Page 1

200STE LID VOOR ENERGIEK HEUSDEN

ä Pagina 11

ZANGGROEP CHANTEMBLE VIERT 50-JARIG BESTAAN

NEGEN MEDAILLES VOOR TURNSTERS SHJ DRUNEN

ä Pagina 17

ä Pagina 23

DEZE WEEK IN DE NU & MORGEN

Geef jezelf niet weg! Voorkom identiteitsfraude

Weekblad Vlijmen Drunen Voor gemeenteHeusden Heusden Voorde degehele hele gemeente

5 - Week 7 Jaargang 4 woensdag 13 februari 2019

HUIS-AAN-HUIS • HAARSTEEG HAARSTEEG • • NIEUWKUIJK NIEUWKUIJK HUIS-AAN-HUIS IN IN DRUNEN DRUNEN • • ELSHOUT ELSHOUT • • (OUD) (OUD) HEUSDEN HEUSDEN • • HERPT HERPT • • DOEVEREN DOEVEREN • • HEDIKHUIZEN HEDIKHUIZEN • • HEESBEEN HEESBEEN • • VLIJMEN VLIJMEN •

HEESBEENS TONEEL

Een Dolle Beestenboel in Zoo te Heesbeen

Zondagmiddagwandeling op 17 februari De gids vertelt bevlogen over de geschiedenis van Heusden en leidt je langs de vele monumentale panden die Heusden rijk is.

Vertrek vanaf het Bezoekerscentrum, Pelsestraat 17. Deelname: € 4,50 per persoon. Winkeltjes en galerieën zijn vanaf 12:00 uur geopend. Ge-

Jeugdburgemeester Lisa van Hulten aan het woord

s Een mooi eerste weekend was het! Ooit van Dierentuin Heesbeen gehoord? Hij was er echt, afgelopen vrijdag en zaterdag. En komend weekend weer! Twee avonden was het Dorpshuis vol met toeschouwers die genoten van vreemde gebeurtenissen, onbekwame medewerkers en ontsnapte dieren. De directie en medewerkers van de dierentuin zijn niet goed berekend op hun taak, maar doen wel hun best. Helaas niet steeds met succesvol effect. Wel is de klusjesman een nieuw apenverblijf aan het bouwen. De wat overmoedige directrice heeft de

koning aangeschreven om dat te komen openen. Een ambtenaar van de Rijksvoorlichtingsdienst komt natuurlijk vooraf inspecteren... en dan gaat er van alles mis! Robert Vermeulen vertolkt voortreffelijk de rol van de ”brave” ambtenaar. De ”aangedikte” Ma-

ria van Gemert is echt brutaal en de verdovingspijltjes van Corry Quekel komen verkeerd terecht. Kortom, een avond om te genieten in de gezellige sfeer van Dorpshuis Heesbeen, Voorstraat 1. Voor aanstaande vrijdag en zaterdag zijn er nog enige plaatsen vrij, dus wie nog wil meegenieten kan zich nog melden via reserveren@heesbeenstoneel.nl of per telefoon 0416 - 66 00 24.

10 februari: De Brabantse Bonte Middag Een mooie binnenkomst over een rode loper en onder een prachtige bloemenboog. Bij de bloemenboog werd je verwelkomd met een borreltje door de vijf fleurige dames en een kleinigheidje als aandenken. De zaal was gezellig aangekleed waardoor de sfeer er meteen in zat.

s John van Limpt krijgt de Gouwe Knotwilg.

”Er waren verschillende kapellen aanwezig die muziek ten gehore brachten, zoals blaaskapel Nooitgedacht, Deesjavu, Outblast en Zaasies Meej Maote. Ook werd door Zuutjesaon de Knotwilghit van dit jaar gezongen. En er was een grote groep uit Aarle-Rixtel, ook wel Ganzegat genoemd tijdens carnaval. Zij kwamen met de hele prinsengroep en hofkapel! En natuurlijk waren de eigen hofkapellen De Haaikneuters en Knotsgek aanwezig. De kapellen zorgden voor een geweldige muzieksfeer. Halverwege de middag hadden we de uitreiking van de Gouwe Knotwilg! Dit jaar uitgereikt aan John van Limpt. Voor zijn jarenlange inzet voor onder andere carnavalsvereniging de Componisten. John, nogmaals gefeliciteerd!

s Bij een bonte middag ’heurt’ muziek.

Even voorstellen - Ik ben jeugdburgemeester geworden toen ik een stukje had voorgedragen aan de burgemeester, de wethouders, de vorige jeugdburgemeesters en andere sollicitanten. Van tevoren heb ik een brief gestuurd, net als 17 andere kinderen. Toen moesten we op een avond in de raadszaal van Heusden dat stukje voordragen. Daarna werden de nieuwe jeugdburgemeesters gekozen. Isis en ik.

veilig zijn om te fietsen. De rotonde op de Vliedberg richting Nieuwkuijk is dat echt niet. Deze moet veiliger. 3. Meer doen met arme kinderen. Ze kunnen niet naar feesten of zoiets. We kunnen gratis feesten organiseren daarvoor. Dank u wel voor uw aandacht.

Dit is de brief die ik als eerste heb gestuurd:

zellige terrasjes vind je op de Vismarkt en Burchtplein. Informatie over gratis parkeren vind je op: www.hbtheusden.nl

Tijdens deze avond hebben wij de ‘ambtsketens’ van de jeugdburgemeester gekregen. Als we ergens naartoe gaan moeten wij deze kettingen omdoen, zodat iedereen kan zien dat wij de jeugdburgemeesters zijn. Na de kennismaking met de gemeenteraad hebben wij een vlog opgenomen. Dat is een videoboodschap voor de facebookpagina van de jeugdburgemeesters van Heusden. Als je die wil zien ga dan naar de facebookpagina van de jeugdburgemeesters. Daar staat het op: www.facebook.com/jeugdburgemeesterheusden Wij willen – net als de jeugdburgemeesters in 2018 – van alles wat wij doen vlogjes maken. Dus kijk maar regelmatig op onze facebookpagina! In januari hebben we een vergadering gehad met alle kinderen die gesolliciteerd hadden. De kinderen hebben gezegd ons graag te willen helpen bij de dingen die wij gaan doen. Dat is hartstikke fijn. Want wij w i l l e n b i jv. spelletjesmiddagen organiseren voor de oude mensen in Heusden en daar hebben we hulp bij nodig.

Geachte burgemeester, Hierbij solliciteer ik voor jeugdburgemeester. Ik ben 10 jaar oud en maatschappelijk betrokken. Ik wil ervoor z o r g e n d at kinderen zich gelukkig voelen. Daar wil ik op een paar manieren voor zorgen. Mijn ideetjes zijn: gratis reflectoren zodat kinderen veilig over straat kunnen, strengere regels tegen pesten, meer oversteekplaatsen, meer speelplaatsen en meer hondenpoepcontainers zodat er geen poep meer blijft liggen. Verder is het voor kinderen veel fijner met vogels om zich heen. Daarom zouden we gratis notenkettingen kunnen gaan uitdelen om vogels aan te trekken. Arme kinderen zonder geld kunnen niet naar feesten. We kunnen gratis feesten (voor iedereen) organiseren zodat die kinderen ook kunnen feesten. (...) En dit is het stukje dat ik daarna heb voorgedragen tijdens de avond zelf: Goedenavond dames en heren,

Daarna was er voor iedereen een heerlijke kop soep, geserveerd door de fleurige vrouwkes. Het was een geweldige middag, we hebben gezegd dat we dit volgend jaar kunnen evenaren!”

Ik ben Lisa van Hulten en ik zit in groep 7 van OBS De Wilgen in Vlijmen. Als ik de jeugdburgemeester van 2019 word dan wil ik: 1. Minder hondenpoep op de stoep. Dat kunnen we doen door bijvoorbeeld meer hondenpoepcontainers te plaatsen.

Groet, de 5 fleurige bonte vrouwkes vanuit D’n Braai

2. Kinderen meer laten fietsen, dat is natuurlijk een gezond idee. Daarvoor moet het ook

s Jeugdburgemeester Lisa. DIT JAAR En daarmee ben ik dus een van de jeugdburgemeesters van 2019 geworden. Isis van de Water is de andere jeugdburgemeester. Na deze verkiezing hebben we kennisgemaakt met de gemeenteraad van Heusden.

Een leuke verrassing voor mij was dat de echte burgemeester bij mijn school op bezoek is geweest. Ik werd toen uit de klas gehaald en heb als jeugdburgemeester de echte burgemeester mogen rondleiden. Dat was erg leuk. Volgende maand zal jeugdburgemeester Isis een stukje schrijven.

DE GROOT HEUSDEN

Voor levering en onderhoud van alle merken auto’s

Gespecialiseerd in Peugeot en Citroën WWW.DEGROOTHEUSDEN.NL

Tel.: 0416-661165

WOON - EN SLAAPCENTRUM

Schreuder

Heusden Laagstraat 1 Telefoon: 0416 - 661182 www.schreudermeubelen.nl

OPHEFFINGS AANBIEDINGEN


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

WE DOEN ALSOF HET NOG WINTER IS

PAGINA 2

Onze aanbiedingen voor volgende week

Winterweelde 3,64

3.

00

Stroopwafel caramelcake

4.

5,25

50

Slagerij Cees Timmers

Aanbiedingen geldig van 18 t/m 23 februari 2019

Heistraat 5, Sprang Capelle, Tel.: 0416 - 279206

UW HUID 10-15 JAAR JONGER D.M.V. PLASMA! Ogen worden GELIFT en rimpels worden gladgestreken dmv:100% veilige methode dat werkt op basis van gasbolletjes. Direct resultaat en blijft jaren! NIET SNIJDEN/NIET SPUITEN. Snel herstel (5 dagen)

ACTIE T/M 31 MAART:

Behandeling + 1 nabeh. NU e 400,-! (grote zone) keuze uit: * boven- of onderoogleden * rimpels op wangen! * bovenlip incl. neuslippenplooi * verslapte hals.

voor

Behandeling + 1 nabeh. Nu e 200,-! (kleine zone)

na

Keuze uit: * fronslijnen * hangende mondhoekjes * neuslippenplooi.

Bij meerdere zone’s 20% extra korting!!!!

al vanaf in...

5,

e

50

CARAVANS GEVRAAGD met SPOED & Campers à contant of per bank! Jos Hommel Caravans Eikenlaan 30 Sprang-Capelle 0416-274672 06-23633117

* 23 jaar ervaring * medische huidverzorging *

Grote Kerkstraat 62 • 4941 DR Raamsdonksveer • T. 0162-580046 Kijk regelmatig op onze site voor actuele acties! www.silviaraamsdonksveer.nl

www.bakkerfloorvanlieshout.nl

Plaats uw zoekertje

Huidinstituut

ADVERTEREN?

kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362 “Hulp nodig bij uw belastingaangifte 2018. Neem voor een gunstig tarief contact op met De Aangifte-expert (0652886275)!”

cornezijlmansTapijt en Gordijnen. Advies op maat bij u aan huis voor uw inrichting. Aanbieding Vouwgordijnen op maat gemaakt vanaf 79 euro en tot 5.00 meter breed. Kijk op www.zijlmansgordijnboutique.nl of bel 0416312464 voor meer informatie.

Te koop aangeboden. Goedlopende Computerwinkel instap klaar. Interesse bel dn 0630030032

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren, machines, bedrijfsvoertuigen etc. BPS-Rijen.nl, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

Massage Dongen. Voor informatie: - 06 - 20276874 - massagedongen.nl voor het maken van een afspraak. schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

Helma Kuijsten MEUBELSTOFFERING Hooisteeg 10, 5141 KH Waalwijk T. 0416-339182 helma.kuijsten@home.nl

Grote collectie stoffen & leder www.meubelstofferinghelmakuijsten.nl Vrijblijvende prijsopgave.

2000 M2 CARNAVAL S PLEZIER!

WIJ ZIJN 7 DAGEN PER WEEK GEOPEND! Maandag t/m vrijdag: Extra geopend tot 21.00 uur Aanstaande zaterdag: Kinderen gratis schminken vanaf 13.00 uur Aanstaande zondag: Open van 12.00 tot 17.00 uur

ENSCHOTSESTRAAT 238 • TILBURG • 013 535 32 99 • KOOPJESHALTILBURG.NL


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 3

BEHUIZING Een repetitieruimte was zo gevonden. Bij Piet van Delft in zijn kantine aan de Schoolstraat. De ruimte om te repeteren werd al snel te klein, omdat het koor in ledental groeide. Zo werd er verkast naar de ruimte van

Vrije Tijds Club Drunen aan de Wilhelminastraat, waar Marijke Spoorenberg bij elke repetitie op zondagmorgen koffie zette. Daarna werd Hunenhof jarenlang de repetitieruimte. Na de verbouwing zijn de mannen weer terug in De Voorste Venne.

s Het GDM uit 1998 gefotografeerd na afloop van de repetitie.

BESTUUR Men vond dat het koor een naam en een bestuur moest hebben. Het idee voor een naam kwam van Piet van der Bruggen: het Groot Dwergonisch Mannenkoor. Niemand wilde voorzitter worden, dus nam Piet dit maar op zich. Het huidige bestuur is als volgt samengesteld: Sjel van der Ven, voorzitter; Kees Smits, secretaris; Aart Jan Gorter, penningmeester; Jos Muskens, bestuurslid belast met de pr; Leo Swaans, bestuurslid belast met de samenstelling van het liedjesrepertoire. Op 28 september 2008 togen de leden René Brands en Jan van Engelen naar het notariskantoor van Peters & Weismann om de statuten van de vereniging te laten vaststellen. Het huishoudelijk reglement volgde. Zo staat het GDM als een huis. LEDENBESTAND Over het ledenbestand weet Sjel het volgende te vertellen. “Het koor telt op dit moment 53 leden. De jongste is 58 en de oudste 83! Als je maar plezier hebt in zingen en je kunt het ook, is iedere man bij ons welkom. Het ledenbestand is door de jaren heen steeds zo’n 50 geweest. Dat aantal is voor de dirigent te behappen en blijft vrij constant. Er gaan wat leden weg en er komen wat leden bij. We hebben ooit geprobeerd het koor te verjongen maar dat is niet gelukt. Iemand moet in de leeftijdsopbouw passen en zich in het koor thuis voelen. Dat is het voornaamste.” WAPENFEITEN Wapenfeiten heeft het GDM vol-

“Samen maken wij er elke dag wat van!” De heer Joop van Tienen vertelt openhartig over zijn besluit om in Residentie Molenwijck te gaan wonen. “Ik was mantelzorger voor mijn vrouw Ans. Na haar overlijden vorig jaar was aan mij de vraag: wat nu? Ik woonde in Boxtel sinds twaalf jaar, in een klein appartementencomplex, waar iedereen nog bijna iedereen kent. Maar een groot deel van de paren die er woonden is verouderd tot eenlingen, net als ikzelf. De contacten nemen af, het appartement is te groot voor één en je realiseert je dat de goede nachtelijke beveiliging ook een

s Dhr. Van Tienen.

bedreiging kan zijn als jou een fysieke calamiteit zou overkomen, die jou immobiel maakt. Je gaat op zoek naar de plek waar je de laatste keer naartoe kan verhuizen. Ik heb in Midden-Brabant ruim rondgekeken, maar kon niets vinden dat mij toelachte. Totdat ik via een advertentie verzeilde op een open dag bij Residentie Molenwijck in Loon op Zand. De warme ontvangst die mij daar ten deel viel, de viersterrenaccommodatie, de

prachtige huurappartementen en de voorzieningen die het complex herbergt zorgden dat ik het pand verliet met een optie op een appartement. Wel onder voorbehoud, want ik wilde toch eerst nog wel even met mijn kinderen overleggen. Die zijn wel wat van mij gewend als het om initiatieven gaat, maar toch... Er volgde een week van herhaalde bezoeken aan Molenwijck, samen met de kinderen. Wij keurden het appartement en dineerden als gasten in het restaurant en werden door bediening en bewoners vriendschappelijk benaderd. De kinderen en naasten in mijn omgeving vinden dit de beste stap die ik in mijn situatie kon nemen. Inmiddels woon ik al drie maanden in Molenwijck en krijg ik alleen maar bevestigd wat ik bij mijn entree vermoedde. Ik woon nog geheel zelfstandig in mijn appartement en maak gretig gebruik van de aanwezige prima voedselvoorziening, faciliteiten en vrijetijdsbesteding. In dit huis regeren vriendelijkheid, attentie voor elkaar en kameraadschap. Iedereen is zich bewust van het laatste traject waarmee wij bezig zijn. Samen maken wij er elke dag wat van! Trekt het u ook aan om met anderen er een mooie, zinvolle dag van te maken? Bezoek dan de open dag. Ik ontvang u graag, met andere bewoners, om mijn enthousiasme met u te delen.”

REPETITIES De repetities worden doorgaans goed bezocht. In de beginjaren waren achtereenvolgens Wil van der Heijden, Mari Maas en Marja Leijtens dirigent. Zij zorgden ook voor de muzikale begeleiding. Sinds de komst van Willem Klerks in 2006 als dirigent maakt het koor gebruik van geluidsbanden, liedboeken of een beamer die de teksten op een scherm of een muur projecteert. Voor het geluid zorgt Piet van der Bruggen. Voor het vele werk wat hij voor het koor heeft gedaan mag Piet zich lid van verdienste noemen. TOEKOMST(VISIE) Piet van der Bruggen hierover: “We zingen allereerst voor onszelf en doen dit met veel plezier. Als we dan iets organiseren of ergens aan meedoen, kan een ander van onze zangkunsten genieten.” Maar hoe lang nog? Sjel: “Voorlopig zien we andere koren stoppen vanwege het geringe aantal leden. Bij ons koor is dat nog geenszins het geval. We zijn een gezelligheidskoor met leden die een dwarsdoorsnee vormen van de Heusdense samenleving. Je ziet het koor wel ouder in leeftijd worden, maar hebben we een doel waar we telkens naar toe kunnen werken en de sfeer blijft zo geweldig als nu, dan kunnen we nog jaren mee.” Het GDM maakt zich op voor een groots jubileumfeest op zaterdag 23 februari 2019 in de Vennezaal van De Voorste Venne. Het gaat terug in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw en doet dit met de 60’s rockband The Indeps Inc. Het feest begint om 20.00 uur. De voorverkoopadressen: De Voorste Venne, Tabaksspeciaalzaak Funcke en Slijterij Kools. JvE

Vloerbedekking betonlook

19,95 79,-

trap/project geschikt, p/m1 gratis gelegd ........................................... NU

Novilon Viva betonlook

p/m1 gratis gelegd ................................................. normaal 109,- NU

69,-

Laminaat Quickstep

zelf leggen, 20 jaar garantie ............................................. vanaf 14,95

p/m2 PVC compleet gelegd ........................................ vanaf 45,- p/m2 Grote collectie vloerkleden met korting tot 50% Gasthuisstraat 69, Kaatsheuvel, 0416-275274 www.martvanbeers.nl • Maandag gesloten

Kom ook naar

TUINIDEE 2019

Brabanthallen Den Bosch van 21 t/m 24 februari a.s.

GRATIS

Op 28 september 1998 kreeg Drunen er een koor bij: het Groot Dwergonisch Mannenkoor (GDM). De bestaande koren hoefden niet bang te zijn voor concurrentie. Het koor ging Nederlandstalige liedjes zingen en het plezier stond voorop. De oprichters waren de oud-carnavalsprinsen Martien Broeren en Piet van der Bruggen. Piet hierover: “Begin 1998 was er de boerenbruiloft in Zaandhaozenlaand. Dat bracht een hele grote familie uit Drunen en Elshout op de been die sketches uitvoerden en liedjes zongen. Zo was er ook een gelegenheidskoor dat uit louter mannen bestond. Dat koor bracht een lied met als solist Henk de Wit. Wil van der Heijden ondersteunde dit met zijn accordeon. Het werd een succes. Tijdens de pronkzitting op carnavalsdinsdag raakten Martien en ik met elkaar aan de praat over de bruiloft en we waren het over één ding eens: we moeten een nieuw koor oprichten. Maar hoe? Wil van der Heijden was ook in De Voorste Venne aanwezig en wist raad. Ieder van ons drie liep een bepaalde richting op in de evenementenhal, klampte een man aan met de vraag: wil je lid worden? Zo gezegd zo gedaan. Binnen het uur hadden we 17 mannen bij elkaar.”

Inclusief maken ....................................................................p/m vanaf

KNIP UIT!

s Het GDM repeteert voor zijn optreden van 23 februari 2019. (foto: Remco van Drunen)

op. Het ene wat kleiner, het ander wat groter. Sjel: “We hebben altijd een activiteit gehad in het weekend voorafgaand aan het carnaval. Natuurlijk zijn dat de ‘oevertuures’ in 2007, 2009, 2011 en 2017. Mét een orkest onder leiding van Robert-Jan Krook. Hij doet de arrangementen voor de geluidsbanden die we gebruiken en zorgt voor de juiste toonhoogte die onze leden aankunnen. En vergeet de samenwerking met de Dwergonische diva’s niet! Verder is het altijd leuk om op de carnavalsmaandag zorgcentrum de Zandley aan te doen. De senioren genieten van ons en wij van hen. Dan de buitenoptredens in Dordrecht (Dordt op Stoom), Den Bosch (de Liederentafel) en Grave (het Liedjesfestival). Iets kleinschaliger Symfonica Dwergonica, Zeven nachtjes slapen, de Dwergonische Zangsensaosie en Het Matineeke. Je moet altijd een bepaald doel voor ogen hebben. Dat houdt het voor iedereen leuk en de repetities zinvol.”

OPRUIMING

Overgordijn / Inbetweens kamerhoog

Standnummer 1.D.06

Bij het Groot Dwergonisch Mannenkoor staat al 20 jaar gezelligheid voorop

TUINONTWERP

Indien Florissant Tuinen de tuinaanleg compleet uitvoert

Nieuwe tuin? Of renovatie bestaande tuin? ‘n Tuinontwerp passend bij u, laat u verrassen door creativiteit. T Florissant Tuinen info@florissanttuinen.nl www.florissanttuinen.nl Tel.: 0162-470091 Mob.: 06-52418109

Neem vrijblijvend contact op!

U I

N

Kom ook kijken op onze OPEN DAG zaterdag 16 maart i.v.m. ons 50-jarig jubileum Lees er alles over op onze website!

Eerste editie Langstraat Whisky Festival De Vinotake organiseert voor het eerst een whiskyfestival in Waalwijk. Via deze weg kunnen liefhebbers en nieuwkomers dit mooie product ontdekken. Diverse whisky-importeurs zullen hun flessen openen om de bezoekers kennis te laten maken met de heerlijke smaken van hun whisky. Een groot deel is gratis te proeven maar voor de exclusievere flessen is een kleine vergoeding in de vorm van een coupon gevraagd. Bij de entree

krijgt men een speciaal whiskyglas, 10 proefcoupons en 10 euro korting op een fles naar keuze die de bezoeker die middag bestelt. Verder verzorgen we in het Proeflokaal wat lekkere bites die goed bij de whisky’s passen. De entree is 25 euro en de deuren gaan open om 14:00 uur. Om 17:30 uur schenken we de laatste dram. Voor de laatste kaarten gaat u naar www.ticketswaalwijk.nl en kiest u voor het whiskyfestival!


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 4

Vers Specialisten van Drunen Torenstraat 6A 5151 JL Drunen Tel. 0416-374930

Verse raapstelen Terug van weggeweest, die heerlijke verse raapstelen bij van Bokhoven!

We starten ons jubileumjaar voortreffelijk:

Serranoham + 100 gram €3,45

Onze overheerlijke verse raapstelenstamppot

=

Kom vrijdag lekker proeven!

voor

€ 2,99

100 gram ....................................................................

Gratis mini grillworst De gehele maand november 10% een korting op bij aankoop van stukje Annemarie Börlind producten en maak kans op Super aanbieding een schoonheidsbehandeling! Hollandse kaas van 500 gram. Witte bolletjes: 10 halen, 5 betalen Vrijdag 2 november aroma workshop van Aromed.

1.25

Deze aanbiedingen zijn geldig van donderdag 1 november tot en met woensdag 7 november.

Deze aanbieding is geldig t/m woensdag 20 februari 2019.

Grotestraat 134, 5151 BN Drunen • T. 0416 372 497 • info@vanherptdrunen.nl www.vanherptdrunen.nl Aanbiedingen geldig vanaf donderdag 14 t/m woensdag 20 februari 2019

Volop voordeel bij

Visspeciaalzaak Harold Paridaens

Specialist in verse vis, gourmet, visschotels, ovenschotels, schaal en schelpdieren, salades, tapas, gerookte vis en kant-en-klaarmaaltijden Torenstraat 59, 5151 JK Drunen, 0416 – 38 38 96 www.visspeciaalzaak.com : Visspeciaalzaak Harold Paridaens AANBIEDINGEN GELDIG VAN DONDERDAG 14 FEBRUARI T/M WOENSDAG 20 FEBRUARI 2019

DONDERDAG 14 T/M WOENSDAG 20 FEBRUARI DEZE WEEK

Eierkoeken Worstenbroodjes

Visloempia’s Met crab en garnalen - uit eigen keuken

2 voor

8.

00

Pakket deal - Bakje salade naar keuze - Gestoomde makreel - 4 haringen

11.

99

5+1 5 + 1 GRATIS GRATIS mèt extra kaneel, appel, spelt, stempel rozijnen

zomeractie. VLAAI VAN DE MAAND FEBRUARI

Appelkaneel vlaai

Wij zijn de hele zomer open. Kijk op onze website voor de openingstijden.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 5

Vaardigheden leer je op het d’Oultremontcollege afgelopen weken hebben onze leerlingen gewerkt aan vakoverstijgende projecten. De leerlingen uit klas 1 maakten verschillende deelopdrachten horend bij ’taal en cultuur’, terwijl klas 2 vanuit de mens- en maatschappijvakken onderzoek deed naar andere landen om te kijken hoe het zou zijn om daar te wonen en werken.”

ss (foto: Drunen4you) De afgelopen week toverden leerlingen van klas 1 en 2 van het d’Oultremontcollege hun gymzaal om tot een gezellige landenmarkt. Zowel ouders, broertjes, zusjes als opa’s en oma’s kwa-

men vol trots de eindproducten van de leerlingen bekijken. Met ballonnen, versgebakken cake en andere lekkernijen werden de bezoekers naar de kraampjes gelokt.

Naast het overbrengen van vakkennis, is het werken aan vaardigheden een belangrijk element in het (nieuwe) onderwijsconcept, aldus Claudia Bolluijt, adjunct-directeur. ”De

Naast vakinhoud worden hierbij competenties als samenwerken, plannen, taken verdelen, creatief denken en uiteindelijk presenteren aangesproken. Belangrijke vaardigheden die minder centraal staan bij de reguliere vakken. Op het d’Oultremontcollege besteden ze op verschillende fronten aandacht aan deze vaardigheden. Zo vallen de vakken Onderzoek en Ontwerpen, Art, Design en Media, Wereldburgerschap en Lichamelijke Opvoeding onder de competentievakken. Daarnaast wordt er dus in elke periode in de onderbouw gewerkt aan een vakoverstijgend project.

Geen school, wel kunst! Het Pieck organiseert voor de basisschoolleerlingen een kunstdropping op vrijdag 15 maart, de dag dat de leraren staken. De kunstdropping is een kunstzinnig alternatief voor kinderen die niets liever doen dan lekker creatief bezig zijn. De hele dag is namelijk gevuld met alleen maar kunstlessen zoals lessen dans, theater, muziek en beeldende kunst, waarbij alle lessen door vakdocenten gegeven worden. De dag duurt van 8.30 tot 16.00 uur en kost € 25,00. Ook de kleuters kunnen meedoen, voor hen (groep 1 en 2) is er een ochtendprogramma van 8.30 tot 12.00 uur. De kosten hiervoor zijn €

12,50. De kinderen mogen hun eigen lunch meenemen, voor drinken en een tussendoortje zorgt het Pieck. Durf je het avontuur aan? Schrijf je dan vóór 11 maart in via danique@hetpieck.nl en vermeld daarbij je naam, leeftijd, groep en telefoonnummer. De kunstdropping gaat door vanaf 15 inschrijvingen. Bevestiging volgt per mail, uiterlijk op 11 maart. We maken er met zijn allen een superleuke dag van dus; leuk als je komt!

ss Kom naar de kunstdropping op 15 maart, de dag dat de leraren staken.

