Page 1

Nog 1 week...

Weekblad voor Dongen

Uw weekblad in een nieuw jasje!

106e Jaargang - nummer 4638 Donderdag 30 augustus 2012 week 35

Weekblad voor Dongen is een uitgave van Uitgeverij Em. de Jong B.V., Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau, Telefoon: 013-5075534, fax: 013-5078929. Kopij uiterlijk inleveren vóór maandag 17.00 uur via e-mail dongen@emdejong.nl . Advertenties doorgeven vóór woensdagmorgen 12.00 uur via e-mail uitgeverij@emdejong.nl. Inlichtingen buiten kantoortijd ( alleen over advertentietarieven): 06-10906859. Particuliere advertenties en zoekertjes opgeven via onze website www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Op alle opdrachten tot plaatsing zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, die gedeponeerd zijn bij de Kamer van Koophandel in Tilburg onder nummer 2486. De volledige tekst ligt ter inzage op ons bedrijfsbureau en is op aanvraag verkrijgbaar. Bezorgklachten kunt u doorgeven aan Drukkerij Leijten via 0162-313757.

Gratis huis aan huis in Dongen • Dongen-Vaart • Klein-Dongen • ‘s Gravenmoer

SWOD neemt afscheid van Jan Metsaars werd de stichting opgeheven en kreeg Dongen een eigen stichting, met een kantoor aan de Planetenstraat. In 1996 werd de naam SWOD ingevoerd en in 2007 verhuisde de stichting naar het kantoor in het hoofdgebouw van De Volckaert. Jan is er nog altijd trots op dat hij samen met Marij Reijnders en later Monique van Beijsterveld én samen met vele enthousiaste vrijwilligers en bestuursleden van de stichting een goede en actieve organisatie in het Dongens Welzijnsveld heeft kunnen neerzetten. Jan wij zijn je dankbaar voor het werk dat je voor de Dongense ouderen hebt gedaan’, zei Welling die Jan een cadeau onder couvert overhandigde. Marij Reijnders die ruim 25 jaar intensief met hem heeft samengewerkt, haalde anekdotes op en dat waren er veel. Tonnie Laurijsen, zelf inmiddels 80 jaar, haalde herinneringen op aan de steun die zij persoonlijk heeft ondervonden, toen haar echtgenoot ernstig ziek was en overleed. ‘Het is een verdienste van jou dat je altijd klaar staat voor mensen die hulp nodig hebben’. Cees Groenendaal sprak een dankwoord uit namens alle vrijwilligers.

door Ton Zinger Vorige week donderdag nam de SWOD afscheid van Jan Metsaars, die ruim 31 jaar in Dongen werkzaam is geweest in het belang van de ouderen. Hij wilde zelf een afscheid zonder veel toeters en bellen, maar dat kon niet voorkomen dat het op zijn afscheidsbijeenkomst erg druk was. Zijn inzet wordt enorm gewaardeerd. Hij heeft in die jaren veel waardevolle projecten voor ouderen op poten gezet en heeft zich sterk ingezet om alle mogelijkheden om het welzijn van ouderen te bevorderen optimaal te benutten.

De voorzitter van de SWOD, Hans Welling, verwoordde in zijn toespraak de grote waardering voor Jan Metsaars. ‘Je bent in 1974 begonnen als sociaal cultureel werker in Rijen. In 1981 kwam je in dienst bij de regionale Stichting Bejaardenwerk Midden Brabant West, met het hoofdkantoor aan de Hoge Ham. In 1989

Amy van Lier Brabants Kampioen dames jeugd Open Water zwemmen Rick 10e en Jarno 9e. Op de 1000 m vrije slag Heren Jeugd behaalde Alex in ‘t Groen een podiumplaats met een 3e plaats. Op deze dag werd ook nog het eindklassement bekendgemaakt van Brabant: Bij de vrije slag Jongens Junioren eindigde Rick in ‘t Groen 14e en Jarno Koreman als 9e van Brabant; bij de schoolslag Jongens Junioren eindigde Rick 11e, Bjorn van Riel 10e en Jarno als 9e van Brabant; Alex in ‘t Groen werd uiteindelijk 5e van Brabant op de vrije slag Heren Jeugd; Carina Spronk eindigde ook als 5e van Brabant op de vrije slag Dames Jeugd. Manon van Leijsen werd 20e van Brabant bij de Dames Senioren. Afgelopen weekend waren er weer twee wedstrijden Openwater zwemmen: Oirschot en Oosterhout. Beide wedstrijden in het Wilhelminakanaal. De jeugdige zwemmers van De Vennen presteerden goed. Oirschot Als eersten startten Rick in ‘t Groen en Jarno Koreman op de 1000 m vrije slag. Rick werd 12e en Jarno 10e bij de junioren. Alex in ‘t Groen werd 6e bij de heren jeugd op de 1000m vrije slag. Bij de dames werd Carina Spronk 6e en Amy van Lier 1e. Later op de dag zwommen Rick en Jarno ook nog de 500 m schoolslag (10e en

9e) Alex werd 8e op de 5000m vrije slag. Carina en Amy werden 6e en 3e op dit onderdeel. Oosterhout Zondag werd gezwommen in Oosterhout. Hier zou ook de beslissing vallen in Het Brabants klassement. Op de 5000 m werd Carina 4e en Amy 1e. Op de 1000m vrije slag werd

Zomerklus? Hubo dus!

Afscheid ‘Een afscheidsspeech bij een afscheid is natuurlijk onvermijdelijk’, zei Jan Metsaars, die het wel kort wilde houden. Hij bedankte iedereen voor de fijne samenwerking in de afgelopen 31 jaar, in het bijzonder de vrijwilligers. ‘Het is toch vooral aan hen te danken dat de SWOD heeft kunnen groeien tot wat het nu geworden is. Het is voor mij altijd een eer geweest om coördinator te mogen en te kunnen zijn van zo’n enthousiast team’. Zorgen zijn er nog steeds. ‘Ik wil het nieuwe team veel succes toewensen. Het bestuur wens ik veel wijsheid toe bij het nemen van de juiste beslissingen nu er in 2013 door de gemeente circa 35.000,- euro gekort wordt op de subsidie. De veranderingen binnen de Wmo-verordening hebben hun weerslag op de uitvoerende taken. Ik hoop dat de SWOD als een zelfstandig opererende organisatie binnen de Dongense gemeenschap mag en kan blijven functioneren’.

Vanaf 29 augustus tot 10 september 2012 vinden in London de Paralympics plaats. De Dongense tafeltennister Kelly van Zon, die in 2008 beslag legde op de bronzen medaille in Beijing gaat in London voor het maximale. Wedstrijddata tijdens de Spelen 30 augustus 16.45 uur eerste poule wedstrijd 31 augustus 13.00 uur tweede poule wedstrijd 31 augustus 19.15 uur derde en laatste poule wedstrijd 01 september 16.45 uur halve finale, alleen als ze bij eerste twee in poule eindigt 03 september 16.30 uur finale of wedstrijd om brons In Beijing, het Walhalla van het tafeltennis, won de Dongense dus brons. In Londen moet die kleur veranderen in goud. Wellicht dat al haar fans op de tribune net dat beetje extra kunnen geven. ‘In Beijing waren alleen mijn ouders er. Zij zijn mijn steun en toeverlaat en ik heb heel veel aan ze. Omdat Londen zo dichtbij is, komen ook mijn oom en tante, mijn vrienden en misschien mijn opa en oma kijken. Dat is echt heel gaaf!’ Om die gouden plak ook daadwerkelijk te halen, is Van Zon fulltime bezig met haar sport. ‘Ik tafeltennis in principe elke dag, behalve zondag. Soms heb ik een toernooi op zondag en dan ben ik dus echt de hele week bezig met tafeltennis. Al deze trainingen moeten er voor zorgen dat ik goud haal in Londen. Dat moet ook gebeuren, want die gouden plak heb ik nog niet’. Ook de redactie van het Weekblad wenst Kelly veel succes!

Onbeperkt trainen

€ 26,-

per maand, alle leeftijden fitness en/of groepslessen Kerkstraat 45 - 313642 info@jeffreys.nl

Welkom bij...

Car Wash Center Dongen De Slof 54 Telefoon: 321313

over zicht ! 5W78

Jan Metsaars met het nieuwe team v.l.n.r. Wanda de Groot, Monique van Beijsterveld en Marian van de Pluim

Nieuwe coördinator De afscheidsbijeenkomst was een mooie aanleiding om het nieuwe team voor te stellen. De nieuwe coördinator is Wanda de Groot. ‘Ik vind het een hele eer om Jan op te volgen. Ik hoop dat mijn deur net zo wagenwijd openstaat als u van Jan gewend was. Het verschil is wel dat ik er alleen ‘s morgens ben. Ik wil heel veel doen voor alle 55+ers in Dongen en ik wil vooral Jan bedanken omdat hij mij zo goed heeft ingewerkt’. Monique van Beijsterveld en Marian van de Pluim zorgen voor de administratie.

Medaillekansen voor Kelly van Zon op Paralympics

WWW.OOGENBLIK.NU


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 2

GEKNIPT VOOR U? IN PRIJS VERLAAGD

DONGEN DR. WILLEM DREESLAAN 58

DONGEN GANZENHOF 10

Royaal appartement op de 3e verdieping met een parkeerplaats in de parkeerkelder. Het appartement is gelegen in Park Residentie Hoge Heijninge 1 op loopafstand van nagenoeg alle voorzieningen in hartje centrum en met uitzicht op het park.

Aan een vijver gelegen tweekapper met uitgebouwde serre, moderne keuken, fraaie tuin en ruime woonkamer. Op een mooie, rustige plek in plan Biezen.

€ 269.000,- k.k.

eli

jk

geen

overdrachtsbelast

ing,

ka das

tijd

€ 274.000,- k.k.

ter

notariskosten - en

notariskosten - en

eli

jk

geen

overdrachtsbelast

ing,

ka

DONGEN BIJVOETSTRAAT 17

tijd

das

ter

IN PRIJS VERLAAGD

DONGEN ROSARIOPARK 44

Op perfecte locatie gelegen halfvrijstaande semibungalow met slaapkamer en badkamer gelijkvloers. Uitgebouwde woonkamer en inpandige garage. De entree van deze semibungalow is centraal gelegen en geeft toegang tot de woonkamer, garage en badkamer. Op verdieping twee extra slaapkamers en badkamer.

Prachtig gelegen, zeer ruim appartement met 2 slaapkamers, 2 badkamers, ruim balkon (14 m2)met vrij uitzicht, parkeerkelder en op loopafstand van het centrum.

€ 299.000,-

€ 435.000,- k.k.

6 KAVELS OP UW

het! n a k u N wen op

u Vrij bo voriete uw fa lokatie m centru

LIEVELINGSPLEK!

Aankoop tot eind 2012 extra aantrekkelijk. Informeer snel!

Dongen 0162 32 16 16

m@kelaar.com


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

Kerknieuws Parochie dongen en klein dongen vaart

Zaterdag 1 september 2012 19.00 uur Eucharistieviering m.m.v. VIT Voorganger: pastor Bert van Leijsen Gebedsintenties: Jgt. Bart den Boer, Toon en Jo Leemput-de Smit, Jan en Dré, overl.ouders van Leijsende Jong, Piet van Gorkum,Nel Heijmans-de Jong, Overl.ouders Kuipers-Scheerders en kinderen

Laurentiuskerk Parochie dongen en klein dongen Vaart

Zondag 2 september 2012 10.30 uur Viering van Woord en Communie m.m.v. Gregoriaans Koor; Voorganger: pastor Rob van Sambeek Gebedsintenties: Jgt. Ria MertensRombouts, Wim Ruis, Els van Leijsen -Schellekens, Antoon v.d.Corput en overleden, familie v.d.CorputRomme

Gereformeerde kerk ‘s Gravenmoer

zondag 2 september 09.30 uur: dhr. B. de Jong Oppasdienst en kindernevendienst www.gk-sgravenmoer.nl

Kapel zusters Franciscanessen

zaterdag 1 september 10.00 uur Eucharistieviering met Samenzang t.e.v. Mariaen we bidden om Gods zegen over ’t werk van Franciscans International; zondag 2 september 10.30 uur Eucharistieviering met Koor en Samenzang t.i.v. de Congregatie, de Indonesische Congregatie en de Kapelgemeenschap, Nelly van GageldonkKlerkx en dochter Annet, Jan Goos, overl ouders van Loon-Vermeulen en zoon Peter, voor het herstel van een zieke, mevrouw Van Heyst, Tiny IJpelaar, Kees Ballemans en zoon Piet; maandag t/m vrijdag elke dag om 17.30 uur Vespers en Eucharistieviering maandag 3 september Heilige Gregorius, Paus en kerkleraar; t.i.v. overl zusters en overl familieleden van de zusters; dinsdag 4 september t.i.v. zr. Marie Antoine; woensdag 5 september t.i.v. zr. Louisa; donderdag 6 september, t.i.v. Adriana Schoenmakers; vrijdag 7 september Eerste vrijdag van de maand, toegewijd aan het H. Hart van Jezus; zaterdag 8 september feest van Maria Geboorte; “Het woord nee maakt meer indruk als het wordt uitgesproken door mensen die ook ja kunnen zeggen”

De Volckaert

de parochie deze week www.parochiedongen.nl info@parochiedongen.nl

Koffiedrinken Ook op deze 1e zondag van de maand bent u van harte welkom voor ontmoeting terwijl er koffie en thee geschonken wordt achter in de Laurentiuskerk. GELOOFSGROEP DE FLITS UITNODIGING Geven, ontvangen, delen. Is het toeval dat de eerste letters van deze woorden, die mogelijk onze levensvisie kunnen beïnvloeden de naam van God vormen? Vanuit het boek Handelingen, dat vertelt over de oorsprong van ons geloof, zoeken we naar levensopvattingen die ons leven kunnen verrijken. 5 september is ook de sterfdag van Moeder Teresa. Kunnen wij iets van haar leren? En zijn er meer voorbeelden die ons mens-zijn beïnvloeden? Waar kunnen wij die vinden? Verweg of dichtbij!? Daar willen wij deze avond over nadenken. GEVEN, ONTVANGEN, DELEN! Iedereen die graag gelovige verdieping en bezinning zoekt in samenspraak met anderen is van harte uitgenodigd op woensdag 5 september 2012 om 19.30 uur in de Europlus aan de Dunantstraat Na afloop wisselen we van gedachten onder het genot van koffie en thee. Voor informatie Flits: tel. 314579 Caritascollecte 1 en 2 septemeber 2012 met als thema: Miva Miva ondersteunt pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Onder pioniers verstaan wij mensen die het voortouw durven te nemen en hun nek uitsteken voor kansarmen. Zij werken vaak aan kleinschalige projecten in afgelegen gebieden. Daarbij zijn goed vervoer en communicatiemogelijkheden onontbeerlijk. Bij deze collecte vragen wij speciaal uw aandacht voor Zimbabwe, waar grote behoefte is aan ambulances. Wij helpen hen deze middelen aan te schaffen doormiddel van Uw bijdrage, waarvoor dank. U kunt ook Uw bijdrage storten op rekening nummer 11.19.85.757 t.n.v. Caritas Dongen Parochiesecretariaat Het parochiesecretariaat is gevestigd in het parochiecentrum, Hoge Ham 84, 5104 JK Dongen, tel. 0162-312561. Iedere morgen (maandag t/m vrijdag) van 9.00-11.30 uur kunt u hier terecht Bereikbaarheid pastores De pastores zijn bereikbaar via het secretariaat tel. 312561. Het kan zijn dat u MET SPOED een pastor wilt spreken. U kunt de dienstdoende pastor dan bereiken onder telefoonnummer 06-51175948. Wilt u van dit nummer alleen gebruik maken voor zaken die geen uitstel dulden.

Koffie! Koffievla’tje Lekkerrrr..... met kruimeltjes 4 stuks

e

5.00

e

4.98

Waldkorn lekker meergranen 2 stuks van e 5.44 voor

Ook voor koffie, flesje fris en de lekkerste belegde broodjes ga je naar... Banket en Fijnbrood

een zaak van smaak! Hoge Ham 79 Telefoon: 312616 Fax: 319770

Interculturele viering

Arm in Arm Hebt u armoede-problemen? Als u er zelf niet uit komt kunt u ons misschien in de arm nemen en kunnen wij samen met u naar een oplossing zoeken. Misschien kunnen we hulp bieden bij loketbehandeling, de weg wijzen naar hulpinstanties, bemiddelen bij Vincentius, Stichting Leergeld voor kinderen of de Goederenbank enz. Wacht niet tot het te laat is. Neem tijdig contact op met de Werkgroep arm-in-arm: Christ Timmermans tel. 06-40980015, of stuur een mailtje naar: werkgroeparminarm@gmail.com

Dongen

Zondag 2 september: 22e zondag door het jaar B 10.00 uur: Woorden Communieviering op het Plein Voorganger: pastor J. Joosten m.m.v. kerkkoor Hulten Intenties voor de overledenen van de afgelopen tijd: Marius de Wit (hospice), Leentje Kimenai – den Boer,Adriana Akkermans – Doms Overige intenties: Trien van Loon – van Hees, Overleden ouders Trommelen – Aarts en kleinzoon Jochem Donderdag 6 september: 10.30 uur: Weekviering in ‘de Geborgenheid’

Hoop evangelische kerk

Christelijk gereformeerde kerk ‘s Gravenmoer

zondag 2 september 2012 Deze maand bestaat hoop! 8 jaar! Dat vieren we met een gemeenteweekend op 1 en 2 september. Zondag, 2 september is de zondagsdienst dan ook niet in de Cammeleur, maar in het Bezinningscentrum “Emmaus” Udenhoutseweg 15, 5268 CG in Helvoirt. De dienst start om 10.00 uur. U bent van harte welkom! Er is opvang voor de kinderen van 0-4 jaar (crèche). Vanaf deze week gaan de huisgroepen weer van start! De huisgroepen zijn de eerste en derde woensdag van de maand, voor adressen en meer informatie:0162-319902. Volgende week zondag is de dienst gewoon weer in de Cammeleur.

Dorpshuis De Haven Pieter Breughelstraat 15 Zondag 2 september 10.00 uur Spreker: Leo van den Heuvel

Onderneemt voor anderen

voor meer info: www.veerlicht.nl

4BTQ

Hubertuskerk

PAGINA 3

Persoonlijk en betrokken

Dag en nacht bereikbaar

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. In korte tijd dient er veel geregeld te worden. Het is dan goed om te

Zondag 2 september 10.00 uur: ds. W.J.A. Ester (viering Heilig Avondmaal) 17.00 uur: ds. W.J.A. Ester De kerkdiensten zijn te beluisteren op www. cgk-sgravenmoer.nl

Protestantse gemeente Dongen

Zondag 2 september, 10.00 uur in de Oude Kerk: kerkdienst met kindernevendienst en crèche. Voorganger is ds. J-G. Heetderks uit Oosterhout. De kerkdienst is later te volgen via www.protkerkdongen-rijen.nl. Dinsdag 4 september van 9.00 tot 12.00 uur in de Ontmoeting, Kerkstraat 52n: brei-inloopochtend. Woensdag 5 september van 10.00 – 12.00 uur in de Ontmoeting inloophuis. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven voor gesprek en ontmoeting bij koffie en thee in de benedenzaal of zich terug te trekken voor gebed en bezinning in de stille ruimte op de bovenverdieping. Aanvang 20.00 uur in de Ontmoeting: vrouwengroep Pandora stelt haar leden in de gelegenheid om spullen voor de fancy fair van 8 september in te leveren. Donderdag 6 september van 14.00 tot 16.30 uur in de Ontmoeting: ouderensoos.

weten dat u er niet alleen voor staat. Wij staan u hierbij graag met raad en daad terzijde.

www.vdwou-vdstappen.nl 0162 38 64 50

vanaf zaterdag 1 september a.s. is De Boekentafel van 1030-12.00 uur weer elke week open.

Martien van der Wou

Van Wou //van vander der Stappen Uitvaartverzorging - De Slof - 5107 Dongen Van der der Wou Stappen Uitvaartverzorging Tramstraat 33335104 GH RH Dongen

In het kader van 400 jaar diplomatieke betrekkingen van Nederland en Turkije vindt er in de Rijense Maria Magdalenakerk op zondag 2 september een interculturele viering plaats. Het thema is: ‘Daar waar vrienschap is’. Voorgangers zijn Imam Mucahit Demirel en Pastor Peter Derks De viering begint om 10.00 uur. Na afloop van de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie.

Boekje Dongens Mannenkoor ‘Gedichten en proza. Geregelde en ontregelde onzin’. Dat is de titel van het boekje dat Jo Roovers en Gerard Savelkous hebben geschreven. Of eigenlijk: Jo Roovers schreef en Gerard Savelkous maakte de tekeningen. De gedichten gaan over alledaagse dingen, zaken die je ‘gewoon op straat’ tegen kan komen. En dat alles met een gezonde dosis humor, een kwinkslag en een dubbele bodem. Het boekje kost € 9,50 en is te bestellen via het emailadres van Gerard: gsavelkouls@ hetnet.nl of van Jo: jo.roovers@kpnplanet.nl. Telefonisch bestellen kan ook. Jo Roovers: 0162-312982, Gerard Savelkous: 0416-313391. Ook ligt een aantal exemplaren bij de Bruna aan de Hoge Ham.

