Page 1

AAAAAAAAAAAA ELLY DOET GOOI AAAAAAAAAA NAAR GOUDEN VENUS VAN MILO ä Pagina ?3

AAAAAAAAAAAA BEWONERS AAAAAAAAAA EIKENDONK EN ”DE WAARD” IN HET ZONNETJE GEZET ä Pagina ?5

AAAAAAAAAAAA BUURTVERENIGING AAAAAAAAAA WILLEMIEN VIERT HAAR VERJAARDAG

ATLETEN DAK AAAAAAAAAAAA GOED OP DREEF AAAAAAAAAA IN WERKENDAM

ä Pagina ?15

ä Pagina ?19

Weekblad Vlijmen Drunen Voor gemeenteHeusden Heusden Voorde degehele hele gemeente

Jaargang 3 4 - Week 28 woensdag 11 juli 2018

HUIS-AAN-HUIS • HAARSTEEG HAARSTEEG • • NIEUWKUIJK NIEUWKUIJK HUIS-AAN-HUIS IN IN DRUNEN DRUNEN • • ELSHOUT ELSHOUT • • (OUD) (OUD) HEUSDEN HEUSDEN • • HERPT HERPT • • DOEVEREN DOEVEREN • • HEDIKHUIZEN HEDIKHUIZEN • • HEESBEEN HEESBEEN • • VLIJMEN VLIJMEN •

Het Kompas steunt onderwijs in Kenia

Juffrouw Annemarie was in het voorjaar van 2018 voor de tweede keer in Kenia. Ze heeft daar workshops verzorgd aan Keniaanse leerkrachten onder de paraplu van Teachers4Teachers. Deze organisatie, geheel geleid door vrijwilligers en ooit opgericht door Mia Mollee uit Vlijmen, richt zich op het verbeteren van het onderwijs in het district Kwale in Kenia. Kwale ligt in Zuid-Kenia, onder Mombassa. Op de kaart een klein deel van Kenia, maar toch met veel scholen. Teachers4Teachers is daar actief vanaf 2005 en richt zich op het ondersteuning van kleuterleerkrachten, het verzorgen van workshops aan leerkrachten en directeuren; en het verzorgen van opleidingen voor kleuterleerkrachten en directeuren. Meneer Kees heeft ook al enkele malen deelgenomen aan deze reizen en daar directeuren lesgegeven en gecoacht in hun praktijk. Stichting Scala faciliteert ieder jaar een aantal medewerkers om aan dit project deel te nemen vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Omdat Het Kompas ook andere goede doelen wil steunen, naast het Liliane Fonds, was er een sponsorloop georganiseerd. Op donderdag 5 juli mocht Mia Mollee een cheque ontvangen van € 1400,- namens alle leerlingen van Het Kompas.

s Groep 6 met Mia Mollee en Annemarie Timmermans.

WielerCafé Vlijmen

Jong bv

Baarle-Nassau

Vol met verhalen, bezienswaardigheden, uitstapjes, puzzels en aanbiedingen!

Tel. 013-5075534

OM TE BEWARE

N!

De leukste Zomertips

IN WEEK 30 VERSCHIJNT ONZE ZOMERKRANT. In week 29 is er nog volop mogelijkheid tot het plaatsen van uw boodschap of aanbiedingen. Reserveer tijdig!

ADVERTEREN?

kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

| HEUSDEN

Gespecialiseerd in Peugeot en Citroën

voor levering en onderhoud van alle merken autos WWW.DEGROOTHEUSDEN.NL Tel.: 0416-661165

s Regina van der Heijden, Elly Stam, Riet Boom, Danny Nelissen en Henk Mees in gesprek.

De avond werd geleid door oud Brabants Dagblad-journalist

JULI / AUG 2018

Uitgeverij Em. de

Voor levering en onderhoud van alle merken auto’s

s Een ademloos publiek luistert naar de verhalen.

© 2018 Foto’s Ad van Kessel © 2018 Tekst Ben Libregts

ZOMERkrant

DE GROOT

WIELERVROUWEN EN DE GEVAREN VAN HET WIELRENNEN

Het WielerCafé Vlijmen, voor de zesde keer alweer georganiseerd door Stichting WielerWereld Vlijmen, mocht zich opnieuw verheugen in een ruime belangstelling. Ruim 130 bezoekers genoten in de kantine van voetbalvereniging Vlijmense Boys van een gezellige wieleravond, waarin ditmaal wielervrouwen en de gevaren in de wielersport de hoofdrol speelden.

LET OP!

In week 30 en 31 verschijnt er géén reguliere krant.

Henk Mees samen met NOS-analist Danny Nelissen. Als eerste kregen zij Raymond Thebes aan tafel. De oud-winnaar van etappes in Olympia’s Tour en de Ronde van Limburg vertelde over de vreemde manier waarop hij beroepsrenner werd en hoe hij daarna niet echt geaccepteerd

Mazda specialist & uw adres voor Jonge Hippe Auto’s!

www.mazdaschoonen.nl

werd binnen de TVM-ploeg van Cees Priem. Na het intermezzo door Jace van de Ven met een ode aan Joop Zoetemelk en zijn Tour de France-zege in 1980 was het de beurt aan de wielerdames Riet Boom, Elly Stam en Regina van der Heijden, alle drie moeders van succesvolle wielrenners: Lars Boom, Maikel, Danny en Remco Stam en Michiel van der Heijden. Zij spraken over hoe zij omgaan met het wielerleven van hun zoons en over hun beleving en de gevaren van het wielrennen. Na de pauze vertelde Kai Reus zijn verhaal. De wereldkampioen bij de junioren (2003) kwam in 2007 tijdens een trainingsrit in de Alpen zwaar ten val, keerde nog wel terug in het peloton maar stopte na een nieuwe harde val in 2016 met wielrennen. Hoewel hij nog wel enkele keren op zijn oude niveau wist terug te keren, was de impact van zijn eerste val dusdanig dat hij nooit lang de juiste focus op het wielrennen meer wist vast te houden. Na de traditionele wielerquiz Petje Op – Petje Af werd de avond afgesloten met de huidige ploegleider Michel Cornelisse, die aanstekelijk vertelde over zijn carrière als wielrenner met maar liefst 67 overwinningen als beroepsrenner én zijn belevenissen en inzichten als ploegleider. Waarmee het WielerCafé ruim over de tijd heenging met niets anders dan tevreden thuisgangers.

gespecialiseerd in Peugeot en Citroen

WOON - EN SLAAPCENTRUM telf: 0416-661165

WWW.DEGROOTHEUSDEN.NL

Schreuder

Heusden Laagstraat 1 Telefoon: 0416 - 661182 www.schreudermeubelen.nl

OPHEFFINGS AANBIEDINGEN

Deze week extra bijlage

Het adres voor bedrijven en particulieren

Uw adres voor: Sigma, Veveo, Azet en Wijzonol Wij zijn de gehele vakantie geopend!


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 2

Onze aanbiedingen voor volgende week

Slagerij Cees Timmers

IN DE VAKANTIEPERIODE STAAN WIJ 6 DAGEN VOOR U KLAAR!!!

OOK VOOR UW BROODBESTELLING!!

Heistraat 5, Sprang Capelle, Tel.: 0416 - 279206

Aanbiedingen geldig t/m 21 juli 2018

15% KORTING OP SANDALEN VAN XSENSIBLE VAN €129.95 VOOR €109

VAN €139.95 VOOR €112

VAN €139.95 VOOR €112

VAN €139.95 VOOR €112

VAN €139.95 VOOR €112

VAN €139.95 VOOR €112

VAN €99.95 VOOR €85

WEEKAANBIEDING!

Petunia in 13 cm pot diverse kleuren per stuk

DRIETROMPETTERSTRAAT 17 | HEUSDEN: “HET MOOISTE PLEKJE VAN NEDERLAND” | 0416-661268

Laat uw bankstel/zitmeubels stofferen Vakkennis tot de kleinste details.

Gooi het niet weg, het heeft meestal een onvervangbare herinnering. Geef het een 2e kans. KUSSENS VOOR STOELEN, LOUNGE BUITENBANKEN! Gestoffeerd met speciale water-, olie- en vuilwerende stoffen.

VERSLETEN BINNENKUSSENS OP MAAT GEMAAKT. Restaurantie zitmeubels, kleuren en lijmen.

HOE MOOI ZIJN ONZE GORDIJNEN! Inbetween, wave, vlinder/platte of inschuifplooi. Wij zijn altijd de goedkoopste (GRATIS: meten, maken, hangen) Alle soorten raamdecoratie, vlieg/mug en deur/horren.

Zoek voor jaren zitcomfort! Voor senioren relax/slaapfunctie

495,-

1200 soorten stoffen of leder - vanaf e Vele modellen in onze showroom (scherpe prijzen)

Vraag naar de voorwaarden

Nieuwste vloerbedekking met BETONLOOK, PVC, quickstep laminaat (dealer)

TRAP VAKKUNDIG GESTOFFEERD VANAF E90,-

AMA LEIJTENS MEUBELHUIS Laageinde 80 - Waalwijk • Tel. 0416 - 33 75 58 • www.amaleijtens.nl

1,49

Geldig t/m 17 juli 2018 www.facebook.com/ tuincentrumdrunen www.facebook.com/

tuincentrumdrunen Duinweg 17 • 0416-378329

Duinweg 17 • 0416-378329


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

Elly doet gooi naar Gouden Venus van Milo

PAGINA 3

In Elly’s geval is dat Stichting Vom Falorie. Die heeft Banjo opgeleid. En Elly heeft zich sinds Banjo haar vaste maatje is, ontpopt als een ware ambassadrice van de stichting. Ze adviseert mensen die een hulphond aanvragen, helpt hen bij het kiezen van de juiste zorgverzekeraar die een hulphond vergoedt en zamelt op allerlei manieren geld in voor de stichting.

Woensdag 15 augustus (week 33) Speciaal thema Opleidingen & cursussen in Weekblad Waalwijk, Weekblad Drunen/ Vlijmen en Weekblad de Duinkoerier

Elly is een van de honderd genomineerden voor de Gouden Venus van Milo. Op de website kan tot september op haar gestemd worden. “Ik hoop dat heel veel mensen dat nu gaan doen, want dan ondersteunen ze ontzettend belangrijk werk.” De Waalwijkse heeft een psychische beperking en vertelt met bezieling hoe de Duitse herder haar leven heeft veranderd. “Vóór ik Banjo had, ging het niet goed met me. Ik lag soms dagenlang gefixeerd op bed. Sinds Banjo er is, heb ik mijn leven weer terug. Ik onderneem weer van alles, ga naar de film, naar concerten, overal waar iets te doen is kun je me tegenkomen.” Zonder Banjo zou Elly kortom niet deel kunnen nemen aan de maatschappij. Dat legt ze ook uit in een videofilmpje op de website goudenvenusvanmilo.nl. Ze zegt onder andere dat het haar droom is ‘dat iedereen met een psychische beperking mee kan leven in deze maatschappij’.

s Elly van der Geld met Banjo, de hulphond die haar haar leven teruggaf. De Waalwijkse Elly van der Geld dingt momenteel met haar psychiatrische hulphond Banjo mee naar de Gouden Venus van Milo. Dat is een onderscheiding van het DELA goededoelenfonds voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de samenleving. De winnaar mag 10.000 euro overdragen aan zijn of haar goede doel.

Colofon Weekblad Waalwijk / Drunen Weekblad Waalwijk en Weekblad Drunen verschijnen wekelijks op donderdag in Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Drunen, Heusden, Vlijmen, Vlijmen Haarsteeg, Nieuwkuijk, Elshout, Oudheusden, Doeveren, Herpt, Heesbeen en Hedikhuizen in een totale oplage van ca. 42.000 exemplaren Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8, 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl

E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl

Verantwoordelijk bezorger AXENDER VERSPREIDINGEN www.axender.nl

Druk Janssen/Pers Rotatiedruk 100% zusteronderneming van

Particuliere advertenties en zoekertjes: opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren en vervolgens zoekertjes of particuliere advertenties.

Bezorger worden? Meld je aan via www.bezorgenvanfolders.nl Bezorgklachten Ga naar www. uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven Redactie Maarten Liebregts 06 - 12 37 59 40 maarten-liebregts@emdejong.nl Voor gemeente Heusden (vooral Vlijmen-Vliedberg, Nieuwkuijk, Haarsteeg): Jan van Engelen 06-221 67 959 0416-375867 janvanengelen@kpnmail.nl Fotografie: Arna Schoemans Tel. 06-12855167 Aanleveren kopij www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel. Advertenties (zakelijk) Waalwijk/ Gemeente Heusden Maikel Leijtens 06 - 40 19 91 84 maikel-leijtens@emdejong.nl

Gedrukt op 100% gerecycled papier. Een extra exemplaar van Weekblad Waalwijk of Weekblad Drunen/ Vlijmen kunt u op één van de volgende adressen afhalen: Waalwijk: Albert Heijn Jansen, Gemeente Waalwijk, Emté, RKC stadion, UITpunt Waalwijk, Plantage, Plus - Stephan van Engelen Sprang-Capelle: Texaco tankstation, Emté, Plus van Tilborgh, Bibliotheek, Shell tankstation Waspik: Texaco tankstation, Plus Picockrie Drunen: Emté, Jumbo Heusden: Heusdens buro voor toerisme, Bibliotheek Oudheusden: Coop super V. Wijlen

De psychiatrische hulphond is vrij onbekend in Nederland en wordt vaak verward met de therapiehond. Het verschil tussen beiden is echter ontzettend groot. De therapiehond wordt ingezet om mensen in onder andere tehuizen gezelschap en steun te bieden en gaat vervolgens weer met zijn baasje mee naar huis. De psychiatrische hulphond is echter maar voor één persoon bedoeld. Deze persoon heeft te maken met psychische klachten. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld angstaanvallen ten gevolge van trauma’s zijn. De psychiatrische hulphond wordt opgeleid om zijn toekomstige baas in het dagelijkse leven te begeleiden. De hond is de steun en toeverlaat van de geleider en helpt hem door moeilijke situaties heen. Ze zijn 24 uur per dag samen. Omdat iedere persoon verschillend is, en iedere psychische klacht een verschillende oorzaak of manier van uiting heeft, zal iedere psychiatrische hulphond ook zijn eigen specifieke handelingen aanleren. ”Een hond kost 13.000 euro,” vertelt Elly. “En dat heeft niet iedereen zomaar even op de plank liggen. En niet iedereen verzekering vergoed dat bedrag. Sommige verzekeraars willen zelf beslissen wie in aanmerking komt. Daarom is het belangrijk dat er goede ondersteuning is voor mensen die behoefte aan zo’n hond hebben. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.” Voor de Dela is Elly geen onbekende. In 2015 was ze al eens het gezicht in een PR-campagne van het Dela goededoelenfonds. Elly van der Geld heeft Banjo inmiddels al zes jaar. Ze woont in Balade, in een beschermd wonenproject van het RIBW. Met de hulp van het RIBW én van Banjo redt ze zich prima, zegt ze. Banjo past uitstekend bij haar. “Het is een hele gevoelige hond. Hij voelt me feilloos aan. We hebben een hele goede band. Hij heeft ook een gevoel voor mijn epilepsie-aanvallen ontwikkeld. Die voelt hij aankomen. Ook al is hij daar eigenlijk niet voor opgeleid.”

Vlijmen: Emté, Coop, Jumbo Gemeentekantoor Gemeente Heusden

Sprang-Capelle Patrick Leijtens 06 - 53 65 71 46 patrick-leijtens@emdejong.nl

www.facebook/WeekbladWaalwijk

WAT DOE

JIJ

BIJ BRAND?

Daar moet je nu over nadenken!

watdoejijbijbrand.nl

Voor meer informatie bel met: Maikel Leijtens 06-40199184 Patrick Leijtens 06-53657146

Asahi sluit af!

Trainer Michel den Turk heeft afgelopen woensdag symbolisch de sleutel omgedraaid: de laatste training in de dojo aan de St. Crispijnstraat is gegeven, het seizoen is afgesloten én de periode dat Budovereniging Asahi een trainingsruimte (dojo) in eigen beheer had is voorbij. De judoka’s hebben de dojo uitgezwaaid en dat deden zij op een vrolijke manier. De jeugdleden mochten allemaal hun hand op de muur tekenen en daarmee hun handafdruk met naam achterlaten. Maar niet getreurd. Budovereniging Asahi is springlevend! Vanaf 21 augustus worden de lessen gegeven in Sporthal De Zeine. Asahi zal daar de beschikking krijgen over een véél grotere judomat. Daardoor is er letterlijk én figuurlijk meer ruimte voor de judoka’s. Kom eens kijken bij een training of nog beter: volg een proefles! Meld je aan via trainer@budo-asahi.nl. Op de website www. budo-asahi.nl vind je allerlei leuke informatie over judo én over Budovereniging Asahi.

s Trainer meneer Michel sluit de dojo.

s Handafdrukken op de muur.

Tot ná de zomervakantie!


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 4

Vers Specialisten van Drunen Torenstraat 6A 5151 JL Drunen Tel. 0416-374930

Hollands zomer fruit

Nu volop verkrijgbaar

Hollands zomerfruit n deze bon. Niet i.c.m. andere aa nbiedingen. Geldig van ma 9 juli t/m zo 26 augustus.

O.a.: bramen, bessen, frambozen, bosbessen, witte bessen, zwarte bessen, kruisbessen.

Super aanbieding Witte bolletjes: 10 halen, 5 betalen

Let op onze dagelijkse zomerfruit aanbiedingen in onze winkel!

Bij inlevering va

gen.

biedin dere aan t i.c.m. an ie N . n s. o u n deze b 26 august ering va juli t/m zo Bij inlev an ma 9 Geldig v

knip de bon uit en neem deze mee naar de winkel

Grotestraat 134, 5151 BN Drunen • T. 0416 372 497 • info@vanherptdrunen.nl www.vanherptdrunen.nl

Volop voordeel bij

Visspeciaalzaak Harold Paridaens

Specialist in verse vis, gourmet, visschotels, ovenschotels, schaal en schelpdieren, salades, tapas, gerookte vis en kant-en-klaarmaaltijden Torenstraat 59, 5151 JK Drunen, 0416 – 38 38 96 www.visspeciaalzaak.com : Visspeciaalzaak Harold Paridaens AANBIEDINGEN GELDIG VAN DONDERDAG 12 JULI T/M WOENSDAG 18 JULI 2018

DONDERDAG 12 T/M WOENSDAG 18 JULI DEZE WEEK

Ons advies voor de zomer:

Lekker blijven smeren! Worstenbroodjes

5 + 1 GRATIS 1/2 prijs Zachte broodjes:

Visbami uit eigen keuken, met onder andere krab en garnalen

1.

65

nu 100 gram voor

Paella

uit eigen keuken, met onder andere krab en garnalen

1. 95 2. 65

nu 100 gram voor

Gemarineerde gamba’s nu 100 gram voor

elke 2e zak voor de mèt extra stempel zomeractie.

Wij zijn de hele zomer open. Kijk op onze website Wijvoor zijn de de hele zomer open m.u.v. maandag openingstijden.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 5

Bewoners Eikendonk en ”De Waard” in het zonnetje gezet

N E T UIT E Reserveer nu!

