dat van 2% naar ca. 6% gegaan in de gemeente Geertruidenberg. In oosterhout ligt dat percentage met 5,75% iets lager. Tel daar de voordelen van de nationale Hypotheek Garantie bij op en de mensen zullen zien dat er vaak meer mogelijk is dan men denkt. Zolang de onderzekerheid voortduurt, is het echter komkommertijd en zijn we als Verbrugge Makelaardij extra blij met een goedlopende assurantieafdeling.” Het aanbod van koopwoningen neemt toe en in elke straat staat wel een huis te koop. “Gemiddeld wordt een huis in 200 dagen verkocht”, vervolgt Marco Verbrugge zijn verhaal. “Waar in de gemeente Geertruidenberg

nauwelijks bouwvergunningen zijn aangevraagd, is dat aantal in oosterhout op dit moment 115. In de praktijk blijkt dat na verlening van een bouwvergunning er binnen één à twee jaar gebouwd gaat worden. er is sprake van een sterke vergrijzing. In de gemeente Geertruidenberg blijft 65% in eigen dorp wonen; in oosterhout is men minder honkvast en is dat percentage 57%. een woningmarktrapport over de bevolkingsontwikkeling van de nVM laat zien dat er in oosterhout tot 2040, naar verwachting zal dan het maximum aantal inwoners van nederland worden bereikt, geen sprake van krimp is. Door het Dongeburgh-effect stijgt het aantal inwoners in de gemeente Geertruidenberg tot 2015, waarna een krimp te zien zal zijn. Vanaf 2035 neemt het bewonersaantal in die gemeente weer toe.” De moderne makelaar werkt niet meer in een stoffig kantoor, maar dient steeds creatiever te worden. Marco Verbrugge zegt tot besluit: “Voor de meeste makelaardijen geldt dat er met minder mensen meer gedaan moet worden. We maken daarbij, naast de papieren versie, steeds meer gebruik van de digitale wereld. We beginnen een ‘bezichtiging’ van een woning bij ons op kantoor. We bekijken met potentiële kopers op een groot scherm foto’s van de betreffende woning. onze makelaars kunnen direct vragen beantwoorden zoals ‘kan een bepaalde muur er uit?’ of ‘kan er een dakkapel geplaatst worden?’. We kunnen alle wijken in de regio gedetailleerd in beeld brengen, zodat men bijvoorbeeld kan zien waar de winkels of het dichtstbijzijnde busstation zijn. ook beschikken we over een groot aantal persoonlijke verhalen. Die maken onder andere de beweegredenen om te verhuizen duidelijk, waarom ze juist in die wijk zijn komen wonen of waarom ze daar juist weggaan. Woonomgeving, object en de mens komen op deze manier op een transparante manier aan bod. We merken dat de verhuisbereidheid bij veel mensen er wel is, maar dat het negatieve gevoel niet zomaar weg te halen is. De (ver)koop van woningen is niet stilgevallen maar wel aanzienlijk minder geworden. De europese problemen zijn niet zomaar opgelost, dus ik verwacht dat deze situatie nog een paar jaar blijft.”


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

Heerlijk relaxen! Breng eens een bezoek aan onze fauteuil afdeling. Een enorme keuze zowel modern als klassiek . Veel van deze fauteuils zijn leverbaar als small, medium en large. Natuurlijk voor de beste prijs! KIJK EN VERGELIJK!

PAGINA 44

VERKOOPSTYLING

VERKOOPSTYLING

Uw waarborg voor: • Eerlijk vakmanschap • Gedegen voorlichting • Vakkundig advies

* * * *

Nieuwbouw Verbouw Onderhoud Renovaties

Hoogbraak 5 - 5111 CS Baarle-Nassau - Tel. 013-5078420 - Fax 08-48387165 info@aannemersbedrijf-jeroenkoks.nl • www.aannemersbedrijf-jeroenkoks.nl

Een schitterend huis met volop mogelijkheden en tóch haakt de ene na de andere potentiële koper na een korte bezichtiging af. Je zou er moedeloos van worden. Doorgaans wordt ‘de crisis’ al gauw als oorzaak van het uitblijven van een koper genoemd, maar de economische recessie is waarschijnlijk niet het enige dat mensen weerhoudt uw huis te kopen. Ze zijn immers al binnen en willen dus een huis kopen, nietwaar? Met verkoopstyling kun je je woning op een relatief goedkope en simpele, maar daarom niet minder doeltreffende manier in de markt zetten.

goedkist die zo vol was dat ‘ie niet meer dicht ging, zag er toch juist gezellig uit? En wie houdt er nu niet van felgekleurd behang op de kamers van de kinderen? Fout, fout, fout, bleek toen de verkoopstyliste aan de slag ging”, zegt ze lachend.

MOEDERDAGKNUTSELS Karen en Edwin kregen meteen bij binnenkomst al de tip om bij bezichtigingen het aantal persoonlijke decoraties tot het minimum te beperken. Een canvasdoek aan de muur van een foto van het gezin op het strand in Noordwijk kan best, maar

kindertekeningen,

moederdag-

knutsels, opgezette dieren en prikborden met daarop tientallen uitnodigingen en

Onze tuincollectie is binnen! Kom en overtuig uzelf van onze decoratieve tuinaccessoires, tuinmeubelen etc. Pastoor Doensstraat 6 • Bavel 0161-434654 Maandag t/m Zaterdag geopend van 9:00-18:00 uur

Een paar jaar geleden was er schijnbaar

afsprakenkaartjes kun je beter weghalen

niet meer nodig dan een bos verse bloe-

als er een bezichtiging gepland staat.

men in de vaas en de geur van verse

Ook kan het op zijn zachts gezegd geen

appeltaart en koffie om een huis als ‘ge-

kwaad om goed op te ruimen. Voorkom

schikt’ en ‘gezellig’ te doen overkomen.

een gang vol schoenen, een overvolle

Helaas is die tijd voorbij. Mensen stellen

kapstok, rugtassen onder de salontafel en

vooral in deze tijd eisen aan hun nieuwe

een tafel vol papierwerk en knutselmate-

woning en willen meteen mogelijkheden

rialen. De verkoopstyliste van Edwin en

zien, in plaats van deze zelf te moeten

Karen adviseerde hen ook om de ruimtes

creëren. Edwin (36) en Karen (37) onder-

wat minder vol te zetten. “Wij hadden

vonden dit aan den lijve. Het huis waar

nogal wat poefjes staan, een bijzettafel-

ze zelf zo trots op waren en waar ze zich

tje met daarop een vaas uit Lombok, een

jarenlang samen met kun kinderen Thygo

dekenkist van Edwin’s opa en meer van

en Luc thuis hadden gevoeld, konden ze

dat soort dingen. Die hebben we allemaal

aan de straatstenen niet kwijt. Niet om-

tijdelijk in een opslagruimte gezet”, zegt

dat hun riante appartement een bouwval

Karen. De verkoopstyliste drukte hen

was en zeker niet omdat deze te duur in

namelijk op het hart dat mensen die op

de markt was gezet. Nee, aan kijkers geen

zoek zijn naar een andere woning vooral

gebrek en tijdens de Open Huizen Route

op zoek zijn naar zo veel mogelijk ruimte

was het drukker dan in andere huizen die

voor een zo laag mogelijke prijs. Een ka-

deelnamen. Toch bleef het zo gewenste

mer met een hoop meubelstukken, hoe

openingsbod uit. Na een tip van een

stijlvol ook, lijkt nu eenmaal kleiner. En

kennis namen Karen en Edwin een ver-

qua sfeer hoeft u echt niet in te leveren!

koopstyliste in huis die hun huis in een paar uur tijd zo aan dat het appartement

SCHILDEREN

een woning werd waar iederéén zich in

Het stel was altijd trots op hun fleurige

thuis zou voelen. Karen vertelt dat haar

huis, maar van de verkoopstyliste moes-

gedachtegang blijkbaar niet strookte met

ten de roze, mosgroene en turkooise

die van de potentiële kopers: “Ik vond het

muren er echt aan geloven. In een mid-

juist huiselijk dat de keuken vol hing met

dag tijd schilderden Edwin en Karen deze

tekeningen van de kinderen. Die speel-

met behulp van wat vrienden gebroken


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 45

De mooiste Wellmann keukens

LOONT! wit. “Daarvoor hoefden we echt niet veel geld uit te geven, een paar emmers latex was genoeg”, zeggen zij. “Maar eerlijk is eerlijk, de kamers leken groter en waren meteen ook meer geschikt voor potentiele kopers zonder kinderen. Toen we zelf inzagen dat niet iedereen op kleur zit te wachten, hebben we ook meteen de gordijnen voor een paar centen vervangen door neutralere exemplaren.” Toen ze toch bezig waren, hebben ze meteen een stoommachine gehuurd om de vloerbedekking eens goed te reinigen. Ook de mankementen aan het appartement besloten ze meteen mee te pakken: “Het behang in de hal had in de hoekjes losgelaten en dat hebben we meteen vastgelijmd. Ook de voordeur heb ik opnieuw geschilderd, evenals de binnenzijde van de achterdeur”, zegt Edwin. “De tuin heb ik meteen onder handen genomen, want sinds we wisten dat we elders wilden gaan wonen, hebben we er niet veel meer aan gedaan. Daardoor was de voortuin een beetje verwilderd en dat is toch het eerste wat mensen van je huis zien. Als je dan hoort dat mensen gemiddeld in vijftien seconden beslissen of ze in je huis willen wonen of niet, kun je maar beter zorgen dat de eerste indruk goed is.”

De do’s & don’ts • Zorg dat het huis fris ruikt. Een woning die muf of naar sigarettenrook ruikt, is niet aantrekkelijk. • Maak gebruik van social media, de Open Huizen Route en je kennissenkring. • Haal persoonlijke spullen zoals kindertekeningen, moederdagknutsels en foto’s weg tijdens bezichtigingen. • Zorg voor een opgeruimd huis. Potentiële kopers willen zo veel mogelijk ruimte en die creëer je door overbodige zaken weg te halen. • Verf schreeuwerige muren in neutrale kleuren. Dat schept ruimte én niet iedereen houdt van roze en oranje. • Zorg dat het huis er netjes uitziet. Plak behang dat losgelaten heeft weer vast, geeft beschadigde kozijnen een likje verf. • Zorg dat de tuin er netjes uitziet. • Zorg voor goede foto’s op de site van je makelaar.

Kom langs voor advies en vrijblijvende offerte Ook voor complete renovatie Werkbladen: • Graniet • Composiet • Kunststof • RVS Apparatuur: • Inbouw • Vrijstaand Kasten: • Inbouwkasten • Schuifwanden Vloeren: • Laminaat • Hout • PVC • Natuursteen

Diverse showroom-acties!

Wij zijn verhuisd Zwingel 5a, 4926 DC Lage Zwaluwe • Tel.: 06 - 303 72 00 • www.dubankeukens.nl dag dat het regende. Het warennaar donkere Bavel

FOTO’S

en niet al te beste foto’s. Als je ziet hoe de

In totaal hebben Karen en Edwin zo’n 500

foto’s van de een bevriende vakfotograaf vanaf januari 2012 is

euro uitgegeven aan de materialen voor

zijn, snap ik eigenlijk niet dat we onze hem niet prachtige nieuwe

de restyling met als resultaat dat hun

meteen gevraagd hebben ons teshowroom helpen. geopend

woning drie maanden en twee bezichti-

De foto’s zijn immers toch het eerste dat

gingen later alsnog verkocht werd. Waar-

een koper van je woning ziet! Echt, ik ben

schijnlijk hebben de nieuwe, professione-

blij dat we er wat geld en moeite in heb-

le foto’s daar ook aan bijgedragen. “Om

ben gestoken, want wie weet hadden we

de kosten te drukken, heb ik met mijn fo-

anders nog steeds niet in ons droomhuis

totoestel zelf wat foto’s gemaakt op een

buiten de bebouwde kom gewoond!”

Wij zijn verhuisd Wijnaar zijn Bavel. verhuisd

naar Bavel vanaf januari 2012 is onze prachtige nieuwe showroom geopend

Wij zijn verhuisd naar Bavel vanaf januari 2012 is onze prachtige nieuwe showroom geopend

Nieuw adres |

Ambachtsweg 8

U bent van harte welkom in adres | (250 Ambachtsweg 8 onze nieuweNieuw showroom m2). Laat u inspireren! Nieuw adres |

Ambachtsweg 8

Breng uw vloer tot leven! Breng uw vloer tot leven! Breng uw vloer tot leven!