LEER BRidgEN

...een fascinerende nieuwe hobby! ♣ ervaren docent ♠ moderne methode

Bel: 076-5656040


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

40 jaar Hallo Danniëlle! Fijne verjaardag gewenst. Je lieveke, Andy.

jong

Quantum Energy Healing I, II of III Cursus van 1 dag om je helende vermogens te ontwikkelen Quantum Energy Healing I op zaterdag 22/9 of 17/11 Quantum Energy Healing II op zaterdag 20/10 of 15/12 Voor info 076-5658960 www.elsvandermeijden. nl Ook voor behandelingen. SPINNING en AEROBICS cursus voor BEGINNERS € 75,- voor 10 lessen info@jeffreys.nl 0162-313642

PAGINA 4

Bakker floor van lieshout

Brood van de maand augustus:

vrijdag 31 augustus & zaterdag 1 september:

Eierkoeken............................................................... 5 voor € 2,00 Roombroodjes................................................ per stuk € 1,00

ActiE gEldig in AllE filiAlEn

DONGEN Looiersplein 26 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 10 OISTERwIjk Gemullehoekenweg 19 DRUNEN Grotestraat 124

Géén dieët, géén honger, géén dure supplementen of shakes en toch blijvend afvallen! Dat kan met Puur Gezond van Gewichtsconsulent Gert Vermeulen. Vraag persoonlijk advies om lekker te kunnen blijven eten en weer energie te krijgen. Bel 06-51493924 of kijk op www.buitengewoonactief.nl Naailessen De herfst en de winter komen er weer aan. Ga nu zelf onder begeleiding zelf uw kleding maken. Ik begeleid u erbij om de kleding mooi passend te maken. Er zijn nog plaatsen op de donderdag morgen en avond. Inlichtingen; Lerares coupeuse Hélène Stulen, Lucebertstraat 8 te Dongen. Tel:0162321967

Dames - Heren - Kinderen Alle dagen knippen voor maar 10 euro! Kleuren vanaf 25 euro Permanenten 45 euro

Openingstijden: di. - vrij.: 09.00-18.00 uur zaterdag: 09.00-14.30 uur

Kajela Kapsalon Fazantenweg 2, 5106 RC Dongen Tel. 0162-313205 Bel even voor een afspraak.

Bij deze bedanken wij iedereen voor de vele attenties en wensen die wij mochten ontvangen met ons Gouden Huwelijk. Dank je wel!

Leo en Nelly Verbunt

H E U V E L S T R A AT WESTERMARKT

Tijdelijk (buitenlands) personeel nodig? Lassers, slijpers, schoonmakers, tuinmannen, schilders, stratenmakers, enzovoort... INCOMET vof 06 11886189

TAI CHI CHUAN RIJEN, maandag 10 september 2012 10-11.15 uur, woensdag 12 september 2012 9.30-10.45 uur. Langzaam bewegen maakt / houdt U gezond. Cultureel Centrum „de Boodschap“ Nassaulaan 65. Opgave 0161226246 of 0630152519, email: tai-chi-b-one@hotmail. com. www.tai-chi-b-one. nl Prijs: 13 lessen 125 euro. losse les 12 euro.

kwali

ERIJE

SLAG

sAlADes

ZONDER KLEUR & SMAAKSTOFFEN

J SUNGEAR! SPECTACULAIR AKTIEWEEKEND BI In

Terrasover

kappingen

Wespenbestrijding, professioneel, vakkundig en met garantie ! www.rebrodo.nl Bel voor een afspraak 0162312180 of 06 53 97 40 78

Uw badkamer en keuken speciaalzaak Wij verzorgen de complete installatie door eigen vakkundig personeel

KRABSALADE ................................1.19 per stuk ............................................

0.70 KIP-KERRIESALADE ......................0.79

HaMBURGER

VLEESSALADE ...............................0.79 0.60 HAM-PREISALADE .........................0.79 SPEklaP per stuk ............................................ 0.60 EI-SALADE .....................................0.79 ± 30 VERSE BBQ SPEcialiTEiTEN GARNALENSALADE .......................1.09 iN ONZE WiNkElS PIKANTE HAMSALADE ..................0.79 GEHEEl VERZORGD WORSTENBROOD 5 STUKS ...........2.99 BaRBEcUEPakkET per stuk ............................................

8.45

Alles sAlADes per 100 grAm per pakket vanaf ...............................

www.fonspessers.nl www.fonspessers.nl

Raamdecoratie

Outdoor Living

Zonwering

De Slof 24a 5107 RJ Dongen Tel. 0162 - 694 767 www.sungear.nl info@sungear.nl

0.98 ZALMSALADE ................................0.99

per stuk ............................................

Zaterdag & Zondag 10.00 - 16.00

BTW als korting!

per stuk ............................................

BOUILLIONSALADE ........................1.09 BaRBEcUEWORST

Vrijdag 12.00 - 17.00

onze producten de... dit weekend krijgt u bij aankoop van

SjaSlick GEROOKTE KIPFILETSALADE ........1.19

1.49

t

31Augustus, 1 & 2 September

ALTIJD RECLAME GaMBaSPiES

Bel 0161-226441 (Rijen)

terrasoverkappingen zonwering garagedeuren raamdecoratie outdoor living

op vo

DE LEKKERSTE EIGENGEMAAKTE

www.stanwens.nl

www.stanwens.nl

el

oorde

TILBURG Besterdring 90 Hoefstraat 151 Oerlesestraat 221a Paletplein 7 Wagnerplein 24

Voor al uw bouw- en timmerwerken; groot en klein

S FONSN PESSEAlRtijdorvrerAsAd teits v

BEETHOVENLAAN

Hallo Jos, Van harte geproficiteerd met je 50e verjaardag. Een mijlpaal van jewelste. Als vriend neem ik je daarom mee naar afslag 11 of stappen we uit bij het marconiplein. We maken er een leuke avond van. Voor even een heer van stand. Je o.a. tennis- en fluitmaat.

2,00

Volkoren fijn of grof ............................................ €

Tot28 15september juli een Pelgrim Tot inbouw kookplaat maarbedrijf een Pelgrim inbouwmet kookplaat Kleinschalig

Kleinschalig bedrijf met een vriendelijke

50%liefst korting liefst een vriendelijke met maar 50%met korting prijsstelling

AFSLANKEN met TIMFIT DE NR. 1 IN AFSLANKEN snel slank worden.... .....en slank blijven persoonlijke begeleiding en uw motivatie zorgen voor het beste resultaat. www.timfit.nl gebruik de kortingskode „lotus“voor € 5 korting op uw bestelling of bel. Danielle Castelein 06-14 49 60 08

De nieuwe supergeveerde Sterling Elite 2 plus ADL-hulpmiddelen Auto-aanpassingen Revalidatietechniek Rolstoelen Scootmobielen Speciale fietsen

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

Mobiliteit op Maat bv Kloosterheulweg 10 5145 NZ Waalwijk T 0416 - 560 160 E info@mobiliteitopmaat.com

Zorgboerderij de Hoge Aard te Molenschot voor jeugd en jongvolwassenen, dagdelen, logeren of verblijf, zie www. dehogeaard.nl of bel 06-24504183 of info@ dehogeaard.nl

Sterling Elite nu vanaf

C 2.995,-

www.mobiliteitopmaat.com

20120619 advertentie Waalwijker 75 x 96.indd 1

prijsstelling

Wij bieden u het complete assortiment Persoonlijk Persoonlijk Respectvol Tot ziens in onze showroom Respectvol Integer De wetering 125 - 4906 CT OOSTERHOUT Integer Aandacht Tel: 0162-322446 Aandacht 15 jaar ervaring 15 jaar ervaring www.vanmookkeukens-badkamers.nl Nazorg info.vanmookkeukens-badkamers.nl Nazorg

Mobiliteit op Maat

de helpende hand als een dierbare wegvalt de helpende hand als een dierbare wegvalt

0162 0162 -- 31 31 24 24 35 35

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl

14-06-12 12:19


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 5

Ingezonden Publicatie van ingezonden brieven betekent niet dat de redactie instemt met de inhoud. Anonieme brieven worden niet geplaatst

Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: bureau Oosterhout, Europark 21 en 30 Wie op andere tijden aangifte wil doen kan telefonisch een afspraak maken. De politie is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via het nummer

0900 - 8844 voor noodgevallen: 112

Snelheidscontroles De politie heeft woensdagmiddag 22 augustus 2012 in verband met recent ongevallen een snelheidscontrole gehouden op de Hannie Schaftlaan in Rijen. De maximum snelheid bedraagt 60 km per uur. Er werden van 15:30 uur tot en met 16:40 uur gecontroleerd. Ook in Dongen werden bekeuringen uitgedeeld voor het overtreden van de maximumsnelheid. Er zijn 12 snelheidsovertredingen geconstateerd, die lagen tussen de 77 km/u en 91 km/u. Verder werden nog twee bestuurders op de bon geslingerd voor respectievelijk niet handsfree bellen en het niet op de juiste wijze dragen

van de gordel. Ook in Dongen werd op de Klein Dongenseweg gecontroleerd op snelheid. Hier was de aanleiding recente klachten van bewoners. De maximumsnelheid is 50 km/u. Er werden zeven bekeuringen opgemaakt. Dongen De 14-jarige Nikki Ooms uit Dongen is weer terecht. Dat meldt het Twitter-account Kind Vermist. Het meisje werd sinds maandag vermist. Het is niet bekend waar ze de afgelopen dagen is geweest. Ze is zelf weer naar huis gekomen en is in goede lichamelijke conditie.

PvdA kleurt op 1 september Midden-Brabant rood Op dinsdag 12 september vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De PvdA wil graag met u in gesprek over onze standpunten en ideeën voor de toekomst van Nederland. Daarom organiseren de samenwerkende PvdA-afdelingen Dongen, Waalwijk, Gilze-Rijen en Loon op Zand de Rode Slinger. Op zaterdag 1 september doet de PvdA-bus vier gemeenten in Midden-Brabant aan. In elke gemeente kleuren we de straten rood. Bewoners kunnen dan het gesprek aan gaan met bekende en minder bekende PvdA’ers. Aan deze dag werken ook PvdA-prominenten mee, zoals Attje Kuiken (Tweede Kamerlid), Annegien Wijnands (fractievoorzitter PvdA Brabant) en Wim Luijendijk (voorzitter PvdA Brabant). U ziet ons van: 09.30 uur - 11.00 uur in Rijen, op het Wilhelminaplein 11.30 uur - 13.00 uur in Dongen, op het Looiersplein en de aangrenzende wijk 13.30 uur - 15.00 uur in Kaatsheuvel, in winkelcentrum De Hoofdpoort en Hoofdstraat 15.30 uur - 17.00 uur in Waalwijk, in de binnenstad

KBS Noorderpoort opent eerste schooljaar als Daltonschool met ‘Wow-factor’ Het schooljaar 2012-2013 is voor KBS Noorderpoort een bijzonder schooljaar. Zij starten dit jaar namelijk voor de eerste keer als officiële Daltonschool.

Dit werd natuurlijk gevierd, geheel volgens de visie op goed onderwijs van de school. In deze visie vormen ouders, kinderen en school de opvoedkundige driehoek. Het was dan ook vanzelfsprekend voor de school om dit feestje samen te organiseren en te vieren. De avond begon met een algemene informatie- en kennismakingsavond. De kinderen namen hun ouders mee naar school en leidden hen rond, vertelden over de bijzondere manier van werken op school en stelden ouders en leerkrachten aan elkaar voor.

Natuurlijk was er daarna gelegenheid om een praatje met elkaar te maken onder het genot van een drankje. In de typerende vertelkuil zongen de kinderen een lied over school, samen met de leerkrachten. Hierna volgde een woordje over de kinderraad die dit jaar een nieuwe koers inslaat, door te werken met interne coaches en een eigen begroting. Diezelfde kinderraad zorgde voor de ‘wow-factor’ waarmee de avond werd afgesloten en het eerste officiële Daltonjaar van start kon gaan.

Heden gevestigd in Dongen Toch maar (ver-)bouwen dan? Heden gevestigd in Dongen

Bouwkundig tekenbureau Bouwkundig adviesadvies- enentekenbureau

Dré Bosch Drévan van den den Bosch

Ik had een droom, De katholieke parochiegemeenschap was kleiner geworden en had een andere locatie gevonden. Ik liep de Laurentiuskerk in en kon mijn ogen niet geloven. In de kerk in de ruimte tussen de pilaren was een min of meer transparant gebouw geplaatst. Op de begane grond was een grote zaal die gebruikt werd voor muziek en toneeluitvoeringen en andere festiviteiten. Langs de buitenkant van de pilaren waren gangen, trappen, liften die toegang gaven tot de 1e etage. Daar waren zaaltjes voor vergaderingen en een gezellige bar, er was zelfs een tweede etage, waar je zo de koepel in kon kijken, het zonlicht scheen prachtig door de glazen koepel. Overal kon je de oorspronkelijke kerk nog bewonderen, ja zelfs beter dan ooit. Vanaf de trappen en op de verdiepingen zag je de schilderingen en beelden van heel dichtbij. Door een andere gang kwam je in de oude pastorie, die omgevormd was tot een centrum met kleine zalen en kantoor voor de nieuwe Cammeleur. Ik dacht toch wel slim om een gebouw zo te gebruiken, de buitenkant heb je al. Toen werd ik wakker en helaas bleek het een droom. Matthieu Demmers Zondag, Julianastraat 122

Rommelmarkt Musis Sacrum Zondag 2 september organiseert de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum weer haar jaarlijkse tweedehands- cq rommelmarkt. Deze markt vindt zoals gewoonlijk plaats in en achter het verenigingsgebouw van Musis Sacrum aan de Julianastraat 122. Op deze zondagochtend gaan om 10.30 uur de deuren open en de markt duurt tot ongeveer 14.30 uur. De entree bedraagt slechts € 1,50 en kinderen onder de zes jaar mogen gratis naar binnen. De opbrengst van deze middag komt ten goede aan het instrumenten- en kledingfonds van de muziekvereniging. Het is een markt voor de ware koopjesjagers, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar juist dat ontbrekende stukje servies of onderdeel van hun verzameling. De spullen zijn per categorie gerubriceerd, oa huishoudelijke artikelen, klein meubelen, audioapparatuur, speelgoed, puzzels, (oude) muziekinstrumenten om maar wat op te noemen. Wat dit jaar ook niet ontbreekt is een aparte boekenafdeling. Uit vele duizenden boeken kunt u een keuze maken. De boekverkoop is binnen in het Musis-café te vinden. Een half uur na opening, om 11.00 uur, vindt de traditionele veiling plaats. Veilingmeester K. Jacobs gaat samen met zijn secondanten bijzondere en unieke producten op een professionele wijze bij u aan prijzen en verkopen. Natuurlijk is het Musiscafé op deze dag geopend en u kunt hier genieten van een kopje koffie of een ander drankje. Ook wordt er door de barcommissie voor de inwendige mens gezorgd. Verder kunt u kunt tijdens de rommelmarkt deelnemen aan de enveloppenactie en kans maken op een van de vele leuke prijsjes, dit alles ter ondersteuning van de vereniging.

de zorg (ver)bouwplannen deskundig overover en zorgt dat dat NeemtNeemt de zorg vanvan uwuw (ver)bouwplannen deskundig en zorgt het gewenste plan gerealiseerd wordt binnen de gemaakte afspraken. het gewenste plan gerealiseerd wordt binnen de gemaakte afspraken. Paukenlaan 169, 5101 AV Dongen • Telefoon 06 - 49 39 20 12

Paukenlaan 169, 5101 AV Dongen • Telefoon 06 - 49 39 20 12 E-mail: info@drevandenbosch.nl • Website: www.drevandenbosch.nl E-mail: info@drevandenbosch.nl • Website: www.drevandenbosch.nl

De wijn is er ook fairtrade

Nieuws uit de wijken Zondag 2 september van 12.00 tot 18.00 uur

Multicultureel festival Rembrandtplein Op zondag 2 september staat het Rembrandtplein in de wijk West 2 van 12.00 tot 18.00 uur bol van de multiculturele activiteiten. Zang, dans en hapjes en nog tal van andere activiteiten nodigen uit om kennis te maken met verschillende culturen. De entree is gratis en de presentatie is in handen van Teun Aarden. Er zijn drie hoofdgroepen met activiteiten. Turkse, Afrikaanse en Nederlandse. De groepen worden door de werkgroep gefaciliteerd om activiteiten te kunnen organiseren. Het DB van de werkgroep bestaat uit Cees Zwaal, Bouke Derks, Hans Horeman en Mari Groenendaal. ‘Wij zorgen ervoor dat alle randvoorwaarden geregeld zijn. Er komen twee podia met een professionele geluidsinstallatie

en wij zorgen voor kraampjes. de verschillende organisaties zorgen zelf voor de invulling van de activiteiten. Die worden vooral buiten gehouden. De moskee is op 2 september geopend voor bezoekers. Zij krijgen hier uitleg over het Islamitisch geloof en de daarbij behorende gebruiken’, vertelt Hans Horeman. Er zijn ook interactieve workshops en speciale activiteiten voor kinderen.

Activiteiten september Zondag 2 september festival De Wereld in Dongen : Op deze dag staat `t Palet samen met Vieya in een kraampje op het Rembrandtplein. Voor kinderen is er gelegenheid om een huisje te schilderen. De crea club van `t Palet stalt hun zelfgemaakte spulletjes uit om later tot verkoop over te gaan. Aanvang : 12.00 – 18.00 uur. Zondag 2 september bingo : Tevens wordt er op deze zondag een bingo gehouden in `t Palet. Kosten € 4,- incl. 1 kop koffie/thee. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur. Inl. Els Kenter tel. 316215. Volgende datum : 7 oktober. Woensdag 5 september koffie-uurtje voor vrouwen : Op woensdag 5 september is er weer het maandelijkse koffie-uurtje. Tijdens deze morgen kunnen vrouwen in een ongedwongen sfeer elkaar gezellig ontmoeten onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers erbij. Aanvang 10.00 – 11.30 uur. Volgende datum: 3 oktober. Maandag 17 september openbare vergadering Wijkraad West 2 : Op maandag 17 september zijn alle wijkbewoners van harte welkom om deze vergadering bij te komen wonen. Aanvang 19.30 uur. Wekelijkse activiteiten : Maandagmorgen Ned.taalles van 9.00 – 11.30 uur. Dinsdagmorgen naailessen van 9.00 – 11.30 uur. Dinsdagmiddag kaart club van 13.30 – 16.30 uur. Woensdagmiddag crea/kaart club van 13.30 – 16.30 uur. Woensdagavond naailessen van 19.00 – 21.30 uur. Donderdagmiddag sjoel club van 14.00 – 16.00 uur. 2 Wekelijkse activiteiten : Vrijdagavond bijeenkomst vrouwengroep Roos van 19.00 – 22.00 uur. Voor nadere inlichtingen : Ans Kuijpers, secretariaat/pr tel. 315049 E-mail : ontmoetingsruimte@gmail.com

Dimph van den Oever exposeert in De Cammeleur In september en oktober exposeert Dimph van den Oever-van Dongen een selectie van haar schilderijen in De Cammeleur. Zij maakte al op jonge leeftijd kennis met de schilderkunst. Ondanks dat schilderen haar voorkeur had, begon Dimph, nadat zij stopte met haar werkzame leven als uitbaatster van café restaurant De Salamander, met een cursus keramiek bij Connie Mahieu. Hierna maakte zij de overstap naar Victor Benckhuijzen, waar ze zich ging toeleggen op grotere werken. Ook ging ze naar het Belgische Arendonck om daar de basisopleiding schilderen te volgen, die vijf jaar duurde. Dat bleek een zeer goede beslissing. In 2004 behaalde zij haar diploma en daarna heeft ze daar nog een driejarige specialisatie schilderen met goed gevolg afgerond. Ze heeft inmiddels diverse keren geëxposeerd, onder andere op de agrarische school in Tilburg, in verzorgingshuis ‘de Volckaert’ en het gemeentehuis in Dongen en in galerie ‘Neffe d’naldi’ in Waspik. Vorig jaar exposeerde ze in juni en juli met een selectie van haar schilderijen in grand café ‘De Burght’ in Drimmelen. Ook was haar werk te zien bij de open tuinen dagen in Dongen. Bij Brattinga Bloemen, Ger. Majel-

Parketvloer Opnieuw schuren en behandelen vanaf €16,50/m2. Tel. 06-53138151 www.mooievloeren.info

Donders Parket onderhoud

lastraat 9 in Dongen, zijn doorlopend werken van haar te bezichtigen. Meer informatie over Dimph en haar schilderijen en keramiek staat op haar internetsite: www.dimphvandenoever.nl.

Vlooien markt

a.s. zondag

2 september vliegveld gilze & rijen open: 10-17 uur Parkeerterrein wegrestaurant Vliegveld, Oude Rijksweg 25 5125 NB Hulten (Gem. Gilze & Rijen)

info: 0161-456291


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 6

IN TILBURG EN KAATSHEUVEL

T/M 1 SEPTEMBER

L E E D R O O V M U JUBILE

P M U D N E K U BIJ KE

A 1.250,-

KEUKENDUMP KAATSHEUVEL BESTAAT 10 JAAR EN TILBURG FEEST MEE!

T E N R E T IN P O N A D R E P O GOEDK NIEUWE APPARATUUR NOG IN DE

kokendwaterkraan incl. boiler

VERPAKKING ALTIJD DE LAAGSTE PRIJS

A 499,-

!!! GROTE PARTIJEN INGEKOCHT

AF KRANEN VAN Kookplaten al vanaf

Combi magnetron AMW523IX Whirlpool

paratuur

inclusief ap

A 99,-

A 599,-

A 15,SMEG 90 cm fornuizen: SNL90D7

A 790,-

A 2.250,-

OP=OP

Siemens vaatwasser: SN65E006EU

paratuur

inclusief ap

, KOOKPLATEN N E S N OVE S MAGNETRON TEGEN EN DUMPPRIJZ

A 495,-

KAATSHEUVEL,WATERLOOP 2-4, TEL. 06 - 53 23 05 22 (NAAST KEUKENCONCURRENT) TILBURG, HESTIASTRAAT 16, TEL. 06 - 52 61 99 68 (TEGENOVER HORNBACH EN NAAST CVT KEUKENS) Podotherapie Van der Pas

Voor al uw voet- en loopproblemen Podotherapeutische zolen Sport- en kinderzolen Pedicurebehandelingen (ook Diabetes) Dongen: Europaplein 47, 0162-315997 Geertruidenberg: Mauritsstaete, Stadweg 9, 0162-518215 Behandelingen worden geheel tot gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar

www.podotherapievanderpas.nl

Te koop gevraagd: goede gebruikte meubelen, eiken, klassiek of antiek, tevens ontruiming van woningen. Tel. 0657085791. basdewoningontruimer@ hotmail.com

Antiek-renovatie Hans Swanenberg. Verwijderen van verf en laklagen. Ook voor al uw overige meubels. Logen en stralen van houten meubels. Dekkend spuitwerk van oude en nieuwe meubels. Opnieuw kleuren en/of lakken. Stoelen matten en webbing. Zevenb.Hoek. Telefoon 0168452451. www.antiekrenovatie.nl

www.vangompelzonweringen.nl Actie zonweringen en rolluiken tel. 0416-361575 Ook voor uw screens, hordeuren, garagedeuren, markiezen en raamdecoratie

Twitter

A 2.250,-

VOLG ONS OP cebo OK ok FaEBO FAC

paratuur

inclusief ap

Vakkundige en snelle reparaties aan uw koelkasten, diepvriezers, wasmachines en drogers enz. W. v.d. Heijden, Stationsstraat 62, 5121 EE Rijen. tel. 0161222849. Ook verkoop van huishoudelijke apparaten.