KIES MAAR:

Waar gaan wene? vanavond et ‘Jazeker, we eten vandaag eens lekker buiten de

deur!’ Wat zou het toch fijn zijn als we dat iedere week zouden kunnen zeggen.

s Ritje in een koetsje.

s Pas de Deux, Tape m’en Cinq. Zaterdag 7 juli 2018 organiseerde de vrijwilligers van De Paardenvriend Waalwijk een ouderendag. Een dag voor de ouderen, de genodigden voor deze dag zijn de overburen van PSV De Paardenvriend, de bewoners van Eikendonk en De Waard. Het thema van de middag: ”Terug naar toen”. Een middag met allerlei activitei-

VLOOIEN

MARKT

A.S. ZONDAG

15 JULI VLIEGVELD GILZE & RIJEN

OPEN: 10-17 UUR Parkeerterrein wegrestaurant Vliegveld, Oude Rijksweg 25 5125 NB Hulten (Gem. Gilze & Rijen)

INFO: 0161-456291

ten, ritjes in een koetsje en huifkar, de prinsessen en prinsen liepen rond, ’t Elshouts Akkoordje zong liedjes van toen, pluimvee

was aanwezig om te aaien, een historische foto kon gemaakt worden, terwijl de heren een balletje jeu de boules wierpen konden de dames de nageltjes laten lakken. Er werd een Pas de Deux gereden door 2 leden van de vereniging en in het clubhuis konden Oudhollandse Spelletjes

Oog in oog met een ree Haal je verrekijker alvast maar uit de kast! Dinsdag 31 juli gaan we tijdens de schemering samen op zoek naar reeën in De Loonse en Drunense Duinen. Tijdens de wandeling vertelt een ervaren gids over de ree en de bijzondere taferelen die horen bij de paartijd, ofwel reeënbronst. MEER KANS OM EEN REE TE ZIEN Van half juli tot half augustus vindt de reeënbronst plaats. De vrouwtjes (reegeiten) stoten in die periode een speciale geur af en de mannetjes (reebokken) maken soms een blaffend geluid om enorm indruk te maken op de vrouwtjes. Een ree kijkt in deze tijd zo gefixeerd naar een potentiële geliefde, dat zelfs de aanwezigheid van mensen soms niet wordt gemerkt. Een mooie gelegenheid dus om dit nobele dier te observeren. Garanties geven doen we natuurlijk niet. Maar zou het niet heel leuk zijn om eens oog in oog met één of meerdere reeen te staan? In een groep van maximaal 12 personen wandel je met een gids van het nationaal park door het cultuurhistorisch landschap van Landgoed Plantloon in Kaatsheuvel. De combinatie van struikgewas, weilandjes en lange lanen maakt dit tot een geschik-

te plek voor het spotten van reeen. En natuurlijk zijn het ingrediënten voor een gegarandeerd heerlijke wandeling. INFORMATIE • Meld je aan via de activiteitenkalender op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl • IVN Brabant organiseert deze

worden gespeeld. De hele middag kon er genoten worden van lekkernijen uit de tijd van TOEN. Kortom, De Paardenvriend heeft de ”oudere” overburen lekker in het zonnetje gezet. Foto’s van de middag: http://bit.ly/Paardenvriend

• • • • • • •

wandeling. Bereikbaar via 088 500 3110 of brabant@ivn.nl Vertrekpunt: aan de bosrand, einde van de Plantloonseweg in Kaatsheuvel Prijs: € 5 voor volwassenen en € 4 voor kinderen Vooraf aanmelden is nodig. Wij zorgen voor voldoende gidsen Graag om 19.15 uur aanwezig zijn zodat de groep op tijd kan vertrekken Deze wandeling duurt van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur Honden mogen helaas niet mee Vergeet je wandelschoenen en verrekijker niet!

Bij de ene portemonnee gaat dat inderdaad; voor de andere is het wat moeilijker. Zou het dan niet nog beter zijn als we vergelijkingsmateriaal hebben?

SPRANG-CAPELLE: De Proeverij Lunch-Diner-Borrel

Kerkstraat 119-121-Tel. 0416-272746

Wij werken vers en huis gemaakt www.deproeverijsprangcapelle.nl

ELSHOUT: Schnitzelrestaurant Het Oude Tramstation Heusdenseweg 16 - Tel. 0416-375382

“de BESTE schnitzels van Brabant” v.a. e10,50 www.oudetramstation.nl

NIEUWKUIJK:

WinPannenkoekenhuis D`n Berepot

een rondvlucht over de Nieuwkuijksestraat 102 - Tel. 073-5118599 Loonse- en Drunense duinen

Hier wordt nog ambachtelijk gebakken!

Bij besteding van € 20,- of meer in de herberg ontvangt u een deelnamekaart. Speel mee; geef deze kaart ingevuld af aan de bar. Op 2de kerstdag, tijdens Bourgondisch Giersbergen, trekken wij 3 winnaars

WWW.BEREPOT.NL

DRUNEN: Herberg Hotel D’n Dries Duinweg 65, 5151 RK Drunen Duinweg 65, 5151 RK Drunen Tel. 0416- 757 111

info@dendries.com Tel. 0416- 757 111 www.dendries.com

info@dendries.com

Elke donderdag Spareribs, frites, salade e10,Zie www.dendries.com

KAATSHEUVEL: Bij Anton Anton Pieckplein 1 - Tel.: 0416 - 20 50 00

Kom ook genieten van ons vernieuwde menu www.bijanton.nl

LOON OP ZAND: De Kiosk Eten & Drinken Oranjeplein 20A - Tel. 0416-361621

Elke week een wisselend 3-gangen weekmenu voor e15,www.cafedekiosk.nl


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 6

Actiefplus 2018

Ouderdom komt met gebreken Iedereen wil oud worden: niemand wil oud zijn!

Alzheimer light

De meeste mensen willen geen 100 jaar worden. Waarom is dat geen aanlokkelijk vooruitzicht, zo'n hoge leeftijd? Dat heeft zeker te maken met het zicht op verdwijnende vitaliteit. Ouderdomsverschijnselen als slijtage, vermoeidheid, stijfheid en onbuigzaamheid, vermindering van elasticiteit, afname van beweeglijkheid van de gewrichten, achteruitgang van het geheugen, verhoogde bloeddruk, duizeligheid... zal ik nog even doorgaan? Het is echter niet allemaal leeftijdsgebonden. Er zijn tachtigers die meer vitaliteit en fitheid uitstralen dan sommige veertigers. Ouderen die een beter geheugen hebben dan sommige dertigers. Negentigers die zonder bril lezen. Wat is hun geheim? door Jeanny Wouters

Ziekten zijn natuurlijk nooit uit te sluiten, dat overkomt je. Maar een manier van leven vinden waarin je op een positieve manier omgaat met ouderdomsverschijnselen, dat is een begin. Levensstijl is van belang, in alle fasen van het leven overigens. Tevreden zijn, eenvoudig en matig leven met voldoende slaap en vooral niet tobben. Tegenslagen geestelijk overwinnen! Bij veel hooggeschoolden is de tendens om vooral niet met gezondheid en behandelingen tegen ziektes bezig te zijn, maar gewoon te leven.

Rimpels en grijs haar

Lichamelijke aftakeling begint al halverwege de dertig: rimpels en grijs haar. Het zijn de eerste tekenen van veroudering. Heeft allemaal te maken met celdeling. Dagelijks worden miljoenen nieuwe cellen aangemaakt, kinderen ontwikkelen en groeien ervan en het is een oneindig doorgaand proces. Maar met het toenemen der jaren, komt daar soms een kink in de kabel en vertraagt het celdelingsproces. Op middelbare leeftijd, vanaf 45 jaar, komen daarvan de eerste signalen. Je merkt dat je spierkracht minder wordt, je rimpels dieper, je haren afnemen in aantal of ze worden steeds grijzer. In de menopauze verandert de hormoonproductie met voor iedereen andere gevolgen, deels erfelijk bepaald. En ook vermoeidheid, futloosheid en afname van de geestelijke veerkracht kan een gevolg zijn.

Celveroudering

Na de zestig zijn de gevolgen nog rigoureuzer. Vaak is er sprake van afname van lichaamsgewicht. Het hoofdhaar wordt dunner, het lichaamsvet anders verdeeld. Verslechtering van het gehoor; vooral de hoge tonen hoor je minder goed. Gewrichten worden minder soepel en vooral bij vrouwen kan er sprake zijn van botontkalking ofwel osteoporose. Belangrijkste oorzaak van al deze ouderdomsverschijnselen is celveroudering. Afgestorven cellen worden normaliter vervangen door nieuwe cellen met de oorspronkelijke kenmerken van de moedercel, maar als je ouder wordt verloopt dat proces niet meer zo soepel. Lichaamscellen kunnen muteren door celdeling, veranderen, waarbij de oorspronkelijke moedercel beschadigt. Hierdoor kan de cel inactief worden, slecht werken of zelfs gevaarlijk worden. Transformeren in een ziektecel, bijvoorbeeld.

Iedereen heeft er weleens mee te maken. Ben je net midden in een verhaal, kun je niet op een bepaald woord of naam van iemand komen. Sta je voor de kast waar je naartoe ging om iets te pakken, weet je niet meer wat je nu ging halen. Herkenbaar? Met het vorderen der jaren kun je je afvragen of het nog 'normale' vergeetachtigheid is, of dat er écht iets aan de hand is. Alzheimer light, zo wordt het vaak met een lach afgedaan. Maar wanneer moet je je zorgen gaan maken over die vergeetachtigheid? Dr. Ria Wijnen was jarenlang lector gerontologie aan Avans Hogeschool in Breda. Zij legt uit dat het vergeten van namen en woorden gewone vergeetachtigheid is. Wat zijn dan symptomen van dementie? Abnormale vergeetachtigheid, verlies van tijdsbesef, problemen met complexe situaties, kwijtraken van gevoel van plaats, problemen met dagelijkse handelingen. Dat heeft allemaal te maken met de werking van de hersenen. Een man heeft 1500 en een vrouw 1200 gram hersenen. Het gaat daarbij niet om het gewicht, maar om de verbindingen tussen de cellen. Een mens heeft 1 miljard hersencellen en daar sterven er wel eens een paar van af. Kleine storingen, ontstekingen, het gebeurt dagelijks, maar de verbindingen tussen de cellen zorgen dat andere cellen de werking overnemen. Bij de ziekte van Alzheimer werken de verbindingen niet meer goed en cellen die doodgaan worden niet meer door andere opgevangen. Zo ontstaan gaten in de hersenen en die vullen zich met eiwit of plaque. Ook verschrompelen de hersenen bij het ouder worden. De kans op dementie wordt groter met het vorderen van de leeftijd: boven de 80 jaar is de kans 20%.

Gezond

Factoren die de veroudering versnellen zijn onder andere de stofwisseling, stress en hormonen. Hoe kun je dan zo gezond mogelijk ouder worden? Iedereen weet dat gezonde voeding van groot belang is. Matig met vet en alcohol, veel fruit en groente, geen suiker. Bewegen is ook heel belangrijk, afgestemd op je kunnen, je lichaam en gestel. Stressvrij leven is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ontspanning nemen en rust. Een positieve instelling is ook essentieel. Onlangs las ik een boek van schrijver en wetenschapper Barbara Ehrenreich met de titel 'Oud genoeg om dood te gaan'. Zij zet zich af tegen de medische wereld die vooral bezig is met adviezen over diëten, medicijnen, sporten, onderzoeken en screenings om vooral toch maar de veroudering tegen te gaan en levens zo lang mogelijk te verlengen. Dat is ook de taak en ethiek van de gezondheidswetenschap en medische wereld. Ehrenreich stelt zichzelf de vraag: 'Het leven zo lang mogelijk rekken. Is dat echt wat we willen?'

Lintje voor ‘kaarter’ Henk Visser

Top 10 van ouderdomsproblemen

1. zwakker wordende spieren (vanaf 75) 2. gehoor 3. zicht (vanaf 40) 4. beenderen 5. overgewicht en metabolisme (boven 60) 6. vormen van kanker 7. hart- en vaatziekten (45-54 jaar) 8. depressie 9. dementie 10. polyfarmacie (veelheid aan medicijnen) (bron: Trouw – Omarm je gebreken)

Lichamelijke aftakeling begint al halverwege de dertig

ss Burgemeester Kleijngeld en Henk Visser. Koning Willem-Alexander heeft vorige maand besloten om de heer H.C. (Henk) Visser uit Waalwijk te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn verdiensten voor Kaartvereniging Waalwijk. (foto’s: Pix4Profs) De heer Visser is gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Burgemeester Nol Kleijngeld reikte de Koninklijke onderscheiding afgelopen zaterdag in Drunen uit. Henk Visser (71 jaar) is voorgedragen omdat hij al ruim 40 jaar actief is voor Kaartvereniging Waalwijk. Ondanks deze tijdrovende taak biedt hij ook altijd hulp aan andere mensen. Bij problemen kloppen zij bij hem aan voor een luisterend oor en goed advies. DE KAARTVERENIGING Henk heeft in 1978 Kaartvereniging Waalwijk opgericht. Dit jaar viert de vereniging haar 40-jarig

bestaan en het 40-jarig jubileum van de heer Visser als bestuurslid (penningmeester). In de eerste jaren was de club klein van opzet. Voornamelijk op lokaal niveau heeft de kaartclub in de afgelopen jaren veel bekendheid gekregen. De vereniging groeide snel en is in totaal vier keer verhuisd om de groei van de vereniging bij te houden. In het begin werd de kaartavond thuis georganiseerd. De week daarop werd de kaartavond bij ‘La Mirage’ gehouden. De kaartclub is jaren lang te gast geweest bij café Jo Brok. Vervolgens moest de club wederom op zoek naar een andere plek. Als tussenadres is de club een paar maanden bij ‘de bowling’ te gast geweest; nu is Buurthuis Bloemenoord het thuishonk.

SAMENVATTING VAN ZIJN FUNCTIES • Oprichter van Kaartvereniging Waalwijk • Penningmeester • Organisator van club- en landelijke toernooien (met zo’n 100 deelnemers) • Wedstrijdleider Daarnaast stuurt Henk Visser namens zijn club regelmatig de uitslagen door naar Weekblad Waalwijk, zodat de kaartvereniging altijd in de belangstelling staat. Dan kun je niet anders dan Henk van harte te feliciteren!


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 7

Heusden. Samen. Doen! mobiliteit en openbare ruimte

s Verkeer - Ei van Drunen. Het coalitieprogramma voor de komende vier jaar voor de gemeente Heusden heeft de titel ‘Heusden. Samen. Doen!’. Het is een programma op hoofdlijnen en biedt ruimte om met elkaar verder invulling te geven. De komende weken willen de coalitiepartijen DMP Heusden, Gemeentebelangen, VVD en Heusden één graag meer vertellen over het programma. In Heusden doen we het graag samen. Samen met onze inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties.

Maar ook samen met onze buren en andere partners, die niet altijd in de naaste omgeving gevestigd zijn. Vanuit dit perspec-

tief zijn we trots op Heusden. Samen. Doen!, het programma 2018-2022 van de coalitiepartijen. Het is voor ons de richting die we de komende jaren samen met u op willen gaan. Het programma is opgebouwd uit een viertal pijlers: Samen thuis, Voor iedereen, Samen doen en Blik vooruit. Vandaag onderdeel ’mobiliteit en open-

Stichting Leergeld en stichting De Locatie in de belangstelling!

s De vertegenwoordigers van stichting De Locatie. VLIJMEN – Ook nu is proWIN doorgegaan met de traditie om zich in te zetten op sociaal vlak, vooral voor kinderen die opgroeien in relatieve armoede. Dit merkten stichting Leergeld en stichting De Locatie uit de gemeente Heusden afgelopen vrijdag 6 juli 2018, toen zij uit handen van wethouder welzijn Peter van Steen een cheque ter waarde van 1000 euro ontvingen! Er werd door proWIN een grootschalige actie opgezet voorafgaand. Vo o r e l ke 2 5 0 ve rko c hte sweethearts, hartvormige schoonmaakdoekjes, kon er 1000 euro worden gewonnen voor een zelf te bepalen doel. proWIN was er snel uit en koos onder andere voor beide stichtingen. Daarin gingen alle stichtingen Leergeld die Nederland rijk is, en dat zijn er 12, mee. In Brabant zijn dat Heusden, Loon op

Zand, Den Bosch, Woudrichem, Noordwest Brabant en Tilburg. De actie heeft een publicitaire waarde en kent ook een strategische kant door organisaties te laten floreren. Stichting Leergeld heeft als missie te voorkomen dat kinderen uit gezinnen met financiële problemen sociaal buitengesloten worden. Elke stichting Leergeld

s De chequehouders zijn supergelukkig met het geldbedrag.

kan met het geldbedrag bijvoorbeeld 28 kinderen een kans geven om mee op schoolreis te gaan óf kinderen een cadeaudoos via ‘Jarige Job’ meegeven om op school te trakteren als ze jarig zijn. Naast stichting Leergeld was er ook nog extra gewerkt voor zorgboerderij De Locatie in Vlijmen. Afgelopen februari is daar brand geweest in ‘de huiskamer’ van de bewoners. Dit was een schok voor alle kinderen en jeugd. De kamer was het hart van de boerderij. Na het horen van dit verschrikkelijke nieuws zijn door het proWIN-team nog eens 250 schoonmaakhartjes extra verkocht zodat ook De Locatie 1000 euro kreeg voor de wederopbouw. Jammer is dat de gemeente achterblijft met het afgeven van de bouwvergunning. De Locatie kijkt er halsreikend naar uit en wil beginnen met de herbouw! Het hele team van proWIN heeft op een indrukwekkende manier laten zien hoe zeer zij zich inzet voor haar ‘hartenzaak’. proWIN zet zich in voor kinderen: gisteren, vandaag én morgen! En de stichtingen worden gewaardeerd door de Heusdense samenleving. Bravo! De foto’s bij dit artikel zijn van Wil Gulpen Fotografie. (JvE)

bare ruimte’ uit de pijler Samen thuis. WAT GAAN WE DOEN? • Aan de hand van de provinciale reactie op de ingekomen zienswijzen op het PIP, gaan we de gemaakte keuzes nogmaals op een transparante wijze toelichten. • We stellen een nieuw Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan op waarin zowel aanvullende maatregelen op de GOL als andere aanpassingen aan het lokale wegennet, inclusief aandacht voor een slimme fasering, een plek krijgen. Voor deze maatregelen en aanpassingen is inmiddels tweeëneenhalf miljoen beschikbaar. • Als de randweg Vlijmen gerealiseerd is gaan we verder met de tweede fase van het Centrumplan (herinrichting De Akker) en de volgende fases van de Grassen. • We maken ons sterk voor behoud van het huidige openbaar vervoerniveau en spelen in op de toenemende lokale vraag naar laagdrempelig vervoer van deur tot deur. We gaan hiervoor de mogelijkheden van kleinschalige mobiliteit verkennen. • We stellen een fiets(paden) plan op voor de hele gemeente. Onderdeel hiervan vormt een vrijliggend fietspad langs de Tuinbouwweg, tussen Haarsteeg en Elshout. Na realisatie van een eerdere fase, wordt gestart met de uitvoering van het overige gedeelte. • De Abt van Engelenlaan, tussen Haarsteeg en Nieuwkijk, wordt van een vrijliggend fietspad voorzien. • We tillen het kwaliteitsniveau van onze wegen, openbaar groen en gebouwen op een hoger plan en stellen hiervoor extra geld beschikbaar. • Vanuit het beleidsplan openbare verlichting 2018-2022 ‘Slim verlichten’ richten we ons op het bewuster en spaarzamer omgaan met verlichting van de openbare ruimte. WAT DOEN WE SAMEN? • Het Gemeentelijk Verkeersen VervoersPlan stellen we samen met inwoners, ondernemers en betrokkenen op. • Vooraf brengen we de wensen en behoeften van onze inwoners en ondernemers duidelijk samen in beeld. • Om mee te denken over verkeerskundige oplossingen, betrekken we vertegenwoordigers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Heusden, Fietsersbond, de politie, SOGH (Senioren Overleg Gemeente Heusden), werkgroep Veiligheid, Mobiliteit en Infrastructuur) en bewoners/ondernemers uit onze gemeente. Zie het volledige coalitieprogramma op de website van de gemeente Heusden: www.heusden. nl/Raad_en_College_1/College_ van_B_en_W/Coalitieprogramma_2018_2022 Reageren op het programma? Benader een van de coalitiepartijen.

