Page 1

OPKIKKERDAG IN BRABANTSE LAND

Pagina

15

FIFTY-FIT BIJ ZWEMBAD DE BLIKKEN

REINIER PAPING BIJ TOTAL PRINT

Lekker lang loopplezier ! Voor dames, heren en kinderen !

Oosterhout VP

Katern 2

Pagina

Kerkstraat 10 • Oosterhout • 0162-453873 www.bekkers-schoenen.nl

31

Weekblad

Jaargang 17 - Week 4 woensdag 23 januari 2013

Sauwelen bij de Kluivenduikers traditioneel gezellig

'Gezelligheid moet je vasthouden!' zei mijn moeder altijd. De Kluivenduikers in Den Hout hebben goed naar mijn moeder geluisterd. Twee sauwelavonden feest! Eigenlijk niks nieuws onder de feestverlichting, zelfs niet onder de deelnemers. Hofkapel de Roze Panters voor de juiste blaasklanken. Genoeg bier. Goed gevuld Dorpshuiszaaltje en Ons kent Ons. Bijna een grote familie. En die sauwels zijn bloedserieus voorbereid. Weken-, soms zelfs maandenlang. En ook lachen om moppen zo oud als de Heilige Eik. Voor de jury viel het zoals elk jaar weer niet mee om een oppersauwelaar aan te wijzen. ‘Gewoon de beste, maar het scheelde niet veel met de rest, ze zaten allemaal dicht bij elkaar.’ Buiten een koude, doodse zwart-wit stilte. Binnen een kleurrijke, gezellige, warme boel. Een goed getimede sauwelavond. Goeie cultuur moet je overdragen en in stand houden. Den Hout kan er trots op zijn.

Balken Voormalig jeugdsauwelaarwinnares Annelieke van Genk zorgde voor de opwarming. Een komische playback. Maar daarna gingen de grote jongens de ton met de kluif in. Never change a winning team. Twan van Meel als professor Konstant de Klos, ‘hooligan’ Bart Halters (pas 17, maar al voor de 3e keer in de ton met de kluif!), Twan van Gils, de parkeerwachter op de Heuvel, Niels Phenincks als (plastisch)

chirurg/penisvergroter en Christ Havermans (67) met intieme onthullingen over ‘ons Charlot’. Lekker gezellig onder elkaar. Opvallend weinig met stenen gevulde sneeuwballen in de richting van Oosterhout. De balken die moeten voorkomen dat toeristen de trots van Den Hout gaan ontwijden door de Heuvel als parkeerplaats te gaan gebruiken waren eigenlijk de belangrijkste dorpse rode draad in de sauwels. En het fikkie tijdens de jaarwisseling waarbij een paar balken gecremeerd werden. Maar ook sauwels die eigenlijk niet veel anders waren dan ‘hak op de tak moppen’. Maakt niet uit, als er maar gelachen wordt.

extra bijlage

Actief plus

JANUARI 2013

U

BV BAARLE-NASSA EM. DE JONG VAN UITGEVERIJ EEN UITGAVE

• Ons Weekblad • Weekblad Gilze en Rijen • Weekblad Nieuw Ginneken • Weekblad Oosterhout

5534 TEL.: 013-507

• Weekblad ’t Carillon • Weekblad Dongen • Weekblad De Langstraat • Weekblad De Duinkoerier • Weekblad Waalwijk

Zuiderhout 19 • Oosterhout • 0162-455306 Fysioprofit - 0162-466244 Krombraak 10 - Oosterhout

(Foto's: Patty van Arendonk)

Wie geeft wielerronde een impuls? Ze zijn nog met z'n vijven, het bestuur van de Ronde van de Molen. Bert Simonis, Frans Verbunt, Hens Kieboom, Jan en Hans Pijpers. Ze zijn allen fietsliefhebbers en zouden het liefst zien dat Oosterhout weer een wielerronde krijgt, een ouderwets soort kermiskoers. Al eerder slaakten ze een noodkreet, maar daar kwam geen echt houvast uit voort. “Dit is de ultieme poging”, aldus Frans Verbunt. “We zoeken of samenwerking met een ander evenement of nieuwe bestuursleden. Een grote sponsor die zijn naam aan die ronde wil geven is ook perfect. Zolang er maar weer een wielerronde komt.” Gehuchten als Made, Chaam, Ulvenhout en Roosendaal kennen zelfs een profronde en dan zou Oosterhout niet in staat zijn om een wielerronde te organiseren?

Lek “We krijgen bijna dagelijks nog de vraag of er dit jaar wel een Ronde komt”, aldus Verbunt.

(foto´s: Wim Vermeeren)

“Allemaal wielerliefhebbers. En die bedoelen niet eens persé de Ronde van de Molen, dat idee hebben wij zelf inmiddels ook al wel losgelaten. Het maakt ons niet uit waar die ronde komt als er maar weer een komt. We hebben nog steeds de KNWU-licentie en kunnen dus alle kanten op. Maar ons clubje is te klein om er zomaar aan te beginnen. We zijn natuurlijk heel wat kwijtgeraakt het afgelopen jaar. Ons honk de Heidehof bijvoorbeeld. Maar ook konden we bogen op tientallen vrijwilligers die uit zichzelf al wisten wat ze 's morgens moesten doen. Na onze vorige oproep zijn er wel wat gesprekken geweest, maar we hebben het lek nog niet boven. Er waren wel mensen met ideeën maar die wilden of konden dan weer niet instaan voor de uitvoering ervan, da's een stuk moeilijker.”

Kaaienloop

“We zoeken dus contact met mensen of organisaties en clubs die graag een wielerronde willen organiseren. Onlangs opperde nog iemand om samenwerking te zoeken met de Kaaienloop en dat gaan we zeker ook doen. Misschien kunnen we het een met het ander combineren en de straten zijn dan toch al afgezet. Naar zulk soort ideeën zijn we op zoek, want als je de handen ineen kunt slaan sta je zoveel sterker. We weten dat we helemaal onderin het dal zitten en hebben geen grootse ideeën, maar we zouden zo graag de berg weer willen beklimmen. Dan moet je dus klein beginnen. Maar het zou zo ontzettend leuk zijn als het lukt. We hebben nog een potje over om de doorstart te kunnen maken en dat zouden we heel graag gebruiken.” Mensen of organisaties die hier iets in zien kunnen contact opnemen met Bert Simonis (466824) of Frans Ver(foto: Wim Vermeeren) bunt (437136).

Met de grootste wielervereniging van Nederland (De Jonge Renner) binnen haar grenzen; met het Gouden Wiel, Velo Amice, de Dorstse Trapper, IJsco en Tandje Bij, met een geweldig mountainbikeparcours en een wielerbaan op eigen grondgebied? Moet toch lukken, zou je zo zeggen.

Neem een stuk of 30 kapellekes van gemiddeld een man/ vrouw of vijftien. Neem een stuk of wat kroegen die de meegesleepte sneeuw voor lief nemen en de verwarming lekker aan hebben staan en het moet al raar lopen wil het niet gezellig worden. Volgens een aantal feesboekers was het dat in elk geval wel zondagmiddag, toen de Kaaise Dweildag werd gehouden.

Deze week

Het is natuurlijk wel een echte wedstrijd. Publieksjury en vakju-

Veel sneeuwballen, maar zonder stenen naar de plaatsgenoten. Sauwelaar Christ overkwam dat in het verleden zo vaak dat hij 5 jaar geleden gewoon zelf in de kluiventon ging staan. Daverend succes. ‘Onze Charlot heeft een schelp aan de binnenkant van haar dij laten tatoeëren. Ze zegt: als je goed luistert kan je de zee erin horen. Ik zeg: Nou ik kan hem niet horen, maar wel ruken!’ Lachsalvo. Nieuw rondje bier. Professor Konstant de Klos (met flap-over) is getrouwd met

ie vast) was nu het motto: Mondstuk in de zak en rennen naar de volgende kroeg. Hoewel, ze deden het toch maar, de durzetters. Met zoveel deelnemende muzikanten was het in elk geval overal lekker bevolkt, dat kan niet missen. Volgend jaar weer een, zoveel is wel zeker. evr

om voor publiek voor het eerst hun nieuwe deunen uit het hoofd te spelen begrijpen wij nog wel. 'Wij' is wij van het weekblad hè, niet dat wij ons hoogheid voelen of zo hoor, integendeel. Tegelijk is het voor een heleboel van die kapellekes natuurlijk leuk dat ze ook van harte welkom zijn in de deelnemende café's, want tijdens carnaval wil dat ook nog wel eens anders lopen. Nou zijn die kapellekes er toch ook vooral voor hele grote ruimtes zoals de Bussel of voor buiten natuurlijk. Zoveel bruut geweld van zo dichtbij is voor niet veel mensen weggelegd. Zondagmiddag viel dat buiten spelen natuurlijk niet mee, want waar je vroeger al werd gewaarschuwd voor bevroren lantaarnpalen of brugleuningen (nooit je tong tegenaan houden, zo je dat al zou willen natuurlijk, want dan vroor

Twan van Gils

ry (Ernest, Desiré en Fonny) waren het roerend met elkaar eens. Twan van Gils, de parkeerwachter van de Heuvel was de beste. Geen moppentapper, maar een sauwelaar die aansloot bij wat er in het kerkdorp leeft en ervoor zorgde dat hij in de rol van het uniform van parkeerwachter bleef. Als Oppersauwelaar van 2013 mag hij de Jos van Meelsauwelwisseltrofee een jaar op de kast zetten. Dus jazeker, we zijn eraan begonnen. Den Hout beet het sauwelspits af, Oosteind, Dorst, ’t Zonneke en tenslotte de Kaokelaars komen nog. Waar we kunnen zullen we ze volgen. HvdP

Niet horen wel ruken

Dweildag volgens fb-ers heel gezellig

Nee, zelf bewaren we carnaval voor carnaval, maar dat die kapellekes een keer willen oefenen

Connie. Meisjesnaam: Plassen. Het echtpaar besloot wat met hun namen te goochelen en dat levert weer nieuwe grappen op. Soms ook heel actueel: ‘Lance Armstrong is te gast bij Spuiten en Slikken.’ En dat alles rond het thema: ’Recessie. Wat nu?’ Geen carnaval zonder travestiet. Tonnie Jansen kletste als schoonmaakster met grollen en poep en piesverhalen de boel aan elkaar. Angela Martens was wel een hele goeie travestiet. Verschil met een mooie vrouw zag je niet.

www.vishandelpooye.nl sUpeR janUaRi-aanbieding: di. 22 t/m zat. 26 janUaRi

Menu v.d. Week 2 heerlijke Lunchhapjes + 4 Makreelfilets in pittige rudjaksaus + 600 gram lekker gekruide Nasi Totaal Alleen deze week

10.00

5.90 13.90

Gerookte vis van de week:

Ambachtelijke makreel (graatloos)

3.90 23.70 200 gram

4.95

4.25

Markt 1 • 4901 EP Oosterhout • 0162-45 35 72


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 2







  





 

 

    

 





   



 

 



   

 



  



  

 C1000 Oosterhout















  

 





1000

 Zuiderhout 4 - Oosterhout - 0162-498840 C Richard Laurijssen Scheperij 3 - Teteringen - 076-5794160



  






WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 3

Uitreiking hoofdprijs Krasactie UITpunt Oosterhout

In de maand december maakte iedereen die een kraskaart van UITpunt Oosterhout bemachtigde kans op leuke UITjes variërend van een smakelijke bierproeverij tot kaarten voor Tineke Schouten. Desiree Spoor uit Oosterhout won de hoofdprijs: een overnachting en diner ter waarde van €200,-. Deze prijs werd op dinsdag 15 januari uitgereikt door Theo Peeters, directeur Theek 5.

'O, geweldig! Ik heb nog nooit een prijs gewonden', zei Desiree Spoor uit Oosterhout toen ze met een grote glimlach de prijs in ontvangst nam. 'Ik ben hier echt heel erg blij mee!'. Spoor was één van de 200 winnaars die de krasactie rijk was. Al deze

mensen wonnen leuke, verrassende UITjes in Oosterhout. Behalve een bierproeverij en kaarten voor de theatervoorstelling van Tineke Schouten, zat er nog veel meer leuks in de prijzenpot. Onder andere een overheerlijke High Tea, een avondje film in Filmtheater de Bussel, een kerstconcert van Ernst Daniël Smid en kaarten voor het Freemde Fogel Festival. De prijzen werden beschikbaar gesteld door de vele (culturele) partners van het UITpunt. Een aantal prijzen was uniek omdat het ging om toegangsbewijzen voor reeds uitverkochte en/of zeer gewilde voorstellingen. De kraskaarten waren verkrijgbaar via de balie van het UITpunt dat gevestigd is in bibliotheek Theek 5 (Torenplein) en werden daarnaast uitgereikt op diverse plaatsen in het centrum van Oosterhout. Spoor zelf ontving haar kraskaart in winkelcentrum Arendshof. 'Ik was lekker aan het winkelen met mijn dochter toen er een spontane jongedame van het UITpunt een kraskaart overhandigde. Deze verdween in mijn jas. Een paar dagen later vond ik de kaart weer en bleek ik dus de hoofdprijs gewonnen te hebben!'. En, de prijs kwam precies op een goed moment: ze was wel toe aan een weekend weg omdat ze een hele drukke periode achter de rug heeft. 'Ik neem mijn man mee, de kinderen blijven thuis. We zetten een groot kruis in de agenda en gaan lekker een keer samen op pad!'

Open repetitie Faith Gospel Singers voor de dag te komen. Nieuw repertoire, solistentraining en een CD-opname zijn maar een paar zaken die voor de komende maanden in de planning staan.

Interesse? Vind je het leuk om black gospel te zingen en ben je tussen 16 en 60 jaar oud, dan ben je van harte welkom om op 24 januari mee te komen zingen en swingen. Kijk voor informatie en inspiratie op www.faithgospelsingers.nl

Deuren en meer … Kasten en meer … Sloten en meer …

deuren w u l a r o o v utel

� 99,-

Één sle

Tinus vd Sijdestraat 20 Sprang-Capelle 0416-820212 www.woonst.nu Veiligheidsbeslag

24 januari

Stadsgesprek over sport en bewegen De gemeente Oosterhout wil op donderdag 24 januari van gedachten wisselen met iedereen die een mening heeft over sport en bewegen in Oosterhout. Het doel van dit openbare stadsgesprek is om eigentijdse ideeën te verzamelen die verwerkt kunnen worden in een nieuwe nota sport en bewegen. De brainstormavond wordt gehouden van 20.00 tot 22.00 uur in de clubruimte van de Oosterhoutse Golfclub aan de Dukaatstraat 21. De gemeente Oosterhout ziet sport en bewegen niet enkel als een doel op zich. Met sport en bewegen worden volgens de gemeente ook maatschappelijke en gezondheidsdoelen bereikt. Zo is sporten gezond voor opgroeiende kinderen en voorkomt het overgewicht. Samen sporten is goed voor de sociale contacten. Blijven bewegen kan ook voor de gezondheid van ouderen positief uitpakken, bovendien draagt het bij aan het sociale netwerk van mensen. Het zijn vooral die sociale en

maatschappelijke effecten die voor de gemeente reden zijn om sport en bewegen te ondersteunen. De gemeente zorgt daarom voor binnen- en buitensportaccommodaties en voor speelplekken in de stad. De gemeente steunt sportverenigingen met jeugdsportsubsidies en is de belangrijkste financier van Oosterhout in Beweging. Een van de vragen van deze tijd is of de gemeente deze rol kan blijven vervullen. Niet alleen sportverenigingen houden zich bezig met sport, ook scholen bieden sportlessen aan en daarnaast zijn er bedrijven actief in de markt van sport en bewegen. Vele Oosterhouters maken gebruik van al die mogelijkheden, maar er zijn ook sporters die geen enkel beroep doen op gemeentelijke en particuliere voorzieningen, waaronder hardlopers, skaters en fietsers. Een van de vragen die tijdens het stadsgesprek op tafel ligt zal zijn: doen we het met z'n allen zo goed in Oosterhout of kan het beter en eigentijdser?

Woningaanbod Deze week biedt Thuisvester de volgende woningen te huur aan:

Finale van het Jubileumconcert

Donderdag 24 januari is iedereen welkom om te komen zingen en luisteren tijdens de open repetitie van Faith Gospel Singers. Wij repeteren van 20.00 tot 22.00 uur in De Pannehoef, Wilhelminalaan 57 59 te Oosterhout.

Colofon Weekblad Oosterhout Weekblad Oosterhout verschijnt wekelijks op woensdag in Oosterhout, Oosteind, Dorst, Den Hout en Teteringen in een oplage van 28.500 exemplaren. Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel.: 013-5075 534 Fax: 013-5078 929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl Bezorgklachten Ga naar www. uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven Correspondenten Emile van Rooij Tel.: 0162-430465 evrtekst@kpnmail.nl Ingrid Kriens Tel.: 0162-692912 Ingrid.kriens@tiscalimail.nl Hans van der Prijt Tel.: 0162-459 852 hvdprijt@casema.nl Fotografie: Wim Vermeeren Fotografie Tel.: 0162-450 056 Aanleveren kopij www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel.

Advertenties (zakelijk) Dirk Brouwers Tel.: 06 5381 9596 Eric van Dijk Tel.: 06 5324 9208 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Particuliere advertenties en Zoekertjes opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Druk Janssen/Pers Rotatiedruk

100% dochteronderneming van

Faith Gospel Singers Faith Gospel Singers bestaat inmiddels ruim 5 jaar en heeft op 17 november 2012 haar eerste lustrum gevierd met een geweldig concert in De Pannehoef. Tijdens dit jubileumconcert heeft Faith samengewerkt met verschillende zangers, zangeressen, muzikanten en danseressen uit Oosterhout en wijde omgeving.

Toekomst Nu al het feestgewoel achter de rug is gaat Faith verder werken aan de toekomst. Wij zijn 2013 gestart met een gezellige Nieuwjaarsborrel en vanaf deze week gaan wij weer aan de slag om ons repertoire verder uit te breiden. Tijdens ons jubileumconcert hebben wij gemerkt dat er veel waarheid zit in het gezegde: “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. Met zeer veel plezier hebben wij het concert afgesloten door met 3 koren een aantal nummers te zingen, wat door het aanwezige publiek ook zeer enthousiast werd ontvangen. 75 mensen in één koor is misschien wat te veel van het goede, maar de leden van Faith Gospel Singers kunnen wel wat versterking gebruiken.

Repertoire en dirigent Gedrukt op 100% gerecycled papier. Een exemplaar van Weekblad Oosterhout kunt u ook op één van onderstaande adressen ophalen: Oosterhout: Boekhandel Amerland, Boekhandel Verboden Rijk, VVV kantoor, The Readshop, Em-Té, Jumbo, Bruna Postkantoor, C1000, Albert Heijn (Zuiderhout, Keiweg, Arkendonk), Primera.

Faith is een zeer enthousiast koor wat black gospel zingt, variërend van écht oude 'spirituals' tot moderne black gospel. Wibo Hijink is inmiddels twee jaar als dirigent verbonden aan Faith. Wibo heeft ruim 12 jaar ervaring als dirigent van verschillende (black) gospel koren in Nederland en toert ook regelmatig in het buitenland. Samen met Wibo zijn wij steeds op zoek naar manieren om als koor nog beter

Adres Asterstraat 28 Asterstraat 43 Batelaar 38 De Burcht 2 De Burcht 34 De Burcht 60 Ferdinand Bolstr. 103 Galjoen 7 Heinsiusstraat 31 Loevensteinlaan 179 Prinsendam 8 Regentendam 13 Santrijnhof 5 Strausshof 17

€ € € € € € € € € € € € € €

Totale huur Type woning Etage 681,02 eengezinswoning nvt 668,25 eengezinswoning nvt 509,40 eengezinswoning nvt 404,97* jongerenwoning nvt 324,16* jongerenwoning 2e 413,93* jongerenwoning 2e 488,21* jongerenwoning 1e 536,93 eengezinswoning nvt 399,95* app. zonder lift 3e 703,49* bovenwoning nvt 506,95* app. zonder lift 2e 597,40 eengezinswoning nvt 541,31* sen. app.zonder lift 2e 556,20* sen. app.zonder lift 3e

Bruto jaarinkomen onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00

Rustenburg 4 € 796,62 eengezinswoning nvt boven € 39.000,00 Sterkenburg 58 € 791,69 eengezinswoning nvt boven € 39.000,00 Sterkenburg 39 € 789,59 eengezinswoning nvt boven € 39.000,00 Cannenburg 19 € 818,10 eengezinswoning nvt boven € 39.000,00 St. Paulusweg 5 € 796,36* sen. app.met lift 1e boven € 39.000,00 Hoefakker 163 € 1.031,54* sen. app.met lift 1e boven € 39.000,00 Inschrijven niet noodzakelijk. Zie Sneller Huren op www.thuisvester.nl voor meer informatie! * inclusief servicekosten

Reageren

Om in aanmerking te kunnen komen voor een van bovenstaande woningen dient u ingeschreven te staan bij Thuisvester (met uitzondering van ‘Sneller huren’). U kunt tot en met maandag 12:00 uur reageren op één of meer van bovenstaande woningen via www.thuisvester.nl of kom langs in onze woonwinkel. Degene met de meeste punten die bovendien aan de gestelde criteria voldoet, ontvangt van Thuisvester een aanbiedingsbrief. Om in aanmerking te komen voor huurwoningen onder € 681,02 per maand (prijspeil 1 januari 2013) mag uw (gezamenlijk) bruto jaarinkomen niet hoger zijn dan € 34.229,00 (prijspeil 2013). Daarom voert Thuisvester een inkomenstoets uit.

Thuisvester n Mathildastraat 52 n 4901 HC Oosterhout n Postbus 75 n 4900 AB Oosterhout Telefoon: 0162 49 11 00

n

Website: www.thuisvester.nl (Drukfouten voorbehouden)


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 4

Zwaar werden de dagen en lang duurde de nacht. Hoe moeilijk is het vechten bij het ontbreken van de kracht. Ik heb de berg beklommen die jullie nog moeten gaan. Huil daarom niet, geliefden, ik ben in vrede gegaan.

Gratis huwelijkse voorwaarden check door Notariskantoor Daemen

Wij hebben je mogen begeleiden in je laatste levensdagen. Het was fijn om dit samen voor je te mogen doen. Je was voor ons een lieve moeder, schoonmoeder en oma. Wij zullen je missen. Heden is van ons heengegaan

Huwelijkse voorwaarden worden om allerlei goede redenen opgesteld om vervolgens in een diepe la te verdwijnen. Zo ondergaan veel huwelijksvoorwaarden het lot van verwaarlozing. Dat leidt vaak tot meer problemen dan u destijds had willen voorkomen. Het is zaak om uw huwelijkse voorwaarden goed up-to-date te houden!

Zeker voor ondernemers van belang

Toos van Loon-Vreijsen weduwe van

Wist u bijvoorbeeld dat:

Ad van Loon

- niet uitgevoerde huwelijkse voorwaarden kunnen leiden tot een soort gemeenschap van goederen, ook voor wat betreft de eigen zaak? - dat uw onderneming dus niet altijd automatisch veiliggesteld is bij echtscheiding? - per 1 januari 2012 de wet in belangrijke mate is gewijzigd? - aanpassing van huwelijkse voorwaarden tegenwoordig veel eenvoudiger is? - aanpassing van huwelijkse voorwaarden zelfs kan leiden tot een besparing van erfbelasting?

Zij overleed in de leeftijd van 71 jaar. Natasja en Peter Vince Cindy en Henry Loena, Ruben Ruben, Isabel, Valerie 19 januari 2013 U kunt afscheid nemen van Toos in het uitvaartcentrum van DELA, Groenstraat 14a te Dongen, op donderdag 24 januari van 18.00 tot 18.30 uur.

Belt u gerust voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek op ons kantoor. Wij bekijken graag of uw huwelijkse voorwaarden nog up-to-date zijn!

De uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 25 januari om 10.30 uur in de parochiekerk St. Hubertus, Vaartweg 108 te Dongen-Vaart, gevolgd door de begrafenis op de algemene begraafplaats De Kremer, Groenstraat 14a te Dongen.

pelletkachels groenverwarmen.nl 0622326295 Gilze

Behangen Witten en schilderen bel 01624216680622214883

• 1.000 m2 tweewielerplezier • uw regiospecialist voor electrische fietsen • grote keuze fietsen en scooters • eigen werkplaats met ophaalservice Bel: 0162 - 52 03 15 • verzekering voor fiets en scooter • maandelijks leuke aanbiedingen

Kerkstraat 45, Hank, Tel. 0162-403230 Grote Kerkstraat 44, Raamsdonksveer, Tel. 0162-518531 (nieuwe winkel)

Curs. filosofie in Dorst woe.av; do.ocht; 6 less. Wat is geluk ? 0161 411378 tlansdaal@xs4all.nl

Notariskantoor Daemen, Bredaseweg 4, Oosterhout tel: 0162-492 492 info@notarisdaemen.nl; www.notarisdaemen.nl

Schilder en/of Behangwerk ? Bel :0162684282 Gerrit Kooijman schilder en behangwerken. Nu Winterkorting en 10 % op behang , keuzen uit 10 boeken . Dus ; schilder, saus of behangwerk, met Gerrit zit u sterk .E.mail ger. ko@ziggo.nl Vakantiebaantje in de recreatie? CampKidz Recreatie is op zoek naar enthousiaste recreatiemedewerkers. Mail vóór 20 februari as. jouw CV en motivatie naar info@campkidz.nl of bel 0162 - 69 49 32 optie 2. Ook voor stages! Kijk ook op www. campkidz.nl

“De Griek“? Wilt u ons svp voortaan niet meer” De Griek” noemen, maar gewoon Restaurant Irodion Oosterhout : Dit om teleurstelling te voorkomen

2013 21 JAAR

WWW.IRODION.NL/NIEUWS Restaurant Irodion Oosterhout, elke dag open – Leijsenhoek 6a 4901 ET Oosterhout tel na 12.00uur 0162 436115

CARNAVALSWINKEL KEES KONINGS WWW.KEESKONINGS.COM te ESSEN

DELOEWE maand aanbieding januari: KIPKARBONADE, frites met mayo en salade. € 5,50, Zandheuvel 8, Oosterhout tel 0162743231. www. deloewe.nl.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 5

Wereld Winkel steunt Maji Mazuri project Loop eens

Overhandiging van de cheque van € 300,= door Loek van Mook.

Loek van Mook, penningmeester van de wereldwinkel in Oosterhout overhandigde afgelopen maandag een cheque van € 300,= aan Tools To Work (voorheen Derde Wereld Werkplaats). De wereldwinkel had voor haar 30 jarig jubileum donaties gevraagd voor het Maji Mazuri project in de sloppenwijken van Nairobi Kenia.Er worden 50 gereviseerde hand en elektrische naaimachines, 25 computers en 10 breimachines inclusief reserveonderdelen verstuurd. De Wilde Ganzen vermeerderen de bijdrage die voor dit project worden gegeven en zo wordt dit bedrag van € 300 vermeerderd tot € 465,-! De goederen worden ingezet voor het Maji Mazuri project om de ca.

40 gehandicapte kinderen en de ca. 80 jongeren vertrouwd te ma-

ken met computers en kleding leren maken met naaimachines en breimachines voor opleiding en inkomengenerende activiteiten. Samen met StarTrash werkt Tools To Work aan het maken van nieuwe producten uit afval. Het tweede doel dient de medewerkers van Tools To Work. Medewerkers van Tools To Work maken deze computers en printers klaar voor gebruik. Op de computerafdelingen werken 12 deelnemers. Voor 4 van hen is dagbesteding het hoogst haalbare en zij hebben door hun ervaring en werken met computer een zinvolle invulling van hun dag. Enkele deelnemers aan een re-integratietraject bereiden zich voor op een plaats in het bedrijfsleven. Sommigen zijn door psychische problemen vastgelopen in hun werk en zien het werk bij Tools To Work als een goede opstap naar een plek in de maatschappij. In 2012 zijn 6 mensen uitgestroomd naar werk. U kunt Tools To Work ook steunen op Raborekening 1200.63.336 ten name van Tools To Work o.v.v. Maji Mazuri project.

binnen bij de Strijene Op zaterdag 2 februari a.s. biedt basisschool de Strijene u de gelegenheid om samen met uw kinderen eens te kijken in de klassen tijdens de lessen. Want de klassendeuren staan open en de kinderen van de groepen 3 tot en met 8 gaan voor één keer op zaterdag naar school, zodat iedereen in de gelegenheid is om te komen kijken. De Strijene geeft vrijeschoolonderwijs. Dat is leren met je hele lijf en niet alleen maar het je hoofd. Wat dat precies inhoud kunt u het beste zelf komen ervaren. U bent, met u kinderen, welkom vanaf 10.00 uur. Er zijn ook oud leerlingen aanwezig die kunnen vertellen hoe de aansluiting is op het vervolgonderwijs. Zoekt u nog een school voor uw peuter of kleuter. Kom dan op 2 februari eens kijken. Ganzendonk 4, tel. 456533. www.destrijene.nl De lessen worden gegeven van 10.00 uur tot 11.45 uur. De school is open van 10.00 tot 12.30 uur.

Colours in Cadans

Revisie van naaimachines.+

Kinderen uit de sloppenwijk Nairobi die Maji Mazuri opvangt.

Begeleider voor natuurbelevingproject Met je blote voeten door het zand lopen. Aandachtig een spinnetje volgen. Een brandnetelblaadje proeven. Liggend op je rug naar de wolken kijken. Kortom: je thuis voelen in de natuur en er zorgvuldig mee omgaan. Dat is het doel van een stichting die sinds 1991 natuurbeleving voor kinderen hoog in het vaandel heeft staan. Een van de effecten: kinderen zijn niet alleen minder bang voor kleine beestjes, maar ook voor stilte en alleen zijn. Dit natuurbelevingproject verwelkomt graag nieuwe vrijwillige natuurbegeleiders. De werkzaamheden in het kort: - Je begeleidt kleine groepjes van maximaal acht kinderen uit groep 5 en 6 van de basisschool. - Gedurende drie weken breng je elke week een volle dag door in de natuur.

Wij vragen: - Enige kennis van de natuur. - Je creëert een sfeer waarin kinderen de natuur willen ruiken, horen, zien, voelen en proeven. - Fijn als je ervaring hebt in het begeleiden van kinderen. Wij bieden: - Een driedaagse training.

Werktijden: - Je draait steeds een serie van drie dagen, van acht uur 's ochtends tot ongeveer vier uur 's middags. - Je bepaalt zelf hoe vaak je een groepje kinderen wilt begeleiden tussen april en oktober. Meer weten? VIP/Surplus, Mathildastraat 38, Oosterhout. Bel 471115 of mail: info@vip-oosterhout.nl. Bekijk al onze vacatures op www.vip-oosterhout.nl Volg ons op www.twitter.com/ vipoosterhout Facebook: VIP-Oosterhout Graag tot ziens!

Zaterdag 23 februari

Met Culturele Reizen naar Watersnoodmuseum Bijna niet te geloven, dat het al 60 jaar geleden is dat het water toesloeg in West-Brabant maar nog veel dramatischer in Zeeland. Deze herdenking verdient alle aandacht en vandaar nú de Culturele Reis naar dat museum. Overigens begint de dagtocht in Middelburg met koffie, en een bezoek aan het pittoreske stadhuis en de Abdij, waar 6 zeer verbazingwekkende wandtapijten alles “uit de doeken doen” over de strijd van de Zeeuwen tegen de Spanjaarden in de 80-jarige Oorlog. In Ouwerkerk vertelt het Watersnoodmuseum de hele geschiedenis van de ramp: hoe de stormvloed iedereen verraste, het water zeer snel steeg, Zeeland onder water zette en vele slachtoffers maakte, en hoe de reddingsactiviteiten op gang kwamen. Ook de gevolgen voor

de bevolking, de hulp en het opbouwprogramma nadien,. worden uitvoerig toegelicht. Een nieuwe expositie laat zien dat waterbeheer in Nederland nooit

af is. Het museum is gevestigd in de 4 originele caissons die in 1953 het laatste gat bij Ouwerkerk hebben gedicht. De reis is inclusief lunch en afscheidsborrel! Er zijn nog 11 plaatsen. Wie nog mee wil, boekt meteen bij VVV/ANWB Oosterhout. Kijk voor meer informatie op: www.stichting-creo.nl

Zanggroep Cadans is allang geen onbekende naam meer in Oosterhout. Het koor is ontstaan in 1993 en is door de jaren heen uitgegroeid tot een dynamische zanggroep met een gevarieerd licht klassiek, pop- en musicalrepertoire. Dit 50-koppige gemengde koor heeft vooral naam gemaakt met zijn grandioze Promsconcerten in theater de Bussel in 2007 en 2009. Cadans bestaat dit jaar 20 jaar, reden voor een feestje! Momenteel is Zanggroep Cadans weer bezig met de voorbereidingen voor een groots muziekspektakel. Een concert met het thema kleur. Vandaar de titel: “Colours in Cadans”. Een feest voor oor én oog! Samen met het combo Tirips en een tweetal solisten zal een zeer gevarieerd programma ten gehore gebracht worden. Het publiek wordt meegevoerd op een kleurrijke, muzikale reis door de tijd. Er staan zeer uiteenlopende popsongs uit verschillende periodes op het programma. Om een tipje van de sluier op te lichten: “Baby makes her blue jeans talk” van Dr. Hook (1982), “Billy Brown” van Mika (2007). Op 20 en 21 april 2013 zal dit spektakel plaats vinden in de Mariakerk in Oosterhout. Vanaf maart 2013 zal de voorverkoop van start gaan. Hou de berichten in Weekblad Oosterhout in de gaten!