Ambachtsweg 8

Ambachtsweg 8

4854Ambachtsweg MK Bavel 8 4854 MK Bavel 4854 MK Bavel

telefoon | 076 - 571 telefoon | 076 - 57120 2098 98 telefoon |

www.excellent-parket.nl www.excellent-parket.nl www.excellent-parket.nl

076 - 571 20 98

e-mail || info@excellent-parket.nl info@excellent-parket.nl e-maile-mail | info@excellent-parket.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 46

DOE MEE MET ONZE Mammoetpuzzel voorjaar

Stuur uw oplossing in vóór 9 april 2012 o.v.v ’Woonpuzzel’ 1

27 40

41

55 69

2

28 56

84 93

130

119

145 146 158 172

106 131 159

182 193

223

215

233 234 243 253

205 224 244

262 272

297

288

309 310 320 331

362

349

375 376 390

425

416

439 440 453 467 479

515

505

530 531

280 298 321 343

3 42 70 94

426 454

493

5

57 85

147 148 173 194 216 235

273 289 311 332

363

405

4

391

441 468

160 183 206 225

263

578

567

95

132

174 195 217

254

86 107

377

427 455

506

120 121

161

207

149

196

226 245 246

312 313

333 334 350

345

417 442 469 494

556

406 428 456 482

518

72

108 133

184

236

392

443 470

507

8

30

44

59

73

122 123

301

378

429

175

227

290

324

365

418

218

255

109

483

557

74 97 124

314 336 351

407

471

545

31

88 110

163

208

247 266

282

519

569

60

45

162

444

457

495

9

134 135

275

544

579

7

264 265

335

364

532

568

96

300

322 323 344

87

274

299

543 555

71

281

480 481

516 517

58

43

29

6

302 325 346

393

458

197

209

237 256

291

337

379

445

484

533

185

520 546

283

326

10

11

32 61

75 98

111

150

430

472

76

125

13

62

112

176

47

14

33

48

77 99

164

100

15 34

89

113 114

151

137 165

199

152 177

16

78

17

63

35

49

64

79

101

138 166

187 188

178

126 153

352 353 354

380 408

419

459

446

497

508 534 535

570

521 550

431 460 485 509 536

558 559

395

447 473 498

381

432

382

486

560

499

537

369 396

420

461

547 548 571

368

355 356 357 358

487

522 549

581

474

383 409

462

510 511 538

572

397

448

370

410

139 167

210

18 50

102

154

200

219 238 239

19 36

90

140

257

284

276

292 293 303 327

315

338

190 211 228

398

267 285 304

347

359 384

399

449

463 464

501

539

554 550 573

523

563

551

80 103 127

21

51

65

81

116 141

179 201 220

258

212 229 249 268

294 295

339

328

371

421

488

20

168

248

433 434

500

561 562

115

189

De oplossing van deze puzzel kunt u vóór 9 april 2012 o.v.v. ’Woonpuzzel’ via e-mail sturen naar woonkrant@emdejong.nl of per briefkaart aan uitgeverij Em. de Jong, Postbus 8, 5110 AA Baarle-nassau

496

580

46

186

198

366 367 394

136

12

411

450

475

540

582

400 422

552 574

191

221 240 259

286

541 564

66 91

128

180 202

230 250

277

305

316 317 340

385 412

435 436

489

524

169

37

372 401 423

490

553 575

52 82

117

512

23 38 67

104

142 170

213

269

203

260 278

360 361

413

465

402

451

502 503 526

92

129

192

251 270

307 329

513

25

53

231

306

386

24

155 156

241

341

476 477

525

22

83

387 414 437

491

68

118 143

181

222

261

296

318

348

26

342

373 403 424

478

171

214

252 271 287

330

415

466

583

576

157

242

319

55

276

125

271

227

185

252

217

77

77

148

281

550

558

388

144

150

173

192

398

512

15

494

228

499

432

407

574

401

4

412

503

488

410

430

355

384

83

419

550

301

269

18

27

152

190

149

381

167

491

28

394

268

112

486

121

129

257

264

13

79

381

221

507

309

8

437

523

261

162

169

372

308

374

404

452

438

492

566

© persbelangen 0103

263

232

279

542

577

144

204

514

554

565

105

388 389

504

527 528

54

39

387

529


Mammoetpuzzel voorjaar

WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

27

40

55

69

PAGINA 47

GRANDIOZE PRIJSPUZZEL 1

41

2

28

56

3

42

4

5

57

58

43

29

6

7

30

59

8

44

9

60

45

31

10

11

32

61

12

46

13

62

47

33

14

48

15

34

16

17

49

63

35

64

18

50

19

36

20

21

65

51

37 66

22

23 38

52

67

24

25

53

26

54

68

39

en win die grandioze prijs: ‘Cambridge Loungeset’

84

93 OPGAVE:

70

94

85

71

95

86

87 96

Horizontaal: 106 107 1 zelfvertrouwen, 6 adellijk persoon, 10 clan, 14 rookartikel, 120 121 18119 een heel punt, 22 bijwoord, 28 blijmoedig, 30 mede, 32 slang, 34 130 131 132 bolstaande plooi, 36 familielid, diner, 40147 item,14842 persoonlijk 14538 146 149 voornaamwoord, 43 broodbeleg, 44 158banket, 159 160 49 vliegend 161 46 trekkracht, dier, 51 Algemene Bijstandswet, 172 173 174 53 millimeter, 54 zangnoot, 55 plaats in Noord-Brabant, 57 182 183 chemisch element, 60 voertuig, 64 19362 bedrieglijk 194 voorkomen, 195 196 muuruitholling, 66 koek, 68 paling, 205woonplaats, 206 71 in207 69 kleine casu, 72 inlichtingendienst, 74 rangorde, 216 voornaamwoord, 217 77215persoonlijk 78 kier, 80 groef, 82 Naamloze 223 224 225 226 Vennootschap, 83 glasachtig 84235 kleinste deeltje, 86 233mineraal, 234 pantser, 88 drank, 89 portemonnee, vreemd, 92 handwerktuig, 24390 niet 244 245 246 93 spil, 94 poreuze steen, 96 253reinigingsmiddel, 98 254 Bibliotheeken Documentatieacademie, 99 pub, 262 263 101 uitstekende rots, 103 spijskaart, 272104 pen, 105 273 tasto solo, 106 274 extremist, 108 soort verzekering, 109 woonschip, 111 280 281 klooster, 113 net zo, 115 niet vast, 116 United 288 117 deel 289 van een trein, 119 States, filmgebouw, 120 kledingstuk, 122 297 298 299 300 curriculum vitae, 124 afstammeling, 125 serieus,311126 persoon,312127 309 310 313 rekening rijk, 128 insect, 129 131 lager322onderwijs, 132 320paradijs,321 323 dunne stam, 134 putemmer, 136 331zuilengang, 137 332snavel, 139 333 plaats 334 in Italië, 141 orgaan, 143 in oprichting, 343 344 345 145 uitgesloten aansprakelijkheid, 147 departement, 149 muziekterm, 349 350 150 onderwerp, 152 bakvloeistof, 155364familielid, 362154 afvoerbuizen, 363 157 persoonlijk voornaamwoord, 160 halfzoete 375158 376 artikel, 377 Spaanse wijn, 162 dwarsmast, 390163 aars, 164 391tussenwerpsel, 166 392 demonstratieversie, 168 Romanum 405 Imperium, 169 gezwel, 406171 drenkplaats, 172 losse 417 naad, 174 416 Katholieke Universiteit Nijmegen, 425175 praatje, 426 176 in 427elk geval, 428178 maandinkomen, 180 plaaggeest, 439181 440 443 dans, 182441 schande,442 184 flacon, 185 en andere, 186 inhoudsmaat, 453 454 455 456 187 intelligentiequotiënt, 189 in memoriam, 190 uniek, 192 mond, 467 468 469 470 193 circa, 194 voor, 196 dreun, 198 479veel, 199 armholte, 480 481201 gewiekst, 482 203 boete, 204 kompasrichting, 493 208 kink,494 206 vrucht, 210 trage vrouw, 212 gevaar, 215 duivenhok, 507 217505einde, 218 506 tuingereedschap, 219 inborst, 221 watervogel, 222 515 516 517 518 medicijn, 224 verf, 226 salvo titulo, gewicht, 228 svp, 230 530227 531 532 barium, 231 zojuist, 233 ondernemingsraad, 543235 544236 melkproduct, veiligheidsgordel voor kinderen, 555238 ophef, 241 parool, 556 242 compagnon, 243 bandiet, 245 567 568 bushokje, 247 goedzak, 248 het wissen 578 van een programmadeel, 579 249 voorname vrouw, 251 elk van de twee, 253 deel van de voet, 254 © persbelangen 0103

OPLOSSING: 263

55

276

125

72

73

74

88

75

76

77

89

78

79

90

80

81

200 wat betreft, 202 aanlegplaats, 256 voorzetsel, 505 bovenbeen, 506 97 98257 99 100 voorzetsel, 101 102 103 vuiligheid, existentie, 259 zorg, 261 stuurs, 262 508 rommel, 510 virgo, 513 spil, 203 zangstem, 205 bewust streven, 108 110 114 115 116 209 208 voorbij, droogvloer, 263109mannetjesbij, 264111 514 112 naschrift, 516113Freedom of 207 voortdurend, tweegevecht, 267 overschot, 269 lof, Press, 518 dicht bij elkaar, 520 soort rolschaats, 210 zintuig, 211 122 123 125 126 127 213 bestudering, 214 271 oneffenheid, 272124astatium, 273 informatieleverancier, 521 opgang, vagebond, waterdier, 216 plaats in NoordVerenigde Arabische Republiek, 275 522 brandstof, 523 in casu, 524 133 134 135 136 137 138 139 140 141 weefsel, 276 jolijt, 278 arrogantie, wasbekken, 527 eerste vrouw, 530 Holland, 218 tussenwerpsel, 220 279 persoonlijk voornaamwoord, reeds, 532 leerknecht, zangnoot, korte 150 151 534 152 153 slaap, 222 154 christelijk feest, 223 281 ruzie, 282 kilometer, 285 536 mama, 538 bergplaats, 539 vestibule, 225 net, 227 touw, 229 163 165 166 167 231 uitheems 168 169 cafe, 232 wiskundig 162 getal, 286 dwarsligger, 288 bijwoord, 164 541 houtsoort, 542 speelgoed, Europeaan, 290 riviertje bij Utrecht, Verenigde Staten, 543 maagd, 544 bijgerecht, 234 oxidatie, 236 gang, 176 177 179 291 175 persoonlijk voornaamwoord, scheepsvloer, 545 twaalf, 547 soort, 178237 gezel van Jul, 239 lokmiddel, 240 sappig, 242 informatiedrager, 292 universiteitsbibliotheek, 294 550 armoedig, 553 schil, 554 toet, 184 185 186 187 188 189 190 191 televisie, 296 plaats in Gelderland, 555 idem, 556 kleine ruimte, 557 244 smeer, 246 buiten dienst, 250 298 haardos, 301 op gemeen, 558 Deo 199 Volente, 560 predikante, 252 197enige plaats, 198 200 elektrisch 201 geladen 303 aanzienlijk gebouw, 306 zevende toon, 561 per persoon, 563 deeltje, 254 taak, 255 plaats waar 208 actinium, 209 212 stijl, 211 is, 258 musiceren, 260 spijkerbroek, 309 311 ongepast, 565 cursus, 566 rivier in iets lek210 ingenieur, 312 netwerk, 314 stek, 315 Friesland, 567 desoxyribo nucleic 263 aanwijzend voornaamwoord, 221 219 266 220 schaapsjong, regel, 316218 groente, 318 persoonlijk acid, 569 rund, 570 ogenblik, 572 265 bolgewas, voornaamwoord, 319 rivier in Italië, gemalen graan, 574 gelofte, 576 267 doping, 268 grondtoon, 270 229 227 228 320 vertraging in een netwerk, maand, 578 zwelgpartij, 579 aroma, rechtsvordering, 274 plaats in Noord322 voorzetsel, 325 580 randbloemperk, 581 soort wezel, Brabant,238 277 236 237 eigenaardig, 239 varkensjong, 280 240 327 dobber, 329 boven (Eng.), 330 582 ademstilstand, 583 Hongaarse aspirant, 283 soort bijl, 284 jonge hond, 287 zeevis, 331 smerig, dans. 247 333 decibel, 335 248 Chef-Defensiestaf, 249 289 trichloorethyleen, 290 paardenslee, ijzeren mondstuk, 337 keten, 338 256 257 258 toonbank, 259 291 voorvoegsel, 293 persoonlijk255voornaamwoord, 339 Verticaal: lage temperatuur, 341 keurmerk, 342 2 waterstofexponent, 3 windvrij, 295 krachtens, 296 een zekere, 264 265 266 268 begrip, 343 vragend voornaamwoord, 4 niet gesloten, 5 motorschip, 7 297 kanonvuur, 267 299 aspotje, 300 345 275 smaad, 347 slampamper, 348 decimeter, 8 elektro-encefalogram, 9 kilowatt, 301276laagwater, 302 nauw, grof, 349 kozakkenmantel, 351 niet ingewijde, 11 ibidem, 12 platvis, 304 kleefstof, 305 stoomschip, 307 ampère, 308 portiershokje, plaatstaal, 13 nors, 15 insect, 16 uitroep van 306 bevestiging, 282 352 dun 283 284 285 286 355 onstuimig, 359 gedurende korte afkeuring, 17 klaar, 19 huisdier, 20 geloofsartikel, 310 Centrale Antenne 290 persoon, 363 291nummer, 364 292313 293emeritus, 294 317295 lijzijde, tijd, 360 aardkluit, 21 bijwoord, 23 lumen, 24 Inrichting, tentoonstellingsgebouw, 365 vrucht, deftige vrouw, 25 oude wijnmaat, 26 319 stoot, 321 gekwetst, 323 301 303 304 305 324 zwarte kraal, 326 366 spelleiding,302 369 als in Wallonië, aluminium, 27 uitroep, 29 ventilator, voorzetsel, toeschouwer, 327 tweewielig rijtuig, 371 beroep, 372 internationaal, 31 hoofddeksel, 33 overzicht, 314 315 316 373 zangnoot, 375 wiel, 377 fout 35 spierspanning, 37 alfabet, 39 328 explosief voorwerp, 329 klein in een 380 depressie, 41 hoogmoedigheid, 43 kind, 330 324 computerprogramma, 325 326 327weerzien, 332 pronk, 328 334 cultureel jongerenpaspoort, 381 jongen, 45 soort koolraap, 47 uitroep, snotneus, 335 gekkekoeienziekte, 335 337 338 339 340 339 geschut, 340 ankerpunt,336 383 uitheems bier, 386 48 plant, 50 toxine, 52 tussenschot, 336 kweken, erfelijkheidsdrager, 388 plaats in 54 opzicht, 56 pluspunt, 58 kiemcel, automatisch wapen, 341 het ijken, 344 bijwoord, 346 Gelderland, 390346 dominee, 391 groot 59 bioscoop voor filmjournaals, 61 342 vervoermiddel,347 glas op een voet, 392 beteuterd, 393 noot, 63 compliment, 65 alcoholische paard, 347 gaatje, 348 centimeter, 351 352 353 354 355 356 357 358 359 zonder vocht, 395 voorgaand, 397 drank, 67 kilovolt, 68 arrogantie, 350 omhaal, 352 Bond van Grote van Jonge Gezinnen (in België), vertegenwoordiger, 400 ten 70 schrijfmiddel,368 72 bemanning, 73 en370 365 366gevolge 367 369 371 van, 402 spinsel, 404 koude lekkernij, zoogdier, 75 kwab, 76 suikerziekte, 353 deel van de mond, 354 id est, 405 vroegere onderwijsvorm, 406 78 ordelijk,381 79 boerderijgrond, 80 356 bezittelijk 378 379 380 382 383 384voornaamwoord, 357 385 Spaanse edelman, 407 rustbank, belemmering, 81 objectief, 83 klank, in afschrift aan, 358 dansfeest, 361 394 39587 Academisch Ziekenhuis, 396 397gast, 362 398discipline, 400 399367 spaarzaam, 408 babbelaar,393410 schuilnaam, 85 kap, 412 bovendien, 414 elasticiteit, 416 91 op dit moment, 92 inkomen, 95 368 zoogdier, 370 wettelijkheid, 374 407 408 409 410 411 412 overblijfsel, 376 spil, 377 praatvogel, stad in Brazilië, 417 Engelse titel, franco, 97 bar, 99 zo dat het weinig 378 sterke drank, 379 erfdeel, 381 418 interpretatie, 419 tegenzin, 420 scheelt, 100 sluiting, 102 gever, 418 419 420 421 422 tronie, 421 welgevormd, 423 bergpas, 104 gezinslid, 106 domoor, 107 onlust, 382 katholiek kerkboek, 384 ademtocht, 385 gevoel 424 gezinslid, 426 platte 430 steen, 428 kloosteroverste, 110 wijn met een hijgende 429 431 432 433 434 435 van 436 foefje, 430 voormiddag (afk. Eng.), scheutje cassis, 112 menigte, 114 eigenwaarde, 387 zot, 389 habijt, 444 447 (afk.), 115 meer (Fr.), 117 448 449 450 431 bijzondere paal,445433 in voce,446 dinosuarus 435 telwoord, 437 muurholte, 439 alcoholische drank, 118 voorvoegsel, 457 460 461 463 464 als boven, 441 458 in het bijzonder,459 443 121 bespotten, 123 nippertje, 127462 het Himalayamonster, 445 deel van de rooien,473 128 bijzondere uitkering, 130 471 472 474 475 476 hand, 447 paljas, 448 steuntouw, onzin, 132 vetlaag, 133 beschikbaar 450 483 beschimping, 451 geld, 136 484 tenen mand, 485 135 wasstaaf, 486 487schoor, 138 488 489 452 circa, 453 snel, 455 zoon van boordsel, 140 welriekende gomhars, Aangeboden door 495 496 498 499 501 Poseidon, 457 dun bladmetaal, 459497 141 Europeaan, 142 smerig, 144 500 optelling, 461 uitroep, 462 op welke opnieuw, 146 bouquet, 148 voormalig, 508 509 baai, 151 kiek, 153 tandglazuur, 510 511 wijze, 463 effen, 465 beroep, 466 150 arrondissement, 467 Engelse sleutel, 156 titel, 157 telwoord, 159 bospad, 519 520 521 522 523 524 525 469 bezinningskunst, 471 voorzetsel, 161 windvlaag, 163 tennisterm, 472 toiletrol, 474 475 164 533 hoofddoek, 534 535 536 jongstleden, 537165 persoonlijk 538 539 540 541 namelijk, 476 jeugdpuistjes, 478 voornaamwoord, 167 iep, 170 loods, 479545 trekdier, 480 546 voegwoord,550 Javaanse 547prins, 548 171 tint, 549173 houten 554 550 551 552 553 482 getijde, 483 rommel, 485 kom, 175 doorzichtige stof, 176 kleine 557plank, 487 fijn vlechtwerk,558 reeks 559 560 561 562 563 564 smalle ingestudeerde handelingen, 488 pretmakerij, 490 deca, 491 177 gezet, 179 opslagplaats, 181 569 570 571 572 573 574 575 postrekening, 492 persoonlijk januari, 183 spoedig, 184 gebouw, voornaamwoord, 493 580landhuis, 186 centiliter, 188 zoveel 581 als nodig, 582 495 glanzend weefsel, 498 gereed, 191 tempo, 192 vod, 195 gewicht, 501 smaad, 502 fijne waterplanten, 196 wrong, 197 deel van de dag,