Voor al uw binnen- en buitenschilderwerkzaamheden

AV

Gewichtsconsulente Vakantiekilo’s, afvallen, aankomen, gezonde leefstijl, gezond gewicht, vergoeding ziektekostenverzekering, coaching, keuzes, beweging, deskundig voedingsadvies op maat, schijf van 5, puur gezond ... www.av-gewichtsconsulente.nl M: 06-466 166 49

aanleveren

Zoekertjes

Particuliere advertenties

De zoekertjes zijn al sinds jaar en dag de aangewezen manier om als particulier iets aan de man te brengen! Via de aanleversite kunt u uw zoekertjes opgeven voor de weekbladen in uw regio. Betaling geschiedt via een eenmalige machtiging.

Wilt u iemand feliciteren met een verjaardag, een geboorte, een huwelijk, een jubileum of waarmee dan ook? Wilt u een (rouw)dankbetuiging plaatsen? Of heeft u wellicht iets te koop zoals uw woning, uw auto of uw meubels? U kunt een kant-en-klare advertentie (PDF, JPG of TIFF) uploaden of via de webdesigner zelf een advertentie opmaken. U geeft aan in welk weekblad en in welke week u deze wilt plaatsen en u betaalt eenvoudig en veilig via Ideal. U kunt kiezen uit een aantal formaten. en uit verschillende kaderdiktes en -vormen. De advertentie is altijd zwart/wit.

De prijzen per zoekertje per weekblad per plaatsing zijn: t/m 150 tekens: € 3,50 t/m 250 tekens: € 5,t/m 300 tekens: € 6,50 Uitgeverij t/m 350 tekens: € 8,Em. de Jong t/m 400 tekens: € 9,50

Te Huur: Woning met Garage Dicht bij Centrum!

Bel 0123-456789

Dankbetu iging

Langs de ze weg wi llen wij ied die ere tot een on ons Gouden bruilo en bedanken vergetelijk fts e dag he feest bben gema akt Jan & Ma rij

Jansen-va n Beek

50

Maria Peter en

10 25-08-20

oren Jan is geb 2010 op 31-08-zoon Hij is de Piet van ke en Marij

Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor aanleveren


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 7

Gezien in Dongen

— weekenddiensten — weekenddiensten —

■ ARTSEN ■ TANDARTSEN ■ DIERENARTSEN ■ APOTHEKERS huisartsen Huisartsenpost Amphiaziekenhuis in Oosterhout (naast de hoofdingang) is op weekdagen geopend van 17.00 uur tot de volgende ochtend 08.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 08.00 tot 08.00 uur. Telefoon: 435000 WELZIJN OUDEREN DONGEN Aanmeldadres voor maaltijdvoorziening aan huis, personenalarmering, huisbezoek door ouderenadviseurs, etc. SWOD in De Volckaert. Openingstijden : werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur: 375 296. Maatschappelijk Werk Planetenstraat 25 5051 TS Dongen Telefoonnummer 0162-319331 Spreekuur maandag t/m donderdag van 08.30 - 10.30 uur Thebe Thuiszorg Organisatie voor thuiszorg, thuiszorgwinkel, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, voeding en dieet en personenalarmering. Voor alle diensten en vragen, dag en nacht bereikbaar(ook in het weekend) via: tel.0900-8122 (¤ 0,10/min) verloskundigen PRAKTIJK Luna Medisch Centrum Beljaart, Kloosterpad 13E. Alleen spreekuur op

afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen op het telefonisch spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.Telefoonnummer: 0162 312834 LEERGELD OOSTERHOUT E.O. Postbus 4903, 4900 CB Oosterhout e-mail: info@leergeldoosterhout.nl tel. 0162-458487 . BLOEDAFNAME Voor bloedafname bij de prikpost van Lijn2.net (St. Elisabeth en TweeSteden ziekenhuis) kunt u op dinsdag en vrijdag tussen 08:45 en 09.45 uur terecht bij Thebe, Planetenstraat 25 in Dongen.

Zie voor meer informatie: www.lijn2. net/prikposten. WONEN, ZORG EN SERVICE IN DE WIJK (WZSW) Dienstenservice voor 65+ers en mensen met een beperking. Cheques voor één uur dienstverlening kosten 5 euro. Voor afspraken: Ingrid Oosterling. tel. 0162 386556 (of 0162 314138) e-mail: wzsw@stichtingrichting.nl. Bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN Spreekuur: maandag t/m vrijdag van 8:30-10:30 uur Planetenstraat 25 5101 TS Dongen tel: 0800-3 65 65 65 www.jeugdengezindongen.nl DIERENARTSEN M.C. Verhagen, dierenarts voor gezelschapsdieren, Tamboerijnlaan 16, 5101 AM Dongen Tel. 317005 Inloopspreekuren: Ma tot en met vr 08.30 - 09.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur, ma,wo,vr 13.00 tot 14.00 uur. De medicijnbalie is geopend tijdens alle spreekuren en op ma, wo en vr van 09.00 tot 12.00 uur. 1/2 september DAP de Dongemond bv Haven 12, Raamsdonksveer 0162 - 515229 Dierenartsen Dier en Dongen Hoge Ham 106, Dongen. Tel: 0162-325555) Spreekuur volgens afspraak. Vrij inloop spreekuur maandag, woensdag, vrijdag 18.00u19.00u en maandag t/m vrijdag 13.30u-14.00u. DAP de Kloostersticht (Dierenarts Sueters) is gesloten. Voor lopende zaken en spoedgevallen kunt u terecht bij Dierenartsen Dier en Dongen. Dierenkliniek Procureurweg Dierenarts E. Vettorato . Ma.t/m vrij. volgens afspraak tussen 08.30 en 19.00 uur. Ieder weekend dienst met spreekuur volgens afspraak op zaterdag en op zondag tel. 376470

(H)eerlijk eten Lekker eten en tegelijk de wereld een beetje eerlijker maken BBQ spies met tortilla’s en tomaten chutney Bereidingstijd: ca. 30 minuten Ingrediënten Voor ± 10 spiesjes -1 maïskolf,schoongemaakt -6 el Olijfolie extra vierge -2 tl Zeezout mix chili peper* -2 teentjes knoflook ,fijngehakt -1 kleine courgette -1 rode ui, in grove stukken -10 mini hamburgers - 1 kleine zak tortillachips - Tomaten Chutney saus* Producten met *zijn Fairtrade en o.a. verkrijgbaar in Wereldwinkel Dongen Bereidingswijze Kook de maïskolf in ruim kokend water in 20 minuten gaar. Maak intussen een marinade van de olijfolie, het zeezout en de fijngehakte knoflook. Snijd de courgette in plakken van 1 cm.en voeg ze samen met de rode ui toe aan de marinade. Giet de maïskolf af, snijd hem in plakken van 1 cm.en voeg hem toe aan de marinade. Verhit een barbecue, grillplaat, of grillpan en grill alle groenten in enkele minuten per kant gaar. Bestrijk de hamburgers met de achtergebleven marinade. Grill de hamburgers in 2 min. per kant mooi bruin en gaar. Maak een toren maïs,courgette, hamburger en ui en steek het vast met een leuke prikker. Serveer met tortillachips en Tomaten Chutney saus In augustus- september zijn de verse Hollandse maiskolven erg lekker! Productinformatie De Tomaten Chutney is gekruid met milde kerrie en een vleugje chili. Heerlijk in currygerechten of bij de rijsttafel. Of gebruik de chutney om een wokgerecht een fruitig accent te geven. ook lekker op brood met kaas, vleeswaren, kip of gerookte vis. Fair Trade Original biedt de producent Motagu Foods in Zuid-Afrika, naast eerlijke voorwaarden voor de verkoop van hun product, ook ondersteuning in het opleiden van de werknemers.

Bingo Zondag 2 september organiseert buurtvereniging ‘Nooit Gedacht’ weer een bingo in de Viersprong aan de Kanaalstraat. De bingo begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom. Er zijn weer prachtige prijzen te winnen zoals slagersbonnen en tassen met levensmiddellen.

Keuzes maken Mijn kleinzoon zit nu in groep 3. Hij heeft er heel lang naar uitgekeken en was de eerste dagen laaiend enthousiast, vooral omdat hij nu bij de groten hoort en buiten het hek mag spelen. De kleuters mogen niet door de poort, maar hij wel. Dat betekent wat als je zes bent. Hij heeft al veel letters geleerd. Zijn vader hoeft hem niet meer voor te lezen ‘s avonds op de rand van het bed, hij leest hém wel voor. Boekjes van Nijntje zijn ineens niet meer kinderachtig omdat hij daar al aardig uitkomt. Hij speelt een beetje vals omdat hij die boekjes eigenlijk van buiten kent. Zijn enthousiasme is trouwens wel een beetje tanende, omdat hij spelen toch wel leuker vindt dan lang stilzitten en opletten. Maar ik denk wel dat het goedkomt. Hij is in ieder geval dol op zijn twee juffrouwen en zit in een leuke groep kinderen. Ik denk dat hij ambitieus genoeg is om de goede keuzes te maken en zijn best te doen. Keuzes maken, dat is waar het om draait in het leven. Helemaal verkeerde keuzes maken kan natuurlijk ook. Ik vind het een raadsel dat iemand een tv programma kan bedenken waarbij totaal onervaren mensen van een hoge duikplank springen. Het gaat om bekende Nederlanders en er zit een jury om hen te beoordelen. Patty Brard waagde zich aan een salto en kon gelijk door naar de tandarts, omdat ze plat op het water terecht kwam en ik weet uit ervaring dat dat echt zeer doet. Haar sprong is ook de enige die ik gezien heb, inclusief alle herhalingen. Ze is wel tien keer plat op haar bek gegaan zal ik maar zeggen. Het programma wordt voortaan iedere week uitgezonden. Het geldt voor veel meer programma’s dat je je afvraagt wat de waarde ervan is. Gelukkig kun je kiezen of je wil kijken of niet. Ik ben de politieke programma’s met het oog op de verkiezingen al een beetje zat, al was het maar omdat ze op RTL4 heel vaak onderbroken worden door de reclame. We worden met z’n allen gedwongen om een keuze te maken wie er straks in het torentje zit. We worden doodgegooid met debatten en meteen daarna worden al die beweringen weer onderuitgehaald door mensen die zich profileren als deskundigen en het debat gaan analyseren. Ieder debat heeft ‘winnaars’, maar daar word je toch echt niet wijzer van. Er zijn zelfs ‘kampioenen’ uitgeroepen. Wat daar de meerwaarde van is, is mij een raadsel. In Dongen moeten we ook keuzes gaan maken. U komt toch ook naar de Cammeleur op 5 september. Iedereen mag voor de zoveelste keer komen vertellen hoe een nieuwe Multifunctionele Accommodatie eruit moet zien. Maar volgens mij gebeurt er helemaal niets zolang een aantal gebouwen, de zogenoemde ‘kostendragers’ niet verkocht is. Ik vraag me af wat er eigenlijk te kiezen valt. Als er geen geld is, wordt er ook niets gebouwd. Dus we mogen weer met z’n allen een verlanglijstje indienen, maar het is net als met Sinterklaas, je krijgt zelden wat je vraagt.

Wilhelminaplein wordt verfraaid Maandag is kunstenaar Erwin Looijmans begonnen met het verfraaien van het Wilhelminaplein. Op het plein staan een elektriciteitskast en een toilethok. Om het straatbeeld te verfraaien worden deze op vakkundige wijze opgeleukt. Naar verwachting zullen de werkzaamheden ongeveer 1 week in beslag nemen. Erwin Looijmans is de grondlegger van ‘De Beesten van Dongen’.

Vorige week woensdagochtend stopte er een busje op het parkeerterrein voor de Koepelkerk. De deuren gingen open en er kwam een grote groep mannen in fel oranje hesjes uit. Ze gingen op de knieen voor het rode asfalt. Wat bleek, ambtenaren van de buitendienst van de gemeenten Dongen en Waalwijk gingen op diverse locaties coatings bekijken. Het oranje is niet te zien op de foto. Vanaf volgende week is dat anders. Het Weekblad in een nieuw jasje is helemaal in kleur!

Samen 150 jaar

De tweeling Cor en Mien Jansen zijn alweer 75 Jaar geworden. Zij wonen naast elkaar aan de Planetenstraat 15 en 17

Ledenraadvergadering Rode Kruis Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Dongen nodigt leden uit tot het bijwonen van de vergadering van de ledenraad die zal worden gehouden op dinsdag 4 september in De Volckaert. De vergadering begint om 20.30 uur. De op deze vergadering betrekking hebbende stukken liggen vijf dagen vóór de vergadering tot en met de dag van de vergadering ter inzage op onderstaand adres. Schriftelijke voorstellen om de agenda aan te vullen kunnen, indien ze door tenminste zes leden zijn ondertekend, worden ingediend bij de voorzitter, Julianalaan 1, 5109 RH te ‘s Gravenmoer. Wilt u aanwezig zijn bij de vergadering dan verzoeken wij u zich om organisatorische redenen bij de voorzitter aan te melden. Draagt u het Nederlandse Rode Kruis een warm hart toe en wilt u een donatie doen dan kunt u uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer 1532.24.479 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis, Dongen. Het bestuur P. van den Heuvel, voorzitter, tel. 0162 - 316290

KWF start collecteweek op 3 september Op maandag 3 september gaat de grootste collecte van Nederland weer van start. In deze week staan 120.000 vrijwilligers op tegen kanker om zoveel mogelijk geld op te halen. Een enorme operatie die van levensbelang is. Immers hoe meer collectanten geld inzamelen, hoe groter de opbrengst is en hoe meer geld er is voor onderzoek en meer genezing. Kanker is een vreselijke ziekte die ons allemaal raakt. Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn leven kanker, per jaar ruim 89 duizend mensen. Er sterven jaarlijks bijna 42 duizend mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee doodsoorzaak nummer één in Nederland.

BRUIJNS UITVAARTVERZORGING Voor alle verzekeringen en geloofsovertuigingen

‘Dienstbaar zijn in een persoonlijke situatie’ Antoine Bruijns - Uitvaartondernemer

Tel. 0162 - 457775 (dag en nacht)

Kantoor: Prins Frederikstraat 1-3 4901 LV Oosterhout info@bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

Plus 40Relatie

Voor discrete en betrouwbare relatiebemiddeling tQFSTPPOMJKLFCFNJEEFMJOHFODPBDIJOH tHSPPUCFTUBOETJOHMFTUVTTFOEFFOKBBS tMBOEFMJKLOFUXFSLSFHJPOBMFNBUDIFT tBBOHFTMPUFOCJKEF#&3 tIVJTCF[PFLNPHFMJKL

Diana Brakkee | www.40plusrelatie.nl | tel: 0162-693419

Verse aardbeien, frambozen, bramen en bessen (rode en blauwe) Vanaf komend weekeinde tot en met 24 december zijn wij geopend op zaterdag van 08.30 tot 13.00 uur.

VOF de Goeije Kroon

Fam. Peeters • Breedstraat 14 • 5105 AE Dongen 0162-320252 • www.degoeijekroon.nl

PAGINA 8

Uitgraven bouwput, klein grondverzet, (doorrijbreedte 70 cm!), rooien bomen en hagen, leegruimen tuinen en panden. CORNE LEIJS vof, Tel. 06-50260687

De Indische Keuken Nieuwe kookcursussen starten vanaf 20 augustus - Kookworkshops Indische rijsttafel / Indische hapjes en sate. Catering op iedere gewenste lokatie www.makancatering.nl 06-10352980 ***Gezond afvallen*** en de hormonen en stofwisseling in balans brengen. Meer info op www.metabolic-brabant. nl of bel 013 5082790. Wilt u mooie Nagels of Wimpers Dan kunt u terecht bij : Melanie‘s Naildesign Voor Afspraken kunt u bellen : Mobnr 0612060174 PAALDANS cursus voor BEGINNERS € 75,- voor 10 lessen info@jeffreys.nl 0162-313642

Te huur gevraagd pand of hal of bedrijfsruimte het liefst met woonruimte. Voor inl. tel 06-28539854. U kunt vragen naar de heer F. Waterman.

JE WILT SNEL JE RIJBEWIJS, JE BENT 16,5 JAAR OF OUDER. VOOR € 999,- KRIJG JE 20 UUR RIJLES, 2 PRAKTIJK EX. DUITS, ENGELS OF POOLS OPENHAARDHOUT GEEN PROBLEEM. Te koop DE-WEZEL.NL Peugeot 206 1.4 Quick- TEL: 06-20509974. TOT eik M3 €59.ZIENS BIJ RIJSCHOOL silver 65 KW berk M3 €49.Bezorgen & ophalen op Benzine, Bj. 2005 Kmst. CARL-RENE ! 92000 afspraak ma t/m zat OUDE METALEN kunt U Sportuitv. Lm. velgen Rijksweg 115, Dorst NOG STEEDS bij JANKl. Grijs metallic, vele 06-22235968 SEN kwijt dus bel naar opties 0162-317512 ook voor Bij grote beurt alles Kl.VERHUIZINGEN its motoren, koelkasten ed. vernieuwd om te VERVOEREN Incl. 4 nieuwe vierseizoe- Kleine metalen mogen Intuïtieve Ontwikkeling Stoffeerderij van Hoorn goed koop met hulp zo op de aanhanger in nenbanden etc en meditatie Cursus van Voor al uw meubelstoffe- v.a.25,-per rit!!!![tevens de Pr.Margrietstr.10 Geen beschadigingen tuin en puin opruimen,kl. erwerk! 8 lessen op woensdag en/of parkeerdeuken sloop werkzam.gratis Bel voor een vrijblijvende avonden van 19.30 tot offerte]tel.0687110637 Tel: 06-51318220 Spuiten van offerte 22.00 of op woensdag vrachtwagens, 06-19748242 ochtenden van Bestrijding nodig van: Schilderwerk ? Buiten bestelwagens en werk9.15 tot 11.45 Wespen, Vliegen, Vlooi- gewoon goed , ook in materieel. Vanaf 19 sept t/m 14/11 Wèg met die wolken! Vraag vrijblijvend offerte binnenwerk !! Bel voor Gun jezelf innerlijke rust! Verlicht je leven en vind en, Houtworm energie, rust en ruimte. of andere Plaagdieren? Gratis advies en offerte : op. Aanmelden/info BPS Rijen Stedenbaan Gerrit Kooijman SchilBel naar: www.elsvandermeijden. Bel: 06-21535789 derwerken . (sinds 1964 10, 5121DP Rijen Tel.06A. Wijnen Praktijk voor Zijnsoriënnl tatie, Oosterhout Ongediertebestrijding ) Tel. 0162-684282 Mail : 53624035 Vlasaard 6 Ulvenhout ger.ko@ziggo.nl www.zoishet.info 013-5159912 of bel 076-5658960 Start Cursus Tekenen/ Schilderen op wo.morgen 3 okt. en do.avond 4 okt. in de Polarisstr. 37 te Dongen. Nog een aantal plaatsen vrij. DoEmballage Industrie en Houthandel “DONGEN”B.V. is de afgelopen jaren cent: Jan van Lisdonk, tel.: 0162 322558. www. uitgegroeid tot een van de grotere houtverwerkende bedrijven in Nederland. janvanlisdonk.nl

Binnen- en buitenstalling voor: Caravans, campers en trailerbare boten 0168 483377 info@nautimax.nl Nautimax Marine B.V. Onderstraat 7 4926 AL Lage Zwaluwe

Dongen Pallets B.v.

Met een totale bezetting van 80 personen worden hoofdzakelijk pallets en houten kisten geproduceerd in zowel dag- als ploegendienst.

De functie omvat: - Het productiematig vervaardigen van pallets of kisten handmatig in kleine series - U bent bereid op externe locatie te werken, waarbij u de verantwoordelijkheid voor de voortgang draagt. - U bent verantwoordelijk voor de kwantiteit en kwaliteit voor de functie wordt gevraagd: - Een enthousiaste medewerker op VMBO + niveau - Een collegiale, doelgerichte en flexibele instelling - Iemand die geen 8 tot 5 mentaliteit

Machine operator De functie omvat: - Het productiematig vervaardigen van pallets of kisten aan productielijnen - U stelt de productielijn zelfstandig om - U bent verantwoordelijk voor de kwantiteit en kwaliteit van uw productielijn voor de functie wordt gevraagd: - Een enthousiaste medewerker op VMBO + niveau - Een collegiale, doelgerichte en flexibele instelling - Iemand, die bereid is om in een 2 ploegensysteem te werken Voor meer info over het bedrijf zie ook onze website www.dongenpallets.nl Uw schriftelijke sollicitatie kunt u richten aan: Emballage Industrie en Houthandel Dongen B.V. t.a.v. de heer M.Beljaars per e-mail: pz@dongenpallets.nl

Taxatie nodig? Voordelig en snel geregeld. Bel nu Bogaers Makelaardij op 0162-693434 of kijk op onze website www. bogaersmakelaardij.nl

SPINNING en AEROBICS cursus voor BEGINNERS € 75,- voor 10 lessen info@jeffreys.nl 0162-313642

Verven kan iedereen , schilderen de schilder alleen , Gerrit Kooijman Schilderwerken ( sinds Lijstenmakerij. Voor het 1964 ) voor binnen en/of buiten Tel. 0162vakkundig opspannen 684282 E-mail : ger.ko@ en inlijsten van uw borduurwerk, geboortekaar- ziggo.nl

ten, aquarellen, schildersdoeken, etsen, posters etc. „Uw kunstwerk verdient ons vakwerk!“. Leo Briels lijstenmakerij, hoofdstraat 28, rijen. 0161-223156

Huur Goedkoop!, Sarah, Abraham, Baby Opblaasbaar, Skytubes, Springkussens, Zeskamp, vele Spelen, www.happy-point.nl, Breda Tel:076-5415966

Aurora

Receptioniste (0,75 Fte)

timmerman

Recreatieparadijs de Belhamel Op zoek naar een leuk en betaalbaar accomodatie voor jong en oud. Kijk dan op www.de-belhamel.nl Bowlen-IndoorsurvivalSpelen-Huifkartochten etc.

