Page 1

HBNieuws

HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

Verschijnt tweewekelijks 

www.hbnieuws.nl

GRATIS

 30e Jaargang

PAGINA 1

nr 9 - 9 mei 2013

HAAGSE BEEMDEN LOOP 2013 Evenals vorige jaren is de Haagse Beemden Loop weer gehouden op de eerste zondag in de maand mei. Opnieuw met een groot aantal deelnemers. Ook dit jaar waren de omstandigheden voor lopers en publiek uitstekend: een mooi zonnetje, aangename temperatuur en een goede sfeer.

Peter GeneuGlijk Ruim 700 deelnemers stonden aan de start om hun eigen krachten te testen. Wethouder Arbouw nam voor de loop de fakkel in ontvangst waarmee het bevrijdingsvuur uit Wageningen naar Breda was gedragen door lopers van atletiekvereniging Sprint. Met de fakkel ontstak hij het vuur bij het podium. Daarna schoot hij de deelnemers van de 10 km loop weg. Vervolgens was het de beurt aan de 15 km, de 5 km en de Wheelers. De nieuwe voorzitter Angelique van Erp zorgde er door het startschot voor

dat zij aan hun wedstrijd konden beginnen. De eigenaar van het Chinese restaurant schoot de deelnemers van de Familieloop weg. Traditioneel was de Haagse Beemdenloop gepland op de eerste zondag in mei. Door de vakanties die altijd rond deze tijd vallen heeft het bestuur van de Haagse Beemden Loop gezocht naar een alternatieve datum. Deze is gevonden en de Haagse Beemden Loop zal vanaf volgend jaar plaatsvinden op de laatste zondag in mei. Volgend jaar is dat 25 mei. Symbolischer kan haast niet, omdat de Haagse Beemden Loop dan voor de 25e keer gehouden wordt.

Dames Uitslag 10 km

De 10 KM is van start. Winnaar Mutai loopt tweede van links.

Prijswinnaars 15 km Heren Senioren

Foto: Piet van Gerven

Naam

Tijd

1

Marisa Hopmans

39:01

2

Cindy Bastiaansen

44:33

3

Valerie De Roover

46:25

Uitslag 15 km Naam

Heren •

Winnaar Michael Mutai liet bij zijn finish het hele lopersveld ver achter zich.

Profiteer nu van verlaagde BTW-tarief!

Tijd

1 Ingrid Versteegh

57:33

2 Lindsay Poesiat-van Marre

58:48

3 Sylvia Smilde

1:11:15

Uitslag 10 km 1 2 3

Naam Michael Mutai Jeroen Maas Colin Bekers

Tijd 29:41 31:47 31:58

Uitslag 15 km www.polystyle.nl Breda, Regenbeemd 21 Telefoon: 076-5729568 Heijningen, Arbeidsweg 4 Telefoon: 0167-528558

1 2 3

Naam Aziz Kanfaoui Jay Sauer Joris Diehl

Tijd 50:12 50:17 1:06.52

Wethouder Alfred Arbouw ontsteekt het bevrijdingsvuur met de fakkel die door een groep lopers van Wageningen naar Breda werd gebracht

Foto’s: Jac Trum


PAGINA 2

HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PlanVisie Hypotheken geeft professionele begeleiding bij het afsluiten, omzetten en oversluiten van uw hypotheek  WIE IS PLANVISIE?

PlanVisie is een hypotheekadvieskantoor en bestaat ruim 11 jaar. Wij zitten gevestigd op de Hoofdstraat 7 te Terheijden. De klantenkring van PlanVisie bevindt zich in en rondom Breda. “Wij werken hier elke dag met veel plezier!” roept financieel adviseur Robert Migchielsen. Er is altijd iemand aanwezig voor persoonlijk advies, er is voldoende ruimte om te parkeren en we gaan ook graag naar onze klanten toe. De laatste maanden zijn we veel klanten van dienst geweest vanwege de afschaffing van de spaarhypotheek per 1 april jongstleden. Veel van onze klanten hebben we dan ook kunnen helpen bij het omzetten van hun beleggingshypotheek naar een spaarhypotheek.

 HYPOTHEEKRENTE HISTORISCH LAAG?

Om de huidige economie te stimuleren gaat de Europese Centrale Bank en dus ook De Nederlandsche Bank de hypotheekrente verder verlagen, zodat de huizenmarkt in beweging komt. Dit betekent concreet dat de huidige en toekomstige hypotheektarieven historisch laag staan ten opzichte van voorgaande jaren en nog verder zullen gaan dalen. De tarieven die we onze klanten nu kunnen aanbieden voor een hypothecaire lening zijn:

- Variabele rente 2,5% - 5 jaar vast 3,2% - 10 jaar vast 4,1%  MOOI MOMENT OM TE KOPEN?

Zoals bekend zit de woningmarkt al jaren op slot. De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald in waarde, variërend van 15% tot soms zelfs 25%, een ideaal moment om te kopen dus. De lage aanschafwaarde van een nieuwe woning op dit moment in combinatie met de huidige lage hypotheekrente maakt het nog aantrekkelijker om nu een huis te kopen. Mede omdat het huren van een huis op de lange termijn in veel gevallen duurder is of gaat worden. De gemiddelde huurprijs indexeert jaarlijks met ongeveer 3%, wat een verdubbeling van de huurprijs inhoudt in 25 jaar tijd. Wilt u weten of een huis kopen nu voor u interessant en betaalbaar is? PlanVisie zet voor u alle lasten op een rij en biedt daarnaast professionele begeleiding bij de aankoop van de woning, de financiering en de benodigde verzekeringen.

 MOOI MOMENT OM JE HYPOTHEEK TE VERANDEREN EN TE GAAN BESPAREN?

De hypotheekrente staat dus historisch laag en het mooie is de bijbehorende verzekeringspremies ook. Dit komt door de nieuw ingevoerde, goedkopere kostenstructuur van verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor komen veel mensen op een betaalbare maandlast uit bij het aangaan van een nieuwe hypotheek, terwijl de hypotheekvorm ook nog eens risicoloos is en de hypotheek volledig wordt afgelost. PlanVisie is u graag van dienst om te bekijken wat het in uw persoonlijke situatie zou betekenen. Heeft u al een nieuw huis op het oog of bent u niet tevreden over uw huidige hypotheek of wilt u lagere maandlasten, ook dan helpen wij u graag. Wilt u een vrijblijvend informatiegesprek of wilt u weten wat de huidige rentestand is, bel ons op telefoonnummer 06 – 349 742 85.

Professionele begeleiding bij het afsluiten van een hypotheek:  Aankoop woning  Oversluiten of omzetten van uw hypotheek Rente die wij onze klanten nu aanbieden: - Variabele rente 2,5% - 5 jaar vast 3,2% - 10 jaar vast 4,1% Eerste oriëntatie gesprek kosteloos Hoofdstraat 7 Terheijden 076 88 84 622 06 34 974 285 robert@planvisie.nl

PLAN V I S I E

H Y P O T H E K E N


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

Het Haagse Beemden Nieuws wordt uitgegeven door de Stichting Haagse Beemden Nieuws en wordt tweewekelijks gratis huis aan huis bezorgd. Oplage: 11.500 exemplaren.

• • • •

Dagelijks bestuur: Bert Verschuren (voorzitter), Jan Krijgsman (penningmeester), Dries Brok (secretaris). HBN secretariaat: Dries Brok. E-mail: secretaris@hbnieuws.nl. Hoofdredacteur: Jac Trum. Redactie/eindredactie: Peter Geneuglijk (coördinatie), Bert van Gerven, Christian Goijaarts, Lars Hobma, Liejan van Horen, Nico Koevoets, Birgit van Overloop, Joke Touw, Rick Verschuren (jeugdredacteur), Anja Wierckx, Nelleke van der Zee.

Fotografie: Dries Brok, Diana Vanpuijenbroeck, Liejan van Horen, Nico Koevoets, Jac Trum, Anja Wierckx, Bert van Gerven, Piet van Gerven, Jille Zuidema.

• • • •

Archief, aquarellen: William van der Zanden. Opmaak: Lex Heijtveldt (nabewerking foto‘s), Hans Peters (opmaak en coördinatie). Ondersteuning: Bianca van der Kolk, Jan Groot, Els Vermeeren. Drukwerk/Acquisitie: Em. de Jong BV, Baarle-Nassau. Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau Tel. 013-5075534, fax 013-5078929

• •

Verspreiding: Axender Roosendaal. Bezorgklachten: Per e-mail naar: secretaris@hbnieuws.nl (graag naam, adres, postcode en tel.nr vermelden!). KOPIJ voor krant nr. 10 van 23 mei 2013 uiterlijk inleveren voor vrijdag 10 mei 2013 op de volgende adressen :

• •

Advertenties (geen zoekertjes): Jan Roks, Tel 06-10038650 e-mail:uitgeverij@emdejong.nl t.a.v Jan Roks of via www.uitgeverijemdejong.nl Zoekertjes ‘Zoekertjes‘ kunt u online opgeven via www. uitgeverijemdejong.nl. Klik op aanleveren en kies vervolgens voor zoekertjes. U kunt dan uw zoekertje opgeven voor zowel het Haagse Beemden Nieuws als voor andere Weekbladen uit de regio. Betaling geschiedt per automatische incasso.

