Issuu on Google+

BEERS’ GEBUURT KRIJGT CULTUURPRIJS OIRSCHOT ä Pagina 3

Jaargang 84 - Week 2 donderdag 14 januari 2016

DRIEKONINGENZINGEN HILVARENBEEK

HILVARENBEEK KLEURT PÈÈRS EN GÈÈL

de Hilverbode ä Pagina 5

ä Pagina 11

Het afgelopen jaar zijn de gemeenten Hilvarenbeek, Reusel-de Mierden, Oirschot en Bladel geconfronteerd met een vermindering van de diensten van buslijnen 142 en 143 in de avond en in het weekend. Voor betrokken burgers aanleiding om hiertegen actie te voeren. En met succes. De dienstregeling werd aangepast. Tegelijkertijd werden bewoners zich ervan bewust dat er ondanks deze winst toch nog inwoners zijn voor wie bepaalde bestemmingen niet of lastig met de bus te bereiken zijn. Zoals in Haghorst. VRIJWILLIGERS MET EIGEN AUTO Op basis van dit uitgangspunt en het draagvlak onder de inwoners van Haghorst is besloten om te

starten in Haghorst en van daar uit verder te gaan met de uitwerking van een kleinschalige mobiliteitsoplossing. Eén ding is vooraf duidelijk: kleinschalig vervoer in Haghorst wordt geen taxidienst! Het vervoer voor ouderen en natuurlijk ook jongeren wordt opgezet voor hulpbehoevenden die echt een vervoersprobleem hebben. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer naar Hilvarenbeek om daar op de bus te kunnen stappen of afgehaald te worden. In Haghorst zijn veel bur-

gers actief met de leefbaarheid in hun kern bezig, en zijn enthousiast om aan de slag gegaan. Zij zijn bereid te gaan rijden als vrijwilligers, die daarvoor hun eigen auto inzetten. Zij willen graag klein beginnen en indien nodig het langzaam uitbouwen, de voorziening moet laagdrempelig en eenvoudig in het gebruik zijn.

013-5041695, eventueel 0621288736. Zij gaat dan bekijken hoe het vervoer het beste geregeld kan worden. Ook belangstellenden die zich willen opgeven als vrijwilliger om te rijden kunnen bij Wilma terecht. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij de leden van de Werkgroep Kleinschalig vervoer in Haghorst: Wilma Paulissen, Marian van den Broek, Jan Evers of Bertrand Verhelst.

Zie pagina 2

AANMELDEN VOOR VERVOER Belangstellenden voor het vervoer kunnen zich telefonisch aanmelden bij Wilma Paulissen Telefoon

websites narrowcasting

VERVOERSPROBLEEM HAGHORST Uit het onderzoek onder de inwoners naar de knelpunten in het vervoer en hun wensen, kwam onder andere naar voren dat vooral in de kern Haghorst het vervoersprobleem leeft. Ze hebben geen busverbinding en de dichtstbijzijnde halte is minstens 30 minuten lopen. Zeker voor mensen die zelf geen vervoer hebben en weinig mobiel zijn is dit een probleem. Vandaar dat nu wordt gewerkt aan het plan om vanaf januari 2016 het vervoersprobleem van hulpbehoevenden op te lossen.

ä Pagina 15

Het nieuwsblad voor Gemeente Hilvarenbeek, Oost-, West-en Middelbeers, Hooge Mierde, Lage Mierde en Hulsel.

Kleinschalig vervoer in Haghorst voor hulpbehoevenden komt eraan

Een aantal organisaties binnen de gemeente, waaronder Hallo Haghorst en de Commissie Kleine Kern Haghorst, besloot te onderzoeken of er andere mogelijkheden zouden zijn om het vervoer van de inwoners te verbeteren en welke mogelijke oplossingen er zouden zijn. Inmiddels is een werkgroep gevormd die de knelpunten mee wil gaan aanpakken.

GOUD VOOR SYNCHROONZWEMSTERS

apps

Diessen - T 013 504 1888 - vanlaarhovenwebsites.nl

s De werkgroep

Coop vestigt zich in Hilvarenbeek De geruchten deden al langer de rondte, maar nu is het officieel bevestigd: dit voorjaar komt er een Coop supermarkt in Hilvarenbeek, en wel in het voormalige C1000-pand aan de Apollostraat in Hilvarenbeek. Zo krijgt wijk De Elstakkers, na hier drie jaar van verstoken te zijn geweest, weer een volwaardige supermarkt in de wijk. De eerste sollicitatiegesprekken met potentiële werknemers worden gevoerd in januari, zo hebben wij vernomen uit welingelichte bron. (op de foto: het voormalige C1000-pand aan de Apollostraat waar Coop zich gaat vestigen)

Jan de Bruijn Elektro- & Beveiligingstechniek

Na twee succesvolle uitvoeringen brengt Toneelgroep In De Kèkert nog drie maal de voorstelling ’Veel Kabaal op Clingendael’ op de planken van Schuttershof in Esbeek. De voorstellingen vinden plaats op woensdag 13, vrijdag 15 en zaterdag 16 januari in Schuttershof. De entree bedraagt € 7,-.

GEHEURD ONDER DE LENDENBÔÔM “Mag de Buurtbus op de Haogorst nie over ut kunnaol, as de sjuffeur kan zwemme...?”

’Veel Kabaal op Clingendael’ is een klucht in twee bedrijven, geschreven door Hans van Wijngaarden. De setting: vijf dames, vier heren, Camping Clingendael. Begin van het vakantieseizoen. En dan is de ober ziek! Gelukkig wil z’n broer Klaas hem wel vervangen. Gelukkig? Vergeet het maar. Klaas is een dwars gebakken eigenheimer, die niks van het horecabedrijf snapt. Stapelt stommiteit op blunder. Maar zaken zijn zaken. De gasten hebben besproken dus hebben nergens een boodschap aan. Het zijn rare kostgangers, die niet best met elkaar overweg kunnen. Eén exemplaar heeft zelfs gouden

grijphandjes! En dat is geen recla-

me voor Clingendael. Dan komt Klaas in actie. De druiloor vertelt onnozele maar toch waardevolle verhaaltjes. En geloof het of niet: hij is zelfs die linke jongen te slim af. In z’n onschuld sust Klaas het ontstane kabaal op Clingendael.

Slibbroek 24 - 5081 NS Hilvarenbeek - Tel. 013 505 31 64 GSM: 06-51 77 88 55 www.elektrojandebruijn.nl

Aanbiedingen geldig van 14 t/m 19 januari 2016

Eierkoeken nu 3 stuks E

Biks grof 400 gram

Slagroomschnitt NU E s Een repetitie van Kabaal op Clingendael

op alle opdrachten

Elektrotechniek/datanetwerken Beveiligingstechniek Camerabewaking Stofzuigsystemen Zonnepanelen Laadpalen voor elektrische auto’s

Toneelgroep In De Kèkert speelt:

Veel Kabaal op Clingendael

10%

KORTING

4.

95

nu E

1.30 1.25

Diessenseweg 22 - Hilvarenbeek Tel.: 013-505 1264

www.bakkerwillemse.nl


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 2

Kijk voor meer informatie op:

www.lommersmakelaars.nl

www.funda.nl

ACTIES GELDIG VAN MAANDAG T/M ZATERDAG VERS VLEES AFDELING RUNDER SCHENKELS RUNDER BRAADVLEES RIB KARBONADE SPEK VARKEN

500 GR. 3,25 500 GR. 6,99 500 GR. 3,99 5 HALEN - 4 BETALEN

POELIERS AFDELING KIPPENDIJEN VLEES (NATUREL/GEMARINEERD) KIP WOK SCHOTEL AJAM PANGANG GEGRILDE KIPSCHNITZELS

500 GR. 4,25 500 GR. 3,99 500 GR. 4,50 5 HALEN - 4 BETALEN

VOOR OP DE BOTERHAM BOTERHAMMENWORST (EIGEN KEUKEN) CHINEES SPEK (EIGEN KEUKEN) TRUFFEL SALAMI (EIGEN KEUKEN) HUZAREN SALADE (EIGEN KEUKEN)

100 GR. 0,90 100 GR. 1,35 100 GR. 2,50 100 GR. 3,50

WARM UIT DE OVEN ‘GEBRADEN KIPPENBOUTEN’ Hilverstraat 44 - Hilvarenbeek - T. 013-5044904 / Europalaan 102 - Bladel - T. 0497-383878

O OPENINGSTIJDEN peningstijden:

Vrij. van:Maandag 8.30 tot 17.30 Ma.08.30 t/m vrij. 8.30 uur; - 18.00 uur t/m uur vrijdag van totvan: 18.00 Za. van: 8.30 tot 16.00 uur Za. van: 8.00 16.00 uur zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur

TE KOOP TE KOOP www.lommersmakelaars.nl

Julianastraat 20E te Diessen € 375.000,- k.k. Kantoorruimtes te huur aan Vrijthof te Hilvarenbeek

Instapklare en luxe hoekappartement, volledig gestoffeerd, gelegen op de 1e verdieping met vrij uitzicht vanaf een riant terras over het Otjespark. In het pittoreske centrum van Hilvarenbeek, bieden wij representatieve 2, twee huur aan van ca. 9 t/m 20 m2. Opp.vlakte 145 kantoorruimtes m2, riante living te van 60 m ruime slaapkamers. Inpandige garage en extra parkeerplaats. Belt u voor een vrijblijvende bezichtiging! De (afsluitbare) kantoorruimtes zijn verdeeld over meerdere verdiepingen. Kijk voor meer informatie op: toiletruimten en pantry’s aanwezig. Er zijn verschillende Het pand is o.a. voorzien van airconditioning, zonweringen, mechanische ventilatie en parkeerplaatsen op het achter-terrein.

www.lommersmakelaars.nl

www.funda.nl

Meer informatie? Neem contact op via onderstaande gegevens. Julianastraat 20E te dan Diessen € 375.000,k.k. Instapklare en luxe hoekappartement, volledig gestoffeerd, gelegen op de 1e verdieping met vrij uitzicht vanaf een riant terras over het Otjespark. Opp.vlakte 145 m2, riante living van 60 m2, twee ruime slaapkamers. Inpandige garage en extra parkeerplaats. Belt u voor een vrijblijvende bezichtiging!

Ook uw woning verkopen in 2014? Bel voor een afspraak!

c]d IgZ]jlI]poaf Yjk Cgee]jkDYc]dY

Diessenseweg 8a ek 5081 AJ Hilvarenbe 63 13 5 50 3 T: 01 makelaars.nl E: hilvarenbeek@lommers 54288861

De makelaar die méér in huis heeft.

Ook uw woning verkopen in 2014? Bel voor een afspraak!

c]d IgZ]jlI]poaf Yjk Cgee]jkDYc]dY

Diessenseweg 8a ek 5081 AJ Hilvarenbe 63 13 5 50 3 T: 01 makelaars.nl E: hilvarenbeek@lommers 54288861

De makelaar die méér in huis heeft.


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 3

Beers’ Gebuurt krijgt Cultuurprijs Oirschot zich verder en kan inmiddels rekenen op een vast publiek van tussen de 250 en 300 bezoekers per uitzending. Beers’Gebuurt wordt gemaakt door vrijwilligers en heeft een uitgesproken sociale, culturele en maatschappelijke doelstelling. De talkshow biedt de lokale samenleving een platform om onderwerpen onder de aandacht te brengen. Het aanbod in de programmering is zeer gevarieerd te noemen, van het verdwijnen van de bank en bibliotheek uit het dorp, jongeren en alcohol tot kunst van mensen met een beperking. Het team Beers’Gebuurt organiseert drie keer per jaar in de donkere maanden van het jaar de talkshow. Na afloop van elke editie is er gelegenheid om nog na te buurten voor het publiek, de gasten en de organisatie. De waardering vanuit de gemeenschap voor het werk van Beers’ Gebuurt is enorm groot. Daardoor is een waardering in de vorm van de culturele prijs van de gemeente Oirschot op zijn plaats. Het comité hoopt dat de prijs voor Beers’ Gebuurt een extra stimulans is nog jaren met hun activiteiten op het gebied van cultuur door te gaan.

ss Jan Moeskops van Beers’ Gebuurt toont de oorkonde van de Cultuurprijs Oirschot

Zondag 10 januari is tijdens de live talkshow van Beers’ Gebuurt in ontmoetingscentrum Ons Mevrouw, de Cultuurprijs Oirschot 2015 uitgereikt aan Beers’ Gebuurt. Burgemeester Ruud Severijns mocht de unieke oorkonde en de bijbehorende € 500,- overhandigen. Aan de toekenning ligt de volgende motivatie ten grondslag: Het begon allemaal met een idee. Het succesvolle concept van de televisietalkshow “De Wereld Draait Door” vertalen naar een lokale live talkshow met als doel: een breed podium bieden aan talent uit de Beerzen en een gelegenheid creëren om in een ongedwongen sfeer (nader) kennis te maken met dorpsgenoten van jong tot oud en hun belevenissen en verhalen. Het initiatief kwam van journalist en actieve Beerzenaar Erno Mijland: “Elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen, of je nu jong of oud bent en wat je interesse of achtergronden ook zijn: het draagt ertoe bij

dat Beerzenaren elkaar gemakkelijk kunnen vinden en levert een bijdrage aan de leefbaarheid in de Beerzen”. Op 17 maart 2013 organiseerde een groep enthousiaste vrijwilligers in gemeenschapshuis Ons Mevrouw in Middelbeers een pilot van de live talkshow Beers’ Gebuurt met gasten en talenten uit de Beerzen. Aan tafel verschenen dorpsgenoten met bijzondere en leuke verhalen. Het idee werd enthousiast ontvangen en de publieke belangstelling voor de eerste editie was bijzonder groot. Twee seizoenen en zeven edities, waarvan één speciale editie tijdens het Splinterfestival, volgden. Beers’ Gebuurt ontwikkelde

www.janswaanen.echtebakker.nl Hilvarenbeek - Oisterwijk - Bladel

Onbekende foto Hulsel Soms zijn er momenten dat verloren gewaande spullen weer boven water komen. Maar soms duikt er iets op waar de herkomst niet duidelijk is. Bij het sluiten van de parochiekerk in Hulsel kwam er een aantal op hout beplakte foto’s boven water, waarvan niet duidelijk is wie er afgebeeld staan. Nergens op de foto is een verwijzing te vinden naar de personen die er op staan of waar de foto is genomen. Gezien de kleding en attributen die de betrokkenen dragen, kan er afgeleid worden dat de foto is gemaakt bij een bijzondere gebeurtenis. Dit zou bijvoorbeeld de jaarlijkse sacramentsprocessie kunnen zijn.

Nolli Dollie Battle in The Box Komende zaterdag 16 januari is de eerste Nollie Dollie Battle in The Box, Bukkumweg 30a in Hilvarenbeek. Vier bands strijden om de eer en een plaats in de finale Battle met als hoofdprijs: verkozen worden tot openingsact van Festival Nollie Dollie, dat Hemelvaartsdag 2016 (5mei) plaatsvindt in Diessen. De optredende bands zijn: Qwint, The Pig Fuckers, Dutch Balls en Aenema. De zaal gaat open om 20.00 uur en de entree is gratis. Legitimatie is verplicht. Er wordt gewerkt met 18+-bandjes want het motto is: >18NIX.

Het lijken allen meisjes die er afgebeeld staan, maar de grootste persoon zou ook een man of jongen kunnen zijn. Gezien de overeenkomst van de neuzen zou het best om kinderen uit één gezin kunnen gaan.

ss Op het origineel staan nog meer personen dan hier afgebeeld: in totaal zeven personen

Kerk Hooge Mierde te koop

Colofon DE HILVERBODE

De uitverkoop van het gelovig vastgoed gaat op dit moment in hoog tempo door. In vrijwel elke Brabantse gemeente worden er kerken en pastorieën gesloten. Wie erover droomde om ooit nog eens in een bijzonder gebouw te wonen heeft nu zijn kans.

De Hilverbode verschijnt wekelijks op donderdag in de Gemeente Hilvarenbeek, Oost-, West-en Middelbeers, Hooge Mierde, Lage Mierde en Hulsel in een oplage van 11.500 exemplaren.

UITGEVER Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel.: 013-5075 534 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl BEZORGKLACHTEN Ga naar: www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven REDACTIE AANLEVEREN Het is belangrijk dat u uw redactionele kopij, met of zonder foto’s,aanlevert via onze aanleversite. Zonder correspondenten als tussenpersonen, maar via een directe verbinding. Via mail wordt redactionele kopij helaas niet verwerkt. U komt op onze aanleversite via http://www.uitgeverijemdejong. nl/aanleveren/. Eén keer registreren is noodzakelijk, daarna kunt u inloggen en aanleveren. Deadlines Tenzij anders aangegeven is uw input welkom tot dinsdagochtend 10.00 uur.

WEET U WIE ER OP DE FOTO STAAN EN KUNT U TIPS GEVEN? Meldt dit dan op: hilverbode@outlook.com.

correspondent, stuur deze dan naar Maria van de Ven:

Door Harrie Wenting

Maria-van-de-Ven@emdejong.nl +31(0)6 40947921

In Hooge Mierde staat het voormalige gebedshuis te koop voor de som van 275.000 euro. Degene die bereid is om dat bedrag ervoor neer te tellen, krijgt er zonder meer een markant gebouw voor. Het gebouw verkeert nog in goede staat, ook al werd het al in 1923 gebouwd. Bouwpastoor was destijds pastoor Krijnen en nog in 2009 werden er op initiatief van de parochianen authentieke elementen terug gehaald naar het gebouw. Er werd een zoektocht gestart om de oorspronkelijke preekstoel en communiebank terug te vinden en de deur van het gebouw stond vaker open om bezoekers een inkijkje te gunnen.