Als gevels konden spreken

ss De gevelkijker. Foto: Ad Kraamer Vanaf vrijdag 15 februari zendt de Heusdense Televisie en Radio (HTR) een nieuwe aflevering uit van Het Streekarchief. In de veertigste aflevering van dit programma richten presentator Leo Swaans en streekar-

chivaris Hildo van Engen hun blik op de historische gevels in het stadje Heusden. Ze staan in het bijzonder stil bij een drietal karakteristieke gevelstenen: die van het huis ‘int paradijs’ in de Breestraat, het intrigerende

‘Men mot hem crommen’ aan de Stadshaven en de imposante voorstelling van Sint-Joris en de Draak in de gevel van de voormalige schuttersdoelen in de Putterstraat. In het verleden, toen er nog geen huisnummers bestonden, hadden veel gebouwen in steden een naam, die soms in een ingemetselde steen in de gevel verbeeld kon worden. De argeloze voorbijganger zal denken dat deze gevelstenen al eeuwen onlosmakelijk met deze panden verbonden zijn, maar niets is minder waar. Aan het begin van de twintigste eeuw werden juist deze drie gevelstenen opgekocht door de uit Oss afkomstige industrieel Frans Jurgens, die op het landgoed Heijendael in Nijmegen een nieuwe villa liet bouwen. Dit ‘Huize Heijendael’ werd ontworpen in een bouwstijl die refereert aan de zogenaamde ‘oud-Hollandse’ bouwkunst die werd toegepast in de zeventiende eeuw. De muren van de villa werden voorzien van allerlei ornamenten en gevelstenen, waarvan er dus drie in Heusden werden gevonden. Dat de huiseigenaren bereid

waren om voor een aanzienlijk bedrag hun gevelsteen te laten vervangen door een replica, zorgde in het vestingstadje voor enige beroering. Na lang aandringen slaagde het Heusdense gemeentebestuur er in 1968 in om de gevelstenen uit Nijmegen terug te halen. Sindsdien sieren de originele drie stenen weer de panden waaruit ze afkomstig waren. Deze merkwaardige geschiedenis roept bij Leo Swaans de vraag op naar het historische gehalte van het straatbeeld in Heusden. In het Streekarchief toont Hildo van Engen hem een bijzonder archiefstuk: een tekening van de gevels in een gedeelte van de Putterstraat. De tekening maakt deel uit van een serie straatwandtekeningen die in 1943 werd gemaakt onder leiding van de Amsterdamse architect F. Jantzen. Dit gebeurde in het kader van een werkgelegenheidsproject voor architecten, die door de oorlogsomstandigheden maar weinig opdrachten hadden. Aan dit initiatief is het te danken dat het aanzien van de meeste Heusdense straten tot in detail is gemeten en getekend, zodat we een goed beeld hebben van de huizen in Heusden kort vóór 1944, in welk jaar er veel gebouwen onherstelbaar zijn beschadigd. Swaans en Van Engen bekijken ook de kleurige straatwanden die zijn gemaakt door voormalig stadsrestaurator René van Boxtel. Op basis van de tekeningen uit 1943 maakte hij gekleurde versies van zowel de situatie in 1943 als die anno nu. De tekeningen van Van Boxtel maken het mogelijk om een goede vergelijking te maken van de huizen in Heusden in de oorlog en tegenwoordig.

ss Int Paradijs. Foto: Ad Kraamer

De uitzending van Het Streekarchief is te zien op Ziggokanaal 42 vanaf vrijdag 15 februari om 19.00 uur. Daarna worden de uitzendingen met enige regelmaat herhaald. Meer informatie op de site van HTR www.htrmedia.nl, waar ook via ‘uitzending gemist’ deze aflevering en de vorige uitzendingen van Het Streekarchief bekeken kunnen worden.

Een leven lang zwemmen

zwemvereniging Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die onze jongste leden wil leren zwemmen volgens de SuperSpettersmethode van de KNZB? Mail naar superspetters@aquamigos.nl of bel 06-349 339 82 zwemmomenten: woensdagmiddag en zaterdagochtend

Valentijnsdag Over de oorsprong van Valentijnsdag doen verschillende verhalen de ronde, in de meeste gevallen worden die gezocht in het oude Rome. Er is een legende die vertelt over een jonge Romein, genaamd Valentijn. Hij werd gemarteld omdat hij weigerde om zijn christendom op te geven en stierf op 14 februari 269 na Christus. Valentijn zou de dag voor zijn executie een afscheidsbriefje achter hebben gelaten voor de dochter van een medegevangene, waarop hij verliefd was. Hij ondertekende het briefje met “jouw Valentijn”. Hier zou de traditie uit voort zijn gekomen om kaarten te ondertekenen met ‘jouw Valentijn’. In het jaar 496 riep paus Gelatius 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. VALENTINES Het zou ook kunnen dat de naam Valentines voor liefdesbrieven oorspronkelijk komt van een Franse graaf. Hij werd in het begin van de vijftiende eeuw in 1410 gevangen genomen door de Engelsen en vastgezet in de Tower of London. Hij schreef aan zijn vrouw liefdesgedichten en brieven, die hij ‘Valentines’ noemde.

De eerste Valentijnskaart komt dan ook uit Engeland en is gedateerd uit 1410, deze is nu nog te zien in het British Museum in Londen. Lang niet iedereen doet mee aan Valentijnsdag, de dag van de geliefden. Toch wordt er wereldwijd, van Japan tot Finland, aandacht besteed aan Valentijnsdag. Uitzonderlijk is wel dat in Finland Valentijnsdag niet alleen een romantische insteek heeft, daar wordt op 14 februari ook de dag van de vriendschap gevierd. Dit in tegenstelling tot Mexico, daar is het dan “dag van de rouw”. Afgezien van de minnaars, echtgenoten en in stilte aanbeden mannen en vrouwen krijgen vooral Moeders en Leerkrachten op Valentijnsdag de meeste kaarten, cadeautjes en bloemen. Er is wel een verschil met vroeger: tegenwoordig mogen de kaarten en bloemen wel van naam worden voorzien. Als je dan ook nog weet dat er vorig jaar op Valentijnsdag meer dan 120 miljoen rozen en tulpen zijn weggegeven, dan is het duidelijk dat 14 februari voor geliefden een speciale dag is. Jules Faber, Genderen

Marijke Heuvelink op vierde plaats ChristenUnie-SGP lijst Huidig ChristenUnie-SGP statenlid Hermen Vreugdenhil uit Nieuwendijk is opnieuw lijsttrekker. Op de vierde plaats staat Marijke Heuvelink uit Heusden. De ChristenUnie-SGP heeft nu één zetel in de Provinciale Staten van Noord-Brabant en hoopt op 20 maart een tweede zetel te kunnen halen. De ChristenUnie-SGP heeft ook de slogan bekendgemaakt waarmee het de verkiezingen ingaat: “Onze

slogan is ‘Brabant is het waard!’ waarmee we willen laten zien dat Brabant het waard is dat er wordt omgezien naar elkaar en naar de schepping,” aldus lijsttrekker Vreugdenhil. “We hebben een uniek programma met oog voor kwetsbaren, waardering voor boeren en waarin we hard afstand nemen van drugs en uitbuiting. We zetten in op het voorkomen van eenzaamheid, goed openbaar vervoer en betaalbare energie.”

Gezocht: deelnemers Paasfestijn 2019 Voor het Paasfestijn, op 2e Paasdag maandag 22 april te Drunen, zijn er nog diverse plaatsen/ kramen beschikbaar. De organisatie is nog op zoek naar ondernemers en bedrijven uit de gemeente Heusden, die op deze dag iets aan de man willen brengen of zich willen laten zien aan een breed publiek. Ook zijn er nog diverse mogelijkheden voor verenigingen en instellingen uit

de gemeente Heusden, die zich op deze dag willen promoten, of een activiteit willen tonen. Bovendien is er ook nog ruimte voor verenigingen die willen optreden met toneel, theater, dans en muziek. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar: info@ desmulkar.nl // Ook kunt u contact opnemen met: Leo Peijnenburg 06-5332 1484.

Bekijk de krant digitaal op: www.uitgeverijemdejong.nl


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 6


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 7

Blaaskapel De Halve Zoole officieel een vereniging Blaaskapel De Halve Zoole uit Waalwijk staat nu officieel ingeschreven als vereniging. Afgelopen donderdag zijn de bestuursleden Marina Vosselman, Frits Grakist, Nick Ratering,

John Nieuwenhuizen, Freddy Rombouts en Pierre Maas naar de notaris in Baarle-Nassau geweest om de akte ’oprichting vereniging’ te ondertekenen. Daarmee is na 35 jaar Blaaska-

pel De Halve Zoole als vereniging een feit. Dit jaar organiseren leden van De Halve Zoole hun jaarlijks terugkerend carnavalsbal. Dit

Grootste Halve Zoole Bal zal dit jaar worden gehouden in Café Molenvliet in Waalwijk. Zondag 3 maart; aanvang 20:00 uur en de toegang is gratis.

N E T E UIT Re������� ��!

KIES MAAR:

Waar gaan we eten vanavond ? ELSHOUT:

Schnitzelrestaurant Het Oude Tramstation Heusdenseweg 16 - Tel. 0416-375382

“de BESTE schnitzels van Brabant” v.a. €10,50 www.oudetramstation.nl

WinNIEUWKUIJK: Pannenkoekenhuis D`n Berepot

ss Pierre Maas neemt de akte in ontvangst.

ss Het ondertekenen van de akte door Marina Vosselman.

Woensdag 20 februari: VU De Langstraat presenteerde Rouwkost voorjaarsprogramma Heb je weleens het gevoel dat je niet begrepen wordt en heb je de behoefte om je verlieservaringen op een ongedwongen manier met anderen te delen? Dan is ‘rouwkost’ iets voor jou!

Wanneer je een dierbare verliest heeft dat een grote impact op je leven. Vaak gaan we door en hebben we de neiging om zo snel mogelijk weer naar school en/of het werk te gaan. We willen niet anders zijn dan anderen, maar toch kan het heel fijn zijn om je ervaringen te delen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij. Daarom organiseren Karin en Nikki Spapens vier keer per jaar een avond om met een kleine groep te koken en in een ontspannen sfeer ervaringen met elkaar uit te wisselen. Ben jij iemand die van koken

houdt en lijkt het jou prettig om hieraan deel te nemen, neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens. De maaltijden worden afgestemd op het seizoen en er is altijd ruimte voor eigen creaties en/of ideeën.

We starten op woensdag 20 februari om 18.00 uur en vragen een bijdrage per avond. De volgende data zijn: woensdag 3 april en woensdag 5 juni. Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en heb je interesse of behoefte aan meer informatie neem dan contact op met Karin Spapens via het telefoonnummer 06 30360877 of karin@verliesbegeleidingdezeester.nl Verliesbegeleiding de Zeester | Woeringenlaan 35 | 5144 CH Waalwijk

Vorige maand presenteerde VU De Langstraat in het Van Haestrechtcollege (Kaatsheuvel) de cursussen en workshops van het voorjaarsprogramma 2019. Een aantal docenten en bestuursleden van de VU waren aanwezig voor een kennismaking en persoonlijke toelichting. Belangstellenden konden een proefles bijwonen van de taal van hun favoriete vakantieland. De docenten van de creatieve en culinaire cursussen en workshops lieten aansprekende voorbeelden zien en proeven; en zorgden voor een gezellige en aantrekkelijke presentatie. Een flink aantal bezoekers heeft zich ter plaatse of via de website reeds ingeschreven voor de cursus van hun keuze. Een aantal workshops en cursussen was dan ook snel volgeboekt. Door de VU zijn in dat geval extra work-

shops en cursussen aangeboden, waardoor er hopelijk niemand teleurgesteld hoeft te worden. Voor belangstellenden die de presentatie niet hebben kunnen bezoeken is er alsnog gelegenheid om zich voor een workshop of cursus naar keuze in te schrijven. In februari start de cursus Italiaans voor toeristen, in maart en april o.a. de cursussen Spaans, Engels en Duits voor toeristen, Italiaans koken, Emotioneel lichaamswerk en Fotografie compositie. En natuurlijk zijn er nog meer interessante cursussen, lezingen en/of workshops waarvoor u zich kunt opgeven. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website van de VU, www.vudelangstraat.nl De VU is tevens telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 12 uur, telefoon 0416 - 283104.

50 jaar Rikken en Jokeren Op carnavalszaterdag 2 maart a.s. wordt er gekaart in ’t Rad te Elshout. Voor het 50e jaar organiseren het Sint Hubertus Gilde en de Onze Lieve Vrouwe Schuts de kaartavonden ten behoeve van Het Zorgenkind en DSV. De inleg per avond is 3 euro, dit is inclusief een lot voor de hoofdprijs, welke deze avond wordt getrok-

ken. Het inschrijven begint om 19.30 uur, het kaarten start om 20.00 uur. De Gilden speken op deze wijze dank uit aan de sponsors, de middenstand, vrijwilligers en kaarters uit Drunen en Elshout! Gerard Lamboo, P.R. en hoofdman

een rondvlucht over de Loonse- en Drunense duinen Nieuwkuijksestraat 102 - Tel. 073-5118599 Bij besteding van € 20,of meer

Hier wordt nog ambachtelijk gebakken!

in de herberg ontvangt u een deelnamekaart. Speel mee; geef deze kaart ingevuld af aan de bar. Op 2de kerstdag, tijdens Bourgondisch Giersbergen, trekken wij 3 winnaars

WWW.BEREPOT.NL

DRUNEN: Herberg Hotel D’n Dries Duinweg 65, 5151 RK Drunen Duinweg 65, 5151 RK Drunen Tel. 0416- 757 111 info@dendries.com www.dendries.com Tel. 0416- 757 111 info@dendries.com Iedere dinsdagavond pasta avond! Diverse pasta gerechten € 11,50 Elke donderdag Spareribs, frites, salade € 10,00 Zie www.dendries.com

KAATSHEUVEL: Bij Anton Anton Pieckplein 1 - Tel.: 0416 - 20 50 00

Kom ook genieten van ons vernieuwde menu www.bijanton.nl

GuestHouse Kitchen Gasthuisstraat 116-118 - tel: 0416-27 35 67

Met Valentijnsdag op date met een voortreffelijk diner voor € 34,www.guesthousehotel.nl/kitchen

ARIE VAN BEELEN UIT DRUNEN STAAT OP DE TWEEDE PLAATS

Anita Slaats-Damen uit Lieshout lijsttrekker AWP Aa en Maas Vrijdag 8 februari zijn de verkiezingslijsten voor de verkiezingen van het Waterschap door het Centraal Stembureau vastgesteld. De verkiezingen zijn op woensdag 20 maart gelijktijdig met die van Provinciale Staten.

ss De vrijwilligers.

Kandidaten op de lijst van de AWP ’niet politiek wel deskundig’ (lijst 5) waterschap Aa en Maas zijn: 1 Anita Slaats-Damen uit Lieshout 2 Arie van Beelen uit Drunen 3 Rini Hermus uit Lieshout 4 Henk Siroen uit Cuijk 5 Mari van Roosmalen uit Ravenstein

6 Albert van de Koolwijk uit Uden 7 Carla Obbens uit Vlijmen 8 Harry Kuypers uit Helmond 9 Adri van den Hoven uit Drunen Na 10 jaar waterschap “Aa en Maas” vindt Adri van den Hoven het nu het moment om een stapje terug te doen en als lijstduwer de partij te steunen met zijn ervaring en deskundigheid. Hij blijft beschikbaar voor de regionale commissies zoals Hertogswetering en andere ondersteunende en adviserende functies. Arie van Beelen is zijn mogelijke opvolger in het Algemeen Bestuur.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 8

Knotwilgendam fleurt oe op tijdens het 43e KeinderKupkesFestival

ss Het KKF 2018 in Hilvarenbeek. (archief) Op zondag 24 februari 2019 barst het carnavalsfeest in de gemeente Heusden al los. Een week voor carnaval organiseert C.V. Knotwilgendam (Vlijmen) het inmiddels beroemde KeinderKupkesFestival (KKF). Een carnavalesk evenement voor verschillende jeugdprinsengroepen uit diverse Brabantse dorpen. We staan aan de vooravond van de 43e editie van dit grootse evenement, wat wordt gehouden in De Ster in Nieuwkuijk. Het thema van het KKF dit jaar is: “Knotwilgendam, dè fleurt oe op!”. Tijdens het KKF vorig jaar in Hilvarenbeek was er nog geen ander dorp die het KKF in 2019 zou gaan organiseren en kon dit misschien gevolgen hebben voor het voortbestaan van dit evenement. Dit was voor Knotwilgendam het punt om de organisatie weer op zich te nemen en de schouders eronder te zetten. Er worden op 24 februari een paar honderd kinderen verwacht. Deze kinderen zitten allemaal in de jeugdprinsengroep van hun eigen dorp. Daarnaast worden de kinderen natuurlijk begeleid door de jeugdcommissies van de carnavalsverenigin-

gen uit hun dorp en hun eigen kapelletjes. En met de nodige aanhang van de alle clubkes wordt het een drukke maar gezellige boel op die zondag. DEELNEMERS De deelnemers strijden met hun dorpsgenootjes om de felbegeerde Keinderkup. Al 43 jaar lang een gewilde trofee. Dit jaar doen er negen dorpen mee, waaronder twee nieuwkomers: Struivendurp uit Haaren en ’t Malse Arckeldurp uit Ammerzoden. Verder verwelkomen we onze deelnemers die ook al jaren meedoen namelijk: Dwergonië (Drunen), Keiespellersdurp (Helvoirt), Wringersgat (Rijen), Oggelvorsenpoel (Esch), Bokkendonk (St. Michielsgestel), Dommelbaorzendurp (Vught), Pezerikkengat (Hilvarenbeek) en natuurlijk Knotwilgendam (Vlijmen). Elk dorp is al maanden bezig met de voorbereidingen voor het KKF. Allemaal willen ze goed voor de dag komen. PROGRAMMA De deelnemers worden welkom geheten door de jeugdraad van Knotwilgendam. Daarna is het tijd voor de deelnemers om zich

Programma Dwergonië Ook dit jaar is er door veel vrijwilligers hard gewerkt om het carnaval tot een groot feest te maken. Het programma is dan ook weer goed gevuld; zij hebben er alles aan gedaan om alle enthousiaste en feestende Dwergoniërs het naar de zin te maken. Zij rekenen dan ook op een grote opkomst. Veel plezier en een heel gezellige carnaval! DONDERDAG 28 FEBRUARI 18.00u Sleuteloverdracht jeugd - Café d’n Braai Vlijmen 20.30u Sleuteloverdracht volwassenen - Café d’n Braai Vlijmen VRIJDAG 1 MAART 12.30u Scholenbal – De Voorste Venne 19.00u Carnavalsavond G-Power Bal - De Voorste Venne 20.00u Openbare repetitie Un Peu de Tout - De Zeuve Lantaarns ZATERDAG 2 MAART 09.30u Prins Fabian ophalen 10.45u Intocht Prins Jurgen door centrum Drunen 12.30u Carnavalsmis – Lambertuskerk 13.00u Muzikale middag met

muziekskes - ’t Oude Raadhuis 13.30u Officiële opening carnaval - Raadhuisplein 14.30u Pilske bij de Prins - ’t Oude Raadhuis 20.00u Sterruk Werruk Welcome tot the Jungle - De Zeuve Lantaarns ZONDAG 3 MAART 13.00u Start grote optocht Lipsstraat 15.30u D w e r g o n i s c h m u ziekspektakel - Utopia 16.00u Ontbinding grote optocht - Raadhuisplein 18.00u Prijsuitreiking grote optocht - De Voorste Venne MAANDAG 4 MAART 11.00u VKO Broike Veuraf Plein13

klaar te maken voor de optocht. Elk dorp heeft rond het thema een mooie uitdossing bedacht. Dit laten ze graag zien aan het publiek. De optocht zal een bonte en fleurige stoet zijn, die door een vakkundige jury beoordeeld zal worden wie er het best ingespeeld heeft op het thema. Natuurlijk zal de jeugdprinsengroep van Knotwilgendam het defilé afnemen. Nadat de optocht is geweest en de maagjes zijn gevuld is het volgende onderdeel aan de orde. Elk deelnemend dorp zal een mooi lied, op basis van het thema van het KKF, ten gehore brengen. Ook deze optredens worden door een kundige jury beoordeeld. Tussendoor kunnen de kinderen zich uitleven op de dansvloer. De dansgroepen van de deelnemende dorpen laten zien hoe hard ze geoefend hebben op pasjes en bewegingen. Zo proberen ze de gehele zaal aan het swingen te krijgen. Een DJ zorgt ervoor dat de carnavalsstemming er goed in blijft. In de pub zal de strijd losbarsten voor alle (jeugd)kapellen die vanuit de dorpen meegekomen zijn. Want het KKF is niet geslaagd als er geen feestmuziek door de diverse kapellen geblazen wordt. Dan is het pas echt carnaval. Rond de klok van 17.00 uur begint de prijsuitreiking en weten we wie de felbegeerde “Keinderkup” mee naar huis mag nemen. Het programma start op zondag 24 februari om 10.30 uur. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken naar dit geweldige Brabantse carnavalsspektakel, speciaal voor de jeugd. Dit wordt gehouden in De Ster, Nieuwkuijk. Entree bedraagt € 2,- per persoon. Kinderen t/m 12 jaar gratis. 13.30u Der Baue Blaosmontag De Zeuve Lantaarns 13.30u Opstellen kinderoptocht - Zorgcentrum de Zandley 14.00u Start kinderoptocht Zorgcentrum de Zandley 15.00u De Schuine Maandagmiddag - ’t Hart van Drunen 15.00u Prijsuitreiking kinderoptocht - De Voorste Venne 19.30u De Vrienden van Inside Out Live - ’t Oude Raadhuis DINSDAG 5 MAART 13.30u Dwergonischer Festspiele - Wijnand van Delft

ss Programma Dwergonië. (bron: Drunen4you)

Dwergonisch Muziekspektakel 2019 terug in Utopia Op carnavalszondag 3 maart vindt het Dwergonisch Muziekspektakel plaats in zaal Utopia. De organisatie is in handen van de Drunense carnavalsorkesten Bend Bekend en De Blaospepkes. Het spektakel begint om 15.30 uur en duurt tot middernacht. Zaal Utopia is volledig vernieuwd na de grondige verbouwing van cultureel centrum De Voorste Venne. Het Dwergonisch Muziekspektakel brengt al jaren een geweldige keur aan orkesten op het podium. In de middag staan de Dwergonische orkesten centraal en richting de avond wordt dit afgewisseld met een aantal fijne orkesten uit de omgeving. Nieuw in 2019: de innerlijke mens kan terecht voor een Dwergonisch Stampbuffet met boerenstamp, hutspot, rookworst, ha-

chee, piccalilly, mosterd en uitjes. Reserveren voor deze feestelijke maaltijd (€ 14,50 per persoon) kan via info@devoorstevenne.nl

ss Zaal Utopia in De Voorste Venne: Dwergonisch Muziekspektakel.

De line-up van het Dwergonisch Muziekspektakel in 2019: alle Dwergonische muziekskes, de legendarische orkesten She’s, Heavy Hoempa, Fiesta Servessa, De Rammen, De Carnavalsgekken en Coest. Ook zal feestzanger Thome Craane optreden. Speciale gasten komende editie zijn Musikverein Falsche Luft en De DwergoOldies. Dit laatste orkest is een gelegenheidsformatie van muzikanten uit diverse orkesten die een aantal pronkjuweeltjes uit de rijke Dwergonische hit-historie gaan opgraven. Zaal Utopia is gevestigd in De Voorste Venne. De ingang bevindt zich aan het Anton Pieckplein 71 te Drunen. De toegang is uiteraard gratis.

Fris en fruitige uitdossing Veel mensen zullen een lichte spanning in hun onderbuik voelen. Het begint al maanden van tevoren te kriebelen. De voorbereidingen zijn al weken in volle gang. Nachtenlang wordt er gezwoegd in schuren, originele thema’s worden bedacht en bijbehorende kostuums worden zorgvuldig in elkaar genaaid. Zodra het minder dan drie weken is, begint het voor mij te kriebelen. Ik heb nog net geen aftelkalender naast het bed hangen, maar in mijn hoofd tel ik af tot 1 maart. De dag dat het leukste feestje van het jaar weer aangebroken is: carnaval. Het feest van meedoen, inhaken met degene die toevallig net naast je staat en met wildvreemden de grootste lol hebben. Allemaal samen hetzelfde liedje woord voor woord meeblèren, ongegeneerd flauwekul maken en je weer even kind voelen. Muziek maken en achter de muziek aangaan, de zali-

ge zorgeloosheid en kapot moe zijn. Haar dat aan het eind van de avond ruikt naar een mengeling van bier, rook en zweet; en een keel als schuurpapier hebben. Je onderdompelen in de mensenmassa, de bastonen van de grote trom tot in je buik voelen en met z’n allen in de rij staan voor de wc.

Kinderoptocht Dwergonië Maandag 4 maart is het weer zover en gaat de leuke en knotsgekke kinderoptocht om 14.00 uur van start bij zorgcentrum de Zandley. Een bonte stoet kinderen met veel actuele thema’s en natuur-

lijk het thema van dit jaar van Dwergonië -Ge kunt ut schud-

ss Kinderoptocht Dwergonië. (bron: Drunen4you)

Vijf dagen lang ruist muziek vol van fanfare, tuba, slagwerk en trombone in de oren. Adrenaline stijgt dwars door bloed en dansende ledematen rechtstreeks naar het hoofd. Dorst wordt gelest met blond schuimend bier en honger wordt gestild middels een vette hap. De vertrouwde muffe geur van carnavalskleren roept prachtige herinneringen op. Carnaval is altijd een warm bad, ongeacht de buitentemperatuur. Over kleding gesproken: net als voorgaande jaren moet er ook dit jaar weer wat nieuws in elkaar geknutseld worden. Een carnaval zonder een nieuw kostuum is immers geen carnaval. Een schapenkostuum, cactuspak (al hadden veel mensen er andere ideeën bij) en een kauwgomballen-uitdossing hebben de revue al eens gepasseerd. Over een paar weken loop ik er fris en fruitig bij. Ongeacht hoe ik me voel. (Manouk Mak)

de- trekt dan door Drunen. Vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes of klasgenoo tjes verschijnen in de optocht met mooie versierde wagens, als loopgroep of met een fantastische act alleen. Het weer kunnen we natuurlijk niet regelen maar het belooft een spektakel te worden dat zeer de moeite waard is om te mee te maken. Het is voor de kinderen en de organisatie een grote eer dat u allen massaal langs de weg staat om deze kleurige stoet te bekijken. De ontbinding van de optocht, rond 16.00 uur, is dit jaar bij De Voorste Venne waar ook de prijsuitreiking plaatsvindt. Iedereen is van harte welkom. Voor iedere deelnemer is er een leuke prijs en een DJ zorgt voor passende carnavalsmuziek. Een presentator kletst alles aan elkaar zodat het ook dit jaar weer een gezellig feestje zal worden.

➤ Asbest saneren? Let op de milieupolis! Aan de agrarische sector, alle asbestcliënten van alle verzekeraars welke asbest laten saneren, op de milieupolis, dit is de specialisatie van Nassau Poort Taxaties en Expertise B.V. te Baarle-Nassau. De afgelopen periode is er veel gebeurd in en omtrent asbestzaken. Zo heeft de regering afgelopen week het besluit genomen dat Nederland uiterlijk 31 december 2024 asbestvrij dient te zijn. Het afgelopen jaar zijn er al 3 grote uitspraken gedaan in lopende asbestzaken, met alle een positieve uitspraak voor verzekerd (agrarisch) Nederland. Deze uitspraken even kort op een rijtje: • 22 mei 2018 o Het Hof te Arnhem heeft in de Topland Landbouwpolis van Avéro Achmea, nu overgegaan naar de Topland Polis, de verzekeraar levenslang veroordeeld in de W.A. voor alle asbestziektes zonder einddatum. Dat wil zeggen voor deze eeuw en de volgende eeuw, dus ook voor alle kinderen die nog geboren moeten worden. • 22 augustus 2018 o De verzekeraar Achmea is veroordeeld om niet alleen het dak en de bodem te saneren, maar is ook verplicht het dak weer terug te leggen. * Om tot een positieve uitspraak bij het 2e vonnis (d.d. 22 augustus 2018) te komen, hebben wij als Nassau Poort Taxaties en Expertise alles op alles gezet om deze te laten slagen. De heer Broens van SAR (Stichting Achmea Rechtsbijstand) heeft getracht dit tijdens het proces te laten mislukken door het vernoemen van BCP 5.4, maar gelukkig was dit tijdig door ons opgemerkt en is teruggedraaid naar dekking middels BCP 5.3.

• 15 oktober 2018 o Alle asbestschade-uitkeringen Achmea welke voor slechts 25% vergoed werden, dienen nu alsnog voor 100% uitgekeerd te worden. Zie hiervoor het toegevoegde schrijven, wat kort uiteenzet wat de gevolgen zijn en welke stappen er ondernomen moeten worden in de asbestdossiers. De 25% was een interne regeling die de polisvoorwaarden niet kent, dus ook de cliënt niet. Laat je niet gek maken dat Nederland voor 31 december 2024 asbestvrij moet zijn. Er ligt nog ± 80 miljoen m² asbest, dat duurt minstens ± 10 jaar voordat alle daken volledig asbestvrij zijn, daarna komt de asbest in de gebouwen aan de beurt. Verzekeraars wisten dit in 1993 al, maar hebben niets ondernomen. Let op!!! Stuiting dient u te zenden aan Achmea Schadeverzekeringen N.V. (handelt onder de naam Interpolis) t.a.v. het bestuur te Apeldoorn. Interpolis is een handelsnaam en geen verzekeraar meer, dit is Achmea Schadeverzekeringen N.V. geworden. Gaarne al uw vragen per email te ontvangen op info@ contra-experts.nl ook indien u de uitspraken wenst te ontvangen, kunt u deze per email aan ons opvragen. KOM OP VOOR JE RECHTEN, GESTUURD DOOR DE RECHTSPRAAK. Dhr. H.J.M. van den Broek reco-expert en rechtbankdeskundige Namens Stichting Asbest / Nassau Poort Taxaties en Expertise BV Weverstraat 4 5111 PW Baarle-Nassau


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 9

Informatie van de gemeente Heusden > 13 februari 2019

Nu & morgen Geef jezelf niet weg!

Kom ook in actie!

Voorkom identiteitsfraude

Landelijke Opschoondag op 23 maart 2019!

Online shoppen zonder te betalen. Geld lenen en van de aardbodem verdwijnen. Een telefoonabonnement afsluiten en ervandoor gaan met de nieuwste smartphone. Stel je eens voor dat een oplichter dit doet uit jouw naam.

Op zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag! In de gemeente Heusden zal er op verschillende plaatsen door bewoners zwerfafval worden opgeruimd. Jong en oud, verenigingen, sportclubs, iedereen mag mee doen! Deze opschoonactie is een landelijk initiatief en wordt georganiseerd door de gemeente Heusden en De Bries.

De dief is spoorloos, jij krijgt de rekening of bezoek van een deurwaarder of politie. Hoe dat kan? Een crimineel heeft jouw identiteitsgegevens misbruikt. We noemen dit ‘identiteitsfraude’. En het kan ingrijpende gevolgen hebben. Gelukkig nemen organisaties maatregelen tegen identiteitsfraude. Zelf kun je ook veel doen om identiteitsfraude te voorkomen. Hoe komen oplichters aan deze gegevens? Tal van organisaties vragen om een kopie van jouw identiteitsbewijs. Die worden niet altijd goed bewaard! Criminelen zijn ook goed thuis op het internet. Daar verzamelen zij gegevens over jouw via bijvoorbeeld Google, Facebook en Twitter. Dat zijn vaak gegevens die je zelf deelt. Of criminelen misleiden je tot het delen van gegevens met bijvoorbeeld een ‘babbeltruc’ of ‘phishing-mail’.