Café - Restaurant - Partycentrum

De uitbreiding van onze activiteiten heeft geleid tot de volgende vacatures:

De functie omvat: - Het verwerken van binnenkomende en uitgaande goederen in het systeem en vervolgens verzorgen van de benodigde documenten. - Het ontvangen klanten en leveranciers - Licht administratief werk voor de functie wordt gevraagd: - Een enthousiaste medewerker op MBO niveau - Een collegiale, doelgerichte en flexibele instelling - Iemand, die bereid is om met variabele eindtijden te werken (incidenteel 19.00 uur)

Te koop Peugeot 206 1.4 Quicksilver 65 KW Benzine, Bj. 2005 Kmst. 92000 Sportuitv. Lm. velgen Kl. Grijs metallic, vele opties Bij grote beurt alles vernieuwd Incl. 4 nieuwe vierseizoenenbanden etc Geen beschadigingen en/of parkeerdeuken Tel: 06-51318220 1 jaar JEFFREY‘S FITNESS/GROEPSLES voor € 260,- ipv € 312,ALL-IN en onbeperkt. Op 1 september 2012 beginnen de nieuwe cursussen Spinning, Aerobics, Body Pump en Latin Moves(Zumba) schrijf je snel in! Kijk op www.jeffreys.nl voor de voorwaarden.

Kerkstraat 43 - Dongen - 0162-312190

2 zAlen met AiRCo vooR Al uw bRuiloften, feesten, PARtijen

All-in feesten vanaf e 22,50 p.p. Creatief tafelen voor groepen steen - koreaans - countrygrillen - wokken - barbecue onbeperkt eten e 18,50 p.p. / all-in arrangement 2 1/2 uur e 29,50 p.p.

www.auroradongen.nl

O ja, dat wordt weer smullen!!!!!!!! t Verse kabeljauwfile w heerlijke hollandse kabeljau lekker om te stoven of te bakken en zonder graat. nu 500 gram €

9.95

Verse griet

een heerlijke noordzee vis die heerlijk is om in zijn geheel te stoven of om te bakken. 500 gram €

Zalmsalade

een lekkere huisgemaakte salade voor op de boterham of stokbrood. 200 gram €

8.95

u) (wij kunnen de griet ook fileren voor

3.00

Aanbiedingen geldig van 30 aug. t/m 5 september 2012.

Bezoek ook eens onze website www.vishandelpieterpooye.nl Tramstraat 81 - Dongen - Tel.: 0162-321171


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 9

Stichting Wielerbelang Dongen bedankt: Otwarte Drzwi

Rabobank Dongen / Tilburg

(Hoofdsponsor Ronde van Midden Brabant)

(Hoofdsponsor van De Dikke BandenRace)

Renova BMW & Mini Tilburg e.o., Vieya Wooncorporatie Dongen, Autobedrijf Verharen & Wijnen Dongen, Notariskantoor Dongen, Aarts Administratie & Advies Dongen, Van den Noort Dongen, Restaurant SED ’s Gravenmoer, Van Peer autoschade Dongen, Architectenbureau Snoeren Dongen, Zeloo Sports & Finance ’s Gravenmoer, FBRK (Spreek uit Fabriek) Hoge Ham 77 Dongen, Giessegi Wielerkleding Hoge Ham 77 Dongen, Optiek Stassar Dongen e.o., Eetcafé Janssen & Janssen Dongen, Autobedrijf Vlasveld Dongen, Profile Raymond Dolphijn Dongen, Kapsalon Vereggen Dongen, Hubo Aarts Dongen, Glashandel Buijs Dongen, Hem & Haar kappers Dongen, De Jong kozijnen Oosteind, A-plus reclame Etten-Leur, Trophy Nederland Dongen, Plugro Dongen, Dijkstra Mediation en Advies, AdriaanSnoeren Webdesign en advies Dongen, IJssalon Smaak Dongen, Eetcafe Janssen & Janssen Dongen, Ad Bax Rijwielen en bromfietsen, Fijne sponsor van de hoofdprijs voor de kinderloterij, Piepeloi kinderkleding en geboortelijsten Sint Lenaarts. Verder dank aan de gemeente Dongen, de politie, Rondearts Louis Wagner, EHBO – Rode Kruis, leden van de werkploeg van WTC De Kleppers en alle overige vrijwilligers. Zonder hun inzet en betrokkenheid was het organiseren van dit wielerevenement niet mogelijk geweest. Ook wordt het publiek bedankt door de Stichting Wielerbelang Dongen

Fried Bourbon in Dongen Blues Promotion Dongen gaat op zondag 2 september het 26ste bluesseizoen beginnen met de uit België afkomstige band Fried Bourbon in Café-zaal De Gouden Leeuw

Dansen voor alleenstaanden

Biljartsport districtscompetitie libre:

Zaterdag 1 september dansen voor alleenstaanden met dj “Gustaf”

AK Deur & Interieur verliest nipt

Dorpsherberg, W.Alexanderplein 4 Teteringen. Aanvang 21.00 uur entree 5 euro www.singlesoosbreda.nl

Audities nieuwe muziektheateropleiding bij Kunstpodium

Bands, die iets wezenlijks toevoegen aan een dikke eeuw blueshistorie, zijn nog zeldzamer dan kippentanden. Het toeval wil dat die bands opvallend vaak uit België lijken te komen.The Electric Kings, The Seatsniffers ….Daar kan nu met de nodige tam tam Fried Bourbon aan toegevoegd worden.Vier jongens die overduidelijk geworteld zijn in alle hoeken en uithoeken van de blueserfenis en daar tegelijk geen greintje last van hebben. Referenties te over: van het scheefhangende gebonk van Sonny Boy Williamson in zijn King Biscuittijd , via de hoodoo boogie stomp van John Lee Hoooker, tot de vloeiende swing van T- Bone Walker. Zelfs voor een uit de Memphis klei getrokken Tav Falco tango draaien ze hun hand niet om. Fried Bourbon ligt aan de eigengereide composities de soms licht-surrealistische humor in hun teksten en de dunne doch hoogst expressieve sprinkhanenvoordracht van mondharmonicaspeler Steven Troch. Op hun nieuwste en alom bejubelde schijf “Gravy Train”vertrekt Fried

Bourbon vanuit Chicago zuidwaarts. Ze passeren oude grintwegen, verlaten kerkhoven en bouwvallige shacks. In Memphis overnachten ze in een smoezelig motelletje op Lamar Avenue. Met een Oldsmobile Rocket 88 cruisen ze op Highway 61 naar Clarksdale, waar ze in Red’s Lounge tot in de vroege uurtjes jammen.Hun reisverhaal eindigt in een Greyhound Bus richting the westcoast. Kortom : Fried Bourbon is het speerpunt van de hedendaagse Belgische bluesscene rechtopstaand in de blues en de boogie traditie en moedig genoeg om er toch een eigen zwenk aan te geven. Fried Bourbon staat bekend om zijn originele benadering die niet alleen vakmanschap maar ook een flinke dosis authenticiteit uitstraalt. Steven Troch , vocal/mondharmonica, Tim Ielegems, guitars, Chris Forget, upricht bass & Fender bass, Stefan de Coene, drums . Zondag 2 september Aanvang 16.00 uur; Café-zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen. www.friedbourbon.be www.bluesdongen.nl

Stijldansen: ook iets voor u? Heeft u ooit aan stijldansen gedaan of wilt u dit leren? Ontdek (opnieuw) de ontspannen sfeer van dansen bij Dansvereniging Midden Brabant. U bent u van harte welkom om de sfeer van het stijldansen te proeven in een gezellige omgeving met gratis proeflessen op 4 en 11 september 2012 in zalencentrum de Viersprong, Kanaalstraat 10 te Dongen. We starten om 20.00 u. De toegang is gratis. Wordt dit de start van uw wekelijkse dinsdagavondje uit? De cursus loopt door tot juni 2013. U leert o.a. Engelse wals, tango, foxtrot, cha cha cha, rumba en jive DMVB is gestart als een vriendengroep, maar uitgegroeid tot een vereniging waar dansles, met daarna vrij dansen en gezelligheid even belangrijk zijn! En dat alles voor een vriendenprijs! Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie over de Dansvereniging Midden Brabant, kunt u contact opnemen met Dick Elings 0162- 314309, info.dvmb@yahoo.com of kom kijken en meedoen.

DE EGLO SHOWROOM voor al uw verlichting ideeën

OPEN MA-VRIJ 9 - 17 | Innovatiepark 20 | Oosterhout | egloshowroom.nl

Iedereen die op zaterdag 1 september om 12.00 uur wil auditeren voor de nieuwe muziektheateropleiding op Het KunstPodium kan zich nog aanmelden via 06-16521311 of via yodelvanvangelderen@ hetkunstpodium.nl

Inmiddels heeft team AK Deur & Interieur – Multimate Kaatsheuvel de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. In sportcafé ’t Vaartje werd nipt met 24-25 verloren. De enige winst kwam op naam van Edwin Ligtenberg. Hij was na al na 26 beurten bij de finish en liet zijn opponent volstrekt kansloos. Met het gemiddelde van 2.269 kan hij tevreden zijn. Voorts maakte hij een mooie serie van vijftien. Vader Jan Ligtenberg speelde nog een fractie beter. Hij kwam uit op 2.296. Hij moest hiermee echter wel verlies incasseren. Ook voor Erwin Ligtenberg was er verlies, ondanks een fraaie serie van dertien. Johan Ligtenberg kwam afgelopen week nog niet in actie.

in café De Valk

Landelijke divisie:

John Raesen wint eerste darttoernooi nieuwe ranking

Team Bart Hultermans start thuis

Zondag 26 augustus werd in café de Valk het 1e toernooi gespeeld voor de Dongense ranking. Er werd gestart met het koppeltoernooi. Wout Rochat en Dennis Hendrickx plaatste zich rechtstreeks voor de finale. Ook finalisten werden John Raesen en Ernest van der Kaay die Mark Bakx en Toon Schellekens met 4-3 wisten te verslaan. In de finale waren Wout en Dennis met 4-1 de sterkste en wonnen het koppeltoernooi. In de verliezersronde ging de winst naar Wesley Danyluk en Jan Smans die met 3-0 wonnen van Mick Hoevenaars en Richard Schouten. De hoogste uitworp ging met 150 punten naar John Raesen. Daarnaast had John ook nog uitworpen van 115, 96 en 92. Hierna gingen de singles van start. John Raesen ging door winst op Mark Bakx door naar zijn 2e finale. Ook Wout Rochat ging naar zijn 2e finale door winst op Tim Hoevenaars. In de finale was John met 4-2 de beste en hield daarmee Wout af van de dubbel. Het was ruim anderhalf jaar geleden dat John een single toernooi had gewonnen. Dennis Hendrickx won de finale in de verliezersronde met 3-0 van Richard Schouten. Tim Hoevenaars pakte bij de singles de hoogste uitworp met 93 punten. In totaal werd er 9 keer 180 gegooid. Winnaar John Raesen knalde er gelijk al 4 tegenaan. Wout Rochat had er 3 stuks. Ook Mark Bakx en Wesley Danyluk hadden een 180. Het volgende toernooi voor deze ranking, vindt plaats op zondag 9 september, single en koppels. De uitslag: winnaars singles 1. John Raesen 2. Wout Rochat 3. Mark Bakx Tim Hoevenaars

e-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

In sportcafé ’t Vaartje start team interieur- en installatiebedrijf Hultermans met een thuiswedstrijd tegen team Burgmans uit Bergeijk. In dit team onder meer de sterke Duitser. Uwe Arnt. Team Hultermans moet het in de eerste wedstrijden nog stellen zonder vaste waarde Dingeman Picocrie. Wilfried Swaans zal naar alle waarschijnlijkheid zijn plaats innemen. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Het belooft dus een interessante ontmoeting te worden. In team Hultermans spelen verder Jack Wijnen, Willie Damen en Bart Hultermans. Het team promoveerde afgelopen seizoen naar de eerste divisie en werd tweede op het Nederlands Kampioenschap. Doelstelling voor dit seizoen is handhaving in de eerste divisie. Team Lion van Loon start uit Team autobedrijf Lion van Loon start de nieuwe competitie met een uitwedstrijd. In de eerste wedstrijd wordt de derby tegen het Rijens Vat gespeeld. Het belooft een pittige ontmoeting te worden. Geoffrey Dresselaerts heeft

Marrie Groeneveld van de koppositie verdrongen. Nieuw in dit team is de voormalig Dongenaar Arnoud van Rooij. Hiernaast zijn Raymond Lockkamper en Jurgen Sauvillers de vaste waarden. Doordat het team versterkt is hoopt het in de top mee te kunnen doen. Landelijke vierde divisie:

Brabant-Service Zonwering speelt thuis Op woensdagavond 5 september speelt team Brabant-Service Zonwering een thuiswedstrijd. Het moet het opnemen tegen team ’s Lands Welvaren uit Kwadendamme. Het betreft de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van de landscompetitie van de KNBB. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Dongense Biljart Bond Uitslagen en standen aan kop ronde 1 Hoofdklas Aurora 1 – ONA 1 0-8 BC’94 – Aurora 2 4-4 De Valk 1 – VOO 1 6-2 ’t Vaartje 2 – ’t Vaartje 1 2-6 De Herberg 1 – De Koude Tap 1 2-6 De Gouden Leeuw Eerste Klas Gouden Leeuw 1-Gouden Keu 6-2 ONA 2 – De Koude Tap 2 5-3 De BUS – D’0uwe Sok 4-4 Excelsior 1 – Excelsior 2 4-4 BCEnnog5 – Nooit Volleerd 1 4-4 Genoeg Keu’s Tweede Klas De Kras – Euphonia 6-4 VOO 2 – De Gouden Leeuw 2 4-6 HSVK – De Bobo’s 8-2 ONA 3 – ’t Vaartje 3 4-6 De Valk 2 – De Herberg 2 8-2 Derde Klas De Keu – De Valk 3 6-4 De Herberg 3 – De Koude Tap 3 6-4 De Salamander – ALM 1 4-6 ’t Vaartje 5 – ’t Vaartje 4 6-4 MGD – Kennet 8-2 Rabo Bank Dongen Vierde klas ONA 5 – De Herberg 4 4-6 VOO 3 – VOO 4 10-0 Nooit Volleerd 2 – De Valk 4 4-6 ’t Vaartje 6 – ALM 2 4-6 Aurora 3 – ONA 4 8-2 Kijk voor details op www.dbb.nu


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 10

Taxatie nodig? Voordelig en snel geregeld. Bel nu Bogaers Makelaardij op 0162-693434 of kijk op onze website www. bogaersmakelaardij.nl Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

1000 m 2 Modern Wonen

Clear Touch Schoonmaakdiensten zoekt Interieurverzorgster voor objecten in Dongen. Voor informatie en sollicitatie www.cleartouch.nl Clear Touch Schoonmaakdiensten zoekt Interieurverzorgster voor objecten in Dongen. Voor informatie en sollicitatie www.cleartouch.nl

Voor het blank maken of in kleur spuiten van eiken en gefineerde meubels P.van Riel www.blankmaken.nl Bel voor gratis offerte 0416282036/0653190973

Modevakschool „SPELDENKNOP‘ Begincursus kleding maken en div. Opleidingen. Fazant 5 Sprang-Capelle Tel.0416-277192

De veelzijdige vakman voor al uw grote en kleine klussen! Dakkapellen Timmerwerk Sanitair Dakramen Vloeren leggen Onderhoud Isolatie Verbouwen En meer….

Fotografie als hobby? Cursussen en workshops fotografie, gegeven door beroepsfotograaf. Kleine groepen (2 - 4 pers). Vaardigheid opdoen dmv opdrachten. Meer info: info@ wepe-fotografie.nl, 06 22443284

Recreatieparadijs de Belhamel Op zoek naar een leuk en betaalbaar accomodatie voor jong en oud. Kijk dan op www.de-belhamel.nl Bowlen-IndoorsurvivalSpelen-Huifkartochten etc.

Te huur aangeboden: Garageboxen in Plan West II. Info: 06-52675070

Voor elke klus groot of klein bel de klusjesman erik 0687110637 gratis offerte

Malse Snijbonen, rechtstreeks van het land puur natuur geteeld 0135159384

Malse Snijbonen, rechtstreeks van het land puur natuur geteeld 0135159384

Cursus tekenen schilderen Start di. 4 sept. a.s. Er is nog plaats di. wo. of do. Peeters v. verf & hobby St.Josephstr. 141, Dongen T (0162) 312 769 Cursus tekenen schilderen Start di. 4 sept. a.s. Er is nog plaats di. wo. of do. Peeters v. verf & hobby St.Josephstr. 141, Dongen T (0162) 312 769

Rob Hoosemans Adriaan Swaenstraat 8 4931 RH Geertruidenberg Tel: 0162-463305 Mob: 06-14066815 Email: r.hoosemans@klussenier.nl Website: www.klussenier.nl

HEEFT U OOK EEN HEKEL AAN DURE AANSCHAFBELASTING OP AUTO’S? WIJ OOK!! OPC HEEFT EXCLUSIEF NOG 15 CHEVROLET AVEO’S MET DE PRIJZEN VOOR 1-7-2012

Wees snel want OP=OP, slechts 15 stuks in diverse kleuren direct leverbaar met bijna Nieuwe prijs Aveo, incl. afleveringkosten € 14.686. Prijs Aveo voor 1-7-12 -/- registratiebonus € 2.500 = de allernieuwste

€ 3.500,€ 13.760,-

Chevrolet Aveo 1.2 LS Airco voor slechts

€ 11.260,-

KORTING

geheel rijklaar!!!

5 Aveo’s 1.4 LTZ

Wij hebben ook voor de echt luxe rijders. Hiervoor geldt een meerprijs van € 3500 t.o.v. van de 1.2 LS, maar dan heeft u helemaal niets mee te wensen over.

DE KORTSTE WEG NAAR DE BESTE DEAL: OPCdeals.nl! OPC DONGEN | Steenstraat 7G, Dongen | 0162 - 380 020 | www.opcgroep.nl OPC OOSTERHOUT | De Boedingen 8, Oosterhout | 0162 - 455 455 Vraag altijd naar de voorwaarden. Typ- en zetfouten voorbehouden. Aan deze advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

Heeft u last van: • Ingegroeide nagels • Likdoorns • Eelt • Andere voetproblemen of vindt u het fijn dat uw voeten goed verzorgd zijn? Maak dan een afspraak bij:

Pedicure Marian Verschuren

Cursus ontspannende massage start op dinsdsagavond 2okt. Het zijn 10 lessen van 2 1/2 uur. De kosten zijn €200,- inclusief lesmateriaal en certificaat. Voor meer info: www. devlindercirkel.nl of 0135082197 Caravans/Campers gevraagd! Altijd 70 caravans op voorraad!

Lindenstraat 12 Dongen Tel 0162316701 of 0641694157.

Ook gespecialiseerd voor Diabetische en Reumatische voet. Lamellen 25% korting Ook andere raamdecoratie 3 t/m 15 september Peeters v. verf & wonen St. Josephstraat 141 Dongen www.peetersverf.nl Multishade 25% korting Ook andere raamdecoratie 3 t/m 15 september Peeters v. verf & wonen St. Josephstraat 141 Dongen www.peetersverf.nl Vouwgordijn 25% korting Ook andere raamdecoratie 3 t/m 15 september Peeters v. verf & wonen St. Josephstraat 141 Dongen www.peetersverf.nl Bij AD VAN DER STEEN koopt u zorgeloos uw NiEuwE KEuKEN • topmerken • hoge kwaliteit • scherpe prijzen • gratis advies/ontwerp • uitstekende service Gebruiksklaar gemonteerd AD VAN DER STEEN keukens Julianastraat 103 – Rijen Tel 0161-227069 www.advandersteen.nl

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!

super buiten parijse markt zondag 9 september

PAGINA 11

SPORTEN BEGINT MET DE JUISTE ONDERSTEUNING...

ALLE SPORT-BH’S

10%

KORTING Actie geldig t/m zaterdag 15 september 2012

RIJEN - terrein t.o. Wilhelminaplein Hoofdstraat

Open: 09.00-16.30 uur / Inl. 0416-530502

www.deevenementenlijn.nl

Beleef ‘t Ervaar ‘t in Tineke’s Tuin! Het nieuwe programma van het najaar wordt gepresenteerd op de open dagen op Donderdag 30 augustus van 10 tot 20 uur Vrijdag 31 augustus van 10 tot 20 uur Zaterdag 1 september van 10 tot 16 uur Van harte welkom Tineke’s Tuin Provincialeweg 211 4909 AJ Oosteind Tel. 0162-433892 www.tinekestuin.nl

back to basic ...

Bredaseweg 35a, 4844 CK Terheijden Telefoon: 076-5934139

www.spijCK.nl

Hoge Ham 127 5104 JD Dongen T. 0162-314638 www.unieklingerie.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

Mode premiere dagen bij: ‘t Winkeltje

PAGINA 12

RENAULT CLIO LASTMINUTE VOORDEEL NÚ BIJ AUTO INDUMIJ

RENAULT CLIO COLLECTION BENZINE 5-DEURS 1.2 16V 75 NORMAAL VANAF

� 17.005,-

LASTMINUTE VOORDEELPRIJS RIJKLAAR

€ 12.755,-

SLECHTS 8 STUKS VOOR DEZE PRIJS!

OP=OP

■ 5-DEURS BENZINE UITVOERING ■ RADIO CD/MP3 SPELER ■ AIRCONDITIONING ■ CRUISE CONTROL

RENAULT CLIO NIGHT & DAY DIESEL 5-DEURS dCi 85 NORMAAL VANAF

Deze maand staat in ‘t teken van de nieuwe najaarstrends!

RIJKLAAR

Uw naai- of lockmachine stuk!? Dan naar

€ 15.530,-

SLECHTS 9 STUKS VOOR DEZE PRIJS!