(foto: ANP)

Dan komen de vragen: Waar te beginnen? Wat moeten wij regelen voor de kinderen en hoe te vertellen? Moeten wij een advocaat nemen? Of kan het anders? Hoe alles te verdelen? Hoe hoog is de alimentatie? Wat mogen wij zelf beslissen? Wie kan ons helpen orde in de chaos te krijgen? DSC-ScheidingsAdvies

werkt • met beide partners • in het belang van u alletwee • en met name van uw kinderen • tegen een vooraf afgesproken, vaste en betaalbare prijs.

Eén adviseur voor de gehele scheiding! Voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hans Meulemans T. 0162-386617 of 06-12556459 Mail: scheiding@dsc-advies.nl www.scheding.dsc-advies.nl

Vuurwerkschade dit jaar weer gestegen De gemeente Oosterhout heeft de balans opgemaakt van de vuurwerkschade. De schade bedraagt 41.225 euro. Dat is een stijging van ruim 60% ten opzichte van vorig jaar, toen de schade 25.589 euro bedroeg. Ook toen was er al sprake van een stijging van de kosten ten opzichte van een jaar eerder. De stijging dit jaar komt vooral door de schade aan twee speeltoestellen. Onder vuurwerkschade vallen de kosten voor herstelwerkzaamheden aan vernielde gemeentelijke eigendommen zoals afvalbakken, hondenpoepbakken, verkeersborden, parkeerautomaten en lichtmasten. Daarnaast worden er ieder jaar ook preventieve kosten gemaakt: kosten voor de aanschaf, plaatsing en verwijdering van anti-vuurwerkkleppen op afvalbakken en hondenpoepbakken en kosten voor een voorlichtingscampagne. De totale kosten voor de gemeente Oosterhout komen daarmee dit jaar op 48.100 euro. overzicht van de kosten van de afgelopen jaren: Jaar Directe Kosten Totale kosten preventie kosten 2007-2008 29.892,00 19.294,00 49.186,00 2008-2009 28.538,00 7.084,00 35.622,00 2009-2010 11.069,00 7.985,00 19.054,00 2010-2011 20.797,00 9.882,00 609,00 2011-2012 25.589,00 6.928,94 32.517,94 2012-2013 41.225,57 6.874,57 48.100,14 Ondanks de preventieve maatregelen is de schade niet afgenomen. Dat komt ondermeer doordat er steeds zwaarder vuurwerk wordt afgestoken, maar ook doordat veel schade al in de dagen of weken voorafgaand aan de jaarwisseling ontstaat. Afvalbakken en hondenpoepbakken zijn dan nog niet afgesloten. De gemeente bereidt maatregelen voor om meer schade komend jaar te voorkomen. Inwoners kunnen via Meld Misdaad Anoniem (www.meldmisdaadanoniem.nl) doorgeven wie de schade heeft veroorzaakt, als dat bekend is. Zo kan de schade rechtstreeks bij de daders worden verhaald.

Paul van der Westen voorzitter Gemeentebelangen Maandag 14 januari heeft de jaarlijkse ledenvergadering en nieuwjaarsbijeenkomst van de politieke groepering Gemeentebelangen plaatsgevonden. Op de agenda stond, naast het financieel jaarverslag en de begroting, de verkiezing voor nieuwe voorzitter van de groepering. Niet te verwarren met de voorzitter van de raadsfractie, want dat is en blijft Arnoud Kastelijns. Paul van der Westen had zich kandidaat gesteld en werd door de vergadering unaniem gekozen. Paul zit inmiddels anderhalf jaar in de steunfractie, en beweegt zich breed in de Oosterhoutse samenleving.

Ondergelopen huizen in de omgeving Yerseke.

Scheiden..... en dan?

Zo is hij voorzitter van de Horeca in de binnenstad en is hij ook adviseur van Winkelstad Oosterhout.

Daarnaast is hij voorzitter van Keurmerk Veilig Ondernemen voor de winkelcentra.Hij voelt zich echt thuis bij Gemeentebelangen Oosterhout omdat de groepering zich in zet voor de ondernemende mens in het bedrijfsleven, bij verenigingen en in de samenleving.

Gemeentebelangen is niet links of rechts maar neemt de beslissingen die goed zijn voor de meeste Oosterhouters en streeft naar maatregelen die breed gedragen worden. Gemeentebelangen is zich al volop aan het voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. We staan van oudsher elke eerste zaterdag van de maand in de Kerkstraat om met u in contact te komen. Daar bent u van harte welkom om uw vragen te stellen en met ons in overleg te gaan. Meestal is onze wethouder, de (steun)fractieleden en de voorzitter aanwezig.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 6

Gemeenten geen partij bij landelijke incasso-actie Diverse gemeenten zijn door burgers benaderd over een incasso voor Gemeentelijke heffing 2013. Het gaat hier om incasso’s die niet in opdracht van de gemeente, maar in opdracht van een particulier bedrijf zijn uitgevoerd. Het gaat om een grootschalige, landelijke incasso-actie. De incasso De uitgevoerde incasso’s betreffen een bedrag van € 49,95 met de omschrijving ‘Gem. heffing 2013’. De incasso is verleend aan een particulier bedrijf omdat dit bedrijf een bezwaarschrift zal verzorgen tegen de jaarlijkse gemeentelijke heffingen.

Gemeente geen partij Voor alle duidelijkheid: het betreft hier een zaak waar de gemeente buiten staat. De gemeente is geen contractpartij, de gemeente heeft geen incasso-opdracht gegeven, en het bedrag zal niet in de gemeentekas vloeien. Is er bij u een bedrag afgeschreven? U kunt een afgeschreven bedrag laten terugstorten via uw eigen bank of middels online bankieren. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Fraudehelpdesk op de website www.fraudehelpdesk.nl of bellen naar telefoonnummer (088) 786 73 72.

Vanaf 28 januari start bomenkap

Reconstructie WeststadwegBovensteweg Vanaf maart 2013 wordt de Weststadweg-Bovensteweg gereconstrueerd. Hiervoor worden in de week van 28 februari voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd in de bermen van de Weststadweg en langs industrieterrein Weststad.

van de Weststadweg te kappen. Ook de bomen die langs het industrieterrein tussen de Energieweg en de Bovensteweg staan, worden gekapt. Hier komt de toekomstige rijbaan te liggen met daarnaast het nieuwe fietspad langs de Bovensteweg.

De kruispunten van de Weststadweg met de Energieweg en met de Bovensteweg worden flink vergroot. Er komen verkeerslichten bij en de Weststadweg wordt verbreed naar twee rijstroken per richting. Voor deze reconstructie is het nodig om de bomen in de bermen

Meer informatie Meer informatie over het project ’Reconstructie Weststadweg-Bovensteweg’ vindt u op de website www.oosterhout.nl, via inwoners > openbare ruimte > jaarprogramma openbare ruimte > projecten 2013.

Betalen voor parkeren via mobiele telefoon

Bel- en sms parkeren in oosterhout Bezoekers van het oosterhoutse centrum kunnen betalen voor parkeren via de mobiele telefoon. Met bel- en sms parkeren betalen bezoekers alleen voor de tijd die ze daadwerkelijk geparkeerd hebben en lopen ze niet het risico op een parkeerbon. om te kunnen parkeren via de mobiele telefoon, moet een bezoeker zich wel eerst aanmelden bij een provider.

Colofon Bezoekadres stadhuis: Slotjesveld 1, Oosterhout. Telefoon: 14 0162 e-mail: stadhuis@oosterhout.nl internet: www.oosterhout.nl openingstijden:

Aanmelden bij een provider Bij bel- en sms parkeren belt, sms’t of appt de bezoeker het zonenummer van de parkeerplaats door aan een provider. De provider houdt bij waar de bezoeker geparkeerd staat en voor welk tarief. Bij terugkomst neemt de bezoeker weer contact op met de provider. Om gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheid moeten bezoekers zich

aanmelden bij een provider naar keuze. Dat kan bij Parkmobile (Parkline), Yellowbrick, MyOrder, SMS Parking, Sunhill (Duitse provider) of Parkline. Meer informatie over de tarieven en voorwaarden is terug te vinden op de websites van deze providers: www.parkmobile.nl www.yellowbrick.nl www.myorder.nl www.smsparking.nl www.sunhill-technologies.com www.park-line.nl Op alle betaalde parkeerplaatsen op straat in het centrum van Oosterhout kunnen bezoekers bel- en sms parkeren. Naast bel- en sms parkeren blijft het ook mogelijk om contant, met pin of chip te betalen bij parkeerautomaten.

In clubruimte van Oosterhoutse Golfclub

Stadsgesprek over sport en bewegen De gemeente oosterhout wil op donderdag 24 januari van gedachten wisselen met iedereen die een mening heeft over sport en bewegen in oosterhout. Het doel van dit openbare stadsgesprek is om eigentijdse ideeën te verzamelen die verwerkt kunnen worden in een nieuwe nota sport en bewegen. De brainstormavond wordt gehouden van 20.00 tot 22.00 uur in de clubruimte van de oosterhoutse Golfclub aan de Dukaatstraat 21. De gemeente Oosterhout ziet sport en bewegen niet enkel als een doel op zich. Met sport en bewegen worden volgens de gemeente ook maatschappelijke en gezondheidsdoelen bereikt. Zo is sporten gezond voor opgroeiende kinderen en voorkomt het overgewicht. Samen sporten is goed voor de sociale contacten. Blijven bewegen kan ook voor de gezondheid van ouderen positief uitpakken, bovendien draagt het bij aan het sociale netwerk van mensen. Het zijn vooral die sociale en maatschappelijke effecten die voor de gemeente reden zijn om sport en bewegen te ondersteunen. De gemeente zorgt daarom voor binnen- en buitensportac-

commodaties en voor speelplekken in de stad. De gemeente steunt sportverenigingen met jeugdsportsubsidies en is de belangrijkste financier van Oosterhout in Beweging. Een van de vragen van deze tijd is of de gemeente deze rol kan blijven vervullen. Niet alleen sportverenigingen houden zich bezig met sport, ook scholen bieden sportlessen aan en daarnaast zijn er bedrijven actief in de markt van sport en bewegen. Vele Oosterhouters maken gebruik van al die mogelijkheden, maar er zijn ook sporters die geen enkel beroep doen op gemeentelijke en particuliere voorzieningen, waaronder hardlopers, skaters en fietsers. Marian Janse, wethouder sport: “Sport en bewegen is niet alleen een zaak van de gemeente het is een zaak van ons allemaal. Individuele sporters, verenigingen, scholen en particuliere sportaanbieders spelen allemaal een belangrijke rol.” Een van de vragen die tijdens het stadsgesprek op tafel ligt zal zijn: ‘doen we het met z’n allen zo goed in Oosterhout of kan het beter en eigentijdser?’

Begin september 2013

Start werkzaamheden lukwelpark Het lukwelpark (bij het Mgr. frenckencollege, tussen de Hertogenlaan en het kanaal) wordt ingericht als waterberging. De werkzaamheden die eigenlijk gepland stonden voor het eerste half jaar van 2013 hebben vertraging opgelopen en gaan nu begin september 2013 van start. Op 13 september 2012 heeft een informatieavond over het Lukwelpark plaatsgevonden bij het Mgr. Frenckencollege. Tijdens deze avond werd aangegeven dat de werkzaamheden in het Lukwelpark in het eerste kwartaal van 2013 zouden worden uitgevoerd. Door een vertraging in de voorbereidende werkzaamheden is het eerste kwartaal van 2013 echter niet haalbaar. Door deze vertraging zou er pas in mei gestart kunnen worden met de werkzaamheden in het Lukwelpark. Vanwege het broedseizoen in de periode maart – juli is dit volgens de flora- en faunawet niet toegestaan. De werkzaamheden in het Lukwelpark gaan daarom ná het broedseizoen en

ná de zomervakantieperiode van start, begin september 2013. Waarom een waterberging? Vanwege de toenemende kans op hevige regenval en wateroverlast is het noodzakelijk om het rioolstelsel te ontlasten en bovengrondse waterbergingen te realiseren. De huidige vijvers in het Lukwelpark hebben geen bergende functie en hebben onvoldoende capaciteit om de toenemende behoefte aan waterberging op te vangen. Daarvoor is een goed stelsel van verbindingen en voldoende bergingscapaciteit nodig. Door het gebied anders in te richten wordt de capaciteit om water te kunnen bergen sterk vergroot. Het parkachtige karakter van het Lukwelpark blijft behouden en het wordt een plek waar recreatie een belangrijke functie krijgt. Meer informatie Meer informatie vindt u ook op onze gemeentelijke website www.oosterhout.nl > inwoners > openbare ruimte > jaarprogramma openbare ruimte > projecten 2013.

Digitaal loket op www.oosterhout.nl 24 uur per dag, 7 dagen per week op afspraak bij balie Burgerzaken: Maandag tot en met donderdag: van 12.00 tot 17.00 uur Zonder afspraak bij balie Burgerzaken: Maandag tot en met vrijdag: van 09.00 tot 12.00 uur Donderdagavond: van 17.00 tot 20.00 uur Zonder afspraak bij de Afhaalbalie (voor reisdocumenten en rijbewijzen) Maandag tot en met donderdag: van 09.00 tot 17.00 uur Donderdagavond: van 17.00 tot 20.00 uur Vrijdag: van 09.00 tot 12.00 uur op afspraak bij balies Wmo, Werk en inkomen, Vergunning en handhaving: Maandag tot en met donderdag: van 09.00 tot 17.00 uur Vrijdag: van 09.00 tot 12.00 uur Burgers en bedrijven kunnen een afspraak maken via telefoonnummer 14 0162 of zelf inplannen via de website www.oosterhout.nl Tijdens de avondopenstelling zijn de balies niet geopend voor verzoeken Burgerlijke Stand (zoals bijv. een erkenning ongeboren vrucht, of een huwelijksaangifte) en naturalisatieverzoeken.

Bekendmaking De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend.

omgevingsvergunning AAnVRAGEn oMGEVInGSVERGUnnInG Bij het college is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor: Voor:

Locatie: Tempelierstraat 12, 4902 XJ Datum: 14 januari 2013 Tegen de hierboven vermelde ingediende aanvragen kunt u in dit stadium geen zienswijzen of bezwaar indienen. Deze mogelijkheid bestaat pas op het moment dat het college van burgemeester en wethouders het voornemen heeft om medewerking te verlenen dan wel een beslissing op de aanvraag heeft genomen. Deze (ontwerp)besluiten zullen dan op de gebruikelijke wijze in dit blad worden gepubliceerd. Wilt u een inhoudelijke toelichting op plannen dan dient u via het klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0162, een afspraak te maken.

Het kappen van een kastanjeboom Locatie: Bouwlingstraat t.h.v. De Regentes Datum: 15 januari 2013

VERlEEnDE oMGEVInGSVERGUnnInG

Voor: Het kappen van een boom Locatie: Buurstede 19 t/m 221, 4904 PX Datum: 15 januari 2013

Door het college is in de periode van 14 tot en met 18 januari 2013 omgevingsvergunning verleend:

Voor:

Het vervangen van een dakkapel Locatie: Kastanjelaan 93, 4902 RK Datum: 12 januari 2013

Voor:

Voor:

Voor:

Het wijzigen van de entree van een winkel Locatie: Kerkstraat 28, 4901 JG Datum: 14 januari 2013 Voor:

Het plaatsen van een afvoerpijp

Het plaatsen van een erker en het bouwen van een carport Locatie: Brabantlaan 8, 4902 BK Datum: 15 januari 2013 Het maken van een doorbraak in de woning en het plaatsen van een dakkapel op het voorgevel-dakschild van de woning Locatie: Burgemeester van oerslaan 44, 4904 LM Datum: 15 januari 2013

Voor:

Het veranderen van een dakkapel Locatie: Hoogstraat 61, 4909 AT Datum: 14 januari 2013 Het uitbreiden van de 1e verdieping Locatie: Middenlaan 6, 4902 PR Datum: 15 januari 2013

Breda een voorlopige voorziening vragen, indien u van mening bent dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Voor:

Voor:

Het plaatsen van een dakkapel (zijgevel) van de woning Locatie: Van oldeneellaan 14, 4902 ZC Datum: 15 januari 2013 Wilt u een inhoudelijke toelichting op plannen die ter inzage liggen dan dient u via het klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0162, een afspraak te maken. Belanghebbenden die door deze beschikking rechtstreeks in hun belangen worden getroffen kunnen daartegen op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaren indienen en wel binnen zes weken na verzending van het betrokken besluit aan de aanvrager/ aanvraagster. Voor nadere informatie omtrent de datum van verzending van het betrokken besluit kunt u terecht bij afdeling Vergunningen en Handhaving, via telefoonnummer 14 0162. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van Oosterhout, postbus 10150, 4900 GB Oosterhout. Tevens kunt u gelijktijdig bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te

Wet milieubeheer BEKEnDMAKInG KEnnISGEVInG 12-DAGEnREGEnREGElInG Op 19 januari 2013 ontving het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oosterhout een kennisgeving van Vereniging Belangen oosteind (Oostquartier), gelegen aan Provincialeweg 96 te Oosteind, om toepassing van de 12-dagenregeling op grond van de APV Gemeente Oosterhout voor het houden van een jeugdsauwel op genoemd perceel. Het evenement zal plaatsvinden op 2 februari 2013 van 13.00 uur tot 19.00 uur. Dit verzoek houdt in dat de geluidsnormen zoals opgenomen in het voor de inrichting geldende Besluit algemene maatregels voor inrichtingen voor milieubeheer niet gelden voor de duur van het evenement. Toch moet er te allen tijde voor worden gezorgd dat overmatige geluidsoverlast wordt voorkomen. Een en ander zal ter plaatse worden beoordeeld door de politie die u in geval van vermeende overlast kunt bellen via telefoonnummer 0900 - 8844.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 7

Wijzigingen sinds 1 januari 2013 in de Wet werk en bijstand èn gemeentelijke richtlijnen Sinds 1 januari 2013 worden overtredingen van uitkeringsregels strenger bestraft. De overheid èn het nederlandse publiek vinden het belangrijk dat uitkeringsgeld alleen terecht komt bij mensen die hier recht op hebben. Informatieplicht De gemeente bepaalt de hoogte van de uitkering op basis van een aantal gegevens die zij krijgt van de bijstandsgerechtigde. Als deze gegevens onjuist zijn, kan dit het gevolg hebben dat er te veel bijstand wordt uitgekeerd. Volgens de nieuwe regels moet bij overtredingen het te veel ontvangen geld volledig worden terugbetaald. Dit bedrag zal dan worden teruggevorderd en er wordt tevens een boete opgelegd. Het is de verantwoordelijkheid van de bijstandsgerechtigde om wijzigingen in een situatie direct aan de gemeente door te geven. Neem bij twijfel altijd contact op met de gemeente. Zo kunnen een hoop problemen voorkomen worden. Enkele voorbeelden van een gewijzigde situatie: • leefsituatie: er gelden andere bedragen voor alleenstaanden, alleenstaande ouders en mensen die gehuwd of samenwonend zijn. Geef wijzigingen daarom altijd door, zodat voorkomen kan worden dat te veel / te weinig uitkering wordt betaald; • betaald werk: alle inkomsten moeten bij de gemeente gemeld worden (ook al is het maar één dag of dagdeel per week); • eigen vermogen: de waarde van uw bezittingen (spaargeld, aandelen, auto, sieraden, huis en/of grond -in Nederland en/of in het buitenland-) mogen niet boven een bepaald bedrag uitkomen. Boetes worden verhoogd De regels rondom het opleggen van een

boete zijn aangescherpt. Volgens de nieuwe regels moet bij een overtreding het te veel ontvangen geld (het ‘benadelingsbedrag’) volledig worden terugbetaald. Dit bedrag wordt verhoogd met een boete van 100% van het benadelingsbedrag. Bij herhaling van de overtreding binnen een bepaalde termijn wordt de boete 150% van het benadelingsbedrag, waarbij de gemeente tevens de bijstandsuitkering (maximaal) drie maanden kan stopzetten. overgangsperiode Met betrekking tot de bovenstaande regels wordt een overgangsperiode gehanteerd: • overtredingen en strafbare feiten begaan vóór 1 januari 2013, vallen onder de regels van het oude recht; • overtredingen die begaan zijn vóór 1 januari 2013 en doorgaan na 31 januari 2013, vallen onder de nieuwe regels. • in de maand januari 2013 heeft u de gelegenheid om overtredingen uit 2012 of eerder te melden zonder dat u met de nieuwe, strengere regels te maken krijgt. Pensioengerechtigde leeftijd De AOW-leeftijd is met één maand verhoogd, wat betekent dat u vanaf één maand na uw geboortedag, recht kunt hebben op AOW (voorbeeld: u wordt 65 jaar op 22 februari 2013 – dan krijgt u vanaf 22 maart 2013 AOW). Dit betekent dat de uitkering ingevolge de Wet werk en bijstand vanaf 1 januari 2013 doorloopt tot de pensioengerechtigde leeftijd. Maakt u gebruikt van een VUTregeling of pre-pensioen, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een periode te overbruggen, want de VUT-regeling/het pre-pensioen stopt in principe op de eerste dag van de maand waarin u 65 jaar wordt (voorbeeld: u wordt 65 jaar op 22 februari 2013 – VUT-regeling /

pre-pensioen stopt op 1 februari 2013 – u krijgt dan vanaf 22 maart 2013 AOW. De periode die u dan dient te overbruggen loopt van 1 februari 2013 tot 22 maart 2013). Mogelijkheden om deze periode te overbruggen: • u kunt de periode opvangen met eigen geld (bijvoorbeeld spaargeld); • als u geen geld heeft, kunt u een bijstandsuitkering aanvragen bij uw gemeente; • u kunt als voorschot op uw AOW een renteloze lening aanvragen bij de SVB. Deze lening wordt vanaf uw 65e verjaardag betaalbaar gesteld en loopt door tot de dag waarop u uw AOW-leeftijd bereikt. Iedereen die dat wil, kan een lening krijgen, maar vraag uzelf altijd af of een lening echt nodig is. Meer informatie hierover vindt u op www.svb.nl Wet huisbezoeken De Wet huisbezoeken is in werking getreden waardoor gemeenten veel meer mogelijkheden hebben om huisbezoeken af te leggen. Belangrijke wijzigingen zijn: • gehuwden, alleenstaanden en alleenstaande ouders kunnen (op verzoek) aantonen dat hun woonsituatie daadwerkelijk in overeenstemming is met wat zij opgegeven hebben, dat zij op het aangegeven adres wonen en de kosten met niemand kunnen delen. Het toestaan van een huisbezoek is hiervoor de aangewezen manier; • als niet wordt ingestemd met een huisbezoek en men kan de woonsituatie niet op andere wijze aantonen, krijgt de alleenstaande (ouder) een uitkering ter hoogte van maximaal 50% van het minimumloon en

bestaat er geen recht op een toeslag. Alleenstaande ouders hebben daarnaast geen recht op de vrijstelling van de arbeidsverplichting; • als de klant er op verzoek niet in slaagt zijn leef-/woonsituatie aan te tonen, wordt zijn/haar uitkering verlaagd op grond van artikel 26 WWB en de lokale verordening (kostendeling bij gehuwden). Wet kinderopvang De gemeentelijke tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang (voor personen die deelnemen aan een traject naar werk, een studie volgen of verplicht een inburgeringcursus volgen) is vervallen. Deze tegemoetkoming is vanaf 1 januari 2013 bij de kinderopvangtoeslag gevoegd die de belastingdienst uitbetaalt. Als u in 2013 kinderopvang nodig heeft, moet u voor de totale kosten bij de belastingdienst een kinderopvangtoeslag aanvragen. Als u een re-integratietraject volgt via de gemeente dan kan de belastingdienst daarvan een verklaring vragen. Deze verklaring kunt u opvragen bij de gemeente. Als u een tegemoetkoming in de kinderopvang ontvangt op grond van een sociaal medische indicatie, dan is er sinds 1 januari 2013 niets veranderd. Deze tegemoetkoming blijft de gemeente uitvoeren. Eigen bijdrage rechtsbijstand Als u juridische hulp (= rechtsbijstand) nodig heeft, dan dient u zich eerst bij het juridisch loket te melden om aanspraak te maken op een verlaging van de eigen bijdrage. Het juridisch loket stelt een diagnosedocument op, waarmee u naar een advocaat wordt verwezen. Als u dat niet doet, een minimum inkomen heeft èn voor de eigen bijdrage bijzondere bijstand aanvraagt, kan het zijn dat de gemeente niet de volledige eigen bijdrage vergoedt.

Seniorenpas vervalt Sinds 1 januari 2013 is de seniorenkorting voor het deeltaxivervoer vervallen, mede omdat het openbaar busvervoer steeds beter bruikbaar wordt. 65-plussers kunnen namelijk zonder seniorenpas ook voordelig met de Brabantse bussen reizen. De leeftijdskorting bedraagt 34% en als men in de daluren reist, kan de korting oplopen tot wel 60%. Personen die in 2012 in het bezit waren van een seniorenpas, kunnen deze pas ook na 1 januari 2013 blijven gebruiken. Zij betalen dan wel automatisch het normale tarief. Aan het pasnummer kunt u aflezen of u een seniorenpas heeft. Als het 4e cijfer van uw pasnummer een 2 is, dan heeft u een seniorenpas. Voor mensen, ongeacht hun leeftijd, die vanuit de Wmo recht hebben op deeltaxivervoer, blijft het tarief ongewijzigd. Vragen Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neemt u dan gerust contact op met de afdeling Informatie- en Servicecentrum (ISC) van de gemeente Oosterhout via telefoonnummer 14 0162. De openingstijden vindt u op onze website www.oosterhout.nl op de onderstaande websites vindt u meer (en meer uitgebreide) informatie; www.weethoehetzit.nl www.berekenuwrecht.nl www.gemeenteloket.minszw.nl www.rechtopbijstand.nl www.regelhulp.nl www.rijksoverheid.nl www.juridischloket.nl/advocaat inschakelen Wij wijzen u er op dat dit artikel strikt van informatieve aard is. Aan hetgeen in dit artikel staat, kunnen geen rechten worden ontleend.

Zet alvast in uw agenda!

oosterhout doet mee aan nederland Schoon Van 4 tot en met 9 maart vindt in oosterhout voor de elfde keer de landelijke actie nederland Schoon plaats, waarbij bewoners zelf de eigen stad schoonmaken en helpen hun eigen buurt netjes te houden. De gemeente oosterhout werkt hier actief aan mee, doet u ook mee?

oosterhout Schoon De Stichting Nederland Schoon (www. nederlandschoon.nl) zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval. De stichting vraagt gemeenten, instellingen en bewoners te helpen om Nederland ‘op te schonen’. Gemeente Oosterhout doet ook dit jaar

Ruimtelijke ordening onherroepelijk bestemmingsplan Dorst Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend dat met ingang van 13 december 2012 het bestemmingsplan Dorst (NL.IMRO.0826.BSPdorstcentrum-OH01) onherroepelijk is geworden nu bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State geen rechtsmiddelen zijn aangewend. Dit bestemmingsplan kan (op afspraak) worden ingezien bij de balie Leefomgeving van het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Het bestemmingsplan met de relevante stukken kan ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Verkeersbesluiten Besluit verbod parkeren en afsluiten Kasteeldreef Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend dat zij 23 januari 2013 hebben besloten tot het verbieden van het parkeren op de rijbaan van de Kasteeldreef tussen de Effentweg en het parkeerterrein, en het fysiek afslui-

ten van de Kasteeldreef ten zuiden van het parkeerterrein voor gemotoriseerd verkeer.

nabij de woning Vierlingstraat 16 en deze ter beschikking te stellen aan de bewoner van deze woning.

De volledige tekst van dit besluit ligt van 23 januari tot 7 maart 2013 ter inzage bij het informatiecentrum* van de gemeente Oosterhout, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Het verkeersbesluit en de tekening waarnaar wordt verwezen zijn ook te raadplegen via www.oosterhout.nl

De volledige tekst van dit besluit ligt van 23 januari tot 7 maart 2013 ter inzage bij het informatiecentrum* van de gemeente Oosterhout, Slotjesveld 1. Het verkeersbesluit en de tekening waarnaar wordt verwezen zijn ook te raadplegen via www.oosterhout.nl

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit bezwaar maken door binnen zes weken na publicatie van dit besluit een ondertekend bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, postbus 10150, 4900 GB Oosterhout. Vermeld in deze brief datum, naam en adres, het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van het bezwaar. Een bezwaarschrift indienen kan ook via het Digitaal Loket op www.oosterhout.nl

Invalidenparkeerplaatsen Toewijzing gehandicaptenparkeerplaats Vierlingstraat 16 Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend dat zij 23 januari 2013 hebben besloten tot het toewijzen van een gehandicaptenparkeerplaats

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit bezwaar maken door binnen zes weken na publicatie van dit besluit een ondertekend bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, postbus 10150, 4900 GB Oosterhout. Vermeld in deze brief datum, naam en adres, het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van het bezwaar. Een bezwaarschrift indienen kan ook via het Digitaal Loket op www.oosterhout.nl Toewijzing gehandicaptenparkeerplaats Vondellaan 36

weer mee met de actie, met medewerking van bewoners, verenigingen en scholen. De gemeente ondersteunt de schoonmaakacties van bewoners met gereedschap als knijpers, vuilniszakken, prullenbakken en wat lekkers voor na het harde werken. In 2012 werd er ongeveer 4 ton afval opgehaald in een week tijd. Dat record hopen we dit jaar te verbreken! Aanmelden Als u mee wilt doen, geeft u zich dan op vóór 11 februari 2013 op. Het aanmeldformulier vindt u op de website www.oosterhout.nl via inwoners > wonen en leven > buurtbeheer > Ooster-

het informatiecentrum* van de gemeente Oosterhout, Slotjesveld 1. Het verkeersbesluit en de tekening waarnaar wordt verwezen zijn ook te raadplegen via www.oosterhout.nl Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit bezwaar maken door binnen zes weken na publicatie van dit besluit een ondertekend bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, postbus 10150, 4900 GB Oosterhout. Vermeld in deze brief datum, naam en adres, het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van het bezwaar. Een bezwaarschrift indienen kan ook via het Digitaal Loket op www.oosterhout.nl

Diversen Bijzondere begraafplaats Sint Jan

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend dat zij 23 januari 2013 hebben besloten tot het toewijzen van een gehandicaptenparkeerplaats nabij de woning Vondellaan 36 en deze ter beschikking te stellen aan de bewoner van deze woning.

Burgemeester en wethouders maken het volgende bekend. Per 1 januari 1993 is het eigendom van de bijzondere begraafplaats Sint Jan aan de Veerseweg overgenomen door de Stichting Begraafplaatsen oosterhout. Deze stichting beheert en exploiteert deze begraafplaats sinds die tijd als algemene begraafplaats leijsenakkers.

De volledige tekst van dit besluit ligt van 23 januari tot 7 maart 2013 ter inzage bij

Op grond hiervan hebben de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij

hout Schoon. Het formulier kunt u ingevuld terugsturen naar de gemeente Oosterhout, ter attentie van afdeling Buurtbeheer, postbus 10150, 4900 GB Oosterhout of u kunt deze mailen naar b.schuurs@oosterhout.nl Na inschrijving ontvangt u meer informatie over het programma. Vragen Heeft u vragen over de actie Nederland Schoon? Neemt u dan contact op met een van de buurtcoördinatoren van de gemeente Oosterhout via telefoonnummer 14 0162.

besluit van 15 februari 1993 een ontheffing van artikel 33 van de Wet op de Lijkbezorging verleend. Dit betekent dat de gemeente Oosterhout geen gemeentelijke begraafplaats hoeft te hebben. De huidige ontheffing verloopt in 2013 en de gemeente is voornemens om opnieuw een ontheffing aan te vragen bij Gedeputeerde Staten. Het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout stelt hiermee eenieder in de gelegenheid om gedurende de periode van 23 januari tot en met 6 februari 2013 gemotiveerd bezwaar te maken tegen het voornemen om een ontheffing voor het hebben van een gemeentelijke begraafplaats aan te vragen. Het verzoek aan de Gedeputeerde Staten ligt gedurende bovengenoemde periode ter inzage bij het informatiecentrum* van het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Men dient eventuele bezwaren te richten tot het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout. * Het informatiecentrum is geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Oosterhout, 23 januari 2013


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 8

Kijk voor al onze koopjes uit de koopjesfolder op www.discus.nl en bij ons in de winkel

AFSLANKEN en toch gewoon eten, kan dat? Ja, is een voorwaarde voor blijvend resultaat. Wilt u weten hoe? Bel mij voor informatie. Claire Seelen 06 - 55 13 69 71 (I.s.m. Herbalife Int.)

STRIJKSERVICEAnnemieke voor al uw kleding.geopend van ma t/m vrij. van 16.00 -19.30 uur. jan steenl. 93. Vanaf 10euro 10% korting. tel. 0162-426595 of 0683089362.

****ZUMBA**** Ook vr 55plussers bewegen op Caribische muziek ACTIE t/m 30 jan: 4 keer voor €10,lessen in Oosterhout *** www.RITMO-LATINO.nl

Abstract leren schilderen met acrylverf? Schrijf je in voor 3 lessen bij lia de craen, paterserf 9. Keuze uit maandag-en woensdagochtend 9.30-11.30u Start 4 febr. Informatie: tel.0630489878

HERBALIFE hoge voedingswaarde, laag in calorieen Prima basis voor afvallen, gezond ontbijt en gewichtsbeheersing Bel: Joke 0162458937 of Tilly 454541 STUCADOORSBEDRIJF DANNY VAN TILBORG Voor al uw stucadoorswerk zoals glad pleisterwerk, spachtelputz,en airless spuiten,frescolori, enz. Bel voor een gratis en vrijblijvende offerte 06-22727458 of www. vantilborgstucadoorsbedrijf.nl / info@ vantilborgstucadoorsbedrijf.nl

ruimt op!!! Nu alles met 70% korting! www.twinkeltje-sgravenmoer.nl

GEZOCHT: single veertigers m/v uit Oosterhout en omgeving, om in de weekenden leuke dingen mee te ondernemen als; film, theater, boswandelingen, fietstochtjes, uit eten, bowlen, musea, kunst, sauna, borrelen, cafebezoek, etc. Zelf ben ik een 41 jarige vrouw, nieuw in Oosterhout en wil graag nieuwe mensen leren kennen. Interesse? Stuur me een berichtje op kavanirogi@gmail.com

Vind ons op

facebook

Like ons op facebook en maak kans op een waardebon t.w.v. e25,-! Ad Gorisse Bredaseweg 47 0162-405021

Behangwerk ? GROOT of klein ,ook dan moet u bij Gerrit Kooijman zijn. de specialist sinds 1964 ! 10% korting op behang .Keuzen uit 10 boeken !! Ook voor Schilder en sauswerk. Bel of mail : 0162684282 / ger.ko@ziggo. nl. NU : Winterkorting

FRANS SPAANS ook Nederlands voor SPAANSsprekende *groep/privélessen *voor op vakantie *conversatie *in Oosterhout ***** info@ritmo-latino.nl

iedereen iedereen verdient een verdient een morgen morgen


Graag tot ziens in onze Keurslagerij!

