Page 1

Optocht Bonenpikkerslaand

Optocht Struivenland

Eerste Hennekesbal

Nog gaauw 1’tje lopen

Pagina

Pagina

Pagina

Pagina

17

17 & 19

23

31

Ons Weekblad 108e jaargang

NR. 5360 - Week 7 Vrijdag 15 februari 2013

48e Jeugdoptocht & 42e Grenszuukersoptocht trok door Smokkelgat

PORT BETAALD BAARLE-NASSAU

België- Belgique PB 2380 Ravels 1 BC 9516

Het kleine bijtje Thom Vos liep helemaal vooraan in de optocht met zijn karretje met knuffel. Voor hem uit de harmonie, drumband en majorettes van Sint Remi en na hem nog een hele stoet met kleurrijke mensen en wagens. De aanmoedigingsprijs was voor dit jonge carnavalvierdertje. De jeugdoptocht was dit jaar flink uitgedijd, mede dankzij de workshop voor jonge bouwers die CV De Grenszuukers organiseerde. Het leverde een aantal nieuwe bouwgroepjes op. In totaal deden 11 jeugdnummers mee aan de optocht wagens, groepen, duo's en individuelen, en bij de Grenszuukers waren dat 18 aangemelde nummers.

Dag- en nachtservice voor al uw glaswerkzaamheden

Glashandel Spitters Telefoon: 013-5078853 - Smederijstraat 9 5111 PT Baarle-Nassau

Uitslagen Grenszuukers optocht 2013

Enen en eendjes CV De Snotaopen had een leuke act met een zwembadje met allerlei eendjes erin. Twee dames met een grote hengel coördineerden het spel en het publiek mocht vissen en maakte kans op een 'gouwe eentje'. Een thema dat in deze optocht nog wel vaker voorbij kwam. De Snotaopen wonnen de eerste prijs bij de jeugd loopgroepen. De tweede prijs was voor Amy Adriaensen als 1'tje alleen en de derde prijs voor Eendje Piep, die een babybadje meenam. Dan waren er bij de jeugd ook loopgroepen met wagentjes erbij en hier werd gewonnen door de 1'tjes, die de Ark van Noah bouwden. Ze maakten ook zelf een liedje, hadden een gele auto gezaagd en geverfd en ze deelden snoepjes uit. Nieuwe bouwers die gelijk scoorden! De Girl bouwers hadden ook de bouwworkshop gevolgd. Zij bouwden een eend op een wagen en twee kuikens trokken hem vooruit. De tweede prijs kregen zij en de derde plaats was voor de Stof-Kens, die een witte autobus bouwden van karton en daarop hadden ze allemaal nummers 1 gezet en in de optocht mocht het publiek met stift 1 schrijven op

Jeugdoptocht: Cat. A Loopgroepen 1. CV De Snotaopen 2. Amy Adriaensen 3. Eendje Piep

Cat. B Loopgroepen met wagentje 1. De 1-tjes 2. Girl Bouwers 3. Stof-Kens

Cat. C Wagens hun shirts. Thomas en Vincent maakten een hele mooie grote draak op een wagentje dat een ridder voorttrok; zelf waren ze ook als draak. De wagens bij de jeugd worden al wat groter en ook steeds knapper en mooier. CV De Bussertjes sleepte de eerste prijs in de wacht met hun wagen met een gouden een en een paar leuke koppen erop. Zij bouwen al voor het vijfde jaar. CV De Boerkes hadden een prachtige molen gemaakt en het busje van Yvon Jaspers van Boer zoekt Vrouw. De groep was helemaal in Hollands kostuum gestoken en zorgde zelf dat hun wagen vooruitbewoog. CV De Monsters werd derde met hun bar met Spongebob en de flesjes Monsterbier.

Publieksprijs De optocht van de grote mensen werd aangevoerd door Jut en Jul in geruit pak, elk jaar zijn ze erbij. Piet Soethout had zijn fiets versierd met krantenknipsels over doping. Hij was gehuld in het winnaarsgeel en nam zelf af en toe ook een slokje doping. En dan had hij ook nog geld bij om mensen om te kopen en een borstel om de mensen nat te maken met doping. De SOMS Band dijt elk jaar uit en dat was dit keer niet anders. Met blokfluiten, gitaren, tamboerijnen en trommels en heel veel blaasinstrumenten maakten zij muziek in de optocht. Gevolgd door een prachtige wagen met van alles er omheen. CV De Flitsers hadden er weer heel veel werk van gemaakt, als Amerikaon, een thema met veel mogelijkheden. Hotdogs, er was een eetwedstrijd, een home delivery zeer speciale winkelkar met reuze stuur, en de wagen zelf met grote koppen, route 66 en helemaal bovenop de big eagle. Met bijpassende muziek, zoals het volkslied en de Yes we can-speech van Obama. De eerste prijs kregen zij én de publieksprijs.

Hofdame

(foto's: Studio Knapen/Fuji-Printshop)

Baol Zuid was een duo van Bewust Ongehuwde Moeders, met karren vol kindjes en fraai gebloemde jurken. Harry Janssen verraste het publiek als hofdame in roze jurk met hoge witte pruik op een kar waarop een groentetuin was aangelegd. De dame stond dus midden in d'n hof vol prei, sla en peen. Hij probeerde er een slaatje uit te slaan met een honkbalknuppel, hij had ook preis en er de pee in... Het leverde hem de eerste prijs op bij de individuelen. CV De Heggesnoeiers bouwden Wild West Taferelen, vier mannen met een flinke buit die de politiewagen achterop voor probeerden te blijven. En die politiewagen bewoog omhoog en omlaag. Het leverde een derde prijs op voor deze bouwers. Het duo FF anders was vermomd als jurylid en zij bekeken het publiek vanuit een witte bol, lichtbollen oftewel lampkes. Mee zun twee, dat waren John en Martien met kleurige pakken en reuze strikken en zij hadden een

grote rol lint bij zich om iedereen langs de kant mee te strikken. Bij de duo's gingen zij er met de eerste prijs vandoor. CV Ut Valt Nie Mee bouwde een fraai afgewerkte gele feestbus, waarin ze zelf allemaal in de optocht meededen. Een rood uitklepbord met How erop maakte het geheel compleet. De Zuukers liepen eendjes te baren in de optocht, twee hoogzwangere dames met een kar vol poppen, vol kiendjes zogezegd, en ze kregen er steeds meer. Het waren Bewust Oude Moeders die naar Italië waren geweest voor nog meer kindjes.

Strijkorkest De familie Buursma had zich prachtig uitgedost in zilver en zachtblauw en strijkplanken en strijkplankhoezen. Het publiek langs de kant mocht af en toe mee strijken, bijvoorbeeld geld gladstrijken... Het leverde dit Strijkorkest een verdiende eerste prijs op bij de loopgroepen. CV De Begaaiers scoorde een tweede prijs bij de wagens met hun wagen van De Wereld Draoit Deur. Met vliegtuig en grote vogel voorop. Heel fraai beschilderd, draaiende koppen en ook de vogel voor op de wagen bewoog van links naar rechts. Ome Patrick was helemaal in zijn eendje, letterlijk en figuurlijk dus, als individueel deelnemer, en gehuld in eend van papiermaché.

Aanmoediging Drie acts kregen een aanmoedigingsprijs: het waren de groep Op 't Leste Moment, met een act met fotograaf, model en winkelkar met lijst en het publiek dat mee op de foto mocht. Nog gauw eentje dan. Tinnus van de Visweg, met zijn geheimzinnige doek over iets? Inderdaad een viskom waaruit de vis weg was... En ook T n T kreeg een aanmoedigingsprijs. De twee dames in eendenpak die een ei lieten uitbroeden in de optocht door mensen uit het publiek omdat mama 'ind' kwijt was. Er was ook nog een duo in de optocht die niet genoemd werd in de programmakrant: Hakuna Matata, twee gevulde bruine dames vol knuffels, kindjes en popjes en een wagentje met foto van Geert Wil-

ders. Zij scoorden een tweede prijs bij de duo's. Bij de wagens was er een aanmoedigingsprijs voor CV De Jakhalzen. Voor op hun wagen lag een bruine man met vleugels, hij had een blikske energy gedronken en achter hem stond een huisje waarin de bouwers feestvierden en uit hun dak gingen. Ze zorgden voor nogal wat deining in de wagen... De optocht werd afgesloten door de wagen van 't Gaspedaol. Een wagen vol jeugd die plezier had en een snelweg rondom op hun wagen schilderde. De optocht werd voorafgegaan door de wagens van de Jeugdprins Stijn I en zijn gevolg en de wagen van de Grenszuukers waar Prins Michelin I de scepter zwaaide. Deze wagens stopten op de Singel om de stoet voorbij te zien trekken.

1. De Bussertjes 2. CV de Boerkes 3. CV De MonstersTinnus; T n T Op 't Leste Moment CV De Jakhalzen.

(Jeanny Wouters)

Voor meer foto's v.d. 42e Grenszuukersoptocht zie ook pag.:

Aanmoedigingsprijs: Thom Vos

Grenszuukersoptocht: Individuelen: 1. Harry Janssen 2. Ome Patrick 3. Piet Soethout

Duo's:

1. Mee zun Twee 2. Hakuna Matata 3. Op 't Leste Moment

Loopgroepen: 1. Strijkorkest

Wagens:

1. CV De Flitsers 2. CV De Begaaiers 3. CV De Heggesnoeiers

Publieksprijs: CV De Flitsers

Aanmoedigingsprijs:

■ de la Salle mavo havo vwo

OPEN DAG Zaterdag 23 februari 2013 10.00 - 13.00 uur Sportlaan 1 Baarle-Nassau Tel. (013) 507 94 95 Zie elders in dit blad!

ERVAAR HET GEVOEL... Oordeelsestraat 20-22 Baarle-Nassau | T +31 (0)13 5078146 info@tegelsensanitair.nl | www.tegelsensanitair.nl


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 2

Multikrakers Wist u dat: Wij ook een klussendienst hebben!

■ de la Salle mavo havo vwo

OPEN DAG

nat- en droogzuiger Wd2.200

Zaterdag 23 februari 2013

1200 Watt. Compleet met zuigslang en zuigbuizen. Tankinhoud 12 liter. 64.95 57.95

10.00 - 13.00 uur havo en vwo - leerjaar 1+2+3 (eerste fase)

leerwegen

- mavo - gemengde leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg (leerjaar 1 en 2)

Met Je Mu lti Pas

47.

De la Salle zoekt de grens op!

95

50%

■ de la Salle

Korting

15%

40 liter. Met RVS. Fingerproof, soft close, anti-slip bodem

59.

95

KeuzeKorting

op alles*

Pedaalemmer Chelsea

119.99

Sportlaan 1 Baarle-Nassau Tel. (013) 507 94 95

Openingstijden: Ma. t/m do.: .................... 8.30 - 18.00 uur Vrijdag: .............................. 8.30 - 20.00 uur Zaterdag:............................8.30 - 17.00 uur Zo kunt u ons bereiken:

Richting Alphen Richting Poppel

Smederijstraat 13, 5111 PT Baarle-Nassau Tel.: 013-507 7886

Richting Chaam

Baarle-Nassau

• Multimate

Baarle-Hertog

Richting Weelde

www.multimate.nl Aanbiedingen zijn geldig van maandag 11 februari t/m zaterdag 23 februari 2013.

Richting Zondereigen

BAVEL-BREDA - Nijverheidsweg 22 - Tel.: (0161) 43 12 05

Riool verstopt of stankproblemen? Bel Herman van Beek. 013-5078118 / 06-53364696. Riool verstopt of stankproblemen? Bel Herman van Beek. 013-5078118 / 06-53364696. Last van vochtige ruimtes of natte muren? Huur een bouwdroger! Van Enschot Boshoven 8 Alphen 013-5081908.

Huishoudbeurs 33 Opstappen 09.20 uur 09.30 uur 09.35 uur 09.45 uur 10.00 uur

Chaam kerk Ulvenhout Pekhoeve Valkeniersplein Heusdenhout kapel Oosterhout AC

Prijs is incl. entree RAI. Zonder entree 20,00

Bertus Busreizen 076-5613351

Richting Turnhout

pelletkachels groenverwarmen.nl 0622326295 Gilze

Het adres voor: Het opknappen van gouden en zilveren sieraden. Wielrenners en MounWij verzorgen ook tainbikers en Schaatsers eenvoudige horloge opgelet! Speciaal voor reparaties jou SPINNING voor maar Goedentijd 13 Alphen € 6,25 p/week. Info 013tel.: 013 5086110 5181364. Open: wo. en do. van www.fitnesscentrumriel.nl 13.30 tot 16.30 Ergoform is verhuisd! Edisonstraat 4c in Goirle

Betaalbare facelift, voor elke keuken.

Een keukenblad op maat maakt hét verschil. Voor advies op maat bel 013 530 18 79 of www.ergoform.nl

Alphen, N.Br. - 06-25534574

A.P.K ! Bel: 013-507 2899 Keuringsstation Baarle Smederijstraat 15 Baarle-Nassau Ook onderhoud en reparatie alle merken Te koop. Grote Pakken voordrooggras. P. Wouters. Tel. 0161-411304. Regelmatig krijgen wij via inruil FIETSEN EN BROMFIETSEN met 3 mnd. garantie. Informatie? Hapers Tweewielers: Kerkstraat 51, Gilze. Tel. 0161-452642.

Professionele reiniging van alle soorten stallen.

Past. de Katerstr. 31a 2387 Baarle-Hertog Telefoon: 0(032)14-699066 e-mail: avantilburg@skynet.be

BAVEL

E-mail: iNfo@ADVoEsENEkzoNwERiNg.NL website: www.ADVoEsENEkzoNwERiNg.NL

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

* Zie de voorwaarden in de bouwmarkt.

da’s nou het Mooie van

BINNEN- en BUITENZONWERING, ROllUIkEN HORREN en TERRASOVERkAPPINGEN

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) OpleidingAdministratief Medewerker (12 mnd) Financieel en starte Commercieel (12 mnd) n in dMedewerker week 25 Administratief e f e b ruaProjectadministratie Medewerker (12 mnd) ri - 1 maa r t ! Secretaresse (12 mnd) BKB / BKC / PDB

Tablet Actie!

✔ Geen specifieke vooropleiding nodig ✔ Fabius is een CRKBO erkende opleider ✔ 1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties ✔ meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Schrijf je nu in! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Oosterhout, Tilburg, Breda, ‘s-Hertogenbosch

• Pootaardappelen • Zaden • Ze zijn er weer ...


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

KerkKerk

berichten

Algemene kerkberichten regio Alphen en omstreken

standaard: ongewijzigd Pastoraal team: Pastoor J. Paes, Raadhuisstraat 4, Alphen, tel. 013-5081215, email: pastoorjpaes@gmail.com. Pastor S. de Koning, tel. 06.19804922, email: sdkoning@bisdombreda.nl. Diaken G. Fennema, Gilzeweg

Vastenaktie: In Honduras trekken zuster Valdete en haar medezusters zich het lot aan van de migranten en hun achterblijvende gezinnen. Met hun medewerkers en vrijwilligers zetten de zusters kleine projecten op. Daarmee willen ze de migrantenkinderen van de straat krijgen en behoeden voor een leven van lijmsnuiven en geweld. Ze helpen de vrouwen het geld te beheren dat hun mannen naar huis sturen, zodat ze er een toekomst mee kunnen opbouwen voor zichzelf en hun kin-

4, Chaam, tel. 06.30948209, email: fennema@planet.nl. Diaken-assistent J. Smies, tel. 013-5144174, email: diakenjsmies@home.nl. Pastoraal-werkster P. Vermeulen-Dekker, tel. 06.51958259, email: p.vermeulendekker@ gmail.com. actueel: gewijzigd

deren. Migranten die berooid en gedesillusioneerd terugkeren zijn extra gevoelig voor de verleidingen van de straat, voor misdaad en straatbendes. Voor hen werken de zusters samen met vrijwilligers in de parochies aan opvang, beroepsopleidingen en sociale integratie. U kunt het werk van zr. Valdete steunen in de extra-kerkcollecte in het weekend van 16/17 februari of door een gift op giro 5850 ten name van Vastenaktie Den Haag.

PAGINA 3 huisstraat 4, is geopend van dinsdag- t/m vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur. Misintenties kunt u ook schriftelijk opgeven: graag voor maandagmiddag een enveloppe met 10,50 euro deponeren in de bruine brievenbus van het secretariaat. Website: www.willibrorduskerkalphen.nl

Parochie SINT REMIGIUS BAARLE-HERTOG Pastoor: Pater Jan Braspenning CSsp, Kerkstraat 5, 2387 Baarle-Hertog, telefoon: 014 699 105 en voor noodgevallen via de gsm: 0494 918 926. Het e-mail adres van de pastoor is: j.braspenning@telenet.be Pastoraal werkster: Maria de Jong-Schellekens, telefoon 014 656 524. Spreekuur: u kunt pater Braspenning altijd spreken voor aanvang en na afloop van de H. mis. Bij afwezigheid van de pastoor neemt U contact op met een van de volgende nummers: 014 699 436 of 014 699 416 of gsm 0031 653 380 203 Ziekenbezoek: Zieken die het op prijs stellen dat pater Braspenning hen bezoekt, kunnen zich (laten) opgeven op de pastorie.

EUCHARISTIEVIERINGEN Zaterdag 16 februari 17.30 u. H. Mis met intentie voor Gerard de Bont (jgt.)

kerkberichten H. Willibrordus Alphen Zaterdag 16 februari: Vastenaktie 19.00 uur: eucharistieviering met parochiekoor; extra-collecte voor Vastenaktie Honduras. Misdienaar: Lois. Intenties: jrgt. Lauran Klaassen; jrgt. Jos en Jo Hermans-van Dijk; jrgt. Jac van den Broek en Elly; Louis en Riet-van Loon-van Loon; ouders van Gorp-Adriaansen; Annie Vaarten-Segers; Annie Vaarten-Timmermans; Wim van Dijk; ouders Hermans-

Hendrickx; ouders Luijkx-Blommerde; ouders Simonis-Pals.

Dinsdag 19 feb. 9.30 uur: woord- en communiedienst in De Hoogt. Intenties: ouders de Leeuw-Verheijen en dochter Nel; Maria van Hal-van den Broek; Jacqueline van Hal- van de Ven.

Abonnementsprijzen 2013: Bij vooruitbetaling te voldoen. Per kalenderjaar: € 21,95 Korting bij betaling middels automatische incasso € 1,00 Toeslag verzending buiten het bezorgingsgebied: € 15,25 Bezorgklachten (bebouwde kom): Uitgeverij, balie : 013 - 507 55 55 Bezorgklachten (buitengebied): Post & Mail, Breda Jan Cooremans: 076 - 572 91 06 Aanleveren kopij Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor aanleveren, redactioneel.

Donderdag pastorie 21 februari 19.00 u.

H. Mis met intentie voor Jan van Gool

Zaterdag 23 feb. 17.30 u.

Met het begin van de Veertigdagentijd op Aswoensdag startte ook de Vastenaktie 2013, gewijd aan Honduras. Meer hierover vindt u in de linkerbovenhoek van deze pagina.

H. Mis Lectoren weekend 16/17 februari 17.30 u. Marianne De Jong 11.00 u. Jef Jacobs

Parochiesecretariaat: Ons parochiesecretariaat, Raad-

Ons Weekblad verschijnt wekelijks op vrijdag in Baarle-Nassau, Baarle-Hertog, Alphen, Chaam, Riel, Ulicoten en Castelré in een oplage van 6700 exemplaren.

Abonnementen Aanmelden en wijzigen: Rina Stuijk: 013 - 507 55 55 Rina-stuijk@emdejong.nl Stopzetten: Abonnementen dienen schrifte­lijk te worden opgezegd re­ kening­ houdend met een opzeg­­ termijn van 4 weken. Uitgeverij Em. de Jong, t.a.v. Abonnementenadministratie, Postbus 8, 5110 AA, Baarle-Nassau. Niet opgezegde abonnementen worden automatisch verlengd met één kalenderjaar.

H. Mis met intenties voor Sabrina van Hees (verj.); Adrianus Boeren; Jgt. Nelly Wouters-Mathijssen

Vastenaktie

Colofon Ons Weekblad

Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8, 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl

Zondag 17 feb. 11.00 u.:

Correspondenten Voor Baarle-Nassau-Hertog Jeanny Wouters: 013-5072133 jeannywouters@gmail.com Frans Tuijtelaars: 013-5079390 frans-tuytelaars@xs4all.nl Voor Chaam Albert de Jong: 0161-491767 albert@wijnkoperijdejong.nl Voor Alphen Wim Pijnacker: 013-5081972 wm-pijnacker@hotmail.com Fotografie: Hanne Dirven Hanne.dirven@telenet.be Advertenties (zakelijk) Debbie Eijskoot-Janshen 06-5396 4814 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Particuliere advertenties en Zoekertjes Opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Of opgeven aan de balie van Drukkerij / Uitgeverij em de Jong , Visweg 8, 5111 HJ Baarle-Nassau Druk Janssen/Pers Rotatiedruk

100% dochteronderneming van

VORMELINGENDAG Brief bestemd voor de vormelingen en hun ouders Hallo allemaal, “Spijtig genoeg'.” zo begon de mail die wij in antwoord kregen op onze inschrijving voor de vormelingendag. U begrijpt het al: de vormelingendag gaat niet door wegens te weinig inschrijvingen. Hij gaat volgend jaar wel door in februari, maar daar hebben wij nu niets aan. We zaten even met de handen in het haar, maar zijn al snel tot een oplossing gekomen. We gaan op 16 maart op bezoek bij de VZW Moederzorg in Turnhout. Dit is een praktische begeleidingsdienst voor jonge moeders met weinig bestaansmiddelen. Basisschool “de Vlinder” heeft zich in het verleden al dienstbaar gemaakt door speelgoed te verzamelen voor deze VZW. Twee ex-leerkrachten van de school, te weten Juffrouw Inn en Mijk gaan elke week een halve dag bij Moederzorg werken. Wij willen de vormelingen laten zien hoe deze organisatie werkt. De moeite waard! De catechisten zullen de vormelingen per auto vervoeren naar Turnhout en terug. We verzamelen op 16 maart om 9.00 uur op de parkeerplaats van de school en zullen daar terug zijn tussen 11.30 en 12.00 uur. De vormelingen moeten niets meebrengen. Zij krijgen bij Moederzorg een drankje. Het bezoek is kosteloos dus daarom ontvangt u de euro 10 terug die al betaald was voor de vormelingendag. Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de catechist van uw kind. De catechisten Anita, Margriet, Mijk en Riet.

Parochie O.L.Vrouw van Bijstand Baarle-Nassau

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Zaterdag 16 feb. 14.00 u.: parochiekerk : Eucharistieviering b.g.v. het 60-jarig huwelijk van Louis en Jana Verschueren – van der Heijden.

Intentie: Dina Pelkmans – van der Heijden

Zaterdag 16 feb. 19.00 u.: Eucharistieviering. Met medewerking van het parochiekoor. Met extra collecte voor de vastenactie. Intenties: Jgt. Jos van den Broek; Jgt. Gerardus van de Heyning; Jgt. Wim van Engelen; Jgt. René Steyaert; Jgt. Louis Bernaerts; Jgt. Miet Bernaerts – Smulders; Jgt. + ver. Rinus van Bavel; Ans de Grauw – Klavers; Ouders Verhoeven – van Beek; Familie van de Rakt – van Dijk en kinderen; Ouders van den Broek – Timmermans en zoon Louis; Jos van Trier; Riet van Raak – Smits; Ouders Tuytelaars – Fransen; Toon Tuytelaars; Jan en Jef Michielsen (ver); Hub van Alphen (ver); Drik van Hooydonk (ver); Voor de leden en overleden buurtbewoners van buurtschap Oordeelsestraat – Klein Bedaf

Maandag 18 feb. 15.00 u.: Janshove : Woord- en communiedienst. Intenties: Fientje Winkelman

Vastenactie Met het begin van de Veertigdagentijd op Aswoensdag startte ook de Vastenactie 2013, gewijd aan Honduras. Meer hierover vindt u in de linkerbovenhoek van deze pagina.

Parochie informatie: Ons parochiesecretariaat is vanaf 1 oktober 2012 gevestigd op Nieuwstraat 14 (dit is rechts naast het patronaatsgebouw, ingang aan de kerkhofzijde). Het secretariaat is elke dinsdagochtend geopend van 9.00 – 10.30 uur. Telefoon: 5079226. E-mail: info@parochiebaarle-nassau.nl. Misintenties kunt u ook schriftelijk opgeven: graag een enveloppe met € 10,50 in de brievenbus, Nieuwstraat 14. Om verzekerd te zijn van publicatie van de misintenties in “Ons Weekblad” verzoeken wij u deze uiterlijk de maandag voorafgaand aan de betreffende viering op te geven. De misintenties en ander nieuws van de parochie kunt u ook vinden op de website: www.parochiebaarle-nassau.nl

Parochie H. Antonius Abt Chaam Vrijdag 15 febr. 9.30 u.: Viering in de Geerhof (Askruisje)

Zondag 17 febr. 11.00 u.: Eucharistieviering (presentatieviering Eerste Communie); Jgt. Koos van Raak; Jgt. Peter Verheijen; Dina en Net van Beijsterveldt; Fons en Anna Janssen; Dina van den Broek – de Bie; Jos Michielsen; Henricus Verschueren en Marie Vergouwen; Wout van den Hout; Willem en Louisa van Ginneken – Schrijvers; Kees van Ginneken; Ome Kees van Ginneken

Vrijdag 22 febr. 9.30 u.: Viering in de Geerhof; Betsie de Graaf

Vastenaktie Met het begin van de Veertigdagentijd op Aswoensdag startte ook de Vastenaktie 2013, gewijd aan Honduras. Meer hierover vindt u in de linkerbovenhoek van deze pagina.

Presentatieviering Eerste Communie Op zondag 17 februari zullen de aanstaande communicanten zich tijdens de viering van 11.00 uur voorstellen.

de kerkberichten in 'Ons Weekblad' dient u dit wel minimaal een week voorafgaand aan de betreffende viering te doen.

Uitvaartverzorging

kerkberichten Antonius Abt Riel Zondag 17 feb. 9.30 uur: Vastenaktie eucharistieviering met gemengd koor; extra-collecte voor Vastenaktie Honduras. Collectanten: J. Wouters, C. van Gorp, J. van Eijck en A. Schellekens. Intenties: jrgt. Jos Cleijsen; jrgt. Kees Zegers; jrgt. Anny van Eijck-van Beek; ouders Vermetten-Vermeulen; Kees Huijben.

Donderdag 21 feb. 9.30 u.: woord- en communiedienst.

Vastenaktie Met het begin van de Veertigdagentijd op Aswoensdag startte ook onze Vastenaktie 2013, gewijd aan Honduras. Meer hierover vindt u in de linkerbovenhoek van deze pagina.

Misintenties: Misintenties kunt u opgeven bij Cees Ketelaars, Julianastraat 16, tel. 5181491.

PAROCHIEH. BERNARDUS ULICOTEN

Leo van der Velden

Uitvaartcentrum: Broekakkerweg 13, Gilze

U kunt ons dag en nacht bereiken Telefoon: 0161-451010 b.g.g. 0654-790339 Voor een stijlvolle uitvaart.

Zondag 24 feb. 9.30 uur: Jgt. Christ van Sas; Jan van den Brandt

VASTENAKTIE Met het begin van de Veertigdagentijd op Aswoensdag startte ook de Vastenaktie 2013, gewijd aan Honduras. Meer hierover vindt u in de linkerbovenhoek van deze pagina.

HUISPAASKAARSEN: U kunt een huispaaskaars bestellen tot 20 februari. De intekenlijst ligt achter in de kerk.

PAROCHIE SECRETARIAAT: Ons parochiesecretariaat in de “Sacristie” is elke maandagochtend geopend van 9.15 tot 10.30 uur, telefoon 5199220. Misintentie €10,50 kunt u ook opgeven bij Marja Kusters, Beekdal 1, telefoon 5199409.

Zondag 17 feb. 9.30 uur:

WEBSITE:

YOUNG VOICES Jgt. Frans Sprangers; Ouders Michielsen van Exsel en Carolien Loots; Ad Verheijen Hondseind (verjaardag)

De kerkberichten die in Ons Weekblad staan en allerlei nieuws vanuit de parochie kunt u ook op de website vinden. www.parochie-ulicoten.nl

KBO Chaam

Filmavond “EAT, PRAY, LOVE” is de titel van de maandelijkse film voor de KBO-leden in de Geerhof. Een moderne gescheiden vrouw (Julia Roberts) gaat op zoek naar evenwicht door Italië, India en Indonesië te bezoeken die in het teken staan van eten, bidden en liefde. Liz Gilbert heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis, een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door

paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze drie landen: Italië, India en Indonisië. Italië staat in het teken van eten en leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali. De film begint om 19.00 uur en is gratis voor KBO-leden.

'Te gast bij' met Jan Laurijssen, Desiré Doornbos, Carla Kennes en Kees Bax Dinsdag 19 februari om 18.00 uur kunt u bij de Lokale Omroep Baarle luisteren naar de herhaling van het programma 'Te gast bij'. Dit programma wordt live uitgezonden en opgenomen op donderdag 14 februari om 19.00 uur. Presentatoren zijn Cees Raats en Jeanny Wouters, techniek wordt gedaan door Kees Bax. Jan Laurijssen en Desiré Doornbos zijn beide organisatoren van een grote landelijke wandeltocht die op zondag 3 maart zal gaan plaatsvinden in Baarle. Zij vertellen over de voorbereidingen hiervoor. Carla Kennes exposeert schilderijen en tekeningen in het gemeentehuis van Baarle-Nassau. Als laatste

gast zal Kees Bax namens het bestuur van de lokale omroep iets vertellen over de veranderingen die de lokale omroepen vanuit de landelijke overkoepelende organisatie te wachten staan. U kunt de lokale omroep beluisteren op de radio op 87,8 Mhz op de fm. Via de Telenet kabel op 91.1, via KPNglasvezel op 986 en andere glasvezelproviders via 3054. Via internet over de hele wereld via www.omroepbaarle.nl/luister live. Via smartphone kunt u de app TuneIn downloaden in de appstore of in googleplay en daarna doorklikken op lokale omroepen en dan zoeken naar de Lokale Omroep Baarle. (Jeanny Wouters)

Kerkpoetsen Dinsdagmiddag 19 februari is het kerkpoetsen. De groep o.l.v. mw. Lucie Leuris is aan de beurt.

Parochiesecretariaat Ons parochiesecretariaat, bereikbaar via het Antoniuspad links naast de kerk: geopend dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur, tel. (0161) 491201. Misintenties kunt u ook schriftelijk opgeven. Graag in een enveloppe met vermelding van de intentie(s) en €10,-per intentie in de brievenbus van Gilzeweg 4. Voor vermelding bij

De Dieze 73, Postbus 135, 5050 AC Goirle Tel. 013-5083111, Fax: 013-5083167 E-mail: info@dircken.nl VErzEkErinGEn, hyPoThEkEn, PEnsioEnEn, sPArEn, bElEGGEn


't Leijdal

ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 4

*Gezonde Diabetes * COPD * CVR voeding is de basis * Darmproblematiek

jan schillebeeckx u i t va a rt z o rg Dag en nacht, altijd tijd voor een gesprek, voor iedereen Bel: 0900-0767 (5 cent/min) of 076-521 84 50 Chat via: www.sensoor.nl/brabant

R. Remmen, R. Seuntjens, C. Lesaffer, R. Vermeirssen

F. Gulickx Turnhoutseweg 39 • Baarle-Hertog

014/69.97.69 0477/32.17.82

Rouwcentra te Oud-Turnhout en Ravels

014/46.29.20

Pastoor van Herdegomstraat 17 2387 Baarle-Hertog B 014-699048 - NL 013-5078942 www.praktijkhuisbaarle.be

Informatie- en klachtenbureau Gezondheidszorg Midden-Brabant (IKG MB)

Avond- en weekenddiensten: Woonachtig in België: Avonddienst: 014-699673 Weekenddienst: 014-410410 (Wachtpost Turnhout) Woonachtig in Nederland: 076-5258500 (Huisartsenpost Breda)

Betty Spruyt Linda van Beek Bert Ooijen Manon Verspaandonk Baarleseweg 63a 5131 BB Alphen www.hetklavertje.com T +3113-5082773 info@hetklavertje.com

Onafhankelijke informatie, advies en ondersteuning bij vragen en klachten over de gezondheidszorg.

Voor alle verloskundige zorg in de driehoek Tilburg - Breda - Turnhout. Uw zwangerschap is onze zorg

De Zonnebloem Regio Telefoonnummer: Dierenartspraktijk De Riesenhorst Dierenarts: J.M.M.G. van Dijk De beste zorg voor uw gezelschapsdieren en paarden! U bent niet gebonden aan vaste spreekuren: met slechts één telefoontje maken we een afspraak die u het beste schikt (zonder extra kosten): 013-5086006. Voor spoedgevallen dag en nacht bereikbaar! Schellestraat 6, 5131 RJ Alphen, Telefoon: 013-5086006

Avond- en weekenddiensten Huisartsen Chaam en Baarle-Nassau-Hertog e.o. voor de praktijken van Dr P. Dekelver Dr S.G.F. Eltink Dr. A. Nugteren Jr. Dr A.E. Nugteren Sr. Dr A.H.P. Wulms Dr F. Meijler

Bel voor spoedgevallen de Huisartsenpost BREDA Molengracht 21, Amphia-ziekenhuis Breda

Tel. 076-5258500

Vrijwillige Bloedgevers Baarle

Bloedafname: Donderdag 24 januari, 25 april, 18 juli en 24 oktober 2013. in de aula van het Cultureel Centrum van 18.00 uur tot 20.30 uur. Voor informatie bel: Maria Verhoeven .............. 014-634203 Liesbeth Bruurs ................ 06-28866586 Carla Laurijsen-Noyen NL ................................... 013-5079079 Hilde Bax ......................... 04-94379208 Rianne Bruurs Gatzen ....... 014-699559 Bloedtransfusiecentrum .... 03-8290000 Volg ons ook op facebook vrijwillige bloedgevers baarle Huisartsenpraktijk Broekman Raadhuisstraat 35, Alphen NB Tel.: 013 - 508 1018 www.broekman-alphen.praktijkinfo.nl Tijdens de avond- en weekenddiensten en op feestdagen kunt u voor spoedgevallen bellen naar de Huisartsenpost Tilburg Tel.nr.: 0900-33 22 222

JS&C mediation

Alphen ....................... 508 13 82 Baarle-Hertog .............. 79 91 13 Baarle-Nassau ........... 507 91 13 Chaam .......................... 49 12 14 Riel ............................ 518 21 73 Ulicoten ..................... 519 94 09

Thebe

Kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg, Verpleging en Verzorging thuis, Hulp bij het Huishouden, Voeding en Dieet Voor alle hulpvragen 0900-8122, 24 uur p.d. (€ 0,10 p.m.) www.thebe.nl info@thebe.nl

Verpleging en Verzorging Thuis 24 uur per dag Tel. 076 - 526 57 00

Kinder- en jongerentelefoon West-Brabant Kinderen en jongeren die problemen hebben, vragen willen stellen of zo maar graag eens een praatje willen maken, kunnen de kinder- en jongerentelefoon bellen. Zij kunnen daar dagelijks (dus ook in het weekend) terecht voor een vertrouwelijk en anoniem gesprek tel. 0165-556600 van 14.00 tot 20.00 uur.

VZW De Heyde-Veeweyde

Toekomststraat 4, 2381 Weelde Telefoon 014/658626

Opvangcentrum voor verloren en overtollige dieren Mogelijkheid tot adoptie.

Thebe | Uitleenservice Voor uitleen, verhuur en verkoop van thuiszorgartikelen Thebe Thuiszorgwinkel, Lage Witsiebaan 2a, Tilburg Openingstijden: ma t/m vrij 9.00– 17.30, za 10.00–13.00 Tel.nr. 0900-8122, 24 uur p.d. (€ 0,10 p.m.)

0161-496016

SHL en SRTB voor bloedafname e.d. t.b.v. huisarts, verloskundige of specialist:

ALPHEN De Hoogt, Willibrordstraat 1, 5131 AJ Alphen, N.Br. ma/wo/vrij 08.30-10.00 uur; BAARLE-NASSAU De Croon, St.Janshof 1, ma t/m vr 08.45-10.45 uur CHAAM De Geerhof, Withagen 54, di. + do. 08.30-10.30 uur ULICOTEN Dienstencentrum Ulicoten Dorpsstraat 40, 5113 TE Ulicoten wo 09.00-10.00 uur RIEL Wijkgebouw Thebe, Kerkstraat 9, di. 09.00-10.00 + do. 08.30-10.00

kinderopvang bij ú in de buurt! kinderdagverblijf • buitenschoolse opvang • peuterspeelzalen

gastouderopvang • overblijven • zakelijke dienstverlening

www.kober.nl

Verpleging en Verzorging, Dagactiviteitencentra, casemanager Dementie, kraamzorg Omgeving: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Castelré, Galder, Strijbeek, Ulicoten. Bereikbaarheid voor hulpvragen: klantenservice: 076-52 65 700; 24 uur per dag bereikbaar klantenservice@careyn.nl www.careyn.nl kraamzorg: 088-1239999 info@careynkraamzorg.nl www.careynkraamzorg.nl

Chaam: Ulicotenseweg 32 Baarle-Nassau: Kapelstraat 7 Riel: Zandeind 36 Bavel: Koolpad 14A

Consult volgens afspraak voor spoedgevallen 24 uur bereikbaar

MEE West-Brabant, ondersteuning bij leven met een beperking. MEE Steunpunt AlphenChaam Gemeentehuis Alphen-Chaam, Willibrordplein 1, Alphen T. 013-5086666 of 0765223090. Woensdagochtend 09.00-11.00 uur. MEE Steunpunt BaarleNassau Gemeentehuis Baarle-Nassau, Wmo loket, Singel 1, BaarleNassau. T. 013-5075200 of 0765223090. Maandagochtend 9.00 - 11.00 uur www.meewestbrabant.nl

Alphen 013 - 508 1413 Baarle-Nassau 013 - 76 20 200 (NL) 014 - 69 80 02 (BE)

• betaalbare en gesub sidieerde bemiddeling • gratis eerste consult www.mediatorspraktijk.nl

Praktijkadres: Sligtmaan 2, 5131 GC Alphen

De Vergulde Hand

Dierenarts gezelschapsdieren

PETER NYSEN

consultaties en huisbezoeken op afspraak. 24/24 bereikbaar voor spoedinterventies. Niet spoedeisende consultaties bij voorkeur ’s morgens voor 08.30 u of ’s namiddags na 17.00 u melden aub.