91

82

83

92

391 ontplooiing, 392 pardon, 104 105393 beest, 394 onder andere, 395 vel, 396117 moeiteloosheid, 398118 oude maat, 399 regenbak, 401 nattigheid, 403 128 129 familie, 405 vogel, 406 aanwijzend voornaamwoord, 407 de dato, 142 143 144 408 kilowattuur, 409 cilinder, 411 Salvation155 Army, zoen, 156413 hok, 415 157 418 Interkerkelijk Comité voor 170 171 Tweezijdige Ontwapening, 422 vader, 425 doorslag, 427 in het algemeen, 180 181 429 Europese voetbalunie, 430 uitroep van pijn, 432 paladijn, 434 192 volgens anderen, 436 frisdrank, 437 deel van203 de hals, 438 zoogdier, 202 204440 chef, 442 jongen, 444 darmbeen, 214 445213lidwoord, 446 Austronesische taal, 448 vijfde toon, 449 persoonlijk 222ontvangkamer, voornaamwoord, 450 451 tussenwerpsel, 452 bemanning, 230 231 232 454 computer, 456 rekening, 458241invoeging, 460 muziekteken, 242 462 scharnier, 464 kabouter, 465 breuk, 466 astronomische 250 251 252 eenheid, 468 schaap, 470 persoonlijk 260 261 vernis, 474 voornaamwoord, 473 aanpak, 477 compact disc, 478 269 270 271 zendgemachtigde, 481 misslag, 483 huidknobbeltje, 484 psalm, 486 277 278 279 thallium, 487 hectare, 488 junior, 489 streep, 491 houding, 493 287telwoord, 494 langspeelplaat, 496 veel in 296499 als eerder, getal, 497 eventueel, 500 mal, 501 raar, 503 dwarsmast, 308 307 504306 plaats in België, 507 vrucht, 509 deel van het lichaam, 511 vogel, 512 317 318 319 vlegel, 515 zoogdier, 517 rondgang, 518 vader 519 boom, 329 of moeder, 330 525 inzinking, 526 telegrafische 341 berichtendienst, 528342 schermbloemige plant, 529 bloem, 531 abonnee, 533 rond voorwerp,348 535 voegwoord, 537 vlug, 539 zonder stemming, 540 360 361 koeiemaag, 542 boerderijdieren, 545 mengsel van meel 372 374 373 en melk, 546 bestaan, 548 landbouwwerktuig, 549386historische 387 motorfiets, 388 389551 excommunicatie, 552 naam, 557 401 402 404 403 onvruchtbaar onbehouwen, 558 door droogte, 559 lor, 561 via, 562 414 413 415 hoofddeksel, 564 telwoord, 567 titel, 568 ad interim, 569 vogel, 570 rivier 423 424 in Italië, 571 selenium, 572 moeder, 573 Frans lidwoord, 575 zangnoot, 437 438 576 milliampère, 577 in oprichting. 451

452

466 PRIJS: ‘Cambridge 465Loungeset’ 477 inclusief living chair t.w.v. e 478 1.499,-

271

227

185

252

217

77

77

148

281

550

558

388

144

150

173

192

398

512

15

494

228

499

432

407

574

401

4

412

503

488

410

430

355

384

83

419

550

301

269

18

27

152

190

149

381

167

491

28

394

268

112

486

121

129

257

264

13

79

490

i.s.m.

512

502 503 513

Visweg 8 Postbus 8 www.emdejong.nl

526

514

5111 H J Baarle-Nassau 5110 AA Baarle-Nassau uitgeverij@emdejong.nl

527 528

088-6655555 Fax 013-5078929 014 - 690324

542

554

583

221

492

504 Uitgeverij Em. de Jong bv

565

381

491

576

507

309

8

437

523

261

577

162

169

372

566

387

529


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 48

Ervaar het gevoel van een Wouters badkamer. Het gevoel van comfort, design en kwaliteit. Ervaar de nieuwste trends in onze ruime toonzaal. Wij nodigen u van harte uit...

Oordeelsestraat 20-22 | T +31 (0)13 5078146 info@tegelsensanitair.nl | www.tegelsensanitair.nl

ERVAAR HET GEVOEL... Te Koop

Goed onderhouden karakteristieke vrijstaande woning; bouwjaar omstreeks 1930, in 2004 geheel gerenoveerd. Fraai afgewerkt met behoud van originele details en gebruik van mooie materialen en prachtige kleuren. Woonoppervlakte ca. 120m², perceelgrootte ca. 425 m². Woning grenst aan multifunctionele werkplaats ruim 100m² en garage 31m². Ideale woning en ligging om wonen, werken en ontspannen te combineren.

• Ruim en zonnig dakterras, beschut gelegen op het zuiden. • Sfeervolle woonkamer met houtkachel en openslaande deuren naar terras. • Werkruimte; multifunctionele werkplaats / opslagplaats van ruim 100m². • Onderhoudsvriendelijke leefomgeving • Gelegen nabij snelweg A27 (Utrecht - Breda) en A59 (Den Bosch – Knooppunt Zonzeel) • Gelegen aan de rand van Nationaal Park de Biesbosch, op 3 km afstand van Jachthaven Vissershang en Recreatieplas Kurenpolder.

€ 298.000 k.k.

Kerkstraat 18, Hank

Perfecte combinatie; Wonen, Werken en Ontspannen

Overbruggingsgarantie bespreekbaar

Open huis zaterdag 31 maart 11:00 - 15:00 Op een ander moment het huis bezichtigen? Bel Mol & Roubos Makelaardij voor een afspraak; 0162-571630


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 49

CM meubelen gaat verder als Zit-shop een verbouwing, twee keer zoveel ruimte, een nieuwe naam en een showroom met thema’s. Deze wisselingen leidden tot het eindresultaat van Cm meubelen uit kaatsheuvel. Jan en nicole Scheerders hebben de afgelopen weken gewerkt aan een frisse uitstraling van hun zaak. in een uniek concept willen Jan en nicole vakmanschap laten zien. Door Maarten Liebregts

Hoezo uniek? “CM meubelen (vanaf heden Zit-Shop) staat bekend als zelfvoorzienende meubelzaak. Wij beheren een eigen fabriek, die wekelijks zitmeubelen levert in Kaatsheuvel. Wij brengen vervolgens de meubelen naar onze klanten,” legt Nicole uit. Deze handel zonder tussenwegen zorgt voor relatief lage verkoopprijzen.”En dan hebben we het nog niet over onze brede keuze aan materialen voor banken en andere zitmeubelen,” aldus Nicole.

op maat gemaakt Een fauteuil of ruime zitstoel moet niet alleen comfortabel en gemakkelijk zitten.”De persoonlijke smaak van onze klant mag gerust in het product zitten. Bij Zit-Shop kun je de grootte, breedte en de stof van het meubel bepalen. We beschikken over 1000 verschillende

kleur stoffen. Van leder tot de laatste fijne stoffen. En van één banktype kunnen wij verschillende varianten maken,” vult Jan aan. De meest trendy stoffen zijn uni stoffen, die bij een compleet kleurenpalet passen. “Mensen zoeken in het hele land naar originele woonaccessoires, zoals kussens. Uit iedere hoek halen ze gekleurde, grove en zachte kussens. Als decoratie voor huiselijke sferen. De kleur van de bank moet bij ieder kussen kunnen passen,” verklaart Nicole.

Wij zijn in staat om aan zowel grote als kleine orders te voldoen,” stelt het echtpaar. De Zit-Shop is de afgelopen maanden niet alleen voorzien van een nieuw kleurtje op de muur en laminaat op de vloer. Nicole heeft verschillende zithoeken gecreëerd om de brede collectie goed tot zijn recht te laten komen. Van klassieke, robuuste thema’s tot strakkere, trendy kleuren.

ConCreet Zit-Shop gebruikt Nederlandse grondstoffen om een volwaardig zitmeubel te maken, indien gewenst op grootte en maat. Het bedrijf garandeert een eigen service. Van klant tot fabriek. Met de extra ruimte brengt Zit-Shop het assortiment naar een hoger plan.

klanten Op vrijdag en zaterdag is Zit-Shop geopend voor particuliere klanten. Vanaf heden kunnen zij de grotere showroom bezichtigen. Zakelijke partners van Jan en Nicole kunnen doordeweeks echter ook terecht in de showroom. “Naast mensen die een zitmeubel aanschaffen hebben wij grote afnemers, zoals vakantieparken en winkeliers.

In de maand

maart

rting o k % 0 1 a r t ex herpe prijzen op onze sc s op een en maak kany tablet Ipad 3/Sonarden in de winkel) (vraag naar de

Bankstel op maat, keuze uit 1000 verschillende stoffen, korte levertijden en scherpe prijzen.

voorwa

Schotsestraat 6a, Kaatsheuvel Industrieterrein De Kets

Openingstijden: Vrijdag: 10:00 tot 17:00 uur; Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur. Andere dagen op afspraak

Toe aan een nieuw interieur? Dan bent u bij ons aan het goede adres! PVC vloeren - vinyl - tapijt Vrijblijvend opmeten en offerte Vergelijk de prijzen!

ar % korting

Deze zomer pakken wij uw verbouwings-plannen aan! Service en kwaliteit zijn gegarandeerd!

Voor alle raamdecoraties en voor de beste prijs! Eigen gordijn atelier.

Een greep uit onze werkzaamheden: • (ver)nieuwbouwprojecten • renovatie • restauratiewerkzaamheden Uw waarborg voor: • Eerlijk vakmanschap • Gedegen voorlichting • Vakkundig advies

• onderhoud aan woningen en bedrijven • ontwerp en begeleiding (vergunning aanvraag)

Kerkdijk 15 - Made - Tel. 0162 - 69 37 90 - info@totaalbouwmade.nl - www.totaalbouwmade.nl

Het adres voor uw verbouwing, nieuwbouw of interieur

deuren + s

DE • Tel.(0162)-682535

•Nieuwstraat 24 • 4921 CX Made • Telefoon: 0162-682535 • Fax: 0162-686910 • www.joosen.nl •


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 50

Italiaanse smaakmakers Met deze ingrediënten waant u zich altijd in de Italiaanse keuken. De lekkerste pasta, risotto of pizza zijn hiermee bereid.

Grando Granito

GM VLOEREN DESIGN Uw adviseur: Rob van Riel

Romance

Ruimtelijk en wit met warme accenten in natuurlijk hout. De perfecte basis om te variëren met accessoires in de stijl die bij u past.

