Page 1

KOM festiviteiten van start

Solex van Piet Hohmann

TSC VOETBALNIEUWS

Cadeaubon-acties bij een stralende lach!

Oosterhout Geen snelle jongens, maar DE specialist

Pagina

Pagina

3

19

Pagina

die al jaren vakwerk levert

25

WWW.TPPVANDERWAL.NL

Weekblad

JAARGANG 17 - WEEK 41 WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

En ja hoor, daar waren ze weer...

Fysiotherapiepraktijk Fysioprofit 0162-466244 - Krombraak 10 - Oosterhout

BEDRIJVENTERREINEN WESTSTAD EN WIJSTERD ZIJN GEFUSEERD Zie pagina 10 en 11

315 kerels van allemaal 50 jaar. Onder hen lokale beroemdheden als René Frik, Sjef Kock, Stefano Jansen, Ernst-Jan van Lang, Bert Music Corner en Arjan Kamp. En burgemeester Huisman gaf ze, een dominee gelijk, allemaal een hand toen ze – voorzien van een Abrahammeske zegen in de St. Jan – het gemeentehuis binnen stapten voor de penningenceremonie, zoiets als de lintjesregen. Maar wat vooral opvalt aan mannen van 50 jaar is hun schier onlesbare dorst. Althans, zo zag het er 's avonds in elk geval wel uit.

Er waren er die om negen uur al aan de jonge jenever zaten. Voor hen moeten de woorden tijdens de plechtigheid in de basiliek

dan ook niet helemaal synchroon hebben geklonken. Dan zijn er in het gemeentehuis de nodige versnaperingen, waarna enige ontnuchtering plaatsvindt tijdens de lunch in de Bussel. Maar vlak daarna gaan ze al het park in om daar te kijken naar wat steppers, maar vooral toch om een begin te maken met het opmaken van hun bonnen. En pas daarna gaan ze echt de kroeg in. Zo rond een uur

of vijf beginnen geluk en ongeluk zich voor een aantal van hen al behoorlijk in elkaar te vergissen. En laat dat nou net het moment zijn waarop de dames zich bij hen mogen voegen. Vermoedelijk is dat gedaan om de mannen te ondersteunen in hun gang richting Bussel voor het diner ' of om de auto te gaan zoeken natuurlijk, dat kan ook. De muzikale omlijsting kwam van de Brandnetels, de Pierewaai-

Dirigent St. Janskoren neemt met pijn in het hart afscheid

Gouden gemeentespeld voor Huub Leijten

Huub Leijten nam zondag afscheid als dirigent van de koren van de Sint Jansbasiliek. Uit handen van locoburgemeester Jan Peters kreeg hij bij die gelegenheid de gouden gemeentespeld. Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn grote inzet voor de Oosterhoutse samenleving. Normaal gesproken zonder meer een feest, maar het afscheid van de gedreven musicus was een feest met een wrang smaakje. Meer dan dat dat te maken had met de constellatie van de nieuwe parochie, wilde de dirigent niet kwijt. Een volle sint Jan getuigde van de waardering voor Huub Leijten.

Leijten is ruim 45 jaar actief als musicus, vooral op het terrein van de kerkmuziek. In 1967 werd hij organist in de OLV Hemelvaartparochie in Raamsdonksveer. Via de Mariaparochie (1983-1990 dirigent van het koor) kwam hij terecht in de parochie St. Jan de Doper, waar hij sinds 1990 dirigent is van de vier koren die de vieringen in de Basiliek luister bij zetten: het

dames,- heren-, kinder- en jeugdkoor. Hij heeft zich ook vele jaren ingezet voor de jaarlijkse carnavalsvieringen in de Basiliek. Daarnaast is Huub Leijten al zo'n 25 jaar organist en dirigent van het ouderenkoor van zorgcentrum Oosterheem. Elke zaterdag is hij present bij de viering in dit zorgcentrum. Sinds 2003 gaat hij ook voor in woord- en communievieringen in zowel Ooster-

Volgend jaar ook een halve haan en forelletje erbij

Dierendag in Sint Jan Het wonder voltrok zich voor de ogen van tientallen hondenbezitters en andere gelovigen. Zij kunnen ervan getuigen! Pastor Ronald van Bronswijk zwaaide de wijwaterkwast over een hagelwit pluisbolletje en hij sprak: 'Konijn Snuffeltje, op voorspraak van de Heilige Franciscus zegen ik je in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.' En zie, het wonder geschiedde: Snuffeltje, het teddy konijn, bleek oogjes te hebben en te kunnen zien! Maar er geschiedden meer wonderen! De tientallen honden maakten geen aanstalten om het poezelige

hondendrollen. Geen intiem gesnuffel. Zelfs geen geblaf. Alleen maar toepasselijke orgelklanken van Ton Stevens. (Maar dan weer

wel de stervende Zwaan van Camille St-Saëns!) Wat een prachtige viering van Dierendag in onze eigen Sint Jan. De feestdag van de grootste dierenvriend ooit: Sint Franciscus (1181-1226). Lees verder op pagina 3.

- nu

Sliptong per 500 gram

Zondag dirigeerde Huub Leijten dus voor de laatste maal het gemengde koor van de St. Jansbasiliek in de Messe Brève nr. 7 ‘aux Chapelles’ van Charles Gounod. Voorganger was niet zoals gebruikelijk pastor Van Brunswijk maar Hanz Louwes. Aan het orgel niet de vaste organist Jan Willems, maar Ton Stevens. Van een feestelijke afscheid was niet echt sprake. Lees verder op pagina 3.

Zuiderhout 19 • Oosterhout • 0162-455306

de Boswachterij Dorst-Oosterhout uw Buitenkans

INFOAVOND

56 pagina's de Boswachteri

KidKsr

 Ons Weekblad

 Weekblad Gilze en Rijen  Weekblad Nieuw Ginneken

boordevoluw lees-, Dorst-Oosterhout Buitenkan a nt  Weekblad Oosterhout

 Weekblad ‘t Carillon  Weekblad voor Dongen  De Langstraat

r

 Weekblad De Duinkoerie  Weekblad Waalwijk

Najaar 2013

10, 9,95

2 voor

VIERING MET EEN ROUWRANDJE

Adv boswachterij 94x100 - 130046

Verse Pasta-maaltijden

8,

Klappeijstraat 6 • www.five-stars.nl

www.deboswachterij.nl

dinsdag 8 oktober t/m zaterdag 12 oktober 2013

Normaal

heem als zorgcentrum De Doelen. Tenslotte is hij sinds 2006 muzikaal adviseur van de Stichting Ludens.

Zie ook elders in deze krant

5 jarig-jubileum knallers! www.vishandelpooye.nl

95

De leukste acties! Bezoek ook de website

Donderdag 24 oktober 19.30 uur

knaagdiertje te verscheuren. Vrede alom. Geen angst. Geen klaterende stralen tegen kerkbanken. Nergens

Keuze uit: Tagliatelle in pesto-roomsaus met gamba’s Fusilie met zalm in kreeftensaus Penne met pesto, rucola en zontomaten.

ers, het Abrahammenorkest en de band 'Kwart voor 3'. Of iedereen met die laatste band zo gelukkig was als de organisatie zelf weten we niet, maar geef ons Set Up maar. Die band voelt de sfeer heel wat beter aan in elk geval. Of de Abrahammen dat zelf nog wel in de gaten hadden durven we niet helemaal te zeggen.  evr/(foto's Wim Vermeeren)

00

Pooyé visspecialiteiten • Markt 1 • Tel. 0162 453572

(Foto: Wim Vermeeren)

VERJAARDAGSACTIE bij

&

PUZZEL MEE, en maak

kans op fantastische prijzen!

kijk-, puzzelplezier en uittips, knutseltips en gezondheidstips over en voor KIDS Puzzel mee en maak kans op fantastische prijzen!


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 2


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 3

'Het waarom is zo belangrijk'

Offereinsnn.nl “In tegenstelling tot vroeger moet de moderne notaris de markt op. Mensen veranderen nu eenmaal door wat er in hun directe omgeving gebeurt maar ook naar aan­leiding van gebeurtenissen in de wereld. Als notaris moet je begrijpen wat de mensen beweegt, waarom ze iets willen, anders kun je ze niet goed bedienen”. Hans Offereins wil zijn fraaie, gloednieuwe kantoor daar ook op inrichten. Beeldschermen aan de muur en een tweezitsbankje in de ene spreekkamer, een rustigere sfeer in de andere. “Jonge mensen vragen om een andere omgeving dan ouderen”, zo luidt de verklaring. Sinds een maand zit hij binnen de ‘financieel-juridische driehoek’ op en rond het Bouwlingplein.

Hij studeerde af in het Notarieel Recht en via via werd hij kandidaat bij Fred Jansen om vervolgens die laatste op te volgen. Nu heeft hij zijn eigen kantoor. “Weet je wat bijna nog het belangrijkste was bij het zoeken van een goeie plek? Of er een kluis was in het gebouw. Die is verplicht omdat daar de akten in worden bewaard. En hier hebben altijd banken gezeten dus dat alleen al was fantastisch.”

RECHT EN EMOTIE

SAMENWERKEN

Notaris Offereins is lid van de landelijke organisatie van Netwerk Notarissen. “Het voordeel daarvan is in het bijzonder de continue bijscholing, de ondersteuning bij je werk en de modellenbank voor akten. Vooral op dat laatste gebied zijn ze uitgebreider dan de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (voorheen de Broederschap).” Hans Offereins is 44 jaar. Na zijn middelbare school ging hij Internationaal Recht studeren maar dat bleek minder boeiend dan gedacht. “Toen ik 22 was, kon ik stage lopen bij een notaris en vond het ontzettend leuk. Het is een combinatie van recht en emotie.”

Volgens Hans Offereins gaat een moderne notaris gaat met zijn tijd mee, dat zal hij wel moeten. “De markt beweegt continu, zowel in financieel als in sociaal opzicht. Kijk alleen maar eens naar het feit dat er steeds meer nalatenschappen zijn die alleen bestaan uit schulden. En zie wat er gaande is op het gebied van de erfbelastingsregels. Je moet je zaken goed vastleggen en vooral het waarom daarvan is belangrijk. Dankzij ons netwerk kunnen wij onmiddellijk inspelen op de allerlaatste ontwikkelingen en dat is wat de klant ook eist.” “Dat is waarom we ook een nauwe samenwerking zijn aange-

Ontslagvergoeding In het belastingplan voor 2014 wordt onder andere de ontslagvergoeding behandeld. Het is dan niet meer mogelijk de belastingheffing over deze vergoedingen uit te stellen door het bedrag in een (bancaire) lijfrente of stamrecht-BV te storten. Ontvangt u binnenkort een ontslagvergoeding, of heeft u al een stamrecht-BV, -verzekering of -rekening? Voor u is het wellicht interessant om deze ineens uit te laten keren. Ga naar stadhoudersfp.nl en zie wat wij voor u kunnen betekenen. Voor een goed financieel plan kunt u terecht bij: Stadhouders Financiële Planning, helder en oprecht.

Financieel advies nieuwe stijl Abdis van Thornstraat 37 4901 ZA Oosterhout

Dierendag in Sint Jan

DE EGLO SHOWROOM voor al uw verlichting ideeën

OPEN MA-VRIJ 9 - 17 | Innovatiepark 20 | Oosterhout | egloshowroom.nl

Colofon Weekblad Oosterhout Weekblad Oosterhout verschijnt wekelijks op woensdag in Oosterhout, Oosteind, Dorst, Den Hout en Teteringen in een oplage van 28.500 exemplaren.

Aanleveren kopij www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel.

Druk Janssen/Pers Rotatiedruk

Gouden gemeentespeld voor Huub Leijten Vervolg van voorpagina Hanz Louws had het in zijn welkomstwoordje over een ‘viering met een rouwrandje’. Woorden als ‘teleurstelling’, roddelpraatjes’, ‘verdachtmakingen ‘,’ halve waarheden’ en ‘blijven geloven’ en zinswendingen als ‘vaak door twijfel overmand’, ‘geloof aan het wankelen, ‘situaties waar je als een berg tegenop ziet’, ‘waarom lijden onder tweedracht’ zetten de toon. In de preek vroeg de voorganger zich af waarom er toch zoveel conflicten zijn, waarom zoveel mensen hun gelijk willen halen over de ruggen van anderen. Maar hij verwees ook naar de tekst uit de eerste lezing uit het boek Habakuk: hou niet op te hopen op betere tijden! Toeval bestaat niet, maar de lezingen van de dag sloten wel heel goed aan bij de situatie!

ONTROERD Na de eucharistieviering waarin nog eens duidelijk Leijtens kwaliteiten te horen waren, betrad locoburgemeester Peters het po-

diumpje achter de microfoon. ‘Ik sta hier op een podium, maar eigenlijk hoor ik daar niet op te staan, maar Huub Leijten.’ Peters roemde de inzet van de scheidende dirigent. Veel dankbetuigingen en woorden van waardering van koorleden en de Catharinaparochie en veel boeketten voor echtgenote Loes. Leijten had uiteraard het laatste woord. Ontroerd dankte hij zijn vrouw en kinderen. ‘Door mijn activiteiten konden we in het weekend nooit weg. Toch heeft Loes mij altijd gestimuleerd omdat ze wist hoe graag ik er mee bezig was.’ Voor de kerkgangers was er in de kerk gelegenheid om hun dirigent de hand te drukken. Huub en koor ‘vierden’ het afscheid in intieme kring daarna in De Beurs. Of de nieuwe dirigent de Gounodtraditie voortzet is afwachten. Jaarlijks zingt het koor in oktober, de maand van diens overlijden, een mis van de Franse componist. In ieder geval niet meer onder leiding van Huub Leijten.  Hans van der Prijt

HONING PECAN KOEK

100% dochteronderneming van

Heerlijke cake gevuld met pecan noten, rozijnen, kaneel en natuurlijk honing. Een traktatie voor bij uw kopje koffie/thee.

3,

Nu ter kennis making

(Foto: Wim Vermeeren)

E

BA

g

KK

ER

50

AR

Een exemplaar van Weekblad Oosterhout kunt u ook op één van onderstaande adressen ophalen: Oosterhout: Boekhandel Amerland, Boekhandel Verboden Rijk, VVV kantoor, The Readshop, Em-Té, Jumbo, Bruna Postkantoor, C1000, Albert Heijn (Zuiderhout, Keiweg, Arkendonk), Primera.

M

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Jo W n

Fotografie: Wim Vermeeren Fotografie Tel.: 0162-450 056

Particuliere advertenties en Zoekertjes opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren.

Het idee van de dierenzegening komt eigenlijk voort uit de activiteiten van de Stichting Ludens. De Stichting promoot de orgels in de Sint-Jansbasiliek m.n het prachtige Maarschalkerweerdorgel. (www.stichtingludens.nl). Organisten Wout Kalkman en Ton Stevens maakten vorig jaar een fraaie, succesvolle lesbrief voor het basisonderwijs. Dit jaar had Ton Stevens de beestenboel in de kerk ’s morgens al ingeluid in met een voorlichtingsles over het Maarschalkerweerdorgel. In het ‘koetshuis’ van de pastorie legde hij aan de hand van een maquette haarfijn de werking uit. Het enige dierlijke element bestond op dat moment nog uit het perkament van de blaasbalgen in de maquette. Meer beesten volgden in het tweede deel op de orgelzolder. In ieder geval keken de leerlingen van groep 7 van de Vrije School geboeid naar de gigantische orgelpijpen en luisterden naar de werking van de 24 registers. Geen wonder als je voor het eerst in je leven te maken krijgt met de “Subbas 16’ en wel met de laagste tonen. (illustreren met hand voor het labium etc.)” Als je vervolgens nog informatie krijgt over “tongwerken, strijkers en het effect van de zwelkast en de tremulant,” dan ben je toch met geen stok meer naar school te krijgen! Beren, koekoek, pinguïn, spelende katjes en stervende zwaan vormden de link met dierendag. De Vrije Scholieren lieten tot slot horen dat ze op hun school niet vies zijn van cultuur. Begeleid door Ton Stevens zongen ze uit het blote hoofd driestemmig ‘Das klinget so herrlich’ uit Mozarts Zauberflöte. En dat allemaal in Oosterhout.  Hans van der Prijt

OOSTERHOUT - Rulstraat 22 - T. 0162-453256 www.bakkerijdejongoosterhout.nl

uw

Correspondenten Emile van Rooij Tel.: 0162-430465 evrtekst@kpnmail.nl Ingrid Kriens Tel.: 0162-692912 Ingrid.kriens@tiscalimail.nl Hans van der Prijt Tel.: 0162-459 852 hvdprijt@casema.nl

E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl

Op het projectiedoek is een kinderfilm te zien over het leven van de man uit Umbrië. Leuke heilige, hoor! Dat was me in zijn jonge jaren een dondersteen. Het zou mooi geweest zijn als honden en konijn in een halve cirkel voor het doek hadden plaatsgenomen en met open bek de belevenissen hadden gevolgd. Maar misschien is dat toch weer te veel gevraagd. Daarna komen emmer en kwast tevoorschijn. De pastor en zijn assistente zijn geheel gehuld in kerkelijke gewaden. De zegening kan beginnen. Een voor een krijgen de dieren een plens gewijd water over zich uitgezwaaid. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Na afloop van de

TONGWERKEN EN ZWELKAST

90 0

Bezorgklachten Ga naar www. uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven

Advertenties (zakelijk) Dirk Brouwers Tel.: 06 5381 9596 Stan Broeders Tel.: 06 1338 9316

HALF HAANTJE

zegening toonden geestelijke en (harige) gelovigen zich zeer voldaan. Voor herhaling vatbaar, maar volgend jaar een kangoeroe, vogelspin, giraf of half haantje erbij zou nog boeiender zijn.

de

Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel.: 013-5075 534 Fax: 013-5078 929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl

Geleidelijk komen de dieren en hun baasjes, maar voornamelijk bazinnetjes binnen. Geen die de poot in de wijwaterbak doopt. Jammer! Maar gelukkig heeft Pastor Ronald een emmer vol wijwater om het straks allemaal goed te maken. Een roedel dames met even zovele honden betreedt de gewijde ruimte. 'Wij zijn een heel gezellig kluppie! Tussen 6 en 7 laten we 's avonds onze hondjes uit. Die laten we los en als zij met elkaar spelen, gaan wij gezellig samen kletsen. Brummy is de oudste, die is 14. En dat daar is Broes, dat is de jongste, die is 8 maanden.' Als welkomstwoordje leest de pastor een gebed van de Italiaanse heilige dierenvriend. 'Heer, maak mij een instrument van uw vrede. Waar haat het hart verscheurt, laat mij liefde brengen.' En het helpt: de stemming onder mens en dier is super! Niemand die een ander naar het leven staat. De riten zijn vanavond zeer vreedzaam. Geen rituele slagers. Uiteindelijk komen er op Snuffeltje na, alleen maar honden opdagen. Oh ja, en dus ook wat vlooien en luizen.

is – ook gelet op de maker – niet eens zo raar. Of de fiets ooit ook een rollator zal worden weten we nog niet. Maar misschien is het een idee waar Piet wat mee kan.  evr

s1

Om 7 uur ziet het er nog niet veelbelovend uit. Geen zorg. 7 uur in de rest van Nederland is kwart voor 7 Brabantse tijd. Vandaar het misverstand dat ze in Brabant achterlopen. Oma Gonnie (64) zit samen met kleinzoon Pieter en Sonja en Senna, haar 2 koningspoedels ('een echte vroegere hondensoort') in een nage-

GEEN RITUELE SLAGERS

Alles is eindig en alles begint opnieuw. Per dag schijnen er talloze diersoorten uit te sterven maar evenzo vrolijk worden er weer hele kuddes nieuwe ontdekt. Zo kreeg de fiets van Piet Hohmann een hulpmotor en dat

nd

ACHTERLOPEN?

noeg lege basiliek in afwachting van de dierenzegening. Oma Gonnie toont zich diep gelovig. Ze heeft al genoeg beproevingen in haar leven gehad om religieuze twijfels te krijgen, maar daar is geen sprake van. 'Ik heb nooit m'n geloof laten vallen. Ik heb een zoontje en mijn man heel vroeg verloren, maar ik weet zeker dat we elkaar straks weer terug zien.' Voor zoiets past alleen maar diep respect.

deert is dat er tijd wordt genomen voor een eerlijk, persoonlijk en gedegen advies. Alles komt bij elkaar aan de Heuvelstraat 1 dus. Een afspraak maken is wel zo handig natuurlijk: 0162-426920. Een virtueel bezoekje kan via: www.offereinsnn.nl.

Si

Vervolg van voorpagina

Solex van Piet Hohmann

(foto's Wim Vermeeren) gaan met Van Meerwijk Netwerk Notarissen te Made, Gemeente Drimmelen. Door deze samenwerking zijn we in staat de mensen in de hele regio Amerstreek nog beter te adviseren en te helpen met alle notariële vraagstukken.” En wat die klant ook zeker waar-

Telefoon: 0162 - 465674 E-mail: info@stadhoudersfp.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 4

MUSTERDPLUSPLAN!

Hier rijdt u een jonge auto incl. rente tegen 1%! Bijv. auto van 10.000 euro kost u incl. rente 100 euro p.m. Voor bedrijven: 2%!

Loterij

Ook leasing, financiering, huurkoop, inruil! Bovagwaardering: 8,6! Ook voor al uw reparatie's en onderhoud!

Bovag Musterd Roosendaal

Woensdag 30 okt vanaf 20.00 presentjes voor de

dames!

exclusieve hapjes

Laat het leven en de liefde niet aan je voorbijgaan!

Stichting Date

duurzame man-vrouw relaties sinds 1969 • Veilig en betrouwbaar en áltijd in de buurt • Persoonlijke begeleiding en voorstellen • Onbeperkte kennismakingen en hoge slagingskansen Bertie van Zwam, tel. 076-51 46 437 of b.g.g. 0800-022 0225 Aangesloten AVR/Singleskeurmerk/Geschillencommissie

Brabantse

0165-523300 www.musterd.nl

*** Hoesten, griep, steeds verkouden? *** Informatie op www. sabineflake.nl of bel 013 5082790. Klassiek homeopaat. Gezondheidscentrum Oosterhout.

Voor het blank maken of in kleur spuiten van eiken en gefineerde meubels P.van Riel www.blankmaken.nl Bel voor gratis offerte 0653190973

Johan Bekker 06 - 34 75 40 56 info@brabantserioolspecialist.nl www.BrabantseRioolSpecialist.nl

Uw vacature in 10 weekbladen en drie weken plaatsing op de online vacaturebank

CITY S Eigentijds eigenwijs. Hét sportmodel onder de brommobielen.

5

NIEUWE CITY

Hank

Dussen

Geertruidenberg

Helkant

Made Den Hout

Wagenberg Terheijden Haagse Beemden

8

Raamsdonksveer

Lage Zwaluwe Drimmelen Hooge Zwaluwe

Compact model. Ideaal voor stad én platteland. Temperamentvol design met mooie lijnen.

1,20 per mm!

www.brabantwerkt.nl

‘s GraOosteind venmoer

4

Teteringen

6 Dongen Rijen

Live Entertainment

Nieuw assortiment AIXAM

KEUZE GEEFT VRIJHEID

Oud Heusden Heusden Elshout Drunen

Kaatsheuvel Klein Dongen

De Moer

Dongen Vaart

9

Loon op Zand

Dorst Hulten

Bavel Breda-Zuid

Molenschot Ulvenhout

3

2 Gilze

Galder

heerlijke drankjes

Waalwijk

SprangCapelle

Raamsdonk

Oosterhout

7

10

landgoed Driessen

Waspik

Strijbeek

Riel

Chaam Alphen

1 Ulicoten

BERICHTENBLAD Poppel

Baarle-Nassau Baarle-Hertog Weelde

Baarle-Nassau Baarle-Hertog

N°1 ZONDER AUTORIJBEWIJS

Ravels

Castelré Oud Turnhout

Arendonk

Oplage: 150.000 ex.

NIEUWE CROSSLINE Ontdek de best verkochte brommobiel van Europa! Volgens de ANWB de meest veilige en comfortabele.

Mail uw advertentie naar:

uitgeverij@emdejong.nl o.v.v. personeelsadvertentie Brabant Werkt.

S.v.p. altijd telefonisch aanmelden: 013 - 507 55 34

Droomwoningen voor Droomprijzen Bouwen was nog nooit zo aantrekkelijk! Bel voor directe onderhandeling 06 - 53 19 15 15. Of kijk op www.ruimtevoorruimte.com


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 5

Zet volgapp op je gsm Tegenwoordig doet iedereen van alles met zijn smartphone. E-mailverkeer, digitale berichtjes, muziek, filmpjes, foto's, contacten, allemaal data die je kwijt bent op het moment waarop je telefoon wordt gestolen. Smartphones zijn duur, gewild en daarom erg in trek bij criminelen. Uit analyses blijkt dat momenteel 45 procent van alle straatroven gericht is op het buitmaken van een mobiele telefoon. Daarnaast worden tegenwoordig smartphones, laptops en tablets vaak meegenomen bij een inbraak of een overval.

Zorg dat jouw smartphone geen interessante buit is voor straatrovers. (foto politie, Bart van Hatterm Vaak wordt de gsm gewoon tijdens het gebruik op straat uit de handen getrokken. Hou dus altijd je omgeving in de gaten als je je mobieltje buiten gebruikt. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat de smartphone geen interessante buit meer is voor straatrovers. Dat begint met het instellen van een

pincode, waarmee je voorkomt dat de dief op jouw kosten belt. Registreer de kenmerken van je mobiele telefoon en installeer een zogenaamde volgapp. Er bestaat zogenaamde track & trace software voor smartphones, tablets en laptops. Handig, want dit soort apps ontmoedigen straatrovers

Paranormaal Café Vaak omver gelopen worden, ruzie krijgen, niet serieus genomen worden, waar kan dat aan liggen? Aandacht! Aandacht voor uw eigen 'ruimte' en voor die van anderen. Aandacht daarvoor betekent respect & waardering en het brengt een energiestroom op gang die

u kan beschermen, maar ook reacties uit uw omgeving tot gevolg kan hebben. Op deze avond

Bestuurswerk Vrijwilligersorganisaties bestaan bij de gratie van betrokken medewerkers. Mannen en vrouwen die zich samen inzetten voor een bepaald doel. Zo ook bij de stichting Oosterhout Hartveilig. Als nieuw medebestuurslid kunt u zich hard maken voor hun missie: Een leven hoeft niet te stoppen bij een hartstilstand. DE WERKZAAMHEDEN - Je ontwikkelt samen met de andere leden ideeën voor cursus­activiteiten. - In overleg bepalen hoe je doel-

groepen het beste kunt bereiken. - Je neemt deel aan de vergaderingen. WIJ VRAGEN:

en vergroten de pakkans van de dader. De software stelt jou in staat om de locatie van je toestel na roof te traceren en om op afstand een foto van de dief of heler te maken. Je kunt jezelf en de politie helpen door zo'n app te installeren. Mocht je mobieltje geroofd worden, bel dan meteen 112 zodat de politie direct kan proberen om je telefoon én de straatrover te lokaliseren. Dat kan overigens pas nadat je de gegevens van de app aan de politie ter beschikking stelt. Wil je snel zo'n app installeren? Kijk dan op de website: www.hier-waak-ik.nl HOE WERKT DE VOLGAPP Het verwijderen van de simkaart helpt de dief niet. Zodra de smartphone weer contact maakt met het internet (bijv. via wifi of met een andere simkaart) treedt de volgapp weer in werking. Verwacht echter geen wonderen. Als de steler of heler je smartphone uitschakelt, dan houdt het op. Verder is het niet zo dat de politie meteen een huis kan binnenstormen om te kijken of er een gestolen gsm of tablet binnen ligt. Het moet overduidelijk zijn in welk huis jouw device precies ligt. Bovendien moet Justitie altijd toestemming geven voor zo'n huiszoeking. De installatie van zo'n volgapp is dus hulpmiddel dat onder gunstige omstandigheden kan meehelpen om je gesto-

- Je bent door kennis en (werk) ervaring betrokken bij de problematiek rond hartstilstand, reanimatie (en AED). - Je bent een goede teamspeler. - Het leggen van contacten gaat je goed af.

nieuwe mensen, leert nieuwe dingen en draagt een belangrijke steen bij aan verbetering van de overlevingskansen bij een hartstilstand.

WIJ BIEDEN: - Een uitdagende functie met een groot maatschappelijk belang. - Bestuurlijk vrijwilligerswerk op dit terrein geeft voldoening en is leuk om te doen: Je ontmoet

Een huishoudboekje zag er tot voor een paar jaar geleden als volgt uit: Links de inkomsten, rechts wat er weg moest naar gas, eten, kleding en de spaarpot. Tegenwoordig staan er aan de linkerkant ook een aantal vraagtekens bij en rechts worden extra spaarpotjes aangelegd om te voorkomen dat het evenwicht wordt verstoord ingeval van ' “Dat noem je dan stelposten of schokbrekers”, aldus wethouder Jan Peters.

GOED ACHTERLATEN De begroting voor 2014 vormt het sluitstuk van een bewogen en financieel onzekere periode. De begroting sluit evenwel met een positief saldo van €674.000. De komende jaren laten echter zien dat bij gelijkblijvend beleid de tekorten zullen oplopen tot €2,7 miljoen in 2017. Ook de komende

RISICO'S In de toekomst verwacht het gemeentebestuur dus nogal wat extra financiële risico's. Als gevolg van de drie grote decentralisaties (jeugdzorg, AWBZ en Participatiewet) wordt de uitkering uit het Gemeentefonds met de helft verhoogd. Dat zegt iets over de omvang van de nieuwe taken waarmee de gemeente te maken krijgt. “Dat is gecompliceerd. Van ons wordt gevraagd om op deze beleidsterreinen in de toekomst dezelfde productie te leveren als rijk en provincie nu, maar dan wel tegen minder geld.

VEILIGHEIDSMARKT OP 9 OKTOBER De politie staat op woensdagmiddag 9 oktober a.s. met een stand op de Markt in Oosterhout. Tussen 13.00u en 17.00u wordt dan de Veiligheidsmarkt gehouden. Agenten geven uitleg niet alleen uitleg over de volgapp maar ook over andere vormen van preventie van criminaliteit.

in routinehandelingen! We hopen dat u ervan geniet en dat het u ten goede gaat komen. Datum: woensdag 16 oktober 2013, Inloop: 20.00u | Aanvang: 20.30u | Pauze 21.30u | Afsluiting: 22.30u & nazit tot 23.30u Locatie: Pondok Makan YATI, Heuvel 3, Oosterhout. Minimumleeftijd: 18 jaar. Entree: Gratis.

Begroting met schokbrekers

jaren zullen er dus maatregelen nodig blijven om de financiën in balans te houden. In 2014 zal met name minder uitgegeven worden aan de posten: milieu en afval, maatschappelijke zorg en woonomgeving. Peters: “Bij het opstellen van deze begroting is onze ambitie vooral geweest om Oosterhout goed verzorgd achter te laten, niet in de laatste plaats in financiële zin. Het is ten slotte niet voor niets de laatste begroting van het college in zijn huidige samenstelling. We hebben een zo stevig mogelijk (financieel) fundament voor de toekomst gelegd, zonder verrassingen en ongedekte cheques.”

IMEI NUMMER Noteer ook altijd het zogenaamde imei nummer. Dit 15-cijferige nummer is voor elke mobiele telefoon uniek en is dus altijd uitstekend bewijs dat het om jouw gsm gaat. Aan de hand van dit nummer kan niet alleen de politie rechercheren. Ook is het technisch gezien mogelijk dat providers de gestolen smartphone op basis van dit nummer blokkeren op het telefoonnetwerk. In Groot-Brittannië en België leidde dit tot een aanzienlijke daling van o.a.s straatroven. In ons land gebeurt dat helaas nog niet. Jammer, want op die manier wordt een gestolen telefoon op afstand onbruikbaar gemaakt. De Nederlandse overheid is in gesprek met de telecom branche om dit ook in ons land te realiseren. Je kunt dit unieke serienummer terugvinden: Op de zijkant van de originele doos van de telefoon, op de witte sticker; In je telefoon, meestal onder de accu op een wit stickertje, vaak ook met barcode; door op je telefoon de code *#06# in te toetsen.

bieden Anja van Dort en Vera Kemme een aantal oefeningen aan die uw ruimte, energie en uitstraling betreffen. Na elke oefening mag u voor uzelf schrijven en spreken; hierna praten we in de groep om conclusies te trekken en om u bewust te worden van wat er gebeurde met uw energie. U ontdekt nieuwe wegen

Een stevig fundament voor de toekomst?

Na drie jaar van stofkammen, ombuigen en financiële taakstellingen zal er ook volgend jaar geen einde komen aan de spaarzaamheid van het Oosterhoutse college. Evenals vorige jaren is de begroting van 2014 erop gericht om zo zuinig mogelijk om te gaan met de beschikbare middelen. De insteek daarbij is dat er vooral op kosten bezuinigd wordt en de inkomstenkant met rust wordt gelaten. Als gevolg daarvan zullen ook volgend jaar de lasten voor de burger niet of nauwelijks worden verhoogd. Deze laatste begroting van het zittende college is er op gericht om Oosterhout goed verzorgd achter te laten voor de volgende coalitie. Er wordt in de gemeente Oosterhout nog steeds veel geïnvesteerd in woningbouw, bedrijventerreinen, sport- en cultuurvoorzieningen. Dat alles onder de randvoorwaarde dat ook de financiën op orde zijn.

len telefoon op te sporen.

WERKTIJDEN: - Enkele uren per maand. BIJZONDERHEDEN: - Elke week worden buiten een ziekenhuis 300 Nederlanders getroffen door een plotselinge hartstilstand. Omgerekend zijn dat per jaar 15.000 à 16.000 slachtoffers. Hiervan overleeft minder dan 10%. Alleen directe reanimatie door een partner, familielid, collega kan iemands leven redden. Toepassing van de AED (Automatische Externe Defibrillator) binnen 6-minuten, vergroot de overlevingskans tot 50-70%. - De stichting Oosterhout Hartveilig is een initiatief dat door de plaatselijke afdeling van de Nederlandse Hartstichting is opgestart ten dienste van iedereen in Oosterhout. Meer weten? VIP/Surplus, Mathildastraat 38, Oosterhout. Bel 471115 of mail: info@vip-oosterhout.nl. Bekijk al onze vacatures op www.vip-oosterhout.nl

€ 100.000,00 SCHENKEN, HOE GAAT DAT? Vanaf 1 oktober j.l. is het mogelijk belastingvrij een bedrag van maximaal 100.000 euro aan een ander te schenken. Dit geld moet gebruikt worden voor een eigen woning. Bijvoorbeeld om een woning te kopen of te verbouwen. De schenking kan ook gebruikt worden om de hypotheek af te lossen of een restschuld weg te werken. Er kan ook minder dan €100.000 geschonken worden. Aan welke zaken moeten schenker en begunstigde denken als zij gebruik willen maken van deze mogelijkheid belastingvrij te schenken? Belastingdienst Er hoeft geen familierelatie te zijn tussen de schenker en de begunstigde en de begunstigde moet kunnen aantonen dat het bedrag in zijn eigen woning is gestoken. Aan de begunstigde wordt niet de eis gesteld dat hij binnen een bepaalde leeftijdscategorie valt. Als de begunstigde het bedrag heeft ontvangen moet er bij de Belastingdienst via een aangifte aanspraak worden gemaakt op de vrijstelling. Het bedrag kan door de schenker op de bankrekening van de begunstigde worden overgemaakt. De vrijstelling geldt tot 1 januari 2015. Voor die tijd moet de schenking zijn gedaan. Als de begunstigde het geld gebruikt om af te lossen op zijn hypotheek, moet er rekening mee worden gehouden dat er misschien een boeterente betaald moet worden. Eenmaal gegeven, blijft gegeven Een schenker zal bij zo'n grote schenking zeker niet over 'één nacht ijs' gaan. Een eenmaal gegeven schenking kan namelijk niet meer ongedaan gemaakt worden. Als de schenker later die 100.000 euro nodig zou hebben als oudedagsvoorziening dan kan hij natuurlijk het geld terugvragen aan de begunstigde. Maar het gezegde luidt niet voor niets: ‘Eens gegeven,

Schenking onder voorwaarden De schenker kan de schenking onder voorwaarden doen. Als er bijvoorbeeld een familierelatie is tussen beiden, dat de schenking terugkeert naar de familie bij overlijden van de begunstigde. Hiermee kan dan worden voorkomen dat het geld door vererving uit de familie gaat. Ook zien we vaak dat de schenker een uitsluitingsclausule aan de schenking wil verbinden: het geldbedrag is voor de begunstigde zelf en blijft van de begunstigde ook als hij/zij gaat scheiden (en wordt niet gedeeld met een ex-partner). Ouders-kinderen Als ouders eerder aan hun kinderen een schenking voor de eigen woning hebben gedaan, dan zijn er mogelijkheden om nu nog een extra schenking te doen. Dit geldt ook als het kind ouder is dan 40 jaar. Er zijn ook mogelijkheden om te schenken zonder dat ouders de portemonnee hoeven trekken, bijvoorbeeld als zij eerder het kind geld leenden voor het huis. Voor meer informatie en schenkingsadvies kunt u contact opnemen met Offereins Netwerk Notarissen Heuvelstraat 1 te Oosterhout, T: 0162- 426 920. www.offereinsNN.nl

Terzake Het stadsbestuur voert gratis parkeren op koopzondagen in om meer bezoekers naar de binnenstad te trekken. Maar is gratis parkeren werkelijk gratis en voor wie? Voor de duidelijkheid gratis parkeren houdt in dat de kosten door de hele gemeenschap gedragen worden. Dit houdt bijvoorbeeld ook in dat mensen die weinig te besteden hebben en geen auto bezitten via de gemeentelijke belastingen rijkere autobezoekers subsidiëren. Deze autobezoekers wonen ook nog eens vaak in een andere gemeente. Groen Brabant geloof niet dat alle bewoners in onze stad blij zijn met de wetenschap dat hun (belasting) geld wordt gebruikt om inwoners van andere gemeenten te subsidiëren. Nu zou gratis parkeren nog te verdedigen zijn als het, zoals door het stadsbestuur vaak wordt beweerd, tot meer aankopen in de winkels zou leiden. Maar dat is niet zo. Want uit wetenschappelijk

INGEZONDEN MENINGEN VAN DE LEZER Elke inzender is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn eigen stuk. Opname van ingezonden stukken betekent niet dat de redaktie het met de strekking van deze stukken eens is. Verder behoudt de redactie zich het recht voor ingezonden stukken verkort weer te geven. Anonieme stukken worden niet geplaatst.

onderzoek blijkt namelijk dat er vrijwel geen verband bestaat tussen parkeertarieven en de hoogte van de omzet van winkeliers. Ook blijkt dat voor het winkelend publiek andere zaken, zoals winkelaanbod, veiligheid, atmosfeer en kwaliteit van de openbare ruimte, belangrijker voor de keuze waar te gaan winkelen zijn. Parkeervoorzieningen en parkeertarieven komen op de derde plaats. Voor ons is het overduidelijk het stadsbestuur had zich beter niet over geleverd aan de grillen van Gemeentebelangen. 

Cees Noltee Groen Brabant

Wij zijn weer open!

(foto Wim Vermeeren) En dat terwijl wij eigenlijk nog steeds niet goed weten wat er nu precies van ons verwacht wordt en hoe groot onze beleidsvrijheid wordt om het beschikbare geld naar eigen inzicht te besteden. Gelukkig ziet ook minister Dijsselbloem dat dat zo niet kan.” De economische crisis vertaalt zich ook in een oplopend aantal mensen zonder baan, ook in Oosterhout. Peters: “Wij zien het als een van onze belangrijkste opgaven om die mensen weer zo snel mogelijk aan een betaalde baan te krijgen. Dat doen we door werkgevers actief te benaderen (bijvoorbeeld via werkgeversaanpak, sollicitatiecafé), maar ook door gebruik te maken van het enige middel dat de lokale overheid heeft om de economie direct te stimuleren: door te investeren in de stad en in de kerkdorpen.”  evr

blijft gegeven’. De schenking die dan jaren geleden voor de schenker en de begunstigde een mooie oplossing leek om toe te treden tot de woningmarkt, zorgt dan voor onomkeerbare financiele problemen voor de schenker.

