Page 1

Weekblad voor Dongen 106e Jaargang - nummer 4636 Donderdag 16 augustus 2012 week 33

Weekblad voor Dongen is een uitgave van Uitgeverij Em. de Jong B.V., Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau, Telefoon: 013-5075534, fax: 013-5078929. Kopij uiterlijk inleveren vóór maandag 17.00 uur via e-mail dongen@emdejong.nl . Advertenties doorgeven vóór woensdagmorgen 12.00 uur via e-mail uitgeverij@emdejong.nl. Inlichtingen buiten kantoortijd ( alleen over advertentietarieven): 06-10906859. Particuliere advertenties en zoekertjes opgeven via onze website www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Op alle opdrachten tot plaatsing zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, die gedeponeerd zijn bij de Kamer van Koophandel in Tilburg onder nummer 2486. De volledige tekst ligt ter inzage op ons bedrijfsbureau en is op aanvraag verkrijgbaar. Bezorgklachten kunt u doorgeven aan Drukkerij Leijten via 0162-313757.

Gratis huis aan huis in Dongen • Dongen-Vaart • Klein-Dongen • ‘s Gravenmoer

Zomeractiviteiten voor Ouderen 2012

Vissen voorlopig niet toegestaan

Blauwalg in vijver aan Mgr. Schaepmanlaan

Tegen alle verwachtingen in is er weer blauwalg geconstateerd in de ‘eendjesvijver’ aan de Mgr. Schaepmanlaan. Dit ondanks de maatregelen die de gemeente Dongen en Waterschap Brabantse Delta hebben genomen om de waterkwaliteit in de vijver te verbeteren. Aanvankelijk zag het er heel positief uit. Maar sinds vorige week is de blauwalg, die altijd wel aanwezig is in het water, massaal tot bloei gekomen. Aanleiding is het warme weer van de afgelopen dagen. Echter, de vijver is onlangs uitgebaggerd en verdiept. Daardoor was de verwachting dat de omstandigheden voor de blauwalg dusdanig verslechterd zouden zijn waardoor algenbloei zou worden voorkomen.

Het bezoek aan de Amercentrale was erg in trek door Ton Zinger Er waren dit jaar nog meer deelnemers aan de Zomeractiviteiten voor Ouderen die georganiseerd werden door de SWOD, namelijk 285. Van 16 juli tot en met 10 augustus konden zij kiezen uit maar liefst 26 activiteiten. Ter vergelijking in 2009 werd gestart met 12 activiteiten. Het aantal activiteiten per deelnemer liep uiteen. Volgend jaar zijn er weer zomeractiviteiten, met hopelijk nog meer deelnemers Goede mond-tot-mond reclame doet veel.

De werkgroep, samengesteld uit vertegenwoordigers van de SWOD, Stichting Open Bejaardenwerk ‘s Gravenmoer en de Katholieke Bond voor Ouderen is maanden bezig geweest om een programma op te zetten. Daarbij werd heel zorgvuldig gekeken om activiteiten te zoeken waarin iedereen wel iets van zijn of haar gading kon vinden. De meest ac-

tiviteiten waren vlakbij huis, maar dit jaar werd er ook verder over de gemeentegrenzen heengekeken en dat werd zeer gewaardeerd. Op de site www.swoddongen.nl staan meer dan 100 foto’s die een goed beeld geven van de afgelopen weken.

Oppassen Nu er dus toch blauwalg in de vijver aanwezig is mag er voorlopig niet meer worden gevist. Ook is het raadzaam om honden van de vijver weg te houden. Het water wordt op biologische en chemische samenstelling onderzocht om de reden van de algenbloei achterhalen. Het waterschap en de gemeente zullen in goed overleg zo spoedig mogelijk maatregelen treffen.

Zomerklus? Hubo dus!

Lees verder op de vervolgpagina

Désirée Emmen zwemt wereldrecord met Dutch ladies First

Op dinsdag 14 augustus zwom een gezelschap dames, dat zich Dutch Ladies First noemt, met daarbij de Dongense zwemster Désirée Emmen Het Kanaal heen en terug. De oversteek van meer dan 33 kilometer is van het Britse Dover naar Frankrijk. Direct daarna wordt er ook weer terug gezwommen naar Dover, hemelsbreed 66 kilometer. Deze zwemsters zijn het eerste Nederlandse damesteam dat Het Kanaal overzwemt. Vandaar Dutch Ladies First! Hieronder een verslag: ‘Zondag na de wedstrijd in Vught kon de reis naar Engeland beginnen. Om 22.30 uur Engelse tijd kwamen we in

Engeland aan en konden we ons bij de rest van het team voegen die al eerder die dag waren vertrokken. Maandag was een dag om even te relaxen, een

Na een lekker ontbijt werd iedereen naar de haven gebracht en uitgezwaaid. Vanuit de haven werd er naar een strand gevaren waar de eerste zwemmer uit de boot sprong en naar de kant moest zwemmen. Na de scheepshoorn te hebben gehoord was het dan echt begonnen. Het liep goed, het weer was prachtig en de meiden hebben dan ook volop genoten. Alleen werd de route naar Frankrijk met een grote boog gezwommen dus daar zat geen wereldrecord in. Daar werd op de rotsen geklommen onder toezicht van vele vakantiegangers. Nadat de scheepshoorn weer was afgegaan kon de reis terug beginnen. Even hadden de meiden zoiets van we gaan voor het uitzwemmen, maar de terugweg ging zoveel sneller dat toch weer dat wereldrecord in zicht kwam. Inmiddels was het 21.30 Engelse tijd toen Désirée er voor de 3de keer inging en dat viel heel zwaar. Het was inmiddels echt donker geworden en koud en het werd echt afzien maar door de kracht van de andere meiden, het aanmoedigen en het blijven begeleiden kwam ze toch het uur door. Er werd weer gewisseld en Engeland kwam weer in zicht. Een uur voor

aankomst kregen wij een telefoontje dat we naar de haven konden komen. Deze keer werd er aangetikt bij de rotsen en kon ook de laatste zwemmer terug op de boot om naar de haven te varen. Het werd een feestje met champagne want het wereldrecord was maar liefst verbeterd met 32 min. De Dutch ladies zwommen de dubbele oversteek in 18 uur 22 min. en 30 sec. Nu is het even bijkomen en daarna wordt de balans opgemaakt wat er binnen is gekomen voor het goede doel: Spieren voor Spieren. Vele verhalen over dit sportieve avontuur zullen nog volgen, want het was een ervaring om nooit te vergeten.

Onbeperkt trainen

€ 26,-

per maand, alle leeftijden fitness en/of groepslessen Kerkstraat 45 - 313642 info@jeffreys.nl

Welkom bij...

Car Wash Center Dongen De Slof 54 Telefoon: 321313

kan het weer normaal..? 5W78

zeetraining te doen en de spullen te pakken, want er was contact geweest met de schipper en dinsdagmorgen 8.30 uur zou de reis beginnen.

WWW.OOGENBLIK.NU


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 2

Kostuum schoenen inclusief: • verhemd •o • stropdas • sokken

vanaf

e

279,-

* gratis eigen parkeerplaatsen * gratis veranderingen Koningsdijk 3-5, Oosterhout, T.: 0162-454572 / 06-36107694

terrasoverkappingen zonwering garagedeuren raamdecoratie outdoor living

t

17, 18 & 19 Augustus

R!

J SUNGEA SPECTACULAIR AKTIEWEEKEND BI

Vrijdag 12.00 - 17.00 Zaterdag & Zondag 10.00 - 16.00

p van onze producten de... In dit weekend krijgt u bij aankoo

montage GRATIS!

Terrasover

kappingen

Raamdecoratie

Outdoor Living

Zonwering

De Slof 24a 5107 RJ Dongen Tel. 0162 - 694 767 www.sungear.nl info@sungear.nl

Nieuwe Cursus Positieve Praktische Psychologie voor Vrouwen

Op maandagochtend 3 september start drs. Maja Jeffkins in Oosterhout een nieuwe cursus Positieve Praktische Psychologie voor vrouwen. Deze cursus van acht bijeenkomsten is speciaal bedoeld voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in allerlei onderwerpen uit de hedendaagse psychologie en daar graag méér van willen weten. Deze psychologiecursus is een positieve cursus, waarin je aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk van het dagelijks leven inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen!

Onderwerpen Tijdens deze cursus krijg je antwoord op de vraag, waarom mensen zich gedragen zoals zij dat doen in verschillende situaties en hoe je daar het beste op kunt reageren. Allerlei tips en handvatten worden gegeven om positief om te kunnen gaan met allerlei lastige situaties. Twaalf leuke strategieën vanuit de psychologie worden gegeven om méér begrip en geluk in je leven te brengen. Communicatie op de werkvloer en in relaties en het verschil in communicatie tussen mannen en vrouwen. Daarnaast komen NLP en leven vanuit ’heartfulness’ aan de orde. En natuurlijk worden er andere boeiende onderwerpen besproken! Wij doen geen rollenspel en een specifieke vooropleiding is niet nodig.

Maja Jeffkins: “Het is een gezellige cursus waarin je veel inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen”.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en kost € 220,- incl. materiaal en certificaat als bewijs van deelname. Alle deelneemsters ontvangen als welkomstgeschenk een leuke verrassing.

Locatie: AC Restaurant Tulip Inn, Beneluxweg 1, Oosterhout-Zuid Tijd: maandagochtend, 9.30 tot 11.30 uur Data: 3/9, 17/9, 1/10, 29/10, 12/11, 26/11, 10/12, 7/1

Schrijf je snel in, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om deel te nemen aan deze unieke cursus!

Bel vrijblijvend voor meer informatie of een folder 010-234 45 54 of zie www.praktischepsychologie.nl

***** Creatieve schrijfcursus voor kinderen. Tover je verhalen op papier met schrijven en tekenen. Terheijden. www.elineschrijft.nl 06-36114385 *****

Lijstenmakerij. Voor het vakkundig opspannen en inlijsten van uw borduurwerk, geboortekaarten, aquarellen, schildersdoeken, etsen, posters etc. „Uw kunstwerk verdient ons vakwerk!“. Leo Briels lijstenmakerij, hoofdstraat 28, rijen. 0161-223156

JE WILT SNEL JE RIJBEWIJS, JE BENT 16,5 JAAR OF OUDER. VOOR € 999,- KRIJG JE 20 UUR RIJLES, 2 PRAKTIJK EX. DUITS, ENGELS OF POOLS GEEN PROBLEEM. TEL: 06-20509974. TOT ZIENS BIJ RIJSCHOOL CARL-RENE !

MUZIEK, DANS, MUSICAL OF BEELDENDE VORMING… je ziet het, je hoort het, je beleeft het

Schrijf NU in voor het nieuwe schooljaar en ontdek je eigen mogelijkheden! Waag de stap in de richting van zang en dans, muziek en musical en nu ook: beeldende kunst!

� HET KUNSTPODIUM DONGEN, GILZE & RIJEN Voor Dongen, Gilze & Rijen is het KunstPodium dé plek om met kunst en cultuur bezig te zijn, in alle maten, op alle niveaus, alleen of samen met anderen. Op het KunstPodium leer je je eigen capaciteiten en vaardigheden ontwikkelen. Daar heb je je hele leven wat aan! Doe er dus wat mee….. Voor de VOORBEREIDING is er Muziek de Basis, een speelse kennismaking met de wereld van muziek. Je kunt prima leren ZINGEN, in het Kinderkoor, of solozang, maar ook in de Musicalopleiding die in september gaat starten (daarvoor moet je wel auditie doen).

heel scale aan cursussen aan: eigentijds, klassiek, voor de allerkleinsten en natuurlijk ook voor jongeren. Danskriebels, Kinderballet, Hip-hop-lyrical, Musicaldance, Klassieke dans en zelfs Spitzenles. Goed leren dansen doe je dus op het KunstPodium! Dit schooljaar is er ook weer een grote voorstelling ‘dance/ musical’ in de Bussel in Oosterhout.

Bijna alle INSTRUMENTEN kun je op het KunstPodium leren bespelen. Enthousiaste en ervaren docenten staan voor je klaar. Succes verzekerd!

*Nieuw is de opleiding MUSICAL/MUZIEKTHEATER. Hier leer je op professionele wijze alles wat met musical en theater van doen heeft. Voor deze opleiding moet je wel auditie doen.

Voor DANS moet je echt op het KunstPodium zijn: gekwalificeerde docenten bieden een

Ben je nog wat jonger (vanaf 8 jaar) dan is het JONGERENTHEATERPODIUM misschien

iets voor jou. Een opstap naar een echte theatercarrière. *Nieuw is ook onze cursus ATELIERKLAS, die wordt gehouden in Gilze en in Rijen. 18 Lessen van 1,5 uur maken een echte kunstenaar van jou!

Bekijk alles op je gemak nog maar eens op onze website:

www.hetkunstpodium.nl en schrijf je nu in!


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

Kerknieuws Parochie dongen en klein dongen vaart

Zaterdag 18 augustus 19.00 uur Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: pastor Simon Kuijten Gebedsintenties: Jgt. Frank Hageman, Overl.fam. In ’t Groen-van Riel, To van Beijsterveld-van Loon en dochter Jeanne, overl.ouders Cloin-v.d.Schoof, Johanna LeemansVermeulen en zonen Ben en Leo

Laurentiuskerk Parochie dongen en klein dongen Vaart

Zondag 19 augustus 10.30 uur Viering van Woord en Communie mmv.: Parochieel Gemengd Koor. Voorganger: pastor Peter Derks Gebedsintenties: Uit dankbaarheid b.g.v. 50 jarig Huwelijksfeest, Jgt. Bea Berk-Schellekens, Jaq Schellekens, Jan van Zon

Gereformeerde kerk ‘s Gravenmoer

zondag 19 augustus 09.30 uur: Ds. T. Wegman Oppasdienst en kindernevendienst www.gk-sgravenmoer.nl

Kapel zusters Franciscanessen zaterdag 18 augustus 10.00 uur Eucharistieviering met Samenzang t.e.v. Maria; zondag 19 augustus 10.30 uur Eucharistieviering met Koor en Samenzang t.i.v. de Congregatie, de Indonesische Congregatie en de Kapelgemeenschap, Nelly van GageldonkKlerkx en dochter Annet, Jan Goos, overl ouders van Loon-Vermeulen en zoon Peter, Frits van Nunen en uit dankbaarheid; maandag t/m vrijdag elke dag om 17.30 uur Vespers en Eucharistieviering maandag 20 augustus H. Bernardus; t.i.v. familie van Dorst-van Loon en uit dankbaarheid vanwege ’n goede en geslaagde vakantie; dinsdag 21 augustus heilige paus Pius X; t.i.v. zr. M. Antoine; woensdag 22 augustus heilige Maagd Maria, Koningin; t.i.v. zr. Louisa; donderdag 23 augustus t.i.v. Adriana Schoenmakers en als jgt voor zr. Micheline Broeders. vrijdag 24 augustus Apostel Bartolomeüs; zaterdag 25 augustus wijdingsdag van de kapel. “Ga datgene wat op je afkomt niet met angst tegemoet, maar met vertrouwen”

De Volckaert Dongen

Zondag 19 augustus: 20e zondag jaar B 10.00 uur: Woord- en communieviering op het Plein; Voorganger: K. Derks m.m.v. dameskoor Oosteind Intenties voor de overledenen van de afgelopen tijd: Marius de Wit (hospice), Adriana AkkermansDoms, Anneke van den HeijkantTrommelen, Marijke van Merode-van Waaijenburg (hospice) Overige intenties: Voor de zieken hier in huis, thuis en in het ziekenhuis, Anny FaazenSchellekens (jgt) Dinsdag 21 augustus: 10.30 uur: protestantse kerkdienst, vooraf koffie/thee op het Plein voorganger Ds. S. van Meggelen Donderdag 23 augustus: 10.30 uur: Weekviering in de Geborgenheid

Voor uw cadeaubon

de parochie deze week www.parochiedongen.nl info@parochiedongen.nl

Parochiesecretariaat Het parochiesecretariaat is gevestigd in het parochiecentrum, Hoge Ham 84, 5104 JK Dongen, tel. 0162-312561. Iedere morgen (maandag t/m vrijdag) van 9.00-11.30 uur kunt u hier terecht voor : . het opgeven van gebedsintenties, de kosten zijn 10 euro per intentie . het afhalen van een doopbewijs, . opgeven van huwelijk of jubileum, . aanmelden voor de doop, en doopvoorbereiding . het maken van afspraken met de pastores of een van de andere medewerkenden in de parochie of alle andere vragen die u aan de parochie heeft. Bereikbaarheid pastores De pastores zijn bereikbaar via het secretariaat tel. 312561. Het kan zijn dat u MET SPOED een pastor wilt spreken. U kunt de dienstdoende pastor dan bereiken onder telefoonnummer 06-51175948. Wilt u van dit nummer alleen gebruik maken voor zaken die geen uitstel dulden. Arm in Arm

Hebt u armoede-problemen? Als u er zelf niet uit komt kunt u ons misschien in de arm nemen en kunnen wij samen met u naar een oplossing zoeken. Misschien kunnen we hulp bieden bij loketbehandeling, de weg wijzen naar hulpinstanties, bemiddelen bij Vincentius, Stichting Leergeld voor kinderen of de Goederenbank enz. Wacht niet tot het te laat is. Neem tijdig contact op met de Werkgroep arm-in-arm: Christ Timmermans tel. 06-40980015, of stuur een mailtje naar: werkgroeparminarm@gmail.com

Protestantse gemeente

Christelijk gereformeerde kerk

Dongen

‘s Gravenmoer

Zondag 19 augustus 10.00 uur in de Oude Kerk: kerkdienst met kindernevendienst en crèche. Voorganger is ds. Jeroen Hartel. De kerkdienst is later te volgen op internet via www. protkerkdongen-rijen.nl. Dinsdag 21 augustus 10.30 uur: kerkdienst in zaal “de Geborgenheid” van de Volckaert. Voorganger is mw. ds. S. van Meggelen. Vanaf 10 uur wordt er thee en koffie aangeboden op het grote plein in het hoofdgebouw. Iedereen is van harte welkom. Woensdag 22 augustus 10.00-12.00 uur in de Ontmoeting, Kerkstraat 52n: inloophuis. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven voor gesprek en ontmoeting bij koffie en thee in de benedenzaal of zich terug te trekken voor gebed en bezinning in de stille ruimte op de bovenverdieping.

Boekentafel in augustus gesloten Zondag 19 augustus 10.00 uur: ds. W.J.A. Ester 17.00 uur: ds. W.J.A. Ester De kerkdiensten zijn te beluisteren op www. cgk-sgravenmoer.nl

Ingezonden Publicatie van ingezonden brieven betekent niet dat de redactie instemt met de inhoud. Anonieme brieven worden niet geplaatst

Zondag 19 augustus 2012 10.00 uur in De Cammeleur. Deze zondag spreekt: Geert-Jan Schouten. De muziek wordt verzorgd door het muziekteam van hoop! o.l.v. Jasper Otten. Er is opvang voor de kinderen van 0-4 jaar (crèche) en een eigen programma voor alle kinderen die op de basisschool zitten (groep 1 t/m groep 8). De huisgroepen beginnen in september weer. Voor adressen en meer informatie:0162-319902.

e-mailadres redactie: dongen@emdejong.nl

Persoonlijk en betrokken

Dag en nacht bereikbaar

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. In korte tijd dient er veel geregeld te worden. Het is dan goed om te weten dat u er niet alleen voor staat. Wij staan u hierbij graag met raad en daad terzijde.

www.vdwou-vdstappen.nl 0162 38 64 50

Martien van der Wou

Van Wou //van vander der Stappen Uitvaartverzorging - De Slof - 5107 Dongen Van der der Wou Stappen Uitvaartverzorging Tramstraat 33335104 GH RH Dongen

Weer naar school met ‘n gezonde boterham!