Met deze identiteitsgegevens kunnen criminelen makkelijk fraude plegen! KopieID app Met de KopieID app maak je met jouw smartphone een veilige kopie van een identiteitsbewijs. In de app kun je identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet je met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen. Wil je meer informatie? Of ben je zelf slachtoffer geworden van identiteitsfraude? Kijk dan snel op www.rijksoverheid.nl/identiteitsfraude. <

U kunt ook WhatsAppen met de gemeente Heusden via telefoonnummer

Landelijke Opschoondag 2019 Gemeente Heusden ondersteunt iedereen die deze dag in actie komt met opruimmaterialen. Willen jij en je buren, collega’s, vrienden of familie de buurt een stuk schoner maken? Fijn, want hoe meer mensen meedoen en de handen uit de mouwen steken, hoe groter het effect. Niet vies van een dubbele beloning? Alle deelnemers ‘winnen’ sowieso een schone buurt, maar kunnen ook meedoen met de Afvalbingo. Gewapend met afvalgrijpers en een bingokaart is geen enkel stukje zwerfafval veilig en worden kinderen ware afvalhelden. Bij een volle bingokaart worden zij beloond met een leuke verrassing. En dat is niet alles, alle deelnemende groepen maken kans op een fantastische prijs! Enthousiast geworden? Kom in actie en meld je aan op www.heusden.nl. Je hebt nog voldoende tijd om buren, vrienden, collega’s, leerlingen of familie enthousiast te maken om mee te doen, we ondersteunen je graag met promotiematerialen om je hierbij te helpen. Heb je geen groep, maar wil je toch graag meedoen? Meld je aan als zelfstandige opruimer of sluit bij een groep aan. Hopelijk tot ziens op de Landelijke Opschoondag. <

(06) 532 357 05

Volg ons op social media! Twitter: @gemheusden Facebook: www.facebook.com/gemheusden Instagram: gemeenteheusden

Volg ons en blijf op de hoogte! <

Hoe tevreden woon jij? Ben jij tevreden over je huidige woning? Of denk je er misschien over na om te verhuizen? Waar en hoe zou je dan willen wonen… De gemeente Heusden vindt het belangrijk dat inwoners ‘tevreden’ wonen in onze gemeente. Daarom doen wij mee aan het onderzoek in Brabant Noordoost naar de woonwensen van Heusdense inwoners. De resultaten uit het onderzoek gebruiken we bijvoorbeeld bij het opstellen van een woonvisie, het maken van woningbouwafspraken en het beoordelen van nieuwe woningbouwprojecten. Onderzoek Daarom ontvangen 5000 huishoudens in de gemeente een brief met een link naar de vragenlijst. De vragenlijst vind je ook op www.heusden.nl. Onderzoeksbureau Companen uit Arnhem voert dit onderzoek uit voor de gemeente. De uitkomsten van het onderzoek worden in de zomer van 2019 opgeleverd. <

Gemeente Heusden Postbus 41 5250 AA Vlijmen Telefoon: (073) 513 17 89 Fax: (073) 513 17 99 Website: www.heusden.nl E-mail: info@heusden.nl

Openingstijden gemeentehuis Vlijmen Maandag van 09.00 - 17.00 uur Dinsdag van 09.00 - 20.00 uur Woensdag van 09.00 -17.00 uur Donderdag van 09.00 - 20.00 uur Vrijdag van 09.00 - 17.00 uur

Bezoekadres Julianastraat 34, Vlijmen

Let op! Iedere werkdag van 12.00 tot 17.00 uur werken wij alléén op afspraak.

Telefoon Maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur, telefoon: (073) 513 17 89

Rij- en reisdocumenten dienen persoonlijk te worden opgehaald, dit kan zonder afspraak tijdens onze openingstijden.

WhatsApp Maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur, telefoon: (06) 532 357 05

Je kunt telefonisch of op www.heusden.nl een afspraak maken.

Bijeen: voor zorg, jeugd en werk Raadhuisplein 16, Drunen Maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. Telefoon: (073) 78 201 78 Website: www.bijeenheusden.nl E-mail: info@bijeenheusden.nl Milieustraat Duinweg 37, Drunen Dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 - 16.00 uur. Op zaterdag van 09.00 - 15.00 uur. Volg ons op

www.heusden.nl


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 10

Informatie van de gemeente Heusden > 13 februari 2019

Openbare raadsvergadering

Commissie bezwaarschriften De onafhankelijke Commissie bezwaarschriften houdt op dinsdagmiddag 19 februari 2019 drie hoorzittingen. Tijdens deze hoorzittingen worden de volgende bezwaren behandeld, die zijn gericht tegen: 14:00 uur: vergroten van een carport aan de Wilhelminastraat in Vlijmen 14:30 uur: van rechtswege verleende vergunning voor het oprichten van een werkplaats aan de Kapelstraat in Elshout 15:00 uur: bouw van 24 appartementen aan de Achterstraat in Drunen (voormalige Aldi locatie)

De hoorzittingen vinden plaats in het gemeentehuis in Vlijmen. Voor meer informatie en voor het bijwonen van de openbare zittingen kun je contact opnemen met het secretariaat van de Commissie bezwaarschriften. Een zaak kan achter gesloten deuren worden behandeld als de commissie dit nodig vindt. Het is mogelijk dat de agenda later wijzigt en dat publicatie van die aanpassing niet meer mogelijk is. <

ONTVANGEN Bouwen • Drunen, Kleinestraat 3, vergroten woning (579514, 30-01-2019) • Elshout, De Gorssen, GOR005, bouwen woonhuis (579828, 03-02-2019) Kappen • Drunen, Hogeweg 7a, kappen boom (579827, 03-02-2019) • Herpt, Watersteeg (kadastraal nummer G201), kappen 2 populieren (579986, 05-02-2019) Afwijken van de bestemming • Nieuwkuijk, Nieuwkuijksestraat 50, realiseren 7 appartementen (579922, 04-02-2019) • Heusden, Burchtplein 2 en 2a, wijzigen bestemming in verband met het huisvesten van meer dan 5 personen (580017, 05-02-2019) In- of uitrit aanleggen of veranderen • Vlijmen, Wolput 38, aanleggen in- en uitrit (579883, 04-02-2019) • Vlijmen, Pasteurlaan 44, verbreden in- en uitrit (580066, 05-02-2019) VERLEEND De vermelde datum is de verzenddatum. Bouwen • Vlijmen, Monseigneur Muskensstraat 19, bouwen woning, (569786, 01-02-2019) • Nieuwkuijk, Middelweg 36, verbouwen kinderdagverblijf (571032, 31-01-2019) • Vlijmen, Nassaulaan 77, vergroten bedrijfspand (574063, 04-02-2019) • Elshout, Tongerloostraat (kadastraal K2768 en K2769), bouwen bedrijfspand (572578, 05-02-2019) Afwijken van de bestemming • Elshout, Tongerloostraat (kadastraal K2768 en K2769), bouwen bedrijfspand (572578, 05-02-2019) In- of uitrit aanleggen of veranderen • Vlijmen, Monseigneur Muskensstraat 19, aanleggen in- en uitrit (569786, 01-02-2019) • Vlijmen, Brasem 10, aanleggen inen uitrit (576292, 04-02-2019) • Drunen, Torenstraat 28, verbreden uitrit (574251, 05-02-2019) Procedures De gemeente Heusden geeft een kennisgeving van de ontvangen aanvragen. De stukken zijn voor iedereen in te zien in het gemeentehuis in Vlijmen. Voor de vergunningen met de onderdelen slopen, kappen en het uitvoeren van werk of werkzaamheden, treedt de beschikking pas in werking nadat de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is verstreken. Deze publicatie wordt gedaan op basis van de reguliere voorbereidingsprocedure van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNINGEN Mari van Eschstraat 2, Haarsteeg (zaaknummer 00570781) Het college van Heusden heeft ingestemd met de ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteit:

www.heusden.nl

Agenda De raad besluit over de volgende onderwerpen: • Kadernota reclame 2018 • Samen armoede en schulden aanpakken, beleidsplan 2019-2022 • Evaluatie erfpachtregeling 2018 • Uitvoeringskrediet herinrichting Van Greunsvenpark 2019-2020 • Verordening Adviesraad Sociaal Domein Heusden • Normenkader rechtmatigheid 2018 • Aanvraag rijksbijdrage opsporing en ruiming explosieven WO II 2018 • Benoeming fractieondersteuner Voor het spreekrecht, de agenda en de raadstukken verwijzen wij je naar de website www.heusden.nl. onder ‘raad en college’ / ‘vergaderingen’. <

Bekendmakingen > Omgevingsvergunning

Op dinsdag 19 februari 2019 vindt in het gemeentehuis in Vlijmen een openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden plaats. De vergadering start 19.30 uur. Je bent van harte welkom!

• Brandveilig gebruik Voor het brandveilig gebruiken van een pand, Basisschool Lambertus, aan de Mari van Eschstraat 2 in Haarsteeg. Het perceel is kadastraal bekend als Vlijmen, sectie N, nummer 3010.

Onderzoek naar vestingwallen

Middelweg 36, Nieuwkuijk (zaaknummer 574888) Het college van Heusden heeft ingestemd met de ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteiten: • Brandveilig gebruik Voor het brandveilig gebruiken van een pand, kinderdagverblijf Villa Kakelbont, aan de Middelweg 36 in Nieuwkuijk. Het perceel is kadastraal bekend als Vlijmen, sectie N, nummer 4591. Churchillstraat 21, Drunen (zaaknummer 00556863) Het college van Heusden heeft ingestemd met de ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteiten: • Brandveilig gebruik Voor het brandveilig gebruiken van een pand, basisschool Het Duinsprongetje, aan de Churchillstraat 21 in Drunen. Het perceel is kadastraal bekend als Drunen, sectie L, nummer 1115. Zienswijzen Zienswijzen dien je in bij het college van Heusden. De ontwerp omgevingsvergunningen 00570781 en 00574888 liggen met bijbehorende stukken met ingang van 6 februari 2019 gedurende 6 weken ter inzage. De ontwerp omgevingsvergunning (00556863) met bijbehorende stukken ligt met ingang van 14 februari 2019 gedurende 6 weken ter inzage. De ontwerp omgevingsvergunningen zijn raadpleegbaar aan de balie in Vlijmen. Graag bij een schriftelijke reactie het zaaknummer vermelden. Wil je mondeling reageren, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met cluster Omgevingsvergunningen.

Bestemmingsplan VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED HEUSDEN 4DE HERZIENING Het college van Heusden maakt bekend, dat de gemeenteraad op 18 december 2018 het bestemmingsplan Buitengebied Heusden 4de herziening (NL.IMRO.0797.PHHBG4-VG01) gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied bestaat globaal uit de begrenzing van het bestemmingsplan ‘Heusden Buitengebied’. Het doel van het bestemmingsplan is: • het (ongewijzigd) samenvoegen van bestemmingsplan Heusden Buitengebied 2012, reparatieplan A en B, verschillende herzieningen, postzegelbestemmingsplannen, wijzigingsplannen en verleende omgevingsvergunningen. Een specifieke weergave zie je in hoofdstuk 1 van de toelichting van het bestemmingsplan;

Ligging plangebied • het mogelijk maken van 8 (particuliere) ontwikkelingen. Deze staan in hoofdstuk 3 van de toelichting en betreffen de volgende locaties: - Bosscheweg 127, Drunen - De Hoeven G1011 (tussen 58 en 60), Haarsteeg - De Hoeven ongenummerd (naast 60A), Haarsteeg - Mariëndonkstraat 26, Elshout - Mayweg 8, Elshout - Overstortweg 9, Waalwijk - Tuinbouwweg 41, Haarsteeg - Westakker 2, Oudheusden; • het aanpassen van het plan (regels en verbeelding) op basis van ervaringen en algemene ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Dit is weergegeven in hoofdstuk 4 van de toelichting. Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 14 februari 2019 gedurende 6 weken ter inzage. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl. en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan iedereen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de eventuele wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn.

Evenementenvergunningen DAK DRUNENSE DUINENLOOP De burgemeester van Heusden heeft op 5 februari 2019 vergunning verleend voor de ‘DAK Drunense Duinenloop’ op 17 maart 2019. De start en finish van het evenement is op het Raadhuisplein in Drunen. Voor dit evenement heeft het college op 5 februari 2019 een verkeersbesluit genomen. De navolgende straten zijn op 17 maart 2019 afgesloten voor het doorgaande verkeer: Van 8.30 uur tot 17.00 uur • Grotestraat, van de Hugo de Grootstraat tot de Jac. v/d Meijdenstraat

Door de jaren heen zijn er verschillende signalen binnen gekomen over verzakkingen en schades aan de vestingwallen en de beschoeiingen in Heusden. Daarom onderzoeken we wat er aan de hand is en welke maatregelen (eventueel) nodig zijn om dit op te lossen. Wil je meer weten over dit onderzoek? Kom dan naar de informatieavond op maandag 25 februari 2019. Je bent van 19.30 tot 21.30 uur van harte welkom in het bezoekerscentrum in Heusden. <

Heusdens nieuws in je mailbox? Blijf jij graag op de hoogte van gemeentelijk nieuws? Schrijf je dan snel in voor onze digitale nieuwsbrief. Meld je aan op www.heusden.nl onder ‘mijn loket’.

• Hugo de Grootstraat • Torenstraat, van het Raadhuisplein tot de Aalbersestraat en de Kanaalweg tot de Heidijk • Stationsstraat, van de Grotestraat tot Ter Hunen. Met hierbij een vooraankondiging van de afsluiting t.h.v. de Wilhelminastraat. • Raadhuisplein Van 11.00 uur tot 14.00 uur • Grotestraat, van de rotonde Eindstraat tot en met Jac. v.d. Meijdenstraat • Joost van den Vondellaan • Statenlaan, van de rotonde Eindstraat tot de Overlaatweg • Overlaatweg, van de Overstortweg tot de rotonde Statenlaan • Sportlaan, van de Heidijk tot de Duinweg Van 14.00 uur tot 17.00 uur • Duinweg (tussen Hoge Schijf en het parkeerterrein bij Giersbergen) De vergunning en het verkeersbesluit zijn verzonden op 5 februari 2019 en bij de gemeente bekend onder nummer 00573037. ELSFOUTIVAL ELSHOUT De burgemeester van Heusden heeft op 6 februari 2019 vergunning verleend voor een muziekevenement, genaamd Elsfoutival, op het terras bij ‘In Den Gekroonden Hoed’ aan de Heusdenseweg 17 in Elshout op 4 maart 2019 van 13.00 uur tot 17.00 uur. De vergunning is verzonden op 6 februari 2019 en bij de gemeente bekend onder nummer 00579167.

Verkeer

Het college van burgemeester en wethouders van Heusden maakt bekend dat op 6 februari 2019 is besloten tot het aanleggen van de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van de Graaf Albrechtstraat in Elshout. Het bord E6 en het onderbord met kenteken wordt hier geplaatst. Het besluit is op 13 februari 2019 bekendgemaakt in de Staatscourant.

Informatie bekendmakingen

Bovenstaande bekendmakingen zijn digitaal gepubliceerd. Meer informatie over de bekendmakingen met procedures vindt u op officielebekendmakingen.nl. In de procedures vindt u terug of en hoe u bezwaar of beroep kunt aantekenen. U kunt de bekendmakingen ook ontvangen per mail of via de ‘Over uw buurt’ app. U kunt dan zien welke besluiten betrekking hebben op uw buurt. De app is gratis te downloaden via de App Store, Google Playstore of de Microsoft Store. Op overuwbuurt.overheid.nl kunt u zich aanmelden voor e-mail-service. <


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 11

200ste lid voor Energiek Heusden

Cultuurhistorische wandeling Op zondagmorgen 17 februari organiseert Heemkundekring Onsenoort o.l.v. Gien van Wijk een cultuurhistorische wandeling langs het Drongelens Kanaal en door de Baardwijkse Overlaat. De wandeling start om 10.00 uur op de parkeerplaats aan De Steegerf in Drunen (einde Torenstraat). De wandeling duurt ca. 2 uur en de deelname is gratis. Het is niet bij iedereen bekend dat de Baardwijkse Overlaat, tussen Drunen en Baardwijk, en het Drongelens Kanaal in het verleden een belangrijke rol hebben gespeeld in de waterstaatkundige toestand in het gebied rond ’s-Hertogenbosch en in de Langstraat. De aanleg van de Baardwijkse Overlaat in 1766, de verbreding ervan in 1826 en het graven van het Drongelens Kanaal in 19061910 zijn in die tijd van groot belang geweest om overstromingen te voorkomen die eeuwenlang voor veel wateroverlast gezorgd hebben. Thans zijn deze oude waterstaatkundige werken mooie cultuurhistorische monumenten waarlangs en waarin het prachtig wandelen is. De wande-

s 200ste lid Jaap Hinke. De PostCodeRoos-regeling is een financieringsmogelijkheid voor het gezamenlijk opwekken van zonne-energie met panelen op andermans dak. De regeling krijgt steeds meer bekendheid en wordt steeds populairder. Voor zonnepanelen op het dak van de Caleidoscoop bestaat zoveel belangstelling dat de uitvoerder van de regeling, coöperatie Energiek Heusden, op zoek is naar een nieuw dak. Jaap Hinke wilde deelnemen aan deze PostCodeRoos-regeling en schreef zich in als lid bij de coöperatie. Omdat hij nummer 200 bleek te zijn, kreeg hij vorige week bezoek van voorzitter Frie van Hulten en bestuurslid Leo Boeren, die hem een bos bloemen overhandigden en een cadeautje in de vorm van een boek van Urgenda over de energietransitie. Voorzitter Van Hulten legde in het kort uit dat Energiek Heusden erg blij is met zoveel leden en streeft naar een veelvoud daarvan. Jaap Hinke (39) woont sinds 3 maanden op het Den Uylplein in Vlijmen. Zijn partner en 2 kinderen wonen nog in Bremen. Ieder weekend rijdt deze IT-er naar Duitsland om bij zijn gezin te zijn. Dat doet hij in een leaseauto, een Hyundai IONIQ Electric van het bedrijf in Nederhemert-zuid waarvoor hij werkt. “De reistijd is 3 á 3,5 uur. Ik doe daar ongeveer 1 uur langer over, omdat ik onderweg 2 keer de accu op moet laden.” De actieradius van deze auto is op papier 285 km, maar dat wordt zoals gewoonlijk niet gehaald. “In de zomer haal ik zo’n 220 en in de winter ongeveer 170 km. Het ligt er ook heel erg aan hoe hard je rijdt. De

vaste kosten van een elektrischeen een benzineauto kun je tegen elkaar wegstrepen. Het scheelt mij € 600,- benzinekosten in de maand. In Duitsland kun je heel goedkoop tanken, het kost mij € 100,- in de maand. Vanwege die elektrische auto kan ik iedere maand ruim € 500,- sparen en heb ik een huis kunnen kopen.” POSTCODEROOS-REGELING Op zijn huis wilde Hinke zonnepanelen, maar wie deze woningen kent, weet dat de appartementen en laagbouwwoningen in een cirkel rondom een middenpleintje met kunstwerk zijn gebouwd. “Het dak van mijn woning loopt rond. Ik heb bij

een bedrijf een aanvraag gedaan voor zonnepanelen. Dat bedrijf had op Google Maps gezien dat het met de huidige types zonnepanelen niet mogelijk is, wel met flexibele zonnepanelen, maar die zijn nog niet op de markt. Ik wist van mijn ouders dat je ook via de zogenaamde PostCodeRoos-regeling certificaten kunt aanschaffen voor zonnepanelen op het dak van een ander, via een energiecoöperatie, die ook in de gemeente Heusden actief is.” De PostCodeRoos-regeling (fiscale benaming is de Regeling Verlaagd Tarief ) is ruim drie jaar geleden geïntroduceerd als financieringsmogelijkheid om gezamenlijk zonne-energie op te wekken, zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak hoeven te liggen. Het 200ste lid van Energiek Heusden moet helaas nog even wachten op de effectuering van zijn deelname aan de PostCodeRoos-regeling, want het dak op de Caleidoscoop in de wijk Vliedberg is vol. “Energiek Heusden heeft een nieuw dak op het oog. Ik hoop dat ik nog voor de komende winter deel kan nemen.”

Tijdens de wandeling wordt verteld over het ontstaan van deze waterstaatkundige werken en het toenmalige nut ervan.

s Het vertrekpunt van de wandeling is De Steegerf, waar in het begin van de vorige eeuw een mooie villa gebouwd werd voor Otto van Lidt de Jeude, ingenieur van Rijkswaterstaat. Collectie HKK Onsenoort

Marie van de Middelhaai d’r groot Vlèèmes en Haorsteegs woordeboek,

V

Marie van de Middelhaai zingt al 15 jaar in Vlijmens dialect en is bezig een dialectwoordenboek samen te stellen. Omdat zij is opgevoed door een Haarsteegse moeder en een Vlijmense vader richt zij zich op deze dialecten. Beide dialecten zijn niet uniek, maar hebben net als de andere Langstraatse dialecten dezelfde basis als het Midden-Brabants. Iedere week verschijnt een nieuwe letter met enkele dialectwoorden en iets uit de grammatica.

† = oud (bijna) vergeten woord, * = nieuw woord van jonge generatie, [ ] = fonetisch schrift, H = Haarsteeg, V = Vlijmen vaoder [vɔːdər], †vàòier [vɔjər] (de, ‘n) = vader. Óóns vaoder. = Onze vader. vaok [vɔːk] = slaap, de figuur Klaas Vaak, die slaapzand in de oogjes van kinderen strooide, is van die woord afgeleid. Moeke, ik heb vaok! = Moedertje, ik heb slaap! vèèreken (V) [vɛːrəkə], varken (H) [varəkə] (‘t, ‘n) 1. varken. Ik lus van hil ’t vèèreken. = Ik lust alles. 2. gemeen persoon. Dè’s ’n vèèreken. = Die man/vrouw is gemeen. 3. slokop. Wè zèdde toch ’n vèèreken! = Wat ben je toch een slokop! syn: koei 4. gelukstreffer bij biljarten vèèrekeslomp (V) [vɛːrəkəslʊmp], varkeslomp (H) [varəkəslʊmp] = heel erg dom. Ès ge vèèrekeslomp (V) zèt, dan zedde verrèkkes lomp! = Als je zo dom als ‘n varken bent, dan ben je heel erg dom. verrinnewere [vərɪnəweːrə] = van Frans: ruiner = ruïneren, kapot maken, vernielen. ‘nen Hille klucht kraaien hì mèèn ríéten dak verinnerweerd. = ‘n Hele klucht kraaien heeft mijn rieten dak vernield. vóét [vuːt] - vóét/*vóéten [*vuːtə] - vuutje [vyʧə] /*voetje [vuʧə] = voet. Kaauw vuu tjes. = Koude voetjes.

COLUMN VAN BERLIA

Nostalgie

voretrekker [voːrətrɛkər] (de, ‘ne) = (boerenterm) vaak zelfgemaakt gereedschap om voren mee te trekken

Afgelopen week, ik had even niets beters te doen, keek ik weer eens wat terug op oude foto’s. Foto’s van onze vakanties met de kajak, de boot, de camper en gewoon met de auto kwamen voorbij. En ja, uiteraard ook van onze reis naar Australië. Op een gegeven moment kwam er echter een foto voorbij die mij echt nostalgisch maakte. Het is de foto die hiernaast is te zien. In deze tijd van computers, magnetrons zelfdenkende wasmachines, iPhone en WiFi kunnen nog maar enkelen zich echt herinneren hoe het heel vroeger was. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik gezien mijn leeftijd het gebruik van al die attributen nog wel helder voor de geest kan halen. Ik zie dan mijn moeder nog staan, voorover de was heen en weer halend over de roefel. Daarna ging het door de

ling wordt verzorgd door Gien van Wijk, bekend van het boek ”Van Baardwijkse Overlaat tot Drongelens Kanaal”.

vúíleker [vœːləkər] (de, ‘ne) = vieze man of man die zijn huis vervuilt vúílpoetje [vœːlpuʧə] (‘t, ‘n) = vieze vrouw of vrouw die haar huis vervuilt Grammatica: werkwoorden In alle Brabantse dialecten, dus ook ’t onze, komen andere werkwoordsvormen voor dan in het Nederlands. Het Nederlandse Heb jij? klonk in het oud Nederlands als Hebt gij? maar in de Brabantse dialecten als Hedde gij? In feite is dit dubbelop want Hedde? betekent Heb je? maar ook Hebben jullie? De toevoeging gij maakt dus duidelijk dat je in dit geval Heb jij? vraagt. Alle werkwoorden kennen de gijuwerkwoordsvorm, bijv.: Doede gij? = Doe jij? u Déénde gij? = Deed jij? u Zedde gij? *Bende gij? = Ben jij? - Zódde gij? = Zou jij? - Wódde gij? = Wou jij? - Witte gij? = 1. Weet jij? 2. Wit jij? Grapje: Witte gij de weg nàòr Den Bosch? Ja? Dan hedde véúl kalk nódeg! ‘nen Èègesgemàòkte voretrekker Foto: Rini Wouters wringer en aan de drooglijn. Bij goed weer werd de was ook nog wel in het gras gelegd om te bleken. Het zijn beelden uit een ver verleden maar ze geven wel aan hoe snel de ontwikkelingen kunnen gaan. Zo zullen waarschijnlijk ook onze kleinkinderen na tachtig jaar zich waarschijnlijk afvragen in wat voor wereld wij leefden. Dat bracht me meteen terug bij de werkelijkheid. Zeker met de discussie over het klimaat is het maar de vraag in wat voor wereld zij, onze kleinkinderen, zullen leven! Wat laten wij voor ze achter? Blijven we economische belangen stellen boven een gezond milieu?

In mijn nostalgische stemming denk ik dan wel weer eens terug aan die tijd van de wringer en de teil. Nee, niet dat we toen niet vervuilden, beslist wel, maar informatie daarover kreeg je niet. De vervuiling was toen bovendien ook maar een fractie van nu. Een zwak excuus, ik weet het, maar wij wisten niet beter. Dat excuus kan ik, en met mij iedereen, nu echter niet meer aanvoeren. Laten we dus al die waarschuwingen over het klimaat liever niet naast ons neerleggen en denken: het zal mijn tijd wel duren!

V


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 12

Autohopper Van de Wouw Van Andelstraat 7 5141 PB Waalwijk Tel. 085-0201864 www.autohopper.nl

. .

AANBIEDING VAN DE MAAND:

Whisky van de maand februari

DEANSTON VIRGIN OAK 070 46.3% van

29,99 voor

Italiaanse olijven mix

24,99

Grotestraat 222 - Waalwijk 0416-534727 www.devinotake.nl

Elke eerste vrijdag van de maand: vrijdagavond borrel in het Proeflokaal met LIVE muziek Vrijdag 1 maart - 20:00: Vrijdagavondborrel, Veurgloeien in het Proeflokaal met LIVE muziek.

200 gram

16 februari eerste editie van Langstraat whisky festival, proef uit een zeer grote collectie whisky’s. Voor kaarten ga naar: www.ticketswaalwijk.nl

Vanaf heden kunt u ook voor de heerlijke lunchbroodjes van La Delicatezza terecht in het Proeflokaal!

2.

50

Zaterdag 2 maart - 12:00: Carnaval: Okke uitreiking

voor €

Zondag 3 maart - 12:00: Carnaval: uitreiking carnavalsoptocht

Grotestraat 220 - Waalwijk 0416-785111 www.ladelicatezza.nl

Grotestraat 222 - Waalwijk 0416-534727 www.hetproeflokaalbrabant.nl

’t Lekkerste van Brabant • Dagverse zuivel van ‘De Kern’ • Kaas (voorverpakt) van diverse kaasboerderijen • Ambachtelijke vers verpakte noten • Dagvers brood van Hans van Beijnen • Banket & gebak van patisserie Van Tim (vr-za) • Specialiteiten van Van Roessel • Speciaalbieren, Wijnen & Likeuren • En nog veel Brabantse lekkernijen!

Ook voor relatiegeschenken, particulier en zakelijk. Raadhuisstraat 45a • 5161 BD Sprang-Capelle www.vivo-lekkernijen.nl (zie ook voor openingstijden) @vivolekkernijen @vivo-lekkernijen

Hoortoestellen – Gehoorbescherming Inear monitoren – Accessoires voor horen en overige hoor problematieken

.

.

Bloemenoordplein 38a Waalwijk 0416-778 660 www.brabantoor.nl

Specialist in Hörmann garagedeuren en voordeuren, verandadaken en beglazingen

DÉ INTERIEURSPECIALIST BEHANG | GORDIJNEN | VLOEREN | RAAMDECORATIE | HORREN Besoyensestraat 77 | Waalwijk Tel. (0416) 56 33 90 johnverhoeven@colorsathome.nl

Stelt u zich eens voor u ziet er over 5 jaar

Stelt u zich eens nog net zo uitvoor... als vandaag!

u ziet er over 5 jaar nog net zo uit als vandaag!

Snel een frisser uiterlijk.

met het oude vale huidbeeld. Snel een frisser Weg uiterlijk. Wie heeft daar nu iets op tegen? Weg met het oude vale huidbeeld. De ontgiftingsmethode Bio Face Wie heeft daarLifting nu iets op tegen? is ontwikkeld om uw huid De ontgiftingsmethode Face zonder duurzaam teBio ondersteunen spierverlammende gifstoffen of Lifting is ontwikkeld om uw huid injecties. Voor vrouwen én manduurzaam te ondersteunen zonder nen diegifstoffen hun huid lang spierverlammende ofstevig, soepel en veerkrachtig willen houden. injecties. Voor vrouwen én mannen M a a k d idie re chun t e ehuid n a f slang p r a astevig, k v o o soepel r een gratis e n g e h een e l veerkrachtig v r i j b l i j v e n d iwillen n f o r mhouden. a t i e g e s p re k .

WOENSDAG 27 MAART BIJ

maar € 49,00

Wellicht een leuke verrassing voor Valentijnsdag? Geldig tot 20 maart 2019.