OVerWintering ipplanten Van keu es rVeer .. rerviolen, heidepla alVast!

n. nten en vaste plante andag t/m zater ur jden: ma dag van 09 i t js! s i g 7.00 u . 1 n 0 0 t r Openi u o u t r p Alleen van de allerbeste kwaliteit voor de scherpste Volop wint

Kijk ook eens op onze vernieuwde website: www.huyskweker-dongeneind.nl Tuinplantencentrum - kwekerij Ook maandagochtend open!

Dongeneind BV Tot ziens in onze kassen!

GriendsteeG 20 • OOsteind tel: 0162-455205 • Fax: 0162-458222 e-mail: dOnGenj@hetnet.nl - Volg de borden -


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 6

Voortaan centrale aanbiedplaatsen huisvuil Momenteel is de gemeente Oosterhout druk bezig om in elke wijk centrale aanbiedplaatsen voor huisvuil te realiseren en in gebruik te nemen. Dat doen we voor de veiligheid van bewoners en van onze medewerkers. We hoeven hierdoor bijvoorbeeld niet meer alle straten in te rijden en we hoeven ook niet meer achteruit te rijden. Door minder stops te maken wordt er bovendien minder opgetrokken en dat

betekent minder uitstoot van uitlaatgassen. Buurt voor buurt en wijk voor wijk krijgen alle bewoners van Oosterhout een brief met de spelregels en een kaartje met de voorgestelde aanbiedplaatsen. Wanneer u slecht ter been bent dan is het mogelijk om te kijken naar een uitzondering. Hiervoor kunt u het beste bellen met de helpdesk afvalverwer-

king. Zij kijken of er een oplossing mogelijk is voor u, om het huisvuil toch voor het huis te kunnen plaatsen. Het telefoonnummer van de helpdesk is 0800 333 66 99. U krijgt precies uitgelegd wanneer u in aanmerking komt voor deze regeling en hoe deze wordt uitgevoerd. Wel willen wij op voorhand vast meedelen dat u een verklaring van de huisarts dient te overleggen voor alle leden van uw huishouden.

Informatieavond zonnepanelen op 10 oktober 2013 Op 10 oktober is er een informatieavond over het project ‘Benut je ZON’ waarbij particulieren en bedrijven in de 20 West-Brabantse gemeenten tot eind februari 2014 gebruik maken van een speciale aanbieding voor de aanschaf van zonnepanelen. De informatieavond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en vindt plaats in het gemeentehuis, Slotjesveld 1. Inwoners en bedrijven uit Oosterhout zijn van harte welkom.

COLOFON Bezoekadres stadhuis: Slotjesveld 1, Oosterhout. Telefoon: 14 0162 e-mail: stadhuis@oosterhout.nl internet: www.oosterhout.nl Openingstijden: Digitaal loket op www.oosterhout.nl 24 uur per dag, 7 dagen per week Op afspraak bij balie Burgerzaken: Maandag tot en met donderdag: van 12.00 tot 17.00 uur Zonder afspraak bij balie Burgerzaken: Maandag tot en met vrijdag: van 09.00 tot 12.00 uur Donderdagavond: van 17.00 tot 20.00 uur

Het project/campagne ‘Benut je zon’ heeft als doel meer inwoners in de regio gebruik te laten maken van duurzame energie, waardoor minder ‘gewone’ stroom verbruikt wordt. Zonnepanelen leveren de elektriciteit die u zelf verbruikt, gratis. Binnen ongeveer 8 jaar is de investering van enkele duizenden euro’s terugverdiend. Het rendement komt daarmee veel hoger uit dan op een gemiddelde spaarrekening, namelijk rond de 10%.

dat de energieprijzen in de toekomst blijven stijgen. Met de aanschaf van zonnepanelen wordt de besparing op de energierekening jaarlijks steeds groter, nemen de vaste lasten af en wordt het rendement groter. Ook voor bedrijven is het interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Wellicht is de investering voor u fiscaal aantrekkelijk.

Ook op de lange termijn heeft het aanschaffen van zonnepanelen voordelen. Natuurlijk bespaart u direct vanaf de aanschafdatum op uw energierekening. Het is echter zeer waarschijnlijk

De campagne ‘Benut je ZON’ is voorafgegaan door een Europees aanbestedingstraject. De regio is op zoek gegaan naar een marktpartij die kwaliteitspanelen levert voor een scherpe

Vanaf 4 november

Gratis parkeren op koopzondagen Vanaf begin november kunnen bezoekers van de Oosterhoutse binnenstad op zondag gratis parkeren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Wethouder Marcel Willemsen: “Met deze maatregel hopen we nog meer bezoekers naar de Oosterhoutse binnenstad te trekken.” Gratis parkeren op koopzondagen wordt met ingang van 4 november ingevoerd. Het winkelend publiek kan er dan al in de drukke periode voor de feestdagen van profiteren. Maar niet alleen winkelend publiek heeft baat bij deze maatregel, ook bezoekers van horeca, evenementen en bezienswaardigheden in de binnenstad zullen er

voordeel van ondervinden. Wethouder Marcel Willemsen: “Voordat we besloten om gratis parkeren op koopzondagen in te voeren, hebben we gekeken naar andere gemeenten. En we horen positieve geluiden uit gemeenten waar betaald parkeren op koopzondagen recent is afgeschaft. Wij willen daar als Oosterhout graag bijhoren.” Vooralsnog kunnen mensen op koopzondagen alleen gratis op straat en op de parkeerterreinen parkeren. Voor de parkeergarages moet nog wel betaald worden. Willemsen: “De parkeergarages zijn in private handen. Maar wie weet volgen ze ons voorbeeld wel.”

prijs, met goede service en aandacht voor duurzaamheid, garanties en communicatie. Sun & Wind Energy is door de 20 gemeenten van West-Brabant gekozen voor dit project. Zij werkt zoveel mogelijk samen met lokale installatiebedrijven. 20 Gemeenten uit de regio doen mee met het project ‘Benut je ZON’. Bent u geïnteresseerd? Kom dan op 10 oktober naar de informatieavond. Sun&Wind zal daar een presentatie geven en na afloop is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Meer informatie kunt u vinden op www.benutjezon.nl

Vanaf 21 oktober

Werkzaamheden riolering Spoorstraat en Cypressenstraat In de week van 21 oktober wordt gestart met het vervangen van de riolering in de Spoorstraat ter hoogte van huisnummers 31 tot en met 47 en verder in de Cypressenstraat. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio december.

26 oktober

Kindervrijmarkt op de Markt Op 26 oktober vindt er een kindervrijmarkt plaats naast de reguliere zaterdagmarkt op de Markt. Bij een kindervrijmarkt verkopen kinderen hun oude speelgoed en andere overbodige spullen. Kopen en verkopen gebeurt voornamelijk voor het plezier en omdat men weggooien zonde vindt. De kindervrijmarkt begint om 08.30 uur en duurt tot 15.30 uur. In verband met de handhaving van de openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn een aantal spelregels vastgesteld: • In het vrijmarktgebied mogen kinderen traditionele tweedehandsspullen verkopen. • Er mogen op straat geen alcoholhoudende drank en bederfelijke etenswaren verkocht worden omdat dit aan strenge regels is gebonden. • Er zal uitsluitend gebruik kunnen worden gemaakt van grondplaatsen (dus geen kramen), die worden aangewezen door de marktmeester. • Na afloop van de kindervrijmarkt dienen de deelnemers van de vrijmarkt hun eigen restanten/ afval mee te nemen. • De kindervrijmarkt is niet bedoeld voor de verkoop van hele inboedels en ook niet voor nieuwe spullen. • Kinderen kunnen/mogen begeleid worden door ouders. • Aanwijzingen van de marktmeester dienen meteen te worden opgevolgd. Opgeven deelname Deelname aan de kindervrijmarkt is gratis. Wel dient u zich van tevoren aan te melden. De beschikbare ruimte is beperkt en de plaatsen worden ingedeeld op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. U kunt uw kind(eren) aanmelden door een e-mail sturen naar a.klijsen@oosterhout.nl, met vermelding van naam, adres, woonplaats, (mobiel)telefoonnummer, gewenste verkoopruimte. Aanmeldingen dienen voor 21 oktober 2013 binnen te zijn. Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Klijsen, marktmeester, via telefoonnummer 06 52 36 61 30 of e-mail a.klijsen@ oosterhout.nl.

Meer informatie Meer informatie vindt u op www.oosterhout.nl via inwoners > openbare ruimte > jaarprogramma openbare ruimte > projecten 2013.

Zonder afspraak bij de Afhaalbalie (voor reisdocumenten en rijbewijzen) Maandag tot en met donderdag: van 09.00 tot 17.00 uur Donderdagavond: van 17.00 tot 20.00 uur Vrijdag: van 09.00 tot 12.00 uur Op afspraak bij balies Wmo, Werk en inkomen, Vergunning en handhaving: Maandag tot en met donderdag: van 09.00 tot 17.00 uur Vrijdag: van 09.00 tot 12.00 uur Burgers en bedrijven kunnen een afspraak maken via telefoonnummer 14 0162 of zelf inplannen via de website www.oosterhout.nl Tijdens de avondopenstelling zijn de balies niet geopend voor verzoeken Burgerlijke Stand (zoals bijv. een erkenning ongeboren vrucht, of een huwelijksaangifte) en naturalisatieverzoeken. Budgetadvies: inloopspreekuur Kredietbank Nederland (in het gemeentehuis). Maandag-, dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Donderdag van 16.00 tot 20.00 uur.

BEKENDMAKINGEN Omgevingsvergunning

Voor: Het kappen van 2 bomen Locatie: Elskensweg 9, 4908 DW Datum: 27 september 2013

De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend.

Voor: Het kappen van 3 bomen Locatie: Op het perceel, kadastraal bekend gemeente Oosterhout, sectie V, nr. 302, gelegen aan de Groenendijk Datum: 26 september 2013

AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING

Voor: Het kappen van 1 kastanje Locatie: Hildebrandlaan Datum: 2 oktober 2013

Bij het college is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor: Voor: Het kappen van 4 sierkersen Locatie: Abdis van Thornstraat Datum: 1 oktober 2013 Voor:

Het vervangen van de erfafscheiding Locatie: Batelaar 6, 4907 KJ Datum: 3 oktober 2013 Voor: Het kappen van een berk Locatie: Tegenover Citroenvlinderhof 23 Datum: 2 oktober 2013

Voor:

Het wijzigen van het gebruik ten behoeve van het vestigen van een dierenartspraktijk Locatie: Hoogstraat 98, 4909 AV Datum: 30 september 2013 Voor: Het kappen van 1 sierkers Locatie: Ter hoogte van Van Leeuwenhoeklaan 66 Datum: 1 oktober 2013 Voor:

Het verhuren van kamers op niet-commerciële basis Locatie: De Meerberg 3, 4849 AH Datum: 30 september 2013

Voor:

Het realiseren van een rioolpersleiding, een rioolgemaal en het kappen van 119 bomen Locatie: Op het perceel, kadastraal bekend gemeente Oosterhout, sectie R, nr. 798, gelegen aan de Oude Veerseweg Datum: 3 oktober 2013 Voor: Het kappen van 1 sierkers Locatie: Putterstraat Datum: 2 oktober 2013 Voor: Het kappen van 1 conifeer Locatie: Ranonkelstraat 63, 4904 BG Datum: 2 oktober 2010 Voor: Het kappen van 1 populier Locatie: Naast inrit Rederijweg 33a Datum: 2 oktober 2013 Voor: Het kappen van 1 berk Locatie: Ter hoogte van Ridderstraat 37 Datum: 1 oktober 2013 Voor: Het kappen van 1 boom Locatie: Rijksweg 129, 4849 BN Datum: 30 september 2013 Voor: Het kappen van 1 eik Locatie: Langs de Slotlaan

Datum: 1 oktober 2013 Voor: Het kappen van 1 boom Locatie: Sterkenburg 63, 4901 WC Datum: 27 september 2013 Voor:

Het bouwen van een nieuw clubgebouw Locatie: Warandelaan 10, 4904 PC Datum: 25 september 2013 Voor:

Het vergroten/vernieuwen van een dakkapel op de woning Locatie: Wilhelminalaan 46, 4905 AX Datum: 27 september 2013 Voor:

Het vervangen van kozijn in voor- en achtergevel, wijziging gevelindeling alsmede wijziging plattegrond Locatie: Zuiderhout 21, 4904 AS Datum: 23 september 2013 Tegen de hierboven vermelde ingediende aanvragen kunt u in dit stadium geen zienswijzen of bezwaar indienen. Deze mogelijkheid bestaat pas op het moment dat het college van burgemeester en wethouders het voornemen heeft om medewerking te verlenen dan


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 7

Opening nieuwe gym- en turnzaal ‘Strijen’

Blauwe zone Sint Antoniushof

Op zaterdag 12 oktober wordt de gym- en turnzaal ‘Strijen’ aan de Sperwerstraat 7 officieel geopend. Gymnastiek- en turnvereniging EOC organiseert dan tussen 13.00 en 17.00 uur een open dag. U bent dan van harte welkom om te komen kijken of deel te nemen.

In het voorjaar heeft supermarkt Nettorama zich gevestigd aan de Sint Antoniushof in Oosterhout. Vanaf juli zijn er in de Sint Antoniushof en Sint Antoniusstraat blauwe parkeerzones ingevoerd. Deze hebben als doel de parkeerplaatsen direct voor de entree van de Nettorama vrij te houden voor winkelend publiek. De parkeervakken in een blauwe zone zijn getekend met een blauwe lijn. Als u uw auto parkeert in de blauwe zone bent u verplicht een parkeerschijf te gebruiken. De maximale parkeertijd staat aangegeven op het verkeersbord ‘blauwe zone’. In de Sint Antoniushof bedraagt de maximale parkeerduur één uur.

Gym- en turnzaal Strijen is gebouwd omdat de gymzaal in het Santrijngebied niet meer voldeed aan de huidige eisen en er in het Santrijn nieuwe ontwikkelingen in uitvoering zijn. In de nieuwe gym- en turnzaal is een extra ruimte voor gymnastiek- en turnvereniging EOC. Deze vereniging was al lange tijd op zoek naar een meer permanente huisvesting. In het gerealiseerde turngedeelte is het mogelijk om op een meer verantwoorde en professionele wijze te turnen. Bij de bouw is gekozen voor de meest duurzame materialen, beperking van de energievraag en duurzame energieopwekking, waardoor er sprake is van het meest duurzame sportgebouw in Nederland. EOC, de Oosterhoutse Gymnastiek- en Turnvereniging, is ontstaan op 18 april 1988 door de fusie van twee verenigingen: het al lang bestaande ExcelsiorWilskracht en Olympus. Daarom is er op 12 oktober een dubbel feest te vieren: EOC bestaat 25 jaar én de nieuwe turnhal is in gebruik genomen. De vereniging verzorgt gymnastiek- en turnlessen voor een grote groep mensen uit Oosterhout en omgeving. Er worden lessen georganiseerd voor kleuters vanaf 3½ jaar tot senioren van 55 jaar en (veel) ouder. Zowel voor de recreatieve en speelse gymnastiek als voor het (wedstrijd)turnen kan iedereen terecht bij EOC. Tijdens de open dag in en om deze nieuwe hal zijn er allerlei leuke activiteiten en demonstraties. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om hierbij

Rolstoelpool uitgebreid Mensen die incidenteel een rolstoel nodig hebben, kunnen al een aantal jaar gebruikmaken van de rolstoelpool. Dit houdt in dat mensen een rolstoel kunnen lenen en na gebruik weer terugbrengen. Op die manier kunnen meer mensen gebruikmaken van één rolstoel. Het aantal rolstoelen en de locaties waar mensen een rolstoel kunnen lenen, zijn uitgebreid. In totaal zijn er nu negen rolstoelen te leen op drie locaties: • Buurstede, Buurstede 17 • De Doelen, Keiweg 52 • Oosterheem, Aletta Jacobspad 1 De rolstoelpool is voor iedereen toegankelijk. De rolstoelen werken, net als winkelwagentjes, met een muntslot. Voor dit slot is een muntstuk van 1 euro nodig.

wel een beslissing op de aanvraag heeft genomen. Deze (ontwerp)besluiten zullen dan op de gebruikelijke wijze in dit blad worden gepubliceerd. Wilt u een inhoudelijke toelichting op plannen dan dient u via het klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0162, een afspraak te maken.

VERLENGING De beslistermijn voor onderstaande omgevingsvergunning wordt met 6 weken verlengd: Voor:

Het gedeeltelijk slopen van de bibliotheek en het theater en het verbouwen en uitbreiden van de bibliotheek en theater Locatie: Torenplein 8, 10 en 12, 4901 EC

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING Door het college is in de periode van 30 september tot en met 4 oktober 2013 omgevingsvergunning verleend:

aanwezig te zijn, als deelnemer of als publiek. Bij de bouw van de gym- en turnzaal is hoog ingezet op het aspect duurzaamheid. Daarbij is uitgegaan van het door de raad vastgestelde Milieubeleidsplan 2010-2016 van de gemeente Oosterhout, waarin voor de gemeentelijke accommodaties onder andere een hogere energieprestatienorm is vastgelegd dan wettelijk voorgeschreven. Het ontwerp realiseert bovenmatig op tal van onderwerpen als duurzaamheid, energiegebruik en alternatieve energieopwekking. Naast de toepassing van een bijzonder hoge isolatiewaarde van de gebouwschil en warmteterugwinning van de ventilatielucht,

wordt gebruik gemaakt van zes gesloten bodemwisselaars voor warmte- en koudeopslag waarbij door middel van warmtepompen de benodigde warmte voor ruimteverwarming als warm tapwater en de koeling in de zomerperiode wordt onttrokken. Deze gesloten bronnen, tot een diepte van 95 meter onder maaiveld, maken gebruik van de aardwarmte als duurzame energievoorziening. Daarnaast is op verzoek van de gemeenteraad de gymzaal voorzien van 70 m2 zonnepanelen (PV-cellen) en zonnecollectoren. De energievraag wordt beperkt door de toepassing van energiezuinige verlichting en aanwezigheidsdetectie op zowel de verlichting als het ventilatiesysteem. Door het toepassen van deze maatregelen is er sprake van het meest duurzame gemeentelijke sportgebouw van Nederland, met een GPR-score van 9,4 (op een schaal van 0-10).

automobilisten die geen parkeerschijf gebruikten en/of langer parkeerden dan één uur. Sinds enkele weken delen zij hiervoor bekeuringen uit. Bij het langer parkeren dan één uur riskeert u een boete van € 90,- (+ € 7,- administratiekosten).

De parkeerschijf dient ingesteld te worden op de tijd van aankomst. De tijd mag worden afgerond naar het eerstvolgende halve uur. U moet de parkeerschijf achter de voorruit van de auto plaatsen én deze moet van buitenaf goed zichtbaar zijn. De gemeentelijke handhavers hebben enige tijd -na de invoering van de blauwe zone- waarschuwingen uitgedeeld aan

Parkeerautomaten in Oosterhout aangepast

Skimmen niet meer mogelijk De parkeerautomaten in Oosterhout zijn aangepast. Bij een betaling met pinpas hoeft nu geen pincode meer ingegeven te worden en dat maakt skimmen onmogelijk. Bij skimmen wordt de pincode afgekeken en de magneetstrip van de pinpas gekopieerd. Fraudeurs maken een kopie van de pas en kunnen vervolgens

met de bemachtigde pincode geld opnemen.Er hoeft vanaf nu geen pincode meer ingegeven te worden bij een betaling met pinpas. De parkeerder voert bankpas of creditcard in en accepteert de transactie zodra hiervoor bevestiging wordt gevraagd door het automaat. Er kan geen pincode meer afgekeken worden, de betalingstransactie is makkelijker en het gaat sneller.

Locoburgemeester Peters vraagt Maak kans op mooie prijzen: doe mee aan de stoepkrijtwedstrijd aandacht voor Burgernet Locoburgemeester Jan Peters startte maandag 7 oktober de Week van de Veiligheid in Oosterhout met een bezoek aan de computerles voor ouderen in activiteitencentrum Dommelbergen. Hij werd vergezeld door twee wijkagenten.

De gemeente Oosterhout neemt dit jaar voor het eerst deel aan de nationale Week van de Veiligheid. Door middel van een aantal activiteiten willen de gemeente en de politie de burgers bewuster maken van veiligheidsaspecten in de gemeente.

Daar vroeg hij aandacht voor Burgernet. Via Burgernet krijg je op je mobiele telefoon informatie van de politie over vermiste of verdachte personen in uw eigen omgeving. In Oosterhout krijgen momenteel 8123 burgers sms’jes via Burgernet. Dat moeten er veel meer worden. Dit jaar zijn er tot nu toe zes smsberichtjes door de politie verstuurd.

Voor: Het kappen van 1 berk Locatie: Boutensstraat 18, 4904 GJ Datum: 30 september 2013 Voor:

Het verbouwen van een bedrijfsruimte tot appartement en het realiseren van een dakterras Locatie: Leeuwenstraat 5, 4901 HA Datum: 30 september 2013 Voor: Het kappen van 1 haagbeuk Locatie: Lijndonk 142, 4907 XG Datum: 30 september 2013

Tijdens de Week van de Opvoeding (7 tot en met 13 oktober) en de herfstvakantie kunnen kinderen meedoen aan de stoepkrijtwedstrijd. Kinderen kunnen uiterlijk zondag 20 oktober een foto van hun stoepkrijttekening mailen naar info@cjgoosterhout.nl. Ze maken daarmee kans op mooie prijzen. De foto’s van de stoepkrijttekeningen worden op de Facebook-pagina van CJG Oosterhout geplaatst. Prijzen • 1e prijs: 4 kaartjes voor Safaripark Beekse Bergen • 2e prijs: met 4 vrienden/vriendinnen wandklimmen • 3e prijs: met 6 vrienden/ vriendinnen bowlen • Bonusprijs: met 6 tot 8 vrienden/ vriendinnen een workshop ‘Teken je dier’. Je gaat een dier tekenen met de materialen die bij jouw dier passen

facebook.com/CJGOosterhout voor de inzendingen tot nu toe.

In de week na de herfstvakantie vindt de prijsuitreiking plaats. Kijk op www.

gunningen en Handhaving, telefoonnummer 14 0162. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van Oosterhout, postbus 10150, 4900 GB Oosterhout. Tevens kunt u gelijktijdig bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant te Breda een voorlopige voorziening vragen, indien u van mening bent dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Wilt u een inhoudelijke toelichting op plannen die ter inzage liggen dan dient u via het klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0162, een afspraak te maken.

Bekendmaking 12-dagenregeling:

Belanghebbenden die door deze beschikking rechtstreeks in hun belangen worden getroffen kunnen daartegen op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaren indienen en wel binnen zes weken na verzending van het betrokken besluit aan de aanvrager/aanvraagster. Voor nadere informatie omtrent de datum van verzending van het betrokken besluit kunt u terecht bij Ver-

Op 6 september 2013 ontving het college van burgemeester en wethouders een verzoek van OBS Rubenshof aan Rubenshof 8 te Oosterhout om toepassing van de 12-dagenregeling op grond van voorschrift 2.21 (geluid) van het ‘Activiteitenbesluit Milieubeheer (ABM)’ voor het houden van vier evenementen op 5 december 2013 (intocht Sinterklaas), op 18 december 2013

Wet milieubeheer

(kerstviering), op 28 februari 2014 (carnavalsmuziek) en op 27 juni 2014 (eindfeest). Tijdens deze evenementen zal de geluidsinstallatie worden gebruikt en er zal livemuziek zijn. • Bij het Sinterklaasfeest van 08.30 tot 09.30 uur zal de geluidsinstallatie worden gebruikt; • Bij de kerstviering wordt livemuziek gemaakt van 18.00 tot 18.30 uur; • Bij de carnavalsmuziek wordt ’s morgens van 08.00 tot 12.00 uur livemuziek gemaakt; • Bij het eindfeest wordt van 08.00 uur tot 17.00 uur de geluidsinstallatie gebruikt én wordt livemuziek gemaakt. Dit verzoek houdt in dat de geluidnormen zoals opgenomen in bovengenoemd besluit niet in werking zijn voor de duur van deze vier evenementen. Toch moet er te allen tijde voor worden gezorgd dat overmatige overlast wordt voorkomen. Een en ander zal ter plaatse worden beoordeeld door de politie die u in geval van vermeende overlast hieromtrent kunt bellen op telefoonnummer 0900 - 8844.

Diversen Bekendmaking beslissing op bezwaarschrift Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 2 oktober 2013 een beslissing is genomen ten aanzien van het op 16 januari 2013 van de heer M.H.A.J.A.M. van den Noord, geboortedatum 5 oktober 1988, thans zonder bekende woon- of verblijfplaats, ontvangen bezwaarschrift. De beslissing is binnen een termijn van zes weken na deze bekendmaking door de heer Van den Noord opvraagbaar. Hij dient zich daartoe met een geldig legitimatiebewijs in persoon te melden bij de receptie van het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout.

Oosterhout, 9 oktober 2013


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 8

Doe ook mee en ontvang een gratis actiepakket

Brabant komt in actie voor fietsverlichting Vanaf oktober worden de dagen eerder donker. In het donker zijn fietsers niet goed zichtbaar en dat is gevaarlijk. Veilig Verkeer Nederland roept iedereen op dit najaar in actie te komen voor fietsverlichting. Iedereen die het belangrijk vindt dat familie, vrienden, collega’s enzovoorts veilig thuiskomen én hiervoor in actie wil komen, ontvangt een gratis actiepakket. Op woensdag 23 oktober, tijdens de Brabantse Actiedag voor Nul Verkeersdoden, gaat de fietsverlichtingscampagne van start. De campagne duurt tot medio december.

Kom in actie! Ouders, scholen, sportclubs, bedrijven, kortom iedereen die wil meewerken aan minder fietsongelukken kan zich aanmelden. 50 Brabantse gemeenten doen mee en stellen samen met Veilig Verkeer Nederland district Brabant gratis actiepakketten beschikbaar voor mensen die ook iets willen doen om fietsverlichting te stimuleren. Het actiepakket bevat materialen en draaiboeken waarmee een ludieke actie kan worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld door een controle te doen als fietsers arriveren bij de fietsenstalling. Je ziet meteen wiens licht het wél doet en je beloont hem of haar dan met een reflecterende sleutelhanger uit het actiepakket.

Burgernetdeelnemers maken Oosterhout veiliger Stel je voor. Je ziet twee mannen met bivakmuts bij de achterburen uit een raam klimmen. Je belt de politie om de inbraak te melden. Ondertussen zie je de mannen in een blauwe bestelbus met hoge snelheid de straat uit rijden. Gelukkig kun je een goed signalement van de mannen en de auto geven. De politie gaat direct naar ze op zoek en start een Burgernetactie.

COLOFON Bezoekadres stadhuis: Slotjesveld 1, Oosterhout. Telefoon: 14 0162 e-mail: stadhuis@oosterhout.nl internet: www.oosterhout.nl

Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een paar minuten later een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de twee mannen in hun blauwe bestelbus. Een paar straten verderop ziet een oplettende Burgernetdeelnemer twee mannen een blauwe bestelbus in een garagebox parkeren. Hij belt gratis via 0800-0011 naar de meldkamer om de centralist te laten weten waar hij de mannen heeft gezien. De centralist speelt de informatie direct aan de politie door. Nog geen kwartier later kan de politie de twee verdachten in de garagebox aanhouden. Burgernet werkt Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de wijk te vergroten. Samen kunnen we de kans vergroten dat inbrekers worden opgepakt. Maar ook bij een overval, een vermissing of doorrijden na een ongeval kan via Burgernet aan de deelnemers gevraagd worden of

zij in zijn/haar buurt meekijken. Buurtbewoners die zich hebben aangemeld, ontvangen een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken. Op dit moment wordt 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie. Doe ook mee! Inmiddels zijn er al 1,25 miljoen Burgernetdeelnemers in Nederland. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties met succes kunnen worden afgesloten. U kunt zich als deelnemer aanmelden op www.burgernet.nl. Want samen kunnen we onze buurt veilig houden. Iedereen van 16 jaar en ouder kan zich aanmelden.

Jubileumfeest op Paulo Freire Ter ere van het 40-jarig bestaan van Basisschool Paulo Freire is het deze hele week groot feest voor alle leerlingen. De lesboeken blijven deze week in de kast staan. Elke dag staan er leuke en afwisselende activiteiten op het programma. De opening van het 40-jarig jubileum vond afgelopen maandag 7 oktober plaats op het schoolplein. De vlag werd uitgehangen, er werd een groepsfoto gemaakt en zelfs Harmonievereniging

Oosterhout kwam erbij om het feest compleet te maken. De jarige Tijs sneed de grote feesttaart aan, iedereen kreeg een stuk en dronk “champagne”. Alle kinderen konden “lunchen”

op school samen met de leerkrachten. In de middag was er een vossenjacht georganiseerd waarbij de leerkrachten de “vossen” waren en de ouders groepjes leerlingen begeleidden. De rest van de week worden er diverse workshops georganiseerd waarbij creativiteit, samenwerken en vooral ook samen plezier maken voorop staan.

Brabantse actiedag Brabant streeft naar Nul verkeersdoden. In het jaar van de Fietsers sluit de fietsverlichtingsactie natuurlijk naadloos aan. Daarom is de start van de fietsverlichtingscampagne op de Brabantse Actiedag voor Nul Verkeersdoden, woensdag 23 oktober. We roepen zoveel mogelijk mensen op om de Fietslichtactie op deze dag te houden, zodat Brabant die dag bol staat van de verkeersveiligheidacties. Lukt dat niet, de campagne duurt nog tot de kerst. 140.000 Bij honderden fietsenstallingen in Brabant worden Reverse Graffiti uitingen geplaatst, een milieuvriendelijke en in-

Zonder licht In een kwart van alle verkeersongevallen gaat het om fietsers. In leeftijd zien we een stijgende piek bij elf - dertienjarigen en bij oudere fietsers. De meeste ongevallen vinden plaats in de spits en wanneer de scholen uit gaan, meestal met een personenauto als andere partij. Ruim de helft van de fietsers rijdt in het donker zonder licht, vaak omdat de verlichting niet werkt of dat men vergeet deze aan te zetten. Veilig Verkeer Nederland is een van de partners in de landelijke campagne ‘Ik wil je zien’ die vanaf medio oktober in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt uitgevoerd. Meer informatie en Aanmelden Meer informatie kunt u vinden op www.vvn.nl/noordbrabant. Aanmelden kan bij Veilig Verkeer Nederland district Brabant, via e-mail fietslichtbrabant@vvn.nl of via telefoonnummer (013) 511 01 90. Meld u snel aan, want op = op.

Vanaf 14 oktober

Werkzaamheden renovatie fietspad Parallelweg Vanaf maandag 14 oktober wordt er gestart met de renovatie van het fietspad Parallelweg te Dorst. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio november. Deze werkzaamheden sluiten aan op het verwijderen van een oude gastransportleiding in de Paralleweg te Dorst. Dit werd gedaan in opdracht van de Gasunie. Achtereenvolgens worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd: • Aanleg van een asfalt fietspad tussen de Vliert

Woensdag trok iedereen erop uit naar het bos om heerlijk te kunnen spelen en ravotten. Vanaf donderdag wordt er gerepeteerd voor het Het Groot Zelfgemaakt Paulo Freire Schoolpleinorkest. Op de laatste dag, vrijdag 11 oktober, zal de grote muzikale afsluiting plaats vinden. Het Orkest geeft dan een spetterende uitvoering, die begint om 15.00 uur. Alle ouders, familieleden en belangstellenden zijn dan van harte welkom.

jarige Tijs mag de grote Paulo Freire taart aansnijden.

novatieve manier om de fietsers er op te attenderen de verlichting ook áán te zetten. Met lokale acties gaat Veilig Verkeer Nederland de uitdaging aan om 40.000 fietsers te bereiken. Daarnaast zullen nog zo’n 100.000 mensen worden bereikt via de Reverse Graffiti uitingen. Veilig Verkeer Nederland district Brabant organiseert ook een cartoonwedstrijd voor scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.

en de spoorwegovergang Baarschotsestraat. • Aanleg asfalt fietspad tussen spoorwegovergang en onderdoorgang rijksweg A27. • Herstraatwerkzaamheden nabij spoorwegoverlang Baarschotsestraat. Meer informatie? Meer informatie kunt u vinden op www. oosterhout.nl via inwoners > openbare ruimte > jaarprogramma openbare ruimte > projecten 2013.

Samenwerking Amerstreekgemeenten uitgesteld Het besluit van burgemeester en wethouders over samenwerking tussen de drie Amerstreekgemeenten, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout is uitgesteld. De gemeenteraden van de drie gemeenten zijn geïnformeerd over het rapport van KplusV naar de samenwerking. De gemeenteraden van Geertruidenberg en Drimmelen zullen in respectievelijk november en december opiniërend spreken over het rapport. Oosterhout informeert de gemeenteraad met een raadsbrief na de collegebehandeling in november. Eind juli heeft het bureau KplusV het onderzoeksrapport over mogelijke samenwerking tussen de Amerstreekgemeenten opgeleverd. In dit rapport concludeert KplusV dat de verschillen tussen Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout groot zijn qua omvang en werkwijze. KplusV adviseert om te beginnen met samenwerking tussen enkele afdelingen. In de maanden juli en augustus hebben de drie ambtelijke organisaties een collegead-

vies over het onderzoeksrapport gemaakt. Over dit advies zou het college eind september een besluit nemen. Dit is nu uitgesteld tot begin november. Dan bespreken de colleges het collegeadvies tegelijkertijd zodat de gemeenteraden gelijktijdig over dezelfde informatie beschikken. De uitkomsten van de opiniërende raadsvergaderingen geven richting aan het verder vormgeven van de samenwerking tussen de Amerstreekgemeenten.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 9

‘Regionale artiesten treden belangeloos op voor goed doel’

JA Foundation houdt benefietconcert op donderdag 17 oktober MADE – “Johnny Fernando bood spontaan aan als ceremoniemeester op te treden. Sharona waarmee hij een duo vormt, zingt ook gratis op het muzikale feest van JA Foundation. Huub van der Pluym, een artiest uit Oosterhout meldde zich ook al spontaan aan om die donderdagavond in oktober, 17 oktober, te zingen. En dat zijn niet de enigen,” meldde Marja van der Made.

Ton en Marja van der Made van De Korenbeurs leuken de JA foundationavond op met salarisdonaties van het personeel en tien procent van de avondomzet, Joyce van Blerck en Andrea van Dorst (niet op de foto) zijn daar blij mee (foto Michiel Peeters)

Kinderen geven de milieustraat kleur

Door Michiel Peeters Samen met haar wederhelft Ton vormen zij het gastpaar dat alle artiesten op die speciale avond in de herfstvakantie ontvangt. Doel: het ophalen van zoveel mogelijk geld voor de prille stichting van Joyce van Blerck en Andrea van Dorst. “JA Foundation heeft als doel kleinschalige projecten te ondersteunen die in het slop zijn geraakt. Een nieuw project op starten heeft volgens ons geen zin. De schouders onder een bestaand project zetten is veel beter.” Het eerste hulpproject van JA Foundation is het vakantiehuis Zion in Suriname. Joyce van Blerck kwam er door toeval mee in aanraking. “In Breda kwam ik bij toeval in contact met een Nederlandse mevrouw. Dailie heet ze. Samen met haar Surinaamse man Cor zette zij een weeskinderen

Maandag zetten tientallen leerlingen van diverse basisscholen onder leiding van wethouder Jan Peters de eerste symbolische verfstreken op de betonnen muur langs de nieuwe milieustraat. Kinderen van diverse basisscholen en kunstenaars van het KOA-atelier van Prisma beschilderen de komende maanden de muur. Tegelijk krijgen zij uitleg over afvalscheiding en de werking van de milieustraat. Dit project is mogelijk gemaakt door project JONG. De 135 meter lange muur van het bedrijf Lodewikus Voorbespannen Beton grenst aan de milieustraat. Kunstenaar Luuk de Greef heeft de eerste meters van de muur al beschilderd en een decor ontworpen voor de rest van de muur. Met de informatie en inspiratie die leerlingen opdoen op de milieustraat, vullen zij dit decor verder in.

project op. Door ziekte van Cor moesten ze helaas terugkeren naar Nederland. Dat project gaan we nu met het opgehaalde geld ondersteunen. We zorgen dat de kinderen daar kunnen spelen net als bij ons. JA Foundation zorgt voor speeltoestellen, voetbalveldjes en zwembaden.” SPAARVARKENS Basisschool De Pionier uit Oosterhout doet ook mee en beschilderde spaarvarkens die overal in de regio verspreid staan. Op die avond worden ze in de kas gestort! DJ Nelis draait die avond de plaatjes. Collin treedt op, evenals Joeri Plaizier en Rob van de Stapmolen, Jurgen Hinten en de Ruitery’s en als speciale gaste Mama Paramaribo. Allemaal doen ze belangeloos mee. De opbrengst van de kaarten, vijftien euro, samen met de eerder genoemde acties zullen gestort worden voor het goede doel. Een mysterieuze veiling zal de

worden door volwassenen, die de diepere beteekenis beter zullen aanvoelen. Hoewel het nog maar een repetitie was, liep alles toch reeds vrij goed van stapel, vooral als men weet, dat de jongens geen gelegenheid hebben gekregen, op het tooneel te oefenen. Een eigenlijke recensie geven de bij gelegenheid van de

Politie Midden-en West Brabant * team Oosterhout

Postbus 8050, 5004 GB Tilburg

Bureau OOsterhOut is geopend maandag Bureau Oosterhout is geopend vanvan maandag tottot en en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

met vrijdag 09.00 uur tot 17.00 uur.

24-uurs Bureau en team nOOdhulp OOsterhOut Het politiebureau 24 uur per dag,op zeven Buiten de tijden Oosterhout om kunnen ismensen terecht ons dagen perbureau, week bereikbaar voormaar burgers. 24-uurs dat (tijdelijk, nog zeker tot Het adres van het bureau is Europark 30 in Oosterhout.

medio 2008) gevestigd is aan de Bolkensteeg 15 in

5Q92

0900-8844 VOOR AL UW VRAGEN

Dongen. dagelijks Het noodhulpbureau aan het Europark 30 kent eveneens dagelijksen geopend Na 03.00een uurbaliefunctie is de balie en nietis bemand de deurvan 17:00 uur tot 22:00 uur. Buiten deze openingstijden gesloten. U kunt dan wel aanbellen. U wordt altijd om kunnen burgers contact met ons leggen via de te woordvan gestaan en eventueel er iemand naar intercom het gebouw, waarnakomt een politiemedewerker hen graag het bureau om uverder verderhelpt. te helpen!

Strijbeekseweg 14 ulvenhout

www.Ulvenhoutwooncenter.nl omzet doen stijgen weten Joyce, Andrea, Ton en Marja al te melden. De Korenbeurs zet zich in het jaar dat het 130 jaar een hotelfunctie heeft ook in voor het Goede Doel.

Joyce van Blerck gaat eind oktober op eigen kosten voor drie maanden naar Suriname om het project te ondersteunen. Marja van der Made gaat haar in december een tiental dagen helpen.

Na het succes van Kaais Zomercarnaval 2011, kwam een periode van onduidelijkheid over het voortbestaan van Kaais Zomercarnaval in 2012, en een terugkeer naar de kern van het evenement in 2013, werd vorige week definitief besloten dat Kaais Zomercarnaval in 2014 kan plaatsvinden. De organisatie is blij dat er weer met volle inzet kan worden gewerkt aan een nieuw Kaais Zomercarnaval in 2014. De datum is ook vastgelegd. Net als

voorgaande jaren wordt Kaais Zomercarnaval, met grootse Parade, gehouden op de eerste zondag in september: 'Zondag 7 september 2014'. Gezien het 1e lustrum verwachten wij grootse optredens met geweldige muziek en een grootse Parade! Iedereen kan komen genieten tijdens dit gratis toegankelijk en gezelligste Zomercarnaval in Noord-Brabant. Het Kaais Zomercarnaval begon in 2009. In dat jaar waarin Oosterhout 200 jaar stadsrechten

had, en dat ook vierde, kondigde Carnavalsvereniging de Gangmaokers aan dat ze in dat jaar een Kaais Zomercarnaval wilde organiseren. Kaais Zomercarnaval staat bekend als een evenement waar iedereen aan mee kan doen. De organisatie is van harte dankbaar aan alle sponsoren, vrijwilligers en het grote publiek voor haar meedoen, en die dit mede mogelijk maken. Graag tot zondag 7 september, 2014! www.kaaiszomercarnaval.nl

Grieks restaurant Akropolis 25 jaar Jazeker werden er borden stuk gesmeten, werd de sirtaki gedanst, was er een heuse band en ook nog eens een buikdanseres. Een zilveren jubileum moet gevierd worden en dan wel op z’n Grieks natuurlijk. En volle bak natuurlijk, allemaal vaste klanten die de Griekse keuken maar vooral toch de sfeer bij Akropolis weten te waarderen. Vader Kiriakos Bacharidis had samen met zijn vrouw op verschillende plaatsen al een restaurant gerund totdat hij Oosterhout ontdekte. “Hier waren we de eerste ‘Griek’, inmiddels zijn er al drie. Het lijkt hier Griekenland wel”, aldus zoon Dimitri, die, voordat hij Akropolis van zijn ouders overnam, op de Markt zes jaar lang een cafetaria had gerund, Dimi’s. Dimitri is dus de eigenaar, vader Kiriakos, moeder Soula en zus Waso helpen ook volop mee in restaurant en keuken. Met recht een familiebedrijf dus.

