Page 1

MARIAN LENAERTS NEEMT AFSCHEID VAN KWF

GOEDE RESLUTATEN CAMBREURCOLLEGE

GLENN POLS WINT ZILVER OP NK

Pagina

Pagina

Pagina

3

5

Triangel Hoofdpijn

Weekblad Dongen 107e jaargang

2013 wk. 35 - Nr. 4690 Donderdag 29 augustus

Burgemeester Simone Dirven: 'tijd voor een nieuwe uitdaging' ANDERE ROL Ze heeft de afgelopen jaren als prettig ervaren. 'Ik was een nieuweling in een nieuwe situatie, maar ik wist wat besturen was. Ik moest wel wennen aan het feit dat ik een andere rol had. Piet Panis heeft wel eens tegen me gezegd dat ik de burgemeester was en niet een vierde wethouder. Maar ik wilde zo graag dingen doen. Representatieve taken zijn leuk en ik heb dat altijd graag gedaan, maar ik wil ook graag een inhoudelijke functie. Iets bereiken voor mijn gemeente. Het burgemeesterschap is heel erg veranderd. De nivellering in de samenleving leidt er ook toe dat de burgemeester niet meer heel speciaal is. Dat is een goede zaak. Maar ik heb er echt een bloedhekel aan als mensen geen respect tonen. Dat gaat weer net iets te ver'.

JAMMER door Ton Zinger In april 2006 werd Simone Dirven benoemd tot burgemeester van de gemeente Dongen. Na de eerste termijn van zes jaar werd ze opnieuw benoemd. De tweede termijn maakt ze niet vol. Na anderhalf jaar heeft ze besloten haar functie neer te leggen. Ze wil weer gaan studeren en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging op het bestuurlijke vlak. 'Nog steeds waanzinnig ineteressant”.

CHEMIE?

HALDERBERGE

De vraag die vele bezighoudt is natuurlijk waarom ze er dan mee stopt. Ze vermoedt dat ze het woord 'chemie' beter niet had kunnen gebruiken.

Ze leerde het vak kennen in haar voormalige woonplaats de gemeente Halderberge, waar ze jaren raadslid en wethouder was. 'Ik had er ideeën over en ik wilde meedoen in de evolutie van het lokale bestuur. Ik wilde ook zeker niet naar de Tweede Kamer. Ik koos er voor om dicht bij de mensen te blijven. Op een gegeven moment had ik eigenlijk een beetje genoeg van het lokale bestuur. Ik had de portefeuille Ruimtelijke Ordening en er waren veel grote projecten. Dat trok veel aandacht en niet iedereen

'Ik begrijp dat mensen denken dat er vreselijke ruzies waren, maar dat is niet de reden dat ik vertrek. Er waren wel conflicten, dat is niet meer dan normaal en ik gooi niet snel de handdoek in de ring. Op een gegeven moment stel je jezelf de vraag 'waar sta ik en wat wil ik' en dan moet je een eerlijke keuze maken'.

René van Diessen waarnemend burgemeester

was het met me eens. Toen zelfs mijn naasten daarop aangesproken werden had ik er genoeg van. Ik was het zat omdat het vergrootglas begon te branden. Ik ben altijd een visionair geweest en begeef me graag in de voorhoede. Dan loop je vaak tegen betonnen muren aan en maak je vijanden. De trajecten waren goed afgesloten en de klus was geklaard'. Ze besloot te stoppen en wilde wijsbegeerte gaan studeren. 'Maar ik kwam in contact met Frank Petter. Hij woonde en werkte in Dongen. Hij was dominee en CDA- politicus. Hij solliciteerde naar de functie van burgemeester in Woudrichem en raadde mij aan in Dongen te solliciteren. Ik kreeg dat advies ook van anderen die in mij het prototype van een burgemeester zagen. Ik werd weer geraakt door het lokale spel en wilde weer terug'.

Na de verkiezingen in 2010 kreeg ze niet de portefeuille die ze graag wilde hebben, namelijk economische zaken. 'Ik wilde geen portefeuille met een politieke lading en dat was economische zaken ook zeker niet. Het was wel een portefeuille dicht bij de burgers'. De portefeuilleverdeling had wat haar betreft wel anders mogen verlopen. 'Er werd een formateur aangesteld, Chris Rutten, en die hield me overal buiten omdat hij vond dat dat zo hoorde bij het nieuwe stelsel. Ik vond dat vreemd en niet zo netjes geacteerd van Rutten'. Achteraf gezien kwam het goed uit dat ze de gewenste portefeuille niet kreeg. 'Ik had mijn handen vol aan Veiligheid. De regionale samenwerking werd uitdrukkelijk in gang gezet en ik moest knokken om de belangen van Dongen te ver-

QR ROUTE

hem niet onbekend als inwoner van Tilburg. Zijn termijn begint maandag en duurt totdat er een nieuwe burgemeester wordt benoemd. Dat proces wordt in gang gezet na de verkiezingen in maart. Donderdag 5 maart zit hij de vergadering van de gemeenteraad voor.

Ze kan zich voorstellen dat burgers zich ergeren aan de besluitloosheid van het college en de gemeenteraad. 'Mensen in ons gemeentebestuur zijn te voorzichtig en tonen weinig daadkracht. Dan gebeurt er niets. Het wordt tijd voor wat meer lef'. Het vertrek van de SP uit de raad en

POSITIEF Positief blijven is heel belangrijk en er zijn genoeg positieve dingen te melden. 'Ik vind het heel jammer dat het project 'Kunst op de rotondes' niet is doorgegaan. Dat komt door de recessie, maar het is wel heel jammer. Het is vervelend om te moeten bezuinigen op leuke dingen. Ze kijkt met veel plezier terug op het 'Jaar van de Kunst'. Daar liet creatief Dongen zich van de beste kant zien. De rel rond het kampvuur als afsluiting van de Zomerspelen zal ze ook niet snel vergeten. 'Ik raakte een heel gevoelige snaar binnen de Dongense samenleving. Maar het positieve gevolg is dat er nog meer rekening gehouden wordt met veiligheid'. Al met al zijn het mooie jaren geweest en ze vindt het nog steeds interessant om een positie in het lokale bestuur te vervullen. Ze neemt de tijd om zich te beraden en blijft in Dongen wonen.

CvK Wim van de Donk op bezoek bij Pukkemuk

Dongen Durft

Dongen Durft! biedt het culturele veld een kans om naar buiten te treden en het publiek te trakteren op een stukje kunst en cultuur. De gemeente Dongen biedt hierbij de nodige ondersteuning, maar voorop staat dat het culturele veld aan zet is. Op de volgende locaties staat het allemaal te gebeuren: - De Cammeleur - Het KunstPodium - De Oude Kerk - De Laurentiuskerk - De Looierij - En op het Wilhelminaplein wordt vanaf 17.00 uur een grandioze slotmanifestatie gehouden.

René van Diessen is 61 jaar oud en lid van de VVD. Hij was van 1995 tot 2002 raadslid en wethouder in Tilburg. Van 2005 tot 2007 was hij lid van het college van Gedeputeerde Staten gedeputeerde van de provincie Gelderland en later van de provincie Flevoland. Dongen is voor

ERGERNIS

college heeft haar diep geraakt. 'Als dat niet was gebeurd hadden we er nu heel anders voorgestaan', meent zij. Hoe raad en college er na maart 2014 uit zullen zien durft ze niet te voorspellen.

15 september

In Dongen bruist het op zondag 15 september van de activiteiten. Onder de noemer ‘Dongen Durft!’ laten kunstenaars, muzikanten, dansers en culturele verenigingen het publiek genieten van verrassende acts, voorstellingen, combinaties en bijzondere samenwerkingsverbanden.

Op 27 augustus waren de fractievoorzitters uitgenodigd voor een bijeenkomst in het Provinciehuis in Den Bosch. Daar maakte de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, bekend dat René van Diessen benoemd is tot waarnemend burgemeester. Aan burgemeester Simone Dirven is met ingang van 1 september eervol ontslag verleend.

dedigen. Dat leidde tot felle conflicten, onder andere met de brandweer. Ik heb bewondering voor de vrijwilligers dat zij toch hun plek gevonden hebben in de nieuwe organisatie'. Er zijn veel moeilijke zaken geweest de afgelopen jaren. Simone noemt de regionale samenwerking. Zij is daar een groot voorstander van, maar stuit in die opvatting op weerstand. 'Ik vind dat je in huis moet houden waar je beleidsmatig invloed op hebt en waar je echt iets voor je burgers kunt doen. Ik heb het projectmatig werken ingevoerd, omdat beleidsterreinen elkaar vaak raken. Het is moeilijk voor mensen om hun eilandjes te verlaten. Ik vind het jammer dat er wordt gepraat over gemeenten met 100.000 inwoners. Ik zie meer in een sterke regio met Tilburg als centrum. De zelfstandigheid inleveren is helemaal niet nodig'.

De QR-route is in juni in gebruik genomen en er is al vaak gebruik van gemaakt. Aan de QR-codes op de bordjes bij de verschillende Dongen Durft locaties wordt telkens nieuwe informatie gekoppeld. En via de code op de grote kubus bij Winkk word algemene informatie gegeven. De QR-kubus wordt binnenkort verplaatst naar een meer zichtbare plek. De kubus gaat nu schuil achter materialen en machines die daar staan in verband met de werkzaamheden aan de Hoge Ham.

door Ton Zinger Maandag bracht de Commissaris van de Koning van Noord Brabant, Wim van de Donk, een bezoek aan Pukkemuk aan de Vaartweg. Hij was uitgenodigd door Huub van Leijssen die hem wilde laten zien dat recreatie en agrarisch ondernemen heel goed kunnen samengaan in het buitengebied. 'Er wordt veel over gepraat en wij kunnen u hier laten zien dat problemen opgelost kunnen worden als ondernemers met elkaar gaan praten. Dat doen we in Dongen al heel lang. Wij zitten hier midden in een gebied met agrarische activiteiten waaronder intensieve varkenshouderijen en we zitten elkaar niet in de weg. We versterken elkaar zelfs. Het is een goede ontwikkeling om in vrijkomende panden meerdere functies toe te staan'. Al lang geleden werd het mogelijk om op agrarische bedrijven

Welkom bij...

SCHOENENROUTE De route die de verschillende Dongen Durft locaties met elkaar verbind wordt gemarkeerd door een zogenoemde ‘schoenenroute’. Langs de route liggen ‘gepimpte’, gekleurde, versierde (oude) schoenen. Het ‘pimpen’ van de schoenen wordt gedaan door leerlingen van het basisonderwijs.

SAMENWERKING EN PROGRAMMA De programma’s op de locaties zijn zo goed als definitief rond. Iedere locatie laat iets verrassends zien. Volgende week meer informatie

nevenactiviteiten te ontwikkelen. 'Het boerenwerk is leuk, maar er zijn erg veel investeringen nodig om een bedrijf gezond te houden. Wij hebben besloten een andere weg in te slaan en een kinderspeelboerderij te beginnen. We bestaan dit jaar 12,5 jaar en het gaat nog steeds goed', zegt Huub van Leijsen. Wim van de Donk was aangenaam verrast en constateerde dat het in Dongen door de inspanningen van de betrokken ondernemers gelukt is recreatie en de intensieve agrarische sector samen te voegen.

Kijk maar goed!!! WWW.OOGENBLIK.NU

Car Wash Center Dongen De Slof 54 Telefoon: 321313


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 2

Geknipt voor u? , E KARAKTERISTIEKE, NIEUWBOUW EEN UNIEKE KANS OM EEN GROT MET GARAGE TE KOPEN! TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING RUST GELEGENIG VRIJ UITZ MET ICHT Perceel:

c Inhoud: c a. 300 m 2 a. 790 m 3

gen Het betreft 3 twee-onder-één-kapwonin

€ 240.000,- v.o.n • IJsvogelstraat 20 te Dongen-Vaart 240.000,- v.o.n € art en-Va Dong te 22 • IJsvogelstraat € 245.000,- v.o.n • IJsvogelstraat 24 te Dongen-Vaart

DONGEN Doelstraat 9

DONGEN Dr. Willem Dreeslaan 54

Op een schitterende locatie, aan de rand van Dongen, ligt dit ruime bouwperceel van maar liefst 1.500 meter met ruime bouwmogelijkheden. Een prachtige en zeldzame kans om nu met lage kosten zeer vrij te wonen en te ontspannen, met aan de achterzijde vrij uitzicht op weilanden en natuurgebied!

Appartement gelegen op bijzonder fraaie locatie in hartje centrum met zicht op park en Wilhelminaplein. Ruim 3-kamer appartement op de 2de verdieping met berging op de begane grond en parkeerplaats in de parkeerkelder.

€ 249.000 k.k.

€ 275.000 k.k.

NEEM EEN KIJKJE OP ONZE WEBSITE

ht) opgeleverd, zonder De woning wordt casco (glas-/waterdic king. Wel zal de woning keuken, badkamer, toilet en verdere afwer en. kozijn en ren nmu binne van worden voorzien hillende mogelijkheden. versc de naar or kanto ons via eer Inform

DONGEN Achter den Ham 13 Het industriële monument stamt uit 1866 en is in 2005/2006 gerenoveerd en verbouwd tot vier appartementen en vier bovenwoningen. De bovenwoning is voorzien van 3 verdiepingen heeft 4 slaapkamers, een eigen riant dakterras en eigen parkeerplaats.

€ 295.000,- k.k.

Dongen 0162 32 16 16

m@kelaar.com

heeL veeL jeans magazijnverkoop donderdag 29, vrijdag 30, zaterdag 31 augustus

donderdag vrijdag 26/ noize en/ LtBzaterdag april g-star / paLL maLL / onLY25, / jaCk&jones / Cars / petroL / vero moda / esprit /27 WrangLer / Levi’s / pastrY / oBjeCt

jeans 49, 59,

bekende merken kleine prijzen! 109, 89, 69, 2 stuks L e e v heeL 95

95

95

95 95 dames Heel veel artikelen 69, 49, 39, 2 stuks heeL veeL kinderjeans 00 95 kinderjassen vanaf 25, jack & jones / g-star / wrangler / pme legend / vero moda esprit / levi’s / ltb / only / cars / petrol / noize / pastry / object

heren

, 15, 5 10, 29, 40, 95

van 19,95* 29,95* 39,95* voor »

van 39,95* 49,95* 59,95* voor »

+ vele andere aanbiedingen

*

95

95

00

op=op

voorbeeld prijzen

koopavond NIEUW IN ONZE NAMEtot ITvrijdagavond | 00VRIJDAGAVOND KOOPAVOND ook maandagmiddag open donderdag 25 aprilCOLLECTIE: extra koopavond 21. uur

big | join fasHion | www.bigl.nl BiglLsprang-capelle zoetermeer | join fashion | WWW.BigL.nL kerkstraat 102, sprang-capelle | dinsdag t/m zaterdag | tel: 0416 540440 dorpsstraat 144, zoetermeer | maandag t/m zaterdag | teL: 079 3160392

troy 51299

van 10,-* 14,95* 19,95* 24,95* voor »


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 3

POLITIEBERICHTEN Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: bureau Oosterhout Wie op andere tijden aangifte wil doen kan een afspraak maken. De politie is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via het nummer 0900 - 8844

voor noodgevallen: 112

INVAL IN KASSENCOMPLEX De politie heeft op 22 augustus een inval gedaan in een leegstaand kassencomplex aan de Procureurweg. De inval zou op verzoek van de Belgische justitie hebben plaatsgevonden De inval maakte deel uit van een actie om een internationaal drugsnetwerk op te rollen. De kassen zouden gebruikt zijn door een internationale drugsbende met vertakkingen in België, Polen en Turkije. Ook in België en Polen werden invallen gedaan. In totaal zijn veertien mensen opgepakt. Volgens het federaal parket in België vormden de verschillende verdach-

ten van Belgische, Poolse en Turkse nationaliteit een goed gestructureerde criminele organisatie die al enkele jaren actief was. Ze produceerden grote hoeveelheden MDMA.

ZAKKENROLLERS ACTIEF Neem voor het doen van aangifte contact op met de politie via 0900-8844. U krijgt persoonlijk advies over hoe en wanneer u aangifte kunt doen. Al er ook sprake is van diefstal van identiteitspapieren moet u ook uw woongemeente informeren. Gestolen bankpas kunt u laten blokkeren via het telefoonnummer 0800 - 0313.

Bijeenkomst Eigenwijs Op zaterdagavond 31 augustus is er weer de eerste bijeenkomst van jongerencentrum Eigenwijs van het seizoen 2013-2014. Het initiatief is opgezet door jongeren met een beperking voor jongeren met een beperking. Het jongerencentrum heeft inmiddels een belangrijke plaats in de regio. Het voorziet duidelijk in een behoefte. Iedere keer kan de organisatie weer nieuwe gasten verwelkomen. De jongeren voelen zich duidelijk thuis. Velen komen dan ook graag weer terug. Tijdens de avond kan er gezellig gekletst en gedanst wor-

den op de klanken van discomuziek. DJ’s Boldie’s zorgen er voor dat de stemming er prima in komt en in blijft. De avond wordt gehouden in een zaal van sportcafé ’t Vaartje, Vaartweg 137 in DongenVaart. Het begint om 20.00 uur en loopt door tot 24.00 uur. De entree bedraagt slechts één euro.

Gratis proeflessen Tai Chi

Nieuw seizoen Tai Chi School Anahata Tai Chi en Qigong bestaan uit rustige, vloeiende bewegingen die met volledige aandacht op het ritme van de adem worden gedaan. De oefeningen hebben een diepe positieve uitwerking op lichaam en geest en kunnen tot op hoge leeftijd beoefend worden. In de lessen staat ontspanning, concentratie en innerlijke rust centraal. Tai Chi – Qigong verbetert de lichaamshouding, versoepelt spieren en gewrichten en laat de energie (chi) in het lichaam beter doorstromen en is hiermee zeer geschikt om een beter lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Deze van oorsprong Chinese vecht- en bewegingskunst is bijzonder effectief gebleken voor een betere gezondheid, met goede resultaten bij chronische klachten. Regelmatig oefenen helpt ook om klachten te voorkomen.

GRATIS PROEFLESSEN:

Hoofdpijn Er rust een vloek op de energievoorziening in De Beljaart. Ik denk dat onze Joop er onderhand hoofdpijn van krijgt en stiekem de wens heeft dat hij gewoon traditionele gasleidingen had laten aanleggen. Had hem een hoop ellende bespaard. Ik kan me nog goed herinneren hoe euforisch hij was over de plannen om in de Beljaart geen gasleidingen aan te leggen. Er kwam een systeem van warmtepompen. Goed voor het milieu door weinig CO2 uitstoot, goed voor de portemonnee, het kost niet meer dan gas, en zo waren er meer voordelen. Ik moet toegeven dat er een heel aantrekkelijk plaatje werd geschetst, met een heel fraai uitgevoerde presentatie door strak in het pak gestoken jongens. Over nadelen werd niet gerept. De wethouder was op bezoek geweest in wijken elders in het land, waar het systeem erg goed functioneerde. Ik heb het dan over 2006. Helaas pakte de praktijk in Dongen ( in het land trouwens ook) anders uit. Vanaf het begin regende het klachten. Het meest geraakt werden de bewoners door de torenhoge energierekeningen. Hoezo niet meer dan anders, zoals bij de presentatie uitdrukkelijk werd beloofd. Er volgde een hele serie onderzoeken en een hele serie informatieavonden met de bewoners, Nuon en de gemeente. Het leverde allemaal niets op. De problemen bleven bestaan. De gemeente schakelde na jaren aan blijven modderen TNO in. Het bureau had heel veel tijd nodig en kwam kort voor de zomer met een rapport, waar eigenlijk niemand veel wijzer van werd. Of de gebreken nu al zijn opgelost weet ik eigenlijk niet. Door een blikseminslag zijn er weer nieuwe problemen ontstaan. Ik vraag me af of het niet slim zou zijn

om installaties goed te beveiligen tegen de bliksem. Of dat is gebeurd en zo nee waarom niet en zo ja waarom niet afdoende, is mij een raadsel. De wethouder heeft vermoed ik overigens niet zoveel tijd meer, tot maart 2014, om alles op te lossen. Er liggen wel meer hoofdpijndossiers die om een oplossing schreeuwen en die maar blijven doorzeuren. Ik noem de MFA, de Wmo, het onderwijs, de crisis in de bouw en de intergemeentelijke samenwerking. Wat dat laatste betreft, er zijn mensen die zeker weten dat Dongen binnen afzienbare tijd een wijk van Tilburg wordt. Heel ingewikkeld allemaal. Wat mijns inziens echt heel zeker is, is dat het politieke landschap in Dongen ingrijpend zal veranderen na de verkiezingen in 2014. Het staat inmiddels vast dat er geen nieuwe partijen komen. De SP wil (nog) niet en andere plannen zijn in de kiem gesmoord. Het staat ook vast dat er veel nieuwe mensen komen. De vijf partijen vullen nu 17 zetels en dat worden er 21 omdat de lege plekken van de SP gevuld moeten worden. Dat belooft nog wat. Een nieuwe burgemeester, een nieuw college en een grotendeels nieuwe raad. Ik vind het zorgelijk dat er zo weinig nieuws naar buiten komt. Bij de partijen is de verkiezingskoorts blijkbaar nog niet uitgebroken, of ze zijn de wanhoop nabij. Waar vind je mensen die een raadszetel ambieren en capabel zijn, met de nadruk op dat laatste. Ik vind het iedere keer weer wonderbaarlijk dat er helemaal niets gebeurt op het politieke vlak als er een zomerreces is. Daardoor werd pas eind augustus bekend dat in juli de bliksem was ingeslagen in de Beljaart. Iedereen was op vakantie. Binnenkort wordt het weer leuk, omdat er een nieuwe begroting op stapel staat. Ik denk dat het wat gematigd wordt. Immers, een nieuwe burgemeester, een nieuw college en een nieuwe raad moeten de begroting uit gaan voeren.

Ook voor al uw timmerwerk, deuren, ramen, kozijnen, enkel/ dubbelglas, dakramen en aftimmerwerk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirjam Meeuwissen, tel. 0162-386887.

MEMORANDUM — WEEKENDDIENSTEN TANDARTSEN

HUISARTSEN Huisartsenpost Amphiaziekenhuis in Oosterhout (naast de hoofdingang) is op weekdagen geopend van 17.00 uur tot 08.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 08.00 tot 08.00 uur. Telefoon: 0162 - 435000. De Dienstapotheek is op werkdagen open van 18.00 uur tot 08.00 uur en in de weekenden van 08.00 tot 08.00 uur

BLOEDAFNAME Voor bloedafname bij de prikpost van Lijn2.net (St. Elisabeth en TweeSteden ziekenhuis) kunt u maandag tot en met vrijdag van 08.45 tot 09.45 uur terecht bij Thebe, Planetenstraat 25 in Dongen. Zie voor meer informatie: www.lijn2.net/prikposten.

THEBE THUISZORG Organisatie voor thuiszorg, thuiszorgwinkel, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, voeding en dieet en personenalarmering. Voor alle diensten dag en nacht bereikbaarvia: tel.0900-8122

DIERENARTSEN

APOTHEKERS

VERLOSKUNDIGEN PRAKTIJK LUNA Medisch Centrum Beljaart, Kloosterpad 13E. Alleen spreekuur op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen op het telefonisch spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.Telefoonnummer: 0162 312834.

DIERENARTS VERHAGEN

dierenarts voor gezelschapsdieren, Tamboerijnlaan 16, Dongen Tel. 317005. Inloopspreekuren: Ma tot en met vr 08.30 - 09.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur, ma,wo,vr 13.00 tot 14.00 uur. 31 augustus /1 september Dongemond, Haven 12 4941 Raamsdonksveer 0162 515229

WONEN, ZORG EN SERVICE IN DE WIJK (WZSW) Dienstenservice voor 65+ers en mensen met een beperking. Cheques voor één uur dienstverlening kosten 7,50 euro. Voor afspraken: Ingrid Oosterling. tel. 0162 314138 e-mail: wzsw@stichtingrichting.nl. Bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur.

WELZIJN OUDEREN DONGEN Aanmeldadres voor maaltijdvoorziening aan huis, personenalarmering, huisbezoek door ouderenadviseurs, etc. SWOD in De Volckaert. Openingstijden : werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur: tel. 0162 - 375 296.

DIERENARTSEN DIER EN DONGEN Hoge Ham 106, Dongen. Tel: 0162-325555 Spreekuur volgens afspraak. Vrij inloop spreekuur maandag, woensdag, vrijdag 18.00u-19.00u en maandag t/m vrijdag 13.30u-14.00u.

DIERENKLINIEK PROCUREURWEG Dierenarts E. Vettorato . Ma.t/m vrij. volgens afspraak tussen 08.30 en 19.00 uur. Ieder weekend dienst met spreekuur volgens afspraak op zaterdag en op zondag tel. 376470.

CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN Spreekuur: maandag t/m vrijdag van 8:30-10:30 uur Planetenstraat 25 5101 TS Dongen tel: 0800-3 65 65 65 www.jeugdengezindongen.nl

BBV DONGEN E.O. Belangenvereniging voor huurders en slimmmer kopers van Vieya. tel. 06 19021207. Inloopspreekuur iedere eerste woensdag van de maand Brabantpark 7 van 18.30 tot 19.30 uur.

Vorige week werd een ontzettend leuke en gezellige 12.5 jarige bruiloft gevierd in Dongen waarbij een groot aantal dames in hun trouwjurk aanwezig waren. Dit leverde een prachtig en romantisch plaatje op.

KWf huldigt jubilarissen en neemt afscheid van Marian Lenaerts

door Ton Zinger Het Koningin Wilhelmina Fonds organiseerde vrijdag een feestavond in De Gouden Leeuw. Een mooie gelegenheid om jubilarissen te huldigen en deze keer ook om afscheid te nemen van mensen die zich jaren met hart en ziel hebben ingezet in om de jaarlijkse collecte goed te laten verlopen. Het was ook de avond om kennis te maken met twee nieuwe bestuursleden. Rob Biesheuvel is de nieuwe voorzitter en Rob Huiben de nieuwe penningmeester. Er werd afscheid genomen van Marian Lenaerts, die 31 jaar de kar getrokken heeft. 'Ik begon 31 jaar geleden gewoon als collectant, maar nam al snel meer taken op me. Een bestuursfunctie trok me wel. Ik had me voorgenomen pas te stoppen op het moment dat er een nieuwe voorzitter was. Ik heb er alle vertrouwen in dat die functie bij Rob Biesheuvel in goede handen is', vertelt ze zelf. De nieuwe voor-

Maandag 2 en 9 september 14.30-15.30 uur bij Van Gils Sport, Alexanderstraat 2, Dongen. Donderdag 5 en 12 september 19.30-20.30 uur in ’t Schouw, Rembrandtstraat 69, Dongen.

ARTSEN

GEZIEN IN DONGEN

MAATSCHAPPELIJK WERK Planetenstraat 25 5051 TS Dongen Telefoonnr.: 0162-319331 Spreekuur maandag t/m donderdag van 08.30 - 10.30 uur

25 25 jaar lekker de lekkerste

Appelflappen elke 5e GRATIS Zonnebruin

volkoren met zonnepitten 3 hele broden

e

Croissant

Lekker nagenieten van je vakantie

e

6.95 0.75

Wij zijn gewoon goed bereikbaar. Al 25 jaar lekker de lekkerste...

25

zitter bedankt haar voor het vertrouwen. 'Ik ben wel blij dat je me beloofd hebt dat ik altijd een beroep kan doen op jouw ervaring'. Er werd ook afscheid genomen van Rob van Dun, die 10 jaar penningmeester was en van bestuurslid Yvonne Loonen, die om gezondheidsredenen afscheid moet nemen. De nieuwe voorzitter huldigde vervolgens Dina Schellekens, Riet Jansen en Anita Brooijmans die 25 jaar collectant zijn en Irma Masen die al 36 jaar collecteert. Eric van Veelen is regiocoördinator Zuid West Nederland en was naar Dongen gekomen om zijn waardering uit te spreken voor de inzet van de Dongens afdeling. 'In het bijzonder de trouwe collectanten en de mensen die afscheid nemen'. Die laatste drie kregen een bijzonder cadeautje. Een mini collectebus uitgevoerd in tin. ´Ik was nog nooit in Dongen geweest, maar jullie hebben een afdeling om trots op te zijn. Het is heel bijzonder dat in zo´n betrekkelijk kleine gemeente ieder jaar 160 vrijwilligers op pad gaan. De collecte is al 63 jaar een belangrijke bron van inkomsten voor het KWf. In 1949 werd 64.000 gulden opgehaald en in 2012 7,8 miljoen euro. In totaal kwam er 135 miljoen aan giften binnen. Daarbij inbegrepen de opbrengst van groot opgezette acties. 80% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek en gespecialiseerde ziekenhuizen. Het KWf heeft een keurmerk, waardoor mensen weten dat het geld goed besteed wordt´, aldus Van Veelen die ten overvloede nog aankondigde dat in Dongen in de week van 2 tot en met 7 september weer gecollecteerd wordt. Rob Biesheuvel vroeg hem naar zijn mening over berichten dat collectes uit de tijd zijn. ´Daar ben ik het volstrekt niet mee eens. De collecte is belangrijk. Het geeft bekendheid aan het KWf. Gewoon doorgaan dus'.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

OPEN DAGEN Vrijdag 30 augustus van 09.00 tot 21.00 uur Zaterdag 31 augustus van 09.00 tot 17.00 uur

Voor al uw binnen- en buitenschilderwerk Patrick Peeters Bosboomstraat 18 06-52305180 5102 EE Dongen

Presentatie cursus en workshopprogramma:

info@peetersschilderwerken.nl www.peetersschilderwerken.nl

50 TINTEN HERFST Van harte welkom in

VLOOIENMARKT OP PARKEERTERREIN PRAXIS

BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl

Gazonmaaiers verkoop / reparatie / onderhoud

Boek je VERJAARDAGS-FAMVRIJGEZELLENFEEST bij Recreatieparadijs DE BELHAMEL Verschillende arrangementen gecombineerd met spelen en eten mogelijk.VANAF e 11,00 P.P Pijl en boogschieten Bowlen incl Gourmet Indoorsurvival Zeskamp Ribvaren. Kinderspeelparadijs binnen/ buiten Workshop Huifkartocht Ballonvaarten Pannenkoeken bakken. Buffet Barbeq. Etc. Kijk op WWW.DE-BELHAMEL. NL of bel 0168-481341

Smits Machine Agricole dorpenbaan 4, 5121 dG rijen (nL), tel. 0161-225106, Fax 0161-220871

www.smits-rijen.nl Bestrijding nodig van: Wespen, Vliegen, Vlooien, Houtworm of andere Plaagdieren? Bel naar: A. Wijnen Ongediertebestrijding 013-5159912

Schilderwerk ? Binnen en/of Buiten ? Ook sausen ,witte en behangen . Bel voor gratis advies en offerte . Gerrit Kooijman Schilderwerken ( sinds 1964 !! ) Tel 0162.684282 of mail : ger.ko@ziggo.nl

De Reeshof, Parkeerterrein van PRAXIS/ Brakman 80/ 5047 SW



       

 





 het ?         kan      Of 

NIEUW de aardbeienautomaat

Inl. 0416 530 502 / 9.00 - 16.30u./ www.deevenementenlijn.nl

De Soet tengels 21x47x3,30 €16 rib 44x69x3,90 €6 populier 122x244x5mm €15 spiegelplt 125x247x6mm €30 spaanplt 210x265x28mm €25 0162-686470

 Scheiden..... en dan? 

ZONDAG 1 SEPT. TILBURG

  Of kan het ?

    Hoe       Of kan het ?    Hoe     

PARIJSEMARKT ZONDAG 8 SEPTEMBER RIJEN

Vanaf heden kunt u bij ons dagelijks aardbeien en ander zacht-fruit uit de automaat kopen!

Terrein t.o. Wilhelminaplein, Hoofdstraat 0416 530502/10.00-17.00u. /www.deevenementenlijn.nl

Dit weekeinde is de winkel nog geopend op vrijdag en zaterdag: Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur Zaterdag van 08.30 tot 15.00 uur

GRATIS ENTREE!!!

VLOOIENMARKT BIJ

OPENLUCHTZWEMBAD HET RUN ZONDAG 8 SEPTEMBER DRUNEN

Van september t/m december is de winkel geopend op zaterdag van 08.30 uur tot 13.00 uur. De automaat is wel zeven dagen per week open.

Sportlaan 14 / 5151 RK van 9.00 t/m 16.30u Inl. 0416 530 502 >> 2e kraam€15,- << www.deevenementenlijn.nl



  Hoe  



  chaos te krijgen? Wie kan ons helpen orde in de  

werkt        DSC-ScheidingsAdvies   





                      

  

 

    

  

 

 • met beide partners  ۰  •   in het belang van u alletwee    ۰ ۰

   

 • ۰ ۰  en met name van uw kinderen  ۰ ۰  • ۰ tegen een vooraf afgesproken,  ۰ ۰   

vaste en betaalbare prijs.

۰ ۰

     

   voor   Eén adviseur de gehele scheiding! 

 Voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.  



VOF de Goeije Kroon

Fam. Peeters - Breedstraat 14 - Dongen 06 24 58 38 18 - www.degoeijekroon.nl

Voor al uw binnen- en buitenschilderwerkzaamheden!

Dear Hunters relatiebemiddeling Voor alle singles in Brabant

BREDA INTRATUIN

Wil jij ook niet wachten op die toevallige ontmoeting?

ZONDAG 1 SEPT. - 10-17 UUR

Neem dan nu contact op met ons. Wij zoeken gericht naar iemand die bij je past!

Terheijdenseweg 294, 4826 AA Breda Noord Richting Terheijden. Info: 0161-456291 KAPSTER NODIG? Ik kom gewoon bij u aan huis zeer gemakelijk als u zelf niet zo mobiel bent of als de tijden in u kapsalon niet uitkomen. Heb al een tijdje ervaring.Knip dames en heren.Afspraken alleen voor overdag.Voor inl 06-12594953

Info: Diana Brakkee T: 0162-693419 E: diana@dearhunters.nl W: www.dearhunters.nl Uw trap laten bekleden c 125,00 excl tapijt Tel 0614209499

AKTIE DEZE MAAND. HAAL JE RIJBEWIJS. JE KRIJGT VOOR € 850,20 UUR RIJLES + Cursus IntuïtieveOntwikkeling PRAKTIJKEXAMEN. VERVOLGLES TIJDEen meditatie om goed in je vel te zitten en om LIJK €36,VANAF 16,5 JAAR KAN je innerlijke kracht te JE AAN DE SLAG. leren kennen ANDERE TAAL IS MOCursus van 8 lessen GELIJK. op maandagavond MEER INFORMATIE van 19.30 tot 22.00 of 0620509974. op dinsdagmorgen RIJSCHOOL CARLvan 9.15 tot 11.45 RENE Start 2/9 t/m 29/10 jezelf innerlijke ZONDAG 8 SEPTEMBER 10.00-17.00 UUR Gun rust! Vliegveld Gilze en Rijen gelegen aan de Oude Rijksweg Aanmelden/info www.elsvandermeijden. Bij AD VAN DER STEEN Tilburg-Breda. Rijksweg 25 - 5125 NB Gilze en Rijen koopt u zorgeloos uw Win ook een gratis entreekaartje: kijk op de site: nl Vlasaard 6 Ulvenhout NIEUWE KEUKEN WWW.VLO-MARKT.NL - 0161-456291 of bel 076-5658960

VLOOIENMARKT VLIEGVELD GILZE EN RIJEN

de helpende hand als een dierbare wegvalt de helpende hand als een dierbare wegvalt

0162 0162 -- 31 31 24 24 35 35

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl

   Hans Meulemans

   0162-386617 of 06-12556459

Mail: scheiding@dsc-advies.nl    

www.scheding.dsc-advies.nl  

 

VLOOIENMARKT De Hobbyboerderij Materialen voor wenskaarten en scrapbooking. Cursussen en workshops. Open: dinsdag t/m zaterdag 9.00-17.00uur Vaartweg 58 Dongen 0162-322940 www.dehobbyboerderij. nl





edrijf edrijf delijke delijke

g g

PAGINA 4

• topmerken • hoge kwaliteit • scherpe prijzen • gratis advies/ontwerp • uitstekende service Gebruiksklaar gemonteerd

AD VAN DER STEEN keukens Julianastraat 103 – Rijen Tel 0161-227069 www.advandersteen.nl

Nu extra lage rente op een SNS Hypotheek met NHG Ga je een huis kopen of wil je je hypotheek oversluiten? Kies dan voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee heb je extra zekerheid en krijg je een aantrekkelijke, lagere rente. En als je voor 1 oktober 2013 een SNS Hypotheek met NHG aanvraagt, krijg je ook nog eens extra korting. De korting geldt voor alle rentevaste periodes. Een SNS Adviseur

berekent graag je voordeel en adviseert je uitgebreid welke hypotheek het beste bij je past. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG? En wil jij ook profiteren van de extra lage rente op een SNS Hypotheek met NHG? Maak dan nu een afspraak met een SNS Adviseur. Het eerste gesprek is gratis! Bel 0900 - 18 50 of ga naar een SNS Winkel bij jou in de buurt.

Tilburgseweg 46 5051 AH Goirle Gratis rek 1e gesp


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 5

Cambridge-examen en IB-examen succesvol afgerond

TTO-leerlingen Cambeur College doen het super! Docent Engels Henk Sanders kan opgelucht ademhalen. In de grote vakantie kreeg hij namelijk twee goede berichten: allereerst zijn al zijn derdeklassers geslaagd voor het Cambridge examen en hebben zij daarmee hun TTO-onderbouwopleiding aan het Cambreur College in Dongen succesvol afgerond. Twee keer togen de leerlingen van de tweetalige afdeling naar Eindhoven om zich te laten testen door Britse examinatoren. En opnieuw slaagden alle Cambreurleerlingen erin om het examen te halen. Een mooie prestatie.

De geslaagde leerlingen tijdens de gala-avond Nog spannender was het English IB-examen in vwo6, dat in de meivakantie plaatsvond. Het was voor het Cambreur College en voor de docent Engels het allereerste IB-examen en de eisen daarvoor waren met ingang van dit jaar ook nog eens aanzienlijk verzwaard. Het IB-examen, het International Baccalaureate English, is het logische vervolg op het Cambridge examen. Na het behalen van hun Cambridge First Certificate hebben de tweetalige leerlingen van het Cambreur College zich drie jaar lang voorbereid op het IB-

examen. Dit examen wordt overal ter wereld afgenomen en overal volgens dezelfde normen beoordeeld. Tijdens het IB-examen moeten de leerlingen laten zien dat zij teksten op academisch niveau in het Engels kunnen analyseren en schrijven, dat zij literair goed geschoold zijn en dat zij Engels kunnen spreken alsof het hun moedertaal is. Aangezien de beoordeling geschiedde door assessoren in landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië heeft het even geduurd voordat de leerlingen de uitslag kregen. Maar hun prima resulta-

Schade aan energievoorziening in De Beljaart door Ton Zinger Op 27 juli richtte een blikseminslag grote schade aan in de installatie die de energievoorziening in de 2e fase van de Beljaart regelt. In het bijzonder de verwarming en het warme tapwater. In 33 woningen die aan de Brem, Klaproos, Achterhuizensticht en Onkelsticht staan hebben bewoners de gevolgen ondervonden. Er zijn noodoplossingen getroffen door Geo Dongen. 'Het verontrust ons dat er nog steeds geen structurele oplossing is. Daar zou Geo Dongen toch voor moeten zorgen. Wij hebben de consessie verleend dat het bedrijf in de 2e fase een duurzaam energiesysteem kan exploiteren. De verantwoordelijkheid dat dat goed gebeurt ligt bij het bedrijf. Wij vinden dat ze snel voor een goede structurele oplossing moeten zorgen', zegt wethouder Joop Velthoven. Dat de gemeente pas na een maand een bewonersbrief heeft gestuurd komt doordat de problemen pas laat bekend waren. 'De vakantie zit er tussen. De blikseminslag heeft ook geen zichtbare materiele schade opgeleverd. Er is geen sprake ge-

weest van brand'. De bewoners merketen al snel dat de warmwatervoorziening niet naar behoren functioneerde. De woningen zijn in clusters aan elkaar verbonden en aan een installatie. Het is niet bekend of de installatie van Geo Dongen is beveiligd tegen blikseminslag. Dat is een van de vragen die nog beantwoord moeten worden. De gemeente heeft advies ingewonnen bij Oranjewoud om tot een structurele oplossing te komen. 'Het is gecompliceerd. Het gaat om problemen met de electronica. Maar er moet zo snel mogelijk een afdoende oplossing komen', zegt wethouder Velthoven.

Rommelmarkt Musis Sacrum laatste keer in Julianastraat Zondag 1 september organiseert de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum weer haar jaarlijkse tweedehands- cq rommelmarkt van 10.30 tot 14.30 uur. De entree bedraagt slechts € 1,50 en kinderen onder de zes jaar mogen gratis naar binnen. De opbrengst van deze middag komt ten goede aan het instrumenten- en kledingfonds van de muziekvereniging. Het is een markt voor de ware koopjesjagers, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar juist dat ontbrekende stukje servies of onderdeel van hun verzameling. De leden van de organiserende muziekvereniging zijn begin deze week begonnen met het leeg halen van de kelder in het verenigingsgebouw. De spullen zijn per categorie gerubriceerd, oa huishoudelijke artikelen, klein meubelen, audioapparatuur, speelgoed, puzzels, (oude) muziekinstrumenten om maar wat op te noemen. Wat dit jaar ook niet ontbreekt, is de aparte boekenafdeling. Uit vele duizenden boeken kunt u een keuze maken. De boekverkoop is

binnen in het Musis-café te vinden. Een half uur na opening, om 11.00 uur, vindt de traditionele veiling plaats door veilingmeester K. Jacobs. Bijzonder is dat dit jaar ook overtallig meubilair uit het oude verenigingsgebouw verkocht wordt. Onder het mom ‘alles moet weg’ worden oa barkrukken, stoelen, tafels etc. te koop aangeboden, zolang de voorraad strekt.

ten maakten het lange wachten uiteindelijk meer dan goed. Achttien Cambreurleerlingen deden mee, zeventien slaagden erin om dit examen ook daadwerkelijk succesvol af te ronden. Een hele knappe prestatie, van zowel leerlingen als van de docent! In oktober vieren we als Cambreur College met de inmiddels afgezwaaide leerlingen het behaalde succes. Zij zullen in hun vervolgopleiding en hun verdere werkzame leven gegarandeerd merken, dat het International Baccalaureate English als extra vak een geweldig pre is.

Cambreur College werkt voor Vluchtelingen hulp Nederland Geen rekenen of biologie, maar internationale gerechten bereiden. Op Afrikaanse trommels roffelen in plaats van Franse les. Mooie sieraden maken terwijl er anders wiskunde op de lessentabel staat. In de wereldweek, die van 16 tot en met 20 september wordt gehouden is de gewone lessentabel voor een weekje vervangen. De week staat in het teken van Wereldculturen. De leerlingen spelen spelletjes uit verre landen en luisteren naar mensen die hun verhalen van ver komen vertellen. Het wordt een drukke week die op vrijdag van 10.30 tot 14.00 uur afgesloten wordt met een spetterende Grand Bazaar in de aula van de school. Rond de school wordt tevens een sponsorloop uitgezet waar de leerlingen hun beste beentje voor gaan zetten en waar zij natuurlijk heel veel aanmoediging bij kunnen gebruiken. De opbrengst van de verkoop van de producten op de markt en het ingezamelde geld van de sponsorloop komt ten goede aan Vluchtelingenwerk Nederland, een instantie die in deze Wereldweek een flink aantal gastlessen voor de brugklassers verzorgt.

KVG programma september

Ontmoetings ruimte 't Palet

11 september: Fietstocht met onderweg een picknick. Vertrek om 9.00 uur met de fiets vanaf De Cammeleur; terug in Dongen rond 17.30 uur. 13 september: Stevig stappen; duur wandeling ca. 3 uur; vertrek vanaf De Cammeleur om 9.00 uur; tijdens de wandeling wordt ergens aangelegd voor een kopje koffie/thee. 18 september: Workshop halsketting maken van lipjes van blikjes in De Cammeleur; aanvang ’s middags 14.00 uur, ’s avonds 20.00 uur. 19 september: Bijeenkomst leesgroepen in De Cammeleur vanaf 13.30 uur. 20 september: Excursie hortensiakwekerij Inrana, Strijbeekseweg 23b, Strijbeek. Vertrek 13.15 uur met auto’s vanaf het Wilhelminaplein. 22 september: Wandeling Meijendel-Clingendael. We vertrekken om 08.45 uur met auto's vanaf het Wilhelminaplein naar station Gilze-Rijen. Zorg voor een OV chipkaart! De afstand van de wandeling is ongeveer 15 kilometer. Wilt u ervoor zorgen dat u voldoende eten en drinken meeneemt voor onderweg. 25 september: Bezoek aan een museum door de museumgroep. 25 september: Lezing over de jonge veteraan door Claudia Snelleman in De Cammeleur; aanvang 20.00 uur. Deze lezing is ook toegankelijk voor niet-leden; de entree voor niet-leden bedraagt € 4,00 inclusief koffie/thee. 26 september: Rondleiding Bomenpad in Park Vredeoord. Verzamelen buiten bij De Cammeleur om 13.30 uur. 27 september: Stevig stappen; duur wandeling ca. 3 uur; vertrek vanaf De Cammeleur om 9.00 uur; tijdens de wandeling wordt ergens aangelegd voor een kopje koffie/thee. 30 september: Cursus Mandala tekenen in De Cammeleur; aanvang 13.30 uur. Elke maandagmiddag yoga in De Cammeleur. Elke vrijdagmorgen Nordic Walking in De Duiventoren vanaf 9.30 uur; start bij de 'grijze fiets'. Inmiddels is bij de leden van het KVG het najaarsprogramma 2013 thuisbezorgd. Ook dit najaar is er volop keuze uit allerlei activiteiten op het gebied van ontspanning, voorlichting, sport en excursies en worden er ook weer diverse cursussen gegeven.

Activiteiten september zondag 1 september bingo aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur inl. Els Kenter (tel. 316215) woensdag 4 september koffie-uurtje voor alle inwoners uit Dongen , aanvang 10.00 uur

INFORMATIE www.kvgdongen.nl of via het secretariaat: Ineke Koenen, Tamboerijnlaan 10, 5101 AM Dongen, tel. 0162 316070; e-mail: secretaris@kvgdongen.nl.

e-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

Hypotheek aflossen?

voor al uw verlichting ideeën

De laatste tijd wordt de roep om uw hypotheek af te lossen alsmaar luider. Aflossen op uw schulden is prima, maar het roept ook allerlei vragen bij u op, zoals: -

Hoeveel mag ik boetevrij aflossen? Op welk leningdeel kan ik het beste aflossen? Wat is mijn netto besparing per maand? Kan ik het geld later weer bijlenen? Is het niet beter om te sparen? Waar kan ik met al mijn vragen terecht?

Het antwoord op de laatste vraag heeft u gevonden: Stadhouders Financiële Planning, helder en oprecht.

Financieel advies nieuwe stijl OPEN MA-VRIJ 9 - 17 | Innovatiepark 20 | Oosterhout | egloshowroom.nl

Kinderbios in De Poort Woensdag 4 september 2013 organiseert Stichting Richting een kinderbios voor kinderen vanaf 6 jaar. De kinderbios vind plaats in jongerencentrum de Poort aan de Gasthuisstraat 3 in Dongen. Zorg dat je een kwartier van te voren aanwezig bent! In de doldwaze 'Ushi must marry' moet Ushi Hirosaki, volgens de Japanse traditie voor haar 30e trouwen. De film begint om 15.00 uur en de entree is 1 euro.

Abdis van Thornstraat 37 4901 ZA Oosterhout

Telefoon: 0162 - 465674 E-mail: info@stadhoudersfp.nl

‘Dag Sophie veel plezier bij mama’ ‘Dag Sophie veel plezier bij mama’ ‘Dag Sophie veel plezier bij mama’ ‘Dag papa, tot maandag’ ‘Dag papa, tot maandag’ ‘Dag papa, tot maandag’

Wij regelen uw hele scheiding! Van Wij regelen uw hele scheiding! Van het tot alimentatie Wijouderschapsplan regelen uw hele scheiding! Van hetvan ouderschapsplan totalimentatie alimentatie en uw woning tot verzekeringen. het ouderschapsplan tot verzekeringen. en van van uw uw woning tothet Inclusief opmaak van convenant! en woning tot verzekeringen. Inclusief opmaak opmaak vanhet hetconvenant! convenant! Inclusief Wij werken met u van beide samen. Wij werken met u beide samen. Hierdoor is uw scheiding goedkoper, Wij werken met u beide samen. Hierdoor is uw uw scheiding scheiding goedkoper, sneller geregeld en mindergoedkoper, schadelijk Hierdoor is sneller geregelden en minder minderschadelijk schadelijk voor kinderen. sneller geregeld voor kinderen. kinderen. voor Meer weten? Bel ons gerust voor een Meer weten? weten? Bel ons onsgerust gerustvoor vooreen een kosteloos kennismakingsgesprek. Meer Bel kosteloos kennismakingsgesprek. kennismakingsgesprek. kosteloos BreAss Hoge Ham 75 BreAss BreAss Dongen HogeHam Ham75 75 Hoge 0162-317660 Dongen Dongen www.breass.nl 0162-317660 0162-317660 www.breass.nl  www.breass.nl 

 

    

NIEUWS UIT DE WIJKEN Nationale Burendag op 21 september:

Hap je mee?!

Nationale Burendag, een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts komt er weer aan. Zij vragen om in het vierde weekend van september iets te organiseren met en voor je buurt om elkaar weer eens (beter) te leren kennen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Wijkraad de Biezen doet dat met een “Hap je mee?!”-middag op zaterdag 21 september.