Team van Keurslagerij Frank van Gils

WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

ODEjazz.com bij Jazz Club Oosterhout Op zondagmiddag 27 januari presenteert Jazz Club Oosterhout een bijzonder orkest, ODEjazz.com uit Wieringen. Noord Holland is al decennia lang een van de broedplaatsen van de vaderlandse oude stijl jazz, denk maar eens aan Enkhuizen en Zaanstad en deze Oriental Dixieland Expresse, zoals de oorspronkelijke naam van de band luidt is een prominent vertegenwoordiger van deze regio. Het orkest werd in 1983 opgericht door een stel enthousiaste jongelui en is 30 jaar later uitgegroeid tot een voortreffelijk jazzensemble met een volwassen eigen stijlopvatting, zonder ooit routinematig te worden en met behoud van het jeugdige elan. Ook aan de podiumpresentatie is veel aandacht besteed en dat heeft deze band populair gemaakt bij veel jazzclubs en festivals. Carl de Ruigh speelt cornet en Jacob Smit superbone. Dat is een trombone met zowel een schuif als ventielen. Simon Tij-

sen hanteert alt sax en clarinet, Alexander van der Jagt beroerd het drumstel en banjo en sousafoon zijn een familieaangelegenheid, Bart en Eduard Kaan. De meeste van deze heren staan ook vocaal hun mannetje. Het spektakel begint om 15.00 uur in Café de Kloek, Leijsenhoek 6 Oosterhout de inkom is gratis. Nadere info op de website van Jazz Club Oosterhout of telefonisch, Martin Schumacher, 0162-455306 (zakelijk) en Henk Kruitwagen 0162-450231 (muziek).

Inzameling Euphonia speelgoedbeurs Op zondag 24 februari 2013 organiseert Euphonia een speelgoedbeurs. De komende weken zal speelgoed worden verzameld. Help het opstap- en het opleidingsorkest en lever uw speelgoed in. Het opleidingsorkest en het opstaporkest van Euphonia organiseren gezamenlijk deze speelgoedbeurs zodat zij met de inkomsten van deze beurs een repetitieweekend kunnen organiseren in Juni van dit jaar. U kunt de opleidingsorkesten

helpen met het inleveren van uw ongebruikte speelgoed. Het kan speelgoed zijn van groot tot klein, elektronisch, gezelschapsspelen, houten spelen, speelgoed voor binnen of buiten alle soorten speelgoed en spellen zijn welkom. Het speelgoed moet ui-

teraard wel heel zijn, compleet zijn, normaal werken en natuurlijk moet het schoon zijn. Het speelgoed kunt u inleveren op 24 of 31 januari in De Stee te Teteringen tussen 18.30 en 19.00 uur (dat is net voor de start van de repetitie van het opleidingsorkest). Yael, Annemieke, Ellis en Christine staan dan klaar om uw verzamelde speelgoed in ontvangst te nemen. Uiteraard bent u ook van harte

welkom als bezoeker van onze Speelgoedbeurs. Tijdens de speelgoedbeurs zal niet alleen speelgoed worden verkocht. U en uw (klein)kinderen kunnen er ook muziekinstrumenten bespelen, je komt er alles te weten over de harmonie en er is ook nog een mooie prijs te winnen! Kom dus ook op 24 februari tussen twee uur en vier uur 's middags naar De Stee in Teteringen!

OZ&PC feliciteert Bakker van der Steen Alle zwemmers van De Warande feliciteren bakker van der Steen uit Made met hun prijs. Van de 191 Echte Bakkers uit Nederland is van der Steen eerste geworden en daar staan de zwemmers niet van te kijken. Bakker van der Steen zorgt er namelijk voor dat alle zwemmers op krachten blijven het gehele jaar door. Zo verzorgt de Bakker een geheel trainingsweekend maar ook bij thuiswedstrijden is de bakker aanwezig. Ook bij de Nieuwjaarsborrel zijn er de heerlijke oliebollen. Dus bij deze feliciteren alle zwemmers Bakker van der Steen met hun mooie prijs.

keurslagerij Openingsfestiviteiten

Frank van Gils Vanaf donderdag 27 oktober vieren we feest. U profiteert dan van: • Extra voordelige aanbiedingen • Diverse smakelijke proeverijen Natuurlijk geldt voor u ook aanbieding in deze tas: • Een waardebon voor elke de klant! (te besteden bij+uw volgende aankoop) 4 saucijzeN rookworst

Geen tasje ontvangen thuis?

+ hacheepakketje ���������Nu samen

F

G

9�95

Frank rank van van Gils, ilskeurslager , keurslager Akendonk 64, Arkendonk 64,Oosterhout Oosterhout Tel.0162-795 0162-795 167 167 Tel. www.frankvangils.keurslager.nl www.frankvangils.keurslager.nl

Kort nieuws Realisatie ecologische verbindingszone de Contreie Naar verwachting wordt in mei 2013 gestart met de aanleg van de landschappelijke buffer tussen Den Hout en de nieuwe woonwijk de Contreie. Het college heeft hiervoor het Definitief Ontwerp Ecologische verbindingszone Contreie vastgesteld. Het college stelt de raad voor een krediet beschikbaar te stellen voor de verwerving van gronden en de realisatie. Procesplan transitie AWBZ De zes Dongemondgemeenten willen zorgen voor een soepele overdracht van de AWBZ-taken die het Rijk overdraagt aan gemeenten. Het gaat hier bijvoorbeeld om dagbesteding en begeleiding bij zelfstandig wonen voor mensen met een psychische aandoening, lichamelijke of verstandelijke beperking. De gemeenten werken daarvoor

intensief samen met cliënten, zorgverleners, maatschappelijke organisaties en elkaar. Voor deze samenwerking geldt: samen waar het kan en lokaal waar het moet. Het college heeft het procesplan transitie AWBZ vastgesteld. Afwijzing aanvraag Incidentele Aanvullende Uitkering 2011 Het college maakt bezwaar tegen het besluit van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om het verzoek om een Incidentele Aanvullende Uitkering 2011 af te wijzen. Het college had deze aanvullende uitkering aangevraagd, omdat de werkelijke uitkeringskosten over 2011 het toegekende budget te boven gingen. Het college kan zich niet vinden in de mening van de Staatssecretaris dat er pas laat bijsturing heeft plaatsgevonden.

Open avond op basisschool de Rietgors U heeft er vast al eens van gehoord. Basisschool de Rietgors aan de Willem Dreeslaan in Oosterhout. Als u er langs rijdt of fietst, dan valt deze school op door het blauw-witte gebouw en allerlei kleurrijke kinderhandjes op tegels geverfd die aan de gevel hangen. Geen grote school, maar daardoor zeker een fijne knusse school.

Jelle ten Rouwelaar opent expositie Dieren 'Schilderkunst en Looierij' Centrale De Elfstedentocht gaat dus voorlopig niet door, maar in Oosterhout hebben we altijd nog iemand waar Friesland trots op kan zijn: Jelle ten Rouwelaar! En Jelle gaat wél door! Op maandag 28 januari in de bovenzaal van Theek 5, 's avonds om 19.00 uur. De sympathieke Oosterhoutse keeper van NAC en eerste bewoner van de gerenoveerde looierij in de Pastoor Bressersstraat opent dan de tentoonstelling 'SCHILDERKUNST en LOOIERIJ'. Heemkundekring De Heerlijk-

PAGINA 9

heid Oosterhout heeft de expositie georganiseerd in samenwerking met Theek 5. Aansluitend houdt Jan Boemaars een lezing over looierijen van vroeger. Op de expositie is onder andere werk te zien van D 14, een groep schilderende dames. Zij hebben onder meer afgedankte luiken van de looierij uit de container gered en de luiken beschilderd of op andere manieren verwerkt. Daarbij hebben ze geprobeerd zoveel mogelijk gebruik te maken van de verweerdheid en her-

komst van het materiaal. Er is door kleine stukjes leer die her en der verwerkt zijn, een relatie gelegd met de leerlooierij. De hergebruikte luiken zijn samen met schilderijen over Oosterhout te zien die in een eerder project gemaakt zijn. Jelle gaat er dus een officieel tintje aan geven. Opening Expositie ´SCHILDERKUNST en LOOIERIJ´ door Jelle ten Rouwelaar. Maandag 28 januari 19.00 uur, Theek 5, Torenplein 8, 4901 EC Oosterhout, 0162-428920.

Nederland

Basisschool de Rietgors is een unieke school. Ze werken volgens de onderwijsvisie van Meervoudige Intelligentie met werkvormen vanuit het coöperatief leren. Dat komt erop neer dat de Rietgors elk talent van de kinderen wil benutten door aan te sluiten bij de verschillende intelligenties die de kinderen hebben (meervoudige intelligentie). Om u hiervan een beeld te vormen zonder enige ervaring, is lastig, daarom organiseert basisschool de Rietgors op woensdagavond 30 januari een open

avond. De school is open voor alle nieuwsgierigen en belangstellenden naar deze manier van onderwijs, maar ook voor mensen uit de wijk of die graag een kijkje willen komen nemen op de eventueel toekomstige school van zoon of dochter. Bent u nu helemaal nieuwsgierig geworden? Bezoek alvast de website (www.derietgors.nl). En dan zien wij u graag op woensdagavond 30 januari van 18:30 tot 19:30 uur op basisschool de Rietgors.

GEVONDEN - Kat, zwart, zonder wit, Peppelbeemd Oosterhout Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

De bonte sauwelavonden in het Kattegat 2013

Dees jaor draaie we de rollen om, EN HOE

DE muzikale noot van de Dostige Boerkes

ROGGEBROOD & CRACKERS Pakje gesneden roggebrood samen met een pakje

OOsterhOut - rulstraat 22 - t. 0162-453256

BA

g AR M

Jo W n

E

3.

uw

NU SAMEN

20

KK

ER

crackers, keuze uit zonnebloem of kaas,

de

De stichting de Kater kijkt terug op een paar zeer geslaagde avonden in Café Hart van Dorst en heeft hiermee de aftrap gegeven voor een mooi karnaval 2013.

Kinderen lezen aan elkaar voor

19 00

kapel De Dorstige Boerkes hierbij aanwezig voor de muzikale omlijsting, waarbij deze kapel in 2013 55 jaar bestaat evenals karnaval in Dorst. De kapel had haar eigen muzikale act, van de Muppets, waar de hilariteit ten top was. De bonte sauwelavonden kenmerken zich door de afwisseling van sauwelaars met acts, uitgevoerd door vrijwilligers uit 't Zooike en de Vraagtekens tezamen met de leden van stichting de Kater. acts die dit jaar in teken stonden van de diverse muziekstijlen die je bij Après ski tegenkomt.

nd s

Dit jaar werden voor het eerst sinds meer dan bijna 30 jaar weer de bonte sauwelavonden gehouden aan de Spoorstraat in Café Hart van Dorst. De vijf sauwelaars van 2013, te weten Jacqueline van Gageldonk, Ton vd Velden, Willem Michels, Michel Hoosemans en William vd Schriek wisten op hun eigen wijze de aanwezigen te boeien met hun belevenissen van het afgelopen jaar. De lach salvo's waren goed aanwezig, evenals de tranen van het lachen. Af en toe was de spiegel die werd voorgehouden ook confronterend, zij het met een knipoog. Dit jaar was het overigens 40 jaar dat er een sauwelavond in Dorst was, opgestart door Dorstig Leut en zeventien jaar geleden overgenomen door Stichting de Kater. Al die jaren is de hof-

Si

Met twee mooie avonden is de toon gezet voor Karnaval 2013. Onder het bezielende motto, dees jaor draaie we de rollen om, is er inderdaad een grote draai gemaakt.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 10

het beste voor uw dier

Aanbiedingen geldig t/m 2 februari 2013. Zolang de voorraad strekt.

nu

9.

95*

setprijs

setprijs

329.00

199.00 Aquavac Juwel aquarium Lido 120

Juwel aquarium Vision 180 Compleet aquarium met filter, verwarming en verlichting. Inhoud 180 liter. Kleur zwart. Inclusief bijpassend meubel. Afmetingen aquarium: 92 x 41 x 55 cm, meubel: 92 x 41 x 73 cm.

Compleet aquarium met filter, verwarming en verlichting. Inhoud 120 liter. Kleur wit. Inclusief bijpassend meubel. Afmetingen aquarium: 61 x 41 x 58 cm, meubel: 61 x 41 x 73 cm.

nu

Handige aquariumstofzuiger van SuperFish verwijdert vuil van de bodem van het aquarium. Werkt op batterijen. In hoogte instelbaar. *Exclusief batterijen

nu

39.95

39.95

nu 3 voor

9.95

nu

7.99 Curver kattentoilet

Fraai ontwerp, gemaakt van gevlochten, zeer sterke kunststof. Schuiflade voor schoonmaakgemak, schepje en filter, en handig uitlooprooster. In antraciet en wit.

Biokat’s Classic kattenbakvulling 20 kg

Whiskas maaltijdzakjes 12 pack Handige portiezakjes in een doos, in verschillende smaken.

Klontjesvormende korrels van 100% natuurlijke klei. Zuinig in gebruik en sterk absorberend.

vanaf

6.

nu

49.95

95

39.95

Iams kat 10 kg

Complete voeding met een hoog vleesgehalte. Verschillende soorten en smaken, ook voor kittens en oudere katten.

nu

11.95

12 + 2,5 kg gratis!

Royal Canin breed adult 12 kg

Varkensoren

Natuurlijke verwennerij voor de hond. Zak 10 stuks.

Hoogwaardige voeding afgestemd op de behoeften van het specifieke ras. Diverse soorten. Actie is geldig voor de soorten aanwezig in de winkel.

beZoek ook fauna hengelsport: 1200 m2 met alles voor de sportvisser www.hengelsportfauna.nl oeverkruid 18 4941 vv raamsdonksveer tel 0162 51 65 00

ma 13.00 - 18.00 di 9.00 - 18.00 wo 9.00 - 18.00

Hill’s Canine bonus bag 12 + 2,5 kg

Hoogverteerbare voeding, bevat alles wat de hond nodig heeft. Adult Chicken en Adult Large Breed.

Kasper Faunafood Multi-graan 25 kg

Gemengd graan voor pluimvee. Bevat tarwe, gebroken mais, gerst en sorghum.

kijk voor meer aanbiedingen op faunadiertotaal.nl do 9.00 - 18.00 vr 9.00 - 21.00 Za 9.00 - 17.00

extra korting met onZe klantenpas

ruim 1000 m2 met alles voor uw huisdier! gratis parkeren


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 11

Alzheimer café 28 januari over het 'Niet pluis gevoel' Het Alzheimer café Oosterhout in de Slotjes is een ontmoetingsplaats voor patiënten, verwanten, hulpverleners en andere belangstellenden. Voorop staat een 'warme deken zijn' voor mensen die worstelen met dementie. Volgens eerder TNO-onderzoek moeten er in 2013 in Oosterhout ongeveer 800 mensen met dementie zijn dus u bent niet de enige. Elke laatste maandagavond van

Direct uw huis verkopen? Wij kopen zelf! www.verkoopdirectuwhuis.nl

06-15 519 519

de maand is er een Alzheimer café met uitzondering van de maanden juli en december. In het Alzheimer café staat altijd een thema centraal waarbij een deskundige aanwezig is. Het thema van het eerste café op maandag 28 januari gaat over 'het niet pluis gevoel'. We merken thuis dat er steeds vaker iets vergeten wordt. Of de sleutels zijn weer eens kwijt of waar hebben we die boodschap neer gelegd. We gaan ons zorgen maken. Is dit normale ouderdomsvergeetachtigheid of is het beginnende dementie. Over dit onderwerp gaan we in gesprek met een huisarts van der Pol. Naast het Alzheimer café is er in de Slotjes ook het Dementiepunt. Het Dementiepunt is een laagdrempelig inlooppunt waar mantelzorgers en hun demente verwanten terecht kunnen met vragen over dementie. Op dinsdag en donderdag van 10 tot 12 uur is er Ontmoetingsplek. Dinsdag doen we iets met bewegen in samenwerking met OiB. U moet dan denken aan o.a. koersbal,

bewegen aan tafel, croquet en wandelen. Op de donderdag bieden we activiteiten zoals knutselen of spelletjes doen maar ook biljarten is mogelijk. Bij deze activiteiten zijn er door HOOM geschoolde vrijwilligers aanwezig. Ook is in het Dementiepunt een spreekuur van de dementieconsulent (di-dag van 9 tot 11 uur; 2-de wo-dag vd maand tot 19.30 uur op afspraak), de cursus 'omgaan met dementie' voor mantelzorgers en thema avonden. U bent op maandag 28 januari vanaf 19 uur van harte welkom in ons café. Vanaf 19.30 uur is het themagesprek en na de pauze krijgen de aanwezigen de gelegenheid om vragen te stellen. Er is informatie beschikbaar, er zijn deskundigen om u advies te geven en u kan in contact komen met lotgenoten met wie u ervaringen kunt delen of waarvan u praktische tips kunt krijgen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie. Schroom niet om langs te komen, de toegang is vrij en vooraf aanmelden is niet nodig.

Intieme nieuwjaarsreceptie PvdA Met een leuke anekdote over een lunch van hemzelf met Dick en Alexander Wijers, kreeg hij de lachers op zijn hand. Na Henk kreeg Anton van Opzeeland de microfoon en hij bedankte Dick voor zijn tomeloze inzet. Anton wil zich het komende jaar gaan richten op de Gemeente Raadsverkiezingen van 2014. Hij heeft vast een tipje van de sluier gelicht en de PvdA zal het komende jaar laten zien waar zij voor staat.

Ad Kroft tussen de gaande en komende man.

Tijdens een intieme nieuwjaarsreceptie van de PvdA in Oosterhout heeft Dick Bisschop het fractievoorzitterschap symbolisch overgedragen aan Anton van Opzeeland.

recht door zee. Dick kreeg als dank van het bestuur de Times Atlas of the World. Maar ook Dicks echtgenote werd niet vergeten en mocht een mooie orchidee in ontvangst nemen.

Er waren lovende woorden voor Dick van de voorzitter Ad Kroft. Dick heeft zich jarenlang op energieke wijze ingezet als fractievoorzitter. Op geheel eigen wijze heeft hij zijn rol vervuld,

Henk Leenders, lid van de Provinciale Staten van Noord Brabant haalde herinneringen op aan de tijd dat hij als raadslid in Breda, regelmatig contact had met de Oosterhoutse afdeling.

De aanwezigen konden hun wensen voor de Oosterhoutse PvdA op een kaart zetten. Anton heeft beloofd de meest in het oog springende wens te belonen met een echt PvdA-bos rozen. Tevens gaat hij samen met deze wenser de wens vervullen. Na de speeches was er gelegenheid de bijzondere Carnavalsfototentoonstelling te bezoeken in het Speelgoed- en Carnavalsmuseum, waar de PvdA deze middag te gast was. secretariaatpvdaoosterhout@ gmail.com

CDA debat

Hoe veilig is Oosterhout In Broeder Beer is afgelopen zaterdag het CDA weer in openbaar debat gegaan. Ditmaal stond het thema veiligheid & criminaliteit centraal. In absolute zin is volgens de statistieken de veiligheid in Oosterhout toegenomen, want het aantal inbraken en overvallen is blijkbaar afgenomen. Maar is het veiligheidsgevoel ook toegenomen? Veiligheid is een relatief begrip, sommigen voelen zich in bepaalde situaties volkomen veilig terwijl anderen zich dan niet meer zo veilig voelen. Het gevoel van veiligheid wordt ook niet alleen door ervaringen met crimineel gedrag bepaald. Veel onveiligheidsgevoelens worden juist veroorzaakt door een regelmatige confrontatie met 'hufterig' of 'intimiderend' gedrag van anderen in de eigen woon- en leefomgeving, oftewel in je eigen wijk en buurt. Dan gaat het niet alleen om het gedrag van anderen , zoals bijvoorbeeld bumperkleven op de weg, geluidsoverlast in de buurt, weggooien van rotzooi, graffiti, intimiderend groepsgedrag of ongepaste opmerkingen

maar soms ook om het achterwege blijven van een passende reactie van de gemeente (b.v. vanuit het gemeentelijk meldpunt of na inspreekavonden) of politie (snel en kordaat optreden). Veel burgers begrijpen de besluitvorming in de gemeente en overheidsdiensten op dit terrein niet meer en hebben de indruk dat er ook niet fatsoenlijk naar hen geluisterd wordt. Dat leidt tot veel klachten en een geringe bereidheid om je zelf wel voor een goede samenleving in te zetten. Overigens roept het CDA de inwoners van Oosterhout op om hun punten en aanbevelingen op het gebied van veiligheid & criminaliteit ook te melden op info@cdaoosterhout.nl

Voormalig Uitgezonden Militairen Oosterhout Hierbij nodigt het bestuur U uit om op woensdag 30 Januari 2013 van 14.30 uur tot 16.30 uur onze maandelijkse bijeenkomst bij te wonen. Ook veteranen uit omringende gemeenten van Oosterhout zijn van harte welkom. voor een gezellig samenzijn. U bent van harte welkom als U uitgezonden bent geweest in oorlogsgebieden of op vredesmissie

en in het bezit bent van een veteranenpas. Bent U nog niet in het bezit van een pas, het bestuur helpt U graag. Ook jonge veteranen zijn welkom. De bijeenkomsten vinden plaats in Pondok Makan Yati Heuvel 3 4901 HB Oosterhout. Inlichtingen: M.P.Schumacher tel. 0162-432744 / R.Leijs tel. 0162455557.

Inspirerende activiteiten in de Bunthoef

Het nieuwe jaar is weer begonnen en we komen langzaam weer in beweging. We beginnen met een warming-up en bouwen de muziek langzaam op van rustig tot een bevrijdende dans om dan weer te eindigen in een rustig ritme. Het gaat erom dat je jouw lichaam laat bewegen zoals het wil bewegen. Dus geen pasjesleren, maar luisteren en voelen hoe je wil bewegen. Mo(ve)ment betekent letterlijk beweging. Als ik movement lees, maar als ik twee letters weglaat dan lees ik moment. Dat is precies wat ik met Mo(ve)ment te bieden heb. Beweging en/of een moment voor jezelf. Dit kan zijn door middel van dans of door meditatie of een spel. Er is keuze genoeg. De volgende data kun je weer dansen in Activiteitencentrum De Bunthoef: 30 januari; 6, 20, 27 februari; 6, 13, 20, 27 maart, 10 en 17 april. Er bestaat de mogelijkheid om een 5 strippenkaart nemen voor € 25 of een 10 strippenkaart voor €55 (de elfde les is dan gratis) Tijdstip: woensdagmiddagen van 13.30 tot 15.00 uur. De meditatieavonden worden op vrijdagavond of ochtend in de

oneven week gehouden. Data: vrijdagavond 1 februari, 1 maart; vrijdagochtend 12 april. Inloop: vanaf 19.30 uur. Start: 20.00 uur Ochtend: vanaf 9.30 inloop, start 10 uur. Bijdrage: €5 per keer Bijenwastekenen is elke vierde maandag van de maand. Kom eens kleur bekennen en doe mee op 25 februari, 25 maart, 22 april. Bijdrage: € 5 per keer Het transformatiespel is op vrijdagavond 25 januari, 22 februari, 22 maart, vr.ochtend 19 april. Info en aanmelden: Lia Versteegh Mob.:0644984292. Plaats: Activiteiten- en ontmoetingscentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2, 4904 CA Oosterhout. Algemeen telefoonnummer :0765223220. zie ook www.activiteitencentra-oosterhout.nl

GRAND OPENING HUIDWERK Zaterdagmiddag 26 januari 2013 wordt HUIDWERK officieel en spetterend geopend. Om 15:00 uur start het programma op de Grote Markt in Oosterhout en natuurlijk mag jij daar ook bij zijn. Leuk zelfs! Huidwerk is geen gewone ‘schoonheidssalon’. In het sfeervolle pand op de kruising Leijsenhoek/Grote Markt in Oosterhout voeren klassieke elementen gecombineerd met strakke lijnen de boventoon. De zaak wordt gerund door het frisse duo Dorith Langeweg en Ellen Bakx die er een no-nonsense zaak van hebben gemaakt. “Je kunt hier alles vinden om jouw huid in topconditie te krijgen en, nog belangijker, te houden. Man, vrouw of tiener; voor iedere huid hebben wij een special die wordt versterkt door de producten van Maria Galland en Pupa” aldus Ellen. Mannen en vrouwen kunnen er terecht voor een gezichts- of lichaamsbehandeling maar ook voor een manicure of massage en zelfs voor het weghalen van overtollig haar - met ouderwetse hars of een IPL-behandeling. Dorith is daarnaast gespecialiseerd in Permanente Make Up. “Harde lijnen zijn dat allang niet meer,” vertelt Dorith, “maar juist mooie pigmenten, zodat je gezicht op een natuurlijke manier geaccentueerd wordt. Dát is Permanente Make Up anno nu.” Het duo springt snel in op trends. Zo zijn er natuurlijk de Garra Rufa visjes (die je voeten binnen no-time schoon en zacht maken) te vinden en geven zij verschillende workshops: Smokey Eyes, Beginnen met Make Up (voor meiden van 12-16 jaar), Mannen en Huidverzorging, enz. Ook is de website in volle ontwikkeling waarop je straks zelf je afspraak in kunt plannen en, bijvoorbeeld cadeaubonnen kunt kopen. Nieuwsgierig geworden? Kom zaterdag een kijkje nemen! Je krijgt ook fijne kortingen op afspraken, de producten van Pupa en Maria Galland en je maakt kans op prijzen!

Leijsenhoek 2 4901 ET Oosterhout 0162 854 359 www.huidwerk-oosterhout.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 12

HOERA JOHN 25 JAAR IN DIENST!

Wij hebben constant 3000 kuub kurkdroog KACHELHOUT en HAARDHOUT in voorraad. Tegen een kleine vergoeding leveren wij ook bij u af. Kijk op www.marceldebiehouthandel.nl Houthandel Marcel de Bie, Chaam. 06 20005518 debiehout@hotmail. com

UITNODIGING JUBILEUMBORREL Donderdag 31 januari zetten wij, Renault dealer Auto Indumij Oosterhout,

JOHN SLABBEKOORN

in het zonnetje voor 25 JAAR trouwe Renault dienst. Wij nodigen u uit om dit met ons te vieren in onze showroom aan De Boedingen 19 in Oosterhout. U bent 31 januari tussen 16.00 en 19.00 uur van harte welkom voor een hapje en een drankje.

25 DAGEN JUBILEUM VOORDEEL!

PROFITEER BIJ AANKOOP VAN EEN NIEUWE OF GEBRUIKTE AUTO 25 DAGEN LANG VAN DE VOLGENDE ACTIES:

25% KORTING

25% KORTING

OP ACCESSOIRES

OP GARANTIEPLUS WWW.INDUMIJ.NL

GRATIS WAXOIL

VOOR DE EERSTE 25 KOPERS!

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK.INDUMIJ.NL + TWITTER.INDUMIJ.NL

OOSTERHOUT

DE BOEDINGEN 19

TEL. (0162) 43 14 50

*Acties zijn geldig van 24 januari tot 17 februari bij Auto Indumij Oosterhout en gelden alleen bij een particuliere aankoop.

de Vlieger (XXl) raamsdonksVeer, scheepswerflaan

Nu met 10% aaNKoopsubsidie! startersleNiNg mogelijK!

Bezoek zaterdag 26 januari 2013 van 11.00 tot 14.00 uur de

Toe aan een leuke, nieuwe coupe? Bel dan nu naar thuiskapster Solo Haircare: 0634663585. Ik, Claudia Verhagen, heb er zin in uw coupe meer pit te geven. En u hoeft er de deur niet voor uit!

GEZOCHT: single veertigers m/v uit Oosterhout en omgeving, om in de weekenden leuke dingen mee te ondernemen als; film, theater, boswandelingen, fietstochtjes, uit eten, bowlen, musea, kunst, sauna, borrelen, cafebezoek, etc. Zelf ben ik een 41 jarige vrouw, nieuw in Oosterhout en wil graag nieuwe mensen leren kennen. Interesse? Stuur me een berichtje op kavanirogi@gmail.com Populair Afslankprogramma Val nu 8 tot 12% lichaamsgewicht af in 3 weken, met verantwoord lifestyle programma, 3 fasenplan, weekmenu, en professionele begeleiding tijdens en na het dieet. Maak snel een afspraak, voor meer info: Natasja Hendrickx 06- 481 569 54 Nu gratis intake! BeautasticSkincare, v. Leeuwenhoekln. 90, 4904KS Oosterhout www.beautastic.nl info@beautastic.nl

XXl aanbod project de Vlieger raamsdonksVeer  Eengezinswoningen XXL in De Vlieger al beschikbaar vanaf € 197.800 v.o.n. •  Profiteer nu van de extra 10% aankoopsubsidie en een starslening die de aankoop in dit project extra aantrekkelijk maakt  Standaard 4, 5 of 6 kamer woning  Hoogwaardige afwerking van sanitair en tegelwerk  Woning wordt opgeleverd met kwaliteitskeuken inclusief inbouwapparatuur  Berging gelegen in de tuin  Privé parkeerplaats gelegen in het Binnenhof  Woning is standaard voorzien van energielabel A, energiezuiniger, en zorgt voor extra wooncomfort  Betere mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten omdat iedere woning te financieren is met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), zie www.NHG.nl  Modelwoning is gelegen aan de Scheepswerflaan 257 te Raamsdonksveer

HUISNU M DEAL MER Nu m

modelwoning aan de scheepswerflaan 257 raamsdonksveer

huisnummerdeal scheepswerflaan 249

Kijk voor alle informatie over aankoopsubsidie, lagere maandlasten in 2013, hypotheken en belastingaftrek op:

Oorspronkelijke prijs

€ 242.000

Met gebruikmaking van de aankoopsubsidie •

- € 24.200

Nieuwe koopsom

€ 217.800

Met gebruikmaking van de starterslening

- € 20.000

w w w. w s g w o o n d a g . n l Verkoop & informatie:

Tel: 0162 521 297

Tel: 0162 447 447

• Vraag naar de voorwaarden en condities en mogelijkheden van het Verkoop Vooruit Plan om de huidige woning sneller te kunnen verkopen

et aank

oopsub

€ 197.800

sidie


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 13

BUSSELKRANT THEATER DE BUSSEL

februari 2013

Scholtes & Janssens

Paul de Leeuw

Zondag 24 februari Aanvang 11.30 uur

Donderdag 21 februari Aanvang 20.15 uur

Een subliem pianoduo in topvorm met technische behendigheid en intense, energieke optredens. Ze worden erkend als één van de meest belovende pianoduo’s.

De Leeuw is terug in het theater met een onemanshow. Poephoofd is een openhartige en ontroerende show met ijzersterke verhalen, die met veel humor worden vertelt.

Internationaal Danstheater Mannen van de Tango

Tango is doordrenkt met emotie, passie, melancholie en verlangen. De muziek is universeel en raakt je diep in je hart. Stevige ritmes, live gespeeld door het Tango-orkest Quinteto Zárate, zorgen dat je voeten op de aarde blijven terwijl de hemelse melodieën je doen zweven.

Midlife met Alfred van den heuvel

Spinvis

Twee lichamen die één worden met het evenwicht precies tussen hen in. De fascinerende ruimtelijke patronen, afgewisseld met de intieme vertelling van twee mensen door middel van de dans en muziek. Een zinderende productie van het Internationaal Danstheater. Zaterdag 23 januari Aanvang 20.15 uur

Dinsdag 26 februari Aanvang 20.15 uur

vr 1 februari Spinvis 20.15 uur Grote Zaal zo 3 februari Rotary Talenten Concours 11.00 uur De KluiZ zo 3 februari Doornroosje de Musical 12.30 uur Grote Zaal za 9 t/m di 12 februari Carnaval in Leuttempel dun Bussel meej nun TROPICAL PARTY za 16 februari Herman in een bakje geitenkwark 20.30 uur De KluiZ di 19 februari Buddy Holly Story 20.15 uur Grote Zaal

za 23 febuari Het Internationaal Danstheater 20.15 uur Grote Zaal

Tot ziens, Justine Keller is de titel van het laatste album van Spinvis. Hij won onder meer de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en de Popprijs.

Doornroosje de Musical 4+ Een spetterende familiemusical voor jong en oud. Maud Mulder, o.a. bekend van Idols en haar rol als Roodkapje, zal de rol spelen van de mooie prinses die zich prikt aan een spinnenwiel. Pas na 100 jaar slapen wordt ze wakker gekust door haar droomprins.. Geniet van het sprookje vol swingende muziek, uitbundige kostuums en vooral heel veel humor! Zondag 3 februari Aanvang 12.30 uur

AGENDA

do 21 februari Paul de Leeuw 20.15 uur Grote Zaal

‘Vlot, gevat en zeer grappige relatiekomedie’ Wat zou jij doen als je een jaar ‘los’ mocht gaan? De dromerige, charmante maar wat naïeve Robert (Alfred van den Heuvel) zit in een midlifecrisis. Zijn vrouw (Barbara Pouwels), weet al snel wat haar te doen staat. Ze laat hem een jaar vrij om uit te zoeken wat hij wil en wie hij is. Hij duikt het leven in, nog een keer los… de sky lijkt nog één keer the limit... Maar wat doet zij?