Warme Bakker Pieter Vermeulen Mommersteeg 19 - Haarsteeg

Maandaanbieding:

4 Broodjes wit of bruin 4 Eierkoeken 4 Krentenbollen 4 Worstenbroodjes NU e

8,

50*

* Aanbieding geldig t/m 31 juli 2018

Bel en bestel 073 - 511 95 67 www.warmebakkerpietervermeulen.nl Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag tot 13.00 uur

Marie van de Middelhaai d’r groot Vlèèmes en Haorsteegs woordenboek Goeiendag. Mijn naam is Marie van de Middelhaai. Ik zing al 15 jaar in het plaatselijk dialect en ben al een tijdje druk bezig een dialectwoordenboek samen te stellen. Omdat ik door een Haarsteegse moeder en een Vlijmense vader ben opgevoed richt ik me vooralsnog op deze twee dialecten. Het Vlijmens en het Haarsteegs dialect kennen een groot onderling verschil: de èè- en de aa-klank! In Vlijmen gaat al sinds jaar en dag een zin rond die symbool zou staan voor het Haarsteegs dialect: Maargen taart de harmenie op waarm aarpel. De zin geeft inderdaad de essentie van het Haarsteegs weer, maar bevat helaas een fout. De Haarsteegse zin luidt correct: Maargen tèèrt de harmenie op waarm aarpel. In het Vlijmens klinkt de zin als volgt: Mèèrgen tèèrt de hèrmenie op wèèrm èèrpel. Het verschil tussen het Vlijmens en Haarsteegse dialect is hiermee zelfs voor iedere leek duidelijk. Ondanks de verschillen lijken beide dialecten in basis erg veel op elkaar en ook op dialecten uit onze nabije omgeving, m.n. Nieuwkuijk, Drunen, Elshout, Herpt en Hedikhuizen. Ons dialect valt dan ook onder het Midden-Brabants, een taalgebied van grofweg Vlijmen tot Raamsdonksveer en vervolgens zuidwaarts via Tilburg tot zelfs in België. Daarom zijn dialectwoorden die wij in Vlijmen en Haarsteeg gebruiken niet uniek, zij komen in dit hele dialectgebied voor. Maar ieder plaatselijk dialect verschilt (meer of minder) van een ander plaatselijk dialect. In Vlijmen noemde men een mesthoop messie terwijl de hele omgeving messing zegt. Het komt ook voor dat binnen eenzelfde plaats verschillen klinken. Aan de Bossche kant

s Een schôn foto van Marie van de Middelhaai. van Vlijmen bijv. werd vroeger het woord ’eikel’ uitgesproken als èèkel maar aan de Nieuwkuijkse kant van Vlijmen ongeveer als éékel. Ook spreken de verschillende generaties een verschillend dialect: de generatie van mijn vaders opoe sprak een ander Vlijmens dan de huidige jonge generatie. Lange klanken van toen klinken nu kort: gehaad -> gehad, è-klanken werden a-klanken: kèès -> kaas. Typische zangerige klanken verdwijnen: bóòm -> bóóm, klankveranderingen bij verkleinwoorden vervielen: jeske -> jaske. Om te voorkomen dat ons (m.n. oude) dialect vergeten raakt, leg ik het uitgebreid vast in een heus woordenboek. Rini Wouters† maakte wekelijks foto’s ter illustratie. Yoïn van Spijk, taalwetenschapper uit Drunen, staat mij bij ons dialect wetenschappelijk vast te leggen, zodat het een echt studiekundig boek wordt. Vanaf heden zal wekelijks een letter verschijnen met enkele dialectwoorden en iets van grammatica. Houdoe war. Marie

De kampioen *Pling* klinkt er vanaf mijn telefoon. Een berichtje van mama met de nieuwe tussenstand van de voetbalpoule. Er kan gejuicht worden, want ik sta op plek nummer twee. Yes! De troon wordt bemand door mijn opa. Maar ik kan ‘m van de troon stoten, want het zijn maar een loutere zes punten verschil. Natuurlijk gun ik mijn lieve opa met alle liefde de winst, maar het is en blijft een spelletje. En met spelletjes ben ik redelijk competitief ingesteld, dus ga ik natuurlijk voor de winst. Na iedere wedstrijd grijp ik gauw naar mijn ingevulde poule en tel ik gretig alle punten op. Er staat niet alleen een geldpot voor de winnaar op het spel, maar ook een heuse beker. En nee, geen wisselbeker maar een trofee voor de one and only winner. Nu Nederland dit WK niet

meedoet, had ik in eerste instantie niet eens aan een poule gedacht. Het is dat mijn tante op het idee kwam om met een groep van twaalf man een poule te spelen. Leuk idee, want als er iets te winnen valt, is Manouk van de partij. Soms ben ik zó nieuwsgierig dat ik tot mijn grote verbazing van kanaal wissel naar NPO 1 om te bekijken wat de tussenstand is. Welk land er wint, maakt mij niks uit. Welk persoon er wint, des te meer. Hoewel het toch best leuk zal zijn voor de Rode Duivels als ze er met de winst vandoor gaan. Ik schrijf deze column een dag voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Het kan dus zijn dat de Fransen ditmaal te sterk waren voor de Belgen. Maar daar gaan we niet van uit. Net zoals dat ik er niet met de winst vandoor zal gaan. Er zijn nog maar een paar

wedstrijden te gaan. Twee om precies te zijn. Dan hebben we nog wat voetbalstatistieken zoals het aantal aan gele en rode kaarten en penalty’s. Daarna zullen eind deze week de twee winnaars bekend zijn. Die van het WK én de poule. Fingers crossed! (Manouk Mak)


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 8

Geldig in week 20

(zondag 14 t/m zaterdag 20 mei 2017)

WEEKENDPAKKERS do vr za WEEKENDPAKKERS do vr za Alléén geldig op 12, 13 en 14 juli

PLUS Blonde d’Aquitaine Ossenhaas Per 100 gram

4.30

PLUS Vers gesneden fruit

Alle bakken à 225-400 gram, combineren mogelijk 2 bakken** Bijv. PLUS vers gesneden Ananas, 2 bakken à 375 gram

Alléén geldig PLUS op 18, 19 en 20 mei Wilde perzik

100 gram

2 11 99 .

GRATIS

1+1

Alle varianten, combineren mogelijk 2 stuks** Bijv. Heinz Seriously good mayonaise, 2 statubes à 400 ml

GRATIS

4.98 2.49

11.36 5.68 vriesvers

2 stuks** 250 gram Bijv. Pickwick 6.50 Green tea citrus, 2 pakken à 1,5 liter

28/18 3.22

 1.61

PLUS Aardbeien

49 .

3.99

2

99 .

50%

PLUS Varkensfiletrollade

KORTING

Per kilo

13.98 6.99

2+2 GRATIS

250 gram

PLUS Blonde Pickwick Ice Tea d’Aquitaine Alle varianten, combineren mogelijk Entrecôte of ribeye

1.99

Bak 500 gram

Heinz Seriously good mayonaise

Alle varianten, combineren mogelijk 4 stuks** Bijv. Wagner Big pizza Hawaii, 4 stuks

1

Per 500 gram

+

6.00 3.00

Wagner Big pizza

500 gram

Los

3

99 1. +1

GRATIS

Knorr Wereldgerechten of -specials

2+2

Alle varianten, combineren mogelijk 4 pakken** Bijv. Knorr Wereldgerechten Mexicaanse burritos, 4 pakken

10.36 5.18

PLUS PLUS Romatrostomaten Koffiepads Bak Alle 500zakken gram

Per à bak 36 stuks, combineren 1.59 mogelijk 2 zakken

6.58

GRATIS per bak

0

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

99 .3.49 2 voor

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). 20/17 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENSGOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper. **Per combinatie kan de prijs verschillen, jouw korting wordt aan de kassa verwerkt.

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl

Openingstijden:ma ma.-do. 8.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 Openingstijden: - zo 8.00 - 20.00 Openingstijden: kijk op www.plus.nl Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- -20.00 20.00| |do vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 -| 20.00 | zo. 8.00 |- zo 20.00 Openingstijden: - wo 8.00 gesloten | vr 8.00 - 21.00 za 8.00 - 17.00 gesloten

plus.nl plus.nl

PLUS Picokrie Plus Frans Andriessen PLUS Stephan van Engelen Stephan van Engelen | Reigerbosweg 2 | 5144 MA Waalwijk | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T: 0523 65 63| 93 | 2 (Naam) Kerkstraat Capelle 27 | Plusweg| Raadhuisplein Raadhuisplein 29d Reigerbosweg Sprang 31 | |5161 CG Sprang Capelle | 63 93 | 1 | XXXX XX Plusstad | T: 0523 65 (Naam) Waspik Sprang-Capelle Waalwijk


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 9

Drie woonwinkels in één dorp!

Kwaliteitsmeubels tegen de scherpste prijs!

DIT WEEKEND

25% KORTING!

TROUWERS, BOUWERS, SAMENWONERS OPGELET!

2495.-

COMFORT BANKSTEL Flexv.a.

Op alle TEMPUR matrassen & kussens

HET HELE HUIS compleet ingericht!

OP STA stoelen

zijn fauteuils die u helpen met het rechtstandig omhoog komen uit uw stoel, wij leveren bijna alle stoelen als op sta.

Prachtige eigentijdse meubel inrichting compleet met boxspring nachtkastjes en linnenkast...

DEZE SET BESTAAT UIT:

DIVERSE TOPMERKEN

Kom proefliggen bij uw TEMPUR® adviseur:

BTW-VRIJ KOPEN!

NERGENS GOEDKOPER! BOXSPRING HALLMAR

Elektrisch verstelbaar. Normaal 1995,-

f vana

895,-

2 persoons koppelledikant incl. 2 nachtkastjes Nù

Kwaliteit met een ‘laagste-prijs-garantie’!

Dressoir 2d/3l - eetkamertafel 160 - 4 eetkamerstoelen (3 modellen) - TV kast dr./ov. - Salontafel - Hoekbankstel Boxspring met topper en nachtkastjes - Linnenkast 200 breed. div. kleuren en stoffen mogelijk... geen meerprijs Linnenkast met of zonder glas, div. kleuren... geen meerprijs evtueel andere stoelen of bank, geen probleem vraag naar de mogelijkheden!

4995,-

geheel compleet en geplaatst!

965,-

OP=OP

50% KORTING!

BANKSTEL Albury

995.-

v.a.

o.a. Ledikant, nachtkastjes en Linnenkast van 1795,nu maar

• TWICE • PARIJS • CANNES • MADERO • NICE

25% KORTING

www.horstenslaapcomfort.nl

nu met

MODERNE RELAXFAUTEUILS Nu met

’t vaartje 9 5165 Na Waspik tel: 0416-312225

Diverse Showroom modellen

995,-

Nu v.a.

Deze set met laagste prijsgarantie van: 6.785,- nu

GROOTSTE COLLECTIE RELAXSTOELEN

895,-

MAATWERKSTOELEN

‘t Vaartje 9 Waspik Tel.: 0416-312225

Maten s - m - l keuze uit 40 kleuren. Van 1450,Nú voor...

(afslag Waspik, bij rotonde rechtsaf)

KOM ‘LANDELIJK’ WINKELEN IN ONZE

SALONTAFEL

OUTLETSTORE

larissa

225.-

TAXI SERVICE

595,-

Heeft u geen

vervoer? Bel ons geru st:

0416 - 31194

5

v.a.

40%, 50%, 70% ECHTE

KORTING! PRIJS GARANTIE: ken Wij leveren alle mer per! stoelen altijd goedko j bi Vraag gerust ons een offerte…

Alleen open op zaterdag

Direct leverbaar en opslag voor latere levering mogelijk. Schoolstraat 7 Waspik Telefoon: 0416-531899

(vanaf snelweg rotonde rechtdoor, einde weg links)

EETKAMERSTOEL

Alle stoelen zijn op maat te proberen in onze showroom!

139.Kerkvaartsestraat 1 Waspik Telefoon: 0416-311945

(vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)

Kerkvaartsestraat 1, Waspik Tel.: 0416-311945

(vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)

WWW.HORSTE N MEUBELEN.N L


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 10

Huttenbouwers bezoeken milieustraat

s Boet van Hulten, Matthijs van Drunen en Semmy van Geenen. Linksboven de heer Hans Leissner en rechts de heer Henny Brekelmans. Eind juni brachten Matthijs van Drunen, Semmy van Geenen en Boet van Hulten, drie leerlingen van Het Kompas te Nieuwkuijk, vergezeld door hun moeders, een bezoek aan de milieustraat van de gemeente Heusden in Drunen. Zij waren daar op uitnodiging van de gemeente. Dit naar

aanleiding van een brief aan de burgemeester. In de brief stond dat ze zelf een hut in het groen hadden gebouwd, maar dat deze door de gemeente is weggehaald, terwijl beloofd was dat de hut zou mogen blijven staan. Ook waren ze ervan geschrokken dat er superveel groen is verwijderd.

Avontuur en educatie in definitief parkontwerp Geerpark Op woensdag 4 juli organiseerde team Geerpark een bewonersbijeenkomst over de inrichting van het park. In dit nieuwe ontwerp heeft de hoge zandheuvel plaatsgemaakt voor een aantal lagere heuvels. Deze vormen straks een natuurlijke scheiding tussen het natte en droge deel in het park. Ook komen er verschillende routes; een avontuurlijke route (blotevoetenpad), een natuurlijke route (struinpad en knuppelpad) en een sportieve route waar je bijvoorbeeld kunt skeeleren. De eerste grondwerkzaamheden zijn begonnen. De inrichting van het park is ontstaan in samenwerking met bewoners en landschapsarchitect Thomas Janssen. Met dit ontwerp ontstaat een ruimtelijk en gebruiksvriendelijk park: ”Hiervoor deelde de berg in het midden van het gebied het park in twee helften, waardoor er geen eenheid was. Nu zorgen de verspreid gelegen lagere hellingen ervoor dat het park niet in een keer is te overzien, maar wel uitnodigen om verder te kijken. Want achter elke heuvel valt iets te ontdekken: de waterslinger, de uitkijktoren, het ooievaarsnest bij het educatief centrum.”

ren of jeu-de-boulen. Appels en peren plukken in de boomgaard. Zomers rennen over de bloeiende heuvels en in de winter sleetje rijden. Het wordt een park waar kinderen weer ontdekken hoe leuk het is om in de natuur te spelen en de seizoenen te ervaren.”

BUITENSPELEN EN ONTDEKKEN Met het park zet Geerpark in op een natuurlijke omgeving waar kinderen avonturen kunnen beleven. Het team vertelt over de definitieve tekeningen: ”Je kunt er struinen over het blotevoetenof houten knuppelpad of door het hoge gras. Een rondje skeele-

ENTHOUSIASTE REACTIES De reacties op het gepresenteerde plan zijn positief. “De combinatie van natuur en wonen, die vind ik echt geweldig,” zegt François Goedhart. Carin Dekkers reageert: “Het is in één woord ‘geweldig’!” Raymond in ’t Veen valt bij: “Mooi plan! Met

ONTMOETEN EN LEREN IN HET PAVILJOEN Alle wandel- en skeelerpaden in het park komen straks uit bij het paviljoen. Hier wil Geerpark in samenwerking met basisscholen in de buurt educatieve activiteiten organiseren.

Onder het genot van een glaasje limonade (en koffie voor de moeders) werd door Hans Leissner (hoofd van de buitendienst) en Henny Brekelmans (opzichter buitendienst) uitgelegd, dat het soms nodig is om flink te snoeien en zagen om het groen gezond te houden en ook omdat de pachter van gemeentegrond geen last mag hebben van overhangende takken. Op het eind van het gesprek werd afgesproken dat de gemeente de nieuwe hut van de jongens, die ze aan het bouwen zijn, niet zal afbreken en dat één van de moeders een foto van de hut aan de gemeente zal sturen zodat duidelijk is om welke hut het gaat. De opzichter zal nadat de foto is ontvangen nog even op de plek gaan kijken. Verder werd afgesproken dat de vaders en/of moeders van de jongens 1 keer per jaar de takken zullen wegzagen zodat de pachter van de grond ernaast geen overlast zal hebben. Een zaag mag worden geleend bij de gemeente. De gemeente zal dan nog maar 1 keer per 4 jaren groot onderhoud plegen in de buurt van de hut. Na 45 minuten vertrokken de drie bouwers, tevreden dat ze waren uitgenodigd en er serieus aandacht werd besteed aan de brief en er goede afspraken zijn gemaakt. verrassend veel variatie in groen en ruimte voor kleine en grote kinderen. Het past mooi in zo’n groene wijk!” AANDACHT VOOR BIODIVERSITEIT Aan de noordzijde van de heuvels ligt het natte en drassige deel met de waterslinger. Ook hier houdt het inrichtingsplan rekening met de natuur. De oevers lopen geleidelijk af in het water zodat vissen er hun eieren kunnen afzetten. En tussen de natuurlijke begroeiing kunnen vogels schuilen. GEERPARK Omringd door groen en aan de rand van het dorp Vlijmen ontstaat Geerpark. De gemeente Heusden en wooncorporatie Woonveste werken samen aan een bijzonder mooi gelegen en duurzame woonwijk, met veel plek voor water en groen. Er komen maximaal 800 woningen en er is volop ruimte voor wandelen, spelen en ontspannen. In Geerpark is voor ieder wat wils en in diverse prijsklassen: van een rijwoning aan de Waterslinger tot zelfbouw op een eigen kavel. Hier kun je ruim wonen in de rust van het landelijke rivierlandschap en ook dichtbij het bourgondische Den Bosch. Zonne-energie en hightech-oplossingen staan garant voor duurzame en betaalbare energie, ook op de lange termijn. Landelijk & modern wonen met de stad om de hoek. Meer informatie op over het project is terug te vinden op www.geerpark.nl en volg de vernieuwing via facebook en twitter.

COLUMN VAN BERLIA

Daar was hij weer! Het is niet een beeld wat ik steeds voor ogen heb maar soms word je er ongevraagd en tot je verdriet wel mee geconfronteerd. Ik bedoel de Man met de Sikkel. Afgelopen week was het om te beginnen het herdenken van de sterfdag van onze jongste zoon. Dertien jaar is het geleden! Het was enkele dagen nadat we bericht kregen dat een van onze beste vrienden was overleden. Niet helemaal onverwacht misschien, maar toch voel je dan pas het verlies. Samen met hem en nog drie andere vrienden vormden we enkele jaren bij onze tafeltennisvereniging het “Dreamteam”. De titel sloeg overigens meer op de gezamenlijke leeftijd dan op het techni-

sche peil van ons spel. Al was ook daarvoor alom respect. Thomas, de man waarvan we nu afscheid moesten nemen, was in leeftijd wel wat jonger dan ikzelf, maar qua uiterlijk had het met wat fantasie zelfs mijn zoon kunnen zijn. Met zijn donkere uiterlijk, Indonesisch, en zijn grote bos gitzwart haar leek hij altijd wel tien jaar jonger dan zijn werkelijke leeftijd. Iets waar hijzelf ook zeer trots op was! Enige ijdelheid kon hem niet worden ontzegd. Helaas zagen we hem de laatste jaren steeds meer van zijn jeugdigheid inleveren. Toch, als er dames op bezoek kwamen, wilde hij nog steeds dat zijn haar netjes gekamd werd! Mij hebben ze met mijn tweeentachtig zelden jonger inge-

s Vlnr Gien van Wijk, Femke Dingemans, Ine Meeuwis, Huib van Olden, Henri Swinkels en Patrick Timmermans tijdens de uitleg over inundatie. (foto: Marc Bolsius)

De Zuiderwaterlinie: van Vlijmen naar ’s-Hertogenbosch Van Bergen op Zoom in het westen tot Grave in het oosten loopt dwars door Brabant een echte erfgoedparel: de Zuiderwaterlinie. Elf vestingsteden, vijf stellingen, een aantal forten, betoverend mooie natuur: de Zuiderwaterlinie heeft het allemaal. Om deze relatief onbekende parelsnoer onder de aandacht te brengen van veel meer mensen, loopt gedeputeerde Henri Swinkels twintig weken lang elke week een stuk langs de linie, op zoek naar inspirerende en soms verborgen verhalen. Vrijdag 6 juli liep hij de twaalfde etappe, van Vlijmen (Heusden) naar Fort Crèvecoeur in ’s-Hertogenbosch. De voorbije jaren is, mede op initiatief van de provincie Noord-Brabant, geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Zuiderwaterlinie. Tijdens dit Europese Erfgoedjaar staat deze prachtige verdedigingslinie volop in de schijnwerpers. Om alle schakels langs de linie symbolisch met elkaar te verbinden, wordt in september een speciaal Liniepad geopend. Swinkels ’verkent’ de route alvast: ”Je ziet de Zuiderwaterlinie pas echt als je er doorheen loopt. Dan valt de diversiteit van het landschap op, en al het moois dat het gebied te bieden heeft. Er lopen elke week gasten mee, die daar prachtige verhalen over kunnen vertellen. Deze week waren dat Gien van Wijk van de Heemkundekring Onsenoort, en Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant.”

MET LIEFDE Tijdens alle wandelingen hoorde de provinciebestuurder prachtige verhalen over het gebied in en om de Zuiderwaterlinie. ”Ook deze keer was dat zeer de moeite waard.” Hij kreeg informatie van Gien van Wijk (auteur van verschillende boeken en kenner van de streek) en Patrick Timmermans (Erfgoed Brabant). Ook Bert Doedens (programmamanager cultuur) was aanwezig. Henri: ”Ik was onder de indruk van de ma-

PASSIE Swinkels: ”Ik merk elke week hoe mooi het is om het gebied te voet te doorkruisen, want je ziet echt dingen die je normaal gesproken ontgaan. Dat wordt versterkt door de mooie en bijzondere verhalen, die variëren van informatie over de natuur en de monumenten op de route tot toekomstvisies voor het gebied. Ook deze week heb ik weer veel gehoord, gezien en geleerd, doordat ik meewandelaars had die hun kennis graag met me wilden delen.” De volgende etappe van de wandeling van de gedeputeerde gaat op donderdag 12 juli van ’s-Hertogenbosch naar Maren-Kessel.

