Page 1

Weekblad voor Dongen 106e Jaargang - nummer 4619 Donderdag 19 april 2012 week 16

Weekblad voor Dongen is een uitgave van Uitgeverij Em. de Jong B.V., Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau, Telefoon: 013-5075534, fax: 013-5078929. Kopij uiterlijk inleveren vóór maandag 17.00 uur via e-mail dongen@emdejong.nl . Advertenties doorgeven vóór woensdagmorgen 12.00 uur via e-mail uitgeverij@emdejong.nl. Inlichtingen buiten kantoortijd ( alleen over advertentietarieven): 06-10906859. Particuliere advertenties en zoekertjes opgeven via onze website www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Op alle opdrachten tot plaatsing zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, die gedeponeerd zijn bij de Kamer van Koophandel in Tilburg onder nummer 2486. De volledige tekst ligt ter inzage op ons bedrijfsbureau en is op aanvraag verkrijgbaar. Bezorgklachten kunt u doorgeven aan Drukkerij Leijten via 0162-313757.

Gratis huis aan huis in Dongen • Dongen-Vaart • Klein-Dongen • ‘s Gravenmoer

Tentoonstelling ‘Geboorte van Leer’ geopend Cees Breugelmans, voorzitter van het museum, kon in zijn openingstoespraak bekendmaken dat het buitengewoon goed gaat met het museum. Vooral de groepsbezoeken lopen boven verwachting en ook een reorganisatie van het bestuur verloopt voorspoedig. Eind augustus wordt het laatste, historische deel van het museum geopend en er zijn al weer twee nieuwe tentoonstellingen in voorbereiding.

Met weemoed denken William van Gool en Kees Voermans terug aan de manifestatie ‘Kunstleer’ door Jacqueline Schilders In Museum De Looierij werd zaterdag de tweede kunsttentoonstelling sinds de verbouwing van 2011 geopend. Tot vorige week was er de expositie LEF van jonge kunstenaars, die zich hadden laten inspireren door met leer. Sinds zaterdag is er een in het Nieuwe Nathuis een fotoexpositie gemaakt door William van Gool en Kees Voermans , over de ‘Geboorte van Leer’.

Leidsters SPD leveren eersteklas werk Vrijdag de 13de , hoezo een ongeluksdag? Niet voor Dongen in ieder geval, want we zijn er in onze woonplaats van verzekerd dat aan alle peuters die deelnemen aan het programma van een van de zes peuterspeelzalen, leidsters mogen ontmoeten, die bewezen hebben op het hoogste niveau de gevraagde zorg te kunnen geven. Zo sprak de docent Monique Horvers van Fontys/Fydes de dames van de SPD na hun tweejarige opleiding toe, bij het uitreiken van de certificaten Puk en Ko.





Profiteer nu van onze aanbiedingen! Multifit Dongen tel 0162-314265



voor de zorg van de Dongense peuters. Gezien de omstandigheden is jullie prestatie inderdaad nog groter. Immers al anderhalf jaar ben je onzeker over je toekomst en vraag je jezelf steeds af of er straks een nieuwe werkgever is die mogelijk hele andere plannen met jullie werk heeft zodat je voor niets zo hard studeerde’. Breugelmans benadrukte dat Puk en Ko zich vooral richt op taalontwikkeling, maar dat de zorg voor een goede sociaal-emotionele ontwikkeling van minstens even goot belang is. ‘We zien in het werk legio zaken die aandacht vragen op het gebied van gedrag. En die blijken allerminst milieu

–of inkomens gebonden te zijn. In die zin beveel ik het college en de raad van harte aan, dit werk niet als een kostenpost te zien maar als een investering voor de toekomst, om nog grotere uitgaven in diezelfde toekomst te vermijden’. Wethouder Evegaars

UW STOMERIJ

Oude Baan 2, 5104 AX Dongen Telefoon: 0162-313384 Lid Netex Depot: Spar Europaplein 46

Voordeelzak kruimige aardappelen 5 kilo voor slechts

0.99

Vleestopper van de week:

