Page 1

rolf vullings voorzitter stg. vrienden van het hospice Pagina 5

vikingschommel in park vredeoord

alle winnaars van d.d.o.o. toernooi

Pagina

Pagina

3

Triangel: Voorlezen

19

Weekblad Dongen 106e jaargang

2013 wk. 1 - Nr. 4656 Donderdag 3 januari

10.000 e bezoeker Dongen Ice

Irene Mutsaers wint twee oudejaarsloten

Zaterdag werd de 10.000 bezoeker, of beter gezegd schaatser van Dongen Ice feestelijk onthaald in de sfeervolle hal op het Wilhelminaplein. Claudia Driessen kwam met haar kinderen Matthijs en Irene een paar uurtjes schaatsen en werd bij de kassa ‘overvallen’ door voorzitter Jeroen de Roos en Monique Nollen. Volgens de registratie van de kassa kochten zij het 10.000 e schaatskaartje. Ze kregen een 10 rittenkaart voor de schaatsbaan, een kaart voor tien keer roetsjen, een dinerbon van Van Holst, een cadeaubon van Smaak, een bos bloemen en een snoepzak. En natuurlijk kussen van de voozitter. Het was voor hen de eerste keer dat ze gingen schaatsen en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Jeroen de Roos is heel tevreden over de gang van zaken. ‘Er zijn meer bezoekers dan vorig jaar en het valt op dat er veel mensen van buiten Dongen komen. We hebben nog een week te gaan en ik verwacht dat we een record aantal bezoekers krijgen'. Het succes is zeker ook te danken aan de inzet van de ruim 150 vrijwilligers. Zondag 6 januari is de laatste dag. Om 15.00 uur begint het Smeltfeest met een optreden Cover Up. Om 17.00 uur begint de spectaculaire sluitingsceremonie en om 18.00 uur gaan de deuren definitief dicht.

Geslaagde vrijwilligersavond Rode Kruis

De afdeling Dongen van het Nederlandse Rode Kruis organiseerde op 12 december 2012 haar jaarlijkse vrijwilligersavond. De avond was drukbezocht en tijdens een gezellig samenzijn in de Viersprong bedankte het bestuur haar vrijwilligers voor hun inzet gedurende het afgelopen jaar. De jubilarissen ontvingen voor hun jarenlange inzet een onderscheiding. Hoewel alle vrijwilligers even dierbaar zijn, werden de jubilarissen extra in het zonnetje gezet. Na een persoonlijke woord van waardering van hun taakveldcoördinator ontvingen zij een onderscheiding en een mooie bos bloemen.

Gewoon Bijzonder Marna van Nieuwkuijk presenteerde deze avond haar bedrijf 'Gewoon-Bijzonder', dat afge-

lopen jaar een samenwerking is aangegaan met de afd. Dongen van het Nederlandse Rode Kruis. 'Gewoon-Bijzonder' organiseert activiteiten speciaal voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking. Vanwege de samenwerking vallen de vrijwilligers van 'Gewoon-Bijzonder’ ook onder het Nederlanse Rode Kruis.

Overigens ging niemand met lege handen naar huis. Iedereen kreeg een kleine attentie met de spreuk ‘Een kleine daad heeft meer gewicht dan duizend grote woorden’. Het bestuur kijkt terug op een geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Misschien bent u er volgend jaar ook bij als vrijwilliger voor het Rode Kruis?

Tijdens deze feestelijke avond kon men zich laten tekenen door karikaturist Ronald Kronenburg.

Voor meer informatie: www.rodekruisdongen.nl

2013

we gaan het zien! WWW.OOGENBLIK.NU

Irene Mutsaers loste de puzzel uit de Kerstkrant op en dat leverde haar de hoofdprijs op, twee oudejaarsloten. Berend van de Pol van Cigo aan het Looiersplein reikte zaterdagmiddag de prijs uit. Of het haar wat heeft opgeleverd is nog niet bekend. De 30 miljoen zijn in ieder geval niet op har lot gevallen. Ze had al wel een idee wat ze zou doen met een grote prijs. 'Ik zou willen investeren in hulphonden voor mensen met een beperking'', vertelde zij.

Eén politiekorps voor heel Nederland Sinds 1 januari kent ons land nog maar één politiekorps onder leiding van korpschef Gerard Bouman. De 25 regionale korpsen, het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de voorziening tot samenwerking Nederlandse Politie (vtsPN) zijn in deze nationale politie opgegaan. De benamingen van de voormalige 26 korpsen verdwijnen uit het straatbeeld. Bovendien introduceerde het korps één digitaal loket voor heel de Nederlandse politie: www. politie.nl. De reorganisatie was nodig. In de snelle wereld had de logge politieorganisatie zijn langste tijd gehad. Het is niet meer van deze tijd dat de politie moet ploeteren met een wirwar aan vaak verouderde ICT. Dat zij overal in het land anders werken en in verschillende voertuigen rondrijden. Met deze reorganisatie krijgt het land een politie die alert reageert, snel communiceert en goed presteert. Op 1 januari werd de nieuwe Politiewet van kracht. De politie staat de komende twee jaar een ongekende reorganisatie te wachten. Daar zijn maar liefst 63.000 medewerkers bij betrokken. Zij moeten een plek krijgen binnen het korps. Maar tijdens deze verbouwing blijft de politiewinkel natuurlijk gewoon open. Het publiek mag er geen last van ondervinden. De politie wil zijn waar zij voor staat: het gezag op straat. Namens de samenleving, zodat iedereen zich er vrij en veilig voelt. De politie is niet alleen waakzaam, maar stelt zich ook onder alle omstandigheden dienstbaar op. Eén politie met één korpsleiding heeft als grote voordeel dat ambities sneller en doeltreffender waargemaakt kunnen maken. Daar gaat de

burger profijt van trekken. Iedereen kan bijvoorbeeld overal op dezelfde manier aangifte doen.

Meer veiligheid De komst van een nationale politie leidt niet tot minder blauw in de wijk. De wijken blijven de basis voor het dagelijkse politiewerk, ook al wordt de organisatie van het werk daar anders ingericht. Daarom introduceert de politie robuuste basisteams, waarin wijkagenten, noodhulp en recherche hun krachten bundelen. Het korps wil tevens effectiever samenwerken met burgers, bedrijven, instellingen en veiligheidspartners. Ook de bestrijding van kleine tot zware criminaliteit is gebaat bij één politie. Dit levert de slagvaardigheid en de flexibiliteit op die nodig zijn om de bevolking te beschermen. Vanaf 1 januari bestaat de politie uit tien Regionale Eenheden, de Landelijke Eenheid voor onder meer specialistische politietaken en het Politiedienstcentrum voor de bedrijfsvoering binnen heel de Nederlandse politie. Elke eenheid staat onder leiding van een politiechef. In de regio ZeelandWest-Brabant is dat sinds 1 januari Hans Vissers.

Welkom bij...

NU TRAINEN

16,95

e per maand Alle leeftijden Fitness/groepslessen

vanaf

Kerkstraat 45 - 313642 info@jeffreys.nl

Car Wash Center Dongen De Slof 54 Telefoon: 321313


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 2

+++ weer nieuwe aanvoer binnen +++ weer nieuwe aanvoer binnen +++ weer nieuwe aanvoer binnen

Windmolenweg 4, Dongen

pietonline.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 3

POLITIEBERICHTEN Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: bureau Oosterhout Wie op andere tijden aangifte wil doen kan een afspraak maken. De politie is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via het nummer 0900 - 8844

voor noodgevallen: 112

Danny de Jong overleden Op maandag 24 december 2012, is omstreeks 10.10 uur, tijdens een zoekactie opgezet door de voetbalvereniging Dongen de vermiste Danny de Jong (23) dood in een bosperceeltje bij een weiland aan de Breedstraat aangetroffen. De technische recherche heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Ook heeft in het mortuarium een schouw plaats gevonden. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf. De politie maakt geen verdere details bekend. Hij was zondag door zijn familie als vermist opgegeven. Met voetbalvrienden was hij zaterdagavond in Oosterhout gaan stappen. Hij is daarna op onbekende wijze naar huis gegaan, maar daar ook weer weggegaan. Zijn broer die later die nacht thuis kwam, zag enkele spullen van hem in de woning liggen. Familieleden hebben hem vervolgens zondag overdag bij de politie als vermist opgegeven. De technische recherche stelde in de woning een technisch onderzoek in. Zijn vermissing was voor leden van de voetbalvereniging Dongen aanleiding om vanmorgen een zoekactie op

touw te zetten. Tijdens deze actie werd hij dood aangetroffen, in een klein bosperceeltje nabij weilanden aan de Breedstraat. De politie heeft daarna het gebied afgezet en een technisch onderzoek ingesteld. Tanken zonder te betalen in gestolen auto De politie heeft op 29 december een 35-jarige inwoner uit Dongen en een 25-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Het duo reed in een gestolen auto en had kort voor de arrestatie getankt zonder te betalen. Dit beurde bij een tankstation Galgeveld in Dorst. Naar aanleiding van een melding van diefstal van brandstof bij een tankstation aan de Rijksweg de A27 in Dorst, keken agenten rond 15.30 uur uit naar een donker gekleurde Audi met daarin twee inzittenden. Het voertuig troffen ze korte tijd later aan op de Belgiëlaan in Dongen. Beide inzittenden voldeden aan het eerder opgegeven signalement. Onderzoek op het bureau wees uit dat de Audi, waarin het duo reed, gesignaleerd stond als gestolen. De kentekenplaten die de auto voerde, waren vals.

Uitslag scouting St. Jozef Kerstloterij Dit jaar speelde onze kerstloterij zich af bij een met ballonnen versierde kerststal. Klein probleempje: de ezel had alle lootjes opgegeten! De lootjes moesten daarom uit de kont van de ezel getrokken worden, haha. Dit alles onder het genot met een kop warme chocolademelk en een broodje knakworst. De winnende lotnummers voor een taart zijn: 231, 288, 758, 772, 1748, 2517, 3064, 3178, 3250, 4037, 4344, 4356, 4408, 5489, 5710, 5790, 6020, 6469, 6579 en 6963. Bel voor een taart een dag van te voren naar bakkerij Fillius, dan kun je tegen inlevering van je lot de taart meenemen. De kerstpakketten gaan naar: 2537, 3823, 4109, 4621 en 4622. Met de opbrengst van de loterij kunnen we onze de contributie laag houden en materiaal aanschaffen zoals tenten en kampmaterialen. Kijk op www. scoutingdongen.nl als je meer over ons te weten wilt komen.

Bijvoorbeeld over onze nieuwe speltak voor kinderen van vijf en zes jaar oud. We willen iedereen nogmaals bedanken voor het kopen van onze lootjes! Natuurlijk ook alle lootjesverkopers bedankt! Speciale dank aan onze sponsors: Schildersbedrijf Asselman aan de Dwarsweg Dongen Infraligne Fit en gezondheidscentrum aan de Lage Ham te Dongen Een gelukkig 2013 gewenst vol scoutingplezier!

e-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

Voorlezen Het jaar 2013 is uitgeroepen tot het 'Jaar van het Voorlezen' en dat is een besluit naar mijn hart. Het motto is: 'Wij gaan Voorlezen'. Je kunt het ook interpreteren als 'Wij gáán voor lezen' en ik hoop dat heel veel mensen dat gaan doen, of op zijn minst blijven doen. In dit digitale tijdperk kan de waarde van het gewone boek niet genoeg onderstreept worden. Lekker voorlezen uit een boek, knus op de bank of op de rand van het bed. Van lezen word je wijs, dat staat al decennia vast. En dat begint met voorlezen. Ik ga eerst op zoek naar een boek waarin wordt uitgelegd waarom de seizoenen zo onmerkbaar in elkaar overlopen. Voor mijn gevoel is het het hele jaar door hetzelfde weer. Het is toch vreemd om op Tweede Kerstdag in een aangenaam zonnetje door de Beekse Bergen te lopen en te genieten van het altijd weer vermakelijke schouwspel van de apen die zich vol overgave op het zorgvuldig voorbereide kerstmaal storten, er binnen de kortste keren een gigantische zooi van maken, om vervolgens weggejaagd te worden door de olifanten die ook wel wat lekkers lusten. Dat het werd opgediend door de Kerstman, maakte wel wat goed voor het ware kerstgevoel. De chimpansees werden ook getrakteerd. Voor hen waren de lekkermijen ingepakt in doosjes. Slim dat die beesten zijn, in een oogwenk waren alle pakjes die her en der op de klimtoestellen stonden uitgepakt. Vervolgens zoek ik een boek over de stand van zaken van onze economie. Volgens de mensen die daarvoor geleerd hebben gaat het nog steeds niet de goede kant op en alle media zijn er als de kippen bij om dat slechte nieuws uitgebreid en toch wat gekleurd, te melden. De detailhandel floreert niet echt. Er zitten nog heel veel mensen met een onverkoopbaar huis in hun maag. Anderen kunnen geen huis krijgen omdat ze net te veel verdienen voor een huurhuis en te weinig om een huis te kunnen kopen. Een baan krijgen en vooral houden wordt ook steeds moeilijker en zo kan ik nog wel even doorgaan. Of het nieuwe kabinet er in zal slagen het tij te keren is nog maar

de vraag. Het volgende boek gaat over tolerantie en respect. Mijn oudste dochter werkt in de zorg, in een woonvoorziening voor meervoudig gehandicapte volwassenen. Vorige week moest een van de mensen naar het ziekenhuis voor een onderzoek. Bij gebrek aan voldoende personeel, bezuinigingen, moest ze hem alleen begeleiden. Omdat ze niet te laat wilde komen en slechte ervaringen heeft met de deeltaxi, had ze die ruim op tijd besteld en was ze te vroeg in het ziekenhuis. De man die het onderzoek moest ondergaan is onder meer autistisch. Communiceren is lastig. Mijn dochter weet wat hij bedoelt, maar voor anderen is hij vooral luidruchtig. In de wachtkamer zat een vrouw met een kind. De vrouw negeerde mijn dochter en ging naar de balie om haar beklag te doen. Haar kind was bang. De baliemedewerkster ging daarop naar mijn dochter en verzocht haar naar buiten te gaan. Mijn dochter deed dat, omdat ze wel wist wat voor impact onrust heeft op haar cliënt. Protesteren zou geen zin hebben en bovendien moest hij ook nog meewerken aan het onderzoek, reden genoeg om hem niet van streek te maken. Ze ging naar buiten omdat het binnen overal druk was en ze niet nog een keer weggestuurd wilde worden. Jammer genoeg regende het. Ik was verbijsterd toen ze het vertelde. Zij niet. Ze zijn dat gewend in de woonvoorziening. Op een zonnige dag even een terrasje pikken met een groep is ook niet mogelijk. Ze worden gewoon geweerd of verzocht binnen te gaan zitten, zover mogelijk uit het zicht. Ik weet niet of de vrouw in de wachtkamer de moeite heeft genomen haar kind uit te leggen dat niet alle mensen hetzelfde zijn en dat die man in de rolstoel gewoon een patiënt is net als alle andere mensen. Over dat gebrek aan tolerantie maak ik me ernstig zorgen. Je moet wel een huid als een olifant hebben om werken in de zorg nog steeds leuk te vinden en dat geldt voor meer dienstverlenende beroepen. Ik zou die moeder aanraden op zoek te gaan naar een boek over mensen die een beetje anders zijn en haar kind wat te leren over tolerantie en respect. Ik ben bang dat ze bij thuiskomst haar kind gedumpt heeft voor de tv en zelf achter de computer is gaan zitten om haar ervaringen te delen met haar virtuele vrienden op Facebook. Ik hoop van harte dat het voor iedereen een mooi jaar wordt, met heel veel (voor)leesplezier.

Gezien in dongen

Afgelopen zaterdag opende stichting Parkplezier in park Vredeoord de Vikingschommel. In zijn toespraak keek Thomas Bernard terug op het werven van fondsen voor de aanschaf en opende de schommel met een confettikanon.

Kunstveiling voor het Hospice De Stichting Vrienden van het Hospice De Volckaert organiseert op zondag 24 maart 2013 een kunstveiling en verkooptentoonstelling in de hal van het gemeentehuis met originele werken van beeldend kunstenaars uit Dongen, Gilze Rijen en Oosterhout. Zij stellen zich voor:

Cindy Schröder Cindy werkt bij Artenzo, het atelier van Amarant gevestigd aan de Fr.Erensstraat 5 in Tilburg. Zij zit nog in een experimentele fase, waarin zij volop op zoek is naar zichzelf. Veel stijlen en technieken passeren de revue. Haar eigen stijl begint zich wel steeds beter te ontwikkelen, maar heeft het maximale nog niet bereikt. Als haar keuze in techniek meer is bepaald gaan we proberen Cindy meer vanuit haar intuïtie en fantasie te laten werken en minder vanuit concrete voorbeelden. Gezien haar huidige werk zit daar nog voldoende progressie in. Haar motivatie om te schilderen is sterk gegroeid. Cindy verkiest het schilderen op doek boven het werken op papier. Haar composities en kleurpalet zijn helder en alles heeft een duidelijke plaats. Haar voorkeur op dit moment gaat uit naar onderwerpen met veel details en mede door haar drang naar perfectionisme levert dit zeer verfijnde en gedetailleerde werken op. Een aantal doeken van Cindy zijn inmiddels verkocht en hangen nu o.a. in Parijs.

Over Artenzo Artenzo is een centrum voor beeldend werk van Amarant en staat open voor iedereen, maar met name voor mensen met een verstandelijke beperking, die hun kunstzinnige talenten willen gebruiken

memorandum — weekenddiensten ARTSEN

TANDARTSEN

huisartsen Huisartsenpost Amphiaziekenhuis in Oosterhout (naast de hoofdingang) is op weekdagen geopend van 17.00 uur tot 08.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 08.00 tot 08.00 uur. Telefoon: 0162 - 435000. De Dienstapotheek is op werkdagen open van 18.00 uur tot 08.00 uur en in de weekenden van 08.00 tot 08.00 uur

BLOEDAFNAME Voor bloedafname bij de prikpost van Lijn2.net (St. Elisabeth en TweeSteden ziekenhuis) kunt u maandag tot en met vrijdag van 08.45 tot 09.45 uur terecht bij Thebe, Planetenstraat 25 in Dongen. Zie voor meer informatie: www.lijn2.net/prikposten.

DIERENARTSEN

verloskundigen PRAKTIJK Luna Medisch Centrum Beljaart, Kloosterpad 13E. Alleen spreekuur op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen op het telefonisch spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.Telefoonnummer: 0162 312834.

APOTHEKERS

DIERENARTSEN M.C. Verhagen, dierenarts voor gezelschapsdieren, Tamboerijnlaan 16, 5101 AM Dongen Tel. 317005 . Inloopspreekuren:

Ma tot en met vr 08.30 09.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur, ma,wo,vr 13.00 tot 14.00 uur. 5/6 januari : geen gegevens ontvangen.

WELZIJN OUDEREN DONGEN Aanmeldadres voor maaltijdvoorziening aan huis, personenalarmering, huisbezoek door ouderenadviseurs, etc. SWOD in De Volckaert. Openingstijden : werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur: tel. 0162 - 375 296.

Dierenartsen Dier en Dongen Hoge Ham 106, Dongen. Tel: 0162-325555 Spreekuur volgens afspraak. Vrij inloop spreekuur maandag, woensdag, vrijdag 18.00u-19.00u en maandag t/m vrijdag 13.30u-14.00u.

CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN Spreekuur: maandag t/m vrijdag van 8:30-10:30 uur Planetenstraat 25 5101 TS Dongen tel: 0800-3 65 65 65 www.jeugdengezindongen.nl

BBV Dongen e.o. Belangenvereniging voor huurders en slimmmer kopers van Vieya. tel. 06 19021207. Inloopspreekuur iedere eerste woensdag van de maand Brabantpark 7 van 18.30 tot 19.30 uur.

WONEN, ZORG EN SERVICE IN DE WIJK (WZSW) Dienstenservice voor 65+ers en mensen met een beperking. Cheques voor één uur dienstverlening kosten 5 euro. Voor afspraken: Ingrid Oosterling. tel. 0162 386556 (of 0162 314138) e-mail: wzsw@stichtingrichting.nl. Bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur.

Dierenkliniek Procureurweg Dierenarts E. Vettorato . Ma.t/m vrij. volgens afspraak tussen 08.30 en 19.00 uur. Ieder weekend dienst met spreekuur volgens afspraak op zaterdag en op zondag tel. 376470.

Happy New Year! Dat 2013 een lekker jaar mag worden!!! VRIJDAG:

Rozijnenbol de 6e GRATIS ZAteRDAG:

Kaiserbroodje de 6e GRATIS 2013 begint echt lekker bij ... Banket en Fijnbrood

Thebe Thuiszorg Organisatie voor thuiszorg, thuiszorgwinkel, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, voeding en dieet en personenalarmering. Voor alle diensten dag en nacht bereikbaarvia: tel.0900-8122

Maatschappelijk Werk Planetenstraat 25 5051 TS Dongen Telefoonnr.: 0162-319331 Spreekuur maandag t/m donderdag van 08.30 - 10.30 uur

een zaak van smaak! Hoge Ham 79 Telefoon: 312616 Fax: 319770

en ontwikkelen. Bij Artenzo ligt de nadruk in de begeleiding van het individu bij zijn persoonlijke artistieke en technische ontwikkeling. Het programma is aangepast aan de individuele talenten en mogelijkheden. Een specifieke, algemene methode wordt niet toegepast, omdat anders het spontane karakter van het werk verloren gaat. Er wordt gewerkt vannuit de ondersteuningsvragen die zijn vastgelegd in het persoonlijk plan, wat voor iedere cliënt wordt geschreven.

Expositie Meer nieuws over Artenzo is te vinden op de site: www.artenzo.nl. Het atelier bezoeken kan ook. Tot en met 25 januari is er een tentoonstelling met werk van clienten. De titel van de tentoonstelling is : Helden. Artenzo is geopend voor bezoekers van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 15.30 uur.

Ook voor al uw timmerwerk, deuren, ramen, kozijnen, enkel/ dubbelglas, dakramen en aftimmerwerk


edrijf edrijf delijke delijke

g g

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

Jouw weg met mij mijn weg met jou één weg onze weg samen onderweg geen doodlopende weg maar een levensweg José Met veel verdriet moeten wij geheel onverwacht afscheid nemen van mijn allerliefste maatje, onze onvergetelijke vader en de allerleukste opa die een kind zich wensen kan

Frans Nijsen

PAGINA 4

Dankbetuiging Hiermede betuigen wij onze oprechte dank aan H.H. doktoren, verplegend personeel, familie, vrienden, kennissen en buurtbewoners voor de vele blijken van medeleven na het overlijden van pa, schoonvader, opa en overgrootvader

André den Boer Deze warme sympathie is voor ons een grote steun geweest. Kinderen Kleinkinderen Achterkleinkinderen

echtgenoot van

José van Mil in de leeftijd van 77 jaar. José Nijsen-van Mil André en Conny Pieter Tijs Anita en Ronald Loek, Teun Judith en Vincent Céline, Bibian, Pepijn 23 december 2012 Mies van de Rohestraat 54, 5103 NN Dongen De afscheidsdienst voor Frans heeft plaatsgevonden op vrijdag 28 december in de aula van crematorium Maaslanden te Vlijmen.

Dankbetuiging Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor de lieve brieven en woorden na het overlijden van mijn moeder en onze oma Mevrouw

Y. Kruijs-Posthumus

Nienke Kruijs Jan-Piet Kruijs en Floortje Hoekstra

Ons bereikte het droevige bericht van het overlijden van de papa van Sven en Quin:

Corné de Jong

Namens alle kinderen, ouders en medewerkers willen wij Birgit, Sven en Quin, familie en vrienden heel veel sterkte wensen. Kindercentrum Petito’s, Dongen

Dongen, december 2012 Nooit meer Nellis Nooit meer hé keukenboer Nooit meer een bakske doen Nooit meer met jou lachen Nooit meer samen (aprés)skiën Nooit meer samen een 3e helft Nooit meer samen saté eten Nooit meer samen vlamtosti’s eten na het pyjamabal Nooit meer proosten op de vriendschap met een schrobbelèrke Nooit meer …………. Corné, rust zacht we zullen je nooit vergeten! Sander en Juliette, Huub, Rijk Jörgen en Martine, Jente, Mette Ivo en Nicole, Evi, Veerle Jurgen en Annemieke, Luna, Siep Rob en Femke, Siem

Wat zo diep in je hart zit, kun je door de dood niet verliezen. Na een energiek leven, vol liefde, aandacht, zorg en begrip voor ons en anderen, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve schat en ons mam

Nellie van Loon - Pieren

Uw naai- of lockmachine stuk!? Dan naar

Het Stoffenpalet Hoge Ham 67, Dongen, tel. 0162-315517, het service-adres bij u in de buurt, van:

Verkoop, reparatie, service en instructie van alle merken! Gratis halen/brengen, vooraf altijd prijsopgave. Info: tel. 013-5113996 of www.habotex.com

Tai Chi Chuan/ Taijiwuxigong. Een gezonde start in 2013 !! Lessen 50+maandag 7 januari 10.00-11.15 uur en woensdag 9 januari 9.30-10.45 uur. Langzaam bewegen is gezond, helpt Uw lichaam en geest ontspannnen. Wekelijks les volgen doet uw klachten verminderen. Info 0161226246 / 0630152519, www. tai-chi-b-one.nl Rijen, Cultureel Centrum „De Boodschap“ Nassaulaan 65, 10 lessen 95 euro. proefles 8 euro. AFSLANKSTUDIO LIBRA Slank & Fit. Door middel van Warmtecabines. Gezond eten en geen honger gevoel. Veel recepten adviezen en persoonlijke begeleiding snel resultaat. In een gezellige omgeving Info: Cilie Wassing 0162 428528 Wilt u afvallen en heeft u moeite om het vol te houden. Dan hebben wij voor u de oplossing! Wij bieden binnen 60 dagen resultaat. Afvallen in combinatie met sport en voedingsbegeleiding. Bel Lila 06-48763505 Ferdy 06-18435918 www. gezondannonu.nl Antiek-renovatie Hans Swanenberg. Verwijderen van verf- en laklagen. Opnieuw kleuren en/of lakken. Ook voor al uw overige meubelen. Tevens straal- en spuitwerk. Zevenb.-Hoek. Telefoon 0168-452451. www. antiekrenovatie.nl

Meenz DongenIce: Nog een paar daagjes genieten! Het zit er alweer bijna op: Meenz DongenIce 2012-2013. Maar iedereen in Dongen en omstreken kan nog een paar dagen genieten van de schaatsbaan, de Jumbo Roetsjbaan en de gezellige winterhuiskamer. Deze week zijn er nog verschillende optredens in de winterhuiskamer te bewonderen. Vanavond treden Rene Broeders en Marinda Wijnen op en vrijdagavond is er een optreden van de Noud Brabant Band. Zaterdagmiddag treedt het jeugdorkest van Harmonie Aurora op, gevolgd door het Keurschlagerfestival! Aanstaande zondag eind van de middag zit het er dan echt op voor dit jaar. Vanaf 15.00 uur is er een spetterend smeltfeest met een vlammend optreden van Cover Up, gevolgd door een sluitingsceremonie om 17.00 uur. Ook hier bent u allen van harte welkom. Zondag is dus ook tevens de laatste mogelijkheid om uw Jumbo Roetsjmunten in te leveren. Dus kom de komende dagen nog een keer naar Meenz DongenIce om dit spektakel mee te beleven. De entree van onze winterhuiskamer is nog steeds gratis. Op 29 december werd maar liefst de 10.000ste schaatser verwelkomd bij Meenz DongenIce. Mevrouw Driessens kreeg samen met haar kinderen van voorzitter Jeroen de Roos bloemen, snoep, roetsj- en schaatskaarten en een dinerbon!