ETEN VERBROEDERT Op zaterdagmiddag staat er een grote tent met tafels op het grasveld aan de Dassendonk achter Antep’s Snackbar (voorheen Frituur de Biezen) waarin wij wijkbewoners uitnodigen om iets lekkers voor elkaar te maken of te komen brengen. Aan het eind van de middag gaan we een deel van al het lekkers rondbrengen naar mensen in de wijk die hulpbehoevend of niet zo mobiel zijn. De recepten gaan we digitaal bundelen en verspreiden als receptenboekje. Uiteraard mag het lekkere ook thuis al gemaakt of voorbereid worden. Omdat we buiten in een tent staan, zijn er nauwelijks tot geen kookvoorzieningen, maar dit mag de pret niet drukken! Het gaat om het gezellig samenzijn, elkaar helpen, contacten opdoen en iets doen voor een wijkbewo-

ner. Enkele tips: Cupcakes kunnen van te voren gebakken worden en tijdens de Hap je meemiddag worden versierd (ook heel leuk voor de kinderen om te doen), wraps zijn heel makkelijk ter plekke te maken, fruit uit eigen tuin zijn ook heerlijke hapjes. Wees creatief en maak het jezelf niet te moeilijk!

INTERNATIONALE KEUKEN Wat wij bijzonder leuk zouden vinden is als er wijkbewoners met een internationale afkomst iets uit hun vaderland willen klaarmaken. Antep’s snackbar neemt hierin het voortouw en maakt heerlijke baklava! Meld je aan als je mee wilt doen. En mocht je iemand kennen die in aanmerking komt om wat lekkers te krijgen, geef dit dan ook door op burendag@ wijkraaddebiezen.nl

10 Jaar Oosteinds Spektakel Op 6, 7 en 8 september wordt het Oosteinds spektakel gevierd voor de 10e keer. Op vrijdagavond is de start met de DJ’s van Radio Puur FM Roadshow en om helemaal in Hollandse sferen te komen staan er deze avond 2 artiesten op het programma. Mathijs Koning uit Oosterhout en Stef Ekkel, maken de avond compleet. Kortom een Hollands avondje puur genieten. Zaterdagavond gaat het dak eraf met WC Experience en BZB. Deze twee bekende Brabantse superbands staan garant voor een onvergetelijk feest. Op zondag wordt het feest afgesloten met de Eerste Brabantse Kampioenschappen Auto Blubbering. Een groot spektakel, nieuw in Brabant. De ingrediënten zijn simpel, een auto en een bak met modder. Geef een spurt gas en kijk hoever je komt. Dat is in een notendop de sport Auto

Dus ben op tijd en sla uw slag! Verder kunt u kunt tijdens de rommelmarkt deelnemen aan de enveloppenactie en kans maken op een van de vele leuke prijsjes, dit alles ter ondersteuning van de muziekvereniging.

DE EGLO SHOWROOM

voor nadere inlichtingen: ontmoetingsruimte@gmail.com

Gaat u scheiden? Gaat uuscheiden? Gaat scheiden? Gaat u scheiden?

Blubbering. Uiteraard is er op zondagmiddag ook van alles te beleven voor kinderen. Voor de allerkleinste is er o.a. schminken en leuke ballonfiguren knopen of deelnemen aan het spektakel speelplein, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Voor de grotere kinderen is er een mini-blubberbaan, waar je met de skelter door kan. Hierbij zijn laarzen verplicht. Voor meer informatie: www.oosteindsspektakel.nl

RUIM 150 SOORTEN BIER...! Hoge Ham 59 5104 JB Dongen Tel. 0162-319850


Zorgeloos Zorgeloos naar naar school! school!

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

ADVOCATENKANTOOR TENNEBROEK De persoonlijke aandacht die uw zaak verdient! Mr O.P.N.M. Tennebroek Gratis inloopspreekuur iedere donderdag van 19.00 uur - 20.00 uur Kardinaal van Rossumstraat 58

5104 HN DONGEN

Tel (0162) 32 02 42 Fax (0162) 31 21 01

info@tennebroek.nl www.tennebroek.nl advertorial

Zorgeloos naar school!

advertorial

Zorgeloos naar school!

Gaat uw zoon/dochter niet (meer) zorgeloos naar school door Zorgeloos naar school! Gaat uw frustratiegevoelens zoon/dochter niet omdat (meer) naarof school faalangst, hetzorgeloos lezen, spellen rekenendoor niet

faalangst, frustratiegevoelens omdat het spellen rekenen niet Gaat zoon/dochter niet de (meer) lukt,uw demotivatie omdat planning en lezen, de aanpak vanofhet huiswerk lukt, demotivatie omdat de planning en de aanpak van het huiswerk zorgeloos naar school door faalangst een te moeilijke klus is of heeft uw zoon/dochter buikpijn omdat er ofeenfrustratiegevoelens het te moeilijke klusomdat is of heeft dagelijks gepest wordt in klas? uw zoon/dochter buikpijn omdat er lezen, spellen of rekenen nietdelukt? dagelijks gepest wordt in de klas? Is er sprake van demotivatie omdat deTijd planning de aanpak het hulp wanneer u als ouders uw zoon/ om openzoek te gaanvannaar huiswerk eenopte zoek moeilijke klus is? Tijd om te gaan naar hulp wanneer u als ouders uw zoon/ helpen. Wij werken dagelijks metinleerlingen Ofdochter heeft uwonvoldoende zoon/dochter kan buikpijn omdat er dagelijks gepest wordt de klas? dochter onvoldoende kan helpen. Wij werken dagelijks met leerlingen

met leer en sociaal-emotionele problemen en ervaren wat adequate Gaat uw zoon/dochter niet (meer) zorgeloos naar school door

met en sociaal-emotionele problemen en ervaren wat adequate faalangst, frustratiegevoelens omdat als het lezen, spellen uw of rekenen niet Tijd omleer op zoek te gaanen naar hulp wanneer u het gevoel heeft ouders zoon/ hulp voor kinderen jongeren betekent. lukt, demotivatie omdat de planning en de aanpak van het huiswerk hulp voor kinderen en jongeren betekent. dochter onvoldoende te kunnen helpen. een Wij werken dagelijks met kinderen met te moeilijke klus is of heeft uw zoon/dochter buikpijn omdat er wordt in de klas? leer- en sociaal-emotionele problemen. dagelijks Door gepest jarenlange ervaring weten wij dat Bij onderzoek Opdidakt inzicht helpenkan wijbieden uw kind goed in dedoor: problemen uwhulp kind. Wij bieden Tijd om op zoek tevan gaan naar wanneer u als ouders uwzorg zoon/ Bij Opdidakt helpen wij uw kind door: dochter kan helpen. werken dagelijks met leerlingen het waardoor verhogenuw vankind hetweer leestempo; op• maat zorgeloos enonvoldoende met plezier enWijzelfvertrouwen naar met leer en sociaal-emotionele problemen en ervaren wat adequate • het verhogen van het leestempo; school hulp voor kinderen en jongeren betekent. • hetgaat. inoefenen van de spellingscategorieën; •• het inoefenen spellingscategorieën; beheersing vanvan de de rekenvaardigheid;

Opdidakt helpen wij uw kind door: Bij• Opdidakt helpen wij kind door: Bij • het verhogen van het leestempo; beheersing vanvan deuw rekenvaardigheid; vergroten het leesbegrip begrijpend lezen; het inoefenen de spellingscategorieën; • •te het onderzoeken waar de problemen van•bij uw kindvan vandaan komen en •bij beheersing van de rekenvaardigheid; ••praktische het vergroten vanteen het leesbegrip begrijpend lezen; geven voor ouders en school samen teadviezen plannen de organisatie het huiswerk; • het van vergroten van het leesbegrip bij begrijpend lezen; samen te plannen de organisatie van het huiswerk; te plannen en de organisatie van het enhuiswerk; • ••hetsamen van teverhogen werken aan het hetleestempo; vergroten van ••het zelfvertrouwen; te werken aan het vergroten van het zelfvertrouwen; • •hetteinoefenen van de spellingscategorieën; •het het verminderen van (faal)angst; werken aan het vergroten van zelfvertrouwen; het verminderen van (faal)angst;• te leren omgaan met boosheid, impulsiviteit, verdriet of frustratie. • ••beheersing van de rekenvaardigheid; hetleren verminderen van boosheid, (faal)angst; omgaan impulsiviteit, verdriet frustratie. • •hettevergroten van hetmet leesbegrip bij begrijpend lezen;vormen Voor de verschillende zijn er of vergoedingen mogelijk. Wilt • te leren omgaan met boosheid, impulsiviteit, verdriet of frustratie. u meer Maak dan bij ons een afspraak voor een vrijblijvend • samen te plannen en de organisatie van het weten? huiswerk; en kostenloos intakegesprek waarin we u een passend advies geven. • Voor te werken aan het vergroten van het zijn zelfvertrouwen; Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook terecht op onze website de vormen er zorgeloos vergoedingen Wilt www.opdidakt.nl. uwverschillende zoon/dochter niet (meer) naarmogelijk. school door • Gaat het verminderen van (faal)angst; Voor de verschillende vormen zijn er vergoedingen mogelijk. Wilt weten? Maak dan bij ons Opdidakt een voor een vrijblijvend •u te meer leren omgaan met boosheid, impulsiviteit, verdrietspellen of frustratie. Gemert faalangst, frustratiegevoelens omdat hetafspraak lezen, of rekenen niet

uenmeer weten?intakegesprek Maak dan bijwaarin ons Nieuwstraat een afspraak voor een vrijblijvend kostenloos we u24deeen passend geven. lukt, demotivatie omdat de planning enGemert aanpak van advies het huiswerk 5421 KP en kostenloos intakegesprek waarin we u een passend advies geven. Voor de verschillende vormen van onderzoek enook begeleiding zijn vergoedingen gemert@opdidakt.nl Natuurlijk kunt uklus voorismeer informatie terechtbuikpijn op er onze website een te moeilijke of heeft uw zoon/dochter omdat er 0492-392078 mogelijk. Wiltkunt u meer weten? Maakinformatie dan bij ons een afspraak voor een vrijblijvend Natuurlijk u voor meer ook terecht op onze website www.opdidakt.nl. dagelijks gepest wordt in de klas? intakegesprek waarin we u een passend advies www.opdidakt.nl. geven. Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook terecht onze www.opdidakt.nl. Opdidakt Gemert Tijd om op op zoekwebsite te gaan naar hulp wanneer u als ouders uw zoon/ Opdidakt Gemert

Nieuwstraat 24

dochter onvoldoende kan helpen. Wij werken dagelijks met leerlingen Opdidakt Raamsdonksveer Nieuwstraat 24 5421 KP Gemert Haven 19-21 met leer en sociaal-emotionele problemen en ervaren wat adequate 5421 KP Gemert gemert@opdidakt.nl 4941 DE Raamsdonksveer hulp voor kinderen en jongeren betekent. gemert@opdidakt.nl raamsdonksveer@opdidakt.nl 0492-392078 0162-820996 0492-392078 Bij Opdidakt helpen wij uw kind door: • het verhogen van het leestempo; • het inoefenen van de spellingscategorieën; • beheersing van de rekenvaardigheid; • het vergroten van het leesbegrip bij begrijpend lezen; • samen te plannen en de organisatie van het huiswerk; • te werken aan het vergroten van het zelfvertrouwen; • het verminderen van (faal)angst; • te leren omgaan met boosheid, impulsiviteit, verdriet of frustratie.

Het beste

PAGINA 6

Lijstenmakerij. Voor het vakkundig opspannen en inlijsten van uw borduurwerk, geboortekaarten, aquarellen, schildersdoeken, etsen, posters etc. „Uw kunstwerk verdient ons vakwerk!“. Leo Briels lijstenmakerij, hoofdstraat 28, rijen. 0161223156 Van Fessem Party Verhuur. Uw Verhuuradres voor o.a:Statafels,Bier,Frisdrank,Koude Buffetten, Barkrukken,Tafels,Glazen,Koelkasten,Servies, Stoelen,Party-Tenten, Terrasverwarmers,Etc, Etc,Kortom alles om van uw feest een knalfeest te maken. Tel:06-30805956 Raamsdonksveer Tai Chi Chuan / Taijiwuxigong Start in de Schakel Gilze woensdag ochtend 11 september 10-11.15 uur en woensdagavond 11 september Rijen in de Basisschool de Vijf Eiken van 20-21.15 uur. Ontspanning van lichaam en geest (innerlijke rust). Info: www.tai-chib-one.nl en opgave 0161226246 / 0630152519.

ONZE NIEUWE COLLECTIES EN DE LAATSTE TRENDS VAN ONZE MERKEN... • • • • • • • • • • • • • • • •

WINTERPRESENTATIE DAGEN

Airfield Basler Cavaletti Van der Mark Gerry Weber Geisha Josephine & Co Joseph Ribkoff Indies Sarah Pacini Ten Days Summum Expresso Stroke Frank Walder enz...

m et m od es how in ’t Win ke ltj e.. Zaterdag 31 aug.: 10.00 uur Woensdag. 4 sept.: 10.00 uur & 14.30 uur Zaterdag 7 sept.: 10.00 uur Woensdag 11 sept.: 10.00 & 14.30 uur Zaterdag 14 sept.: 10.00 uur Woensdag 18 sept. : 10.00 & 14.30 uur Reserveer nu via: 0162-312453!

Uw naai- of lockmachine stuk!?

ENTREE GRATIS

Dan naar

Het Stoffenpalet Hoge Ham 67, Dongen, tel. 0162-315517, het service-adres bij u in de buurt, van:

Verkoop, reparatie, service en instructie van alle merken! Gratis halen/brengen, vooraf altijd prijsopgave. Info: tel. 013-5113996 of www.habotex.com

Molendijk 8 - 5109 RN ‘s Gravenmoer T: 0162 312453 - F: 0162 318707 I: www.twinkeltje-sgravenmoer.nl

voor binnen en buiten

Voor de verschillende vormen zijn er vergoedingen mogelijk. Wilt u meer weten? Maak dan bij ons een afspraak voor een vrijblijvend en kostenloos intakegesprek waarin we u een passend advies geven. Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook terecht op onze website www.opdidakt.nl. Opdidakt Gemert Nieuwstraat 24 5421 KP Gemert gemert@opdidakt.nl 0492-392078

ruwbouw en sierbestrating

De zelfbouwer met oog voor kwaliteit doet alles in een keer goed. Schaafstra heeft verstand van bouwen, geeft vakkundig advies over het gebruik van materialen en gereedschap. Van fundament tot dakpan. Alles op één adres en op afroep bij u thuis bezorgd.

keukens - badkamers - tegels - sierbestrating - bouwmaterialen - deuren, wanden en plafonds hout/plaatmateriaal - stukadoors benodigdheden

OOK VOOR PARTICULIEREN

www.schaafstra-bv.nl www.schaafstra-bv.nl

Dongen (showroom), Eindsestraat Tel: 0162-314311 Dongen (showroom) Eindsestraat 66. Tel: 0162-31431166. Hilvarenbeek Van der Heijdenstraat 3. Tel: 013-5054015 Dongen (showroom), Eindsestraat 66. Tel: 0162-314311 Hilvarenbeek, Van der Heijdenstraat 3. Tel: 013-5054015 Hilvarenbeek, Van der Heijdenstraat 3. Tel: 013-5054015

Prijswinnaars Puzzel Jubileumkrant Electrische fiets MatraBike M. Meulesteen, Zwarte Dijk 41, Rijen Lenco DC-511 Black 5 Mega Pixel digitale fotocamera P. de Laat, Botermakerstraat 13, Oisterwijk 5 Cadeaubonnen t.w.v. 50 euro te besteden bij Schaafstra BV R. Versteeg, Heistraat 119, Sprang-Capelle Jan van Best, Zandvaert 11, Kaatsheuvel M. Coremans-Verhof, Weberstraat 23, Dongen Toos Wellens-Kuijsters, S. vd Oyestraat 1, Goirle A. van Raak, Gildelaan 89, Hilvarenbeek 5 Dinerbonnen t.w.v. 20 euro van Brasserie De Drie Vissen Dongen I. van ’t Veer, Salviastraat 15, Dongen Theo van de Wiel, Geerde 66, Waalwijk Peter Bergers, van den Hummelstraat 3, Loon op Zand RL van der Hoff, Schoorveken 76, Rijen Fam. van Uden, Boskoopstraat 5, Tilburg 6 Bioscoopbonnen t.w.v. 10 euro Hanneke van Goethem, Molikstraat 38, Dorst Emmie Cleven, Geerakker 16, Chaam Jos de Bont, Blazoenhof 18, Oosterhout N. van den Heuvel van Genuchten Julianastraat 32, Made Lia Poppelaars, Teerweerlaan 33, Raamsdonksveer R. van Gestel, Horst 38, Gilze De gewonnen prijzen kunnen na legitimatie vanaf maandag 2 september worden afgehaald aan de balie van onze vestiging in Dongen.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 7 'Bij alle geloof en twijfel'

Opening van het werkjaar en viering zilveren jubileum pastor Gerard Oostveen

Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart

Tien goede redenen om in de kerk te zijn

De kerk dichtbij

De afgelopen zomervakantie ben ik met mijn gezin naar ZuidDuitsland en Noord-Italië geweest. In Ravenna bezochten we enkele oud-Romaanse kerken uit het begin van het Christendom. Een hele bijzondere sfeer. Met weinig meubilair en ruimtes die opriepen tot aandacht en stilte. Maar vooral de mozaïeken trokken vele bezoekers. In Padua bezochten we de basiliek van de Heilige Antonius. Bij zijn graftombe had ik een religieus moment dat ik niet gauw meer zal vergeten.

JAARBEELDVERSLAG 2012 – 2013

Onze jongens vonden ZuidDuitsland zeker zo aantrekkelijk als Italië. Als campinggast konden we gratis gebruik maken van trein en bus. Zo kwamen we terecht in Freudenstadt. Een hele bijzondere plaats. In het midden een heel groot plein met fonteinen en een grasveld. Dit ‘lege midden’ nodigde echt uit er helemaal ‘te zijn’. Aan de randen winkeltjes met bogengalerijen en leuke terrasjes. Wat een prachtig centrum! Zo’n eenheid, zo’n harmonie. De aanleiding dat dit ooit zo gebouwd werd, was minder positief: De Geallieerden bombardeerden in 1945 het hele stadscentrum plat. In de centrale, evangelische kerk was daar veel over te lezen en te zien.

TIEN REDENEN Wat mij hierin trof, was een groot bord met daarop tien redenen om in de kerk te zijn. Vrij vertaald stond er te lezen:

1. Het gaat er over hoop in plaats van angst. 2. In de kerk geen hectiek, maar rust in tegenwoordigheid van God. 3. Kerkelijke zon- en feestdagen bieden rustpunten in het leven. 4. Het gaat er om duidelijkheid in plaats van onverschilligheid (liefde als doel om voor te leven). 5. Bijtanken in plaats van afhaken (er wordt een zegen over je leven uitgesproken). 6. Je ervaart in het licht van de eeuwigheid dat het leven je (nog) veel kansen biedt. 7.Er is aandacht voor solidariteit. 8. De kerk wil ’alleenstaanden’ verbinden. 9. Er wordt gewerkt aan vergeving in plaats van vergeten. 10. In de kerk wordt verbondenheid gezocht met de samenleving, dichtbij en ver af. Zie hier genoeg oriëntatie –en uitdaging- voor het nieuwe werkjaar! Pastor Peter Derks

Het jaarbeeldverslag 2012 – 2013 is uitgekomen. Ingeschreven parochianen krijgen het vóór 1 september thuis bezorgd. Heeft u het niet ontvangen, dan kunt u het ophalen achter in de kerk.

Kroniek OVERLEDEN: 31 mei Joyce Hamers, 36 jaar 9 juni Marie Haest, weduwe van Petrus de Jong, 97 jaar 11 juni Lia van Rosmalen, weduwe van Walter van Gorp, 76 jaar 20 juni Lies Diepstraten, weduwe van Adrianus Cloin, 98 jaar 1 juli Hermien Broeders, weduwe van Pieter Schellekens, 92 jaar 20 juli Willem Bosgoed, weduwnaar van Johanna Akkermans, 78 jaar

KERKELIJK HUWELIJK: 31 mei Pauline Vonk en Jurgen de Gussem

KBO - Nieuws Stijldansen: 3 september 4e Dagreis dinsdag 3 september: elke dans is een feestje naar Paleis het Loo in Apeldoorn, met bezoek aan het paleis en de tuinen, inclusief een Koninklijke rondrit met gids Prijs € 59,50 inclusief vervoer, koffie met gebak, lunch, rondrit met gids, entree en diner. 10 september Ontspanningsmiddag in de Cammeleur. Aanvang 13:30 uur. Met optreden van Trio “August de Laat” met liedjes van toen en komische voordrachten. 8 oktober Ontspanningsmiddag in de Cammeleur. Aanvang 13:30 uur. Met sketches van Maria van Riel – Broeders en optreden van “De Dorpsdokter”. 5 november 5e Dagreis Dit is een smokkeltocht met een film over het smokkelen. Dan een rondrit met gids en bezoek aan de Achelse Kluis. Daarna live muziek en een tonprater. Inclusief lunch en een voortreffelijk diner. Prijs € 37,50. Nadere informatie komt in Ons Eigen Venster.

LID WORDEN Aanmelden via www.kbo-dongen.nl of tel. telefoon Piet de Bont 322272 of Leny Schellekens 314016.

e-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

De dansvloer op tijdens een feest? Of toch maar achter de tafel blijven zitten? Steeds meer mensen ontdekken het plezier van stijldansen. Dansvereniging Midden Brabant biedt u de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer actief bezig zijn. Het maakt niet uit of u ooit aan stijldansen heeft gedaan of het wil leren? U bent u van harte welkom om de sfeer van het stijldansen te beleven in een gezellige omgeving. De dinsdagen 3 en 10 september 2013 verzorgen we gratis dansles in zalencentrum de Viersprong, Kanaalstraat 10 te Dongen. We starten om 20.00 u. Gewoon zelf mee doen en ontdekken of dit de start is van uw wekelijkse dinsdagavondje uit. De cursus loopt door tot juni 2014. U leert o.a. Engelse wals, tango, foxtrot, cha cha cha, rumba en jive. En voor de kosten hoeft u het zeker niet te laten.

DMVB is gestart als een vriendengroep, maar uitgegroeid tot een vereniging waar dansles, vrij dansen en gezelligheid even belangrijk zijn! En dat alles voor een vriendenprijs!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? Voor meer informatie over de Dansvereniging Midden Brabant, kunt u contact opnemen met Dick Elings 0162- 314309, info. dvmb@yahoo.com. Maar de beste manier is, om de introductieavonden te bezoeken en mee te doen!

Dansen in 't Schouw

Dansen is gezellig, ontspannend en goed voor de conditie. De wereld komt aan je voorbij tijdens onze danslessen. Iedere les is een soort wereldreis. Lekker ritmisch bewegen op muziek uit landen als Griekenland, Roemenië, Israël, Bulgarije enz. Tijdens het dansen ben je intensief bezig. Makkelijke en moeilijke pasjes worden langzaam opgebouwd en wisselen elkaar af. Evenals langzame en snelle. Doordat je zo intensief beweegt, werk je ongemerkt aan je conditie. Je danst je fit en maakt kennis met nieuwe culturen. Ontspanning door inspanning en je bent op een gezellige manier met je gezondheid bezig. Je hebt geen speciale kleding nodig, gewoon iets luchtigs, omdat je toch

Inbetweens / Vitrage gratis gemeten en gemaakt! Collectie 2013 met vele aanbiedingen! Rolgordijnen, plissé, jaloeziën etc. .................................................................