Redactie: Komoord 5, 4824 LK, Breda e-mail: redactie@hbnieuws.nl Uw geschreven bericht graag inleveren in Word per e-mail. Aangeleverde digitale foto’s minimaal 4 megapixels. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van uw bijdrage. Indien noodzakelijk kan de tekst worden ingekort. Tenzij anders aangegeven is het geheel of gedeeltelijk overnemen van teksten uit HBNieuws met bronvermelding toegestaan

VERSCHIJNINGSDATA 2013

10 11 12 13 14 15 16 17

deadline

verschijnings datum

10-mei-13 24-mei-13 7-jun-13 21-jun-13 16-aug-13 30-aug-13 13-sep-13 27-sep-13

23-mei-13 6-jun-13 20-jun-13 4-jul-13 29-aug-13 12-sep-13 26-sep-13 10-okt-13

De Kroeten gaat voor duurzame energie Stichting Milieu en Leefbaarheid de Kroeten (SMLK) en de Stichting Bredase Energie Services (BRES) bundelen hun krachten om de wijk Kroeten te voorzien van zonnepanelen. De gelden uit het potje van de windmolen komen binnenkort vrij en hiermee willen zij het project financieren. Een unieke situatie waarbij alle bewoners profijt hebben. Op 26 april ging de pilot van start.

nelleke

van Der

Zee

Het huis aan de Zwanebloem van Pieter Vlamings werd vier jaar geleden voorzien van zonnepanelen. Pieter: “Wat dat betreft zijn wij wel met duurzaamheid bezig. Ik heb zelfs een elektrische auto voor de deur staan. Op 26 april kwam de bus van de Urgenda regiotour (www.urgenda. nl) bij ons voorrijden. Dit is een organisatie die in het leven is geroepen om Nederland sneller duurzamer te maken. Ik heb momenteel een voorbeeld functie in de wijk. Binnenkort komen er gelden vrij uit het potje van de windmolen en daarmee kunnen zij de financiering van zonnepanelen van de huizen in de Kroeten bekostigen. Iedere bewoner van een koophuis heeft toentertijd 2000,- gulden ingelegd en dat bedrag komt nu vrij. Ik heb BRES gekoppeld aan SMLK. ” Voorzitter Joost Hermans van SMLK

Foto Jille Zuidema

Het huis in de Zwanebloem dat als voorbeeld dient.

vertelt: “Er is een concept ontwikkeld waarbij bewoners 10 jaar lang volledig ontzorgd worden. Het concept houdt in: Complete installatie van dak tot aan de meterkast, monitoren en verzekering. In de Kroeten zijn 916 wooneenheden. Enkele zijn door de dakconstructie niet geschikt voor zonnepanelen. Het project is bedoeld om alle bewoners en ook de huurders te enthousiasmeren voor aanschaf van de zonnepanelen. Huurders kunnen een aanvraag indienen bij de Woonstichting. SMLK faciliteert het geheel door het project met medefinanciering te ondersteunen. Mensen met een krappe beurs kunnen dan ook mee profiteren. Uiteindelijk vloeit het geld weer terug in het potje, waardoor de stichting na een aantal jaren weer een ander duurzaam project kan aanpakken. Op 6 mei komt de vernieuwde website www. Kroetenwind.nl in de lucht. Hierop kunnen bewoners alle informatie vin-

PAGINA 3

den over dit project. Wij zijn al 2 jaar achter de schermen met dit project bezig en eind mei/begin juni gaan wij de wijk in om bewoners te informeren. Wij zijn er trots op dat wij met het geld dat nu terugkomt van de investering van de windmolen dit project kunnen starten.”

Expertise BRES werkt nauw samen met SMLK. Projectleider Yvonne Bulthuis: “Wij zijn bezig met de verduurzaaming van woonwijken. De Kroeten is een vrij nieuwe woonwijk en daarom geschikt om hier met het zonnepanelen project te starten. Wij lenen onze kennis en expertise aan SMLK om samen met hen dit project van de grond te tillen. Eind mei lopen ambassadeurs door de wijk om uitleg te geven. Wij hopen dat zoveel mogelijk bewoners enthousiast worden.” Meer info: www.Kroetenwind.nl of www.bresbreda.nl

HAAGSE BEEMDEN LOOP 2013


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 4

Bespaar nu tot 30%** Eurofort Garagedeuren Minervum 7446H 4817 ZG Breda Telefoon 076 5877444 www.eurofort.nl Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur; zat. 10.00-13.00 uur

Prijsdoorbraak Nu rijlessen brommobielen! in Ligier!

www.openhaardencentrumbreda.nl info@openhaardencentrumbreda.nl

Dué First voor maar

€ 8500

20% korting op haarden, schouwen en meer… Showroom Spinveld 31 te Breda di t/m za 10.00-17.00 u

Dué by Ligier

45

Ligier Ixo vanaf

km

€ 9995 Elegant en luxueus !

Informeer vrijblijvend naar onze gebruikte brommobielen

Ook onderhoud en schade reparatie van uw Ligier

w w w. b e v e r a u t o a a n p a s s i n g e n . n l

Uw vrijheid zonder autorijbewijs

Bever Breda B.v. Hekven 17, 4824 AD Breda de brommobiel specialist in uw buurt:

Tel. 076-5414944, Fax 076-5412088

Voor een nieuwe gebitsprothese! Tandprothetische Praktijk Rob Luijten Espakker 1 rood - 4847 HD Teteringen Telefoon: 076 - 5715712 Kijk op: www.tpprobluijten.nl Ter kennismaking gratis kado-box

De klant is zich tegenwoordig steeds bewuster van de kwaliteit die gegeven kan worden. Daarom sturen steeds meer tandartsen

hun patiënten door naar de tandprotheticus. U kunt ook rechtstreeks bij ons terecht. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een samenwerkingsovereenkomst. De klikprothese is onze specialisatie.

Behandeling uitsluitend door gediplomeerd tandprotheticus. Lid Organisatie Nederlandse Tandprothetici.

Lid Organisatie Nederlandse Tandprothetici.

Haal het maximale uit uw belastingaangifte Laat de erkende adviseurs van A.C. Koijen uw aangifte verzorgen. Met 40 jaar ervaring kennen zij alle mogelijkheden die de belastingwetgeving u biedt. Hierdoor haalt u het maximale uit uw aangifte. Dus, bel snel voor een vrijblijvende afspraak. • meer

dan 40 jaar onafhankelijk advies op maat; • erkende en gediplomeerde adviseurs; • toegankelijk, flexibel en persoonlijk.

A.C. Koijen & Partners

de financiële partner waar je zo binnenloopt

Esserstraat 79, Princenhage, Breda - 076-5147444 Bredaseweg 4, Chaam - 0161-492508

www.ackoijen.nl


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 5

oT oT H Ts s P Koninklijke meuk

Wat groeit daar in de wijk

De zwaan

Dat was ‘m dan. De laatste Koninginnedag. Want na de abdicatie van Beatrix is het gedaan met in ieder geval de naam van deze feestdag. Gelukkig was 30 april dit jaar een dag met lekker weer. Het was onze voormalige vorstin dan ook van harte gegund om haar laatste Koninginnedag letterlijk in het zonnetje te worden gezet.

Een zwanennest is imponerend groot.

Foto: Nico Koevoets.

Majestueuze vogels zijn het. Het is één van de grootste watervogels die er zijn. De zwaan is als het ware de koning onder de vogels, zoals de leeuw de koning van het dierenrijk is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een enorm zwanennest indruk maakt.

nico koevoets Op het noordelijk halfrond zijn de meest voorkomende zwanen de witte zwanen. Binnen die groep zijn het de knobbelzwanen die we het meest tegen komen in de Haagse Beemden.

Knobbelzwanen De vogels zijn zwaar en hebben een lange hals. De vogels stijgen moeizaam op als ze in vlucht willen gaan. Ze trappelen dan met hun poten en slaan krachtig met hun vleugels. Een klap van één van de vleugels is geen pretje. De zwanen kunnen met hun vleugels een spanwijdte van 2 meter en 30 cm bereiken. Qua gewicht kan de weegschaal wel 10 tot 13 kg aanwijzen als ze daarop geplaatst worden. Indrukwekkend dat de vogels dit gewicht toch de lucht in krijgen.

te zoeken. Daarmee kunnen de zwanen een heel eind onder water reiken. Zwanen zijn in tegenstelling tot wat men misschien zou denken niet echt vleeseters. Het zijn geen roofvogels. Ze eten voornamelijk waterplanten in ondiepe wateren. De zwanen gaan bij hun zoektocht naar voedsel nooit helemaal onder water. Ze duiken met hun lange hals onder water waarbij hun snavel heel beweeglijk is om de waterplanten te kunnen pakken. Tijdens deze zoektocht zijn hun achterste en hun achterpoten boven de waterlijn zichtbaar. Zwanen waggelen ook wel over weidevelden. Daar eten ze gras. Alleen in hoge nood bij gebrek aan waterplanten en grassen, eten ze kleine visjes. Zwanen worden over het algemeen ongeveer 20 jaar oud. Een zwanenpaar blijft daarbij hun hele leven bij elkaar. Ze zijn heel trouw. Vandaar ook het oude bijgeloof dat wanneer een zwanenveer in het hoofdkussen van de echtgenoot wordt genaaid, dat deze zijn echtgenote trouw blijft.

• Feestdag van de heilige Dymphna Planteneters

De lange hals is handig om voedsel

De kapel van Gageldonk is een klein, uniek historisch bouwwerk. De bouwtijd wordt geschat op het begin van de zestiende eeuw. Mogelijk heeft u de kapel wel eens opgemerkt of zelfs de gelegenheid gebruikt om een moment van rust te nemen. In de lichte ruimte van het gebouw trekt de gewenste stilte de benodigde aandacht, voor uw gedachten, dichter bij God. Als gelegenheid vormt het ook een alternatief voor hen die voorzichtig afscheid nemen van de achtergelegen Bethlehemkerk, die op 1 juli sluit. De kapel was gewijd aan de heilige maagd Maria. Ook de heilige Dymphna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid,

zou in de kapel zijn vereerd. Jaarlijks wordt daarom op 15 mei, de feestdag van de heilige Dymphna, een mis opgedragen. Voorganger is pastoor Wiertz. Aanvang: 19.00 uur. Duur: 45 minuten – een uur. Locatie: Moerenpad 10.