Steun ons in de strijd tegen littekens!

geef op 20.21.22

www.brandwondenstichting.nl

Nageltafels te huur in nieuw in te richten nagel- en manicure salon in centrum van Rijen, vanaf 1 februari 2013. Fulltime of parttime. Zeer gunstige tarieven. Ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur ! Geinteresseerd? Bel naar 06-81339361 HERBALIFE:gewicht beheersen en meer vitaliteit. Pers. begeleiding en gegarandeerd resultaat! SMS „PROEFPAKKET“ naar 06-28230358. Zie www. majaseelen.nl

STUCADOORSBEDRIJF DANNY VAN TILBORG Voor al uw stucadoorswerk zoals glad pleisterwerk, spachtelputz,en airless spuiten,frescolori, enz. Bel voor een gratis en vrijblijvende offerte 06-22727458 of www. vantilborgstucadoorsbedrijf.nl / info@ vantilborgstucadoorsbedrijf.nl

Vakkundige en snelle reparaties aan uw koelkasten, diepvriezers, wasmachines en drogers enz. W. v.d. Heijden, Stationsstraat 62, 5121 EE Rijen. tel. 0161-222849. Ook verkoop van huishoudelijke apparaten. DE INDISCHE KEUKEN start nieuwe kooklessen vanaf 7 januari. MAKANCATERING.NL 06-10352980

echtgenote van

Kees van Loon * Dongen, 6 oktober 1937

† Dongen, 24 december 2012 Kees van Loon Sandra en Peter Patrick en Karen

Dahliastraat 57, 5102 ZC Dongen De crematie heeft plaatsgevonden op maandag 31 december te Tilburg.

Voor al uw binnen- en buitenschilderwerk Patrick Peeters Bosboomstraat 18 06-52305180 5102 EE Dongen info@peetersschilderwerken.nl www.peetersschilderwerken.nl

Podotherapie Van der Pas

Voor al uw voet- en loopproblemen

3-1-2003 3-1-2013 Liefdevolle herinneringen die blijven aan LOEK VAN GELDEREN

www.vangompel zonweringen.nl Actie zonweringen en rolluiken tel. 0416-361575 Ook voor uw screens, hordeuren, garagedeuren, markiezen en raamdecoratie!

Voor het blank maken of in kleur spuiten van eiken en gefineerde meubels P.van Riel www.blankmaken.nl Bel voor gratis offerte 0416282036/0653190973

de helpende hand als een dierbare wegvalt de helpende hand als een dierbare wegvalt

0162 0162 -- 31 31 24 24 35 35

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen

www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl

Podotherapeutische zolen Sport- en kinderzolen Pedicurebehandelingen (ook Diabetes)

Winterkorting van 1 oktober tot en met 20 maart 2013

Dongen: Europaplein 47, 0162-315997 Geertruidenberg: Mauritsstaete, Stadweg 9, 0162-518215 Behandelingen worden geheel tot gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar

www.podotherapievanderpas.nl ADVOCATENKANTOOR TENNEBROEK Wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig 2013! In verband met de feestdagen vervalt het gratis inloopspreekuur van 20 december 2012 tot en met 3 januari 2013 We zien u graag weer op 10 januari 2013 van 19.00 uur tot 20.00 uur Kardinaal van Rossumstraat 58 - 5104 HN DONGEN Tel (0162) 32 02 42 info@tennebroek.nl Fax (0162) 31 21 01 www.tennebroek.nl

BRIDGECURSUS Ben je toe aan een nieuwe invulling van je vrije tijd. Er start op maandagavond 14 januari 2013 weer een cursus Bridge, een spel dat blijft boeien. Deze cursus bestaat uit 12 lessen, die telkens op maandagavond worden gegeven in De Cammeleur te Dongen. De cursus waarbij thuis ook op internet geoefend kan worden, wordt gegeven namens de Bridgeclub Dongen. Cursuskosten bedragen €60,- per persoon. Interesse? Bep van Baarle 0162-321687 of Ed van Boxel 06-10117041.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 5

Besluiten B&W Wilt u het Hospice ondersteunen en houdt u van kunst? Bestemmingsplan 's Gravenmoer Dorp Het college heeft kennisgenomen van de ingekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ’s Gravenmoer Dorp. Het plan, dat voorziet in de integrale herziening van alle voor de kom van ’s Gravenmoer geldende bestemmingsplannen, heeft in het kader van de wettelijke procedure gedurende zes weken ter inzage gelegen. In deze periode zijn slechts vier zienswijzen ontvangen. Een aantal zienswijzen geeft aanleiding om de gemeenteraad voor te stellen het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. Het presidium wordt voorgesteld het onderwerp te agenderen voor de opiniërende raadsvergadering van 31 januari 2013 en voor de besluitvormende raadsvergadering van 21 februari 2013.

Verhuur grond Het college heeft besloten het perceel achter Lange Veertel 57, 59 en 61 voor de periode van 25 jaar te verhuren aan de bewoners van deze woningen. Het perceel achter deze woningen is eigendom van de gemeente. Dit perceel is bestemd voor toekomstige woningbouw. De bewoners hebben verzocht om de woningbouw op het betreffende perceel uit te stellen en het perceel gedurende een termijn van 25 jaar aan hen te verhuren. Omdat woningbouw op deze locatie momenteel niet noodzakelijk is wegens de ontwikkeling van het plan Elzenweide behoort verhuur tot de mogelijkheden.

Voertuig Het college heeft ingestemd met de aanschaf van een straatreinigingsvoertuig voor een bedrag van € 38.362,-.

Bodemkwaliteit Het college heeft kennis genomen van het verloop van de regioprojecten grondstromencoördinatie en bodemenergie. Het college gaat akkoord met het vervolgen van deze twee projecten waarbij de gemeente Dongen trekker en voorzitter is. In 2008 zijn elf gemeenten gestart met regionale amenwerking waarbij in 2011 één gezamenlijke regionale bodemkwaliteitskaart en een bodembeheernota werd vastgesteld. Begin 2012 zijn er nieuwe regionale bodemkwaliteitskaarten ontwikkeld. In de meeste gemeenten is het aspect bodemenergie nog onderbelicht. De gemeenten wilden graag de mogelijkheden van toepassing van bodemenergie gaan verkennen. Door de wijziging van het Besluit bodemenergie zijn er in 2012 taken overgedragen van de provincie naar de gemeenten. Dit vraagt om nadere afstemming van beleid.

door Ton Zinger Als het aan de Stichting Vrienden van het Hospice ligt, wordt 2013 het jaar waarin een geweldige kunstveiling voor het hospice werd georganiseerd. Het is bij voorbaat al geweldig omdat een groot aantal beeldend kunstenaars uit Dongen, Gilze Rijen en Oosterhout medewerking verleent en er maar liefst 40 originele kunstwerken verhandeld kunnen worden. Dat gebeurt op zondag 24 maart van 14.00 tot 16.00 uur in de centrale hal van het gemeentehuis in Dongen. In de week van 18 tot en met 24 maart is er een kijktentoonstelling, die te bezichtigen is tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Eind februari is de catalogus beschikbaar. Het hospice ondersteunen kan door een bedrag op de rekening te storten, maar een kunstwerk kopen is natuurlijk veel leuker. Het motto van het bestuur van de Stichting is dan ook niet voor niets: 'Wilt u het Hospice ondersteunen en houdt u van kunst? Kom dan naar de kunstveiling'. Eind van de maand zijn de posters en flyers klaar en zal deze oproep overal te zien zijn. De posters en de flyers worden gemaakt door Timmers Visuele Communicatie bv aan de Hoge Ham. Het bestuur van het hospice is er in geslaagd kunst binnen te halen, nu nog de kopers en ook daaraan wordt hard gewerkt. Het zal niemand ontgaan dat er een kunstveiling wordt georganiseerd.

Een voorproefje

Waar te beginnen? Wat moeten  Of kan het ? wij regelen voor de kinderen   en  hoe te vertellen? Moeten wij een   advocaat nemen? Of kan het   anders?     Hoe       alles     te verdelen? Hoe hoog is Of kan het ? de alimentatie?     Wat mogen wij zelf beslissen?   

Hoe









 

       ۰      ۰





Hoe



۰



 



۰

 

  







۰



                  

 

۰ ۰ ۰



    



Beeld van Piet Haagh bekend en wordt gestart met het maken van de catalogus. Dat wordt een boekje met veel informatie over de kunstenaars, over

Het vermogen van de stichting bestaat uit bijdragen van vaste donateurs en schenkingen. Het geld wordt besteed aan twee doelen. Het gaat om materiele zaken die niet uit de reguliere exploitatie bekostigd kunnen worden, maar die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving van de tijdelijke bewoners voor wie het hospice een warm en gastvrij alternatief voor thuis moet kunnen zijn. Het tweede doel is het ondersteunen van het vrijwilligerswerk. Het hospice voorziet in werving, selectie, opleiding en coaching van de vrijwiligers. De kosten hiervan komen voor een deel voor rekening van de stichting.

Echt een voorproefje geven van wat er in maart te koop is kan eigenlijk nu nog niet, omdat een aantal kunstenaars speciaal voor de veiling nieuw werk maakt. Eind van de maand is er meer

 Dan komen de vragen:  

Doelstelling

beeld 'Nabij' van Jos de Wit

 

het hospice en over de stichting. Wat al bekend is, is dat Piet Hohmann speciaal voor de veiling een replica in cortonstaal maakt van de olifant die bij de vijver in het Dongepark staat. Jos de Wit heeft een aantal jaren geleden voor het hospice het beeld 'Hommage' gemaakt, dat in de vijver in de tuin staat. Voor de veiling geeft hij een ontroerend mooi bronzen beeld dat hij maakte toen zijn echtgenote kortgeleden overleed na een lang ziekbed. Toon Oomen is de architect van het hospice. Hij heeft er een bijzonder gebouw van gemaakt en herinnert zich dat het nog een hele strijd was om het zo ruim en luxe te mogen maken. Naast architect is hij ook beeldend kunstenaar en hij staat met veel plezier een van zijn werken af. 'Zo'n mooi gebouw verdient een goede exploitatie en dat kost nu eenmaal geld', vindt hij. Piet Haagh werd geboren en getogen in Dongen. Hij woont tegenwoordig in Rijen, maar heeft nog steeds banden met Dongen. Hij levert een bronzen beeldje met de naam: l'arbre humain.

Schilderij van architect Toon Oomen

Nieuw bij Het Kunstpodium: Atelierklas Wil jij ook de kunstenaar in je naar boven laten komen in het nieuwe jaar? Vanaf januari kan dat. Dan gaat Het Kunstpodium in Dongen, Gilze en Rijen van start met de Atelierklas. Kunstenaar Niels Ballemans verzorgt deze inspirerende cursus in beeldende kunst. Op basis van razend enthousiaste reacties van basisschoolleerlingen tijdens het project ‘Leer met Lef’ heeft Het Kunstpodium besloten om deze Atelierklas als cursus aan te bieden voor kinderen, jongeren en volwassenen. Niels zijn lessen zijn er vooral op gericht om de kunstenaar in jezelf wakker te maken. 'Dat klinkt misschien vaag, maar mijn ervaring is dat de beste kunst uit de mensen zelf komt. Tijdens Leer met Lef was het zo gaaf dat kinderen door te experimenteren dingen ontdekten. Ik heb ze bijvoorbeeld met houtskool laten werken op verschillende soorten muziek. Van hardcore tot klassiek. Het is erg mooi om te zien wat dit met ze doet. Ook heb ik ze gevraagd om hun gevoel te verbeelden op een stuk leer. Het resultaat is echt geweldig geworden', aldus Niels. Niels Ballemans is geboren en getogen in Dongen en werkt al jaren als kunstenaar. Hij ziet

kunst als expressiemiddel. Niels: “Het moet je direct raken. Daar was Herman Brood bijvoorbeeld erg goed in. Afrikaanse kunst is vaak primitief en daardoor erg krachtig.” De liefde voor Afrika heeft Niels overigens niet voor niets. Hij heeft er bij elkaar een jaar door Afrika gereisd. Dat zie je ook terug in zijn kunst.

Informatie Als je geïnteresseerd bent, like dan ook onze Facebookpagina: www.facebook.com/HetKunstpodium. Binnenkort kun je hier meedoen aan een kunstzinnige wedstrijd waarbij je kans maakt op een gratis cursus. Meer informatie over de Atelierklas vind je op www.hetkunstpodium.nl.

Gaat u scheiden? Gaat Gaat uuscheiden? scheiden?

Rolf Vullings nieuwe voorzitter Het bestuur van de stichting bestaat uit: Giel Daems, Desiree Laterveer, Ton Schellekens en Ton Zinger. Met ingang van 1 november is Rolf Vullings de nieuwe voorzitter. Hij is in Dongen maatschappelijk betrokken bij veel initiatieven zoals DongenIce. 'Ik zet mijn netwerk graag in om maatschappelijke doelen te steunen en verder te ontwikkelen. Het hospice is zo'n maatschappelijke organisatie. Ik wil me graag inzetten om de doelstelling van de stichting waar te maken en de financiele positie op een gezond peil te houden´, zegt Rolf, die een schat aan ervaring in fondswerving meebrengt.

Meer weten? Het bestuur van de stichting is graag bereid meer informatie te geven en is bereikbaar via het secretariaat: tel. 0162 321683 of email: t.zinger@home.nl

Gaat u scheiden?

‘Dag Sophie veel plezier bij mama’ ‘Dag Sophie veel plezier bij mama’ ‘Dag Sophie veel plezier bij mama’ ‘Dag papa, tot maandag’ ‘Dag papa, tot maandag’ ‘Dag papa, tot maandag’

Wij regelen uw hele scheiding! Van Wijouderschapsplan regelen uw hele scheiding! Van het tot alimentatie Wij regelen uw hele scheiding! Van hetvan ouderschapsplan tot alimentatie en uw woning tot verzekeringen. het ouderschapsplan alimentatie verzekeringen. en van uw woning tottot Inclusief opmaak van convenant! en van uw woning tothet verzekeringen. Inclusief opmaak van het convenant! Wij werken met u van beidehet samen. Inclusief opmaak convenant! Wij werken met u beide goedkoper, samen. Hierdoor is uw scheiding Wij werken met u beide samen. Hierdoor is uw en scheiding goedkoper, sneller geregeld minder schadelijk Hierdoor is uw scheiding goedkoper, sneller geregeld en minder schadelijk voor kinderen. sneller geregeld en minder schadelijk voor kinderen. voor kinderen. Meer weten? Bel ons gerust voor een Meer weten? Bel ons gerust voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Meer weten? Bel ons gerust voor een kosteloos kennismakingsgesprek. kosteloos kennismakingsgesprek. BreAss Hoge Ham 75 BreAss BreAss Dongen Hoge Ham 75 Hoge Ham 75 0162-317660 Dongen Dongen www.breass.nl 0162-317660 0162-317660 www.breass.nl  www.breass.nl 

 

    

Overtredingen uitkeringsregels strenger bestraft Vanaf 1 januari 2013 wordt de wet strenger als iemand zich niet aan de regels houdt bij sociale uitkeringen. Veel mensen hebben te maken met het sociale stelsel bijvoorbeeld als uitkeringsgerechtigde, als gepensioneerde of als werkgever. De nieuwe wet heet ´Wet aanscherping handhaving en sanctiebeleid SZW-wetgeving´. Als de gemeente constateert dat iemand te veel bijstandsuitkering heeft ontvangen, moet het teveel ontvangen geld volledig worden terugbetaald. Daar bovenop krijgt men hetzelfde bedrag als boete. Voor wie opnieuw in de fout gaat wordt de boete nog hoger, namelijk 150%. Daarnaast kan na de tweede overtreding een bijstandsuitkering maximaal drie maanden worden stopgezet.

Wijzigingen doorgeven Een bijstandsuitkering is een uitkering die deeigen inkomsten aanvult tot het normbedrag dat in de persoonlijke situatie geldt om rond te kunnen komen. Het is dus heel belangrijk om wijzigingen direct door te geven. Dat geldt voor de verandering in de leefsituatie. Voor alleenstaanden gelden andere bedragen dan voor mensen die samenwonen. Soms hebben mensen helemaal geen recht meer op een uitkering. Ook al is het maar een dagje werk of een ochtendje in de week, als er geld verdiend wordt moet dat worden opgegeven. Alle inkomsten moeten worden gemeld bij de gemeente. Voor mensen met een bijstandsuitkering geldt dat de waarde van hun bezittingen niet boven een bepaald bedrag uitkomen. Het gaat hierbij om zaken als spaargeld, aandelen maar ook zaken als dure apparatuur, een auto, sieraden of een huis of grond in het buitenland. Voor het bezit van een eigen (koop)woning gelden aparte regels. De gemeente controleert regelmatig of mensen zich aan hun plichten houden. De gemeente is aangesloten op een digitaal informatiebestand waarin gege-

vens van UWV, Belastingdienst, RDW, de SVB en andere publieke organisaties zitten. Door de samenwerking met deze organisaties, beschikt de gemeente over veel gegevens . Als deze gegevens anders zijn dan de gegevens die worden opgegeven is dat vaak een reden voor de start van een onderzoek.

Overgangsregeling Bij de invoering van de nieuwe regels wordt een overgangsperiode gehanteerd. Dit houdt in dat overtredingen en strafbare feiten begaan vóór 1 januari 2013 vallen onder de regels van het oude recht. Overtredingen die begaan zijn voor 1 januari 2013 maar die doorgaan na 31 januari 2013, vallen onder de nieuwe regels. In januari 2013 heeft men de gelegenheid om overtredingen uit 2012 of eerder te melden zonder dat u met de nieuwe, strengere regels te maken krijgt. Meer informatie is te vinden op www.weethoehetzit.nl; dé wegwijzer in regels bij uitkeringen. Het is ook mogelijk contact op te nemen met een klantmanager van de afdeling Werk, Inkomen & Zorg. via telefoonnummer 14 0162.

Nieuwjaarsbijeenkomst 's Gravenmoer Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en elkaar een goed jaar te wensen is een nieuwjaarsbijeenkomst voor alle inwoners van 's Gravenmoer. Dat gebeurt op zondag 13 januari van 16.00 tot 18.00 uur bij restaurant SED. Om organisatorische redenen wordt aan mensen gevraagd zich aan te melden en voor 15 euro een kaart te kopen.De kaart is goed voor twee uur gratis drinken en een paar hapjes. Voor kinderen is er een speciaal tarief. Kaarten zijn te bestellen door te bellen naar: 0162 313637, 313969 of 314754. Mailen kan ook: nieuwjaarsreceptie2013@hotmail.nl. Vóór 7 januari 2013.

BRUIJNS UITVAARTVERZORGING Voor alle verzekeringen en geloofsovertuigingen

‘Dienstbaar zijn in een persoonlijke situatie’ Antoine Bruijns - Uitvaartondernemer

Tel. 0162 - 457775 (dag en nacht)

Kantoor: Prins Frederikstraat 1-3 4901 LV Oosterhout info@bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 6

Jos en Carolien Sengers en alle medewerkers van Jumbo Dongen wensen u een gezond en gelukkig 2013 NAAST ONZE LAAGSTE PRIJSGARANTIE BEGINNEN WE JANUARI 2013 MET EXTRA KNAL-AANBIEDINGEN Bounty-Mars-Milky Way-Snickers of Twix mini’s zak 460 gram

voor slechts

Douwe Egberts Kruidenthee

1.49

diverse varianten - pakje

Beemster gesneden kaas diverse soorten - pakje 175 gram Nu elk 2e pakje naar keuze voor de

Halve prijs

Pot 360/720 ml Bij aankoop van een pot naar keuze

garnalen-geitenkaas-gerookte zalm-italiaanse kip of rivierkreeftjes Bak 400 gram voor slechts

2.99

2

diverse soorten pak 176/230 gram 2 pakken naar keuze

2

2

5.00

5 2.00

munten voor slechts kilo

2

munten

tes am paprika

voor slechts

12

Wit of meergranen Zak 4 stuks

1.49

diverse soorten Per pak

Lekker Brabant Grote Eierkoeken pak 4 stuks

2

munten

Remia Top Down sauzen Diverse soorten Tube 500 ml

Twix-Bounty of Milky voor slechts Way Mini’s zak 375 gram

4

munten

3 0.98

munten

4.98

Coolbest Pak 1 liter Diverse smaken

***Nederlands voor SPAANSsprekende groep of privélessen lessen overdag in Oosterhout ***** Taalexpress: 06-18945012 Ruimte te huur in bestaand geheel verbouwd winkelpand van nagelstyliste in centrum van Rijen. Uitermate geschikt voor oa pedicure, masseuse. Alle voorzieningen aanwezig. Ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur ! Geinteresseerd? 06-81339361 B-one wenst u een energierijk 2013 toe, waarbinnen u bewuster met uzelf en de omgeving omgaat en groeit als mens. De praktijk is vanaf 7 januari weer geopend. Klachten worden aangepakt met : ontspanningsmassage (ook preventief), Oorkaarsen (Hopi), Bachbloesems, Moxa, Voetreflex en Buqi. Meer info www. tai-chi-b-one.nl Afspraak tel. 0161226246 of 0630152519. De praktijk is ziekenfonds erkend.

9.98

Bavaria 0% Kellog’s wit-rose of lemon Tussendoortje Sixpack flesjes of blikjes Doos 6 repen Diverse soorten

munten

OpEninGSTiJDEn Ferrero Ma 8.00-20.00 uur; Di 8.00-20.00 uur; Kinderproducten Wo 8.00-20.00 uur; Do 8.00-20.00 uur; o.a bueno, surprise-ei, Vrij 8.00-21.00 uur; Zat 8.00-20.00 uur.

Jos Sengers

Dongen, Hoge Ham 113

Fles 1,5 liter T11 en T16 chocolade geldig van zaterdag 5 januari 2013 Diverse soorten Aanbiedingen Per pakje tot en met zaterdag 12 januari 2013.

gsmunten worden verstrekt bij aankoop van bovenstaande producten van wo 13 juni t/m di 19 juni 2012. StoffeerderijvanHoorn ***SALSAdansen*** Jacques de LOODGIAlle praktijken van SpiVoor al uw meubelstof- voor beginners ETER ritueel Dongen .nl wenof halfgevorderden feerwerk! 0651374051 sen u een inspirerend donderdags Bel voor een vrijblijvenCV-installatie vervangen 2013! Kijk ook op www. Rulstraat 4 de offerte onderhoud en repaspiritueeldongen.nl Oosterhout 06-19748242 ratie. **** www.stoffeerderijvanErkend Vaillant en ook privélessen hoorn.nl Remeha dealer. Schilder en/of Behanwww.ritmo-latino.nl Stadsverwarming. gwerk ? Bel :016206-18945012 Spoelen van vloerver684282 Gerrit Kooijman warming. schilder en behangwer***ZUMBA*** NAAILESSEN leer Plaatsen van sanitair en ken. Nu Winterkorting Bewegen op kleding maken in kleine kranen. en 10 % op behang , caribische muziek groep, er is plaats op Water, gas en CV-leidinkeuzen uit 10 boeken . Ook vr 55-PLUSSERS ma avond en middag, gen plaatsen, vervanDus ; schilder, saus of ACTIE: 4 keer voor goede begeleiding, veel €10,gen en reparatie. behangwerk, met Gerrit persoonlijke aandacht. t/m 30 jan Zinkwerk, ook maazit u sterk .E.mail ger. Laat je informeren en twerk. ko@ziggo.nl lessen in O‘hout Platte daken vervangen inspireren!Tineke de *** Wit lerares coupeuse ***Spaans leren*** en reparatie. www.ritmo-latino.nl tel 0162-795136 privélessen 0161412057 06-18945012 **** beginners gevorderden conversatie lessen in O‘hout **** info@ritmo-latino.nl 06-18945012

1.00

1

munt

5

munten

6 witte puntbroodjes, 9 mini krentebollen en overheerlijke roombotercake Coca Cola ofeen Fanta Knorr wereldgerechten Crystal clear

7

munten

voor slechts

2

voor slechts

Diverse soorten Per pak voor slechts

voor slechts

Amstel bier krat 24 flesjes a 33 cl

Jupiler bier Krat 24 flesjes à 25 cl.