Dazio

GM VLOEREN DESIGN is dé vloerenspecialist op het gebied van en inbouwkranen, douche, houten en natuurstenen vloeren. Voor uinclusief: eenligbad uniek concept met de douchewand en wastafelblad met 2 wastafels. €6.210 mooiste vloeren onder één dak. Door onze jarenlange ervaring in vloeren en interieurs denken wij graag met u mee. Voor een fraaie inrichting van uw woningGrando of bedrijfsruimte krijgt u bij ons een eerlijk S&A Dongen De Hakook 19 (S&A natuursteen afbouw centrum), tel.: 0162voor - 315 958. advies. Tevens leveren wij uw tuin en terras! Ook voor uw badkamer, tegels en inloopkasten.

Deze stoere opstelling in eiken hout is volgens de laatste trends. Een natuurlijke look en voorzien van alle kookgemak! Inclusief: A+ vaatwasser, koelkast, design afzuigkap, gaskookplaat, multifunctionele oven en montage.

Duo planken & Multi planken Lamelparket & Laminaat grando.nl& Hardsteen Helemaal mijn smaak! €7.495 Leisteen Graniet & Marmer

De Goedkoopste kwaliteitsmeubels

by Legerstock Weelde

GM VLOEREN DESIGN

*vraag naar de voorwaarden.

Actie! GrAtis plinten,

zowel voor hout als voor natuursteen!

Actie geldig t/m mei 2012

Kanaaldijk Noord 9b 5104 BE Dongen T 0162-310260 M 06-21294074 E info@gmvloerendesign.nl I www.gmvloerendesign.nl

tv kast v.a . € 295,tafels, vele maten en modellen v.a. € 195,-

dressoir v.a. € 395,-

Nieuw binnen partij A-keus showroommodellen Henders & Hazel

De Goedkoopste kwaliteitsmeubels

by Legerstock Weelde Legerstock Weelde is al tientallen jaren het juiste adres bij uitstek voor al uw artikelen zoals meubels, kampeer- artikelen, partijgoederen en dergelijke. Ruime sortering moderne eiken en klassieke meubelen en bankstellen op voorraad. Koningsstraat 29 2381 Weelde Tel.: 0032 (0)14 65 86 30 Fax: 0032 (0)14 65 94 43 E-mail: info@legerstockweelde.be

Kijk op onze site voor de openingstijden:

www.legerstockweelde.be

Uw adviseur: Rob van Riel

OOK OP ZONDAG OPEN van 10.00 tot 17.00 u

Witte buffetkast € 895,Legerstock Weelde is al tientallen jaren het juiste adres bij uitstek voor al uw artikelen zoals meubels, kampeer- artikelen, partijgoederen en dergelijke. Ruime sortering moderne eiken en klassieke meubelen en bankstellen op voorraad. Ruim gamma: werk – vrijetijds en legerkleding

Koningsstraat 29 2381 Weelde Tel.: 0032 (0)14 65 86 30 Fax: 0032 (0)14 65 94 43 E-mail: info@legerstockweelde.be

GM VLOEREN DESIGN GM VLOEREN DESIGN is dé vloerenspecialist op het gebied van houten en natuurstenen vloeren. Voor u een uniek concept met de mooiste vloeren onder één dak. Door onze jarenlange ervaring in vloeren en interieurs denken wij graag met u mee. Voor een fraaie inrichting van uw woning of bedrijfsruimte krijgt u bij ons een eerlijk advies. Tevens leveren wij ook natuursteen voor uw tuin en terras! Duo planken & Multi planken Lamelparket & Laminaat Leisteen & Hardsteen Graniet & Marmer

ma. gesloten ,Kijk di t/mop vrij onze 10.00 totsite 18.00 , za en 10.00 tot 17.00 uur voor dezo openingstijden:

www.legerstockweelde.be

OOK OP ZONDAG OPEN van 10.00 tot 17.00 u

GM VLOEREN DESIGN

Kanaaldijk Noord 9b 5104 BE Dongen T 0162-310260 M 06-21294074 E info@gmvloerendesign.nl I www.gmvloerendesign.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 51

3D Televisie

3D-televisie heeft de toekomst

gramma’s en films in 3D-formaat. Steeds

grote doorbraak van de 3D-televisie kwam

juist weer echt heel ver weg op het scherm.

nog niet op die techniek berekend. Maar

met de bioscoopfilm Avatar, waarin je in

Voor het kijken naar de 3D-televisie heb je

dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Hoe

de bioscoop zo het doek leek in te kunnen

wel een speciaal brilletje nodig, net als in

meer mensen een 3D-televisie kopen om

stappen om mee te doen in de film.

de bioscoop.

in alle scherpte hun televisie te kijken, hoe

De televisie van Rik van Wijk uit Bergen op Zoom is toe aan vervanging. Rik houdt van het kijken van films en documentaires en doet dat dan ook het liefst op zijn eigen bank. Hij wil het liefs een 3D-televisie. Maar is dat nu echt zo bijzonder?

op het moment nog het aanbod aan promeer films worden wel uitgebracht in 3D, maar reguliere televisieuitzendingen zijn

groter het aanbod zal zijn van televisieuit-

En dat is wel het meest bijzondere aan de 3D-televisie; soms lijkt het net of een ob-

leVensecht

zendingen om ook die bijna levensecht te

ject zo de kamer in komt en iets anders lijkt

Het enige probleem met de 3D-televisie is

zien.

DOOR: MARJANNE DIJKSTRA Ja! Van zwartwit-televisie en slechts een paar uur televisie per weer, breidde het aanbod en ook de technologie van de televisie in zijn levensloop enorm uit. Een televisie is niet meer weg te denken uit de huidige huishoudens en vaak zijn er ook meer in een huis te vinden. Ze worden steeds vernuftiger, kleiner – of juist groter -, platter en mooier. Haarscherp beeld en geluid laat de film of de documentaire nog beter overkomen.

Voordeel Om te beginnen, de 3D-televisies zijn aan een grote opmars bezig. Ze zijn nog wel iets duurder in aanschaf dan een ‘normale’ LCD-televisie, maar de 3D-televisie heeft een groot voordeel. De beelden spatten van je scherm af tijdens het bekijken van een film of documentaire in 3D. De

Bosch wasautomaat

Marktstraat 30D - 4921 BG Made - Tel. 0162-683652

Karretjes Dagen Vanaf woensdag 21 maart t/m 28 maart hebben wij weer onze traditionele Bosch Karretjes dagen: zelf halen is minder betalen! Bij ons geen zogenaamde “BTW vrij” aankopen, want de BTW moet immers altijd betaald worden, maar kwaliteit producten tegen zeer concurrerende prijzen en met de welbekende van Dijk service! Maar let op alleen gedurende bovenstaande periode: OP=OP

Bosch Stofzuiger • 1800 watt • Compact • Zuigregeling Meeneemprijs:

meeneemprijs:

€ 449.-

• elektronisch • 7 KG inhoud • Afvoer geschikt • Incl. slangset • Duits fabrikaat Meeneemprijs: € 449.00 Bezorgprijs: € 499.00

€ 219.-

€ 649.Bosch wasautomaat

• 1400 toeren • 7 KG inhoud • Speedperfect • Varioperfect • Timer • Aquastop • Wave trommel Meeneemprijs: € 649.00 Bezorgprijs: € 699.00

Bosch VIP dealer ● Whirlpool service partner Miele Service partner ● Ziggo dealer

• A+ klasse • 4 programma’s • Halve belading Meeneemprijs: € 349.00 Bezorgprijs: € 399.00

meeneemprijs:

€ 369.-

meeneemprijs:

€ 449.-

• Elektronisch • Signaal • Voorzichtig drogen • 7 KG inhoud • Duits fabrikaat Meeneemprijs: € 369.00 Bezorgprijs: € 399.00

Overall aktie:

Bij aankoop van twee ap paraten éénmalig per klant

gratis

een BSG 61800 stofzuiger

!

meeneemprijs:

€ 449.-

Bosch koel/vriezer

• Duits fabrikaat • 194/94 liter • A++ klasse • 175x60x61cm • 4 legplateau’s • Luxe uitvoering Meeneemprijs: € 449.00 Bezorgprijs: € 499.00

Bosch luchtdroger:

meeneemprijs:

• Topmodel • Compressormotor • Prof. Kwaliteit • 1800 watt turbo • Lange levensduur Meeneemprijs:

meeneemprijs:

€ 349.Bosch vaatwasser

Bosch condensdroger

€ 69.Bosch Stofzuiger

• 1400 toeren • Speed perfect • 7 KG inhoud • Resttijd indicatie • Duits fabrikaat Meeneemprijs: € 449.00 Bezorgprijs: € 499.00

meeneemprijs:

meeneemprijs:

€ 299.€ 449.Bosch vaatwasser Bosch koeler • 5 programma’s • Rackmatic • Variospeed • Timer, enz.. Meeneemprijs: € 449.00 Bezorgprijs: € 499.00

• A++ klasse • 152 liter inhoud • 4 legplateau’s • Luxe uitvoering Meeneemprijs: € 299.00 Bezorgprijs: € 349.00


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 52

Waarom nog wachten tot morgen? Thornzicht betekent wonen op een toplocatie aan de rand van het centrum van Oosterhout. Uw comfortabele appartement, geheel ingericht naar uw eigen behoeften, smaak en levensstijl is gesitueerd in een uitgesproken markant gebouw van hoogwaardige kwaliteit. U koopt uw appartement vanaf nu zonder zorgen... Want kopenzonderzorgen, een mooi initiatief van Thuisvester, betekent dat u uw favoriete appartement in Thornzicht met ontbindende voorwaarde kunt kopen. Wanneer uw eigen woning na zes maanden niet verkocht is, wordt de koop ontbonden. Thuisvester zal de kosten voor de verkoop van uw huidige woning op zich nemen.

Kopen zonder zorgen is een initiatief van Thuisvester en geldt exclusief voor kopers van een appartement Thornzicht. Raadpleeg de makelaar voor meer informatie.

www.thuisvester.nl 0162 - 49 11 00

www.thornzicht.nl

H. Loon van van Loon Dongen

0162 - 44 74 47 vandewatergroep.nl

0162 - 47 29 50 biemansmakelaardij.nl

Introductie actie

Gratis Megaview bij SUNWAY horizontale jaloezieën

LANDLAND-EN ENTUINBOUWMECHANISATIE TUINBOUWMECHANISATIE Eindsestraat Eindsestraat65a, 65a,5105 5105AB AB Dongen Dongen Telefoon Telefoon0162-315639 0162-315639

VERKOOP • REPARATIE • ONDERHOUD Al méér dan 25 jaar merkbaar beter • Trampolines • Voetbalspellen • Tafeltennistafels • Buiten speelgoed

beregening

reiniging

werkkleding

veiligheidskleding

Bij aankoop van een jaloezie met 25 mm lamelbreedte krijgt u de optie “Megaview” cadeau. De Megaview sluit als een standaard 25 mm jaloezie, maar bij het openen ontstaat een extra grote doorkijk zoals bij een 50 mm jaloezie. Normaal betaalt u een toeslag van 25% voor deze optie. Deze actie is geldig t/m 31 mei en is van toepassing op alle kleuren die op 25 mm lamelbreedte leverbaar zijn.

BREDASEWEG 28 - CHAAM TEL.: 0161-492465 Openingstijden: dinsdag - vrijdag: 8.30 tot 17.30 uur; zaterdag: 9.00 tot 16.00 uur

www.destoffeerderchaam.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 53

WOONZORGCOMPLEX Maquette van het nieuwe Vita. Het blauwe gedeelte is de bestaande Regentenhof.

Nieuw woonzorgcomplex wordt een ‘bruisend’ verhaal

Bewoners van Vita komen straks graag naar rijen terug ‘We keren absoluut terug.’Dit zegt Carel Habraken, manager beheer en ondersteuning bij Vita Zorg en Welzijn, op een bijna strijdlustige manier. Alsof het onderhand lang genoeg heeft geduurd. De ruim 70 bewoners van Vita verhuisden al in maart 2010, maar moeten nog ruim een jaar wachten voor ze hun tijdelijk verblijf in Dongen kunnen verlaten. Er volgt dan een nieuwe verhuisoperatie, in omgekeerde richting, terug naar Rijen. In Rijen vordert inmiddels de bouw van een nieuw woonzorgcentrum op de plaats van het oude Vita. Het verrijst midden in een bestaande wijk in opdracht van Woonstichting Leystromen, met circa negentig gewone appartementen erbij. De bouw heeft door technische problemen een flinke vertraging opgelopen, de problemen zijn inmiddels opgelost. Carel Habraken weet zeker dat het allerminst een saai gebouw wordt. Dat geldt voor de buitenkant, maar ook voor wat er in het gebouw allemaal staat te gebeuren. Hij is ervan overtuigd dat het een ‘bruisend’ verhaal wordt. Het grootste deel van de bewoners van Vita heeft verpleeghuiszorg nodig. Zij krijgen die zorg in het nieuwe Vita in woongroepen. ‘Dat is iets heel anders dan de eigen kamertjes in de oude situatie. In een woongroep heeft ieder een eigen slaapkamer, maar geen woonkamer. Die is gezamenlijk, evenals de keuken. In een woongroep hebben bewoners automatisch meer te doen. Er wordt in het ‘woonhuis’ onder begeleiding zelf gekookt. Het leven is voor de bewoners vergelijkbaar met de thuissituatie,’legt Carel Habraken. In het gedeelte van het nieuwe complex dat door Vita wordt gehuurd, is plaats voor zeven van deze woongroepen. De gesloten afdeling voor bewoners met ernstige psychogeriatrische beperkingen blijft gehandhaafd. Daarnaast biedt Vita accommodatie voor bewoners die zijn

‘Klein-Rijen’ hangt boven de hoofdingang.