Lange Varkenshaas kilo voor slechts

9.98

Aanbiedingen geldig tot en met woensdag 25 april 2012

Jos Sengers

Dongen, Hoge Ham 113

Ingang parkeerterrein Mgr. Schaepmanlaan

Zeer goed museumweekend Het museumweekend was voor Dr Looierij een succes. Dit weekend bezochten 376 bezoekers het museum. Uit de reacties bleek dat velen blij verrast waren door de grote vernieuwingen die plaatsvonden. Een dag later lagen er al vier aanvragen voor groepsbezoek op de mat... van bezoekers van zondag! Grootste uitdaging is om de klanten tevreden te houden, dus zoeken wij op korte termijn een aantal vrolijke en gezellige klantgerichte gastheren en vrouwen… Voor een of meer middagen in de maand´, aldus Breugelmans´. Openingstijden zonder afspraak: Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Welkom bij...

Car Wash Center Dongen De Slof 54 Telefoon: 321313

Zonnebril vóór mei...!

STOMATIEK DONGEN

Aardappel van de week:

a.s. zondag open van 11.00 tot 17.00 uur

gaf blijk van respect voor hun inspanningen onder inderdaad minder aangename omstandigheden. ‘Een zorg voor morgen kan ik wel wegnemen. We hebben een extern bureau de situatie van het peuterspeelzaalwerk in Dongen laten onderzoeken. Het rapport is er nu en wij hebben besloten om het contract met jullie bestuur niet op 1 augustus te beëindigen maar te verlengen tot 1 januari 2013’. Daarmee is de onzekerheid niet weg, ook niet voor het bestuur, maar is er voorlopig weer enig perspectief.

3HQ1

Eraan toevoegend: ‘We staan er als Fontys helemaal buiten, maar toch, beste wethouder (Bas Evegaars was aanwezig) we hopen dat u de deskundigheid van deze enthousiaste , bekwame groep leidsters blijft inzetten

In zijn toelichting op de tentoonstelling meldde de Dongense architect William van Gool, dat hij, naar aanleiding van een bezoek aan het museum, de hele collectie van in totaal 60 foto’s, die in 2000 speciaal van hem en Kees Voermans werden gemaakt voor de manifestatie “Kunstleer” aan De Looierij heeft geschonken. ‘Geboorte van Leer’ is een collectie die uitstekend past bij het verhaal van het looiproces. ‘ Dat er nu 20 van de 60 foto’s worden gebruikt vind ik jammer. Ik begrijp dat de ruimte beperkt is en dat men een selectie heeft moeten maken, maar de pedagogische gedachte heeft ertoe geleid dat het beeld dat we hebben willen schetsten zwaar gecensureerd is. Het voelt voor ons zo aan, maar de boodschap is even duidelijk. Verwacht als u gaat kijken dus geen romantische plaatjes, maar ervaar de arbeid die nodig is om een koe te onttakelen, zodat de huid en het vlees en de beenderen overblijven’. Van Gool benadrukte dat deze collectie deel uitmaakte van een

groter geheel. ‘Kunstleer was wat mij betreft het mooiste evenement dat de kunstenaars van de Kunstkliek hebben neergezet. Kees en ik hebben veel plezier beleefd aan het bedenken van onze inbreng en hebben ons toen hoofdzakelijk op de koe gericht’. Vervolgens vertelden de samenstellers over hun bezoek in het slachthuis in Hedel en de foto van boer v.d. Veeke die ook nu prominent aanwezig is in het Nieuwe Nathuis. Om de terugblik naar 2000 nog meer in te kleuren vertelden ook kunstenaars Martien Hoevenaars en Jan van Lisdonk over hun inbreng. Vervolgens begaf het gezelschap zich naar de expositieruimte van De Looierij waar iedereen maakte, al dan niet hernieuwd, kennis met een reportage over het slachtproces van een koe. Op de laatste foto’s wordt de koe ontdaan van zijn huid en tenslotte hangt er alleen het basismateriaal voor het looiproces.