Balterio laminaat 4-zijdige V-groef

20% KORTING

introductieaanbieding: incl leggen + ondervloer......................... van e 39,50 voor e

29,45

per m2

Desso Tapijt ...................Elke 4e meter GRATIS! Vloerkleden / tafelkleden ......tot 50% KORTING Gasthuisstraat 69, Kaatsheuvel, 0416-275274 www.martvanbeers.nl • Maandag gesloten

Op zondag 1 september vieren we in de Laurentiuskerk dat pastor Gerard Oostveen 25 jaar pastoraal werker is in de Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart, de laatste 8 jaar daarvan in nauwe samenwerking met de Parochie Heilige Geest van Rijen, Hulten en Molenschot.

intensief bezig bent en niet te gladde schoenen. Je hebt geen vaste danspartner nodig. De lessen duren anderhalf uur en worden gegeven vanaf september tot en met eind mei in ’t Schouw te Dongen. Er zijn drie groepen. Op maandag- en woensdag avond

In deze viering maken we als samenwerkende parochies tevens een nieuwe start met het werkjaar. Daarom zal de viering worden geopend met een woordje van de beide vicevoorzitters van onze parochies. Het thema van de viering is: ‘Bij alle geloof en twijfel’. 25 jaar geleden begon Gerard in de toen nog zelfstandige Parochie van de H. Paulus, aan het Europaplein in Dongen. Hij maakte de fusie mee van vier Dongense parochies en vervolgens ook nog een nieuwe samenwerking van ‘Rijen met Dongen’. Geloof en twijfel gingen in dat kerkontwikkelingsproces vaak hand in hand. Met dan weer volop geloof in nieuwe kansen om ter plaatse kerk te zijn, dan ook weer twijfel over waar het met kerk en geloof naar toe gaat. Centraal in de viering van

zondag staat de lezing van de Emmaüsgangers. Een verhaal over samen onderweg zijn, over een vreemdeling die de gelovigen de weg wijst, over samen eten en nog meer. Dat ‘bij alle twijfel’ samen onderweg zijn en elkaar voeden met geloof: we hopen dat we dat mee kunnen maken op zondag 1 september. Deze eucharistieviering vindt plaats in de Laurentiuskerk en begint om 10.30 uur. Voorgangers zijn alle pastores van de Parochie H. Geest en de Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. De muziek en zang worden verzorgd door kinderkoor De Koepeltjes, het Parochieel Gemengd koor en het Gelegenheidskoor uit Dongen en Kinderkoor de Hubkes uit Klein Dongen-Vaart. Ook het Parochiekoor van Maria Magdalena uit Rijen zingt mee. Het geheel wordt muzikaal begeleid door een viertal blazers. Na afloop van de viering is er in de kerk de gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, Gerard te feliciteren. U bent allen van harte welkom! De voorbereidingsgroep 1 september

Lege flessen voor Villa Pardoes

Geloven in de natuur

Villa Pardoes biedt kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte een gratis vakantieweek aan.

Op woensdagmiddag 18 september is er weer het jaarlijkse boerderijbezoek. Kinderen die hun Eerste Communie hebben gedaan en hun vriendjes en vriendinnetjes worden speciaal uitgenodigd om hieraan deel te nemen. We gaan dit jaar weer naar de boerderij van de familie Dankers aan de Nieuweweg. Daar hebben we een gesprek over koetjes en kalfjes. En we krijgen uitleg over wat koeien eten en wat we daarvoor terugkrijgen. Onze melk - en ons vlees - komen er niet vanzelf! Daar moet de boer hard voor werken! Boer Dick heeft een biologische boerderij en hij zorgt ook voor vogels die onder het dak van zijn stal willen logeren. En hij heeft een heuse paddenpoel. Op bepaalde momenten gaan de kikkers er toch tekeer! Kortom, er is veel te zien én te horen (en trouwens ook te ruiken) op deze boerderij. Pastor Rob van Sambeek rvsambeek@parochieheiligegeest.nl

Gastouderopvang de biezen heeft het initiatief genomen om zich in te zetten voor deze kinderen. Zij vragen iedereen hun flessen in te leveren op jagersveld 81 te Dongen. Kinderen uit de buurt weten inmiddels de weg naar het inzamelpunt te vinden. Vele van hen weten dat het niet voor ieder kind vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan. Gunt u deze kinderen en hun familie ook een zorgeloze week weg van huis? Lever uw lege statiegeld flessen in op jagersveld 81.

om 19.30uur en op dinsdagmorgen om 9.30uur.

OPEN AVOND Vrijdag 30 augustus is er een gratis open avond. Vanaf 20.00uur is de zaal open. Een goede gelegenheid om te komen ervaren wat het dansen precies inhoudt. Daarna starten de lessen op 2- 3en 4 september. INFO: Mail naar folkloredansdongen@hotmail. com of bel Corrie 06-12053268 of Jeanne 0162-317567.

Dansen in 's Gravenmoer Met dansen blijf je fit. Het is goed voor de conditie en om de hersenen te trainen. Daarbij is het tijdens de les heel gezellig. Prima voor de sociale contacten. We gebruiken muziek uit vele landen. Je hebt geen vaste danspartner nodig. Kom vrijblijvend kijken /meedansen in de Geubel in 's Gravenmoer op woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. Dansgroep Djacko Kolo corrievanhees54@home.nl tel.06-12053268 ingridschaafsma@kpnplanet.nl tel.06-22677560

U wenst een nieuwe deur of poort? Bel ons voor een afspraak of offerte. Tel: 0161 - 22 64 41 Rijen www.stanwens.nl

Boerderijbezoek en vieringen rondom de oogst

Op tijd de deur uit In veel gezinnen is het 's ochtends spitsuur. Opstaan, wassen, aankleden, eten... Sommige kinderen treuzelen, zijn vergeetachtig of vragen veel aandacht. Hoe zorg je dat iedereen meewerkt? Het geeft vaak meer rust als je op tijd opstaat en je eerder klaar bent dan de kinderen. Je kunt ook ‘s avonds alvast dingen klaarleggen zodat je ’s ochtends minder hoeft te haasten. De tijd die je spaart kun je gebruiken om in een fijne sfeer de kinderen op weg te helpen.

ZELF DOEN! Rond hun vierde verjaardag kunnen de meeste kinderen zichzelf aankleden of een handje helpen. Bijvoorbeeld de tafel dekken of zelf hun boterham smeren.

VERSLA DE KLOK Heeft je kind moeite om op tijd klaar te zijn? Moedig je kind met een kookwekker aan om voordat het alarm afgaat, klaar te zijn met bijvoorbeeld aankleden. Bij ‘versla de klok’ geldt een aantal spelregels: •vertel je kind precies wat hij of zij moet doen •geef je kind voldoende tijd

•geef je uitleg niet meer dan twee keer Vaak duurt het even voordat het lukt. Als je kind wint, verdient hij of zij een beloning. Bouw de beloningen langzaam af als het goed gaat. Een compliment voor zijn/haar pogingen om op tijd klaar te zijn voor school is altijd leuk!

MEER TIPS OVER OPGROEIEN EN OPVOEDEN? Centrum Jeugd en Gezin Dongen www.jeugdengezindongen.nl Telefoon: 0800-3 65 65 65 (gratis) CJG Inlooppunt: Planetenstraat 25, Dongen

Gratis workshop Muziektheater Op 2 september geven twee docenten van Het Kunstpodium een workshop Muziektheater. Zij zijn beiden afkomstig uit het professionele musicalvak: Isabelle Murg (o.a. Sound of Music,Mary Poppins) en Stephanie Commeren(o.a Jesus Christ Superstar,Efteling) . In deze workshop maak je kennis met Zang,Spel en Dans , de nadruk ligt op het vergroten van eigen capaciteiten. Kom gratis kennis maken met alle disciplines van de musical/muziektheater en duik 2 uur lang onder in een muzikale verrassingstocht. Locatie: Cambreurcollege Tijd: maandag 2 september 19.00-21.00 uur De muziektheateropleiding start maandag 9 september weer op 2 niveaus; Basisklas en Plusklas. Aangezien de 2 docenten welbekend zijn met het werkveld zullen er ook masterclasses worden georganiseerd door bekende musicalartiesten.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 8

Zomercollectie e 2013! t s t a La

% 0 7 ! k e we

Op de gehele zomercollectie krijgt u 70% korting! Niet in combinatie met andere acties/aanbiedingen

Insane Workout Jeffrey‘s-Fitness Total Body Workout, trainen tot het gaatje! Kijk op www.jeffreys.nl 0162-313642

Regelmatig hoofdpijn? U slaapt slecht? Een hoofd(pijn)massage kan helpen. Massagepraktijk Lente-Wind 0610248282

Voor elke klus, verbouwing, renovatie of schilderwerk in deze regio, bel LOODS22. 0624899490. Kwaliteit voor een betaalbare prijs. www.loods22.eu

Regelmatig krijgen wij via inruil FIETSEN EN BROMFIETSEN met 3 mnd. garantie. Informatie? Hapers Tweewielers: Kerkstraat 51, Gilze. Tel. 0161-452642.

Hoveniersbedrijf Fievet Tuin aanleg en onderhoud. E-mail; info@hoveniersbedrijf-fievet.nl Tel; 06-51829028

Happy-Point Attractieen Partyverhuur, Huur Goedkoop, Abraham, Sarah, Springkussens, Spelverhuur, FunFood etc. Bel: 076-5415966 www.happy-point.nl

www.vangompelzonweringen.nl Actie zonweringen en rolluiken tel. 0416-361575 Ook voor uw screens, hordeuren, garagedeuren, markiezen en raamdecoratie

Openluchtvlooienmarkt en Kofferbakverkoop Zon 15 Sep, Made, De Schietberg, (10-16u) kr.hr. € 25,00 Auto €10,00 Bus € 12,50 Auto+Anhanger € 15,00 06-53.777.967

Gevraagd kapotte magnetrons, wasmachines, vaatwas, fietsen en alles wat metaal is. Wordt gratis opgehaald. Altijd bereikbaar tel. 06-26926412.

Kamer te huur in studentenflat te Tilburg. Appartement is gelegen aan de Europalaan. Inlichtingen: 013-5079390.

Try Out Abonnement! Jeffrey‘s-Fitness 3 mnd onbeperkt ALLIN trainen voor € 75,Kijk op www.jeffreys.nl 0162-313642

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS- Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

MODE bea uty

NAJAAR

2013

In week 38 (19 september) verschijnt onze MODE-SPECIAL NAJAAR 2013. Deze special geeft een beeld van de laatste modetrends op het gebied van kleding, schoenen, accessoires, brillen, beauty & welness. EXTRA BIJLAGE

Weekblad Dongen

Interesse? Bel dan met Sylvie Melis 06 - 10 90 68 59.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 9

Leo Akkermans en Henk Bakx winnen derde vrije koppelwedstrijd

Ouder – kind toernooi Bas Dongen

Zondag 25 augustus 2013 waren 14 vissers vroeg uit bed gekomen, om zich in te schrijven voor de 3e vrije koppelwedstrijd van het wedstrijdrooster. Dit is de eerste wedstrijd na de zomerstop. De wedstrijd was verplaatst van het parcours bij de VBF naar het parcours aan het Buitenpand in Oosterhout.

Maar liefst 90 senioren en junioren hadden zich ingeschreven voor het jaarlijkse ‘Ouder-Kind toernooi’. Een toernooi waarbij, zoals de naam al aangeeft, een seniortennisser een koppel vormt met een juniortennisser en de strijd aan bindt tegen een ander dubbelkoppel. Het werd een geweldige dag.

VOORJAARSCOMPETITIE Deze week gaat de KNLTB Najaarscompetitie van start. Vele T.C. Bas Dongen teams hebben zich hiervoor weer ingeschreven en spelen de komende zeven weken om het kampioenschap in hun klasse. De teams spelen alle dagen van de week, behalve op maandag. Er is dus ook de komende weken weer volop tennis op de banen aan de Hertog Janstraat.

MASTERS Nadat iedereen om 7.30 uur had ingeschreven, konden de steknummers verloot worden. Daarna werden de visspullen klaargemaakt en als men nog tijd overhad een bakkie koffie gedronken, terwijl er dan wat over de vakantie en het vissen werd gepraat. Om 9.00 uur klonk de toeter en kon de wedstrijd beginnen. Het weer werkte goed mee. Het was droog, niet koud, dus lekker weer om te vissen. Omdat het een vrije koppelwedstrijd was, mocht men kiezen wat voor hengel er gebruikt werd. Een feederhengel of toch de vaste hengel. Om 14.00 uur klonk de toeter om het einde van de wedstrijd aan te geven. De sullen konden weer worden ingepakt en de weegploegen konden de vangsten gaan wegen. Er was door elke visser vis gevangen, dus een goed begin van het 2e deel van het wedstrijdrooster. Nadat iedereen weer bij de brug was, kon de wedstrijdcommissie de uitslag uitrekenen. Dhr. Jan Nollen werd algeheel winnaar met een gewicht van 12824 gram aan vis! Daarna werden de steknummers weer in de hoed gedaan en kon de loterij beginnen, want elke visser vist individueel en koppels worden gevormd door middel van loting.

UITSLAG Plaats Naam Gewicht Totaal gewicht 1 Leo Akkermans, Henk Bakx 7227 gram, 8414 gram 15641 gram 2 Jan Nollen, Patrick de Rooij 12824 gram, 1761 gram 14585 gram 3 Lucien v Loon, Ron Vermeulen 5041gram 8257 gram 13298 gram 4 Mitch Wondergem, M. Biemans .4409 gram, 4980 gram9398 gram 5 Sjaak Schouten, Ton van Gool 754 gram, 6633 gram 7387 gram 6 Peter Gulickx, Peter Botermans 1575 gram, 1954 gram 3526 gram 7 Harrie Emmers, Barry Stulock 1071 gram, 1017 gram 2088 gram De volgende wedstrijd is de 5e clubwedstrijd op 8 september 2013 aan de Donge bij ’s Gravenmoer. Inschrijven van 6.30 uur tot 7.00 uur bij café de Viersprong. Voor de vaste stokwedstrijd van de Federatie Dongestroom op 14 september 2013 kan men zich inschrijven t/m 9 september bij de wedstrijdcommissie. Deze word gevist in het Wilhelminakanaal aan Schapenwei in Oosterhout

H. Hooijmaijers en A.van Gool winnen vierde vaste stokwedstrijd Op zaterdag 24 augustus hield K.E. Vissersvereniging Visserslust uit `sGravenmoer haar 4e vaste stokwedstrijd meetellend voor het clubkampioenschap 2013.

De KNLTB Najaarscompetitie wordt van maandag 16 tot en met zondag 22 september even onderbroken voor de Masters. De KNLTB organiseert dit evenement dit jaar bij de nog steeds jubilerende tennisvereniging Bas Dongen. Aan de Tennis Masters doen de hoogst geklasseerde enkel spelers uit het hele district mee.

Schaak competitie DSC

UITSLAGEN VAN RONDE 1: M.vd Burght M.Maas 1-0 D.Carol F.vd Burght 1-0 M.Roeloffzen J.Ramstijn 1-0 A.Blijlevens P.Stokkermans 0-1 I.de Ligt S.vd Brand 0-1 C.Verledens J.Haast ½-½ P.Smulders P.van Ruth 1-0 T.Schroevers H.van Dongen 1-0 I.Heinen A.den Boer 1-0 E.Jongenelen R.Mahieu 0-1

DE KOP VAN DE RANGLIJST

Run for Fun

Deze werd gehouden aan de Donge aan de Wilhelminalaan te `sGravenmoer op het 2e stuwvak. Voor deze wedstrijd hadden 13 deelnemers zich gemeld aan de waterkant, om 7.00 uur werden de stekplaatsen getrokken zodat er van 8.00 tot 11.00 uur gevist kon worden. Daar stond niet veel trek op het water maar dat had niets met de vangst temaken,de vangst was namelijk heel goed zoveel was er dit jaar nog niet gevangen er werden 434 vissen gevangen met een totaal gewicht van 12,043 gram. De kanjer prijs werd gewonnen door A. van Gool met een Brasem van 50 cm.

UITSLAG VAK 1 1.H. Hooijmaijers 32 – 2159 2.B. Hermus 67 – 1279

3.M. Biemans 4.J. Nollen 5.H. Zwart 6.A. Groeneveld 7.H. Nederveen

20 – 1195 42 – 1161 53 – 942 41 – 816 2 – 71

UITSLAG VAK 2. 1.A. van Gool 39 – 2205 2.D. van Tilborgh 59 – 921 3.J. Vos 45 – 618 4.P. Faro 20 – 319 5.P. Timmermans 8 – 185 6.A. Coomans 6 – 172 De volgende wedstrijd voor de club is een jubileum wedstrijd, deze wordt gehouden op zaterdag 7 september aan het kanaal van Steenhoek te Gorinchem. Er wordt gevist van 8.00 tot 13.00 uur. Voor meer gegevens raadpleeg de website:http://visserslustsgravenmoer.mijnhengelsportvereniging.nl

Zondag 8 september:

CENTRUM-ROUTE Op zondag 8 september ontdekt u de verborgen schatten in het Centrum van Dongen. U krijgt verrassende anekdotes te horen over de Hoge Ham en omgeving. De wandeling voert door groene locaties en langs oude woningen van leerbaronnen die hier vroeger hebben gewoond en gewerkt. Ook komen de historische verhalen achter diverse gemeentelijke en rijksmonumenten aan bod. Vertrek om 11.00 uur vanaf museum De Looierij, Kerkstraat 33 in Dongen.

DORPSWANDELING ’S GRAVENMOER Op zondag 22 september staat de ‘Dorpswandeling ’s Gravenmoer’ op de agenda. De gids neemt u mee naar het bijzondere slagenlandschap en vertelt onder andere over de historische grenslijn tussen Holland en Brabant, die weer zichtbaar is gemaakt. Ook de pittoreske dorpskern wordt belicht. De wandeling begint om 11.00 uur. Vertrek vanaf het parkeerterrein van restaurant SED aan de Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer. Daar vandaan wandelt u zo een prachtig natuurgebied in. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname kost € 2,per persoon. Aanmelden is niet nodig.

Tot en met oktober 2013 zijn er maandelijks inloopwandelingen. Hier kunt u zonder aanmelding vooraf aan meedoen. Op de website van museum De Looierij www.delooierij.nl leest u meer over deze wandelingen en over wandelarrangementen die u kunt boeken.

Scootmobiel cursus Dongen Als scootmobielgebruiker heeft u recht op een veilige plek in het verkeer. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland samen met de gemeente Dongen een cursus voor u. Voor scootmobielgebruikers is het steeds moeilijker om zelfstandig over straat te gaan door de toenemende drukte in het verkeer. Met de cursus hopen we ongevallen te voorkomen en de problemen die u in het verkeer ervaart op te lossen. De cursus bestaat uit drie onderdelen namelijk theorie, vaardigheidsoefeningen en een route door uw eigen gemeente. Maximaal aantal deelnemers is 24. Schrijft u zich daarom op tijd in. Inschrijven kan tot 19 september 2013. Deelname is gratis, maar let op vol is vol!

Lopen is bij uitstek de sport om je basisconditie op peil te brengen Je huidige conditie zal op korte termijn aanzienlijk verbeteren. Onder begeleiding van 2 gediplomeerde trainers ben je na 20 weken in staat om 5km te kunnen hardlopen. Tevens wordt ook aandacht besteed aan de juiste loophouding en techniek, zodat het blessurerisico wordt beperkt. De belangrijkste doelstelling is echter om je het plezier in hardlopen te kunnen bijbrengen.

WANNEER:

Dus mocht je nog niet of (te) weinig sporten en kan je conditie nog wel een boost gebruiken, verzin dan geen reden meer om thuis te blijven, maar meld je aan en kom naar Atledo.

Als u niet beschikt over een mailadres dan mag u ook een briefje sturen o.v.v. Scootmobielcursus, Dongen met alle bovenstaande onderstreepte gegevens naar: Veilig Verkeer Nederland, Spoorakkerweg 2B, 5071 NC Udenhout.

Meer informatie vind je op www.atledo.nl of via email naar runforfun@atledo.nl

Zondag 15 september trekt een begrafenisstoet door Dongen met een knipoog naar het verleden. Op deze bijzondere wijze wordt aan het thema Macht en Pracht van de Open Monumentendag 2013 gestalte gegeven. U kunt het beleven door mee te lopen in de stoet of als toeschouwer langs de kant van de route. Als de stoet voorbij komt, zal zich een verhaal ontvouwen rondom de macht en de pracht van het verleden van Dongen.

Zondag 22 september:

Heb je zin om aan je conditie te werken, kom dan naar de nieuwe groep Run for Fun bij Atledo. Deze groep start op 4 september.

De trainingen zijn wekelijks op woensdagavond van 20:30 tot 21:45 uur.

Open Monumentendag 2013

De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname kost € 2,per persoon. Aanmelden is niet nodig.

JAARPLANNING

Vrijdagavond 23 augustus is de interne competitie van de Dongense Schaakclub weer van start gegaan. Er werd aan 10 borden gespeeld en dat leverde 9 winnaars op.

1 M.vd Burght 89,00 2 D.Carol 85,40 3 P.Stokkermans 76,60 4 S.vd Brand 73,00 5 M.Roeloffzen 72,00 6 P.Smulders 62,00 7 T.Schroevers 58,40 8 I.Heinen 54,80 9 C.Verledens 50,20 10 J.Haast 49,90 11 R.Mahieu 48,80 12 R.Haast 44,47

Gids wandelingen

Donderdag 3 oktober 2013 Tijd: 12.30 – 16.45 uur

INSCHRIJVEN: Inschrijven kan via de mail: steunpuntbrabant@vvn.nl (Veilig Verkeer Nederland Steunpunt Brabant) o.v.v. Scootmobielcursus, Dongen. De volgende gegevens dienen in de mail te staan: man/vrouw, voorletters, achternaam, adres, postcode, plaats, geboortedatum en telefoonnummer.

De stoet vertrekt twee keer, om 13.00 uur en 15.30 uur, vanaf de JAL en legt vervolgens de volgende route af: - Start route vanaf St. Josephstraat 39 (JAL-complex) richting Jan Mertenslaan: - korte St. Josephstraat - Bij de acacia’s afbuigen naar ‘korte St. Josephstraat’ - Straat volgen, de Nieuwstraat in langs het Wilhelminaplein - Geer rechtsaf - Bij apotheek links de Hoge Ham - Bij Laurentiuskerk links de Gasthuisstraat in - Na korte stop bij de Laurentiuskerk route vervolgen via de Hoge Ham - Rechts Bolkensteeg in naar begraafplaats (einde route)

stoet heeft een korte stop bij de Laurentiuskerk. Op dit punt wordt door de Open Monumentendag en Dongen Durft in gezamenlijkheid iets unieks weggezet. Een aantal koren zal de stoet naar binnen begeleiden ook van zich laten horen. Hierna staat de pastoor klaar om een preek te houden. Er staan in de kerk nog meer bijzondere interacties op het programma. De kerk is heel de dag te bezoeken, de koren, die vanaf 13.00 uur aanwezig zijn in de kerk zullen regelmatig gezang ten gehore brengen. Er is een speurtocht voor kinderen, er wordt gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk in de kerk en ook het glas in lood aanwezig in de kerk wordt toegelicht.

Vanaf 11.00 uur kunt u tevens de onderstaande locaties bezoeken: Voormalige schoenfabriek JAL St. Josephstraat 39 met o.a. een foto-expositie over de bouw van de Pannnekoekhal, het maken van schoenen en een powerpointpresentatie over de villa’s van Dongen. Van de fabrikantenvilla St. Josephstraat 37 is de imposante hal te bezichtigen. Deze is nog steeds in de oorspronkelijke staat. Op een infozuil voor dit pand en voor St. Josephstraat 42 zijn detailfoto’s te zien van beide panden, gebouwd in opdracht van de familie Ligtenberg. Laurentiuskerk De begrafenis-

GEMEENTEHUIS Via de oude ingang kunt u met name het oude gedeelte van het gemeentehuis bezichtigen, het mooie glas in lood in het pand en een presentatie over de geschiedenis van het gemeentehuis van Dongen.

BEGRAAFPLAATS BOLKENSTEEG Dit is tevens de laatste halte van de begrafenisstoet en hier zal de ontknoping plaats vinden. Wat wordt er nu ten grave gedragen? Een gids van de heemkundekring neemt de bezoekers mee over de begraafplaats om het historische verhaal van de begraafplaats te vertellen.

Uilendagen Ken en Geniet Natuurvereniging Ken en Geniet organiseert op 4 en 5 oktober Uilendagen. De uilenwerkgroep zet zich al meer dan 35 jaar in voor de bescherming van de diverse uilensoorten, dit door het plaatsen van de verschillende nestkasten. Het resultaat liegt er niet om, Dongen en omgeving is een plaats waar de diverse uilen graag vertoeven. Natuurlijk willen we dit voor de toekomst zo houden, vandaar de organisatie van deze uieldagen. Op beide dagen worden lezingen gehouden door deskundigen in het Cambreurcollege. Vrijdag 's avonds en zaterdag 's ochtends.