ADVERTENTIES (ZAKELIJK) Stan Broeders Stan-Broeders@emdejong.nl +31(0)6 21499110 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl PARTICULIERE ADVERTENTIES EN ZOEKERTJES opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Druk Janssen/Pers Rotatiedruk 100% dochteronderneming van

Na de parochiefusie in 2014 gebeurde er veel in en rond het gebouw. De kerk bleef aanvankelijk open als gebedshuis, maar in augustus van het afgelopen jaar werd ook daar een streep door gezet. Pastoor Karel van Roosmalen uit de groot Reuselse parochie

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Een extra exemplaar van de Hilverbode kunt u op één van de volgende adressen afhalen: Hilvarenbeek: VVV Hilvarenbeek, Gemeentehuis, Stomerij de Lux, Albert Heijn en de Jumbo

noemde tegenvallende financiële inkomsten als belangrijkste reden. De voormalige parochianen uit Hooge Mierde legden zich mokkend neer bij dat besluit en houden inmiddels zelf elders alternatieve diensten. De toekomstige functie van het gebouw mag niet in strijd zijn met de huidige functie van het gebouw, zegt pastoor Van Roosmalen in een eerdere reactie. In de andere kerkdorpen Lage Mierde en Hulsel leverde de kerksluiting al relatief snel een koper op: in Lage Mierde heeft antiekkenner Ad de Bruin er een mooie expositie in gevestigd en in Hulsel ligt er een voorlopige koopovereenkomst en een plan om er twee woningen met kantoor van te maken. Het kerkhof dat bij de Hooge Mierdse kerk ligt, blijft in gebruik als parochiekerkhof van de groot Reuselse Clemensparochie. Voor de vrijwilligers die het kerkhof onderhouden, werd er onlangs een onderkomen gebouwd en de Calvarieberg kreeg een opknapbeurt.

Een nieuw plafond in 1 dag!

Esbeek: Café Schuttershof Diessen: Emté

Correspondenten Heeft u een verzoek aan een

Middelbeers: C1000 Driessen

ss De kerk van Hooge Mierde is nog altijd beeldbepalend in het dorp

www.plameco-tilburg.nl


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 4

Gegarandeerd een eerlijke APK

Iedere keer is het weer spannend als de auto een nieuwe APK moet krijgen. Wat vinden ze nu weer? Hoeveel gaat het kosten om het te laten repareren? En hoe weet ik zeker dat de keuring eerlijk verloopt? Als u zeker weet dat de keuring eerlijk verloopt, dan weet u in ieder geval ook zeker dat de keuring nooit meer dan noodzakelijk zal kosten. Kies daarom voor een onafhankelijk keuringsstation, dat in tegenstelling tot een garage, geen voordeel heeft bij het (onnodig) afkeuren van uw auto

Van Abeelen APK is de grootste onafhankelijke APK-keurder van Nederland met vestigingen in Breda, ‘s-Hertogenbosch, Sprang-Capelle en Hilvarenbeek.

U kunt hier zonder en mét afspraak terecht. Uw auto wordt gekeurd terwijl u geniet van een gratis kopje koffie en Van Abeelen APK is onafhankelijke APK voordat u het weet zo’n onafhankelijk heeft uw auto weer een keuringsstation dat u afspraak niet nodig nieuw goedkeuringsbealtijd de eerlijkste wijs. keuring biedt. Dit wordt gegarandeerd door drie zekerheden: De meer dan 2.800 positieve beoordelingen op bestegarage.nl 1) Van Abeelen verdient geen en de verkiezing tot Topper 2014 geld met reparaties of onderdelenen Topper 2015 tonen aan dat bij verkoop, waardoor een afkeuring Van Abeelen de klant op de eerste niet voor meer winst zorgt; plaats komt. 2) Van Abeelen laat ook RDW-steekproeven toe op Voor meer informatie of het maken afkeurpunten, waardoor een van een afspraak surft u naar onterecht afkeurpunt tot intrekking www.abeelen-apk.nl of belt u: van de keuringserkenning kan 013 - 505 40 45 leiden; 3) Van Abeelen voert een herkeuring na een afkeuring gratis uit, waardoor een afkeuring net als voor u, ook voor Van Abeelen een nadeel is in plaats van een voordeel.

Afspraak om half drie en ik kon de auto om 10 over half drie alweer meenemen met goede tips om te zorgen dat de auto ook volgend jaar goedgekeurd wordt. Prima service. J. Wisselaar 9 sept. 2015

Van Abeelen is een neutraal APK station welke geen belang heeft in dure vaak onnodige reparaties. De vriendelijke medewerkers geven altijd netjes antwoord op eventuele technische vragen welke betrekking hebben op de APK, het is dus echt een aanrader om hier ieder jaar weer met plezier langs gaan. J. Mengede 4 aug. 2015

Heel vriendelijke, fijne wachtruimte en een goede prijs. Helemaal top A. van Rooij 9 sept. 2015

Slibbroek 1, Hilvarenbeek

Hilvarenbeek - ‘s-Hertogenbosch - Sprang-Capelle - Breda

5.850,Inclusief 4cm dik werkblad, koelkast, oven, vaatwasser, inductiekookplaat en design afzuigkap.

JOUW SMAAK VOOR ELK BUDGET Bezoek nu een van onze inspirerende keukenshowrooms. TILBURG APHRODITESTRAAT 2, T 013-5784444

Wij zijn ook gevestigd in: BERGEIJK DEURNE

HEERLEN SOMEREN-EIND

W W W.NU VA K EUK ENS.NL


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 5

Weer meer koningen en muzikanten op de Vrijthof

Driekoningenzingen Hilvarenbeek 2016 Voor het tweede jaar op rij vonden weer meer koningen de weg naar De Clossenborgh en de Vrijthof in Hilvarenbeek voor het jaarlijkse Driekoningenzingen. Nieuw dit jaar was de extra muzikale omlijsting door een Beeks jeugdorkest onder leiding van Maarten Jense. Als vanouds was dorpstroubadour Harry Al aanwezig voor het zingen van Beekse liedjes. Dat was weer genieten voor jong en oud. Voorafgaand aan de afsluitende samenkomst liet dorpsbeiaardier Gideon Bodden zijn klanken op de sfeervol verlichte Vrijthof neerdwarrelen. In de schemering en met de Kerststal als prachtig decor werd door de aanwezige koningen en belangstellenden samen muziek gemaakt en gezongen, traditioneel onder het genot van eierkoeken en warme chocolademelk. De prijsuitreiking werd verzorgd door Burgemeester Ryan Palmen en Pastor Cees Remmers. Voor de straatkinderen in Bolivia kon Dirk van Iersel namens de Stichting Werk Theo Raaijmakers liefst ₏ 680,- in ontvangst nemen. UITSLAGEN ONDERBOUW 1. De 3 Koningen en Maria 2. De 5 Koninginnen 3. De Kerstbengeltjes AANMOEDIGINGSPRIJS: Anne, Emma en Tonke BOVENBOUW 1. The Four Girls 2. Madelief, Kris en Marieke 3. Familie van Dijck met opa John WINNAAR VAN DE FLORIS VAN BOMMELBOKAAL: Familie van Dijk  (foto’s: Louis de Groot)


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 6

GEMEENTE NIEUWS Gemeente Hilvarenbeek

Digitale vergunningverlening? Wij doen het! Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in het gemeentehuis. Door een verandering in onze organisatiestructuur kunnen we sneller en efficiënter werken. Ook de brand in het gemeentehuis heeft daar invloed op gehad. Door de brand was het (bouw)archief moeilijk bereikbaar. En dat was een extra motivatie voor het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Vergunningen om per 1 januari 2016 volledig digitaal te gaan werken. We zijn er trots op dat dit is gelukt!

Herinrichting en aanleg gescheiden rioolstelsel Kasteelstraat en omgeving De Kasteelstraat, Klein Loo, Koestraat, Ypelaerstraat, Wouwerstraat en Wouwerdries in Hilvarenbeek worden (soms gedeeltelijk) opnieuw ingericht en krijgen een gescheiden rioolstelsel. Op 15 december hebben we ons plan voor deze straten toegelicht tijdens een informatiebijeenkomst in Cultureel Centrum Elckerlyc. De inbreng

van de aanwezige bewoners heeft geleid tot een aantal aanpassingen. Op www.hilvarenbeek.nl/werkzaamheden vindt u een compleet overzicht van alle uit te voeren werkzaamheden en de definitieve ontwerptekeningen van de nieuwe situatie. De tekeningen liggen ook ter inzage bij de balie van het gemeentehuis.

U kunt weer rugzakjes voor kunst- en cultuureducatie aanvragen Wat betekent dit voor u?

Stukken inzien vanuit huis Op de gemeentelijke web site www. hilvarenbeek.nl/terinzage kunt u alle openbare stukken met betrekking tot aanvragen en besluiten om omgevingsvergunning inzien. U hoeft hiervoor niet langer een afspraak te maken en naar het gemeentehuis te komen. U kunt de stukken thuis voor de computer inzien op het moment dat u het best uitkomt. Besluiten ontvangt u digitaal Is vergunning verleend aan u? Dan ontvangt u de vergunning en de bijlagen voortaan digitaal. We sturen de stukken per USB-stick aan u toe. U ontvangt ze niet langer op papier. Digitaal inzien kost niets U hoeft geen legeskosten meer te maken voor het laten inscannen en toesturen van papieren stukken.

Hoe werkt dat dan?

Op www.hilvarenbeek.nl/terinzage plaatsen we iedere week alle openbare stukken die horen bij een aanvraag of besluit om omgevingsvergunning.

Tegelijkertijd staat de officiële bekendmaking in huis-aan-huisblad ‘de Hilverbode’ en op www.hilvarenbeek.nl/ bekendmakingen.

Bekendmakingen automatisch in uw mailbox?

Wilt u alle bekendmakingen over vergunningen in uw buurt automatisch in uw mailbox ontvangen? Neem dan een abonnement op onze e-mailservice. Dat kan via https://zoek. overheid.nl

Vragen over de stukken?

Voor een inzage van vergunningen hoeft u dus niet langer naar het gemeentehuis te komen. Heeft u vragen over de stukken, dan dient u wél een afspraak te maken via www.hilvarenbeek.nl/afspraak of door te bellen naar (013) 505 83 00.

U ontvangt een rugzakje van 50% van het lesgeld en de huurkosten van de ruimte. Voor muziek en zang geldt een maximum van € 371,- per cursusjaar. Voor Algemene Muzikale Vorming, dans en theater geldt een maximum van € 150,- per cursusjaar. Voor huurkosten is het maximum € 100,- per cursusjaar. De gemeente hanteert een subsidieplafond. Wanneer dit plafond wordt overschreden, wordt het subsidiebedrag per aanvraag ‘naar rato’ verlaagd.

Digitaal aanvragen

Een rugzakje aanvragen doet u digitaal met uw DigiD via onze website: www. hilvarenbeek.nl/cultuureducatie. Zorg ervoor dat uw aanvraag uiterlijk op 31 maart aanstaande bij ons binnen is. Op onze website vindt u meer informatie over de hoogte van de subsidie en het overzicht van erkende docenten. Heeft u toch nog vragen? Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (013) 505 83 00 of gemeente@hilvarenbeek.nl.

Heeft u vragen of opmerkingen over onze nieuwe werkwijze? Laat het ons weten. Uw reacties en suggesties kunnen ons helpen om de werkwijze verder te verbeteren als dat nodig is.

Nieuwe openingstijden vanaf 4 januari 2016

De raad nodigt iedere vergadercyclus een inwoner of vertegenwoordiger van een belangengroep, organisatie of (buurt)vereniging uit om ‘Gast van de Raad’ te zijn. Doel is om de gast meer inzicht te geven in het politieke besluitvormingsproces door dit van dichtbij mee te maken. Dit vergadercyclus zijn er twee ‘Gasten van de Raad’. Dit zijn mevrouw Sandra Hitzert-de Vos en de heer Paul van der Velden. Mevrouw Hitzert heeft bijzondere interesse in het minimabeleid dat deze cyclus uitgebreid aan de orde komt. De heer Van der Velden is Manager Maatschappij en Innovatie bij de woningcor-

Hoogte van het rugzakje

poratie Leystromen en wil graag meer weten over de thema’s die op dit moment spelen. Ook is hij benieuwd naar de processen van besluitvorming. Benieuwd naar hun ervaringen als ‘Gast van de Raad’? U leest het op onze gemeentepagina in de Hilverbode van donderdag 11 februari 2016.

De openingstijden van het gemeentehuis zijn vanaf 4 januari 2016 verruimd. Wij werken uitsluitend op afspraak. Een afspraak kunt u nu niet alleen in de ochtend, maar ook in de middag inplannen. Zoals u van ons gewend bent, zijn wij ook op dinsdagavond geopend.

Deze openingstijden gelden ook voor onze telefonische bereikbaarheid (dinsdag tot 17.00 uur).

Verleende omgevingsvergunning reguliere procedure - Lijsterboog 19, Hilvarenbeek kappen naaldboom - Bukkumweg 32, Hilvarenbeek

gedeeltelijk herbouwen bedrijfspand (na brand) Verdaging beslissing omgevingsvergunning - Westelbeersedijk 6R 63, Diessen aanvraag permanente bewoning - Westelbeersedijk 6R 77, Diessen aanvraag permanente bewoning

Stookverbod

Verleende ontheffingen - Tussen Boterpad en Safaripark,

Te koop! bouwkavel en/of nieuwbouwwoningen

Interesse? www.hilvarenbeek.nl/bouwkavel

Op de hoogte blijven van besluiten in uw buurt?

Kijk op www.hilvarenbeek.nl/ bekendmakingen of neem een e-mailabonnement via overuwbuurt.overheid.nl

Plastic, metaal én drankkartons: samen in één gele zak!

U mag dit afval aanbieden in de gele afvalzakken. www.mijnafvalwijzer.nl

Op afspraak

Voor (bijna) alle producten en diensten kunt u online een afspraak maken via www.hilvarenbeek.nl/afspraak. Zo kunt u zelf een tijd plannen die u uitkomt en is er geen wachttijd. Ook kunnen onze medewerkers uw afspraak voorbereiden, waardoor we u sneller kunnen helpen. Voor het ophalen van producten hoeft u geen afspraak te maken. Een afspraak maken is niet altijd nodig.

Agenda

Veel zaken kunt u ook via onze website regelen. Zoals het aanvragen van een uittreksel of het doorgeven van een verhuizing.

Deze publicatie is bedoeld om u te attenderen op de aanvraag of verlening van een vergunning en de mogelijkheden van bezwaar en beroep daartegen. De volledige publicatie inclusief de datum van verzending en informatie over een eventuele bezwaar- of beroepsmogelijkheid vindt u op www.hilvarenbeek.nl/bekendmakingen. Als u een dossier wilt inzien, vragen wij u om een afspraak te maken via www.hilvarenbeek.nl/afspraak. Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning - Groenstraat 11, Esbeek aanleggen inrit - Akkerstraat 10, Biest-Houtakker aanleggen inrit

Maak een afspraak via: www.hilvarenbeek.nl/afspraak (0 13) 505 83 00

- Maandag, woensdag, donderdag: 9.00 – 17.00 uur - Dinsdag: 9.00 – 19.30 uur - Vrijdag: 9.00 – 12.30 uur

Officiële bekendmakingen

Omgevingsvergunning

Snel ter zake? Afspraak maken

Meer informatie

We zijn benieuwd naar uw reactie

Gast van de Raad

Voorstellen Gasten van de Raad

Tussen 1 februari en 31 maart 2016 kunt u een rugzakje aanvragen voor lessen in muziek, zang, dans, theater en Algemene Muzikale Vorming in het cursusjaar 20162017. Kinderen vanaf 4 jaar (danslessen) en vanaf 6 jaar (alle andere lessen) die in Hilvarenbeek wonen en bij aanvang van het cursusjaar nog geen 18 jaar zijn, komen in aanmerking. Nieuw is dat u per leerling twee rugzakjes kunt aanvragen; één voor muziek of zang en één voor Algemene Muzikale Vorming, dans of theater. Voorwaarde is dat de lessen gegeven worden door een erkend docent in Elckerlyc (Hilvarenbeek) of in Hercules (Diessen).

Week 02 - 2016

-

Hilvarenbeek Stalpaertsweg 1, Haghorst Hoog Spul 10, Hilvarenbeek Westerwijk 13, Diessen Veldhoven 16, Hilvarenbeek Emmerseweg 21, Haghorst Wilhelminadijk 8, Haghorst Spaaneindsestraat 19, Esbeek Groot Loo 9, Hilvarenbeek Watermolenweg 6, Diessen Frankenstraat 2, Haghorst Tongerloseweg 10, Diessen Schutweg 8, Diessen

Bestemmingsplan

Bestemmingsplan onherroepelijk Bolakker 21, Hilvarenbeek

Gewijzigde beleidsregel

Wijziging beleidsregel planologische kruimelgevallen Betreft omgevingsvergunning permanent bewonen recreatiewoning

Donderdag 21 januari 2016 Plenair debat commissie Ruimte-Samenleving over kaderstelling toekomst binnensportaccommodatie 19.30 uur, raadzaal gemeentehuis Donderdag 21 januari 2016 Debat commissie Samenleving Na afloop van het plenair debat, raadzaal gemeentehuis

Gemeentehuis Adres: Vrijthof 10, 5081 CA Hilvarenbeek Telefoon: (013) 505 83 00 Internet: www.hilvarenbeek.nl E-mail: gemeente@hilvarenbeek.nl Twitter: @gemeenteHbeek


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 7

Politiek InZicht Donderdag 7 januari was de eerste bijeenkomst van de raads- en commissieleden. Onderwerp van gesprek in deze eerste vergadering was de nieuw te bouwen sportaccommodatie. Zoals U heeft kunnen lezen in voorafgaande artikelen in dit blad, was de aanbesteding voor ontwerp, bouw en exploitatie van een nieuwe accommodatie een grote teleurstelling voor het college. Slechts één inschrijving was binnengekomen, en die was nog ongeldig ook. De hele procedure voor een nieuwe aanbesteding zal opnieuw gestart moeten worden. Dit zal op korte termijn moeten gebeuren, want volgend jaar september loopt het contract met Laco af. Door Jan van de Wiel Op deze bijeenkomst, de Ronde genaamd, waren vertegenwoordigers van sportverenigingen die gebruik maken of gebruik gaan maken van de nieuwe sportaccommodatie uitgenodigd. Voor zwem- en waterpolovereniging Dokkelaars: Jan Spapens, volleybalvereniging de Hilver: Frans van Kempen en turnvereniging Avanti: Van Cauteren. Aanwezig waren ook de voorzitter van de sportraad Derks en de exploitant van sporthal Hercules uit Diessen Chris Aerts. De komst van de nieuwe sportaccommodatie kan ook consequenties hebben voor de bezetting van sporthal Hercules. Samen met hen en de commissieleden werd er gebrainstormd over een traject om te komen tot de realisatie van een nieuwe sportaccommodatie. Na de mislukte poging om via een aanbesteding een accommodatie te laten bouwen, denkt het college dat de gemeente best zelf een nieuwe binnensportaccommodatie kan gaan bouwen, ook op de

locatie die bij de inschrijving was gekozen. De opties om de Hispohal te renoveren of samen te werken met een recreatieondernemer zijn niet haalbaar, en niets doen is niet wenselijk, waardoor zelfbouw nog overblijft. De voorzitter van de sportraad merkte op dat het ondoenlijk is om vele vrijwilligers in te zetten om eventueel de zaak te runnen, dit naar aanleiding van een vraag van Van de Wouw (CDA). Van Cauteren van turnvereniging Avanti had een onderzoek gedaan waarom er zo weinig animo was voor inschrijving van het project. Een potentiele inschrijver had geantwoord dat zolang Laco nog in Hilvarenbeek zit er geen garantie is dat alle sportverenigingen mee over gaan naar de nieuwe accommodatie. Hiermee zou hij dan ook meteen een concurrent hebben gehad. Hierover stond namelijk niets in de aanbesteding. Van Cauteren stelde voor om de verenigingen een intentieverklaring te laten tekenen om daar dan zeker van te zijn. Wethouder van de Wiel

zei dat de gemeente dit niet kan afdwingen, en er zijn ook geen definitieve toezeggingen van de verenigingen. Veraa (CDA) vroeg of er mogelijkheden gecreëerd zouden kunnen worden om de exploitatie voor de gegadigden aantrekkelijker te maken. Wethouder van de Wiel zei dat deze mogelijkheden er wel zijn, zoals eventueel een fitnesscentrum erbij aan te bouwen. Tevens zei hij dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen een commercieel en een maatschappelijk deel. Het commerciële deel zit niet in de nieuwe opzet. Eerst komt het gebouw en daarna de exploitatie aan bod. Vervolgens werd gesproken over de te volgen procedure. Het ontwerp en de bouw wil het college neerleggen bij een gespecialiseerde partij. ‘Wij kunnen daarna op details bijsturen’, aldus de wethouder. ‘Wel denkt het college aan een aparte aanbesteding voor de exploitatie. Het verschil met de vorige aanbesteding is dat de gemeente door zelfbouw eigenaar wordt van de sportaccommodatie. De bouwkosten worden geschat op een bedrag tussen de zeven en zevenenhalf miljoen. Ik wil nadrukkelijk wijzen op het risico dat dit met zich meebrengt.’ Veraa:‘Is het collegevoorstel in drieën geknipt? Ten eerste de uitwerking van de zelfbouw, ten tweede het ‘design en build’ deel en als derde de exploitatie? Wordt het voorstel volledig uitgewerkt waarover we moeten stemmen?’