Moeders voor Moeders Urine inzameling van zwangere vrouwen om andere vrouwen te helpen óók zwanger te worden. Bel Mechthilde de Rooij tel.: 076-5038849 of 088-0228070 (gratis)

CULTUREEL CENTRUM DEN HEUVEL

Heuvelstraat 5, 5131 AP Alphen Telefoon: 013-5081608 Beheerder: Ton v. Spaandonck

Indien u nood hebt aan een degelijke kinderopvang voor kindjes van 0 tot 6 jaar of u denkt eraan om opvangmoeder te worden dan kunt u contact opnemen met de landelijke kinderopvang - Leopoldstraat 24 - bus 1 Turnhout, telefoon: 014-439927. Maandag tussen 13.00 en 14.00 uur, woensdag tussen 09.00 en 10.00 uur.

014 4113 47

Zorg en Ontspanning bijeen Zorg: Dagbesteding voor mensen met enige beperking. Ontspanning: Atelier en Galerie Ambachtelijke smederij Ambachtelijke timmerwerkplaats Ans en Piet van Bavel - tel.06 22986026 Vijfhuizenbaan 33a, 5133 NH Riel www.doeboerderijdeverguldehand.nl

MAATSCHAPPELIJK WERK ALPHEN/CHAAM In de even weken De Hoogt, Willibrordstraat 1, 5131 AJ Alphen; tel. 013 - 508 26 80 Inloopspreekuur: donderdag 09.00 - 10.00 uur In de oneven weken De Geerhof, Withagen 54-3, 4861 AR Chaam; tel. 0161 - 49 32 37 Inloopspreekuur: maandag 09.00 - 10.00 uur BAARLE-NASSAU Sint Janshof 1, 5111 VV Baarle Nassau; tel. 013 - 507 53 12 Inloopspreekuur: woensdag 09.00 - 10.00 uur. Buiten de spreekuren: Instituut voor Maatschappelijk Welzijn, Willemstraat 20, 4811 AL Breda, tel. 076 - 530 58 88 www.imwbreda.nl Buiten kantooruren voor dringende hulp: Sensoor tel. 076 - 520 07 25

Begrafenisonderneming

CREEMERS

Mortuarium gelegen in de Nieuwstraat 14a te Baarle-Nassau (naast de kerk)

Informatie inzake Sociale Wetgeving

WIJ

WIJ biedt in Alphen-Chaam en Baarle-Nassau: • advies en persoonlijke begeleiding aan ouderen • maaltijden aan huis i.s.m. Thebe Maaltijdservice • personenalarmering i.s.m. Careyn • Fit for Life bewegingsactiviteiten • seniorenrestaurant (Janshove) • vrijwilligerswerk.

huis gesticht in 1870

otterstraat 12 - 2300 Turnhout

Tel. 013-5081005 / Spoed: 013-5083132 Voor ANW diensten Huisartsenpost Tilburg, Tel. 0900-3322222 www.SCHEPENS.PRAkTIjkINfO.NL Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00-12.30 / 13.30-17.00.

www.ubentuniek.nl

maes-beck begrafenissen - crematies

Apotheekhoudend Huisarts

Landelijke kinderopvang Baarle-Hertog

Tijdens kantooruren: Reitseplein 15, Tilburg, Telefoon 013-4656206.

Slachtofferhulp Nederland Regio Midden- en WestBrabant / Zeeland Telefoonnummer servicelijn: 0900 - 0101 (lokaal tarief) Geopend op werkdagen

Lokale Omroep Baarle, Radio De Stille Genieter Te beluisteren via: FM 87.8 MHz, kabel in Baarle FM 91.1 MHz, of via www.omroepbaarle.nl Via glasvezel is de omroep te beluisteren op 986 en voor smartphone of tablet via de app Tunein. Verenigingsberichten, verzoekjes en informatie kunt u doorgeven aan: Lokale Omroep Baarle, Postbus 9, 5110 AA Baarle-Nassau of via mail: info@omroepbaarle.nl Telefoon/fax studio Bedaf/voorzitter: 013-5081895.

Wilt u ook een vermelding op deze memorandum-pagina? Informeer naar de advertentiemogelijkheden via

Debbie Eijskoot-Janshen Tel. 06-53964814

Wij verzorgen al uw wensen betreffende begrafenis, crematie of buitenlands transport, of u verzekerd bent of niet. U kunt ons dag en nacht, weekend of feestdag, bereiken via I. Creemers Telefoon: 013-5077880 en 06-53787734

Bibliobus Ulicoten

De bibliobus staat op maandagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur bij de St. Bernadusschool.

Bibliotheek Chaam

Openingstijden: Maandag en vrijdag: ............... 15.00 - 17.00/ 18.00 - 20.00 uur Woensdag: ... 12.00 - 15.00 uur Gilzeweg 12, tel: 0161 492888 Bibliotheek.Chaam@theek5.nl

Bibliotheek Galder

Openingstijden: Dinsdag 15.30-18.00 uur Donderdag 15.30-19.00 uur Galderseweg 55, tel.: 076 5654011 Bibliotheek.Galder@theek5.nl

Bibliotheek Baarle-Nassau/Hertog

• samen regelen van scheiding en gescheiden ouderschap

• onpartijdig advies

Drs. A.H.F.M. Schepens

Tel.: 00-32 473 52 50 50

Bredaseweg 62 - Chaam Telefoon: 0161-492042

• samen naar de echte oplossing van conflicten

Alphen • Baarle• Nassau • Riel • Tilburg Alphen Riel • TilbuRg T 06 46004765 www.cabrondieet.nl

Gezelschapsdieren en Landbouwhuisdieren

Open: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 17 uur. Zondag gesloten.

Thebe | Jeugdgezondheidszorg Inloopspreekuren Alphen: dinsdag 12.30-13.00 uur Hofstade 1 Baarle-Nassau en Ulicoten: woensdag 13.30-14.00 uur Schoolstraat 2 Bavel en Ulvenhout: dinsdag 9.00 - 9.30 uur Gezondheidscentrum Tolakker Chaam: dinsdag 09.00-09.30 Geerhof, Withagen 54-19

56 00 tt 076 076504 504 56 04

Lage Witsiebaan 2b 5042 DA Tilburg Telefoon: .....................013-5942180 Fax: ..............................013-5942179 E-mail: ...................ikg@rpcp-mb.nl W-site: ................. www.rpcp.org/mb

DIERENKLINIEK

Uitgeverij Em. de Jong

Openingstijden: ma. en vrij. .... 13.30 - 20.00 uur di., wo. + do. . 13.30 - 17.00 uur Zaterdag ........ 10.00 - 12.00 uur Pastoor de Katerstraat 5-7 Tel: 013 5078351/014 699492 baarle-hertog@bibliotheek.be

Riel Meldpunt voor vraag en aanbod op het terrein van vrijwillige thuishulp en vrijwilligerswerk. Inloop op maandag van 9 tot 12 uur in de Leybron, Dorpsplein 20. Telefonisch dagelijks bereikbaar op 06-1000 49 85.


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

KerkKerk Evangelische gemeente Baarle-Nassau NIETS IS ALS ZIJN WERKEN “Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, opdat Hij de werken des duivels verbreken zou.” [I Johannes 3:8]... Als Paulus op zijn tweede zendingsreis vanuit Athene naar Korinte afzakt, en daar de Egeïsche Zee oversteekt, bezoekt hij kort de stad Efeze, om in de synagoge aldaar besprekingen met de Joden te houden. Het wekt hun interesse in wat Paulus tot hun te zeggen heeft, en verzoeken hem langer te blijven, wat Paulus niet inwilligd. Wel beloofde hij bij zijn afscheid, dat, zo God het wilde, terug zal komen, wat ook gebeurde. Hij is er toen een drietal jaren gebleven, en deed God in Efeze buitengewone krachten door de handen van Paulus. Zelfs als aan de zieken zweet- of gordeldoeken van zijn lichaam werden gebracht, schonk God genezing. Ook dreef Paulus daar in de naam van de Here Jezus, boze geesten uit. In die dagen waren er nog relatief veel ongelukkige mensen, wiens ziel en lichaam door boze geesten gebonden waren. Opvallend veel, want voor de boze was er alles aan gelegen, om de voortgang van het Koninkrijk Gods zoveel mogelijk tegen te staan. Maar daar tegenover stond de Zoon van God, die geopenbaard is om de werken des duivels te verbreken. Ook zijn discipelen had Hij macht gegeven om boze geesten uit te drijven in zijn naam, zoals b.v. de tweeënzeventig die door Hem werden uitgezonden: “En de tweeënzeventig zijn teruggekeerd met blijdschap en zeiden: Here, ook de boze geesten onderwerpen zich aan ons in uw naam. En Hij zeide tot hen: Ik zag de satan als een bliksem uit de hemel vallen. Zie, Ik heb u macht gegeven om op slangen en schorpioenen te treden en tegen de gehele legermacht van de vijand; en niets zal u enig kwaad doen. Evenwel,verheugt u niet hierover, dat de geesten zich aan u onderwerpen, maar verheugt u, dat uw namen staan opgetekend in de hemelen.” [Lucas 10:17-20]... Ook aan Paulus was die macht gegeven. Tijdens zijn verblijf in Efeze, waren er ook enige van de rondreizende Joodse geestebezweerders in de stad die Paulus aan het werk hadden gezien, hoe hij op eenvoudige wijze, in de naam van de Here Jezus, boze geesten uitdreef, wat ook hen aantrok dat ook te gaan doen. Toen zij het waagden met de woorden: “Ik bezweer u bij de Jezus, die Paulus predikt”, loopt het al meteen volledig uit de klauwen. In plaats dat de boze geest uitvaart, vaart de boze geest tegen hen uit, antwoordende: “Jezus ken ik en van Paulus weet ik, maar wie zijt gij? En de mens in wie de boze geest was, sprong op hen af, overweldigde hen tezamen en bleek zoveel sterker dan zij, dat zij zonder kleren en gewond uit hun huis moesten vluchten.” [Handelingen 19:13-16]... Zij, die de macht en de opdracht van de Here Jezus ontvangen, werken niet in eigen naam of eigen voordeel, maar staan in het geloof. Maar zweren bij de Jezus, die Paulus predikt, om iets gedaan te krijgen, staat totaal los van het geloof en zweemt naar toverij. Vervalsing van het werk van Christus Jezus is het. Maar het gebeuren heeft ook een positieve zijde. Want allen die voorval gezien of er van gehoord hadden, overviel vrees voor de levende God, waardoor de naam van de Here Jezus werd grootgemaakt. “Want onder de goden is niemand Hem gelijk, de Here, en niets is als zijn werken. Alle volken, die Hij gemaakt heeft, zullen komen en zich voor Hem nederbuigen, en de naam van de Here eren; want Hij is groot en doet wonderen, Hij, God alleen. Leer ons Here, uw weg, opdat wij in uw waarheid wandele; verenig

berichten

ons hart om uw naam te vrezen.” [naar Psalm 86:8-11]... Ev.Gem. p/a Klokkenstraat 10 5111 HL Baarle-Nassau.

Ledevaertkerk Chaam Bezoekadres: Ledevaertkerk, Dorpsstraat 1, Chaam Postadres: Postbus 20, 4860 AA Chaam. e-mail: info@ledevaertkerk.nl Indien u contact wilt opnemen met de PKN gemeente Chaam, bel of schrijf naar de Scriba van de Ledevaertkerk: mevrouw J. van Oord-de Zeeuw, telefoon: 076.560.21.55 of 06.21.591.112, e-mail: jokevanoord@ziggo.nl Voor actuele informatie : www. ledevaertkerk.nl

Zondag 17 februari – Dienst van Schrift en Gebed om 10.00 uur, voorganger Ds. Rookmaker.

Zondag 24 februari – Dienst van Schrift en Gebed om 10:00 uur, voorganger Ds. Van Zweden. “Vragen staat vrij” – open spreekuur voor gelovige en ongelovige vragen over de kerk, geloof, christendom: elke vrijdag van 19.00-19.45 uur (in de consistoriekamer van de Ledevaertkerk). Tijdens de zondagochtenddiensten is er crèche voor de allerkleinsten en kindernevendienst voor de kinderen van 4 t/m 11/12 jaar. Vanaf 11 jaar is er maandelijks jongerenkerk op de derde zondag van de maand om 10.00 uur. Aansluitend op de diensten is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie.

Kijk op de week.... door Ben Wentink De dienst van zondag 17 februari wordt ook wel Invocabit (Latijn voor 'Roept hij Mij aan') genoemd en is de eerste zondag in de Veertigdagentijd, een periode van bezinning in het christendom. Invocabit wordt genoemd naar de eerste woorden uit de Introïtus voor deze zondag: “Invocabit me et exaudiam eum cum ipso ero in tribulatione eruam eum et glorificabo longitudine dierum implebo illum et ostendam ei salutare meum”. Als u op You Tube kijkt op het internet zult u een prachtige vertolking kunnen aantreffen van de zang die bij deze zondag behoort. Ik mag u dat aanraden te bekijken en te beluisteren. Immers zo'n gewijde zang in zo'n mystieke omgeving raakt een ieder die hiervoor gevoelig is. Voor ons is het de opmars naar Pasen. Dan even terug naar de orde van de dag. In de media en ook in eigen kring wordt veelvuldig gefulmineerd tegen de graaicultuur waaraan onze tijd lijkt te lijden. Banken, woningcorporaties, vastgoedondernemingen, grote ondernemingen, Europese ambtenaren en andere organisaties maken zich schuldig aan dit euvel. Maar wat verwachten wij? In onderstaand stukje belicht ds. Jan-Gerd Heetderks, woordvoerder van de Protestantse Kerk in Nederland dit verschijnsel en wat daarmede samenhangt.

Verschil maken Op de één of andere manier verwachten we nog steeds veranderingen van de groten der aarde: van leiders, van politici, van regeringen, van legers, van banken of internationale financiële instellingen. Uiteraard is macht belangrijk als je dingen wilt veranderen. Maar de werkelijke bewegingen beginnen vaak toch ergens anders. “Vandaag kunnen jullie zien dat ik leef, dat ik kan praten en kan zien. Ik kan iedereen zien. En word elke dag een stukje beter. En dat komt doordat iedereen voor mij gebeden heeft. Vanwege die gebeden heeft god mij een

PAGINA 5 tweede leven gegeven.” Dat zegt het Pakistaanse meisje Malala in een videoboodschap. Zij is bekend geworden vanwege haar strijd voor meisjes om naar school te mogen. In 2012 pleegde een talibanstrijder een doelgerichte aanslag op haar waardoor ze zwaargewond raakte. Nu knapt ze langzaam weer op. Alle reden heeft ze om bang te zijn. Want de Taliban zullen haar niet gunnen dat ze verder leeft. Maar ze gaat door. Ze wil zich verder inzetten voor het onderwijs voor kinderen en in het bijzonder voor meisjes. “Ik wil de mensen dienen en ik wil dat elk meisje, elk kind onderwijs krijgt. Daarom hebben we het Malala Fonds opgericht.” Dit meisje, nog maar 15 jaar oud,

laat zien dat één mens werkelijk een verschil kan maken. Zij is in wat zij zegt en schrijft en doet 'zout der aarde'. Haar 'door God geschonken tweede leven' wil ze gebruiken om met haar strijd door te gaan. Zij maakt duidelijk dat één mens een beweging op gang kan brengen en dat daardoor dingen kunnen veranderen. Mogelijk zullen de Taliban haar op een zekere dag doden (God verhoede het), maar de gedachten waarvoor ze opkomt, zijn niet met een kogel te uit te schakelen. Op een dag zal het ook voor Pakistaanse meisjes vanzelfsprekend zijn scholing te krijgen. En dan zullen ze hopelijk het verhaal lezen over dit meisje, over deze ene mens die het verschil kan maken.

Even minderen voor een ander!

Vastenaktie 2013

Vastentijd, tijd voor bezinning. Van 13 februari tot 31 maart is het vastentijd. Een tijd van bezinning. Een tijd om het met wat minder te doen. Juist tijdens de Vasten kunt u uw tijd, geld en aandacht delen met iemand die uw steun kan gebruiken, of dat nu ver weg is of juist heel dichtbij.

KBO Chaam

Filmavond “EAT, PRAY, LOVE” is de titel van de maandelijkse film voor de KBO-leden in de Geerhof. Een moderne gescheiden vrouw (Julia Roberts) gaat op zoek naar evenwicht door Italië, India en Indonesië te bezoeken die in het teken staan van eten, bidden en liefde. Liz Gilbert heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis, een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door

paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze drie landen: Italië, India en Indonisië. Italië staat in het teken van eten en leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali. De film begint om 19.00 uur en is gratis voor KBO-leden.

KBO-Chaam Hulp bij invullen van administratie- en belastingformulieren. KBO-Chaam staat vooral voor gezellige ontmoetingen en actief, sportief bezig zijn. Maar KBO-Chaam staat voor meer! Wij zijn er ook om uw persoonlijke belangen te behartigen op sociaal en administratief gebied Als u problemen heeft, waarin KBOChaam een bemiddelingsrol kan spelen, of u heeft vragen over het invullen van formulieren t.b.v. de gemeente, een zorg- of andere overheidsinstelling, dan kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. Ook heeft KBO-Chaam specialisten in huis die uw administratie op orde brengen en e.v.t. hulp kunnen bieden bij het invullen van uw belastingformulieren. Zij zijn hiervoor speciaal getraind via KBO-Brabant en uw belangen worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld. Wie kunt u hierover aanspreken? Ouderadviseurs: Jan Rops tel. 492892 en Els Pulles tel. 493932. Thuisadministrateurs: Els Pulles tel. 493932, Chris van Bezouw tel. 491688 en Josje Voss tel. 492102.

Belastinghulpen: Jacques Schram tel. 491264 en Chris van Bezouw tel. 491688. Aarzel niet om contact op te nemen. De KBO staat geheel klaar voor uw persoonlijke belangen!

BELANGRIJKE DATUMS: 14 februari: bingo om 13.30 uur in de Geerhof: altijd gezellig en spannend 15 februari: eucharistieviering 9.30 uur in de Geerhof (Askruisje) 18 februari: Thema-ochtend 9.30 uur in de Geerhof : Ledevaert toont foto's van Chaam uit de oude doos! 21 februari: Romantische dramafilm om 19.00 uur in de Geerhof: Eat, Pray and Love met o.a. Julia Roberts. De moeite waard! 22 februari: viering 9.30 uur in de Geerhof. Dus: Bingo en Filmavond: 2e en 3e donderdag van de maand en niet zoals vorige week vermeld. Natuurlijk zijn we ook altijd weer actief op onze vaste wekelijkse activiteiten! Meer informatie ? Neem contact op met Jac van den Ouweland tel. 492115 of kbo_chaam@hetnet.nl hartelijke groet, KBO-CHAAM.

Natuurmonumenten organiseert:

Zo komen ze terug; ontgoocheld, beroofd en gewond

Even minderen voor een ander Dit jaar besteedt Vastenaktie extra aandacht aan migranten in Honduras. Tienduizenden Hondurezen ontvluchten jaarlijks de schrijnende armoede en het geweld in hun land. Ze gaan op weg naar de Verenigde Staten, op zoek naar een betere toekomst voor hun gezin. Vrijwel allemaal komen ze terug; ontgoocheld, beroofd en gewond. Als ze de reis tenminste hebben overleefd...

Campagneproject 2013: zusters Scalabrinianas De zusters Scalabrinianas vangen de migranten én hun gezinnen liefdevol op en helpen hen weer op weg. Met dit campagneproject kan Vastenaktie zo'n 16.000 migranten én hun gezinnen ondersteunen. Meer

informatie over het werk van de zusters Scalabrinianas en de migratieproblematiek vindt u op www.vastenaktie.nl.

Vastenzakjes De komende weken zullen in heel de regio weer de vertrouwde vastenzakjes huis aan huis verspreid worden. Dit zakje nodigt ons uit om in deze 40 dagen-tijd ook eens te denken aan anderen. De collectant is daar het levend voorbeeld van! Die zet zich met veel energie in voor een goed doel. Even wat tijd opofferen voor een ander. Heeft U ook een offer? Geef wat voor Honduras. Wij danken U hartelijk namens de zusters Scalabrinianas en de Hondurese migranten. En wij wensen U een inspirerende vastentijd! Regionale Werkgroep Diakonie.

Gregoriaans koor Ulvenhout Het Gregoriaans koor verzorgt zondag de gezangen tijdens de hoogmis van 11.00 uur in de Laurentiuskerk. “Invocabit me”. Wanneer mijn dienaar Mij aanroept geef ik gehoor. Ik zal hem redden, aanzien en een lang leven schenken” Als je die tekst zingend beleefd weet je meteen wat je te doen staat in de Vastentijd. In dit openbare boetetijdperk is God onze toevlucht. Zo opent de 1e zondag van de Vasten, maar geeft ook meteen een mooie gedachte mee. “Hij schenkt aan ieder van ons een engel om je te bewaren en te begeleiden.” Zoals de Graduale het in alle eenvoud maar met enorme schoonheid bezingt; Angelus suis mandavit; “Hij heeft de engelen opdracht gegeven om u op al uw wegen te bewaken.” Het is maar dat u er nog maar eens aan herinnert wordt. Vergeet je engelbewaarder niet. Een schitterende tussenzang op aloude heel bekend klinkende melodieën. Tijdens de offerande zingt het koor de beken-

de vasten-sequentia; Atende Domine; “Luister Heer, en wees ons a.u.b. genadig” Vooral het slotcouplet; “Consolamini, consolamini; “Troost, troost u mijn volk”.. is wel heel nadrukkelijk als goede wens bedoeld in het 40 daagse boetentijdperk. In de slotzang; de communio, klinken de troostende woorden; Scapulis suis obumbrabit tibi; “Met Zijn vleugels zal Hij u beschermen en onder zijn wieken zult gij vertrouwen, zelfs met een schild zal zijn trouw u omgeven”. Toch weer die beschermengel die we wel eens vergeten, maar ons best ongemerkt trouw blijft in het leven. Misschien op je schouder, wie weet! De vaste gezangen zijn uit de 17e gregoriaanse mis en dus zonder Gloria geheel passend in de vastentijd. Ook best bekende gezangen. J. Monden.

Openhaardhoutdag Hollandse Bossen Zaterdag 23 februari van 10.00 uur tot 13.00 uur organiseert Natuurmonumenten een Openhaardhoutdag in de Hollandse Bossen te Ulicoten. Op deze dag nodigen we iedereen uit om de boswachters te helpen met het onderhoud van het bos. Na afloop van de klus, mogen deelnemers hun eigen kar (ongeveer 1m3) volladen met openhaardhout. Openhaardhout rechtstreeks vanuit de natuur bij u in huis om er straks warmpjes bij te zitten. Deelname voor leden van Natuurmonumenten is 5 euro p.p., niet-leden betalen 15 euro p.p.. Aanmelden voor deze Openhaardhoutdag is verplicht en kan op www.natuurmonumenten. nl/activiteiten/agenda of telefonisch op telefoonnummer 013523 18 00.

Boswachters meehelpen Zaterdag 23 februari kun je de boswachters een handje helpen met het onderhoud van de Hollandse Bossen. De deelnemers

werken mee met het snoeien van de bomen en houtwallen en het zagen van hout. Daarna mag iedere deelnemer zijn/ haar eigen kar volladen met hout tot ongeveer 1 m3. Mocht u meer hout willen, dan kunt u dat overleggen met de boswachter. Natuurmonumenten zorgt voor de benodigde materialen. Wel zelf handschoenen en laarzen/ stevige schoenen meenemen. Vergeet ook niet uw ledenpas mee te nemen als u lid bent van Natuurmonumenten.

Interesse? De Openhaardhoutdag is van 10.00 uur tot 13.00 uur. De verzamelplaats is om 10u bij het voormalige MOB Complex aan de Wildertsebaan 9 te Ulicoten. De boswachters zullen daar op u wachten en vervolgens met u naar het juiste gedeelte in het bos gaan. Vooraf aanmelden is verplicht en kan op www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/ agenda of door te bellen naar 013–523 18 00.

Extra geld nodig voor leuke dingen? Wij zoeken jongens en meisjes voor de wekelijkse bezorging van Ons Weekblad in de bebouwde kom van

Chaam

Inlichtingen en aanmelden bij Albert de Jong, Tel. 06-51235978.


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 6

40

CARLA BEDANKT!

De is niet meer te ontlopen!

Je was voor ons altijd een gemotiveerde en gezellige collega.

40

Van harte gefeliciteerd, Philip, Luna & Noah

Nu ga je lekker genieten van je welverdiende vrije tijd samen met je man, kinderen en kleinkinderen.

Ons papa wordt 40 jaar !!! Proficiat !!! Knuffel van Lieke

fam. van der Sluis en collega’s

Tariq Omar Noury

Het is echt waar, deze leuke knappe gozer wordt 21 jaar. Altijd vrolijk en blij van geest. Dus 17 februari is het groot feest! Gefeliciteerd... Merel, sven-eric, rachelle, Mama XXX

ZONDAG 24 FEBRUARI

Goirle, Sporthal de Wissel, Schietberg Inlichtingen: 0416 530 502 / 09.00-16.30u.

www.deevenementenlijn.nl

TE KOOP

Via onze bemiddeling bieden wij te koop aan: Ulicoten, Nieuwe Stumptsebaan 6: 1. Landbouwershuis met schuur, gelegen op 01.44.75 ha grond 2. Perceel cultuurgrond ter grootte van 06.63.30 ha 3. Perceel cultuurgrond ter grootte van 00.47.60 ha

Te huur: 165 m2 kanToor-/winkelruimTe opslagruimTe in cenTrum gilze.

huurprijs € 1000,- per maand (ex. energielasten). aanvaarding per direct. info: 06-51217410 of 06-42184656

Proaten as un lama vur d'n 3e x taande zunne buik vuruit, goan 40 kerskes uit

Baarle-Nassau, Grens: 4. Perceel cultuurgrond ter grootte van 06.39.30 ha Baarle-Nassau, Schaluinen en Reth: 5. Perceel cultuurgrond ter grootte van 1.42.35 ha 6. Perceel cultuurgrond ter grootte van 11.54.35 ha Ulicoten, Maaijkant 7. Landbouwersschuur, gelegen op 00.35.40 ha grond. Percelen 1 t/m/ 4 worden bij inschrijving verkocht. Voor meer informatie en/of inschrijfformulieren kunt u contact opnemen met:

Laurijssen Hoveniersbedrijf, St. Janstraat 15, 5131 BR Alphen. Voor verrassende tuinontwerpen, advies, aanleg, renovatie, onderhoud en de verzorging van uw tuin. Kwaliteit voor een betaalbare prijs. Bel voor een vrijblijvende offerte en/of afspraak 013-5082376 of 06-20005282

Toneel volwassenen Instromen cursus volwassenen nog steeds mogelijk! Zowel voor beginners als voor gevorderden. Schrijf je snel in voor 15 lessen vanaf woensdag 20 februari. Tijd: 20.15-21.45 uur. www.kunstencentrumwaalwijk.nl

Wij helpen U graag Uw Soulmate te vinden! Profielen afdweilen? Niet bij ons! Wij zetten ons in voor maandelijkse ontmoetingen, want alléén wanneer je in elkaars ogen kijkt, maken vlindertjes een kans! Voor meer info: GSM 06 51286166 of www.xclusivematch.nl

In samenwerking met notariskantoor Bolscher te Baarle Nassau:

Te koop bij inschrijving:

Perceel landbouwgrond gelegen aan de Kloosterstraat te Chaam. 8.31.20 ha Te koop in 2 kavels of massa.

Informatie en inschrijfvoorwaarden te verkrijgen bij P. van Helvoort T 06 – 2345 2355 E Paul@VanHelvoortRTR.nl

v. Berlo

Onderstaande gelukkige ouders willen wij graag feliciteren met de komst van hun baby

GEBOREN:

8 februari 2013

Jayden

zoon van Jan en Kimberly Heerebeemd 6, 4861 DK Chaam

Al uw drukwerkopdrachten zijn welkom bij:

dono’s woondecoratie in Chaam

drukkerij de jong in Baarle-Nassau

Nieuw in Chaam

Te koop, fanatieke Haflingermerrie 3,5jr, netjes ingereden,Maliskampsestraat 63a, 5248 NR ROSMALEN vrolijk, lief en gezond, 06 - 2345 2355 Paul@VanHelvoortRTR.nl goede gangen. Stoere bruine Gelderse merrie 9jr, recreatief gereden. Prijs notk, beiden NIET voor beginners! Bel 0620572220 of kijk op www.dewegvanhetpaard.nl

Maliskampsestraat 63a, 5248 NR ROSMALEN 06 - 2345 2355 Paul@VanHelvoortRTR.nl

Texaco tankstation

Makelaarskantoor Broeders

Te huur aangeboden: Div. chalets voor de langere termijn. (vanaf 3 mnd!). Geheel geisoleerd, gemeubileerd en gestoffeerd. Met cv, dubbel glas, douche en toilet. Ook Internet mogelijk. Voor info: zie www. meysberg.nl, of bel 0653388715.

ABEMA SNUFFELHAL Verkoop van mooie gebruikte meubels o.a. kasten, banken, eethoeken, slaapkamers, kleinmeubels enz! Open di t/m za van 10.00 tot 17.00. Parallelweg 14 Rijen Tel: 0161-232549 kijk op www.2ndhandfurniture. eu voor een impressie.

Wie kent hem nou nie?!

GRANDIOZE SNUFFELMARKT

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS- Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

• Breigaren • Fournituren • Hobby • Ruim gesorteerd Geopend vanaf vrijdag 15 februari!

‘t Spinneke Dorpsstraat 59 • Chaam

Open: woensdag t/m vrijdag ..............van 9:00 tot 18:00 zaterdag ...........van 9:00 tot 17:00 zondag ............van 12:00 tot 17:00

Zestig en nog altijd even heftig!

Maliskampsestraat 63a, 5248 NR ROSMALEN Paul@VanHelvoortRTR.nl

06 - 2345 2355 Turnhoutseweg 42 - Baarle-Hertog

In samenwerking met notariskantoor

is in tegenstelling tot eerdere Bolscher publicaties te Baarle Nassau:

• Dorpsstraat 74 - 4861 AD Chaam tel: 0161-492371 • Nieuwstraat 6 - 5126 CE Gilze tel.: 0161-491999

Zie voor ons complete woningaanbod

www.broeders.com

Gezocht per 1 maart, in de Belgische grensstreek onder Breda, voor drukke zakenfamilie met 2 kinderen + 4 honden nette ervaren alleenstaande (inwonende) 40+ huishoudster Reactie's naar: huishoudster.gezocht@hotmail.nl

Te koop bij inschrijving: normaal bereikbaar Perceel landbouwgrond gelegen in de periode 25 februari tot 13 mei 2013

Nieuw!

aan de Kloosterstraat te Chaam. 8.31.20 ha Te koop in 2 kavels of massa.

PP Feet

Informatie en inschrijfvoorwaarden te verkrijgen bij P. van Helvoort T 06 – 2345 2355 E Paul@VanHelvoortRTR.nl

Provoet pedicure bij u aan huis. e25,- voor een volledige behandeling.

Bel 06-38910478

HENNY Proficiat van je collega’s

60

Alle werkzaamheden geschieden volgens de Regeling voor Rentmeesters. Deze kunt u vinden op www.rentmeesterNVR.nl. Er wordt geen aansprakelijkheid aanvaard behoudens voor zover de beroepsaansprakelijkheidsverzekering in voorkomend geval aanspraak op uitkering geeft.


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 7

Unieke eeuwlinge in Chaam

Nellie van Loon-Graumans in voetspoor vader Janeke De vijf elementen van de natuur

Vrijwilligers aan het woord Zoals jullie ondertussen al wel weten zal er een groots spektakel plaats gaan plaatsvinden in Alphen. Om er voor te zorgen dat Meske Vermoord een uniek stuk wordt met een eigen verhaal en verrassende elementen is de werkgroep Techniek samen met de vrijwilligers al maanden bezig. Op 27 april 2011 zijn de eerste brainstormsessies begonnen en op 13 december van dat jaar was de werkgroep Techniek compleet. Stan Dingemans, Evert Huijben, Joos Vromans, Ard van Boxel, Bart Voermans en Beppie Smit hebben zich heel 2012 gebogen over de special effects, tribune, licht en geluid, verschillende podia en aankleding van het geheel. Vanaf oktober 2012 zijn de vele vrijwilligers aangesloten en bouwen nu op twee verschillende locaties meerdere dagen in de week. We zijn begonnen met schetsen die een sfeerbeeld weergaven, daarna kwamen steeds nauwkeurige tekeningen op schaal en nu zijn we zover

dat er al enkele attributen klaar zijn om te schilderen. Helaas kunnen we weinig prijsgeven van de special effects, de locatie, de sfeer en attributen. Kom meehelpen en je mag het van dichtbij meemaken! We zoeken nog schilders, sjouwers, bouwers maar vooral ook veel materiaal! Met planken, platen, staal, vooral veel hout zijn we erg blij! Voor meer informatie over het bouwen en materialen mail a.u.b. naar techniek@meskevermoord.nl Om toch even een tipje van de sluier op te lichten' alle vier de elementen komen aanbod. En daar zou ikzelf nog een vijfde element aan toe willen voegen: de vrijwilliger. Als ik nu al zien hoeveel personen er bezig zijn met dit spektakel dan kun je echt spreken van een krachtenveld. Dus kom kijken, kom meehelpen, kom sponsoren, maar laat u vooral verrassen door de kracht van de vijf elementen' Namens werkgroep Techniek, Beppie Smit.

Politienieuws uit de zone Turnhout

Mensen worden steeds ouder maar eeuwlingen blijven toch bijzonder. In Chaam werd op 11 maart 1976 op uitbundige wijze feest gevierd door de gehele bevolking, A. Graumans, “Janeke”, zoals iedereen hem kende, werd de eerste Chamenaar die deze uitzonderlijke mijlpaal bereikte. Op 10 oktober 1998 was er opnieuw een eeuwfeest, mevr. C. Verheijen-van Loon, “Toke”, geboren en opgegroeid in buurtschap Ginderdoor en een echte Chaamse vierde haar verjaardag in De Donk te Ulvenhout. Woensdag 27 februari hebben we weer een honderdjarige, die in de voetsporen van haar vader gaat treden, absoluut een bijzonder feest. Volgende week meer over de nog altijd vitale Nellie, die het in De Geerhof uitstekend naar de zin heeft. We blikken nu even terug op de eerste Chaamse eeuwlingen uit de vorige eeuw. Ginderdoor, bijzondere bakermat voor eeuwlingen Wat opvalt bij het bekijken van de levensloop van onze Chaamse honderdjarigen is toch wel dat ze alle drie gewoond hebben in buurtschap Ginderdoor, in het bijzonder de Rettestraat. Een prachtige, rustige omgeving waar op een boerderij van Baron Prisse van Landgoed Hondsdonk hard werd gewerkt maar iedereen deed dat en dus was het heel gewoon. Janeke was overigens geboren in het gehucht Cauwelaer (Ulvenhout) en hij kwam op 35-jarige leeftijd naar de Door. Wij herinneren ons zijn smakelijke verhalen over de markten in Gorkum, Zevenbergen en Den Bosch, die steeds te voet werden bezocht. Janeke vertelde vol vuur dat hij gemakkelijk met een kalfje op de schouder en twee aan de lijn op pad naar huis ging. Regelmatig werd, tussen het opstoken van een sigaar of pijp, een flinke , ouderwetse “Rode Ster” pruim achter de kiezen gestoken, met een knipoog :”daar kan het beste vlees niet tegenaan”. Een onverwachte passie was de zangkunst, “er gaat toch niks boven zingen”. Janeke

beschikte over een gevarieerd repertoire, levensechte, ontroerende meesterwerken over een ontvoerd meisje van adel uit Wenen door 2 barbaren (14 coupletten uit het hoofd), De lieve lente zal weldra komen en het realistische lied over een boer, die tot slot smekend uitroept: “ik zal mijn hele leven mijn vrouw geen klap meer geven want ik zit veel liever in de kroeg dan te trekken al voor de ploeg” Janeke werd na de verhuizing van de stille Rettestraat naar de Ulicotenseweg een bekende figuur in het Chaamse centrum. Met zijn markante hoofd, weerbarstige haardos en klein, grijs snorretje vertoonde hij een grote gelijkenis met de Vlaamse schrijver Stijn Streuvels. Elke zondag liep hij in zijn karakteristieke dribbelpas naar de kerk, na afloop van de hoogmis dronk hij trouw bij Tante To in “Het Chaamsche Wapen” zijn popke met suiker, “het beste medicijn om oud te worden”. Vanaf 1950 werd Janeke liefdevol verzorgd door dochter Nellie, die nu zelf geschiedenis gaat schrijven met het bereiken van de honderd jaar. In december 1980 overleed Jane-

ke op de gezegende leeftijd van 104 jaar.