Leny Hesp

• 5142•CC Waalwijk • Tel: 0416-652841 Grotestraat 264 •Grotestraat 5142 CC 264 Waalwijk Tel.: 0416-652841 06-30403281 • info@beautycorpbyleny.nl Tel.: 06-30403281 Tel: • info@beautycorpbyleny.nl

0147098.pdf 1

www.hensensolidsystems.nl info@hensensolidsystems.nl

Openingstijden: ma., di., do. van 11:00 - 17:00 uur wo., vr. van 11:00 - 16:00 uur za. van 12:00 - 16:00 uur en op afspraak

DE WOONKRANT

Nu een testbehandeling Nu een testbehandeling van e 62,50 voor maar e 49,00 vaneen € 62,50 voor Maak direct een afspraak voor gratis en geheel vrijblijvend informatiegesprek.

Prof. Zeemanweg 8A, 5144 NN Waalwijk Tel.: 0416 - 28 30 61

26-5-2015 9:57:30

Laagste hypotheekrente! Laagste kosten! Beste advies! Marijkestraat 9 - 5142 HX Waalwijk T (0416) 33 35 79 - info@bureauvandewiel.nl www.bureauvandewiel.nl


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 13

Basisschool Baardwijk geeft ouders hoofdrol Ook basisschool Baardwijk doet zaterdag 30 maart mee met de open dag in BaLaDe. Dan kan de school het pas verworven certificaat ‘Ouderbetrokkenheid 3.0’ onder de aandacht brengen. BS Baardwijk (230 leerlingen in tien groepen) is de eerste school in Waalwijk met dat certificaat. Fabienne Damen, adjunct-directeur, legt uit wat die ouderbetrokkenheid inhoudt. “Het gaat om een voortdurende samenwerking tussen ouders en school om het leren en de gezonde ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen. Dat geven wij vorm door ouders zo veel mogelijk te betrekken bij het onderwijsproces.” Dat betekent bijvoorbeeld dat de school geen standaard 10-minutengesprekjes met ouders houdt. Damen: “De hoeveelheid en de duur van de oudergesprekken worden met ouders afgestemd. Bij het ene kind is het voldoende om drie keer per jaar af te spreken en bij het andere kind spreek je elke vier of zes weken af. Het kind is daar altijd bij aanwezig. Zodat je echt sámen stappen zet. Ook het kind heeft daar een belangrijke rol in.” Ook kent basisschool Baardwijk een

buddysysteem. Nieuwe ouders krijgen een ‘maatje’ dat hen kan helpen met allerlei vragen. “Gewoon om hen wegwijs te maken. Ouders kunnen elkaar daarbij prima helpen,” zegt Damen. Nieuw is een terugkerende koffie-ochtend voor ouders waar ook altijd een directielid aanwezig is. “Het moet gewoon gezellig en ongedwongen zijn, koffie drinken met een heel open karakter. Alles wat ouders willen bespreken kan dan op tafel komen. Wij kunnen ouders dan ook om hun mening vragen over zaken die bij ons spelen”, licht Damen toe. De school vraagt ouders ook deel te nemen in werkgroepjes bijvoorbeeld om te adviseren over wat er in de rapporten moet komen te staan. De nieuwjaarsreceptie vindt aan het begin van het schooljaar plaats. Wat vroeger de info-avond over een klas was, is nu anders vorm gegeven. Er is nu gelegenheid voor ouders om elkaar én de school goed te leren kennen tijdens één open

avond. Tijdens de receptie wordt er ook altijd een groepsfoto gemaakt. Om het saamhorigheidsgevoel te benadrukken. En dat allemaal onder toeziend oog van mascotte Barry (foto). Fabienne Damen ziet uit naar de open dag 30 maart, waar niet alleen de kindgerichte instellingen maar álle gebruikers van BaLaDe zich presenteren. “Een mooi moment voor de hele wijk om eens kennis te maken met wat hier allemaal gebeurt.” Zondagmiddag 24 februari is er in het Grand Café van De Kansenfabriek een meezingfestijn onder het motto ‘Iedereen kan zingen. Zingen maakt de mensen blij!’, verzorgd door een groep vrijwilligers. Er staat dan een beamer en er zijn Nederlandstalige liedjes en teksten beschikbaar. De zangmiddag duurt van 15 tot 17 uur en de toegang is gratis. Het Grand Café is die zondag vanaf 12.00 uur open, bijvoorbeeld om vooraf heerlijk te lunchen met ons 12uurtje van € 3,50.

Meezingfestijn ‘Iedereen kan zingen’ in BaLaDe op zondagmiddag 24 februari a.s.

BaLaDe kalender Maandag, Kaart- en Spelletjesmiddag

14:00 - 16:00 uur

Donderdag, Viltclub 1e en 3e donderdag van de maand

13:00 - 16:00 uur

Donderdag, Meer bewegen voor ouderen

09:30 - 10:15 uur

Donderdag, Inloopspreekuur gratis rechtshulp

18:00 - 20:00 uur

Woensdag, Plots en laatdoven, inloopdag laatste woensdag van de maand.

10:30 - 15:30 uur

Maandag / Donderdag, Place to Bieb (Bibliotheek) ma en wo 13:30 – 16:00 uur - di en do 10:00 - 12:30 uur Wijkdiensten ContourDeTwern inloop ma - di - do

09:00 - 12:00 uur

Maandag 18 februari, Flow-netwerk

13:30 - 16:30 uur

Menu diner Grand-Café: Dinsdag 19 februari * Champignonsoep * Schnitzel / rösti / gemengde groenten * Kiwi bavarois Prijs voor een driegangenmenu:

€ 5,00

Donderdag 21 februari * Tomaten- basilicumsoep * Gekruid gehaktspiesje / stoofgroenten / frites * Crème brulée Prijs voor een driegangenmenu:

€ 5,00

Reserveren noodzakelijk, aan de bar of telefonisch via 0416-760134!

wij(k)diensten

BaLaDe - Balade 1 - Waalwijk - T. 0416-760100 - www.balade.nl - Openingstijden: ma. t/m vr. 8.00-17.00 uur. POLITIE WAALWIJK NOORD

Aanhoudingen in verband met drugs

s Synthetische drugs en materialen. WAALWIJK Op een woensdagmiddag zien collega’s dat een klein bakwagentje vanaf het industrieterrein de wijk Zanddonk in kwam gereden. Recentelijk werden bedrijfsbusjes en bakwagentjes in de regio aangetroffen met daarin resten van synthetische drugs. Om die reden krijgen dit soort voertuigen extra aandacht van de politie. Synthetische drugs hebben een specifieke geur en bij de controle van deze kleine bakwagen roken de collega’s een synthetische geur. De bakwagen werd vervolgens onderzocht en men trof diverse vaten aan, maatbekers en een grondstof voor harddrugs. Door het aan-

Theo van Heck

Tino Vos

treffen van deze voorwerpen is er voldoende aanleiding om deze personen te verdenken van voorbereidingshandelingen, welke strafbaar zijn gesteld in de Opiumwet. De drie aanwezige personen werden aangehouden. Het ging hier om twee inwoners uit Tilburg, van 25 en 38 jaar, en een 28-jarige voormalige Tilburger, die inmiddels in Duitsland ingeschreven staat. Personen werden in verzekering gesteld en verder onderzoek werd gedaan door de recherche. Ook de rechter vond de verdenkingen voldoende om zoekingen te doen in de woningen in Tilburg. Ook hier werden weer goederen gevonden die de verdenking te-

Rodrigo Vergouwen

John de Kloe

gen deze personen versterkten. Uiteraard is het dan interessant om te onderzoeken waar dat bakwagentje vandaan is gekomen. Er werd door de politie uitgebreid onderzoek gedaan om te kunnen achterhalen vanuit welk bedrijf dit wagentje mogelijk afkomstig was. Hiervoor werden overal camerabeelden bekeken en uiteindelijk hebben we in samenwerking met de gemeente bij diverse bedrijven een aantal bestuurlijke controles gehouden. Om privacy-redenen mogen we niet aangeven bij welk bedrijf op industrieterrein Zanddonk we uiteindelijk grondstoffen voor het vervaardigen van harddrugs aantroffen. Naast deze grondstoffen troffen we een groot aantal hennep-gerelateerde goederen aan. Zelfs een tas met daarin een kogelvrij vest en andere voorwerpen die politie-gerelateerd zijn. Een laboratorium werd overigens niet aangetroffen, maar is naar onze mening wel verijdeld. SPRANG-CAPELLE Afgelopen week zagen collega’s een verdachte situatie in de omgeving van de Willem de Zwijgerstraat te Sprang-Capelle. Men zag een manspersoon, met een grote zwarte rugzak, naar een bepaalde woning lopen en daar naar binnen gaan. Bij controle bleek dat deze inmiddels lege tas zeer sterk geurde naar hennep. Het vermoeden bestaat dan dat deze hennep vermoedelijk in de bedoelde woning aanwezig is. Er wordt dan een machtiging tot binnentreding aangevraagd en verstrekt. In deze woning treffen we vervolgens een zodanige hoeveelheid softdrugs aan dat de bewoner direct wordt aangehouden, wat in dit geval gebeurd is...

HAAL HET VOORJAAR IN HUIS

Primula Acaulis

0,99

per stuk!

Geldig t/m 19 februari 2019

www.facebook.com/ tuincentrumdrunen Duinweg 17 • 0416-378329


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 14

VOGEL- EN DIERENSPECIAALZAAK GELDOF

OPEN DAGEN 2019 VRIJDAG 15 EN ZATERDAG 16 FEBRUARI

DDe GROOTSTE én GOEDKOOPSTE dierenspeciaalzaak van de regio!

EVENEMENTEN! Zaterdag 16 februari

Zaterdag 16 februari 10.30 – 15.30 uur

van 10.00 – 13.00 uur

WORKSHOP AQUASCAPING

Dierenfotograaf INCL 1 GRATIS FOTO

WIN

ACTIE

door Nigel Hoevenaar

Efteling Kleurplatenwedstrijd: Uitreiking 16 februari vanaf 14.00 uur door Roodkapje en Thomas van Ravelijn Win fantastische prijzen, o.a.: - entreekaarten Efteling - theaterkaarten Efteling

o.a. 1 jaar GRATIS voer* Weekend BMW rijden* Diergroep WINpakketten*

Bij besteding van 50,-

gratis doosje Celebrations! *

*

*vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Openingstijden 10.00-15.30u

OP = OP !

NIEUWE AFDELING TUINBENODIGDHEDEN

10

Vrijdag -

workshop

-

workshop

-

Workshop

-

Gratis

-

En nog veel meer

Hoopers gehoorzaamheid verbandleggen gebitscontrole acties

15 EN 16 FEBRUARI OPENDAG DIERENKLINIEK WAALWIJK

Met spectaculaire acties!

Zaterdag -

Workshop

-

Workshop

-

Lezing

Hoopers gehoorzaamheid communicatie van de kat

Hoe ziet een dierenkliniek er achter de schermen uit, hoe diagnosticeer je een oorontsteking, hoe staat het ervoor met het gebit van je hond.. Kom erachter op onze open dag! Bovendien hebben we veel leuke workshop zoals verbandleggen, hoopen en gehoorzaamheid. Of wat dacht je van een lezing over de communicatie van de kat. Speciaal voor kinderen hebben we een knuffeldierenspreekuur. Bij verschillende workshops en bij het knuffeldierenspreekuur geven wij leuke goodiebags weg. Het team van dierenkliniek Waalwijk verwelkomt u graag!

-

Gratis

-

En nog veel meer

gebitscontrole

DIERENKLINIEK WAALWIJK Prof. Keesomweg 6 5144NM Waalwijk www.dierenkliniekwaalwij k.nl

[Nog een punt

https://www.facebook.co hier!] m/Dierenkliniekwaalwijk/

Maak een afspraak tijdens de OPEN DAGEN en krijg maar liefst

25% KORTING

op de volgende trimbeurt

[Voeg hier meer

De koffie staat altijd klaar bij Vogel- en Dierenspeciaalzaak Geldof - Prof. Keesomweg 10a - Waalwijk - Openingstijden dinsdag t/m vrijdag 09.00 uur - 18.00 uur - zaterdag 09.00 uur - 17.00 uur goede informatie

OPEN DAGEN 2019 – kijk ook op www.vogelendierenspeciaalzaakgeldof.com


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 15

VOGEL- EN DIERENSPECIAALZAAK GELDOF

OPEN DAGEN 2019 VRIJDAG 15 EN ZATERDAG 16 FEBRUARI

DDe GROOTSTE én GOEDKOOPSTE dierenspeciaalzaak van de regio!

PROFITEER TIJDENS DEZE OPEN DAGEN VAN ONZE ACTIES!

Bij aankoop van en : 20 kg Braet-vogelzad

25 kg schelpenzand

Eivoer orlux 1 kg Eivoer bravomix 1 kg Eivoer easyyem 1 kg Appelazijn 1 ltr

1+1 GRATIS

Supreme Science Selective

1+1 GRATIS

Konijn of Cavia 1,5kg

1+1 GRATIS

3 kg

1+1

1+1 GRATIS GRATIS

1+1 GRATIS 1+1 GRATIS

GRATIS

*

Dentastix multipacks

Tiny Friends Farm sticks

Hondenvoer:

1+1

IAMS alle soorten

400 g

1,5 kg verpakkingen

Aquariumplanten 1+ 1 gratis Neontetra 1+1 gratis Microgeophagus Ramirezi 1+1 gratis Crystal Red garnaal 1+1 gratis

GRATIS

Voskes kipfilet wet

Care+

Tropische aquaria:

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel

Catisfaction 60g

1+1 GRATIS

Sera Teststrips

1+1

Proplan alle soorten 3 kg Eukanuba alle soorten 3 kg CaroCroc alle soorten 3 kg

200 gram diverse smaken

1+1 GRATIS

CaroCroc kat 400 gram diverse smaken

1+1 GRATIS

GRATIS

Hikari micro pellets 45 gram

1+1 GRATIS HS aqua flora carbo 150 ml

1+1 GRATIS Flostouw M of XL

1+1 GRATIS

GRATIS Voskes trainingssnoepjes

1+1

LET OP: 14 FEBRU ARI GESLOTEN

Groentebot per 3 verpakt

1+1 GRATIS

NATUURLIJK ZORGEN WE WEER VOOR DIVERSE HAPJES EN DRANKJES De koffie staat altijd klaar bij Vogel- en Dierenspeciaalzaak Geldof - Prof. Keesomweg 10a - Waalwijk - Openingstijden dinsdag t/m vrijdag 09.00 uur - 18.00 uur - zaterdag 09.00 uur - 17.00 uur

OPEN DAGEN 2019 – kijk ook op www.vogelendierenspeciaalzaakgeldof.com


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 16

Geldig in week 07

zondag 10 t/m zaterdag 16 februari 2019

1+1

Optimel Drink, yoghurt of vla

Alle pakken à 1 liter, combineren mogelijk, uit de koeling 2 stuks** Bijv. Optimel Drink framboos 0% vet, 2 pakken à 1 liter

GRATIS

2.66 1.33

De actieprijzen variëren van 1.27 - 1.81

1+1

Rio Mare Tonijn Alle blikjes à 112-160 gram, combineren mogelijk 2 blikjes** Bijv. Rio Mare Tonno all’olio di oliva, 2 blikjes à 160 gram

GRATIS

6.14 3.07

De actieprijzen variëren van 3.03 - 3.79

2 =1

Heineken Pils of 0.0%

Set 6 blikjes à 33 cl, combineren mogelijk 2 sets

11.98 5.99

19.47

9.

3 pakken

99

Page Toiletpapier original Pak 16 rollen

G TOT 67% KORTIN

1.16 -2.76

1.Per zak

Bonduelle Vriesverse groente Alle zakken à 300-400 gram

PLUS Aardappelen kruimig, vrijvastkokend of vastkokend Zak 1, 2,5 of 5 kilo Per zak Bijv. Kleintje aardappelen kruimig, 1 zak à 1 kilo

2.05 1.02

De actieprijzen variëren van 1.02 - 2.82

1.20 - 1.70

1.Per stuk

Crystal Clear Alle pakken of flessen à 1-1,5 liter, Rivella Alle flessen à 1 liter of Sourcy Vitaminwater Alle flesjes à 0,5 liter

2+2

Hak Appelmoes of groenten Alle potten à 330-370 gram, combineren mogelijk 4 stuks*** Bijv. Hak Appelmoes extra kwaliteit, 4 potten à 360 ml

GRATIS

4.88 2.44

De actieprijzen variëren van 1.84 - 4.10

50% KORTING

do vr za WEEKENDPAKKERS 14 feb 15 feb 16 feb

4.29

Remia Tafelsauzen

Alle flesjes à 250 ml, combineren mogelijk 2 flesjes** Bijv. RemiaKnoflook tafelsaus, 2 flesjes à 250 ml

Per bak

2

Sweet & Sunny Aardbeien Bak 400 gram

Unox Party knaks

Alle varianten à 400 gram, combineren mogelijk 2 blikken** Bijv. Unox Magere party knaks, 2 blikken à 400 gram

5.94 2.97

De actieprijzen variëren van 2.66 - 2.97

Openingstijden: ma-vr 8.00-20.00 // za 8.00-18.00 // zo 10.00-18.00

29 .

2.44 1.22

De actieprijzen variëren van 1.18 - 1.22

1+1

5.81 - 6.47

Per 900 gram

Shoarma of gyros Actieprijs per kilo 4.43

Klantvriendelijkste Supermarkt

2018

Picokrie/Kerkstraat 27 // Waspik Openingstijden: ma-zo 8.00-20.00

GRATIS

AKKING VOORDEELVERP

GRATIS plus.nl

1+1 3

99 .

07/19

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld).

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl plus.nl

Klantvriendelijkste Supermarkt

Openingstijden: ma-do 8.00-20.00 // vr 8.00-21.00 // za 8.00-20.00

plus.nl

2018

Stephan van Engelen/Reigerbosweg 2 // Waalwijk

Klantvriendelijkste Supermarkt

2018

Frans Andriessen/Raadhuisplein 29 // Sprang Capelle


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 17

Weekblad Drunen / Vlijmen

Katern2

Zanggroep Chantemble viert 50-jarig bestaan begeleiden in de ontdekkingstocht met de vraag wie wij als koor willen zijn. Uiteindelijk is de dirigent een voorbijganger en blijft ons koor bestaan. De identiteit van ons koor proberen we heel erg te bewaren. We repeteren een keer per week op donderdagavond in de kerk van 20.00 tot 22.00 uur en we zingen daarnaast iedere derde zondag in de maand om 11.00 uur in de viering van de Lambertuskerk te Drunen. We zingen daarnaast zo’n drie tot vier keer buiten de kerk.”

s Chantemble treedt op tijdens het Dickensfestijn 2018, in de Lambertuskerk. Jacques Smeets, lid van de zanggroep, ging op bezoek bij voorzitter Bernadette Rijpert en mocht een kijkje nemen in de keuken van dit bijzondere koor. LACHENDE GEZICHTEN We vallen meteen maar met de deur in huis met de vraag aan Bernadette waarom alle koorleden zo gelukkig lijken op de foto’s die we hebben bekeken op de website van Chantemble? Bernadette: “Als je zingt dan maakt je lichaam een stofje (endorfine) aan waar je gelukkig van wordt. Je vergeet je sores en je wordt er blij van. Je stelt je open op voor elkaar en er ontstaat een hechte groep. We zijn begonnen als kerkkoor in 1969. Mensen die bij het jongerenkoor kwamen zingen hadden een binding met de kerk. Ze deden veel dingen samen en dit is zo verder gegroeid. We zijn in de loop van de jaren ook profane (niet kerkelijke) liederen gaan zingen en die zingen we ook buiten de kerk. We vinden

dit leuk. De verbintenis waarover we spreken op onze website is er dus altijd geweest.” GELOVEN We vragen of je katholiek moet zijn om bij Chantemble te mogen zingen. “Het is beslist geen must dat je katholiek moet zijn. We streven als koor naar kwaliteit. We willen steeds mooier gaan zingen en we willen zo zingen dat onze stemmen steeds beter op elkaar afgestemd zijn. De klankkleur wordt zo mooier en iedere stem krijgt een eigen plek in het geheel. Het moet een mooie harmonie worden. We beginnen de meeste repetities - die we eenmaal per week op donderdagavond hebben in de Lambertuskerk in Drunen - met speciale inzingoefeningen. Daar-

naast worden we nog regelmatig als koor bijgeschoold door onze dirigent om zuiverder te zingen. Zo proberen we onze kwaliteit te behouden en te verbeteren.” POPNUMMERS Bernadette zegt verder dat het kerkelijke repertoire niet afschrikt bij de koorleden. “Wij zingen ook popnummers in de kerk. Als de muziek passend is in de viering en de teksten aansluiten dan wordt dit door de kerkgangers niet als storend ervaren maar juist als verbredend. De maatschappij ontkerkelijkt. Ook deze ontwikkeling zien wij ook binnen ons koor. Wij horen en bespreken bepaalde ontwikkelingen in de kerk. We zijn met onze pastoor en diaken nog steeds in gesprek over een aantal zaken. Ik denk dat ieder mens recht heeft om zijn of haar geloof individueel te beleven. Geloven op een eigen manier moet kunnen zolang we

CHANTEMBLE / JONGERENKOOR SINT LAMBERTUS Bernadette vertelt dat de naam Chantemble bij het 25-jarig bestaan bedacht is door Inge Lurings. De naam is een compilatie van (chanter) zingen en (ensemble) samen. Daarvóór was de naam Jongerenkoor Sint Lambertus. “Het verschil met toen en nu is, dat we in het begin tweestemmig zongen vanaf een tekst in een mapje: dus niet van bladmuziek. We zongen ook alleen kerkliederen. Nu zingen we bijna alles vierstemmig en alleen vanaf bladmuziek. En we zingen ook buiten de kerk. Het verloop was vroeger veel groter. Mensen gingen studeren en gingen vaak ergens anders wonen. Veel van onze huidige koorleden hebben

s De voorzitter van Zanggroep Chantemble: Bernadette Rijpert. twee bassen en zeven tenoren. Dus zouden we graag wat bassen erbij willen hebben. Goede sopranen zijn altijd welkom. In principe is iedereen welkom natuurlijk. Het verloop is heel laag, ik zei dit al. We ontvangen nog steeds nieuwe mensen. Dit is dan via mond-tot-mondreclame.”

REÜNIE “Ik verheug me op de reünie op zaterdag 23 februari in de Olof Palmeschool waar we voor alle oud-leden en leden workshops en andere leuke activiteiten organiseren. We gaan samen zingen en elkaar blijven respecteren.” samen kwaliteit neerzetten. We kunnen elkaar weer ontmoeten. WAARDEREN We gaan proberen om samen een De voorzitter zegt dat door de open koor te zijn. Op zondag 24 open houding van het koor Chanfebruari is er de jubileumviering temble, waarbij alle in de Lambertuskerk waar we samen gaan leden gewaardeerd zingen en muziek maworden, veel positiefs oplevert. Ze Activiteiten rondom het 50-jarig ken. Verder gaan we als vertelt dat Chankoor naar Rome en we bestaan van Zanggroep Chantemble temble naast een organiseren een kerstvaste pianiste reconcert in de vorm van 23 februari – reünie gelmatig begeleid een soort musical. Hier 24 februari – jubileumviering wordt door een komen we later nog op combo, bestaande terug. Verder zijn we 3 t/m 26 mei – Romereis bezig met een fotoboek uit een bassist, gitavoor iedereen waarin rist en drummer. En 21 en 22 december - Kerstconcert we zoveel mogelijk fomet kerst worden to’s uit ons rijke archief hier nog een fluitiste en violiste aan toegevoegd, zegt een gezin en zijn gesetteld. Onze willen opnemen. Het wordt een ze met enige trots in haar stem. leden komen uit de regio. Er is geslaagd jaar als we dit ook weer bijna geen verloop. We hebben samen doen en als we lekker hebDIRIGENT een liederencommissie en zij ben kunnen zingen.” “Een dirigent is heel bepalend in kiest de liederen. De dirigent en een koor door wie hij is. Hij moet de pianist zijn hier nauw bij be- LAAGDREMPELIG ons mee laten denken in wat we trokken. Als het passend is bij het Tenslotte zegt Bernadette dat ze graag willen zingen. Hij moet ons koor dan gaan we dit instuderen.” het belangrijk vindt om als koor Bernadette is twintig jaar voor- zo laagdrempelig mogelijk te blijzitter van het koor. Zelf zegt ze ven. “Het koor moet zeker geen lachend dat het veel te lang is. financiële drempels opwerpen. We vragen naar haar geheim het We vragen zo weinig mogelijk voor onze optredens en contrizo lang vol te houden. butie, zodat iedereen kan genieHenri Swinkels overhandigde de LUISTEREN ten van ons koor en kan komen beschikking ook persoonlijk aan “Je moet goed kunnen luisteren luisteren of meezingen.” vertegenwoordigers van Land- en ruimte geven. Iedereen is begoed Haanwijk in Sint-Michiels- langrijk in het koor. Door com- TOEKOMST gestel (394.401 euro) en Soeter- missies te hebben en mensen “We worden met z’n allen ouder. beek in Nuenen (400.000). Vijf mee te laten denken word je sa- We gaan ons leven anders inrichandere monumenten ontvingen men koor. Iedereen heeft een rol ten. Onze stemkwaliteit wordt de beschikking per post. binnen ons koor. Dat maakt dat je ook anders. Ook de kerk zal er een groep wordt en dat je gezien anders uitzien over tien jaar. We IDENTITEIT wordt. Je moet wel een beetje zullen zeker nog zingen over tien De subsidie is bij alle monumen- kunnen zingen als je bij ons koor jaar, maar of dat op deze manier ten bedoeld voor de restauratie wilt komen. Onze dirigent neemt zal zijn? De tijd zal het leren! De en instandhouding van Rijksmo- je na een paar avonden een korte kwaliteit zal zich hierop aanpasnumenten. Gedeputeerde Swin- stemtest af en hij bepaalt in wel- sen. Maar zolang als het zo kan, kels (Leefbaarheid en Cultuur): ke groep je het beste kunt zingen. blijven we lekker doorgaan. We “De verbindings- en verbeel- Als je het niveau niet aankunt, proberen ook steeds nieuwe dindingskracht van erfgoed is de dan is hij eerlijk tegenover je. gen te doen met elkaar.” basis voor erfgoedbeleid. Bra- Maar dan is het ook niet leuk om De woorden ‘samen doen’ en bant is bezaaid met erfgoed, van te zingen, toch? Binnen ons koor ‘open staan voor elkaar’ blijven oude kloosters en fabrieken tot hebben we elf sopranen, elf alten, hangen: Chantemble! forten en molens. Al dat erfgoed vertelt iets over onze identiteit, maakt ons verleden zichtbaar en verbindt ons ermee. Dat willen we zichtbaar maken en houden.” Daarbij ligt de focus van de provincie op vier verhaallijnen: Religieus Brabant, Bevochten Brabant, Bestuurlijk Brabant en Innovatief Brabant. ”We investeren juist in erfgoed dat een ZES GENERATIES VAKMANSCHAP belangrijke rol speelt in deze verhalen van Brabant. Deze restauratieregeling past daar in.”

Subsidie van provincie voor ‘roze kasteel’ Belangrijk bezoek verleden week voor voor kasteel d’Oultremont in Drunen. Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant kwam met een delegatie langs, met goed nieuws: het roze kasteel ontvangt een subsidie van 400.000 euro voor restauratie en onderhoud. ”Het kasteel maakt deel uit van Landgoed Steenenburg, waar een plan voor is ontwikkeld met huizen, een diagnostisch centrum en het kasteel als middelpunt, huiskamer van het gebied,” vertelt wethouder Mart van der Poel van de gemeente Heusden, eigenaar van het landgoed.

“We zijn ontzettend blij met deze subsidie, want nu kunnen we verder met het plan. De roze verf wordt er afgehaald, want die heeft het kasteel erg beschadigd. En dan brengen we het terug in de oorspronkelijke staat, voordat het ‘het roze kasteel’ van het Land van Ooit werd.”

BESTUURLIJK BRABANT De restauratie van de buitenkant van het kasteel kost ongeveer 1,2 miljoen, de provincie draagt vier ton bij vanwege de historische waarde van het gebied. Swinkels: ”Het maakt deel uit van onze verhaallijn Bestuurlijk Brabant, het is ooit eigendom geweest van de hertogen van Brabant.” Acht Brabantse monumenten krijgen in totaal bijna drie miljoen euro restauratiesubsidie van de provincie. Gedeputeerde

s Wethouder Mart van der Poel (Heusden, 2e van links) ontving de beschikking van vier ton uit handen van gedeputeerde Henri Swinkels. Links projectleider Rick Dusée, rechts aannemer Dré van Dinther.

HERSTEL EN RESTAURATIE Bij alle monumenten wordt de subsidie gebruikt voor herstel en restauratie, zoals het vervangen of restaureren van zaken als daken, gevels en ramen. ( foto: Wim Hollemans)

BRABANTSE METWORST ZATERDAGKOOPJE RING € 4,75 VOLGENS FAMILIERECEPT Kijk voor meer aanbiedingen:

WWW.SLAGERIJVANROESSEL.NL


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 18

! d w u e i n r Ve Ga nu naar

brabantwerkt.nl

voor lokale vacatures in jouw buurt Uw vacature in 5, 10 of 15 weekbladen en drie weken op

BrabantWerkt.nl vanaf slechts

€ 0.

10

per mm per krant

Kijk op toegift.nl en ontdek hoe uw idealen kunnen voortleven door na te laten aan een goed doel.

Oplage : . x e 0 0 .0 5 2 2 . x a tot m 11

Waalwijk

14 Breda Roosendaal Bergen op Zoom

Oss

Den Bosch

7

ADVERTEREN?

16

Uden Veghel

Boxmeer

Tilburg

29

‘Ik laat niet alleen geld maar ook mijn hele jazz collectie na.’

kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

Eindhoven

Mail uw advertentie naar uitgeverij@emdejong.nl o.v.v. BrabantWerkt.nl

Zidewinde is te bereiken op 0416853855 Carla 0610077337 Rini 0645594525 rinitijs@gmail.com

WAAR REN JIJ MEE?