Verder opperde hij nog een mogelijkheid om net als bij de nieuwe school op de Gelderakker het gebouw eventueel te kunnen huren van degene die het zou willen gaan bouwen.’ Van de Wiel: ‘Maar dan moeten we het alsnog exploiteren.’ Bloemsma (Gemeenschapslijst) vroeg of de gemeente inzicht had in de boeken van Laco. Van de Wiel: ‘Helaas niet. Ook dat kunnen we niet afdwingen. Daar zijn we niet zo blij mee. Ik had dat graag gehad.’ Van Hoof: (Gemeenschapslijst) ‘U heeft in de eerste ronde overleg gehad met Laco. De aanbesteding is op niets uitgelopen. Wanneer kunt U ons vertellen of we wel of niet Europees moeten aanbesteden? Dan heb ik nog gehoord dat de hal eventueel nog wel tien jaar meegaat.’ Waarop de voorzitter van de volleybalvereniging Frans van Kempen riep: ‘Ik weet wel zeker van niet!’ Spapens: ‘Voor het zwembad geldt dat zeker niet’ .Tot slot van deze informatieronde stelde Wethouder van de Wiel voor om het raadsvoorstel nog voor 1 april behandeld te willen hebben, want het wordt kort dag, volgend jaar september loopt het contract met Laco ten einde.

Woensdag 6 januari is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het project Hart voor Diessen. Dit is gebeurd door onthulling van het bouwbord door wethouder Van de Wiel samen met de ontwikkelaar, de heer Ton Plasmans.

APPARTEMENTEN De 21 levensloopbestendige appartementen zijn deels koopen deels huurappartementen, met een netto woonoppervlak variërend van 80 tot 95m2. Alle ruimtes zijn zo ontworpen dat ze rolstoeltoegankelijk zijn. Door de aanwezigheid van het medisch centrum en de mogelijkheid voor

Jongerenwerk R-Newt Hilvarenbeek heeft samen met de jeugd weer een leuk programma samengesteld voor de Open Inloop in The Box, Bukkumweg 30a in Hilvarenbeek. De inloop is woensdag om de 14 dagen van 14.00-17.00 uur en is bedoeld voor de jeugd van groep 7/8 van de basisschool. De eerste activiteit, op woensdag 13 januari, was een gezellige en sportieve Apenkooi. Maar wat staat er verder nog te gebeuren? 27 JANUARI BMX-UITSTAPJE Verzamelen om 14.00 uur bij The Box. Van 15.00-19.00 wordt er BMX gereden en gestept in Eindhoven. Deelname kost € 9,- (incl. eten/drinken). Aanmelden tot 20 januari via eljabarten@contourdetwern.nl | haroldvanrijswijk@ contourdetwern.nl. Er worden ook nog ouders gezocht die willen rijden.

Voor het verdere programma met carnaval: zie www.ojcthebox.nl. 17 FEBRUARI PANNAKOOI Lekker sportief bezig zijn met pannavoetbal in al zijn facetten. 2 MAART FILM KIJKEN Welke film dat wordt, blijft nog even een verrassing. 16 MAART GAMEN Daag elkaar uit en speel samen de leukste games!

3 FEBRUARI MINUTE 2 WIN IT Een super spannend spel voor de echte durvers!

30 MAART SKATEN Ook dit keer weer een sportief evenement. Meer info volgt later.

8 FEBRUARI SCHUIMPARTY De jaarlijkste Schuimparty met carnaval! Van 20.00-00.00 uur vloeit het partyschuim weer rijkelijk. Een kaartje kost € 7,50 in de voorverkoop (The Box en Pompie Speelgoed) en € 10,- aan de deur.

KOM JIJ OOK? Zit je in groep 7/8 van de basisschool en woon je in de gemeente Hilvarenbeek? Kom dan naar OJC The Box voor een gezellige middag met leeftijdsgenoten. Laat zien dat je durft!

Na deze informatieronde volgt binnenkort nog een debat over het voorstel van het college. Daarna moet er beslist worden wat er gaat gebeuren.

Bouw Hart voor Diessen gestart Het project Hart voor Diessen is gelegen tussen Kerkstraat en Heuvelstraat, op de locatie van de voormalige Sparwinkel en twee aangrenzende woningen, die inmiddels zijn gesloopt (zie plattegrond). Het plan bestaat uit een medisch centrum, waar de huisartsen, fysio en andere soortgelijke functies bij elkaar worden gebracht, 21 levensloopbestendige appartementen en een 2-tal maatschappelijke ruimtes die nog nader dienen te worden ingevuld. Het medisch centrum, een 2-tal appartementen en de algemene ruimtes komen op de begane grond. De 19 overige appartementen worden op de 1e en 2e verdieping gesitueerd. Een deel van de pastorietuin wordt omgetoverd tot parkeerterrein.

Jongerenwerk R-Newt Hilvarenbeek

VAST PROGRAMMA 07.00-10.00 uur: Omroep Brabant (ma. t/m vr.) 15.00-18.00 uur: Omroep Brabant (ma. t/m vr.) Studio Vloh. Verrassende non-stop muziek. Op alle tijden dat geen ander programma wordt vermeld. DONDERDAG 14 JANUARI

zorg aan huis, kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen. De koopappartementen (vrij op naam) kosten -op een paar uitzonderingen na- tussen de € 185.000,en € 215.000,-. Een 8-tal appartementen is reeds verkocht, en er lopen nog onderhandelingen met diverse potentiële kopers. De huurappartementen kosten tussen ca. € 800,- en € 950,- per maand (excl. servicekosten). De verkoop en verhuur van de appartementen gaat via Van Bijsterveldt Makelaars.

10.00-11.00 uur: Egelsporen (H) 11.00-12.00 uur: Biks Proatje (H) 19.00-21.00 uur: ffGinTv. Het alternatieve rock- en popprogramma met pareltjes uit de diepte van de immense geluidenoceaan

STAND VAN ZAKEN De boorpalen zitten inmiddels in de grond, en op dit moment wordt gewerkt aan de fundering. De bouw wordt onder verantwoordelijkheid van de familie Plasmans uitgevoerd door Bouwbedrijf Peter Peters uit Schaijk, samen met een aantal lokale en regionale onderaannemers. Het project wordt naar verwachting begin 2017 opgeleverd. De Eenhoorn en de aangrenzende bejaardenwoningen vallen niet onder het project. Deze zijn eigendom van Woonstichting Leystromen en blijven gewoon hun functie behouden.

ZONDAG 17 JANUARI

VRIJDAG 15 JANUARI 10.00-12.00 uur: ffGinTv (H) ZATERDAG 16 JANUARI 15.00-16.00 uur: Country Time (H) 10.00-12.00 uur: Prettig Weekend. Twee uur muziek uit de jaren ’60 tot en met ’90 afgewisseld met nieuws van toen, weetjes en de verjaardagskalender uit die periode 13.00-15.00 uur: Knop Om (H) 16.00-18.00 uur: ffGinTv (H)

s De situering van het project Hart voor Diessen

08.00-09.00 uur: Een uur Klassiek (O) 09.00-09.30 uur: Studio Vloh Klassiek 09.30-10.30 uur: Heilige Mis. Rechtstreeks vanuit de St.Willibroduskerk te Diessen 10.30-11.00 uur: Studio Vloh Klassiek 11.00-12.00 uur: Even Eruit. Tips over actualiteiten en uitgaansmogelijkheden in de regio 12.00-13.00 uur: Beeks Nieuws Nader Belicht. Programma over actualiteiten en nieuws in en om de gemeente Hilvarenbeek. Rond 12.30 de VLOHradio-column 14.00-16.00 uur: Uitreiking Cultuurprijs Gemeente Hilvarenbeek. Rechtstreekse uitzending vanuit CC Elckerlyc De Cultuurprijs Hilvarenbeek, bestaande uit de Jan Naaijkensring, wordt in principe tweejaarlijks toegekend aan één of meerdere personen, een groep, vereniging of stichting, die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de cultuur in algemene zin, in de gemeente Hilvarenbeek. De winnaar hoeft niet binnen de gemeente Hilvarenbeek woonachtig te zijn. 18.00-20.00 uur: ff Gin TV (H) MAANDAG 18 JANUARI 10.00-11.00 uur: Beeks Nieuws Nader Belicht (H) 20.00-21.00 uur: Country Time. Muziekprogramma met actualiteiten in- en uit de regio en de artiest van de maand. 21.00-23.00 uur: Uitreiking Cultuurprijs Gemeente Hilvarenbeek (H) DINSDAG 19 JANUARI 10.00-11.00 uur: Een uur Klassiek (H) 18.00-19.00 uur: Beeks Nieuws Nader Belicht (H) WOENSDAG 20 JANUARI 10.00-11.00 uur: Country Time (H) 11.00-13.00 uur: Uitreiking Cultuurprijs Gemeente Hilvarenbeek (H) 18.00-19.00 uur: Egelsporen (H) 19.00-21.00 uur: Knop om (H) Meer details over de programmering vindt u op onze website onder de knop “Radiogids deze week”. VLOHradio zendt 24 uur per dag uit. Bent u geïnteresseerd in het medewerkerschap, heeft u opmerkingen over een programma of wilt u nadere inlichtingen? Bel 5056030 tijdens een live-uitzending of mail naar info@vlohradio.nl Wij zijn ook te beluisteren op internetradio via onze website: www.vlohradio.nl.

s De onthulling van het bouwbord van Hart voor Diessen


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

opruim-ke j i l e w u n o e r t t r n e me v u w c U do

PAGINA 8

weken v

de olge str ns rich eng s t t l v i j e Milieustraat inrnEsbeek nen e eti 6 dagen per week open vooriparticulieren gd • • • • • • • • • •

bouw- en sloopaval sloophout snoeihout dakleer puin ijzer geïmpregneerd hout papier “huisraad” inname (zwarte) grond

Milieustraat in Esbeek (Sier)bestrating & grondstoffen afhalen of bezorgen

• • • • • • • • •

6 dagen per week open voor particulieren

sierbestrating tegels straatklinkers split / grind metselzand straatzand zwarte grond zakken cement bigbags

• • • • • • • • • •

bouw- en sloopafval sloopaval sloophout snoeihout dakleer puin ijzer geïmpregneerd hout papier “huisraad” inname (zwarte) grond

Openingstijden: (Sier)bestrating & grondstoffen

maandag vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur afhalen oft/m bezorgen zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur gesloten •zondag sierbestrating

Behalve contante betaling kunt u bij ons ook pinnen! Wij hebben een geijkte weegbrug

• tegels info@dondersgrondverzet.nl www.dondersgrondverzet.nl • straatklinkers • splitDonders / grind Grondverzet Notelstraat 56 Esbeek tel. 013 504 12 24 • metselzand • straatzand


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 9

Michiel van der Sanden in spanning voor uitreiking Jan Naaijkensring Michiel van der Sanden krijgt op zondagmiddag 17 januari in Cultureel Centrum Elckerlyc de Jan Naaijkensring uitgereikt door burgemeester Ryan Palmen. Dit is de tiende keer dat de uitreiking plaats vindt. ‘Een hele eer’, aldus Michiel, die zijn grote inzet bij diverse culturele verenigingen en initiatieven op cultureel gebied als ‘vanzelfsprekend en vooral leuk’ bestempeld. Door Saskia Meijs De bekendmaking was voor Michiel dan ook een grote verrassing. Michiel: ‘Afgelopen juli tijdens de opening van het theaterseizoen van de Elckerlyc speelde ik mee in een toneelspel. Na afloop kwam de burgemeester het podium op. Dat vond ik maar raar. Zou er iemand een onderscheiding krijgen? Maar wie dan? Ik zit namelijk in het bestuur, maar ik wist van niets. De toespraak en ook de oproep om naar voren te stappen, miste ik door het piekeren. Uiteindelijk werd ik door iemand naar voren geduwd, haha, en sprak de burgemeester me aan. Pas aan het einde van de speech viel het kwartje bij me. Ik heb er nooit een moment aan gedacht dat mij dit ooit zou overkomen. Ik vind de cultuurprijs een bijzondere prijs en heb mezelf sinds de bekendmaking al meerdere keren afgevraagd: Hoor ik wel op dat lijstje?’ LIJST VAN VERDIENSTEN Zijn verdiensten liegen er echter niet om. Zowel bij de plaatselijke omroep, muziekensembles, carnavalsvereniging, toneelclubs, brandweer, raadscommissie en vierdaagse is Michiel al ruim vijfentwintig jaar een bekend gezicht. Michiel: ‘Alles wat ik gedaan heb,

ziet er op zo’n lijst indrukwekkend uit, maar het zijn voor mij dingen die zo vanzelf zijn gegaan. Ik doe het zeker niet voor roem of dankbaarheid, maar voor mijn eigen plezier.’ Michiel is dan ook graag onder de mensen. ‘Het nuttige met het aangename verenigen’ is mijn lijfspreuk, het past bij mij. ”Nee” zeggen is overigens ook niet mijn sterkste kerncompetentie, haha’, lacht Michiel. Hoe zijn interesse in cultuur en het verenigingsleven is ontstaan, kan Michiel niet zeggen. ‘Het is misschien altijd al geweest, maar niet bewust. Ik heb, denk ik, van huis uit wel gemeenschapszin meegekregen. En als je eenmaal actief bent bij een vereniging, dan word je steeds makkelijker voor een klus gevraagd. Soms hoor ik: ”O, hij moet weer zo nodig”, maar als je alleen thuis zit, komt niemand je halen, hoor! Iedere vereniging kan tegenwoordig hulp en leden gebruiken. Meedoen vind ik leuk. En als niemand een vinger uitsteekt, dan heb je een doodse samenleving.’ CULTUUR IN STAND HOUDEN Michiel: ‘Ik vind dat we als inwoners collectief verantwoordelijk zijn voor de welzijn van onze maatschappij. Ik heb een hekel aan mensen die achterover leunen en anderen dingen verwijten. Als

je een paar jaar ergens je schouders onder zet, dan bouw je samen aan welzijn. Dat moet vanuit onszelf komen, dan bouw je meer. Ook cultuur moet vanuit het volk komen. Het kan wel gefaciliteerd worden door bijvoorbeeld de gemeente, maar die bepaalt niet hoe het met cultuur gaat. Daar hoort draagvlak bij. Muziekbeoefening is het kernpunt van cultuur in Hilvarenbeek. Dus daar moeten we energie in steken. Koren, orkesten en soloartiesten blijken wezenlijk deel van onze cultuur geworden, dus koester dat. Het is prachtig om dat samen in stand te houden, want dat past bij ons, we vinden muziek blijkbaar leuk.’ TROUWEN Michiel is onlangs gestopt met werken. Dat geeft hem nog meer tijd om actief te zijn voor de gemeenschap, zou je zeggen. Michiel: ‘Ik word inderdaad door veel verenigingen benaderd voor een klus. Daar zeg ik ook vaak ”ja” tegen, omdat ik het leuk vind om te doen. Ik waak er echter voor dat ik iets structureels aanga. Ik heb veertig jaar verplichtingen gehad. Zo’n verplichting wil ik niet direct weer aangaan. Hier en daar een klusje voor een vereniging heeft mijn voorkeur. Bijvoorbeeld over de toekomst nadenken met leden en externen, om van buiten naar binnen te kijken. Dat spreekt me aan. Daarnaast ben ik sinds kort buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, oftewel, ik mag mensen trouwen. Dat past ook bij mij, daar kan ik mijn vaardigheden bij gebruiken.’

bij Baderie van den Boomen,

alles voor uw badkamer, verwarming & loodgieterswerk

Bert Willemen heeft als onderzoeker naar de geschiedenis van hond en hondenkar in de loop

der jaren veel kennis vergaard over dit verdwenen transportmiddel. Aan de hand van unie-

ke, historische beelden vertelt hij over het gebruik ervan in de periode tussen 1850 en 1962. In elk geval ingrediënten genoeg voor een boeiend verhaal met fraaie plaatjes! Door middel van een speciale aangepaste PowerPoint presentatie en een kleine ten-

s (foto: Hans Crone) SPANNING VOOR UITREIKING Michiel: ‘De bekendmaking overkwam me. De uitreiking vind ik stiekem wel spannend. Ik heb suggesties voor het programma mogen doen. Ik ben benieuwd wat het wordt. Door de bekendmaking van het programma, weet ik wie mee gaan doen. En er zullen ook wat mensen in de zaal zitten. Het feit dat dit allemaal voor mij is, vind ik heel bijzonder. En spannend. Ik heb zelf geen plankenkoorts, maar dit is anders. Ik heb er geen grip op, dat is het ‘probleem’ waarschijnlijk, haha!’ Iedereen is zondag 17 januari welkom om de uitreiking samen met Michiel te vieren. Het programma begint om 14.00 uur en toegang is gratis.

toonstelling wordt geprobeerd de plaatselijke historie rond dit verdwenen transportmiddel te laten herleven. De entree is € 1,50, incl. 2x koffie of thee. De Eenhoorn is gelegen aan de Theresiastraat 23.