To van De Door To van Loon was de oudste in een gezin met drie dochters, geboren in de Rettestraat, later getrouwd met Sjef Verheijen uit de buurt, de Chaamdijk. Samen 8 kinderen grootgebracht, altijd optimistisch en vooral humoristisch. De kinderen hebben dan ook hele fijne herinneringen aan hun jeugd. In de oorlog onderduikers uit Rotterdam en Schiedam en de Chaamse pastoor Aarts, ome Jan noemden ze hem, zodat buitenstaanders geen argwaan kregen. Engelse en Canadese soldaten werden ingekwartierd maar er kwamen ook kinderen uit Amsterdam die de hongerwinter hadden mee meegemaakt. Tijdens de watersnood in 1953 werden gastgezinnen gevraagd, To vond het heel gewoon dat zij ook enkele kinderen in huis opnam. Later werden enkele stallen opengezet voor gidsen en welpen, kamperen bij de boer, To en Sjef konden hiervan genieten. To zal bij de ouderen vooral in herinnering blijven als de altijd vrolijke, opgewekte vrouw die iedereen aan het lachen kreeg. Op feestjes in familiekring of buurt, bij de Boerinnenbond, alleen of met meerderen werden sketches opgevoerd, ook later in De Donk, waar zij vanaf 1992 verbleef. Hier werd liefst drie dagen feestgevierd, een echt eeuwfeest, op 27 september 2000 overleed zij, ze was een van de weinigen ter wereld die kon zeggen dat zij in 3 eeuwen had geleefd. Volgende week meer over de nieuwe Chaamse eeuwlinge, Nellie van Loon-Graumans, die in het voetspoor van vader Janeke gaat treden.

de eerste Chaamse eeuwling

To Verheijen-van Loon, eerste Chaamse eeuwlinge

Janeke, honderd, vitaal en kaarsrecht

Website over Dodendraad is on air!

Snelheidscontroles

Alcoholcontrole

Bij een snelheidscontrole op zaterdag 9 februari werden 3912 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 103 te snel. Ook in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari werd er een snelheidscontrole gehouden. 155 voertuigen werden gecontroleerd. 26 bestuurders hielden zich niet aan de voorgeschreven snelheid. Op donderdag 7 februari werd het controle-apparaat voor een snelheidscontrole van het wegverkeer nog maar eens opgesteld. Daarbij werden 1814 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 31 te snel.

Eveneens werd er van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari een alcoholcontrole gehouden. 321 Bestuurders werden onderworpen aan een alcoholtest, waarvan er 15 positief waren. 1 Rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Baarlese Heemkundekring presenteert aparte website

Actie woninginbraken

Velen van onze lezers zijn op de hoogte van het feit dat Heemkundekring Amalia van Solms uit Baarle-Hertog/ Nassau grote activiteiten op het programma heeft staan in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). De reeks van activiteiten begint al aan het eind van dit jaar.

In de zone werd in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 februari een actie woninginbraken gehouden. Daarbij werden 868 voertuigen gecontroleerd. 1 Proces-verbaal werd opgesteld. 

F.T.

Politienieuws regio Breda

Beschonken Belg maakt brokken In Chaam controleerden agenten in de nacht van maandag 4 februari op dinsdag 5 februari de bestuurder van een Belgische Mercedes personenauto. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed was en een aanrijding had veroorzaakt. Hij was doorgereden en een eind verderop, achter het stuur, in slaap gevallen. Zwaar beschadigd De agenten zagen de beschadigde auto rond 06.00 uur langs de kant staan van de Baarleseweg. De voorzijde van de grijze Mercedes was flink beschadigd, waarbij de wieldoppen, een deel van de koplampunit en het kenteken ontbraken. De 32-jarige Belgische bestuurder had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse, wat een uitslag van 595 ug/l opleverde.

Proteïnedieet onder begeleiding

Tel. 014 729276, of bestel online op www.bodyandhairstyle.be

Verlaten plaats ongeval Onderzoek op de gereden route van de verdachte leidde naar de rotonde Baarleseweg - Alphensebaan. De rotonde lag bezaaid met brokstukken van de bewuste Mercedes. Aan de bandensporen was te zien dat de auto rechtdoor over de rotonde was gegaan. Hierbij waren de bebording, de struiken en een boom beschadigd.

Website Zo heeft de projectgroep “WO1 in onze grensregio” een website gebouwd, die sinds medio januari 2013 in de lucht is. Op deze website is heel veel informatie over dit grootse project is te vinden. De site is met veel zorg opgebouwd. Je treft er niet alleen tekst maar ook veel foto's en afbeeldingen. Een kijkje nemen op de website www.dodendraad. org zal duidelijk maken dat het inderdaad zo is, tenminste dat was onze ervaring toen we met 'eigen ogen' wilden zien wat er op de website was samengebracht. We waren verbaasd over de informatie die er te vinden is over het hele project, maar ook over de belangstelling die door organisaties en instellingen 'van overal' aan de dag wordt gelegd

voor het project en straks alom in den lande(n) zal worden gepresenteerd. En... de website is nu al een tophit. Immers begin deze week had de website al bezoek gehad van meer dan 7400 bezoekers, zo gaf de teller op de website aan!

De hoofdlijnen van het project Boek Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de totstandkoming van een boek met als titel: “Hoogspanning aan de BelgischNederlandse grens”. De ondertitel luidt: “Gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog aan de grens met Baarle-Nassau”. Liefst zeventien auteurs werkten mee aan het WOI- boek. Het telt niet minder dan 336 pagina's is opgemaakt met unieke foto's en is

voor iedereen te koop. De presentatie er van is op zondagmiddag 13 oktober a.s. in de Wouwer in Ravels (België). In die zaal vindt dan ook een optreden plaats van de West-Vlaamse popfolkgroep 'Folgazán'.

Cursus Het boek vormt ook de basis voor een cursus. Die start op dinsdag 15 oktober en bestaat uit zes lesavonden door gerenommeerde sprekers. Op iedere cursusavond vindt ook een lokale invulling plaats. Deelname staat open voor belangstellenden uit de grensregio. Begin maart start de inschrijving voor de cursus.

Fiets en wandelroutes Er wordt ook heel hard gewerkt aan een fietsroute met de toepasselijke naam 'De Dodendraadroute'. Het wordt een interactieve, recreatieve fietsroute van 37 km. Ze voert de recreant langs fietsknooppunten naar opmerkelijke plaatsen uit de WOI-

geschiedenis. Langs deze route bevinden zich twee reconstructies van de dodendraad, waarvan een met Schalthaus (schakelhuis waar de elektriciteit in- en uitgeschakeld kon worden). Tevens worden twee schildwachthuisjes geplaatst. Vijftien fotoborden langs het parcours informeren de fietser over evenveel WOIthema's. Tot slot worden er ook nog twee wandelroutes uitgezet: een in Zondereigen en een in Baarle centrum. Beide wandelingen dragen uiteraard ook een nadrukkelijk WOI-karakter.

Planning van het project De uitvoering van het project ligt op schema. Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte Wanneer bijv. de verschillende onderdelen van het project van start gaan of in gebruik komen zal in de kolommen van het weekblad gepresenteerd worden.  F.T.

De gemeente Alphen-Chaam heeft aangifte gedaan van het verkeersmisdrijf 'verlaten plaats ongeval'.

Invordering rijbewijs De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

De Zondereigense schooljeugd maakt kennis met de dodendraad

Het postkantoor van Baarle-Hertog was tijdens de eerste wereldoorlog een belangrijke schakel voor de oorlogspost


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 8

****ZUMBA**** Ook vr 55PLUS bewegen op Caribische muziek ** ACTIE t/m 30 maart: 4 keer voor €10, in Oosterhout ** www.RITMO-LATINO.nl 06-18945012

t e n r i w s a w t U vruuger!!! as Bedankt!

Graag willen wij iedereen bedanken voor een supergezellige carnaval en de vele leuke reacties die wij hebben gekregen. Binnenkort leest u via deze krant wanneer wij definitief openen! Ook willen wij de gemeente Baarle-Nassau bedanken voor de evenementenvergunning voor carnaval.

Teun en Hennita en alle medewerkers

Je hebt nu je rust gevonden Al is vol droefheid ons hart. Je lijden zien en niet kunnen helpen Dat was onze grootste smart. Wij hebben je mogen begeleiden in je laatste levensdagen. Het was fijn om dit samen voor je te mogen doen. Je was voor ons een lieve moeder, schoonmoeder en oma. We zullen je missen. Heden is van ons heengegaan

Anna van Gils - Reijntjens

De steun bij iedere uitvaart Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende vorm is. www.alzheimer-nederland.nl

weduwe van Toon

van Gils

Zij overleed in de leeftijd van 84 jaar. Chaam: Annemieke en Harrie Michielsen- van Gils Joyce & Jan-Jaap Judith & Robert Gilze: Marian en John Ribbers – van Gils Gilze: Wim van Gils † Gilze: Jolanda van Gils Ramy

In uw regio Joop de Vuijst 06-51408040 b.g.g. 013-4632230

Gilze, 5 februari 2013 Correspondentieadres: Annemieke Michielsen – van Gils Blokkenweide 12, 4861 BN Chaam

24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar

De crematie heeft op 11 februari in besloten kring plaatsgevonden.

Steun ons in de strijd tegen littekens! Singel 12, 5111 CD Baarle-Nassau Te koop: 3 kamer appartement instapklaar (ideaal voor starters). Pastoor de Katerstraat 1 L Baarle-Nassau. Gezellige woonkamer met mooie keuken en balkon. Tevens voorzien van inpandige berging op begane grond. Meer info: tel. 013-5078843 gsm 06-27425885. DANSCURSUSSEN **KIZOMBA** **BACHATA** **Latina moves** cursus van 3/4 weken te Oosterhout meer info? *** www.RITMO-LATINO.nl *** Dansen met gevoel!

FRANS SPAANS Nederlands vr SPAANSsprekende *** *met vrienden/familie *solo privélessen *in Oosterhout *ook lessen overdag *** info@ritmo-latino.nl

Pink! Hair & Beauty voor al uw haar-, gelaats- en pedicurebehandelingen tegen zeer scherpe prijzen. Nieuw: **zwangerschapsmassage**. Kijk voor meer informatie en prijzen op www.pinkhairenbeauty.nl goedentijd 45 alphen 0610622014

Vanaf 5 juni 2012 10 jaar william schilderwerken schilderde o.a meerleseweg 18 en schuttershoefweg 4 in chaam bel voor vrijblijvende offerte 0654678602 of neem een kijkje op william-schilderwerken. nl

***SALSACURSUS*** voor BEGINNERS gratis proefles ma 25 maart 19.30 Rulstraat 4 Oosterhout aanmelden: *** www.RITMO-LATINO.nl *** SALSA_BEGINNERS

geef op 20.21.22

www.brandwondenstichting.nl

Ramen en deuren

Zonwering

Overkapping

Garagedeuren

Rolluiken

Haneveer

Iedere zaterdag: (tussen 15-2 en 31-3)

ACTIE bvba Wiekenweg 15 I Baarle-Hertog I T +32(0)14 - 69 00 00 I www.haneveer.be

Kapsalon Haarhoek is verbouwd Daarom houden wij een feestelijke openingsweek dinsdag 19 februari t/m zaterdag 23 februari bent u van harte welkom voor een drankje. Kom een kijkje nemen! Kapsalon Haarhoek Nieuwstraat 2 5111 CW Baarle-Nassau +31 (0) 13 507 9885 www.haarhoek.com

Voor iedere klant een leuke verrassing. Maak deze feestweek kans op leuke prijzen...

Openingstijden: dinsdag 09.00-18.00 woensdag 09.00-20.00 donderdag 09.00-18.00 vrijdag 09.00-19.00 zaterdag 08.00-16.00


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 9

2013: Jaar van de Patrijs

Vogelbescherming en Sovon zijn op zoek naar patrijzen Nog maar 40 jaar geleden was de patrijs een kenmerkende vogelsoort van het Nederlandse platteland. Maar sinds de jaren zeventig zijn de aantallen met ruim 95% afgenomen. De patrijs is bezig te verdwijnen uit Nederland en staat sinds lange tijd op de Rode lijst van Nederlandse broedvogels. Sovon Vogelonderzoek en Vogelbescherming willen dat niet laten gebeuren en hebben daarom 2013 uitgeroepen tot het jaar van de Patrijs. Vogelbescherming en SOVON willen in 2013 het onderzoek naar de patrijs een extra impuls geven. De gegevens die dat oplevert, moeten leiden tot beschermingsmaatregelen die uitsterven kunnen voorkomen. Daarnaast komen er voorbeeldprojecten die laten zien hoe een goed patrijzengebied eruit moet zien, en hoe dit ingepast kan worden op het boerenbedrijf.

De patrijs is een geliefde plattelandsvogel, maar heeft op veel plaatsen in Nederland het veld geruimd (Foto: Menno Hornman)

Icoon De patrijs is een zeer geliefde plattelandsvogel, een icoon van het agrarisch landschap. Maar het gaat niet goed met deze plattelandsbewoner. In het noorden, midden en westen van Nederland heeft de patrijs grotendeels het veld geruimd. In vergelijking met 1960 is er nu nog maar vijf procent over van het toenmalige aantal patrijzen: van honderdduizenden broedparen, naar zo'n tienduizend broedparen.

Stoppelveldjes Wie de schets van het ideale patrijsgebied legt naast het huidige agrarische landschap, ziet meteen de oorzaak van het probleem aan zich 'voorbijtrekken'. In het intensief gebruikte platteland van nu kan de patrijs het niet bolwerken. Ruige plekjes waar de patrijs zijn nesten

bouwde, zijn vrijwel verdwenen. De insecten die hij als voedsel nodig heeft, zijn er steeds minder. Voeg daar nog de grootschalige maai- en oogstmethodes aan toe, die dramatisch uitpakken voor eventuele nesten. Bovendien liggen na het oogsten de jongen voor de vos of havik voor het oprapen.

Hulp nodig Zonder hulp is de patrijs binnen tien tot twintig jaar verdwenen uit Nederland. Om deze prachtige vogel te behouden is een ander soort landbouw nodig. Een landbouw die de zorg voor natuur en landschap combineert met een gezonde bedrijfsvoering. En dat kan. Het is namelijk zo dat agrarische natuurverenigingen, zo lezen we in publicaties van Sovon en de landelijke stichting Vogelbescherming, nemen nu al lovende initiatieven voor het in standhouden van de patrijs. Ze doen dit met het realiseren van brede en natuurlijk beheerde akkerranden en ruigtes en met de herplant van heggen en houtwallen. Elke erfbewoner die in een landschap woont waar nog patrijzen zitten, kan met erfranden ook zelf iets doen voor deze vogel. Bijvoorbeeld met een brede gras- en/of kruidachtige strook als overgang naar het aangrenzende bouw- of

Muziekavond in C.C. Den Heuvel Alphen Kort na carnaval organiseert muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen alweer een muziekactiviteit. Deze keer ontvangt ons opleidingsorkest het jeugdorkest Prinses Juliana (in de volksmond ook wel PJ genoemd) uit Klaaswaal. Vorig jaar waren de muzikanten van Alphen te gast in Klaaswaal en voor zaterdagavond 23 februari a.s. staat het “tegenbezoek” van PJ in Alphen op het programma. Bandtime, het leerling-orkestje van V.&.V. o.l.v. Djuri den Tuinder, opent de muziekavond zaterdag a.s. om 19.30 uur. De orkesten timmeren flink aan de weg om in verenigingsverband muziek te maken en individueel en gezamenlijk muzikaal beter te worden. Het doel is ook om na een speelperiode in het opleiding- of jeugdorkest, de overstap naar het groot orkest te maken. Zo deden dat Sem en Joline bij onze vereniging vanaf december 2012. Zaterdag 23 februari is het jeugdorkest Prinses Juliana uit Klaaswaal het gastorkest in Alphen. Prinses Juliana (PJ) is één van de twee muziekverenigingen die het dorp Klaaswaal rijk is. Het jeugdorkest in onderdeel van deze vereniging. PJ heeft ook een groot orkest en een leerlingenorkest. De beschrijving van het jeugdorkest PJ kunnen we eigenlijk zo als kopie op het oplei-

dingsorkest van V.&.V. leggen. Op de website van PJ lezen we: “Het jeugdorkest van Prinses Juliana is het orkest waarin leerlingen de kans krijgen om te spelen in een orkest dat dezelfde instrumentatie kent als het harmonieorkest. In het jeugdorkest leren zij de verschillende facetten van een harmonieorkest kennen. De muziekkeuze wordt aangepast op het leren samenspelen in een harmonieorkest, maar musiceren in het jeugdorkest is niet eenvoudig; er worden behoorlijke muzikale eisen gesteld.” En zo zien wij dat bij onze vereniging ook! Het jeugdorkest Prinses Juliana staat o.l.v. Josje de Regt. Het jeugdorkest is een 'opstapje' naar het harmonieorkest van de vereniging. Dit harmonieorkest

grasland, die gefaseerd gemaaid wordt. Of het inzaaien van een graanveldje, dat de winter over blijft staan. Dat zijn prima voorzieningen voor voedsel en dekking. Zulke maatregelen plezieren de patrijs én – ruimer bezien – nog veel andere fauna en flora.” En u bent ook voor uzelf bezig. Want wie wil er nou niet op zo'n rijk erf wonen?!”, aldus Sovon in haar nieuwsbrief.

Waar zit de Patrijs? Voor een goede bescherming is kennis nodig. Waar zitten Patrijzen en hoeveel? Wat zijn de kenmerken van die plekken? Met gerichte tellingen hoopt men zoveel mogelijk gegevens over de Patrijs te verzamelen. Daarnaast wil men ook al wat voor de Patrijs gaan doen. In een aantal gebieden wordt geprobeerd de leefomstandigheden voor patrijzen alvast te verbeteren. Hiermee hoopt men al antwoord te krijgen op een aantal onderzoeksvragen die door Sovon en 'Vogelbescherming' zijn geformuleerd. Naast de tellingen wil men een gedetailleerd onderzoek doen naar maatregelen om de Patrijs te helpen. Daartoe zijn voorbeeldprojecten gestart in samenwerking met andere partners.

Telmethode Vrijwilligers wordt gevraagd om deel te nemen aan twee tellingen die samen een beeld moeten geven over aantallen en broedsucces. De tellingen vinden plaats in de periode: - van 15 februari - 31 maart 2013 - in de hele maand september 2013 Meer informatie over o.a. hoe men waarnemingen kan doorgeven vindt men u op www.sovon. nl/ Wie vragen heeft of wetenswaardigheden wil doorgeven kan dat doen via de mail naar patrijs@sovon.nl F.T.

speelt doorgaans in de eerste divisie, maar het jeugdorkest zorgt misschien voor nog betere toekomstmuziek. Hoewel de harmonievereniging dit jaar haar 100-jarige jubileum viert, hebben de ruim 30 enthousiaste leden van het jeugdorkest een gemiddelde leeftijd van 16 jaar. Door het behalen van een eerste prijs met promotie met hun concoursoptreden in november 2012 speelt het orkest nu in de derde divisie. Voor het opleidingsorkest van V.&.V. o.l.v. Djuri den Tuinder is dit concert het eerste “officiële” optreden in 2013. En... er volgen er dit seizoen nog verschillende meer! Dirigent, muzikanten en werkgroep zijn heel actief en hebben al een mooi jaarprogramma samengesteld. Het leerling-samenspeel-groepje Bandtime opent de muzikale avond met een eigen optreden o.l.v. Djuri den Tuinder. Zaterdag 23 februari, de start 2013, van de jeugd van Vlijt en Volharding. Deze avond orkesten in opleiding; aanstaande zaterdag 23 februari in C.C. Den Heuvel. Aanvang concert om 19.30 uur. Toegang gratis. Overweegt u of uw kind(eren) om een instrument te gaan bespelen bij V.&.V., kom dan zeker zaterdagavond eens luisteren! Van harte aanbevolen! V.&.V. JM

Mannen van een zekere leeftijd

Toneelvereniging Ulicoten kruipt in de huid van Toneelvereniging Plankenkoorts Bij veel amateurtoneelverenigingen zijn ze wel aanwezig, bij Plankenkoorts zijn ze ruim vertegenwoordigd. Mannen van een zekere leeftijd. De vijftig gepasseerd, hun eigen eigenaardigheden en er is altijd wel wat.

Toon Graafmans en Sjef Snijders spelen Sjaak Janssen en John Storm. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn kunnen Sjaak en John het in de club prima met elkaar vinden. Als een van de twee een leuke rol krijgt dan gunnen ze het elkaar ook echt. Sjaak, vrijgezel, inmiddels in de VUT, fanatiek duivenmelker en niet bepaald een begenadigd speler krijgt meestal wel rollen die echt op zijn lijf geschreven zijn. Hij is vaak de vriendelijke onnozele onzekere sul en speelt die rol dan ook met verve. Zijn geheugen én zijn gehoor laten hem danig in de steek en dus vormen en het leren en onthouden van teksten én het volgen van de souffleuses een groot probleem. In teksten leren is John dan weer een expert wat door Sjaak zeer bewonderd wordt. Sjaak over zijn grote voorbeeld: “In de vereniging is John mijn grote voorbeeld, hij kan zo goed teksten leren, zonder dat iemand voor moet zeggen.” In tegenstelling tot Sjaak is John meer een man van de wereld. Werkt op een architectenbureau, gaat nog graag met zijn vrouw, met wie hij al veertig jaar getrouwd is op fietsvakantie en is volgens ons nog steeds verliefd op de liefde. John over een romantische avond: “Lekker eten in een goed restaurant. Daarna enkele drankjes in een café, een beetje dronken worden en dan naar huis en naar bed!” Bij Plankenkoorts was hij jaren de man van de hoofdrollen. Die

zijn nu meestal weggelegd voor de jongere spelers en John vind dat prima. Hij kan zich wel eens ergeren als mensen zonder reden niet op de repetitie verschijnen of als ze op of aanmerkingen hebben op de regisseur. Wat dat betreft zou er volgens John wel wat mogen veranderen bij Plankenkoorts. Sjaak over eventuele veranderingen:” Ik vind de koffie in de pauze nogal sterk.”

Ad Laurijssen speelt Kees van Dorst. Ook Kees is heel zijn leven vrijgezel gebleven. Niet dat hij geen relatie zou willen maar het café was altijd zijn thuis en dat ging, in ieder geval bij Kees ten koste van de liefde. Kees is verslaafd. Verslaafd aan alcohol. Op dit moment is hij serieus aan het proberen om van de drank af te komen en met steun van de overige leden van Plankenkoorts lijkt het hem nog te lukken ook. Kees is een echte toneelliefhebber, heeft honderden stukken op band en speelt zelf niet onverdienstelijk. Echter niet te diepgaand, dat is niks voor hem. Kees over de leukste rol die hij ooit heeft gespeeld: “ Een zeeman die er bij thuiskomst achter komt dat zijn vriendin en gedoodverfde toe-

komstige vrouw met iemand anders is getrouwd en daar al drie kinderen mee heeft. Hilarisch.” Voor het komende seizoen staat bij Plankenkoorts de klucht “Kezen” op het programma. Het zou leuk zijn voor Kees als hij daarin een rol zou weten te bemachtigen. Goed voor zijn zelfvertrouwen en bovendien heten de mannen allemaal Kees.

Mario Severijns speelt Ludo Timmermans. Het publiek ziet vaak alleen de spelers en af en toe de regisseur maar een toneelvereniging is veel meer. Een van de belangrijkste onzichtbare functies is de decorbouwer. Voor Ludo is de vereniging vooral een sociaal gebeuren. Spelen is niet echt voor hem weggelegd maar hij is wel erg handig en creatief. Het decor is dan ook al jaren zijn domein. Hoewel de belangen niet altijd parallel lopen wordt hij wel zeer gewaardeerd door de overige leden. Meer weten over de mannen van zekere leeftijd en de overige leden van Plankenkoorts? Volg ze op de facebookpagina van Toneelvereniging Ulicoten of kom ze op 21, 22 en 23 maart bekijken in de komedie Over-Spel.

Volkstuinvereniging Baarle-Nassau heeft nog ruimte De Volkstuinvereniging van Baarle-Nassau is 15 jaar oud en keek in haar jaarvergadering vorige week terug op dit jubileumjaar. Dat werd onder andere gevierd met een midzomernachtbarbecue op de tuin. Er werd in de vergadering een nieuwe voorzitter gekozen en een vice-voorzitter benoemd. Hans van Riel is de nieuwe voorzitter, Toon Jongenelis is nu vice-voorzitter. Er was een verslag van de nieuwe tuincommissie en er werden nieuwe mensen aangesteld voor de kascontrole. Na al die officiële dingen werd er nog gezellig gebuurt over het afgelopen jaar en het nieuwe seizoen. “Het kweken van vergeten groenten, zoals pastinaak en winterpostelein, snijbiet en nog veel meer, werd besproken onder het genot van een lekker glaasje met

wat dan ook erin” vertelt vicevoorzitter Toon Jongenelis. “We kunnen stellen dat we een gezonde vereniging zijn met leden die wat voor elkaar over hebben en genieten van de buitenlucht. De gezonde verse groenten en het samen ergens bijhoren.” Dat is voor veel mensen dan ook een belangrijke beweegreden om een volkstuin te huren. Lekker bezig zijn in de buitenlucht, gezonde groenten van eigen land, supervers op tafel. “We hebben op dit moment plusminus 400 meter grond vrij liggen voor nieuwe leden” aldus Toon Jongenelis van de Volkstuinvereniging. “In deze economisch slechte tijd is het mooi meegenomen om zelf groente te winnen en ergens zinvol en educatief bezig te zijn. Ook om je kinderen te laten proeven

wat vers is en hoe het gekweekt wordt. Voor de kosten hoef je het niet te laten.” De huurprijs per vierkante meter is 22 cent en de borg 50 euro. Gratis mest en water wordt door de Volkstuinvereniging verschaft en ook compost ligt er voor de leden. Kennis over hoe en wat, wanneer te zaaien en oogsten, is er met 38 mede-tuinierders genoeg aanwezig en iedereen wil je graag verder helpen op de Volkstuin. Dus, hebt u interesse, komt de groep volkstuinierders van Baarle-Nassau versterken. Je kunt je aanmelden met een briefje in de brievenbus bij Kees de Swart, Willem Alexanderstraat 11 of bij Toon Jongenelis, Markgravenstraat 35. Telefoon 0135078225. 

(Jeanny Wouters)

Uitnodiging achterbanvergadering

Fractie Ulicoten Op maandag 18 februari wordt er weer een vergadering met de achterban van onze partij gehouden ter voorbereiding van de

komende raadsvergadering. Ook andere actuele onderwerpen zullen, zoals altijd besproken worden.

Wij hopen dat alle leden en verdere belangstellenden aanwezig zullen zijn op deze vergadering van maandagavond om 19.00 uur in het dorpshuis. 

Namens het bestuur F. Vriens.

Er zijn daadwerkelijk verschillen

Thema-avond OBS De Regenboog

Opleidingsorkest Vlijt en Volharding

De afgelopen tientallen jaren hebben we geleefd in de veronderstelling dat jongens en meisjes in wezen hetzelfde waren. Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat jongens en meisjes wel gelijkwaardig zijn, maar niet gelijk. Iets wat in de praktijk van alle dag al zolang merkbaar is. Welke verschillen ervaart u als (al dan niet professioneel) opvoeder in de verschillen tussen jongens en meisjes? Wat is de reden van deze verschillen? Kennis over deze verschillen in

de ontwikkeling tussen jongens en meisjes biedt de mogelijkheid om kinderen te helpen en uit te dagen naar hun mogelijkheden. Hierdoor ontstaat begrip, waardoor we anders naar kinderen kunnen kijken en waarderen. Op dinsdagavond 5 maart organiseren we op onze school weer onze jaarlijkse thema-avond. Mogelijk bent u onze poster al ergens tegengekomen? Deze avond zal gaan over het verschil tussen jongens en meisjes en wat dit betekent voor hun ontwikkelingsbehoeften. We hebben

voor deze avond een boeiende gastspreker uitgenodigd: Hanneke Poot- van der Windt. Zij is kinderfysiotherapeut en docente op scholen. U bent van harte welkom op OBS De Regenboog op dinsdag 5 maart om 20.00 uur. Graag voor 22 februari even doorgeven als u komt en met hoeveel personen u wilt komen. U kunt dit laten weten via het volgende e-mailadres: obs. de.regenboog@opmaat-scholen. nl Het belooft een interessante avond te worden. Graag tot dan!


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 10

Informatie en publicaties GEMEENTEHUIS Singel 1, Baarle-Nassau Postbus 105, 5110 AC Baarle-Nassau Telefoon 013-5075200 Telefax 013-5078145 Geopend maandag t/m vrijdag: 9.00 - 12.30 uur. WOENSDAG VAN 13.30 TOT 17.00 UUR ONDERDEEL BEVOLKING TOT 19.30 UUR OPENBARE WERKEN GEMEENTEWERF Smederijstraat 2, T. 013-5078715 (niet altijd iemand aanwezig) SPREEKUUR BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Voortaan zijn er geen spreekuren meer voor de burgemeester en de wethouders. Indien u een collegelid wenst te spreken kunt u een afspraak maken via telefoonnummer: 013-5075294. MELDEN VAN STORINGEN, KLACHTEN EN CALAMITEITEN IN DE OPENBARE RUIMTE U kunt defecte straatverlichting, bestrating, riolering of openbaar groen melden via telefoonnummer: 013- 507 87 15. Na kantooruren wordt u via dit telefoonnummer doorverbonden met de dienstdoende opzichter. STORING DRUKRIOLERING U kunt een storing aan de drukriolering melden via tel.:013- 507 87 15. Na kantooruren wordt u via dit telefoonnummer doorverbonden met de dienstdoende opzichter. ONTSMETTEN VEEWAGENS Het ontsmetten van veewagens is niet meer toegestaan op de gemeentewerf. Ontsmetten is nu mogelijk bij de Firma Van der Walle aan de Visweg, alleen na voorafgaande tel. afspraak via nummer 013-5079871 of 013-5077228. MILIEUKLACHTEN TIJDENS KANTOORUREN: Gemeentehuis: 013-5075200 Het kan o.a. gaan over: - lawaai- en geluidsoverlast - stankoverlast en luchtverontreiniging - waterverontreiniging - bodemverontreiniging - illegaal vuil storten - deponeren afgewerkte olie - vellen van houtopstanden MILIEUKLACHTEN BUITEN KANTOORUREN: 073-6812821 BUREAU SLACHTOFFERHULP Slachtofferhulp helpt na een misdrijf of verkeersongeluk. Iedere werkdag tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op: 076-5232999. KABEL Telenet storingen: klantendienst: aansluiting: website:

003215666666 003215666666 003215666777 www.telenet.be

POLITIE BAARLE-NASSAU ALARMNUMMER 1-1-2 • Politie Team Zuid-Oost Breda. Het politiebureau is 24 uur per dag bereikbaar via 0900-8844 voor andere meldingen (ook bijvoorbeeld voor algemene meldingen van overlast in uw woonomgeving). • De wijkagent, Paul Sintnicolaas, is te bereiken via 0900-8844. Ook voor overige politiezaken kunt u dit nummer bellen. • Spreekuur politie Baarle-Nassau Iedere donderdag van 13.00 uur- 17.00 uur kunt u in het gemeentehuis van Baarle-Hertog terecht voor het doen van aangifte. Let op: dit kan uitsluitend op afspraak via 0900-8844. • Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 • Steunpunt Huiselijk geweld: 0900 126 26 26 INTERNATIONAAL STEUNPUNT POLITIE BAARLE - Tijdens kantooruren (0032 14) 698079. - op ma., di., wo. en vrij.ochtend is de Belgische politie aanwezig. - u kunt bij de balie van zowel het Nederlandse als het Belgische gemeentehuis een bericht voor de wijkagent achterlaten. Deze neemt contact met u op. GEVONDEN VOORWERPEN Deze zijn af te geven danwel aan te melden bij de balies van respectievelijk het Belgische en Nederlandse gemeentehuis. Ook opgave van verloren voorwerpen is mogelijk. AFVALINZAMELING EN DE MILIEUSTRAAT De dagen waarop uw verschillende afvalcontainers worden geleegd, staan vermeld op de afvalkalender. Mocht u geen afvalkalender (meer) in uw bezit hebben, kunt u deze downloaden van de website, www.baarle-nassau.nl of afhalen bij de receptie van het gemeentehuis.

Klachten over het ledigen van uw containers kunt u melden bij de gemeente, 013-5075200 of gemeente@baarle-nassau.nl. Verder kunt u uw (grof) particulier huishoudelijk afval brengen naar de milieustraat aan de Smederijstraat 6 te Baarle-Nassau. Voor de tarieven van de verschillende afvalstromen verwijzen wij u naar de Afvalkalender. De milieustraat is wekelijks geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Voor de toegang tot de milieustraat dient u altijd uw magneetkaart te tonen. DIENSTENCENTRUM ULICOTEN Dorpsstraat 40, 5113 TE Ulicoten, Telefoon 013-5196316, Fax 013-5196317, www.dienstencentrumulicoten.nl e-mail: info@dienstencentrum.nl Openingstijden: dinsdag: 13.00 tot 17.00 uur; woensdag: 09.00 tot 13.00 uur; donderdag: 13.00 tot 17.00 uur; vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur.

derzoek combifunctionaris te bespreken en er mogelijk politieke uitspraken over te doen. De agendering is op verzoek van verschillende leden van de gemeenteraad 12. Vaststellen basistarieven hulp bij het huishouden De gemeenteraad wordt gevraagd de bevoegdheid tot het vaststellen van basistarieven hulp bij het huishouden als bedoeld in artikel 21a, lid 1, Wet maatschappelijke ondersteuning te delegeren aan het college. 13. Grondprijzen 2013 De raad wordt gevraagd de grondprijzen voor 2013 vast te stellen. 14. Rondvraag Bij dit agendapunt kunnen vragen worden gesteld mede naar aanleiding van actuele politieke situaties. Vragen kunnen zowel aan het college als aan de aanwezige raadsleden worden gericht. 15. Sluiting Na afloop is er gelegenheid om nog zo’n vijfenveertig minuten informeel samen te zijn in het gemeentehuis in Baarle-Nassau.

Baarle-Nassau Gemeenteraadsvergadering woensdag 27 februari 2013 De gemeenteraad van Baarle-Nassau vergadert woensdag 27 februari 2013 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Deze vergaderingen zijn openbaar en iedereen is dan ook van harte welkom. U kunt de vergadering ook rechtstreeks beluisteren via de Lokale Omroep Baarle (87,8) Op de website www.baarle-nassau.nl vindt u meer informatie. De onderstaande agenda zal worden behandeld. Agenda: 1. Opening. 2. Vaststelling en/of aanpassing van de agenda. In samenspraak met de leden van het presidium is deze (concept-) agenda opgesteld. De raad stelt de agenda vast. 3. Aanwijzen van een voorstemmer. Om de volgorde van de stemmingen en de volgorde van de sprekers te bepalen wordt via loting een voorstemmer aangewezen. 4. Spreekrecht belangstellenden. Belangstellenden kunnen in de gemeenteraad het woord voeren over onderwerpen die op de agenda staan. Iedereen die het woord wil voeren moet zich tot 4 uur voor de vergadering bij de griffier aanmelden. 5. Vaststelling van de besluitenlijst van 16 januari 2013 Het woordelijke verslag van de vergadering van 16 januari 2013 kunt u beluisteren via de website van de gemeente. Voorstellen tot wijziging kunt u tot 16.00 uur aanleveren bij de griffier. 6. Mededelingen In het kader van de actieve informatieplicht zijn hier de mededelingen van het college aan de orde. Raadsleden kunnen hier ook hun mededelingen kwijt. 7. Ingekomen stukken. De lijst ingekomen stukken aan de raad is bijgevoegd. Er zijn ingekomen stukken ter kennisneming en stukken waarvan wordt voorgesteld e.e.a. in handen van het college te stellen ter afdoening. De raad besluit over de ingekomen stukken. 8. Integraal welzijnsbeleid. De raad wordt gevraagd in te stemmen met de notitie “De nieuwe koers: eigen kracht eerst!”, integraal welzijnsbeleid gemeente BaarleNassau 2014-2018 en kennis te nemen van het structurele formatieknelpunt/tekort. 9. Gemeentelijke bijdrage in herontwikkeling woonzorgcomplex Janshove De raad wordt in het raadsvoorstel gevraagd om een gemeentelijke bijdrage in herontwikkeling woonzorgcomplex Janshove. Leystromen (en Thebe) verzoeken de gemeente om een maximale bijdrage van 600.000 Euro, omdat dit bijdraagt aan de sociale infrastructuur van de kern Baarle-Nassau. 10. Eindrapportage Interventieproject recreatie Baarle-Nassau Door de leden van het presidium is deze eindrapportage geagendeerd. De raad kan de eindrapportage bespreken en er mogelijk politieke uitspraken over doen. De agendering is op verzoek van leden van de gemeenteraad. 11. “Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur”. De raad wordt gevraagd dit haalbaarheidson-

voor de kosten van een begrafenis of crematie € 3.468,24* reserveren als er geen dekkende uitvaartverzekering is. Voorwaarde is dat het geld niet tussentijds opneembaar is. Als vermogen gelden de middelen waarover iemand redelijkerwijs kan beschikken. Dat is dus spaargeld, maar bijvoorbeeld ook een auto of een eigen huis. Bij een huis in eigendom gelden overigens extra vermogensvrijlatingen. Indien de overwaarde van de woning minder dan €48.900,00* bedraagt, wordt dit met deel van het vermogen geen rekening gehouden. (*De genoemde bedragen zijn geldend per 1 januari 2013) Voorwaarde: de kosten dienen vooraf aangevraagd worden. De bijzondere bijstand moet aangevraagd worden voordat de kosten gemaakt worden. De gemeente moet de noodzaak van de kosten kunnen vaststellen. U kunt voor een aanvraagformulier of informatie terecht bij Sociale Zaken/het WMO-loket (5075272) of via de website van de gemeente: www.baarlenassau.nl

Ontvangen sloopmelding

Officiële berichten Bijzondere bijstand Via de Wet werk en bijstand (voorheen de Algemene bijstandswet) kan bijzondere bijstand verstrekt worden voor incidentele of structurele kosten. Wie kan bijzondere bijstand aanvragen? Iedereen kan bijzondere bijstand aanvragen. Het soort inkomen dat iemand heeft maakt daarbij niet uit. Bijzondere bijstand is er voor mensen die loon, een pensioen of een uitkering ontvangen. Bijzondere bijstand is er niet alleen voor mensen met een minimuminkomen. Echter, meestal geldt wel: hoe hoger de inkomsten, hoe lager de bijzondere bijstand. Waarvoor kan bijzondere bijstand worden aangevraagd? Bijzondere bijstand kan aangevraagd worden voor bijzondere noodzakelijke bestaanskosten. Dat zijn kosten die iemand door persoonlijke omstandigheden moet maken. Bijstand wordt niet verleend voor ‘normale’ kosten van het bestaan ofwel kosten die algemeen gebruikelijk zijn. Het is niet altijd aan te geven of kosten bijzonder zijn of niet. Als voorbeeld kosten die in aanmerking kunnen komen: • Batterijen voor een hoorapparaat; • Bril of contactlenzen; • Dieetproducten (enkel indien de normale kosten van voeding overschreden worden); • Eigen bijdrage voor hulp bij het huishouden en maaltijdvoorziening; • Extra waskosten van kleding en beddengoed door ziekte of handicap; • Extra kosten voor kleding in verband met het dragen van prothesen of incontinentiemateriaal • Orthopedische schoenen; • Steunzolen. Nogmaals dit betreft geen complete lijst. Maar zijn slechts voorbeelden. Welke voorwaarden gelden om voor bijzondere bijstand in aanmerking te komen? Voorwaarde: het moet gaan om bijzondere noodzakelijke kosten Het is niet altijd precies aan te geven wanneer kosten bijzonder zijn. Dat hangt voornamelijk af van uw persoonlijke omstandigheden. Door medische of sociale omstandigheden kunnen kosten bijvoorbeeld als bijzonder worden aangemerkt. Voorwaarde: de kosten kunnen niet anders vergoed worden Als er een andere instantie is die de kosten kan vergoeden, zoals het ziekenfonds of een verzekeringsmaatschappij, wordt er geen bijstand verleend. De bijzondere bijstand is er alleen voor kosten waartegen men zich niet (aanvullend) kan verzekeren. Voorwaarde: men moet de kosten niet zelf kunnen betalen Bekeken wordt of men (een gedeelte van) de extra kosten zelf kan betalen. Daarbij wordt gekeken naar de inkomsten en het vermogen. Inkomsten: Als de inkomsten hoger zijn dan het bijstandniveau, wordt bekeken hoeveel men van de kosten zelf moet betalen. Hierbij geldt dat hoe hoger het inkomen is, hoe meer men zelf moet betalen. Vermogen: €5.795,00*, als gezin of alleenstaande ouder €11.590,00*. Personen van 65 jaar of ouder kunnen verder

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Baarle-Nassau maakt bekend dat het in het kader van het Bouwbesluit 2012 de navolgende sloopmeldingen heeft ontvangen: Nieuwe Strumptse Baan 3, 5113 BZ, te Ulicoten (SM 2013-0003), 6 februari 2013 Het slopen en afvoeren van asbesthoudende golfplaten en zwerfasbest en het slopen van een gevel als gevolg van stormschade aan een vleeskalverenstal. Het Bosch 1, 5111 BM te Ulicoten, (SM 2012-0004), 6 februari 2013, Het slopen van de bovenbouw van een stal inclusief het verwijderen en afvoeren van asbesthoudende golfplaten.