3

Een filmische muziekvoorstelling over liefde en afscheid. Vrijdag 1 februari Aanvang 20.15 uur

zo 24 februari Scholtes & Janssens 11.30 uur Grote Zaal di 26 februari Midlife 20.15 uur Grote Zaal wo 27 februari Jeroen Leenders 20.30 uur De KluiZ

Kaarten bestellen? - www.theaterdebussel.nl - Tel. 0162 42 86 00 - Telefonisch reserveren: ma t/m vr van 10.00 tot 17.00 uur - Kassa: di, do & vr van 18.00 tot 20.30 uur - UITpunt Oosterhout


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 14

WONEN in BELGIË VILLA-BOUWGROND

pErcEEL 18 x 40 mtr: tOtaaL 720 m2 Gelegen in villawijk ‘Huzenblek’ net over de grens bij Baarle-Nassau Zeer rustig gelegen in verkeersarme villawijk

Zeer ruime bouwmogelijkheden Alle (nuts)voorzieningen aanwezig Geen bouwplicht! Interessante prijs

INFO 06 - 53249208 ann.adriaensen@pandora.be

LANCIA YPSILON GOLD 5 DEURS AUTOMAAT ALLÉÉN BIJ OTTEN

Standaard voorzien van: • Automatische transmissie • 5 deuren • Airconditioning • Parkeersensoren achter • ESP • Stuurbekrachtiging • Bluetooth Carkit • USB en AUX aansluiting • Regen- en lichtsensor • Elektrisch bedienbare ramen vóór • Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening • Radio/CD-/Mp3-speler • Twinair Turbo motor met 85 pk • In hoogte verstelbare bestuurdersstoel • Isofix • Kenteken 2013 En nog veel meer

Vrij van wegenbelasting tot januari 2014

GEHEE

L RIJK

€ 14.9 LAAR* 95,-

LANCIA YPSILON TWINAIR 85 GOLD * Geheel rijklaar, dus incl. BTW, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage, legeskosten en afleverpakket incl. matten en volle tank. Géén bijkomende kosten! Netto prijs, geen kortingen mogelijk. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Diverse kleuren mogelijk, prijs is exclusief eventuele kleurtoeslag. De afgebeelde auto wijkt niet af van aanbieding.

AUTOBEDRIJF OTTEN B.V.

Beverweg 4, 4817 LL Breda, telefoon 076-522 25 33, www.ottenauto.nl Gem. brandstofverbruik: 4,1 l/100 km (1 op 24,4). CO2-emissie: 97 g/km.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 15

Opkikkerdag vol spannende verrassingen in het Brabantse land Op 16 januari is het hele gezin 's morgens al vroeg opgehaald en vertrokken naar Safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Daar aangekomen zijn zij hartelijk ontvangen door een ranger van de Beekse Bergen die ze meenam op een wandelsafaritocht langs allerlei wilde dieren die vanwege de sneeuw in hun verblijven binnen stonden. Deze spannende en vooral koude ochtend werd afgesloten met een lunch in het Safaripark Restaurant.

der Cristel en vader Marco heerlijk verwend met een ontspanningsmassage en Anoek en haar broertje Rick werden in die tussentijd creatief bezig gehouden. De dag liep al bijna ten einde maar er kwam nóg een verrassing. De familie was namelijk uitgenodigd door de directie van Restaurant Intermezzo in Waalwijk waar je verrukkelijke pizza's kunt eten. Daar mochten de kinderen helpen met hun eigen pizza bakken en dat ging ze heel goed af! Toen alles op was wer-

Op 16 januari organiseerde Stichting Opkikker voor de 7-jarige Anoek, haar broertje Rick en vader en moeder uit Waalwijk een hele spannende Opkikkerdag vol verrassingen. Anoek is langdurig ziek en onder behandeling in het UMC in Groningen. Haar behandelend arts vond dat zij en haar gezin wel een opkikker konden gebruiken. Even het ziek zijn vergeten en met het hele gezin genieten! Daarom is Stichting Opkikker voor hen aan de slag gegaan en heeft aan de hand van de interesses van het gezin én met medewerking van plaatselijke ondernemers een onvergetelijke Opkikkerdag in Brabant voorbereid. De Beekse Bergen Hilvarenbeek

Stichting Baraka uit Kenia bedankt OZ&PC De Warande De Warande kreeg deze week een mooie mail uit het verre Kenia. Aan het begin van het seizoen kregen alle leden van De warande de nieuwe clubkleding uitgereikt. Daarna kwam eigenlijk al snel de vraag wat doen we met de oude kleding en daar was al snel een bestemming voor gevonden. Désirée Emmen lid van De Warande was in 2009 in Kenia geweest bij Jolanda Kuiphof bij de stichting Baraka. Deze stichting is vooral gericht op kansarme jongens uit de sloppenwij-

ken in Nairobi. Het zijn jongens die op straat leven, vaak dakloos zijn en weinig of geen opleiding hebben. Deze jongeren worden opgevangen in een farm en opgeleid door deze stichting. Deze stichting werkt zo hard voor de jongeren en er is nog steeds contact en ze waren dan ook maar wat blij dat De warande met dit voorstel kwam dat alle kleding naar de farm kwam. De Warande kreeg een mooie bedank mail en een foto van enkele jongens van de farm.

INLOOPSPREEKUUR Zaterdag 26 januari van 11.00 tot 13.00 uur en Dinsdag 29 januari van 19.00 tot 20.30 uur Voor informatie over en behandeling van klachten van het bewegingsapparaat, o.a. nek- en rugklachten, artrose (‘slijtage’), ischias en hernia, maar ook hoofdpijn, migraine, duizeligheid, uitstraling in armen en benen, huilbaby’s, RSI-klachten, tennisarm

Wintercircus Martin Hanson in De Bussel Oosterhout

Pizza bakken in Restaurant Intermezzo Waalwijk

Zijn uw klachten te behandelen?

Daarna vertrokken ze in de Opkikkerauto naar Theater De Bussel in Oosterhout waar ze verwelkomd werden door de directeur Arlette Hanson van Circus Hanson. Voor aanvang van de voorstelling zijn ze door de goochelaars Hilbert en Jofri in het zonnetje gezet en tijdens de pauze mochten ze en kijkje nemen achter de schermen van het circus. Na dit grote spektakel met muziek, clowns, acrobaten en dieren gingen ze op weg naar de volgende verrassing. In het Tulip Inn Hotel Oosterhout zijn moe-

den ze moe maar voldaan door de vrijwilligers van de Stichting Opkikker weer naar huis gebracht! Het gezin werd de hele dag begeleid door twee vrijwilligers van Stichting Opkikker. Zij zorgden ervoor dat het hen aan niets ontbrak en dat het gezin een mooie foto-/videorapportage zal krijgen als aandenken aan deze bijzondere Opkikkerdag.

Mathildastraat 44 Telefoon: 0162-470 480 www.chiropractieoosterhout.nl

Verzamelaar schenkt museum bijzondere poppen

Voor meer informatie over het werk van Stichting Opkikker kunt u terecht op www.opkikker. nl

Eten bij Kees

Wijkcentrum Slotjes-Midden Donderdag 31 Januari 'Eten bij Kees'. Dat is een 3-gangen diner die op de laatste donderdag van de maand in het Wijkcentrum Slotjes Midden door een team van vrijwilligers wordt geserveerd. En het is rolstoel vriendelijk. Voor een zeer redelijke prijs kunnen alleenstaanden en ouderen gezamenlijk eten. Het idee is ontstaan om de mensen niet alleen thuis te laten eten. In plaats van thuis bezorging mag u gezellig naar ons toe komen. Het wijkcentrum is gelegen aan het Slotjesveld 15 4902 ZP Oosterhout. Eten Bij Kees kost € 9,50 per persoon.

* Stokbrood en Kruidenboter * Gevulde Kippensoep met stukjes Kip * Cordon Bleu met extra kaassaus * Rauwkostsalade, snijboontjes in gerookt spek, Geb. aardappelen. * Tiramisu van Mascarpone, chocolade, Masala, Koffie, lange vingers. Alle gerechten van deze kaart worden volledig door ons bereid met verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Kees en het team hopen u in Januari weer te zien!. Aanvang 17:30 u. Reserveren tot en met 30 Januari 2013 06-12523220.

Beemdenbuurt Hartveilig

Twee poppen die in de verkoop gaan.

Een verzamelaar uit het noorden des lands schonk het Speelgoedmuseum een grote collectie prachtige oude poppen. Het museum houdt de 50 mooiste zelf en mag een deel verkopen. Een ander deel is bestemd voor een 'goed doel'. Het Oosterhoutse Speelgoedmuseum heeft een groot aantal bijzondere poppen aan de collectie kunnen toevoegen. Ze komen via een notaris in Assen van een verzamelaar. Het legaat bestond uit zo'n 200 exemplaren, allemaal poppen voor volwassenen. Het museum, dat al een enorme collectie poppen heeft, veelal afkomstig van het vroegere poppenmuseum in Tilburg, houdt zelf ongeveer 50 poppen. Het zijn met name die uit een Franse serie en poppen van de bekende

Annette Himstedt. Een ander deel van de verzameling mag verkocht worden. Enkele exemplaren zijn in de museumwinkel te zien. Wie de nieuwe museale aanwinsten wil bewonderen moet nog wel even wachten. Het is de bedoeling ze te exposeren tijdens een wisseltentoonstelling. Alle overige poppen gaan naar de familie Valk in Oosterhout. Deze familie zamelt speelgoed, kleding, meubels en dergelijke zaken in voor de allerarmste gezinnen in Roemenië.

De Werkgroep Beemdenbuurt organiseert op donderdag 31 januari een informatieavond voor buurbewoners om samen de overlevingskansen bij hartstilstand te vergroten.

Tevens dragen wij zorg voor het leveren van een geselecteerd programma van diverse gereedschappen van hoogwaardige kwaliteit, die zeker voor u van toepassing zijn.

Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf in het slijpen van industrieële gereedschappen. Slijpwerk wordt door ons www.roelenslijptechniek.nl met uiterste nauwkeurigheid, volgens Roelen Slijptechniek de geldende eisen en Ruiterspoor 8, 4911 BB Den Hout normen, geslepen en/of gerepareerd, (naast de molen) dat garandeert uiteindelijk een Tel.: 0162-432942 • Fax: 0162-432943 langere duurzaamheid. Openingstijden: Maandag: 13.00 - 17.30 uur Di. t/m vrij.: 8.00-12.00/13.00-17.30 uur Zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Wij verzorgen uw gereedschap voor de Kunststofndustrie Hout/bouw - Metaalverwerking - Papierverwerking - Textiel Coiffure - Horeca - Slagerij - Agrarische toepassingen - Tuin

In Nederland komen elk jaar 16.000 hartstilstanden voor, dus ook in de Beemdenbuurt! Dankzij reanimatie wordt de overlevingskans hierbij gelukkig steeds groter. Steeds meer mensen leren reanimeren en redden hierdoor anderen het leven. De Stichting Oosterhout Hartveilig plaatst AED's in onze stad en geeft cursussen reanimatie én hoe een AED te gebruiken, waardoor na een korte opleiding vrijwilligers ingezet kunnen worden in de hulpverleningsketen bij een hartinfarct. Hoe eerder

Steun ons in de strijd tegen littekens!

www.brandwondenstichting.nl

met reanimeren begonnen wordt voordat de ambulance ter plaatse is, hoe meer overlevingskans er is voor het slachtoffer. Sinds kort hangt er in de Beemdenbuurt een AED bij de Montessorischool. De Werkgroep Beemdenbuurt is op zoek naar vrijwilligers in de wijk die al opgeleid zijn of opgeleid willen worden om te reanimeren en mee willen doen in de hulpverleningsketen rondom de AED bij de Montessorischool. Geïnteresseerde buurtbewoners zijn van harte welkom op DONDERDAG 31 JANUARI om 19.30 uur op de informatieavond in de Montessorischool. De Stichting Oosterhout Hartveilig geeft daar geheel vrijblijvend uitleg over de mogelijkheden. Aanmelden voor deze infoavond kan via het e-mailadres van de Werkgroep Beemdenbuurt: info@beemdenbuurt.nl Meer informatie: www.oosterhouthartveilig.nl of www.hartslagnu.nl

In het museumcafé zijn enkele verzamelaarspoppen te koop

autotopper

Ford Fusion 2007

€6.749,-

* onderhoud * in/verkoop * airconditioning * Financieringen * Verzekeringen

* apk * reparatie * Schade * banden

www.garagebedrijFgerardbraat.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

Voor u de sfeer... ...voor ons de veiligheid!

PAGINA 16

• Leverancier van gaskachels, houtkachels, elektrische haarden • Pelletkachels en houtgestookte CV-haarden • Erkend installateur van gaskachels en centrale verwarming • Specialist in maatwerk Vrijblijvend ter

Thijssenweg 19a - 076-5934425 www.vermuntwagenberg.nl

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

plaatse opmeten

Gel en Acryl nagels voor € 15,00. Ook nagelbijters. Ik kom aan huis tegen een vergoeding. Zie mijn agenda op www.naturenails.nl 06-46426229.

Frans van den Mosselaar autorecycling & autodemontage b.v.

RUST & ONTSPANNING? Het beste verwencadeau voor uzelf! Bel: 06 20276874 of mail: info@massagedongen.nl

Het adres voor al uw oude auto’s en wrakken. Tevens ontvangt u een RDW erkend vrijwaringsbewijs. Auto’s worden opgehaald in de regio. Ook uw adres voor gebruikte auto-onderdelen. Openingstijden: maandag/vrijdag 08.30 tot 12.00 uur 13.00 tot 17.30 uur zaterdag 09.00 tot 16.00 uur

Watertorenstraat 6 - 5102 aG DonGen telefoon: 0162-312971 - fax: 0162-318686

5 GROENE

LET OP!!

superopruiming

LET OP!!

Winterjassen en Jacks

Kinder-, dames en heren maten voor SUPER LAgE PRiJzEn

back to basic ...

Skijack’s, Skibroeken & Skipullies

In kinder- en volwassen maten nu voor EXTRA LAgE PRiJzEn

Ook fleecevesten, joggingbroeken, trainingspakken

In kinder- en volwassen maten

Flanellen - Blousen maat M t/m 3xL

werktruien maat S t/m 3xL Lekker warm

KijK en vergelijK

Theo Verhoeven Blockmekerstraat 8 - made - 0162-684924 maandag gesloten gratis parkeren voor de deur

Bredaseweg 35a, 4844 CK Terheijden Telefoon: 076-5934139

www.spijCK.nl

Computerreparatie Snel, professioneel en voordelig verholpen aan huis of kantoor. Bel direct met DigitPC! 0162 69 49 32 of surf naar www.digitpc.net

***Gezond afvallen*** en de hormonen en stofwisseling in balans brengen. Meer info op www.metabolicbrabant. nl of bel 013 5082790.

1497307.indd 1

19-9-2011 16:57:

Bij aankoop van een Pharma Nord

PRODUCTEN

product naar keuze:

5 GROENE

Bij aankoop van een Pharma Nord

VOOR 5 EURO!

PRODUCTEN VOOR 5 EURO!

GRATIS product naar keuze:

Gezond & Wel Q10 Crème t.w.v 7,95

Zongedroogde

5

1

Abrikozen GRATIS Vol vitaminen

Gezond & Wel Q10 en mineralen. Medium-Choice. Crème t.w.v 7,95 Hele KILO 7,95

1

2

3

nu voor

Zongedroogde

Abrikozen

4 5

Keiweg 7 • 4901 JD Oosterhout 3 T 0162-453223 4 100 ml. van 2 17.95 info@broedersgezondheidswinkel.nl nu tijdelijk voor slechts

5,95

12. ! 95

Broeders7Gezondheidswinkel Keiweg • 4901 JD Oosterhout 7 • 4901 JD Oosterhout TKeiweg 0162-453223 Telefoon 0162-453223 info@broedersgezondheidswinkel.nl

Vol vitaminen en mineralen. Medium-Choice.

KILO 7,95 Bezoek ook eens onzeHelewebsite

nu voor

5,95

www.broedersgezondheidswinkel.nl webwinkel en blogberichten koudeinclusief handen & voetencrème Bezoek ook eens onze website

www.broedersgezondheidswinkel.nl www.broedersgezondheidswinkel.nl inclusief uitgebreide webwinkel

inclusief webwinkel en blogberichten


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 17

Opnieuw topartiesten op festival van naam

Oosterhout Live viert lustrum OOSTERHOUT LIVE belooft voor de vijfde keer een super festival te worden. Topartiesten uit het Nederlandstalige repertoire, duizenden bezoekers en honderdduizenden buiskijkers. In een paar jaar uitgegroeid tot een van de mooiste festivals van Helemaal Hollandse Kwaliteit. Een Oosterhouts festival met landelijke allure. Op vrijdag 21 juni van 18.00 – 24.00 uur aan de Vijf Eikenweg in Oosterhout. Op zaterdag 22 juni krijgt het feest een heel bijzonder tintje. Op de vrijdag editie komen in ieder geval: JAN SMIT (Gaf een spectaculair optreden op de 1ste editie en zal nu opnieuw voor een ‘bombardement’ zorgen!) BELLE PEREZ (Spaanse dynamiek! Ook voor gehoorgestoorden zeer aangenaam!!) WESLEY KLEIN (Jongste hit: Waait, waait weg! Winnaar Popstars van SBS 6) RENEE SCHUURMANS (een van de pijlers onder het succes van de voorgaande OOSTERHOUT LIVE edities) MATTHIJS KONING (Oosterhouts talent met Volendams zangbloed: Dans met mij) HENK DISSEL (Meezingen met ‘Lange Nacht‘ en ‘Een bom’) DJANGO WAGNER (Loopt sinds kort met Zilveren Harp op zak. Populairste party-artiest bij de party-awards en schitterende ster met andere Hollandse topartiesten tijdens de 21e Nacht van Oranje) AMBASSADEUR VINZZENT met liveband tekent voor het muzikale slot van zijn favoriete festival. Traditiegetrouw sluit SIERVUURWERK de jubileum editie af. De presentatie van OOSTERHOUT LIVE is voor de 5e keer in handen van Nick Nielsen. OPNIEUW ARTIESTEN MET UITROEPTEKENS!!! Een supergezellig megafeest, toch? Carnaval aan het begin van de zomer. Puur goud: 18 karaats Nederlands! Ere wie ere toekomt.

LEZERS-ACTIE U als lezer van dit weekblad kunt uw EARLYBIRDKORTINGSCODE ingeven op de website:

www.oosterhout-live.nl Uw kortingscode is:

WEEKBLAD en u betaalt geen e 25,- geen e 20,-

maar slechts e

15,- per ticket!

Let op deze actie is geldig t/m 3 februari 2013.

De immense populariteit van het Oosterhoutse festival is ook te danken aan andere artiesten die de pijlers onder de Nederlandse Geschiedenis van het Oosterhoutse Festival vormen: Nick en Simon, Jeroen van der Boom, René Froger, Ruth Jacott, Frans Duits, Wolter Kroes, e.v.a. Vorig jaar zei een trouwe OOSTERHOUT LIVE Fan: ‘Ik kom hier voor het vierde jaar, maar het voelt als thuiskomen!’ Nou, anonieme liefhebber, dit jaar kom jij op 21 en 22 juni weer thuis aan de Vijf Eikenweg in Oosterhout! EARLY BIRD KORTING Wie jarig is, trakteert. Daarom kost een

dagkaart voor deze lustrumeditie geen 25 maar slechts 20 euro!!! Dankzij de samenwerking met Uitgeverij EM de Jong kan OOSTERHOUT LIVE haar trouwe bezoekers in de 1e 5 weken van het jaar trakteren op €5 extra korting. Tijdens deze weken zijn de early bird kaarten alleen online te koop op www.oosterhout-live.nl. Na deze periode zullen overige verkooppunten waar de reguliere kaarten voor €20,- te koop zijn ook bekend gemaakt worden op de site. BIJZONDER TINTJE De tweede dag krijgt dit jaar wel een heel bijzonder karakter. In het jubileumweekend gaat OOSTERHOUT LIVE een samenwerking aan met SBS. In dit kader gaat er op dag 2 (zaterdag 22 juni) op het festivalterrein nog iets bijzonders gebeuren. Hierover volgt snel meer info. OOSTERHOUT LIVE www.oosterhout-live.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 18

Ook jouw nieuwe school staat in Oosterhout

Open dagen kalender 2013 Hanze College Bouwlingstraat 74 4902 AK Oosterhout

Mgr Frencken College Slotlaan 40 4902 AE Oosterhout

De Zwaaikom Nassaustraat 10 4902 NA Oosterhout

Sint-Oelbertgymnasium Warandelaan 3 4904 PA Oosterhout

Effent Kruidenlaan 19 4907 AA Oosterhout

22 en 24 januari 2013 19.00 tot 21.30 uur

vrijdag 25 januari 2013 17.00 tot 20.00 uur zaterdag 26 januari 2013 09.00 tot 12.00 uur

26 januari 2013 09.30 tot 12.30 uur

1 februari 2013 17.00 tot 21.00 uur

2 februari 2013 09.30 tot 12.30 uur


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 19

Oosterhout

Katern2

Weekblad

Reinier Paping op verjaardag Op 9 februari protestmars op Brussel Kaaiendonkse buseigenaren bij Total Print

bezorgd om veiligheid optocht De veiligheid in de Kaaiendonkse carnavalsoptocht loopt groot gevaar, omdat de meeste van de deelnemende carnavalswagens geen APK-keuring hoeven te ondergaan. Dat stelt de Vereniging van Bus Eigenaren (VVBE) vandaag in een verklaring. De VVBE is een organisatie die zich inzet voor het behoud van carnavalesk rollend materieel met antiquariaatswaarde, bij voorkeur uit de brandweerbranche. De VVBE vindt het opmerkelijk dat het eigen wagenpark ieder jaar opnieuw APK gekeurd moet worden, terwijl optochtwagens zonder enige regulering zomaar tijdens carnaval mogen rondrijden. “Dat is op zijn zachtst gezegd vreemd”, aldus VVBE-voorzitter ir. Wiek Tennisbuik. “Wij sparen ieder jaar kosten noch moeite om onze brandweerbus in koers te

(Foto's: Wim Vermeeren) 'Moordende tocht; honderden vielen uit, velen gewond', 'Monstertocht is voor deel stopgezet'. De Leeuwarder Courant van vrijdag 18 januari 1963 wond er geen doekjes om. Het vroor die avond zo'n 18 graden, wat met die ijskoude wind erbij Siberi-

sche omstandigheden veroorzaakte. Andere krantenkoppen: 'IJsvloer boog scheurend door, Koningin vlucht met publiek van finish'. Het is duidelijk waarover we het hebben: op de koudste dag van de koudste winter van de vorige eeuw werd de zwaarste Elfstedentocht ooit gereden. Reinier Paping werd met zijn overwinning een sportman waarbij namen als Henk Angenent (Wie? Henk Angenent! Oh die!) verbleken om van verbeelding naast hun voetbalschoenen lopende verwende miljonairtjes maar te zwijgen. Gek genoeg geen woord in de Leeuwarder Courant over de minstens even belangwekkende gebeurtenis die de dag ervoor in Oosterhout had plaatsgevonden. Op donderdag 17 januari 1963 waren

Koos en Bets van Ginniken namelijk minstens zo blij als Paping een dag later. Ze hoefden er weliswaar niet voor de ijzige kou in en van schaatsen onderbinden was al helemaal geen sprake. Geen keerpunt bij Dokkum. Geen kranten voor de borst om de wind buiten te houden. Al helemaal geen zwart-witbeelden live op de NTS. Maar vermoedelijk wel een borreltje om de goede afloop te vieren. Moeder Bets had het leven geschonken aan zoon Adje die vorige week dus zijn 50ste verjaardag vierde. Ad (Inmiddels) van Ginneken, eigenaar van Total Print b.v., koppelde zijn ontmoeting met Abraham aan de legendarische tocht. Op de gevel van zijn zaak aan de Catharinastraat in Oosterhout prijken schitterende, gigantische foto's van de Elfstedentocht die de dag na zijn geboorte verreden werd. Een ervan is een begerenswaardige foto van de finishende Reinier Paping, inmiddels 81. Als uitnodiging voor zijn verjaardagsfeest gaf Ad zelfs een speciale editie van de Leeuwarder courant van 18 januari 1963 uit! HvdP

lekker uit jongen. Zoek de bonnetjes en afspraken eens na, praat er eens over met ons gemeentebestuur. Je hebt toch tijd zat. Ga eens echt op feiten af in plaats van een potje te gaan zitten insinueren. Jullie naam vind ik een redelijke blamage voor het toch wel lollige woord 'Storp'. Jullie zouden je naam moeten veranderen in 'schreeuwt u maar', dat is een stuk passender. Want ja, ik kijk nog wel eens op jullie site hoor, maar meestal gaat dat niet verder dan jouw stukjes. Dat geblèr daarna van 'al' die fans interesseert me geen reet. Want ik weet niet of je daarop geilt, maar dat zijn allemaal lui die ik nooit ergens zie, hoor of spreek. Ook al omdat ze anoniem zijn. Uit jouw stukjes kun je soms nog halen dat je er ietsje meer van weet maar vervolgens ga je je twaalf (zijn het er wel zoveel?) apostelen lopen ophitsen. Ik weet zeker dat het weekblad meer fans heeft dan jouw cluppie en da's niet omdat wij 'alsmaar' leugens schrijven. Zelf heb ik in 18 jaar drie keer een misser gemaakt in het krantje en dat de week daarna ook rechtgezet. Een keer ging dat om een fout geldbedrag, een keer over de Ronde van de Molen en de laatste keer was met dat gedoe rond de PvdA. Stomstomstom, zeg ik dan. Dat

ene feitje van een jaar of tig geleden waar jij het weekblad steeds maar aan ophangt zegt meer over jouw starheid dan over ons. Ik zou me dus maar eens af gaan vragen of je wel zo blij bent met jezelf. Ik schat jou misschien wel hoger in dan jij jezelf. En als ik jou eens een wedervraag mag stellen, beste John, hoe zit het nou eigenlijk met al die politieke aspiraties van jou/jullie? Of dacht je het met twaalf stemmen te gaan redden voor een zetel? En heb je het nutteloze van die poging al ingezien?Je mag dit relaas gerust op je site zetten. Stiekem denk ik dat je een beetje jaloers bent op het weekblad, maar da's niet erg hoor John, zou ik ook hebben. Goeie groet, Emile... Dit schreef John mij terug (tussen haakjes de vragen aan John mijnerzijds) Wij doen niet aan in het openbaar 'grote vent zijn' en privé huilie huilie doen. (snap ik geen bal van) Denk maar eens aan hoe jij je krantje misbruikt om mensen als Yves de Boer te kakken te zetten zonder dat deze zich kan verdedigen (oh ja John? Ik dacht altijd dat ik hen op daden/niks doen/ uitspraken aanpakte. En hij mag toch een brief schrijven! Vind dat

houden, maar we gaan vervolgens bijna failliet op de kosten van de APK. En dat terwijl ieder van papier-maché in elkaar geknutseld voertuig – en dan liefst nog met bewegende delen en dus met een groot afbreukrisico – zo maar op het Kaaiendonkse carnavalspubliek wordt losgelaten. Dat is vragen om ongelukken!”. Overigens wil de VVBE op voorhand de indruk wegnemen dat zij erop uit zou zijn de Kaaiendonkse carnavalsoptocht op deze wijze de nek om te draaien. De VVBE is bijvoorbeeld bereid na te denken over een uitzonderings- of overgangsregeling voor rollend materieel

Rietveld Bloemisten klantvriendelijkst

Rietveld Bloemisten uit Oosterhout heeft de 'pluim' voor de beste klantenbehandeling in 2012 gewonnen. En terecht. Voorbeeld? Ondergetekende kreeg van een kennis steeds een stel kunstbloemen. Ging ik naar Rietveld voor een vaas. Kreeg ik de hele bups geschikt en wel terug. Terwijl ze daar verse bloemen verkopen hè!

Eindelijk iets ontdekt... John de Vries van Storp.nl denkt dat ik geld (of iets anders) krijg van de gemeente omdat ik in zijn ogen niet meer de stukjes schrijf die ik vroeger schreef. Zulke insinuaties zet hij ook altijd op zijn site. Hij noemt het weekblad ook leugenachtig omdat wij ooit een mevrouw een bos bloemen in de hand drukten bij de fietsenkelder (dat was in verband met die fooienkwestie) en er toen een foto van maakten. Ik was er zelf niet bij toen dat gebeurde, maar als het al zo was dan moet je dat niet doen, klopt. Heb ik toen ook gezegd. Maar om daar steeds maar weer op terug te vallen heeft vermoedelijk met zijn ongekende trots te maken dat ie toen eindelijk eens iets echts heeft ontdekt. Maar ik was het een beetje beu. Dus het volgende: 'Het soort ziekelijke achterdocht waar jij/jullie mee besmet zijn ken ik gelukkig niet John (ik schreef René, maar dat was natuurlijk fout). Heb ik ook nooit gehad, ook al denk jij dat. Ik attendeerde hooguit. Om dezelfde reden wil ik ook geen vriend zijn van Storp. Jouw laatste opmerking 'wat hebben ze ervoor gedaan?' (je doelde op het college – ik was veel te aardig voor ze) zegt wat dat betreft genoeg. Ik zou haast zeggen John: zoek dat nou eens

dat wordt ingezet door paren, individuelen en loopgroepen. De VVBE vindt nadrukkelijk dat het nu tijd is om in te grijpen. “We hebben de kwestie aangekaart bij het college, bij de OCS, bij de Rijdende Rechter en bij het kabinet, maar we hebben van niemand niks gehoord”, zegt de VVBE-voorzitter. “Het wordt nu tijd voor harde actie!”. Daarom vertrekken de buseigenaren binnenkort naar Brussel in een poging bij de Europese Gemeenschap gehoor voor hun klacht te krijgen. De Kaaiendonkse proteststoet vertrekt zaterdag 9 februari om 15.11 uur vanaf de Markt in Oosterhout. De VVBE vertrouwt erop dat de Markt dan zwart zal zien van al de sympathisanten.

er bij jou meer beledigd wordt hoor). Puur uit eigen gefrustreerd belang (waar haal je dit vandaan John? Ik voel me niet gefrustreerd hoor, integendeel). Bij ons kunnen mensen direct reageren wanneer ze het er niet (waarmee niet?) mee eens zijn dus waarom zouden we daar in Godsnaam jaloers op jou moeten zijn?Verder geven wij onze mening openbaar en niet stiekem achter de gordijntjes (wie dan wel John?). Dus... BOEIUHHHH.Met ook goeie groet, John de Vriesps. Dit mag je gerust in je blaadje zetten. Ik stelde John via Storp.nl ook nog voor om mijn stukje op zijn site te zetten. Dit was de reactie:

gaande foto liet maken. Wat dat betreft kan het blad dus nog iets leren van de mensen bij Rietveld. De keus werd gemaakt uit de bloemenwinkels die in het afgelopen jaar bezocht zijn door een anonieme redacteur. Bij de beoordeling wordt bijvoorbeeld gekeken naar de begroeting, het informeren naar wensen, vragen naar het te besteden bedrag en verzorgingsadvies won de prijs onder meer doordat Edith en haar mensen veel tijd voor hun klanten nemen.

De redactie van Bloem en Blad deelt jaarlijks deze prijs uit aan de meest klantvriendelijke bloemist. De prijs? Een oorkonde plus taart. Nee, de foto die ze van de uitreiking maakten kon Edith alleen tegen betaling krijgen. Vandaar ook dat ze zelf bij-

e

52,-

Nieuw iN oosterhout!

per gram

fijn goud basis bij inruil

hooGste iNKooP ouD GouD eN ZiLVer

DireCt CoNtANt GeLD!

sAPPhire JuweLier

De Wijnsteker 1 - Oosterhout - Tel.: 0162 466 799

we hebben goud

Gouden Galet winnaar van de

Nee, bedankt Emile. We hebben jou in het verleden een platform voor je stukjes aangeboden, maar schijnbaar ben je te bang dat mensen direct op je stukjes kunnen reageren. Jouw mening Boeit ons niet. Gebruik je eigen kwaliteitsblad maar. Met goeie groet, Redactie Storp.nl En dat doen we dus maar. Goeie tip John, dank! Kunnen in deze winterkomkommer alles gebruiken. evr

2012 - 2013

2012

De Gouden galet wordt jaarlijks uitgereikt aan de banketbakkerij die de hoogste score heeft behaald bij de jaarlijkse kwaliteitsbeoordeling van Heerlijk & Heerlijk.

Om dit te vieren maken we deze week onze specialiteit voor ‘n gouden galet prijsje: Dyonaisetaart, 6 pers van 8,25 voor 4,95

Geldig van donderdag t/m woensdag:

Mini worst- & saucijzen broodjes 50 10 stuks normaal ... 5. NU voor maar...

Christoffeltaartje

Leijsenhoek 18 4901 ET Oosterhout T. 0162-453802 www.patisseriespeekenbrink.nl

3.95

6 persoons - Overheerlijk chocolade/slagroom/schuimtaartje normaal

8.50

NU voor maar ...