Meest verkocht zijn de vleesschotels natuurlijk, daar vallen veel mensen op terug; giros, susuki, soufflaki ‘jammie. “Maar langzamerhand zien we een verschuiving naar de èchte Griekse keuken”, aldus Dimitri. “En dan bedoel ik met name de stoofpotjes die mijn moeder maakt.” En jazeker, wij kunnen dat ‘volmondig’ beamen. Tel daarbij op het gratis saladebuffet, een glaasje ouzo en je hebt een heleboel lekkers voor heel weinig. “We zijn geen fabriek. Dit is een lekker knus restaurant en de aandacht die we aan onze klanten kunnen schenken is voor ons even belangrijk als het serveren van een goede maaltijd. Ik denk dat daar onze grootste kracht zit”, aldus Dimitri.

" Wij bestaan 25 jaar!

Dat vieren wij met een

DINERBON van 10 EURO* voor iedereen die van Grieks eten houdt

* Niet geldig op feestdagen en i.c.m. andere acties. 1 dinerbon geldig per tafel.

"

OOSTERHOUTSCHE NACHTEGALEN Zaterdag was het generale repetitie van de operette “De Nieuwe Nachtegaal”. De zaal was goed gevuld met een schaar luidruchtige, jonge toehoorders, die zich kostelijk amuseerden. Toch meenen we, dat de zeer mooie operette nog meer zal genoten

eerste “echte” uitvoering. Toch willen we wel nu reeds als onze meening weergeven, dat 't zangspel een daverend succes zal worden. Deze Zaterdag wordt nogmaals een repetitie, toegankelijk voor kinderen, gehouden. De eerste uitvoering voor het publiek zal zijn op, Woensdag 29 October. Wij vernemen, dat van verschillende zijden belangstelling zal worden getoond bij dit eerste optreden van de Nachtegalen op het tooneel. Zoo bijv. heeft de Edelachtb. Heer Burgemeester toegezegd, de avond met zijn tegenwoordigheid te willen vereeren. Verder zullen afgevaardigden van 3 vereenigingen blijk geven van hun medeleven in het diepgaande cultureele pionierswerk van onze Oosterhoutsche zangschool, die nu ook tooneelschool is geworden. Aurora als zangvereeniging, de Harmonie als leidinggevend op tooneelgebied, en Oosterhout Vooruit zullen elk een klein woordje spreken. Het belooft een avond te worden van echt medeleven van heel Oosterhout. Van de directeur vernemen wij nog, dat reeds 3 weken voor de uitvoering tientallen kaartjes zijn aangevraagd. Maandag wordt echter pas met de kaartverkoop begonnen, omdat bij dit allereerste optreden der tooneelafdeeling aan de ouders van spelers en zangers tevoren de gelegenheid wordt gegeven plaatsen te bespreken. Het zal er 29 October warm naar toe gaan in de groote zaal van Koppelpaarden! Er behoeft beslist niet gestookt te worden! Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Oosterhout, bezoek dan eens onze website www.heemkundeoosterhout.nl. Overweegt u lid te worden van de Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout meldt u zich dan aan via e-mail info@heemkundeoosterhout.nl of informeer vrijblijvend bij het secretariaat: Tel. 06 34379810

van 11.00 tot 17.00 uur

Datum Kaais Zomercarnaval 2014 bekend

Oosterhoutsche Nachtegalen Verleden en heden. Goede en Slechte tijden. Verhalen – herinneringen van toen en nu -willen wij opnieuw onder uw aandacht brengen. Graag willen wij u om de twee weken verrassen met deze verhalen uit de oude doos. Deze week uit het KANTON OOSTERHOUT van zaterdag 18 oktober 1941.

a.s. zondag open

KLAPPIJSTRAAT 3 - 4901 HD OOSTERHOUT - 0162-423921


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

E

r lang gratis muziek kijk op Peugeot.nl.

PAGINA 10

BEDRIJVENVERENIGING WESTSTAD/WIJSTERD Weststad Wijsterd

Gloudemans Gevelprodukten trendsetter in Nederland

BEDRIJVEN WESTSTAD E ZIJN

termijnsuccesjes. Mensen waarderen het als je oprecht advies geeft, ook al is dat niet direct wat de klant in eerste instantie verwacht. We praten mensen niet naar de mond. De wens voor hun gevelproducten moet goed te realiseren zijn. Daarom gaan wij thuis bekijken of de situatie, de constructie van het huis geschikt is voor het product. Vergeet niet dat wij al tientallen jaren ervaring hebben. Mensen kiezen voor Gloudemans niet op de eerste plaats vanwege de merken, maar vanwege de combinatie van betrouwbaarheid en vakmanschap.’

Bij Gloudemans Gevelprodukten blijven ze innoveren! Dat kunnen we wel schrijven, maar om dat ervaren moet je er gewoon binnenlopen. In de Wijsterd. De Wetering 129. Natuurlijk vind je er het vertrouwde assortiment kozijnen, dakkapellen, zonwering, overkappingen, schuifpuien, rolluiken en garagedeuren, maar je vindt er ook nieuwe kwaliteitsproducten. Er is meer dan wat er al was! Dat is innoveren. Nu kunnen we wel blijven roemen, maar je moet het met eigen ogen zien! Gewoon bij Gloudemans binnenlopen. Dan kun je zien hoe je kunt investeren in je gevel. Hoe je je woongenot kunt vergroten met vertrouwde kwaliteitsmerken maar ook met grandioze nieuwkomers. En innoveren doen Riny Heesakkers en Hans van de Vorst ook nog in leeftijd, want Dylan van de Vorst (21) straalt het enthousiasme van de ondernemende jeugd uit. Hans van de Vorst: ‘Het feit dat wij al 40 jaar bestaan en een enorme trouwe klantenkring hebben, zegt wel iets. Van Roosendaal tot Tilburg, zeg maar heel West-Brabant, En dan hebben we het nog niet over de klanten die in Sneek en Tessel de zon met onze zonnewering buiten houden! Wij zijn niet uit op korte

hele pagina_Opmaak 1 19-09-13 13:33 Pagina 1

Highlights van Gloudemans Gevelprodukten:  Flexibel! In Alles. Service als product op maat. Desnoods op stel en sprong klaar kunnen staan. Toch iets misgegaan? De fabrikanten leveren garantie op de producten en Gloudemans monteurs komen direct als er iets hapert.  Uitgebreid assortiment. Geldt zowel voor producten als voor kwaliteitsmerken. Ook nieuwkomers op de markt.  Eigen monteurs. ‘We willen niet het risico nemen dat monteurs met wie we geen ervaring hebben, onze kwaliteitsproducten niet goed zouden plaatsen.’  Let op de overkapping. Seizoen verlengend. De prijs daarvan benadert die van de dure zonneschermen, maar bij een buitje en een goede temperatuur, kun je met een overkapping toch buiten blijven zitten.  De ontwikkeling van kunststofproducten is super! Degelijke, waterdichte constructie. Zo’n natuurgetrouwe houtnerfstructuur dat kozijnen bij authentieke, historische panden passen. Natuurlijk heeft Gloudemans een site, maar om kleuren, constructies, structuren en materialen echt te zien moet je natuurlijk naar de showroom!

Gloudemans Gevelprodukten De Wetering 129, 4906 CT Oosterhout T 0162 455894 www.gloudemansgevelprodukten.nl

28 september opening & open dag

hele pagina_Opmaak 1 19-09-13 13:33 Pagina 1

Na 25 jaar importeurschap van het cosmeticamerk Deynique start Deynique Nederland B.V. nu ook haar eigen anti-aging centrum in Oosterhout.

28 september opening & open dag

Met zo’n 130 depositaires in de Benelux is Deynique Nederland B.V. uitgegroeid tot één van de grootste cosmetische anti-aging merken voor schoonheidsinstituten. Op 28 september aanstaande opent Judith van Iersel de deuren van haar "Anti Aging Centrum Oosterhout" aan Het Goorke 31 in Oosterhout.

“In het verleden heb ik honderden schoonheidsspecialistes getraind op het gebied van anti-aging”, aldus Judith. We hebben dus voldoende ervaring en kennis in huis om een kwalitatief hoogstaand instituut te starten. Ik maak gebruik van het “Pora Pur” kuurconcept, waarbij lichaamseigen stoffen op een vriendelijke manier in de huid worden gebracht met als doel rimpels te verminderen en het totale huidbeeld te verbeteren. Dit gebeurt geheel pijnloos en zonder het gebruik van naalden. Deze methode functioneert eigenlijk net als afslanken, je gaat naar de sportschool om te trainen en thuis pas je je dieet aan. Bij mij krijg je de anti-aging behandelingen in het instituut en thuis werk je zelf aan een optimale huidverzorging met de juiste producten. Dit alles natuurlijk na een gratis huidanalyse en een juiste diagnose, aldus Judith.

OVERKAPPING ACTIE

Nu tijdelijk met graTis Judith van IerselJudith van Iersel LED VErLiChTiNg* Anti-aging Specialiste

Ik nodig iedereen die geïnteresseerd is hierbij uit om op 28 september tussen 10.00 en 17.00 uur vrijblijvend een kijkje te komen nemen in ons anti-aging centrum / trainingsinstituut voor schoonheidsspecialistes.

Judith van Iersel

Na 25 jaar importeurschap van het cosmeticamerk Deynique start Deynique Nederland B.V. nu ook haar eigen anti-aging centrum in Oosterhout.

WAARDEBON

Met zo’n 130 depositaires in de Benelux is Deynique Nederland B.V. uitgegroeid tot één van de grootste cosmetische anti-aging merken voor schoonheidsinstituten.

Openingstijden showroom:

RAMEN EN DEUREN ZONWERING DAKKAPELLEN

Adres:

Op 28 september aanstaande opentSpecialiste Judith van Iersel de deuren van haar "Anti Aging Het Goorke 31 • 4906 CZ •Anti-aging Oosterhout Centrum Oosterhout" aan Het Goorke 31 in Oosterhout.

Voor een gratis vrijblijvend informatiegesprek

De Weteringtel: 1290162-574750 • info@antiagingcentreoosterhout.nl “In het verleden heb ik honderden schoonheidsspecialistes getraind op het gebied van anti-aging”, aldus Judith. We hebben dus voldoende ervaring en kennis in huis om een 4906 CT Oosterhout kwalitatief hoogstaand instituut te starten. www.antiagingcentreoosterhout.nl T. 0162 - 455 894 Ik maak gebruik van het “Pora Pur” kuurconcept, waarbij lichaamseigen stoffen op een vriendelijke manier in de huid worden gebracht met als doel rimpels te verminderen F. 0162 - 428 063 en het totale huidbeeld te verbeteren. Dit gebeurt geheel pijnloos en zonder het gebruik een van naalden. Deze methode functioneert eigenlijk net als afslanken, je gaat naar de E. info@gloudemans sportschool om te trainen en thuis pas je je dieet aan. Bij mij krijg je de anti-aging begevelprodukten.nl handelingen in het instituut en thuis werk je zelf aan een optimale huidverzorging met

Het Goorke 31

maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur Op zaterdag zijn wij geopend van 10.00 uur t/m 16.00 uur.

4906 CZ Oosterhout Tel.: 0162-574750

de juiste producten. Dit alles natuurlijk na een gratis huidanalyse en een juiste diagnose, aldus Judith.

* Vraag m.b.t. de acties naar onze voorwaarden.

info@antiagingcentreoosterhout.nl Ik nodig iedereen die geïnteresseerd is hierbij uit om op 28 september tussen 10.00 en 17.00 uur vrijblijvend een kijkje te komen nemen in ons anti-aging centrum / trainingsinstituut voor schoonheidsspecialistes.

www.gloudemansgevelprodukten.nl

Het Goorke 31 • 4906 CZ • Oosterhout tel: 0162-574750 • info@antiagingcentreoosterhout.nl www.antiagingcentreoosterhout.nl

e 9.989,e 275,e 364,e 93,e 595,e 11.316,incl. AIRCO vanaf:

107

IRIKS LAST MINUTE KORTING e 2000,e 420,e 3.500,-

Judith van Iersel

Voor een gratis vrijblijvend informatiegesprek Ter kennismaking:

een testbehandeling van €130,-

voor € 98,-

PEUGEOT 107 5-DEURS MET AIRCO

Peugeot 107 5-deurs Pack Accent Radio CD speler af-fabriek Afleverpakket + Waxoyl Vaste kosten overheid Kosten rijklaarmaken Totaalprijs rijklaar

voor € 98,-

Judith van Iersel www.antiagingcentreoosterhout.nl WAARDEBON Anti-aging Specialiste

LAST MINUTE DEAL

Registratiekorting Extra voorraad voordeel Rentevrij 36 maanden

Ter kennismaking:

testbehandeling van €130,-

6.940

+ 0% RENTE

OP UW FINANCIERING

Gem. verbr. (afh. van type motor) l/100 km: 4,5-4,6; km/l: 22,2-21,7; CO2: 103-106 gr/km.

5.396,-

107

U BETAALT Peugeot NÚ: heeft e een actie waar iedereen vrolijk van wordt. Want als u nu een Peugeot 107 met airco aanschaft, en dat kan al vanaf € 6.940,- mag u 1 jaar lang gratis muziek downloaden plus 36 x e 97,- per maand van Universal Music*. Bovendien betaalt u bij een financiering 3 jaar lang 0% rente. Dus kom snel bij ons langs voor nog meer voordeel of kijk op Peugeot.nl.

IRIKS AUTOBEDRIJVEN B.V. Breda Huifakkerstraat 5 Tel.: (076) 565 92 11 Oosterhout De Boedingen 23 Tel.: (0162) 49 89 00 www.iriks.peugeot.nl

Hieronder vindt u de www-gegevens van alle leden bij de bedrijven vereniging Weststad/W • WWW.TVGBANDENSERVICE.NL • WWW.AENPARBO.NL • WWW.ALLABOUTWINE.NL • WWW.ALVERO.NL • WWW.EXPODIUMBUSINESSCENTER.NL • WWW.ARENDSE.NL • WWW.AUTOCARRION.NL • WWW.AUTOMAAS.COM • WWW.AUTODISTRIBUTION.NL • WWW.BROKX.COM • WWW.CCO-AUTOMATISERING.NL • WWW.CALDERYS-GROUP.COM • WWW.GROENENBOOMCS.NL • WWW.DEGRAAFLOGISTICS.NL • WWW.DEKONINGGROEP.NL • WWW.DELAAR.NL • WWW.DEVOSTRADING.EU • WWW.DELTASTAAL.NL • WWW.DLPACK.COM • WWW.DUCARBO.NL • WWW.EASTWOODFORWARDING.NL • WWW.EGLO.COM • WWW.ELDBV.NL • WWW.GFORCETECH.COM • WWW.OOSTERHOUT.NL

• WWW.GROEN-JD.NL • INFO@BERG-TRANSPORT-MONTAGE.NL • WWW.JANUSVATEN.NL • WWW.JOSHOFKENS.NL • WWW.KANTERSSTAALBOUW.NL • WWW.FLEKS.INFO • WWW.MARTENSGROEP.EU • WWW.KRAANENBAANTECHNIEK.NL • WWW.BAYENS-MECHANISATIE.COM • WWW.RESHARE.NL WWW.LEGERDESHEILS.NL • WWW.MVOGROEP.NL • WWW.MARTENSTRANSPORT.NL • WWW.TANKPUNT.NL • WWW.NDLOGISTICS.NL • WWW.NDC-CRANES.NL • WWW.OCTERMINAL.NL/ • WWW.OTENTICLOGISTICS.NL • WWW.TRILTECHNIEK.NL • WWW.PARKTRUST.NL • WWW.PEKSO.NL • WWW.PFISTERWEEGTECHNIEK.NL • WWW.POLITIEMWB.NL • WWW.POSSEHL.NL • WWW.PRODULAS.NL • WWW.PROLOGIS.COM

Tal van redenen om voor ons te kiezen De SieMatic Oosterhout pluspunten! • Moderne up-to-date showroom. • Creatieve en deskundige ontwerpers. • Huisbezoek om situatie op te nemen en sfeer te proeven. • Topmerk SieMatic in huis. • Kwaliteitsmerk FUSIONDESIGN voor de BESTE PRIJS!

• Uw oude keuken “mogelijk” inruilen. • Uw oude keuken demonteren en afvoeren. • Verbouwingsaanpassingen uitvoeren. • Eigen montagedienst voor deskundige kant en klaar oplevering! • Betrouwbare after sales!

Uw zorg is ‘onze zorg’!

ut

rho e t s o O

®

0162 - 454 978 De Waard 4 Bedrijvenpark de Wijsterd Oosterhout

www.siematicoosterhout.nl

SieMatic Oosterhout, een (h)eerlijk verhaal! Contantprijs Aanbetaling / inruil Totaal Kredietbedrag Looptijd in maanden Debetrente-voet Jaarlijks kosten-percentage Maandbedrag Totaal te betalen bedrag Financiering verstrekt door Peugeot Finance, handelsnaam van PSA Finance Nederland B.V (registratienummer AFM 12007744). € 6.940,00 € 2.960,00 € 3.980,00 36 0,0% 0,0% € 111 € 3.980,00 Meer info en voorwaarden via www.peugeot.nl. Actie geldig van € 6.940,00 € 3.750,00 € 3.190,00 36 0,0% 0,0% € 89 € 3.190,00 30 juli t/m 19 oktober 2011, actiemaximum op de 107 is € 4.000,-.

nanciering verstrekt door Peugeot Finance, handelsnaam van A Finance Nederland B.V (registratienummer AFM 12007744). eer info en voorwaarden via www.peugeot.nl. Actie geldig van juli t/m 19 oktober 2011, actiemaximum op de 107 is € 4.000,-.

Peugeot 107 XR

099,- bij inruil van een auto ouder dan 1995. Afgebeeld model aag ons naar de voorwaarden of kijk op Peugeot.nl.

Genoemde adviesprijs is incl. btw, bpm en bpm-toeslag, excl. kosten rijklaarmaken, verwijderingsbijdrage en leges, incl. € 1.250,- inruilpremie en incl. de maximale Green by Peugeot-premie van € 1.099,- bij inruil van een auto ouder dan 1995. Afgebeeld model kan afwijken van de werkelijkheid. *365 nummers zijn te downloaden met een maximum van 30 nummers per maand + 5 extra nummers in de laatste maand. Wijzigingen en fouten voorbehouden. Vraag ons naar de voorwaarden of kijk op Peugeot.nl.

Peugeot 107 XR


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 11

INDUSTRIE WESTSTAD/WIJSTERD INNOVEERT IEDERE WEEK!

NTERREINEN EN WIJSTERD N GEFUSEERD

Hoofdpijn vrij rijden

Het OPC Bedrijfswagencentrum helpt je zo snel mogelijk (weer) op weg Je hebt al genoeg zorgen aan je hoofd als je een bedrijf hebt. Als je dan ook nog bedrijfswagens hebt die permanent de weg op moeten moet je daar zo min mogelijk omkijken naar hebben. Veel meer is er eigenlijk niet nodig om het OPC Bedrijfswagencentrum te noemen. Aan De Wetering 8 in Oosterhout. Al tientallen jaren een vertrouwd adres voor alle merken bedrijfswagens. Met de medewerkers daar kun je lezen en schrijven. Van A tot Z. Letterlijk want ze zorgen ervoor dat je bedrijfswagen er precies zo uitziet als dat nodig is om alles uit je bedrijf te halen. Van interieur tot fotoprint en belettering. Voor puur (zakelijke) bedrijfswagens Daar blijft het natuurlijk niet bij, want een auto is net een mens: je moet hem wel goed onderhouden. En van tijd tot tijd zal je naar de dokter moeten. Het verschil tussen huisartsen en de heelmeesters bij het OPC Bedrijfswagencentrum is dat die je nooit naar een specialist hoeven door te sturen. Dat zijn ze zelf al. Bedrijfswagens heb je doordeweeks vaak het hardst nodig. Logisch dus dat de kliniek aan De Wetering voor ondernemers zaterdags ook geopend is. Ook voor sales en aftersales.

Specialisten

n die zijn aangesloten Wijsterd: • WWW.R-MARTENS.NL • WWW.RABOBANK.NL/AMERSTREEK • INFO@RENEMARTENSOPSLAGENRUIMTE.NL • WWW.RIETVELDBV.NL • WWW.RRHOLLAND.NL • WWW.SCANIA.NL • WWW.SCHADENETOOSTERHOUT.NL • WWW.SECAPP.NL • WWW.STATENDAM.NL • WWW.STEAKLINE.NL • WWW.STRAALTECHNIEK.NET • WWW.TEAMFORCE.COM • HTTP//WWW.TSOGROEP.NL • WWW.TESINDUS.NL • WWW.CEMENTBOUW.NL • WWW.TREKHAAKCENTRUM.NL • WWW.VANDENBAN.COM • WWW.BERGFOOD.NL • WWW.WANROOY.COM • WWW.STEINWEG.COM • WWW.V-A-C.NL • WWW.VERMEULENCONVERSIONS.NL • WWW.VITRONICS-SOLTEC.COM • WWW.ZEVIJ.NL

Als bedrijf is het natuurlijk het handigst om het hele wagenpark aan de zorgen van het OPC Bedrijfswagencentrum toe te vertrouwen. Dan heb je maar met één aanspreekpunt te maken: de aftersales manager. Hoe minder schijven er zijn, hoe beter voor de communicatie en dus ook voor de relatie. Als er veel wagens op de weg zitten, moeten die niet stil hoeven te staan. Aan elke bedrijfswagen kan wel eens wat mankeren. Een kapot achterlicht, een accu die een verkoudheid heeft opge-

lopen, een band die vervangen moet worden, noem maar op. Vaak kleine dingetjes maar in een aantal gevallen kan de chauffeur het niet zelf oplossen. Het OPC Bedrijfswagencentrum speelt hier uitstekend op in. De werkplaatsmedewerkers zijn heel flexibel en de meeste onderdelen zijn altijd direct op voorraad. En anders regelen ze wel iets of vinden ze een oplossing, want het zijn specialisten.

Hoge eisen Nathalie Verboom en René Wildeboer zijn de accountmanagers van de Oosterhoutse vestiging van het OPC Bedrijfswagencentrum. Daarmee zijn ze na de receptie de eerste aanspreekpunten van het bedrijf en medebepalend voor het gezicht van het bedrijf.’ Verboom: ‘De relatie met de chauffeurs is natuurlijk heel belangrijk. Daarom stellen we in ons bedrijf ook heel hoge eisen aan alle medewerkers. Maar wij leggen de lat voor onszelf ook hoog. Het hoeft geen betoog dat onze contacten met de beslissingsbevoegde personen zoals de wagenparkbeheerder en de directeur van een bedrijf heel belangrijk zijn. We kunnen van alles beloven, maar we moeten het ook waarmaken.’ Wildeboer: ‘Essentieel voor onze doelgroep, het MKB, is de ‘aftersales’. Verkopen is leuk, maar wat er in de werkplaats gebeurt, is minstens zo belangrijk. Het onderhoud en de service zijn toch 2 belangrijke pijlers waarop het succes van ons Bedrijfswagencentrum gebaseerd is. Het zou kortzichtig zijn om alleen in termen van verkoop te denken. Met z’n allen zijn we er verantwoordelijk voor dat we het vertrouwen van onze klanten houden zoals het is: heel groot!’

• In overleg wordt uw bedrijfswagen op locatie opgehaald en na reparatie weer teruggebracht. • Via www.bedrijfswagen­ centrum.nl 24 uur per dag en 7 dagen per week uw afspraak inplannen op door uzelf gewenste datum en tijdstip. • Speciale storingsdienst 24 uur en 7 dagen per week: 08001410. • Passend vervangend vervoer desnoods op locatie af te leveren of om te wisselen. • Nieuwe bedrijfswagen? Leasing? Onderhoudscontracten, inbouw, opbouw en/of special deals: Bij OPC Bedrijfswagencentrum kan het allemaal!

OPC Bedrijfswagencentrum De Wetering 8, 4906 CT Oosterhout info@bedrijfswagencentrum.nl www.bedrijfswagencentrum.nl Servicenummer op kantoortijden: 0162 – 429319 Tekst: Hans van der Prijt (Foto’s Wim Vermeeren)

BRUIJNS Uitvaartcentrum

RUGPIJN?

GRATIS RUGTEST

OOK VOOR BEDRIJVEN

FYSIOMORE OOSTERHOUT - INNOVATIEPARK 7 - (0162) 520 346 AFSPRAAK MAKEN? GA NAAR:

WWW.RUGPLAN.NL

- Werkzaam in de gehele regio - Ook als u verzekerd bent - Transparante en professionele dienstverlening

Zon

Polyester dakk

Balkonbegl

Uitvaartcentrum: De Waard 6 4906 BC Oosterhout Telefoon: 0162-457775 info@bruijns-uitvaart.nl www.bruins-uitvaart.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

Spectaculaire Hondenshow!! 13:00 Dogfrisbe show 14:00 Obedience show 15:00 Dogfrisbe show 16:00 Obedience show

PAGINA 12

Shantykoor DE MOORDZANGERS

Treedt op tussen 13:00 en 17:00

Na iedere show mag u met uw eigen hond meedoen!

GRATIS: Neem dus uw hond ook mee!!

Verzorgt door KKC sport en spel uit Made

     

Koffie, thee en limonade Workshop vanaf 10 jaar Knutseltafel voor de kids Hapjes Rondje rijden op een paard Springkussen en trampoline


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 13

Jazzclub Oosterhout met Miss Lulu

Zondag 13 oktober om 15.00 uur gaat alweer het 6e seizoen van Jazzclub Oosterhout van start in Café de Kloek aan de Leijsen-

hoek. Dat gaat ongetwijfeld een gedenkwaardig gebeuren worden want een Nederlands orkest van internationaal niveau treed

Boom-ogen In het verlengde van de expositie 'Nu zie ik je 'pas' van Hanneke Adelaar in de Mariakerk, heeft de kunstenares de bomen in de lange linden laan in het Slotpark 'kunstogen' gegeven. Wat zien die boom-ogen? Bomen hebben ook van 'nature' ogen. Wat zien die, wat hebben ze gezien? Stuur uw antwoord op de vraag wat de kunstogen zien, (combineer het nummer van de foto met het nummer van de boom) of uw foto van een boomoog met een verhaal voor woensdag 30 oktober naar fotowedstrijd@thomasoosterhout.nl. Vergeet uw naam adres en telefoonnummer niet. Zit je op een basisschool of

ben je nog jonger, vermeld dat ook je leeftijd. Uit de goede inzendingen voor de 'kunstogen' wordt een winnaar getrokken. Een vakjury kiest uit de inzendingen de mooiste combinatie van foto en verhaal. Bij voldoende inzendingen verzamelen we alle verhalen en foto's in een mooi boekje. Alle foto's

U bent er vast eens langs gereden, Gasterij de Seterse Hoeve. Een prachtig, groot pand aan de Vijf Eikenweg met grote parkeerplaats, gelegen tegen Boswachterij Dorst. Wellicht komt u regelmatig na een wandeling een drankje nuttigen of kent u de Seterse Hoeve van het diner of de High Tea. Of u weet wel waar het is, maar bent eigenlijk nooit binnen geweest. Pak dan nu uw kans en ontdek! Dit prachtige restaurant is 7 dagen per week geopend vanaf 10.00u. U kunt er terecht voor lunch, diner, borrel, High Tea of High Bubbel. Maar ook een heerlijke koffietafel of brunch is geen enkel probleem. Wat nog te veel mensen niet weten is dat de Seterse Hoeve ook tal van mogelijkheden heeft voor vergaderingen en feesten en partijen. Vijf

prachtige zalen, geschikt voor groepen van 4 tot 300 personen met een sfeervolle ambiance. Op 18 oktober is het Open Dag voor de zakelijke gasten. Voor vergaderingen, maar ook zeker voor personeelsfeesten kunt u bij de Seterse Hoeve terecht. Tussen 15.00u en 19.00u bent u welkom voor een hapje en een drankje. U krijgt een uitgebreide rondleiding en kunt daarna nog gezellig borrelen in de Kelderzaal met een stukje muziek. Op 19 oktober is het Open Dag voor iedereen die wel eens iets te vieren heeft. Van familiedag, 25- of 50-jarig huwelijk tot bruiloft! Tussen 11.00u en 16.00u bent u welkom voor een hapje en een drankje. Ook vandaag wordt er een rondleiding verzorgd en kunt u naborrelen in de Kelderzaal met een stukje muziek.

dan voor het voetlicht, een orkest dat zojuist terug is van een tournee door zuid Frankrijk en daarnaast ook nog een concert heeft verzorgd in de legendarische jazzclub “Le Petit Journal” in Parijs. Miss Lulu White's Red Hot Creole Jazzband is al jaren een begrip in de klassieke jazz wereld, een band die als geen ander de authentieke sfeer van de jaren 20 weet uit te stralen, stijlvast en dampend van speelplezier. Een band die heeft opgetreden met jazzkanjers als Claus Jacobi, Herbert Christ, Keith Nichols, Marc Richard en Michel Bastide. De bezetting van de band is al jaren stabiel en bestaat uit de gebroeders Goosen, Bart en Tom, voormalig winnaar van de solis-

tenprijs op het festivalconcours Breda op respectievelijk trombone en cornet, Ad Houtepen op cornet en rieten, Wil van Baerle; rieten. De ritmesectie wordt gevormd door Mart Jacobs; piano, Arno Hagenaars; banjo en Marcel van de Winckel op tuba. Jazzclub Oosterhout organiseert het komende seizoen weer een aantal concerten die gratis toegankelijk zijn, waar vind je dat nog! Voor info bekijk de website op internet. Wil je digitaal op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar adlangerwerf@casema.nl. Noteer vast in de agenda: 19 november, Najaars Jam Session en 22 december Kerstconcert met Jazz connection.

Op 8 december gaat voor de derde keer de Schaatsloop van start

Krijnen Bouw Schaatsloop

Volg gratis schaatsclinics bij iJsclub tilburg Onder leiding van ervaren trainers geven wij de schaatsclinics aan alle mensen, die willen leren schaatsen op noren of hun techniek verder willen verbeteren. • Zaterdag van 11.00 tot 11.45 uur op 2, 9 en 16 november alle leeftijden • Maandag van 21.15 tot 22.15 uur op 4, 11 en 18 november voor senioren • Zaterdag van 17.30 tot 18.30 uur op 9, 23 en 30 november alle leeftijden

Voor info en aanmelden: www.ijsclubtilburg.nl/clinics met verhalen zullen te zien zijn op de website: www.thomasoosterhout.nl. Voor de winnaar van de wedstrijd 'Kunstogen' zijn twee waardebonnen van €50,-beschikbaar gesteld door 'v.d. Heijden opticiens' en 'Loonen Brillenmakers'. De prijs voor de mooiste foto van een boomoog met verhaal is een door Hanneke Adelaar geschilderd portret. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 6 november, 20.00u in de Mariakerk. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het Stroomversnellingsfonds. Voor meer informatie mailt u naar fotowedstrijd@thomasoosterhout. nl of u belt 06 – 16935992.

Boomogen, wat zien ze?

De Open Dagen zijn gratis, aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk: info@gasterijdesetersehoeve.nl . De Seterse

Hoeve ontvangt u graag 18 of 19 oktober en... vergeet niet: Ook op Kerstavond en 1e en 2e Kerstdag geopend!

Dansen in de Slotjes Op zaterdag 26 oktober is er een dansavond voor allen 50 plussers in buurthuis de Slotjes. Op deze avond wordt zowel Linedansjes als Quick step en Engelse wals, Tango etc. gedaan. De zaal is open vanaf 19.00 uur de muziek begin om 19.30 uur tot 23.00 uur, het is een plan om net als voorheen met een stempel-

kaart in 2014 te starten en dan bij 7 maal in november iets van koud en warm buffetje? Dat alles mits er voldoende animo is natuurlijk. Dus als u denk dit is wel iets voor ons, ben je van harte welkom, wij een gezellig vriendenclubje onder elkaar, gezelligheid staat voorop.

NAC-keeper Open dagen Gasterij de Seterse Hoeve Ten Rouwelaar op Kameleon Bunthoef-Eet Op vrijdag 18 oktober 2013 kunt U weer aanschuiven voor de gezellige maaltijd die bestaat uit 3 gangen. De gastvrouwen van BunthoefEet hebben samen met de catering weer een lekker menu samengesteld. Ook deze keer bestaat dit menu uit 3 gangen. Vooraf een soepje daarna het hoofdgerecht dat iedere maand weer een verrassing is en laat U ook verrassen door het overheerlijke toetje. En dat alles maar voor €8.50. Vooraf reserveren is wel nodig en dit kunt U iedere werkdag tijdens de openings-

uren in de Bunthoef doen. De maaltijd wordt rond de klok van 17.30 uur geserveerd. U mag ook al eerder komen om al kennis te maken met uw tafelgenoten. Iedereen is welkom of U nu alleen of met anderen komt. Gezelligheid staat bij ons voorop. Voor alle informatie kunt U contact opnemen met tel.nr. 0765223220 en dan als optie De Bunthoef kiezen.

Lustrumexpositie in Vredeskerk Toneel, beatbands, lezingen, musicals. Van alles is er in de loop der eeuwen naar de kerken gehaald om publiek te trekken. Zo is de Mariakerk een geduchte concurrent voor De Bussel, wat je van Buurman Pannehoef, het bijna leegstaande Tehuis voor Amateurs, niet kan zeggen. Een multitaskkerk want hij is ook bijna chronisch aan exposities onderhevig. Maar dat exposeren is geen monopoly van de Mariakerk. De protestantse Vredeskerk houdt ieder jaar een expositie. Elk jaar eentje, voor het vijfde achtereenvolgende jaar alweer. Een lustrumfeestje. Bescheiden want het tentoonstellingsleven van de kerk duurt slechts 3 dagen per jaar. Dit jaar op 11, 12 en 13 oktober. Overigens is er die dagen nog veel meer te doen in het fraaie kerkje in de Rulstraat. Het idee ontsproot uit het brein van de kerkenraad. Ze moesten wat meer gaan doen in hun kerk, laagdrempeliger maken. Tja, Ab Luiting Maten van de werkgroep Kunst & Geloof vindt één expositie per jaar van 3 dagen ook wel erg mager. Hij zou eigenlijk ook wel wat meer exposities in de kerk willen als je let op de doelstelling van de werkgroep: ama-

teurkunstenaars de gelegenheid geven om gratis te exposeren en wat meer belangstelling te wekken voor de prachtige Vredeskerk. CADEAU VAN DE KONING Er is wel eens een vrouwtje geweest die zei: 'Ik woon hier nou al 40 jaar om de hoek en ik was hier nog nooit eerder geweest,

maar wat is dit een mooie kerk.' Cadeau van Koning Willem II voor de protestanten, omdat die de Sint Jan weer terug moesten geven aan de katholieken. In de kerk ligt een folder over de geschiedenis van de kerk. Niet bij het VVV. Nee, zegt Luiting Maten, de rest van het jaar is de kerk buiten kerkdiensten en concerten niet open. Dan komen er op zaterdagmiddag misschien 2 of 3 mensen en daar zou dan de hele middag een vrijwilliger voor moeten zitten. Dat ziet Ab niet zo gauw gebeuren. Dus als de mensen nieuwsgierig zijn moeten ze gewoon naar de expositie komen. GEEN PROFANE KUNST Bekende en minder bekende namen onder de 35 exposanten. De enige beperking voor de kunstenaars was dat hun werk wel moest passen in de kerkelijke ruimte. Geen profane kunst. Nee, problemen hebben ze daar nooit mee gehad. Kunst in allerlei vormen en van allerlei materialen. Olieverf, acryl, keramiek, glas, 3d-kunst, van alles. Brenda Strijbosch die het portret van Willem Alexander schilderde is ook lid van de werkgroep, die nog wel wat meer jong bloed kan gebruiken. De expositie is gekoppeld aan een vlooienmarkt in De Beuk. De opbrengst van de vlooien gaat naar een goed doel in Roemenië. PROGRAMMA Maar die 3 dagen dat de kerk

open is, gebeurt er ook van alles. Nou ja 3 dagen… Vrijdag gaat het bedehuis om 16.00u open. Muziek door Paulien Ongering met Accolade. Wethouder Jan Peters opent de expositie om 16.30u. Komt dat zien! Jan Peters als predikant, dat komt niet vaak voor. Om 18.00u is het voor de vrijdag al weer welletjes. Zaterdag is de kerk langer open: van 10.00u tot 17.00 u. Van 11.30u tot 12.00u orgelspel door Jan-Sjoerd van der Vaart en van 14.00u tot 15.00u andere muzikale optredens. De zondag begint uiteraard met een speciale kerkdienst van 10.00u tot 11.30u. Voorganger dominee André Vlieger. Die naam komt ook op de lijst van exposanten voor. Zal wel dezelfde zijn. Daarna is de expositie weer te bezichtigen. 'Van 15.00u tot 16.00u optreden met muziek en dans door talentvolle leerlingen van H 19', belooft de flyer. Wie niet in de gelegenheid is om de Vredeskerk te betreden tijdens die 3 dagen dat de deuren open staan, kan een maquette van de kerk bewonderen in Museum Oud-Brabant. Maar daar kun je het hele jaar door niet naar binnen. Dus kom maar op 11, 12 of 13 oktober maar naar de enige echte Vredeskerk in de Rulstraat. EXPOSITIE KUNST & GELOOF 11,12 en 13 oktober Vredeskerk Rulstraat 6, Oosterhout 

Hans van der Prijt

“Omdat ik een beetje te langzaam was, ben ik keeper geworden en geen voetballer”, gaf Jelle ten Rouwelaar als antwoord op de vraag van Khawla, leerling van OBS de Kameleon tijdens de ontmoeting op school met de NAC-keeper en de schrijver Eus Roovers in het kader van de Kinderboekenweek. Roovers kreeg vragen te beantwoorden als: wanneer ben je schrijver geworden, heeft u ook wel eens een eng boek geschreven en was het uw droom om schrijver te worden? Dat laatste was niet het geval: profvoetballer leek hem ook wel wat. Omdat zijn kwaliteiten niet bij het voetballen lagen, is hij gaan doen wat hij kan en graag doet: kinderboeken schrijven. “Misschien ga ik nog wel eens een boek schrijven over iemand

die een beroemde keeper wordt, want in een boek kan dat zomaar gebeuren,” aldus Roovers. Nadat de Kameleon-leerlingen de schrijver en de keeper het hemd van het lijf hadden gevraagd, volgde een handtekeningen- en fotosessie. Daarmee werd een sportieve en leerzame middag beëindigd, want voordat Roovers en Ten Rouwelaar op school aankwamen, hadden de leerlingen van de sportactieve basisschool Kameleon zich zelf ook bezig gehouden met de voetbalsport. De jongste leerlingen op het schoolplein en in de gymzaal, terwijl groep 7 en 8 zich onder leiding van Pim vd Hoven van Oib, mede organisator van de middag, oefenden in voetbal op het naast de school gelegen Cruijffcourt.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 14

AVRI Bloem- en Tuincentrum organiseert zaterdag 9 november

Ladies Night Gratis hapjes en drankjes, demonstraties, diverse stands, cadeautips, advies uiterlijke verzorging, live muziek en nog veel meer! Ladies Night wordt mede mogelijk gemaakt door: ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

Rovin wijn en dranken Emte Dongen ‘t Smaakhuys Slagerij & Traiteur Damesdingen en zo McArdok-more special things Het’s luierkadootje www.trendshop.nl Pruiken en haarwerken NG Design Bonbons en zo Ralf Kappers van NU Bakkerij Pim Filius Partyservice Vermeulen

Ici Paris Wellness4yourbody2 Personal Touch Cakes Dyki.nl De Kadoos ZILVER CREATIEF jippiekadootjes Stichting Donckhuys My Byoux KDV en BSO Fiesta van Trema Kinderopvang ● Discus Leo van Riel ● Ladessa BV Oosterhout ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

Met gezellige live muziek

Beauty mode- en balletshow m.m.v. ‘t Winkeltje, Uniek Lingerie, Balletschool Christinca HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID IEDERE VRIJDAG KOOPAVOND

20.000 M2 TUINPLEZIER

www.avri-tuincentrum.nl

Gratis meubelen hebben wij niet! Maar wel 1000 M2 nieuwe, gebruikte en b-keuze Meubelen

tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 06-51178676 Openingstijden:

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

MEGA VLOOIENMARKT ZONDAG 13 OKTOBER WAALWIJK Waalwijk Racket Sport, Bachlaan 10

0416 530502/9.00-16.30u. /www.deevenementenlijn.nl

STRIJKSERVICEAnnemieke voor al u kleding. open van ma t/m vrij. van 16.00-1930 uur.jan steenl. 93 vanaf 10 euro 10% korting.tel. 0162426595 of 06-83089362 Wil jij voetreflextherapie ervaren doe dan de workshop waarbij je een voetmassage geeft en ontvangt.info; 06 48650824 FIETS STUK ? Geen probleem ! Bel 0615868643 en ik kom uw fiets thuis, op het werk of school repareren. Van ma t/m vrij. fietsreparatieaanhuis.nl Boekhouder/belastingadviseur voor uw administratie, boekhouding,belastingaangifte en financieel advies tel.:06-54732032 of mvdlubbe@planet.nl

MS Fonds zoekt collectanten Op 28 oktober 2013 is het precies 20 jaar geleden dat het Nationaal MS Fonds is opgericht door 5 mensen met Multiple Sclerose (MS). Twintig jaar geleden is het MS Fonds opgericht omdat er destijds geen voorlichting over het ziektebeeld was. MS werd toen

een spierziekte genoemd en op de enige brochure die er was stond een rolstoel afgebeeld. Helaas wordt vandaag de dag MS nog steeds verward met een spierziekte. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel met allerlei fysieke ongemakken, bij de een heftiger dan bij de ander.