Aanvragen omgevingsvergunning Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Baarle-Nassau maakt bekend dat onderstaande aanvragen zijn ontvangen. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden ingediend. Bredaseweg 47, 5111 GD te Baarle-Nassau, (OV 2013-0002), 4 februari 2013, Bouwactiviteit: het renoveren van gevels en dak van een recreatiewoning; Stationsstraat 8, 5111 CK te Baarle-Nassau, (OV 2012-0160), 5 februari 2013, Bouwactiviteit: het verbouwen van een horecapand (intern) en het plaatsen van een entreepui

Ontwerp omgevingsvergunningen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Baarle-Nassau maakt bekend dat de volgende ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage wordt gelegd. Kievit 12b, 5111 HD te Baarle-Nassau, (UV 20120078), Bouwactiviteit: het plaatsen van een tijdelijk kantoor/ showroom en het plaatsen van een reclamebord en zes vlaggenmasten (legalisatie); Planologische afwijkingsactiviteit: : tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan Buitengebied 2008 in verband met de noodzaak van een tijdelijk kantoor/ showroom. Bovengenoemd besluit volgt de uitgebreide procedure. Vanaf maandag 18 februari 2013 liggen het ontwerpbesluit, de aanvraag en bijbehorende stukken ter inzage. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis tijdens de openingstijden. Binnen zes weken na de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd kan eenieder schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen tegen het ontwerpbesluit indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 105, 5110 AC Baarle-Nassau.

www.baarle-nassau.nl Ook voor het digitaal bestellen van gemeentelijke producten

Informatie en publicaties van de gemeente Baarle-Nassau

E.H.B.O.-vereniging St. Damiaan Baarle

Cursus EHBO en Reanimatie/AED in Zondereigen! Het is weer enkele jaren geleden dat wij in Zondereigen nog een cursus hebben gegeven. Hoog tijd dus om dit weer eens op te pakken. Bij voldoende deelname willen wij dit voorjaar een cursus eerste hulp en een cursus reanimatie/ AED geven in de Lagere School van Zondereigen. Cursus Eerste Hulp! Bij voldoende deelname wil de EHBO-vereniging Baarle in de Lagere school van Zondereigen een cursus Eerste Hulp organiseren. Zowel levensreddende handelin-

gen als plaatselijke letsels komen aan bod, inclusief reanimatie en AED-gebruik. Een officiële cursus met een officieel diploma. Deelname is beperkt tot max. 12 personen. De cursus bestaat uit

9 lesavonden van 3 uur, telkens op woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur en start op WOENSDAG 20 MAART. De cursus wordt afgesloten met een examen en bij welslagen ontvangt u het diploma eerste hulp. Het docententeam bestaat uit een ervaren docent eerste hulp en een Lotusslachtoffer. De kostprijs bedraagt 125,-- euro pp. Inbegrepen is een cursusboek, een verbandtasje,

koffie tijdens de pauze, cursusen examenkosten, diplomakosten en Lotus-kosten.

Cursus Reanimatie en AED-gebruik! In Zondereigen hangen reeds twee AED-toestellen. Een tegen de buitenmuur van de brandweerkazerne en een tweede bij Hobbyshop/ zaadhandel van Tilburg. Dankzij deze toestellen hebben we in Zon-

dereigen al 1 geslaagde reanimatie in Schuttershof. Een mensenleven gered dankzij reanimatie en AED. Wilt U ook leren hoe U een mensenleven kunt redden met reanimatie en AED? Schrijf dan in voor deze cursus. Bij voldoende deelname starten wij de cursus in de Lagere School van Zondereigen. Twee lesavonden van 3 uur op DONDERDAG 18 EN 25 APRIL, telkens van 19.00 tot 22.00 uur.

De kosten bedragen 15,-- euro pp. Inbegrepen is een cursusboek, koffie tijdens de pauze, cursuskosten, certificaatkosten.

Inschrijven! U kunt inschrijven voor één van deze cursussen door een mail te sturen met je adresgegevens en geboortedatum naar ehbo.damiaan@skynet.be of telefonisch 0476-505004. Maak eventueel gebruik van het inschrijfformulier op onze website! U ontvangt een bevestiging van aanmelding en verdere details. Kijk voor meer info op: www.ehbobaarle.nl


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 11

Heemkundevereniging Carel de Roy (Alphen-Riel)

Wie zijn (is) dit? Ondanks dat het een vrij oude foto was die wij in deze rubriek hebben geplaatst zijn de reacties nog niet zo massaal geweest als deze keer.

Alle namen staan reeds in het artikel. We gaan niet alle namen noemen van mensen die hebben gereageerd. Ik kan wel vertellen dat ongeveer een derde deel van de kinderen die op de foto

Wie zijn (is) dit ?

stonden iets hebben laten weten. De meeste van hen kende zelfs allen of bijna iedereen. Het gaat hier over een foto die rond 1952 is gemaakt. De onderwijzer van deze 2e klas, want daar gaat het over, was Meester Pijnenburg. Ongeveer 20 jaar geleden is deze foto ook al eens in Ons Weekblad verschenen. De aanleiding van toen was het gegeven de de meeste van de op de foto staande leerlingen toen de leeftijd hadden van 50 jaar. Dus zij zagen in dat Jaar “Abraham”. Deze foto is dus nu ongeveer 60 jaar geleden genomen op de speelplaats van de reeds lang geleden afgebroken oude jongensschool. De wat oudere onder ons

zullen zich deze school zeker nog herinneren. Ik ga hierbij alle namen noemen van de leerlingen op deze foto. we beginnen onderaan en gaan van links naar rechts, Toon Vosters; Mark Mulders; Leo van Gorp; Jan Lauerijssen; Wil van Baal; Wil van Gorp; Sjef Verheijen; Jos Peeters; Frans Krijnen en Harry van Gorp. 2e rij: Peter Hoppe; Piet Biemans; Jan Olislagers; Theo van den Broek; Piet Vermetten; Ad de Jong; Joost Vromans; Karel Bernaerts; Harry Vermeren en Ad de Jong. 3e rij: Jan van den Broek; Piet Blous; Karel Geerts; Ad Severijns; Theo Damen; ? van Hees; Ad Kools; Louis de Roy; Louis Krijnen en Frans Verstijlen. Bovenste rij: Jan van den Buijs; Sjef Oomen; Toon Verschuren; Ad Olislagers; Kees de Leeuw; Ad van Gorp; Sjaak de Leeuw en meester Pijnenburg. Sommige namen zijn misschien een beetje fout geschreven, mijn excuses daarvoor. Tot zover deze mooie foto. Wij kregen deze week een foto die ook zeker weer 60 jaar geleden is gemaakt. We hebben wel het idee dat er toch weer wel reacties gaan komen, we wachten af. Reageren door te bellen kan; Ad Blous 0135081265. Een e.mail sturen met daarin alles wat u weet over de geplaatste foto's mag natuurlijk ook. (ook via de mail kunt u foto's sturen voor plaatsing) ad.blous2@casema.nl

Stg. Bevordering Gezondheid & KVO Ulicoten Stg. Bevordering Gezondheid & KVO Ulicoten, organiseren in 2013 weer 2 avonden met thema's over gezondheid.

- Hoe krijg je een CVA en welke behandeling is er - Voorkomen is beter dan genezen, maar kan dat?

Donderdag 21 februari 2013: Thema's: Ziekte van Parkinson & CVA.

Maandag 4 maart 2013: Thema: Haptonomie.

Aanvang 19.30 in 't Dorpshuis in Ulicoten. Door Dhr. Huub Voogt zullen de volgende onderwerpen worden besproken: - Wat is de ziekte van Parkinson? - Wat zijn de verschijnselen - Hoe is het verloop en de behandeling - Wat is een CVA?

Aanvang 19.30 uur in 't Dorpshuis in Ulicoten. Mevr. Marianne Hooijdonk zal het volgende onderwerp bespreken: - Haptonomie is alles wat met ons gevoel en gevoelsleven te maken heeft. - Het gaat altijd om een balans tussen denken en voelen. - Haptotherapie maakt voelbaar wat er speelt, dat is dan juist

deze manier kunnen ze beeldbellen met een verpleegkundige over allerlei zaken rondom de zorg. Deze interessante ontwikkeling zal ook in onze omgeving steeds meer te toegaan nemen en in deze presentatie werd dit verder toegelicht. Na de pauze begon de Algemene ledenvergadering die op een vlotte manier verliep. Twee bestuursleden hebben hun bestuursfunctie neergelegd om privéredenen maar blijven wel vrijwilliger bij Zonne-

Gezellige bingo Op dinsdag 19 februari laten Ingrid en Ankie de bingoballetjes weer rollen. We beginnen om 20.00 uur met koffie/thee en iets lekkers. Een bingokaart kost €8,00 per stuk. Een extra kaart voor de hoofdprijs kost €2,50 per stuk. Deze

avond is enkel toegankelijk voor leden van onze vereniging. Bestuur Actieve Vrouwen Chaam.

Is er nog blues?

zondag 17 feb.

Blues, blues, blues. Winterblues. Blues als gekte in het hoofd. In de keel stokkende blues. Bluesgeschreeuw en fluisterende blues. Dramatische blues, gebikt uit robuuste baslijnen die soms neigen naar de wanhoop van de betere flamenco. Polderdeltablues. Franstalige blues. Weltschmerzblues. Hemelhoog juichende blues. Aardse blues, die als een roestige tractor diepe voren in het gemoed trekt. Wilt u die totale blues? Geen vale, te vaak gewassen clicheblues? Blues die helemaal niet op blues lijkt, misschien zelfs helemaal geen blues meer is? In dat geval is een concert van Rubatong dringend aan te raden. Rubatong bestaat uit Han Buhrs (stemkunstenaar), Rene van Barneveld (gitarist, ex-Urban Dance Squad),Tatiana Koleva (klassiek geschoolde Bulgaarse percussioniste) en Luc Ex (ex-bassist van The Ex). Allemaal gekende cracks uit de voorhoede van de improvisatiemuziek. Met de literaire teksten van Buhrs als uitgangspunt kerft dit viertal een grillig repertoire bijeen dat heel in de verte Captain Beefheart in herinnering brengt, maar verder met een minimum aan referenties toch vooral eigen wegen zoekt. Buhrs dirigeert met tekst en gebaar dit onorthodoxe kwartet, maar bassist Luc Ex, die eerder met Buhrs en de veel te jonggestorven New Yorkse cellist Tom Cora in het nauw verwante Roof speelde, is de drijvende kracht. Neem de baslijn van Nothing

like today, de nieuwe vinylsingle van Rubatong. Een typische Luc Ex-baslijn, zo bondig en gecondenseerd als een haikugedicht, en tegelijkertijd vol karakter en weemoed. In de herhaling gaat dit baslijntje al snel werken als de vooraankondiging van groot onheil. Zeker als je Luc Ex tekeer ziet gaan op zijn instrument:dat neigt bijna naar goede moderne dans, zo meeslepend en fysiek ranselt hij de noten uit het hout. Gitarist Rene van Barneveld blijft bij dit alles stoïcijns dienend op de achtergrond, maar ieder moment waarop hij zijn bottleneck aan de snaren zet, elektrificeert de zaal. In het boventoon rijke gebied dat door Kaleva op vibrafoon wordt verkend, ontstaan tussen de gitarist en de vibrafoniste bovendien steevast de meest intense kleurenspectra. Dit poëtisch klankonderzoek is misschien wel het geheim van

bress

sportcenter nieuwe Inslag 99, 4817 gn

breda

(bij het oude casino a/d/ Heerbaan)

open: 10.00 - 17.00 uur

Info: 0161-456291 Rubatong. Blues moet wel het meest mishandelde genre van de twintigste eeuw zijn. Het is verworden tot het terrein van talentloze straatmuzikanten en nietszeggende bluesmiljonairs. Rubatong hanteert de blues weer als open kunstvorm: louter als uitgangspunt om tot een nieuwe expressie te komen. Daarmee treft dit kwartet met de precisie van een dronebombardement het hart van de luisteraar. (Concertrecensie de Volkskrant). Zaterdag 23 februari is Rubatong te horen en te zien in PlusEtage Baarle-Nassau. Website: www.plusetage.nl

ook de kracht hiervan. - Dit brengt je dichter bij jezelf. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich opgeven voor deze bijeenkomsten.

KBO Baarle-Nassau organiseert een themabijeenkomst

Bel naar: Dianne Graafmans tel. 5199548 of Marja Kusters tel. 5199409. Of schrijf uw naam op de lijst in 't Dorpshuis of in het Dienstencentrum.

K.B.O.afdeling Baarle-Nassau organiseert een themabijeenkomst over “actuele notariële zaken”. Deze themabijeenkomst wordt verzorgd door notaris J.F.M. Bolscher. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 25 februari a.s. De la Sallezaal is open vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt tot 16.00

Oproep: Bij voldoende deelname kunnen we in het voorjaar een nieuwe cursus reanimatie en reanimatie met AED organiseren. Opgeven kan bij bovenstaande personen!

Algemene ledenvergadering Zonnebloem Baarle Maandagavond 4 februari in het Cultureel Centrum de Algemene ledenvergadering van Zonnebloem Baarle. Voorafgaand aan deze vergadering heeft Thebe een presentatie verzorgd over digitale media in de zorg. Dit wordt het Zorgnet genoemd. Om zolang mogelijk thuis te kunnen blijven is er via de computer of televisie de mogelijkheid om in contact te komen met een verpleegkundige. Dit naast de praktische zorg die cliënten aan huis krijgen. Op

GIGA VlooIen mArkt

Actieve Vrouwen Chaam

bloem Baarle. Dat waren Francine Wildhagen en Henny Schellekens. Beiden werden hartelijk bedankt voor hun inzet door de voorzitter. Henny vanwege haar secretariaatswerkzaamheden en Francine voor haar bezoekwerk en de intake gesprekken van gasten en vrijwilligers. We zullen ze missen. Zij kregen een bos bloemen en een beeldje van het Nationaal Bureau. Gekozen werden twee nieuwe bestuursleden Nelleke Ouwens en Els Aalberts die we veel succes toewensen.  Zonnebloem Baarle.

'Actuele notariële zaken' uur. Aan de orde komen o.a. de volmachtregeling, het testament, het schenkingsrecht, het fiscaal respect voor de mantelzorger en de meest actuele notariële zaken die voor senioren van belang kunnen zijn. Voor de leden van de K.B.O. is deze bijeenkomst gratis,ook niet leden zijn van harte welkom. Niet K.B.O.leden

Wie wil er mee op studiereis met StOB? De ondernemers van Baarle aangesloten bij de Stichting Ondernemend Baarle, maken af en toe een studiereis om in andere plaatsen te kijken hoe daar met toerisme wordt omgegaan. Alle ondernemers van Baarle, maar ook anderen die hierin interesse hebben, kunnen zich aanmelden voor deze studiereis. Op dit moment is de bus nog niet vol. De studiereis is gepland op maandag 13 mei, duurt de hele dag, en gaat naar het Vlaamse Ieper en Westvleteren. In Ieper wordt een

wandeling door de stad gemaakt, StOB probeert het bezoekerscentrum van de Eerste Wereldoorlog in te plannen en wellicht iemand van de gemeente te spreken over toerisme. Het programma ligt nog niet helemaal vast. In Westvleteren is het Cisterciënzer klooster pas geheel gerestaureerd. Het klooster is niet opengesteld voor bezoekers, maar in het tegenovergelegen 'Claustrum' is een ontmoetingsruimte ingericht met informatie over de Sint Sixtus abdijgemeenschap.

betalen als bijdrage in de kosten een bedrag van €.2.00. In verband met de voorbereiding wordt aan de deelnemers gevraagd zich voor vrijdag 22 februari op te geven bij mevrouw J. v.d. Veeken-Jansen, Frederikstraat 1 te Baarle-Nassau. 

C.R.

Het bier van Westvleteren is wereldvermaard en hiervoor moet men op voorhand intekenen om het te kunnen kopen en zelf afhalen! Deelname aan deze studiereis kost 70 euro per persoon, hierin is de busreis inbegrepen, plus lunch en avondmaal. Vertrek rond 08.30 uur en verwacht wordt rond 21.00 uur terug te zijn in Baarle. Hebt u interesse, stuur een mail naar info@czyzewski.nl, vermeld daarin uw naam, adres, aantal personen dat mee wil op de studiereis. Uiterlijk 20 februari reageren! 

(Jeanny Wouters)

Zonnebloem Baarle bedankt haar vrijwilligers Vrijdagavond 1 februari organiseerde het bestuur van Zonnebloem Baarle haar jaarlijkse bedankavondje. Om 20.00 uur waren de meeste vrijwilligers gearriveerd in het Grand Café van Oranjehaeve. Zij hadden deze ruimte beschikbaar gesteld en gezien het grote aantal vrijwilligers wat aanwezig was hadden we deze ruimte ook nodig. Hartelijk dank daarvoor! Als eerste natuurlijk koffie met een lekker gebakje en een woord van welkom van de voorzitter om iedereen te bedanken voor zijn of haar inzet in het afgelopen jaar. Daarna hebben we via de beamer genoten hadden van de foto's van 2012. Altijd leuk om even 'om te zien'. Maar wie stond daar ineens in de deur? Tante Sophie en zij kwam haar erfenis uitde-

len. Wat hebben we gelachen met zijn allen want ze heeft werkelijk alles verdeeld. Na afloop is er nog lang gezellig nagepraat en

ging iedereen met een goed gevoel naar huis. 

Zonnebloem Baarle.


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 12

Informatiebulletin

voor de inwoners van Alphen, Chaam, Galder, Strijbeek, Ulvenhout AC en Bavel AC

• Kijk voor meer informatie op www.alphen-chaam.nl Milieu

Officiële Bekendmakingen - week 07 Ruimtelijke ordening

• Vaststelling bestemmingsplan De leeuwerik 8 te Bavel AC Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 31 januari 2013 het bestemmingsplan De Leeuwerik 8 te Bavel AC gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen omdat de economische uitvoerbaarheid anderszins is verzekerd. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de uitbreiding van de paardenhouderij ter plaatse. De uitbreiding heeft betrekking op een springweide die wordt toegevoegd aan het bestemmingsvlak, niet zijnde bouwvlak. Het raadsbesluit ligt met bijbehorende stukken met ingang van dinsdag 19 februari tot en met maandag 1 april 2013 voor eenieder tijdens openingsuren ter inzage bij de frontoffice vergunningen in het gemeentekantoor te Alphen en op afspraak. Tevens is het plan raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is een zienswijze ingediend die heeft geleid tot wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn terug te vinden in het raadsvoorstel en het raadsbesluit met bijbehorende stukken.

Tijdens de inzagetermijn kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling tevens worden verzocht een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende: - Die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad. - Die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. - Die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

• Inzameling snoeihout Op zaterdag 9 maart én zaterdag 6 april a.s. biedt de gemeente Alphen-Chaam haar inwoners de mogelijkheid gra¬tis snoeihout in te leveren. Het snoeihout kan tussen 08.00 en 17.00 uur op onderstaande locaties worden ingeleverd: Strijbeek: op het terrein van V.O.F. Kennes aan de Goudbergseweg 11; Riel: op de composteerinrichting van Loonbedrijf De Schalm aan de Schootjesbaan (zie situatieschets). Door de ruimere opzet van dit terrein kan hier beter gemanoeuvreerd worden met groot materieel en is er een kortere wachttijd. Belangrijk: De inzamelingsactie geldt enkel voor de inwoners van Alphen-Chaam. Er kan dus naar een legitimatiebewijs worden gevraagd. Alle locaties zullen met afzetlint worden gemarkeerd, en personeel van Loonbedrijf De Schalm zal

ter plaatse aanwezig zijn om het aangeboden snoeihout te controleren, en aanwijzingen te geven bij de inzameling. ENKEL ZUIVER SNOEIHOUT KAN WORDEN INGELEVERD Dus geen stronken met zand, tuinafval zoals bladeren, gras etc. Voor een verantwoorde afvoer/verwerking van dit kleine tuinafval adviseren wij u gebruik te maken van uw GFT-container of een compostvat. Wij hopen dat u op een positieve manier aan deze inzamelingsactie wilt meewerken zodat in het komende najaar aan deze inzameling een vervolg kan worden gegeven. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de Afdeling Publiekszaken van het gemeentekantoor te Alphen, tel. 013-5086666 op maandag van 13.30 tot 16.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Het besluit tot vaststelling van het bovengenoemde bestemmingsplan, treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn van zes weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de genoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Milieu

• Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van Alphen-Chaam maken bekend, dat het in hun bedoeling ligt om op de hierna vermelde aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer gunstig te beslissen: - Fam. Van Beek, Boschoven 24, 5111 XG BaarleNassau voor het uitbreiden en/of wijzigen (revisievergunning) van een vleesvarkenshouderij en graszodenbedrijf gelegen aan Boshoven 35a, 5131 XA te Alphen. Burgemeester en wethouders zijn voornemens aan de vergunning voorschriften te verbinden ter bescherming van het milieu.

COLOFON

Gemeentekantoor Postadres: Postbus 3, 5130 AA ALPHEN, N.Br. Tele foon: (013) 508 66 66 Fax: (013) 508 66 54 Internet: www.alphen-chaam.nl E-mail : info@alphen-chaam.nl

Openingstijden gemeentekantoor Burgerzaken Maandag: 13.30-19.30 uur Dinsdag t/m vrijdag 09.00-12.00 uur Front-office vergunningen Maandag 13.30-16.00 uur Dinsdag t/m vrijdag 09.00-12.00 uur WMO/WWB op afspraak 013-5083070 Dinsdag t/m vrijdag 09.00-12.00 uur Overige afdelingen Dinsdag t/m vrijdag

09.00-12.00 uur

Milieustraat Woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Melding storing en calamiteit Buiten kantooruren: (06) 53 745 844 Spoedeisende milieumelding Buiten kantooruren: 073-6812821 Spreekuur B&W * Burgemeester drs. H.W.S.M. Nuijten Op afspraak (013) 508 66 05 E-mail: m.lame@alphen-chaam.nl * Wethouder A.P.C.M. van de Heijning * Wethouder A.L.J. Braspenning Op afspraak: (013) 508 66 06 E-mail: p.derooij@alphen-chaam.nl Politie: Algemeen: 0900-8844 Wijkagenten Frie van Rijsbergen, wijkagent Alphen-Chaam, Paul Sintnicolaas, wijkagent Baarle-Nassau, Jelle van Abeelen, wijkagent Ulvenhout, vervangen elkaar bij afwezigheid: 0900-8844 Noodsituatie: 112

De ontwerpbeschikking, de aanvraag en de bijbehorende stukken liggen vanaf 16 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het vergunningloket van het gemeentekantoor te Alphen, op maandag tussen 13.30 uur en 16.00 uur en op de andere werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Indien U onmogelijk in de gelegenheid bent zich gedurende deze uren vrij te maken, kan na telefonische afspraak (tel: 013-5086666) een alternatief tijdstip worden bepaald. U kunt voor algemene vragen zonder afspraak terecht bij de frontoffice vergunningverlening, voor specifieke vragen dient een afspraak gemaakt te worden met de behandelend medewerker, dhr. A. Lauwers via het algemene telefoonnummer. Kopieën worden verstrekt tegen de daarvoor geldende leges. Binnen zes weken na de dag waarop de ontwerpbeschikking ter inzage is gelegd kan een ieder een zienswijze indienen. Een zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 3 5130 AA Alphen NB. Degene die een zienswijze indient, kan gelijktijdig bij aparte brief verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Verder wordt gedurende eerdergenoemde periode van zes weken een ieder op verzoek in de gelegenheid gesteld tot een gedachtewisseling over de ontwerpbeschikking. Hiertoe kunt u contact opnemen met de behandelend medewerker (telefoon 0135086666). De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld daarbij aanwezig te zijn. Een zienswijze kan eveneens worden ingebracht tijdens de gedachtewisseling over de ontwerpbeschikking.

• Aanwijzing toezichthouders milieu Burgemeester en wethouders van Alphen-Chaam maken bekend dat zij in haar vergadering van 5 februari 2013 hebben besloten om de bevoegdheid tot het aanwijzen van toezichthouders milieu te mandateren aan de directeur van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant te Tilburg. Het gaat daarbij om de toezichthouders die zijn belast met het toezicht op de naleving van de bij of krachtens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Wet milieubeheer en de Algemene Plaatselijke’ Verordening (Evenementen). Voor meer Informatie over dit mandaatbesluit kunt u contact opnemen met mevrouw K. van den Akker, tel 013-5086655.

Overige informatie

• Aanwijzing toezichthouders brandveiligheid Burgemeester en wethouders van Alphen-Chaam maken bekend dat zij in haar vergadering van 5 februari 2013 hebben besloten om de bevoegdheid tot het aanwijzen van toezichthouders brandveiligheid te mandateren aan de Regionaal Commandant Brandweer van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het gaat daarbij om de toezichthouders die zijn belast met het - toezicht op de naleving van de bij of krachtens de Woningwet, de Wet al-

gemene bepalingen omgevingsrecht, de Algemene - Plaatselijke’ Verordening (afdeling consumentenvuurwerk) en de Brandbeveiligingsverordenlng bepaalde voorschriften met betrekking tot brandveiligheid. Voor meer Informatie over dit mandaatbesluit kunt u contact opnemen met mevrouw K. van den Akker, tel 013-5086655.

Informatie van de politie

• Waarschuwing van de politie “Onlangs was wederom een hoogbejaarde inwoner van onze gemeente het slachtoffer van een babbeltruc. Twee jongemannen kwamen zogenaamd de meterstand opnemen maar probeerden even daarna kasten leeg te roven” Laat dit ook u niet overkomen!

komen. LAAT NIEMAND BINNEN EN HOUDT INDIEN MOGELIJK DE ACHTERZIJDE VAN UW PERCEEL ALTIJD AFGESLOTEN. Noteer bij twijfel zoveel mogelijk gegevens, zoals het kenteken van de auto, maak foto’s en een duidelijke omschrijving van de persoon. EN GEEF VOORAL NOOIT DE PINCODE VAN UW BANKREKENING.

De politie doet een dringend beroep op u om oplettend te zijn als ongenode gasten bij u aan de deur

Bel de politie 0900-8844 en in noodgevallen 112

Blijf op de hoogte Volg de gemeente op

Twitter.com/gemeenteAC

Informatiebulletin

voor de inwoners van Alphen, Chaam, Galder, Strijbeek, Ulvenhout AC en Bavel AC


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 13

3 0 l 1 a v a 2 r n Ca t a g l okke

Sm

Fo to g rafie: www.fu ji-printsh o p .nl


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

&

l a v a r n a C

PAGINA 14

In bosrijke omgeving tussen Baarle-Nassau en Hoogstraten • Fiets / Wandelcafé • Terras • Feesten en partijen De Castelhoeve - Groeske 2 - 5114 AE Castelre T.: 0031(0)13 503 9731 - info@decastelhoeve.nl www.decastelhoeve.nl

MEGA VLOOIENMARKT zONDAG 17 FEBRUARI Waalwijk, Racket Sport, Bachlaan 10

Inlichtingen: 0416 530 502 / 09.00-16.30u.

www.deevenementenlijn.nl GemeeNte & OCmW

Baarle-HertOG

Valentijnsdag en carnaval Twee dagen na carnaval is het Valentijnsdag, dat geeft toch een extra dimensie aan dit bijzondere feest op 14 februari. Met carnaval ontstaan er heel wat nieuwe 'setjes'. Nieuwe liefdes, nieuwe vriendschappen, het feest van verbroedering en zotheid brengt heel wat teweeg. En dat kun je dan twee dagen later, met Valentijnsdag, nog eens extra vieren. Met een aardigheidje, een cadeautje, een leuk gebaar. Het gebaar van onze fotografe Hanne Dirven voor Valentijnsdag zijn deze foto's van setjes die zij spotte met carnaval. Met het Valentijnshart al in de hand... (Jeanny Wouters)

(foto's: Hanne Dirven)

NIeUWS

Contact met de gemeente Parallelweg 1, 2387 Baarle-Hertog tel. (014) 69 80 70 e-mail: gemeente@baarle-hertog.be website: www.baarle-hertog.be Spreekuur burgemeester en schepenen Voor een afspraak bel (014) 69 80 70 of stuur een mail naar gemeente@baarle-hertog.be. Openingsuren gemeentehuis Administratie maandag: .................. 8.30-12.30 en 17.30-19.30 u dinsdag t.e.m. vrijdag: ........................8.30-12.30 u Sociale dienst maandag en donderdag: ....................9.00-12.00 u Politiepost Baarle-Hertog maandag: .................. 9.00-12.00 en 18.00-20.00 u dinsdag t.e.m. vrijdag: ........................9.00-12.00 u Noodnummer hulpdiensten 112: internationaal noodnummer voor politie, brandweer en ambulance Storingen nutsvoorzieningen Elektriciteit Eandis: tel. (078) 35 35 00 Gas Baarle-Hertog centrum Intergas: tel. (0031) 162 48 12 00 Gas Zondereigen Eandis: tel. (078) 35 35 34 Water Baarle-Hertog centrum Brabant Water: tel. (0031) 73 683 80 00 Water Zondereigen Pidpa: tel. (0800) 90 300 Defecte straatverlichting Eandis: tel. (0800) 6 35 35 Drukriolering Gemeente Baarle-Hertog: tel. (014) 69 80 70 Gemeentelijke voorzieningen Milieustraat openingsuren: woensdag t.e.m. vrijdag: 10-16u en zaterdag: 9-16u Bibliotheek tel. (014) 699 492 of www.theek5.nl / www.benebib.be Cultureel centrum tel. (014) 699 326 of www.ccbaarle.org Academie voor Muziek en Woord De Noorderkempen tel. (014) 699 539 of www.amwdenoorderkempen.be Buitenschoolse kinderopvang Stekelbees tel. (014) 690 364 of www.landelijkekinderopvang.be

-he rto g.b e + + + + + ww w.b aa rle

+ + + + +

Geef uw zoekertje online op via: www.uitgeverijemdejong.nl


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 15

alphen - chaam baarle-nassau-hertog

Evenementen in de Groene Driehoek Indien u uw evenement graag geplaatst ziet op onze sites (www.vvvalphen-chaam.nl en www.vvvbaarle.nl) en in onderstaande kalender, graag contact opnemen met een van de volgende adressen of mailen naar info@vvvalphen-chaam.nl of info@vvvbaarle.com

Dansavond

VVV Alphen-Chaam, Raadhuisplein 2, 4861 RW Chaam, 0161-491812, www.vvvalphenchaam.nl, info@vvvalphen-chaam.nl Geopend: wo 10-13 uur, za 10-14 uur VVV Baarle-Nassau-Hertog, Nieuwstraat 16, 5111 CW Baarle-Nassau, 013-5079921, www. vvvbaarle.nl, info@vvvbaarle.com Geopend: di t/m za 11-14 uur, zo 12-14 uur

Baarleseweg 1, Alphen, 13.30-16.30 uur, inl. www.heemkundecarelderoy.nl

ZATERDAG 16 FEBRUARI Mario Kart Racetoernooi op de Wii Kidsmediacentre bibliotheek Baarle, Past. de Katerstraat 5-7, Baarle-Nassau-Hertog, voor leerlingen van groep 1 t/m 8, 10 uur, leuke prijzen te winnen en hele middag spelplezier met de xbox-kinect, de iPad en de Wii, gratis aanmelden in de bibliotheek of via www. theek5.nl

Café 't Chaamsche Wapen, Dorpsstraat 44-46, Chaam, 20 uur, 3,50 p.p., inl. 0161-492329

ZONDAG 17 FEBRUARI Openstelling Oudheidkundig Streekmuseum

bossen SBB parkeerplaats bij Speelweide Eiken Mik, Royaaldreef, Ulvenhout, 14 uur, inl. www.ivnmarkendonge.nl

ZATERDAG 2 MAART Gouden Schuurbal

ZATERDAG 23 FEBRUARI Dansavond Café 't Chaamsche Wapen, Dorpsstraat 44-46, Chaam, 20 uur, 3,50 p.p., inl. 0161-492329

Rubatong

Plusetage, Past. de Katerstraat 5-7, BaarleNassau-Hertog, inl. www.plusetage.nl

ZONDAG 24 FEBRUARI Classique Alphen, veldtoertocht café Welkom, Stationstraat 59, Alphen, starten tussen 8 en 10.30 uur, inl. www.wtvalphen.nl

Cultureel centrum den Heuvel, Heuvelstraat 5, Alphen, optreden Bakkeliet en andere bands, 6 euro p.p.

ZONDAG 3 MAART Enclavewandeltocht

Nassau-Hertog, inl. www.plusetage.nl

ZONDAG 10 MAART Wandeling Mark en Leij

parkeerplaats de Loswal, Baarle-Nassau, 9.30 uur, gratis, georganiseerd door natuurvereniging Mark en Leij, inl. www.markenleij.nl

Natuurwandeling door Alphense Bergen, droge zandbegroeiing parkeerplaats SBB, ca 700 m ten zuidoosten van Chaamseweg 45, Alphen, 10 uur, inl. www.ivn-markendonge.nl

Muziek in Baarle

Cultureel Centrum, Past. de Katerstraat 7, Baarle-Nassau, 6, 12, 18 of 25 km, starten vanaf 8 uur, inl. www.gloria-atletiek.nl

m.m.v. muziekkapel Nog 1-tje dan centrum Baarle-Nassau-Hertog, live muziek door de straten, 13-17 uur

Heemhuis, Kerkstraat 4, Baarle-Hertog, 10.3012.30 uur, inl. www.amaliavansolms.org

ZATERDAG 16 MAART Dansavond

Open Heemhuis Dansavond

Café 't Chaamsche Wapen, Dorpsstraat 44-46, Chaam, 14 uur, 3,50 p.p., inl. 0161-492329

Natuurwandeling

ZATERDAG 9 MAART Tetzepi feat Tobias Klein

over kronkelende paden door Ulvenhoutse

Plusetage, Past. de Katerstraat 5-7, Baarle-

Café 't Chaamsche Wapen, Dorpsstraat 44-46, Chaam, 20 uur, 3,50 p.p., inl. 0161-492329

ZONDAG 17 MAART SWG Alphen-Chaam recreatieterrein 't Zand, Fransebaan, Alphen, inl. www.sgwalphenchaam.nl

Burgemeester Grensmuzikanten in de Geerhof Vincent Braam ontvangt boek van Ruud Wiekema Optreden van muziekgroep Zaterdag 23 februari van 14 tot 16 uur treedt de populaire muziekgroep de Grensmuzikanten op in zorgcentrum de Geerhof. Entree is 2 euro p.p.