6.95

Leijsenhoek 18 4901 ET Oosterhout Tel: 0162-453802 Fax: 0162-424909 www.patisseriespeekenbrink.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 20

GRAND ARC TE RIJEN OPEN HUIS ZATERDAG 26 JANUARI A.S. VAN 11:00 UUR TOT 14:00 UUR

- Op een unieke locatie in Rijen dichtbij alle voorzieningen heeft WSG appartementencomplex “Grand Arc” gebouwd; - Het betreft Anne Frankplein 14 tot en met 61 (tegenover het NSstation); - Moderne appartementen met luxe afwerking en een oppervlakte van ca. 80 m2 tot 130 m2. Grote woonkamer met open keuken voorzien van inbouwapparatuur (combimagnetron, koeler, 4-pits kookplaat en afzuigkap);

3

- 2 of 3 slaapkamers, complete badkamer met 2e toilet, inpandige berging, extra berging en eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeerkelder; - Huurprijzen variëren, bij tweederde van de huurappartementen is huurtoeslag mogelijk; - De woningen zijn per direct verhuurbaar. Meer informatie: www.wsgnl.com of bel 0165-562501.

n e l habetalen* nog

OPRUIMINGSFINALE T/M 26 JANUARI A.S.

3gen!

1

da

Ongekend VOORDEEL op het grootste gedeelte van de wintercollectie bij Ballegooyen Modes! Profiteer van vele TOP merken voor absolute BODEM prijzen!

10,29,- 5,1 twee stuks

tage vol met SUPER e ze n o p o l a k o o u Bent

ks twee stu

Molenkade 25 | 4271 AE Dussen | T 0416-391230 | www.ballegooyenmodes.com Geopend van dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

VOLG ONS OP FACEBOOK EN TWITTER EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ELKE TREND!

29,-

sale!

sale!

sale!

19,-

st? KOOPJES gewee

sale!

*U betaalt slechts het duurste artikel.

59,50,- 00,1 twee stuks

ks twee stu


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 21

PRPPen bij h19? De eerste woensdagmiddagen voor de kinderen van groep 3, 4 en 5 zitten er op! Het was een hele belevenis. Wil je weten wat PRPPen is? Elke week geven we een hint, een soort prijsvraag-vraag. De oplossing hoor je op de woensdagmiddag zelf! Vanaf nu ook elke week op facebook www.facebook.com/h19. oosterhout. Daar zetten we ook zoveel mogelijk wat foto's van de middagen op. Dus: kom je PRPPen aanstaande woensdag 23 en 30 januari van 14 tot 16 uur? Een kleine hint voor 23 januari: we gaan weer “bakken”. Laat je verrassen, breng 5 euro mee naar de receptie op H19, dan zorgen wij dat je fijn werkt en wat lekkers krijgt.

Dansspektakel in Pannehoef Afgelopen weekend mochten alle dansers en danseressen van EigenWijZ-R weer ten tonele verschijnen. Om het jaar goed in te luiden hadden zij een geweldige show in petto: Off The Streets “A New World!” Driehonderd kinderen mochten hun skills aan het publiek tonen. En dat hebben ze geweldig goed gedaan. Van de kleinste tot aan de aller grootste dansers en danseressen hebben een mooie show weggegeven. De show heet dit jaar “A New World!”, omdat EigenWijZ-R dit jaar een hele andere wereld wil laten zien aan u, en de dansers. Vanaf dit jaar zijn er nieuwe docenten, nieuwe lessen, nieuwe locaties en nog veel meer leuke en nieuwe dingen, een nieuwe wereld dus.

Een impressie van de november “bak”middag.

Kitty Courbois in Oosterhout tijdens poëzieweek

morgen kunt u haar gerust weer een vraag stellen

Bel de gratis KWF Kanker Infolijn 0800 - 022 66 22

Van 31 januari tot 7 februari 2013 is het poëzieweek. De poëzieweek is een themaweek die door de grootste Nederlands en Vlaamse poëzieorganisaties wordt georganiseerd. In Oosterhout worden allerlei activiteiten rondom de poëzieweek georganiseerd. Op de gedichtendag, donderdag 31 januari, staat Kitty Courbois met de voorstelling Parels van Poëzie in Theater de Bussel. Kitty vierde onlangs haar 50-jarig toneeljubileum. Bij deze gelegenheid ontving zij de naar haar vernoemde Courbois- Parel, een nieuwe toneelprijs die zij naar eigen inzicht door kan geven aan een volgende actrice. In Parels van Poëzie draagt Kitty haar lievelingsgedichten voor, afgewisseld met persoonlijke bespiegelingen over de repertoirekeuze

en haar persoonlijke band met de auteurs. Zo zullen gedichten van Vasalis, Hans, Lodeizen, Remco Campert, Judith Herzberg, Hugo Claus en Gerard Reve deel uitmaken van deze intieme literaire theaterproductie. Donderdag 31 januari, 20.15u, entree vanaf € 18 Reserveer nu uw toegangskaarten via www.theaterdebussel.nl

memorandum

Weekend-diensten Huisartsen Oosterhout

de dienst huisartsen zijn te bereiken onder nummer 0162-435000. Huisartsengroep NieuwGinneken, Dorst en Teteringen Via het antwoordapparaat van uw eigen huisarts kunt u vernemen welke huisarts voor spoedgevallen bereikbaar is. dorst: dr. van Beijsterveldt, Taxusstraat 51, tel. 0161-412100. Teteringen: dr. B.J.J. Smit en dr. C. van Walsum, Willebrordstraat 5a, tel. 076-5711100. In dorst houdt ook dr. J. de Koning uit rijen praktijk, tel. 0161-222658. Stichting Huisartsen Laboratorium / Regionale Trombosedienst Breda e.o. Bloedafname voor huisartsen, verloskundigen en specialisten Bredaseweg 165, etten-Leur, 076-5029100. ma. t/m vrij. 08.00-16.00 u. Huisartsenpraktijk Dorst Taxusstraat 49, 4849 aC dorst open: ma en do 09.00 - 10.00 uur Amphia Ziekenhuis, locatie Pasteur Pasteurlaan 9, 4901 dH oosterhout nB. open: ma t/m vr 07.30-17.00 uur Dependance De Volckaert Buurstede 15, 4904 PX oosterhout. ma. t/m vr. 08.30-09.30 uur. Fysiotherapeutisch centrum arkendonk 3, 4907 XT oosterhout. ma., wo. & do. 08.30-09.30 u. Steunpunt Oudenhove oudenhove 156, 4901 Cd oosterhout nB, open: di 09.00-10.00 uur Zorgcentrum de Doelen Keiweg 52, 4901 Ja oosterhout nB open: ma en do 09.00-10.00 uur De bloedafnameposten aan de Sperwerstraat en Jacob Catslaan zijn vervallen. Wijkgebouw Kruisvereniging Willebrordstr. 3, 4847 rJ Teteringen

open: ma t/m vrij 08.30 - 10.00. Gezondheidscentrum Vrachelen merijntje Gijzenstraat 3a, 4906 ea oosterhout, n.Br. open: wo. en vrij.: 08.00-09.00. Tandartsen Regio Oosterhout

Voor avond- en weekenddiensten van de tandartsen is het centrale telefoonnummer: 0162-424024. u wordt automatisch doorgeschakeld naar de dienstdoende arts. Spoedeisende kunstgebitreparaties: 06-22671867. Dierenartsen Regio Oosterhout Zaterdag 26 en zondag 27 januari: dierenkliniek de Beemd Werkmansbeemd 49, 4907 eG oosterhout, 06-13877828. Dierenartsenpraktijk Breda e.o. oosterhoutseweg 73 te Breda. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar onder telefoonnummer 0765722999. Zie voor meer info: www.dierenartsbreda.nl. Apotheken dienstapotheek regio oosterhout, locatie Pasteurlaan 9 (in het ziekenhuis naast de huisartsenpost). Uitsluitend voor spoedgevallen. GEZONDHEIDSZORG Ambulance Centrale meldpost: 1-1-2 b.g.g. 076-5224488. APOTHEKEN OOSTERHOUT Apotheek De Heuvel: Heuvel 6, 4901 KC, tel. 453606. Apotheek Dommelbergen: medisch centrum dommelbergen, arkendonk 5, 4907 XT, t. 455211. Apotheek Oosterheide: Zuiderhout 8, 4904 aS, t. 454212. Apotheek Wouters: Tempelierstraat 26, 4902 XJ, tel. 422042. Apotheek Vrachelen: merijntje Gijzenstraat 3, 4906 ea , 492455. openingstijden: 8.30-17.30 u.

Normale Openingstijden: op maandag tot en met vrijdag gelden de volgende openingstijden: van 08.00 tot 18.00 uur. Buiten deze tijden wordt de dienst voor spoedeisende receptuur waargenomen door de Dienstapotheek Regio Oosterhout, Pasteurlaan 9, 4901 dH oosterhout (Amphia Ziekenhuis, locatie Pasteurlaan, naast de Huisartsenpost), Tel.: 0162-490544. Apotheek Teteringen, Willebrordstraat 5, is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 17.30 uur. Buiten deze uren is geopend de dienstenapotheek Breda. Amphia Ziekenhuis Locatie Pasteurlaan Pasteurlaan 9, 4901 dH oosterhout algemeen tel.nr.: 076-5951000 algemene bezoektijden: 13.3014.30 / 18.30-20.00 uur. afsprakenbureau: 0162-327400. opnamebureau: 0162-327235 (tel. spreekuur op ma. t/m vr. 13.3015.30) Patiëntenservicebureau: 0162327700 Bloedafname: ma. t/m vr. 07.3017.00; patiënten voor de trombosedienst van 08.30-11.00 uur. Bloedprikposten: Steunpunt oudenhove, oudenhove 156, di. 9.00-10.00; dependance de Volckaert, Buurstede 15, ma. t/m vr. 08.30-09.30; Zorgcentrum de doelen, Keiweg 52, ma. en do. 9.00-10.00; Gezondheidscentrum Vrachelen, merijntje Gijzenstraat 3a, wo. en vr. 08.00-09.00; Fysiotherapeutisch centrum, arkendonk 3, ma., wo. & do. 08.30-09.30; dorpshuis den Brink, Houtse Heuvel 24a, den Hout, vr. 08.3009.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.amphia.nl als u dringend een huisarts nodig heeft, neemt u telefonisch contact op met de Huisartsenpost oosterhout in het amphia Ziekenhuis aan de Pasteurlaan in oosterhout: tel. 0162-435000. dit geldt van maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur en in weekend en op feestdagen. Bezoek aan de huisartsenpost is alleen mogelijk na een telefonische afspraak.

(Foto's: Werner Oomens)

Versier je kroon en win een sprookjesverrassingspakket Op zondag 3 februari komt de sprookjesachtige familiemusical Doornroosje naar Theater de Bussel. Bij deze leuke musical mag je verkleedt komen als prins of prinses. Ook mogen alle kleine prinsen en prinsessen hun kroon versieren. De bouwplaat van het kroontje is te vinden op www. theaterdebussel.nl. De mooiste kroon wint een sprookjesverrassingspakket*. Na afloop van de voorstelling kun je alle sprookjesfiguren uit de musical Doornroosje ontmoeten. Het eeuwenoude sprookje van Doornroosje wordt omgetoverd tot een spetterende familiemu-

sical voor jong en oud. Maud Mulder, o.a. bekend van Idols en haar rol als Roodkapje, zal de

rol spelen van de mooie prinses die zich prikt aan een spinnenwiel. Na 100 jaar slapen wordt ze wakker gekust door haar droomprins. De enthousiaste cast laat de kinderen en hun (groot)ouders genieten van een sprookje vol swingende muziek, uitbundige kostuums en vooral heel veel humor. * = alleen bezoekers maken kans op een verrassingspakket. Zondag 3 februari, 12.30 uur, entree vanaf € 17 Reserveer nu uw toegangskaarten via www.theaterdebussel.nl

Vlooien markt

Nu 2 halleN! Zondag 27 januari

RacketceNtRum

DE EGLO SHOWROOM voor al uw verlichting ideeën

terheijdenseweg 500 4826 aB

BReda

Volg Breda-Noord/Terheijden bij schaatsbaan Breda!!! OPEN: 10.00 - 17.00 uur OPEN MA-VRIJ 9 - 17 | Innovatiepark 20 | Oosterhout | egloshowroom.nl

Info: 0161-456291


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

Kozijnen / balkonbeglazing / terrasbeglazing Kunststof en aluminium, hardglazen puien (schuif/draai). Eigen fabriek, dus scherpe prijzen.

Leo Mesch Kaatsheuvel Tel.: 06-21292181 Email : info@meschkozijnen.nl Internet : www.meschkozijnen.nl

PAGINA 22

Meubelstoffering

voor o.a. boten, stoelen, banken, wanden, en caravans Eigen maatwerk!

Brugel Woondesign Ginnekenweg 72 Breda Tel. 076-5148563 www.joopbrugelwoondesign.nl

t s m o k e o t Ontdek je ! l a a t e m e d in ens je opleiding!

● Meteen verdienen tijd t je werkgever ● Ontmoe uke ● Volop kansen op een lejob! en veelzijdige

AtlantisZorg Wie?

Wat?

Hoe?

Een kleinschalige organisatie, met oog en hart voor een persoonlijke benadering. Een enthousiast, deskundig, gedreven en creatief team met uiteenlopende expertise. Een organisatie die op een ‘eigen-wijze’ manier jouw zorgvraag als uitgangspunt neemt.

O P E N AV Vrijdag

van 18.

Wij ondersteunen kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een hulpvraag op het gebied van sociale interactie en gedrag, dagelijks functioneren, persoonlijke groei en/of ontwikkeling. Wij geven informatie en inzicht, praktische adviezen en handvatten over hoe om te gaan met problemen, voortkomend uit bijvoorbeeld Autisme, AD(H)D, PDDNOS, Syndroom van Asperger, persoonlijkheidsstoornissen en/of een verstandelijke beperking. Wij bieden individuele ambulante begeleiding, systeembegeleiding, ouderbegeleiding en begeleiding in kleine groepjes. Hierbij werken we nauw samen met andere zorgaanbieders, indicatiestellers, scholen en doorverwijzers. Om gebruik te kunnen maken van onze zorg, is een AWBZ indicatie nodig. De zorg wordt gefinancierd vanuit Zorg in Natura (ZIN), Persoons Gebonden Budget (PGB) en Vergoedingsregeling Persoonlijke Zorg (VPZ).

Zorgen doen we samen Wil je meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze zorgcoördinatoren: Marthe van Berkel of Josieke Borsten via 0162 318 396. AtlantisZorg Hoge Ham 15 rood 5104 JA Dongen

www.atlantiszorg.nl info@atlantiszorg.nl

1 Febru

00 tot 2

Zaterda

g 2 Feb

00 tot 1

OND

0.30 uu

OPEN D

van 10.

ari

ruari

r

AG

3.00 uu

r

www.vakopleidingmetaal.nl

Munnikenheiweg 37 Etten-Leur

Te l . : 0 7 6 - 5 7 2 6 5 0 1 E - m a i l : i n f o @ v a k o p l e i d i n g m e t a a l . n l

Schilder kan nog binnenschilderwerk aannemen. Voor info: 06-12450486. Gratis offerte.

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

schilderworkshop a la Paul Klee. Vrijdag 1 febr. 9.3011.30 u een workshop geinspireerd op de bekende kunstenaar Paul Klee. Atelier Paterserf 9 O‘hout. € 20,- incl alle benodigde materialen, schildersdoek, koffie en thee. aanmelden 0630489878

Te huur aangeboden: Div. chalets voor de langere termijn. (vanaf 3 mnd!). Geheel geisoleerd, gemeubileerd en gestoffeerd. Met cv, dubbel glas, douche en toilet. Ook Internet mogelijk. Voor info: zie www. meysberg.nl, of bel 0653388715.

Bungalowpark Libra Ommen

Te huur: nog enige moderne bungalows in het hoogseizoen. Zwembaden en recr. team aanwezig. e350,- p.w. all-in, excl. toer.belasting. Milieuheff. e25,- p.w. Mei, juni, sept. okt., e175,- p.w.

Folders? Tel. 0529-457224 Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS- Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

Verjaardag, jubileum attentie, Kado tip: een Streekproduktenpakket Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

***SALSACURSUS*** voor beginners in maart in Oosterhout opgeven via *** www.RITMO-LATINO.nl *** privélessen openingsdans workshops groepsuitje

Is mascara aanbrengen een drama. Zit het na een rondje fietsen onder of boven uw ogen. Dan is Myscara de oplossing. Een semi permanente wimpercoating die geheel waterproof is. Tip voor de carnaval. Le lavandou 06 11166698. www. lelavandou.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 23

The Broken Circle Breakdown nu al in filmtheater

Terzake

Woensdag 30 januari - aanvang 20:15 uur - wordt in Filmtheater de Bussel de Belgische film The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen vertoond. Entree € 7,50 Met korting € 6,00 (vriendenpas, CKV of 65+) Voorverkoop: boekhandel Anderland en Het Verboden Rijk. Reserveren: info@filmtheaterdebussel.nl THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN Met: Johan Heldenbergh, Veerle Baetens, Nell Cattrysse. Het gold als een onverfilmbaar toneelstuk met een onmogelijke naam: The Broken Circle Breakdown Featuring The Cover-ups of Alabama. De Vlaamse cineast Felix van Groeningen (Dagen

zonder lief en De helaasheid der dingen) viel als een blok voor het stuk en slaagde erin het toch te verfilmen.De titel kortte hij in. Het resultaat is een even schitterende als aangrijpende film over een grote liefde. Banjospeler Didier (Johan Heldenbergh, hij schreef ook het toneelstuk The Broken Circle Breakdown Featuring The Coverups of Alabama) wordt verliefd op Elise (Veerle Baetens), een prachtige jonge vrouw die een tattooshop runt. Het geluk lacht ze toe. Tot Elise zwanger raakt. Didier weet niet of hij wel vader wil worden, maar verzoent zich

Wat een prachtige acteurs en wat een prachtfilm. met de situatie. Als de kleine Maybelle (vernoemd naar de countryzangeres Maybelle Carter) wordt geboren, volgen een paar zeer gelukkige jaren, tot het meisje ernstig ziek wordt. Kan een relatie dit gevecht doorstaan als twee personen zo van elkaar verschillen of laat de liefde je op het belangrijkste moment dan toch in de steek? Van Groeningen vertelt de liefdesgeschiedenis niet chronologisch.

Films in het filmtheater

Woensdag 27 februari 14:00 uur: De groeten van Mike! Woensdag 27 februari 20:15 uur: Volcano Woensdag 06 maart 20:15 uur: Une vie meilleure Woensdag 13 maart 20:15 uur: Life of Pi (2D)

Dumpen-2? Je hebt plekken waar bewoners van flats hun huisvuil in kunnen stoppen, een soort ondergrondse containers. Hier die bij het Torenkwartier. De bewoners daar hebben een pasje, maar inmiddels zijn er ook mensen die hun vuil daar maar neerzetten, ver-

moedelijk in de hoop dat een van de bewoners die builen er ook maar in gooit. Welnu, dat doen die bewoners niet want dan moeten zij meer gaan betalen. Komt erop neer dat de gemeente die builen (elke dag) moet komen ophalen. Tja, het mag wat kosten.

erg weinig en weegt in de verste verte niet op tegen het feit dat bewoners teleurgesteld en rechteloos achterblijven. Als er bezwaren zijn tegen het aanzien van een bouwplan, kunnen burgers over het welstandsaspect alleen nog bij de burgerlijke rechter terecht. De eerlijkheid gebied dan te zeggen dat die burgers in een dergelijke procedure weinig kans van slagen hebben. Is het dat, wat de vier coalitiepartijen voor ogen hadden, toen zij voor den dag kwamen met dit voorstel. Wij wijzen dit af, voor ons is welstand een kwestie van cultuur en beschaving.

Elke inzender is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn eigen stuk. Opname van ingezonden stukken betekent niet dat de redaktie het met de strekking van deze stukken eens is. Verder behoudt de redactie zich het recht voor ingezonden stukken verkort weer te geven. Anonieme stukken worden niet geplaatst.

Maar bovenal recht moet er voor iedereen zijn, niet alleen voor diegene die er voordeel bij hebben. Cees Noltee Groen Brabant

Illegaal vuil storten Waar iedereen voor vreesde is tóch aan het gebeuren... il-en heeft niemand er maar een legale vuildumping. cent voor over om andermans

Filmtheater de Bussel, Torenplein 12 te Oosterhout. www. filmtheaterdebussel.nl info@filmtheaterdebussel.nl Tel: 06- 41686489 Entree € 7,50. Met korting € 6,00 (vriendenpas, studenten en 65+). Als vriend betaalt een bezoeker dus slechts 6 euro. De vriendenpas, die € 5 kost, kan op elk moment ingaan en blijft een heel jaar geldig. Voorverkoopadressen: boekhandels Anderland en Het Verboden Rijk Zondag 17 februari 11:00 uur: Anna Karenina Zondag 17 februari 15:00 uur: Beyond the Hills Woensdag 20 februari 14:00 uur: Hotel Transylvania: Hotel Vol Monsters (NL) (2D) Woensdag 20 februari 20:15 uur: Anna Karenina

Mensen zijn enorm betrokken bij hun directe woon en leefomgeving. Het is bij uitstek een onderwerp dat emoties kan losmaken. Dezelfde mensen die klagen over welstandregels, komen onmiddellijk in het geweer als hun buurman een stuk aan zijn huis bouwt dat hun niet bevalt. Door het afschaffen van de welstandseisen kan een besparing worden geboekt van 5000 euro. Maar ook wordt het met deze maatregel bouwen makkelijker gemaakt wordt voor burgers. Het stadsbestuur wil daarom een aantal jaren gaan experimenteren met welstandsvrij bouwen. Die besparing is

INGEZONDEN MENINGEN VAN DE LEZER

Keira Knightley als Anna Karenina

Vrijetijdskoor bestaat 35 jaar Op 1 februari 2013 bestaat het Vrijetijdskoor Oosterhout dat 43 leden telt, 35 jaar. Dat wil het koor niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 21 april 2013 wordt er een concert gegeven in de Vredeskerk aan de Rulstraat te Oosterhout, helemaal in het kader van dit jubileum. Graag zouden wij mensen willen oproepen met ons mee te doen. Daarvoor heeft het koor een bijzondere activiteit opgezet: zij nodigt mensen uit om gedurende de maanden januari t/m april projectmatig met ons mee te doen. Deelnemers betalen gedurende die tijd geen contributie.

Nu iedereen in Oosterhout per keer wordt aangeslagen voor de lediging van de kliko of het storten van een vuilniszak vinden sommige burgers het blijkbaar niet nodig om daar voor te moeten betalen en dumpen hun huisvuil gewoon in een zak op straat. Zo is al enkele malen gebeurd in de van SomerenDownerlaan in Dommelbergen Noord. Omdat in deze barre winterse tijden de zak door de hongerig geworden dieren is open gebeten blijkt dat er gewoon huisvuil in zit en geen glas voor de ernaast staande glasbak die ook echt niet vol zit, dat was het dus niet. Het is gewoon laksheid en andere burgers laten opdraaien voor de kosten. In de oude vuilophaal situatie

Het koor repeteert op vrijdagmiddag in Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2, 4904 CA Oosterhout. Ons repertoire is semiklassiek . Heeft u op vrijdagmiddag niets bijzonders te doen, kom dan gerust naar De Bunthoef en doe met ons mee. Uw leeftijd is van geen belang! We repeteren in een bijzonder gezellige sfeer. U kunt telefonisch informatie verkrijgen bij de voorzitster 0162-427457. Ook kunt u informatie vinden op onze website:www.vrijetijdskooroosterhout.nl

van vorig jaar waren medeburgers nog wel bereid om deze smeerpoetserij in hun eigen kliko te gooien om het maar weg te hebben van de straat, maar die bereidheid is nu wel over

rommel tegen betaling op te ruimen. Dus rest burgers niets anders dan het meldpunt van de gemeente te benaderen met het verzoek om deze asociale rommel op te laten ruimen. Fred Polet

Adres: Leysenhoek 29, Oosterhout, Tel. 0162 852578 Openingstijden: van di t/m vrij van 9.30 uur tot 17.00 uur; zaterdag van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Je bent welkom op de tentoonstelling

Margriet Toen en Nu van Margriet de Greeff-van Bergeijk van 1 tot en met 28 februari 2013

Advertentie Game ”NIEUW”_Opmaak 1 19-11-12 11:24 Pagina 1

NIEUW !!! NIEUW !!!

Wekelijks stijgende kortingen op de totale najaarscollectie

50% 60% 70% *

Accountantskantoor De Jongh Emmastraat 15a 4941 AX Raamsdonksveer

T. 0162 - 52 20 09 E. info@dejonghaccountants.nl

GRATIS ADVIESGESPREK STARTENDE ONDERNEMERS Verzorgen financiële administratie Salarisadministratie Accountantscontrole en -verklaringen

Verzorging jaarrekening en publicatiebalans Begeleiding startende ondernemers Belastingaangifte voor particulieren

Vanaf nu t/m za. 26 januari

*

Ma. 28 januari t/m za. 2 februari

*

Koopzondag 3 februari t/m za. 9 februari

Gietvloeren

introductiedagen 8 & 9 december Introductiedag 26 januari

demo’s gietvloeren demo’sapplicatie applicatie gietvloeren Game kunststofvloeren

GAME De HakKUNSTSTOFVLOEREN 16H - 5107 rG Dongen

*Op de originele prijs. Geldig op alle SALE artikelen

Brigidastraat 2, Bavel

De Hak 16h 5107 RG Dongen

Wij zorgen ook voor een hapje en een drankje.

Bastiaansenmodestad.nl

wij zorgen ook voor een hapje en een drankje

u bent van welkom! U bent vanharte harte welkom!


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 24

Kijk dagelijks op action.nl voor

DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN MOLTON

PARTYMIX KINDER

HOES LAKEN 90x200 cm

VERKLEED SET top kwaliteit zeer gedetailleerd groot assortiment maten 116-140

TAFEL LAMP incl. kap hoogte 42 cm

idem hoogte 60 cm

AVA L S T I P !

Elders 14.95 19.95

BLOEM GEL

6.49

LUCHT VERFRISSER assorti geur 150 gram

Elders 1.09 1.29

KOFFIE/THEE

ISOLEER KAN glazen binnenfles

ZEN

BODY SCRUB Beauty Secrets,

0.64

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

3.79

4.49 5.95

180x200 cm

RVS DELUXE

WATER KOKER 360º draaibaar

RBR A PR IJ S DOO Elders 19.95 24.95

RONDE HALS

DAMES SHIRT katoen/elastan

3.29

2.39

SANDERS/DE DENKER

PUZZEL BOEKJE zeer groot assortiment

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

VOORGEVORMDE BEHA zwart of wit

Elders 5.95 7.95

FREESTYLE

3.99

KOP TELEFOON diverse kleuren en prints stereo XL

puzzels en niveaus

1.09

7.99

5 DRAAGVARIANTEN

AK!

12.95

Elders 4.95 5.95

Elders 1.99 3.49

0.79

maten 75B-80D

diverse kleuren maten S-XL

Good Health, Happy Days of Paradise Pink 500 gram

Elders 3.95 5.95

140x200 cm

inhoud 1.7 ltr

kunststof 1 ltr

Elders 5.99 6.99

10.95

Majestic ECO HALOGEEN LAMPEN groot assortiment in diverse uitvoeringen

Elders 7.99 13.75

ROOKEE

2.99

CUP NOODLES kip, rundvlees of garnalen 65 gram

0.99 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

2 VO O R

Elders 2.95 3.95

0.88 TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 20-01-2013 t/m za. 26-01-2013 in Nederlandse filialen.

CARN

SILVER PLATED


r 0 3 a a a n l v C 2 1

WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 25

Nie Mááuwe maar bouwe Prins Mienus XII bij ROZO

CV Nie Mááuwe bestaat 11 jaar en om iedereen te laten zien dat ze na elf jaar nog steeds serieus meedoen in de optocht (hebben we daar ooit aan getwijfeld?) presenteren ze met trots een grootse wagen – ruim 20 meter lang en 9 meter hoog – en hun nieuwe thema: “Na 11 jaor nog steeds in de race”. Door de jaren heen hebben ze als vereniging steeds verschillende soorten wagens gebouwd – grote wagens met weinig detail, kleinere wagens met juist veel detail en wagens met een opvallende act – maar elk jaar verrassend. Daarbij hebben ze de act hoog in het vaandel staan en is er veel energie in de jaarlijkse act gestoken. Dit jaar had de act zelfs best een losse loopgroep kunnen zijn.

Hoe krijgt CV Nie Mááuwe, een kleine vereniging met officieel 9 leden, zoiets voor elkaar? Zaterdagochtend op de bouwplaats vonden wij zeer veel helpende handen, die enthousiast bezig waren om de grote wagen verder vorm te geven. Eén mailtje naar vrienden en bekenden was genoeg geweest om een grote plakploeg bij elkaar te krijgen.

Zo gaat dat in Den Hout. Ook dit jaar zullen ze naar alle waarschijnlijkheid weer menig weekblad, krant en tv-uitzending halen. En... Tijdens de optocht op zondag 10 februari heel veel bewondering en applaus te gaan oogsten. CV Nie Mááuwe gaat er voor, en ze bedoelen het hoogste: de 1e prijs in de categorie wagens.

Van zaterdag 9 tot dinsdag 12 februari is het carnaval in Theater de Bussel. Met artiesten als de Gebroeders Ko, Matthijs Koning, Vinzzent en DJ Maui Martin belooft het weer een knotsgek feest te worden. Nieuw in dun Bussel is het Brabants Fwojeetje vur iedereen die efkes uitbloazen wil. Het thema van 2013 is Tropical. Dus trek je mooiste hawaiishirt aan, zet je gaafste zonnebril op en doe je slippers aan. De Bussel zorgt voor tropische temperaturen en swingende ritmes.

3 februari

“Van Kroegie naar Kroeg”

Verschillende carnavalskapellen warmen zich op voor carnaval met een vrolijke deun op deze historische dag in Oosteind! Elke carnavalskapel verzorgt live muziek op beide locaties. Er is geen eindtijd afgesproken dus kom naar Oosteind en blijf zeker

nog een tijdje hangen in 't Oosteindje en in de Huiskamer van het Oostquartier! Kom dus naar deze gezellige middag; “Van Kroegie naar Kroeg” en met de strippenkaart in de hand is er menig pilsje te verdienen!

Baronie TV in heel het land Carnavalsmarathon Baronie TV in het hele land te ontvangen Op vrijdag 8 februari 2013 om 17.11 uur precies gaat voor de zeventiende achtereenvolgende keer de Baronie TV Carnavalsmarathon van start. 104 uren onafgebroken muziek, carnaval en optochten uit de Baronie van Breda. Tot en met carnavalsdinsdag 12 februari 23.11 uur! Dit jaar wordt de carnavalsmarathon ook live uitgezonden via het landelijk te ontvangen ZIGGO promokanaal (Ziggokanaal 11). 2,2 miljoen huishoudens in heel Nederland kunnen op deze manier kennis maken met de West Brabantse carnavalscultuur. Daarnaast is kanaal 11 ook via Tablets en Smartphones (android en Ios) te zien middels de Ziggo TV app. Kijkers in de gemeenten EttenLeur, Alphen-Chaam, Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout en Breda kunnen digitaal via Ziggokanaal 40 (StadsTV Breda) de marathon volgen (in de gemeente Breda ook nog analoog te ontvangen). De kijkers in de gemeenten Zundert, Rucphen, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht worden bediend door ROStv Zundert via Ziggokanaal 43 (in de gemeente Zundert ook nog analoog te ontvangen). Ook de Ziggokanalen 41 en 42 (ORTS en Omroep Drimmelen) kunnen de Baronie TV Carnavalsmarathon uitzenden.

Agnes van der Poel, zal hem vragen hoe hij van plan is om dat voor elkaar te krijgen. Natuurlijk zal het interview omlijst worden door passende carnavalsmuziek, o.a. van de nieuwste cd van de Jeugdhofkapel. Ook hopen we dat een

van de leden van deze kapel bereid is om uit te leggen hoe hun allereerste cd tot stand gekomen is. Rondom Tien is een programma dat iedere dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur te beluisteren is via de internetsite www.rozoradio.nl.

Tropical carnaval in Leuttempel dun Bussel

Uit hun thema kan je opmaken dat er iets met raceauto's staat te gebeuren, niet alleen de act maar ook de wagen. We gaan natuurlijk niet alles verklappen, maar je mag van Nie Mááuwe verwachten dat met vallen en opstaan uiteindelijk tevreden de eindstreep gaat worden gehaald.

Café 't Oosteindje, de Huiskamer in het Oostquartier en Eige Wijs organiseren gezamenlijk een “inbloasfestival” vanaf 15.00 uur.

Het programma “Rondom Tien” zal op dinsdag 5 februari a.s. worden opgeluisterd door de aanwezigheid van Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XII. De prins zal Kaaiendonk tijdens carnaval totaal op zijn kop zetten. Onze presentatrice,

Tot slot kan ook de hele wereld via Internet (www.baronie.tv) meegenieten van het carnaval in de Baronie van Breda. Wa zulle ze zegge? Uniek is dat op carnavalszaterdag om 13.30 uur live in de studio van Baronie TV aan de Archimedestraat in Breda (NHTV) het Kielegatse bruidspaar Hugo Suijkerbuijk en Silvie Metselaar ten overstaan van hun familie, vrienden en favoriete blaoskapel, officieel in de echt wordt verbonden. De gemeente Breda en de NHTV verlenen daaraan hun volledige medewerking. Iedereen wordt uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Elke live uitzending van Baronie TV kan worden bijgewoond. Ze beginnen iedere dag om 10.30 uur en zijn gratis toegankelijk. Er is een café. Muziek In het programma van de Baronie TV carnavalsmarathon is dit jaar meer ruimte voor de West Brabantse carnavalsmuziek ingeruimd. Naast de 22 lokale barnavalsliedjes van 2013 die op vrijdagavond allemaal worden voorgesteld en waar alle kijkers het beste, leukste of mooiste liedje uit mogen kiezen, is ook in het Barnavalsliedarchief gedoken. Daaruit worden dagelijks voor ongeveer twee uur in de diverse programma's de leukste West Brabantse carnavalsliedjes gekozen.