MEER INFORMATIE Voor verdere informatie kunt u terecht bij de leider van de uilenwerkgroep dhr. Thieu Verharen zijn e-mail adres is: uil@kenengeniet. nl

WONEN in BELGIË

VILLA-BOUWGROND PERCEEL 18 x 40 mtr: TOTAAL 720 m2 Gelegen in villawijk ‘Huzenblek’ net over de grens bij Baarle-Nassau

Zeer rustig gelegen in verkeersarme villawijk

Zeer ruime bouwmogelijkheden Alle (nuts)voorzieningen aanwezig Geen bouwplicht! Interessante prijs

INFO 06 - 53249208 ann.adriaensen@pandora.be


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 10

Tekst & foto’s: Bart van den Acker

Verrassing: Volkswagen Golf BlueMotion: Column de Skoda Rapid Spaceback 14% bijtelling! Internet-autohandel Verrassing: de Skoda Rapid Spaceback Eerder dit jaar wist de Skoda Rapid ons al te verrassen, als fijne gebruiksauto met een heel interessant prijskaartje. Dat er nog meer versies op dezelfde basis zouden komen, was niet eerder duidelijk. De bestaande Rapid lijkt een sedan, maar heeft een grote achterklep. Deze Spaceback heeft een kortere, aflopende achterkant. De naam is een beetje misleidend, want gek genoeg is deze Spaceback minder ruim dan de normale Rapid. Dat geldt althans voor de bagageruimte. In de Spaceback heeft die een minimale inhoud van 415 liter, in de normale Rapid is dat 550 liter. Opmerkelijk. De inzittenden hebben wel evenveel ruimte en dat is voor een auto van dit formaat uitstekend voor elkaar. Zo is de

Hij was al aangekondigd, maar op het laatste moment is er nog een en ander ten goede veranderd: de Volkswagen Golf Blue Motion. Er zijn wat veranderingen in het leveringsprogramma doorgevoerd, Golf waardoor de vanafprijs van de Volkswagen BlueMotion: superzuinige Golf komt op € 24.290. die geldt bijtelling! voor de 14% uitvoering Trendline, met onder meer Hij was al aangekondigd, maar op het een aantal ingrepen een theoretisch verstandaard Climatronic, boordcomputer, eleklaatste al moment is er nog een en ander bruik heeft van slechts 3,2 l/100 km. dat ten goede veranderd: de Volkswagen betekent slechts 85 g/km aan CO2-uittrisch zijruiten/buitenspiegels, cenGolf Blue Motion. Er bediende zijn wat verande- stoot en dat staat dan weer voor slechts ringen in het leveringsprogramma door- 14% bijtelling, bij aanschaf vóór 1 janutrale deurvergrendeling en eenTrendline elektronisch genoemde gevoerd, waardoor de vanafprijs van de ari 2015. Naast de superzuinige Golf komt op € 24.290. die zijn er ook de versies Trendline Plus sperdifferentieel. heeft 25.490),BlueMotion-versie Comfortline (€ 26.690) en geldt voor de uitvoering Trendline, met (€De onder meer al standaard Climatronic, Highline (€ 28.050). Het aardige is dat de 1,6 liter TDI-dieselmotor, die veel door comple- een aanboordcomputer, elektrisch bediende zij- voor zakelijke rijders de ruiten/buitenspiegels, centrale deurvergrendeling en een elektronisch sperdifferentieel. De BlueMotion-versie heeft de 1,6 liter TDI-dieselmotor, die door

tere uitvoeringen per saldo door de 14% bijtelling per maand slechts heel weinig méér kosten. En waarom zou je dan een basisversie als zakenauto nemen?

Fiat 500: familie-uitbreiding

Spaceback een onverwachte, leuke aanvulling, voor wie liever een ‘echte’ hatchback wil. De Rapid Spaceback wordt in oktober leverbaar. Iets later verschijnt ook de Rapid ‘Greentech’, die ook volgend jaar in aanmerking komt voor 20% bijtelling voor zakelijke rijders. De Greentech is gebaseerd op de bestaande 1.6 TDI, maar dan met banden met lage rolweerstand, stop/start-systeem en energieterugwinning tijdens het remmen. De CO2–uitstoot van de Greentech bedraagt slechts 104 g/km. Heel de Rapid-serie krijgt ook een aantal verfijningen, waaronder een nieuw stuur, andere bekleding, andere sierlijsten en als optie Xenon-koplampen. De prijzen van de Rapid-serie blijven ongewijzigd, vanaf € 14.990.

de aanbieders van nieuwe auto’s via internet schreeuwen van de daken dat ze enorme verkoopstijgingen zien. Tja, van twee naar drie is ook 50% stijging.

Nissan Juke

ook met 20% bijtelling

Stap voor stap komen er steeds aanvullende uitvoeringen in de Fiat 500-serie. Op basis van de grote 500L verwelkomen we nu de versies ‘Living’ en Trekking’. De Living is een 5+2-zitter. Dat klinkt iets anders dan zevenzitter en dat is slim van Fiat. Zoals al vaak aangetoond is het voor volwassenen niet langer dan 5 minuten uit te houden achterin een zevenzitter. Met deze benaming geeft Fiat al aan dat die twee extra zitplaatsen echt alleen zijn bestemd voor kinderen. De Living is ook maar twintig centimeter langer dan de bestaande 500L en daarmee tegelijk ook kòrter dan de meeste normale stationcars of MPV’s. De 500L Living biedt keuze uit één benzinemotor en twee diesels en staat in september bij de dealer

BIJ VAN MOSSEL

voor prijzen vanaf € 20.795. De Fiat 500L Trekking is een ander concept. Dit is de ruime 500L die door de week gewoon woon-werk verkeer rijdt, maar in het weekend kun je er lekker mee erop uit, desnoods de natuur in. Het is géén 4x4, maar de Trekking staat wel hoger op zijn grote (17 inch) lichtmetalen wielen en is voorzien van speciale bumpers met beschermende schilden, zijpanelen van geborsteld staal en Traction+-techniek met M&S (modder en sneeuw) banden. Ook op onverharde ondergrond komt de 500L Trekking dus heel behoorlijk uit de voeten. Wie van die mogelijkheden geen gebruik maakt, rijdt nog steeds in een extra stoere auto! De 500L Trekking is er al en is leverbaar vanaf € 22.495.

Verven kan iedereen , schilderen de schilder alleen , Gerrit Kooijman Schilderwerken ( sinds De al eerder aangekondigde Peugeot 308 staat op 24 oktober in de Neder1964 ) Buitenwerk met landse showrooms. De prijzen zijn ook alkorting. bekend, vanaf €Ook 18.900,-.behanEr zijn drie uitrustingsniveaus, Acces, gwerk Groot ofvanklein . Active en Allure en op basis die laatste komt er ook een tijdelijke PreTel. 0162-684282 E-mail mière-uitvoering. Er:isger.ko@ziggo.nl ook een speciale zakelijke versie, de 308 Blue Lease, die in aanmerking

Citroën

komt voor 20% bijtelling. Begin volgend jaar volgt er ook een versie met 14% bijtelling!

Schilderwerk ? Nu BuEerder lieten we al de Citroën C4 Grand Picasso zien, nu zijn ook de prijzen bePeugeot met voordeliitenwerk kend. De zevenpersoons MPV komt dit ge prijzen. Vraag Gratis najaar, vanaf € 27.690. daarmee is die € 1.900 duurder dan de ‘korte’, vijfzits advies en offerte . Ook Picasso. voor behang ,witte en Er komt ook een Business-uitvoering sauswerk belt u vrijblijspeciaal voor zakelijke rijders en er is een scherp geprijsd introductiepakket. vend : Gerrit Kooijman Schilderwerken ( Sinds 1964 ! )Tel.0162-684282 of mail : ger.ko@ziggo. nl

Conservatief? Dat bestrijd ik, dat ben

ik niet. Ik benheeft niet tégen vooruitgang, tal ingrepen een theoretisch verbruik van maar ik vind dat we niet alles wat technisch mogelijk is meteen moeten slechts 3,2 l/100 km. dat betekent slechts 85 g/omarmen als een godsgeschenk. Er worden steeds meer technieken toepassinkm aan CO2-uitstoot en dat staat dan weer envoor gen bedacht, waar in mijn optiek geen slechts 14% bijtelling, bij aanschaf mens vóór echt op zit1tejanuari wachten. Oké, ik geef toe, dat ik net als miljoenen ande2015. Naast de genoemde Trendline er ook ren niet goedzijn heb ingeschat hoe internet de wereld in razend tempo zou verandede versies Trendline Plus (€ 25.490), ren. Ik kanComfortline ook niet meer zonder, ik heb het altijd open staan als ik achter mijn (€ 26.690) en Highline (€ 28.050). aardige bureau zitHet en maak er op allerhande manieren gebruik van. Ik vind het heel is dat voor zakelijke rijders de veel triest als ikcompletere zie hoe winkeliers worstelen niet alleen de crisis, maar ook hoe uitvoeringen per saldo door demet bijtelling heel14% de detailhandel verandert, door dat internet. De autobranche is die dans per maand slechts heel weinig méér kosten. En Er tot nu toe grotendeels ontsprongen. zijn steeds weer stemmen die voorspelwaarom zou je dan een basisversie als zakenlen dat ook de verkoop van nieuwe auto’s binnenkort helemaal naar internet auto nemen? verschuift. Ik denk het niet. Natuurlijk,

Die heerlijk eigenwijze Nissan Juke is één van de meest opmerkelijke auto’s in het hedendaagse straatbeeld. De Juke krijgt een opgewaardeerde versie van de 1,5 liter dCi-dieselmotor, die zowel schoner als zuiniger is. Schoon en zuinig worden vaak met elkaar verward, de laatste tijd, maar hier gaat het allebei op. Schoner staat er in dit geval voor dat de motor al voldoet aan de emissienorm Euro 6 die volgend jaar van kracht wordt. De Juke is ook een stuk zuiniger, volgens de officiële metingen ligt het verbruik op 4,2 l/100 km, wat overeen-

kort nieuws In de Porsche-fabriek in Leipzig, destijds opgezet voor de productie van de Cayenne en de Panamera, is het 500.000e exemplaar van de Cayenne van de band gelopen. Het succes van de Cayenne, de eerste Porsche SUV ooit, verbaast nog steeds vriend en vijand.

komt met een CO2-uitstoot van 109 g/ km. Let wel, die 1 op 23 is in de praktijk onmogelijk haalbaar, dat is louter theorie, maar de Juke zal het er ook op de weg met deze vernieuwde diesel beter vanaf brengen dan de vorige versie van deze motor. Die 109 g/km is juist voor Nederland heel interessant, want als de regering de piketpaaltjes niet ineens verzet, is de Juke 1.5 dCi nog bij aanschaf tot 1 januari 2016 goed voor 20% bijtelling voor zakelijke rijders. De Juke met deze vernieuwde motor is al leverbaar, vanaf 2 20.990.

Audi

Het leveringsprogramma van de Audi A7 wordt naar boven afgerond met de RS7 Sportback. Deze praktische en elegante vijfdeurs hatchback is voorzien van de 4,0 liter TFSI V8, die 412 kW/560 pk sterk is. Bijzonder: de koper heeft keuze uit drie topsnelheden: in de basis is dit 250 km/u, maar 280 en zelfs 305 km/u zijn ook mogelijk, door bestelling van de pakketten Dynamic en Dynamic Plus. Levering start in oktober, vanaf € 145.900.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een boek, een DVD, of desnoods kleding (mits je een gemakkelijke maat hebt…) is een auto een grote uitgave. Die willen mensen heel weloverwogen maken. Voordat je een auto koopt kun je –via internet, inderdaad- alle specificaties en bijzonderheden van een auto opzoeken, je kunt ‘m zelfs online helemaal specificeren, bij de meeste merken. Dat is nog steeds iets anders dan kopen. Voordat je de beslissing neemt, wil je toch eerst eens een soortgelijk exemplaar in het echt zien, erin zitten, overal aan zitten en –ik blijf erop hameren- uitgebreid proefrijden vóórdat je echt beslist. Dat traject verandert niet. Als je een auto via internet bestelt, is de kans levensgroot aanwezig dat hij je toch tegenvalt op het moment dat hij voor je deur wordt afgeleverd. Je auto kost niet alleen veel geld, je moet er ook de komende jaren weer mee vooruit kunnen. De werkelijke aankoop blijft dus plaatsvinden in een showroom, al kan die wellicht ook veranderen. Los van die aanschaf hebben we in bijna alle gevallen ook te maken met inruil van de bestaande auto en de onderhandelingen die daarbij horen. Op dat vlak zie ik wel veranderingen. Veel mensen vinden die onderhandelingen ‘eng’. Als het om jonge, courante auto’s gaat, zal die transactie in de meeste gevallen wel in de showroom blijven plaatsvinden. Bij auto’s in de laagste prijsklassen is wel verandering te bespeuren. Er zijn intussen verschillende sites, waar je je auto direct kunt verkopen aan een handelaar. Dat werkt heel handig, maar pas op, er zitten oplichters tussen. Mooi voorbeeld: de schoonvader van een vriend van mij overlijdt, oma rijdt niet, dus blijft zijn Nissan Sunny 1.4 Sedan van 1991 ‘over’. Rondom wat krasjes en deukjes, 219.000 km gereden, alleen APK en onderhoud, technisch perfect. Daar kun je nog jaren mee rijden, maar wil ‘m hebben? Er was zo snel echt niemand te vinden. Via zo’n site kwam een bod van € 550, dat is zeer redelijk. Het geld stond al op de rekening op de dag voordat de auto voor de deur werd opgehaald. Nog een dag later begon de Sunny aan de tweede zeereis in zijn autoleven, op weg naar een ver en vreemd land waar de kwaliteiten van de auto nog wel worden gewaardeerd. Kijk, dan is autohandel via internet wel een mooie oplossing. Maar verder… ik blijf sceptisch.

Bart van den Acker

Naailessen. Ga nu zelf uw winter garderobe maken, onder begeleiding. Er zijn op de dinsdag en donderdag avond en op de donderdagmorgen nog enkele plaatsen vrij.Voor inlichtingen; Hélène Stulen (coupeuse-lerares),Lucebertstraat 8 in Dongen. Tel; 0162-321967 Antiek-renovatie Hans Swanenberg. Verwijderen van verf en laklagen. Ook voor al uw overige meubels. Logen en stralen van houten meubels. Dekkend spuitwerk van oude en nieuwe meubels. Opnieuw kleuren en/of lakken. Stoelen matten en webbing. Zevenb.Hoek. Telefoon 0168452451. www.antiekrenovatie.nl

GELDIG OP ALLE VOLKSWAGEN OCCASIONS*

Voor al uw bloemen en planten, binnen en buiten Kwaliteit voor een scherpe prijs

In verband met de verbouwing aan de Ringbaan Noord in Tilburg gelden op alle Volkswagen occasions (bij Van Mossel Tilburg, Oisterwijk en Waalwijk) meeneemprijzen + € 295,- aan afleverkosten.

Heideplantjes

Binnen de meeneemprijs ontvangt u nu een gratis onderhoudsbeurt! Kom langs de showroom en weet meteen voor welke prijs u uw occasion mee kunt nemen!

* Vraag naar de voorwaarden in de showroom. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Tilburg, Ringbaan Noord 65, 013-5321411 Oisterwijk, Bedrijfsweg 17, 013-5283226 Waalwijk, Van Andelstraat 1, 0416-671111

www.van-mossel.nl

Groot assortiment snijbloemen voor de scherpste prijzen!!!

6 HALEN= 5 BETALEN

3 Potchrysanten e

10,00

Kwekerij Arjan van Ham Fazantenweg 8 - Klein-Dongen - Tel. 0162-319915

www.arjanvanham.nl

Openingstijden: maandag tot vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur; zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur


Sport t r o p S

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

VV Dongen 90 jaar wat een feest!

De afgelopen week was het feest bij VV Dongen. Met allerlei activiteiten, voor jong en oud, werd gevierd dat het op 1 augustus 90 jaar geleden was, dat de vereniging werd opgericht.

Op 17 augustus werd afgetrapt met een goedbezochte en gezellige reünie voor (oud)leden. Op die dag werd tevens het startsein gegeven van een fototentoonstelling waar met foto’s en films een beeld werd geschetst van de rijke historie van de club. Bij het zien van die beelden werden herinneringen opgehaald en verhalen opgerakeld. Binnenkort verschijnt een DVD waarop alle foto’s die in de loop der jaren verzameld zijn, nog eens rustig te bekijken zijn. Afgelopen vrijdag was er een Glitter en Glamourfeest in de kantine van vv Dongen voor alle leden en sponsoren. Bij binnenkomst kregen de bezoekers een lekkernij van ’t Bonbonneke en een lot voor de loterij. Marcel van Hecke ging er met de hoofdprijs vandoor: een weekend lang toeren in een Volvo C70 Cabrio, beschikbaar gesteld door Autobedrijf Bluekens uit Breda. Op zaterdagochtend stond de jongste jeugd in de schijnwerpers. Met dank aan Floris’Hand en Regiobank konden zij zich

VLOOIEN MARKT

A.S. ZONDAG

1 SEPT.

VAN 10 TOT 17 UUR info: 0161-456291

Intratuin 4826 AA Terheijdenseweg 294

bij diverse spellen uitleven tijdens de Zilvervlootparade. Er werden spelletjes gespeeld op een springkussen, bij het wervelwindspel, een pannaveld en rentepaalschieten. Na afloop kregen zij een heerlijke sateetje, aangeboden door Keurslagerij Marco van Strien. Bovendien maken zij nog kans op een leuke prijs, als ze de kaart die ze hebben ontvangen inleveren bij Floris’Hand. ’s Middags was het tijd voor de wedstrijd tegen het RTL7-Sterrenteam. Op een drukbezocht sportpark namen artiesten en oud-profvoetballers, waaronder John Williams, Charley Luske, Baas B., Michael Mols, Jody Bernal, Lenny Keylard en Oscar Moens het op tegen een selectie van VV Dongen-leden vanuit de gehele vereniging. Het werd een vermakelijk duel, met een 3-3 eindstand. Na afloop werden er handtekeningen uitgedeeld en foto’s gemaakt en nog lange tijd nagepraat over deze gezellige middag. Hans Zimniak maakt een fraai beeldverslag van de wedstrijd, wat terug te zien is op www.dongeninbeeld.nl. Zondagochtend tenslotte was de oudste jeugd aan de beurt. Zij konden Bubble-football spelen, waarbij ze zich in een grote opblaasbare bal moest wurmen, en alleen de onderbenen en voeten nog vrij waren. Dat leverde hilarische momenten op en was een leuke afsluiting van een zeer geslaagde feestweek. De jubileumcommissie wil graag iedereen bedanken die, op wat voor manier dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan dit jubileum; de vele vrijwilligers, het barpersoneel, alle bezoekers en uiteraard de jubileumsponsoren. Foto’s van de jubileumactiviteiten zijn terug te vinden op www.vvdongen.nl en op ww.oomensfotografie.nl.

BREDA

Volg Breda-Noord/Terheijden en de pijlen naar de markt.

WINKEL IS GESLOTEN!

MEGA!

zondag op=op open

extra voordeel biJ ke ukendump AppArAtuur Complete keukens al va naf a 999,- goedkoper dAn op internet!

Hestiastraat 16, tilburg

www.keukendump.nl

v.v. Dongen

SENIOREN Uitslagen Dongen 1 - Almkerk 1...................... 6-1 Heerjansdam 1 - Dongen 1.............. 3-0 Dongen 1 - Achilles Veen 1.............. 1-1 Dongen - DESK 1................................ 5-0 Dongen - Poortugaal 1...................... 5-2 Dongen SEL - RTL-STERRENTEAM.. 3-3 Dongen 2 - Oss'20 2.......................... 2-6 Dongen 2 - Nemelaer 2..................... 7-5 Dongen 2 - TSV Gudok 1.................. 7-1 Heerjansdam 2 - Dongen 2.............. 2-3 Dongen 3 - ZIGO 2............................. 7-1 Blauw Wit'81 2 - Dongen 3............... 1-8 Dongen 4 - DIA 3............................... 2-7 Baronie 6 - Dongen 5........................ 4-2 OVV'67 2 - Dongen 6......................... 3-2 Dongen 7 - JEKA 9............................. 0-3 UVV'40 4 - Dongen 8......................... 1-3 Boeimeer 7 - Dongen 9..................... 2-1 SVSSS VR1 - Dongen VR1................. 1-4 VCW VR1 - Dongen VR1................... 0-9 Viola VR1 - Dongen VR1................... 1-1 Programma donderdag 29 augustus Uno Animo 2-Dongen 3................ 18:30 zaterdag 31 augustus Dongen-SHO................................... 17:00 Dongen vet-ONI vet....................... 15:00 zondag 1 september Riel 1-Dongen 2.............................. 14:30 Dongen 3-RKTVV 2....................... 12:00 Dongen 5-PCP 2............................. 14:30 UVV'40 6-Dongen 7....................... 13:00 Dongen 8-Advendo 2.................... 12:00 Dongen 9-Gilze 4........................... 10:00 Dongen VR1-Noordhoek VR1...... 10:00 dinsdag 3 september 2013 RVVH 1-Dongen 1.......................... 20:00 Dongen 6-Achtmaal 2................... 18:30

JEUGD

Uitslagen Dongen A1 - TSC A1......................... 6-0 Pelikaan A1 - Dongen A1................. 3-8 Dongen A1 - FC Engelen A1............. 8-2 Dongen A1 - SC 't Zand A1.............. 5-3 SC 't Zand A2 - Dongen A2.............. 0-5 Hilvaria A1 - Dongen A2.................. 4-1 SC 't Zand A3 - Dongen A3.............. 2-7 Dongen B1 - SC 't Zand B1............... 0-6 FC Engelen B1 - Dongen B1.............. 2-4 Dongen B2 - SC 't Zand B3............... 5-1 SCO/TOFS B2 - Dongen B2............... 0-7 Dongen B3 - SC 't Zand B4............... 3-5 Dongen C1 - SC 't Zand C1............... 4-0 Dongen C1 - JEKA C1........................ 3-3 Pelikaan C1 - Dongen C1.................. 0-2 Dongen C1 - Terheijden C1........... 11-0 Dongen C2 - SC 't Zand C3............... 3-5 SC 't Zand C4 - Dongen C3............... 2-0 Dongen C4 - SC 't Zand C5............. 0-12 SC 't Zand C6 - Dongen C5............... 6-0 Dongen D1 - Unitas'30 D1............... 1-6 Dongen D1 - SC 't Zand D1.............. 3-3 Sparta'25 D1 - Dongen D1............... 5-3 SC 't Zand D2 - Dongen D2.............. 4-2 Dongen D3 - SC 't Zand D3.............. 0-5 Dongen D4 - SC 't Zand D4.............. 3-2 Dongen D5 - SC 't Zand D5.............. 6-3 SC 't Zand D6 - Dongen D6.............. 8-2 SC 't Zand E1 - Dongen E1............... 9-2 RKDVC E1 - Dongen E1..................... 2-1 SC 't Zand E2 - Dongen E2............... 7-3 Dongen E3 - SC 't Zand E3............... 6-5 Dongen E4 - SC 't Zand E4............... 1-7 SC 't Zand E5 - Dongen E5............. 20-0 Dongen E6 - SC 't Zand E6............... 6-2 Dongen E7 - SC 't Zand E7............... 1-7 SC 't Zand E8 - Dongen E8............. 1-14 SC 't Zand E9 - Dongen E9............... 6-2 Unitas'30 F1 - Dongen F1................. 2-7 RKDVC F1 - Dongen F1..................... 4-6 SC 't Zand F1 - Dongen F1................ 5-2 Wilhelmina F2 - Dongen F2.............. 6-2 Hilvaria F2 - Dongen F2.................... 2-6 SC 't Zand F2 - Dongen F2................ 1-5 Dongen F3 - SC 't Zand F3................ 4-2 Dongen F4 - SC 't Zand F4................ 0-9 SC 't Zand F5 - Dongen F5................ 2-5 SC 't Zand F6 - Dongen F6.............. 1-10 Dongen F8 - SC 't Zand F8................ 6-5 SC 't Zand F9 - Dongen F9................ 0-6 SC 't Zand MB1 - Dongen MB1......... 8-0 Programma zaterdag 31 augustus VOAB A1-Dongen A1............................... 15:15 Dongen A2-RKDSV A1............................. 12:30 TSC A3-Dongen A3................................... 15:00 Dongen B1-NAC Breda B2....................... 13:00 Dongen B2-UVV'40 B1............................. 14:30 Dongen B3-Raamsdonk B1..................... 11:00 The Gunners C1-Dongen C1................... 10:00 UVV'40 C1-Dongen C2............................. 12:00 Neerlandia'31 C1-Dongen C3................. 11:15 DIA C4-Dongen C4................................... 14:30 Dongen C5-Bavel C5................................... 9:45 Dongen D1-RBC D1.................................. 10:30 Jong Brabant D1-Dongen D2.................... 9:30 Dongen D3-Raamsdonk D1.................... 11:15 Baronie D7-Dongen D4.............................. 8:30 JEKA D13-Dongen D5................................ 8:30 Dongen D6-Terheijden D3........................ 9:45 RKDVC E1-Dongen E1................................ 9:00 Dongen E2-JEKA E4G................................. 8:30 JEKA E3G-Dongen E3............................... 10:30 Baardwijk E3G-Dongen E4...................... 10:00 Dongen E5-Baronie E9............................... 8:30 Beek Vooruit E5-Dongen E6.................... 11:30 Dongen E7-Madese Boys E5...................... 8:30 Dongen E8-JEKA E10G............................... 9:30 Rijen E8-Dongen E9.................................... 8:30 Sarto F1-Dongen F1.................................. 11:15 Dongen F2-DIA F2...................................... 9:30 Bavel F4-Dongen F3.................................. 11:30 Dongen F4-JEKA F9G................................. 8:30 Baronie F5-Dongen F5............................... 9:00 Dongen F6-DIA F3...................................... 9:30 Dongen F7-Boeimeer F5............................ 8:30 Neerlandia'31 F2-Dongen F8.................... 9:00 Baronie F11-Dongen F9........................... 10:00 RKDVC M1 (Fc den Bosch)-Dongen ...... 10:15 Dongen M2-RKDVC M2 (Fc Utrecht)....... 9:30 Dongen M3-RKDVC M3 (Fc ...................... 8:30 Veerse Boys MB1-Dongen MB1.............. 10:30 woensdag 4 september 2013 Bavel C1-Dongen C1................................. 18:45 Dongen D2-Zundert D1........................... 18:30 Website www.vvdongen.nl

PAGINA 11

DVVC

ONI komt tekort tegen Herovina

Beker programma ONI

De 1-1 liet dan ook niet lang op zich wachten, middels een geweldige vrijtrap die direct in de kruising vloog. ONI moest zich vanaf dat moment beperken tot verdedigen en moest het proberen middels uitvallen welke dan voor gevaar moesten zorgen. Een paar keer kreeg ONI loon naar werken. Helaas kwam men niet tot scoren en was het direct hierna oppassen voor de tegen aanvallen van het steeds beter spelende Herovina. ONI dat dacht de rust tehalen met een moeizame 1-1 kwam bedrogen uit. Uit één van de vele corners, welke allemaal gevaar opleverde gezien de lengte van de spelers van Herovina, viel dan ook de onoverkomelijke 1-2. Een wederom perfecte corner werd snoei hard door de

Uitslagen DVVC senioren Bavel 1 - DVVC 1................................ 7-0 Neerlandia'31 3- DVVC 2................. 6-0 DVVC 4- DVVC 5................................ 0-3 DVVC VR1- Bavel VR3....................... 0-4 DVVC zat.- DVVC 3.......................... 1-0 Programma DVVC senioren Zaterdag 31 augustus DVVC 1 - DIA 1............................... 17:00 Zondag 1 september DVVC 2- JEKA 5............................. 12:00 DVVC 4- DVVC 3............................ 12:00 Oosterhout VR1- DVVC VR1....... 11:00 DVVC 5- DVVC zat....................... 10:00 Programma DVVC jeugd zaterdag 31 augustus Waspik A2 - Dvvc A1 14:30........beker AdvendoE2 - Dvvc E1................9:45vrs Right,Oh F1 - Dvvc F1 ............ 11:15vrs Dvvc F2 - Gloria Uc F2 ........... 10:30vrs Dvvc Mb1- Gloria Uc b1.......... 12:00vrs Dvvc Mc1- Beek Vooruit Mc112:00.vrs Gloria Uc Md1- Dvvc Md1...... 11:00vrs

Zaterdag 31 augustus 15.00 ONI 2 - GSBW 12.00 ONI C1 - Goodluck 10.30 ONI C2 - Madese Boys 10.30 ONI D - Baronie 09.00 ONI E2 - Veerse B 09.00 ONI F2 - Baronie 14.30 RijswijkseB - ONI 1 12.30 RWB - ONI B 10.30 Veerse B - ONI F1 10.00 Neerlandia - ONI E1 Maandag 2 september 19.30 ONI A - Waspik

Met zes spelers minder heeft ONI in de eerste de beste serieuse test haar meerdere moeten erkennen in een prima spelend Herovina. Kwam ONI in eerste instantie nog op 1-0 door een treffer van John Broeders, hierna was het Herovina wat het spel naar zich toe trok en ONI dwong tot verdedigen. inlopende spits binnen gekopt en liet alles wat oranjeblauw was verbaasd achter. Met een terechte 1-2 werd de rust behaald. Amper 60 sec na de start van het 2e bedrijf stond de teller al op 1-3 en was de wedstrijd al gespeeld. Herovina scoorde uiteindelijk ook nog de 1-4 vlak voor het einde, waar ONI hiervoor toch nog paar keer gevaarlijk voor het doel van Herovina wist tekomen. ONI probeerde het wel, maar kwam tekort tegen een prima spelend Herovina, wat dan ook terecht met 1-4 van het veld stapte. Zaterdag gaat ONI opbezoek bij het oude bekende Rijswijkse Boys voor de derde bekerwedstrijd.