Cadeaubon-acties bij een stralende lach!

EEn niErpatiënt moEt Er vEEl voor ovEr hEbbEn om EEn bEEtjE normaal tE lEvEn. Wat hEEft u ovEr voor EEn niErpatiënt? StEun onS! KijK Wat u Kunt doEn op niErStichting.nl

Bent u toe aan een (nieuwe)

feestmelange met o.a. macadamia’s, pecans en hot cashews tegen inlevering van deze bon ontvangt u 250 gram feestmelange van € 4,50 voor €

2,95

deze aanbieding is geldig tot 26 oktober 2013 kijk voor meer aanbiedingen op www.parti.nl

iet vanFEEShTEet LIJKEmom ent! Vrijdag 11 oktober

Opening Oosterhout.indd 2

te geven? Collecteren is niet moeilijk. U ontvangt van de coördinator in uw woonplaats de collectebus en overlegt in welk straat u wilt collecteren. Gemiddeld zet u zich 1 avond per jaar in! De collecteweek is van 18-23 november. Meer informatie: Bel 010-5919839 of kijk op www.nationaalmsfonds.nl. Een donatie op giro 5057 is meer dan welkom.

Soms zie je niks aan mensen met MS. Zij lijken normaal te functioneren, maar MS is net zo onvoorspelbaar als het weer en slaat toe wanneer je het niet verwacht. Leren leven met een onvoorspelbare ziekte als MS is een uitdaging. Wilt u heel concreet helpen om mensen met MS een beter leven

1 DAG wERKEn 1 DAG bijKomEn

première aanbieding

HEROPENING

Uitsluitend toegang met de GRATIS ENTREEKAART. De Ladies Night is toegankelijk op vertoon van uw entreekaart. Vanaf 12 oktober is deze gratis af te halen in ons tuincentrum. U kunt kiezen: van 19.00 tot 21.00 uur; van 20.00 tot 22.00 uur of van 21.00 tot 23.00 uur. Maximaal 4 kaarten per persoon. Telefonisch reserveren is helaas niet mogelijk.

Arendshof 251, Oosterhout (t.o. V&D) 23-09-13 09:19

prothese of heeft u last van een loszittend of pijnlijk kunstgebit?

ACTIE! Ontvang tot €200,- aan VVV bonnen bij een nieuw kunstgebit of klikgebit!

Profiteer van onze acties en neem contact op voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek voor een kunstgebit (op implantaten). U ontvangt bij de definitieve plaatsing VVV bonnen ter waarde van maximaal € 200,-! Deze actie geldt tot 31 december 2013. Zie de website voor de actievoorwaarden.

Waarom Tandprothetische Praktijk Van der Wal?

 Al jaren de vertrouwde specialist in Oosterhout en Breda voor een mooi en perfect passend kunstgebit of kunstgebit op implantaten.

 Wij gebruiken kwalitatief hoogwaardige materialen  Tarieven conform verzekeraars waardoor u naast eigen risico en/of eigen bijdrage verder geen extra kosten heeft

 Avondopenstelling in beide praktijken  Korte doorlooptijd: implantologie en mondhygiëne in eigen beheer  Reparaties veelal binnen één dag klaar Stel uw beslissing niet uit, dan bent u dit najaar nog verzekerd van een stralende lach!! Praktijk Oosterhout

Praktijk Breda

Leysenhoek 46

Baliëndijk 10

4901 EV Oosterhout

4816 GD Breda

T 0162 - 466661

T 076 - 5729800

E oosterhout@tppvanderwal.nl

E breda@tppvanderwal.nl

www.tppvanderwal.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 15

Prachtig Fotoboek met honderden foto’s van Oosterhout, Oosterhouters en Oosterhoutse evenementen

Wim Vermeeren fotografeert Oosterhout, veertig jaar oog voor de mens Wim Vermeeren is niet alleen fotograaf, maar ook Oosterhouter tot op het bot. Hij weet wat de Oosterhouter dierbaar is. Hij weet waar ze warm voor liepen en lopen. Hij weet welk verlies de Oosterhouter pijn deed. Hij is het wandelend fotografisch geheugen van Oosterhout en de kerkdorpen. Al veertig jaar.

Geslaagd De werkgroep Wereldkinderdag Oosterhout staat onder leiding van Frans Gabriels, leden zijn: Nienke Heerius, Michelle Gouka, Debbie Koevoets, Lenie Simons, Han Kilsdonk, Sandra de Ridder en Hans Caspers.

Zijn fotobestand is gigantisch. Niet in gigabites uit te drukken, want er zijn in die 4 decennia gelukkig ook veel oude herinneringen op analoge films vastgelegd. Ook in kleur. Want het leven is niet altijd zwart wit. Oosterhout heeft een kleurrijke historie. De Oosterhoutse feesten. Natuurlijk was Wim Vermeeren erbij en hij vereeuwigde ze, ook al waren ze maar tijdelijk. • Carnaval • Riddertoernooi in Den Hout • Abrahamdag • Viering 200 jaar stadsrechten • Taptoe • Bierfeesten • Meikes Dorst • Parkfeest • Countryfestival Floralia • Kermis • Dodenherdenking • Intocht van Sinterklaas • Oosterhouterie • Oosteinds spektakel • Enz. enz. ... Wim Vermeeren moest een keuze maken uit de duizenden, misschien wel tienduizenden foto’s die hij als beroepsfotograaf in 40 jaar gemaakt heeft. Een paar honderd komen er uiteindelijk in de prachtuitgave.

Teken in op dit schitterende boek met foto’s van 40 jaar Oosterhout, Oosterhouters en Oosterhoutse feesten. Daardoor heeft u 2 zorgen minder: • Pieker niet langer over wat u aan Sint of Kerstman zal vragen • Pieker niet langer wat u met Sinterklaas of Kerstmis zal Wereldkinderdag Oosterhout was een succes, een breed gedrageven Bij voorintekening heeft u een prachtboek voor nog geen 2 tientjes!!

Wim Vermeeren fotografeert Oosterhout, veertig jaar oog voor de mens’ (met begeleidende teksten van Hans van der Prijt).

U, als lezer van deze krant, kunt dit prachtige, 200 pagina’s tellende fotoboek bestellen voor slechts e 19,95. Het boek wordt begin december GRATIS thuisbezorgd!

gen mening. De werkgroep wil iedereen die meegeholpen heeft om deze dag tot een succes te maken hartelijk danken voor inzet en getoonde enthousiasme. Het was werkelijk een groot succes, zij die er aan deelgenomen hebben kijken terug op een heerlijk evenement. Goed, eerlijk is eerlijk, het weer was geweldig. Dat helpt wel. Maar zonder de inzet en/of medewerking van vrijwilligers, de individuele deelnemers, de deelnemende organisaties, de gemeente Oosterhout,

de Oosterhoutse basisscholen en de sponsoren komt een dergelijk evenement niet van de grond. Daarom: Iedereen hartelijk bedankt! Het was een feest om al die gelukzalige kindergezichten te zien stralen. Volgend jaar de tweede editie, daar gaan we voor. U wilt (weer) mee doen, volg ons dan op internet: www.wereldkinderdagoosterhout.nl. Daar zullen we zo snel mogelijk de nieuwe datum bekent maken, ook kunt u er allerlei mededelingen lezen en niet geheel onbelangrijk: de foto's van deze editie bekijken.

Kom en speel mee U kent dat vast wel: een bordspel willen spelen in gezelschap met andere mensen en nu eens niet tegen of via de computer. Maar u kent geen andere mensen die van spellen houden of u heeft geen leuk spel. Op Monopoly of Risk bent u uitgekeken, misschien heeft u moeite met het lezen van de regels. Wat is er tegenwoordig allemaal op spelgebied te spelen ? Om hier antwoord op te geven zal een enthousiaste vrijwilliger, Jeroen van Emde Boas, diverse spellen laten zien, de regels uitleggen en een leuke spelmiddag organiseren waar iedereen van jong tot oud aan kan meedoen. Op zondagmiddag 20 oktober van 13.00 tot 16.00 uur biedt Jeroen in de Bunthoef u de gelegenheid kennis te maken met bestaande en nieuwe spellen en kunt u deze met elkaar spelen. Dat zullen makkelijke, snel spe-

lende spellen zijn, zonder veel uitleg, maar wel met inhoud en iets totaal anders dan Monopoly of Risk. Ervaar hoe gezellig en leuk het is om met elkaar een spel te spelen en op die manier anderen te leren kennen. Dus kom op zondagmiddag 20 oktober naar de Bunthoef en speel mee! Voor meer informatie kunt u bellen met de coördinator, Arno Talsma, tel.nr: 0615366115.

Niba Cursus De cursusmarkt van Niba was een groot succes en ondertussen zijn al diverse groepen gestart. Wij bieden dit seizoen ruim 40 verschillende groepen en bij enkele groepen zijn nog plaatsen beschikbaar. Doet U mee?

JA

Zo tekent u in op dit prachtige kijk- en herinneringsboek:

Ik bestel het boek ‘Wim Vermeeren fotografeert Oosterhout’

o Ja, ik bestel ........... exemplaren van het boek ‘Veertig jaar oog voor de mens’ à e 19,95 inclusief verzendkosten o Hierbij machtig ik Uitgeverij Em. de Jong om éénmalig het totaalbedrag af te schrijven van: rekeningnummer: handtekening: datum:

BE

EL

ST

DT D OR RG W ZO EK BE BO IS T HU HE IS T EN AT GR

Stuur deze bon in een envelop (postzegel niet nodig) naar: Uitgeverij Em. de Jong Antwoordnummer 13005 5100 VE Baarle-Nassau

S.V.P. IN BLOKLETTERS INVULLEN Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: U kunt ook bestellen door een mail te sturen naar oogvoordemens@emdejong.nl Vermeld het afleveradres, het aantal gewenste exemplaren en uw rekeningnummer zodat wij het totaalbedrag eenmalig af kunnen schrijven.

Wilt U binnenkort komen meedoen met een van de volgende groepen? COMPUTERLESSEN van Beginners en Word tot Power Point, Websitebouw en cursus op uw eigen laptop. YOGA, QI GONG of ORIËNTAALSE DANS, FRANS beginners, Digitale FOTOGRAFIE TEKENEN en SCHILDEREN op donderdagmiddag, De taal van de DROMEN. GESCHIEDENIS; de Oranjes en Nederland door de eeuwen heen, Sociale CONTACTEN leggen en NETWERKEN, BEWEGEN op muziek. Al dit aanbod met tijden en tarieven vindt u op onze website www.niba-oosterhout.nl en u

kunt onze laatste nieuwtjes vinden op Facebook. Zoek ons daar eens op! Niba is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Onze professionele docenten bieden goede cursussen tegen hele aantrekkelijke prijzen. Aanmelden voor een cursus kan via de website of via de administratie. Onze administratie is geopend op dinsdag, woensdag en donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Bezoekadres Wijkcentrum “De Bunthoef”, Bloemenhof 2, Oosterhout Telefoon: 0162-460521 en E-mail: administratie@niba-oosterhout.nl

Nog paar Huilaria's te koop

NU

Voor 13,50 euro een heleboel lol in de herfstvakantie! En anders al een aardig sinterklaascadeau. En wat een van Nederlands beste columnisten Wim Daniels van Huilaria vindt? 'Alles gelezen. Er staan schitterende teksten in. Titel goed gekozen.' En voor wie Wim Daniels niet kent: Hij was de man die bij Pauw en Witteman het 'koningslied' - terecht - met de grond gelijkmaakte. En hij komt hier niet eens vandaan! Alle (kantoor-)boekhandels hebben ze op voorraad dus als u uw en onze geschiedenis eens op een wat luchtiger manier wilt bekijken moet u snel zijn.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 16

Geslaagd Feestje Pallieterplein

Voor een nieuwe gebitsprothese!

Het door buurtbewoners en buurtpreventie georganiseerde feestje op vrijdagmiddag 4 oktober is een bijzonder cadeautje geweest voor bewoners en kinderen van het Pallieterplein en Het Fort in de wijk Vrachelen 2.

Tandprothetische Praktijk Rob Luijten

De reden voor het feestje was het officieel aanbieden van de nieuwe goaltjes op het grasveld van het Pallieterplein die een beloning waren voor de kinderen uit de buurt omdat ze gedurende de zomermaanden een nieuw aangeplante heg op het plein goed beschermd hadden zodat deze goed kon groeien. Om 16.00u. opende wethouder Marian Janse de feestmiddag door een voetbal door een grote tekening (gemaakt door leerlingen van groep

8 van De Meander) te schieten die voor één van de goaltjes was geplakt. Met een welgemikt schot belandde de bal in het doel, weliswaar niet dwars door het papier heen want dat bleek toch sterker dan gedacht, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een zuiver doelpunt en hiermee was het feest officieel geopend en konden de kinderen gaan sporten en springen! Medewerkers van Oosterhout In Beweging (OiB) waren ook van de partij om, sa-

Kinderen van het Pallieterplein en Het Fort vermaken zich prima op het springkussen.

men met leerlingen van groep 8 van De Meander, met de buurtkinderen verschillende sporten te doen waarbij natuurlijk gebruik werd gemaakt van de nieuwe goaltjes. Op het kleine veldje stond een springkussen waar de jongere kinderen naar hartelust op konden springen. De opkomst van kinderen en buurtbewoners was geweldig evenals de sfeer. Er was ook nog een kleine, gezellige feesttent opgezet waar voor iedereen volop lekkers en drinken te krijgen was. Buurtbewoners hadden o.a. 100 kleine cupcakejes versierd die binnen een mum van tijd op waren. De organisatie kan terugkijken op een zeer ge-

slaagd buurtfeestje waarbij het motto “Een fijne buurt maak je samen!” eer werd aangedaan. Hopelijk volgen er in de toekomst meer van deze leuke initiatieven op het Pallieterplein. De organisatie wil graag de volgende mensen/ organisaties bedanken voor ieders bijdrage aan dit geweldige feest; Gemeente Oosterhout, medewerkers Oib, leerlingen van groep 8 van de Meander, bewoners van het Pallieterplein, vrijwilligers van buurtpreventie Vrachelen2/ Markkant en alle kinderen en buurtbewoners die in grote getale naar het plein zijn gekomen om enthousiast mee te feesten!

Wethouder Marian Janse bedankt kinderen van het Pallieterplein bij de opening van het buurtfeest.

Filmtheater De Bussel presenteert

Vijf verschillende kinderfilms in de herfstvakantie Spanning, ontroering, avontuur voor ieder wat wils in de komende vakantie. Kinderfilms voor alle leeftijden en diverse leeftijdscategorieën. Op zondag 13 oktober om 12.00 uur en op woensdag 16 oktober om 14.00 uur draait Mijn avonturen door V. Swchwrm (AL). Een familiefilm over een negenjarige jongen die een bijzondere schrijver wil worden. Vervolgens draait op maandag 14 oktober om 14.00 uur Patatje oorlog (6+). De vader van Kiek gaat naar de oorlog om mensen te helpen. Kiek is bang dat hij niet meer terugkomt. Wanhopig haalt ze

allerlei toeren uit. Op woensdagmiddag 16 oktober draaien er twee films. Om 14.00 uur wederom Mijn avonturen door V. Swchwrm en om 16.00 uur Milo (9+). Een Nederlands-Ierse coproductie, Engelstalig gesproken en Nederlands ondertiteld. Milo lijdt, zonder dat hij het zelf bewust is, aan een zeldzame genetische afwijking. Allerlei gebeurtenissen dwingen hem en zijn ouders dit onder ogen te

zien. Op donderdag 17 oktober om 14.00 uur draait De Koning van Katoren (9+). Het verhaal van Stach, die vijf onmogelijke opdrachten moet vervullen om koning te worden. Tenslotte op zondag 20 oktober om 12.00 uur Mijn opa is een bankrover (6+). De zoektocht naar de vader van de dertienjarige Grace. Samen met haar opa wil ze naar Suriname, waar hij vandaan komt. Alleen hoe komen ze aan het geld als de bankrekening van haar opa geblokkeerd is door zijn familie? Kaarten à €5,- per stuk (kind en begeleider) voor deze films zijn verkrijgbaar op internet via de website van Theater De Bussel. Verder kunt u kaar-

Het bouwen van een droomhuis was in Brabant nog nooit zo voordelig Volgens Huib Sinke, directeur bij Ruimte voor Ruimte, zijn er meerdere redenen waarom het nu een goed moment is om zelf een droomwoning te bouwen. Ruimte voor Ruimte heeft volop bouwkavels beschikbaar in Brabant tegen verlaagde prijzen. “Architecten en aannemers zijn bereid tegen lage kosten te werken. Het bouwen van een woning is al mogelijk vanaf € 285,- per m3. Daarnaast is de rente voor een hypotheek ongekend laag”,

BIJ ONS VERKRIJGBAAR:

ZAND, GROND, GRIND OF SPLIT

vertelt Sinke. “Bovendien is het bij ons mogelijk om een kavel in erfpacht te kopen”, vult MarijEllen Smits aan, commercieel manager bij Ruimte voor Ruimte. “Erfpacht is een soort huurovereenkomst waarvoor de erfpachter jaarlijks een bedrag betaalt. Kopers van bouwkavels kunnen bij banken meer financieringsruimte krijgen als zij de grond niet in eigendom verwerven. Ook zit daar nog een fiscaal voordeel aan. En aankoop van de grond blijft in de toekomst altijd mogelijk.” Ook de overheid werkt graag mee. “Diverse maatregelen maken het mogelijk om fiscaal gunstig te schenken aan uw kinderen en gemeenten ontvangen bouwinitiatieven met open armen en denken mee”, volgens Sinke. “Een scala aan maatregelen op het gebied van energie draagt bij

aan het radicaal verlagen van de woonlasten”. De woningmarkt heeft haar dieptepunt bereikt. De afgelopen maanden steeg de verkoop van woningen aanzienlijk volgens het Kadaster. Ook Ruimte voor Ruimte merkt dit en de belangstelling voor bouwkavels is sterk aangetrokken. Belangstellenden voor onze derde inspiratieavond op woensdag 27 november a.s. in Kasteel Maurick kunnen zich voor 1 november a.s. per e-mail via info@ ruimtevoorruimte.com aanmelden. U ontvangt dan een bevestiging van uw inschrijving. Voor vragen over deze avond of over de mogelijkheden rondom het kopen van een kavel en begeleiding kunt u rechtstreeks contact opnemen met Marij-Ellen Smits op 06-53191515. Voor meer informatie zie ook onze website www.ruimtevoorruimte.com.

volop kinderfilms in de herfstvakantie bij het Filmtheater De Bussel ten aan de kassa van de Bussel kopen (di, do, vr 18.00 tot 20.30 uur & drie kwartier voor aanvang voorstelling). Volg ons op www. facebook.com/oosterhoutfilmtheater.

Voor een nieuwe gebitsprothese!

Espakker 1 rood - 4847 HD Teteringen Telefoon: 076 - 5715712 Kijk op: www.tpprobluijten.nl Ter kennismaking gratis kado-box

De klant is zich tegenwoordig steeds bewuster van de kwaliteit die gegeven kan worden. Daarom sturen steeds meer tandartsen

hun patiënten door naar de tandprotheticus. U kunt ook rechtstreeks bij ons terecht. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een samenwerkingsovereenkomst. De klikprothese is onze specialisatie.

Behandeling uitsluitend door gediplomeerd tandprotheticus. Lid Organisatie Nederlandse Tandprothetici.

Lid Organisatie Nederlandse Tandprothetici.

Kort nieuws OUTFLOW B. en w. informeren de raad middels een brief over de stappen die het college heeft ondernomen nadat cultural hangout Outflow gesloten is (in juli 2013). In die brief kondigt het college aan dat het pand het komende jaar verhuurd gaat worden aan de particuliere muziekschool Music’scool en aan de Harmonievereniging. Daarmee is het pand nog niet volledig gevuld en is er dus nog ruimte voor meerdere activiteiten. Als gevolg daarvan wordt ook het doel van kostprijsdekkende huurprijs nog niet gehaald. Met de huidige gebruiker Rozo worden nadere afspraken gemaakt over een alternatieve locatie of het betalen van huur. PERCELEN GROND IN VERKOOP Burgers of bedrijven die percelen grond van de gemeente huren, krijgen de gelegenheid om die te kopen. Het college heeft de verkoopprijzen van die grond vastgesteld. Het gaat om ongeveer 200 perceeltjes grond waarvan een groot deel verhuurd wordt voor niet-marktconforme prijzen. De verhuur ervan levert bovendien relatief administratieve lasten voor de gemeente op. Indien deze percelen niet verkocht kunnen worden, wordt de gebruikers een nieuwe huurovereenkomst aangeboden, waarin

de huur trapsgewijs wordt verhoogd naar een marktconform niveau. ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID Het college heeft kennis genomen van de rapportage over de klanttevredenheid gemeentelijke dienstverlening in 2012. Jaarlijks wordt via de Burgerijenquête onderzocht hoe klanten van de gemeente de dienstverlening aan de balie, de telefoon, de mail of website ervaren. Volgens het college is er in grote lijnen sprake van een stijgende waardering door burgers die toenemend kritisch zijn over dienstverlening. E-mailafhandeling en meldingen openbare ruimte scoren beter dan in vorige metingen. De snelheid waarmee vragen via de telefoon worden beantwoord beoordeelde men minder hoog, maar daaraan is in 2013 hard gewerkt. DEFINITIEF ONTWERP TSC Het college heeft het definitieve ontwerp van het clubgebouw van TSC vastgesteld en een krediet beschikbaar gesteld voor de realisatie van het kleedkamergebouw. De kosten van sportgebonden voorzieningen komt ten koste van de gemeente. TSC zal de clubgebonden voorzieningen in een later stadium zelf realiseren.

3 DAGEN LANG FEEST!

VRIJDAG 25 OKTOBER•OKTOBERFEST ANSELTALER PARTY EXPRESS • MANFRED JONGENELIS • DJ WILLEM DE WIJS DRESSCODE: OOSTENRIJKSE / DUITSE KLEDERDRACHT

AANVANG: 20.00 U. / ENTREE: € 15,00 / TAFEL € 100,00 (10 PERSONEN)

ZATERDAG 26 OKTOBER•10 X HOLLANDS

MET OPTREDENS VAN: VINZZENT • WESLY BRONKHORST • HENK DISSEL • MATTHIJS KONING • DANNY NICOLAY • GEBROEDERS KO • JOHN WEST • JOERI PLAIZIER • SAMANTHA STEENWIJK • JOHN DE BEVER EN DJ WILLEM DE WIJS •

AANVANG: 15.00 U. / ENTREE VVK: € 10,00 / DEUR € 15,00

ZONDAG 27 OKTOBER OKTOBERPOP MET OPTREDENS VAN: DE BIJTELS • SOC • THE BOGUS BROTHERS MET OKTOBERSPELEN EN ATTRACTIES VOOR KINDEREN

AANVANG: 15.00 U. / ENTREE: GRATIS

KAARTEN TE KOOP VIA CAFÉ ‘T ZONNEKE: ZANDHEUVEL 11 TE OOSTERHOUT

Maandag - vrijdag: 8 - 17 uur Zaterdag: 8 - 16 uur

VERRASSEND COMPLEET Oosterhoutseweg 73d, 4941 WX Raamsdonksveer ☎ 0162 - 52 05 90

www.oktoberfeest-oosterhout.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 17

ANBO-leden terug van prachtige reis

Al onze meereizenden bij de bus van KN Travel. 57 Leden van de ANBO afdeling Oosterhout zijn weer thuis na een 8-daagse super reis naar Berlijn en omstreken. We hebben Potsdam, het Spreewald en Berlijn tot in alle hoekjes verkend

en de lof voor deze mooie en interessante streek was groot. In het Spreewald werd er gevaren in grote 30-persoons “Kahns” een soort grote kano. Het klapstuk van de reis was wel de

prachtige showavond in het Friedrichsstad Palast. Een reis om op terug te kijken. Wilt u de foto's eens bekijken, dan treft u deze aan op onze site: www.anbo.nl/ afdelingen/oosterhout Ook eens zin gekregen in zo'n mooie reis in het gezelschap van gezellige mensen of heeft u interesse in de diverse kortingen die ANBO regelt bij 15 ziektekostenverzekeraars of voor het Energiecollectief, dan kunt u altijd contact opnemen met het secretariaat van de ANBO Oosterhout, tel. 0162 – 427068 of via onze website. Ook via mail zijn wij bereikbaar voor inlichtingen: afd.oosterhout@anbo.nl

De Lange tenen van de koning PFFFFFF vakantie. In de vakantie kun je lekker uitrusten, maar wat als je daar geen zin in hebt? Heb jij geen zin om je te vervelen, kom dan meedoen met onze superleuke herfstmiddag op maandag 14 oktober van 13-17 uur. We stappen in de wereld van de koning met de lange tenen. Daar is van alles aan de hand, of

beter gezegd: aan de voet. Je kan kiezen voor dans met beeldende kunst of voor muziek met theater. Aan het einde van de middag, om 16.45 uur, mogen je ouders even komen kijken naar wat je hebt gedaan.

Zit je in groep 3, 4, 5, of 6 en heb je zin om je eens lekker uit te leven bij h19? Schrijf je dan in liefst voor 10 oktober via onze website www.h19.nl en geef aan ons door waar je voor kiest die dag. Je kunt natuurlijk ook even langskomen bij de receptie van h19 op de Heuvel.

'Zoete' avond over suikers Op woensdagavond 23 oktober organiseert Broeders Gezondheidswinkel in Oosterhout een zogenaamde 'zoete' avond, een lezing over suiker en andere zoetstoffen zoals stevia. Deze lezing zal worden verzorgd door Sabine Flake, die als klassiek homeopaat en voedingscoach verbonden is aan het Gezondheidscentrum Oosterhout, dat in het verlengde van Broeders Gezondheidswinkel ligt. Het onderwerp suiker roept vele vragen op. Zoet is zo lekker, maar is suiker altijd slecht? Maakt suiker alleen maar dik?

Wat is de invloed van suiker op ons voedingspatroon en lichaam? Hoe weet je nog wat suiker is en hoe kunnen we ons oriënteren aan de hand van de verpakking? Zijn er alternatieven voor de gewone witte suiker en zo ja welke? Naast antwoorden op dergelijke vragen kunt u deze avond ook het verschil proeven met natuurlijke alternatieven voor suiker, zoals kokosbloesemsuiker, graanstropen en de natuurlijke suikervervanger stevia. De 'zoete' avond vindt plaats op woensdagavond 23 oktober in de winkel van Broeders Ge-

zondheidswinkel aan de Keiweg 7 in Oosterhout. U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Vanaf 19.15 uur is de deur geopend en om 19.30 begint de lezing inclusief proeven, die tot ongeveer 21.00 uur zal duren. Voor deelname vragen wij een kleine bijdrage van € 5 en dat is inclusief koffie of thee en natuurlijk diverse zoete proeverijen. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan info@broedersgezondheidswinkel.nl of telefonisch via 0162-453223. Graag tot ziens op woensdagavond 23 oktober!

Dat moet gevierd worden

Tuincentrum Sonneveld bestaat vijf jaar “Vijf jaar geleden openden wij hier de deuren en dat is niet onopgemerkt gebleven. Velen van u hebben wij hier door de jaren heen mogen ontvangen. Planten, bloemen, cadeauen sfeerartikelen; ze vonden hun weg naar menig huiskamer en tuin. Hoog tijd dus voor een feestje. En zoals een goed gebruik betaamt: wie jarig is, trakteert!” “Wij willen onze klanten namelijk laten weten dat wij ons hier enorm thuis voelen,” aldus bedrijfsleider Erwin Wassink. “In een regio waar al menig tuincentrum zat, wisten wij niettemin al heel snel ons plekje te veroveren. Dat zit hem vooral in de prima prijs-kwaliteitverhouding. Van oudsher zijn wij bijzonder sterk in planten en verse snijbloemen. Deze kopen we zelf in op de veiling; iedere dag weer opnieuw. Zonder tussenkomst van een groothandel zitten wij dus zeer dicht bij het vuur, waardoor we niet alleen de beste kwaliteit mee terug naar Brabant nemen maar er ook nog eens de scherpste prijzen aan kunnen hangen.”

GELIEFD UITJE “Daar is nimmer aan getornd door de jaren heen, evenmin als aan de service die hier hoog in het vaandel wordt gedragen. Wij denken graag met onze klanten mee. En zo gebeurt het met enige regelmaat dat wij ons bijvoorbeeld buigen over tekeningen voor de tuin en daarvoor advies op maat geven; uiteraard geheel kosteloos. Misschien is het juist

ook wel die vriendelijkheid en dat enthousiasme van de medewerkers – Wist u overigens dat het jubilerende tuincentrum ook een erkend leerbedrijf is en dat er mensen met een beperking werken, zoals de huidige elf via Stichting Prisma? – die er mede voor gezorgd hebben dat in de afgelopen vijf jaar ‘Even naar Sonneveld’ voor velen een geliefd uitje is geworden.”

TRADITIE HOOG TE HOUDEN “En voor hen willen wij graag iets terug doen. Op zaterdag 12 oktober as. zal ons tuincentrum er daarom nog sfeervoller uitzien, dan mensen al van ons gewend zijn,” vervolgt Wassink. “We hebben inmiddels een traditie hoog te houden met onze bolchrysanten. Dus zaterdag gaan ze wederom voor 1 euro over de toonbank. Heeft u groene vingers? Schuif die dag dan ook vooral aan voor onze gratis workshop. Gezelligheid troef! Hondenschool KKC uit Made verzorgt een spetterende dogfrisbee show, er komt een dierenknuffelplein, de kleintjes kunnen paard-

rijden, er is gratis koffie, thee en chocolademelk voor iedereen en uiteraard strooien we met spetterende jubileumacties. Daarnaast gaat zaterdag ook de actie van start waar klanten wederom twee maanden lang kunnen sparen voor een gratis kerstboom.”

IEDERE WEEK: dinsdag-, woensdag-, donderdagvoordeel!

Dinsdag: ! n e l a t e b 4 s i n e l a h 5 Melkbrood n e l l o b n e t n e Kr

Woensdag: 5 halen is 4 b etal

en!

Saucijzenbro

odjes

Eierkoeken

KOMT U OOK “Genoeg redenen dus om zaterdag eens even binnen te lopen,” besluit Wassink. “Het weer is de enige factor waarop we geen invloed hebben. Maar verder beloven we u sfeer, gezelligheid en aantrekkelijke koopjes. Het belooft een feestelijke dag te worden, waarop wij u graag willen bedanken voor vijf jaar tuincentrum Sonneveld. Komt u ook?” Wie op de hoogte wil blijven van alle acties en aanbiedingen kan zich in het tuincentrum inschrijven voor de digitale nieuwsbrief of deze per mail aanvragen via info@tuincentrumsonneveld.nl. Ook Facebook en natuurlijk dit weekblad houden u komende tijd op de hoogte van alle aanbiedingen.

: g a d r e d Don ! n e l a t e b 4 5 halen is n e p p a l f l e p p A

TUINCENTRUM SONNEVELD Brandestraat 18b 4845 PH Wagenberg 0162 - 374411 info@tuincentrumsonneveld.nl www.tuincentrumsonneveld.nl

OPENINGSTIJDEN

d o o r b n e r o k l o V

Maandag: 13.00 – 18.00 uur Dinsdag: 09.00 – 18.00 uur Woensdag: 09.00 – 18.00 uur

Piet Snelders De Echte Bakker Keiweg 9, Tel. 0162-432044, Oosterhout

www.bakkerijsnelders.nl


Amerstreek

WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 18

INFORMATIEF • oktober 2013 REGIOKANTOREN

Open Dag

Regiokantoren

Event Groei! voor startende ondernemers

V

oor de Groei! van uw onderneming weet u dat het werven van nieuwe klanten noodzakelijk is. Maar het benaderen van potentiële klanten is voor velen een lastige activiteit die we het liefst uitstellen. Herkenbaar?

Theatervoorstelling

Familie

SUCCESVOL BLIND DATEN

De afgelopen weken zijn onze regiokantoren in de kernen van Made, Raamsdonksveer en Oosterhout geschikt gemaakt voor de toekomst. Zo blijven we dichtbij en kunnen we onze klanten beter helpen met moderne manieren van bankieren via internet en de mobiele telefoon.

SAMEN ONLINE BANKIEREN ONTDEKKEN

De kantoren bieden de ruimte om onze klanten onder begeleiding van een Rabobankadviseur het gemak te laten ervaren van bijvoorbeeld

rabobank.nl/klantenservice en de Rabo-app. Daarnaast kunt u er ook terecht voor de dagelijkse bankzaken.

OPEN DAG 2 NOVEMBER

Bent u benieuwd naar de bank van de toekomst? Kom dan een kijkje nemen tijdens de Open Dag op zaterdag 2 november tussen 11.00 en 15.00 uur. Onze medewerkers leiden u graag rond en vertellen u meer over de mogelijkheden van online bankieren. U bent van harte welkom. Kijk op rabobank.nl/amerstreek voor meer informatie.

Ledenbijeenkomsten 2013

LEDENAANBIEDING

Theater de Bussel vertoont op 23 november het stuk Familie door Het Toneel Speelt en biedt u een korting van €3,- op uw kaartje (normale prijs is € 31,-). Daarnaast krijgt u een exclusieve inleiding aangeboden door Ronald Klamer, medeoprichter van Het Toneel Speelt.

Wij helpen u graag over deze drempel heen en nodigen startende ondernemers uit voor de presentatie ‘Succesvol Blind Daten’ op dinsdagavond 22 oktober in het Adviescentrum van Rabobank Amerstreek. Ontmoeten, Inspireren en Kennis delen. Daar draait het om tijdens deze bijeenkomst waarvoor we Victor Bonke, dé specialist op het gebied van acquisitie, hebben uitgenodigd.

Familie, geschreven door Maria Goos, is een even geestige als pijnlijke tragikomedie over zes mensen die totaal niet bij elkaar passen, maar wel bij elkaar horen. Deze exclusieve aanbieding is geldig tot de dag van de voorstelling.

KOMT U OOK?

Bent u een ambitieuze startende ondernemer, in 2010 of later gestart met uw eigen bedrijf en klant bij onze bank? Meld u dan vóór 20 oktober aan via rabobank.nl/amerstreek.

Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op dichterbijamerstreek.nl

Nieuwe plannen Jeugdspaarweken

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Rabo Ondernemersdesk via (0162) 588 380 of ondernemersdesk@ amerstreek.rabobank.nl

Dit jaar geen spaarweekactie

22 aanvragen positief beoordeeld

Vroeger was er in de herfstvakantie de spaarweek. Op dit moment zijn er plannen in ontwikkeling om deze actie een nieuwe, coöperatieve invulling te geven. Het idee is om kinderen samen te laten sparen voor een groter doel. We houden u via Amerstreek Informatief en onze website op de hoogte van de nieuwe plannen.

CONTACT

Virtueel kantoor particulieren info@amerstreek.rabobank.nl Telefoon (0162) 588 100 ma t/m vr 08.00 - 22.00 uur weekend 09.00 - 17.00 uur Chat via www.rabobank.nl/amerstreek ma t/m vr 08.30 - 20.00 uur

ONTMOETEN, INSPIREREN EN VERSTERKEN

Elkaar ontmoeten, inspireren en versterken. Dat staat centraal in het huis van de coöperatie: ons Adviescentrum. We nodigen u van harte uit voor de ledenbijeenkomsten in november. Het gevarieerde programma biedt voor elk wat wils, jong en oud. De thema’s zijn: Verder op weg naar de bank van de toekomst, Eerste woon-hulp voor starters en pianoduo

Scholtes & Janssens treedt op. Tijdens elke bijeenkomst informeren wij u als vanzelfsprekend over het reilen en zeilen van Rabobank Amerstreek. U kiest zelf welk programma en welk moment van de dag u het meest aanspreekt. Meer informatie en aanmelden kunnen onze leden via de ledensite dichterbijamerstreek.nl

In het Stroomversnellingsfonds zijn 22 van de 27 aanvragen positief beoordeeld door de toetsingscommissies.

EEN PAAR VOORBEELDEN

• Ondersteuning opzet toeristische route; • bijdrage voor concerten waarbij verschillende muziekverenigingen samenwerken; • de aanschaf van geluidsinstallaties voor koren; • airtrampoline voor speelplaats; • uitbreiding speelgelegenheid bij

voetbalvereniging; • aanschaf zonnepanelen. Alle verenigingen en stichtingen die een aanvraag indienden, hebben de uitslag ontvangen.

Ondernemersdesk

Kent u een initiatief dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken? In 2014 is de volgende toetsingsronde van het Stroomversnellingsfonds.

Chat via www.rabobank.nl/amerstreek ma t/m vr 08.30 - 17.00 uur

STROOMVERSNELLINGSFONDS

Kijk op rabobank.nl/amerstreek/fondsen/ stroomversnellingsfonds/ voor de voorwaarden en het aanvraagformulier

ondernemersdesk@amerstreek. rabobank.nl Telefoon (0162) 588 380 ma t/m vr 08.00 - 22.00 uur

Online www.rabobank.nl/amerstreek www.facebook.com/raboamerstreek @RaboAmerstreek


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 19

Oosterhout Weekblad

KOM festiviteiten van start Afwachtend staat een kleine groep mensen bij het ronde KOM podium in de Arendshof. Wat gaat er nu eigenlijk om 14.00 uur gebeuren? Als de boomlange Hendrik Jan de Stuntman zijn microfoon aanzet, groeit het gezelschap al snel aan. Rap en onduidelijk sprekend maar met grote uitstraling trekt hij de toeschouwers zijn minivoorstelling in. Een goocheltruc als voorspel en dan die kettingzaag... nou ja, zonder zaag dan. Zes meter hoge steigerpijpen vormen een driepoot waar de waaghals zichzelf aan optakelt. ‘Poëzie en circus met een kettingzaag’, heet zijn programma. Hij vraagt 26 volwassen mannen om het zeil met lussen vast te houden, zodat hij geen harde landing kan maken. En, tot en met wethouder Jan Peters, het voltallige KOM bestuur en fotograaf Casper van Aggelen aan toe, hij krijgt ze. Dan, hoog in de driepoot, raffelt de spraakwaterval een gedicht af dat iedereen ontgaat. Vermakelijk is de stunt wel. Het KOM Festival opende zondag met de act van Hendrik Jan de Stuntman een week vol activiteiten. Is het festival te typeren? Lastig, blijkt al snel. Een mevrouw vraagt wat ‘KOM’ betekent. Een andere mevrouw heeft het krantje wel gehad maar welke indruk ze nu heeft van het festival, daar geeft ze ontwijkend antwoord op. En dat is misschien wel het charmantste aan het Festival KOM. Ze is toch gekomen omdat ze verwacht dat ze verrast wordt.