Broodpakket bestaande uit Boerenwit of Boerentarwe,

6 blikjes à 33 cl Per pakket Diverse soorten

2

diverse soorten pakje 60/190 gram 2 pakjes muntennaar keuze munten

8.98

Lekker Brabant Lotus Koeken Mars-SnickersLekker Brabant Bloedworst of Balkenbrij Stokskes pakje 2 stuks

2.00

Honig soepen

munten

Magere Runder riblappen

50/50 maken r

voor slechts

Friesche vlag Lang Lekker vol- halfvol of 0% vet

pak 1 liter munten 3 pakken naar keuze munten

10% KOrTiNG

Maggi aardappelpuree

Verse Tulpen

voor slechts

0.98

Hak Appelmoes, Rode Kool, Bruine Bonen of Witte bonen in tomatensaus

Jumbo Maaltijdsalade

diverse kleuren nu 2 bossen naar keuze

voor slechts

Ingang parkeerterrein Mgr. Schaepmanlaan

Kostuum schoenen inclusief: • verhemd •o • stropdas • sokken

vanaf

e

279,-

* gratis eigen parkeerplaatsen * gratis veranderingen Koningsdijk 3-5, Oosterhout, T.: 0162-454572 / 06-36107694 schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

Modevakschool „SPELDENKNOP‘ Cursus kleding leren maken. Fazant 5 Sprang-Capelle Tel.0416-277192

Alles voor in huis bij De Statie Wonen in Waspik

Ontspannings-, Afslank-, Bamboe-, en Hotstone massages Kijk op: www.massagedongen.nl Bel: 0620276874

1.500 m2 showroom

Alle soorten vloeren

Raamdecoratie op maat

Nieuwe collectie PVC Goodflooring

Novilon vinyl geluiddempend

Inbetweens perfect in de plooi

Overgordijnen in vele dessins

Geborsteld eiken laminaat breedplank nu v.a. € 18,95 m2

Tapijt Parade nu in de wintersale

Vitrage perfect hangend

Binnenzonwering nu

v.a. € 34,90 m2

v.a. € 17,25 m2 v.a.€ 23,75 m2

Stationslaan 2, Waspik Telefoon 0416 311 229 www.destatiewonen.nl

v.a. € 35,- p.m. v.a. € 23,- p.m.

v.a. € 27,50 p.m. gratis gemeten en geplaatst


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 7

Nieuwe ontwikkelingen op lenzengebied bij Optiek Stassar Voor 40-plussers die geen leesbril willen dragen, bestaan er multifocale contactlenzen. Ze zijn leverbaar in een zachte als een vormstabiele uitvoering. De multifocale lenzen hebben veel voordelen t.o.v. een multifocale bril. De optische zuiverheid van multifocale contactlenzen is optimaal. In een multifocale brillenglas is maar een beperkt deel van het glas optisch zuiver. Met de multifocale contactlenzen kunt u niet alleen neerwaarts scherp nabij zien, maar ook omhoog en opzij. Dit maakt nabij zien comfortabeler en natuurlijker en voorkomt nekklachten door een geforceerde hoofdhouding. Bovendien zijn contactlenzen onzichtbaar en dus “tijdloos”. De ontwikkeling van de multifocale contactlenstypen is de laatste jaren erg hard gegaan, waardoor het slagingspercentage van deze contactlenzen bij Optiek Stassar erg hoog is. De hele dag scherp zien zonder bril of lenzen? Dat is nu mogelijk, met nachtlenzen. Zeker voor mensen die droge of gevoelige ogen hebben, veel lezen of computeren, werken in een ruimte met airco, snel last hebben van stofjes achter de lens, bieden de nachtlenzen een uitkomst. Voor mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan, vormen de nachtlenzen een zeer goed alternatief. Hoe werkt zo’n lens? Nachtlenzen worden alleen 's nachts gedragen. Tijdens de slaap corrigeren de lenzen de ogen, zonder dat u er iets van merkt. De lens heeft geen direct contact met het hoornvlies, maar drijft op de traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoornvlies ietsje platter wordt. 's Ochtends bij het opstaan, doet u de nachtlenzen uit. Overdag heeft u dan geen bril of lenzen nodig voor een scherp zicht. Bovendien krijgen uw ogen overdag volledige rust. Wanneer u stopt met het `s nachts dragen van de nachtlenzen, keren de ogen zich na een paar dagen vanzelf weer terug naar de oorspronkelijke situatie. De nachtlenzen voelen direct prettig, dus u hoeft er niet aan te wennen. Wordt u ’s nacht even wakker, dan kunt u met de lenzen in ook gewoon goed zien. Wanneer men begint met het dragen van de nachtlenzen, kan men al na twee à drie nachten overdag goed scherp zien. Na een week is het resultaat opti-

maal. Zonder bril of lenzen de hele dag scherp zien, dat geeft een heerlijk vrij gevoel! Optiek Stassar heeft de apparatuur en de kennis om deze lenzen aan te meten. Siliconehydrogel lenzen Deze lenzen zijn uitermate geschikt voor mensen die snel last hebben van rode, droge ogen. De Siliconehydrogel lenzen laten zo’n zes keer meer zuurstof door dan gewone zachte lenzen. Hierdoor is het zelf mogelijk om deze lenzen dag en nacht in te houden, tot zelfs een maand! U hoeft de lenzen dan maar één keer per maand te verwisselen, hetgeen een hoop “gedoe”scheelt. Dit wordt “permenent wear”genoemd en moet altijd eerst worden besproken met uw contactlensspecialist van Optiek Stassar. Daglenzen Even geen zin in die bril? Geen bril op kunnen tijdens het sporten en toch scherp kunnen zien? Of gewoon lekker makkelijk, geen gedoe met lenshoudertjes en vloeistof? Er zijn tal van redenen op te noemen om af en toe daglenzen te dragen. Zeker nu de dagjes strand er weer aan komen, zijn de daglenzen erg in trek. Daglenzen zijn zachte, comfortabel aanvoelende lenzen die je elke dag vervangt. ’s Morgens een paar nieuwe, frisse zachte contactlenzen in, en ’s avonds gooi je ze gewoon weer weg. Geen onderhoud met allerlei flesjes en nooit vervuilde lenzen. Men kan de daglenzen ook dagelijks gebruiken i.p.v. maandlenzen. De lenzen zijn wel iets duurder dan zachte maandlenzen. Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom bij Optiek Stassar. Uw contactlensspecialist zal u verder informeren en zal beoordelen of u geschikt bent voor het dragen van lenzen. U kunt ook een afspraak maken,vestiging Dongen 0162312693, vestiging Baarle-Nassau 013-5070121.

Kerstversiering in De Volckaert Zoals ook afgelopen jaren, zijn ook dit jaar weer de Lions de activiteitenbegeleiding van de Volckaert Dongepark komen helpen met het opbouwen van de kerstdecoratie. Onder het genot van een hapje en een drankje, hebben wij er samen met hen weer een intensieve, maar ook zeker gezellige ochtend van gemaakt. Zonder hun hulp zou de Volckaert er nu niet zo sfeervol uit hebben gezien. Van onze bewoners, familieleden en personeelsleden krijgen wij weer hele enthousiaste reacties over de aankleding en de sfeer die het met zich mee brengt! Tot slot zijn wij erg blij dat de Lions na de feestdagen ook weer komen helpen met het opruimen van de kerstversiering en hopen wij dat wij ook volgend jaar weer een beroep op ze mogen doen. Lions, alvast ontzettend bedankt voor alle hulp. Wij wensen iedereen een gelukkig en voorspoedig nieuw jaar!

KBO - Nieuws naar Senioren-Expo te Veldhoven. Gratis busvervoer. Entree € 10,00 op vertoon van KBO-pasje € 6,00 Er gaan uit Dongen 114 leden mee.

14,95

incl. maken ............................................... v.a. e

Rolgordijnen, plissé, jaloeziën etc. .................................................................

Zondag 6 januari bingo :

Filmvoorstelling “Amour”met Isabelle Huppert, en Jean-Louis Trintignant in de Bussel in Oosterhout. Aanvang:11:00 uur. Voor KBO leden: € 6,00 inclusief koffie/thee en garderobe. Reserveringen: Filmtheater: 06 – 41686489.

Op zondag 6 januari houden we weer onze maandelijkse bingo met leuke prijzen. Kosten € 4,- incl. koffie/thee. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur. Inl. Els Kenter, tel. 316215.

Evenementenkalender 2013: dinsdag 19 maart: Ontspanningsmiddag Cammeleur dinsdag 16 april: Algemene Ledenvergadering Cammeleur dinsdag 14 mei: Ontspanningsmiddag Cammeleur dinsdag 21 mei: 1e dagreis dinsdag 25 juni: 2e dagreis dinsdag 6 augustus: 3e dagreis dinsdag 3 september: 4e dagreis dinsdag 10 september: Ontspanningsmiddag Cammeleur dinsdag 8 oktober: Ontspanningsmiddag Cammeleur dinsdag 19 november: Sinterklaasmiddag dinsdag 17 december: Kerstviering

Quickstep laminaat

zelf leggen ................................................ v.a. e

12,95

Ook lid worden van de KBO? Meld u dan aan: op: www.kbo-dongen.nl of telefoon Piet de Bont 322272 of Leny Schellekens 314016.

Multifit heeft gezinspas én beloont regelmatig fitnessen Recent onderzoek toont aan dat inactiviteit de belangrijkste oorzaak is van vroegtijdig overlijden. Tevens heerst er een heuse overgewicht- en diabetes epidemie, welke te voorkomen is door regelmatig te bewegen. Daarnaast worden we steeds vaker geconfronteerd met een kleinere beurs, welke vaak aanleiding is om juist te bezuinigen op verantwoord bewegen. Deze ontwikkelingen zijn aanleiding om het abonnement bij Multifit aan te passen.

Je kunt niet aan de aandacht van Multifit ontsnappen!

Daluur abonnement Door de onzekere tijden, ontslag dreigt ieder moment, willen mensen zich niet voor langere tijd binden aan een lidmaatschap. Daarom kun je bij Multifit je abonnement ieder moment opzeggen. Ook heeft Multifit Tilburg en Dongen voor de kleine beurs het daluur abonnement, waarbij je voor slechts € 22,25 per maand toch nog verantwoord kunt fitnessen.

Gezinspas Voor de jonge gezinnen, die toch al extra geraakt worden door de bezuinigingen, heeft Multifit de zeer voordelig ‘gezinspas’. Hiermee kun je met het hele gezin onbeperkt sporten voor slechts € 99,95 per maand. Het bijzondere aan de gezinspas is dat alle gezinsleden een eigen pas krijgen, waardoor ze ook samen kunnen sporten. Met de gezinspas heb je, net als bij de andere abonnementen van Multifit, ook toegang tot alle fitness- en groepslesfaciliteiten van de andere Multifit centra én kun je gratis gebruik maken van kinderopvang, sauna’s, zwembad en buitentennisbanen. De nieuwe Multifit gezinspas geeft toegang voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen tot 16 jaar.

blijkt dat na een korte fanatieke start, men vaak weer terugvalt in alleen de goede ‘voornemens’ en de sporttas niet meer uit de kast komt. De meest gehoorde excuses zijn, ‘ik ben gestart, maar heb toch te weinig tijd’. Juist voor deze mensen heeft Multifit een beloningsysteem bedacht. Als jij de eerste 3 maanden minimaal 13 keer komt sporten (fitness en/of groepsles), beloont Multifit je met 1 extra maand gratis fitnessen. Blijf je dit consequent volhouden, beloont Multifit je ieder 3 maanden met een leuke attentie! Dus regelmatig sporten beloont Multifit met KORTING en jij beloont jezelf met een gegarandeerde betere conditie en gezondheid!

Verantwoord fitnessen Multifit hanteert de strenge eisen van deskundige en individuele begeleiding opgesteld door Fit!Vak (de branche organisatie van erkende fitnesscentra) én de Vereniging Sportgeneeskunde (VSG) en voldoet hiermee aan het kwaliteitskeurmerk ‘Fit!Vak Preventiecentrum’. Op basis van de ‘health check’ krijg je een beweeg- en leefstijl advies. In de volgende 3 bezoeken wordt jouw trainingsprogramma opgesteld en word je 1 op 1 begeleid. Elke 6 weken wordt dit programma op basis van de ‘health re-check’ bijgesteld. Oftewel in de eerste 6 weken minimaal 5 contactmomenten met een beweegcoach! Je kunt niet aan de aandacht van Multifit ontsnappen!

Nieuwjaarsbijeenkomst van de vrouwengroep Iris, aanvang 19.30 uur.

Wekelijkse activiteiten :

Zondagavond cito bijlessen van 18.00 – 20.00 uur. Maandagmorgen Ned. taalles van 9.00 – 11.30 uur. Dinsdagmiddag kaart club van 13.30 – 16.30 uur. Woensdagmiddag crea/kaartclub van 13.30 – 16.30 uur. Woensdagavond naailessen van 19.00 – 21.30 uur. Donderdagmiddag sjoel club van 14.00 – 16.00 uur.

2 Wekelijkse activiteiten :

Vrijdagavond bijeenkomst vrouwengroep Roos. Voor nadere inlichtingen : Ans Kuijpers, secretariaat /pr tel. 315049 E-mail : ontmoetingsruimte@gmail.com

Reconstructie Vaartweg Benedeneind Hierbij nodigen wij, de Dorpsraad, alle inwoners van Klein DongenVaart uit voor een informatie- / inspraakavond op woensdag 16 januari 2013. Deze bewonersavond vindt plaats in het Jeugdcentrum. Aanvang 20.00 uur. Op deze avond zullen namens de gemeente aanwezig zijn wethouder Van Beek en de heer S. Spierings. Onderwerp is de vernieuwing van de Vaartweg Benedeneind van ’s Gravenmoer tot aan de Meester Janssenweg. Het betreft hier reconstructie van het wegdek in fases maar ook aanpassingen ten behoeve van het behoud van de bomen (natuurhistorische waarde). Graag verwelkomen wij u op deze avond; dus noteer deze datum alvast in uw agenda.

Buurtvereniging De Cambuurtjes Op 30 december is bij buurtvereniging De Cambuurtjes het jaar afgesloten met een bijeenkomst in de Thorbeckelaan. Dank zij de gastvrijheid van de familie Langerwerf kon met een kopje erwtensoep en een glaasje glühwein bij de warmte van vuurkorven teruggekeken worden op het afgelopen buurtjaar en werden al vast de beste wensen voor het komend jaar uitgewisseld. Voor buurtvereniging De Cambuurtjes was 2012 weer een jaar met heel wat activiteiten. Bijvoorbeeld de brunch met bingo. Waarschijnlijk mede door de hoofdprijs – een Merano tuinstel gesponsord door Jardin - was er een flinke opkomst. De familie van Loon was de gelukkige winnaar van de hoofdprijs. Met Pasen bijvoorbeeld hebben de kinderen uit de buurt – na een knutselmiddag- bij alle adressen in de buurt een potje met een bloemetje en een paaseitje afgeleverd. Ook heeft de buurtvereniging in september weer meegedaan aan de nationale burendag. Na een actief gedeelte op het veldje voor het Cambreurcollege kon iedereen barbecueën en genieten van een drankje in het zonnetje. In november is de Slaappiet op

bezoek geweest die zowaar toch de volgende ochtend alle schoenen van de buurt had gevuld. En op 30 december werd dus nog met elkaar geklonken op het oude en het nieuwe jaar. Ook werd bij deze gelegenheid afscheid genomen van Rob van Bezouw als bestuurslid van De Cambuurtjes en werd Rob even in het zonnetje gezet. Rob heeft zich vanaf de oprichting als bestuurslid voor de buurtvereniging ingezet, kwam met de goede ideeën, was zeer betrokken bij elke activiteit, kwam op het juiste moment met sponsors en was een bestuurslid waar je op kon bouwen. Met recht een warm applaus van de buurtgenoten voor Rob op 30 december. In 2013 bestaat de buurtvereniging 10 jaar. Dus dat wordt een mooi verenigingsjaar.

Bruikbare spullen gezocht! Op 20 januari 2013 houdt carnavalsvereninging de Vaortse Kloekers samen met andere verenigingen een Vlaamse markt. Voor deze markt is de vereniging op zoek naar bruikbare tweedehandse spullen. Geen grote meubels en geen witgoed. Iedereen die nog zulke spullen in de weg heeft staan kan contact opnemen met Ad Timmermans (tel: 0162-316942). Leden van de carnavalsvereniging komen deze spullen dan gratis bij u ophalen.

Kennismaken Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om een dag gratis kennis te maken met Multifit Tilburg (013-5716350), Dongen (0162314265) of Hilvarenbeek (0135054423). Bel voor een afspraak of kijk op www.multifit.nl.

p.mtr.

DE EGLO SHOWROOM voor al uw verlichting ideeën

per m

2

tapijt ...................................Elke 4e meter gRAtIS! Vloerkleden / tafelkleden ......tot 50% koRtIng Gasthuisstraat 69, Kaatsheuvel, 0416-275274 www.martvanbeers.nl • Maandag gesloten

Donderdag 17 januari :

Het bestuur wenst iedereen een voorspoedig en gezond 2013.

Goede voornemens hebben is prima, maar het volhouden is veel belangrijker! Multifit helpt je hiermee. Ieder jaar opnieuw

20% koRtIng

Activiteiten 't Palet

zondag 20 januari 2013:

Beloning

Inbetweens / Vitrage

Nieuws uit de wijken

woensdag 16 januari 2013:

Veranderingen in 2013 Per 1 januari zijn er op financieel gebied weer tal van wijzigingen doorgevoerd. Een greep uit de maatregelen voor het nieuwe jaar: -

Verplichte aflossing voor nieuwe hypotheken; overgangsrecht voor bestaande hypotheken; geen vrijstelling meer voor spaarverzekeringen; provisieverbod; wijziging leencapaciteit; verhoging assurantiebelasting naar 21%.

Voor een duidelijk antwoord op uw vragen kunt u terecht bij Stadhouders Financiële Planning, helder en oprecht.

Financieel advies nieuwe stijl OPEN MA-VRIJ 9 - 17 | Innovatiepark 20 | Oosterhout | egloshowroom.nl

Abdis van Thornstraat 37 4901 ZA Oosterhout

Telefoon: 0162 - 465674 E-mail: info@stadhoudersfp.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

2013

PAGINA 8

Wij wensen iedereen een voorspoedig

al t XXimale

ber opent 4 novem en ur haar de

Wilhelminastraat 67 Dongen 0162-314221

www.maxxmode.nl Tramstraat 48a, Dongen T Mode 0162 711 Maxx biedt-u 317 modieuze damesmode

www.donckhuys.nl

en accessoires voor dames met een maatje meer (maat 42 t/m 60). Ouderwetse service en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel. loop gerust eens binnen, de koffie staat klaar. Nieuwsgierig? Vanaf 4 november heten wij u van harte welkom.

De Leest 24 - Dongen Tel. 0162-315435

www.maxxmode.nl Maxx Mode | Tramstraat 48a Dongen | T 0162 317 711

Hoge Ham 80-82 5104 JH Dongen 0162-313757

Evertse Installatie

St. Josephstraat 187 Dongen

Vierbundersweg 165-09 5105 ND Dongen Tel: 013-5799230

n

45

040

Kanaalstraat 10 Dongen 0162- 312054

De Gouden Leeuw

23

lei rsp Looie

Maandag: 12.00 - 21.00 uur dinsdag gesloten woensdag t/m zondag 12.00 - 24.00 uur

-3

elf

6 Do 01 nge n o o n Telef

2

St. josephstraat 107 Dongen 0162- 312686

straat

brouck Beeren e d s n uy Donge Min. R

4

14997

06-543

43 straat a n a i l Ju n Donge 0 1249 0162- 3

Bolkensteeg 19a 5103 AA DONGEN Tel. 0162 - 31 54 20 www.fysio-attent.nl

Klein Dongensweg 36 5106 AC Dongne Tel. 0162-319148 www.vanderhorsttentenverhuur.nl

aat 78 Wilhelminastr n ge on D 514 Tel.: 0162-313 l www.petitos.n

Amste

lstraat 3 06 - 13 0 Dongen 728628


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 9

Specialist in Mamma-Prothesen

-Gewichtsconsulente -Gewichtsconsulente

Iedere dinsdag van 13.00-17.00 uur Bij Pure Bodyfasion Hoge Ham107, 104 JC Dongen

ruimt op!!! Nu alles met 50% korting!

beste wensen voor een gezond, DeDebeste wensen voor een gezond, gelukkig en bruisend 2013 ! gelukkig en bruisend 2013 ! www.av-gewichtsconsulente.nl

www.av-gewichtsconsulente.nl M : 06 466 166 49 M : 06en 466 166 49 Voedingslifestyle advies Voedings- en lifestyle advies

Vrijdag 10.00-17.00 uur Peperstraat 7A, 5171EC Kaatsheuvel Bel voor een afspraak: Tel. 0416-272054 Ans Blom Ploegmakers Tel. 0416 337919 Dorothé Grootswagers

www.twinkeltje-sgravenmoer.nl

Carnavalsshop “

Let op! voor laatste week carnaval

4 - 8 februari

Elke avond tot 21.00 uur geopend.

ruari Zaterdag 9 feb esloten om 17.00 uur g

De Kets Grote ColleCtie CarnavalsKleDinG ooK KleDinG voor een maatje meer!

feestartiKelen

pruiKen

Open:

ma.13.00 - 18 .00 uur di./wo./do. 10.00 - 18.00 uur vr. 10.00 - 21 .00 uur zat. 10.00 - 1 7.00 uur zon. 12.00 - 1 7.00 uur

Kijk ook op onze site www.carnavaldekets.nl

Industrieterrein“De Kets” Jan de Rooystraat 47, 5171 DR Kaatsheuvel - Telefoon: 0416 - 280346

gratis parkeren voor de deur


g lglas

nden

um n

maakt

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

2013

PAGINA 10

Wij wensen iedereen een voorspoedig

Vierbundersweg 141 Dongen Tel. 0162-318137

oratie p r o c n o o W en an 8 - Dong gla Min. Goselin

Afdeling Dongen Hoofdstraat 71 5109 AB ’s Gravenmoer

BOUWBEDRIJF C.U.B. BV VOOR WONINGBOUW - UTILITEITSBOUW EN ONDERHOUD

ARTIC

Tel. 0162 693862

DENTAL

info@bouwbedrijfcub.nl www.bouwbedrijfcub.nl

Tramstraat 60, Dongen 0162-312006

P.K.B.

Pr. Bernhardstraat 25 5104 HC Dongen Telefoon: 0162-315066

Glas- en Schilderwerken ’s Gravenmoer Tel/fax: 0162-323757 Mobiel: 06-51902889 pkb@ziggo.nl

F. Paymans GSM 06-51 517 314 Industriestraat 8 5107 NC Dongen [T] 0162-319 793 Dubbele beglazing [F] 0162-316 966 Alle enkelglas [E] soorten info@martensglas.nl [I] www.martensglas.nl Veiligheidsglas

• • • • Glazen deuren/wanden • Glas in lood • Kunststof/aluminium 29-11-2010 14:32:15 schuifpuien, ramen en deuren • Slijp- en buigwerk • Alles op maat gemaakt

Vennen 57, 5104 CT, Dongen Tel. 0162-314 012 Fax 0162-319 277 info@buijsglashandel.nl

Dongen 1 k r a p Donge 75296 0162-3

F. Paymans GSM 06-51 517 314 Industriestraat 8 5107 NC Dongen [T] 0162-319 793 Kanaaldijk Noord 9B - Dongen [F] 0162-316 966 T 0162-310260 M 06-21294074 www.gmvloerendesign.nl [E] info@martensglas.nl [I] www.martensglas.nl

am 59 H e g o H en B Dong 5104 J 19850 0162-3

Martens.indd 1

7 dagen per w eek op kanaal 41 van Ziggo digitale televisi e

29-11-2010 14:32:15 Looiersplein 30 - Dongen Tel. 0162 - 323561

Hoge Ham 141 - 5104 JD Dongen 0162-370319 www.youngclassic.nl info@youngclassic.nl

Looiersplein 40 5104 GP Dongen Tel.: 0162-320785 1


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 11

zondag 6 januari zijn wij open! IEDERE ZONDAG OPEN!

Zero stressstoelen

Nu met 50% korting! Diverse comfoRt baNkstelleN tegen elk aannemelijk bod

Relax fauteuils vanaf € 295,-

Verstelbare Relax fauteuil Van 795,Nu voor € 395,-

maatwerkstoelen In de maten s - m - l

Nu vanaf

895,Relaxstoelen met opsta hulp

opRuImINg:

tegen elk aannemelijk bod! Kijk ook eens op www.horstenzitenrelaxcomfort.nl Kerkvaartsestraat, Waspik, Telefoon: 0416-316183

Relaxstoelen met RVs afwerking

Nu tot 70% korting!


