Page 1

DONGEN BEELD(T) ORANJE

ZONNEBLOEM MAAKT RONDVAART

HEREN 1 H.V. DONGEN PROMOVEERT

Pagina

Pagina

Pagina

7

9

Triangel Prachtig Feest

16

Weekblad Dongen 107e jaargang

2013 wk. 18 - Nr. 4673 Donderdag 2 mei

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Bijzonder en emotioneel. Zo omschreven velen het moment dat de handtekeningen werden gezet en koningin Beatrix en prins Willem-Alexander de rollen omdraaiden: koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. Wij sluiten ons van harte aan bij de woorden van waardering en dank voor de scheidende koningin en wensen de nieuwe koning en koningin veel succes. Na de indrukwekkende inhuldigingsplechtigheid was het feest. Uiteraard werd dat Oranjefeest in onze omgeving volop gevierd. Foto's daarvan ziet u elders in deze krant.

Koninklijke Onderscheidingen 2013

PAULA VAN ROODEN -VAN ERK

LOU HUIJSMANS

Vrijdag werden zes Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Het hadden er zeven moeten zijn, maar Gerard Snels stond al vroeg in de ochtend op Schiphol voor een reis naar Amerika. Hij werd om 08.00 uur gebeld door burgemeester Simone Dirven, die hem meedeelde dat hij een Koninklijke Onderscheiding kreeg. Gerard was er even stil van en beloofde het heuglijke feit in Amerika op gepaste wijze te vieren. De versierselen krijgt hij later opgespeld. Alle decorandi werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Voor de allerlaatste keer uit naam van Koningin Beatrix. Lees verder op de vervolgpagina over de verdiensten van de gedecoreerden. Bert Faro heeft persoonlijk een uitnodiging gekregen om de inhuldiging in Amsterdam mee te maken. Volgende week een verslag van zijn ervaringen.

ENGELIEN JANSEN -DANKERS

JAN KERSBERGEN

CEES KENTER

In verband met Hemelvaart verschijnt het Weekblad Dongen op woensdag 8 mei Kopij aanleveren voor maandag 12.00 uur

0416 - 28 39 39 Aankoopadvies nodig? Wij gaan graag met u mee. 0162 - 313 678

INEKE LANKHAAR-KOSTER

Welkom bij...

Car Wash Center Dongen De Slof 54 Telefoon: 321313

ZONNEBRIL VOOR MEI... WWW.OOGENBLIK.NU


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 2

ZONDAG 5 MEI

er... Huyskwek van m het gehei ige bloei d n een uitbu

GEOPEND van 10.00 tot 17.00 uur

KOOP DIRECT BIJ D E KWEKE R... Er zijn al bloeiende geraniums as voor het terr

IT! E T I L DE BESTE PRIJS/ KWA OPENINGSAANBIEDINGEN

Franse Geranium

(Pelarg Grandifl) vol met bloemknoppen - in diverse kleuren normaal per stuk

ECHTE KWEKERSPOTGROND

1.90

Het is niet om het even in welke potgrond uw zomerbloei staat. Voor een goede groei en bloei heeft de plant water en voeding nodig. Deze worden alleen door de wortels opgenomen, als de potgrond een goede zuurstofrijke luchtige structuur heeft. Potgrond mag niet hard worden, dan trekt het namelijk geen water en voeding meer aan, terwijl goede potgrond de basis voor de plant is.

OPENING

NU per stuk voor

1.80

12 stuks voor

ZOMERPLANTENSEIZOEN Impatiens

18.

00

New Guinea

KWALITEIT IS ONZE GRONDGEDACHTE

prachtig, goed vertakte planten in pot ø 12 cm normaal per stuk

EN: OPENINGSTIJD 18.00uur 0 .0 09 Alle dagen van .00 - 17.00 uur Zaterdag van 09 NDAG KOOPZO

KADO-TIP ‘n cadeaubon van Huyskweker Dongeneind

1.80

per stuk voor maar

12 stuks voor

Kijk ook eens op onze website: www.huyskweker-dongeneind.nl

Tuinplantencentrum - kwekerij

Dongeneind BV

Ook maandagochtend open!

Tot ziens in onze kassen!

. R E D N O Z J I B S I M A D “A . K E I N U S I M A D A ADAM IS ANDERS. ”

1.70

17.

GRIENDSTEEG 20 OOSTEIND TEL: 0162-455205 FAX: 0162-458222 E-MAIL: INFO@HUYSKWEKERDONGENEIND.NL - VOLG DE BORDEN -

20X Opel ADAM DIRECT UIT VOORRAAD LEVERBAAR, BINNEN 5 WERKDAGEN RIJDEN!

ADAM & € 500,FOR YOU

LEVERBAAR VANAF

€ 12.495,-

Standaard voorzien van onder andere: • Elektrisch centrale deurvergrendeling • Elektrisch bedienbare buitenspiegels • Hill Start Assist • Getinte zij- en achterruit • Volledig te customizen!

Of stap nu in voor € 149,-* per maand met OPE L2GO

B | 20% BIJTELLING

KIJK OP WWW.ADAMWORLD.NL EN KOM PROEFRIJDEN BIJ OPC OOSTERHOUT EN DONGEN OPC Oosterhout OPC Dongen

De Boedingen 8

4906 BA Oosterhout

Tel: 0162 455 455

Steenstraat 7G

5107 NE Dongen

Tel: 0162 38 00 20

OPEL2GO is beschikbaar voor de nieuwe Opel Adam modellen die voldoen aan door Opel Nederland opgestelde voorwaarden. Wanneer u gebruik wenst te maken van OPEL2GO, sluit u een overeenkomst met GMAC Nederland N.V. en de Opel dealer. Het betreft een niet doorlopend krediet aangeboden door GMAC Nederland N.V. te Breda (KvK nr. 24107861, AFM register nr. 12013025). GMAC behoudt het eigendom van de auto tot het Opel ADAM € 9.907,00 37 € 11.397,38 € 169,€ 5.313,38 6,49% krediet inclusief de rente is terugbetaald. Toetsing bij het BKR te Tiel. Voor dit krediet wordt een standaard informatieblad opgesteld. Dit document informeert u over de belangrijkste kenmerken van het krediet. Vraag naar dit standaard informatieblad bij uw Opel dealer of bij de klantenservice Opel ADAM € 9.799,00 49 € 11.665,29 € 149,€ 4.513,29 6,49% van GMAC Nederland N.V. (076-5448932). GMAC Nederland N.V. en uw Opel dealer geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste krediet aansluit bij uw wensen, behoeften en privé of zakelijke situatie. Uw Opel dealer bemiddelt voor GMAC Nederland N.V. (en mogelijk ook voor andere krediet aanbieders) op basis van een contractuele verplichting. Wijzigingen voorbehouden. Bij aankoop van een nieuwe Opel ADAM €500,cadeau. Geldig t/m 30 juni 2013. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties. Drukfouten voorbehouden. MODEL

KREDIETSOM

LOOPTIJD IN MAANDEN

TOTAALPRIJS KREDIET

MAANDLAST

SLOTTERMIJN

DEBETRENTEVOET

00


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 3

POLITIEBERICHTEN Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: bureau Oosterhout Wie op andere tijden aangifte wil doen kan een afspraak maken. De politie is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via het nummer 0900 - 8844

voor noodgevallen: 112

VERKEERSCONTROLE Op woensdag 24 april hield de politie een verkeerscontrole op de Steenstraat in Dongen. De actie vond plaats tussen 09.00 uur tot 12.00 uur. Tijdens de controle werden 27 voertuigen gecontroleerd, waarbij zeventien overtreders op de bon gingen. 7x Voor het niet dragen van een gordel (boete € 130,-) 1x Lekke uitlaat (boete € 130,-) 1x Onnodig claxonneren (boete € 90,-) 3x Niet kunnen tonen van het rijbewijs (boete € 90,-)

2x Defecte claxon (boete € 90,-) 1x Aanhanger met gewicht overschrijding van 44% (boete € 190,-) 1x Hulpkoppeling niet correct bevestigd (boete € 90,-) Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Open uitnodiging Energie Dongen aan alle Dongense politieke partijen Nu u zich op aan het maken bent voor de gemeente raadsverkiezingen van volgend jaar, nodigen wij u uit ook het thema duurzaamheid en duurzame energie in het bijzonder in uw verkiezingsprogramma’s op te nemen en het niet bij mooie woorden of volzinnen te laten maar zich hard te maken er ook echt werk van te maken. Het is nodig. Wij leggen u graag uit waarom.

ENERGIEREDUCTIE BESTAANDE WONINGEN:

LOKALE PRODUCTIE:

Het centrum en de oudere wijken van Dongen bestaan vooral uit woningen van voor 1990. Deze woningen kennen een hoog gasverbruik. De gasrekening kan voor een gemiddelde woning al oplopen tot wel € 1.800,-- per jaar. Het verkopen van woningen met een hoge energie rekening zal steeds moeilijker worden als het alternatief een vrijwel rekening-loze nieuwbouw woning is. De waarde van een woning met een hoog energielabel (A of A+) ligt nu al fors hoger dan die van een woning met een laag label (D of lager). Het ontwikkelen van een lokaal programma energierenovatie bestaande woningen kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot, het bevorderen van de werkgelegenheid in de bouw, het verminderen van energiearmoede, het bevorderen van de koopkracht, het stimuleren van de woningenmarkt en bijhorend ondernemers-klimaat. Als we in Dongen 20% energiereductie kunnen realiseren dan bespaart dat de inwoners van Dongen € 4,4 miljoen energiekosten per jaar. Daar kun je heel wat voor doen!

Het laatste rapport van de IEA (internationaal Energie Agentschap) is erg duidelijk. De CO2 uitstoot moet voor 2050 gehalveerd zijn om de temperatuurstijging op 2°C beperkt te houden. Dongen kan daaraan bijdragen door hard te werken aan energiereductie en -productie uit wind, water, zon en bodem. Er is voldoende zon, wind en ook de warmte uit de bodem is goed (nadruk op goed) te gebruiken. 7-8 windmolens kunnen voldoende energie voor alle huishoudens in Dongen bij elkaar draaien en we hebben voldoende daken of braakliggende gronden om ook de zon te oogsten. Daarbij staan er bij de tuinders in Dongen WKK’s en is er volop biomassa beschikbaar. Kortom alle ingrediënten om als Dongen zelfvoorzienend te worden. De techniek voor opslag van energie wordt ook steeds beter. In Etten-Leur is al de eerste buurtbatterij geïnstalleerd en de koelkasten, vriezers en ja zelfs windmolens met eigen buffermogelijkheid komen al op de markt. Enexis, de netwerkbeheerder, is in NoordBrabant gestart met de eerste slimme netwerk pilots. Wordt Dongen het eerste zelfvoorzienende dorp van Nederland?

Prachtig feest Nederland genoot afgelopen dinsdag van een prachtige dag: de troonswisseling verliep vlekkeloos, de zon scheen uitbundig en in het hele land waren allerlei festiviteiten te beleven. Of je nu wel of geen aanhanger bent van de monarchie: iedereen had er zin in afgelopen dinsdag en zelfs de meest fervente republikein smolt bij het zien van de beelden van Maxima in haar koningsblauwe robe (petje af voor ontwerper Jan Taminiau) en haar drie prinsesjes in die schattige blauwe jurkjes. De nieuwe koning oogde af en toe wat zenuwachtig (dat lijkt me volkomen normaal op zo’n dag), maar zijn toespraken bracht hij behoorlijk relaxed en in voor iedereen begrijpelijke taal. Voor zijn moeder en zijn vrouw gebruikte hij warme woorden waardoor WillemAlexander alles behalve afstandelijk over kwam. Ik zat dinsdag regelmatig aan de buis gekluisterd en het was een genot om te zien hoe werkelijk iedereen in een feeststemming verkeerde. De ordediensten waren op het ergste voorbereid, maar gelukkig werd het één grote, blije happening. Waar ik ook van genoten heb is de uitvoering van de Bolero van Ravel door het Koninklijk Concertgebouw Orkest, dat werd begeleid door niemand minder dan ’s werelds beste dj Armin van Buuren. Muziek verbindt mensen en dat werd hier wel

duidelijk. Zeker toen Armin van Buuren het nummer Royal Intense speelde en hij op zijn beurt werd begeleid door het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Bij mij thuis stond het volume even op maximaal! In Dongen was het ook één groot feest. De organisatoren van het Oranjeparkfestival hadden het weer prima voor elkaar. Zowel maandag als dinsdag was het heerlijk druk en genoot jong en oud van het zeer gevarieerde programma. Het luchtballonnenfiësta trok terecht veel publiek. Persoonlijk heb ik ontzettend genoten van de band Elvix & The Teddybears. Zanger Jos Ansems bleek niet alleen over een prachtige stem te beschikken, maar toonde zich ook een grote entertainer waardoor niemand stil kon blijven staan. Toen aan het eind van het optreden de bandleden werden voorgesteld, brachten ze één voor één een stukje van hun eigen favoriete muziek. Dus even geen nummers van Elvis, maar ‘Highway to Hell’ en ‘Always look at the bright side of life’. Dit leverde de band een daverend applaus op en terecht. Ook dinsdag werd het Oranjeparkfestival op waardige wijze afgesloten door de formatie Les Truttes. Het begon al behoorlijk fris te worden, maar daar hadden de bezoekers geen last van. Les Truttes bracht bekende, vrolijke covers waardoor het publiek zich massaal warm hield door heerlijk te swingen. Ook in Dongen verliep alles feestelijk en vlekkeloos en een compliment aan de organistoren is hier dan ook wel op zijn plaats!

GEZIEN IN DONGEN

KONINGSLINDES ALS AANDENKEN Maandag werden op een aantal locaties Koningslindes geplant als blijvend aandenken aan de kroonwisseling. Dat gebeurde zowel in Dongen als in 's Gravenmoer en Klein Dongen Vaart. Alle bomen kregen een speciaal metalen hek met toepasselijke tekst om de herkenbaarheid te vergroten. Om het extra feestelijk te maken ging het college in alle vroegte op pad om die te versieren met een oranje strik. (foto Henk Barmentlo) Ondernemers en wijkraad blij met initiatief

Lentemarkt op Europaplein Zondag 5 mei strijkt op en rondom het Europaplein de Lentemarkt neer. Dit is de zesde van een reeks van tien die vanaf eind maart in Zuid Holland en Noord Brabant plaatsvinden. Het wordt tijdens deze gezellige markt een kostelijk gezicht om te zien, hoe meerdere jaargetijden elkaar ontmoeten want er wordt een heel breed assortiment aan producten overal op de hele markt kris kras door elkaar op de planken van de marktkramen aangeboden.

Vrijwilliger gezocht voor wandelclubje Aan de Schoolstraat in Dongen staat een appartementencomplex van Amarant. De twaalf cliënten die hier wonen hebben een verstandelijke beperking. Zij zoeken een vrijwilliger die hen wil begeleiden bij het wandelen. De bedoeling is dat er 1 keer per week gewandeld wordt. Als vrijwilliger maak je het voor de cliënten en uiteraard ook voor jezelf mogelijk erop uit te gaan, van de buitenlucht te genieten en sociale contacten op te doen. Heb je interesse, maar wil je eerst nog wat informatie, neem dan vrijblijvend contact op met telefoonnummer 0162-371483.

De Lentemarkten worden overal druk bezocht

ZOMER EN WINTER Tijdens deze markt, zal de bezoeker waarschijnlijk vrijwel zeker tegen de laatste winterproducten in de uitverkoop aan lopen, maar ook komt men er al weer de eerste zomerproducten tegen. Zo zijn er onder andere topjes, hemdjes, t-shirts, shorts en nog meer dames- en kinderkleding verkrijgbaar, maar kan de bezoeker er bijvoorbeeld voor Moederdag ook leuke cadeauproducten zoals, cosmetica, sieraden, lederwaren, woondecoratie, parfums, tassen, haarmode en andere modeaccessoires aantreffen.

Het is geen vraagstuk of we om moeten naar een duurzame energie toekomst maar hoe we dat gaan doen. De lokale overheid en dus de lokale politiek speelt daarbij een voorname rol. Neemt u de uitnodiging aan? De komende week ontvangt u van ons een uitnodiging voor gesprek. Voor meer informatie www.energiedongen.nl

MEMORANDUM — WEEKENDDIENSTEN ARTSEN

TANDARTSEN

HUISARTSEN Huisartsenpost Amphiaziekenhuis in Oosterhout (naast de hoofdingang) is op weekdagen geopend van 17.00 uur tot 08.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 08.00 tot 08.00 uur. Telefoon: 0162 - 435000. De Dienstapotheek is op werkdagen open van 18.00 uur tot 08.00 uur en in de weekenden van 08.00 tot 08.00 uur

BLOEDAFNAME Voor bloedafname bij de prikpost van Lijn2.net (St. Elisabeth en TweeSteden ziekenhuis) kunt u maandag tot en met vrijdag van 08.45 tot 09.45 uur terecht bij Thebe, Planetenstraat 25 in Dongen. Zie voor meer informatie: www.lijn2.net/prikposten.

THEBE THUISZORG Organisatie voor thuiszorg, thuiszorgwinkel, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, voeding en dieet en personenalarmering. Voor alle diensten dag en nacht bereikbaarvia: tel.0900-8122

DIERENARTSEN

VERLOSKUNDIGEN PRAKTIJK LUNA Medisch Centrum Beljaart, Kloosterpad 13E. Alleen spreekuur op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen op het telefonisch spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.Telefoonnummer: 0162 312834.

WELZIJN OUDEREN DONGEN Aanmeldadres voor maaltijdvoorziening aan huis, personenalarmering, huisbezoek door ouderenadviseurs, etc. SWOD in De Volckaert. Openingstijden : werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur: tel. 0162 - 375 296.

CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN Spreekuur: maandag t/m vrijdag van 8:30-10:30 uur Planetenstraat 25 5101 TS Dongen tel: 0800-3 65 65 65 www.jeugdengezindongen.nl

APOTHEKERS

DIERENARTS VERHAGEN M.C. Verhagen, dierenarts voor gezelschapsdieren, Tamboerijnlaan 16, 5101 AM Dongen Tel. 317005 . Inloopspreekuren: Ma tot en met vr 08.30 - 09.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur, ma,wo,vr 13.00 tot 14.00 uur. 4/5 mei DK Rijen, Hoofdstraat 16 Rijen, 06 - 52676353, 9 mei H. Broekhuizen, St Antoniusstr. 8, Oosterhout 0162 - 432284

WONEN, ZORG EN SERVICE IN DE WIJK (WZSW) Dienstenservice voor 65+ers en mensen met een beperking. Cheques voor één uur dienstverlening kosten 7,50 euro. Voor afspraken: Ingrid Oosterling. tel. 0162 314138 e-mail: wzsw@stichtingrichting.nl. Bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur.

DIERENARTSEN DIER EN DONGEN Hoge Ham 106, Dongen. Tel: 0162-325555 Spreekuur volgens afspraak. Vrij inloop spreekuur maandag, woensdag, vrijdag 18.00u-19.00u en maandag t/m vrijdag 13.30u-14.00u.

DIERENKLINIEK PROCUREURWEG Dierenarts E. Vettorato . Ma.t/m vrij. volgens afspraak tussen 08.30 en 19.00 uur. Ieder weekend dienst met spreekuur volgens afspraak op zaterdag en op zondag tel. 376470.

BBV DONGEN E.O. Belangenvereniging voor huurders en slimmmer kopers van Vieya. tel. 06 19021207. Inloopspreekuur iedere eerste woensdag van de maand Brabantpark 7 van 18.30 tot 19.30 uur.

MAATSCHAPPELIJK WERK Planetenstraat 25 5051 TS Dongen Telefoonnr.: 0162-319331 Spreekuur maandag t/m donderdag van 08.30 - 10.30 uur

HOLLANDSE EN BUITENLANDSE LEKKERNIJEN Naast paling die ter plaatse gerookt wordt en belegde broodjes met vers gemaakte Hollandse salades, kunt u deze dag op het Europaplein ook nog heerlijk happen aan onder andere Spaanse churro’s, Surinaamse roti, Griekse Feinkost en Amerikaanse Justi Draaikolken (gebakken dun geschilde aardappelen op een stokje).

KINDEREN EN LIVE ENTERTAINMENT Ook aan het vermaak voor de kinderen is gedacht. Zo zijn er enkele kinderattracties op het marktplein te vinden. Zanger Humphrey Gray zorgt er daarnaast voor dat er tijdens de Lentemarkt ook live entertainment en een hele gezellige sfeer is op het plein.

DEELNEMERS

‘t Allerbeste voor de koning... Koningssoes Gevuld met echte Koningsroom

e 1.40

Koningsbrood

Een echte kroon, gevuld met Oranje fruit e IEDER WEEKEND:

3.99

Limburgse vlaaien

e 7.40

Er zijn nog enkele marktkramen of standplaatsen beschikbaar, dus indien er eventueel geïnteresseerden zijn om deel te nemen aan de Lentemarkt kunnen zij telefonisch contact opnemen met de organisatie via het telefoonnummer 0162-671200.

OPENINGSTIJDEN De Lentemarkt is gratis toegankelijk en geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Kortom, een leuke tip voor iedereen die nog een leuke uitje wil aanstaande zondag of nog zoekt naar een leuk en origineel cadeau voor Moederdag !

Ook na de kroning smaakt alles ‘t beste bij ‘de Koning’!

Kopij voor het Weekblad Dongen niet aanleveren via de website van uitgeverij de Jong, maar uitsluitend mailen naar

Banket en Fijnbrood

dongen@emdejong.nl

een zaak van smaak!

Kaasland Dongen uw speciaalzaak

Hoge Ham 79 Telefoon: 312616 Fax: 319770

Looiersplein 21, 0162-313500


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 4

Officiële bekendmakingen van de gemeente Dongen Op deze pagina vindt u informatie over aangevraagde en verleende vergunningen en besluiten over onder andere milieubeheer en bouwaanvragen. De vergunningen en besluiten kunnen invloed hebben op de situatie in uw straat of buurt. Ook kan een vergunning of besluit betrekking hebben op de aanleg of afsluiting van een weg. Soms kunt u tegen de voorgenomen activiteit bezwaar aantekenen. Hoe dat werkt, staat bij het betreffende onderdeel. Ook leest u waar u terecht kunt met vragen.

Omgevingsvergunning

De onderstaande lijst bevat de omgevingsvergunningaanvragen en verleende vergunningen van week 16 en 17. Bezwaar of beroep indienen tegen de hierin genoemde activiteiten is pas mogelijk nadat een vergunning is verleend. Ontvangen omgevingsvergunningaanvragen: Adres Activiteit Weide 2 plaatsen van een erfafscheiding Europaplein 49 plaatsen van een barbeque grill P. van Ostayenstraat 18 plaatsen van een keetwagen en bio box Rooseveltstraat 102 vergroten van het terras Dr. Mollerstraat 1 plaatsen van 2 containers Vennen 60 intern verbouwen van een bedrijfspand Mgr. Nolenslaan 16 kappen van een dennenboom Laagveen 13 plaatsen tijdelijk reclamebord bouwproject Kerkdijk 7 plaatsen van een container Kerkdijk 6 D wijzigen van het raamkozijn Wilgenstraat 2 maken van een uitrit Geer 26 veranderen en uitbreiden van de woning

Datum ontvangst 15 04 2013 15 04 2013 16 04 2013 17 04 2013 18 04 2013 18 04 2013 18 04 2013 19 04 2013 22 04 2013 22 04 2013 22 04 2013 23 04 2013

Verleende omgevingsvergunningen m.b.v. reguliere voorbereidingsprocedure: Adres Activiteit Datum verzending Fazantenweg 50 vergroten van de loods met bedrijfsruimte 25 04 2013 Lage Ham 45 vervangen van de brug 22 04 2013 Gaarde 68 kappen van 1 treurwilg en 2 berkenbomen 16 04 2013 Vennen 60 ontheffing op bestemmingsplan voor veranderen en vergroten van showroom en werkplaats 19 04 2013 Piet Heynstraat 8 plaatsen van een dakkapel 18 04 2013 M. Nijhoffstraat 11 bouwen woning, kap bomen, maken inrit 25 04 2013 Julianastraat 134 verbouwen van de woning 25 04 2013 Lange Veertel 39 bouwen van twee tuinhuisjes 18 04 2013 P. van Ostayenstraat 18 plaatsen van een keetwagen en bio box 18 04 2013 Dr. Mollerstraat 1 plaatsen van 2 containers 18 04 2013 Mgr. Nolenslaan 16 kappen van een dennenboom 25 04 2013 Laagveen 13 plaatsen tijdelijk reclamebord bouwproject 23 04 2013 Kerkdijk 7 plaatsen van een container 25 04 2013 Geweigerde omgevingsvergunningen: Adres Activiteit Europaplein 49 plaatsen van een barbecue/grill

Datum verzending 22-4-2013

Alle vergunningen kunt u vanaf heden inzien bij de balie Bouwen en Milieu. Wanneer u vindt dat de activiteiten waarvoor een vergunning is afgegeven, in strijd zijn met uw belangen, dan kunt u hiertegen bezwaar maken op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders van Dongen, Postbus 10153, 5100 GE Dongen. Uw bezwaarschrift moet zijn ingediend binnen zes weken na de dag waarop het besluit aan de aanvrager van de vergunning is verzonden. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van een besluit niet op. Daarom kunt u, wanneer u direct in uw belang getroffen bent, tevens een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland - West Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor een verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VOORNOEMD, De secretaris, Mr. H.L.M. van Noort.

De burgemeester, S.P.H.M. Dirven-van Aalst

Gemeentehuis, Hoge Ham 62, Dongen Telefoon: 14 0162, Fax: 0162 – 318 922 Corr.adres: Postbus 10153, 5100 GE Dongen Internet: www.dongen.nl e-mail: info@dongen.nl

DRIMMELEN

High tea- & brunchtochten 12 mei moederdag, 19 mei 1e Pinksterdag, 16 juni vaderdag

Nieuw: Pannekoeken Piraten Cruise! Zaterdag 11 en 25 mei. kijk op: www.zilvermeeuw.nl/pannenkoeken

Voor onze vertrektijden en meer informatie: www.zilvermeeuw.nl Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw b.v. Biesboschweg 2 4924 BB Drimmelen

plankenvloeren

www.mhcvloeren.nl APK-keuring nu €25. Bel voor een afspraak naar Garage Caron. Tel: 0162-314487

TE KOOP: Jonge bruine & witte legkippen tegen de leg en ééndagskuikens. Ook Shell dieselolie, alle soorten kunstmest, veevoeders, maiszaden & graszaden. Vraag vrijblijvend informatie. Henk Brummelkamp, Ulicotenseweg 9, Chaam. Tel. 0653937555

Wim was voor de Volkspartij Dongen 25 jaar lid van de Gemeenteraad van de gemeente Dongen, waarvan 12 jaar als wethouder. Vanwege zijn grote verdiensten was hij dan ook volledig terecht benoemd tot erelid van de partij. De Volkspartij Dongen verliest in Wim een volksmens, een groot bestuurder en een vriend. Hij zal altijd in onze herinneringen blijven voortleven. Wij wensen Gretha, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte om dit grote verlies te kunnen verwerken. Bestuur, fractie en leden van de Volkspartij Dongen.

Geschokt hebben wij kennisgenomen van het overlijden van de heer

Wim du Fossé Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, Ereburger van de gemeente Dongen, oud-wethouder en oud-raadslid Wim du Fossé blijft in onze gedachten als iemand die in grote mate betrokken was bij de Dongense samenleving. Hij had een open oor en oog voor zijn medemens. Daarom kwam je hem ook vaak in Dongen tegen, ook na zijn politieke carrière. Van 1974 tot 1986 (en een korte periode in 1997) vervulde Wim du Fossé het wethouderschap. Op 17 maart 1994 kreeg hij een belangrijke Koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van OranjeNassau. Op 23 september 1999, toen hij 25 jaar onafgebroken raadslid was, werd Wim du Fossé benoemd tot ereburger van de gemeente Dongen. De gemeente Dongen is Wim du Fossé dankbaar voor zijn vele verdiensten voor de Dongense samenleving. Hij was energiek, enthousiast en heeft een groot aantal plannen op diverse beleidsterreinen (Sport, Milieu, Verkeer) tot een goed eind gebracht.

informatie/boekingen: tel 0162 - 68 26 09 www.zilvermeeuw.nl fax 0162 - 68 69 25 info@zilvermeeuw.nl

Groenverwarmen voor duurzame oplossingen Zonneboilers,infraroodverwarming,pelletkachels, houtkachels,houtvergassers, pelletCV en houtCVkachels alles met hoog rendement. www.groenverwarmen.nl Tilburgsebaan 9 Gilze 06-22326295

ARTIC DENTAL

Pr. Bernhardstraat 25 • 5104 HC Dongen • Telefoon: 0162-315066

College van burgemeester en wethouders, gemeenteraad, medewerkers gemeente Dongen

Lentekriebels Het is nu tijd om uw tuin in orde te maken. Kom eens kijken naar onze tuinplanten, ook op stam, alles uit eigen kwekerij. Gratis snoeiadvies. Boomkwekerij de Jong, Lage Ham 94, Dongen. Tel. 0162312940. www.cobystuinplantenshop.nl

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw BV

Leuke orginele tochten voor moeder!

Wim du Fossé

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, naaste familie en vrienden alle sterkte toe om dit grote verlies te dragen.

Dongen, 2 mei 2013

MOEDERDAG

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het veel te vroege overlijden van

Maak kans op een gratis vogelhuisje tijdens de open dag van Ribelle‘s Hoekje & Sieraden op vrijdag 24 mei van 9:00 tot 21:00 uur Verzin een origineel thema om een vogelhuisje te versieren. Mail dit voor 20 mei naar info@ribelleshoekje.nl . www.ribelleshoekje. nl, Veld 45 in Dongen. 06-18573415

Groot was je inzet voor alles, moge deze verder leven in ons Tot op het laatste moment intensief betrokken bij alles wat hem dierbaar was, is toch nog plotseling overleden onze zorgzame pa, lieve opa en overgrootvader

Jan Brok

Johannes Antonius weduwnaar van en weer samen met

Jo Timmermans

* Dongen, 24 april 1924

† Dongen, 29 april 2013

Corné en Jacques, Anneke Lenneke ♥ en Eduard, Tijn Marleen ♥ en Cees Elien en Jelle Johannie en Michiel Maatje ♥ en Arno, Kjell Hanna en Edgar, Jaap en Anja, Nila Ellie en Jan Gertjan en Anita, Joep, Bram, Maks Jeroen en Katja, Sammie Karin en Jan Pim †, Tim, Eske en Michael, Lizz Anita en Piet † Remco en Wendy, Daniek, Finn Jordi en Saloua Correspondentieadres: Postbus 3, 5100 AA Dongen De uitvaart heeft inmiddels donderdag 2 mei plaats gevonden.

BUITEN VLO-MARKT ZONDAG 5 MEI DRUNEN; p.p. bij de ALDI / Grotestraat 156 A

Inlichtingen: 0416 530 502 / open: 09.00-16.30u.

www.deevenementenlijn.nl

ABEMA SNUFFELHAL Verkoop van mooie gebruikte meubels o.a. kasten, banken, eethoeken, slaapkamers, kleinmeubels enz! Open di t/m za van 10.00 tot 17.00. Parallelweg 14 Rijen Tel: 0161-232549 kijk op www.2ndhandfurniture. eu voor een impressie.