Molendijk 8 5109 RN ‘s Gravenmoer T 0162-312453 Maandagmorgen gesloten. Vrijdag koopavond tot 20.30 uur www.twinkeltje-sgravenmoer.nl

Pelletkachels Gilze Groenverwarmen.nl 06-22326295

� 19.780,-

LASTMINUTE VOORDEELPRIJS

■ ■ ■ ■

Vlooienmarkt

5-DEURS DIESEL UITVOERING TOMTOM LIVE NAVIGATIE CLIMATE CONTROL RADIO CD/MP3 SPELER

VliegVeld gilze en rijen

zondag 2 september Het Gilze en Rijen gelegen aan de Oude Rijksweg Stoffenpalet Vliegveld Tilburg-Breda. Rijksweg 25 - 5125 NB Gilze en Rijen Hoge Ham 67, Dongen, tel. 0162-315517, het service-adres bij u in de buurt, van:

Verkoop, reparatie, service en instructie van alle merken! Gratis halen/brengen, vooraf altijd prijsopgave. Info: tel. 013-5113996 of www.habotex.com

OPEN: 10-17 uur. Info: 0161-456291

Rolgordijn 25% korting Ook andere raamdecoratie 3 t/m 15 september Peeters v. verf & wonen St. Josephstraat 141 Dongen www.peetersverf.nl

super buiten vlooienmarkt zondag 2 september KAATSHEUVEL - Marktplein Nieuwe Markt, 5171 GC

Open: 09.00-16.30 uur / Inl. 0416-530502

www.deevenementenlijn.nl

Plissé-gordijn 25% korting Ook andere raamdecoratie 3 t/m 15 september Peeters v. verf & wonen St. Josephstraat 141 Dongen www.peetersverf.nl

GÉÉN WEGEN BELASTING

WWW.INDUMIJ.NL

Vaarbewijscursus start sePteMber

Breda, Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Willemstad. OOk sPOedcursus OP 2 zaterdagen yachtconsult.com 0165-546707

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK.INDUMIJ.NL + TWITTER.INDUMIJ.NL

RENAULT EXPERIENCE CENTER OOSTERHOUT DE BOEDINGEN 19 TEL. (0162) 43 14 50 RENAULT EXPERIENCE CENTER ETTEN-LEUR ECUSTRAAT 5 TEL. (076) 503 93 00 *Actie alleen geldig bij Renault-dealer Indumij. De actieperiode loopt van 13 augustus tot en met 30 september 2012. De genoemde vanafprijzen zijn inclusief lastminute voordeel van € 4.250,- BTW, BPM, verwijderingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken. Overige (landelijke) acties zijn uitgesloten. Uiterste registratiedatum is 30-9-2012. Op elke nieuwe Renault geldt een fabrieksgarantie van minimaal 2 jr. en 12 jr. plaatwerkgarantie. Afbeeldingen kunnen afwijken van daadwerkelijk geleverde auto. Bedragen zijn afgerond op hele euro’s. Rentewijzigingen, drukfouten, prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Voor meer informatie en de volledige actievoorwaarden raadpleeg uw Renault-dealer.

Min./max. verbruik: 3,0-7,0 l/100 km. Resp. 33,3-14,3 km /l. CO2 89-130 g/km.

keuze uit 2 gerechten voor 11,50 euro

ma t/m do tussen 17.00 - 18.30u u hoeft niet te reserveren gerecht binnen 15 minuten op tafel

zie ‘wat de pot schaft’ op

www.winkk.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

sport Gemengde gevoelens bij start competitie Na de 0-3 verloren bekerwedstrijd tegen zaterdag Hoofdklasser ASWH was er berusting en ondanks dat VV Dongen uit het bekertoernooi ligt wordt er met een frisse blik naar het nieuwe seizoen gekeken. ‘We weten nog niet helemaal waar we staan, maar deze oefenwedstrijden geven me wel een beeld, zeker aan de zaken waar we aan moeten werken’. Trainer Arie van der Zouwen heeft in zijn voorhoede noodzakelijkerwijs een aantal posities moeten verschuiven door de langdurige blessure van Jeroen Nagel. ‘Over de voorhoede maak ik me geen zorgen, maar verdedigend kunnen we ons nog sterk verbeteren’. Hij doelt hiermee op de makkelijk weggeven doelpunten tegen niet alleen ASWH, maar hij doelt in het algemeen op het aantal tegendoelpunten in de drie bekerwedstrijden : 9 stuks. Daartegenover scoorde VV Dongen 8 keer. VV Dongen heeft er in de breedte een aantal jongens bijgekregen, maar als men dat afzet tegen de concurrentie kan je spreken van stilstand. Het team kent geen geheimen voor de komende tegenstanders en dat is misschien wel de achilleshiel van deze selectie. Tijdens de wedstrijd tegen ASWH werd eens te meer duidelijk dat het met het broodnodige ‘killersinstinct’ ver te zoeken is. ASWH legde veel fysieke strijd op de mat en eindigde de wedstrijd met 3 gele kaarten. Spelers van VV Dongen werden een aantal malen op een mannelijke manier getorpedeerd, waarbij de grens van het toelaatbare werd opgezocht. Na dit soort acties hadden de Geel-Blauwen niet het vermogen om daar iets tegenover te zetten en oogden soms als makke schapen. Hier wordt geen schopvoetbal gepropageerd, integendeel, maar een team moet zichzelf laten gelden zolang een scheidsrechter niet de bescherming biedt die het nodig heeft. Het zijn extra componenten die nodig zijn om op dit niveau te overleven. VV Dongen eindigde de wedstrijd overigens met nul gele kaarten.

venin heeft geposteerd of als er een periodetitel wordt binnengesleept. Handhaving blijft het hoogste doel. Nieuw seizoen Het seizoen 2012-2013 staat voor de deur en VV Dongen mag meteen aan de bak. De eerste wedstrijd is uit tegen UDI ‘19 en het is voor de Hoofdklasse B een verrijking dat deze ploeg zich weer mag nestelen onder de andere zuidelijke clubs. Vorig seizoen waren de Udenaren verbannen naar de Hoofdklasse C en konden hun kunsten vertonen in Groningen, Drenthe en Gelderland. Helaas is dit lot dit jaar OJC Rosmalen toegevallen. UDI ‘19 won alle partijen in de voorbereiding met als opvallendste uitslag de 1-3 bij DESK. Vorig seizoen pakten ze de 1e periode, maar eindigden uiteindelijk op een 6e plaats in de eindrangschikking. In de spits heeft Kevin van Veen ( ex Dijkse Boys) zijn plaatsje weten te verwerven en scoorde in de voorbereiding er lustig op los. Trainer bas Göskens is ook geen onbekende van VV Dongen. Hij trainde tot vorig seizoen UNA en maakte de overstap naar de ambitieuze club uit Uden. Uden maakt zich op voor een rentree in het zuiden en UDI ‘19 wil hun publiek iets laten zien. De onderlinge verhouding in ontmoetingen staat precies gelijk. Twee gelijke spelen: in Dongen 2-2 en in Uden 3-3, nadat UDI ‘19 met 3-0 had voorgestaan.

De Hoofdklasse B ziet er totaal anders uit dan vorig seizoen. De ploegen die niet meer terugkeren zijn : OJC Rosmalen, SV Meerssen, DESK, VV Gemert, Dijkse Boys en VV de Valk. Nieuwkomers zijn: UDI ‘19, Someren, GOES, Brabantia, UNA, en SV Schijndel. Absolute favoriet voor de titel is UNA. Zij degradeerden op het laatste moment uit de TOP klasse en dat wil wat zeggen over de groei die het team heeft meegemaakt. 1 jaar TOP klasse is voor veel spelers een ervaring, waar in een sneltreinvaart een aantal aspecten van het voetbal worden geleerd, die je normaliter in 3 seizoenen in een Hoofdklasse niet kan opdoen. Outsiders voor de titel zijn Blauw-Geel en misschien Nuenen, maar Groene Ster en Baronie zouden zomaar vriend en vijand kunnen verrassen. Debutanten op hoofdklasse niveau zijn Someren, Goes en Brabantia. VV Dongen heeft een aantal jaren geleden vriendschappelijk gespeeld tegen Brabantia en twee seizoenen geleden schakelde Goes VV Dongen uit in het bekertoernooi. T.a.v de ambities van VV Dongen valt er al eentje af. VV Dongen wilde zich plaatsen voor het grote KNVB bekertoernooi, maar deze kan alleen nog maar gehaald worden als VV Dongen zich op het einde van het seizoen bo-

nazomer..? Hoge Ham 59 5104 JB Dongen Tel. 0162-319850

PAGINA 13

v.v. Dongen Uitslagen Dongen - JEKA 1 Dongen - ASWH TSC 2 - Dongen 2 Dongen 2 - Boeimeer 2 Bavel 2 - Dongen 3 Dongen 3 - SCO/TOFS 2 Gloria UC 2 - Dongen 4 Beek Vooruit 3 - Dongen 5 Dongen 6 - Gilze 4 DESK 6 - Dongen 7 Dongen 8 - OVV’67 2 Dongen VR1 - VCW VR1 Programma donderdag 30 augustus 2012 Achtmaal 2-Dongen 8 zaterdag 1 september 2012 Dongen vet A-Dongen vet B zondag 2 september 2012 UDI’19/Beter Bed-Dongen RKVVO 2-Dongen 2 Dongen 4-Right’Oh 2 Dongen 5-VCW 2 Oosterhout 3-Dongen 6 Dongen 7-Sarto 12

4-4 0-3 0-3 4-0 0-5 1-4 10-0 1-3 4-2 7-0 1-1 7-0 20:00 15:30 14:30 11:30 12:00 12:00 11:00 10:00

Neerlandia’31 VR1-Dongen VR1 10:00

Jeugd Uitslagen Dongen A1 - TSC A1 2-4 Klundert A1 - Dongen A1 1-7 Sarto A2 - Dongen A2 3-5 BVV B1 - Dongen B1 2-5 Were Di B1 - Dongen B1 1-3 Almkerk B1 - Dongen B2 1-1 Dongen B2 - TSC B2 3-4 TSC B3 - Dongen B3 1-3 Dongen B4 - Beek Vooruit B3 0-4 BVV C1 - Dongen C1 2-9 Dongen C1 - Hilvaria C1 5-1 Dongen C2 - Good Luck C1 15-0 JEKA C3 - Dongen C3 12-4 Beek Vooruit C6 - Dongen C4 4-3 Beek Vooruit D1 - Dongen D1 4-8 Dongen D1 - OJC Rosmalen D1 1-3 Terheijden D1 - Dongen D2 0-1 Dongen D3 - Chaam D1 1-1 Dongen D4 - Good Luck D2 10-2 Dongen D5 - Madese Boys D6 13-2 Madese Boys D4 - Dongen D6 3-1 Terheijden E1 - Dongen E1 0-7 Dongen E1 - SC ‘t Zand E1 2-7 Madese Boys E7 - Dongen E10 6-3 Dongen E2 - SC ‘t Zand E2 4-2 Dongen E2 - Gilze E1 3-11 SC ‘t Zand E3 - Dongen E3 2-1 Dongen E3 - Terheijden E2 0-2 SC ‘t Zand E4 - Dongen E4 2-2 Dongen E4 - Barça E1 4-1 Dongen E5 - Unitas’30 E14M 27-0 Terheijden E4 - Dongen E6 3-4 Oosterhout E2 - Dongen E7 3-4 Olympia’60 E4 - Dongen E8 1-2 Dongen E9 - Be Ready E2 2-11 Dongen F1 - SCO/TOFS F1 8-2 RWB F2 - Dongen F2 1-5 DESK F3 - Dongen F3 1-5 Dongen F4 - DESK F6 4-5 Beek Vooruit F3 - Dongen F5 3-2 Raamsdonk F2 - Dongen F6 0-3 Dongen F7 - Terheijden F5G 1-8 Programma zaterdag 1 september 2012 Dongen A1-Kloetinge A1 14:30 Dongen A2-Boeimeer A3 14:45 BSC B1-Dongen B1 14:30 NEO’25 B1-Dongen B2 12:30 Dongen B3-JEKA B3 12:45 Dongen C1-HVV’24 C1 11:00 Dongen C3-SV Reeshof C3 9:45 Dongen C4-Madese Boys C5 11:15 PSV D2-Dongen D1 10:45 Dongen D2-Groen Wit D1 13:15 Dongen D3-Bavel D2 13:15 Beek Vooruit D3-Dongen D4 10:00 Olympia’60 D2-Dongen D5 10:30 Dongen D6-Olympia’60 D3 11:45 Dongen E1-The Gunners E1 9:30 Dongen E10-WDS’19 E2 10:30 Boeimeer E1-Dongen E2 11:45 Beek Vooruit E4-Dongen E3 10:00 Taxandria E4-Dongen E4 10:15 JEKA E8-Dongen E5 10:45 Dongen E6-Irene’58 E3 8:30 Dongen E7-ONI E3 8:30 Dongen E8-JEKA E11 9:30 Waspik E3-Dongen E9 10:45 DESK F1-Dongen F1 11:00 Dongen F2-ONI F1 10:30 Dongen F3-Baardwijk F2 8:30 Baardwijk F3-Dongen F4 9:00 Dongen F5-TSC F7 8:30 Dongen F6-Irene’58 F3 11:00 Be Ready F2-Dongen F7 10:00 Dongen M1- ?? 11:00 Madese Boys M1-Dongen M2 10:00 Dongen M3-Be Ready M3 8:30 DVVC MB1-Dongen MB1 13:00 woensdag 5 september 2012 Achtmaal B1-Dongen B4 19:30 Achtmaal C1-Dongen C2 18:30

DVVC sluit bekercompetitie af met winst Zondag speelde DVVC de laatste wedstrijd van de bekercompetitie tegen Gesta. Hoewel het resultaat nergens meer om ging was het een aantrekkelijke wedstrijd met DVVC als terechte winnaar: 2-1 Lang zag het er naar uit dat Gesta voor een stunt zou zorgen op sportpark “Dongekant”. Tot 8 minuten voor het laatste fluitsignaal keek de thuisploeg tegen een 0-1 stand aan. In een geweldige slotfase bogen de Groenwitten de achterstand om in een 2-1 voorsprong door doelpunten van Remco Kroese en Baris Icli. DVVC begon zeer fel aan deze wedstrijd en in de beginfase waren er al volop mogelijkheden om de score te openen. Wachten was op een doelpunt echter de doelman van Gesta had andere plannen en hield met fraaie reddingen zijn doel schoon. Daarentegen had doelman Sjors Laurijsen de hulp van de paal nodig om een achterstand te voorkomen. Regelmatig kwamen de bezoekers met snelle counters opzetten waar de DVVC verdediging alle zeilen bij moest zetten. In de 2e helft kwam Gesta al snel op voorsprong. Uit een ogenschijnlijk ongevaarlijk moment verraste Gesta spits doelman Sjors Laurijsen:0-1. Na deze tegenvaller ging DVVC weer volop in de aanval. Wederom werden veel kansen gecreëerd maar nog steeds zonder rendement tot 8 minuten voor tijd. De voor Wesley Luijten ingevallen Dennis Kras passte op zijn maatje Remco Kroese die fraai de gelijkmaker liet noteren. Uiteraard ging men voor de overwinning en die kwam er uiteindelijk ook. Baris Icli mocht 2 minuten voor het eindsignaal vanuit een vrije trap van buiten de 16 uithalen en de uitstekend keeper van Gesta moest toch capituleren:2-1. Kort hierna floot scheidsrechter Hoeks uit Bladel voor de laatste keer en zodoende eindigde DVVC als 2e

achter Barca, dat alle bekerwedstrijden won en zo doorbekert. Zondag de eerste competitiewedstrijd op sportpark “Dongekant” tegen Viola uit Alphen, aanvang 14:30 uur Uitslagen DVVC 1 - Gesta 1 2-1 DVVC 2 - Berkdijk 2 4-1 DVVC 5 - Rijen 8 3-6 Dussense Boys 4 - DVVC 4 5-2 Programma Zondag 2 september DVVC 1 - Viola 1 14:30 SV Reeshof 2 -DVVC 2 12:00 DVVC 3 - Blauw Wit ‘81 3 12:00 DVVC 6 - DVVC 4 10:00 Blauw Wit ‘81 4-DVVC 5 10:00 DVVC DA1- sc Elshout DA110:00 Jeugd uitslagen DVVC B1-Rijen B3 OVV MB1-DVVC MB1 DVVC D1- Oosterhout D2 Programma zaterdag 1 september DVVC MB1- Dongen MB1

8-1 9-1 4-5

13:00

DVVC MC1- Good Luck MC1 12:00

Ulicoten/ViolaD1- DVVC D1 9:30 DVVC E1- AdvendoE1 10:30 DVVC ME1- Gloria UC ME1 10:30 Gloria UC F3-DVVC F1 9:30

e-mailadres redactie dongen@emdejong.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 14

Jeugdig elan stimuleert heel Olympia Een interview met de trainer van Olympia net na een wedstrijd is niet eenvoudig. De kleine bestuurskamer puilt uit. En dus wordt getracht een rustig hoekje te zoeken in de altijd gezellige kantine. Dat lukte, al weet je dan van tevoren dat er her en der meerdere gesprekspartners op duiken. Trainer Jurgen van der Elzen, beginnend aan

zijn tweede seizoen bij Olympia’60, weet intussen wel hoe het werkt op sportpark Crispijn. De Tilburger heeft zin in een nieuwe seizoen. En heel Olympia heeft zin in een nieuw seizoen. Extra reden hiervoor is een volledig A-team dat doorgestroomd is naar de senioren. De laatste jaren kwam er mondjesmaat jeugd door naar de selectie. Maar de lijn die vorig seizoen is ingezet (toen kwamen de broertjes Van Wanrooij al over) , wordt vrolijk en nog steviger doorgetrokken. “Ik verwacht van een viertal jongens dat ze zich in het eerste elftal kunnen spelen. Ruud van Beek, Kasper van der Aa, Kevin van Venrooy en Luuk van Egmond zijn talenten. En wellicht dat één van de andere jongens nog kan verrassen.” Om de naar Zeeland vertrokken keeper Konrad van der Velde op te volgen, gaan de jeugdige Wouter Dirven (overgekomen van DVVC) en de ervaren Robin Oomens de strijd met el-

kaar aan. Wouter miste door vakantie de eerste oefen- en bekerwedstrijden maar maakte in zijn debuut tegen Hilvaria een prima indruk. Van der Elzen merkt dat er binnen Olympia een positieve beweging is rondom de selectie. “Het is goed dat de betrokkenheid steeds groter wordt. Dit komt enerzijds door de zojuist genoemde doorstroming maar ook door diverse initiatieven die binnen de club zijn ontplooid.” Olympia

betaalt spelers niet maar creëert wel een leuke , gezellige omgeving. Voor de thuiswedstrijden wordt dankzij diverse sponsoring geluncht bij Aurora. De selectie is naar een VIP-uitje bij Sparta geweest en de penaltybokaal voor de jeugd in de rust van de wedstrijden wordt leven ingeblazen. En dankzij nieuwe hoofdsponsor Brand Masters is het eerste team volledig in het nieuw gestoken. De randvoorwaarden zijn in orde. De teamgeest, de bereidwilligheid om voor elkaar te werken, is prima in orde. De ploeg is een stuk homogener geworden. De nieuwe leiders René Vermeulen en Corné Vereggen hebben daarin ook hun rol. “Ik probeer optimaal gebruik te maken van kwaliteiten in mijn staf. De leiders en de medische staf werken aanvullend. Maar ik ben wel eindverantwoordelijk en hou alles goed in de gaten”, benadrukt Van der Elzen. Speltechnisch wil de oefenmeester weer een stap vooruit zetten. Zijn filosofie is helder. “Ik verwacht dat een speler minimaal drie van de vier keer komt trainen. Alleen dan kunnen we gedetailleerder trainen en de kwaliteit verhogen. Ik wil de balcirculatie verbeteren. Meer voetbal in de ploeg te krijgen. “ Het bouwen en kneden aan het team is qua prestatie geen excuus. “Ik ben hier om te presteren. Met de aangepaste promotieregeling wil ik graag meestrijden voor een hoge notering”. De nummers één en twee promoveren direct. Nummers drie tot en met vijf gaan de nacompetitie in. De tegenstanders zijn veelal onbekend. Mede door de verschillende zaterdagteams van zondagclubs. Van der Elzen verwacht het meest van de originele zaterdagclubs zoals ONI en BLC. “En wij gaan ons best doen om ons in die top vijf te nestelen.” Zaterdag speelt Olympia’60 de eerste wedstrijd thuis op sportpark Crispijn. Tegenstander is Unitas’30 uit EttenLeur. Aanvang 14:30 uur.

Uitslagen Olympia’60 1 - Hilvaria 1 1-8 Olympia’60 2 - Drechtstreek 4 5-1 Irene’58 3 Olympia’60 3 1-1 Olympia’60 4 - Good Luck 4 4-6 SSC’55 A1G - Olympia’60 A1 9-1 Olympia’60 B1 - DIA B1 1-8 Olympia’60 C1 - SV Reeshof C2 1-9 Olympia’60 C2 - NOAD C3 2-2 Bavel C4 - Olympia’60 C3 4-5 Good Luck D1 - Olympia’60 D1 2-4 Terheijden D3 - Olympia’60 D2 1-8 Olympia’60 D3 - Veerse Boys D3 3-1 Olympia’60 D4 - Waspik D2 0-1 Olympia’60 E1 - Wernhout E1 3-7 Boeimeer E4 - Olympia’60 E2 3-5 Irene’58 E3 - Olympia’60 E3 2-4 Olympia’60 E4 - Dongen E8 1-2 Olympia’60 F1 - Oosterhout F1 4-5 Madese Boys F5 - Olympia’60 F2 4-6 Olympia’60 F3- Veerse Boys F4G 2-5 Veerse Boys F5 - Olympia’60 F4 2-3 Programma zaterdag 1 september 2012 Olympia’60 1 - Unitas’30 1 14:30 Olympia’60 2 - OVV’67 2 12:30 Olympia’60 3 - Baardwijk 3 14:30 SC Olympus 3 - Olympia’60 4 14:30 Olympia’60 A1 - Blauw Wit’81 A1 16:30 Waspik B1 - Olympia’60 B1 14:30 Veerse Boys C1G - Olympia’60 C1 11:30 Blauw Wit’81 C2G-Olympia’60 C2 13:00 Olympia’60 C3 - Madese Boys C4 12:30 Olympia’60 D1 - Blauw Wit’81 D1G 9:00

Olympia’60 D2 - Dongen D5 10:30 Dongen D6 - Olympia’60 D3 11:45 Veerse Boys D2 - Olympia’60 D4 11:30 Beek Vooruit E2-Olympia’60 E1 10:00

Olympia’60 E2 - Gilze E3 10:30 Olympia’60 E3 - Terheijden E4 10:30 TSC E10G - Olympia’60 E4 8:30 Boeimeer F5 - Olympia’60 F1 8:30 Olympia’60 F2 - Waspik F3 9:00 SCO/TOFS F5 - Olympia’60 F3 8:30 Olympia’60 F4 - TSC F9 9:00 Olympia’60 F5 - SC ‘t Zand F11 9:00 Olympia’60 K1 - Boeimeer K1 9:00 Voor meer info:www.olympia60.nl Volg @Olympia60 via Twitter

Open darttoernooi in café De Valk Vitrage div. kleuren en hoogtes .............................. incl. maken v.a. e12,95 p.mtr. Inbetweens div. kleuren en dessins .................. incl. maken v.a. e17,95 p.mtr. Quickstep laminaat

12,95 per m Bonaparte tapijt div. kwal./kleuren................................. v.a. e49,00 per m Vloerkleden ........................................................... tot 70% kortIng zelf leggen .......................................................................................... v.a. e

2 1

Gasthuisstraat 69, Kaatsheuvel, 0416-275274, www.martvanbeers.nl • Maandag gesloten

Voor de open ranking vindt in Café De Valk zondag 2 september het allereerste toernooi plaats voor de nieuwe ranking. Er worden een single en een koppeltoernooi gespeeld. Het koppeltoernooi wordt altijd gespeeld in poules. Beide toernooien hebben een winnaars en verliezersronde. Het toernooi begint om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.