Sponsor zaterdag team DVVC

Olympia '60 PROGRAMMA

donderdag 29 augustus Olympia'60 2 - SSC'55 2............... 19:30 zaterdag 31 augustus SAB 2 - Olympia'60 2.................... 14:30 Irene'58 3 - Olympia'60 3............. 15:00 Gloria UC 2 - Olympia'60 4.......... 14:30 Madese Boys A3 - Olympia'60 A1......... 14:30 TVC Breda B1 - Olympia'60 B1.... 14:30 Olympia'60 B2 - RWB B2.............. 12:30 Beek Vooruit C3 - Olympia'60 C1......... 15:00 Olympia'60 C2 - SCO/TOFS C4... 10:30 Baronie C4 - Olympia'60 C3........ 10:00 Olympia'60 D1 - WDS'19 D1........ 10:30 DIA D3 - Olympia'60 D2............... 11:00 Olympia'60 D3 - SCO/TOFS D4..... 9:00 Olympia'60 E1 - Baardwijk E1....... 9:00 Groen Wit E2 - Olympia'60 E2..... 11:00 Olympia'60 E3 - TSC E4.................. 9:00 Olympia'60 E4 - SSC'55 E3............. 9:00 DIA E6 - Olympia'60 E5................ 10:00 Olympia'60 F1 - SSC'55 F1............. 9:00 DIA F5 - Olympia'60 F2.................. 9:00

e-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

Het nieuwe zaterdag team van DVVC heeft zaterdag nieuwe tenues mogen ontvangen van Rob Jansen van het gelijknamige bedrijf Rob Jansen Montage. Nadat dhr Jansen vorig jaar ook al het vijfde elftal (nu het vierde) van kleding had voorzien, werd nu dus het (vrienden) zaterdag team in het nieuw gestoken.

Dames VV Dongen winnen Bekerwedstrijd Door vakantie, blessures en werk deze keer maar met 11 dames. Daar aangekomen bleek de tegenstander maar 10 dames te hebben. De dames van VV Dongen hadden dan ook weinig moeite om de eerste helft de stand op 0-6 te zetten met doelpunten van Julie Stuit, Sylvana Bliekendaal (2x), Betty Siemons (2x) en Manja Elie. Na de rust had VCW nog maar 9 dames ter beschikking, dus besloot trainer Rudi Kersbergen ook aan de kant van Dongen met 1 vrouw minder de kleedkamer uit te komen. Met nog twee doelpunten van Betty en één van Judith de Kruijf konden de dames met een 0-9 overwinning terug naar Dongen. Volgende week zondag de eerste thuiswedstrijd voor de beker tegen Noordhoek, aanvang 10.00 uur.

Kruisboogschieten

Al enkele jaren gaan leden van biljartvereniging ’t Vaartje met hun partners naar de Moer om het tegen elkaar op te nemen met de kruisboog. Ook dit jaar kwamen de dames weer ijzersterk uit de bus. Nu ging de winst naar Ariën Netten. Zij eindigde voor Wilma Ligtenberg, die al eerder een keer de titel wist te pakken. Wilma Kemmeren eindigde op een mooie derde plaats. De drie dames werden gehuldigd door de voorzitter van kruisboogvereniging Onderlinge Vriendschap, Marco Vromans.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 12

Zondagmiddag 1 september vanaf 14.00 uur

dansorkest PAGAJA tot ca. 19.00

u.

Bij goed weer op het terras, anders in de zaal van ’t Haasje recreatiepark. Toegang gratis, kinderen die naar de speelhal gaan betalen het reguliere dagtarief.

Voor info: ’t Haasje, Vijf Eikenweg 45, Dorst tel.: 0161-411626 of info@haasjeoosterhout.nl

• • • • • •

Dubbele beglazing Alle soorten enkelglas Veiligheidsglas Glazen deuren/wanden Glas in lood Kunststof / aluminium schuifpuien, ramen en deuren • Slijp- en buigwerk

Industriestraat 8 5107 NC Dongen (T) 0162-319 793 (F) 0162-316 966 (E) info@martensglas.nl (I) www.martensglas.nl

Alles op mAAt gemAAkt Te koop appartement in Gilze. Woonkamer 53 m2 + slaapkamer, badkamer en berging. Pr: 132,500. 06-15353040

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

Snel en goedkoop je rijbewijs halen? kijk op rijschooldemolen.nl of 06-15353040

Te koop gevraagd: Brommers van de jaren 60-70-80, hoeft niet te lopen! Onderdelen zijn ook welkom. Tel. 0621215600 Leer studeren Heb je moeite met het plannen en organiseren van huiswerk? Ik bied studeerbegeleiding en agendatraining aan. Meer info tel.06-28406458

G N I D E I B N A A kens! u R e k E e l l a age op ZOM t n o m gratis

Jonge bruine leghennen te koop op zaterdag 7 september bij G. van Oorschot Oud Drimmelen 12 Drimmelen. Tel. 0162 682598 of 0652398209. WWW.OUDDRIMMELEN.NL of mail info@ ouddrimmelen.nl LETOP autos tekoop gevraagd 150 tot 10000 voor loop sloop en schade autos.tevens alle merken auto onderdelen te koop aangeboden tegen zeer lage prijzen.autodemontage k.prescher.tel 0765418353 Te koop. Spanje: boerderij op 13000 m² met gastenhuis, totaal 5 slaapkamers, 3 badkamers, 3 paardenstallen, paddock, airco enz. Prachtig gelegen, omgeving Malaga (Spanje), binnenland. Alle voorzieningen aanwezig. Tel. 06-24504183. Tekenles of schilderles Workschop landschapschilderen Start half september Iedereen is welkom in mijn tuinatelier Vijf Eiken 8 Rijen www.kittyvangageldonk.nl Tel. 06 29488387

Deze keuken nu voor:

7.500,-

• Incl. 6 Bauknecht apparaten • Semi greeploos • Verkrijgbaar in 10 kleuren

Jouw keuken vind je in Tilburg Verstand van keukens.

Alles voor in huis bij De Statie Wonen in Waspik

1.500 m2 showroom

Hestiastraat 12 (bij Hornbach) te Tilburg | CVT.nl

Alle soorten vloeren

Raamdecoratie op maat

Nieuwe collectie PVC Goodflooring

Novilon vinyl geluiddempend

Inbetweens perfect in de plooi

Overgordijnen perfect hangend

Geborsteld eiken laminaat breedplank nu v.a. € 18,95 m2

Tapijt Parade nu in de sale

Vitrage in vele dessins

Binnenzonwering nu

v.a. € 34,90 m2

v.a. € 17,25 m2 v.a.€ 23,75 m2

v.a. € 35,- p.m. v.a. € 23,- p.m.

Stationslaan 2, Waspik Telefoon 0416 311 229 www.destatiewonen.nl

Steun ons in de strijd tegen littekens!

v.a. € 27,50 p.m. gratis gemeten en geplaatst

Voor het blank maken of in kleur spuiten van eiken en gefineerde meubels P.van Riel www.blankmaken.nl Bel voor gratis offerte 0653190973

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

HERBALIFE: wilt u uw vakantiekilo‘s kwijt en/ of meer vitaliteit? incl. desk. begeleiding. SMS „proefpakket“ naar 06-28230358 of zie www.majaseelen.nl

Ontspannings-, Afslank-, en Hotstone massages door ervaren masseur. Kijk op: www.massagedongen. nl Bel: 06- 20276874

Cursus tekenen/schilderen. Start wo.morgen 2 en do.avond 3 oktober in de Vlinderboom, Hortensiastraat 2 in Dongen. Inl.: www. janvanlisdonk.nl Tel.: 0162 322558

StoffeerderijvanHoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvende offerte 06-19748242 www.stoffeerderijvanhoorn.nl

Gezellig en ontspannen leren tekenen en schilderen op een mooie locatie in Oosteind op donderdagmiddag? Er is nog plaats. Meer info: 06-20690434.

Modevakschool „SPELDENKNOP‘ Cursus kleding leren maken voor hobby en erkende opleidingen. Fazant 5 Sprang-Capelle Tel.0416-277192

Naailessen gaan weer van start op 9 sept. Laat je inspireren, informeren en meld je aan er zijn nog plaatsen vrij. Kleine groepen, veel aandacht. Tineke de Wit / lerares coupeuse. 06-14704886

PARKET OVERSCHUREN en behandelen. Uw oude vloer weer als nieuw! MHC VLOEREN Julianastraat 103 - Rijen Tel. 06 - 4308 7930 Bezoek onze nieuwe showroom www.mhcvloeren.nl

Caravans gevraagd

Caravans/Campers gevraagd! Zondag open Altijd 70 caravans op voorraad!

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl

Voor u gaan wij in de hoogste versnelling.

www.brandwondenstichting.nl

Autobedrijf Scheerders Vaartweg 86, Dongen, telefoon (0162) 31 28 75 Internet: www.scheerders.nl Lid van Bovag, Nationale Autopas, VVN, V.B.S. en STEK

5FL8

geef op 20.21.22


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

Oldtimerdag Dongen Vaart De 'Stichting Oldtimervriendenclub' te Dongen-Vaart houdt op 1 september voor de 15e keer een allround oldtimerdag voor: auto’s, vrachtauto’s, legervoertuigen, scooters, motoren, brommers, solexen, tractoren, stationaire motoren, enz. in de mooie kern van Dongen-Vaart nabij café-zaal ’t Karrewiel, Vaartweg 112, 5106 NE Dongen en bij mooi weer op het Sportveld de Gaasjes. uw oude voertuigen, onderdelen enz., al dan niet gerestaureerd, uit de garage of schuur en kom op zondag 1 september naar Dongen-Vaart, zodat alle liefhebbers van oude voertuigen hun hart kunnen ophalen in DongenVaart. De oldtimerdag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.30 uur Wij beginnen op tijd met de toertochten voor de diverse categorieën!! In verband met het 15 Jarig bestaan is er om ca. 16.30 uur een optreden van: Elvix & The Teddy Bears. De entree , deelname en parkeren zijn gratis.

INFORMATIE Voor informatie of inschrijven tel: 0416-280461 of 0162316969. Kijk ook op onze website: www.oldtimervriendenclub. nl voor inschrijven en verdere informatie.

'Dongens Levenslied' beleefde Culturele dag aan de Maas Op zondag 25 augustus organiseerde de Stichting Cultureel Hart van Cuijk haar tiende Culturele dag. 'Cuijk Cultuur aan de Maas Internationaal'. Het Festival werd gehouden in het oude centrum van Cuijk, het liep van het Protestantse Kerkje tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot de Maaskade. Concerten, live - optredens, wagenspelen, toneel en straattheater maakten van het festival bijna tot een complete Uitmarkt. Het gezelligheidskoor “Dongens Levenslied“ o.l.v. dirigente Margret van der Stelt, trad 3 x op. Er werden wat serieuze liedjes gezongen als “geef de kinderen de wereld” met soliste Wilma Korthout,” zwarte slaven” maar ook diverse liedjes over de liefde, zoals ” mooi was die tijd”, “als ik kijk in jouw donkere ogen”,“tranen heb ik gehuild om jou en “ je hebt me duizend maal bedrogen”. Liedjes zoals “er valt een traan in mijn bier, “de oude accordeon“ en de “rivers of Babylon””zijn ook meestal een succes. En de liedjes zoals “Brabant”, en “het leven is goed in mijn Brabantse land” mochten natuurlijk ook niet ontbreken in dit gezellige en mooie Brabantse dorp aan de Maas. De Culturele dag in Cuijk werd zeer druk bezocht. Het weer werkte goed mee en er waren

volop terrasjes waar het goed vertoeven was.

TRANEN VAN COOTH Zaterdag 31 augustus a.s. treedt het koor op in Breda / Tranen van Cooth. Het korenfestival begint om 13.00 uur op diverse locaties. Om 17.15 uur is er een samenzang van alle koren voor het Stadhuis op de Grote Markt van Breda.

DRUNEN Zondag 1 september is het koor op het Festival van het Levenslied in Drunen /(12.00 uur tot 18.30 uur) Camping en Openluchtzwembad “Het Run” Sportlaan 14 in Drunen. Meer info op www.hetrun.nl/ index.php/hetrun Verdere informatie kunt u vinden op www. dongenslevenslied.nl

Goede prestaties zv De Vennen Afgelopen week was het weer een drukke week voor een aantal zwemmers van zv De Vennen, op woensdag avond was de slot zwemtocht van zwemmen langs Walcheren waar over een afstand van 1850 meter (1 zeemijl) werd gezwommen door Alex in ’t Groen die 23e werd en daarmee een mooie 24e plaats wist te bereiken in het klassement en Carina Spronk die 2e werd en daarmee als 1e in het klassement werd, ook Rick in “t Groen was hier aan het zwemmen op de 500meter waar hij de eerste was die aankwam bij de finish.

OIRSCHOT Zaterdag was er een openwater wedstrijd in Oirschot waar ook het NK 10 kilometer werd gezwommen, hierbij wist Carina Spronk als 3e van de jeugd te eindigen in een mooie tijd van 2 uur en 51 minuten. Ook werden daar kortere afstanden gezwommen waarbij de zwemmers

mooie tijden bij elkaar zwommen en goed eindigde in hun categorie, op de 500 meter vrije slag door Meike van den Hoek (18e) en 1 km vrije slag Timo Koreman (17e) en Jarno Koreman (12e) en op de 2 km schoolslag door Carina Spronk (4e).

Grandioze teamdag eerstejaars D-jeugd Liberty

Atledo C-jongens pakken 2x zilver op NK Lekan Dalenberg was heel het weekend goed in vorm. Zaterdag verpulverde hij in de series zijn PR op de 100 meter horden met 0.58 sec naar een tijd van 14.86 sec. In de halve finale benaderde hij deze tijd met 14.89 sec en een prima 13e plaats van Nederland. Zondag was het verspringen aan de beurt. In de kwalificaties sprong hij al naar 5.72 mtr. In de finale deed hij daar nog een schepje bovenop naar 5.93 mtr. Dit was eventjes goed voor plaats 3. De jongens in de verspringfinale waren zeer aan elkaar gewaagd, want Lekan eindigde uiteindelijk als zesde. Een luttele 12 cm verder was al genoeg geweest voor het zilver. Een prima prestatie voor Lekan die zijn oude record aanscherpte met maar liefst 56 cm!

Zaterdag was het weer een mooie dag voor alle eerste jaars D-jeugd bij hockeyclub Liberty. De Teamdagen stonden op het programma! Vanaf de D-jeugd gaat er bij hockey voor kinderen best wat veranderen. Ze gaan op een groot veld spelen, ze komen in een elftal en daardoor komen ze vaak in een nieuw team. Deze nieuwe teams worden geformeerd door ze actief samen te stellen. Hierbij wordt bepaald welke kinderen het beste bij elkaar passen om ze op die manier het beste individueel te laten ontwikkelen. Liberty onderkent dat het belangrijk is om deze nieuwe teams te begeleiden in de teamvorming. Een veilig sportklimaat is een belangrijk aspect. Elke kind verdient een team, waarbij niemand buitengesloten wordt en waar iedereen in het team kan genieten van de sport. De teamdagen worden begeleid door een professionele organisatie: JouwTeamdag.nl Door allerlei leuke activiteiten leren de kinderen elkaar beter kennen. De 1e jaars D-teams van Liberty zijn er klaar voor. Laat de competitie maar beginnen!

PV Dongen

Weer opnieuw spelbreker Afgelopen weekend werden de jonge duiven naar het Franse Sezanne gebracht en de natourduiven naar het Belgische Pommeroeul. Het weer op zaterdag was zodanig slecht dat zowel in Frankrijk als in België niet kon worden gelost. Zondag was in België het weer wat beter, maar in Frankrijk nog niet. De duiven van Sezanne werden teruggebracht naar Pommeroeul, waar ze om 12.15 uur werden losgelaten. Het was een duif van P. de Graauw die het beste met al dat gesjouw met de duiven om wist te gaan als eerste arriveerde. De natourduiven werden al om 9.15 uur in Pommeroeul gelost en hier was het P. Luijkx die iedereen het nakijken gaf. Komende zaterdag gaan de jonge duiven naar Orleans. De natourduiven gaan naar St. Quentin.

DE UITSLAG POMMEROEUL JONG: eerste prijs om 14.20 uur; laatste prijs om 14.31 uur. 1-9-10-11-P. de Graauw; 2-7-812-14-15 A. Voermans; 3-6 R.v.d. Linden; 4-5 Comb.v. Diest.-

DE UITSLAG POMMEROEUL NATOUR

:eerste prijs om 11.14 uur; laatste prijs om 11.31 uur.

Glen Pols (l) had een geweldig weekend In het weekend van 24 en 25 augustus organiseerde atletiekvereniging AAC voor de 44e keer de Nationale C-spelen, het officieuze Nederlands Kampioenschap voor C-junioren, atleten geboren in 1998 en 1999. Atledo had maar liefst 6 jongens die acte de presence gaven. Topper van het weekend was werper Glenn Pols. Met name op zondag was hij goed op dreef. In de kwalificaties bij het discuswerpen wierp hij direct in de eerste poging al een persoonlijk en clubrecord van 45.40 mtr. Tijdens de finale deed het nog beter met 47.09 mtr. Hij ging tot

Funkey Hockey voor 5 - jarigen Vanaf vrijdag 13 september gaat Hockeyclub M.H.C. Liberty weer starten met een nieuw seizoen funkey hockey. Al spelenderwijs kan er tijdens deze lessen kennis gemaakt worden met de hockeysport. Het programma bevat diverse soorten basisvormen van bewegen en balvaardigheid. Tijdens de lessen worden er vele tikspelletjes, spelletjes met plastic ballen en spelletjes met bal en stick gedaan. De kinderen leren zo met andere kinderen te sporten. De trainingen worden gegeven op vrijdag van 17.0017.45 uur in twee blokken van 12 lessen. Tijdens de winterstop (half december t/m februari) is er geen training. Aanmelden kan via: benjamins@ mhc-liberty.nl of bel naar Carmen Bogers (06-17552420). Iedereen kan drie keer vrijblijvend meetrainen.

Kopij dient uiterlijk maandag 19.00 uur te zijn ingeleverd via dongen@emdejong.nl

Niels Verheugd miste op de 100 meter sprint en 100 meter horden maar nipt de halve finale. Op beide onderdelen verbeterde hij zijn persoonlijk record tot respectievelijk 12.59 sec en 15.71 sec. Yared Eshete liep voor het eerst onder de 13 seconden op de 100 meter. Op geleende spikes van zijn trainer liep hij 12.99 sec, hij is nu gebrand op nog snellere tijden.

en met de 5e poging met deze afstand aan de leiding. Helaas werd hij toen nipt voorbijgestoken en moest hij uiteindelijk genoegen nemen met het zilver. Als zilveren medaillewinnaar mag hij op 7 september deelnemen met het Nederlandse team aan een interland met de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen in Almelo. Eerder die dag liet hij al een schitterende kogelstoot zien. In de laatste ronde van de finale verbeterde hij zich naar 13.78 mtr (zijn oude PR stond op 12.57 mtr!) en klom op naar plaats 3 in de tussenstand. Helaas werd hij in de aller allerlaatste poging van de wedstrijd nog voorbij gestoken en kwam hij op de ondankbare 4e plaats terecht. Het laatste onderdeel van het weekend was de 4x100m estafette. Yared Eshete, Niels Verheugd, Timo Waars en Lekan Dalenberg hadden in de vakantie individueel hard doorgetraind en dat was te zien. In een zeker niet vlekkeloze race met matige wissels van het estafettestokje wist het viertal toch een zilveren medaille in de wacht te slepen.

Sam van der Pol deed mee aan drie werponderdelen. Met name in het kogelstoten excelleerde hij door zijn record met 75 cm te verbreken tot een afstand van 10.41 mtr. Ook het discuswerpen leverde een PR op met 31.93 mtr. Timo Waars had in de aanloop naar de wedstrijd wat last van een onwillige bovenbeenspier. Dat was tijdens de 800 meter niet te merken en hij benaderde zijn recordtijd tot op een seconde. De twee rondjes over het tartan werden afgerond in een tijd van 2.20,02 min. Al met al een succesvol weekend voor de Atledo C-jongens, hopelijk een opmaat voor meer. Over 3 weekenden moeten deze jongens aan de bak voor de Landelijke Competitie Finale in Rotterdam. Hopelijk presteren zij hier net zo goed als in dit weekeinde!

GroenSALEOpruiming

Met hoog oplopende kortingen! OP =OP

1-2-3-4-5-6 P. Luijkx; 7-10 E.v.d. Zanden; 8-11-18-21-22 A. Biemans; 9-10-23 A. Maas; 12-16-17-25 Comb.v. Diest; 13 A. Kools; 14-19-24 A. Voermans; 15 p. de Graauw.15 A. Voermans; 2-3—4-5-24 P. Luijkx; 6 A. Kools; 7-14-16 P. de Graauw.

TOT

TOT

60

25% KORTING

TOT

WATERORNEMENTEN

25

TOT

50% KORTING

WATERPLANTEN

OOSTERHOUT Op zondag was er weer een wedstrijd dicht bij huis en wel in Oosterhout waar de zwemmers weer hun prestaties konden laten zien, aan het weer zou het niet liggen want het was droog en de temperatuur aangenaam. Hierbij zwommen op de 500 m vrije slag Meike van den Hoek (14e), Marit van der Pas (11e), Maud Broeders (8e) en Timo Koreman (22e) weer mooie tijden, ook Jarno Koreman (14e) die 1 km zwom leverde een mooie prestatie. Ook was Carina Spronk van de partij die na de dag ervoor 12 km gezwommen te hebben nu nog 5km vrijeslag (1e), 500 m schoolslag tijdrace (4e), 1 km vrije slag (3e)en tot slot nog 1 km schoolslag (5e) ging zwemmen.