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

2013

PAGINA 12

Wij wensen iedereen een voorspoedig 113 Noorderlaan Dongen 0162- 370191

Moersedreef 10 Dongen 0162-380040

Bestuur en leden van de

Frans v an den Autore Mossela cycling & Auto ar d Waterto

emonta

Deken Batenburgstraat 2 5104 CR Dongen - 0162-319999 www.vennen.nl info@vennen.nl

ge b.v.

renstra Tel. 01 at 6 - Donge n 62-322 146

Belgiëlaan 2a 5101 ZG Dongen Tel. 0162-313705

Interieur- en Installatiebedrijf Prins Bernhardstraat 32-34 5104 HD Dongen Telefoon 0162-319211 Telefax 0162-320567

Van La arhove Sloopw n e r ken Eindse straat Donge 108 013-51 n 59518

DVVC

Bestuur en leden Voetbalvereniging DVVC

Verkoop - Reparatie - Onderhoud Al méér dan 25 jaar merkbaar beter

Eindsestraat 65a - Dongen 0162-315639

Aarts

Hoge Ham 49, Dongen Tel. 0162 - 31 26 98

Vaartweg 156, Dongen Tel.: 0162-318801

Tramstraat 45 Dongen - 0161-692622 www.fairstore.nl

Bezorglijn: 01622 - 320265 St. Josephstraat - Dongen www.eetcafe-dilara.nl

Hoge Ham 45 Dongen 0162- 313256

De Hak 3 Dongen Tel. 0162 313779


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 13

Stichting ‘De Peeënstekers’ kleurt januari 2013 Goud! Met de festiviteiten rondom Kerst en de jaarwisseling net achter ons maakt stichting de ‘Peeënstekers’ zich op voor een spetterende ‘Gouwe’ carnaval dat de komende maand zichtbaar zal worden voor alle Dongenaren.

Zet de komende activiteiten alvast in uw agenda: Zondag 13 januari: Straotparade Muziek en optredens op straat en in diverse kroegen in Dongen Zaterdag 19 januari: Jubileumavond Tijdens een echte Gouwe Bruiloft viert stichting ‘De Peeënstekers’ haar 5e elvium. Met voor iedereen feestvanp formaat, een Bloasfist met optredens Carnavalskapellen, een Draoifist waar bekende Dongense DJ’s van weleer en van nu hun draaikunsten vertonen en een Zaolfist in de grote zaal met optredens van de feestbands ‘De fik er in’ en ‘Lijn 7’. Deze avond mag de rechtgeaarde Pee niet missen. Zondag 20 januari: Kinderjubileummiddag Een echt kindercircus verzorgd een aantal workshops en laat kinderen een fantastische ervaring in het circus beleven. Je kunt zelf meedoen. Vrijdag 24 en zaterdag 25 januari: Sauwelavonden Het lachfestijn van het jaar! Zondag 26 januari: Jeugdsauwel Ook de kleine Peekes kunnen iedereen laten lachen. Zaterdag 2 februari: Groot Peejelands Gala Concert (GPGC) Een avond van Peejen voor Peejen, voor iedereen die van kapellen houdt.

Opmaat naar Sauwelavonden (1) Ook dit jaar organiseert Stichting de Peeënstekers weer het sauwelweekend. De volwassen sauwelaars nemen hun plaats in de sauwelton op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari in en de jeugd strijdt om de titel op zondag 27 januari. Om alvast de smaak te pakken te krijgen deze week de eerste van een interview drieluik met steeds twee volwassen sauwelaars. In de stemming gekomen na het lezen, koop dan kaarten bij ’t Bonbonneke (Hoge Ham 166c) of Drukkerij Leijten (Hoge Ham 8082). Interesse om zelf volgend jaar in de sauwelton plaats te nemen, neem contact op via: info@ peeenstekers.nl Deze week: Ludo van Vliet en Tom Mijnders. - Ben je altijd de grappigste thuis?

Kortom een programma waar het goud vanaf spettert! Komt dat zien en maak het mee! Kaarten zijn te koop bij drukkerij Leijten en ’t Bonbonneke aan de Hoge Ham. Hier zijn tevens speciale jubileumartikelen te koop zoals raamstickers en jubileumwimpels. De jeugdactiviteiten zijn gratis toegankelijk. Tot slot wenst Stichting de Peeënstekers iedereen een gelukkig, maar vooral een Goud omrand 2013 toe!

55-jarig carnavalsjubileum quiz 4 De tentoonstelling naar aanleiding van het 55-jarig jubileum van Stichting de Peeënstekers in De Looierij (Kerkstraat 33) draait al weer een paar maanden. Er wordt een prachtig beeld gegeven van 55 jaar Dongense carnavalsgeschiedenis. Om de twee weken is er een andere powerpointpresentatie te zien. Ondertussen is de sauwel aan de beurt, waarna het GPGC volgt. De jubileumcommissie heeft van Jan van Dongen vijf schitterende peejensjaals gekregen. Deze mooie hebbedingen mogen weg gegeven worden en u kunt ze dan ook winnen! De tentoonstelling is onderverdeeld in 5 x 11 jaren. Om de twee weken komen er 3 vragen, vanaf vandaag zijn we aangekomen bij het derde Elvium. De vragen worden telkens in de media bekend gemaakt. In het museum liggen vraag- en invulformulieren. De antwoorden zijn uiteraard te vinden in de texpositie ruimte, alwaar men het formulier ook in kan leveren. Vragen 4e Elvium 1. Wie noemde zichzelf WIJ (Nou ja, IK dan!!)? 2. Wat was de naam van de Cammeleur in het seizoen ’91-‘92? 3. Welke Stichting reikte Andreo XXXIV een diploma uit?

PEEJESJAOL

Vanaf vrijdag 11 januari vindt u de antwoordformulieren in de Looierij. Deze is woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis. Komt dat zien!

Het Circus komt naar Dongen Hallo jongens en meiden uit groep 3 tot en met 8. Lekker uitgerust in de vakantie? Wij hopen van wel, want op zondagmiddag 20 januari hebben jullie alle energie nodig! Omdat Stichting “de Peeënstekers” jarig is, organiseert de KinderKommissie een feestje voor alle jonge Peekes en Peejerinnekes. En daarbij krijgen we hulp van Kindercircus Woezini. Heb jij altijd al eens op een bal willen lopen? Of willen leren jongleren? Over een koord willen lopen? Of zit er een acrobaat in je? Kom dan zeker op zondagmiddag 20 januari naar De Cammeleur. De artiesten van Circus Woezini geven de hele middag les. Dat doen we in kleine groepjes. Natuurlijk wordt er aan het einde van de middag ook nog een voorstelling gegeven. Vraag snel aan je papa en mama of je mag meedoen, bel, sms, of whatsapp al je vriendjes en vriendinnetjes en geef je snel op voor deze middag. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal gaat om 13.30

uur open en de middag is helemaal gratis. We willen wel graag weten wie er allemaal komen. Je kan je opgeven door een mail te sturen met daarin je naam, je leeftijd, de basisschoolgroep waar je in zit en een mailadres waar we je op kunnen mailen (mag ook van je papa of mama zijn) naar circus@ peeenstekers.nl. Je mag je natuurlijk ook samen met vriendjes of vriendinnetjes opgeven. Zet van hen dezelfde gegevens in de mail. Geef je zeker samen op als je met vriendjes en vriendinnetjes in een groepje wil zitten. Komen jullie allemaal de 20e? Wij zien jullie graag. PeeLoof De KinderKommissie

Nieuwjaarsconcert 2013 Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” Op zondag 6 januari organiseert Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” in samenwerking met Café en zalencentrum de Viersprong haar Nieuwjaarsconcert 2013. Aanvang. 14.00 uur. Toegang gratis. Tijdens dit concert kan iedereengenieten van de Smarties uit Papendrecht, zangeres Simone van der Velde ui Dongen. Eugene en Evan uit Kaatsheuvel en natuurlijk Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied.” Dit nieuwjaarsconcert wordt aangekondigd via internetratio: www. radio-nostalgie.nl Deze jingle wordt ieder heel uur rondom NOVUMnieuws en weerbericht. gedraaid, tot en met 5 januari 2013.

Gustaf bij Single Soos zaterdag 5 januari dansen voor alleenstaanden met dj Gustaf Dorpsherberg,W. Alexanderplein 4 Teteringen aanvang 21.00 uur entree 6 euro www.singlesoosbreda.nl

e-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

Nieuwjaarsconcert Musis Sacrum Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar is het al jaren een traditie bij Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum om een nieuwjaarsconcert te organiseren. Alle afdelingen presenteren zich op zaterdag 5 januari in De Cammeleur. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst wordt ook aandacht besteed aan de jubilarissen binnen de vereniging. De avond begint stipt om 20.00 uur met de jongste muzikanten van de vereniging: het Aspirantenorkest. Het Volwassenen Leerlingen Orkest vervolgt deze avond en voor de pauze worden een aantal jubilarissen gehuldigd. Direct na de pauze speelt het Jeugdorkest gevolgd door het Harmonieorkest, zij sluit de avond muzikaal af, waarna er in de foyer onder het genot van een hapje en drankje nog gezellig vooruitgeblikt kan worden op het nieuwe (muzikale) jaar. U bent van harte uitgenodigd Zaterdagavond 5 januari 20.00 uur, de Cammeleur, toegang is gratis.

Ludo: Bij lange na niet! We hebben er thuis nog een die gift iedereen een haand en een ander pist de kumkes van de taofel. Ik heb ut allèèn nie van unne vrèmde. Onze pa was ôk unne schône!!! Tom: Ja, mar des nie moeilik as ge alleen bent. - Treed je ook op andere manieren op? Ludo: Jao, ik ben staodionspiekert bij de Tilburg Trappers al een behoorluk tèdje, ik presenteer hier en daor wellis wè bedrèèfsdingskus, presenteer meziekkwisse en stao hier en daor wel is in de ton. Daornaost heb ik vur Nederland al teeëntwintig keer ut Eurovisie Songfestival gewonne, zèè ik de Vois of Holland, heb ik gruwelijk dun X factor en ben ik dun opvolger van Rutte. Tom: Ja, ik schup dun hond van de buure wellis onder zun flikker assie in de tuin heej zitte schijte. - Wat doe je nog meer voor/met carnaval in het Peeënrijk? Ludo: Uhhhh, nie zô hil veul, allèèn bier kaantele. Tom: Presetaosies, zingen, raodsvergaodere, op straot paraderen, omzet horeca stimuleere, ouweremiddag opluistere, ouw boerke speule meej oos Aant, op stap gaon, andere Peekes en zelfs un aontal buitenlaanders ontvange vur dun optocht, probeere nieuwe sauweleers iets bij te brenge, best wel dikkels bier drinke meej Rob (red. collega sauwelaar), de chinees bezoeken na de jeugdsauwelmiddag en dan kijke wij nie zo naauw, afijn, we doen wij eigeluk nie?

- Hoe ben je tot het sauwelen gekomen? Ludo: In tweeduuzendtien kreeg ik vur mèn verjaordag een cursus tonpraote aon de Brabantse Tonpraotakkedèèmie aongeboje van iemand. Dè riep ik al jaore, mar ut kwaam er nôot echt van. Tot dieje tèèd dan. Nao mèn Cum Fraude afstudeere daor krèèg ik un èùtnodeging vur ut Leutere in Kruikestad. Daor ist toen ammol begonne. En naauw vèn ik ut zô leuk, dè had ik èèrder moete doen, veul èèrder. Tom: In un vlaog van verstaandsverbijstering (die duurt al bijna 48 jaor) mun eige aongemeld en dan kande niemir trug. Twas un soort heeeeele hoge duikplaank waor ze de trap weggehaold hadde toen ik op ut uitende van de plaank ston. Dan kande tog mar ut beste springe aon de kaant van ut waoter. - Hoe lang van te voren begin je met de voorbereiding van een sauwel? Ludo: In munne kop al unnen dag nao ut Dongens Sauwelweekend, mar op pepier pas errigus in Oktober. Dan heb ik unne hille hôop onzin in munnen tillefoon opgeslaon en daor maok ik dan een zinnig verhaol van. Soms. Tom: Ik weet nie wa ge ammel bij de vurbereiding wilt rekenen, mar mistal begin ik echt te schrijve meej Kerstmis. - Hoe kom je tot een typetje? Ludo: Mistal zie ik erriges een pak hange of ik zie iemand op de tillevisie of in un buukske en dan denk ik: “dè gaotum worre dees jaor!!” Tom: Zweete, spanninge, kreete van wanhoop, berusting, diverse uitinge van immense geestelijke

en lichamelijke pijne en dan uiteindelik o wee, o wee, o wee (tis inderdaod net un bevalling) is daor un typetje. Ut typetje vur dees jaor wor van ut weekend geboore, ik heb al diverse centimeeters ontsluiting en de gaste (zie vollegunde vraog) komen zaoterdag. - Hoe werk je de sauwel rond het typetje verder uit? Ludo: Bietje op internet surfe, maindmeppe en veul, hèèl veul Schrobbelèr! Tom: Mistal houwe we un breensturremaovond meej 2 matroo-

Nieuwjaarsbijeenkomst Fanfare Euterpe

kom gezellig meedoen in de Geubel

Werelddansen voor alle 50plussers Iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. Géén vaste danspartner nodig. We dansen op muziek uit alle landen. Ook COUNTRY-LINE dans !! Dansplezier kent géén grenzen . Dansgroep DJACKO KOLO info:Mevr. Verhagen 0162316909 of Corrie van Hees 0612053268 Zaterdag 5 januari, 20.00 uur

Davy’s Nieuwjaarsshow Op 5 januari is Davy's Nieuwsjaarsshow! Wie er allemaal komen zijn; Davy, Knotsgek, Angela, Dennis, Alfred, Frank Smeekens en Simone! Het belooft een gezellige avond te worden. Met een gratis glaasje champagne en hapjes. Café-Restaurant Aurora, Kerkstraat 43, Dongen € 3,50

Fanfare Euterpe houdt op donderdag 10 januari 2013 in dorpshuis de Geubel een open repetitie avond, aanvang 19.30uur. Deze avond, georganiseerd door de activiteitencommissie in de grote zaal is onze nieuwjaarsbijeenkomst. Wij willen alle leden, vrijwilligers, donateurs met hun familieleden en andere belangstellenden hiervoor uitnodigen. In een ongedwongen sfeer met gezellige muziek kan men elkaar de beste wensen voor 2013 geven. Het muzikaal progamma wordt onderleiding van Ruud van den Bogaaert uitgevoerd. De fanfare speelt o.a.: Mamma Mia • Arsenal• Western suite •Joseph an de the amazing Technocolor Dreamcoat Het muzikale gedeelte word afgesloten door een aantal ensembles. Wij hopen u te mogen treffen op donderdag 10 januari 2013

ze, un Hansworst, chips, gehaktballekus en 2 bakken bier en dé probeer ik dan literair te condenzeere tot 11 minuute . - Door wie/wat laat je je inspireren? Ludo: Dur alles en iederèèn om mèn hene. Ik lèùster goed naor al die koekers om mèn hene en dè onthaauw ik of ik slao ut op in munne tillefoon. Tom: Zie veurige vraog en verder dur alles en iedereen, ok dur jouw (red. interviewer Harm), mar dé het nog nie veul opgeleverd. - Zijn er nog speciale dingen die je doet in de dagen/uren voor de sauwel? Ludo: Zô'n bietje d'n hille dag rondlôpe as un kiep zonder kop, veul naor de weecee, veuls te veul praote over niks, mun èège wèèsmaoke detter niks aon de haand is, munne tekst nog duuzend kèère durneme en mun mèske hillemol gek maoke meej mun gemaaw. Tom: ‘s merregus nao de satéavond neem ik steevast un werrum bad om vast te wenne aon die geweldige zaol meej Peekes en Peejerinnekes en un klein drankje vur de zenuwe. - Aan wie/wanneer kan je het sauwelen aanbevelen? Ludo: Hedde gij nie goed gelèùstert? Sauwele, Leutere, Zèvere of hoe deggut ôk wilt noeme, daor kunde nie vruug genoeg meej beginne. Dè is ut mooiste wetter is. As gij Harmke ut mar nie gaot doen, want gij paast nie in die ton (red. als zo’n adonis er nog niet in past…). Aon die jonge mennekes die nog twijfele wil ik zegge, nie twijfele gewôon doen. Tom: Och iedereen die ut is wil probeere mot ut gewoon doen. Dan kan dur ok gin spijt van krijge deggut nie gedaon hèt. Ge lopt dan wel risico deggu spijt krijgt degge ut wel gedaon hèt mar meej un goeje vurbereiding kan er weinig mis gaon. Vurwaorde is wel degge un gezelllig persoon bent want we hebbe un leutig klupke en dé wille we gèère zo houwe en ut liefst un vrouwspersoon want daor hebbe we dur te weinig van in de Peejelaandse ton. - Willen jullie voor de rest nog iets kwijt? Tom: Ik heb maot 41 van schoene.

Dongenaren opgelet!! Hallo Dongenaren, houdt komende week uw deurbel in de gaten! Want vanaf woensdag 9 januari tot en met zondag 13 januari zullen wij langs uw deur gaan komen om u om een bijdrage te vragen voor het Gehandicaptencarnaval op vrijdagavond 8 februari 2013. Zonder Uw bijdrage kan dit mooie evenement niet bestaan dus wij rekenen op Uw gift!! Mochten wij Uw deur missen en wilt U toch een bijdrage leveren dan kan dat natuurlijk. U kunt Uw bijdrage kwijt op rekeningnummer 166171808 t.n.v. Stichting Gehandicaptenbal Dongen. Neem eens een kijkje op www. gehandicaptenbaldongen.nl Bij voorbaat dank voor uw steun! Stichting Gehandicaptenbal Dongen

’Alleen passie en geloof in kwaliteit en innovatie leiden tot het allerbeste’.

keukenarchitectuur bavel

Lange Bunder 9 Bavel www.keukenarchitectuurbavel.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 14

Kamerpalm Howea Forsteriana hoogte 150 cm 95

19.

van 29.95 nu...

Mooie aardewerk pot Montana kleur taupe of donker bruin 33 cm 95 van 22.95 nu voor 38 cm 95 van 29.95 nu voor

18. 24.

De grootste kamerplantspecialist uit de regio

www.avri-tuincentrum.nl

Het is nu de tijd om uw plantencheques in te leveren.

Heistraat 47, OOsteind Grens dOnGen - OOsterHOut telefOOn: 0162 - 31 29 13 ruime parkeerGeleGenHeid

iedere vrijdaG kOOpavOnd

20.000 m2 tuinplezier


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 15

Weekblad Dongen Katern2 106e jaargang

Olympia Voetbalquiz prooi voor Patrick en Paul

Een afgeladen kantine was voor de zesde keer het decor van de Olympia’60 voetbalquiz. Maar liefst 40 koppels bonden de strijd met elkaar aan met vragen over de Olympia, betaald voetbal binnen- en buitenland en varia. Met veel humor en een Olympia sausje werden de vragen geserveerd door quizmaster Mark. Na drie spannende voorrondes kwamen er 12 koppels in de halve finale. Slechts drie teams mochten door naar de finale. Dit waren Bas /

Fred, Peter /Ron en Patrick/ Paul. Laatst genoemde koppel was de hele middag als superscherp en haalde de overwinning binnen. Zij wonnen de door Hiddink gesigneerde shirts en een Olympia shawl . En ze worden uitgenodigd voor het volgende voetbalcafé met hoogstwaarschijnlijk Dick Advocaat als gast. Onder het genot van muziek en een drankje werden de vragen geëvalueerd en was de Derde helft een prooi voor alle Olympianen.

Afscheid van een voetbalmaat Zaterdag 22 december 2012 is overleden Corné de Jong (39). Na een lange, zware en vooral dappere strijd, was hij toe aan zijn laatste beetje energie. Het doet ons pijn om zó vroeg afscheid te moeten nemen van onze voetbalmaat. Corné was een echt voetbaldier. Het liefst stond hij zelf op het veld; de laatste seizoenen deed hij dat in het veteranenteam van Olympia’60. Maar ook langs de lijn had hij veel plezier, vooral als zijn zoon Sven in actie kwam als jeugdspeler van Olympia’60. Tot het laatst toe, ook toen het moeilijk werd en zijn lichaam steeds meer ging protesteren, was Corné een trouwe bezoeker van die wedstrijden. Zijn eigen woorden maken duidelijk waarom. ,,Er zit zoveel voetbal in bij die gasten. Ik vind het zo mooi om te zien. Daar kan ik eindeloos van genieten.’’ Corné leerde bij Olympia zijn vrouw kennen. Hij maakte ook kennis met de bijzondere waarde van het Dongens fenomeen zomeravondvoetbal. Hij sloot zich net als veel andere Olympianen aan bij VV Dabbers. Natuurlijk om te voetballen, maar ook de derde helft was goed aan hem besteed. Biertje, barkruk, slap ouwehoeren, vaak tot in de kleine uurtjes. Zijn eigen woorden maken duidelijk waarom. ,,Bij Oympia heb ik heel veel vrienden leren kennen. Daardoor is mijn leven heel positief veranderd. Van het begin af aan heb ik me bij Olympia heel erg op mijn plaats gevoeld. Olympia en Dabbers: Het is voor mij een diep geworteld gevoel van voetbalmaten onder elkaar.’’ Op vrijdag 28 december 2012 was de uitvaart, waar onder grote belangstelling definitief afscheid is genomen van onze voetbalmaat. Corné, bedankt voor de vele mooie voetbalmomenten die we samen hebben mogen delen! Bestuur v.v. Olympia’60 / v.v. Dabbers

Désirée Emmen sluit 2012 gezellig af

Olympia’60 D1 kampioen

Wat was 2012 een mooi jaar en zeker het open waterseizoen. Een seizoen om nooit meer te vergeten. Landelijk werd Désirée 5de in het Nederlands klassement dames open en 1ste van het Brabant klassement dames.

Eerder konden we al melding maken dat de D1 één van de zes jeugdkampioen was bij Olympia’60. Het team moest nog een keer in actie komen en daarna kon de kampioensfoto gemaakt worden. Slecht één keer werd verloren van concurrent SAB maar met een beter doelsaldo kon het kampioensfeestje terecht gevierd worden.

Mark Bakx clubkampioen darts café De Valk Op zaterdag 29 december werd voor de 27e keer gespeeld om het clubkampioenschap darts in Café De Valk. Alle darters uitkomend voor De Valk in de diverse dartscompetities mochten hieraan deelnemen. In een leuke en ontspannende sfeer werden de wedstrijden afgewerkt. Aan de start verschenen 20 darters die gingen strijden om de titel. Eerst werd er gespeeld in poules, de beste 2 uit iedere poule gingen naar de winnaarsronde en de rest verdween naar de verliezersronde. Regerend Vincent Langeveld moest verstek laten gaan wegens vakantie, een prima excuus. Sjannie Brouwers was een prima assistente bij de wedstrijdleiding. Door winst op Ad Timmermans en Antos Jankowski werd Mark Bakx finalist. Ook Rob Emmerik haalde de finale door zeges op John Raesen, Jos Broeders en Mick Hoevenaars. Hierna werd de finale gespeeld, best of 9.In deze finale wist Mark met 5-3 te winnen en won voor de 3e keer het clubkampioenschap. In de verliezersronde won Dylan in ’t Groen met 4-3 van Robert van Dieren.

vlnr. Rob, Mick, Antos en kampioen Mark.

Er werd in totaal 9 keer 180 gegooid, Mark Bakx scoorde er 3, Rob Emmerik had er 2 en 1 keer 180 was er voor John Raesen, Martin Evertse, Ad Timmermans en Robert van Dieren.Ad Timmermans gooide met 106 het hoogst uit, Dylan in ’t Groen had een 100 uitworp.

Uitslag: WINNAARSRONDE 1. Mark Bakx 2. Rob Emmerik 3. Antos Jankowski Mick Hoevenaars 5. Ramon Bressers Jos Broeders Ad Timmermans Martin Evertse

VERLIEZERSRONDE 1. Dylan in ‘t Groen 2. Robert van Dieren 3. Richard Schouten

luncH en Diner...! Hoge Ham 59 5104 JB Dongen Tel. 0162-319850

Maar de droom waar iedere open waterzwemmer van droomt kwam uit in augustus. Een dubbele kanaaloversteek van Engeland naar Frankrijk en weer terug met het eerste Nederlandse damesteam. Het werd een oversteek met alles erop en eraan. Mooie gebeurtenissen en zware momenten maar het bracht ook nog een wereldrecord en een mooie gift voor spieren voor spieren en dat bracht Désirée dinsdag 11 december naar Vught waar ze uitgenodigd was voor de uitreiking van Brabander van het jaar. Commissaris van de koningin Wim van den Donk was ook aanwezig en na het mooie welkomstwoord was het tijd om met zijn allen aan tafel te gaan. Het werd een gezellig diner waar iedereen nogmaals zijn verhaal vertelde. Later op de avond werd de winnaar bekend gemaakt en de Brabander van het jaar werden de twee heren van de wensambulance. Het waren 10 geweldige kandidaten die allemaal hun steentje hebben bijgedragen voor anderen. En als je dan zo je fantastische prestatie af kan sluiten wat wil je nog meer. Afgelopen weekend zwom Désirée ook haar laatste wedstrijden van 2012 en al bracht het Désirée niet helemaal wat ze had gehoopt de weg naar 2013 ligt

weer helemaal open nu de blessure verleden tijd is. Zaterdag 15 december was Désirée te vinden in Vlissingen voor de 800m vrije slag. De tijd was niet helemaal naar wens maar nu de trainingen weer vol opgepakt kunnen worden moet dat goed komen. Zondag was de OWKW deel 3 en deze werd gezwommen in Oosterhout in het thuisbad. Als eerste ging Désirée van start op de 100m vlinderslag en dit bracht haar een 1ste plaats. De tweede afstand was de 200m rugslag en qua techniek zag het er goed uit alleen de tijd werd niet gehaald maar wel een 1ste plaats. Nu is het tijd voor een korte rustperiode en dan beginnen half januari 2013 weer de eerste wedstrijden.