Tarwebrood bij 4 tarwe gratis 4 zonnebollen Limburgs vlaaitje * abrikoos * kersen 4 stuks

e

5.99

Lekker brood haal je bij je warme bakker! Banket en Fijnbrood

een zaak van smaak! Hoge Ham 79 Telefoon: 312616 Fax: 319770

Vlooien markt

A.s. zondAg

19 Aug.

vAn 10 tot 17 uur

Leerlingenvervoer Hoop evangelische kerk

4BTQ

Hubertuskerk

PAGINA 3

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen voor de meeste mensen goed, maar voor ons niet. Onze kinderen zitten allebei op speciaal onderwijs in Oosterhout. Vorig jaar werden ze beiden op één locatie opgehaald. Nu is er een nieuw busbedrijf ingehuurd en is het zo dat onze ene dochter om 8.10 uur thuis wordt opgehaald met een taxibusje, en onze jongste dochter om 7.55 uur bij de 1e bushalte aan de Nolenslaan( gezien vanaf Tilburg) Dat betekent dat ik de oudste iedere ochtend om 7.40 uur alleen moet laten, in de hoop dat het bij haar met de taxi wel goed gaat, om de jongste naar de bushalte te brengen. En met halen zit de oudste dan hier ook alleen voor de deur te wachten tot ik terugben met de jongste. Dat is dus niet haalbaar gezien de leeftijd en de beperking van de meisjes. Toen ik vanmorgen (afgelopen maandag) het busbedrijf belde en zei dat ik de jongste zelf naar school bracht en dat ze ‘s middags mee terug moest zei de mevrouw aan de andere kant van de lijn: ‘dat gaat niet lukken want ze mag pas vanaf dinsdag mee’. Nu moet ik dus, zolang de gemeente geen oplossing heeft, om beide dochters op dezelfde locatie op te halen en terug te brengen onze jongste dochter zelf naar school brengen en halen. We hebben onze bijdragen van 400 euro al betaald aan de gemeente en krijgen voor het naar school brengen wel een km vergoeding, maar dan nog vinden wij dat dit zo niet kan. Het moet weer worden net als vorig jaar: 1 bus met chauffeur en een busbegleider, gordels en regeltjes zodat de kinderen structuur hebben en zich veilig voelen. Naam afzender bij redactie bekend

pArkeerterrein

willem ii stAdion tilburg 5026 PC Tilb urg Adres: GoiRleseweG (Ringbaan zuid) 5026 PC TilbuRG AAn RinGbAAn Zuid

info: 0161-456291 info:

0161-456291

PvdA stelt vragen De fractie van de PvdA heeft het college schriftelijk om opheldering gevraagd over de problemen. De fractie wil weten waarom het vervoer niet op tijd geregeld was. ‘Klopt het dat de aanvraag vanuit de gemeente hiervoor te laat is ingediend bij de vervoerder en hoe kon dit gebeuren’? En vooral: wat gaat de gemeente er aan doen om zo snel mogelijk met een oplossing te komen en hoe worden ouders daarover ingelicht.

MAANDMENU AUgUstUs

• Gebakken garnalen nuggets • Babi pangang • Ossenhaas met kerrisaus • Kipblokjes met verse meloen • Bami & Nasi

Chinees Kantonees specialiteiten afhaalcentrum Hof 33, 5103 KJ Dongen Tel.: 0162 - 386260


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 4

Zomeractiviteiten voor Ouderen 2012 nen de deelnameprijs laag houden door de bijdrage van Vieya en van de Rabobank. Mensen hoeven ook niet elke dag op stap. Ze kunnen net zoveel activiteiten kiezen als ze zelf willen. In ons programmaboekje staan alle activiteiten omschreven’, zegt Leo Hessels. Dit jaar waren vooral de nieuwe activiteiten erg in trek. De hertenboerderij, de wijnhandel, de Amercentrale, GfK en de klompenmakerij. Maar eigenlijk was alles de moeite waard. Alle reden om volgend jaar aan te sluiten.

Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: bureau Oosterhout, Europark 21 en 30 Wie op andere tijden aangifte wil doen kan telefonisch een afspraak maken. De politie is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via het nummer 0900 - 8844 en voor noodgevallen: 112.

Rijbewijs ingevorderd Een 23-jarige Dongenaar veroorzaakte vrijdagmorgen 10 augustus 2012 om 07.45 uur een verkeersongeval op de Berlagestraat in Dongen. Bij het maken van een bocht was hij op de weghelft van tegemoetkomend verkeer terecht gekomen. Er ontstond een aanrijding met een tegenligger, waarbij blikschade ontstond. Er was alcohol in het spel bij de 23-jarige Dongenaar. Om die reden werd hij gearresteerd. Hij blies een uitslag van 810 ug/l. Deze beginnend bestuurder was 2 jaar geleden ook al betrapt bij het rijden onder invloed. Hij kreeg proces-verbaal en is voorlopig zijn rijbewijs kwijt.

Dronken op gestolen snorfiets Agenten controleerden op zaterdag 11 augustus 2012 twee personen op een snorfiets. Dat gebeurde rond 01.30 uur op de Hoge Ham. De hoge snelheid van de snorfiets was aanleiding voor de controle. Op de gemotoriseerde tweewieler zaten twee personen. De 20-jarige bestuurder werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies bij de ademanalyse een uitslag van 280 ug/l. Zijn passagier (24) werd opgepakt en in verzekering gesteld op verdenking van heling. Het bleek namelijk om snorfiets te gaan die eind vorig jaar in Tilburg was gestolen.

Open Dag Thebe Dagverzorging in de Volckaert Thebe organiseert op vrijdag 24 augustus een Open Dag op de Dagverzorging in De Volckaert. Bezoekers zijn welkom van 10.30 tot 12.00 uur en kunnen uitgebreid kennismaken met de activiteiten. De dagverzorging is open op maandag, dinsdag en vrijdag en is bedoeld voor mensen die een indicatie krijgen. Daarover zal op de open dag informatie worden verstrekt. ‘Het gaat om mensen die beperkingen hebben op het gebied van sociale redzaamheid, bewegen en verplaatsen en het psychisch functioneren. Dat kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een Tia of een CVA. Er zijn veel factoren die meewegen bij de indicatie die wordt verstrekt door het CIZ’, vertelt Gemma Copal van Thebe. ‘Als een aanvraag goed wordt onderbouwd wordt er wel geindiceerd. Daar willen wij graag in medenken’. Door deelname aan de dagverzorging worden mantelzorgers ontlast. Deelname is te beschouwen als overbrugging naar mogelijke opname in een verzorging- of verpleeghuis. Het dagprogramma biedt een breed scala aan activiteiten, individueel of in groepsverband. Meer bijzonderheden zijn te vinden op de site: www.thebe.nl

Kijk op de site: www.swoddongen.nl voor meer informatie over activiteiten van de SWOD ‘We hebben goed geluisterd naar wensen van deelnemers’, zegt Leo Hessels, lid van de werkgroep. ‘Het is een hele klus om het hele programma rond te krijgen’. Maar dat is zeker gelukt. De 26 activiteiten waren verdeeld over twee weken. Er waren lezingen en creatieve activiteiten. Er kon een bezoek gebracht worden aan musea en verschillende bedrijven zetten hun deuren wagenwijd open. Er waren buitenactiviteiten en binnen viel ook heel wat te beleven. Veel vragen werden beantwoord. Hoe werkt de brandweer? Wat gebeurt er in het gemeentehuis? Wat heeft de nieuwe bibliotheek te bieden? En hoe maak je een levenstestament? De werkgroep kijkt met een goed gevoel terug. ‘Het waren mooie weken. Er waren veel deelnemers, maar er kunnen er best nog bij. We hopen volgend jaar nog meer mensen enthousiast te maken. Voor de kosten hoeven ze het niet te laten. We kun-

Dorpswandeling ‘s Gravenmoer Op zondag 19 augustus, staat de ‘Dorpswandeling ‘s Gravenmoer’ op de agenda. De gids neemt u mee naar de eeuwenoude dijkjes, het slagenlandschap en de pittoreske dorpskern. U ontdekt de historische grenslijn tussen Holland en Brabant, die weer zichtbaar is gemaakt. De wandeling begint om 11.00 uur. Vertrek vanaf het parkeerterrein van restaurant SED aan de Hoofdstraat 75 in ‘s Gravenmoer. De wandelingen duren ongeveer twee uur. Deelname kost € 2,- per volwassene. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie over gidswandelingen in de gemeente Dongen op www.dongen.nl (Wonen en leven, Vrije tijd).

Bedankt De werkgroep, bestaande uit leden van Stichting Welzijn Ouderen Dongen, Stichting Open Bejaardenwerk ’s Gravenmoer en Kath.Bond van Ouderen, bedankt u voor de medewerking aan de Zomeractiviteiten voor Senioren 2012 Het college van Burgemeester en Wethouders Tineke’s Tuin, Oosteind Het distributiecentrum, Ikea Oosterhout Melkveebedrijf Maasland Klompenmakerij Den Dekker, Dussen Textielmuseum te Tilburg W.Haanskorf en medewerkers restaurant SED IJzertijdboerderij Riet van Dongen Kuppens Gemeentehuis Dongen Museum de Koetserij, Raamsdonk Hertenboerderij de Zonhoeve,

Hulten De brandweer, Dongen Medewerkers bibliotheek Theek 5 Museum de Looierij, Dongen Wijnhandel van Iersel, Waspik Jeu de Boulesclub Dongen Acc.kant. HLB van Daal & Partners Goos Tuinbouwbedrijf Amercentrale Geertruidenberg Van Uitert machinefabriek, Dongen Sportpark de Leemputten, Rijen GFK Dongen Zorgboerderij Ora et Labora Ontmoetingscentrum Dr.Maassen bezorgers KBO Dongen persmedia


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 5

Gezien in Dongen

— weekenddiensten — weekenddiensten —

■ ARTSEN ■ TANDARTSEN ■ DIERENARTSEN ■ APOTHEKERS huisartsen Huisartsenpost Amphiaziekenhuis in Oosterhout (naast de hoofdingang) is op weekdagen geopend van 17.00 uur tot de volgende ochtend 08.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 08.00 tot 08.00 uur. Telefoon: 435000 WELZIJN OUDEREN DONGEN Aanmeldadres voor maaltijdvoorziening aan huis, personenalarmering, huisbezoek door ouderenadviseurs, etc. SWOD in De Volckaert. Openingstijden : werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur: 375 296. Maatschappelijk Werk Planetenstraat 25 5051 TS Dongen Telefoonnummer 0162-319331 Spreekuur maandag t/m donderdag van 08.30 - 10.30 uur Thebe Thuiszorg Organisatie voor thuiszorg, thuiszorgwinkel, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, voeding en dieet en personenalarmering. Voor alle diensten en vragen, dag en nacht bereikbaar(ook in het weekend) via: tel.0900-8122 (¤ 0,10/min) verloskundigen PRAKTIJK Luna Medisch Centrum Beljaart, Kloosterpad 13E. Alleen spreekuur op

afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen op het telefonisch spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.Telefoonnummer: 0162 312834 LEERGELD OOSTERHOUT E.O. Postbus 4903, 4900 CB Oosterhout e-mail: info@leergeldoosterhout.nl tel. 0162-458487 . BLOEDAFNAME Voor bloedafname bij de prikpost van Lijn2.net (St. Elisabeth en TweeSteden ziekenhuis) kunt u op dinsdag en vrijdag tussen 08:45 en 10:15 uur terecht bij Thebe, Planetenstraat 25 in Dongen.

Zie voor meer informatie: www.lijn2. net/prikposten. WONEN, ZORG EN SERVICE IN DE WIJK (WZSW) Dienstenservice voor 65+ers en mensen met een beperking. Cheques voor één uur dienstverlening kosten 5 euro. Voor afspraken: Ingrid Oosterling. tel. 0162 386556 (of 0162 314138) e-mail: wzsw@stichtingrichting.nl. Bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN Spreekuur: maandag t/m vrijdag van 8:30-10:30 uur Planetenstraat 25 5101 TS Dongen tel: 0800-3 65 65 65 www.jeugdengezindongen.nl DIERENARTSEN M.C. Verhagen, dierenarts voor gezelschapsdieren, Tamboerijnlaan 16, 5101 AM Dongen Tel. 317005 Inloopspreekuren: Ma tot en met vr 08.30 - 09.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur, ma,wo,vr 13.00 tot 14.00 uur. De medicijnbalie is geopend tijdens alle spreekuren en op ma, wo en vr van 09.00 tot 12.00 uur. 18/19 augustus J.C. Schmidt, Torenstraat 21, Oosterhout 0162-427422 Dierenartsen Dier en Dongen Hoge Ham 106, Dongen. Tel: 0162-325555) Spreekuur volgens afspraak. Vrij inloop spreekuur maandag, woensdag, vrijdag 18.00u19.00u en maandag t/m vrijdag 13.30u-14.00u. DAP de Kloostersticht (Dierenarts Sueters) is gesloten. Voor lopende zaken en spoedgevallen kunt u terecht bij Dierenartsen Dier en Dongen. Dierenkliniek Procureurweg Dierenarts E. Vettorato . Ma.t/m vrij. volgens afspraak tussen 08.30 en 19.00 uur. Ieder weekend dienst met spreekuur volgens afspraak op zaterdag en op zondag tel. 376470

De Looierij inspireert Jan van Lisdonk

Opening tentoonstelling: ‘Watercyclus’ Op zaterdag 18 augustus vindt om 10.30 uur, in museum De Looierij, de opening plaats van de tentoonstelling ‘Watercyclus’, gemaakt door Jan van Lisdonk. Zoals bekend is het museum gevestigd in een oude leerlooierij uit 1890, en richt zich hoofdzakelijk op het looien van leer in het begin van de vorige eeuw. Tevens wordt kunstenaars de mogelijkheid geboden om de inhoud van het museum en/of Dongen te vertalen in de kunst. In dat kader wordt vanaf 18 augustus werk getoond van Jan van Lisdonk.

“Ik heb mij laten inspireren door de geur. ‘De geur van het verleden’ is dan ook een verwijzing naar het eeuwenoude looiproces. De installaties zijn speciaal afgestemd op de schitterende architectonische ruimtes en de bijzondere sfeer van de oude

Zo het zit er weer op. Heel lang kijk je er naar uit en dan is het weer voorbij. U denkt vast dat ik het over de Olympische Spelen hebt. Dat zou natuurlijk kunnen, want ook dat is een feit, maar ik heb het toch echt over de vakantie. Lang hebben we getwijfeld of we zouden gaan en toen het duidelijk werd dat dat het geval was, vroegen we ons af wat we zouden gaan doen. Verre reizen is voor ons geen optie en Nederland kennen we op ons duimpje. Toegegeven er zijn een paar plekken waar we nog wel heen willen, maar dat hoeft niet perse in de vakantie. Het werden twee prima, niet alledaagse locaties, in buurland Duitsland. Niks Berlijn, geen bergen en dalen, maar twee heerlijke plekken, waar een mens lekker kan genieten van zijn/haar welverdiende vakantie. Als je het dan , al dan niet gewenst, rustig aan doet dan zijn boeken wat ons betreft een must. De stapel bevatte van alles en nog wat. De nieuwste van Leon de Winter, een historische roman, een antropologisch verhaal en enkele lekkere ‘weglezers’ verwisselden van gebruiker. De een worstelde zich door het ene boek terwijl de andere het in een adem uitlas. Ondertussen waren de weergoden ons gunstig gezind, zodat we elke dag van onze vakantie lekker buiten hebben kunnen eten. Niet dat dat het allerbelangrijkst is, maar zoiets bepaalt wel de sfeer. Bij uitrusten hoort ook geen wekker en zeker geen agenda vol leuke verplichtingen. Leven van dag tot dag, na het ontbijt niet meteen in de benen, maar rustig kijken wat de rest van de dag gaat brengen. Een museumbezoek, een beetje shoppen, of misschien een plons in het zwembad. Ja dat allemaal maar niet allemaal gepropt in een dag. Saai? Welnee, ik ben niet zo ontspannen genoten van mijn vrije tijd. Maar aan alles komt een eind. Het werkzame leven is weer begonnen en ik realiseer me dat ik nog wel een aantal jaartjes mag (of moet!?). Een ding is zeker. Het wordt een uitdagende periode. Dit weekblad ondergaat binnenkort een metamorfose en dat heeft natuurlijk ook voor ons enige consequenties. Bij voorbaat wil ik gerust (of misschien ook teleur) stellen. Wij worden daar wel persoonlijk, maar niet fysiek in betrokken. Wij blijven onszelf, wat u daar ook van mag vinden, trouw. Het weekblad krijgt met ingang van 6 september een nieuw formaat en een nieuwe uitstraling. Werk aan de winkel dus. Het is dus extra fijn dat ik goed ben uitgerust!

Leden Dongens Mannenkoor schrijven boekje

De fascinatie voor de oerelementen, aarde, vuur, lucht en water spelen een belangrijke rol in het werk van Jan van Lisdonk. Het is ook om die rede dat hij kiest voor de titel van deze tentoonstelling: ‘Watercyclus’ In ’t Nieuwe Nathuis zijn foto’s te zien van diverse installaties die gemaakt zijn voor de kunstmanifestaties ‘Kunstleer’ 2000 en ‘Special Occasions’ 2003. De installaties zijn op een dusdanige manier gefotografeerd dat ze ‘nieuwe’ autonome beelden vormen. Ook wordt er een aantal ‘mixed media’ tentoongesteld, die zijn opgebouwd uit diverse materialen, zoals bewerkt leer, wet blue, onderdelen van walkvaten, foto’s uit de leerindustrie, etc.

Uitgerust

‘Gedichten en proza. Geregelde en ontregelde onzin’. Dat is de titel van het boekje dat Jo Roovers en Gerard Savelkous hebben geschreven. Of eigenlijk: Jo Roovers schreef en Gerard Savelkous maakte de tekeningen. leerlooierij van Van den Assem in de Heuvelstraat”, aldus Jan van Lisdonk De tentoonstelling is tot en met 28 oktober te bezichtigen. Voor de meest actuele openingstijden is het handig om de website te raadplegen: www. delooierij.nl

Origineel en goed

Het resultaat mag er zijn. De heren zijn er dan ook trots op. De gedichten gaan over alledaagse dingen, zaken die je ‘gewoon op straat’ tegen kan komen. En dat alles met een gezonde dosis humor, een kwinkslag en een dubbele bodem. Iedereen kan zich erin herkennen, vinden de twee leden van het Dongens Mannenkoor. Het boekje kost € 9,50 en is te bestellen via het e-mailadres van Gerard: gsavelkouls@hetnet.nl of van Jo: jo.roovers@kpnplanet.nl. Telefonisch bestellen kan bij Jo Roovers: 0162312982, Gerard Savelkous: 0416313391. Ook ligt een aantal exemplaren bij Bruna aan de Hoge Ham.

De hele schoolvakantie hebben heel wat jongeren zich vermaakt met het vissen aan de vijver bij de Ed Hoornikstraat (Dongen). Elkaar blijvend enthousiast makend om ook te komen vissen, wordt het alsmaar drukker en heeft Dongen inmiddels een groot en enthousiast jeugdig visserspubliek. Overigens ook dankzij de fanatieke jeugdafdelingen van de Dongense en ’s Gravenmoerse visverenigingen. Dat de jeugd echt niet allemaal achter de playstation zit, maar in groten getale langs de waterkant is te vinden, vindt ook de redactie een plaatje waard!!

Vier generaties Verhagen

De kleine Moses is geboren maart 2012, en de vierde in de rij van het mannelijk geslacht, met steeds 30 jaar leeftijdsverschil. Zijn vader Marijn is 30 jaar. Opa Gerret is 60 jaar, en overgrootvader Kees, vroeger boer op Zorghoeve Ora et Labora, is nu 90 jaar.

Gezocht: mensen met een lage rughernia De afdeling Medische Besliskunde van het Leids Universitair Medisch Centrum is op zoek naar vrijwilligers die een lage rughernia hebben of hebben gehad. Is deze diagnose het afgelopen jaar bij u gesteld? Dan kunt u deelnemen aan een online vragenlijstonderzoek. De onderzoekers willen hiermee te weten komen óf u samen met uw arts heeft gekozen of gaat kiezen, voor behandeling van uw lage rughernia, en wat u belangrijk vindt bij deze keuze. U kunt de vragenlijst via internet invullen. Als dank voor uw deelname ontvangt u een VVV bon van €10,-.

LEER BRidgEN

...een fascinerende nieuwe hobby! ♣ ervaren docent ♠ moderne methode

Bel: 076-5656040

Meer informatie Bent u 18 jaar of ouder, beheerst u de Nederlandse taal en wilt u meewerken aan dit onderzoek of wilt u meer informatie, neem dan contact op met: Mevr. S.N. Hofstede, e-mail: disc@ lumc.nl of tel. 071-5265797.

v e r z e k e r i n g e h y p o t h e k e p e n s i o e n e b u d g e t c o a c h i n b e d r i j f s c o n s u l t a n c

n n n g y

tel: (0161) 451 720 www.roelandsverzekeringen.nl

BRUIJNS UITVAARTVERZORGING Voor alle verzekeringen en geloofsovertuigingen

‘Dienstbaar zijn in een persoonlijke situatie’ Antoine Bruijns - Uitvaartondernemer

Tel. 0162 - 457775 (dag en nacht)

Kantoor: Prins Frederikstraat 1-3 4901 LV Oosterhout info@bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

Vol levenslust en overlopend van goede bedoelingen, heb jij je eigen eenzame strijd gestreden. Bedroefd, maar ook dankbaar dat haar verdere pijn bespaard is gebleven, laten wij u weten dat na een kortstondige ziekte is overleden mijn vrouw, onze zorgzame mam en lieve oma

Riet TimmermansHeesters echtgenote van

Langs deze weg willen wij iedereen hartelijk bedanken voor de vele felicitaties, kaarten, bloemen en cadeaus bij de viering van ons Gouden Huwelijksfeest. Het is een onvergetelijke dag geworden.

Ad Timmermans Zij overleed in de leeftijd van 52 jaar.