De KBO-zomerreisjes beginnen weer Ook dit jaar organiseert KBO afdeling Drunen voor leden en niet-leden tijdens de zomervakantie een leerzaam en ontspannend uitstapje. De excursies worden gemaakt met de bus en vinden steeds plaats op donderdagmiddag. Het vertrek is telkens om 13.00 uur vanaf het Anton Pieckplein in Drunen. Afhankelijk van de drukte op de wegen zijn we terug tussen 17.30 en 18.00 uur. Doel van de uitstapjes is om gezellig een middag met elkaar op stap te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. De kosten voor KBO-leden zijn € 22,00 per reisje en € 100,00 voor vijf middagreisjes. Overige belangstellingen die geen lid zijn van KBO kunnen ook deelnemen maar betalen € 27,00 per reisje of € 120,00 euro voor vijf middagreisjes. Dit is omdat de gemiddelde kostprijs aanmerkelijk hoger ligt. Bij elke activiteit is er koffie of thee met iets lekkers en voordat we naar huis gaan wordt nog een consumptie aangeboden op de bezochte locatie of op een terras onderweg naar huis. Het meenemen van een rollator is geen probleem. HET PROGRAMMA

schat. Des te meer een gedachte om bij stil te staan, en dat zonder enig cynisme: hij is niet meer en ik kan nog steeds deze column aan hem wijden. Toch bij dezen bedankt Thomas, voor de fijne jaren samen en een goede reis naar een plaats waar we elkaar misschien mettertijd weer kunnen ontmoeten.

Ook diverse leden van Provinciale Staten liepen deze etappe van de wandeling mee: Ine Meeuwis, Arend Meijer, Femke Dingemans (D66) en Maarten Everling (SP). Ook liepen wethouder Huib van Olden (’s-Hertogenbosch) en wethouder Thom Blankers (Heusden) mee.

nier waarop water en landschap ingezet werden voor de verdediging. Vooral de inundatiekaarten die Gien van Wijk meenam gaven daarvan een goed en indrukwekkend beeld. Ook het verhaal van de Bossche sloot maakte indruk. Nu een sloot in de marge van de randweg, toen een belangrijke verbindingsweg met een belangrijke rol voor de afwatering. Hier vertelde het landschap haar verhaal voor wie kijken en luisteren wil.”

DONDERDAG 26 JULI: HORTENSIAKWEKERIJ STRIJBEEK We worden daar gastvrij ontvangen met koffie / thee en een appelflap. U krijgt uitleg over het bedrijf met een videopresentatie en daarna is er een rondleiding op de kwekerij waar meer dan 50.000 hortensia’s staan in verschillende soorten en kleuren. Vervolgens wordt er een demonstratie gegeven en worden enkele bloemstukken gemaakt die verloot worden onder de deelnemers. U heeft dan nog even tijd om de winkel te bekijken waar mooie creaties staan en mooie boeketten. Desgewenst kunt u ook hortensia’s kopen. DONDERDAG 2 AUGUSTUS: MUSEUM DE DORPSDOKTER TE HILVARENBEEK In museum De Dorpsdokter ontdekken wij hoe een praktijk van

de dorpsdokter er uit zag rond 1800. Allerlei instrumenten zijn te bewonderen zoals bijvoorbeeld amputatiezagen, aderlaatvlijmen, kiezentangen en een bloedzuiger op sterk water; het zo gek niet te bedenken of het is te vinden in De Dorpsdokter. Achterin het museum zijn objecten te vinden over het verleden van Hilvarenbeek: urnen, gildezilver en werktuigen uit het boerenleven. Eerst krijgen we een film en een uitleg over de dorpsdokter, daarna een rondleiding door een gids van het museum. DONDERDAG 9 AUGUSTUS, WEVERIJMUSEUM GELDROP Ontdek alles over de geschiedenis van het weven in het weverijmuseum in Geldrop. Het museum houdt de bewogen weverij- en textielhistorie van Noord-Brabant levend. Naast het levendig houden van de historie wordt er nog steeds geproduceerd op weefgetouwen van twintig tot meer dan honderd jaar oud! In het museum, dat gevestigd is in een monumentaal fabrieksgebouw, wordt uitgelegd hoe het weven in zijn werk gaat en zien we een aantal nog werkende spinmachines en weefgetouwen waarbij vooral de Jacquard-machine uit 1800 erg bijzonder is. De nadruk in het Weverijmuseum ligt op het weven en het is uniek te noemen dat er nog steeds geproduceerd wordt op weefgetouwen van zo’n 20 tot meer dan 100 jaar oud. De rondleiding wordt gegeven door ervaren gidsen en dat zijn veelal mensen uit het vak. DONDERDAG 16 AUGUSTUS, SPEELKAARTENMUSEUM IN TURNHOUT

Speelkaarten dienen niet alleen om mee te spelen. In het museum van de speelkaarten leer je dat ze behalve voor onschuldig vermaak ook eeuwenlang gebruikt werden voor propaganda, satire, kunst, onderwijs, waarzeggerij en reclame. Het museum beschikt over de belangrijkste verzameling speelkaarten uit Turnhout en de historische Nederlanden. De oudste originele stukken dateren van het begin van de 16e eeuw, maar de klemtoon ligt op de industriële periode (18e eeuw tot nu). Dat is de periode waarin de Turnhoutse kaartenmakers furore maakten. Omdat het grootste deel van hun kaartspellen voor de export bestemd waren, is meteen de hele wereld in het museum aanwezig. De permanente tentoonstelling Harten 5 geeft een totaalbeeld van de geschiedenis en het gebruik van speelkaarten vanaf de late middeleeuwen tot heden. DONDERDAG 23 AUGUSTUS, VAREN OVER DE MAAS Ter afsluiting van onze zomerreisjes, gaan we varen over de Maas. We stappen op de boot in Neer, een dorpje dat ligt aan de Maas in Midden-Limburg. Waar we heen varen en aanmeren is nog een verrassing. Hou er rekening mee dat we deze dag pas om 18.30 terug zijn in Drunen. ALGEMEEN Rollators mogen mee in de bagageruimte van de bus. Deelname aan de uitstapjes is voor eigen risico. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06 42 52 62 22 of mailen naar secretariaatkbodrunen@gmail.com Wilt u lid worden van KBO Drunen, dan krijgt u maandelijks de KBO-nieuwsbrief en het tijdschrift ONS. Een lidmaatschap kost € 24,00 per jaar. Informeer naar de voorwaarden bij de ledenadministratie, nannydepoot@ hotmail.com, tel. 0416 - 37 25 33.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 11

OPRUIMING! WIJ MOETEN PLAATSMAKEN VOOR ONZE NAJAARSCOLLECTIE!

KORTINGEN TOT 6O%

TUINMEUBELEN TOT 50%

TUINKUSSENS 4 HALEN= 2 BETALEN

VOORGEVORMDE VIJVERS

25%

NOG VOLOP PERKPLANTEN

WATERORNAMENT EN tot

VASTE PLANTEN

DIVERSE VIJVERPOMPEN

POT IN 9CM ttercode

25%

met le

50%

ZIJDEN BLOEMEN

GAZONMAAIERS

25%

25%

60%

DIVERSE VIJVERFILTERS

25%

VELE SFEERARTIKELEN 25%

BBQ’S

VIJVERMOERASPLANTEN 50%

In ons gezellige tuincafe:

TOT

25%

Dagelijks ontbijt ...... p.p. e 3.

50

van 08.00 tot 11.00 uur, lekker en gemakkelijk u kunt zo binnenlopen

DEN O Z S A AVRI GRrij en altijd vers onkruidv n kwekerij uit eige SNEDEN R U GE

O VERS VO

Kortingen zijn geldig op winkeladviesprijzen en niet op lopende acties!

HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID

IEDERE VRIJDAG KOOPAVOND

www.avri-tuincentrum.nl

20.000 M2 TUINPLEZIER


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 12

CARAVANS GEVRAAGD met SPOED & Campers à contant of per bank! Jos Hommel Caravans Eikenlaan 30 Sprang-Capelle 0416-274672 06-23633117

NU

Te huur Garagebox

50%

Bloemenoord Waalwijk 0416-378003

Plaats uw zoekertje

KORTING

OP ONZE GEHELE VOORJAARSEN ZOMERCOLLECTIE

al vanaf in...

Gelegenheid in ‘t najaar?

5,-

e

Uw vaste partner voor zonwering, terrasoverkappingen & woningstoffering WA A ROM KIEST U VOOR SUN E XPRESS? Ú profiteert van ónze jarenlange ervaring en vakkennis. Ons team is meer dan wie ook gespecialiseerd in het vinden van een antwoord op uw specifieke vraag. Wij leveren u de kwaliteit die we zelf zouden wensen, wij staan voor ons product!

BELGIË STR. 5B K A ATSHEUV EL TEL. 0416 - 27 97 00

BREDA SE WEG 31 TERHE IJDE N TEL. 076 - 52 03 476

WWW.SUNEXPRESS.NL

ONZE SHOWROOMS VAN 550 M2 ZIJN 6 DAGEN PER WEEK GEOPEND.

Vanaf nu komen onze nieuwe collecties binnen.

Molendijk 8 - 5109 RN ‘s Gravenmoer - T. 0162 - 312453 www.twinkeltje-sgravenmoer.nl

Bekijk de krant digitaal op: www.uitgeverijemdejong.nl

Uw vaste partner voor garagepoorten, sectionaaldeuren & voordeuren by

Gevraagd:Stalen Racefiets Klaas Renes-0610441546

Natuursteenbedrijf Midden-Brabant b.v. Veen Wij geven op onze al zeer scherpe prijz en

15% korting *Wij leveren

Kom eens vrijblijvend kijken in onze zeer ruime toonzaal of bel voor een afspraak aan huis.

Al 3 generaties lang vertrouwd en verzorgd.

zonder tussenkomst van begrafenisondernemers of vertegenwoordigers!

Kortakker 6-8 • 4264 AE Veen (Aalburg) • 0416-691616

info@natuursteenmiddenbrabant.nl • kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

WAAROM UW WONING UITRUSTEN MET SUN EXPRESS DOORS? Veiligheid en stijl verenigd in één productlijn

*

Passend design en materialen voor elk type woning Topkwaliteit door decennia van productontwikkeling voor ons product!

BELGIË STR. 5B K A ATSHEUV EL TEL. 0416 - 27 97 00

WWW.SUNEXPRESSDOORS.NL


KAARTVERENIGING WAALWIJK

Feestavond Drunen

PAGINA 13

UITSLAG RIKKEN EN EINDSTAND 2018 1. Clemens Brok kampioen9968 punten 2. Kitty Kogels 9919 3. Henk Visser 9824 4. Willem Tijbosch 9716 5. Jan Pullens 9621 6. Nelly Damen 9473 7. Wim van Vugt 9291 8. Ria Maas 9218 9. Frits Bont 9154 10. France Visser 9137 11. Jan Keetels 9088 12. Connie van Hof 8942 13. Kees Kokje 8909 14. Riet van der Heijden 8900 15. Ad Simons 8879 We hebben totaal 43 rikkers de

rest word niet vermeld. UITSLAG JOKEREN 2018 1. Lia Kuijten kampioen punten. 2. Myrna van Rixtel 3. Toos van Mook 4. Bep Korthout 5. Henny Boom 6. Truus Vrijhoeven 7. Annie Burmanje

3564 3575 3590 3599 3698 3699 3700

We hebben totaal 22 jokeraars; de rest word niet vermeld. De hoogste score rikken was voor Jos Meijer 370 punten. De minste tegenpunten behaalde C. Arnold 36 punten. De laagste score jokeren was C. Pol met 22 punten.

2uu4rs

se rv ic e

! Bi j ru itb re uk

HET ADRES VOOR: • Alle soorten dubbelglas • Alle soorten enkelglas en spiegels • Veiligheidsglas • Glas in lood benodigdheden • Afhalen Doe-het-zelver

Dag en nacht bereikbaar tel.: 013 - 5442926

www.deglascentrale.nl

WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

Veldhovenring 80A - 5041 BD Tilburg - E-mail: post@deglascentrale.nl

R.W.B. sluit 7 tegen 7-competitie voor 35-plussers af met toernooi

Op de jaarlijkse feestavond werden de prijzen uitgereikt en enkele leden gehuldigd en vrijwilligers in het zonnetje gezet. Tevens was er een verrassing met een bezoek van burgemeester Nol Kleijngeld. Er waren 74 leden inclusief aanhang aanwezig. De avond begon om 17.30 uur met een menu en om 20.00 uur werd er gestart met het kaarten. Rond 20.30 uur werden we verrast met het bezoek van de burgemeester en die kwam voor de benoeming van een lid. Henk Visser werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn 40-jarig lidmaatschap en vele verdiensten voor de vereniging. Ook werden er drie personen gehuldigd voor een 10-jarig lidmaatschap: L. Kuijten - C. Arnold en J. Keetels.

Nel Visser kreeg een cadeaubon voor haar inzet het hele seizoen (verzorgen loterij en hapjes enz.). Ook kregen de vaste vrijwilligers van Buurthuis Bloemenoord een presentje voor hun inzet elke kaartavond.

Inmiddels voor het derde jaar organiseert Voetbalvereniging RWB in de maand juni op het kunstgrasveld een 7 tegen 7-competitie voor 35-plussers. Elke woensdagavond werd er een speelronde afgewerkt en werd er gestreden in een hoge en een lage poule. In de lage poule waren het de Veteranen van NEO’25 die er met de eerste prijs vandoor gingen. Spannend was het in deze poule echter wel: de Taaie Tijgers behaalden namelijk evenveel punten en hadden hetzelfde doelsaldo van +2. De meer vóór gescoorde doelpunten die NEO’25 maakte tijdens

het toernooi bracht uiteindelijk de beslissing. In de hoge poule won RWB-35+ alle wedstrijden en was daarmee uiteraard de winnaar van de poule met de sterkste teams. Woensdag 4 juli werd de 7 tegen 7-competitie afgesloten met een onderling toernooi waarbij Villa Sport de winnaar werd. Tijdens het gehele toernooi was niet alleen het voetballen belangrijk, net zo belangrijk was de derde helft die nu eenmaal bij voetballen hoort. Het was na de prijsuitreiking met het mooie zomerweer op het RWB-terras dan ook nog lang gezellig.

Er was deze avond ook een loterij uiteraard verzorgd door Nel. Op het eind van de avond werden de prijzen en bekers uitgereikt.

• Hoogrendements glas, enkel glas • Afhalen, montage, glasreparatie • Lekke ruiten vervangen • Glazen tafelbladen info@buijsglashandel.nl Vennen 57 • Dongen Telefoon: 0162 - 314 012 ASIELDIER ZOEKT BAAS

Mylo, een hond naar ons hart

Politie 112.nl

Papegaai in de boom Groots Snuffelparadijs zondag 15 juli in Gilze & Rijen Wij organiseren een groots snuffelparadijs op het parkeerterrein van wegrestaurant ‘t Vliegveld te Gilze & Rijen op zondag 15 juli. De markt is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op dit grootse terrein zul je je prima vermaken. Er zullen 200 marktkramen opgesteld staan. Particulieren zullen hier hun overtollige huisraad voor een appel en een ei te koop aanbieden. De meeste standhouders hebben hun zolders en hun schuurtjes opgeruimd. Zij willen af van deze overtollige huisraad. Hierdoor heeft u de kans om voor weinig geld leuke dingen op de kop te tikken.

s Foto: FPMB

Op deze markt kunt u ook leuke dingetjes aanschaffen om uw buitenplaats, tuin of serre gezellig aan te kleden. Zo kunt u er Franse tuinstoeltjes, zinken kuipen, bloempotten, tuinkabouters en kleine meubeltjes s Foto: FPMB Vrijdag kreeg de brandweer van Waalwijk een melding van een dier in nood aan de Mr. van Zuylen van Nyeveltstraat in Waalwijk. Toen de brandweer ter plaatse kwam met een hoogwerker troffen zij een papegaai aan die hoog in een boom zat. De eigenaar van de papegaai had vannacht slecht geslapen omdat zijn papegaai weg was gevlogen. Vanmorgen werd hij wakker van een geluid. Hij keek naar buiten

en zag hoog in een boom zijn papegaai zitten. De eigenaar heeft een uur lang geroepen naar de papegaai die tam is, maar kwam de boom niet uit. Hierop heeft de eigenaar de brandweer gebeld. Samen met een brandweerman is de eigenaar de hoogwerker ingestapt en wist uiteindelijk zelf het dier te pakken. De eigenaar is de brandweer erg dankbaar en is blij dat zijn papegaai weer terug is. s Impressie.

tegenkomen. Ook verzamelaars kunnen wel het een en ander van hun gading vinden. Er zal een aantal standhouders aanwezig zijn met verzamelobjecten, zoals legerattributen, oude 78-toerenplaten, oude poppen, postzegels, munten en andere leuke hebbedingetjes. Mocht je binnenkort op kamers gaan wonen, dan moet je er beslist bij zijn! Op deze markt heb je de ideale mogelijkheid om leuke dingen te vinden voor je inrichting. Dus kom ook op 15 juli! Maak er een gezellige zondag van, want er valt genoeg te beleven op het parkeerterrein van wegrestaurant ‘t Vliegveld te Gilze & Rijen. Dit parkeerterrein is gelegen aan de Rijksweg 25. Voor meer informatie kunt u bellen met 0161-456291!

Wanneer je als vreemde voor een van de hondenkennels verschijnt, begint het merendeel van de asielhonden uitbundig, zenuwachtig, afwerend, soms zelfs waarschuwend tegen je te blaffen. Zo niet Mylo. Hij blijft rustig staan en zwiept alleen zijn staart heen en weer, niet te fanatiek, een beetje afwachtend, voorzichtig, bescheiden. Dat voelt goed. Echt een hond om van te houden. En dat is niet het enige wat aantrekkelijk is aan Mylo; ook zijn uiterlijk heeft hij mee. Hij is een knapperd. Mylo is een middelgrote kruising en niemand weet waartussen. We weten wel dat hij oorspronkelijk uit Roemenië komt en dat hij is geboren in oktober 2016. Hij is afgestaan, omdat zijn bazen veel te weinig tijd voor hem hadden. Zo weinig zelfs dat hij het niet voor elkaar kreeg al die uren dat hij alleen thuis was, zijn plas binnen te houden. Tja, op een gegeven moment is je blaas overvol en moet hij leeg! Wanneer een baas niet in staat is zijn hond op gezette tijden uit te laten, kan hij inderdaad maar beter besluiten hem een andere baas te gunnen. Een hond vindt het vreselijk binnen te moeten plassen. TIJD EN AANDACHT We zoeken voor Mylo een ge-

zin waar men wel tijd voor hem heeft en waar hij de aandacht krijgt die hij verdient. Natuurlijk moet hij liefdevol behandeld worden, maar wel consequent. Omdat hij wat onzeker is, moet hij precies weten wat er van hem verwacht wordt. Dan zal hij een ideale huishond zijn. Tegenover andere honden kruipt hij, net als bij vreemde mensen, een beetje in zijn schulp, maar hij zal nooit agressief reageren. Katten daarentegen vindt hij maar niks; misschien heeft een bazige kat hem een keer flink met de nagels bewerkt. Wie zal het zeggen. Wij in het asiel zullen hem missen, maar dat is vanzelfsprekend geen reden om hem dan maar in het asiel te houden... Kom hem dus maar gauw bekijken in het dierenasiel, Prof. van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk, 0416 333964.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 14

& 088 735 45 45 Onderdeel van Pelikaan reizen Zonvakanties

All Inclusive

Stedentrips

Last Minutes

De online reisspecialist met het grootste en meest complete reisaanbod, tegen de beste prijs! Door onze klanten gewaardeerd met een 8,9 voor ondersteuning en support! Zonvakanties

Citytrips

Last Minute

Waardering:

Waardering:

7.9 erg goed!

Hotel Eugenia Victoria Grand Canaria All Inclusive 6 dagen

v.a. €

Sevilla

479,-

Hotel Inglaterra 4-sterren p.p. Verblijf incl. vlucht 3 dagen

Last Minute

Mallorca incl. vlucht

v.a. €

Waardering:

8.8 uitstekend!

Kreta met Aquapark 8 dagen halfpension incl. vlucht

v.a. €

238,-

8.1 heerlijk!

Club Marthas

299,- p.p.

Exclusief

Grand Holiday Resort

Waardering:

8.8 uitstekend!

6 dagen

v.a. €

Exclusief

Waardering:

8.6 uitstekend!