Jeu de Boules De Vaart Erin:

Toon Verbunt en Wim Cleijn winnen Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje werd het traditionele Kersttoernooi gespeeld. Het begon al goed. Op de snoreende kachel werd eerst de Glühwein warm gemaakt. Daarna lieten de deelnemers zich deze Glühwein goed smaken. Vervolgens kwamen de wedstrijden. Tussen de wedstrijden door was er ook nog de overheerlijke erwtensoep. Deze was gemaakt en beschikbaar gesteld door Toon en Rian Verbunt. In de halve finale moesten Wim Cleijn en Toon Verbunt het opnemen tegen Goof Verbunt en Jac v.d. Ven. Wim en Toon wonnen met 13-2. In de andere halve finale traden Ton Kemmeren en Jos den Boer tegen Wim Roos en Wilma Kem-

meren aan. Wim en Wilma waren favoriet, omdat zij beiden hoog in de ranking staan. T och wonnen Ton en Jos verrassend met 13-8. In de finale wonnen Toon en Wimke met liefst 13-2 van Ton en Jos.

Toon Verbunt sluipt nader In de dit jaar gestarte ranking staat Wilma Kemmeren nog wel aan de leiding met 51 punten. Toon Verbunt is opgeklommen naar de tweede plaats met 49 punten. Wim Roos is gezakt naar de derde plaats met 48 punten.

Uitwisselingstoernooi HV Dongen B1-meiden groot succes Dat HV Dongen sterk aan de weg timmert blijft niet onopgemerkt. Het leidde er zelfs toe dat de Duitse handbalvereniging TV Alderkerke 07 contact opnam met de vraag of ze training konden krijgen en een wedstrijd mochten handballen tegen de meiden B1 van HV Dongen. De toernooiwinst van de B1-meiden op een sterk bezet Duits toernooi tijdens de herfstvakantie was daartoe de aanleiding.

Met de komst van TV Aldekerk 07 op 27 december 2012 naar Dongen toe, is het plan opgepakt om een uitwisselingstoernooi rondom hun komst te organiseren. Aangevuld met twee Nederlandse topteams FIQAS Aalsmeer en Velo was er sprake van een sterke bezetting. De belangrijkste doelen van het uitwisselingstoernooi waren veel handballen, elkaar leren kennen en dat we als begeleiding elkaars ervaringen/tips kunnen uitwisselen. Dankzij enkele acties van de B1-meiden en door de sponsoring van de bedrijven Trobas, SoSijn, Café De Salamander en Banket en Fijnbrood De Koning werd het uitwisselingstoernooi mogelijk. Er werd een hele competitie (6 wedstrijden) gespeeld van 17,5 minuten per wedstrijd. Nadat ieder team 105 minuten in 4,5 uur had gehandbald, kon de balans worden opgemaakt. Aalsmeer werd eerste, Dongen tweede, Alderkerk derde en Velo vierde. De onderlinge krachtverhoudingen verschillenden niet zoveel: men won van elkaar en de uitslagen van de wedstrijden lagen dicht bij elkaar. Er werd in een hoog tempo technisch goed gehandbald, met dank aan de scheidrechters die de wedstrijden prima hebben geleid. Al met al een zeer geslaagd uitwisselingstoernooi waar de B1-

meiden van Dongen een geweldige prestatie hebben geleverd. Als Dongen hebben we een mooi handbal visitekaartje afgegeven gezien de positieve reacties van de deelnemende verenigingen. Op vrijdagochtend vond een gemengde training plaats met de Dongense meiden en de meiden van TV Alderkerk 07. De Dongense trainer Jan Koreman en de Duitse trainster hadden deze training voorbereidt. Een mooie en bijzondere ervaring voor al deze meiden omdat de training in Nederland en Duitsland toch wel verschillen. Moe, voldaan en met plezier terugkijkend namen de Nederlandse en Duitse meiden afscheid van elkaar, waarbij we elkaar zeker vaker zullen gaan treffen.

Open darttoernooi

Zumba Gold

in café De Valk Voor de open ranking vindt op zondag 6 januari weer een toernooi plaats in Café De Valk. Er wordt een single en een koppeltoernooi gespeeld. Het koppeltoernooi wordt altijd gespeeld in poules. Beide toernooien hebben een winnaars en verliezersronde. Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.

e-mailadres redactie

dongen@emdejong.nl

Programma zaterdag 5 januari HES 20:50 Groene Ster HS1 – Dongen HS1

Zondag 6 januari

DAS 14:00 Dongen DS1–Rapiditas DAS 12:50 Desk DS1 – Dongen DS2 DAS 14:00 Dongen DS3 – Wh Demons DS2 HES 15:15 Dongen HS1–Taxandria HS1 DAJ 11:15 Delta Sport DA1 – Dongen DA1 DAJ 15:15 Dongen DA2 – Elshout DA1 HAJ 13:00 Houten/SDS HA1 – Dongen HA1 DBJ 12:45 Dongen DB1 – Internos DB2 DBJ 12:00 Dongen DB2 – Elshout DB1 HBJ 13:00 Dongen HB1 – Internos HB1 DCJ 10:55 Dongen DC1 – Elshout DC1 DCJ 11:10 Dongen DC2 – Delta Sport DC1 DCJ 10:05 Dongen DC3 – HMC DC2 GDJ 10:20 Dongen D1 – Red-Rag/Tachos D1

Begin de week goed en voel je fit Kom kennismaken met Zumba Gold Wat is ZUMBA ? Op een fijne gezellige manier bewegen op Latijns-Amerikaans en internationale muziek. Tijdens de zumba les worden snelle en langzame ritmes gecombineerd die de spieren versterken en de conditie trainen. Verder wordt er een beroep gedaan op geheugen en coördinatie GOLD wil zeggen dat het tempo en de bewegingen zijn aangepast aan de deelnemers Voor iedereen goed en gemakkelijk te volgen Waar :de Geubel Hoofdstraat 4 Gravenmoer Wanneer:maandagochtend Hoe laat : 10.00 uur -11.00 uur Voor wie: 55 + een kennismakingsles =gratis info Corrie tel.06-12053268 corrievanhees54@home.nl

Heden gevestigd in Dongen Optimisme in bouwen is terug! Heden gevestigd in Dongen

Bouwkundig tekenbureau Bouwkundigadviesadvies- enentekenbureau

DréDrévan Bosch van den den Bosch

Neemt de van zorg van (ver)bouwplannen deskundig over over en zorgt Neemt de zorg uw uw (ver)bouwplannen deskundig endat zorgt dat het gewenste plan gerealiseerd wordt binnen de gemaakte afspraken. De eerste wedstrijd in het nieuhet gewenste plan gerealiseerd wordt binnen de gemaakte afspraken. we jaar is op zondag 27 januari vanaf 13.30 uur.

Paukenlaan 169, 5101 AV Dongen • Telefoon 06 - 49 39 20 12

Paukenlaan 169, 5101 AV Dongen • Telefoon 06 - 49 39 20 12 E-mail: info@drevandenbosch.nl • Website: www.drevandenbosch.nl E-mail: info@drevandenbosch.nl • Website: www.drevandenbosch.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

2013

PAGINA 16

Wij wensen iedereen een voorspoedig gen De Leest 24 - Don nl o. www.esmon

Machinaal Timmerbedrijf

Maas B.V.

BLOEMBINDERIJ John Flora

De Leest 18, Dongen Tel. 0162 - 323 497 www.maas-timmerbedrijf.nl

BLOEMEN & WOONDECORATIE Hoge Ham 170 I 5104 JM Dongen I Tel. 0162 - 320 588 I Fax: 0162 - 387 080 www.johnflora.nl I info@johnflora.nl

Autobedrijf

Gerard van Riel voor al uw reparatie - onderhoud in- en verkoop auto’s Tel. 0162-386660 • Mob. 06-50816999 www.autobedrijfgerardvanriel.nl Kanaaldijk Noord 9a Sect. C 5104 BE Dongen

autovlasveld.nl De Slof 5 - Dongen Tel. 0162-312171

Café De Valk Tramstraat 42, Dongen Tel. 0162 - 312 742

Hoge Ham 124 5104 JK Dongen Tel. 0162 386777 www.winkk.nl

St. Josephstraat 76 5104 EG Dongen 0162 - 700121

De Slof 38, Dongen Tel. 0162 - 314 260 www.merkxkozijnen.nl

nl ngen. rendo ie d . 06 www Ham 1 Hoge ngen JK Do 5104 5 32555 0162-

Hoge Ham 166C 5104 JM Dongen Tramstraat 38 5104 GL Dongen Tel. 0162 - 31 22 09

Stichting Richting Werken aan Samenleving www.stichtingrichting.nl

Keulemans

Automatisering & Electronics

n

o Car

geer 32 a r Ga Ge n

ge Don 14487 2- 3 016

De Leest 9, Dongen Tel. 0162-321978


Altijd Goed De beste band Slaapvoordeel! WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 17

Advertentie opdracht

Postbus 1

3700 BB Z

Tel 088 11

Vacature voor:

• verkoopmedewerk(st)er optiek • opticiën of opticiën-contactlensspecialist of optometrist

Uitgeverij Em. de Jong B.V. tav: Henny en Christiaan Starink en Marcel Vredeveld Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau

hebben wij met u.

(evt. studerend hiervoor)

Optiek Stassar vestiging Dongen en Baarle-Nassau is een zelfstandig optiekbedrijf gelegen op een A-locatie in het winkelcentrum. Al bijna 60 jaar houdt Optiek Stassar zich actief bezig met de nieuwste brilmode en contactlenzen. Het team bestaat uit twee optometristen, twee opticien-contactlensspecialist, een opticien en een verkoopmedewerkster.

uitgeverij@emdejong.nl, dekbed aZuRi

2 HOOFdkuSSenS matRaS Ter uitbreiding van het teamlilY zijn wij op zoek naar een verkoopmedewerk(st)er optiek en een baccaRa

39,-

Spreekt het je aan om in een moderne zaak te werken, waar brilmode, oogzorg en auditieve zorg hand in hand gaan? Ben je klant- en servicegericht en beschik je over goede commerciële en sociale vaardigheden? Reageer dan direct. Wij bieden je een fijne werkplek, zowel qua team als omgeving.

vanaf:

Specificaties

Autobedrijf Scheerders Vaartweg 86, Dongen, telefoon (0162) 31 28 75 Internet: www.scheerders.nl Lid van Bovag, Nationale Autopas, VVN, V.B.S. en STEK

Magazijnuitverkoop - inbouwapparaten Goedkoopste van Nederland

2599,- nu:

uw 1999,-voordeel!

600,-

AD VAN DER STEEN keukens Julianastraat 103 - Rijen Tel 0161-227069

ABC - GOUD INKOOP VERPANDING Goud-Zilver-Munten Juwelen

Zin om er even een dagje tussen uit te gaan? Kijk voor voordelige dagtrips op www.kmttours.nl

back to basic ...

Dit is het mate

dekbed dekbed aZuRiaZuRi

vanaf: vanaf: Overzicht plaatsingen vanaf: 119,- krant 35,119,35,119,35,532 EM de Jong Combinatie dekbed aZuRi

vanaf: vanaf: vanaf:

45,- nu: 39,39,39,-

€/mm 1,10

subtotaal 63,80

bruto 63,80

klantkorting 0,00

zondag 6 januari geopend! 45,-

- Bent u het niet eens met bedragen en/of maten, neem svp direct contact met ons op, opdat de plaatsing nog op t Voorraad matrassen nergens goedkoper! kunnen verwijten. - Wanneer een opdracht of materiaal formeel niet tijdig bij u binnen is, vragen wij om onmiddellijke kennisgeving hi - Alle genoemde maten zijn inclusief 3 mm wit als tussenwit en exclusief btw. - Onze betaling is binnen 4 weken na ontvangst van uw factuur. 21 cm - 80/90 x 200 cm - Huisaanhuis.nu mag facturen verrekenen - De standaardprijzen van uw kranten voor dit jaar, kunt u zien onze website. - Opdrachten kunnen alleen uit levensbeschouwelijke redenen worden geweigerd. In dat geval svp per direct ons s - Wanneer uw krant niet binnen een dag na verschijning integraal op het web verschijnt, dient u ons een papieren nù van kosten voor ons, te sturen.

elektRiScH elektRiScH veRStelbaaR veRStelbaaR 200 cm elektRiScH 160 x160 200xcm veRStelbaaR 160 x 200 cm

7-zone pocketvering

2599,2599,nu:nu: uw 2599,- nu: uw voordeel! voordeel! uw voordeel!

1999,1999,600,1999,600,600,-

325,-

Altijd Goed Slaapvoordeel!

EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 1 EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 1

elektRiScH veRStelbaaR elektRiScH veRStelbaaR Set beStaande uit: Set beStaande elektRiScH veRStelbaaR 160 xuit:200 cm van 2599,voor 1999,200 cm van 2599,1999,1 hoofdbord cm dik 160 x160 200xcm van 2599,voor voor 1999,1 hoofdbord 10 cm10dik 200 cm van 2699,2099,2 elektrisch boxsprings, cm hoog Set beStaande uit:boxsprings, elektRiScH 180 x180 200xcm van veRStelbaaR 2699,voor voor 2099,2 elektrisch verstelbare 32 cm32hoog 180 xpoten10verstelbare 200 van 2699,voor 2099,210 cm van 2899,2299,8 alukleurige poten 160 200 2599,1999,1 hoofdbord cm dik cm 180 x180 210 xcm van 2899,voor voor 2299,8 alukleurige 2 gestoffeerde 5-zone pocketvering matrassen 180 x 200 cm van 2699,- voor 2099,elektrisch verstelbare boxsprings, 32 cm hoog 2 gestoffeerde 5-zone pocketvering matrassen 18 splittopper 180voor x 210 cm van 2899,- voor 2299,alukleurige poten 1 splittopper 180 x 210 cm van 2899,2299,Leverbaar in 4 5-zone kleuren:pocketvering zwart, antraciet, donkerbruin, 2 gestoffeerde matrassen n

n

n

n

n n n n

n n

HOOFdkuSSenS 222HOOFdkuSSenS HOOFdkuSSenS lilY lilY lilY

EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 1

matRaS matRaS matRaS baccaRa baccaRa baccaRa

45,-nu: nu: 45,45,nu: 45,45,45,-

2 x Electrische bodem + matras

39,39,-

01-06-11 14:25 01-06-11 14:25

dekbed dekbedaZuRi aZuRi dekbed aZuRi

vanaf: vanaf: vanaf:

Comfort ledikant

Nù voor

01-06-11 14:25

vanaf: vanaf: vanaf:

119,119,-

139,-

Complete set

n

n Leverbaar in 4 kleuren: zwart, antraciet, donkerbruin, n chocolade 1 splittopper chocolade n Leverbaar in 4 kleuren: zwart, antraciet, donkerbruin, chocolade

35,35,-

995,-

Nù voor

90 x 200 cm. Electrische vering - pocketveringmatras 2599,2599,nu: nu: nu: en2599,nachtkastje

EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 1

PDF infor Maat: 74

Regelmatig krijgen wij via inruil FIETSEN EN BROMFIETSEN binnen met 3 mnd. volledige garantie. Bel even voor informatie: Hapers Tweewielers Service, Kerkstraat 51, Gilze. Tel. 0161-452642.

matRaS matRaS baccaRa baccaRa matRaS baccaRa

Set beStaande uit: n 1 hoofdbord 10 cm dik BoxspringSVEN SVEN Boxspring n 2 elektrisch verstelbare boxsprings,elektrisch 32 cm hoog verstelbaar Boxspring SVEN elektrisch verstelbaar n 8 alukleurige poten elektrisch verstelbaar n 2 gestoffeerde 5-zone pocketvering matrassen n 1 splittopper n Leverbaar in 4 kleuren: zwart, antraciet, donkerbruin, chocolade

elektrisch verstelbaar

97307.indd 1

2 HOOFdkuSSenS 2 HOOFdkuSSenS lilY lilY 2 HOOFdkuSSenS

45,45,nu:nu: 45,lilY 45,-

076 - 587.29.10

Boxspring SVEN

895,-

01-06-11 14:25

elektRiScH elektRiScH elektRiScH veRStelbaaR veRStelbaaR veRStelbaaR 160 160 160xxx200 200 200cm cm cm

uw uw uw 1999,1999,-voordeel! voordeel! voordeel!

600,600,600,-

Comfort slaapkamer Renske Geheel verrijdbaar. 160 x 180/200 cm. Inclusief 2 nachtkastjes op wieltjes.

ledikant 160 x 200 cm

1047,- nu:

799,-

Boxspring BoxspringSVEN SVEN

Boxspringcollectie Grandeur Lijnen logo (geen Contouren)

Comfort slaapkamer RENSKE

De boxspringcollectie Grandeur biedt u ongekende mogelijkheden! Keuze uit:

Kast ‘Ellis’

EURE-11138 EURE-11138 EURE-11138 AGS AGS AGS Folder2 Folder2 Folder2 2011_v3.indd 2011_v3.indd 2011_v3.indd111

- 3 typen hoofdborden

506,-

- 3 typen boxsprings

van

349,-

n Comforthoogte 45 cm 01-06-11 01-06-11 01-06-1114:25 14:25 14:25 n Deelbaar

- 3 typen topdekmatrassen; comfortschuim,

(toepasbaar op alle boxsprings)

n Leverbaar n Leverbaar n Leverbaar

- Leverbaar in 30 actuele kleuren - Lengtematen 200, 210 en 220 cm

- 3 typen gestoffeerde matrassen in soepele

- Vlakke uitvoering vanaf € 1499,-

nu voor

- Elektrische uitvoering vanaf € 3149,-

Complete slaapkamer Oostenrijk

ledikant in beuken natuur en alpine wit in breedtematen 160 en 180 cm (deelbaar) in breedtematen 90, 100, 120, 160 en 180 cm (vast) in lengtematen 190, 200, 210 en 220 cm

n Leverbaar

latex en visco

- vlakke of elektrische uitvoering of stevige uitvoering

1125,-

elektRiScH elektRiScH elektRiScHveRStelbaaR veRStelbaaR veRStelbaaR 160 160 160xxx200 200 200cm cm cm van van van2599,2599,2599,- voor voor voor1999,1999,1999,180 180 180xxx200 200 200cm cm cm van van van2699,2699,2699,- voor voor voor2099,2099,2099,180 180 180xxx210 210 210cm cm cm van van van2899,2899,2899,- voor voor voor2299,2299,2299,-

Set Set SetbeStaande beStaande beStaandeuit: uit: uit: nnn111hoofdbord hoofdbord hoofdbord10 10 10cm cm cmdik dik dik nnn222elektrisch elektrisch elektrischverstelbare verstelbare verstelbareboxsprings, boxsprings, boxsprings,32 32 32cm cm cmhoog hoog hoog nnn888alukleurige alukleurige alukleurigepoten poten poten nnn222gestoffeerde gestoffeerde gestoffeerde5-zone 5-zone 5-zonepocketvering pocketvering pocketveringmatrassen matrassen matrassen nnn111splittopper splittopper splittopper nnnLeverbaar Leverbaar Leverbaarin in in444kleuren: kleuren: kleuren:zwart, zwart, zwart,antraciet, antraciet, antraciet,donkerbruin, donkerbruin, donkerbruin, chocolade chocolade chocolade

GRANDEUR boxsprings elektrisch elektrisch elektrischverstelbaar verstelbaar verstelbaar

ledikant 160 x 200 cm

747,- nu:

579,vlak 140 x 200 cm

1999,- nu:

1499,-

deelbaaR ledikant 160 x 200 cm van 1047,180 x 200 cm van 1077,-

voor 799,voor 829,-

ledikant 90 x 200 cm van 360,160 x 200 cm van 485,180 x 200 cm van 495,-

Ledikant 160 x 200 2 nachtkastjes Linnenkast 200 cm 2 vlakke bodems 2 matrassen + potenset Nachtkast op wielen van 155,Zweefdeurkast Ellis van 502,-

voor 259,voor 359,voor 379,-

voor 125,voor 349,-

Deze slaapkamer compleet

1695,-

uw voordeel!

500,-

Slaapkamer NORA Bredaseweg 35a, 4844 CK Terheijden Telefoon: 076-5934139

n Lighoogte

43 cm in breedtematen 160, 180 en 200 cm in lengtematen 200, 210 en 220 cm in kernbeuken met lak crème of hoogglans crème (meerprijs 100,-) doorlopende achterwand meerprijs 200,n Indirecte hoofdbord verlichting meerprijs 129,n Legplanken in hoofdbord meerprijs 99,n Leverbaar n Leverbaar n Leverbaar

n Afgebeelde

www.spijCK.nl

ADVOCATENKANTOOR TENNEBROEK De persoonlijke aandacht die uw zaak verdient! Mr O.P.N.M. Tennebroek

5104 HN DONGEN

Tel (0162) 32 02 42 Fax (0162) 31 21 01

info@tennebroek.nl www.tennebroek.nl

ledikant Kernbeuken met lak crème 160 x 200 cm van 747,voor 579,180 x 200 cm van 757,voor 599,200 x 200 cm van 767,voor 639,Nachtkast 2 laden 4 deurs draaideurkast

Luxe vlakke scandinavische Boxspring CORSICA 20 boxspring pocketvering met topper - van 19-9-2011 16:57:57 EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 2

1.795,-

Set beStaande uit: n 2 boxsprings 20 cm hoog n Hoofdbord 7 cm dik n 2 gestoffeerde geneste pocketvering matrassen Camelia, 7 zones, soepel/stevig met extra schouder/taille/heupzone n Zwarte kunststof poten n Intense Topdekmatras Comfortschuim

nù voor

EURE-11076 AGS KRANT 2011.indd 6

van 220,- voor 200,van 1050,- voor 859,18-03-11 09:48

995,vlak 140 x 200 cm 160 x 200 cm 180 x 200 cm

van 1999,van 2199,van 2399,-

elektRiScH veRStelbaaR 160 x 200 cm van 3699,180 x 200 cm van 3899,-

voor 1499,voor 1649,voor 1799,-

voor 3149,voor 3299,-

01-06-11 14:25

Gratis inloopspreekuur iedere donderdag van 19.00 uur - 20.00 uur Kardinaal van Rossumstraat 58

Rabobank

19639 01 De Evene Super Vlo Gewone A zwart/wit 2 kol x 29

Altijd Goed Altijd AltijdGoed Goed Slaapvoordeel! Slaapvoordeel! Slaapvoordeel!

Te koop gevraagd: goede gebruikte meubelen, BELASTINGAANGIFTE eiken, klassiek of antiek, tevens ontruiming van A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN woningen. Tel. 0657085791. Oosterhout. Tel. 0162basdewoningontruimer@ 454471 hotmail.com www.a-gave.nl

HOOGSTE GOUDPRIJS LAAGSTE RENTE

Ook touringcarverhuur voor uw groepsvervoer!

Ons ordernummer Week Adverteerder Titel van de advertentie Soort advertentie Kleur Formaat

Materiaal

• kookplaten • ovens • vaatwassers • koelkasten • kranen en nog veel meer ...

BTW nr. N

35,-

Je reactie kun je sturen naar: bas@optiekstassar.nl of naar Vuurvlinderhof 2, 4904 XL Oosterhout. GSM: 06-15500303

elektRiScH veRStelbaaR 160 x 200 cm

KvK Midd

IBAN NL4

vanaf:

119,-

www.huis

5FL7

gediplomeerd opticiën of een gediplomeerd 45,nu: opticiën-contactlensspecialist of een optome45,trist (evt. studerend hiervoor). Zowel een fulltime als parttime dienstverband is bespreekbaar.

advertenti

‘t Vaartje 9 • Waspik • Tel.: 0416-312225 (afslag Waspik, bij rotonde rechtsaf)

Alles 50% korTing!


ACTIE

meubelprogramma

PAGINA 18

HENK

Nieuw, roobust en modern vormgegeven ontwerp van hoogwaardig rustiek en massief eiken uit eigen werkplaats. Greeploos afgewerkt. Met open vakken voor accessoires om een gezellige sfeer te creëren. In iedere gewenste kleur en afwerking vanuit eigen spuiterij.

meubelen & meer

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

2½+2-Z ITS LED ER

€1.297, -

Broodkast 2-deurs 198x124x45 normaal €1499,- Molenaarprijs €1057,- | Torenkast 2 deuren -links- of rechtsdraaiend- 198x78x45 normaal €959,Molenaarprijs €677,- | TV kast -2 kleppen- normaal €649,- Molenaarprijs €457,- | Bankstel Erasmus 2½+2-zits in zwart leder normaal €1798,Molenaarprijs €1.297,- | Salontafel Rix 140x68 normaal €659,- Molenaarprijs €397,- | Vloerkleed Fusion Tracks 160x230 Molenaarprijs €515,-

KOOPZONDAG 6 ANUARI €457,-

TOT VAN

GEOPEND!

12.00 17.00

DRESSOIR 4 deuren normaal €1259,-

€1057,-

TV KAST 124 cm breed normaal €649,-

€677,€887,TORENKAST 2-deurs normaal €959,-

BROODKAST 2-deurs + lade normaal €1499,-

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN MOOI & STIJLVOL

ELEKTRISCHE BOXSPRING Keuze uit 2 kleuren Normaal €3249,Molenaarprijs €1999,-

2013!

Molenaar Meubelen BV Kreitenmolenstraat 107 5071 BC Udenhout

Telefoon 013 511 36 50 info@molenaarmeubelen.nl Vrijdag koopavond tot 21.00 uur

€1697,-

EETHOEK MASSIEF EIKEN 180x100 cm - Keuze uit div. stoelen Eigen werkplaats - Iedere kleur normaal €1495,molenaarprijs €1077,-

€777,-

+ 4 GRATIS STOELEN!

WWW.MOLENAARMEUBELEN.NL Meer dan 1200 meubelen & meer online!