Louis en Cor Siemons

Dongen: A.W.C. Timmermans Mazzel Dongen: Michel en Joyce Glenny Jeanno Geldrop: Wesley en Natasha Roan 12 augustus 2012 Julianastraat 39, 5104 ER Dongen U kunt afscheid nemen van Riet in het uitvaartcentrum van DELA, Groenstraat 14a te Dongen, op woensdag 15 augustus en donderdag 16 augustus van 18.00 tot 18.30 uur. De crematieplechtigheid wordt gehouden op morgen vrijdag 17 augustus om 10.00 uur in Aula 2 Atrium van het crematorium, Karel Boddenweg 5 te Tilburg. Samenkomst in de ontvangkamer van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren. Mochten wij u door de omstandigheden vergeten zijn een rouwbrief te sturen, gelieve deze aankondiging als zodanig te beschouwen.

Bedroefd, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend, delen wij u mede dat, geheel onverwacht, van ons is heengegaan onze broer en oom

Thom den Boer

Te huur: 3 kamer appartement met luxe afwerking en groot dakterras in het centrum van Dongen. € 800,- p/mnd. Excl service kosten. Info 0654933996

Overdekte Vlooienmarkt Za. 22 Sep + Zo. 23 Sep Za. 03 Nov + Zo. 04 Nov FEIJENOORDSTADION Beide dagen van 10-16u INFO: 06-53.777.967

HERBALIFE: afslanken, gezond ontbijt en meer energie. Persoonlijke begeleiding. Bel Maja Seelen, tel. 0161-226499 / www.fit4ever.nu.

KEUKEN RENOVEREN! Uw oude keuken weer als nieuw • fronten • apparatuur • aanrechtblad • accessoires Gratis advies aan huis AD VAN DER STEEN keukens Julianastraat 103 – Rijen Tel 0161-227069 Bezoek onze showroom www.advandersteen.nl Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362 Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

Vaarbewijs halen!!!!! Cursussen, vaarbewijs 1, vaarbewijs 2 en ook marifonie starten binnenkort weer in het Dongemond College te Raamsdonksveer. Info: S.A.W. tel. 024-3581836 of 06-22525998. E-mail: info@vaarschoolsaw.nl Stoffeerderij van Hoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvende offerte 06-19748242

Regelmatig krijgen wij via inruil FIETSEN EN BROMFIETSEN met 3 mnd. garantie. Informatie? Hapers Tweewielers: Kerkstraat 51, Gilze. Tel. 0161-452642. PARKETVLOER opnieuw schuren en behandelen v.a. 16,50 Euro per m². Tel. 06-53138151 DONDERS PARKET ONDERHOUD www.mooievloeren.info

PAGINA 6

Plus 40Relatie Voor discrete en betrouwbare relatiebemiddeling tQFSTPPOMJKLFCFNJEEFMJOHFODPBDIJOH tHSPPUCFTUBOETJOHMFTUVTTFOEFFOKBBS tMBOEFMJKLOFUXFSLSFHJPOBMFNBUDIFT tBBOHFTMPUFOCJKEF#&3 tIVJTCF[PFLNPHFMJKL

Diana Brakkee | www.40plusrelatie.nl | tel: 0162-693419

Verse FRAMBOZEN, aardbeien, bramen, rode en blauwe bessen Elke vrijdag van 09.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 08.30 – 15.00 uur. VOF de Goeije Kroon Fam. Peeters, Breedstraat 14, 5105 AE Dongen 06-24583818 • www.degoeijekroon.nl

Dames - Heren - Kinderen Alle dagen knippen voor maar 10 euro! Kleuren vanaf 25 euro Permanenten 45 euro

Openingstijden: di. - vrij.: 09.00-18.00 uur zaterdag: 09.00-14.30 uur

Kajela Kapsalon Fazantenweg 2, 5106 RC Dongen Tel. 0162-313205 Bel even voor een afspraak.

Bel de gratis KWF Kanker Infolijn 0800 - 022 66 22 Al uw persoonlijke vragen over kanker persoonlijk beantwoord

in de leeftijd van 60 jaar. Lia en Ad Mark en Jacolien Peggy en Tim Manon en Jeroen, Evi Gerard Mari Antoon en José

Vaarbewijscursus start sePteMber

Breda, Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Willemstad. OOk sPOedcursus OP 2 zaterdagen yachtconsult.com 0165-546707

Tilburg, 13 augustus 2012 Corr. adres: Beethovenstraat 44 5102 XB Dongen Thom is overgebracht naar het uitvaartcentrum, Groenstraat 14a te Dongen.

De veelzijdige vakman voor al uw grote en kleine klussen! Dakkapellen Timmerwerk Sanitair Dakramen Vloeren leggen Onderhoud Isolatie Verbouwen En meer….

Rob Hoosemans Adriaan Swaenstraat 8 4931 RH Geertruidenberg Tel: 0162-463305 Mob: 06-14066815 Email: r.hoosemans@klussenier.nl Website: www.klussenier.nl

De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 18 augustus om 10.15 uur in de H. Laurentiuskerk, Gasthuisstraat 1 te Dongen, daarna begeleiden wij Thom naar zijn laatste rustplaats op de Centrale Begraafplaats De Kremer, Groenstraat 14a te Dongen. Gelegenheid tot schriftelijk condoleren voor aanvang van de dienst. Iedereen die zich betrokken voelt is van harte welkom.

Op zoek naar iets nieuws na de vakantie? Kijk op de site voor onze praktijken. http://www. spiritueeldongen.nl Ook voor het Spiritueel Café!

Wegens verhuizing totale leegverkoop van allerhande art lokatie pastoorbressersstraat 16 18 augustus tijdvak 10.00/15.00 uur

Vlooienmarkt

BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl

Van 10 tot 17 uur. Kraamhuur: 0161-456291 Adres: Ringbaan Zuid - 5026 PC Tilburg

www.dierenpensiondewildert.nl zorgt voor al u honden en katten tijdens de vakantie. Met zeer grote speelweides!!! Ook voor dagopvang. tel. 0161496515

Vakkundige en snelle reparaties aan uw koelkasten, diepvriezers, wasmachines en drogers enz. W. v.d. Heijden, Stationsstraat 62, 5121 EE Rijen. tel. 0161222849. Ook verkoop van huishoudelijke apparaten.

Schilderwerk ? Buiten gewoon goed , ook in binnenwerk !! Bel voor Gratis advies en offerte : Gerrit Kooijman Schilderwerken . (sinds 1964 ) Tel. 0162-684282 Mail : ger.ko@ziggo.nl

Caravans/Campers gevraagd! Altijd 70 caravans op voorraad!

Kleinschalig bedrijf www.abc-goud.nl Kleinschalig bedrijf met een vriendelijke met een vriendelijke = hoogste prijs prijsstelling

Willem ii-stadion zondag 19 augustus tilburg

Bestrijding nodig van: Wespen, Vliegen, Vlooien, Houtworm of andere Plaagdieren? Bel naar: A. Wijnen Ongediertebestrijding 013-5159912

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!

prijsstelling Persoonlijk Inkoop Persoonlijk GoudRespectvol _ Zilver _ Munten Respectvol Integer Bestek Integer Aandacht Aandacht 15 jaar ervaring Legitimatie verplicht! 15 jaar ervaring Nazorg Nazorg 076-5872910

de helpende hand als een dierbare wegvalt de helpende hand als een dierbare wegvalt

0162 0162 -- 31 31 24 24 35 35

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

Glasvezel in Dongen

De vernieuwingen in digitale wereld ontwikkelen zich zo snel dat de huidige technische infrastructuur aan vernieuwing toe is, en dan met name de verbindingen. Momenteel wordt internet, telefoon en televisie via een koperdraadverbinding doorgegeven. Die verbinding is beperkt in de capaciteit. Glasvezel heeft die beperking niet en is de oplossing voor de toekomst. Glasvezelkabel is samengesteld uit zeer dunne glazen vezels. Daarmee kunnen laserlichtsignalen van de ene kant van de vezel, worden getransporteerd naar de andere kant van de vezel. Dat gebeurt met de snelheid van het licht over grote afstanden. Dataoverdracht vindt plaats door het kort achter elkaar aan en uitschakelen van het laserlicht dat wordt ontvangen door een ontvanger. Voor specifieke bedrijfsmatige eisen (grote hoeveelheid data, hoge mate van veiligheid) wordt Darkfiber gebruikt; dat is ‘n één op één belichting van glasvezel. Bij samenwerking van de gemeente Dongen met de gemeente Tilburg op het gebied van bijvoorbeeld systeembeheer, is belangrijk dat er sprake is van zowel een hoge snelheid van data-transport als een hoge garantie op veiligheid. Voor onze inwoners kan op een andere manier gebruik worden gemaakt van glasvezel: Fiber to the Home (FttH). Toepassingen: meerdere aansluitingen tegelijk aan woningen, straten en gebieden. Aan Darkfiber hangt een hoger prijskaartje dan aan FttH. Woon-, industrie-, buitengebied Er zijn thans ontwikkelingen gaande waarbij woongebieden en industrieterreinen worden voorzien van glasvezel. Nu al blijkt dat er veel meer vraag is naar het ontsluiten van diensten dan momenteel wordt aangeboden. De marktpartijen spelen daar handig op in, zodat hoge prijzen betaald moeten worden. Daarnaast ontstaan er problemen met de buitengebieden die veelal niet of tegen een hogere prijs aangesloten kunnen worden. Maatschappelijke toepassingen De technologische ontwikkelingen gaan in een dermate rap tempo dat verwacht mag worden dat binnen afzienbare tijd breedband glasvezel een must is. Diensten via glasvezel voor maatschappelijk nut zullen toenemen. Denk hierbij aan: onderwijs op afstand, zakelijke dienstverlening, energie, telewerken, cultuur, sport en religie. Denk daarbij ook aan beeldverbindingen voor zorg op afstand, beveiliging van objecten en straten of bepaalde delen van een woonwijk. Ook kan met glasvezel de sociale cohesie worden bevorderd door bijvoorbeeld ouderen en alleenstaanden te betrekken bij maatschappelijke activiteiten in hun leefomgeving. Toekomst Andere mogelijkheden lijken futuristisch, maar het is slechts een kwestie van tijd of ze komen er aan. Zoals: vanuit elke locatie in Nederland of zelfs daarbuiten camera’s bedienen, de verwarming voor de woning hoger of lager te zetten, het licht in de woning aan of uitzetten en koffiezetten zodat bij thuiskomst alles is geregeld wat het gezin of bedrijf wenst. Kern/buitengebied De marktpartijen spelen een dominante rol. De breedband glasvezel wordt vooral aangeboden in de kernen van gemeenten. De buitengebieden worden om prijstechnische redenen buitenspel gezet waardoor ze feitelijk in een (digitaal) maatschappelijk en sociaal isolement terecht komen. Het is de eigenaar van de breedbandglasvezelkabel, die bepaalt welke diensten, tegen welke prijs er worden aangeboden en worden toegelaten. Hierop is door ruim 30 gemeenten het Breedband Manifest Brabant opgericht. De gemeente Dongen heeft dit manifest vorig jaar ondertekend. Breedband Manifest Brabant Het doel van het Breedband Manifest Brabant (BMB) is dat een nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk het karakter heeft van een openbare nutsfunctie. Dat wil zeggen: open, veilig, transparant, laagdrempelig, voor iedereen en vrij toegankelijk. De gedachten gaan uit naar het oprichten van een (provinciale) coöperatie waarbij het eigenaarschap in eigen handen komt. Hierdoor wordt het mogelijk tegen concurrerende prijzen een snelle en betrouwbare breedband

glasvezelverbinding tot stand te brengen. Vanuit dit manifest is aan de deelnemende gemeenten het advies gegeven binnen hun gemeenschap de boodschap af te geven dat deze ontwikkelingen gaande zijn. Doel daarbij is dat de marktpartijen terughoudend gaan reageren en niet via lucratieve aanbiedingen de kernen gaan lokken voor hun initiatieven en daarmee de buitengebieden buiten spel zetten. Dit onderwerp is door vertegenwoordigers van het manifest onder de aandacht gebracht bij de bestuurders van de provincie. Daar wordt momenteel een notitie uitgewerkt waarin de mogelijkheden worden aangegeven. Het onderwerp staat inmiddels ook op de agenda van de Europese Unie. Initiatiefgroep Na ondertekening van het manifest is in de gemeente Dongen een initiatiefgroep opgericht met de volgende deelnemers; • ‘s Gravenmoer (Karel de Geus), • Klein Dongen-Vaart (Kees de Jong ook namens ZLTO), • Onderwijs (Sjaak van Wandelen) • Stichting Richting (Frank van de Wijngaarden) • Dongense Sportfederatie (Marcel van Hattum) • VOCD(Rene van Loon) • Vieya en Slagenland (Norbert Broers), • de gemeente Dongen wethouder Bas Evegaars en Frie Aarts. Deze initiatiefgroep gaat via een landschapsverkenning onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de gemeente Dongen. Hiervoor is inmiddels een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor de initiatiefgroep. Diverse instanties met ervaring op het gebied van glasvezel hebben een presentatie gegeven over

PAGINA 7

de mogelijkheden, valkuilen en aandachtsgebieden. Het uitgangspunt is om aansluiting te houden met de initiatieven van Breedband Manifest Brabant. BMB zal vorm moeten gaan geven aan de organisatie van dit onderwerp en als het kan aansluiting zoeken bij provinciale en mogelijk Europese initiatieven. Vanuit een mogelijke coöperatieve organisatie zal duidelijk worden welke rol de gemeenten hierin kunnen gaan innemen. Glasvezel in Dongen De ervaring van andere gemeenten leert dat het verstandig is om de inwoners van onze gemeente te informeren op het moment dat er ook daadwerkelijk iets te melden is. Pas dan kunnen onze inwoners een objectieve keuze maken voor het aangaan van een contract met een leverancier. In de wijk de Beljaart is nu volgens de gangbare regelgeving vergunning verleend om glasvezel uit te rollen. Sinds 8 november 2012 is begonnen met de werkzaamheden. De bewoners van fase 1 en 2 van de Beljaart hebben in oktober 2011 folders ontvangen waarin hen een aanbod wordt gedaan. Naar verwachting zal later dit jaar, bij het aangaan van een contract duidelijk worden welke televisiezenders van welke leverancier geleverd kunnen worden. Of dit beter, slechter, goedkoper of duurder is dan het huidige aanbod zal dan moeten blijken. Uiteindelijk heeft de inwoner wel zelf de keuze en kan hij/zij altijd terug, al heeft dat wel consequenties zoals het omzetten van bijvoorbeeld het e-mailadres. Zeker is wel dat voor de extra (maatschappelijke) diensten zoals hiervoor genoemd, veelal de hoofdprijs betaald zal moeten worden. Bij deze vorm ontbreekt de invloed op de prijs en worden onze buitengebieden (voorlopig) buitenspel gezet. Wat de gemeente en de initiatiefgroep betreft komt er zo snel mogelijk glasvezel in Dongen. Belangrijk daarbij is het aanbieden van maatschappelijke diensten en het meenemen van de buitengebieden. de hoop is gevestigd op positieve ontwikkelingen van de provincie en het Breedband Manifest Brabant, waarbij het vertrekpunt is een coöperatieve aanpak.

Van een goed ontbijt, heb je de hele dag profijt Vooral voor schoolgaande kinderen is het belangrijk om goed en rustig te ontbijten. Hun laatste maaltijd is tenslotte al zo’n twaalf uur geleden. Als kinderen een langere periode met een lege maag rondlopen, kunnen zij onrustig worden en is hun concentratie minder. Bovendien voorkom je door te ontbijten dat je kind tussendoortjes gaat eten. Deze bevatten meestal weinig vitaminen en mineralen en veel vet en energie. Dit kan weer een negatief effect hebben op het gewicht van het kind. Enkele tips: Sta op tijd op dan hoef je niet te stressen. De sfeer aan tafel wordt hierdoor vanzelf rustiger. Zorg voor een leuke gedekte tafel. Dek de tafel eventueel al de avond van tevoren. Drink halfvolle melk of sinaasappelsap bij je ontbijt. Volle melk remt de eetlust. Varieer met het broodbeleg en de broodsoorten. Ook pap, muesli of ontbijtgranen zijn een prima ontbijt. Kinderen eten vaak meer als het ‘anders’ is. Geef zelf het goede voorbeeld. Kinderen nemen de leefstijl van hun ouders over. Meer tips of informatie over opgroeien en opvoeden? Centrum Jeugd en Gezin Dongen, www.jeugdengezindongen.nl tel 0800-3 65 65 65 (gratis) Inlooppunt: Planetenstraat 25 (ma t/m vrij 8.30-10.30 uur)

Praat op 5 september mee over een nieuwe Cammeleur!

Tekstballonnen kondigen discussieavond aan Heeft u ze allemaal al gezien in Dongen? Sinds kort hangen er op diverse plekken in de gemeente 20 tekstballonnen. Daarop staan spreuken die verwijzen naar de discussieavond over ‘een nieuwe Cammeleur’ op woensdag 5 september aanstaande. Enkele voorbeelden van de spreuken zijn: ´In een nieuwe Cammeleur is ruimte voor praatjesmakers´ ; ´In een nieuwe Cammeleur blaas ik een partijtje mee´ en ´In een nieuwe Cammeleur ontdekt mijn opa de iPad´. De spreuken bieden gespreksstof voor de bijeenkomst op 5 september. Op www.dongen.nl vindt u ze allemaal. Vanaf volgende week zult u ook stickers met spreuken tegenkomen. Ontmoetingsplek Op de plek waar nu De Cammeleur staat wil de gemeente samen met Woningcorporatie Vieya een ontmoetingsplek creëren, met ruimte voor de bibliotheek, voor (verenigings) activiteiten en evenementen, maar ook gewoon voor een kop koffie en een goed gesprek. Wat vindt u belangrijk in zo’n ontmoetingsplek? Nu is het stadium bereikt dat er keuzes gemaakt moeten worden voor de komende tientallen jaren. De gemeente en Vieya hebben nog niet alle antwoorden; daarover willen zij eerst keuzes maken, samen met de inwoners. Kom daarom op woensdag 5 september 2012 naar De Cammeleur en laat uw mening horen! Toekomstbestendig De huidige Cammeleur ligt op een mooie locatie, maar voldoet niet meer aan de eisen die de gemeente de komende jaren aan een accommo-

datie stelt. Een studie heeft uitgewezen dat verbouwen erg duur zal zijn. Daarom komt er op de locatie van de huidige Cammeleur een nieuwe accommodatie. Ondanks de tijd waarin financiën teruglopen, wordt het wel een toekomstbestendig gebouw, waar alle Dongenaren gebruik van kunnen maken. Programma van Eisen De keuzes die u gaat maken en de ideeën die u inbrengt, zijn de basis voor een Programma van Eisen (PvE) voor de nieuwe accommodatie. Als dit PvE klaar is, dan is duidelijk welke activiteiten in een nieuwe Cammeleur plaats gaan vinden en wie, naast de bibliotheek, de gebruikers zullen gaan worden. Het PvE is de basis van de toekomstige plannen en de eerste stap naar de daadwerkelijke bouw. Welkom Alle Dongenaren zijn van harte welkom op de discussieavond op 5 september in de Cammeleur. Nu is het moment om uw stem te laten gelden: wat wilt u dat terugkomt op de plek van de huidige Cammeleur? De avond wordt geleid door de Brabantse Bourgondiër en entertainer Gerard Korthout. Hij zal op ludieke en sfeervolle wijze ernst en humor met elkaar verbinden en de rode draad samenvatten. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

GGD onderzocht gezondheid van jongeren door Ton Zinger De GGD heeft in 2011 een onderzoek uitgevoerd naar de gezondheid van jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Er werden 657 vragenlijsten verstuurd, waarvan er 348 werden ingevuld. Een percentage van 53%, iets boven het gemiddelde. Het rapport dat door de GGD werd gepubliceerd bevat informatie van alle tot de regio ‘Hart van Brabant’ behorende gemeenten en de specifieke gegevens van de Dongense situatie. Tevens vergelijkt de GGD in deze rapportage de actuele gegevens met de cijfers uit het vorige onderzoek uit 2007. Enigszins verontrustend zijn de cijfers over voedingsgewoonten en overgewicht. Hier ligt op het vlak van voorlichting en begeleiding nog een belangrijke taak, welke kan worden ondergebracht in het onlangs opnieuw opgestarte JOGG-project. Van de ondervraagde jongeren geeft 63% aan zich een beetje tot erg somber te voelen, terwijl 17% zelfs aangeeft zichzelf psychisch ongezond te vinden Ondanks dat deze cijfers niet veel afwijken van de regio cijfers en de bevraagde doelgroep in een vaak wat lastige opgroeifase zit, zijn deze percentages erg hoog. Opmerkelijk zijn ook de gegevens over het alcoholgebruik en het feit, dat 59% van de ouders in Dongen het goedvindt, dat hun kinderen al op jonge leeftijd drinken. Dit percentage wijkt nadelig af ten opzichte van de regionale cijfers. Verder voelt ruim 1 op de 4 kinderen zicht wel eens onveilig en is ongeveer hetzelfde

aantal de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van ongewenst gedrag. In positieve zin is het opvallend te noemen, dat in Dongen ten opzichte van de regio- zich significant meer jongeren inzetten voor vrijwilligerswerk. Meer gegevens en vergelijkingen tussen andere gemeenten en Dongen zijn terug te vinden op de websites: www.regionaalkompas.nl en www.gezondheidsatlas.nl

Parketvloer Opnieuw schuren en behandelen vanaf €16,50/m2. Tel. 06-53138151 www.mooievloeren.info

Donders Parket onderhoud


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 8

Familie Joore wint waardecheque van 1500 euro van Goodflooring Ook deze keer namen veel lezers van de Woonkrant deel aan de prijspuzzel. Niet onlogisch, want het Veerse bedrijf Goodflooring (de beste keuze in vloeren) had in samenwerking met Uitgeverij EM. de Jong een waardecheque van maar liefst 1500 euro beschikbaar gesteld. van 11.00 tot 16.00 uur en van maandag t/m vrijdag op afspraak´. In de showroom van Goodflooring ontving de familie Joore afgelopen dinsdag, als winnaars van de puzzel in de Zomerkrant, de waardecheque van 1500 euro uit handen van Wim van Alphen van Goodflooring en Elma de Wild, bladmanager van De Langstraat.

foto Toon Siemons Goodflooring is gespecialiseerd in PVC vloeren, PVC-click laminaat en laminaat. Goodflooring-directeur Wim van Alphen vertelt verder over het zeer ruime assortiment: ´We leveren spraakmakende vloeren, met oog voor detail, kleuren die u zoekt en de sfeer die u wenst; zakelijk, intiem, warm, creatief, gastvrij en/of uitnodigend. Allemaal gebaseerd op natuurlijke materialen zoals diverse soorten hout, steen en metaal. In tegenstelling tot hout, plavuizen en laminaat kunnen kunststofvloeren in flats en appartementen gelegd worden dankzij de geluidisolerende eigenschappen. Onze ruime showroom aan het Lissenveld is elke zaterdag geopend

Rommelmarkt Musis Sacrum Op zondag 2 september aanstaande organiseert Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum weer haar jaarlijkse Tweedehands- cq Rommelmarkt in en om het verenigingsgebouw aan de Julianastraat 122. Bruikbare spullen en gebruiksvoorwerpen kunt u inleveren. U kunt deze tijdens openingstijden (repetitietijden) via de achterzijde van het gebouw afleveren. U kunt eventueel ook contact opnemen met Kees Jacobs (06-54366246). Witgoed, kleinmeubelen en pc-apparatuur worden niet ingenomen. Overige producten voor ‘een tweede ronde’ zijn van harte welkom. Steun onze vereniging en kijk even bij u op zolder of in de schuur dan wel garage voor overtollige spullen. U bent blij dat u er van af bent, de koper is blij en wij hebben een geslaagde rommelmarkt!