TOT

50

...opent25 de TOT

OP POTTERIE

% 25Groenrijk

ste

KORTING GEREEDSCHAP

vestiging! T 9 cm ø

TEN PO VASTE PLAN E 1.99 K PER STU .00opening R Eelij5ke t! rhou 5 STUKS VOFOeestGroenRijkme Oostet u!

12,95

14,50

nu

39

1, Pedigree Jumbone met een Pedigree. Snack heerlijke vleesvulling. of maxi. Mini, medium Per stuk

Koffie met appelgebak 1,-

ftuin In onze proe koffie/thee met gebak

Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid prachtige assortiment kamer- en tuinplanten, een dieren- en vijverafdeling, een uitgebreide tuinmeubelafdeling en een prachtige sfeershow! kan genieten Wij hebben zelfs een restaurant waar je of een van een heerlijk kopje koffie met appelgebak uitgebreide lunch. Kortom het is teveel om op te noemen!

klant een gratis presentje.

OP = OP!

Diverse kleuren. cm. Potmaat 10,5 Per stuk

van 2,49 voor

Prijskraker

Wolly Bontkussen 45x45 cm. Diverse kleuren. Per stuk

1,29

van 8,95 voor

Prijskraker

4,99

Plantenvoedsel Pokon Universeel. Met humusextract. Flacon 500 ml

Vier de opening met ons mee op 7, 8, 9 10 oktober en laat je verrassen door aantrekkelijke aanbiedingen!

van 4,69 voor

Prijskraker

2,79

Konische vaas Lichtgewicht.

Air So Pure® Kamerplanten of Spathiphyllum. Nephrolepis, Areca Per stuk Potmaat 17 cm.

TIS GRA

van 7,95 voor

4,95

van 29,95 voor

Prijskraker

19,95

Sierpot

Polyterrazo. Lichtgewicht 7,95 13,95 20x20x20 cm 29,95 19,95 30x30x30 cm 49,95 34,95 40x40x40 cm Per stuk Excl. planten.

vanaf

van 1,49 voor

Prijskraker

0,99

Damweg 7 • 0162-45185

7,95

zijn afhaalprij dinsdag 12 oktober euro’s. Prijzen donderdag 7 t/m prijzen zijn in zijn geldig van Alle genoemde Deze aanbiedingen k.nl uitverkocht voorbehouden. vestigingen op www.groenrij Kijk voor alle deelnemende

tegenover

GAMMA van 11,95 voor

Prijskraker

4,99

Zonda oktober

en: uur Openingstijd 13.00 - 18.00 uur Maandag 09.00 - 18.00 uur Di t/m do 09.00 - 21.00 Vrijdag (koopavond) 09.00 - 17.00 uur s zigingen in prij accessoires. Wij Zaterdag BTW en exclusief bij GroenRijk Oosterh zen, inclusief

groenrijk.n Bezoek nu www. en inform vol inspiratie

Lantaarn Thomas

Donkergrijs metaal. cm. Ø 15 Hoogte 20,5 cm. Per stuk Excl. waxinelicht.

Shell

out

GroenRijk Oosterh 2

Prijskraker

Sierkool

kleuren. Brassica. Diverse Per stuk Potmaat 12 cm.

en

Richting snelweg: Made ‘s Hertogenbosch Dordrecht

Graag tot dan!   Namens het hele GroenRijk team,   Kees, Addie en Martijn van Leijsen

Polyterrazo vaas. 24x24x46 cm.

in tas ntje één i pla Min koop van nten. pla bij aan e drie dez =OP van OP

oktober Vanaf do. 70 uur om 09.0 om op ben je welk 7! de Damweg

eindelijk Na jaren van plannen maken is het dan zover! Op 7 oktober openen wij ons nieuwe 7 in GroenRijk tuincentrum aan de Damweg de Oosterhout. Op de vertrouwde locatie aan Leijsenstraat 47 zijn wij uit ons jasje gegroeid en gaan wij ruimte maken voor woningbouw.

Van 7 t/m 10 oktober ontvangt iedere betalende

Patio Cyclaam

bij de nieu

GroenRijk Oosterhout

GroenRijk Oosterhout

vanaf

1,89

van Ja, komoktober 10 k 7 t/m GroenRij bij langs erhout voor Oost openingsl heel vee rdeel! voo

van 4,65 voor

cks Pedigree kauwsna

100 gram, Schmackos rund gram. of Biscrok 500 Markies 500 gram Per pak

tje

esen is pr Grat

smaken.

3,29

van 17,95 voor

van 19,50 voor

van en ... en dat vieren wij sam

Kom op de koffiwee

met 6 verschillende Proline. Multipack zakjes à 25 gram Verpakking 6

Small, medium, Zak 3 kilo.

Lamb/rice. Small/medium, large. Zak 3 kilo.

iedere ontvangt. OP=OP oktoberpresentje t/m 10 een Van 7 e klant betalend

Boxby

adult Eukanubalarge.

Eukanuba adult

Damweg

Alle deelnemende voertuigen dienen minimaal 20 jaar oud te zijn en aan de wettelijke eisen te voldoen en uiteraard verzekerd te zijn. Per categorie kan de deelnemer aan een toertocht meedoen van ca. 1 uur welke voert door het mooie landschap van het Midden Brabant. Voor de mensen met overtollige onderdelen die willen ruilen of verkopen goed nieuws: er is ook gelegenheid voor kofferbak verkoop. Daarnaast zijn er voor jong en oud diverse attracties: schminken, draaimolen, Spin ControlDrive-In-Show, optreden van feestband de Duckers, minitreintjes en een mini Oldtimerdag van landbouwmaterialen in de zaal van ’t Karrewiel, optreden van de band van Dansstudio & Muziekschool Studio 155. Op diverse plaatsen op het showterrein kan men een hapje en een drankje nuttigen en kan men genieten van het aan-en afrijden van al die mooie oldtimers. Haal

PAGINA 13

Grootbloemige violen kleuren. Viola F1. Diverse Potmaat 9 cm. Draagtray 6 stuks

van 3,29 voor

Prijskraker

1,99


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 14

Hoogwaardige A-merken sanitair en tegels voor bodemprijzen, Hoogwaardige A-merken sanitair en tegels dat is Sani-Dump Tilburg oostoost voor bodemprijzen, dat is Sani-Dump Tilburg Tilburg Geen dumpzaak voor sanitair ‘met een foutje’, maar hoogwaardige A-merken tegen absolute bodem-prijzen, dat is Sani-Dump Tilburg Oost. Merken zoals onder meer Sphinx, Sealskin, Grohe, Duravit (Philippe Starck), Hans Grohe, Thebalux, Primabad, Novellini, Dornbracht, Detremmerie en Villeroy & Boch geven al aan om wat voor kwaliteit het gaat. Maar, vanwaar die hoge kortingen? Die kan Sani-Dump geven door onder andere grootschalige inkoop van sanitair en opgebouwde band bij onze leveranciers. Vaak denken de mensen dat het bij ons om restpartijen of B-keuzen gaat, maar niets is minder waar. Uw sanitair wordt speciaal voor u besteld bij de fabrikant.

BTW ACTIE GEEN 21 % MAAR SLECHTS 29 30 6% BTW 31 1

2000M� TEGEL- EN SANITAIRSHOWROOM VOLGENS NIEUW CONCEPT!

Verder kijken is vaak overbodig, want in onze showrooms vindt u een enorm assortiment, waaronder: 50 baden, 100 badmeubels en 75 douchecabines. Donderdag Daarnaast het gehele assortiment kranen van Grohe, verschillende merken tegels, al het keramisch sanitair van Sphinx en 9.30 - 21.00 Villeroy & Boch, kortom, u kijkt uw ogen uit! Gelukkig wordt kiezen makkelijk omdat nu alle producten onder één dak staan in al onze megastores. Waar u anders verschillende sanitairzaken moet bezoeken om een keuze te kunnen maken voor uw badkamer ziet u bij ons in één oogopslag wat er allemaal te koop is. Onze adviseurs en tekenaars staan vrijblijvend voor u klaar om voor u uit al dat moois de ideale indeling en badkamer te vinden. Tel daarbij op dat de A-merken sanitair een fabrieksgarantie van minimaal 5 jaar geven. Dan begrijpt u dat Sani-Dump de juiste keuze is. Sanidump maakt er reclame mee de goedkoopste van Nederland te zijn en is de enige die dit ook altijd waarmaakt. Vandaar onze slogan : Ga gerust overal kijken, onthoud de prijzen goed en dan zien we u vanzelf wel weer bij SaniDump terug.’

zaterda

g

vrijdag

9.30 - 17.30

Artikel nummer: 34169001

10.00 -

17.00

zondag

11.00 -

17.00

GROHE 2000 NEW BAD & DOUCHE THERMOSTAAT

159,VAN € 295,-

199,VAN € 370,-

Artikel nummer: 34174001

GROHE OF GEBERIT WANDCLOSET COMBINATIE bestaande uit:

- INBOUWRESERVOIR - AFDEKPLAAT WIT OF CHROOM - VILLEROY & BOCH WANDCLOSET - COMPLEET MET ZITTING NORMAAL € 625,-

NU SLECHTS:

269,-

BOSSCHEWEG 253A TILBURG - 013 58 21 391

A.S. ZONDAG 1 SEPTEMBER OPEN!


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

Open dag Golfcentrum Dongen Is golf een ballensport? Ja, net als voetbal en tennis speel je golf met een bal. Maar het is niet waar dat golf alleen is weggelegd voor senioren met een dikke portemonnee. Dit bewijst Golfcentrum Dongen met haar lage 'drempel'. Met slechts € 15,00 voor een rondje golf maakt Golfcentrum Dongen de golfsport toegankelijk voor jong en oud. Kom je alleen spelen, met vrienden of gezellig met het gezin? Je bent altijd minimaal de helft minder kwijt dan bij andere golfbanen in de regio. De golfbaan ligt er uitstekend bij en op het terras voert Brabantse gezelligheid de boventoon. PGA-A golfprofessionals Robbert Diepen en Gerard Ottevanger

zorgen ervoor dat de golfschool deze lijn doortrekt. Kwaliteit staat voorop, de drempel blijft laag. Zo kun je bij hun kennismaken met de golfsport voor slechts € 9,99 per les. Examens zijn niet nodig voordat je een rondje kan gaan golfen. Direct na de eerste les speel je op de oefenbaan. Een aantal lessen verder ga je zelfs op de “grote” baan spelen. Ook gevorderde spelers kunnen terecht bij Robbert en Gerard. Zij hebben de faciliteiten zo ontworpen dat een golfer van elk niveau terecht kan. Vele

Biljartsport districtscompetitie libre:

AK Deur & Interieur start met verlies Team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel is het seizoen begonnen met een verliespartij. In Tilburg werd het 30-25 tegen D.K.S. Johan Ligtenberg was de beste man. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 3.555. Hij kreeg echter maar 18 beurten. Aan de meet kwam hij nog 11 caramboles te kort. Edwin Ligtenberg kwam slechts één carambole te kort. Hij speelde net als zijn vader Jan een moeizame partij. Jan kwam aan het einde nog negen caramboles te kort. Biljartsport Landelijke eerste divisie:

Installatiebedrijf Bart Hultermans oefent Op donderdagavond 29 augustus oefent interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen tegen team v.d. Lee uit Drunen. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Willie Damen, Dingeman Picocrie , Patrick Adams en Bart Hultermans. Daniël v.d. Geld, Gerbert v.d. Lee en Marrie Groeneveld staan reserve bij dit team. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart en begint om 19.30 uur. Biljartsport districtscompetitie libre:

AK Deur & Interieur thuis Op dinsdagavond 3 september speelt team AK Deur & Interieur – Multimate Kaatsheuvel een thuiswedstrijd tegen ’t Gelagh uit Heusden. Team AK zal er alles aan doen om de winst in eigen huis veilig te stellen. Team AK Deur & Interieur is een gezinsteam en bestaat uit vader Jan Ligtenberg en de zonen Johan, Edwin en Erwin. Anton Smulders en Embert Broekhoven staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur. Biljartsport Landelijke vierde divisie:

Brabant-Service Zonwering speelt thuis Op woensdagavond 4 september speelt team Brabant-Service Zonwering de eerste wedstrijd van het seizoen thuis. Dan wordt aangetreden tegen team Michielsen uit Breda.Team Brabant Service Zonwering Tilburg bestaat uit kopvrouw Anja Verbogt, Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers. Drik v.d. Kaa en Wim van Beijsterveldt staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Sponsortoernooi 2013 Jeu de Boules Club Dongen Op dinsdag 20 augustus 2013 vond het jaarlijkse Jeu de Boules Sponsortoernooi plaats. Alle sponsoren waren uitgenodigd om deel te nemen. Er was een brede opkomst van 32 teams die onderling streden om de wisselbeker. Ook de gemeente Dongen was aanwezig om hun beste beentje voor te zetten.

PAGINA 15 targets op de driving range, video analyse in een afgeschermde lesruimte, puttingreen, chipping green en een oefenbaan met 6 holes. Golfschool Dongen heeft het certificaat van PGA Erkende Golfschool . Dit certificaat staat voor het aanwezig zijn van upto-date faciliteiten en goed geschoolde PGA golfprofessionals die jaarlijks bijscholing volgen.

NIEUWSGIERIG? Op 1 september opent Golfschool Dongen aan de Zandeweg 2 te Dongen haar deuren. Deze dag worden tal van activiteiten georganiseerd. Gratis golflessen en wedstrijden met vele prijzen zoals een kennismakingscursus t.w.v. € 50,00. Kom op 1 september tussen 12.00 en 17.00 uur kennismaken en doe mee aan de gratis les.

Start Dongense Darts competitie Voor de wintercompetitie die deze week van start gaat hebben zich 28 teams aangemeld. Deze zijn onderverdeeld in 3 divisies. In de ere en tweede divisie spelen 8 teams (spelen 3x tegen elkaar) en in de eerste divisie komen 12 teams uit, die spelen 2x tegen elkaar. Deze week wordt de 1e bekerronde gespeeld, in totaal 14 wedstrijden. De 14 winnaars plaatsen zich voor de winnaarsronde. De 14 verliezende teams spelen daarna verder in de verliezersronde.

De Salamander- De Tobbers De Salamander Op Dreef 3 - T.R.O.T.S. De Dreef 4P - Falcon De Viersprong Nie te pijle - The Dartons Gouden Leeuw Wico - Louwe Geeuw De Valk Op Dreef 12- New Bundy's De Dreef Het Karrewiel 2 - No score Het Karrewiel De Bluffers - Game On Bluf B.S.E.I.D.R.E.N. - De Valk 1 Het Karrewiel Gijle Peile - Mooi(e) Laatste De Valk Het Vaartje - H.B.H.B. Het Vaartje Triple Trouble - Het Karrewiel 13 De Valk Pijlloos - D.V.D.V.D. De Valk Het Karrewiel 1- Vrolijke Bull Het Karrewiel Op vrijdag 6 september start de competitie die eindigt op vrijdag 21 februari 2014. Alle informatie over de competitie is verder terug te vinden op www.dartsdongen.nl

Zaterdag 31 augustus wordt in café de Valk voor de eerste keer een toernooi gespeeld voor de nieuwe Dongense ranking. Aan het toernooi mogen alleen Dongenaren en competitiespelers mee doen. Er worden een single en een koppel toernooi gespeeld. Het koppeltoernooi wordt gespeeld in poules. Beide toernooien kennen een winnaars en verliezersronde. De aanvang van het toernooi is 19.30 uur.

OPEN TOERNOOI Voor de open ranking vindt in Café De Valk zondag 1 september het eerste toernooi plaats van de nieuwe ranking. Er worden baar onderdeel van de Jeu de Boules Club. Zonder deze betrokken bedrijven zou het heel wat moeilijker zijn om de leden en belangstellenden deze mooie sport te laten beoefenen. Ook in het kader van beweging en sociale contacten heeft de club zijn plaats gevonden binnen de gemeente Dongen. De club wil door middel van dit sponsortoernooi de waardering uitspreken aan de sponsoren voor hun steun en stellen ze in de gelegenheid om onderling de banden te versterken.

DOE MEE MET DE WEKELIJKSE

Dinsdag 20 augustus 2013 Zomerdrive

Groep A 1. F.v.Dun & G.Vermeulen......... 56,94% 2. L. Verhoeckx & K.v. Tilborg.. 56,25% 3. P. Rommelse & A. Zittema.... 53,82% Groep B 1. W.Janssen & B. Jaspers.......... 64,88% 2.Echtp. Kersbergen................... 63,39% 3. J. Jansen & I. v. Gorkum........ 57,14% Groep C 1. L. Walvius & H. Laurijsen...... 65,63% 2. S. Burggraag & T. Kempers... 61,46% 3. C.v.d. Gaag & C. Keulemans. 56,25%

Bridge voor ouderen Uitslag wedstrijd nr. 27 (23 augustus) Groep A 1. hh. Flipsen-Kenter..................... 59,58 2. hh. Horsten-Hultermans.......... 58,33 3. dms.v.d.Bosch-Gommers......... 57,08 4. echtp. Philipsen......................... 56,25 5. mw. Rommen-hr. Jaspers........ 53,75 Groep B 1. mw. Smans-hr. B.Horsten........ 66.32 2. dms.van Boxel-v.d.Broek.......... 64,24 3. dms. Hultermans-v.Leijsen..... 61,46 4. dms. v.Beek-Trommelen.......... 55,56 5. echtp. Smans............................. 52,43

MAANDAG MIDDAG BRIDGE IN DE CAMMELEUR UITSLAG MAANDAG 26 AUGUSTUS groep A/B 1 J de Jong - P. Oomens ............... 67,08 2. N. Kimenai - H. Muilenberg.... 55,42 3. T.Beumer - S. Donkers.............. 55,00 Groep C 1. J. Smans - A v't Westeinde ...... 61,23 2. M v Kaam - J. Laurijsen ........... 59,90 3. M. Flipsen - C. v. Strien ............ 58,85

Zaterdag 14 september 20e Dongense Kroegentocht. Inl. Piet Oomens tel. 312893

Handbal vereniging Dongen uitslagen week 34 Zaterdag 24 augustus GDJ HMC D2 – Dongen D2............. 1-17 GEJ Roef E1 – Dongen E1................. 2-6 Zondag 25 augustus HES Dongen HS1 – Heerle HS1....36-19 DAS HMC DS1 – Dongen DS2......19-12 HAJ HVM HA1 – Dongen HA1....... 3-55 DBJ Dongen DB2 – Desk DB1........ 31-5 DCJ Witte Ster DC1– Dongen DC1 5-25 DCJ RHV DC1 – Dongen DC2........ 22-6 GDJ Dongen D1 – GHV D1............. 15-4 GEJ HMC E1 – Dongen E2............... 7-10

PLANNING WEEK 35

Zondag 1 september HES 12:00 HMC HS1 – Dongen HS1 DAJ 10:00 White Demons DA1 – Dongen DA2 DBJ 12:40 HVM DB2 – Dongen DB2 HBJ 14:00 Dongen HB1 – Witte Ster HB1 DCJ 13:00 Dongen DC1 – Elshout DC1 DCJ 14:40 HVM DC2 – Dongen DC2 GDJ 11:00 Artemis D1 – Dongen D1 GDJ 12:10 Dongen D2 – Internos D3 GEJ 12:10 Dongen E1 – Elshout E1 GEJ 11:20 Dongen E2 – United Breda E1

een single en een koppeltoernooi gespeeld. Het koppeltoernooi wordt altijd gespeeld in poules. Beide toernooien hebben een winnaars en verliezersronde. Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.

Profiteer nu van verlaagde BTW-tarief!

EN WIN EEN E OVERHEERLIJK TAART

PRIJSPUZZEL 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11 12

13

14

16 21

22

17

18

23

24

29

25

46

27

28

32 35

v 38 41

47

42 48

54 57

60

26

34

37 40

45

20

31

33 36

15 19

30

53

OVERZICHT WEDSTRIJDEN:

DONGENSE RANKING

De winnaar van vorig jaar, Ambiance zonwering van Steenhoven aan de slof 8., deed zijn uiterste best om de beker te behouden. De finale ging deze keer tussen firma van Loon en van den Noort. Firma van Loon, Landbouw- en tuinbouwmechanisatie, slijp- en reparatiebedrijf aan de Eindsestraat 65a in Dongen, trok aan het langste eind en mag het komende jaar de wisselbeker een mooi plaatsje geven om deze het volgend jaar te kunnen verdedigen. De sponsoren zijn een onmis-

Bridge 82

49

43

44

50

51

55

52

56

58

61

59 62

65

39

63

64

66

67

68

69

© Persbelangen P0440

59

63

2

24

61

12

22

41

50

1

69

27

30

Horizontaal: 1 schrapijzer; 6 metaallegering; 11 vrouwelijk dier; 12 dun; 13 gebied; 14 tocht; 15 decimeter; 17 boom; 19 oude maat; 21 stinkdier; 24 kleefmiddel; 26 stroperige; 29 stengel; 30 sleutel; 32 soort palm; 33 ongeveer; 34 item; 36 zangnoot; 37 windrichting; 38 vogel; 39 aartsbisschop; 41 Frans lidwoord; 43 numero; 45 een beetje; 48 androïde; 51 aanwijzend vnw.; 53 adellijke titel; 55 koud; 56 versierde strook; 57 voor de middag; 59 getalletter; 60 selderij; 61 schop; 63 kier; 64 thans; 66 gifplant; 68 lelieachtige; 69 onophoudelijk. Verticaal: 1 dapperheid; 2 slee; 3 kledingstuk; 4 op een keer; 5 hert; 6 voorzetsel; 7 Ierland; 8 loopstok; 9 dierengeluid; 10 stadsraad; 16 houtpap; 18 witjes; 20 wandelplaats; 22 vogel; 23 namiddag; 24 uitgeteld; 25 voorzetsel; 27 rivier in NoordBrabant; 28 dat is; 30 lichtstraal; 31 gerieflijk; 33 bergpas; 35 onderzoeksinstituut; 40 inlandse dakbedekking; 42 nijlreiger; 44 gebeurtenis; 46 daar; 47 welaan; 49 in orde; 50 oosterlengte; 51 titel; 52 persoonlijk vnw.; 54 Egyptische titel; 56 rijwiel; 58 soort haai; 59 deel van Brabant; 62 puist; 63 kustinsnijding; 65 naschrift; 67 bevestiging.

Oplossing vorige Prijspuzzel:

KONINGSFAZANT

Winnaar: A. Brenders van Loon, Volckaert k.522 Horizontaal : 1 mentaal; 6 kroniek; 12 saai; 14 Eden; 15 nu; 17 Kr; 18 gas; 20 os; 21 p.e.; 22 dis; 24 drempel; 27 bok; 28 reek; 30 reëel; 31 giro; 32 ir; 33 L.S.; 35 lek; 36 Ne; 37 te; 38 rits; 40 tand; 42 tomaat; 43 komeet; 45 smak; 47 lege; 49 cl; 51 e.k.; 52 zes; 54 Ne; 55 Po; 56 haan; 58 comte; 60 norm; 62 ram; 63 dodaars; 65 kim; 66 on; 67 na; 68 end; 69 ll.; 71 li; 72 mams; 74 doen; 76 fervent; 77 antenne.

Verticaal 1 mandril; 2 NS; 3 tam; 4 aard; 5 ai; 7 re; 8 odol; 9 Nes; 10 in; 11 koekoek; 13 kameel; 16 uier; 18 geel; 19 spek; 21 port; 23 Se; 25 r.r.; 26 el; 27 Bi; 29 klimmen; 31 genegen; 34 staak; 36 Namen; 38 ros; 39 sak; 40 tol; 41 Dee; 44 schroef; 46 iemand; 48 sommige; 50 laan; 52 zode; 53 stad; 55 pril; 57 a.m.; 58 Co.; 59 er; 61 o.k.; 63 dame; 64 slot; 67 n.a.v.; 70 lee; 72 mr.; 73 Sn; 74 dn; 75 N.N.

Lever uw oplossing voor maandag 08.30 uur in bij de redactie: Hoge Ham 80-82 Op de envelop vermelden: Oplossing puzzel of mail naar dongen@emdejong.nl ovv : oplossing puzzel

www.polystyle.nl Breda, Regenbeemd 21 Telefoon: 076-5729568 Heijningen, Arbeidsweg 4 Telefoon: 0167-528558

De nummer 1 van Brabant in kunststof kozijnen ‘s-Hertogenbosch • Breda • Udenhout Bezoek één van onze showrooms of kijk op:

www.kozion.nl

Volgende week maken wij de winnaar of winnares bekend. De tegoedbon voor de taart kan daarna worden afgehaald bij de redactie.