VEELZIJDIGE WORKSHOPS De komende week wordt de Oosterhoutse binnenstad opgefleurd met een veelzijdig aanbod aan optredens en workshops. Woensdag start het programma met workshops voor middelbare scholieren op het Bouwlingplein en de kindermiddag KOM4KIDS op het plein voor het Arendsnest. Kinderen kunnen zich volledig uitleven in het aanbod; ballonvouwen, zandtekeningen maken,

Een beeldschoon Living Statue 'paspop'. wordt een groots, nog geheim, kunstwerk geplaatst. Die avond is er vanaf 19.00 tot 20.30 uur te genieten van koorzang. Zaterdag staat het winkelcentrum bol van de activiteiten. De Living Statues wedstrijd voor volwassenen, kunstenaars die deze cre-

aties vereeuwigen, straatmuzikanten en -acts en Oud-Hollandse straatspelen. O ja, en waar staat KOM nu ook alweer voor? Uitnodigend, verrassend, invoelbaar. www.festivalkom.nl voor het hele programma.  Ike

Hendrik-Jan de Stuntman in actie tijdens de opening

Ingezonden mening Zaterdagmiddag zag ik op een van de nieuwe bankjes in het waterpark Slotbosse Toren een flinke groep jongeren zitten eten en drinken. Bijna automatisch dacht ik: nou dat wordt weer een mooie troep die ze straks achterlaten. Zondag kwam ik er weer langs. Tot mijn blijde verrassing zag ik dat ze alles netjes opgeruimd hadden. Saluut! Het kan

dus wel. Hallo gemeente, met een afvalbak bij elke bank zullen minder nette gebruikers, die niet zo inventief zijn met plastic zakken, hun afval ook netjes op willen ruimen. Wat kosten die nou helemaal. Als je daardoor tegelijkertijd kostbare tijd van de opruimploeg uitspaart. 

Piet Hoedemaekers

Punchen, de nieuwe rage, kun je op woensdagmiddag zelf doen.

Gratis parkeren op koopzondagen

'B. en w. hebben opdracht gegeven tot het instellen van een onderzoek naar de mogelijkheden van samenwerking tussen H19 en Theek5. Dit onderzoek door een extern bureau moet antwoord geven op de vraag hoe er gekomen kan worden tot een goede samenwerking op het gebied van kunst- en cultuureducatie in een tijd dat de gemeentelijke financiën op orde worden gebracht. Het college hecht daarbij aan een sterke, flexibele, efficiënte en effectieve organisatie.' Geen idee waar onze 'Theeke NAC' mee bezig is, maar in elk geval met landjepik. Eerst confisqueert hij een stuk of vier biebs in de regio (vandaar de naam Theek5 - in case you didn't notice), toen nam ie nog een paar biebs over (dus die naam gaat al lang niet meer op), even dachten we dat ie Outflow ook nog ging overnemen, maar die beker liet hij wijselijk aan zich voorbij gaan. Maar toen nam ie wel de Volksuniversiteit over. Ook die naam mag u gevoeglijk vergeten, want de prijzen die ze daar voor een cursus vragen zijn bepaald niet 'volks' meer te noemen. En nou komt er dus een 'onderzoek' naar het samengaan van bieb en muziekschool. Geen idee of u weet hoe de uitslag zal zijn, maar ik weet nu al wel dat Theo die slagwerkbattle zal winnen. Niet alleen doordat de 'top' van H19 zit te snakken naar een afvloeiingsregeling, al dat Oosterhoutse gekneuter meer dan zat, maar ook omdat Theo pas 32 jaar is, althans, dat lazen wij nog niet zo lang geleden ergens. Maar wat veel belangrijker is is de vraag hoe zo'n extern bureau die samenwerking dan zal zien. Is dat zoiets als dat je bij ViaVia ook bonbons kunt kopen en bij BonBon ijs? Dat je straks van de juf die jouw boeken inneemt de vraag krijgt: Wil je ook nog een lesje cello? En dat de cellojuf van de muziekschool tegen haar leerling zegt: Voor volgende week moet je De Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol van Verhulst lezen. En ik overhoor je erop en wil een uittreksel zien. En dat terwijl die muzikanten heel wat beter noten lezen dan letters (dat blijkt ook elke keer weer) en die boekenwurmen geen noot kunnen lezen, anders hadden ze wel in jeugddrumband St. Jan gezeten. Kortom, ik geloof er geen ruk

van dat dat op iets anders kan uitdraaien dan dat Theo de Veroveraar ook gewoon directeur wordt van de muziekschool. Vanaf dan noemt ie zich Theo de Grote. Iemand die zich ook Theo de Grote voelt is onze oud-wethouder, thans gedeputeerde. Twee weken geleden kondigde ik al aan dat hij zou gaan 'spreken' (praten is niet deftig genoeg) tot onze bedrijvige goegemeente tijdens een netwerkborrel (de naam alleen al ') op het gemeentehuis. Het onderwerp was 'ondernemen in moeilijke tijden'. Ik schreef toen al zoiets als 'dat hij daar geen ervaring mee heeft en dat hij meer verstand heeft van leegstaande kantoren zoals het zijne maar daar had ie al een toespraak over gehouden bij Brokx en die heeft hem toen een bureau gegeven'denk ik. Enfin, ik hoorde hem dit zeggen (via een mij toegezonden geluidsopname want ik kon niet want zoonlief moest badmintonnen en ik wist toen al dat ik dat veel belangrijker vond): 'De economie trekt niet meer aan. Het zijn andere tijden en daar moet je op inspelen, op zoek gaan naar mogelijkheden. Er zijn wat initiatieven, zoals het watertorenberaad en de provincie gaat vermoedelijk geld ter beschikking stellen voor de bestrijding van de werkloosheid.' Kijk, dát zijn nog een onthullingen, dát zijn nog eens tips waar die gapers van ondernemers hier wat aan hebben. Want dát hadden ze nog niet in de gaten, dat de tijden veranderd waren en dat je op zoek moet naar mogelijkheden. Mag ik u zeggen, edelgeleerdehoogachtbare, dat ik zulke voorlopig tamelijk loze opmerkingen (want Provinciale Staten moeten het nog allemaal goedkeuren) als een belediging ervaar? U heeft mij net ietsje te goed geluisterd naar uw goeroe Wiegel, die hier een paar jaar geleden nog kwam vertellen 'dat er tegenwoordig internet was'. Alsof wij hier alles nog met de tamtam deden. Desondanks dank gedeputeerde, duizend maal dank dat u er was en ik hoop dat de netwerkborrel u wel bekomen is voordat u weer verder moest met uw drukke en belangrijke werkzaamheden. Volgende keer zouden we graag willen dat u komt praten op een bijeenkomst van de Werkgroep Armoede. Daar hebt u ook zoveel ervaring mee. evr

Vanaf begin november kunnen bezoekers van de Oosterhoutse binnenstad op zondag gratis parkeren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Gratis parkeren op koopzondagen wordt met ingang van 4 november ingevoerd. Het winkelend publiek kan er dan al in de drukke periode voor de feestdagen van profiteren. Maar niet alleen winkelend publiek heeft baat bij deze maatregel, ook bezoekers van horeca, evenementen en bezienswaardigheden in de binnenstad zullen er voordeel van ondervinden. Wethouder Marcel Willemsen:

Bij gebrek aan afvalbakken.

niet geheel onsympathiek tegenover het initiatief.' Dat schreef Jan Frerejean, een van de initiatiefnemers van de Antoniusgeloofsgroep mij deze week. En hij heeft gelijk. Waarvan akte en waarvoor excuses.  evr

Theo de Grote

GEHEIM KUNSTOBJECT

Het kan wel

Foutje 'Alles staat er goed in Emile, alleen jammer dat je bij het noemen van de namen van Harrie de Valk en Ad Kouwelaar geen hoor en wederhoor hebt toegepast. Harrie was de allereerste die zich opgegeven heeft en is al jaren niet meer merkentrouw en Ad Kouwelaar staat

straattekeningen maken, schminken, tatoeëren, hiphop, graffiti, (ge)dichten, goochelen, sleutelhangers maken en… de wedstrijd Living Statues. Natuurlijk is daar wat voorbereiding aan vooraf gegaan. De kandidaten strijden om de hoofdprijs met een zelfbedachte creatie. De nieuwste rage, punchen met een punchmachine, zal veel belangstelling krijgen. Lapjes en reepjes stof zijn zelfs voor mensen met twee linkerhanden binnen een paar minuten tot een prachtig kledingstuk aaneen te punchen.

Ook op donderdag- en vrijdagochtend zijn middelbare scholieren van verschillende scholen actief in de weer met workshops. Wat doen ze? Dat kunt u zien op donderdag 10 oktober om 14.00 uur als de resultaten gepresenteerd worden op het Hemaplein. Vrijdagmiddag kunnen bezoekers een kwastje mee schilderen aan de opgestelde panelen en

Katern2

“Voordat we besloten om gratis parkeren op koopzondagen in te voeren, hebben we gekeken naar andere gemeenten. En we horen positieve geluiden.” Vooralsnog kunnen mensen op koopzondagen alleen gratis op straat en op de parkeerterreinen parkeren. Voor de parkeergarages moet nog wel betaald worden. Willemsen: “De parkeergarages zijn in private handen. Maar wie weet volgen ze ons voorbeeld wel.

Oogmeetweken

Tijdens de oogmeetweken gratis uitgebreid oogonderzoek, op aandoeningen zoals staar, macula degeneratie en diabetes Winkelcentrum Arendshof 9 4901 LG Oosterhout info@optiekcumlaude.nl Tel.0162 450253


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 20

HALLOWEEN KINDER VERKLEEDSET

MAGIC TAFEL KLEED

DAMES/HEREN THERMO BROEK

jongens of meisjes uitvoeringen fraai gedetailleerd

vlek- en vochtafstotend damast-look polyester 210x150 cm

zwart of wit maten S-XXL

5.95 ZENKER SPRING BAKVORM

OPVOUWBARE HOOFD TELEFOON

teflon anti-aanbaklaag 26x6,5 cm

met platte kabel en microfoon verstelbare hoofdband in diverse trendy kleuren

5.49 THERMO SHIRT maten S-XXL

2.99

E U RO P E S E E IT! TO P KWALIT

4.49 2.49

3.29

SPEEL ONLINE DE ACTION GAME

EN MAAK KANS OP MOOIE PRIJZEN! KIJK OP WWW.ACTION.NL

T! ZONDER U GEEN ACTION. BEDANKT! TRENDY DAMES SJAAL

HOME DECO KUSSEN HOES

HOBBY ACRYL VERF

diverse uitvoeringen

diverse kleuren top kwaliteit 250 ml onmisbaar voor elke kunstschilder

excl. vulling

1.59

1.39

diverse modellen en kleuren

3.19

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 21

WEEKACTIE! VAN ZONDAG 6 OKTOBER T/M ZATERDAG 12 OKTOBER 2013

UITZOEKEN TOP GEUREN

TRENDY DAMES JASJE

WASHCAT VOCHT VANGER

Britney Spears 50 ml, Halle Berry 50 ml of Van Gils 75 ml

zwart of grijs melange neon accenten maten XS-XL

complete set

VOCHTVANGER NAVUL VERPAKKING 450 gram

3-pack 3x450 gram

1.49

1.89 DIVERSE SOORTEN HEREN SOKKEN

MICROVEZEL SUEDE OF WONDERDOEKJE

maten 39-46

40x40 cm

B R A AK!

7.99 4.99 DUMIL AFVAL ZAKKEN

LED VERLICHTING STOPCONTACT LAMP

35 liter extra hoog blauw of wit 20 stuks

zeer fraaie afwerking van RVS en matglas dimbaar warm wit licht energie zuinig

0.35 HARIBO KINDER MIX

7 PAAR

3.99

1.19 TROPPIE 10-PACK VRUCHTEN LIMONADE

SUN VAATWAS TABLETTEN

sinaasappel of multi fruit 10x200 ml

all-in-one

50 0 G R AM

1.49

M E GAPAK 8 0 STU KS!

1.49

5.95 KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

6.99

Zet- en drukfouten voorbehouden.

P R IJ S D O O R

0.59


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 22

Sportief en literair bezoek op De Berkenhof In samenwerking met OIB (Oosterhout In Beweging) is de Berkenhof hard op weg een sportactieve school te worden. Tijdens de kinderboekenweek, die in het teken staat van Sport en Spel, komt dit profiel duidelijk naar voren. Twee weken lang starten de leerlingen iedere dag met een warmingup, volgen ze een karate workshop, werken zich in het zweet tijdens een voetbalcircuit en... kregen afgelopen vrijdag bezoek van een kinderboekenschrijver en een profkeeper!

Eus en Jelle wachten vol spanning af wat komen gaat.

De leerlingen van groep 7 en 8 hadden dit bezoek tot in de puntjes voorbereid. En daar waren ze: Eus en Jelle in de spotlights en werden ze bestookt met kritische vragen van o.a. De Berkengraaf, De Oosterhouter Sportkoerier en BN de NAC. Dit alles onder duidelijke leiding van Esmee en Kelsey. De eerlijke, humoristische en soms verrassende antwoorden zijn allemaal vastgelegd door de schrijvende pers, persfotografen, came-

raman Youness en geluidsmannen Jeremy en Robin. De teksten en beelden worden door de verschillende redacties uitgewerkt tot een echte krant en tijdens de Open Avond van 10 oktober tentoongesteld. Na afloop van de persconferentie werd er door Eus en Jelle ruim de tijd genomen om alle leerlingen van een handtekening te voorzien. Voor de leerlingen stond op het speelplein een opblaasbaar pannaveld klaar. Zo werd de week sportief en met veel plezier afgesloten! Meer informatie en foto's kunt u vinden op www.kbsdeberkenhof.nl Wilt u meer weten over onze school: U bent u van harte welkom donderdag 10 oktober vanaf 18.00 tot 19.30 op de Berkenhof, Kevelaar 4!

Duizend euro kleedgeld van Only for men Stefan van Zundert uit Made kreeg afgelopen zaterdag maar liefst voor duizend euro aan kleedgeld. “Wat ik ervoor heb moeten doen? Eigenlijk maar één muisklik”, lachte hij. Oh, hoezo dat dan? “Ik zag op internet iets van 'Only for men' voorbij komen en hoefde alleen maar te klikken”, aldus de gelukkige. “Wij hadden een actie om ons emailbestand op peil te brengen”, aldus Piet Feenstra, algemeen directeur van de twaalf vestigingen van 'Only for men', die de cheque uit kwam reiken. “Wij namen destijds de inventaris van Smits Kleding over van de curator en hadden aanvankelijk een outletverkoop. Maar gaandeweg zagen we dat er niet zo veel winkels in mannenmode in Oosterhout zijn en toen hebben we besloten om te blijven. We kregen in totaal wel 30.000 adressen op deze manier. Een deel hadden we al natuurlijk,

(foto Wim Vermeeren) maar er zijn een heleboel nieuwe bij. Via de mail kunnen we mensen op de hoogte houden van ontwikkelingen in de mode, aanbiedingen en dergelijke.” “En ons kwam het heel goed uit”, aldus de echtgenote van Stefan, Marina.

“Een gezin met drie opgroeiende kinderen kost al genoeg. Stefan had net een nieuw pak nodig voor zijn werk.” En terwijl dochter Sofie zich tegoed deed aan de taartjes kreeg Marina ook nog eens een grote bos bloemen.

Excursie naar glutenvrije bakkerij Liberaire Beleef de Techniek van start op Hanze College Op dinsdagmiddag 22 oktober organiseert Broeders Gezondheidswinkel aan de Keiweg 7 in Oosterhout voor haar (glutenvrije) klanten en andere belangstellenden een speciale excursie naar de glutenvrije bakkerij van Liberaire in Gilze. Bakkerij Liberaire is onderdeel van Zonnemaire / bakkerij Van der Westen in Waspik. Onder de merknaam Liberaire worden al vele jaren smaakvolle glutenvrije producten op de markt gebracht, variërend van broden, broodjes, koeken tot andere versnaperingen.

Recent is het glutenvrije assortiment van Liberaire veranderd en flink uitgebreid. Op dinsdagmiddag 22 oktober van 15.00 tot 17.00 uur krijgt u de gelegenheid om de glutenvrije bakkerij Liberaire in Gilze van dichtbij te bekijken. Naast een rondleiding door de bakkerij is er volop de mogelijkheid om allerlei glutenvrije producten gratis te komen proeven. U krijgt tevens een tasje mee met enkele glutenvrije producten voor thuis en tevens een kortingsbon waarmee u bij Broeders Ge-

Masterclass voor finalisten Vrijdag is de Grande Finale van het Rotary Talenten Concours in de grote zaal van de Bussel. De zes getalenteerde jonge muzikanten namen zaterdag 5 oktober deel aan een Masterclass gegeven door pianoduo (Lestari) Scholtes en (Gwylim) Janssens. Deze professionals gaven nog net die laatste aanwijzingen en tips om alle perfecte puntjes op de i te zetten voor een ultieme perfomance tijdens de grote finale. Op de avond van de finale strijden pianisten Roman Kazus en Bart Neijman, sopraansaxofonist Aaron Jacobs, altsaxofonist Max

Kikken, fluitiste Jolein van 't Hof en violiste Emma Verstraaten om de mooie hoofdprijs bestaande uit een bijdrage van €2.000,00, te

zondheidswinkel nog een keer met korting uw glutenvrije inkopen kunt doen. Kortom genoeg reden om u aan te melden voor de excursie naar de glutenvrije bakkerij Liberaire in Gilze. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan info@broedersgezondheidswinkel.nl of telefonisch via 0162453223. Indien u geen beschikking heeft over vervoer naar Gilze, kunt u dat ook aangeven, want dan gaan wij dat regelen voor u! Graag tot ziens op dinsdag 22 oktober bij Liberaire in Gilze.

besteden aan de verdere muzikale ontwikkeling van de winnaar. Na deze masterclass belooft het zeker een indrukwekkende muzikale avond te worden die u niet mag missen! Het Rotary Talenten Concours is een samenwerking tussen H19 Centrum voor de Kunsten en Theater de Bussel. Zij worden ondersteund door Rotary Oosterhout. Vrijdag 11 oktober 2013, entree €5,00. Reserveer nu uw toegangskaarten via www.theaterdebussel.nl

Cross for the Crocus Op 14 september 2013 heeft het Team Cross for the Crocus, van de unieke mountainbiketocht in Oosterhout, meegedaan aan ColSensation. Een (wieler)event waarbij de Mont Ventoux wordt beklommen om geld op de halen voor het KWF Fonds. Het team, bestaande uit Jan-Willem, Roel, Jan, Conrad, Peter en Doreen heeft met in totaal 13 beklimmingen een bedrag van €2.500,00 opgehaald. De 200 deelnemers aan ColSensation hebben dit jaar een totaalbedrag van €170.839 euro bij-

eengebracht voor KWF Kankerbestrijding. Dit is op 28 september 2013 bekend gemaakt. Via deze weg willen wij alle donateurs, de gasten tijdens de restaurantweek en allen die deze week voor ons mogelijk hebben gemaakt van harte bedanken voor hun bijdrage!  De opbrengst wordt als volgt verdeeld: een kwart is voor onderzoek naar de lange-

termijnrisico’s op terugkeer van kanker na de behandeling tegen kinderkanker; een kwart gaat naar onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor ouderen met kanker; de helft gaat naar KWF Algemeen.  Noteer alvast 23 februari 2014 in je agenda. Dit is de jubileumeditie (5e) van de Cross for the Crocus en het belooft een speciale te worden!  Marianne Vos, heeft toegezegd om te kijken in haar agenda, Jij ook? Voor meer informatie zie de site: www.crossorthecrocus.nl

1-3 winst voor Rode Lopers Op woensdagavond 2 oktober speelde Stukkenjagers F tegen Rode Lopers A de 1e ronde voor de avondcompetitie in de NBSB. In het thuishonk van de Tilburgenaren, zaal De Harmonie, startten de viertallen deze competitie. Op bord 3 voerde Gideon Boekenoogen de witte stukken aan tegen Ardy Toolen en had al in de opening een stuk kunnen winnen. Hij koos voor een andere weg. Met nauwkeurig spel kwam Gideon in het eindspel uiteindelijk 3 pionnen voor. Zijn tegenstander was de eerste die de vlag streek: 0-1.

2e Bordspeler Lars van Wageningen voerde met zwart een koningsvleugelaanval uit. Met aan beide zijden een loperfinachetto verdedigde Guus van Heck taai. Lars voerde de druk op en kon dit uiteindelijk in materieel voordeel omzetten. Resultaat: 0-2. 1e Bordspeler Cees van Gils speelde met wit tegen Cees Zoontjes een gambiet, dat geweigerd werd. Dit resulteerde in een positioneel voordeel

voor wit. Met nauwkeurig spel wist de Rode Loperspeler de druk stap voor stap op te voeren. Dit resulteerde in een pion voorsprong in een betere positie, hetgeen tot de 0-3 leidde. 4e Bordspeler Jordi van Zanden (met zwart) bouwde tegen de Tilburger Thomas Tepe een goede stelling op en meende met zijn dameaanval een pion te kunnen verorberen. Thomas had een sluw plan en bleef overeind, kwam zelfs een pion voor. Dit leidde uiteindelijk tot een verloren positie voor Jordi. Eindstand: Stukkenjagers F- Rode lopers A: 1-3.

In de regio Oosterhout-DongenRaamsdonksveer-Geertruidenberg-Rijen nemen 37 groepen (7) 8 op het Hanze College in Oosterhout deel aan het project “Beleef de Techniek”. Op een vrijdagmiddag bouwen ze met de klas een huis, plaatsen een wastafel, monteren een deurbel en zorgen voor een feestelijke verlichting van hun kamer of bouwen een nieuwe skelter. De opdrachten worden uitgevoerd op de werkplekken van de mo-

derne techniekpleinen van het Hanze College. Doel is deze leerlingen van groep 8 kennis te laten maken met Techniek en als je hiervoor kiest na het VMBO te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Het project wordt mogelijk gemaakt door “De Vrienden van het Hanze College” een bedrijvenstichting, die op deze manier wil meewerken aan een juiste beeldvorming van deze sector. Het Hanze College verzorgt voor het VMBO/MAVO in alle leerrou-

Sieraden met betekenis Fairtrade sieraden zijn sieraden gemaakt in derde wereldlanden, die voldoen aan de criteria “eerlijke handel voor een eerlijke prijs.” De ondernemers, afkomstig uit Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Mexico, produceren hun producten op een maatschappelijk verantwoorde manier. Als je even de tijd neemt om ze goed te bekijken, dan valt je meteen op met hoeveel passie, geduld en creativiteit deze sieraden gemaakt zijn. Bijna elk

van hen staat symbool voor een gevoel. Neem bijvoorbeeld een zilveren hangertje, welke een jonge vrouw in verwachting uitbeeldt. In haar buik een minuscuul nieuw leven uitgesneden. Een prachtig symbool voor liefde en blijdschap. Als moeder van een jonge zorgeloze dochter die nog maar net begonnen is aan haar toekomst, moet ik de verleiding weerstaan om deze niet alvast aan te schaffen voor, wie weet, ooit. Dit han-

Mogelijkheden met starterslening Vanaf 1 oktober zijn er meer mogelijkheden voor starters om een eerste huis te kopen. De VVD heeft meerdere keren in de gemeenteraad gepleit voor de herinvoering van de starterslening zodat starters weer een start kunnen maken. In de raadsvergadering van september is het besluit gevallen voor de herinvoer hiervan voor bestaande woningen. VVD-gemeenteraadslid Dees Melsen: “De VVD vindt het belangrijk dat er gebouwd wordt voor alle doelgroepen, dus ook starters. De afgelopen jaren zijn er volop starterswoningen gebouwd. Een starterslening maakt het voor de starter mogelijk om in Oosterhout een eerste woning

te kopen.” Aan de starterslening zijn duidelijke regels verbonden die het risico voor zowel koper als gemeente beperken zoals de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De VVD heeft er ook voor gepleit dat Thuisvester woningen aan huurders kan verkopen via een starterslening. De woningmarkt komt weer langzaam in beweging. Het aantal verkochte huizen neemt ook in Oosterhout weer toe. Met een starterslening wordt de woningmarkt een extra zetje gegeven. Een win-win-situatie: de doorstroming op de markt verbetert en starters kunnen een eerste huis kopen. “De VVD verwacht veel van deze regeling en hoopt

Circusartiest in een dag Heb jij zin om mee te doen met het circus, artiest worden in 1 dag? Een hele middag oefenen en daarna een voorstelling maken? Dat kan op maandag 14 oktober! Schrijf je dan nu in want iedereen tussen de 6 en 15 jaar kan meedoen! In de herfstvakantie is het weer tijd voor circus in circuswerkplaats Circomotion in Oosterhout. In totaal kunnen er 30 kinderen meedoen om aan het einde van de dag een

echte circusvoorstelling aan de ouders te presenteren. Dus heb jij al iets te doen in de herfstvakantie? Op maandag 14 oktober starten we om 12:00 uur. De kosten zijn

tes opleidingen in de techniek. Je maakt er een start, oriënteert je in de sector en in de bedrijven en maakt er een bewuste keuze voor de afronding van de opleiding in het MBO. Alle beschikbare projectmiddagen voor het lopende schooljaar werden binnen 10 dagen ingevuld. Wilt u meer informatie, wilt u in de toekomst ook met de klas een keer deelnemen, neem dan contact op met de school (0162-453581) of mail naar info@hanze-college.nl

gertje is slechts een voorbeeld van de vele, unieke kettingen die deel uitmaken van het Fairtrade assortiment van de Wereldwinkel. Uniek, omdat ze vaak handgemaakt zijn en het aantal beperkt is. Ontdek alle exemplaren op de sieraden party van de Wereldwinkel Oosterhout. Deze vindt plaats op zaterdagmiddag 12 oktober, van 13.00u tot 16.00u in de Golden Tulip in het centrum van Oosterhout. (zie advertentie). Naast de sieraden zijn er ook fairtrade tassen en sjaals te vinden.

dat deze een succes wordt”, geeft Melsen verder aan. Meer informatie over de starterslening is te vinden op de site van de gemeente: www.oosterhout.nl

Dees Melsen (VVD): “Meer mogelijkheden voor starters”

€12,50 per kind dat is inclusief een drankje en wat lekkers in de pauze. De circusdag zal plaatsvinden in circuswerkplaats Circomotion, keiweg 119 in Oosterhout. Gymkleding en gymschoenen zijn verplicht. Kinderen die mee willen doen moeten zich wel vooraf inschrijven. Dit kan via de website: www.circuskunst.nl of door een mailtje te sturen naar: info@circuskunst.nl. Er kunnen maximaal 30 kinderen meedoen en vol = vol.

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

MEER ACCESSOIRES & MEER ONDERDELEN ARENDSHOF 102 - OOSTERHOUT - TEL.: 456501

BESTEL GOEDKOOP EN SNEL OP WWW.EUROPART.NL

BOEKHOUDER, voor administratie en aangiftebiljet Slagboom, Marijke Meustraat 100, Breda tel.076-5214282 Happy-Point Attractieen Partyverhuur, Huur Goedkoop, Abraham, Sarah, Springkussens, Spelverhuur, FunFood etc. Bel: 076-5415966 www.happy-point.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

...Boetiek ’92

PAGINA 23

Laat uw geld groeien bij Groenrijk!

GOUD INKOOP BUS Direct contant uitbetaald tegen de beste prijs goudinkoopbus.nl

W oe

16

ns

oktober

da

g

uur 10:00 - 17:00 mweg da en at St locatie: Groenrijk Tuincentrum

Elke woensdag in Oosterhout!

T OOSTERHOU pdag

M O

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS- Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

Ontspannings-, Lomi Lomi-, Afslank-, en Bamboe massages. Boek nu 30% korting Bel: 06- 20276874 of SMS

Het juiste adres voor al uw stoffeerwerk is Meubelstoffeerderij Ria Pruissen, Dorpsstraat 85, Dussen Tel. 0416392186. Altijd vrijblijvende prijsopgave. www.MeubelstoffeerderijRiaPruissen.nl BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl Vaarbewijs en Marifonie cursussen, starten binnenkort weer in het Dongemond College te Raamsdonksveer. Info: S.A.W. tel: 024-3581836 of 06-22525998. E-mail: info@vaarschoolsaw.nl

D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN VOOR SINGLES & PAREN:

VOOR PAREN EN KOPPELS

ZATERDAG 19 OKTOBER HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN

IEDERE ZATERDAG KOUTERSHOF RIJSBERGEN (NAAST DE KERK)

Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo-bank Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

THE WIGS MET ZANGERES IRIS Inlichtingen: 06 22 41 43 07 Entree € 5,00 per persoon www.bootrijsbergen.nl

240 M2 HOUTEN DANSVLOER WAAROP JE DE GELEERDE DANSPASSEN KUNT OEFENEN VAN JE EIGEN DANSSCHOOL ALLE SOORTEN DANSEN DRAAIEN WIJ. Zaal open 19.30 uur Start 20.00 UUR

MET GOEDE LIVE DANSMUZIEK

INLICHTINGEN : 06 22 41 43 07 Entree € 3,00 per persoon www.bootrijsbergen.nl

* Gratis shawl bij aankoop van een jas, coat, mantel of jack. Eén shawl per klant, zolang de voorraad strekt.

Nagelsalon Nature Nails mooie Gel of Acryl nagels. Voor een mooie vaste prijs van € 20 euro. 06-46426229 of www.naturenails.nl

K

HOEFKENSSTRAAT 10, MADE TELEFOON: 0162-685304 CARLA CARON

T

BOETIEK ’92

U V RI V A JB M NA M LIJ A F D D A VE E, E A N T D RO M 36 D E A T A A O A TO EN RN N S T K A DE RO 50 IJ 2E R UT K JE RE EC E A N H CH T FS EM TS DO LA EN O G R,

Extra inkoo

s e d o m n e y o o g e ll a b ij b d jassenmaan mannequins op 11 en 12 oktober a.s .

l gratis s9h,9a5w *

Geopend van dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

m

des.co mo

Molenkade 25 | 4271 AE Dussen | T 0416-391230 | www.ballegooyenmodes.com

op op b sh

gooyen alle

web

t.w.v. € 2


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

rt SpoSport

PAGINA 24

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Opnieuw nederlaag voor TSC Vandaag moest TSC wel heel ver rijden: Uit bij EFC in Eersel. Daar waar 2 oud TSC spelers vertoeven maar geen van beide door omstandigheden nog in het 1e spelen. Luut Willen en Jesse Geboers zijn ook daar voorlopig even verleden tijd. EFC begon zeer sterk en TSC had binnen het kwartier zomaar op een 3-0 achterstand kunnen staan. Gelukkig bleef het team van trainer Johan Gabriels dit vooralsnog even bespaard. Toch konden de mannen niet voorkomen dat EFC op die dik verdiende 1-0 voorsprong kwam halverwege de eerste helft. Gelukkig kwam TSC meer en meer in de wedstrijd en was het helemaal niet onverdiend dat de gelijkmaker 1-1 werd gemaakt. Weer was het Jaimy de Visser die een mooie breedte pass van Joost Schalk perfect binnen schoof. Diezelfde Joost Schalk scoorde nog voor rust de 1-2 nu uit een pass van Nassim na een goed genomen korte hoekschop.

Al met al zag het er met de rust in aantocht nog zonnig uit voor TSC. Echter na de thee kon TSC niet al te lang na genieten. Een kleine inschattingsfout van Michiel Rademakers werd radicaal afgestraft door de EFC spits 2-2. Met de rust was Jeffrey van Baal al vervangen door Loek Schalk. Tijdens deze overigens sportieve wedstrijd kregen 2 spelers van TSC een gele kaart. Vandaag waren die voor Dennis Kastelijns en Raymon Raams. Nog een paar wissels bij TSC, Gidion Jansen kwam van de licht geblesseerde Michiel Rademakers en Martijn Timmermans verving Dennis Kastelijns. Steeds meer ging het er op lijken dat TSC met 1 punt aan de haal zou gaan wat gezien het spelbeeld ook wel verdiend zou zijn geweest. Echter ook nu zat het venijn weer in de staart van de wedstrijd. Met nog een 5 tal minuten te gaan kreeg EFC een hoekschop te nemen. Enige twijfel bij het ingrijpen van de tot dan toe foutloos keepende Diego Theunissen was voor de EFC spits voldoende om de 3-2

Vandaag ontvingen de gasten van Adri Krijnen Kozakken Boys A1 dat tot nu toe pas 3 punten had weten te vergaren. TSC speelde in de eerste helft een prima partij en was op alle vlakken de bovenliggende partij. Kansen kwamen er voldoende en het was wachten op de openingstreffer. Die kwam dan ook al snel , in de 15e minuut so-

leerde linkerspits Tariq door de Kozakken defensie alsof het niets was. Hij ronde deze actie ook nog eens zeer bekwaam af 1-0. Amper 5 minuten later een wonderschone aanval van TSC waarbij Ryan Snoeren perfect werd aangespeeld. Hij op zijn beurt ging richting achterlijn en vandaar schoof hij uitstekend de bal op de inlopende Bas Blokdijk

VV Oosterhout wint ook van Boeimeer

VV Oosterhout speelde deze zondag thuis tegen Boeimeer uit Breda. Een sterke ploeg die afgelopen jaar degradeerde uit de tweede klasse en nu prima presteert in de derde klasse. Oosterhout was gewaarschuwd en kwam gedreven uit de kleedkamer.

Deze keer was de TSC doelman de EFC spitsen nog te glad af . binnen te werken. Weer stond TSC met lege handen en weet het dat komende week thuis tegen BVV Perce gewonnen moet gaan worden om in ieder geval mee te gaan doen in de middenmoot.

Verdiende winst voor TSC A1

Volle tribune en nog velen aan de zijlijn bij de topper TSC - Kozakken Boys

Hesterman met zijn ploeg nu op gedeelde 1e plaats

die blijkbaar een neus heeft voor dit soort acties. De 2-0 was een feit. De vele toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. De tribune was intussen aardig vol gelopen. Echter, velen kwamen verder even bedrogen uit. TSC kreeg nog kansen maar scoorde niet meer voor de thee. Na de rust kwamen ze fel uit de kleedkamer. Maar Kozakken Boys nam het heft in handen. Zou het 2-1 worden dan was deze strijd nog niet gestreden. En inderdaad met nog 10 minuten te gaan scoorde Kozakken Boys dik verdiend, gezien het spel in de 2e helft, de aansluitingstreffer 2-1. TSC kon nu de borst nat maken maar liet het gelukkig niet zover komen. De altijd gretige Marwan nam de bal in een keer op de slof echter zijn inzet kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. Weer stond Bas Blokdijk zeer attent klaar om alsnog de 3-1 binnen te tikken. Zijn 7e doelpunt alweer dit seizoen en de competitie is nog jong. De 3 punten waren binnen en daar ging het om.

Na 3 minuten resulteerde dit in de eerste goal van Oosterhout. Een voorzet van de rechterkant kwam het 16 meter gebied in en Arie Eikelenboom schoot beheerst in na de bal goed vrij gespeeld te hebben 1-0. Oosterhout had 20 minuten lang een veldoverwicht en kreeg enkele kansen om de voorsprong te vergrootten. Boeimeer stond in de verdrukking, maar counterde in de 25 minuten snel en de speler van Boeimeer rondde de aanval keurig af 1-1. Hierna twee gelijkopgaande teams die goed voetbal lieten zien. In de 35e minuut was er een klein opstootje dat al snel groter werd. Na wat getrek en geduw moest een speler van Boeimeer het veld af met een rode kaart. Nadat de scheidsrechter het geheel had gesust kreeg Oosterhout een vrije trap en een Boeimeer-

speler haalde meteen een Oosterhout-speler onderuit. Dit was zijn tweede gele kaart dus ook hij kon vertrekken en Boeimeer stond nog met 9 spelers op het veld. VV Oosterhout ging de bal rond spelen en profiteerde optimaal van de ruimte. Net voor rust kwam Devie de Ronde vrij

voor het doel en schoot de 2-1 binnen. Na de thee bleef oosterhout goed combineren en kon zo de voorsprong uitbreiden. Uit een hoekschop kopte Robin Versluis de 3-1 binnen. De 4-1 was een vrije trap van 25 meter. Ricardo Smits schoot deze hard in de bovenhoek en liet zo de Boeimeerdoelman kansloos. De hard werkende Ferry Jansen pikte ook zijn goaltje mee 5-1. Oosterhout ging wat nonchalant spelen en zo kreeg Boeimeer 5 minuten voor tijd nog een strafschop die benut werd 5-2 Volgende week staat de uitwedstrijd tegen S.S.W. op het programma. Deze wordt gespeeld op sportpark Zeehavenlaan aan de Zeehavenlaan 5 in Dordrecht.

Intersport Geerts milieuvriendelijker Intersport Geerts in de Kerkstraat 14 in Oosterhout heeft een stap genomen om milieuvriendelijker te werken. Intersport Geerts is namelijk overgestapt op groene energie van MAIN Energie. De energie van MAIN Energie wordt opgewekt door waterkrachtcentrales in Noorwegen. Op bovenstaande foto krijgt eigenaar Bram de Jong

(rechts) het bijbehorende certificaat van oorsprong uit handen van accountmanager Marco Joosen van MAIN Energie. “Ik weet hierdoor zeker dat de door mij gebruikte elektriciteit door MAIN Energie voor 100% groen wordt ingekocht. Het certificaat krijgt daarom een mooie plaats in de winkel, zodat mijn klanten dit ook kunnen zien”.

Kidzfun Indoor In de herfstvakantie organiseert Sportbedrijf Oosterhout in samenwerking met Oosterhout in Beweging KIDZFUN indoor op Sportcentrum Arkendonk. Dit jaar staat KIDZFUN in het teken van Expeditie Robinson. Kom samen met je vriendjes en vriendinnetjes survivallen. Klimmen, klauteren, slingeren en zwemmen over allerlei hindernissen. Of leer jezelf te verdedigen tijdens de clinics van Judo en Aikido.

Fotografie Edwin Wiekens

Eigenaar Bram de Jong (rechts) ontvangt het bijbehorende certificaat van oorsprong uit handen van accountmanager Marco Joosen van MAIN Energie.

Van maandag tot en met vrijdag kunnen de kinderen van 13.30 tot 17.00 uur deelnemen aan Kidzfun Indoor. Voor de allerkleinste is er op woensdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur KIDZFUN mini. Dit is een speciale speelochtend voor de basisschoolgroepen 1 tot en met 3. Op donderdag strijden de expeditieleden tegen elkaar in de finale van Expeditie Robinson. Kinderen die willen deelnemen aan de finale kunnen zich inschrijven via www.oosterhoutinbeweging.nl. Vrijdag kan de jeugd deelnemen aan boarding soccer tournament toernooi, een indoor voetbaltoernooi. Een middagentree Kidzfun kost €3,50 en passe-partout voor alle dagen kost €10,- inclusief discozwemmen. KIDZFUN mini kost €2,50. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Sportcentrum Arkendonk. Meer informatie is te vinden op de website: www.sportbedrijfoosterhout.nl

Dank Wij hebben genoten van een geweldig sportief seizoen. Bedankt supporters, sponsors en Oosterhout voor jullie inzet. We will meet again in 2014.

Twins heren 1 kampioen Overgangsklasse honkbal 2013

Accountantskantoor De Jongh Emmastraat 15a 4941 AX Raamsdonksveer

T. 0162 - 52 20 09 E. info@dejonghaccountants.nl

GRATIS ADVIESGESPREK STARTENDE ONDERNEMERS De technische staf in het uit tenue.