Het zal voor de prijswinnaars niet gemakkelijk zijn de cheque op de juiste manier te verzilveren, want de keuze bij Goodflooring is werkelijk enorm. Voordeel is wel dat de talloze vloeren in de showroom op een duidelijke manier te zien zijn. Ook de service is uitstekend, want klanten beoordelen Goodflooring gemiddeld met een 9,2!

Mooie plaatsen voor Désirée Emmen Woensdag 8 augustus ging Désirée van start in Zeeland op de zeetocht Dishoek – Zoutelande. De dames en de heren werden tegelijk weg gestart om 19.10 uur. ‘Het werd een zware tocht, geen stroming mee en wind tegen, maar het was een mooie training’, zei Désirée achteraf zo vlak voor de Kanaaloversteek. Désirée kwam als 4de all in binnen en als 1ste bij de dames. Vrijdag en zaterdag was Désirée weer aan het werk in Renesse om zondag 12 augustus weer in Vught aan de start te verschijnen. Als eerste ging Désirée van start op de 1km vrije slag dames. Na een mooie start pakte Désirée een 3de plaats. Later op de dag ging Désirée nogmaals van start op de 1km masters en hierop pakte ze all in de 1ste plaats. Daarna kon de reis naar Engeland beginnen. Na de treintunnel was het maar een half uurtje rijden naar Kingsdownpark waar de overige Dutch Ladies al waren gearriveerd. Na een goede nachtrust stond er op maandagmorgen een gezellige training in de zee en nog wat andere activiteiten. Inmiddels is bekend dat de dames starten op dinsdagmorgen 8.30 uur Engelse tijd dus bij het drukken van deze krant zit te oversteek er inmiddels op. Later meer hierover.

Galerie Levens-Kunst toont werken van Franka Müller Jabusch en Carolien Ackermans

Feestelijke Opening expositie ‘Aan-Geraakt Van 16 augustus t/m 5 oktober toont Galerie Levens-Kunst werken van Franka Müller Jabusch en Carolien Ackermans. Deze expositie met als titel ‘Aan-Geraakt’wordt op 19 augustus om 15.00 uur feestelijk geopend door collega-kunstenaars Wilna van den Heuvel en Karen Wessels. De werken van Franka Müller Jabusch getuigen van kracht en durf. In deze expositie een keuze uit de enorme hoeveelheid werk, die zij achterliet na haar overlijden in 2011. In haar surtouches gaan schilderen en fotografie op een mysterieuze manier samen, een techniek die zij zelf ontwikkelde. Ze hield van experiment en spel. Menig toeschouwer werd al geraakt door haar werk. Carolien Ackermans heeft de laatste jaren het metaal verruild voor steen. In haart sculpturen zoekt zij naar zachte lijnen. Door het polijsten haalt zij het binnenste naar de opppervlakte van de steen die ze heeft vormgegeven. Wilna van den Heuvel, die heeft samengewerkt met Franka Müller Jabusch, zal tijdens deze opening een korte toelichting geven op het leven en werk van deze kunstenares. Karen Wessels van ‘Smart in Communication’, zei meteen Ja toen Carolien haar vroeg om te spreken tijdens deze opening. ‘Ik had haar werk vorig jaar al eens gezien. Het viel me direct op. Mooie lijnen in prachtige kleuren steen’, aldus Wessels. Iedereen is van harte uitgenodigd voor de opening van deze expositie, waaraan de Dongense kunstenares Conny Mahieu kleurig keramiek toevoegt. De Galerie is geopend op donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur Zaterdag en zondag 18 en 19 augustus en zaterdag 8 september van 13.00 tot 17.00 uur en zondag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur St Josephstraat 119 5104 EC – Dongen www.levens-kunst.nl info@levens-kunst.nl Voice Irene

‘Zing met ons mee’ De vakantie zit er weer bijna op. Iedereen heeft op zijn eigen manier genoten van een welverdiende vakantie maar er moet weer gewerkt worden. Voor Voice Irene betekent dit dat de repetities 20 augustus weer gaan beginnen.

Op dit moment zijn wij druk bezig om wat Ierse liederen in te studeren o.a. Kitty of Coleraine en Far away. Het Toch maar (ver-)bouwen dan? Heden gevestigd in Dongen is de bedoeling dat wij samen met de Ierse band Cairn’O’Mhor, zondag 23 september een concert gaan geven Bouwkundig advies- en tekenbureau in zaal de Viersprong aan de Kanaalstraat. Maar voor die tijd moet er dus nog hard gestudeerd worden en wilt u daar ons mee helpen, loop dan gerust de zorg (ver)bouwplannen deskundig overover en zorgt dat dat eens binnen. NeemtNeemt de zorg vanvan uwuw (ver)bouwplannen deskundig en zorgt het gewenste plan gerealiseerd wordt binnen de gemaakte afspraken. het gewenste plan gerealiseerd wordt binnen de gemaakte afspraken.Overtuig u zelf dat zingen ontspannend is, maar overtuig u ook van de sfeer die wij willen uitstralen. Wij Paukenlaan 169, 5101 AV Dongen • Telefoon 06 - 49 39 20 12 Paukenlaan 169, 5101 AV Dongen • Telefoon 06 - 49 39 20 12 E-mail: info@drevandenbosch.nl • Website: www.drevandenbosch.nl hebben een map voor u klaarliggen zodat u, met de muziek in de hand E-mail: info@drevandenbosch.nl • Website: www.drevandenbosch.nl gezellig mee kunt doen. Voice Irene staat onder leiding van dirigente Marie Anne Gubbels, woonachtig in Etten Leur, maar iedere maandag staat zij vol enthousiasme voor ons koor zodat wij met een goed resultaat naar buiten kunnen treden. Om heel eerVitrage div. kleuren en hoogtes .............................. incl. maken v.a. e p.mtr. lijk te zijn hebben wij een tekort aan mannen maar ook de dames worden Inbetweens div. kleuren en dessins .................. incl. maken v.a. e p.mtr. met open armen ontvangen.

Heden gevestigd in Dongen

Bouwkundig advies- en tekenbureau

Dré Bosch Drévan van den den Bosch

12,95 17,95 Quickstep laminaat zelf leggen .......................................................................................... v.a. e12,95 per m Bonaparte tapijt div. kwal./kleuren................................. v.a. e49,00 per m PVC vloer .........................................................all-in gelegd v.a. e45,00 per m

2 1 2

Gasthuisstraat 69, Kaatsheuvel, 0416-275274, www.martvanbeers.nl • Maandag gesloten

Loop eens binnen op maandagavond. Van 20.00 tot 22.00 uur zijn wij in ´de Viersprong´ te vinden. Meer informatie kunt u ook vinden op onze website info@voiceirene.nl

Kampioenschap van Dongen wielrennen tijdens Wielerdag Dongen Zondag 19 augustus staat Dongen in het teken van wielrennen. Naast de Dikke bandenrace voor de basisschooljeugd uit de gemeente Dongen, gaat tegen de klok van 15.30 uur (of iets later) gestreden worden om het Kampioenschap van Dongen, tijdens de 44e Ronde van Dongen. Een race voor renners zonder licentie. Inschrijven, alleen voor inwoners uit de gemeente Dongen, is voor deze categorie geheel gratis en kan via de website of tot een half uur voor de start bij Hotel Brasserie Winkk aan de Hoge Ham. Daar is ook de start en finishlijn. Op deze Dongense wielerdag wordt niet allen om het Kampioenschap van Dongen gereden, maar vindt ook de 43e Ronde van Midden Brabant plaats en kunnen kinderen tot en met 12 jaar meedoen aan de Dikke bandenrace. Bij deze laatste wedstrijd is een racefiets verboden. Inschrijven voor beide categorieën kan ook via de website: www.wielerbelangdongen.nl/2012 . Wielerdag Dongen: zes keer de Kasseienstrook Om precies 12.30 uur worden ongeveer 160 wielrenners weggeschoten voor de Ronde van Midden Brabant. Permanence is bij sporthal de Salamander. Volgens Arthur van Dongen, de huidige ploegleider van het Rabobank beloftenteam, is deze ronde weer terug naar de oorsprong. ,,Wij rijden weer de rondjes zoals oprichter Wim van Dongen in de beginjaren deze ronde heeft uitgezet. Wij komen nu meerdere keren door het centrum van Dongen. Het is nu ook voor de liefhebber, die deze koers niet met de auto kan volgen, interessant. Zes keer komen de renners over de Kasseienstrook op de Watertorenstraat, waarna het vol gas richting de finishlijn in Hoge Ham bij Winkk gaat. Ook leuk om te zien in de bochten bij de Koepelkerk.” De renners rijden vier grote ronden van elk 40 kilometer waarna twee plaatselijke ronden volgen. ,,Liefhebbers kunnen de route in de technische gids op onze website vinden,” meldt Van Dongen. De finish wordt rond 17.00 uur verwacht. Plaatselijke omloop van de Ronde van Midden Brabant door centrum: Hoge Dijk, Watertorenstraat, Lage Ham, Hoge Ham, parkeerterrein Aldi, Bie-

zen, Procureurweg, Klein Dongen, ’s Gravenmoer (bij SED links af) naar Oosteind , Hoge Dijk. Dikke Bandenrace Als rond 13.30 uur de renners de eerste keer de finishlijn gepasseerd zijn, is het de beurt aan de eerste twee categorieën van de Dikke Banderace. Na de tweede passage rond 14.30 uur is het aan de laatste categorie van de Dikke Bandenrace om hun rit te rijden. Nog voor de derde passage worden de winnaars gehuldigd en vindt de loterij om de mountainbike plaats. Zoals belooft, is er voor de eerste renster is er ook een beker. Huldiging team Alpe D’Huzes: 55.000 euro bijeen gefietst! Na de derde passage van de Ronde van Midden Brabant, tegen de klok van 15.30 uur, volgt een prachtig moment voor Dongen. Het team Alpe d’Huzes wordt gehuldigd voor hun unieke prestatie op deze Franse Alp waar veel Nederlanders goede herinneringen aan hebben. Deze Dongense ploeg heeft voor het tweede jaar dat zij meedoen aan deze sponsortocht voor het goede doel het enorme bedrag van 55.000 euro bij elkaar gefietst. Kampioenschap van Dongen Hierna worden de renners zonder licentie weggeschoten voor het Kampioenschap van Dongen. Als dan ook de renners van de Ronde van Midden Brabant gefinisht zijn en de winnaar bekend is, worden hierna de winnaars gehuldigd. Voor meer informatie: www.wielerbelangdongen.nl/2012. Hier vind je alle informatie over de wedstrijden en parkoersen.

zondag 19 augustus

Dikke Bandenrace voor basisschoolleerlingen

Zondag 19 augustus is de traditionele Dikke Banden race voor de jeugd tot en met 12 jaar tijdens de wielerwedstrijd de Ronde van Midden Brabant en de Ronde van Dongen. Om iedereen een gelijke kans te geven, mag er dit jaar alleen gefietst worden op een gewone fiets. Dus geen racefiets. Iedereen heeft dus kans een mooie beker en echte winnaarstrui te winnen. Voor iedereen is er na afloop een verassing. En omdat Marianne Vos een gouden medaille gewonnen heeft tijdens de Olympische Spelen, staat er voor de eerste renster ook een beker te wachten. Helmen zijn verplicht! Als je die niet hebt, kun je er een lenen van de organisatie. Na afloop lever je die weer in met je rugnummer. Je krijgt dan een lot waarmee je kans maakt op een echte mountainbike die is geschonken door de fietsenspecialist op de Geer in Dongen, Ad Bakx.

Programma Je kunt starten in de volgende categorieën: 5 – 6 jaar, start om 13.45 uur; 7 - 8 – 9 jaar, start om 14.00 uur; 10 – 11 – 12 jaar, start om 14.45 uur. Het parcours gaat door het centrum van Dongen. Start en finish zijn bij Restaurant Brasserie Winkk in de Hoge Ham, dan Geer, Nieuwstraat, Looiershof, Willem Dreeslaan, Hoge Ham richting finish. Als je je aanmeldt voor donderdag 16 augustus ben je er zeker van dat je mee kunt rijden. Je moet je uiterlijk 30 minuten voor aanvang van jouw categorie melden bij de wedstrijdtafel bij Winkk. Inschrijven kan via het inschrijfformulier dat je kunt downloaden via: www.wielerbelangdongen. nl.\2012 . Je komt op de flyer Dikke Bandenrace.

ruim 50 verscHillenDe BierTJes! Hoge Ham 59 5104 JB Dongen Tel. 0162-319850


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 9

    

                            

   

   

   

  Voor het blank maken of in kleur spuiten van eiken en gefineerde meubels P.van Riel www.blankmaken.nl Bel voor gratis offerte 0416282036/0653190973

S rs R S E N S O S F PE Altijd vreAAd

H E U V E L S T R A AT WESTERMARKT

kwali

el

oorde

teits v

BEETHOVENLAAN

Betaalbare MASSAGE door een ervaren masseur (geen erotiek) vanaf € 30,06 - 20 27 68 74 ook eventueel aan huis www.massagedongen. nl

SLA

EN GERIJ

r

op voo

DE LEKKERSTE EIGENGEMAAKTE

sAlADes

ZONDER KLEUR & SMAAKSTOFFEN

ALTIJD RECLAME SjaSlick GEROOKTE KIPFILETSALADE ........1.19 per stuk ............................................

0.98

ZALMSALADE ................................0.99 KRABSALADE ................................1.19 per stuk ............................................ 1.49 BOUILLIONSALADE ........................1.09 BaRBEcUEWORST per stuk ............................................ 0.70 KIP-KERRIESALADE ......................0.79 HaMBURGER VLEESSALADE ...............................0.79 per stuk ............................................ 0.60 HAM-PREISALADE.........................0.79 SPEklaP per stuk ............................................ 0.60 EI-SALADE .....................................0.79 ± 30 VERSE BBQ SPEcialiTEiTEN GARNALENSALADE .......................1.09 iN ONZE WiNkElS PIKANTE HAMSALADE ..................0.79 GEHEEl VERZORGD WORSTENBROOD 5 STUKS ...........2.99 BaRBEcUEPakkET GaMBaSPiES

8.45

Alles sAlADes per 100 grAm per pakket vanaf ...............................

www.fonspessers.nl www.fonspessers.nl

Verven kan iedereen , schilderen de schilder alleen , Gerrit Kooijman Schilderwerken ( sinds 1964 ) voor binnen en/of buiten Tel. 0162684282 E-mail : ger.ko@ ziggo.nl

Huur Goedkoop!, Sarah, Abraham, Baby Opblaasbaar, Skytubes, Springkussens, Zeskamp, vele Spelen, www.happy-point.nl, Breda Tel:076-5415966 Finse bungalow. 70 m². Balkdikte 7 cm. Wegens gezondheid. Park: BaarleNassau. Hele jaar. Nieuw. Royale woonkamer. Twee slaapkamers. Moderne keuken. Badkamer. Brievenbus. TV. Telefoon. Internet. Parking. Gestoffeerd en gemeubileerd. Zeer fraai. Prijs: € 39950,-. Bezichtiging? Tel. 013-5182866 of 0651551577. Antiek-renovatie Hans Swanenberg. Verwijderen van verf en laklagen. Ook voor al uw overige meubels. Logen en stralen van houten meubels. Dekkend spuitwerk van oude en nieuwe meubels. Opnieuw kleuren en/of lakken. Stoelen matten en webbing. Zevenb.Hoek. Telefoon 0168452451. www.antiekrenovatie.nl

Kies voor een zonnige toekomst Zonnepanelen; de beste investering voor nu én voor de toekomst!

Wespenbestrijding, professioneel, vakkundig en met garantie ! www.rebrodo.nl Bel voor een afspraak 0162312180 of 06 53 97 40 78

Wèg met die wolken! Verlicht je leven en vind energie, rust en ruimte. Bel: 06-21535789 Praktijk voor Zijnsoriëntatie, Oosterhout www.zoishet.nl

Wilt u mooie Nagels of Wimpers Dan kunt u terecht bij : Melanie‘s Naildesign Voor Afspraken kunt u bellen : Mobnr 0612060174

***Gezond afvallen*** en de hormonen en stofwisseling in balans brengen. Meer info op www.metabolic-brabant. nl of bel 013 5082790.

DANSCENTER EUROSTYLE VERZORGT

• ZUMBA-FITNESS Kaatsheuvel, Loon op zand, Dongen Ma 13 aug, Din 14 aug, Woe 29 aug, Don 23 aug • STREETDANCE & ZUMBA KIDS: Alle leeftijden! Loon op Zand: ma 20 aug, Kaatsheuvel: din 21 aug VERDERE INFO: www.eurostyleonline.nl

Mooi wonen is genieten welkoM

21 augustus 25 jaar!

FEESTkORTiNg & TRakTaTiES

Het zonne-energiepakket

Compleet systeem van zonnepanelen, kabels, stekkers, omvormer en bevestigingsmateriaal

Uw voordeel

• Een schoner milieu • Minder energiekosten • 10 jaar systeemgarantie • Geïntegreerde montage mogelijk • Hoogstaande service en aftersales • 25 jaar vermogensgarantie • Nederlands fabricaat Takkebijsters 58, 4817 BL Breda Tel. (076) 572 81 81, Email: info@vandijnsen.nl Kijk op www.vandijnsen.nl voor de financieringsmogelijkheden.

koopzondag 26 augustus van 12.00 tot 17.00 uur

Nieuwstraat 6a (centrum) O O S T E R H O U T Tel. 0162 - 456 447 www.remeijsen-meubelen.nl

facebook.com/remeijsenmeubelen twitter.com/#!/remeijsenmeubel


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 10

De insectentijd is begonnen!

KOOP NU MET

G N I T R O K % 20 REN,

HET GROOTSTE PVC VLOEREN ASSORTIMENT

UNILUX HOR

OOk PVC CLICk, LAMINAAT EN kERAMIEk

FORT M O C G N A L N E R VOOR JA

Iedere zaterdag

SHOWROOM GEOPEND

Door de vakman ingemeten en geplaatst binnen 10 werkdagen!

van 11.00 tot 16.00 uur voor

Lissenveld 45 • Raamsdonksveer Tel. 0162-406370 www.goodflooring.nl

Uw Unilux dealer:

GRATIS ADVIES Tot ziens!

1000 m 2 Modern Wonen

FRIS VAN STA ! RT

Dus eerst even naar Expert!

WAKKER WORDEN 34.-

24.KOFFIEZETAPPARAAT HD7448/70.

