Page 1

LEDEN RABOBANK

Pagina

3

GOUDEN MEDAILLES TEAM ST. ANNA

BYZANTIJNSE WEEK

Pagina

VP

10

KINFO-REPORT 2013 ZIE IN HET WEEKBLAD

KATERN 2

Gilze en Rijen Weekblad

88E JAARGANG - WEEK 41 Woensdag 9 oktober 2013

(Na) Zomers Kunstfeest

Woord in Beeld

Kermisplezier in Gilze Het was aanschuiven soms zondagmiddag op de kermis in Gilze. Een draaimolen, het lunapark, snoepkraam, touwtje trekken, de booster, de technodance en nog veel meer attracties om er een spetterend kinderfeest van te maken stonden op het Steenakkerplein, in de Kapittelstraat en Achter de Tuintjes.

De kermis is ook komend weekend nog open, op zaterdag 12 oktober van 15.00 tot 23.00 uur en zondag 13 oktober van 14.00 tot 23.00 uur. Vanwege de kermis is de weekmarkt verplaatst naar het Bisschop de Vetplein. Op 20 oktober is de eerste kermisdag in Rijen en op 22 oktober de traditionele jaarmarkt.

(Zomers Kunstfeest 2012 (foto's MvG)

De vierde editie van het Zomers Kunstfeest zal de boeken in gaan als het Na Zomers Kunstfeest. Normaliter vindt deze expositie plaats in de zomermaanden, maar dit jaar begint de expositie pas op 13 oktober aanstaande. Niet alleen het tijdstip, maar ook de locatie is dit jaar anders. Zijn de werken normaal gesproken te bezichtigen in De Steenfabriek in Gilze, dit jaar zijn de kunstwerken in het Cultureel Centrum “De Boodschap” in Rijen te bewonderen. Het thema van dit jaar is: “Woord in Beeld”. “Het Zomers Kunstfeest heeft als doel kinderen/jeugdigen in de leeftijd van vier tot en met 18 jaar en (amateur-)kunstenaars of zij die kunst een warm hart toedragen, bij elkaar te brengen. De grenzeloze fantasie van het kind vormt de inspiratiebron voor de kunstenaar,” aldus de werkgroep Zomers Kunstfeest. “Het is aan de kunstenaar een vertaal-

slag te maken van het grenzeloze idee van het kind/de jongere naar iedere vorm van beeldende kunst. Het kind/de jongere op zijn of haar beurt, ervaart en leert dat ideeën een vorm kunnen krijgen, ook al is het maar een benadering. Op deze manier komen twee werelden samen in één kunstwerk.”

POËZIE “Met het thema Woord in Beeld, proberen we de kunstvorm poëzie in de breedste zin van het woord toe te voegen,” aldus John Merkus, die namens de gemeente Gilze en Rijen in de werkgroep Zomers Kunstfeest zit. “Het gaat om het verbeelden van het geschreven woord.” Binnen het kader van het geschreven woord zal neerlandicus Hanneke van Kempen één of twee workshops gaan verzorgen waarbij kinderen worden uitgedaagd een bestaande tekst om te vormen tot een andere tekst. De eerste workshop staat gepland op woensdag 23 oktober aanstaande.

THEATERSCHOOL BABZZ De creaties zullen van 13 oktober 2013 tot en met 23 november 2013, tijdens de reguliere openingstijden van CC De Boodschap, worden tentoongesteld. De werkgroep hoopt, net als in voorgaande jaren, een grote groep bezoekers kennis te laten maken met de creatieve en kunstzinnige samenwerking tussen kind en kunstenaar. In totaal zullen er om en nabij achtendertig werken te zien zijn. De officiële opening vindt op zondag 13 oktober om 12 uur plaats. Wethouder Starreveld zal namens het gemeentebestuur aanwezig zijn. Kinderen van Theaterschool Babzz zullen op bijzondere wijze de tentoonstelling openen. “Zij zullen het woord in beeld gaan brengen,” aldus John. Een vakkundige jury zal de kunstwerken van de kinderen gaan beoordelen. In vier categorieën (4 tot 7 jaar, 7 tot 10 jaar, 10 tot 14 jaar en 14 tot 18 jaar) wordt gestreden om de welbekende Uiltjes (gemaakt door Kees van Loon).  MvG

KidKsra nt

56 pagina's

 Ons Weekblad  Weekblad Gilze en Rijen en  Weekblad Nieuw Ginnek

boordevol lees-, kijk-, puzzelplezier en uittips, knutseltips en gezondheidstips over en voor KIDS

 Weekblad Oosterhout  Weekblad ‘t Carillon  Weekblad voor Dongen  De Langstraat  Weekblad De Duinkoerier  Weekblad Waalwijk

Najaar 2013

WINTERBANDEN!

Denk tijdig aan een afspraak om uw winterbanden te wisselen!

AUTOHUIS RIJEN BV

www.maasduinenzorg.nl

Hoofdstraat 109 Rijen 0161-227477 www.autohuisrijen.nl VOOR ONS COMPLETE OCCASIONAANBOD ZIE ONZE WEBSITE

PUZZEL MEE, en maak

n!

kans op fantastische prijze

Puzzel mee en maak kans op fantastische prijzen!


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 2

r e b o t k o 3 1 g a d n Zo n e p o s l e k n i w e d i be r u u 8 1 t o t 2 1 n a v

D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN VOOR SINGLES & PAREN:

VOOR PAREN EN KOPPELS

ZATERDAG 19 OKTOBER HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN

IEDERE ZATERDAG KOUTERSHOF RIJSBERGEN (NAAST DE KERK)

Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo-bank Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

240 M2 HOUTEN DANSVLOER WAAROP JE DE GELEERDE DANSPASSEN KUNT OEFENEN VAN JE EIGEN DANSSCHOOL ALLE SOORTEN DANSEN DRAAIEN WIJ.

THE WIGS MET ZANGERES IRIS Inlichtingen: 06 22 41 43 07 Entree € 5,00 per persoon www.bootrijsbergen.nl

Zaal open 19.30 uur Start 20.00 UUR

Zondag 13 oktober 2013:

Bij iedere e 35,- besteding aan boodschappen

1 krat

BIER

naar keuze voor e

INLICHTINGEN : 06 22 41 43 07 Entree € 3,00 per persoon www.bootrijsbergen.nl

MET GOEDE LIVE DANSMUZIEK

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

Voor het blank maken of in kleur spuiten van eiken en gefineerde meubels P.van Riel www.blankmaken.nl Bel voor gratis offerte 0653190973

Happy-Point Attractieen Partyverhuur, Huur Goedkoop, Abraham, Sarah, Springkussens, Spelverhuur, FunFood etc. Bel: 076-5415966 www.happy-point.nl

Winterbanden te koop 4x Bridgestone Blizzak 225/45 R17V. Prof. 7,1-7,1-6,9-6,9mm Winter 2012/13 gebruikt € 450,Tel. 06 4227 6310

5,-

Hapers

GRATIS gebitsreiniging set t/m december 2013!* Wij bieden aan voor u te maken, een goed passend nieuw kunstgebit of klikgebit. Met mooie en natuurlijke tanden in vele vormen en tinten.

e Nieuwstraat 109 - Gilz

Hapers

n Hoofdstraat 50 - Rije

Droomwoningen voor Droomprijzen

Ook voor het opvullen of repareren van uw huidige prothese kunt u bij ons terecht. Alle zorgverzekeringen vergoeden minimaal 75% tot mogelijk 100% aan u. Onze tandprotheticus is erkend en gediplomeerd. Inloopspreekuur, dinsdag en vrijdag ochtend van 10.00 tot 11.00 uur voor vrijblijvend advies. Avondafspraak in overleg is mogelijk. *Bij een nieuw gebit of klikgebit.

Stationsstraat 42, 5121ED Rijen Telefoon: 0161-227663 advertentie_kleur_04.indd 1

ziet het je hoort je beleeft 2-9-2013het 15:40:16 je zietjehet je hoort het het je beleeft het

SAMEN MUZIEK MAKEN? je ziet het

26 AUG

je hoort het

je beleeft het

START OP 26 AUGUSTUS

Vanaf 26 augustus starten weer de lessen muziek, beeldend, dans en theater. SAMEN MUZIEK MAKEN?

GRATIS 26 AUG

NIEUW GRATIS

Bouwen was nog nooit zo aantrekkelijk! Bel voor directe onderhandeling 06 - 53 19 15 15. Of kijk op www.ruimtevoorruimte.com

www.kunstgebit-rijen.nl Voor al uw vragen.

NIEUW MUSICAL

MUZIEK MUSICAL

SCHRIJF JE IN VOOR GRATIS PROEFLES START OP 26 AUGUSTUS Ben je benieuwd, maar wil je eerst even proberen? Bezoek dan onze website op Vanaf 26 augustus startenenweer de je lessen www.hetkunstpodium.nl schrijf in! muziek, beeldend, dans en theater.

10-STRIPPENKAART INSTRUMENTALE LESSEN SCHRIJF JE IN VOOR VOOR GRATIS PROEFLES

Voor jejeugd en volwassenen omeerst (voorlopig) niet meerBezoek dan 10 instrumentale Ben benieuwd, maar wil je even proberen? dan onze websitelessen op te kopen. In overleg met de docent volg je jouw lessen. www.hetkunstpodium.nl en schrijf je in!

10-STRIPPENKAART INSTRUMENTALE LESSEN MUSICALKLAS VOORVOOR 8-12 JAAR

Voor jeugd en volwassenen nietTheaterProducties), meer dan 10 instrumentale lessen Docente Isabelle Murg (van om o.a.(voorlopig) Joop vd Ende locatie Dongen. te kopen. In overleg met de docent volg je jouw lessen.

MUZIEK DE BASIS MUSICALKLAS JAAR Muziek de Basis inVOOR Dongen8-12 en Rijen voor kinderen van 7/8-11 jaar.

Docente Isabelle Murg (van o.a. Joop vd Ende TheaterProducties), locatie Dongen.

DAT KAN BIJ HET KUNSTPODIUM! HET IS LEERZAAM ÉN GEZELLIG. ER ZIJN DIVERSE CURSUSSEN DANSLESSEN VANAF 4 VOOR JAAR JONG EN OUD.

DANS MUZIEK

MUZIEK DE BASIS

Heeft uw kind een passie voor dans? Geef hem of haar op voor dans vanaf 4 jaar! Voor deMuziek jeugd: de Basis in Dongen en Rijen voor kinderen van 7/8-11 jaar. RockPodium, diverse popbands, kinderkoor SingKids, Toetsen & Tokkels (samenspel harpisten en pianisten), Snarivarius (strijkersensemble) en gitaarensemble G6. DIVERSE EMSEMBLES EN POPWORKSHOPS 4 JAAR MUZIEK Kosten:DANSLESSEN € 160,- voor 30 VANAF lessen (van 60 min.). Kinderen die al muziekles volgen, DANS Ook dit jaar hebben we weer allerlei workshops en ensembles, bezoek daarvoor Heeftkorting. uw kind een passie voor dans? Geef hem of haar op voor dans vanaf 4 jaar! krijgen 50% onze website met de qr-code onderin!

JAARMARKT RIJEN DINSDAG 22 OKTOBER

Volgende week in het weekblad Jaarmarkt Rijen pagina’s. Heeft u ook een speciale actie en/of jaarmarktaanbieding? Neem dan even contact op met Rob van Raak 06-53819597.

Voor volwassenen: Popband Cappuccino, zangles (groepsles), Keyboard 55+ (voor beginners), DIVERSE EMSEMBLES EN POPWORKSHOPS MUZIEK Zilver&Dwars (samenspel dwarsfl gitaarensemble en blokfl Ook dit jaar hebben we uit), weer allerlei workshops enuitensemble. ensembles,Binnenkort bezoek daarvoor ook Pumps on Drums (slagwerkgroep voor dames) en een jazzband. onze website met de qr-code onderin! Kosten: € 129,- voor 10 lessen (van 60 min.). *Instrumenthuur is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden. Meld je aan voor een gratis proefles!

BEZOEK WEBSITE BEZOEK ONZE ONZE WEBSITE HETKUNSTPODIUM.NL HETKUNSTPODIUM.NL

LIKEOP ONS OP FACEBOOK LIKE ONS FACEBOOK EN BLIJF OP DE HOOGTE! EN BLIJF OP DE HOOGTE!

BEZOEK ONZE WEBSITE HETKUNSTPODIUM.NL

LIKE ONS OP FACEBOOK EN BLIJF OP DE HOOGTE!


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 3

Leden Rabobank krijgen inkijkje in toekomst nogmaals dat de bank graag zaken blijft doen met Rijenaren en dat vanuit een eigen kantoor, al mag dat gerust wat kleiner zijn. Dit ondanks het feit dat klanten steeds meer vanuit huis hun bankzaken willen regelen, ook wel virtualisering genoemd. 'Maar,' zo benadrukte Bens, 'de bank wil en kan ook op andere manieren dichtbij en betrokken zijn in de Rijense samenleving. De klant bepaalt echter de route en vanzelfsprekend staat zijn wens voor de coöperatieve bank als de onze altijd centraal.'

Afgelopen dinsdag 1 oktober vond in CC De Boodschap de jaarlijkse ledenbijeenkomst van de kieskring Rijen van de Rabobank plaats. De succesvolle setting van vorig jaar stond ook dit keer weer opgesteld. Karin Bruers had het presentatiestokje overgegeven aan Danny Mekic, een ongelooflijk succesvolle jonge ondernemer, nu al gelauwerd en zowat elke dag zicht- en hoorbaar in de media. Directievoorzitter Wim Bens nam de leden mee naar de bedrijfsresultaten van 2012 die, ondanks de moeilijke economische omstandigheden, een gezonde blos op de wangen vertoonden. Ook 2013 geeft tot nu toe een posi-

tief beeld, al zal het nettoresultaat door veelal externe factoren naar alle waarschijnlijkheid lager uitvallen. De regelmatig gemeten klanttevredenheid blijft onverkort hoog en dat ziet een bankier altijd graag. Hij benadrukte

STAN VAN BEIJSTERVELDT UITGEZWAAID EN LOF TOEGEZWAAID Zoals vaak met betrokken mensen willen ze hun afscheid niet zelf regisseren. In de ledenraad heb je echter te maken met een rooster van aftreden om ook leden met een andere blik en visie de kans te geven invloed en zeggenschap uit te oefenen. Voor Stan kwam nu zijn 'gevreesde' moment, iets loslaten waar je je altijd met hart en ziel voor hebt ingezet. Hij zat deze avond in de spotlights waar hij normaal niet

op zit te wachten. Joyce Heuts, die Stan als voorzitter van de kieskring Rijen opvolgt, zwaaide hem de verdiende lof toe en prees zijn niet aflatende inzet voor de behartiging van de belangen van de Rijense leden. 'Een echte leermeester en een ambassadeur in optima forma, we zijn trots op jou,' zo schilderde zij de mens Stan van Beijsterveldt die wat ongemakkelijk glunderde en later overladen met bloemen maar vooral met veel complimenten en dankbetuigingen het podium achter zich liet. Dirk Bertens komt de ledenraad versterken en Cees van der Veeken 'kreeg' een nieuwe termijn bij en dit voelde voor hem als een 'speciaal moment'. Het betrokken lidmaatschap bij een coöperatie verveelt blijkbaar nooit.

COÖPERATIEF DIVIDEND, DAAR WORD JE STERK VAN In de zomer nomineerde de ledenraad een drietal projecten die in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Fonds Coöperatief Dividend. Dat goede bericht had betrokkenen al eerder bereikt maar het was afwachten

welk bedrag de penningmeester op deze avond mocht bijschrijven. Uiteindelijk stopte de teller op iets meer dan zesduizend euro die mocht worden verdeeld. De Leemput kan nu snel voor het invallen van de vorst de midgetgolfbaan 'winterproof' maken en de beveiliging van het clubhuis nog wat verder aanscherpen. Gemengde zangvereniging Euterpe is druk doende met de voorbereidingen voor een mooi concert waar ze hun beste muzikale beentje nog eens willen voorzetten. Hopelijk levert dit ook nog de nodige ledenaanwas op. Een deel van de opbrengst gaat naar een straatkinderenproject in Namibië. Euterpe heeft dus meerdere pijlen op haar boog en is goed bezig. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor de harmonie Vlijt en Eendracht die in februari 2014 zelfs twee voorstellingen op de planken zet, dit in combinatie met een heuse theaterproductie. Zeg in Rijen nooit 'dit gaat jullie niet lukken'.' Babs Levens tenslotte, talent van eigen bodem, kreeg de zaal aardig stil met een paar Nederlandse nummers die zij vertolkte

Betty Spruyt Linda van Beek Bert Ooijen Manon Verspaandonk Baarleseweg 63a 5131 BB Alphen www.hetklavertje.com

Voor alle verloskundige zorg in de driehoek Tilburg - Breda Turnhout.

Uw

T +3113-5082773 zwangerschap info@hetklavertje.com is onze zorg en uit musicals had geplukt. Zij geeft onder meer zang- en theaterles aan een nog steeds groeiend aantal Rijense kinderen, dus ook dat gaat daar helemaal goed komen. Danny Mekic was als Amsterdammer duidelijk onder de indruk van wat Rijen allemaal te bieden heeft; de bedrijvigheid, de gezonde ambitie, de wil om er samen wat van te maken, de brede inzet om de leefbaarheid in het dorp ook op termijn te borgen. En laat dat nu toevallig ook de ambities van de Rabobank zijn, dichtbij en betrokken''. Op dinsdag 22 oktober doet de ledenroadshow Dongen aan. Leden kunnen zich nog steeds opgeven via de website www.tilburg.rabobank.nl

Gilze - 29 september

Elfde Herfstrit van Oldtimerclub De Heuvelrijders

Vanaf negen uur kwamen er auto's, motoren, bromfietsen en Lomaxen van alle kanten aangereden. Het werd steeds voller op het Steenakkerplein in Gilze. Het voltallig publiek kon genieten van 335 nostalgische voertuigen. Rond 11:30 vertrokken 172 bromfietsen, 58 motoren en 105 auto's bij Café-Restaurant Aan 't

Colofon Weekblad

Plein om de rit van 83 km te gaan rijden. De toertocht over mooie landelijke wegen ging via Alphen, Poppel, Lage Mierde, Spoordonk, Oisterwijk, over Tilburg weer terug naar Gilze. Vanaf het terras was het een prachtig gezicht om ze allemaal weer terug te zien komen. Daarna konden de deelnemers en hun passagiers

Gilze en Rijen

Weekblad Gilze en Rijen verschijnt wekelijks op woensdag in Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot in een oplage van 12.000 exemplaren. Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl Bezorgklachten Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven Correspondenten Arda van Puijenbroek 06 - 20 60 11 16 arda-van-puijenbroek@ emdejong.nl Jan Willemen 0161 - 227 058 willemen-j@home.nl Marcel van Gool 0161 - 233 315 fam.van.gool@ziggo.nl Aanleveren kopij www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel. Advertenties (zakelijk) Rob van Raak: 06-53819597 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Particuliere advertenties en Zoekertjes opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren.

Druk Janssen/Pers Rotatiedruk

100% dochteronderneming van

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Een extra exemplaar van Weekblad Gilze en Rijen kunt u op één van de volgende adressen afhalen: Rijen • Albert Heijn, Wilhelminaplein • Em-Té, Wilhelminaplein • C1000, Hoofdstraat • VNR Aarts, Stationsstraat • Primera • Boekhandel Bruna, Wilhelminaplein • Formido Rijen • Tankstation Europalaan • De Boodschap, Nassaulaan Gilze • Drogisterij Vroom, Bisschop de Vetplein • C1000 Hapers, Nieuwstraat • Keurslager G. de Jong, Raadhuisstraat • Action, Steenakkerplein • Em-Té

hun bonnen inleveren voor een hapje en een drankje in de zaak van Gerrit en Claudia van Kooten van Aan 't Plein. De Heuvelrijders, de deelnemers, het publiek en de medewerkers van onze oldtimerclub hebben genoten van deze prima geslaagde dag. De rit was mooi, het zonnetje scheen, de sfeer was fantastisch, er waren veel deelnemers en veel gezellige mensen: wat kun je je nog meer wensen! De organisatie dankt deelnemers en publiek en allen, die zich voor de Elfde Herfstrit spontaan hebben ingezet. De buurtbewoners van het Steenakkerplein willen wij langs deze weg hartelijk danken voor hun medewerking. Ook aan onze sponsors veel dank: Claudia en

Elektro en Stichting Oud Papier. Zondag 28 september 2014 wordt de Twaalfde Herfstrit gereden. Iedereen is dan weer van

harte welkom! Oldtimerclub “De Heuvelrijders Gilze”, E-mail: heuvelrijdersgilze@home.nl www.aantpein.nl

mooie motoren Gerrit van Kooten en medewerkers van Aan 't Plein, Bakkerij Noll Vromans, Spapens Brood en Banket, Ad Dekkers, Kapsalon de KnipKamer, Bloemenvereniging Floralia, Frans Oomen, Guus Broeders , Radio Valencia, Autobedrijf Van Mossel, Autorijschool Diepstraten, Taxi-en touringbedrijf Diepstraten, De Heer

de spectaculaire start van de brommers

Vanaf nu

Slagerij Piet Mutsaers haalt de beste vleeswaren rechtstreeks voor u uit Spanje en Italië Een ware zoektocht naar de beste authentieke 'smaakparels' van Spanje en Italië zorgt ervoor dat klanten van slagerij Mutsaers in Rijen gaan genieten van de meest bijzondere buitenlandse vleeswaren. Slager Mutsaers heeft een ware passie voor Spaanse en Italiaanse specialiteiten. De slager selecteerde met een aantal vakgenoten zelf de beste en lekkerste streekgebonden producten in deze twee culinair hoogstaande landen. Het resultaat is een keur aan bijzondere vleeswaren voor ieder eetmoment die u nergens anders vindt. Rechtstreeks uit het buitenland geïmporteerd en vers voor u afgesneden in de winkel. De lekkernijen zijn in de winkel herkenbaar onder de naam 'Traktatie & Genieten'. Zoals Piet Mutsaers aangeeft: “De vleeswaren zijn namelijk een échte traktatie, voor de klant zelf of voor zijn of haar gasten. Heerlijke

vleeswaren, hammen en worstsoorten voor op brood, als hapje, door de salade óf bij de maaltijd. Uit Spanje halen we bijvoorbeeld de echte Serranoham die minimaal 11 maanden gerijpt is. De chorizo met traditionele Spaanse pepers, rauwe ham van het Spaanse Iberico varken en de traditionele fuet. Uit Italië natuurlijk de enige echte bekroonde Parmaham. Maar ook de in de oven gegaarde mortadella en bijvoorbeeld diverse salami's uit Milaan, Venetië, Cremona en Toscane. Te veel om op te noemen.” Uniek is dat ze allemaal uit een bepaalde streek en vaak ook cultuur afkomstig zijn en worden bereid volgens eeuwenoude, traditionele bereidingswijzen. Elke specialiteit is samengesteld uit het beste vlees gecombineerd met authentieke, verse ingrediënten, kruiden en specerijen. Stuk voor stuk een sensatie als het gaat om de beleving van smaak, struc-

tuur, beet en aroma's. Uniek is eveneens dat de specialiteiten rechtstreeks via twee sterke en bekende merken geïmporteerd worden; Noël uit Spanje en Negroni uit Italië. Van oudsher eeuwenoude familiebedrijven waar kwaliteit, ambacht en traditie de kernwaarden zijn. Met deze partijen als partner kan slagerij Mutsaers de authenticiteit en kwaliteit van de specialiteiten te allen tijde garanderen. Afgelopen vrijdag was Iedereen van harte uitgenodigd de smaakparels te komen ontdekken in de winkel. “We laten iedereen graag proeven, ruiken en genieten van de bijzondere vleeswarenspecialiteiten. Een belevenis en traktatie die we graag met onze klanten delen. We geven iedereen bovendien graag meer informatie en de lekkerste recepten en tips bij de vleeswaren”, aldus slager Mutsaers.

Glasvezel biedt gemeente Gilze en Rijen kansen

Komt er glasvezel in Gilze en Rijen? Als dertig procent van de huishoudens in het aansluitgebied voor 19 januari aanstaande kiest voor glasvezel dan zal Gilze en Rijen aangesloten worden op het glasvezelnet van Reggefiber. Het aanleggen van glasvezel is een enorme klus. Het is voor Reggefiber van groot belang om te weten of er genoeg belangstelling is voor glasvezel. Voor de consument is het belangrijk te weten wat voor meerwaarde glasvezel heeft en wat het gaat kosten.

kelen, worden digitale gegevens doorgegeven. Hoe sneller het laserlicht knippert, hoe sneller de informatie over en weer kan worden gestuurd. Door gebruik te maken van glasvezel kan er supersnel gedownload worden maar ook ge-upload worden.

WAT IS GLASVEZEL?

Om de meerwaarde van glasvezel duidelijk te maken gaat Reggefiber de inwoners van Gilze en Rijen informeren. De eerste stappen hiertoe zijn al gezet. Afgelopen week is de glasvezelkrant in het aansluitgebied huis aan huis bezorgd. In deze krant worden al veel vragen be-

Met de beantwoording van deze vraag begint het keuzetraject voor de consument. Glasvezel is een haardunne vezel waardoor informatie wordt verzonden door middel van laserlicht. Door het laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te scha-

INFORMEREN

antwoord. Ook worden de voordelen van glasvezel op een rij gezet. Zo loopt de glasvezel tot aan het huis, is glasvezel buitengewoon betrouwbaar, is er dubbel zoveel snelheid, is er een maximale keuzevrijheid van serviceproviders en is het honderd procent toekomstproof. Naast de verspreiding van de huis aan huis krant staan er tevens een drietal informatieavonden op het programma. De eerste was op 8 oktober jl. in 't Boerke in Rijen. De tweede bijeenkomst is op 9 oktober aanstaande in CC De Schakel in Gilze en de laatste informatieavond vindt plaats op 16 oktober aanstaande in CC De Boodschap in Rijen. De zaal is op beide avonden om 19.00 uur open en de presentatie begint om 19.30 uur.

VOORSTELLEN Reggefiber legt het glaswerknetwerk aan. De serviceproviders leveren de diensten televisie, internet en telefonie. Reggefiber geeft wel een onafhankelijk overzicht van wat de providers te bieden hebben. Tijdens de informatieavonden zullen de providers zichzelf voorstellen. De enige manier om voor glasvezel te kiezen is het afsluiten van een abonnement bij één van de providers. “Glasvezel biedt gemeente Gilze en Rijen kansen,” aldus wethouder Starreveld. “In de toekomst zullen er nog veel meer gerichte toepassingen voor glasvezel komen. Als gemeente kun je daar maar beter alvast klaar voor zijn. En deze kans krijgen we nu.” MvG


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 4

Kleinschalig bedrijf

Kleinschalig bedrijf met een vriendelijke TE KOOP: met een vriendelijke prijsstelling Baarle-Hertog ...............................Alphenseweg 4-1 prijsstelling Luxe appartement , gelegen op de eerste Persoonlijk Persoonlijk verdieping, Respectvol met zeer ruim terras van 95 m² Respectvol enInteger een ruime garage Integer Aandacht inAandacht de kelder, gelegen ervaring in15 jaar appartementen15 jaar ervaring complex “Residentie Hertoghuys”. Bouwjaar: Nazorg Nazorg 2006. Oppervlakte app: ca. 126 m². Vraagprijs: ......................................€ 275.000,-- k.k. ! IN PRIJS VERLAAGD

Lieve mensen

de helpende hand als een dierbare wegvalt de helpende hand als een dierbare wegvalt

0162 0162 -- 31 31 24 24 35 35

Vraagprijs: ......................................€ 219.000,-- k.k. Alphen ............................................... Goedentijd 53 In het buitengebied, met rondom vrij uitzicht, gelegen vrijstaande woning met garage/berging op 2.135 m² grond. Bouwjaar: 1964, verbouwd in 1984. Inhoud ca. 350 m³

www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl Heeft u iets te vieren? KEURSLAGERIJ DE JONG biedt u: diverse huzarenschotels, kant en klaar warm vlees met saus naar keuze en koud of warm buffet. Voor informatie ligt er een folder in de winkel of bel: 0161-451263.

Laat het leven en de liefde niet aan je voorbijgaan!

Stichting Date

duurzame man-vrouw relaties sinds 1969 • Veilig en betrouwbaar en áltijd in de buurt • Persoonlijke begeleiding en voorstellen • Onbeperkte kennismakingen en hoge slagingskansen Bertie van Zwam, tel. 076-51 46 437 of b.g.g. 0800-022 0225 Aangesloten AVR/Singleskeurmerk/Geschillencommissie

Vraagprijs: ......................................€ 395.000,-- k.k. Alphen .......................................Van Gaverenlaan 3 Zeer fraai afgewerkte uitgebouwde middenwoning met inpandige garage op 147 m² eigen grond. Bouwjaar: 1988, uitbouw: 2006. Inhoud: circa 425 m3.

Vraagprijs: ......................................€ 225.000,-- k.k. Chaam.................................................Wolfsdonk 34 Goed onderhouden 2/1-kap woning met overdekt terras en garage op 290 m² grond. Bouwjaar: 1973. Inhoud: ca. 375 m³.

Vraagprijs: ......................................€ 239.000,-- k.k. Gilze ..................................................... Den Dries 43 Opeen rustige locatie gelegen ruime 2/1-kapwoning met aanpandige garage op 237 m² grond. Bouwjaar: 1975. Inhoud: ca. 400 m³.

Feestje ? Jubileum ? Zaal D’n Appel De zaal met Bourgondische ambiance Geen zaalhuur , gratis en voldoende parkeerruimte, All-in tarieven vanaf e18,00. Informeer naar onze hapjes en buffetten. Tevens kunnen wij uw muziek verzorgen van D.J. tot live-band.

Zaal D’n Appel

Gemoedelijk, Gezellig en Goed !!! Oosterhoutseweg 7-13 5121 RE RIJEN, 0161-222664

Vraagprijs: ......................................€ 249.000,-- k.k. Gilze ....................................................Wevershof 10 Op een rustige locatie gelegen, keurig afgewerkte, moderne middenwoning met tuin op het noorden en vrijstaande stenen berging, gelegen op 110 m² eigen grond. Inh.: ca. 340 m³. Bj.: ca. 2001/2002. Vraagprijs: ......................................€ 199.000,-- k.k.

TE HUUR: Chaam.................................................. Brouwerij 11

In het appartmentencomplex “De 10 van Chaam” op de derde verdieping gelegen penthouse met een afgesloten parkeerruimte en fietsenstallingsruimte op de begane grond. Huurprijs: ...........................................€ 1.150,- p.m. Zie voor ons complete woningaanbod

www.broedersmakelaardij.nl www.broeders.com

Inlichtingen: Makelaarskantoor Broeders

Jan de Vet

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen

Baarle-Nassau.................................. Nonnenkuil 12 Gerenoveerde vrijstaande woning met aangebouwde garage met hobbyruimte op 357 m² grond. Bouwjaar woning: 1966. Gerenoveerd in 2001. Garage: 2006. Inhoud woning: ca.: 340 m³. Inh. garage ca.: 100 m³. Vraagprijs: ......................................€ 285.000,-- k.k. Baarle-Nassau...........................Gen. Maczeklaan 4 Nabij het centrum gelegen keurige vrijstaande woning met berging op 175 m² grond. Bouwjaar: 1960. Inhoud: ca. 280 m³, excl berging.

Onder grote belangstelling hebben wij afscheid genomen van

Pianoles aan huis door ervaren gediplomeerd pianodocent. Particuliere lespraktijk voor beginners en gevorderden. Vanaf de eerste les pianospelen en spelenderwijs het notenschrift leren. Voor kinderen en volwassenen. Info: Danny Pals tel: 0161-453586 ( na 18.00 uur) e-mail dannypals@ home.nl BEGIN NU MET RIJLES. EEN PAKKET VOOR € 899,- JE KRIJGT: 20 LESSEN + PRAKTIJKEXAMEN. LOSSE LES € 40/UUR VERVOLGLES €36/ UUR NED,ENGELS, DUITS, POOLS. VANAF 16,5 JAAR KAN JE AAN DE SLAG. WIL JE INFORMATIE BEL:0620509974. TOT ZIENS Bloem Korte cursus Tekenen en Schilderen Door de eeuwen heen zijn bloemen al een bron van inspiratie. Laat je verassen en kom in een sfeervol atelier werken met allerlei teken- en schildermaterialen. € 50,00 (per 4 lessen) Start 21 en 24 oktober 2013 www.zin-in-kunst.nl 0161 226406 VERHUUR *Hoogwerkers *Spinhoogwerkers *Heftrucks *Bouwdrogers *Betonzagen *Rolsteigers *Toiletwagens Voor ons compleet verhuurprogramma www.jespersmachinehandel.nl MACHINEHANDEL JESPERS Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501

Dank je wel. Jo de Vet- van Gestel, kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Arch. van Beijsterveldthof 1, 5126 CC Gilze.

Na het overlijden van

Ad van de Pas was het medeleven dat wij mochten ontvangen overweldigend. Het is onmogelijk voor ons om iedereen hier persoonlijk voor te benaderen. Langs deze weg willen wij u hartelijk danken voor uw gebaar, in welke vorm dan ook. De belangstelling van ieder en de betrokkenheid van het team van Uitvaartverzorging Creemers zijn een grote steun voor ons in deze tijd. Kinderen, klein- en achterkleinkinderen

Ediat bv is onderdeel van een Intermediagroep die uitgaven realiseert voor sportclubs, theaters, evenementen, overheid, onderwijs, zoals bv. Muzenconcerten Tilburg, Breda’s Museum, Swinkelsche Golfbaan, CC Jan Van Bessouw, Textielmuseum Tilburg, Tophandel Zuid Limburg, Muziekgebouw Eindhoven, Sportcentrum Hank, Theater aan de Parade, en vele andere .... Voor ons kantoor in Breda, zijn wij op zoek naar

ENTHOUSIASTE COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST (m/v) Je verkoopt samen met je collega’s telefonisch advertenties in vermelde uitgaven.

soonlijkheid is belangrijker. Ervaring is welkom, maar per Wij bieden je: • vast salaris • 38-uren week • degelijke interne opleiding • moderne en comfortabele werkomgeving

• doorgroeimogelijkheden • provisie- en bonusregeling • regelmatige werktijden (geen avond- en weekendwerk)

Interesse en zin in iets nieuws? Mail je sollicitatiebrief met CV of neem telefonisch contact op.

Ediat bv, onderdeel van een internationale mediagroep, is voor zijn nieuwe vestiging in Breda op zoek naar collega’s:

EDIAT BV - Ettensebaan 41 - 4183 AH Breda info@ediat.nl - www.ediat.nl Tel: 076 523 90 20

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST (m/v) uw Nie e! in Gilz

Je werkt er samen met een enthousiast team in een fijne werksfeer en bent verantwoordelijk voor het verkopen van publiciteit in uitgaven voor gerenommeerde opdrachtgevers. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

WEEKTOPPERS Grof volkorenbrood

- Valkenbergconcerten Breda - Golfclub Terneuzen - Wereldtuinen Mondo Verde - Makelaarsplan Waalwijk - Rederij Stiphout - Explorion - Centrum voor de Kunsten Roermond - Limburgse handbaldagen - Dance Masters Tien Koevoet - Kerstkranten Axel en Hulst - Textielmuseum Tilburg -… - Ledeltheater, theaters Bergeijk, Geleen,Valkenswaard, Fidei et Arti

Neutraal APK keuringsstation

Kortom, jouw werk is mee bepalend voor de promotie en uitstraling van deze events, clubs en organisaties. Je bent een gedreven persoon met een vlotte commerciële instelling en staat open voor nieuwe uitdagingen. Ervaring is welkom, maar persoonlijkheid is belangrijker.

Nu ook voor alle banden (na afspraak) Wij bieden je:

2 voor

3,50

- vast salaris - 38-uren week

- provisie- en bonusregeling - degelijke interne opleiding

APK Station Rijen • Peter Verwijmeren- moderne en comfortabele werkomgeving - doorgroeimogelijkheden - regelmatige werktijden (geen avond- en weekendwerk) • Jo van Ammersstraat 2 • Rijen • T 0161707718 Interesse en zin in iets nieuws? Reageer snel en mail je sollicitatiebrief met CV of neem telefonisch contact op. www.apkstationrijen.nl EDIAT BV - Ettensebaan 41 - 4813 AH Breda info@ediat.nl - www.ediat.nl - Tel.: 076 523 90 20

Deze Abraham Is uw woning al in een luie stoel met de kat inbraak-proof? op schoot... Duitse broodjes

5 voor

SINTERKLAAS bezoek 2013, Sint en Piet (en) bij u op bezoek, een prive gelegenheid op een leuke en professionele wijze. 6 halen ook voor o.a, scholen, 5 betalen instellingen, en bedrijven, alles is bespreHelaas komen er steeds meer meldingen van inbraak in deekbaar. omgeving West Brabant. Evt. Pieten Voorkom inbraak en laat uw woning optimaal beveiligen met hetmet juiste hang Dans&en sluitwerk. Show groep, GeluidBel Secor voor het beste advies inclusief montage. sinstallatie en Spelprogramma. Meer redenen om voor Secor te kiezen: Voor informatie en/ of boekingen 1. Gratis en vrijblijvend advies over certificaat Politie Keurmerk Veilig06Wonen* 21910172 2. Zomeraanbieding geldig tm 1 juli 2011;

2,00

Worstenbroodjes

Dorpsstraat 74 - 4861 AD Chaam tel: 0161-492371 - fax: 0161-491434 Nieuwstraat 6 - 5126 CE Gilze tel.: 0161-491999 - fax: 0161-493462

De vele bloemen, heel veel kaarten met bemoedigende woorden, zoveel medeleven. Hartverwarmend!

Raadhuisplein 10, Rijen, Tel. 0161-222208 meerpuntsluiting incl. montage nu voor € 285,- i.p.v. € 385,-

50

.... heeft toch liever een blonde stoot!

Stan Wens Bouw bv Bouwt, Beveiligt, Certificeert.

Bel of ga naar www.secor.nl en vraag vrijblijvend een offerte aan.

* Het bezit van een certificaat Politie keurmerk veilig Wonen geeft recht op korting op uw inboedelverzekering, informeer bij uw verzekeringsmaatschappij.

Het enige gecertificeerde Politiekeurmerk / borg gecertificeerd bedrijf in de gemeente Rijen. KiezenGilze voor en Secor, is kiezen voor de veilige weg!

Voordelen: • gratis advies aan huis • door justitie gescreend personeel Dorpenbaan 8, 5121 DG RIJEN - Tel: 0161 - 22 64 62 vakmensen en • uitsluitend Nederlands sprekend www.stanwens.nl • Bel 0161-226441 (Rijen) • gediplomeerde E-mail: info@secor.nl - Internet: www.secor.nl

Proficiat van je collega’s SPAANS FRANS leren? *met vrienden/familie *collega‘s *voor vakantie *zakelijk *lessen in Oosterhout *ook overdag *** Taalexpress 06-18945012


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 5

Binnenkort start tweede groep

U bent van harte welkom op ons nieuwe adres in Gilze

Sportgroep diabetespatiënten gaat verder bij Sport'sCool In de maanden april, mei en juni van dit jaar heeft voor de eerste keer een groep diabetespatiënten vanuit de huisartspraktijk Van Ardenne in Rijen een speciaal voor hen opgesteld sportprogramma gevolgd. Vanaf september sport deze groep vrolijk verder onder de vleugels van de stichting Sport'sCool. Binnenkort start een tweede groep diabetespatiënten met het speciale sportprogramma. In dit artikel een update van deze ontwikkelingen. Landelijk bestaan diverse succesvolle formules om chronisch zieke mensen aan het sporten te krijgen en te houden. Want dat sporten heel belangrijk en positief werkt voor diabetespatiënten, patiënten met aandoeningen aan de luchtwegen, patiënten met hartproblemen of patiënten met depressies is al vele malen bewezen. In de huisartspraktijk van Van Ardenne bestond al enige tijd de behoefte om iets meer voor de diabetespatiënten te doen dan de vier jaarlijkse controles met metingen en leefstijladviezen. Ook de gemeente Gilze en Rijen zet zich actief in om allerlei verschillende doelgroepen in de samenleving aan de slag te krijgen.