Gratis opfrissen van uw verkeerskennis? Wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de nieuwste verkeersregels? En daarbij nog tips krijgen voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden? Grijp nu uw kans. Op één avond wordt u onder leiding van een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland bijgepraat over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. U kunt daarbij denken aan de turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enzovoorts. De

bijeenkomst heeft een informatief karakter en het is dus geen examen. De populariteit van de cursus is de afgelopen jaren flink toegenomen. Maximaal aantal deelnemers is 25. Schrijft u zich daarom op tijd in. Doelgroep: 24 – 60 jarigen Dongen: Dinsdag 25 september 2012, tijdstip 19.30 – 21.30 uur. Inschrijven: U kunt zich tot uiterlijk

12 september inschrijven via steunpuntbrabant@vvn.nl (Veilig Verkeer Nederland Steunpunt Brabant) o.v.v. Opfris Dongen. De volgende gegevens dienen in de mail te staan: m/v, voorletters, achternaam, adres, postcode, plaats, geboorte datum en telefoonnummer. Uiterlijk 1 week voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u de bevestiging van uw deelname en de adresgegevens van de locatie.

Strijdlustig O.N.I. verliest van technisch superieur RKTVV Na de doordeweekse plichtmatige 7 - 0 winst op The White Boys, moest ONI afgelopen zaterdag aantreden tegen het sterk geachte RKTVV uit Tilburg. Dat RKTVV sterk was heeft men ondervonden, en dat het ook een technische ploeg is heeft men ook ondervonden. De gasten uit Tilburg speelde een spel zoals men zelden in de lagere klasse zal zien, met een groot aantal spelers dat vanuit Longa 1 de overstap heeft ge- troosten dat Rktvv alles maar dan maakt heeft men een team gesmeed ook alles uit de kast heeft moeten hawat klinkt als een klok. ONI, dat we- len om ONI op de knieen tekrijgen. derom een aantal vaste krachten mis- ONI neemt zo op gepaste wijze afte, deed wat het kon en heeft de huid scheid van het bekertoernooi en kan duur verkocht, maar kon uit eindelijk zich nu helemaal gaan richten op de leven met de 2-4 eindstand. De wed- competitie start die a.s zaterdag zal strijd die er niet meer toe deed qua plaatsvinden tegen het volkomen onstand in de beker, Rktvv was al ge- bekende ODS uit Dordrecht. plaatst mede door een doelsaldo van +19. ONI dat gewaarschuwd was liet Programma zien dat men zich niet zomaar naar de donderdag 30 augustus slachtbank wilde laten voetballen en 20.00 ONI A - Chaam beker begon zoals gewenst. Op pure wils- zaterdag 1 september kracht en soms met prima combina- 15.00 ONI 1 - ODS tie voetbal wist men het Rktvv zeer 15.00 ONI 2 - Hilvaria beker lastig te maken. De manschappen uit 12.00 ONI B - SV Reeshof Tilburg die het liefst de ruimte krij- 12.00 ONI E2 - Madese Boys gen om hun favoriete spel te spelen, 10.00 ONI C - SSC kregen deze niet en moesten menig- 09.30 ONI E1 - Veerse Boys maal alle zeilen bij zetten om ONI 11.15 SAB - ONI D van het voetballijf tehouden. Toch 11.00 Terheijden - ONI F21 was het ONI dat met een pijlsnelle 0.30 DONGEN - ONI F1 counter de stand op 1-0 bracht, een 08.30 DONGEN - ONI E3 doelpoging van Scotty van Leeuwen werd nog geparreerd door de doelman van Rktvv, maar superspits John Broeders was er als de kippen bij om de terug kaatsende bal alsnog in het doel te deponeren: ONI volkomen onverwacht op voorsprong. Door goed keeperswerk van doelman Jeroen vd Hoven wist Rktvv voor rust niet tot score te komen en kon ONI Afgelopen weekend was een Brade 1-0 koesteren. Na de rust had Rktvv nog een flinke bant weekendje wat betreft de open tand bijgeschakeld en was het wach- waterwedstrijden. Op zaterdag ten op de 1-1 die gezien het fantas- werd er gezwommen in Oirschot. tische spel van wel moest vallen. Amper 2 minuten was de 2e helft Als eerste ging Désirée daar van oud en lag de bal verdiend achter de start op de 1km vrije slag dames en doelman van ONI. Nu was het zaak na een mooie start kwam Désirée als voor ONI om zich kranig te houden 2de binnen bij de dames en als 1ste en om te proberen om de kansjes die van Brabant. Daarna kwam Désirée men kreeg af te maken. Nadat Rktvv nogmaals aan de start maar toen op aan het wisselen geslagen was ging de 1km vrije slag masters en hierop het niveauvan het spel omhoog en werd Désirée all in 1ste dus ook van was het gewoon genieten, ook voor Brabant. de ONI suporters. Mede daarom was De volgende dag was Oosterhout aan het een volkomen verassing dat ONI de beurt in het zelfde Wilhelminakatoch weer op 2-1 wist tekomen. Nu naa. De eerste start van Désirée was was het youngster Scotty v Leeuwen de 1km masters en hierop pakte Désidie ONI liet juichen en totaal uit het rée wederom de eerste plaats in haar niets de wedstrijd door zijn score op eigen categorie 20+. Als laatste was zn kop gooide. ONI kreeg direct na de 2km vrije slag dames en na een de 2-1 de goede mogelijkheid kreeg snelle start kwam Désirée als 2de aan om de stand naar 3-1 tetillen. Rktvv bij de dames. Op beide afstanden 1ste werd vanaf de kant aangespoord om van Brabant. bij de les te blijven en het tempo nog meer op te schroeven. Het duurde tot Na de prijsuitreikingen van de zwemde 75min voordat Rktvv weer langs- nummers van die dag werd er ook het zij kwam 2-2 en amper 5min later Brabant klassement uitgedeeld. Er middels een geweldige treffer in de waren 5 Brabant wedstrijden geweest winkelhaak op 2-3 kwam. Het verzet en daarover liep de puntentelling. bij ONI werd gebroken, de vermoeid- Désirée werd twee maal naar voren heid sloeg toe en Rktvv liep alsnog geroepen en werd ook twee keer Brabants Kampioen zowel bij de dames uit naar een ruime 2-4 eindstand. ONI verliest dus van een geweldig als bij de masters 20+ vrije slag. voetballende ploeg en mag zich zelf

Désirée Emmen twee keer Brabants Kampioen

tafeltennis

Gezocht Diny en Frans van de Put, komen het komende seizoen 1 à 2 spelers tekort in hun tafeltennisteam. Het team speelt in het 3e team van BSM, in de 1e klasse van de Baroniecompetitie. Wie het team wil versterken kan contact opnemen met Frans en Diny van de Put, tel. 0162-316444, email fransvdput@home.nl

MAANDMENU sEptEMbEr • Gebakken Chinese Pasteitjes • Kipblokjes op Mongoolse wijze bereid • Gebakken visfilet met zoetzure saus • Tjap Tjoi met ossenhaas • Nasi & Bami

Chinees Kantonees specialiteiten afhaalcentrum Hof 33, 5103 KJ Dongen Tel.: 0162 - 386260


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

Ties Sweyen uit Tilburg

CDA kandidaat voor de Tweede Kamer 8 september in Dongen De CDA fractie Dongen- ’s Gravenmoer gaat ook in de campagnetijd de wijk in, samen met de jongerenafdeling van het CDA. Eén van deze jongeren is Ties Sweyen uit Tilburg, nummer 30 op de kandidatenlijst. Ties is werkzaam als docent en loopbaanadviseur bij Fontys Hogescholen en hij richt zich in zijn verkiezingscampagne op drie thema’s die gericht zijn op het benutten van talenten: 1. onderwijs, 2. vakmanschap en 3. eigen verantwoordelijkheid. Zo pleit hij voor de herinvoering van de meestertitel om het imago van ambachtelijke opleidingen te verbeteren, een antwoord op het schrijnende tekort aan ambachtslieden en technici. Daarnaast wil de Tilburger mensen activeren om zich dienstbaar te maken voor de samenleving: ‘de handen moeten uit de mouwen’, aldus de jongerenkandidaat die zich hard maakt voor meer vrijwilligerswerk en meer fatsoenlijk en sportief gedrag op straat.

In debat met Ties Sweyen? Op zaterdag 8 september van 12.30 uur tot 14.00 uur is Ties in Dongen, u komt hem tegen bij de groene CDA caravan rond het Looiersplein. Daar kunt u met hem in debat over zijn onderwijsvisie en zijn plannen voor de toekomst. Leden van de jongerenafdeling, het CDjA, en de Dongense fractieleden zullen aanwezig om zijn campagne te ondersteunen. De CDA fractieleden beginnen deze campagne-dag in ’s Gravenmoer waar zij aanwezig zullen zijn tussen 11.00 en 12.00 uur. Daarna vertrekken ze naar Dongen om samen met Ties het debat aan te gaan met de Dongense kiezer. Om uit te leggen waarom “Het CDA kiest voor werk, gezin en samenleving”

Volop ‘fun for kids’ op het Oosteinds Spektakel! Er is ook dit jaar weer volop te beleven voor de kids op het Oosteinds Spektakel op zondag 9 september! Spellen-Spektakel Het Spellen-Spektakel bestaat uit een aantal attracties waaraan de kinderen op het Oosteinds Spektakel kunnen deelnemen. Bij deelname aan het SpellenSpektakel ontvangen de kinderen de zogeheten SpellenSpektakel-scorekaart. Hiermee zijn zij in de gelegenheid om 8 spellen te spelen en zoveel mogelijk punten bij elkaar te scoren! Bij een volle kaart kunnen zij hun scorekaart inleveren bij de “Spellen-Spektakel-PrijzenKraam” waar voor hen het totaal aantal behaalde punten wordt berekend.

Aan de hand van het totaal behaalde aantal punten kunnen de kinderen vervolgens een prijs uitzoeken. Nog meer plezier en vermaak? Naast het “Spellen-Spektakel” is er uiteraard nog véél meer te beleven voor de kinderen”. Zo kunnen zjj zich vermaken in de “Reuze-Spektakel-Zandbak”, lekker scheuren op een quad of zich lekker uitleven op het springkussen. De allerkleinsten kunnen zich laten schminken of leuke ballonfiguren knopen met MonBallon. Daarnaast is er ook een speciaal gerealiseerde “Spektakel-Klushoek”. In voorgaande jaren konden de kinderen in deze klushoek een eigen vogel-

PAGINA 15

huisje of vogelvederplateau in elkaar timmeren en beschilderen. Ook dit jaar zal er weer een leuk klusproject zijn in de “Spektakel-Klushoek”!

Oproep aan oude carnavalsverenigingen en blaaskapellen

SpektakelSlag Naast het “Kidz Spektakel” bestaat de Spektakeldag op zondag 9 september ook uit de SpektakelSlag. De SpektakelSlag is een evenement waarbij het draait om sportiviteit, actie en een gezonde dosis leedvermaak. Muziek, eten, drinken en de zes spelen met ruim 150 meter aan uitdagende hindernissen zijn hiervoor de ingrediënten. Zo wordt er op zondagmiddag 9 september gestreden om de eer en glorie maar zeker ook om de HOOFDPRIJS van maar liefst 250 euro. Deze is natuurlijk voor het team dat als beste uit de SpektakelSlag komt. Daarnaast worden er prijzen uitgeloofd aan de teams die op de tweede (100 euro) en derde plaats (50 euro) eindigen. Bovendien zal er ook een BARBEQUEBON uitgereikt worden aan het team dat het meest origineel voor de dag komt. Hierbij denkt de organisatie aan een passende outfit. In totaal zal er ter waarde van ruim €500,- aan prijzen verdeeld worden! Elk team bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht personen. De minimumleeftijd is 14 jaar en het inschrijfgeld is €10,- p.p. waarbij iedere deelnemer het unieke SpektakelSlag-SurvivorT-shirt ontvangt! Het finalespel staat tijdens de aansluitende feestavond op het programma. De Double DJ’s Ko en DJ Jac zorgen voor de benodigde hoeveelheid feestnummers. Uiteraard hebben we voor de SpektakelSlag deelnemers nodig. Vriendengroepen, buurtverenigingen, sportclubs, bedrijven of welke samenstelling dan ook kunnen deelnemen aan de SpektakelSlag. Ieder team bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht personen. De minimumleeftijd voor deelname is 14 jaar. Hoe en of er een verdeling is in dames of heren maakt niet uit. Meld je aan via de website van het Oosteinds Spektakel: www. oosteindsspektakel.nl

Komend carnavalsseizoen viert Stichting “de Peeënstekers” haar jubileum en wel het 5e Elvium; het 55 jarig bestaan. De Stichting is bezig met de voorbereidingen van een tentoonstelling over het rijk gevulde verleden. Een heleboel schitterende zaters, Kuuskes, Mutse, Nouw Dè ken zijn al voor handen, maar Wir, Only the Lonely, Pastinaomen zou graag een wand wilkels, Peeënpromotion DV, Peelen maken met groepsfoto’s ënstampers, Ut Peeke, Pepkes, van alle carnavalsverenigingen Polderkwasten, Prut, Quartet en blaaskapellen die ooit lid zijn op Aope Gaope, RJ’s on tour, geweest van Stichting de Peeënste- Rousers, Ut Sluisvolk, Sneeuwruikers, dus ook van verenigingen die mers T.S.A., Spesjaole Aonbieding, opgeheven zijn. Zij maakten mede de Starlets, Tour de Frats, TramschrokDongense Carnaval! kers, Tramteuten, Tramtrutten, Trubbel Onrust Trammelant, Uitepetuite, De vraag is of u Stichting de Pee- Voetsstappers, Vollen Bak Ambiance, ënstekers een groepsfoto (liefst een Vrouwkes, Wattebollen, Westerdigitale) toe kunt zenden van de peeën, Wijsneuzen, Worteltrekkers, volgende verenigingen; AOW-Band, Wouwskes, ut Zooike. Appelknauwers, Bokse Soep, Bor- Gaarne zenden aan huubadank@ relworsten, Ut Bovenend, Peejool, gmail.com of afgeven op Beverdonk Chaos, D’harde Kern, D’ouwe Sok- 11 te Dongen. kenstoppers, Daarkomdenooitaachter, Dauwelaers, Deurdouwers, Doke U zou Stichting de Peeënstekers een en de Kouwekaant, Dorsvlegels, Ut groot plezier doen. Drupke, Duo Lellebel, Duo Oos Eige, Frutters, Fustlopers, G’witwelwie, Vanaf 4 november tot na de carnaval Geerhangers, ’t Geertje, Heuvelstap- kan men overigens geheel gratis in pers, Hoe Zatter, Hoe Beter, Hoefij- De Looierij in de Kerkstraat de tenzers, Hunters, Jan Boel, Je van Het, toonstelling over 55 enerverende jaKlaploopers, Klieske, Klinkers, Klit- ren komen bekijken.

Stichting Maria-oord is een kleinschalige aanbieder van zorg, verpleging en welzijn. Onze klanten zijn kloosterlingen en niet religieuze ouderen. Maria-oord werkt intra en extramuraal op locaties in Dongen en Oosterhout. Ons motto is: ‘Kleinschalig Anders’ Wij streven ernaar een werkklimaat te creëren waarbinnen het goed wonen en werken is. Zorg van hoge kwaliteit en met voldoende aandacht voor de cliënt is voor ons vanzelfsprekend. Ben je enthousiast over onze werkwijze, solliciteer dan naar de functie van:

VERZORGENDE (IG) EXTRAMURAAL IN DONGEN VERZORGENDE (IG) INTRAMURAAL IN DONGEN Extramuraal: Niveau 3 (IG) voor 16-20 uur per week Intramuraal: Niveau 3 (IG) contract uren in overleg Functie-eisen: Opleiding MBO-verzorging niveau 3 (IG). Vaardigheden: Vraaggerichte houding, initiatiefrijk, gericht op verbeteren, communicatief sterk. Je bent collegiaal en je kunt zelfstandig werken, daarnaast ben je op de hoogte van ontwikkelingen op het vakgebied. Inlichtingen: Petra Hagens, teammanager extramurale zorg, tel. 0162-381100 Robert Maas, teammanager intramurale zorg, tel. 0162-381118 Wij bieden u arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT. Sollicitaties kunt u richten aan de directie van de Stichting Maria-oord, Hoge Ham 25, 5104 JA Dongen of per email naar info@mariaoord.nl vóór maandag 17 september 2012. Gesprekken vinden plaats in week 39 en 40. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Jaarlijkse grote rommelmarkt bij Atledo Op zondag 9 september is weer de jaarlijkse rommelmarkt bij Atledo. De bijna 750 leden hebben weer een overdaad aan prachtige spullen ingezameld. Er is iets voor iedere smaak. Van bijna antiek tot nieuw uit de doos: er is iets aanwezig voor iedere beurs. Het gehele terrein staat vol met gezellige kramen, waar iedereen zijn slag kan slaan. Alle vrijwilligers staan klaar om er een gezellige dag van te maken, waarbij een lekker drankje en hapje op het terras natuurlijk niet ontbreekt. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om te komen kijken op het terrein van Atledo: Hertog Janstraat 41, 5104 EX Dongen Min. Goselinglaan 4-05

Darts eindranking

Ontmoetingsruimte Mr. Maassen zoekt vrijwilligers

Wouter Rochat wint van Leijsen

In de Ontmoetingsruimte vinden vele aktiviteiten plaats voor ouderen. Naast de mogelijkheid om tijdens de openingsuren een kaartje te leggen, te handwerken, biljarten,jeu de boules spelen, te sjoelen of een kopje koffie, thee of een glaasje fris te drinken,zijn er maandelijks het wedstrijdkaarten, koersbal,een bingoavond en een filmof thema avond. Tevens kan er elke Maandagmiddag deelgenomen worden aan het programma “Meer bewegen voor Ouderen”en is 1 of 2 keer per maand de mogelijkheid deel te nemen aan de maaltijd die door “het Eetpunt” verzorgd wordt. Daarnaast zijn er nog de vieringen van Sinterklaas, Kerst, Nieuwjaar en de jaarlijkse barbeque. Voor al deze aktiviteiten hebben we nog enkele vrijwilligers nodig als gastvrouw of gastheer. Houdt U van gezelligheid en hebt U nog een vrije middag of avond kom dan even de sfeer proeven of maak een afspraak met Ria van den Nieuwenhuyzen tel. 313330; bereikbaar van 16.30-18.30 uur. Openingstijden Maandag t/m Vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en van19.00 tot 21.30 uur.

Potchrysanten

10,00

3 voor

Volop planten: binnen en buiten. Kwekerij Arjan van Ham Fazantenweg 8, Klein Dongen Tel.: 0162-319915, www.arjanvanham.nl

Open: maandag - vrijdag: 09.00 - 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur.

In sportcafé ’t Vaartje werd de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen gegooid in het kader van het bouwbedrijf van Leijsenrankingtoernooi. De winst ging naar Wouter Rochat. Hij eindigde nipt voor Erwin van Riel. Wouter won met maar één leg verschil van Erwin. Hierna volgden Wil Luiken en Jac v.d. Ven. Rochat/Kemmeren winnen koppels In het koppeltoernooi ging de winst naar Wouter Rochat en Frans Kemmeren. Zij eindigden nipt voor Goof Verbunt en Wilma Kemmeren. In de onderlinge confrontatie werd het 3-0 voor Wouter en Frans. Hierna volgden Wil Luiken en Jac v.d. Ven en Erwin van Riel en Kees van Boxel. Er waren geen 180-ers. De hoogste uitworp kwam op naam van Wouter met 89. Het volgende toernooi is op zaterdagavond 8 september. Schildersbedrijf C. v.d. Nieuwenhuizen Komend seizoen heeft vereniging De Vaartse Flights opnieuw een team in de competitie van de West Brabantse Darts Federatie. Het team gooit onder de naam van de nieuwe sponsor schildersbedrijf Corné v.d. Nieuwenhuizen Tilburg. De wedstrijden worden gegooid in Breda en omgeving. De thuiswedstrijden worden gehouden in sportcafé ’t Vaartje op dinsdagavonden vanaf 21.00 uur. Dit jaar bestaat het team uit: Ernest v.d. Kaay, Goof Verbunt, Hans de Jong, Appie Veth, Patty v.d. Wiel en Ton Kemmeren. Appie Veth is nieuw in dit team. De thuiswedstrijdén in sportcafé ‘t Vaartje beginnen om 21.00 uur.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 16

Anssems Aanhangwagens B.V. produceert al vele jaren aanhangwagens met fabrieken in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De aanhangwagens worden verkocht via dealers verspreid over Europa.

Voor u gaan wij in de hoogste versnelling.