De Grensmuzikanten zingen en spelen muziek en liedjes van vroeger. Op verzoek van de bewoners komen ze, wegens succes vorig jaar, ook dit jaar een

optreden verzorgen in de Geerhof. iedereen is van harte welkom dit leuke en muzikale optreden mee te maken.

Huurders maak bezwaar! Huurdersorganisatie Uw Huurdersraad van Leystromen doet een dringend beroep op ALLE huurders om bezwaar te maken tegen de plannen van het kabinet voor de huursector. Als de plannen van de regering doorgaan dreigt huren onbetaalbaar te worden. De woningmarkt komt nog vaster te zitten en de bouwsector krijgt nog meer klappen. De regering start namelijk per 2013 met het opleggen van een extra heffing: de verhuurderheffing. Deze heffing wordt aan alle woningcorporaties in Nederland opgelegd en zal maar liefst 800 miljoen per jaar moeten opbrengen. Dit betekent voor Leystromen ook een grote kostenpost. Dat geld kan alleen worden opgebracht met huurverhogingen die oplopen tot wel 9%, door bouw- en renovatieplannen af te blazen en door te bezuinigen op onderhoud en dienstverlening. Ook uw woonstichting ontkomt hier niet aan! Minister Blok wil de hoogte van de huurverhoging koppelen aan het huishoudinkomen. Wie een

belastbaar inkomen boven de €43.000 heeft, kan een huurverhoging van 9% verwachten. De huurdersorganisaties van Leystromen, te weten: Huurders Belangen Vereniging Hilvarenbeek, Huurdersvereniging Oisterwijk en Uw Huurdersraad maken zich ernstig zorgen. De huurverhoging treft niet alleen de rijke mensen met een huurwoning. Een automonteur en een parttime secretaresse komen samen al over deze grens. Voor de laagste inkomens komt de huurverhoging op 4%. Dit zal onder meer een groot deel van de ouderen treffen. Veel corporaties hebben uit vrees voor de plannen een aan-

Zaterdag 9 maart 2013:

70’s–80’s–90’s Party Op zaterdag 9 maart a.s. is er weer een grandioze 70’s, 80’s en 90’s Party in de ‘De Schuur’ van Camping Ponderosa in Ulicoten. Zoals de titel al zegt: alleen maar muziek uit de periode van 1970 t/m 1999. Deze avond wordt de muziek verzorgd door dj Luc van der Werf en gast-dj Andre van de Biggelaar. En Luc doet het deze avond niet zomaar…. Luc gaat ook dit jaar weer meedoen aan Alpe d’HuZes op donderdag 6 juni a.s. Hij gaat die dag zo vaak mogelijk de legendarische berg de Alpe d’Huez beklimmen voor het goede doel nl. KWF kankerbestrijding. De opbrengst van deze avond zal dan ook in zijn geheel gaan naar de actie Alpe d’HuZes en KWF Kankerbestrijding. Vorig jaar was deze avond een zeer groot succes. Een absolute aanrader dus! Mooier kan het dus eiw

N G EU WE P! ST OP E TO C D LU AR A N

DIT IS EEN ACTIE VOOR:

’s PARTY 0 9 70 - 80 ART ’s

’s

f r Wer r an de Luc v van de Biggelaa J D t ré me DJ And

A G 9 MA A D R E ZAT t-

en gas

LOCATIE: In “DE SCHUUR” Camping Ponderosa Maaykant 23, Ulicoten

KAARTEN VERKRIJGBAAR BIJ:

• Bakkerij Vromans Kerkstraat 12 Baarle-Nassau

(gemeente Baarle-Nassau)

AANVANG: 20.00 uur ENTREE: e 5,00

• Frituur Eugène

Koninklijke

Drukkerij Em. de Jong bv Visweg 8 Postbus 8 www.emdejong.nl

5111 H J Baarle-Nassau 5110 AA Baarle-Nassau drukkerij@emdejong.nl

088-6655555 Fax 013-5079100 014 - 690324

Molenstraat 13 Baarle-Hertog

genlijk niet: Een gezellige avond beleven en tegelijkertijd een mooi en prachtig doel steunen. Beleef de tijd van toen nog eens een keer. Met de muziek van toen, de mensen van toen en de sfeer van toen. De ruige 70’s met muziek van o.a. Mud, the Jacksons, ACDC, Meat Loaf, Kiss, Abba enz. De mooie jaren ‘80 met Bryan Adams, Dan Hartman, Bruce Springsteen, Dire Straits, Prince, Doe Maar, Simple Minds, U2 enz. Of de happy jaren ’90 met o.a.

tal bouw- en renovatieprojecten al stilgelegd of afgeblazen. Dit leidt tot langere wachtlijsten. Bovendien heeft het gevolgen voor de werkgelegenheid in de regio. Zowel de bouw als toeleverende bedrijven krijgen het nog slechter dan nu al het geval is. De Woonbond en FNV Bouw voerden reeds actie in Den Haag, De Woonbond is een petitie begonnen die door alle huurders kan worden ondertekend op www.huuralarm.petities.nl. Beschikt u niet over internet? Probeer het bij familie, buren enzovoorts. Zoveel mogelijk zal in uw woonplaats een stapeltje neergelegd worden o.a. bij de bibliotheek, ouderensociëteit, culturele centra enzovoorts. Misschien krijgt u zelfs een kaart in de brievenbus. Laat uw bezwaar horen: onderteken de petitie en stuur deze op. Kijk ook op: www.uwhuurdersraad.nl en www.woonbond.nl.

2 Unlimited, The Party Animals, Anouk, dj Paul Elstak en Clouseau. Zomaar wat namen van artiesten die deze avond de revue zullen passeren. Wat dat betreft beloofd het een gezellige avond te worden. Wil je dit feest niet missen? Kaarten zijn te koop bij Bakkerij Vromans, Kerkstraat 12 in Baarle-Nassau of bij Frituur Eugene, Molenstraat 13 in Baarle-Hertog. Kaarten kosten 5 euro. Wilt u de garantie hebben dat u er deze avond wel degelijk bij kunt zijn koop dan op tijd uw kaarten in de voorverkoop. Zoals eerder gezegd de opbrengst van deze avond gaat naar de actie Alpe d’HuZes. Ook camping Ponderosa zal hieraan bijdragen want per consumptie doneren zij een vast bedrag aan het goede doel. Een rede te meer om zaterdag 9 maart nu alvast te noteren in uw agenda voor de Alpe d’HuZes 70’s, 80’s en 90’s Party in ‘De Schuur’ van camping Ponderosa in Ulicoten.

Op vrijdag 8 februari 2013 heeft Ruud Wiekema zijn boek aangeboden aan burgemeester Vincent Braam van Baarle-Nassau. In een prettig gesprek heeft Ruud hem iets meer kunnen vertellen over zijn boek: “Inspiraties voor succesvoller functioneren”. In de wereld van vandaag hoor je vele mensen mopperen over hun baan, over hun relatie, over hun lichaam. Maar als vraagt wat doe je eraan, krijg je zelden iets concreets te horen. Men is dan vaak erg gelaten! Een gouden regel zegt toch: Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg! Ben je niet tevreden daarmee? Doe er dan wat aan, verander je gedrag! Ruud wil met zijn boek juist de lezer te inspireren om te veranderen als hij of zij dat wil. Dat is al direct te zien aan de cover, die de burgemeester goed bevalt en duidelijk anders is. Die bijzondere cover en de verdere vormgeving is ontworpen door Angel Gelens, docente bij Scala in Breda. Het boek geeft een groot aantal, praktische mogelijkheden om te veranderen. Het kost natuurlijk energie, maar dan gebeurt er ook wat. Want meestal komen we toch niet verder dan op Nieuwjaar iets te roepen, dat zeker na carnaval al weer uit de gedachten is.In het boek wordt aangegeven hoe je je onderbewustzijn beter kunt gebruiken en meer in dienst van jezelf kunt stellen. We doen heel veel zaken onderbewust, anders gezegd: automatisch. Hoe kun je dat onbewuste gedrag nu veranderen? De rest van het boek is een grote praktische toepassing hiervan, zoals bij het stellen van doelen, jezelf motiveren, beter commu-

Burgemeester Vincent Braam ontvangt het boek van Ruud Wiekema (rechts) niceren, assertiever zijn, positiever ingesteld zijn, betere uitstraling, beter geheugen, goede gezondheid. Ben je daar eenmaal mee bezig, dan zul je ook merken dat de voorbeelden in alle media dagelijks langs komen. In het boek beschrijft Ruud hoe je persoonlijke, ambitieuze doelen stelt en wat de waarde daarvan is, voor jezelf, je omgeving. Je kunt vaak veel meer dan je denkt! Versnipper je energie niet zo en focus je op je doel. Leef in plaats van geleefd te worden! Zorg ook dat je niet afhankelijk bent van de waardering van anderen. Het jarenlang werkzaam zijn in de ICT heeft Ruud geleerd dat veel problemen ontstaan door een slechte onderlinge communicatie. Het verbeteren brengt vaak al de eerste resultaten. Maar durf ook eens wat vaker nee te zeggen. Oefen daar eens mee, stap voor stap. Zorg dat je niet ontploft, want dat is niet nodig en heeft vaak vervelende gevolgen. Erg belangrijk voor het

bereiken van jouw succes is een positieve instelling. Kijk naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Denk aan Johan Cruijff die op zijn speciale manier daarover zegt: “elk nadeel heb zijn voordeel”! En hoe kun je je geheugen verbeteren? Hoe kun je eenvoudige geheugentechnieken gebruiken om juist die dingen goed te onthouden die je graag wilt onthouden! Blijf daar mee bezig en je zult merken, ook als je ouder bent, dat je opeens het idee hebt dat je geheugen beter is! De burgemeester toonde zich zeer geïnteresseerd in de onderwerpen die in het boek worden beschreven. Hij is zeker van plan het boek aandachtig te lezen. Het boek kost € 17,95 en is vanaf komende week verkrijgbaar bij Bruna in Baarle of bij van Kemenade in Breda. Of u stuurt een mail naar: ruud@wiekema.nl (Inspiraties voor succesvoller functioneren: ISBN 978 90 81991902)

Heemkundekring Amalia van Solms

Brabantse Heemdagen 2013 In dit artikel informatie over de Brabantse Heemdagen op 8 en 9 augustus 2013 in Breda en een herinnering aan het optreden van Dongens Bont op 19 februari aanstaande. Op donderdag 8 augustus en vrijdag 9 augustus 2013 vindt de 65ste editie van de Brabantse Heemdagen plaats in Breda. Onder het motto “Breda Nassaustad” organiseert Heemkundekring Engelbrecht van Nassau in samenwerking met Brabants Heem de heemdagen in het teken van de Nassau's. Dus zéér interessant voor leden van Amalia gelet op de band van Baarle met de Nassau's in Breda. Op de eerste dag 's morgens vindt een rondleiding plaats in het kasteel van de Nassau's, be-

ter bekend als de KMA. Tijdens de rondleiding leggen deskundige gidsen de band uit tussen het kasteel en de Nassau's. In de middag is vanaf van de Grote kerk wandeling gepland onder leiding van de gidsen door het historisch gedeelte van de stad. Op de tweede dag wordt er gefietst door de mooie natuur rond Breda zoals het Mastbos, kasteel Bouvigne en de bosrijke streek van Breda. De deelnamekosten bedragen €85,- per persoon. Vóór 31 mei dienen de inschrijfformulieren volledig ingevuld

ingediend te zijn. Het formulier kunt u downloaden van de website www.brabantsheem.nl Op deze website vindt u ook het volledige programma. Wees er op tijd bij, want er kunnen maar 100 personen deelnemen.

Dongens Bont Vergeet het optreden van Brabants Bont op dinsdag 19 februari aanstaande niet. Het wordt een ouderwetse gezellige avond met dans, muziek en cabaret. De avond vindt plaats in de Aula van het Cultureel Centrum Baarle en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Ook nietleden van Amalia zijn van harte welkom!


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 16

Kijk op action.nl voor de online folder

HANDIG IN HUIS TRENDY

CASA SI

ZIKI

streep of uni maten S-XL

ruimtebesparend incl. 4 ophanghaken

diverse kleuren en prints maten XS-L

DROOG TOREN met zwenkwielen

DAMES HIPSTER katoen/elastan

30 M E TE R E ! GT DROOGLEN

Elders 14.99 15.99

SOUNDLOGIC XT

BACK UP BATTERIJ voor het onderweg

7.49

opladen van uw iPhone, iPad, iPod en Android apparaten, extra grote capaciteit van 5600 mAh nooit meer een lege accu!

PERSIL

VLOEIBAAR WASMIDDEL Purple Rain of Summer Breeze 18 wasbeurten 1,188 liter

IMPULS

2.29

60 LED's wit incl. 230V en 12V (auto)oplader

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

7.49

2.39

Elders 3.99 4.99

4-SEIZOENEN

DUBBELWANDIG DEK GLAS BED glas blijft koel, half dons

1-persoons 140x200 cm

Elders 2.99 3.49

NEDERLANDSTALIG

1.59

HOLLANDS GLORIE CD diverse Nederlandse topartiesten zoals: André Rieu, Ramses Shaffy of René Froger

OPLAADBARE LOOPLAMP met draaibare haak

Elders 11.95 13.95

TRENDY

12.49

dranken blijven heet voor thee, koffie, cappuccino etc. inhoud 200 ml

12.95

Elders 3.99 4.49

Elders 19.95 24.95

2 - PA C K

Elders 4.99 6.95

1.49

Elders 39.95 44.95

HOME DECO

KUSSEN HOES grote keuze uni kleuren katoen 40x40 cm

DECO

400 ml

nickle plated of old look

Fenjal DOUCHE CREME Sensual Rose 200 ml

1.49

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

2.49 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

1.49

Elders 2.95 3.49

FENJAL BODYLOTION OF

BAD CREME Sensual Rose

24.99

SFEER LANTAARN metaal met glas

UITZOE K E N Elders 3.49 3.95

!

1.99

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 10-02-2013 t/m wo. 20-02-2013 in filiaal Chaam

DAMES VEST diverse kleuren


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 17

Ons Weekblad Katern2 107e jaargang

Optocht Bonenpikkerslaand 2013

IJskoude maar supermooie optocht Het was koud, zeg maar gerust ijskoud. Maar zowel deelnemers als publiek hebben genoten van de fraaie stoet wagens en groepen die afgelopen maandag door de straten van Bonenpikkerslaand trok. CV de Fliters nam bij de volwassen wagens de wisselbeker mee. In totaal deden ruim 40 deelnemers mee aan de Grote Stoet der Bonenpikkers. Of het door het koude weer kwam of door organisatie zullen we nooit weten, maar feit is dat de optocht snel en zonder grote gaten door de straten trok. Vanuit het publiek was er veel lof voor de hoge kwaliteit van de wagens en het hoge humorgehalte, van het begin tot het einde. Prins Driek dun Irste en Jeugdprins Jens konden vanaf het hoogste punt van hun prinsenwagen alles goed zien langskomen en waren zeer tevreden over wat ze voorbij hebben zien

trekken. Gelukkig namen de diverse deelnemers ondanks de snijdende kou tijd om hun act aan het publiek te laten zien. De damesgroep Wild Angels hadden goed geoefend op hun vlaggenact en behaalde daarvoor een welverdiende eerste prijs bij de groepen volwassenen. Dat Duo VerWeg de eerste plaats bij de duo's / enkelingen won, is geen verassing. Ondanks een stevige competitie wisten deze twee dames in bijenkostuum voor de zoveelste keer de rest achter zich te laten.

Ook de jeugdoptocht mocht er weer wezen en de kinderen hebben er zichtbaar veel werk van gemaakt. Aan de nieuwe categorie Junior Wagenbouwers deden twee deelnemers mee. CV de Rauwdauwers haalde een paar punten meer dan CV Nie Te houwe, maar beide jonge bouwers zijn een belofte voor de toekomst. Bij de kleine wagens waren de Deurdouwers eerste, ze gingen met gemak uit de slak uit hun dak. De Snoepers werden eerste bij de jeugdgroepen, de Deurdouwers bij de enkelingen / duo's. SCC de Bonenpikkers bedankt iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze fantastische optocht. Bekijk de foto's op onze website www. chaamsecarnaval en hou ook onze Facebookpagina in de gaten!

(foto's: Studio Knapen/Fuji-Printshop)

54ste Carnavalsoptocht Struivenlaand 2013 koud maar voldoende 'volk' op de been Naast de gebruikelijke onderdelen van deze sluitingsdag van Carnaval 2013 was er een bijzondere gebeurtenis tijdens de prijsuitreiking voor de jeugd. Met een groep van een kleine honderd man / vrouw en een spetterend orkestje kwamen de Tilburgse carnavalsgangers op hun toernee deze keer ook langs bij het feest in Struivenlaand. Heel bijzonder op een moment dat het motto is “Het schept nun baand.” Gelukkig was het een carnavalesk bezoek en is er nog geen sprake van het aanhalen van banden met de grote stad Tilburg. Prachtig dat zo'n nieuwigheid met muziek show en wederzijds uitreiken van onderscheidingen een extra dimensie gaf aan een geslaagd carnaval 2013. DE JEUGD Het duurde even maar, met de drumband majorettes en minirettes van “Vlijt en Volharding” mocht de jeugd de jaarlijkse optocht weer geopend worden. Vijf jeugdgroepen hadden zich opgemaakt om het motto “we gooien hoge ogen” uit te beelden of anderszins in beeld te brengen.

DE LAGE OGEN Ze zagen er mooi uit met hun op beenkracht voortbewogen wagen. Frisse kleuren en enthousiaste deelnemers die met een knipoog naar het motto de toeschouwers uitgenodigden om hoge ogen te gooien. En dat ze daar in slaagden mocht later duidelijk worden. De eerste prijs bij de kleine groepen werd aan hun creatie toegekend.

DE TURBOO'TJES Ze maakten er een spelletje van, maar het ging wel degelijk om hoge ogen gooien, want bij een bordspel moet dat in ieder geval. Mooi uitgebeeld maakten ze duidelijk, dat de mensen uit Alphen zich niet moeten ergeren en dus

mens-erger-je-niet moeten spelen. In ieder geval om samen lol te maken. Hun inzet verdiende de tweede prijs bij de grote groepen. En dat niet alleen, ze kregen ook de prijs voor het best bij het motto voor jeugd passende ontwerp.

CV DE BOERKES Niet alleen “voorlopers”maar ook een mooie bus met molen droegen bij aan de bewondering van het publiek voor deze mooie bijdrage aan de jeugdoptocht. Ze houden van Holland en van Boer zoekt vrouw dus dan is de link gauw gelegd. Boerinneks gooie hoge ogen bij de Alfese boerkes en... Niet alleen daarmee maar ook met de 1 ste prijs bij de grote groepen.

DE GIRLBOUWERS In hun toelichting geven ze aan dat ze een bouwworkshop van het bouwerscollectief hebben gevolgd en dat deze creatie een direct gevolg daarvan is. “Ut bouwe en meej doen aon de optocht schept nin baand”zo verklaren zij en dus. Hun eendje dobbert van fisje naor fisje en

nie alleen in Struivenlaand maar ook in Smokkelgat en Haai Kneutersland. Nou dat bouwen was ze best wel gelukt. Helaas niet genoeg voor de eerste plaats maar een zeer verdiende tweede plaats wel.

CV DE ZUSJES Met recht met ze tweekes wat fragiel maar o zo dapper op pad in hun felgekleurde out fit. Ook zij weer van de partij én waren zeker van plan hoge ogen te gooien. En of ze dat deden, want voor hun uitbeelding van het motto van de “groten” kregen zij de prijs voor de beste uitbeelding. Het lijkt allemaal niet zoveel als je terugkijkt, maar ze hebben er veel werk aan gehad, de jurering was heel serieus en daarmee het winnen van een prijs minstens zo'n serieuze zaak. Fijn dat de jeugd nog graag mee doet. Hopelijk straks bij het jubileum nog wat meer groepjes?

DE GROTE OPTOCHT Een selectie uit wat er zoal langs kwam is met waardering voor allen die er aan mee deden de beste manier om de optocht te verslaan. Zo hadden de Gaspedalen hun eigen inbreng, was de wagen van de Jakhalzen een bijzondere creatie. Was Cees deze 27 ste keer zonder Jan, want die had zich ziek afgemeld, kon het net het net niet halen en was de Paus of was het Willibrordus ineens met twee kardinalen tot de processie doorgedrongen . Bij de prijsuitreiking zijn er wat oproepen gedaan. Naast die voor deel-

name door buurtschappen mag niet onvermeld blijven dat individuele deelnemers door de Alfse Mees werden uitgedaagd om mee te doen, dat de Flitsers opriepen meer te bouwen en aan de makers van de “zuipwagens”de oproep deed eens een echte wagen te gaan bouwen. Gezellig is wel weer dat er tussen alles in verschillende al of niet spontane of somsbandjes optreden. Op een grote wagen of niet gezellig is het zeker. Maar goed nu de selectie uit de optocht 2013.

DE VRUUTERS Een nieuwe circus/kermis attractie waardoor carnaval in Ulicoten blijft bestaan en waar de Haaikneuters trots op mogen zijn, zo kondigden deze deelnemers hun bijdrage aan. En niet alleen in Ulicoten maar ook droegen zij goed bij aan de optocht in Alphen. Jonge mensen die met een heuse wagen in het “grote geweld “overeind bleven verdienden zeker veel waardering. Zoals prins Stafke ook duidelijk in zijn woorden aangaf.

RABASTA Dat ze als buurtschap fanatiek zijn en graag carnaval nog een stevige boost willen geven is al langer bekend. Met hun kleurige pakken, hun eigen lied en weer een mooie creatie van een lelijke Eend gingen ze er voor. “We kleuren dun optocht”en dat kan zo maar eens waar zijn natuurlijk. Ze legden een verband met de vele schilders die Alphen inmiddels kent. Van Wim Coppens tot en met Henk de Swart en Huubke Backx tot en met Theo van Oosterhout. Er werd inderdaad nogal wat afgeschilderd onderweg en ongetwijfeld krijgt het resultaat een mooie plaats in de prijzenkast. Prijs hadden ze inderdaad, die van 1 ste als buurtschap en derde in de eigen categorie. Jos Reijns al sprekend namens de groep biedt de buurtschappen een workshop schildjes maken aan en weet te melden dat de molenwijk volgend jaar weer mee doet.

UN ALFSE MEES

DE NOPKES

Tja hij was één van de twee individuelen en dan zou je kunnen zeggen dan is het altijd prijs. Maar als je de actualiteit ziet van de één en de woordspeling van de tweede dan staan er in feite twee winnaars. De Alfse Mees kreeg zijn eerste prijs, omdat hij subtiele wijze de vraag weergaf of je nu boer bent met 1 hectare grond en of buxusplantjes. Simpel maar doeltreffend weergegeven.

Een flinke wagen met veel beweging, maar met een titel “niks is wat het lijkt” is er voor iedereen helemaal een vrijbrief om er in te zien wat je er in wilt zien. Slim gevonden.

BOETJE Die van de tweede prijs dus, had het werkelijk erg motorisch benaderd. Met een riek en een niet startende motor had hij het publiek zo aan het lachen. Na hun mislukte poging om de motor te starten liet hij het bijbehorende bordje zien”Munne motorriek is nie goed”.

DE BANK-IEREN De toelichting op hun groep was in het echte Iers of Engels opgeschreven. Met name de gemeente wordt verweten dat men geen subsidie meer aan verenigingen wil geven en dat wordt hen niet in Thanks afgenomen. Sterker nog de Ieren brengen “Pots of gold “mee dus een soort ontwikkelingshulp voor de Alphense gemeenschap?

SKEVANSIBERIËENDEVRIENDINVANZIJNDOCHTER Dat schepte niet alleen een band maar ze hebben een band. En niet zomaar ééntje maar een hele sleep van banden en bandjes.

CV DE MODERNE HUISVROUWEN De hippe mobiels zorgen voor een baand, “Hiermee @ppen we er als moderne huisvrouwen lustig op los en da schept nun nóg grotere baand!” is hun motto. Inderdaad het publiek werd geregeld betrokken bij de act en mochten ze de Aipads bekijken en gebruiken.

CV ANONIEM “De crisus is toegeslage, we komme dees jaor meej dun trein in plek van onze waoge”.. En dat was best een heel bijzondere. Lees verder op pagina 19

PONYCLUB “DE PAARDENVRIENDJES”

Eerste prijs groepen (optocht Alphen)

Met een verwijzing naar Neil en Lance Armstrong die allebei hun carrière naar de maan zagen gaan zie je deze twee ook in de optocht samen langs komen. Dat het een baand schept mag duidelijk zijn. Altijd weer leuk dat op een bescheiden wijze deze groep een leuk stukje inbrengt in het grote carnavalsgebeuren.

Winnaar bij de praalwagens in Alphen: Cv. De Flitsers


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 18

Actievoorwaarden:

kken o m je t e m l e k Smok de clubkas vol

• Gratis zegel bij elke besteding van 10 euro* aan boodschappen. Bij 6 zegels is uw spaarkaart al vol. • Actie loopt van vrijdag 11 januari t/m zondag 24 februari 2013. • Volle spaarkaarten kunnen in de winkel worden ingeleverd t/m zondag 3 maart 2013. • Indien uw gewenste mok niet meer aanwezig is, kunt u deze tot 3 maart 2013 bij de servicebalie van Jumbo de Bresser bestellen.

zondag 17 februari Van vrijdag 15 februari tot en met

dubbele zegels!

Parochieel Zangkoor St. Cecilia Parochiekoor St. Bernardus SVU, Afdeling tennis Stichting Jeugdwerk Baarle Stichting Nogalwiedus SVU, Afdeling voetbal TC Baarle Wielervereniging Tourmalet Sportvereniging Baarle Stichting Small World foundation Stichting erbij Peuterspeelzaal steppe-stap Zorgenkind Soos Stuif es In Buurtvereniging Samen Sterk OKRA DOSKO, afdeling jeugdvoetbal

adviesprijs 7.49

2.

49

+ 1 spaarkaart

Jumbo Bart en Katja de Bresser St. Annaplein 15, 5111 CA Baarle-Nassau Tel. 013 5076830

Openingstijden Ma t/m Do 8.00 - 20.00, Vrijdag 8.00 - 21.00 Zaterdag 8.00 - 20.00, Zondag 9.00 - 17.00

* Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/ of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Excl. statiegeld, tabakswaren, geneesmiddelen, babyvoeding tot 1 jaar, loten en telefoonkaarten.

ADVERTEREN? kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

Maandelijkse informatiepagina van

Rabobank De Zuidelijke Baronie

Rabo Rondom

Verkoop nieuw en gebruikt

port s r e t Win daard stan rzekerd e meev

■ de la Salle mavo havo vwo

APK-keuringen Onderhoud en reparatie

OPEN DAG

Smederijstraat 7 Baarle-Nassau 013-5079770 www.graumansopel.nl

Zorgboerderij de Hoge Aard te Molenschot voor jeugd en jongvolwassenen, dagdelen, logeren of verblijf, zie www. dehogeaard.nl of bel 06-24504183 of info@ dehogeaard.nl Voor alle graaf- en grondwerken, zowel binnen als buiten, met bobcats van 90 cm tot 160 cm breed en minikraantjes van 800 kg (70 cm. br. ) tot 5000 kg. (180 br.), voor het leegrijden van mestveestallen en kippenhokken, bel naar Herman van Beek tel. 0031(0)135078118 of 0031(0)0653364696.

Deelnemende verenigingen Baarlese Beeldhouwclub Baarlese Visvereniging ‘t Goordonk Bridgeclub Enclave CV De Grenszuukers Zonnebloem Baarle EHBO Sint Damiaan Gloria Atletiek Gloria UC Harmonie en Showgroep St. Remi Heemkundekring Amalia van Solms Jongerenkoor Baarle Jongerenkoor Young Voices Karateclub Noritsu KBO Baarle-Nassau KVO Baarle-Nassau KVO Ulicoten Muziekvereniging Ulicoten

Graumans

Antiek-renovatie Hans Swanenberg. Verwijderen van verf en laklagen. Ook voor al uw overige meubels. Logen en stralen van houten meubels. Dekkend spuitwerk van oude en nieuwe meubels. Opnieuw kleuren en/of lakken. Stoelen matten en webbing. Zevenb.Hoek. Telefoon 0168452451. www.antiekrenovatie.nl Hele jaar wonen. Recreeren. Bungalow. Duurzaam. Steen. Pannendak. 60 m². Perceel 400 m². Bosrijk park. Ruime woonkamer. Fraaie keuken. Luxe badkamer. Twee slaapkamers. Hal. Vloerverwarming. CV. Gashaard. Brievenbus etc. Prijs: € 36950,-. Gestoffeerd. Gemeubileerd. Bezichtiging? Tel.: 013-5182866 of 06-51551577.

Zaterdag 23 februari 2013 10.00 - 13.00 uur

havo en vwo - leerjaar 1+2+3 (eerste fase)

leerwegen

- mavo - gemengde leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg (leerjaar 1 en 2)

De la Salle zoekt de grens op! ■ de la Salle Sportlaan 1 Baarle-Nassau Tel. (013) 507 94 95

VERHUUR *Hoogwerkers *Heftrucks *Bouwdrogers *Heteluchtkachels *Betonzagen *Rolsteigers Voor ons compleet verhuurprogramma www.jespersmachinehandel.nl MACHINEHANDEL JESPERS Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501

Vlooienmarkt breda bress-sportcenter zondag 17 febr. - 10-17 uur

Nieuwe xl vlo-markt in Bress Sportcenter Nieuwe Inslag 99, 4817 GN Breda (bij oude Casino/Heerbaan) 0161-456291

Een verzekering die past bij u en uw reizen Interpolis Doorlopende Reisverzekering

februari 2013 Volg ons op twitter: @RaboDZB

Bij de keuze voor een reisverzekering kiest het merendeel van onze klanten voor de Doorlopende Reisverzekering. Met deze verzekering kunt u op ieder moment verzekerd op reis met een dekking die past bij uw reisplannen. Ook voor uw geboekte weekendjes weg in Nederland of als u gewoon een dagje naar het buitenland gaat.

Het idee is dat je meer bereikt als je slimmer met je geld omgaat.

www.rabobank.nl/dzb

Meer weten? Ga naar www.rabobank.nl/boeg en maak je eigen plan.

Schrijf nu in!

Met handige tools, nuttige informatie en een goed plan word je baas over je eigen geld en bereik je meer met de middelen die je hebt. De website Baas over eigen geld (B.O.E.G.) gaat over geld en jouw leven.

Lees ook over:

ans Maak k 00 .0 op € 50

www.rabobank.nl/innovatieprijs

Rabobank. Een bank met ideeën.

Herman Wijffels Innovatieprijs 2013

• Resultaten lezersonderzoek Dichterbij • Nieuwe Rabobank ambassadeurs stellen zich voor • Rabobank De Zuidelijke Baronie sponsort PlusBus Zundert www.rabobank.nl/dzb

Wilt u r ea g er en o f heeft u v r a g en: Rabobank De Zuidelijke Baronie, Postbus 11, 5110 AA Baarle-Nassau mc c @ dz b. rab obank . nl , t wi tter : @ R ab oD Z B, tel . : (013) 507 40 00


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 19

54ste Carnavalsoptocht Struivenlaand 2013

iets heeft met plantjes en “Tis nun grote bende” geven ze een en ander weer over de motorclub, de teelt van bijzondere planten, maar ook dat ze met bloemen iets goed kunnen maken. Wat gedacht van een slager die een bloemenstalletje uitbaat. Liefdes aanzoeken en motormuizen van zeer jong en wat meer belegen leeftijd. Mooie groep wat uiterlijk betreft maar ook voorzien van bijzondere bikes. Stafke had er ook bij moeten zijn, maar kreeg bij de prijsuitreiking toch zijn vetleren vest. Terechte winnaars van de categorie loopgroepen.

CRASH 2.0 Neem twee meiden in een “minirok) geef ze een microfoon, geluidsinstallatie, drumstel en kleur ze wat op en wacht af wat er gebeurt. Bij deze twee een fantastische straatact, die door de jury beloond werd met de 1 ste prijs bij de duo's.

Eerste prijs jeugd kleine groep

CV DE BEGAAIERS

Prijs buurtschappen (optocht Alphen) Vervolg van pagina 17 De Soultrain die ze meevoerden en waarop ze aanhoudend swingende muziek, zang en dans toonden was een mooie staaltje huisvlijt. Zeer de moeite waard en een aanwinst voor een mooie optocht.

CV 54 JAOR GELEE Een gelegenheidsdrumband met naar uit betrouwbare bronnen bleek een geleende grote trom die eerder in een grote stad had gespeeld dus...

CV DE FLITSERS Een mega Amerikaans eetfestijn met de wereldkampioen hotdogs eten wordt het publiek uitgedaagd om het record te verbreken. Zo snel mogelijk twee hotdogs naar binnen werken. Of dat ook iets geworden is is voor alsnog bij het ter perse gaan van dit blad niet bekend. Wel was en is duidelijk dat er weer een prachtige wagen door het dorp reed. Veel figuren veel beweging en af en toe een snel halt voor een lantaarnpaal. Mooi gemaakt met als klinkend resultaat de 1 ste prijs bij de grote wagens. Top en zo volgend jaar nog een paar meer?

DER LAUFGROEPVETERANEN DUN OPSTOET IS LANG LAUFEN 't Is wat je lang vindt. Ieder jaar doen ze mee en deze keer in Duitstalige aanpak. Weer en wind en mooie kleding maar niet minder luide muziek zor-

gen voor plezier bij het publiek en helaas “auch al möchten wir nicht saufen “' het schept toch een baand om mee te doen zo concludeert deze groep terecht. Het bleek inderdaad een genoegen om mee te doen, alhoewel halverwege de tocht de lange latten toch wel erg zwaar werden. Maar ja als er geen sneeuw is wat moet je dan nietwaar.

NET EN NEL Niet weg te denken. Iedere semmelavond een dankbaar onderwerp en in de stoet niet weg te denken deelnemers. Als motto weer bijzonder “een zeikwijf en un schijterd, maar samen un baand” Je kon tijdens de optocht als je niet oppaste nattigheid voelen want Nel was niet nogal morsig bij het gebruik van het toilet. Of moest je in dit geval spreken van ongecontroleerde waterlozing 't is maar wat je er van denkt.

CV DE SNOTBELBLAZERS Heel spits als je de aankondiging leest. “Wij rijden met ons busje rond de wereld”. Nou prima ingespeeld op de komende troonsafstand. Een hele Koninklijke familie met een heuse gouden koets. Het is maar met wat je onder een busje verstaat, maar ja in die kringen.

DE BAANDE SCHEPPERS Waarschijnlijk meer mensen van de zwarte band of zwartwerkers, want ze hadden me een paar gezichten. Nie om aan te zien zo

zwart.

DE DUBBELDOOIERS Ze scheppen de mooiste band met hun liefdesnestje draaien ze rond en de liefde doet de rest. Nou ja dat is te zeggen, de mensen die er in wilden gaan zitten werden van de kant van de weg gehaald en dat bracht niet meteen liefdestaferelen als zo rond gedraaid werden maar ach.

RIE EN MARIE Willen graag een baand scheppen met de jury die hen vorig jaar kwijt was. Of het ze echt gelukt is 'Tweede plaats bij de duo's dus niet slecht bij 7 deelnemende duo's.

HULLIE SAOME Scouting deed niet mee aan de optocht dit jaar? Huh, wat waren die mensen dan met hun tentjes, scoutingliedjes, gebaartjes en dansjes. Ja Hullie, maar er weer in geslaagd iets bijzonders als groep weg te zetten. De tweede plaats was dit jaar hun deel en blij dat ze er mee waren. Echte padvinders mee doen is leuker dan winnen of is dat bij een andere gelegenheid. Mooi was het om te zien en knap bedacht en gemaakt.

CV DE GANGMAOKERS Een sportieve manier door Alphen heen met als motto wij sporten ons suf op de lopende baand.

MC SATUDINSDAH Stoere ruige club die kennelijk

Thema: after-carnaval, dus kom verkleed

Filmavond in cultureel centrum Den Heuvel in Alphen Het is al weer meer als een maand geleden, dus de hoogste tijd voor weer een filmavond in het Cultureel Centrum in Alphen. Deze keer hebben we een thema namelijk: After Carnaval. Op zaterdag 16 Februari as. kunnen alle kinderen uit groep 4 t/m groep 8 uit Alphen en omstreken een film komen kijken. Je mag dus ook vanuit Baarle Nassau, Chaam, Ulicoten, Riel of Galder komen. Als je maar graag films kijkt, breng gerust je nichtje of neefje mee.Omdat het net carnaval is geweest mag je nog een keer verkleed komen. Degene die het mooist of het gekst verkleed is krijgt een prijsje mee naar huis. Het is net

als op school er mogen geen attributen mee komen. Dus geen serpentine of confetti. Geen spuitbussen, toeters, zwaarden of toverstafjes. Als iemand toch iets bij heeft zullen we dat bewaren en mag hij of zij dat na de film weer op komen halen. We gaan er weer en gezellige avond van maken. Maar dat zijn jullie inmiddels wel gewend. Iedereen is welkom vanaf 18.15, de film begint om 18.30 en het is afgelopen om 20.30. Net als alle andere

keren is er iets lekkers, en is er een gratis glaasje ranja van het Cultureel Centrum. Je betaald hiervoor 2 euro entree. Je krijgt er het echte bioscoop gevoel voor terug met een vleugje carnaval. De volgende filmavond is op 3003-2013. Zet het maar vast in je agenda, want je wil er vast weer bij zij. Wij hopen dat jullie allemaal weer komen en maken er een geweldige After Carnaval filmavond van.