VEEL PLEZIER Begin 2013 kwamen diverse ontwikkelingen bij elkaar. Een goed praktijkvoorbeeld in Terheijden, een subsidiemogelijkheid vanuit de regionale huisartsenorganisatie Zorroo en het enthousiasme van huisartspraktijk en gemeente leidden tot de start van een eerste beweeggroep voor diabetespatiënten. In no time waren 13 patiënten vanuit de praktijk van Van Ardenne gerecruteerd die eind maart voor een intake en eerste kennismaking bijeen kwamen in de wachtkamer van de praktijk. Het waren allemaal diabetespatiënten voor wie bewegen heilzaam zou moeten gaan werken. Ze waren om verschillende redenen nooit of al heel lang niet meer aan sporten toegekomen. De een achtte zichzelf fysiek niet in staat, een ander was ooit gestopt en nooit meer begonnen en een derde had geen maatjes om samen mee op te trekken. Diverse deelnemers waren ook bevreesd voor het te hoge aanvangsniveau van veel sportclubs. Onder leiding van de gemeentelijke buurtsportcoach en onder toezicht van het praktijkpersoneel kwam een geweldig groepsproces op gang. De deelnemers vielen kilo's af, verbeterden hun conditie, scoorden positief op alle metingen en hadden vooral veel plezier met elkaar. Ze waren actief in de gymzaal, in de bossen en op verschillende sportvelden in Rijen. Ze deden fitheidsoefeningen, echte sporten en ook stevig wandelen, alles aangepast aan hun capaciteiten. Tweemaal per week kwamen ze bijeen in een grote variatie van activiteiten.

SAMEN DOORGAAN Toen dat eind juni eindigde, werd dat oprecht betreurd door hen. Ze wilden graag doorgaan met sporten en dat was van begin af aan de bedoeling! En er waren nog meer wensen: geen doorstroming naar sportspecifieke sportverenigingen maar heel graag eenzelfde gevarieerde pakket sportactiviteiten blijven beoefenen. Ook hadden de deelnemers inmiddels zo'n hechte band gevormd, dat ze als groep bijeen wilden blijven. Voor de huisartspraktijk was het project in principe klaar, maar de samenwerking met de gemeente zorgde voor de bemiddeling naar de stichting Sport'sCool. Deze nog jonge stichting (die een

keukenarchitectuur midden brabant

Stichting de Lotgenoten gaat lopen of fietsen voor kankerpatiënten De beweeggroep die nu onder de vlag van de stichting Sport’sCool tweemaal per week sport en beweegt. Op de voorgrond buurtsportcoach Lenneke Haagh die deze groep begeleidt. grootschalig naschools sportaanbod voor basisscholieren heeft opgezet) is eigenlijk de enige nietsportspecifieke en niet-commerciële sportaanbieder in de gemeente en dus de beste plek om deze groep onder te brengen. Het bestuur van de stichting ging ermee akkoord en zo kwam de groep op 9 september wederom voor de eerste keer bijeen op de nieuwe uitvalsbasis, de RHV/EMM-accommodatie op sportpark Vijf Eiken. Tien van de dertien deelnemers uit de pilot waren bereid en in staat om mee te doen. Via hen meldden zich twee nieuwe deelnemers aan waardoor de vervolggroep nu uit twaalf personen bestaat. Ze sporten wederom tweemaal per week onder leiding van een (andere) buurtsportcoach van de gemeente en vanaf de eerste keer was er weer veel plezier en inspanning. Alsof er niets veranderd was ten opzichte van eind juni. De begeleiding vanuit de huisartspraktijk is er in deze fase niet meer bij. Uiteraard werken alle betrokkenen nog wel nauw samen met elkaar.

TWEEDE GROEP Al was het maar, omdat er een tweede groep aan gaat komen. Met een bredere basis vanuit meer huisartspraktijken begint op 21 oktober een tweede beweeggroep voor diabetespatiënten. Morgen (10 oktober) vindt hiervoor de intake plaats. Dit zal dus wederom een groep met medisch toezicht zijn. Verder draait deze groep grotendeels in dezelfde opzet als de groep die dit programma in het voorjaar volgde en de groep die nu in het vervolgprogramma bij Sport'sCool zit. Samenwerking tussen deze groepen die beide onder leiding van verschillende buurtsportcoaches van de gemeente staan, ligt voor de hand. Het is de bedoeling van de gemeente om jaarlijks minstens twee van dergelijke nieuwe groepen te laten starten in Rijen en Gilze. In Gilze moet deze sportmogelijkheid overigens nog helemaal opgezet gaan worden. Sport'sCool is voorlopig de organisatie die hen daarna de kans biedt om door te gaan met sporten. Wellicht gaan andere sportaanbieders die rol in de toekomst overnemen. Voor meer informatie over deze initiatieven, kunt u contact opnemen met de secretaris van de stichting Sport'sCool, Martin Gommers, telefoon 0620011698 of sportscoolsecretaris@gmail.com. Of kijk op www.sport-s-cool.nl. Ook bij de huisartspraktijk van Van Ardenne en de gemeente Gilze en Rijen is nadere informatie beschikbaar.

19 oktober De Lulverhalen in de Boodschap

Alweer een Lulverhaal Twee weken geleden plaatste theater De Boodschap een oproep tot het schrijven van een Lulverhaal om deelgenoot te kunnen worden van de belevingswereld van De Man. Onderstaand wederom een (prachtige) reactie. Eerlijk gezegd weet ik eigenlijk niet wat ik met jullie vraag aan moet. Lulverhalen? Lullen is namelijk onzin uitkramen. Je gaat er dus vanuit dat mannen lullen en dat doen ze namelijk niet. Ze discussiëren over van alles en nog wat, terwijl vrouwen -in de ogen van mannen- heel veel praten en vaak niks zeggen. Vrouwen willen aandacht van hun partner en van elkaar en dat er serieus naar hun geluisterd wordt. Ik denk ook niet dat mannen worstelen met het 'man-zijn'. Dit zit niet in hun natuurlijke aard. Vrouwen twijfelen veel meer aan zichzelf of over het 'vrouw-zijn' in het algemeen. De meeste mannen vinden dat ze weinig tekortkomingen hebben. Ze komen wel eens wat tekort, maar dat heeft weer ander oorzaken. Mannen praten zelden over hun eigen vrouw of vriendin, dat houden ze het liefst voor zichzelf. Ze praten over wat hun echt interesseert; voetbal, politiek, werk, muziek en over mooie onbereikbare vrouwen (en de wilden gedachtes

inspiratie centrum

Phantom 2 - Gilze - www.kamb.nl - 0161-431 422

die ze daar over hebben). Nogmaals wat moet ik hiermee? Mannen zijn over het algemeen tevreden met zichzelf. Ze accepteren wie en hoe ze zijn, wat ze doen en hoe ze eruit zien. Ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten. Vrouwen daarentegen willen zich graag spiegelen aan een ideaalbeeld, dat meestal onbereikbaar is. Al doen sommigen verwoede pogingen om via plastische chirurgie dit ideaalbeeld alsnog te bereiken. Vrouwen hebben ook een ander gevoel voor humor (meer serieuzer) dan mannen. Het 'zelfbewustzijn van het vrouw-zijn' hoor je vaak terug bij vrouwelijke cabaretiers. Ze vertellen een verhaal over de diepgang van het 'vrouw-zijn' en de vrouwenwereld waarin zij leven. Mannen die naar deze voorstellingen gaan, vinden er meestal geen zak aan. Diegene die anders beweert, is bang voor de kritische toorn van zijn partner. Desmond Morris, de Engelse zoöloog en publicist schreef het jaren geleden al 'dat vrouwen bepa-

INGEZONDEN MENING VAN DE LEZER

Elke inzender is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn eigen stuk. Opname van ingezonden stukken betekent niet dat de redactie het met de strekking van deze stukken eens is. Verder behoudt de redaktie zich het recht voor ingezonden stukken verkort weer te geven. Anonieme stukken worden niet geplaatst.

lend zijn!' Mannen moeten eerst hun stinkende best doen om in de gunst van het andere geslacht te komen (paringsrituelen) en als ze eenmaal geaccepteerd zijn, moeten ze nog steeds hun best doen om niet afgewezen te worden. Het klinkt misschien banaal, maar mannen willen graag seks en zien dit als de ultieme beloning voor het 'man-zijn'! Maar na die vijftien minuten (per dag, per week, per maand...) willen mannen het liefst weer met elkaar gezellig een biertje pakken, voetbal kijken en discussiëren over politiek, werk en lekkere vr.... de passionele liefde voor hun partner. Nee, mannen zijn zo moeilijk niet en lullen dat doen ze al helemaal niet! Frank Hermens

Stichting de Lotgenoten is opgericht in 2005 door (ex)-kankerpatiënten met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor lotgenoten. Door het organiseren en deelnemen aan sportevenementen willen wij laten zien dat het leven niet stopt na de diagnose van kanker. Door het ondersteunen van kleinschalige projecten, waarbij hulp aan kankerpatiënten wordt geboden in allerlei vormen, trachten wij ons doel te realiseren. Sinds 2005 zijn al verschillende goede doelen gesteund.

OM EEN PAAR VOORBEELDEN TE NOEMEN: DE VRIENDEN VAN HET SOPHIA KINDERZIEKENHUIS TE ROTTERDAM. In overleg met het Sophia Kinderziekenhuis werd besloten dat er voor deze opbrengst speelgoed werd aangeschaft voor de afdeling oncologie.

VERBEETEN INSTITUUT TILBURG Met de opbrengst van onze ac-

ties hebben we audiovisuele middelen als, computers, televisies, dvd-spelers en dvd's aangeschaft en geschonken aan stichting Verbeeten Fonds. Het Verbeeten heeft deze middelen geplaatst in vijf verblijfruimten binnen het instituut. Hierdoor kunnen de patiënten die hier langere tijd verblijven o.a via internet met het thuisfront communiceren.

VERWENDAG IN SAMENWERKING MET HET VERBEETEN INSTITUUT TILBURG In 2011 en 2012 vond in speelboerderij 'de Vossenberg' in Gilze een verwendag plaats voor kinderen met een ouder met kanker. In 2013 werd deze dag gehouden in Safaripark de Beekse Bergen. Op zaterdag 19 oktober gaan fanatieke lopers en fietsers een halve marathon lopen of fietsen op de Mont Ventoux in Frankrijk en zo proberen om weer geld bij elkaar te lopen of fietsen voor dit goede doel, geld bijeen brengen voor de ondersteuning van kankerpatiënten.

U kunt aan deze halve marathon nog deelnemen per racefiets of mountainbike, maar ook als hardloper of wandelaar. De stichting verzorgt een 4 daagse reis van donderdag 17 oktober tot en met zondag 20 oktober waarin veel inbegrepen is. De busreis vanuit Gilze, de tolwegen, het eten en het slapen, alles is compleet verzorgd. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij, dus heb je zin om mee te gaan en te gaan lopen of fietsen voor dit goede doel neem dan even contact met de organisator, Marcoen Oomen, telefoonnummer: 06-51016313 of per email: marcoenoomen@hotmail.com. Voor meer informatie kun je ook even kijken op de site van de stichting De Lotgenoten: www. delotgenoten.nl. Cor de Kok, de fotograaf van Kabelkatern gaat ook mee en maakt een fotoreportage van dit evenement. Een verslag en foto's van dit fantastische evenement komt natuurlijk in dit weekblad en is ook na terugkomst te zien op kabelkatern. (ziggo kanaal 41).

Sarahdag 2013 Gilze, een geweldige dag Zondag 29 september hebben we voor de 6e keer de Sarahdag in de gemeente Gilze-Rijen gehouden. Om half 11 werden alle dames verwacht op het plein voor de Basisschool de Wildschut, in onze tijd de St. Jozefschool voor de meisjes. Dus voor velen een plek die al veel herinneringen opriep. Iedereen was verzocht om met de fiets te komen. Op het plein stond een Supergrote Sarah, waardoor het voor iedereen wel duidelijk was, dat het hier te doen was. De aftrap van deze dag begon met een pro secco. Daarna allemaal op de foto bij Super Sarah. Vervolgens op de fiets naar het eerste adres: de Schaepsdijk. Hier kregen we een uiteenzetting van het bedrijf onder het genot van koffie, koek en kaas. Uitleg over wat een Belhamel nu toch was. En met een rondleiding werd dit bezoek afgerond, om onze weg weer te vervolgen

naar het volgende adres. Bij met Liefde Bereid, werden de dames heerlijk in het zonnetje gezet, en kon één groep beginnen met culinaire hoogstandjes, terwijl de andere groep op een originele wijze werd beziggehouden. Er is veel gelachen, gekletst en er zijn heel erg veel herinneringen opgehaald. De fotoboeken van de Basisschool waren door enkele Sarah's meegenomen, en zorgden voor vele lachsalvo's. Nadat de 2e groep ook haar kookkwaliteiten kon toetsen, begonnen we met het nuttigen van alle smakelijke hapjes. Genietend van een drankje en het zonnetje was ook dit onderdeel een groot succes. Het drukke programma zorgde ervoor dat er geen tijd te verliezen was. Want er wachtte ons al een workshop met kleur, stijl en

personal styling. Iedereen kon zich uitleven in de fotosessie, en vragen werden dan ook gesteld over kleur, vormen, kledingadvies ed. Heel belangrijk natuurlijk op deze leeftijd en we zijn allemaal weer wijzer geworden, waar je nu echt je voordeel mee kunt doen. Als afsluiting van de dag zijn we naar De Banner gegaan en hebben daar heerlijk gegeten, de prijsuitreiking gehad en ontzettend veel gekletst, herinneringen opgehaald, en afspraken gemaakt om elkaar weer te mailen, via facebook contact te houden en zelfs een reünie te gaan organiseren. Al met al een zeer geslaagde dag met heel veel gelach, en uiteraard een heerlijk zonnetje om lekker met elkaar op de fiets buiten te zijn. Sarah's bedankt voor jullie geweldige deelname aan deze dag. De Sarahorganisatie.

Over drie weken...

KBS St. Jozef organiseert ook dit jaar weer haar appelflappenactie Dan gaan de kinderen, juffen, meesters en ouders van KBS St. Jozef weer langs de deuren om appelflappen te verkopen. Ook zijn er zoals gebruikelijk weer een aantal stands. Dit jaar zijn er 12.500 appelflappen besteld. Zaterdag 2 november verkopen we onze appelflappen voor het zestiende jaar. De opbrengst van dit jaar willen we besteden aan een speeltoestel van natuurlijke materialen. De appelflappen worden huis aan huis verkocht, maar natuurlijk ook weer op onze welbekende vaste standplaatsen; Laco Sportcentrum Tropical, Sportpark de Vijf Eiken, Boerenbond in de winkel, op het Wilhelminaplein bij SMAAK en natuurlijk de hoofdingang van KBS St. Jozef. Wij hopen natuurlijk dat iedereen in Rijen deze zaterdag weer

Met de bakfiets de deuren langs een appelflap eet bij de koffie of thee.

Oudervereniging en team KBS St. Jozef


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 6

Info Oud-burgemeester en ereburger Ton Aarts overleden Oud-burgemeester Ton Aarts van de gemeente Gilze en Rijen en Teteringen is op 77-jarige leeŌijd overleden. Ton Aarts was van 1983 tot 2001 burgemeester van de gemeente Gilze en Rijen. Daarvoor was hij vanaf 1972 burgemeester van de gemeente Teteringen. Hij was een bevlogen bestuurder, die veel voor onze gemeente hee� betekend. Vanwege zijn verdiensten is hij in 1993 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Bij gelegenheid van 12,5 jaar burgemeesterschap in de gemeente Gilze en Rijen werd hij in 1995 drager van de gemeentelijke erespeld. Bij zijn afscheid en pensionering op 31 augustus 2001 kende de gemeenteraad hem het ereburgerschap van de gemeente Gilze en Rijen toe. Na zijn pensionering bleef hij in Rijen wonen. Hij overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

Op deze pagina treŌ u algemene informaƟe aan en licht het gem eentebestuur allerlei besluiten en voornemens kort toe.

Oproep burgemeester: meld uw vermoedens Beste inwoner van de gemeente Gilze en Rijen, Als burgemeester treed ik hard op tegen hennepkwekerijen en drugsoverlast in de gemeente Gilze en Rijen. Ik vind dit belangrijk, omdat er veel gevaren kleven aan deze vormen van criminaliteit. Zo bleek ook zondag 29 september 2013 weer. Omstreeks 11.45 uur rukte de brandweer uit voor een woningbrand aan de Marga Klompélaan in Rijen. In de woning bleek een hennepkwekerij geves�gd te zijn.

Gevolgen van de brand

Een groot deel van de zolderverdieping brandde uit. De hele woning hee� rook- en waterschade opgelopen. Ook de aangrenzende woningen liepen schade op door deze brand en het blussen daarvan. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen, maar helaas komt ook dat voor. U moet er toch niet aan denken wat er gebeurt als de brand ’s nachts uitbreekt en iedereen ligt te slapen.

Meld uw vermoedens!

Om illegale hennepteelt aan te pakken, zijn poli�e en gemeente voor een groot deel a�ankelijk van úw informa�e. Daarom stel ik u de volgende vraag: “Weet u zeker dat u of uw kinderen niet naast een hennepkwekerij liggen te slapen?”

Jaardoelstelling Talent2Work nu al gerealiseerd

Voor 125 uitkeringsgerechƟgden een geschikte baan, waarvan er vijŌig tot een beëindiging (of niet toekennen) van een uitkering leiden. Dat is wat we ons voor 2013 met het project Talent2Work ten doel hadden gesteld. Beide doelstellingen hebben we eind september al bereikt! Een mooi resultaat, maar ruimte om achterover te leunen is er niet. Net als andere gemeenten ziet ook Gilze en Rijen zich geconfronteerd met een toename van het aantal mensen met een uitkering. De komende maanden geven we dan ook een extra impuls aan Talent2Work, onder andere door de inzet van extra handjes. Via een gerichte ac�e wil de gemeente tot 1 maart 2014 in totaal 25 extra klanten aan een betaalde baan helpen. Een uitgebreidere versie van dit bericht vindt u op www.gilzerijen.nl.

Ik roep u op om vermoedens van een hennepkwekerij te melden bij de poli�e of de gemeente. In het kader hieronder ziet u hoe u dit kunt doen. Laten we samen een vuist vormen tegen drugscriminaliteit in Gilze en Rijen! Jan Boelhouwer Burgemeester Gilze en Rijen

Welke zaken zijn verdacht? Signalen die kunnen duiden op een hennepkwekerij � � � � � � �

Talent2Work Meet & Greet 2012 (Foto Jacomijn Dijkers)

� � � �

Gooi alléén gevallen blad in de bladkorven Ook dit jaar hebben we weer bladkorven in de wijken geplaatst. Net als vorig jaar legen we ze met een bladzuiger. Dat maakt het nog belangrijker dat u alleen maar gevallen blad in de korven gooit. Door takken en snoeihout raakt de zuigslang verstopt. Bladkorven met takken en snoeihout maken wij niet leeg.

� � �

Stankoverlast van hennep Geluidsoverlast (zoemend geluid) van afzuiginstalla�es Extra ontluch�ngspijpen in het dak Een versterkte aan- en afvoer van lucht Felle gloed van kunstlicht en knipperende lampen Licht dat al�jd brandt Bouw- en sjouwac�viteiten op vreemde �jds�ppen Warme muren, een onbesneeuwd dak als het sneeuwt Condensvorming op ramen Afgeplakte ramen of stelselma�g dichte gordijnen Bewoners die bijna nooit thuis zijn of alleen op vaste uren Bewakingscamera’s Komen en gaan van opvallende voertuigen Ontwijkend gedrag van de huurder/bewoner

Wat moet u doen?

Signaleert u één van bovenstaande zaken? Neem dan direct contact op met: � de poli�e (tel. 0900-8844 of 112 in geval van spoed) � wenst u anoniem te blijven, bel dan met Misdaad Anoniem (tel. 0800-7000) � de coördinator Veiligheid van de gemeente Gilze en Rijen (tel. 140161)

We ze�en de bladkorven vooral in woonstraten met veel of grote bomen die overlast geven voor aangrenzende bewoners. Bewoners die de straat schoon willen houden kunnen het afgevallen blad zo op één centrale plaats aanbieden. De bladzuiger raakt verstopt door takken en boomkluiten

AcƟviteitenagenda

In deze rubriek vindt u de vergaderingen, informa�ebijeenkomsten en andere ac�viteiten die de gemeente organiseert of inhoudelijk ondersteunt. � 13 oktober - 24 november Exposi�e (Na)zomers Kunstfeest in De Boodschap in Rijen � 17 oktober 2013 19.30 uur - Informa�eavond ontwerpbestemmingsplan D’n Door in De Schakel in Gilze � 1 november 2013 gemeentelijke Veteranendag in De Schakel in Gilze.Door de bladzuiger samen met de vrachtwagen in te ze�en, zorgen wij ervoor dat u het gevallen blad steeds kwijt kunt.

Agenda afvalinzameling

Week 42 van 14 tot 21 oktober Wat halen wij deze week op? � Grijze of groene container Raadpleeg uw afvalkalender. � Snoeihout Op 14 oktober, alleen als u zich hiervoor hee� opgegeven, vóór donderdag 10 oktober, 12.00 uur. U moet € 50 contant afrekenen met de chauffeur. � Grof Afval Op 17 oktober, alleen als u zich hiervoor hee� opgegeven, vóór dinsdag 15 oktober 12.00 uur. Het laten ophalen van grof afval kost € 50,-. U moet dit bedrag bij het aanmelden vooraf betalen. � Papier Raadpleeg uw afvalkalender. � PlasƟc afval Raadpleeg uw afvalkalender.

Week 43 van 21 tot 28 oktober Wat halen wij deze week op? � Grijze of groene container Raadpleeg uw afvalkalender, in verband met de jaarmarkt op 22 oktober geen inzameling. Vanaf die dag schui� de inzameling steeds één dag op. � Milieustraat Op dinsdag 22 oktober gesloten i.v.m. de jaarmarkt. � PlasƟc afval Raadpleeg uw afvalkalender.

Donderdag 10 oktober in Gilze

InformaƟeavond over woninginbraak

Samen met de poli�e houdt de gemeente op donderdag 10 oktober aanstaande een informa�eavond over woninginbraken. De avond is in De Schakel in Gilze en begint om 19.30 uur. Bewoners van een groot deel van Gilze hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Geïnteresseerden uit andere wijken in de gemeente zijn uiteraard ook van harte welkom. Er is een interessant programma waarin u adviezen krijgt. Daarnaast laat een ex-inbreker met sprekende voorbeelden zien hoe een inbreker te werk gaat. Aanmelden voor deze avond is nog mogelijk. Dat kan door het sturen van een e-mail naar team-gilzerijen-dongen@mw-brabant.poli�e.nl.

Kartonnen drankverpakkingen horen in de grijze bak

RedacƟe en opmaak Groep Communica�e Gemeentehuis Postbus 73, 5120 AB Rijen tel. 14 0161 Internet www.gilzerijen.nl E-mail info@gilzerijen.nl

Oud-gemeenteraadsraadslid Rinus van Bijsterveldt overleden Rinus van Bijsterveldt, oud-raadslid van de gemeente Gilze en Rijen, is op 76-jarige lee�ijd overleden. Tussen 1994 en 2006 was hij raadslid namens Gemeentebelang. Zijn par�jgenoten herinneren hem als een zeer sociaal betrokken poli�cus. Hij werd gewaardeerd door zijn inbreng vanuit de prak�jk en zijn vele contacten met inwoners. Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe.

College wil afvalscheiding en hergebruik verder sƟmuleren

De gemeente zet in op op�male afvalscheiding en maximaal hergebruik van afval. Dit is goed voor milieu en duurzame ontwikkeling van onze gemeente. In het Afvalplan voor de jaren 2012 tot en met 2016 staan maatregelen om dit te bereiken. Het plan is tussen�jds geëvalueerd. Het scheiden van afval is verbeterd en meer afval wordt hergebruikt. Bijkomend effect is een behoorlijke verlaging van de afvalstoffenheffing in 2014. Het vastrecht kan met 22% omlaag en het tarief voor het legen van de groene bak met 50%. Het tarief voor het legen van de grijze bak gaat met 30% omhoog om te s�muleren dat er meer g�-afval naar de groene bak gaat. Commissie Ruimte en gemeenteraad vergaderen nog over deze voorstellen van het college. Een uitgebreider ar�kel vindt u op www.gilzerijen.nl

InformaƟeavond ontwerpbestemmingsplan D’n Door Gilze

Voor geïnteresseerden houdt de ontwikkelaar in samenwerking met de gemeente een informa�eavond over het ontwerpbestemmingsplan D’n Door Gilze op donderdag 17 oktober 2013 in De Schakel in Gilze. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat op de loca�e Heuvel 1-3 in Gilze een woon-zorggebouw met horeca en 13 grondgebonden woningen kan worden gerealiseerd. Het plan ligt nu ter inzage. De bijeenkomst begint om 19:30 uur. U bent vanaf 19:15 uur van harte welkom.

Veel inwoners gooien lege kartonnen drankverpakkingen bij het oud papier. Deze horen echter thuis in de grijze bak. Het gaat hier om verpakkingen waar vla, yoghurt, melk, soep, appelsap of andere dranken in hebben gezeten. Ook pakken met een plas�c draaidop en kleine drinkpakjes horen thuis in de grijze bak. Op dit moment houdt een aantal Nederlandse gemeenten proeven met het inzamelen van drankenkartons. Uit die proeven moet blijken wat de beste manier is om drankenkartons in te zamelen. Als eind 2013 – begin 2014 de uitkomst bekend is, gaan we in de gemeente Gilze en Rijen het inzamelen van drankenkartons ook opstarten.

OpeningsƟjden klantcontactcentrum rondom de kermis in Rijen

Vanwege de kermis in Rijen is het klantcontactcentrum op maandag 21 oktober en dinsdag 22 oktober gesloten. Er is een beperkte openings�jd voor aangi�e van geboorte en overlijden. Daarvoor is het klantcontactcentrum op beide dagen van 09.00 tot 09.30 uur geopend. Op woensdag 23 oktober 2013 is het klantcontactcentrum vanaf 08.30 uur weer geopend. Voor nadere informa�e kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 0161 of via de site www. gilzerijen.nl.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

Meer

2

PAGINA 7

info

Ook militairen in acƟeve dienst welkom

Overleef jij een woningbrand? Doe de test!

Gemeentelijke Veteranendag op vrijdag 1 november aanstaande

Stel, er zou nu brand in jouw huis uitbreken. Zou je het overleven? Via een test op www.watdoejijbijbrand. nl kan iedereen binnen 3 minuten uitvinden of ze een woningbrand overleven. Dit jaar is “Wat doe JIJ bij brand? Blijf uit de rook!” het thema van de Brandpreven�eweken, die jaarlijks in oktober worden gehouden. De hele maand worden overal in het land ac�es georganiseerd om het belang van brandveilig leven te benadrukken.

De gemeente Gilze en Rijen houdt op vrijdag 1 november 2013 voor de zesde keer een Veteranendag. Dit jaar in de Schakel in Gilze. Ook dit keer is het thema ‘OntmoeƟng tussen jong en oud’. Tijdens deze dag tonen we onze waardering voor iedereen in onze gemeente die zich hee� ingezet in dienst van de vrede. Alle veteranen uit de gemeente zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Daarnaast zijn ook dit jaar die militairen van harte welkom, die uitgezonden zijn geweest voor een (vredes)missie, maar nog ac�ef

College adviseert:

Bouw nieuw zwembad in wijk Vliegende Vennen in Rijen Dit voorjaar presenteerde het college een extern uitgevoerd onderzoek naar de zwembadmogelijkheden voor Rijen. Daaruit kwamen drie opƟes voort: het huidige zwembad Tropical verbouwen of een nieuw zwembad bouwen, al dan niet met bescheiden recreaƟeve voorzieningen. De gemeenteraad wilde dat het college ook de opƟe van een parƟculier iniƟaƟef op het voormalige Ericssonterrein onderzocht. In de afgelopen periode hee� het college alle op�es bekeken en vergeleken. Het stelt nu aan de gemeenteraad voor om een nieuw zwembad te realiseren in aanslui�ng op of in de directe omgeving van de nieuw te bouwen sporthal in de wijk Vliegende Vennen in Rijen. Met zo’n zwembad is de gemeente straks minstens € 100.000 per jaar voordeliger uit dan als we doorgaan met het huidige zwembad en daar niets aan veranderen. Voor de realisa�e van het nieuwe zwembad is een voorbereidingskrediet van € 400.000 nodig. Het nieuwe zwembad richt zich op verenigingszwemmen, leszwemmen en

2

doelgroepenzwemmen en in mindere mate op (de diverse vormen van) recrea�ef zwemmen. De verdere ontwikkeling start pas op het moment waarop de gemeente geen verplich�ngen meer hee� in de exploita�e van het bestaande zwembad Tropical en er dan geen guns�ger aanbiedingen van derden liggen. Na ingebruikname van het nieuwe zwembad sluit het bestaande zwembad Tropical. Het plan is om het oude bad dan te slopen en het terrein te herontwikkelen. Op woensdag 16 oktober bespreekt de commissie Samenleving het advies van het college.

dienen. Ook zij kunnen zich aanmelden. Sinds vorig jaar hebben ook zij de veteranenstatus. Kijk voor meer informa�e op www.gilzerijen.nl. Veteranendag vorig jaar in Rijen. Foto Jacomijn Dijkers

B en W belicht… Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze ‘B en W belicht’ informeren wij u over de belangrijkste openbare besluiten van 24 september 2013 en 1 oktober 2013 en we geven er een korte toelichƟng op. Wilt u de korte toelichƟngen op alle besluiten van de afgelopen twee weken teruglezen, kijk dan op www.gilzerijen.nl , ga naar PublicaƟes en kies voor Collegebesluiten. Hebt u vragen, bel dan 14 0161.

College maant Defensie tot spoed rondom procedures Vliegbasis GilzeRijen

Het college gaat bij het Ministerie van Defensie per brief aandacht vragen voor snelle a�andeling van de lopende aanvraag om een nieuwe omgevingsvergunning voor Vliegbasis GilzeRijen. Ook dringt het college in de brief aan op spoed in de procedure rondom het nieuwe Luchthavenbesluit. Hierover met voor 1 november 2014 een besluit genomen zijn.

Nieuwe bestemming voor D’n Door in Gilze in de maak

Burgemeester en wethouders hebben het ontwerpbestemmingsplan ‘D’n Door Gilze’ vastgesteld. Het plan komt binnenkort ter inzage te liggen. Het bestemmingsplan moet de komst van een woon-zorggebouw met horeca en der�en woningen aan de Heuvel in Gilze mogelijk maken. Voor belangstellenden komt er binnenkort een informa�eavond. Daarnaast hee� het college besloten om geen ontwerp-exploita�eplan vast te stellen.

Gemeente start proef met ondersteunen kwetsbare ouderen

Het college start een proef om op een nieuwe manier ondersteuning te bieden aan kwetsbare ouderen. Het gaat om een combina�e van persoonlijke begeleiding en ict. Het doel is mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen. De proef past bij de nieuwe taken de gemeente krijgt vanaf 1 januari 2015.

Rijen krijgt Ɵjdelijke schaatsbaan

Het college hee� besloten om mee te werken aan het ini�a�ef van s�ch�ng Juin om samen met diverse partners een �jdelijke schaatsbaan te realiseren. De schaatsbaan wordt geplaatst op het Burgemeester Sweensplein van 16 december 2013 tot en met 5 januari 2014.

College wil Ɵen woningen Spoorlaan Zuid in Rijen isoleren tegen geluid

Het college hee� een besluit genomen over de te treffen isola�emaatregelen voor de woningen aan de Spoorlaan Zuid. Hierbij is gekozen voor het isoleren van de woningen die momen-

teel binnen de hoogste geluidsbelas�ng ondervinden. In totaal komen �en van de zeven�en woningen aan het spoor in aanmerking voor gevelmaatregelen.

Werkgroep werkt aan speelbos in Gilze

Het college wil medewerking verlenen aan de werkgroep Speelbos Gilze om hun plannen voor de ontwikkeling en realisa�e van een speelbos op de loca�e Klein Zwitserland in Gilze verder uit te werken. In de commissie Samenleving van 16 oktober komt de presenta�e van het plan Speelbos.

Delen voorlopige woz-waarde met inwoners krijgt vervolg

De gemeente Gilze en Rijen werkte begin 2013 voor het eerst met een voorlopige woz waarde. Inwoners ontvingen deze en kregen de gelegenheid te reageren. Pas daarna werd de waarde deni�ef en volgde de belas�ngaanslag. In 2014 doet de gemeente dit opnieuw op deze manier.

Op deze pagina publiceert het gemeentebestuur de weƩelijk verplichte en andere bekendmakingen in het kort.

Bekendmakingen Vergunning Drank- en Horecawet

25 september 2013, Regentenstraat 9, 5121CM in Rijen. Vergunning voor het uitoefenen van het horecabedrijf aan S�ch�ng MaasDuinen. Meer informa�e: zie website www. gilzerijen.nl.

Bekendmaking vaststelling verordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 september 2013 de volgende verordening hee� vastgesteld: - Verordening Langdurigheidstoeslag Wet werk en bijstand 2013; verordening voor het verlenen van categoriale bijzondere bijstand aan mensen met een langdurig laag inkomen Genoemde verordening treedt in werking op 1 oktober 2013 en werkt terug tot en met 1 juli 2013. De verordening ligt voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis in Rijen bij de gemeentebalie. De verordening is tevens op de website van de gemeente Gilze en Rijen te raadplegen.

Ontwerpbestemmingsplan Gerardus Majellakerk Hulten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 3 september 2013 het ontwerpbestemmingsplan Gerardus Majellakerk Hulten vast. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat de kerk in Hulten wordt gebruikt voor wonen en werken. Het college besloot ook om geen ontwerpexploita�eplan vast te stellen, om-

dat we de grondexploita�e regelen met een realisa�eovereenkomst. Ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 27 september 2013 tot en met 6 november 2013 �jdens openings�jden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen. Ook kunt u het plan �jdens de openings�jden inzien in The Chump, Gerardus Majellastraat 2 in Hulten. Iedereen krijgt de gelegenheid om binnen deze termijn een mondelinge of schri�elijke zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/ of tegen het ontwerpbesluit om geen exploita�eplan vast te stellen.. U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IMRO-nummer is NL.IMRO. 0784.BPGerMajella9-ON01

Vastgesteld wijzigingsplan Tilburgsebaan 30

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 20 augustus 2013 het wijzigingsplan Tilburgsebaan 30 vast. Met dit plan wordt de agrarische bestemming met de specieke aanduiding IV (Intensieve veehouderij) omgezet naar de bestemming bedrijf met de specieke aanduiding africh�ngsbedrijf voor paarden. Het college besloot ook om geen exploita�eplan vast te stellen, omdat we de grondexploita�e regelen met een realisa�eovereenkomst. Bestemmingsplan ligt ter inzage Het wijzigingsplan ligt van 1 oktober 2013 tot en met 11 november 2013 �jdens openings�jden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen.

Ook kunt u het plan �jdens de openings�jden inzien in De Schakel in Gilze, Kerkstraat 106 in Gilze. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IMRO-nummer is NL.IMRO. O.0784.BPTilburgsebaan30-VG01

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan D’n Door Gilze’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 24 september 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘D’n Door Gilze’ vast. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat op de loca�e Heuvel 1-3 in Gilze een woon-zorggebouw met horeca en 13 grondgebonden woningen kan worden gerealiseerd. Het college besloot ook om geen ontwerpexploita�eplan vast te stellen, omdat we de grondexploita�e regelen met een realisa�eovereenkomst. Ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 3 oktober 2013 tot en met 13 november 2013 �jdens openings�jden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen. Ook kunt u het plan �jdens de openings�jden inzien in De Schakel in Gilze. Iedereen krijgt de gelegenheid om binnen deze termijn een mondelinge of schri�elijke zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of tegen het ontwerpbesluit om geen exploita�eplan vast te stellen. InformaƟeavond Voor geïnteresseerden houdt de ontwikkelaar in samenwerking met de

gemeente een informa�eavond over het ontwerpbestemmingsplan op donderdag 17 oktober 2013 in De Schakel in Gilze. Deze bijeenkomst begint om 19:30 uur. U bent vanaf 19:15 uur van harte welkom. U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bekendmaking bestemmingsplan Buitengebied

De raad van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 1 juli 2013 het bestemmingsplan Buitengebied opnieuw en gewijzigd vast. Het bestemmingsplan werd eerder op 27 september 2010 vastgesteld. Bij uitspraak van 19 december 2012 (nr. 201012525/1/R3), droeg de Raad van State aan de gemeenteraad op om het vaststellingsbesluit opnieuw te nemen, met inachtneming van die uitspraak. De Raad van State bepaalde tevens dat voor de hernieuwde vaststelling afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht niet toegepast hoefde te worden. Er hee� dus geen ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Er konden daarom geen zienswijzen worden ingediend. Op slechts enkele onderdelen (op grond van de uitspraak van de Raad van State) is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Een overzicht van die wijzigingen behoort als bijlage bij het nieuwe vaststellingbesluit. De wijzigingen zijn verwerkt in de verbeelding en de regels van het plan. Bestemmingsplan ligt ter inzage Het bestemmingplan ligt van 26 september 2013 tot en met 6 november 2013 �jdens openings�jden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen. U kunt het volledige plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

9 oktober 2013

Gilze Burgemeester Molstraat 14, verwijderen asbestbeva�ende platen Draaiboom 13, verwijderen asbesthoudende bepla�ng

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Voornemen afwijken bestemmingsplan

Omgevingsvergunningen en meldingen

Rijen Hoofdstraat 100, verbouwen winkel en bedrijfswoning Walkvat secƟe A nummer 6453, bouwen garage Atalanta 64, kappen eiken Mackayhof, kappen berk en aanleggen parkeerplaats Ericssonstraat 2, verbouwen hal 02 Vincent van Goghstraat 15 A, aanbrengen reclame gevel Nassaulaan 17, plaatsen dakkapel achtergeveldakvlak Gilze Burgemeester Molstraat 14, uitbreiden hoofdgebouw Driehoek 12, uitbreiden rundveehouderij Weilenseind 8, bouwen bijgebouw en plaatsen zonnepanelen Hulten Wierkstraat en Flaassendijk, aanleggen 3 uitri�en

Ingediende meldingen

Rijen Haansbergseweg 12, melding ac�viteitenbesluit veranderen inrich�ng Hoofdstraat 127, verwijderen asbest Monseigneur Schaepmanstraat 61, verwijderen asbesthoudende vensterbanken Hof van Liedekerke 13, verwijderen asbesthoudende golfplaten Brabantpark 15, verwijderen asbesthoudende ontluch�ngsbuis Molenschot Veenstraat 89, melding ac�viteitenbesluit veranderen inrich�ng

Rijen Laagstraat 64, slopen woning en bouwen van een nieuwe woning Gilze Nieuwstraat 58, revitalisa�e woonhuis en bijgebouwen Burgemeester Molstraat 14, uitbreiden hoofdgebouw Molenschot Pastoor van de Rietstraat 26, bouwen serre

Beslistermijn omgevingsaanvraag verlengd

Molenschot Bavelseweg 153, oprichten afslaghu�en Gilze Strijp 31, bouwen tuinpaviljoen in bestaande siertuin

Aanvraag omgevingsvergunning buiten behandeling gesteld

Molenschot Goorbergseweg 37, gedeelte gevel dichtze�en en uitbreiden dakopbouw

Verleende omgevingsvergunningen met reguliere procedure

Rijen StaƟonsstraat 54, vervangen kozijnen voorgevel Atalanta 38, kappen eikenboom Kennedylaan 48, kappen grove den Statenlaan 62, kappen pinus strobus

Vervolg op pagina 3


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

3

PAGINA 8

Op deze pagina publiceert het gemeentebestuur de weƩelijk verplichte en andere bekendmakingen in het kort.