Kostuum schoenen inclusief: • verhemd •o • stropdas • sokken

vanaf

e

279,-

* gratis eigen parkeerplaatsen * gratis veranderingen Koningsdijk 3-5, Oosterhout, T.: 0162-454572 / 06-36107694

Pannenkoekenboerderij “Het Smokkelaartje” Wil je werken op een prachtige plek, met mooi weer buiten en bij slecht weer rondom de open haard….. nooit parkeerproblemen hebben? Voor ons nieuw te openen trendy, maar toch rustieke Pannenkoekenboerderij “Het Smokkelaartje”, gelegen tussen Breda en Hoogstraten zoeken wij vanaf oktober a.s.:

Allround zelfstandig werkend kok (M/V), ft en pt Functiegroep V (conform KHN), werken in rooster, ook in weekenden.

Verantwoordelijk voor dagelijkse werkzaamheden, samenstellen en up to date houden van de menu kaart, bestellingen en HACCP.

Medewerk(st)er Bediening (M/V),

(Gastheer,Gastvrouw) ft en pt Functiegroep III en IV (conform KHN), werken in rooster, ook in weekenden. Een echte uitdaging! Prachtig mooi bedrijf waar we zullen werken met alle mooie, natuurlijke producten van de streek. Het Pannenkoekenhuis is nieuw, een verbouwde oude boerderij en ligt aan de nieuwe wandelroute “het Smokkelpad” tussen de Strijbeekse hei, Patersven, Zwartgoorven en het Belgische Elsakkerbos. Onze gasten zijn wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers, hondenbezitters, paardrijders en menners van jong tot oud. Enthousiasme, vakkennis, efficiënt werken en goed kunnen organiseren zijn vereiste kwaliteiten. Spreekt deze sfeer je aan? Reageer dan via mail of post voor 12 september! Voor eventuele vragen en/of inlichtingen kunt u zich richten tot: Hans Boer en/of Mary de Wagenaar Goudbergseweg 8 - 4856 AD STRIJBEEK e-mail: smokkelaartje@telenet.be +316-39229422

Financieel/Administratief medewerkster Parttime (16/20 uur)

Als financieel administratief medewerkster ben je zelfstandig verantwoordelijk voor: • Het verzorgen van de debiteuren- en crediteurenadministratie • Het verzorgen van periode- en jaarafsluitingen • Het verzorgen van verzuimregistratie • Overige algemene administratieve werkzaamheden

5FL8

Autobedrijf Scheerders Vaartweg 86, Dongen, telefoon (0162) 31 28 75 Internet: www.scheerders.nl Lid van Bovag, Nationale Autopas, VVN, V.B.S. en STEK

Dit familiebedrijf is op zoek naar een:

Fotografie als hobby? Cursussen en workshops fotografie, gegeven door beroepsfotograaf. Kleine groepen (2 - 4 pers). Vaardigheid opdoen dmv opdrachten. Meer info: info@ wepe-fotografie.nl, 06 22443284 Naailessen De herfst en de winter komen er weer aan. Ga nu zelf onder begeleiding zelf uw kleding maken. Ik begeleid u erbij om de kleding mooi passend te maken. Er zijn nog plaatsen op de donderdag morgen en avond. Inlichtingen; Lerares coupeuse Hélène Stulen, Lucebertstraat 8 te Dongen. Tel:0162321967

STUCADOORSBEDRIJF DANNY VAN TILBORG. Voor al uw stucadoorswerk zoals glad pleisterwerk, spachtelputz,en airless spuiten,frescolori, enz. Bel voor een gratis en vrijblijvende offerte 0622727458 of danny.w@ home.nl

De Hobbyboerderij Geopend di t/m za van 9.00 tot 17.00 uur. Verkoop van hobbymaterialen voor wenskaarten en scrapbooking. Cursussen / workshops Vaartweg 58 Dongen 0162-322940 www.dehobbyboerderij. nl

www.abc-goud.nl = hoogste prijs Inkoop Goud _ Zilver _ Munten Bestek Legitimatie verplicht!

076-5872910

AFSLANKEN met TIMFIT DE NR. 1 IN AFSLANKEN snel slank worden.... .....en slank blijven persoonlijke begeleiding en uw motivatie zorgen voor het beste resultaat. www.timfit.nl gebruik de kortingskode „lotus“voor € 5 korting op uw bestelling of bel. Danielle Castelein 06-14 49 60 08

Als financieel/administratief medewerkster beschik je over het volgende: • Diploma MBA of vergelijkbaar • Enkele jaren relevante werkervaring • Kennis van Exact of soortgelijk systeem • Beheersing van de Duitse en Franse taal is een pré • Professionele houding ten opzichte van klanten en collega’s. • Accuratesse, stressbestendigheid en zelfstandigheid. Heeft u interesse? Stuur dan je sollicitatie per e-mail aan yvonne@anssems.eu.

Anssems Aanhangwagens B.V. Ericssonstraat 50, 5121 ML Rijen Tel: 0161-222435

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

www.dierenpensiondewildert.nl zorgt voor al u honden en katten tijdens de vakantie. Met zeer grote speelweides!!! Ook voor dagopvang. tel. 0161496515

All-round carrosseriebouwer TVW Veewagens is gespecialiseerd in het maken van Paardenwagens | Paardencamions | Horsetrucks op maat. Wij zoeken een All-Round Carrosserie bouwer die zelfstandig kan werken ten behoeve van het transport van paarden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Dhr. Verhoeven via info@tvw-veewagens.com of telefonisch; 06 - 22 93 99 12 TVW-VEEWAGENS Textielstraat 2a • 5107 NG DONGEN 06-22939912 • 0162-318240 www.tvw-veewagens.com info@tvw-veewagens.com

Gevraagd: Gemotiveerde, flexibele medewerk(st)er in de schoonmaak / afwasstraat. Werkzaamheden: Het reinigen van keuken en locatie materialen in de afwaskeuken. Schoonmaak van de keuken, magazijn en diverse ruimtes. Werktijden maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 20.00 uur, 38 uur p.w. We werken met weekroosters. De Kort Catering B.V. is een cateringbedrijf dat in eigen keuken warme, koude en dessertbuffetten, diners en borrelgarnituren creëert en deze op locatie bij bedrijven en particulieren bezorgt. Tevens bouwen wij de buffetten op en verzorgen we (desgewenst) ook het uitserveren van gerechten en dranken tijdens uw feest, borrel of zakendiner. Misschien iets voor jou ? Stuur dan je sollicitatie incl. c.v. voor 9 september 2012 De Kort Catering t.a.v. Bjorn van der Maade Ericssonstraat 30 5121 ML Rijen of mail naar: bjorn@dekortcatering.nl

Verrassend met smaak!


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

Speerwerpgala Atledo Atledo viert het 30-jarig bestaan dit weekend met een tweedaagse atletiekwedstrijd en een speerwerpgala op zaterdag van 19.00 tot 21.30 uur. Het wordt heel spectaculair. ‘We kunnen er trots op zijn dat we acht topatleten naar Dongen hebben kunnen halen. We moeten zelfs wat aanpassen aan de baan omdat de mannen boven de 75 meter gooien. Het is de sterkst bezette wedstrijd van de hele Benelux’, zegt Jeroen Farla. . Het wordt een heel officiele wedstrijd met elektronische meting van de afstand. Iedere deelnemer krijgt zes pogingen ‘Publiek is van harte welkom. De entree is gratis. ‘Omdat de meeste atleten het prettig vinden aangemoedigd te worden gaan we het zo inrichten dat publiek vlakbij kan staan’. Voor het publiek is er een jubileumloterij. Door te raden welke afstand de winnaar haalt maakt men kans op een ballonvaart voor twee personen. Deelnemers speerwerpgala Bjorn Blommerde (NED - Sprint), Lars Timmerman (NED - Prins Hendrik), Daan Meijer (NED - AV ‘34), Leon Versluijs (NED - Climax), Jurriaan Wouters (NED - Hellas), Tom Goyvaerts (BEL), Vincent van den Bosch (BEL) en Timothy Herman (BEL).

Marie Biemans jr. en

P.V. Dongen

Ron Vermeulen winnen

Rob van der Linden nog niet te stuiten

de 3e vrije koppelwedstrijd Afgelopen zondag begon visclub H.S.V. de Ruischvoorn aan het tweede deel van hun wedstrijdrooster. Dit keer was het de vrije koppelwedstrijd aan de Schapenwei aan de Statendamweg. Helaas waren er maar 10 deelnemers naar de waterkant gekomen. De wedstrijdcommissie besloot het parcours te verplaatsen naar de overkant in de Weststad. Waar we in ieder geval de wind in de rug hadden en zaten we achter de hoge dijk. De weergoden werkten echt niet mee vandaag, maar dat is in ons kikkerlandje niet anders. Toen we allemaal klaar waren konden we beginnen aan de wedstrijd.De vis kwam in het begin los maar dat was ook zo weer over wel waren er veel Rivier Grondels gevangen. Die kleine visjes trekken je hengel zowat van de steun. Ook een paar brasems en enkele mooie voorns werden gevangen. De meesten gokten op de vaste stok en een enkele op de feeder. Algemene winnaar werd vandaag Wim de Vos met 2573 gram hij was weer eens niet te kloppen. Maar uiteindelijk gaat het om de koppels, wie kan het beste een maat loten en dat is er maar een die dat kan en dat is Ron Vermeulen die ving een gewicht van 2050 gram bij elkaar en die loten als maat Marie Biemans jr. die een gewicht had van 2419 gram dat totaal bij elkaar 4469 gram opleverde en zo de winst opleverde uitslag naam totaal 1 Marie Biemans jr + Ron Vermeulen 4469 gr 2 Patrick de Rooy + Wim de Vos 4431 gr 3 Henk Bakx + Leo Akkermans 3905 gr 4 Lucien van Loon + Barry Stulock 2345 gr 5 Ton van Gool + Harry Emmers 1556 gr

Afgelopen weekend moesten de duiven van de Postduiven vereniging Dongen er hun kopje goed bij houden. Na de hitte van verleden week kregen ze nu te maken met een harde zuiden wind, waardoor snelheden bereikten van ruim 115 kilometer per uur. Op de wedvlucht voor jonge duiven vanuit het Franse Sezanne was het opnieuw een duif van Rob van der Linden die alle anderen te snel af was. Het was voor deze liefhebber de vierde overwinning op rij en men begint zich zo stil aan af te vragen wie hem dit seizoen nog van de overwinning kan afhouden. De derde natourvlucht vanuit Pommeroeul werd een klinkende overwinning voor A. Voermans uit Rijen. Hij bleef de echte specialisten op dit onderdeel ruim voor. Komende zaterdag gaan de jonge duiven naar Orleans. De natour duiven gaan naar St. Quentin. De uitslag Sezanne: eerste prijs om 11.04 uur; de laatste prijs om 11.20 uur. 1-8-11-12-19-24 Rob. van der Linden; 2 E.v.d. Zanden; 3-10 Comb.v. Diest; 4-23 Comb.v. Heijst-Rombouts; 5-6-9-13 t/m 18-22-25 A. Voermans; 7-20-21 P.de Graauw. De uitslag Pommeroeul: eerste prijs om 10.06 uur; de laatste prijs om 10.12 uur. 1-17 A. Voermans; 2-7-12-13-14-15-18-20 t/m 24 P. Luijkx; 3 E.v.d. Zanden; 4-5-6-10-25 A. Biemans; 8 R.v.d. Linden; 9 Comb.v. Diest; 11 A. Kools; 16-19 A. Maas.

Dongense Dartscompetitie

Bekerronde opent nieuw dartseizoen Deze week gaat de nieuwe dartcompetitie van start. In 3 divisies spelen in totaal 27 teams mee. De competitie loopt tot 1 maart. Hieronder de eerste loting. Iedere volgende ronde in het bekertoernooi wordt geloot. Na de eerste ronde spelen de winnaars verder in de winnaarsronde en de verliezers uiteraard in de verliezersronde. De competitie start volgende week. vr. 31 augustus 2012 De Valk 1 - Mooi(e) Laatste De Valk vr. 31 augustus 2012 4P - Wico De Viersprong vr. 31 augustus 2012 Triple Trouble - De Salamander De Valk vr. 31 augustus 2012 D.V.D.V.D. - Gijle Peile D’Ouwe Sok vr. 31 augustus 2012 Het Karrewiel 2 - The Dartons Het Karrewiel vr. 31 augustus 2012 Pijlloos - De bluffers De Valk vr. 31 augustus 2012 T.R.O.T.S. - New Bundy’s De Valk vr. 31 augustus 2012 Het Karrewiel 1 - Op Dreef 3 Het Karrewiel vr. 31 augustus 2012 Het Karrewiel 69 - The Bouncers Het Karrewiel vr. 31 augustus 2012 H.B.H.B. - Op Dreef 2 D’Ouwe Sok vr. 31 augustus 2012 De Tobbers - Het Karrewiel 13 Gouden Leeuw vr. 31 augustus 2012 Hatseklatse - Game On Het Vaartje vr. 31 augustus 2012 Falcon - Het Vaartje De Valk -

Combineert het goede

e-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

PAGINA 17

DOE MEE MET DE WEKELIJKSE

Breed bezette damcompetitie damvereninging Damvereniging Rompa Leder/ D.A.M. is met maar liefst 18 deelnemers begonnen aan de onderlinge clubcompetitie. Met een groot aantal beginnende dammers is vooral de breedte van de vereniging vergroot. Vier debutanten merkten, dat het niet vanzelfsprekend is om je direct te meten tegen de ervaren spelers. Toch kwam Peter van Zon met remise tegen Good Old Frans Timmermans (hij is er wéér bij) met een mooie remise na een leuke slagzet. Teun van Zon moest de zege laten aan Nick van ’t Westeinde en Bob van der Meer delfde het onderspit tegen Koen van Zon. Dré Maas ontdekte dat de jeugd snel bijleert. Bart van Zon had geen medelijden met de eminent grise van de Dongense damwereld. Hij versloeg hem na een degelijke vastzetmanoeuvre, die onherroepelijk tot een damcombinatie leidde. De favorieten haalden de punten, maar niet eenvoudig. Bas ’t Hoen gaf een gelijkwaardige stelling weg door in een combinatie te trappen. Ton Sprangers stond al snel een schijf achter tegen Wim Stübbe, maar kwam gelijk door een vergelijkbare actie en het eindspel taxeerde Wim Stübbe verkeerd waardoor hij met lege handen kwam te staan. Simon Rompa was de winnaar na een open duel met Theo Blijlevens en Rob Lugten versloeg de jubilaris van vorige week, Dré van Hooijdonk. Volgende week maandag is de tweede ronde. Liefhebbers kunnen nog instappen als ze zich maandag om 20.00 uur bij café de Salamander melden.

Bridge82 Zomercompetitie 11e Zitting Groep A 1. E. Kimenai & K. van Tilborg 63,10 2. C. v/d Avoird & C. den Doop 61,31 3. R. v. Erp & P. vdWildenberg 60,71 Groep B 1. J. v Bekhoven & Fred Maas 61,07 2. R. v Boxel & G. Vermeulen 58,93 3. W. Gresnigt & M. Mouw 57,50 Groep C 1. M. Visser & M. Wienhoven 63,02 2. P. Raesen & J. Raesen 55,21 3. A. Luidens & T. Roovers 54,69

Maandagmiddagbridge in De Cammeleur

EN WIN EEN OVERHEERLIJKE TAART

PRIJSPUZZEL 1 11 16

2

3

4

6

12 17

23

13 18

19

24

20

35

39

47 55

61

56

57

72

73

77

28

38 42 46

51 58

63

64

68

71

27

37

50

67

22

v 45

49

62

15

41

44 48

10

32

36

40

43

9

21

31

34

8

26

30

33

7 14

25

29

54

5

52

53

59

60

65

66

69

70

74

75

78

76

79

81

80

82

© Persbelangen P0137

2

57

26

23

76

7

54

68

59

15

12

80

41

HORIZONTAAL: 1 dikke jas; 6 soort gebak; 12 land in Azië; 14 sappig; 16 ondernemingsraad; 18 legerafdeling; 19 garnituur; 21 familielid; 22 nikkel; 23 onduidelijk; 25 doorgang; 27 oogmerk; 29 moreel; 31 opinie; 33 vervoersmaatschappij; 34 selderij; 35 boom; 37 water in Friesland; 38 voorzetsel; 39 vereniging; 41 plaats in België; 43 bevestiging; 44 vrij; 45 voortdurend; 46 gereed; 48 stuk hout; 51 kenteken; 54 eerwaarde vader; 56 zangnoot; 57 visgerei; 59 dat is; 60 achter; 61 jaarboek; 64 griffel; 67 weerklank; 68 vrucht; 70 wettig bewijsstuk; 71 maanstand; 72 oude maat; 74 voorzetsel; 75 gewezen; 76 slee; 77 vrouwtjeshond; 79 weigering; 81 niet eten; 82 vermogen. VERTICAAL: 2 groente; 3 breekbaar; 4 dandy; 5 voegwoord; 7 voor de middag; 8 drinkbakje; 9 kliederen; 10 boom; 11 waarderend; 13 nieuw; 15 schreeuwen; 17 soldatenkost; 19 deel van Londen; 20 slaginstrument; 22 luizenei; 24 uitroep; 25 soort computer; 26 tegenover; 28 uitroep; 30 boeltje; 32 vrouwelijk dier; 36 lage kant; 39 Engelse taxi; 40 hijswerktuig; 41 kleefmiddel; 42 twijg; 47 verzoeken; 49 oude taal; 50 de onbekende; 52 ontspannen; 53 bindeenheid; 55 schijf; 57 handweefwerk; 58 loods; 60 rekening; 62 milliliter; 63 ten bedrage van; 65 namelijk; 66 in orde; 69 kathedraal; 73 Europeaan; 75 lidwoord; 77 tantalium; 78 ijzer; 79 thans; 80 neon.

Oplossing vorige Prijspuzzel:

VOLKSKARAKTER winnaar

Nico den Boer,van Ostadestraat 4

maandag 27 augustus Groep A/B 1. J.v. Tuijn- M. Flipsen 2. G. Bajema-R.Winthagen 3. U. de Bruin-A. Leijten

61,60 58,26 57,15

Groep C 1. M.v.Kaam-J.Laurijsen 2. C. Keulemans-J.v.Dongen 3.N.Roovers-C.Schellekens

55,00 54,42 52,83

zaterdag 8 september 19e Dongense Kroegendrive inl. P. Oomens. Tel. 312893

HORIZONTAAL: 1 vandaal; 6 tapkast; 12 laat; 14 mail; 15 lt.; 17 kn; 18 oot; 20 kt; 21 Se; 22 ion; 23 dik; 25 ook; 27 kok; 28 er; 29 berekenen; 32 pa; 33 lee; 34 Rijn; 35 Nijl; 37 dille; 39 Uddel; 41 min; 42 eh; 43 pr; 44 lok; 45 edder; 49 kefir; 53 eis; 54 eik; 56 die; 58 td.; 60 stippelen; 63 ja; 64 ros; 65 lap; 66 lol; 67 ruk; 68 Ur; 69 v.a.; 70 elp; 72 mm; 74 sa; 75 Arno; 77 saus; 79 strijden; 80 zandbak.

VERTICAAL: 1 valies; 2 nl.; 3 dak; 4 aandeel; 5 A.T.; 7 a.m.; 8 pakkend; 9 kit; 10 al; 11 toekan; 13 zo; 16 tor; 18 oker; 19 toen; 21 sop; 24 ir.; 26 on; 29 bel; 30 kijk; 31 nijd; 33 linde; 36 lelie; 37 die; 38 eer; 39 Urk; 40 lor; 46 dis; 47 Estland; 48 tip; 50 edelman; 51 Fin; 52 struis; 54 eppe; 55 kelp; 57 makaak; 59 dor; 61 ia; 62 l.o.; 63 jus; 69 vrij; 71 la; 73 mud; 75 ar; 76 oe; 77 sa; 78 S.B.

Lever uw oplossing voor maandag 08.30 uur in bij de redactie: Hoge Ham 80-82 v e r z e k e r i n g e h y p o t h e k e p e n s i o e n e b u d g e t c o a c h i n b e d r i j f s c o n s u l t a n c

n n n g y

Op de envelop vermelden: Oplossing puzzel of mail naar dongen@emdejong.nl ovv : oplossing puzzel Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

tel: (0161) 451 720 www.roelandsverzekeringen.nl

De tegoedbon voor de taart kan daarna worden afgehaald bij de redactie.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 18

14e Vaartse Oldtimerdag Op zondag 2 september wordt in Dongen-Vaart weer de Vaartse Oldtimerdag georganiseerd door ‘Stichting Oldtimervriendenclub DongenVaart’ nabij café-zaal ’t Karrewiel, Vaartweg 112, 5106 NE Dongen, in de knusse kom van Dongen-Vaart en bij droog weer op het sportveld de Gaasjes. Zondag 2 september 14.00 Fried Bourbon Café De Gouden Leeuw, Sint Josephstraat 107, Dongen Blues Promotion Dongen begint hun 26ste bluesseizoen met de uit België afkomstige band Fried Bourbon. Fried Bourbon staat bekend om zijn originele benadering die niet alleen vakmanschap maar ook een flinke dosis authenticiteit uitstraalt. Gratis Zondag 2 september 12.00 -18.00 uur Multi Cultureel Dongen Rembrandtplein en cultureel centrum ’t Schouw, Dongen In samenwerking met diverse multiculturele groepen, organiseren de wijkraad Dongen West 1, Dongen West 2 en Stichting ’t Donckhuys een multicultureel festival met het thema De wereld in Dongen. Gratis Zondag 2 september 9.00 -22.00 uur Vaartse oldtimerdag Voor de 14e keer wordt de Vaartse Oldtimerdag gehouden bij ‘t Karrewiel te Dongen Vaart. Deelnemende voertuigen: tractoren, auto’s, motoren. vrachtwagens, legervoertuigen, solexen, bromfietsen, en meer. Gratis Zondag 2 september 10.00 -16.00 uur Rommelmarkt Musis Sacrum Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum, Julianastraat 122, Dongen In het verenigingsgebouw Musis Sacrum vindt de jaarlijkse tweedehands- en rommelmarkt plaats. Een markt voor de hobbyist, liefhebber of koopjesjager. Een keur van artikelen wordt deze dag te koop aangeboden. € 1,00 Zondag 2 september 13.30 uur Bingo Ontmoetingsruimte ’t Palet, Tooropstraat 29, Dongen Gezellig met z’n allen zoveel mogelijk cijfers wegstrepen, in de hoop een leuk prijsje in de wacht te slepen! € 4,00 inclusief koffie/thee 4 en 5 september dinsdag 16:30 uur en 20:00 uur woensdag 14:00 uur Circus Renz Wilhelminaplein, Dongen Sensations brengt Circus Herman Renz terug naar de tijd van heldhaftige avonturen met sterke mannen, waaghalzen en onhandige clowns, maar ook naar die van verleidelijke acrobates, sierlijke danseressen en bijzondere dieren t/m 30 september Maisdoolhof Karrewiel Woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Maisdoolhof en spellenlabyrinth Café-Zaal ’t Karrewiel, Vaartweg 112, Dongen Kom dolen, schieten, ballen, puzzelen en ontdekken bij Maisdoolhof Brabant! € 3,50 alleen maisdoolhof of spellenlabyrinth / € 5,00 maisdoolhof & spellenlabyrinth (vanaf 3 jaar) t/m 20 oktober Dagelijks 10.00-19.00uur Maisdoolhof ‘t Fazantje ’t Fazantje, Fazantenweg 51, Dongen Het maisdoolhof met dit jaar het thema Disney is te bezoeken tot eind oktober. Leuk voor jong en oud met terrasje. Dit jaar kun je ook een luxe familiefiets huren. € 2,00 maisdoolhof / € 25,00 fietsverhuur Exposities Tot en met 5 oktober Do en vrijdag 13.00 – 17.00 uur Expositie Aan-Geraakt Galerie Levens-Kunst, St. Josephstraat 119,Dongen Kijk voor meer informatie over deze en voor andere tips op www.uitindongen.nl of bezoek het UITpunt in Bibliotheek Theek 5 Dongen.