Broze, splijtende of beschadigde nagels? De oplossing: Natural nail system behandeling. Herstelt & verstevigt de natuurlijke nagel. Uw nagels tot wel 15x sterker na slechts 1 behandeling. Info: Margret‘s Manicure, (medisch) manicure-praktijk, Rijen 0161-220304

Dankbetuiging Voor de lieve aandacht en jullie medeleven na het overlijden van onze moeder, oma en overgroot oma

Catharina Adriana Akkermans de Leeuw

Van Fessem Party VerWillen wij iedereen bedanken. huur. Uw Verhuuradres voor Met alle mooie herinneringen gaan wij verder. o.a:Statafels,Bier,Frisdrank,Koude Buffetten, Barkrukken,Tafels,Glazen,Koelkasten,Servies, Fam. Akkermans, klein- en achterkleinkinderen Stoelen,Party-Tenten, Terrasverwarmers,Etc, Etc,Kortom alles om van uw feest een knalPlantenkwekerij m.b.m Lijstenmakerij. Voor VOORJAAR? Aandacht feest te maken. van halderen het vakkundig opspan- voor ons eetpatroon. Tel:06-30805956 vasten planten voor nen en inlijsten van uw Gezond, lekker eten en Raamsdonksveer zeer lage prijzen borduurwerk, geboortoch overtollig gewicht buxus €1.00 lavendula tekaarten, aquarellen, kwijtraken met EGA Bestrijding nodig van: hidcote €1.25 schildersdoeken, eetwijzer en adviezen. Wespen, Vliegen, Vlo- open van 9.00-17.00 etsen, posters etc. „Uw Kom naar de EGAcuroien, Houtworm maandag zaterdag kunstwerk verdient ons sus, elke maandagaof andere Plaagdieniet op donderdag in vakwerk!“. Leo Briels vond 18:45 Cammeleur ren? de avond op afspraak lijstenmakerij, hoofdDongen. Info:Carla van Bel naar: griendsteeg 11 ooststraat 28, rijen. 0161Beekveld 0162-370382A. Wijnen eind 223156 www.eganederland.nl Ongediertebestrijding 013-5159912

Slootwaaiers

BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl

Verven kan iedereen , schilderen de schilder alleen , Gerrit Kooijman Schilderwerken ( sinds 1964 ) ook voor al u Behangwerk. Let op: Buitenwerk voordeel . Tel. 0162-684282 E-mail Kleinschalig bedrijf : ger.ko@ziggo.nl Kleinschalig bedrijf met een vriendelijke met een vriendelijke prijsstelling prijsstelling Persoonlijk Persoonlijk Respectvol Respectvol Integer Integer Aandacht HEMELVAARTSDAG! RIJEN; Terrein t.o. Aandacht 15GRATIS jaar ervaring Wilhelminaplein, Hoofdstraat; ENTREE 15 jaar ervaring Inlichtingen: 0416 530 502 / open: 09.00-16.30u. Nazorg Nazorg www.deevenementenlijn.nl

SUPER BUITEN PARIJSEMARKT DONDERDAG 9 MEI

groot en klein Diverse kleuren: wit, zwart, groen

06 36151049

whdank@hotmail.com

de helpende hand als een dierbare wegvalt de helpende hand als een dierbare wegvalt

0162 0162 -- 31 31 24 24 35 35

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 5

Koninklijke Onderscheidingen 2013 Paula van Rooden – van Erk

Ineke Lankhaar – Koster

Jan Kersbergen

Paula van Rooden werd onderscheiden omdat ze al 35 jaar actief is als vrijwilligster in het parochiewerk en op het gebied van liefdadigheid. Ze gaat al 20 jaar mee als lid van de verzorgende staf van de bedevaarten naar Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Daarnaast heeft ze ook nog tijd om te collecteren voor onder meer het Koningin Wilhelmina Fonds-kankerbestrijding. In de parochie Dongen was ze jarenlang betrokken bij het werk van de catechese, het geloofsonderricht voor volwassenen. Zij werkte samen met de verantwoordelijke pastor mee aan een aantrekkelijk programma voor geloofsoverdracht. Verder is zij lid van het bestuur van het wijkcontactwerk. Dit is een groep van ruim tweehonderd vrijwilligers, die namens de parochie de contacten met de parochianen in de wijken vorm geven. Naast bestuurslid is zij ook zelf wijkcontactpersoon. Zij maakt ook deel uit van de werkgroep vrijwilligersbeleid en coördineert daarnaast de zogenaamde ‘koffiegroep’, die ook helpt bij de voorbereiding en verzorging van festiviteiten in de parochie. Tenslotte zet ze zich ook in voor zieken en voor parochianen van boven de tachtig jaar. Vanaf 1993 is zij actief voor het comité Pro Maria van het Bisdom Breda. Zij is er lid van de verzorgende staf van de bedevaarten naar Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Gedurende vier dagen bezorgt zij zo’n kleine honderd mensen een onvergetelijke tijd. Zij heeft daarbij oog en oor voor een goede verzorging van de pelgrims en met haar positieve instelling weet ze menigeen op te beuren op een moeilijk moment.

Ineke Lankhaar wist niet wat haar overkwam toen de huiskamer plotseling vol mensen stond. Ze wist wel wat voor dag het was, want ze stond klaar om naar een kennis te gaan die een onderscheiding zou krijgen. Ze werd zelf in het zonnetje gezet door burgemeester Simone Dirven. Het grootste deel van haar tijd besteedt ze aan het Astmafonds / Longfonds. Zij begon in 1972 als collectant, waarna ze in 1987 organisator werd van de collecte in ’s Gravenmoer. Dit houdt in dat zij nieuwe collectanten werft en aanspreekpunt is voor bestaande collectanten. Ze deelt de wijken in en zorgt dat de collectebussen worden verspreid. Sinds 2002 is zij promotor van het Astmafonds / Longfonds. In die hoedanigheid stuurt zij de organisatoren binnen West-Brabant aan. Zij begeleidt de bestaande en nieuwe organisatoren en zij is hun aanspreekpunt. Van 1978 tot 1986 was zij lid van de oudercommissie van Basisschool De Wegwijzer. Van 1987 tot 1995 was zij lid van de oudercommissie van Scouting Mafeking Geertruidenberg. Van 1978 tot 2003 was ze betrokken bij het kerkenwerk van de Vredeskerk Oosterhout. De eerste jaren leidde zij de zondagsschool. Daarnaast bezocht zij zieke patiënten. Ze was tevens medewerkster van de Stichting Kerkbalans, waarbij ze zo veel mogelijk geld voor de kerk probeerde in te zamelen. Van 2002 tot 2004 was ze gastvrouw in de Daniel de Hoed-kliniek. Ze is nog steeds collectant voor het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding. 'Het is allemaal vrijwilligerswerk, maar ik ben er zelf heel erg rijk van geworden', was haar reactie op alle lof.

Jan Kersbergen had zich vrijdag netjes aangekleed omdat er een foto gemaakt zou worden van het bestuur van de stichting die de Bevrijdingskapel aan de Nieuwstraat beheert. De ware reden werd duidelijk toen de burgemeester binnenkwam met in haar kielzog een aantal familieleden. Jan begon zijn militaire loopbaan in 1960 als dienstplichtig militair in Nieuw-Guinea. Tot aan zijn pensionering in 1995 bleef hij in burgerdienst bij het Ministerie van Defensie werken. Sinds 1996 is hij als vrijwilliger actief voor de Vereniging veteranen van Indië Militairen. Hij is naast contactpersoon voor het veteranen instituut ook maatschappelijk werker bij de Vereniging van Indië Militairen. Sinds 2006 vertegenwoordigt hij als bestuurslid en vrijwilliger het voormalig verzet in Dongen. Voor de plaatselijke politiek was hij actief voor het CDA. In 1978, bij de oprichting van het CDA Dongen, was hij de eerste campagneleider. Sinds 1972 besteedt hij veel vrije tijd aan de Protestantse Gemeenschap. Van 1975 tot 1988 was hij er jeugdleider. Hij was medeoprichter van de jeugdclub ‘Achterom’ voor jongeren van 15 tot 18 jaar. En al meer dan veertig jaar, doet de hij de administratie en verzorging van het kerkblaadje. Er was nog een bijzondere gast Naar Dongen gekomen, de heer Roemaart, vice voorzitter van de landelijke vereniging voor Indiëmilitairen, die zijn waardering uitspraak voor de inzet van Jan voor de lokale vereniging. Frans Buitelaar raadde Jan en alle aanwezigen aan even te gaan zitten en gaf een overzicht van alle verdiensten van Jan. 'Hij is een doener en heeft deze onderscheiding meer dan verdiend'.

Lou Huijsmans

Cees Kenter

Engelien Jansen-Dankers

Lou Huijsmans was naar Ora en Labora gelokt omdat Ad Kersten, een bestuurslid van de stichting, een onderscheiding zou krijgen. Toen Lou familieleden en leden van de VVD zag had hij wel door dat het om hem ging. Na zijn pensionering bij Defensie werd Lou Huijsmans actief in de Dongense politiek. In 2002 kwam hij als fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad en is sinds 2010 plaatsvervangend raadsvoorzitter. Sinds medio 2007 is hij vice-voorzitter van de Stichting ‘Ora et Labora’ in ’s Gravenmoer. Hij vervult een specifieke rol als het gaat over personeelsbeleid. Daarnaast is hij lid van de Raad van Advies van Hoeve De Vijf Turven. Dit is de overkoepelende organisatie waaronder een aantal activiteiten vallen, zoals de stichting Ora et Labora, een educatief centrum, een historische tuin en Hof van ’s Gravenmoer. Hij is sinds 2000 lid van de adviesgroep post-actieven bij de vakbond Defensiepersoneel VBM/NOV. Hij besteedt daarbij veel aandacht aan de problematiek van arbeidsongeschikte en geïnvalideerde militairen. Hij probeert daarbij een brug te slaan tussen wettelijke voorzieningen van bijvoorbeeld de Wmo en noodzakelijke voorzieningen van het Ministerie van Defensie. Daarnaast is hij sinds die tijd ook zorgfunctionaris van de vakbond voor Defensiepersoneel. Hij begeleidt leden (en hun familieleden) in hun laatste fase van hun leven.

Cees Kenter zat vrijdagmorgen in de ontmoetingsruimte 't Palet omdat zijn echtgenote Els haar 65e verjaardag vierde. Ze zat op een mooi versierde stoel, maar toen de burgemeester binnenkwam werd al snel duidelijk dat die niet voor haar kwam. Cees is sinds 1989 lid van de Bridge Club Dongen. In 1991 trad hij toe tot het bestuur. In zijn hoedanigheid als bestuurslid, en wedstrijdleider, maar ook als organisator van tal van bridgeactiviteiten zet hij de bridgesport stevig op de (Dongense) kaart. Zo organiseerde hij (buitenlandse) bridgereizen. Hij promoot de bridgesport ook onder junioren door middel van een minibridge op basisschool De Biezenkring voor groep 7/8-leerlingen. Vanaf 2003 is hij Kenter voorzitter van Bridge voor Ouderen, waarbij ouderen in Dongen elke vrijdagmiddag de gelegenheid wordt geboden om de bridgesport te beoefenen. De heer Kenter verzorgt de hele voorbereiding, de wedstrijdleiding en de uitslagberekening van deze wekelijkse drive. Van 2009 tot 2012 hielp hij samen met Els, bij het aanbieden van een middagmaal aan ouderen in Dongen, bij een zogenaamd ‘Eetpunt’. Hij nam dan zowel de organisatie, als de voorbereiding en uitvoering van deze bijeenkomsten voor zijn rekening. Tot aan zijn pensionering in 2003 zette Cees zich naast zijn functie als hoofd Financieel Beheer bij de gemeente, in voor het Georganiseerd Overleg. Hij was lid van de personeelsdelegatie van het GO. Daarnaast was hij jarenlang penningmeester bij de vakbond ARKA/CFO. Na zijn pensionering is hij op verkiezingsdagen lid van het stembureau en helpt zo mee met een ordelijk verloop van de verkiezingen. Sinds 2010 besteedt Cees nog vrije tijd aan Ontmoetingsruimte ’t Palet. Hij vervult er de functie van penningmeester en voorraadbeheerder. Hij begeleidt er ook elke donderdagmiddag het sjoelen voor ouderen. Eens per maand helpt hij bij de bingo op zondagmiddag.

Engelien was het enige meisje in een gezin met negen kinderen en wordt door haar broers gezien al 'moeder binnen de familie Dankers', zoals broer Kees verwoordde. 'Zeker na de dood van onze ouders hield jij ons bij elkaar' Ze stond er niet van te kijken dat er vrijdag in alle vroegte familieleden binnenkwamen. Immers een van de broers ging die middag trouwen en er moesten foto's worden gemaakt. Zorgen voor anderen heeft een centrale plaats in haar leven. Vanaf 1987 is ze collectant voor KWF-kankerbestrijding in Dongen. Sinds 1990 brengt zij vanuit de Nationale Vereniging De Zonnebloem huisbezoeken aan ouderen in Dongen. Zij is ook nauw betrokken bij de organisatie van ‘Zonnebloem-activiteiten’ voor ouderen en mensen met een handicap. Ze begeleidt deze mensen dan of ze verleent diverse hand- en spandiensten. Sinds 1995 is zij negen keer gastouder geweest voor zowel Nederlandse als Duitse kinderen. Deze kinderen uit een kansarme sociale omgeving verblijven tijdens de zomervakantie ruim twee weken bij de familie Jansen. Daar genieten ze van allerlei uitstapjes, maar vooral van de extra aandacht, die Engelien als ‘gastmoeder’ aan de kinderen besteedt. Als vrijwilligster van de huishoudelijke dienst Parochie Klein-Dongen-Vaart levert ze tenslotte een belangrijke bijdrage bij het schoonhouden en het verzorgen van de Hubertuskerk en de pastorie.

Ook het Rode Kruis draagt hij een warm hart toe. Van 1999 tot 2009 was hij voorzitter van het Rode Kruis Dongen en voorzitter van het district Amerstreek van het Nederlandse Rode Kruis. Hij gaf sociale hulp aan individuen, mantelzorgers en groepen in Dongen. Daarnaast werd gezorgd voor opvang en verzorging bij calamiteiten in zowel de gemeente Dongen als de gemeente Gilze-Rijen. Vanaf 2009 is hij lid van de beroeps- en geschillencommissie van het Nederlandse Rode Kruis. Bij deze instantie kunnen zowel vrijwilligers als beroepskrachten van het Rode Kruis terecht in het geval van klachten of situaties waarin zij zich niet correct behandeld voelen.

Compleet tuinonderhoud o.a.:

• onderhoud gazon • boomverzorging • voorjaarsbeurten • tuinafscheidingen t • tuinrenovatie

u

Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant i jan@heijkanthovenier.nl www.heijkanthovenier.nl Tel. 0162-470091 • Mob. 06-53786773

Neem vrijblijvend contact op!

n

Zijn het geen plaatjes??


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

20 jaar!

PAGINA 6

20 jaar! 20 jaar!

20 jaar! SNS Bank gaf ons verrassend advies Een hypotheek van Delta Lloyd

Schoonheidssalon Pr. Hendrikstraat 11 5104 AP Dongen Tel.: 0162-320787

Moederdag 12 mei is het weer moederdag! Wat is • Een extra module tijdens de behandeHet is dan wintereen en koud, guur weerattentie? laat zich over het zien. Dus bedekken leuker persoonlijke lingalgemeen als: wenkbrauwen verven, wimpers Schoonheidssalon Jolanda de Jong verven, epileren of Maar het harsen van de we ons lichaam met een dikke jas, handschoenen, winterlaarzen, enz. de geeft voor deze gelegenheid enkele tips: bovenlip huid van ons gezicht wordt meestal, zowel zomer als winter, bedekt en verzorgd Actie harsen onderbenen met dezelfde producten. Alcina’s moederdag special • Gratis een massage van onderbenen Bestaat uit een huidverzorgende geen voeten De huid is de spiegelnaar van de ziel en het eerste dus niet strekt zichtsbehandeling keuze waarbij U, contact met de omgeving, * Zolang dezeker voorraad Daarom bijonbelangrijk. aankoop van een laat antiSchoonheidssalon rimpel Cell Ac- Jolanda de Jong U dit jaar maandelijks tive Serum limited edition⃰seizoensbehandelingen voor € 39,00, Schoonheidssalon de Jong kennis maken met passende en acties. Voor de Jolanda maand januari het volgende gratis ontvangt: Prins Hendrikstraat 11, 5104AP Dongen. heeft zij de volgende twee behandelingen voor U gecrëeerd: • 30ml Cell Active creme www.schoonheidssalonjolandadejong.nl Alcina’s Zalig Zijde Zacht Zzzz.... behandeling voor € 50,00 Dit is een heerlijke ontspannende behandeling voor het gezicht. De behandeling hydrateert en vult droogterimpletjes op. Daarnaast laat het een beschermlaagje achter dat de huid beschermt tegen de temperaturen van buiten. De huid wordt intensief verzorgd en maakt haar onmiddelijk weer zacht en soepel. Na de behandeling ontvangt U gratis een Cashmere product naar keuze en kunt U verder ook nog gebruik maken van de korting van 10% op alle andere Cashmere producten. Murad Hydro Dynamic gezichts behandeling voor € 76,50 Deze behandeling geeft de huid een vochtinfuus waardoor het droge, gedehydrateerde gevoel direct weggenomen wordt en de barrière functie versterkt met als resultaat: een volle, soepele zachte huid. Er wordt afgesloten met een rijke, luxe, voor elk huidtype geschikte crème welke bij de uitreiking van de Beauty Astirs de 2de prijs behaald heeft in de categorie “Best salon brand”. De reacties van de jury luiden: “Dit is een comfortabele, volle crème die de vochtarme huid precies de hydratatieboost geeft waar ze behoefte aan heeft. De huid krijgt meteen wat meer volume alsof alle cellen zich hebben volgezogen. Het is tevens de perfecte basis voor onder je make-up.” Na de Voor het blank maken behandeling ontvangt U een op uw huidtype afgestemde 30 dagen kit t.w.v. € 30,00 of in kleur spuiten van gratis en 10% korting op deze luxe gezichtscrème! www.openhaardencentrumbreda.nl eiken en gefineerde Beide behandelingen bestaan uit: info@openhaardencentrumbreda.nl meubels

Als je een huis gaat kopen, dan zoek je net zo lang tot je de perfecte woning hebt gevonden. Heel logisch natuurlijk. Maar waarom zou je dan maar naar één hypotheek kijken? Ook hier is genoeg keuze. Daarom heeft SNS Bank alvast een selectie van goede hypotheken voor je gemaakt. Natuurlijk van SNS Bank

20 jaar!

Moederdag

Tilburgseweg 46 eer moederdag! Wat is leuker dan een persoonlijke attentie? Schoonheidssalon 5051 AH Goirle geeft voor deze gelegenheid enkele tips:

C E P S

N E IM

zelf, maar ook van een groot aantal andere aanbieders. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een hypotheek van Delta Lloyd, Aegon of Nationale Nederlanden. Met de Huisselectie van SNS Bank is er dus altijd een hypotheek die bij je past. Ook voor mij? Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden? Maak dan vandaag nog een afspraak met een adviseur in de SNS Winkel of bel 0900 - 18 50 (lokaal tarief). Meer informatie vind je op snsbank.nl/huisselectie.

Nu lage n ee rente op van ek hypothe loyd Delta L

erdag special Het is winter en koud, guur weer laat zich over het algemeen zien. Dus bedekken huidverzorgende gezichtsbehandeling naar keuze U, bij aankoop van we ons lichaam met een dikkewaarbij jas, handschoenen, winterlaarzen, enz. Maar de P.van Riel www.blankmaken.nl Bel voor Cell Active Serum limited edition⃰ voor € 39,00, het volgende huid van ons gezicht wordt meestal, zowelgratis zomerontvangt: als winter, bedekt en verzorgd offerte 041620% korting op haarden, schouwen en meer… gratis 282036/0653190973 Showroom Spinveld met 31 te Breda di t/m za 10.00-17.00 u dezelfde producten. ll Active creme a module tijdens de behandeling als: wenkbrauwen verven, wimpers verven, huid is de spiegel van de ziel en het eerste contact met de omgeving, dus zeker niet of het harsen van deDe bovenlip

onbelangrijk. Daarom laat Schoonheidssalon Jolanda de Jong U dit jaar maandelijks DE GOEDKOOPSTE UIT DE OMGEVING kennis maken met passende seizoensbehandelingen en acties. Voor de maand januari

nderbenen heeft zij de volgende twee behandelingen voor U gecrëeerd: en massage van onderbenen en 2voeten ZONDAG

aad strekt

Alcina’s Zalig Zijde Zacht Zzzz.... behandeling voor € 50,00 5 MEI OPEN 13.000 M PERKPLANTEN VA N 11DeTbehandeling OT Dit is een heerlijke ontspannende behandeling voor het gezicht.

17 UUR TEGEN DE SCHERPSTE PRIJZEN hydrateert en vult droogterimpletjes op. Daarnaast laat het een beschermlaagje achter DONDEwordt RDA G 9 MEI dat de huid beschermt tegen de temperaturen van buiten. De huid intensief Schoonheidssalon Jolanda de Jong, HEMNaEdeLV A A RT ontvangt verzorgd en maakt haar onmiddelijk weer zacht en soepel. behandeling OPEN Prins Hendrikstraat 11, ANook9 nog U gratis een Cashmere product naar keuze en kunt U V verder maken TOgebruik T 1 7 UUR 5104AP Dongen. GERANIUMS FUCHSIA EN BACOPA

van de korting van 10% op alle andere Cashmere producten. www.schoonheidssalonjolandadejong.nl

0.85

OPENINGSTIJDEN Murad Hydro Dynamic gezichts behandeling voor € 76,50 IN DE MAAND MEI: PER STUK Deze behandeling geeft de huid een vochtinfuus waardoor het maandroge, dag togedehydrateerde t vrijdag open Ook kunt u bijdirect ons terecht voor al uw wordt kamerplanten, vanmet 9 to gevoel weggenomen en de barrière functie versterkt als t 2resultaat: 0 uur; een za terdag van 9.00 tot 1 snijbloemen, potten en cadeau artikelen 7.00 uur; volle, soepele zachte huid. Er wordt afgesloten met een rijke, voor elk huidtype zon dag luxe, van 1 1 .00 tot 17.0 geschikte crème welke bij de uitreiking van de Beauty Astirs de 2de prijs behaald 0 uur GROOT ASSORTIMENT HANGPOTTEN p/st heeft in5,50 de categorie “Best salon brand”. De reacties van de jury luiden: “Dit is een V O L O P P A RKEER3 voor 15,VASTE PLANTEN comfortabele, volle crème die de vochtarme huid precies de hydratatieboost geeft GELEGE NHwaar EID ze behoefte aan heeft. De huid krijgt meteen wat meer volume alsof alle cellen zich hebben volgezogen. Het is tevens de perfecte basis voor onder je make-up.” Na de Plantenkwekerij behandeling ontvangt U een op uw huidtype afgestemde 30 dagen kit t.w.v. € 30,00 gratis en 10% korting op deze luxe gezichtscrème! Fazantenweg 8 - Klein Dongen - Tel. 0162-319915 Beide behandelingen bestaan uit:

ARJAN VAN HAM www.arjanvanham.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 7

Jeugd bij herdenking;

NIEUWS VAN DE vrijheid geef je door! JEUGDGEMEENTERAAD De jeugdgemeenteraad bestaat uit 18 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen. Zij adviseren de gemeente over onderwerpen die voor hun leeftijdgenoten van belang zijn, zoals veiligheid op straat, speelgelegenheden en zinvolle vrijetijdsbesteding. Heb je een goed idee? Mail het naar jeugdgemeenteraad@dongen.nl

Opknapbeurt voor de Gaasjes

Het Nationaal comité 4 en 5 mei heeft het initiatief genomen om bij de Dodenherdenking steeds meer jeugd te betrekken. Het Oranje Comité Dongen, organisator van de herdenking, sluit bij deze ontwikkelingen aan. Daarom is er dit jaar een verzoek uitgegaan naar de leden van de jeugd gemeenteraad om mee te doen. En dat heeft er in geresulteerd dat ze twee gedichten voordragen. Daarnaast helpen ze bij het dragen en leggen van de kransen en reiken ze de fakkellogo’s uit. Volgend jaar hopen we de basisscholen voor deze herdenking te interesseren zodat ook van die kant inbreng komt. Er komt een moment dat we de fakkel van herdenken moeten overdragen aan de jeugd. De herdenking is op zaterdagavond 4 mei vanaf 18.45uur in de grote zaal van de Cammeleur aan de Hoge Ham. Sprekers zijn daar het voormalig verzet, jonge veteranen met als gast Lars van Lier met een persoonlijk verhaal, gezamenlijke kerken, en Mirthe van Rijswijk van de Jeugd gemeenteraad met het gedicht '2 minuten' . De muziek wordt verzorgd door het Dongens mannenkoor. Rond 19.30 uur gaat iedereen onder begeleiding van het corps Dutch Pipes & Drums in 'Stille Tocht' via de Hoge Ham,Geer en Nieuwstraat naar het bevrijdingsmonument. Daar spreekt

locoburgemeester Ad van Beek. Robin de Hoogh van de jeugdraad leest het daar passend gedicht 'Herdenken'. Na de twee minuten stilte volgt de kranslegging door de Gemeente Dongen, Voormalig verzet , Vereniging Indië militairen en Anti Fascistische Groep Dongen. Na afloop is het op uitnodiging van het organiserend Oranje Comité in de foyer van de Cammeleur een afsluitend bijeenkomst voor alle bezoekers en medewerkers. Voor meer informatie over het thema 'Vrijheid spreek je af' bezoek de site van het Nationaal Comité www.4en5mei.nl

Dongen beeld(t) Oranje door Ton Zinger De jeugdgemeenteraad nam in het plan van aanpak op dat het sportcomplex in Klein Dongen Vaart wel wat opgeknapt zou kunnen worden. Vorige week woensdag werd de daad bij het woord gevoegd en het resultaat is verbluffend mooi. De wethouder beloofde dat de gemeente zelf nog aan de slag gaat om het gebouw verder op te knappen. Bijna alle leden kwamen woensdag in werkkleren en voorzien van gereedschap naar het sportcomplex. Wethouder Ad van Beek en een aantal leden van de gewone gemeenteraad wachtten hen op. De wethouder klom op

een wiebelende trap om het nieuwe bord dat door de kinderen zelf ontworpen werd, te onthullen. Daarna gingen de kinderen, geholpen door mederwerkers van de groenvoorziening aan de slag om te snoeien en planten.

EEN EIGEN VERSLAG Woensdagmiddag hebben wij, de kinderen van de jeugdgemeenteraad, lekker getuinierd bij Sportcomplex de Gaasjes. Als eerste mochten wij het nieuwe bord onthullen.daarna zijn we gaan tuinieren met een deel van de grote gemeenteraad. Eerst hebben we alle dode planten eruitgehaald en vervangen door nieuwe. Toen gingen we een haag plaatsen. Als laatste gingen we alles bijschoffelen. Het was heel gezellig met zijn allen. En het was lekker weer! Groeten, Vincent en Niels

grote belangstelling voor Oranjekunst door Jacqueline Schilders Een kleine twintig professionele en amateurkunstenaars en ongeveer veertig leerlingen van het Cambreurcollege hebben een bijdrage geleverd aan de expositie “Dongen Beeld(t) Oranje” die vrijdagavond in museum De Looierij werd geopend.

30e Tractorbehendigheid Klein-Dongen-Vaart Op het terrein van familie Claassen op de Kleindongenseweg is dit weekend voor de 30e keer het tractorbehendigheidswedstrijd gehouden. Dit evenement werd officieel geopend door wethouder Bas Evegaars. Er kwamen veel deelnemers op af, waaronder vooral veel jeugd. Bijzondere spellen zoals kratten tillen, rollerbaan, spijker poepen, domino, knikkerbaan. Dat kostte voor de deelnemers weer veel discipline en behendigheid met de tractoren. Ook de jongere jeugd en toeschouwers werden bezig gehouden met Kroonpils tillen. Als klap op de vuurpijl kwam dit jaar Alex van den Broek, Meervoudig Nederlands Kampioen motortrail met een spectaculaire show. Met zijn stunts op de motor maakt hij hele capriolen. Hij ging over bielzen, buizen, containers en zelfs over een schuur.

Het was een geweldig tafereel en er werd nagefeest tot in de late uurtjes met disco DJ Joran Prijzen t/m 22 jaar 1e prijs Bas Jansen 2e prijs Tim Gabriëls 3e prijs Rob Bastiaansen Prijzen 23 tot 40 jaar 1e prijs Gert Jan Verhagen 2e prijs Peter de Regt 3e prijs Kees Jan Brenders Prijzen Veteranen 40+ 1e prijs Jan Jansen 2e prijs René Laurijsen 3e prijs Alfons van Hoek Prijzen Dames 1e prijs Nathaly Foesenek 2e prijs José Claassen 3e prijs Desiree Paar

Inbetweens / Vitrage Nieuwe collectie 2013 met vele aanbiedingen! Rolgordijnen, plissé, jaloeziën etc. .................................................................

Balterio laminaat

20% koRtINg

introductieaanbieding: incl leggen + ondervloer......................... van e 39,50 voor e

29,45

per m2

tapijt ...................................Elke 4e meter gRAtIS! Vloerkleden / tafelkleden ......tot 50% koRtINg Gasthuisstraat 69, Kaatsheuvel, 0416-275274 www.martvanbeers.nl • Maandag gesloten

Veel van de kunstenaars waren aanwezig tijdens de openingshandel, die werd verricht door wethouder Bas Evegaars, die van mening was dat er in Dongen geen betere plek voor deze tentoonstelling was dan in De Looierij. ' Deze mooie tentoonstelling laat zien dat er veel creativiteit huist in Dongenaren. Jong en oud hebben zich creatief uitgeleefd op dit mooie thema en de kunstwerken komen hier geweldig tot hun recht' zei de

wethouder, die na een voorstellingsrondje van de deelnemers het licht in de expositieruimte ontstak. Voorzitter Breugelmans dankte alle mensen die spontaan hun medewerking hadden aangeboden voor dit project en was enthousiast over de kwaliteit en de inzet. De aanwezige gasten waren erg onder de indruk over de mooie tentoonstelling. De kunstwerken zijn het bewijs dat de troonswisseling zeer inspirerend werkt. Schilderijen, collages en objecten van diverse materialen staan garant voor een grote variëteit. Elk werk heeft zijn eigen charme. Van prachtig gelijkend, tot speels geïnterpreteerd en van symbolisch tot sierend eenvoudig.

Gezellig avondje uit voor een goed doel? Dat kan op vrijdag 10 Mei in de Gouden Leeuw in Dongen. Daar wordt een BeneFiets avond georganiseerd voor en door Stichting ‘Dongen Fietst tegen kanker’. De gehele opbrengst komt ten gunsten van KWF kankerbestrijding. De opwarmer van de avond wordt verzorgd door een DJ. Hierna komt Feestband BAM en et hoofdgerecht op deze avond is Dré Van Den Bosch die incl. band van zich laat horen. De avond wordt afgesloten door een DJ. en een loterij met heel mooie prijzen Kaarten zijn verkrijgbaar bij Café de Gouden Leeuw. De zaal is open om 20.00 uur en de kaarten kosten 5 Euro.