Hannes Verhoeven draagt bij aan het Jeroen Bosch jaar

Twee fonteinen uit de Tuin der Lusten De Esbeekse kunstenaar Hannes Verhoeven heeft de bijzonder eervolle opdracht gekregen om twee sculpturen te leveren, ontleend aan het werk van de schilder Jeroen Bosch. In zijn atelier legt hij de laatste hand aan twee fonteinen die voorkomen op het beroemdste werk van de meester: De Tuin der Lusten. De beide beelden zullen gebruikt worden voor een van de hindernissen bij Indoor Brabant, een evenement dat dit jaar in het teken van de Bossche meester staat.

en mij enorm. Maar niet alles was bruikbaar. Samen met hindernisbouwer Piet-Hein de Vries ben ik op de fonteinen gekomen. Ik wilde dat men meteen zou zien: dit is echt Jeroen Bosch! De Fontein van de Echtbreuk zoals kunstkenners ze noemen.’

Door Kees van Kemenade

VERFLAAG OVER VERFLAAG Ik volg de beeldhouwer naar zijn atelier waar de laatste hand aan

Dit jaar wordt uitgebreid herdacht dat de schilder Jeroen Bosch vijfhonderd jaar geleden, in 1516, overleed. Nog steeds houden de intrigerende beelden op het werk van de Bossche meester de kijkers in hun ban. De stad ’s-Hertogenbosch pakt groots uit om hun beroemdste zoon te eren met tal van evenementen en manifestaties. Hannes Verhoeven werd aangezocht om een bijdrage te leveren aan de viering van het Jeroen Bosch jaar. De Esbeekse kunstenaar werd bekend door de driedimensionale weergaven van etsen van Andreas Schotel en van het grote beeld van de man bij zijn schildersezel tegenover Rustoord. Hij weet dus wat het is om van een tweedimensionale voorstelling op papier, hout of linnen een beeld te maken. ‘Ik heb van een van de sponsors deze opdracht gekregen. Het moest ontleend zijn aan het werk van Jeroen Bosch, maar het moest ook ingepast kunnen worden bij Indoor Brabant, in een van de hindernissen. Mijn werkstukken komen dus midden in de arena van de paarden te staan.’ Was het gemakkelijk om een element uit een van de schilderijen te vinden? Dat viel volgens Hannes Verhoeven niet mee. ‘Ik heb lang moeten zoeken naar een ge-

schikt element, door de eisen die er aan werden gesteld. De absurde vormen die Bosch weergeeft, boei-

s De sculpturen van Hannes Verhoeven voor het Jeroen Bosch jaar

Kerver 8 Eersel Tel: 0497-51 9017

www.vandenboomensanitair.nl

Met hond en hondenkar terug in de tijd Maandag 18 januari vanaf 14.00 uur houdt Bert Willemen uit Rijen een presentatie-lezing over de hond en de hondenkar in De Eenhoorn in Diessen. De middag is georganiseerd door de KBO.

Prikbord

de beide beelden wordt gelegd. ‘Het zijn raadselachtige organische vormen. Ontleend aan de natuur, dat is zeker. Maar welke natuur? Dat werkt heel vervreemdend. Op het schilderij is dat een opvallende voorstelling, maar ruimtelijk wordt het nóg duidelijker.’ Hoe is hij te werk gegaan om deze grote sculpturen te maken? ‘Eerst heb ik ze gemaakt van klei en schuim. Dat is nodig om de mallen te kunnen maken. Die losse mallen worden gevuld met kunsthars en dan aaneen gemonteerd. Dan komt de afwerking, die nu zo goed als voltooid is. Net als Bosch gebruik ik de kwast. Laag over laag breng ik de verf aan en geef het tot slot een craquelé effect. Het is immers ontleend aan een oud schilderij en dan is dat effect steeds aanwezig.’ Na gebruik dit jaar blijven de sculpturen beschikbaar om bij andere evenementen gebruikt te worden. Dat is in ieder geval de hoop van de kunstenaar. Het zou immers zonde zijn om zoveel werk te maken van een stukje Jeroen Bosch en dat alleen maar voor een enkel paardensport gebeuren te gebruiken. Tot slot nog de vraag of Hannes Verhoeven verder gaat op deze ingeslagen weg. ‘Voor een deel. Ik begin nu aan een nieuw beeld voor de Schotel wandelroute in Esbeek, maar voor de toekomst ga ik toch meer eigen werk maken, ook in een meer abstracte richting. Mens en dier staat daarbij centraal. Vergroting, of juist verkleining daarvan, daar wil ik mee verder gaan.’

Wilt u ook wekelijks uw potentiële klanten prikkelen? Bel Stan Broeders: 06 - 2149 9110

Diamond Themepark Awards 2016

Zeven nominaties voor Safaripark Beekse Bergen Safaripark Beekse Bergen heeft maar liefst zeven nominaties in de wacht gesleept bij de strijd om de Diamond Themepark Awards 2016. Het wildlifepark in Hilvarenbeek gaat de competitie aan in de volgende categorieën: Beste Zoo, Mooiste Dierenverblijf (met onderkomen nijlpaarden/krokodillen), Mooiste Geboorte (secretarisvogel), Beste Beleving in de Zoo (met zowel boot- als bussafari), Mooiste Park en Best Food&Beverage. De Diamond Themepark Awards richten zich op attractie- en dierenparken in Nederland en België. Tot 29 februari kunnen bezoekers hun stem uitbrengen via www.diamondthemeparkawards.com. De nominaties kwamen tot stand door de inzet van een vakjury via een rating-systeem. De score van de vakjury telt voor 50 procent mee in de eindrangschikking. In 2015 sleepte Safaripark Beekse Bergen twee mooie Diamond-titels in de wacht: die van ‘Beste Wildlife Dierenpark van Nederland en België’ en ‘Mooiste Dierenverblijf van Nederland’ met het nu opnieuw genomineerde nijlpaarden- en krokodillenverblijf. Op 10 mei

s (foto: Safaripark Beekse Bergen)

2016 worden de winnaars in alle categorieën bekendgemaakt tijdens een speciaal evenement in Walibi Holland. De Diamond ThemePark Awards zijn de belangrijkste prijzen voor attractie- en dierenparken in België en Nederland. GEZAMENLIJK INITIATIEF De uitreiking van de Diamond ThemePark Awards is een gezamenlijk initiatief van websites gericht op attractieparken en dierentuinen in België en Nederland. Maar liefst 45.000 mensen namen vorig jaar de moeite hun stem uit te brengen tijdens een stemperiode van vier weken.


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

MEGA VLOOIENMARKT

ZONDAG 24 JANUARI GOIRLE, Sporthal DE HASPEL, Grobbendonkpark 42 Reserveringen: Inl.0416 530 502

PAGINA 10

SUPER VLOOIENMARKT

Vraag ons magazine Voortleven aan

Gilze; Sporthal Achter de Tuintjes, Kapittelstraat 15, 5126 HA Reserveringen: Inl.0416 530 502 | open 09.00 t/m 16.30 uur

via nierstichting.nl/nalaten

ZONDAG 17 JANUARI www.deevenementenlijn.nl

www.deevenementenlijn.nl

Prins Gerrit en President Eric van De Durdauwers

Open 09.00 - 16.30 uur

Uw naai- of lockmachine stuk!? Dan naar

Het Stoffenpalet Hoge Ham 172, Dongen, tel. 0162-315517, het service-adres bij u in de buurt, van:

Verkoop, reparatie, service en instructie van alle merken! Gratis halen/brengen, vooraf altijd prijsopgave. Info: tel. 013-5113996 of www.habotex.com

Let op autos tekoop gevraagd 175 tot 10000 euro voor u loop sloop en schade autos.auto kan bij u thuis opgehaald worden en met rdw vrijwaringbewijs.alle merken auto onderdelen te koop aangeboden.autodemontage k.prescher.ook savonds te bereiken. tel0765418353.30tal goede gebruikte autos tekoop aangeboden. prescherautos.nl.

TE KOOP/TE HUUR GEVRAAGD Wij zoeken tussenwoningen, hoekwoningen, twee onder één kap woningen, vrijstaande woningen en appartementen in diverse prijsklassen voor verkoop of verhuur. Bij ons hebt u: - Geen opstartkosten - Geen brochurekosten - Vrij opzegbaar - Persoonlijke aandacht - Een scherp tarief - No cure – No pay Graag maak ik met u geheel vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken en een gratis waardebepaling af te geven.

Carnaval 2016 Op zaterdagavond 9 januari werden in Haghorst de nieuwe Prins en President van de Durdauwers bekend gemaakt.

Bel of mail met Joop van Ingen, Vosters Onroerend Goed BV E-mail: Joop@vostersonroerendgoed.nl Telefoon: +31 (0)497- 38 17 75 Mobiel: +31 (0)6 14 63 97 69

Tijdens deze Vurdauwavond werd in de overvolle residentie ‘Bij Verhoeven’ op sensationele wijze de nieuwe Prins onthuld door vriendengroep ‘J-Town’. De legenda-

rische ‘Stuiterbal-bus’ bracht genomineerde gemaskerde prinsen naar de rode loper van de residentie, waarna op het podium de nieuwe Prins van Haghorst werd ontmaskerd... Het is Ger van Hest, alias Prins Gerrit, die het podium betrad en de scepter over het Durdauwersgat zal zwaaien. Samen met zijn gekozen President Eric Reijrink,

kan carnaval 2016 niet meer stuk. Het feestgedruis, waar vele Haghorstenaren, vrienden en carnavalsverenigingen van de partij waren, ging onder begeleiding van dj 2 Traxz, tot in de late uurtjes door. Een fantastisch carnaval 2016 staat Haghorst te wachten, onder het motto: ‘Haauwut gaonde!‘

Joop van Ingen, uw makelaar in deze regio.

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

CORNE ZIJLMANS Tapijt en Gordijnen, Advies op maat bij u aan huis, vouwgordijnen op maat gemaakt vanaf 89 euro, u trap Kringloop Baarle-Nassau, Weverstraat 3. Voor bekleed vanaf 180 al uw gebruikte spullen: euro. Voor meer inforwij halen uw spullen ook matie bel 0416312464 of kijk op www.cornegratis thuis op. Bel 06zijlmans.nl 54226036.

*Goede voornemens?* 2016 eindelijk blijvend gezond afvallen en de stofwisseling verbeteren? Meer info op www.metabolicbrabant. nl of bel 013 5082790.

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS-Rijen.nl, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.06-53624035

Let op autos tekoop gevraagd 175 tot 10000 euro voor u loop sloop en schade autos.auto kan bij u thuis opgehaGEZOCHT: Wegens ald worden en met rdw goed behaalde revrijwaringbewijs.alle sultaat: Mensen met merken auto ondervermoeidheidsklachdelen te koop aangeten die hier aan willen werken via 8 behande- boden.autodemonlingen Voetreflex. I.v.m. tage k.prescher.ook savonds te bereiken. specialisatie. tel0765418353.30tal Sandra van Doormaal goede gebruikte autos Tel: 013-5055213 tekoop aangeboden. www.voetreflex-hilvaprescherautos.nl. renbeek.nl

Orthopedische schoenen

door Peter en Patrick Adams :Orthopedische schoenen :Semi-orthopedische schoenen :(Sport) Steunzolen (gratis advies) :Orthese/Prothese :Voorzieningen aan confectie schoenen :Elastische kousen www.corarombouts.nl :Medisch Pedicure Ducourt 06 27 50 57 36

Het Carnavalspaleis van T&T NERGENS ZE ZOVEEL KEU 1500 m2 carnavalkleding, en accessoires

Duizenden pakken op voorraad in alle prijsklasses Voor kinderen - dames - heren - groepen en... maatje meer

DAMES-KOSTUUMS

Behandeling volgens afspraak. Aanmeet locatie Diessen Molenstraat 35 5087 BM Diessen Tel: 06 51 11 74 71

Ook en pakk e dam se meer: j t maa aat m 60 48 t/m

Aanmeet locatie Tilburg Kapitein Hatterasstraat 1 unit 35 5015 BB Tilburg Tel: 06 20 44 18 53 Hoofdvestiging Breda Oosterhoutseweg 91 4816 KC Breda Tel: 076 571 71 43 b.g.g. 06 22 98 02 10 Leverancier voor alle zorgverzekeraars en SEMH gecertificeerd. www.peteradams.nl

KINDER-KOSTUUMS

HEREN-KOSTUUMS

Nú extra

kassakorting op de wintercollectie van de dames- en herenschoenen

OOK ALLE DENKBARE ATTRIBUTEN:

Brillen, Pruiken, Wimpers, Nagellak, Ringen, Zwaarden, Oorbellen, Hawai-Rokjes, Baarden, Borsten, Boa’s, Maskers, Vingersloze Handschoenen, Beenwarmers, Zakdoeken, Panty’s, Hoeden, Kousen, Bretels, Etc. Confetti, Haarlak, Serpetinespray, Kleur en Glitterspray, Decoratieartikelen, Etc. Etc.

Handelsonderneming T&T Baarleseweg 37a, 4861 BR Chaam Tel. 0161 - 491091

T&T

Openingstijden Chaam: Maandag 12.00 tot 18.00 uur Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 18.00 uur Vrijdag koopavond tot 20.00 uur Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur; zondag 12.00 tot 17.00 uur

Kijk ook eens op www.carnavalspaleis.eu of www.ttreijnen.be België

Koningsstraat 29, Weelde (België) Tel. 0032 (0)14 65 86 30

Openingsuren Weelde: Maandag 12.00 tot 18.00 uur Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 18.00 uur Vrijdag koopavond tot 20.00 uur Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur; zondag 12.00 tot 17.00 uur


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 11

Carnaval 2016 Peperbussen op dreef vanuit de ton Hilvarenbeek wordt Pezerikkengat en kleurt Pèèrs en Gèèl

s Frank Adriaansen als Bennie de pastoor

Peperbussen en tonpraten ging in Lage Mierde weer prima samen. Twee dagen was het volle bak in De Ster. ‘Geen wonder’, riep Frank Adriaansen als Bennie de pastoor. ‘Kom ik op de Dunsedjjk drie vrouwen tegen, vraag ik: De drie wijzen? Nee, drie wijven, antwoordden ze. Wijzen ze me naar De Ster: die was zo gevonden.’ Door Harrie Wenting Met ‘buurtbrigadier’ Erwin Bierens als huurling uit Reusel werd de zaal opgewarmd. Daarna gooide Sjef van der Heijden al zijn podiumervaring in de ton als Tante Jo. ‘Onze Sjef maakt er altijd zo’n rommeltje van, hij ruimt nooit niks op. Daarom heb ik maar een tuinhuisje voor hem gekocht. Kom maar kijken, zei ik tegen onze Sjef want het staat er al. Het was niet groot, je kon er eigenlijk maar met één man in. Komt onze Sjef weer: He Jo, het is alleen jammer dat er Antonis Verhuur op staat.’ Anzelien van Gorp stoeide met de twee rollen die ze momenteel

vervult: als vrouw van de prins en boerin. Gaandeweg won het tweede het van het eerste. Ze verwoordde dat met twee versies van het Wilhelmus: Johannes van het zuiden, ben ik van Brabants bloed. Ik ben nu prins geworre, dus luister allemol goed. Kniel voor mij neer, en aanbid mijn grote heer, de prins der peperbussen, die ik altijd heb geëerd. Na de transformatie tot boerin werd het: Johannes van het zuiden, ben ik van Brabants bloed. Ik doe dees nog un jaarke. En daarna ven ik ut goed!! Dan ist voorbij, en bende gij wir gewon Johan voor mij. Dus ik pas me nu nog effen aan, en zal me hier doorheen moeten slaan’. Ook Briggit Kraayvanger heeft

heel wat podiumervaring in te brengen, als Ksandra Leemans stak ze de draak met zichzelf. ‘Ik dik? Nee, mijn innerlijk heeft veel ruimte nodig’. Ze vond ook een wijnkuur uit tegen dik worden. ‘Na twee flessen maakt het je niets meer uit hoe dik je bent’. Ook een licht-dieet sprak haar wel aan. ‘Vooral bij het licht van de koelkast’. Frank Adriaansen kreeg de lachers al snel op zijn hand en de grappen en grollen rolden zo de zaal in. ‘Voor mijn opleiding tot priester moest ik een mis verzorgen in Lage Mierde, maar ik had geen locatie. In een kerk trof ik enkel ouwe meuk en het paleis van de prins bleek een koeienstal te zijn.’ Bennie de pastoor vroeg toen Van Roosmalen naar de sleutel tot succes als pastoor. ‘Ik heb vier sleutels en heb daarmee drie kerken op slot gedaan’, zei hij. ‘Misschien doe ik de vierde ook nog op slot en word ik poelier. Dan zie ik meer, want nu komt er geen kip in de kerk’. Met zijn uitbundige ‘Halleluja’ kreeg Bennie de lachers op zijn hand. Ralph de Kort, ofwel Gerritje de buschauffeur, had geen moeite om met zichzelf de spot te drijven. Als beschonken chauffeur speelde hij uitstekend zijn rol. ‘Na een kop-staart botsing moest ik bij de rechter in Groningen komen. Vroeg die of ik alles onder ede kon verklaren. Nee hè. Moet ik dan helemaal terug naar Ede’. Zat er een blondje onder in de dubbeldekker, maar ze had geen kaartje voor beneden. Ze wou niet vertrekken, tot ik haar zacht in haar oor toesprak. En wat ik haar vertelde? Dat alleen het bovenste deel van de bus naar Spanje gaat. Daarna waren we aan het rijden, kwam ze weer gillend naar beneden. Boven rijdt de bus zonder chauffeur!’

Er was eens...