Vervolg van pagina 2

plaatsen opbouw en vergroten aanbouw

Tinnegietersweg secƟe M, nr. 150, kappen zomereik Hoofdstraat 100, verbouwen winkel en bedrijfswoning Mary Dresselhuysstraat 2 t/m 20, bouwen 10 meegroeiwoningen Anna Marie van Schurmanstraat 35, dakkapel op voor- en achtergeveldakvlak Charley Tooropstraat 24, vervangen kozijnen Gilze Burgemeester van Poppelstraat 31,

Geaccepteerde milieumeldingen en volledige sloopmeldingen

Molenschot Veenstraat 89, melding ac�viteitenbesluit veranderen inrich�ng Rijen Monseigneur Schaepmanstraat 61, verwijderen asbesthoudende vensterbanken Hoofdstraat 127, slopen woning en werkplaats

Zwarte Dijk 72, melding ac�viteitenbesluit veranderen inrich�ng Brabantpark 15, verwijderen asbesthoudende ontluch�ngsbuis Laagstraat 64, slopen bestaande woning Gilze Burgemeester Molstraat 14, verwijderen asbestbeva�ende platen Versterstraat 48, verwijderen asbestbeva�end dak Draaiboom 13, verwijderen asbesthoudende bepla�ng Weilenseind 13, slopen voormalige mestopslag en sleufsilo’s

Buxus €0,50,vaste planten,hedera,bodembedekkers €0,70, rozen,heide,bolcrysanten,hortensia annabel € 3,00,haagconiferen,heesters,rhododendron,laurier,catalpa in pot,bomen op stam,potgrond,enz. plantenkwekerijmaes,het sas 1,alphen,tel:0135082029,open:ma-wodo vanaf 13.00uur,vryzat.de hele dag

Te koop: BRAMEN & FRAMBOZEN deze week: 3 kilo jam frambozen (diepvries) € 12.50 BRAMEN KWEKERIJ van HEIJST Mosstraat 16 Rijen Tel:0161-225704 IEDERE ZATERDAG van 10.00u-17.00u

Lijstenmakerij. Voor het vakkundig opspannen en inlijsten van uw borduurwerk, geboortekaarten, aquarellen, schildersdoeken, etsen, posters etc. „Uw kunstwerk verdient ons vakwerk!“. Leo Briels lijstenmakerij, hoofdstraat 28, rijen. 0161223156

Algemene Plaatselijke Verordening

In de periode van 20 september tot en met 3 oktober 2013 zijn de volgende vergunningen verleend: �

Rijen � intocht Sint Nicolaas op 17 november 2013 van 13.15 tot 18.00 uur � jaarmarkt op 22 oktober 2013 van 09.00 tot 15.00 uur � standplaats 12 oktober 2013 van

VERHUUR *Houtkliefmachine *Stronkenfrees *Houtversnipperaar *Tuinfrees *Kettingzaag Zie ons compleet verhuurprogramma www.jespersmachinehandel.nl MACHINEHANDEL JESPERS Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501

10.00 tot 16.00 uur voor promo�e Reggeber infocentrum het venten met speculaas tussen 21 en 27 oktober 2013 standplaats voor een oliebollenkraam op het Wilhelminplein van 29 november tot en met 31 december 2013 pepernotenmarkt op 24 november 2013 van 11.00 tot 17.00 uur op het Wilhelminaplein, het plein aan de Mangrovelaan en in winkelcentrum De Laverije

Gilze Kiak Walk op 5 oktober 2013 van 19.00 tot 22.00 uur in het Lunapark

U vindt alle volledige officiële bekendmakingen op www.gilzerijen.nl/bekendmakingen

Kinderwens of zwanger? Meld je dan aan bij Verloskundigenpraktijk Luna. 0162-312834 - www.verloskundigenluna.nl Deze praktijk is onderdeel van Terra, Centrum voor Geboortezorg. FRANS SPAANS *** *met vrienden/familie *collega‘s *voor vakantie *zakelijk *Oosterhout *ook overdag *** Taalexpress 06-18945012

Waar service nog vanzelfsprekend is!

verloren In zwembad Tropical ,`n bedel hangend paard.van emotionele waarde. graag terug bezorgen . C dames de Wittstraat 54 Rijen

iet

(N

, en n et e n * m en va en In org en ast z s k ! ies). be aat rk IS re act pl twe ATm. ande aa R i.c. m Ggeldig

stookzondagop zondag 20 okt demonstreren wij weer pelletkachels en haarden ook op CV Van 11.00 tot 16.00 GroenverwarmenTilburgsebaan 9 Gilze o6-22326295 www. groenverwarmen.nl H.H. veehouders;voor het beste inkuilresultaat;gebruik Feedmore toevoegmiddel,vraag uw loonwerker. Ook voor al uw kuilfolie,dekkleden en groenbemesters kunt u bij ons terecht. Agripoort;013-5072170 Wie heeft er zin om net als wij met single of alleengaande regelmatig vrijblijvend activiteiten te ondernemen. geen lidmaatschaps kosten. informatie / bijeenkomst volgt via mail na aanmelding Voor informatie of vragen mail naar : alsinga@gmail.com

Regelmatig krijgen wij Wielrenners en Mounvia inruil FIETSEN EN tainbikers en Schaatsers BROMFIETSEN met 3 opgelet! Speciaal voor mnd. garantie. Informa- jou SPINNING voor maar tie? Hapers Tweewielers: € 6,25 p/week. Info 013Kerkstraat 51, Gilze. Tel. 5181364. 0161-452642. www.fitnesscentrumriel.nl

VERSE AARDBEIEN GROENTEN, FRUIT AARDAPPELEN SCHARRELEIEREN

TUINDERIJ PEETERS Zwarte Dijk 41A • Rijen • 0161-223166 voor actuele openingstijden:

www.tuinderijpeeters.nl

DE SCHOOL VOOR PRAKTISCHE FILOSOFIE EN SPIRITUALITEIT Start maandag 21 oktober 2013 een nieuwe cursus:

PRAKTISCHE FILOSOFIE – LESSEN IN LEVENSKUNST

Anno 2013 zijn de oudste vragen van de mens die gaan over het leven zelf nog steeds actueel:  Wie ben ik?  Waarvoor leef ik?  Wat is het geheim van het leven?  Hoe kunnen werkelijke vrijheid en geluk gevonden worden?

PRIJSKNALLERS

Waarom PRAKTISCHE FILOSOFIE?

Praktische Filosofie is bedoeld om:  Geest en hart te openen en het innerlijk potentieel dat in ieder mens aanwezig is opnieuw te ontdekken.  Een bewust gelukkig en natuurlijk leven te leiden, ontdaan van kunstmatigheid, oppervlakkigheid en complexiteit. Uitgangspunt is te luisteren naar kennis gebaseerd op universele wijsheid principes, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen en deze kennis praktisch te maken door toepassing ervan in ons dagelijks leven. Cursusduur: 9 weken start ma. 21 okt. 2013 (vervolgcursussen mogelijk). Tijd: 1 vaste avond per week van 19.30 – 22.00 uur, incl. koffiepauze. Plaats: Stedelijk Gymnasium, Nassausingel 7, 4811 DE Breda.

Voor aanmelden en informatie:

Formido Rijen, Mary Zeldenrustlaan 20 • Tel.: 0161-294869

www.praktischefilosofie.nl Tel. 0165-504374

Opmerking: er moet nog wel een zwart kader om de advertentie.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 9

Nieuwe opzet slaat aan

Terugblik Wielerweekend Gilze Het is weliswaar al ruim 3 maanden geleden, het Wielerweekend Gilze roept desondanks nog steeds mooie herinneringen op. Op 15 en 16 juni was Gilze weer even het centrum van de Nederlandse wielersport. Dat lijkt wellicht wat overdreven, maar als bijna 550 wielrenners acte de pré

Spannende finish Open Gils Kampioenschap (foto JvN) Het evenement werd op zaterdag inmiddels traditioneel sence geven voor een groot publiek in een ouderwetse wielerentourage, dan mag je als Organisatie best even trots zijn. Vandaar toch nog een korte terugblik.geopend met de ploegentijdrit. Dit jaar kregen de 40 ploegen een nieuw parcours voorgeschoteld vanuit de kern van Gilze. Een gouden greep zo zou blijken. Rondom start en finish op het Bisschop de Vetplein was het namelijk de hele middag goed toeven. De ploegen die vanaf het professio-

nele startpodium waren vertrokken, spraken na afloop vol lof over de ronde en de spectaculaire passages door het dorp. Dit leverde bovendien indrukwekkende tijden en gemiddelde snelheden op. Oké, er was sprake van een aangename rugwind op grote delen van het parcours, het grote scorebord verraadde echter ook het hoge niveau van het gemêleerde gezelschap aan ploegen. Net als vorig jaar, was het de jeugdige amateurploeg DRC De Mol uit Dordrecht dat aan het einde van de middag tot winnaar

gekroond werd. De drie ronden met een totale afstand van bijna 25 km, werden afgelegd met een veelzeggend gemiddelde van 47,8 km per uur. Het nieuwe jasje van de ploegentijdrit paste goed en zal, rekeninghoudend met de belangen van ondernemers en omwonenden, volgend jaar zeker weer uit de kast gehaald worden. Direct aansluitend op de ploegentijdrit kende het Wielerweekend Gilze de primeur van een heuse Dikke Banden Race. Oftewel, een eerste kennismaking voor de jeugd van groep 3 t/m 8 met de wielersport. Vol overgave streden de jonge talenten op hun 'gewone' fietsen in drie categorieën om de eer en de mooie prijzen die door Rabobank beschikbaar waren gesteld. Onder luide aanmoedigingen van het talrijke publiek bij start en finish, waren het uiteindelijk Sem Ligtenberg, Mark Roelen en Koen Ligtenberg die de hoogste trede van het ereschavot mochten betreden. Op basis van het enthousiasme van de deelnemers en de leuke reacties van het publiek, is het voor de Organisatie klip-en-klaar, de Dikke Banden Race staat volgend jaar opnieuw op het programma. De zaterdag werd dit jaar voor het eerst afgesloten met een muziekfeest. De grote tent op De Tip was het toneel voor de “Nacht van Gils”. De veelzijdige coverband Nice Noise was gecontracteerd om het publiek in beweging te brengen. Na een aarzelend begin, kan teruggekeken worden op een gezellige en geslaagde avond. Hopelijk is deze eerste feestavond dan ook een opmaat voor een mooie traditie.

Koetje boe... maar dan in het echt!

Met peuterspeelzaal Pinkeltje naar de boerderij Een gedegen voorbereiding ging er de afgelopen tijd aan vooraf om alle peuters van peuterspeelzaal Pinkeltje in Molenschot te leren waar onze voeding vandaan kwam. Vaak hoor je dat de kinderen van tegenwoordig denken dat eten alleen uit blik of uit de diepvries afkomstig is en denken ze daarbij dat het eten gemaakt wordt in de supermarkt. De kinderen van peuterspeelzaal Pinkeltje weten vanaf nu allemaal zeker waar het eten, met name het vlees en de melk, vandaan komt. Ze gingen met de juffen op praktijkles bij de boer. Na vele liedjes, versjes en (knutsel)opdrachten die ze tijdens “de theorielessen” kregen, met als thema “eten'' wilde de peuters van peuterspeelzaal Pinkeltje nu wel eens weten hoe de pakken melk in de winkel terecht komen. Woensdag 2 oktober '13 was het zo ver en werden ze allemaal uitgenodigd door de Familie Bink in Molenschot om een kijkje te komen nemen op hun boerderij. 's Ochtends werd eerst met alle peuters

nog een boek gelezen over ''de reis van de melk'' en enkele uurtjes later konden de peuters het allemaal zelf in het echt gaan bekijken. Dat was echt genieten met verbaasde en soms gespannen blikken. Eerst in de stal van de kalfjes, daarna door naar de grote koeien en de melkmachines. Tot slot mochten de kinderen allemaal nog even in de tractor plaats nemen. Het was een erg leuke, leerzame ochtend die werd afgesloten met een cadeautje en een lekkere lolly. De juffen van de peuterspeelzaal willen de familie Bink hierbij heel hartelijk bedanken voor de gastvrijheid, de op maat gegeven uitleg en de leuke ochtend op hun koeienboerderij. Fantastisch en wat de peuters betreft voor herhaling vatbaar. Peuterspeelzaal Pinkeltje maakt onderdeel uit van Stichting peuterspeelzalen Muzerij. Voor meer informatie over deze en andere peuterspeelzalen aangesloten bij deze stichting kunt u terecht op: www.muzerij.nl

Gilde St.Ambrosius organiseert

Buurtenverschieting Ook dit jaar organiseert het Schutters Gilden Sint Ambrosius Gilze voor de 11de maal het buurten verschieting bij De Hooikar, in hun Gilden huis genaamd Den Doel, voor de Gilze buurtverenigingen. Zij die eerder meededen weten hoe gezellig en sportief dit evenement verloopt. Elke buurtvereniging kan zich hiervoor aanmelden, er kan met een of meerdere teams worden deelgenomen, een team bestaat uit 4 heren of dames of gemend mag ook, totaal kunnen 40 teams inschrijven, inschrijving gebeurd op aanmelding Als er voldoende dames teams zijn, schieten zij ook mee in de finale voor beste dames team. Op donderdag 7 en vrijdag 8 november zijn de voorronde en wordt er in 4 ronde per avond geschoten. Om 19.00 en 20.00 en 21.00 en 22.00 uur. Op donderdag 14 november zijn de finale. Wie

nemen deel aan de finale? Uit elke poel het winnende team, dus 8 teams gaan naar de finale, ook de beste schutter heren als dame van elk deelnemende buurt schieten finale personeel. Wilt u met je buurt nog meedoen, meld uw buurt dan aan. Dit kan via dit mail adres tondaanen@ home.nl onder vermelding buurten verschieting, of een bericht in de brievenbus Reitstraat 21 Gilze. Vermeld ook een telefoon nummer en of mail adres voor contact en informatie, er zijn al tijden volgeboekt, graag doen we dit in overleg. Inschrijving per team is €5 waarvan een gedeelde voor een goed doel in Gilze wordt aangeboden, dit jaar is er een schenking gedaan aan TC Gilze voor hun 24 uur manifestatie voor Jobrabox voor huize Sint Franciscus. Wilt U eens komen kijken U bent van harte welkom. Namens het Schutters Gilden Sint Ambrosius Schietcommissie Ton Daanen

Na alle nieuwe elementen op zaterdag, bood de zondag van het Wielerweekend Gilze het vertrouwde programma. Het wielercriterium Hart van Gilze in combinatie met de klassieker de Midden-Brabant Poort Omloop heeft zicht bewezen als een gouden formule die dit jaar voor de derde keer is beproefd. Vanaf 11 uur raasden de renners door het dorp en kon het publiek onder prachtige weersomstandigheden genieten van spannende wedstrijden. Zoals gebruikelijk was het Open Gils Kampioenschap (OGK) de koers waar het Gilse publiek vooral naar uit had gekeken. Het predicaat recreantenwedstrijd is gezien het hoge niveau daarbij niet op zijn plaats. Het peloton van bijna 50 renners zorgde opnieuw voor spektakel. Tot aan de laatste ronde was het onvoorspelbaar wie zich tot winnaar zou mogen laten huldigen. Uiteindelijk was het Erik Hoevenaars die na een zinderende sprint de titel greep. Daarmee werd alle training en arbeid beloond. Immers, Erik had het OGK al een jaar geleden als het hoogste sportieve doel in zijn agenda vermeld. Na de finish van het OGK namen de renners en de indrukwekkende volgkaravaan van de MiddenBrabant Poort Omloop, bezit van het Gilse grondgebied. Dit jaar moesten de renners na 150 km nog twee plaatselijke ronden afleggen met passage over De Tip. Het publiek op het mooiste plein van Gilze was dan ook direct getuige van een spannende finale. Het was voormalig neoprof Sander Oostlander die op sterke wijze in de laatste ronde uit de kopgroep was ontsnapt en solo de eindstreep passeerde. Daarmee werd het evenement op waardige wijze afgesloten. Ook dit jaar was rondom het

Familie Aarts, de trotse winnaar van de racefiets Wielerweekend Gilze een donateuractie met een loterij met aantrekkelijke prijzen georganiseerd. Wat te denken van 1 minuut gratis winkelen bij Hapers C1000 of een strakke racefiets of mountainbike van Van Boxel Tweewielers. De winnaars van deze en andere prijzen zijn inmiddels geïnformeerd. Ten slotte willen we alle sponsoren en vrijwilligers bedanken die aan de basis hebben gestaan van het succesvolle Wielerweekend

Gilze 2013. Speciaal woord van dank aan de hoofdsponsoren Lasbedrijf Peijs en Rabobank. Weliswaar onder voorbehoud, is de datum voor het Wielerweekend Gilze 2014 al bekend. Volgend jaar kunt u op 14 en 15 juni opnieuw genieten van dit bijzondere evenement.Voor de uitslagen en mooie foto's van alle wedstrijden verwijzen we graag naar de site www.wielerweekendgilze.nl. Wielerclub De Doortrappers

Mevrouw Coppens hoeft niet af te rekenen (foto YD)

Met Spetters naar de boerderij; waar komt de melk vandaan? De afgelopen weken was het dikke pret bij Spetters met het thema “wat eten we?” We hebben geknutseld, spelletjes gespeeld, boodschappen gedaan, met het winkelwagentje rondgereden (geracet), bij de bakker op bezoek geweest en zelf appelflappen gebakken! En we zijn een ochtendje naar de boerderij van Ilze, Femke en Rick geweest! Want waar komt nu de melk vandaan? Op woensdagochtend gaan we met de grootste Spetters naar de boerderij van de familie Van Poppel en daar zijn héééél vééééél koeien! Toch wel een beetje spannend! Eerst een filmpje... daar krijgen we te zien hoe de koeien binnen komen om gemolken te worden, waar de melk uit komt en waar de melk naar toe gaat! Al gauw kunnen we niet meer stil zitten, tijd voor het echte werk! We gaan in de stal kijken en daar staan de gevlekte dames ons nieuwsgierig aan te kijken, en ja wij kijken net zo hard terug. Dan rennen we door de stal heen en

wat zien we daar... “de poepmachine”, dat trekt alle aandacht. Deze veegt alle koeienvlaaien de put in en dat doet hij helemaal zelf! Gek hè?! Buiten zien we de koeien in de wei grazen en ook zien we “mama-koeien” (die hebben nog een kalfje in de buik). En wat ligt daar... het is een kalfje, net die nacht geboren! We mogen ook nog kalfjes brokjes geven, maar we moeten wel een beetje stil zijn, anders schrik-

ken ze! We gaan ook kijken waar de koeien gemolken worden en mogen op de plek van de koeien staan. Stoer hè! Natuurlijk willen we ook zien waar de melk in bewaard wordt. Als laatste mogen we een ritje maken op de pony Nanny. Dat was te leuk! Met z'n allen terug naar Spetters en na de boterham smullen van een lekker glaasje melk, chocomel en yogi. Smullen!! Goed gedaan Koetjes!

Hocus Pocus Pilatus Pas

Het is circus op het Luchtkasteel In de afgelopen weken stond kinderdagverblijf Luchtkasteel in het teken van het thema “circus”. Heel toevallig stond er ook nog een circus in Rijen! Op kinderdagverblijf het Luchtkasteel van Sterre Kinderopvang aan de Rijksweg werken we iedere paar weken met een thema. Deze thema's bedenken we al ruim van tevoren. Dit keer hadden we het thema Circus. Het was dan ook een leuke verrassing dat er ook een echt circus kwam in Rijen! De kinderen leerden van alles over het circus. We hebben (prenten) boeken gelezen met de kinderen. Ze schilderden en knutselden allerlei mooie dingen over het circus. Maar kinderen leren het meeste door het gewoon te dóén. Dus oefenden we allerlei circus kunsten met de kinderen. Zo konden de kinderen leren koorddansen, ze leerden hun evenwicht bewaren op een smal koord en dat was best moeilijk ook al lag de draad op de grond! Jongleren met 2 ballen was nog iets te moeilijk voor onze kleintjes maar het opgooien en opvangen van een bal is een goede behendigheidsoefening. En echte dierentemmers waren we ook! De kleine leeuwtjes sprongen heel behendig door de hoepel heen. Goocheltrucjes horen ook in het circus thuis, dus de kinderen leerden hoe ze met een hoge hoed een konijntje konden weg toveren en weer tevoor-

schijn konden halen met de alom bekende toverspreuk: “Hocus, Pocus, Pilatus Pas”! En natuurlijk werden de kinderen geschminkt als vrolijke clown want zonder clown is het geen écht circus. Inmiddels hebben we het thema afgesloten en zijn we begonnen aan het thema Herfst. Wat een geluk dat we met ons Kinderdagverblijf aan de bosrand liggen, de eikeltjes en beukennootjes liggen voor ons voor het oprapen. En iedere dag zien we de eekhoorntjes met hun voorraadje de bomen inschieten. Wat een belevenis iedere dag op kinderdagverblijf het Luchtkasteel.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 10

Gouden medailles voor team Sint Anna Op maandag 7 oktober werden de teamleden van basisschool Sint Anna verrast door ouders en kinderen vanwege de dag van de leraar. De dag begon niet in de klas, maar in de gymzaal op de muziek van 'Klaar voor de Start'. Er stond een podium klaar waarop alle teamleden plaats mochten nemen om een gouden medaille in ontvangst te nemen. Elk teamlid verdient een gouden medaille omdat ze elke dag weer klaar staan voor de Molenschotse kinderen. Daarnaast leveren ze als klein team een topprestatie door met elkaar, elke dag weer, alle zaken goed te regelen. Daarom maakten de kinderen voor het team ook nog een mooi schilde-

Schilderij namens alle leerlingen voor topteam!

Seniorensociëteit 't Trefpunt te Gilze Op dinsdag 1 oktober werd in de ouderensoos 't Trefpunt weer een kaartmiddag gehouden. Er waren 16 personen om te rikken en 18 personen om te jokeren. Er werd een loterij gehouden, de prijswinnaar was Annie Kock. Er waren prijzen voor de volgende gelukkige kaarters

BIJ HET RIKKEN WAREN DAT:

Tilly van Gool Annie Clemens

105 7 98 7 104 12 92 8

Naam Voor Harrie Hendriks 162 Jack Pijpers 133 Nel van Gestel 121 Harrie Boom 112 Frans van Dongen 105 Jos van de Corput 108

Bep de Jong Cor de Vet Jo Kniknie Annie Verbogt Bep Fijneman Greet Baay

51 52 61 64 67 68

Tegen Totaal 27 135 1 5 128 2 0 121 3 0 112 4 0 105 5 5 103 6

BIJ HET JOKEREN WAREN DAT:

51 52 61 64 67 68

1 2 3 4 5 6

Regionale biljartcompetitie 2013 - 2014 PROGRAMMA 8 OKTOBER

UITSLAGEN 1 OKTOBER

STAND PER 1 OKTOBER

Alphen 1 – Chaam 2 Baarle 1 – Gilze 2 Bavel 1 – Kot 2 Chaam 1 – Riel 2 Gilze 1 – Rijen 2 Kot 1 – Alphen 2 Riel 1 – Baarle 2 Rijen 1 – Bavel 2

Rijen 2 – Chaam 1 56,62 – 45,87 Alphen 2 – Gilze 1 55,12 – 49,15 Baarle 2 – Kot 1 54,13 – 51,49 Bavel 2 – Riel 1 57,88 – 54,48 Chaam 2 – Rijen 1 58,33 – 45,38 Gilze 2 – Alphen 1 49,51 – 47,62 Kot 2 – Baarle 1 53,71 – 50,17 Riel 2 – Bavel 1 51,49 – 43,47

1. Rijen 2 2 Gilze 1 3 Bavel 2 4. Alphen 1 5. Alphen 2 6. Rijen 1 7. Baarle 1 8. Kot 2

Rikken

14 Adrie-Pagie 15 Greet-Alberts 16 Janus-Bink 17 Bets-Nuiten 18 Tinny-Kerremans 19 Cees-Kerremans 20 Julia-Oosterwijk v 21 Nel-Meeuwesen 22 Ad-Broeders 23 Jos-Nuiten 24 Jos-Corput v/d 25 Annie-Visser 26 Riet-Jacobs 27 Riet-Stoopen 28 Jo-Koijen 29 Koos-Wirken 30 Riet-Leijsen van 0161-411018 H.B.

Bridge

DE MOLENWIEK RIKKEN 4-10-2013 1 Riet-Dongen van 2 Tiest-Broeders 3 Riet-Broeders 4 Jan-Meeuwesen 5 Joke-Bink 6 Christ-Kerremans 7 Harrie-Bongartz 8 Joke-Buijs 9 Ad-Adriaanssen 10 Jan-Stoopen 11 Pieta-Wouters 12 Luus-Vissenberg 13 Jos-Klazen

241 224 223 212 207 207 202 195 191 190 189 182 175

172 164 163 157 156 155 151 144 144 138 136 123 121 0 0 0 0

30 – 285,77 30 – 270,26 30 – 270,01 30 – 265,60 30 – 265,41 30 – 259,54 30 – 259,20 30 – 257,58

kijk nou eens! Gouden team met hun medailles! rij met het nieuwe logo. Na deze ongewone start van de week ging iedereen weer terug naar zijn eigen groep. De medailles zijn de hele dag nog gedragen door de trotse teamleden.

9. Riel2 10. Baarle 2 11 Kot 1 12. Chaam 2 13. Gilze 2 14. Bavel 1 15. Chaam 1 16. Riel 1

30 – 255,89 30 – 255,19 30 – 254,51 30 – 254,05 30 – 253,83 30 – 252,44 30 – 251,48 30 – 241,49

PROGRAMMA 15 OKTOBER Rijen 1 – Kot 2 Alphen 2 – Riel 1 Baarle 2 – Rijen 1 Bavel 2 - Alphen 1 Chaam 2 – Baarle 1 Gilze 2 – Bavel 1 Kot 2 - Chaam 1 Riel 2 - Gilze 1

KBO MOLENSCHOT ZITTING UITSLAG 1 Liesbeht vab Opstal & Bets Nuiten.......................................... 56,25% 2 Piet van Dongen & Harrie Bongartz......................................... 54,69% 3 Nel Verheijen & Frans Verheijen.............................................. 53,65% 4 Joke Poldervaart & Frans van Loon......................................... 53,13% 5 M-J van Dongen & Pauline Bormann......................................... 52,6% 6 Ardie Bongartz & Corrie Bink................................................... 51,04% 7 Jan Stoopen & Pro Tuitelaars.................................................... 48,44% 8 Willem Willemen & Ad Kin........................................................ 45,83% 9 Nel Amptmeijer & Helen de Roos............................................ 45,31% 10 Riet Stoopen & An Roelen....................................................... 39,06% 0161-411018 H.B.

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel met allerlei fysieke ongemakken, bij de een heftiger dan bij de ander. Soms zie je niks aan mensen met MS. Zij lijken normaal te functioneren, maar MS is net zo onvoorspelbaar als het weer en slaat toe wanneer je het niet verwacht. Le-

ren leven met een onvoorspelbare ziekte als MS is een uitdaging.

COLLECTANTEN ZIJN HARD NODIG!

Wilt u heel concreet helpen om mensen met MS een beter leven te geven? Collecteren is niet moeilijk. U ontvangt van de coördinator in uw woonplaats de

collectebus en overlegt in welk straat u wilt collecteren. Gemiddeld zet u zich 1 avond per jaar in! De collecteweek is van 18-23 november. Meer informatie: Wilt u zich aanmelden als collectant en/of meer weten over ons werk? Bel met 010-5919839 of kijk op www.nationaalmsfonds.nl Een donatie op giro 5057 is meer dan welkom.

kaarten

UITSLAG KAARTMIDDAG VRIJDAG 27 SEPTEMBER 1. Dhr. J. van de Corput 281 pnt 2. Dhr. P. Broers 229 pnt 3. Dhr. R. van der Kieboom 226 pnt 4. Dhr. C. van Gool 225 pnt 5. Mevr. C. van Hoof 222 pnt Poedelprijs Mevr. C. Jolie 87 pnt Volgende kaartmiddag op vrijdag 11 oktober a.s.

19 oktober Lulverhalen

Gasten van Howard Komproe bekend Op 19 oktober staat de voorstelling De Lulverhalen in Theater de Boodschap. Gastheer Howard Komproe brengt steeds drie wisselende gasten mee en de line-up voor Rijen is nu bekend gemaakt, nl: Sjaak Bral, Ryan Panday en Adam Fields (Engelstalig).

Ryan Panday is een nieuwe ster aan het firmament die regelmatig in het buitenland speelt. Hier gaat u nog veel over horen. Adam Fields is een Londenaar die in Amsterdam rondloopt. Hij observeert de Nederlanders

kosten €17 en zijn te koop via www.deboodschap.nl. Elders in het weekblad vindt u 'n Lulverhaal van een dorpsgenoot!

Pakjesboot bijna klaar om naar Nederland te varen!

De Lulverhalen is de hilarische tegenhanger van alle gesluierde, hormoon- en Vaginamonologen. Het is puur theater voor mannen en vrouwen, soms om te lachen, soms niet. Sjaak Bral is een Nederlandse cabaretier, televisiepresentator en schrijver die al 17 jaar de oudejaarsconferences in de Nederlandse theaters verzorgd.

Samen met Howard Komproe zullen deze drie heren hun Lulverhaal vertellen. Kaarten voor deze voorstelling

Pedro en Angélica zijn er ook dit jaar weer bij Pieten hebben er weer zin in!! Adam Fields en deelt zijn verbazing met het publiek door zijn onnavolgbare Britse gevoel voor humor. Hij houdt mensen een spiegel voor. Want ondanks dat Adam hier al jaren woont en de taal vloeiend spreekt, is hij toch een echte Engelsman gebleven. ?

Hallo jongens en meisjes, Hoe is het met joellie. Met ons het gaat goed en heb veel zin om te koom naar Nederland. Wij zijn de boot aan het poetsen en pepernoten aan het bakken en wij heb veel druk, want wij koom binnen kort naar joellie. Deze jaar wij kom weer bij Kin Makelaars en Bie-

Griezelen is eng, maar soms ook leuk. Wat is nou een sprookjesbos met alleen maar lieve elfjes en ijverige kabouters? Een saaie boel, daar hoort een boze heks bij. Vroeger was ik dol op zeeroversboeken, zo'n schip met bovenin de mast een vlag met een doodshoofd.

Jo Kuipers 73 73 7 Tiny Blokstra 75 75 8 Anny Klaassen 79 79 9 Onze volgende kaartmiddag is op dinsdag 15 oktober 2013 om half twee in de ouderensoos. Iedereen is van harte welkom, het inschrijfgeld bedraagt slechts €2,00 p.p. en u krijgt gratis een kopje koffie of thee.

Jubilerend MS Fonds zoekt collectanten W groep Op 28 oktober 2013 is het precies 20 jaar geleden dat het Nationaal MS Fonds is opgericht door 5 mensen met Multiple Sclerose (MS).

Griezelen

mans sport en Bromedo/esmono en bij Ecco dus wij zien veel kinderen weer terug. Ook wij vinden kinderen van BVM weer leuk om te zien en wij gaan met iedereen weer leuk feestje bouwen. Maar nou wij moet weer aan het poetsen anders wij zijn niet op tijd bij joellie in Nederland. Doei en groetjes van ons Pedro en Angélica.

Een driftige zwever en een vlinder uit Afrika. Een doodshoofd is in veel griezelige films het teken dan het nu echt eng gaat worden. Dat komt misschien omdat wij mensen bij zoiets nare gedachten krijgen. Een fles met een doodshoofd op het etiket zullen we niet zo gauw leegdrinken. Zouden dieren ook schrik voelen bij zo'n afbeelding? Ik denk het niet, het hoort niet bij hun wereld, het is voor hen niet veel anders dan een steen of dode boomtak. Geuren, geluiden en bewegingen, daar gaat het om in de dierenwereld. Een kuiken vlucht weg als het de vorm van een havik boven zich ziet, een doodshoofd in het kippenhok maakt niet meer indruk dan een steen. Even wennen en dan lopen de kippen er rustig langs. Waarom hebben sommige dieren dan de afbeelding van een doodshoofd op hun rug? Puur toeval denk ik, dieren hebben allerlei strepen- en vlekkenpatronen en enkele daarvan doen ons mensen aan een doodshoofd denken. Extra bescherming biedt het niet. De doodshoofdzwever op de foto heeft zijn bescherming aan iets heel anders te danken. De gele en zwarte strepen op zijn lijf doen aan een wesp denken en wespen zijn gevreesd, die kun je beter niet proberen op te eten. Zweefvliegen zijn onschuldige beestjes die niet kunnen steken of bijten, een gemakkelijke prooi. Daarom doen sommige zweefvliegen alsof ze een gevaarlijke wesp zijn om zo hun vijanden af te schrikken. Het zijn schapen in wolfskleren. Wel schaapjes om zuinig op te zijn in de tuin, zelf eten ze stuifmeel bij bloemen, maar hun kinderen, de zweefvlieglarfjes, leven van bladluizen. Zo beschermen ze samen met bijvoorbeeld de lieveheersbeestjes en hun kinderen de planten. We hoeven niet te schrikken als we ze zien, want er zijn duidelijke verschillen met wespen. Op de foto is dat al wel te zien, maar ook tijdens het vliegen valt het verschil met wespen op. Zweefvliegen kunnen stilstaan in de lucht en dan plotseling vooruit of opzij wegvliegen. Dat kunnen libellen ook wel, maar wespen niet. Bij de bloemen in de tuin zijn nu op zonnige dagen nog wel enkele zweefvliegen te bewonderen, maar de meeste zie je toch 's zomers. Ze houden van zon en van bloemen en daarom zullen ze ook bijna nooit ons huis binnenkomen, zoals muggen en andere vliegen wel doen. Er zijn alleen maar goede dingen over zweefvliegen te zeggen en vaak zijn ze ook nog mooi gekleurd. Een aantal soorten is nog algemeen en het is niet moeilijk daarmee in de tuin kennis te maken. De doodshoofdzwever is nu in oktober vrijwel verdwenen, 's zomers hoort hij bij de algemeenste soorten. Een echte driftkop die niet lang op één plaats blijft zitten, steeds roetsjt hij zo snel naar andere plekjes dat hij de insecten die daar zitten verjaagt. Soms als een fotograaf een vlindertje juist leuk in beeld heeft komt hij aangestormd en jaagt zo het vlindertje weg. Een heel aardig beestje dat ik zo'n enkele keer soms naar de andere wereld heb gewenst. De vlinder in het vierkantje heeft een nog overtuigender doodshoofd op zijn rug. Het is de doodshoofdvlinder, een trekvlinder uit Afrika die een heel enkele keer in ons land wordt gezien. Iets vaker worden de rupsen of poppen gevonden in een aardappelveld, bij het rooien komt dan soms de grote pop naar boven. In de kamer of een warme kas kan zo'n pop dan uitkomen. Dan verschijnt een nachtvlinder die een spanwijdte van wel twaalf centimeter kan hebben. Buiten heeft de vlinder geen enkele kans, beneden de tien graden gaat hij al dood. Linnaeus, die hem bijna 250 jaar geleden zijn naam gaf was ook al geïmponeerd door dat doodshoofd. Hij noemde de vlinder naar de rivier van de onderwereld èn de schikgodin die de levensdraad doorknipte wanneer het daar de tijd voor was. Ook nu nog worden de onschuldige beestjes gebruikt om griezelfims nog griezeliger te maken. We gaan naar die films om te griezelen en daar helpen die vlindertjes ons bij met hun zogenaamde doodshoofd. JD


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 11

40 jarig bestaan Draaiboom Gilze Enkele weken voor de heugelijke dag, werd onze jeu de boulesbaan voorzien van een nieuwe bovenlaag en er kon weer met veel plezier gespeeld worden erbij werd een nieuw bankje geplaatst want de Draaiboom is een hechte buurt en zoekt de gezelligheid onder elkaar. Gemeente bedankt voor jullie medewerking! Na dat alles werd de baan geopende onder het genot van een lekker bakje koffie met iets lekkers of een glaasje fris. Penningmeester Joost knipte het

lint door en het spel kon beginnen. Jammer dat voorzitter Annie er niet bij kon zijn wegens ziekte. In een ongedwongen gezellige sfeer werden die avond nog vele balletjes gegooid en dat zal nog vaak gebeuren. 18 September was de grote dag om 10 uur werd verzameld op ons pleintje daar ging de Draaiboom richting de Hooikar voor koffie met gebak. Na het welkomstwoord van de voorzitter werd het glas geheven en dat werd een gezellige boel. Tussen de middag

worstenbroodjes er werd bingo gespeeld en enkele toespraken van mensen van de gemeente en de Woningstichting. Na het serieuze gedeelte werd er nog wat gedronken en bekende liedjes gezongen. Hierna volgde nog een feestdiner, wat een mooie dag hier zal nog vaak over nagepraat worden. Woningstichting Leystromen, de gemeente en iedereen bedankt voor deze mooie dag voor buurtvereniging Draaiboom. Wat is het fijn om in zo'n buurt te wonen. Mien Wirken.

Techniek in de torens... is techniek in de lift

Technieklessen op OBS De Wildschut Hoe belangrijk het is dat kinderen kennis maken met allerlei vormen van techniek en technische handelingen, hoeven wij natuurlijk niet aan u uit te leggen. Dat het superleuk is om te doen terwijl je heel veel leert is voor ons het allerbelangrijkste. Daarom staan er door de hele school speciale techniektorens met daarin voor elke groep tien verschillende technische uitdagingen. Opperste concentratie

Wat knap gedaan zeg! Op gezette tijden worden er in alle klassen op De Wildschut technieklessen gegeven. Hierbij worden de kinderen verdeeld in groepjes. Ze krijgen dan een

doos met daarin elk hun eigen opdracht. In de onderbouw worden de groepjes begeleid door ouders, maar in groep 7 en 8 pakken de kinderen dit helemaal zelfstandig

aan. Kinderen gaan er heel serieus mee aan de slag. Ze leren hiermee de opdracht goed te lezen en uit te voeren; een vorm van begrijpend lezen dus, maar deze keer met een mooi werkstuk ter controle om te zien of de gelezen opdracht ook echt begrepen is. Al doende ervaren de kinderen dat er vaak problemen rijzen bij het uitvoeren van een opdracht. Dit is erg leerzaam: niet meteen hulp vragen, je vinger omhoog of gewoon stoppen, maar leren dat dit erbij hoort en dan'nog eens lezen, opnieuw beginnen, elkaar helpen: “weet jij hoe het zit?” En als het dan eenmaal lukt en de opdracht is klaar, dwing je wel aandacht en respect af met je hydraulische grijparm.