Maandelijkse vesperviering Verder is er iedere eerste zondag van de maand gelegenheid voor rust en overweging. Er worden dan eeuwenoude psalmen gebeden en de aanwezigen bidden voor elkaars en eigen intenties. Het zijn vijftien minuten die uw zondag verdere diepgang kunnen geven.

Voor meer informatie: http://www. kapelmariadymphna.nl.

Het aangename weer lokte ook veel andere Nederlanders uit hun huizen. Naar Amsterdam, naar het centrum van hun eigen stad of naar één van de vele vrijmarkten. Ook op winkelcentrum Heksenwiel was het een drukte van belang. De vele bezoekers werden verwelkomd met muziek, dans, lekkernijen en vooral een heleboel meuk. Je kon het zo gek niet verzinnen, of het lag wel ergens op een kraam of kleedje. Schoenen, kleding, speelgoed, boeken – en meestal voor een appel en een ei. Het leek wel of de vrijmarkt dit jaar nog groter en uitgebreider was dan vorig jaar. De pleinen voor de bibliotheek en de zonnewijzer lagen afgeladen vol met kleedjes en dekentjes met de meest uiteenlopende prullaria. Waren de bewoners van de Haagse Beemden massaal aan de voorjaarsschoonmaak gegaan? Of was er meer aan de hand? Honderden wijkbewoners (met natuurlijk minimaal één oranje kledingstuk of accessoire) slenterden langs alle kramen en kleden. Daarbij verwisselden verrassend veel spullen van eigenaar. Een gestage stroom wandelaars en fietsers verliet de vrijmarkt met minimaal één gevulde plastic zak. Stiekem vraag je je dan af: zou die koopwaar er volgend jaar weer liggen, maar dan op een andere kraam? Dat is natuurlijk lastig te checken. Er ligt immers zo veel meuk dat je dat nooit zou kunnen bijhouden. Wordt het volgend jaar op Koningsdag eigenlijk een ander verhaal? Waarschijnlijk niet, want waar moeten we anders heen met die overtollige vulling van onze zolders, bergingen en kasten? Zou ons nieuwe koningspaar trouwens ook wel eens samen met hun dochters over een vrijmarkt slenteren? Voor zo’n antiek paar scheefgelopen hakken voor Máxima of zo’n half ontklede Barbie voor prinses Ariane? Vast niet. En dat is best jammer. Want zo in het zonnetje rondslenteren en af en toe een praatje maken is leuker dan koekhappen en zaklopen, toch? En wat je achteraf toch niet kon gebruiken, leg je volgend jaar gewoon op je eigen kraam. Wat zouden de prinsesjes op hun kleedje leggen? Dat zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar ik ben wel erg benieuwd naar al die koninklijke meuk.

• Inschrijvingen ZoVaak 2013 van start Dit jaar zijn er niet zoveel sponsoren die de ZoVaak week ondersteunen. Daardoor zal er hoogstwaarschijnlijk maar één dubbeldekker naar de activiteiten rijden. Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor deze vakantieweek. Het belooft weer een week vol verrassingen te worden. Inschrijven kan iedere dinsdagavond vanaf 18.30 uur bij Elma Willekes in Sportcafé De Ganzerik.

nelleke

van Der

Zee

“We zijn weer druk bezig om een leuk programma in elkaar te draaien”, vertelt Elma. “Samen met een team van vijfentwintig vrijwilligers willen wij er weer een spetterende week van maken. Het is alleen jammer dat we minder sponsoren hebben gevonden, waardoor we maar plaats hebben voor zestig kinderen. Wel blijft de vaste indeling: dinsdag een educatieve dag en vrijdag een verrassingsuitje. De andere dagen amuseren wij ons in en

rondom Sportcafé De Ganzerik.”

Inschrijven Kinderen van 4 t/m 12 kunnen zich iedere dinsdagavond vanaf 18.30 uur in laten schrijven. De kosten voor de hele week bedragen € 30. De ZoVaak week wordt dit jaar gehouden van 5 t/m 9 augustus. Zorg dat je er snel bij bent, want vol is vol. “We zijn nog op zoek naar sponsoren om zo veel mogelijk kinderen uit de wijk toch een fijne week te kunnen bezorgen”, vult Elma haastig aan. Meer info: Elma Willekes, 0641557666 en zovaakweek.hyves.nl.


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 6

DAGTOCHTEN Libelle zomerweek, Almere 13,15,16,17,18 en 19 mei 2013 Incl.vervoer en entree ........E Groepen min.10 personen...............E

35,50 p.p. 33,00 p.p.

Alleen het vervoer ............. E 24,00 p.p.

van Mook Touringcars Havenweg 130, 4905 AB Oosterhout Tel: 0162456592/ info@vanmooktouringcars.nl www.vanmooktouringcars.nl

BREDA INTRATUIN

ZONDAG 19 MEI - 10-17 UUR Terheijdenseweg 294, 4826 AA Breda Noord Richting Terheijden. Info: 0161-456291

Pr a k t i j Muizenberg K

VLOOIENMARKT

specialist in beweging

fysiotherapie manuele therapie kinderfysiotherapie www.praktijkmuizenberg.nl

nummer 67:

Kent u de OuderenOmbudsman? Die wijst u de weg!

het juiste adres voor uw tennisarm Bel de OuderenOmbudsman!

0900 - 60 80 100 (5 cent/min.)

Muizenberglaan 65-67 | 4822 TX Breda Tel: 076 543 90 26


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 7

Nieuwe ontsluitingsweg Emer-Noord/Hintelaken

Vliegen

Jarenlang was het imposante wagenpark van de firma Holleman een blikvanger voor het verkeer op de noordelijke rondweg. Waar eens de hijskranen stonden opgesteld ligt nu een braakliggend terrein. Dit najaar komt daar verandering in: er komt een nieuwe ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein. De huurders van het Hollemanzuid-complex zijn inmiddels verhuisd naar De Krogten, Hoogeind en Hintelaken. De sloop van het Holleman- complex heeft plaatsgevonden en de grond is gesaneerd. Eerder is de Emerparklaan voorzien van ‘intelligente’ verkeerslichten om de bereikbaarheid te verbeteren.

Vliegen gaat sneller dan rijden. Tenminste als de tijdsbesparing groter is dan de duur van in- en uitchecken. Van een reiziger wordt verlangd dat hij twee uur voor de vlucht aanwezig is om in te checken. Die twee uur worden gevuld met het vinden van de juiste vertrekhal, het krijgen van een boarding pass via een incheckautomaat, de veiligheidscontrole en verder wat rondhangen, gamen, lezen, slapen, eten of taxfree winkelen. Bij het uitchecken duurt het een uur om de koffers te krijgen.

Bert

van

Gerven

Op 15 februari 2013 is een omgevingsvergunning afgegeven voor de aanleg van een ontsluitingsweg. De gemeente Breda wil in het najaar starten met de aanleg van deze weg, een fietsroute, een ecologische zone en een bedrijventerrein op EmerNoord/Hintelaken. De aanleg biedt ook ruimte om in de toekomst een ongelijkvloerse kruising te realiseren.

Foto: Piet van Gerven

Het voormalige terrein van de firma Holleman.

Deze ontwikkeling geeft een forse kwaliteitsimpuls aan het gebied en verbetert het vestigingsklimaat. Het college heeft dit besluit genomen om bedrijventerreinen aantrekkelijker te maken en bestaande en nieuwe bedrijven beter te faciliteren.

Arbeidsplaatsen Wethouder Meeuwis van Economische Zaken: “Het is belangrijk dat we de ontsluiting voor het gebied EmerNoord in gang zetten. De directe

aansluiting van het bedrijventerrein op de Noordelijke Rondweg zorgt ervoor dat het bedrijventerrein veel aantrekkelijker wordt voor nieuwe, maar ook voor bestaande bedrijven. De grootste nieuwkomers in dit gebied DB Schenker en Post NL zorgen voor meer dan 700 arbeidsplaatsen. Zij hechten grote waarde aan de nieuwe ontsluiting.” Het bedrijventerrein wordt herontwikkeld en ingericht met een ontsluitingsweg en een ecologische zone.