“De wereld draait door”ook al is het crisis. Ze vliegen de hele wereld rond, vogels doen dat ook, maar iedereen is kennelijk de weg kwijt. Mooi werk die wagen. Met helikoptervliegtuig en met kleurrijke andere bewegende en draaiende figuren. Is weer zoiets wat Alphen graag ziet mooie wagens met veel kleur en beweging. Zij hebben zeker de wereld van het carnaval voor Alphen door laten draaien. En hun naam, nou dan begaaien ze het alleen maar op een zeer positieve manier.

Beste uitbeelding motto struivenland

DE (H)ALFSE VROUWEN Soms zijn vrouwen halve zusters als het om zorg en verzorging gaat. Deze hadden echter een totaal andere boodschap te brengen. Alhoewel die niet overal begrepen werd. Natuurlijk mochten maar enkelingen in het “heilige”boekje kijken dus is behoorlijk selectief. Leuke uitbeelding en dat deze vrouwen een baand hebben dat wist menigeen van tevoren. Deze van de optocht ja die is erg nieuw maar als er geen verrassingen meer zijn wat moet je dan als Alphense vrouwen.

Eerste prijs duo's

CV DE HEGGESNOEIERS “we zen nie te houwe.” Wild west taferelen met een flinke buit en... Klopt allemaal en dan is er niks teveel gezegd. Zo'n levendige wagen bijna als laatste in de tocht doet goed. De totale uitslag staat onder deze bescheiden weergave van de 54 ste optocht in Struivenlaand. Volgend jaar de 55 ste dus een jubileumjaar, dat een uitdaging moet zijn voor heel Alphen om aan de slag te gaan. Een ouderwetse grote stoet met veel pracht en praal wie zou dat niet willen. Wim Pijnacker

Eerste prijs individuen

Frederik Halloy wint SOMS Band verjaardagsconcert Frederic Halloy was op carnavalszaterdag (of was het al zondag) de winnaar van het SOMS Band verjaardagsconcert. De SOMS Band organiseerde deze zaterdag een zeer succesvol verlopen kroegentocht door Baarle. Daarbij werden tussen 20.00-00.00 uur vijf cafés aangedaan. Er werd muziek gemaakt, gehost, gedanst en gezongen en het 'gevolg' van de veelkoppige SOMS Band telde zeker veertig personen. “Het was een overweldigend eerste succes en zeker voor herhaling vatbaar”, schrijft Lonneke Verbunt op de Facebook pagina

van het evenement. De SOMS Band feliciteert winnaar Frederic Halloy met zijn prijs. Zijn stempelkaart werd uit de bak vol stempelkaarten van de vele deelnemers getrokken. Op de foto wordt de prijswinnaar geflankeerd door Ad Jacobs en Lonneke Verbunt van de SOMS Band. Volgend jaar is het op 1 maart carnavalszaterdag,

en dan is de SOMS Band weer van plan om een kroegentocht te organiseren in Baarle. 

(Jeanny Wouters)

Tot zaterdag en groeten van het J.A.C.

‘keukenarchitectuur bavel’ wordt ‘keukenarchitectuur midden-brabant’. Medio 2e kwartaal 2013 verhuizen wij naar Gilze direct aan de A58

keukenarchitectuur bavel

Lange Bunder 9 Bavel www.keukenarchitectuurbavel.nl


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 20

Kom schaatsen op de Ireen Wüst IJsbaan! Ervaren en onervaren schaatsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ook leuk voor kinderfeestjes! De overdekte Ireen Wüst IJsbaan biedt o.a.:

400 meter schaatsbaan

ijshockeybaan

schaatsverhuur en schaatsrekjes

schaatslessen horeca

Nu 2 kaartje helemaal gratis! e

Bij inlevering van deze bon is het 2e kaartje recreatief schaatsen van de Ireen Wüst IJsbaan helemaal gratis!* Naam: Adres: Postcode + plaats: E-mail: Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van alle sportactiviteiten in de gemeente Tilburg via de digitale nieuwsbrief. * Actievoorwaarden: • Het goedkoopste kaartje is gratis. • Alleen volledig ingevulde bonnen worden geaccepteerd. • De bon is in te leveren tot en met zondag 17 maart 2013 • Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.

sportintilburg

www.sportintilburg.nl

Ireen Wüst IJsbaan (T-Kwadraat) Olympiaplein 382 5022 DX Tilburg Tel. 14013

sportintilburg


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 21

3 0 l 1 a v a 2 Ca rn d n a a l s r e k Bonenpik

F o togra fi e : www. fuj i - pri nts hop. nl


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 22

te KOOP

Heliview Professional Marketing Services B.V. is op zoek naar een B2B

Executive Telemarketeer m/v

Heliview Professional Marketing Services (PMS) BV is opgericht in 2009 en is een groeiende organisatie. Passie, professionaliteit, energie, enthousiasme en creativiteit zijn woorden die het bedrijf kenmerken en waar de medewerkers centraal staan. Heliview PMS biedt haar klanten advies en concrete hulp bij het realiseren van commerciële doelstellingen.

FREDERIKSTRAAT 2 - BAARLE-NASSAU VRAAGPRIJS € 300.000,00 k.k. Zeer goed onderhouden, fraaie twee onder één kap woning gelegen in een kindvriendelijke omgeving. De woning kijkt vrij uit op een groen plantsoen aan de voorzijde. De woning beschikt over een op het zuiden gelegen achtertuin en een vrijstaande stenen garage. Algemeen: bouwjaar ca. 1977, perceel ca. 321 m², woonoppervlakte ca. 180 m², inhoud woning ca. 530 m³.

WOLVESPOOR 2 - BAARLE-NASSAU VRAAGPRIJS € 375.000,00 k.k. Vrijstaande semi-bungalow gelegen in een kindvriendelijke omgeving, nabij een groenrijk park met diverse speeltoestellen. De woning is goed onderhouden en beschikt over een royale op het zuidwesten gesitueerde tuin en een vrijstaande stenen garage. Algemeen: bouwjaar ca. 1997, perceel ca. 586 m², inhoud woning ca. 475 m³, volledig geïsoleerd.

Molenstraat 22 • Baarle-Hertog • Tel.: 014-69.00.69 Tel. vanuit Nederland: 00-32.14.69.00.69. Voor volledig aanbod zie:

www.vanrOOijmaKelaardij.cOm MEGAVLOOIENMARKT: Zat 09 + Zon 10 mrt Feijenoordstadion, (Rotterdam-Zuid) open beide dg 10-16 u 300 kramen per dag, info: 06-53.777.967

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

Elektro-Service Keustermans, 3, Baarle-Nassau. Inboedels gevraagd!! Reth Voor al uw Woningontruimingen en elektrowerk in huis, tuin (senioren)verhuizingen en bedrijf. Tel. 0651-963595 Tel.: 013 5077428 of sinds 1995 !!! 06 30391571

Ter uitbreiding van de afdeling Executive Telemarketing zijn wij op zoek naar een gedreven B2B Executive Telemarketeer. Het betreft hierbij een binnendienst functie waarbij je verantwoordelijk bent voor het onderhouden van contacten en relaties op management- en directieniveau voor onze klanten. Afhankelijk van de specifieke uitdaging van onze klant benader je selectieve doelgroepen om hen in contact te brengen met onze klant. Wij verzorgen één op één contact voor B2B organisaties met hun potentiële klanten. Daarnaast nodigen we management- en directieleden uit voor exclusieve bijeenkomsten of vergaren we informatie bij de doelgroep van onze klanten voor commerciële activiteiten. Je opereert in een team van betrokken collega’s. De leeftijden in het team waar je onderdeel van uitmaakt variëren van 25 tot 62. Functie eisen Je bent ambitieus en hebt HBO werk- en denk niveau. Uiteraard heb je een gezonde commerciële instelling, ben je communicatief vaardig en ben je ondernemend, stressbestendig en resultaatgericht. Het werken met targets ervaar je als een uitdaging! Overtuigingskracht, souplesse en doorzettingsvermogen en kunnen communiceren met gesprekspartners op

management niveau zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Een van onze huidige Marketeers beschrijft de baan als volgt: “Door de open bedrijfscultuur is er een zeer prettige werksfeer. Je kan overal over meedenken en voel je dan ook erg betrokken. Het leukst aan mijn werkzaamheden vind ik de afwisseling. Er zijn veel verschillende projecten met voor sommige klanten een doorlopende looptijd en voor andere klanten juist projectmatig, dus na een aantal weken heb je dan weer een nieuw project onder je hoede. Ook heb je vaak meerdere projecten tegelijkertijd. Het project is ook echt jouw project, je wordt betrokken bij de briefing en onderhoudt zelf contact met de klant over de vorderingen die je maakt. Je bent dus ook echt verantwoordelijk voor een project! Je belt vaak uit naam van de klant, dus om de zoveel tijd ‘werk’ je bij een ander bedrijf”. Werktijden Werktijd is tijdens kantooruren, zowel parttime als fulltime is mogelijk Geboden wordt - Erg prettige energieke werksfeer - Een 0-uren contract op oproepbasis - Flexibiliteit en vrijheid in werkplanning - Een prettige moderne werkomgeving - Variabele beloning bovenop je salaris - Doorgroeimogelijkheden Interesse Stuur een e-mail met je CV naar: lot. peeters@heliview.nl of neem contact op met Lot Peeters of Alwin Schoones via tel.: 076-5484000.

Honden en kattenpension www.tpoppelshof. eu. Uw vakantie ons werk. Met grote speelweide. Ook dagopvang, probleemhonden. 003214-650360 / 0032476940454.

INVULLEN AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Bel 0161-49 25 08 of kom langs aan de Bredaseweg 4 te Chaam. A.C. Koijen & Partners Administratie- en Belastingadviseurs.

StoffeerderijvanHoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvende offerte 06-19748242 www.stoffeerderijvanhoorn.nl

HERBALIFE: afslanken, gezond ontbijt en meer energie. Incl. pers. begeleiding. SMS „gratis proefpakket“ naar 06-28230358 of zie www.majaseelen.nl

Te koop: appels en peren bij Frans Cox Zondereigen 97 telefoon 014-633285. Open van ma tot vrij van 13 tot 19 uur. Zaterdag van 8 tot 16 uur. Donderdag en zondag gesloten.

*** Hoesten, griep, steeds verkouden? *** Kijk voor informatie op www.sabineflake.nl of bel 013 5082790. Klassiek homeopaat. Alphen.

percelen landbouwgrond gelegen aan de Schootjesbaan en de Gilzerbaan te Riel

II.

Interactief voorlezen met de allerkleinsten Op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 februari konden de kinderen van Kober kindercentra in Baarle-Nassau genieten van een mooi verhaal. Een medewerkster van de Bibliotheek Baarle-Nassau kwam namelijk interactief voorlezen aan de kinderen van kinderdagverblijf Ons Speelhonk en peuterspeelzaal Ukkie, onderdeel van brede school Uilenpoort. Zij las voor uit het boek 'Nog 100 nachtjes slapen' van schrijfster Milja Praagman. Het verhaal vertelt over het meisje Dorus die heel graag jarig wil zijn maar nog 100 nachtjes moet wachten. Omdat ze nog zo lang moet wachten vraagt ze aan haar moeder of ze met een schaar mag knippen. Dat vindt de moeder goed en Dorus knipt uit kleren van allerlei mensen driehoeken. Daar maakt zij een slinger van en zo heeft ze toch nog een feest. De kinderen van Ons Speelhonk en Ukkie kinderen kregen allemaal een

Heliview Professional Marketing Services B.V. Lage Mosten 1, 4822 NJ Breda.

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING

I.

Kinderdagverblijf Ons Speelhonk en peuterspeelzaal Ukkie in Baarle-Nassau

kadastraal bekend Goirle sectie G nummer 112 gedeeltelijk en Gilze en Rijen sectie O nummer 142 geheel, ter gezamenlijke grootte van 9.00.00 ha kadastraal bekend Tilburg sectie AG nummer 411, groot 2.02.75 ha Inschrijving is mogelijk tot 22 maart 2013, 12.00 uur. Aanvaarding april 2013

De brochure met de verkoopvoorwaarden en het inschrijfformulier kunt u vrijblijvend aanvragen bij J.C.M. van Gestel Taxaties o.z. B.V., e-mail: vangesteltaxaties@kpnplanet.nl , tel. 013-5051162, 06-22565292

Strijbeekseweg 18a, Ulvenhout

In prIjs verlaagd!!

Royale twee onder één kapwoning met garage, oprit voor meerdere auto’s, vijf slaapkamers en woonkeuken op een perceel van 520m². U bent van harte welkom tijdens het open huis op 23 februari a.s. van 11 uur tot 15 uur.

Noodstroomgeneratoren eigen import, zeer scherp geprijsd bij: T.S.C. Gosens B.V. Biestraat 1 te Gilze Tel. 0161-451812 www.tscgosens.com info@tscgosens.com

feesthoed en mochten tijdens het verhaal met hun vingers het knippen van een schaar nadoen. Ook was er nog een liedje waar ze samen op dansten aan het eind van het verhaal. De kinderen hebben er echt van genoten, vooral toen ze na het voorlezen ook nog een traktatie en een feesttoeter kregen. Mede dankzij de medewerking van de bibliotheek was het een gezellige en leerzame ochtend.

Dierencentrale Nederland GEVONDEN Poes, cypers, witte tenen en vlek op borst, Hazenberg, Alphen. Voor gratis registratie en informa-

tie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

ErkEnd schadEbEdrijf

Goris

Telefoon nL: 00-3214699460 - fax 00-3214699845 garage-goris@skynet.be - www.garagegoris.be

Weekaanbiedingen geldig maandag 18 februari t/m zaterdag 23 februari

Hoekse rooie aardappels

1. 1.00 99 1. 1.99

per kilo ..........................................

Pastinaak

Wiekenweg 17 2387 baarle-hertog Tel. 014.69.94.60 fax 014.69.98.45

00

* voor alle richt-, spuit- en uitdeukwerk * gebruik van moderne richtapparatuur en spuitcabine * professioneel opmaken van schadebestek en snelle afwerking via computer * bij herstelling vervangwagen aanwezig

per stuk ..........................................

* eigen ophaaldienst

Perssinaasappels

* 2 jaar garantie op alle herstellingen

2 kilo .............................................

Kanzi per kilo .........................................

Nu nog vers gesneden wintergroenten Cor van de Bokstraat 3 Baarle-Nassau 013-5077102

OpeNiNgstijdeN: maandag: 08.30 tot 18.00 uur dinsdag: 08.30 tot 18.00 uur woensdag: 08.30 tot 18.00 uur donderdag: 08.30 tot 18.00 uur vrijdag: 08.30 tot 18.00 uur zaterdag: 08.30 tot 16.00 uur

UW schadEbEdrijf (zowel belgisch, alsook nederlands!) ***Gezond afvallen*** en de hormonen en stofwisseling in balans brengen. Meer info op www.metabolicbrabant. nl of bel 013 5082790.

Oude metalen gevraagd. Tegen contante betaling. 06-31054041. Wij ruimen het ook voor u op.

VELE AANBIEDINGEN VOLOP ACTIVITEITEN

Ik ben op zoek naar woonruimte (betaalbaar huurhuisje) voor mij met de mogelijkheid mijn 3 IJslandertjes bij huis te stallen. Regio Baarle, Breda, Meerle, Meer eo.. 06-41795990

CITY S

Werken én leren in Transport en Logistiek? Kom dan zaterdag 16 februari a.s. tussen 10.00 en 16.00 uur naar de OPEN DAG bij Verkeersschool W. Verboon, Damweg 51 in Oosterhout.

KOOKLESSEN in de Indische Keuken bij MAKANCATERING.NL 06-10352980

Eigentijds eigenwijs. Hét sportmodel onder de brommobielen.

NIEUWE CITY Compact model. Ideaal voor stad én platteland. Temperamentvol design met mooie lijnen.

Nieuw assortiment AIXAM

KEUZE GEEFT VRIJHEID

VEEL INFORMATIE N°1 ZONDER AUTORIJBEWIJS

Vraagprijs: € 325.000,- k.k.

NIEUWE CROSSLINE Ontdek de best verkochte brommobiel van Europa! Volgens de ANWB de meest veilige en comfortabele.

Thijssen & Kalkman makelaars - taxateurs

Nadere informatie over dit object is opvraagbaar middels ons kantoor. T. 076-5223928, breda@thijssenkalkman.nl www.makelaarsbreda.nl

Geertruidenberg tel. (0162) 52 16 23 Rijswijk (NBr) tel. (0183) 44 29 41 Oosterhout (NBr) tel. (0162) 49 92 91 Tilburg tel. (013) 16 30 575

www.willemverboon.nl


r 0 3 a a a n l v C 2 1

ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 23

Carnavalsmis, lampionnenoptocht in de sneeuw en sleuteloverdracht in Smokkelgat

Foto's: Hanne Dirven.

Prins en hofdames op weg naar CCB in de sneeuw

Carnavalszaterdag begint voor de Prins en zijn gevolg al eerder op de dag, met onder andere bezoek van zieken en ouderencarnaval, en vrijdagavond al bij Soos Stuif Es In, maar officieel begint de carnaval in Smokkelgat in de kerk met een mis. De carnavalsmis had dit jaar als thema 'We doen het samen' en werd opgeluisterd met live muziek van de harmonie Sint Remi. Na de mis werden achter in de kerk lampionnen uitgedeeld en ging het in optocht naar het Cultureel Centrum voor de sleuteloverdracht. Jeugdprins Stijn was gelukkig net op tijd hersteld om er weer bij te zijn. Hij was flink ziek geweest, maar sprak de kerkgangers en belangstellenden in de aula van het Cultureel Centrum vol vuur toe. In de kerk van Onze Lieve Vrouw van Bijstand verzorgde Prins Michelin de preek en daarbij werd pastoor Paes onderscheiden. De Prins

refereerde in zijn preek naar de oorsprong van carnaval, het doel en de gevaren. “Ontspanning is belangrijk, de keerzijde is dat we ons te veel laten gaan.” Carnaval is de voorbereiding op 40 dagen vasten en de kracht van carnaval en van mensen is vooral samenwerken, samen dingen bereiken, “dat geeft energie” aldus Prins Michelin.

Sneeuw Die energie kon hij zelf goed gebruiken, want buiten voor de kerk stond een kleine riksja klaar, een fiets met bankje er voor op waarop de twee hofdames plaatsnamen. Zij werden zo door de Prins naar het Cultureel Centrum vervoerd, gevolgd door heel veel kinderen met lampionnen. Ondertussen begon het zachtjes te sneeuwen en naargelang de stoet vorderde sneeuwde het steeds harder. De lach was echter nergens van de gezichten gesneeuw, en in de aula was het warm en gezellig en stond de koffie klaar.

Eendjes en sleutels Er stonden twee nieuwe bur-

gemeesters op het podium bij het Cultureel Centrum. Leo Van Tilburg had er al vele jaren gestaan als schepen, maar nu voor het eerst als burgemeester. Burgemeester Braam voerde het woord namens beide gemeenten. Hij noemde Prins Michelin “een goeie, hij heeft ervoor geleerd.” De prins is in het dagelijks leven onder andere raadslid en daarmee een bekende van de burgemeester. “Sinds 1830 is er maar een plaats in België en Nederland waar één persoon het voor het zeggen heeft” had de burgemeester uitgepuzzeld. Met het overdragen van de sleutels van de gemeente had hij toch een beetje moeite. Van zijn Belgische collega had hij al geleerd hoe

dat het best te brengen: “mag ik misschien wa vragen?” Zij vraag: of het vraagstuk aangaande het Cultureel Centrum liefst woensdag opgelost kon zijn, als de sleutels terugkomen! De sleutels werden omgehangen, de onderscheidingen uitgedeeld, de Prins dankte voor de inspirerende woorden en overhandigde cadeautjes en bloemen aan de beide burgemeesters. Daarna was het tijd voor de eendjeswedstrijd, want het motto van Smokkelgat is “nog gaauw eentje dan”. Er stond een badje klaar met eendjes die eruit werden gevist door drie teams: burgemeesters en wethouders, de jeugdraad en de grote raad van elf.

Jubilarissen Aan het eind van de avond werden de jubilarissen van de Grenszuukers nog in het zonnetje gezet. Dit jaar waren er vier jubilarissen, helaas niet allemaal aanwezig deze avond. Marco Slockers, op dit moment rustend lid, is al 22 jaar actief binnen de carnavalsvereniging. Hij werd eerder die dag verrast met een jubilarissenontbijt. Dan voorzitter Johan Antens, was ook al pliessie en raadslid en is al 11 jaar betrokken bij de Grenszuukers. Zo ook Ronny Voeten, voormalig nar en raadslid, en 11-jarig jubilaris. Voor 6 jaar lidmaatschap van de Grenszuukers werd Ingrid de Leeuw gehuldigd. (Jeanny Wouters)

Alle kinderen rond het altaar in de carnavalsmis

Eerste Hennekesbal meer dan de moeite waard “Het wordt een avond vol verrassingen, zowel voor jullie als voor ons.” Met deze woorden opende José van Dun het eerste Hennekesbal dat zij samen met Dianne Graafmans en Loes Geerts en de KVO van Ulicoten organiseerde. Ze was wel een beetje zenuwachtig hoe het allemaal zou gaan verlopen, maar aan het eind van de avond kon de werkgroep terugkijken op een avond die “meer dan de moeite waard was.” Ruim honderd vrouwen kwamen donderdag 7 februari voor het Hennekesbal naar de oude gymzaal van Ulicoten en beleefden er een geweldig leuke pre-carnavalsavond. De organisatie had geholpen met de aankleding van de zaal, wat altijd een heel werk is. De sauwelton hadden ze geleend van de

Haaikneuters, waarvoor dank, dj Anton van Beek was ingehuurd als sauwelaar en als dj en enige haan deze avond. Anita en Carla zorgden achter de bar voor de drankjes. Resy en haar zus Anita deden hun sauwel als de Zusters van Liefde en warmden daar de zaal al wat mee op. Ook de grijsaard Anton van Beek had de lachers op zijn hand. Ingrid, Lizet en Anja leefden zich uit in een geweldige play-back act als The Three Degrees. En dan het publiek, dat deed ook flink mee. De hele avond was de dansvloer vol en allerlei dansen en dansjes werden ten beste gegeven. Ook aan de uitdossingen was veel aandacht besteed; zo liep er een (namaak) Moslima, een ontdekkingsreizigster en een roze dame met hondje rond, Spaanse danseressen, hippievrouwen, een sultan, je keek je ogen uit. Voor de origineelst verklede dame was

er nog een prijs en die ging naar Connie Oomen uit Alphen. Zij had een bijzondere hanenkam, en dat vond de jury die bestond uit Anita van Tilburg van De

Winnares van de prijs voor mooist/origineelst verklede Connie Oomen

Kluis en Anton van Beek, goed passen in de sfeer van het Hennekesbal. “We hebben zelf ook echt genoten. Je doet het om het iedereen naar de zin te maken en ik denk dat we daar aardig in geslaagd zijn. Ik geniet dan, dat alle dames aan het dansen en kletsen zijn. Dat geeft je kippenvel, de rillingen lopen dan over mijn rug, niet van de griep, maar van de sfeer” zegt José van Dun. “Dat we dit in Ulicoten geregeld kunnen krijgen, dat is uniek.” De KVO dankt allen die hebben meegewerkt aan de realisatie van dit eerste Hennekesbal, sponsors Phil van den Broek schonk 360 eieren waarmee de dames van de KVO lekkere broodjes maakten. Phil bedacht ook de naam van het bal. Het Vershoekske schonk ingrediënten voor de broodjes gezond, slagerij Ernst Jansen schonk waardebonnen die als prijs werden weggegeven.

Het Hennekesbal is zeker voor herhaling vatbaar; iedereen kon er zijn ei kwijt deze avond! Op

de website www.nieuwsblad.be/ baarle-hertog is een fotospecial te zien. (Jeanny Wouters)

The Three Degrees op het podium bij het Hennekesbal


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 24

AUTOKRANT MIDDEN-BRABANT

drijven Onderstaande be vormen samen de Boga-groep Midden-Brabant

Al de bedrijven op deze pagina zijn op internet te bezoeken. www. bogagroep. nl.

Autobedrijf

W. KoKs Chaamseweg 2, Ulicoten, Tel. 013-5199446

* APK-keuringen * airco-service Audi Audi BMW BMW BMW Chrysler Fiat Ford Ford Jeep Kia Mercedes Mercedes Nissan Nissan Opel Opel Opel Peugeot Peugeot Peugeot Smart Suzuki Suzuki Suzuki Toyota Volkswagen Volkswagen Volvo Volvo Volvo Volvo Volkswagen

A3 Tdi Sportback A4 div. accessoires 316 i Touring 520 i X5 3.0 i automaat PT Cruiser Seicento Focus 1.8 TD wagon Focus C-Max 1.8 D Cherokee 4.0 i automaat Sportage 2.0 zilver A 150 1e eigenaar SLK 200 Kompressor automaat Note 1.6 X-Trail 2.5 Astra wagon Z18 XER Astra station x 2.0 x EV Zafira 2.0 diesel 206 SW 1.6 207 5-drs 1.4 16V 307 XS 1.6 Fortwo coupé Jimny 4x4 cabrio SX4 2x Vitara cabrio Avensis 2.2 D Bora 1.6 Comfortline Fox TDi 51 kw S60 V50 2.4 V50 2.0 D XC60 2.4 D Kinetic GT Bedrijfswagens Transporter Tdi Aut. dub.cab.

2005 2006 1997 1998 2004 2003 2002 2003 2006 1999 2005 2006 2006 2006 2006 2008 2000 2001 2006 2007 2004 2008 2000 2009 2001 2005 2003 2005 2006 2004 2004 2010 2005

OPEL AGILA 1.2 16V EDITION AUTOMAAT Airco, Radio CD, boordcomputer, el. ramen, L.M. velgen, etc. 35.950 KM, bouwjaar 2012, Meteorythe grijs metallic Nieuwprijs € 17.700,- nu voor € 13.800,OPEL CORSA 1.3 CDTI 5 DRS EDITION BELASTINGVRIJ Airco, Radio CD, Cruise control, boordcomputer, el. ramen, L.M. velgen etc. 7.950 KM, bouwjaar 2012, Star Silver metallic Nieuwprijs € 19.350,- nu voor € 11.750,-

10% korTIng

OPEL CORSA 1.2 16V 5 DRS DESIGN-EDITION Airco, Radio CD, Cruise control, boordcomputer, el. ramen, L.M. velgen etc. 17.900 KM, bouwjaar 2012, Silver Lake metallic Nieuwprijs € 17.840,- nu voor € 11.645,-

op Demo / voorrAAD moDellen Prijsdoorbraak Nu rijlessen brommobielen! in Ligier!

OPEL MERIVA 1.4 100 PK EDITION MPV Airco, Cruise control, Radio-Cd speler, el. ramen, el. handrem etc. 3.450 KM, bouwjaar 2010, Technical grey metallic Nieuwprijs € 20.460,- nu voor € 14.900,-

Dué First voor maar

€ 8500

OPEL ASTRA 1.4 100 PK SPORTS TOURER EDITION Airco, Cruise Control, el.ramen voor, regensensor, Radio Cd speler cd400 etc. 62.200 KM, bouwjaar 2011, Silver Lake metalic Nieuwprijs € 23.100,- nu voor € 14.900,-

Dué by Ligier

OPEL ASTRA 1.7 CDTI 110 PK 5 DRS EDITION Airco, Cruise Control, el.ramen voor, L.M. velgen, regensensor etc. 38.850 KM, bouwjaar 2011, Zwart metallic Nieuwprijs € 28.260,- nu voor € 16.900,-

45

Ligier Ixo vanaf

km

€ 9995 Elegant en luxueus !

OPEL ZAFIRA 1.7 CDTI 125 PK 111 EDITION MPV Airconditioning, boordcomputer, Cruise Control, el. ramen, Radio Cd etc. 67.750 Km, bouwjaar 2010, Zwart metallic, Nieuwprijs € 31.200,- nu voor € 15.900,OPEL ZAFIRA 1.8 16V EXECUTIVE EASYTRONIC AUTOMAAT MPV Park pilot, Climate Control, L.M. velgen, Navigatie en telefoonvoorber. etc 67.300 Km, bouwjaar 2010, Zwart metallic, Nieuwprijs € 33.250,- nu voor € 16.990,-

Informeer vrijblijvend naar onze gebruikte brommobielen

Ook onderhoud en schade reparatie van uw Ligier

w w w. b e v e r a u t o a a n p a s s i n g e n . n l

Ons volledige occasionoverzicht vindt u op: www.opelgilze.nl

Uw vrijheid zonder autorijbewijs

Bever Breda B.v. de brommobiel specialist in uw buurt:

Voor meer occasions met APK en BOVAG garantie:

www.autobedrijf-wkoks.nl

Hekven 17, 4824 AD Breda Tel. 076-5414944, Fax 076-5412088

ONS BEHAEGHEN IN DE PRIJZEN Ons Behaeghen doet het weer: BRONS, ZILVER EN GOUD !!! Op dinsdag 5 februari bij het evenTTculinair in Assen bleven de koks van Ons Behaeghen niet onopgemerkt. Tijdens dit grote horeca event vindt jaarlijks een bijzondere kookwedstrijd plaats. Sous-chef Fransis de Wind behaalde goud in de pattiserie klasse, wat een hele mooie prestatie is, hij versloeg maar liefst elf andere koks en wist een mooie beker met bijbehorende medaille in de wacht te slepen. Eigenaar chef kok Henri Brouwers behaalde met zijn bordje in de koude klasse brons, met zijn finger Foods zilver en met zijn schotel zelfs overall winner en kreeg hiervoor goud en een grote wisseltrofee. Het hele team van Ons behaeghen was aanwezig in Assen en klapten luid en vol trots toen hun koks het podium betraden.

Ons Behaeghen is te volgen op facebook, u kunt ons “liken” en vrienden met ons worden om met elkaar het meest actuele nieuws te volgen.

U kunt dan bij ons met 2 personen komen dineren op de woensdag, donderdag en vrijdag. Er wordt dan voor u een heerlijk 3 gangen menu bereid voor slechts € 55,00 per koppel

Natuurlijk willen wij ons behaalde succes met onze gasten delen en daarom wegens groot succes van onze januari actie willen we deze actie voortzetten in de maanden maart en april.

Graag vooraf reserveren, en er even bij vermelden dat u gebruik wenst te maken van onze krantenactie.

• dineren • lunchen • bruiloftfeesten • exclusieve partijen • strIjbeekseweg 57

strIjbeek (n.br.)

Info@onsbehaeghen.nl

tel. +31(0)76-5612465

www.onsbehaeghen.nl


r 0 3 a a a n l v C 2 1

ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 25

Het is weer voorbij... Verse sneeuw bij de bordjes van Smokkelgat. Het is weer voorbij, de carnaval in Baol. Allemaal prima verlopen, mooi weer tijdens de optocht, gezellige bals overal, veel leut en vertier, zoals het hoort bij dit mooie feest. Volgend jaar is het weer carnaval op 1, 2, 3, 4 maart. 

(foto's: Hanne Dirven)

(Jeanny Wouters)

Pielekesbal voor de allerkleinsten Voor de allerkleinsten begint carnaval met het Pielekesbal, zaterdagmiddag in de Lindeboom. Want... jong geleerd is oud gedaan. Schattige verklede pielekes, ofwel jonge kuikentjes en eendjes van het Smokkelgat genoten van muziek, snoep, chips en ander lekkers. Lekker rondjes rennen door de zaal of dansen op de arm van je papa of mama. Heerlijk toch! (Jeanny Wouters)

(foto: Hanne Dirven)

Carnavalsontbijt verrast Marco Slockers Het was nog donker, toen het bestuur van de Grenszuukers op zaterdagochtend verzamelde aan de Bredaseweg voor een verrassingsontbijt. De carnavalsvereniging heeft sinds een paar jaar de gewoonte om jubilarissen met een compleet verzorgd champagne ontbijt te verrassen. De keuze voor de zaterdagochtend 07.00 uur was volgens een aantal bestuursleden en de prins, een minder gelukkige. Het was de vrijdagavond voor sommigen erg laat geworden... En Prins Michelin had misschien iets te vaak geroepen “gaaauw nog eentje dan”... Marco Slockers lag nog te slapen, maar zijn vrouw Jeanine was door Keest Timmermans in het oor gefluisterd dat ze langs zouden komen, dus zij was al paraat. Snel werd Marco gewekt, de tafel gedekt en kon iedereen aanschuiven voor broodjes, koeken,

eieren, koffie en champagne. En uiteraard moest er worden teruggeblikt met Marco. Hij staat niet zo graag in de belangstelling, is op dit moment rustend lid maar was in het verleden nar, pliessie, raad van elf-lid, bestuurslid en secretaris. Ooit nam

Het bestuur van CV De Grenszuukers verraste 22-jarig jubilaris Marco Slockers met een champagne ontbijt.Marco Slockers krijgt van Prins Michelin de onderscheiding die hoort bij 22 jaar Grenszuukerlidmaatschap.

hij een sabattical en hij is vooral op zondag actief met de optocht, met het zetten van dranghekken. “Een harde werker” aldus de andere bestuursleden.

Huwelijksaanzoek Een moment dat iedereen, en vooral Marco en Jeanine nog helder voor ogen staat, is het huwelijksaanzoek. Op dinsdagavond met de sluiting van carnaval, boven bij de Lindeboom, ging Marco voor Jeanine op de knieën om haar ten huwelijk te vragen. Jeanine was nar dat jaar, “ze kon niet weigeren” lacht Marco. Dat is precies 11 jaar geleden dit jaar met carnaval, en ook toen viel dinsdag op 12 februari! Marco en Jeanine zijn ook voorvechter geweest van vrouwen in de Raad van Elf. Nog niet zo heel lang geleden, zo'n vijftien jaar schatten ze, was dat ondenkbaar, vrouwen in de raad. “Het lukte eerst niet, en nou is het heel normaal. Het bestuur ging uiteindelijk om.” Jeanine, Thea, Claudia, dat waren volgens hen de eerste vrouwen in de raad.

“Heel vroeger mochten de raadsleden hun vriendinneke niet eens onder de cape laten schuilen. De vrouwen moesten achteraan lopen.” Door de vrouwen in de raad is er veel veranderd vinden Marco en Jeanine. Voorzitter Johan Antens merkt snedig op: “anders was het maar een raad van vier!” Wat voor Marco ook een grote verandering was, was de komst van internet en e-mail. Vroeger moesten overal kopietjes van gemaakt worden, rondrijden om te bezorgen bij iedereen. Hij wist precies de route hoe hij het snelst en voordeligst alles bezorgd kreeg. Maar Marco was ook de eerste die dingen op de computer en op diskette zette voor de carnavalsvereniging. Wordperfect 1 was dat toen nog!

Koffie en dranghekken Zoals eerder al gemeld, Marco staat niet zo graag op de voorgrond. Maar de hele familie is wel betrokken bij de Grenszuukers activiteiten. Jeanine deelt met de dochters de program-

Marco Slockers krijgt van Prins Michelin de onderscheiding die hoort bij 22 jaar Grenszuukerlidmaatschap. mablaadjes voor de optocht uit. Op zondagochtend verzamelt de dranghekkenploeg bij hen voor koffie en dan gaan ze op pad, dranghekken zetten. Dat is nog een hele klus. Bij de organisatie van de carnavalsoptocht komt

heel wat kijken en zijn veel mensen op de achtergrond betrokken. Waaronder Marco Slockers die al 22 jaar deel uitmaakt van carnavalsvereniging De Grenszuukers. (Jeanny Wouters)

Ons Weekblad


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 26

Caravans/campers gevraagd Caravans/Campers gevraagd! Zondag open

OPEN DAGEN VOORTGEZET ONDERWIJS BREDA

tto (tweetalig ath/gym)

zaterdag 23 feb 2013 10.00-14.00

De Rotonde Groene Woud 2 Breda www.derotondebreda.nl

zaterdag 23 feb 2013 10.00-14.00

podium- en atelierklassen

Mencia Sandrode Akkermolenweg 2D Zundert www.sandrode.nl

zaterdag 26 jan 2013 10.00-14.00

Michaël college Vijverstraat 1 Prinsenbeek www.michaelcollege.nl

zondag 3 mrt 2013 10.30-14.30

Newmancollege Verviersstraat 4 Breda www.newmancollege.nl

zaterdag 23 feb 2013 10.00-14.00

Onze Lieve Vrouwelyceum Paul Windhausenweg 11 Breda www.olvbreda.nl

technasium

zaterdag 23 feb 2013 10.00-14.00

Orion Lyceum Waterloostraat 27 Breda www.orionlyceum.nl

OLV-3D

zaterdag 2 mrt 2013 10.00-14.00

Praktijkschool Breda Baronielaan 14 Breda www.praktijkschoolbreda.nl

zaterdag 9 mrt 2013 10.00-14.00

Prinsentuin van Cooth Tuinzigtlaan 10 Breda www.prinsentuinvancooth.nl

zaterdag 2 mrt 2013 10.00-15.00 sport-, kunst- en theaterklassen

zaterdag 23 feb 2013 10.00-15.00

Stedelijk Gymnasium Breda Nassausingel 7 Breda www.gymnasiumbreda.nl Let op: centrale aanmelding vindt plaats op tijdelijk adres: Biesdonkweg 33, 4826 KS Breda

zaterdag 2 mrt 2013 10.00-14.00

Tessenderlandt-vrl Van Riebeecklaan 2 Breda www.tessenderlandt.nl

zaterdag 23 feb 2013 10.00-15.00

IB DP

AFVALLEN! 6 tot 9 kilo gewichtsverlies in 4 weken met powersliAm. Wetenschappelijke afslankmethode. Geen hongergevoel. Geen vermoeidheid. Behoud van spiermassa. Geen jo-jo effect. Informeer 013-5181364.