Karnevalskuzzert KHConcordia van 1839 Er was eens… nog niet zo heel lang geleden en ook niet in een ver vreemd land, maar vlakbij, in Hilvarenbeek een harmonie. Deze harmonie bestaat al meer dan 175 jaar en heeft al vele avonturen beleefd. Op een mooie avond (vrijdag 29 januari) en middag (zondag 31 januari) zal de harmonie te beluisteren zijn in CC Elckerlyc om samen met alle inwoners van Hilvarenbeek een nieuw avontuur te beleven.

Zoals we gewend zijn, heeft Harmonie Concordia uit Hilvarenbeek ook dit jaar weer een een spetterend Karnevalskuzzert in petto waarbij u door het orkest in carnavaleske sprookjessferen gebracht zult worden. Wie er allemaal meedoen aan dit sprookje? We zullen vast een tipje van de sluier oplichten. Rapunzel met haar lange haren welke vanuit de toren op de grond reiken, Sneeuwwitje en wellicht de zeven dwergen, Beer Balloo uit Jungle Book samen met de beeldschone Mowgli. Verder hopen we ook nog bezoek te krijgen van The Hobbits en wie weet hebben er nog een aantal andere bewoners van het sprookjesbos tijd om langs te komen. Hoe dit sprookje af gaat lopen dat blijft nog even geheim… maar één ding is zeker het sprookje van de harmonie is zeker nog niet ten einde… en de harmonie leeft nog lang en gelukkig. Zorg dat je er allemaal bij bent en laat je verrassen door de muziek en bijbehorende acts. De karnevalskuzzerten zijn op vrijdag 29 januari om 20.11 uur en zondag 31 januari om 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op zondag 17 januari tussen 12.00 en 13.00 uur bij de Gouden Carolus en daarna bij de volgende verkoopadressen: CC Elckerlijc, Boekhandel Peter Swaanen, Wijnkoperij Van Lieverlee en de Gouden Carolus. De toegangsprijs bedraagt € 11,- voor volwassen en € 5,- voor kinderen. Na afloop van het concert op vrijdagavond is er nog een afterparty met dj.

Met het Prinsenbal XL, de Aawmeutenavond en carnaval in het vooruitzicht, verandert Hilvarenbeek in een paars-geel dorp, want al vele jaren hebben de inwoners van Hilvarenbeek tijdens carnaval hun kleding in de vaste kleurcombinatie paarsgeel, die aangeeft dat ze een echte Pezerik zijn.

s paraplu, vlaggetjes, muts, bril, snapback, Pezerikkensjaal.

Vele Bekenaren zijn weken voor carnaval al bezig om kleding aan te passen of te maken met deze kleurcombinatie. Tijdens de carnavalsweek zie je overal in Hilvarenbeek paars en geel in de vorm van vlaggetjes, sjaals, brillen of paraplu’s. Natuurlijk kun je je woning ook aankleden met een heuse Pezerikkenvlag! Het geeft het dorp een geheel eigen gezicht. Dit jaar voegt een jonge ondernemer uit het Pezerikkengat een product toe aan deze ‘paars-gele’ collectie. Een fris, eigentijds en stoer accessoire voor jong en oud, man of vrouw, jongen of meisje; de zogeheten ‘snapback’. Een plaatselijk bedrijf gaat de petten speciaal voor het carnavalsfeest in Hilvarenbeek op de markt brengen. Natuurlijk in de paarsgele kleuren van het Pezerikkengat. Hiermee wordt het carnavalsfeest in 2016 een nog mooier feestje. Beken kleur en voeg de kleuren paars en geel toe aan je carnavalsoutfit.

Meedoen aan de optocht in het Pezerikkengat Vorig jaar was de fantastische jubileumeditie van de traditionele optocht door het Pezerikkengat. Maar ook dit carnavalsseizoen trekt de stoet op zondag 7 februari door de straten van Beek. Prins Arjan d’n Irste en Adjudant Hank zullen de deelnemers voorgaan. Sinds vorig jaar op de geheel nieuwe indrukwekkende prinsenwagen.

DEELNEMEN Deelnemen aan de optocht? Kijk dan op www.pezerikken. nl voor het reglement en het inschrijfformulier.

Misschien heb je altijd al zelf mee willen doen aan de optocht. Schrijf je dan nu in! Of het nu met een grote loopgroep of wagen is of als eenling: je bent van harte welkom. Trommel vrienden en familie op en doe mee! Iedereen is natuurlijk van harte welkom om langs de optocht zijn of haar feestje te bouwen met vrienden, familie en andere carnavalsvierders. PRIJS Vanwege het 44-jarig jubileum vorig jaar, is er ook een nieuwe prijs in het leven geroepen. Afgelopen editie is er een grote beker uitgereikt aan de meest carnavaleske deelnemer van de optocht. Elke deelnemer, groep of eenling, dingt mee naar deze prestigieuze prijs.

s De nieuwe Prinsenwagen der Pezerikken

Prinsenbal XL in Hispohal Vrijdag 15 januari wordt het ‘s middags weer een drukte van belang in de Hispohal van Hilvarenbeek. Hier zullen zo’n 650 kinderen het Prinsenbal XL gaan beleven. Deze middag zullen alle basisscholen van Hilvarenbeek aanwezig zijn om de onthulling van het Klèèn Hôôg mee te maken. Wie word er Prins of Prinses en wie Adjudant of Adjudante en is er dit jaar een Regelèèr ? De presentatie van deze middag is in handen van Nold en Groef. Met hun vlotte

babbel zullen zij ook de rest van de Klèèn voorstellen. Wie zitten er dit jaar bij de Dansmariekes, de Clowntjes, de Pink Ladies, de Herriekapel, de Pippie’s en uiteraard de Raad van 11 en is er misschien ook weer Pliessie bij? Dit wordt weer een gezellige en muzikale middag voor de gehele

s de Klèèn bij een eerder carnavalsfeest

jeugd van Hilvarenbeek. Voorzitter Ruud Lathouwers en Prins Arjan en Adjudant Hank zijn ook aanwezig om ons Klèèn Hôôg aan te kleden en te installeren met de eretekens zodat ze het startsein kunnen geven om voorop te gaan bij de jeugd tijdens Carnaval in het Pezerikkengat. Hierna zal de band o.l.v. Coen van de Wouw nog een aantal gezellige deuntjes spelen. De organisatoren hebben er veel zijn in!


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

Repaircafé Diessen Kapotte spullen weer een tweede leven geven, dat is de doelstelling van het Wij-wel Repaircafé. Iedereen is zaterdag 16 januari van 13.0016.00 uur welkom bij Hercules, Rijtseweg 1 in Diessen. Reparaties zijn voor Wij-wel leden gratis. De aanwezige vrijwilligersgroep bestaat uit mensen met ieder hun eigen specialiteit. Denk aan het repareren van fietsen, speelgoed, hout, huishoudelijke spullen en kleding. Zeer ss Geef kapotte kleren een tweede waarschijnlijk kans kan iedereen geholpen worden. Uiteraard moeten het zaken zijn die binnen een redelijk tijdsbestek te maken zijn. Materiaalkosten worden doorberekend. ONTMOETINGSPLEK Naast het functionele aspect wil het Repaircafé ook een ontmoetingsplek zijn waar met live achtergrondmuziek in een gezellige sfeer bijgepraat kan worden. Dus mensen: neem uw kapotte spullen mee naar het Repaircafé. U kunt het Repaircafé ook vinden op facebook. ‘Wij-wel’, voor elkaar en met elkaar, niemand kan het alleen. U niet en ook wij niet. Maar wel ‘voor elkaar en met elkaar’. Lid worden van “Wij-wel”? Kijk op www.wij-wel.nl of mail ons info@wij-wel.nl.

Slibbroek 20 5081 NS Hilvarenbeek Telefoon 013 - 505 3085 Alfa Romeo Spider 1985 BMW 740 Automaat 2005 Chevrolet Tacuma Automaat 2005 Citroen C1 2006 Citroen C3 2004 Citroen C3 Picasso 2012 Citroen Berlingo Bestel Diesel 2010 Daewoo Matiz 2001 Fiat Punto Diesel 012 Ford Focus 2004 Ford Fiesta 2003-2013 Ford Ka 2007 Ford Transit Camper Diesel 1997 Honda Accord 2010 Hyundai Atos 1999-2007 Hyundai Atos Automaat 2007 Hyundai Accent 2006 Hyundai IX20 2013 Hyundai H200 Bestel Diesel 2006 Hyundai H300 Bestel Diesel 2008 Hyundai Tucson Diesel 2006 Kia Venga Automaat 2013 Lancia Ypcilon 2004 Mazda 3 Diesel 2007 Mazda 323 2000 Mercedes 200 Diesel 1976 Nissan Note 2008 Nissan Almera 1.8 2003 Nissan Almera Tino 2003-2005 Nissan Qashqai 2011-2012 Nissan Patrol Diesel 2001 Opel Agila 2011 Opel Meriva 1.4 2010 Opel Manta 1986 Opel Zafira Automaat 2007 Peugeot 107 2010 Peugeot 206 2002 Peugeot 207 2006-2007 Peugeot 307 Automaat 2003 Peugeot 307 2003 Peugeot 407 Sedan 2008 Seat Arosa 2004 Seat Alhambra 2012 Suzuki Alto 2012 Suzuki Swift 2010 Suzuki Grand Vitara Cabriolet Automaat 2004 Toyota Auris 2010 Toyota Auris Diesel 2007 Toyota Avensis 2.2 Station Diesel 2009 Toyota Corolla 1989-1995-2001 Toyota Corolla Sedan 1989 Toyota Corolla Verso 2006-2007 Toyota Carina 1998 Toyota Landcruiser Diesel 1987 Toyota Aygo 2012 Toyota Yaris Automaat 2003-2004-2005 Toyota Yaris 1.0 2000-2004-2005 Toyota Yaris 1.3 2004-2006-2007-2008-2010 Toyota Verso S 2012 Toyota Verso S Automaat 2011-2014-2015 Toyota Verso 1.8 2009-2010 Toyota RAV4 2012 Volkswagen POLO 2013 Volkswagen Golf Cabriolet 1989 Volkswagen Golf Plus TDI Diesel 2007 Volkswagen Tiguan 2010 Volvo V90 Automaat 1997 Volvo XC60 Automaat 2015 BROMMOBIEL M G0

2014

www.garageverburg.nl

PAGINA 12

David Berkeley in Cultuurboerderij

Theater Blender biedt het allemaal

Zondag 17 januari speelt David Berkeley & band Indie American Folk uit Santa Fe (New Mexico) in De Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8 in Westelbeers. Het concert begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 10,-.

De dramalessen die Sietske Oosthout aanbiedt in cultureel centrum Elckerlyc en op de basisscholen in de gemeente Hilvarenbeek kun je vanaf nu vinden bij Theater Blender. Met deze nieuwe naam hoopt ze op meer bekendheid in de gemeente.

Een schrijver die zingt, of een zanger die schrijft? Zijn literatuurstudie aan Harvard doet het eerste vermoeden, maar zijn muzikaliteit mag niet worden onderschat. David Berkeley (New Jersey, USA) heeft zijn tweede boek uitgebracht, begeleid door zijn zevende album sinds zijn debuutplaat in 2002. Het boek The Free Brontosaurus en het album Cardboard Boat vertellen de verhalen van verschillende personages die in het ene verhaal een hoofdrol en in het andere verhaal een bijrol vertolken. De tien nummers op het album zijn gebaseerd op de tien personages, waardoor elk verhaal zijn eigen soundtrack heeft. Een album over waardering en schoonheid op onverwachte plaatsen met verhalen die je hart breken en de stukken vervolgens weer aan elkaar lijmen. Waar zijn vorige boek een verhaal was over de totstandkoming van het bijbehorende album, is het dit keer anders. Boek en album kunnen los van elkaar gelezen en beluisterd worden, maar samen vormen ze een wonderbaarlijk geheel vol kleine verhalen die mensen raken en verbinden. David Berkeley heeft al veel van de wereld

Nog te veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen als ze op zoek zijn naar dramalessen, theaterworkshops of andere theatrale activiteiten zoals kinderfeestjes of teambuilding workshops. Met Theater Blender hoopt Sietske dit meer onder de aandacht te brengen. De naam Theater Blender is ontstaan door het toevoegen van verschillende disciplines aan het toneelspel. Sietske: ’We mixen grote bewegingen, spannende muziek, expressieve beelden en avontuurlijk theater allemaal door elkaar. Met de juiste verhoudingen van verschillende ingrediënten blenden we nieuwe voorstellingen’. Zo werkt Sietske onder andere samen met Meike Roberts, docente van Dansschool Hilvarenbeek en Maarten Jense, orkestleider van het muziektheater orkest. Samen maken zij muziektheatervoorstellingen. Deze week speelt ‘ Als ik nog reizen kon’ in de grote zaal van de Elckerlyc. Maar liefst 115 leerlingen doen mee in deze voorstelling.

gezien, zwierf van Alaska tot Corsica en noemt op dit moment Santa Fe zijn thuis. Zijn inspiratie haalt hij vooral uit dichtbundels van auteurs als Yeats en Keats, zijn gezin, mensen om hem heen en het leven in de landelijke omgeving van New Mexico . Zijn muzikale invloeden haalt hij uit artiesten als Paul Simon, Nick Drake, Neil Young, Elliott Smith en Jerry Garcia van de Grateful Dead. Na zijn tour met Robby Hecht in de zomer van 2014 en een korte tour in 2015, komt Berkeley begin 2016 opnieuw naar Nederland zodat ook deze kant van de oceaan kennis kan maken met dit multitalent. “Berkeley sings in a lustrous melancholy voice with shades of Tim Buckley and Nick Drake”. (NY Times)

Zondagse Ontmoeting viert jubileum Een keer in de twee maanden organiseren de gezamenlijke organisaties van de Seniorenraad een Zondagse Ontmoeting. Deze ontmoeting is bedoeld voor mensen die de zondagmiddag liever met andere doorbrengen en niet alleen thuis willen zitten. De komende ontmoeting is op zondag 24 januari in Hercules in Diessen. Iedereen is van 14.00-16.00 uur welkom om deze 20e editie samen met hen te vieren. De Ontmoeting is vooral gericht op gezelligheid. Eke keer komen zo’n 20 tot 40 mensen bijeen. Nadat ze met zijn allen een bakje koffie hebben gedronken, met een gebakje vanwege het jubileum, gaan ze samen aan de slag. Op zondag 24 januari trekken ze de spelletjes weer uit de kast. Onder het genot van een drankje gaan ze samen kaarten, een potje rummykub spelen, maar ook andere gezelschap-

ss (foto: Jan Scherders Photography)

spelen behoren tot de mogelijkheden. Vanwege het jubileum wordt er ook een potje bingo gespeeld met leuke prijsjes. Geen zin in een spelletje? Geen probleem. Het motto is: niks moet en alles mag. Gastvrouwen en gastheren zorgen ervoor dat u niks ontbreekt. Samen een gezellige middag hebben is de belangrijkste doelstelling. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd als vergoeding voor de consumpties. VERVOER Heeft u geen vervoer naar de Hercules in Diessen? De organisatie regelt dit voor u. U kunt voor vervoersvragen bellen met Jan Merckx: 013-5051912. Hij zorgt ervoor dat u kunt komen. Voor andere vragen over de Zondagse Ontmoeting kunt u contact opnemen met Tanja Pieters van ContourdeTwern: 06-83614509 of tanjapieters@ contourdetwern.nl.

NIEUWE CURSUSSEN Vanaf 19 januari start een nieuwe cursus kindertheater (leeftijd 6 t/m 12 jaar). De jongeren groep (leeftijd 13 t/m 17 jaar) gaat in februari van start met de repetities van een avondvullende voorstelling. De voorstelling zal eind juni in het theater te zien zijn. Voor beide groepen kun je je nog op-

geven. Vanaf 31 maart starten de repetities voor de nieuwe muziektheatervoorstelling (9 t/m 12 jaar). Inschrijven kan al! Op www.theaterblender.nl vind je meer informatie over alle dramalessen, verschillende workshops en voorstellingen die worden aangeboden. Het laatste nieuws vind je op de Facebook pagina van Theater Blender.

ss Theaterdocente Sietske Oosthout

en

regisseur

Emilio Guzman in De Kei Zaterdag 23 januari staat Emilio Guzman met zijn voorstelling ’Alle mensen verzamelen!’ (try-out) op de podiumplanken van CC De Kei in Reusel. De voorstelling begint om 20.30 uur. Emilio Guzman wordt van kleins af aan een dromer genoemd. Vaak werd hij de klas uitgestuurd omdat hij uit het raam zat te staren. Wat hij niet erg vond, want op de gang kon hij ongestoord verder gaan met dagdromen.Ook nu nog is hij soms plotseling verdwenen in zijn fantasie. In de realiteit stapt hij dan zomaar de verkeerde trein in, loopt hij tegen een lantarenpaal, of antwoordt hij: “welterusten”, als een kassameisje hem vraagt of hij nog een bonnetje wil. Vaak als Emilio hardop droomt, wordt hij afgeserveerd als fantast. Dan krijgt hij saaie woorden te horen als: crisis, cijfers, financiële haalbaarheid. Saai, saai, saai! Als Emilio dan al niet in slaap is gevallen, dan is hij wel weer verdwenen in zijn eigen fantasie. Maar op het podium is alleen Emilio aan het woord. Daar kunnen saaie mensen hem niet onderbreken. De fantast gaat los! En met een beetje fantasie

lost hij daarbij alle wereldproblematiek in een keer op. Dus: Alle mensen verzamelen! Emilio won in 2014 de Neerlands Hoop, dé cabaretprijs voor de meest belovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Emilio sleepte in 2010 de publieksprijs in de wacht van het Leids Cabaret Festival en tourde daarna met zijn succesvolle voorstellingen ‘Doen en laten’ en ‘Een dunne dekmantel’ door het hele land. Daarnaast is Guzman al ruim tien jaar lid van comedy gezelschap De Comedytrain. Als tekstschrijver heeft Emilio o.a. meegeschreven aan de voorstellingen van zijn broer Gavier en bedacht, schreef en speelde hij ook mee in de fantasy-comedy ‘In Den Gulden Draeck’ op HumorTV. Een kaartje kost € 18,- aan de dagkassa en € 16,- in de voorverkoop. Reserveringen: www.tschouw.nl of 0497712090.