WWW.OOGENBLIK.NU

5W78

mooie start van een zeer geslaagd Museumweekend


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 2

Geknipt voor u? VRIJ OP NAAM

DONGEN DRIJVERSVELD 8

DONGEN SINT JOSEPHSTRAAT 35 ZWART

DONGEN SINT JOSEPHSTRAAT 3

Goed onderhouden, royale middenwoning met o.a. woonkamer van circa 35m, keuken en badkamer in lichte kleurstelling, drie ruime slaapkamers en een multifunctionele zolder. Fraai aangelegde tuin met een stenen berging, gelegen op een geweldige, rustige locatie met zicht op plantsoen en op loopafstand van het centrum.

Nabij het centrum gelegen, karakteristieke 2/1 kapwoning met berging en tuin op het zuiden. Bijzonder mooi gelegen aan een doorgaande straat.

Ruime, vrijstaande woning met woonkeuken, zonnige achtertuin, carport en aparte achterom. Bij aankoop van de woning zijn er voor koper geen bijkomende kosten (k.k.) verschuldigd (de overdrachtsbelasting, de notariskosten en het kadastraal recht ten behoeve van de akte van levering zijn voor rekening van de verkoper).

€ 199.000 k.k.

€ 265.000 k.k.

€ 295.000 v.o.n.

TE KOOP/ TE HUUR

DONGEN COUSINSSTRAAT 3

’S GRAVENMOER VAARTWEG 82A

DONGEN MONSEIGNEUR ARIËNSSTRAAT 7

Geschakeld, vrijstaand woonhuis met inpandige garage, royale woonkamer, slaapkamer met loggia en inloopkast en een zeer ruime tuin. Gelegen op een mooie plek in De Hoge Akker.

Vrijstaand woonhuis met royale woonkamer, 4 slaapkamers, moderne badkamer en met garage en carport, gelegen op mooie locatie aan de ‘s Gravenmoerse vaart. Eventueel is de woning ook te huur, informeer naar de mogelijkheden.

Prachtig gelegen vrijstaande woning met garage en een ruime stenen berging, gelegen op loopafstand van alle centrumvoorzieningen.

€ 332.000 k.k.

€ 359.000 k.k.

€ 525.000 k.k.

Open Huis:

0 uur

.0 13 t to 0 .0 11 n va s. a. l ri ap 21 g da er Zat 4 appartementen aan de Hoge Ham Hoge Ham 95-c

der , inclusief een berging in de parkeerkel Appartement gelegen op de 1e verdieping 2 m 3 112 ca. k: ervla Inhoud: ca. 292 m Woonopp erplaats € 10.000,- v.o.n.) Koopprijs: € 279.000, v.o.n. (+ parke

Hoge Ham 95-k

der , inclusief een berging in de parkeerkel Appartement gelegen op de 2e verdieping 2 3 112 m Inhoud: ca. 292 m Woonoppervlak: ca. erplaats € 10.000,- v.o.n.) parke (+ . v.o.n 00, 289.0 € prijs: Koop

Hoge Ham 95-n

der , inclusief een berging in de parkeerkel Appartement gelegen op de 2e verdieping 2 3 111 m Inhoud: ca. 284 m Woonoppervlak: ca. erplaats € 10.000,- v.o.n.) Koopprijs: € 289.000, v.o.n. (+ parke

Hoge Ham 95-r

der , inclusief een berging in de parkeerkel Appartement gelegen op de 3e verdieping 2 m 3 111 Inhoud: ca. 320 m Woonoppervlak: ca. ats € 10.000,- v.o.n.) Koopprijs: € 225.000, v.o.n. (+ parkeerpla

2 commerciële ruimtes aan de Hoge Ham / Mgr. Ariënsstraat Hoge Ham 93

in de ne grond, inclusief één parkeerplaats Commerciële ruimte gelegen op de bega 2 m 127 parkeerkelder. Oppervlakte: ca. Koopprijs: € 149.000, v.o.n.

Mgr. Ariënsstraat 1-03

in de ne grond, inclusief één parkeerplaats Commerciële ruimte gelegen op de bega 2 parkeerkelder. Oppervlakte: ca. 106 m Koopprijs: € 120.000, v.o.n.