Jubilarissen Extra aandacht zal dit jaar worden besteed aan de jubilarissen. 77 jaar BCV in het Kielegat, 55 jaar Baviaonen in Bavel en Bonenpikkers in Chaam, 44 jaar Aopelaanders in Rijsbergen en 11 jaar Maonblaozers in Zundert. In een programma van één uur zal op vrijdagavond de 77 jarige BCV in het historisch zonnetje worden gezet. De andere jubilarissen krijgen via hun hoogheden in het programma Van de Prins gin Kwaod de nodige confetti over zich heen. Alle jubilarissen is gevraagd om één van hun vrijwilligers te nomineren voor 'de Gouwe Kegel'. Deze onderscheiding is speciaal ingesteld om een 'stille' vrijwilliger eens extra in het zonnetje te zetten.

Programma: Zaoterdag 9 februari 14.00 uur: Busselfamiliefist vur Snotnarren en Narinnekes van alle lifteijje

20.00 uur: Billenschudbal meej um 21.30 uur oewe eigeste Matthijs Koning 23.00 uur: nun echte beachboy Vinzzent meej zunnen Hawaiisjirt! Zondag 10 februari 14.00 uur: Popcornbal meej optrejes en graotis popcorn vur alle Snotnarren(innekes)

20.00 uur: Wermt oew opBal meej ons eigeste DeeJee Maui Martin, wie kent um nie! Maondag 11 februari 14.00 uur: Superkeinderfist meej um 14.30 uur De Gebroeders Ko! Da motte ge gezien hebbe Dinsdag 12 februari 13.00 uur: Kinderkopkesbal meej lotereij meej tropische kadookes 22.30 uur: MeejuntraonistgedaonBal meej kapellekes en DJ Mauì Martin, meej oewe lesten asem meezinge meej Carnavalskraokers van dees jaor

26 januari gaat het knallen in de Pannehoef

Het Smulnarrenbal gaat “Wild West Kaaiendonk” Kun jij ook niet meer wachten? 26 januari is het zo ver. Het Smulnarrenbal! Het thema is “Wild West Kaaiendonk”, dus zal De Pannehoef voor 1 dag omgetoverd worden in een “echte” Saloon. Ook dit jaar wordt iedereen weer volop getrakteerd op muziek, dans en acts. Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XII zal de avond presenteren. Dit jaar staat het bestuur letterlijk in de schijnwerpers. De Raad van XI laat zien dat ze makkelijk mee kunnen met de Dansmariekes. De Hofkapel knalt er weer flink op los. En de Jeugdhofkapel laat live horen waarom iedereen hun CD moet kopen. De Dames van Makkelijk Zat zullen de avond aftrappen met een act waaraan Hans Clock en Clint Oosterhout nog een puntje kunnen zuigen. Het zal ondertussen niemand meer verbazen dat de Dansmariekes een geweldige show weg gaan geven. Staamp! komt de saloon nog even onveilig maken. De Raad van XI gaat samen met de Dansmariekes volledig op in de Country style, of was het nu ''style? 't Simpel-

fonisch Orkestje treedt op en speelt o.a. het winnende Kaaikwèk nummer. Het bestuur trekt de stoute cowboy boots aan om het publiek te vermaken. De avond wordt afgesloten met een waar vuurgevecht tussen het publiek en de band Arie! En we maken natuurlijk ook bekend wie de Grootste Kaai 2013 is. I.v.m. het succes van vorig jaar zal ook dit jaar weer een Smulhoek aanwezig zijn waar je gedurende de

avond een warme hap kunt krijgen voor de innerlijke Smulnar. Heb je zin gekregen om te komen? Trek dan je cowboy boots aan en haal snel een kaartje à € 7,- bij een van de verkooppunten (de Oosterhoutse Feestwinkel (Arendshof 83), Boek- en Kantoorboekhandel Ron Bourgonje (Zuiderhout 62) en de Bruna (Arkendonk 31)). Zaterdag 26 januari trekt de Jeugdhofkapel door het centrum van Oosterhout, ook bij hen kun je terecht om een kaartje te kopen en natuurlijk de fantastische CD “Draaivermaok”. Kijk de komende weken op www. smulnarren.nl voor meer informatie. Prins Mienus XII en Zijn Gevolg hopen je op 26 januari 2013 vanaf 20.00 uur te mogen ontvangen in de Pannehoef. Tot ziens op het Smulnarrenbal!

Vrienden van Baronie TV Ook Baronie TV ondervindt last van de crisis. Adverteerders en sponsoren draaien hun dubbeltjes nog eens extra om. Vandaar dat Baronie TV een beroep doet op haar kijkers om het voortbestaan van de carnavalsmarathon na 2013 te garanderen zodat iedereen ook de komende jaren van carnaval kan genieten. Al voor € 5,55 (twee pilskus) kun je vriend worden van Baronie Tv. Op de website van Baronie TV (www. baronie.tv/vrienden) staat een formulier dat kan worden ingevuld. Er kan ook worden gebeld tijdens de carnaval met 0633861557 of 06-47364435. Smulnarrenbal 2012.(fotografie: Harry van Aperloo)


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 26

Nieuw in Dongen!

Hondenpension op de hei

Voor dagopvang en vakantieopvang Voor informatie of reserveringen bel 06-28628473 b.g.g. 06-49703482

FIETS STUK ? Geen probleem ! Bel 0615868643 en ik kom uw fiets thuis, op het werk of school repareren. Van ma t/m vrij. fietsreparatieaanhuis.nl

Kleiaardappelen Victoria, Bildstar Bintje, frietaardappelen Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

Constant 3000 kuub kurkdroog HAARD- en KACHELHOUT in voorraad voor een goudeerlijke prijs. Tegen een kleine vergoeding leveren wij bij u af. Kijk op www.marceldebiehouthandel.nl Houthandel Marcel de Bie, Chaam. 06 20005518

GEZOCHT: single veertigers m/v uit Oosterhout en omgeving, om in de weekenden leuke dingen mee te ondernemen als; film, theater, boswandelingen, fietstochtjes, uit eten, bowlen, musea, kunst, sauna, borrelen, cafebezoek, etc. Zelf ben ik een 41 jarige vrouw, nieuw in Oosterhout en wil graag nieuwe mensen leren kennen.

10% korTIng op Demo / voorrAAD moDellen Prijsdoorbraak Nu rijlessen brommobielen! in Ligier! Dué First voor maar

€ 8500 Dué by Ligier

45

Ligier Ixo vanaf

km

€ 9995 Elegant en luxueus !

Kruisstraat 48a - Lage Zwaluwe Telefoon: 0168-486399 Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag zaterdag

09.00 - 18.00 uur 10.00 - 16.00 uur

Wij bezorgen gratis of U kunt het apparaat direkt meenemen Kijk voor meer aanbiedingen op onze website:

www.LagezwaLuwewitgoed.NL

Informeer vrijblijvend naar onze gebruikte brommobielen

Ook onderhoud en schade reparatie van uw Ligier

w w w. b e v e r a u t o a a n p a s s i n g e n . n l

Uw vrijheid zonder autorijbewijs

Bever Breda B.v. de brommobiel specialist in uw buurt:

AANBIEDINGEN VANAF 22 JANUARI oP = oP:

Hekven 17, 4824 AD Breda Tel. 076-5414944, Fax 076-5412088

StoffeerderijvanHoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvende offerte 06-19748242 www.stoffeerderijvanhoorn.nl

e399 LG Wasmachine 8 Kg A++ Klasse 1400 Toeren “Direct Drive”-motor extra stil 10 jaar garantie op deze motor Startuitstel/Resttijd indicatie Beladingsherkenning Display 2 jaar fabrieksgarantie Normaal € 599,=

e449 AEG Wasmachine 6 Kg A+ Klasse 1600 Toeren Automatische halve belading Kort programma Startuitstel Balanssysteem Regelbaar toerental 2 jaar fabrieksgarantie Normaal € 499,=

De soet buig meranti/mdf 9mm mdf wit 122/305/18mm € 30 spiegelplaat 122/244/6mm € 50 promatect brandwerend 122/244/12,5mm € 50 tel 0162-686470

Voor het blank maken of in kleur spuiten van eiken en gefineerde meubels P.van Riel www.blankmaken.nl Bel voor gratis offerte 0416282036/0653190973

vanaf

e479

e199

BOSCH Wasmachine 6 Kg A+ Klasse 1600 Toeren Balanssysteem Kort programma Speed Perfect Eco Perfect Halve belading 2 jaar fabrieksgarantie Normaal € 599,=

INDESIT Wasmachines Diverse modellen Diverse toeren Diverse kg Prijs vanaf € 199,= 2 jaar fabrieksgarantie Lichte schade

Bel vrijblijvend voor een offerte. f InclusIe monTage

* * * * *

voor al uw (renovatie) kozijnen schuifpuien oor parTIculIer v f ramen en bedrIj deuren drijf.nl immerbe -t s a a .m trappen www

Machinaal TiMMerbedrijf

Maas b.v.

De Leest 18, Dongen, Tel 0162-323497, Fax 0162-310784, info@maas-timmerbedrijf.nl

appartementen de Werff al beschikbaar vanaf w 175.000,- v.o.n.*

NU ME T

ET

ET

M

M

unIeK aanBod In pRoJeCT de WeRFF Te RaaMSdonKSVeeR

NU

NU ME T

 In appartementen gebouw Michiel de Ruyter en Piet Hein, project De Werff, zijn nog een aantal appartementen te koop;  Keuze uit 2-, 3 en 4 kamerappartementen;  Woonoppervlak van circa 80 m2 tot 151 m2;  Alle appartementen hebben een balkon;  Privé berging en stallingplaats voor de auto in de stallinggarage;  Luxe badkamer met 2e toilet (hangend);  Standaard vloerverwarming met koelmogelijkheid voor de zomer;  Aantal appartementen heeft uitzicht op het riviertje De Donge;  Centrum van Geertruidenberg en Raamsdonksveer op loop-/fietsafstand.

NU

STaRTeRS opgeleT! Koop nu MeT een MaandlaST lageR dan In 2009!

HUISNUMMERDEAL TOLBRUGPLEIN 56 Type Carronade

oorspronkelijke prijs Met gebruikmaking van de aankoopsubsidie

w 245.000 - w 70.000*

nieuwe koopsom Met gebruikmaking van de starterslening

w 175.000

Bezoek zaterdag 26 januari 2012 van 11.00 tot 14.00 uur de modelwoning aan het Tolburgplein 12! Ingang binnenterrein vanaf de rotonde Maasdijk/ Keizersdijk te Raamsdonksveer.

* Vraag naar de voorwaarden en condities en mogelijkheden van het * Verkoop Vooruit Plan om de huidige woning sneller te kunnen verkopen

Verkoop & informatie:

Kijk voor alle informatie over lagere maandlasten, hypotheken en belastingaftrek op:

EigenDôme VastGoed Gerrit van Vugt Tel: 06 391 504 22

- w 20.000

opdrachtgevers:

WWW.WSgWoondag.nl

w 155.000


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

rt SpoSport

PAGINA 27

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Wie wint de Publieksprijs tijdens het komende Sportgala Met ingang van dit jaar start de stichting Sportgala Oosterhout met de verkiezing van een publieksprijs. Deze publieksprijs is in het leven geroepen om iedere sporter of team, kampioen of geen kampioen, de mogelijkheid te geven om in de spotlights te komen staan. Het is duidelijk dat nu iedere sporter, sportteam of vereniging kans maakt op een prijs tijdens het jaarlijkse Sportgala! De opzet van de publieksprijs is erg eenvoudig. Allereerst kun je jezelf, je team of vereniging aanmelden op de website van het Sportgala Oosterhout (www. sportgalaoosterhout.nl). Hierbij geef je een korte motivatie waarom bezoekers juist op jou, jouw team of jouw vereniging moeten stemmen. Nadat je inzending door de

stichting Sportgala is goedgekeurd, krijg je bericht dat jouw bijdrage op de website is gepubliceerd. Nu is het zaak om tot 11 maart 2013 zoveel mogelijk stemmen te gaan genereren. Mobiliseer al je leden, stuur iedereen die je kent een e-mail, zet je inzending op Facebook en Twitter al je volgers... Hoe meer stemmen,

des te meer kans je maakt om winnaar van de publieksprijs tijdens het Sportgala op 25 maart 2013 te worden! De inzending met de meeste stemmen op 11 maart 2013 wint uiteindelijk de Publieksprijs! De publieksprijs wordt op de avond van het Sportgala Oosterhout - op 25 maart 2013 - feestelijk uitgereikt! We zien jouw inzending graag tegemoet! Volg ons op Facebook (http:// www.facebook.com/sportgala.oosterhout) en/of Twitter (https://twitter.com/SportgalaOost). Hier houden we jullie regelmatig op de hoogte van de huidige tussenstand!

(Foto: Wim Vermeeren)

Sjoelnieuws O.S.V. Op vrijdag 18 januari 2013 werd in Prisma 't Heem de 10e ronde om het kampioenschap van de Oosterhoutse Sjoelvereniging O.S.V. gespeeld. Er redelijk gespeeld deze avond, wel 9 van de 21 aanwezige spelers wist zijn/ haar gemiddelde te halen. Jacko van Alphen was deze avond de beste speler. Met een score van 119.5 behaalde hij 63.5 punten voor het klassement en verbeterde hij tevens zijn persoonlijk record. De eerste plaats bij de dames was deze keer al weer voor Jeanne Kops met een erg goede score van

129.3; 2. Diny de Jongh 121.2; 3. Gemma van Tilborg 121.2; 4. Els Hendrikx 119.2 en 5. Diny de Man met 114.9.

De stand bij de dames is: 1. Jeanne Kops 127.3; 2. Gemma van Tilborg 121.9; 3. Els Hendrikx 119.3; 4. Annie van Baal 117.7 en 5. Diny de Jongh 116.2. De eerste plaats bij de heren was deze keer al weer voor Arie de Man met een goede score van 128.5; 2. Ad van der Linden met 126.1;

3. Andries Pen 123.7; 4. Ad Musters 123.0 en 5. Cor van Tilborg 120.2.

De stand bij de heren is: 1. Ad van der Linden 129.9; 2. Arie de Man 129.2; 3. Ad Musters 127.4; 4. Cor van Tilborg 121.4 en 5. Andries Pen 118.4. Het puntenklassement wordt nu aangevoerd door Els Hendikx met + 153.9; 2. Joyce Oostendorp met + 134.1; 3. Ad vd Diepstraten + 124.7; 4. Jeanne Kops + 106.0; 5. Bob Bakker + 96.1.

wv De Jonge Renner De maand december, alweer de een na laatste maand van het veldseizoen. Op zondag 26 januari wordt in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. De 1ste wedstrijd begint om 10.45 uur. De jeugd van wv De Jonge Renner heeft er zin in.

2 december: Veldrit Lieshout Cat.3: 5e Nina Spapen. Cat.4: 16e Jerre Verschure. Cat.5: 7e Tristan van Hassel, 16e Noa Jansen. Cat.6: 12e Mauro Spapen, 15e Ryan Kamp.

Op 1 december jl. hebben ze het parcours in een veldwedstrijd al kunnen testen. Ze kunnen niet wachten tot het NK begint. Onderstaand de prima resultaten over de maand december.

9 december: Veldrit Leiden

1 december: Veldrit Moergestel

9 december: WVBC veldrit Ossendrecht

Cat.3: 7e Nina Spapen, 18e Sven Mulder, 20e Floris Wintermans. Cat.4: 17e Daniel Taki, 31e Jerre Verschure. Cat.5: 9e Noa Jansen, 12e Tristan van Hassel, 33e Stan v/d Bergh. Cat.6: 3e Owen Roelen, 10e Mauro Spapen, 21e Ryan Kamp, 30e Willem Wintermans. Cat.7: 5e Harm Celi.

Cat.3: 11e Nina Spapen. Cat.4: 15e Jerre Verschure, 17e Daniel Taki. Cat.6: 10e Mauro Spapen.

Jeugd 11 jaar: 4e Teun van Dijk.

15 december: Veldrit Helmond Cat.3: 5e Nina Spapen,15e Floris Wintermans, 18e Sven Mulder. Cat.4: 30e Jerre Verschure. Cat.5: 5e Teun van Dijk, 9e Tristan van Hassel.

Cat.6: 1e Owen Roelen, 12e Ryan Kamp, 16e Mauro Spapen, 20e Willem Wintermans, 31e Tristan Blijlevens. Cat.7: 3e Harm Celi.

16 december: WVBC veldrit Schijf Jeugd 11 jaar: 4e Teun van Dijk, 19e Stan v/d Berg.

22 december: Veldrit Woerden Cat.3: 8e Nina Spapen, 16e Sven Mulder, 17e Floris Wintermans. Cat.5: 12e Tristan van Hassel. Cat.6: 1e Owen Roelen, 11e Ryan Kamp, 15e Willem Wintermans, 19e Mauro Spapen.

23 december: Veldrit Oploo Cat.5: 6e Tristan van Hassel, 12e Noa Jansen. Cat.6: 1e Owen Roelen, 9e Ryan Kamp. Cat.7: 4e Harm Celi.

28 december: Veldrit Liessel Cat.3: 6e Nina Spapen, 11e Sven Mulder. Cat.5: 14e Noa Jansen, 17e Tristan van Hassel, 20e Teun van Dijk. Cat.6: 2e Owen Roelen, 10e Ryan Kamp, 27e Mauro Spapen. Cat.7: 8e Harm Celi.

Noa Jansen (uit Oosterhout) op de trap, wedstrijd Moergestel op weg naar 9e plaats!

Wil je meer informatie over wv De Jonge Renner, bezoek dan onze website www.dejongerenner.nl Of mail naar haroldceli@ casema.nl (mobiel nummer: 0620643034).

Inschrijving 11e Kaaienloop geopend Het nieuwe jaar is goed en wel uit de startblokken, de goede voornemens zijn gemaakt. Om deze plannen ook daadwerkelijk uit te voeren en ook vol te houden wil nog wel eens een problematisch zijn. De Kaaienloop kan je hiermee helpen, hoe? Schrijf je alvast in voor het jaarlijkse spektakel in mei. Een mooie stok achter de deur om te blijven trainen, je hebt je doel per slot van rekening al gesteld – Deelname aan de Kaaienloop!

cours door het Stadspark. Al met al reden genoeg om 11 mei vrij te houden in je agenda en je alvast in te schrijven. Voorinschrijven is nu al mogelijk, maar ook op de wedstrijddag zelf kan men nog tot 30 minuten voor de start van elke

Op zaterdag 11 mei 2013 gaat de 11e Kaaienloop van start. Wij doen er als organisatie, samen met onze sponsoren alles aan om de succesvolle jubileumeditie van vorig jaar te evenaren of te overtreffen. Ook dit jaar wordt weer gelopen voor een goed doel. De opbrengst van de 11e Kaaienloop zal gaan naar Roparun team 't Halve Zolenlijntje. De loop zelf gaat over het inmiddels bekende gecertificeerde parcours van 2,5 km door het centrum van Oosterhout en door het Stadspark. Deze ronde dient twee of vier keer afgelegd te worden, voor respectievelijk de 5 km en de 10 km. De 5 kilometer, die opgenomen is in het Regio 13 ZLM wegcircuit, start om 18:15 uur. De start van de 10 kilometer is om 19:00 uur. Definitief terug op de agenda is de Bedrijvenloop. De bedrijvenloop is al jaren bij veel loopwedstrijden het evenement bij uitstek om bewegen en gezondheid binnen een bedrijf te stimuleren. Tegelijkertijd is het een kans om te netwerken met andere bedrijven. Maar vooral het 'teamgevoel' en het gezamenlijk streven naar een prestatie met een collega, zakenrelatie of baas maakt de bedrijvenloop bij de deelnemers geliefd. Train samen en stimuleer elkaar om die felbegeerde eindstreep te halen. Na afloop is er natuurlijk een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en worden de ervaringen over de geleverde prestaties uitgewisseld. Voor aanvang van de 5 km is er voor de jeugd gelegenheid om deel te nemen aan een loop over

afstand na-inschrijven. Alle informatie over het online inschrijven vindt u op onze website www.kaaienloop.nl en op onze Facebookpagina. 'Like' deze pagina en je blijft op de hoogte van al het Kaaienloopnieuws.

Kim Dillen op weg naar een parcourrecord op de 10 km tijdens de jubileumeditie in 2012. (Foto: Wim Vermeeren) 1 of 2 km. De Jeugd van 4 t/m 11 jaar loopt een ronde en de jeugd van 12 t/m 15 jaar loopt 2 ronden. De jeugdlopen starten om respectievelijk 17.15 uur en 17.30 uur en lopen hun wedstrijd op een apart uitgezet par-

VOKO: Trucker onnavolgbaar Nog nooit vertoond. Superlatieven schieten te kort. Het publiek in extase. Uniek, zoals de goal van Van Basten in 1988. Nieuwe maatstaven in het hedendaagse (ORV) volleybal. Ik heb het niet over de wedstrijd, maar over de grootste der groten, want dat moet je zijn als je een aanval van de tegenstander met je knieën kunt stoppen, tussendoor de tijd neemt om even na te genieten en uiteindelijk in dezelfde aanval het punt maakt. Trucker, je hebt een nieuwe bijnaam verdiend! Vroeger hadden we T.A.F.K.A.P. Wat vinden jullie van T.A.F.K.A.T. (The Artist Formerly Known As Trucker) of King Richard (wel Engels uitspreken hè: fonetisch Ritsjard). Dan de wedstrijd: 4 – 0 winst tegen De Burgst Mix 2. Geen

verkeerde uitslag voor de eerste wedstrijd van het seizoen in de VOKO Home. De tegenstand was mager en de setstanden 25 – 10, 25 – 4, 25 – 12 en 25 – 17 spreken voor zich. Spannend is het nooit geweest, maar gelukkig werd de wedstrijd opgeleukt door hier en daar mooie punten. Ook waren er mooie reddingen te zien. Zo dook The Magnificent Seven (Jacques) als een havik op zijn prooi om een bal bijna van de vloer te plukken. Ook een andere redding van hem mocht er wezen waarbij hij wederom met gevaar voor eigen leven een bal wist te redden. Hierbij scheelde het niet veel, of hij had Wim van zijn scheidsrechterstroon gestoten. Maar hij had hem wel! Jacques, ik ben trots op je! Dat we de vierde set maar liefst

17 punten tegen kregen wijt ik deels aan onrust in ons spel doordat het de eerste drie sets misschien iets te vlot ging. De aandacht verslapte wat, zowel bij de spelers als bij de coach. Die vond het ook wel gezellig even een babbeltje te maken. Logisch hoor, want wat valt er nog te coachen als je sterspelers hebt als Trucker en The Magnificent Seven. Tot 10 – 10 ging deze set gelijk op. Daarna trokken we de teugels weer wat aan en werd er alsnog met ruime cijfers gewonnen. Man of the match: Trucker, vanwege zijn onnavolgbare actie, en The Magnificent Seven, vanwege zijn goed geconcentreerde spel. Mannen, op naar het kampioenschap!

Volleybalvereniging VOKO Uitslagen week 3: Heren: Heren 1 Starshoe: VOKO 1 Starshoe 3–2 Voleco 1 H2: VOKO 2 3–1 Next Volley Dordrecht 3 H3: Bok 1 0–4 VOKO 3 H4: VOKO 4 1–3 Switch'89 2 H5: VOKO 5 1–3 Set Up 1 H6: vrij. FC VCG VOKO JaJa: FC VCG VOKO JaJa 4–0 De Burgst 2

B3: Triade-VCT 2 0–4 VOKO 3 C1-Hoog: vrij. C2: AVVA 2 4–0 VOKO 2 C3: Nuvoc 3 3–1 VOKO 3

Programma week 4: Heren:

Meisjes:

Heren 1 Starshoe: Za 26-1-2013 19.00u De Burgst 1 – VOKO 1 Starshoe H2: Za 16-1-2013 16.30u MikroElectro Roosendaal 2 – VOKO 2 H3: Vr 25-1-2013 21.00u VOKO 3 – Atak'55 3 H4: Za 26-1-2013 16.30u SNA 1 – VOKO 4 H5: Ma 21-1-2013 20.30u Hovoc 1 – VOKO 5 H6: Za 26-1-2013 15.00u AVC'87 3 – VOKO 6 FC VCG VOKO JaJa: Ma 21-12013 21.30u Fier – FC VCG VOKO JaJa

A1: VOKO 1 4–0 De Hilver 1 B1-Hoog: VC Unitas1 1-3 VOKO1 B2: vrij.

Dames 1 Macron: Za 26-1-2013 11.00u De Burgst 2 – VOKO 1

Dames:

Dames 1 Macron: vrij. D2: BeneVia 2 4–0 VOKO 2 Dames VVV: VOKO VVV ?–? Idefix 1 (uitslag onbekend) Dames Dinda: VCG 4 0–4 VOKO Dinda

Jongens:

B1: Gavoc'10 1 1–3 VOKO 1 C1: ROWI 1 1–3 VOKO 1

Dames:

Macron D2: Za 26-1-2013 14.30u VOKO 2 – Bok 2 Dames VVV: Ma 21-1-2013 20.45u VOKO VVV – AKS 2 Dames Dinda: vrij.

Jongens:

B1: Za 26-1-2013 12.45u VOKO 1 – Minerva 1 C1: vrij.

Meisjes: A1: Za 26-1-2013 15.00u De Burgst 2 – VOKO 1 B1-Hoog: Za 26-1-2013 14.30u VOKO 1 – Particolare/DS 2 B2: Za 26-1-2013 11.00u VOKO 2 – ROWI 1 B3: Za 26-1-2013 9.15u VOKO 3 – ROWI 2 C1-Hoog: Za 26-1-2013 12.45u VOKO 1 – De Hilver 1 C2: Za 26-1-2013 11.00u VOKO 2 – Molenwiek'74 2 C3: Za 26-1-2013 9.15u VOKO 3 – Pegasus 1


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 28

Open Dag Cambreur College Dongen wo 30/01/2013 | 15.00 – 21.00 uur

Het Cambreur College is klaar voor jouw toekomst! Junior College Bolkensteeg 9 Voorbereidend MBO Mgr. Schaepmanlaan 2 MAVO, HAVO, VWO, TTO Mgr. Schaepmanlaan 13

www.cambreurcollege.nl www.facebook.com/cambreurcollegedongen


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

rt SpoSport

PAGINA 29

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Badminton Club Oosterhout

Mooie overwinning BCO

GD2 BCO1 - Myrna / Marc

DD BCO5 - Soowha / Karin

BCO1 – BC Tilburg3: 6-2 BCO begon heel goed. De HD tussen Marc Verheijden/ Emile Vrolijk en Patrick Kuijpers/Frank v Gulik werd vrij eenvoudig gewonnen.(21/12,21/15) Ook de damesdubbel van Chantal v Seeters/Myrna Kanters en Bregje v Dijk/Eefje v Eijck begon prima. Met ruime cijfers werd de eerste set gewonnen.(21/14) In de tweede set hadden de BCO dames het moeilijker. Het ging er behoorlijk spannend aan toe. Uiteindelijk wonnen de Oosterhoutse dames nipt in de verlenging met 23/21. Een prima basis met de enkelspelen voor de boeg. Hier nam BCO direct het initiatief. De eerste twee partijen en wel het HE1 en VE1 werd in winst omgezet. Emile Vrolijk won zijn partij met 21/13 en 21/14 van Frank v Gulik. Ook

Myrna Kanters had niet veel problemen met Eefje v Eijck. (21/19,21/14) In de HE2 speelde Marc Verheijden een goede partij tegen Patrick Kuijpers. Jammer dat de BCO speler teveel druk bij zichzelf legde en hierdoor te onrustig speelde. Beide sets gingen daardoor nipt verloren. (20/22,19/21) De enige driesetter was er te zien in de VE2 tussen Chantal v Seeters en Bregje v Dijk. Spanning alom maar helaas ook verlies.(21/17,14/21,17/21) In de mixed dubbels was de winst voor BCO. MD1 C v Seeters/E Vrolijk-B v Dijk/F v Gulik ..........21/16,21/14 MD2 M Kanters/M Verheijden-E v Eijck/P Kuijpers....21/15,21/10 BCO5 – Robad6...................... 3 – 5

Het jeugdteam kon net net geen gelijkspel halen tegen Robad. Het was een spannende wedstrijd met twee driesetters. In de VE1 speelde Soowha Tang een prima wedstrijd tegen Sandra de Rooy. Met 21/17 en 21/19 won zij haar partij. Karin Fikke had geen enkele probleem in haar partij tegen Yvette v Laerhoven. Met 21/12, 21/12 werd de Robad dame eenvoudig aan de kant gezet. Ook het MD2 tussen Soowha Tang/Tommy Greeve en Karin Franken/Milan de Bruyn ging de winst naar BCO. Al was het in de tweede set nog spannend. (21/16,22/20)

Rikken en Jokeren in de Paulus-Veste Nog éénmaal Rikken en Jokeren in de ontmoetingsruimte van de Paulus-Veste. Gelegen aan de Paulusweg 100. Met de datums 4 - 11 – 18 en Slotavond 25 januari 2013 zijn zo'n 55 mensen in de ban van Rikken en Jokeren. Ook in 2013 zijn de vrijwilligers wéér goed bezig alles in goede banen te leiden. Niet alleen Rikken en Jokeren wordt er georganiseerd. Zo is er ook Cours-bal, Gym voor senioren, Biljarten, Sjoelen, Hobbyclub, SnuffelRommelmarkt, vrij kaarten op de donderdagavond, ook bridge op de woensdagmiddag, kortom er wordt genoeg georganiseerd, en wat ook zo belangrijk is vrienden, familie en kennissen zijn van harte welkom in onze ontmoetingsruimte. De winnaars van 't Rikken en Jokeren in 2011 was Piet de Ronde voor het Rikken en Jokeren was de winnaar Gerda Gelens.

Rikken 2012 was 't Toon van Haperen en voor het Jokeren was het Dien Netten. Ook 2013 zal er één winnaar zijn voor 't Rikken en Jokeren en voor 't inschrijfgeld van 10 euro voor 4 avonden

Dhr. van Mook Organisator Rikken/Jokeren met Dien en Toon voor de trekking, bezetting van de rik en joker tafels.

Zeven podiumplaatsen NK Taekwondo Sparring

Overige uitslagen: BCO U13-1 - Alouette U13-1........1 - 7 BCO U13-2 - Geldrop U13-2.........0 - 8 BCO1 - BC Tilburg 3......................6 - 2 BCO2 - BC Alouette 4....................2 - 6 BCO3 - Treffers 1...........................4 - 4 BCO4 - BC Alouette 7....................3 - 5 BCO5 - Robad 6..............................3 - 5 BCO M2 - Zidewinde M2...............7 - 1 FST M1 - BCO M1...........................2 - 6 Blauw Wit U15-1 - BCO U15-1....3 – 5

Programma weekend 26/27 Januari

kaarten zeg je geen nee en doe je mee. In de volgende uitgaven van 't prachtige weekblad Oosterhout hopen wij u de winnaars van zowel 't Rikken en Jokeren bekend te maken.

Ismail Negro 6e keer op rij Nederlands Kampioen

Zaterdag 19 januari 2013 hebben de Nationale Kampioenschappen in Topsportcentrum Almere plaats gevonden.

Aa de NK werd deelgenomen door 280 Taekwondoka's. Taekwondovereniging Oosterhout leverde er zeven. Met maar liefst 3 goud, 2 zilver en 2 brons kan Taekwondo Oosterhout terug kijken op een zeer geslaagde NK. Het was een leerzame en zeer geslaagde Nederlandse Kampioenschappen voor onze vereniging. Alle deelnemers hebben zich volledig ingezet met wel verdiende prijzen. De coaches Mohamed Aarab en Gulhan Demirtas kunnen terug kijken op een zeer spectaculaire en een tevreden NK. Hieronder onze leden die in de prijzen vielen: Goud: Ismail Negro, Azzeddin Zaitouni, Moussaab Adraui. Zilver: Mohamed Amine Negro, Ismail Negro en Brons: Ayoub Aarab en Azzeddin Zaitoui.

26/1 – aanvang 19.30 u BCO1 - Robad 1 BCO2 - Alouette 2 BCO4 - Geldrop5 BCO5 - Blauw Wit5 BCOM1 - TFS'57M1 BCOM2 - ScarabeeM1 Aanvang 17.30 u BCO U15-1 - Groenester U15-2 BCO U13-1 - Veertje U13-2 BCO U13-2 - Scarabee U13-1 Vitesse1 - BCO3.....................09.15 Locatie: Sporthal “Arkendonk” pr/rr

GD1 BCO1 - Chantal / Emile

Warande JD1 naar ZNK Na op het veld al bij de 6 beste JD1 TOPteams van Zuid Nederland te zijn geëindigd, zijn ze nu ook in de zaal erin geslaagd om bij de 4 beste JD1 van Zuid Nederland te behoren! Wie denkt dat veldhockey hetzelfde spelletje is als zaalhockey, komt bedrogen uit. Zaalhockey is een heel ander spelletje en vraagt weer hele andere

capaciteiten/vaardigheden en techniek. Na een goede voorbereiding van 4 oefenwedstrijdjes en een TOPzaalhockey toernooi in Delft, kon de competitie voor deze mannen beginnen. De een na de andere wedstrijd werd gewonnen en na een verloren partij tegen de concurrent MOP, zijn ze op een mooie 2e plek geëindigd. Dit betekent dat ze deel mogen

nemen aan de Zuid Nederlandse Kampioenschappen (zaal) in Helmond a.s. zaterdag 26 januari. Tegenstanders zaterdag zijn Oranje Zwart JD1, Den Bosch JD1 en MOP JD1. De winnaar van deze 4 teams mag dan op zaterdag 2 februari a.s. naar de NK zaal in Nijmegen. Hoe VET is dat? Heel veel succes mannen en we gaan duimen!