Verzorgen financiële administratie Salarisadministratie Accountantscontrole en -verklaringen

Verzorging jaarrekening en publicatiebalans Begeleiding startende ondernemers Belastingaangifte voor particulieren


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

rt SpoSport

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

TSC E10 verliest van Madese Boys

De TSC spelersbus met de E10 Zaterdag 5 oktober staat er voor de spelers van TSC E10 een verrassing te wachten. Op de verzamelplaats staat één van de TSC spelersbusjes klaar om het

PAGINA 25

team naar Made te brengen voor de spannende wedstrijd tegen Madese Boys E7. Het is een wedstrijd die op en neer golft, dan weer is het TSC die het betere van

het spel heeft en dan zijn het de Madese Boys, die veel doelpogingen ondernemen. Toch is het TSC die de voorsprong pakt. Dat laat Madese Boys natuurlijk niet over hun kant gaan en zoeken ze de aanval. En dat loont, want TSC is slordig en minder fel, en net voor het rustsignaal wordt de 1-1 binnen getikt. Na de welverdiende ranja gaat TSC op zoek naar het volgende doelpunt. Helaas is Madese Boys frisser uit de rust gekomen en scoren ze er lustig op los. In korte tijd staat TSC met 4-1 achter. Terugvechten is het motto! en dat lukt want we komen tot 4-2 door een goal van onze centrale verdediger. Dan scoort Made weer en moeten we alle zeilen bijzetten. We vechten voor wat we waard zijn maar met nog een doelpunt is de eindstand 5-3 in het voordeel van de Madese Boys. De strafschoppen worden door TSC beter benut. Die winnen we wel. Op naar de douches en met de bus naar huis. Komende week staat de bekerwedstrijd tegen JEKA op het programma.

TSC7 laat punten glippen TSC7 begon zonder overtuiging aan de wedstrijd. In het begin kon worden gesproken van een lichte overhand van JEKA. Daarna kwam TSC beter in de wedstrijd en werd het een gelijkopgaande strijd. JEKA was feller op de bal. Van TSC kon dat niet gezegd worden en aanvoerder Bjorn deed verwoede pogingen om de tamheid bij TSC te laten verdwijnen. Het lukte hem echter niet. De rust werd ingegaan met de dubbel blanke stand, 0-0. De tweede helft was nog maar net begonnen of de bal lag, na een snelle aanval van JEKA, plotseling in het TSC-doel,

0-1. TSC besefte dat men aan de bak moest. In de 25e minuut een terugspeelbal op de keeper van JEKA. In plaats van de bal weg te trappen, raapte hij deze gewoon op. Een indirecte vrije trap was het gevolg. Ook met deze uitgelezen kans werd slordig omgegaan en leverde niks op. Een kwartier voor de tijd viel een JEKA-speler ongelukkig met zijn hand op de bal in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er een penalty in. Ralph van der Avoird nam de penalty erg nonchalant en hoewel de keeper van JEKA de bal nog kon aanraken, verdween de bal in de benedenhoek, 1-1.

Even later een goed doordrukkend JEKA, een misverstandje in de verdediging van TSC en de bal verdween onhoudbaar in de bovenhoek, 1-2. Het spel van TSC bleef onder de maat. Met een diepe bal werd de rechtsbuiten van TSC aan het werk gezet. Hij passeerde een paar JEKA-spelers en kon de achterlijn bereiken en het strafschopgebied binnendringen. Hoewel er vijf TSC-spelers stonden te wachten kon de goede voorzet niet worden binnengewerkt. Even later kon de goed leidende scheidsrechter affluiten. Weer geen punten.

TSC F1 kruipt te laat uit schulp Onder een lekker najaarszonnetje werd er vandaag afgetrapt in Roosendaal tegen de plaatselijke F1. De thuisclub schoot in ieder geval uit de startblokken en fel en goed voetballend zetten ze TSC gelijk onder druk. Dit leverde wel kansen op maar gelukkig nog geen goals. Joep greep kordaat in en ook Milan was een linie teruggezakt om de verdediging goed te ondersteunen. Ondertussen hield Coen in het doel de nul en met zijn verre uitrappen bracht hij de aanval in stelling. Bij een corner viel de bal echter plotseling voor de voeten

van een Roosendaal speler en die had aan een klein tikje genoeg voor de 1-0. TSC deed wel wat terug en na een corner kon een schot nog net over de lat getikt worden door de keeper. Uit de volgende corner werd een ingestudeerde bal teruggelegd die door Niels hard op het doel werd geschoten, helaas enkele millimeters over, maar een slimme variant! De 2e goal van de thuisclub viel vlak voor rust wederom uit een corner, terwijl Bas zijn manschappen juist goed had neergezet. De tegenstander was slim genoeg om een klein gaatje

Groepsfoto na de wedstrijd

te vinden. Na rust zorgde een mooi lobje over de keeper voor de 3-0, zelfs Stijn kon met een uiterste sliding op de doellijn een goal niet meer voorkomen. Vlak erna de 4-0 en TSC leek rijp voor een afstraffing, maar de jongens rechtten hun rug en lieten dat niet gebeuren. Bart gaf als trotse aanvoerder tussen 2 tegenstanders een mooi pass op Daan, die met een droge schuiver afrondde. De eer was gered, maar TSC wilde meer. Tobias op snelheid op Thijmen die netjes voor de 4-2 zorgde en het was weer een echte wedstrijd, waarbij TSC het betere van het spel had tegen een goede tegenstander. Verschillende kansen om dichterbij te komen, maar het slotakkoord was voor de gastheertjes. Na een bal in het gezicht van onze robuuste verdediger was er even verwarring en hier maakte Roosendaal handig gebruik van om de 5-2 eindstand aan te laten tekenen. Milan “overal op het veld present, wat een talent” werd uitgeroepen als man of the match. Als mooi slotstuk na de wedstrijd de 2 teams gemengd op een echt podium voor een groepsfoto, een leuk en origineel idee van deze voetbalclub!

Dames Neerlandia31 verliezen Vanaf de eerste minuut ging het gelijk mis en keek Neerlandia31 al tegen een achterstand aan 1-0. RWB (Waalwijk) was veel feller en won bijna alle duels ook gaven de dames uit Dorst hun tegenstander te veel ruimte waar-

door het in de 12 minuut ook al 2-0 stond. Het werd nu een zware opgaven om een goed spelend RWB het nog lastig te maken positioneel stond het niet echt goed en ook de omzetting die de trainer deed pakte niet goed uit.

De nummer 1 van Brabant in kunststof kozijnen ‘s-Hertogenbosch • Breda • Udenhout Bezoek één van onze showrooms of kijk op:

www.kozion.nl

Toch werd met hard werken de rust gehaald met een inhaalbare achterstand 2-0. Na 6 minuten in de tweede helft werd het toch nog 3-0 al kreeg Neerlandia31 wel meer grip. Door iets meer diepte in het spel te leggen creëerde de dames uit Dorst wel wat kansjes dit werd in de 75 minuut beloond door een doelpunt van Laura 3-1. Vanaf dat moment werd RWB toch wat zenuwachtig. In de 84 minuut scoorde Janneke vanuit een corner de 3-2 waardoor de slotfase nog spannend werd. Net voor tijd had Paola nog een goede kans op de gelijkmaker helaas ging deze net naast. Gezien het veld spel was dit dan wel een gestolen punt geweest. Dus was de 3-2 winst voor RWB terecht.

TSC D7 helemaal in het nieuw Ook dit seizoen ziet TSC D7 er weer netjes uit dankzij shirtsponsor: Chris Maton, gespecialiseerd in dak, Zink en Loodgieterswerk. Spelers tassen gesponsord door: Cifera.b.v. I.t specialist. En de inspeelballen zijn gesponsord door: Bakx Bouwbureau Er moest door TSC ook nog gevoetbald worden, uit tegen Boeimeer. Vanaf het eerste fluitsignaal was er de druk van TSC om zo snel mogelijk in het spel te komen dat het graag speelt. Na een minuut of 10 wist Stijn de score op 0-1 te zetten. T.S.C. kreeg de ruimte waar het dat wou hebben en daar was Ruben die de 0-2 scoorde. Het werd een waar spektakel want vanuit een corner kopt Joris geweldig in maar de bal wordt uit het doel gewerkt de bal komt terug in het spel en het is Joris die het met een geweldig schot alsnog afmaakt.0-3. Dit was ook de ruststand. Na rust zorgde Yorick voor de 0-4. Kort hierop maakt de keeper van Boeimeer een fout en gaat de bal op de stip. Noah neemt de strafschop en schiet deze zeer beheerst binnen 0-5. Boeimeer

doet nog even iets terug door op een counter te scoren 1-5. Het was alleen nog maar voetbal op de helft van Boeimeer en het was

F1 Irene wint

Op zaterdagochtend 5 oktober staan de spelers van F1 van VV Irene '58 om 8.30 uur klaar voor een thuiswedstrijd tegen F1 van Be Ready. Na 4 wedstrijden verloren te hebben zijn ze vastberaden

om te gaan winnen! Gekleed in een nieuw tenue, mogelijk gemaakt door “M. van Dijk dakbedekkingen” uit Oosterhout begint de wedstrijd meteen goed! Vanaf het begin wordt er druk

weer Stijn .W die de 1-6 scoorde. Gelijk vanaf de aftrap wist T.S.C. de bal weer in bezit te krijgen en met een fraaie pas op Bas wist hij uit een zeer moeilijke hoek de bal achter de keeper te werken 1-7. De wedstrijd leek gespeeld maar kort voor tijd was het Stijn.S die de eindstand naar 1-8 wist te brengen.

uitgeoefend op de tegenstander. Na 8 minuten valt de eerste goal, Yara de Kreek kan scoren uit een mooie voorzet van Yannick Blankert. Yes 1-0!!! Niet veel later valt er een tweede doelpunt voor de fanatieke spelers. Xenia Christ trapt de bal mooi het doel in, na een hoekschop genomen door Yara de Kreek. Door de voortreffelijke verdediging van Sander Kolen en Dirk Langer heeft de keeper van Irene '58 (Wouter van den Elshout) de eerste helft niets te doen. Ze gaan de rust in met een 2-0 voorsprong. De tweede helft begint. Yme de Hoogh en Bastiaan Kanters joegen meteen op de tegenstander. Niet lang daarna maakte Skip Landkroon een mooi doelpunt, 3-0! Vijf minuten voor tijd scoorde Yannick Blankert via de onderkant van de lat nog een heel mooi doelpunt! Eindstand 4-0!

Dames1 VVO wint ruim van OVV Op deze stralende zondag werd er onder een grote publiek belangstelling een mooie pot voetbal gespeeld door de dames van VV Oosterhout. De start was meteen goed. Na 4 minuten voetbal scoorde Sharona de 0-1. VV Oosterhout bleef gretig waardoor 2 minuten later de stand op 0-2 werd gebracht door Shirin met een prachtige lob over de keeper. Na deze vroege voorsprong werd er voor rust niet meer gescoord. Een triest dieptepunt was het uitvallen van Nikki, die na een fel duel om de bal dusdanig geblesseerd raakte dat verder spelen niet meer mo-

gelijk was. De 2e helft begon al net zo goed als de 1e want na 3 minuten spelen lag de bal alweer in het Oosteindse doel, 0-3 door Shirin. Hierna werd het spel van de VV Oosterhoutse dames beter en werd er goed combinatievoetbal gespeeld. Omdat de dames Rachelle, Kimberley, Renate, Tamara, Elien en Diana sterk verdedigden en de middenvelders Daisy, Naomi, Melissa hard werkten, werd de score verder uitgebreid,

SCO/TOFS F1 neemt koppositie over Vandaag weer vroeg uit de veren voor een competitie wedstrijd tegen DIA F1. Dit zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, want DIA staat 2e in de poule en wij 3e met één wedstrijd minder gespeeld. DIA heeft maar net verloren van de koploper Jeka in onze poule. In de 1e helft zit DIA heel goed in de wedstrijd en scoren dan ook al vrij snel hun eerste doelpunt. Toch zien we ook bij SCO wel mooie

acties maar we komen niet tot scoren. DIA is sterk en balvast en onze verdediging heeft er duidelijk moeite mee. DIA krijgt duidelijk meerdere kansen om op goal te schieten en er volgt dan ook een 2e treffer. We gaan met 0-2 de rust in. Toch zien we zeker potentie bij SCO en zijn er zeker ook kansen voor ons. Met deze insteek gaan de jongens de 2e helft in en weten elkaar beter te vinden en nu

0-4 door Sharona (met links), 0-5 Majda, 0-6 Daisy. VV Oosterhout bleef heel de wedstrijd geconcentreerd en gretig spelen waardoor ook de 0-7 nog op het bord kwam; na een schot op de lat van Sharona werd de rebound door Shirin benut. Nadat Michelle Shirin de diepte in had gestuurd werd het ook nog 0-8. OVV kon niet veel terug doen maar werd nog wel gevaarlijk uit een vrije trap, de poging belandde op de lat. Dames, gefeliciteerd met deze overwinning en op naar de wedstrijd tegen PCP aanstaande zondag.

is het SCO die meer de wedstrijd bepaalt. Gildo scoort en het is 1-2, daarna volgt Damian met de 2-2. Het is echt een spannende wedstrijd, want DIA F1 blijft ook gevaarlijk, maar SCO geeft niet op en spelen goed over en Gildo scoort de 3-2. SCO houdt hun spel goed vast en dan scoort Dennie nog de 4-2. Maar DIA geeft zich ook niet zomaar gewonnen en scoort toch nog de 4-3. Het was super spannend, maar SCO F1 heeft deze stand weten te behouden en dus deze wedstrijd gewonnen. Door deze overwinning en omdat Jeka punten heeft laten liggen tegen Veerse Boys doen we zeer goede zaken en nemen we de koppositie over.

Direct uw huis verkopen? Wij kopen zelf! www.verkoopdirectuwhuis.nl

06-15 519 519


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 26

Autoruit stuk? HERBALIFE hoge voedingswaarde, laag in calorieen Prima basis voor afvallen, gezond ontbijt en gewichtsTe koop gevraagd: goede beheersing Bel: Tilly gebruikte meubelen, 0162454541 of Joke eiken, klassiek of antiek, 458937 BEHANGEN wit en schilder werk bel 0162421668 0622214883

tevens ontruiming van woningen. Tel. 06-57085791. www.basdewoningontruimer.nl

BEGIN NU MET RIJLES. EEN PAKKET VOOR € 899,- JE KRIJGT: 20 LESSEN + PRAKTIJKEXAMEN. LOSSE LES € 40/UUR VERVOLGLES €36/ UUR NED,ENGELS, DUITS, POOLS. VANAF 16,5 JAAR KAN JE AAN DE SLAG. WIL JE INFORMATIE BEL:0620509974. TOT ZIENS

Mogelijkheid stallen camper/caravan 0162453323

Uw trap laten bekleden c 125,00 excl tapijt Tel 0614209499 StoffeerderijvanHoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvende offerte 06-19748242 www.stoffeerderijvanhoorn.nl

Neutraal APK keuringsstation Nu ook voor alle banden (na afspraak) APK Station Rijen • Peter Verwijmeren • Jo van Ammersstraat 2 • Rijen • T 0161707718 www.apkstationrijen.nl

WWW.DIEPSTRATENAUTOGLAS.NL

TE KOOP BOUWRECHT (Gem. Drimmelen), evt. in combinatie met bouwlocatie.

Informatie op tel. 06-51099570 Behangwerk? GROOT of klein dan moet u bij Gerrit Kooijman zijn , ( sinds 1964 ! )Keuzen uit 12 boeken . Ook het adres voor sausen, witte en schilderen aan de binnenkant en/ of buitenkant van u woning . Bel of mail ,gratis advies en offerte. Tel. 0162684282 of mail : ger.ko@ziggo.nl

Oktober Actie-maand bij Schoonheidssalon BeautasticSkincare uigebreide gezichtsbehandeling Nu € 25,00 Wimperextensions Nu € 50,00 Beautastic Skincare, van Leeuwenhoeklaan 90, Oosterhout Tel. 06-48156954 www. beautastic.nl Bel snel, vol=vol Thermen Reykjavik zoekt: BARMEDEWERK(ST) ER Bar/Keuken werkzaamheden. Voor vrijdagavond zaterdagmiddag en/ of avond en soms zondag. Uren wisselend op deze dagen. Vind je het leuk om ons team te komen versterken reageer dan snel! Thermen Reykjavik t.a.v. Hans Gommers Leijsenhoek 99 4901 ES Oosterhout T 06-51115333 E info@thermen-reykjavik.nl

CARAVANS Caravans/Campers gevraagd! GEVRAAGD Altijd 70 caravans op voorraad!

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

rt SpoSport

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Goud en zilver op karate-do toernooi

Op 5 en 6 oktober j.l. werd er in Eindhoven het groots opgezette El Hatri karate toernooi georganiseerd. Liefst 52 clubs uit verschillende landen waren aanwezig op dit evenement. Ook van Gils Sport was met een kleine afvaardiging naar Eindhoven afgereisd om aan het onderdeel Kata deel te nemen.

PAGINA 27

Glenn Meeng en Luc Heijkant stonden in poule 10/11 wit-geel en voor Glenn kon het toernooi niet slechter beginnen,Glenn was eigenlijk in de 2e partij aan de beurt,maar door diverse omstandigheden was hij niet op tijd en verloor door afwezigheid met 0-5 en kwam ook niet meer in aan-

merking voor de herkansing. Luc Heijkant was wel op tijd en won zijn 1e 2 partijen met 3-2 en wist daarna ook de finale te winnen met 4-1 en had zodoende een mooie 1e plaats te pakken. Caelin Smeets stond in poule 10/11 wit-oranje en begon haar toernooi met een 5-0 winst en ook de volgende partij werd een overwinning met 3-2,in de finale won ze met dezelfde cijfers en ook Caelin haalde de 1e plaats. Jesse Smeets en Davut Baysan stonden samen ook in 1 poule namelijk 12/13 wit-oranje, Davut begon met een mooie 4-1 winst,maar verloor met 1-4 de 2e ronde en kreeg geen herkansing. Jesse Smeets begon met een 3-2 winst,maar verloor zijn 2e partij met 1-4 en was ook uitgeschakeld omdat zijn tegenstander de finale niet haalde,dus ook geen herkansing wat erg jammer was. Tiana Kivits stond in poule 12/13 wit-groen en won haar 1e partij met 5-0 maar verloor haar 2e van een latere finalist met 1-4 en kwam zodoende wel in de herkansing die ze wist te winnen met 5-0 en mocht daarom voor de 3e plaats strijden,maar helaas was haar tegenstandster een maatje te groot en verloor ze met 0-5 en werd verdienstelijk 4e.

Cursus weerbaarheid voor tieners en volwassenen

PSD (Practical Self Defense) in Oosterhout Vanaf woensdag 23 oktober biedt Bliemer Arashi opnieuw de cursus PSD (Practical Self Defense) aan in de gymzaal aan de Markkant 3 te Oosterhout. Bliemer Arashi Sport staat bekend om de judo/budo lessen die de lichamelijke, mentale, -en sociale opvoeding als primair doel hebben. Naast de wekelijkse lessen in o.a. judo, jeugdkickboksen, budogym en kidzzbudo gaat er op woensdagavond voor tieners, dames en heren een 6 weken durende weerbaarheidscursus van start. Het accent zal komen te liggen op makkelijk bruikbare fysieke handelingen, verbaal optreden en preventie. Niemand wil slachtoffer worden, niemand wil dat zijn zoon of dochter slachtoffer wordt. Doe hier wat aan! Het is niet iedereen gegeven om atletisch gebouwd en sterk te zijn en niet iedereen is extrovert en assertief genoeg om voor zichzelf op de komen of om indruk op anderen te maken. Het is duidelijk dat (zinloos) geweld en andere vormen van agressie een 'hot' issue zijn in onze samenleving voor

jong en oud. Hoe overzie je en handel je in een bepaalde situatie. Dit zijn zaken waar weinig over na gedacht wordt als er nooit iets gebeurt in het dagelijkse leven en mensen zeer beschermd worden opgevoed. In de 6 weken durende cursus PSD leert men na te denken over gevaarlijke, gespan-

Geweldig kamp Karatevereniging Dojo Renshu Afgelopen weekend organiseerde Karatevereniging Musashi voor het 6de achtereenvolgende jaar een kamp. Dit jaar weer bij het Land van Kleef in Loon op Zand, waar we het in 2011 ook zo prima naar onze zin hadden. En wat hadden we weer een geweldig gezelschap! 85 personen in de leeftijd van 6 tot en met 51 jaar. Zes jaar geleden begonnen als jeugdkamp voor de jeugd maar nu uitgegroeid tot een groots evenement voor alle leden. Op vrijdag werd er meteen na aankomst begonnen met een training en daarna werden we verrast met de beroemde spooktocht! En net zoals alle voorgaande jaren kwamen de 'spoken' achteraf nog even persoonlijk kennismaken, zodat voor de jongste kinderen ook duidelijk was dat het allemaal spel was. Zaterdag vroeg uit de veren voor

SIOG nieuws

De zomercompetitie is inmiddels beëindigd. Helaas werd het ingezonden stuk afgelopen week niet geplaatst en is dus voor de lezers een hiaat opgetreden. De strijd om de titel was buitengewoon spannend tot aan de laatste wedstrijd. Maar liefst 4 deelnemers maakten nog kans om met de begeerde titel aan de haal te gaan. De laatste wedstrijd vond plaats in de wateren na-

een training, gevolgd door een uitgebreid ontbijtbuffet, weer een training, lunch met heerlijke zelfgemaakte soep en daarna naar het speelbos voor een 9-kamp. Halverwege de middag waren er lekkere ijsjes! Het diner bestond uit op de locatie vers klaargemaakte nasi en macaroni, niet te versmaden! Dank je wel, Martin Verschuren.

Zondagmiddag werd door de jongste jeugd nog Levend Stratego gespeeld in het bos, de oudere jeugd en volwassenen deden een boks-voetbal toernooi. Toen was het helaas al weer tijd om naar huis te gaan. De sfeer was geweldig, de begeleiders groots, maar zonder de sponsors en de weergoden was dit allemaal niet zo'n groot succes geweest. Bedankt: Bakkerij Vonk-Maas, Albert Heijn R'veer , Plus Raamsdonksveer, Robberts Groente en Fruit, Albert Heijn Arkendonk, Kwekerij Van den Heykant en zn. uit Made. Binnenkort zijn er foto's te zien via een link op onze website: www.dojo-musashi.eu

bij de Kinderboerderij te Breda. Jan van Gool wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hij ving maar liefst 60 stuks en zijn totale aantal punten bedroeg maar liefst 469. Zijn buurman, Patrick Biemans, liet zich ook niet onbetuigd. Hij verschalkte 53 stuks die 448 punten opleverden. John Stroop schaarde zich ook weer in de top. Hij werd derde met 33 stuks en 283 punten. Bert Schippers deed zijn voorbereidingen in Spanje, liet twee wedstrijden schieten, maar kwam uitstekend uitgerust aan de start. Hij werd 4e met 30 stuks en 276 punten.

Uiteindelijk na alle tellingen en aftrek van valwedstrijden bleef Dion de Peijper alle concurrenten voor. Zijn totaal bestond uit 1935 punten. Wil van Gils legde uiteindelijk beslag op de tweede plaats. Hij bleef steken op 1876 punten. John van Meer moest genoegen nemen met plaats 3 en behaalde 1799 punten. Vierde werd Piet Voermans met 1766 punten en de 5e in de rij werd mede dankzij het resultaat van de 10e wedstrijd Jan van Gool met 1671 punten. Inmiddels is de strijd om het Koningschap ook gevist.

Badminton Club Oosterhout Moeilijk weekend voor de BCO teams Van de 9 wedstrijden in dit weekend werden er 3 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 5 verloren. BCO1 had het zwaar te verduren tegen de nummer 2 op de ranglijst BC Gilze2. Alle inzet ten spijt BCO kwam tactisch – technisch en snelheid tekort tegen BC Gilze. De MD ging tussen Mario v Mierlo / Ferenc Schara en Bart Botterman / Frank Vollenbronck. Bart en Frank deden er alles aan om een goed resultaat weg te zetten. Tegen een routinier als Mario v

Mierlo was het echter moeilijk je eigen spel te spelen. Uiteindelijk werd deze partij met 21/14 en 21/16 verloren. Ook bij de DD tussen Bernadette v Laarhoven / Femke V Riel en Saskia Nuyten / Carla Bloom kwamen de BCO dames snelheid te kort. Met 21/13 en 21/11 werd deze partij eenvoudig door Gilze gewonnen. In de ME1 tussen Mario v Mierlo en Frank Vollenbronck werd er in

de eerste set door beide heren goed gespeeld. Frank liet zich niet zo maar van de baan spelen. Lange rally's en goed spel was er te zien. Lang kon Frank met wilskracht zijn opponent bijbenen. De eerste set verloor Frank met 21/17. Verloren maar toch goed partij gegeven tegen een speler als Mario v Mierlo. In de tweede set was Frank nog duidelijk vermoeid door de eerste set. Met 21/12 moest hij deze set uit handen geven. De resterende partijen werden allen in twee sets verloren.

Gelijkspel Waterpolo De Warande GC De spelers van De Warande C mochten voor de 3e wedstrijd weer naar Hoogerheide om tegen de Zuidwesthoek te spelen. De vorige keer was daar nipt met 8-7 gewonnen, het zou dus een zware wedstrijd worden. Om onverklaarbare reden begon De Warande heel slap aan de wedstrijd en stonden we binnen 2 minuten met 3-0 achter. Gelukkig herpakten de spelers zich toen en werd de tegenstander daarna goed vastgezet, zodat zij geen kansen meer kregen. Door een goede actie van Ewa, kon Iwan eenvoudig

scoren en was de stand na 1 periode 3-1 voor de Zuidwesthoek. In de 2e periode begon De Warande goed te spelen en werd het door doelpunten van Iwan, Roos en een prachtige boogbal van Sjoerd 4-4. Op dat moment leek de aandacht weer te verslappen en kon de tegenstander 2 keer eenvoudig profiteren van onoplettendheid in onze verdediging, zodat we halverwege nog steeds 2 doelpunten achter stonden: 6-4. De 3e periode begon slecht, na het opzwemmen had Zuidwesthoek

nen situaties, hoe problemen te voorkomen, hoe de eigen sterke vaardigheden toe te passen, hoe verbaal op te treden en desnoods fysiek op te treden. Men leert een aantal basis vaardigheden die veelvuldig in de verschillende situaties toepasbaar zijn en waarmee je kan variëren. Hierin vinden we gewapende en ongewapende aanvallen (stoot- trap- en vastgrijp- aanvallen). Hierdoor hoef je dus niet veel verschillende technieken te leren maar in te zien dat je, dat wat je leert, veelvuldig kan toepassen afhankelijk van je keuze in de situatie. Wist u trouwens dat uw weerbaarheid helemaal niet afhankelijk is van uw fysieke kracht, maar veel eerder van uw mentale kracht? Meer info www.budokwaiarahi.nl . De cursus is voor tieners, dames, heren, jong en oud vanaf 12 jaar. Je hoeft geen goede fysieke conditie te hebben om deel te nemen. De deelnemers dragen gewone sportkleding. De kosten zijn 60,- (te voldoen op de eerste cursusdag). Voor leden van Bliemer Arashi Sport zijn de cursuskosten 30,-. De cursus start na de herfstvakantie op woensdag 23 oktober van 19.00 tot 19.55 en zal duren t/m 28 november. Iedereen ontvangt een cursusboek en na succesvol afronden van de cursus een officieel PSD-certificaat. De cursus wordt gegeven in Oosterhout aan de Markkant 3 zaal 1. Opgeven kan via budokwaiarashi@casema.nl

de bal en kon een speler ongehinderd doorzwemmen naar het doel: 7-4. De rest van de periode was gelukkig helemaal voor De Warande. 2 mooie doelpunten van Fran en weer 1 van Iwan zorgde ervoor dat we met een 7-7 tussenstand aan de laatste periode gingen beginnen. Helaas kregen we in de 4e periode al snel weer een doelpunt tegen. Ondanks dat we al veel krachten verbruikt hadden met onze inhaalrace, bleven de spelers knokken voor wat ze waard waren en kon Iwan met zijn 4e doelpunt voor de gelijkmaker zorgen. Ondanks nog wat kansen over en weer bleef deze stand tot het eindsignaal op het scorebord staan.

Warande zwemt top 10 binnen Afgelopen zondag ging heel Nederland met elkaar de strijd aan tijdens de 1e competitiewedstrijd. De Warande, uitkomende in de Landelijke B klasse, organiseerde de eerste wedstrijd thuis en hadden SBC2000 uit Breda en De Schelde uit Terneuzen als tegenstanders. Met maar liefst 45 zwemmers zwommen we vandaag een hele goede wedstrijd. De grootste pr van vandaag kwam op naam van Ruud Smeets. Hij kwam aan de start op de 200m vrije slag waar hij een hele mooie race zwom en 5 seconde van zijn tijd wist te zwemmen, maar op de 100m schoolslag zwom hij liefst een pr van 16 seconden, je kan stellen dat het met de vorm wel goed zit. Maar ook de heren senioren hebben heel goed gezwommen en hebben een flinke bijdrage aan het puntentotaal geleverd. Zo zwom Pieter Pijnenburg de sterren van de hemel op de 100m schoolslag waar hij zelfs

op de tussentijd en op zijn eindtijd een pr wist te zwemmen. Maar ook de 400m vrije slag ging super en hier was een pr van 4 seconden dik verdient. Maar datzelfde gold ook van Harm Donkers die 4 sec. van zijn tijd afzwom op deze afstand. Gerben Fiere zwom 3 maal naar een 1e plaats met zijn individuele afstanden en zwom hij met zijn estafetteteam ook naar een 1e plaats. Om alle zwemmers en zwemsters te benoemen is teveel maar iedereen heeft het erg goed gedaan, er zijn vandaag maar liefst 20 clubrecords verbroken waar Jens Doomen en ook onze jongste deelneemster

Pieter Pijnenburg in actie op de 400m vrije slag Shayen Bakx beide 1 clubrecord pakte en wist Jens meteen zijn eerste limiet te zwemmen. Daarnaast zijn er 5 nieuwe Brabantse Limieten behaald en zijn er 54 persoonlijke records gesneuveld. Hoe de eindstand zal zijn weten we pas als iedereen zijn punten heeft ingeleverd, maar wij staan in ieder geval binnen de top 10 van Nederland.

U bent van harte welkom op ons nieuwe adres in Gilze

keukenarchitectuur midden brabant Herendubbel Bart en Frank

Damesdubbel Saskia en Carla

inspiratie centrum

Phantom 2 - Gilze - www.kamb.nl - 0161-431 422


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 28

Campbell pullovers/ vesten/shirts van 59,95/69,95

Campbell chino’s van 79,95

nu 2 voor 99,-

nu 2 voor 119,-

van 119,95 nu 109,-

Enorm aanbod in kleuren & dessins. Alle combinaties in dezelfde actie zijn mogelijk. van 109,95 nu 99,-

van 119,95 nu 109,-

van 109,95 nu 99,-

DOESBURG - DRUTEN - EDE - GELDERMALSEN - HELMOND - REUSEL - ROSMALEN - VELDHOVEN - WAALWIJK - OOSTERHOUT - ETTEN LEUR

Potchrysant

Struikheide

Tijdens de maand oktob

.... en U fee

In het tuincentrum van Groenrijk ontvangt u bij iedere besteding

v.a. E 10 bij onze kassa een bon waarmee u de overheerlijke

DYONAISETAART van

SPEEKENBRINK kunt gaan halen...

normaal kost deze E 8,25 Bij inlevering van de bon betaalt u slechts

6 personen

4,

Kom op de kof fie

m van Ja, ko ktober 10 o 7 t/m GroenRijk ij langs b rhout voor Ooste peningso heel veel deel! voor

GroenRijk Oosterhout

T H G I N R A ST adies only) (L

m.

centru in ons tuin Inschrijven

nu

1,39

Pedigree Jumbone een Pedigree. Snack met heerlijke vleesvulling. Mini, medium of maxi.

GroenRijk Oosterhout

Per stuk

Koffie met appelgebak 1,-

vanaf

OP = OP!

Diverse kleuren. Potmaat 10,5 cm. Per stuk

van 2,49 voor

Bontkussen Wolly cm.

Prijskraker

1,

29

van 8,95 voor

Prijskraker

4,

Plantenvoedsel Pokon Universeel. Met humusextract. Flacon 500 ml

99

van 4,69 voor

2,79

icht.

Polyterrazo vaas. Lichtgew 24x24x46 cm.

So Pure® Kamerplanten Airyllum. Spathiph Nephrolepis, Areca of stuk Potmaat 17 cm. Per

van 7,95 voor

95

4,

Sierpot

icht Polyterrazo. Lichtgew 7,95 20x20x20 cm 13,95 19,95 30x30x30 cm 29,95 34,95 40x40x40 cm 49,95 stuk Per Excl. planten.

van 952,99Dvoor

vanaf

Sierkool

Prijskraker

7,

Brassica. Diverse kleuren. stuk Potmaat 12 cm. Per

van 1,49 voor

Prijskraker

Lantaarn Thomas

Donkergrijs metaal. cm. Hoogte 20,5 cm. Ø 15 stuk Excl. waxinelicht. Per

van 11,95 voor

4,99 wk 44. Geldig van 01-11 t/m 07-11. OP=OP

Oostpol

Shell

derweg

GAMMA

ut

GroenRijk Oosterho 51852 Damweg 7 • 0162-4

1,

Prijskraker

Richting snelweg: Made ‘s Hertogenbosch Dordrecht

U ontvangt deze bon aan onze kassa’s. De bon is geldig t/m 16 november 2013, zolang de voorraad strekt.

Prijskra

koffie met dyonaisegebakje van Speekenbrink99 1.99 0,

GroenRijk Oosterhout

Graag tot dan!   Namens het hele GroenRijk team,   Kees, Addie en Martijn van Leijsen

van 29,95 voor

19,95 TIS GInRAonze proeftuin

ber Vanaf do. 7 okto om 09.00 uur ben je welkom op Damweg 7 Da • t.o. Gamma eg 7! mwde de

Vier de opening met ons mee op 7, 8, 9 en 10 oktober en laat je verrassen door aantrekkelijke aanbiedingen!

Prijskraker

Huis, hart of krans. Per stuk ker

Konische vaas

Na jaren van plannen maken is het dan eindelijk zover! Op 7 oktober openen wij ons nieuwe GroenRijk tuincentrum aan de Damweg 7 in Oosterhout. Op de vertrouwde locatie aan de Leijsenstraat 47 zijn wij uit ons jasje gegroeid en gaan wij ruimte maken voor woningbouw.   Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment kamer- en tuinplanten, een prachtige dieren- en vijverafdeling, een uitgebreide tuinmeubelafdeling en een prachtige sfeershow! Wij hebben zelfs een restaurant waar je kan genieten van een heerlijk kopje koffie met appelgebak of een uitgebreide lunch. Kortom het is teveel om op te noemen!  

Van 7 t/m 10 oktober ontvang t iedere betalende klant een gratis presentje.

Patio Cyclaam

Diverse kleuren. 45x45 Per stuk

tas tje in één plan n Mini koop va nten. la an bij a ze drie p de OP van OP=

www.groenrijk.nl

gram, Schmackos rund 100 Biscrok 500 gram. Markies 500 gram of Per pak

1,89

bij de nieuwe

. vember a.s o n 1 2 g a d r Donde 22.00 uur van 19.00 -

ks

Pedigree kauwsnac

weg

dere angt ie =OP r ontv oktobe esentje. OP t/m 10 n pr Van 7 e klant ee nd betale

3,29

g

je

t resen

sp Grati

12,95

Statendam

00 van GroenRij per stuk van 3,99 voor

van 4,65 voor

van 17,95 voor

Domeinwe

2, Vogelvoer 14,

50

6 verschillende smaken. Proline. Multipack met à 25 gram Verpakking 6 zakjes

Small, medium, large. Zak 3 kilo.

Trekbeemd

5,

99

van 19,50 voor

Boxby

Eukanuba adult

Damweg

2 stuks voor maar

Calluna vulgaris trio. Drie kleuren per plant. Potmaat cm. erhout! k O13ost

Lamb/rice. Small/medium, large. Zak 3 kilo.

Statendam weg

F3,eestelijke opening

per stuk

99

Eukanuba adult

95

99

Openingstijden: Maandag Di t/m do Vrijdag (koopavond) Zaterdag

13.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 21.00 uur 09.00 - 17.00 uur

Zondag 10 oktober open!

model, evenals Wijzigingen in prijs en BTW en exclusief accessoires. bij GroenRijk Oosterhout. zijn afhaalprijzen, inclusief zijn in euro’s. Prijzen 7 t/m dinsdag 12 oktober Alle genoemde prijzen zijn geldig van donderdag n. Deze aanbiedingen ijk.nl uitverkocht voorbehoude e vestigingen op www.groenr Kijk voor alle deelnemend

zetfouten en

roenrijk.nl een site Bezoek nu www.g informatie! vol inspiratie en

Grootbloemige violen Viola F1. Diverse kleuren. Potmaat 9 cm. Draagtray 6 stuks

van 3,29 voor

Prijskraker

1,99 Leysenhoek 18 - Oosterhout Tel. 0162 - 453802 www.patisseriespeekenbrink.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 29

Geen andere woning grenst zo dicht aan het

De Boswachterij wordt een kleinschalige buurt

prachtige natuurgebied De Boswachterij in Dorst,

met woningen met een landelijke Kempische

net naast Breda. Hier beleeft u de geuren en

signatuur. Tijdens onze presentatie vertellen we

kleuren van de vier seizoenen letterlijk vanuit uw

u alles over het plan, de woningen, prijzen en

woonkamer. Het bos ligt immers aan uw voeten!

maatwerkmogelijkheden.

de Boswachterij Dorst-Oosterhout uw Buitenkans

INFOAVOND

DROOMT U OOK VAN WONEN IN ALLE RUST EN RUIMTE, AAN DE RAND

Donderdag 24 oktober 19.30 uur

VAN HET BOS? VAN RIJK GEDETAILLEERDE WONINGEN IN EEN LANDELIJKE

De Seterse Hoeve, Vijf Eikenweg 56, Oosterhout Kijk vast op de site en meld u aan voor de infoavond

NOSTALGISCHE STIJL? WELKOM IN DE BOSWACHTERIJ!

www.de boswachterij.nl Van ca. € 180.000 tot ca. € 550.000 de Boswachterij Dorst-Oosterhout uw Buitenkans Patisserie Speekenbrink is jarig! ber vieren we feest...

est mee!!

In de winkel van Speekenbrink ontvangt u bij iedere besteding

v.a. E 10 bij onze kassa een bon waarmee u een prachtige

VLINDER-ORCHIDEE

Banketbakken is net atletiek op de Olympische Spelen. “We zijn dit jaar tweede geworden met 0.01 punt verschil met de nummer één”, aldus Mark Rubenkamp. “Maar wat ik nog veel belangrijker vind, is dat deze tweede plek toch wel aangeeft dat onze kwaliteit continu top is.” Tweede betekent tweede beste van het elitekorps onder de banketbakkers dat

Heerlijk&Heerlijk heet. En dat is het. Bitterkoeken, vlaaitjes, fondant, lübeckerstaven, nougat, chocolade, eierkoeken, worstenbrood, dyonaise … watertanden …. “En sinds kort hebben we ook cadeaupakketten met Italiaanse delicatessen, aangevuld met een product uit onze winkel”, zegt Mark. “Topkwaliteit olijfolie, pesto, truffel … heerlijke hapjes kortom. Die ko-

3 bloementakken / diverse kleuren

men van Van den Berg Good in Food en die kwaliteit past uitstekend binnen onze formule.” De cadeaupakketten zijn er in verschillende prijsklassen, dus voor elke gelegenheid. Mark Rubenkamp viert dan wel zijn 16-de verjaardag, maar ‘De Speek’ werd al opgericht in 1852. Deze week is de in Oosterhout en omgeving wereldberoemde DYONAISETAART in de aanbieding, 2 stuks voor nog geen 10 euro!

bij GROENRIJK

OOSTERHOUT

kunt gaan halen...

normaal kost deze E 12,99 Bij inlevering van de bon betaalt u slechts

4,

95

U ontvangt deze bon aan onze kassa’s. De bon is geldig t/m 31 oktober 2013, zolang de voorraad strekt.

SPAAR UW KASSABONNEN VOOR GRATIS DYONAISETAART! NIEUW IN ONZE WINKEL ITALIAANSE DELICATESSEN

Topkwaliteit olijfolie 1 liter

GOUDEN GALET

2012-2013: 1e plaats

6.

JUBILEUMACTIE 2: Geldig van donderdag 10 t/m woensdag 16 oktober 2013

95

en prachtig verpakte

CADEAUPAKKETTEN

2013-2014: 2e plaats

Een lust voor oog en mond!