Iedereen, die deze gevleugelde woorden hoorde dacht aanvankelijk dat hij dat echt zo bedoelde. Later toverden deze woorden een glimlach op menig gezicht, want iedereen wist: Voorlopig zijn we aan Wims lippen gekluisterd. Nu heeft hij het echt kort gehouden...te kort. In veel te korte tijd heeft hij afscheid moeten nemen van het leven, van Gretha, zijn kinderen en zijn kleinkinderen. In veel te korte tijd kon hij zich niet meer uitleven in wat hem tijdens zijn leven zo bezig hield: de mensen, de gemeenschap, de politiek, de gemeente, de sport. Ons resten de herinneringen aan een buitengewoon mens. Iemand, die zijn leven voor een groot deel in dienst heeft gesteld van anderen. Iemand, die juist daardoor zijn plek heeft gevonden in de politiek, in het gemeentebestuur. Al voor 1974 was Wim bekend in Dongen vanwege zijn functie bij de RIMI, maar ook als actief sporter. Via hem hebben veel Dongenaren een baan gevonden in het militaire complex. Toen Toon Hartman hem in 1974 dan ook benaderde om politiek actief te worden en een functie te gaan uitoefenen als gemeentebestuurder, was hij er snel uit: Dit was precies wat bij hem paste. Onder de naam Lijst du Fossé nam Wim als lijsttrekker deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Succes werd meteen geboekt. Wim werd wethouder en kon al zijn bestuurlijke kwaliteiten inzetten. Dongen heeft geweten, dat Wim wethouder was. Het bezoeken van evenementen, bijeenkomsten, wedstrijden, niets was hem te veel. Het doel was echter altijd: mensen ontmoeten. Met mensen praten over wat hen bezig hield. Opkomen voor de zwakkeren in de maatschappij stond bij hem hoog in het vaandel. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn voorganger Toon Hartman. Talrijk zijn de verhalen, die illustreren op welke manier Wim samen met zijn collega’s Dongen bestuurde: Vastberaden, creatief, met een luisterend oor en open oog. Wim heeft heel veel energie gestoken in projecten waar hij voor stond. Hij was ook een trots man, wanneer een dergelijk project succesvol was geweest. Jarenlang kon hij ook gerust trots gaan op de verkoop van het Gemeentelijk Energie Bedrijf. De opbrengst en de manier waarop die was verwerkt, legde een gedegen financiële toekomst voor Dongen neer. Dongen profiteert daar nog steeds van. En lukte iets niet, dan sprak Wim ook gerust over een zwarte dag voor de gemeente Dongen. Sport was Wim zijn grote passie. In zijn leven als bestuurder heeft hij zich bovenmaats ingezet voor alles wat sport was. Gedurende zijn tijd als wethouder en later gemeenteraadslid is menig sportcomplex van de grond gekomen. Het bezoeken van voetbalwedstrijden was voor hem vanzelfsprekend en niet alleen omdat hij een groot voetballiefhebber was. Meestal zag hij het spel terloops, voortdurend pratend met het publiek rond het veld en om iedereen te bereiken liep hij per helft een rondje rond het veld. Zijn vrouw was daar altijd bij, net als bij alle andere bezoeken en gebeurtenissen. Samen waren zij het gezicht van de gemeente, de Volkspartij Dongen en vele andere organisaties waar Wim actief voor was. Wim heeft ook zijn moeilijke periodes gekend. Het leven in de oppositie was aan hem niet besteed. Hij was een bestuurder pur sang en daar kon hij zijn ei in kwijt. Oppositie voeren kon hij als de beste, maar het lag hem niet. Zijn collega’s in die tijden spraken over hem altijd met respect en zagen tegen hem op maar vonden hem ook lastig en moeilijk te weerhouden. Nadat hij noodgedwongen een periode niet in een College zitting kon nemen, kwam het wethouderschap in 1997 weer in beeld. Intussen met pensioen kon hij zich weer inzetten voor zijn geliefde Dongen. Zijn gezondheid begon hem toen parten te spelen. De belasting van het wethouderschap zou een te zware wissel gaan trekken en Wim voelde zich gedwongen om zich te gaan beperken tot het raadslidmaatschap. In de periode tot 2002 heeft hij zich opnieuw ten volle ingezet voor zijn partij : De Volkspartij Dongen. Bij zijn afscheid als raadslid werd hij benoemd tot ereburger van Dongen. Een titel waar hij ontzettend trots op was. De bijpassende oorkonde hing prominent in zijn huiskamer, zodat hij elke dag herinnerd werd aan deze geweldige blijk van waardering. Wim, Wat zullen we je missen! Je was niet alleen een groot bestuurder, drager van de Gouden Speld en erelid van de Volkspartij Dongen. Je was voor ons, voor alles, een vriend. Iemand waar we altijd op terug konden vallen. Iemand die graag mensen hielp en dus ook ons. Je vond het fantastisch om ons politieke adviezen te geven. Je zette je gigantische ervaringen in om ons verder op weg te helpen, onder andere via onze eigen adviesraad. We hebben ook vele mooie momenten beleefd, politiek, maar ook gewoon privé. We leefden met elkaar mee en ondersteunden elkaar als het nodig was.De herinneringen aan jou leven voort. We zullen nog heel vaak aan jou denken, met respect voor een unieke persoon, een echte volksmens: Wim du Fossé. Een man om trots op te zijn. Wij, van de Volkspartij Dongen zijn er trots op dat we jou in ons midden mochten hebben. Wij wensen Gretha, de kinderen en de kleinkinderen heel veel sterkte om dit grote verlies te kunnen verwerken.

in de Gouden Leeuw

BeneFiets concert Alpe d’Huzes

IN MEMORIAM Wim du Fossé IK ZAL HET KORT HOUDEN…..

De expositie is tijdens openstelling van het museum een maand lang gratis te bezichtigen. De Looierij is er sinds de komst van 't Nieuw Nathuis in geslaagd om bezoekers telkens weer te verrassen met kunst uit eigen gemeente. Bent u nog nooit in het museum geweest? Ga er dan komende maand een kijkje nemen!

Ook voor al uw timmerwerk, deuren, ramen, kozijnen, enkel/ dubbelglas, dakramen en aftimmerwerk

Bestuur, fractie en leden van de Volkspartij Dongen

Galerie Levenskunst Van 3 t/m 5 mei Is de expositie ‘In Woord en Beeld’ te zien in Galerie Levens-kunst in Dongen. Klaas Hofman exposeert schilderijen in acryl. Van zijn hand is ook een gedichtenbundel, waarin zijn gedichten en schilderingen in mooie combinaties zijn afgebeeld. Op 5 mei zal Klaas gedichten voordragen. Conny Mahieu exposeer zowel keramische werken als schilderijen. Van haar werk zijn ansichtkaarten, sommigen met een gedicht. Tijdens het schilderen of boetseren komen soms ook woorden en zinnen in haar op, die de inhoud van het beeldende werk onderstrepen. Van Jozef Mahieu zijn sieraden in steen te zien. Deze expositie is meteen een soort afscheid voor Conny Ma-

hieu, van een plek waar zij bijna twee jaar met veel plezier exposities organiseerde en cursussen gaf. In augustus loopt het huurcontract af. Maar met haar partner Klaas Hofman, heeft zij genoten van deze plek en zij houden er veel mooie herinneringen aan over. Met deze expositie hopen zij er nog een aan toe te voegen. Levens-Kunst blijft bestaan, maar vanaf andere locaties. Meer informatie: www.levens-kunst.nl


dan iemand van zestig.’

Nobelprijs

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

Voor de allerliefste moeder

Foto op canvas

Roosendaal: snel een strak huidbeeld. Weg met de oneffenheden en rimpels. Wie heeft daar nu iets op tegen? Deze nieuwe anti-aging-methode is ontwikkeld voor iedereen die liever geen injectie in het gezicht wil, geen spierverlammende gifstoffen in de huid duldt of voor wie plastische chirurgie te drastisch is.

Specialist in Mamma-Prothesen Sinds enkele maanden is Ilse Bink bezig met deze huidverjongingsmethode die uniek is voor de regio.

Deze revolutionaire methode om het huidbeeld te veranderen is sensationeel, vertelt Ilse Bink. ‘Er werd gezocht naar een techniek om werkzame stoffen – dezelfde als die in de injectie – de huid in te sluizen zonder deze te beschadigen.’ Deze techniek werd uiteindelijk ontwikkeld op basis van een ontdekking van twee Amerikaanse wetenschappers, die hiervoor in 2003 de Nobelprijs ontvingen. Meso Skin Therapy werkt door middel van elektro-impulsen. Via een gesloten circuit worden werkzame stoffen de huid in ‘getrokken’. Het aanbrengen gebeurt op dezelfde manier als bij een deodorantroller. Ilse gaat met haar apparaat langs het gezicht en het halsgebied. Het is dus volstrekt pijnloos.

De behandelingen, die in de vorm van een kuur worden aangeboden, zijn maar een deel van het concept. Bij die behandelingen horen producten die men thuis moet gebruiken. ‘Het is een synergetisch verzorgingsysteem, zoals het in vaktermen heet,’ vertelt Ilse. ‘Je betaalt dat dus niet apart, het zit in het concept. De behandelingen en de producten die je thuis tweemaal daags gebruikt, vullen de behandelingen in de salon aan en zijn op elkaar afgestemd. Het is dus echt van belang om samen met de klant aan een algemene verbetering van het huidbeeld te werken.’

PAGINA 8 na

Jouw schoonheid van morgen is het resultaat van de behandelingen van vandaag.

‘De voedingsstoffen die wordt ingebracht bestaan uit

‘De huid is een leven lang aan verandering onderhevig door zowel interne als externe factoren,’ besluit

‘Slechts een handvol schoonheidsspecialistes Iedere dinsdag van 13.00-17.00 uurin ons lichaamseigen stoffen die afnemen naarmate men Ilse, ‘en er mag best wel eens wat beter voor worden land werkt ermee.’ Met het unieke concept van Meso ouder wordt,’ licht Ilse toe. ‘Ze zorgen ervoor dat de gezorgd.’ Skin Therapy onderscheidt ze zich duidelijk van an- huid elastisch, stevig en soepel blijft. Bij Pure Bodyfasion Hoge Ham107, WAARDEBON Voor een gratis vrijblijvend informatiegesprek 104 JC Dongen

voor

R O

een testbehandeling van €130,-

voor maar € 89,-

Vrijdag 10.00-17.00 uur Peperstraat 7A, 5171EC Kaatsheuvel

Beauty Point Ilse • Klaverberg 74 • 4708 KH • Roosendaal Tel: 0165-785269 • www.beautypointilse.nl • info@beautypointilse.nl

Dongen: snel een strak huidbeeld. Weg met oneffenheden en rimpels. Wie heeft daar nu iets op tegen? Meso skin therapie, een anti-aging methode die is ontwikkeld voor iedereen. Voor vrouwen en mannen die hun huid duurzaam stevig, soepel en strak willen houden.

Gerard van Riel

40x40cm opgespannen op houten fram e

voor na

Eindelijk is er een beautymethode die Iedereen weet: zonder rimpels zie je er naaldloos korte metten maakt met rim- jonger uit en na een meso Beauty Lifpels en oneffenheden: het perfecte al- ting® ook nog aantrekkelijker. ternatief voor vrouwen en mannen die bang zijn voor een scalpel en een Voor een GRATIS vrijblijvend hekel hebben aan Hoe, waar, wanneer? informatiegesprek. injecties. Een nieuReserveer nu we Nobelprijswineen testbehandeling bij Ter kennismaking: nende methode die Bink & Beauty een testbehandeling van e130,voedingsstoffen in Hoge Ham 18 de huid sluist, zon5104 JG Dongen voor maar der deze te beschaBel snel voor een afdigen. spraak: 06-41079730

e98,-

Ilse Bink, Bink&Beauty Hoge Ham 18 5104 JG Dongen 0641079730 www.bink-beauty.nl

voor al uw reparatie - onderhoud in- en verkoop auto’s

op aanvraag

Hoge Ham 80-82, 5104 JH Dongen Tel.: 0162 - 313757

HR++ glas en standaard isolatieglas

01-05-13

voor nieuwbouw, renovatie, reparatie of voor de doe-het-zelver!

* spiegels * planchets * enkelglas * kitten * glaslatten * hardglas * hardglazen deuren * doucheschermen * keuken achterkanten * kozijnen Vennen 57, 5104 CT Dongen Tel. 0162-314012, Fax 0162-319277 E-mail: info@buijsglashandel.nl

na

Ook de verslapte en zonbeschadigde huid krijgt een boost. Het resultaat: een huidbeeld dat 5 tot 7 jaar jonger oogt. Gladder, steviger en egaler. Een maximale werking bereikt u in kuurverband in combinatie met verzorgingsproducten voor thuis.

WaarDebon

Autobedrijf

Moederdagadvertentie krant.indd 1

Samen met de klant

Doe aan rimpelpreventie!

Bel voor een afspraak: Tel. 0416-272054 Ans Blom Ploegmakers Tel. 0416 337919 Dorothé Grootswagers

andere maten

handeld wordt in plaats van één bepaald gebied. Op deze manier ontstaat er een mooi egaal huidbeeld, dat jonger oogt.’

Kanaaldijk Noord 9a 5104 BE Dongen Tel. 0162-386660 • Mob. 06-50816999 09:20 www.autobedrijfgerardvanriel.nl

Verse Hollandse aardbeien, asperges (ook geschild) en scharreleieren Extra geopend: woensdag 8 mei (dag voor Hemelvaart) van 09.00 – 12.00 uur en op de normale openingstijden: vrijdag van 09.00 – 17.00 uur zaterdag van 08.30 – 15.00 uur. Tot ziens aan de Breedstraat 14 te Dongen.

VOF de Goeije Kroon

H.H.veehouders;voor al uw bedrijfsbenodigdheden,crystalyxlikblokken en Gallagher afrasteringsmaterialen gaat u naar Agripoort-Alphen. www.agripoort.com of crystalyx-likblokken.nl. Agripoort:tel:0135072170

****ZUMBA**** Ook vr 55PLUS bewegen op Caribische muziek ** ACTIE t/m 31 mei: 4 keer voor €10, in Oosterhout ** www.RITMO-LATINO.nl 06-18945012

Frans van den Mosselaar autorecycling & autodemontage b.v.

DE INDISCHE KEUKEN geeft in lente en zomer Kookworkshops Indische Rijsttafel, -Hapjes, -Satehs op de BBQ. Info 06-10352980 MAKANCATERING.NL Ook voor Kooklessen en Caterings op iedere gewenste lokatie.

Het adres voor al uw oude auto’s en wrakken. Tevens ontvangt u een RDW erkend vrijwaringsbewijs. Auto’s worden opgehaald in de regio. Ook uw adres voor gebruikte auto-onderdelen. Openingstijden: maandag/vrijdag 08.30 tot 12.00 uur 13.00 tot 17.30 uur zaterdag 09.00 tot 16.00 uur

Watertorenstraat 6 - 5102 aG DonGen telefoon: 0162-312971 - fax: 0162-318686

Fam. Peeters, Breedstr. 14, 5105 AE Dongen 06-24583818 - www.degoeijekroon.nl

ZONDAG 5 MEI & HEMELVAARTSDAG OPEN Speciale aanbiedingen:

12 12

W. van der Heijden ElEctrotEchnischE rEparatEursbEdrijf

11. 10. 50 3. 95 9.

Geraniums 00 Nú en/of Fuchsia’s Knolbegonia’s,Tuinanjers Gazania’s, Dahlia’s 00

verkoop en reparatie van huishoudelijke apparaten Stationsstraat 62 5121 EE RIJEN Telefoon: 0161-222849 Fax: 0161-220791

12 Perkplanten

Grote bloeiende kuipplanten

GROTE SORTERING IN: Palmen, olijven, buitenpotten, potgrond, vaste planten, meststoffen Ook voor snijbloemen, kamerplanten, potgrond, cadeau-artikelen, woondecoraties, bloemwerk en de nieuwste trends gaat u naar:

CITY S Eigentijds eigenwijs. Hét sportmodel onder de brommobielen.

Compact model. Ideaal voor stad én platteland. Temperamentvol design met mooie lijnen.

Nieuw assortiment AIXAM

KEUZE GEEFT VRIJHEID

NIEUWE CROSSLINE Ontdek de best verkochte brommobiel van Europa! Volgens de ANWB de meest veilige en comfortabele.

Openingstijden: ma. t/m do. 09.00-18.00 uur; vr. 09.00-20.00 uur; za. 09.00-17.00 uur

U kunt bij ons ook KerAMISChe plInTen laten zagen uit tegels. Afgewerkt met een kwartrond of facet, indien nodig geëmailleerd.

www.jurgenvanleijsentegelwerken.nl Klein Dongenseweg 69 - 5106 AB Dongen Telefoon: 0162-322829 - Mobiel: 06-53220621 Website: www.jurgenvanleijsentegelwerken.nl Zoals u allen weet heeft woensdag 17 april j.l. de 17e editie van de survivalrun

“Meedoen is winnen!” plaats gevonden.

NIEUWE CITY

N°1 ZONDER AUTORIJBEWIJS

EKELSTRAAT 10A - OOSTEIND Tel.: 0162-422652 - Fax: 0162-420957 - Kijk ook eens op: www.kwekerijloonen.nl VOLOP GRATIS PARKEERGELEGENHEID VOOR DE DEUR

Voor Al uW VoorKoMenDe TegelWerKzAAMheDen! nIeuW:

Zoals andere jaren hebben ook dit jaar weer ruim 600 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Dongense basisscholen genoten van een heerlijke sportieve maar vooral gezellige dag. Niet alleen het goede weer, maar ook onderstaande bedrijven/instellingen zijn noodzakelijk voor zo’n geslaagde dag. Wij willen dan ook via deze weg alle vrijwilligers, stagiaires en uiteraard deelnemers bedanken voor de inzet en aanwezigheid. Zonder deze mensen….. Geen evenement!!!! Onze speciale dank gaat naar: Rabobank Tilburg en omstreken; Gemeente Dongen; Scouting Laurentius; Autobedrijf Lion van Loon; Brandweer Dongen; Handbal vereniging Dongen; Sport- en recreatiebad De Vennen; Johan van Loon; Brant Tractoren; ROC Sport en bewegen Tilburg; CIOS Breda; Linberg caravans; CIGO Dongen; Kaasland Dongen; EMTE Dongen; Albert Heijn Dongen; Karwei Dongen; Scouting de Stormvogels; Chaudfontaine; Leading Leds; Floor van Lieshout; Pim Filius; Gertjan v d Horst; Pieter Pooye; Rovin; Alanya; Spar Dongen; Harense Smit.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 9

Ian Siegal & The Mississippi Lenteconcert en Voorjaarsconcert Mudbloods in De Gouden Leeuw van Dongens Mannenkoor

Warden Deenen gaat genieten van vrije tijd

Blues Promotion Dongen gaat op zondag 5 mei haar 26ste seizoen afsluiten met Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods (U.K.-U.S.A.), met als supp.act Little Louis (NL), aanvang 16.00 uur.

door Jacqueline Schilders Na ruim 35 jaar in Dongen actief te zijn geweest als fysiotherapeut en sinds 1994 tevens manueel therapeut heeft Warden Deenen van Topfysiotherapie Dongen het werk per 1 april neergelegd. ‘Nu ga ik genieten van mijn vrije tijd, waarin ik naast lezen, tuinieren, reizen en golfen mij ga bezighouden met mijn passie voor de luchtvaart’, aldus de man die naast de praktijk blijft wonen.

Hij is misschien wel de beste Engelse bluesartiest van dit moment: zanger/gitarist Ian Siegal . Kenners zijn het er niet over eens, wat beter is, Ian’s zang of zijn slidegitaar-spel. Talent en doorzetting, dat zijn Ian’s troeven, maar ook zijn kennis van de blues en zijn feilloos aanvoelen van wat echt is en wat vals is .In 2012 nam hij in Coldwater Mississippi met leden van The North Mississippi Allstars Band de cd 'Candy Store Kid' op. Het is ook met leden van deze band die hem vergezellen in deze toer, en het zijn bepaald geen kneusjes .Twee zonen van de befaamde pianist/producer Jim Dickinson , Cody Dickinson en Luther Dickinson zullen ook in Don-

gen leden van The Mississippi Mudbloods zijn. Luther en Cody Dickinson toerden o.a. met Robert Plant namen een cd op met John Hiatt en deden een wereldtour met hem, Luther kennen we ook als guitarist van The Black Crows. Als bassist zal Carwyn Ellis o.a.(The Pretenders , Oasis ) de band versterken . Je hebt mensen die blues spelen, maar er zijn er ook die blues door de aderen hebben stromen Ian Siegal is van de laatste categorie, deze Britse autodidact beheerst alle facetten van het genre, variatie is altijd in grote getale aanwezig. Met zijn respect voor traditie , gecombineerd met het vermogen om grensverleggend bezig te zijn , verzekerd Siegal zich van zowel traditioneel als breeddenkend publiek . Deze houding , gekoppeld aan zijn opmerkelijk talent , lijkt continuering van zijn status voorlopig te waarborgen. Zondag 5 mei Aanvang 16.00 Café-Zaal De Gouden Leeuw st. Josephstraat 107 Dongen www.iansiegal.com www.bluesdongen.nl

De derde Bokse Bikersz D was geweldig Het weer zat mee, en dus wisten weel motor- en muziekliefhebbers de Hamse Bok weer te vinden. Heavy Hoempa en de bands Sprocket en Kroeta en de Gaskachels zorgden voor een fantastische sfeer, en er was veel belangstelling voor de motormarkt. Kijk voor de prachtige foto's van Bert Salari, ook gemaakt tijdens de toertocht, op: www.boksebikerszd.nl. Het evenement heeft 2.000 euro opgebracht voor de goede doelen van dit jaar, en daarom willen de stichting Bokse Bikersz D en MTC Carrot County Ridersz de sponsors en vrijwilligers nogmaals hartelijk bedanken. Bokse Bikersz D 2013 is mede mogelijk gemaakt door: den Hamse Bok, Strada motoren, Route 97 motorcycles, Vermijs motorsport, de Hoogh bouwbedrijf, Jong Event support, Barts motorshop, Jack's customs, Anwb rijschool Rian van Bezouw, HDC Puree, Harveys motorcycle parts, Rolle car-electronics, Hoekstra schilders, Hans Louwet transport, Donkers reclame en notariskantoor Dongen.

Zonnebloem Dongen maakt rondvaart In Biesbosch

Het Dongens Mannenkoor heeft de afgelopen maand twee keer een optreden verzorgd. De eerste keer was het traditionele Lenteconcert in De Cammeleur. De tweede keer was een concert in De Gildenbond in Kaatsheuvel.

Aan het concert in Dongen werkte het Bredase koor Cantabile Plus mee. In aanwezigheid van wethouder Ad van Beek, luisterde het publiek in bijna volmaakte stilte naar de optredens van de twee koren. Het Dongens Mannenkoor, zoals altijd onder leiding van dirigent Jan Terpstra, met muzikale begeleiding op piano door Erik van Soelen, bracht onder meer de volgende nummers: Go down Moses, The Lord’s Prayer en Avondk l o k ken en African Triology. Cantabile Plus, o n d e r leiding van dirigent Maria Kuijpers van Leeuwen en Jan Damen (piano) brachten een heel ander repertoire. Vooral de nummers 'Wederwijven’ en ‘Vier redeloze zangen’ brachten een glimlach op het gezicht van de aanwezigen. Als afsluiting zongen beide koren samen, met dirigent Jan Terpstra, ‘Tibei Paiom’ en ‘De Parelvissers’. Twee weken later stond het Dongens Mannenkoor weer op het podium, maar dan in Kaatsheu-

vel. Dit keer verleende het koor medewerking aan het Voorjaarsconcert van het Kaatsheuvelse koor Bel Canto. Dit laatste koor zong het eerste gedeelte van het concert, met nummers als ‘Song of Peace’ en ‘Valse et Choeur’. Daarna was het de beurt aan het Dongens Mannenkoor. Het programma in Kaatsheuvel was grotendeels hetzelfde als dat in Dongen. Dat neemt niet weg dat

ook het publiek in Kaatsheuvel genoot van de liederen die het Dongense koor liet horen. “Prachtig!”, klonk het uit de zaal na het laatste nummer voor de pauze, het ‘Soldatenlied’. Wie het Dongens Mannenkoor nog een keer wil horen, kan dat op 4 mei tijdens de Dodenherdenking in De Cammeleur. Voor meer informatie: www.dongensmannenkoor.nl

3

MEI €7,50 incl zakje chips + limonade t/m 12 jaar €5,- volwassenen

Cammeleur

..sprookjes(Kindervoorstelling)

11 MEI

het water op. De tocht leidde ons door kreken en geulen Van het Nationaal park de Biesbosch. De tocht was ook zeer uniek doordat deze rietaak niet alleen geruisloos vaart maar ook slechts een diepgang heeft van 35cm. Wij genoten heerlijk van de flora en fauna van dit mooie moerasgebied. Daarbij was het ook nog heerlijk weer en een gids die van heel dit gebied iets moois vertelde. Op de boot kregen we een heerlijke lunch die gemaakt was door de afdeling Gilze.

Tinus en Thieu zoeken jouw hulp! De voorbereidingen voor de Zomerspelen zijn een maand geleden begonnen. Ben jij ook zo nieuwsgierig wat dit jaar de thema's zullen zijn? Tinus en Thieu ook! Tinus en Thieu zouden geen echte Zomerspelen-reporters zijn als ze geen kijkje hadden genomen bij de eerste Zomerspelenvergadering. Ze gingen op onderzoek. Ben jij benieuwd hoe dit is afgelopen? Kijk naar dit avontuur op www.zomerspelen.tv Tinus en Thieu kunnen jouw hulp goed gebruiken! Stuur een mooie Zomerspelentekening naar postbus 162, 5100 AD Dongen. Of maak een originele foto van jezelf met een Zomerspelenvlag en mail die naar foto@zomerspelentv.nl

kunnen helpen, door hun mobiliteit te verbeteren, pijn te verzachten en hen te begeleiden in beter bewegen’, besluit de man. In 2005 werd de praktijk lid van de Vereniging Topfysiotherapie: een selecte groep fysiotherapeuten en fysiotherapiespecialisten -zoals manueel therapeuten en kinderfysiotherapeuten, die een totaalservice in fysiotherapie bieden en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van zorgverzekeraars. Om de continuïteit te waarborgen is er de afgelopen periode contact gezocht met collega’s binnen Topfysiotherapie en sinds 1 januari kent de praktijk een nieuwe eigenaar en een deels nieuwe, deels vertrouwde bezetting. 'Tussen 1 januari en 1 april heb ik mijn werk af kunnen bouwen. Met de komst van Evelien van Baal, een ervaren manueel therapeut, is het nieuwe team compleet en ook de manuele therapie bij Topfysiotherapie Dongen geborgd', lacht Warden en kan hij lekker gaan genieten van zijn welverdiende vrije tijd.

Animal Center genomineerd voor Dierenspeciaalzaak van het jaar

De Gebroeders Grimm vertellen...

Hierbij een verslag van deze dag: 'We maakten een rondvaart door de Biesbosch met de fluisterboot. Dit jaar hadden we voor het eerst een regio activiteit met Gilze,Rijen en Dongen. In totaal waren we met 16 gasten en 16 vrijwilligers. We werden opgehaald met de Rolerisuit bus en gingen richting jachthaven “ Vissershang ” in Hank. Daar aangekomen kregen we een lekker bakkie koffie met een heerlijke appel/kersenflap. Om 12.00 uur gingen we met de fluisterboot

Warden Deenen en zijn echtgenote Jopy rondden in 1975 met succes hun studie fysiotherapie in Heerlen af. ‘Ik wilde graag in een ziekenhuis gaan werken en vond werk in het Diaconessenziekenhuis in Breda en Jopy, die zich ging specialiseren in kinderfysiotherapie begon op revalidatiecentrum Charlotte Oord in Tilburg. We zijn getrouwd en ik merkte dat ik geen toekomst zag in het werk in een ziekenhuis. Ik had al ervaring in de zelfstandige praktijk, ik kende Dongen en collega Toine van Broekhoven, die een associé zocht. Met hem heb ik vanaf 1978 twee jaar samengewerkt en na zijn vertrek ben ik met het toenmalige team verder gegaan.' aldus Warden, die in 1984 met zijn collega's een maatschap vormde als Groepspraktijk Fysiotherapie Deenen. De enthousiaste fysiotherapeut bemerkte dat hij mensen met klachten van de wervelkolom niet voldoende van dienst kon zijn en ging manuele therapie studeren. ‘In 1994 behaalde ik na een studie van vier jaar mijn diploma. Het waren pittige jaren, waarin er niet alleen veel gestudeerd moest worden, maar ook stage gelopen. Ik had het nooit gered als Jopy zich niet had ontfermd over ons gezin’, zegt Warden, die met een fijn gevoel terugkijkt op zijn werkzame leven. ‘Ik heb in mijn vak veel mensen met allerlei klachten

€45,00 De Geubel

i.s.m. SED: Dinercabaret

Bart de Rijk - Snippers (Cabaret)

25 MEI

De bekende grootschalige dierenwinkel Animal Center in Kaatsheuvel is genomineerd voor de titel “Dierenspeciaalzaak van het jaar 2013”. Een deskundige jury - onder voorzitterschap van Martin Gaus - beoordeelt welke ondernemer het afgelopen jaar de beste ondernemersprestatie heeft geleverd. De verkiezing “Dierenspeciaalzaak van het jaar” is een initiatief van Animal Event, het grootste dierenevenement van Nederland. De jury van de verkiezing 'Dierenspeciaalzaak van het jaar' selecteerde medio april zorgvuldig vijf dierenspeciaalzaken die doordringen tot de finale. Onder voorzitterschap van Martin Gaus werden beoordelingen tijdens de voorrondes grondig doorlopen, waaruit vervolgens vijf dierenspeciaalzaken werden gekozen. Bij het selecteren van de vijf genomineerden stonden klantvriendelijkheid, kennis en hygiëne hoog in het vaandel. 'Het in deze tijden belangrijk dat een dierenspeciaalzaak blijft innoveren, hierdoor blijft een winkel opvallen in de branche', aldus juryvoorzitter Martin Gaus.Animal Center werd eerder al tweede bij

de zeer prestigieuze vakjuryprijs van de ING Retail jaarprijs. Deze nominatie bewijst dat de prachtige grootschalige winkel van Animal Center met recht een vooruitstrevend en toonaangevend concept is. De winkel is ruim 1500 vierkante meter groot, kent een enorm assortiment dierbenodigdheden, een dierenartsenpraktijk, een moderne Dogwash hondenwasgelegenheid en binnenkort ook een trimsalon. De winnaar van de verkiezing “Dierenspeciaalzaak van het jaar” wordt bekend gemaakt op zaterdag 4 mei tijdens het Animal Event op Event Center Beekse Bergen te Hilvarenbeek.