Hotel Bavaro Princess

Spa en Casino 5-sterren toplocatie All Inclusive p.p. 9 dagen

v.a. €

Ervaar het zelf, ga naar

www.suntip.nl

199,- p.p.

799,-

Waardering:

9.2 geweldig!

Palace Mexico

Mexico - Yucatan 5-sterren toplocatie All Inclusive p.p. 9 dagen

v.a. €

999,- p.p.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 15

Weekblad Drunen / Vlijmen KBO Drunen bij openluchtconcert van André Rieu

Om 15.00 uur vertrok een volle bus met leden van KBO Drunen bij het Anton Pieckplein in Drunen naar Zuid-Limburg. Ze gingen eerst naar het prachtig gelegen bergdorpje Vijlen, waar iedereen kon genieten van een driegangen-diner. Vandaar was het nog twintig minuten rijden naar Maastricht. Na het diner werd in de bus al een lied gezongen met de titel “We gaan naar Maastricht”, dat gecomponeerd werd en voorgezongen door Bernarda Lommers-van de Lee waardoor de sfeer er goed in zat. Daarna werd de reis vervolgd naar Maastricht, waar de bus vlakbij het evenement werd geparkeerd en iedereen vol verwachting op weg ging naar het Vrijthof dat helemaal was ingericht om zo’ n 8.000 bezoekers te ontvangen. De ontvangst was goed verzorgd en er was voldoende aandacht voor de gebruikers van een rolstoel en rollator. Voor KBO Drunen stonden de stoelen klaar in vak B1. Wel een eindje van het podium maar het geluid was prima en de sfeer was goed. Door de grote beeldschermen naast het podium kon iedereen optimaal genieten van het optreden. Vanwege de warmte kreeg iedereen een flesje water. Vanaf 21.00 uur tot 0.00 uur heeft iedereen genoten van een muzikale avond met melodieën uit opera, operette, klassieke en lichte muziek, meeslepende walsen en dat alles in een eigentijdse show van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest met medewerking van solisten en optredens van de gastartiesten. De weergoden waren ons goed gezind tijdens het optreden maar met de donkere wolken in het zicht werden er gratis plastic poncho’s uitgereikt, zodat iedereen het Vrijthof droog kon verlaten. We kijken terug op een goed georganiseerde muzikale avond waarvan iedereen heeft genoten.

s Optreden André Rieu in Maastricht. (foto: Ria de Folter)

s KBO bij het concert van André Rieu. (foto: Ria de Folter)

Buurtvereniging Willemien viert haar vijfendertigste verjaardag DRUNEN - Vijfendertig jaar geleden vierde het echtpaar Van der Geld uit de Anjerstraat in Drunen op uitbundige wijze de gouden bruiloft. Deze feestelijke gebeurtenis vormde voor de buurtgenoten aanleiding tot de oprichting van een buurtvereniging, welke de naam van de bruid ‘Willemien’ meekreeg. Afgelopen zaterdag en zondag vierde deze vereniging haar 35e verjaardag. Welke betekenis heeft een buurtvereniging in deze tijd van individualisering? Voor ‘Willemien’ is dat geen vraag meer. Gewoon elkaars buurtgenoten leren kennen en mee te leven met hun ‘Wel & Wee’. Zo worden ieder jaar allerlei activiteiten georganiseerd,

zoals excursies, wandel- en fietstochten, kinderfeesten en dat soort zaken. Ook wordt aandacht besteed aan het woonmilieu, waarbij de bewoners door het hanteren van prikstok en dergelijke nuttige attributen hun leefomgeving schoonhouden. Maar

Woensdagmiddag 4 juli vertrokken 64 senioren naar het Vrijthof in Maastricht om het 1e concert in de reeks van violist André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest bij te wonen.

het hoogtepunt in haar bestaan vormt het jaarlijkse buurtfeest. En eens in de vijf jaar wordt er extra aan gewerkt om iets toe te voegen aan deze gebeurtenis. Geleid door een zeer actief verenigingsbestuur werden afgelopen zaterdag weer alle plezierverschaffende attributen aangewend om er een vrolijk festijn van te maken. En niet onbelangrijk: de vriendelijke hoogzomerzon werkte daaraan mee. Een groot opblaasbaar zwembad werkte daarom als een magneet op de peuters, kinderen en zelfs volwassenen. Gekleed en wel wisten velen zich onder te dompelen om zich spelenderwijs af te koelen. Ook de grote opblaastent vormde een gewilde plaats voor

de jeugd om zich springend en voetballend uit te leven. De ouderen zochten verkoeling in de grote tent, waar voldoende ruimte was om zich gezellig converserend bezig te houden met hun natje en droogje. En het is juist die combinatie van jong en oud die zo’n dag bijzonder maakt. In de late avonduren, waarop iedereen huiswaarts was gekeerd, konden de organisatoren weer aan het werk om de volgende dag voor te bereiden. Zondagmorgen stond de langwerpige tafel gereed voor een ontbijtsessie. Nou ja, eigenlijk was er sprake van een overvloedige feestmaaltijd met voldoende variatiemogelijkheden. Bijgaande foto’s geven een beeld hoe het er op dit soort dagen aan toe gaat om de gemeenschapszin in stand te houden. Wellicht een voorbeeld voor andere wijken in onze gemeente om zoiets te organiseren? (AvdH)

Katern2

Vakantie

s (foto: Jules Faber, Genderen) Tegenwoordig gaat bijna iedereen wel op vakantie, maar dat is niet altijd zo geweest. Er is een tijd geweest dat de meeste werknemers geen vrije dagen hadden. Vakantie was iets voor de welgestelde die dan naar Scheveningen of zelfs naar Rome ging, of kamperen. Dat was tot 1900 alleen iets voor de ‘rijke’ mensen. De werknemers werkten 7 dagen per week en iedereen die werkte had geen recht op vrije dagen. Dat duurde tot 1919, vanaf dat jaar kreeg iedereen recht op een vrij weekend. Vanaf die tijd ging men dan wel eens een dagje weg, naar het bos of het strand. De bouwvakkers kregen als eersten in 1929 vier vakantiedagen per jaar en daarna volgden de andere beroepen. In de vijftiger jaren kreeg men er pas weer een aantal dagen bij. Kamperen werd toen erg populair onder werknemers, vanaf die tijd gingen de rijke mensen niet meer kamperen. Pas in 1966 werd wettelijk vastgelegd dat iedereen recht heeft op vakantie. In Nederland kwam toen het massatoerisme goed op gang, vooral in de zeventiger jaren ging men massaal op vakantie. Vooral de zuidelijke landen waren toen erg in trek. Als je teruggaat in de tijd gaat,

dan zie je dat de oude Romeinen de eersten waren die op vakantie gingen en voor hun plezier reisden; er waren zelfs in die tijd al enige reisgidsen. Maar er is een duidelijk verschil met nu, wij gaan slechts twee of drie weken op vakantie, maar de Romeinen 1 of 2 jaar. Zolang is niet perse nodig, bleek uit de resultaten van het onderzoek over de vakantieduur, dat onlangs is verricht door Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman. Hieruit kwam naar voren dat een lange vakantie je niet perse gelukkiger maakt. Een korte vakantie kan hetzelfde rustende effect geven, zo stelt de onderzoeker. Want zegt hij, of we gelukkiger worden van een vakantie heeft te maken met hoe wij die ons herinneren. Vooral omdat we voornamelijk de unieke momenten van de vakantie onthouden, het maakt niet uit of die nu lang of kort duurt. Het is dan ook vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat het einde van je vakantie leuk is. Die herinner je je later beter dan het begin, aldus het rapport. Ik wens u een fijne vakantie, ongeacht of die nu kort of lang duurt! Jules Faber, Genderen

Met 5 vestigingen in Drunen WWW.FYSIOCOMPANY.NL

KOM HEERLIJK SHOPPEN IN ONZE WINKEL

GENIETEN: BBQ-TIME!!

STEAKS – BROCHETTES – DRY AGED VLEES SALADES – SAUZEN - COMPLEET Kijk voor meer aanbiedingen:

s De buurtgenoten van ’Willemien’ gezellig aan tafel.

s Ook aan de kinderen is gedacht.

WWW.SLAGERIJVANROESSEL.NL


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

Summer deals!

PAGINA 16

tot

Bezoek onze outletafdeling op de 1e etage met diverse extra afgeprijsde boxsprings en matrassen. Hoge kortingen op showroommodellen.

7O%

korting

Raw collection

Vanaf 3495,- voor 2995,-

City collection Kirsten

City collection Atlanta

2e matras Silver GRATIS

d’Arte Nancy

Creation500

City collection Dallas

Vanaf 2295,- voor 1795,-

Vanaf 3590,- voor 2795,-

Vanaf 2199,- voor 1699,-

Vanaf 1295,- voor 899,-

Vanaf 279,-

Vanaf 2099,- voor 1599,-

Nu alle maten 140 /160 /180 x 200 Leverbaar in antraciet – grijs en beige

PLUSPUNTEN

+ Nederlands fabrikaat. + Boxsprings en matrassen uit eigen fabriek in Oisterwijk. + Omruilgarantie op de matraskernen (vraag naar de voorwaarden).

Luxemburgstraat 9 5061JW Oisterwijk Tel. 013 522 0309 www.dreamplaza.nl

+ Gratis bezorgen en montage. + Deskundig advies van de beddenmakers zelf. + Geen aanbetaling. Betaling bij levering.

+ Korte, snelle levertijden. + Maatwerk mogelijk op vele boxsprings en matrassen. + Gratis parkeren.

De Beddenmakers uit Oisterwijk

Openingstijden showroom : Vrijdag 10.00 tot 21.00 uur Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur Zondag 12.00 tot 17.00 uur Andere dagen op afspraak.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 17

OP ZOEK NAAR EEN (NIEUWE) BAAN? Onderstaande bedrijven zijn op zoek naar JOU!

VACATURE: Vacature:

Elke avond thuis Horeca medewerkers.

slapen?

Ben jij op zoek naar leuke (parttime) baan?

Voor onze onze rondvaart-/partyschepen rondvaart/party schepen Voor zijn wij opwij zoek naar naar horecamedewerkers zijn op zoek schippers! Wij horeca Onszoeken vaargebied is: krachten voor onze rondvaart/party schepen. Biesbosch,Drechtsteden en Een afwisselendehavens. horecabaan met de Rotterdamse veel rondvaarten Onzeverschillende tochten beginnen vanaf en arrangementen. We werken met een Drimmelen. leuk en afwisselend Wonen in de regio isteam. een pré. Onze thuishaven is Drimmelen. WIJ ZOEKEN;

Wij zoeken: ** fulltime fulltimeschipper horeca medewerkers ** parttime/weekend parttime horeca medewerkers schippers ** parttime/weekend weekend/vakantiematrozen medewerkers * Telefonist(e)/receptie voor vrijdag, zaterdag en zondag

Nieuwe collega’s gezocht

Interesse?

Vanwege voorgenomen groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar nieuwe collega’s! Roosen Zwembaden is een gespecialiseerd bedrijf in de aanleg en onderhoud van exclusieve zwembaden. Met een enthousiast en gedreven team van 5 tot 10 mensen werken we met veel passie aan het aanleggen en onderhouden van luxe zwembaden, voornamelijk van het merk Starline. We werken vooral voor particuliere klanten. Roosen Zwembaden gelooft erin dat een zwembad voor alle gebruikers puur genieten is. Dat betekent dat zij ernaar streeft dat zowel bij de aanleg als bij het gebruik van het zwembad de eigenaar volledig ontzorgd is op het gebied van gebruiksgemak, veiligheid en gezondheid. Door een onafhankelijke, betrouwbare en ontspannen benadering in combinatie met een transparante structuur en planning zorgt Roosen Zwembaden voor een ultiem gevoel van voldoening voor alle partijen. Vanuit liefde voor de mens, haar gezin en haar welzijn!

U kunt uw reactie voorzien van CV Interesse? mailen naar info@zilvermeeuw.nl

U kunt uw reactie voorzien van CV mailen naar s.hoeve@zilvermeeuw.nl of telefonisch contact opnemen met Adriaan Schuller.

of telefonisch contact opnemen met Stephanie Hoeve Bezoekadres Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw b.v., Biesboschweg 2, 4924 BB Drimmelen informatie/boekingen: tel 0162 - 68 26 09, info@zilvermeeuw.nl, www.zilvermeeuw.nl

Vacatures

CENTRAL HEATING B.V.

Projectleider aanleg zwembaden • Verantwoordelijk voor de aansturing van het team dat de zwembaden aanlegt • Meewerkend voorman/-vrouw • Ervaring in installatietechniek en/of electrotechniek • Zelfstandig • MBO+

Op dit moment met ruim 40 medewerkers vragen wij ter uitbreiding van ons team:

Service- en onderhoudsmonteur zwembaden • Reparatie, service en onderhoud van zwembaden en Spa’s • MBO Installatietechniek of elektrotechniek

Monteurs en leerlingmonteurs nieuwbouw Nieuwbouw utiliteit en luxe woning bouw Bekend met water/water en lucht/water warmtepompen gewenst

Leerling monteur aanleg zwembaden • Binnen het team meewerken bij de aanleg van zwembaden • MBO Installatietechniek of elektrotechniek Voor alle functies geldt dat je goede communicatieve vaardigheden koppelt aan een klantgerichte en servicegerichte instelling. Een zwembad is voor een klant vooral beleving en fun en jij snapt dit als geen ander. Je hebt flexibele werktijden en bent variabel inzetbaar vanwege het seizoensgebonden karakter dat dit werk met zich meebrengt. Je komt in een fijn, informeel team dat zich kenmerkt door betrokkenheid, passie voor het vak en oog voor kwaliteit. Je krijgt de vrijheid en de verantwoordelijkheid die je verdient. Verder zijn er mogelijkheden om specifieke trainingen te volgen bij onze partner Starline. Naast bovengenoemde functies zijn wij altijd op zoek naar goede mensen en komen graag in contact met enthousiaste vakgenoten met een passie voor zwembaden.

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

Gezocht: Parttime medewerker voor administratieve werkzaamheden en evt. bijhouden van de webshop. Uren en werkdagen flexibel en kunnen in overleg afgestemd worden max. 15h voor vragen info kunt mailen aan info@onderdelentweewielers.nl

Met 1 SMS doneert u eenmalig € 2,- (exclusief telefoonkosten). Meer informatie: www.nierstichting.nl/sms

Vaillant ecoTEC classic CW4

PARTIJVOORDEEL OP CV KETELS

Enige ervaring hierin geniet de voorkeur. Aansluitmateriaal

Vaillant ecoTEC classic CW4

Vanaf

€1475,-

Montage Geïnteresseerd? Aansluitmateriaal Vanaf incl. BTW Bel, schrijf5of mail naar Central Heating BV en vraag naar Erik van jaar garantie Montage Dommelen (erik@centralheating.nl). incl. BTW 5 jaar garantie Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

ZIJLMANS WONINGINRICHTING Advies op maat bij u aan huis voor uw inrichting, Goedkoop Vouwgordijnen op maat gemaakt vanaf 79 euro, meer informatie op www.zijlmansgordijnboutique.nl of bel 0416312464

Sms NIER naar 4333 of geef via nierstichting.nl

PARTIJVOORDEEL OP CV KETELS

Voor diverse woningbouw stichtingen in een omtrek van 30 km het dagelijks onderhoud en renoveren van badkamers toilet en keuken.

€1475,-

Interesse? Reageer dan snel! Frank Roosen: info@roosenzwembaden.nl

Geef nierpatiënten hun leven terug.

Monteurs renovatie

Te koop-Knaus camper-juni 2007-7mtr lang-Renault motor dci 120-80000km-garage met 2 grote deuren-vast bed 2 pers. + na 1 bed te maken-5 zitplaatsen-automatische schotel met LED tv en DVD + cd-achteruitrij camera-cruiscontrol-3 pits gasstel+spoelbak-koelkast met vriesvak-ruime douche met wc en wasbak-gas alarm-luchtvering met compressor-ringverwarming+boiler. mob:0651273742-vraagprijs €29.500.

CENTRAL HEATING B.V. CENTRAL HEATING B.V.

De beste acties

Duurzame technieken

De beste acties

Duurzame technieken

www.centralheating.nl

0416-540107

www.centralheating.nl

0416-540107

Service & Onderhoud Service & Onderhoud

Belgiëstraat 18, 5171 PN, Kaatsheuvel Belgiëstraat 18, 5171 PN, Kaatsheuvel

Dutax Reizen Monteur/leerling monteur (m/v ) Fulltime Wij zijn per direct op zoek naar een fulltime monteur/leerling monteur. Hoofdtaken: • Onderhoud van het eigen wagenpark, bestaande uit taxibussen, rolstoelbussen en touringcars; • Het uitvoeren van APK keuringen. Wij vragen: • Geldig rijbewijs; • Relevante en geldige diploma’s 1ste Monteur of je bent bereidt deze te behalen; • Bereid wisselende diensten te draaien tussen 6.00 uur en 17.30 uur; • Bereid buiten kantoortijden consignatiediensten mee te draaien; • APK- keurmeester diploma is een pré. Wij bieden: • Een afwisselde, verantwoordelijke en zelfstandige baan binnen een ondernemend familiebedrijf; • Opleidingsmogelijkheden; • Beloning conform CAO Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven. Ben je geïnteresseerd in de bovenomschreven functie? Richt jouw sollicitatie dan zo snel mogelijk via personeel@dutax.nl of vul het sollicitatieformulier in op onze website www.dutax.nl. Natuurlijk kunt je ook contact met ons opnemen. Afdeling personeelszaken telefoonnummer (0168)482331 zal je vragen graag beantwoorden.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

CARAVANS GEVRAAGD • Bovag werkplaats • RDW erkend • 70 caravans op voorraad! • Campingshop De Wetering 8, 4906 CT Oosterhout Tel.: 0162-693187 - 06-55836618

www.caravancentrumtreffers.nl

Gulickx

schoenen Nieuwstraat 1 - 5111 CV Baarle-Nassau

PAGINA 18

VLOOIENMARKT

Waalwijk Drunen

Weekblad

VLIEGVELD GILZE EN RIJEN

Weekblad

ZONDAG 15 JULI

Wistverenigingen, u dat .....

Vliegveld Gilze en Rijen gelegen aan de Oude Rijksweg Tilburg-Breda. Rijksweg 25 - 5125 NB Gilze en Rijen

OPEN 10.00-17.00 UUR - 0161-456291

Trendy en comfortabele schoenen voor het hele gezin www.gulickxschoenen.nl - Tel 013-5079376

g n i m i u

r p O

Nú met extra korting

STACARAVAN RUIM EN LICHT! Gastvrij oisterwijk. Gezellig net natuurpark. Zwembad, restaurant, visvijver, winkel, golf etc. Ruime zit/woonkamer met slaapbank. Royale keuken. Fraaie badkamer. Slaapkamer geheel vernieuwd! Tuinhuis. Eigen parkeerplaats. Volledig ingericht! Direct instapklaar. Hele jaar recreeren. Vraagprijs 5950,- euro. Bezichtiging? Telefoon: 0651551577.

INKOOP GOUD Contante betaling, Hoogste koers Juwelier Pieter Jacobs Sinds 1982 Krullartstraat 9 centrum Den-bosch 073-6146161 www.juwelenplein.nl

OP ZOEK NAAR EEN (NIEUWE) BAAN?

die ons van nieuws voorzien,

GRATIS AFFICHES kunnen aanvragen voor het aankondigen van hun activiteiten?

Voor informatie kunt u contact opnemen met Uitgeverij Em. de Jong te Baarle-Nassau 013-507 5534 of Maikel Leijtens: 06-40199184

Adresgegevens met klantnummer Ambo-Relatieburo. Ad 67,weduwman. Ria 66,weduwe uit Vlijmen. Tom 64, uit Drunen.Jos 73,weduwman uit Waalwijk. Anky 63, knap. Voor Info Bel; 0418-631618

acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Meer dan 7000 paar afgeprijsde dames- heren- en kinderschoenen.

STACARAVAN RUIM EN LICHT! Gastvrij oisterwijk. Gezellig net natuurpark. Zwembad, restaurant, visvijver, winkel, golf etc. Ruime zit/woonkamer met slaapbank. Royale keuken. Fraaie badkamer. Slaapkamer geheel vernieuwd! Tuinhuis. Eigen parkeerplaats. Volledig ingericht! Direct instapklaar. Hele jaar recreeren. Vraagprijs 5950,- euro. Bezichtiging? Telefoon: 0651551577.

Plaats uw zoekertje al vanaf in...