Bond van Ouderen GEMEENTELIJKE BILJARTCOMPETITIE. INZET: JAON HAPERS' WISSELTROFEE UITSLAGEN WEEK 5 Mschot A - Hulten B 33,292 - 38,501 Mschot D - Mschot B 33,227 - 35,348 Rijen A - Mschot C 36,817 - 35,648 Rijen D - Rijen B 34,411 - 32,486 Hulten A - Gilze C 37,638 - 34,492 Gilze A - Rijen C 32,436 - 33,238 Gilze D - Gilze B 40,000 - 30,664

STAND NA 5 WEKEN Team 1. Gilze D 2. Hulten B 3. Hulten A 4. Mschot B

Gesp. 5 5 5 5

Punten - Poe. 185,814 - 269 182,978 - 202 182,515 - 196 180,791 - 231

Christel Langenberg winnaar van deze week De LED-fietsverlichting is deze week gewonnen door Christel Langenberg uit Rijen. WEDSTRIJD Uit de trekking van notaris mr. Prickartz van Daamen notarissen Gilze en Rijen is deze week Christel Langenberg als winnaar naar voren gekomen. Iedere week geeft Energie Gilze Rijen in samenwerking met Hapers Tweewielers uit Gilze een prijs weg. Dit doen we om meer kenbaarheid te geven aan het huidige project waarbij we als inwoners van de gemeente gezamenlijk zonnepanelen inkopen. Iedere week kunt u een energiezuinige LED-fietsverlichting winnen. De laatste week van oktober geven we de hoofdprijs weg: een fiets naar keuze als groen vervoersmiddel ter waarde van €450. Wilt u nog meedoen? Hang dan

de poster voor uw raam en meld u aan op onze site voor de wedstrijd. U hoeft dus niet perse lid te zijn van Energie Gilze Rijen. De desbetreffende poster kunt u ook downloaden op www.energiegilzerijen.nl/wedstrijd.

CHRISTEL EN ENERGIE GILZE RIJEN Bij familie Langenberg hadden ze al over zonnepanelen nagedacht. Ze dachten dat dit niet mogelijk was vanwege hun dakkapel op het zuiden. Door het bezoek vanwege de prijsuitreiking van Bas van den Boer van Energie Gilze Rijen, werd Christel op een mogelijk ander idee gebracht: Het plaatsen van zonnepanelen op hun schuur. Dit bracht haar op het idee om misschien toch nog mee te doen met het huidige project van Energie Gilze Rijen om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Je kunt hierbij immers

5. Mschot A 5 180,302 - 227 6. Rijen A 5 179,869 - 245 7. Gilze B 5 177,252 - 187 8. Rijen B 5 176,012 - 244 9 Mschot C 5 171,426 - 239 10. Mschot D 5 169,649 - 259 11 Rijen C 5 164,548 - 247 12. Gilze C 5 159,545 - 226 13. Rijen D 5 157,847 - 270 14. Gilze A 5 152,803 - 196 Spelers onder de 20 beurten: proficiat! Ad Biemans 15 brt / gem. 1,46 Rinus vd Bruggen 16 brt / gem. 2,06 Ben van Leeuwen 17 brt / gem. 2,35

Christel Langenberg en Bas van den Boer van Energie Gilze Rijen gratis een offerte krijgen voor de mogelijkheden voor je eigen huis. Wilt u meedoen met de gezamenlijke inkoopactie? Voor meer info kijkt u op www.energiegilzerijen.nl. Op dit moment komt u zelfs nog in aanmerking voor gemeentelijke subsidie.

Keurslager de Jong uit Gilze en Mutsaers uit Rijen ook komend jaar weer Keurslagers Keurslager de Jong en Mutsaers mogen zich met recht weer een jaar lang Keurslagers noemen. Beiden voldoen aan alle door de Vereniging van Keurslagers gestelde eisen. Diverse onverwachte keuringen hebben dat uitgewezen. Als bewijs hiervoor is het “Certificaat bedrijfskeuring 2013-2014” uitgereikt. Ze hebben twee uitgebreide keuringen met succes doorstaan. De ene keuring werd uitgevoerd door een kwaliteitsbureau, de andere door de Vereniging van Keurslagers.

KWALITEIT Een onafhankelijk laboratorium, het Kwaliteitsbureau voor Levensmiddelen B.V. (KBBL), onderzocht de microbiologische kwaliteit van vleesproducten. Ook controleerde het KBBL of de voorschriften op het gebied van HACCP zijn

nageleefd. Op alle aspecten van deze keuring scoorden onze keurslagers uitstekend.

KEURSLAGERFORMULE Een regioadviseur van de landelijke Vereniging van Keurslagers inspecteerden de Keurslagers op hygiëne, versheid, assortiment, vakmanschap, klantvriendelijkheid en presentatie. Uitgangspunt bij alle keuringen zijn de richtlijnen die zijn vastgelegd in het officiële Keurslager handboek. Ook voor deze keuring behaalde beiden Keurslagers een zeer goed resultaat.

CONTINUE VERBETEREN De jaarlijkse keuringen dienen als controlemoment en tevens als kans om eventuele zwakkere punten in het bedrijf aan te pakken en te verbeteren. Op die manier blijft het kwaliteitsniveau die consumenten van de Keurslagers verwachten gehandhaafd.

3 DAGEN LANG FEEST!

CORRECTIE WEEK 4

Rinus vd Bruggen 18 brt / gem. 1,83

Groep 1/2 van De Bolster op bezoek bij het Willem II stadion Op dinsdag 1 oktober mochten de kinderen uit de groepen 1/2 van De Bolster op bezoek komen bij het Willem II stadion in Tilburg. De kinderen zijn druk bezig met het thema 'sport en spel' (wat ook aansluit bij het thema van de kinderboekenweek die afgelopen woensdag is gestart) en vandaar dat er geregeld was, dat ze in een echt voetbalstadion mochten komen kijken. Joep van den Ouweland (de enige profvoetballer in Gilze en oud-leerling van De Bolster) had het voor elkaar gekregen dat alle kleuters van De Bolster een

Energie Gilze Rijen

VRIJDAG 25 OKTOBER•OKTOBERFEST ANSELTALER PARTY EXPRESS • MANFRED JONGENELIS • DJ WILLEM DE WIJS DRESSCODE: OOSTENRIJKSE / DUITSE KLEDERDRACHT

AANVANG: 20.00 U. / ENTREE: € 15,00 / TAFEL € 100,00 (10 PERSONEN)

ZATERDAG 26 OKTOBER•10 X HOLLANDS

MET OPTREDENS VAN: VINZZENT • WESLY BRONKHORST • HENK DISSEL • MATTHIJS KONING • DANNY NICOLAY • GEBROEDERS KO • JOHN WEST • JOERI PLAIZIER • SAMANTHA STEENWIJK • JOHN DE BEVER EN DJ WILLEM DE WIJS •

AANVANG: 15.00 U. / ENTREE VVK: € 10,00 / DEUR € 15,00

ZONDAG 27 OKTOBER OKTOBERPOP MET OPTREDENS VAN: DE BIJTELS • SOC • THE BOGUS BROTHERS MET OKTOBERSPELEN EN ATTRACTIES VOOR KINDEREN

rondleiding kregen door het stadion van voetbalclub Willem II in Tilburg. Daarnaast mogen alle kinderen uit de groepen 1/2 van

De Bolster aanstaande zaterdag ook nog eens komen kijken naar de competitiewedstrijd van Willem II tegen De Graafschap. De kinderen hebben in ieder geval al erg genoten van de rondleiding. Ze mochten een kijkje nemen op de tribune (en op wel hele luxe stoelen zitten), als echte voetbalspelers het veld oplopen en een rondje over het veld lopen. Ook hebben ze een kijkje kunnen nemen in het restaurant, de luxe ontvangstruimte en de allernieuwste skybox. Bij deze willen we iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat het een geslaagde ochtend was. En aanstaande zaterdag wordt het vast druk op de tribune bij Willem II met kleuters van De Bolsters en hun (groot-) ouders!

AANVANG: 15.00 U. / ENTREE: GRATIS

KAARTEN TE KOOP VIA CAFÉ ‘T ZONNEKE: ZANDHEUVEL 11 TE OOSTERHOUT

www.oktoberfeest-oosterhout.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 12

HALLOWEEN KINDER VERKLEEDSET

MAGIC TAFEL KLEED

DAMES/HEREN THERMO BROEK

jongens of meisjes uitvoeringen fraai gedetailleerd

vlek- en vochtafstotend damast-look polyester 210x150 cm

zwart of wit maten S-XXL

5.95 ZENKER SPRING BAKVORM

OPVOUWBARE HOOFD TELEFOON

teflon anti-aanbaklaag 26x6,5 cm

met platte kabel en microfoon verstelbare hoofdband in diverse trendy kleuren

5.49 THERMO SHIRT maten S-XXL

2.99

E U RO P E S E E IT! TO P KWALIT

4.49 2.49

3.29

SPEEL ONLINE DE ACTION GAME

EN MAAK KANS OP MOOIE PRIJZEN! KIJK OP WWW.ACTION.NL

T! ZONDER U GEEN ACTION. BEDANKT! TRENDY DAMES SJAAL

HOME DECO KUSSEN HOES

HOBBY ACRYL VERF

diverse uitvoeringen

diverse kleuren top kwaliteit 250 ml onmisbaar voor elke kunstschilder

excl. vulling

1.59

1.39

diverse modellen en kleuren

3.19

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 13

WEEKACTIE! VAN ZONDAG 6 OKTOBER T/M ZATERDAG 12 OKTOBER 2013

UITZOEKEN TOP GEUREN

TRENDY DAMES JASJE

WASHCAT VOCHT VANGER

Britney Spears 50 ml, Halle Berry 50 ml of Van Gils 75 ml

zwart of grijs melange neon accenten maten XS-XL

complete set

VOCHTVANGER NAVUL VERPAKKING 450 gram

3-pack 3x450 gram

1.49

1.89 DIVERSE SOORTEN HEREN SOKKEN

MICROVEZEL SUEDE OF WONDERDOEKJE

maten 39-46

40x40 cm

B R A AK!

7.99 4.99 DUMIL AFVAL ZAKKEN

LED VERLICHTING STOPCONTACT LAMP

35 liter extra hoog blauw of wit 20 stuks

zeer fraaie afwerking van RVS en matglas dimbaar warm wit licht energie zuinig

0.35 HARIBO KINDER MIX

7 PAAR

3.99

1.19 TROPPIE 10-PACK VRUCHTEN LIMONADE

SUN VAATWAS TABLETTEN

sinaasappel of multi fruit 10x200 ml

all-in-one

50 0 G R AM

1.49

M E GAPAK 8 0 STU KS!

1.49

5.95 KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

6.99

Zet- en drukfouten voorbehouden.

P R IJ S D O O R

0.59


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 14

WERKZOEKENDEN OP STAP NAAR WERK LAAT JE ZIEN (HET WERKT)!

UITSTROOM METER

135

Voor de elfde keer organiseert UWV Werkbedrijf een banenmarkt. Net als vorig jaar is de banenmarkt vooral gericht op mensen die al langere tijd geen baan hebben en/of door bepaalde oorzaken soms meer moeite hebben met het vinden van een baan. Op de banenmarkt krijgt u informatie over vacatures en branches en kunt u ook kennismaken met werkgevers die op zoek zijn naar personeel.

Vanaf 1-1-2013

Donderdag 10 oktober vindt van 10.00 tot 17.00 uur de Landelijke Banenmarkt plaats in het Koning Willem II Stadion, Goirleseweg 34 in Tilburg. U bent van harte welkom! Tip! Neem uw Curriculum Vitae mee! Volg ons op Facebook en Twitter. U vindt er steeds de laatste Talent2Work-informatie en vacatures.

Foto: Promotie ‘Laat je zien (het werkt)!

Foto: Koning Willem II stadion De nieuwe nieuwsbrief Talent2Work ook digitaal via www.gilzerijen.nl

Talent2Work is een initiatief van de gemeente Gilze en Rijen. Doel van dit project is zoveel mogelijk mensen met een uitkering te laten uitstromen naar werk. Meer informatie over Talent2Work treft u aan op de website www.gilzerijen.nl. U kunt ook contact opnemen met Talent2Work 140161.

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

Nagelsalon Nature Nails mooie Gel of Acryl nagels. Voor een mooie vaste prijs van € 20 euro. 06-46426229 of www.naturenails.nl

Huishoudelijke hulp zoekt werk wekelijks op dinsdag en 1xper 2 weken op vrijdag info:0613750110

Ramen en deuren

Zonwering

Overkapping

Garagedeuren

Rolluiken

Haneveer

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS- Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

Ontspannings-, Lomi Lomi-, Afslank-, en Bamboe massages. Boek nu 30% korting Bel: 06- 20276874 of SMS

f InclusIe monTage

* * * * *

voor al uw (renovatie) kozijnen schuifpuien oor parTIculIer v f ramen en bedrIj deuren edrijf.nl -timmerb s a a .m w trappen ww

Machinaal TiMMerbedrijf

Maas b.v.

De Leest 18, Dongen, Tel 0162-323497, Fax 0162-310784, info@maas-timmerbedrijf.nl NIEUWE COLLECTIE: vouwgordijnen (houten) jaloezieën rolgordijnen lamellen

bvba Wiekenweg 15 I Baarle-Hertog I T +32(0)14 - 69 00 00 I www.haneveer.be

Campbell pullovers/ vesten/shirts van 59,95/69,95

nu 2 voor 99,-

Bel vrijblijvend voor een offerte.

Thuiskapster , ervaren, voor dames,heren en kinderen! Makkelijk bij u aan huis of bij mij. Tel. afspreken onder nr: 06 21558173. Werktijden op ma-di-wo van 09.00 tot 21.30. Tot horens!

StoffeerderijvanHoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvende offerte 06-19748242 www.stoffeerderijvanhoorn.nl

Beautytip tegen een Herfstdip! Heerlijke chocolade schoonheidsbehandeling met een vleugje sinaasappel voor maar €32,50! Zie www. salonfairbeauty.nl.

Campbell chino’s van 79,95 van 119,95 nu 109,-

nu 2 voor 119,-

Enorm aanbod in kleuren & dessins. Alle combinaties in dezelfde actie zijn mogelijk. van 109,95 nu 99,-

van 119,95 nu 109,-

van 109,95 nu 99,-

DOESBURG - DRUTEN - EDE - GELDERMALSEN - HELMOND - REUSEL - ROSMALEN - VELDHOVEN - WAALWIJK - OOSTERHOUT - ETTEN LEUR


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 15

Wilt u zelf burgerhulpverlener reanimatie/aed worden? Kijk dan op www.stichtingrijenshart.nl

Vrijwilligersprotocol burgerhulpverleners onder de aandacht Stichting Rijens Hart is inmiddels als weer 4 jaar actief in de kernen Rijen, Hulten en Molenschot in het trainen van burgerhulpverleners in reanimatie/aed. Wanneer er een HartslagNu-melding per sms wordt verstuurd, zien we ook vrijwel overal een mooie opkomst van burgerhulpverleners. Om alles enigszins gestructureerd te kunnen laten verlopen willen we nog eens aandacht besteden aan het vrijwilligersprotocol. DOEL VAN HET VRIJWILLIGERSPROTOCOL Gestructureerde burgerhulpverlening na een HartslagNu-melding, waarbij adequaat gebruik wordt gemaakt van de aanwezige vrijwillige hulpverleners bij de uitvoering van alle voorkomende taken, zoals reanimatie, bedienen van de AED, opvang direct betrokkenen en opvang van de hulpdiensten.

WERKWIJZE Na ontvangst van de sms-melding gaan de reanimatiehulpverleners zo spoedig mogelijk ter plaatse naar het in het sms genoemde adres, om daar de reanimatie te starten in afwachting van de ambulancedienst. De AED-hulpverleners gaan na ontvangst van de sms-melding zo spoedig mogelijk naar de in de sms aangegeven AED-lokatie om hier de AED te halen en begeven zich vervolgens met AED naar het in de sms-melding genoemde adres, om daar de AED aan te sluiten.

Indien de AED inmiddels uit de kast is, begeeft de hulpverlener zich zo spoedig mogelijk naar het in de sms-melding genoemde adres om daar mogelijk als reanimatiehulpverlener ingezet te kunnen worden. Na afloop van de reanimatie zorgt de hulpverlener die de AED gehaald heeft ervoor dat de AED direct wordt teruggeplaatst in de kast (indien deze niet gebruikt is) of belt het 06-nummer wat op de AED of AED-kast staat (indien de AED gebruikt is). Op het in de sms-melding genoemde adres, waar iemand door een circulatiestilstand is getroffen, is de taak van de diverse vrijwillige hulpverleners (op volgorde van aankomst) als volgt: 1e hulpverlener: Start reanimatie, en zal gaan afwisselen met andere hulpverleners (indien mogelijk).

2E HULPVERLENER:

Verleent assistentie aan 1e hulpverlener bij het uitvoeren van de reanimatie. Indien AED ter plaatse is, zal deze gaan afwisselen met

aanwezige hulpverleners (indien mogelijk).

3E HULPVERLENER:

Vangt eventuele direct betrokkenen (familie e.d.) op (mogelijk in een andere ruimte dan waar de reanimatie plaatsvindt). 4e hulpverlener: Vangt alle volgende hulpverleners en de hulpdiensten bij de voordeur (buiten) op. Werkwijze

Het geld is bestemd voor de aanschaf van verhoogde plantenbakken voor de nieuwe zorglocatie van Vita, gevestigd in De Regent in het centrum van Rijen. De meeste bewoners van Vita hadden vroeger een (moes)tuin of waren betrokken bij de tuinbouw. Mede daarom zijn groenactiviteiten al langer onderdeel van het zorgaanbod. Op de daken van het nieuwe complex zijn daktuinen met bomen en wandelpaden en voor de pg-afdelingen ligt een groot dakterras. Door ver-

’t Winkeltje presenteert nieuwe wintercollectie in leuke show

‘Nu vindt u nog de geshowde kleding in de winkel, maar als u wacht loopt u het risico dat we u moeten teleurstellen. Natuurlijk is er veel meer mogelijk dan wat we dit afgelopen uur hebben laten zien, en ons team wilt u daar graag, vakkundig bij helpen’. Alle gepresenteerde modestijlen werden gecombineerd met schoenen, laarzen, tassen en sieraden uit eigen collectie.

1E AED-HULPVERLENER

Sluit AED aan bij het slachtoffer 2e AED-hulpverlener en nakomende AED-hulpverleners wachten buiten i.v.m. eventuele aflossing en mogelijk niet functioneren van 1e AED. Zodra duidelijk is dat aflossing definitief niet nodig is, kunnen deze personen terugkeren naar huis en de ongebruikte AED terugplaatsen in de desbetreffende kast. LET OP: ook politie kan ingezet worden als reanimatie- en AEDhulpverlener Kijk voor meer informatie, en het volledige protocol op www.stichtingrijenshart.nl. Op de website ziet u ook waar u terecht kunt voor nazorg. Stichting Rijens Hart is ook weer aanwezig tijdens de Rijense Jaarmarkt. Ook daar kunt u zich inschrijven voor een basis- of herhalingscursus reanimatie. De eerstvolgende basiscursus zal plaatsvinden op 16 en 19 december a.s.

Verhoogde plantenbakken voor nieuwe zorglocatie Vita in Rijen De heer N.L.J. van de Ven, provinciaal ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds, heeft een bijdrage overhandigd aan Stichting Maasduinen, zorglocatie Vita ter ere van de opening van de nieuwe locatie in Rijen. Het bedrag is beschikbaar gesteld door de samenwerkende fondsen Nationaal Ouderenfonds, Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano Steun des Ouderdoms. Hiervoor is geput uit het Fonds Ab Laane, dat sinds januari 2013 is ondergebracht bij het Nationaal Ouderenfonds.

- Advertorial -

hoogde plantenbakken te plaatsen, kunnen ouderen blijven tuinieren en hebben zij daarmee een leuke, zinvolle tijdsbesteding. De samenwerkende fondsen geven hiervoor graag een bijdrage. Stichting Vrienden van Vita uit Rijen heeft ervoor gezorgd dat Vita aangemeld werd voor het geldbedrag bij het Ouderenfonds.

Laatste ronde van de show... de cocktailronde. door Jacqueline Schilders De zomer is nu echt voorbij, dus de hoogste tijd om je voor te bereiden op het najaar en de winter. Bij ’t Winkeltje in ’s Gravenmoer heeft men hiervoor een ideale methode bedacht met gevarieerde modeshows, waarin bezoekers inspiratie kunnen opdoen en aansluitend een keuze kunnen maken uit het prachtige aanbod. Alle shows werden uitstekend bezocht en alle aanwezigen genoten met volle teugen. Na een hartelijk welkom en een kopje koffie in-

trouwde merken en nieuwe modelijnen, die tijdens de shows enorm goed tot hun recht kwamen. Wil je klassiek, jeugdige of chique gekleed gaan? ’t Winkeltje heeft het allemaal in huis in het ruim 600 m2 groot mode paradijs, waar zowel de jonge moderne als de vlotte klassieke vrouw zeker kan slagen. Met een sfeervol muziekje op de achtergrond bevestigde gastheer Perry zijn vakkennis. Bij het zien van hun outfit wist hij exact in welke stijlen en merken de dames de rode loper betraden. ’t Winkeltje presenteerde tijdens de

Het Nationaal Ouderenfonds werkt nauw samen met de vermogensfondsen Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano Steun des Ouderdoms. Het Ouderenfonds is het enige geldwervende fonds in Nederland dat geld inzamelt voor projecten die uitsluitend ten goede komen aan kwetsbare ouderen. Het Fonds richt zich daarbij op de volgende speerpunten: de bestrijding van eenzaamheid en armoede onder ouderen, het verbeteren van de ouderenzorg en veiligheid en het bevorderen van een gezonde oude dag. Het Nationaal Ouderenfonds heeft eigen diensten zoals de BoodschappenPlusBus en de OuderenOmbudsman (0900 – 60 80 100).

SeniorenVereniging Rijen SPECIALE ACTIVITEITEN WOENSDAG 9 OKTOBER 19.30 uur, besturen activiteitengroepen, de Oase

VRIJDAG 11 OKTOBER

10.00 uur, Kunstkring, Lezing Karin Haanappel, de Oase

ZONDAG 13 OKTOBER

17.30 uur, Alleen? En toch gezellig samen eten! De Drie Linden, Molenschot

MAANDAG 21 OKTOBER

14.00 uur, Kermisbingo, de Oase

VRIJDAG 1 NOVEMER

13.30 uur, Legpuzzelruilbeurs, de Oase

Samen je techniek verbeteren en nóg meer creatieve handwerkmogelijkheden ontdekken

START CURSUSSEN 2013 De nieuwe cursussen gaan deze week van start. Deze week het sporten bij fitnesscentrum Zabane, woensdag het aquarelleren en op 31 oktober serie 4 van de kunstcursus. In november volgen dan de cursussen beeldhouwen 1, en koken voor beginners. Bij sommige cursussen is nog ruimte. Aanmelden kan tot één week voor aanvang van de cursus.

CREATIEF HANDWERKEN Iedere dinsdagmiddag, tussen 13.30 en 15.30 uur is in de Oase een groepje vrouwen te vinden die zich bezig houden met allerlei creatieve handwerkvormen. Alle mogelijke technieken worden daarbij toegepast: breien, haken, borduren, punniken, macramé, werken

met vilt en stof enz. De deelnemers helpen en stimuleren elkaar. Marlien en Renee doen suggesties en nemen voorbeelden mee ter inspiratie. Belangstelling? Meld u aan bij een van de gastvrouwen in de Oase (tel. 0161 227197) of mail naar Marlien Waijenberg mariemara108@hotmail.com

OASE GESLOTEN TIJDENS JAARMARKT Op 22 oktober is de Oase gesloten vanwege de Rijense Jaarmarkt.

BIJEENKOMST IN DE OASE OVER SCHENKEN EN ERVEN 4 oktober 2013 Voor deze bijeenkomst waar informatie werd gegeven rond het thema Schenken en Erven bleek veel belangstelling. Wij zijn dan ook verheugd dat ruim 60 belangstellenden aanwezig waren. Mirese Vonhogen van Daamen Notarissen heeft op een voortreffelijke en heldere wijze uitleg gegeven over de verschillende mogelijkheden. Wetten veranderen steeds en daarom is het goed dat iedereen weer op de hoogte is gebracht. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren o.a.: - wijzigingen van de eigen bijdrage in het kader van de AWBZ en WMO - wijzigingen in de wet die de belastingheffing op erfenissen regelt - tijdelijke verruiming vrijstelling schenkbelasting. (01-10-2013 - 01-01-2015) Aanwezigen stelden vragen over o.a. eigen bijdrage en vermogen – verkoop huis aan kinderen – vrijgestelde voet - belastingvrij schenken aan kinderen en kleinkinderen – testamenten – erf belasting bij overlijden. Geconcludeerd kan worden dat de informatiebijeenkomst zeer nuttig is geweest. Het is raadzaam om een testament regelmatig op het spreekuur te laten bekijken door de notaris. Eenmaal per week op donderdagmiddag is er een gratis spreekuur bij Daamen notarissen van 16.00 tot 18.00 uur. De ene week in Rijen en de andere week in Gilze. In het weekblad Gilze en Rijen staat wanneer dit in Rijen is en wanneer in Gilze. (L.S.)

troduceerde gastheer Perry de zes fantastische manequins. ‘Zij zullen u tijdens deze show laten zien dat er bij ’t Winkeltje echt voor elk wat wils is en dat in de maten 34/36 tot en met 52 en ik hoop dat u na afloop lekker bij ons gaat shoppen en minstens zo mooi gekleed als onze mannequins de zaak verlaat!’ Helen, Angela, Kyra, Karin, Dorine en Natascha presenteerden mode die je van ’t Winkeltje mag verwachten: leuke combinaties, jasjes, jurkjes, mooie mantels in diverse kleuren en maten. Perry en Angelique zijn constant op zoek naar een mooie mix van ver-

show een selectie uit de collectie van merken als Untraceble Idea, Gerry Weber, ML collection, Airfield, Basler, Cavaletti, Geisha, Sarah Pacini, Frank Walder, enz., enz.... ‘We reizen voor u heel Europa af om u mooie mode van een prima kwaliteit aan te bieden en het is ons streven dat u naar hartelust kunt combineren’, aldus Perry, die alle aanwezigen aanraadde om vooral vroeg in het seizoen hun slag te slaan.

‘Zoals u van ons gewend bent wordt onze collectie regelmatig aangevuld met de nieuwste item en we heten iedereen, dus ook alle mensen die de shows gemist hebben van harte welkom in onze winkel in het mooie ’s Gravenmoer. U kunt uw auto gratis parkeren voor de deur en als u komt breng dan gerust uw partner, vriend of vriendin mee. Iedereen is van harte welkom’, aldus Perry en Angelique.

't Winkeltje Molendijk 8 5109 RN 's Gravenmoer Telefoon: 0162 312 453


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

Advies van een betrouwbare bank.

PAGINA 16

Neem contact op voor al uw woonvragen.

Wij zijn er voor al uw woonvragen. Huren of kopen? Verbouwen of verhuizen? U kunt bij ons al op korte termijn terecht voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Maak een afspraak via +31 (13) 507 40 00, info@dzb.rabobank.nl of bezoek onze website.

rabobank.nl/dzb Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 17

Gilze en Rijen Weekblad

Iconenexpositie en Byzantijnse viering met groot koor

Byzantijnse week tijdens kermis in kerk van Rijen

Voorganger pater Jan Kaandorp van het Tilburgs Byzantijns Koor.

Een grotere tegenstelling is nauwelijks denkbaar. De Rijense kerk opent tijdens de kermis haar deuren voor een expositie van iconen. Er is ook een Byzantijnse viering met een speciaal koor. Melchior Matthijssen (67) uit Gilze is een van de deelnemers aan de expositie. Voor hem heeft het schilderen van iconen alles te maken met zijn geloof. Het is voor hem een 'vorm van bidden'. Hij zat als priesterstudent op het gymnasium in Cadier en Keer. In plaats van zijn priesterstudie aan het grootseminarie voort te zetten ging hij bedrijfskunde studeren en maakte een snelle carrière in het bankwezen. Hij was hoofd van het computercentrum van ABN AMRO. Op 58-jari-

ge leeftijd nam hij als bankdirecteur in Amstelveen afscheid van zijn werk en keerde terug naar Brabant. Via het lidmaatschap van het Tilburgs Byzantijns Koor kwam hij daarna met iconen in aanraking. Bij zuster Delian in Tilburg begon hij met schilderen, waarin hij inmiddels de no-

Diamanten paar van Gestel in 't Groen

dige progressie heeft gemaakt. Op de expositie zijn vier door hem gemaakte iconen te zien. Zuster Delian de Brouwer is lid van de congregatie van de Zusters van Liefde en een autoriteit op het gebied van de iconografie. Ook de andere exposanten krijgen les van haar.

Melchior Matthijssen brengt wat spullen mee uit zijn atelier om in de kerk de bezoekers iets te laten zien van de traditionele werkwijze. En te vertellen over de rijke symboliek van de iconen, de bindende voorschriften die in de oude voorbeeldboeken zijn vastgelegd en de natuurproducten, zoals eigeel dat symbool staat voor het leven, die voor het kleuren worden gebruikt. 'Voor mijn gevoel moet je geloven om met zoiets bezig te zijn. Ik vind het een zegen.' Als hij begint met schilderen steekt hij een kaars aan en leest een gebed uit Lucas. Een eigen ritueel. 'Een mens wordt geboren vanuit het donker naar het licht. Zo gaat het ook bij het schilderen van de icoon. Die krijgt ook een naam. Het is geen icoon als er de naam niet op staat. Net als een mens wordt de icoon ook gedoopt. Dan wordt hij sacrament. Het overkomt je op een zeker moment dat de ogen van de afgebeelde heilige jou aankijken en niet andersom. De icoon komt naar je toe.' Sarina Collignon (81) uit Rijen staat iets anders in het leven, legt ze uit. Van huis uit is ze katholiek maar ze heeft altijd moeite gehad met begrippen als de 'straffende hand' van God, hel en vagevuur. Ze woont pas enkele jaren in Rijen waar ze in haar eentje op zoek ging naar contacten. Zo kwam ze terecht bij de groep iconenschilders rondom Paula van Baal, die zelf ook les geeft. In het schilderen van iconen vindt Sarina Collignon nu vol-

De kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen zijn allemaal trots op deze mijlpaal. Maandag 7 oktober werd dit in de huiselijke kring gevierd en op zaterdag 12 oktober wordt er met de familie, vrienden en kennissen gefeest.

Een beroemde icoon van de Moeder Gods. Koor (TBK), dat volgend jaar 70 jaar bestaat. Het is in zijn soort het oudste koor van Nederland. Het zingt in Rijen samen met het byzantijns koor Musica Son uit Groningen, waardoor het totale ensemble uit zo'n vijftig zangers bestaat. Ter gelegenheid van het aanstaande jubileum biedt het koor deze viering aan. Het TBK is opgericht in 1944 en dankt zijn ontstaan aan Russische immigranten in Zuid-Nederland, die graag wilden vasthouden aan hun eigen ritus. De viering is te vergelijken met de eucha-

ristieviering in het Westen. Het bijzondere karakter uit zich in de muziek, gebeden en litanieën, kleding en veel wierook. De aanwezige iconen worden met bloemen en kaarsen vereerd en regelmatig komt de voorganger naar voren om ze te bewieroken. In het Byzantijnse rijk heerste de gedachte dat het zingen door het koor een weerspiegeling was van het engelengezang uit de hemel. De mensen kunnen zich zo in het hier en nu even dicht bij God voelen, alsof ze even worden opgetild. De iconenexpositie is te zien vanaf zaterdag 19 oktober a.s. van 15.00-17.00 uur. Op de eerste zondag van de kermis is in de kerk de openingsviering, waarna de expositie tot 16.00 uur is geopend. Tijdens de jaarmarkt is de expositie geopend van 10.00 – 15.00 uur. Deze is ook open op zaterdag 26 oktober a.s. van 15.00 – 17.00 uur. De Byzantijnse viering is op zondag 27 oktober a.s. waarna bezoekers in de kerk terecht kunnen tot 16.00 uur. Na afloop van de viering wordt achter in de kerk koffie geschonken en is het mogelijk om met koorleden van gedachte te wisselen. Tegen betaling zijn cd's verkrijgbaar en iconografische afbeeldingen. De activiteiten van 'Voedsel voor de ziel' krijgen een vervolg met een lezing op maandag 4 november a.s. in het parochiecentrum van Rijen. Ruud Ringers, kunsthistoricus en beeldhouwer, houdt daar dan een lezing over 'heilige dagen'. In het verleden speelde de heiligenkalender een belangrijke rol in het dagelijks leven, maar waar zijn de oude heiligen gebleven en wat is voor hun verering in de plaats gekomen? Tijd: 20.00-22.00 uur. Entree: 3 euro. (jw)

Mandolineorkest Estrellita klaar voor de concertreis naar Slovenië Mandolineorkest Estrellita zal in de week van 12 t/m 19 oktober te gast zijn in Slovenië. In Slovenië heeft Estrellita contact met het mandolineorkest in Ljubljana. In februari jl. zijn 4 bestuursleden van Estrellita naar Ljubljana gereisd om kennis te maken met enkele leden van het orkest ter plaatse. Al snel ontstond er tussen de afgevaardigden van beide orkesten een groot gevoel van vriendschap. Op sublieme wijze werd het bestuur van Estrellita ontvangen en tijdens het bezoek werden eigenlijk al meteen een paar concerten vastgelegd. Ook bleek dat Slovenië veel te bieden heeft aan cultuur en vele bezienswaardigheden. Er werden plannen gemaakt en besloten dat Estrellita in de herfstvakantie naar Slovenië zou komen. Bij thuiskomst heeft het bestuur de plannen voorgelegd aan de leden en deze hebben allen zeer enthousiast gereageerd. Na deze bijeenkomst kon het bestuur aan het werk. Geen kleine klus om voor iedereen alles naar wens in te vullen, maar alles is nu zover helemaal geregeld. Gezien het feit dat het orkest van Ljubljana een zeer hoog niveau

Mandolineorkest Estrellita heeft, wordt er ook van de leden van Estrellita op dit moment veel gevraagd. Benny Ludemann, de dirigent van Estrellita, gaat altijd voor kwaliteit en wil ook in Slovenië zeer geslaagde concerten geven. Hij heeft zich dan ook extra ingezet tijdens de repetities en de extra repetities om samen met alle leden tot een goed resultaat te komen. Bestuur, leden en dirigent gaan er dan ook voor.

HET PROGRAMMA VAN ESTRELLITA ZIET ER ALS VOLGT UIT: Het diamanten paar Wim en Ria van Gestel in 't Groen woont al weer een aantal jaren in het Palet in Rijen. Zo gauw het weer het toelaat gaan ze er nog regelmatig op uit met de scootmobiel en de elektrische fiets.

doening, maar zij hoopt erin ook verzoening te vinden met de voor haar minder prettige kanten van het geloof. Ze is trots dat ze op de expositie een icoon van haar hand mag laten zien. Zij maakte een afbeelding van de engel Gabriël, omdat het de tweede voornaam is van haar overleden man. De parochiële werkgroep 'Voedsel voor de ziel' is het brein achter de Byzantijnse week in de Maria Magdalena-kerk. Deze bestaat naast de expositie uit een Byzantijnse viering, waarin de geëxposeerde iconen worden gewijd. De viering wordt verzorgd door het Tilburgs Byzantijns

Katern2

Lekkerrr jong! WWW.OOGENBLIK.NU

Vrijdagavond zal de bus bij de Molenwiek om 19.00 uur vertrekken. De afstand is zo'n 1200 km, dus dat wordt een flinke reis. Het orkest hoopt zaterdag rond 13.30 uur in Ljubljana aan te komen bij Hotel Park, waar zij logeren. Op zondag zal het orkest afreizen naar Piran, 100 km ten zuiden van Ljubljana. Dit is een ou-

de Mediterrane stad aan de Adriatische kust dicht bij de grens met Italië. Hier zal Estrellita haar eerste concert geven. Maandag een bezoek aan de grotten van Postojna en het kasteel van Predjama. Dinsdag een excursie naar Bled. Dit is een stadje gelegen in de streek Gorenjska tussen de Karawanten en de Julische Alpen. Woensdag bezoeken zij Maribor, de tweede stad van Slovenië met vele bezienswaardigheden. Donderdag zal er veel gerepeteerd worden want 's avonds is het grote concert in de concertzaal van Ljubljana. Vrijdag krijgt het orkest de gelegenheid Ljubljana zelf te bezoeken en zal 's avonds de bus weer naar Nederland terugrijden. Zaterdagmorgen om 8.00 uur wordt de concertreis afgesloten met nog een gezamenlijk ontbijt in Sevenum. Daarna zal iedereen hopelijk voldaan naar huis toe keren en kan er worden terug-

gekeken op een geweldige concertreis. Mandolineorkest is een zeer stabiel orkest met 50 leden. Estrellita is zich zeer bewust dat ze zullen moeten blijven werken aan opleiding van jonge mensen. Daarom zal er op 21 oktober weer gestart worden met een nieuwe opleiding. De mogelijkheid bestaat nog steeds om hier aan deel te nemen. De lessen die gegeven worden bestaan zowel uit theorie- als praktijklessen. Benny Ludemann die reeds 40 jaar docent was op de Nieuwe Veste zal zowel de mandoline als de gitaarlessen doceren. Dus twijfel niet en spreek uw kind aan over deze unieke mogelijkheid. Of mocht u zelf interesse hebben, ook u bent van harte welkom. Informatie over deze opleiding kunt u krijgen via rica.boemaars@home.nl of telefonisch 06 51594556. of 0161 412320 (Rica Boemaars.)


l e b HORSTEN meu OUTLET

WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 18

KWALITEITSMEUBELEN TEGEN WEGGEEFPRIJZEN!

Slaapkamer Mariska

ledikant + 2 nachtk + 4 deurslinnenkast + bodems en pockverings matrassen normaal

2835.-����������������������� nu compleet voor

1060.-

Diverse complete inrichtingen TOPKLASSE - massief eiken en teak .....................................

Bergkast kopie antiek, 1 deurs ������������������ nu maar

75.-

div. Buffet- en vitrinekasten in eiken en teak ������������������ nu

T.E.A.B.

Grote collectie woonaccessoires vanaf

T.E.A.B.

1.-, 2.-, 5.- 10.of

d n e t i u l uits

D N E P GEO ober

okt 1 1 g a d j op vri 00 uur 00 - 21. 10. kt. o 2 1 g a rd en zate 00 uur 00 - 17. 10.