OPFRISSEN

89.-

67.DRIEZONE REINIGING LANGDURIG SCHOON EN FRIS

TANDENBORSTEL TRIZONE1000.

ONDERWEG

NU

379.-

99.-

VOOR IPOD/ IPHONE

4 GB

WERKGEHEUGEN

320 GB

89.-

DOCKING STATION DS3120/12.

SCHIJF

AAN DE SLAG

8 GB FLASH

MICRO

279.-

LAPTOP F501AXX077V.

239.-

• Intel Pentium B820 processor • Zeer dun design dus extra draagbaar

TABLET GALAXY TAB 2 7.0.

KNIPKNALLER KNALLER USB-STICK SP016GBUF2T01V1. Tegen inlevering van deze bon betaalt u voor één USB-stick slechts * Voor 3 USB-sticks betaalt u 29.90

WEER THUIS 2 +1

gratis*

14.95

150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt!

www.expert.nl/winkels

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 1 september 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

HAH-adv. - 264x292mm h - Full Colour - week 33

SD

349.-

LED-TV LT27B300.

279.-

Full

HD


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 11

De basisscholen beginnen weer! brood van de maand augustus:

Volkoren fijn of grof ............................................ €

rtiment o s s a le e h t e h r doo

2,00

Vrijdag 17 & zaterdag 18 augustus:

Tompoesje ........................................................................... € 1,00 Kwarkbol ......................................................................... nU € 2,50

AcTie geldig in Alle filiAlen

DONGEN Looiersplein 26 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 10 OISTERwIjk Gemullehoekenweg 19 DRUNEN Grotestraat 124 www.vangompelzonweringen.nl Actie zonweringen en rolluiken tel. 0416-361575 Ook voor uw screens, hordeuren, garagedeuren, markiezen en raamdecoratie

Te koop gevraagd: goede gebruikte meubelen, eiken, klassiek of antiek, tevens ontruiming van woningen. Tel. 0657085791. basdewoningontruimer@ hotmail.com

TILBURG Besterdring 90 Hoefstraat 151 Oerlesestraat 221a Paletplein 7 Wagnerplein 24

15

t/m

28 augustus

GroenRijk Oosterhout

Damweg 7 • t.o. de Gamma www.groenrijk.nl

Feest in Oosterhout! Vrijdag 17 augustus

Voor al uw binnen- en buitenschilderwerkzaamheden

De Indische Keuken Nieuwe kookcursussen starten vanaf 20 augustus - Kookworkshops Indische rijsttafel / Indische hapjes en sate. Catering op iedere gewenste lokatie www.makancatering.nl 06-10352980

TE KOOP Van 1e eigenaar. Goed onderhouden Ford KA met veel comfort. Type Trend 1.2 51 KW Hatchback. Kleur Scuba blauw. Bouwjaar 2009 Kilometerstand 16909. Tel: 06-51318220.

super buiten vlooienmarkt zondag 19 aug. - tilburg Voetbalver. RKTVV Rueckertbaan

Open: 09.00-16.30 uur / Inl. 0416-530502

www.deevenementenlijn.nl

Uw badkamer en keuken speciaalzaak

gRandIoZe oPenIng

10

clOthing (voorheen S’Oliver)

dolle 17 dagen 23

ontvangt u 10% korting op de gehele nieuwe collecties! tijdens deze 10-daagse maakt u tevens kans op een geheel verzorgde dag naar Zandvoort met een Porsche!

Wij verzorgen de complete installatie door eigen vakkundig personeel

clOthing Arendshof 78-80 • Oosterhout

Tot28 15september juli een Pelgrim Tot inbouw kookplaat maar een Pelgrim inbouwmet kookplaat

50%liefst korting liefst met maar 50%

korting

Wij bieden u het complete assortiment Tot ziens in onze showroom De wetering 125 - 4906 CT OOSTERHOUT Tel: 0162-322446

www.vanmookkeukens-badkamers.nl info.vanmookkeukens-badkamers.nl

18 20 21 22 Koopzondag 24 25 26 augustus

kel Ook onze andere win

FEEST MEE! RAvealon To MjeaansCdamS es - Rozes of

- MAC

G! ORTIN 10% hoKf 70 - Oosterhout Arends

ook onvangt iedere betalende klant een gratiS attEntiE!!!


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 12

AUTOnieuws

Volop zomerVoordeel! nU of nooit aktie set!

2 electrIsche lattenbodems

door: Bart van den Acker

Helemaal up-to-date: Honda CR-V

nU volop showroom modellen tegen meeneemprijzen

Dit is de eerste foto van de compleet nieuwe Honda CR-V, zoals die in november op de markt gaat verschijnen. Hier is niet te zien dat de CR-V korter en lager is dan zijn voorganger. Tegelijk is hij van binnen ruimer, de bagageruimte is liefst 148 liter groter. De nieuwe CR-V is er opnieuw met een benzinemotor en Honda’s indrukwekkend fijne diesel, maar beide varianten zijn zo’n 12% zuiniger dan voorheen. Bovendien komt er voor het eerste ook een versie met uitsluitend voorwielaandrijving, die nog minder zal verbruiken. Honda belooft voor de CR-V een rijervaring die vergelijkbaar is met een normale personenauto. Dat is misschien wat veel gezegd, maar Honda’s scoren altijd bovengemiddeld op rijeigenschappen, dus dat komt wel goed. tot de modernste voorzieningen behoren anti-whiplash voorstoelen, een noodstop­systeem en rij­baanbewaking. Bijzonder is ook Trailer Stability Assist, dat scharen van een aanhangwagen of caravan voorkomt. Prijzen en exacte specificaties zijn nog niet bekend.

80/90x200 cm.

2 pocketVerIng matrassen

NÚ OF NOOIT!

InrIchtIng eIken warm gerookt

80/90x200 cm.

dressoir, boekenkast, tV dressoir, eetkamertafel, 2 hoek/salontafels van 5150.-

nÚ Voor

nu voor maar

2395.-

Speciale De Prestige Bedcollectie actiedagen ®

specIale actIe!

by TEMPUR

eenpersoons comFort ledIkant

lederen bankstel Van 2395.-

nÙ actIe

995.-

1495.-

90x200 cm.

nu vanaf

295.-

Relax fauteuils in stof en leder in klassiek en moderne modellen. Wij leveren alle merken stoelen gegarandeerd goedkoper.

Al vanaf € 395,-

grote collectIe

de mooiste eigentijdse eiken meubelsets. nergens goedkoper NIEUW! (evt. maatwerk mogelijk). nu in onze showroom te bezichtigen.

uItrIJdbare comFort ledIkanten

Stel uw eigen bed

kortnieuws

Jong-wonen is een moderne serie stoelen voor de jeugdige tv kijker die lekker onderuit in zijn stoel wil genieten.

deelbaar/uitrijdbaar 2 persoons ledikant inclusief 2 nachtkastjes, 2 electrische lattenbodems en 2 pocketvering matrassen samen

geheel leder, 2 motoren en De Prestige Bedcollectie by TEMPUR is een nieuwe stijlvolle collectie, waarbij u kunt kiezen uit verschillende uit voorraad hoofdborden, kleuren en poten. Stel zo uw eigen TEMPUR bed samen in 5 stappen. leverbaar 1

2

3

4

5

Kies uit 7 kleuren

Kies uit 3 verschillende hoofdborden

Kies uit 3 verschillende poten

Kies een TEMPUR Bedbodem naar keuze

Kies een TEMPUR Matras naar keuze

trouwers - bouwers samenwoners opgelet!

• Triest nieuws voor autosportliefhebbers, actief en passief. De Nürburgring is failliet. De deelstaat Rheinland-Pfaltz, eigenaar van het complex, kan de kosten niet meer dragen en het circuit zit met een restschuld van driehonderd miljoen euro. De exploitatie van het circuit levert te weinig op. Dat betekent ook dat de fameuze ‘Nordschleife’, het meest uitdagende permanente circuit van Europa, niet langer geopend is voor wie op eigen tempo een ronde over de verraderlijke, 23 kilometer lange asfaltslinger wil rijden. Hopelijk komt er een partij die de exploitatie wil overnemen.

op sta stoelen zijn fauteuils die u helpen met het rechtstandig omhoog komen uit uw stoel, wij leveren bijna alle stoelen als op sta. Kwaliteit met een ‘laagste-prijs-garantie’!

• Op zondag 26 augustus vindt Rotterdam City Racing plaats. Dat belooft weer een enorm spektakel te worden met veel brullende motoren en rokende banden. Een bijzondere ‘gast’ is de Renault Alpine A110-50 concept car, speciaal ontwikkeld als eerbetoon aan de fameuze Alpine A110, die vijftig jaar geleden verscheen. Het studiemodel wordt op zijn rit door het centrum van Rotterdam begeleid door tien Alpines, van diverse modellen. Kijk op: www.cityracing.nl voor het volledige programma.

* De Prestige Bedcollectie by TEMPUR is verkrijgbaar bij de TEMPUR Platinum en Gold dealer en alleen verkrijgbaar in combinatie met een TEMPUR Matras en Normaal 1795,- Nu 795,complete inrichting bestaande uit: een TEMPUR Bedbodem. e complet kele® adviseur dressoir - eetkamertafel - 4 eetkamerstoelen en Ga nuno naarguw TEMPUR in de regio! salontafel - tV dressoir - eigentijds hoekbankstel slaapkamers OPRUIMINGS MODELLEN roommodellen) deze complete set: ow (sh n! ze rij fp ee TEGEN EXTRA KORTING gg we normaal 5150,tegen

nu Voor

2995.-

DIRECT MEE TE NEMEN!

SERENITY RENEWAL COMFORT SERENITY RENEWAL COMFORT SERENITY RENEWAL COMFORT SERENITY RENEWAL

Kerkvaartsestraat 1 • Waspik Telefoon: 0416-311945

(vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)

‘t Vaartje 9, Waspik Telefoon: 0416-312225

(afslag waspik, bij rotonde rechtsaf)

• Mooie actie van Honda. Bezitters van oudere Honda’s krijgen een jaar lang gratis Honda Assistance, wanneer de auto bij een officiële Hondadealer een onderhoudsbeurt krijgt. Deze service was tot nu toe alleen beschikbaar voor kopers van een nieuwe Honda, maar geldt nu dus ook voor occasions, zelfs als die niet bij de Honda-dealer is gekocht. Eén telefoontje is voldoende bij een lekke band of andere pech, dan komt Honda te hulp. Voor alle voorwaarden, zie www.honda.nl.

Kerkvaartsestraat 1 • Waspik Telefoon: 0416-311945

(vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)

Autobedrijf Scheerders Vaartweg 86, Dongen, telefoon (0162) 31 28 75 Internet: www.scheerders.nl Lid van Bovag, Nationale Autopas, VVN, V.B.S. en STEK

5FL7

De beste band hebben wij met u.

• Tegen het einde van dit jaar is de compleet nieuwe Ford Mondeo te verwachten. Dat is een mooie aanleiding om de populaire uitvoering Trend van het huidige model een laatste slinger in de verkoop te geven. Standaard zijn nu ook een navigatiesysteem, climate control met twee klimaatzones en parkeersensoren voor en achter. De Mondeo Trend is leverbaar vanaf € 29.225.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 13

Bent u actie en 50 + ? Westerkim start het schooljaar in Start SWOD activiteitenseizoen 2012-2013 Werelddansen stijl en met een nieuwe directrice Country In de loop van september zullen nagenoeg alle sociaal-culturele, bewegings en educatieve activiteiten van Stichting Welzijn Ouderen Dongen (=SWOD) weer van start gaan. Bij een aantal activiteiten zoals Meer Bewegen voor Ouderen (start donderdagmorgen 6 september om 10.15 uur in ’T Schouw), CountryLine Dance (start op vrijdag 7 september van 09.30 tot 10.30 in ’T Schouw), badminton (start op donderdag 6 september van 10.15 tot 11.15 uur in De Salamander), 55+Sportief (start op dinsdag 4 september van 10.15 tot 11.30 uur in De Salamander) kunnen zich nieuwe deelnemers aanmelden. Inmiddels is de activiteit ‘Wandelen voor senioren’ al van start gegaan. Elke maandagochtend van 09.00 tot 10.15 uur wordt onder begeleiding van een wandeltrainer bij De Vennen gewandeld. Ook bij deze activiteit kunnen zich nog nieuwe deelnemers aanmelden. Op woensdag 19 september start in De Cammeleur de Yogacursus: groep 1 van 09.30-10.30 uur; groep 2 van 10.45-11.45 uur. Nieuw in het beweegpakket is de activiteit Zoemba, welke bij voldoende belangstelling op dinsdag 04 september van 11.00 tot 12.00 uur in ’T Schouw begint. Ook starten in de loop van september diverse computercursussen; op maandagochtend 3 september

Digitale Fotografie; dinsdagmiddag 04 september Internet/E-mail en op donderdagmorgen 06 september Kennismaken met de computer. Voor vrijdag 19 oktober heeft SWOD weer de Museum Plus Bus gereserveerd. In de ochtend wordt er een bezoek gebracht aan het CobraMuseum in Amstelveen en in de middag aan het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Tevens is het kantoor van de SWOD het Ooderen Informatiepunt en het aanmeldadres voor onder meer: koelverse maaltijden aan huis (nu 7 dagen per week mogelijk); sociale en professionele alarmopvolging; klussendienst; huisbezoeken door seniorenadviseurs, die behulpzaam kunnen zijn bij het invullen van belastingformulieren, van aanvragen voor het gemeentelijk minima fonds, bijzondere bijstand en voor aanvragen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het kantoor van SWOD (in het hoofdgebouw van De Volckaert) is op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur geopend en is dan ook telefonisch bereikbaar onder nummer 375 296. Zie ook: www.swodongen.nl

Burendag 2012 in de Biezen Wellicht heeft u de spotjes van Nationale Burendag al voorbij horen of zien komen. Het Oranjefonds en Douwe Egberts ondersteunen vele initiatieven op en rond Nationale Burendag op 22 september. Wijkraad de Biezen wil ook graag gehoor geven aan Burendag en organiseert dan ook op 22 september een Speeltuinopknapdag. In mei jongstleden hebben wij in de wijk een nieuwe, rolstoelvriendelijke, speeltuin geopend, en dat hebben we flink gevierd. Maar er zijn nog meer speeltuinen in de Biezen die wat extra aandacht kunnen gebruiken! Alleen dan aandacht in de vorm van een verf- en opknapbeurt. In overleg en samenwerking van de gemeente mogen wij als wijkraad, samen met de bewoners, zelf onze speeltuinen opknappen. Wat wij nu nog zoeken zijn enthousiaste vrijwilligers die 22 september een kwast ter hand wil nemen. Na afloop van het klussen sluiten we af met een Nazomerborrel, hopelijk de eerste van een nieuwe traditie in de wijk. Wijkraad de Biezen heeft voor de organisatie van Biezen-Burendag 2012 antwoord nodig op de volgende vragen: Welke speeltoestellen moeten er opgeknapt worden en wat

moet er precies aan gedaan worden? En wie klust er zaterdagmiddag 22 september vanaf half 2 mee? Geef dit zo snel mogelijk door via info@wijkraaddebiezen.nl, via Facebook (www.facebook.com/ wijkraaddebiezen) of tweet het naar @wijkraadbiezen (zonder DE). Zonder jullie input kunnen we die dag weinig doen. Mocht u iets voor de wijkraad kunnen betekenen met betrekking tot de Nazomerborrel, dan horen wij graag van u. Overigens, aanstaande dinsdag 14 augustus is er weer een openbare wijkraadbijeenkomst in basisschool de Noorderpoort. De aanvang is om 20 uur. Niet alleen Burendag wordt besproken maar ook andere zaken die in de wijk spelen. U bent van harte welkom.

Wij zijn op zoek naar actieve dames en heren om gezellig met ons te komen dansen.

Dansen is een prettige manier om fit en actief te blijven. Goed voor de conditie en om je hersenen te trainen. Daarbij is het tijdens de les heel gezellig. Prima voor de sociale contacten Na de les drinken we samen koffie We gebruiken muziek uit verschillende landen zoals Israel, Amerikaans, Duitsland, Roemenië enz. De dansen zijn aangepast aan de deelnemers. Je hebt geen vaste danspartner nodig Kom vrijblijvend kijken/of meedansen u bent van harte welkom in De Geubel Hoofdstraat `s Gravenmoer Iedere woensdagmiddag vanaf 22 augustus. Hoe laat :13.45 tot 15.00 uur. Bij wie:dansgroep Djacko Kolo Info: Mevr.Paula Verhagen 0162-315198 of Corrie 06-12053268 corrievanhees54@home.nl

Nieuw in ‘s Gravenmoer

Zumba Gold Begin de week goed en voel je fit Kom kennismaken met Zumba Gold Wat is Zumba ? Op een fijne gezellige manier bewegen op Latijns-Amerikaans en internationale muziek. Tijdens de zumbales worden snelle en langzame ritmes gecombineerd, die de spieren versterken en de conditie trainen. Verder wordt er een beroep gedaan op geheugen en coordinatie en Gold wil zeggen dat het tempo en de bewegingen zijn aangepast aan de deelnemers. Voor iedereen goed en gemakkelijk te volgen ook vanaf de stoel !! De Geubel `s Gravenmoer Wanneer:maandag 27 augustus Hoe laat : 10.00 uur -11.00 uur Kosten:kennismakingsles =gratis Bij voldoende deelname iedere maandag*info Corrie tel. 0612053268 corrievanhees54@home.nl U bent van harte welkom!

Voor eenieder met MS, een collectant in de bres

Na pr op Olympische Spelen

Eén op de duizend mensen in Nederland krijgt de diagnose Multiple Sclerose, een niet te genezen ziekte van het centrale zenuwstelsel.

Maandag werden alle Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen, onder wie ook onze Dongense Sportvrouw van het Jaar Nadine Broersen, welkom geheten in Den Bosch. Met een persoonlijk record van 6319 punten op de zevenkamp leverde Nadine een uitstekende prestatie. Alle reden dus om haar te verwelkomen met een versierd huis aan Glorieux.

De diagnose wordt vaak gesteld bij mensen tussen de 20 en 40 jaar, in een tijd dat je op het punt een studie te volgen of aan gezinsuitbreiding denkt. Opeens is de toekomst niet meer zeker. Wat kun je wel blijven doen en wat niet meer? Niemand weet hoe MS zich ontwikkelt. Het Nationaal MS Fonds is in 2005 gestart met het organiseren van een landelijke collecteweek. Er zijn nu ca. 10.000 collectanten, nog lang niet overal wordt gecollecteerd. Het streven is om voor elke MSpatiënt, een collectant op straat te zien tijdens de collecteweek. 17.000 mensen met MS verdienen net zoveel collectanten. Het Nationaal MS Fonds zet zich in voor mensen met MS door het geven van duidelijke voorlichting en het financieren van toegepast wetenschappelijk onderzoek Het Fonds kan haar werk alleen doen dankzij giften. De huis aan huis collecte in november is de belangrijkste inkomstenbron. De collecteweek is van 19 t/m 24 november. Meld je aan bij het Nationaal MS Fonds, www.nationaalmsfonds.nl of via 010-591 98 39.

Warm welkom thuis voor Nadine

Maandagmorgen voelden alle kinderen van Openbare Daltonschool Westerkim zich erg bijzonder bij aankomst op het schoolplein: ieder kind kreeg een kaartje opgeplakt met V.I.K. er op (Very Important Kid) Voor de ouders heel prettig om te weten, dat je kind erg belangrijk wordt gevonden door de school! Maar tot de verbazing van de ouders kregen zij zelf ook een kaartje opgeplakt, maar dan met de tekst: Very Important Parent. En bij nader onderzoek bleken er ook nog eens een heleboel Very Important Teachers op het plein rond te lopen. Na allemaal hartelijk begroet te zijn door de (nieuwe) directrice Jette Oonk, werden de kinderen door hun nieuwe juf of meester over de rode loper naar de klas begeleid. Wel spannend, zo’n eerste dag: nieuwe leraar, nieuw klaslokaal, naast wie kom je te zitten... De ouders mochten even mee gaan kijken maar dan is het schooljaar toch echt begonnen. Zo te merken hebben de leraren en kinderen er allemaal erg veel zin in.

Nieuwe directrice Voor de ouders stond in de aula koffie klaar om met elkaar nog even bij te kletsen over de vakantie. Daarbij was er ook een kans om nog een keer een praatje te maken met Jette Oonk, zij is sinds april dit jaar de nieuwe directrice van Westerkim. Ze vertelde enthousiast veel zin te hebben in het werken op Westerkim, dat het een tijdje zonder vaste directeur heeft moeten doen. Na zo’n begin belooft het een prima jaar te gaan worden voor iedereen van Westerkim!