HEMELVAARTSDAG OPEN VAN 11.00 TOT 17.00 UUR

€7,50 Cammeleur

Rijendongens Sixties Theater Top 100 uit de jaren ‘60 (Muziek)

www.donckhuys.nl

Strijbeekseweg 14 Ulvenhout

www.Ulvenhoutwooncenter.nl


Sport t r o p S

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

Dongen kan weer lucht halen en is bijna zeker van klassebehoud

De verdiende 2-1 overwinning tegen het Udense UDI ’19 werd met gejuich ontvangen en na afloop uitgebreid gevierd. Geen wonder, want had Dongen deze wedstrijd verloren dan had het zich geschaard in de regionen waar nacompetitie om lijfsbehoud een verplicht nummer was geworden. Een belangrijke overwinning! Want alle mogelijke degradatie kandidaten hadden ook winst geboekt. Sterker nog, het inmiddels gedegradeerde Someren pakt in en bij Deurne zelfs brutaal 1 punt, waardoor Deurne gedoemd is tot het spelen van na competitie. Zover is het nog echt niet, het is nog twee wedstrijden te gaan. Dongen krijgt komende zondag degradant Someren op bezoek. Ja, de ploeg die Deurne de wil oplegde. Dat moet Dongen zondag 5 mei zien te voorkomen. Met de inzet zoals tegen UDI ’19 moet Dongen zich uit alle zorgen kunnen spelen.

Giel Klaasse – HoofdklasseBzondag

Met de gedachten naar de eerste wedstrijd van dit seizoen in Uden heeft Dongen trainer Arie van der Zouwen zijn manschappen op scherp weten te zetten. Toen werd, ondanks goed voetbal van Dongen, een 1-2 voorsprong door UDI na rust binnen korte tijd omgebogen in een 3-2 zege. Dongen verloor daar knullig! Ook deze zondag waren de vleugelspitsen van UDI de gevaarlijke snelle jongens. Vooral Tim Wolfs was een handenbindertje op de rechtervleugel. Hun directe verdedigers aan Dongen zijde, Floris Wouters en Paul van Zon hielden deze dag hun hoofd koel en wisten regelmatig dit gevaar in te dammen. Dongen zadelde zichzelf op met een groot probleem door een grote fout in het centrale verdedigingsblok in het begin van de wedstrijd. Een misser van Mathieu Kops werd in de tweede minuut dankbaar door goaltjesdief Kevin van Veen afgestraft. Onthutst keek Dongen tegen een snelle achterstand aan. Hierna golfde het spel op en neer waarbij de bezoekers het betere van het spel hadden. Dongen creëerde echter verschillende kansjes via Fatih Kamaci en Robert Mutzers. Echte kansen waren er echter voor Wolfs en VanVeen.

Door goed ingrijpen van doelman Emiel Akkermans bleef het bij de magere 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Dongen bleef aandringen. Het wachten op de gelijkmaker werd in de blessuretijd van de eerste helft beloond. Een vrije trap van Daan Poelmans draaide richting tweede paal waar aanvoerder Dennis Amkreutz de bal voor het inkoppen had. Met deze verdiende 1-1 zocht Dongen opgelucht de kleedkamer op. De tweede helft was nog geen vijf minuten oud of de thuisaanhang mocht al weer juichen. Ditmaal ging aan deze 2-1 een prima uitgespeelde snelle aanval vooraf. Via de schijven Kamaci en Mutzers frommelde de laatste zich langs een aantal tegenstanders en legde de bal panklaar voor spits Jeroen Nagel. Hij beloonde zijn inzet met een waardevolle treffer, 2-1. UDI legde zich niet neer bij deze stand en ging vol op de aanval om minimaal een gelijkspel uit deze wedstrijd te slepen. Het was vooral sluitpost Emiel Akkermans die Dongen op voorsprong hield. Zo was er in de 63e minuut een fenomenale reflex van Akkermans nodig om de gelijkmaker van het bord te houden. Kort hierna was het Dongen dat via Mutzers de zege veilig kon stellen. De UDI verdedigers konden tijdig de bal van zijn schoen tot corner verwerken. Zelfs Kamaci, Daan Poelmans en Yeswendum Gire was dit bevrijdend doelpunt niet gegund. Billen knijpend vocht Dongen zich naar het eindsignaal. Volgende week wacht in Dongen het reeds gedegradeerde Someren. Daar werd een benauwde zege binnen gehaald.

Pijsuitreiking Loungeset door Bloem- en tuincentrum Avri

UITSLAGEN

Dongen - Udi'19/Beter Bed.............. 2-1 Dongen 2 - Rood Wit V 2.................. 5-0 Terheijden 2 - Dongen 3.................. 0-2 Dongen 4 - SAB 3............................... 1-5 Neerlandia'31 3 - Dongen 5............. 3-4 Dongen 6 - GSC 2............................... 9-5 Veerse Boys 4 - Dongen 7................ 1-3 TSC 5 - Dongen 7............................... 3-0 Molenschot 2 - Dongen 8................. 5-7 Dongen 9 - Madese Boys 6............... 1-2 Dongen VR1 - Madese Boys VR1..... 2-4

PROGRAMMA ZONDAG 5 MEI

Dongen-Someren........................... 14:30 JEKA 2-Dongen 2........................... 12:00 Dongen 3-Dubbeldam 2............... 12:00 Beek Vooruit 3-Dongen 4............. 12:15 Dongen 5-Rijen 3........................... 12:00 Dongen 6-SC Amstelwijck 2........ 10:00 Dongen 7-JEKA 12......................... 10:00 Dongen 8-DVVC 4.......................... 12:00 JEKA 16-Dongen 9......................... 14:30 SC 't Zand VR2-Dongen VR1........ 10:00

JEUGD UITSLAGEN

Unitas'30 A1 - Dongen A1............... 2-5 WSC A2 - Dongen A2........................ 0-4 Dongen B1 - Madese Boys B1.......... 1-4 Dongen B2 - SCO/TOFS B2............... 5-4 SC 't Zand B4 - Dongen B3............... 3-5 RKDVC B4 - Dongen B3.................... 1-6 Dongen B4 - SC Gastel B2................. 1-5 Unitas'30 C1 - Dongen C1................ 3-4 SC 't Zand C3 - Dongen C2............... 7-1 Dongen C2 - NEO'25 C1.................... 1-1 Dongen C3 - TSC C3.......................... 4-3 Dongen C4 - The Gunners C2.......... 1-2 Dongen D1 - TSC D1......................... 5-2 RKDVC D2 - Dongen D2................... 0-1 Dongen D3 - Chaam D1.................... 2-1 Dongen D5 - Bavel D4....................... 5-4 Dongen E1 - Baronie E1.................... 7-1 Dongen E10 - JEKA E13.................... 0-7 Dongen E3 - DIA E2........................... 1-7 Dongen E4 - JEKA E5......................... 7-4 DIA E6 - Dongen E5......................... 3-16 Dongen E6 - Olympia'60 E3............. 5-6 TSC E8 - Dongen E7........................... 2-9 SCO/TOFS E6 - Dongen E9............. 23-2 Dongen F1 - OJC ROSMALEN F1..... 0-5 Dongen F1 - Sarto F1......................... 6-4 Terheijden F1 - Dongen F2.............. 3-9 DESK F5 - Dongen F2........................ 2-8 Dongen F4 - Groen Wit F2................ 3-4 Raamsdonk F1 - Dongen F4............. 8-0 JEKA F5 - Dongen F5......................... 5-0 JEKA F10 - Dongen F6....................... 0-1 TSC F10 - Dongen F6......................... 1-5 Dongen F7 - ONI F2......................... 0-12 Madese Boys M1 - Dongen M1...... 0-13 Dongen M3 - Blauw Wit'81 M1........ 4-3

PROGRAMMA ZATERDAG 4 MEI

Dongen A1-BSC A1........................ 14:30 Dongen A2-SC Olympus A1......... 13:00 Halsteren B1-Dongen B1.............. 13:15 Achtmaal B1-Dongen B2.............. 14:30 Veerse Boys B2G-Dongen B4....... 12:30 Dongen C1-MOC'17 C1................. 11:00 HZ'75 C1G-Dongen C4.................. 12:00 Terheijden E1-Dongen E2............ 10:00 Rijen E2-Dongen E3....................... 10:30 Dongen E7-Madese Boys E5......... 11:00 Oosterhout E3-Dongen E9............. 9:30 Waspik F3-Dongen F8..................... 9:30 Website www.vvdongen.nl

Sportief uitstapje sponsoren Vorige week is VV Dongen met haar sponsoren op bezoek geweest bij een nieuwe sponsor, namelijk Golfbaan Landgoed Bergvliet. En natuurlijk ging men hier niet alleen naar toe om deze prachtige accommodatie te gaan bekijken.

Onlangs verscheen de WOONkrant. Een uitgave met veel informatie op het gebied van tuinen, wonen, verbouwen etc. In deze speciale uitgave was een kruiswoordpuzzel opgenomen. Uit alle inzendingen, ruim 2400, is intussen een winnaar getrokken. De gelukkige winnaars zijn de heer en mevrouw Van Bragt uit Dongen. Zij kregen uit handen van Marjolein Ehlert, medewerkster bij Avri, afgelopen week de prijs uitgereikt inclusief een prachtige bos bloemen van Uitgeverij Em. De Jong bv, de uitgever van uw weekblad. Bij deze bedanken wij Bloem- en tuincentrum Avri voor het beschikbaar stellen van deze complete loungeset als prijs! Let op uw brievenbus. In week 24 ( 12 juni )verschijnt er weer een WOONkrant!

De sponsoren die voor het eerst kennis maakten met de golfsport hebben 2 uur les gehad van een pro, een zogenaamde golfclinic. De reeds geoefende sponsoren gingen de strijd aan met elkaar in een 9 holes wedstrijd.Deze werd uiteindelijk gewonnen door John van Holst. Het talent van de clinic werd Chris van der Waarden. Vanwege de goede opkomst, het mooie weer, en de deelname van enkele selectiespelers kan de sponsorcommissie terugkijken op een geslaagde middag en avond die zeker voor herhaling vatbaar is!

PAGINA 10

Verlies voor Dames

Wim du Fossé: Drijvende kracht voor het

VV Dongen

Bedrijfs & Zomeravondvoetbal (BZA) in Dongen

Op deze laatste zondag van april voor de dames van VV Dongen de laatste competitie wedstrijd thuis tegen de dames van Mades Boys. De eerste kans is meteen voor Made, maar gelukkig weet keepster Manja Elie te voorkomen dat Made op voorsprong komt.

Ongeveer een week nadat wij hoorden dat Wim du Fossé was getroffen door een ernstige ziekte, kregen wij het bericht dat Wim is overleden. Wij waren er stil van. En dachten meteen: wat een mokerslag moet dat zijn voor zijn echtgenote Gretha, de kinderen, kleinkinderen, voor de familie, vrienden. Je hoort het wel vaker, maar nu dus van heel dichtbij. Want Wim stond heel dichtbij ons, de BZA afdeling Dongen.

Dongen weet hun eerste kans wel te benutten. Betty Siemons scoort in de 5de minuut de 1-0. Helaas voor Dongen scoort Made nog geen minuut later de gelijkmaker 1-1. En in de 11de minuut weet Made weer te scoren en zet de stand op 1-2. Door slecht verdedigen krijgt Made weer de kans om te scoren en zo staat in de 25ste minuut de stand op 1-3. De volgende kans is wederom voor Made, maar deze keer voorkomt de lat dat Made kan scoren. In de 32ste minuut een mooie combinatie van Dongen, Kirsten Pattenier krijgt de bal op het middenveld aangespeeld en loopt door. Ze speelt Larissa Haast aan, die hard uithaalt en de stand op 2-3 zet. Voor de rust krijgt Glenda Brekelmans nog een kans op de gelijkmaker, door een mooie pass van Larissa, maar de bal gaat naast het doel. Ook Made lukt het niet om voor de rust hun kans nog te benutten. Terug uit de kleedkamer is het Made die sterk aan de tweede helft begint. Een vrije trap van Made wordt door Manja uit het doel gewerkt en een vrije trap voor Dongen wordt door Betty net over geschoten. Dongen krijgt nog wel wat kleine kansjes, maar het is Made die de wedstrijd controleert en in de 85ste minuut de eindstand op 2-4 zet. Volgende week de laatste competitie wedstrijd uit tegen ’t Zand in Tilburg, aanvang 10.00 uur.

PSV ‘er Elvio van Overbeek en RKC ‘er Luuk Hultermans trekpleisters

Voetbalclinic vv Dongen in teken van jubileum Voor het vijfde jaar organiseren Daan Poelmans en Lars Jansens voor hun voetbalclub Dongen een tweedaagse voetbalclinic tijdens de komende meivakantie. 'Deze clinic staat in het teken van het 90 jarig bestaan van onze voetbalclub. Wij hebben een extra avondactiviteit in het programma gezet. Dus helaas dit jaar geen goed doel', vertelt Jansens die binnen enkele weken afstudeert als fysiotherapeut. Zijn maatje Poelmans, werkzaam als sportfunctionaris, vult aan: ,,Dit jaar hebben zich 145 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar aangemeld. Zij worden begeleid door een dertigtal selectiespelers en A-spelers.” Beide heren zijn super enthousiast dat zich zoveel voetbalmaten hebben aangemeld. Om het geheel nog aantrekkelijker te maken zijn er dit jaar twee beroepsvoetballers uit Dongen aangetrokken die bij de beloften van PSV en RKC spelen. PSV ’er Elvio van Overbeek speelde onlangs nog in het Nederlands Elftal onder de 19 jaar. S amen met RKC ‘er Luuk Hultermans loopt het tweetal als een rode draad door deze clinic. Per categorie ( F tot en met C-jeugd) zijn de deelnemers herkenbaar. Kledingsponsor FBRK’ uit de Hoge Ham heeft voor iedere categorie een eigen kleur tenue uitgekozen die de deelnemers mogen houden. ,,Mede door de financiële steun van enkele sponsoren hebben wij deze clinic weer kunnen opzetten. Efendi Auto’s, Ruud Schoenmakers en TVC reclamebureau zijn de hoofdsponsoren. Daarnaast zijn er enkele sponsoren die gezamenlijk voor de lunch zorgen. En een verrassing op dit gebied is niet uitgesloten,” aldus het glunderend tweetal dat besluit met de woorden: ,,Weer of geen weer,

Jarenlang was hij de gezichtsbepalende voorzitter en drijvende kracht voor het bedrijfszomeravond voetbal in Dongen. Samen met de toenmalige bestuurleden, maakte Wim het mogelijk dat op het hoogtepunt van de BZA 40 teams deelnamen, inclusief een damescompetitie. Hij was de man die ervoor zorgde dat er ook werd deelgenomen aan de Brabantse kampioenschappen. Trouw ging hij mee als supporter. Het bedrijfszomeravond voetbal Dongen groeide uit tot een begrip in Noord-Brabant. Wim had zeer goede contacten op alle niveaus bij de KNVB. Dat kwam meer dan eens van pas. En was er een probleem waarin niet was voorzien, dan loste hij dat op. Soms op onnavolgbare wijze, maar altijd recht door zee en met respect voor iedereen. Wim kende iedereen, en iedereen kende Wim. Hij maakte een praatje en vervolgde zijn weg naar weer een ander groepje mensen langs de lijn. Zijn dossierkennis was fenomenaal. Hij wist alles wat ooit was vastgelegd. En kwam er dan plotseling iets voorbij wat nog nooit eerder was voorgevallen, dan wist hij steeds een oplossing te bedenken. Daarmee is meteen de creatieve geest van Wim geroemd. Uiteraard is Wim bij zijn afscheid als voorzitter, door de BZA Dongen uitgeroepen tot erelid. Ook na zijn actieve periode als voorzitter, bleef Wim daar waar mogelijk zijn interesse tonen voor het bedrijfszomeravond voetbal. Wij zijn erg blij dat jaren geleden de “Du Fossé Beker” naar hem is vernoemd. Dit jaar nog hebben Wim en Gretha een nieuwe wisselbeker uitgezocht die nu helaas niet meer door hemzelf kan worden uitgereikt. Zijn praatje, zijn hartelijkheid en droge humor zullen we missen langs de lijn. Wij gedenken Wim als een goed mens, een perfecte bestuurder en bovenal als een man die het hart op de goede plaats had. Wij zijn Wim dankbaar dat hij zich tot het laatst toe op zeer betrokken wijze heeft ingezet voor de BZA Dongen. Wij wensen Gretha, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit enorme verlies. Bestuur Bedrijfs & Zomeravondvoetbal (BZA) Dongen

DVVC te sterk voor het gedegradeerde Drunen DVVC heeft in en tegen Drunen in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-5 gewonnen. Het al gedegradeerde Drunen kon alleen in de 2e helft enigszins voor gevaar zorgen, voor de rust was DVVC duidelijk de bovenliggende partij. DVVC begon dus goed aan de wedstrijd tegen het al gedegradeerde SC Drunen. In de 5e minuut gaf Remco Kroese een voorzet van rechts die goed werd ingeschoten door Osman Cemrek 0- 1 . Nog geen 2 minuten later een goed genomen hoekschop van Maikel van Bragt die uitstekend werd ingekopt door Mark Oosterveer en hiermee de stand op 0-2 bracht. Na een kwartiertje een hoekschop voor FC Drunen. De DVVC verdediging stond niet goed en de vrijstaande Edwin van Oosten van de thuisploeg kon de aansluitingstreffer maken 1-2. Halfweg het eerste bedrijf ontdeed Osman Cemrek zich op handige wijze van 2 verdedigers van FC Drunen en gaf Fatih Kaya een niet te missen kans en die maakte daar dan ook dankbaar gebruik van 1-3. DVVC bleef de betere ploeg en het wachten was dan ook op nog meerdere doelpunten. Rens Heijmans passeerde een paar verdedigers van FC Drunen, zijn opmars werd pas onderbroken toen een FC Drunen speler hem in het strafschopgebied onderuithaalde, dus een terechte strafschop voor DVVC en deze werd door Fatih Kaya benut en bepaalde zo de rusustand: 1-4. Wie had gedacht dat DVVC het spel van voor de rust ook na de hervatting zou voortzetten kwam bedrogen uit. FC Drunen had de thee goed gedaan en kwam steeds beter in de wedstrijd. Een prima genomen vrije trap van FC Drunen speler Guncan Ercan resulteerde in een doelpunt:2-4. DVVC kwam(mede door de wissels) niet meer aan voetballen toe. Een kwartier voor het einde het enige hoogtepunt na de rust

kwam op naam van Halit Solmaz die na aangeven van Fatih Kaya snoeihard in de rechterbovenhoek binnenschoot, 2-5. FC Drunen maakte via de vrijstaande Jeffrey van den Anker in de 85e min. nog de 3-5 wat uiteindelijk ook de eindstand werd. Al met al een verdiende overwinning van DVVC. Zondag de laatste (thuis)wedstrijd van de competitie, DVVC 1-Raamsdonk 1, aanvang 14:30 uur op sportpark “Dongekant”.

UITSLAGEN

FC Drunen 1-DVVC 1........................ 3-5 VCW 2-DVVC 2................................... 0-2 DVVC 4-SC 't Zand 5......................... 6-0 Bavel 5-DVVC 5.................................. 9-3 DVVC 6-Beek Vooruit 8.................... 1-2 Rijen 9-DVVC 7.................................. 4-0 DVVC VR1-Waspik VR1.................... 1-5 DVVC G-DBS G.................................... 9-3

PROGRAMMA ZONDAG 5 MEI

DVVC 1-Raamsdonk 1.................. 14:30 Dongen 8-DVVC 4.......................... 12:00 DVVC 5-Madese Boys 5................ 10:00 SSW 4-DVVC 6................................ 11:00 DVVC 7-Neerlandia'31 4................ 9:30 JEKA VR1-DVVC VR1.................... 10:00

JEUGD UITSLAGEN

DVVC b1-Be ready b1.............................. 2-5........................Baronie d5- DVVC d1 11-2.................DVVC e1-Oosterhout e1 14-3............ DVVC f2-Moerse boys f4g 5-3................ DVVC mb1-sc,t Zand mb2 1-7............ Oisterwijk md1-DVVC md1 5-4............DVVC md2-sc Welberg md1 0-4...............................................................

PROGRAMMA ZATERDAG 4 MEI

VVR d3-DVVC d1........................... 11:00 DVVC f1-Raamsdonk f1.............. 10:30 DVVC f2-VVRf5............................. 10:30 DVVC mb1-sco/tofs mb1............. 13:00 DVVC mc1-Colijnspl. Boys mc1.12:00 Baronie md1-DVVC md1.............. 11:00

Profiteer nu van verlaagde BTW-tarief!

het gaat gewoon door! En wij bedanken vanaf deze plaats alle vrijwilligers die belangeloos hun medewerking aan deze verlenen. Voetbalclinic vv Dongen 6 en 7 mei: Sportpark De Biezen, Nolenslaan Dongen. Aanvang beide dagen: 9.00 uur einde 16.00 uur. Gratis toegang.

www.polystyle.nl Breda, Regenbeemd 21 Telefoon: 076-5729568 Heijningen, Arbeidsweg 4 Telefoon: 0167-528558


Sport t r o Sp

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

Kansloze missie Olympia'60 bij terechte kampioen BLC

Olympia'60 toog zaterdag naar ‘s- Hertogenbosch om te strijden voor hun laatste kans een plaats te bemachtigen in de nacompetitie. Een oppermachtig BLC knalde de aspiraties van de jonge Olympianen bruut uiteen en pakte geheel terecht de titel in 4C. Over het geheel gezien is BLC de meest uitgebalanceerde ploeg van 4C en is daarom ook zonder slag of stoot de terechte kampioen. Nagenoeg compleet vertrok Olympia'60 richting ‘s-Hertogenbosch. Al heel snel in de wedstrijd werd al pijnlijk duidelijk dat BLC een stuk verder is dan het jeugdige Olympia'60. Olympia liet op geen enkel moment blijken dat het nog volop in de strijd was voor een nacompetitieplaats. De eerste 20 minuten gingen nog nagenoeg gelijk op maar in de 22e minuut keerde het tij. Scheidsrechter Kant kende een dubieuze penalty toe aan de Bosschenaren die dit buitenkansje niet aan zich voorbij

lieten gaan. Met een 1-0 achterstand kreeg Olympia een vrije trap toegekend op zo'n 25 meter van het vijandelijke doel. Toon Verboven haalde verwoestend uit maar zijn inzet spatte helaas op de kruislat uiteen. Even later volgde een vrije trap voor de gastheer. De bal leek een gemakkelijke prooi te worden voor keeper Marnix Mus maar die greep op onverklaarbare wijze jammerlijk mis. Ietwat ongelukkig kwam Olympia op een 2-0 achterstand maar met nog 60 minuten op de teller was er nog

geen man overboord. De realiteit werd anders want Olympia liep na de 2-0 alleen nog maar achter de feiten aan. De fenomenale Halim Abdelouie dolde Olympia's middenveld aan de lopende band en wist keer op keer de levensgevaarlijke goaltjesdief Frits van Mourik te bereiken. Olympia reageerde op vrijwel ieder duel te slap en gaf BLC ruim baan. Nog voor de rust knalde BLC de laatste Olympia kansen in de wilgen en was het over en uit voor de rood witten. Met een 3-0 achterstand kon het elftal van Jurgen van der Elzen zich op gaan maken voor een donderspeech in de kleedkamer. Bij aanvang van het 2e bedrijf stuurde van der Elzen dan ook alle 3 zijn reservespelers van de bank en liet ze warmlopen. In het eerste kwartier van de 2e helft maakten Bas Loonen, Ran van Peer en aanvoerder Raymon Damen dan ook plaats voor Tim

NIEUW IN CHAAM!

PAGINA 11 van Wanrooij, Rolf Schmitz en Freek Vermeulen maar ook zij konden het tij niet meer keren. Het klassenverschil was deze middag veel te groot en BLC liep vrolijk uit naar een monsterzege van 6-0. Na het laatste fluitsignaal kon Olympia zich achter de oren krabben en wachtte BLC in spanning de uitslag af van de wedstrijd ODS-ONI. Toen bekend werd dat dat duel eindigde in een gelijkspel kon het feest losbarsten in Den Bosch waar BLC zich kroonde tot terechte kampioen van 4C. De sympathieke trainer Frank Kusters kondigde al versterkingen aan voor het nieuwe seizoen en zal daardoor waarschijnlijk een stabiele derdeklasser worden. Voor Olympia zit er niets anders op dan dit seizoen te zien als mooi leerjaar voor een jonge ploeg die in opbouw is. Volgende week is ODS op de slotdag van de competitie de tegenstander van Olympia'60. ODS verzekerde zich al van een nacompetitie plaats door stabiel op een 4e plaats te bivakkeren. Dit feit maakt dat het duel tussen Olympia en ODS om des keizers baard zal gaan maar Olympia zal uiteraard zijn best gaan doen een mooie seizoensafsluiting te realiseren want voetballen kan het wel degelijk. Aanvang op Crispijn is 14.30 uur.

UITSLAGEN

Sv BLC 1 - Olympia'60 1................... 6-0 Kerkwijk 2 - Olympia'60 2............... 3-0 Olympia'60 3 - Irene'58 2................. 1-0 NEO'25 5 - Olympia'60 4.................. 5-1 Were Di A2 - Olympia'60 A1............ 6-9 WSC B3 - Olympia'60 B1................... 3-2 Rijen C2 - Olympia'60 C1................. 2-4 Olympia'60 C2 - Terheijden C2...... 1-2 Good Luck D2 - Olympia'60 D2...... 3-4 Olympia'60 D4 - DIA D4................... 4-1 Olympia'60 E1 - Boeimeer E2.......... 2-2 JEKA E6 - Olympia'60 E2................ 14-1 Dongen E6 - Olympia'60 E3............. 5-6 Olympia'60 E4 - JEKA E11................ 2-8 Olympia'60 F1 - DIA F1.................... 0-4 TSC F8 - Olympia'60 F2.................... 0-7 Olympia'60 F3 - JEKA F13................ 2-1 JEKA F7G - Olympia'60 F4............. 12-0 Baronie F9 - Olympia'60 F5............. 9-0

PROGRAMMA ZATERDAG 4 MEI

Olympia'60 1 - ODS 1.................... 14:30 Olympia'60 2 - TSVV Merlijn 4.... 14:30 SSC'55 6 - Olympia'60 4............... 14:30 Kijk voor meer info op www.olympia60.nl

Alleen de balie is niet verplaatst! Ruim een jaar geleden kwam Jan-Peter Donkers (42) tot de conclusie dat het zo niet langer ging. Hij hakte de knoop door: De mooi gedekte tafel, landelijk bekend als de speciaalzaak in servies, bestek en glaswerk, zou gaan sluiten. Maar het kan verkeren. Dit voorjaar is er een nieuwe winkel geopend aan de dorpsstraat in Chaam! Het Pak-huis – koken, tafelen, kadootjes en meer..

koken, bakken en braden

Tafelen, eten en drinken

“De mooi gedekte tafel had het imago van een traditionele (lees: dure) speciaalzaak. Door een sterk veranderde markt en consument, door de concurrentie van internet-shoppen en natuurlijk onder invloed van de crisis bleken wij geen bestaansrecht meer te hebben” vertelt Donkers. De handdoek werd in de ring gegooid. Er volgde een opheffingsuitverkoop met de bedoeling eind december 2012 te kunnen sluiten. Maar zoals het soms gaat; het liep anders. De Opheffingsuitverkoop bracht een hoop volk op de been. “Het zet je aan het denken: Waarom komen de klanten nu wel? Kan ik dat vasthouden en hoe ga ik dat doen?”. Met een nieuw format, met een nieuwe mix van producten en onder een nieuwe naam besloot Donkers uiteindelijk dat er een doorstart zou komen.

Het Pak-huis – koken, tafelen, kadootjes en meer..

Kadootjes en veel meer...

“In 3 weken tijd hebben we de hele winkel veranderd. Alleen de balie is niet verplaatst”, lacht Donkers. Belangrijkste verandering is dat de figuurlijke drempel verlaagd is. Met name in de entree treft de bezoeker een enorm divers assortiment aan leuke en betaalbare producten. Voor aan tafel en in de keuken, maar ook een origineel (kook)kadootje, een lekker interieurgeurtje of een handig hebbedingetje. Heel interessant is de continue wisselende collectie OUTLET-acties en aanbiedingen. Daarnaast is het Pak-huis ook nog steeds de winkel voor liefhebbers van prachtig serviesgoed van bijvoorbeeld Villeroy & Boch en Wedgwood, schitterend bestek van bijvoorbeeld Keltum en WMF en fonkelend glaswerk. Donkers: “het Pak-huis is een frisse, toegankelijke winkel geworden; met veel keuze, leuke kadootjes en collecties waarvoor je terug blijft komen. Anderzijds leveren we ook kwaliteit; met verstand van zaken en een goed persoonlijk advies. Belangrijk is dat we vooral niet meer de duurste zijn. In het Pak-huis is alles altijd scherp geprijsd!”

Like us on Facebook

het Pak-huis

Dorpsstraat 58 I 4861 AD Chaam I T: 0161-491285 I info@het-pak-huis.nl Openingstijden : dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur

Zaalvoetbal Zvv de Salamander

Camfil Farr competitie

Uitslagen: v Rooij Adv & Adm - v Arendonk Tran 5 - 10 Gruppo P Biezen - Chic Bloemen 3 - 1 Vidi Advocatuur - R&O vDongen 0 - 1 Zvv de Valk - Auto Vlasveld 4 - 6 S.M.S. Boys - Zvv de derde helft 8 - 5 de Fonzerelli’s - Sc den Hamse Bok 3-3 All Aqua - de Mallesander 8 - 7 Zv SMAAK Rijen - Brand Master 3 - 0 Multi-Culti - Extract Dongen Bv 2 - 5 TIB Verkooijen - Zvv de Jong 6 – 3

PROGRAMMA: VRIJDAG 3 MEI

19.00 uur G.F.K. - de Tegenstander 20.00 uur TIB - Vidi Advocatuur 21.00 uur 8bier.tk - Chic Bloemenatelier 22.00 uur Zvv Chapeau – Perfecto

ZATERDAG 4 MEI

18.00 uur Maximillian - Zvv Sumsang 19.00 uur NBC Hermans - v Rooij Adv & Adm 20.00 uur Bokkies next gen - Gruppo P Biezen 21.00 uur Zvv de Valk - Zvv R & O van Dongen

Schaakcompetitie DSC Vrijdagavond 26 april is ronde 24 gespeeld van de interne competitie van de Dongense Schaakclub. Dick Carol won van Peter Stokkermans en steeg naar de tweede plaats. Rob Haast en Alex Blijlevens speelden remise.

DE UITSLAGEN:

P.Stokkermans -D.Carol .......... 0-1 F.vd Burght -I.de Ligt ............... ½-½ R.Haast - A.Blijlevens ................ ½-½ P.van Ruth - J.Haast .................. 0-1 H.van Dongen - T.Schroevers ....... 1-0 P.Vesters - J.Ramstijn ................ 0-1

DE KOP VAN DE RANGLIJST:

1 M.vd Burght .........................815,17 2 D.Carol ..............................630,17 3 M.Maas .............................599,33 4 R.Haast .............................549,67 5 P.Stokkermans .......................536,50 6 M.Roeloffzen .........................510,50 7 A.Blijlevens ...........................507,17 8 F.vd Burght ...........................495,83 9 S.vd Brand ...........................456,83 10 I.de Ligt ..............................453,83 11 J.Haast .............................453,33 12 C.Verledens ..................................... 441,00........................................................