WOONPROGRAMMA’S

RELAX FAUTEUILS

SLAAPKAMERS

STA OP FAUTEUILS

WOONACCESSOIRES


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 19

DDOO toernooi 2012 alle winnaars op een rij (foto's Henk Barmentlo)

Theuns dierenvoeders Winnaar FC Dordrecht ( f 2005) Jelle/Milan/Martijn/Bart/Tijn/Pim Dominique/Teun/Freek

C-Infra toernooi Toernooi D 1e jaars geb 2001 FC Twente Ryan de Man/Wouter Oerlemans/Timo Schipper/Hidde van Veenendaal/Espen Voskuil Joris Willemse Leiders Ruben van Dongen/Oguzhan Turkyilmaz

Kabelkatern 9 Toernooi B Junioren Napoli Danny Dirne/Halit Karlidag/Jari van den Mosselaar/Mike Oerlemans/ Chiel van den Oudenhoven Nick Smans/Max Trommelen Leiders Stijn Kennekens/Demian Haast

Toernooi F 2e jaars geb 2004 Trophy Nederland Toernooi GA Eagles Lucas van Hoppe/Luc de Jong/Ahmet Hakan Karlidag/Kim Mommers Tijn van Outheusden/Koen Proosten/Tycho Thomassen Leiders Tycho Haast / Kay Jongeneelen

C Jeugd 1999 Van den Assem / Vloerenpartner Spanje Amy/Rens/Marlon/Nick/Huub/Daan Leiders Ferdi en Koen

A junioren Kok Assurantiën toernooi Deportivo Justin van Ark/Rick Fioole/Jip Koese/Thomas Verbunt/Sefa Yalcindag Leiders: Gijs van der Berg / David Pertijs

D-E Meiden NEC Patty/Floor/Melissa/Mirthe/Lieke/Amber/Xena/Ashley/Jenna/Alisya

B-C Meiden AZ Larissa/Iris/Merel/Ilona/Nicky/Puck/Demi/Wesley/Noëlla

Bram van Holst/Koen IJpelaar/Bart Joore/Seppe Kruijs/Sietse Moelands Cas Persoons/Vygo Verkooijen/Cesar Wilmsen Leiders Jeroen Hultermans/Job Persoons Sponsor John van Holst

FC Twente (d 2000) Yusufcan Ercan/Stef Haagh/Tycho Haast/Max Schellekens/Roy Snoeren Jordy Swanen/Espen Voskuil Julian Geerts / Bas Jansens Namens FBRK Piet Scheepers

Mini’s AJAX Dilaver/Jelle/Ruben/Thies/Luca/Rick/Koen/Espen

Rabo-bank toernooi E pupillen 2002 VVV Venlo Guus/Ray/Stef/Cody/Dennis/Kelvin Leiders: Rene en Tim

Het was weer een feest

Tottenham Hotspur (dongen 4) Niels Dingemans/Bas Jansens/Mervin Pijnenburg/Joost Trommelen Keramettin Baltacioglu Lucas Barbosa Brito / Neset Olmez

Winnaars Jan Everstoernooi. Achterste rij – David Pertijs, Stephan van Rijckevorsel, Lars Jansens, Jeroen Nagel, Jaap van der Waarden, Thomas Mertens, Marianne Evers. Voorste rij – Daan Poelmans, Rens Evers, Rob Roovers (foto Cees Dirne)

Het 19e DDOO toernooi was weer één groot feest. Veel deelnemers, veel publiek en vooral veel vrijwilligers die al die dagen in touw waren om de 14 toernooien goed te laten verlopen. Het toernooi is een uniek samenwerkingsverband tussen de vier voetbalverenigingen in Dongen, vvDongen, DVVC, Oni en Olympia 60 en is uitgegroeid tot een begrip. Het is uniek in de voetbalwereld dat verenigingen zo nauw samenwerken om de jeugdleden aan het eind van het jaar te trakteren op een voetbalfeest met 14 toernooien, 100 teams, 249 wedstrijden en 650 voetballers. Als je daar de vrijwilligers en de begeleiders bij optelt zijn er in de laatste week van 2012 zo'n 1000 personen actief geweest in de Salamander. Daar komt dan nog bij het publiek dat zich al die dagen goed liet zien. Er werd diverse keren een minuut stilte gehouden voor Danny de Jong, een speler van vv Dongen die onlangs overleed. Alle spelers op het veld en ook de bezoekers op de tribune gingen staan om hem te gedenken. Het waren indrukwekkende momenten. Volgend jaar wordt er weer een toetnooi georganiseerd, voor de 20e keer. Het is iedere keer veel werk, maar het loont de moeite, vinden de organisatoren.


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

2013

PAGINA 20

Wij wensen iedereen een voorspoedig

Industriestraat 9 5107 NC Dongen 0162 - 371825

www.ijzertijdboerderij.nl

Europaplein 51, 5101 VW Dongen Tel.: 0162-693212 Kijk voor meer informatie op: www.sunlicious.nl

Om ons team te versterken zoeken wij: Een Basiskok/Zelfstandigwerkend Kok parttime/ZZP of fulltime (maximaal 32 uur per week)Tel. 0162-314831 www.rovin.nl Om Slof ons team De 4 te versterken zoeken wij:Wilhelminastraat 79a En een Bedieningsmedewerk(st)er Dongen Dongen Een Basiskok/Zelfstandigwerkend Kok met restaurantervaring parttime/oproepbasis

b Dokter Koekkoeklaan 12 er mo ’s Graven 0162-32 22 70 Om ons team te versterken zoeken wij: www.beautywelten.nl

parttime/ZZP of fulltime (maximaal 32 uur per week)

Een Basiskok/Zelfstandigwerkend Kok En eenuBedieningsmedewerk(st)er bondige naar info@dedrievissen.nl. parttime/ZZPUw of korte fulltimeen (maximaal 32 sollicitatie uur per week)met c.v. stuurt

met restaurantervaring parttime/oproepbasis

En een Bedieningsmedewerk(st)er met restaurantervaring parttime/oproepbasis Uw korte en bondige sollicitatie met c.v. stuurt u naar info@dedrievissen.nl. ARO Montage Pruimboomsteeg 15

Eindsestraat Uw korte en bondige met2c.v.nbstuurt u naar info@dedrievissen.nl. 4901 sollicitatie HP Oosterhout AC Dongen TEL 5105 06-53193610 www.aromontage.nl

Berlagestraat 7 5105 AE Dongen Tel. 0162 - 320718

www.pulch

Eindsestraat 2 5105 AC Dongen

e

ro2rchidee.n l FEindsestraat azantenwe g 27 515105 06 RACCDongen Dongen 314554 TeTel.nr. l: 010162 62 - 371 52 www.dedrievissen.nl 2

Tel.nr. 0162 314554 www.dedrievissen.nl Tel.nr. 0162 314554 www.dedrievissen.nl Tramstraat 1 - 5104 GH Dongen Tel. 0162 - 32 12 33

Kameleon Mode

Donderdag en vrijdag koopavond tot 21.00 uur

eg 112 Vaartw n Donge 9 2163 0162- 3

Hoge Ham 119 - Dongen Tel. 0162 - 322647 www.lantenzo.nl

Prins Bernhardstraat 29 5104 HC Dongen 0162 - 319876

GROENTEN EN FRUIT steeds weer vers en voordelig Kleindongenseweg 78, Dongen Tel. 0162-313099 Fax: 324455

van LIESDONK b a n d e n b e d r i j f

De Els 14 5107 RK Dongen 0162 - 310611

Vennen 52-56 • Dongen Tel.: 0162-313202


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013 Biljartsport vierde divisie:

C. v.d. Nieuwenhuizen gelijk In sportcafé ’t Vaartje speelde team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg gelijk tegen team Jacobs uit Kwadendamme. In de eerste sessie pakte Leo Loonen bekwaam de winst. Leo hield de verdediging prima gesloten. Hij won uiteindelijk met slechts één carambole verschil. Zijn opponent mist deze laatste carambole in de nabeurt. Toon Verbunt kreeg niet veel kans. Hij kreeg slechts 43 beurten. In de tweede sessie was kopman Ad Faro prima op dreef. Hij won afgetekend met het fraaie moyenne van 0.576. Reserve Frans Kemmeren knokte zich terug in de partij, daarna liep zijn opponent echter weer weg. De eindstand werd derhalve 4-4. Door dit resultaat is team v.d. Nieuwenhuize n van de laatste plaats af. Het staat nu zelfs negende.

Gevoelig verlies v.d. Kaa Assurantiën Aussurantiekantoor J. v.d. Kaa Kaatsheuvel verloor in sportcafé ’t Vaartje met maar liefst 0-8 van team de Westhoek uit Drunen. Drik v.d. Kaa kwam nog het dichtst bij de eindstreep. Toch kwam ook hij nog één luttele carambole te kort. Guus Sekreve bleef maar drie caramboles van de eindstreep verwijderd. Voor Ben en Gerard Stadhouders was er een groter verlies. Drik en Gerard maakten beiden nog wel een mooie serie van vier. Het oude jaar werd met het eindresultaat niet goed afgesloten. Door dit resultaat staat team v.d. Kaa nu op de zevende plaats. Districtscompetitie driebanden-groot

Verlies Hazenberg De Moer In sportcafé ’t Vaartje verloor team Hazenberg Grondwerken en Bestratingen De Moer met 22-24 van team B.C.G. uit Goirle. Het zag er aanvankelijk goed uit. Winst was er voor Jan Smeekens en Toon Verbunt. Jan excelleerde en liet het fraaie gemiddelde van 0.488 voor zich noteren. Ook reserve Toon Verbunt kweet zich prima van zijn taak. Hij pakte eveneens de winst en maakte en passant ook nog een serie van vijf. Gelegenheidskopman Embert Broekhoven kreeg niet veel kans. Hij zag zijn opponent al na 36 beurten de partij uitmaken. Door dit resultaat staat team Hazenberg nu op de elfde plaats, maar het heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. districtscompetitie libre:

AK Deur & Interieur pakt de kop In Werkendam pakte team AK Deur & Interieur – Multimate Kaatsheuvel met 24-30 de winst op team Havenzicht. De zoons Ligtenberg deden het derhalve uitstekend. Vader Jan was deze keer buiten de selectie gelaten. Erwin Ligtenberg was de gevierde man. Hij zette met 3.571 het beste moyenne van zijn team neer. Erwin maakte ook een fraaie serie van zestien neer. Kopman Johan Ligtenberg zette het gemiddelde van 2.580 neer. Dit was eveneens voldoende voor de winst. Edwin Ligtenberg maakte het feest compleet. Door zijn overwinning werd de volle winst gepakt. Wat nog belangrijker is, is dat de koppositie werd heroverd. Een mooie afsluiting derhalve van dit kalenderjaar. Op dinsdagavond 8 januari speelt AK Deur & Interieur – Multimate om 20.00 uur een thuiswedstrijd in sportcafé 't Vaartje tegen D.K.S. uit Tilburg. : Landelijke tweede divisie:

Bart Hultermans thuis

Op zaterdag 5 januari speelt team Bart Hultermans Dongen om 13.00 uur weer een thuiswedstrijd. Het moet het dan in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen het sterke B.C.A. uit Arnhem. Dit team heeft onder andere de sterke Duitser Hans Jurgen Kuhl in de gelederen. Team Hultermans heeft de punten nodig. Het belooft derhalve een enerverende ontmoeting te worden.

PAGINA 21

Dongense Biljart Bond Libre Uitslagen en standen aan kop Hoofdklas ’t Vaartje 2 – De Koude Tap 1....... 6-2 Aurora 2 – ’t Vaartje 1 ..................... 4-4 ONA 1 – De Herberg 1..................... 8-0 VOO 1 – BC’9................................... 4 6-2 De Valk 1 – Aurora 1........................ 4-4 Kortste partij: H vd Linden VOO 1 In 15 beurten 3.600 gemiddeld Stand aan kop. ’t Vaartje 1.................................... 17-76 VOO 1.............................................. 17-75 ONA 1 .............................................17-74 Café De Gouden Leeuw Eerste Klas Gouden Leeuw – Nooit Volleerd 1 6-2 De Koude Tap 2 – De Gouden Keu 8-0 D’0uwe Sok – BCEnnog5 .................. 6-2 Excelsior 1 – De BUS......................... 4-4 Excelsior 2 – ONA 2.......................... 4-4 Kortste partij: T Damen De Gouden Leeuw 1 In 16 beurten 4.437 gemiddeld Stand aan kop. De Koude Tap 2 ........ 17-93 Kampioen ONA 2.............................................. 17-74 De Gouden Keu............................. 17-70 Excelsior 2...................................... 17-70 Genoeg Keu’s Tweede Klas De Kras – De Gouden Leeuw 2 ....... 8-2 De Herberg 2 – ONA 3..................... 5-5 De Bobo’s – VOO 2............................ 4-6 ’t Vaartje 3 – Euphonia................... 4-6 De Valk 2 – HSVK ............................ 0-10 Kortste partij: C v Beijsterveld HSVK In 17 beurten 1.588 gemiddeld Stand aan kop. VOO 2........................ 17-113 Kampioen HSVK ............................................ 17-101 De Herberg 2.............................. 17-101 De Valk 2........................................ 17-89 Derde Klas ALM 1 – De Valk 3............................ 2-8 De Keu – De Koude Tap 3............... 6-4 ’t Vaartje 4 – De Herberg 3............ 4-6 Kennet – De Salamander.................. 8-2 Kortste partij: T Ijpelaar ’t Vaartje 4 In 12 beurten 1.916 gemiddeld Stand aan kop. De Valk 3........................................ 15-95 Kennet............................................. 15-87 ’t Vaartje 4.................................... 15-82 De Koude Tap 3 15-81 Rabo Bank Dongen Vierde klas ONA 5 – Aurora 3............................. 3-7 VOO 3 – De Valk 4............................ 6-4 ALM 2 – VOO 4........................ 8-1-2013 ONA 4 – Nooit Volleerd 2................ 2-8 De Herberg 4 – ’t Vaartje 6............. 4-6 Kortste partij: A Vermunt De Herberg 4 In 5 beurten 3.000 gemiddeld Stand aan kop. ONA 5........................ 17-118 Kampioen Aurora 3...................................... 17-105 VOO 3........................................... 17-103 De Valk 4........................................ 17-90 Kijk voor details op www.dbb.nu

Kaarten bij P.V. Dongen Vrijdag 4 januari 2013 wordt bij de Postduivenvereniging Dongen de zevende van tien kaartavonden georganiseerd.

Biljartsport derde divisie:

Autobedrijf Lion van Loon thuis Op woensdagavond 9 januari speelt team autobedrijf Lion van Loon om 20.00 uur in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Rijens Vat. Team van Loon heeft de winst nodig om niet verder af te zakken in het klassement. Het belooft een moeilijke opgave te worden, omdat de eerste wedstrijd tegen dit team verloren ging.

Dongense Darts Competitie Speelronde 15 van de Winter competitie. In de Tweede Divisie zal Op Dreef 3 moeten winnen. Want het is eigenlijk een van de weinige teams die in de buurt van The Bouncers weet te blijven. Thuis in De Dreef won het in ieders geval wel. DVDVD werd met 8-5 verslagen. Leo Lambooy van Op Dreef gooide 100 uit. Het Karrewiel 1 gaat op en neer. Dan weer winst, dan weer verlies. Na het verlies van vorige week was er nu inderdaad weer een winstpartij. TROTS werd het kleinst mogelijke verschil verslagen. 7-6 de winst dus. Ook een 7-6 uitslag bij HBHB tegen Het Vaartje. HBHB won nipt door de beslissende 1001 teamronde te winnen. Van de wedstrijd De Bluffers tegen The Bouncers is geen uitslag bekend. Geen nieuwe 180 scores, dus de teller blijft staan op 4. Aan de leiding staan The Bouncers met Op Dreef 3 dat tweede staan. HBHB blijft derde. In de Eerste Divisie zet 4P de opmars door. Uit bij De Tobbers werd voor een tweede maal gewonnen. Wederom een 8-5 met een 116 checkout voor Frits van den Boer. Door deze overwinning heeft 4P nu de 2-e plaats nog steviger in handen. Het Karrewiel 2 was redelijk verrassend met 8-5 te sterk voor Falcon. Tot na de koppels 501 ging het gelijk op, maar daarna zette Het Karrewiel door. Jeroen de Jong van Het Karrewiel gooide 118 uit. Mooi(e) laatste won ook voor een 2-e maal van De Salamander. 9-4 was de score deze keer. Pijlloos was totaal niet opgewassen tegen Het Karrewiel 69. 12-1 werd

het maar liefst voor de koploper in deze divisie. Hans van Gool van Pijlloos scoorde wel een 180. Hatseklatse was deze ronde vrij en kan zich al op 2013 gaan richten. Van Op Dreef 2 tegen Het Karrewiel 13 is geen uitslag bekend. De 180 teller staat na 15 ronden op een totaal van 24. Het Karrewiel 69 heeft de kop met op plaats 2 4P en De Tobbers blijven derde. In de Dongense Ere Divisie zijn er alleen maar grote uitslagen terug te vinden. 3 maal 11-2 en 1 10-3 score. De 10-3 score hoorde bij De Valk 1 tegen WICO. De Valk won met een 180 score voor John Raesen (z’n 100-ste totaal) en een 180 score voor Ramon Bressers. Game on speelde tegen New Bundy’s. De 11 punten waren voor New Bundy’s en Game on haalde er dus maar 2. Vincent Langeveld van New Bundy’s scoorde 2 maal 180. Gijle Peile verloor ruim van The Dartons. De 11 punten waren dus voor The Dartons. Voor Gijle Peile scoorde Cees van Gils een 180 en gooide Anton Snoeren 117 uit. Triple Trouble ontving Op Dreef 1 en daar zou je toch geen grote uitslag bij verwachten. Normaal zijn dit 7-6 wedstrijden. Maar bij

Er zijn mooie dagprijzen te winnen. Deze kaartavond wordt gehouden in het clublokaal van de P.V. Dongen aan de Hertog Janstraat 32 te Dongen. De aanvang is stipt om 19.30 uur.

Schaakcompetitie DSC Woensdagavond 19 december speelde het bekerteam van de Dongense Schaakclub in Tilburg tegen Stukkenjagers en verloor met 2,5 – 1,5. Maarten v.d. Burght won zijn partij, Mark Maas speelde remise, Igor Heinen en Dick Carol verloren. Het bekerteam is deze keer al snel uitgespeeld. Voor de interne competitie zijn vrijdagavond 21 december de volgende 11 wedstrijden gespeeld: P.Stokkermans -M.Maas................... 0-1 C.Verledens -M.vd Burght........... 0-1 F.vd Burght -M.Roeloffzen.............. 0-1 A.Blijlevens -J.Haast ........................ 1-0 I.de Ligt -S.vd Brand........................ 1-0 P.Smulders - E.Jongenelen............. 1-0 L.Boer -J.Ramstijn ........................... 1-0 J.Frissen-H.van Dongen................. 1-0 A.den Boer -P.van Ruth................ 0-1 P.Vesters -A.Swinkels..................... 0-1 M.Damen -M.Ingamells ................ ½-½

De kop van de ranglijst: 1 M.vd Burght .........................430,83 2 D.Carol ..............................308,50 3 M.Roeloffzen .........................292,50 4 I.Heinen ......................................... 288,50........................................................

Op Dreef loopt het dit seizoen niet en moesten nu dus genoegen nemen met 2 punten. De 180 teller is verder toegenomen en staat op een totaal van 94. De stand blijft hetzelfde. The Dartons, De Valk 1 en Triple Trouble. Komende vrijdag staan nog de kwartfinales van de bekerwedstrijden op het programma.

Bridge82 Competitie 2012-2013 4e deelcompetitie - 1e zitting Dinsdag 18 december 2012 Groep A 1. M. van Eijk & B. van Eijk........... 62,80 2. C. van Alphen & C. vd Avoird.55,65 3.W. Gresnigt & M. Partouns........ 55,06 Groep B 1. L. Boon & M. Suijkerbuijk........ 65,63 2. A.v. Rijsewijk & J. v. Rijsewijk.62,50 3. J. v/d Hoek & J. Kersbergen.... 61,11 Groep C 1. P. Speijer & F. Vroon........................... 58,33.. 2. I. van Gorkum & C. Leemans 57,81.............. 3.T. Kempers & R. Smits 56,77.......................................................... Competitie 2012-2013 4e deelcompetitie - 2e zitting Donderdag 20 december 2012 Groep A 1. J.v/d Odenhoven&A.Vermeeren.. 63,57 2. J. v. Bekhoven & G. Vermeulen.... 60,71

3. C. v. Alphen & C. v/d Avoird... 55,36 Groep B 1. I. van Ham & C.van Stokkom.57,47 2. G. Bajema & A. Maas................. 57,01 3. C v/d Burg & E. Windhorst...... 56,35 Groep C 1. A. Kersbergen& J. Kersbergen.64,58 2. N. Butter & J. Butter.................. 60,07 3. J. Jochems & A. van Schaik..... 59,72

DOE MEE MET DE WEKELIJKSE

PRIJSPUZZEL 1 11 16

v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken In Bavel won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg nipt met 4-5 van team ’t Wiel. Na de singles hielde beide partijen elkaar in evenwicht. Winst was er voor Ton Kemmeren en Patty v.d. Wiel. Goof Verbunt en Hans de Jong moesten verlies incasseren. Daarna werden ook de eerste twee koppelpartijen gewonnen. Vervolgens werden er echter twee verloren. De teamronde moest derhalve de beslissing brengen. Deze werd gewonnen door de darters van ’t Vaartje. Door dit resultaat blijft team Corné v.d. Nieuwenhuizen op een mooie vierde plaats staan. Hans de Jong gooide nog een fraaie 180-er. In sportcafé ’t Vaartje verloor het team nipt met 4-5 van team De Juup uit Geertruidenberg. Dit sterke team staat op de derde plaats. De eerste drie singles werden verloren door Hans de Jong, Patty v.d. Wiel en Goof Verbunt. Hans was dicht bij de winst maar verloor met 2-3. Daarna scoorde Ton Kemmeren het eerste punt. Bij de koppels verliep het veel beter. Drie van de vier koppels werden gewonnen. Hierdoor moest de teamronde de beslissing brengen. Deze ging weer naar de gasten. Hierdoor moest de kleinst mogelijke nederlaag geïncasseerd worden. Op donderdagavond 3 januari gooit team Corné v.d. Nieuwenhuizen een thuiswedstrijd. Het betreft een wedstrijd in de bekercompetitie van de West Brabantse Darts Federatie. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team Tjokvol uit Breda. Winst is nodig om verder te komen in dit toernooi. De wedstrijd in sportcafé 't Vaartje begint om 21.00 uur.

Bouwbedrijf Van Leijsen-ranking Op zaterdagavond 5 januari wordt er weer een wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen-rankingtoernooi. Deze wedstrijd staat open voor Dongenaren, Dongense competitiespelers en vaste klanten van sportcafé ’t Vaartje. Aan de eindranking zijn mede dankzij de sponsoring van bouwbedrijf van Leijsen, mooie prijzen verbonden. Ook nu zijn er weer mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijden kenmerken zich door een gezellige sportieve sfeer. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 20.00 uur.

e-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

3

4

6

17

13 18

19

24

29 33

34

46

8

9

53

v 26

30

31

21

22

27

28 32

36

37

38

41

42 45

48

49

54

55

60

70

71

75

50 58 63

v 67

68

72

73

76

64

74

77

79

51

57 62

66

69

56

61

65

10 15

44 47

59

7

20

40

43

EN WIN EEN OVERHEERLIJKE TAART

14

25

35

39

52

5

12

23

West-Brabantse Darts Federatie:

Winst en verlies C.

2

78

80

© Persbelangen P0237

56

7

43

74

30

67

51

70

22

14

5

59

24

HORIZONTAAL: 1 geelachtige delfstof; 6 kiplekker; 12 gelijk; 14 drank; 16 aan het slot; 18 vogelproduct; 19 eikenschors; 21 Centraal Station; 22 uitgeteld; 23 onderhemd; 26 morgen; 29 zangstuk; 30 kookgerei; 32 meer in Canada; 33 de onbekende; 34 klaar; 36 veerkracht; 37 gram; 38 kilogram; 39 oeververbinding; 41 plaats in Italië; 43 bolgewas; 44 vraagstuk; 45 militair; 47 wig; 49 vogelverblijf; 52 rund; 54 rivier in Friesland; 55 rivier in Zwitserland; 57 geheel de uwe; 58 milliliter; 59 Engelse collegeplaats; 61 plaats in Drenthe; 63 lichte bedwelming; 65 Chinees gerecht; 67 klepperen; 69 emeritus; 70 rivier in Noord-Brabant; 71 plaats in Zuid-Amerika; 73 selderij; 74 schoolonderzoek; 75 keer; 77 toiletgerei; 79 hulpwerkwoord; 80 afdingen. VERTICAAL: 2 persoonlijk vnw.; 3 houtboor; 4 omkoopbaar; 5 voegwoord; 7 laagwater; 8 wederkerend vnw.; 9 ‘visgerecht’; 10 nummer; 11 banaan; 13 neon; 15 wijnlokaal; 17 korrelsneeuw; 19 gast; 20 lekkernij; 22 buiging; 24 nikkel; 25 maanstand; 27 centiliter; 28 daar; 31 strekking; 35 razernij; 37 vestje; 39 steengruis; 40 bitter vocht; 41 schrijfgerei; 42 zangstem; 46 tasten; 48 ooit; 50 lijnen maken; 51 bijwoord; 53 sprakeloos; 55 rivier in Duitsland; 56 wreed heerser; 58 zangvogeltje; 60 uitroep; 61 luiaard; 62 achter; 64 oosterlengte; 66 mast; 68 fijn; 72 persoonlijk vnw.; 75 Griekse letter; 76 Frans lidwoord; 77 aldus; 78 bijvoorbeeld.