Matrassen pocketvering en traagschuim (80-90-200 cm) normaal

295.nu voor

139.-

Scandinavische box-spring De èchte

incl. topper 160/180x200 cm

895.2595.- 1495.1995.775.Eiken ledikant Senioren/comfort bankstel 495.- 50.3095.995.- Eiken salontafel 685.- 125.Relax fauteuils 295.- 395,- NU OF NOOIT ! Complete inrichting

Modern hoekbankstel

������� elders

1745.- bij ons v.a.

met lounge chair - div. stoffen normaal

electrisch verstelbaar ���� van

��������������������������������������� nu voor

NU

160 x 200 cm

�������������������������������������������� van

diverse stoffen - nu als 3-2 zits normaal

������������������������������������������ nu voor

div. maten en kleuren - van

div. kleuren en uitvoeringen ����������������������������������������� nu v.a.

enz.

Diverse merkbankstellen o.a. 3b met verstelbare zittingen, kwaliteitsstoffen nu

T.E.A.B.

GROTE COLLECTIE EETKAMERSTOELEN Ruime keuze uit voorraad normaal

nu

189.-

inclusief slaapkamer, dressoir, tv-dressoir, eetkamertafel 160x90, 4 stoelen, hoekbankstel, ledikant 160x200, 2 nachtkastjes, 4-drs linnenkast, 2 lattenbodems, 2 pocketvering matrassen NU COMPLEET normaal

5495.- NU

3250,-

New living teakhouten programma Compleet! Dressoir, tv dressoir, eetk. tafel, salontafel, boekenkast

������������������������������� van

3795.- nu 1495.-

Diverse lederen bankstellen 3- en 2 zits op voorraad diverse kleuren ���������������� van

nu79.-

nu

3295.- nu 1495.-

Life-style lamulux programma dressoir, TV-dressoir, eetkamertafel, salontafel

WEG=WEG!

normaal

NERGENS GOEDKOPER

2180.- nu 1295.-

l e b u HORSTEN OUTLET e m Schoolstraat 7 • Waspik • Tel.: 0416-311945 A


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 19

Scouting Rijen onder nieuw dak dankzij drie Rijense ondernemers Na meer dan vijfentwintig jaar was het hard nodig dat het dak van scoutinggebouw De Zwerfkei vernieuwd werd. Het geld dat nodig is voor het vervangen van dit dak was echter niet een, twee, drie door de vereniging op te hoesten. Drie Rijense bedrijven schoten de scouts te hulp. Kindervleugels kindercoaching zorgde voor de financiële middelen om het nodige materiaal aan te kopen, SBO Timmerwerken en Eikhout Bouw- & Timmerwerken verzorgden het vakkundig aanbrengen van de dakplaten op het scoutinggebouw. Judith van den Bergh, eigenares van Kindervleugels: “Mijn zoon heeft het zeer naar zijn zin bij scouting en ik wilde graag iets terug doen voor deze club. In samenwerking met timmerlieden Sebastiaan Kraaikamp en Antwan Eikhout hadden we de mogelijkheid om de scouting op deze manier ook echt te helpen.” Scouting Rijen is deze betrokken

Wreck-it Ralph in Filmhuis Wreck-it Ralph staat a.s. woensdag 9 oktober in het Kinderfilmhuis van De Schakel en op woensdag 23 oktober in het Kinderfilmhuis van De Boodschap. Ralph is het zat om overschaduwd te worden door Fix-It Felix, de held van de arcade-game waar ze beiden in zitten. Na jarenlang altijd maar weer hetzelfde te doen, besluit Ralph dat hij er helemaal genoeg van heeft de slechterik te zijn. Hij neemt het heft in zijn eigen grote handen en gaat op een groot game-avontuur dwars door

alle gamewerelden heen om te laten zien wat je echt nodig hebt om de held te kunnen zijn. Op zijn grote avontuur ontmoet Ralph de harde en meedogenloze Sergeant Calhoun uit de first-person shooter game Hero's Duty. Maar wanneer Ralph de levendige Vanellope von Schweetz uit de zoete en kleurrijke racewe-

reld Sugar Rush ontmoet, ontketend hij onbedoeld een dodelijke vijand die de gehele arcade wereld bedreigt. Krijgt Ralph het voor elkaar om zijn droom te verwezenlijken en de arcade wereld te redden voordat het te laat is? Entree 3,25 euro inclusief glaasje ranja en iets lekkers. Verkrijgbaar aan de kassa's van De Schakel en De Boodschap of via de websites www.schakel-gilze.nl of www.deboodschap.nl/kaartverkoop

Dinsdag 22 oktober Excursie naar glutenvrije bakkerij Liberaire Op dinsdagmiddag 22 oktober organiseert Broeders Gezondheidswinkel aan de Keiweg 7 in Oosterhout voor haar (glutenvrije) klanten en andere belangstellenden een speciale excursie naar de glutenvrije bakkerij van Liberaire in Gilze. Bakkerij Liberaire is onderdeel van Zonnemaire / bakkerij Van der Westen in Waspik. Onder de merknaam Liberaire worden al vele jaren smaakvolle glutenvrije producten op de markt gebracht, variërend van broden, broodjes, koeken tot andere versnaperingen.

Recent is het glutenvrije assortiment van Liberaire veranderd en flink uitgebreid. Op dinsdagmiddag 22 oktober van 15.00 tot 17.00 uur krijgt u de gelegenheid om de glutenvrije bakkerij Liberaire in Gilze van dichtbij te bekijken. Naast een rondleiding door de bakkerij is er volop de mogelijkheid om allerlei glutenvrije producten gratis te komen proeven. U krijgt tevens een tasje mee met enkele glutenvrije producten voor thuis en tevens een kortingsbon waarmee u bij Broe-

ders Gezondheidswinkel nog een keer met korting uw glutenvrije inkopen kunt doen. Kortom genoeg reden om u aan te melden voor de excursie naar de glutenvrije bakkerij Liberaire in Gilze. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan info@ broedersgezondheidswinkel.nl of telefonisch via 0162-453223. Indien u geen beschikking heeft over vervoer naar Gilze, kunt u dat ook aangeven, want dan gaan wij dat regelen voor u! Graag tot ziens op dinsdag 22 oktober bij Liberaire in Gilze.

Groots feest op De Bolster

Jac van Hoek neemt afscheid Op vrijdag 4 oktober jl. nam directeur Jac van Hoek afscheid van zijn school, De Bolster. In een versierde huifkar werd Jac van Hoek, samen met zijn familie, thuis opgehaald. De kinderen van de school stonden hem, met ballon, op te wachten in de Ridderstraat. Extra feestelijk waren de vlaggen, opgehangen door de buurtbewoners. Het ochtendprogramma op school werd gevuld met diverse creatieve opdrachten en een tweetal interactieve voorstellingen gespeeld door “wij zijn fanatiek”. Jac van Hoek genoot zichtbaar van het afscheidsfeest. De ochtend werd, mooie woorden voor de scheidende directeur

meneer Jac wordt opgehaald

op de speelplaats en in de zon, afgesloten met een lied, een dans en enkele cadeaus. Als dank voor 40 jaar onderwijs in Gilze werd, aan Jac van Hoek, een straatnaambord aangeboden. De speelplaats zal vanaf nu het Jac van Hoekplein heten. Na een dankwoord van Jac van Hoek werd de ochtend afgesloten. Daarna volgde een zeer druk bezochte receptie met mooie woorden. Na de receptie werd de dag beëindigd met een feestelijk samenzijn van het team. De Bolster en Jac van Hoek kunnen terugzien op een zeer geslaagde dag.

ondernemers enorm dankbaar voor hun hulp. Nu biedt het gebouw weer vele jaren een goed onderdak voor de meer dan 200 kinderen die hier iedere week actief bezig zijn. Wilt u zien wat deze drie bedrijven kunnen, kijk dan op: www. kindervleugels.nl, www.sbotimmerwerken.nl, www.eikhouttimmerwerken.nl Meer info over Scouting Rijen is te vinden op onze website: www. scoutingrijen.nl

van 11 t/m 16 november in Gilze

Nationale collecte NSGK

Foto: Sanne Reuling De NSGK helpt kinderen en jongeren met een han-

dicap. Dit jaar wordt er - ook in Gilze - gecollecteerd in de week van 11 t/m 16 november. Gelukkig zijn er al een aantal lieve mensen in Gilze, die bereid zijn om in hun vrije tijd met de collectebus van de NSGK op pad te gaan. Vele handen maken licht werk. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wilt besteden en op welke momenten in de week van 11 tot 16 november je op pad gaat. In overleg worden de straten bepaald waarin je gaat collecteren. Zoveel mogelijk maatwerk dus. Ben je bereid het collecteteam in Gilze te versterken? Dat zou fijn zijn, u helpt de NSGK daar enorm mee! Neem dan contact op met: Jozef Kleiren, plaatselijk organisator collecte NSGK voor Gilze, Email: jm.kleiren@avans.nl Telefoon: 013 5082111

Zaterdagmiddag 12 oktober bokbier proefmiddag

Harry van Strien uw topslijter ook uw bokbierspecialist Het is het afgelopen jaar al gebleken; er zijn steeds meer mensen die steeds meer van de speciaalbieren zijn gaan houden. En die kunnen nu nog meer gaan genieten want de bokbieren zijn weer uit. Wij hebben het zelf het afgelopen jaar ook goed gemerkt. Steeds meer mensen willen genieten van speciaalbieren. Want die geven veel meer smaak en aroma's en beleving dan de gewone pilseners. Daarom hebben wij dit jaar speciaal gekozen om niet de “al-

ledaagse” bokbieren te nemen, maar ook de echte speciale bokbieren. Daarom hebben wij nu meer dan 25 verschillende soorten bokbier. En deze bokbieren komen uit Nederland, België en Duitsland. Zo hebben wij bokbieren van bv. La Trappe, Texels bokbier, Jopen, Erdinger, Wilde-

bok, Dolle Bock, IJsbok, Paulaner, Ezelenbok, Zondebok enz enz. Maar ja, wat is nu de lekkerste!!! Dus daarom hebben wij a.s. zaterdagmiddag 12 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur onze BOKBIER PROEFMIDDAG!!! Dus wilt U echte speciale bokbier proeven dan bent U van harte welkom a.s. zaterdag. Wij zien u graag in onze winkel Raadhuisplein 12 Rijen.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

HERFSTACTIE IRIKS BETAALT DE BTW

Kom kiezen uit één van onderstaande kentekens en aantrekkelijke kleuren en je kunt morgen rijden!!!

6-SGV-94

uwe ie rn te n li p -s ik p s l a -t 5 op een 3 enteken k n a v n ie rz o o v ’s 7 0 Peugeot 1 l en registratievoordee

7-SGV-51

PAGINA 20

CHOCOLADE workshops voor OUDER/ KIND in de HERFSTVAKANTIE. Voor info 0161454798 / margrietchocola.nl www. margrietchocola.nl

Loodgietersbedrijf Peeters Molenschot. Voor uw cv, sanitair, waterleiding, zink, dak en voor vervanging van de cv ketel.Tel. 0161413740 / 06-48404076

PC of Laptop problemen ,opnieuw installeren, ook netwerk installeren komt aan huis vanaf €25,- ook verkoop nieuwe PC tel:0611361636

Heeft uw kind (onderbouw) veel moeite met wiskunde? Ervaren gepensioneerd docent helpt ze/hem graag op het juiste pad tegen redelijk tarief. No cure no pay! 0161-226602

CV Ketels, reparatie en onderdelen. Electrische installaties en materialen bij: T.S.C. Gosens B.V. Biestraat 1B te Gilze Tel. 0161-451812 www. tscgosens.com info@ tscgosens.com

www.vangompelzonweringen.nl Actie zonweringen en rolluiken tel. 0416-361575 Ook voor uw screens, hordeuren, garagedeuren, markiezen en raamdecoratie

LETOP autos tekoop gevraagd 150 tot 10000 voor loop sloop en schade autos.tevens alle merken auto onderdelen te koop aangeboden tegen zeer lage prijzen.autodemontage k.prescher.tel 0765418353

Woning uit de hand te koop : Valkenakker 21 Chaam, 2/1 kap, 2 slk, instapklaar, tuin met garage, ideaal voor starter(s), single, echtpaar of klein gezin, vraagprijs euro 218.500,= k.k. Info : 06-51621143

Laat de herfst maar beginnen! Rolluiken, kunststof kozijnen, overkappingen en nog veel meer. Kijk op clemensbouwbeheer.com of overkappingen-gilze. nl voor de mogelijkheden. Bellen kan ook: 06-50823355

7-SGV-72 7-SGV-70 7-SGV-73 7-SGV-64

HET GROOTSTE PVC VLOEREN ASSORTIMENT

7-SGV-57

OOk PVC CLICk EN LAMINAAT

7-SGV-59

Iedere zaterdag

SHOWROOM GEOPEND

6-SGV-80 7-SGV-18

van 11.00 tot 16.00 uur voor

7-SGV-47

Lissenveld 45 • Raamsdonksveer Tel. 0162-406370 www.goodflooring.nl

7-SGV-58

GRATIS ADVIES Door de week op afspraak!

6-SGV-56 ALL-IN RIJKLAA

pack accent 1.0 5-deurs van e 11.802,46 ,- voor e

Peugeot 107 active

9.888,RPRIJS!*

ALL-IN RIJKLAA

pack premium 1.0 5-deurs van e 12.818,46 ,- voor e

10.888,RPRIJS!*

ALL-IN RIJKLAA

Peugeot 107 envy 1.0 van e 13.048,46 ,- voor e

11.222,-

- Kosten rijklaar maken - Overheidskosten - Mattenset - Volle tank brandstof - My Peugeot Card

ABS

1-SHD-44 6-SGV-83 7-SGV-08 7-SGV-15 7-SGV-19 7-SGV-34 7-SGV-35 7-SGV-48 7-SGV-52 7-SGV-55

RADIO /CD SPELER

7-SGV-62 7-SGV-63 7-SGV-80

5-DRS

3-SHD-25

7

50/50 incl. AIRCO vanaf: DEAL

6.940

107 + 0% RENTE€

incl. AIRCO vanaf:

107

OP UW FINANCIERING

Autoruit stuk?

1-SHD-45

7-SGV-42

ALL-IN RIJKLAARPRIJS!*

AIRCO

6-SGV-70

3-SHD-26

6.940

3-SHD-28 3-SHD-32 3-SHD-33

WWW.DIEPSTRATENAUTOGLAS.NL Rioolservice Peeters Molenschot.Voor het ontstoppen van uw riolering, camera-inspectie en opsporing van buitenriolering. Tel. 0161-413740 / 0648404076

Noir Caldera

Blanc lipizan

3-SHD-34

HERBALIFE: gezond gewicht en meer vitaliteit! Vraag om gratis PROEFPAKKET en bel Maja Seelen 0161226499 of zie www. majaseelen.nl. incl. begeleiding

Altijd 70 caravans op voorraad!

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!

GouWE ouWE bIj d’N blAuWE

S I T A R G E E TR + 0%EN RENTE

OP UW FINANCIERING

STUU R B E Gem. verbr. (afh. van type motor) l/100 km: KR4,5-4,6; 0% FIN ACH- km/l: 22,2-21,7; CO2: 103-106 gr/km. AN● Plum TIGIN o.a.: CIkm/l: ERIN22,2-21,7; or) l/100 km: 4,5-4,6; COKleuren : 103-106 gr/km. G 2 G TOT 3.5

STUCADOORSBEDRIJF VAN TILBORG Voor al uw stucadoorswerk zoals glad pleisterwerk, spachtelputz,en airless spuiten, enz. Bel voor een gratis en vrijblijvende offerte 06-22727458 info@ vantilborgstucadoorsbedrijf.nl

CARAVANS Caravans/Campers gevraagd! GEVRAAGD

zoNdAG 13 okTobER

RPRIJS!*

Peugeot 107 access

Tot ziens!

AANvANG: 15.00 uuR

00,Peugeot heeft een actie waar iedereen vrolijk van wordt. Want als u nu een Peugeot 107 met airco aanschaft, en dat kan al vanaf € 6.940,- mag u 1 jaar lang gratis muziek ● Gris Carlinite ● Blue electra downloaden van Universal Music*. Bovendien betaalt u bij eenu fi1nanciering 3 jaar lang 0% rente. Dus kom snel bij ons langs voor nog meer voordeel of kijk op Peugeot.nl. als u nu een Peugeot 107 met airco aanschaft, en dat kan al vanaf € 6.940,mag jaar lang gratis muziek nanciering 3 jaar lang 0% rente. Dus kom snel bij ons langs voor nog meer voordeel of kijk op Peugeot.nl.

076) 565 92 11 Tel.: (0162) 49 89 00

IRIKS AUTOBEDRIJVEN B.V. Breda Huifakkerstraat 5 Tel.: (076) 565 92 11 Oosterhout De Boedingen 23 Tel.: (0162) 49 89 00 www.iriks.peugeot.nl

verstrekt door Peugeot Finance, handelsnaam van ptijd in maanden Debetrente-voet Jaarlijks kosten-percentage te betalen bedrag Contantprijs AanbetalingMaandbedrag / inruil TotaalTotaal Kredietbedrag LooptijdFinanciering in maanden Debetrente-voet Jaarlijks kosten-percentage PSA Finance Nederland B.V (registratienummer AFM 12007744).

Tel.nr. 0161 - 43 12 27 Info@schuTTerslusT.nl

www.schutterslust.nl

Maandbedrag Totaal te betalen bedrag Financiering verstrekt door Peugeot Finance, hande PSA Finance Nederland B.V (registratienummer AFM


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 21

o.l.v. Jan en Jos Dilven

Bewoners Zorgcentrum St. Franciscus genieten van een “fruitige middag” Jan en Jos Dilven (van de Fruitboogerd uit Gilze) hebben op 24 september een fruitige middag verzorgd voor onze bewoners. De opkomst in de Vertoeverij was groot, vele bewoners waren benieuwd naar de presentatie over het fruit van toen en nu. Jos begon deze middag met het voorstellen van het bedrijf: wie ze waren, hoe het bedrijf is ontstaan en wat ze zoal een heel jaar doen. Aan de

hand van een power-point presentatie kwamen de vele soorten fruit van toen en nu voorbij. Elk seizoen zorgen fruitbomen voor verrassingen: van de prachtige bloesem in het voorjaar tot de heerlijke vruchten tot ver in de winter. Hele herkenbare verhalen over hoe het fruit vroeger werd bewaard en verwerkt kwamen bij onze bewoners weer boven. Na de koffiepauze was het tijd om de vele soorten appels die Jan en Jos hadden meegebracht te proeven. De oude soorten kwamen voorbij, zoals het

rode sterappeltje maar ook nieuwere soorten. Aan de gezichten van de bewoners kon je zien of dat de appel lekker zoet was of juist niet! Het was een erg leuke middag die mede door het enthousiasme van Jan en Jos zeer in de smaak viel bij onze bewoners. Tot slot hadden Jan en Jos nog een doos met stoofpeertjes als cadeau die door onze bewoners later in de week geschild konden worden zodat alle bewoners tijdens de warme maaltijd nog een keer konden genieten van een lekker stoofpeertje! Jan en Jos, bedankt voor jullie enthousiaste presentatie, en niet alleen wij hebben van deze middag geleerd; ook Jan weet nu dat hij geen appels meer met een schilmesje hoeft te schillen maar dat daar hele makkelijke apparaatjes voor in de handel zijn! Nogmaals dank! M. Aarts

Rabobank Dikke Banden race vervolg...

Gilse Broertjes doen het ook goed op het NK Dikke Banden

Sem , Meneer Sjoerd en Koen Hoi, wij zijn Koen en Sem Ligtenberg en omdat wij in Gilze de Dikke Banden Race hadden gewonnen met het Hart van Gilze mochten wij naar het Nederlands Kampioenschap Dikke Banden in Breda op zaterdag 5 oktober jongstleden... We moesten al om 9.00 uur in Breda zijn op de wielerbaan en daar kregen we een t-shirt, ons rugnummer en een tas met een lunch, drinken en een mooie bidon! We moesten eerst een wedstrijd rijden tegen andere kinderen van onze leeftijd en vanuit die groepjes gingen de beste naar de finale en de andere naar de troostfinale... Voor ons was het super spannend omdat papa en mama niet goed gezien hadden op welke plaats we geëindigd waren... pfff

zweten voor ons. Het was dus voor ons een grote verrassing dat we allebei in de finale kwamen weliswaar als laatste geplaatst allebei maar wat wil je met zoveel professionele renners om je heen... We hadden als doel om zeker niet laatste te worden in de finales en dat zou een hele klus worden want eigenlijk alle renners waren sneller dan ons! Sem was als eerste aan de beurt en hij reed een goede race en hield 3 jongens achter hem... zo dat was een die zijn doel gehaald had, nu moest Koen wel zijn best doen anders zou hij dat heel lang blijven horen van zijn kleine broertje! We hadden de pech dat we allebei helemaal als laatste moesten starten omdat we in de series laatste waren... maar ook Koen haalde het en achter hem eindigden wel 8 jongens! 2 hele tevreden jongens die een hele leuke dag hebben gehad, want wat was het allemaal goed geregeld... en wat was het leuk dat Meneer Sjoerd Diepstraten ook nog even kwam kijken, hij was het namelijk die in Gilze, de Dikke banden Race mee op touw had gezet en die de Basisscholen had aangeschreven om zoveel jongens en meisjes mee te laten doen! Dus Jongens en meisjes uit Gilze... doe volgend jaar allemaal mee aan de Dikke Banden Race met het Hart van Gilze want als je wint heb je een hele leuke dag en nog een mooie medaille ook... groetjes van Koen en Sem Ligtenberg.

Ben jij geboren in 1962? www.declubvan50.nl Zaterdag 2 november is het zover. Er is een geweldig programma opgetuigd voor de eerste reünie van de 50+ers uit Gilze. Let wel van het bouwjaar 1962! Heb jij je al opgegeven? Ga snel naar de website en meld je aan voor

dit geweldig gebeuren! Vorig jaar hadden we o.a. een toertocht door Gilze, bezoekje bejaardenhuis, golf bij Klein Zwitserland, voetbal in het Mollebos en in de avond naar The Banner. Dit jaar begint het programma om 18:00 uur – wat is nog een verrassing. Maar de 1e

jaars Abrahammen gaan in ieder geval genieten! Het beloofd een hoge opkomst te worden. PAK DIE KANS Abraham en geniet met de 51'ers van een fantastische reünie. Groetjes van de Organisatie: JanPaul Grauwmans & Jacques Kusters

Rijen 1 laat punt(en) in Tilburg Na de derby tegen Gilze, dat in een gelijkspel eindigde, stond voor Rijen 1 de uitwedstrijd tegen TSV NOAD op het programma. Een goed resultaat was zeer belangrijk om aansluiting bij de middenmoot te houden. Voor het eerst dit seizoen begon Rijen vanaf het begin scherp. De eerste kans was een voorzet van Gijs Vromans op Yannick Hemelsoet, die door de keeper tot corner werd verwerkt. Kort daarna werd een schot van Joep Roest geblokt en was de uitvoer van een goede combinatie over de flank net niet goed. Na 7 minuten liet Freek het net bollen na een korte slimme pass van Bram Aben. Eindelijk stond Rijen, voor het eerst dit seizoen, op voorsprong. Daarna kreeg Bram Lenaerts nog een goede kans en

werd een volgende inzet door de keeper van Noad op een onmogelijke wijze gekeerd. Na ruim een kwartier krijgt Noad een vrije trap bij de middenlijn. Dat was het eerste wapenfeit van de Tilburgers. Deze vrije trap wordt ingedraaid bij de 2e paal en ingekopt. Noad staat op gelijke hoogte. Vanaf dat moment gaat Noad verder en blijft het het verdere verloop van de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Na ruim een half uur vergeet de scheidsrechter een overtreding op Dirk Aben op de juiste wijze te bestraffen. Noad mag doorgaan en een voorzet van de rechterzijde wordt diagonaal binnengekopt. Een flinke domper voor onze jongens. Na rust is het aanvankelijk rommelig voetbal op een slecht veld. Nog eenmaal beproeft Noad met een afstandsschot Joep Dames, maar het

schot wordt gekeerd. Langzaam komt Rijen beter in het spel, dat gedragen wordt door inzet. Rijen krijgt nog 4 hele goede mogelijkheden. Een voorzet van Freek wordt door Yannick voorlangs gekopt. Een dribbel van Bram Lenaerts wordt door keeper net eruit getikt en een voorzet van Bram wordt door de ingevallen Joey Jacobs binnenkant paal geschoten en de daarna wil de bal er niet in. Als slot schiet Joop de bal nog goed over en is Noad erg blij met de overwinning en Rijen teleurgesteld omdat het in 3 uitwedstrijden nog puntloos is. Als slot wordt het trouwe publiek bedankt voor de ondersteuning. Volgende week wacht de thuiswedstrijd op het Ryôdoom van Sportpark5Eiken tegen RCD. Wederom een erg belangrijke wedstrijd, want we zijn inmiddels afgezakt naar de 11e plaats. FD

Groep 5 OBS De Wildschut terug in de tijd Vorige week dinsdag was het een heel bijzondere dag voor de kinderen uit groep 5 van OBS De Wildschut. Ze gingen namelijk duizenden jaren terug in de tijd. Terug naar de tijd waarin de mensen nog niet konden lezen en schrijven, waarin er nog geen computers waren en waarin de kinderen hun ouders nog moesten helpen met jagen en koken. De kinderen van groep 5 waren voor één ochtend de bewoners van een prehistorisch dorpje. En dat gebeurde allemaal bij de IJzertijdboerderij in Dongen. Al vroeg werden de kinderen opgewacht door een bewoner van het dorpje. Hij was gekleed in een dikke jas en broek, gemaakt van dierenhuiden en wol. Samen met een archeoloog nam hij de kinderen mee naar een hele andere wereld: die van de jagers, verzamelaars en de boeren. De kinderen vielen van de ene verbazing in de andere en genoten met volle teugen van de

verhalen van de dorpsbewoner. Daarna kwam het echte werk: tussen een wildernis van bomen en struiken, een gereconstrueerde ijzertijdboerderij, een paar hutjes van takken en dierenhuiden en loslopende schapen, verrichtten de kinderen de werkzaamheden zoals dat in de ijzertijd deden. Er werd hout gehakt met een bijl, graan gemalen tussen stenen en er werd ge-

jaagd op een (houten) everzwijn. In de boerderij werd het bed ook nog even uitgetest en tenslotte werden er ook nog wat archeologische opgravingen gedaan. Groep 5 vond deze reis terug in de tijd erg leuk. Ze hadden graag nog wat langer willen blijven. Een mooie, levensechte ervaring om het eerste thema van de geschiedenislessen af te sluiten.

Terug van weggeweest 20 Oktober

Accordeonmiddag Gilze op zondagmiddag Bij zalen “De Hooikar” een middag vol met gezellige accordeonmuziek. Wie het in de regio over Gilze heeft, zegt ook meteen Ja de Accordeonmiddag! Jaren bij D'n Door en nu pakken we de draad weer op, want deze gezelligheid mag niet verloren gaan! Ons kent ons is het zeker want iedereen uit de regio die houdt van accordeonmuziek kwam elkaar daar tegen. Nu 20 Oktober op Zondagmiddag gaat dit muziekevenement gebeuren in de zalen van “De Hooikar”. Accordeonisten uit Nederland en België zijn al uitge-

nodigd om naar het pittoreske Gilze te komen. Vanaf 13.00 uur zal de eerste muzikant aantreden en zijn beste laten horen. Jawel ook uit België hebben ze aangegeven hier een Circus Renz of Maas en Waal melodie ten gehore te brengen. Leeftijd maakt niet uit want de opzet is zoals hij altijd geweest is, plezier maken zo lang het kan! en dat gaan we doen, en wel de hele middag op de 20e Oktober a.s vanaf 12.30 uur gaat de zaal open, entree is €5,- euro en beginnen om 13.00 uur tot... en er komt nog een verrassingsact? En zoals we da zeggen in Brabant TOT DAN HE.

Volleybalvereniging C.S.S.

Dames laten punten liggen Na een goede start van de competitie, stond zaterdag 5 oktober de tweede thuiswedstrijd op het programma voor CSS Dames 1: Set Up. Ook deze week niet compleet, Maud kon helaas niet aanwezig zijn. Maar CSS ging gelijk voor de volle winst. Set 1 werd ook goed gestart. Er werd een mooie voorsprong opgebouwd, waar de dames uit Prinsenbeek niet meer bij kwamen. Al snel stond de 1-0 op het scorebord. Wel was duidelijk dat er hard gewerkt zou moeten worden om te kunnen winnen. Set Up verloor weliswaar de eerste set, maar bleek verdedigend enorm sterk. Het kwam – mede onder druk van CSS – niet tot goed aanvalsspel, maar de dames wisten veel ballen op te halen en deze nog lastig genoeg terug te brengen ook. En inderdaad. In de volgende sets werd het voor CSS steeds moeilijker de punten te maken. Het verdedigende spel van Set Up bleef sterk en daarnaast wist

de tegenstander met bekeken balletjes nog vaak te scoren ook. Het werd moeilijker en moeilijker voor CSS om te scoren – Set Up haalde simpelweg te veel van de grond. Met goed veldspel en creatief aanvallen wist Set Up dan ook na de eerste set zichzelf te herpakken en kwam er driemaal 21-25 op het bord, een 1-3-verlies voor CSS! En toch was dat niet nodig geweest. Zeker, Set Up is een sterke tegenstander. Het team kan regelmatig gebruik maken van een sterke service, heeft veel inzicht, waardoor het de ballen neerlegt op de goede plekken en is als team verdedigend enorm sterk. Maar CSS kan daar meer tegenover stellen dan het

op deze zaterdag liet zien. Serverend werden er te veel fouten gemaakt, aanvallend was men niet creatief genoeg en het positiespel was niet optimaal. CSS speelde op 95%. En dat kan niet tegen zo'n sterk verdedigende tegenstander. Dat vereist de volle inzet. Dan moet er een tandje bij en dat zat er niet in. De intenties waren goed, maar het kwam er simpelweg niet voor de volle honderd procent uit. Een 4-0 tegen Set Up is zeker haalbaar. Maar dan moet het beter. Dan moet het creatiever. Dan moeten er minder fouten worden gemaakt. In deze competitie kun je het je niet veroorloven om een tandje terug te schakelen. Je zult van begin tot eind moeten blijven gaan. En dat zat er deze keer niet in. Een les voor volgende week – uit naar Sic Pugno. www.volleybal-css.nl

Aikido grootmeester geeft open demonstratielessen in Gilze De Tilburgse Aikido grootmeester Will Stoelman Sensei, 7e Dan, geeft op dinsdagavond 22 oktober én woensdagavond 23 oktober open demonstratielessen in Gilze. De lessen vinden plaats in de dojo van Sporthal Achter De Tuintjes, Kapittelstraat 15. Tijd: 20.00-21.00 uur. Mannen, vrouwen, jongeren en ouderen, iedereen vanaf 16 jaar is welkom om actief mee te doen. Trek dan gemakkelijk zittende kleding aan, bv. trainingspak. Maar je kunt ook de lessen bijwonen als toeschouwer. Het is de bedoeling dat daarna bij voldoende belangstelling een 8-weekse introductiecursus (1 avond per week) van start gaat vanaf begin november tot aan de Kerst. Op het eind zal dan blijken of een doorstart gemaakt kan worden in het jaar 2014, en of mét en vanuit de eerste groep beginners een blijvende Aikidoclub kan ontstaan in Gilze.

Will Stoelman Sensei in aktie bij uitvoering van een Aikido-worp.

Het aikido dat Will Stoelman aanbiedt, is een stijl waarbij gewerkt wordt met Ki, de innerlijke levensenergie die iedereen al van nature bezit. Deze kracht kan makkelijk verder worden ontwikkeld. Het gebruik van Ki heeft als voordeel dat je niet

veel spierkracht nodig hebt. Aikido is daarom ook voor vrouwen heel aantrekkelijk. Voor meer info en aanmelding: www.satyaloka.nl Of bel: 06-21868628


PAGINA 22

De Tongenmepper

Zeevisvereniging HSV De Knorhaan Zaterdagavond 7 september j.l. is weer de jaarlijkse tongwedstrijd van de zeevisvereniging de Knorhaan gehouden. Negen vissers stonden om 18:00 uur aan het Noordzee kanaal. Uitgerust met zagers en zeepieren probeerde men de tongen te verleiden. Het was een heerlijke zomeravond. Windstil met een temperatuurtje van een graad of twintig. Na een prachtige zonsondergang werden de lampen ontstoken. De led verlichting verlichte zo elke visstek. Om 23:00 uur werden de vangsten opgenomen. De vangsten vielen niet tegen. In totaal weren er 121 vissen gevangen. Met enkele botten, schollen en zelfs 2 palingen (een paling van 61 cm, gevangen door Peter Peijs) werden er in totaal 90 tongen gevangen. Beter gezegd tongetjes. Ze waren niet groter een centimeter of vijfentwintig. Ja, en wie werd de Tongenmepper van 2013? Kom

tweede. Michel bleef continu tongen vangen. Soms met volle lijnen, bouwde jij zijn voorsprong uit. In totaal haalde 19 tongen uit het water. De terechte Tongenmepper van 2013 is dan ook Michel Dekkers. Proficiat Michel! De totale uitslag:

UITSLAG. TONGEN(ST.)

Frans Kaptein zittend op zijn viskoffer. Henry Govaerts zijn titel verdedigen? De strijd ging dit jaar tussen Toon Hemels, Carlo Lambregts en Michel Dekkers. Toon en Michel namen de eerste uren een voorsprong. Carlo maakte zijn achterstand de laatste uren nog goed op Toon. Met een even groot aantal van 13 stuks maar met meer lengte, werd Carlo

1 Michel Dekkers 19 2 Carlo Lambregts 13 3 Toon Hamels 13 4 Frans Kaptein 11 5 John Daanen 11 6 Henry Govaerts 11 7 Jurgen Faes 6 8 Peter Peijs 3 9 Peter van Ham 3

OVERIGE WEDSTRIJDEN 2013: Zondag 27 okt. Bootwedstrijd Grevelingen/Oosterschelde. Opstap om 8:00 uur Ms. Eendracht te Bruinisse. Vertrek 06.45 uur

Rijense Bridge Club viert weekend “Jan, jij schrijft vaak van die mooie stukjes. Laat nu de thuisblijvers eens weten dat ze een heel leuk weekend hebben gemist.” “Ja, dat is goed”. De Rijense Bridge Club heeft afgelopen weekend een hartstikke leuk bridgeweekend doorgebracht in Hoenderloo. Afgelopen weekend is de Rijense Bridge Club te gast geweest bij het Golden Tulip Hotel Victoria in Hoenderloo, het hotel waar het Nederlands elftal ook regelmatig te gast is. Een oase van rust in een parkachtig geheel, voorzien van alle denkbare faciliteiten. De kamers liggen verspreid over het terrein in verschillende gebouwen. Alles is tot in de kleinste details piekfijn verzorgd. Zelfs het menu en de barbriefjes zijn voorzien het logo van onze club. De vroegkomers op vrijdag beginnen met een flinke fietstocht. Op de heenweg een hele tijd licht dalend. Een oude papierfabriek wordt bezocht. De gids die rondleidt weet leuke verhalen te vertellen. Tijdens de terugtocht merk je dat na dalen stijgen

komt! Ten minste één natte rug, wellicht nog meer. Na de welkomstborrel het diner: een driegangen meerkeuze menu. Naast het feit dat het eten bijzonder lekker is, zijn het ook ware kunststukjes die de borden sieren. In de avond worden zes maal vier spellen gespeeld. Uiteraard de dagsluiting in de bar waar voetbalshirts voorzien van handtekeningen van internationals in vitrines hangen. Op zaterdag om negen uur gezamenlijk heel royaal, goed verzorgd ontbijt. Daarna valt de groep uiteen. Sommigen gaan steden bezoeken, anderen wandelen of een museum bezoeken. Een groep fietsers heeft een route uitgezet van ongeveer 70

kilometer. Daarin opgenomen de Postbank, die door velen ervaren wordt als een mini Alpe d'Huez. Iedereen moet het laatste stukje te voer afleggen, behalve de enige rookster, Trix! Misschien kan zij de echte Alpe d'Huez een keer aan? Eind van de middag worden in de bar de ervaringen van de dag uitgewisseld. Na weer een formidabel diner worden 's avond weer vierentwintig spellen gebridged met de prijsuitreiking als slot. De organisatoren (Astrid en Henk) hadden voor iedereen een prijsje geregeld. Hen wordt lof toegezwaaid voor de organisatie van dit oergezellige weekend. Op zondag wordt nog een keer gezamenlijk ontbeten. Dan gaat ieder zijns weegs. De helft van de groep maakt eerst nog een fikse wandeling van een paar uur, onderbroken door koffie met gebak op een zonnig terras. Na de wandeling zoekt iedereen

Leidsters Spetters op handen gedragen Op de derde donderdag in september was het weer leidsterdag. De pedagogisch medewerkers in de kinderopvang worden op deze dag extra in het zonnetje gezet. De kinderen van kdv Spetters in Gilze hadden op een A4-tje “handjes” geknutseld, om zo aan te geven dat de ze in goede handen zijn bij Spetters. Er waren ware kunstwerkjes bij, het was zeer leuk om te zien hoe elk gezin zijn eigen invulling aan dit onderwerp had gegeven. Alle A4tjes waren per groep samengebonden tot een boekwerk.

's Ochtends werden op de babypeutergroepen, Brakkies en Bengels, de boekwerken overhandigd aan de aanwezige leidsters. De leidsters van de BSO-groepen Binkies en Bikkels moesten wachten, maar kregen rond de klok van 17:00 uur ook hun boekwerken overhandigd. De handjes werden vol verwondering bekeken door de leidsters en de kinderen zelf.

Tijdens het fruit eten vragen we de kinderen wat ze straks willen gaan doen; “Wij willen roodkapje spelen!” Dat is een leuk idee! Samen met de kinderen gooien we de mand met verkleedkleren om op zoek naar de kleding die ze aan willen. De één gaat verkleed als roodkapje, de ander als grootmoeder en ook de wolf kan na-

tuurlijk niet ontbreken. De ander verkleed zich als jager want zijn papa heeft ook altijd een legerpak aan, dus dat wil hij ook! Maar wat ook wel erg bijzonder is dat er zelfs een aap in het bos woont! Eenmaal buiten laten de kinderen een geweldig fantasiespel zien. Grootmoeder heeft het al snel gezien in het bos en be-

CLUBAVOND Na vorig jaar een geweldige feestavond te hebben gehad, gaan we dit jaar weer over naar onze vaste Clubavond cq. Lijnknoopavond. Deze wordt op vrijdag 1 november bij de Tussenpauze in Bavel gehouden. Aanvang 20:00 uur. We maken er weer een gezellige avond van. Zoals u kunt lezen zijn er genoeg activiteiten en kunt u alles te weten komen wat zeevissen inhoud. Heeft u interesse of wilt u een keer met ons meegaan, dan kunt contact opnemen met Toon van den Biggelaar, tel; 0636188646 of Michel Dekkers, tel; 06-39115313. Ook kunt u informatie vinden op onze website www.deknorhaanbavel.nl

al dan niet via een omweg Rijen weer op. De Rijense Bridge Club kan – ondanks de betrekkelijk geringe deelname – terugzien op een heel prettig en naar de mening van alle deelnemers voor herhaling vatbare weekend. Je leert clubgenoten zo ook eens in een andere sfeer kennen. De zon heeft aan het slagen ervan ook zeker zijn positieve aandeel geleverd. En wat is de Veluwe een mooi stukje Nederland. Thuisblijvers weten niet wat ze gemist hebben! Nu wel. Het bridgefestijn is gewonnen door Ineke en Gerrit Groeneveld met 55,47%. De totaaluitslag is te vinden op de site van de club: nbbclubsites.nl/club/28017.