- Werkzaam in de gehele regio - Ook als u verzekerd bent - Transparante en professionele dienstverlening

Uitvaartcentrum: De Waard 6 4906 BC Oosterhout Telefoon 0162-457775 info@bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl

Samen onderweg naar een persoonlijk afscheid

Uitvaartverzorgers


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 16

Sint-Oelbertgymnasium

Stichting Maria-oord is een kleinschalige aanbieder van zorg, verpleging en welzijn. Onze klanten zijn kloosterlingen en niet-religieuze ouderen. Er is een intra- en extramurale afdeling.

Stichting Maria-oord is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep ouderen voor de volgende werkzaamheden: • Koffie/thee schenken in de Huiskamer/Tuinkamer en assisteren van de activiteitenbegeleider. • Begeleiden van activiteiten op de ontmoetingsdagen voor bewoners van buiten het klooster. Tijdens deze middagen staat het ‘gezellig’ samenkomen centraal en worden er gezelschapsspellen gedaan. Er wordt gekeken naar de behoeften van de bewoners en hierop wordt ingespeeld. • Rolstoelen begeleiden tijdens de wandelmiddag en/of winkelmiddag. Dit zijn nieuw opgezette projecten. Met een team enthousiaste vrijwilligers hopen wij door Dongen te wandelen. Wij verwachten dat u zich sociaal opstelt en luistervaardig bent. Voor de ontmoetingsdagen is creativiteit een pre. Het is belangrijk dat u activiteiten kunt opzetten en uitvoeren.

Postbus 212 4900 AE Oosterhout telefoon 0162-447474 e-mail admin@oelbert.nl

Het Sint-Oelbertgymnasium is een categoraal gymnasium van katholieke oorsprong met ca. leerlingen uit Oosterhout en omgeving. De school beoogt oorsprong leerlingenmet eenca.eigentijdHet 700 Sint-Oelbertgymnasium is een categoraal gymnasium van katholieke 700 se opleiding te bieden, en gebaseerd klassieke Deeen school richt zich op maxileerlingen uit Oosterhout omgeving.op Dede school beoogttraditie. leerlingen eigentijdse opleiding te bieden, gebaseerd op de de klassieke traditie. Deintellectueel school richt zich maximale ontwikkeling de male ontwikkeling van leerling, zowel als op sociaal en cultureel. Hetvan onderleerling, zowel intellectueelinals sociaal en cultureel.waarin Het onderwijs wordt aangeboden in een wijs wordt aangeboden een leeromgeving alle geledingen zich welbevinden. leeromgeving waarin alle geledingen zich welbevinden.

Het Sint-Oelbertgymnasium heeft van Toezicht. Eén van de leden benoemd is/wordt op Het Sint-Oelbertgymnasium heeft een een RaadRaad van Toezicht. Eén van de leden is/wordt benoemd op voordracht van de ouders. Die plaats is nu vacant. Derhalve roept voordracht van de ouders. Die plaats is nu vacant. Derhalve roept de Oudervereniging vande deOuderschool, vereniging vandede school, mede namens de Raad zelf, door middel van op deze mede namens Raad zelf, door middel van deze advertentie belangstellenden als advertentie belangstellenden op als Lid van de Raad van Toezicht

Lid van de Raad van Toezicht

De profielschets “Leden van de Raad van Toezicht Onderwijsstichting Sint-Oelbert” is te vinden op de

onder kandidaten met kennis/ervaring op het gebied website www.oelbert.nl De profielschets “Leden vanvacatures. de RaadMet vanname Toezicht Onderwijsstichting Sint-Oelbert” is tevan facilitair op beheer, P&O/functiewaardering en/of ICTvacatures. wordt gevraagd reageren. vinden de website www.oelbert.nl onder Met te name kandidaten met kennis/ervaring op het gebied van facilitair beheer, P&O/functiewaardering en/of ICT wordt Sollicitaties naar deze boeiende taak kunnen tot 11 september a.s. worden gericht aan de voorzitter gevraagd te reageren. van de Raad van Toezicht, de heer mr. B.J.G.M. Ides Peeters op het adres van de school. De heer Ides Peeters is graag bereid inlichtingen te verstrekken en is bereikbaar op tel.nr. 06-50610011;

daarnaast kan er contact opgenomentaak worden met de van de a.s. Oudervereniging, de heer Sollicitaties naar deze boeiende kunnen totvoorzitter 11 september worden gericht aan H.P.A. Röthengatter, tel.nr.van 06-53456606. De heer gesprekken met de OV vinden plaats 17adres de voorzitter van deopRaad Toezicht, de mr. B.J.G.M. Ides Peeters opophet september; de gesprekken met de RvT opis8 graag oktober. van de school. De heer Ides Peeters bereid inlichtingen te verstrekken en is bereikbaar op tel.nr. 06-50610011; daarnaast kan er contact opgenomen worden met de voorzitter vanaanleiding de Oudervereniging, de heer H.P.A. Röthengatter, op tel.nr. 06-53456606. Acquisitie naar van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld De gesprekken met de OV vinden plaats op 17 september; de gesprekken met de RvT op 8 oktober.

Beschikbaarheid in overleg: Op de volgende dagen kunnen wij nog vrijwilligers gebruiken. - maandag, winkeldag - dinsdag, wandeldag - woensdag, ontmoetingsdag - alle dagen, assisteren bij activiteiten verpleegafdeling

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Wat hebben wij u te bieden: - werkzaam zijn bij een kleinschalige en gastvrije zorgaanbieder - begeleiding op de werkvloer - een jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst - een kerstbijeenkomst met attentie - toezending van ons huisblad ‘Carillon’

HELE JAAR RECREEREN! In alle rust en privacy. Kleine maar vooral knusse bungalow. 316 m² volledig eigen grond. Bosrijk park. Gastvrij Baarle-Nassau. Woonkamer. Hal. Complete keuken. Badkamer met instapdouche, toilet en wastafel. Slaapkamer. Carport. Tuinhuisje. Berging. Volledig gestoffeerd en gemeubileerd dus... instapklaar. Ideaal voor: Starters. Woningzoekende. Rustzoekers. Prijs: € 39950,- inclusief 316 m² grond. Hypotheek mogelijk. Telefoon: 013-5182866 of 0651551577.

Contactgegevens: Stichting Maria-oord t.a.v. Femke Spapens, Hoge Ham 25, 5104 JA Dongen, 0162-381121 dagopvang@mariaoord.nl Aanwezig op maandag/donderdag van 9.00 uur tot 17.30 uur en op dinsdag/vrijdag van 13.30 uur tot 17.30 uur

Bezoek onze infoavond

Diverse kantooropleidingen, o.a.: • Receptioniste / Telefoniste • (Financieel) Administratief Medewerker • Secretaresse • BKB / BKC / PDB

0800-4464464 (gratis)

www.fabiusopleidingen.nl

Uw vacature in 10 weekbladen en drie weken plaatsing op de online vacaturebank

1,20 per mm!

www.brabantwerkt.nl 5

Hank

Raamsdonksveer Geertruidenberg

Helkant

Made Den Hout

Wagenberg Terheijden Haagse Beemden

Drukkerij Em. de Jong

8 Dussen

Lage Zwaluwe Drimmelen Hooge Zwaluwe

‘s GraOosteind venmoer

4

Teteringen

Dongen Rijen

Waalwijk

SprangCapelle

Raamsdonk

6

10

landgoed Driessen

Waspik

Oosterhout

7

Oud Heusden Heusden

Drunen

Kaatsheuvel Klein Dongen

De Moer

Dongen Vaart

9

Loon op Zand

Hulten Molenschot

Ulvenhout

3

2 Gilze

Galder Strijbeek

Riel

Chaam Alphen

1 Ulicoten

BERICHTENBLAD Poppel

Baarle-Nassau Baarle-Hertog Weelde

Baarle-Nassau Baarle-Hertog

Visweg 8 Postbus 8 www.emdejong.nl

Elshout

Dorst Bavel Breda-Zuid

Koninklijke

Ravels

Castelré Oud Turnhout

Arendonk

Oplage: 150.000 ex.

Mail uw advertentie naar:

uitgeverij@emdejong.nl

o.v.v. personeelsadvertentie Brabant Werkt.

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong B.V., gevestigd in Baarle-Nassau, is een moderne grafische onderneming met als hoofdactiviteit het in grote oplagen vervaardigen van o.a. reclamedrukwerk en huis-aan-huis bladen. Hiervoor heeft het bedrijf de beschikking over 9 rotatiepersen, 6 vellenpersen en 3 digitale drukpersen. Door toepassing van hoogwaardige technologie in opmaak en productie heeft het bedrijf een sterke en solide positie weten op te bouwen. De organisatie kenmerkt zich door korte communicatielijnen zowel intern als extern.

S.v.p. altijd telefonisch aanmelden: 013 - 507 55 34

088-6655555 Fax 013-5079100 014 - 690324

Voor de afdeling P&O zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

Assistent(e) P&O (m/v) De werkzaamheden zullen bestaan uit het: - Voeren van de personeelsadministratie; - Beheren van personeelsgegevens middels het Personeelsinformatiesysteem; - Verwerking en aanleveren van gegevens voor de salarisadministratie; - Het actueel houden van het tijdsregistratiesysteem; - Diverse deeladministraties verzorgen zoals bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en gehoorbeschermers; - Zorgdragen voor periodieke rapportages ten behoeve van het management; - Onderhouden van contacten die voortvloeien uit deze werkzaamheden, zowel met eigen medewerkers als extern. - Alle andere voorkomende administratieve werkzaamheden binnen de afdeling Personeelszaken. De functie eisen zijn: - Opleiding op minimaal MBO niveau, bij voorkeur aangevuld met cursussen op het gebied van Personeel & Arbeid en/ of salarisadministratie; - Een grote mate van zelfstandigheid, accuratesse en flexibiliteit; - Goede kennis van het Microsoft office pakket; - Goede communicatieve vaardigheden; - 32-40 uren per week beschikbaar.

Koninklijke Drukkerij

Indien u interesse heeft in bovenstaande vacature dan kunt u binnen veertien dagen uw schriftelijke sollicitatie richten aan: Koninklijke Drukkerij Em. de Jong bv Postbus 8, 5111 AA Baarle-Nassau, t.a.v. Mevr. M. Broeders of per mail naar vacature@emdejong.nl

Em. de Jong bv

ne Een moder eming n er d grafische on traditie! met 'n rijke

5111 H J Baarle-Nassau 5110 AA Baarle-Nassau drukkerij@emdejong.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

HUBERTUSKERK

KAPEL ZUSTERS FRANCISCANESSEN

Parochie Dongen en Klein Dongen Vaart Zaterdag 31 augustus 19.00 uur Eucharistieviering m.m.v. VIT Voorganger: pastor Jan Voeten Gebedsintenties: - Jgt. Toos Wijnands - Toon en Jo Leemput en zonen Jan en Dré

LAURENTIUSKERK Parochie Dongen en Klein Dongen Vaart Zondag 1 september 10.30 uur Startzondag Eucharistieviering m.m.v. Parochieel Gemengd Koor en kinderkoor de Koepeltjes versterkt met koorzangers uit andere koren van de beide parochies. Voorgangers: alle pastores Thema: Bij alle Geloof en twijfel Viering met aandacht voor het 25-jarig jubileum van pastor Gerard Oostveen en voor de opening van het pastoraal werkjaar. Voor deze gelegenheid zijn ook parochianen uit de parochie H. Geest in ons midden. Tijdens de viering is er een extra collecte voor de Pauluskinderen in Chili. Gebedsintenties: - Alle vrouwen, mannen en kinderen die met hun ideeën, talenten en inzichten werk maken van hun geloof in de parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart en in de parochie H. Geest. - Alle vrouwen en mannen die reeds gestorven zijn en die gezicht hebben gegeven aan het verhaal van God met de mensen in de voormalige Paulusparochie en in de gefuseerde parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart - Pater Piet van der Thiel, pastor Ad Rompa, pastor Jan Michielse - Jacob en Greet Oostveen-de Bouter - Wim Ruis - Cor Ballemans-Struijs

Zaterdag 31 augustus 10.00 uur Eucharistie met Samenzang t.e.v. Maria en t.i.v. zieke familieleden van zr. Rosa; Zondag 1 september 10.30 uur Eucharistie met Koor en Samenzang t.i.v. de Congregatie, de Indonesische Congregatie SFD, de Kapelgemeenschap, Nelly van Gageldonk-Klerkx en dochter Annet, Henk Leijenaar en Jan Goos; maandag t/m vrijdag elke dag om 17.30 uur Vespers en Eucharistie maandag 2 september t.i.v. overl zusters en overl familie van de zusters; dinsdag 3 september feestdag van H. paus Gregorius de Grote, t.i.v. overl ouders en overl familie van zr. José woensdag 4 september t.i.v. overl zr. Wilhelmina; vrijdag 6 september eerste Vrijdag t.e.v. H. Hart van Jezus en als jgt voor zr. Maria Liduina Wagemans. 'In het leven moet je voortdurend afscheid nemen'

VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTE ‘T VEERLICHT

Dorpshuis De Haven Pieter Breughelstraat 15 Zondag 1 september 09.30 uur staat de koffie klaar De dienst start om 10.00 uur Spreker: Aad van de Sande voor meer info: www.veerlicht.nl

GEREFORMEERDE KERK ‘s Gravenmoer Zondag 1 september 09.30 uur: ds. E.A. Rooze Er is geen kindernevendienst want de jeugd is op clubkamp. Oppasdienst is wel beschikbaar www.gk-sgravenmoer.nl

Colofon Weekblad

Dongen

Weekblad Dongen verschijnt wekelijks op donderdag in Dongen, Dongen-Vaart, Klein Dongen en ’s Gravenmoet in een oplage van 12.000 exemplaren. Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl Redactie Hoge Ham 80-82 Postbus 21 5100 AA Dongen Tel. 0162 310085 Fax. 0162 310085 E-mailadres: dongen@emdejong.nl Jacqueline Schilders 0162 316183 Ton Zinger 0162 321683 Advertenties (zakelijk) Sylvie Melis-Lamotte: 06-10906859 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Particuliere advertenties en Zoekertjes Opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Bezorgklachten Drukkerij Leijten Tel. 0162 313757

Druk Janssen/Pers Rotatiedruk

100% dochteronderneming van

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Een extra exemplaar van Weekblad Dongen kunt u op één van de onderstaande adressen ophalen: Dongen • In ‘t Groen Groenten en Fruit, • Klein Dongenseweg 78 • Shell Tichelrijt service bv, Steenstraat 18 • Nettorama, Kanaalstraat 36 • Jumbo, Hoge Ham 113 • Bruna, Hoge Ham 154-156 • Albert Heijn, Looiershof 1 • Boerenbond, Tramstraat 34 • Spar supermarkt, Europaplein • Cigo, Looiersplein 30 ‘s Gravenmoer • Slagerij Marco van Strien, • Hoofdstraat 64 • EmTé supermarkt

DE PAROCHIE DEZE WEEK www.parochiedongen.nl - info@parochiedongen.nl

PAROCHIESECRETARIAAT Het parochiesecretariaat is gevestigd in het parochiecentrum, Hoge Ham 84, 5104 JK Dongen, tel. 0162-312561. Iedere morgen (maandag t/m vrijdag) van 9.00-11.30 uur kunt u hier terecht voor : . het opgeven van gebedsintenties, kosten zijn 10 euro per intentie . het afhalen van een doopbewijs, . opgeven van huwelijk of jubileum, . aanmelden voor de doop, en doopvoorbereiding . het maken van afspraken met de pastores of een van de andere medewerkenden in de parochie of alle andere vragen die u aan de parochie heeft.

BEREIKBAARHEID PASTORES De pastores zijn bereikbaar via het secretariaat tel. 312561. Het kan zijn dat u MET SPOED een pastor wilt spreken. U kunt de dienstdoende pastor dan bereiken onder telefoonnummer 06-51175948. Wilt u van dit nummer alleen gebruik maken voor zaken die geen uitstel dulden.

ARM IN ARM Heeft u armoede-problemen? Als u er zelf niet uit komt kunt u ons misschien in de arm nemen en kunnen wij samen met u naar een oplossing zoeken. Misschien kunnen we hulp bieden bij loketbehandeling, de weg wijzen naar hulpinstanties, bemiddelen bij Vincentius, Stichting Leergeld voor kinderen of de Goederenbank enz. Wacht niet tot het te laat is. Neem tijdig contact op met de Werkgroep armin-arm: Christ Timmermans tel. 06-40980015, Leny Molendijk tel. 0649954211 of stuur een mailtje naar: werkgroeparminarm@gmail.com

DE VOLCKAERT

PROTESTANTSE GEMEENTE

Dongen

Intenties voor de overledenen van de afgelopen tijd: Willy Sprangers-de Wit (hospice) Allegonda Vulto-de Jager Overige intenties: Voor de zieken hier in huis, thuis of in het ziekenhuis Donderdag 5 september: 10.30 uur: Weekviering in de Geborgenheid

HOOP EVANGELISCHE KERK

1 september 10.00 uur Vandaag is het zover…. de eerste dienst van hoop! op de nieuwe locatie; het Cambreurcollege in Dongen. Deze zondag spreekt: Rick Verkijk en vieren we het avondmaal. Je bent van harte welkom in de Cambreur. De dienst start om 10.00 uur. De muziek wordt verzorgd door het muziekteam van hoop! o.l.v. Jasper Otten. Er is opvang voor de kinderen van 0-4 jaar (crèche) en een eigen programma voor alle kinderen die op de basisschool zitten (groep 1 t/m groep 8). Deze maand gaan de huisgroepen weer van start! De huisgroepen zijn de eerste en derde woensdag van de maand, voor adressen en meer informatie:0162-319902.

NEDERLANDSE HERVORMDE KERK ‘s Gravenmoer

AUG 18:30u

€45.00 in De Geubel

Dinercabaret!

Cabaret van Bart de Rijk met een heerlijk driegangendiner van restaurant SED!

13

SEP

Dongen

Zaterdag 31 augustus: 22e zondag in het jaar C 15.30 uur: Woord- en Communieviering in de Geborgenheid Voorganger: R. van Sambeek m.m.v.: Victorine Vilain (piano)

30

Zondag 1 september 10.00 uur Kerkdienst met kindernevendienst en crèche. Voorganger is mw. Marjanne de Bruijn. Na afloop is er gelegenheid voor gesprek en ontmoeting bij koffie, thee en limonade in De Ontmoeting. De kerkdienst is later te volgen op internet via www. protkerkdongen-rijen.nl. Woensdag 4 september Van 10.00 tot 12.00 uur in de Ontmoeting: inloophuis. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven voor gesprek en ontmoeting bij koffie en thee in de benedenzaal of zich terug te trekken voor gebed en bezinning in de stille ruimte op de bovenverdieping.

CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK

20.00u

€5.00 in De Cammeleur

Preview-avond Tien top acts waaronder Klaas van der Eerden en Andy Marcelissen treden op! Er is een hapje, drankje en live muziek! En u kunt gebruik maken van 20% korting op heel veel voorstellingen! Kijk voor meer informatie op:

www.donckhuys.nl

‘s Gravenmoer Aktiviteiten: De Boekentafel is 7 september van 10.30-12.00 weer geopend. Kerkdiensten: zondag 1 september 10.00 uur: ds. W.J.A. Ester 17.00 uur: ds. W.W. Nijdam

Geloofsgroep De Flits De geloofsgroep wil iedereen uitnodigen voor de bijeenkomst van de Flits op woensdag 4 september om 19.30 uur in Europlus aan de Dunantstraat.

De kerkdiensten zijn te beluisteren op www. cgk-sgravenmoer.nl Welkom in de kerk. De diensten zijn open voor iedereen. ‘s Morgens is er kindernevendienst voor de jongste kinderen van de basisschool, ‘s middags voor de oudere kinderen. Voor de allerkleinsten is er oppas. Wil je een gesprek over geloof, God of Kerk dan kun je onze predikant, Jan Willem Ester bereiken via e-mail: predikant@cgksgravenmoer.nl of door te bellen naar tel.nr.: 0162-220338 Ook via Facebook kun je hem benaderen.

Het thema is: Wat bevindt zich in jouw handen? Normaal gesproken heeft iedereen een paar handen. Steek jij je handen uit naar anderen, Of trek je terug als de ander om je hand vraagt? Het ligt er ook aan in wiens handen zich iets bevind. Het kan zelfs zo zijn dat wat je in handen geeft/ krijgt meer waarde heeft of krijgt dan bij de ander. Over al deze vragen willen wij samen nadenken, van gedachten te wisselen, te bidden en zingen.

N

S F

Nieuwe Super Formule

Zondag 1 september 9:30 uur Kand. J. Boom Zondag 1 september 18:30 uur Ds. J. Riemersma

4BTQ

KERKNIEUWS

PAGINA 17

Persoonlijk en betrokken

Onbeperkte keuze van de kaart 70 kleine topgerechtjes Nu ook op diNsdag geopeNd!

Dag en nacht bereikbaar

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. In korte tijd dient er veel geregeld te worden. Het is dan goed om te weten dat u er niet alleen voor staat. Wij staan u hierbij graag met raad en daad terzijde.

www.vdwou-vdstappen.nl 0162 38 64 50

Martien van der Wou

Van der Wou / van der Stappen Uitvaartverzorging De Slof 33 - 5107 RH Dongen

Van der Wou / van der Stappen Uitvaartverzorging Tramstraat 33 5104 GH Dongen

Lezersactie: Iedere dinsdag in september € 22.50 p.p.

Klappeijstraat 8-14 Oosterhout 0162-432916 www.merlijn.com

open di t/m za vanaf 17.00 uur zondag vanaf 15.00 uur


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2013

PAGINA 18

Kanters Garantiemakelaars, dat is thuiskomen! DONGEN

DONGEN

DONGEN

Geïnspireerd en uitgerust terug van vakantie en volop nieuwe plannen?

IN PRIJS VERLAAGD

Rooseveltstraat 40

Bergmolenstraat 13

Goed onderhouden hoekwoning met berging en tuin. Mooi gelegen in de jonge en kindvriendelijke woonwijk “De Hoge Akker”. Aan voorzijde vrij uitzicht over gemeentelijk groen en vijverpartij. • Opp. 146 m²; inhoud ca. 346 m³. • Ruime tuingerichte woonkamer v.v. vaste kast, laminaatvloer en openslaande deuren naar de tuin. • Open keuken v.v. een moderne hoekinbouwkeuken met div. app. • Op de verdieping 3 ruime slaapkamers en een badkamer met douche + cabine, wastafel en toilet. • Via vaste trap bereikbare zolder met laminaatvloer en groot Velux dakraam.

Op een zeer rustige locatie in het centrum van Dongen gelegen hoekwoning met berging en een veel privacy biedende achtertuin. • Opp. 187 m²; inhoud ca. 350 m³. • Royale tuingerichte woonkamer v.v. tegelvloer met vloerverwarming. • Open keuken waarin moderne inbouwkeuken met div. app. • 3 slaapkamers (alle met laminaatvloer). • Lichte badkamer waarin ligbad, douche + cabine, toilet, wastafel met meubel • Vanaf de overloop bereikbare inloopkast/berging en aparte c.v.-ruimte.

Vraagprijs: e 198.000,-- k.k.

Vraagprijs: e 189.500,-- k.k.

Profiteer dan nu van onze zonnige zomeractie: € 200,00 korting op

de makelaarscourtage voor nieuwe verkoopopdrachten. Vraag naar de voorwaarden. Bel:

0162 - 31 55 51

Paul van Ostayenstraat 42 Royale en goed onderhouden 2/1-kapwoning met garage, berging, ruime oprit en riante mooi aangelegde achtertuin. Gunstig gelegen in de kindvriendelijke woonwijk “De Hoge Akker”. • Opp. 291 m²; inhoud ca. 374 m³. • Sfeervolle royale L-vormige woonkamer voorzien van tegelvloer met vloerverwarming en een gezellige houtkachel. • Open keuken waarin hoekinbouwkeuken met div. app. • Op de verdieping 3 ruime slaapkamers en een mooie badkamer. • Via vaste trap bereikbare zolder v.v. laminaatvloer en groot dakraam. Het is mogelijk om hier een extra slaapkamer te realiseren. • Diverse extra’s!

Vraagprijs: e 285.000,-- k.k.

Voor meer aanbod, informatie en foto’s kunt u kijken op onze website: www.kantersmakelaardij.nl

GARANTIEMAKE LAARS, E E N HE LE Z O RG M I N DE R.

Kanters Garantiemakelaars, Monseigneur Poelsstraat 9, 5103 BD Dongen Telefoon: (0162) 31 55 51 Fax: (0162) 31 55 99 E-mail: info@kanters.net Internet: www.kantersmakelaardij.nl

!

NU IN DONGEN

ALLEEN VAN 2 T/M 7 SEPTEMBER

DE INRUILSENSATIE VAN EUROPA. U bent van harte welkom in onze showroom.

OPC DONGEN

Steenstraat 7G, 5107 NE Dongen Tel: 0162 - 38 00 205, www.opc-opel.nl Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 5,2 - 7,2; kms/liter: 19,2 - 13,9; CO2 gr/km 138 - 169. * Zie actie-en verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Wijzigingen voorbehouden.

Weekblad Dongen 29-08-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Dongen, s Gravenmoer, Dongenvaart en Klein Dongen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you