Trui Wijsneus

De slogan ‘Vlieg in twee uur naar de zon’, waarmee reisbureaus klanten proberen te lokken, heeft dan ook een beperkt waarheidsgehalte. Het stijgen, dalen en taxiën worden vaak niet bij de vluchtduur inbegrepen, zodat een reisje naar zonnige oorden al gauw zes uur in beslag neemt. Nu is vliegen niet echt comfortabel. De beenruimte in een metalen vogel is beperkt en de lucht is erg droog. Als het luchtschip op de startbaan staat, wordt in korte tijd veel snelheid gemaakt. Het opstijgen heeft iets weg van opgetrokken worden in een achtbaan. Is het toestel weer horizontaal, dan is de ellende nog niet voorbij, want in luchtzakken kan het vliegtuig meters dalen als in een vrije val. Wanneer het zicht goed is, ligt er beneden een soort mini-Madurodam dat op geen stukken na lijkt op wat er in de schoolatlas staat. Een bocht maken kan een vliegtuig alleen door schuin te gaan liggen, net zoals een motor dat doet. Door het raampje aan de ene kant is dan alleen maar lucht te zien en aan de andere kant alleen aarde. Dalen komt op korte landingsbanen sterk overeen met het naar beneden duiken in een achtbaan. Zodra de wielen de grond geraakt hebben, wordt er stevig geremd. Het is dan ook niet te verbazen dat er mensen zijn met vliegangst. Trui Wijsneus


PAGINA 8

HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 9

De vijf kerntaken van een wijkagent, v.l.n.r 1 Netwerker 2 Ambassadeur 3 Informatiemakelaar 4 Coach 5 Handhaver

Uw wijkagent in beeld Sinds begin dit jaar vormen alle 63.000 politiemensen in Nederland gezamenlijk één korps met één korpschef. De nieuwe Politiewet vereenvoudigt het beheer, maar het gezag, de taken en de bevoegdheden wijzigen niet.

anja Wierckx De wijk Haagse Beemden is opgedeeld in drie gebieden, Heksenwiel/ Overkroeten, Gageldonk/Kievitsloop en Kesteren/Muizenberg, met ieder twee wijkagenten. De taak van een wijkagent is om aan de voorkant van een probleem te komen om zo onraad te voorkomen. Dit kan onder andere door een breed netwerk te onderhouden met belangrijke partners als buurtpreventie, scholen, ondernemers, gemeentelijke instellingen en niet te vergeten burgers. De wijk-

agent is het gezicht voor de wijk. Een vast gezicht geeft een groter gevoel van veiligheid en openbare orde. Vaak begint een dag met een briefing over de laatste ontwikkelingen in de wijk, mails controleren en mensen terugbellen. Aangevuld met strafzaken uit de wijk nagaan, verdachten verhoren en rapporteren. Het werk op straat is belangrijk, om zo direct contact met burgers te onderhouden.

Bij nood allemaal paraat De wijkagenten werken niet alleen in de eigen wijk maar ook op andere locaties. Een voordeel bij de horeca

Michel Willems en Manon Abbenhuis Team Gageldonk/Kievitsloop

in de binnenstad is dat je als wijkagent vaak de jeugd uit je eigen wijk kent. Door scherp toe te zien op wat er speelt in de wijk en daarop in te spelen, kan de wijkagent de orde in de wijk bevorderen, waardoor mensen zich prettiger en veiliger voelen. Bij een noodsituatie wordt iedereen van zijn politietaak gehaald om te assisteren, zoals afgelopen week voor een inval bij een hennepdrogerij en –knipperij, een paar straten van het politiebureau. Zeven mensen werden gearresteerd.

Melden, melden, altijd melden Gelegenheid maakt de dief. De meer professionele dief zal zeker afgaan op vooraf uitgekiende situaties, maar de kruimeldief pakt zijn kans, overal waar hij deze krijgt. Wanneer u bij een situatie een ‘onderbuik-

Manon Abbenhuis en Thijs Spanbroek Team Kesteren/Muizenberg

gevoel’ hebt, waarbij u niet meteen 112 wilt bellen, zijn dat situaties die prima te melden zijn bij de politiespreekuren, waarbij u meteen kennis kunt maken/onderhouden met uw wijkagent. Om goed te kunnen handelen, is de wijkagent mede afhankelijk van de meldingen van burgers. Als u overlast niet meldt, kan een wijkagent niets. Verdachte situaties mag u altijd meteen bij 112 melden. Niet alleen dingen die uzelf aangaan, maar ook dingen die uw omgeving aangaan. U zult de eerste niet zijn die ‘vreemd volk’ in de tuin van de buren niet serieus neemt. Door dit niet te melden, loopt u het risico dat ze later voor uw deur staan. Alleen samen kunnen we de wijk veilig maken om er prettig te kunnen wonen. Info: www.politie.nl.

Natasja Beukelman en Albert Bening Team Heksenwiel/Overkroeten

Politiespreekuur Katerdonk 4

Politiespreekuur Alexberg 2

Politiespreekuur Heksenwiellaan 2

Dinsdag (even weken) van 19:00 tot 20:00 uur

Woensdag van 10:30 tot 11:30 uur

Dinsdag van 9:00 tot 10:00 uur

Kinderboerderijweekend Kinderboerderijen in Nederland komen steeds meer in de belangstelling te staan. Enerzijds omdat het een goedkope en toch leuke tijdsbesteding is voor de bezoekers, anderzijds omdat ook vrijwilligers er steeds meer lol in hebben om tijd te steken in een kinderboerderij.

Peter GeneuGlijk Ook kinderboerderij De Sik in onze eigen Haagse Beemden neemt deel aan het kinderboerderijweekend, dat plaatsvindt op 25 en 26 mei. Is de

kinderboerderij normaal geopend op dinsdagmiddag, woensdagmiddag en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur, in dit weekend wordt daar de zaterdag aan toegevoegd. Er vinden veel bijzondere activiteiten plaats. Zo worden de schapen ontdaan van hun vacht door een schaapsscheer-

der. De wol wordt via een spinnenwiel verwerkt tot een draad om bijvoorbeeld een sjaal van te breien. De hoefsmid is aanwezig om de hoeven van de paarden weer mooi te maken, zodat ze met vernieuwde schoenen in de weides kunnen staan. En natuurlijk kun je bij alle dieren komen en ze heerlijk vertroetelen. Ze krijgen op die dag ook wel iets extra’s. Wie wanneer komt en hoe laat wordt natuurlijk op tijd bekend gemaakt, maar zet dit weekend alvast in uw agenda.

Foto’s: Dries Brok

5 jaar! 2008 - 2013 Uitnodiging om het 5 jarig bestaan samen met ons te vieren.

Wanneer: Waar: Wat te doen:

woensdag 15 mei 2013 van 12.30 – 16.00 KBS de Hagehorst Vlierenbroek 28-32 Breda 12.30 lunch, 14.00 feestelijke middag met o.a. circus en muziek


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 10

Krijgsman Advies B.V.

SMITS Pluimvee en Eieren

is een internationaal pluimveebedrijf met vestigingen in Nederland en Duitsland. Voor ons legpluimveebedrijf te Rijen zoeken wij

FULL TIME BEDRIJFSMEDEWERKERS Functieomschrijving Als bedrijfsmedewerker ben je betrokken bij de dagelijkse gang van zaken van het pluimveebedrijf te Rijen. Dit is een modern scharrel leghennen bedrijf met een volière huisvesting. Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit: • Verzorgen en controleren van de dieren • Eieren inpakken (machinaal) • Overige voorkomende werkzaamheden WIJ VRAGEN: • Rijbewijs B • Technisch inzicht en praktisch ingesteld • Probleemoplossend vermogen • Zelfstandig kunnen werken • Flexibele houding t.a.v. arbeidstijden

Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB).

bureau voor fiscale en administratieve dienstverlening en bedrijfsadvisering

Onder de naam ZZPkantoor hebben wij e volledig gericht is op startende ondernemer

Via 1 loket kunt u de volgende zaken bij on • boekhouding, jaarrekening en alle • alle verzekeringen en hypotheken; • debiteurenbeheer en incasso; • bankzaken en financiering; • logo, website en huisstijl; • marketing en bedrijfsontwikkeling; • software en advisering; • notariaat; • advocatuur

Indien gewenst, brengt het loket u bij e gespecialiseerde onafhankelijke beroepsonze werkzaamheden 1 op 1 af te stemme snel, efficiënt en effectief verlopen.

Maak vrijblijvend een afspraak, bel: 076 542 Voor meer informatie, kijk op: www.krijgsm

Uw boekhouding, jaarrekening + bel

Ervaring in, of affiniteit met landbouw geniet de voorkeur. WIJ BIEDEN: • Afwisselende baan op een modern pluimveebedrijf • Ruimte voor ideeën en eigen inbreng • Informele prettige werkomgeving • Marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO

Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV naar Marret Willemse, marret.willemse@mwadvies.nl of naar: MW Advies BV, t.a.v. Marret Willemse, Alphenseweg 21, 5126 PP Gilze Voor meer informatie kun je vanaf 14 mei contact opnemen met Alwi Smolders, tel 06 28090324.

Voor niets gaat d

De overheid steunt de komen investeringen op het gebied v Maak nu nog gebruik van de zonnepanelen en geniet van d Waarom zonnepanelen: • Stijgende energieprijzen

Schilder/behanger. Perfect werk. Snel gedaan in kort termijn. Goedkoop. Tel. 06-34895690.

De nummer 1 van Brabant in kunststof kozijnen ‘s-Hertogenbosch • Breda • Udenhout Bezoek één van onze showrooms of kijk op:

www.kozion.nl

TE KOOP: Jonge bruine & witte legkippen tegen de leg en ééndagskuikens. Ook Shell dieselolie, alle soorten kunstmest, veevoeders, maiszaden & graszaden. Vraag vrijblijvend informatie. Henk Brummelkamp, Ulicotenseweg 9, Chaam. Tel. 0653937555

• Uitstekend rendement • Aantrekkelijke terugverdientijd • Milieubewust • Fossiele brandstof schaars

Wij informeren u graag over de mogelijkhed

contact op en maak kans op 250 euro a

www.mro-elektrotechniek.nl 0


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 11

Uw vacature in 10 weekbladen en drie weken plaatsing op de online vacaturebank

een nieuwe manier van werken ontwikkeld die rs en kleine zelfstandigen.

5

Helkant

Den Hout

Terheijden Haagse Beemden

7

Dongen

Oud Heusden Heusden Elshout Drunen

Kaatsheuvel Klein Dongen

De Moer

Dongen Vaart

9

Loon op Zand

Dorst

Breda-Zuid

Hulten Molenschot

Ulvenhout

3

2 Gilze

Galder Strijbeek

Riel

Chaam Alphen

1 Ulicoten

BERICHTENBLAD Poppel

Baarle-Nassau Baarle-Hertog Weelde

Baarle-Nassau Baarle-Hertog

Ravels

Castelré Oud Turnhout

Administraties, Accountancy, Aangiften Jaarrekeningen met samenstellingsverklaring. Ruime ervaring. Vaste prijzen. Vraag vrijblijvend offerte via info@gosensfm.nl of bel 076-8896366 Gosens Financieel Management. www.gosensfm.nl

Te koop gevraagd: goede gebruikte meubelen, eiken, klassiek of antiek, tevens ontruiming van woningen. Tel. 0657085791. meubelinkoop@icloud. com

Het voorjaar is weer begonnen, tijd om uw gazon te verticuteren en bemesten. Bel of mail voor een afspraak; HOVENIERSBEDRIJF-FIEVET 06-51829028 info@hoveniersbedrijffievet.nl

Arendonk

Oplage: 150.000 ex.