VLOOIENMARKT ZONDAG 17 FEBRUARI KAATSHEUVEL; Sporthal De Werft Huygenstraat 73, 5171 EP inl. 0651 217 920 / 09.00 t/m 16.30 u / www.deevenementenlijn.nl

GA NAAR RENTEGENKANKER.NL

*** 2 kramen voor € 40,- ***


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 19

Koopjeshal Tilburg breidt uit ASIELDIER ZOEKT BAAS Dingo wil graag op schoot op nieuwe vaste locatie

ss Hartelijk welkom bij de Koopjeshal! Wie zich met een outfit volgens de laatste trends in het carnavalsfeest wil storten slaagt daarin zonder twijfel bij de Koopjeshal Tilburg. Carnavalsvierders kunnen er kiezen uit een uitgebreide collectie carnavalskleding en accessoires, waaronder er diverse voor en door de Koopjeshal ontworpen zijn. Door Jack IJpelaar In oktober 2018 verhuisde de Koopjeshal Tilburg van de Bosscheweg naar de Enschotsestraat 238. Voor het bedrijf, dat is gespecialiseerd in carnaval, feest en thema (Oktoberfest, Halloween, Sinterklaas) was de ruimte met 750 m2 niet meer toereikend om de klanten naar behoren te bedienen. In het nieuwe pand van maar liefst 2000 m2 kan de klant vrijelijk bewegen tussen de rekken met keurig gesorteerde carnavalsoutfits volgens de laatste trends, heeft er de ruimte en overzicht. Om te passen zijn er 14 paskamers. Wie aan de Enschotsestraat 238 het grote pand binnenstapt en de uitgebreide collectie ziet, weet meteen dat dit de plek is om te slagen voor passende carnavalskleding. EIGEN PRODUCTEN Heel veel van de eigen producten in groen-oranje en geel-blauw is eigen ontwerp en in eigen beheer gemaakt. “We luisteren naar wat mensen willen en spelen in op de modetrends die er op het moment zijn in carnavalskleding. Alles is gemaakt van hoogwaar-

dig textiel. Daar is bewust voor gekozen omdat we daar voor 100% achter kunnen staan,” aldus eigenaar Hans van der Linden. “Bij normaal gebruik is er op dit segment garantie. Daarvoor hebben we ook een eigen reparatie-afdeling.” Naast de eigen kleding heeft de Koopjeshal een wand met een groot assortiment applicaties. Het zijn allemaal eigen ontworpen producten met typische Tilburgse spreuken die simpel op carnavalskleding kunnen worden aangebracht. TILBURGSE KLEUREN GROEN-ORANJE Van de eigen ontworpen kleding is veel gebaseerd op de specifieke carnavalskleuren van Tilburg groen-oranje; en de omliggende woonkernen: geel-blauw. Daarbij worden de trends gevolgd van Netflix-series als ‘La Casa de Papel’ en ‘Peaky Blinders’ en van films als ‘Frozen’, ‘Spiderman’, ‘Superman’ en de Disney-figuren. Een hit is ook de populaire Tilburgse boerenjas die oorspronkelijk door Havep is ontworpen. Deze wordt nu exclusief voor de Koopjeshal

Tilburg bij Havep gemaakt, met een kleine aanpassing: een binnenzak met rits voor de mobiele telefoon. Daarbij is de boerenjas nu ook verkrijgbaar in kindermaten vanaf maat 116. Het logo van Havep is nog steeds terug te vinden op de boerenjas. OPENINGSTIJDEN, ACTIE EN INFO Klanten kunnen deelnemen aan de actie ‘Win en Deel’. Daarbij verschijnt een item op het facebookaccount ‘Koopjeshal carnaval specialist’. Wie er het actiefst in is om het item te delen kan het winnen. Op zoek naar carnavalskleding kan al voorpret zijn met een bezoek aan de website www.koopjeshaltilburg.nl, waar de gehele collectie bekeken kan worden. Een bezoek brengen aan de Koopjeshal kan op alle zeven dagen van de week met veel extra koopavonden. Informatie over de juiste openingstijden is te verkrijgen op de website of telefonisch 013-5353299. Voor wie tijdens carnaval nog van outfit wil veranderen is de Koopjeshal op carnavalszondag, -maandag en -dinsdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Parkeren is gratis, in de eigen parkeerkelder. Koopjeshal - Enschotsestraat 238, Tilburg

Gaslek in woning in Waalwijk Een gaslek heeft er donderdagavond voor gezorgd dat de bewoners van twaalf woningen in de Berkenlaan in Waalwijk hun huis uit moesten. De bewoners van vrijwel alle woningen mochten na een tijdje weer terug naar huis. In een woning in het midden van de blok stroomde gas vrij uit een leiding die niet afgesloten was. Enexis sloot de leiding af en de brandweer ventileerde de woningen die ontruimd werden.

ss (foto: FPMB Erik Haverhals)

BEZOEK ONS:

EEN PRAKTISCH PLAFOND,

Do-vrij-zaterdag: 10.00 - 16.00 uur Op afspraak Ma, di, woe

Weidehek 125 4824 AT Breda www.plamecoplafonds.nl

Liever advies thuis? Bel voor een afspraak! 076 762 00 00

mooi & onderhoudsvriendelijk!

Pitbulls hebben niet altijd zo’n goede naam, maar Dingo is beslist een hond met een topkarakter. Vriendelijk, slim, aanhankelijk, noem maar op. Hij zit bijvoorbeeld dolgraag op schoot en als dat te ingewikkeld wordt - hij is best zwaar - neemt hij ook genoegen met een lekker knuffelpartijtje.

Dingo krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau.

Denkt u dat u precies de goede baas voor Dingo bent, kom dan eens kennis met hem maken in het dierenasiel, Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk. Of bel 0416 333964.

Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen!

Deze forse jongen heeft een vreemde voorgeschiedenis. Als pup zijn hij en zijn broertje uit logeren gegaan omdat hun baas even niet voor ze kon zorgen, maar nu na vijf jaar zijn ze nog steeds niet opgehaald! Helaas zijn de “opvangbazen” op dit moment niet langer in staat de honden de tijd en aandacht te geven die ze nodig hebben. Vooral Dingo is een echte gezelligheidshond en daarom hebben ze hem naar het asiel gebracht. Wat ze overigens erg betreuren. Ze hopen van harte dat hij bij een nieuwe baas die aandacht wél krijgt. Dingo is nooit alleen geweest en het blijkt dat hij daar slecht tegen kan. Hij wil dolgraag gezelschap. Hij houdt van kinderen, van beweging, van naast de fiets lopen en is gek op denkspelletjes. Eigenlijk houdt hij van alles, als hij maar niet in zijn eentje is. En het liefst zou hij geplaatst worden bij een andere hond, bij voorkeur een teef. Wel moet de baas sterk in zijn schoenen staan, want omdat Dingo zo’n flinkerd is heeft hij wel de juiste leiding nodig.

ss Dingo.

Laatste oproep DichterBijWaalwijk voor insturen gedicht Het is nog tot en met zondag 17 februari mogelijk om je gedicht in te sturen via dichterbijwaalwijk@ gmail.com. Het thema is Een plek om te blijven. Er zijn inmiddels al heel wat gedichten ingestuurd naar het emailadres, maar het kunnen er natuurlijk nog altijd meer worden. Een jury gaat de komende weken aan de slag om al die gedichten, welke anoniem aan de jury worden aangeleverd, te lezen. De jury legt alle gedichten langs dezelfde meetlat en zo komen de vijftien beste dichters bovendrijven. Deze krijgen bericht dat zij in de finale van DichterBijWaalwijk hun gedicht mogen voorlezen. Die finale is op zondag 31 maart vanaf 14.00 uur in De Leest. Die middag zal de winnaar van de tweede editie van de gedichtenwedstrijd bekend worden.

VRIJHEID Zodra men mij nodig heeft, betekent het dat er iets niet meer uit één stuk bestaat. Door mij te gebruiken is men in staat om losse stukken weer tot elkaar te brengen. Mijn rol is echter niet onuitputtelijk. Er komt een moment dat mijn kracht op is, en dat ik niemand meer kan helpen. Helaas, maar dan blijven de losse stukken voor altijd gescheiden.

Een aantal gedichten uit de finale zal worden opgenomen in de Poëzieroute. De dichters die net niet in de finale geplaatst zijn, worden op een later tijdstip nog uitgenodigd voor een bijeenkomst bij Winterdijk30b om hun gedicht voor te lezen. In dit bericht met de laatste oproep om deel te nemen aan de tweede editie van de gedichtenwedstrijd levert directeur Sander Knopper van De Leest zijn bijdrage: ”Ik ben altijd gefascineerd geweest door taal. Dat een keuze voor bepaalde woorden je kan raken en ontroeren, je kan verwonderen of doet glimlachen. Dat geldt ook voor het gebruik van taal in het theater. Daarom ga ik zo graag naar goed toneel. Maar ik kan ook genieten van cabaretiers die de taal op een unieke manier weten te gebruiken, of van iemand als Wim Daniëls, die de taal op een geweldige manier ontleedt. Maar gedichten zijn het ultieme voorbeeld van mooi taalgebruik. Juiste woorden op een juiste manier gerangschikt. Een gedicht moet je proeven. En nog eens proeven. En ervan genieten. Net als een goed glas wijn.” Op 31 januari werd de Nationale Gedichtendag in het Parkpaviljoen door DichterBijWaalwijk vormgegeven. Een aantal dichters las hun gedicht in het thema Vrijheid voor, dat zij gemaakt hadden op een workshop. Het gedicht van Rob Ossewaarde werd aan het eind van de avond gekozen als meest aansprekend. Hieronder is dat gedicht weergegeven.

ss Een van de gedichten in de Poëzieroute.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 20

Feestelijke open dag Gezondheidscentrum ROZET 16 februari 2019 van 10:00 tot 13:00 uur. Onder het genot van een kop koffie kunt u Gezondheidscentrum ROZET bezichtigen en kennismaken met de verschillende disciplines. Samen met u werken we graag aan een gezonde toekomst. Graag willen we u vragen om geen presentjes mee te nemen. Wij zouden het enorm waarderen, indien u dit wenst, als u een gift wil doen aan Stichting Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantieweek, voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar.” s Het glas-in-lood van Sint Jozef, duidelijk zichtbaar in ROZET. In Kaatsheuvel is sinds oktober 2018 een nieuw gezondheidscentrum geopend in de voormalige Sint Jozefkerk. Het gezondheidscentrum is tot stand gekomen dankzij: Huisartsenpraktijk De Ruijter, Apotheek De Koning, Fysiotherapie De Waterleeght, Orthopedagogiek en Psychologie Praktijk Van de Wiel, Podothera-

pie Van der Eerden, Verloskunde Puur en Thebe Wijkverpleging. Het doel van het gezondheidscentrum is om waar mogelijk multidisciplinaire zorg te bieden, in een inspirerend pand. ”We zijn trots dat we het kerkpand hebben kunnen behouden. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor de open dag op zaterdag

Het spreekuur wordt gehouden, rechts naast de hoofdingang, op de begane grond in BaLaDe. Nadat u plaats heeft genomen aan de grote tafel in de hal wordt u op volgorde van binnenkomst binnengeroepen en in een spreekkamer te woord gestaan door één van onze vrijwilligers. Wij zullen uw juridisch probleem trachten op te lossen en indien uw zaak té complex is, dan zullen wij u doorverwijzen naar een (pro deo) advocaat of instantie die u verder op weg kan helpen. Wij hebben goede contacten met pro deo advocaten en hulpverlenende instanties. Onze gratis rechtshulp richt zich op het oplossen van problemen op diverse rechtsgebieden waardoor het bieden van rechtsbijstand nog uitdagender wordt. Zaken waarbij wij u rechtsbijstand kunnen bieden zijn onder meer: problemen met het UWV/ gemeente/Belastingdienst/DUO, problemen met uw werkgever of juridisch advies omtrent einde arbeidscontract/(transitie)vergoeding/ziekte, alles op het gebied van het strafrecht, dus ook strafbeschikkingen (o.a. opgelegde boetes) en een uitnodiging voor een OM-zitting of bij de rechtbank. Natuurlijk kunt u er ook terecht met problemen op andere rechtsgebieden.

Mocht u ook een juridisch probleem hebben dan staan wij voor u klaar om u van gratis rechtsbijstand te dienen. Wij zijn er elke donderdagavond voor u tijdens het inloopspreekuur van 18.00 uur tot 20.00 uur. BaLaDe is gelegen op het adres Balade 1, 5142 WX Waalwijk. Niet alleen degenen uit Waalwijk die gratis rechtsbijstand wensen zijn van harte welkom, maar

Adres: Wilhelminaplein 41, Kaatsheuvel

ook degenen die woonachtig zijn buiten Waalwijk. U kunt ons ook bezoeken op onze website www.gratisrechtshulp.net Indien u geen tijd heeft om op ons inloopspreekuur te komen kunt u uw juridische vraag ten alle tijden per e-mail sturen naar advies@ gratisrechtshulp.net zodat wij daarna deze zullen beantwoorden.

bevolking klaslokalen te bouwen in Chimoza. De reiskosten betalen zij zelf. De bouwmaterialen willen zij door middel van sponsoring bij elkaar krijgen. Deze collecte is een onderdeel van de vele acties die zij voeren. Voor meer informatie kunt u kijken op:

www.worldservants.nl/ sprang_2019 Het is helaas niet mogelijk om door de gehele gemeente (Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle) te lopen. Heeft u de collectant gemist, dan kunt u ook uw bijdrage overmaken op geef.ws/sprang

Politiek

Verkiezingsavond met Eerste Kamer-lijsttrekkers ChristenUnie en SGP ChristenUnie-SGP Brabant organiseert op 28 februari een interactieve verkiezingsavond in Werkendam. Het thema van de avond is “Samenwerking werkt!”. Te gast zijn Eerste Kamer-lijsttrekkers Mirjam Bikker van de ChristenUnie en Peter Schalk van de SGP. Op 20 maart worden de provinciale statenverkiezingen gehouden. ChristenUnie en SGP doen in Noord-Brabant met een gezamenlijke lijst mee aan deze verkiezingen en organiseren een interactieve verkiezingsavond. Speciale gasten zijn de landelijke politici Mirjam Bikker en Peter Schalk. Peter Schalk is sinds 2015 fractievoorzitter van de SGP in de Eerste Kamer. Mirjam

Bikker is sinds 2015 lid van de Eerste Kamer namens de ChristenUnie. Tijdens de avond zullen zij in gesprek gaan over het belang van samenwerking tussen lokale en landelijke politiek. Hoewel niet altijd zichtbaar in de media, komen alle belangrijke onderwerpen ook aan bod in de Eerste Kamer. Zo werd afgelopen week nog gedebatteerd over het gokbeleid...

Hermen Vreugdenhil, lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP in Brabant, en Henk van Zelst, nummer twee van de lijst, willen graag met bezoekers van de avond in gesprek over de belangrijke thema’s die zij zien in Brabant. “Leefbaarheid van dorpen, kappen met drugs, betaalbare energie en een goed agrarisch beleid. Thema’s die mensen echt raken en waar samenwerking tussen lokale en landelijke politiek enorm belangrijk is,” aldus Hermen Vreugdenhil. Tijdens de verkiezingsavond is er alle gelegenheid om met de landelijke en de provinciale kandidaten in gesprek te gaan. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Dorpshuis Vlechtwerk, Hooftlanden 1 in Werkendam. www.noord-brabant.christenunie-sgp.nl

CDA Waalwijk bij het CDA Partijcongres Bij het onlangs gehouden CDA Partijcongres was ook de fractie van CDA Waalwijk aanwezig. CDA Waalwijk heeft daar samen met andere vertegenwoordigers van CDA-afdelingen in Nederland haar bijdrage geleverd aan de nieuwe koers van

Windenergie s (foto: Jan Koks, Waalwijk) Het waaide stevig, de afgelopen week. De windmolens in het windmolenpark bij Waalwijk kregen er energie van. Ze maakten dan ook overuren.

Hoortoestellen scannen uw omgeving Het verstaan van meerdere sprekers in een rumoerige omgeving is al decennia één van de grootste uitdagingen voor slechthorenden en audiciens. De Deense hoortoestellenfabrikant Oticon ontwikkelde hiervoor onlangs een revolutionaire oplossing. Een ontwikkeling waardoor voor veel slechthorenden een nieuwe wereld opengaat. Brabant Oor in Waalwijk is exclusief dealer van Oticon en organiseert in samenwerking met dit Deense merk op donderdagmiddag 28 februari aanstaande een introductiemiddag voor geïnteresseerden. Deze middag vindt plaats in het Parkpaviljoen, Grotestraat 154a in Waalwijk. Aanvang 13.00 uur. Aanmelden voor deze middag kan via 0416-778 660. Of stuur een mail met uw naam en telefoonnummer naar info@brabantoor.nl

In de week van 10-16 februari 2019 gaan deelnemers en supporters van de actiegroep Sprang langs de deuren om te collecteren. Komende zomervakantie gaan 33 deelnemers uit de gemeente Waalwijk/Sprang-Capelle naar Zambia om samen met de lokale

U kunt uw donatie op twee manieren doen: - In de donatiebus van Villa Pardoes bij de ingang. - Per bankoverschrijving: IBAN: NL35 RABO 0300 224 028, Rabobank te Kaatsheuvel ten name van Stichting Fondsenwerving Villa Pardoes, o.v.v. ROZET.

Inloopspreekuur van Stichting Gratis Rechtshulp in BaLaDe Al meer dan twee jaar verlenen studenten rechtsgeleerdheid van Tilburg University op vrijwillige basis onder begeleiding van een advocaat tijdens een inloopspreekuur rechtsbijstand aan hulpbehoevenden.

Huis-aan-Huiscollecte World Servants Sprang

Wilt u direct meer informatie over het nieuwe hoortoestel of

over de informatiemiddag, bel dan 0416-778 660.

s Het verstaan van meerdere sprekers in een rumoerige ruimte.

de CDA-Tweede Kamerfractie met betrekking tot het kinderpardon. CDA Waalwijk is blij dat hierdoor veel in Nederland gewortelde kinderen nu snel een herbeoordeling krijgen, terwijl

anderzijds de asielprocedure flink zal worden ingekort. In samenwerking met andere landelijke CDA-afdelingen en de CDA Tweede Kamerfractie zal CDA Waalwijk zich blijven inzetten voor grote vraagstukken, zoals de klimaatdiscussie.

HENK VAN ZELST UIT SPRANG-CAPELLE OP TWEEDE PLAATS

ChristenUnie-SGP Brabant maakt complete lijst bekend De ChristenUnie-SGP heeft haar complete lijst bekendgemaakt voor de komende provinciale statenverkiezingen van 20 maart. Huidig ChristenUnie-SGP statenlid Hermen Vreugdenhil uit Nieuwendijk is opnieuw lijsttrekker. Op de tweede plaats staat Henk van Zelst uit Sprang-Capelle. Van Zelst is gemeenteraadslid namens de SGP in gemeente Waalwijk. Op de lijst staan verder ook nog de raadsleden Jan van Groos, raadslid namens de ChristenUnie, en Richard Tiemstra, raadslid namens de SGP in de gemeente Waalwijk. De complete lijst bevat 29 kandidaten uit heel Brabant. De ChristenUnie-SGP heeft nu één zetel in de Provinciale Staten van Noord-Brabant en hoopt op 20 maart een tweede zetel te kunnen halen. De ChristenUnie-SGP heeft ook de slogan bekendgemaakt waarmee het de verkiezingen ingaat.

s Top 10 ChristenUnie-SGP Brabant in het provinciehuis “Onze slogan is ‘Brabant is het waard!’ waarmee we willen laten zien dat Brabant het waard is dat er wordt omgezien naar elkaar en naar de schepping,” aldus lijsttrekker Hermen Vreugdenhil. “We hebben een uniek pro-

gramma met oog voor kwetsbaren, waardering voor boeren en waarin we hard afstand nemen van drugs en uitbuiting. We zetten in op het voorkomen van eenzaamheid, goed openbaar vervoer en betaalbare energie.”


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 21

Tonpraoten bij Wijnand in Drunen Zaterdag 9 februari stonden de volgende top-tonpraters in de ton in Drunen: Frans Bevers Hans Eijkemans

René van Boxtel Christel van den Dungen Rien Bekkers Deze diverse typetjes zetten de

lachers naar hun hand. Dit alles werd begeleid door Bloas Voak uit Drunen. Hier wat beelden. ( foto’s: Drunen4you)

! G A D T E L T U O E IR A L U C A SPECT

I R A U R B E F 6 1 G A D R E ZAT 10.00 TOT 16.00 UUR

U mag op alles bieden d... elijk bo alles tegen elk aannem

Schoolstraat 7a Waspik

LAMULUX DIRECTION

Set Lamulux Direction

Nieuwe serie bankstellen

dressoir groot, tv dressoir, eetkamer 6 pers., salontafel, hoektafel van 3495,- voor

1795.-

Matrassen pocketvering 80/200 7 zone pocket van 345,- NU

Set Bolgna eiken white

Speciaal voor tieners een top carnavalsfeest Speciaal voor tieners in de leeftijd van 12- tot en met 15-jarigen organiseert Jongerencentrum de Tavenu dit jaar met carnaval weer een topfeest! En wel op zaterdagavond 2 maart van 20.30 uur tot 23.30 uur. Met een superzangeres. Tabitha komt namelijk optreden! Bekend van onder andere ’Hij is van mij’ en

’Jou en mij’. Afgelopen vrijdag trad ze nog op bij The Voice. Super dat ze naar dit feestje komt! Aan alle tieners uit Waalwijk en omgeving: zorg dat je erbij bent! Toegang is € 7,50 (inclusief garderobe) en de kaartjes zijn vanaf 11 februari te koop bij Jongerencentrum de Tavenu, Taxandriaweg 13 te Waalwijk.

Naast het optreden van Tabitha komt het DJ-duo Timotek draaien om er een dik feest van te maken. Carnavalsmuziek zal afgewisseld worden met muziek van nu. Uiteraard vindt deze alcohol- en rookvrije avond plaats onder begeleiding van het team jongerenwerkers van de Tavenu, die net zoals alle voorgaande edities een deurbeleid hanteren, waar de aanwezige tieners alleen het pand mogen verlaten, met toestemming van hun ouders/verzorgers.

dressoir, tv kast, eetkamer 4 pers., 2x hoektafel (salontafel) van 4395,voor

op het podium zien gebeuren, sturen we ze een week voor het festival al de CD toe waar alle nummers op staan. Ze kunnen dan met het tekstboekje erbij de nummers op voorhand goed beluisteren zodat ze weten waar het over gaat.” Voor de twintigste keer op rij wordt er een CD uitgegeven met daarop alle zestien deelnemende acts van dit jaar. De opnames

www.carnavalwaspik.nl

Set Life style meubelen

buffetkast, dressoir, tv dressoir, eetkamer 6 pers., salontafel als 2x hoektafel van 4250,- voor

1995.-

mooi rustiek eiken met grijze accenten dressoir-tv kast- bergkast – eetk. tafel-salon.tafel van 4895,- voor

2750.-

LAATSTE DAG GROTE COLLECTIE: per stuk NU

10.-

Vele sets top merken eetk. stoelen tegen outlet prijzen 6 x vintage-industrieel per stuk van 345,- NU + stoel modern per stuk van 365,- NU

99.50.-

VELE SETS: Eetkamerstoelen diverse kleuren en types

tegen elke aannemelijk bod

Salontafel en side-table

395.295.Hoekbankstel Tessa 795.Diverse losse banken 595.glas messing van 1095,- voor

weg = weg

side-table van 895,- voor

van 1895,- voor

van merken als Urban Sofa 2,5 zits van 1150,- NU

LET!! OP

ss Benedenkerk in actie tijdens het Songfestival 2018.

Diverse accessoires

schilderijen, posters, spiegels, lampen, vazen enz.

2950.-

Eenling eetkamer stoel

Bij het Songfestival zingen de deelnemers hun liedjes live op muziek van een muziekband. Het liedje en de zang zijn belangrijk, maar ook naar de act wordt gekeken door de 5- of 6-koppige jury van buiten Waspik. ”Deelnemers halen werkelijk alles uit de kast om zich verrassend te presenteren. Leuk om te zien. Maar om de jury niet alleen overdonderd te laten zijn door wat ze

250.-

merk Aspen 4d. dressoir, roomdivider, tv.dressoir, eetk.tafel 6 pers. Salontafel van 5250,- voor

Het Songfestival is in Waspik zo’n activiteit waar je gewoon bij hoort te zijn. Er zijn automatisch al veel mensen aanwezig als deelnemer: gemiddeld achttien acts nemen jaarlijks deel aan het liedjesfestival, wat ruim tweehonderd zangers en zangeressen betekent. Die nemen dan ook weer vrienden en bekenden mee. ”Een soort familiefeestje dus,” vertelt Corné Smits, als bestuurslid van Stichting Jeugdcarnaval Waspik de organisator van het Songfestival. ”Leuk om te zien is dat er wel continu verjonging in de groep zit. We hebben het geluk dat er in Maoneblusserslaand steeds meer nieuwe clubjes ontstaan die dan ook aan het Songfestival meedoen. Dus gelukkig hebben we ieder jaar ook lekker veel jeugd binnen.”

vonden in december plaats in de Swamp Studio in Raamsdonk. De CD wordt gepresenteerd na afloop van het Songfestival. Het Waspikse Songfestival wordt gehouden op zaterdag 16 februari om 20.00 uur. Er zijn juryprijzen te winnen en er is een publieksprijs waarbij de artiesten onderling kiezen wie de beste of leukste is. Voor de tiende keer op rij wordt de Jan Kamp Wisseltrofee uitgereikt aan de ‘overall-winnaar’. Ook is er een prijs voor de beste nieuwkomer. Toegang tot de avond is vanaf 16 jaar. Bezoekers van 16 en 17 jaar zijn i.v.m. het niet-schenken van alcohol verplicht zich te legitimeren; 18 jaar en ouder legitimatie op verzoek. Er wordt gewerkt met polsbandjes.

allerlaatste in E50 patine van 2145,voor

Moderne woonkamer

Zestien acts strijden om titel bij Waspikse Songfestival

129.-

Luxe buffet-kast

1495.-

Set meubelen

695.-

in microstof, 2,5 + 2 zits van 1495,- voor

vanaf

5.-/ 10.-/15.-

Comfort bankstel 2.5+2 zits hoge-zit hoge-rug stof/arm leder. van 2395,- voor

995.-

Relax / Opstahulpstoelen

12 stuks - hand en electrische verstelbaar top-merken als Twice – Chill-line Topform opstahulp echt leder van 1695,- voor Twice, incl. accu van 2345,- voor op

= op

495.895.-

Boomstamtafels

lengte 200/240, met metalen kruispoot

595.-/695.Eetkamertafels teak 379.Dressoir Kentuky 395.Diverse fauteuils 95.Rustiek oud eiken tafel 395.Div. TV-dressoirs 75.NU

diverse maten van 739,- voor eik naturel

van 1385,- NU

diverse maten, kleuren en types vanaf 240x100 Boston van 1545,- NU

van 475,- NU

e Divers losse len meube élk n e g te melijk aanne d bo

Het adres is: é Schoolstraat 7a, Waspik Opslag voor latere levering is mogelijk….. Thuisbezorging mogelijk……


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 22

Extra audities De Notenkrakers Vorige week was de jaarlijkse auditiedag voor kinderen van 8 t/m 16 jaar uit de gehele regio Waalwijk - Kaatsheuvel - Loon op Zand - Waspik - Sprang - Capelle - Drunen - Elshout - Vlijmen, om ook lid te kunnen worden van Kindermusicalgroep De Notenkrakers. Omdat de aanmeldingen nog steeds binnenkomen, organiseert de leiding van de groep een extra 2e auditiedag op zaterdag 23 februari. Wil je zingen, dansen en spelen onder leiding van een professioneel creatief team (muzikaal leider, zangcoach, regisseuse en choreografe), meld je dan aan door het inschrijfformulier in te vullen, dat te vinden is op www.

denotenkrakers.nl. Op de site is ook het reglement te vinden met daarin opgenomen de kosten van het lidmaatschap. In het eerste weekend van het jaar worden 5 voorstellingen opgevoerd in de grote theaterzaal van De Leest in Waalwijk. Daarnaast zijn er diverse optredens en ook gaat de groep ieder jaar in de herfstvakantie een midweek op kamp. De 2e auditiedag is dus op zaterdag 23 februari in De Ouwe Toren in Waalwijk. De repetities zijn wekelijks op dinsdagavond van 18.00 tot 19.50 uur, eveneens in De Ouwe Toren aan de Loeffstraat 107. Meer info via 0416-333579 of info@denotenkrakers.nl

Brandweer 112.nl

Het was even rustig...

s (foto: FPMB)

Wandelen

s Wil je ook mee gaan doen met De Notenkrakers? Meld je dan nu aan voor de extra audities! (foto: Eric Meuffels, uit Peter Pan)

Op zondag 17 februari gaat de vaste gids, Peter v.d. Velden, wandelen met een groep 50-plussers. Deze keer is gekozen voor een wandeling in natuurgebied De Brand. De start is om 10.00 uur en het vertrekpunt is De Rustende Jager, Oude Bosschebaan 11,

Biezenmortel. De wandeling zal ruim twee uur duren en is gratis. Denk wel aan goed schoeisel. De Brand kan namelijk erg nat zijn. Daar de groep niet groter mag zijn dan 25 personen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via mail: vdveldenpj@gmail.com

Prijsuitreiking bij Electro World Van Drongelen Als hoogtepunt en afsluiting van de succesvolle prijsvraag van Electro World Van Drongelen werden op zaterdagmorgen 9 februari de prijswinnaars van de “oudste bon”-actie uitgenodigd door Jacques en Lex, eigenaren van de bekende elektro-winkel in Waalwijk. Na ontvangst met een kopje koffie kregen de drie winnaars hun verdiende prijs uitgereikt, drie LED-televisies wisselden deze ochtend van eigenaar. De hoofdprijs, een 108 cm grote SONY 4K Smart LED-televisie, werd gewonnen na inlevering van de oudste bon, 6 mei 1968! Maar ook de winnaars van tweede prijs hadden hun bon goed bewaard, 2 november 1970, goed voor een 81 cm LED-televisie. De deelnemer met een aankoopbon van 6 juli 1976 werd beloond met de derde prijs, een LED-televisie van 61 cm. Als afsluiting werden de dames nog eens extra verrast met een fleurig boeket en konden de winnaars gaan genieten van hun gewonnen prijs.