Gerarduskalender De Gerarduskalender is een dagkalender met spreuken, grapjes, feest- en gedenkdagen. Te koop iedere vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur voor € 6,50 per stuk. Kunt u deze niet afhalen, dan brengen wij deze graag bij u thuis. Adres: Fam. Frans van Loon, Laagstraat 67, 5121ZE Rijen. Telefoon 0161-224101.

Goede opbrengst collecte Nierstichting De leidsters van de Binkies met hun handenboek

Zeg Roodkapje waar ga jij heen...? Zomaar, op een gewone donderdag, lopen bij kinderdagverblijf Villa Nova in Gilze Roodkapje, grootmoeder, de jager, de wolf en zelfs een aap op de speelplaats rond!

Lucia. Zaterdag 16 nov. Calandkanaal Maaslandkering. Aanvang 11.3015.30 uur. Vertrek 09.30 uur Lucia Zaterdag 14 dec. Wildwedstrijd Koppelwedstrijd Calandkanaal. Introducé toegestaan. Aanvang 09.45 uur. Vertrek 07.45 uur Lucia.

denkt dat het tijd wordt dat de heks ook maar eens een kijkje in het bos gaat nemen. Met haar grote toverhoed op loopt ze door het bos en laat de leukste fantasiedingen gebeuren. Wat hebben ze genoten samen en wij als pedagogisch medewerkers natuurlijk ook van een heerlijk spontaan fantasiespel van de kinderen. Kijk ook eens op onze website www.kinderopvanghumanitas.nl

In de week van 26 tot en met 21 september werd ook in Rijen de jaarlijkse collecte voor de Nierstichting gehouden. 60 collectanten zijn die week op pad geweest en hebben samen het mooie bedrag van 3841,38 euro bijeen gebracht. Samen met de opbrengsten uit geheel Nederland wordt dit ingezet voor een beter leven voor nierpatiënten, voor het ontwikkelen van een nieuwe draagbare kunstnier, voor het werken aan preventie van nierziekten, het bevorderen van transplantatie en nog veel meer. Wij willen alle collectanten bedanken voor hun geweldige inzet en de gevers voor hun bijdrage. Het is goed te weten dat zo velen de Nierstichting een goed hart toe dragen. Dank u wel! Collectecoördinator Rijen.

Zondagmiddag 20 oktober De finale van “The Voice of Rijen” en “The Voice Kids of Rijen” Na het traditionele kermis matinee van Harmonie Vlijt en Eendracht met een gast optreden van een Mistery Guest zal om 14.30 uur de finale van”The Voice of Rijen 2013 “ en “The Voice Kids of Rijen 2013” beginnen. Het organiseren van The Voice is volgens de organisatie een bewuste keuze: We willen de Rijense kermis zondag zo aantrekkelijk mogelijk maken. De afgelopen jaren liep de zaal na de kermis matinee vrij snel leeg. Met dit concept willen we dit voorkomen. De reacties na de voorronde

van 26 mei zijn geweldig, dus Rijen lijkt warm te lopen voor dit evenement. Zeven kandidaten (Kids en Volwassenen) strijden om de twee titels. De twee winnaars mogen een CD met 4 nummers opnemen in de studio “Sandlane” gelegen in het Looiersveld in Rijen. Het

belooft een spectaculaire middag te worden. Aan alles is gedacht, een drietal juryleden, presentator, geluidstechnicus en een lichtshow. De Toegang is gratis. Naast de 13de editie van het Kapellenfestival op zaterdag 19 oktober wil 't Boerke een oude traditie nieuw leven inblazen met de “Mannekus avond”. In vroeger tijden gingen de mannen de avond voor de jaarmarkt samen op pad om bij 't Boerke feest te vieren. Hopelijk zijn de Mannen

van de moderne tijd ook te porren voor een dergelijk mannen avondje. Voor meer info zie de agenda op www.tboerke.nl

NLGR

WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

Natuur- en landschapsvereniging Gilze en Rijen

info@natuurlijkgilzerijen.nl

De paardenbijter

Over libellen, juffers en glazenmakers Verkeersslachtoffer In het late septemberlicht glinstert er iets op het fietspad. Een fractie van een seconde weerkaatst de zon een blauwe vlek. Het duurt even voor ik het me realiseer en ik van de fiets spring. Met het rijwiel aan de hand loop ik terug. Het is een libel. Een verkeersslachtoffer. Mogelijk hier aan de bosrand door een auto geschept en op het fietspad beland: dood en gebroken. Ik stop hem in een boterhamzakje, blaas daar lucht in en knoop het dicht. Zo blijft mijn libel in zijn eigen airbag in mijn fietstas een beetje heel. Thuis zoek ik op wat ik gevonden heb: een paardenbijter. Het is een algemeen voorkomende libel met een bosbesblauw schild en dito ringetjes om zijn lijf die als groenblauw parelmoer oplichten. Dat een paardenbijter aan zo'n bosrand verkeersslachtoffer wordt, is niet zo vreemd. Daar is zijn jachtterrein. Heb je een vijvertje in uw tuin, dan hebt u hem vast ook op bezoek gehad. Vooral in de warme augustusmaand kon je opvallend veel zwerflustige libellen waarnemen.

LIBEL, JUFFER OF GLAZENMAKER In de boeken doen ze een beetje moeilijk over het verschil tussen libellen, juffers en glazenmakers. Eigenlijk zijn het allemaal libellen. Het verschil tussen gewone libellen en glazenmakers is vooral een kwestie van groot of klein. Glazenmakers zijn simpelweg grote libellen. Mijn paardenbijter is een glazenmaker. De grote libellen zijn net helikopters met een stompe 'neus' die geruisloos over het water in je vijver scheren. De verschillen met de juffers (of waterjuffers) zijn groter. Libellen (en dus ook de glazenmakers) kunnen hun vleugels niet opvouwen. Ze hebben grote ogen die voor op de kop staan en elkaar bijna raken. Hun vleugels zijn dooraderd en doorzichtig. Juffers zijn lang en dun. Ze kunnen hun vleugels meestal wel tegen het achterlijf vouwen. Hun ogen staan als halve bollen tegen de zijkanten van de kop. Als het om vliegen gaat, leggen de juffers het af tegen de libellen. Libellen zijn niet alleen mooi maar vooral ook boeiend en dan met name vanwege hun ontwikkeling. Het leven van een libel begint als eitje in het water van sloot, plas of vijver. Uit het eitje komt een larve die ook weer onder water leeft. Zo'n larve is een enorme vreetzak. Zijn huid groeit niet mee dus moet hij geregeld vervellen. Met de laatste vervelling begint het imagostadium. De larve is dan uit het water gekropen. Het opdrogen duurt daarna soms wel een paar uur. De libel is in dit stadium volkomen weerloos. Eenmaal droog, kan de libel op de vleugels gaan en staat hij, zonder het te weten, op de menukaart van zwaluwen en boomvalken. Op de foto's zie je een glazenmaker (paardenbijter) en een waterjuffer (vuurjuffer).

BIODIVERSITEIT Bij biodiversiteit gaat het om de in het wild voorkomende dieren plantensoorten. Er is in de voorbije jaren met name gelet op zoogdieren, broedvogels en dagvlinders. Met de zoogdieren gaat het duidelijk beter. In de komende periode zal ook gelet worden op reptielen, amfibieën, libellen en hogere planten. Toch zijn we voorzichtig optimistisch. De biodiversiteit lijkt zich sinds 2006 te herstellen. Tot die conclusie komen we omdat de lijsten met bedreigde soorten niet meer groeien. Hoe minder rode lijstsoorten hoe beter! Het aantal bedreigde libellensoorten bijvoorbeeld lijkt voorzichtig af te nemen. Dat is goed nieuws want als het goed gaat met libellen, is dat een bewijs dat de kwaliteit van het water oké is. Je mag dan zelfs concluderen dat het hele natuurgebied waar ze voorkomen van goede kwaliteit is. Dus zowel de natte delen waar de larven leven als de droge delen waar de imago's verblijven. Libellen kunnen dus als graadmeter worden gebruikt voor goed natuurbeheer. Mijn dode en gebroken paardenbijter verdwijnt nu in de afvalbak. Toen hij nog leefde, heeft hij zeker geen paarden gebeten. Hij heeft wel op insecten gejaagd die in de buurt van paarden en andere dieren (inclusief de mens) te vinden waren. Noteer in je agenda: najaarslezing van de NLGR 18 oktober 20.00 uur De Boodschap, Rijen, thema: de wolf. (www.natuurlijkgilzerijen.nl) Foto's: Tienes de Jong, tekst: Will van Riel


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

rt SpoSport

PAGINA 23

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Politiehond Vereniging De Vijf Eiken start met combinatiecursus Gedrag en gehoorzaamheid, Basisvaardigheden Zoekhonden

Voor meer dan een gehoorzame huishond Informatieochtend: Zaterdag 12 oktober om 10.00 uur. Adres: Vijf Eiken 4, 5121 RG, Rijen. Wegens het succes van de voorjaarscursus, willen wij ook dit najaar de combinatiecursus opnieuw aanbieden. 14 Praktijklessen en theorie.

Geen gewone gehoorzaamheidscursus naast oefeningen als zitten, afliggen, komen op bevel etcetera leert u de hond speuren en zoeken van metalen en kunststof voorwerpen, lopen over een trap en loopplank, lopen door een tunnelbuis, aanvang met dirigeren = op bevel op afstand de hond naar link en rechts sturen

en nog veel meer. Een les duurt minimaal 2,5 uur. Voor iedereen met een hond vanaf 3 maanden. Wij maken gebruik van verschillende methoden en technieken. Wij zoeken naar wat bij u en uw hond past in het aanleren van de oefeningen. Start 19 oktober op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Nina en Mauro Spapen en Tristan Blijlevens uit Rijen

Nina (links) op het podium, mooie 2e plaats in Honselersdijk! De laatste wegwedstrijden zijn in de maand september gereden. Er zijn door Nina, Mauro en Tristan (lid van wv De Jonge Renner uit Oosterhout) in totaal 3 podiumplaatsen en 5 top tien plaatsen behaald. Een prima prestatie van onze jeugd. Afgelopen maart is er gestart met het wegseizoen, diverse jeugdleden mochten weer deelnemen aan het NK, een hele leuke ervaring. Iedereen is goed vooruit gegaan, dit zie je terug in de behaalde resultaten. Het wegseizoen zit er nu op.

HIERONDER VOLGEN DE UITSLAGEN VAN SEPTEMBER. 1 SEPTEMBER:

Mauro Spapen (rechts) met een prima 5e plaats in Arkel! Jeugdronde van Calfven, Ossendrecht. Categorie 6: 16e Mauro Spapen

15 SEPTEMBER:

31e Jeugdronde van Numansdorp. Categorie 3: 3e Nina Spapen

21 SEPTEMBER:

7 SEPTEMBER:

8 SEPTEMBER:

Pack Solutions Omnium, Breda. Categorie 6: 26e Tristan Blijlevens

14 SEPTEMBER:

Klompenronde, Honselersdijk. Categorie 3: 2e Nina Spapen

W-groep rijen

Regionale competitie

Rijen 1 ging maandag op pad,een dag eerder zoals gewend, en dit bleek niet de ideale combinatie te zijn,. Ton Luiten en Jos Printemps konden hun partij niet in winst omzetten , alsook onze veteraan Harry Swanen kon niet imponeren.Franske, de wielrenner, Hultermans, was wel in staat om zijn partij in winst om te zetten door geweldig mooi spel op het groene laken. Daar en tegen was Wim van Breda kansloos tegen zijn opponent. Jan Martens stond tegen een stugge tegenstrever op te boksen en zijn team -genoten gaven geen stuiver voor de kansen van Jan, maar wie Jan kent

weet dat die NOOIT zal opgeven voor de laatste carambole is gemaakt, jammer kwam hij maar 1 carambole te kort voor volle winst. Chaam2 tegen Rijen 1 58,33- 45,38 alweer een tegenslag voor de mannen van Rijen... Een dag later. Rijen 2 ontving ook Chaam en wel team 1.Tovenaar Barry won, alweer, zijn partij. Knap hoor Bar, Karel de Graaff kon niet de laatste 2 caramboles maken maar had nog 9,39 puntjes. Wim van Tilborg was weer eens superieur en liet zijn Chamenaar het nakijken. Frans Verdaasdonk, die vorige week niet werd vernoemd als overwinnaar, (schuld

Budovereniging Rijen Op zondag 29 september organiseerde sportschool Anita van de Pas een judo instaptoernooi. Dit werd gehouden in de Gymzaal Coppele in Oisterwijk. Hier konden judoka's meedoen met geen of minimale wedstrijdervaring tot judoka's die wel meededen aan grote toernooien maar dan net buiten de prijzen vielen. Er waren ook wedstrijden voor judoka's met een verstandelijke beperking. De judoka's werden in niveaus en aan de hand van het opgegeven gewicht ingedeeld. Men hoefde

niet te wegen en het was een ontspannen goed georganiseerd instaptoernooi. Van Budovereniging Rijen hadden zich 15 judoka's opgegeven waarbij de volgende prijzen werden verdeeld. 1e prijs: Jessy Kayen, Dylan van Houten, Jeremy van Gorp, Daan Kin, Marijn van Dijk, Jord Cornelissen, Ziggy-Mae Hoogervorst en Tygo Vermetten. 2e prijs: Baran Karaymirza en Santino van Gorp. 3e prijs: Kayleigh Visser, Jesse Leppens, Mike van Houten, Quin-

Rabo Jeugd Omnium BBC, Breda. Categorie 6: 6e Mauro Spapen, 9e Tristan Blijlevens 8e Arno Wallaard Jeugdtoernooi, Arkel. Categorie 3: 2e Nina Spapen; Categorie 6: 5e Mauro Spapen, 23e Tristan Blijlevens

29 SEPTEMBER:

Ronde van Bocholtz. Categorie 3: 4e Nina Spapen; Categorie 6: 9e Mauro Spapen, 20e Tristan Blijlevens.

van onze Jos, sorry hoor) werd door diezelfde Jos gescheidsrechterd maar moest toezien dat zijn tegenstrever met de volle buit aan de haal ging alleen was het een grote prestatie dat Frans “slof” slechts een carambole miste. Theo Wagemakers had een goede start maar zijn benzine leek op het laatst op te zijn en kon de eindspurt niet in winst om te zetten. Zijn teamgenoot Jan Voermans kon dit wel, alhoewel hij niet tevreden was van zijn eigen spel, wij vonden van wel,hij won zijn partij., en bezorgde zo, mede met zijn medespelers de broodnodige winst.Rijen 2Chaam 1-56,62/ 46, 07. Goede partij van de mannen van V Tilborg. JP

lan Visser en Luc Bonet. Felicitaties voor deze prijswinnaars en tot het volgende toernooi in de Haagse Beemden in Breda. Heeft u of u kind bij het lezen van dit stukje ook zin om aan judo mee te doen. Kom dan een keer meedoen. De eerste vier lessen zijn gratis tot aan de herfstvakantie. Wij bieden ook Jiu-jitsu en taekwondo aan. Dus aarzel niet en loop eens binnen. We zijn er elke avond. Het adres is Rector Buijselstraat 19 in Rijen. Meer info op: www.budoverenigingrijen.nl

Rijense tafeltennisvereniging DIOR Prinsenbeek kon geen vuist maken, waar Jules de plaats van Niek innam. DIOR 2 pakte een zeer belangrijke uit overwinning op OTTVA 3 met 3-7. Tim van Nimwegen speelde zijn eerste wedstrijd en was goed voor 3 overwinningen. DIOR 3 was vrij en voor de tweede week op rij werd de wedstrijd van DIOR 4 afgelast. Onze jeugd speelde ook de eerste competitie ronde. DIOR 1 met een gewijzigde samenstel-

Email: devijfeiken@hotmail.com

Jeugd zaalvoetbaltoernooi in de herfstvakantie Voetballen, strijd, Gilze tegen Rijen, springen, zwemmen, lachen en sportiviteit. Dat is waar het jeugdzaalvoetbaltoernooi allemaal om draait! Komende herfstvakantie zal de sporthal van Sportcentrum Tropical in Rijen weer worden omgetoverd tot een ware voetbalarena, waar de jeugd uit Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot met elkaar de strijd aan gaan. Na de succesvolle jeugdzaalvoetbaltoernooien van voorgaande jaren heeft de organisatie besloten wederom een jeugdzaalvoetbaltoernooi te organiseren in de herfstvakantie. (15 t/m 18 oktober) VoetbalParty! organiseert dit jaar het toernooi inclusief de extra activiteiten voor de kinderen. Elk team gaat strijden om een extra cup. Deze gaat behaald worden met het Stropdasschieten, Snelheidsschieten, Hooghouden en de sportiviteit tijdens het toernooi! Laat je talenten zien in deze herfstvakantie.

DE TOERNOOIDAGEN ZIJN ALS VOLGT INGEDEELD:

Dinsdag 15-10-'13 groep 3/4 10.00 – 17.00 uur (toernooi niet met groep 5) Dinsdag 15-10-'13 groep 5 10.00 – 17.00 uur (toernooi niet met groep 3/4) Woensdag 16-10-'13 groep 6 10.00 – 17.00 uur Donderdag 17-10-'13

ling maakte een valse start tegen Die Meede. Ivo en Simone verloren met 1-4, alleen Simone pakte één punt. DIOR 2 speelde met Lilly en Loesje. Voor hen de eerste competitie wedstrijd tegen TIOS 3 (ook TIOS speelde met 2 debutanten). DIOR 2 won de spannende wedstrijd met 3-2. Loesje won alle 2 haar wedstrijden en Lilly pakte één overwinning. Voor het dubbel moet nog geoefend worden!

Afgelopen zondag (6 okt. red.) werd traditioneel de kermiskoning verschoten bij St. Joris Gilze. Jaarlijks wordt er tijdens de voorkermis geschoten om de koningstitel tijdens de Gilse Kermis. Met af en toe een lekker zonnetje was het goed vertoeven op ons schietterrein om 10.00 uur in de ochtend. De opkomst was helaas niet zo goed als andere jaren, maar dit mocht de pret niet drukken. Er werden twee rondes geschoten op twee verschillende houten vogels om te bepalen wie Kermiskoning en Reserve Kermiskoning werden. Traditioneel werd begonnen met de verschieting voor de Reserve Koningstitel. Deze houten vogel hield het lang vol in de schutsboom. Pas bij het 16e schot van Bram Heijblom kwam de houten vogel naar beneden en daarmee behaalde Bram Heijblom de Reserve Kermiskoning titel binnen. In totaal werden er 108 schoten gelost op deze vogel.Na enige tijd waarin de schutsboom opnieuw gereed gemaakt werd, werd gestart met de Koningstitel. Ad v/d Wouw mocht als Kermiskoning 2012 het eerste schot lossen, waarna de andere leden volgden. Na het 34e schot verras-

groep 7 10.00 – 17.00 uur Vrijdag 18-10-'13 groep 8 10.00 – 17.00 uur De tijden kunnen nog aangepast worden afhankelijk van de deelname van het aantal teams. Twee dagen voor de start van het toernooi worden de wedstrijdschema's en tijden op de websites van Sportcafé Rijen en VoetbalParty! gezet. Om het toernooi enigszins kostendekkend te maken vragen wij een kleine bijdrage van €25,00 per team. Als blijkt dat er onvoldoende deelname is voor een bepaalde groep, wordt deze samengevoegd met een andere groep. Alle deelnemers van het jeugdzaalvoetbal toernooi krijgen van de firma Laco van zwembad Tropical ook nog een Kortingskaartje. Hiermee kun je tegen een gereduceerde prijs discozwemmen. De

Kermiskoning Ton Hamels (links) en Reserve Kermiskoning Bram Heijblom (rechts) te de houten vogel menig schutter door naar beneden te vallen. Dit gebeurde na het 5e schot van Ton Hamels. Hiermee schoot hij zich tot Kermiskoning. Naderhand werd er onder het genot van een drankje nog geproost op de Koningen bij onze thuisbasis 'De Hooikar'. Al met al was het een geslaagde ochtend.

zwemkaartjes worden uitgedeeld bij inschrijving als het inschrijfgeld voldaan is! Inschrijfformulier plus inschrijfgeld graag inleveren voor vrijdag 11 oktober 2013 bij Sportcafé Rijen. Mocht u nog geen inschrijfformulier hebben, kunt u het inschrijfformulier downloaden op onze website www.sportcaferijen. nl of u kunt het bij het Sportcafé komen ophalen. Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Sportcafé Rijen of VoetbalParty! Sportcafé Rijen, Bram van Osch Tel. 0161-222134 Mail: info@ sportcaferijen.nl VoetbalParty, Mathijs Knapen Tel. 06-25336614 Mail: mathijs@voetbal-party.nl BEN ER SNEL BIJ, WANT VOL = VOL!

Kijk voor het laatste nieuws op www.vvmolenschot.nl

Voetbalvereniging Molenschot UITSLAGEN SENIOREN ZATERDAG 5 OKTOBER

Dongen Vet. - Molenschot Vet......... 3-0

ZONDAG 6 OKTOBER

Nordea 1 - Molenschot 1.................. 5-1 OVV'67 2 - Molenschot 2.................. 5-7 Molenschot 3 - Ulicoten 2................ 3-0 Molenschot 4 - Gilze 5...................... 1-5

JEUGD ZATERDAG 5 OKTOBER

Ook de jeugd competitie is gestart In de TTL moest DIOR aantreden tegen de absolute topfavoriet voor het kampioenschap Hyperion 1. DIOR beet goed van zich af, maar verloren met 3-7. Zowel Sjaak, Jules en Ron wonnen alle drie één wedstrijd. Ondanks de nederlaag waren de spelers tevreden, want de drie punten kunnen later belangrijk zijn voor klasse behoud. In de TTB competitie staat DIOR 1 na tweemaal met 8-2 te winnen al weer op de tweede plaats.

Aanmelden voor deze cursus kan tot en met 17 oktober. Informatie en aanmelden:Kees van Riel Telefoon: 08 57786385 Email: corneliusquinten@home. nl of Hans Beerens

Kermiskoning schieten St. Joris Gilze

Dussense Boys B1 Molenschot B1................................. 1-12 Veerse Boys C1 - Molenschot C1.... 2-8 Molenschot MC1 Neerlandia'31MC1............................. 2-0 VCW D1 - Molenschot D1................. 1-3 Achtmaal E1 - Molenschot E1........ 10-1 Molenschot E2 - Chaam E3.............. 1-9 Molenschot F1 - JEKA F5................ 2-18

PROGRAMMA SENIOREN

ZONDAG 13 OKTOBER

Molenschot 1 - Gesta 1...............14.30u Molenschot 2 - Gloria UC 3........11.30u Gilze 7 - Molenschot 3................12.00u Unitas 5 - Molenschot 4..............10.00u

JEUGD ZATERDAG 12 OKTOBER

Molenschot B1 Viola/Ulicoten B2........................14.30u Molenschot C1 - NOAD C2.........13.00u Bavel MC1 - Molenschot MC1....13.00u Molenschot D1 - SV Reeshof D3........... 11.15u Molenschot E1 - ONI E1..............09.30u Molenschot E2 is vrij Molenschot F1 is vrij

(Het programma is onder voorbehoud: houd onze website in de gaten)

INFORMATIE V.V. MOLENSCHOT

Correspondentie-adres:

Sint Annastraat 17 5124 NM Molenschot telefoon: 0627136598 mail: info@vvmolenschot.nl

AAN- EN AFMELDING LIDMAATSCHAP EN ADRESWIJZIGINGEN:

Als je gaat verhuizen, een ander telefoonnummer hebt of je wilt aanmelden of afmelden als lid; geef dit dan tijdig door aan de secretaris. Dit kan per email via info@vvmolenschot.nl

SPONSORING:

De voetbalvereniging kan op diverse manieren worden gesponsord. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Richard Nuiten (0620411083) of stuur een email naar: sponsoring@vvmolenschot.nl

Donderdag 3 oktober, TC Cash 1 - Raamsdonksveer

TC Cash Najaarscompetitie 2013 Alweer de op één na laatste speeldag; deze prachtige donderdag in oktober! Met de zon aan de hemel stapten we om 09.00 uur in de auto richting Raamsdonksveer. De dames uit Raamsdonksveer zijn de koplopers van onze poule, dus aan ons de beurt hier verandering in te brengen! Sylvia en Marianne vingen de eerste strijd aan in de eerste ronde en kregen meteen een driesetter om de oren, maar ze wonnen deze wèl met: 6-3 4-6 5-7. Mieke en Miriam werkten zich in het zweet tijdens hùn eerste partij. Zij verloren deze in twee volle sets: 7-5 7-6, dat scheelde weinig dames, jammer!! Na de lunch speelde Mieke met Sylvia. Echt àlles gegeven, maar helaas verloren: 6-3 5-7 6-4. Mieke, wat mij betreft heb je toch ècht wel een puntje verdiend

hoor, je hebt tenslotte je uiterste best gedaan!! Neande en Marianne wonnen hun partij in de tweede ronde vrij relaxed. Zij kregen de hartelijke felicitaties van de tegenstanders maa die kwamen hier direct daarna op terug; Marianne had bij haar laatste volley op het net gestaan, tja!! Aangezien de spelregels er niet voor niets zijn, hebben we dat uiteraard keurig recht gezet. Na een prachtige service van Neande, gevolgd door een paar slagenwisselingen,

Sylvia en Mieke tijdens hun monsterpartij wonnen zij uiteindelijk alsnog met 1-6 1-6! Wederom de felicitaties! Twee puntjes in the pocket!

UITSLAG SPEELDAG 6:

Raamsdonksveer 1 - Rijen 1 2-2 Donderdag 10 oktober spelen we uit tegen TTV Ruijtersvaart in Terheijden.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 24

Speciaal voor inwoners van Gilze en Rijen.

ALLES WAT U WILT WETEN OVER GLASVE Medewerker van de Dierenambulance: ‘Met uw eigen glasvezelverbinding in huis, bent u klaar voor de nieuwe onlinewereld. Glasvezel is de modernste technologie en we zijn hiermee het beste voorbereid op de toekomst. Dankzij het glasvezelnetwerk van Reggefiber kunnen Gilze en Rijen straks profiteren van een betrouwbare verbinding. Met dubbel zoveel snelheid en maximale keuzevrijheid.’ Wilt u net als de medewerker van de Dierenambulance dat glasvezel er komt? Kies dan ook voor glasvezel. Dit doet u door vóór 19 januari een abonnement af te sluiten bij een van de serviceproviders. Het komt er als 30% ervoor kiest.

Wilt u meer weten over glasvezel en/of wilt u een onafhankelijk overzicht van de abonnementen? Reggefiber is er om u te helpen. Kom naar een van onze informatieavonden of bezoek vanaf 12 oktober een van onze glasvezelwinkels. Ook kunt u bij ons terecht voor een persoonlijk advies en het afsluiten van een glasvezelabonnement. U hebt onder andere de keuze uit onderstaande serviceproviders. Ga naar www.eindelijkglasvezel.nl/gilzeenrijen voor een volledig overzicht.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

EZEL. Informatieavonden.

Alle informatieavonden beginnen om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Woensdag 9 oktober, CC De Schakel, Kerkstraat 104, Gilze Woensdag 16 oktober, CC De Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen

Opening glasvezelwinkels. Zaterdag 12 oktober, 10.00 - 16.00 uur, tegenover het Wilhelminaplein in Rijen. Zaterdag 12 oktober, 10.00 - 16.00 uur, in de Heer Elektro aan de Oranjestraat in Gilze. Kijk op www.eindelijkglasvezel.nl/gilzeenrijen voor de (openings)tijden en meer informatie.

PAGINA 25

Kom naar de informatieavond.

9 en 16 oktober.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

rt SpoSport

PAGINA 26

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Nieuws Voetbalvereniging Gilze ALGEMEEN KAARTAVOND VV GILZE Vrijdag 11 oktober a.s. begint het nieuwe kaartseizoen weer! De voetbalvereniging Gilze organiseert de komende 7 maanden weer hun vertrouwde rik- en joker kaartavonden in de kantine van de vv Gilze. Voor het totaal klassement tellen we de 6 beste uitslagen van het seizoen. Iedere kaartavond spelen we voor mooie dagprijzen; Inschrijven kan vanaf 19.30 uur á € 2,00 per persoon voor rikken en jokeren. We beginnen om 20.00 uur. Wij hopen dat weer vele kaartliefhebbers dit seizoen een gezellig kaartje komen leggen. De eerste kaartavond is dus op vrijdag 11 oktober a.s.. Vervolgens iedere tweede vrijdag van de maand: vrijdag 8 november vrijdag 13 december vrijdag 10 januari vrijdag 14 februari vrijdag 14 maart vrijdag 11 april. Graag tot ziens bij de vv Gilze. Voor meer informatie: Gust Huijben: tel; 06-14539966

SENIOREN WEDSTRIJDPROGRAMMA ZATERDAG 12 OKTOBER

The Gunners 5 - Gilze 2''.12.30u

WEDSTRIJDPROGRAMMA ZONDAG 13 OKTOBER

Boeimeer - Gilze..........................14.30u Audacia 2 - Gilze 2.....................12.00u Gilze 3 - Sarto 4..........................12.00u Gilze 4 - Baronie 10....................11.00u Gilze 5 - Irene 58 3.....................10.00u Rijen 7 - Gilze 6..........................10.30u Gilze 7 - Molenschot 3...............12.00u Terneuzen Vr1 - Gilze Vr1........12.30u

UITSLAGEN ZONDAG 6 OKTOBER

Gilze - Sco/Tofs................................ 1-2 Gilze 2 - Noad 3................................ 8-3 Zigo 3 - Gilze 3.................................. 4-1 Advendo 6 - Gilze 4.......................... 6-1 Molenschot 4 - Gilze 5..................... 1-5 Gilze 6 - Ovv 67 6............................. 6-2 Wds 19 4 - Gilze 7............................ 9-1 Gilze Vr1 - De Fendert Vr1............. 3-0

UITSLAG ZATERDAG 5 OKTOBER

Gilze 2 - Rijen 3.................................. 2-1

JEUGD WEDSTRIJDPROGRAMMA ZATERDAG 12 OKTOBER JUNIOREN

Gilze A1 - Madese Boys A2.......14.45u (teamfoto om 14.00u) Raamsdonk A1 - Gilze A2.........13.00u Tsc A3 - Gilze A3........................15.00u Gilze B1 - Boeimeer B1..............14.45u (teamfoto om 14.05u) Gilze C1 - Baronie C2.................13.00u (teamfoto om 12.30u) Boeimeer C2 - Gilze C2..............13.15u Gilze C3 - Sv Reeshof C6...........13.00u (teamfoto om 12.35u)

Sv Reeshof C5 - Gilze C4...........11.30u Meisjes Gilze Ma1 - Sc T Zand Ma1.......14.45u (teamfoto om 14.10u) Rkdvc Md1 - Gilze Md1.............09.00u Gilze Md2 - Rkdvc Md2.............08.45u (teamfoto om 08.30u) Gilze Me1 - Unitas 30 Me1........08.45u Pupillen Gilze D1 - Tsc D2.....11.30u (teamfoto om 11.00u) Boeimeer D2 - Gilze D2.............11.45u Vvr D3 - Gilze D3........................11.00u Gilze D4 - Beek-Vooruit D6......11.30u Viola E1 - Gilze E1......................09.30u Gilze E2 - Were Di E3.................08.45u (teamfoto om 08.25u) Wsj E1 - Gilze E3.........................10.00u Gilze E4 - Rkdsv E3.08.45u (teamfoto om 08.20u) Gilze F1 - The Gunners F1........10.15u Gilze F2 - Baronie F3..................10.15u (teamfoto om 10.00u) Vvr F4 - Gilze F3.........................10.15u Bavel F7 - Gilze F4......................09.00u Vvr F3 - Gilze F5.........................09.00u Gilze F6 - Wernhout F2..............10.15u (teamfoto om 00.55u) Gilze MP1 – Gilze MP2......10.15u (MP2 teamfoto om 10.05uu) Programma maandag 14 oktober Sleeuwijk C1 – Gilze C1..............19.30u (Omroep Brabant Cup)

UITSLAGEN ZATERDAG 5 OKTOBER JUNIOREN

Vvr A1 - Gilze A1............................... 3-0 Gilze A2 - NOAD A2.......................... 4-2 Jeka A6 - Gilze A3 Sc T Zand B2 - Gilze B1..................... 0-1 Gilze B2 - Tuldania B2...................... 0-8 Jong Brabant C1 - Gilze C1.............. 9-2

Road Runner Gilze: Uitdagingen na je 65ste eens muziek uit de speakers, zoals in Rotterdam, Lee Towers bij de marathon hoort, is hier standaard John Farnham met The Voice het startnummer. Als dan de kerkklok zijn twaalfde keer heeft geslagen, is de start begonnen. De temperatuur is prima vandaag, alleen wel een erg hoge luchtvochtigheid, dus wel een beetje benauwd, maar daar zullen we het mee moeten doen. In een lekker ontspannen tempo lopen we het dorp uit om via het bos (lekker paar honderd meter cross) het eerste van drie stukken strand op te lopen. Dit stuk is nog erg kort en aan het einde ervan, gaan we naar de stormvloedkering en Neeltje Jans waar de wind vrij spel heeft. Na de kering, volgt nog een lekker te lopen schelpenpad waar je prachtig over zee uitkijkt en vervolgens gaan we bij Vrouwenpolder het langste stuk (ong. 7,8 km.) strand op, dit ligt er erg slecht bij, bij elke stap zak je tot de enkel diep in het zand en er is geen “hard” stuk strand te bekennen, zelfs de vloedlijn niet, dus superzwaar om te lopen maar toch

Herman en Peter voor de start in Burgh-Haamstede. ook wel weer genieten. Onderweg passeren we het halve marathonpunt en een paar kilometer verder gaan we het strand af bij Oostkapelle verwelkomd door vele toeschouwers, gezellige muziek, kortom een oppepper. Vervolgens een klein stukje bos en nu via het schelpenpad over de duinen naar Domberg met vrij veel leuke, steile klimmetjes onderweg. Hierna volgt de lange dijk richting Westkapelle. Bij ongeveer kilometer 37 staat nog een tank uit WO2, als je hier bent, weet je gewoon dat je de finish zal gaan halen. Nu weer een lastige trap op, waar ritme

Stichting Zaalvoetbal Rijen De competitie is inmiddels enkele weken onderweg. De meeste ploegen hebben drie wedstrijden gespeeld en de eerste verschillen worden duidelijk. In de eerste klasse is M&M Nagels de verrassende koploper. Als nieuwkomer op het hoogste niveau zijn ze tot nu toe ongeslagen door hun enthousiasme en inzet. Besterds/fysio Quirijnstok is zoals verwacht tweede maar hebben toch ook al wat puntjes laten liggen. Onderin is Balk installaties moeilijk begonnen ondanks dat ze de wedstrijden telkens goed beginnen. In de tweede klasse lijken de verschillen al wat groter. Bovenaan staat Hair & Looks ongeslagen gevolgd door Knippen bij Yvonne. Onderaan maar liefst drie ploegen met nul punten. Het seizoen moet daar nog goed op gang komen. Het verschil in deze ploegen is wellicht ingegeven door blessures en het ontbreken van vaste keepers. In de derde klasse heeft elk team al punten kunnen halen. Er zijn twee teams ongeslagen maar fc Gosa staat met een wedstrijd meer en twaalf punten aan de leiding gevolgd door zv Kaatsburg. Het beloofd daar aan de kop een spannend seizoen te worden. Onderin vechten zv D'n Dreef en zv Sandwichservice als hekkensluiters. Al met al is het voor alle teams een mooie gelegenheid om regelmatig samen lekker te voetballen op je eigen niveau. Kom gerust eens kijken naar een wedstrijd en moedig je team aan! Tot ziens in de Margriethal.

UITSLAGEN COMPETITIE 3E KLASSE 30-09-2013 MAANDAG 21.00 Zv Lavovete - Zv Kaatsburg

3E KLASSE

MEISJES

EN MAAK KANS OP EEN WAARDEBON t.w.v. e 12,50

Roosendaal Ma2 - Gilze Ma1........... 0-4 Gilze Md1 - Ulicoten Md1................. 4-0 Gilze ME1 - Hilvaria ME1.................. 2-3 Oisterwijk Md1 - Gilze Md2............. 1-9

PUPILLEN

Sarto D2 - Gilze D1............................ 0-9 Sarto D3 - Gilze D2............................ 8-1 Gilze D3 - Taxandria D2................. 0-16 Gilze D4 - Vvr D4............................... 2-2 Dia E1 - Gilze E1................................. 5-2 Sv Sos E1 - Gilze E2........................... 6-5 Gilze E3 - Dongen E4......................... 3-2 GSBW E4 - Gilze E4.......................... 10-2 Gilze F1 - Helvoirt F1........................ 2-4 Sarto F7 - Gilze F2............................. 0-5 Gilze F3 - Audacia F3...................... 10-3 Voab F7 - Gilze F4.............................. 2-1 Jeka F18 - Gilze F5............................. 2-3 Voab F10 - Gilze F6........................... 5-1 Gilze MP1 – Neerlandia '31 MP1... 20-0 Jeka Mp15 - Gilze Mp2................... 1-13

1

INFORMATIE

Via internet kunt u informatie over V.V. Gilze vinden op: www. vvgilze.nl; En u kunt bellen of schrijven met de volgende contactpersonen als u iets te vragen hebt over..... Ook kunt u mailen naar info@ vvgilze.nl. Vermeld in het onderwerp de aard van uw vraag, dan wordt de mail doorgestuurd naar de juiste contactpersoon.

2E KLASSE 02-10-2013 WOENSDAG 22.30 de Heeren van Rijen Hair & Looks

3E KLASSE 04-10-2013 VRIJDAG 22.00 fc Gosa Zv Sandwichservice

2E KLASSE 05-10-2013 ZATERDAG

TOPSCORERS

0-2

Naam Team Competitie Goals 1 Erik Spierings fc Gosa 3e klasse 11 2 Patrik Helmer Hair & Looks 2e klasse 11 3 Ivo Piette Knippen bij Yvonne 2e klasse 9

STAND ZAALVOETBAL RIJEN 1E KLASSE 3-2

3E KLASSE 05-10-2013 ZATERDAG

3-4

PROGRAMMA COMPETITIE 1E KLASSE 07-10-2013 MAANDAG 21.00 Balk Installaties Rijens vat / Govers verz.