Oplossing vorige Prijspuzzel:

UITVAARDIGING

winnaar Mevr.Hof, de Volckaert, afd.kastanjelaan HORIZONTAAL: 1 duffel; 6 banket; 12 Iran; 14 mals; 16 OR; 18 AT; 19 set; 21 pa; 22 Ni; 23 vaag; 25 poort; 27 doel; 29 ethisch; 31 oordeel; 33 NS; 34 ep; 35 olm; 37 Ee; 38 te; 39 club; 41 Gent; 43 ja; 44 los; 45 nog; 46 af; 48 balk; 51 merk; 54 R.P.; 56 re; 57 ink; 59 i.e.; 60 na; 61 almanak; 64 entloot; 67 galm; 68 dadel; 70 akte; 71 e.k.; 72 el; 74 tot; 75 ex; 76 ar; 77 teef; 79 neen; 81 vasten; 82 kunnen.

VERTICAAL: 2 ui; 3 fragiel; 4 fat; 5 en; 7 a.m.; 8 nap; 9 kladden; 10 es; 11 lovend; 13 neo; 15 gillen; 17 rats; 19 Soho; 20 trom; 22 neet; 24 ah; 25 pc; 26 t.o.; 28 oe; 30 spullen; 32 reegeit; 36 lij; 39 cab; 40 bok; 41 gom; 42 tak; 47 vragen; 49 Aramees; 50 N.N.; 52 relaxen; 53 katern; 55 plak; 57 ikat; 58 keet; 60 nota; 62 ml; 63 ad.; 65 nl.; 66 o.k.; 69 dom; 73 Let; 75 een; 77 Ta; 78 Fe; 79 nu; 80 Ne.

Lever uw oplossing voor maandag 08.30 uur in bij de redactie: Hoge Ham 80-82 Op de envelop vermelden: Oplossing puzzel of mail naar dongen@emdejong.nl ovv : oplossing puzzel Volgende week maken wij de winnaar of winnares bekend. De tegoedbon voor de taart kan daarna worden afgehaald bij de redactie.

Willy v.d. Wiel weer naar WK Willy van de Wiel is er ook dit jaar weer in geslaagd om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap darts van de BDO. In de eerste ronde krijgt hij meteen een geduchte tegenstander. Hij moet het opnemen tegen niemand minder dan de sterke Engelse darter Scott Waites. Het belooft een geweldige ontmoeting te worden. Willy gooit zijn eerste wedstrijd op maandagavond 7 januari. Mariflex is sponsor van Willy. Naast Willy is het Mariflexteam verder vertegenwoordigd met de Britten Tony O’Shea en Darryl Fitton. Ook de Nederlanders Wesley Harms, Jan Dekker en Jimmy Hendriks zijn lid van dit team en zullen in Frimley Green bij het WK in actie komen. Ook Joey ten Berge maakt deel uit van dit team.


2013

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 22

Wij wensen iedereen een voorspoedig

De warme hap & Café De koude Tap Molendijk 24 ‘s Gravenmoer 0162-317575

12, De Els ngen K Do 5107 R 162-310060 n0 Telefoo 162-310690 0 Fax 358274 06 - 51

Afdeling Dongen ‘s Gravenmoer Klein Dongen - Vaart

AUTOBEDRIJF

SchEllEkEnS Vennen 60 - 5104 CV Dongen T: 0162 - 315254 F: 0162 - 319919 www.autobedrijfschellekens.nl

7a Tramstraat 8 Dongen 0162-312362

Warmt

eservi

De Slo f 34 Donge 0162- 3 n 18745

ce

nen.nl

kozijn .dejong

www

Albert Schuerm

ans

Slijterij Het W

Van den Assum Opticiens

ijnhuis

Rembrandtla an 7 Dongen 0162- 314500

Tramstraat 19 Dongen

Tramstraat 81 - Dongen Tel.: 0162-321171 www.vishandelpieterpooye.nl

Lage ham 1, Dongen Tel. 0162 - 386387 www.infraligne.nl

Hoge Ham 3C - Dongen Tel. 0162 31 23 16 www.tsmaakhuys.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 23

Van 3 t/m 6 januari 15% jubileumkorting op gehele assortiment

Leen Bakker Oosterhout levert al 15 jaar hoogwaardige kwaliteit voor een scherpe prijs Leen Bakker-vestiging in Oosterhout. Dat betekent niet dat hij er nu alleen voorstaat, want Ronald kan de komende jaren rekenen op de medewerking van zijn ervaren vader. Over de toekomst is de nieuwe eigenaar zeer duidelijk: “We staan al vijftien jaar bekend om ons kwalitatief hoogwaardige en brede assortiment, service, klantvriendelijkheid van ons deskundige en ervaren verkoopteam en aantrekkelijke prijzen. Daar veranderen we natuurlijk niets aan. Twee jaar geleden hebben we onze winkel ingrijpend verbouwd en gerestyled. Hierdoor kreeg Leen Bakker Oosterhout een bijzonder overzichtelijke indeling en een chique uitstraling. Binnen het Leen Bakker-concern wordt voortdurend hard gewerkt aan kwaliteitsverbetering van het assortiment. Het is dan ook geen toeval dat je tegenwoordig artikelen leest over Leen Bakker in trendy woonbladenen ons vindt op een festival als de Libelle Zomerweken. Waarmee we ons op de markt onderscheiden is dat we hoogwaardige kwaliteit leveren tegen een bijzonder scherpe prijs. Voeg daar ook nog onze eigen servicedienst en gratis parkeren voor de deur aan toe. Klanten kunnen van 3 t/m 6 januari profiteren van onze aantrekkelijke jubileumkorting van 15%. Maar eigenlijk hebben we voortdurend spraakmakende aanbiedingen en acties, zodat het in feite het hele jaar door een feest is om te winkelen bij Leen Bakker Oosterhout.”

kkernij e l & e fi f ko klaar op u r o o v staan ri 2013 a u n a j 6 zondag e kleine d r o o v k Oo er ‘n s i n e r e d kin tie! n e t t a s I grat

Door Jan Hoek OOsterhOut – het grootste woonwarenhuis van Leen Bakker in noord-Brabant beschikt over 3800 m2 oppervlakte en staat in Oosterhout en wel op de woonboulevard aan de Meerstoel. Leen Bakker Oosterhout viert in januari het 15-jarig jubileum en dat laat eigenaar ronald damen niet zo maar voorbij gaan. Vanaf donderdag 3 tot en met zondag 6 januari ontvangt elke klant vijftien procent korting op het gehele assortiment. Op zondag krijgen klanten bovendien koffie met een lekkernij aangeboden en is er voor de kleine kinderen een smakelijke traktatie. Bewonder de vele compleet ingerichte woon- en slaapkamers, raamdecoratie, woning- en slaaptextiel, alle soorten vloerbedekking, verlichting, woondecoratie én het bijzondere en exclusieve concept ‘101 woonideeën’. Leen Bakker Oosterhout bewijst al vijftien jaar lang dat leuk wonen niet duur hoeft te zijn.

15% 15%KORTING KORTING opop hethet gehele assortiment gehele assortiment m.u.v. de folderaanbiedingen en reeds afgeprijsde artikelen MASSIEF

GRAtIs tV! GRAtIs tV! *

449,- 2.

2.

1.

449,-

66 cm LCD TV t.w.v. 349,-

donderdag 09.30-

3 januarI

18.0059, u.99

1.

Matrastopper Matrastopper

3.

09.3021.00 u.

JAAR

4 januarI GARANTIE

zaterdag

09.009-DELIGE SET! 17.00 u. 9-DELIGE SET!

5 januarI

4 fauteuils + 1 tafel + 4 fauteuils + 1 tafel + 4 kussens 4 kussens 7. 775,-

7.

775,-

11.0017.00 u.

6 januarI

99

4.

59,99

699,-699,-

zondag

12 120x200 0x200 cm cm 59,99 59,99 45,45,m.u.v. de folderaanbiedingen en reeds afgeprijsde artikelen 14 140x200 0x200 cm cm 69,99 69,99 55,55,16 160x200 0x200 cm cm 79,99 79,99 65,65,-

, ag, avgr,ijvdraijgdag, d r e d n o d . a.s a.s. dondeenrdzondag g zatezradtaergdag emnazaortnda moauatr!t 25 2t/5mt/2m8 2t8 h r e s o O Oosterhout! alléaéllnéin in 8 n é Meerstoeslto1 el 18

tie c a m 19, u e l i b 19, Ju 5, n e e l r 159,jaa ba9,kker = ting 6, r 15%6, ko Boxspring Boxspring Riga Riga op het hele assortiment 5.

3.

vrijdag

GARANTIE

8.

99

vrijetijds broek vrijetijds broek 6. 12,99

49,995.

99 6. 12,99 49, 5,99

99

4.

8.

99

9.

99

99

3

JAAR

GARANTIE

9.

Ruilen kan

Prima kwaliteit voor lage prijzen

Wilhe

lmina

kana

lmina

kana

ord

Wilhe

kana

99

GARANTIE

stof stof grijs grijs

Europese Europese productie productie

Laagste Laagste prijs prijs van van Nederland Nederland

lmina

al zu

id

Meer st

est ra

kana

lmina

id

E311

A27 oosterhout-zuid 17

Hoevestein

elu

xw eg

t

at

paw eg

t

on ke lstr a

raa

ein Hoevest

Euro

Ra n

Pa pa ve rstr aa

A27 E311

lux we g

ast

al zu

tein Hoeves

Be ne

dio len str a

at

at

Fre sia str on aa ke lstr t aa t

t

hli

Be n

t

Da

kana

lmina

al no ord Wilhe

o el

o el

st

Mee r Europ aweg An em o Euoro nst paraw aeg t

Le li

Ra n

t str aa as tra a

Pa pa ve rstr aa

lmina

Hoevestein

t

Gla

len dio

hli

Fre sia

Gla

Da

Wilhe

kana

Wilhe

paal

paal

Eikdij k

Meer

Eikdij k str aa

t

nstra at

lmina

n Hoevestei

Tulpe

Wilhe

Meer stoel

Wilhelminakanaal

Europ aweg Mee r Tulpe Le ns lie Eutra rop str ataweg aa t An em oo ns tra a

Ruime keuze in woonartikelen

7, Uitstekende garantievoorwaarden

kanaa

al no

ord

l zuid

E311 A27 oosterhout-zuid 17

MeerstoelMeerstoel 18 18 4904 SV 4904 Oosterhout SV Oosterhout Tel: 0162-471715 Tel: 0162-471715

-

18.00 uur 18.00 uur 18.00 uur 18.00 uur 21.00 uur 17.00 uur

399,-

295,-

IE ACt CtI*BijEaankoop vanaf 1000,- aan woonkamers, boxsprings, matrassen, lattenbodems en WK WK A slaapmeubelen. *Bij aankoop vanaf 1000,- aan woonkamers, boxsprings, matrassen, lattenbodems en TV is voor hetTVWKisinvoor huis.hetVoor kijk op www.leenbakker.nl slaapmeubelen. WK actievoorwaarden in huis. Voor actievoorwaarden kijk op www.leenbakker.nl

Uitstekende garantievoorwaarden

Openingstijden Openingstijden Maandag: Maandag: 09.30 - 18.00 uur 09.30 Dinsdag: 09.30 - 18.00 uur Dinsdag: 09.30 Woensdag: Woensdag: 09.30 - 18.00 uur 09.30 Donderdag: Donderdag: 09.30 - 18.00 uur 09.30 Vrijdag: 09.30 - 21.00 uur Vrijdag: 09.30 Zaterdag: Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur 09.00

vanaf 140x200 cm

* * GRAtIs tV! GRAtIs tV! OOsterhOut

50

Ruime keuze in woonartikelen

66 cm LCD TV t.w.v. 66 cm349,LCD TV t.w.v. 349,-

in Hoeveste

Europ aweg

Uw aankoop kan thuisbezorgd worden

ord

Meer stoel

Wilhelminakanaal

Uw gordijnen naar wens Uw aankoop kan Direct uit voorraad op maat gemaakt Uw gordijnen naar wens thuisbezorgd worden leverbaar op maat gemaakt

eerste de eerste **

100100 klanten klanten**

al no

kana

id

BOEDDHaBOEDDHaFONTEIN FONTEIN

10. 10. 3 voor de 3 jaar jaar CBW garantie voor - CBW garantie dingen en 249,- 249, ie nb aa er ld fo 5-slags 5-slags binnenvering binnenvering matras, matras, 16 16 cm cm hoog hoog m.u.v. de de artikelen! Instaphoogte: Instaphoogte: 53 53 cm cm reeds afgeprijs per m22

Wilhe

al zu

GRaTIS GRaTIS

3

Wilhe

al no

lmina

Direct uit voorraad leverbaar

Ruilen kan

Meer

JAAR

1. Ledikant 140x200 cm, 199,- ook in andere maat verkrijgbaar 2. Linnenkast 3-deurs 220x185x64 cm 449,- 3. Nachtkastje 62x48x40 cm 59,99 4. Hot stones met verschillende natuurstenen en waterreservoir, voor het losmaken en ontspannen van de spieren 1. Ledikant 140x200 cm,gebruik, 199,- ook in andere stroomverdeler, maat verkrijgbaar 2. Linnenkast 3-deurs 449,-te3.maken Nachtkastje 62x48x40 cm 59,99in4. Hot stones verschillende natuurstenen en waterreservoir, voor het losmaken enonderstel ontspannenLuxor van de spieren 49,99 5. Gezichtssauna voor cosmetisch gelijkmatige is onderhoudsvriendelijk en220x185x64 gemakkelijkcm schoon 19,99 6. Vrijetijdsbroek zwart, grijs en met paars S t/m XXL 12,99 5,99 7. Fauteuil Luxor incl. kussen 119,- Tafel 49,99 Gezichtssauna voor cosmetisch gebruik, gelijkmatige stroomverdeler, onderhoudsvriendelijk en met gemakkelijk schoon te maken 19,99 6.waterdrinkbak Vrijetijdsbroekdia in zwart, grijs en S t/mligbed XXL 12,99 Fauteuil Luxor incl. 150,- Tafelblad Luxor met5.glasplaat, 110x73 cm 149,9-Delige set 4 fauteuils + 1 tafel + 4 kussens is775,699,- 8. Lantaarn haak Nancy 49cm 9,99 9. Vogel 25cm 6,99 10.paars Lounge Luxor5,99 incl. 7. kussen, 105x75x163 cmkussen 249,- 119,- Tafel onderstel Luxor 150,- Tafelblad Luxor met glasplaat, 110x73 cm 149,- 9-Delige set 4 fauteuils + 1 tafel + 4 kussens 775,- 699,- 8. Lantaarn met haak Nancy 49cm 9,99 9. Vogel waterdrinkbak dia 25cm 6,99 10. Lounge ligbed Luxor incl. kussen, 105x75x163 cm 249,-

Prima kwaliteit voor lage prijzen

5-DELIGE SET: SET: 5-DELIGE

OP=OP OP=OP

tuinset Luxor 3 9-delige Aluminium met kunststof gevlochten rotan tuinset Luxor 3 9-delige Aluminium met kunststof gevlochten rotan

JAAR

15% 15%KORTING KORTING opophet gehele assortiment het gehele assortiment m.u.v. de folderaanbiedingen en reeds afgeprijsde artikelen

slaapmeubelen. TV is voor het WK in huis. Voor actievoorwaarden kijk op www.leenbakker.nl van Leen Bakker Oosterhout. of vraag er naar in de winkel. Dit geldt ook voor uw bestelling opLater www.leenbakker.nl kreeg hij ondersteuning van zijn zoon Ronald. Sinds 1 januari jl. is Ronald Damen voor 100% eigenaar van de

66 cm LCD TV t.w.v. 349,-

199,- 199,-

OOk zOndag a.uur donderdag s. donderdag2525maart maartom om9.30 9.30 uur Open

boxsprings ++ 22 binnenvering binnenvering matrassen matrassen ++ 22 boxsprings hoofdbord 11 hoofdbord 120x200 0x200 cm cm 299,299,- 250,250,- (3-delig) (3-delig) 12 140x200 0x200 cm cm 399,399,- 295,295,14 160x200 0x200 cm cm 449,449,- 350,350,16

* IE de vestiging aan de Meerstoel ACt Sinds E vanaf 1000,- aan woonkamers, boxsprings, matrassen, lattenbodems en *BijIaankoop WK t C het WK in huis. Voor actievoorwaarden kijk op www.leenbakker.nl PietTV is*BijvoordeDamen directeur-eigenaar Aisslaapmeubelen. aankoop vanaf 1000,boxsprings, matrassen, lattenbodems en of vraag er naar in winkel. Dit geldt ookaan voorwoonkamers, uw bestelling op www.leenbakker.nl WK

offwhite massief grenen/MDF

MASSIEF

Bent u toe aan een update van uw woning? Ook dan is Leen Bakker Oosterhout the place to be. Je vindt er namelijk een stoere, betaalbare collectie woonaccessoires, ontworpen in nauwe samenwerking met het blad 101 woonideeën. Deze opvallende collectie is in de januarimaand exclusief te koop bij Leen Bakker; maar haast u, want op=op. Vier het 15-jarig bestaan van Leen Bakker Oosterhout mee en profiteer van 15% korting op het hele assortiment op 3 t/m 6 januari. Kom dus naar de woonboulevard in Oosterhout. U zult verbaasd staan over het enorme aanbod en de aantrekkelijke prijzen. Leuk wonen hoeft inderdaad niet duur te zijn!

HEROPENING HEROPENINGOOstERHOut OOstERHOut

m.u.v. de folderaanbiedingen en reeds afgeprijsde artikelen

Slaapkamer Fabienne offwhite massief grenen/MDF Slaapkamer Fabienne

Het is ondoenlijk om alle artikelen op te noemen die Leen Bakker Oosterhout in voorraad heeft. U heeft de keus uit een bijzonder breed assortiment artikelen, voor elke smaak en portemonnee én steevast topkwaliteit. “Op gebied van woninginrichting kunnen we echt alles leveren”, stellen Piet en Ronald Damen dan ook terecht. Van complete woon-, slaap- en kinderkamers inclusief vloerbedekking als laminaat, vinyl en tapijt, gordijnstoffen in ruim 500 kleuren, in ons eigen atelier door onze ervaren vakmensen op maat gemaakt, kant en klaar gordijnen, rol- en vouwgordijnen en jaloezieën, verlichting en tal van woonaccessoires. Leen Bakker Oosterhout beschikt over een ruime afdeling seizoenartikelen. Afgelopen periode was dat het sfeervolle kerstassortiment dat op korte termijn zal worden vervangen door o.a. tuinmeubelen en –verlichting, barbecues en dergelijke.

Meerstoel 18 - 0162-471715

of vraag er naar in de winkel. geldt ook Dit voor uw ook bestelling opbestelling www.leenbakker.nl of vraag er naar Dit in de winkel. geldt voor uw op www.leenbakker.nl

**alleen geldig op donderdag besteding 150,-vanaf 150,**alleen geldig op bij donderdag bijvanaf besteding gratis fontein boeddha hoofd 35x35x60cm t.w.v. 39,99t.w.v. 39,99 gratis fontein boeddha hoofd 35x35x60cm

Geldig van van 30 30 december december 2012 2012 t/m t/m 12 12 januari januari 2013. 2013. Geldig

11-12-12 11-12-12 12:27 12:27

13WK01_NED_16-01.indd 13WK01_NED_16-01.indd 11

Onze klantenservice voor u klaarstaat voor u klaar Onzestaat klantenservice 0900-5336225 (1 0,15 pm) of www.leenbakker.nl 0900-5336225 (1 0,15 pm) of www.leenbakker.nl

A27 E311

Dit is een uitgave van LeenDitBakker BV, Leen Karperweg 4941 SH Raamsdonksveer. wordt met zorg ten Voor opzichte van de echte eventuele onjuistheden teksten onjuistheden en prijsvermelding, zijn en wij prijsvermelding, niet aanis eenNederland uitgave van Bakker3, Nederland BV, Karperweg 3, Deze 4941 uitgave SH Raamsdonksveer. Dezesamengesteld. uitgave wordtVoor met kleurafwijkingen zorg samengesteld. kleurafwijkingen tenartikelen opzichte en vanvoor de echte artikelen en voor ineventuele in teksten zijn wij niet aansprakelijk. Druk- en zetfoutensprakelijk. voorbehouden. Onzezetfouten meeneemprijzen geldenOnze zolang de voorraad gelden strekt. zolang Deze uitgave heeft strekt. betrekking de periode van 25 maart t/mperiode 3 aprilvan 2010. kortingen reeds2010. in actieprijs verwerkt. maten zijnverwerkt. in centimeters tenzijzijnanders vermeld. tenzij anders vermeld. Druk- en voorbehouden. meeneemprijzen de voorraad Deze opuitgave heeft betrekking op de 25 Alle maart t/m 3 april Alle kortingen reedsAlle in actieprijs Alle maten in centimeters 15% openingskorting (geldt niet15% op openingskorting folderaanbiedingen) 25op t/mfolderaanbiedingen) 28 maart 2010. 15%van korting alleen2010. in Oosterhout, 18. in Oosterhout, Meerstoel 18. (geldtvan niet 25 t/mgeldt 28 maart 15% kortingMeerstoel geldt alleen

m e emr e de ar nd a1 6n 01 6v 0o ovrodoerldi ge el i gweo ow no wo an rweanr he un ihzuei nz !e n !


De klassiek, Engelse sfeer.

WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 24

De klassiek, Engelse sfeer.

SALE

Uw vacature in 10 weekbladen en drie weken plaatsing op de online vacaturebank

1,20 per mm!

www.brabantwerkt.nl 5

Hank

Dussen

Geertruidenberg

Helkant

Made Den Hout

Wagenberg Terheijden Haagse Beemden

8

Raamsdonksveer

Lage Zwaluwe Drimmelen Hooge Zwaluwe

‘s GraOosteind venmoer

4

Teteringen

De Moer

Dongen Vaart

Rijen

Oud Heusden Heusden Elshout Drunen

Kaatsheuvel Klein Dongen

Dongen

Waalwijk

SprangCapelle

Raamsdonk

6

10

landgoed Driessen

Waspik

Oosterhout

7

De klassiek, Engelse sfeer.

9

Loon op Zand

Dorst

Molenschot Ulvenhout

3

KORTINGEN

Hulten

Bavel Breda-Zuid

2 Gilze

Galder

van 30% tot 70%

Riel

Chaam

Strijbeek

Alphen

1 Ulicoten

Dat komt mooi uit Ulvenhout.

BERICHTENBLAD Poppel

Baarle-Nassau Baarle-Hertog Weelde

Baarle-Nassau Baarle-Hertog

Re veliqua mconsendit, velit lumsan utat. Odiamconulla feu faccumsandio odiating et utpat

Dat komt mooi uit Ulvenhout.

Een eigentijdse met kubistische Door develinleg met belgisch alismodigna feuisl meubellijn ut lum dio odolute venim er am inslag. zzrilisis nos non do dio consequ atummodipis hardsteen krijgen de meubels een exclusieve uitstraling. nonulputem iurerat. Illumsan vel in hent ing.

Ravels

Castelré Oud Turnhout

Dat komt mooi uit Ulvenhout.

Arendonk

Re veliqua mconsendit, velit lumsan utat. Odiamconulla feu faccumsandio odiating et utpat Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-. Re feuisl veliquautmconsendit, velit lumsan Odiamconulla feunon faccumsandio utpat alismodigna lum dio odolute venimutat. er am zzrilisis nos vel do dio odiating consequetatummodipis alismodigna feuisl ut lum dio odolute venim er am zzrilisis nos non vel do dio consequ atummodipis nonulputem iurerat. Illumsan vel in hent ing. Kom kennismaken met onze Nieuwe uitverKoop afdeliNg.

woensdag 5 mei open

Oplage: 150.000 ex.

Mail uw advertentie naar:

van 10.00 tot 17.00 uur

nonulputem iurerat. Illumsan vel in hent ing. Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-.

uitgeverij@emdejong.nl

Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-.

A.S. ZONDAG OPEN vAN 10.00 tOt 17.00 uur

o.v.v. personeelsadvertentie Brabant Werkt.

S.v.p. altijd telefonisch aanmelden: 013 - 507 55 34

Strijbeekseweg 14 - 4851 SL Ulvenhout - Tel. 076 5612614 - Fax 076 5614810

www.Ulvenhoutwooncenter.nl

Strijbeekseweg 14 - 4851 Sl ulvenhout - tel. 076-5612614

Strijbeekseweg 14 - 485114SL- Ulvenhout - Tel. 076 5612614 - Fax-076 Strijbeekseweg 4851 SL Ulvenhout - Tel. 076 5612614 Fax 5614810 076 5614810 info@ulvenhoutwooncenter.nl

www.Ulvenhoutwooncenter.nl www.Ulvenhoutwooncenter.nl

Groene voornemens Vlinderorchidee Phalaenopsis met 2 bloemtakken diverse kleuren potmaat 12 cm per stuk van

Vogelvoer Areca palm

Dypsis lutescens. hoogte 110-120 cm potmaat 21 cm excl. sierpot van

12,

5, per stuk van

9.99 voor

Pokon

6,

99

19.95 voor

99

99

diverse kleuren potmaat 14 cm

en verg

om uw Kerstboom te do

9.99 voor

Anthurium

Een uniek assortiment kamerplanten eten!