WAALWIJK - Het leek even goed te gaan onder de beruchte brug in Waalwijk aan de Hertog Janstraat, maar vrijdagochtend ging het weer mis. Een volgeladen vrachtwagen had zich klemgereden en de schade was groot. Een omstander heeft het zien gebeuren en zei dat de vrachtwagen met volle vaart onder de brug door wilde, met een harde klap als gevolg.

Het is niet de eerste keer dat een vrachtwagen vast komt te zitten onder dit viaduct. Sterker nog: het is al veel vaker gebeurd. Ondanks het feit dat Rijkswaterstaat in december 2017 nog extra waarschuwingsborden plaatste, gebeurde het eind december van dat jaar en begin januari 2018 al drie keer. En ook daarvoor zijn meerdere gevallen bekend.

Mantelzorger... En nu zorg ik voor mijzelf Als mantelzorger ben je welkom bij de tweewekelijkse mantelzorgbijeenkomsten.

te houden. Ontspanning en gezelligheid staan hierbij voorop. Deelname aan de groepen is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd. Voor meer informatie kunt je contact opnemen met 0416-760160 of via e-mail: infowaalwijk@contourdetwern.nl

Op dinsdag- of donderdagavond worden activiteiten aangeboden die je helpen je veerkracht te vergroten en meer energie over

60 uur nonstop biljarten voor Stichting Zoëzo Vrijdag 15 februari starten Mitchell Schilders en Paul Bruijstens met 60 uur aaneen biljarten tot zondagavond 17 februari 20.00 uur voor Stichting Zoëzo, in Café Molenvliet. 60 mensen biljarten een uur lang tegen de marathonbiljarters voor een bedrag van 25 euro, wat volledig ten goede komt aan de stichting. Daarnaast sponsort Molenvliet van iedere genuttigde consumptie 10 cent aan het goede doel.

s Uitreiking prijs ’de oudste bon’.

Lezing ’De Langstraters’ door Nol Kleijngeld Met zijn verhaal over De Langstraters beschrijft Nol Kleijngeld de geschiedenis van een streek. Om te kunnen overleven, leveren bewoners eeuwenlang strijd tegen het water. Honderden jaren is De Langstraat grensstreek tussen Brabant en Holland en zodoende meestal strijdtoneel in oorlogstijd.

s Nol Kleijngeld.

FLEXIBELE AANLEVERTIJDEN U kunt uw advertentie voor weekblad Waalwijk nog t/m 12.00 uur aanleveren op dinsdag, de dag vóór verschijning.

Mail uw advertentie naar uitgeverij@emdejong.nl

Als bakermat van de Nederlandse leer- en schoenindustrie heeft De Langstraat afwisselend glorietijden en crises beleefd. Een gezamenlijk beleefde geschiedenis heeft De Langstraat tot een eenheid gemaakt. Kleijngeld maakt van een ingewikkelde geschiedenis een boeiend verhaal. Hij wisselt persoonlijk, historisch en bestuurlijk perspectief met elkaar af. Sommige lijnen trekt hij tot in de tegenwoordige tijd door. De lezing wordt gehouden op vrijdag 22 februari aanstaande in De Gildenbond aan de Mgr. Völkerstraat 3 in Kaatsheuvel. Aanvang is 22:00 uur. Leden en Vrienden van Heemkundekring De Ketsheuvel hebben gratis toe-

gang, niet-leden betalen € 3,50 per persoon. Een kopje koffie of thee is inbegrepen.

De stichting is opgericht ter nagedachtenis aan Zoë. Zoë leed aan Acute Myeloïde Leukemie (AML) en verloor de strijd op 10 april 2014. Met donaties steunt de stichting onderzoek en het verbeteren van de leefomstandigheden van ouders en kinderen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Om de sfeer tijdens dit weekend te verhogen treedt een aantal bekende lokale artiesten belangeloos op zoals Dirk Vink en een muzikaal duo. De gehele muzikale ondersteuning wordt verzorgd door DJ Paul Damen, DJ Alain en DJ Leander. U bent van harte welkom om de marathonbiljarters aan te komen moedigen. Adres: Laageinde 30 te Waalwijk.

s Paul (l) en Mitchell (r).

Wijkvereniging Plan Noord bestaat 50 jaar

Adverteren in Uw Weekblad Bel met Maikel Leijtens Tel. 06 - 40 19 91 84 s De 65+-ers uit Plan Noord genieten ervan.

Zaterdag 9 februari was het weer zover, de 65+-brunch die wijkvereniging Plan Noord uit Waspik jaarlijks organiseert voor de senioren in de wijk. En wat was het druk; er waren bijna 50 deelnemers bij Hieriest. De brunch had dit jaar ook wel een bijzonder tintje, want wijkvereniging Plan Noord bestaat 50 jaar. En dit heugelijke feit werd gevierd met de senioren! Na afloop kreeg iedereen een heerlijk zakje chocolaatjes mee, speciaal gemaakt door de Waspikse Patisserie Corné, waar Plan Noord nog niet zo lang geleden is geweest om zelf bonbons te maken. Om het 50-jarig bestaan te vieren is speciaal een nieuw logo ontworpen en worden de activiteiten die Plan Noord komend jaar nog in petto heeft opgeleukt met wat lekkers of een verrassing. ”Wij hopen daarbij weer veel Plan Noord-buurtgenoten te ontmoeten.”


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

rt SpoSport

PAGINA 23

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Negen medailles voor turnsters SHJ Drunen Michelle van Litsenburg (junior divisie 6) behaalde een knappe derde plaats. Zij was tevens de beste turnster in haar niveau op het toestel brug. Shaniqua Boakye ( jeugd D3) mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Zij turnde een sterke wedstrijd en behaalde de hoogste score op de toestellen brug en vloer. Op de toestellen sprong en balk behaalde zij de tweede plaats. Eline Smits turnde in de categorie senior divisie 6 een sterke wedstrijd. Zij mocht na een spannende strijd het goud in ontvangst nemen. Zij behaalde de hoogste scores op de toestellen balk en vloer en noteerde eveneens het derde punt op het toestel brug.

s Een SHJ-podium in de categorie pupil 1 D3. In het weekend van 9 en 10 februari turnde een aantal turnsters hun eerste kwalificatiewedstrijd D2, D3, divisie 5 en 6 in Kaatsheuvel. Zij behaalden in totaal negen medailles. Fleur van Noort nam in hetzelfde weekend deel aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor junioren divisie 1 in Reuver. Tot slot turnden de heren hun tweede kwalificatiewedstrijd in Weert. Een aantal heren wist zich te plaatsen voor de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap! Op zaterdag 9 februari turnden Esmée van Mook en Laura Verbruggen hun eerste kwalificatie in de categorie jeugd divisie 5. Esmée van Mook eindigde op plaats 8 en wist het derde punt op sprong weg te zetten. Laura Verbruggen eindigde op plaats 9. Later op de dag kwamen de junioren en senioren divisie 5 in actie. Esther de Boer (junior divisie 5) mocht het zilver in ontvangst nemen. Een knappe prestatie, aangezien zij dit seizoen moest promoveren naar een hoger niveau. Esther behaalde eveneens de hoogste score op het onderdeel sprong en het tweede punt op het toestel brug. De senioren divisie 5 turnden een stabiele wedstrijd. Anke Lemke mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Zij noteerde het tweede punt op het toestel balk. Jamie Klerks eindigde net naast het podium op plaats 5, direct gevolgd door Iris van Dijke op plaats 6. Iris behaalde het tweede punt op het toestel vloer. Sandy Nagtzaam eindigde respectievelijk op plaats 11. Een zeer knappe prestatie, nadat ook zij dit seizoen moest promoveren naar een hoger niveau. In Reuver turnde Fleur van Noort haar eerste kwalificatie-

wedstrijd bij de junioren divisie 1. Zij eindigde op plaats 15. Britta Stoof moest helaas afmelden, in verband met een blessure. Op zondag 10 februari kwamen de turnsters D2, D3 en divisie 6 in actie. In de categorie pupil 1 D3 behaalden de turnsters van SHJ Drunen een bijzonder knappe prestatie. Zij bezetten de eerste vijf plaatsen van het klassement. Romée Weijers nam de gouden medaille in ontvangst en was tevens de beste turnster op de toestellen brug en balk in haar categorie. Ze behaalde eveneens het tweede punt op het toestel vloer. De tweede plaats was voor Sanne Karremans. Zij behaalde de hoogste score op de toestellen sprong en vloer en behaalde het derde punt op het toestel balk. Leena Ercan werd knap derde. Voor haar was dit haar allereerste individuele kwalificatiewedstrijd. Zij noteerde eveneens het tweede punt op het toestel balk en het derde punt op het toestel sprong. Nuria Gorter eindigde net naast het podium op een mooie vierde plaats. Zij behaalde het derde punt op het toestel vloer. Emma van Delft eindigde knap op plaats 5. In de categorie instap D2 turnde Noor Smies haar allereerste

officiële wedstrijd. Zij behaalde in een sterk deelnemersveld een knappe tiende plaats. Nova van Baardwijk (jeugd divisie 6) turnde een sterke wedstrijd en mocht het zilver in ontvangst nemen. Zij behaalde de hoogste score op het toestel brug en de derde score op het toestel balk.

Alweer voor de 10e keer gaat er gestart worden in het centrum van Drunen door veel hardlopers tijdens de 38ste editie van de Drunense Duinenloop, georganiseerd door Atletiek- en Wandelvereniging DAK. De voorbereidingen van dit loopevenement zijn in volle gang en de organiserende commissie hoopt dat het op 17 maart niet zo koud is als de editie van vorig jaar. Ondanks dat waren er vorig jaar veel deelnemers, jong en oud, amateur of professional, die de koude getrotseerd hebben. Naast de bekende halve marathon door en rondom de mooie Drunense Duinen kan er deel worden genomen aan de 10 kmen de 4,5 km-loop. Gestart wordt er op het Raadhuisplein. Ook voor de jeugd is er gelegenheid om 600 of 1.100 meter te lopen. De eerste start is om 11.45 uur. Voor de overige tijden zie website. Als herinnering is er voor elke deelnemer een unieke en sym-

bolische medaille. Voorinschrijving is mogelijk tót 19 februari 2019. Als je hier gebruik van maakt staat je voornaam op je startnummer. Na-inschrijving is mogelijk tot 17 maart 2019, echter dan zonder je voornaam op het startnummer. Ook een speciaal ontworpen DDL loopshirt is online verkrijgbaar. Om de Drunense Duinenloop te kunnen organiseren zijn, naast de Commissie Drunense Duinenloop, 250 vrijwilligers nodig om het evenement tot een succes te maken. En natuurlijk niet te vergeten: commerciële partners. Voor inschrijving aan de Drunense Duinenloop of als vrijwilliger kan men terecht op www. drunenseduinenloop.nl

s Start halve marathon Drunense Duinenloop 2018. (archief)

Padel bij LTC de Klinkaert in Drunen Op 21 januari jongstleden is de aanleg van twee nieuwe padelbanen op het sportpark van LTC de Klinkaert begonnen. Dat betekent dat er een relatief nieuwe sport in gemeente Heusden kan worden gespeeld. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld door vier personen, het is een sport voor jong en oud. Om dit feestelijk te vieren is op 16 maart aanstaande de officiële opening

s Levi van Bokhoven, Freek Kamerman en Fabian Bohncke geplaatst voor de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap.

Avantianen geven laatste 10 minuten punten uit handen

s Avanti.

De heren van SHJ Drunen turnden op zondag 10 februari hun tweede kwalificatiewedstrijd in Weert. In de categorie instap divisie 2 kwamen drie turners in actie. Levi van Bokhoven eindigde op plaats 6, Fabian Bohncke op plaats 8 en Freek Kamerman op plaats 19. Lars Bergman en Luke van Essen turnden in de categorie pupil divisie 3 hun wedstrijd. Lars Bergman eindigde op plaats 17 en Luke van Essen op plaats 24. Levi van Bokhoven, Fabian Bohncke, Freek Kamerman en Lars Bergman hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap.

Voorinschrijving Drunense Duinenloop eindigt 18 februari

Afgelopen zondag traden de mannen van Avanti aan tegen de koploper White Demons. Om kans te maken op het kampioenschap was het zaak om te winnen. Avanti gaat goed van start, aanvallen worden goed opgezet en de ballen vinden daarom ook het net. White Demons kan bijblijven, maar Avanti trekt in de eerste helft aan het langste eind. We gaan met een voordeel van 3 punten verschil de rust in. 16-13. In de tweede helft zakt Avanti wat in en White Demons is in notime in staat om de aansluiting te vinden. De tweede helft gaat gelijkop en daarmee ontzettend spannend. In de laatste 10 minuten verliezen de Avantianen te vaak de bal en rondden slecht af. White Demons doet dan waar ze goed in is: snel eruit en scoren. Het is te laat. Avanti neemt met trots het verlies. Ze hebben gestreden maar het mocht niet baten. Eindstand 28-30. Doelpuntenmakers: Luke Koppenhol 10x, Tim Tielemans 5x, Joep Verharen 4x, Youri Mols 4x, Tim van Hulten 3x, Dirk Bergmans 1x en Janiek Vermeulen 1x.

van de twee nieuwe padelbanen. Deze dag zijn er ook verschillende clinics en demonstratiewedstrijden van gevorderde spelers. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met deze nieuwe, aantrekkelijke en leuke sport! Voor meer informatie en actuele updates zie de website van LTC de Klinkaert onder het kopje ‘padel’.

4 Symphony is Brabants Kampioen Op zaterdag 9 februari heeft het paardenviertal van Ruitersport Vereniging Heusden onder de naam: 4 Symphony de titel Brabants Kampioen in de wacht gesleept. Manouk de Veld, Annelies Bastiaanssen, Jolie van den Bighelaar, Silvie de Veld en Britt van Hemert reden een prachtige kür op muziek, die ze helemaal zelf ontworpen hebben en ze behaalden daarmee een score van meer dan 74%. Wij willen ze hiermee

van harte feliciteren. Aanstaande zondag start 4 Symphony in Boxtel op de laatste selectiewedstrijd (finale) voor de viertallencompetitie. Ook in deze competitie staan ze inmiddels hooggeplaatst met 2 maal een 1e prijs en 1 maal een 2e prijs. De 6 beste teams uit de klasse M en Z paarden/pony’s mogen starten op Indoor Brabant. Daar willen ze natuurlijk graag bij zijn, dus gaan ze zondag proberen nogmaals een topprestatie neer te zetten.

s Brabants Kampioen kür op muziek.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 24

»

bergvlietvillas .nl bergvlietvillas.nl


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

Nederland is een ‘state of the art’ sauna- en wellnesscomplex rijker. Op een steenworp afstand van Breda, middenin het groen van het prachtige Landgoed Bergvliet, opent het fonkelnieuwe SPA ONE haar deuren.

Meer weten? Bezoek onze website www.spaone.nl . en volg ons op

PAGINA 25


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

rt SpoSport

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Baardwijk - ZIGO 1-2

s Man of the Match (Marc Duppen) / Pupil van de Week (Gino Hurkmans). (foto: MiGe) We moeten om half een aanwezig zijn voor de wedstrijdbespreking. Het tweede van Baardwijk moet om twaalf uur tegen Gilze thuis, dus onze jongens zijn er om twaalf uur om het tweede te zien winnen van Gilze: proficiat! De bespreking gaat over hard werken maar vooral de wil om te winnen, we weten de sterke en zwakke punten van Zigo omdat deze wedstrijd de return is. We kleden ons om en intussen is onze pupil van de week Gino Hurkmans ook gearriveerd. We beginnen de warming-up waar Gino fanatiek aan meedoet en bereiden ons voor op de strijd die komen gaat. De aftrap vindt plaats en Gino begint aan een weergaloze dribbel. Hij gaat de spelers van Zigo voorbij alsof ze er niet staan. Blijft hij cool nu hij op de keeper afgaat, ja hoor hij schiet de bal in de rechterhoek en Baardwijk staat voor met 1-0. Het is half drie en we beginnen met de wedstrijd. Baardwijk is de eerste twintig minuten zoekende en speelt een laag tempo, wat Zigo wel lekker vindt. Maar in minuut 24

PAGINA 26

neemt Bart een vrije trap die tot corner verwerkt wordt door de keeper, uit deze corner kopt Max mis. Tom onze spits krijgt de bal aangespeeld en draait weg bij zijn tegenstander, hij geeft de bal voor die tot corner verwerkt wordt. Zigo werkt hard en speelt de lange bal op de twee snelle en sterke spitsen. De kansjes blijven voornamelijk uit corners komen, zo kopt Kevin net naast en Joep weer net over. De rust breekt aan, maar Baardwijk krijgt nog een vrije trap. Bart gaat achter de bal staan en schiet de bal richting kruising, Hansie gaat staan en wil juichen, maar ziet tot zijn verbazing dat de keeper hem uit de kruising tikt. Het is rust, wij gaan aan de thee en Gino naar zijn friet en frikandel. We krijgen wat tips van trainer Emiel en zijn ervan overtuigd dat het doelpunt wel komt. We beginnen de tweede helft en Gino komt aanlopen met zijn friet en frikandel, hij wil niks van de wedstrijd missen. In minuut 50 krijgen we weer een corner die Bart op het koppie van Joep

legt, die net voorlangs kopt. Zigo krijgt een vrije trap net buiten de zestien, Patrick zet zijn muur neer. Een Zigo-speler krult de bal om de muur, Patrick duikt naar de hoek. Hij raakt de bal, maar toch gaat hij in minuut 57 tegen het netje 0-1. Een domper, ongeloof op de bank en in het veld. We rechten onze rug en gaan gelijk op jacht naar de gelijkmaker. Twee minuten later speelt René zich schitterend vrij voor de goal. De bank gaat staan, we springen al. Wat nu, René schiet tegen de keeper op en het wordt geen 1-1. Alsof de duivel ermee speelt, kort erna maakt Zigo d.m.v. een handsbal (heb ik vernomen uit betrouwbare bronnen) de 0-2 in minuut 61. Baardwijk gaat gas geven, in minuut 63 een corner die Kevin net naast kopt. Ondertussen hebben we René voor Dylan gewisseld. We blijven kansjes krijgen maar de bal wil er niet in. We doen weer een wissel: Sjors komt erin voor Isak. In minuut 79 een vrije trap die Bart perfect op het koppie van Joep legt, die deze bal heel knap inkopt, met nog zo’n tien minuten spelen is het 1-2. Zullen we dan nog een puntje kunnen overhouden aan deze wedstrijd? Tina valt in voor Tom. We gaan ervoor en proberen van alles, maar het mag niet baten. We verliezen ook deze wedstrijd en hebben na de winterstop nog geen punt behaald. Mannen, volgende week OVC’26, het wordt de laatste wedstrijd van onze dichter, schrijver Joep. Hij gaat zijn liefde achterna en gaat in München wonen, naar verluidt zet hij daar een nieuw merk in de markt: “nicht so heiss“. Dus het zou lekker zijn als hij drie punten mee kon nemen. Vanaf deze plaats willen wij de wedstrijdbal sponsor Janssen Packaging bedanken en de Vergulden Erpel voor de eetbonnen die de man van de wedstrijd Marc Duppen en pupil van de week Gino Hurkmans hebben gekregen. Zoals een gezegde van Hansie luidt: ”De winterstop brengt weinig goeds.” Gr. Hansie Hansie

R.W.B. gaat strijdend ten onder Bij de wedstrijd RWB - Groen Wit waren de supporters de grote winnaar. Die van Groen Wit wat meer dan die van RWB, beide supportersgroepen zagen een spannende wedstrijd met zeven goals waarbij Groen Wit uiteindelijk aan het langste eind trok. Verwijten konden de supporters en trainer Ruud van den Heuvel hun ploeg niets want zij zagen de hele middag een moedig strijdend RWB. Groen Wit startte met de twee zaalvoetbaltoppers, Mouhcine Zerouali en Qualid Saadouni. Vaak kunnen of mogen ze ivm het zaalvoetballen niet meedoen maar deze week stonden ze vanaf de aftrap op het veld. RWB startte goed, zette Groen Wit zodanig onder druk dat het zelf scoorde en had zelfs de kans om na 10 minuten op 2-0 te komen.

Groen Wit kwam daarna beter in de wedstrijd en even was het eenrichtingsverkeer richting keeper Luuk van Beerendonk van RWB. De gelijkmaker hing in de lucht en in de 25e minuut was dit een feit, RWB antwoordde echter meteen en in dezelfde minuut bracht Ronald Posemis RWB op een 2-1 voorsprong. Het eerste kwartier van de tweede helft was Groen Wit weer oppermachtig waardoor het na een uur voetballen 2-3 stond. RWB gaf het echter niet op en bleef strijden voor een beter resultaat. In de 71e minuut pikte Justin van der Sanden net over de middenlijn de bal op en kon naar de goal opstomen, hij legde de bal breed op de meegelopen Kevin Remie die vervolgens de bal in het doel kon lopen en de stand met 3-3 weer op gelijke hoogte kon bren-

gen. Halverwege de tweede helft loste jeugdspeler Raul Bruurmijn de andere jeugdspeler Roel Mulders, die vorige week uit bij SCO debuteerde in RWB-1, af. De jonkies deden het net als vorige week goed. 10 minuten voor tijd wist Groen Wit weer op een 3-4 voorsprong te komen en maakte topschutter Tijn van Galen zijn hattrick af. RWB zette daarna voor de laatste keer aan en kreeg ook nog wel wat kansjes, tot twee keer toe werd de bal door Groen Wit in deze periode van de lijn gehaald maar het mocht niet baten, RWB bleef met lege handen achter. Volgende week speelt RWB in en tegen Gilze, Gilze speelde deze week net als RWB vorige week tegen SCO en behaalde met 1-1 hetzelfde resultaat als RWB een weekje eerder.

Baardwijk VR1 speelt gelijk tegen de nummer laatst Afgelopen weekend gingen de dames van vv Baardwijk VR1 op bezoek bij DAW Schaijk VR1 in Schaijk. DAW Schaijk VR1 staat laatste maar van onderschatting zal bij vv Baardwijk VR1 geen sprake zijn. De promovendus zal in de tweede klasse tegen iedere tegenstander alles moeten geven voor een resultaat. Dit besef is blijkbaar toch nog niet doorgedrongen. vv Baardwijk VR1 ging vanaf het begin goed van start. Voetballend doen de dames voor geen een team echt onder. Het lijkt af en toe of de dames denken dat het allemaal met voetballen wel goedkomt. Zoals wel uit de kop blijkt is dit dus niet het geval. De ruststand

een sporadische uitbraak van DAW Schaijk VR1 in de 86ste minuut de bal in het doel van Baardwijk VR 1 verdwijnt. 1 – 1. Dat is ook de eindstand. Belangrijk voor de dames van Baardwijk VR1 voor het vervolg in de competitie zal zijn dat ze teruggaan naar de basis en met simpel voetbal effectief moeten omgaan. Ook fysiek mogen ze wat meer van zich laten zien. Keihard werken en alles voor elkaar over hebben hoort daar als eerste regel bij. Vol goede moed naar de volgende wedstrijd die op 17-02-2019 tegen SVC 2000 VR1 zal worden gespeeld. Aanvang 10:00 uur bij voetbalvereniging vv Baardwijk.

WSC trekt driepunter over de streep Al enkele keren dit seizoen kreeg WSC minder dan verdiend en moest er genoegen worden genomen met een nederlaag of gelijkspel, waar een beter resultaat op zijn plaats zou zijn geweest. Maar deze zondagmiddag viel het kwartje wél een keer de goede kant op en zat het de Waalwijkers een keer mee, met een 2-1 overwinning op Zeelandia Middelburg als gevolg. In september, bij de opening van de competitie, werd de manschappen van trainer Norbert Rebsch flink de oren gewassen in Zeeland. De Middelburgers boekten toen een 6-1 overwinning. Deze afdroogpartij moest -op sportieve wijze- worden rechtgezet, zoals het hoort in de sport. Maar vorige week, op bezoek bij Unitas ’30, zag Rebsch twee basisspelers geblesseerd uitvallen: Lars Kruissen en Nicky van Ooijen. De eerste was al weer fit genoeg om op de bank plaats te nemen, maar Van Ooijen zal nog weken nodig hebben om te herstellen van zijn schouderblessure. Daar kwam nog bij dat kort voor de wedstrijd Eder de Kok en Rens van den Hout zich ziek moesten afmelden. Daardoor moest het strijdplan op het laatst nog gewijzigd worden en werd er een basisplaats ingeruimd voor Belmin Popara, met 12 goals de topscorer van WSC JO19-1, dat uitkomt in de landelijke vierde divisie. De juniorenspits speelde slim en wist behendig fysieke duels te ontlopen. Voor de pauze ging de strijd gelijk op. Popara gaf meteen zijn visitekaartje af en zette na een klein half uur zijn ploeg op voorsprong (1-0) en dat was tevens de ruststand. De Zeeuwen gingen na de thee op jacht naar de gelijkmaker. WSC

moest terug en had het moeilijk. Maar de Waalwijkers hielden stand en hadden deze middag een rots in branding. Keeper Rodney Schrauwen hield met een aantal puike reddingen zijn ploeg op de been en groeide uit tot de held van de dag. Zeelandia kreeg de kansen, maar kon niet tot scoren komen; en zoals zo vaak valt de treffer dan aan de andere kant. Halverwege de tweede helft kwam WSC er pas voor de eerste keer goed uit. Een prachtige aanval-uit-het-boekje werd door Yorick Hulsman afgerond en het stond 2-0 voor WSC. De Middelburgers bleven jagen

op een treffer. Die viel pas in de blessuretijd (2-1) en daarna was het andermaal Schrauwen die de Zeeuwse gelijkmaker voorkwam. Een hardwerkend WSC boekte een zwaarbevochten overwinning. Zoals gezegd: soms krijg je wat te weinig, soms krijg je wat te veel. De driepunter levert de oranje-zwarten een plaats in de middenmoot op: achtste positie met 19 punten uit 15 wedstrijden. Komend weekend een belangrijke pot voor de ploeg van Norbert Rebsch. Op bezoek in Breda bij het wat lager geklasseerde JEKA. Winst brengt WSC dan op ruime afstand van de gevarenzone in de tweede klasse E, waar de onderlinge verschillen klein zijn. Dat bewijzen de uitslagen elke week weer. Over twee weken, zondag 24 februari, speelt WSC op eigen veld de inhaalwedstrijd tegen Madese Boys.

s WSC-doelman Rodney Schrauwen keepte een puike wedstrijd. (foto FvB)

Geslaagde RKC Derby Cup FIFA-dag voor FC Erven Vorige week woensdag verzamelde FC Erven zich bij BaLaDe om zich op te maken voor het FIFA-toernooi van de Derby Cup. Alle jongens waren keurig op tijd en waren gretig om van elkaar te winnen. Na een korte uitleg kon er dan eindelijk worden begonnen en werd de groep in twee poules verdeeld. In poule 1 gingen Berat, Delano, Gyandro en Elijah het gevecht met elkaar aan en in poule 2 lieten Jaïro, Mart en Sakari hun voetbalskills aan elkaar zien. Met onder andere veel strakke passes, Messi-achtige dribbels en veel doelpunten was de spanning in beide poules om te snijden. Na een spannende laatste wedstrijd in poule 1 tussen Berat en Elijah, greep Elijah net naast de tweede plek waardoor Berat en Gyandro door waren naar de halve finale. In poule 2 bleef het ook erg lang onbeslist waar Mart en Jaïro na een doelpuntrijke wedstrijd allebei door waren naar de halve finale.

s (foto: Johan Kuijsten)

bereikt met een toch wel teleurstellende brilstand. De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Baardwijk VR1 voetbalt op zich goed. De verdediging laat geen steken vallen. In de 50ste minuut komt er een aanval van Baardwijk VR1 goed door. Via het midden wordt Jo Anne aangespeeld die rechts voor de goal uitkomt en met een diagonaal schot in de linkerhoek het net treft. Onhoudbaar voor de keeper. Baardwijk VR1: 1 – 0 voor. Helaas is dit niet de ontsteker om er een tandje bij te doen zodat de dames van Schaijk op een grotere achterstand gezet kunnen worden. Het kon dan ook weer niet uitblijven dat bij

De eerste halve finale werd gespeeld tussen Gyandro en Mart. Ze waren zeer gewaagd aan elkaar, waarna Mart toch aan het langste eind trok en zo zijn plaats in de finale kon veiligstellen. In de andere halve finale stonden

Op woensdag 20 februari zullen de jongens van team Boeie Ruurd de strijd met elkaar aangaan in Buurthuis Bloemenoord.