2E KLASSE 07-10-2013 MAANDAG 22.00 Verstappen Firetech Huisveld Schilderwerken

1E KLASSE 09-10-2013 WOENSDAG 22.30 M&M Nagels - Govers verz. / Avia

1E KLASSE 10-10-2013 DONDERDAG

22.30 Besterds / fysio Quirijnstok - de Been Automaterialen 7 - 11

1E KLASSE 12-10-2013 ZATERDAG

3E KLASSE 12-10-2013 ZATERDAG

5-9

18.00 Zv Embee & Schoenmakers Autoschade Kemmeren 2-5 19.00 ZVVZ/Boekweit Fin. Diensten Knippen bij Yvonne 4 - 10

20.00 Zv dn Dreef - NBC Hermans

20.00 Galvanitas Sport - Good Old Boys

21.00 NBC Hermans Broeders Gezondheidswinkel

02-10-2013 WOENSDAG 21.30 3x Niks - t Vermaeck

vasthouden gewoonweg niet mogelijk is. Terwijl we finishplaats Zoutelande naderen, weten we dat er nog een pittig stuk aankomt met de hoogste duinen van ons land. Het hoogste punt van onze tocht ligt op kilometer 40! Na opnieuw een aantal pittige, steile beklimmingen, naderen we het laatste stuk strand waar we regelmatig tussen de golfbrekers door moeten om vervolgens via de laatste trap, de dijk bij Zoutelande bereiken waar we beneden de finishvlag al zien hangen. We moeten echter eerst nog een stukje over de dijk lopen, om vervolgens linksaf naar beneden de boulevard van Zoutelande te nemen, waar vele toeschouwers de lopers toejuichen. Meteen na de finishlijn ligt nog een klein hoopje zand (om het af te leren zeg maar) en krijgen we een prachtige medaille van de organisatie. Tevens nog een prachtig loopshirt wat we met trots mogen dragen. Als jullie in één van de komende trainingen Herman nog eens tegenkomen, feliciteer hem dan maar met zijn fantastische prestatie: Het uitlopen van zijn eerste Marathon!” Dit is geschreven door: Peter Helmstrijd. Herman; hartelijk gefeliciteerd en Peter bedankt voor je aandeel aan Staffetta!

Team Gesp. Pnt Voor Tegen Saldo 1 M&M Nagels 3 9 14 7 7 2 Besterds / fysio Quirijnstok 3 7 23 8 15 3 de Been Automaterialen 3 6 22 15 7

2E KLASSE 1 Hair & Looks 2 Knippen bij Yvonne 3 Autoschade Kemmeren

4 12 28 8 20 3 7 21 9 12 3 7 16 7 9

3E KLASSE 1 fc Gosa 2 Zv Kaatsburg 3 t Vermaeck

4 12 29 13 16 3 9 27 10 17 3 6 16 17 -1

3

4

12

17

25

18

26

30

29 33

36

43

37

38 41

44

50

45

46

51

47 52

56

57

65 69

74

70

48 53

58

61

64

68

21

32 35

10

16

28

60 63

15

9

24

40

55

8

20 23

39

49

7 14

27

34

6

19

31

42

5

13

22

UITSLAG MAANDAG 30 SEPTEMBER JUNIOREN Sc Olympus A1 - Gilze A2 4-3

2

11

54 59

62 66

71

67 72

73

75

76

© Persbelangen P0643

62

Staffetta!

“Ergens in maart jl. tijdens een trainingsavond van de Roadrunners, kwam Herman Kreeft naar me toe en zei: Net als jij, gaat er nog iemand uit Gilze de Kustmarathon lopen op de eerste zaterdag van oktober dit jaar, mijn verbaasde blik deed hem glimlachen om vervolgens te vertellen dat hij dit zal zijn. Meteen volgt de vraag om deze mooie maar zware marathon samen te gaan volbrengen. Meteen ja gezegd en zo zijn we uiteindelijk allebei ons eigen trainingstraject gaan volgen, om vervolgens op zaterdag 5 oktober gezamenlijk aan deze uitdaging te beginnen. Zaterdag 5 oktober tegen twaalf uur 's middags: het is nog wat fris op de ring van Burgh-Haamstede waar ongeveer 1850 lichtnerveuze lopers zich verzameld hebben, om te gaan genieten van het prachtige parcours dat de organisatie ons bied. Sommigen om een persoonlijk scherpe tijd weg te zetten, maar de meeste lopers als wij, gaan met maar één doel op pad: uitlopen, Herman maakt hier tenslotte op zijn 66ste zijn marathondebuut! Dan klinkt in-

Doe mee met de WEKELIJKSE PRIJSPUZZEL

Gilze C2 - Sv Sss C2........................... 2-4 Tsv Gudok C4 - Gilze C3.................. 3-1 Gilze C4 - Nevelo C2......................... 0-9

60

14

70

50

12

57

63

1

24

46

25

33

Kruiswoordpuzzel Welk winwoord komt er in het balkje? HORIZONTAAL: 1 deuvel; 3 schoonmaakgerei; 8 moeder (Fries); 11 voor de middag; 12 militair; 13 scheepstouw; 14 aan boord; 16 numero; 17 gummi; 20 krijsen; 22 overste; 24 Schotse landheer; 25 persoonlijk vnw.; 27 intellect; 28 handvatten; 29 vogel; 30 boerderijgrond; 32 brompot; 33 voortdurend; 34 reeds; 36 regeringsreglement; 37 paardenkracht; 38 oude plaats; 39 metselspecie; 40 hoofd; 41 achten; 43 voltooid; 44 zangnoot; 45 Frans lidwoord; 47 pijnkreet; 49 plaats in Zuid-Amerika; 51 eerbetoon; 53 druivennat; 55 maanstand; 56 talent; 57 verdragsorganisatie; 59 militair; 60 staren; 61 stijf persoon; 63 scheef; 66 plaats in Limburg; 68 in opdracht; 69 radon; 70 twijg; 72 uitroep; 73 bijvoorbeeld; 74 ieder; 75 glanzen; 76 familienaam. VERTICAAL: 1 vogel; 2 loopvogel; 3 opsporen; 4 boerenwerktuig; 5 bloeimaand; 6 vreemde maat; 7 bordes; 9 een zekere; 10 fabricage; 12 kelner; 15 plaats in Zwitserland; 18 buiten dienst; 19 scheepseigenaar; 20 bouwstijl; 21 eerwaarde heer; 23 landen; 24 scheepstrap; 26 krypton; 29 uitgeteld; 31 Egyptische koningstitel; 33 recent; 35 flauw; 38 vogel; 42 druk; 44 uitmaken; 46 vlakke; 48 vrijmaken; 50 persoonlijk vnw.; 51 vis; 52 standaardmaat; 54 dun; 56 snijdend; 58 vruchtbare plek in de woestijn; 60 te huur; 62 sine loco; 64 bergpas; 65 dijk; 67 familielid; 70 titanium; 71 kilometer. OPLOSSING WK 40 HORIZONTAAL: 1 grappig; 6 VERTICAAL: 1 gorilla; 2 A.P.; 3 grotesk; 12 paar; 14 aval; 15 pan; 4 park; 5 ir.; 7 ra; 8 over; 9 r.r.; 17 nr.; 18 wil; 20 ep; 21 tap; 10 el; 11 klinker; 13 rivier; hi.; 22 Ier; 24 klavier; 27 gen; 16 reuk; 18 walm; 19 lies; 21 28 luit; 30 kliek; 31 bark; 32 hert; 23 R.I.; 25 l.k.; 26 e.k.; 27 l.k.; 33 Ee; 35 mes; 36 ka; 37 te; ga; 29 tendens; 31 balatum; 34 38 ende; 40 solo; 42 anders; 43 edele; 36 kolom; 38 enk; 39 Erp; balans; 45 kelp; 47 rots; 49 eh; 40 sar; 41 ons; 44 weiland; 46 51 Ne; 52 neg; 54 mu; 55 fa; 56 gerold; 48 passage; 50 hees; 52 iets; 58 toren; 60 muis; 62 Let; node; 53 gems; 55 fiat; 57 t.t.; 63 bedompt; 65 tas; 66 as; 67 58 te; 59 NP; 61 ut; 63 bord; 64 ho; 68 els; 69 ad; 71 Ta; 72 Iers; taal; 67 hes; 70 dal; 72 in; 73 sa; 74 zaal; 76 dinsdag; 77 collage. 74 zo; 75 la. Winwoord: AARTSHERTOGIN

Oplossing Prijspuzzel wk 40:

AARTSHERTOGIN Prijspuzzelwinnaar wk 40:

Hannie de Vet Heuvelstraat 2a GILZE Lever uw oplossing vóór maandag 10.00 uur in via e-mailadres: puzzelGR@emdejong.nl Oplossing + naam + adres Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

De gewonnen prijs kan worden afgehaald bij: DECOKAY Vromans, Raadhuisplein 32 - Rijen

De eerste selectie dressuur is weer gereden

PSV Wilhelmina Gilze (paarden) Bij manege Thielen werd de eerste selectiewedstrijd dressuur van het indoorseizoen gereden. Onze leden kwamen uiteraard ook aan de start. In de klasse B startte Annelies haar ruige vos Zohndal. Het liep goed en

de jury beloonde hun proef met 188 punten. Genoeg voor een 6e prijs! In de klasse l1 en l2 vielen Annelies Thielen met Dancer en Marijn Franken met Avenir helaas net buiten de prijzen maar kregen wel een winstpunt. Anita Kuijpers startte Veraliene voor

het eerst in de klasse Z1. Helaas niet in de prijzen, maar wel heel knap in de middenmoot gereden met 194 punten. Allen van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten en op naar de volgende wedstrijd!


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

rt SpoSport

PAGINA 27

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Jesse Gooiker clubkampioen Rsv de Kleine Heraut 2013

Laura van den Oord met Amadeus Het is al even geleden maar hier alsnog de uitslagen van een super leuk onderling clubkampioenschap met als afsluiting in de 's avonds de prijsuitreiking en een gezellige barbecue voor alle leden. Hiervoor bedanken we onze voorzitter Gerard Menssen en natuurlijk zijn vrouw voor de gastvrijheid.

TOTAAL UITSLAG

1e Jesse Gooiker met Vialdra en clubkampioen 30 2e Charmaine van Es met Bob H 32,5 3e Manon van Gils met Geertje 38,5 4e Linda de Muinck met Cupido 51,5 5e Finette den Ouden met Annabel 52,5 6e Geertje Hoogendoorn met Seven 53 7e Tessa van Gils met Fleurtje 54,5 8e Sem Rozen met Blacky 55,5 9e Fleur Menssen met Floke 60,5

10e Anne Floor den Ouden met Annabel 63,5 11e Quinty Klerkx met Jade 64 12e Lisa Loonen met Cupido 84 Op zondag 29 september nam Linda de Muinck voor de allereerste keer deel aan een jumpcross wedstrijd bij Stal Sintels te Breda. Linda had een geweldige dag! In de dressuur D-L1 had ze 196pnt. en een 2e plaats, in het jachtparcours had ze 4 strafpunten + 15,5 strafpnt tijd 9e plaats en in de cross 4 strafpnt + 99 strafpnt tijd. 7e plaats. In het eindklassement was ze 7e! Op zaterdag 5-10 vertrokken Femke Sprangers met Evie en Naomi Hoevenaars met D'Artuna naar Ysselsteyn in Limburg voor de jaarlijkse Eventingwedstrijd aldaar. Dit is ieder jaar weer een erg mooie en goed georganiseerde wedstrijd en daarom ook altijd een drukbezochte wedstrijd over twee dagen. Femke en Naomi kwamen voor de eerste keer uit in de zelfde ring, voor Femke nog steeds erg spannend het was pas haar 3e wedstrijd bij de paarden, de dressuur werd wat minder gepunt bij Femke maar Naomi behaalde hier de 3e plaats met 28 deelnemers, bij het springen gaven Femke en Naomi elkaar niets toe ze tikten er allebei een balk af Femke op de voorlaatste en Naomi op de laatste hindernis. Ook in de cross bleven ze gelijk en eindigden ze foutloos in de zelfde tijd 4min 48 sec. en daarmee 8 seconden binnen de toegestane tijd.Vanwege de sterke dressuurproef en de mooie stijlpunten van de terreinjury eindigde

Veel leden start van Singelloop Breda

Atletiekvereniging Spiridon Atletiekvereniging Spiridon is met ruim 20 lopers goed vertegenwoordigd tijdens de Amgen Singelloop in Breda. Het is zondagochtend 6 oktober 09:15 de eerste lopers van Spiridon verzamelen zich op het station Gilze-Rijen richting Breda. Het weer is warm. Niet echt geweldig om snelle tijden te lopen maar natuurlijk beter dan regen. Bij de aankomst in Breda lopen we met een grote massa mensen richting centrum. Het is al gezellig druk en Spiridon heeft, net als alle jaren ervoor, een hotelkamer bij hotel De Klok op de Grote Markt in Breda. Nadat sommigen nog even een lichte versnapering of drankje hebben genuttigd kan de voorbereiding op de loop beginnen. op het moment dat het eerste startschot klinkt is het nog warm in Breda. De temperatuur is fors opgelopen zo'n 26 graden en is best warm voor de tijd van het jaar. Dit is ook te merken aan de Robert-Jan Gras Halve m 1:20:44 Paul Theeuwes Halve m 1:40:52 Frank Janssen Halve m 1:28:36 Rob Honcoop 10 km 37:00:00 Dolf Willemen 10 km 41:49:00 Aart de With 10 km 43:37:00 Rob Zehenpfenning 10 km 43:55:00 Bas Barten 10 km 44:19:00 Ad Voermans 10 km 46:23:00 Wim Henderson 10 km 47:17:00

grote opkomst van het publiek. Het is gezellig druk op de markt en ook langs het parcours staan weer veel mensen buiten met muziek en veel enthousiasme. Ondanks het mooie, maar vooral ook warme, weer worden er toch weer hele mooie tijden gelopen. Een overzicht hiervan treft u onderaan dit artikel. De eerste loper op de 5 kilometer kwam bijvoorbeeld al na 17:38 minuten binnen de snelste op de 10 kilometer kwam op 37:00 rond binnen en de snelste Spiridonner op de halve marathon op 1:20:44 uur. Natuurlijk heeft iedereen voor zijn of haar eigen doelen gelopen en een mooie prestatie geleverd. Meedoen is immers al prestatie op zich. Hieronder treft u een overzicht van alle gelopen tijden van de deelnemers van Spiridon:

Erik Zwarter 10 km 51:17:00 Anne Slabbers 10 km 50:43:00 Arthur Schenk 10 km 52:08:00 Chantal Oprins 10 km 55:36:00 Jolanda Pijnenburg 10 km 58:17:00 Coert van den Broek 10 km 59:21:00 Ron Rombouts 10 km 1:01:34 Toon van Duren 10 km 1:03:45 Dirk Evers 5 km 17:38 Joris Goddrie 5 km 22:23

Ad Vermetten 5 km 23:10 Jaap Oosterwegel 5 km 25:12:00 Linda Matthijssen 5 km 25:31:00 Wilke Vermetten 5 km 26:31:00 Marleen Bussman 5 km 26:44:00 Charlot van Looy 5 km 29:10:00

a.s. zondag open

van 11.00 tot 17.00 uur Linda de Muinck met Cupido in de jumpcross Naomi met ruime afstand op de 1e plaats en wist Femke zich naar de 18e plaats te rijden. Super gereden dames jullie hebben Rsv De kleine Heraut goed vertegenwoordigt in het Limburgse. Op 5 en 6 okt. werd bij manege Thielen alweer de eerste selectie dressuurwedstrijd voor het indoorkampioenschap gereden, georganiseerd door LR Prins Bernhard uit Rijen. Hier kwamen voor Rsv De Kleine Heraut Laura van den Oord, Agnes Wagemakers en Britt Geerts aan de start. Laura en Britt reden allebei in de prijzen en haalden de eerste selectiepunten binnen. Laura van den Oord met Amadeus in de klasse M2 3e plaats met 178 pnt. en met Vince in de klasse M1 een 17e plaats met 163 pnt. Britt Geerts met Heidebroek's Passion in de klasse L1 de 5e plaats met 188 pnt. Agnes Wagemakers met Cassandra eveneens in de klasse L1 de 13e plaats met 182 pnt.

Postduivenvereniging 'Het Zuiden' Rijen Kaartliefhebbers (sters) opgelet! Onze eerste kaartavond van dit seizoen is op vrijdag 11 oktober 2013. Dit is besproken met Jos Marijnissen en hij heeft beloofd om de leiding hiervan weer op zich te nemen en ik zal hem hierbij assisteren. Wilfred en Erica zullen weer gaan zorgen voor een vlotte en nette bediening zoals jullie gewend zijn. Op 11 oktober zal vanaf 19.30 uur de kantine open zijn om in te schrijven. Wij beginnen om 20.00 uur in ons clubgebouw; Vijf Eiken 4 in Rijen. Deelnemen kost €2.50 per deelnemer(ster) per avond. De prijs van 1 consumptie is €1.10. Bij binnenkomst krijgt men het eerste kopje koffie of thee gratis. Ook zullen wij weer zorgen voor een hapje tussendoor. Wij gaan weer strijden om de levensmiddelentassen welke wij dit seizoen ter beschikking stellen aan de winnaar(es) van zowel het rikken als van het jokeren aan het einde van reeks van 6 kaartavonden waarvan de slechtste avond niet meetelt. Er tellen dus 5 avonden. Wij rekenen op een royale opkomst en hopen op gezellige kaartavonden gedurende dit kaartseizoen. Noteer de data alvast op Uw kalender, zodat men hiermee rekening kan houden. Vrijdag 11 oktober – 15 november – 20 december – 17 januari 2014 – 14 februari en de laatste avond en tevens prijsuitreiking zal op 7 maart plaatsvinden. Wij zullen jullie regelmatig via dit weekblad op de hoogte houden. Namens Postduivenvereniging “Het Zuiden”, Karel v.d. Bogaard, Rembrandtlaan 35, tel 223012 en Jos Marijnissen tel 222007 Duivensport... 'n mooie hobby en kaarten een gezellige bezigheid.

Informatie AV Spiridon Informatie over AV Spiridon Gilze en Rijen is beschikbaar op de website: www.spiridon.nl

MC1 en D1 lopen mee met de singelloop R - R.H.V.

UITSLAGEN: 2 OKTOBER BEKER DS1

GJE R.H.V. - ORION R. 9-6 (5-1)

RHV - Snelwiek 32-16

3 OKTOBER

MJB1 R.H.V. - Internos

6 OKTOBER DB1A F1 E1 DB1 D1 D1A HA1 DC1 DB2 HB1

3-17

Artemis - H.V.M. 14-8 R.H.V. - Breda 0-7 R.H.V. - Orion R. 9-6 R.H.V. - Heerle 11-18 R.H.V. - Internos 8-21 Heerle - Artemis 14-6 R.H.V. - De Beuk 28-16 R.H.V. - G.H.V. 20-8 Heerle - R.H.V. 21-3 Breda - R.H.V. 28-10

WEDSTRIJDEN 9 OKTOBER 19.45 DS - Mixed-up

DS2 R.H.V.

13 OKTOBER 10.50

D1 Orion

Al doet de uitslag anders vermoeden, er moest hard gewerkt worden door onze dametjes. Tegenstander Orion beschikte over een speler met een erg hard schot, waar regelmatig gebruik van werd gemaakt. Met Kim in het doel en Zara als persoonlijke bewaker hoefden we ons gelukkig niet zoveel zorgen te maken. Hoewel een paar meisjes soms moeite hadden om samen te spelen zag mascotte Nina hoe we bij rust met 5-1 voor stonden en de wedstrijd met 9-6 wisten te winnen. Goed gedaan meiden!

MJC R.H.V. - G.H.V. D 20-8 (4-3)

Vandaag stond onze eerste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. GHV uit

www.Ulvenhoutwooncenter.nl

Badmintonclub Gilze COMPETITIE UITSLAGEN SPEELWEEK 4

Gilze 1-Geldrop 2 ............................. 4-4 Gilze 2-Oosterhout 1........................ 8-0 Gilze 3-Blauw-wit 2........................... 8-0 Gilze 4-Drunen 2............................... 6-2 Gilze 5-Oirschot 1 ............................ 5-3 Gilze U15-1-Bever U15-1.................. 3-5 Gilze U15-2-Veertje U15-1............... 0-8 Gilze MU13-1-Robad MU13-1.......... 2-6 Gilze U13-1-BCO U13-1.................... 3-5 Gilze U13-2-BVC 74 U13-1............... 8-0

WEDSTRIJDEN SPEELWEEK 5 Beca 2000 3-Gilze 1 op zondag 27 oktober om 10.00u Zwaluwen 2-Gilze 2 op zondag 27 oktober om 10.00u Groene ster 1-Gilze 3 o p zondag 27 oktober om 09.30u Reeshof 2-Gilze 4 op zondag 27 oktober om 12.00u Gilze 5 vrij dit weekend Reeshof U15-2-Gilze U15-1 op zaterdag 26 oktober om 14.30u Gilze U15-2 vrij dit weekend Hirundo MU13-1-Gilze MU13-1 op zondag 27 oktober om 10.00u Reeshof U13-1-Gilze U13-1 deze wedstrijd is verzet Drunen U13-1-Gilze U13-2 op zaterdag 26 oktober om 10.00u

GILZE 4-DRUNEN 2 GILZE 4 BESTAAT UIT 3 HEREN EN 3 DAMES Michel van Dongen en Ruud van Heijst mochten het bal openen met de herendubbel. De eerste set ging helaas in verlenging net verloren, maar na goede aanwijzingen vanaf de kant gingen de 2de en 3de set makkelijk naar Gilze. In de damesdubbel spelen Kimberley van Zon en Mandy Dirkx en ze wonnen de 1ste set. In de 2de set maakten ze het zichzelf nog lastig, maar ze konden toch als winnaar afsluiten. Ruud speelt als 1ste heer, maar helaas maakte hij veel fouten en moest hij de winst in 2 sets aan de tegenstander laten. Kimberley speelde als 1ste dame een goede single en won. Tussenstand 3-1. 2de heer is Christian van Zon, hij speelde heel sterk en won eenvoudig in 2 sets. Normaal speelt Irma Sprangers als 2e dame, maar he-

Gilze 4 laas is ze nog herstellende van een zware keelontsteking. Marieke van de Ouweland was bereid gevonden om in te vallen. De eerste set moest ze nog warm worden, maar ze kon hem net op tijd binnenslepen en daarna was de 2e set een makkie. Michel en Mandy mochten als eerste mixen, maar helaas kwamen ze vandaag niet zo in hun spel en verloren. Broer en zus van Zon hadden vorige week nipt met 2930 verloren en vandaag hadden ze een matchpoint tegen in de 2de set, maar nu sleepten ze de set binnen en ook de 3de set wisten ze te winnen. Einduitslag 6-2: onze eerste welverdiende overwinning.

DEEL UIT MAKEN VAN DEZE GEZELLIGE, SPORTIEVE VERENIGING?

Nieuwsgierig geworden of deze snelle zaalsport misschien iets voor jou is? Kom dan vrijblijvend drie avonden proberen. De speelavond van BC Gilze is op woensdagavond van 18.00 uur – 20.00 uur (jeugd) en van 20.00 uur – 23.00 uur (senioren) in Sporthal “Achter de Tuintjes”; meld je even van te voren bij het secretariaat, dan wordt je door een commissielid opgevangen en wegwijs gemaakt. Secretariaat: Anoek Haarbosch, Aalstraat 47, 5126CR, Gilze, Tel 06 – 25126337.

TTV De Batswingers

RHV Rijense Handbalvereniging http://www.rhvrijen.nl

Strijbeekseweg 14 ulvenhout

Goirle was onze tegenstander. In de eerste helft begonnen we te voorzichtig aan de wedstrijd. Verdedigend waren we onze tegenstander de baas, maar aanvallend toonde we te weinig initiatief en speelde we te voorspelbaar. Hierdoor gingen we met een minimale voorsprong van 4-3 rusten. De tweede helft was een heel ander verhaal. Aanvallend waren we veel beweeglijker en creëerde we mooie combinaties. Dit is het handbal dat we graag willen zien. Overtuigend, snel en doelgericht. Een ruime overwinning van 20-8 was hierdoor een logisch resultaat. Knap gespeeld meiden in de tweede helft. Hou dit vast want we zullen in deze competitie nog sterkere tegenstanders tegen komen.

SINGELLOOP BREDA

Na de wedstrijd stond er nog

een ander sportief evenement op het programma. Wekenlang was hiervoor door de meisjes van de C1 en een aantal van de D1 getraind. De singelloop van Breda! Samen met enkele dappere ouders werd deelgenomen aan het onderdeel de familieloop. Dus direct na de handbal wedstrijd snel omkleden en met de trein richting Breda. Mooi op tijd kwamen we aan in Breda voor de warming up. En na het startschot begon de prestatieloop dwars door het centrum van Breda. Het werd een geweldige happening. Twee rondjes door het centrum van Breda werd door de hele groep succesvol afgelegd. Na afloop kreeg iedereen een mooi medaille en sloten we deze mooie sportdag passend af met z'n allen in de MC Donald! Marlou en Louis, nog ontzettend bedankt voor dit mooie initiatief. Volgend jaar zijn we er wat mij betreft weer bij.

Zondag 29 september organiseerde de NTTB de voorrondes voor de landelijke jeugdmeerkampen. TTV De Batswingers had 2 jeugdspelers afgevaardigd naar dit evenement. Chris Groenewegen (foto) ging met coach John naar TIOS'51 te Tilburg om zijn 9-kamp bij de pupillen te spelen. Alleen de beste 4 zouden zich plaatsen voor de volgende ronde. Al snel hadden we gezien dat dat voor Chris (5e klasse junioren) zeer moeilijk zou zijn. Een paar wedstrijden gingen kansloos verloren, een paar gelijk op. Chris wist uiteindelijk 1 wedstrijd te winnen. Teun van Raak ging met coach Ad naar Belcrum te Breda om zijn meerkamp bij de kadetten te spelen. Ook Teun speelt in de 5e klasse junioren, maar wist toch van een 5e-, 4e en een 3e klasse speler te winnen. Teun plaats zich daardoor voor de finale ronde op zondag 27 oktober. Wil je ook graag tafeltennissen? Kom dan maandag of donder-

Chris Groenewegen (De Batswingers) dag van 19 tot 20 uur een kijkje nemen bij TTV De Batswingers in sporthal Achter de Tuintjes. Meer info www.batswingers.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 28

Tuinonderhoud Heeft u plannen om uw tuin te verbouwen, of eens een flinke opknap beurt te geven? Dan is nù de tijd om plannen te maken, of planten te planten of te verplanten. Laat de tuin eens flink onderhanden nemen, zodat u volgend jaar, en de komende jaren weer lekker kunt genieten van uw tuin Bij Biemans tuinen vindt u alles onder èèn dak, zodat u maar 1 aanspreekpunt heeft. Biemans tuinen verzorgd alle werkzaamheden in uw tuin zoals:

• Winterbeurt • Aanleg / Onderhoud • Renovatie • Gazon aanleg / onderhoud • Bestrating • Afgraven enz... Kortom alles voor uw tuin in eigen beheer Voor meer info: 06 - 519 393 96 Snel en goedkoop je rijbewijs halen? kijk op rijschooldemolen.nl of 06-15353040

Te koop violen en potchrysanten vers van ‘t land. P. Snijders Heikantsestraat 2 Chaam.

BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl

Te koop winterwortelen wintervoer voor paarden, schapen enz. Bestel en bel Gerrit Olieslagers Alphen 0612177028.

Te koop droog eiken haardhout voor een lekkere warme winter tel. 0651367057

**Bent u 55_PLUSSER?** & Houd u van dansen? Het KBO organiseert Zumba 55PLUS maandags bij Last van vochtige ruimtes Pannehoef 09.00 1e keer GRATIS of natte muren? Huur ** een bouwdroger! Van Meer info Enschot Boshoven 8 06-18945012 Alphen 013-5081908.

Teken- en schilderles voor jongeren en Voor alle graaf- en volwassenen grondwerken, zowel Dinsdagochtend en binnen als buiten, met avond, woensdag bobcats van 90 cm tot avond en donderdag 160 cm breed en miniochtend. kraantjes van 800 kg (70 Beginners zijn van cm. br. ) tot 5000 kg. (180 harte welkom! br.), voor het leegrijden Atelier Vijf Eiken 8 Rijen van mestveestallen en Meer informatie op mijn kippenhokken, bel naar website: Herman van Beek tel. www. 0031(0)135078118 of kittyvangageldonk.nl 0031(0)0653364696.

Jan‘s Twiddehands Kringloopwinkel Rijen Voor al uw Twiddehandse spullen. U kunt er ook uw overtollige spullen brengen, of u kunt bellen voor ophaal. Telnr.0654762910 Openingstijden: Di tm Vrij 10.00 -17.00 Zat.0.900 -13.00 Haansbergseweg 22A Rijen

Antiek-renovatie Hans Swanenberg. Verwijderen van verf en laklagen. Ook voor al uw overige meubels. Logen en stralen van houten meubels. Dekkend spuitwerk van oude en nieuwe meubels. Opnieuw kleuren en/of lakken. Stoelen matten en webbing. Zevenb.Hoek. Telefoon 0168452451. www.antiekrenovatie.nl

AVRI Bloem- en Tuincentrum organiseert zaterdag 9 november

Ladies Night Gratis hapjes en drankjes, demonstraties, diverse stands, cadeautips, advies uiterlijke verzorging, live muziek en nog veel meer! Ladies Night wordt mede mogelijk gemaakt door: ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

Rovin wijn en dranken Emte Dongen ‘t Smaakhuys Slagerij & Traiteur Damesdingen en zo McArdok-more special things Het’s luierkadootje www.trendshop.nl Pruiken en haarwerken NG Design Bonbons en zo Ralf Kappers van NU Bakkerij Pim Filius Partyservice Vermeulen

Ici Paris Wellness4yourbody2 Personal Touch Cakes Dyki.nl De Kadoos ZILVER CREATIEF jippiekadootjes Stichting Donckhuys My Byoux KDV en BSO Fiesta van Trema Kinderopvang ● Discus Leo van Riel ● Ladessa BV Oosterhout ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

Beauty mode- en balletshow m.m.v. ‘t Winkeltje, Uniek Lingerie, Balletschool Christinca HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID IEDERE VRIJDAG KOOPAVOND

20.000 M2 TUINPLEZIER

www.avri-tuincentrum.nl

Met gezellige live muziek Uitsluitend toegang met de GRATIS ENTREEKAART. De Ladies Night is toegankelijk op vertoon van uw entreekaart. Vanaf 12 oktober is deze gratis af te halen in ons tuincentrum. U kunt kiezen: van 19.00 tot 21.00 uur; van 20.00 tot 22.00 uur of van 21.00 tot 23.00 uur. Maximaal 4 kaarten per persoon. Telefonisch reserveren is helaas niet mogelijk.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

rt SpoSport

PAGINA 29

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Seniorenvereniging Rijen KAARTUITSLAGEN VAN 2 OKTOBER 37 PERSONEN BIJ HET RIKKEN 1. Piet Broers...........................210-07-203 pnt. 2. Wim Stokkel........................170-00-170 pnt. 3. Piet van Geel........................164-00-164 pnt. 4. Jeanne Baeten.....................162-00-162 pnt. 5. Toon Metsaars.................. 160-00-160 pnt. 6. Jan van de Bleek.................151-00-151 pnt. 7. Elly Vissers..........................149-00-149 pnt. 8. Sientje Martens...................155-09-146 pnt. 9. Wim van Breda....................145-00-145 pnt. 16 PERSONEN BIJ HET JOKEREN 1. Riet van de Udenhout........................67 pnt. 2. Annie van Baal....................................76 pnt. 3. Nel Baremans......................................91 pnt. 4. Jana van Vorstenbosch.....................92 pnt. Volgende kaartmiddag 09-10-2013

BRIDGE: UITSLAG 1 OKTOBER LIJN A 1. Frans van Loon & Jan van Gool..........73,33 2. Marij Zopfi & Lianne Hoppenbrouwers..56,67 3. Ant. v Brummelen & Jan v Brummelen...55,00 4. Jan Heijne & Ton Hoppenbrouwers...53,33 5. Riet Broeders & Riet van Baardwijk...52,78 6 Jeanne v Beijsterveldt & Marja v Lisdonk.. 51,67 7. Greet van Berkum & Gerard Peerden.50,56 8. Jacky de Hoogh & Riet Wilborts.........47,22 9. Joke de Nijs & Bep Verheijden............45,56 10. Antoinette Jansen & Koos Jansen....43,89 11. Jos Engel & Jan Engel.........................36,67 12. Jo Jansen & Nol Jansen......................33,33

LIJN B

1 Jack van Tilborg & Cor Slegers............60,90 2. Johanna vd Schoof & Marij Huijbregts...58,47

NaZomer competitie

UITSLAG 5E ZITTING 3 OKTOBER LIJN A

1. Annie Martens & Wille van Es

58,33

2. Gerard Peerden & Jan van Berkum 57,64 3. Ans Kin & Allard Eshuis 56,94 4. Greet van Berkum & Jan Jansen 54,17 (5). Mariola Verstappen & Greetje Verkooijen 53,47 (5). Cocky Martens & Jeanne Heijne 53,47 7. Joke van Gool & Harrie van Dongen 52,08

LIJN B

1. Lea Matthijssen & Friedje Kock 2. Astrid Boelhouwer & Ton van Loosbroek 3. Ineke Groeneveld & Gerrit Groeneveld 4. Riek Dikker & Anny Evers 5. Marij Zopfi & Lianne Hoppenbrouwers 6. Netty Kuppens & Jan Kuppens 7. Jan van Brummelen & Peter de Jongh

61,46 60,76 60,42 55,90 55,21 53,82 53,47

Bond van Ouderen Gilze EINDUITSLAG MIDGETGOLFCOMPETITIE VAN DE EERSTE SLAG UIT GILZE. 01 Jan Pankras 3-sep 40 02 Jan Bierens 20-aug 40 03 Gerrit Govers 13-aug 40 04 Riet van den Boogaart 3-sep 40 05 Lies Renne 13-aug 40 06 Cobi Pankras 27-aug 40 07 Riet Menssen 3-sep 40 08 Annie van den Dungen 20-aug 40 09 Rinus Aarts 13-aug 40 10 Riet Govers 20-aug 40

1534 38,35 1544 38,60 1550 38,75 1589 39,73 1591 39,78 1599 39,98 1605 40,13 1620 40,50 1643 41,08 1668 41,70

LIJN C 1. Ton Verheijden & Nel van der Spek...65,56 2. Mieke Theuwes & Nettie van de Loo..63,33 3. Ria Mol & Sjef Mol.................................55,56 4. Ger van Enschot & Elly van der Ven..50,00 5. Ria Roovers & Annie van Weterings..48,15 6. Rietje vd Udenhout & Henny vd Udenhout.47,78 7. Fien van den Brekel & Loes Villevoye.45,37 8. Leny van Mierlo & Annie Hendriks....42,59 9. Frida Heijne & Annie van Gerwen......34,44

LIJN C

Rijense bridgeclub Afgelopen donderdag 3 oktober hebben we alweer de vijfde avond van de NaZomer competitie gespeeld met slechts 48 paren. Voor de volledige zittingsuitslag(en) en stand van de competitie, zie onze website www.nbbclubsites.nl/club/28017 onder “Uitslagen”. Afgelopen weekend van 4 tot 6 oktober heeft de Rijense Bridge Club het traditionele bridgeweekend in Hoenderloo op de Veluwe gehouden; zie onze website.

3. Toos Tuijtelaars & Jan Adriaanssen..51,94 4. Joke Bastiaansen & Staas van der Velden.....51,25 5. Ria van Berkom & Theo van Berkom.50,74 6. Ria Berkelmans & Tiny Berkelmans...50,00 7. Jan Hendrickx & Jan Trots..................47,36 8. Henny Seelen & Mia Talboom.............44,93 9. Ida Aarts & Tijn Aarts..........................43,96 10. Trees Peerden & Corrie Brouwers....40,49

11 Cor Lanslots 27-aug 40 12 Nellie olde Scheper 10-sep 40 13 Jana Aarts 20-aug 40 14 Joop de Jonge 24-sep 40 15 Toos van Raamsdonk 10-sep 40 16 Dimph van Riel 3-sep 40 17 Harm Kuivenhoven 24-sep 40 18 José van Bergen 3-sep 40 19 Wil Lanslots 17-sep 40 20 Marcella Kuivenhoven 24-sep 40 21 Akka van den Ouweland 3-sep 40 22 Kees Huijbregts 17-sep 40

1672 41,80 1677 41,93 1698 42,45 1698 42,45 1703 42,58 1726 43,15 1733 43,33 1763 44,08 1765 44,13 1766 44,33 1783 44,58 1790 44,75

1. Jopie van Rijen & Liesbeth van Opstal 2. Jo Jansen & Nol Jansen 3. Jan van Gils & Wim Oomens 4. Jan van Gool & Frans van Loon 5. Jeanne Theeuwes & Kees Seelen 6. Mary van Loosbroek & Irene van Gorkum

59,79 57,14 56,35 52,71 52,17 51,46

(1). Rianne Copal & Frits Copal (1). Ria Faber & Toos van der Steen 3. Dimphy Graafmans & Ton Verheijden 4. Ger van Enschot & Elly van der Ven 5. Ria Nelemans & Ad Nelemans 6. Toon Zopfi & Ton Hoppenbrouwers

62,50 62,50 61,98 55,21 51,56 44,79

LIJN D

23 Dimph Bierens 27-aug 40 1797 44,93 24 Mientje van Geel 13-aug 40 1826 45,65 25 Jos van Bergen 27-aug 40 1826 45,65 26 Cor Jansen 24-sep 40 1854 46,35 27 Jac. Geerts 13-aug 40 1904 47,60 28 Net Huijbregts 24-sep 40 1942 48,55 29 Carla de Jonge 17-sep 40 1964 49,10 30 Joop Hanselman 10-sep 40 2017 50,43 Henk van den Dungen 11 Juni 20 821 41.04 Riet Hessels 24-sep 34 1479 43,5 Marij Schouten 10-sep 24 1122 46,75 Diny van den Ouweland 2-jul 26 1492 57,38 Jan Bierens 2 April 31 punten Annie van den Dungen 6 Aug. 31 punten

Spannende regiofinale én thuiswedstrijd bij de Herfstmarathon Gilze Stichting Herfstmarathon Gilze organiseerde op 6 oktober voor de elfde keer een mooie oefenmarathon op en rond de mentuin van de familie Geerts. In de menarena aan de Nieuwe Maastrichtsebaan was het d'r op of d'r onder, want hier werden de laatste punten voor de eindklassering in de West-Brabant Regio Mencompetitie verdeeld. Ruim 100 aanspanningen stonden aan de start voor hun laatste marathonwedstrijd van het seizoen 2012-2013. De Gilse menners deden er voor het thuispubliek nog een extra schepje bovenop door nog één keer te knallen! het technische draaiwerk onder de uitkijktoren van hindernis 1, konden de turbokranen vollebak open in de hindernissen 2, 3 (waterbak) en 4. Als laatste volgende nog het doolhof tussen de tuintjes, met de finish over de brug. Vijf plaatselijke favorieten deden een gooi naar de overwinning. Ad Diepstraten was met zijn achtjarige draver Ivo Promise de snelste, foutloze Gilse menner en sleepte hiermee een tweede prijs in de wacht bij de categorie enkelspan paard. Ook Jeffrie Scholte en Henk Schippers haalden alles uit de kast om bij de top te blijven, maar als het tempo hoog ligt, is een (stuur)

Judovereniging Gilze Afgelopen weekend is het judowedstrijdseizoen weer begonnen voor onze judoka's van Judovereniging Gilze. Zaterdag was de eerste streekontmoeting in Dongen maar dat artikeltje schreef Jorrit en lees je elders in dit blad en zondag mochten de judoka's die al iets meer ervaring hebben naar het “Opstap” toernooi in Oisterwijk . Judoclub Anita de Pas organiseerde dit beginners toernooi voor de jeugd van alle kaliber, ook G-judoka's konden

zich inschrijven. Het valt dan niet mee om voor ieder een passende poule te maken maar volgens John was dit toch prima gelukt. Er waren deelnemers van 6 verenigingen: BV Rijen, Team Coolen, SS Jan de Rooy, JKT, De Hechte Band en JV Gilze. Maar toch kwam het deelnemersveld nog op een kleine 200 jongens en meisjes. Het was goed georganiseerd, het liep goed en vooral belangrijk: korte wachttijden. Onze ju-

Krijnen Bouw Schaatsloop

Volg gratis schaatsclinics bij iJsclub tilburg Onder leiding van ervaren trainers geven wij de schaatsclinics aan alle mensen, die willen leren schaatsen op noren of hun techniek verder willen verbeteren. • Zaterdag van 11.00 tot 11.45 uur op 2, 9 en 16 november alle leeftijden • Maandag van 21.15 tot 22.15 uur op 4, 11 en 18 november voor senioren • Zaterdag van 17.30 tot 18.30 uur op 9, 23 en 30 november alle leeftijden

Voor info en aanmelden: www.ijsclubtilburg.nl/clinics

Quinty van Oosterwijk uit Molenschot

AFMELDEN: vóór donderdag 12.00 uur via onze website (www.nbbclubsites.nl/ club/28017) of telefonisch bij Ineke Groeneveld: (0161) 227627.