Rommelmarkt Dongen-Vaart Sinds vele jaren organiseert Prinselijke Carnavalsvereniging de Raore Schutters uit Dongen-Vaart ook dit jaar weer op de laatste zondag van augustus de jaarlijkse rommelmarkt, de 37e editie alweer. Dit jaar vindt de rommelmarkt plaats op zondag 26 augustus 2012 aan de Vaartweg in Dongen-Vaart (terrein achter café-zaal ’t Karrewiel). Aangezien we nog wel wat spullen kunnen gebruiken voor de verkoop gaan onze leden elke zaterdag op pad in Dongen en de directe omgeving om handelswaar te verzamelen. Dus mocht u nog spullen hebben waar u vanaf wilt, maar u vindt deze nog te mooi om weg te gooien. Neem dan contact op met Lian de Smit (’t Karrewiel); tel: 0162 - 321639, onze leden komen deze spullen dan graag bij u ophalen. In verband met de milieuwetgeving mogen wij echter geen diepvriezers, gasflessen, televisies, frituurpannen, matrassen etc. meenemen. Wij hopen hiervoor op uw begrip! Kortom; doorzoek de zolder/schuur, neem contact met ons op en vergeet daarnaast niet om 26 augustus 2012 in uw agenda te zetten! Op zondag 30 september in CC De Boodschap te Rijen

Tweedehands kinderkledingen speelgoedmarkt CC de Boodschap te Rijen organiseert een kinderkleding- en speelgoedmarkt. Op zondag 30 september van 10.00 tot 14.00 uur kan iedereen naar hartenlust winkelen bij particulieren die een plaats hebben gehuurd. Op de kleding- en speelgoedmarkt is iedereen welkom om zijn of haar kinderkleding- en speelgoed aan te bieden voor kleine prijsjes. Geïnteresseerden kunnen voor het bedrag van zes euro een standplaats huren, waarmee zij verzekerd zijn van een plek in de Boodschap. Inschrijven kan bij de kaartverkoopbalie van CC De Boodschap , Nassaulaan 62-64 in Rijen en via www.deboodschap.nl. De kosten zijn zes euro per standplaats van ca. 70 x 140 cm. Plaatsen huren kan tot en met 10 september! Reageer snel, want vol is vol…… Lekker winkelen? De entree voor de kinderkleding- en speelgoedmarkt is GRATIS! Er is kleding in allerlei maten en speelgoed dat er zo goed als nieuw uitziet. Elke standhouder verkoopt zijn eigen spullen en rekent meteen af. De

prijzen zijn laag , dus zorg ervoor dat uw portemonnee goed gevuld is met kleingeld en sla uw slag! Waar en wanneer? We zien u graag op zondag 30 september van 10.00 tot 14.00 uur in Cultureel Centrum de Boodschap, Nassaulaan 62-64 in Rijen Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de medewerk(st)ers van de Boodschap, tel: 0161-224314. begin_of_the_skype_highlighting

IVN-natuurwandeling Mastbos Op zondag 26 augustus verzorgen gidsen van IVN Mark & Donge een wandeling met het thema: “Heide en Bijen”. De wandeling duurt anderhalf à twee uur. Vertrek om 10.00 uur, Parkeerplaats Rest. Den Deijl, Marellenweg 8, 4836 BH Breda.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 14

v.v. Dongen O.N.I. wint ook tweede

sport

4-1 in duel tegen Well

Olympia jeugd klaar voor de toekomst

De Jeugdcommissie (op de foto ontbreekt Mark van Riel) Vuurdoop Een tienkoppige (!) commissie voor de jeugd bij voetbalvereniging Olympia’60. Het afgelopen jaar is er door het bestuur en een speciale commissie veel energie in gestoken om dit voor elkaar te krijgen. Hierdoor was het mogelijk om de structuur van de jeugdafdeling te optimaliseren. Voorzitter Anton Mols is verguld. “ Doordat we nu voor coördinatoren hebben gekozen per leeftijdscategorie kunnen we beter en sneller handelen. Er zal meer contact zijn met de ouders. En dat vinden we belangrijk om te weten wat er speelt. ” Het begin van het seizoen is de vuurdoop voor de commissie van Anton en secretaris Sandra. Teamindeling, verdelen tenues, trainers en leiders regelen en gelukkig nog steeds veel nieuwe leden. De jeugd van Olympia’60 is klaar voor de competitiestart én voor de toekomst. Kom zelf maar kijken op sportpark Crispijn. Toernooi Afgelopen zaterdag was een mooie gelegenheid voor de nieuwe jeugd-

commissie om zicht te tonen en om haar eerste officiële handelingen te verrichten. Olympia organiseerde haar thuistoernooi voor de E- en de F-jeugd. In de ochtend mochten de kleinsten hun eerste wedstrijdjes van het seizoen spelen. Natuurlijk was Jos Peeters met zijn suikerspinmachine aanwezig. Leeftijdscoördinator van de F, Corné van Dongen deed de prijsuitreiking. In de middag werd onder strakke leiding van de toernooicommissie het toernooi van de E afgewerkt. Hierna mocht Mark Roovers de teams voorzien van een prachtige beker en wat snoep. Een geslaagde dag die letterlijk extra glans kreeg door het heerlijke zonnetje. Laat de competitie maar beginnen !

met winst in sterk bezet Dongen A-B toernooi

Succesvolle seizoenstart Dongen A1 De A1 is het seizoen goed begonnen met winst in het eigen, sterk bezette, VV Dongen A-B toernooi. Ondanks het feit dat een deel van de selectie nog afwezig was vanwege vakantie slaagde de A1 erin om alle wedstrijden winnend af te sluiten.

Ook de tweede wedstrijd tegen vierde divisionist BSC werd gewonnen nu met 2-1. Ook dit keer met goede combinaties en veel kansen. De beslissing viel in de derde wedstrijd tegen de altijd moeilijke tegenstander uit Breda, Jeka A1 uit de derde divisie. Met weer twee doelpunten van de spits in de 10e en 32 minuut en enkele goede reddingen van de keeper werd met 2-1 de finale gehaald. Hierin werd

gespeeld tegen Oirschot Vooruit. Ook hier weer een snel doelpunt in de eerste minuut met een schitterend schot ineens op de schoen in de linkerbenedenhoek. Een prima teamprestatie van het gehele team dat vanuit een sterke organisatie met een goede verdediging, middenveld en snelle aanval haar visitekaartje afgeeft voor het komend seizoen. Bij de prijsuitreiking aan het einde van het toernooi mocht de aanvoerder van de A1 de wisselbeker en toernooibeker in ontvangst nemen.

www.eersteten.nl

* Oosterhout *

Er werd gespeeld in een halve competitie met wedstrijden van twee maal 17,5 minuut. De eerste wedstrijd werd sterk begonnen met een 5-0 overwinning tegen medehoofdklasser WSC. Na slechts twee weken training stond het team organisatorisch goed te spelen en met een snel openingsdoelpunt na 5 minuten werd in een attractief duel de zege met 5-0 overtuigend binnengehaald.

DE EGLO SHOWROOM voor al uw verlichting ideeën

OPEN MA-VRIJ 9 - 17 | Innovatiepark 20 | Oosterhout | egloshowroom.nl

Senioren Uitslagen Kloetinge 1 - Dongen 1.................2-1 Roosendaal 1 - Dongen 1..............2-1 Gemert 2 - Dongen 2.....................5-1 Programma zaterdag 18 augustus 2012 Pelikaan 1-Dongen....................17:00 zondag 19 augustus 2012 Dongen 2-RWB 2......................11:30 Groen Wit 2-Dongen 3..............12:00 Dongen DA1-GSBW DA1........10:00 dinsdag 21 augustus 2012 Dongen-JEKA 1........................18:45 donderdag 23 augustus 2012 TSC 2-Dongen 2.......................19:30 Dongen 3-SCO/TOFS 2............18:45 Jeugd Uitslagen Virtus C1 - Dongen C1.................0-1 RKDVC D1 - Dongen D1.............1-6 Programma zaterdag 18 augustus 2012 Baronie A1-Dongen A1.............14:30 Olympia’60 A1-Dongen A2......14:30 Dongen B1-Bavel B1................13:00 Dongen B2-Olympia’60 B1......14:30 Dongen B3-Zundert B2.............14:15 RKDVC B4-Dongen B4............14:30 Beek Vooruit C1-Dongen C1....11:30 Dongen C2-Olympia’60 C1......12:45 Olympia’60 C2-Dongen C3......12:30 Dongen C4-Olympia’60 C3......11:15 Dongen D1-Sc ‘t Zand D1........10:00 OJC Rosmalen D3-Dongen D2.11:30 Dongen D3-Olympia’60 D1........9:45 Dongen D4-Olympia’60 D2......12:30 Dongen D5-Olympia’60 D3......11:00 Olympia’60 D4-Dongen D6......10:30 RKDVC E1-Dongen E1..............9:00 Dongen E10-SC ‘t Zand E10......9:00 RKDVC E2-Dongen E2..............9:00 Dongen E3-RKDVC E3..............9:30 Dongen E4-RKDVC E4..............9:30 Sc ‘t Zand E5-Dongen E5...........8:45 Dongen E6-Sc ‘t Zand E6...........8:30 Dongen E7-Sc ‘t Zand E7...........8:30 Sc ‘t Zand E8-Dongen E8...........8:45 Sc ‘t Zand E9-Dongen E9...........8:45 RKDVC F1-Dongen F1..............9:00 SC ‘t Zand F2-Dongen F2.........10:00 Dongen F3-Seolto F2..................8:30 Dongen F4-Olympia’60 F3.........8:30 SC ‘t Zand F5-Dongen F5.........10:00 SC ‘t Zand F6-Dongen F6.........10:00 Dongen F7-SC ‘t Zand F7...........9:00

oefenwedstrijd afgetekend Onder benauwde weersomstandigheden en op een stroef veld heeft ONI ook zijn tweede wedstrijd in de oefencampagne winnend afgesloten. Ditmaal was Well de volgende prooi voor de manschappen van Marco de Haas, nadat eerder in de week met 4-2 van Goodluck was gewonnen. In een enigzins slordige eerste helft was het ONI dat aanspraak mocht maken op een voorsprong. Deze voorsprong kreeg men dankzij een uitgekiende treffer van superspits John Broeders op aangeven van de beste man van het veld, Kevin Faro. Well kwam, mede door slap ingrijpen van ONI, enkele malen dichtbij de tegentreffer, maar moest tot de 37e min wachten voordat de 1-1 in het boekje verscheen van de goed leidende scheidsrechter v. Strien. Dat ONI niet blij was met deze onnodige tegentreffer bleek wel in de laatste minuten van de eerste helft. Ondanks de zware omstandigheden schroefde men het tempo toch nog omhoog, en kreeg men enkele 100% kansen. Helaas werden deze niet vakkundig afgemaakt en werd de welkome rust bereikt met een 1-1 tussenstand. Na de rust was het binnen twee minuten gedaan met het geloof aan Wellzijde om een goed resultaat weg te halen. Arjan van Eersel bekroonde zijn invalbeurt met een treffer en amper 45sec later stond de teller al op 3-1. Het verzet bij Well was gebroken en ONI draaide de gaskraan, mede door de zomerse temperaturen

ook een beetje dicht, waardoor het verdere verloop van de 2e helft wel een goed voetballend ONI liet zien en waarbij Well zeer mondjesmaat binnen de gevarezone van de werkeloos toekijkende doelman Jeroen van de Hoven kwam. ONI bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-1. Zaterdag zal ONI 1 in Den Bosch om 17.00 uur aantreden tegen OSC’45 voor de KNVB Beker. Op dinsdagavond 21 augustus speelt men om 20.00 uur thuis de 2e Bekerwedstrijd tegen The White Boys uit Waspik Boven. Programma zaterdag 18 augustus 14.30 ONI 2 - GoodLuck 14.30 ONI B - The Gunners 12.00 ONI A - The Gunners 11.00 ONI E1 - Baardwijk 09.30 ONI D - RKDVC 09.30 ONI E2 - Vlijmense B 17.00 OSC’45 - ONI 1 beker 12.30 Vlijmense B - ONI C 10.15 RKDVC - ONI F1 10.15 RKDVC - ONI F2 09.30 Vlijmense B - ONI E3 dinsdag 21 augustus 20.00 ONI 1 - The White Boys beker

Zaterdag 18 augustus

Vrienden- en vriendinnendag bij DVVC De jeugdafdeling van DVVC organiseert zaterdag 18 augustus op haar Sportpark Dongekant, voorafgaande aan het nieuwe seizoen, een voetbaldag voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar. De aanvang is 10.30 uur en de afloop is omstreeks 12.30 uur gepland. De jeugd wordt op een aangename manier bezig gehouden met het voetbalspel maar ook andere gezellige dingen komen aan bod. Als voetbal jouw sport is en je wil ook graag andere leuke dingen doen, dan zit je bij DVVC goed! Kom vrijblijvend kijken en meedoen tijdens deze uitermate gezellige dag. Wil je graag meedoen, stuur dan een mailtje naar Neletta de Jong: Rene.neletta@home.nl

SV Reeshof MB1-Dongen MB1.. 14:30

maandag 20 augustus 2012 Dongen E1-SC ‘t Zand E1........18:30 Dongen E2-SC ‘t Zand E2........18:30 SC ‘t Zand E3-Dongen E3........19:00 SC ‘t Zand E4-Dongen E4........19:00 dinsdag 21 augustus 2012 Klundert A1-Dongen A1...........19:30 BVV B1-Dongen B1.................19:30 Almkerk B1-Dongen B2...........19:00 BVV C1-Dongen C1.................19:30 woensdag 22 augustus 2012 Dongen D1-OJC Rosmalen D1.19:30

v.v.Olymia’60 Programma zaterdag 18 augustus 2012 Olympia’60 1 - Wernhout 1............. 17:00 The Gunners 2 - Olympia’60 2....... 12:30 Olympia’60 A1 - Dongen A2.......... 14:30 Dongen B2 - Olympia’60 B1.......... 14:30 Dongen C2 - Olympia’60 C1.......... 12:45 Olympia’60 C2 - Dongen C3.......... 12:30 Dongen C4 - Olympia’60 C3.......... 11:15 Dongen D3 - Olympia’60 D1............ 9:45 Dongen D4 - Olympia’60 D2.......... 12:30 Dongen D5 - Olympia’60 D3.......... 11:00 Olympia’60 D4 - Dongen D6.......... 10:30 Olympia’60 E1-SV Reeshof E2...... 10:30 Olympia’60 E2 - TSC E4................ 10:30 Olympia’60 E3 - TSC E9.................. 9:00 Olympia’60 E4 - TSC E10................ 9:00 SV Reeshof F3 - Olympia’60 F1....... 8:45 Olympia’60 F2 - SV Reeshof F4....... 9:00 Dongen F4 - Olympia’60 F3............. 8:30 Olympia’60 F4 - SV Reeshof F7....... 9:00 Veerse BMP1 - Olympia’60 K1........ 8:30

DVVC Uitslagen DVVC 1- Barca 1 (zat)................. 7-5 DVVC 2- vv Helvoirt 2................ 3-6 Programma Donderdag 16 augustus Sarto 2-DVVC 1....................... 20:00 Vlijmse Boys 2-DVVC 2.......... 20:00 Zaterdag 18 augustus........................

Sterk bezet A-B toernooi vv Dongen Onder zonnige omstandigheden werd er ’s morgens om 9.00 uur afgetrapt voor het Escada B-toernooi . Spelers en trainers hadden er weer zin in om te gaan voetballen na de vakantie. In de eerste wedstrijden werd er al volop gescoord. Na deze wedstrijden van de B jeugd werd hierna afgetrapt door de A jeugd voor het Mercedes Benz Charterway toernooi. In de uiterst sportief verlopen wedstrijden, waren er zeer regelmatig leuke spelcombinaties te zien wat resulteerde in doelpunt rijke wedstrijden.

2,3 en 4 voor de andere plaatsen. Na afloop van de wedstrijdtijd in de finale bij de B-jeugd tussen RKDVC B1 en VOAB B1 stond het gelijk 1-1. Waardoor penalty’s moesten gaan beslissen wie winnaar werd van het Uitslag poulewedstrijden toernooi. In een lange en spannende Escada Toernooi B-jeugd penaltyserie bleek uiteindelijk RKPoule B1 DVC B1 het best met de zenuwen om 1. RKDVC B������������������ 19 pnt (6-0) te gaan en werd winnaar van het ES2. Dongen B1������������������� 6 pnt (5-5) CADA Toernooi. 3. Oirschot Vooruit B1����� 3 pnt (4-6) In een spannende finale bij de A 4. JEKA B1��������������������� 0 pnt (0-4) jeugd tussen Dongen A1 en Oirschot Poule B2 Vooruit A1 wist Dongen met een 2-1 1. VOAB B1������������������� 7 pnt (5-1) overwinning de toernooiwinst voor 2. WSC B1��������������������� 7 pnt (4-2) zich op te eisen. 3. TSC B1����������������������� 3 pnt (2-4) 4. Udi ’19 B1......... 0 pnt (0-5) Eindstand B jeugd Mercedes Benz Charterway 1.RKDVC B1 toernooi A-jeugd 2.VOAB B1 Poule A1 3.WSC B1 1.Dongen A1�������������������� 9 pnt (9-1) 4. Dongen B1 2.JEKA A1���������������������� 6 pnt (5-3) 5.TSC B1 3.SBC A1������������������������ 3 pnt (5-7) 6.Oirschot Vooruit B1 4. WSC A1�������������������� 0 pnt (2-10) 7.Udi ’19 B1 Poule A2 8.JEKA B1 1. Oirschot Vooruit A1����� 9 pnt (9-2) Eindstand A jeugd 2. Rijen A1���������������������� 4 pnt (2-2) 1. Dongen A1 3. SC ‘t Zand A1������������� 2 pnt (4-6) 2. Oirschot Vooruit A1 4. BSC A1����������������������� 1 pnt (3-8) 3. JEKA A1 4. Rijen A1 Hierna werden de kruisfinales ge- 5. SC ’t Zand A1 speeld waarbij de nummers 1 van de 6. SBC A1 poules tegen elkaar gingen strijden 7. BSC A1 om de toernooiwinst en de nummers 8. WSC A1 DVVC Veteranen-DVVC 5...... 15:00 Zondag 19 augustus Barça 1-DVVC 1...................... 14:30 DVVC 4-Dongen 8................... 11:00 DVVC 6-DVVC 7.................... 10:00 Bavel DA3-DVVC DA1........... 10:00

Aan het eind van de middag kon terug gekeken worden op een geslaagd en prima verlopen toernooi.. Speciale dank aan de teams van VOAB en SC ’t Zand die op het laatste moment de plaats innamen van de teams die zich afmelden.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

Laurens Jansen 4e van Brabant dressuur pony’s In Chaam werden de Brabantse kampioenschappen dressuur en springen voor de pony’s gehouden. Van paardensportvereniging de Toekomst hadden 5 combinaties zich hiervoor gekwalificeerd.

De wedstrijd in Chaam was perfect georganiseerd en er waren erg veel toeschouwers naar dit mooie evenement gekomen. Helaas konden de zusjes Demi en Tessa Bink niet deelnemen aan deze Brabantse finale wegens blessure van hun pony Sensation. Een bittere pil voor deze sportieve meiden. Nicole Kimenai had zich wel uitermate goed voorbereid en startte overtuigend in de klasse A/ L1 met haar pony Amber. De proef verliep netjes, ze liet door wat kleine tactfoutjes punten liggen en dat is kostbaar op dit niveau, ze eindigde op de 7e plaats, toch echt een topprestatie van deze combinatie! Daniëlle Asin ging met Hero van start in de klasse E/M1, haar voorbereiding was niet optimaal en dat leverde wat onregelmatigheden op tijdens de proef. Niettemin was Daniëlle blij dat ze mocht starten op deze spannende finale, ze eindigde op de 16 e plaats en kreeg daardoor geen gelegenheid

Ponyclub De Edele Hoefjes trots op Femke en Flins Net terug van een gezellig ponykamp duimden de leden van De Edele Hoefjes voor Femke en haar pony Flins, die afgelopen zaterdag mee mocht doen aan de Brabantse Kampioenschappen in Chaam.