Berat en Jaïro tegenover elkaar. De kansen gingen over en weer waardoor het voor het publiek billen knijpen was. Uiteindelijk won Berat na een zeer spannende penaltyreeks met 5-4 en was hij de tweede finalist. Tijdens de finale tussen Berat en Mart werden de jongens flink aangemoedigd door hun teamgenoten. De finale bleef tot het einde spannend waarna Berat zich met een 3-1 overwinning mocht kronen tot koning FIFA van FC Erven. Mart en Berat mogen zich klaar gaan maken voor de FIFA-finaledag op 10 april. Zij zullen dan samen met de andere winnaars gaan strijden voor het Derby Cup FIFA-kampioenschap.

s FC Erven met elkaar in strijd om FIFA-koning van het team te worden.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

rt SpoSport

PAGINA 27

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

NIEUWS VAN SCHAAKVERENIGING WAALWIJK

Matchpunten en bordpunten

s Interne competitie in Topsporthal De Slagen. (foto: Ad Kroot) Afgelopen zaterdag werd er weer gespeeld voor de externe KNSB competitie. Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg waren de 2 matchpunten voor het eerste team van Waalwijk super belangrijk in de strijd om het kampioenschap. Dat de matchpunten voor het tweede team van Waalwijk in Waalwijk zouden blijven stond vooraf al wel vast. Daar ging het om de bordpunten. Opdracht was 8-0 winnen van de hekkensluiter. DE INTERNE COMPETITIE Vorige week stond Harry in de hoofdrol. Deze week gaat het weer om de strijd voor het clubkampioenschap. Koploper Nico had het zwaar tegen Wim en met een beetje meer eindspelkennis zou Wim die partij waarschijnlijk wel gewonnen hebben. Nu koos hij voor een eindspel met een loper meer maar met een randpion van de verkeerde kleur, zoals dat in schaakkringen genoemd wordt. Dat wil zeggen dat de loper niet dezelfde kleur, wit of zwart, van het promotieveld heeft. Het duurde even voordat Wim dat ook door had maar toen was de remise een feit. Ad had weinig problemen met Robert. Robert speelde een speculatief stukoffer om daar 3 pi-

onnen mee te winnen. Hij dacht iets beters te zien en zo bleven het maar 2 pionnen. Dat kostte hem echter zijn ontwikkeling en daar maakte Ad snel en dankbaar gebruik van. De derde titelkandidaat is Sander en die wist op voorhand dat hij een zware en lange strijd tegemoet zou gaan tegen Ron. Ron is een moeilijke taaie tegenstander, kwalitatief minder dan Sander, maar gezegend met een ongekende strijdlust. Het werd dan ook ver na twaalven voordat Sander het punt bij kon schrijven. De overige uitslagen en de complete stand vindt u op onze site: www.svwaalwijk.nl De stand voor het clubkampioenschap aan kop:

1. Nico Pol 2. Ad Kroot en Sander van Dijk

242.1 240.9

EXTERNE COMPETITIE Tegen De Rode Loper (what’s in a name?) uit Utrecht moesten er 2 matchpunten gescoord worden door het eerste team van Waalwijk. Dat moest te doen zijn gezien het rating-verschil. Maar een flinke tegenvaller was de nederlaag van Feike op het derde bord. In nota bene zijn eigen opening kreeg hij zijn timemanagement niet op orde en verloor verrassend. Hoefde geen probleem te zijn met overwinningen van Remco, Wilbert en Nico. Nog een remise van Ad erbij en nederlagen van Hans en Robert zette de stand op 3 ½ - 3 ½ met Sander in gewonnen positie. Dame-eindspel met 2 pionnen meer moet te winnen zijn. Maar Sander begon een beetje te knoeien en gaf 1 pion weg. En met dame-eindspelen weet je dat er vaak veel en lastige schaakjes op de loer

R.W.B. VR1 zondag opent 2e seizoenshelft met succes

s Enkele dames met de coach. De voetbalschoenen werden zaterdagavond tijdelijk geruild voor schoenen met gladde zolen. Om het vizier alvast op scherp te zetten startte RWB VR1 zondag dit weekend met een heus bowlingkampioenschap. Na een geweldige seizoenstart van het damesteam, waarin slechts 1x werd verloren, was het nu ieder voor zich op de bowlingbaan. Ondanks dat er nu niet als team werd gestreden, was de gezellige sfeer er niet minder om! Na anderhalf uur bowlen werd de balans opgemaakt door organisatie Jilke, Kristel en Lindsey. Trainer Tibor bleek de beste bowler van de avond, op de voet gevolgd door scherpe spits Michelle. Op num-

mer drie eindigde Anne. Niet alleen de beste bowlers van de avond ontvingen een prijs; Sanne en Maaike werden getroost met de Fristi-bokaal onder het mom van ’meedoen is belangrijker dan winnen’. Na het bowlen werd er nog een drankje gedaan waarna al snel een deel van het team doorreisde naar Drunen. Of zij de alcoholische versnaperingen nodig hadden om moed in te drinken voor de komende wedstrijd of om de spieren alvast wat losser te krijgen is niet bekend, maar gelukkig stond hoofdtrainer Tibor om 0:00 uur op de stoep bij ’t Hart van Drunen om de feestende dames op tijd naar bed te sturen. Er

liggen. Sander zag het niet meer en bood uit armoede maar remise aan om in ieder geval nog één matchpunt zeker te stellen. Zijn Utrechtse tegenstander accepteerde dankbaar zodat de eindstand 4-4 werd. De slotstelling werd nog lang geanalyseerd en bleek nog steeds gewonnen voor Sander te zijn. Zoals in de inleiding al gemeld stonden de 2 matchpunten voor het tweede team van Waalwijk vooraf al wel vast. Het was zaak om veel bordpunten te scoren. En dat is gelukt. Tegenstander OSV 3 uit Oss kwam op te beginnen slechts met 7 man opdraven, dus bij de start was het al 1-0 voor Waalwijk. Dan hadden ze nog 4 spelers met een rating van 1300+ en dat bracht de stand al op 5-0. De overige 3 spelers van OSV hadden zelfs geen rating. Dat maakte Hans Groothuis niet uit. Die knalde er bovenop en in een boeiende aanvalspartij werd de tegenstander compleet verpletterd. René kon dat ook maar maakte een flinke fout die hem een stuk kostte. Gelukkig voor René maken rating loze spelers vaak sneller een fout. Zo ook nu en René kon ontsnappen naar eeuwig schaak en dus remise. Daarmee was de 8-0 verkeken maar met Richard nog bezig in een gewonnen stelling zou het 7 ½ - ½ moeten worden. Richard verging het echter hetzelfde als Sander in het eerste. Hij zag de winst niet en besloot om maar remise aan te bieden. De tegenstander kon zijn geluk niet op met een halfje tegen een speler met een rating van 1800+. En daarmee werd het dus 7-1 voor Waalwijk 2. De concurrent won wel met 8-0 en het is dus zaak dat we de volgende wedstrijd minimaal gelijk spelen om kampioen te kunnen worden in de laatste wedstrijd. Voorlopig staan we nog steeds bovenaan met 2 matchpunten meer dan de nummers 2 en 3. Zaterdag 16 maart de volgende wedstrijd in Topsporthal De Slagen! moest tenslotte gewonnen worden de volgende dag! Op zondag stond namelijk de uitwedstrijd tegen de dames van Gilze op de agenda. Met een brede selectie vertrok RWB naar Gilze, waar het natte weer gelukkig geen invloed had dankzij het kunstgrasveld. De wedstrijd begon gelijk spannend, met een klein kansje voor Gilze. Daarna volgde echter verschillende kansen voor RWB. Vroeg in de wedstrijd werd het Waalwijkse gevaar opgelost door aanvoerster Imke naar de grond te werken in de 16. Gevolg: een penalty! Hoewel daarna kans op kans volgde voor RWB, vergaten de dames te scoren. Gelukkig kon Suzan een eigen goal van de verdedigster van Gilze afdwingen en waren Michelle en Anne na hun succes in het bowlen ook trefzeker op het voetbalveld. Een ander lichtpuntje was de comeback van middenveldster Kristel, die na maanden blessureleed de laatste minuten inviel. Ondanks twee ongelukkige tegentreffers werd er uiteindelijk met 4-2 gewonnen en konden de punten mee naar Waalwijk.

Snelschaaktoernooi bij Het Wasbord Waspik Zondag 24 februari a.s. organiseert de Waspikse schaakclub Het Wasbord weer het jaarlijkse Piet Smits Snelschaaktoernooi. Er worden 8 ronden gespeeld, volgens Zwitsers systeem, speeltempo 10 minuten per persoon per partij. Na vier ronden wordt een pauze ingelast, waarin u een kop soep wordt aangeboden. Het toernooi begint om 13.00 uur en duurt naar schatting tot 17.30 uur. Er zijn prijzen te verdienen

in verschillende categorieën. Deelname kost 7 euro per persoon. Informatie en voorinschrijving: Dick Goossens, tel. 073-6312004 en Joan van den Hoven, tel. 0416313708, of joan.vanden.hoven@ home.nl Ook kan men op 24 februari vanaf 12.30 uur terecht in Den Bolder aan de Schoolstraat 19 te Waspik.

28e cross-duathlon Waalwijk

s Een mooi en uitdagend fietsparcours. Zondag 17 februari vindt voor de 28e keer de Maresia duathlon plaats. Voor de eerste keer zonder een aparte startserie voor mountainbikers. Natuurlijk is het toch mogelijk om als fietser aan de start te staan maar dan als duo-deelnemer; zoek er zelf een loper bij dan kun je samen aan de lange of korte wedstrijd meedoen. Eerst start de loper en als deze klaar is met de looprondjes dan gaat de fietser van start. Als deze het parcours volbracht heeft dan gaat de loper nog voor een afsluitende ronde en kun je daarna samen hand in hand over de finish. Erg leuk als je alleen maar wilt lopen of fietsen. Dit jaar zijn start en finish weer vanaf het clubhuis van TLV de Langstraat (eo Maresia triathlonteam) aan de Drunenseweg 23 in Waalwijk. Daar bevindt zich het inschrijfbureau, de kleedruimte met douche en de catering. De

finish- en wisselzone zijn in de overdekte paardenrijhal. Het loopparcours bestaat bijna geheel uit bospaden en grasvelden en het fietsparcours is zeer afwisselend, pittig tot zwaar, en bij uitstek geschikt voor de ATB. De cross-duathlon, ook wel RunBike-Run genoemd, is een combinatie van lopen, ATB-en en daarna weer lopen. Om 10.15 uur start de cross-duathlon voor de jeugd t/m 15 jaar met verschillende korte afstanden. 11.30 uur is de starttijd voor de lange afstand duathlon (8-20-4 km) vanaf 20 jaar voor heren, dames en duo’s. Als laatste start om 12.30 uur de korte afstand (4-10-2 km) voor de jeugd vanaf 16 jaar, de recreanten en duo’s. Voor meer info, parcoursoverzichten en inschrijven kijk op de website van TLV de Langstraat, www.tvwaalwijk.nl

De Vrolijke Kaarters DE STAND Als u kunt rikken, wij zoeken nog enkele rikkers. Voor meer info bel 06-2861 8465 of 06-1347 5583. Lommen, John ...................5366 Dekker, Patrick .................. 5327 Bijnen, Nico van ................. 5193

Heuvel v/d José .................. 5122 Verhoeven, Rianne ............5010 Stubbe, Piet........................4987 Kemp, Gerrit van der .........4856 Kogel, Kitty ..........................4771 Spekking, Peter .................4697 Klerks, Piet ........................4678

Kaartvereniging Waalwijk Stand en uitslag van donderdag 7 februari. UITSLAG RIKKEN 1. Jan Keetels 2. Willem van der Lee 3. Jan Pullens 4. Gemma Kortum 5. Kees Kokje STAND RIKKEN NA 22 WEDSTRIJDEN 1. Wim van Vugt 2. Jan Brok 3. Ad Bax 4. Willem Tijbosch 5. Henk Visser 6. Jan Keetels 7. Willem van der Lee 8. Peter Spekking 9. Cor Robben 10. Jan Pullens

342 285 278 274 270

238,11 236,82 231,33 228,00 224,55 222,25 220,45 220,18 219,59 219,29

UITSLAG JOKEREN 1. Sabina Kuijpers 2. Toos van Mook 3. Alie van der Ing 4. Toos van Veldhoven 5. Myrna van Rixtel STAND JOKEREN NA 22 WEDSTRIJDEN 1. Diny Ophorst 2. Ineke Oome 3. Diny de Jong 4. Toos van Mook 5. Bep Korthout 6. Myrna van Rixtel 7. Henny Boom 8. Alie van der Ing 9. Lia Kuijten 10. Gerda de Bie

42 51 64 67 69

81,67 82,05 85,55 87,14 87,57 87,90 88,77 89,57 91,62 92,17

Waalwijk Drunen

Weekblad

Weekblad

Wistverenigingen, u dat ..... die ons van nieuws voorzien,

GRATIS AFFICHES kunnen aanvragen voor het aankondigen van hun activiteiten?

Voor informatie kunt u contact opnemen met Uitgeverij Em. de Jong te Baarle-Nassau 013-507 5534 of Maikel Leijtens: 06-40199184


Sport t r o Sp

WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

KAMPIOENSTEAM

PAGINA 28

Foto van de week

2 medailles Badmintonclub High Speed Waalwijk voor Pro Patria

Op zaterdag 9 februari hebben zeven turnsters van Pro Patria deelgenomen aan hun 1e voorronde in Kaatsheuvel. Eerder dit seizoen turnden Floor, Lotte, Noor en Dinthe hun 1e voorronde in Dinteloord. 9 februari was het de beurt aan de andere turnsters. In de ochtend turnden Femm, Sophie, Femke, Nikky en Janneke hun 1e voorronde dicht bij huis, namelijk in Kaatsheuvel. Een mooie wedstrijd, zeker voor Janneke en Nikky. Zij sleepten

een medaille binnen. Goud voor Nikky en zilver voor Janneke. In de middag mocht Ilvy haar wedstrijd turnen, gevolgd door Danique. Zij mocht deze dag in de laatste ronde turnen. Iedereen heeft met plezier geturnd, de komende tijd trainen aan de verbeterpuntjes. Op zaterdag 23 maart organiseert Pro Patria ism ONI & Inion de 2e voorronde in Zidewinde.

Wat wonen we hier toch mooi!

Tachos Heren 1 stijgt door winst in ranglijst

s Het kampioensteam van BC High Speed op de foto. Bovenste rij v.l.n.r.: Yannick, Mike, Nienke. Onderste rij v.l.n.r.: Lotte, Tara en Lars. Het jeugdteam onder 13 jaar van BC High Speed heeft met vlag en wimpel het kampioenschap behaald in diens klasse. Het jeugdteam, bestaande uit Yannick vd Doelen, Nienke Lamers, Mike van Hilst, Lotte Kraneveld, Tara van Esch en Lars Frishert, had zondag 10 februari aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. Super ge-

motiveerd en onder grote publieke belangstelling begon het team aan de wedstrijd. Het werd een verdiende 8-0 overwinning. Na afloop was er een luid applaus en waren er bloemen voor de kampioenen.

Tonpraoten in De Moer Op zondag 17 februari organiseert Die Torfgräber Kapelle weer tonpraoten in ’t Maoske in De Moer. Het jaarlijkse tonpraoten, met alleen TOPPERS in de ton, zoals o.a. Luc van Balen, Hans Verbaarschot, Jan Schellekens voor de pauze. In de pauze is er de bekende loterij met de bekende worsten en als hoofdprijs een gerookte achterham. Na deze loterij, die ten bate is van het instrumentenfonds,

gaan we verder met de rest van de toppers, o.a. Frans Bevers en als laatste Hans Eijkemans.

s De medailles voor Nikky en Janneke.

s (foto: Kees Klerkx / Jan Moerlands)

Aanvang 14.00 uur Zaal open 13.30 uur Entree 10 euro Kaarten te bestellen via telefoon 0416 - 277553 of mobiel 06 - 53246895 of per mail wim. schaafstra@home.nl

Door de verdiende overwinning op Quintus Heren 2 stijgt Tachos Heren 1 wederom een plek in de Eredivisie-ranglijst. De mannen van trainer Mijalkovic wisten afgelopen zaterdag in de spannende thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Kwintsheul de volle punten te behalen. De wedstrijd begon voortvarend en Tachos pakte direct een kleine voorsprong van 5-2. Echter kwamen de gasten uit Kwintsheul door gemiste kansen van Tachos terug in de wedstrijd. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een verschil van vier doelpunten in het voordeel van Tachos, de kleedkamer in. De tweede helft begon Tachos scherp. De Waalwijkers liepen uit naar een 26-17

Reserveer op tijd want vol = vol.

voorsprong. Hierna kregen verschillende jeugdspelers van Tachos de kans om minuten mee te pakken in het eerste team. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een overwinning van 29-25 in het voordeel van Tachos. Tachos weet met deze winstpartij een zeer belangrijke overwinning binnen te halen en de heren stijgen zo een plek in de ranglijst, waar ze momenteel een 8e plaats bekleden. ZATERDAG 16 FEBRUARI THUISWEDSTRIJD TACHOS Aankomende zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd in Sporthal De Slagen gepland. Dit keer tegen tegen Bevo uit Panningen.

ADVERTEREN? kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

s Ilvy en Danique.

Colofon Weekblad Waalwijk/Drunen Weekblad Waalwijk en Weekblad Drunen verschijnen wekelijks op donderdag in Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Drunen, Heusden, Vlijmen, Vlijmen Haarsteeg, Nieuwkuijk, Elshout, Oudheusden, Doeveren, Herpt, Heesbeen en Hedikhuizen in een totale oplage van ca. 42.000 exemplaren

Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8, 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl Verantwoordelijk bezorger AXENDER VERSPREIDINGEN www.axender.nl Bezorger worden? Meld je aan via www.bezorgenvanfolders.nl

www.facebook/ WeekbladWaalwijk

Bezorgklachten ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven of bel naar Uitgeverij Em de Jong via 013-507 5540 Redactie Maarten Liebregts 06 - 12 37 59 40 maarten-liebregts@emdejong.nl Voor gemeente Heusden (vooral Vlijmen-Vliedberg, Nieuwkuijk, Haarsteeg): Jan van Engelen 06-221 67 959 0416-375867 janvanengelen@kpnmail.nl Fotografie: Arna Schoemans Tel. 06-12855167

Aanleveren kopij www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel.

Een extra exemplaar van Weekblad Waalwijk of Weekblad Drunen/Vlijmen kunt u op één van de volgende adressen afhalen:

Advertenties (zakelijk) Waalwijk/ Gemeente Heusden Maikel Leijtens, 06 - 40 19 91 84 maikel-leijtens@emdejong.nl

Waalwijk: Albert Heijn Jansen, Gemeente Waalwijk, Emté, RKC stadion, UITpunt Waalwijk, Plantage, Plus - Stephan van Engelen

Sprang-Capelle Patrick Leijtens, 06 - 53 65 71 46 patrick-leijtens@emdejong.nl E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Particuliere advertenties en zoekertjes: opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren en vervolgens zoekertjes of particuliere advertenties.

Sprang-Capelle: Texaco tankstation, Emté, Plus Frans Andriessen, Bibliotheek, Shell tankstation Waspik: Ontmoetingscentrum De Bolder, Plus Picockrie Drunen: Emté, Jumbo

Heusden: Heusdens buro voor toerisme, Bibliotheek Oudheusden: Coop super V. Wijlen Vlijmen: Emté, Coop, Jumbo Gemeentekantoor Gemeente Heusden Druk Janssen/Pers Rotatiedruk 100% dochteronderneming van

Gedrukt op 100% gerecycled papier.


Sport t r o Sp

WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

ZONDAG 17 FEBRUARI BASKETBALTOERNOOI VOOR BASISSCHOLEN

Vlijmscherp SVH Heren 1 alleen koploper

Zilveren medaille voor SHJ Drunen Voor Melissa Hoedemakers en daille in ontvangst nemen. Zij Kim van Vugt was het de eerste noteerde het beste punt op het kwalificatiewedstrijd in de ca- toestel brug en eveneens het Vorige week turnde een aantal turnsters van SHJ Drunen de eerste kwalificatiewedstrijd in de niveaus Divisie 4 en D1. derde punt op het toestel balk. Kim van Vugt werd 12e in dezelfde categorie.

JEU DE BOULESVERENIGING ”BÂTARD” DRUNEN Doe mee en schrijf je in: opgevenisgeenoptie.nl

De Stulp zoekt met spoed vrijwilligers

s Melissa Hoedemakers wint de zilveren medaille.

Gezocht met spoed: vrijwilligers die EEN keer per maand op zaterdagavond de bar willen draaien tijdens het stijldansen. Voor inlichtingen contact De Stulp, Admiraalsweg 100 Drunen. Tel. 0416 376630 of 06 51385162.

SCG’18 - RKDVC 0 - 1 Op een winderige en natte zondagmiddag moest in de uitwedstrijd in Sint Michielsgestel de kater van vorige week wegpoetsen. RKDVC nam vanaf het begin het initiatief. Er werd stevig op de bal gejaagd. Dat resulteerde in de 7e minuut in een eerste kans. Een voorzet vanaf de achterlijn door Rick van Woerkom werd door Osman Bostanci net naast geschoten. Het jagen zorgde voor onrust bij SCG en dat leverde aan hun zijde een gele kaart op voor Mike van Lijssel na een overtreding op Rik Lijbers. Ge-

lukkig kon Rik verder. In de 26e minuut toch nog even een spannend moment. Steven ten Cate redde echter op de doellijn. Kort daarna een tweede gele kaart voor Koen Hoek van SCG die Osman Bostanci vasthield. In de 27e minuut volgde de vrije trap en deze werd op een voetlengte gemist door Rick van Woerkom. Het spel ging heen en weer, maar RKDVC was de bovenliggende partij. Er was echter nog niet gescoord. In de 37e minuut waren ze er weer kort bij. Damian van Bijnen kopte jammer genoeg op

FLEXIBELE AANLEVERTIJDEN U kunt uw advertentie voor weekblad Drunen nog t/m 12.00 uur aanleveren op dinsdag, de dag vóór verschijning.

Mail uw advertentie naar uitgeverij@emdejong.nl

Afgelopen zaterdag was er de streekderby tegen Den Dungen. Vanaf het begin wisten de Vlijmenaren de angel bij Den Dungen eruit te halen en na kwart 1 was het al 10-19 en wisten de heren al dat ze het deze middag niet moeilijk gingen krijgen. Met rust was de stand verdubbeld en stond er 23-44 op het scorebord. De 2e helft was er alleen voor de statistieken. Er werd veel door gewisseld en de winst werd makkelijk binnengehaald. Uiteindelijke einduitslag was 45-93. Omdat de nummer 2 in de competitie verloor staat Heren 1 van Vlijmscherp SVH nu alleen op de 1e plaats in de 1e klasse. Maar niet alleen de Heren 1 deed het goed. Ook de Heren 2 en de jongste jeugd deden het goed. Beide U10-teams wonnen hun wedstrijd en staan momenteel bovenaan in de competitie. U121 en U12-2 wisten dit weekend ook hun wedstrijd winnen af te sluiten. Overige teams hebben dit weekend helaas verloren. Komend weekend zijn er geen competitiewedstrijden maar is er wel komende zondag het jaarlijks terugkerende scholentoernooi. In de voorbereiding op dit scholentoernooi is er door trainers van Vlijmscherp SVH op 10 verschillende basisscholen in de gemeente Heusden lesgegeven zodat de kinderen ook al op voorhand kennis konden maken met de basisbeginselen van het basketbalspelletje. Komende zondag is daarom tussen 13.00 en 17.00 uur sporthal Die Heygrave het strijdtoneel voor alle bassischoolleerlingen binnen de gemeente Heusden en worden prijzen verdeeld. Inschrijven kan nog tot donderdagavond via info@bcvlijmscherpSVH.nl

s De warming-up van het scholentoernooi 2018. (archief )

tegorie junior Divisie 4. Na een spannende strijd mocht Melissa Hoedemakers de zilveren me-

PAGINA 29

de lat. Met een 0-0 stand gingen we de rust in. Na de rust drong SCG even aan. Rick van Woerkom trok even aan de noodrem, hetgeen hem geel opleverde in de 49e minuut. Hierna had RKDVC overwegend het spel in handen. Een mooi schot van Roy Lamers zorgde eindelijk voor de bevrijdende treffer in de 62e minuut. Kort daarna ging SCG wisselen. Koen Hoek werd vervangen door Daan Voets. SCG ging aandringen, want voor hen waren na enkele verliespartijen de punten natuurlijk ook belangrijk. De verdediging nam geen risico en plaatste de bal over de zijlijn als het nodig was. In de 74e minuut kreeg Rick van Woerkom nog een kans, hij plaatste de bal jammer genoeg naast. SCG wisselde nogmaals. Jordi van Lijssel verliet het veld voor Joep Thijssen. De boodschap was helder, er moest meer druk op het doel van RKDVC komen. Ook RKDVC wisselde. Rick van Woerkom, moegestreden, maakte plaats voor Ray Kivits. Dezelfde Ray miste in de 88e mi-

”Tweede wintertoernooi” doubletten zaterdag 16 februari

Inschrijven van 10.00 - 10.30 uur Aanvang (4) wedstrijden 10.45 uur Inschrijfgeld € 7,50 per doublet Deelnemers kunnen zich aanmelden tot en met donderdagavond 14 februari, bij: Jan van Engelen, E-mail: janvanengelen@kresco.nl Tel. 0735112331 Coby vd Ent, E-mail: jvdent@ gmail.com Tel. 0416-332994 S.V.P. altijd even bellen of mailen! nuut een grote kans. De bal werd keurig door Lars Kievits teruggelegd, maar het schot van Ray werd van richting veranderd en ging naast. Jammer, anders was het voor de Drunense supporter wat rustiger geweest. In de 89e minuut verliet Roy Lamers het veld voor Jelle Frikkee. Het bleef spannend. In de 92e minuut rood voor een Guus Schuurmans van SCG. Hij had verbaal wat richting scheidsrechter geuit en dat werd niet getolereerd. Kort daarna floot de scheidsrechter af. Drie punten in de pocket. Jongens en staf proficiat! Er is revanche genomen voor de zeperd van vorige week en dat op een goede manier. Er is geknokt voor de punten en dat leidde tot een goed resultaat. Belangrijk in deze klasse waar de ploegen toch al zo kort bij elkaar staan. Deze lijn lekker doortrekken, dat moet lukken. Opstelling: Daan Dekkers, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Joep Fitters, Roy Lamers (Jelle Frikkee 89ste), Osman Bostanci, Giel Brandts, Lars Kievits, Rick van Woerkom (Ray Kivits 80ste), Rik Lijbers, Steven ten Cate. Scoreverloop: 0 - 1 Roy Lamers (62ste min.)

PUZZEL MEE ... Doe mee met de wekelijkse Puzzelactie en maak kans op 4 Bossche Bollen van de Groot

BAKKER BART VLIJMEN

Puzzelservice / Persbelangen P1361 Plein 34 - Tel. 073 - 518 45/ 93 1

2

3

5

4

6

7

9

8

14

15

16

17

18

19

20

10

24

23 30

31

37

36

25

26

34

33

32

39

27

28

38 41

43

42

44 47

46 49

48 52

13

35

40

45

12

22

21

29

11

53

50 55

54

51 56

57

63

64

65

66

67

68

69

70

61

62

58

59

60

© Persbelangen P1361

23

61

4

55

33

17

54

39

65

35

59

47

Kruiswoordpuzzel Week 07 Welk winwoord komt er in het balkje? HORIZONTAAL: 1 ten tijde dat, 5 Indonesisch eiland, 9 hoofd van een Arabische stam, 14 derhalve, 15 pictogram, 16 bedrag, 17 putemmer, 18 kerstbrood, 19 deel van een brandspuit, 20 plant, 22 biljartstok, 23 teken van de regisseur, 24 stuf, 27 uitgesloten aansprakelijkheid (afk.), 29 opdracht, 34 opgave, 36 appelsoort, 37 dispuut, 39 paradijs, 40 Keltische taal, 41 neerslachtig, 43 ongewijde geestelijke, 44 buit, 45 landengte, 47 graag, 48 extra groot, 49 grootvader, 51 sleepnet, 52 kloosteroverste, 55 tendens, 61 zangspel, 63 trip, 64 verdrag, 65 verontschuldiging, 66 één kanalig, 67 deel van een boom, 68 beek, 69 wier, 70 loting. VERTICAAL: 1 tegen elk aannemelijk bod (afk.), 2 zwaardwalvis, 3 zoogdier, 4 stuurs, 5 chemisch element, 6 handeling, 7 arbeidsinkomen, 8 zoom, 9 geluid voor stilte, 10 lomp mens, 11 struisvogel, 12 niet vatbaar, 13 overdekking, 21 telwoord, 25 staat in de VS, 26 hooiberg, 28 verschrikking, 29 voorvoegsel, 30 halfgeleiderlampje, 31 traag, 32 Comité Européen de Normalisation (afk.), 33 telegrafische berichtendienst, 35 been uit slagtanden, 37 scheepsvloer, 38 burger service nummer (afk.), 40 insect, 41 spoedig, 42 vreemde munt, 43 inlandse Afrikaanse taal, 44 grote hof, 46 binnendijk, 47 Indiase leermeester, 50 kwaal van de luchtwegen, 51 ellendeling, 53 dringend verzoek, 54 deel van een trap, 56 gereedschap, 57 zeerand, 58 geheel vervuld van, 59 eiland bij Sumatra, 60 berggeit, 61 zwaardwalvis, 62 goudsmidsgerei. OPLOSSING WK 06 HORIZONTAAL: 1 cheffin, 6 GPS, 9 tal, 11 lied, 12 roepie, 14 klaslokaal, 17 crew, 19 een, 20 lal, 21 poule, 22 soda, 24 sop, 25 tong, 26 bink, 28 lat, 29 gas, 32 blanco, 35 dun, 36 ale, 37 aad, 38 etalage, 41 nol, 42 roe, 43 ale, 44 enigma, 46 GSM, 47 hak, 48 sneb, 49 shop, 51 hos, 52 vers, 56 otter, 58 lam, 60 rui, 61 odor, 62 uilskuiken, 65 overal, 67 rite, 68 tut, 69 els, 70 coltrui.

VERTICAAL: 1 cokes, 2 eland, 3 fis, 4 fels, 5 ido, 6 goal, 7 pel, 8 sp, 9 teruggang, 10 luwe, 12 raap, 13 icon, 15 leo, 16 klok, 18 el, 21 pot, 23 abn, 24 snotaap, 25 tangens, 27 ICE, 28 Lua, 30 alom, 31 sela, 32 barg, 33 laos, 34 ademstoot, 35 DLE, 39 alk, 40 ene, 45 i.b.v., 47 hor, 48 soms, 50 herv., 51 hall, 53 erker, 54 rue, 55 sinti, 56 ooft, 57 TD, 58 lias, 59 muil, 62 URL, 63 KRO, 64 i.t.t., 66 Ee.