Enorme domper voor O.N.I. na doelpuntenfestival Op de dag dat de oranje wimpels er elders in den lande strak bij hingen, zo slapjes hing de vlag erbij na afloop van een miraculeus verlopen wedstrijd die ONI in Dordrecht op het zo verfoeide

kunstgras moest spelen. Met een eindstand van 4-4 zou je denken een heerlijke wedstrijd te hebben gezien, maar gezien de belangen kwam men bedrogen uit. Tel daar de weggevertjes die ONI aan ODS gaf (4 stuks) bij op en je hebt een uitslag die voor ONI hard aankwam. De voortekenen waren nog zo positief. Na de 2-1 overwinning in de uitspeelwedstrijd van 9 minuten tegen Barca, kon de klus in Dordrecht geklaard worden. Helaas moet de conclusie getrokken worden dat wellicht de spanning en het spelen op kunstgras allemaal net teveel was. ONI dat nog wel zo goed begon had na 6 minuten al de voorsprong te pakken. Een terecht gegeven pingel was aan zekerheidje Yori Broeders welbesteed 0-1. Amper 3 minuten later was de stand aweer gelijk, ook nu was een terechte pingel de oorzaak. In een onverklaarbare reactie tikte Arjan v Eersel als een volleerd volleyballer de bal met hand weg. ODS bracht de stand op 1-1. Het leek ofdat na deze tegentreffer de angst in de benen sloeg en verlammende werkte bij ONI. De fouten stapelden zich op en ODS wist hier wel raad mee. Op een enkele kleine kans na voor ONI was het ODS dat het betere van het spel had, en in de 22e minuut loon naar werken kreeg. Opnieuw was niet goed uitverdedigen debet aan de 2-1 die ODS in de schoot geworpen kreeg. Gelukkig kon ONI de rug toch nog rechten en kwam en in de 39e minuut weer naast ODS.Opnieuw was het Yori Broeders die een prima aanval zeer vakkundig afwerkte na goede loop acties van Dennis Siemons en Jelle Horsten. Nog nagenietend van de 2-2 was het amper 60sec later alweer 3-2 voor ODS en stond ONI voor een dilemma, dat nog voor rust alleen maar groter werd. Een klutsbal viel uit het niets voor de voeten van de spits van ODS en hij haalde dankbaar de trekker opnieuw over en zette ODS op een ruime 4-2 voorsprong. De tweede helft was amper 2 minuten oud en John Broeders had de 4-3 al in het netje liggen, de hoop op toch nog een goed reslutaat kwam zienderogen terug. Kansen kwamen er opnieuw voor ONI, helaas gooide een onterecht vlagsignaal roet in het eten en werd een score onterecht afgekeurd. ONI probeerde zo goed en kwaad als het kon de gelijkmaker te forceren en moest ondertussen wel uitkijken voor de tegenstoten van ODS dat met hun gevaarlijke spitsen ook voor enig gevaar zorgden. De gelijkmaker kwam alsnog voor het niet goedspelende maar wel hard

v e r z e k e r i n g e h y p o t h e k e p e n s i o e n e b u d g e t c o a c h i n b e d r i j f s c o n s u l t a n c

werkende ONI. Opnieuw was het good-old John Broeders die de 4-4 liet aantekenen in de 70e minuut. Met nog 20 minuten te gaan, werd het een conditionele strijd die de nodige slachtoffers eiste. Bij ODS vielen de spelers bij bosjes ondersteboven met kramp verschijnselen, terwijl bij ONI de volledig moegestreden Jeroen v Rooij werd gewisseld nadat hij eerder Scotty van Leeuwen had vervangen in de eerste helft. Ook de op eerherstel uitzijnde Arjan v Eersel die zijn foutje koste wat koste wilde goed maken, moest zich laten vervangen nadat hij zich volledig leeg had gespeeld om zodoende ONI weer naast ODS te krijgen. In de laatste 15minuten was de spanning te snijden, ODS had genoeg aan 1 punt voor het binnen halen van de periode, maar ONI moest winnen om de kans op rechtstreekse promotie in eigenhand te houden. Met de 10 minuten extra tijd die scheidsrechter Klop uit Brakel bijtelde voor allerlei tijdrekken en blessure behandelingen viel niet in goed aarde bij ODS wat dit in woord en gebaar kenbaar maakte, met als gevolg een karrevracht aan gele kaarten en 1 rode kaart voor de leider van ODS. ONI viel een 2tal kaarten tendeel en probeerde met de aller laatste krachten een overwinning uit het vuur teslepen wat helaas niet meer lukte. Door dit reslutaat is BLC Kampioen en moet ONI zaterdag winnen van Nordea en hopen dat TSC van Oosterhout wint of gelijk speelt om alsnog rechtstreeks te promoveren. Bij ieder ander resultaat zal ONI opnieuw de nacompetitie ingaan om het dan via die weg te gaan doen. Maar eerst zal er zaterdag met alles wat er nog in de benen zit aangetreden moeten worden tegen Nordea en zal men vol voor de winst gaan een andere keuze is er niet.! De wedstrijd tegen Nordea zal beginnen om 14.30 met de aftrap van Pupil v.d Week Friso Burghout

PROGRAMMA ONI DONDERDAG 2 MEI 20.00 20.00

ONI 2 - Sleeuwijk Brakel - ONI 3

14.30 11.30 11.00 14.30 15.00

ONI 1 - Nordea ONI F2 -Veerse Boys ONI F3 - Irene Baardwijk - ONI 2 Asperen- ONI 3

19.00

TVC/BREDA - ONI C

14.30

Haaften - ONI 3

ZATERDAG 4 MEI

DINSDAG 7 MEI

DONDERDAG 9 MEI HEMELVAARTSDAG

n n n g y

tel: (0161) 451 720 www.roelandsverzekeringen.nl

RUIM 120 SOORTEN BIER Hoge Ham 59 5104 JB Dongen Tel. 0162-319850


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 12

&

1980 KONINGINNEDAG Bezoek ook eens onze website www.vishandelpieterpooye.nl

Tramstraat 81 Dongen T. 0162-321171

Al voordat Nederland een nieuwe Koning had paradeerde deze koning op de catwalk

BonBons enzo Looiersplein 32 - Dongen - T. 0162 694553

BLOEMBINDERIJ John Flora

Het coll eg genodig e en d zingen h en e Wilhelm t us

BLOEMEN & WOONDECORATIE

Smu

Hoge Ham 170 I Dongen I T. 0162 - 320 588 I www.johnflora.nl I

Looiersplein 30 - Dongen - Tel.: 0162-323561

Vlaggetjes in overvloed!

PIZZERIA GRILLROOM

Hoge Ham 139 - 5104 JD Dongen Telefoon: 0162-319266 WWW.ALANYADONGEN.NL

startschot er geeft het

st De burgemee

7 iek van Lijn met de muz en ns da ee Lekker m


&

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 13

KONINGSDAG 2013 EETCAFE DILARA

e start Een muzikal ste van de laat dag ne in ng ni Ko

Bezorglijn: 0162-320265

St. Josephstraat 52 - Dongen - www.eetcafe-dilara.nl

Alles voor je fiseervtsice Haal- & brens g grati

Bart Ketelaars De Hak 11 - Dongen Tel.: 0162 - 319459 GSM: 06 290 590 84

Wilde rosé dagen!

‘Wat gebeurt er toch allemaa l om me heen?

start van Een zonnige kfestival ar ep nj ra O t he

30% korting op alle rosé wijnen t/m 11 mei 2013 Tot ziens bij

Gall & Gall Marco Diepstraten Tramstraat 10 & 0162-370137 Op naar een lekker ontbijtje

ullen van ee n heerlijk br oodje

Hoge Ham 107 Dongen, Tel. 0162 371 050 www.purebodyfashion.nl In Dongen V aart mochten de al kleinsten al lers eerste van start bi j wielerwedstrijden

Must

Looiersplein 47, Dongen

shoebyfashion.com

Betaalbaar onderhoud!

haves Goede service!

Gratis leenauto!

Vennen 60 5104 CV DONGEN 0162 - 31 52 54 www.autobedrijfschellekens.nl

Gratis haal- en brengservice!

Elke weekdag tot 19.30 uur geopend!

FASHION FOR WOMEN, MEN AND KIDS! WIJ ZIJN GEOPEND OP

en erd afgeslot tes’ tische dag w ut Tr es ‘L n va Deze fantas nd opreden re te et sp n met ee

In de maand mei lekker goedkoop uit eten! ZONDAG 25 SEPTEMBER! Elke donderdag: 3-Gangen Menu € 15.00 Elke vrijdag: 3-Gangen Menu € 17.50 Hoofdstraat Kaatsheuvel Ook op zaterdag67, en zondag geopend tot 22.30 uur voor Lunch & Dinér Looiersplein 50 • 5104 GR Dongen • Tel.: 0162-320128


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 14

Tijdens onze verenigingsactie, tot en met zaterdag 15 juni 2013, ontvangt u bij iedere 20,aan boodschappen een verenigingsmunt ter waarde van 0,10. Daarnaast zijn er elke week producten waarbij u naast de laagste prijs ook nog extra gratis muntjes krijgt. Doneer deze muntjes in de winkel aan één van de deelnemende verenigingen. Hoe meer muntjes, hoe hoger de opbrengst voor uw favoriete vereniging of stichting. De grandioze prijsuitreiking vind plaats op zaterdag 22 juni 2013

Veel succes en tot ziens bij Jumbo!

2

3

munten

Lekker Brabant Mini Scharreleierkoeken zak 10 stuks

Mars Celebrations doos 263 gram

moederdagtip!

2

4-pack

munten

Peijnenburg Heinz luxe of gesneden pastasaus ontbijtkoek diverse smaken diverse soorten pak 440/500 gram

pot 600 ml

5

5

munten

munten

Friesche vlag Pepsi, Sisi, 7up, lang lekker melk Rivella of of karnemelk Crystal clear

2

munten

10

munten

pak 1 liter

2

munten

Capri Sun

diverse soorten 10-pack

munten

DE L’or Espresso

diverse smaken pak 10 stuks

2

2

munten

Maggi Noedels roerbak diverse soorten pakje 185 gram

3

munten

Gillette scheerzeep

diverse varianten bus 200/300 ml

2

munten

Unox soep in zak

diverse varianten zak 570 ml

pot 630 gram

doos 500 gram

moederdagtip!

5

munten

krat 24 flesjes

munten

Nutella La Boheme Hazelnootpasta Bonbons

10

Amstel of Heineken bier

5

munten

potje 4 t/m 15 maanden Bij aankoop van 6 potjes

2

Kellogg’s Kids Bar diverse soorten

doosje 120/150 gram

munten

Coolbest diverse soorten pak 1 liter

7

munten

Olvarit Babyvoeding

2

munten

munten

Hoegaarden wit of rose sixpack

Jos Sengers Dongen, Hoge Ham 113

Ingang parkeerterrein Mgr. Schaepmanlaan

De verenigingsmunten worden verstrekt bij bovenstaande producten van zaterdag 4 mei tot en met zaterdag 11 mei 2013.

OPEN HUIS!

Schuttersveld 24 Dongen

WONING MET GROTE GARAGE

zaterdag 4 en zondag 5 mei

A.s. tussen 12.00-16.00 bent u van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te nemen in deze ruime eensgezins woning met garage, gelegen aan waterpartij en veel groen,in de gezellige wijk de Biezen, in de directe omgeving van scholen en nabij het centrum. De huidige bewoonster verteld dat ze destijds het huis gekocht hebben vanwege de ruime inhoud, en de eveneens ruime garage. We hebben er dan ook 18 jaar met 3 kinderen, met heel veel plezier gewoond. De kinderen hadden zowel binnen als buiten, waar ze in de directe omgeving naar hartelust konden spelen, voldoende ruimte. Nu de kinderen de deur uit zijn is het voor ons helaas te groot geworden en gaan we verkopen. Maar wat ik behalve de ruimte binnen en de grote garage zeker zal gaan missen is het knusse gezellige tuintje, waar je de gehele dag zowel zon als schaduw vindt. Evenals de vrijheid aan de voorzijde. Geen overburen, maar een mooie groene omgeving met een vijver voor je deur geeft je het gevoel midden in de natuur te wonen.

OPEN HUIS! Kortom, bent u op zoek, dan is het zeker de moeite waard om eens te komen kijken.

- Vraagprijs € 209.000,- k.k - Woning met grote garage; - Inhoud: 378 m3; - 4 grote slaapkamers en riante 2e verdieping; - Prachtige ligging/ vrij uitzicht;

www.woonkenners.nl Hoge Ham 75 5104 JC Dongen Tel.: 0162 313 678


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 15

‘Bij ons gaat het niet om merken, het gaat om ontwerpers.’

Met ‘Oog & Blik’ heeft Dongen méér dan een optiekzaak Mensen zeggen wel eens: ‘ Een bril staat mij niet, ik heb geen brillengezicht. Dan zeg ik: “ Iedereen heeft een brillengezicht als je voor het juiste montuur kiest!’ Nelleke Grönloh is daar heel stellig in. Samen met haar man Twan van der Heijden staat ze garant voor een heel eigen gezicht in hun optiekspeciaalzaak Oog & Blik aan de Hoge Ham 109 in Dongen. Wie iets speciaals zoekt, moet op zijn minst even bij Oog & Blik naar binnen wandelen en zich vergapen aan de unieke collectie monturen die als sieraden in het interieur van de zaak prijken.

Een 5 sterren opticien Natuurlijk begint een nieuwe bril bij een nauwkeurige oogmeting. ‘Wij hebben het neusje van de zalm aan oogmeetapparatuur waar specialisten jaloers op zijn.’ Aan de knoppen Twan van der Heijden. Met een ervaring van 35 jaar zijn oogmetingen hem wel toevertrouwd. ‘Een 5 sterren opticien,’ garandeert Nelleke lachend. Voor oogmeting en het aanmeten van je bril gebruiken wij de modernste middelen, zoals bijvoorbeeld Eyestation en de Huvitz Dreamchart, die wij als primeur in Nederland in gebruik hebben genomen. Na de ‘objectieve’ voormeting, waarbij een scan van het oog wordt gemaakt wordt die uitslag gecorrespondeerd met de “subjectieve” oogmeting door Twan verricht. In het geval van multifocale glazen en hoge cilindersterktes volgt er nog een derde etappe bij de Eyestation waar ook uw manier van kijken wordt gemeten.

Trendsetter ‘Omdat de vakkennis aanwezig is, houden we tijd genoeg over voor de leuke dingen!’ lacht Nelleke. Het is duidelijk wat ze bedoelt: het zorgvuldig uitzoeken van een fraai ontworpen en bij de drager of draagster passend montuur. En dan ben je bij Oog & Blik aan de Hoge Ham in Dongen wel aan het juiste adres. Je kijkt inderdaad je ogen uit als je de monturen bij Oog & Blik ziet. Alsof je je in een galerie met kunstvoorwerpen bevindt. ‘Galeriehoudster’ Nelleke: ‘Onze collectie speciale monturen is altijd up to date. Ik mag wel zeggen dat wij trendsetters zijn . Je vindt bij ons merken die niet op de doorsneemarkt te vinden zijn. Steeds meer mensen gaan brillen als accessoires zien. Zoals je kleding zoekt die leuk staat, die bij je past, zo kiezen mensen ook steeds meer hun brillen .’

ven. Hoe STOER wil je het hebben!! KUBORAUM zijn lekker dikke monturen van in laagjes opgebouwd acetaat. Ze worden zeer exclusief op de markt gezet. Liefhebbers moeten er naar op zoek. OOG & BLIK heeft ze. Vooruit nog een héél bijzondere. RON ARAD. De fantastische architect en designman. De grote man van de S-boekenkast moest zich natuurlijk op een bepaald moment met brilmonturen gaan

bezighouden. Of wat te denken van de met sterling silver versierde CHROME HEARTS? De strakke ontwerpen van PHILIPPE STARCK ? Je moet die namen natuurlijk niet lezen, je moet hun ontwerpen gaan zien en dragen!! Allemaal te vinden dus bij Oog & Blik. Hoe langer je daar rondneust, hoe enthousiaster je wordt.

Contactlezen Vanzelfsprekend kun je ook terecht voor contactlenzen, maar kies ze niet omdat je bang bent geen ‘brillengezicht’ te hebben. Nelleke geeft aan: ‘Je moet er zelf wel achter staan, want het dragen van contactlenzen moet vanzelfsprekend zijn! Nieuwsgierig? Kom langs voor uitgebreide informatie, en laat je adviseren in de keus voor lenzen of een bril.

CABRIOBRILLEN De zomer staat voor de deur. Bij Oog & Blik is ie al binnen. Een oogverblindende collectie zonnebrillen van HOET (uit België), die terecht de naam CABRIOBRILLEN draagt. Speciale modellen voor golfers, fietsers (met speciale modellen voor dames en heren!!) en alle andere zonzoekers! Eigenlijk eindigt de rondgang door ‘brilgalerie’ Oog & Blik nooit. Speciale monturen voor een “vergeten groep”, mensen met een smal gezicht, de tussenmaten. Toffe brillen voor de jongelui en hele stoere kinderbrillen. Mensen voelen zich hier thuis bij. De gemakkelijke huiselijke sfeer gaat hier samen met exclusiviteit en vormgeving. Gewoon jezelf blijven. Dat is hun handelsmerk.

Exclusieve monturen

Ze hebben zelfs een digitale paskamer, maar de échte beleving ervaar je toch in hun gezellige winkel.

‘Bij ons gaat het niet om merken, het gaat om ontwerpers. De mensen die onze zaak kennen, weten dat. Ze zijn gek op uitzonderlijke exclusieve monturen. Inderdaad, als Nelleke ons rondleidt zien we niet alleen originele vormen, maar ook uitzonderlijk materiaal. Twee heel speciale merken die tot de jongste aanwinsten van de optiekspeciaalzaak Oog & Blik behoren, zijn VINYLIZE en KUBORAUM. Neem VINYLIZE. Monturen die gesneden worden uit zwarte vinylplaten uit de jaren 80!! De groeven zijn duidelijk zichtbaar en natuurlijk ook heel speciaal vormgege-

Hoge Ham 109 5104 JC Dongen 0162 - 370 965 kijkers@oogenblik.nu

w w w . o o g e n b l i k . n u


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

Sixtietheatershow met Rene Broeders en The Hilsons Brothers Zaterdag 25 mei staat de klok stil op een zaterdagavond in het jaar 1964. Het zal wellicht de grootste reunie uit die jaren zijn ooit in Dongen gehouden. Muzikanten, zangers en zangeressen uit die tijd, maar ook de huidige generatie talenten uit de dorpen Dongen en Rijen zingt de sixties top 100 aller tijden. Voeg daarbij een geweldige sixtiesorkest en het staat als een huis. Al maanden lang zijn de repetities al gaande en zingen de jonge talenten al net zo makkelijk nummers van Cliff, Elvis, Everly Brothers, Simon &Carfunkel, peter koelewijn, ect ect . Als je dan op een repetitieavond binnenstapt is het alsof Je echt terug in de tijd bent, terug in je jonge jaren, terug weer verliefd, terug weer in de danszaal, terug weer voor je eerste zoen, terug naar geluk wat heel gewoon was. Graag willen we komende weken de artiesten aan U voorstellen die mede deze avond voor jullie onvergetelijk gaan maken.

RENE BROEDERS

Rene is in de jaren 60 geboren en heeft niet zoveel meegekregen van The Shadows of The Symptomes. Natuurlijk hij heeft er weleens van gehoord, maar meer ook niet. Maar zingen deed Rene al op zeer jonge leeftijd met zijn maatje Arjan de Bruijn ging hij op pad om in de buurt zijn kunsten te laten bewonderen. Op vakanties zette hij de hele camping op zijn kop met vaak zelf gemaakte teksten. Maar het duurde toch tot 2005 voor hij er echt werk van ging maken, schafte orkestbanden aan en het zingen ging hem goed af. Nu dan in zijn eigen Dongen in een geweldige show waar hij dan voor de eerste keer gaat zingen met een groot orkest erachter. Toen ik hem Vroeg of hij mee wilde doen aarzelde hij toch even maar na en-

kele repetities is het alsof Rene al jaren lang met een grote band langs de Nederlandse theaters toert. Dit mist U niet als je er bij bent zaterdag 25 mei.

HILSON BROTHERS Dit door de wol geverfde duo dat al meer dan 48 jaar muziek maakt en hun eerste optreden 48 jaar geleden had in Dongen bij het Concordia Cabaret zal ook in de Cammeleur van de partij zijn. De twee broers wonnen begin 70 een talentenjacht en kregen een platencontrakt aangeboden. De singel die werd opgenomen was door de broers zelf geschreven en van de Akant Tell Me werden alleen in Rijen al meer dan 450 stuks verkocht. De plaat opgenomen in een Bredase studio en ze werden begeleid door de Engelse band Weeling. Na dit succesje kregen ze een aanbod om door Nederland te toeren met o.a Saskia & Serge. Vervolgens zaten ze in radioprogramma's waarbij ze met twee bussen vol met fans vanuit Rijen richting Hilversum trokken. Optredens met o.a Vader Abrham, Corry Konings, Jacq Herb, ect volgden elkaar in snel tempo op. Eind jaren 70 vormden zij een trio met Goof Smans uit Dongen en traden in de top jaren 150 keer per jaar op. Helaas is Goof er niet meer maar voor het duo was het samen met hem een geweldige tijd en missen ze hem nog steeds. Nu spelen The Hilson Brothers met hun eigen band Just a Smile samen met Marinda Wijnen. Ook hier alweer aansprekende successen zoals, voorprogramma de Dijk, Nick en Simon, Belle Perez etc. . En nu in de sixtiesshow in Dongen samen met tal van plaatselijke toppers maar over deze later meer. Zaterdag 25 mei in de Cammeleur. Aanvang 20.00 uur. Kaarten 7 euro p.p. te verkrijgen bij de Cammeleur of reserveren via info@donckhuys.nl.

Al uw nieuws rechtstreeks naar e-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

PAGINA 16 20 mei 2013:

Verrassend Dongen Op Tweede Pinksterdag kunt u met het hele gezin op pad in de gemeente. Onder het motto ‘Beleef Verrassend Dongen’ presenteren zo’n 20 ondernemers zich tussen 11.00 en 17.00 uur aan het publiek. Dit jaar staan er vier gebieden centraal.

Heren 1 HV Dongen promoveert naar de Hoofdklasse Door als promovendus kampioen te worden in de eerste klasse en door alle promotie wedstrijden te winnen zijn de Heren 1 van handbalvereniging Dongen gepromoveerd naar de Hoofdklasse.

DONGEN In het centrum van Dongen laten de koks van Brasserie Winkk/ Hotel de Villa aan de Hoge Ham de lekkerste gerechten proeven. Daarnaast kan men meedoen aan één van de miniworkshops. In de Oude Kerk Dongen aan de Kerkstraat worden bezoekers door diverse ondernemers ontvangen. Le Monde Catering biedt de mogelijkheid om zelf een broodje samen te stellen. ’t Bonbonneke presenteert de workshop-mogelijkheden en natuurlijk de lekkerste bonbons. Goos Evenementen laat zien welke mogelijkheden de Oude Kerk biedt als schitterende trouwlocatie; tijdens Verrassend Dongen bent u het bruidspaar! Theek 5/ het Uitpunt heeft een gratis verrassing in petto! De actie is bedoeld om de aandacht te vestigen op www.verrassend-dongen. nl; een vernieuwde website van het Uitpunt. Naast informatie over culturele activiteiten en uitgaanstips, vindt men hier binnenkort informatie over recreatie en toerisme.

’S GRAVENMOER EN KLEINDONGEN-VAART Restaurant Samen Eten en Drinken (SED) aan de Hoofdstraat in ’s Gravenmoer laat bezoekers op originele wijze kennismaken

met de kaart. Even verderop treft u Hotel Hof van ’s Gravenmoer, waar u welkom bent voor een proeverij van hapjes, een rondleiding op het erf en uitleg over de moes- en kruidentuin. Aan de overkant in De Geubel kunnen bezoekers de muziekkennis testen tijdens de Pupquiz. Restaurant Samen Eten en Drinken verzorgt een barbecue, met live muziek en een minimarkt met streekproducten. Verenigingen laten iedereen kennismaken met de activiteiten die worden georganiseerd. Natuurlijk Tomaat en Monique Kookt! bundelen ook dit jaar weer de krachten aan de Kleindongenseweg: de tomatenkweker en de topkop bieden diverse mini-workshops aan. Bijvoorbeeld heerlijke tapas maken. Voor kinderen is er onder andere een springkussen. Bij Café ’t Vaartje kan men onder begeleiding van ervaren sporters handboogschieten en jeu de boules spelen. Het is mogelijk dat de deelnemers een kleine vergoeding vragen voor drankjes en hapjes. Meer informatie over Verrassend Dongen op maandag 20 mei 2013: www.dongen.nl / www.verrassend-dongen.nl. De plattegrond staat vanaf vrijdag 3 mei online .

PvdA bezoekt West I De PvdA Dongen bezoekt alle wijken en dorpen van de gemeente Dongen. Dit doen wij om goed te weten wat er speelt en om te luisteren naar bewoners. Wij gaan in gesprek over wijkgerichte thema’s. Afgelopen zaterdag 20 april bezochten we met veel vrijwilligers de wijk West 1. De wind was koud, maar het was mooi weer met een vrolijk zonnetje en of het daardoor kwam is de vraag, maar de meeste reacties over de wijk West I waren positief. Bewoners in die buurt wonen er met veel plezier en waren volop in hun tuinen aan de slag.

VRAGEN Bewoners zijn trots op de nieuwe natuurlijke speeltuin die is aangelegd, maar merken wel op dat op andere plekken, bijvoorbeeld Harmonieplein/Piccolopad de speeltoestellen erg verouderd zijn. Wordt dat aangepakt? In de diverse speeltuintjes zijn hangjongeren, die overigens regelmatig wisselen van locatie, maar deze geven weinig overlast. Een andere vraag die leeft is wanneer er een oplossing komt voor de vuilniswagens die niet de nieuwe

buurt (CPO-project in Reparatusstraat) in mogen? Komt er nu wel of niet een ondergrondse container? Alle signalen en vragen die de PvdA afgelopen zaterdag heeft gehoord óf die via de vragenlijst zijn ingevuld worden overgebracht naar het college van burgemeester en wethouders en we koppelen de antwoorden terug.

Rotondes Vierbundersweg De rotondes aan de Vierbundersweg ter hoogte van De Schacht en De Slof worden opnieuw ingericht. Van 13 mei tot 7 juni is een omleidingsroute voor doorgaand verkeer van kracht. Om bedrijventerrein Tichelrijt van twee zijden bereikbaar te houden, legt de gemeente een noodweg aan ter hoogte van de rotonde Vierbundersweg en De Slof.

“Op ieder potje past een dekseltje” Het is een cliché maar het klopt wel. Voor iedereen is een match te vinden. Voor Dear Hunters is leeftijd, geaardheid, niveau, geloof en achtergrond geen enkel bezwaar! Wel “geduld”, ze kunnen tenslotte niet toveren! Naar de man of vrouw van je leven mag je tenslotte best even zoeken. Waarom kiezen singles voor Dear Hunters relatiebemiddeling? “Wij komen bij de mensen thuis en laten de persoon in kwestie over zichzelf en de parnterwensen vertellen. Bij een goede match gaat het niet altijd om zaken als opleiding en afkomst maar ook hoe zit iemand in elkaar? Hoe woont die persoon, klinkt zijn/haar stem, hoe gaat deze persoon gekleed, wat zijn de interesses enz. Wij zoeken gericht naar iemand die daar bij past. Wij bouwen een band met onze cliënt op. Betrouwbaarheid en persoonlijk contact is onze kracht. Wij gaan op een respectvolle en positieve manier met onze cliënten om”. “Een arm om je heen, een luisterend oor, naar het theater, uit eten of gewoon samen op de bank een film kijken, dat is waar het om gaat. Een aanvulling van je leven!” Nieuwsgierig geworden? Vrijblijvend kennismaken met Dear Hunters kan door contact op te nemen met Diana: 0162-693419 of diana@dearhunters.nl (www.dearhunters.nl)

Tijdens het aanleggen van deze constructie hoeft het verkeer niet om te rijden. Fietsers kunnen oversteken ter hoogte van tankstation Tango.

Zondag 21 april hebben de Heren 1 van handbalvereniging Dongen in Boekel gespeeld om promotie naar de Hoofdklasse. In de competitie was Dongen te sterk voor de tegenstanders waardoor ze voor het 2e jaar op rij kampioen zijn geworden. Vanwege een nieuwe invoering van het competitie systeem, van het Nederlandse Handbal Verbond, waren de heren aangewezen op promotiewedstrijden om als kampioen te kunnen toetreden tot de Hoofdklasse. De eerste wedstrijd om promotie werd gespeeld tegen Hellas 3 uit Den Haag. Aan het spel van Hellas was duidelijk te zien dat ze met veel ervaring speelden. Het tempo werd uit de wedstrijd gehaald en ze speelde goede wissels. Toen in de tweede helft Maarten van de Kallen in het veld kwam en 6 doelpunten achter elkaar voor zijn rekening nam was het gat geslagen en kon Dongen de eerste overwinning achter zijn naam schrijven. Hierna moest Dongen het opnemen tegen PSV, die als winnaar uit het andere duel was gekomen. Met PSV hadden de mannen van Dongen minder moeite,

waardoor ook het 2e duel werd gewonnen. Hierdoor was Dongen verzekerd van plek 1 of 2, wat een plek in de Hoofdklasse betekende. Desondanks moest Dongen nog een derde wedstrijd tegen Conventus uit Zwijndrecht spelen. Deze tegenstander had beide voorgaande wedstrijden verloren en was al uitgeschakeld voor promotie. De laatste wedstrijd ging dus nergens meer om, maar dat betekende niet dat Dongen niet wilde winnen. Om het goede niveau vast te houden werd er ruim gewonnen van Conventus. Hierdoor komen de Heren 1 van handbalvereniging Dongen volgend seizoen uit in de Hoofdklasse.