Mail uw advertentie naar:

uitgeverij@emdejong.nl

o.v.v. personeelsadvertentie Brabant Werkt.

S.v.p. altijd telefonisch aanmelden: 013 - 507 55 34

TUINMAN: Ervaren TUINMAN verzorgt graag uw tuin,landgoed of bedrijf. Tel: 0613457844 Taxatie of aankoopmakelaar nodig? Voordelig en snel geregeld. Bel nu Bogaers Makelaardij op 0162-693434 of kijk op onze website www.bmmakelaardij.nl

PARKET VLOEREN



0900-0400285

4

Teteringen

Bavel

lastingaangiften vanaf € 800,- per jaar

aan LED Verlichting.

‘s GraOosteind venmoer

6

Waalwijk

SprangCapelle

Raamsdonk

Oosterhout

10

landgoed Driessen

Waspik

Rijen

2 00 39, of mail naar: info@krijgsmanadvies.nl manadvies.nl

den, neem vrijblijvend

Dussen

Made

Wagenberg

8

Raamsdonksveer Geertruidenberg

een hulpvraag rechtstreeks in contact met en bedrijfsuitoefenaren en instellingen. Door en op deze dienstverleners kunnen processen

nde jaren de van duurzame energie. subsidie op de voordelen.

Hank

Lage Zwaluwe Drimmelen Hooge Zwaluwe

ns regelen: belastingaangiften;

de zon op

1,20 per mm!

www.brabantwerkt.nl

    

www.mhcvloeren.nl 


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 12

Koningsspelen •

Vanwege de regen werden de Koningsspelen bij De Hoogakker (foto links) en De Rietvink (foto boven) binnen in de school gehouden. De kinderen werden met allerlei spelletjes vermaakt, onder het goedkeurend oog van hoog bezoek.

Foto’s: Jille Zuidema De troonswisseling van koningin Beatrix naar koning WillemAlexander werd op alle basisscholen in Nederland gevierd met de Koningsspelen. Landelijk namen 1,3 miljoen kinderen deel. In deze grote groep kinderen zaten ook alle basisschoolkinderen van de Haagse Beemden.

Elke dag een Koningsontbijt nico koevoets Verslag van een leerlinge Een dag voor de verjaardag van de nieuwe koning, op vrijdag 26 april, werden de spelen gehouden. Suzanne uit groep 4/5A van basisschool Kievitsloop vatte de spelen mooi samen: “Om half negen moesten we op school zijn. Toen het wat later was, gingen we ontbijten. Je kon veel op je brood doen. Toen we naar Boeimeer liepen, druppelde het een beetje. Bij Boeimeer druppelde het nog steeds. We deden een opwarming met kinderen van Graaf Engelbrecht. Er waren ook heel veel spelletjes, maar na een aantal spelletjes ging het regenen. We gingen weer terug naar school. Daar hebben we toen onze boterham opgegeten en de film ‘Lang leve de koningin’ gekeken.”

Voordat de leerlingen flink gingen bewegen tijdens de Koningssportdag, ging iedereen eerst met de hele school aan tafel voor een gezond en feestelijk ontbijt. Dat is namelijk cruciaal voor genoeg energie om lekker te kunnen bewegen. Na het ontbijt kregen alle kinderen het beloofde oranje T-shirt, waarna iedereen van basisschool Kievitsloop als één oranje sliert naar Boeimeer liep.

Elke dag flink bewegen Onze nieuwe koning Willem-Alexander is een echte sportliefhebber. Hij schaatste de Elfstedentocht, liep de marathon van New York en is al jaren lid van het Internationaal Olympisch Comité. Deze functie heeft hij in verband met zijn nieuwe koningschap moeten neerleggen. Maar koning Willem-Alexander blijft het sporten van de jeugd actief stimuleren, omdat het erg belangrijk is voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling.

Ook op basisschool De Werft werd op 26 april meegedaan met de Koningsspelen. Zie de foto’s hieronder. Op de website van de school zijn nog veel meer foto’s te zien.

Leerlingen van Kievitsloop trotseerden de regen.

Jaarlijks evenement De landelijke Koningsspelen 2014 zijn nog niet zeker, maar die van 2013 zijn in de Haagse Beemden goed ontvangen. Mogelijk keren de Koningsspelen elk jaar terug. Dat zei Richard Krajicek tijdens de eerste editie van de nationale kindersport-

Foto: Nico Koevoets

dag. Krajicek denkt dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook hopen op een vervolg. Krajicek is lid van het Nationaal Comité Inhuldiging en leidde de organisatie van de Koningsspelen. Als ze doorgaan, dan worden de Koningsspelen 2014 naar verwachting op vrijdag 25 april gehouden.


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

Spetterende dansshow op Koninginnedag

PAGINA 13

De dansers en danseressen van Ghislaine Dance Company verzamelden zich op de laatste Koninginnedag vanaf 11.30 uur rondom het plein van het watertheater bij winkelcentrum Heksenwiel.

nico koevoets Het was daar sowieso druk vanwege de vrijmarkt. Die concentreerde zich ook rondom het watertheater en in de winkelsleuf. De aanbieders van allerlei waren deden prima zaken. Het weer werkte ook goed mee aan een heerlijke sfeer. Vanaf 12.00 uur konden de vrijmarktbezoekers en familie van de artiesten genieten van een, ruim een uur durende, spetterende dansshow. Er deden liefst 21 groepen van verschillende leeftijden en diverse categorieën mee. De sfeer was gespannen onder veel kleine danseresjes terwijl meer ervaren danseressen zichzelf relaxed gereed maakten voor hun optreden. De artiesten toonden verschillende soorten dansstijlen zoals: streetdance, showdance, locking, streetkids, klassiek en modern. De dansgroep komt volgend jaar zomer met een nieuwe grote show in het Chassé Theater.

Ghislaine Danscompany gaf een spetterende dansshow.

Een zonnige Koninginnedag op winkelcentrum Heksenwiel, met een vrijmarkt, braderie en optredens.

Foto’s Jille Zuidema

Foto: Nico Koevoets.


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 14

Donderdag 9 mei & zondag 12 mei geopend van 10.00-17.00 uur!

Moederdag is

TUIN - TERRAS & BALKON PLANTEN DAG

DEZE WEEK SP

ERDAGAANBIE LE M O E D DINGEN (d A I C E ond

Prachtige Reuzegeranium

in grote terraspot Ø 33 cm

van

13.95

NU per stuk

11.

voor

95

Terraspot compleet gevuld met geraniums Diverse kleuren. Van 10.95 Nu voor maar

9.

95

Er is een bak ontwikkeld die het verzorgen van de bloemen voor iedereen eenvoudig maakt. De bak denkt namelijk met uw plant mee. Dankzij het verborgen waterreservoir in de bodem, voorziet de bak uw plant altijd van voldoende water. Het enige wat u hoeft te doen, is dit reservoir regelmatig bijvullen. Krijgt de plant te veel water, dan laat de bak het overtollige water weglopen. Zodra de bovengrond opdroogt vult u weer bij, afhankelijk van de weersomstandigheden is de behoefte aan water, dit moet u even leren, uw Huyskweker kan u hierin adviseren, het is niet moeilijk.

OOK OPEN!

Met groot waterreservoir Gemengd, gevuld met diverse stekperkplanten Als u uw Optimax van vorig jaar inlevert ontvangt u 4.00 korting op een nieuw gevulde Optimax

per stuk van

15.95

13.

95

Bij omruil 9.95

Alles voor de allerliefste mamma!

KADO-TIP

ECHTE KWEKERSPOTGROND Het is niet om het even in welke potgrond uw

zomerbloei staat. voor een goede groei en bloei heeft de plant water en voeding nodig. Deze worden alleen door de wortels opgenomen, als de potgrond een goede zuurstofrijke luchtige structuur heeft. Potgrond mag niet hard worden, dan trekt het namelijk geen water en voeding meer aan, terwijl goede potgrond de basis voor de plant is.

2e Pinksterdag

Optimax Huyskweker Hangpot

Nu voor

Slimme plantenbakken Met de speciale plantebakken van Huyskweker bent u verzekerd van een uitbundige bloei...

erdag 9 mei t/m woensd

ei) m 5 ag 1

KWALITEIT IS ONZE GRONDGEDACHTE Moederdagtip:

Hanging baskets!

‘n cadeaubon van Huyskweker Dongeneind

Hemelvaartsdag donderdag 9 mei & zondag 12 mei GEOPEND!

Kijk ook eens op onze website: www.huyskweker-dongeneind.nl Tuinplantencentrum - kwekerij Ook maandagochtend open!

Dongeneind BV Tot ziens in onze kassen!

GRIENDSTEEG 20 OOSTEIND TEL: 0162-455205 FAX: 0162-458222 E-MAIL: INFO@HUYSKWEKER-DONGENEIND.NL

- VOLG DE BORDEN -


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

Weinig animo voor fietstocht stadslandbouw

PAGINA 15

Aan het weer lag het niet, een prachtig zonnetje straalde aan de hemel. Aan de medewerkers van de partners van de Landgoederenzone ook niet. Zij hadden behoorlijk uitgepakt. De organisatoren van de fietstocht valt ook weinig te verwijten. Toch was het niet druk op de fietstocht.