De opzet van deze dag is dat zo veel mogelijk oldtimers geshowd worden aan het publiek. Er zijn diverse categorieën, te weten: bromfietsen, solexen, motoren, auto’s, tractoren, vrachtwagens en legervoertuigen, stationaire motoren e.d. Deze voertuigen dienen minimaal 20 jaar oud te zijn. Het hoeft allemaal niet te blinken, ook voertuigen die nog een opknapbeurtje nodig hebben zijn welkom. Voor ieder categorie zal ook een toertocht georganiseerd worden van ca. 1 uur. De voertuigen dienen wel aan de wettelijke eisen te voldoen en moeten verzekerd zijn. Tevens kunt u overtollige onderdelen ruilen of verkopen d.m.v. kofferbakverkoop (geen handelaren). Voor jong en oud zijn er nog diverse attracties, zoals een enveloppenspel met als hoofdprijs een oldtimer bromfiets dit jaar een heuse Berini M 21 en vele andere mooie prijzen. Prijs per enveloppe: € 0,50 of 5 stuks voor € 2,00. Verder een draaimolen, schminken, tattoo met glitterplaatjes kosten € 1,00 per plaatje, Spin Control DriveIn-Show enz. optredens van een Fluitje van een Band, mintreintjes in de zaal van ’t Karrewiel een mini oldtimerdag van landbouwmaterialen. Verder op het terrein van ’t Karrewiel een van onze sponsors Verras-

send Uit (zie www.verrassendUIT. nl) met de maisdoolhof met o.a. een 10-tal vragen over de oldtimerdag. Op de diverse plaatsen op het parcours kan men een drankje en een hapje nuttigen en kan men genieten van het af en aanrijden van al het moois. Haal uw oude vehikels van stal en uw onderdelen uit de schuur en kom op 2 september naar Dongen-Vaart, zodat wij er met z’n allen, als liefhebbers van oude voertuigen, een gezellige dag van kunnen maken. De oldtimerdag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.30 uur met een parade van alle deelnemende voertuigen. Wij beginnen op tijd met de toertochten voor de diverse categorieën. de entyre en de deelname zijn gratis. Er is een groot parkeerterrein. Volg de aanwijzingen voor gratis perkeren. Na afloop van de parade is er een afterparty m.m.v. onze “huisdisco” Spin-Control-Drive-In-Show. Voor informatie of inschrijvingen tel: 0416-280461 of 0162-316969 of 06-54363148. kijk ook eens op de vernieuwde website: www.oldtimervriendenclub.nl.

Pupillen van Atledo vijfde op Brabantse competitiefinale Op zondag 26 augustus gingen de jongens pupillen van Atledo naar de Brabantse competitiefinale. Al vroeg in de ochtend reden zij naar Helmond.

De 9 beste atletiekverenigingen uit Brabant nemen deel aan deze finale. De jongenspupillen van Atledo deden allemaal erg hun best en er zijn dan ook meerdere persoonlijke records behaald deze dag. Bij de C-pupillen behaalde Stijn Mahieu maar liefst 2 PR’s. Hij sprong 90 cm hoog en gooide de bal 12,87 meter ver. Finn Lodders behaalde een PR van 95 cm bij hoogspringen. Bij de B-pupillen behaalde ook Chuck Pols een PR met hoogspringen, hij sprong 1,10 meter. Finn Hultermans behaalde 2 PR’s. Hij liep in een zeer snelle tijd van 7,29 seconden de sprint. En behaalde met balwerpen 18,11 meter. Ook de A-pupillen hebben erg hun best gedaan. Zo behaalde Phill Pols met 9,26 meter bij kogelstoten bijna zijn PR. Ruben Bogers behaalde een PR van 7,30 meter bij kogelstoten.

Luuk Waars behaalde een mooi resultaat bij de sprint. Hij sprintte in 9,69 seconden en ook dat was een PR. Timo van Dongen deed het ook goed en behaalde 2 PR’s . Hij sprintte in 9,86 seconden de 60 meter en stootte de kogel 6,22 meter ver. Jur Lodders behaalde een PR van 1,10 meter bij hoogspringen en behaalde een PR van 5,85 meter bij kogelstoten. Geert van Krevelen evenaarde zijn PR van 1,15 meter bij hoogspringen. Het was een leuke en zeer sportieve dag. En ondanks het weer, het regende nagenoeg de hele dag, heeft iedereen hele mooie resultaten geboekt. Op het einde van de dag vond de prijsuitreiking plaats. Ze hebben een 5e plaats behaald. Een prima resultaat. Ook alle trainers bedankt !!! Zonder jullie sportieve inzet waren de jongens nooit zover gekomen.

Gymnastiekvereniging O.N.I. ’s Gravenmoer De deuren van de gymzaal op sportpark `Het Wiel´ te ´s Gravenmoer zijn weer geopend voor iedereen, die van gymmen en sporten houdt, om weer fris te beginnen aan een nieuw, gezellig en sportief gymseizoen! Er zijn tal van mogelijkheden voor iedereen van 2,5 jaar tot ouderen. Iedereen is van harte welkom om geheel vrijblijvend eens een kijkje te komen nemen bij O.N.I. gym! Voor meer informatie betreft lesuren bezoek onze website: www.oni-gym.nl

Gezellige start nieuw seizoen en diploma-uitreiking harmonie Aurora Het lijkt erop dat het een goede traditie aan het worden is. Aan het einde en het begin van het seizoen repeteren entree en groot orkest van harmonie Aurora samen. Dinsdag 21 augustus was het zover het muzikaal seizoen werd voor beide orkest officieel geopend.

Voor Lieke Jolie en Willem van Kerkhof zou het een bijzondere avond worden. Voor de vakantie hadden beide al met prachtige punten hun HaFaBra diploma gehaald. Lieke haalde haar B diploma en Willem zijn A diploma. Op feestelijke wijze ontvingen zij op de gezamenlijke eerste repetitie hun diploma. Een groot applaus van alle muzikanten en natuurlijk van de meegekomen ouders was dan ook zeker op zijn plaats. Beide orkesten hebben al een goed gevuld programma dus u zult ze regelmatig gaan zien. Het groot orkest zal acte de préséance geven op 29 september bij de opening van de geheel gerestaureerde Laurentiuskerk. Samen met twee organisten, een koor en een sopraan zullen zij daar een mooi programma gaan verzorgen. Verder staat er op zaterdag 2 november een spaghetti concert op het programma. Natuurlijk gaat u hier nog veel meer over lezen maar reserveert u de data alvast in uw agenda. Het entree-orkest gaat een heus kinderboekenweekconcert verzorgen. Op zaterdag 6 oktober kunt u ze vinden in Theek 5. Een concert waarin het orkest samen met 2 bijzondere types en het publiek een spannend en werelds avontuur gaat beleven. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar vanaf half september , meer informatie volgt. Op zaterdag 13 oktober kunt u het entree-orkest vinden in de Cammeleur waar ze een muzikale bijdrage zullen leveren na de voorstelling van de welkbekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Beide orkesten zullen op 15 december in samenwerking met een kinderkoor en een gelegenheidskoor van de Laurentiuskerk een sfeervol kerstconcert verzorgen in de Laurentiuskerk. Denkt u nu ik of mijn kind zouden zelf ook wel zo’n prachtig blaasin-

strument of slagwerk willen leren spelen. Bij Aurora ben je aan het goede adres! Harmonie Aurora start met een SLIM klas Samen Leren In Muziek. Je krijgt les op een instrument naar keuze door een professionele muziekdocent. Vanaf het begin leer je in je eigen SLIM-klas met andere leerlingen alles over muziek, samen muziek maken en samen een tof concert wegzetten. Wanneer je dit afgerond hebt, ga je in het Entree Orkest spelen. Mocht u of jij hier interesse in hebben kan er meer informatie worden verkregen via info@harmonieaurora.nl of via telefoonnummer 06-26 415 334. Ook als je al in het bezit bent van een HaFaBra A, B of C diploma (of meer) of de ervaring hebt die bij deze diploma’s hoort kun je muziek maken bij harmonie Aurora. Aanmelden kan via info@harmonieaurora.nl. Natuurlijk kunt u ook een kijkje komen bij de repetitie op dinsdagavond. Het entree-orkest repeteert van 18:30 uur tot 19:30 uur. Het groot orkest van 19:30 uur tot 22:15 uur. Neem eens een kijkje op de geheel vernieuwde website www.harmonieaurora.nl.

Pleinconcert Fanfare Euterpe Fanfare Euterpe uit s’ Gravenmoer geeft op zaterdag 15 september om 14.00 uur een openlucht concert op het Looiersplein in Dongen. De fanfare strooit een uur lang vrolijke noten rond op het plein. Er wordt een gevarieerd programma gespeeld. Neem een klapstoel mee als u verzekerd wil zijn van een zitplaats. Het concert gaat alleen door bij goed weer.

Een super zonnebloem Op de foto een heel trotse 4 jarige Mike Dekkers met zijn super zonnebloem bij Opa en Oma Dekkers in de tuin aan de Hoofdstraat in ‘s Gravenmoer. Zelf gezaaid en verzorgd ! Zelf is Mike 1.10 m groot en zijn zonnebloem is bij 4 meter hoog ! Een trotse papa en mama.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 19

Iets voor jou? Snijtechniek Brabant B.V. is gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige bouwpakketten voor de jacht- en scheepsbouw in staal en aluminium.

Wil jij zelfstandig en creatief kunnen werken? Je eigen inbreng en verantwoordelijkheid mee kunnen brengen? Dan is Volckaert-SBO een organisatie voor jou! Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wij zijn op zoek naar:

Onderhoudsmonteur

Per direct hebben wij een vacature voor:

Verpleegkundige (vast en/of flexibele aantal uren)

Het profiel - Afgeronde MBO Werktuigbouwkunde/Elektro opleiding - Geen 9 tot 5 mentaliteit - Relevante werkervaring

Verzorgende (vast en/of flexibele aantal uren) Voor de functie van verpleegkundige en verzorgende bieden we je direct een vast dienstverband!

Taakomschrijving - Onderhoud aan machinepark - Diverse metaalbewerkingen Denk jij dat je geschikt bent voor één van deze functies? Schrijf dan een sollicitatiebrief inclusief CV naar Snijtechniek Brabant B.V. t.a.v. personeelszaken, Forellenweg 6, 4941 SJ Raamsdonksveer. Voor vragen of informatie over deze baan kun je bellen met Pieter Vermeulen op nummer 0162-518285.

Ga voor meer informatie over deze functies naar: www.volckaert-sbo.nl en kijk bij werken en leren/vacatures of scan de QR code hieronder.

Volckaert-SBO Postbus 10001 5100 DA Dongen info@volckaert-sbo.nl

De klant in regie, met onze zorg

www.volckaert-sbo.nl

Gevraagd oude bromfiets ,buitenboordmotor ,vespa,camper,scooter ,etc etc bij twijfel gewoon bellen 06 46331823

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

Finse bungalow. 70 m². Balkdikte 7 cm. Wegens gezondheid. Park: BaarleNassau. Hele jaar. Nieuw. Royale woonkamer. Twee slaapkamers. Moderne keuken. Badkamer. Brievenbus. TV. Telefoon. Internet. Parking. Gestoffeerd en gemeubileerd. Zeer fraai. Prijs: € 39950,-. Bezichtiging? Tel. 013-5182866 of 0651551577.

Vaarbewijs halen!!!!! Cursussen, vaarbewijs 1, vaarbewijs 2 en ook marifonie starten PARKETVLOER opnieuw Regelmatig krijgen wij binnenkort weer in het via inruil FIETSEN EN schuren en behandelen Dongemond College te BROMFIETSEN met 3 v.a. 16,50 Euro per m². Raamsdonksveer. Info: mnd. garantie. InformaTel. 06-53138151 DONDERS PARKET ONDER- tie? Hapers Tweewielers: S.A.W. tel. 024-3581836 of 06-22525998. E-mail: Kerkstraat 51, Gilze. Tel. HOUD info@vaarschoolsaw.nl 0161-452642. www.mooievloeren.info

Kijk voor een uitgebreide omschrijving van taken, verantwoordelijkheden en functieeisen op www.axon.tv (about Axon/careers).

Patrick Peeters Bosboomstraat 18 5102 EE Dongen Tel.: 06-52305180 info@peetersschilderwerken.nl www.peetersschilderwerken.nl

voor slechts 1,17 per mm!

Voor onze afdeling ICT zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor de functie:

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de continue beschikbaarheid en het optimaal functioneren van de gehele infrastructuur en de daarop aanwezige systeemsoftware, bedrijfsapplicaties en de bijbehorende data. Daartoe verricht je de volledige installatie en het onderhoud van zowel hardware als software. Je bent mede verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van de aanwezige bedrijfsapplicaties en bent in staat hier zelfstandig onderhoud op te plegen. Je draagt zorg voor een correct gebruik van de hardware en de software en hanteert hierbij het geldende automatiseringsbeleid. Kortom, een interessante en afwisselende functie met de nodige bijkomende verantwoordelijkheid.

BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl

Uw personeelsadvertentie in negen goed gelezen weekbladen in combinatie met drie weken plaatsing op de online vacaturebank www.brabantwerkt.nl

Axon Digital Design, gevestigd in Gilze, is een dynamische en snel groeiende internationale onderneming, die gespecialiseerd is in het ontwikkelen, produceren en verkopen van professionele audioen videoapparatuur/systemen ten behoeve van de broadcastmarkt en aanverwante industrieën. Naast diverse eigen verkoopkantoren, o.a in Engeland, China en de Verenigde Staten, werkt de onderneming wereldwijd met distributeurs/dealers en agenten.

DATABASE- & APPLICATIEBEHEERDER

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

5

7

1. Ons Weekblad

4 6 8

9 3

2 1

2. Weekblad Gilze en Rijen 3. Weekblad Nieuw-Ginneken 4. Weekblad Oosterhout 5. Weekblad ‘t Carillon 6. Weekblad voor Dongen 7. Weekblad De Langstraat 8. Weekblad De Duinkoerier 9. Haagse Beemden Nieuws

Totale oplage: 130.000 ex. Mail uw advertentie naar:

Heb je nog aanvullende vragen, neem dan contact op met Mark Verhoeven, Directeur Operations, tel. 0161 850 450.

uitgeverij@emdejong.nl

Pas je in het gestelde profiel en wil je solliciteren, stuur dan je CV met motivatie naar hr@axon.tv.

o.v.v. personeelsadvertentie Brabant Werkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

S.v.p. altijd telefonisch aanmelden: 013 - 507 55 34


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

PAGINA 20

Kanters Garantiemakelaars, 50 jaar uw vertrouwde makelaar dongen

dongen

dongen

dongen

in prijs VerlaaGd

lage ham 4

Crispijnhof 23

st. josephstraat 153

modestusstraat 1

Op een mooie locatie gelegen karakteristieke vrijstaande woning met dubbele garage en tuin met tuinhuisje. • Opp. 490 m²; inhoud ca. 590 m³. • Ruime L-vormige woonkamer van ca. 47 m² v.v. een sfeervolle open haard en schuifpui naar de tuin. • Sfeervolle woon-/eetkeuken v.v. div. inbouwapparatuur en erker. • Op de 1e verdieping 3 slaapkamers. • Ruime badkamer v.v. ligbad, afz. douche, bidet en wastafel. • Via vaste trap bereikbare 2e verdieping waarop 2 slaapkamers. INRUIL EIGEN WONING IS MOGELIJK! Informeer naar de voorwaarden.

Op een zeer gunstige locatie gelegen goed onderhouden vrijstaande woning met garage en eigen oprit. De woning is gelegen in een doodlopende straat. Het centrum ligt echter op steenworp afstand. • Opp. 471 m²; inhoud ca. 395 m³. • Sfeervolle woonkamer v.v. travertin vloer met vloerverw., open haard en schuifpui naar de achtertuin. De woonkamer geeft toegang tot de ruime tuinkamer. • Dichte woon-/eetkeuken, bijkeuken. • Op de 1e verd. 2 grote slaapkamers (3 slaapkamers mogelijk) en badkamer. • Via luik bereikbare ruime bergzolder. • Privacy biedende achtertuin met een ruim terras en groot gazon.

Aan een doorgaande weg in het centrum gelegen karakteristieke vrijstaande woning met garage, carport en een grote vrij gelegen tuin op het zuiden. • Opp. 705 m²; inhoud ca. 840 m³ ! • L-vormige woonkamer met open haard en schuifpui. • Kantoor-/werkkamer, grote dichte keuken met toegang tot kelder. • 4 grote slaapkamers en een badkamer. • Via vlizotrap bereikbare vliering.

Moderne ruime vrijstaande woning met riante praktijk-/kantoorruimte met eigen ingang, carport, garage en mooi aangelegde tuin op het zuiden. Gunstig gelegen nabij het centrum. • Opp. 650 m²; inhoud ca. 1.050 m³ ! • Dichte woon-/leefkeuken waarin moderne inbouwkeuken, bijkeuken. • Sfeervolle L-vormige woonkamer van ca. 50 m², aangebouwde tuinkamer. • 5 slaapkamers en 2 badkamers. • Op de 2e verd. een bergzolder en open zolderruimte. • Diverse extra’s!! • Een ideale woning om wonen en werken te combineren of voor meergeneratie bewoning!

Vraagprijs: e 335.000,-- k.k.

Vraagprijs: e 349.000,-- k.k.

Vraagprijs: e 470.000,-- k.k.

Vraagprijs: e 589.000,-- k.k.

maak nu nog gebruik van de huidige fiscale- en hypotheek regelgeving! Voor meer aanbod, informatie en foto’s kunt u kijken op onze website: www.kantersmakelaardij.nl

G aran ti emakelaars, een hel e z o r G m in de r .

Kanters Garantiemakelaars, Monseigneur Poelsstraat 9, 5103 BD Dongen Telefoon: (0162) 31 55 51 Fax: (0162) 31 55 99 E-mail: info@kanters.net Internet: www.kantersmakelaardij.nl

Iets voor jou? • • • • • •

Dubbele beglazing Alle soorten enkelglas Veiligheidsglas Glazen deuren/wanden Glas in lood Kunststof / aluminium schuifpuien, ramen en deuren • Slijp- en buigwerk

Wil jij zelfstandig en creatief kunnen werken? Je eigen inbreng en verantwoordelijkheid mee kunnen brengen? Dan is Volckaert-SBO een organisatie voor jou! Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Industriestraat 8 5107 NC Dongen (T) 0162-319 793 (F) 0162-316 966 (E) info@martensglas.nl (I) www.martensglas.nl

Per direct hebben wij een vacature voor:

Verpleegkundige (vast en/of flexibele aantal uren) Verzorgende (vast en/of flexibele aantal uren) Voor de functie van verpleegkundige en verzorgende bieden we je direct een vast dienstverband!

Alles op mAAt gemAAkt ADVOCATENKANTOOR TENNEBROEK

Ga voor meer informatie over deze functies naar: www.volckaert-sbo.nl en kijk bij werken en leren/vacatures of scan de QR code hieronder.

De persoonlijke aandacht die uw zaak verdient! Mr O.P.N.M. Tennebroek

Gratis inloopspreekuur iedere donderdag van 19.00 uur - 20.00 uur Kardinaal van Rossumstraat 58

5104 HN DONGEN

Tel (0162) 32 02 42 Fax (0162) 31 21 01

info@tennebroek.nl www.tennebroek.nl Volckaert-SBO Postbus 10001 5100 DA Dongen info@volckaert-sbo.nl

Iedere zaterdag SHOWROOM GEOPEND Bezoek die dag onze stand op de van 11.00 tot 16.00 uur Veerse Dag te raamsdonksveer. (door de weeks op afspraak) Lissenveld 45 • Raamsdonksveer • T. 0162-406370 voor GRATIS ADVIES www.goodflooring.nl Tot ziens!

De klant in regie, met onze zorg

www.volckaert-sbo.nl

Zaterdag 15 september showroom gesloten.

Overdekte Vlooienmarkt Za. 22 Sep + Zo. 23 Sep Za. 03 Nov + Zo. 04 Nov FEIJENOORDSTADION Beide dagen van 10-16u INFO: 06-53.777.967

Heeft u rommelmarktspullen bel 06-13109154 c.v dreefse kwiepen halen het gratis op geen bankstellen of witgoed

HERBALIFE: afslanken, gezond ontbijt en meer energie. Persoonlijke begeleiding. Bel Maja Seelen, tel. 0161-226499 / www.fit4ever.nu.

PAALDANS cursus voor BEGINNERS € 75,- voor 10 lessen info@jeffreys.nl 0162-313642

Weekblad voor Dongen 30-08-2012  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Dongen, s Gravenmoer, Dongenvaart en Klein Dongen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you