Team Taekwondo Oosterhout

Warande blijft in middenmoot In heel Nederland werd afgelopen zondag de 3e competitie ronde gezwommen en ondanks de slechte weersomstandigheden waren de meeste ploegen compleet. De Warande was te gast in Breda om samen met SBC2000 en Z&PC DIO uit Etten-Leur de strijd aan te gaan. 41 zwemmers van De Warande kwamen uit op 2 of meerdere afstanden. Jelle Baart behaalde op de 200m schoolslag een nieuw BZK limiet met een hele mooie race. Dan hebben al onze minioren en junioren 1 één of meerder pr's behaald en dat waren, Romy en Shayen Bakx, Elisabeth Verschure, Rachel Strik, Marit van Uijen, Sifra Heijne, Max Botermans, Max Embregts, Luuk en Ruben Vermeulen, Dion Staal, Jordi Hendriks en Bram Damen. Heel netjes gedaan. Maar de grootverdiener in persoonlijke records was toch Floris Verburgh die op alle afstanden een tijdsverbetering wist te zwemmen. Op de 200m schoolslag een pr op de 50-100 en 200m en op de rugslag zowel op de 50m als 100m afstand, heel netjes gedaan. Ook Shayen Bakx en Ruben

Vermeulen zwommen op de tussentijden van de 100m schoolslag een mooi pr. Bryan Borsje liet een mooie race op de schoolslag zien en wist zijn tijd aan te scherpen met 5 seconden. Dan hadden de dames senioren van-

daag een pittig programma en daar hebben de dames zich uitstekend in verweerd, ditzelfde gold ook voor de heren senioren. Allemaal tijden dicht bij hun inschrijftijd. Om alle zwemmers te noemen is teveel, maar iedereen heeft uitstekend zijn best gedaan en blijven wij keurig in het midden van de competitie klassement gehandhaafd.

Floris Verburgh in de race op de 200m schoolslag


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

PAGINA 30

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) BKB / BKC / PDB

4 4 4 4

Geen specifieke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider 1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Oosterhout, Tilburg, Breda, ‘s-Hertogenbosch

Gratis meubelen

BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl

Lekker bijverdienen met €50,startpremie!

hebben wij niet! Maar wel 1000 M2 nieuwe, gebruikte en b-keuze Meubelen

tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Het adres voor uw zonne -en warmte panelen is www.PruissenDuurzameEnergie.nl tel 06-57947863

Wie wil post bezorgen in Oosterhout op donderdag of vrijdag? Leuke bijverdienste. Info: de Hoon Postdienst:06-21208898

Boerenkool,aan struik Zuurkool uit vat, Prei Raapstelen, uien Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 0162-680705, Mobiel: 06-51178676 Openingstijden:

di t/m do vrij en za

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

PLUS: elke dag een gratis krant. PLUS een gratis regenpak. PLUS sparen voor leuke cadeaus.

Bel de gratis KWF Kanker Infolijn 0800 - 022 66 22

morgen kunt u haar gerust weer een vraag stellen

Al uw persoonlijke vragen over kanker persoonlijk beantwoord

Vlooienmarkt

voor informatie en aanmelden:

Breda

racket-centrum Zondag 27 januari nu 2 bomvolle hallen!

Terheijdenseweg 500 - 4826 AB Breda-Noord Bij schaatsbaan richting Terheijden. 0161-456291

Ruim 83 jaar zijn wij actief in het voorbehandelen en conserveren van staalconstructies. De werkzaamheden worden ondermeer uitgevoerd aan bruggen, sluizen en technische installaties op raffinaderijen. Van der Ende behoort met 150 medewerkers en een grote en moderne vloot eigen equipment tot een van de grootste bedrijven binnen de staalconserveringsmarkt. Wij zoeken

CONSTRUCTIESCHILDERS EN GRITSTRALERS

*min. lftd: 15/18 jr (afh. van de wijk)/legitimatie verplicht

(ervaring en certificaat “Basisveiligheid VCA” vereist).

Bel de gratis KWF Kanker Infolijn 0800 - 022 66 22 Al uw persoonlijke vragen over kanker persoonlijk beantwoord

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362 Te koop: balen gras Tel: 06-51512137

v.o.f.

BOEKHOUDER, voor administratie en aangiftebiljet Slagboom, Marijke Meustraat 100, Breda tel.076-5214282

www.glasvanbas.nl De specialist voor uw hardglasdeuren in uw nieuwe of bestaande woning. Ook door ons op maat geleverde hardglas douchedeuren en panelen. Hardglas schuifdeuren in diverse uitvoeringen, b.v. R.V.S. Tevens leverancier van isolatieglas en spiegels. Alles op maat en Wikkeveld 7 - 4854 MH Bavel door ons gemeten. 06-54656061 Uw partner voor al uw glaswerk. e-mail: Bastimmers@hetnet.nl Bel of mail voor een afspraak.

Vaarbewijs en Marifonie cursussen, starten binnenkort weer in het Dongemond College te Raamsdonksveer. Info: S.A.W. tel: 024-3581836 of 06-22525998. E-mail: info@vaarschoolsaw.nl

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

SUPER MALSE RUNDERBIEFSTUK ½KG 4.75

1.95

1.29

32.50 MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL

75ST. 22. 100ST. 50 150ST. 42. 50

0.99

VARKENSFILET

½KG

Telefonische sollicitatie: 010-4721188. Postbus 476, 2990 AL Barendrecht Voor meer informatie zie de link; vacatures op onze website www.vanderende.nl

Wij zijn op zoek naar

ICT specialisten & systeembeheerders Tribion levert het succesvolle Virtual Private Office (VPO). Vanuit ons datacenter bieden wij bedrijven een volledige kantoorautomatisering. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het verlenen van een excellente dienstverlening rondom het Virtual Private Office.

kennis van Windows server edities, remote desktop services, exchange goede communicatieve vaardigheden dat je een positieve instelling hebt dat je ideeën durft aan te dragen om het Virtual Private Office nog verder te verbeteren dat je jezelf verder wilt ontwikkelen

Wil je meer weten over wat we doen, kijk dan op www.vpo.nl. We zien je sollicitatie met CV graag schriftelijk of per e-mail (personeel@vpo.nl) tegemoet.

lekkere verse uit eigen keuken ambachtelijk SPARERIBS ½KG 2.50 ROOKWORST ZEEUWS SPEK GEROOKT SPEK HAASKARBONADE ½KG 3.50 100GRAM

tot 21 jaar, die binnen ons bedrijf het vak willen leren (certificaat “Basisveiligheid VCA” niet vereist).

minimaal MBO denk- en werkniveau

DE LEKKERSTE SPEKLAPJES 1 KILO 3.98 3KG 10.100GRAM

LEERLING-CONSTRUCTIESCHILDERS

We verwachten van je:

RIBKARBONADE ½KG 2.50 RUNDERLAPJES stoofvlees ½KG 3.50 KIPFILET lekker vers 1KG 4.50 PER STUK

Tevens gevraagd

Voor meer informatie bel naar 088 8760000 en vraag naar Ben Lankhaar.

3.95 04

Tribion bv.. Lissenveld 47c.. 4941 VL Raamsdonksveer..


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

rt SpoSport

PAGINA 31

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Tweemaal het officieuze wereldrecord hoogspringen geëvenaard Vorige week was er een indoorwedstrijd in Tilburg en afgelopen weekend in Dongen. Een officieus wereldrecord van 1.35m bij het hoogspringen voor b-pupil Stijn Hendriks leverde hem zowel in Tilburg als Dongen een 1e plaats op. Als 7-jarige werd hij al wereldrecordhouder hoogspringen met 1.25m en nu wist hij het wereldrecord als 8-jarige al tweemaal te evenaren met 1.35m. Natuurlijk was dit een clubrecord. Gaat hij dit jaar het record nog verbreken? Tilburg: Bij de a-pupillen meisjes werd Eva Nijdam 1e door haar hoogtesprong van 1.35m. Dit was een evenaring van het club-

record. Lara Nuijten, eveneens a-pupil, wist zich bij de vorige indoor al enorm te verbeteren op hoog, maar deed er dit keer nog een schep bovenop door zich weer met 10 cm te verbeteren. Ze sprong nu 1.15m. In dezelfde categorie wist ook Femke Kuppens haar pr te verbeteren op hoog tot 1.27m. Helaas liep Femke een bijna zekere podiumplaats mis door 2x met de kogel buiten de sector te stoten. Anouk van Jeveren sprong het hoogst bij de jongste dames, namelijk 1.00m. Deze prestatie

Wereldrecordhouder Stijn Hendriks

Zaalvoetbalcompetitie Afgelopen zaterdag is er geen competitieprogramma gespeeld in de Fixitcompetitie, maar was het de beurt aan de teams van NoName, JONKies, SCM en Kwikstaart om hun bekeraspiraties waar te maken. In de vorm van een minitoernooi moesten deze ploegen strijden om de twee plaatsen die recht geven op de volgende ronde. Vooraf een moeilijke opgave voor JONKies en SCM; zij spelen namelijk in de B-divisie terwijl hun tegenstanders op dit moment aan kop gaan in de A-divisie. Helaas moest SCM wegens familieomstandigheden afmelden, waardoor de wedstrijden werden verlengd tot een half uur. Daardoor bleef JONKies nog als enige vertegenwoordiger van de B-poule over. Het klassenverschil werd het Oosterhoutse team al snel duidelijk in hun eerste wedstrijd tegen de leider van de A-divisie

Kwikstaart. Het tempo bij Kwikstaart lag vanaf het begin veel hoger. Niet vreemd omdat het team bestaat uit allemaal jonge gasten, terwijl bij JONKies verschillende vijftigplussers rondlopen. JONKies probeerde tot het eind de huid echter zo duur mogelijk te verkopen, maar men kon niet voorkomen dat men met een 7-2 nederlaag moest afdruipen. De tweede wedstrijd ging tussen NoName en Kwikstaart. Kwikstaart bleek nu de onderliggende partij te zijn en van het tempo dat ze in het eerste duel op de mat legden, was niet veel meer over. NoName beheerste het duel en gaf door hun 2-0 zege Kwikstaart een gevoelige tik die misschien doorwerkt in de competitie. Het laatste duel tussen JONKies en NoName leek alleen nog maar

zorgde voor een mooie 3e plaats op het podium. Tia Ackermans was ook goed op dreef en werd 2e bij de oudste jeugd door haar goede prestaties op hoog, 1.45m en kogel, 9.14m. Tim Nuijten wist net als zijn zusje ook een mooie hoogte te halen bij de djunioren en werd op dit onderdeel 2e met 1.45m. Patrick Leemans is de laatste indoors aardig op dreef en ook deze keer werd zijn inzet beloond met een mooie 6e plaats bij de a-pupillen jongens. Deze plaats had hij mede te danken aan zijn progressie op hoog. Hij sprong namelijk een pr van 1.30m. Ook de andere jongens in deze categorie hebben zich van hun beste kant laten zien, getuige de mooie resultaten op verschillende onderdelen. Naast deze vaste kern van fanatieke atleten waren er ook atleetjes bij die voor de eerste keer meededen aan een indoorwedstrijd. Ze lieten meteen zien dat ze uit het goede “sportershout” zijn gesneden. Er werden natuurlijk meteen een paar mooie PR's verwezenlijkt. Aan het einde van de dag werd er voor de a-pupillen en junioren nog een hordenrace van 35m georganiseerd, waar onze jeugd enthousiast aan deelnam.

belangrijk te zijn voor de statistieken. Die opvatting hadden de spelers van NoName blijkbaar ook, want men begon veel te nonchalant aan de wedstrijd. JONKies kon daardoor verrassend een voorsprong nemen. NoName raakte natuurlijk niet in paniek en boog die achterstand om in een 3-1 voorsprong. De waarschuwing in het begin was blijkbaar toch niet duidelijk genoeg geweest, want men bleef achterin veel ruimte weggeven. De spelers van JONKies hadden dat in de gaten en bleven knokken. Verder hadden ze een geweldig keepende doelman in hun rug staan. JONKies kwam terug tot 4-4 en de sensatie leek compleet toen men vlak voor het einde zelfs op een 5-4 voorsprong kwam. In de laatste minuut trok een afstandsschot de stand toch gelijk, zodat een blamage NoName werd bespaard.

Sherilyn van Damme 4e plaats WK karate in Japan Afgelopen dinsdag 15 januari 2013 is Sherilyn van Damme samen met haar vader en Shihan Vleesenbeek en de Nederlandse selectie van de NKKO vertrokken naar Japan om daar deel te nemen aan het WK van de KWF Kyokushin Karate. Sherilyn is 11 jaar en traint reeds 3,5 jaar bij Renshu Oosterhout. Met meerdere nationale en internationale titels en haar 3e plaats op het WK van Kyokushin Union ging ze nu voor het avontuur in Japan op het WK va de KWF. In totaal waren er 6 deelnemers uit Nederland, Sherilyn was de jongste. Ze zat ingedeeld met 11 andere meiden van dezelfde gewichtsklasse, verder alle 11 uit Japan! We weten allemaal dat het Kyokushin Karate in Japan van heel hoog nivo is. Sherilyn wist haar eerste partij overtuigend te winnen. De eerste Japanse zat in de pokket. De volgende partij

Zondag 20 januari j.l. werd in sportcentrum Waspik het 2e Vanentoernooi georganiseerd. Een Vanentoernooi is er om de beginnende karatekas kennis te laten

De Indoorwedstrijd in Dongen van afgelopen zondag stond voor de Scorpio junioren en senioren in het teken van voorbereiding op het NK Indoor in februari in Apeldoorn. Matthijs van der Made wilde testen of zijn 14.02 mtr. van vorige week geen uitschieter was en Milan Betz en Arno van der Pas waren voor het eerst in de weer met een zwaardere kogel vanwege hun overgang naar een hogere leeftijdsklasse. Matthijs stootte de kogel 13.43 meter ver en was daarmee best

tevreden. Arno van der Pas kwam tot 9.53 meter en zoekt nog naar zijn vorm. Uitschieter op deze dag was Milan Betz. Het clubrecord van Scorpio bij de A junioren stond op naam van Bart van den Wijngaard met 12.45 meter en dat bracht Milan bij zijn eerste wedstrijd met een 6 kg kogel op 13.68 meter.Ruim voldoende om met een gerust hart in te schrijven voor het NK. Matthijs van der Made pakte ook de 35 meter en hoogspringen van de meerkamp mee als training en werd ook nog winnaar van de meerkamp met een ruime

Uiteraard wordt u op de hoogte gehouden van de resultaten van onze lokale toppers.

vv Neerlandia'31 Wedstrijdprogramma ZATERDAG 26 januari

maken met de wedstrijdsport d.m.v. van veel partijtjes waarbij men punten kan verzamelen. Van Gils Sport was met dertien karatekas aanwezig in Waspik,

lekker dicht bij huis, maar ondanks de hevige sneeuwval en wind toch nog spannend om er te komen en weer veilig huiswaarts te keren. De dag was verdeeld in “Kata” (schijngevecht) en Kumite (tweegevecht). Iedere deelnemer moest verschillende keren zijn Kata vertonen en moest verschillende Kumite partijen draaien. Voor elke gewonnen partij kreeg men een bepaald aantal punten, dit afhankelijk van winst of verlies.

Rode Lopers Schaakpuzzel 139 Zwart geeft mat in 3 zetten!?

Een deskundige jury staat klaar. Bouw uw Rode-Lopers-Rating op en wordt Winterkoning.

Oplossing puzzel 138: 1. ...,Te5+ Er zijn maar 2 mogelijkheden, met de toren slaan of met het paard. We beginnen met het paard. 2. Pxe5, Pe7 mat Ook met de toren slaan helpt niet. 2. Txe5, Pe7+ 3. Txe7, Tf6 mat Oplossing volgende week! U kunt uw oplossing ook insturen: Puzzel@esvRodeLopers.eu (Sluiting: dinsdagochtend 09:00)

Wij geven schaakles aan kinderen en ouders, iedere vrijdagavond van 7–8, bij PRISMA, aan de Esdoornlaan 45 in Oosterhout

(http://www.prismanet.nl/locaties/esdoornlaan/). Vóórkennis is niet vereist, wij leren u het spelletje wel. Na de Meneer-Jordi-Competitie is het tot twaalf uur weer de beurt aan onze senioren. Wilt u de puzzel weleens nakluiven!? Wip dan na achten even binnen en vraag naar Bas of Rens. Secretaris@esvRodeLopers.eu Deze wekelijkse schaakpuzzel is één van de rode lopers, die wij samen met het Weekblad Oosterhout graag voor u uitrollen. Meer informatie vindt u op onze website: http://www.esvRodeLopers. eu

Nieuwe lesgroep Fifty-fit op zwembad de Blikken Bent u de vijftig gepasseerd en bent u graag actief bezig? Dan is fifty-fit een goede manier om fit te blijven. Vanaf maandag 21 januari gaat er structureel om 12.45 uur een extra lesgroep fifty-fit van start op zwembad de Blikken. Vakbekwame leerkrachten geven les in ondiep water, met op

de achtergrond een gezellig muziekje. Wie regelmatig beweegt

DVVC B1 - Neerlandia'31 B1...............13.00 Neerlandia'31 B2 - Terheijden B2......12.45 Neerlandia'31 C1 - Bavel C2...............11.15 WDS'19 D1 - Neerlandia'31 D1..........11.00 Zwaluwe E1 - Neerlandia'31 E1..........09.00 Neerlandia'31 E2 - Viola E3.................10.00 Chaam F1 - Neerlandia'31 F1.............10.45 Neerlandia'31 F2 - Gilze F5.................09.00 Neerlandia'31 MC1 - Zundert MC1....10.00 Neerlandia'31 ME1 - Mad.Boys ME2..09.00

ZONDAG 27 januari

Neerlandia'31 1 - VCW 1.....................14.30 Neerlandia'31 2 - SC Emma 3.............12.00 Neerlandia'31 3 - Rijen 3.....................11.00 OVV'67 6 - Neerlandia'31 4................10.00 Milan Betz pakt weer een clubrecord kogelstoten.

het was onmogelijk voor Sherilyn de wedstrijd te hervatten en moest een halve finale plek aan haar voorbij laten gaan. Meer lezen? www.dojorenshu.nl

Er kan terug gekeken worden op een sportieve dag. Leuk is ook dat er drie debutanten van Van Gils Sport bijwaren, Davut Baysan, Hayley Kieboom en Luc Heijkant Totaal 13 deelnemers 11 op kata 12 op kumite.

NoName en Kwikstaart gaan dus door naar de volgende ronde.

puntenvoorsprong. De komende weken wordt er door de navolgende atleten van Scorpio hard toegewerkt naar het NK; Bart van den Wijngaard op de meerkamp bij de senioren. Lisa Smit bij het kogelstoten meisjes A. Milan Betz bij het kogelstoten jongens A Bohdi Bakker bij de 60 meter vlak en 60 meter horden. Tess Ackermans bij het hinkstapspringen meisjes A en Matthijs van der Made bij het kogelstoten Senioren.

was tegen een heel ervaren meisje Takemoto Ai! Na ongeveer een minuut wist de Japanse een zijwaarte schop (mawashi geri) op de keel van Sherilyn te plaatsen,

Van Gils Sport: Karate-do

Kogelstoters Scorpio klaar voor NK Indoor Verbeterde vorige week Matthijs van der Made het clubrecord kogelstoten deze week was het de beurt aan zijn trainingsmaatje Milan Betz.

Sherilyn vooraan met het bord “The Netherlands”

Fifty-fit zwembad de blikken.

Fifty-fit les.

houd de spieren en gewrichten lekker soepel en blijft langer fit en mobiel. Tijdens onze fifty-fit lessen wordt in een aangename watertemperatuur van 31°C aan beweeglijkheid en uithoudingsvermogen gewerkt.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

rt SpoSport

PAGINA 32

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Een traditie in de regio

Groot succes BCO bedrijven toernooi

Bridgeclub De Slotjes Uitslag van maandag 21 januari GROEP A 1 Anne Dassen-Corrie Huyben.......... 59,89 2 Piet en Nellie Oomen....................... 55,72 3 Jan en Bernadette Westenborg...... 52,60 4 Ria van Gils- Henk vd Werf............ 51,56

GROEP B

1 Mieke de Rijk-Riet Zijlmans................ 61,80 2 Ada Graafmans - Basje Rooijakkers.. 54,16 3 Anneke vd Ven - Hetty Kniepstra...... 53,47 4 Joke Thijssen - Toos Sneijers............. 48,61

GROEP C

2de plaats - ABB

Speelhoek Kids

Het is alweer de negende keer dat BCO dit bedrijven toernooi organiseerde. Negen bedrijven hebben zich hiervoor ingeschreven met in totaal 10 teams. Bedrijven uit Oosterhout, Breda, Dordrecht, Rotterdam en Hooge Zwaluwe. Zelfs de beheerders van sporthal “Arkendonk” hebben zich met een team CBO1 (Camping Badminton Oosterhout) ingeschreven. Onder leiding van Kees Kerkhof begon om 10.00 uur de warmingup, om de spieren los en warm te maken. Daarna werd er in twee poules, alleen de dubbels (DD en HD) en 2 mixdubbels gespeeld.

Per partij werden er twee sets gespeeld van 21 punten zonder verlenging. Voor de kinderen die met de ouders meekwamen was er een speelhoek ingericht. Ook was “Victor” aanwezig met een stand rackets – kleding en andere artikelen. Hartverwarmend was het om te zien hoe iedereen op haar of zijn manier speelde. Heerlijk badminton spelen in een leuke en sportieve ambiance. De organisatie verliep vlekkeloos en was in goede handen van Joke de Bruijn.

Ook Nettorama zorgde weer voor de nodige vitamientjes door fruit zoals appels en mandarijnen te leveren. Om 16.15 u speelden de winnaars van Poule A (team ABB) en B (Dynamic Lawyers) tegen elkaar in de finale. Winnaar werd Dynamic Lawyers. De nrs 1 t/m 3 kregen een beker mee naar huis. De poedelprijs ging naar BNYMellon1.

Winst Warande Waterpolo Heren 3 De promovendi van heren 3 zijn de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met een overwinning begonnen. In Schijndel werd er tegen het team met de moeilijkste naam gespeeld: SWNZ (SG) 1, een Start Gemeenschap van Neptunes en Zegenwerp uit Gestel. In het water wil de samenwerking nog niet zo vlotten. Met veel enthousiasme probeerde SWNZ

1 Johan en Joke Waes........................... 62,50 2 Marie Louise en Therese v. Etten.... 60,41 3 Jose v Gils - Janny Zimmerman....... 55,55 4 Corrie Coumans-Lia Martens........... 50,00

20 jaar Bliemer Arashi Budosport

Judoka's op dreef in Gemert en Terheijden

Einduitslag:

1 - Dynamic Lawyers, 2 – ABB, 3 – Publiekservice, 4 – Passen en Meten, 5 – KoBoVa's, 6 – BNYMellon 2, 7 – CBO 1, 8 – The Eyeteam, 9 – De Campingtonners, 10 – BNYMellon 1.

Op zondag 20 januari werd in sporthal “Molenbroek” het nationale Judotoernooi georganiseerd door Judovereniging Gemert met opnieuw veel sterke clubs uit het midden van het land. Voor Bliemer Arashi Sport werd het opnieuw een klein feestje. In Gemert wordt les gegeven door Jan Snijders 8e dan en hoogste baas in de wereld van de scheidsrechters. Roel van Gool en Mo van Dun pakte het goud in de klasse tot 60 kg. In Terheijden werden op het 500 puntentoernooi Sem Broeders en Kai Gommers kampioen.

Winnaar Dynamic Lawyers

het Warande-doel te treffen maar dat lukte niet. Ze moesten lijdzaam toezien hoe De Warande steeds verder uitliep, vooral door de doelpuntenmotor van Ed van Dolen. De Warande steeg 2 plaatsen en staat nu 7e in de competitie. Doelpunten: Ed van Dolen 4x, Nick de Rooij, Wim Geutjes en UMV-er Stijn Jansen 1x

In Terheijden werd het terugkomende 500 puntentoernooi gehouden door JV Haragei. Er werden weer veel punten binnengehaald op weg naar de volgende 100 punten medailles. 1e

werden Kai Gommers en Sem Broeders met 3 gewonnen wedstrijden. 2e werden Melhi Bozkurt en Sven Hofkens. 3e werd Bart Rutgrink die weinig geslapen had en 4e werden Quinten

Vanaf Gasterij De Seterse Hoeve

Nordic wandelen in Oosterhout e/o

Vrieze, Django Uncu, Jesper van Broekhoven en Maikel Doveren. In Gemert deed Roel van Gool wat van hem werd verwacht, 4x winnen met duidelijk en slim judo. Mo van Dun was in de -38 kg klasse zeer scherp en maakte geen enkele fout en pakte met 5x winst ook het goud. Yentel Boot werd 2e, omdat de tweede wedstrijd werd verloren met een houdgreep, maar via een omweg won ze toch nog zilver. Marijn Voortmeijer werd 3e door poulewinnaar te worden, maar in de kruisfinale op beslissing te verliezen. Sam de Vries lijkt een abonnement op 4e plaatsen te hebben. Opnieuw werd voor de 3e plaats verloren. Uiteindelijk won hij toch weer 3 wedstrijden! Ook Robbin van Eeden, Lennart Most, Ennio Mertens, Jason Longaroux en Aepril Frik moesten genoegen nemen met een 4e plek in het totale overzicht. Over twee weken volgen de westrijden in Vlaardingen. Het jaar 2013 is het 20 jarige jubileum voor Arashi. Verschillende activiteiten zullen worden georganiseerd. Behalve judo biedt Arashi voor de jeugd tot 15 jaar Kickbokzz en KidzzBudo. Meer info zie: www.budokwaiarashi.nl

Kun je blind ook professor worden? Met aangepaste lesprogramma’s en hulpmiddelen kan blind en slechtziend talent de eerste stappen zetten naar een toekomstige carrière.

De Nordic wandelsport mag zich nog steeds verheugen in een groeiende belangstelling. Door het lopen in de sneeuw kunnen we nog beter ervaren wat Nordic wandelen eigenlijk doet! Door het juiste gebruik van de stokken ondersteun je je beenbeweging en met name de afzet. Ook je wervelkolom wordt heel goed geoefend! Veel meer spieren dan bij welke andere sport worden gebruikt. En daar zit nu juist de meerwaarde! Door het lopen in een sneeuwrijk landschap van de laatste week hoeven we niet meer zonodig naar de wintersport en ervaren we enigszins wat langlaufen is. De

sport waar het Nordic wandelen van het afkomstig is. Dagelijks vertrekken groepen of groepjes Nordic wandelaars vanaf Gasterij De Seterse Hoeve voor een Nordic wandeling. Er zijn zowel groepen voor beginnende- als voor gevorderde wandelaars! Wie eens wil ervaren wat het is kan geheel vrijblijvend langskomen voor een proefles! Info/ aanmelding: Adriaan Schram: 06-12942432.

0 Geef op 400404 e lin on er of done

www.steunbartimeus.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

rt SpoSport

PAGINA 33

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Nog 6 speelrondes voor team Ad Broeders Maykel Smits snelschaakkampioen D4 Rest wedstrijdprogramma Team: Ad Broeders teamleider

Maykel Smits won na een bloedstollende finale het snelschaakkampioenschap van de Oosterhoutse schaakclub D4.

Eredivisie Driebanden Seizoen 2012. – 2013. Landelijk K.N.B.B.

De 12 finalisten speelden een enkelvoudige competitie van 11 rondes waarbij het speeltempo 10 minuten per persoon per partij was. De eerste ronde bracht meteen de twee grote favorieten Maykel Smits en Joost Sips tegen elkaar. Hier bleek Maykel de sterkste. Echter, die verloor een van de daaropvolgende rondes van Pierre Jaspers. Zou het Pierre dit keer lukken ? Helaas voor Oosterhouts populairste schaker, hij tastte ook enkel malen mis. Karg Brunner stond lange tijd op kop en speelde een prachtig toernooi. In de laatste twee rondes ging het echter mis. Smits en Sips eindigden gelijk maar het onderling resultaat uit de eerste ronde bepaalde wie er kampioen werd. Eindstand van de finale van het

Wedstrijdprogramma van de nog te spelen speelrondes.

Team: “Van Wanrooy Transport” met nog te gaan 6 speelrondes, Driebanden Groot. K.N.B.B.

Nr. 17. 27.01.2013. Aanvang 13.00 uur. Martens Cleaning - “Van Wanrooy Transport” Nr. 18. 03.02.2013. Aanvang 13.00 uur “Van Wanrooy Transport” - Post Luchtkanalen. Nr. 19. 10.02.2013. Aanvang 13.00 uur TOVV.NL/MCR - “van Wanrooy Transport” Nr. 20. 03.03.2013. Aanvang 13.00 uur “Van Wanrooy Transport” - Snellen Recycling Nr. 21. 09.03.2013. Aanvang 13.00 uur A1. Biljarts - “Van Wanrooy Transport” Nr. 22. 10.03.2013. Aanvang 13.00 uur “Van Wanrooy Transport” - Dallinga-Frans Bevers. De vet gedrukte wedstrijden zijn de thuiswedstrijden. Deze worden gespeeld in de biljart arena van Camping – Party – Biljartcentrum De “Eekhoorn”

Midden Brabant Competitie Uitslagen driebanden Houtepen Caravan Techniek 1 DC Michielsen 30 - 20 Toon Diepstraten (39 car.) - Henk Schneijderberg (37 car.) 39 - 33 in 63 beurten - 0.629 - 0.532 Jeff Fijneman (37 car.) - Vincent

Wennekers (33 car.) 37 - 21 in 52 beurten - 0.711 - 0.403 Erik van Woerkom (33 car.) - Jan van Dooren (29 car.) 33 - 18 in 35 beurten - 0.942 - 0.514 Houtepen Caravan Techniek 2 B.V.T. 1 26 - 23 Jeff Fijneman (37 car.) - Stefan

van den Diepstraten (37 car.) 37 - 22 in 51 beurten - 0.725 - 0.431 Erik van Woerkom (33 car.) Christ Verdaasdonk (31 car.) 33 - 27 in 39 beurten - 0.846 - 0.692 Frans van Duuren (31 car.) - Patrick Broeders (25 car.) 20 - 25 in 49 beurten - 0.408 - 0.510

Drie teams naar 100% score 2e speelronde Klasse A. 2013. Resultaten van de gespeelde wedstrijden Klasse A. “Bandstoten”

Beide kopmannen Ad Huijben (Pannehoef) en John Krijnen (Schervenh.) komen tot een remise met beide 10 wedstrijdpunten. Theo Grinwis (60 carb.) komt tot winst op Lucian Kops (48 carb) (nieuw bij Schervenheuvel) die op 47 carb. blijft teken en komt 1 carb. tekort. Jeff Fijneman (nieuw bij Pannehoef met 58 carb.) speelt zijn 58 carb. vol in 26 brt. en Wil van Ham (40 carb.) komt tot 34 carb. dat was te weinig voor de winst. Herman Beskers 43 carb. had het niet makkelijk tegen P. Fijneman 38 carb. die aardig dichtbij kwam met een serie van 10. maar moest de partijwinst alsnog aan Beskers laten. De beste partij was voor Theo Grinwis met 60 carb. in 25 brt. moyenne 2.400 de hoogste serie was voor Ad Huijben met een reeks van 17 carb. beide spelers van Pannehoef 1.

Bunthoef 2.- Bunthoef 1.

Bunthoef 1 met stip de beste in deze onderlinge ontmoeting tegen Bunthoef 2. met een score aan 42 wedstrijdpunten. De

Iedereen kan BRIGDE leren spelen. Het kaartspel BRIDGE is zowel voor jong als voor oud. En zeker zo belangrijk is, dat u het tot op zeer hoge leeftijd kunt blijven spelen ! Bridge heeft in hoge mate een sociaal aspect, immers de gezelligheid van het samen kaarten in de privé sfeer of, als u dat zou willen, in competitie-verband bij een bridge-club is een prettige ervaring. Ook als je alleen bent kun je aan de door mij te

Groep A

1. Joos de Lobel - An van Lint ������������������������ 62,50 2. Lies Leijs - Jan Westenborg..........................55,73 3. Ria van Gils – Loes Verlaan..........................55,21 4. Piet van Oerle – Ben Voeten.........................53,13 5. Henny Snackey – Elly Vernooy....................51,56 5. Christine Hietkamp – Francine de Jong.....51,56

B-lijn

Jac van Bijnen & Cor Koning..................58,33 Paul van den Heijkant & Arno Traa......54,38 Corrie Huijben & Mientje Misker...........53,96

De Klip- Heidehof 1.