Heeft u iets te vieren? KEURSLAGERIJ DE 1497307.indd JONG biedt u: diverse huzarenschotels, kant en klaar warm vlees met saus naar keuze en koud of warm buffet. Voor informatie ligt er een folder in de winkel of bel: 0161-451263.

Middle years programme

CV Ketels, reparatie en onderdelen. Electrische installaties en materialen bij: T.S.C. Gosens B.V. Biestraat 1 te Gilze Tel. 0161-451812 www. tscgosens.com info@ tscgosens.com

Voor breek-, zaag- en boorwerken in beton of asfalt, zetten we in: compressoren met luchtkamers, hydraulische hamers, diverse diamant boor- en zaagmachines. Bel naar H. van Beek 0031(0)135078118 of 0031(0)653364696.

zaterdag 2 mrt 2013 10.00-14.00 zaterdag 2 mrt 2013 10.00-14.00

zaterdag 2 mrt 2013 10.00-14.00

Mencia de Mendoza Lyceum tto (tweetalig ath/gym) Mendelssohnlaan 1 Breda www.mencia.nl

Scala Meulenspie 2 Teteringen www.scalabreda.nl

sportklassen/mediaklassen zaterdag 2 mrt 2013 10.00-14.00

International School Breda Mozartlaan 27 Breda www.isbreda.nl Markenhage Daltonschool Emerweg 29 Breda www.markenhage.nl

zaterdag 23 feb 2013 10.00-14.00

De Nassau Paul Krugerlaan 2 Breda www.denassau.nl

Graaf Engelbrecht Ganzerik 3 Breda www.graafengelbrecht.nl

gymnasium

De Nassau De la Reijweg 136 Breda www.denassau.nl

Te koop gevraagd: goede gebruikte meubelen, eiken, klassiek of antiek, tevens ontruiming van woningen. Tel. 0657085791. meubelinkoop@icloud. com

havo

zaterdag 23 feb 2013 10.00-13.00

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!

atheneum

De la Salle Sportlaan 1 Baarle-Nassau www.delasalle.nl

mavo (theoretische leerweg)

zaterdag 23 feb 2013 10.00-15.00

gemengde leerweg

Christoffel Rijnesteinstraat 1 Breda www.christoffelbreda.nl

basisberoepsgerichte leerweg

OPEN DAG

kaderberoepsgerichte leerweg

BIJZONDERE STROOM

praktijkonderwijs

SCHOOL

specifieke vmbo locatie

w w w . v o b r e d a . n l

back to basic ...

Altijd 70 caravans op voorraad!

Bredaseweg 35a, 4844 CK Terheijden Telefoon: 076-5934139

www.spijCK.nl

1

Mooie zonweringcollectie en terrasoverkappingen

19-9-2011 16:57:

Te huur: schaarhoogwerker werkhoogte 11 mtr knik giek-hoogwerker met telescoop tot 17 mtr. Ruw terrein diesel schaarhoogwerkers 4x4 werkhoogte 12,5 mtr HERMAN VAN BEEK 013-5078118of mob 0653364696. TE KOOP Steigerplankmeubelen van oude en nieuwe planken. Alles op maat en kleur gemaakt. Verkoop tweedehands meubelen. Zie voor meer info op www. zonwering - rolluiken - binnenzonwering - screens - markiezen - horren - gordijnen steigerplankmeubelen. com. Bezoek onze Heistraat 26a - 5121 JL Rijen - tel. 0161-222218 - aartszonweringen@home.nl showroom! Heuvelstraat Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur; zaterdag 9.00-15.00 uur 5Adv. Dongen 10 x 06-39781093. 14 cm 24 uurs service_Opmaak 1 07-02-13 11:44 Pagina 1

CENTRALE AANMELDING voor leerlingen voor het gehele voortgezet onderwijs in Breda op de school van uw keuze op

dinsdag 12 en woensdag 13 maart 2013 tussen 17.00 en 20.30 uur

CV ketel vervangen?

Wij hebben CV ketels van diverse merken Uw Bosch Dealer:

T.S.C. Gosens B.V. Biestraat 1 - 5126 NH Gilze Tel.: 0161-451812 - GSM: 06-20747678 www.tscgosens.com - info@tscgosens.com

Electrotechnisch werk. Onderhoud en repratie van alle merken gastoestellen. Onderdelen op voorraad van Bosch, Radson, Nefit, Daalderop en Intergas. Tevens ruime sortering in CV materialen, water/gasfittingen, pvc hulpstukken en elektrotechnische materialen


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

Ca rn av al

20 13

Struivensleutelconcertoverdracht Vrijdagavond de achtste februari was het weer bal in Den Heuvel. Inmiddels tot traditie verheven het carnavaleske Struivenconcert gecombineerd met een speciale raadszitting in verband met de overdracht van de sleutel. Een geslaagde avond dat staat vast en zo aan het begin van de carnaval smaakte dat voor velen naar meer.

Of is dat wat kort door de takken? Goed en wel. Nuijten had rugklachten (werken in de tuin!) en liet zich daarvoor behandelen door Kees Machielsen. Jan Willemsen kwam daar ook en van het een kwam het ander. Toen de eerste rekening van de behandeling binnenviel nam Nuijten een besluit. Geen therapie meer maar ene tuinman – Jan – dus inhuren. Veel goedkoper dan de fysio. Hierna volgden uiteraard de normale plichtplegingen en kon de feestavond echt van start. Een wapenfeit is zeker vermeldenswaard bij de formaliteiten. Stafke heeft als een van de zeer weinige mensen de kans gekregen en gepakt om de burgemeester de das om te doen. Deze had namelijk nog geen shawl van de Struivenbakkers en dat is nu rechtgezet.

PROGRAMMA

De organisatie had het goed voor elkaar. Een stevig draaiboek met van moment tot moment de exacte gegevens van het programma. En als je dan als een soort empire boven op een hoge stoel de menigte kan overzien en toe mag spreken dan heb je het wel ver gebracht. Of zou men gezegd hebben Johan kom hogerop vriend ge hebt ut verdiend. Slim bekeken trouwens want deed Johan het woordelijk gedeelte, Trees kon alles op de gevoelige geheugenkaart vastleggen. En dan is zo'n hoge stoel met trap natuurlijk een uitkomst... Terug naar de avond zelf.

SLEUTELOVERDRACHT Na de openingswoorden van Arthur Bernaerts opende de harmonie in carnavalskleding het concert, waarna de “raad”zich op het podium had verzameld om de sleuteloverdracht te laten plaatsvinden. Burgemeester Nuijten had zich voor die gelegenheid deze keer in een wat altmodische burgemeestersoutfit gehesen en sprak als eerste tot jeugdprinses Sabien. 't Was nie niks wat hij op papier had meegebracht. Dik 7 kantjes a vier en dat zijn toch best wel wat woorden. Maar allemaal of de meeste op een toonzetting die past bij carnaval. Wie weet mettertijd als hij geen burgemeester meer is wil hij ook wel in de ton, want die ton past ons allemaal toch. Prinses Sabien kreeg overigens wel even zo tussen de regels

door de nodige complimenten. “.. is vriendelijk, gedreven, lief en zorgzaam, open en vooral ook sociaal: “waren de eigen woorden van de burgemeester. En dat is nie niks voor zo'n jongedame. Ze had haar woordje klaar en genoot zichtbaar van de sfeer. Met de sleutel in haar bezit komt het voor Struivenlaand zeker wel goed. Hierna was het de beurt aan 'de grôôte mensen', alhoewel' zo startte Nuijten. Je kunt maar meteen de toon zetten, maar eerst even iets anders. Bijzonder en zeer te waarderen was dat hij eerst aandacht besteedde aan de omstandigheden waaronder Stefan en de familie van Hal de afgelopen periode heeft geleefd. Het getuigt van diep respect en grote betrokkenheid dat burgemeester Nuijten hier uitdrukkelijk aandacht aan besteedde. Ook dat hoort dus bij carnaval. In het vervolg van toespraak zaten er natuurlijk de nodige kwinkslagen verwerkt. De “hulpleden” van de Raad van Elf moesten er aan geloven. Geen goed woord voor de slordige kleding was hun deel. We zullen zien de komende dagen. Kees Vromans en baard mochten niet ontbreken, de familie Vromans, de familie Horevoorts en de semmels... het kwam in flarden langs. Bijzonder was zijn verhaal over het snoeien van de bomen langs de Goedentijd. Kennelijk kun je bezuinigen op de gezondheidszorg door een hovenier bomen te laten snoeien.

Zo hoe zo programma? Van uur tot uur en onderdeel tot onderdeel alles prima in de timing en vlotjes verlopen. Teveel om allemaal te omschrijven en te beschrijven. Met een minimale tijdsoverschrijding van pakweg 5 minuten werd de avond wat het formele betreft afgesloten tegen 23.00 uur. Daarna ging het natuurlijk nog fors even door. Met de kar van Jos Roovers die met een echte grote tractorband en stoel er voor zorgde dat mensen een baand konden krijgen. Prins, burgemeester en andere aanwezigen werden hierop rond gesjouwd, wat Jos wel tot de opmerking bracht dat het toch wel behoorlijk zwaar was. Maar met de lichte muziek die gedraaid werd was het nog wel te doen. Valt er dan helemaal niets te melden over de avond zelf? Natuurlijk wel, want naast de fantastische muziek van harmonie Vlijt en Volharding onder leiding van Caspar Versluis, was er een geweldig optreden van de slagwerkgroep die deze keer op olievaten een ritmisch hoogstandje verzorgde. Kwamen de drie J's met een klassieker op het toneel – Dorussen – met mondharmonica's die het vroegere Hotcha trio moesten voorstellen. Geweldig leuk voor de oudere “jeugd” om dat nog eens terug te zien. En wat te denken van de wervelende show van de Bella Donna's uit Gilze. Een stel snelle meiden, die drie stevige dansacts op de planken brachten. Leuk dat deze samenwerking op dit niveau al gerealiseerd is tussen Gilze en Alphen. Nu de rest nog toch? De majorettes in Tiroler outfit, de aanhang van de Raad van Elf met een schitterende act rond Franske Horevoorts en z'n fietsenhandel en –wandel. Ga maar door met een optreden van drie jonge leden van het opleidingsorkest die op de hometrainer meededen aan een leuke act over de wielrennerij en uiteindelijk al fietsend en bellend ook nog eens muzikaal mee deden met het orkest. Een breed programma met een bijzonder optreden van Bart en Martijn van de stichting Erbij, die een goeie playback wegzetten en yes daar zijn ze dan de Rabastafans met hun eigen Rabastalied. Een buurtschap die er iedere keer weer werk van maakt om de saamhorigheid te benadrukken en bij te dragen aan het algemeen belang de gemeenschapszin en het carnavalsfeest. “Rabasta wè is er aon de haand” is de titel van de carnavalskraker van Struivenlaand. Dave Onincx verzorgde de zang en een hossende en zingende menigte uit de buurt zorgde voor de stemming. Klasse zo'n nieuw initiatief, alhoewel even niet vergeten. Raadslid Richard Jochems kan er ook wat van met zijn zang de fysieke ondersteuning door de voltallige raad. Maar goed aan alles komt een eind. Ook al werd de installatie van de optochtcommissie bijna vergeten – Johan gaf er weer een draai aan dus kwam het toch nog goed – carnaval 2013 is van start gegaan en dat zal heel Alphen weten. Wim Pijnacker.

PAGINA 27

Alaaaf, Alaaaf heerste in Struivenlands Peuterspeelzaal IKKE Bij de peuterspeelzaal in Alphen waren alle peuters er al helemaal klaar voor: Carnaval werd dan ook groots gevierd.

Woensdag 6 en donderdag 7 februari werd er Carnaval gevierd, maar de peuters spreken er nog over. Alle peuters werden opgewacht door verklede juffen en carnavalsmuziek. De peuters hadden hun carnavalskleren al aangedaan om er een echt car-

navalsfeestje van te maken. Het was een kleurig geheel! Met al die mooie prinsessen, stoere piraten, lachende lieveheersbeestjes, grappige pipo's en boemba's en pino uit sesamstraat moest het wel een gezellig en fijn feestje worden. In de klasjes werd

volop gegooid met serpetines, enkele kinderen lieten zich mooi schminken. Er warden spelletjes gespeeld en bekertjes met lekkere chipjes gevuld. Tussen al die activiteiten door werd er volop gedanst en gehost. Er werd een heuse polonaise gevormd met alle peuters achter elkaar. Als je nu denkt dat het feest toen klaar was, nee hoor! De juffen hebben beide ochtenden tezamen met de peuters overheerlijke pannenkoekjes gebakken en gesmuld'..jammie jammie jammie wat waren die lekker! Wat een feest! Dan is het feest echt afgelopen en wordt er van alle kanten geroepen over hoe leuk het was. “Kijk mam, ik ben echt geschminkt”, “Ik heb “gedanst en gehost” en “mag ik nog een keertje carnavallen?”. Uit al deze reacties blijkt wel dat ook dit jaar Carnaval bij de Peuterspeelzaal een groot succes is geweest. De peuters gingen moe maar voldaan en tevreden met hun mooie knutselwerkjes naar huis. De juffen zwaaiden nog even en riepen; fijne vakantie!

Carnaval met B-There Vrijdag 8 februari was het Carnavalsbal met B-There in Ulicoten. Anita van de Kluis had de gymzaal weer omgetoverd tot een ware feestzaal!

Wessel en Jelte met 2 vrienden

Lisa en Mirre genieten ervan!

Om kwart over 7 druppelden de eerste gasten binnen. Deze keer mocht je ook introducé 's meebrengen en die waren er ook wel een aantal, leuk hoor. Bij binnenkomst kreeg iedereen een rolletje serpentines van Ans en Karin waar ze eventueel een ander mee konden versieren! Om kwart voor 8 was iedereen binnen en kon

het feest echt beginnen. DJ Stef was onze gangmaker van deze avond. Hij had een groot assortiment carnavalskrakers bij. Daar werd dan ook volop op gedanst, gehost en ook gerend! Het is ook een gymzaal! De kleedkamer, waar je langs binnenkwam werd op den duur door de “grotere” kids ook goed bezocht! Aan de bar stonden

Anita van de Kluis en Anja, waar de kinderen een drankje en iets lekkers konden kopen. Omdat het elk jaar weer een succes is, was er ook dit jaar een hoek waar je door Karin glittertattoo's kon laten zetten, ook in het thema Carnaval, en door Ingrid een zwarte lak-tattoeage. Daar was het de hele avond aanschuiven. Alle armen waren rijkelijk versierd! Tegen het eind van de avond werden nog een aantal ballonnen losgelaten, en een paar partypoppers, waardoor het een knallend einde werd! Het was weer heel gezellig! DJ Stef en Anita heel erg bedankt voor jullie bijdrage aan deze avond! Bedankt kids voor jullie komst en noteer alvast de volgende datum in jullie agenda voor een superleuke B-There date! Vrijdag 12 april a.s. belooft een keileuke B-There avond te worden! Groetjes van de B-There leiding: Corry, Anja, Karin, Ans en Ingrid.

Keigave carnaval bij C-You Wat was het een kei gave super carnavals C-you avond zaterdag 9 februari in het Chaamsche Wapen in Chaam, echt helemaal te gek! Meer dan honderd jongeren uit de regio maakten er samen een weergaloos feest van. Verkleed als roodkapje, elfje, prinses, maffiabaas, Mini Mousse, soldaat, huisvrouw, bij, Tiroler Heidi, fel gekleurde streepjes en bolletjes maakte het tot een vrolijke en kleurrijke boel. De Dj's van Bassbox zorgden met hun muziek, streamer confetti shots en schitterende lichtshow vanaf de eerste minuut voor een spetterend feest. Het ene nummer

Party beesten

na het andere was raak! Echt helemaal super! Wat kunnen jullie er een feest van maken. De polonaise en echte carnavalskrakers als “doe een stapje naar voren en een stapje terug” afgewisseld met de muziek van nu zoals die van Will I Am ft Britney Spears met Scream and Shout. Maar ook ouderwets roeien en het hippe konten bonken, jullie zijn met z'n allen all round én echte party animals. Ook Prins Driek met zijn hofdames, Raad van Elf en hofkapel De Schuimkoppe brachten een bliksembezoek aan de feestende en hossende massa. Zij hebben gezien dat het dak

eraf ging in het Chaamsche Wapen! Het zit met de jeugd in de regio dus kei goed. Tot 23.30 uur was het een super knallend carnavalsfeest! Kijk voor de foto's en meer informatie over C-You op onze site: www.c-youinchaam.nl. De eerst volgende C-You avond is op zaterdag 9 maart. We houden dan voor het eerst in het C-You bestaan een DJ contest. Hiervoor kun je, je tot 16 februari aanmelden via onze site. Kijk daar ook voor meer informatie. Tot dan! The C-You crew.


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 28

Koninklijke

Drukkerij Em. de Jong bv Koninklijke Drukkerij Em. de Jong B.V., gevestigd in Baarle-Nassau is een moderne grafische onderneming met als hoofdactiviteit het in grote oplagen vervaardigen van o.a. reclamedrukwerk, huis-aan-huisbladen en periodieken. Hiervoor heeft het bedrijf de beschikking over 10 rotatiepersen, 5 vellenpersen en 3 digitale drukpersen. Door toepassing van hoogwaardige technologie in opmaak en productie heeft het bedrijf een sterke en solide positie weten op te bouwen. De organisatie kenmerkt zich door korte communicatielijnen zowel intern als extern.

Visweg 8 Postbus 8 www.emdejong.nl

088-6655555 Fax 013-5079100 014 - 690324

5111 H J Baarle-Nassau 5110 AA Baarle-Nassau drukkerij@emdejong.nl

Wegens uitbreiding van onze productie-activiteiten zijn wij voor de rotatiedrukkerij op zoek naar

hulpdrukkers m/v 4 ploegendienst De werkzaamheden bestaan uit: • het instellen van de verpakkingsstraat achter de drukpers; • het volgens stapelschema’s stapelen van drukwerk op pallets; • het assisteren van de drukkers met alle voorkomende werkzaamheden. Ervaring in de grafische sector is geen vereiste.

Heeft u interesse? Informatie over de functie kunt u inwinnen bij onze afdeling Koninklijke Drukkerij personeelszaken. Richt uw schriftelijke sollicitatie met C.V. aan Koninklijke Drukkerij Em. de Jong B.V. Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau, t.a.v. mevr. M. Broeders.

Em. de Jong bv ne Een moder e h grafisc g ondernemin traditie! met 'n rijke

Vaarbewijscursus start maart eN april

Breda, Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Willemstad. OOk spOedcursus Op 2 zaterdageN yachtconsult.com 0165-546707

Boomkwekerij Smits teelt op een oppervlakte van ongeveer 100 ha solitaire planten en bomen. Daarnaast houdt ons bedrijf zich bezig met de handel in bomen en planten, waarbij export een belangrijke plaats inneemt. Op dit moment zijn wij op zoek naar:

Voor overige vacatures binnen ons bedrijf kunt u kijken op

VERKOPER REGIO ENGELAND (fulltime) In deze functie ben je de contactpersoon voor de Engelse markt. Je onderhoudt het contact met bestaande klanten en gaat daarnaast de verkoop in Engeland verder ontwikkelen en uitbouwen. Het acquireren van nieuwe klanten is een substantieel onderdeel van je activiteiten. Je onderzoekt en inventariseert de behoefte en interesse van de klanten, met name tuinarchitecten, groothandelaren en cash & carries.

Buiten het verkoopseizoen ga je op reis om bestaande klanten te bezoeken en nieuwe klanten te werven. Je legt verantwoording af aan de directeur. Je bent flexibel ten aanzien van het werk en werktijden en je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Neem bij interesse contact op met Johan Smits op onderstaand telefoonnummer of via emailadres johan@smitsbv.nl Handelskwekerij Johan Smits B.V. - Rimpelaar 65 - 5124 RB MOLENSCHOT Tel. 0161 - 43 2001 - Fax. 0161 – 43 1004

www.emdejong.nl

Tai Chi Chuan / Taijiwuxigong start Woensdag 27 februari 2013 in de Schakel in Gilze, van 9.30-10.45 uur. Losse bewegingen die traag en geconcentreerd uitgevoerd worden. Ontspannen het hoofd/ lichaam en lossen vele klachten op. 5 lessen 50 euro. Info: 0161226246 / 0630152519, www.taichi-b-one.nl

Verhuur van: Springkussens Partytenten Pagodetenten Sarah en Abraham poppen Bbq´s Statafels Tafels Stoelen Barkrukken Terrasverwarmers Biertaps Koelkasten Servies etc. Martijn Kools verhuur Baarle-Nassau T. 0629401436 W. www. martijnkoolsverhuur.nl

VERHUUR *Houtkliefmachine *Stronkenfrees *Houtversnipperaar *Tuinfrees *Kettingzaag Zie ons compleet verhuurprogramma www.jespersmachinehandel.nl MACHINEHANDEL JESPERS Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501

Uw vacature in 10 weekbladen en drie weken plaatsing op de online vacaturebank

1,20 per mm!

www.brabantwerkt.nl 5

Hank

Dussen Raamsdonksveer

Lage Zwaluwe Drimmelen Hooge Zwaluwe

Geertruidenberg

Helkant

Made Den Hout

Wagenberg Terheijden Haagse Beemden

8

7

Raamsdonk

6 Dongen Rijen

Waalwijk

SprangCapelle

‘s GraOosteind venmoer

4

Teteringen

landgoed Driessen

Waspik

Oosterhout

10

Oud Heusden Heusden Elshout Drunen

Camfferman RTV Service. Reparatie Consumentenelektronica TV- LCD- PC-Audio en Video systemen. Tevens Digitenne en Schotelinstallaties. Tel. B. 014 715294. N. 0031 6 29180104. rtvservice@planet.nl

Voor al uw klus en Timmerwerken Hang en sluitwerk Deuren meubelen U zelf buiten gesloten Bel Ton Vermeeren 0648918049 www. klusenhoutbewerking.nl

Krachtvoer duur? Het alternatief: voerwortelen. 3 € per kist. Ongeveer 20 kilo. Ook kratten van 450 kilo mogelijk. Eventueel thuisbezorgd. St. Jacobsstraat 6, Galder. Tel 0627026079

Uw gebit stuk? Dat is geen probleem! Wij repareren het voor u in 2 uurtjes. Wouters Chantal Ploegstraat 16, 2330 Merksplas 014-634298 ma.-do. 09.00--17.00; vrij. 09.00-15.00 uur en op afspraak.

Kaatsheuvel Klein Dongen

De Moer

Dongen Vaart

9

Loon op Zand

Dorst Hulten

Bavel Breda-Zuid

Molenschot Ulvenhout

3

2 Gilze

Galder Strijbeek

Riel

Chaam Alphen

1 Ulicoten

BERICHTENBLAD Poppel

Baarle-Nassau Baarle-Hertog Weelde

Baarle-Nassau Baarle-Hertog

Handelskwekerij Johan Smits B.V. teelt op een oppervlakte van ongeveer 120 ha solitaire planten en bomen. Daarnaast houdt ons bedrijf zich bezig met de handel in bomen en planten, waarbij export een belangrijke plaats inneemt. Wij zijn op zoek naar:

Ravels

Castelré Oud Turnhout

Arendonk

Oplage: 150.000 ex.

Mail uw advertentie naar:

uitgeverij@emdejong.nl

o.v.v. personeelsadvertentie Brabant Werkt.

S.v.p. altijd telefonisch aanmelden: 013 - 507 55 34

VRACHTWAGENCHAUFFEUR (full-time)

voor een periode van 3 maanden, ingaande in week 8 van dit jaar. Het betreft zowel nationale en internationale transportwerkzaamheden. Je bent flexibel ten aanzien van het werk en werktijden en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Neem bij interesse contact op met Johan Smits via emailadres: johan@smitsbv.nl

Handelskwekerij Johan Smits B.V. Rimpelaar 65 5124 RB MOLENSCHOT Tel. 0161 - 43 2001 Fax. 0161 – 43 1004


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 29

Bonenpikkerslaand kijkt terug Kober: Carnaval bij peuterspeelzaal UKKIE in Baarle-Nassau op geslaagd carnavals feest Na een geslaagd lustrumfeestje in november was het zaterdag dan zover, voor de 55e keer werd de sleutel van ons mooie dorp door d,n Burger overgedragen. Prins Driek d'n Irste en Jeugdprins Jens mochten deze op het gemeentehuis in ontvangst nemen. Dat was het startsein voor een aantal mooie, maar wel koude carnavalsdagen. Waarbij een van de hoogtepunten altijd weer de optocht op maandag is. Met meer dan veertig deelnemers was het weer een genot om naar te kijken. Alle deelnemers wisten zich ondanks de gure wind, toch gesteund door een groot aantal toeschouwers. Na uitreiking van

de prijzen van de Jeugdoptocht en de Groet optocht was er nog genoeg tijd om er een gezellig feest van te maken. Dinsdags werd traditioneel nog een bezoek aan de Geerhof en het Kullekusbal gebracht. Als we dan bij het Chaamsche Wapen verzamelen voor de lampionnenoptocht, weet iedereen dat er langzamerhand weer een eind komt aan dit mooie feest. Bij het Gemeentehuis wordt halt gehouden om de Bonenpikkersvlag te strijken. Dan worden, na een laatste polonaise, door Prins Driek en Jeugdprins Jens de sleutels ingeleverd bij d'n veurzitter. Het varken dat al deze dagen vanuit zijn plek boven de

dorpstraat de feestende menigte heeft aanschouwd word in brand gestoken. Dan volgt nog het afhangen waarbij er altijd weer afscheid wordt genomen van een aantal mensen. Jeska Michielsen neemt na 6 jaar afscheid als jeugdraadbegeleidster en Louis van den Enden neemt na 35 jaar afscheid als bestuurslid. Dit alles gebeurd terwijl er met een scheef oog gekeken wordt naar Baronie TV waar de Leutvorsten met hun lied een... plaats behalen. Bonenpikkersland is weer Chaam tot volgend jaar als we weer carnaval vieren onder het motto:

HEDDE GIJ ZE NOG OP EEN RIJKE?

Derde plaats Leutvorsten bij Barnavalsverkiezing Met een fantastische 3e plaats bij de Barnavalsverkiezing kunnen wij als Chaamse Leutvorsten terug kijken op een geweldige carnaval. Ons winnende lied “Dikke Lol, 10 bier” tijdens het liedjesfestival in Bonenpikkerslaand deed het ook voortreffelijk tijdens de Bar-

navalsverkiezing op Baronie TV. Tijdens alle carnavalsdagen is er massaal gestemd met een uiteindelijke 3e plaats. Dank aan u allen voor uw stem en steun gedurende de carnavalsdagen en dank ook aan Pom en de Fladedozen, prins Driek en zijn raad van elf,onze vaste aan-

hang en iedereen die heeft bijgedragen aan het maken van de fantastische muziekclip. Dank ook aan “Marian maakt” voor het ontwerpen van de super mooie flyers. Bonenpikkers BEDANKT! Alaaaaaaaaaaaaaaf Leutvorsten Bonenpikkerslaand.

Uitslag grote stoet d'r Bonenpikkers Categorie Jeugd enkelingen/duo's 1. De Doordouwers (164).........................121.500 We hebbe na 55 jaor te hard geblaoze 2 CV de Daklozen (163)..........................106.500 Al 55 jaor zen we op zoek naor oo dak

Categorie Jeugd groepen 1. CV De Snoepers (161)..........................129.000 Ook bij ons gaat het dak eraf! 2. Ons Tiem (166)......................................116.000 Voor koekjes komen wij met gekwak uit ons dak 3. D'n dolle stieren (168).........................109.750 Wij smurfen ok ut ons dak

Categorie Jeugdwagens 1. CV de Deurdouwers (170)...................121.000 Wij gaan nog 55 jaar meej ut gemak uit de slak uit ons dak 2. CV de Knetters (169)............................104.500 Het Feesthuis 3. CV Veurdeur (167)................................100.000 Wij gaan al 57 jaar uit ons dak 4. CV de Kantenmaaiers (165)..................82.500 Al 55 jaor non actief maar nu... 5. CV de Feestneuzen (162).......................76.500 De Feestneuzen met gemak uit hun dak

Bavoinen Express

Categorie Volwassenen enkelingen en duo's 1. Duo VerWeg (173).................................331.000 Na 55 jaor hedde veul BIJ te kletsen mee mekaor 2. De Bobbers (178)...................................285.250 Op ons gemak uit ons dak 3. K&G (183)...............................................262.000 Meej gemak uit oew dak? 4. De Testikels (196).................................253.250 Wat zullen ze nu weer hebben bedacht? 5. Hoge boomen lange planken (185)....249.250 Het aantal optochtdeelnemers loopt achteruit 6. Rijbroek BV (192)..................................210.000 Lekker je dak uit met 50 tinten bruin

Categorie Volwassenen groepen 1. Wild Angels (198)..................................301.250 Route 55 vlaggenparade 2. Leuthappers (184).................................269.000 We gooien al 55 jaor hoge ogen 3. Duo Onbekend (191)............................255.250 Trukendoos 4. CV de Douwers (197)...........................235.750 Al 55 jaor geen zak aon gedaon!

Categorie Junior wagenbouwers

Categorie Volwassenen wagens

1. CV de Rauwdauwers (171)..................109.750 We geloven d'r nog in 2. CV Nie Te Houwe (172)........................102.250

1. CV de Flitsers (174)..............................421.250 We goan als un Amerikoan 2. CV Bokkie (195).....................................389.750

Un schòòn optocht 3. CV de Duvels (186)...............................360.750 De Duvels gaon dees jaor met plezier uit hun dak 4. CV Worstenbrood (181).......................354.750 We gaon naor de maan, meej ons 5-jarig bestaon 5. CV de Mennekes (193).........................347.250 10 jaor Mennekes we un fist, zurg da ge er bij bent gewist 6. Anoniem + Hoop Flauwekul (190).....339.250 Soultrain 7. CV de Gangmoakers (194)...................338.000 Al 55 joar winnen wij goud meej gemak en goan uit ons dak 8. CV Zwart Moerken (177)......................334.500 We chinezen het nieuwe jaor in 9. CV de Tappers (189).............................323.500 Roake we de juiste snaor, dan hebbe we 't vur mekoar 10. CV de Heggensnoeiers (180)...............322.000 We zen niet te houwe 11. CV We kenne dur wa van (188)..........315.000 De 5,5 gepasseerd de 11 is gehalveerd 12. CV de Nopkes (201)..............................314.500 Meej gemak uit ons dak 13. CV Gin Onzin (200)...............................314.500 Vruuger, toen un kroeg nog Saloon heette 14. CV de Pannuhkoekuh (175)................288.000 55 jaor geleeje het elke aop meej 'n stoomtrein gereeje

Leutvorsten zetten bonenpikker in het zonnetje

Nieuwe naam Brouwerijplein in Bonepikkerslaand Het Brouwerijplein in het centrum van Bonenpikkerslaand kon afgelopen zaterdag tijdens de openingsfestiviteiten van de Chaamse carnaval niet geheel onopgemerkt blijven. Enkele maanden geleden hadden de Chaamse Leutvorsten al een plannetje bedacht om het plein op carnavalszaterdag toch even onder de aandacht te brengen. Na het ophalen van Prins Driek werd koers gezet naar het centrum van Bonenpikkerslaand, alwaar we werden verrast door een warm ontvangst door Bakkerij van Gils, met heerlijke warme oliebollen, dank hiervoor. Terwijl de meeste bewoners aan het plein nog zaten te genieten van hun middagmaal,werd Jan van Tilburg geheel onverwacht gevraagd om het eten maar even te laten voor wat het was en zich te voegen bij het bonte gezelschap op het plein. Verbaasd en totaal onwetend werd Jan op het (zijn) plein ontvangen door de Leutvorsten. Eenmaal bekomen van de schrik werd Jan door de Leutvorsten toegesproken. Het vele werk en onderhoud wat Jan al jaren besteed aan het plein werd uit-

gebreid onder de aandacht gebracht en bijzonder gewaardeerd door de aanwezigen alsook door de Chaamse bevolking en niet op de laatste plaats door de bewoners en winkeliers aan het plein. Veel waardering dus voor Jan en als dank voor dit fantastische werk meende de Leutvorsten dat het plein gedurende de carnavalsdagen dan ook moest worden omgedoopt tot het “Jan van Tilburgplein”. Zo gezegd ,zo gedaan het bord werd onthuld en geplaatst en trots en vereerd wierp Jan een blik op “zijn plein”. Na overhandiging van wat

nieuw gereedschap werd ook Mevr. van Tilburg in de bloemetjes gezet en nam Prins Driek het woord over om ook Jan te complimenteren en hem de Prinselijke onderscheiding om te hangen als dank voor zijn grote inzet. Gedurende de middag verbleef Jan en zijn vrouw bij de openingsactiviteiten om ook op het gemeentehuis toegesproken te worden door de Burgemeester. Na het borreluurtje van de Prins werd de Fam. Tilburg weer keurig naar het centrum van Chaam gebracht, jawel naar het “Jan van Tilburgplein”. Jan bedankt!

Carnaval is............lekker smullen.............en...........

Basisschool het Beekdal, Chaam

Ongekend talent

Carnaval en Playbackshow zorgden voor een mooi begin van de vakantie en gaf een heel nieuwe betekenis aan “talentuitdagend onderwijs”. Op vrijdag 8 februari brachten de Prins en Jeugdprins met hun gevolg een bezoek aan Basisschool het Beekdal. Naast “veul leut” en een polonaise in en om de school werden de Prinsen ook nog getrakteerd op ongekend talent. Tijdens een spannende playbackshow lieten de leerlingen en leerkrachten zich van hun beste kant zien. Ook op basisschool het Beekdal is het Carnaval niet ongemerkt voorbij gegaan. Naast een bezoek van de beide Prinsen met hun gevolg werden ouders, verzorgers, opa's en oma's, ooms en tantes en iedereen die een ochtend wilde genieten getrakteerd op een geweldige show. Om 10.15 uur kwamen de Prinsen met hun gevolg in vol ornaat op school aan waarna er eerst in en om de school gehost werd, vocaal ondersteund door Prins Carnaval, en nee dat was geen playback! Daarna startte de playbackshow

waar door veel leerlingen uren oefenen, verkleden en nog eens oefenen aan vooraf was gegaan, en dat was zeker te zien! Van alles kwam voorbij, van “Kuikentje Piep” tot “Shakira” het was op en top genieten. Niet alleen de deelnemers, maar ook de jury, die bestond uit een streng geselecteerde afvaardiging uit het gevolg van de Prins, hebben genoten en op ludieke wijze hun beoordeling gegeven. Na een pauze waarbij voor iedereen wat te drinken en wat lekkers was kwam het slotstuk van de dag, een optreden van alle leerkrachten, eentje uit de oude doos: “Macarena”. Het werd wel duidelijk dat het echte talent bij de leerlingen zat die dan ook met z'n allen het optreden van de leerkrachten ondersteunden. Een impressie van dit alles kunt u ook terug zien op onze Facebook pagina; Pcb het

Beekdal. Op Basisschool het Beekdal willen we de leerlingen alles meegeven om straks in de maatschappij hun mannetje te staan. Naast veel lol met hun optreden steken de leerlingen er zeker ook wat van op. Dat vinden wij belangrijk en daar staan wij voor; “talentuitdagend onderwijs”. Om duidelijk te maken wat dit is en om onze school ook eens “in bedrijf” te zien nodigen wij u van harte uit voor onze “kijk in de klas” op woensdag 20 februari van 09.00 uur tot 11.00 uur. Bent u ouder van een kleuter die binnenkort naar school gaat, wilt u graag weten welke mogelijkheden en keuzes er nog meer zijn binnen het basisonderwijs en bent u zich aan het oriënteren of gewoon nieuwsgierig, loop dan op 20 februari vrijblijvend eens bij ons binnen: PCB het Beekdal, Bredaseweg 55a, Chaam. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de school op telefoonnummer 0161-491738. Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina; Pcb het Beekdal voor nog meer activiteiten en gebeurtenissen op onze school.

De Haaikneuters Draaiden Deurr... De Carnaval maandag, optochtdag in Haaikneutersland. Om 11 over 2 was het zover, de 20 deelnemers stonden opgesteld, de prinsenwagen stond afgeladen vol met Prins Rudy en een -u leest dit goed- volledige hofhouding inclusief hofdames, nar, politie, raad van 11 en jeugdprinses Bo met 3 hofdames. Het plaatje was weer zoals we dat zo graag zien. Kortom, all systems are go. De optocht werd weer gedomineerd door een groot aantal jeugd deelnemers; jeugd deelnemers met potentie mag wel gezegd worden. Jaar op jaar zien we de creaties verbeteren en groter worden. Zo hebben onder andere de Jakhalzen laten zien dat ze zich zo ontwikkeld hadden dat ze uiteindelijk met de grootste beker die we hadden naar huis zijn gegaan. Knap werk jongens ga zo door! De Jakhalzen hadden een grote wagen gebouwd, maar ook de dolle dolly's met hun kleine creatie deden het supergoed en hebben het publiek goed vermaakt. Bij de volwassenen was het “van ut padje” wat de show stal, deze dames hebben in Baviaonenland de publieksprijs in de wacht gesleept. Het zal dan ook niemand verbazen dat ze bij ons op het hoogste podium zijn beland. Al met al zijn we weer trots op onze optocht en inzet van alle deelnemers. Iedereen dus ontzettend bedankt, hiermee bedoelen we niet alleen de deelnemers maar ook onze verkeersregelaars, (ja er valt ook in Haaikneutersland wat af te zetten) onze vrienden “de Grenszuukers”.