aangewezen op de gewone zorg van een verzorgingshuis. Deze zorg heeft tot doel om de zelfstandigheid en kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden. In het aanbod van Vita zit verder extramurale zorg (thuiszorg), waarvoor een nieuw concept is ontwikkeld. In het nieuwe complex is ook logeeropvang. Vita is nog bezig met het opzetten van een zorgboerderij voor bijzondere dagverzorging in Rijen, samen met de eigenaren. Deze dagverzorging wordt nu nog aangeboden op zorgboerderij Ora et Labora in ’s Gravenmoer. Vita richt zich steeds meer op ‘zwaardere’ cliënten met somatische of psychogeriatrische problematiek. Dit stelt hogere eisen aan de faciliteiten van een zorgboerderij. De zorgboederij die samen met Ad en Jozé van Loon wordt ontwikkeld, krijgt de naam ‘Bella Vista’(mooi leven) en gaat 1 juni 2012 open. Naast Carel Habraken is bij Vita nog een tweede manager werkzaam in de persoon van Hans Boer. Hij gaat over de zorg. De organisatie heeft 150 medewerkers in verschillend dienstverband. Er zijn daarnaast 150 vrijwilligers actief. Het plan voor het nieuwe woonzorgcomplex in Rijen stuitte aanvankelijk op bezwaar van omwonenden. Ook de op handen zijnde verhuizing moest het ontgelden. ‘Je kunt dat die mensen op hun leeftijd toch niet aandoen.’ Een tijdlang werd er ook beweerd dat zich ten gevolge van de verhuizing meer sterfgevallen

voordeden. Carel Habraken wijst dit soort beweringen absoluut van de hand. Om de verhuizing mogelijk te maken hoefden de bewoners zich bij de gemeente Gilze en Rijen niet uit te laten schrijven. Zo vormden zij een Rijense enclave in het voormalige broederhuis Glorieux in Dongen. Ze werden daar niet zo maar weggestopt. Huize Glorieux had oorspronkelijk maar 48 kamers, terwijl er 72 cliënten moesten worden gehuisvest. Er is daarom door Leystromen, als nieuwe eigenaar, en Vita flink geïnvesteerd om iedereen te herbergen. Zo zijn de oorspronkelijke recreatieruimte en de eetzaal opgeofferd om 13 nieuwe kamers te kunnen bouwen. Ook is het voormalig woonhuis, waarin het provinciaal bestuur van de broeders van O.L.V. van Lourdes was gevestigd, ingrijpend verbouwd. Het woonhuis dient nu als kleinschalige woonvoorziening, waarin 6 cliënten wonen. Ook in de monumentale boerderij bij het broederhuis zijn aanpassingen gedaan. Er werd ruimte geschapen voor allerlei activiteiten en voor het huiskamerproject. Het hoofdgebouw kreeg ook een levendige binnentuin. Als kroon op het werk werd boven de hoofdingang een bord gehangen, dat het opschrift ‘Klein-Rijen’ draagt. Er is volgens Carel Habraken aan alles gedacht om de bewoners zoveel mogelijk in de watten te leggen. Ook de kok kwam vanuit Rijen mee. ‘Uit onderzoek blijkt dat de bewoners heel tevreden zijn in hun nieuwe omgeving, maar dat ze ook weer graag terug willen. Rijen blijft voor hen toch meer vertrouwd. Ze krijgen daar ook meer aanloop.’

TUINEN Het tijdelijk onderkomen van de Vitabewoners ligt aan de rand van een groot park, met uitzicht op een waterpartij, waarin eenden spartelen. Er vliegen ook allerlei andere vogels regelmatig af en aan. Gaan de bewoners van Vita al dat groen en die natuur straks niet missen? Carel Habraken zegt dat er in en rond het nieuwe complex in Rijen ook veel groen komt. ‘Er worden op meerdere etages tuinen aangelegd, en beplantingen her en der. De vrees dat het allemaal te stenig wordt, is echt ongegrond. Ons gebouw krijgt een geheel eigen karakter o.a. door het vele glas. Het geeft openheid en veiligheid. Dat is goed voor het contact met de buitenwereld.’ Vita heeft het jammer gevonden dat de ‘deal’ met de Rijense Bond van Ouderen moest worden afgeblazen. De ouderen zouden in het gebouw van Vita een ruimte hebben gekregen voor hun sociëteit en biljartzaal. Dat had extra aanloop gegeven, goed voor de integratie van ouderengroepen. Vita zag echter van verhuur

af omdat zoiets niet op de weg van een zorgverlener ligt.’Jammer, want het was eigenlijk al ver rond. En daarmee hadden we een groep mensen binnengehaald die wij hier graag hadden gezien.’ Als hij zegt ‘een bruisend verhaal’ dan doelt hij op de vele extra’s die het nieuwe complex in zich heeft. Voor de bewoners, maar ook in het algemeen. Zoals het grand-café, het wijkrestaurant (à la carte) en de ontmoetingsruimte, die voor iedereen toegankelijk zijn. Het nieuwe centrum krijgt ook een mediaruimte/ bibliotheek en een stiltecentrum. Aan een binnenplein komen een prikcentrum, kinderopvang en winkels met zorgfunctie. Een parkeerkelder biedt plaats aan 138 auto’s.

Het binnenplein in aanbouw.

FUSIE Vita Zorg en Welzijn sloot in december 2011 een intentieovereenkomst met Stichting Maasduinen uit Waalwijk voor het aangaan van een fusie en zit nog in het fusieproces. Maasduinen heeft instellingen in Waalwijk en Loon op Zand. Beide stichtingen werken al tientallen jaren samen op administratief gebied. Vincent Overmeer werd bij Vita interim-directeur. Hij zei dat de fusie rond zal zijn als Vita in de zomer van 2013 de nieuwbouw betrekt, zo’n vier maanden later dan gepland. Vita maakt eenvijfde deel uit van de totale omvang van de fusiestichting.’Vita is geen kleintje in het geheel. Wij hebben in 2011 laten zien dat we onze taak voor de volle 100 procent aankunnen. Het was verstandig om in een grootschaliger verband te functioneren. Vita blijft zeker als zelfstandige organisatie bestaan. Net als de andere tehuizen van Maasduinen behoudt Vita zijn lokale identiteit als kleinschalige zorgverlener. Juist het behoud van die ‘couleur locale’ vinden wij belangrijk. Wij willen ook een ‘goeie’ werkgever zijn. Als je een slag groter bent, kun je dat beter bereiken,’ aldus Vincent Overmeer. (jw)


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

VOLOP VOORDEEL Nieuw:

NÚ OF NOOIT!

InrIchtIng eIken warm grey buffetkast, boekenkast, tV dressoir, 6 stoelen, eetkamertafel, 2 hoek/salontafels van 5150.-

nÚ Voor

de grootste comfort stoeleNwiNkel vaN het zuideN is geopeNd

2395.-

specIale actIe! lederen bankstel Van 2395.-

nÙ actIe

1495.-

de mooiste eigentijdse eiken meubelsets. nergens goedkoper (evt. maatwerk mogelijk). nu in onze showroom te bezichtigen.

Relax fauteuils in stof en leder in klassiek en moderne modellen. Wij leveren alle merken stoelen gegarandeerd goedkoper.

Al vanaf € 395,Jong-wonen is een moderne serie stoelen voor de jeugdige tv kijker die lekker onderuit in zijn stoel wil genieten. geheel leder, 2 motoren en uit voorraad leverbaar

trouwers - bouwers samenwoners opgelet!

complete inrichting bestaande uit: dressoir - eetkamertafel - 4 eetkamerstoelen salontafel - tV dressoir - eigentijds hoekbankstel deze complete set: normaal 5150,-

nu Voor

2995.-

Kerkvaartsestraat 1 • Waspik Telefoon: 0416-311945

(vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)

op sta stoelen zijn fauteuils die u helpen met het rechtstandig omhoog komen uit uw stoel, wij leveren bijna alle stoelen als op sta. Kwaliteit met een ‘laagste-prijs-garantie’! Normaal 1795,-

Nu 995,-

OPRUIMINGS MODELLEN TEGEN EXTRA KORTING DIRECT MEE TE NEMEN!

Schoolstraat 7a • Waspik Telefoon: 0416-316183

(vanaf snelweg rotonde rechtdoor, einde van de weg links)

PAGINA 54

dierenhokken

Dieren steeds groter

Dieren als konijnen, cavia’s, siervogels en kippen kunnen prima in de achtertuin worden gehouden. Wel is het belangrijk om te weten aan welke eisen een goed hok voldoet, zodat de dieren beschikken over een ruim en een vooral diervriendelijk verblijf. Hokken voor dieren worden steeds luxer en groter.


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 55

hokken en luxer

DOOR: MONIQUE JANSEN

• nieuwbouw • verbouw • aanbouw onderhoud • restauratie

Nieuw: aluminium veranda's, degelijke Duitse kwaliteit. Ruime sortering tuinhuisjes, buitenverblijven en kapschuren van diverse houtsoorten.

Wederom geldt dat je het voor de dieren

Alles te leveren als bouwpakket of door ons geplaatst.

zo luxe kunt maken als je zelf wilt. Wil je Dieren die het meest in de tuin worden

niet dat de kippen los door de tuinen lo-

gehouden zijn konijnen en cavia’s. Af-

pen, dan is een grote ren aan te raden.

hankelijk van de grootte van je konijn of

Kippen slapen op een slaapstok. Een ren

cavia kies je een passend hok, maar je

dient van fijnmazig gaas te zijn, zodat er

hebt natuurlijk ook de keuze om een luxe

geen ongedierte door heen kan kruipen.

groot verblijf voor je dier uit te zoeken

Zo blijven muizen

met een grote ren.

ook weg.

Keuze

Volières

Het is belangrijk dat je voor de plaatsing

Voor een grote tuin kan een volière met

van een hok een keuze maakt, op welke

siervogels een aanwinst zijn. Er bestaan

plek je het huisdier in de tuin wilt onder-

vrijstaande volières en kooien die tegen

brengen. Kies een halve schaduwrijke

een huis of schuur worden aangebouwd.

plek, zodat het konijn of de cavia niet

De volière dient overkapt te zijn, zodat de

de hele dag in de volle zon staat, maar

vogels ook bij regen droog zitten. Het is

waar hij ook uit de regen en wind staat.

belangrijk dat er vliegruimte is voor de

Bij het houden van meerdere konijnen

vogels en een nachthok, zodat de beest-

en cavia’s kun je een hok kopen met een

jes bij kou binnen kunnen zitten.

extra etage, zodat ze zichzelf kunnen afzonderen.

KippenhoKKen Om kippen te houden is een ruime achtertuin belangrijk. Een hok is wel belangrijk voor deze temperatuurgevoelige dieren. Ook voor kippen bestaat er een ruim assortiment aan hokmodellen.

Klantnummer: VG - 2H

TDGN-10 60408330 fs

Klantnummer: VG - 2H

TDGN-10 60408330 fs

Bouwbedrijf vanBouwbedrijf Klantnummer: VG - 2H

van

TDGN-10 60408330 fs

Klantnummer: VG - 2H

TDGN-10 60408330 fs

Kwaliteit staat bij ons voorop Bouwbedrijf

Bouwbedrijf kleindongenseweg 5106 bij AB Dongen, Kwaliteit69A, staat ons voorop vanvan kleindongenseweg AB Dongen, Tel.: 0162 - 312245, Fax: 69A, 01625106 - 310274, Email: info@bouwbedrijfvanleijsen.n Kwaliteit staat bij ons voorop

Kwaliteit staat bij ons voorop Tel.: 0162 -kleindongenseweg 312245, Fax: 0162 - 310274, Email: info@bouwbedrijfvanleijsen.n 69A, 5106 AB Dongen, kleindongenseweg 69A, 5106 AB Dongen,

Tel.: 0162 - 312245, Fax:Fax: 0162 - 310274, Email: info@bouwbedrijfvanleijsen.nl, www.bouwbedrijfvanleijsen.nl Tel.: 0162 0162 - 310274, Email: info@bouwbedrijfvanleijsen.nl, www.bouwbedrijfvanleijsen.nl Tel.: 0162 - 312245 -- 312245, Fax: 0162 - 310274 Email: info@bouwbedrijfvanleijsen.nl - www.bouwbedrijfvanleijsen.nl

HUIS THUIS nu ook WORDT in lAge zWAluWe 2e Paasdag geopend r van 09.00 uu tot 17.00 uur

koninginnedag geopend r van 09.00 uu tot 17.00 uur

Wij zijn u graag van dienst met:

ADVERTENTIEPROEF GRAAG BINNEN 5 DAGEN RETOURNEREN INDIEN WIJ VAN U GEEN REACTIE ONTVANGEN GAAN WIJ ER VANUIT DAT U MET DEZE PROEF AKKOORD GAAT

ADVERTENTIEPROEF BINNEN 5 DAGEN DE EVENTUELEGRAAG KLEUREN VAN DEZE PROEFRETOURNEREN KUNNEN AFWIJKEN VAN HET UITEINDELIJKE RESULTAAT INDIEN WIJ VAN U GEEN REACTIE ONTVANGEN GAAN WIJ ER VANUIT DAT U MET DEZE PROEF AKKOORD GAAT DE EVENTUELE KLEUREN VAN DEZE PROEF KUNNEN AFWIJKEN VAN HET Akkoord Akkoord naUITEINDELIJKE correctie RESULTAAT Opdrachtgever:

Akkoord

Akkoord na correctie

Naam: ..............................................................

.............................................. Datum: Handtekening: ..............................................................

Handtekening: .............................................. Datum: ..............................................................

Functie: .......................................................... Naam: ..............................................................

Handtekening: ..............................................

Handtekening: ..............................................

Functie: ..........................................................

Datum: ..............................................................

KASTEN

DEUREN

Datum: ..............................................................