Beleef een onvergetelijk sportieve en ludieke spelmiddag

Schrijf je nu in voor de onvergetelijke SpektakelSlag Op zondag 9 september vind voor de tweede maal de SpektakelSlag plaats tijdens het Oosteinds Spektakel. De “SpektakelSlag” is een dagevenement waarbij het draait om sportiviteit, actie en een gezonde dosis leedvermaak. Muziek, eten, drinken en de 6 spelen met ruim 150 meter aan uitdagende en opblaasbare hindernissen zullen hiervoor de ingrediënten zijn. De SpektakelSlag is een spelelement op het Oosteinds Spektakel dat veel weg heeft van het bekende ‘Spel Zonder Grenzen’ van vroeger en het van de televisie bekende Wipe-Out. Bij dit spelelement strijd men in teams op verschillende spelonderdelen om de eer en glorie en de hoofdprijs van maar liefst 250 euro. Deze is natuurlijk voor het team dat als beste uit de SpektakelSlag komt. Daarnaast loven wij ook een prijs uit aan de tweede (100 euro) en derde plaats (50 euro). Bovendien wordt er aan het team dat het meest origineel voor de dag komt een barbequebon t.w.v. €100,- uitgereikt vergezeld met een paar kratten bier. Hierbij denkt de organisatie onder andere aan een passende outfit. In totaal zal er ter waarde van ruim €500,- aan prijzen verdeeld worden! Voor aanvang van de aansluitende feestavond staat het finalespel op het programma. De Double DJ’s zullen vervolgens voor de benodigde hoeveelheid feestnummers in de feesttent zorgen. Uiteraard hebben we voor de SpektakelSlag deelnemers nodig. Vriendengroepen, buurtverenigingen, sportclubs, bedrijven of welke samenstelling dan ook kunnen deelnemen aan de SpektakelSlag. Ieder team bestaat uit minimaal vijf en maximaal 8 personen. Elk team bezit een captain die zijn team naar de overwinning sleept, schreeuwt of schopt! De minimumleeftijd is 14 jaar en het inschrijfgeld is €10,- p.p. Iedere deelnemer krijgt het SpektakelSlag-Survivor-T-shirt! Meld je aan via www.oosteindsspektakel.nl of via info@oosteindsspektakel.nl

Ingezonden Publicatie van ingezonden brieven betekent niet dat de redactie instemt met de inhoud. Anonieme brieven worden niet geplaatst

Contributies van Voetbalverenigingen Het einde van de vakanties komt weer in zicht. Voetbalverenigingen starten weer met trainen. Elk jaar heeft iedereen weer de hoop op een goed resultaat . En al jaren verbaas ik mij erover dat clubtrouw in het amateurvoetbal zo sterk is. Je ziet wel enkele spelers van vereniging verwisselen, maar de meeste blijven doorgaans hun hele loopbaan bij dezelfde vereniging. Toch doen verenigingen hun uiterste best het ledenaantal vast te houden, maar blijkbaar is dat niet nodig. Leden blijven lid zonder stil te staan bij de prijs/kwaliteit verhouding. Is de clubliefde zo groot dat men dat niet interessant vindt? Een potje voetballen, trainen als het uit komt, en vooral gezellig in de kantine hangen. Ik heb daarom, van verenigingen uit de omgeving, de contributie van een senior per jaar vergeleken. Van de verschillen ben ik erg geschrokken. Neem een vereniging als VV ONI. Op zich redelijk te vergelijken met DVVC, VCW en Molenschot maar qua contributie twee maal zo duur. Biedt deze vereniging zoveel meer dan een andere vereniging? Stopt men bij deze vereniging dan veel meer geld in het veld? Heeft men betaalde trainers voor de jeugd? Speelt men in de modernste tenues? In de wandelgangen heb ik vernomen dat tijdens de beslissingswedstrijd van ONI tegen MZVC veteranen de voorkeur krijgen boven eigen jeugd, en voor een invaller niet eens een fatsoenlijk shirt beschikbaar was. VV Dongen is een professionele vereniging en beschikt over een kunstgrasveld. Dat zij iets meer vragen is begrijpelijk. DVVC vraagt € 80,= minder maar promoveert, en zeker niet met een bijzondere accommodatie. Hoe is het mogelijk dat men binnen één gemeente dergelijke grote verschillen tegen komt. Wordt hier ook naar gekeken als men in aanmerking wil komen voor Leukste sportvereniging van Dongen? De KNVB kent geen richtlijnen voor de hoogte van de contributie. Welke rol speelt een Gemeente? In tijden van crisis kan het niet zo zijn dat verenigingen vragen wat een gek er voor geeft. Als clubliefde zo belangrijk is, dan moet iedereen toch in staat worden gesteld om bij zijn vereniging te spelen. En verenigingen moeten deze clubliefde toch belonen door een zeer redelijke contributie te vragen. Zeker als de meeste van ons geacht worden op de kleintjes te letten. Inzender bekend bij de redactie

Rommelmarkt Dongen-Vaart De Prinselijke Carnavalsvereniging de Raore Schutters uit DongenVaart organiseert op zondag 26 augustus een rommelmarkt aan de Vaartweg in Dongen-Vaart (terrein achter café-zaal ’t Karrewiel). Aangezien we nog wel wat spullen kunnen gebruiken voor de verkoop gaan onze leden elke zaterdag op pad in Dongen en de directe omgeving om handelswaar te verzamelen. Dus mocht u nog spullen hebben waar u vanaf wilt, maar u vindt deze nog te mooi om weg te gooien. Neem dan contact op met Lian de Smit (’t Karrewiel); tel: 0162 - 321639, onze leden komen deze spullen dan graag bij u ophalen. In verband met de milieuwetgeving mogen wij geen diepvriezers, gasflessen, televisies, frituurpannen, matrassen etc. meenemen.

VIP van de maand:

Ans Kuijpers, Ontmoetingsruimte ‘t Palet Het Vrijwilligers Informatie Punt Dongen van Stichting Richting zet in samenwerking met de gemeente Dongen regelmatig de Dongense vrijwilligers in het zonnetje. Door iemand of een groep te benoemen tot Very Important Person van de maand krijgen zij de aandacht die ze verdienen! De VIP van deze maand is Ans Kuijpers. Dé spil waar alles om draait bij ’t Palet, de ontmoetingsruimte aan de Tooropstraat 29. Ans is Tilburgse van origine, maar woont al 16 jaar in Dongen. Inmiddels is ze is zeer bekend in West 2 en elke bezoeker die wel eens in ’t Palet is geweest, heeft met haar te maken gehad. Mensen die binnenkort eens willen binnenstappen, treffen een hartelijke gastvrouw, waarvoor geen moeite teveel is om het haar gasten naar de zin te maken.

Ontmoetingsruimte ‘t Palet Ans Kuijpers heeft hart voor het ontmoetingscentrum. ‘Ik houd alles in de gaten’, zegt zij daar zelf over. Ze zet koffie en thee, schenkt in, zorgt voor een koekje en heeft een vriendelijk woord voor alle bezoekers. ‘Nieuwe vrijwilligers werk ik altijd eerst in. Er zijn nu 12 vrijwilligers actief in ’t Palet. Het is altijd fijn als iemand wil komen helpen, dus we gaan zorgvuldig met onze vrijwilligers om’. Kom je voor de eerste keer? Dan wordt je opgevangen door Ans die zo voorkomt dat je je een momentje verloren zou kunnen voelen. Er is vaak wat te doen in ’t Palet. Eigenlijk iedere dag wel en regelmatig zelfs in het weekend! Ans heeft de Ontmoetingsruimte vanaf het begin mee opgebouwd. ‘Toen we hoorden dat de ontmoetingsruimte er zou komen, zat ik in de wijkraad’, vertelt Ans. ‘Het werk in de wijkraad heb ik ook heel graag gedaan, maar dit sprak me meteen enorm aan’. Veel mensen hebben haar al eens gevraagd of het haar niet teveel wordt, zoveel bezigheden voor ’t Palet. ‘Maar je krijgt er zoveel gezelligheid voor terug’, aldus Ans. ‘Bovendien heb ik altijd gewerkt als telefoniste en secretaresse. Ik vind het fijn om iets om handen te hebben. Mijn man is al jaren bestuurslid bij D.V.V.C. en weet dus precies wat het doen van vrijwilligerswerk inhoudt. Het is leuk, maar ook zinvol voor een wijk dat er een ontmoetingsruimte is. Er wordt veel georganiseerd en het is laagdrempelig. We merken vaak, dat als mensen eenmaal de weg gevonden hebben, zij niet meer weggaan’. Volgens Ans komt dit omdat de regelmatig terugkerende activiteiten

mensen een houvast geven in de week. ‘Er zijn nu maar liefst 10 vaste activiteiten in ’t Palet’, zegt Ans trots. Er is eigenlijk elke wel dag iets te doen. Er zijn clubjes die kaarten, sjoelen, creatief bezig zijn, maar ook gewoon gezellig koffie drinken. Op een vaste woensdagochtend in de maand is er een vrijblijvende inloopochtend voor mensen die zin in een praatje en een bakje koffie hebben. ‘In mei hebben we hier nog een vrijwilligers-bedank-feest gehad. Het was ontzettend gezellig. Het grootste succes van de afgelopen periode was de Internationale Vrouwendag op 8 maart. Er waren wel 60 mensen binnen’, glundert Ans. ‘Op dat moment was het heel druk en hebben we hard gewerkt, maar achteraf heb ik wel veel complimentjes gekregen’. De activiteiten in ’t Palet zijn op de website van wijkraad West II te vinden. Het adres is www. dongenwest2.nl/nieuws. Iedereen is van harte welkom. Ook op de site van Vieya (www.vieya.nl) wordt onder het kopje Leefbaarheid/ontmoetingsruimten elke maand het programma aangekondigd. ’t Palet is een heel gezellige ontmoetingsruimte, maar je moet hem wel weten te vinden. De ruimte bevindt zich namelijk op de derde verdieping van een appartementencomplex aan het Rembrandplein. ‘Als je op de goede bel drukt, dan vind je ons wel’, lacht Ans. Festival De Wereld In Dongen Ans bereidt zich nu voor op het festival ‘De wereld in Dongen’. Dit multiculturele evenement vindt op zondag 2 september plaats op het Rembrandtplein. ‘We willen op dit festival graag de aandacht vestigen op ’t Palet. Als beter bekend wordt, waar we precies te vinden zijn, maken er misschien nog meer mensen gebruik van onze ontmoetingsruimte. We hebben het hier tenslotte over de gezelligste ontmoetingsruimte van Dongen’.

Maisdoolhoven in Dongen Er zijn dit jaar twee maisdoolhoven. Een bij ‘t Karrewiel aan de Vaartweg en een bij ‘t Fazantje aan de Fazantenweg. Het doolhof en spellenlabyrinth aan de Vaartweg is tot en met 30 september de hele week geopend van 10.30 - 18.00 uur, op vrijdag bovendien tot 22.30 uur en op zaterdag tot 20.00 uur. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Het doolhof aan de Fazantenweg is open tot en met 20 oktober, dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur. het thema is Disney. Voor meer informatie: www.uitindongen.nl

bouwen zonder zorgen.

Femke werd daar vijfde en mocht zodoende zondags terug komen om te strijden voor de eerste plaats in haar categorie B / B. Zaterdag reed Femke een keurige en ontspannen proef en behaalde 201 en 202 punten. Dat leverde haar een plaats op het erepodium op en een grote beker. Zondag dus weer vroeg uit de veren en gaan voor het kampioenschap. Femke had er zin in, maar Flins was heel onrustig en reageerde slecht op de ‘hulpen” van de ruiter. Dat was ook terug te zien in haar punten 178 en 180. Het leverde haar een laatste plaats op, maar genietend van deze ervaring kon dat de pret niet drukken. Voor Flins wordt ze te groot, maar dit was een hele mooie afsluiter.

om over te kampen op zondag. Laurens Jansen startte met Midnight op zaterdag overtuigend in de klasse E/M1; hij scoorde 198 punten goed voor de 4e plaats en dat betekend overkampen op zondag. Het springen verliep ook uitstekend, foutloos wist hij het parcours af te leggen. In de klasse B tellen alleen de stijlpunten, met een score van 66,5 eindigde hij op de 6e plaats. Met twee forse bekers keerde hij huiswaarts om zich voor te bereiden voor de volgende dag. Hij moest als 1e dressuur starten in een ring met 24 deelnemers, dat is niet altijd voordelig. De proef verliep vlekkeloos en Midnight toonde zich energiek en ontspannen. De jury beoordeelde de proef met 195/198 punten goed voor een fantastische 4e plaats! Dus een startplaats voor de Nederlandse kampioenschappen op 1 september a.s. Het springen ging ook goed, Laurens wist wederom het parcours foutloos af te leggen, maar scoorde niet voldoende stijlpunten, met 66,5 punten eindigde hij als 10e. Maar ook dit is uitstekend gezien Laurens nog niet zoveel springervaring heeft. Nu afwachten wat de paardencombinaties van PSV de Toekomst gaan doen, komend weekend in Chaam. Roos Vermeulen en Rachelle Jansen zijn flink aan het trainen en de voorbereidende wedstrijden verlopen voor beiden zeer succesvol.

PAGINA 15

Zorgeloos bouwen, verbouwen of renoveren? Perfect bouwbegeleiding Wij begeleiden u door het gehele proces.

OOsterhOut - 06-26328362 - rOb@perfectbOuwbegeleiding.nl

www.perfectbOuwbegeleiding.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 16

geef op 20.21.22 www.brandwondenstichting.nl

Uw personeelsadvertentie in negen goed gelezen weekbladen in combinatie met drie weken plaatsing op de online vacaturebank www.brabantwerkt.nl

Eindsestraat 55, 5105 AA Dongen

Wij zijn op zoek naar enkele jonge enthousiaste medewerkers

voor slechts 1,17 per mm!

Rijbewijs B Pakketdistributie Zaterdag en maandag Indien u geïnteresseerd bent, stuurt u per e-mail uw personalia met cv naar: citylinelogistics@home.nl of bel 06 - 46241357

5

7

1. Ons Weekblad

4 6 8

9 3

2 1

2. Weekblad Gilze en Rijen 3. Weekblad Nieuw-Ginneken 4. Weekblad Oosterhout 5. Weekblad ‘t Carillon 6. Weekblad voor Dongen 7. Weekblad De Langstraat

HOE OVERLEEF IK DE LENTE?

8. Weekblad De Duinkoerier 9. Haagse Beemden Nieuws

Totale oplage: 130.000 ex. Mail uw advertentie naar:

uitgeverij@emdejong.nl o.v.v. personeelsadvertentie Brabant Werkt.

S.v.p. altijd telefonisch aanmelden: 013 - 507 55 34

WWW.BELEEFDELENTE.NL


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

Openwaterzwemmers De Vennen weer Goed

Podiumplaatsen voor De Vennen zwemmers in Vught Op Zondag 12 Augustus werd de derde Brabantse Openwater wedstrijd gezwommen van dit seizoen. De zon scheen, heerlijke temperatuur en prima resultaten voor de zwemmers van ZV De Vennen in Vught bij het recrecreatie-gebied De IJzeren Man. Op zondag 12 augustus werd er in Vught weer gezwommen in het Openwater. In het recreatie-gebied De IJzeren Man was er weer een wedstrijd, meetellend voor het Brabants Klassement en Nederlands Klassement. De Dongense zwemvereniging De Vennen was weer met verschillende zwemmers vertegenwoordigd in Vught. Met een heerlijke temperatuur zwommen de zwemmers weer prima resultaten. De start van de dag was er voor Laurissa Aarts, Manon van Leijsen, Carina Spronk en Amy van Lier op de 1 km vrije slag; Carina werd 5e en Amy 1e bij de Dames Jeugd. Laurissa werd 15e op de huid gezeten door Manon, die 16e werd bij de Dames Senioren. Op de 1 km vrije slag Jongens Junioren startten Jarno Koreman en Rick in ‘t Groen en zij zwommen deze kilometer ook lekker: Rick werd 14e en Jarno 13e. Carina en Amy gingen vervolgens in de middag van start op de 5 km vrije slag en beiden behaalden het podium: Carina werd 3e en Amy kwam eerder binnen op een 1e plaats bij de Dames Jeugd. Als laatsten van De Vennen zwommen Rick in ‘t Groen, Jarno Koreman en Bjorn van Riel de 500 m schoolslag bij de Jongens Junioren. Rick werd 12e, Jarno 11e en Bjorn in zijn eerste wedstrijd behaalde een mooie 9e plaats.

Overtuigende zege Rob van der Linden Opnieuw was het afgelopen weekend prachtig duivenweer. De kalme oostnoordoosten wind maakte er voor de jonge duiven op Nanteuil le Haudouin een pittige wedvlucht van. Voor deze losplaats is gekozen, omdat de losplaats Creil te onveilig is geworden voor zowel de duiven als de begeleiders. Het was opnieuw een duif van Rob van der Linden die met een verschil van ruim 16 meter per minuut op de nummer twee overtuigend de eerste plaats binnenhaalde. Het betekende voor deze liefhebber de tweede zege op rij. Daarnaast is zijn de Dongense liefhebbers begonnen met de afsluitende kermiskoersen, ook wel natour vluchten genoemd. Op deze eerste van zes vluchten was het specialist op deze concoursen, A. Biemans, die de eerste zege wist te bemachtigen. Ongetwijfeld zullen we hem de komende weken nog vaker op deze discipline tegen komen. Komende zaterdag gaan de jonge duiven naar Sens. De natour duiven gaan naar Nijvel. De uitslag Nanteuil le Haudouin: eerste prijs om 11.44 uur; de laatste prijs om 12.10 uur. 1-4-8-12-20-23-25 Rob van der Linden; 2-3-5-10-13-14-16-21 A. Voermans; 6-24 Comb.v. Heijst-Rombouts; 7 W. Ketelaars; 9-17-22 P. de Graauw; 11 A. Kools; 15 Comb.v. Diest; 19 P. Luijkx. De uitslag Grimbergen: eerste prijs om 10.49 uur; de laatste prijs om 10.57 uur. 1-5-6-7 A. Biemans; 2-23 E.v.d. Zanden; 3-10-13-14-15-16-18-19-20-24-25 P. Luijkx; 8-9-11-12-21-22 Comb.v. Diest; 17 A. Maas.

PAGINA 17

Bridge82 Zomercompetitie 9e Zitting Dinsdag 7-8-2012 Groep A 1. M. Messing & F. v.Heteren������ 66,96 2.M.Suijkerbuijk&J.Hoeberichts ���62,20

3. A. Hoogesteger & A. Mayers�� 60,71

Vrijdagbridge

Tussendoor deden Marit van de Pas, Timo Koreman en Nicky van Lier tesamen mee aan de 250 m vrije slag prestatietocht. Ook zij genoten van de sfeer en het zwemmen in de buitenlucht en willen zeker op herhaling. De Openwaterwedstrijden gaan nog door tot begin September en er liggen nog twee wedstrijden in Brabant in het verschiet: 25 Augustus in Oirschot en 26 Augustus in Oosterhout. In Oosterhout zwemt men in Het Wilhelmina Kanaal thv De Warande, tevens vindt hier de huldiging plaats van de Brabantse Openwater Kampioenen.

TC De Wiel - toernooi TC De Wiel organiseert van zaterdag 1 september t/m zondag 9 september 2012 wederom haar jaarlijkse toernooi, onder auspiciën van de KNLTB. Er worden Dames- Heren en Gemengd dubbels gespeeld in de categorieën 5 t/m 8 (mits er voldoende aanmeldingen zijn in een categorie). Aanmelden voor dit toernooi kan via het inschrijfformulier op de site www.tcdewiel.nl of www.toernooi.nl. Beide deelnemers dienen een volledig ingevuld inschrijfformulier aan te leveren. Inschrijven kan t/m donderdag 23 augustus 2012. Voor vragen over het toernooi kunt u terecht bij: Ad van Gijzel, tel. 0162-318775 e-mail: toernooi@tcdewiel.nl

Maandagmiddagbridge in De Cammeleur maandag 13 augustus Groep A/B 1. N.Timmermans-M.Laurijsen 60,03 2. A. Brouwers- J.v.d.Berk 57,92 3. J. de Jong-J. Verbiest 53,33 Groep C 1. ds. N.v.Beek-R.v.Leijsen 62,99 2. J.v.Dongen-B.Loonen 58,12 3. N.Roovers-C.Schellekens 58,12 zaterdag 8 september 19e Dongense Kroegendrive inl. P. Oomens. Tel. 312893

Nordic-Wandelen in Dongen e/o: Op vrijwel alle dagen in de week (behalve donderdag) en in het weekend op zaterdagmiddag ,vertrekken groepen Nordic-wandelaars vanaf Gasterij De Seterse Hoeve, Vijf Eikenweg. We lopen dan in het prachtige bosgebied van de Duiventoren of in boswachterij Dorst. Wie eens mee wil doen om te ervaren wat het is kan geheel vrijblijvend meedoen voor een proefles! Info/aanmelding: Adriaan Schram: 06-12942432

Uitslag wedstrijd nr.6 (10 augustus) Groep A 1. mw.v.Leijsen-hr. Hultermans... 67,25 2. dms. Bajema-Winthagen.......... 58,17 3. echtp. Kenter............................ 57,67 4. dms. Rommen-Loonen............. 50,92 Groep B 1. echtp. v.d.Corput...................... 63,19 2. dms. v.Rijen-Roovers............... 61,28 3. dms. Timmermans-Smans........ 53,88 4. hh. v.d.Bosch-Flipsen............... 53,70

De competitie van de Ouderenbridge start 17 augustus. Afmelden uiterlijk vrijdag vóór 10.15 uur.

1

2

3

4

Laatste kans voor aanmelding wintercompetitie De wintercompetitie darts gaat van start in de laatste week van augustus. Inschrijven hiervoor is al een tijd geleden gestart. Tot op dit moment hebben zich al 19 teams zich ingeschreven. Teams die dat nog niet gedaan hebben kunnen dat tot zondag 19 augustus alsnog doen. Inleveren kan bij café De Valk, of via de mail falkie@home.nl Wij rekenen op jullie medewerking. De vergadering staat gepland voor vrijdag 24 augustus, aanvang 21.00 uur in café De Valk.