Peter GeneuGlijk Voor de partners uit de Landgoederenzone was het de eerste keer dat zij zich presenteerden aan het publiek. Zij deden dat onder meer met producten uit de Landgoederenzone en een goede presentatie van de Heerlijkheid Burgst. Heerlijkheid is het samenwerkingsverband van Kinderboerderij De Sik, Stadsboerderij De Kleine Hoeve en Vleesveehouderij van de Haar-Snijders. Zij presenteerden het nieuwe logo waarmee zij de buitenwereld willen vertellen dat er producten te koop zijn die op een eerlijke wijze geteeld of gefokt zijn. De producten zijn te koop bij de vleesveehouderij en de stadsboerderij.

Weinig animo Of er is weinig animo voor stadslandbouw of er was weinig interesse in de fietstocht die langs diverse markante plekken voerde. Een van beide moet

Foto Jille Zuidema

Producten uit de Landgoederenzone te koop tijdens fietsdag stadslandbouw.

waar zijn. Het eerste was, gezien de grote opkomst bij de eerste bijeenkomsten duidelijk niet waar. Stadslandbouw komt steeds meer in de belangstelling te staan. Dat zei ook wethouder Bob Bergkamp, een van de deelnemers aan de fietstocht. “ik ben

heel blij met het initiatief dat de partners uit de Landgoederenzone hebben genomen”, zei hij. “Dit prachtige gebied wordt nu weer op een goede manier beheerd, zodanig dat ook de wijk er iets aan heeft.” De deelnemers genoten van een stukje worst en de pro-

ducten van De Kleine Hoeve op Kinderboerderij De Sik, gelegen op een unieke plek in de Haagse Beemden. De kinderboerderij wordt meer en meer een ontmoetingsplaats niet alleen voor de buurt maar steeds meer voor de hele wijk Haagse Beemden.

Spannende Vossenjacht Een Vossenjacht is een speurtocht voor kinderen naar verklede personen die Vossen worden genoemd. De Vossen staan her en der verspreid in de buurt. De kinderen hebben een kaart, die door de Vos wordt afgestempeld. De kinderen krijgen een opdracht mee, bijvoorbeeld het raden van de leeftijd van de Vos. De drie kinderen die de opdracht het best uitvoeren, krijgen een prijs.

Vossen liejan

van

Horen

In het striktste geheim bereiden de Jonge Ondernemende Moeders (J.O.M.) de Vossenjacht in Kesteren voor. Ze zetten een terrein uit dat begrensd wordt door Winkelcentrum De Berg, Bertelsberg, Bergdreef, Davidsberg, Felixberg en Johansberg. Ze werven vrijwilligers die Vos willen zijn en bedenken leuke prijzen voor de winnaars. Op vrijdagavond 3 mei melden zich 55 kinderen en 40 ouders of verzorgers bij de start. Van 18.30 tot 20.00 uur hebben ze de tijd om alle Vossen op te sporen. Vol enthousiasme gaan ze op pad, de een langs deze route, de ander langs die.

De 40 Vossen hebben zich schitterend uitgedost onder meer als boerin, autowasser, visser, toerist, wasvrouw, medewerker van Albert Heijn. Aan elke persoon die er niet uitziet als een gewone wijkbewoner vragen de kinderen: “Bent u een Vos?” Soms wordt de vraag heel timide gesteld, maar het komt ook voor dat een kind roept: “Daar staat weer een Vos!” Het raden van de leeftijd valt niet mee. De schattingen bij één Vos lopen uiteen van 25 tot 65 jaar. Degenen die de opdracht het best hebben uitgevoerd zijn Romaisa (derde) Fenneh (tweede) en Jelena (eerste). Ze krijgen alle drie buitenspeelgoed: Romaisa een bal, Fenneh een bal en knikkers

Een rode vos opgespoord.

en Jelena een bal, knikkers en een grote frisbee.

Gezonde Picknick De J.O.M. hebben alweer plannen voor een nieuwe activiteit: een Gezonde

Foto: Liejan van Horen Picknick tijdens de Straatspeeldag op 12 juni bij Kindcentrum Olympia. Meer informatie over de activiteiten van de J.O.M. is te vinden op https:// www.facebook.com/jom.jongeonder nemendemoeders?fref=ts.


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 16

Uw installateur voor aanleg, onderhoud en service in: • gas • dakwerk • water • riolering • CV installaties • badkamers/toiletten • stadsverwarming Buitenerf 25 • Breda • 06-20404473 info@deso-tsb.nl • www.deso-tsb.nl

FORD FOCUS WAGON

14% BIJTELLING 1.6 105pk krachtige Diesel-motor UITSLUITEND VOOR LEASE-RIJDERS!

AANRECHTBLADEN www.advandersteen.nl

VANAF:

€ 24.355,-

BEPERKT UIT VOORRAAD LEVERBAAR! Prijzen zijn incl. BTW/BPM, kosten rijklaar maken, verwijderings-bijdrage en leges. Afgebeeld model kan afwijken van standaard specificaties. Betree auto’s met registratie 2012. Vraag naar de voorwaarden.

FORD TIGCHELAAR WWW.TIGCHELAAR.NL

Verkoop & Service: Etten-Leur, Breda, Tilburg, Oisterwijk Service: Oosterhout, Waalwijk Subdealers: Van de Wouw - Zundert, Van Drimmelen - Zevenbergen

BOEKHOUDER, voor administratie en aangiftebiljet Slagboom, Marijke Meustraat 100, Breda tel.076-5214282

Bestrijding nodig van: Wespen, Vliegen, Vlooien, Houtworm of andere Plaagdieren? Bel naar: A. Wijnen Ongediertebestrijding 076-5713554 Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS- Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

SUCCES IS OOK WEGGELEGD VOOR JOU !! Wij zoeken per direct 25 mannen en vrouwen! Bel direct voor een afspraak 0162-524930. Voor verkoop binnen en buitendienst! Inkomen vanaf ca. € 400,= p/w. Eigen auto is een pré.


W?

HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

ie at aar

Huisartsengroep Haagse Beemden

Z. Hamidi, Spank 120, T: 5410779, Spoednummer: 076-5426868. Meer informatie op www.huisartsenpraktijkhaagsebeemden.nl.; M.P. Frankenhuis, Arenberglaan 229, T: 5418444. In het Medisch Centrum Kroeten, Helmkruid 4, 4823 MK Breda: J.P.H.M. Bressers, T: 5423067; B. Jagt, T: 5424438; R. Roothans, T: 5410298; G.J.M.M. van der Steen & Y. van der Steen-Janssen, T: 5410460; R.M. Stoopendaal, T: 5421201. In het Medisch Centrum Donk, Essendonk 7a, gebouw 4010, 4824 DA Breda: J.M.C. Pelgrom-de Bruin en J.C. van Nispen, T: 5967722.

Weekend- en avonddiensten Wie ‘s avonds of ‘s nachts, in het

weekend of op een feestdag dringend een huisarts nodig heeft, kan bellen naar de Huisartsenpost in het Amphia-ziekenhuis Molengracht 21, T: 5258500. U wordt alleen geholpen na telefonische afspraak.

Apotheken Apotheek Haagse Beemden, Hondsdonk 60, T: 5416026; Apotheek Kroeten, Helmkruid 2, T: 5493854, Apotheek De Waag, Heksenkruid 6, T: 5411100. De avond-, nacht- en weekenddiensten worden verzorgd door de Dienstapotheek Breda BV in Amphia ZH, locatie Molengracht (volg borden Amphia) Spoedeisende Hulp, T: 0900-2768335. Op het terrein wordt verwezen naar de Huisartsenpost,

PAGINA 17 Dienstapotheek en Eerste Hulp.

Tandartsen R.M. Boer, Brandebeemd 29, T: 5410045; N. Lacroix, Lange Slagen 32, T: 5414118; A.M. Martens, Regenwulp 5, T: 5419010; P.H.A. van Unnik, Helmkruid 6, T: 5411311, K. Tanka, Essendonk 7a, T: 8200211 (tevens orthodontie).

Verloskundige Praktijk Prinsenbeemden T: 5228847. Irma Franken en Nienke Koster. Spreekuur: MC Donk. Essendonk 7a, gebouw 4010. Spreekuur: MC Kroeten Helmkruid 4c

De volgende editie van

HBNieuws

verschijnt op 23 mei 2013

Verloskundig Centrum T: 5657177. Kitty Beekx, Hethy Krijnen, Marjolein Krijnen, Durvina Loosman en Wendy Verhagen. Spreekuur: MC Kroeten, Helmkruid 4c Verloskundigenpraktijk Het Zomerhuis T: 5714601. Dominique Hegter-mans, Sanne Jeurissen, Lotte Liesker en Hanneke Pieterse. Spreekuur: MC Kroeten, Helmkruid 4c. Zie ook: http://www.verloskundigen4u.nl/

Centrum voor Jeugd en Gezin Breda

recht bij het CJG. 24 uur per dag bereikbaar via gratis telefoonnummer 0800 - 444 000 3 of mail naar info@ cjgbreda.nl Het CJG is een netwerkorganisatie met onder meer School-CJG-ers op basisscholen en in wijken. Voor de Haagse Beemden is dat Chantal Hendrickx: chantal.hendrickx@ cjgbreda.nl. Voor meer informatie: www.cjgbreda.nl Voor overige diensten zie www.haagsebeemden.nl

Voor kleine of grote vragen kunt u te-

ACTIVITEITENKALENDER Datum Tijd

Activiteit

Locatie

Organisator

Bijzonderheden

Informatie info@marjavisstemwerk.nl Tel.: 076-5497097

10-mei

20.00-22.00 Benefietavond

Lucaskerk, Tweeschaar 125

Marja Vis Stemwerk

Benefietavond Zingen met Hart en Ziel. De opbrengst gaat naar de Stichting Compassion for Humanity Foundation te Ghana.