4,-

BROCANTE IN DE KERK van Biest-Houtakker Meerdere brocanteurs onder 1 dak. We zijn meerdere dagen per week open Donderdag vanaf 13.00 tot 17.00 uur Vrijdag vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Zaterdag vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur ZONDAG15 JULI IS OM 10.00 UUR DE OFFICIËLE OPENING En elke 3de zondag van de maand koopzondag vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur . Verkoop van Brocante ,antiek ,vintage etc.

Ter versterking van ons team zoeken wij:

UITVOERDER RESTAURATIE Als Uitvoerder Restauratie bieden we je een uitdagende functie met de daarbij behorende taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.Binnen onze onderneming heerst een informele sfeer en voel je de cultuur en onderlinge verbondenheid van een echt familiebedrijf. Wij bieden een passend salaris op basis van ervaring en kennis Reacties gericht aan de heer A. Bax kunt u per post of per mail sturen naar:

Oome Raamsdonk | Postbus 150 | 4940AD Raamsdonksveer | restauratie@oomeraamsdonk.nl

e

BUITEN VLOOIENMARKT ZONDAG 15 JULI TILBURG; Terrein voormalig RKTVV, Rueckertbaan 207, 5042 AE / info: 06 - 51 21 79 20 open 09.00 - 16.30 uur www.deevenementenlijn.nl

* 2 kramen voor € 40,- *

ADVERTEREN? kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

AANLEVEREN

Zoekertjes gTE HUUR: i.v.m lee20 stand. Garagebox. m2. Water en elektra aanwezig. €150 p/ maand. Bel naar 06- r 987654321 of mail naa T.ester@mail.nl

Uit g Em ever i .d eJ j on g

TE KOOP: z. bankstel. 3+2g.a.n. combinatie. zitstvoering leder in Ui grijs. Bel naarde kleur 12345678 of 06info@nepmaimail naar: l.nl

De zoekertjes zijn al sinds jaar en dag de aangewezen manier om als particulier iets aan de man te brengen! Via de aanleversite kunt u uw zoekertjes opgeven voor al onze weekbladen in de regio. Betaling geschiedt via een automatische incasso. De prijzen per zoekertje per weekblad per plaatsing zijn: ....................................€ 5,00 t/m 150 tekens: .................................... ....................................€ 6,50 t/m 250 tekens: .................................... ....................................€ 8,00 t/m 300 tekens: .................................... ....................................€ 9,50 t/m 350 tekens: .................................... ..................................€ 11,00 t/m 400 tekens: ..................................

Particuliere advertenties

leisure services


Sport t r o Sp

WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

Atleten DAK goed op dreef in Werkendam

De laatste week voor de zomervakantie stond een afvaardiging van de DAK-atleten op woensdag in Werkendam aan de start. Op donderdag werd de trainingsperiode voor de zomervakantie afgesloten met een steeple training. Dit ontaardde in een waterfestijn. WERKENDAM WOENSDAG 5 JULI Op woensdag 5 juli werd in Werkendam de tweede wedstrijd in het Altena Road Circuit gehouden. Ondanks de warme omstandigheden was DAK weer goed vertegenwoordigd en kwamen de atleten tot prima prestaties. Luuk van Gestel was de eerste DAK-atleet die aan de start kwam. Bij de jeugd tot met 7 jaar werd hij vierde. Vervolgens was het de beurt aan de 8- en 9-jarigen. Bij de meisjes mocht Esther Cornelissen het podium op met een tweede plaats. Bij de jongens werd Jiri van Bokhoven vijfde en Koen van Gestel achtste. Bij de jeugd van 10 en 11 jaar waren Mirthe van Zon en Elien

PAGINA 19

Smits goed aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trok Mirthe aan het langste eind. Elien werd tweede. Nynke Lankhaar werd vijfde. Bij de jongens eindigde Stan van Gestel met een vierde plaats net naast het podium. De laatste jeugdloop was voor de jeugd van 12 tot 15 jaar. Na een spannende wedstrijd wist Ine Smits als eerste meisje de finishlijn te passeren. Bij de jongens werd Rick Smits tweede na een vlijmscherpe eindsprint. Thymen van Zon werd zesde. Bij de senioren werden ereplaatsen gehaald door Ahmed Abubakar (derde), Walter van Gurp (eerste M65) en Marlie Snijders (derde M65). De volgende wedstrijd in het Altena Roadcircuit is op 22 september in Genderen. AFSLUITENDE TRAINING Op donderdag stond voor de pupillen de laatste training voor de zomervakantie op het programma. Voor deze gelegenheid was de steeple bak gevuld met water. Na een zonovergroten training ontaardde dit in een waar waterfestijn. Heb je ook interesse in atletiek? Volg dan drie gratis proeftrainingen! Kom na de zomervakantie op maandag- of donderdagavond om 18.00 uur naar de atletiekbaan aan de Prins Hendrikstraat of informeer via jeugdbestuur@ dakdrunen.nl

PUZZEL MEE ... Doe mee met de wekelijkse Puzzelactie en maak kans op 4 Bossche Bollen van de Groot Puzzelservice / Persbelangen / P0563 BAKKER BART VLIJMEN Plein 34 - Tel. 073 - 518 45 93 1

2

3

5

4

13

12 17 21

22

26

27

14

30 35

46

47

48

36

37 41

50

49

54

53

65

70

66

71

67 72

68

76

77

80

79

78

61

73

75

74

51

60

59

64

42

55

58

63

69

31

40

57

62

11

25

29

28

45

10 16

24

34

44

56

9

20

39

52

8 15

23

33

38

43

7

19

18

32

6

© Persbelangen P0563

13

11

28

78

33

24

8

48

41

75

38

32

Kruiswoordpuzzel Week 28 Welk winwoord komt er in het balkje?

s De afvaardiging van DAK in Werkendam.

Nunchaku-do: examen voor Yoran!

s De afsluitende training ontaardde in een waterfestijn.

Gevleugelde Vrienden Nieuwkuijk Het hele weekend stond voor De Gevleugelde Vrienden uit Nieuwkuijk in het teken van duivenvluchten. Daarbij varieerden de afstanden van 80 tot meer dan 1.000 kilometer.

s Yoran rechts op foto. Zaterdag 7 juli werden door de Gradencommissie van sportschool Van Gils de halfjaarlijkse examens afgenomen in de sport nunchaku-do. De examens werden afgenomen op de sportschool te Dongen. Voor Yoran van Toorn was dit zijn allereerste examen en dat is natuurlijk best spannend. Samen met vier andere kandidaten begon Yoran aan zijn examen. De voorbereiding van een dergelijk examen is dan ook erg belangrijk: maanden van oefenen en veel herhalen om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Het examen bestaat uit:

1) kennis van alle technieken en slagen 2) uitvoeren van een Kata’s (schijngevechten) 3) een sparring partij (tweegevecht) Op alle onderdelen moet voldoende gescoord worden om te kunnen slagen. Bij het bekendmaken van de uitslag was het erg spannend, maar het bleek dat er keurige examens waren afgelegd en iedereen was prima geslaagd. Yoran kon dan ook tevreden zijn en mocht na ontvangst van zijn diploma voldaan met zijn supporters terug naar Vlijmen rijden.

FLEXIBELE AANLEVERTIJDEN U kunt uw advertentie voor weekblad Drunen nog t/m 12.00 uur aanleveren op dinsdag, de dag vóór verschijning.

Mail uw advertentie naar uitgeverij@emdejong.nl

DAX (CA. 1.002 KM) Op vrijdagmiddag stond de lossing gepland van de derde marathonvlucht van dit vliegseizoen. In de ochtend viel er in het zuidwesten van Frankrijk soms een bui, maar later werd het wisselend bewolkt met mooie opklaringen. Daarom konden de duiven in Dax om 13.30 uur worden gelost. De wind was de eerste paar honderd kilometer westelijk, later draaiend naar noord. Rond de schemering zochten de duiven een rustplekje op om de volgende ochtend na het optrekken van de ochtendnevel weer verder te gaan. De eerste duif was zaterdagmiddag om 12.38 uur thuis. Om 17.36 uur waren de prijzen verdiend. Comb. Nijnens & Van Gisteren K. van der Aa J. Teulings A. van Son P. van Engelen

1-2-6-8 3 4 5 7

LA SOUTERRAINE (CA. 664 KM) Vierde eendaagse fondvlucht vanuit het midden van Frankrijk. In de vroege ochtend was er in Frankrijk hier en daar sprake van mist. Dit loste na zonsopkomst snel op. Voor de duiven in La Souterraine kon het sein daarom om 7.00 uur op groen. Bij een onbewolkte lucht, een temperatuur van 17 graden en een zwakke noordoosten wind gingen ze op huis aan. Het werd nog een pittige vlucht. De eerste duif was thuis om 17.17 uur en vloog gemiddeld 64 km per uur.

C. Janssen & Znn 1 - 2 - 3 - 6 - 7 - 12 - 14 K. van der Aa 4 - 10 A. van Son 5 - 11 J. Biezemans 8 A. Wijkmans 9 Team Kanters-Simons 13 T. Ketels 15 DUFFEL (CA. 80 KM) Vorige week werd de eerste officiële vlucht voor de jonge duiven afgelast vanwege het tropische weer. Nu kon deze wel doorgaan. In Duffel waren er zondagmorgen diverse groepen met duiven verzameld. Daarom werd er op de losplaats met de Belgische controleur overlegd wie wanneer mocht lossen. De duiven van de Bossche Concours Combinatie e.o. mochten om 9.00 uur vertrekken. Inmiddels was het 17 graden en stond er een zwakke noordoosten-wind. De eerste jonge duif vanuit Duffel arriveerde op het thuishonk om 9.57 uur. Deze maakte een gemiddelde snelheid van bijna 81 km per uur. C. Janssen & Znn 1-2 I. de Jongh 3-7-8 Team GPS Zuid 4 - 5 - 6 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 Samen met de jonge duiven waren er ook een aantal oude duiven mee naar Duffel. De eerste oude duif was thuis om 10.00 uur en vloog gemiddeld 80 km per uur. K. van der Aa 1 - 5 - 6 - 14 C. Janssen & Znn 2 - 3 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 T. Ketels 4 A. Wijkmans 15

HORIZONTAAL:1 aardnoot, 5 edelsteen, 8 drinkbehoefte, 12 voegwoord, 13 complicatie, 16 en andere (afk.), 17 opdracht, 19 vla, 20 Optical Character Recognition (afk.), 21 discipline, 23 vrije universiteit (afk.), 24 tasto solo (afk.), 25 afgestompt, 26 zangnoot, 27 vader, 29 voorzetsel, 30 rivier in Italië, 31 water in Friesland, 32 grijns, 35 tournee, 38 voorvoegsel, 39 Bundesrepublik Deutschland (afk.), 40 dun takje, 41 land- en tuinbouworganisatie (afk.), 43 armoedig huis, 45 twaalfde toon, 48 de persoonlijkheid zelve, 50 grootvader, 52 opgewonden, 54 klein onderdeel, 56 persoonlijk voornaamwoord, 57 en (Fr.), 58 plaats bij Apeldoorn, 59 uitroep, 60 klaar, 62 bijwoord, 64 met name (afk.), 65 briefaanhef, 67 tegen, 69 voormalige republiek, 70 bedrijfsleider, 73 record (afk.), 74 dierengeluid, 75 kriebels, 77 uitroep van pijn, 78 vertegenwoordiger, 79 noodoproep, 80 meetkundige figuur. VERTICAAL:1 munteenheid in Midden- en Zuid-Amerika, 2 complot, 3 dominee (afk.), 4 zoogdier, 5 beteuterd, 6 Andorra (afk.), 7 fonkeling, 8 hond, 9 voorzetsel, 10 lastig persoon, 11 graansoort, 14 met uitzondering van (afk.), 15 100 gram, 18 Anno Domini (afk.), 20 Frans voegwoord, 22 Grieks voorvoegsel, 25 grappig verhaaltje, 28 vak, 30 kleine foto, 33 baanvak, 34 paardenslee, 36 getijde, 37 kreuk, 38 dakvorst, 42 grootmoeder, 44 deel van de dag, 46 ovum, 47 drukte, 48 argon, 49 pers.vnw., 51 tableau, 53 kippenhok, 55 uitroep, 56 nieuwsverspreiders, 61 plant, 63 titel, 64 Portugese kustplaats, 66 pakketje, 68 nummer (afk.), 70 maart (afk.), 71 atmosfeeroverdruk (afk.), 72 jongensnaam, 75 voorzetsel, 76 Europa (afk.). OPLOSSING WK 27 HORIZONTAAL: 1 tocht, 5 dis, 8 wc-rol, 12 Rn, 13 objectief, 16 fa, 17 okt., 19 vesting, 20 sta, 21 tuig, 23 t.s., 24 ca., 25 vier, 26 Sn, 27 uk, 29 elk, 30 dij, 31 WS, 32 dollar, 35 elegie, 38 mep, 39 i.t.t., 40 rijs, 41 vlo, 43 kor, 45 ing., 48 Ido, 50 oer, 52 camera, 54 ploert, 56 kt, 57 ijk, 58 Spa, 59 tv, 60 eg, 62 erwt, 64 c.s., 65 dB, 67 acne, 69 bod, 70 naturel, 73 hts, 74 a.o., 75 groezelig, 77 je, 78 bijou, 79 lis, 80 dadel.

VERTICAAL: 1 trots, 2 onkunde, 3 Ho, 4 t.b.v., 5 dessert, 6 ict, 7 sticker, 8 weg, 9 CF, 10 oftewel, 11 laars, 14 jet, 15 Ina, 18 Ti, 20 si, 22 gul, 25 vijg, 28 kliniek, 30 despoot, 33 opera, 34 At, 36 lij, 37 ivoor, 38 mek, 42 oor, 44 octrooi, 46 nr., 47 gasstel, 48 ipadres, 49 dl., 51 etentje, 53 mijt, 55 Eva, 56 kebab, 61 gesel, 63 wd., 64 cao, 66 bel, 68 CH, 70 NRU, 71 uzi, 72 lid, 75 go, 76 Ga.

Winwoord: JONGERENTAAL

Oplossing Prijspuzzel wk 27:

JONGERENTAAL Prijspuzzelwinnaar wk 27:

Margriet van Kol Moerbeistraat 1 te Nieuwkuijk Lever uw oplossing vóór maandag 19.00 uur in via e-mailadres: kruiswoordpuzzel@emdejong.nl Oplossing + Naam + Adres. Vermeld in het bericht de puzzeloplossing, uw naam en adres. Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

BENT U DE WINNAAR? Knip dan bovenstaande oplossing met daarop uw naam uit en u kunt de Bossche Bollen alléén deze week op zaterdag ophalen! (Vergeet uw legitimatie niet)


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 20

Henk ging eraf, Wim kwam erbij gelegenheid een escorte was van paarden en pony’s: bij de optocht van de carnaval reden de paarden voorop, bij de Intocht van Sinterklaas werd de Sint met paarden begeleid, op huwelijken van leden vormden de paarden een erehaag en als een nieuwe priester werd ingewijd, zorgden de paarden voor een fraaie begeleiding naar de kerk. “Altijd waren we erbij. Dat was toen gewoon zo,” aldus Wim. Hij kan zich zelfs herinneren dat de priester bereid was op concoursdagen een mis om 6.00 uur te verzorgen, zodat de ruiters toch naar de mis konden. We schrijven eind jaren 60.

Met plezier heb ik in de afgelopen weken een aantal (oud)leden van Ponyclub Duinrakkertjes en Rijvereniging De Echo gesproken. In hun verhalen komen vaak dezelfde anekdotes naar boven. Maar tijdens het gesprek met Wim Smits, die ik onlangs sprak in zijn huis in Giersbergen, kwamen nieuwe feiten aan het licht. Voordat hij een en ander uit de doeken doet, laat hij eerst met trots zijn stal met paarden zien. Ze staan er allemaal tevreden bij. Hij wijst op een groot jong paard in de hoek, hoge verwachtingen heeft hij ervan. Hij aait zijn trouwe Fries over de neus, Wim maakt nog regelmatig een ritje over de Duinen met hem. Niet nu hoor, legt hij uit, met al die muggen en dazen. Wim was in eerste instantie aspirant-lid: hij had nog geen paard tot zijn beschikking: er was namelijk maar 1 paard op de boerderij. Dus hij mocht wel mee op concours, maar alleen voor de parade, niet in het 8-tal, de droom van Wim. Wim wachtte totdat zijn broer Henk eraf ging, dan kon Wim erbij. Als lid. Wim was toen een jaar of 12. In de loop der jaren toont Wim een enorme betrokkenheid en hij wordt zelfs voorzitter van Paardenvereniging De Echo.

Jarenlang reed Wim zelf met veel plezier totdat een hernia roet in het eten gooide. Wim werd gevraagd commandant te worden, bij de paarden en later ook bij de pony’s. De ponyclub was echt groot in die tijd: zeker zo’n 60 kinderen. De concoursweekenden waren druk. Wim vlocht zelf de pony’s van zijn dochters in. Op zaterdagavond. Dan ’s morgens vroeg, zo om een uur of 7 de deur uit, kinders mee, pony’s mee, ons moeder mee. Hup op de fiets naar het terrein van de club, de pony’s aan de hand mee. Dan naar het concours met de veewagen. ”Ik had besloten, dat we de veulentjes thuis lieten, want ik vond dat veel te veel gedoe met die veulens erbij, maar dat betekende dan wel, dat ik de merries moest melken op de concoursdagen en op de fiets terug naar huis moest om de veulens te voeren.” Het kwam geregeld voor dat Wim zijn 8-tal bij de paarden moest commanderen, destijds nog zelf gezeten op een paard, op een ander concours, om vervolgens weer terug te fietsen naar het concours waar de pony’s waren. We kunnen ons daar maar nauwelijks een voorstelling bij maken tegenwoordig… Net als dat vroeger bij iedere denkbare

Wim heeft zich als voorzitter van De Echo samen met het bestuur van de ponyclub altijd ingezet voor het realiseren van een oefenhal ergens in Drunen. Alhoewel het destijds nog twee verschillende verenigingen waren, waren de twee clubs toen al met nauw elkaar verbonden. Al was het maar op het oefenterrein wat gezamenlijk werd gebruikt. Beide besturen hebben allerlei opties de revue laten passeren, maar helaas hebben al hun inspanningen niet geleid tot het gewenste resultaat. Samen met Cees Verhoeven, over hem binnenkort meer, stapte hij naar twee wethouders op het gemeentehuis. Ze waren samen ook op bezoek geweest bij de rijvereniging van Ammerzoden en daar stond al een prachtige hal. Na een heel gesprek, stapten de heren gedesillusioneerd weer naar buiten. ”Wat zijn wij hier nou wezen doen,” vroegen ze elkaar voor de deur van het gemeentehuis. ”Deze beide wethouders zijn VOETBALLERS!” Inmiddels heeft Ruitersport Vereniging Heusden de beschikking over een prachtige accommodatie in Elshout. Daar vieren wij ook op 14 september 2018 vanaf 20.00 uur de beide jubilea met een grootse Ruiter Reünie. Je kunt jezelf en andere belangstellenden aanmelden via www. ruitersportheusden.nl. Bij binnenkomst liggen dan 5 consumptiemuntjes voor je klaar. De Reünie Reporter

Jaarlijkse parochiebedevaart naar Den Briel Parochie Wonderbare Moeder gaat op zaterdag 22 september 2018 op bedevaart naar Den Briel. De plaats waar de Martelaren van Gorcum worden herdacht. Tijdens de Opstand (80-jarige oorlog) namen de Geuzen op 26 juni 1572 de stad Gorinchem (ook: Gorcum of Gorkum) in. Hoewel door de bezetters geloofsvrijheid was toegezegd, werden zeventien priesters gevangen genomen en gefolterd. Op 9 juli 1572 werden zij bij Den Briel opgehangen in een turfschuur. In 1675 werden de martelaren zalig verklaard. De deelnemers aan de bedevaart verzamelen zich om 8.15 uur bij de kerk in Drunen. In Den Briel aangekomen, wordt eerst de H. Mis bijgewoond. Na een kopje koffie en thee wordt de dag vervolgd met een rondleiding over het heiligdom. Na de lunch wordt de kruisweg gelopen rond het martelarenveld en de dag wordt afgesloten met een Lof met aanbidding van het Allerheiligste. Rond

16.30 uur vertrekt de bus weer richting Drunen. Tijdens de bedevaart wordt ook stilgestaan bij het 25-jarig jubileum van het Uur van Stilte en Gebed. Elke week komen al die jaren parochianen bijeen in de Lambertuskerk in Drunen om samen te bidden. AANMELDEN De kosten voor deelname bedragen