Boules Promotiedag Jeu de Boulesclub Dongen Op zondag 26 augustus wordt bij de Jeu de Boulesclub Dongen weer de jaarlijkse Boules Promotie dag georganiseerd. Deze dag is vooral bedoeld om iedereen kennis te laten maken met het leuke spel Jeu de Boules. Leden van de Jeu de Boulesclub zullen demonstraties verzorgen, zodat iedereen, die vragen heeft over spel of spelregels hier terecht kan. Iedereen kan zich aanmelden voor dit evenement. Hierbij is wel de restrictie dat leden van de Jeu de Boulesclub zich niet als koppel kunnen inschrijven, maar wel een vriend, vriendin of familielid, die geen lid is van de club kunnen uitnodigen. Het gaat om de gezelligheid en de sfeer, en niet om de prestatie. Zoals bij de Olympische Spelen, meedoen is belangrijker dan winnen. Deelnemers die beiden geen lid van de Jeu de Boulesclub zijn kunnen zich wel als koppel aanmelden. Men kan zich op zondagmorgen aanmelden tot 10.45 uur. Er worden 3 wedstrijden gespeeld, met aansluitend een finale. Dus kom op zondag 26 augustus spelen of kijken op onze prachtige accommodatie aan de Deken Batenburgstraat (naast zwembad de Vennen)

5

6

12 15

16

22

13 17

23

18 24

29 33 39

19 26

30

31

52

10

11

21

27

28 32

41

37 42

38 43

v 45 48

53

49 54

58

55

62

50 57

60

63

61

64

69

51

56

59

68

9

36

40

47

8

20

35

44 46

7 14

25

34

70

75

Dongense dartscompetitie

EN WIN EEN OVERHEERLIJKE TAART

PRIJSPUZZEL

Groep B 1. L. Verheijen & T. Rijsinge������� 63,69 2. R. van Assouw & W. Janssen�� 59,82 3. C. Brugman & J. Jansen���������� 59,52 Groep C 1. F. Vroon & A. Wijffels������������� 58,21 2. L.v.d.Watering & D. Bongers�� 57,05 3. G. van Lingen & D. Cassa������� 56,70

Bjorn van Riel klaar voor zijn eerste Openwater wedstrijd

DOE MEE MET DE WEKELIJKSE

65

71

72

76

66 73

77

79

67 74

78

80

© Persbelangen P1239

67

29

20

46

47

51

63

43

9

40

80

2

24

HORIZONTAAL: 1 boosaardig; 6 snoepgoed; 12 ginder; 14 groen; 15 grondtoon; 17 vogel; 18 vruchtenvocht; 20 waterstand; 21 voorzetsel; 22 deel van een oor; 24 erfelijkheidsdrager; 26 zeehond; 28 voorschrift; 29 soort; 30 zangnoot; 31 laagwater; 32 afgunst; 33 alstublieft; 34 gedenknaald; 37 paardje; 39 tangens; 40 brandgang; 41 boerderijgrond; 43 dwarshout; 44 herbergier; 45 reukwater; 46 klaar; 48 jong dier; 50 loot; 51 persoonlijk vnw.; 52 sluis; 54 Nederlandse provincie; 57 ondergang; 58 kledingstuk; 59 numero; 60 lidwoord; 61 hond; 62 graanafval; 63 ik; 64 nauw; 66 vogeleigenschap; 68 in opdracht; 69 arrestatiegroep; 70 voorzetsel; 72 rubidium; 74 achter; 75 zwemvogel; 77 leeg; 79 vanzelfsprekend; 80 doven. VERTICAAL: 1 greppel; 2 idem; 3 tam; 4 orgaan; 5 titel; 7 selderij; 8 schaaldier; 9 hoen; 10 oude maat; 11 Europees water; 13 bevestiging; 16 achteruit; 18 wond; 19 groente; 21 elkeen; 23 werkplaats; 25 ontferming; 27 verblinden; 28 stadsdeel; 33 kaartenboek; 34 mondeling 35 lage kant; 36 kadaver; 38 vrucht; 40 hoeveelheid; 42 energie; 47 Egyptische koningstitel; 49 decibel; 51 kar; 53 mislukking; 55 plak; 56 plaats in Noord-Brabant; 57 rond; 62 hes; 63 op een keer; 65 spelonk; 67 vertrekken; 69 bloeimaand; 71 laagwater; 73 aanbieding; 75 landbouwwerktuig; 76 da capo; 77 vreemde maat; 78 schoolonderzoek.

Oplossing vorige Prijspuzzel:

INBESLAGNAMES Winnaar: John Kreeft, Europaplein 9

HORIZONTAAL: 1 lastig; 6 kummel; 12 spot; 14 keer; 16 ui; 18 R.P.; 19 mus; 21 et; 22 ho; 23 idee; 24 e.a.; 25 la; 27 ever; 28 te; 29 inkt; 31 akon; 33 ed.; 34 emu; 36 NS; 38 el; 39 brij; 40 dg; 42 tijger; 43 de; 44 ijdele; 45 Soest; 47 e.k.; 48 regel; 50 lt.; 52 eel; 54 k.o.; 55 o.o.; 57 esp; 59 sr.; 60 slot; 62 borg; 64 ir.; 65 tint; 66 gr; 67 A.T.; 68 euro; 69 en; 70 ra; 72 Inn; 74 a.z.; 75 Ee; 76 gaaf; 78 even; 80 lampet; 81 moeten.

VERTICAAL: 2 as; 3 sprei; 4 top; 5 it.; 7 uk; 8 mee; 9 meten; 10 er; 11 buiten; 13 au; 15 gordijn; 17 idem; 19 mat; 20 sla; 22 heer; 24 eksteroog; 26 Akersloot; 30 N.N.; 32 O.L.; 35 Uddel; 37 eg; 39 beste; 41 gek; 43 del; 46 nestel; 49 gij; 51 sproet; 53 Erin; 54 kl; 56 OR; 58 Sire; 60 stram; 61 tri; 62 ban; 63 gezet; 71 aap; 73 no.; 74 avé; 76 ga; 77 Fe; 78 e.o.; 79 Ne.

Lever uw oplossing voor maandag 08.30 uur in bij de redactie: Hoge Ham 80-82 Op de envelop vermelden: Oplossing puzzel of mail naar dongen@emdejong.nl ovv : oplossing puzzel Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

Voor een wereldcadeau

De tegoedbon voor de taart kan daarna worden afgehaald bij de redactie.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

ADVOCATENKANTOOR TENNEBROEK De persoonlijke aandacht die uw zaak verdient! Mr O.P.N.M. Tennebroek Gratis inloopspreekuur iedere donderdag van 19.00 uur - 20.00 uur Kardinaal van Rossumstraat 58

5104 HN DONGEN

Tel (0162) 32 02 42 Fax (0162) 31 21 01

info@tennebroek.nl www.tennebroek.nl

Hobbycar modelauto‘s Roelof Kranenburgplein 15 Tilburg Telefoon 013-4639142 Steeds de nieuwste auto, motor modellen en Revell bouwpakketten op voorraad. Bezoek ook onze website www.hobbycar.nl www.kevershop.be

De Hobbyboerderij Geopend di t/m za van 9.00 tot 17.00 uur. Verkoop van hobbymaterialen voor wenskaarten en scrapbooking. Cursussen / workshops Vaartweg 58 Dongen 0162-322940 www.dehobbyboerderij. nl

Te koop: Bruine Duitse Staande Langhaarpups met stamboom uit zeer goede (veld)werklijnen. Groeien in en rond huis op. Ouders HD-A en E-locus vrij. Uitstekende jachthonden met vriendelijk karakter. Fam. Rommens 013-5082574 / 06-11408267

Schilder kan nog binnen en buitenwerk aannemen. Voor info 06-12450486. Gratis offerte.

(Sier)bestrating - grond - sloop - riool - opruimen - bomen rooien 0644875441.

Pelletkachels Gilze Groenverwarmen.nl 06-22326295 te huur In centrum van dongen: bedrijfsruimte te huur. Circa 140 m2. Diverse mogelijkheden. Bel voor informatie naar 06-51170368.

Wil je werken in een

feestelijke sfeer? In de bediening of achter de bar (vanaf 18 jaar) Mail naar solliciteer@jaarbeurscatering.nl Of bel HRM: 0162-472367

www.arjanvandijk.nl

Tel: 0162-581933

PAGINA 18

Golden Tulip Oosterhout is op zoek naar een nachtreceptionist (FT/PT) BHV diploma is een pré. Heb je interesse? E-mail naar info@goldentulipoosterhout.nl of neem contact op via 0162-452003. Golden Tulip Oosterhout is op zoek naar een afwashulp voor 8 uur per week. Ideaal voor scholieren, de werktijden zijn van 17.45 uur tot 21.45 uur. Interesse? E-mail naar info@goldentulipoosterhout.nl of bel met 0162-452003.

Boomkwekerij Smits teelt op een oppervlakte van ongeveer 100 ha solitaire planten en bomen. Daarnaast houdt ons bedrijf zich bezig met de handel in bomen en planten, waarbij export een belangrijke plaats inneemt. Wegens aanhoudende groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar:

ALGEMEEN MEDEWERKER BOOMKWEKERIJ (fulltime)

NAAILESSEN starten eind augustus kleine groepen, veel aandacht tel 0162325084 Tineke de Wit lerares coupeuse. Laat je informeren en inspireren!

De functie bestaat uit de dagelijkse verzorging en onderhoud in onze sterk gemechaniseerde solitairenkwekerij. Daarnaast omvat de functie in de winterperiode het laden en lossen van trailers en het klaarmaken van exportzendingen. Je bent flexibel ten aanzien van het werk en werktijden en je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken. Bij gebleken geschiktheid bestaat er de mogelijk om in vast dienstverband toe te treden in het bedrijf.

Uitgraven bouwput, klein grondverzet, (doorrijbreedte 70 cm!), rooien bomen en hagen, leegruimen tuinen en panden. CORNE LEIJS vof, Tel. 06-50260687

Neem bij interesse contact op met Johan Smits op onderstaand telefoonnummer of via emailadres johan@smitsbv.nl

Tai Chi en Qigong in Dongen. Lessen starten weer vanaf 22 augustus. Voor meer informatie: http://www.weiqi.nl Of bel: 06-5198 6062

***SALSAcursus*** voor beginners donderdags 19.30 proefles 16 augustus Rulstraat 4 Oosterhout **** Opgeven via: www.ritmo-latino.nl

Boomkwekerij Johan Smits B.V. - Rimpelaar 65 - 5124 RB MOLENSCHOT Tel. 0161 - 43 2001 - Fax. 0161 – 43 1004

Wèg met die wolken! Verlicht je leven en vind energie, rust en ruimte. Bel 06-21535789 Praktijk voor Zijnsoriëntatie Oosterhout www.zoishet.info

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

Kl.VERHUIZINGEN its om te VERVOEREN goed koop met hulp v.a.25,-per rit!!!![tevens tuin en puin opruimen,kl. sloop werkzam.gratis offerte]tel.0687110637

De deur van onze DAPUR INDONESIA - DE INDISCHE KEUKEN staat open op zo. 19 aug. van 13.00 - 18.00 uur WWW.MAKANCATERING.NL 06-10352980


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 19

Gezocht: sales medewerker voor locatie Dongen - PT (12-24 uur)

Plaats in de organisatie De sales medewerker legt verantwoording af aan de manager. Resultaatverantwoordelijkheden De sales medewerker heeft de volgende resultaatverantwoordelijkheden:

Koninklijke

Drukkerij Em. de Jong bv

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong B.V., gevestigd in Baarle-Nassau is een moderne grafische onderneming met als hoofdactiviteit het in grote oplagen vervaardigen van o.a. reclamedrukwerk, huis-aanhuisbladen en periodieken. Hiervoor heeft het bedrijf de beschikking over 10 rotatiepersen, 5 vellenpersen en 3 digitale drukpersen. Door toepassing van hoogwaardige technologie in opmaak en productie heeft het bedrijf een sterke en solide positie weten op te bouwen. De organisatie kenmerkt zich door korte communicatielijnen zowel intern als extern.

erne Een mod grafische ming onderne ijke met 'n r ! traditie

Visweg 8 Postbus 8 www.emdejong.nl

5111 H J Baarle-Nassau 5110 AA Baarle-Nassau drukkerij@emdejong.nl

DTP Operator De werkzaamheden bestaan uit: - Het zelfstandig opmaken van diverse wekelijkse en incidentele orders; - Het digitaal vervaardigen van print of PDF bestanden; - Opmaak advertenties en kranten. De functie-eisen zijn: - 36-urige werkweek; - Afgeronde grafische opleiding; - Ervaring met DTP werkzaamheden; - Zelfstandig en in teamverband kunnen werken; - Gedegen kennis van (grafische) computerprogramma’s; zoals Adobe Indesign, Photoshop en Illustrator; - Grote mate van accuratesse.

Solliciteren? Indien je belangstelling hebt, kun je je schriftelijke sollicitatie, inclusief CV met pasfoto sturen naar onderstaand adres.

Koninklijke Drukkerij Indien u interesse heeft in bovenstaande vacature dan kunt u uw schriftelijke sollicitatie met C.V. richten aan: Koninklijke Drukkerij Em. de Jong B.V. Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau, t.a.v. Mevr. M. Broeders.

Genereren van leads volgens de door de organisatie gedefinieerde werkwijze; Telefonisch benaderen van leads; Rondleidingen geven / verkoopgesprekken voeren; Behalen van targets en hier alles voor in het werk stellen;

Functie eisen • Je bent extreem prestatie- en resultaatgericht; • Je vind het geweldig om te werken met targets en buiten een vast basissalaris op deze manier zelf jouw maandsalaris te bepalen; • Je bent bij voorkeur tussen de 18 en 35 jaar; • Je hebt een flexibele instelling en bent bereid om ook in de avonduren en gedurende de weekenden te werken (minimaal 3 avonden en een weekendmoment); • Je bent communicatief sterk en kunt goed luisteren; • Je bent in staat om zowel aan de telefoon als face–to–face mensen te overtuigen tot het afnemen van de dienst; • Je kunt goed met computers werken; • Ervaring in een callcenter of saleservaring is een pré; • Je bent sportief ingesteld; • Wij bieden • Een leuke uitdagende baan; • Een basissalaris met hier bovenop een zeer aantrekkelijke bonusregeling; • Mogelijkheid om deel te nemen aan een pensioenregeling; • Een leuk team van collega’s met een uitstekende sfeer; • Ondersteuning door diverse trainingsmomenten

Voor de afdeling Prepress zoeken wij, voor een tijdelijke aanstelling, een:

Arendse Group t.a.v. Elise Raaijmakers Innovatiepark 7 4906 AA Oosterhout of via e-mail naar: info@arendse.nl

Reageren kan tot en met 24 augustus 2012.

www.arendse.nl Em. de Jong bv Bezoek ook eens de website www.emdejong.nl

rden? Kun je blind ook popstar wo

Geef op

Geef blinden en slechtzienden, jong en oud, de kans om hun muzikaal talent te ontwikkelen en hun passie te volgen.

4004040

www.steunbartimeus.nl

5 5 jaar 0% rente

• • • •

088-6655555 Fax 013-5079100 014 - 690324

of doneer online

Voor elke klus groot of klein bel de klusjesman erik 0687110637 gratis offerte

Te huur Kapsalon Tramstraat 52a 5104 GM Dongen info: 0622462016

Te huur aangeboden: Garageboxen in Plan West II. Info: 06-52675070

Heeft u rommelmarktspullen bel 06-13109154 c.v dreefse kwiepen halen het gratis op geen bankstellen of witgoed

Touringcar huren? Kijk voor luxe groepsvervoer op www.kmttours.nl en vraag vrijvblijvend online uw offerte aan!

Haal meer uit je stem. Kom zingen bij The Singing Circle. www.muziekatelierongering.nl 06-20571099.

jaar gratis OnDerHOuD

alleen bij OPC

De allerlaatste 15 nieuw geregistreerDe COrsa’s lPg met € 4.000 kOrting goedkoper kunt u niet rijden. De allerlaatste 15 Corsa’s op = echt op De 15 nieuw geregistreerde Corsa’s met € 4.000 korting, zijn niet in combinatie met 5+5 actie. Wilt u wel gebruik maken van de 5 + 5 actie, dan kan dat op bijna alle Opel modellen. Kom naar Oosterhout of Dongen en laat u verrassen hoe goedkoop autorijden kan zijn.

OPC OOsterHOut | De Boedingen 8, Oosterhout | 0162 - 455 455 OPC DOngen | Steenstraat 7G, Dongen | 0162 - 380 020 | www.opcgroep.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 16 AUGUSTUS 2012

PAGINA 20

Maak nu nog gebruik van de huidige fiscale- en hypotheek regelgeving! dongen

dongen

‘s Gravenmoer

‘s Gravenmoer

Gasthuisstraat 76

Geer 96

hoofdstraat 34 a

Vaartweg 84

Op de 2e woonlaag van het appartementencomplex “Jonckerbosch” gelegen, ruim 3-kamer hoekappartement met vrij uitzicht en berging en garage op de begane grond. • Gunstig gelegen in het centrum, winkels zijn op loopafstand bereikbaar. • Ook parkeergelegenheid op achtergelegen binnenterrein. • Sfeervolle woonkamer met toegang tot ruim balkon. • Aantal slaapkamers: 2. • Het appartementencomplex is v.v. een afgesloten hoofdingang, intercom- en liftinstallatie.

In het centrum gelegen ruime vrijstaande woning met aangebouwde garage en zonnig gelegen achtertuin met veranda. • Opp. 267 m²; inhoud ca. 365 m³. • Sfeervolle L-vormige woonkamer met gezellige open haard. • Open keuken waarin hoekinbouwkeuken met div. app. • Aantal slaapkamers: 2; voorheen 3 (eenvoudig terug te brengen). • Royale badkamer v.v. ligbad, douche + cabine, toilet, bidet en dubbele wastafel. • Volwaardige 2e verdieping waarop zolderkamer met meerdere dakramen, 2e badkamer en wasruimte.

Op een zeer riant perceel gelegen eenvoudig gebouwde vrijstaande woning met grote carport. De woning is gelegen op ca. 85 m. vanaf de openbare weg en biedt aan de achterzijde prachtig uitzicht over landerijen. • Opp. 1.785 m²!; inhoud ca. 417 m³. • Ruime woonkamer. Grote dichte woonkeuken en bijkeuken. • 3 slaapkamers op de begane grond en doucheruimte. • Verdieping: 2 ruime hobbyruimtes. • Vliering met beperkte stahoogte. • De woning is zeer gedateerd en heeft zowel binnen als buiten veel achterstallig onderhoud.

Op één van de mooiste locaties van ’s Gravenmoer, aan “’t Vaartje” gelegen vrijstaande woning met aangebouwde grote berging en fraaie tuin rondom. • Opp. 910 m²; inhoud ca. 545 m³. • Lichte doorzon woonkamer met parketvloer en prachtig uitzicht. • Grote dichte woon-/eetkeuken waarin inbouwkeuken met div. app. • 4 grote slaapkamers en een lichte badkamer. • Via vaste trap bereikbare voorzolder en 5e slaapkamer met dakkapel.

Vraagprijs: e 210.000,-- k.k.

Vraagprijs: e 299.000,-- k.k.

Vraagprijs: e 379.000,-- k.k.

Vraagprijs: e 449.000,-- k.k.

laat u in positieve zin verrassen en maak een afspraak voor een bezichtiging! Voor meer aanbod, informatie en foto’s kunt u kijken op onze website: www.kantersmakelaardij.nl

Garantiemakelaars, een hele zorG minder.

Kanters Garantiemakelaars, Monseigneur Poelsstraat 9, 5103 BD Dongen Telefoon: (0162) 31 55 51 Fax: (0162) 31 55 99 E-mail: info@kanters.net Internet: www.kantersmakelaardij.nl

Vlees van Jumbo’s vakslager is veel lekkerder!

50% KORTING op een product uit de slagerij

Jumbo doet er alles aan om uw ideale supermarkt te zijn. Met onze echte vakslager zorgen wij voor een ambachtelijke kwaliteit die je bijna nergens meer treft. Jumbo heeft daarom ook een unieke Malsgarantie. Vindt u het vlees niet mals genoeg? Dan krijgt u van ons gratis een nieuw stuk. Jumbo gaat echt veel verder. Ontdek het zelf!

Waardebon

voor 50%korting op een product uit de slagerij!

Alleen geldig bij inlevering van de originele waardebon bij Jumbo in Dongen van 20 t/m 25 augustus 2012

• • • •

Ook geldig voor de vegetarische producten uit de slagerij Maximaal één waardebon per klant Geldig op 1 product van maximaal 1 kilo per product Niet voor wederverkopers

Ontdek onze malsgarantie op jumbosupermarkten.nl

Dongen, Hoge Ham 113

Weekblad voor Dongen 16-08-2012  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Dongen, s Gravenmoer, Dongenvaart en Klein Dongen

Weekblad voor Dongen 16-08-2012  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Dongen, s Gravenmoer, Dongenvaart en Klein Dongen