Jeugd laat talenten zien Elckerlyc Filmclub: in ‘Als ik nog reizen kon’ Boyhood: een jongen op weg naar volwassenheid Is het leven saai als je op hoge leeftijd in het verzorgingstehuis belandt? Nou, daar denken de makers van de productie ‘Als ik nog reizen kon’ heel anders over. In een wervelende voorstelling met theater, muziek en dans laat de Beekse jeugd zien dat er nog heel wat te beleven valt. De uitvoering is op vrijdag 15 januari (19.00 uur) en zaterdag 16 januari (14.30) in Elckerlyc in Hilvarenbeek. Het verhaal begin met de moeder van Sanne die in het verzorgingshuis woont en niet eens maar haar eigen sokken aan kan trekken. Tja, dan is mooie reizen maken afgelopen. Denkt de moeder van Sanne tenminste. Maar haar dochter is het daar helemaal niet mee eens. Samen met haar vrienden zet ze heel het bejaardentehuis op stelten.

‘Als ik nog kon reizen’ is een bijzondere muzikale theater- en dansvoorstelling, waar meer dan honderd kinderen aan meedoen. De muzikale leiding is in handen van Maarten Jense. Voor de choreografieën tekent Meike Roberts van Dansschool Hilvarenbeek. Sietse Oosthout nam het script en de regie voor haar rekening. De uitvoering van ‘Als ik nog reizen kon’ is mede mogelijk dankzij een bijdrage uit een sponsactie van Louis van Hest. Deze Bekenaar fietste van Marokko naar Nederland, onderweg tal van ontberingen trotserend; maar hij maakte ook vele mooie momenten mee. Hij liet zich sponsoren door vrienden, familie en kennissen met de belofte de opbrengst ten goede te laten komen van de cultuureducatie in Hilvarenbeek. En aldus geschiedde, de fietstocht bracht ongeveer tweeduizend euro op. Voorstelling ‘Als ik nog reizen kon’ | CC Elckerlyc | Vrijdag 15 januari (19.00 uur) | Zaterdag 16 januari (14.30 uur) | Entree € 5,Zie ook www.elckerlyc.nu

Twaalf jaar deed regisseur Richard Linklater erover om zijn droom waar te maken. Een film die de ontwikkeling laat zien van een jongen op weg naar volwassenheid. Het resultaat ‘Boyhood’ kreeg lovende kritieken. Op donderdag 21 januari te zien in Filmclub Elckerlyc, aanvang 20.00 uur. De Amerikaanse film draait om de dromerige, 7-jarige Mason (Ellar Coltrane) en zijn grote zus Samantha (Lorelei Linklater) - inderdaad, de dochter van Linklater - die hij in de komende jaren volgt in hun groei. Recensenten in binnen- en buitenland staken hun enthousiasme voor Boyhood niet onder stoelen of banken. Dat vertaalde zich overigens niet in de toekenning van een of meer belangrijke Oscars. De maker ging met vrijwel lege handen naar huis na de Oscaruitreiking.

ss Mason, Boyhood

de

hoofdrolspeler

in

EEN GREEP UIT DE RECENSIES IN DE KRANTEN: “Boyhood is uniek in de filmgeschiedenis. (…) Hoewel de film gewone, dagelijkse thema’s beschrijft, is het zeker niet saai. (…) Het levert een in alle opzichten unieke ervaring op, met vele memorabele scènes en mooie inzichten, zoals het idee dat niet jij het bent die het moment grijpt, maar het moment jou.” (NRC) “Met modetrends, met muziek en zelfs met de interesses en opvattingen van de personages, omdat die mede worden bepaald door de wereld die hen omringt (…). Boyhood vangt het leven in al z’n gecompliceerdheid, portretteert een universeel menselijke ervaring en legt zo het verglijden van de tijd vast. Meesterlijk.” (De Telegraaf) “De idee voor de film is niet opzienbarend (…) Maar daarin schuilt juist de kracht van de film. (Trouw) FILM BOYHOOD CC Elckerlyc | donderdag 21 januari | aanvang 20.00 uur


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 13

Grand Café De Zwaan vierde 5-jarig bestaan Afgelopen kerst heeft Grand Café De Zwaan het 5-jarig jubileum gevierd. Op de kleine kerstmarkt, ingericht op de Vrijthof in Hilvarenbeek, hebben ze vele families en andere belangstellenden mogen begroeten. Dit alles onder het genot van warme chocomel en vele andere lekkernijen. Wie dat wilde, kon zich laten vereeuwigen door een fotograaf. En daar werd gretig gebruik van gemaakt. In totaal zijn er bijna 200 foto’s gemaakt van hele families of nieuwe liefdes. TEAM GRAND CAFÉ DE ZWAAN: Het was een fantastische dag ! Bedankt dat jullie het mee hebben willen vieren en bedankt voor de vele leuke reacties achteraf. We zijn het jaar weer knallend van start gegaan en wij wensen jullie allen een Gezond en Gelukkig 2016!

!

W EEK EN D

VOORDEEL 15 T/M 17 JANUARI

8 STUKS

WEEKEND

0.79

Kaiserbroodjes Witte druiven

Perssinaasappelen 500 G

WEEKEND

1.29

Schouderkarbonade*

2 KG

PER STU

W E E K E ND

W E E K E ND

1.49

Peper spekburgers*

2.49

Tampons

0.99

Hondenbrokken

W E E K E ND

3.49 80 STUK

S

Wattenschijfjes 2X 100 S

TUKS

v an 1.29

1.29

1.19

Liebfraumilch

10 KG

230 G

van 8.69

van 0.65

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden. *Uit de koeling

0.59

v an 1.39

Doperwten

8.49

Wortelen

W E E K E ND

S

vvan 1.19

0.49 1 KG

Reinigingsdoekjes 32 STUK

K

6X 126 G

600 G

WEEKEND

Komkommer

0.59

1L

van 2.39

2.29

KIJK VOOR MEER PRIJSVERLAGINGEN OP WWW.ALDI.NL HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 14

Mindfulness in de Kempen Voor velen zijn de feestdagen een periode van rust, verbinding en vrede. En dan begint het nieuwe jaar met de gekte van alledag. Werk, gezin, familie en vriendenkring kloppen weer aan met verwachtingen en verplichtingen. De buitenwereld brengt de nodige onrust met wat ze vraagt. Het roept spanning en stemmingen op; zorgelijkheid, spijt, zwaarmoedigheid. En zo is de verlangde vrede ver te zoeken. Steeds meer –ook jonge- mensen komen klachten van stress, burn-out en depressie tegen. De innerlijke onrust wil nog al eens leiden naar strijd in- en met je omgeving. Rust en vrede in jezelf bewaren gaat niet vanzelf. Soms ook kom je weerstand tegen om daarmee wat te doen; er zijn zo veel belangrijker dingen! Toch is het, ook voor je omgeving, veel waard als je vrede vindt met jezelf. Vrede begint nu eenmaal bij jezelf. En niet alleen met kerst en in het weekend, maar juist ook op de momenten van spanning in het dagelijks leven.

Franse chansons in De Flierefluiter

MINDFULNESS In mindfulness krijg je zicht op processen die je onrust veroorzaken en het functioneren van ons denken. Je oefent met verschillende methoden om stress en zwaarmoedigheid te hanteren. Tenslotte is er aandacht om je inspiratie te (her)vinden. En als je goed in je vel zit en weet wat belangrijk is voor je, dan is wat je wil doen -voor en met je omgeving- ook krachtiger. Rust in jezelf vinden is het begin van vrede in en met je omgeving.” Vrede is geen doel, het is een weg”. (Mahatma Gandhi) MINDFULNESS IN DE KEMPEN Locatie: Hof van Heden, tussen Haghorst en Baest. Basistraining (start 4, 5,en 7 maart), Vervolgtraining (start 12 maart) en Terugkomdagen (maandelijks). Info: www.nieuwtij.nl/mindfulness-in-de-kempen, tel. 0622491501. NieuwTij werkt nonprofit; opbrengsten komen ten goede aan www.wereldouders.nl.

Zondag 17 januari om 15.00 uur wordt een bijzonder Flierefluiterconcert gepresenteerd. Ditmaal geen klassieke muziek, maar een theaterprogramma met Franse chansons. De chansons gaan over de liefde in al haar facetten; de vreugde, de spanning, de erotiek maar ook de het afscheid en het verdriet. De titel van het programma is: ‘Un homme et une femme, vive la chanson!’.

U krijgt chansons te horen van o.m. Serge Gainsbourg, Edith Piaf, Michel Legrand, Charles Aznavour,Jacques Brel, Francoise Hardy en van de uitvoerenden zelf. De uitvoerende zijn: Britta Maria (zang), Maurits Fondse (piano,

s Britta Maria in concert

VACATURES

zang, melodica, percussie), Rob Stoop of Nicolaas Duin (speciale gast op accordeon). De regie is in handen van Jef Schaap. Britta Maria trek met haar theaterprogramma’s door het hele land en treedt vooral op in kleinere theaters. De kritieken zijn steeds zeer positief: ’Intens en meeslepend, het Franse chanson kwam helemaal tot leven. Meesterlijk pianospel en gepassioneerd gezongen liedjes, een heerlijke avond”; ”Integer, breekbaar, uitgesproken, vrolijk, intiem, passie en hartstocht”. Een selectie van de chansons van ‘un homme et une femme’ is op cd verschenen. Binnenkort presenteert het gezelschap een nieuwe cd met chansons van Serge Gainsbourg in muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Meer informatie (incl. videofragmenten van optredens) over Britta Maria kunt u vinden op haar website: www.britamaria.nl. De voorstelling is in De Flierefluiter, Groot Loo 8 Hilvarenbeek. De entree bedraagt € 10,- (volwassenen) | € 5,- (jongeren/studenten).

Koninklijke

Drukkerij Em. de JJong Visweg 8 Postbus 8 www.emdejong.nl

VERNIEUWD! Ga nu naar brabantwerkt.nl voor lokale vacatures in jouw buurt

Uw vacature in 5, 7, 9, 11 of 13 weekbladen en drie weken op

BrabantWerkt.nl vanaf slechts

€ 0.

11

per mm per krant Oplage: tot max. 200.000 ex.

Mail uw advertentie naar uitgeverij@emdejong.nl o.v.v. BrabantWerkt.nl

11

Waalwijk

14 Breda Roosendaal Bergen op Zoom

Oss Den Bosch

7

16 Uden Veghel

Tilburg

29

Eindhoven

Boxmeer

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is in de ruim honderd jaar van haar bestaan, uitgegroeid tot één van de belangrijkste en grootste drukwerkspecialisten op het gebied van retail drukwerk in Europa op diverse locaties. Door continu in te haken op nieuwe ontwikkelingen en om te schakelen naar nieuwe technieken en middelen heeft zij haar grenzen steeds opnieuw weten te verleggen. Door het bieden van innovatieve producten, snelle levertijden, flexibele oplossingen, competitieve prijzen en een uitstekende logistieke dienstverlening zorgt zij voor een totaalconcept voor elke retailorganisatie. Hierbij maakt zij gebruik van digitaal drukwerk, heatset-rotatiedruk alsmede vellen offset. In deze snelle en dynamische retailmarkt zijn variatie en personalisatie zeer belangrijk. Door gebruik te maken van de laatste (database publishing) technieken levert zij haar klanten tevens de juiste Point-of-Sale uitingen binnen de winkel. Met ruim 40.000 drukorders per jaar is flexibiliteit en betrokkenheid van haar medewerkers essentieel. De cultuur van het bedrijf is open, professioneel en no-nonsense te noemen.

5111 H J Baarle-Nassau 5110 AA Baarle-Nassau drukkerij@emdejong.nl

088-6655555 Fax 013-5079100 014 - 690324

Voor de afdeling Outsourcing zijn wij op zoek naar een:

Traffic & Outsourcing manager Als Traffic & Outsourcing manager bent u verantwoordelijk voor inkoop en opvolging van producties die niet in huis vervaardigd kunnen worden. In deze functie is er een intensieve samenwerking met interne afdelingen, collega’s in andere vestigingen en externe leveranciers in West-Europa. De werkzaamheden zullen bestaan uit: - Inplannen, uitzetten, coördineren en opvolgen van orders die extern geproduceerd worden bij partner in West-Europa; - Inkopen van opdrachten en bewaken van de gebudgetteerde bedragen; - Leveranciersdatabase onderhouden en actief zoeken naar nieuwe leveranciers die voor een toegevoegde waarde kunnen zorgen; - Zorgdragen voor alle administratieve afhandelingen. Onze functie-eisen zijn: - Opleiding op minimaal Bachelor niveau; - Grafische kennis is een pré; - Beheersing van de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift, de Franse taal is een pré; - Ervaring met projectbegeleiding; - Probleemoplossend, resultaatgericht, commercieel; - Zeer accuraat, inventief, stressbestendig en flexibel; - Zelfstandig, teamspeler, proactief en hands-on-mentaliteit; - Uitstekende onderhandelingsvaardigheden. Wilt u verdere inlichtingen over deze functie? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling HR, tel. 088-6655555.

Als u belangstelling heeft voor deze functie Koninklijke

Drukkerij Em. de Jong

dan kunt u uw schriftelijke sollicitatie richten aan: Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau t.a.v. mevrouw M. Broeders Visweg 8 088-6655555 5111 H J Baarle-Nassau vacature@emdejong.nl. Postbus 8 of per e-mail: 5110 AA Baarle-Nassau Fax 013-5079100 www.emdejong.nl

E�� mo����� ����n� �r�fis��� �n��� a�i���! �e� ‘� ����� �r

drukkerij@emdejong.nl

014 - 690324

Voor meer informatie over het bedrijf kunt u kijken op www.emdejong.nl

VACATURES


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

rt SpoSport

PAGINA 15

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

2x Goud voor Noortje en Bregje de Brouwer tijdens landelijke interregio wedstrijd

Goud voor Synchroonzwemsters De Dokkelaers Zaterdag 9 januari behaalden Noortje en Bregje de Brouwer van DD 2x goud tijdens een landelijk interregio wedstrijd.

aangewezen. Er zijn momenteel een aantal duetten, waaronder dat van Noortje en Bregje, die de

strijd aan gaan om hun duet ook internationaal namens de KNZB te gaan zwemmen.

Zaterdag 9 januari stond de interregio uitvoeringen senioren voor het senioren synchroonzwemduet van DD op het programma. De wedstrijd werd gehouden in zwembad de Veur in Zoetermeer. Deze landelijke interregio is een prima meetmoment voor de Nationale Kampioenschappen voor senioren die op 30 en 31 januari worden gehouden in Zwolle. Het is dit jaar voor het eerst mogelijk om uit te komen in de categorie Duet technische uitvoering en Duet vrije uitvoering. Bij de technische uitvoeringen moeten de synchroonzwemsters een aantal verplichte elementen verwerken in een muzieknummer. Noortje en Bregje wonnen in beiden categorieën de gouden medaille. Het was de eerste keer dat Noortje en Bregje deze twee nieuwe duetten op een wedstrijd zwommen. Beiden zwemsters zijn lid van de KNZB selectie Jong Oranje, ook door de KNZB werd deze wedstrijd als testmoment

Komend weekend is het zover: 48 uur darten voor het goede doel De Wensambulance - bij Hotel Brabant in Hilvarenbeek. Vrijdag 15 januari om 16.00 uur wordt het startsein gegeven. Zondag 17 januari om 16.00 uur wordt afgesloten door Gary Robson, Darryl Fitton en Tony O’Shea. Aansluitend vindt een veiling plaats voor het goede doel, gevolgd door een live optreden. De wereldberoemde darters zijn overigens bijna het hele weekend aanwezig.

Turnster Lotte de Graaf pakt zilver op regiokampioenschap De turnster van Avanti-Turnivo, is in Hilvarenbeek genomineerd als sporttalent van het jaar 2015. Die nominatie maakte ze afgelopen weekend meer dan waar. In haar eerste wedstrijd als senior turnster eiste ze direct het zilver voor zich op bij de regiokampioenschappen van Brabant Oost. Naast het zilver in de meerkamp kwalificeerde de turnster uit Biest-Houtakker zich ook voor alle toestelfinales. Zo’n start bij de senioren had ze waarschijnlijk zelf niet verwacht. Lotte de Graaf turnt dit seizoen namelijk twee categorieën hoger dan vorige seizoen. Ze maakte de overstap van junior naar senior én van de 2e divisie naar de 1e divisie. Dan geeft zo’n tweede plaats vertrouwen en laat je zien dat je bij de top van de regio Brabant Oost behoort. Ze startte haar wedstrijd prima op sprong. Dit gaf ze een erg goed vervolg op

s (foto: Paul Bekkers)

Startrunning AVR’69 Het prille nieuwe jaar is een ideaal moment om te beginnen met hardlopen. Allerlei mensen kiezen juist dit moment om iets aan de conditie te gaan doen, meer te gaan bewegen. Wat is er dan leuker dan met “lotgenoten” in beweging komen door meer te gaan sporten? Samen op weg naar een bepaald doel is makkelijker, gezelliger bovendien, je leert immers ook nog eens andere mensen kennen. Vanaf dinsdag 19 januari begint er een nieuwe lessenreeks. Het niveau is laagdrempelig, vrijwel iedereen kan mee. Hardlopen

48-uur Darten in Hilvarenbeek

werkt enorm tegen stress, verbetert geweldig je conditie, versterkt de spiermassa, geeft je een betere lichaamshouding en is een effectieve manier om af te vallen. Trek een fijn zittend sportief outfit aan en je kan bij AVR’69 zo mee beginnen. Met een gedegen opbouwprogramma kan AVR’69 je helpen op een verantwoorde manier met hardlopen te beginnen. Via wandelen, snelwandelen, gaat het stilaan over naar joggen, steeds met voldoende herstelmomenten, zodanig dat het lichaam rustig kan wennen aan het lopen.

Daarnaast is er steeds ruim aandacht voor de warming up met daarin rek-, strek-, lenigheids-, en spierversterkende oefeningen, vooral ter ondersteuning aan de hardloopbeweging. Tevens zijn er loopscholing oefeningen waarbij vooral wordt gelet op looptechniek en houding van het lichaam. Verder wordt je voorzien van cooling down-oefeningen, blessurepreventie- en drank-/voedingsadviezen. Ook al heb je nog nooit, of al langere tijd niets aan sport gedaan wil AVR’69 samen met jou de uitdaging aan. De cursus, gedurende

brug. Als enige in haar wedstrijd turnde ze hier de twee vereiste vluchtelementen. Ook haar balkoefening turnde ze zuiver. Haar nieuwe vloeroefening verliep nog niet helemaal vlekkeloos, maar ze eindigde die wel met een dubbelschroef in haar slotserie. Met dit resultaat kwalificeerde ze zich ook direct voor de kwartfinale van het nationale circuit. Lotte turnt haar volgende wedstrijd eind februari in Amsterdam.