Misbruik binnen het gezin De cijfers liegen er niet om. Een op de vier meisjes en een op de zes jongens wordt vóór hun 18e jaar seksueel misbruikt. Als daders worden het meest genoemd: vaders, stiefvaders, broers en ooms. Per jaar komen er gemiddeld 119.000 slachtoffers bij. En dat zijn alleen nog maar de gevallen die bekend zijn. Slachtoffers houden het misbruik vaak geheim. Monique van Boven Kaarsmaker is, samen met haar tweelingzusje, op zeer jonge leeftijd mis-

bruikt door hun eigen vader. Ook zijn eigen kleindochter was niet veilig voor hem. In Anders dan Anders vertelt zij aan Jacqueline Fenn over de impact die dit misbruik op hun leven maar ook op dat van de rest van het gezin heeft gehad. En nog steeds heeft. Uitzending donderdag 12 juli vanaf 19.00 uur op HTR-tv (kanaal 42 Ziggo) of kijk via htrmedia.nl/tvgemist

€ 30,00 per persoon voor de bus, koffie en thee in de ochtend en de middag en een lunch. U kunt zich aanmelden voor deelname aan de bedevaart door een aanmeldingsformulier vóór 1 augustus ingevuld en ondertekend in te leveren bij de pastorie in Drunen. Deze aanmeldingsformulieren liggen achter in de kerk of zijn op te vragen bij het parochiesecretariaat, tel: 0416-372215 of e-mail: parochie@wonderbaremoeder.nl

Garageboxen verhuur

Autobedrijf Schoonen

H.Hupkes

Wolput 18, 5251 CG Vlijmen Tel. 073 - 5119039 E: info@mazdaschoonen.nl www.mazdaschoonen.nl

Tel. 0416 - 378003 E: hanshupkes@home.nl

Bandenspecialist GJ Banden Drunen Albert Einsteinweg 27, 5151DK Drunen Tel. 0416 - 382196 www.gjbanden.nl

Behang- en verfspeciaalzaak Ton van Veghel Achterstraat 7, 5251 CS Vlijmen Tel. 073 - 5113781 www.tonvanveghel.nl

Drankenhandel Kools Dranken Grotestraat 185, 5151 BK Drunen Tel. 0416 - 374483, E: info@ koolsdranken.nl www.koolsdranken.nl

(Echt)scheidingsadvies Egard Mediators Grotestraat 6, 5151 JE Drunen T.0416-855034 E: info@egard-mediators.nl www.egard-mediators.nl

Fysiotherapie Fysiocare Drunen Stationsstraat 14, 5151HB Drunen Tel. 0416 - 382527 / 334680 E: drunen@fysiocare.nl www.fysiocare.nl

Kozijnen Couwenberg Zonwering Luttelherptseweg 6, 5256 NP Heusden Tel. 0416 - 662613 E: info@couwenbergzonwering.nl www.couwenbergzonwering.nl

Pedicure Medisch Pedicure Podotherapie de Wit Grotestraat 64 5151JG Drunen Tel. 0416-322230 E. info@podotherapiedewit.nl

Podotherapie Podotherapie de Wit Grotestraat 64 , 5151JG Drunen Stationsstraat 26, 5151 HB Drunen Azaleastraat 26C, 4261 CW Wijk en Aalburg Tel. 0416-322230 E. info@podotherapiedewit.nl

Raamdecoratie Stop de Mug – DeVa Raamdecoratie Grotestraat 12B, 5151JE Drunen Tel. 06 - 15203228 www.devaraamdecoratie.nl www.stopdemug.nl

Zonwering Couwenberg Zonwering Luttelherptseweg 6 - 5256 NP Heusden Tel. 0416 - 662613 E: info@couwenbergzonwering.nl www.couwenbergzonwering.nl

Inleveren kan door het aanmeldingsformulier in een envelop met € 30,00 per persoon voor de onkosten van deze dag af te geven bij de pastorie of in de brievenbus te deponeren.

Interview Margo Mulder bij HTR Op 24 mei nam wethouder Margo Mulder afscheid van de Heusdense gemeentepolitiek. Na acht jaar wethouder te zijn geweest gaf ze aan een nieuwe uitdaging in het openbaar bestuur niet uit de weg te willen gaan. Op donderdagavond 5 juli besloot de gemeenteraad van Goes Margo Mulder als eerste op de voordracht te plaatsen als nieuwe burgemeester van deze middelgrote Zeeuwse gemeente. De verwachting is dat Mulder op 12 september beëdigd zal worden in een extra raadsvergadering. Margo was de afgelopen acht jaar veelvuldig te gast bij de Heusdense Televisie en Radio Stichting. Reden genoeg om Margo uit te nodigen in de studio van HTR. Presentator Leo Swaans en de aanstaande burgemeester van Goes praten over haar benoeming, haar sollicitatie, de profielschets, Goes en wat ze zoal van anderen geleerd heeft in het openbaar bestuur. Het interview op HTR wordt deze week enige herhalingen uitgezonden op Ziggokanaal 42.

s (foto: Ad Kraamer)

Autobedrijven

Meer informatie op de site van HTR www. htrmedia.nl, waar ook via ‘uitzending gemist’ dit interview bekeken kan worden.

Sluit u zich ook aan bij deze dienstenstrook? Lokale ondernemers op één overzichtelijke pagina, per branche gesorteerd. De dienstenpagina keert wekelijks terug, waardoor u als ondernemer ook wekelijks de kans krijgt om ‘gezien’ te worden. Dankzij een vast stramien en kleurtje bent u in dit weekblad bovendien makkelijk vindbaar. Daarnaast is deze dienstenstrook laagdrempelig: voor een relatief lage investering krijgt u 52 weken naamsvermelding terug, in één weekblad. Lokaal sterk-zijn met vertrouwde specialisten in naam en faam vermeld, dat staat centraal. Wilt u ook op deze strook staan met uw adresgegevens en website? Vraag naar de mogelijkheden! Meer info: uitgeverij@emdejong.nl t.a.v. ‘Dienstenstrook’.


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

KerkKerk PAROCHIE ST. JAN DE DOPER

berichten

PAROCHIE HEILIGE AUGUSTINUS

Waalwijk/Waspik Parochiecentrum: De Genestetstraat 1, 5144 SN Waalwijk. Tel.: 0416-333531. E-mail: info@ sintjanwaalwijk.nl. Website: www.sintjanwaalwijk.nl. Openstelling St. Janskerk: iedere zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur voor bezoek en een ogenblik van stilte en gebed. VIERINGEN ST. ANTONIUSKERK donderdag 12 juli 09.00 uur: Eucharistieviering in de dagkapel. zaterdag 14 juli 18.30 uur: Eucharistieviering met samenzang. VIERINGEN ST. JANSKERK vrijdag 13 juli 09.00 uur: Eucharistieviering in de dagkapel. zondag 15 juli 10.00 uur: Eucharistieviering met zang door Gemengd koor St. Jan. VIERING IN DE KAPEL VAN ANTONIUSHOF dinsdag 17 juli 18.30 uur: Eucharistieviering.

PAROCHIEKERN Waspik Kerkstraat 1, 5165 CE Waspik. Tel.: 0416-311215. VIERINGEN ST. BARTHOLOMEUSKERK zondag 15 juli 10.00 uur: Eucharistieviering met samenzang. woensdag 18 juli 09.00 uur: Eucharistieviering.

PAROCHIE WONDERBARE MOEDER

ST. LAMBERTUSKERK - DRUNEN vrijdag 13 juli: 18.30 uur: eucharistieviering; zaterdag 14 juli: 14.00 uur: huwelijksviering Dieke van Hulten en Roy Schuurmans; 19.00 uur: eucharistieviering met volkszang; Toine Tausch (jrgt.); Lena van Delft-van de Wiel (mgd.); zondag 15 juli: 10.15 uur: zondagmorgengebed; 11.00 uur: eucharistieviering; mgr. Henk de Groot (jrgt.); Toon Cales (Lindestraat); Hilda Brantjes-Schultheis (mgd.); Herman Peeters; maandag 16 juli: 18.30 uur: uur van stilte en gebed; dinsdag 17 juli: 08.15 uur: eucharistieviering; ST. JAN EVANGELIST - ELSHOUT zondag 15 juli: 09.30 uur: eucharistieviering; Kees van Balen (verj.), Mart van Balen en Neel van Balen; Willy van Bokhoven (mgd.); donderdag 19 juli: 18.00 uur: uitstelling en aanbidding; 18.30 uur: rozenkransgebed; 19.00 uur: eucharistieviering; ZORGCENTRUM ST. ANTONIUS - HEUSDEN zaterdag 14 juli: 17.00 uur: eucharistieviering; ZORGCENTRUM ZANDLEY – DRUNEN woensdag 18 juli: 18.30 uur: eucharistieviering; AGENDA woensdag 18 juli: 13.30 uur: pastoraatsgroep; doop: in principe wordt er op de 1e en 3e zondag van iedere maand in Drunen, op de 2e zondag in Elshout en op de 4e zondag in Heusden/Herpt gedoopt. Aan de doop gaat een voorbereidende avond vooraf. De eerstvolgende avond is op donderdag 23 augustus. Voor doopafspraken op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur tel. 372215. Doop: op 15 juli worden Thieu en Mart Hannink in Drunen gedoopt;

Secretariaat: Pastoriestraat 15, 5251 BB Vlijmen. Tel.: 0735112215. E-mail: secretariaat@ augustinus-parochie.nl. Website: www.augustinus-parochie. nl. Het secretariaat is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur. ZOMERROOSTER In de maanden juli en augustus komen de vieringen van dinsdag en donderdag in de kapel van het Sint Janshof te vervallen. In deze periode zijn er ook geen vieringen op vrijdag in Nieuwkuijk. In de maand augustus komt ook de H. Mis Caleidoscoop te vervallen.

SINT JAN GEBOORTE Vlijmen Zaterdag 14 juli 09.30 uur Rozenkransgebed Zondag 15 juli 11.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Vlijmens mannenkoor, Anneke Oosterwaal - van Grevenbroek, Tonnie Weldam – Spelbos, Piet van Boxtel, Lenie Mommersteeg – van Bijnen, Piet Verschuren, Jan Moester en broer en zussen.

HEILIGE LAMBERTUS Haarsteeg Zaterdag 14 juli 19.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Seniorenkoor, Nort en Jans van Bladel – Schey en kinderen, Rinie van Bladel – Obbens.

HEILIGE JOHANNES GEBOORTE Nieuwkuijk Zondag 15 juli 09.30 uur Eucharistieviering volkszang, Bert van Broekhoven, Mark Klein Holkenborg, overleden familie De Gouw – van Baardwijk, Harrie Bronkhorst vanwege 1e jaargetijde, Jan en Annie Dikmans – de Laat. Doop: 13.00 uur Siem Moonen.

PAROCHIE H. WILLIBRORD

Pastoor P. Luijckx, Pastor J. Groos, Diaken A. Szejnoga. Postadres: Oranjeplein 1, 5175 BE Loon op Zand, Tel. 0416 - 361215. Secretariaat bereikbaar op werkdagen van 08.45 - 12.15 uur. Parochieel Centrum, Hoofdstraat 34, 5171 DD Kaatsheuvel, Tel. 0416 - 272515. Bereikbaar op werkdagen van 09.30 - 11.30 uur. E-mailadres: secretariaat@parochiewillibrord.nl; parochieelcentrum@parochiewillibrord.nl. www.parochiewillibrord.nl

ST. JAN Kaatsheuvel ZONDAG 15 JULI 11.00 uur Eucharistieviering met samenzang. Celebrant pastoor P. Luijckx. MAANDAG 16 JULI 08.30 uur Getijdengebed (Kerkelijk morgengebed) in het Stiltecentrum. DINSDAG 17 JULI 18.30 uur Eucharistieviering in de St. Jozefkapel. Celebrant: pastor J. Groos.

PAGINA 21

HH. MARTELAREN VAN GORKUM Kaatsheuvel ZONDAG 15 JULI 09.30 uur Eucharistieviering met samenzang. Celebrant pastoor P. Luijckx.

KERKDIENSTEN Waalwijk

nestraat 57 Drunen Zondag 15 juli om 10 uur kerkdienst met voorganger ds. Elise Jansen. Zondag 22 juli om 10 uur kerkdienst met voorganger ds. P. Molenaar uit Engelen. Elke woensdag vanaf 10 uur bent u welkom op de inloopochtend voor ontmoeting bij de koffie.

HERVORMDE GEMEENTE BAARDWIJK www.pknbaardwijk.nl Loeffstraat 113 Zondag 15 juli 10.00 uur ds. N. de Boo uit Zeist

KERKDIENSTEN Waspik HERVORMDE GEMEENTE WASPIK Raadhuisstraat 17 www.hervormdegemeentewaspik.nl Zondag 15 juli 9.30 uur ds. C.L. de Rooij uit Rotterdam

‘s-Hertogenbosch • Breda • Udenhout • Eindhoven Bezoek één van onze showrooms of kijk op:

Geef voor je kerk

www.kozion.nl

Foto van de week

HERVORMDE GEMEENTE BESOYEN Grotestraat 26 www.kerkinbesoyen.nl Zondag 15 juli 10.00 uur dr. J. van Eck uit Lexmond, 18.30 uur ds. J.T. de Koning uit Alphen a/d Rijn PROTESTANTE GEMEENTE WAALWIJK Grotestraat 121 www.pgwaalwijk.nl Zondag 15 juli 10.00 uur (Kerk aan de Haven) mw. ds. L.M. Bloklander-de Jong

De nummer 1 van Brabant in kunststof kozijnen

Zomerwandeling in de Moerputten Op zondag 15 juli gaat de vaste gids, Peter v.d. Velden, wandelen met een groep 50-plussers. Deze keer is, gezien de enorme belangstelling van vorige jaren, opnieuw gekozen voor de wandeling over de oude spoorlijn en door de Moerputten in Vlijmen. De start is om 10.00 uur en het vertrekpunt is theehuis Pimpernel aan de Heidijk. De wandeling zal ongeveer drie uur duren en is gratis. I.v.m. de mogelijke belangstelling (max. 25 personen) is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via mail: vdveldenpj@gmail.com

Zomers buitenconcert op het Raadhuisplein in Drunen

KERKDIENSTEN Sprang-Capelle HERVORMDE GEMEENTE SPRANG Kerkstraat 34 www.hervormd-sprang.nl Zondag 15 juli 9.30 uur ds. E. van Wijk, 18.30 uur ds. T. van Bruggen uit Streefkerk GEREFORMEERDE KERK DE BRUG Heistraat 4 www.pkndebrug.nl Zondag 15 juli 9.30 uur dhr. B. van Buitenen uit Oosterhout HERVORMDE GEMEENTE CAPELLE Hoofdstraat 25 www.hervormdcapelle.nl Zondag 15 juli 9.30 uur ds. J. Muller uit Bleskensgraaf, 18.00 uur ds. T.C. de Leeuw

KERKDIENSTEN ’s-Gravenmoer HERVORMDE GEMEENTE ’S-GRAVENMOER www.hervormdsgravenmoer.nl Zondag 15 juli 9.30 uur ds. I. Hoornaar uit Ermelo, 18.30 uur ds. A.C. Kortleve uit Veenendaal

CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH’S GETUIGEN

DE SINT-JAN IS ELKE ZATERDAG GEOPEND Tijdens de zomermaanden is de Sint-Jan ook open. Geniet van de koele temperatuur en schoonheid van dit monument. ZONDAG 15 JULI

VLIJMEN HEUSDEN (VESTING)

Museum Het Gouverneurshuis van 11.00 tot 1 november 17.00 uur ZEVEN EEUWEN HEUSDEN

Wandeling Moerputten. Start: theehuis Pimpernel. Aanmelden: vdveldenpj@gmail. com. Gratis deelname.

Museum Het Gouverneurshuis is vernieuwd! Kom naar de expositie Zeven Eeuwen Heusden, over de rijke Heusdense historie.

DRUNEN

ZONDAG 1 JULI

KAATSHEUVEL

Stiltecentrum dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur

PROTESTANTSE GEMEENTE

Vanaf zondag 1 juli is de kerk dagelijks ter bezichtiging geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Drunen Kerkgebouw De Open Hof, Ven-

DINSDAG 24 JULI

Het Lokaal, Raadhuisplein 12, Drunen van 13.30 tot 16.00 uur HANDWERKCAFÉ OP HET RAADHUISPLEIN (DRUNEN)

Efteling (tijden gelden alléén voor vr.+za.) van 10.00 tot 31 augustus 23.00 uur NEGEN PLEINEN FESTIJN IN DE EFTELING OP VRIJDAG EN ZATERDAG

Terrasje pikken en handwerken tijdens het handwerkcafé: Marja 06-28449569 of handwerkcafedrunen.nl

Geniet van sprookjesachtige optredens, wonderlijke ontmoetingen en eindeloos entertainment! www.efteling.com

KAATSHEUVEL

DINSDAG 10 JULI

DRUNEN Koninkrijkszaal, Grotestraat 317c, 5142 CA Waalwijk Voor meer informatie zie: JW.ORG Zaterdag 14 juli om 18.00 uur Openbare Bijbelse lezing: Thema: Wandel in rechtschapenheid Zondag 15 juli om 10.30 uur Openbare Bijbelse lezing: Thema: De wereld om ons heen bewijst dat God bestaat

Moerputten van 10.00 tot 13.00 uur WANDELEN IN DE MOERPUTTEN

Paviljoen tennisclub, Prins Hendrikstraat van 09.00 tot 13 juli 17.00 uur DRUNENSE FIETSVIERDAAGSE Dit sportieve evenement is voor vele fietsliefhebbers vaste prik op hun agenda. ZATERDAG 14 JULI

WAALWIJK

Van 10.00 tot 15 juli 16.00 uur LANDELIJKE OPEN IMKERIJDAGEN Wat doet een imker precies? Hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk? www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag St. Jansplein 2, Waalwijk van 13.30 tot 16.30 uur

ZONDAG 29 JULI

Bij Anton, Anton Pieckplein. van 13.00 tot 16.00 uur SCHILDEREN BIJ ANTON Kunstschilders aan het werk. ZONDAG 5 AUGUSTUS

DRUNEN

Giersbergen 8 van 10.00 tot 12.00 uur WANDELING GIERSBERGEN Wandel met IVN De Waerdman door dit gebied van De Loonse en Drunense Duinen. Wilt u uw evenement ook aankondigen? Lever dan naar hartenlust een evenement aan via onze portal! - Ga naar https://www. uitgeverijemdejong.nl/aanleveren - Kies naast Redactioneel op ‘hier’ om verder te gaan - Kies na inloggen en/of registratie voor Evenementen


WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018

PAGINA 22

AH Jansen

dagelijks geopend van 08.00 tot 22.00 uur

Kijk voor alle bonusaanbiedingen op

www.AH.nl

Looptijd weekaanbiedingen van 9 t/m 15 juli

AH BBQ varkens- of kipsate, AH BBQ spareribs zoet of pittig, AH varkensbraadworsten, AH kipdijfiletlapjes in yoghurtmarinade

AH sweet eve frambozen 225 gram,

AH blauwe bessen 300 gram,

AH kersen 500 gram,

AH rode bessen

Grolsch, Kornuit of Swinckels

AH Galia-, Cantaloupeen mini watermeloen

300 gram

2 schalen naar keuze

2 stuks

8. 6. 78

38

5.

00

3.

00

6. 4. 98

18

AH komkommer en cherrytomaten

AH Hollandse Nieuwe Haring

250 gram

schaal 2 stuks

25%

krat 24 flesjes à 0,3 liter of doos 15 flesjes à 0,33 liter

15. 13. 99

19

Bavaria pils

korting

8.

99

bijv. BBQ varkens-

2.

braadworsten gemarineerd schaal 4 stuks

3.

00

25

SP AA R NU VO OR

3 kratten van 12 flesjes à 0,3 liter

MOOIE & STEVIGE MISTRAL KOFFERS!

2 stuks naar keuze

1. 1. 98

58

AH bollen

1.

00

1.

79

1.

99

19.

17

Coca Cola

Spa fruit

van de bakkerijafdeling

1.5 literflessen

1.25 liter of duo 1 liter alle varianten per fles

6 stuks alle varianten

2 zakken

2.58 1.90

1.

50

1.

75

9.

99 Spaar van 11 juni t/m 29 juli 2018 voor mooie Mistral koffe rs. Met een volle spaarkaart

4 flessen

(10 zegels)

alle varianten

1.

00

8. 7. 32

45

5.

99

heeft u al een koffer. en bijbetaling van € 29. ren zwart, blauw, U heeft de keuze uit de kleu groen, oranje of roze. 95

70% KORTING!