VLOEREN

Opdrachtgever:

HORREN Rolluiken

ADVERTENTIEPROEF GRAAG BINNEN 5 DAGEN RETOURNEREN

ADVERTENTIEPROEF GRAAG BINNEN 5 DAGEN RETOURNEREN INDIEN WIJ VAN U GEEN REACTIE ONTVANGEN GAAN binnenzonWeRing WIJ ER VANUIT DAT U METBEZORGEN DEZE PROEF AKKOORD G VERF MENGEN KLUSSENDIENST ZAAGSERVICE dieRvoedeRs DEVAN EVENTUELE DEZE PROEF KUNNEN VAN HET UITEINDELIJKE RESULTAAT INDIEN WIJ U GEENKLEUREN REACTIEVAN ONTVANGEN GAAN WIJ AFWIJKEN ER VANUIT DAT U MET DEZE PROEF AKKOORD R & d bouwmarkt DE EVENTUELE KLEUREN VAN DEZE PROEF KUNNEN AFWIJKEN VAN HET UITEINDELIJKE RESULTAAT

Akkoord de zwingel 3a, 4926 dc lage zwaluwe Akkoord na correctie Akkoord Akkoord na correctie Openingstijden: Datum: .............................................................. Datum: .............................................................. Tel. (0168) 483163 Maandag t/m donderdag: ..8:00 / 19:00 uur / 20:00 uur fixet.lagezwaluwe@fixet.nl Vrijdag: .................................8:00 Datum: .............................................................. Datum: .............................................................. Handtekening: .............................................. Zaterdag: .............................8:00 Handtekening: / 17:00 uur .............................................. 210.20.005_Adv_A4L_Panningen.indd 1

Handtekening: ..............................................

5/9/11 12:40 PM

Handtekening: ..............................................

O

N

F


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 56

Bankstel Mood Zo... dat zit! Bankstel Mood. Verkrijgbaar als fauteuil hoog en laag model. 2 Zits, 2½ zits, als relaxfauteuil met gasveer of elektrisch (fauteuils standaard met topswing). Binnenvering voor een heerlijk zitcomfort. Leverbaar in stof, leder of als combinatie. Op dit bankstel nu 10% korting. (Geldig t/m 31 maart)

Uw waarborg voor: • Eerlijk vakmanschap • Gedegen voorlichting • Vakkundig advies

INTERIEURSTYLIST

WOONWINKEL

baijensalphen.nl

Kijk ook op www.

IN VOORJAARSSFEREN VANAF 23 MAART EXTRA KOOPZONDAGEN

25 MAART & 1 APRIL VAN 10.00-17.00 UUR Openingstijden wo - do - vr - za: 10.00 - 17.00 uur Chaamseweg 9/9a Baarle-Nassau WWW.INEXCREATEURS.NL

Baderie Baijens Baarleseweg 81, Alphen - Tel. 013-5081266

www.baderie.nl Bezoek de showroom, de website en de webwinkels van Tegelsuper Hoornick te Breda www.tegelsuper.nl, www.tegelsuper.com, www.steenstripwinkel.nl, www.steenstripwinkel.be

Vloertegels

Grote panelen

‘Betonlook’ 60x60 cm Voor vloeren, maar ook wanden. Van adviesprijs 59,50 nu : 43,50 p.m2. Ook strookjes 5,10,15 bij 60 voor de wand.

NIEUW

n

plakke

onder

ar...z en kla

n !!

voege

Steenstrips

steenstripwinkel.nl

Keramisch parket Bezorging binnen

24

Wij verzorgen ook de complete aanleg van uw tegelvloer. Ook met vloerverwarming ! Zoekt u een vakman voor het zetten van wandtegels dan bent u hier ook aan het juiste adres. U kunt onze website eens bezoeken voor meer info over ons bedrijf. Tegelsuper Hoornick sinds 1939 ......

(*)

uur

Tegelsuper Hoornick voor : VLOERTEGELS WANDTEGELS STEENSTRIPS NATUURSTEEN EN SERVICE.

slechts 5 tot 10 mm dik !

(*) zie steenstripwinkel.nl

Adres : Spinveld 60 Breda 076 5213860 www.tegelsuper.nl Open : Dinsdag t/m Vrijdag 09.00 - 18.00 uur Do. Koopavond 21.00 uur Za. 09.00-16.00 uur


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 57

badkamer

Badkamer als oase van rust De badkamer krijgt een steeds prominentere plaats in ons moderne drukke leven. Na een slechte nachtrust of een hectische dag is het heerlijk om de warmte van het water om je heen te voelen en je zorgen te vergeten. De badkamer is de ruimte bij uitstek om goed tot rust te komen. Comfort, welness en ontspanning zijn daarbij sleutelbegrippen.

Klein maar fijn

Luxe onder de douche

rustieke en natuurlijke uitstraling. Ronde

Een douche is meer dan alleen jezelf

vormen en warme natuurkleuren, zoals

verfrissen.

allernieuwste

bruin, terra en mat wit doen het goed,

technieken zijn er volop mogelijkheden om

zeker wanneer ze gecombineerd worden

heerlijk tot rust te komen onder de douche.

met hout. Hoewel dat materiaal vroeger

Dankzij

de

Heb je weinig ruimte in je bad-

Ontspannen begint al met de juiste

kamer? Met een paar kleine

waterstraal. Hoe breder het water valt, hoe

trucjes zorg je ervoor dat je bad-

meer je ervan geniet. Het verfrissende

kamer toch groot en ruim oogt:

water zorgt ervoor dat de doorbloeding versnelt en afvalstoffen afgevoerd worden. De watermassage is daardoor niet alleen

• Licht schept ruimte. Werk dus

een wapen tegen huidveroudering, maar helpt je lichaam ook om zich te ontdoen

niet voor de hand lag in een vochtige ruimte, is er tegenwoordig voldoende hout op de markt dat door een onzichtbaar beschermlaagje prima gebruikt kan worden in de badkamer. Gelukkig maar, want hout is juist hét materiaal om warmte en genegenheid te creëren.

met lichte kleuren en grote

van de dagelijkse stress. Met een hydro-

spiegels, die het daglicht re-

massagesysteem kan je zelf je massage

eco-badkamer

flecteren.

instellen die zich richt op de nek, schouders

Een badkamer vol natuurlijke invloeden

of onderrug. Je kan ook kiezen voor een

kan niet zonder aandacht voor het milieu.

stoomdouchecabine. Stomen versterkt

Hoe minder (warm) water je gebruikt, hoe

het

de

minder milieubelastend het is. Korter

bloedsomloop en ontgift het lichaam. Na

douchen is echter voor veel mensen een

een stoomdouche voelt de huid merkbaar

onaangename

• Vermijd gesloten douchewanden. Die maken de ruimte juist kleiner.

• Geef het plafond een kleurtje. Lichtblauw werkt verruimend,

immuunsysteem,

stabiliseert

zachter en schoner aan. Geef je de voorkeur aan een speciaal effect, ga dan voor de kleurendouche. Daarbij is de

lichtgeel heeft een zwoele uit-

douchekop voorzien van zeer zuinige LED-

straling.

verlichting. Door steeds weer een andere kleur in te stellen komt het water als een

• Kies voor een zwevend toilet, een hangend wastafel of een bad op poten. Doordat de ruimte eronder zichtbaar is, lijkt de badkamer groter.

ware regenboog uit de kraan gestroomd.

oplossing.

Het

kan

makkelijker door een waterbesparende douchekop te nemen. Zonder dat het douchecomfort achteruit gaat, gebruik je op die manier maar de helft van het water van een gewone douchekop. Waterbesparing houdt niet op als je de douche uitstapt. Ook de kranen boven de

Terug naar de naTuur

wastafel en de doorlopen van de wc’s zijn

Natuur is de sleutel om dichterbij jezelf te

tegenwoordig

komen. De jaren van minimalistische bad-

Informeer bij uw badkamerspecialist naar

kamerdesigns maken plaats voor een

de mogelijkheden.

duurzaam

uitgevoerd.


Slaapvoordeel! Slaapvoordeel! 39,119,2 HOOFdkuSSenS lilY

matRaS baccaRa

WOONKRANT WEEK45,12 -nu: WOENSDAG 21 MAART 2012

vanaf:

45,-

2 HOOFdkuSSenS lilY 2 HOOFdkuSSenS lilY

matRaS matRaS baccaRa Set beStaande uit: baccaRa n 2 luxe boxsprings 30 cm hoog voorzien van een 7-zone pocketvering n 2 gestoffeerde geneste pocketvering matrassen Camelia, 7 zones, soepel/stevig met extra schouder/taille/heupzone n HR-schuim topdekmatras n Hoofdbord in afgeronde vorm, 15 cm dik n Zilverkleurige sledepoten

45,-45,nu: Boxspring 45,45,- nu: 39,MAXIME39,30

dekbed aZuRi

119,119,-

PAGINA 58

35,-

Diverse topmerken

dekbed aZuRi dekbed aZuRi

vlak 140 x 200 cm 160 x 200 cm 180 x 200 cm

vanaf: vanaf:

vanaf:

voor 1999,vanaf: vanaf: voor 2099,-

van 2649,van 2849,van 3049,-

35,35,-

voor 2199,-

elektRiScH veRStelbaaR 160 x 200 cm van 4099,180 x 200 cm van 4299,-

voor 3549,voor 3749,-

‘t Vaartje 9 • Waspik Telefoon: 0416-312225

elektRiScH veRStelbaaR 160 x 200 cm

(afslag Waspik, bij rotonde rechtsaf)

BtW-vriJ

2599,- nu:

uw 1999,-voordeel!

elektRiScH elektRiScH veRStelbaaR veRStelbaaR 160 x 200 cm 160 x 200 cm

600,2599,nu: nu: 2599,-

Algemene informatie matrassen

1999,1999,-

uw uw voordeel! voordeel!

600,600,-

pring IME 30

Set beStaande uit: n 2 luxe boxsprings 30 cm hoog voorzien van een 7-zone pocketvering n 2 gestoffeerde geneste pocketvering matrassen Camelia, 7 zones, soepel/stevig met extra schouder/taille/heupzone n HR-schuim topdekmatras n Hoofdbord in afgeronde vorm, 15 cm dik n Zilverkleurige sledepoten

vlak 140 x 200 cm 160 x 200 cm 180 x 200 cm

van 2649,-

voor 1999,-

van 3049,-

voor 2199,-

BACCARA n

elektrisch verstelbaar

Boxspring MONACO 25

Pocketvering matras

EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 1

MALMÖ

n n n n n

chocolade 2 luxe boxsprings 25 cm hoog, voorzien van een 7-zone pocketvering 2 gestoffeerde geneste pocketvering matrassen Camelia, 7 zones, soepel/stevig met extra schouder/taille/heupzone Comfortschuim topdekmatras Hoofdbord kubistische vorm, 15 cm dik matRaS matRaS matRaS Sledepoten voorzien van RVS accent baccaRa baccaRa baccaRa

650,-

140 x 200 cm 160 x 200 cm 180 x 200 cm

Pocketvering matras

van 2499,van 2699,van 2899,-

119,119,n n

GRANDEUR boxsprings

voor voor voor voor

199,239,269,389,-

maar liefst 7 ergonomische zones Aan 2 zijden afgedekt met perfolatex en scheerwol Matras is bekleed met een luxe dubbeldoek tijk en is afritsbaar, dus makkelijk te reinigen

GRANDEUR boxsprings

vlak 140 x 200 cm

Lijnen logo (geen Contouren)

2649,- nu:

uw voordeel!

baccaRa 70 x 200 cm

30,-

149,- nu:

119,malmÖ 70 x 200 cm

uw voordeel!

90,-

289,- nu:

199,-

voor 1899,voor 1999,voor 2099,-

elektRiScH veRStelbaaR (box 30 cm) 160 x 200 cm van 3999,voor 3449,-01-06-11 14:25 dekbed dekbed dekbedaZuRi aZuRi aZuRi 01-06-11 180 x 200 cm van 4199,voor 3649,-

n Tonvormige pocketvering uitgerust met vanaf: vanaf: vanaf:

39,39,-

119,139,159,229,-

cl x e

1999,-

ALEXANDER JUBILEE

45,45,45,-nu: nu: nu: 45,45,45,-

voor voor voor voor

f

ie us

2649,- nu:

uw voordeel!

elektRiScH veRStelbaaR Set beStaande uit: elektRiScH Set beStaande 160 xelektRiScH 200 cmveRStelbaaR van 2599,- voor 1999,n 1 hoofdbord 10 cm dik uit: veRStelbaaR Set beStaande uit: 160 xx 200 van 2599,voor 1999,n 1 hoofdbord 10 cm dik 180 200xcm cm cm van 2699,2099,n 2 elektrischnverstelbare boxsprings, 32 cm hoog 160 200 van 2599,- voor voor 1999,1 hoofdbord 10 cm dik 180 x 200 cm van 2699,voor 2099,n 2 elektrisch verstelbare boxsprings, 32 cm hoog 210x 200 cm cmvanvan 2899,2299,n 8 alukleurige poten voorvan 2099,n 2 elektrisch verstelbare boxsprings, cm7 hoog n Voorzien32 van comfortzones 180 x180 702699,x 200 voor cm 289,180 x 210 cm van 2899,- voor 2299,n 8 alukleurige poten 180 x 210 cm van802899,voorvan 2299,n 8 5-zone alukleurige poten n 2 gestoffeerde pocketvering matrassen n Matrashoogte is 20 cm x 200 cm 299,n 2 gestoffeerde 5-zone pocketvering matrassen n 2 gestoffeerde 5-zone pocketvering matrassen n Verkrijgbaar in alle breedte- en lengtematen 90 x 200 cm van 329,n 1 splittopper n 1 splittopper 140 x 200 cm van 519,n Leverbaar inn 41 splittopper kleuren: zwart,zwart, antraciet, donkerbruin, n Leverbaar in 4 kleuren: antraciet, donkerbruin, n Leverbaar in 4 kleuren: zwart, antraciet, donkerbruin, vlak Set beStaande uit: chocolade chocolade chocolade

222HOOFdkuSSenS HOOFdkuSSenS HOOFdkuSSenS lilY lilY lilY

EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 1 EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 1

70 x 200 cm van 149,80 x 200 cm van 169,90 x 200 cm van 189,140 x 200 cm van 299,vlak 140 x 200 cm

synthetisch afgedekt of geheel non allergische afdekking Verkrijgbaar in alle breedte- en lengtematen

Altijd Goed Slaapvoordeel!

elektrisch elektrisch verstelbaar verstelbaar

kopen!

van 2849,voor 2099,Comfortschuim matras

elektRiScH veRStelbaaR 160 x 200 cm n Damast van 4099,voor 3549,huismijtwerend behandeld 180 x 200 cm n Aan van 4299,voor 3749,1 zijde zuiver scheerwol en aan 1 zijde

Boxspring SVEN SVEN Boxspring BoxspringSVEN

de matRaSSen OP deZe PaGina ZiJn: n Leverbaar in breedtematen tussen 70 en 180 cm n Leverbaar in lengtematen 190, 200, 210 en 220 cm n Leverbaar in soepel en/of stevig ligcomfort n Geschikt voor verstelbare bodems n Voorzien van Intense tijk, afneembare hoes

14:25

ledikant 160 x 200 cm

01-06-11 14:25

Spetterende vanaf: vanaf: vanaf: jubileumprijs voor

35,35,-

2 alexander Jubilee matrassen

70 x 200 cm 80 x 200 cm 90 x 200 cm

van 450,van 500,van 550,-

alexandeR

Jubilee 1047,nu: 70 x 200 cm

799,675,-

per stuk 2 voor 675,2 voor 750,2 voor 825,-

2e matras

halve prijs

nu 2 voor:

Boxspringcollectie Grandeur Pocketvering matras Boxspringcollectie Grandeur 1999,Algemene informatie ALEXANDER JUBILEE

Boxspring MONACO Lijnen logo (geen Contouren)

uw De boxspringcollectie Grandeur biedt u ongekendevoordeel! mogelijkheden! elektRiScH elektRiScH elektRiScH

650,-

De boxspringcollectie Grandeur biedt u ongekende mogelijkheden!

veRStelbaaR veRStelbaaR veRStelbaaR 160 160 160xxx200 200 200cm cm cm

2599,2599,2599,nu: nu: nu: uit: Keuze uw uw uw - 3 typen hoofdborden voordeel! voordeel! voordeel!