Dyonaisetaart 6 persoons

per stuk

GroenRijk Oosterhout Damweg 7 • 0162-451852 www.groenrijkoosterhout.nl

tegenover GAMMA

Leijsenhoek 18 - 4901 ET Oosterhout Tel: 0162-453802 www.patisseriespeekenbrink.nl shop@ patisseriespeekenbrink.nl

OPENINGSTIJDEN: Maandag: 8.30 uur - 12.30 uur Dinsdag: 8.30 uur - 18.00 uur Woensdag: 8.30 uur - 18.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 18.00 uur

Vrijdag: Zaterdag:

8.30 uur - 18.00 uur 8.00 uur - 16.30 uur

2 stuks

5.95 95

9.

Bestel tijdig! in te Ook prima OP! vriezen. OP=


l e b HORSTEN meu OUTLET

WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 30

KWALITEITSMEUBELEN TEGEN WEGGEEFPRIJZEN!

Slaapkamer Mariska

ledikant + 2 nachtk + 4 deurslinnenkast + bodems en pockverings matrassen normaal

2835.-����������������������� nu compleet voor

1060.-

Diverse complete inrichtingen TOPKLASSE - massief eiken en teak .....................................

Bergkast kopie antiek, 1 deurs ������������������ nu maar

75.-

div. Buffet- en vitrinekasten in eiken en teak ������������������ nu

T.E.A.B.

Grote collectie woonaccessoires vanaf

T.E.A.B.

1.-, 2.-, 5.- 10.of

d n e t i u l uits

D N E P GEO ober

okt 1 1 g a d j op vri 00 uur 00 - 21. 10. kt. o 2 1 g a rd en zate 00 uur 00 - 17. 10.

Matrassen pocketvering en traagschuim (80-90-200 cm) normaal

295.nu voor

139.-

Scandinavische box-spring De èchte

incl. topper 160/180x200 cm

895.2595.- 1495.1995.775.Eiken ledikant Senioren/comfort bankstel 495.- 50.3095.995.- Eiken salontafel 685.- 125.Relax fauteuils 295.- 395,- NU OF NOOIT ! Complete inrichting

Modern hoekbankstel

������� elders

1745.- bij ons v.a.

met lounge chair - div. stoffen normaal

electrisch verstelbaar ���� van

��������������������������������������� nu voor

NU

160 x 200 cm

�������������������������������������������� van

diverse stoffen - nu als 3-2 zits normaal

������������������������������������������ nu voor

div. maten en kleuren - van

div. kleuren en uitvoeringen ����������������������������������������� nu v.a.

enz.

Diverse merkbankstellen o.a. 3b met verstelbare zittingen, kwaliteitsstoffen nu

T.E.A.B.

GROTE COLLECTIE EETKAMERSTOELEN Ruime keuze uit voorraad normaal

nu

189.-

inclusief slaapkamer, dressoir, tv-dressoir, eetkamertafel 160x90, 4 stoelen, hoekbankstel, ledikant 160x200, 2 nachtkastjes, 4-drs linnenkast, 2 lattenbodems, 2 pocketvering matrassen NU COMPLEET normaal

5495.- NU

3250,-

New living teakhouten programma Compleet! Dressoir, tv dressoir, eetk. tafel, salontafel, boekenkast

������������������������������� van

3795.- nu 1495.-

Diverse lederen bankstellen 3- en 2 zits op voorraad diverse kleuren ���������������� van

nu79.-

nu

3295.- nu 1495.-

Life-style lamulux programma dressoir, TV-dressoir, eetkamertafel, salontafel

WEG=WEG!

normaal

NERGENS GOEDKOPER

2180.- nu 1295.-

l e b u HORSTEN OUTLET e m Schoolstraat 7 • Waspik • Tel.: 0416-311945 A


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

rt SpoSport

PAGINA 31

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Team Ad Broeders naar 3e plaats

Bridgeclub SLEM

Van “Wanrooy Transport” blijft scherp en speelt zich naar een 3e plaats. 3 Banden Groot K.N.B.B. Landelijk Eredivisie 2013-2014.

Nieuwe leden gezocht! Heeft u de cursus achter u gelaten en wilt u instromen in een kleine bridgeclub, of wilt u kijken of in clubverband spelen iets voor u is?

Curt Ceulemans heeft voor zijn 50 caramboles 36 beurten nodig in zijn partij tegen Jean van Erp die hij op 43 caramboles laat

Fr. Martens laat duidelijk zien wie de sterkste is in zijn partij tegen Jeffrey Jorissen.

staan. Met een behaalde moyenne van 1.388 en een serie van 7 caramboles laat hij zien een waardig kopman te zijn voor zijn team. Frank Martens de lieveling van de supporters pakt ook de winst met 50 caramboles in 48 beurten tegen Jeffrey Jorissen die 7 caramboles tekort komt en de winst moet laten aan Martens. Met een moyenne van 1.041 en 'n serie van 7 was ook deze partij voor van Wanrooy Transport. Harry van de Ven moest opdraven daar Jan Arnauds een andere verplichting had waar hij aan moest deelnemen o.a de ½ Marathon van Breda. Harry was goed voor 45 caramboles in 34 beurten om ook deze partij in 't voordeel van van Wanrooy Transport te kantelen. Tot de 22 beurt was de partij geheel open, maar na 2 verliezende beurten liet v.d Ven zien

dat hij uit het goede hout was gesneden, door maar liefst 27 caramboles te maken in 11 beurten was van Daalen niet opgewassen en bleef van Daalen op 29 caramboles staan. Ad Broeders had de moeilijke taak om ook deze partij in het voordeel te beslissen. Deze partij was duidelijk voor beide spelers met 45 caramboles een titanen strijd. Met voor beide spelers 11 caramboles in 10 beurten was het Broeders die de gelegenheid kreeg om wat uit te lopen. Verder gaande naar de 20e beurt was het Ad Broeders met 30 caramboles tegen 21 voor Ger Windt. Ger Windt knokte zich met 8 caramboles in 5 beurten wat dichter bij Ad Broeders. Windt bleef staan mede door 4 missers gaf hij Broeders de gelegenheid ook deze partij in het voordeel van Ad Broeders te beslissen.

Kroegendarttoernooi Biljartuitslagen OBF Zaterdag 23 november is het weer kroegendarttoernooi. Je kunt je team vanaf nu in-

schrijven via: www.oosterhoutskroegendart.nl

Rode Lopers Schaakpuzzel 176 WIT GEEFT MAT IN 2 ZETTEN!?

WIT GEEFT MAT IN 2 ZETTEN!? OPLOSSING PUZZEL 175:

Oplossing volgende week! U kunt uw oplossing ook insturen: Puzzel@esvRodeLopers.eu (Sluiting: dinsdagochtend 09:00) Een deskundige jury staat klaar. Bouw uw Rode-Lopers-Rating op en wordt Herfstkoning.

1. Le5+ Wat zal zwart doen, de loper slaan of weggaan!? 1. Le5+, Ka8 2. Txc8++ mat Of 1. Le5+, dame, toren, paard of pion xe5 2. Txc8++ mat

Wij geven schaakles aan kinderen en ouders, iedere vrijdagavond van 7–8, bij PRISMA, aan de Esdoornlaan 45 in Oosterhout. Vóórkennis is niet vereist, wij leren u het spelletje wel. Na de Meneer-JordiCompetitie is het tot twaalf uur weer de beurt aan onze senioren. Wilt u de puzzel weleens nakluiven!? Wip dan na achten even binnen en vraag naar Bas of Rens. Secretaris@esvRodeLopers.eu Deze wekelijkse schaakpuzzel is één van de rode lopers, die wij samen met het Weekblad Oosterhout graag voor u uitrollen. Meer informatie vindt u op onze website: http://www.esvRodeLopers.eu

Schaatsen uit het vet Op zondag 13 oktober gaan de deuren van schaatsbaan Breda weer open voor het publiek. Vanaf maandagavond 14 oktober (18.15 tot 19.45 uur) starten de lessen voor volwassenen voor het recreatieve schaatsen. Ook op vrijdagavond worden deze lessen gegeven op dezelfde tijd voor de jeugd en volwassenen. Wilt u in het geval van natuurijs, niet onvoorbereid het ijs opgaan, of wilt u daar niet op wachten, kom dan les nemen bij IJsco. Indien u twijfelt, kunt u eerst drie proeflessen nemen. Is door de proeflessen uw enthousiasme gewekt, dan kunt u zich daarna aanmelden als lid en opgeven voor de reguliere lessen die de weken daarna worden gegeven. IJsco heeft verschillende trainingsgroepen voor beginners, geoefenden en gevorderden, zowel voor jeugd als volwassenen. De kosten

en alle overige informatie over de lessen treft u aan op onze website: www.ijsco.net.

ANDERE DOOR IJSCO GEORGANISEERDE ACTIVITEITEN: Ter ondersteuning van het schaatsen en skeeleren, of gewoon voor de conditie en de gezelligheid, wordt er ook zaaltraining gegeven op de woensdagavond. Kosten voor heel het seizoen: € 55,00. Wanneer er weer natuurijs komt, zullen wij uiteraard weer proberen om als een van de eerste schaatsclubs in Noord-Brabant een mooie schaatsbaan te prepareren. Hierbij kunnen wij ook altijd vrijwilligers gebruiken! Onze natuurijsbaan is te vinden aan de Elskensweg 9 (Sportpark de Elskens) Heeft u vragen? Stuur dan een email naar info@ijsco.net.

Van der Steen

Beste Echte Bakker van Nederland 2013 like us

Godfried Schalckenstraat 34 - Made - T. (0162) 68 23 26 van.der.steen@echtebakker.nl

Weekend-aanbieding:

Suikerbrood

van

e 2.

30

nu slechts

e

1.

85

Spaar nu voor Sinterklaas voorleesboek. Pink Ribbonbrood.

Afgelopen week werd de vierde ronde gespeeld voor de driebandencompetitie. De librespelers speelden allen voor de bekercompetitie. De beste partij driebanden werd gespeeld door Gerard Stadhouders die voor met 40 caramboles in 28 beurten een gemiddelde speelde van 1.428. In de tweede klas was de beste partij voor Michael van Opdorp die een gemiddelde liet noteren van 0.769.

DE UITSLAGEN ZIJN DRIEBANDEN EERSTE KLAS

Café d'n Ondeugd- 't Sluisje 2 7-2;Arena-Linberg 2- 't Zonneke 2 8-1.

LIBRE EERSTE KLAS Haasje Oosterhout.nl 3- Visser Totaalonderhoud 7- 2; 't Hartje van Oosterhout 2- Molenzicht 2 0- 9; B.V.V. Arena-Linberg- Caravancentrum 3 3- 6; Café d'n Ondeugd -'t Sluisje 2 7- 2; ArenaLinberg 2- 't Zonneke 2 8- 1

BEKERUITSLAGEN DRIEBANDEN POULE B 't Sluisje 1- Molenzicht 2 0 2 2- 7

26 september zijn we weer gestart met onze competitie in het centrum van Oosterhout. We spelen elke donderdagavond in café “t Zonneke”, waar we in alle opzichten “goed verzorgd” met zes tafels in één lijn de strijd met elkaar aanbinden. Er wordt volgens het Acol-systeem gespeeld met de daarbij horende gangbare conventies.

4e zitting najaarscompetitie

Bridgeclub Doublet UITSLAG 2 OKTOBER A-LIJN

2 Ria & Diny..................................................... 59,50 3 Tonny & Diny............................................... 59,08

1 Dianna & Mieke............................................ 66,15 2 John & Emmy............................................... 59,90 3 Ton & Annie................................................. 53,13

BC Doublet speelt op de woensdagavond in café De Vier Linden in den Hout. Voor informatie kunt U zich wenden tot 0162 426542.

B-LIJN 1 Cees & Carla................................................. 59,58

Bridgeclub Dommelbergen UITSLAG VRIJDAG 4 OKTOBER GROEP A 1. Piet van Oerle – Ben Voeten.................... 60,94 2. Henny Snackey – Ellie Vernooy............... 54,69 3. Joke Lokkerbol – Ria van Dongen........... 53,65 3. Krystina Sobolewska – Wil Nooteboom.53,65 5. Christine Hietkamp – Francine de Jong.52,08

Ridderhof- van Mierlo 2- 7; D.S.M.K. 2- 't Hartje van Oosterhout 1 9- 0; N.G.D. 1- Arena-Linberg 1 4 -5; 't Sluisje 1- Slotzicht 5-4; B.O.T. 1- D.S.M.K. 1 7- 2; 't Zonneke 1- N.G.D. 2 7- 2; Haasje Oosterhout.nl 1 Molenzicht 1 6-3

LIBRE POULE A

GROEP B

N.G.D. dames- N.G.D. 2 4- 5; Cafe d'n Ondeugd 2-Ridderhof 1 6 3;

1. Wim Timmermans – Basje Rooijakkers.58,33 2 Joke en Piet Nouwens................................. 56.25 3 Cor en Theo Raaijmakers.......................... 54,17 4. Jan Zijlmans – Herman Agterberg.......... 53,47

DRIEBANDEN TWEEDE KLAS

Ridderhof 2- Cafe d'n Ondeugd 1 4- 5;

Haasje Oosterhout.nl 3- Visser Totaalonderhoud 7-2 't Hartje van Oosterhout 2- Molenzicht 2 0-9; B.V.V.- Arena-Linberg 3 3-6;

Schilderwerken

LIBRE POULE B

't Zonneke 2- 't Zonneke 4 7- 2; 't Zonneke 3- N.G.D. 1 3- 6; 't Hartje 2- Entree 0-9.

LIBRE POULE C

LIBRE POULE D

't Hartje 1- B.O.T. dames 9- 0; D.S.M.K. 1- 't Sluisje 3 9- 0

Commeren

Eerste Industrieweg 1, 4921 XJ Made, Tel.: 0162-685075, Mob.: 06-53630101

Uw adres voor al uw schilderwerk en beglazing Een hekel aan schuren? Een hekel aan schilderen? WIJ NIET! Dus bel ons nu voor een vrijblijvende offerte. Vraag vrijblijvend offerte aan.

Let op: Woningen ouder dan 2 jaar 6% BTW regeling

WWW.commErENschILdErWErkEN.NL

Sjoel Vereniging Vrijdag 4 oktober is de derde ronde gespeeld voor het koppelkampioenschap van O.S.V. Door de vakantie was de opkomst matig, maar er werd wel goed gesjoeld. Van de aanwezigen 5 koppels gooiden 4 koppels boven hun gemiddelde, waarvan het koppel Els Hendrikx/Ben v.d. Leemput met een score van 23 punten het hoogst scoorden.

DE STAND NA 3 RONDEN: 1. Arie de Man 100 punten; 2. Dini Verschueren 56 punten; 3. Jeannette Marijnissen 50 punten; 4. Ad Musters 46 punten; 5. Els Hendrikx 43 punten. Vrijdag 11 oktober is het punten sjoelen. Nieuwe leden zijn van harte welkom op onze sjoelavonden die worden gehouden in 't Heem, Lod. Napoleonlaan 71A. Informatie bij Cor van Tilborg 0162 741413.

Sjoelnieuws Op vrijdag 27 september 2013 werd in Prisma 't Heem al weer de 3e ronde om het kampioenschap van de Oosterhoutse Sjoelvereniging O.S.V. gespeeld. Er werd best goed gespeeld deze avond, niet minder dan 11 van de 19 aanwezige spelers wist zijn/haar gemiddelde te halen. Beste speler van de avond was Lizet van Alphen. Met een score van 113.3 behaalde zij 51,8 voor het klassement en staat zij meteen op de eerste plaats. De eerste plaats bij de dames was deze keer voor Jeanne Kops

met een goede score van 126.9; 2. Els Hendrikx 121.2; 3. Corrie Vernimmen 120.4. De stand bij de dames is: 1. Jeanne Kops 126.8; 2. Els Hendrikx 119.2; 3. Gemma van Tilborg 117.7; De eerste plaats bij de heren was voor Ad van der Linden met een erg goede score van 132.2 punten; 2. Arie de Man met 129.7; 3. Cor van Tilborg 128.2. De stand bij de heren is: 1. Ad van der Linden 130.8; 2. Ad Musters 128.7; 3. Arie de Man 127.1. De eerste plaats van het punten klassement is overgenomen door Lizet van Alphen, zij staat op + 69.9. 2. Corrie Vernimmen met + 68.9; 3. Henry Ernst + 54.8.

De contributie bedraagt nu €30,per persoon per seizoen, wat laag te noemen is in deze tijd van bezuinigingen. We willen clubzoekende bridgers uitnodigen contact met ons op te nemen om op proef mee te draaien en de sfeer te proeven. Een uitstekende gelegenheid voor mensen die bijvoorbeeld een bridgecursus gevolgd hebben en nu in praktijk willen brengen. Aarzel niet en neem contact op met: Hans Smeenk. Tel:0162-437528 E-mail: hhj-smeenk.1@kpnmail. nl of Leo van Velzen. Tel:0162428669 E-mail: l_cvanvelzen@ zonnet.nl

5. Els Damen – Hetty Kniepstra Bridgeclub Dommelbergen speelt op vrijdagmiddag in wijkcentrum Dommelbergen op Arkendonk. Wij kunnen nog leden plaatsen zowel gevorderden als beginners. Dus als u interesse hebt om ook te gaan bridgen meld u dan aan.Voor informatie kunt u zich wenden tot de leider 0162455438 of e-mail: bcdommelbergen@gmail.com wij wachten op uw bericht.

Open schaakkampioenschap van start Afgelopen vrijdagavond is de eerste ronde van het Open Schaakkampioenschap van Oosterhout gestart. Dit kampioenschap van Oosterhout wordt georganiseerd door de Oosterhoutse clubs D4 en Rode Lopers. In de eerste ronde vielen al de nodige verrassingen te noteren. De jonge Jesse de Wijs versloeg de iets oudere Jordi van Zanden. Jordi speelde de openingsfase wat te rustig waardoor Jesse aanval kreeg. Na een verschrikkelijke veldslag kwam Jesse 2 pionnen voor en dat was voldoende voor de winst. De tweede verrassing kwam op naam van Jelmer van der Velde. Niet bevreesd voor zijn ervaren tegenstander Wim Maanders bestormde hij diens koningsvleugel. Wim vocht terug maar kwam in een verloren stelling terecht. Jesse stond in het eindspel paard en 2 pionnen voor maar slaagde er niet in dit in winst om te zetten. Wim kwam daarmee met remise en de schrik vrij. De eerste overwinning van het toernooi werd overigens behaald door Jolanda van de Ven die Metten de Lange met dame en paard mat zette. Erik Smits was de tweede matchwinner. Hij overrompelde Bart Steens. Frans van Gils peuzelde de pionnen van Frits van Beekvelt op en won. De kinderen van Erik bleven met lege handen achter. Nora Smit verloor van

Joost Sips en Sara Smit ging kopje onder tegen Nick Kimenai. Lars van Wageningen zette Frans Hulsker vanaf de opening onder druk. Na verlies van een pion blunderde Frans in een gulle bui zijn dame weg. Dick Snijders hield lang stand tegen Cees van Gils. Deze gooide zijn zware stukken op de koningsvleugel van Dick die zijn verdediging verwaarloosde en verloor. Tim Mestani speelde een spannende partij tegen Gideon Boekenoogen die zich aanvankelijk goed verdedigde, Na ruil van diverse stukken kwamen de spelers uit in een toren en paard eindspel dat door Tim knap werd gewonnen. Pierre Jaspers won de kwaliteit en de partij van Kees Boersma. Een spannende partij en tevens de langste was die tussen het talent Bas van Loon en Gerard Hulsman. In een gesloten stelling hielden ze elkaar lang in evenwicht. Bas van Loon kwam na een verkeerde manoeuvre van Gerard iets beter te staan. Echter, in zijn drang om de partij te winnen liet Bas zijn paard instaan en dat kostte hem na ruim 3 uur spelen de partij.

Bridgeclub De Slotjes UITSLAG MAANDAG 7 OKTOBER GROEP A

EINDUITSLAG NA DE 5DE RONDE GROEP A

1. Henny Snackey – Hanne Bruyninckx .... 60,00 2. Ria van Gils – Henk van der Werf .......... 58,75 3. Anneke Wedemeier – Henriette van Bekhoven ............................... 57,50 4. Gerard Zimmerman – Elly Vernooy

1. Mieke de Rijk – Riet Zijlmans ................. 57,66 2. Anneke Wedemeier – Henriette van Bekhoven 53,16 3. Ad van Gils – Jaap vd Heyden ................. 52,27 4. Piet en Nellie Oomen ................................ 51,91

GROEP B

GROEP B

1. Gre Bon – Geertje Aalbersberg ............... 62,17 2. Toos van den Berg – Annie Grootenboers .. 58,26 3. Joke Thijssen – Toos Sneijers ................. 58,26 4. Jo vd Heijden – Alfons Bakker ................ 57,39

1. Toos van den Berg – Annie Grootenboers ........ 57,20 2. Magda Bayens – Nel van Snik ................. 54,83 3. Anne Dassen – Corrie Huyben ................ 54,45 4. Joke Thijssen – Toos Sneijders .............. 52,36

GROEP C

GROEP C

1. Cecile Sips – Joop van Lierop .................. 67,50 2. Janny vd Stelt – Miep vd Hoeven ............ 61,25 3. Tini Etman – Bets Botman ....................... 54,37 4. Charles Siebens – Ria Hessels ................ 53,12

1. Jan Zijlmans – Rene Oomen .................... 58,63 2. Cecile Sips – Joop van Lierop .................. 55,14 3. Janny vd Stelt – Miep vd Hoeven ............ 55,00 4. Corrie van Gils – Lia Martens .................. 54,15


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

rt SpoSport

PAGINA 32

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Voltreffers hadden een goeie zaterdag Met het einde van het eerste gedeelte van het veldseizoen van de Korfbalcompetitie in zicht zijn de Oosterhouters goed op weg. De kleintjes van de Kangoeroe Klup trainden weer lekker tussen 10 en 11 uur. Er was een grote groep Kangoeroes. Een deel zal later dit seizoen de F1 gaan aanvullen met hun talent. De F1 speelde als eerste thuis tegen PKC F2, en wonnen nipt met 3-2. De E1 scoren er lekker op los zo is niets te gek. Jawel een 301 overwinning tegen Springfield E2. Een monsterscore kunnen we schrijven. De D1 namen het op tegen de Kampioenen uit Zevenbergen, en gingen ten onder met 7-1. De uitwedstrijd van de C1 naar ELKV C1 was op papier lastig, maar de veldverhouding was toch anders. Het ging de Oosterhouters makkelijk af, en dat ook nog met 2 kinderen van de C2 erbij. Een 7-0 overwinning was weer eens goed voor de mo-

tivatie van de C1, klasse jongens en meisjes. Met inzet en strijd komen we weer aan de top. De nieuwe talenten van de C2 speelden tegen de Kampioen Juliana C2, en was een lastige wedstrijd. Met toch weer knap dat ze twee doelpunten maakten, en toch met een grote nederlaag terug moesten. Er waren en zijn er toch diverse lichtpuntjes gezien in het spel van deze relatief nieuwe groep. De B1 pakte weer eens de terechte punten bij Sporting Delta. Met een legio kansen van Iris van Dongen en Esther Deams wilde de bal er niet in. Het aanvalsvak werd compleet gemaakt door Jasmijn en Mathijs. Omdat de kansen van Sporting Delta minimaal waren, was het Esther die pas een minuut voor de rust de

0-1 maakte. Na de rust maakte Esther plaats voor Dewi, en de Voltreffers maakten korte metten met de Dortenaren. De Van Dongen combinatie maakte via Jasmijn de 2-0. De wissel van vak was van korte duur voor Thimo, Jason, Aranka en Laura. Thimo maakte een na een mooie actie 3-0 en Aranka 4-0 met een afstand schot. Sporting Delta had moeite met het rondspelen, want de Voltreffers zaten er goed tussen. Gedreven en fris speelde De B1 een goede wedstrijd. Na een gemist schot van Dewi was het Iris die voor de ogen van de sponsor Van Dongen van de B1 de 5-0 raak schoot. Mathijs kon de score niet vinden, wat hij ook probeerde de bal viel er niet in, en zoals gezegd ook Mathijs speelde een goede wedstrijd. De geblesseerde speelster Emma zag toe hoe haar vervanger Dewi de 6-0 binnen schoot. Na nog een mooie kans van Laura

Sherilyn van Damme tweede Sherilyn van Damme tweede op Duitse Gewichtsklasse Kampioenschappen Kyokushin Karate!

Podium, Rusland 1e, Nederland 2e, Frankrijk 3e

Op 5 oktober heeft Sherilyn van Damme deelgenomen namens Dojo Renshu aan de Duitse gewichtsklassen kampioenschappen in Wedel bij Hamburg. Een zeer sterk bezet toernooi met deelnemers uit Rusland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Oekraïne en Frankrijk. Sherilyn vocht in de categorie: meisjes 11 jaar boven 40 kilo. De eerste partij was tegen een zeer sterke Russische, Sherilyn kwam een half punt voor maar vergat daarna de dekking en de tegenstand-

Het Gouden Wiel bedankt Oranjewoud Sinds 2006 is Ingenieursbureau Oranjewoud kleding sponsor van wielertrimclub “Het Gouden Wiel”. In de jaren daarvoor vanaf 2001 werd er jaarlijks een bedrag gestort in de clubkas. Helaas komt aan deze financiële maar ook zeker warme vriendschap een eind. Het bestuur van het Gouden Wiel en al haar leden hebben de samenwerking als zéér prettig ervaren en respecteren het besluit van Oranjewoud om vanaf 2014 andere doelen aan te boren om naamsbekendheid te continueren. Als dank hiervoor heeft het bestuur gemeend dit niet stilzwijgend voorbij te laten gaan.

Vandaar deze groepsfoto die geprojecteerd gaat worden op een scherm in de nieuwe entree waarop een doorlopende presentatie te zien is van diverse activiteiten waarin Oranjewoud betrokken is.

Voor eventuele sponsoren die wtc HGW niet of nauwelijks kennen en meer informatie zouden willen hebben kijk op www.wtchetgoudenwiel.nl. onder de tab “finish” staan telefoonnummers voor persoonlijk contact.

Foto: vissersfotografie@casema.nl

Eerste tijdrit wtc Het Gouden Wiel Ieder jaar knutselen de vier bestuursleden van wielertrimclub HGW bij voorzitter Kees Pistorius rond de huiskamer tafel een wielerprogramma in elkaar. Een voor het zomerseizoen en een voor het winterseizoen. Het doel is een zo gevarieerd mogelijk fietsprogramma in elkaar te zetten met voor ieder wat wils. Afgelopen zondag werd de eerste onderlinge wedstrijd van het winterseizoen verreden die meetelt voor het eindklassement

in de JG-competitie. Op het wielerbaantje rond recreatieoord De Warande moesten de renners individueel op een geaccidenteerd

parcours 1260 meter afleggen tegen de klok. Inrijden is zeker een must als je een prestatie weg wil zetten anders ga je de verzuring de eerste meters al in de kuiten voelen en is de kans op een goede klassering verkeken. De deelnemers werden naar leeftijd ingedeeld in drie categorieën t.w. Cat A:onder de 55 jaar, Cat B: 55 t/m 62 jaar en Cat C: 63 jaar en ouder. Volgende week staat er weer een tijdrit op het programma. Maar dan moeten de renners hetzelfde parcours tweemaal afleggen. Voor een fotoverslag kijk op www.wtchetgoudenwiel.nl

UITSLAG ZONDAG 6 OKTOBER CATEGORIE A 1. Marcal Baaij..............................................1.45.48 2. Eric Dauwerse..........................................1.49.07 3. Rhys Bickers.............................................1.49.81

CATEGORIE B 1. Theo Joore................................................1.48.98 2. Henk Broos ..............................................1.57.42 3. Wil Pieterse ..............................................1.58.45

CATEGORIE C Samen uitrijden

Foto: vissersfotografie

1. Ad Joore ...................................................1.57.33 2. Henk Imbos..............................................1.59.29 3. Theo Braat................................................2.03.52

werd een doorloper gemist.Laura vulde samen met Jason elke keer goed de rebound in. Zo maakte Aranka een doorloper de uitslag 1-7 . Een overwinning die coach Alexander weer eens met een goed gevoel van het veld stapte. Het eerste de” BWZ Combinatie” van de Voltreffers speelde een enerverende wedstrijd uit tegen 't Capproen 1. Het kon alle kanten op, maar helaas viel het de verkeerde kant op. Een 11-12 nederlaag. Het 2e speelde tegen 't Capproen 2, deze gaven de uitgebouwde oorsprong niet uit handen. Met een klare overwinning van 6-11 blijft de C2 strak bovenaan staan. Dit tot waar genoegen van pas beginnend coach van het 2e van de Voltreffers Marcel de Leij. Na een zonnige zaterdag vol overwinningen gaat ook de vliegende reporter uitkijken naar de zaalcompetitie die ongeveer 1 november gaat beginnen.

ster won. Daarna herpakte onze spirit girl zichzelf en versloeg in rap tempo een Duitse met twee mooie hoge schoppen op het hoofd (mawasigeris). Vervolgens kwam een goede Francaise op Sherilyns pad maar met mooie stoot combinaties en weer twee super mawasigeris won Sherilyn ook deze partij. Tweede is een prachtige prestatie op dit sterk bezette internationale toernooi. A.s. 19 oktober op naar Sneek naar de Waterpoort Cup!

Kaartenfestijn OVV'67 Dames 1 Na 4 overwinningen op rij, nu de wedstrijd tegen een nieuwkomer Haarsteeg. Haarsteeg moest met 10 dames aan de wedstrijd beginnen. De dames van Haarsteeg hadden zich daardoor niet laten ontmoedigen en hebben fel geknokt, shirtje getrokken, geduwd met de handjes, geschopt en wat al niet meer onrechtmatigs. De scheidsrechter vond het allemaal goed, tenminste als het begaan werd door de dames van Haarsteeg. Dit was althans wel het beeld wat geheel de wedstrijd liet zien. De dames van OVV'67 gingen hier lange tijd goed mee om, maar op een gegeven moment werden de overtredingen, het geduw en getrek enkele dames te gortig toen de scheidsrechter nog steeds niet ingreep. Het commentaar hierop werd meteen beloond met een gele kaart. Ook wanneer enkele dames van OVV'67 wat forser ingrepen werden zij ook zonder pardon beloond met een gele kaart en in een enkel geval 2x zodat een speelster met rood mocht inrukken. Gelukkig eindigde de wedstrijd in ons voordeel en werd de eindstand net als de score van de gele kaarten die we verzameld hadden op 5-1 in het voordeel van OVV'67 dus. Het kon mede door toedoen van de arbiter geen grootse wedstrijd worden. Wel mag iets gezegd worden van de kwaliteit van onze tenues, deze kan kennelijk heel wat incasseren en heeft ons fier in de wedstrijd gehouden. Bij dezen het verzoek aan de KNVB om een rapporteur met deze scheids mee te sturen. Dit zou een aardig verslagje hebben opgeleverd, waarin ik in dit verslag tekort geschoten ben. Maar na de 4 overwinningen op rij is daar nu een eind aan gekomen en staat de teller nu op 5. Goed gedaan dames.

Geef uw zoekertje online op via: www.uitgeverijemdejong.nl

VOKO Heren 1 wint weer Zaterdag heeft VOKO Heren 1 Starshoe weer vier punten gepakt door de 3-1 winst op Voltena Heren 1. Het was een wedstrijd met hoge pieken en diepe dalen. De wedstrijd startte 20 minuten later doordat de scheidsrechter niet kwam opdagen. De 2 scheidsrechters van de wedstrijd ervoor werden overgehaald om nog een potje te fluiten. De eerste set begon goed, maar door veel onnodige servicefouten kon Voltena toch bij blijven. Toen coach Joost Godschalk het team hier op wees kon de eerste set worden binnen gesleept. De 2e set was van VOKO kant slecht, ondanks dat kon VOKO lang mee komen, maar aan het eind werd de set als nog weggegeven. De 3e set werd met frisse moed

en rust gestart. Dit hielp, want deze set werd vrij gemakkelijk gewonnen. Ook de vierde set werd goed gestart, maar aan het eind van de set zakte alles weg en dreigde een 5 setter. Door een aantal goed gekozen time outs en peptalks van de coach en Daffyd Wouters kon er toch er toch een feestje worden gevierd in de kantine. De volgende wedstrijd is as woensdagavond om 21:15 in Krimpen aan de IJssel. Dit belooft een lastige wedstrijd te worden.

VOKO Heren 6 onderuit Na de goede start tegen AVC'87 H3, mocht het jonge Oosterhoutse Heren 6 het opnemen tegen het tweede team van diezelfde vereniging. Deze ervaren ploeg had de eerste twee wedstrijden van het seizoen overtuigend gewonnen, en dus zouden de jongens alles moeten geven. Wij stonden namelijk tweede, na de vijfpunter van vorige week. In de eerste set startten de twee jonkies op de bank, waardoor Roel, Tim A, Tim LvB, Thomas, Huib en Gijs in de basis stonden. In de hele set gaat het gelijk op, en wordt er op een hoog niveau gespeeld. Beide ploegen vallen goed en hard aan, en ook verdedigend staat iedereen zijn mannetje. Aan het eind van de set loopt AVC'87 toch een paar puntjes weg, mede door een paar uitstekende smashes op het midden. Dit gaatje komt VOKO niet meer te boven en verliest de set

nipt: 22-25. De volgende sets gaat Rik spelverdelen, zodat Roel op zijn vertrouwde passer-loper positie kan spelen. VOKO speelde niet slecht, maar AVC'87 blijkt gewoon iets meer kwaliteit te hebben, vooral in de aanval. AVC'87 wint deze sets makkelijk: 17-25 en 18-25. Volgende week spelen we tegen VC Condor in Kaatsheuvel. De volgende thuiswedstrijd is op 26 oktober, om half 7 tegen Groene Ster uit Zevenbergen.

VOKO Dames 1 blij met eerste punt Afgelopen zaterdag was het voor het vernieuwde Dames 1 uit Oosterhout tijd voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Jola Olympus uit Made. Ondanks het missen van een vaste buitenaanvalster, Lotte van der Horst, werd de wedstrijd met enthousiasme en vertrouwen gestart. Dankzij Maria de Haan en Noelle Deleij waren er toch voldoende wissels deze wedstrijd. Het ging in de eerste set lang gelijk op tot aan de 12 punten. Op de helft van de set werd helaas het verschil gemaakt door Jola Olympus en de eerste set eindigde in 15-25. De tweede en derde set verliepen ongeveer op zo'n zelfde manier. Weer werd er hard gewerkt en werden er mooie rally's gespeeld tot aan de 15 punten. Op dat moment lijkt er bij de dames van VOKO iets om te slaan waardoor er veel onnodige fouten worden gemaakt. De tweede

en derde set gingen dus helaas verloren met 18-25 en 17-25. Het feestje was in de laatste set gelukkig wel voor de meiden van VOKO met een eindstand van 2520. Het is duidelijk dat er door VOKO Dames 1 Macron dit seizoen voor ieder punt heel hard geknokt zal moeten worden, maar zoals coach Mattijs Swolfs mooi zei: na 1 punt, volgen er altijd meer! De volgende wedstrijd is op 26 oktober en wordt om 16.30u gespeeld in ons eigen VOKO-home.

Zaalvoetbalcompetitie Ook het zaalvoetbal zit in een crisis. De laatste jaren neemt het aantal teams gestaag af, wat voor een groot deel te wijten is aan een mentaliteitsprobleem. De 'jeugd van tegenwoordig' lijkt zich weinig aan te trekken van de verantwoordelijkheid die men heeft naar het eigen team toe en naar de tegenstander. Afzeggen omdat men toevallig iets anders te doen heeft, is de gewoonste zaak van de wereld geworden. Niet alleen de competitie van de Zaalvoetbal Federatie Breda heeft dus te lijden van veel afgelastingen, ook de Fixitcompetitie in Teteringen is slachtoffer. Van de 6 wedstrijden konden er afgelopen zaterdag maar 3 doorgang vinden. NoName en Life belden op het laatste moment af (en kunnen dus drie strafpunten in mindering bijschrijven), Ikea had gelukkig wel op tijd iets van zich laten weten. Gelukkig konden de andere duels wel gespeeld worden. In de A-divisie herstelde Kwikstaart

zich van de slechte resultaten van de afgelopen weken. Hart van Dorst merkte dat de goede uitslagen van de laatste tijd geen garantie geven voor de toekomst. Kwikstaart verkreeg een 6-1 voorsprong en daarna scoorden beide ploegen afwisselend zodat de eindstand op 13-5 uitkwam. In de B-divisie liep medefavoriet Tornado zich stuk op JONKies. Tornado begon veel scherper aan de wedstrijd en kwam op een 3-1 voorsprong. Maar daarna herpakte JONKies zich. Men ging veel gegroepeerder spelen en in de tweede helft kwam Tornado er niet meer doorheen. De spelers van JONKies zaten fel op de bal en konden de achterstand ombuigen in een 6-4 zege. NTB pakte ook de eerste punten tegen nieuwkomer FC Ongeremd. In een leuke wedstrijd werd het 5-3. Op http://www.tenniscentrum.nl/fix-itcompetitie.html zijn de verslagen en standen terug te vinden.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

KerkKerk CATHARINA PAROCHIE Oosterhout Pastoresteam: R. van Bronswijk, M. Corvers, H. van Hattum, E. de Kever. 0162-432339, info@catharina-parochie.nl www.catharina-parochie.nl

berichten van Oosterhout, Oosteind, 's Gravenmoer, Teteringen, Den Hout en Dorst

SINT MARCOEN KERK DORST CATHARINAPAROCHIE Baarschotsestraat 87, Dorst. Secr. dinsdag 9.30-11.00 uur. marcoenkerkdorst@kpnmail.nl 0161-412900 of 0161-411858

ZONDAG 13 OKTOBER 11.00 UUR

Secr. Markt 17, Oosterhout, 0162-453574. Openingstijden: ma t/m vrij 9.00-12.00. Voor dringende zaken 0162-432339

Woord en Communieviering. Volkszang. Voorganger: Dhr H. Berflo. Intenties: Overleden ouders Rijnders- Carton. Joke van Alphen-Schalk. Jaargetijde Angela Verhagen. Francois Dieleman. Kees Bakx. Jaargetijde Cees Beerens en teven uitdankbaarheid voor de 92e verjaardag van Anneke Beerens.

ZONDAG 13 OKTOBER 10.00 UUR:

DINSDAG 15 OKTOBER 19.00 UUR

Hoogmis m.m.v. Capella Catharina. Intenties: Louis Stofmeel en Maria van Oosterhout, Anna Catharina Oomen, Jan Baijens, Jan Roovers, Overleden ouders Henriëtte Smits-Ligtvoet en Arnoldus Smits en hun zoon Frank, Rosa Delsink (sterfdag), Goof van Geloof e.v. Netty Sandig

Rozenkrans Bidden in de Kerk.

BASILIEK ST.JAN OOSTERHOUT CATHARINAPAROCHIE

WOENSDAG 16 OKTOBER 08.00 UUR: Leo v.d. Meer

VRIJDAG 18 OKTOBER 08.00 UUR: Toos Meurs-Caron. In de Oktobermaand elke dinsdag- en donderdagavond Rozenkransgebed in de Basiliek. Aanvang: 18.45 uur.

SINT ANTONIUSKERK OOSTERHOUT CATHARINAPAROCHIE Sint Vincentiusstraat 113A, 0162-470954. Email: st-antonius@zonnet.nl Bereikbaarheid Sint Antoniuskerk: “De Vinder”, St. Vincentiusstraat 113A Ma t/m vrij 9.00-12.00 uur en 13.30-16.00 uur m.u.v. woensdagmiddag. Tel. bereikbaar 0162-470954. De dagkapel is dagelijks open van 9.00-12.00.

ZONDAG 13 OKTOBER 9.30 UUR Woord en Communieviering met voorganger H. Wortel. Het gemengd koor zingt. Intenties: Jan Warmerdam e.v. Cock Keijzers. Jan Slagmolen e.v. Jeanne van Gils. (Trouwdag). Rinus Kieboom e.v. Jo van Gils. (Trouwdag). Alle overledenen van de Familie Mertens. Riekie Bakx (Verj). Antonius Bakx e.e. Cor Soeters. Bert Bathoorn e.v. Corrie Bakx.

MARIAKERK OOSTERHOUT THOMAS CULTUUR EN GELOOF

CATHARINAPAROCHIE Wilhelminalaan 63, 0162-453113 info@thomasoosterhout.nl www.thomasoosterhout.nl Openingstijden secretariaat: ma t/m vrij 9.30-12.30 u.