WEEK(END)AANBIEDINGEN

Verse appelflappen

Croissants

Kaiserbroodjes

per stuk

4 stuks

5 stuks

Bij besteding vanaf E25,-

Gesuikerde XL Donuts 3 stuks

0.

Vers uit eigen oven

50

WEEKENDAANBIEDING

Verse rauwkostsalades

WEEKAANBIEDING

1.

00

Ambachtelijke worstenbroodjes

alle varianten bakje 200 gram

WEEKENDAANBIEDING

Vers uit eigen oven

1.00

1.49

4.

99

WEEKAANBIEDING

Verse eieren

Filet speciaal

doos 10 stuks

bakje 175 gram

WEEKENDAANBIEDING

Van de warme bakker WEEKENDAANBIEDING

0.

79

Verse biefstuk

rechtsreeks van de boer WEEKAANBIEDING

1.99

per 250 gram

WEEKAANBIEDING

3.

49

uit eigen pers

WEEKENDAANBIEDING

1.99

Het is weer tijd voor de BBQ!

Van slager Geertsen

2 personen per 500 gram

fles 1 liter Van slager Geertsen

0.99

Ambachtelijke BBQ schotel of BBQ schotel à la minute

Vers geperst sinaasappelsap

WEEKAANBIEDING

per 500 gram

WEEKAANBIEDING

per stuk

Diverse vleesschotels: Gourmet, Steengrill of Fondue Van slager Geertsen

Vers uit eigen oven

1.

99

3.

99

een

GRATIS XL softijs!

365 DAGEN PER JAAR GEOPEND VAN 08.00 TOT 22.00 UUR KIJK VOOR ONS ACTUELE NIEUWS OP

AHJANSENWAALWIJK

Prijswijzigingen, drukfouten voorbehouden. Niet voor wederverkopers. Voor alle aanbiedingen geldt OP=OP.

AH 50,50, Waalwijk, T 0416-286100 AHJansen JansenBloemenoordplein Bloemenoordplein Waalwijk, T 0416-286100


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA23 1

ZOMERKRANT 18v li-ion accu klopboor-/ schroefmachineset • Incl. Flightcase • 2x 2.0 ah accu • 50-delige accessoires • 40 min. Lader • 3 jaar garantie

e 350,00

voor €

199,

00

DE BOUW SPECIAALZAAK MET ALLES ONDER ÉÉN DAK

Deur & Interieur Hout & Plaat Vakbouwmarkt

Poolsestraat 10-12 5171 DP Kaatsheuvel Tel. 0416 - 272 614 info@akkaatsheuvel.nl

www.akkaatsheuvel.nl

Poolsestraat 10-12 • 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA24 2

VAKBOUWMARKT MET EEN VEILIG GEVOEL OP VAKANTIE: Privé kluis PT1 Masterlock Vakantie Dubbelwandig sleutelkluis tijdschakelaar Inbraakwerend: Securitylevel 2 • • • Getest volgens inbraakwerende Europese norm

EN 14 450 • Indicatie waardeberging: € 5000,• Dubbelbaardsleutelslot (2 sleutels meegeleverd) • Verankeringsgaten in de bodem en achterwand • Binnenmaat:

240x380x292cm • Buitenmaat:

330x450x380cm

slechts

€ 199,

00

Het veilige alternatief voor de bekende bloempot • Voor gedeeld gebruik van sleutels en toegangskaarten voor bijv. Thuiszorg organisaties, huishoudelijk personeel of gezinsgebruik. • Biedt ruimte voor meerdere sleutels en toegangskaarten. • 14 grote en makkelijk te hanteren drukknoppen

e 188,75 slechts voor €

00 € 00, 145,00

AXA ALL-BLACK NIEUW Binnendeurbeslag VEILIG KAN OOK STIJLVOL ZIJN!

ook leverbaar met sleutel, cilindergat en toiletsluiting

schakelaar gaat deze aan en uit met een interval van 1 uur - 30 min - 15 min.

e 14,94 voor

€ 5,99

Veiligheidsraamsluiting 3329 VANAF

€ 34,

Raamuitzetter- en sluiter in één, voor bovenlichten, klep- en uitzetramen.

95

VANAF

€ 29,

99,95

INCL. MONTAGE V.A.

95

55,00

Smart Easyfix scharnier Afm.: 89x89mm

Tele-uitzetter

€ 14,

INCL. MONTAGE V.A.

59,95

Combi-uitzetter AXA-flex Security

€ 64,

Traploos de ventilatiestand instellen. Geschikt voor naar VANAF buitendraaiende draairamen, bovenlichten, klep - en uitzetramen.

90

INCL. MONTAGE V.A.

Schermt de cilinder af zodat kerntrekken door inbrekers onmogelijk is. De cilinder is volledig door metaal omsloten.

INCL. MONTAGE V.A.

schakelt de stekker automatisch in. • Ingeschakeld als vakantie-

Voor naar buitendraaiende ramen en deuren. Met ventilatiestand.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

VANAF

• Als het licht onder de 10 lux komt,

95

39,95

VANAF

€ 12,

INCL. MONTAGE V.A.

95

37,95

Ook leverbaar als veiligheidsscharnier. VANAF

€ 9,

95

Poolsestraat 10-12 • 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA25 3

VAKBOUWMARKT Tec 7 foamtack

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT:

Pattex Click & Stick Super gemakkelijke montagelijm applicator Pattex Click & Stick is een voorgedoseerde lijmapplicator voor bijna alle montage klussen thuis. Binnen en buiten. Gemakkelijk, snel en sterk! Dankzij Click & Stick, wordt klussen leuk. NU VOOR

€ 7,

49

3KO0% RTING

All season PU schuim met zeer lage na-expansie voor binnen en buiten, toepasbaar van -5°C tot +30°C. De eerste keuze voor alle montages en verlijmingen waar snelheid, kracht en isolerend vermogen belangrijk zijn. Goede hechting op alle bouwmaterialen, met uitstekend thermisch en akoestisch isolatievermogen. TOEPASSINGEN FOAMTACK: • Verlijmen zonder koudebrug van harde isolatiepanelen, cellenbetonblokken en ander constructie-elementen. • Monteren van gipskartonplaten tegen wanden en raamwerk en van meubelpanelen en interieurelementen. • Plaatsen van raamtabletten. • Vastzetten van elektrische inbouwdozen.

op alle lijmen, kitten en tapes van Pattex* *Actie alleen geldig op voorraad artikelen. vb.: Pattex

one for all

e 9,95

universal wit 300g

OP=OP

voor € 6,95

e 12,69

voor € 10,95

WIJZONOL BUITENLAKKEN op kleur gemengd BETER:

GOED:

Dekkend hoogglans • Onderhoudstermijn ca. 5-8 jaar

GRATIS!

BEST:

LBH Silicon hoogglans alkyds

LBH SDT ultra hoogglans

• Onderhoudstermijn ca. 5-8 jaar

• Onderhoudstermijn ca. 10-12 jaar

GRATIS!

GRATIS!

Bij aankoop van 2 liter Wijzonol buitenlak op kleur: 1 liter Wijzonol grondlak op kleur GRATIS! Poolsestraat 10-12 • 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA26 4

VAKBOUWMARKT Gardena combi krabber + hark

BBQ 44cm

e 42,27 voor e 34,

€ 29,

95

95

voor

€ 17,

50

Houtskool

Gardena 4 delig balkonset Inhoud: stoffer + blik, schepje, krabber en snoeischaar

€ 2,89

Grasmaaier 3200E • Motortype 230v,

1000 watt • Gazonoppervlakte tot 150m2 • Met opvangzak

e 99,95 voor €

bediening en timer • Meegeleverd: afvoerpijp, windowkit en condenswater afvoerslang

e 367,84 voor €

2KO0%

249,27

op alle ventilatoren en mobiele airco’s*

Bijvoorbeeld:

e 57,95 voor

€ 39,

95

Tafelventilator 40cm • 3 standen • Kleur: Wit

Gardena classic slang incl.: 1 kraanstuk, 1 adapter, 1 slangstuk, 1 waterstop en 1 tuinspuit.

e 29,

e 29,95

99

89,95

• Geschikt voor een ruimte tot 90m3 • Met afstands-

RTING

2.5kg

voor

Mobiele airco

voor

€ 24,

95

voor €

23,95

*alleen geldig voor voorraadartikelen

Poolsestraat 10-12 • 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA27 5

O P= O P

VAKBOUWMARKT GRATIS ACCU: Stel je eigen set samen! Bij aanschaf van Solo machines met een waarde hoger dan € 150,-

Koopt u een Power-X-Change starter kit 1,5 Ah voor € 29,95 = Snellader met gratis accu (t.w.v. € 47,95)

Bij aanschaf van Solo machines met een waarde hoger dan € 300,-

Koopt u een Power-X-Change starter kit 3,0 Ah voor € 29,95 = Snellader met gratis accu (t.w.v. € 84,95)

ACTIEVOORWAARDEN 1. Niet geldig i.c.m. andere promoties/aanbiedingen. Vermelde kortingen zijn op basis van adviesverkoop prijzen. 2. Enkel geldig i.c.m. Solo Power-X-Change machines, niet geldig op KITS, losse laders, accu’s en usb power bank. 3. Er dienen minimaal 2 verschillende Solo machines in één set te zitten. Dubbele machines in één set is niet mogelijk.

STEL JE EIGEN SET SAMEN UIT MEER DAN 50 VERSCHILLENDE (TUIN)GEREEDSCHAPPEN OP ÉÉN ACCU!! PRIJSVOORBEELD 1: Boor/schroefmachine TE-CD 18 Li-i BL Solo Schuurmachine TE-OS 18/1 Li Solo 3 Acculader 1,5 Ah losse accu Reguliere verkoop

PRIJSVOORBEELD 2: 99,95 9,95 29,95 47,95 217,80

ACTIE VERKOOP

€ 169,

85

Grasmaaier GE-CM 18/30 Li Solo Voegenreiniger GE-CC 18 Li Solo Grastrimmer GE-CT 18 Li Solo Heggeschaar GE-CH 1846 Li Solo Acculader 3,0 Ah losse Accu Reguliere verkoop

99,95 54,95 49,95 59,95 29,95 84,95 379,70

ACTIE VERKOOP

€ 294,

75

Poolsestraat 10-12 • 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA28 6

VAKBOUWMARKT Steigerhout gebruikt gedoubleerd Voor sommige toepassingen is gebruikt steigerhout te dik. Hoe makkelijk zou het zijn als het wat dunner beschikbaar zou zijn. Op deze vraag zijn we ingesprongen. Gedoubleerd gebruikt steigerhout wordt gezaagd uit 32x200x5000 mm. De kopse kanten met de ijzers worden eraf gezaagd. Daarna worden ze doorgezaagd op 15 mm dik. 1 zijde is dus gebruikt en 1 zijde is gezaagd en heeft een nieuwe look. Dikte: 15mm. Breedte: 200mm.

230cm lang

e 12,99

460cm lang

e 24,99

€ 9,

Midden-Europees vuren steigerplanken

€ 19,

99

99

Steigerhout licht & donker grijs geimpregneerd 2,8 x 19 x 500 cm

2,8 x 19 x 500 cm

€ 14,

65

Tenco steigerhoutbeits Antraciet Grey wash White wash

2KO5% RTING

e 20,95

€ 16,

95

e 13,95

1 liter

e 32,95

2,5 liter

voor € 10,46

voor € 24,71

Poolsestraat 10-12 • 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA29 7

VAKBOUWMARKT DEUR & INTERIEUR Douglasvision doe-het-zelf buitenverblijven De lijn voor de echte doe-het-zelver. Gemaakt van fijnbezaagd douglashout. Wordt geleverd zonder voorbewerking, maar met een duidelijke opbouwinstructie.

al verkrijgbaar vanaf

€ 1.039,00 Ook verkrijg baar: Doe-het-zelf kapschuren en zadeldake n

NIEUW IN HET ASSORTIMENT:

Zitbank Excellent Strakke, zeer solide Hillhout bank met zitting gemaakt van 2 douglas balken 5,8 x 19 cm en antracietkleurige betonnen zijkanten, dik 7 cm. (hxbxd) 45 x 39 x 170 cm.

Tuinkast Sering Gemaakt van steigerplanken. kleur grijs/wit. Inclusief schappen en zinken dakafwerking. (hxbxd) 200 x 83 x 45 cm.

e 135,00

e 375,00

voor

voor

€ 109,00

€ 319,00

Poolsestraat Poolsestraat 10-12 10-12, • 5171 5171 DP DP Kaatsheuvel Kaatsheuvel •• Tel. Tel.0416 0416- -272 272614 614 • •info@akkaatsheuvel.nl info@akkaatsheuvel.nl


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA30 8

VAKBOUWMARKT Laminaat 24 breed • Afmeting: 1380 x 244 x 7mm • 2,357m2 pak inhoud

E 17,95 per m2 per pak

€ 23,45

€ 9,95 - Eiken natuur -

- Warm eiken -

Laminaat Extra breed Specificaties: • • • • •

380 mm Lang x 244mm Breed x 8mm dik 25 jaar garantie bij residentieel gebruik vellingkant aan kopse en lengtezijde geschikt voor vloerverwarming gebruiksklasse 23/32

E 23,95

voor € 14,95

(per m2)

3 dessins:

- Licht eiken -

- Grijs eiken -

- Antraciet Eiken -

Poolsestraat 10-12, 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl


actiepak

WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA31 9

VAKBOUWMARKT

ZOMER ACTIE

Pak

1100 Voordelige 999,actiepakketten

Geïsoleerde garagedeur

araarnatn gG it

**

jjaaar

ur

incl. BTW

ar

*

de de op

e

op

vanaf

rden

e

met aandrijving

ie *

dik 45 mm d 15 mei t/ ïsoleer Vraag m 15 septegme naar d e voor ber 2018 waa

de d eur

TIP: Vraag naar onze voordelige ACTIEPAKKETTEN!

• RAL De p gew • Afw van in d • Extr

1

Pakket A

Pak

• RAL-kleur naar keuze. • RAL De panelen worden in de De p gewenste RAL-kleur gespoten • Afw • Afwerkprofiel voor een fraaie afwerking Wor van het kozijn. Wordt standaard afgewer • Extr in dezelfde gewenste RAL-kleur • Poli • Extra handzender, type 502

Voordelige actiepakketten dik 45 mm d er geïsole

ZOMER ACTIE TIP: Vraag naar onze voordelige ACTIEPAKKETTEN! VOORDELIGE ACTIEPAKKETTEN Pakket B

€ 279,-

In één dag volledig gemonteerd!

TIEPAKKETTEN!

15 mei t/ Vraag m 15 septem naar d e vo ber 2018

Pakket A

orwaa

rden

Pak

• RAL-kleur naar keuze. • RAL De panelen worden gewenste RAL-k • RAL-kleur naar keuze. De p araain rnatnide gG t De panelen worden in de • Afwerkprofiel voor een fraaie afwerking • Afw gewenste RAL-kleur gespoten Wordt standaard jafgewerkt in dezelfde g Wor jaaaarr • Afwerkprofiel voor een fraaie afwerking • Extra handzender, • Extr r502 d e type eu d van het kozijn. Wordt standaard afgewerkt • Politie Keurmerk Veilig Wonen, weersta • LED in dezelfde gewenste RAL-kleur • Extra handzender, type 502 € 329,*

**

ur

ie *

e

1100

de de op

op

PAKKET A

• RAL-kleur naar keuze. De panelen worden in de gewenste RAL-kleur gespoten. • Afwerkprofi el voor een fraaie afwerking van het kozijn. Wordt standaard afgewerkt in dezelfde gewenste RAL-kleur. • Extra handzender, • type 502

PAKKET B

PAKKET C

€ 279,-

• RAL-kleur naar keuze. De panelen worden in • RAL-kleur naar keuze. De panelen worden in DEZE ACTIEPAKKETTEN ZIJN ALLEEN LEVERBAAR IN C de gewenste RAL-kleur gespoten. de gewenste RAL-kleur gespoten • Afwerkprofiel voor een fraaie afwerking van • Afwerkprofi el voor een fraaie afwerking van het kozijn.Wordt standaard afgewerkt in het kozijn.Wordt standaard afgewerkt in dezelfde gewenste RAL-kleur. dezelfde gewenste RAL-kleur • Extra handzender, • Extra handzender, • RAL-kleur naar keuze. type 502 type 502 De panelen worden in de gewenste RAL-k RAL-kleur naar keuze. • Politie Keurmerk • LED-verlichtingslijst Veilig Wonen, De panelen worden in de gewenste •RAL-kleur gespoten Afwerkprofi el voor een fraaie afwerking weerstandsklasse 2

Pakket C

Pakket B dag volledig gemonteerd! In één

monteerd!

€ 279,-

€ 329,-

I

€ 459,-

Wordt • Afwerkprofiel voor een fraaie afwerking vanstandaard het kozijn.afgewerkt in dezelfde g DEZE ACTIEPAKKETTEN ZIJNWordt ALLEEN LEVERBAAR INinCOMBINATIE MET RAL-kleur DE ZOMERACTIE standaard afgewerkt dezelfde gewenste • Extra handzender, type 502 • Extra handzender, type 502 • LED-verlichtingslijst Poolsestraat 10-12, 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl • Politie Keurmerk Veilig Wonen, weerstandsklasse 2 € 459,€ 329,-


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA 32 10

DEUR & INTERIEUR Belleporte Budget Eigenschappen: • Keuze uit 6 verschillende modellen • Strakke profilering met vlakke panelen • Verkrijgbaar in een beperkt aantal standaard maten

Belleporte Budget per deur

179,00

Glasdeuren per deur (incl. voorgemonteerd VH- glas) €

189,00

Belleporte Lifestyle Eigenschappen: • • • •

Keuze uit 17 verschillende modellen Facetprofilering met bossing panelen. Keuze uit diverse soorten glas (los geleverd) In alle standaard maten verkrijgbaar (+ maatwerk mogelijk)

* Prijs geldt voor alle maten en alle modellen (excl. glas). Voor opdekdeuren geldt een toeslag van € 11,-

per deur*

vanaf €

198,00 Belleporte Exclusive Uniek aan deze binnendeuren: geen V-naad, ook wel verdoezelnaad genoemd tussen de deurstijlen en dorpels. Dat levert niet alleen een uiterst sterke verbinding op, maar bovendien een strakke en chique uitstraling. Een naadloze deur dus. Eigenschappen: • Keuze uit meer dan 50 modellen • Keuze uit verschillende profileringen en panelen. • Deuren worden op maat gemaakt

per deur

vanaf €

217,00

AK werkt samen met vakmensen die uw nieuwe deur vakkundig voor u kunnen afhangen. Ook het inmeten wordt door AK Deur & Interieur verzorgd. Desgewenst worden de oude deuren ook gedemonteerd en afgevoerd.

Poolsestraat 10-12 • 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA 33 11

DEUR & INTERIEUR Modern industrieel

Svedex Black on White Uniek is de combinatie van onze witte afgelakte binnendeuren met de nieuwe zwarte details die we hebben toegevoegd in de vorm van zwarte glaslatten, zwarte deurklinken en zwarte schuifdeursystemen. Hierdoor creëert u een mooi contrast en geeft u uw interieur een uniek karakter.

Skantrae SlimSeries

Skantrae SlimSeries Ultra NIEUW

Maak kennis met Skantrae SlimSeries Ultra: strak vormgegeven houten binnendeuren met ULTRA smalle stijlen.

Steelit Een exclusieve range stalen binnendeuren. Compleet met kozijn, deurbeslag en voorzien van gemonteerd glas. Helemaal af dus! En dat tegen een zéér concurrerende prijs!

Poolsestraat 10-12, 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl


WEEKBLAD DRUNEN - WOENSDAG 11 JULI 2018 AK DEUR & WAALWIJK INTERIEUR /KAATSHEUVEL

PAGINA PAGINA 34 12

VAKBOUWMARKT VOORDEUR VERVANGEN? Bij AK zijn de mogelijkheden eindeloos. Keuze uit talloze modellen van budget tot exclusief en van klassiek tot modern

Uw voordeur kan door de vakmensen van AK compleet worden afgehangen en voorzien van hang- en sluitwerk dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen Poolsestraat 10-12 • 5171 DP Kaatsheuvel • Tel. 0416 - 272 614 • info@akkaatsheuvel.nl

Weekblad Vlijmen 11-07-2018  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk. Weekblad Vlijmen verschijnt wekelijks op woensdag in een totale opla...

Weekblad Vlijmen 11-07-2018  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk. Weekblad Vlijmen verschijnt wekelijks op woensdag in een totale opla...