10-mei 12-mei

9.00-17.00 NAC Vakantie week 12.00-13.00 Wedstrijd gageldonk-heksenwiel

Heksendans 4 Moerenpad

NAC Football4Life Buurtsport NAC Street League

6-16 jaar - Volledig traject - VV Boeimeer www.teamplaynac.nl 12 t/m 15 - Volledig traject - trapveldje www.teamplaynac.nl

14-mei

16.00-17.00 Wedstrijd Hagehorst-de piramide

kesterendreef 8

NAC Junior Street League

9 t/m 12 - Volledig traject - trapveldje

12.30-16.00 Viering 5 jaar Inloop Clement

KBS de Hagehorst Vlierenbroek 28-32

Inloop Clement

12.30 lunch 14.00 feestelijke middag met o.a. circus en muziek door leerlingen van De Hagehorst, schminken en natuurlijk ‘gewoon’ gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje.

Prime Time Promotions

U komt er werkelijk van alles tegen : audio- apparatuur, gereedschappen, speelgoed, DVD’s, boeken, antieke spulletjes, kleding, schoenen, fietsen, parasols, tuin- meubilair, etc.

Prime Time Promotions 0161456291

Toneelvereniging Haagse Bluf

Online kaartverkoop via website. Prijs € 10 per persoon. Tot 12 jaar € 5.

http://www.haagseblufbreda.nl/

J.O.M.

deelname 1 euro

fdonkers@casema.nl

J.O.M.

deelname 1 euro

fdonkers@casema.nl

J.O.M.

deelname 1 euro

fdonkers@casema.nl

J.O.M.

deelname 1 euro

fdonkers@casema.nl

J.O.M.

deelname 1 euro

fdonkers@casema.nl

15-mei

19-mei

10.00-17.00 Vlooienmarkt

25 en 26 mei

15.00

Toneelvoorstelling ‘Robin Hood’

12-jun

13.30

10-jul

13.30

Gezonde Picknick/straatspeeldag speelmiddag met springkussen en waterspel

19-jul

19.00

avond activiteit

24-jul

13.30

verassings middag

26-jul

19.00

filmavond in Olympia

Terrein Intratuin, Terheijdenseweg De Dorpswei, Dreef 8 (Princenhage) rondom Olympia

Cruyff Court Kesteren

www.teamplaynac.nl

Geef uw activiteiten voor de kalender tijdig aan ons door op ons e-mailadres: activiteitenkalender@hbnieuws.nl


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 18

Autoservice Frans Huijbregts bv

Voor reparatie en onderhoud aan alle merken auto’s bent u bij ons aan het juiste adres.

APK KEURINGEN KLAAR TERWIJL U WACHT • GRATIS VERVANGEND VERVOER

Bosch Car Service: Compleet, Goed en Betaalbaar Snelservice: Banden - Uitlaten - Trekhaken en Schokdempers altijd scherpe prijzen

www.franshuijbregts.nl Logtenburg 12 • 4841 PA Prinsenbeek • T 076 541 72 44 • E frans@franshuijbregts.nl

Verse asperges Nu ook geschild en/of verpakt

& aardbeien Aspergekwekerij Brenders

Witteweg 20 - Made - Telefoon: 06-22635488 Openingstijden van 9:00 tot 18:00 uur, zondagmiddag gesloten!

ZONDAG 12 MEI

Moederdag Voor moeders hebben wij een presentje klaar liggen

Moederdag-tip

Je persoonlijke cadeau zelf in de hand! Je persoonlijke cadeau zelf in de hand!

Menu’s

(naast Pathé Bioscoop)

vanaf e

18,50 p.p.

Onbeperkt heerlijk wokken en Teppanyaki

Primera <naam>, <plaats> voor al uw cadeaukaarten Bepaal zelf het bedrag, bedrag in delen te besteden. Meer info op www.primera.nl Verkrijgbaar: V&D, Score, Bever zwerfsport, Primera, Yourgift.

Primera WC Heksenwiel

Primera <naam>, <plaats> voor al uw cadeaukaarten

Bepaal zelf het bedrag, bedrag in delen te besteden. Meer info op www.primera.nl Bepaal zelf het bedrag, bedrag in delen te besteden. Meer info op www.primera.nl Verkrijgbaar: V&D, Score, Bever zwerfsport, Primera, Yourgift.

... even naar Primera

... even naar Primera

JAPANS TEPPANYAKI-WOK CHASSÉHOF WWW.WOKCHASSE.NL 0 uur: Reserveren s.v.p. na 12.0 Chasséveld 15B, 4811 DH Breda, Tel. 076-5200080, Fax 076-5200098 Openingstijden: ma. t/m vr. 16.00-22.00 uur; za. & zon. 16.00-22.30 uur

076-5200080


HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

PAGINA 19

Win een overheerlijke vlaai van de week

Geef uw oplossing door via onze website www.hbnieuws.nl. Kies in het menu de optie Kruiswoordpuzzel en vul de oplossing (het winwoord) in het formulier in. Uiterste inzenddatum: 18 mei 2013.

KRUISWOORD PUZZEL

Winnaar nr. 8: Dhr./Mevr. W van Dongen

Kerk ke elijk Nieuws BETHLEHEMPAROCHIE HAAGSE BEEMDEN

Secretariaat: Gageldonksepad , tel. , bereikbaar op werkdagen van .-. fax . Bethlehemkerk, Gageldonksepad , Lucaskerk, Tweeschaar , tel. . E-mail: secretariaat@bethlehemparochie.nl Website: www.bethlehemparochie.nl Pastor: Frans Verkleij, bereikbaar via het secretariaat. Overzicht vieringen: Donderdag  mei Hemelvaart . u Lucaskerk,eucharistie. Voorganger: J. Bot m.m.v. het Jubilatekoor Zondag  mei e zondag van Pasen .u Lucaskerk,eucharistie. Voorganger: K. Luijkx . u Bethlehemkerk,eucharistie. Voorganger: K. Luijkx m.m.v. het Bethlehemkoor Zondag  meiPinksteren . u Lucaskerk,eucharistie. Voorganger: J. Bot . u Bethlehemkerk,eucharistie. Voorgangers: J. Bot en F. Verkleij m.m.v. het Jubilatekoor Maandag  meie Pinksterdag . u Willibrorduskerk, Teteringen, eucharistie. Voorgangers: Wiel Wiertz en pastoraal team Elke dinsdagmorgen “Open Inloop” in Inloop Clement van . tot . uur. Inloop Clement is gevestigd in Kindcentrum Olympia, Vlierenbroek -.

EVANGELISCHE KERK JEFTA

Kantoor: Voorerf ,  GM Breda - Wat is Jefta ? Jefta is een kerk van evangelische christenen uit Breda en omstreken. Het zijn mensen van allerlei leef tijden en achtergronden, die willen werken aan een persoonlijke relatie met God en een goede verstandhouding met de mensen om hen heen. De diensten zijn gevarieerd en laagdrempelig; ze staan open voor iedereen, natuurlijk ook voor gasten. Kinderen, tieners, jongeren en volwassenen van allerlei culturen en achtergronden hebben binnen Jefta een plek van ontmoeting gevonden. In de eerste plaats met God, maar daarnaast ook met elkaar. Er is kinderopvang (crèche) voor de allerkleinsten tot ½ jaar. Kinderkerk De Ark om . uur. De kinderen van ½ t/m  jaar hebben hun eigen programma. Ook de tieners hebben om de  dagen een eigen tienerdienst. Zondagse diensten: . uur Anna Rozenkranskerk, Meidoornstraat  Overzicht vieringen:  mei: Dienst. Spreker: Hans van der Meulen  mei: Dienst. Spreker: Hans van der Meulen

Huisgroepen in de Haagse Beemden, elke woensdag om . uur: Voor informatie: Jefta kantoor - Jongerenhuisgroep: elke woensdag om . uur: Waterloostraat , bij Michael en Nanja Valenteijn ( -) Alphacursus Bedoeld voor mensen die iets meer over het christelijk geloof willen weten. Voor informatie en opgave: GeertJan en Heidi Schouten, Maaibeemd  (-)

WIJKGEMEENTE NOORDERBEEMDEN VAN DE PKN TE BREDA

Kerkgebouw: Lucaskerk, Tweeschaar , Breda, tel.  . Wijkpredikant: ds. Wim Bisschop, Elise van Calcarstraat , tel.  . voorzitter: Rolf Boertien, tel: - mailadres: Voorzitter@NoorderBeemden.nl scriba: Peter Schuitmaker mailadres: Scriba@ NoorderBeemden.nl kerktaxi: Mark Michels, tel. - website: www.Lucaskerk.nl Open Kerk Elke woensdagochtend is de Lucaskerk open: voor een praatje, een kop koffie of gewoon even stil zitten in de kerkzaal en eventueel een kaarsje branden. Voor veel bezoekers en ook voor gastheren en gastvrouwen een bijzonder moment in de week. Van .-. uur staan de deuren open en is de koffie klaar. U bent van harte welkom. Overzicht vieringen: Zondag  mei : Maaltijd van de Heer Aanvang . uur., Voorganger: ds. W.J. Bisschop Zondag  mei : Pinksteren Aanvang . uur. Voorganger: ds. W.J. Bisschop Tijdens alle morgendiensten is er kindernevendienst voor kinderen in de basisschoolleeftijd en crèche voor de kleinsten.