12 weken, is telkens op dinsdagavond op het sportterrein van AVR’69 in Reusel en op zondagmorgen nabij taverne De Brandtoren. Bovendien is er wekelijks op vrijdagavond een gezamenlijk oefensessie vanaf De Meulenhaoi. Ben jij ook op zoek naar een betere conditie, een gezonder lichaam maar ook voor een gezellig uurtje sporten in de heerlijk frisse buitenlucht? Meld je dan snel aan. Voor info en/of aanmeldingen: startrunning@avr69.nl t.n.v. Sjef van Beers. Telefoon 0135092384. Zie ook www.avr’69.nl.

Gezelligheids-badmintontoernooi BC Hilvarenbeek Zaterdag 12 maart 2016 organiseert Badminton Club Hilvarenbeek voor de 19de keer het gezellige en sportieve ’BC Hilvarenbeek Gezelligheids-badmintontoernooi’. Het toernooi wordt gehouden in de Hispohal en begint om 18.00 uur. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 5 maart. En vol=vol. Evenals voorgaande jaren bestaat een team in principe uit vier spelers (m/v). Er kan worden ingeschreven in de A of B-klasse. De A-klasse is voor mensen met badminton-ervaring (op welk niveau dan ook) en de B-klasse is voor mensen zonder badminton-ervaring. Voor de pauze speelt iedereen (in dezelfde klasse) tegen elkaar en na de pauze wordt je ingedeeld op sterkte. Dus… ook zin in een sportieve

avond met een gezellige afsluiting onder het genot van een drankje met swingende muziek? Schrijf je dan tijdig in middels het deelnameformulier op de website: www.bchilvarenbeek.nl of stuur een mail naar toernooien@bchilvarenbeek.nl. Let op: inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 5 maart 2016, ben er snel bij, want vol = vol! De kosten bedragen € 6,- per persoon.

Weer 22 PR’s voor schaatsers De Vennen In het eerste weekend van 2016 hebben schaatsers van De Vennen in Eindhoven en Tilburg deelgenomen aan een schaatsvierkamp. De eerste twee afstanden werden op zaterdag 2 januari in Eindhoven gereden en op zondagavond 3 januari werd de vierkamp in Tilburg afgesloten. De schaatsers van De Vennen verbeterden daarbij weer 22 persoonlijke records (PR’s) en brachten daarmee het seizoentotaal op maar liefst 172 verbeteringen. Het meest opvallend daarbij zijn de 16 PR’s van Jochem van Hulten. Met zijn promotie naar de hoogste klasse van de jongens Junioren-C tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe schaatsseizoen bewees Jochem van Hulten dat hij in de zomermaanden een grote stap had gemaakt in zijn ontwikkeling naar talentvol schaatser. Ondanks reeds bijzonder scherpe persoonlijke records slaagde de pas vijftienjarige schaatser erin om zich ook tijdens de volgende wedstrijden steeds weer te verbeteren. Tijdens de vierkamp in het eerste weekend van 2016 reed Jochem in Eindhoven met een tijd van 44.90 de 500 meter voor het eerst binnen de 45 seconden en een dag later was hij in Tilburg met 44.55

en 40.04; Jan van Berkel 1:12.19, 45.52, 1:08.79 en 43.05.

6 leden reden ritten over respectievelijk 500, 1000, 500 en

zelfs nog sneller. Op de 1500 meter was hij met 2:14.94 ruim 2 seconden sneller dan zijn oude record. Ook Wouter Weber verdient een bijzondere vermelding aangezien hij tijdens de vierkamp op alle vier de gereden afstanden zijn PR wist aan te scherpen. HIERONDER DE TIJDENS DE VIERKAMP GEREDEN TIJDEN: 4 Pupillen reden ritten over respectievelijk 500, 300, 500 en 300 meter: Teun van der Linden 58.80, 36.49 (PR), 55.79 (PR) en 35.92 (PR); Thomas van Berkel 1:01.21, 37.00, 58.71 en 37.51; Thijs van Berkel 1:06.79, 41.51, 1:04.15 (PR)

s Turnster Lotte de Graaf

1500 meter: Jochem van Hulten 44.90 (PR), 1:30.36, 44.55 (PR) en 2:14.94 (PR); Wouter Weber 46.11 (PR), 1:34.40 (PR), 46.03 (PR) en 2:22.39 (PR); Sanne van Duijnhoven 46.93, 1:39.06, 47.02 en 2:29.14; Veerle van Hulten 49.57, 1:44.88; 49.40 en 2:37.26 (PR); Martijn Weber 49.77, 1:44.24, 49.18 en 2:41.50 (PR); Hilde van Hulten 56.10; 1:58.76; 55.25 en 3:03.13. Marco van Duijnhoven en Henrie van der Linden reden ritten over respectievelijk 500, 3000, 500 en 1500 meter: Marco 47.16 (PR), 5:26.97 (PR), 47.73 en 2:27.33; Henrie 54.05, diskwalificatie, 53.52 en 2:42.60. Teun Wagemakers en Dirk Botermans reden alleen in Tilburg een rit over 500 en 300 meter: Teun 1:00.48 (PR) en 38.22 (PR); Dirk 1:03.99 (PR) en 39.66 (PR).

s Jochem van Hulten, (Foto Jeroen Happel)

al

16

persoonlijke

records

3 leden reden alleen in Tilburg een rit over 500 en 1500 meter: Julian Haans 44.89 (PR) en 2:30.83 (PR); Koen Barten 48.37 en 2:31.86; Thom Botermans 51.30 en 2:48.39 (PR).

MARATHON Op zaterdagavond 2 januari hebben Jan op ’t Hoog en Merel Bertens in Breda deelgenomen aan wedstrijden in het kader van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. Door zijn krachten goed te verdelen werd Jan verdienstelijk achtste bij de Masters-2 en behaalde Merel bij de dames Senioren-1 voor de vierde keer (bij vier deelnames) de overwinning. Aangezien Merel in verband met haar deelname aan landelijke wedstrijden veel wedstrijden mist, speelt zij echter geen rol in het klassement van de Zuid-Nederlandse competitie. Desalniettemin laat Merel zich van haar beste kant zien in de wedstrijden waaraan zij wel kan deelnemen. In de wedstrijd in Breda reed zij samen met Lisette de Jong uit Oud-Gastel in een lange ontsnapping rondenlang voor het peloton uit en toen zij vijf ronden voor het einde werden teruggepakt, probeerde Merel het nog een keer om alleen aan de greep van het peloton te ontsnappen. Toen dat ook niet lukte, reed zij in een spannende eindsprint alsnog naar de overwinning.


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

KerkKerk

WEEKEND VAN 16-17 JANUARI 2e zondag door het jaar C. Preek: diaken Gust Jansen. Intenties: Bets van den Hout-van Vechel; Lucia Kuijpers-de Jong en zoon Will; Josepha de Jong-Timmermans vw. verjaardag namens kinderen en kleinkinderen; Kees van Gestel (Voortsepad) vw. geboortedag; Nel van Gestel vw. geboortedag; overl. familie Johannes van Gestel en Jansen; overl. ouders Verbunt-Musters en dochter Jacqueline; Ad en Tonnie Otte-van Pruissen en zoon Anton; Johan van Oort; Wim Soetens; Jo de Bruin-Wouters; Anita van Mol-Blokvoort; Kees van Gestel; Nel van Gestel; Rien Stevens namens de buurt; Jan Abrahams; overl. ouders Gosens-Broeders vw. hun verjaardagen; familie Reijrink-van Dijk; Fons Witlox; Anneke Wilborts-Maas; Nellie van den Broek-Abrahams; Jo van Eijken-Schilders; overl. ouders Sebregts-van Mol; overl. familie van Hamond-van Iersel; overl. familie Smolders-Snijders, Piet en Toon; Henk Wolfs; Jan van Wezel; overl. ouders Eshuis Swaanen en Geert; familie de Brouwer-Mostermans; overl. familie Deenen; overl. familie Heuvelmans-van Dal; Fons Deenen en dochter Rita; ouders Kok-van Gorp; Henk van Oorschot vw. 1e jaargetijde; Sien van Hest-Woestenberg vw. 1e jaargetijde; Harrie de Kroon vw. 1e jaargetijde; Voor een bijzondere intentie; voor een speciale intentie; ter ere van St. Jozef om de verkoop van een huis te bekomen; voor de kleinkinderen, dat ze mogen groeien in geloof. ZATERDAG 16 JANUARI 19.00 uur: Eucharistieviering in de Willibrorduskerk, m.m.v. het Willibrorduskoor. ZONDAG 17 JANUARI 09.30 uur: Eucharistieviering in de Willibrorduskerk, samenzang. 11.00 uur: Oecumenische Viering in de Petruskerk m.m.v. de Beekse Cantorij en het Andreaskoor. DINSDAG 19 JANUARI 19.00 uur: Eucharistieviering in het koetshuis van de pastorie. Intenties voor de overledenen van het afgelopen jaar namens de parochie H.Norbertus: Sien van Hest-Woestenberg; Harrie de Kroon; Henk van Oorschot; Wim van Breen; Ans Janson; Nico Jansen; Greet Timmermans; Lies van Beurden-van Ostaden; Leander van Ham-Antonise; Agnes Bekkers-van der Hamsvoord; Suze Schuurmans-Robijn; Corrie Aslander-Putters; Riek Bruurs-Op ’t Hoog; Nelly Pijnenburg-van de Zilver; Dien van den Broek-Wijten; Cees Rops; Nelis Mulders; Mien de Laat-Heuvelmans; Thera van Breda-Roozen; Trees van Oorschot-van Baar; Rob Verhoeven; Will Hendrikx-Verhoeven; Jan Spruyt; Jo de Greef-Koenen; To Boers; Ria Spaninks-van Hattem; Sjef Meijers; Sjef de Brouwer; Gerry Erven-Adriaansen; Joop Hendriks; Wim Soetens; Cor van Abeelen-Janssens; Anneke van Gestel-van Roessel; Jo Broeckx-Vissers; Jan Wolfs; Jo van Eijken-Schilders; Leo van Oirschot; Lies Vennix-Diepstraten; Annie de Bont-van Tongeren; Toos Gommers-Molenkamp; Bertha van Bijsterveldt-van Gils; Johan van Oort; Jos van Spreeuwel; Catharine van Iersel-Nouwens; Harrie van Doormaal; Henk van Beusekom; Anne de Wit-de Brouwer; Kees van Gestel; Sjaan van Puijenbroek-Mulders; Eric Smolders; Gerrit de Laat; Anita van Mol-Blokvoort; Jo de Bruin-Wouters; Riekie van Lieshout-van Oorsouw; Leo van der Aa; Theo Bodden; Lien Clemens-Koppens; Fon de Roij; Jan Abrahams; Cees van den Broek; Jan Abrahams; Mien van Gils-van den Broek; Toos Harbers-van Korven; Toos de Jong-van de Sande; Ben van Nuenen; Antoon Bissels; Jan van Wezel; Gerrit Woestenberg; Piet de Greef; Els van Strien.

berichten

De sterke eik, waaronder wij altijd hebben kunnen schuilen, is niet meer…

Jan Coolen

Nadat hij liefdevol afscheid heeft genomen van zijn dierbaren is rustig ingeslapen mijn lieve man, ons pap en trotse opa

20.00 2e Bijeenkomst Geloven met kinderen in de Petruskerk te Hilvarenbeek.

Dick van Aalen

WOENSDAG 20 JANUARI 9.30-11.30 uur: Vrouw en Geloof Ontmoeting in het Open Huis. 13.30 uur: 1e bijeenkomst Communicanten Diessen 15.30 uur: 1e bijeenkomst Communicanten Hilvarenbeek

29 juni 1930 echtgenoot van

Toos van Aalen-Schoenmakers

DONDERDAG 21 JANUARI 19.00 uur: Eucharistieviering in het koetshuis van de pastorie. Intenties: Voor de zieken van onze parochie.

Anja en Ton Iris Yvonne en John Nikki & Jip Joney & Bas

OVERLEDENEN

Monique en Fred

- Op maandag 11 januari hebben we, vanuit de Petruskerk, gelovig afscheid genomen van Piet de Greef (86 jaar) waarna begrafenis aan de Beekseweg te Diessen. - Op dinsdag 12 januari hebben we, vanuit de Petruskerk, gelovig afscheid genomen van Els van Strien (47 jaar) waarna crematie te Diessen. MEDEDELINGEN Week van gebed voor de éénheid Samen kerk zijn, samen bidden is ook in 2016 weer een kans om je eigen identiteit te laten zien, Je stappen zullen je woorden zijn, de weg je lied, de vermoeidheid je gebeden. En aan het eind zal de stilte tot je spreken! U bent van harte uitgenodigd om: • zondag 17 januari 2016 met katholieke en protestantse gelovigen en anders gelovigen samen kerk te zijn, om 11.00 uur in de Sint Petruskerk • Ook door de week bent u van harte uitgenodigd om iedere avond met protestantse en katholieke gelovigen te bidden, in stilte en hardop, om 19.30 uur in de Andreaskerk van maandag 18 januari t/m vrijdag 22 januari VIERING VIA DE VLOH-RADIO U kunt via de radio meevieren, telkens om 9.30 uur vanuit de Willibrorduskerk. MISINTENTIES Gelieve misintenties ruim van tevoren op te geven, minstens een week voordat de nieuwe Hilverbode uitkomt. Het stipendium bedraagt € 10,-. U kunt de misintenties opgeven op de volgende wijze: - Via het parochiecentrum H.Norbertus, Heuvelstraat 1 te Diessen, geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, 0135041215. - Via een envelop met gegevens en stipendium in de kleine brievenbus bij de voordeur van de pastorie, Heuvelstraat 1 te Diessen. - U kunt ook mailen: info@h-norbertus.nl. - Via de Petruskerk te Hilvarenbeek, donderdagochtend van 10.00-12.00 uur in de kerk (achterom), 0135052828. - U kunt ook mailen: administratie@sintpetrusparochie.nl. - Via Dora van Dijck, Biestsestraat 94, 5051666. - Via Wim Oerlemans, Emmastraat 11, 5041733.

PROTESTANTE GEMEENTE Hilvarenbeek ZONDAG 17 JANUARI 11.00 uur: Oecumenische dienst in de Petruskerk. Voorgangers zijn pastoor Barberien en dominee Hagoort. In de Andreaskerk is geen dienst. AGENDA 18 t/m 22 januari 19.30 uur: Avondgebed in de Andreaskerk in de week van het gebed om de eenheid. Woensdag 20 januari 09.30 uur: Vrouw en Geloof in het Open Huis. Open Huis Lezing Dinsdag 19 januari 20.00 uur: Zoals al vele jaren gebruikelijk wordt ook dit jaar in de Internationale Bidweek voor de Eenheid

† 9 januari 2016

Wij nodigen u uit voor de uitvaart van Dick op vrijdag 15 januari om 11.30 uur in de St. Petruskerk aan de Vrijthof te Hilvarenbeek. Daarna begeleiden we hem in besloten kring naar het crematorium, Beekseweg 22b te Diessen. Doornboomstraat 8, 5081 GP Hilvarenbeek

s Jan Coolen In Hulsel overleed onlangs Jan Coolen. Hij laat geen vrouw of kind achter, maar toch zal er een leegte zijn. Op het moment dat iemand het aardse leven verlaat, volgt er vaak een opsomming van alles wat een persoon gedaan of gepresteerd heeft. Het leven van Hulselnaar Jan Coolen blonk echter uit in eenvoud; en net dat maakte hem bijzonder. Jan leefde zijn leven op de manier zoals hij dat wilde. Net niet alleen op de wereld, met een zus in dezelfde straat als waar zijn eenvoudige woning stond. Maar buiten zijn eigen woning was de wereld klein en overzichtelijk voor hem. In de periode dat hij zijn autootje nog reed, kende iedereen hem in zijn omgeving: niet alleen aan het automaatje dat hij reed, maar ook door zijn manier van rijden. Nadat het autorijden er niet meer in zat, beperkte hij zich tot het leven in huis, slechts af en toe afgewisseld met een klein wandelingetje. Iedereen die hij tegenkwam, begroette hij steevast met enthousiasme. Iedereen die hij niet meteen bij naam kende, gaf hij een eigen naam: meestal Sjors of Sjefke. Door altijd zelfstandig te blijven wonen, liet Jan zien dat er veel mogelijk is, ook al blink je niet uit om zelf dingen te ontplooien. Met zijn zelfstandig wonen was hij wellicht een voorloper: binnen nu en enkele jaren mogen alle ouderen op zichzelf blijven wonen. Enkel de mate waarin er hulp geboden kan worden, verschilt per persoon. Zonder het zichzelf bewust te zijn, was Jan vaak een inspiratiebron voor anderen. Zijn buurvrouw stond jaren in de ton rond carnaval en Jan was voor haar een onuitputtelijke bron van leuke verhalen waar ze graag gebruik van maakte. Maar het rondje rond zijn huis en een straatje om maakt hij niet meer. Het afscheid heeft inmiddels plaats gevonden en het huisje waar hij woonde blijft voorlopig leeg. (Harrie Wenting)

van Christenen een Open Huis-lezing georganiseerd. Dit jaar i s Dr. Leo Mock onze gastspreker. Het thema van de lezing zal zijn: Joodse Feesten – Christelijke feesten. (pleisterplaatsen van de geloofsbeleving). Dr. Mock is betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDes, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en Christelijk publiek. De heer Mock volgde zijn opleiding aan de Talmoedhogeschool in Israël, verder studeerde hij Joodse geschiedenis aan de Bar-Illab Universiteit en Oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doceert Judaica aan de Universiteit in Tilburg. Aan te bevelen zijn de blogs die op internet te vinden zijn bij www.crescas.nl.

53523783

Diessen/Hilvarenbeek

In Memoriam

53734994

PAROCHIE H.NORBERTUS

PAGINA 16

Leo Mock is 1 december jl. gepromoveerd; voor geïnteresseerden zijn wat exemplaren van zijn proefschrift verkrijgbaar.

ADRIANUS GELOOFSGEMEENSCHAP Esbeek ZONDAG 17 JANUARI 10.00 uur: Gebedsdienst in Den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Er is een intentie voor Jan van Dommelen vanwege het 20ste jaargetijde. INTENTIES: Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel 0135169107 of voor aanvang van de dienst ter plaatse.