En dan nu de volledige uitslag: Jeugd tot 12 jaar:

Jan onder zijn nieuwe naambord, (fotografie Ad Loos)

............natuurlijk “de polonaise” .............

1. De Vruuters 2. De Haandpaoltjes 3. C.V. de Blonde Dolly's 4. De Leutkikkers 5. De Bingo Kids 6. C.V. de Zotte Druivkes 7. De Dolle Dolly's 8. De Bongo's 9. C.V. doe mar wa 10. De Deurdouwers 11. Girl Bouwers

Aanmoedigingsprijs:

Wagens:

De Dolle Dolly's

1. C.V. De Jakhalzen 2. C.V. Den Kiekenhoop 3. Gruwuhleike Moojboys 4. Ut Gaspedaol

Volwassenen Indviduele & Duo's 1. C.V. wa motte meej da motto (hou vol heren)

Buurtschappen:

Categorie Beste Somsband

1. De Haozemaoje

1. De Somsband

1. Van ut Padje 2. C.V. de Kwarren 3. Wij meej z'n twaalve

C.V. de Giegels Jongens, bedankt voor de inzet als raad! Het was een fantastisch!

Loopgroepen:

Aanmoedigingsprijs:

C.V. De Jakhalzen



 Scheiden..... en dan?         

 





 het ?         kan      Of 

  Of kan het ?

    Hoe       Of kan het ?    Hoe     



  Hoe  



  chaos te krijgen? Wie kan ons helpen orde in de  

werkt        DSC-ScheidingsAdvies   

  



  

 

 

              

 

 

    

 

 

    





۰

• ۰ met beide partners     in het belang van u alletwee ۰  • ۰  • ۰ ۰ en met name van uw kinderen

۰  • ۰ tegen een vooraf afgesproken,  ۰ ۰   

vaste en betaalbare prijs.

۰ ۰

     

   voor   Eén adviseur de gehele scheiding! 

 Voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.  





   Hans Meulemans

   0162-386617 of 06-12556459

Mail: scheiding@dsc-advies.nl    

www.scheding.dsc-advies.nl  

 




ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

rt SpoSport

PAGINA 30

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Geen Teun van Vliet Classic meer

Topsport for Life en Teun van Vliet beëindigen samenwerking Teun van Vliet heeft, in goed overleg met stichting Topsport for Life, besloten om te stoppen als ambassadeur van deze stichting. De afgelopen jaren hebben Teun en de stichting, dankzij een goede en prettige samenwerking, geld ingezameld ten behoeve van mensen met een levensbedreigende ziekte en het wetenschappelijk onderzoek naar hersentumoren. Na een samenwerkingsverband van 3 jaar hebben partijen besloten om ieder hun eigen weg te gaan. Dit betekent dat de stichting ook geen Teun van Vliet Classic meer zal organiseren, maar zich gaat beraden

op een andere met de Teun van Vliet Classic vergelijkbare fondsenwervende actie. In 2012 was ook Baarle-Nassau nog een van de startplaatsen van de Teun van Vliet Classic waarbij ca. 100 toerrijders een

Kijk ook op www.gloria-uc.nl

Gloria-UC nieuws Programma senioren Zaterdag 16 en zondag 17 februari

Thuis - Uit................................................. Aanvang Gloria-UC 1 - Ons Vios 1............................... 12.00 Rijen 4 - Gloria-UC 2...................................... 12.00 Riel 2 - Gloria-UC 3......................................... 12.00 Ons Vios VR.1 - Gloria-UC VR 1................... 10.00 Sportvrienden - OVST...................................... 9.30

Wedstrijdcoördinator: Paul van Wijnen

Dinsdag 19 februari

Gloria-UC 1 - Poppel 1................................... 20.00 Gloria-UC 2 - Poppel 2................................... 20.00

Programma jeugd Zaterdag 16 februari RKTVV A1 - Gloria-UC A1............................. 14.30 Gloria-UC MA1 - Baronie MA1...................... 14.30 Oosterhout B1 - Gloria-UC B1...................... 12,30 Gloria-UC C1 - Geldrop/HoutaBouw C3..... 13.00 Gloria-UC C2 - JEKA C5................................. 14.30 JEKA C8 - Gloria-UC C3................................. 11.00 Bavel MC1 - Gloria-UC MC1.......................... 13.45 Gloria-UC D1 - Klundert D1.......................... 12.30

tocht hebben gereden vanaf Sporthotel Bruurs naar de gezamenlijke finishplaats in De Lier in het Westland. Teun van Vliet en stichting Topsport for Life benadrukken dat zij zich in de toekomst uiteraard blijven inzetten voor het goede doel en wensen elkaar daarmee alle goeds. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met stichting Topsport for Life: info@topsportforlife.nl en tel. 040-2381466.

VVR D2 - Gloria-UC D2.................................. 11.00 Gloria-UC MD1 - RPCMD1............................. 13.00 Gloria-UC E1 - Madese Boys E2.................... 11.00 Zundert E3 - Gloria-UC E2............................. 09.00 VVR E3 - Gloria-UC E3.................................... 09.00 DIA E5 - Gloria-UC E4............................Uitgesteld Gloria-UC E5 - Chaam E3.......................Uitgesteld SSC'55 ME2 - Gloria-UC ME1......................... 08.30 Gloria-UC F1 - Moerse Boys F1..................... 11.00 SCO/TOFS F3 - Gloria-UC F2........................ 13.00 Zundert F4 - Gloria-UC F3............................. 10.15 Gloria-UC F4M / MF1 - Moerse Boys F4G... 09.30 Gloria-UC F5 - VVR F6.................................... 09.30 Gloria-UC MP1 - WDS'19 MP1....................... 12.00 JEKA MP19 - Gloria-UC MP2......................... 13.00

Wedstrijdcoördinator jeugd: Harry Spijkers.

www.vvchaam.nl

Bedankt Chaam voor het kopen van de worstenbroodjes Iedereen die onze club weer gesteund heeft dit weekend met het kopen, bakken, verkopen, eten, rijden voor onze worstenbroodactie bedankt! Indien de weersomstandigheden het toelaten gaan we dit weekend weer eens voetballen. Let op de actieproducten deze week weer op de site voor extra voetbalplaatjes. Uitslagen Woensdag 06-02 Chaam MC1 - Uni Animo MC1......................... 0-3

Dinsdag 05-02-2013 Veerse Boys 2 - Chaam 2................................... 1-0 UVV O-23 - Chaam O-23.................................... 0-4

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 16-02 14:30..................................... Chaam A1 - Gilze A1 10:00..........................Veerse Boys B1 - Chaam B1 14:30...................................... Chaam B2 - Gilze B2 12:30................................. OVV 67 C1 - Chaam C1 10:00........................... TVC Breda D1 - Chaam D1 11:30..............................Chaam D2 - Boeimeer D6 10:00.................... Chaam D3 - Ulicoten/Viola D1 09:00..............................Chaam E1 - Groen-Wit E1

08:30.......................... TVC Breda E3G - Chaam E2 09:30..................................... Gloria E5 - Chaam E3 10:45.............................Chaam F1 - Neerlandia F1 09:00..................................Chaam F2 - Zundert F2 08:30...................................... Jeka F13 - Chaam F3 13:00................. Beek Vooruit MC1 - Chaam MC1 09:00....................... Baardwijk ME1 - Chaam ME1 12:15.....Chaam Mini-pupillen 1 - Boeimeer MP1 10:15............ Gilze MP2 - Chaam Mini-pupillen 2

Viola 1-DVVC 1............................................... 14:30 Viola 3-NOAD 5............................................... 11:00 Audacia 4-Viola 4........................................... 10:00 Viola 5-Hilvaria 6............................................ 11:15 Nevelo 7-Viola 6.............................................. 10:00 Beerse Boys 12-Viola 7.................................. 10:00 Viola 8-RKDSV 6............................................. 09:30 Viola VR2-TSVV Merlijn VR2........................ 12:00

JUNIOREN

Programma 16 februari Viola A1-VOAB A2.......................................... 14:30 ST Viola/Ulicoten B1-Were Di B3................. 14:30 Willem II C1-Viola C1..................................... 12:30 SAB C2-ST Viola/Ulicoten C2....................... 11:00 Viola C3-Audacia C4...................................... 13:00 Zwaluwe D1-Viola D1.................................... 09:00 Chaam D3-Viola D2/SVU.............................. 10:00 Viola E1-Dongen E2........................................ 09:00 Viola E2-Beek Vooruit E5.............................. 09:00 Neerlandia'31 E2-Viola E3............................. 10:00

Vrij Arendonk - Dosko: 0-0

Dosko nieuws

Sneeuwpret! De uitwedstrijd in Arendonk zal ons altijd bijblijven als een winterse uitstap met veel sneeuw! Van voetbal was er geen sprake, maar het was heerlijk om aan te zien hoe spelers zich vermaakten in het pak sneeuw... zeker het laatste half uur. Een echt sneeuwballet! Het was voorspeld, maar toen de wedstrijd begon zag het er nog goed uit. Een zeer lichte sneeuw viel uit de hemel maar het was een scherpe wind die de koude veroorzaakte. Het speelveld lag er behoorlijk goed bij maar was vettig en glad. Bij Dosko stond een nieuweling in de kern, Edwin Zon een nieuwe doelman. Arendonk staat in de top vijf het zou een moeilijke klus worden. De thuisploeg ging het snelst van start onze doelman werd onmiddellijk onder vuur genomen maar de ervaren rot liet zich niet verschalken. Dosko liet het spel aan de thuisploeg en probeerde zelf op de counter gevaarlijk te zijn. Het was moeilijk spelen

op dit gladde veld, zodoende werd er door beide ploegen zo min mogelijk risico genomen. Arendonk drukte Dosko op hun eigen helft vast en kreeg enkele kansen. Ook Dosko was gevaarlijk op de tegenstoot maar zowel Janic als Sam mist precisie. Ondertussen bleef het sneeuwen en alles zag al wit. Onder de pauze werden de lijnen nog zuiver gemaakt maar het ging steeds harder sneeuwen. In de tweede helft was het Dosko die het snelst van start gingen. Onze spits Janic glipte door de buitenspel val en ging alleen op doel af, ook nu faalde hij in de afwerking, maar het was zeer moeilijk om met de bal aan de

Bridgeclub Chaam

13.00: SVU 1- Boeimeer 4 De wedstrijdballen voor deze wedstrijd zijn beschikbaar gesteld door Joosen auto's en Jozef van Sas. Hartelijk dank hiervoor! 10.00: Unitas 4-SVU 2 10.30: SVU 3- SC Olympus 5 10.00: Wernhout Vr.-SVU Vr.

1. Riet Lauwerijssen & Wil Wennekes......... 54,27 2. Aad vd Berg & Tommes Verheijen.......... 52,71 3. Jes Verbruggen & Mirek Adamski........... 52,08 4. Annie Verheijen & Daniël Elst.................. 51,98 5. Elly & Flip Beijer......................................... 50,52 6. Arnold vd Berg & Gérard Verheijen........ 50,11 7 Henriëtte Coenraads & Josje Voss........... 49,17 8. Riet & Ad Wouters...................................... 48,65 9. Ton Gielen & Jan Nugteren....................... 48,44 10. Carla Donkers & Maria de Leeuw.......... 47,82 11. Francine vd Aa & Joke Martina............. 47,71 12. Riet Ermes & Loes Notenboom.............. 43,23

C Lijn

B Lijn

D Lijn

1. Bert Cornelissen & Adriaan Timmermans..53,86 2. Jeanne Ansems & Bernadette Kruijssen.53,65 3. Sophie Geerts & Kees vd Broek............... 53,13 4. Riet Korsmit & Ria Struijs......................... 52,29 5. Dieni Helsinger & Rien de Ruijter........... 51,56 6. Clemie vd Berg & Jacolien Plugge........... 50,63 7. Trees Leijten & Resie Mols....................... 49,58 8. Colet v Gerven & Elly De Swart................ 49,06 9. Annie vd Broek & Riet vd Broek.............. 48,13 10. Suzan Maakenschijn & Corry v Ooster-

1. Kees Broos & Hans Krijnen...................... 59,90 2. Henriëtte & George Valckx....................... 56,64 3. Toon Ansems & Kees De Swart............... 53,91 4. Jeanne Broeders 8 Kitty vd Steen............ 51,43 5. Jeanne & André Jansen............................. 49,22 6. Corrie v Dorst & Els Pulles....................... 48,83 7. Ad vd Buijs & Margaret Bron................... 47,40 8. Maria Adams-Antens & Ineke Frenks..... 43,36 9. Anny & Guus Steffens............................... 43,10 10. Josje v Dorst & Lia Krijnen..................... 42,84

Programma zondag 17 februari:

Programma zaterdag 16 februari: 14.30: Viola/SVU B1 - Were Di B3 (in Alphen) 12.00: Viola/SVU MB1 - Oosterhout MB1 (in Alphen) 11.00: SAB C2 - Viola/SVU C2 11.45: JEKA MD1 - SVU MD1 10.00: Chaam D3 - SVU/Viola D1 09.15: Helvoirt ME1 - SVU ME1 10.30: OVV'67 E2 - SVU E1 08.30: Advendo F1 - SVU F1 08.30: Groen Wit F4 - SVU F2

VRIJWILLIGERSAVOND De vrijwilligersavond is op 22 maart a.s. Het aanvangstijdstip wordt nog bekend gemaakt door de organisatie. Alvast weer bedankt voor de inzet in dit afgelopen jaar. Het Hoofdbestuur.

Jeugdweekendorganisatie SVU is op zoek naar iemand die graag het jeugdweekend mee wil organiseren. Dit weekend vindt plaats op vrijdagavond 10 mei en zaterdag 11 mei. Iets voor jou? Dan graag een mailtje naar andrehendrickx@svulicoten.nl

KVV Dosko Wedstrijden a.s. weekend Zaterdag 16-2 dosko / zwaneven ........................................19u30 minderhout / dosko res.................................. 15u dosko a u 11/ flandria ................................... 11u dosko b u 11/ flandria .................................. 11u dosko u 9 / turnhout ....................................... 11u merksplas / dosko u 7 ..................................9u30 dosko debutantjes / gierle ............................. 11u

Zondag 17-02

Zondag 17-2

14:30.......................................... Gesta 1 - Chaam 1 12:00...........................................DESK 3 - Chaam 2 11:00.......................................Chaam 3 - UVV'40 5 10:00......................................... Jeka 15 - Chaam 4 10:30................................Chaam VR1 - Schijf VR3

dosko u 17 / oostmalle ...............................10u30 dosko u 15 / zwaneven .................................9u30 dosko u 13 / oud turnhout............................. 11u

Nieuws van VV Viola SENIOREN Programma 17 februari

SVUNieuws

Baronie F2-Viola F1........................................ 11:00 Viola F2-TVC Breda F3................................... 10:00 Baronie F13-Viola F3...................................... 12:00 Viola F4-UVV'40 F7......................................... 11:00 Viola MA1-Nemelaer MA1............................. 14:30 ST Viola/Ulicoten MB1-Oosterhout MB1.... 12:00 SCO/TOFS MC1-Viola MC1........................... 10:30

G-TEAM Programma 16 februari Viola G1-SVG G3............................................. 13:00

voet te lopen. De thuisploeg kwam weer gevaarlijk opzetten maar weer was onze doelman Edwin die de meubelen redden. Het begon steeds harder te sneeuwen. De scheids legde de wedstrijd stil want er was geen enkele lijn nog te zien. Iedereen zag dat van voetballen niks meer in huis kwam, de spelers gleden over het veld en gingen soms sneller dan de bal. Half de tweede helft besloot de scheids dat het niet verder kon en wilde er de brui aangeven, de bal rolde niet meer. De spelers van beide ploegen probeerden de scheids te overtuigen dat er voor hun geen probleem was! De lijnen werden nogmaals zuiver gemaakt en het sneeuwballet kon verder gaan. Jan Aerts en konsoorten werkten zich te pletter op het middenveld het was vallen opstaan en weer doorgaan! Het venijn zat in de staart, eerst werd Dusty gelanceerd en ging alleen op de thuisdoelman af deze gleed Dusty met bal en al omver in de backlijn, duidelijke overtreding

Woensdag 6 februari Vierde Competitie - Gem. na 4e zitting A Lijn

Uitslag 7 februari 1. hd. Diepstraten-Grimbergen.................... 61.46 2. ep. van Gils.................................................. 60.94 3. ds. Verheyen-Verhoeven........................... 57.81 4. ds. Korsmit-Struijs..................................... 57.29 5. ds. van Aalst-Vermunt.............................. 56.51 6. hh. Daverveldt-de Rooij............................ 53.65 7. ds. Buddingh-Tebrunsvelt........................ 52.86 8. ds. Duyvestijn-Heiligers............................ 52.08 9. hd. Vrolijk-Hermus.................................... 50.26 10. ds. Backx-Kokx......................................... 49.22 11. ep. de Jong................................................ 48.96 12. hd. de Wit-de Leeuw................................ 46.09 13. ep. Arends................................................. 45.57 14. ds. Baijens-de Laat................................... 43.49 15. hd. de Groot-Duyx................................... 41.93Het bestuur

maar de scheids floot niet! In de laatste minuut was het nogmaals onze doelman die de bal uit de winkel haak haalde. En zo een verdiend gelijk spel uit de sneeuw haalde. Iedereen te vrede maar te gek voor woorden om in deze omstandigheden te voetballen. Aanstaande zaterdag speelt Dosko thuis tegen Zwaneven om 19,30 uur. Supporters op post. De wedstrijd bal word geschonken door Optiek “CZYZEWSKI”. 

BARKA

16. hh. van Bilsen-Swaans............................. 41.67 17. hd. Detering-van Sas............................... 41.41 18. ds. Gulickx-Gulickx.................................. 38.80

Wij spelen iedere donderdagmiddag (tenzij anders vermeld) in Café de Lindeboom, Stationstraat 11 in Baarle-Nassau. Ieder paar kan meedoen. We starten om 13.30 uur. Inschrijven vanaf 13.00 uur. Kosten € 1,50 per paar. U bent van harte welkom! Voor info kunt u bellen: René Swaans 013-5076296 mob. 0628388080. Email- rswaans@kpnmail.nl

Rikken SVU Ulicoten Uitslag rikken vrijdag 8 februari De tafelprijzen van het rikken: tafel 4 Riet Boeren .................................... 113 pnt. tafel 3 Kees Vermonden ........................... 108 pnt tafel 2 Rinus de Hoon .............................. 104 pnt. tafel 1 Koos v.der Kaa ................................ 97 pnt.

1. Kees Vermonden .................................. 186 pnt. 2. Koos v.der Kaa ...................................... 186 pnt. 3. Riet Boeren............................................. 173 pnt. 4. Rinus de Hoon ...................................... 170 pnt. 5. Frans v.Kruijsbergen............................ 168 pnt.

Maandagmiddag 18 februari a.s. organiseert de ouderenbond OKRA Baarle-Hertog een prijskamp RIKKEN in de aula van het Cultureel Centrum, Pastoor de Katerstraat te Baarle-Hertog-Nassau. Leden en NIET-leden kunnen inschrijven tussen 12.30 en 13.30 uur. Aansluitend zal een aanvang worden gemaakt met de kaartprijskamp. De inschrijfkosten bedragen €7,- inclusief 3 consumpties. Het restant van het inschrijfgeld wordt naar rato van het aantal deelnemers ingevolge een voorgeschreven formule beschikbaar gesteld voor het prijzengeld. Voor NIETleden geldt dat de ouderenbond OKRA Baarle-Hertog niet aansprakelijk is voor gebeurlijke ongevallen. Informatie per e-mail okra.baarlehertog@gmail.com

1. Ria Simons & Toos Wijne.......................... 60,16 2. Nel Michielsen & Anton de Roij............... 55,21 3. Annet & Cees Meeuwesen......................... 54,69 4. Angela Lambregts & Betsy Magielse....... 51,57 5. Peter Geukes & Harry de Leeuw.............. 50,13 6. Ria & Peter Laurijssen............................... 49,87 7. Adje v Beckhoven & Liesbeth Lambregts........ 49,82 8. Annette & Berry van Sundert................... 47,13 9. Bep van Sas & Hans Oosterling................ 46,48 10. Piet Ermes & Jef v Gerven....................... 33,99

Donderdagmiddag Bridge-Instuif

Stand:

OKRA Rikken

bosch................................................................. 46,77 11. Ad vd Broek & Jan Nelemans................. 45,21 12. Jac Leijten & Anton Michielsen............. 44,48

6. Fons Roelen............................................ 161 pnt. 7. Annette Jacobs ...................................... 155 pnt 8. Jo Aerts................................................... 154 pnt. 9. Adr.Kleiren............................................. 146 pnt. 10. Alfons Jacobs ...................................... 144 pnt.

De volgende data's: 15 en 22 februari en 1, 8, 15 en 22 maart. Inschrijven vanaf: 13.00 uur aanvang rikken 13.30 uur in de kantine van SVU. Namens de activiteitencommissie van SVU Annette Jacobs tel. 5199443.

KBO Alphen

Rik-en Jokerconcours Op donderdag 7 februari is de tweede speelmiddag gehouden met 39 deelnemers om te rikken en 22 om te jokeren. Deze week werden de tafelprijzen bij het rikken behaald door:

1. Rietje Roestenberg...........................................40 2. Toon Peters.......................................................44 3. Miet Havermans................................................50 4. Lieske v.d.Brandt..............................................53 5. Phil Martens......................................................61 6. Anna Lauwers...................................................88

1. Jan Martens.......................................................97 2. Annie de Jong...................................................93 3. Fons Roelen.......................................................92 4. Leo v.Hees..........................................................90 5. Herm.v.d.Rakt...................................................89 6. Wim Joosen.......................................................89 7. Jan Vermetten...................................................84 8. Jo v.Straaten......................................................72 9. Corrie Wouters.................................................67

Na een week rust, vanwege carnaval schoonmaak, gaan we op 21 februari weer verder en wel nog 6 weken achter elkaar op donderdagmiddag. Inschrijven vanaf 13.00 uur en start om 13.30 uur. Ben je tot nu toe nog niet geweest, ook vanaf dan ben je nog welkom. Voor alle uitslagen kijk op: www.kbo-alphen.nl

Bij het jokeren werden de tafelprijzen behaald door:

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. www.alzheimer-nederland.nl


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

rt SpoSport

PAGINA 31

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Drie Smokkelaars liepen er nog gaauw 1tje

Gloria Atletiek

Terwijl Ons Weekblad bol staat van Carnaval, is er ook nog sportief nieuws te melden. Niet veel, maar er is geen wedstrijd meer waar Gloria niet bij is! Drie Smokkelaars liepen er nog gaauw 1tje in Kruikenstad op zaterdag 9 februari 2013!

MANNEN, 15 KM TRIMLOOP (Nick had dat nou niet 28 seconden sneller gekund?)

Aanstaande zondag 17 februari rijdt motorclub Baarle weer een Kouwe Tenen Tocht, we rijden dan Rondje Baroes, als het weer het toelaat. Heb je zin om mee te rijden? We verzamelen om 9.45 uur en vertrekken om 10.00 uur bij Café de Baroes aan de Hoogstratensebaan in Baarle Nassau. Bij deze club mag iedereen kosteloos en geheel vrijblijvend mee

MANNEN 10 KM TRIMLOOP 39e Tiny Alewijn�������������������������������������������� 48.06

VROUWEN, 10 KM TRIMLOOP 9e Ingrid Verstappen������������������������������������ 51.26

Snertcross Zondag 10 maart organiseert Gloria Atletiek te Baarle-Nassau de jaarlijkse “SNERTCROSS”. Een cross voor iedereen, die eigenlijk nergens om gaat, geen winnaars kent, geen uitslagen heeft en dus ook geen eeuwige roem. gekozen worden uit de volgende afstanden: 1530, 2940, 4350, 5760, 7170, of 8580 meter, dus maximaal 6 ronden.

Kleutercross Voorafgaand aan de 11.00 uur start, lopen de kleuters en minipupillen (3 t/m 6 jaar) hun cross over 400 meter en zelfs binnen deze groep wordt altijd volop strijd geleverd. De kleuters starten om 10.45 uur.

Kosten Inschrijven kost €1,50 per persoon, gezinnen betalen voor de eerste twee gezinsleden €1,50 en voor de overige gezinsleden €1,00. Neem familie en vrienden gerust mee, zij kunnen deelnemen, maar ook voor hen is de kantine geopend. Voor meer informatie zoals startplaats en route, kijk op www.gloriaatletiek.nl

T.C. Baarle

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Aan alle leden van T.C. Baarle, Een vereniging wordt gedragen door de leden en daarom nodigt het bestuur jullie allen uit tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De ledenvergadering zal gehouden worden op dinsdag 19 februari om 20.00 uur in ons eigen clubgebouw.

woensdagavond om 19.00 uur vanaf de Viola-voetbalvelden. Het doel waarvoor u loopt bepaalt u zelf. Voor de meesten is dat gewoon aan de conditie werken. De loopgroep herbergt zowel beginnende als gevorderde lopers. Wie eens mee wil doen is geheel vrijblijvend welkom voor een proefles! Info/aanmelding: Adriaan Schram: 06-12942432.

rijden. We zijn niet merkgebonden. Het enige wat we verlangen, kom op tijd en met een volle tank, zo dat we na de koffie kunnen vertrekken, weg is pech!? Route gemist? De volgende is zondag 3 maart dan rijden we naar Tongeren (B). verzamelen 9.45 uur bij Café de Baroes. 

Tevens zijn op deze avond vanaf 18.45 uur Chris en Karin aan­ wezig. Dan is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor de bardiensten van 2013, zodat je je eigen voorkeur op kunt geven. Wij als bestuur hopen jullie te zien op dinsdag 19 februari!

KBO Baarle Nassau Koersballen Vrijdag 08-02-2013 We speelden met 17 personen op 2 matten.

De uitslagen zijn als volgt.: 1. Ans van Iersel...............................40 punten 2. Hilde van Oostende .................................. 31 3. Ellie Brosens................................................ 25 4. Nellie Frijters.............................................. 24 5. Roos Backx.................................................. 23 5. Riet v.d. Kerhof........................................... 23

6. Gerard Jansen ............................................ 20 6. Toon Peters ����������������������������������������������� 20 7. Frans Verheijen ���������������������������������������� 19 7. Maria Verhoeven��������������������������������������� 19 7. Frans Zirkzee �������������������������������������������� 19 8. Riet Brouwer ��������������������������������������������� 18 9. May Kusters������������������������������������������������ 15 10 An van Gerwen����������������������������������������� 12 10 Stan van Sas ��������������������������������������������� 12 11 Liesbeth Leijten������������������������������������������ 9 11 Mireille Verheijen �������������������������������������� 9

Meiden Jelle's Gym in actie

Resi de Kok en Suzan Geerts in de ring Jelle's Gym heeft weer twee vechters klaargestoomd voor een gevecht in de ring. Komend weekend komen ze in actie. Zondag 17 februari in Wormerveer zal de 11-jarige Resi de Kok uit Baarle-Nassau haar debuut in de ring maken. Ook de 18-jarige Suzan Geerts uit Alphen zal haar opwachting maken in Wormerveer. Suzan zal ook op 3 maart in Amsterdam in actie komen. Wij wensen beide meiden heel veel succes komend weekend! Benieuwd naar wat Jelle's Gym allemaal te bieden heeft of wilt u deze klasbakken eens zien trainen? Kom dan gerust een kijkje nemen bij één van onze trainingen: - Dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur. - Donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur. - Zaterdagmiddag van 12.00 – 13.30 uur. De locatie is de Pastoor van Her-

degomstraat (achteringang basisschool De Vlinder, Baarle-Hertog). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jelle Borburgh (06-81655952) of mailen naar jiruresugym@gmail.com

Op zondag 17 februari aanstaande organiseert wielervereniging

uitgesteld en we hopen dat het er de komende keer perfect bij ligt. Tijdens deze tocht fietst u tijdens de eerste lus door de Alphense bossen, het tweede gedeelte brengt U door alle mooiste plekken van Baarle, de bossen van onder andere Landgoed Schaluinen en de bossen rondom de visvijver. De komende week zullen de leden de tocht nog meermaals verkennen en indien nodig vrijmaken van obstakels. Deze volledig uitgepijlde route zal vooraf en tijdens de tocht permanent door onze Tourmalet leden gecontroleerd worden. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, namelijk 30 of 45 kilometer. Halverwege deze ritten is er een rustplaats voorzien alwaar men kan genieten van een heerlijke kop soep of andere versnapering.

‘t Lekkerbekje

EN MAAK KANS OP EEN OVERHEERLIJKE TAART 1 11 16

2

3

4

5

12 17

13 18

19

23 29

34

40

41

37

32

61

65

66 70

71

76

45 50 55

60

33 39

49

54

69

27

43

48

53

59

26

22

38

v v v 47

10 15

42

44

9

21

31

36

8

14

25

30

35

7

20

24

28

52

6

72

56

57

62

63

67

68

73

58 64

74

77

75

78

80

51

79

81

© Persbelangen P1137

5

26

60

55

8

65

32

54

19

34

73

30

76

Kruiswoordpuzzel Welk winwoord komt er in het balkje? HORIZONTAAL: 1 horizon; 6 nadruk; 12 aanschaf; 14 plaats in Gelderland; 16 centimeter; 18 titel; 19 uitroep; 21 soort onderwijs; 22 bromium; 23 roofvis; 24 zangnoot; 25 voegwoord; 27 zuivelproduct; 28 ten laatste; 29 grauw; 31 gordel; 33 rivier in Friesland; 34 Europeaan; 36 voegwoord; 38 Rijksgrond; 39 kreet; 40 eerwaarde vader; 42 vlucht; 43 aartsbisschop; 44 gereedschap; 45 immer; 47 in opdracht; 48 iets nieuws; 50 vorige koers; 52 drank; 54 de onbekende; 55 laagwater; 57 kraan; 59 editie; 60 visnet; 62 vlug; 64 rivier in Noord-Brabant; 65 wasbak; 66 persoonlijk vnw.; 67 legerafdeling; 68 verharde huid; 69 oude maat; 70 maanstand; 72 derhalve; 74 kanon; 75 titanium; 76 volk; 78 beurtzang; 80 aanplakbiljet; 81 onwaarheid. VERTICAAL: 2 persoonlijk vnw.; 3 vereist; 4 droog; 5 selderij; 7 compagnon; 8 gevangenis; 9 kolossaal; 10 neon; 11 voorzetsel; 13 bevestiging; 15 plaats in Gelderland; 17 sappig; 19 zangstem; 20 raamscherm; 22 kluister; 24 delicaat; 26 uitspansel; 30 zangnoot; 32 landbouwwerktuig; 35 vervoermiddel; 37 lidwoord; 39 gangbaar; 41 voor; 43 arbeidstijdverkorting; 46 transpireren; 49 van af; 51 tussenruimte; 53 pronkziek; 54 thans; 56 dierengeluid; 58 mestvocht; 60 vaal; 61 paardje; 62 sluis; 63 buigzaam; 71 huisdier; 73 grondtoon; 74 big; 76 schoolonderzoek; 77 persoonlijk vnw.; 78 Frans lidwoord; 79 selenium. OPLOSSING WK 06

Suzan tussen haar trainers Jelle en Niek

Enclave veldtoertocht W.V. Tourmalet Tourmalet uit Baarle-Nassau/ Hertog wederom een prachtige veldtoertocht. De tocht is afgelopen weken meerdere malenVROMANS PRIJSPUZZEL

46

Zondag 17 februari - Het mooiste uit de bossen van Alphen en Baarle Laat de 3e keer de juiste zijn!

Bakkerij

Motor ze Soef.

Ingrid

Gloria Atletiek

Deelnemers starten allemaal tegelijk, maar kunnen vooraf of tijdens de cross kiezen uit het aantal rondes wat gelopen gaat worden. Aan de finish is er een prestatiekaart, met daarop de gelopen tijd en snert in de kantine, voor de deelnemers die geen snert lusten is er warme chocomel. Tijdens de Snertochtend is het altijd weer een gezellige boel, de lopers doen toch hun uiterste best om zo goed mogelijk, meestal voor eigen publiek, te presteren en in de kantine is het leuk napraten over het wel of niet afzien onderweg. De gezamenlijke start vindt plaats om 11.00 uur op de atletiekbaan, Ruiterpad 17, 5111 BZ Baarle-Nassau. Kom wel wat vroeger, want er moet wel worden ingeschreven. De ronde die moet worden gelopen is vrijwel volledig onverhard en is 1410 meter lang. Er kan

De hardloopsport heeft zich de laatste jaren enorm uitgebreid. Steeds meer mensen zijn op een of andere manier betrokken bij het hardloopgebeuren. Vrijwel wekelijks wordt er wel ergens in een of andere loopgroep gelopen. Ook in Alphen. Iedere zondagochtend vertrekken we vanaf de parkeerplaats van de tennisvelden om 9.15 uur en iedere

Doe mee met de wekelijkse

Motorclub Baarle

45e Nick Verstappen����������������������������������1.11.39

Zondag a.s. de laatste cross van dit seizoen in Dongen! Ook daar hebben we weer zin in! Maar liefst 44 Gloria Atleten doen hier aan mee!

Hardlopen Alphen e.o.

Inschrijven voor de veldtoertocht kan die dag van 8.30 uur tot 10.00 uur bij Camping Ponderosa (w w w.ponderosa .nl) Maaykant 23-26, Ulicoten (gemeente Baarle-Nassau) De kosten voor deelname bedragen 4,00 euro. Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding fietsen gratis mee! Achteraf is er de mogelijkheid om te douchen en de fiets af te spuiten. Voor de liefhebbers is er daarna nog tijd om een lekker afzakkertje in de ouderwets gezellige Schuur van Camping Ponderosa (www.ponderosa.nl). Deze veldtoertocht wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank De Zuidelijke Baronie en Koninklijke Drukkerij Em. de Jong. Voor meer info kijk op onze site: www.wvtourmalet.nl

HORIZONTAAL: 1 pul; 3 esp; 6 Fin; 9 wam; 12 e.k.; 13 aria; 14 reek; 16 do; 17 vaart; 18 emelt; 20 idem; 22 eagle; 24 muis; 26 oor; 28 toe; 30 les; 31 dl; 32 sof; 34 rol; 36 Po; 37 individueel; 41 Ada; 42 Ee; 43 o.i.; 44 eek; 46 aantekening; 51 er; 53 kus; 54 Ees; 55 ca.; 56 ria; 58 zee; 60 kin; 61 hola; 63 helft; 65 iaën; 66 kloek; 68 Eider; 70 af; 72 iele; 73 eeuw; 74 le; 75 lab; 76 Ier; 77 TNO; 78 sar.

VERTICAAL: 1 periode; 2 uk; 3 era; 4 Sire; 5 patat; 6 frêle; 7 ieme; 8 nee; 10 ad.; 11 moesson; 13 aam; 15 KLM; 17 ver; 19 tul; 21 dol; 23 gooi; 25 iep; 27 bod; 29 koe; 32 snaak; 33 fiets; 34 ruïne; 35 Leens; 37 Ida; 38 vee; 39 doe; 40 leg; 45 verhaal; 47 nuk; 48 kiel; 49 iet; 50 wanneer; 52 Rio; 55 cie.; 57 alk; 58 zeker; 59 efeet; 60 kar; 62 Ali; 63 hele; 64 tien; 65 i.e.w.; 67 oei; 69 duo; 71 fa; 74 la.

Winwoord: CENTRIFUGEREN

Oplossing Prijspuzzel wk 13:

centrifugeren Prijspuzzelwinnaar wk 13:

Fam. Soethout

Schootakkerstraat 36, Chaam Mail uw oplossing naar puzzelOW@emdejong.nl Oplossing + Naam + Adres. Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

De gewonnen prijs kan worden afgehaald bij:

BAKKERIJ VROMANS Kerkstraat - Baarle-NASSAU


ONS WEEKBLAD - VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

PAGINA 32

! m o k l e w u t e e H De boerenschuur is een gemakkelijk te bereiken supermarkt in het gebied ten zuiden van Tilburg en de Belgische grens. Een winkel waar je altijd een plek hebt voor de auto op ons grote parkeerterrein en waar je meteen even de Action doorloopt om voordelige non food te kopen. Bij de boerenschuur kunt u terecht voor alle dagelijkse boodschappen en ook heel voordelig. Kijkt u maar naar een greep uit ons aanbod van deze week…….. Tot ziens bij de boerenschuur en Action! Boonacker granenbrood

Gebakken ham

Bon Appetit jong belegen kaas

vers uit eigen oven heel, gesneden deze week

van onze versafdeling 100 gram deze week

kilostuk

1.99

2.09

1.59 Mineola mandarijnen kilo deze week

1.49 Kibbeling of lekkerbekjes

kilo deze week

pakje 200 gram deze week

10.49

2.99

0.

6. Markant kaassouflés

perzik & maracuja, vanille, aardbei of seizoenssmaak literpak

pak 6 stuks deze week

3.70

voor

2.78

99

kilo 9.95

Roosvicee Fruitig Drankje, 50/50 of Multi Vit alle soorten pak 1500 ml.

1.19

HALVE PRIJS

1.

99

Arla kwarkyoghurt

2 e PAK

4.99

Magere runderriblappen

99

van

6.99

0.

89

Bij aankoop van 2 pakken 50% korting bijvoorbeeld: 2 pakken fruitig drankje shrek woudfruit van 3.12 voor 1.56

1+1

GRATIS

de Boerenschuur W 07 - Aanbiedingen gelden t/m zaterdag 16 februari 2013. Prijswijzigingen en uitverkocht voorbehouden, niet voor wederverkoop! * Wij verkopen geen alcoholische dranken aan personen onder de 16 jaar.

Dorpstraat 25 5133 AD Riel 013- 518 67 50

www.boerenschuur.nl

Ons Weekblad 15-02-2013  

Nieuws en advertentieblad voor Baarle-Nassau, Baarle-Hertog, Alphen, Chaam, Riel en Ulicoten

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you