Mensport Gilze

De organisatie beloofde een mooie wedstrijddag waarop we het één en ander konden verwachten en die belofte hebben ze meer dan waargemaakt. De weergoden waren gunstig gezind en de regiorijders leverde een spannende strijd om de laatste punten in de competitie. Een gezellige sfeer, goede organisatie, ruime hindernissen, prima temperatuur en ideale ondergrond waren de ingrediënten van deze inmiddels bekende menklassieker. Met een vaardigheid en wegtraject door de Chaamse bossen achter de rug, konden de snelheidsspecialisten zich uitleven in het hindernistraject. Na

Op 8 december gaat voor de derde keer de Schaatsloop van start

Paradecommandant Karen Schuermans en de drie Dagkampioenen: Bo Haans, Quinty van Oosterwijk en Julia Jacobs Hulten, 1 oktober 2013 - Bo Haans, Quinty van Oosterwijk en Julia Jacobs mogen zich een jaar lang Dagkampioen noemen. Zij waren afgelopen zondag tijdens het Groot Concours de allerbeste dressuurruiters in hun categorie. Bo is de winnaar in de categorie 'Eigen paarden'. Quinty is de beste in de categorie 'F7 en hoger' en dit al voor het 2e jaar, Julia in de categorie F1 tot en met F6'. Hun prijs: eeuwige roem, een prachtige wisselbeker én een ereronde tijdens de prijsuitreiking. Nooit eerder deden er zoveel rui-

ters mee aan het Groot Concours als dit jaar. Tijdens deze jubileumeditie – Manege Thielen bestaat 40 jaar – schreven 265 ruiters zich in. Het is al jaren de grootste buitenwedstrijd in Brabant georganiseerd door een manege. De ruiters rijden zogenoemde Fproeven. De F staat voor FNRS, de Federatie voor Nederlandse Ruitersportbedrijven; het nummer geeft het niveau aan: van beginners (F1) tot en met zeer ver gevorderd (F20). De winnaars van elke categorie strijden tegen elkaar om de titel Dagkampioen.

Dames 2 2e klasse TC Cash - IJpelaar

Najaarscompetitie TC Cash Zondag 6 oktober was alweer onze laatste competitiedag voor dit najaar. We speelden thuis tegen IJpelaer.

Jan Bastiaansen aan het werk in de waterbak tijdens de Aangespannen Dag Gilze 2013 foutje snel gemaakt en dat kost dure seconden.

UITSLAGEN HERFSTMARATHON GILZE ENKELSPAN PAARD 2e plaats: Ad Diepstraten 6e plaats: Jeffrie Scholte 12e plaats: Hans Dogge 15e plaats: Henk Schippers

doka's hebben het goed gedaan, John heeft leuke wedstrijdjes gezien en iedereen heeft weer wat geleerd vandaag. En deze moeite werd ook nog eens beloond met voor iedereen een mooie medaille. Dan volgt nu de uitslag van onze judoka's: 1e prijs: Lieke Rouws, Maikel Schepers en Olivier Keim. 2e prijs: Eline Gijsbrechts en Donna van Dal. 3e prijs: Ben Esseling, Bram en Lars vd Veen, Remco Jansen en Renske Gijsbrechts. Proficiat allemaal met deze prijs en hopelijk zien we jullie nog vaker op de wedstrijdmat. Gr Ineke.

TWEESPAN PONY 4e plaats: Jan Bastiaansen

Maaike maakte een start met de enkelwedstrijd, helaas geen winst vandaag. Tegelijkertijd speelden Mariska en Kristel de eerste dubbelwedstrijd. Deze hebben ze gewonnen, het eerste punt was daarmee binnen. Daarna volgde de enkelwedstrijd van Alexandra. Deze heeft ze in drie sets net verloren, jammer. Voor de tweede dubbelwedstrijd gingen Maaike en Kristel de baan op. Ze konden de tegenstander gemakkelijk aan en wonnen de pot in twee sets. En de laatste dubbelwedstrijd was voor Mariska en Alexandra. De eerste set hadden ze eenvoudig gewonnen. De tweede set was harder werken, maar die hebben ze ook gewonnen. We sloten de dag af met 3-2 winst. Een mooie afsluiter voor een prima seizoen. We kijken tevreden terug en hebben nu alweer zin in de voorjaarscompetitie!

Dames 1 heeft de smaak weer te pakken

TC Cash Najaarscompetitie 2013 Najaarscompetitie zondag: Dames 1, 2e klasse - IJpelaar 4. De ochtend begon mistig, maar al snel kwam de zon te voorschijn. Heerlijk om zo onze één na laatste competitiedag te spelen! We namen het thuis op tegen de IJpelaar 4. Brenda en Lenny gingen voor de singlepartijen. Waar Lenny redelijk vlot haar punt binnen haalde met 6-1 6-2, moest Brenda die van haar, na een stevig gevecht, aan de tegenstander geven. De eindstand van deze wedstrijd werd 2-6 4-6. Anouk en Selina gingen als eerste van start met een dubbelwedstrijd. Trots kwamen ze van de baan met 6-1 6-4. De 2-1 tussenstand gaf ons een goed gevoel om aan een broodje knakworst

te beginnen! Dat gaf voldoende energie om de laatste twee dubbelwedstrijden te beginnen. Lenny en Anouk begonnen hun dubbelwedstrijd op baan 1 en Brenda en Selina op baan 4. Ondanks ruis van het publiek was iedereen in goede concentratie bij hun eigen spel! Brenda en Selina wonnen vlot de eerste set met 6-0. Daarna kwamen ze op een achterstand van 1-2. De meiden herpakten zich goed en haalden met 6-3 de winst binnen.

Anouk en Lenny hadden intussen met 6-2 en 6-1 hun wedstrijd eenvoudig afgerond. We konden weer terug kijken op een superdag met 4 punten! Tot nu toe heeft ons Smaak damesteam alle wedstrijden gewonnen. Als we zondag 12 oktober winnen kunnen we onszelf weer KAMPIOEN noemen!! Dit zou natuurlijk voor de derde keer achter elkaar de slagroom op de taart zijn! Ben jij nieuwsgierig of het ons gaat lukken? Kom dan zondag 12 oktober 11.00 uur kijken bij TC Cash in Rijen! Groetjes Lenny, Brenda, Anouk, Selina, Manon en Iris.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

KerkKerk PAROCHIE SINT PETRUS’ BANDEN Gilze

berichten

Piet Verheijen en overleden familie; Voor een behouden thuiskomst; Janus Swolfs en dochter Mariëtte; Uit dankbaarheid

WOENSDAG 16 OKTOBER

PAROCHIECENTRUM “DE SLEUTEL” Kerkstraat 116, 5126 GD Gilze. Tel.: 0161 - 451233 Email: secretaris@parochiegilze.nl Homepage: www.parochiegilze.nl

REGIONAAL PASTORAAL TEAM:

Pastoor J. de Bont, Pastor J. Paes, Diaken G. Fennema, Diaken J. Smies, Mevrouw P. VermeulenDekker. Het pastoraal team wordt in de parochie van Gilze ondersteund door emeritus-pastoor Th.Sanders.

SPREEKUUR IN HET PAROCHIECENTRUM “DE SLEUTEL”

op maandag tot en met vrijdagmorgen van 09.00 - 11.00 uur. Dit is ook voor telefonische vragen en inlichtingen.

BRIEVENBUS:

De brievenbus van het parochiecentrum “De Sleutel” wordt binnengehaald, als het stilte centrum en het kerkhof worden gesloten.

WEEKENDDIENSTEN:

Zaterdag 17.00 uur in de parochiekerk te Gilze Zondag 09.30 uur in de parochiekerk te Gilze

VIERING DOOR DE WEEK:

Woensdag of om 14.00 of om 0 9 . 3 0 u u r i n zo r g c en tru m St.Franciscus

OPENINGSTIJDEN VAN HET STILTECENTRUM EN HET KERKHOF: Zomertijd: 09.00u tot 20.00u. Wintertijd: 09.00u tot 17.00u.

PAROCHIEBIJDRAGE:

Rabobank: NL69RABO011.66.09.400

PAROCHIEBESTUUR:

Rabobank: NL69RABO011.66.09.206

PASTORALE BEREIKBAARHEID BIJ NOOD:

Altijd bellen naar: “De Sleutel” tel: 451233 – bgg. 06 42845716

VIERINGEN: WOENSDAG 9 OKTOBER

In zorgcentrum St.Franciscus: Geen viering

ZATERDAG 19 OKTOBER 17.00 UUR:

Eucharistie, mmv de Cantor. Jaargetijde Rinus Luijkx; Jaargetijde Riet van Broekhoven - van Hoek; Jaargetijde Maartje Oprins

ZONDAG 20 OKTOBER 09.30 UUR:

Eucharistie, m.m.v. de Gilzer Cantorij, olv Gabrielka Cloutvan Dieren. Jaargetijde Cees de Groot; Jan Gosens – Oonincx; Jaargetijde Petrus van Gestel, Riet van Gestel; Overleden leden familie Faes – Leijten; Jaargetijde overleden ouders Jos Willemen en Trees Willemen – Verhoeven

WOENSDAG 23 OKTOBER

Eucharistie, mmv de Cantor. Tinus en Antje van Roozendaal – van Hoek, Kees van Roozendaal; Overleden ouders Jansen - Aarts;

ZONDAG 20 OKTOBER 10.00 UUR:

Woord en Communieviering. Parochiekoor. Intenties: Overleden ouders Bakx-Musters, Corrie en Piet, Cor Bruikman-van Tilburg, Piet van Roosendaal, Mevrouw J. Stienen-Bakx, Kees Caspers, Janus v.d. Nieuwenhuizen jgt.

HEILIGE ANNAKERK Molenschot

Eucharistieviering. Parochiekoor. Intentie: Dina van Loon en Jan van Loon.

PAROCHIE HEILIGE GEEST Rijen Hulten Molenschot Hoofdstraat 58, 5121 JG Rijen Telefoon 222833 E-mail: info@parochieheiligegeest.nl www.parochieheiligegeest.nl

PAROCHIEBIJDRAGE: Rabobank: 145103080

OPENINGSTIJDEN SECRETARIAAT:

Het secretariaat open van 's morgens 09.30-12.00 uur en 's middags van 14.00-16.00 uur. Vrijdagmiddag gesloten.

OPENING KERKHOF:

Het kerkhof geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur.

OPGEVEN MIS/ GEBEDSINTENTIES:

Voor Hulten en Rijen tijdens de openingstijden van het secretariaat. Tel. 222833. Voor Molenschot bij Tini Boemaars, Schoolstraat 18. Tel. 411350. Voor dopen, huwelijken, jubileum, ziekenbezoek en uitvaarten kunt u contact opnemen met het secretariaat in Rijen, tel. 222833.

ZONDAG 13 OKTOBER 09.30 UUR:

Eucharistieviering. Samenzang. Intenties: Sjef de Swart, Overleden ouderss Marijnissen-van Looij en Mariska van Rooten-Marijnissen en Kees Balemans.

Eucharistie, Cornelis Faes – van Gestel

Eucharistie, Mariaviering, mmv het Rouw- en Trouwkoor olv D. Pals

Eucharistie, mmv de Cantor. Overleden leden van de KBO met name: Jos Vermeulen; Christ van Dongen; De heer Rambelje; Mevr. Peijs – Spapen; Jaargetijde Willie Broeders, Overleden ouders Frans en Henriette Broeders – van Gestel; Riet van Gestel; Overleden ouders van Beijsterveldt – Kock (nm.parochie); Piet Cornelissen (nm.parochie); Jaargetijde Toos de Vet – van Gils; Overleden ouders Jan en Tonia van Gils – Oprins; Bernard van Bezouw, Familie van Bezouw – van Haperen; Overleden familie Weterings - van Zon; Cees Brouwers, Overleden familie Brouwers en Noijens; John Gerrits

ZATERDAG 19 OKTOBER 17.00 UUR:

ZATERDAG 12 OKTOBER 19.00 UUR:

14.00 UUR:

SPECIALE AANVRAGEN:

ZATERDAG 12 OKTOBER 17.00 UUR:

Viering in het teken van de Iconenexpositie. Samenzang. Intenties: Mien Roest-v.d. Heijden, Adrie van Oers, Overleden ouders Leenaars-Buijs, Overleden ouders Seelen-Verheijden, Kees de Vet, Jos en Cor v.d. Nieuwenhuizen, Truus van den Dungenvan Wanrooij, Bart Vernooij.

In zorgcentrum St.Franciscus:

In zorgcentrum St.Franciscus:

14.00 UUR:

PAGINA 30

STICHTING MAASDUINEN LOCATIE VITA Regentenstraat 9 5121 CM Rijen

ZATERDAG 12 OKTOBER 10.00 UUR: Woord en Communieviering. Vita-koor. Intenties: Bijzondere intentie.

ZATERDAG 19 OKTOBER 10.00 UUR:

Woord en Communieviering. Vita-koor. Intenties: Bijzondere intentie.

MARIA MAGDALENAKERK Rijen ZATERDAG 12 OKTOBER 17.00 UUR: Woord en Communieviering. Parochiekoor. Intenties: Bijzondere intentie.

ZONDAG 13 OKTOBER 10.00 UUR:

M

ZATERDAG 19 OKTOBER 19.00 UUR:

Woord en Communieviering. Parochiekoor. Intenties: Leny van Himschoot jgt.

GERARDUS MAJELLAKERK Hulten Deze kerk is vanaf 23 juni 2013 gesloten. Er zijn geen vieringen meer. U bent van harte welkom in een van onze andere kerken of elders.

LEDEVAERTKERK Chaam c.a. Bezoekadres: Ledevaertkerk, Dorpsstraat 1, Chaam Postadres: Postbus 20, 4860 AA Chaam e-mail: info@ledevaertkerk.nl Indien U contact wilt opnemen met de PKN gemeente Chaam, bel of mail naar de Scriba van de Ledevaertkerk: Mevrouw J. van Oord-de Zeeuw, telefoon: 076.5560.21.55 of 06.21.591.112, e-mail jokevanoord@ziggo.nl. Voor actuele informatie: www.ledevaertkerk.nl

ZONDAG 13 OKTOBER

Dienst van Schrift en Gebed om

10:00 UUR.

Voorganger ds. Fechner.

ZONDAG 20 OKTOBER Dienst van Schrift en Gebed om

10:00 UUR.

Voorganger ds.Max Staudt.

OPEN SPREEKUUR “VRAGEN STAAT VRIJ”

voor vragen over de kerk, het geloof, het Christendom. Zoals gebruikelijk, is dit iedere vrijdag van 19:00 – 19:45 uur in de consistoriekamer van de Ledevaertkerk. Tijdens de zondagochtenddiensten is er crèche voor de allerkleinsten en kindernevendienst voor de kinderen van 4 t/m 11-12 jaar. Vanaf 11 jaar is er maandelijks jongerenkerk op de derde zondag van de maand om 10:00 uur/Aansluitend op de diensten is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

EMORANDUM

WEEKEND-DIENSTEN Weekend- en avonddienst huisartsen Gilze - Riel. Bel de centrale huisartsenpost Tilburg: telefoon 0900-33.22.222.

Weekenddienst apotheken Rijen Kring-apotheek Rijen Anne Frankplein 2a, 5122 CB Rijen, T: 0161-224391. Openingstijden: ma t/m do 08.1517.30 uur. Vr 08.15-18.00 uur.

Kring-apotheek Wolfsweide Hoofdstraat 99, 5121 JC Rijen, T: 0161-226404 Openingstijden: ma t/m do 08.3012.00 uur en 14.00-17.30 uur. Vr 08.30-12.00 uur en 14.00-18.00 uur. Buiten deze tijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienstapotheek Weekenddienst tandartsen Bel uw eigen tandarts. Op het ant- Regio Oosterhout, Pasteurlaan woord- apparaat wordt doorgegeven 9, 4901 DH Oosterhout (Amphia welke tandarts weekenddienst heeft. Ziekenhuis, locatie Pasteurlaan, naast huisartsenpost). Tel: 0162-490544. Weekend- en avonddienst huisartsen Rijen. Bel de centrale huisartsenpost Oosterhout. Telefoon: 0162-435000.

Zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober J.C. Schmidt Torenstraat 21, 4901 EG Oosterhout 0162 - 427422.

PROTESTANTSE GEMEENTE Dongen-Rijen INTERIM-PREDIKANT: ds. Leo Oosterom: predikant@protkerkdongen-rijen.nl, op maandag, dinsdag en vrijdag PASTORAAL AANSPREEKPUNT: Loes van Leeuwen, tel. 0162 - 313671, loesvanleeuwen@telfort.nl. INTERNET: www.protkerkdongenrijen.nl. OUDE KERK, DONGEN, Kerkstraat 56 om 10.00 uur. KERKELIJK CENTRUM: De Ontmoeting naast de Oude Kerk. Hier is oppas voor de kleinsten. Na afloop is hier gelegenheid voor gesprek en ontmoeting bij koffie, thee en limonade. De kerkdienst is later te volgen op internet via www.protkerkdongen-rijen.nl. U wordt van harte uitgenodigd de dienst of andere activiteit bij te wonen.

DIENSTZONDAG 13 OKTOBER DIENST SCHRIFT EN GEBED 10.00 UUR Voorganger is ds. J.G. Heetderks. De kinderen kunnen naar hun project Chi Rho in De Ontmoeting; tijdens de collecte komen ze terug in de kerk. Er zijn twee collectes: de eerste is bestemd voor Pastoraat & Eredienst, de tweede voor Kerk & Israël. Hiermee staan we stil bij onze onopgeefbare verbondenheid met het volk Israël. Concreet krijgt dit gestalte door activiteiten te organiseren en projecten in Nederland en Israël te steunen. In Israël wordt bijvoorbeeld de internationale werk- en leefgemeenschap Nes Ammin gesteund, waar joden, christenen en moslims elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek kun-

nen gaan. In Nederland steunt de Protestantse Kerk de Joodse school in Amsterdam Cheider en de organisatie Zikna. Zikna biedt in Nederland pastorale zorg in de Joodse gemeenschap. Voor gemeenteleden die zich willen verdiepen in de relatie kerk en Israël, maakt de Protestantse Kerk het tijdschrift Kerk & Israël Onderweg. Kortom het werk van Kerk & Israël is veelzijdig. Om al deze activiteiten in de toekomst te kunnen voortzetten is uw steun onmisbaar. Geef daarom in de collecte!

ACTIVITEITEN 8 OKTOBER TWEEDE INFORMATIEAVOND ZEGENINGEN 20.00 – 21.30 UUR

9 EN 16 OKTOBER INLOOPHUIS VAN 10.00 – 12.00 UUR Schuif gezellig aan voor een gesprek en ontmoeting bij koffie en thee in de benedenzaal. U kunt zich ook terugtrekken voor gebed en bezinning in de stille ruimte op de bovenverdieping.

10 OKTOBER REPETITIE CANTORIJ 20.00 – 21.30 UUR De cantorij oefent onder andere voor kerstmorgen. Nieuwe leden zijn van harte welkom, vooral tenoren. Meer informatie geeft René Heijboer: tel 06 – 52366181 of via de mail: cheijboer@home. nl. De cantorij werkt op projectbasis; u kunt er dus voor kiezen alleen tot en met de Kerst te repeteren.

Bijzondere bestemming voor laatste beeld van Gerardus Majella De kerk in Hulten is op 23 juni gesloten en alle inventaris is naar vrijwilligers, parochianen, andere kerken of het bisdom verhuisd. Een beeld van Gerardus Majella staat nu in de Maria Magdalenakerk, een ander komt in de nog in te richten stilteruimte van de voormalige kerk en het derde beeld krijgt op vrijdag 11 oktober een bijzondere bestemming. Op die dag wordt de feestdag van Gerardus Majella op de gelijknamige basisschool in Hulten gevierd. De leerlingen verrichten die dag op school allerlei werkzaamheden die met Gerardus te maken hebben. Het parochiebestuur vindt dat een mooie gelegenheid om het beeld van 'Gerardus met kinderen' van kunstenaar Douwes de school aan te bieden. Op vrijdag 11 oktober om 14.30 uur zal in de hal van de Gerardus Majellaschool te Hulten door

Op de afscheidsviering van de vrijwilligers op 23 september is een fotoboekje aangeboden waar in te zien is hoe de kerk en de gemeenschap naar dit einde zijn toegegroeid. Het boekje is voor belangstellenden ook te bestellen via het parochiesecretariaat in Rijen voor de prijs van €5,00. Telefoon 0161-222833. Het Bestuur van de Parochie Heilige Geest.

Profiteer nu van verlaagde BTW-tarief! Pastoor Jan Voeten, in het bijzijn van een afvaardiging van het parochiebestuur, Arie Oprins, locatieleider van de school, leerkrachten en alle leerlingen het beeld worden onthuld. Hiermee wordt het project 'Opdat ieder een thuis vindt', de herhuisvesting van de parochiegemeenschap Hulten, afgesloten.

www.polystyle.nl Breda, Regenbeemd 21 Telefoon: 076-5729568 Heijningen, Arbeidsweg 4 Telefoon: 0167-528558

KBO Gilze

Programma voor oktober De KBO Gilze presenteert in de maand oktober weer een druk programma. Op 2 oktober was er voor genodigden de viering van de Ouderendag in de ouderensociëteit voor onze alleenstaande leden van 80 j. en ouder. Maar liefst 21 leden waren al 25 lid van de KBO Gilze. Ze ontvingen deze middag een certificaat en bloemen. De foto's van deze viering kunt u vinden op onze website: www.kbo-gilze.nl 08 OKTOBER 13.30 u. Kermisbingo in de soos. Zaal open om 13.00 u.

10 OKTOBER

Van 10.00 u. – 12.00 u. voorverkoop van kaartjes voor het Gils Cabaret op 25 oktober in De Schakel. De leden van de KBO kunnen voor deze derde voorstelling voor de gereduceerde prijs een kaartje kopen voor €5,00 p.p.

16 OKTOBER Weekend-/ avond-/ nachtdiensten Apotheek Gilze Nieuwstraat 25, tel. 0161-451919. Wij zijn open ma. t/m vrij. van 8.30 - 18.00 uur. Zaterdag: 10.00-12.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u voor spoedgevallen terecht bij de Dienstapotheek in de Huisartsenpost, op de Lage Witsiebaan 2A te Tilburg. Tel. 0900-2357323.

Collectedoel: Nes Ammin

Deze tweede avond over zegening van andere levensverbintenissen is het thema 'Homoseksualiteit in Bijbels perspectief.' De volgende avonden zijn op 22 en 29 oktober. Daarna volgt gemeenteberaad op 4 november 's avonds en 5 november 's middags en 's avonds. Zie voor meer informatie het kerkblad en onze website.

Van 13.30 u. – 16.30 u. biedt de Stichting Oud Papieractie in samenwerking met de KBO Gilze aan alle senioren van Gilze een gezellige middag aan met tonpraters, meezingers met het Brabants Duo en een muzikale omlijsting door het eigen KBO orkest The Old Stars. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf

13.00 u.

17 OKTOBER Natuurwandeling naar De Strijbeekse Heide. Het gezelschap vertrekt om 13.00 uur bij seniorensociëteit 't Trefpunt in de Kerkstraat.

25 OKTOBER

Het Gils Cabaret verzorgt voor de leden van de KBO Gilze een speciale voorstelling van dit derde programma met een vrolijke en soms pikante kijk op actuele en soms van wat langer geleden gebeurtenissen van Gilze en de Gilzenaren. De voorstelling begint om 13.30 u. De zaal is open vanaf 13.00 u. De speciale entreeprijs is €5,00. (de voorverkoop start op 10 oktober in de soos).

19 NOVEMBER

om 14.00 u. Voorlichtingsmid-

dag van de notaris over erfrecht en schenkingen.

20 NOVEMBER

Vanaf 13.30 u. tentoonstelling van eigen gemaakt werk van onze handwerkclub in de seniorensociëteit.

Begrafenisonderneming

CREEMERS

Mortuarium gelegen in de Nieuwstraat 14a te Baarle-Nassau (naast de kerk)

Wij verzorgen al uw wensen betreffende begrafenis, crematie of buitenlands transport, of u verzekerd bent of niet. U kunt ons dag en nacht, weekend of feestdag, bereiken via I. Creemers Tel. 013-5077880 en 06 53787734


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 31

WEEKENDAANBIEDING:

Kersenflappen met slagroom .............................................

1.

15

Vikorn broodjes ...........

4+1 GRATIS

n Florijnstraat 6 n 4861 BW CHAAM

Kerkstraat 93 • 5126 GB Gilze • Telefoon: 0161-451347 • www.bakkerijwaegemakers.nl Erkend installatiebedrijf René v.d. Avoird, Tuinstr. 14, Rijen. Voor gasinstallaties, waterinstallaties, loodgieterswerk, sanitair, dakbedekking, centrale verwarming. tel. 0161226346. www.avoirdinstallatie.nl

Voor breek-, zaag- en boorwerken in beton of asfalt, zetten we in: compressoren met luchtkamers, hydraulische hamers, diverse diamant boor- en zaagmachines. Bel naar H. van Beek 0031(0)135078118 of 0031(0)653364696.

AFVALLEN! 6 tot 9 kilo gewichtsverlies in 4 weken met powersliAm. Wetenschappelijke afslankmethode. Geen hongergevoel. Geen vermoeidheid. Behoud van spiermassa. Geen jo-jo effect. Informeer 013-5181364.

Vaarbewijs en Marifonie cursussen, starten binnenkort weer in het Dongemond College te Raamsdonksveer. Info: S.A.W. tel: 024-3581836 of 06-22525998. E-mail: info@vaarschoolsaw.nl

Te koop gevraagd: goede gebruikte meubelen, eiken, klassiek of antiek, tevens ontruiming van woningen. Tel. 06-57085791. www.basdewoningontruimer.nl

NASSAU GRASS GRASZODEN vanaf € 1,95/m². Afhalen, aanleggen, verticuteren, frezen, door- en inzaaien, aanrollen, meststoffen, graszaad, thuisbezorgen en renovatie. Tel.: 0031 (0)13-5079954.

Aanbiedingen geldig van 7 oktober t/m 12 oktober 2013

Wij zijn op zoek naar een

Automonteur met/of zonder APK-bevoegdheid

100% Spelt

Deze week extra veel spelt producten. Al onze spelt is 100% en dus niet alleen lekker het is geschikt voor mensen met tarwe allergie.

Najaarsvoordeel

Wij bieden: Een full-time baan, afwisselend werk en een goede werksfeer. Salaris afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Interesse? Bel naar: Frank Oomen 06-55828063

Dear Hunters relatiebemiddeling Voor alle singles in Brabant Wil jij ook niet wachten op die toevallige ontmoeting? Neem dan nu contact op met ons. Wij zoeken gericht naar iemand die bij je past! Vrijblijvend kennismaken Info: Diana Brakkeemet Dear Hunters kan door contact op te nemen met Diana: T: 0162-693419 0162-693419 of diana@dearhunters.nl E: diana@dearhunters.nl W: www.dearhunters.nl www.dearhunters.nl

695 95 e5 95 e5

Biefstukreepjes gemarineerd

400 gram e

Pampaschijven

4 stuks

Oriëntaalse kipfilets Special: Kippannetje

4 stuks

Verrassend pannetje met kip, paprika, uitjes en crème fraîche

Vleeswarenduo Coburger ham Gebraden Gehakt

2x100 gram e

2

75

100 gram e

Salade-duo Krabsalade Eisalade

2x150 gram voor e

Maaltijd van de week

Rode Koolschotel Bospaddestoelensoep Raadhuisstraat 25 • Gilze Telefoon: 0161 - 45 12 63

2

99

499 99 e3

500 gram e

Soep van de week

De Jong, Keurslager

180

per liter

Mutsaers, Keurslager Wilhelminaplein 15 • Rijen Telefoon: 0161 - 22 78 57 Prijswijzigingen en uitverkocht voorbehouden.

Fantastic Four wint de Kennis Quiz van September Actie loopt van 1 oktober tot 1 december

Elke laatste vrijdag van de maand is het Quiznight bij Sportcafé Rijen. Er werd dus de laatste vrijdag van september ook weer een kennis quiz georganiseerd. Er was weer een leuke prijs te winnen deze keer. Een waardebon om met zes personen te gaan karten bij lot66 in Breda. Deze prijs is mede mogelijk gemaakt door Menno Stads. Wij willen Menno bij deze bedanken voor deze samenwerking. Als vanouds was onze enige echte Quizmaster Michel Slink weer aanwezig om deze avond te presenteren. Hij had het er maar weer druk mee, want

met 90 deelnemers was het weer een topavond. Na acht bloedstollende en spannende vragenrondes is dit de uitslag van de kennisquiz van september: 1. Fantastic Four, 69 punten 2. Quizt't, 61 punten 3. Onder mijn niveau en Zooitje ongeregeld, 60,5 punten 4. Gestel en Co, 60 punten 5. Nootje 5, 59 punten 6. 3 x Niks. 56,5 punten 7. Team macow, 55,5 punten 8. Het Experiment, 53 punten 9. A-team, 52 punten 10. Witte gij't, 50,5 punten 11. Ga ik lekker nie zeggen, 50 punten 12. Purple hats, 48,5 punten 13. Allemaal familie, 46,5 punten 14. De Berries, 46 punten Wij willen Fantastic Four feliciteren met het behalen van hun overwinning en wensen jullie veel kartplezier bij Lot66 in Breda. De laatste vrijdag van oktober gaat de Kennisquiz weer gewoon door. Deze keer weer nieuwe rondes en nieuwe kansen. Dus graag tot ziens bij de kennisquiz van sportcafé Rijen. Let's Quiz!

KiaK presenteert:

42ste Jeugdfestival: schrijf je nú in Droom jij er ook wel eens van om net als de kandidaten van bijvoorbeeld “The Voice of Holland” of “So You Think You Can Dance” op het podium te staan? Aarzel dan niet langer en schrijf je nú in voor het 42e Jeugdfestival van KiaK in 'De Schakel' op zaterdag 23 november! Wat kun je zoal doen? Een muziekinstrument bespelen, een liedje zingen of playbacken, een dansje instuderen, goochelen, cabaret of zelf iets anders leuks verzinnen, wat je op 23 november op een groot podium in een echt theater aan een groot publiek wilt laten zien. Als je mee wilt doen en je bent tussen de 8 en 15 jaar, geef jezelf dan snel op! Opgeven kan zowel individueel als in een groepje. Ga naar www.kiak. nl en daar vind je informatie over het inschrijven. Mail je gegevens dan vóór vrijdag 1 november naar jeugdfestival@kiak.nl. Je hoort dan snel een reactie met verdere informatie. Voor het Jeugdfestival zijn de kosten om mee te doen €3,- per persoon. Het inschrijfgeld betaal je met de eerste oefenavond op vrijdag 15 november. Er is maar plaats voor 18 acts, dus schrijf zo snel mogelijk in. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Van de kinderen die meedoen wordt verwacht dat ze, buiten zaterdag 23 november, ook aanwezig

zijn bij de oefenavond op vrijdag 15 november en bij de generale repetitie op vrijdagavond 22 november! Alle oefenmomenten en de voorstelling zelf vinden plaats in De Schakel, Kerkstraat 104 in Gilze. Doe je niet mee, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om op zaterdag 23 november naar de optredens van anderen te komen kijken. De deuren gaan om 13.45 uur open en de toegang is gratis. Voor meer informatie kun je terecht op www.kiak. nl of je kunt je vragen natuurlijk in een mailtje sturen naar jeugdfestival@kiak.nl! Tot ziens bij het Jeugdfestival! Werkgroep KiaK

Deelnemers KiaK Jeugdfestival 2012

Gratis knipbeurt bij Rob en Emiel Op 12 december 2013 kunt u bij de Schakel in Gilze genieten van de magische cabaretvoorstelling GEKNIPT EN GESCHOREN van het duo Rob en Emiel. De titel van deze voorstelling nodigt uit om er meer mee te doen dan de gebruikelijke theateracties. Van oktober tot 1 december maakt u daarom kans op een gratis knipbeurt. Als u in bovenstaande periode bij een van de deelnemende kappers het deelnameformulier invult en inlevert bij aankoop van uw theaterkaarten maakt u kans op een gratis knipbeurt! In de week na 1 december krijgen de winnaars van elke kapper bericht en kunt u met hen een afspraak maken. Zit u er tijdens de voorstelling in ieder geval netjes bij! Deelnemende kappers in Gilze zijn: Haarsalon Annick, Haarmode La Belleza, Dot kappers, Beauty & Hair en De Knipkamer. In Rijen nemen deel: Ageeth's Hairdesign, Corry's Hairstudio,

Kapsalon Naalden, Yvonne's Hairstylist, Kapsalon Carien en Anne-Marie. In Geknipt & geschoren wordt u heen en weer geschud, van de ene verbazing in de andere. Cabaret, Theater, Visuele acts, Stand-up comedy, Mentalisme en Magic gecombineerd op een manier die nog nooit eerder te zien was. Rob en Emiel brengen zeker geen doorsnee theatershow en zijn regelmatig op televisie te zien. Er gaat echter niets boven een live ervaring! Het is nooit wat u denkt en u wordt telkens verrast! Cabaret, maar dan met een

beetje meer! Zij zijn geknipt & geschoren en er helemaal klaar voor. U toch ook? Kaarten voor de voorstelling op 12 december kosten €16 en zijn te bestellen via de websites www.schakelgilze.nl of www.deboodschap.nl of in de foyer van beide theaters.

Dames TC Rijen naar DecoAtelier Het jaarlijkse uitje van de TCR dames tennisgroep van de woensdagmorgen stond 18 september op het programma. Evenals het voorgaande jaar werden creativiteit en lekker eten gecombineerd. Op woensdagmorgen tennissen de dames van TC Rijen een onderlinge competitie. De groep is de afgelopen periode gegroeid doordat nieuwe leden hun weg vonden naar deze tennismorgen. Naast tennissen wordt er jaarlijks een uitje georganiseerd. Dit jaar verzamelden de dames in Rijen voor een workshop bij DecoAtelier Eveli. Daar werden met allerlei groen- en bloem decoratiematerialen mooie werkstukken gemaakt. Iedereen was druk in de weer met ijzerdraad en lijmpistool om op originele wijze tot een mooie creatie te komen. Van half 4 tot 6 uur, onderbroken door een kopje koffie, werd er op aanwijzing van Carla, de eigenaresse van Eveli, hard gewerkt. Het resultaat mocht er zijn en zal in de huiskamers een mooi plaatsje krijgen. Vervolgens gingen de dames

naar Dongen om daar gezellig te eten. Tijdens het etentje werd de winnaar van de competitie 2012/2013 bekend gemaakt. Jeanne Thomassen tenniste dit jaar de meeste gewonnen games en sets bij elkaar. Jeanne kreeg symbolisch het 'eremetaal' omgehangen. Per september is het winterseizoen bij TCR weer gestart. Het

hele jaar door is het elke woensdagmorgen vanaf 9.00 uur damesdubbeltennis op de banen van TCR. De partijen van een uur worden vooraf ingedeeld, waarbij rekening wordt gehouden met speelsterkte en verhinderingen. Er zijn geen vaste koppels, iedereen speelt met iedereen. Nieuwe leden zijn welkom, die dan natuurlijk ook op andere tijden van de banen gebruik kunnen maken. Kijk op de site van TCR voor meer informatie (www. tcrijen.nl, button Activiteiten, button damestennis woensdag).

Damesuitje woensdagochtend tennisgroep TCR


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

PAGINA 32

Uw homecourse?

Princenbosch staat voor de beste kwaliteit in de regio Breda. Dat geldt in eerste instantie voor de beleving van het golfspel zelf: • De kwaliteit van onze fairways en greens staat buiten kijf. En wij doen er alles aan om dat zo te houden en verder te verbeteren. • Omdat wij beschikken over 27 holes hebben wij meer variatie. • Princenbosch is geen commerciële baan, de vereniging heeft het speelrecht. Dat betekent dat wij altijd kunnen spelen. En wij worden niet gedwongen in een flight van 4 te spelen. • Op onze golfschool worden trainingen gegeven door bekende pro’s met internationale ervaring. Maar ook beginners bieden wij zowel lespakketten als maatwerk.

• Onze oefenfaciliteiten zijn zonder meer uitstekend. Komend voorjaar openen we een nieuwe driving range met een ruimer afslaggebouw, lesunits en verlichting. • Princenbosch staat bekend om haar rijke en afwisselende natuur met veel waterpartijen.

• Ons clubhuis en terras staan wijd en zijd bekend om haar gezelligheid. Zowel een snelle lunch als uitgebreid diner krijgt van onze horecastaf de aandacht die het verdient. • Voor bedrijven en ondernemers vormt Princenbosch een fantastisch netwerk. En niet alleen vanwege onze actieve businessclub.

Voor Princenbosch betekent golf echter meer dan alleen de sportieve prestatie. Wij hebben zo’n 1.500 leden die natuurlijk allemaal anders zijn. Maar wij vormen met elkaar primair een echte Brabantse club, dus:

Voeg hier aan toe dat Princenbosch uitstekend bereikbaar is en over een ruime parkeerplaats beschikt. Dan kan de keuze toch niet zo moeilijk zijn?

• Toegankelijk, open en gastvrij, iedereen voelt zich snel thuis. • Veel activiteiten en evenementen voor jong en oud. Maar in je eentje golfen kan ook.

Entreegeld € 350,- (eenmalig) Contributie € 1.183,- per jaar (of € 102,- per maand) Geen obligatie. Voor meer info of aanmelding: www.princenbosch.nl

Aanbieding: Als u besluit om NU lid te worden kunt u vanaf morgen al spelen. U betaalt dan alleen het entreegeld; uw contributie gaat pas in op 1 januari 2014.

Bavelseweg 153, 5124 PX Molenschot 0161 - 431 811 www.princenbosch.nl

Weekblad Gilze en Rijen 09-10-2013  
Weekblad Gilze en Rijen 09-10-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Gilze,Rijen, Molenschot en Hulten