Even niet bang zijn omdat mama als een monster tegen je praat Zieke kinderen voelen zich beter als hun ouders dichtbij zijn. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen. Dan is zo’n lekkere knuffel van papa of mama nooit ver weg.

www.kinderfonds.nl

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders

TE HUUR BEDRIJFSRUIMTE MET INPANDIG KANTOOR

INDUSTRIETERREIN - SLIBBROEK 24C - HILVARENBEEK TOTALE OPPPERVLAKTE 220 M2 / HOOGTE 6 METER / KANTOOROPPERVLAKTE 55 M2 Bedrijfsruimte is voorzien van loopdeur en overheaddeur verwarming - vloeistofdichte vloer - keukenblok - toilet Inlichtingen:

013.5054331 / 06.27132655


DE hilverbode - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

Cursus biologisch moestuinieren Natuurvriendelijkheid, milieubewustzijn, zorgzaam omgaan met onze aarde. Het zijn onderwerpen die de laatste jaren meer en meer in de belangstelling zijn komen te staan. Niet verwonderlijk natuurlijk, omdat het steeds noodzakelijker blijkt om echt op een andere manier met onze aarde om te gaan. De Stichting Landschap Natuur en Milieu Haaren (LNMH) en de IVN Afdeling Oisterwijk organiseren ook in 2016 gezamenlijk een cursus Biologisch Moestuinieren voor beginners. Heeft u interesse om zelf een (moes) tuin aan te leggen om daar op een verantwoorde manier uw eigen groenten te kweken? Lekkerder, verser, gezonder en beter voor het milieu! Deze cursus ondersteunt u daarbij. De cursus wordt gegeven door een docent van Velt Neder-

land. Tijdens de lessen worden tips gegeven en kunnen de deelnemers terecht met de problemen waar ze tegenaan lopen. De lessen worden gegeven op 4 donderdagavonden van 19.30-22.00 uur en wel op 18 februari, 17 maart, 15 april en 12 mei 2016. Leslocatie: gebouw Cello (Wijngaert) aan de Klaver 2 in Haaren. De kosten bedragen € 35,- voor leden van LNMH en IVN Oisterwijk en € 50,- voor niet-leden. De bedragen zijn inclusief het boek Ecologisch moestuinieren voor beginners. Wilt u dit boek niet, dan betaalt u € 10,- minder. Mensen die lid zijn van een Samentuin in de gemeenten Oisterwijk of in Haaren kunnen kosteloos deelnemen. Voor verdere vragen of aanmelding kunt u terecht bij fienkollau@ziggo.nl. www.ivnoisterwijk.nl | www.lnmh.nl.

PAGINA 17

Boeken- en platenbeurs in Oude Kerkje Zaterdag 16 en zondag 17 januari is 15e editie van de jaarlijkse Boeken-, platen-, cd- en dvd-beurs in het Oude Kerkje in Middelbeers. De beurs is beide dagen open van 10.00-16.00 uur. De entree bedraagt € 2,- (kinderen gratis).

Zie ook www.oudekerkje.nl en www.facebook.com/oudekerkje.

Stuur uw oplossing naar puzzelhv@emdejong.nl Inzenden kan tot volgende week maandag 19.00 uur. De winnaar kan op vertoon van een identiteitsbewijs de waardebon afhalen bij Willemse Brood & Banket, Puzzelservice / Persbelangen / P1251 Diessenseweg 22, Hilvarenbeek, 013 - 505 1264.

CENTRALE HUISARTSENPOST TILBURG 0900-3322222 Voor spoedeisende huisartsenhulp. Door de week van 17.00 uur ’s avonds tot 8.00 uur de volgende dag. In het weekend van vrijdagavond 17.00 uur tot maandagochtend 8.00 uur. Op feestdagen van 17.00 uur de dag er vóór tot 8.00 uur de dag erna. 0900-3322222. Lage Witsiebaan 2a, 5042 DA Tilburg. Voor alle patiënten in Tilburg, Berkel-Enschot, Biezenmortel, Gilze, Moergestel, Oisterwijk, Riel, Udenhout, Hilvarenbeek, Diessen en Alphen. APOTHEKEN HILVARENBEEK Apotheek Beekdal Tilburgseweg 2 tel. 013-5058151 fax 013-5058155. Open: ma.- vr. 8.00-17.30 uur, za. 11.00-12.00 uur. DIESSEN Pharmatheek Diessen (Service-punt) - Echternachstr. 1 tel.013-5053035 fax 013 - 5053985 Open: ma.-vr. 10.00-12.30 uur. MOERGESTEL Apotheek de Stroom Raadhuis-straat 32c tel. 013-5131008 fax013-5131014, Open: ma.-vr.8.00-17.30 uur. Spoedrecepten buiten de openingstijden: Dienstapotheek Tilburg, Lage Witsiebaan 2 Tel. 0900-2357323 TANDARTS 06-50218221 Weekenddiensten Diessen, Goirle, Hilvarenbeek en Middelbeers. De weekenddienst is van vrijdag tot maandag en op erkende feestdagen. Deze dient uitsluitend voor spoedgevallen! De dienstdoende tandarts is bereikbaar via tel. 06-50218221. STICHTING HILVARENBEEK/ DIESSEN HEARTSAFE Door sms ’AED Alert’ snelle inzet van vrijwilligers en AED’s bij een reanimatie. Meer info via tel. 06-53425836 of kijk op www.heart-safe.nl SENSOOR TELEFONISCHE HULPDIENST 0900-0767 24 uur per dag bereikbaar voor een gesprek. Anoniem en vertrouwelijk. Tel. 0900-0767 (5ct/min.). Chatten kan ook op: www.sensoor.nl/brabant. VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK DE BRON 06-50805262 Karin Leermakers. Praktijk telefoon: tel. 06-50805262. U kunt bij ons terecht voor een persoonlijke begeleiding van uw zwangerschap, bevallingen kraambed. Ons praktijkgebied: Diessen, Hilvarenbeek, de Beerzen, Haghorst, Baarschot, Esbeek e.o. We hebben dagelijks

1

spreekuuren 2x per week avondspreekuur. Meer info: www.bronverloskunde.nl VERLOSKUNDIGEN PRAKTIJK ORTUS Praktijkadres: Europalaan 40, Bladel; Praktijktelefoon: tel. 06-55125270. Praktijkgebied: Bladel en Netersel, Reusel, Hooge en Lage Mierde,Hulsel, Hoogeloon, Hapert, Casteren en Arendonk. Spreekuur in Bladel, Reusel en Hooge Mierde. KRAAMCENTRUM HOMECARE Info/aanmelden kraamzorg: ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00 uur of via www.kraamzorg-homecare.nl Voor directe kraamzorg 24 u/dag bereikbaar op tel. 013-5146075, regiokantoor OW-Middelbeers. SOPHYSIO KINDERFYSIOTHERAPIE Sophie v.d. Klundert-Prinsen. Groot Loo 3b, 5081 BK Hilvaren-beek, tel. 013-5051856/06-53798381 e-mail: sophysio@hetnet.nl BIBLIOTHEEK HILVARENBEEK Achter ‘t Raadhuis 2, 5081 BA Hilvarenbeek, tel. 013-5051281,e-mail: hilvarenbeek@bibliotheekmb.nl, website: www.bibliotheekmb.nl. Openingstijden: ma./vr. 9.0021.00 uur; za. 9.00-13.00 uur. Service-uren. Tijdens de service-uren is een medewerker aanwezig: ma., di. en do. van 15.00-18.00 uur, wo. van 14.00-18.00 uur, vr. van 15.00-20.00 uur, za. van 10.0013.00 uur. Buiten deze uren kaner zelfstandig gezocht, geleenden teruggebracht worden. Uitleenpunt De Eenhoorn Diessen: voor mensen vanaf 55 jaar. Openingstijden: do. 14.0015.00 uur. Bibliopunten Haghorst, Esbeek, Biest-Houtakker. Kijk voortijden en adressen op de website.

2

3

4

5

6

12 15

16

17 22

27

‘Ik heb hier leren kijken!’

31

Fotoclub Werckwinckel exposeert in Elckerlyc

37

24

28

29

50

46

26 30 34

47 52

51

53

Door Kees van Kemenade

© Persbelangen P1251

COLLAGE VAN MUZIEK Een van de leden van de fotoclub is Roelof Kluijtmans. Al drie jaar probeert hij om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te

25

35 40

36 41

43

66

De leden van Fotoclub De Werckwinckel zijn, onder leiding van hun docent Cees Roelofs, druk bezig met het ophangen van hun uitvergrote foto’s aan weerszijden van de gang. Het mooie van de corridor is dat door het enorme glasoppervlak de lichtinval optimaal is. Iedere foto komt zo tot zijn recht. ‘Dit jaar is het thema muziek’, vertelt Cees Roelofs. ‘Iedere cursist had de vrijheid om dat gegeven op eigen wijze met fotografie te verbeelden. Een uitdaging, want foto’s zijn nu eenmaal per definitie geluidloos. Ik hoop dat de bezoekers van het cultureel centrum, maar ook de mensen die er aan voorbij lopen en fietsen, kunnen zien dat er een heleboel mogelijk is om een thema als muziek toch weer te geven.’

11

20

39

De glazen corridor van cultureel centrum Elckerlyc heeft een magnifieke lichtinval en is daarom zeer geëigend om te exposeren. Dit jaar kan men er binnen, maar ook buiten aan het straatje naast het gemeentehuis, de expositie van Fotoclub De Werckwinckel bekijken. Wij waren aanwezig bij de opbouw van de tentoonstelling waarvan de opnames tot aan de zomervakantie te zien zullen zijn. krijgen. ‘Ik heb twee inzendingen geleverd voor de tentoonstelling.’ Hij wijst op een foto van een rode klaproos die sterk contrasteert met het onderliggende muziekpapier. ‘Dat is de partituur van La Primavera van Vivaldi, een muziekstuk wat iedereen wel kent. Mijn tweede bijdrage aan de tentoonstelling is een collagefoto, samengesteld uit vijf oorspronkelijke foto’s. Wat ik ermee wil uitdrukken? Dat muziek méér is dan alleen maar geluid. Ook beweging! Er zit een musicalfiguur in uit Belle en het Beest, een danseres uit het ballet Het Zwanenmeer. En daarnaast natuurlijk verschillende instrumenten die de muziek voortbrengen.’ Waarom Roelof Kluijtmans met veel plezier lid is van De Werckwinckel? ‘Ik heb er leren kijken! Cees Roelofs is een inspirerende leraar die je daar voortdurend op wijst. Daarnaast krijg ik door de lessen de techniek van de digitale fotografie steeds beter onder de knie. Er is zoveel mogelijk met de moderne fototoestellen., maar je hebt wel iemand nodig die je daar op wijst.’

10

19

33

38

45

9

14

23

32

8

18

42 44

7

13

21

ADVOCATENKANTOOR BOUWMAN ADVOCATEN Gratis Spreekuur op afspraak. Voor onder meer echtscheidingen, familierecht, huurrecht, ondernemingsrecht, strafrecht, bouwrecht, (ruimtelijk) bestuursrecht, arbeidsrecht, sociale wetgeving en incasso’s. Bezoekadres: mr. C.A.M.J. de Wit, Acacialaan 19, 5087 KL Diessen. Centraal telefoonnummer voor het maken van afspraken: tel. 0413-266069.

56

55

58

61

59

62 68

67 72

49

54

57

60

48

63

69

64

70

73

65

71

74

75

76

43

62

22

9

28

72

5

69

12

47

52

60

Kruiswoordpuzzel Welk winwoord komt er in het balkje? HORIZONTAAL: 1 uitbarsting; 6 deugdelijk; 12 standaard; 14 dringend verzoek; 15 Japans gedicht; 17 hoofddeksel; 19 troep; 21 tuberculose; 22 Collectieve Arbeidsovereenkomst; 24 kunstproduct; 26 brillantine; 27 tweetal; 28 postscriptum; 29 uitroep van pijn; 30 afsluiting; 31 horizon; 32 mythologisch wezen; 35 nabootsing; 37 koude lekkernij; 38 fijn vlechtwerk; 39 onbepaald voornaamwoord; 41 op dit moment; 42 ontvangtoestel; 43 parade; 44 voegwoord; 46 bron; 48 Europeaan; 49 voorzetsel; 50 cilinder; 52 teken; 55 gerecht; 56 oogwenk; 57 bijwoord; 58 domina; 59 halm; 60 chemisch element; 61 vliegende schotel; 62 periode; 64 spoedig; 66 neerslag; 68 wegenbelasting; 70 vijfde; 72 drietal; 74 wortel; 75 uitleg; 76 uitspraak. VERTICAAL: 1 reeël; 2 fenomeen; 3 zweertje; 4 maniertje; 5 in memoriam; 7 getijde; 8 berggeit; 9 plaats in Gelderland; 10 verzinsel; 11 strot; 13 lidwoord; 16 kloosteroverste; 17 houding; 18 partij; 20 sein; 23 borreltje; 25 dolfijn; 31 toeschouwer; 32 manier; 33 dwarsmast; 34 damp; 36 moes; 38 afgebeten stuk; 40 voordeel; 45 benul; 47 voorzetsel; 49 despoot; 51 grootte; 53 hol; 54 stand der edelen; 55 zeemacht; 60 opstap; 61 verbond; 63 putemmer; 65 kooi; 67 vreselijk; 69 onder andere; 71 drenkplaats; 73 trekdier; 74 rivier in Italië. OPLOSSING WK 01 HORIZONTAAL: 1 epigoon; 6 VERTICAAL: 1 ezel; 2 ik; 3 portier; 12 kolf; 14 soos; 15 gom; 4 olie; 5 of; 7 os; 8 Oplossing Prijspuzzel wk 01: eb; 17 mi; 18 ook; 20 op; 21 roos; 9 top; 10 is; 11 ramp; km; 22 lus; 24 esp; 26 lis; 28 13 po; 16 buurt; 18 opoe; lap; 29 uil; 30 N.O.; 31 en; 32 19 klei; 21 kapok; 23 sik; 25 aap; 33 ark; 34 toegift; 37 kok; snoeitang; 27 influenza; 28 39 s.t.; 40 toe; 41 lip; 43 kW; lak; 33 Prijspuzzelwinnaar wkAsian; 01: 34 toets; 35 44 brein; 45 tuner; 46 al; 48 GS; 36 tinne; 38 kwast; 40 i.t.t.; 50 eng; 51 ds.; 52 nar; 54 tri; 42 peg; 47 lakei; 49 fa; savanne; 57 bot; 58 koe; 59 nl.; 51 donor; 53 rok; 55 vlok; 56 15 - naam; Hilvarenbeek 60 AZ; 61 een;Vendellaan 62 pek; 63 ego; 57 bes; 62 peen; 63 64 aai; 66 sop; 68 ei; 69 Ac; 70 echo; 65 idee; 67 peer; 69 acc.; kim; 72 de; 74 re; 75 echt; 77 71 ir.; 73 enk; 75 er; 76 t.s.; menu; 79 narcose; 80 trekker. 77 mr.; 78 uk.

SPIEGELBEELD Frank Vinckx

KBO BELANGENVERENIGING VOOR SENIOREN Hilvarenbeek, Esbeek, BiestHoutakker. Secretariaat: ceeswiel@caiway.nl Ledenadministratie: tel. 013-5052606, website: www.kbo-hilvarenbeek.nl THEBE THUISZORG MIDDEN-BRABANT Uitleenservicepunt (ma-vrij 8.00 -17.00 uur, za-zo 9.00 - 12.00uur) zorgcentrum de Clossen-borch, Papenstraat 78 in Hilvarenbeek. E-mail: info@thebe.nl. Internet www.thebe.nl, telefoon0900 - 8122 (24 uur per dag bereikbaar; 10 cent p.m.).WEGWIJZER Voor verpleging en verzorging: buurtteam Hilvarenbeek 08 81176817 en buurtteam Diessen 08 81176818.

Doe mee met onze wekelijkse Puzzelactie en maak kans op EEN WAARDEBON T.W.V. € 15,VAN WILLEMSE LUXE BROOD & BANKET

Alle opbrengsten zijn bestemd voor het onderhoud van het monumentale kerkje, gelegen aan de Willibrordstraat 25.

WEGWIJZER POLITIE 0900-8844 Team Tilburg Oost ‘De GroeneBeemden’ Bezoekadres: Brücknerlaan 18, 5011 DM Tilburg Postadres: Postbus 8050, 5004GB Tilburg Open: ma. t/m vr. 9.00-17.00 u. Voor afspraak: 0900 - 8844 Bij spoed: 1-1-2. Post Hilvarenbeek Schuttersweg 42. Geopend op afspraak. Post Diessen Theresiastr.23 (de Eenhoorn). Open wo. 19.00 - 20.00 uur. Info: www.politiemwb.nl

Puzzel mee ...

Winwoord: SPIEGELBEELD

Lever uw oplossing vóór maandag 19.00 uur in via e-mailadres: puzzelhv@emdejong.nl Oplossing + Naam + Adres. Vermeld in het bericht de puzzeloplossing, uw naam en adres. Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

BENT U DE WINNAAR?

s De leden van Fotoclub De Werckwinckel bij de inrichting van hun expositie

Knip dan bovenstaande oplossing met daarop uw naam uit en u kunt uw waardebon t.w.v. 15 euro deze week op vrijdag of zaterdag ophalen! (Vergeet uw legitimatie niet)


DE HILVERBODE - DONDERDAG 14 JANUARI 2016

PAGINA 18

Het HELE JAAR in de aanbieding Douwe Egberts Aroma Rood

Snelfiltermaling, grove maling of Décafé snelfiltermaling 2 pakken à 500 gram 10,38 - 11,38

/

/

Coca-Cola

Regular, Zero of light 6 flessen à 1,5 liter 11,16 Nu 9,30

/

Crystal Clear Alle soorten 3 pakken of flessen à 1,5 liter 3,63 - 4,05

/

Pick & mix:

Gehaktschnitzels, gyrosreepjes, slavinken, mager rundergehakt, grillburgers, gehaktstaven of braadworst 3 bakjes à 4 stuks of à 350-440 gram 7,50 - 9,87

/

* Alle combinaties mogelijk: • 2+1 gratis: 33,34% korting op de totaalprijs van 3 producten. • 5+1 gratis: 16,67% korting op de totaalprijs van 6 producten. Geldig t/m 31 december 2016. Kijk voor de spelregels op Jumbo.com

/

/

Jumbo Henk Driessen, Middelbeers, ’t Ven 1a Jumbo, Hilvarenbeek, Hilverstraat 99


De Hilverbode 14-01-2016