Winwoord: HOOFDSCHOTEL

Oplossing Prijspuzzel wk 06:

HOOFDSCHOTEL Prijspuzzelwinnaar wk 06:

F. Janssen

De Grootlaan 34 te Vlijmen Lever uw oplossing vóór maandag 19.00 uur in via e-mailadres: kruiswoordpuzzel@emdejong.nl Oplossing + Naam + Adres. Vermeld in het bericht de puzzeloplossing, uw naam en adres. Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

BENT U DE WINNAAR? Knip dan bovenstaande oplossing met daarop uw naam uit en u kunt de Bossche Bollen alléén deze week op zaterdag ophalen! (Vergeet uw legitimatie niet)


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 30

17e Horeca Bridgedrive in Waalwijk Op zaterdag 13 april organiseren de samenwerkende bridgeclubs (bridgeplatform De Langstraat) de 17e Horeca Bridgedrive in Waalwijk. De start is in Fletcher Hotel-Restaurant Waalwijk en gedurende de dag worden 6 horecalocaties in Waalwijk bezocht waar gebridged wordt. Deze locaties liggen op loopafstand van elkaar en bridgers die minder mobiel zijn kunnen kiezen voor een vaste bridgetafel in Fletcher Hotel-Restaurant Waalwijk.

OP ZOEK NAAR EEN (NIEUWE) BAAN? ONDERSTAANDE BEDRIJVEN ZIJN OP ZOEK NAAR JOU!

VACATURE

Inschrijving kan via een mail naar: bcloonopzand@home.nl

Autobedrijf Wouters (www.wouters-autobedrijf.nl) is een familiebedrijf met een zeer lange historie en ervaring in de merken Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Jeep.

De inschrijving sluit bij het bereiken van 120 bridgeparen.

Omdat Team Wouters als échte autoliefhebbers met veel vakkennis door hun hoge servicegerichtheid pas tevreden is als de klant dat is, hebben wij een grote en loyale klantenkring, die zich steeds verder uitbreidt en daarom zij wij op zoek naar:

Natuursteenbedrijf Midden-Brabant b.v. Veen Wij geven op onze al zeer scherpe prijz en

15% korting

*

*Wij leveren

zonder tussenkomst van begrafenisondernemers of vertegenwoordigers!

Kom eens vrijblijvend kijken in onze zeer ruime toonzaal of bel voor een afspraak aan huis.

Al 3 generaties lang vertrouwd en verzorgd.

1e Automonteur + leerlingmonteur Als 1e automonteur voer je alle werkzaamheden uit zodat de klant met een vertrouwd gevoel weer de weg op kan. Naast periodiek onderhoud en APK keuringen, ben je in staat grondige inspecties en analyses uit te voeren om tot de juiste diagnose en voor de klant optimale oplossing te komen. Als 1e monteur beschik je over een diploma autotechnicus en ben je in bezit van rijbewijs B. Ben jij die klantgerichte autoliefhebber die zelfstandig kan werken en Team Wouters komt versterken? Mail dan je cv en motivatie naar Bas Wouters (bas.wouters@wouters-autobedrijf. nl). Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bas Wouters via bovenstaand mailadres of op telefoon 013-5430022.

Kortakker 6-8 • 4264 AE Veen (Aalburg) • 0416-691616

info@natuursteenmiddenbrabant.nl • kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

CARAVANS GEVRAAGD • Bovag werkplaats • RDW erkend • Ruim occasion aanbod! • Campingshop De Wetering 8, 4906 CT Oosterhout Tel.: 0162-693187 - 06-55836618

Plaats uw zoekertje al vanaf in...

5,

e

50

Te huur: garagebox Bloemenoord Waalwijk 0416-378003 06-51755675

www.caravancentrumtreffers.nl

TI

ge X 77 C Atomic Vanta Dames ski 9,95 normaal € 49

9,95

4 Actieprijs € 2


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

PAGINA 31

KerkKerk

n berichten PAROCHIE WONDERBARE MOEDER

ST. LAMBERTUSKERK - DRUNEN vrijdag 15 februari 18.30 uur: eucharistieviering; zaterdag 16 februari 19.00 uur: eucharistieviering met volkszang; zondag 17 februari 10.15 uur: zondagmorgengebed; 11.00 uur: eucharistieviering m.m.v. de Jeugdcantores; kinderwoorddienst met communicanten; Jan van Noort (jrgt.); mgr. Henk de Groot; Quirina Ammerlaan-van Velzen (mgd.); Kees en Marco van Heeswijk; maandag 18 februari 18.30 uur: uur van stilte en gebed; dinsdag 19 februari 08.15 uur: eucharistieviering; vrijdag 22 februari 18.30 uur: eucharistieviering; ST. JAN EVANGELIST - ELSHOUT zondag 17 februari 09.30 uur: eucharistieviering m.m.v. de Gemengde Koren Elshout en Drunen; Jan Vugs, Francien Vugs-van Sluisveld en Johanna Maria Vugs-van Gorcum; Thip Markx-Vachadi (mgd.); donderdag 21 februari 18.00 uur: uitstelling en aanbidding; 18.30 uur: rozenkransgebed; 19.00 uur: eucharistieviering; DE SOOS - HEUSDEN zaterdag 16 februari 17.00 uur: eucharistieviering m.m.v. het Kerkkoor; ZORGCENTRUM ZANDLEY – DRUNEN woensdag 20 februari 18.30 uur: eucharistieviering; Dina Smits (jrgt.); AGENDA dinsdag 19 februari: 18.30 uur: voorbereiding vormsel; woensdag 20 februari: 09.00 uur: tekstgroep Chantemble; 13.30 uur pastoraats-

groep; 20.00 uur: schoffelploeg parochiekerkhof Schoolstraat; donderdag 21 februari: 20.00 uur werkgroep Mariabedevaart; 20.00 uur: doopcatechese; doop: in principe wordt er op de 1e en 3e zondag van iedere maand in Drunen, op de 2e zondag in Elshout en op de 4e zondag in Heusden/Herpt gedoopt. Aan de doop gaat een voorbereidende avond vooraf. De eerstvolgende avond is op donderdag 21 februari 2019. Voor doopafspraken op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur tel. 372215.

PAROCHIE HEILIGE AUGUSTINUS

PROTESTANTSE GEMEENTE

Secretariaat: Pastoriestraat 15, 5251 BB Vlijmen. Tel.: 073-5112215. E-mail: secretariaat@augustinus-parochie.nl. Website: www.augustinus-parochie.nl. Het secretariaat is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur.

Drunen

SINT JAN GEBOORTE TE VLIJMEN Zaterdag 16 februari 09.30 uur Rozenkransgebed Zondag 17 februari 11.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Amazing, Mien Kivits, Theo Bloemendaal, Wim Mimpen, Wilhelmina Jansen en familie, overleden ouders Bertus en Luus van de Wiel – Schoonis, Riet Hermans – van Etten vanwege 1e jaargetijde, Jo Hermans, Jopie Jansen – de Wit vanwege jaargetijde. DOOP: 13.00 uur Indy van der Els. KAPEL SINT JANSHOF Dinsdag en donderdag 19.00 uur Eucharistieviering. HEILIGE LAMBERTUS TE HAARSTEEG Zaterdag 16 februari 19.00 uur Eucha-

s Praise United in Almkerk. (archief )

Controles van gemeente en samenwerkende partners van de wet- en regelgeving gecontroleerd. Deze locaties en bedrijven zijn gecontroleerd omdat er signalen waren dat de verplichte regels, mogelijk structureel, niet nageleefd werden. Het is een taak van de overheid, in dit geval met name van de gemeente Heus-

GEDICHT VAN BERLIA

s (eigen archief )

HEILIGE JOHANNES GEBOORTE TE NIEUWKUIJK Vrijdag 15 februari 19.00 uur Eucharistieviering. Zondag 17 februari 09.30 uur Eucharistieviering m.m.v. Augustinuskoor, Piet en Lina van den Brand – van Opzeeland, overleden familie De Gouw – van Baardwijk, Marinus van der Lee vanwege verjaardag, Jacobus en Adriana van den Brandt – Peters, Toon Peters, Tini van Gorkum, Peter de Groot, Jan de Wilt. Na afloop is het koffie drinken.

Vlijmen

Concert Praise United

Dinsdag 5 februari controleerden medewerkers van de gemeente Heusden met samenwerkende overheidspartners, waaronder de politie en de Belastingdienst, twee locaties en drie bedrijven in de gemeente Heusden. Tijdens deze controle werd op naleving

ristieviering m.m.v. Herenkoor, Theo van Oss, familie Van Oss – Jansen, Sjaak en Lina van Beurden – van Beurden.

Kerkgebouw De Open Hof, Vennestraat 57, Drunen Zondag 17 februari om 10 uur kerkdienst met ds. P. van Midden uit Bergambacht. Zondag 24 februari om 10 uur kerkdienst met Reinier Sonneveld; genomineerd theoloog van het jaar 2015 en schrijver.

PROTESTANTSE GEMEENTE Vlijmen - Hedikhuizen

Autobedrijven Autobedrijf Schoonen

Tessa Vlijmen

Wolput 18, 5251 CG Vlijmen Tel. 073 - 5119039 E: info@mazdaschoonen.nl www.mazdaschoonen.nl

073-5112743 www.tessavlijmen.nl

Bandenspecialist GJ Banden Drunen Albert Einsteinweg 27, 5151DK Drunen Tel. 0416 - 382196 www.gjbanden.nl

Behang- en verfspeciaalzaak Ton van Veghel Achterstraat 7, 5251 CS Vlijmen Tel. 073 - 5113781 www.tonvanveghel.nl

Drankenhandel Kools Dranken Grotestraat 185, 5151 BK Drunen Tel. 0416 - 374483, E: info@ koolsdranken.nl www.koolsdranken.nl

Grote Kerk 20, Vlijmen Zondag 17 februari Kerkdienst om 10.00 uur. Voorganger Ds. M.H. Vastenhout uit Eethen. Zondag 24 februari Kerkdienst om 10.00 uur. Voorganger Ds. H.G. Dijk uit Acquoy. Voor de derde keer sinds 2016 vindt zaterdagavond 16 februari in Almkerk een feestelijk en spetterend praiseconcert plaats. Praise United is een koorproject rondom ontmoeting, eenheid, inspiratie en gospelmuziek. Onder leiding van de enthousiaste gospelzanger Martin Brand is de afgelopen 4 weken met bijna 100 zangers en zangeressen uit de regio (oa uit gemeente Heusden) toegewerkt naar de grote finale: een (meezing) praiseconcert. Het koor zingt, ondersteund door een band onder leiding van Henk Doest, samen met Martin Brand, zangeres Talitha Nawijn en solisten uit het koor bekende gospels, bewerkte psalmen, aanbiddingsen praiseliederen van o.a. Hillsong en Trinity. Een heel divers repertoire waar zowel naar geluisterd als meegezongen kan worden. Beleef het mee! De twee vorige concerten waren snel uitverkocht en het publiek was bijzonder enthousiast. Er is nog een aantal kaartjes voor deze prachtige avond online verkrijgbaar bij AT-tickets. De aanvang van het concert is 19:30 uur; deur open om 19:00 uur. De kerk vindt u aan de Voorstraat 16 in Almkerk.

Meubelstofferen

Fysiotherapie Fysiocare Drunen

Pedicure Medisch Pedicure Podotherapie de Wit Grotestraat 64 5151JG Drunen Tel. 0416-322230 E. info@podotherapiedewit.nl

Podotherapie Podotherapie de Wit Grotestraat 64 , 5151JG Drunen Stationsstraat 26, 5151 HB Drunen Azaleastraat 26C, 4261 CW Wijk en Aalburg Tel. 0416-322230 E. info@podotherapiedewit.nl

Raamdecoratie DeVa - Stop de Mug Horren, Raamdecoratie, Zonwering Grotestraat 12B, 5151JE Drunen Tel. 06 - 15203228 www.deva-stopdemug.nl info@deva-stopdemug.nl

Stukadoorswerkzaamheden Stukadoorsbedrijf Treuren

Stationsstraat 14, 5151HB Drunen Tel. 0416 - 382527 / 334680 E: drunen@fysiocare.nl www.fysiocare.nl

Pater v.d. Elsenstraat 50 Haarsteeg Tel. 073-5115334 of 06-45758046 www.stukadoorsbedrijftreuren.nl

Garageboxen verhuur

Couwenberg Zonwering

H.Hupkes Tel. 0416 - 378003 E: hanshupkes@home.nl

Zonwering Luttelherptseweg 6 - 5256 NP Heusden Tel. 0416 - 662613 E: info@couwenbergzonwering.nl www.couwenbergzonwering.nl

Kozijnen Couwenberg Zonwering Luttelherptseweg 6, 5256 NP Heusden Tel. 0416 - 662613 E: info@couwenbergzonwering.nl www.couwenbergzonwering.nl

den, om een veilige leefomgeving te faciliteren voor inwoners en ondernemers. Door deze controle integraal in te steken laten we zien dat signalen serieus genomen worden en krijgen de betrokken ondernemers niet te maken met afzonderlijke controles, aldus gemeente Heusden. RESULTATEN Het resultaat van deze integrale controle is dat er op diverse wetten en regels overtredingen zijn geconstateerd.

Ik kan veel

Ik heb wat leergeld gekregen, maar te weinig besteed. Ik kan ‘n auto besturen, ook ‘n ander begluren, maar naast nukken en kuren, niet omgaan met leed.

Ik kan van veel heel weinig, maar slechts weinig goed. Ik kan m’n handen gebruiken, aan de bloemen ruiken, ken wat planten of struiken, maar schrik bij wat bloed.

Ik kan pijn slechts voelen als het mij wordt gedaan. Als ik ‘n ander zie lijden, dan kost het me tijden me voor te bereiden; en niet verder te gaan.

Ik gebruik wel mijn benen, ook als het vermoeit. Ik kan zien, maar met glazen, me ook even verbazen, over schapen die grazen, over groen wat er groeit.

Ik kan m’n handen vouwen, maar besef niet waarvoor. Ik wil slechts dingen kopen, vergeet nog te hopen, wil snel verder lopen, want mijn leven gaat door.

Sluit u zich ook aan bij deze dienstenstrook? Lokale ondernemers op één overzichtelijke pagina, per branche gesorteerd. De dienstenpagina keert wekelijks terug, waardoor u als ondernemer ook wekelijks de kans krijgt om ‘gezien’ te worden. Dankzij een vast stramien en kleurtje bent u in dit weekblad bovendien makkelijk vindbaar. Daarnaast is deze dienstenstrook laagdrempelig: voor een relatief lage investering krijgt u 52 weken naamsvermelding terug, in één weekblad. Lokaal sterk-zijn met vertrouwde specialisten in naam en faam vermeld, dat staat centraal. Wilt u ook op deze strook staan met uw adresgegevens en website? Vraag naar de mogelijkheden! Meer info: uitgeverij@emdejong.nl t.a.v. ‘Dienstenstrook’.


OP=OP

De actieprijzen variëren van 0.87-1.32

OP=OP

7.17 /

16

/9.50

/2.89

Voor 1+2 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 66.7% korting op de totaalprijs. Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

2.3 9 OP=OP OP=OP aalllél éénng an rlliséejdé da vinW aganbieding d n e k e a g vroijednasd w Bossche bollen

0.5807 2. 2. 4. 0.978957

Voor 1+2 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 66.7% korting op de totaalprijs. Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

OP=OP /7.39-/7.49 OP=OP

OP=OP /7.99-/83. 9

/9.50

zonda

2.3 9 énn aallléllééé ng l a a d s j i n iaratnebrieddaingg Weedkv za zondag Verse eieren OP=OP /5.98

/2.89 17

De actieprijzen variëren van 4.75-4.99

rechtstreeks van de boer •Robijn klein & krachtig Perla snelfiltermaling 500 black gram velvet •Robijn kleincombineren &variëren krachtigvan stralend wit Alle varianten, mogelijk De actieprijzen 2.29-2.66 van Bakkerij de Groot •Robijn Bijv. aromaklein & krachtig colordoos 10 stuks Per fles en Fristi 6-packs 2•pakken Chocomel Robijn klein & krachtig black velvet Maximaal 6 flessen klant normaal, mini of soesjes -Maximaal per 6doos pakken perper klant varianten, combineren mogelijk •Alle Robijn klein & krachtig stralend wit Chocomel •Bijv. Robijn klein & krachtig color OP=OP /7.99-/ 8 3. 9 3 sets van 6 pakjes à 0.2 liter 9 / . 5 0 OP=OP Per fles Maximaal 6 sets per klant Maximaal 6 flessen per klant 7.17 / OP=OP /7.99-/83. 9 OP=OP

0 4.2. 7 599 2.5309

7.

OP=OP /7.39-/7.49 OP=OP 16

0.5807 2. 2. 2.959309 2.

/2.89

Chocomel en Fristi 6-packs Alle Karvan Cévitam De actieprijzen variëren van mogelijk 2.93-3.07 Alle varianten, combineren Combineren mogelijk Bijv. Chocomel Bijv. aardbei Karvan Cévitam 3Alle sets van 6 àpakjes à 0.2 liter 2 bussen 0.75 liter Combineren Maximaal 6 sets per klant Maximaal 6mogelijk bussen per klant Bijv. aardbei 2 bussen à 0.75 liter Maximaal 6 bussen per klant

OP=OP OP=OP OP=OP

2. 2.939999 2.

7.17 / /5.98 /5.98 16 17

/9.50

zonda

OP=OP /5.987.17 / 17

•Robijn klein & krachtig Perla snelfiltermaling 500 black gram velvet •Robijn kleincombineren & krachtig stralend wit Alle varianten, mogelijk De actieprijzen variëren van 2.93-3.07 •Robijn Bijv. aromaklein & krachtig color PerKarvan fles Cévitam 2 Alle pakken Maximaal 6mogelijk flessen klant Maximaal 6 pakken perper klant Combineren Bijv. aardbei 2 bussen à 0.75 liter Maximaal 6 bussen per klant

4.2. 75 0 992.99

uit eigen pers - 1 liter OP=OP /7.99-/ /9.5083. 9 OP=OP OP=OP /5.98

17

De De actieprijzen variëren vanvan 2.29-2.66 actieprijzen variëren 2.93-3.07 Chocomel en Fristi 6-packs Alle Karvan Cévitam AlleCombineren varianten, combineren mogelijk mogelijk Bijv. Chocomel Bijv. aardbei 3 sets van 6 àpakjes à 0.2 liter 2 bussen 0.75 liter Maximaal 6 sets per klant Maximaal 6 bussen per klant

OP=OP OP=OP

2. 2.3999

7.17 / /5.98

www.AH.nl

0.8 7

OP=OP

/2.89

•Robijn klein & krachtig black velvet •Robijn klein & krachtig stralend wit •Robijn klein & krachtig color Per fles Maximaal 6 flessen per klant

2.5 0

OP=OP /7.99-/83. 9

•Robijn klein & krachtig black velvet •Robijn klein & krachtig stralend wit •Robijn klein & krachtig color Per fles Maximaal 6 flessen per klant

OP=OP /7.99-/83. 9

2.5 0

De actieprijzen variëren van 0.87-1.32

•Dove deeply nourishing douchecrème 250 ml •Dove Men+care deodorant clean comfort 150 ml •Dove beauty cream bar 400 gram •Dove deodorant original 0% 150 ml De variëren Bijv.actieprijzen beauty cream bar van 2.93-3.07 Pak 4 x 100 gram variëren van 2.93-3.07 De actieprijzen Alle Karvan6 Cévitam Maximaal pakken per klant Alle Karvan Cévitam Combineren mogelijk Combineren mogelijk Bijv. aardbei Bijv. aardbei 2 bussen2 bussen à 0.75àliter 0.75 liter Maximaal 6 bussen perper klant Maximaal 6 bussen klant

OP=OP OP=OP

7.17 /

Vers geperst sinaasappelsap

De actieprijzen variëren van 4.75-4.99

De actieprijzen variëren van 0.87-1.32

•Dove deeply nourishing douchecrème 250 ml •Dove Men+care deodorant clean comfort 150 ml •Dove beauty cream bar 400 gram •Dove deodorant original 0% 150 ml Bijv. beauty cream bar Pak 4 x 100 gram Maximaal 6 pakken per klant

OP=OP

2.3 9 alléén g a d j i r v g in Weekendaanbied

OP=OP OP=OP OP=OP /7.99-/83. 9

woondag z

De De actieprijzen variëren vanvan 2.29-2.66 actieprijzen variëren 2.93-3.07

16

De actieprijzen variëren van 0.87-1.32

1. aallaléltééeénrndaagg 1. z ensd

99

énn é l l a é aallaléléteérnddaagg n=rsO ag P dg Pe Oe wzzoa t a d zonndag zo 16

OP=OP

•Dove deeply nourishing douchecrème 250 ml •Dove Men+care deodorant clean comfort 150 ml •Dove beauty cream bar 400 gram ve deodorant ginal 0% 150 ml Sun•Do all-in-1 tabs 25 ori stuks De actieprijzen variëren beauty cream bar van 2.29-2.66 AlleBijv. varianten 4 xDe100 gram variëren van 2.93-3.07De actieprijzen variëren van 2.29-2.66 PerPak doos actieprijzen Chocomel Fristi •Robijn klein & krachtig black Maximaal 6en pakken per klantvelvet Maximaal 6 dozen per6-packs klant Alle varianten, combineren mogelijk Alle Karvan Cévitamstralend •Robijn klein & krachtig wit Chocomel en Fristi 6-packs Alle varianten, combineren mogelijk Combineren mogelijk Bijv. Chocomel •Robijn klein & krachtig color Bijv. Chocomel Bijv. aardbei 3 sets 6 pakjes à 0.2 liter Per fles 2van 3 sets van 6 pakjes à 0.2 liter bussen à 0.75 liter Maximaal sets per Maximaal 6 sets per klant Maximaal 6 6flessen perklant klant Maximaal 6 bussen per klant

7.17 /

16

Perla snelfiltermaling 500 gram Alle varianten, combineren mogelijk Bijv. aroma 2 pakken Maximaal 6 pakken per klant

Kijk voor alle/2.89 bonusaanbiedingen op Voor 1+2 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 66.7% korting op de totaalprijs. Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

alléén vrijdag

De actieprijzen variëren van 4.75-4.99

•Robijn klein & krachtig black velvet •Robijn klein & krachtig stralend wit •Robijn klein & krachtig color Per fles Maximaal 6 flessen per klant

Perla snelfiltermaling 500 gram Alle varianten, combineren mogelijk Bijv. aroma 2 pakken Maximaal 6 pakken per klant

•Dove deeply nourishing douchecrème 250 ml •Dove Men+care deodorant clean comfort 150 ml beautyvariëren cream bar gram De•Dove actieprijzen van400 0.87-1.32 ve deodorant ginal 0% 150 ml Sun•Do all-in-1 tabs 25 ori stuks De actieprijzen variëren Bijv. beauty cream bar van 4.75-4.99 Alle varianten •Dove deeply nourishing douchecrème 250 ml Pak x 100 gram Per doos De actieprijzen variëren van 2.29-2.66 De actieprijzen vanclean 2.93-3.07 •Perla Do ve4Men+ca re devariëren odo500 rant snelfiltermaling gram comfort 150 ml Maximaal 6 pakken per klant Maximaal 6 dozen perbar klant •Alle Dove beauty cream 400 gram Chocomel en Fristi 6-packs Alle Karvan Cévitam varianten, combineren mogelijk •Bijv. Dovearoma deodorant ginal 0% 150 ml Alle varianten, combineren mogelijk Combineren ori mogelijk Bijv. Chocomel Bijv. aardbei Bijv. beauty cream bar 2 pakken 3 sets van 6 pakjes à 0.2 liter bussen à 0.75 liter Pak 4 x 2Maximaal 100 Maximaal 6 sets per klant 6 bussen perklant klant Maximaal 6gram pakken per Maximaal 6 pakken per klant

rijzen variëren van 2.29-2.66

el en Fristi 6-packs nten, combineren mogelijk comel n 6 pakjes à 0.2 liter l 6 sets per klant

7.17 / 7.17 /

Deveactieprijzen vanche 4.75-4.99 •Do deeply nouvariëren rishing dou crème 250 ml •Dove Men+care deodorant clean comfort 150 ml Perlabeauty snelfiltermaling •Dove cream bar500 400gram gram Alle mogelijk •Do vevarianten, deodorantcombineren original 0% 150 ml Bijv. aroma Bijv. beauty cream bar 2 pakken Pak 4 x 100 gram Maximaal 6 pakken klant Maximaal 6 pakken perper klant

Voor 1+2 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 66.7% korting op de totaalprijs. Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

OP=OP /7.99-/83. 9

/9.50

zonda

.3.399

De actieprijzen variëren van 0.87-1.32

Voor 1+2 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 66.7% korting op de totaalprijs. Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

l 6 pakken per klant

75 75

alléén alléén g vrijdag dinsda

De actieprijzen variëren van 4.75-4.99

•Robijn klein & krachtig black velvet •Robijn klein & krachtig stralend wit •Robijn klein & krachtig color Per fles Maximaal 6 flessen per klant

elfiltermaling 500 gram nten, combineren mogelijk ma

OP

/2.89 /7.39-/7.49 OP=OP

OP=OP

Kijk voor alle Appie Days aanbiedingen op www.AH.nl /9.50 4. 7 5 OP=OP OP=OP 0. 8 /2 7 .89 5 0 OP=OP /7.39-/7.49 2. n n n n é é én é é é é é l l l l l l l l aal l a a a ag gdag gdag d a a r r r d d e e e n n n d d d é a a n n n n é a a n ma d 2.5 0 md 2.5 0 da4.ol7l5 é 4.lo7l5éé 4.o 7ll5é n l é a é l g a a agn d d r r e e g g t g d a a a n n a n d z é é léé ijednasllé agalléén dions allé agalléén r alg v o w ndazaterdag o zaterd woensdag zaterd woensdag z g g g

prijzen variëren van 4.75-4.99

.5 0 .5 0

Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP!

Sun all-in-1 tabs 25 stuks Alle varianten Per doos Maximaal 6 dozen per klant

0.8 7

alléén rijdag v2. 50

0.8 7

Voor 1+2 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 66.7% korting op de totaalprijs. Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs. Voor 1+2 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 66.7% korting op de totaalprijs. Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

/2.89 /7.39-/7.49 OP=OP

OP=OP

alléén alléén g vrijdag dinsda

OP

AH Jansen

0.8 7

De actieprijzen variëren van 0.87-1.32

•Dove deeply nourishing douchecrème 250 ml •Dove Men+care deodorant clean comfort 150 ml •Dove beauty cream bar 400 gram •Dove deodorant original 0% 150 ml Sun all-in-1 tabs 25 stuks Bijv. beauty cream bar Alle varianten Pak 4 x 100 gram Per doos Maximaal 6 pakken per klant Maximaal 6 dozen per klant Voor 1+2 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 66.7% korting op de totaalprijs. Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

OP /7.39-/7.49

Voor 1+2 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 66.7% korting op de totaalprijs. Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

l 6 dozen per klant

ma 2.5 0

alléén dag r do innsddeag 2.5 0

0.8 7 2.9999 2.

/2.89

/5/5 .98 .98

17

17

looptijd van 11 t/m 17 februari

Weekaanbieding

Brabantse worstenbroodjes •Robijn klein & krachtig black velvet •Robijn klein & krachtig stralend wit •Robijn klein & krachtig color Per fles Maximaal 6 flessen per klant

van de warme bakker per stuk OP=OP /7.99-/83. 9

alléén g zaterda zondag

2. 5 0 89

0.

De actieprijzen variëren van 2.93-3.07 Alle Karvan Cévitam Combineren mogelijk Bijv. aardbei 2 bussen à 0.75 liter Maximaal 6 bussen per klant

OP=OP

17

2.9 9

/5.98

17

17

Doneer van 1 februari tot en met 10 maart uw gespaarde Duppies voor uw favoriete vereniging Het totale uitkeringsbedrag is

€ 5000

LET OP: Dit is de laatste kans om uw huidige Duppies te doneren aan een vereniging. Op 11 maart zullen alle eventueel overgebleven saldo's komen te vervallen.

Ruilmiddag e redivisie voetbalplaat jes op 27 februari va n 15.00 in het buurth tot 17.00 uur uis op het Bloem enoordplein

365 DAGEN PER JAAR GEOPEND VAN 08.00 TOT 22.00 UUR KIJK VOOR ONS ACTUELE NIEUWS OP

Nieuw: Dagaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP! agaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Extra Dagaanbieding OP=OP!

n-1 tabs 25 stuks nten

De actieprijzen variëren van 0.87-1.32

•Dove deeply nourishing douchecrème 250 ml •Dove Men+care deodorant clean comfort 150 ml •Dove beauty cream bar 400 gram •Dove deodorant original 0% 150 ml Sun all-in-1 tabs 25 stuks Bijv. beauty cream bar Alle varianten Pak 4 x 100 gram Per doos Maximaal 6 pakken per klant Maximaal 6 dozen per klant

PAGINA 32

•Dove deeply nourishing douchecrème 250 ml •Dove Men+care deodorant clean comfort 150 ml •Dove beauty cream bar 400 gram •Dove deodorant original 0% 150 ml Bijv. beauty cream bar Pak 4 x 100 gram Maximaal 6 pakken per klant

alléén dag donder OP=OP

Week(end)aanbiedingen 2.5 0 Sun all-in-1 tabs 25 stuks Alle varianten Per doos Maximaal 6 dozen per klant

Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP!

geopend n 08.00 van alléé 2.0a0guur 2d otn ta

alléén daalgléén ag and donder maOP=OP /7.39-/7.49

De actieprijzen variëren van 0.87-1.32

Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP!

alléén daalgléén ag jkdser maand geolin dad

Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP!

Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP! Nieuw: Extra Dagaanbieding OP=OP!

WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019

AHJANSENWAALWIJK

Prijswijzigingen, drukfouten voorbehouden. Niet voor wederverkopers. Voor alle aanbiedingen geldt OP=OP.

AH 50,50, Waalwijk, T 0416-286100 AHJansen JansenBloemenoordplein Bloemenoordplein Waalwijk, T 0416-286100

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Weekblad Vlijmen 13-02-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk. Weekblad Vlijmen verschijnt wekelijks op woensdag in een totale opla...

Weekblad Vlijmen 13-02-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk. Weekblad Vlijmen verschijnt wekelijks op woensdag in een totale opla...