1999,1999,-

Keuze uit:

comfortschuim, - 3 typen hoofdborden - 3 typen topdekmatrassen; comfortschuim, n Matras is bekleed met een luxe dubbeldoek 70 x 200 cm van 450,- 2 voor 675,1047,1047,nu: (toepasbaar op alle boxsprings) latexnu: en visco tijk en is afritsbaar, dus makkelijk te reinigen 80 x 200 cm van 500,- 2 voor 750,(toepasbaar op alle boxsprings) latex en visco vlak 3 typen boxsprings Leverbaar in 30 actuele kleuren vlakke vlak Set beStaande uit: 140 x 200 cm 90 x 200 cm van 550,- 2 voor 825,uitvOeRinG - 3 typen boxsprings - Leverbaar in 30 actuele kleuren 140 x 200 cm van 2499,voor 1899,n 2 luxe boxsprings cmelektrische hoog, voorzien van een - vlakke25of uitvoering - Lengtematen 200, 210 en 220 2499,cm nu: 145,nu: 160 x 200 cm van 2699,voor 1999,7-zone pocketvering - vlakke of elektrische uitvoering -€Lengtematen 200, 210 en 220 cm - 3 typen gestoffeerde matrassen - Vlakke uitvoering vanafuw 1499,180 x 200 cm van 2899,voor 2099,n 2 gestoffeerde geneste pocketvering matrassen Camelia, in soepele n 28 onafhankelijk van elkaar verende latten voordeel! 7 zones, soepel/stevig met extra schouder/taille/heupzone - 3 typen gestoffeerde matrassen in soepele - Vlakke uitvoering vanaf € 1499,-n 5 comfortzones of stevige uitvoering Elektrische uitvoering vanaf € 3149,n Individueel instelbare heupzone elektRiScH veRStelbaaR (box 30 cm) n Comfortschuim topdekmatras GRANDEUR boxsprings of stevige uitvoering - Elektrische uitvoering vanaf € 3149,n Standaard schoudercomfortzone 160 x 200 cm van 3999,voor 3449,n Hoofdbord kubistische vorm, 15 cm dik uw 1047,nu: 180 x 200 cm van 4199,voor 3649,n Sledepoten voorzien van RVS accent 70/80/90 x 200 cm voordeel! Lijnen logo (geen Contouren) 799,-

600,600,600,-

pring NACO 25

,-

voor 1499,voor 1649,voor 1799,-

aR ,,-

voor 3149,voor 3299,-

lattenbodems

ledikantledikant 160 cm 160 x topdekmatrassen; 200 cm - x3200 typen

de lattenbOdemS OP deZe PaGina ZiJn: n Leverbaar in breedtematen tussen 70 en 140 cm n Leverbaar in lengtematen 190, 200, 210 en 220 cm n Maatwerk mogelijk n Tonvormige n Naadloos aangesloten inuitgerust 2-persoonsopstelling door overliggende kappen pocketvering met Spetterende jubileumprijs voor Voorzien van knieholte ondersteuning bij elektrisch verstelbare uitvoering maarnn liefst 7 ergonomische zones 2 Alexander Jubilee matrassen Diverse potensets tegen meerprijs leverbaar n Aann2Tegen zijdenmeerprijs afgedektdraadloze met perfolatex afstandbediening bij elektrisch verstelbare uitvoering leverbaar en scheerwol per stuk

799,799,119,-

600,-

Lattenbodem ABS 1000

1899,-

ledikant 160 x 200 cm

Boxspringcollectie Grandeur Boxspringcollectie Grandeur

26,-

GRANDEUR boxsprings

Vlakke uitvoering van 145,Handverstelbare uitvoering van 210,Elektrisch verstelbare uitvoering van 425,-

De boxspringcollectie Grandeur biedt u ongekende mogelijkheden!

vlak Lijnen logo (geen Contouren) 140 x 200 cm vlak 140 x 200 cm

1999,Keuzenu: uit:

Prijzen excl. poten

1999,- nu: boxspringcollectie biedt u ongekende mogelijkheden! Boxspring Boxspring SVEN SVENGrandeur -De 3 typen hoofdborden - 3 typen topdekmatrassen; comfortschuim, 1499,-

EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 3

Set Set SetbeStaande beStaande beStaandeuit: uit: uit: nnn111hoofdbord hoofdbord hoofdbord10 10 10cm cm cmdik dik dik vlakke nnn222elektrisch elektrisch elektrischverstelbare verstelbare verstelbareboxsprings, boxsprings, boxsprings,32 32 32cm cm cmhoog hoog hoog uitvOeRinG nnn888alukleurige alukleurige alukleurigepoten poten poten nnn222gestoffeerde gestoffeerde gestoffeerde5-zone 5-zone 5-zonepocketvering pocketvering pocketveringmatrassen matrassen matrassen nnn111splittopper splittopper splittopper nnnLeverbaar Leverbaar Leverbaarin in in444kleuren: kleuren: kleuren:zwart, zwart, zwart,antraciet, antraciet, antraciet,donkerbruin, donkerbruin, donkerbruin, chocolade chocolade chocolade

1499,-

uw elektrisch elektrisch elektrisch verstelbaar verstelbaar verstelbaar (toepasbaar op alle boxsprings) voordeel!

500,-

uit: -Keuze 3 typen boxsprings 3 typenofhoofdborden --vlakke elektrische uitvoering

latex en visco 285,nu:

uw voordeel!

elektRiScH elektRiScH elektRiScHveRStelbaaR veRStelbaaR veRStelbaaR 160 160 160xxx200 200 200cm cm cm van van van2599,2599,2599,- voor voor voor1999,1999,1999,180 180 180xxx200 200 200cm cm cm van van van2699,2699,2699,- voor voor voor2099,2099,2099,180 180 180xxx210 210 210cm cm cm van van van2899,2899,2899,- voor voor voor2299,2299,2299,-

500,-

Comfort slaapkamer RENS Comfort slaapkamer n

- Lengtematen 200, 210 en 220 cm

- 3 typen gestoffeerde matrassen in soepele

- Vlakke uitvoering vanaf € 1499,-

n n

n Comforthoogte

Instelbaar op gewicht Individueel instelbare heupzone ledikant deelbaaR ledikant 90 x 200 cm van 360,160 x 200 cmschoudercomfortzone van 1047,- voor 799,Luxe afzonderlijk meeverende 160 x 200 cm van 485,180 x 200 cm van 1077,- voor 829,-

RENSKE

45 cm ledikant n Leverbaar in beuken natuur en alpine wit n Leverbaar in breedtematen 160 en 180 cm (deelbaar) n Leverbaar in breedtematen 90, 100, 120, 160 en 180 cm (vast) n Leverbaar in lengtematen 190, 200, 210 en 220 cm n Deelbaar

66,-

n

180 x 200 cm van 495,-

Nachtkast op wielen van 155,Zweefdeurkast Ellis van 502,-

Vlakke uitvoering

van 285,van 360,Elektrisch verstelbare uitvoering van 570,-

Handverstelbare n Comforthoogte 45uitvoering cm

01-06-11 01-06-11 01-06-1114:25 14:25 14:25

voor 259,voor 359,voor 379,-

voor 125,voor 349,-

n Deelbaar

voor 219,voor 269,voor 529,-

ledikant Prijzen in excl. poten natuur en alpine wit n Leverbaar beuken n Leverbaar in breedtematen 160 en 180 cm (deelbaar) 747,- nu: 579,- in breedtematen 90, 100, 120, 160 en 180 cm (vast) n Leverbaar n Leverbaar in lengtematen 190, 200, 210 en 220 cm 01-06-11

deelbaa 160 x 200 180 x 200

- Elektrische uitvoering vanaf € 3149,Comfort slaapkamer RENSKE Comfort slaapkamer RENSKE ledikant 160 x 200 cm

of stevige uitvoering vlak 140 x 200 cm

EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 4

vlak 140 x 200 cm 45 cm n Deelbaar n ledikant Deelbaar ledikant n Leverbaar in beuken in natuur en natuur alpine wit n Leverbaar beuken en alpine wit uw n Leverbaar in breedtematen 160 en 180160 cm en (deelbaar) n Leverbaar in breedtematen 180 cm (deelbaar) voordeel! n Leverbaar in breedtematen 90, 100, 120, en120, 180160 cm en (vast) n Leverbaar in breedtematen 90,160 100, 180 cm (vast) n Leverbaar in lengtematen 190, 200, 210 220210 cmen 220 cm n Leverbaar in lengtematen 190,en200,

1999,- nu:

n Comforthoogte 45 cm n Comforthoogte

1499,-

2499,- nu:

uw voordeel!

500,-

600,-

1499,-

1899,-

Slaapkamer NORA

Boxspring 500,-CORSICA 20 Boxspring CORSICA 20

43 cm in breedtematen 160, 180 en 200 cm in lengtematen 200, 210 en 220 cm in kernbeuken met lak crème of hoogglans crème (meerprijs 100,-) doorlopende achterwand meerprijs 200,n Indirecte hoofdbord verlichting meerprijs 129,n Legplanken in hoofdbord meerprijs 99,n Leverbaar n Leverbaar n Leverbaar

n Afgebeelde

747,- nu: 747,- nu:

n

Winter

n Lighoogte

vlak 140 x 200 cm van 1999,Set beStaande uit: 160 x 200 cm van 2199,n 2 boxsprings 20 cm hoog Setledikant beStaande uit: ledikant 180 x 200 cm van 2399,n Hoofdbord 7 cm dik n 2 160 boxsprings 20 cm hoog x 200 cm 160 x 200 cm 01-06-11 14:25 n 2 gestoffeerde geneste pocketvering matrassen Camelia, n Hoofdbord 7 cm dik elektRiScH veRStelbaaR 7 zones, soepel/stevig met extra schouder/taille/heupzone n 2 gestoffeerde geneste pocketvering matrassen Camelia, 160 x 200 cm van 3699,n Zwarte kunststof poten 7 zones, soepel/stevig met extra schouder/taille/heupzone 180 x 200 cm van 3899,n Intense Topdekmatras Comfortschuim n Zwarte kunststof poten

579,579,-

voor 1499,vlak voor 1649,140 x 200 cm voor 1799,160 x 200 cm 180 x 200 cm

180 x 200 cm

579,-

van 1999,van 2199,van 2399,-

van 3899,-

voor 3149,voor 3299,-

2 HOOFdkuSSenS lilY

39,-

Boxspring CORSICA 20 voor 1499,-

18-03-11 09:48

voor 1499,voor 1649,voor 1799,-

matRaS baccaRa

45,- nu: 45,-

EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 2

van 1999,-

van 220,- voor 200,van 1050,- voor 859,-

Altijd Goed Slaapvoordeel!

01-06-11 14:25

vlak 140 x 200 cm

ledikant Kernbeuken met lak crème 160 x 200 cm van 747,voor 579,180 x 200 cm van 757,voor 599,200 x 200 cm van 767,voor 639,Nachtkast 2 laden 4 deurs draaideurkast

747,- nu:

voor 3149,elektRiScH veRStelbaaR voor 3299,160 x 200 cm van 3699,-

EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 2

Set beStaande uit:

ledikant 160 x 200 cm

EURE-11076 AGS KRANT 2011.indd 6

Intense Topdekmatras Comfortschuim

14:25

ledikantledikant 90 x 200 cm voor 259,-voor 259,90 xvan 200360,cm van 360,160 x 200 cm 485,voor 359,-voor 359,160 van x 200 cm van 485,180 x 200 cm 495,voor 379,-voor 379,180 van x 200 cm van 495,NachtkastNachtkast op wielen op van 155,- van voor 125,-voor 125,wielen 155,Zweefdeurkast Ellis van Ellis 502,- van voor 349,-voor 349,Zweefdeurkast 502,-

deelbaaR ledikantledikant deelbaaR 160 x 200 cm 799,-voor 799,160 xvan 2001047,cm vanvoor 1047,180 x 200 cm 829,-voor 829,180 xvan 2001077,cm vanvoor 1077,-

uw voordeel!

dd 3

42 onafhankelijk van elkaar verende latten

n 7 comfortzones Comfort slaapkamer RENSKE

latex en visco - Vlakke uitvoering vanaf € 1499,uw Leverbaar 30 actuele kleuren - Elektrische in uitvoering vanaf € 3149,- voordeel!