UITSLAGEN

Beker HAJ Dongen HA1 – Oranje Wit HA1................................................. 42-22 DCJ GHV GC1–Dongen DC1......... 2-27 HESDongen HS1–Utd Breda HS141-20 HES Dongen HS2 – HMC HS1.......27-20 DAS Dongen DS1 – Heerle DS1...40-10 DAS HMC DS1 – Dongen DS2......26-17 DAJ OHC DA1 – Dongen DA2.....31-21 HAJ Dongen HA1 – WhDemons 28-22 DCJ OHC DC1 – Dongen DC2......12-13 DCJ HVM DC3 – Dongen DC3...... 0-15 GDJ Red-Rag/Tachos D1 – Dongen D1...................................................... 4-11 GDJ Heerle D2 – Dongen D2.......... 22-2

Dongense Darts Competitie De Zomer competitie is alweer even onderweg en zijn nu bij ronde 8 aangekomen. HBHB pakt gewoon de 2-e overwinning op rij in de Tweede Divisie. Tegen No score werd met 8-5 gewonnen. Stef Mommers van No Score gooide een 180 en finishte ook 119. Het Karrewiel 3 had de laatste 2 keer met 10-3 op de broek gehad, maar nu was er weer een overwinning. De Bluffers werden met 8-5 weer naar huis gestuurd. OP Dreef 2 had een moeilijke wedstrijd tegen The Bouncers. Pas in de laatste leg werd het verschil gemaakt en Op Dreef pakte deze. 7-6 verlies voor The Bouncers dus. Mooie kans voor Het Vaartje om dichterbij te komen. Even uithalen bij Het Karrewiel 13. Maar Het Vaartje komt niet dichterbij en verliezen ook geen punten, want ook hier was de uitslag 7-6. Op Dreef 2 blijft dus 4 punten voorsprong houden op Het Vaartje. The Bouncers hebben nu de derde plaats in handen. De 180 teller staat nu op 7. In de Eerste Divisie zijn de wedstrijden allemaal in 7-6 geëindigd. 4P probeert de draad weer op te pakken en speelde tegen De Tobbers. 4P 4-1 voor, maar De Tobbers komen terug en winnen zelfs de wedstrijd met 7-6.

DE EGLO SHOWROOM voor al uw verlichting ideeën

OPEN MA-VRIJ 9 - 17 | Innovatiepark 20 | Oosterhout | egloshowroom.nl

Dennis Horvers van 4P noteerde een 180 en Albert Kennekens gooide 96 uit. De Valk dart door kreeg Gijle Peile op bezoek. De Valk dart door het steeds het overwicht, maar Gijle Peile bleef aanhaken. Wel de winst met 7-6 voor De Valk dart door. Vrolijke Bull kreeg als de nieuwe koploper Game on op bezoek. Mede door een sterk slot van Game on bleef de schade beperkt tot een 7-6 verlies. Voor Vrolijke Bull gooide Bram Roosen een 180 en finishte 132. Roel Oerlemans speler van Game on gooide ook 1 maal 180. De 180 teller is gestegen en staat nu op 12 totaal. Vrolijke Bull blijft bovenaan en heeft 2 punten voorsprong op De Tobbers en 4 op Gijle Peile. In de Dongense Ere Divisie kreeg New Bundy’s De Valk 1 tegenover zich. De Valk 1 pakte gelijkalle 4 de singles en drukte door. 11-2 de winst met een 114 finish voor Bas van de Borst. Sandra van Halderen van De Valk scoorde een 180. Ook New Bundy’s speler Vincent Langeveld gooide 1 maal 180. Op Dreef 1 speelde tegen The Dartons. The Dartons winnen zo de wedstrijd met 9-4. Johan Smulders van Op Dreef gooide 108 uit en Kelvin Netten van The Dartons gooide 1 maal 180. Triple Trouble was vrij. De 180 teller staat na deze week op 25. De Valk 1 dik bovenaan en The Dartons staan nu 2-e.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

Jeugdorkest Musis Sacrum Ruim dertig jeugdige accordeonisten van accordeonvereniging ‘de Lustige Klanken’ uit Bergeijk waren afgelopen zondag te gast in het verenigingsgebouw van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum. Op het programma stond een gezamenlijke repetitie met het jeugdorkest en aansluitend een concert.

Onder grote belangstelling trad als eerste het aspirantenorkest van Musis Sacrum op en bracht vier muziekstukken ten gehoren. Hierna was het ‘podium’ voor de gasten uit Bergeijk. In wisselende samenstelling verzorgden deze accordeonisten drie nummers. Erg leuk was de interactie met het publiek bij de stukken ‘Addams Family’ en ‘Wakker met een wijsje’. Deze twee accordeonorkesten staan onder leiding

PAGINA 17

Succesvolle afsluiting indoortennis wintercompetitie bij Multifit Van oktober tot april organiseert Multifit health & racket centre in Dongen de indoortennis wintercompetitie. Op maandag voor de heren 55+, op vrijdag voor dames en op zaterdag voor heren. Per speeldag worden 4 dubbels gespeeld van 1 uur. De teams zijn ingedeeld naar spelsterkte, waardoor je fijn kunt spelen. Daarnaast is het natuurlijk ook super fijn om binnen te tennissen, zeker als je de winter van afgelopen jaar bekijkt, vertelt Jan-Willem Mooren (competitieleider).

van Pieter van den Broek en Niek van Uden, Niek is ook docent aan Het KunstPodium hier in Dongen. Na een korte pauze was het de beurt aan het jeugdorkest van Musis Sacrum. Zij speelden onder leiding van dirigent Rolf Rombouts vier nummers. Bij het laatste nummer ‘Gangname Style’, waren alle blaasmuzikanten ook even slagwerker. Op grote vaten en tonnen werd er een leuk slagwerkstuk tijdens deze uitvoering gespeeld. Hierna schoven de accordeonisten weer aan bij het jeugdorkest voor de gezamenlijke afsluiting: ‘Yesterday’, ‘Ai se te pego’ en ‘The Lion sleeps tonight’.

DE WINNAARS:

Heren 55+ poule A: Rebellen 2 Dames Poule A: Net in! Dames Poule B: De Rackets Dames Poule CX: Butterfly’s Dames Poule CY: Madeliefjes Zaterdag Heren Poule A: Multifit 1 Zaterdag Heren Poule B: OTV \Voor iedereen die komende winter warm en droog een tenniscompetitie wil spelen heeft Multifit een leuke actie. Als nieuw team ontvang je 25% korting op het inschrijfgeld (minimaal 4 nieuwe spelers, niet uit bestaande teams). Kijk voor meer informatie op www.multifit.nl

Nederland Muziekland te beginnen in Oosterhout

Mega-festival is begin nieuwe serie populair SBS-programma Mysterious! Wel of geen 2 dagen Oosterhout Live??? Jazeker wel, maar de 2e dag 22 juni is Oosterhout Nederland Muziekland! Het fameuze programma is terug van weggeweest. SBS 6 komt met een supermacht aan Nederlands talent naar de Vijf Eikenweg in Oosterhout voor het startschot van een nieuwe serie programma's Nederland Muziekland. Gewoon als een logisch vervolg op Oosterhout Live. Belangstelling genoeg op de persconferentie in de Wisseloordstudio's in Hilversum waar SBS 6 de hergeboorte bekend maakte. Vertegenwoordigers van 30 verschillende media uit het hele land (ANP, Spits, Story, Weekend, Boulevard tot en met de Gelderlander en de IJmuider Courant) stellen hun lezers, kijkers en luisteraars nu in ieder geval op de hoogte van het bestaan van Oosterhout.

Barry Hay Flying V Formation.

(met eigen band), Jeroen van der Boom , Frans Duijts, Wolter Kroes, Waylon (oh, oh wat is die goed!) en natuurlijk als ‘closer’ Barry Hay Flying V Formation met een miniconcert. Uiteraard ook met nummers van Golden Earring. Hay heeft een groep musici om zich heen verzameld die zijn zoons zouden kunnen zijn, maar muzikaal uiteraard uiterst vaardig zijn. Voor minder gaat Tattoo Barry het podium niet op. Veel artiesten nemen trouwens hun eigen band mee. Lijf begeleid dus!!

MULTI-STAGE

VOOR ALLE GENERATIES

Uiteraard wordt er flink uitgepakt. Zo’n populair programma wordt natuurlijk met vuurwerk geopend. Op het festival treedt een breed scala aan bekende Nederlandse artiesten op. In totaal zullen er vier podia verrijzen op het festivalterrein aan de Vijf Eikenweg. Uniek is dat deze podia aan elkaar gekoppeld zijn en er hierdoor een indrukwekkend multi-stage ontstaat. Door deze nieuwe vorm krijgen alle bezoekers alle optredens te zien vanuit één kijkrichting. Op het Main Stage staan grote namen geprogrammeerd, in een mix van pop en Nederlandstalig: Thomas Berge, Glennis Grace

Klein en intiem wordt het op het Unplugged Stage. Hier zijn Do, de 3JS en Van Dik Hout in een intieme bezetting te horen. Op het Talent Stage is ruimte voor jong talent in de breedste zin van het woord: Vinzzent wordt afgewisseld met Sharon Doorson (in doorzon dress), Nielson, Sieneke en Leonie Meijer. Zij zullen elk 2 of 3 beste beentjes voorzetten. Tegenover al dit jong geweld zijn ervaren rotten als Loïs Lane, Jacques Herb en George Baker (de ouwe witte doffer) te horen op het Gouwe Ouwe Stage. Ieder goed voor 4 à 5 nummers. Samen met een mysterie guest presenteert producent,

organisator, initiatiefnemer Nick Nielsen het festijn. Nederland Muziekland is terug, te beginnen in Oosterhout. De namen van de artiesten garanderen een unieke festival voor alle generaties Nederlanders aan de Vijf Eikenweg.

ROLLERCOASTER Nick Nielsen, de gedreven jongen die al voor de 5e keer Oosterhout Live produceert en Hart voor Muziek voor omroep Brabant presenteert, is degene die Oosterhout in Hilversum op de kaart zette. ‘Ik wilde een landelijk platform bouwen voor een grootschalig Nederlands festival. Als je met je vrienden in een café zit komt er ook van alles aan muziek voorbij. Golden Earring, Sieneke, De Dijk, Waylon, André Hazes, Frans Bauer, Jan Smit. Geen onderscheid, goed is goed. Of het nou pop, rock of Nederlandstalig is.’ Nielsen stapte naar SBS 6 en besprak zijn ideeën met de directie. ‘Maar d’r lag er eentje dwars. “We hebben nog wat op de plank liggen: Nederland Muziekland.” Ik stond zo weer buiten.’ Maar de Bredanaar is een doorbijtertje. En de 2e poging lukte. En zo gaat Nederland Muziekland weer het land in, maar wel met de verworvenheden die in 20 jaar zijn opgedaan. Door de schakeling van 4 podia is er een doorlopend optreden en zijn er geen pauzes tussen de optredens. Alles is vooraf gesoundcheckt en uitgelicht. Nielsen is uiteraard enthousiast. ‘Het wordt een 4½ uur durende rollercoaster. Terwijl de ene artiest optreedt, kan de volgende band zich alvast op een ander podium opstellen. Door die verscheidenheid van verschillende genres krijg je die formule die je ook in

De presentatie is in handen van Nick Nielsen. een café hebt. Niet alles in vakjes willen indelen.’ Dat Nielsen al bij voorbaat kickt op het festival dat hij gaat presenteren is logisch. Hij de vader, SBS de moeder. Oosterhout is de opmaat, want Nederland Muziekland staat voorlopig voor 3 jaar op het tvprogramma van SBS 6. Nielsen gaat vanaf augustus met het programma het land in. In september komt het programma terug op de buis. Een mega-productie. De presentator rekent op 22 juni op 10.000 bezoekers aan de Vijf Eikenweg. ‘Vrijdag 21 juni Oosterhout Live en zaterdag 22 juni een Nationaal feestje,’ lacht Nick, hij heeft er zin in. Dat wordt nog ff hard werken voor de ‘creative cowboys’.

NEDERLAND MUZIEKLAND 22 juni 2013 in Oosterhout (Brabant) Kaarten verkrijgbaar via www. sbs6.nl/nederlandmuziekland

OOSTERHOUT LIVE: 21 juni 2013 Kaarten verkrijgbaar via www. oosterhout-live.nl/tickets/ HvdP

Voetballes door Professionals Woensdagavond 24 april was het op de velden van DVVC een gezellige drukte. Er werden door echte voetbalprofesionals in maar liefst 6 groepen voetbalclinics gegeven. Iedereen in de leeftijd van 5 tm 14 jaar, was welkom. Op het hoofdveld werd door (oud)(NAC)profvoetballer Mark Schenning voor het G-team een geweldig gezellige en sportieve clinic gegeven. De jongste speel(st)ers waren op het hun vertrouwde oefenveld in de weer met de bij DVVC alom bekende Koen Swanen en Cees Smans. Er werd gewerkt aan conditie, snelheid, samenspel en het verdedigen en ‘afpakken’ van de bal.

AD MOUWEN Voor de 2e keer was de oprichter van de Eerste Nederlandse Voetbalschool en trainer van de B-jeugd NAC naar DVVC afgereisd om de jongensteams een extra trainingsavond te bezorgen. Gesplitst in 2 groepen werd er gewerkt aan balcontrole, aannemen, stilleggen, meenemen, verdedigen en schot op de keeper. Fanatiek als ze de jongens zijn probeerden ze elkaar af te troeven om zo indruk te maken op Ad en zijn meegekomen trainersassistenten. Na een anderhalf uur hard werken was er een kleine loterij. De keeper van de E, Dennis van Loon, werd de gelukkige bezitter van één van de speelballen.

Op het andere veld ontvingen 3 ploegen enthousiaste meiden de in Dongen geboren en getogen PSV-Eindhoven en BeNe League speelster Marlou Peeters met haar PSV collega’s Danielle vd Donk (tevens behorende tot de selectie van het Nederlandse vrouwenelftal: De Oranje Leeuwinnen) en hun teamleider Nick Veenbrinck. De meest elementaire en noodzakelijk geachte tactische bewegingen op het voetbalveld werden besproken en geoefend. De snelheid waarmee kan worden gestopt en gedraaid, het plakken van de bal aan de voet, lopen naar de bal ja of nee en vanaf welk moment, blokken, kappen, schot. Allerlei voetbaltrucjes kwamen in anderhalf uur voorbij. Onderlinge partijtjes sloten de clinic af.

VOETBALLEN BIJ DVVC? Bij DVVC kun je 2x per week trainen en worden veel activiteiten georganiseerd. . Kom vrijblijvend kijken op Sportpark Dongekant, Sportlaan 4 Er zijn F-E-D-C en B teams, jongens zowel als (volledige) meisjes teams.

Bokito’s: 'We gaan voor het kampioenschap' De meeste voetbalcompetities lopen langzaam tegen het einde. In Dongen is de echte competitie pas net begonnen. Het zomeravondvoetbal is weer van start gegaan. De komende maanden gaan voetbalteams van bedrijven en cafés uit Dongen met elkaar de strijd aan om de beker en het kampioenschap in de competities te winnen. Ook café gasterij Den Hamse Bok heeft sinds dit jaar weer een team: de Bokito’s. Het doel dit seizoen? Kampioen worden in de tweede klasse. Een goede start is er, want in de eerste twee bekerwedstrijden is er al twee keer gewonnen met maar liefst 11 doelpunten in het voordeel van de Bokito’s! Paul Jespers Fotografie en Beeldbewerking wist de mannen van Fon en Denny van Kessel goed op de foto te zetten. Kijk op www.bzadongen.nl om te zien waar en wanneer deze mannen en alle andere teams moeten spelen. Tot aan de zijlijn!

Survival 'Meedoen is winnen' Op woensdag 17 april heeft de 17e editie van de survivalrun “Meedoen is winnen!” plaats gevonden. Zoals andere jaren hebben ook dit jaar weer ruim 600 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Dongense basisscholen genoten van een heerlijke sportieve maar vooral gezellige dag. Niet alleen het goede weer, maar ook onderstaande bedrijven/instellingen zijn noodzakelijk voor zo’n geslaagde dag. Wij willen dan ook via deze weg alle vrijwilligers, stagiaires en uiteraard deelnemers bedanken voor de inzet en aanwezigheid. Zonder deze mensen….. geen evenement!!!!

ONZE SPECIALE DANK GAAT NAAR: Rabobank Tilburg en omstreken Gemeente Dongen Scouting Laurentius Autobedrijf Lion van Loon Brandweer Dongen Handbal vereniging Dongen Sport- en recreatiebad De Vennen

West-Brabantse Darts Federatie:

Winst C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken

In sportcafé ’t Vaartje won dartsteam Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegen Baan 4 uit Werkendam werd het 5-4. Na de singles stond het 2-2. Verlies was er voor Goof Verbunt en Patty v.d. Wiel. Ernest v.d. Kaay en Ton Kemmeren trokken de stand recht. Ook bij de koppelpartijen was de stand in evenwicht. De teamronde moest derhalve de beslissing (Foto's: Nick Nielsen)

MARLOU PEETERS, DANIELLE VD DONK EN NICK VEENBRINCK

Johan van Loon Brant Tractoren ROC Sport en bewegen Tilburg CIOS Breda Linberg caravans CIGO Dongen Kaasland Dongen EMTE Dongen Albert Heijn Dongen Karwei Dongen Scouting de Stormvogels Chaudfontaine Leading Leds Floor van Lieshout Pim Filius Gertjan v d Horst Pieter Pooye Rovin Alanya Spar Dongen Harense Smit

brengen. Deze werd gewonnen door v.d. Nieuwenhuizen. Patty Kemmeren had nog een mooie 125 uitworp (dubbele bull, enkele bull, dubbele bull).

VAN LEIJSEN RANKING Op zaterdagavond 4 mei wordt er weer een wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-rankingtoernooi. Deze wedstrijd staat open voor Dongenaren, Dongense competitiespelers en vaste klanten van sportcafé ’t Vaartje. Aan de eindranking zijn mooie prijzen verbonden. Bovendien zijn er mooie dagprijzen te verdienen. . De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 20.00 uur.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 18

Al 40 jaar dé expert in wonen, slapen en zitten! Dat vieren we uitbundig met:

40 dagen waanzinnige woonaanbiedingen

rting 15% korting

bankp maat

op alle relaxfauteuils

k % 10 g n ti r o k % g 15 n ti r o k % 10 op all op diverse overgordijnen en inbetweens AANBIEDING

In 5 stappen uw eigen bankstel Jubileumaanbieding nu met korting

1

1 Kies uw zitmeubel 2 Kies uit 8 armleggers 3 Kies uw zitcomfort:

Bepaal uw zit- en rughoogte, zitdiepte en stoffering

4 Kies uw stof of leder 5 Kies uw bijpassende relaxfauteuil

Perfect zitcomfort op maat

op alle bankstellen op maat

fau

Jubileumaanbieding nu vanaf

AANBIEDING

2

795,-

Relaxfauteuils op maat Ruime keuze uit meer dan 60 relaxfauteuils zowel in leder als in stof bij ons in de showroom

AANBIEDING

AANBIEDING

3

Complete woonkamer Rani

De Statie Wonen

Meubelprogramma York

4

Bestaande uit: Jubileumaanbieding nu van van 3.725,-

Bestaande uit: • Dressoir • TV kast • Eetkamertafel • 4 Eetkamerstoelen • Salontafel • Bankstel

3.195,-

• Dressoir • TV meubel • Eetkamertafel • Ladekast • Salonkast

Jubileumaanbieding nu met korting

AANBIEDING

AANBIEDING

5

De Statie Wonen is om vele redenen al 40 jaar dé specialist in woon-, slaap- en zitcomfort! van 1.450,-

Vele opstellingen

Hoekbank Sven

1.150,-

• Een unieke, uitgebreide en complete collectie • Persoonlijk advies onder het genot van een kopje koffie • Familiebedrijf

• Vakmanschap • Maatwerk uit eigen gordijnenatelier • Gratis parkeergelegenheid • Maatwerk in zitcomfort

aanbieding

van 2.135,-

Bankstel Mara

1.750,-

AANBIEDING

AANBIEDING

7

6

Top jubileum

8

van 3.145,-

1.895,nu vanaf

Boxspring Timeless Flow Bedset 160 x 200: Nu jubileumkorting van 1.250,- + gratis hockers en kussens!

Jubileumactie PVC vloeren: nu reeds vanaf € 34,90 per m2. Novilon vinyl nu reeds vanaf € 19,50 per m2.

AANBIEDING

9

Slaapkameractie!

Nu op onze huiscollectie inbetweens en overgordijnen 10 korting. Huiscollectie binnenzonwering tegen de scherpste prijzen.

540,-

atras Nu tweede m prijs! e voor de halv

Norma’s Edition 7 matras

AANBIEDING

10

Jubileumaanbieding nu met gratis linnenpakket!

Complete eethoeken in vele uitvoeringen Nu eetkamertafel massief eiken vanaf € 610,-. Eetkamerstoelen reeds vanaf € 145,-.

Nu bij aankoop van een complete slaapkamer een uitgebreid linnenpakket t.w.v. € 200,- gratis.

Kijk voor de overige feestelijke aanbiedingen op www.destatiewonen.nl of kom naar onze showroom!

De Statie Wonen Stationslaan 2, Waspik T 0416 311 229

Bekijk nu onze collectie online

www.d e s ta tie wo n e n .n l

Prijswijzigingen, kleurafwijkingen en zetfouten voorbehouden. Vraag naar de actievoorwaarden in onze showroom.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 19 P.V. Dongen

Biljartsport:

Comb. van Diest

Wie durft?

trekt aan langste eind

Biljartsport is een mooie sport. Biljartvereniging ’t Vaartje is de grootste biljartvereniging van Dongen. De vereniging speelt in de spelsoorten libre, driebanden-klein en driebanden-groot. In deze spelsoorten worden ook ieder jaar clubkampioenschappen gehouden. Binnenkort moeten de teams weer worden doorgegeven bij de verschillende biljartbonden. Er zijn nog enkele teams niet helemaal compleet voor het seizoen 2013-2014. De vereniging is vooral op zoek naar biljartsporters die de uitdaging van het spelen van driebanden op de grote tafel aan durven. Daarnaast zijn er nog enkele libre teams (kleine tafel), die nog wat aanvulling kunnen gebruiken. Ook driebanden op de kleine tafel behoort tot de mogelijkheden. U kunt zich melden bij sportcafé 't Vaartje telefoonnummer 0162312275. Of bij de secretaris Toon Verbunt. Zijn telefoonnummer is 06-21604784 of per email: secretaris@hetvaartje.com

driebanden-klein:

Alle halve finalisten bekend in DBT ‘t Vaartje In sportcafé 't Vaartje is inmiddels ook de laatste poule van de kwartfinale gespeeld in het gerenommeerde driebandentoernooi voor de kleine tafel. In ’t Vaartje speelde Rini Netten (Dongen) fantastisch. Hij speelde maar liefst 45% boven zijn gemiddelde. Embert Broekhoven eveneens uit Dongen speelde het beste gemiddelde. Hij kwam uit op 0.629 en won als enige van Rini. Ook de beste partij was met 1.222 voor Embert. Beide spelers plaatsten zich voor de halve finale. Voor de halve finale plaatsten zich voorts: Willy v.d. Wiel (Rijen), Theo Laros (Kaatsheuvel), Henk IJpelaar en Henk Faro (Beiden ’s Gravenmoer). Cees Voesenek (Breda) en Jos van Osch (Rosmalen) plaatsten zich as beste derden. Hij leidt ook in het hoogste serie-klassement met vier. Afgelopen week werd Jan Smulders (Dongen), Wim van Beijsterveldt (Kleindongen) en Johan Nieuwenhuizen (’s Gravenmoer) uitgeschakeld. Vrijdag 3 mei wordt de laatste halve finale afgewerkt. Landelijke Eerste Divisie:

Installatiebedrijf Bart Hultermans pakt winst In sportcafé ’t Vaartje won team Bart Hultermans Dongen met 6-2 van het sterke team van der Sanden uit Reusel. In de eerste sessie nam kopman Jack Wijnen een mooie voorsprong. Hij zag zijn opponent steeds dichterbij komen. Op een gegeven moment werd hij zelfs gepasseerd. Toen rechtte Jack de rug en nam vervolgens opnieuw afstand. Hij won uiteindelijk met 45-38. Hij zette het puike gemiddelde van 1.406 neer en maakte ook nog een serie van acht. Dat deed

Tafeltennis

BSM 1 blijft in derde klas Vorige week werd met een grote overwinning op TIOS het recht behaald op een extra wedstrijd voor klasse behoud.Deze werd werd tegen Kruiskamp hiervoor gespeeld.Vooral dankzij drie overwinningen van K.Dijkzeul werd er met 6-4 gewonnen en spelen ze ook volgend seizoen in de derde klas. Het tweede team was al gedegradeerd naar de vierde klas.BSM 3 had ook recht op een extra wedstrijd en wel voor een plaats in de vierde klas. Deze werd echter van TIOS verloren met 6-1.Zij blijven dus in de vijfde klas.BSM 4 en BSM 5 zijn beide vierde geworden in hun klasse en spelen volgend seizoen ook weer zesde klas.

zijn rivaal overigens ook. Op de andere tafel keek Willie Damen lange tijd tegen een achterstand aan. In de slotfase, trok hij de paritj alsnog naar zich toe. Willie kwam uit op het fraaie gemiddelde va 0.957. In de tweede sessie hield Dingeman in de beginfase nog redelijk gelijke tred met zijn tegenstander. Daarna kwam hij op achterstand. Deze kwam hij niet meer te boven. Op de andere tafel scoorde Bart Hultermans er lustig op los. Hij sloeg een groot gat met zijn tegenstrever. Daarna kwam zijn opponent echter steeds beter in zijn spel. Het werd een zinderend slotfase, die door Bart met maar één carambole verschil werd gewonnen. 6-2 is een fantastisch resultaat tegen deze sterke tegenstander. Team Hultermans kwam uit op het fraaie teamgemiddelde van 0.959. districtscompetitie driebanden-klein:

Winst Jos Brouwers Schilderwerken

In sportcafé ’t Vaartje won team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen met 27-20 van team de Eekhoorn. Winst was er voor Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. Alleen kopman Ad Faro moest verlies incasseren. Ad kwam niet echt in zijn spel en moest zich gewonnen geven. Embert Broekhoven hield de verdediging gesloten en loodste zijn partij hiermee bekwaam naar de finish. Hij gaf zijn tegenstander geen schijn van kans. Jan Ligtenberg speelde een geweldige partij. Hij was al na 38 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.736. Door dit resultaat houdt team Brouwers aansluiting met de top. Op dinsdagavond 7 mei speelt het team om 19.30 uur een thuiswedstrijd in sportcafé ’t Vaartje tegen team V.O.O. uit Udenhout. Het team heeft een goed resultaat nodig om aansluiting met de top te houden. Districtscompetitie driebandengroot

Hazenberg De Moer naast het podium

Team Hazenberg De Moer heeft een prima seizoen achter de rug. Dit seizoen werd gestart met een nieuwe kopman: Charles Mekes. Hij nam de plaats in van Toon Verbunt, die doorstroomde naar de divisie. Voorts bleven Jan Smeekens en Embert Broekhoven. Vorig jaar eindigde team Hazenberg op een mooie derde plaats. Ook dit jaar deed het team weer mee om een podiumplaats. Het kwam dit jaar slechts zes punten te kort om op het podium te komen. Volgend jaar zal dit team proberen om het resultaat van het inmiddels afgelopen seizoen te overtreffen.

Loodgieter nodig? www.rima-viv.nl - badkamer - verbouwingen - dakgoten - riolering - gas- en waterleiding - verwarming - service & onderhoud • Loodgieterswerk • Verwarming • Sanitair • Zinkwerken • Duurzame energie

installatietechniek

Achterhuizen 2-D 5102 AM Dongen Tel. 0162-322003 Fax 0162-310012 info@rima-viv.nl

Afgelopen weekend deden de duiven voor het eerst dit seizoen Frankrijk aan. De noord franse industriestad St. Quentin was de losplaats. De afstand bedroeg 230 kilometer. Zaterdag was het prima duivenweer met een kalme noorden wind. Ideaal weer voor de duiven van de Combinatie van Diest. Zij bezorgden hun bazen een mooie eerste plaats en trokken daarmee aan het langste eind. Komend weekend gaan de duiven naar Morlincourt. De uitslag St. Quentin: eerste prijs om 12.35 uur; laatste prijs om 12.47 uur. 1-4-16—18-19 Comb.v. Diest; 2-6-7-13-17 A. Biemans; 3-11-15-24 P. de Graauw; 4-8-10-21-22 P. Luijkx; 9 Comb. van Heijst-Rombouts; 12 E.v.d. Zanden; 14-20 A. Maas; 23 R.v.d. Linden; 25 Comb.v.d. Zanden; 37 W. Ketelaars

Dongense Biljart Bond Driebanden en Extra-Libre Uitslagen en standen aan kop ronde 13 Hoofdklas Driebanden

’t Vaartje 1 – BC’94.......................... 4-4 De Herberg 1 – ’t Vaartje 2............. 2-6 ONA 1 – Aurora................................. 3-5 De BUS – VOO 1................................. 2-6 De Koude Tap 2 – Koude Tap 1..... 1-7 Kortste partij: H vd Linden VOO 1 In 23 beurten 0.869 gemiddeld Stand aan kop ONA 1 .............................................11-60 VOO 1.............................................. 11-48 ’t Vaartje 1.................................... 11-45 Café De Gouden Leeuw Eerste Klas Golden Collection– Nooit Volleerd 1 4-4

D’0uwe Sok – ONA 2........................ 2-6 ’t Vaartje 3 – De Gouden Leeuw 1 2-6 De Keu – De Valk 1........................... 2-6 Kortste partij: R v Pruijssen De Gouden Leeuw 1 In 23 beurten 0.521 gemiddeld Stand aan kop De Valk 1........................................ 13-70 D’0uwe Sok.................................... 13-63 ONA 2.............................................. 13-56

Genoeg Keu’s Tweede Klas

HSVK – VOO 2................................... 2-6 De Bobo’s – De Herberg 2............... 4-4 BCEnnog3 – De Kras......................... 4-4 De Valk 2 – Excelsior 1.................... 4-4 Kortste partij: C Veth VOO 2 In 26 beurten 0.384 gemiddeld Stand aan kop De Bobo’s....................................... 13-56 Excelsior 1...................................... 13-56 De Kras........................................... 13-55 Extra-Libre poule A Excelsior 2 – De Salamander.......... 6-2 ’t Vaartje 5 – Euphonia................... 2-6 De Herberg 3 – ’t Vaartje .............. 4 2-6 MGD – ONA 3..................................... 4-4 Koude Tap 3 – Gouden Leeuw 2.... 6-2 Kortste partij: A Emmen Excelsior 2 In 20 beurten 3.400 gemiddeld Stand aan kop De Koude Tap 3 12-61 ’t Vaartje 4 12-60 De Gouden Leeuw 2 12-56 Rabo Bank Dongen Extra-Libre poule B De Valk 3 – De Herberg 4................ 4-4 ALM 1 – De Koude Tap 4................. 4-4 ONA 4 – ALM 2.................................. 4-4 ’t Vaartje 7 – De Valk 4................... 6-2 Nooit Volleerd 3 – Kennet............... 2-6 Kortste partij: J Klijn ALM 2 In 16 beurten 1.312 gemiddeld Stand aan kop De Valk 3........................................ 12-62 ONA 4.............................................. 12-54 De Koude Tap 4............................ 12-52 ’t Vaartje 7.................................... 12-52 Kijk voor details op www.dbb.nu

georganiseerd door O.N.I. gym

Avondvierdaagse 's Gravenmoer 28 tot en met 31 mei 2013 Afstanden: 3,5 – 5 – 10 km. Inschrijven: Woensdag 22 mei 19.00 tot 20.30 uur Basisschool “De Wegwijzer” Grutterijstraat 27 ’s Gravenmoer Of Na inschrijven dinsdag 28 mei 17.45 tot 18.00 uur Basisschool “De Wegwijzer” Grutterijstraat 27 ’s Gravenmoer Inschrijfgeld: Voorinschrijving € 3,50 Na inschrijving € 4,50 Vertrekpunt avondvierdaagse: Basisschool “De Wegwijzer” ´s Gravenmoer om 18.00 uur.