Plantenvoeding flacon 800 ml + 200 ml gratis

25% tis

Dracaena Marginata hoogte ca 120 cm Huis, hart of krans. potmaat 21 cm excl. sierpot Per stuk van

14.99 voor

GrA

5,

99

9,

99

van 2,99Dvoor

1,

GroenRijk Oosterhout

Damweg 7 • t.o. de Gamma www.groenrijk.nl

wk 44. Geldig van 01-11 t/m 07-11. OP=OP

99


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

Kerknieuws Hubertuskerk

De Volckaert

Parochie Dongen en Klein Dongen Vaart

Dongen

Zaterdag 05 januari 2013 19.00 uur Driekoningen Eucharistieviering m.m.v. VIT Voorganger: pastor Jan Voeten Gebedsintenties:Jgt. Janus van Gool, Jeroen Klijs, verj. vader

Zondag 6 januari: viering Driekoningen: feest van de o pe nb a r i ng d e s H e r e n 10.00 uur: Woord- en Communieviering op het Plein; Voorganger: J. Joosten m.m.v. kinderkoor de Hubkes, o.l.v. Jenny Verduijn, waarbij een collecte wordt gehouden door de Pauluskinderen, t.b.v. het project SOS kinderdorp. Zij zullen zingen en aankloppen om geld te verzamelen voor dit project.

Parochie Dongen en Klein Dongen Vaart Zondag 06 januari 2013 10.30 uur Drie koningen Viering van Woord en Communie m.m.v. Parochieel Gemengd Koor Voorganger: pastor Peter Derks Er is kindernevendienst In deze viering is er aandacht voor de activiteit van het driekoningenzingen t.b.v. de Pauluskinderen in Chili. U bent in de gelegenheid om in aansluiting op de viering bij koffie, thee en een drankje elkaar het goede toe te wensen voor het nieuwe jaar. Thema: “Een ster die ons de weg wijst”

Kapel zusters Franciscanessen

zondag 6 januari Hoogfeest van de Openbaring des Heren (Driekoningen) 10.30 uur Eucharistie met Koor en Samenzang t.i.v. de Congregatie, de Indonesische Congregatie SFD, de kapelgemeenschap, Maria Barendse-van Strien en overl familie, Nelly van Gageldonk-Klerkx en dochter Annet. Bernard Snoeren en Marius de Vries; maandag t/m vrijdag elke dag om 17.30 uur Vespers en Eucharistieviering maandag 7 januari t.i.v. Maria Barendse-van Strien en overl familie; donderdag 10 januari t.i.v. Adriana Schoenmakers; “Het ervaren van eigen machteloosheid hoort tot het wezen van de mens” (Anselm Grün)

Intenties voor de overledenen van de afgelopen tijd: Riet van Turnhout-Emmen, Rosa Ramos Cardoso (hospice), Dré den Boer Overige intenties: Voor de zieken hier in huis, thuis en in het ziekenhuis, overleden ouders Verwater-Langerak, overleden ouders Jan en Cor Timmermansvan de Veeken, Jan junior, Trees en kleinzoon Christiaan Rombouts, Jos de Bruijn (jgt), Trien van Loon-van Hees, Dina van den Heijkant-Boons (jgt) Donderdag 10 januari: 10.30 uur: Weekviering in de Geborgenheid

Christelijke gereformeerde kerk

Redactie Hoge Ham 80-82 Postbus 21 5100 AA Dongen Tel. 0162 310085 Fax. 0162 310085 E-mailadres: dongen@emdejong.nl Jacqueline Schilders 0162 316183 Ton Zinger 0162 321683 Advertenties (zakelijk) Sylvie Melis-Lamotte: 06-10906859 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Particuliere advertenties en Zoekertjes Opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Bezorgklachten Drukkerij Leijten Tel. 0162 313757

Thema: Pauluskinderen U kunt Uw bijdrage storten op rekening nummer 11.19.85.757 t.n.v. Caritas Dongen

Op zondag 6 januari is er een viering bij het feest van Driekoningen. Er zal voor deze gelegenheid een Kindernevendienst zijn, waarin de kinderen op hun eigen manier bezig kunnen zijn met het verhaal van Driekoningen. De viering is om 10.30u. in de Laurentiuskerk. De kinderen mogen verkleed als Driekoningen komen. Na de viering gaan de kinderen zingend langs de huizen van deur tot deur om geld in te zamelen voor de Pauluskinderen in Chili. In de middag zijn de kinderen na het Driekoningenzingen van 16.00u. tot 17.00 welkom in de Laurentiuskerk. Daar wordt het geld geteld, is er warme chocolademelk, limonade en ook wat lekkers. Op basisschool De Vlinderboom zijn afgelopen dinsdag de collectebusjes uitgezet. Wie nog geen collectebusje heeft en toch graag mee wil zingen (met goedvinden van je ouders natuurlijk!), kan zo’n collectebusje na de viering op 6 januari meekrijgen. Wil je nog meer informatie: Bel dan Ria Diepstraten: 0162-321644 Parochiesecretariaat Het parochiesecretariaat is gevestigd in het parochiecentrum, Hoge Ham 84, 5104 JK Dongen, tel. 0162-312561. Iedere morgen (maandag t/m vrijdag) van 9.00-11.30 uur kunt u hier terecht Bereikbaarheid pastores De pastores zijn bereikbaar via het secretariaat tel. 312561. Het kan zijn dat u MET SPOED een pastor wilt spreken. U kunt de dienstdoende pastor dan bereiken onder nummer 06-51175948. Wilt u van dit nummer alleen gebruik maken voor zaken die geen uitstel dulden.

Hoop evangelische kerk

Dongen

De kerkdiensten zijn te beluisteren op www. cgk-sgravenmoer.nl

Gereformeerde kerk

De huisgroepen zijn de eerste en derde woensdag van de maand, voor adressen en meer informatie:0162-319902.

Woensdag 9 januari van 10.00 – 12.00 uur in de Ontmoeting, Kerkstraat 52n: inloophuis. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven voor gesprek en ontmoeting bij koffie en thee in de benedenzaal of zich terug te trekken voor gebed en bezinning in de stille ruimte op de bovenverdieping. Aanvang 17.00 uur in de Ontmoeting: ontvangst van de deelnemers aan de maaltijd van “Gast aan tafel”. Om 17.45 uur volgt de gezamenlijke maaltijd.

Zondag 6 januari 2013: 10.00 uur: ds. A. v.d. Maarl 17.00 uur: ds. A. v.d. Maarl

‘s Gravenmoer zondag 6 januari 10.00 uur: ds. S. van Meggelen Oppasdienst en kindernevendienst Na de dienst drinken we koffie en thee en willen we elkaar het beste wensen voor het jaar 2013

Dongen

Druk Janssen/Pers Rotatiedruk

100% dochteronderneming van

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Een extra exemplaar van Weekblad Dongen kunt u op één van de onderstaande adressen ophalen: Dongen • In ‘t Groen Groenten en Fruit, • Klein Dongenseweg 78 • Shell Tichelrijt service bv, Steenstraat 18 • Nettorama, Kanaalstraat 36 • Super de Boer, Hoge Ham 113 • Bruna, Hoge Ham 154-156 • Albert Heijn, Looiershof 1 • Boerenbond, Tramstraat 34 • Spar supermarkt, Europaplein • Cigo, Looiersplein 30 ‘s Gravenmoer • Slagerij Marco van Strien, • Hoofdstraat 64 • EmTé supermarkt

EEN HART ONDER DE RIEM VOOR 2013

Als je vindt dat je wel wat bemoediging kunt gebruiken of geven, ben je van harte uitgenodigd op Let op: woensdag 9 januari 2013 om 19.30 uur in de Europlus aan de Dunantstraat Daarna zullen we op feestelijke wijze het Nieuwe Jaar begroeten.

De interkerkelijke AlphaCursusDongen gaat in januari starten Januari is een maand waarin veel mensen nadenken over wat het nieuwe jaar zal brengen, goede voornemens maken, nadenken over wat men wil in het leven. Op de Alpha-cursus krijg je antwoorden op deze en op andere vragen. Op verschillende manieren: bladen, posters, flyers, facebook en uiteraard mondeling worden mensen uit de directe omgeving van Dongen uitgenodigd. Meer dan 180.000 mensen in Nederland hebben al een Alpha-cursus gevolgd. De cursus wordt in meer dan 800 plaatsen gegeven door verschillende kerken. De Alpha-cursus biedt in 12 avonden en 1 weekend een ‘vrijblijvende kennismaking’ met of ‘verdieping’ van het christelijk geloof. Het biedt mensen op een ontspannen manier de gelegenheid om hier meer over te leren.

Kom dan naar de introductieavond op dinsdagavond 15 januari 2013 om 19.00 uur in De Ontmoeting - Kerkstraat(achter de Protestantse kerk)- Dongen. Enkele cursisten die eerder de Alpha-cursus hebben gevolgd, zullen vertellen hoe zij dit beleefd hebben. De overige avonden beginnen om 19.30 uur en iedereen is van harte welkom voor een maaltijd en een gezellig drankje na afloop.

Protestantse gemeente

Zondag 6 januari, 10.00 uur in de Oude Kerk: kerkdienst met kindernevendienst en crèche. Voorganger is ds. J.M. de Klerk uit Wassenaar. Na de dienst is er gelegenheid voor gesprek en nieuwjaarsontmoeting bij koffie, thee en limonade in De Ontmoeting. De kerkdienst is later te volgen op internet via www. protkerkdongen-rijen.nl.

zaterdag 5 januari 2013: van 10.30-12.00 uur: Boekentafel met (chr.)lectuur, bijb.dagboeken, wenskaarten, kadoartikelen enz.

Als u dit leest zijn we begonnen aan het jaar 2013. 2012 ligt achter ons met alle vreugdevolle en verdrietige momenten van dien. Als we zo terugkijken zul je hoogstwaarschijnlijk met de vreugde geen moeite hebben gehad. Het verdriet is heel wat moeilijker te hanteren. Had je daarbij steun aan je geloof? Of is je geloof misschien wat op de achtergrond geraakt? Of misschien had je een woord, een gedachte, een lied of een gezegde waaraan je je kon optrekken? Het zou fijn zijn als we dat met elkaar konden delen! We doen dat onder het thema:

Iets voor u?

zondag 6 januari 2013 10.00 uur in De Cammeleur Op deze eerste zondag van het nieuwe jaar is er getuigenissendienst. We mogen elkaar bemoedigen met onze eigen ervaringen in en uit het koninkrijk van God. Ook vieren we het avondmaal. De muziek wordt verzorgd door het muziekteam van hoop! o.l.v. Jasper Otten. Er is opvang voor de kinderen van 0-4 jaar (crèche) en een eigen programma voor alle kinderen die op de basisschool zitten (groep 1 t/m groep 8).

Colofon Weekblad Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl

www.parochiedongen.nl - info@parochiedongen.nl

Werkgroep Pauluskinderen organiseert Driekoningenzingen!

‘s Gravenmoer zaterdag 5 januari 10.00 uur Eucharistie met Samenzang t.e.v. Maria en t.i.v ’t Werk van Franciscans International;

Geloofsgroep De Flits

de parochie deze week

Nederlandse hervormde kerk ‘s Gravenmoer Zondag 6 januari 9:30 uur Ds. C. Bos 14:30 uur Ds. K. Groenendijk

Maandag 7januari 20.00 uur in de Ontmoeting, Kerkstraat 52n: nieuwjaarsborrel vrouwengroep Pandora.

Ontdek het unieke winterse landschap Hoe kunt u het nieuwe jaar beter starten, dan met een mooie wandeling door de natuur? Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen laat u op zondag 6 januari de betoverende natuur in de winter beleven. De gids van het park laat de mooiste plekjes zien en gaat met u op zoek naar dassen- en reeënsporen. Uniek winters landschap De winter is een mooie periode om van de natuur te genieten. Vooral in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De wandeling voert door de bossen maar ook over het stuifzand van dit prachtige park.

Sporen Tijdens de wandeling, genietend van prachtige vergezichten, wijst de gids op pootafdrukken van reeën, aangegeten dennenappels, braakballen en wellicht zelfs een spechtensmidse. De

kans is groot dat bijvoorbeeld het Goudhaantje en een groep Staartmezen voorbij komen.

Meer informatie De wandeling start om 13:00 uur bij Café De Rustende Jager, Oude Bosschebaan 11, Biezenmortel. De wandeling duurt ongeveer twee uur en eindigt bij de startlocatie. Deze excursie is gratis en aanmelden is niet nodig. De wandeling is minder geschikt voor buggy’s en er mogen geen honden mee. www.np-deloonseendrunenseduinen.nl.

4BTQ

Laurentiuskerk

PAGINA 25

Persoonlijk en betrokken

Dag en nacht bereikbaar

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. In korte tijd dient er veel geregeld te worden. Het is dan goed om te weten dat u er niet alleen voor staat. Wij staan u hierbij graag met raad en daad terzijde.

www.vdwou-vdstappen.nl 0162 38 64 50

Martien van der Wou

Van der Wou / van der Stappen Uitvaartverzorging De Slof 33 - 5107 RH Dongen

Van der Wou / van der Stappen Uitvaartverzorging Tramstraat 33 5104 GH Dongen

Voor meer informatie: www.alpha-cursus.nl Contact: AlphaCursusDongen@waterlijn.info

Werkgroep Dongen AED-proof wenst alle Dongenaren een gelukkig maar vooral gezond 2013 toe Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor hun medewerking en bijdrage om de droom te verwezenlijken, Dongen zo spoedig mogelijk AED Proof te maken. We hopen dan ook om in 2013 weer op uw medewerking en bijdrage te mogen rekenen. Ons motto”voor de Dongenaren en door de Dongenaren”. Anton, Rosalie, Ruud, Cees, Wil, en Tonny Intussen zijn er in Dongen al 11 AED’s beschikbaar voor haar bevolking. 24 uur per dag/7dagen per week 1. Gemeentehuis. Hoge Ham 62 2. De Salamander. Belgiëlaan 3. De Cammeleur. Hoge Ham 126 4. De Coolhof. De Hak 16 5. ‘t Schouw. Rembrandtstraat 69 6. De Gouden Leeuw. St. Josephstraat 107 7. Snackbar de Biezen Otterdonk 22 a 8. Medisch centrum Beljaart. Kloosterpad 11-13 9. Zwembad de Vennen Deken Batenburgstraat 2 10. Europlus. Dunantstraat 28 11. Van Loon Electrotechniek Steenstraat 7 d (Tichelrijt)

Beveiliging en telecommunicatie. Er zijn inmiddels meer dan 300 mensen in Dongen met een reanimatiediploma inclusief AED-bediening opgeleid door de EHBO-verenigingen van Dongen en ’s Gravenmoer, door Stichting Reanimatie Dongen e.o. of als bedrijfshulpverlener. Meer informatie kunt u vinden op www.reanimatie-dongen.nl Een volledige EHBO Cursus met Reanimatie en AED wordt ook gegeven door EHBO Dongen. Meer informatie: www.ehbo-dongen.nl of secretaris@ehbo-dongen.nl De alarmeringssystemen AED Alert en AED Locator zijn onlangs samengevoegd tot één nieuw systeem met de naam HartslagNu. HartslagNu is het nieuwe alarmeringsysteem voor het inschakelen van burgers bij reanimaties. HartslagNu is ontwikkeld in opdracht van de stichting Hartslag voor Nederland, een samenwerkingsverband van regionale ambulancediensten ter bevordering en facilitering van burgerhulpverlening aan slachtoffers van een acute circulatiestilstand. (hartstilstand). Onder het motto: “van elkaar, met elkaar en voor elkaar” streeft de stichting naar een platform voor heel Nederland, waarbij in elke ambulanceregio gelijk wordt gehandeld. Tips en opmerkingen zijn welkom en kunnen gemeld worden via contactpagina of via het e-mailadres info@hartslagnu.nl.

Belangrijke informatiemiddag Lourdesgroep V.N.B. In 2013 zullen weer veel mensen uit de hele wereld naar Lourdes trekken met treinen, bussen en vliegtuigen. Ook de Lourdesgroep Breda hoopt weer met een groot aantal pelgrims op bedevaart te gaan en wel met de vliegtuigbedevaart van 13 t/m 18 mei 2013. Op zaterdagmiddag 19 januari 2013 is er van 14.00 tot en met 16.00 uur een informatiemiddag in de ontmoetingsruimte van de St. Franciscuskerk aan het Belgiëplein 4 in Breda-Noord voor ieder, die interesse heeft in een bedevaartsreis naar Lourdes. Mocht U niet in de gelegenheid zijn om met onze bedevaartsreis van 13 mei mee te gaan, maar wel geïnteresseerd zijn in een van de andere Lourdesreizen per TGV, bus of vliegtuig in

2013, of in een reis naar andere bedevaartsplaatsen, zoals Rome, Israel, Fátima, Santiago de Compostella, dan bent U natuurlijk ook van harte welkom. Op deze middag zal ook informatie worden gegeven over de VNB –Lance. De VNB-lances zijn autobussen, die geheel voorzien zijn van alle gemakken voor het vervoer van ernstig gehandicapten, die bijvoorbeeld geheel afhankelijk zijn van rolstoelen of zelfs liggend vervoerd moeten worden. De contactpersonen van het Lourdeswerk zullen U graag te woord staan. Wij hopen U dan op 19 januari 2013 te mogen ontmoeten., Els Zeegers, Schaarbeekstraat 17 4826 PV Breda, Tel.: 076-587 55 79 E-mail; eajzeegers@live.nl


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

2013

PAGINA 26

Wij wensen iedereen een voorspoedig

Alle  medewerkers van

wonen n e f r Ve

aat 141 r t s h p e St. Jos ngen Do 12769 3 2 6 1 0

Weekblad Dongen

Beauty Studio Inge Kwekerijpad 5 Dongen Tel. 0162-312957

Trams traat Donge 87 0162- 3 n 12498

De Slof 3 Dongen Tel. 016 2-31385

Klein D ongense w Dongen eg 69 Tel.:016 Mobiel: 2-322829 06-5322 0621

4

huidverzorging - ontharen

AD BAX Rijwiel-

en bromfie tshande l Geer 35 - Donge n

St. Josephstraat 183 Dongen 0162-317440 www.beaunesse.nl

Brasserie De Bourgondier

Kanaalstraat 96a Dongen 0162- 312284

Looiersplein 50 Dongen

pia m y l O V.V.

Looiersplein 46 - 5104 GP Dongen Telefoon 0162 - 31 38 76 www.gordijncentrum.nl

Vaartw

eg 137 0162- 3 - Dongen 12275

‘60

Vierbu nd 5047 T ersweg 48 N Tel. 01 Tilburg 62-319 401

Looiersplein 32 - Dongen Telefoon 0162 - 69 45 53


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 27

De twee sfeermakers op de Boedingen in Oosterhout zetten komend weekend hun deuren wagenwijd open voor U . . Welkom! ramen deuren serres zonwering polyester dakkapellen balkonbeglazing

Vrijdag 4 januari van 9.00 tot 17.30 uur zaterdag 5 januari van 9.11.0000 tot tot 16.16.0000 uur uur

Zondag 6 januari van 10.00 tot 16.00 uur

Openingstijden showroom: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

van 10.00 tot 16.00 uur

zondag 6 januari open van 10.00 uur tot 16.00 uur

Weekendactie Van der Pluijm Haard en Schouw

Gratis MontaGe

Weekendactie

De Boedingen 3 I 4906 BA Oosterhout t 0162 49 02 20 I f 0162 45 33 00 info@wijsterd.nl I www.wijsterd.nl

De Wijsterd Kozijnen- en serrecentrum Op uw offerte

van een gashaard naar keuze geldig t/m 6 januari 2013

10% eXtra WinterKortinG

* niet geldigvlambeeld, i.c.m. strakkere andere acties Nu met een verbeterd kaders en vernieuwde houtset. Bezoek*onze showroom laat voorwaarden u inspireren door de vele mogelijkheden. vraag naarende

* niet geldig i.c.m. andere acties * vraag naar de voorwaarden

Ontdek de nieuwe Metro XT serie toestellen

Van der Pluijm Haard en Schouw De Boedingen 7, 4906 BA Oosterhout tel. 0162 - 42 00 41 info@woningverwarming.nl www@woningverwarming.nl Openingstijden maandag gesloten dinsdag tot en met vrijdag 9.00 - 17.30 uur zaterdag 9.00 - 16.00 uur

ramen deuren serres zonwering polyester dakkapellen balkonbeglazing Openingstijden showroom: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

ram deu serr zon poly balk

Open dinsd zater

zond zondag 6 januari open van 10.00 uur tot 16.00 uur De Boedingen 3 I 4906 BA Oosterhout t 0162 49 02 20 I f 0162 45 33 00 info@wijsterd.nl I www.wijsterd.nl

Van der Pluijm verwarming bv Oosterhout

De Bo t 016 info@


WEEKBLAD DONGEN - DONDERDAG 3 JANUARI 2013

PAGINA 28

Multifit heeft gezinspas én beloont regelmatig fitnessen. Recent onderzoek toont aan dat inactiviteit de belangrijkste oorzaak is van vroegtijdig overlijden. Tevens heerst er een heuse overgewicht- en diabetes epidemie, welke te voorkomen is door regelmatig te bewegen. Daarnaast worden we steeds vaker geconfronteerd met een kleinere beurs, welke vaak aanleiding is om juist te bezuinigen op verantwoord bewegen. Deze ontwikkelingen zijn aanleiding om het abonnement bij Multifit aan te passen. Daluur abonnement Door de onzekere tijden, ontslag dreigt ieder moment, willen mensen zich niet voor langere tijd binden aan een lidmaatschap. Daarom kun je bij Multifit je abonnement ieder moment opzeggen. Ook heeft Multifit Tilburg en Dongen voor de kleine beurs het daluur abonnement, waarbij je voor slechts € 22,25 per maand toch nog verantwoord kunt fitnessen. Gezinspas Voor de jonge gezinnen, die toch al extra geraakt worden door de bezuinigingen, heeft Multifit de zeer voordelig ‘gezinspas’. Hiermee kun je met het hele gezin onbeperkt sporten voor slechts € 99,95 per maand. Het bijzondere aan de gezinspas is dat alle gezinsleden een eigen pas krijgen, waardoor ze ook samen kunnen sporten. Met de gezinspas heb je, net als bij de andere abonne-

ieder 3 maanden met een leuke attentie! Dus regelmatig sporten beloont Multifit met KORTING en jij beloont jezelf met een gegarandeerde betere conditie en gezondheid! Verantwoord fitnessen Multifit hanteert de strenge eisen van deskundige en individuele begeleiding opgesteld door Fit!Vak (de branche organisatie van erkende fitnesscentra) én de Vereniging Sportgeneeskunde (VSG) en voldoet hiermee aan het kwaliteitskeurmerk ‘Fit!Vak Preventiecentrum’. Op basis van de ‘health check’ krijg je een beweeg- en leefstijl advies. In de

volgende 3 bezoeken wordt jouw trainingsprogramma opgesteld en word je 1 op 1 begeleid. Elke 6 weken wordt dit programma op basis van de ‘health re-check’ bijgesteld. Oftewel in de eerste 6 weken minimaal 5 contactmomenten met een beweegcoach! Je kunt niet aan de aandacht van Multifit ontsnappen! Kennismaken Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om een dag gratis kennis te maken met Multifit Tilburg (013-5716350), Dongen (0162314265) of Hilvarenbeek (0135054423). Bel voor een afspraak of kijk op www.multifit.nl.

Je kunt niet aan de aandacht van Multifit ontsnappen! menten van Multifit, ook toegang tot alle fitness- en groepslesfaciliteiten van de andere Multifit centra én kun je gratis gebruik maken van kinderopvang, sauna’s, zwembad en buitentennisbanen. De nieuwe Multifit gezinspas geeft toegang voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen tot 16 jaar. Beloning Goede voornemens hebben is prima, maar het volhouden is veel belangrijker! Multifit helpt je hiermee. Ieder jaar opnieuw blijkt dat na een korte fanatieke start, men vaak weer terugvalt in alleen de goede ‘voornemens’ en de sporttas niet meer uit de kast komt. De meest gehoorde excuses zijn, ‘ik ben gestart, maar heb toch te weinig tijd’. Juist voor deze mensen heeft Multifit een beloningsysteem bedacht. Als jij de eerste 3 maanden minimaal 13 keer komt sporten (fitness en/of groepsles), beloont Multifit je met 1 extra maand gratis fitnessen. Blijf je dit consequent volhouden, beloont Multifit je

NIEUW bij Multifit  regelmatig fitnessen wordt beloond met gratis maand sporten!  onbeperkt fitnessen zonder dat je ergens aan vastzit  voordelig onbeperkt fitnessen met GEZINSPAS

www.multifit.nl Tilburg: 013 571 63 50 I Hilvarenbeek: 013 505 44 23 I Dongen: 0162 31 42 65 Vraag naar de voorwaarden

zondag 6 januari zijn wij open!

Zondag 6 januari 2013 vanaf 14.00 uur

Nieuwjaarsreceptie Met medewerking van: ‘Dongens Levenslied’ uit Dongen, ‘De Smarties’ uit Papendrecht en diverse verrassingsoptredens!

Alle buurtgenoten, vaste klanten en leden van onze verenigingen zijn op deze dag van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige start te maken in het nieuwe jaar. Tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van ons stamppottenbuffet vanaf 18.00 uur

Hopelijk toe dan, Petra & Fred

www.viersprongdongen.nl

0162-312054

NÚ OF NOOIT!

InrIchtIng eIken warm gerookt dressoir, boekenkast, tV dressoir, eetkamertafel, 2 hoek/salontafels van 5150.-

nÚ Voor

2395.-

specIale actIe! lederen bankstel Van 2395.-

nÙ actIe

De mooiste eigentijdse eiken meubelsets. Nergens goedkoper (evt. maatwerk mogelijk). Nu in onze showroom te bezichtigen.

1495.-

trouwers - bouwers samenwoners opgelet!

complete inrichting bestaande uit: dressoir - eetkamertafel - 4 eetkamerstoelen salontafel - tV dressoir - eigentijds hoekbankstel deze complete set: normaal 5150,-

nu Voor

2995.-

Kerkvaartsestraat 1 • waspik Telefoon: 0416-311945 (vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)

Weekblad Dongen B 03-01-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Dongen, s Gravenmoer, Dongenvaart en Klein Dongen