- vlakke of elektrische uitvoering

1999,- nu:

Lattenbodem ABS 3000

219,-

EURE-11138 EURE-11138 EURE-11138 AGS AGS AGS Folder2 Folder2 Folder2 2011_v3.indd 2011_v3.indd 2011_v3.indd111

vlak 140 x 200 cm

01-06-11 14:25

- Leverbaar in 30 actuele kleuren 3 typen topdekmatrassen; comfortschuim, --Lengtematen 200, 210 en 220 cm

op alle boxsprings) - 3(toepasbaar typen gestoffeerde matrassen in soepele -of 3 typen boxsprings stevige uitvoering

voor 119,voor 169,voor 329,-

elektRiScH

vanaf:

01-06-11 14:25

119,-

dekbed aZuRi

vanaf:

35,-

Nachtkas Zweefdeu


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 59

SLAPEN

èn AGS-lid

Horsten slaapcomfort in Waspik compleet vernieuWd Goed, het was al een mooie winkel maar om te vieren dat Horsten Slaapcomfort zich heeft aangesloten bij de AGS (Altijd Goed Slapen) werd besloten om de enorme winkel ook nog eens helemaal opnieuw in te richten en te verbouwen. “AGS is een grote inkooporganisatie”, aldus Coen Horsten. “Doordat wij in het heel groot inkopen kunnen we onze bedden nog goedkoper aanbieden dan we al deden en we zàten al ruim 25 procent beneden de gemiddelde prijzen die je betaalt op de meubelboulevard.” De showroom oogt ruim en knus tegelijk. Tempur, Pullman, Eastborn, Recor bedding, Ubica, Velda, Avek zijn enkele van de topmerken die Horsten Slaapcomfort in haar assortiment heeft. Maar zeker zo belangrijk is dat José Smits en William Bakx er de experts zijn die u kunnen helpen aan een fantastische nachtrust. Zeil ‘In de slaapkamer doe je toch je ogen dicht dus wat kan het mij nou bommen hoe die eruit ziet.’ Deze kreet hebt u vast ook wel eens gehoord, misschien zelfs wel gebruikt. Gevolg? Een slaapkamer met garderobekast, bed, twee palissander nachtkastjes en het behang van de vorige bewoners. Op de vloer zeil of, als het een beetje meezit, laminaat. Welnu, dames en heren, geniet van uw nacht! Die vlieger gaat gelukkig steeds minder op. Uiteindelijk is de slaapkamer de plek waar u tenminste éénderde deel van uw leven doorbrengt en dan wilt u het wel een beetje gezellig hebben. Op prOef Goed, voor een groot deel zijn uw ogen dicht, maar het is tenminste wel de ruimte waar werk en andere dagelijkse besognes dienen te verdwijnen als sneeuw voor de zon. “Maar nog belangrijker is dat je na je nachtrust ook echt uitgerust bent”, aldus José. “Daarom hebben we hier zo ongelooflijk veel soorten en maten bedden, van boxspring tot lattenbodems en zeker

‘t Vaartje 9 - Waspik Telefoon: 0416-312225 (afslag Waspik, bij rotonde rechtsaf)

ook de seniorenbedden zijn we niet vergeten. Maar ook kussens zijn belangrijk. Zo belangrijk dat je ze ook op proef mee kunt nemen, want er is zo veel keus (bijvoorbeeld in hardheden) dat je die echt uit moet proberen. Met de matrassen is dat natuurlijk wat moeilijker, maar die hebben we hier in de showroom ook zo veel en op allemaal kun je zo uitgebreid proefliggen als je maar wilt…tot sluitingstijd natuurlijk”, lacht ze. En niet alleen bedden, ook garderobekasten, linnengoed, nachtkastjes en lampen staan in ruime mate opgesteld. Een complete uitrusting om echt uit te rusten dus. Bedden in alle maten en soorten dus; deelbaar, (al dan niet elektrisch) verstelbaar, en er is bijvoorbeeld al een volledig elektrisch instelbare boxspring voor 1.999 euro. De ontwikkelingen op slaapgebied gaan razendsnel. Dit alles vindt u aan ‘t Vaartje 9 in Waspik, telefoon 0416312225. Alvast een sneaky preview? Kijk op www.horstenslaapcomfort.nl en droom alvast weg bij uw nieuwe bed of complete slaapkamer. (foto’s: Wim Vermeeren)


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 60


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 61

Met de sfeervolle schuifwandkasten die u zelf samenstelt. Omdat u eindeloos kunt combineren ontstaat er een kast zoals ú dat wilt. Met Garobe is alles mogelijk!

Hubo Aarts Dongen

Hoge Ham 49 • 5104 JB Dongen • Telefoon: 0162-312698 en ... parkeren bij de klink van de deur

Maak kans op een compleet verzorgde schoonmaak van uw hele huis! Kijk voor meer informatie op www.expert.nl VAN 159.-

144.-

MIELE 1800 watt stofzuiger

S380. • Elektronische zuigkrachtregeling • Air Clean en lichtlopende zuigmond • Geschikt voor alle soorten vloeren en vloerbedekking

VAN 1099.-

899.-

MIELE 1400 toeren wasmachine

W3241. • SoftCare-System en SoftCaretrommel • 6 kg vulgewicht • Eénknopsbediening • Programmaverloop en resttijdaanduiding • Energieklasse A

Dongen Looiersplein 53-57, (0162) 322044 Van experts kun je meer verwachten. Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 24 maart 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

Schoonmaak adv. - 131x198mm h - Full Colour - week 12

TUINONTWERP -AANLEG EN -ONDERHOUD BESTRATINGEN EN GRONDWERKEN. VAKMANSCHAP VAN HOVENIERSBEDRIJF TIMMERMANS Wij staan al 30 jaar garant voor goed vakmanschap. Ons specialisme bestaat onder meer uit, ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen voor zowel particulieren, bedrijven en instellingen. Gun uwzelf een mooie tuin. Wij nemen het graag voor u uit handen.

Steenfabriek 27, 5126 PB Gilze, T.(0161) 45 17 90


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 62

sChilderWerken Bv

2E PAASDAG GEOPEND!

STucAdoorSBEdrIJF BV

5 VOO

5 00

R

VIOOL CORNUTA • Potmaat 12 cm • Verschillende kleuren • Per stuk 1,59

NU 5 VOOR

5

00

Voor de totale afwerking van uw woning! binnen en buitenschilderwerk bij nieuwbouw verbouwingen - onderhoud etc. renovatie schilderwerk en behandeling tegen houtrot of (gedeeltelijk) vervangen van deuren en kozijnen glasvliesweefsel - alfa-skinbehang gerold of gespoten airless sauswerk, wanden en plafonds gespoten lakwerk aan deuren / panelen enz. gevelreiniging & impregneren vloercoating alle soorten behang Carte colori kalkverf voor al onze werkzaamheden kan een vier-seizoenen- of meerjarenplan onderhoudscontract afgesloten worden!!

voor alle voorkomende schilderswerkzaamheden

20% KORTING

* * * * * * * * * *

Onze werkzaamheden voor de particulier bij woningen (ouder dan 2 jaar) vallen onder het lage 6% BTW tarief. KENNER HONDENBROKKEN

POT CLAYFIBRE

• Complete maaltijd • Voor alle hondenrassen • Inhoud 20 kg

• Kleur grijs • Diverse maten: 34x30 cm 19,95 voor 16,95 28x28 cm 15,95 voor 12,95 23x23 cm 9,95 voor

19,95

15

95

6

95

Geldig t/m zaterdag 31 maart 2012

voor alle stucadoorswerkzaamheden modern en traditioneel! Aanbrengen van: * schuurwerk wanden en plafonds * klassieke wand- en plafondstyling * lijstwerk plafonds * spachtel putz 0,8 - 1 - 1,2mm in 880 kleuren * sausklaar pleisterwerk (evt. incl. sauswerk) * marmerstuc - betonlook - tadelakt * spackspuitwerk * aanbrengen van kooflijsten - perklijsten en ornamenten

voorjaarskrieBels? onderhoud nodig? tijd voor verandering? kom kijken in onze showroom naar de nieuwste afwerkingen!

Bezoek vrijBlijvend onze showroom!

showroom en werkplaats: St. Annastraat 6 • Molenschot Tel.: 0161-412146 • Fax: 0161-412995 info@stuc-vanlaerhoven.nl • www.vanlaerhoven.info

LaBax kachels

&

schouwen

Als het op vakwerk aankomt! - de beste merken kachels en haarden - de meest uiteenlopende schouwen - gedegen vakkennis die verder gaat dan het adviseren van de kachel - schoorsteen inspectie met camera - voor het hele totaalplaatje van inbouwen, constructief, brandveiligheid, afstucen,tegelen kunt u bij ons terecht.

Hebt u bouw- of verbouwplannen? Kom gerust langs en laat u inspireren in onze showroom, maakt u liever een afspraak? Laat het ons weten en we maken tijd voor u wanneer het u schikt.

Tevens is bij LAbAx bloemen wonen accesoires de nieuwe collectie van onze Riverdale Inspiration Shop te bewonderen. Provincialeweg 88 a, 4909 AL Oosteind, 0162-467021, 06-53405382, 06-53620422 woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Nijverheidslaan 2B, 5121 MN Rijen T 0161-227976 - www.sekuplastics.nl

Showroom open op donderdag, vrijdag & zaterdag


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 63

zonwering

Ontwikkelingen op het gebied van binnenzonwering staan nooit stil

Warmte en felle zon buiten, sfeerlicht binnen De mogelijkheden op het gebied van binnenzonwering zijn eindeloos, dus daar kan ieder huishouden zijn voordeel mee doen. Steeds meer mensen realiseren zich dat en daardoor groeit deze markt. Om alle mogelijkheden op een rijtje te krijgen en erachter te komen welke vorm van binnenzonwering perfect bij jouw wensen past, kun je het beste een specialist in de buurt bezoeken.

OplOssingEn Goede zonwering, in wat voor gebouw dan ook, zorgt voor betere lichtverdeling en een aangenaam woon- en werkklimaat. Iedere situatie vraagt om specifieke oplossingen. Gaat het om een babykamer waarin de baby de hele dag door moet kunnen slapen? Of om het buiten houden van fel zonlicht en warmte zonder het zicht naar buiten te verliezen? Met advies op maat krijg je een antwoord op al je vragen.

Wat is er allemaal mogelijk? Een aantal voorbeelden:

 Verticale lamellen

 Plisségordijnen

 Jaloezieën

 Twin Plissé

 Plisségordijnen

 Rolgordijnen

 Vouwgordijnen

 Twin Rolgordijn

 Shutters

 Paneelgordijnen

 Horren

Goede zonwering levert energiebesparing

zoals horizontale jaloezieën, maken steeds

op in ruimten die zijn voorzien van air-

vaker plaats voor modernere varianten,

conditioning. Daarbij zorgt zonwering ook

zoals plissés en duorolgordijnen. De laat-

voor sfeer, stijl en privacy.

ste tijd zijn de shutters in opkomst. Deze hebben beweegbare lamellen en daarmee

Er zijn allerlei soorten materialen en kleu-

blijft de warmte buiten, maar de frisse

ren mogelijk en zonwering kan ook func-

lucht niet.

tioneel, slijtvast, duurzaam, onderhouds-

Ook kan een shutter fungeren als schei-

vriendelijk,

UV-bestendig

dingswand. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei

en anti-allergeen zijn. Het aanbod wordt

vormen, (milieuvriendelijke) materialen,

steeds luxer. De traditionele zonwering,

kleuren en lamelbreedtes.

vuilafstotend,

Industriestraat 8 5107 NC Dongen (T) 0162-319 793 (F) 0162-316 966 (E) info@martensglas.nl

Industriestraat 8 5107 NC Dongen (T) 0162-319 793 (F) 0162-316 966 (E) info@martensglas.nl (I) www.martensglas.nl

• • • • • •

Dubbele beglazing Alle soorten enkelglas Veiligheidsglas Glazen deuren/wanden Glas in lood Kunststof / aluminium schuifpuien, ramen en deuren • Slijp- en buigwerk

n Glas n VERF n BEHaNG n lamINaat-VlOEREN n VlOERBEDEKKING n HORREN

Alles op mAAt gemAAkt

n GORDIJNEN

Groot assortiment tuinplanten Kwaliteitsbloemen en -planten rechtstreeks van de kweker tegen de scherpste prijzen!!! Kamerplanten

n ORac DEcOR EN NORmastylE DEcORatIElIJstEN n RaamDEcORatIE

cadeau artiKelen potterie snijbloemen

Plantenkwekerij

ArjAn vAn HAm

Fazantenweg 8 - Klein Dongen - Tel. 0162-319915

www.arjanvanham.nl

Verf& wand

de beste in glas... de beste in verf... de beste in behang...

Ridderstraat 116 - Oosterhout Tel.: 0162 - 45 35 15

www.jacwaas.nl


WOONKRANT WEEK 12 - WOENSDAG 21 MAART 2012

PAGINA 64

31 maart

Goed voor elkaar...

.s. a li ju 1 t o t g o n r e e it f o • Pr g in t s la e b s t h c a r d r e v o e van de lager en’ iz u h n e P ’o 5 7 n a d r • mee e.com g g u r b r e .v w w w p o k ij k

Goed voor elkaar...

RAAmsDoNksVEER

oosTERHoUT

gangboord 11 4941 re raamsdonksveer 0162 - 521 297

nieuwstraat 22 4901 jH oosterHout 0162 - 430 579

info@verbrugge.com www.verbrugge.com

VRIJBLIJVENDE WAARDEBEPALING!

Goed voor elkaar...

stuur deze coupon volledig ingevuld op naar een van onze kantoren, de gevraagde gegevens per email opsturen is ook een optie en bellen voor meer informatie kan altijd.

redeN voor eeN TaxaTIe vaN MIJN WoNING IS: ■ verkoop Huidige woning ■ kopen Huidige Huurwoning ■ taxatie voor HypotHeek ■ woz-waarde controleren

persoonlijke gegevens naam : ........................................................................................ adres : ........................................................................................ postcode, plaats : ........................................................................................ email : ........................................................................................ tel nr. : ........................................................................................

MakelaardIJ - aSSUraNTIËN - HYPoTHekeN - PeNSIoeNeN - FINaNCIËle PlaNNING raaMSdoNkSveer 0162-521297 - ooSTerHoUT 0162-430579 - WWW.verbrUGGe.CoM

Woonkrant  

Deze uitgave staat boordevol nieuws en advertenties over wonen, verbouwen, trends, tuinen, keukens, wooninrichtingen enz.. De Woonkrant vers...