Bridge 82

DINSDAG 23 APRIL 2013 5E ZITTING

DOE MEE MET DE WEKELIJKSE

Groep A 1.J.Butter & K.v. Tilborg ………64,29%. 2. L. Bodmer & E. Kimenai……58,93% 3. W. Gresnigt & M. Partouns….57,44% Groep B 1. A. Evers & A. Voesenek ……63,02% 2. L. Boon & M. Suijkerbuijk…59,90% 3. I.v. Gorkum & C. Leemans….52,08% Groep C 1. A. Jacobs & W. Leemans…….65,25% 2. J. Elen & P.v. Hoppe…………62,25% 3. W. v. Elsen & G. Vermeulen..59,50%

PRIJSPUZZEL

EN WIN EEN OVERHEERLIJKE TAART

Bridgeclub Dongen 1

Uitslagen wintercompetitie 12-13 6e ronde – 2e zitting (23 apr. 2013) Groep A 1. mw. Hooijmaijers-hr. Welling.64,58 2. dms. de Jong-Kolen ................ 63,75 3. mw. Kenter-hr. Horsten........... 60,42 Groep B 1. mw. Houkes-hr. Oomens......... 57,29 2/3. echtp. v.d.Zijden................... 55,73 hh. Kouwelaar-Jaspers.......... 55,73 Groep C 1. dms. v.Beek-Bekers................... 57,50 2. echtp. Schellekens..................... 55,42 3.ds.v.Dongen(DGL)-Schellekens 55.00 6e ronde – 3e zitting (25 apr. 2013) Groep A 1. dms. Smans-Wagenaar............. 62,45 2. mw. Brattinga-hr. de Jong....... 60,77 3. dms. Brouwers-Rombouts....... 56,93 Groep B 1. mw. de Jong-hr. Hultermans... 62,98 2. dms. Baijens-v.d.Sanden.......... 55,03 3. dms. v.Riel-Rombouts.............. 54,05 Groep C 1. echtp. Rens................................. 63,02 2. dms. Loonen-Smans.................. 58,61 3. echtp. Koenen............................ 58,40

2

11 16

3

4

5

6

12 17

13 18

23

19 24

28

39

44

45

Uitslag wedstrijd nr.16 (26 april )

Groep A

1.mw.v.Leijsen-hr.J.Hultermans.66.25 2.ds.Loonen-Pijnenburg.............. 62.50 3.ds.v.d.Bosch-Gommers............. 54.17 4.dms.Loonen-Kimenai................ 53.33 5/6 echtp.Philipsen...................... 52.92 5/6 mw.Lambregts-hr.Laurijsen 52.92 Groep B 1.echtp.v.Eijk................................. 65.30 2.mw.de Wit-hr.Flipsen................ 63.21 3.dms.Aarts-v.Rijen...................... 53.15 4.dms.v.Beek-Trommelen........... 51.61 5.dms.Leemans-Timmermans.... 49.88

Nicole Kimenai eerste tijdens selectiewedstrijd dressuur De eerste selectie wedstrijden dressuur outdoor zijn weer gestart en 9 combinaties van PSV de Toekomst hadden zich hiervoor ingeschreven. Zeven ponycombinaties startten in Kaatsheuvel, Nicole Kimenai was wederom in topvorm met haar pony Amber, een mooie score van 195 punten leverde haar de 1e plaats op. Kim Mallens had ook haar pony Cindie goed in vorm, ze werd vierde in de klasse C/B met 187 punten, een prima start voor deze combinatie die nog niet zoveel wedstrijdervaring heeft! Annabelle Jansen startte met Midnight voor de eerste keer in de klasse E/L1, ze behaalde 177 punten en eindigde op een mooie 4e plaats. Tessa Bink reed een nette proef met Sensation in de klasse D/L1 ze behaalde 173 punten, Laura van Loon was tevreden over haar proef met Ivano in de klasse D/B, ze scoorde 179 punten. Demi Bink startte in de klasse D/ M1 met Sensation, ze behaalde met haar proef 177 punten. Het jongst lid van de Toekomst Sanne de Weerd reed met Daphne een bixie-proef en dat verliep netjes, vol trots kon Sanne dan ook een beker mee naar huis nemen. Ook 2 paardencombinaties verreden hun 1e selectieproef, Roos Vermeulen startte weer na een gedwongen pauze vanwege gezondheidsproblemen, ze bleek terug in haar oude vorm, ze eindigde met Massimo op een uitstekende 3e plaats in de klasse L1. Ook Rachelle Jansen verscheen aan start in de klasse Z2 met Wischnewski, wat foutjes in de galop kostte haar punten, ze eindigde op de 4e plaats. Prima resultaten zo aan het begin van het seizoen, veelbelovend voor de Toekomst!

31

41

62 68

43

52

64

53

54

58 65

66

69

72

36

47

57 63

32

42

51

70

73

74

78

75

79

81

Bridge voor ouderen

27

v 46 50

77

22

35

56

67 71

21 26

40

49

61

10 15

34

38

60

9

30

55 59

20

29

48

8

14

25

33 37

7

76 80

82

© Persbelangen P0738

67

22

64

7

40

51

17

72

5

4

49

26

38

HORIZONTAAL: 1 jaargetijde; 6 bijwoord; 12 smaad; 14 optie; 16 eerwaarde heer; 18 briefopschrift; 19 groente; 21 godsdienst; 22 neon; 23 steen; 24 onkreukbaar; 27 raamscherm; 28 oude maat; 29 rivier in Rusland; 30 stand der edelen; 32 kanon; 33 thans; 35 Frans voegwoord; 37 bedrijfsconcentratie; 40 uitroep; 42 ziekteverwekker; 44 daar; 45 persoonlijk vnw.; 46 plaats in Overijssel; 47 vogelproduct; 48 paaltje; 50 paar; 52 onbepaald vnw.; 55 zangnoot; 58 voegwoord; 59 de onbekende; 61 rustteken; 64 grondsoort; 66 getalletter; 67 wat; 68 Europees land; 70 Nederlandse rivier; 71 selderij; 72 soortelijk gewicht; 73 voorzetsel; 74 zangnoot; 76 Frans lidwoord; 77 kachelzwart; 79 hoop; 81 knoopwerk; 82 kring. VERTICAAL: 2 aarzeling; 3 zeehond; 4 dun bladmetaal; 5 tin; 7 maanstand; 8 broeikas; 9 gril; 10 rund; 11 groep musici; 13 Spaanse uitroep; 15 lak; 17 laagte; 19 bevel; 20 Turkse titel; 22 dakrand; 25 noordnoordoost; 26 plaats in Gelderland; 29 strik; 31 gesteente; 33 brommerig; 34 lidwoord; 36 driepoot; 38 koor; 39 voorzetsel; 40 plaats in NoordBrabant; 41 dandy; 42 heidemeertje; 43 voorzetsel; 48 onrust; 49 vordering; 51 daar; 53 atoomgroep; 54 zoetigheid; 56 drank; 57 mand; 60 bedrog; 62 persoonlijk; 63 ledemaat; 64 ton; 65 uier; 66 dop; 69 onderricht; 72 noodsein; 75 walvis; 77 legerafdeling; 78 voorzetsel; 79 Latijns voorvoegsel; 80 persoonlijk vnw.

Oplossing vorige Prijspuzzel:

ROLCENTIMETER winnaar Gonnie van Kessel,Oranjeplein 67 HORIZONTAAL: 1 sollen; 6 roemen; 12 kaas; 13 edel; 15 ib.; 17 data; 19 tram; 20 t.o.; 21 molen; 23 cru; 25 meier; 27 peen; 28 scalp; 30 lege; 31 ets; 32 sluipen; 34 ree; 35 re; 36 mei; 37 nis; 39 nl.; 40 Ee; 41 ka; 42 NS; 43 Ob; 44 ja; 46 sik; 49 iep; 51 lt.; 53 olm; 55 reactor; 58 Rio; 59 plek; 61 neren; 62 naar; 63 peter; 65 Rus; 66 sedan; 67 en; 68 Riga; 70 teut; 72 Ne; 73 vete; 74 pets; 76 talent; 77 gezond.

VERTICAAL: 2 o.k.; 3 laden; 4 laan; 5 Est; 7 oer; 8 Edam; 9 memel; 10 el; 11 wimper; 14 moreel; 16 boete; 18 accu; 19 tulp; 20 tegen; 22 les; 24 rail; 26 Ier; 28 slikken; 29 pension; 32 Se; 33 Ni; 36 mes; 38 sop; 44 jopper; 45 allen; 47 ir.; 48 ecru; 50 er; 51 liaan; 52 tornen; 54 met; 56 aera; 57 test; 58 rad; 60 kerel; 62 netto; 64 rite; 66 Suez; 69 gen; 71 Epe; 73 va; 75 Sn.

Lever uw oplossing voor maandag 08.30 uur in bij de redactie: Hoge Ham 80-82 Op de envelop vermelden: Oplossing puzzel of mail naar dongen@emdejong.nl ovv : oplossing puzzel Volgende week maken wij de winnaar of winnares bekend. De tegoedbon voor de taart kan daarna worden afgehaald bij de redactie.

Bruijns uitvaartverzorging

Voor alle verzekeringen en geloofsovertuigingen

‘Ruggesteun bij een persoonlijk verlies’ Peter van Huijgevoort - Uitvaartverzorger

Tel. 0162 - 457775 (dag en nacht)

Kantoor: Kantoor: De Waard 6 Prins Frederikstraat 1-3 4901 LV 4906 BCOosterhout Oosterhout info@bruijns-uitvaart.nl info@bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 20

COLUMN - Rene Hazenberg je huis met verlies verkoopt en er wel een restschuld ontstaat, is het mogelijk om de rente van de restschuld maximaal 10 jaar in aftrek te brengen. Ook zijn door de dalende huizenprijzen de voordelen van de Nationale Hypotheek Garantie voor meer huizenkopers bereikbaar dan voorheen. Nog meer voordelen? Kopers krijgen een zetje in de rug. Als je een salarisverhoging verwacht, mag je van de overheid meer lenen. Vooral als starter heb je hierdoor meer mogelijkheden om een huis te kopen. Ben jij op koperspad? Juist nu, in een markt met dalende huizenprijzen, kun je misschien

Lichtpuntjes op de huizenmarkt

je slag slaan. De voordelen kunnen bij SNS Bank nog verder oplopen. Het eerste gesprek voor een hypotheek is gratis en verplicht je tot niets. We zetten alle feiten en al je wensen overzichtelijk op een rij. Vervolgens koppelen we daar de SNS Huis-

Als je naar de berichten van de laatste tijd

selectie aan. Gewoon de beste ‘spelers’ die

kijkt, ga je bijna denken dat er geen huis

we kunnen inzetten. Natuurlijk de eigen

meer wordt gekocht of verkocht. De som-

SNS Hypotheken, maar ook hypotheken van

bere cijfers vliegen ons om de oren. Toch zijn

andere aanbieders. Er is dus altijd een hypo-

er ook lichtpuntjes. Zo zijn de huizenprijzen

theek die bij je past.

bijvoorbeeld flink gedaald; dat is gunstig voor kopers. Als je wilt verbouwen, dan geldt

Wij adviseren je graag over jouw mogelijk-

het lage BTW-tarief van 6% op de arbeids-

heden op hypotheekgebied. Daarbij kijken

kosten. En er is eindelijk meer duidelijkheid

we niet alleen naar je huidige financiële

over de hypotheekrenteaftrek.

situatie, maar ook naar je toekomstplannen. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen

Sinds 1 januari kun je bij nieuwe hypotheken

betekenen? Loop gerust eens bij ons binnen

de rente alleen nog aftrekken als je de

en leg je wensen op tafel. Je bent van harte

schuld minimaal annuïtair in 360 maanden

welkom.

volledig aflost. Groot voordeel is dat je dan geen restschuld overhoudt. Wanneer je

Caravans gevraagd

Caravans/Campers gevraagd! Zondag open Altijd 70 caravans op voorraad!

SNSBank.Goirle@sns.nl

Koopzondag 5 MEI OPEN

10.00 -17.00 uur Drijfplanten

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!

Drie soorten in draagtray

Prijskraker

Géén dieet, géén honger, géén dure supplementen en toch op gezond gewicht. Dat kan met BENFIT, een bewezen concept waardoor je leefstijl definitief verandert. Het programma omvat een werkboek, consulten en dagmenu‘s. Bel BENFIT coach Gert Vermeulen op 06-51493924 www.buitengewoonactief.nl

AD VAN DER STEEN keukens Julianastraat 103 – Rijen Tel 0161-227069 www.advandersteen.nl

gram, Schmackos rund 100 Biscrok 500 gram. Markies 500 gram of Per pak

nu

een Pedigree. Snack met heerlijke vleesvulling. Mini, medium of maxi.

GroenRijk Oosterhout

Patio Cyclaam Diverse kleuren. Potmaat 10,5 cm. Per stuk

van 2,49 voor

Bontkussen Wolly cm.

Prijskraker

Diverse kleuren. 45x45 Per stuk

1,29

van 8,95 voor

bij de nieuwe

Prijskraker

GroenRijk In onze proeftuin Oosterhout koffie/thee TIS GRA met gebak

So Pure®

4,99 4,95

tas tje in één plan n Mini oop va ten. an nk bij aa ze drie pl de P van OP=O

van 69,- voor

59. OP = OP!

00

Plantenvoedsel Pokon Universeel. Met humusextract. Flacon 500 ml

van 4,69 voor

Vier de opening met ons mee op 7, 8, 9 en 10 oktober en laat je verrassen door aantrekkelijke aanbiedingen!

Prijskraker

2,

79

Konische vaas

Polyterrazo vaas. Lichtgewicht. 24x24x46 cm.

van 7,95 voor

Na jaren van plannen maken is het dan eindelijk zover! Op 7 oktober openen wij ons nieuwe GroenRijk tuincentrum aan de Damweg 7 in Oosterhout. Op de vertrouwde locatie aan de Leijsenstraat 47 zijn wij uit ons jasje gegroeid en gaan wij ruimte maken voor woningbouw.   Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment kamer- en tuinplanten, een prachtige dieren- en vijverafdeling, een uitgebreide tuinmeubelafdeling en een prachtige sfeershow! Wij hebben zelfs een restaurant waar je kan genieten van een heerlijk kopje koffie met appelgebak of een uitgebreide lunch. Kortom het is teveel om op te noemen!  

Van 7 t/m 10 oktober ontvangt iedere betalende klant een gratis presentje.

van 29,95 voor

Prijskraker

19,

95

Sierpot

Polyterrazo. Lichtgewicht 7,95 20x20x20 cm 13,95 19,95 30x30x30 cm 29,95 34,95 40x40x40 cm 49,95 Excl. planten. Per stuk

vanaf

Sierkool

Graag tot dan!   Namens het hele GroenRijk team,   Kees, Addie en Martijn van Leijsen

Prijskraker

0,99 ber Vanaf do. 7 okto om 09.00 uur ben je welkom op de Damweg 7!

Openingstijden: 13.00 - 18.00 uur Maandag 09.00 - 18.00 uur Di t/m do ) 09.00 - 21.00 uur Vrijdag (koopavond 09.00 - 17.00 uur Zaterdag

van 11,95 voor

4,99

tegenover

GAMMA

Zondag 10 oktober open!

model, evenals zetfouten Wijzigingen in prijs en BTW en exclusief accessoires. bij GroenRijk Oosterhout. zijn afhaalprijzen, inclusief zijn in euro’s. Prijzen 7 t/m dinsdag 12 oktober Alle genoemde prijzen n geldig van donderdag Deze aanbiedingen zij k.nl uitverkocht voorbehouden. vestigingen op www.groenrij Kijk voor alle deelnemende

Lantaarn Thomas

Prijskraker

g

GAMMA

out

52 Damweg 7 • 0162-4518

van 1,49 voor

Donkergrijs metaal. cm. Hoogte 20,5 cm. Ø 15 stuk Excl. waxinelicht. Per

Oostpolderwe Shell

GroenRijk Oosterh

7,95

Brassica. Diverse kleuren. stuk Potmaat 12 cm. Per

Prijskraker

Richting snelweg: Made ‘s Hertogenbosch Dordrecht

weg

Koffie met appelgebak 1,-

1,39

eg

99

Excl. planten

Pedigree Jumbone

vanaf

Spathiphyllum. Nephrolepis, Areca of stuk Potmaat 17 cm. Per

• topmerken • hoge kwaliteit • scherpe prijzen • gratis advies/ontwerp • uitstekende service Gebruiksklaar gemonteerd

cks

Pedigree kauwsna

1,89

Kamerplanten Air

Bij AD VAN DER STEEN koopt u zorgeloos uw NiEuwE KEuKEN

14,50

Statendam

4.

95

e

Kom op de koffie

3,29

van 17,95 voor

van 19,50 voor

Per stuk

m van Ja, ko tober 10 ok 7 t/m GroenRijk langs bij rhout voor sOoste opening heel veel deel! voor

van 4,65 voor

Geïmpregneerd 12, grenen 143x90x40 cm.

Lamb/rice. Small/medium large. Zak 3 kilo.

sentj

s pre

ere gt ied r ontvan OP=OP tje. oktobe presen t/m 10 nt een Van 7 nde kla betale

van 6,99 voor

6 verschillende smaken. Proline. Multipack met à 25 gram Verpakking 6 zakjes

Small, medium, large. Zak 3 kilo.

Eukanuba adult ,

Domeinw

Feestelijke opening

Boxby

Eukanuba adult

Convolvulus cneorum Potmaat 19 cm. rhout! per stuk van GroenRijk Ooste

Damweg

Zilverwinde

Grati

Vier op Hoeve de Hoge Aard je beestenfeestje met o.a. workshop, caviarace, spel met bok en kar, ezels borstelen etc. Zie www.beestenfeestjes.nl 0161-411046

Bloembak met boogtrellis

Trekbeemd

www.mhcvloeren.nl

4.

99

Statendamweg

keukenapparaten

van 6.99 voor

en

site groenrijk.nl een Bezoek nu www. informatie! vol inspiratie en

Grootbloemige violen Viola F1. Diverse kleuren. Potmaat 9 cm. Draagtray 6 stuks

van 3,29 voor

Prijskraker

1,99


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

KERKNIEUWS KAPEL ZUSTERS FRANCISCANESSEN

HUBERTUSKERK Parochie Dongen en Klein Dongen Vaart

LAURENTIUSKERK Parochie Dongen en Klein Dongen Vaart Zondag 5 mei 10.30 uur Viering van Woord en Communie m.m.v. Parochieel Gemengd Koor; Voorganger: Rob van Sambeek Gebedsintenties: Piet en Corry v. Ham-v.d. Loo, Martina v.d.WeeBerm, Wim Ruis,Wim Laurijsen en overleden familie Laurijsen, Sjean Hollink-v. Dooremaal, Johannes en Maria Swanen – Smeekens, overleden ouders Brants-van Lotringen en zoon Harry, overleden ouders Luijcksden Dekker, Jacq van Donge, overleden familie van Dongen, overleden familie Koenen, Riet Kops-v.d. Vloet Donderdag 9 mei 0.30 Hemelvaartsdag Viering van Woord en Communie m.m.v. Parochieel Gemengd Koor; Voorganger: pastor Gerard Oostveen; Thema: “Leven met de Onzienlijke” Gebedsintenties: Wim de Jong, Mies de Jong-Jochems en Jiske

NEDERLANDSE HERVORMDE KERK ‘s Gravenmoer Vanaf 5 mei avonddiensten i.p.v. middagdiensten. Deze diensten beginnen om 18:30 uur Zondag 5 mei 09:30 uur Kand. G. van den Berg 18:30 uur Ds. L. H. Voschezang Donderdag 9 mei 09:30 uur Ds. A. C. Kortleve

zaterdag 4 mei 10.00 uur Eucharistie met Samenzang t.e.v. Maria en we bidden om Gods zegen over ’t Werk van Franciscans International; zondag 5 mei BEVRIJDINGSDAG 10.00 uur Eucharistie met Koor en Samenzang t.i.v. de Congregatie, de Indonesische Congregatie SFD, de kapelgemeenschap,uit dankbaarheid vanwege de herwonnen vrijheid, t.i.v. overl ouders Willemen - van Schijndel, Nelly van Gageldonk-Klerkx en dochter Annet, overl ouders Swartjes-van de Runstraat en overl ouders Wiggers-Distel; maandag t/m vrijdag elke dag om 17.30 uur Vespers en Eucharistieviering (muv donderdag 9 mei) maandag 6 mei t.i.v. overl zusters en overl familie van de zusters; donderdag 9 mei Hoogfeest Hemelvaart van de Heer 10.30 uur Eucharistie met Koor en Samenzang t.i.v. de Congregatie, de Indonesische Congregatie SFD, de kapelgemeenschap en Adriana Schoenmakers; vrijdag 10 mei t.i.v. zr. Ansfrida en haar overl familie.

Advertenties (zakelijk) Sylvie Melis-Lamotte: 06-10906859 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Particuliere advertenties en Zoekertjes Opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Bezorgklachten Drukkerij Leijten Tel. 0162 313757

CARITASCOLLECTE 4 EN 5 MEI 2013 De collecte van deze maand is bestemd voor de Week Nederlandse Missionaris, welke het werk en welzijn van de missionarissen ondersteunt. Missionarissen geven veel en vragen weinig. Hooguit om een bijdrage voor kosten van werk, woning, zorg of parochie. Zij verbinden zich met mensen die in armoede en verdrukking leven en volgen het voorbeeld van Jezus van Nazareth, die ons alles leerde over naastenliefde. Laten we samen de missionarissen traditie voortzetten en hen een hart onder de riem steken ! Hartelijk dank voor uw bijdrage.

KOFFIEDRINKEN Ook op deze 1e zondag van de maand bent u van harte welkom voor ontmoeting terwijl er koffie en thee geschonken wordt achter in de Laurentiuskerk.

PAROCHIESECRETARIAAT

Excursie voor jongeren naar Sant’Egidio te Antwerpen

De pastores zijn bereikbaar via het secretariaat tel. 312561. Het kan zijn dat u MET SPOED een pastor wilt spreken. U kunt de dienstdoende pastor dan bereiken onder nummer 06-51175948. Wilt u van dit nummer alleen gebruik maken voor zaken die geen uitstel dulden.

ARM IN ARM Hebt u armoede-problemen? Als u er zelf niet uit komt kunt u ons misschien in de arm nemen en kunnen wij samen met u naar een oplossing zoeken. Misschien kunnen we hulp bieden bij loketbehandeling, de weg wijzen naar hulpinstanties, bemiddelen bij Vincentius, Stichting Leergeld voor kinderen of de Goederenbank enz. Wacht niet tot het te laat is. Neem tijdig contact op met: Christ Timmermans tel. 06-40980015, Leny Molendijk tel. 06-49954211 of stuur een mailtje naar: werkgroeparminarm@gmail.com

‘s Gravenmoer

Dongen

Dongen

zaterdag 4 mei: 10.30-12.00 uur: Boekentafel met leuke kinderboeken,diverse (kinder-) bijbels, wenskaarten, enz.

Zondag 5 mei, 10.00 uur: kerkdienst met kindernevendienst en crèche. Voorganger is ds. J. van Drie uit Oss. Na afloop van de dienst is er gelegenheid voor gesprek en ontmoeting bij koffie, thee en limonade in De Ontmoeting. De kerkdienst is later te volgen op internet via www. protkerkdongen-rijen.nl.

Dongen

Druk Janssen/Pers Rotatiedruk

100% dochteronderneming van

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Een extra exemplaar van Weekblad Dongen kunt u op één van de onderstaande adressen ophalen: Dongen • In ‘t Groen Groenten en Fruit, • Klein Dongenseweg 78 • Shell Tichelrijt service bv, Steenstraat 18 • Nettorama, Kanaalstraat 36 • Jumbo, Hoge Ham 113 • Bruna, Hoge Ham 154-156 • Albert Heijn, Looiershof 1 • Boerenbond, Tramstraat 34 • Spar supermarkt, Europaplein • Cigo, Looiersplein 30 ‘s Gravenmoer • Slagerij Marco van Strien, • Hoofdstraat 64 • EmTé supermarkt

informatief karakter. Er is een beperkt aantal plaatsen. De inschrijving sluit twee weken voor aanvang van de cursus. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze drie data aanwezig zijn. Inschrijven kan via de mail: steunpuntbrabant@vvn.nl (Veilig Verkeer Nederland Steunpunt Brabant) o.v.v. Opfris 3+ Dongen, en uw voorkeursmaand. De volgende gegevens dienen in de mail te staan: man/vrouw, voorletters, achternaam, adres, postcode, plaats, geboorte datum en telefoonnummer. Of u stuurt een brief o.v.v. Opfris 3+ Dongen, en uw voorkeursmaand met deze gegevens naar: Veilig Verkeer Nederland, Spoorakkerweg 2B, 5071 NC Udenhout.

BEREIKBAARHEID PASTORES

DE VOLCKAERT

Donderdag 9 mei: Hemelvaart 10.00 uur: Woord- en Communieviering op het Plein Voorganger: pastor J. Joosten m.m.v.: Koor Ons Genoegen Intenties: Voor de zieken hier in huis, thuis of in het ziekenhuis B.g.v. het 60-jarig huwelijk van Fam. Leemans-Broeders

De cursus is gratis. Een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland geeft uitleg over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Denk daarbijaan de turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen op de weg, enzovoorts. Tijdens en na afloop van de cursus bestaat de mogelijkheid aan te melden voor een individuele praktijkrit. Hierover wordt tijdens de cursus meer informatie gegeven.

DATA

PROTESTANTSE GEMEENTE

Zaterdag 4 mei: 6e zondag van Pasen jaar C 15.30 uur: Woorden Communieviering in de Geborgenheid. Voorganger: R. van Sambeek m.m.v.: J. Kock (piano) Overige intenties: Voor de zieken hier in huis, thuis of in het ziekenhuis, Anny Faazen-Schellekens

In Dongen wordt twee keer een opfriscursus Verkeersregels gegeven speciaal voor 50 plussers in drie dagdelen, 2 uur per dagdeel in de Cammeleur.

Het parochiesecretariaat is in verband met de meivakantie gesloten van 29 april t/m 12 mei 2013. Op maandag en vrijdag is er wel bezetting op het secretariaat zodat u dan terecht kunt voor het opgeven van gebedsintenties, de kosten zijn 10 euro per intentie, het afhalen van een doopbewijs, opgeven van huwelijk of jubileum, aanmelden voor de doop, en doopvoorbereiding het maken van afspraken met de pastores of een van de andere medewerkenden in de parochie of alle andere vragen die u aan de parochie heeft.

CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK

Weekblad Dongen verschijnt wekelijks op donderdag in Dongen, Dongen-Vaart, Klein Dongen en ’s Gravenmoet in een oplage van 12.000 exemplaren.

Redactie Hoge Ham 80-82 Postbus 21 5100 AA Dongen Tel. 0162 310085 Fax. 0162 310085 E-mailadres: dongen@emdejong.nl Jacqueline Schilders 0162 316183 Ton Zinger 0162 321683

www.parochiedongen.nl - info@parochiedongen.nl

“Alleen de liefde is een huis waarin we eeuwig kunnen wonen” ( Phil Bosmans)

Colofon Weekblad

Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl

opfrissen van de DE PAROCHIE DEZE WEEK Gratis verkeerskennis?

zondag 5 mei: 10.00 uur: ds. W.J.A. Ester 17.00 uur: ds. H. v.d. Heuvel donderdag 9 mei: 10.00 uur: ds. W.J.A. Ester (Hemelvaartsdag) De kerkdiensten zijn te beluisteren op www. cgk-sgravenmoer.nl Wilt u eens een gesprek met de predikant, maakt u dan een afspraak met ds. W.J.A.Ester. Hij is te bereiken via e-mail: predikant@cgk-sgravenmoer.nl of tel. nr.: 0162-220338 .

HOOP EVANGELISCHE KERK

Dinsdag 7 mei van 9.00 - 11.30 uur in de Ontmoeting, Kerkstraat 52n: brei-inloopochtend Woensdag 8 mei van 10.00 – 12.00 uur in de Ontmoeting: inloophuis. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven voor gesprek en ontmoeting bij koffie en thee in de benedenzaal of zich terug te trekken voor gebed en bezinning in de stille ruimte op de bovenverdieping.

GEREFORMEERDE KERK ‘s Gravenmoer

zondag 5 mei 2013 10.00 uur in De Cammeleur Deze zondag spreekt: Rick Verkijk. We vieren vandaag het avondmaal.De muziek wordt verzorgd door het muziekteam van hoop! o.l.v. Jeannette van Tuyl. Er is opvang voor de kinderen van 0-4 jaar (crèche) en een eigen programma voor alle kinderen die op de basisschool zitten (groep 1 t/m groep 8). De huisgroepen zijn de eerste en derde woensdag van de maand, voor adressen en meer informatie:0162-319902.

zondag 5 mei 09.30 uur: dhr. B. de Jong Oppasdienst en kindernevendienst. donderdag 9 mei Hemelvaartsdag 09.30 uur: dhr. J.E.J. Tanja www.gk-sgravenmoer

Donderdag 13, 20 en 27 juni van 09.30 – 11.30 Donderdag 7 ,14 en 21 november van 09.30 – 11.30

INSCHRIJVEN De bijeenkomsten hebben een

Het jongerenpastoraat van het bisdom van Breda organiseert in samenwerking met de Diaconale Stad Roosendaal een excursie naar de gemeenschap van Sant’Egidio in Antwerpen op zaterdag 11 mei 2013. De gemeenschap Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap die regelmatig samenkomt voor gebed, en vriendschap probeert te sluiten met de armsten in een stad op verschillende manieren. Zo ook in Antwerpen. We nodigen jongeren uit om mee te gaan deze dag en het centrum te bezoeken om op deze manier kennis te maken met diaconie. Zo gaat een deel van de groep helpen met het eten geven aan daklozen die naar het centrum komen voor een maaltijd, een ander deel van de groep gaat op bezoek bij bejaarden, en het derde deel zal een wandeling maken door een kansarme wijk. Afsluiten doen we met een gebed in de stijl van de gemeenschap Sant’Egidio. Alle jongeren tussen 12 en 35 jaar zijn van harte welkom om mee te gaan. Graag opgeven vóór zondag 5 mei 2013. Voor meer informatie kun je terecht bij Nancy van der Zande (projectmedewerker jongeren bisdom van Breda) T 076-5223444 of E nvdzande@bisdombreda.nl

Meimaand in Hasseltse Kapel De meimaand staat weer voor de deur. Traditiegetrouw is dat voor katholieken de Mariamaand. De Hasseltse Kapel (Maria Visitatiekapel) wordt dan door vele tienduizenden mensen bezocht. Ze is dan extra lang open: dagelijks van 7 uur 's ochtends tot 20.30 uur. Op de zondagen en de katholieke feestdagen in mei zijn er in alle vroegte, dat wil zeggen om 7.30 uur, bedevaartmissen in de kapel voor de bedevaartgangers, die van heinde en verre komen, te voet en op de fiets. Dat betekent dit jaar op 5, 9 (Hemelvaart), 12,19, 20 (Tweede Pinksterdag), 26 mei. Hoogtepunt van de meimaand vormt traditiegetrouw de Moederdag (12 mei).