Dommelbergen 1 pakt de éérste overwinning

2e ronde band sbk 2013

Piet de Ronde (de Klip) naar een nederlaag tegen de goes spelende Willem de Ronde 1. (Slotjes)

Resultaten van de gespeelde 2e ronde “Bandstoten” Klasse B. Senioren Biljartkring Oosterhout 2013. De wedstrijden van: 15.01.2013. Heidehof 2. - Pannehoef 3. Schervenheuvel 2. - Dommelbergen 1. Strijen 2. - Bunthoef 3. Pannehoef 2. - Heidehof 3. De Klip (Dorst) - Slotjes 1. 47.656 – 45.299 Dommelbergen 1. scoort 't beste team moyenne van 1.268 Met te maken 151 carb. gemaakt 119 moy. 1.268 hoogste serie 8 carb. en 2 extra punt.

geven bridge-cursus deelnemen. Tijdens het volgen van de cursus zorg ik voor een bridgepartner. Iedereen, die tot 13 kan tellen, kan dit fascinerende denk-spel aanleren. Gezond verstand, dat is alles wat nodig is. Arjen Zittema is een erkende bridgedocent. Bij hem worden de bridge-lessen in kleine groepjes gegeven, zodat iedere cursist een maximale begeleiding geboden kan worden en iedere

Jan & Rieky Ripzaad.................................60,42 Joke van Aart & Toon van Aart.............60,42 Martin Hancock & Rien Suijkerbuijk.....58,75

Martin Hancock & Rien Suijkerbuijk.....61,25 Anne Dassen & Greet van Bers...............59,38 Joke van Aart & Toon van Aart.............56,67

De heren biljarters van de Klip uit Dorst spelen allen onder hun kunnen en blijven ver onder hun moyenne. Heidehof maakte daar gretig gebruik van met 4 x winst tegen 4 x verlies voor de Klip. Jacop Hogeveen, Janus de Hoogh, Henk Soeters en Ad van Gils pakken allen de partijwinst op Wil Soeters, Loek Godding, Qrien Sinx en op Wil Heerkens met een score aan 42 punten komt ook Heidehof 1. tot een 100% score aan 42 wedstrijdpunten. De beste partij was voor Janus de Hoogh met 53 carb. in 21 brt. bracht dit een respectabele moyenne van> 2.523

snelschaakkampioenschap D4. 1 Maykel Smits 10 pt 2 Joost Sips 10 pt

A-Lijn

Competitiestand na 2 zittingen. A-lijn

partij tussen de twee kopmannen Rien van Engelen en Antoon Krijnen werd een duidelijke winst voor Antoon Krijnen met 90 carb. in 34 brt. en 'n serie van 12 was voldoende voor de partijwinst. Ook Ben Stadhouders, Piet Snoeren en Piet van Mierlo komen tot winst op Wil van Wanrooy. Jan Joosen en op Eddy Dilven. Mede door dit resultaat scoort Bunthoef 1 een 100% score. De beste partij was voor Antoon Krijnen met 90 carb. in 33 brt. moyenne> 2.647 dit werd het hoogste partij moyenne van deze middag.

Smits, de snelste schaker van D4

D4 jeugdleden Nils van de Berg en Mart van Straten wonnen afgelopen zondag het Grandprixjeugdschaaktoernooi in Breda. In de categorie stap 3 en hoger was Nils zijn concurrenten allemaal te slim af. In de categorie 1 en 2 pakte Mart de eerste prijs en werd Luc Rombouts goede derde. Dit zijn weer nieuwe successen voor de jeugd van schaakclub D4. De Oosterhoutse schaakclub leidt al vanaf 1973 met veel succes jonge talenten op. Iedere zondagochtend krijgen de kinderen vanaf 10 uur les op het Oelbertgymnasium. Er wordt in een gezellige sfeer door ervaren schakers lesgegeven.

cursist slagvaardig het bridgen kan gaan beoefenen. De eerstvolgende beginnerscursussen starten JANUARI/ FEBRUARI 2013. De cursussen worden zowel 's middags als 's avonds gegeven. Een beginnerscursus bestaat uit 13 lessen van ieder 2,5 uur. Wilt u informatie over deze beginnerscursus of wilt u zich opgeven, dan kunt u kontakt opnemen met: tel. 0162-427989 of 0162-461207, e-mail: a.zittema@online.nl

Bridgeclub Dommelbergen Bridgeclub 2. Rietje en Mien Boelaars....................... 60,42 De Hartenslag Uitslag vrijdag 18 januari 3. Corrie Penning – Henk van Nunen.... 53,47

Jac van Bijnen & Cor Koning..................60,00 Paul v.d. Heijkant & Jeanette Romme...57,50 Joy & Gerard Rijnders .............................55,42

Theo Grinwis (Pannehoef) naar partijwinst op nieuwkomer Lucian Kops (Schervenheuvel)

SUCCESSEN VOOR SCHAAKJEUGDLEDEN VAN D4

Bridge leren?

B-lijn

Pannehoef 1.Schervenheuvel 1.

3/4 Pierre Jaspers, Karg Brunner 8,5 punt (onderling resultaat remise)

Kijk voor de volledige uitslag op www.nbbportal.nl/28012/

Bridgeclub Doublet A-lijn Ria en Diny.............................63,75 Henri en Ria...........................61,25 Dianna en Mieke...................60,00

B-lijn

Wil en Miny............................66,56 Toos en Rook.........................64,93 Tonny en Harry.....................57,12

Competitiestand na 3 zittingen A-lijn Dianna en Mieke...................56,11 Jo en Nico ..............................54,31 Greet en Netty.......................52,64

B-lijn

Wil en Miny............................60,86 Toos en Rook.........................59,98 Cees en Carla.........................57,52 BC Doublet speelt op de woensdagavond in café De Vier Linden in den Hout. Voor informatie kunt U zich wenden tot 0162 426542.

Groep B 1. Adje Zewald – Jan Zijlmans............... 62,50

4. Ellie en Jaques Jenster......................... 51,45 5. Joke Thijssen – Toos Sneijers............ 51,39 Bridgeclub Dommelbergen speelt op vrijdagmiddag in twee lijnen in wijkcentrum Dommelbergen op Arkendonk. Voor informatie kunt u zich wenden tot 0162-455438.

Bridgeclub Kastanjeburg Bridgeclub Kastanjeburg heeft alweer de 3e competitie achter de rug. De winnaars van deze competitie zijn: A lijn: Hr van Heugten en Mw. Kuijpers en B lijn: Echtpaar van Vugt. Momenteel zijn er enkele plaatsen voor nieuwe leden. B.C. Kastanjeburg is in april 1995 opgericht door een aantal enthousiaste bridge spelers. Inmiddels telt onze club ongeveer 32 oudere leden en we spelen in 2 lijnen. Bij B.C. Kastanjeburg staat de gezelligheid voorop. De meeste

spelers hebben 10 tot 30 jaar speelervaring. Onze speelavond is iedere maandag om 19.30 uur in zaal De Braak , de Braak 130 te Oosterhout. De jaarlijkse contributie bedraagt Euro 35,00 Er is geen inschrijfgeld. U kunt 1 competitie vrijblijvend meespelen om te kijken hoe het bevalt alvorens lid te worden. Voor informatie over onze club kunt u contact opnemen met dhr Bart van Heugten (secretaris) Tel: 0162-452963 of bheugten@ casema.nl

Hardlopen met de Blijlopers in 2013 Oproep nieuwe trimmers Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen in sportief opzicht. De Blijlopers zijn mannen / heren die iedere zaterdagmorgen om 9.00 uur de Vrachelse Heide ingaan om hun hoofd leeg te maken , te lachen en ook nog aan hun conditie werken. Uiteraard gaat dit onder begeleiding van een trainer, die ervoor zorgt dat eerst de spieren soepel gemaakt worden, om daarna over te gaan tot intervallen en duurlopen. Iedereen ervaart het als een ont-

iedereen iedereen verdient een verdient een morgen morgen Lekker uitwaaien

spanning en na enkele weken is de opmerking : waarom heb ik dit niet eerder opgepakt. De groep bestaat uit ca. 25 mannen in de leeftijden van 45 tot 75 jaar. Voelt u zich geroepen of twijfelt u al een tijd neem dan contact met mij op of kom op zaterdag morgen om 9.00 uur, vrijblijvend, naar de parkeerplaats van het Paradijs (De Warande) en ervaar zelf hoe fijn het is om een uurtje te sparren in de buitenlucht . Info tel. 0653238562.


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

Werken in de watersport? Zit je in je vrije tijd graag op het water of ben je geïnteresseerd in watersport?

PAGINA 34

Caravans/campers Caravans/Campers gevraagd! gevraagd Altijd 70 caravans op voorraad!

Wij zijn op zoek naar een part-time of full-time administratief en/of verkoop talent. Interesse? Stuur je brief inclusief CV naar info@zeilmakerij.com t.a.v. N.van der Werf of naar Boottiek-Zeilmakerij van der Werf Brieltjenspolder 24, 4921 PJ Made

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!

Voor al uw schilder en stucwerk bel Gijsberts schilderwerken voor een vrijblijvende prijsopgave en advies tevens kleine verbouwingen telefoon 06 39130366 TE HUUR in Breda e.o. Keurige kamers en studio’s. Voor particulier of bedrijf. Gemeubileerd met schoonmaak. Info 06-24504183 zie www.bures.nl

Van Dijnsen Installatiewerken B.V. staat al ruim 47 jaar voor allround vakmanschap. Door een veelzijdige en klantgerichte benadering is ons bedrijf in staat totaaloplossingen te bieden op het gebied van verwarmings-, koeltechnische-, sanitaire- en elektrotechnische installaties. In verband met de groei van onze organisatie zijn wij voor de afdeling Service & Onderhoud per direct op zoek naar

SERVICEMONTEURS ELEKTROTECHNIEK De functie: Het uitvoeren van onderhoud aan, het opheffen van storingen alsmede het installeren, inbedrijfstellen, reparatie, aanpassingen en uitbreiden van elektrotechnische installaties en/of middelen De kandidaat: • Afgeronde opleiding op nivo MBO Elektrotechniek • Aanvullende vakgerichte opleidingen MSI, EMSI en TSI • Minimaal 2 jaar ervaring in deze functie en branche • Flexibele en klantgerichte instelling en stressbestendig • Woonachtig in de omgeving Breda Heb je interesse: Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met dhr. W. v. Steenoven, telefoon: 076-5728127. Je sollicitatie kun je richten aan: Van Dijnsen Installatiewerken B.V., afdeling P&O, Postbus 2243, 4800 CE te Breda of e-mail naar pz@vandijnsen.nl KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.VANDIJNSEN.NL

Govet zoekt:

3 (leerling)Monteurs Transportkoeling GOVET B.V. is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, installatie en onderhoud van koelinstallaties voor geconditioneerd transport en de bijbehorende aandrijfsystemen. Wij leveren koelinstallaties voor kleine bestelwagens, lichte en zware vrachtwagens en opleggers, maar ook voor tankcontainers, boxcontainers en zelfs treinwagons.

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar:

3 (LEERLING) MONTEURS TRANSPORTKOELING Functiebeschrijving: Service- en onderhoudswerkzaamheden volgens geldende instructies Uitvoeren van voorkomende werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld nieuwbouw en service Op verzoek assisteren en/of adviseren van collega-monteurs

Functie-eisen: Lagere of middelbare technische opleiding (metaal-, mechanische, installatie-, electro- of wtb-techniek, mechatronica) Bereidheid tot het volgen van cursussen voor de koeltechniek In onze vestiging in Chaam beschikken wij over een eigen ontwikkelingsafdeling, een productieafdeling, een uitgebreid onderdelenmagazijn en een goed geoutilleerde werkplaats waardoor wij snel, accuraat en slim kunnen inspelen op klantspecifieke behoeften en wensen. Met een eigen mobiele servicedienst wordt service en onderhoud uitgevoerd op locatie door het hele land.

Wij bieden: Een afwisselende veelzijdige baan in een klein team met prima doorgroeimogelijkheden Goede opleidingsmogelijkheden (Govet is een erkend leerbedrijf) Goede arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met het opleidingsniveau en ervaring

Heb je nog vragen?

Wil je direct solliciteren?

Neem dan contact op met de heer Pierre van Beerendonk op 0161 492 251

E-mail dan je gemotiveerde sollicitatiebrief en CV naar hr@govet.nl

Wilt u afvallen en heeft u moeite om het vol te houden. Dan hebben wij voor u de oplossing! Wij bieden binnen 60 dagen resultaat. Afvallen in combinatie met sport en voedingsbegeleiding. Bel Lila 06-48763505 Ferdy 06-18435918 www. gezondannonu.nl AFSLANKSTUDIO LIBRA Slank & Fit. Door middel van Warmtecabines. Gezond eten. Veel recepten, adviezen en persoonlijke begeleiding.Snel resultaat. Nu beginnen is slank het voorjaar in. Info: Cilie Wassing 0162 428528 Gevraagd: IJZER mag ook koper, aluminium etc. wordt in Oosterhout e.o. thuis opgehaald. Bijv. oude pannen, wasmach., zonnebanken, fietsen, alles van metaal. Bel 06-47353955 voor een afspraak. GEZOCHT: single veertigers m/v uit Oosterhout en omgeving, om in de weekenden leuke dingen mee te ondernemen als; film, theater, boswandelingen, fietstochtjes, uit eten, bowlen, musea, kunst, sauna, borrelen, cafebezoek, etc. Zelf ben ik een 41 jarige vrouw, nieuw in Oosterhout en wil graag nieuwe mensen leren kennen. Schilder en/of Behangwerk ? Bel :0162684282 Gerrit Kooijman schilder en behangwerken. Nu Winterkorting en 10 % op behang , keuzen uit 10 boeken . Dus ; schilder, saus of behangwerk, met Gerrit zit u sterk .E.mail ger. ko@ziggo.nl Bij AD VAN DER STEEN koopt u zorgeloos uw NiEuwE KEuKEN • topmerken • hoge kwaliteit • scherpe prijzen • gratis advies/ontwerp • uitstekende service Gebruiksklaar gemonteerd AD VAN DER STEEN keukens Julianastraat 103 – Rijen Tel 0161-227069 www.advandersteen.nl

Ruim 83 jaar zijn wij actief in het voorbehandelen en conserveren van staalconstructies. De werkzaamheden worden ondermeer uitgevoerd aan bruggen, sluizen en technische installaties op raffinaderijen. Van der Ende behoort met 150 medewerkers en een grote en moderne vloot eigen equipment tot een van de grootste bedrijven binnen de staalconserveringsmarkt. Wij zoeken

ASSISTENT UITVOERDERS Voor meer informatie zie de link; vacatures op onze website www.vanderende.nl

Ruim 83 jaar zijn wij actief in het voorbehandelen en conserveren van staalconstructies. De werkzaamheden worden ondermeer uitgevoerd aan bruggen, sluizen en technische installaties op raffinaderijen. Van der Ende behoort met 150 medewerkers en een grote en moderne vloot eigen equipment tot een van de grootste bedrijven binnen de staalconserveringsmarkt. Wij zoeken

VOORLIEDEN Voor meer informatie zie de link; vacatures op onze website www.vanderende.nl

voegwerk vakbekwame voeger zoekt voegwerk

www. inkomenzonderbaas.nl

Voor mensen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging en liever niet meer voor een baas willen werken. Kijk eerst op de site en vrijblijvend inlichtingen: neem dan contact op voor een afspraak. Marc van der Avoird 06-389.00.771

06-55887266

E3O Professional Organizing voor persoonlijk advies. Hulp bij opruimen van uw huis, ordenen van uw administratie, verhuizing of boedelafwikkeling na overlijden. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Elly van Bragt 0624217898 www.e3o.nl

ABC - GOUD INKOOP VERPANDING Goud-Zilver-Munten Juwelen HOOGSTE GOUDPRIJS LAAGSTE RENTE

076 - 587.29.10

Dongen Pallets B.v. Emballage Industrie en Houthandel “DONGEN”B.V. is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grotere houtverwerkende bedrijven in Nederland. Met een totale bezetting van 80 personen worden hoofdzakelijk pallets en houten kisten geproduceerd in zowel dag- als ploegendienst in Dongen als wel op locatie. De uitbreiding van onze activiteiten heeft geleid tot de volgende vacatures:

Machine operator De functie omvat: - Het productiematig vervaardigen van pallets aan productielijnen - U stelt de productielijn zelfstandig om - U bent verantwoordelijk voor de kwantiteit en kwaliteit van uw productielijn voor de functie wordt gevraagd: - Een enthousiaste medewerker op (V)MBO + niveau - Een collegiale, doelgerichte en flexibele instelling - Iemand, die bereid is om in een 2 ploegensysteem te werken

Heftruckchauffeur (dubbel lepelbord) De functie omvat: - Het lossen en laden van wagens met hout, halffabricaat en eindproducten - U bent verantwoordelijk voor de aantallen die gelost en geladen worden - Verder dient U ervoor te zorgen dat het juiste product bij de machinelijn geplaatst wordt, en dat bij het verladen de juiste producten met de juiste kwaliteit gepickt worden. voor de functie wordt gevraagd: - Heftruckcertificaat en ervaring met dubbel lepelbord is een pré - Een enthousiaste medewerker op (V)MBO + niveau - Een collegiale, doelgerichte en flexibele instelling - Geen 9 tot 5 mentaliteit, dus bereidheid om indien nodig extra werk te verrichten

Govet. In Cool Control. Industriestraat 26 NL- 4861 PR Chaam t +31 (0) 161 49 22 51

f +31 (0) 161 49 24 54 info@govet.nl www.govet.nl

Voor meer info over het bedrijf zie ook onze website www.dongenpallets.nl Uw schriftelijke sollicitatie kunt u richten aan: emballage Industrie en Houthandel Dongen B.v., per-mail: pz@dongenpallets.nl


WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

KerkKerk SINT ANTONIUSKERK CATHARINAPAROCHIE Oosterhout Na een indringende discussie binnen de Catharinaparochie met vele betrokkenen heeft het bestuur van de parochie besloten een aantal wijzigingen aan te brengen in een aantal vieringen. Voor de Antoniuskerk betekent het dat er op zaterdag geen viering meer zal zijn vanaf januari 2013. De viering van de zondag wordt vanaf januari 2013 vervroegd naar 9.30 uur.

Zondag 27 januari 9.30 uur

Woord en Communieviering met voorganger H. Wortel. Het koor de Cantorij zingt. Jrgt van Jo Verhulst-Selders. Joop Verlaan e.v. Anna van Gogh. Annie van Strien (Verj) e.v. Piet Damen. Piet en Lien BrandsLuijks Verjaardag van beide. Leny Vissers (Verj) –Roovers en haar geliefden Piet, Stan en Ad. Chris en Annie van Gils-Pijpers (Verj) Annie.

BASILIEK ST.JAN CATHARINAPAROCHIE Oosterhout Mededelingen: Stad in stilte: De Basiliek is iedere vrijdag open van 19.00 tot 21.00 uur. Op elke derde vrijdag van de maand is er een open viering. Een groep jongeren komt dan bij elkaar om te bidden en te zingen. Ook is er een pastor aanwezig voor een persoonlijk gesprek. U bent hierbij van harte welkom.

Kinderen en de kerk:

Op zondag 27 januari om 10.00 uur start in de Basiliek een Kindernevendienst. Kinderen tussen de vier en de twaalf jaar die houden van zingen, knutselen, tekenen en graag naar mooie verhalen luisteren zijn hierbij van harte welkom. Tijdens de viering mogen alle kinderen mee naar een aparte ruimte waar eerst een bijbelverhaal wordt gelezen en daarna, tekenen, knutselen of zingen wat bij dat verhaal past. Terug in de kerk mogen de kinderen eerst nog even vertellen wat ze hebben gedaan voordat ze weer op hun plaatsen gaan zitten. Zondag 27 januari is dit voor de eerste keer. Vanaf dan elke laatste zondag van de maand (behalve in juli en tijdens de feestdagen).

Zondag 27 Januari: 10.00 uur

Hoogmis m.m.v. het Dameskoor en het Jeugdkoor van S.Jan. (Missa Quarta van C.Jasper). Intenties: Josina Engbersen Phennins; Leny Cornelisse; Rinus van Rijsbergen; Overleden familie van Rijsbergen - Leijten, overleden leden van het Dameskoor; Jaargetijde Elisa van Halderen - Schapendonk; jaargetijde Bernard van Vugt en Adriana van Vugt- Wijnings (wegens verjaardag); 11.15 uur Jace Roovers.

Woensdag 30 januari: 08.00 uur Cornelia Soeters. Vrijdag 1 februari Eerste Vrijdag: 08.00 uur Maria Fijneman; Petronella Roovers, overleden ouders, broer en zusters

CORNELIUSKERK CATHARINAPAROCHIE Den Hout Zaterdag 26 januari 19.00 uur: Eucharistieviering. Voorganger: G. van Uden. Caeciliakoor zingt o.l.v. Riet van der Schriek. Organist: Jan Havermans.. Gebedsintenties: Petrus Rombouts e.v. Petronella Hermus, Francisca Veroude e.v. Petrus Rombouts, Paulus v.d. Reijen e.v. Adriana Joosen vanwege zijn verjaardag

Donderdag 31 januari 09.00 uur:

Woord- en Communieviering. Voorganger: Riet v.d. Schriek.

PAGINA 35

berichten van Oosterhout, Oosteind, 's Gravenmoer, Teteringen, Den Hout en Dorst

H.JOHANNES DE DOPERKERK CATHARINAPAROCHIE Oosteind ZATERDAG 26 JANUARI Aanvang 19.00 UUR Viering van Woord en Communie met voorganger R.Engelen Gebedsintenties: voor de overledenen: Jaargetijde Dina Bastiaansen-van Strien en echtgenoot Jac Bastiaansen.

MARIAKERK, Thomas Geloof en Cultuur CATHARINAPAROCHIE Oosterhout Voor alle programma's van Geloof en Cultuur zie: www.thomasoosterhout.nl

SINT MARCOEN KERK CATHARINAPAROCHIE Dorst Zondag 27 Januari 11.00 uur 3e Zondag door het Jaar. Woord en Communieviering m.m.v. het gemengd koor.Voorganger: Pastor Riek Engelen. Misintentie: Gerard Verhagen.

Mededeling Zondag 27 Januari 12.15 uur Doop Niels Biemans.

NORBERTINESSENPRIORIJ SNT-CATHARINADAL Oosterhout Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal Kloosterdreef 3 4901 PH OOSTERHOUT NB

Eucharistieviering: zondag en weekdagen: 09.00 uur

Morgendienst:

PROTESTANTSE GEMEENTE Oosterhout Zondag 27 januari De Ark, Arkendonk 98,

10.00 uur: Geen dienst.

Vredeskerk, Rulstraat 6,

10.00 uur: Ds. C. Nieuwenhuizen, afscheidsdienst. Voor meer informatie, zie: www.pgoosterhout.nl

JUBILEE KERK Oosterhout Zondag 27 januari: Hanze College, Bouwlingstraat 74, Oosterhout

10.00 uur

Zondagmorgen. Voorganger: pastor Bernard Oudhoff De samenkomsten vinden iedere zondag plaats in het Hanze College, Bouwlingstraat 74. Aanvang 10.00 uur. Tijdens de samenkomst is er kinderopvang van baby's en peuters. Voor kinderen die op de basisschool zitten is er een eigen samenkomst onder leiding van ervaren kinderleiders. Eens in de twee weken is er een eigen dienst voor jongeren. Na de samenkomst is er gratis koffie en thee. Voor meer informatie kun je kijken op www.jubilee.nl

Zondag 27 januari 10.00 uur Samenkomst Spreker M. Zellenrath. Kinderdienst tot 12 jaar

zondag en weekdagen: 14.00 uur

Creatieve-ochtend

zondag en weekdagen: 19.00 uur Zie voor het laatste nieuws onze website: www.sintcatharinadal.nl

Bidden voor Oosterhout

www.verrijzeniskerkoosterhout.nl.

Zondag 27 januari 9.30 uur

19.30 uur 20.30 uur

Bijbelstudie Inlichtingen: tel. 0162 426664 / www.egdewerkplaats.nl

SINT PAULUSABDIJ Oosterhout

Woord- en communieviering. Voorganger: Mevr. Riek Engelen. Zang: samenzang Intenties: mevr. Annie Snoeren.

Gebedstijden en programma

Woensdagochtendviering. Woord- en communieviering. Voorganger: Mevr. Bep Hulst. Adres: ''t Trefpunt” van de Verrijzeniskerk aan de Vondellaan 43 Oosterhout. Informatie: 458636.

Ochtendgebed:

Woensdag 30 januari

CHRISTELIJKE GEMEENTE STROOM VAN LIEFDE Oosterhout UITNODIGING SAMENKOMST Een geloofsgemeenschap met de LIEFDE van GOD HOOG IN HET VAANDEL. Een gemeente zoals beschreven in handelingen 2, elkaar helpen op geestelijk als praktisch gebied.

De Sint Antonius van Padua wil in contact blijven met u. Als u “vriend of vriendin van KerK op het KruispunT” wordt, ontvangt u het driewekelijkse infoblad van de Sint Antonius van Padua gratis en voor niets thuis in de bus. KerK op het KruispunT bevat lezenswaardige informatie van wat er in en rond de Sint Antoniuskerk gebeurt. Het is u vast wel eens overkomen: u wilde een exemplaar van KerK op het KruispunT meenemen en merkte dat er geen exem-

Teteringen

St. Janstraat 3,

Welkom in de Sint Paulusabdij, om mee te bidden met de Gemeenschap Chemin Neuf. 08:30 u. Ma, Wo, Do, Vr.

Eucharistie:

Zondag 11:00u en Vr, Za: 12:00u.

Middaggebed:

Ma, Wo, Do: 12:00u.

Dinsdagavond 15 januari: 20:00 tot 21:00 uur Gebedsgroep. Dinsdag is er wereldwijd een dag van gebed en stilte in de Gemeenschap, daardoor is de abdij overdag gesloten voor het publiek. Gemeenschap Chemin Neuf Sint Paulus Abdij Hoogstraat 80 4901 PK Oosterhout Tel: 0162 – 45 1991 E-mail: cheminneuf@hetnet.nl www.paulusabdij.nl / www.chemin-neuf.org

zondag 27 januari 10:30 - 12:00 uur Eredienst. Spreker Arthur van Wijngaarden. Locatie 't Web, Zuringveld 1, Teteringen

Geloof, Hoop en Liefde, ook voor u!!

Dit zijn de Christelijke kernwaarden zoals God die ons in Zijn woord aanreikt. U bent van harte uitgenodigd om de dienst met ons mee te beleven in een ontspannen en gezellige Brabantse sfeer. Er is ook voorzien in kinderopvang. U kunt ons vinden op www.breda-nazarene.nl

CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK ‘S Gravenmoer Kerkebosdreef 2, 5109 TP 's Gravenmoer

Kerkdiensten: zondag 27 januari: 10.00 uur: ds. W.J.A. Ester

17.00 uur:

ds. W.J.A. Ester Zondag 27 januari is het Leprazondag. Hier zullen we in onze diensten aandacht aan schenken. 's Morgens is er de viering van het avondmaal. 's Middags denken we na over geloven vandaag. Geloven 3.0. Iedereen is welkom. Tot ziens in de kerk! De kerkdiensten zijn te beluisteren op www.cgk-sgravenmoer.nl

Aktiviteiten: zaterdag 26 januari: 10.30-12.00 uur: Boekentafel met (chr.)lectuur, div.wenskaarten, kado-artikelen enz.

SAMENKOMSTEN Iedere zondagochtend 11.00 uur ADRES: St Oelbertgymnasuim Paterserf no.16 Oosterhout Zuid

Bidstond en Bijbelstudie Iedere woensdagavond op de Wadestein 9 Voor info. 06 16581393 Kom en ervaar de aanwezigheid van de H.Geest. Kom voor een doorbraak in Uw leven. Kom voor genezing, bevrijding, en herstel. Gods Zegen toegewenst.

zondag

Joden en Moslims, zij die in een God geloven. Niet in de zin dat we tot één geloof willen komen. Maar dat Christenen, Joden en Moslims elkaars uitingen en woorden van geloof respecteren en eerbied hebben voor elkaars godsdienstige rituelen. Het gaat er om, dat we als verschillende godsdiensten open staan voor elkaar. We bespeuren dat die 3 geloofsrichtingen ook gemeenschappelijke idealen hebben. We als gelovigen de naastenliefde kennen, respect hebben voor de medemens en respect voor andermans geloof. We ook niet zelfgenoegzaam neerkijken op andere geloven. Wij Christenen, Joden en Mos-

27 januari

Trouwbeleving Landgoed bergvliet oosterhout 11-17 uur gratis entree

meer info: www.trouwbeleving.nl

lims geloven in een God een almachtige God, een liefdevolle en barmhartige Vader. Wij geloven, dat die God alles in handen heeft en ons leidt. En in dit geloof vinden we elkaar. H. de Valk

Uniek aanbod van de Sint Antoniuskerk

Oosterhout

Middagdienst:

Oosterhout

We zijn in de Internationale Bidweek voor de Eenheid van de Christenen. In 1908 kwam Paul Watson een priester van de episcopale kerk in de Verenigde Staten tot deze oecumenische gedachte en actie, dat alle Christenen elkaar vinden in één kerk. Het was een succes. De christelijke kerken staan veel positiever tegenover elkaar. In 1968 werd deze week voorbereid door de wereldraad van kerken en de Pauselijke raad ter bevordering van eenheid onder de Christenen. Nu heden ten dage kijken we nog verder. Nu hebben we als ideaal de eenheid tussen alle gelovigen Katholieken, Protestanten,

KERK VAN DE NAZARENER

Dinsdag 29 januari 9.30 uur

VERRIJZENISKERK

De gebedsweek voor eenheid

EVANGELIE GEMEENTE DE WERKPLAATS

zondag en weekdagen: 07.15 uur

Avonddienst:

Pastoraal

Zorg mag u zelf kiezen

plaren meer waren. De bak was leeg. Nu er m.i.v. 1 januari maar één viering in het weekend is, kan u dat vaker overkomen omdat u toevallig een viering hebt overgeslagen. Maar om altijd verzekerd te zijn van een KruispunT heeft de redactie gemeend u een oplossing te moeten aanbieden. Het enige wat u hoeft te doen is het groene kaartje, dat op de lectuurtafel achter in de kerk ligt, in te vullen en daarna in de groene brievenbus van Antoniushuis “DE VINDER”, Sint

Vincentiusstraat 113 A, Oosterhout te stoppen. Afgeven in het Antoniushuis kan natuurlijk ook. U ontvangt dan het eerstvolgende KruispunT in uw brievenbus. Dit aanbod geldt alleen als u in Oosterhout-stad woont. Voor hen die het KruispunT de afgelopen jaren al thuis in de bus ontvingen, verandert er niets. Zij worden automatisch “vriend of vriendin van KerK op het KruispunT” en hoeven hiervoor niets te doen.

Afscheid van ds. Siets Nieuwenhuizen Per 1 februari a.s. gaat ds. Siets Nieuwenhuizen wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd met emeritaat, zoals dat in kerkelijke kringen heet. Hij begon zijn werk als gemeente predikant in Leerdam op 6 januari 1991 in Leerdam, waarna hij op 27 april 1997 een overstap maakte naar de Protestantse Gemeente te Oosterhout. Op vrijdagavond 25 januari neemt ds. Siets Nieuwenhuizen afscheid van de protestantse gemeente en enkele bekenden in Oosterhout met de cabaretvoorstelling: “Al te goed is buurmans gek”. Dit afscheid vindt plaats in de Vredeskerk.

De officiële afscheidsdienst, met gemeenteleden, genodigden, familie en vrienden, is op zondagmorgen 27 januari in de Vredeskerk. De aanvang van deze eredienst is om 10.00 uur. (Dan is er geen kerkdienst in De Ark.) Bij beide gelegenheden is het na afloop mogelijk om van ds. Siets Nieuwenhuizen als gemeentepredikant afscheid te nemen, c.q. ds. Nieuwenhuizen te feliciteren met zijn nieuwe status als emeritus-predikant. Ds. Nieuwenhuizen vertrekt niet uit Oosterhout, maar hij en zijn vrouw Enneke blijven als gewone gemeenteleden in Oosterhout wonen.

Zondag 27 januari 10.00 uur

Kindernevendienst in de Sint Jan Vanaf januari 2013 wordt er weer een kindernevendienst opgestart in de Sint Jan. Kinderen gaan dan tijdens een gedeelte van de viering naar een eigen ruimte om daar op een ongedwongen, leuke manier bezig te zijn met Bijbelverhalen en het katholieke

geloof. Terug in de kerk mogen zij even wat vertellen over wat ze hebben gedaan. De kindernevendienst zal elke laatste zondag van de maand plaatsvinden (behalve in juli) en we beginnen op zondag 27 januari om 10.00 uur in de Sint Jan in Oosterhout.

Nieuw boekje over troost Na een verdrietige gebeurtenis gaan mensen op zoek naar troost. Ze willen het graag ontvangen van anderen, maar we moeten meestal toch zelf op zoek gaan, anders wachten we te lang en tevergeefs. Troost is niet iets dat vanzelf op ons afkomt, het is een serieuze activiteit. Maar waar kunnen wij troost vinden? In een klein en handzaam boekje geeft Jos Zwetsloot stap voor stap aan waar troost te vinden is: in men-

sen, in de kunst en de natuur, maar ook in rituelen, in gedichten en gebeden. Jos Zwetsloot is freelance pastoraal werker en heeft ervaring in het begeleiden van mensen in hun verlieservaringen. Hij publiceert en geeft lezingen over levensbeschouwelijke onderwerpen en was jarenlang werkzaam in Oosterhout. Vindplaatsen van troost, door Jos Zwetsloot kost € 9,95. uitgever is BerneMedia, info@berneboek.com

BRUIJNS UITVAARTVERZORGING Voor alle verzekeringen en geloofsovertuigingen

‘Dienstbaar zijn in een persoonlijke situatie’

Kleine teams voor zorg ● in natura ● voor P.G.B. ● voor particulieren Teams die rekening houden met uw wensen.

Antoine Bruijns - Uitvaartondernemer

De teams van het Brabantse land bekend om hun ervaring en liefde van het vak

Tel. 0162 - 457775

Voor meer informatie Thuiszorgorganisatie:

’t Brabantse land

24 uurs bereikbaarheid: 076-5610290 - E-mail: infobreda@aenbt.nl

(dag en nacht)

Kantoor: Prins Frederikstraat 1-3 4901 LV Oosterhout info@bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl


E Z O I D N A GR G N I N OPE OF

WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 23 JANUARI 2013

DINSDAG 22 JAN. 9 UUR

PAGINA 36

H S U I N O T N A

ag terd e a z et lk n m voor e er e t To uari - of me n a j 26 25, appen j i b t h klan boodsc aan

’n Heerlijke Slagroom Schnitt

S I T GRA

OOK GELDIG IN DE PATRIJSLAAN ➊

➊ Nettorama Patrijslaan ➋ Nettorama Antoniushof

80 GRATIS 100 GRATIS

PARKEERPLAATSEN

PARKEERPLAATSEN

Oosterhout

Weekblad Oosterhout 23-01-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Oosterhout, Dorst, Den Hout, Oosteind enTeteringen

Weekblad Oosterhout 23-01-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Oosterhout, Dorst, Den Hout, Oosteind enTeteringen