ZONDAG 13 OKTOBER 11.00 UUR Woord- en Communieviering Voorganger: J. Maas Koor: Dameskoor Thomas. Organist: W. Kalkman Voor alle programma's van Geloof en Cultuur zie: www.thomasoosterhout.nl

PAGINA 33

Lucas van Tiel om Bedienaar: Ed de Kever.

MORGENDIENST:

WOENSDAG 16 OKTOBER 9.30 UUR:

MIDDAGDIENST:

Woord- en Communieviering. Voorganger: de heer Hans Wortel

zondag en weekdagen: 07.15 uur

Uitvaartzorg met keuzevrijheid!

zondag en weekdagen: 14.00 uur

zondag en weekdagen: 19.00 uur

SINT-CATHARINADAL

EUCHARISTIEVIERING: zondag en weekdagen: 09.00 uur

ZAT. 19 OKT. 11.00 UUR Eucharistieviering b.g.v. het Gouden Professiejubileum van Zr. Godelieve Brands. Er is geen Middagdienst op die dag. Zie voor het laatste nieuws onze website: www.sintcatharinadal.nl

Verrijzeniskerkgangers: 'St. Jan veel te duur'

Provincialeweg 84, Oosteind. Secr. pastorie 0162-453354. Opgeven misintenties: M. Leltz 0162-429124.

ZATERDAG 12 OKTOBER AANVANG 19.00 UUR

MEDEDELINGEN: In de maand oktober wordt op woensdagavond om 18.30 uur de Rozenkrans gebeden in de Mariakapel.

CORNELIUSKERK DEN HOUT CATHARINAPAROCHIE Inloopcentrum Houtse Heuvel 12, Den Hout. Secr. dinsdag 9.30-11.00 u., donderdag 10.3011.45 u. Tel. 0162-452502. secretariaat@cornelius-denhout.nl Ziekenbezoek: Parochiesecretariaat of mevr. Ria van den Heijkant 0162-451849.

ZATERDAG 12 OKTOBER 19.00 UUR: Woord- en Communieviering Voorganger: Ed de Kever. Gebedsintenties: Petrus Rombouts e.v. Petronella Hermus; Francisca Veroude e.v. Petrus Rombouts; Overleden ouders Wilhelmus Rombouts en Angelina Bossers; Jan van Meel e.v. Corrie v.der Zanden; Overleden ouders Cornelis v. Meel en Cornelia Willemen (jaargetijde); Henk Voermans e.v. Nelly Soeters vanwege zijn verjaardag; Anthonie Pals e.v. Pieternella de Hoon (jaargetijde); Henk v. Mook e.v. Riet Moerenhout (jaargetijde); Overleden ouders Kuijpers-v.d. Broek en hun zonen Jan Wim en dochter Jeannette

DONDERDAG 17 OKTOBER 09.00 UUR: Woord- en Communieviering. Voorganger: Betsie van Gageldonk

VERRIJZENISKERK OOSTERHOUT CATHARINAPAROCHIE Bereikbaarheid parochiecentrum Vondellaan 43 ma t/m vrij 9.0012.00 uur 0162-453502. info@verrijzeniskerkoosterhout.nl Inloophuis “De Herberg” Vondellaan 43. Elke dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur en elke donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Een punt van rust,een luisterend oor,een kop koffie of thee, er moet niets, er is tijd voor u... Adres: “t Trefpunt”, Verrijzeniskerk aan de Vondellaan 43, Oosterhout. Info: 0162-458636.

ZONDAG 13 OKTOBER AANVANG 9.30 UUR Woord- en Communieviering. Voorganger: de heer E. de Kever. Intenties: Roel de Regt, Christ Smulders i.v.m. verjaardag.

DOOP: 11.00 UUR

Tel. 0162-457130 Mob. 06-13608032

AVONDDIENST:

H. JOHANNES DE DOPERKERK OOSTEIND CATHARINAPAROCHIE

Eucharistieviering met voorganger pastor R.van Bronswijk. Gebedsintenties: Toos Schoenmakers en overleden familie; Ria Mutsaars-Fijneman; Neel Timmermans en overleden ouders Verbunt-Huijben.

Horarium uitvaarten

De informatieavond in de Verrijzeniskerk over hoe verder met de zeven kerkgebouwen werd druk bezocht (Foto: Foto JeeBee; Jos Bleijlevens) Circa tachtig parochianen en belangstellenden kwamen naar de informatiebijeenkomst van pastores en bestuur van de Catharinaparochie. De bijeenkomst had tot doel om samen zich samen te buigen over de toekomst van de Catharina parochie en specifiek te praten over de toekomst van de geloofsgemeenschap in de Verrijzeniskerk in Oosterheide. In die bijeenkomst hebben de aanwezigen het bestuur duidelijk gemaakt dat de geloofsgemeenschap van de Verrijzeniskerk niet tegenover pastores en bestuur staat, maar gezamenlijk wil werken aan de toekomst van de katholieke kerk in de Catharina parochie. Wel werden standpunten meegegeven over het proces rond gebouwen en financiën waarbij de leden duidelijk hebben gemaakt dat zij graag vanaf de start in het proces hadden willen meedenken. De aanwezigen hebben geadviseerd om het uit-

gangspunt inzake het aanhouden van de basiliek op de Markt te heroverwegen, vanwege de enorme kosten die gemoeid zijn met dit monument, kosten die alle parochianen van de Catharina parochie moeten dragen. Een kleine comfortabele kerk zoals de Verrijzeniskerk (warm, sfeervol, goede stoelen, toegankelijk, multifunctioneel, lage exploitatiekosten en dergelijke) is veel beter. Ook werd gewezen op de positieve kracht van hun geloofsgemeenschap: zelfstandig, deskundig, inspirerend, hechte club, lokaal en regionaal actief. Volgens Mariet van Goch, vicevoorzitter van ons bestuur, was het de beste opkomst van alle informatieavonden en werd de dialoog als zeer constructief ervaren. Zij besloot met de toezegging dat de aanbevelingen van de geloofsgemeenschap van de Verrijzeniskerk meegenomen werden in de toekomstige besluitvorming.

Pastoraat

Biechten Er wordt tegenwoordig praktisch niet meer gebiecht. En toch vraag je je af. Is dat niet jammer. Wij doen allemaal goede dingen. Maar we falen op zijn tijd ook allemaal. In onze jeugd zijn we soms honds brutaal tegenover vader of moeder. We misdragen ons tegenover broer of zus. En dan kunnen we zeggen: Het zij zo. Het kan ook gezond zijn en betere menselijke verhoudingen scheppen, als we na dat we gefaald hebben berouw en spijt hebben, dat we tegen de ander, die we gekwetst hebben dit uiten en proberen goed te maken. Natuurlijk gaat het mij er niet om de oude vorm van in een biechtstoel voor een priester je zonden te belijden op te halen. Die vorm spreekt niemand meer aan. Maar de gedachte, die er achter zit. Je moet met je geweten in het reine komen en wat fout was herstellen geldt nog altijd als iets Christelijks. We falen allemaal wel eens. We vallen onredelijk tegen iemand uit. Iemand doet terecht een beroep op ons en we laten hem stikken. Je kinderen hebben dringend behoefte aan begeleiding, meeleven en zorg en je maakt je er goedkoop van af. Je partner is ziek en je hebt geen

tijd voor haar. Daarnaast mogen soms anderen op je rekenen? De sfeer in het gezin of de klas is niet geweldig. Je leeft langs elkaar heen. Van jou mag verwacht worden, dat je hier wat aan doet. Je laat het liggen. Een huisgenoot is erg ziek. Hij verwacht terecht dat je hem bijstaat. Maar jij laat hem links liggen. Je moet 'n kind wat leren. Het gaat niet vlot. Je verliest je geduld en je valt onredelijk uit. Je bent vlot van de tongriem. Je flapt er gemakkelijk van alles uit en je kwetst een medemens. In deze kan een gewetensonderzoek van ieder van ons gezond en goed zijn. We onze relaties met onze medemensen kritisch bekijken en eerlijk bekennen daar ben ik fout geweest. In die zaak heb ik gefaald. Dan kan het goed en christelijk zijn tegenover hen voor wie je tekort geschoten bent, je verontschuldiging aan te bieden en proberen het goed te maken. Om zo menselijk falen goed te maken. Daar heb je geen biechtvader voor nodig. Kom je om een of andere reden er niet aan uit. Dan kan een goed gesprek met een pastor gezond zijn. 

H. de Valk

Henri van Gool

info@horarium.nl www.horarium.nl

Leeg geroofde kledingcontainers

Indien u twijfelt of uw geschonken kleding wel het goede doel bereikt is er een goed alternatief. Breng uw overtollige kleding zelf naar de winkel van Terre des Hommes. Leijsenhoek 35. De winkelopeningstijden zijn op dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is de winkel open van 10.00 tot 16.00 uur. Op maandag en zondag is onze winkel gesloten. Onze vrijwilligers helpen u er graag. De opbrengst van de kleding gaat rechtstreeks naar het goede doel: “Terre des Hommes stopt

kinderuitbuiting”. Dit jaar gaat onze opbrengst naar een project in een der achterstandswijken in Lima (Peru) alwaar kinderen die uitgebuit (of misbruikt) zijn, opgevangen worden en er de hulp en scholing krijgen die zij zo hard nodig hebben. Vraag in de winkel naar meer informatie over dit project. Bezoek ook onze website (www. tdhoosterhout.nl) voor gedetailleerde informatie over het doen en laten van onze winkel en over Terre des Hommes in het algemeen.

Geef uw zoekertje online op via: www.uitgeverijemdejong.nl

Musical Kisi-Kids Op Zondag 13 oktober 2013 om 17.00 uur zijn er weer bijzondere gasten in de Sint Paulusabdij. 50 kinderen van de 'Kisi-kids Nederland' gaan in de abdijkerk het verhaal van Paulus zingen, dansen en spelen. In deze musical leren we mensen kennen die Paulus ontmoet hebben. Een aantal avonturen uit zijn leven en zijn passie om het evangelie te verkondigen – dit alles komt naar voren in deze musical op een manier om het nooit meer te vergeten. Moderne dansen, verrassende podiumeffecten, een bonte mix van gloednieuwe liederen: Zo komen Bijbelse taferelen tot leven. Een belevenis voor de hele familie! Een belevenis die op de KISI-manier ´dieper´ gaat en die op creatieve, pedagogische en vrolijke wijze gericht is op het evangelie.

Spannend, meeslepend, avontuurlijk! En voor alle leeftijden. Inhoud: Hij arresteerde christenen, hij vervolgde hen om hun geloof, er stellig van overtuigd, het goede te doen. Maar toen ontmoette hij de Verrezene, Jezus Christus. Het verhaal over een man die alles heeft gewonnen – door Jezus ' die alles kon verdragen – voor Jezus. Vandaag de dag nog steeds actueel. Gratis toegang, collecte aan het eind. Welkom groot en klein! Meer info op: www.kisi-kids.nl en www.paulusabdij.nl


Hiermede verzoeken wij u onderstaande advertentie te plaatsen in de uitgave van 16 februari van Het Weekblad van Dongen. Formaat 4 kolom 100. Uitvoering overeenkomstig eerdere plaatsingen in Het Weekblad van Dongen, echter de streep onder het logo moet ook in de advertentie aangegeven worden.

WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 34

Tuinonderhoud Heeft u plannen om uw tuin te verbouwen, of eens een flinke opknap beurt te geven? Dan is nù de tijd om plannen te maken, of planten te planten of te verplanten. Laat de tuin eens flink onderhanden nemen, zodat u volgend jaar, en de komende jaren weer lekker kunt genieten van uw tuin Bij Biemans tuinen vindt u alles onder èèn dak, zodat u maar 1 aanspreekpunt heeft.

eigen producten.

KIPPENBOUTEN RUNDERSTOOFLAPJES H.O.H. GEHAKT

11.80

bbq all-inD INCL. BBQ, THUISBEZORGD EN OPGEHAAL

1. 2.98 3.98 4 BIEF- 6.SCHOUDERKARBONADE 1KG 3.98 3KG 10.- STUKKEN 75ST. 22.50 100ST. 32. 150ST. 42.50

50

Te koop: BRAMEN & FRAMBOZEN deze week: 3 kilo jam frambozen (diepvries) € 12.50 BRAMEN KWEKERIJ van HEIJST Mosstraat 16 Rijen Tel:0161-225704 IEDERE ZATERDAG van 10.00u-17.00u

1KG ½KG 1KG

98

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL/MADE

Verhoog uw omzet met een partytent, verkooptent, vlag, banner of spandoek. evt. bedrukt in huisstijl om uw bedrijf of product(en) te promoten. Website : www.partytentendiscounter.nl Contact : info@partytentendiscounter.nl of tel. 076-750 15 21

SVP WOONPLAATS INVULLEN:

Reclames geldig t/m zaterdag | GROOTHANDELSKORTING € 1.50 bij afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames | Prijs- en tekstfouten voorbehouden

LETOP autos tekoop gevraagd 150 tot 10000 voor loop sloop en schade autos.tevens alle merken auto onderdelen te koop aangeboden tegen zeer lage prijzen.autodemontage k.prescher.tel 0765418353

Voldoet u aan bovenstaande profielschets en bent u geïnteresseerd ? Voldoet u aan bovenstaande Neem dan contact op met : profielschets en bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met :

BROMEDO METAAL BV De Leest 24 5107RC Dongen BROMEDO METAAL tel. 0162315435 email: BV e.dekkers@bromedo.nl De Leest 24, 5107RC Dongen, tel.bedrijf 0162-315435 Om een beeld te krijgen van ons kijk op email: info@bromedo.nl www.bromedo.nl www.esmono.nl www.broshow.nl Om een beeld te krijgen van ons bedrijf kijk op www.bromedo.nl www.esmono.nl www.broshow.nl

stookzondagop zondag 20 okt demonstreren wij weer pelletkachels en haarden ook op CV Van 11.00 tot 16.00 GroenverwarmenTilburgsebaan 9 Gilze o6-22326295 www. groenverwarmen.nl

Kortom alles voor uw tuin in eigen beheer Voor meer info: 06 - 519 393 96 BORDEN, BESTEK E.D.

De functie-eisen zijn o.a. : bekend met Word en Excel, Engels goed in De functie-eisen zijn o.a.: bekend met Word en Excel, Engels woord en geschrift (liefst ook Duits) en technisch inzicht. goed in woord en geschrift (liefst ook Duits) en technisch inzicht.

Vrachelsestraat afgeslot Nu voor € 20,00 mooie CHOCOLADE workschilder kan nog en,Met tussen 14 en 18 okt. lange Ery sterke nagels. shops voor OUDER/ binnen en buitenwerk vriendelijke groeten, Dekkers vanuit Oosterhout met of zonder kleur. KIND in de HERFgebruiken. gewoon bereikbaar. Komt ook aan huis zie STVAKANTIE. Voor gegarandeerd vakwerk Vanuit Den Hout via de voorwaarden op info 0161454798 / mar- en zeer voordelig. Herstraat en Herweg www.naturenails.nl of grietchocola.nl www. gratis prijsopgave. inl: Pheninckx vrachelbel 06-46.42.62.29 margrietchocola.nl 06-14925909. PLAATWERK – CONSTRUCTIE – SPECIAAL GEREEDSCHAP – APPARATENBOUW – TOEPASSINGEN VOOR GEZONDHEIDSZORG sestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl Op al onze offertes, op alle opdrachten aan ons en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn toepasselijk de METAALUNIEVOORWAARDEN,

• Winterbeurt • Aanleg / Onderhoud • Renovatie • Gazon aanleg / onderhoud • Bestrating • Afgraven enz...

BESTELLEN VIA INTERNET OF WHATSAPP: 06 40 98 17 26

FULLTIME ADMINISTRATIEVE KRACHT die reeds ervaring heeft opgedaan in een productiebedrijf. Een die reeds ervaring heeft opgedaan in een productiebedrijf. Een flexibele flexibele instelling ten aanzien van werkzaamheden is noodzakelijk. instelling ten aanzien van werkzaamheden en werktijden is noodzakelijk. De werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit: diverse financiële De werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit : diverseen financiële werkzaamheden, verkoopondersteuning, offerteverwerking werkzaamheden, verkoopondersteuning, offerteverwerking en secretariële secretariële werkzaamheden. werkzaamheden. werktijden in principe van maandag t/m vrijdag De werktijden zijn De in principe vanzijn maandag t/m donderdag van 8.15 uur tot 17.00 uur. van 8.15 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 7.30 tot 16.15uur.

Uw sollicitatie kunt u vóór Uw sollicitatie kunt u aan richten 25-10-2013 richten aanJ. mevr. E. Voor Dekkers. Voor dhr Brok. verdere verdere informatie u informatie kunt u kunt eveneens eveneensopnemen contact opnemen contact met met voornoemd persoon. voornoemd persoon.

Biemans tuinen verzorgd alle werkzaamheden in uw tuin zoals:

GELDIG T/M 12-10

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Wij zijn op zoek naar een enthousiaste FULLTIME ADMINISTRATIEVE KRACHT

Wij zijn een dynamisch bedrijf toelegt Wij zijndat eenzich dynamisch op plaatwerk lichtop bedrijf dat zichen toelegt constructiewerk. plaatwerk en licht Als toeleveringsbedrijf constructiewerk. Als maken wij zowel prototypes en toeleveringsbedrijf maken enkel stuks, als seriewerk wij zowel prototypes en inenkel diverse stuks,metaalsoorten. als seriewerk in Wij beschikken over Wij een diverse metaalsoorten. zeer modernover machinepark beschikken een zeer alsmede over een aantal modern machinepark eigen producten. alsmede over een aantal

Gevraagd: IJZER koper, aluminium etc. wordt in Oosterhout e.o. thuis opgehaald. Bijv. oude pannen, wasmach., zonnebanken, fietsen; alles van metaal. Ook voor schuur en garageopruiming. Bel Henk 06-47353955 voor een afspraak.

WORKSHOP ZEN TAROT & SCHILDEREN bij ATELIER KUNSTDROOM. Zondag 20 oktober van 13.00-16.00/16.30 In deze workshop een uitleg van de kaarten, een legpatroon, meditatie en we gaan schilderen. Kosten 32,50 met de code op de website 2,50 korting. www. kunstdroom.nl of bel Anita 0612399684

Ediat bv is onderdeel van een Intermediagroep die uitgaven realiseert voor sportclubs, theaters, evenementen, overheid, onderwijs, zoals bv. Muzenconcerten Tilburg, Breda’s Museum, Swinkelsche Golfbaan, CC Jan Van Bessouw, Textielmuseum Tilburg, Tophandel Zuid Limburg, Muziekgebouw Eindhoven, Sportcentrum Hank, Theater aan de Parade, en vele andere ....

gedeponeerd ter Griffie van de Rechtbank te Rotterdam, zoals deze luiden voor de laatst neergelegde tekst. De leveringsvoorwaardn worden u op verzoek toegezonden.

Voor ons kantoor in Breda, zijn wij op zoek naar

ENTHOUSIASTE COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST (m/v) Je verkoopt samen met je collega’s telefonisch advertenties in vermelde uitgaven.

soonlijkheid is belangrijker. Ervaring is welkom, maar per Wij bieden je: • vast salaris • 38-uren week • degelijke interne opleiding • moderne en comfortabele werkomgeving

Bruidsfotograaf voor een mooie, spontane en betaalbare digitale bruidsreportage? Bezoek mijn site: www. tonfotografie.nl. Tel: 06-22281205. Eenzaam maar niet alleen. Vertrouwd en handig. Voor al uw vragen, problemen etc. Rots in de branding. Bel Gratiën voor directe hulp 06 17143066 ***Gezond afvallen*** en de hormonen en stofwisseling in balans brengen. Meer info op www.metabolicbrabant. nl of bel 013 5082790. Winterbanden te koop 4x Bridgestone Blizzak 225/45 R17V. Prof. 7,1-7,1-6,9-6,9mm Winter 2012/13 gebruikt € 450,Tel. 06 4227 6310 Te koop aangeboden 2,5 ha zware mais. Ras ricardinio, geschikt voor snijmais of ccm. Helkantsedijk, Hooge Zwaluwe voor info bel: 06 14540071 / 0765930133 Loodgieter Willemse 06-51524991

(geen avond- en weekendwerk)

Interesse en zin in iets nieuws? Mail je sollicitatiebrief met CV of neem telefonisch contact op.

Aangeboden: Hulp in de huishouding/tuin. €10,- p/u Tel. 0162-229582 Klei Aardappelen Dorè, Frieslander, Bildstar en Victoria en Frietaardappelen Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

• doorgroeimogelijkheden • provisie- en bonusregeling • regelmatige werktijden

Ediat bv, onderdeel van een internationale mediagroep, is voor zijn nieuwe vestiging in Breda op zoek naar collega’s:

EDIAT BV - Ettensebaan 41 - 4183 AH Breda info@ediat.nl - www.ediat.nl Tel: 076 523 90 20

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST (m/v) Je werkt er samen met een enthousiast team in een fijne werksfeer en bent verantwoordelijk voor het verkopen van publiciteit in uitgaven voor gerenommeerde opdrachtgevers. Enkele voorbeelden hiervan zijn: - Valkenbergconcerten Breda - Golfclub Terneuzen - Wereldtuinen Mondo Verde - Makelaarsplan Waalwijk - Rederij Stiphout - Explorion - Centrum voor de Kunsten Roermond - Limburgse handbaldagen - Dance Masters Tien Koevoet - Kerstkranten Axel en Hulst - Textielmuseum Tilburg -… - Ledeltheater, theaters Bergeijk, Geleen,Valkenswaard, Fidei et Arti

Kortom, jouw werk is mee bepalend voor de promotie en uitstraling van deze events, clubs en organisaties. Je bent een gedreven persoon met een vlotte commerciële instelling en staat open voor nieuwe uitdagingen. Ervaring is welkom, maar persoonlijkheid is belangrijker.

DE SCHOOL VOOR PRAKTISCHE FILOSOFIE EN SPIRITUALITEIT Start maandag 21 oktober 2013 een nieuwe cursus: Wij bieden je:

- vast salaris - provisie- en bonusregeling - 38-uren week - degelijke interne opleiding - moderne en comfortabele werkomgeving - doorgroeimogelijkheden - regelmatige werktijden (geen avond- en weekendwerk)

PRAKTISCHE FILOSOFIE – LESSEN IN LEVENSKUNST Interesse en zin in iets nieuws?

Reageer snel en mail je sollicitatiebrief met CV of neem telefonisch contact op.

Anno 2013 zijn de oudste vragen van de mens die gaan over het leven zelf nog steeds actueel:  Wie ben ik?  Waarvoor leef ik?  Wat is het geheim van het leven?  Hoe kunnen werkelijke vrijheid en geluk gevonden worden? EDIAT BV - Ettensebaan 41 - 4813 AH Breda info@ediat.nl - www.ediat.nl - Tel.: 076 523 90 20

Waarom PRAKTISCHE FILOSOFIE?

Praktische Filosofie is bedoeld om:  Geest en hart te openen en het innerlijk potentieel dat in ieder mens aanwezig is opnieuw te ontdekken.  Een bewust gelukkig en natuurlijk leven te leiden, ontdaan van kunstmatigheid, oppervlakkigheid en complexiteit. Uitgangspunt is te luisteren naar kennis gebaseerd op universele wijsheid principes, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen en deze kennis praktisch te maken door toepassing ervan in ons dagelijks leven. Cursusduur: 9 weken start ma. 21 okt. 2013 (vervolgcursussen mogelijk). Tijd: 1 vaste avond per week van 19.30 – 22.00 uur, incl. koffiepauze. Plaats: Stedelijk Gymnasium, Nassausingel 7, 4811 DE Breda.

Voor aanmelden en informatie:

www.praktischefilosofie.nl Tel. 0165-504374

Appelen en Peren, nw. Elstar, Jonagold, Cox`s en Goudreinette Hand en stoofperen. Alles uit de streek Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

Opmerking: er moet nog wel een zwart kader om de advertentie.

Verven kan iedereen , schilderen de schilder alleen , Gerrit Kooijman Schilderwerken ( sinds 1964 ) Buitenwerk met korting. Ook behangwerk Groot of klein . Tel. 0162-684282 E-mail : ger.ko@ziggo.nl

NU 30% KORTING OP RACEFIETSEN UIT VOORRAAD

Like ons dan op Facebook. Kerkstraat 45, Hank, Tel. 0162-403230 - Grote Kerkstraat 44, Raamsdonksveer, Tel. 0162-518531 - www.profilevanoord.nl volg ons op facebook en twitter


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PROTESTANTSE GEMEENTE Oosterhout

berichten van Oosterhout, Oosteind, 's Gravenmoer, Teteringen, Den Hout en Dorst

met de broeders en zusters van de gemeenschap, open voor iedereen.

ZATERDAG 12 OKTOBER 14:30 TOT 18:30 UUR

Ds. A.C. Grandia, Doesburg

Pauluszaterdag in de Sint Paulusabdij. Gastspreker is Diaken Vincent de Haas die komt spreken over de Hebreeënbrief met het thema: 'Hoe vormt Christus mij op mijn levensweg?'

VREDESKERK

PROGRAMMA:

Rulstraat 6,

14:30 uur: ontvangst; 15:00 uur: lezing; 16:00 uur: pauze; 16:30 uur: verdieping in kleine deelgroepen; 17:30 uur: plenum; 18:00 uur: Vespers voor de eenheid onder de Christenen. Bijdrage: €10 / €5

ZONDAG 13 OKTOBER DE ARK Arkendonk 98,

10.00 UUR:

10.00 UUR: Ds. A.P. Vlieger, dienst Kunst en Geloof. Voor meer informatie, zie www. pgoosterhout.nl

CHRISTELIJKE GEMEENTE STROOM VAN LIEFDE

Adres: St.Oelbertgymnasuim Paterserf 16

ZONDAGOCHTEND 11.00 UUR Er is ook kinderopvang. Voor info: 06 16581393

in de abdijkerk: nieuwe musical van de Kisi Kids, “Paulus – door God geroepen”; van harte aanbevolen, voor jong en oud! Toegang gratis, collecte bij uitgang. www.paulusabdij.nl / www.chemin-neuf.org

Oosterhout ZON. 13 OKT. 10.00 UUR Samenkomst Spreker H. Kesting - Kinderdienst tot 12 jaar

OCHTENDGEBED 08:30 u. Ma, Wo, Do, Vr.

EUCHARISTIEVIERING Zondag 11:00 u. Vr 12.00 u.

DINSDAGAVOND charismatische gebedsgroep

20:00 TOT 21:00 UUR

Huisartsen Oosterhout Patienten kunnen buiten kantooruren opgevangen door de huisartsenpost. Huisartsenpost Oosterhout Pasteurlaan 9 4901 DH Oosterhout tel. nr. 0162 - 43 50 00

Een op implantaat gedragen gebitsprothese (klikgebit). Het bleken van uw eigen gebitselementen in één zitting. Spoedreparaties aan uw gebitsprothese met weekendservice.

Huisartsengroep Dorst, Breda en Teteringen Dorst: Dr. van Beijsterveldt, Taxusstraat 51, tel. 0161-412100. Dorst: Dr. J. de Koning uit Rijen praktijk, tel. 0161-222658. Patienten kunnen buiten kantooruren opgevangen door de huisartsenpost. Huisartsenpost Breda en Teteringen Molengracht 21 4818 CK Breda tel. nr. 076 - 52 58 500 Stichting Huisartsen Laboratorium / Regionale Trombosedienst Breda e.o. Bloedafname voor huisartsen, verloskundigen en specialisten Bredaseweg 165, Etten-Leur, 076-5029100. Ma. t/m vrij. 08.00-16.00 u. Huisartsenpraktijk Dorst Taxusstraat 49, 4849 AC Dorst Open: ma en do 09.00 - 10.00 uur Amphia Ziekenhuis, locatie Pasteur Pasteurlaan 9, 4901 DH Oosterhout NB. Open: ma t/m vr 07.30-17.00 uur Dependance De Volckaert Buurstede 15, 4904 PX Oosterhout. ma. t/m vr. 08.30-09.30 uur. Fysiotherapeutisch centrum Arkendonk 3, 4907 XT Oosterhout. Ma., wo. & do. 08.30-09.30 u. Steunpunt Oudenhove Oudenhove 156, 4901 CD Oosterhout NB, Open: di 09.00-10.00 uur Zorgcentrum de Doelen Keiweg 52, 4901 JA Oosterhout NB Open: ma en do 09.00-10.00 uur Wijkgebouw Kruisvereniging Willebrordstr. 3, 4847 RJ Teteringen

Dierenartsen Regio Oosterhout

Dierenartsenpraktijk Breda e.o. Oosterhoutseweg 73 te Breda. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar onder telefoonnummer 0765722999. Zie voor meer info: www.dierenartsbreda.nl. Apotheken Dienstapotheek regio Oosterhout, locatie Pasteurlaan 9 (in het ziekenhuis naast de huisartsenpost). Uitsluitend voor spoedgevallen. GEZONDHEIDSZORG Ambulance Centrale meldpost: 1-1-2 b.g.g. 076-5224488. APOTHEKEN OOSTERHOUT Apotheek De Heuvel: Heuvel 6, 4901 KC, tel. 453606. Apotheek Dommelbergen: medisch centrum Dommelbergen, Arkendonk 5, 4907 XT, t. 455211. Apotheek Oosterheide: Zuiderhout 8, 4904 AS, t. 454212. Apotheek Wouters: Tempelierstraat 26, 4902 XJ, tel. 422042. Apotheek Vrachelen: Merijntje Gijzenstraat 3, 4906 EA , 492455. Openingstijden: 8.30-17.30 u. Normale openingstijden: Op maandag tot en met vrijdag gelden de volgende openingstijden: van 08.00 tot 18.00 uur. Buiten deze tijden wordt de dienst voor spoedeisende receptuur waargenomen door de Dienstapotheek

G

Afslag 19 OOSTERHOUT/ DONGEN

BOVENSTEWEG N629 PASTEURLAAN

• KLANT TEVREDENHEID • HOGE KWALITEIT • DE TIJD NEMEN VOOR

Wij hebben mondzorgcontracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Arkendonk 15 Weekend Service 0162-454044 tandzorg@concepts.nl voor spoedreparaties 06 - 22 67 18 67 4907 XT Oosterhout Foto: Jos van den Einde A.s. zondag 13 oktober zingt de Capella Catharina o.l.v. Jan Willems om 10u tijdens de eucharistieviering in de Basiliek Sint Jan. De Capella zingt onder andere

CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK ‘s-Gravenmoer

17.00 UUR:

Zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober: dhr J.C. Schmidt, Torenstraat 21, 4901 EG Oosterhout 0162-427422.

WE

U kunt hiervoor per telefoon of aan de balie afspraken maken. Iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.00

Bidden voor Oosterhout e.a. en aansluitend Bijbelstudie Inlichtingen: tel. 0162 426664 www.egdewerkplaats.nl

Voor avond- en weekenddiensten van de tandartsen is het centrale telefoonnummer: 0162-424024. U wordt automatisch doorgeschakeld naar de dienstdoende arts. Spoedeisende kunstgebitreparaties: 06-22671867.

BURG. ELKHUIZENLAAN STE

• ZORG MET HOOFDLETTERS

De vervaardiging van een gebitsprothese.

ds. W.J.A. Ester

Tandartsen Regio Oosterhout

VEN

Ons credo is:

Behandeling door de mondhygiëniste.

ds. W.J.A. Ester De kerkdiensten zijn te beluisteren op www.cgk-sgravenmoer.nl

EMORANDUM

WEEKEND-DIENSTEN

BO

Algehele tandheelkundige zorg.

Schrijven aan de vervolgde kerk

Open: ma t/m vrij 08.30 - 10.00. Gezondheidscentrum Vrachelen Merijntje Gijzenstraat 3a, 4906 EA Oosterhout, N.Br. Open: wo. en vrij.: 08.00-09.00.

A27 STERRENLAAN

Nieuwe patiënten kunnen bij ons terecht voor:

KERKDIENSTEN: ZONDAG 13 OKTOBER 10.00 UUR:

M

ARKENDONK 15 HOOFSEWEG

A27

DINSDAG 15 OKTOBER 10.00 UUR 19.30 UUR

TANDARTSPRAKTIJK AUSEMS ARKENDONK TANDTECHNISCH LABORATORIUM ACKDENTOH

STRIJENSTRAAT

ZONDAG 13 OKTOBER 17.00 UUR

EVANGELIE GEMEENTE DE WERKPLAATS

SINT PAULUSABDIJ

Capella Catharina zingt in de Basiliek

HOOFSEWEG

KerkKerk

PAGINA 35

delen uit de Orgelsolomesse van Mozart en werken van Tallis, Da Vittoria en Rutter. De Capella Catharina wordt op het orgel begeleid door Ton Stevens.

Stand up to Stigma De werkgroep Kwartiermaken organiseert een Photovoice presentatie. Met foto's en verhalen komen wij uit de kast om zo in gesprek te gaan met de toehoorders over welke krachten mensen met psychische kwetsbaarheden moeten beschikken om zich staande te houden in een 'normale' wereld.

Amphia Ziekenhuis Locatie Pasteurlaan Pasteurlaan 9, 4901 DH Oosterhout Algemeen tel.nr.: 076-5951000 Algemene bezoektijden: 13.30-14.30 / 18.30-20.00 uur. Afsprakenbureau: 0162-327400. Opnamebureau: 0162-327235 (tel. spreekuur op ma. t/m vr. 13.3015.30) Patiëntenservicebureau: 0162-327700 Bloedafname: ma. t/m vr. 07.3017.00; patiënten voor de trombosedienst van 08.30-11.00 uur. Bloedprikposten: Steunpunt Oudenhove, Oudenhove 156, di. 9.00-10.00; Dependance De Volckaert, Buurstede 15, ma. t/m vr. 08.30-09.30; Zorgcentrum de Doelen, Keiweg 52, ma. en do. 9.00-10.00; Gezondheidscentrum Vrachelen, Merijntje Gijzenstraat 3a, wo. en vr. 08.00-09.00; Fysiotherapeutisch centrum, Arkendonk 3, ma., wo. & do. 08.30-09.30; Dorpshuis Den Brink, Houtse Heuvel 24a, Den Hout, vr. 08.3009.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.amphia.nl

K t/m P Q t/m Z A t/m D E t/m J K t/m O P t/m Z

28 oktober t/m dinsdag 5 november Dr.V.d Zijden/ Dr. Klinkhamer/Dr.Duyster tel 450222 / SPOED 425644 Dr. De Haas / Dr V. Hutten tel 455665 / SPOED 428826 Dr. Snobl tel 453120 / SPOED 429897 Dr. Dingjan / Dr. Schaap tel 454031 / SPOED 435555 ONZE RECEPTENLIJN TEL 452388 BLIJFT OPEN

Bij spoed s avonds, s nachts en in het weekend: huisartsenpost Oosterhout tel 435000. ( consult na telefonisch overleg)

Liever in de KluiZ dan ThuiZ Binnenkort vindt het eerste concert van 'Liever in de KluiZ dan ThuiZ' van het nieuwe seizoen plaats in de KluiZ. Ditmaal is de Duitse trombonist Nils Wogram te gast. Ook neemt hij twee muzikale vrienden mee, Dejan Terzic (drums) en Arno Krijger (Hammond organ). Met zijn drieën bekend als Nostalgia Trio. Arno Krijger is overigens geen onbekende, hij heeft namelijk al eerder opgetreden in de KluiZ.

Stand up to Stigma Wat is Stigma? Een negatief 'etiket' op iemand plakken. Stigma en discriminatie hebben sociale ongelijkheid tot gevolg. Stigma markeert de grens die een gemeenschap stelt tussen wij en zij. We hebben allemaal beelden van elkaar met alle bijbehorende oordelen , terwijl we elkaar niet eens kennen. Durven beide partijen vanuit vertrouwen te gaan kijken? Door te kijken naar die angst kan die eindelijk gaan verdwijnen. Donderdag 10 oktober van 19.00-21.00 uur in de Bunthoef. Voor wie? Eenieder die verder wil kijken dan zijn eerste indruk. Toegang is gratis. Heb je nog vragen? Dominique Leenders: 06-12214842 of Amy Rijken 0620110417.

morgen zijn we er nog dichterbij

Adresgegevens centraal kantoor (niet voor zorgvragen) Stichting Huisartsenposten West-Brabant Bredaseweg 169, 4872 LA Etten-Leur Tel.: (088) 776 33 90 Als u dringend een huisarts nodig heeft, neemt u telefonisch contact op met de Huisartsenpost Oosterhout in het Amphia Ziekenhuis aan de Pasteurlaan in Oosterhout: tel. 0162-435000. Dit geldt van maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur en in weekend en op feestdagen. Bezoek aan de huisartsenpost is alleen mogelijk na een telefonische afspraak.

A t/m J

Waarneming volgens alfabet: 21 t/m 25 oktober Dr.V.d Zijden/ Dr. Klinkhamer/Dr. Duyster tel 450222 / SPOED 425644 Dr. Snobl tel 453120 / SPOED 429897 Dr. Dingjan / Dr. Schaap tel 454031 / SPOED 435555

Nils Wogram

Regio Oosterhout, Pasteurlaan 9, 4901 DH Oosterhout (Amphia Ziekenhuis, locatie Pasteurlaan, naast de Huisartsenpost), Tel.: 0162-490544. Apotheek Teteringen, Willebrordstraat 5, is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 17.30 uur. Buiten deze uren is geopend de Dienstenapotheek Breda.

Dr. Hogenhuis / Dr.Hogenhuis-Busard / Dr.Van Wezel zijn i.v.m. vakantie afwezig van 21 oktober t/m di. 5 november 2013

Liever in de KluiZ dan ThuiZ staat al zes seizoenen lang garant voor een topmuziekavond; op uitnodiging van de Oosterhoutse jazzgitarist Aron Raams hebben al vele muzikale toptalenten onze sfeervolle KluiZ

bezocht. Het muzikale accent ligt op Nu Jazz, maar er komen ook andere aan jazzstijlen aan bod. Woensdag 16 oktober 2013, entree €12,50. Reserveer nu uw toegangskaarten via www.theaterdebussel.nl

De praktijk van dkt. de Haas en dkt. van Hutten is wegens vakantie gesloten van: 21 t/m 27 oktober. A-J K-P Q-Z

Waarneming volgens alfabet: dkt. v.d. Zijden/Klinkhamer tel.: 450222 dkt. Snobl tel.: 453120 dkt. Dingjan tel.: 454031

‘s avonds ‘s nachts en in het weekend allen voor spoed: huisartsenpost tel: 453000

C.H.G.Joosen

Bouwlingstraat 68 - 4902 AK Oosterhout 0162-453088

OPROEP VOOR DE GRIEPSPUIT Mensen van 60 jaar en ouder of mensen met een chronische aandoening komen in aanmerking voor een griepspuit. Deze worden in de praktijk gegeven op:

iedereen verdient een morgen

Maandag 21 oktober en dinsdag 22 oktober tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Indien u niet kunt neemt u dan contact op met de praktijk. De assistente heeft een lijst van de patiënten die in aanmerking komen voor een griepspuit.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 36

Binnenkort in onze showrooms

NIEUW: PEUGEOT 2008 CROSSOVER

IRIKS

DE NIEUWE PEUGEOT 308 De sensatie van het jaar! ... en verkrijgbaar met 14% bijtelling ... ook in 2014!

NU TE BESTELLEN BIJ IRIKS AL VANAF € 17.990

De nieuwe Peugeot 308 is ook leverbaar met 14% fiscale bijtelling. Leverbaar vanaf voorjaar 2014 maar wel per direct te bestellen. U rijdt deze versie vanaf € 110,50 bijtelling per maand.

VANAF 6 JUNI IN ONZE SHOWROOM Gem. verbr. Peugeot 2008 (afh. van type motor) l/100 km: 3,8-5,9; km/l: 26,3-16,9; CO2: 98-135 gr/km.

Er is al een 308 v.a. € 18.900.-

IRIKS AUTOBEDRIJVEN B.V. Breda Huifakkerstraat 5 Tel.: (076) 565 92 11 Oosterhout De Boedingen 23 Tel.: (0162) 49 89 00 www.iriks.peugeot.nl

PEUGEOT

Weekblad Oosterhout 09-10-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Oosterhout, Dorst, Den Hout, Oosteind enTeteringen

Weekblad Oosterhout 09-10-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Oosterhout, Dorst, Den Hout, Oosteind enTeteringen