Dan is er na de bedevaartmis van 7.30 uur om 11 uur ook nog een massaal bezochte Moederdagmis in de open lucht. Mensen staan of zitten dan op soms zelf meegebrachte stoelen op de grasvelden rond een partytent waarin de priester de mis opdraagt. Op vrijdag 31 mei is ‘s avonds om 20 uur de slotviering om de meimaand af te sluiten. Vlakbij de kapel staan traditiegetrouw ook weer de snoepkramen met traditionele lekkernijen.

Voorjaarsmarkt in Volckaert Dongepark

VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTE ‘T VEERLICHT

Zondag 5 mei 10.00 uur Spreker: Corneel Crezée voor meer info: www.veerlicht.nl

4BTQ

Zaterdag 4 mei 2013 19.00 uur Eucharistieviering met samenzang Voorganger: pastor Jan Voeten Gebedsintenties: Jgt. Nelly Beerens-Boomaars, Toon den Boer, Jan van Strien en oveleden familieleden, Piet van Gorkum, H a r ry Kimenai

PAGINA 21

Persoonlijk en betrokken

Dag en nacht bereikbaar

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. In korte tijd dient er veel geregeld te worden. Het is dan goed om te weten dat u er niet alleen voor staat. Wij staan u hierbij graag met raad en daad terzijde.

www.vdwou-vdstappen.nl 0162 38 64 50

Martien van der Wou

Van der Wou / van der Stappen Uitvaartverzorging De Slof 33 - 5107 RH Dongen

Van der Wou / van der Stappen Uitvaartverzorging Tramstraat 33 5104 GH Dongen

De Activiteitenbegeleiding organiseerde een voorjaarsmarkt op 't Plein in het hoofdgebouw. Het was een schot in de roos. Zowel de bewoners als de winkeliers die deelnamen aan de markt waren enthousiast. Het team bedankt de winkeliers die eraan deel hebben genomen bedanken voor hun inzet. Etos, Bruna, Bonbonneke, Kaasland, Finis, Wereldwinkel, Thea’s bloemen, Lades sieraden, Los ninos, Anja kadomandjes, Kaarten, Schoonheidspecialiste Silvia , Kankerstichting, Glas en Lood, Als er winkeliers zijn die interessen hebben voor een vol-

gende markt kunnen ze contact opnemen met de activiteitenbegeleiding Dongenpark, tel tel: 0162 375100

OMBUDSMAN NODIG? Wie een vraag heeft op het gebied van zorg, werk en inkomen kan contact opnemen met Jan van Bladel, tel 0162 315484 email: ugo. rsb@home.nl of met Maurice van Boxtel, tel. 0651395641 email: mauricevanboxtel@ hotmail.com


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 22

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS- Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

ZONDAG 5 MEI OPEN

HEMELVAARTSDAG 9 MEI OPEN BEIDE DAGEN VAN 10.00 TOT 17.00 UUR

HERBALIFE, omdat het werkt! Slank en fit het voorjaar in! Incl. persoonlijke begeleiding. SMS „proefpakket“ naar 06-28230358 of zie www.majaseelen.nl

Vier het voorjaar bij Princenbosch met de grootste collectie tuinplanten van Zuid-Nederland!

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909. De Zonbezorger Zonnehemelverhuur, goede service en kwaliteit informeer voor de actieprijs. tel. 06-22143212 of 013-5702218 Regelmatig krijgen wij via inruil FIETSEN EN BROMFIETSEN met 3 mnd. garantie. Informatie? Hapers Tweewielers: Kerkstraat 51, Gilze. Tel. 0161-452642.

Net zoals buiten kiest ’Princenbosch’ ook binnen voor zowel de tuinmeubelen als de decoraties voor tijdloos en kwaliteit. - Mooie accessoires van o.a. Domani, Sia, Des Pots, Dutz, Potchelli en Francesco del Re - Design meubels van MamaGreen, robuuste houten tafels van Sempré en lounge meubels van o.a. Borek

StoffeerderijvanHoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvende offerte 06-19748242 www.stoffeerderijvanhoorn.nl

Bavelseweg 143, Gilze, tel.: 0161 - 43 19 23 www.tuincentrumprincenbosch.nl Vakkundige en snelle reparaties aan uw koelkasten, diepvriezers, wasmachines en drogers enz. W. v.d. Heijden, Stationsstraat 62, 5121 EE Rijen. tel. 0161222849. Ook verkoop van huishoudelijke apparaten.

ENTHOUSIASTE BROODBAKKER die ons team kan versterken.

Wij bieden afwisselend werk en een gezellige werksfeer. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging of ken je iemand? Laat het ons dan weten. Sollicitaties kunt u sturen naar: Bakkerij Pim Filius Tramstraat 87a 5104 GJ Dongen Of per mail: bakkerfilius@planet.nl Taxatie of aankoopmakelaar nodig? Voordelig en snel geregeld. Bel nu Bogaers Makelaardij op 0162-693434 of kijk op onze website www.bmmakelaardij.nl

www.vangompelzonweringen.nl Actie zonweringen en rolluiken tel. 0416-361575 Ook voor uw screens, hordeuren, garagedeuren, markiezen en raamdecoratie

OUDE METALEN kunt U nog steeds kwijt bij JANSEN dus bel naar 0162-317512 ook voor motoren,vaatwassers e.d. Kleine metalen mogen zo op de aanhanger in de Pr.Margrietstr.10

...EEN UITDAGING

VAKANTIE IS WIELEWAAL

Mr O.P.N.M. Tennebroek

Stichting Wielewaal zoekt vrijwilligers om kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking een onvergetelijke vakantietijd te bezorgen.

Gratis inloopspreekuur iedere donderdag van 19.00 uur - 20.00 uur

Maak jij het mogelijk?

ADVOCATENKANTOOR TENNEBROEK De persoonlijke aandacht die uw zaak verdient!

Kardinaal van Rossumstraat 58

5104 HN DONGEN

Tel (0162) 32 02 42 Fax (0162) 31 21 01

info@tennebroek.nl www.tennebroek.nl

Bel vrijblijvend voor een offerte. f InclusIe monTage

* * * * *

voor al uw (renovatie) kozijnen schuifpuien oor parTIculIer v f ramen en bedrIj deuren drijf.nl immerbe -t s a a .m trappen www

Machinaal TiMMerbedrijf

Maas b.v.

De Leest 18, Dongen, Tel 0162-323497, Fax 0162-310784, info@maas-timmerbedrijf.nl

line

VAKANTIE IS...

GRATIS ADVERTENTIE

HELE JAAR GENIETEN! Rustiek Red Ceder Edelweisz Chalet. Aparte zitserre. Royale woonkamer. Nette hoekkeuken. Twee ruime slaapkamers. Fraaie complete badkamer. Winterhard. Dubbel glas. CV. Ruim 60 m². Instapklaar. Wasmachine. Droger. Vaatwasser. Tuinhuis/Knutselruimte. Overdekt zwembad. Prachtig park. Brievenbus. Telefoon. Internet. Gestoffeerd en gemeubileerd. Prijs: € 19950,-. Bezichtiging? Telefoon: 013-5182866 of 0651551577.

Wij zijn op zoek naar een

www.wielewaal.nl/ vrijwilligers

Gastouder of oppas aan huis nodig!! Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat met 18 jaar ervaring in het bemiddelen tussen vraag en gastouder. Bemiddeld in de regio TILBURG DONGEN WAALWIJK en `s HERTOGENBOSCH 100 % score GGD www.deoppascentrale.nl 0416-339046

Zoekertjes

VLOOIENMARKT DO. 9 MEI HEMELVAARTSDAG KAATSHEUVEL;De Werft / Huygenstraat 73; 2e kraam € 10,-

Inlichtingen: 0416 530 502 / open: 09.00-16.30u.

www.deevenementenlijn.nl

aanleveren

De zoekertjes zijn al sinds jaar en dag de aangewezen manier om als particulier iets aan de man te brengen! Via de aanleversite kunt u uw zoekertjes opgeven voor al onze weekbladen in de regio. Betaling geschiedt via een automatische incasso. De prijzen per zoekertje per weekblad per plaatsing zijn: t/m 150 tekens: € 3,50 g.a.n. TE HUUR: i.v TE KOOP: z.2 zits.m leeg3+ t/m 250 tekens: € 5,. el st st and. Garageb bank ox. 20 natie. Uitvoe r bi m m 2. co W at er en elektra t/m 300 tekens: € 6,50 de kleu aa nw ring leder inar ez ig . €150 p/ 06maand. Bel na grijs. Bel na mail naar: t/m 350 tekens: € 8,ar 06987654321 of 12345678 ofail.nl t/m 400 tekens: € 9,50 T.ester@mail.nmail naar info@nepm l

Particuliere advertenties Wilt u iemand feliciteren met een verjaardag, een geboorte, een huwelijk, een jubileum of waarmee dan ook? Wilt u een (rouw)dankbetuiging plaatsen? Of heeft u wellicht iets te koop zoals uw woning, uw auto of uw meubels? U kunt een kant-en-klare advertentie (PDF, JPG of TIFF) uploaden of via de webdesigner zelf een advertentie opmaken. U geeft aan in welk weekblad en in welke week u deze wilt plaatsen en u betaalt eenvoudig en veilig via Ideal. U kunt kiezen uit een aantal formaten. en uit verschillende kaderdiktes en -vormen.

Te Huur: nin Wo g met Garage Dicht bij Centrum!

Bel 0123-456789

Dankbetu iging

Langs de ze weg wi llen wij ie die de tot een on ons Gouden brui reen bedanken lofts vergetelijk e dag he feest bben gem aakt Jan & M arij Jans en-van Be ek

50

Maria Peter en

10 25-08-20

Uitgeverij Em. de Jong boren Jan is ge -2010 op 31-08 zoon Hij is de n Piet va e en Marijk

Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor aanleveren


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

ONI E1 Voorjaarskampioen!

PAGINA 23

Dubbele winst voor Danny Lens in De Valk Zondag 28 april werd er weer een toernooi gespeeld voor de open ranking. Er werden een single en een koppeltoernooi gespeeld. Beide toernooien werden gespeeld in poules met aansluitend een winnaars en een verliezersronde.

Nadat ONI E1 het in het najaar van 2012 erg moeilijk had, vielen in het voorjaar alle puzzelstukjes op z’n plek. De eerste wedstrijden in deze voorjaarscompetitie werden met speels gemak gewonnen. Anders werd het toen er in de ijzige kou moest worden aangetreden tegen directe concurrent TSC E4. In de uitwedstrijd werd er nog gelijk gespeeld. Maar in de thuis wedstrijd werd al een voorschot genomen op het kampioenschap door met 4-1 te winnen. Omdat afgelopen zaterdag TSC E4 punten liet lig-

gen tegen het sterke Groen Wit E2, kon afgelopen zaterdag het kampioenschap definitief naar ’s Gravenmoer gehaald worden. Maar, zo gemakkelijk ging het niet. SCO E3 boodweerstand en de jongens van ONI E1 waren duidelijk gespannen. Ook bij de 1-0 voorsprong was het nog niet gespeeld. Na een paar reddingen van keeper Jelmer werd in de tweede helft de 2-0 gescoord en was het kampioenschap binnen.

Wim de Vos en Henk Bakx winnen bootconcours van H.S.V. de Ruischvoorn Zondag 28 april waren er 12 vissers bereid om als duo in een bootje te gaan vissen. Zoals ieder jaar vertrekt men vanuit de haven in Hank, rond de klok van 08.00 uur met de aldaar gehuurde visboten of met eigen boten om een wedstrijd te vissen tot de klok van 15.00 uur. Men mag in de Biesbosch gaan liggen waar men wil in een, van te voren afgesproken, gebied. Het weer werkte redelijk goed me, want het was droog op enkele spatjes regen na. Het zonnetje probeerde af en toe door de bewolking heen te prikken. En als de klok de stand van 15.00 uur heeft bereikt stopt men met vissen, om de gevangen vis te we-

gen en deze op de weeglijsten te noteren. Daarna gaat men terug naar de haven om de weeglijsten in het café aan de haven uit te werken, om de uitslag te bepalen. In totaal werd er 173320 gram aan vis gevangen.In iedere boot werd er vis gevangen, de een wat meer, de ander wat minder. Het was een gezellige dag

Jeu de Boules:

Toernooi De Vaart Erin Gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin houdt op dondermiddag 9 mei weer het traditionele hemelvaarttoernooi. Wanneer je mee wilt doen aan het toernooi, kun je je voor aanvang van het toernooi melden. Het is een open toernooi, waarbij de koppels geloot worden. een inschrijfgeld gevraagd van € 2,50 per persoon. Maandelijks wordt er een wedstrijd gegooid. Leden kunnen zich aanmelden bij Ad en Marja van Dongen (tel: 0162-318419 of per email: avan. dongen@home.nl) of bij Hanny en Ton Kemmeren (tel:0162312275 of email vaartje@home. nl). Ook kun je daar terecht voor informatie.

Jeu de Boulesclub Dongen

Triplette toernooi De Jeu de Boulesclub Dongen organiseerde zondag het eerste Wijnen-Viersprong Triplette boule-gondisch toernooi. Meer dan 50 deelnemers streden voor de nieuwe wisseltrofee Het HoekHuis. Dit gebeurde onder oranje zonnestralen. Men moest alle 3 de spelsoorten (tete-doublette-triplette) spelen deze dag. De teams bestonden uit 2 leden en 1 gast. 46 wedstrijden moesten er gebould worden. Restaurant L’abeille uit den Udenhout had een dinerbon voor 2 personen beschikbaar gesteld, voor diegene die er het beste kijk op had, van het totaal aantal behaalde gescoorde punten. Mike Meeren was de gelukkige met 898 zat hij er het dichtste bij 893 was het totaal. Dit toernooi liet zien, dat strijd en spelvreugde heel goed samen gaan. De gasten weten het nu ook Jeu de Boule is Cool. Na een spannende middag boulen mochten de 2 volgende teams de finale spelen onder

Hierna gingen de singles van start. Mark Bakx ging naar zijn 2e finale door te winnen van Corné van Mastrigt. Koppelmaatje Danny Lens bleef niet achter en klopte Ad Timmermans en werd eveneens finalist. In de finale moesten alle legs worden gespeeld, het was Danny die met 4-3 won en daarmee de dubbel pakte. Het waren zijn eerste toernooiwinsten bij een open toernooi, dan maar gelijk goed dacht Danny en pakte de dubbel, proficiat. Mick Hoevenaars won met 3-0 de finale van de verliezersronde tegen Vincent Schellekens. De hoogste uitworp was voor Nico van der Oest met 108. In totaal werd er 10 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie. Corné van Mastrigt had er 4, waaronder ook de

21.600e 180 wat hem als extra ook nog 22,50 opleverde. Mark Bakx en Danny Lens hadden 2 keer een 180. Ook Martin Evertse had een 180.

UITSLAG: WINNAARS SINGLE 1. Danny Lens 2. Mark Bakx 3. Ad Timmermans Corné van Mastrigt

OUDER-KIND TOERNOOI Op zeer speciaal verzoek van een aantal darters vindt er zaterdag 4 mei een kind-ouder darts toernooi plaats in café de Valk. Er wordt gedart met aangepaste regels, zo kunnen alleen de kinderen de wedstrijd uit gooien. Maximale leeftijd van de kinderen is 15 jaar. Kom gezellig darten op deze zaterdag, de aanvang is 14 uur.

DONGENSE RANKING Zondag 5 mei wordt in café de valk weer een toernooi verspeeld voor de Dongense ranking. Aan het toernooi mogen alleen Dongenaren en competitiespelers mee doen. Er worden een single en een koppel loting toernooi verspeeld. Het koppeltoernooi wordt gespeeld in poules. Beide toernooien kennen een winnaars en verliezersronde. De hoogste uitworp wordt bij ieder toernooi geschonken door Café De Valk. De aanvang van het toernooi is 13.30 uur, tot die tijd kunt u inschrijven.

ADVERTEREN? kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

grote belangstelling. De Fam. de Hoogh-Imelda Blösser en de Fam.v.Muijen-Frans Blösser, zij gingen voor de bloemen, die geschonken waren door bloemsierkunst Ilyas strijden. De finale was niet spannend maar het spel van de Fam d. Hoogh-I.Blösser was Hooghstaand en zij wisten met 13-0 te winnen. Dit was de maximale score voor hen en ze voelde zich de koning te rijk. De Fam.v.Muijen met F. Blösser was wel het enige team dat in de voorrondes alle partijen gewonnen had, zij waren van tevoren licht favoriet, maar dat wil niet alles zeggen. Alle deelnemers en toeschouwers waren deze middag winnaars.

In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, worden de huren dit jaar niet per 1 juli maar per 1 augustus verhoogd, omdat de benodigde gegevens om de nieuwe huurprijs te kunnen bepalen niet tijdig aangeleverd van de belastingdienst.

INKOMENSAFHANKELIJKE HUURVERHOGING Dit jaar krijgen huurders die met een relatief hoog inkomen in een sociale huurwoning wonen, een extra huurverhoging. Woningcorporaties mogen de huren voor huishoudens met een inkomen boven respectievelijk € 33.614 en € 43.000 verhogen met maximaal 2 of 4 procent boven inflatie (2,5%). Met deze wet, die 12 maart 2013 door de Eerste Kamer is aangenomen, wil het kabinet het zogenaamde scheefwonen tegengaan en de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. Daarnaast hebben corporaties de inkomensafhankelijke huurverhogingen nodig voor het afdragen van de verhuurdersheffing.

VERHUURDERSHEFFING Het kabinet heeft in het regeerakkoord opgenomen dat woningcorporaties een financiële bijdrage moeten leveren aan de rijksbegroting in de vorm van een ‘verhuurdersheffing’. De heffing wordt voor het eerst dit jaar opgelegd en loopt ieder jaar op tot dat deze uiteindelijk in 2017 € 1,7 miljard per jaar bedraagt. Iedere corporatie moet haar deel betalen. Dit betekent dat een bedrag per woning betaald moet worden dat in 2017 opgelopen is tot ca. € 750,00 per woning. Dat is een extra kostenpost die grote financiële consequenties voor corporaties heeft. Daarom heeft het kabinet besloten tot de inkomensafhankelijke huurverhoging. Daarmee kan de heffing gedeeltelijk gecompenseerd worden.

WAT BETEKENT DIT VOOR HUURDERS?

UITSLAG

1. Henk Bakx en Wim de Vos 33.650 2. Pierre van Dun en Henk van Zon 32.800 3. Broer Oomens en Ad van Zelst 31.370 4. Jan Trommelen en Wil Maas 31.000 5. Leo Akkermans en Wim Kimenai 23.500 6. Jan Nollen en Wally v Vught 21.000 7. Pieter Koedijk en Barry Stulock 12000 8 Mark Voets en Jos Emmen 1100 De volgende wedstrijd is 12 mei, in de Donge bij ‘s Gravenmoer. Inschrijven van 6.30 tot 7.00 uur bij de Viersprong.

Jeu de Boulesverening De Vaart Erin heeft haar banen bij sportcafé ’t Vaartje. Bij de banen is een grote binnenaccommodatie. Dit betekent dat er onder vrijwel alle weersomstandigheden gegooid kan worden. De Vaart Erin heeft leden van jong tot oud. De wedstrijd begint om 13.30 uur. De vereniging kent geen contributie. Wel wordt er per wedstrijd

Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Door winst op Mick Hoevenaars en Ramon Bressers worden Danny Lens en Mark Bakx finalisten. In de andere halve finale wonnen Corné van Mastrigt en Vincent Schellekens hun wedstrijd van Corné van de Ouweland en Nico van der Oest. In een spannende finale wonnen Mark en Danny met 4-3. Sandra van Halderen en Martin Evertse wonnen de finale in de verliezersronde met 3-1 van Jurgen Evers en Wesley Danyluk. De hoogste uitworp ging naar Mark Bakx met 152, Wesley Danyluk had een 118 uitworp.

Huurverhoging huurders Vieya maand later

SWOD biedt 'Sportief Wandelen' en 'Easy Walking' Stichting Welzijn Ouderen Dongen: Voor 55+ers die graag zelfstandig willen blijven en willen meedoen! SWOD biedt een keur van activiteiten die het welzijn en de zelfredzaamheid bevorderen van zelfstandig wonende 55+ers Het is algemeen bekend dat bewegen goed is voor spieren, hart en bloedvaten. Dit is vooral ook van belang voor senioren; gewrichten en spieren worden stijver als ze niet voldoende gebruikt worden. Door buiten te bewegen worden ook de hersenactiviteiten gestimuleerd en wordt bijvoorbeeld vitamine D aangemaakt; door buiten te bewegen krijg je méér energie! Tijdens 'Sportief wandelen' worden, in 60 minuten, speelse loopvormen afgewisseld met lenigheids– en coördinatieoefeningen. Ieder kan op zijn of haar eigen tempo meedoen, de oefeningen zijn niet gericht op snelheid maar op wandelen in tijdsblokken. Aan deze wandeltrainingen kunnen zeker ook mensen met chronische aandoeningen meedoen. Gewandeld wordt er elke maandag ochtend van 9.0010.00 uur vanaf het startpunt De Vennen. In het natuurgebied De Bergen worden de wandelparkoersen uitgezet. Interesse in een vrijblijvende proefwandeling: dat kan op elke maandag. Lijkt u 'Sportief wandelen' net iets te intensief? Geen probleem: Naast deze groep willen we namelijk een nieuwe groep opstarten van 10.15 uur tot 11.15 uur: Easy Walking. Hier ligt het tempo

Kent u de OuderenOmbudsman? Die wijst u de weg!

iets lager en lassen we korte pauzes in. Deelname kost € 30,00 per kwartaal en wordt via automatische incasso door SWOD geïnd. Verder biedt SWOD bewegingslessen op het gebied van Country line dancing, badminton, 55+Sportief, Meer Bewegen voor Ouderen(gymnastiek) en yoga. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met SWOD op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur: tel. 375 296 of via een e-mail naar: swodongen@planet.nl U kunt ook de website van SWOD bezoeken: www.swodongen.nl Nà aanmelding ontvangt u nader bericht.

AGENDA SWOD MEI: Eetpunten: Wij nodigen u uit om tegen een kleine vergoeding, in een gezellige ambiance uw warme maaltijd te komen nuttigen. Na aanmelding bij SWOD, bent u welkom vanaf 12.00u: Bij Ontmoetingscentrum Dr. Maassen op 15 mei Bij Ontmoetingscentrum Europlus op 31 mei

SENIORENDAG DE VENNEN 25 mei informeren wij u graag over onze diensten in onze stand bij Zwembad de Vennen.

Alle huurders in een sociale huurwoning met een inkomen tot € 33.614,- krijgen een huurverhoging van 4 % (inflatie plus 1,5 %). Huurders met een inkomen van € 33.614,- tot € 43.000,krijgen een huurverhoging van

4,5 % (inflatie plus 2%). Huurders met een inkomen boven de € 43.000,- krijgen een huurverhoging van 6,5 procent (inflatie plus 4%). De huurprijs gaat niet voor alle woningen met het maximale percentage omhoog. Zit een woning op of kort bij de streefhuur (een percentage van de wettelijk maximaal toegestane huur) dan valt de huurverhoging voor de laagste twee inkomensgroepen lager uit. Vieya heeft namelijk in haar huurbeleid vastgelegd dat de huurprijs voor deze groepen niet boven de streefhuur uit mag komen.

BEWONERS BELANGEN VERENIGING (BBV) Het nieuwe huurbeleid is voorgesteld aan de BBV. Zij heeft een positief advies uitgebracht op de gemaakte keuzes. Voorzitter Bertus Verhage: “De Bewoners Belangen Vereniging is geen voorstander van de inkomensafhankelijke huurverhoging, maar ook wij begrijpen dat niets doen geen aanvaardbare optie is. De BBV vindt het positief dat Vieya voor de lagere inkomens de huurprijs niet boven de streefhuur laat komen en dat de liberalisatiegrens (grens voor het aanvragen van huurtoeslag) niet wordt overschreden. Door deze aanpak ontstaat ook inzicht voor de huurder in de maximale huurprijs op termijn. Er verandert bovendien niets met betrekking tot het aanvragen van huurtoeslag”.

INKOMENSGEGEVENS De belastingdienst levert de inkomensgegevens aan corporaties aan. Op basis hiervan wordt de inkomensafhankelijke huurverhoging bepaalt. Omdat de belastingdienst de gegevens niet tijdig kan aanleveren, gaat de huurverhoging 2013 niet per 1 juli, maar een maand later, per 1 augustus in. Huurders ontvangen nu vóór 1 juni bericht over de nieuwe huurprijs.

Atledo op loodzwaar parcours Loop van Vlaanderen Op de allereerste editie van de Loop van Vlaanderen hebben de atleten van Atledo prima gepresteerd. Op dit zeer geaccidenteerde parcours moesten bekende bergen uit de wielerklassieker de Ronde van Vlaanderen bedwongen worden. De Patersberg, de Oude Kwaremont en de Koppenberg, ze zaten er allemaal in. Flinke stukken met zware kasseien, smalle bospaadjes en steile afdalingen maakten deze loop tot een echte trail. ’s Morgens om 10.00 uur klonk op de markt van Oudenaarde het startsein voor de deelnemers aan de 25 en 50 kilometer. Ruim 3.000 deelnemers maakten deze wedstrijd mee en zorgden er voor dat dit nu al een blijvertje in het trailprogramma wordt. De Atledo-lopers werden onderweg flink aangemoedigd door hun supporters, die in Vlaamse traditie met veel vlaggen naar de wedstrijd waren gekomen. “Dit geeft ons vleugels met name op de moeizame bergen. Maar ook het feit dat veel toeschouwers je naam roepen als je naar boven probeert te rennen, je twijfelt er dan niet over om toch te gaan wandelen”, aldus een trotse Alex van Krevelen. Drie Dongenaren kwamen bij de eerste 100 binnen, Martin Kerkvliet behaalde een 35e plaats, Johan Jacobs werd 80e en Albert de Rooij kwam als 91e over de finish. Ook het optreden van Peter

de Kort was bijzonder opvallend, hij liep als enige Atledo-loper de 50 kilometer en werd 165e. Een prima sfeer, volop zon en overvolle terrassen zorgden er voor dat de stijve spieren wat minder pijnlijk aanvoelden. Maar ook het gratis abdijbiertje na afloop hielp daar zeker bij. Kortom, de loop van Vlaanderen zal ook zeker volgend jaar weer deelnemers van Atledo krijgen.

25 KILOMETER Martin Kerkvliet Johan Jacobs Albert de Rooij Hens Koreman Anton Bogers Toine van Gils Johan van Wanrooij Thomas Bernard Frank van den Akker Hans Lodewijks Alex van Krevelen Frits van der Velde Josien Greenwood

1:48:48 1:54:49 1:55:34 2:05:39 2:05:52 2:12:08 2:15:51 2:16:10 2:16:15 2:26:51 2:37:03 2:38:50 2:48:14

Peter de Kort

5:20:06

50 KILOMETER

Bel de OuderenOmbudsman!

0900 - 60 80 100 (5 cent/min.) Steun ons in de strijd tegen littekens!

www.brandwondenstichting.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 2 MEI 2013

PAGINA 24

&

a.s. Zondag 5 mei open van 10.00 tot 17.00 uur Kabouter fontein

Diningset Kettler

79.

van 125,voor

Hemelvaartsdag 9 mei open van 10.00 tot 17.00 uur

Strekmetaal met 3 jaar garantie bestaande uit: 4 Calvia stoelen 1 Strekmetalen tafel van 90 cm Ø

95

(eventueel leverbaar met kussens)

van 595,- voor

499.

00

Olé Olé Oleander maand

De grootste keuze in struik- en stam-oleanders

4. VANAF

95

AVRI GRASZODEN jd onkruidvrij en alti erij ek kw vers uit eigen

NEDEN

VERS VOOR U GES

HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID

. R E D N O Z J I B S I M A D “A ADAM IS UNIEK. ” . S R E D N A S I M A D A

IEDERE VRIJDAG KOOPAVOND

20.000 M2 TUINPLEZIER

IN ONS GEZELLIGE TU

2.

INCAFE

Thee/koffie

met gebak

95

WWW.AVRI-TUINCENTRUM.NL

20X Opel ADAM DIRECT UIT VOORRAAD LEVERBAAR, BINNEN 5 WERKDAGEN RIJDEN!

ADAM & € 500,FOR YOU

LEVERBAAR VANAF

€ 12.495,-

Standaard voorzien van onder andere: • Elektrisch centrale deurvergrendeling • Elektrisch bedienbare buitenspiegels • Hill Start Assist • Getinte zij- en achterruit • Volledig te customizen!

Of stap nu in voor € 149,-* per maand met OPE L2GO

B | 20% BIJTELLING

KIJK OP WWW.ADAMWORLD.NL EN KOM PROEFRIJDEN BIJ OPC OOSTERHOUT EN DONGEN OPC Oosterhout OPC Dongen

De Boedingen 8

4906 BA Oosterhout

Tel: 0162 455 455

Steenstraat 7G

5107 NE Dongen

Tel: 0162 38 00 20

OPEL2GO is beschikbaar voor de nieuwe Opel Adam modellen die voldoen aan door Opel Nederland opgestelde voorwaarden. Wanneer u gebruik wenst te maken van OPEL2GO, sluit u een overeenkomst met GMAC Nederland N.V. en de Opel dealer. Het betreft een niet doorlopend krediet aangeboden door GMAC Nederland N.V. te Breda (KvK nr. 24107861, AFM register nr. 12013025). GMAC behoudt het eigendom van de auto tot het Opel ADAM € 9.907,00 37 € 11.397,38 € 169,€ 5.313,38 6,49% krediet inclusief de rente is terugbetaald. Toetsing bij het BKR te Tiel. Voor dit krediet wordt een standaard informatieblad opgesteld. Dit document informeert u over de belangrijkste kenmerken van het krediet. Vraag naar dit standaard informatieblad bij uw Opel dealer of bij de klantenservice Opel ADAM € 9.799,00 49 € 11.665,29 € 149,€ 4.513,29 6,49% van GMAC Nederland N.V. (076-5448932). GMAC Nederland N.V. en uw Opel dealer geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste krediet aansluit bij uw wensen, behoeften en privé of zakelijke situatie. Uw Opel dealer bemiddelt voor GMAC Nederland N.V. (en mogelijk ook voor andere krediet aanbieders) op basis van een contractuele verplichting. Wijzigingen voorbehouden. Bij aankoop van een nieuwe Opel ADAM €500,cadeau. Geldig t/m 30 juni 2013. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties. Drukfouten voorbehouden. MODEL

KREDIETSOM

LOOPTIJD IN MAANDEN

TOTAALPRIJS KREDIET

MAANDLAST

SLOTTERMIJN

DEBETRENTEVOET

Weekblad Dongen 02-05-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Dongen, s Gravenmoer, Dongenvaart en Klein Dongen

Weekblad Dongen 02-05-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Dongen, s Gravenmoer, Dongenvaart en Klein Dongen