KAPEL H.H. MARIA/DYMPHNA

Moerenpad  (achter de Bethlehemkerk). Iedere eerste zondag van de maand wordt in de kapel een Vesperviering gehouden. Er worden teksten uit enkele psalmen gebeden, afgewisseld met dwarsfluit muziek en momenten voor eigen meditatie. Aanvang . uur. Einde . uur

1

2 3 2 3 12 11 12 15 16 17 16 17 18 22 23 24 28 29 29 30 33

33

37 41

45

52 51

52

58 56 59

5 5

6 6 13 13 18 19

23 25

34

53

46

47

43 ❖ v 48

48

54

53

57 60

61 58

64 62 68 66

79

27 28

35 37

70 68

41

50

50 55

60

72 69

40

51

61

57

63

67 65

64

71

76 73

38

44

56 62

59

32 36

43

49 49

11 15

39

66

69 67 75 72

10 10

21 22

26 27

55 54

65 63

9 9

31 32

40

42 47

8 8

20 21

36

38

46

7 7 14 14

30 34

35

39

45

19 20 25

24 26 31

42

44

73 70

77 74

74 71 78 75

80 77

76

©©Persbelangen PersbelangenP1328 P0311

2 45 6369 37 28 44 19 71 4

46 23 29 32 10 5

19 51

72 7

42 6

31 22

22 10

Kruiswoordpuzzel Kruiswoordpuzzel Welk in het het balkje? balkje? Welk winwoord winwoord komt er in HORIZONTAAL: 1 licentie; 6 cijferen; 12 poeder; 14 golf; 16 uitroep; 18 de onbekende; 19 projectieplaatje; 21 spil; 22 bevestiging; 23 manlijk dier; 25 enten; 28 bedrog; 29 zangstuk; 31 plaats in Duitsland; 32 voorgerecht; 33 legeronderdeel; 34 ploegsnede; 36 drank; 38 bijvoorbeeld; 39 grond; 40 marktplein; 42 plaats in Frankrijk; 43 Ierland; 45 kinkhorentje; 48 meerkat; 51 rivier in Rusland; 53 telwoord; 54 loven; 55 per persoon; 56 verwerping; 58 uier; 60 nakomeling; 62 ieder; 63 bijstaan; 65 vogel; 66 snede; 67 uitgeteld; 68 mollengang; 69 in loco; 71 kilovolt; 72 schaapkameel; 74 vrij; 76 hondenras; 77 woudezel. VERTICAAL: 2 voormiddag; 3 voorz.; 4 eenmaal; 5 namelijk; 7 getij; 8 allee; 9 voeg; 10 daar; 11 hagedis; 13 veevoer; 15 kranig; 17 herkauwer; 19 gistmiddel; 20 welpenleidster; 22 voertuig; 24 bolgewas; 26 fijne; 27 uniek; 28 numero; 30 tropische vrucht; 32 schildknaap; 35 reukwater; 37 moeder; 39 steenslag; 41 woonboot; 44 bijwoord; 46 oevergewas; 47 elkeen; 48 weide; 49 slede; 50 rekensom; 52 Europeaan; 55 plaats; 57 te koop; 59 zandheuvel; 61 maanstand; 63 af en toe; 64 moeraspalm; 67 broeibak; 70 vogeleigenschap; 72 zangnoot; 73 algemene economie; 74 niet even; 75 neon.

OPLOSSING WK 30 HORIZONTAAL: 1 zonder; 6 banket; VERTICAAL: 2 Ob; 3 netsuke; 4 12 beek; 14 hert; 16 ds.; 18 te; 19 deel; 5 e.k.; 7 ah; 8 neep; 9 kraaien; alg; 21 e.a.; 22 OR; 23 ontslag; 10 et.; 11 Odoorn; 13 ll.; 15 creool; 26 impasse; 29 Oulu; 30 ribes; 32 17 snuf; 19 agio; 20 gier; 22 Oslo; iglo; 33 rf.; 34 k.k.; 36 oor; 37 ge; 24 t.l.; 25 Ar; 27 ms; 28 s.g.; 31 38 o.o.; 39 heup; 41 pens; 43 co.; bobtail; 35 kubus; 37 geijkt; 39 hol; 44 batterij; 45 ik; 47 leuk; 49 oker; 40 pak; 41 pro; 42 Sir; 46 kansel; 52 ad.; 54 es; 55 dis; 57 t.s.; 58 48 eerdere; 50 escorte; 51 karton; la; 59 neer; 61 Polen; 63 Chur; 65 53 deal; 55 dolk; 56 sein; 58 lust; sandaal; 67 inborst; 69 el; 70 Ee; 60 en; 61 pa; 62 NN; 64 HR; 66 71 kin; 73 ir.; 74 t.o.; 75 arre; 77 aera; 68 bink; 72 ia; 75 a.e.; 76 er; ontij; 79 zeearm; 80 enkele. 77 on; 78 ijl.

OECUMENISCHE CHR. SAMENKOMST INDONESIE NEDERLAND Puzzelwk31-2010.indd

(Pesekutuam Oikumene Indonesia Nederland) Secretariaat: Weegbladtuin , tel. . E-mail: duice@casema.nl Informatie: tel. -.

4 4

1

Winwoord: SCHAKELPANEEL

1

23-4-2010 12:30:22


PAGINA 20

ZEGELS pLakkEn Eur ’S

HAAGSE BEEMDEN NIEUWS - DONDERDAG 9 MEI 2013

pakkEn bij C1000 MiEGiELSEn, brEda

S L E G E Z KKEN PLA S ’ R EU E N

• Bij elke € 15,-* aan boodschappen bij C1000 Miegielsen in Breda ontvangt u 1 zegel • Een volle spaarkaart (21 zegels) = € 10,- waard ZEGELs • De actie loopt van woensdag 10 april t/m woensdag 21 mei Eu2013 r ’s ppLaakkEn • De spaarkaart kunt u inleveren t/m woensdag 28 mei 2013in bij C1000 MSEN kkEn bre GIEL ieg Kls en 00 MdIEa en BEEie • De spaarkaart is niet inwisselbaar tegen contanten BIJ C10A EN PRINSEPNrinsenbeek D E R B IN • Volle spaarkaarten worden verrekend met uw boodschappen. De waarde van de boodschappen dient hoger te zijn dan het gespaarde bedrag P • De actie is alleen geldig bij C1000 Miegielsen 10 EurO in Breda spa ark

PA K K

10AAERUKARAORT

• Bij elke € 15,-* aa n bood Prinsenb schapp eek ontv en bij C1 angt u • Een vo 000 Mie 1 zegel lle spaa gielsen rkaart (2 in Bred • De ac 1 zegels) a en tie loop = € 10,t van w • De sp waard oensda aarkaa g 10 rt ap kunt u ril t/m • De sp inlevere dinsda aarkaa g 21 mei n t/m di rt is niet • Volle 2013 nsdag 28 inwissel spaarkaa mei 20 baar te rten wor 13 gen cont van de den verre anten boodsc kend m happen • De ac et di uw ent hoge tie is al boodsc leen ge * Dit bed r te zijn happen rag ldig bij dan he . De waa geneesm is exclusief doo C1000 r de wet iddelen, t gespaa rde waardeb zuigelin uitgeslo Miegiel genvoe ten prod onnen, rde bedr ding tot loten, pos sen in Br 1 jaar, belt uctgroepen (tab tzegels, ag ak, slijterija egoedk toegang eda en aart skaarten Prinsenb C1000 ), betaald en, vervoersbew rtikelen, en uit te ijzen, Miegiel eek keren Do sen

* Dit bedrag is exclusief door de wet uitgesloten productgroepen (tabak, slijterijartikelen, geneesmiddelen, zuigelingenvoeding tot 1 jaar, beltegoedkaarten, vervoersbewijzen, waardebonnen, loten, postzegels, toegangskaarten), betaald en uit te keren statiegeld en emballage.

61313_JUM_RBuitleg_Miegielsen_Breda.indd 1

• Bij elke € 15,-* aan boodscha Breda en ppen bij Prinsenbe C1000 Mieg • Een volle ek ontv angt u 1 spaarkaa ielsen in zegel • De actie rt (21 zege loopt van ls) = € 10,woensda dinsdag waard 21 mei 2013 g 10 april • De spaa t/m rkaart kunt • De spaa u inleveren rkaa t/m dins • Volle spaa rt is niet inwi dag 28 sselbaar mei 2013 rkaarten tegen pen. De worden waarde verrekend contanten van de met uw dan het bood bood gespaard schappen e bedrag • Let op: dient hoge schapDe actie r te zijn is alleen Breda en geldig bij Prinsenbe C1000 Mieg • Wekelijk ek ielsen in se onze best uw mail box! Meld e aanbiedingen en actie u nu aan s direct op www Naam: in .c1000.nl/ actiemail Postcode :

* Dit bedra g is exclus ief door

C1000

Miegiel

Markt 14 sen 4841 AC Prinsenb Tel. 076 eek - 543 81 60

SP

nk 4 4824 CS Breda Tel. 076 - 548 21 60

statiege

ld en emb

allage.

Openings tijden: Maand ag t/m zaterdag Zondag

gratis

08.00 20.00 uu r 10.00 17.00 uu r

aa

rT 2 3 4 5 6 7 8 9 1 0 11 12 13 14 15 16 1 7 18 19 20 21 1

Plak hie r uw zeg els

de wet uitges loten produ ctgroepen (tabak, slijter ijartikelen, geneesmidd elen, zuige lingenvoedi ng tot 1

jaar, belteg oedkaarten , vervoersbe wijzen, waard ebonnen, loten,

postzegels, toegangska arten), betaa ld en uit

te keren

statiegeld en

emballage.

3/15/13 5:01 PM

HBNieuws 09-05-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor de Haagse Beemden Breda

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you