Dongen 0162 32 16 16

m@kelaar.com


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

Kerknieuws Hubertuskerk

De Volckaert

Parochie dongen en klein dongen vaart

Dongen

Zaterdag 21 april 2012 19.00 uur Eucharistieviering met samenzang Voorganger: Simon Kuijten Gebedsintenties: Jgt. Zus OomensMols, Jgt. Wim Koster, Cornelia van Boxel, Jan IJpelaar, Ans ClaassenBuijs, overl.ouders Dorus en Toke Dankers-van Beek, Cornelia in ’t Groen-Verboven

Laurentiuskerk Parochie dongen en klein dongen Vaart

Zondag 22 april 2012 10.30 uur Viering van Woord en Communie m.m.v. Parochieel Gemengd Koor Voorganger: pastor Tom v.d. Rijken Gebedsintenties: O. ouders Brantsvan Lothringen en zoon Harry, Janus van Osch, Jac Timmermans en zoon Coen, Ria Aarden-Leijten en o.ouders Aarden-Leijten, Kees Vereggen

Kapel zusters Franciscanessen geen gegevens ontvangen

COLOFON Weekblad voor Dongen Bezorgklachten Drukkerij Leijten Tel. 0162 313757 Redactie Hoge Ham 80-82 Postbus 21 5100 AA Dongen Tel. 0162 310085 Fax. 0162 310085 E-mailadres: dongen@emdejong.nl Jacqueline Schilders 0162 316183 Ton Zinger 0162 321683 Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: info@emdejong.nl Advertenties ( zakelijk) Sylvie Melis-Lamotte: 06-10906859 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Particuliere advertenties en Zoekertjes Opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl kies voor aanleveren.

Dinsdag 24 april: 10.30 uur: Protestantse zangdienst voor Rozenhof en Zonnebloemhof Donderdag 26 april: Weekviering in de Geborgenheid

Christelijk gereformeerde kerk ‘s Gravenmoer

Zaterdag 21 april 10.30 – 12.00 uur: Boekentafel met bijbels, chr.(kinder-)boeken, div. wenskaarten, kadoartikelen, enz. Woensdag 25 april 14.00-16.00 uur: Kindermiddag speurtocht Zondag 22 april 10.00 uur: ds. W.J.A. Ester 17.00 uur: ds. W.J.A. Ester De kerkdiensten zijn te beluisteren op www. cgk-sgravenmoer.nl

Protestantse gemeente

de parochie deze week www.parochiedongen.nl info@parochiedongen.nl

Parochiesecretariaat Het parochiesecretariaat is gevestigd in het parochiecentrum, Hoge Ham 84, 5104 JK Dongen, tel. 0162-312561. Iedere morgen (maandag t/m vrijdag) van 9.00-11.30 uur kunt u hier terecht voor : het opgeven van gebedsintenties, de kosten zijn 10 euro per intentie, het afhalen van een doopbewijs, , opgeven van huwelijk of jubileum, aanmelden voor de doop, en doopvoorbereiding, het maken van afspraken met de pastores of een van de andere medewerkenden in de parochie of alle andere vragen die u aan de parochie heeft. Bereikbaarheid pastores De pastores zijn bereikbaar via het secretariaat tel. 312561. Het kan zijn dat u MET SPOED een pastor wilt spreken. U kunt de dienstdoende pastor dan bereiken onder telefoonnummer 06-51175948. Wilt u van dit nummer alleen gebruikmaken voor zaken die geen uitstel dulden. Arm in Arm Hebt u armoede-problemen? Als u er zelf niet uit komt kunt u ons misschien in de arm nemen en kunnen wij samen met u naar een oplossing zoeken. Misschien kunnen we hulp bieden bij loketbehandeling, de weg wijzen naar hulpinstanties, bemiddelen bij Vincentius, Stichting Leergeld voor kinderen of de Goederenbank enz. Wacht niet tot het te laat is. Neem tijdig contact op met de Werkgroep armin-arm: Christ Timmermans tel. 06-40980015, of stuur een mailtje naar: werkgroeparminarm@gmail.com

Speurtocht in ‘s Gravenmoer

Nederlandse hervormde kerk ‘s Gravenmoer

Op woensdag 25 april wordt alweer de laatste kindermiddag van dit seizoen gehouden.

Zondag 22 april 09:30 uur Ds. K.E. Schonewille 14:30 uur Ds. K.E. Schonewille

Gereformeerde kerk ‘s Gravenmoer

zondag 22 april 10.00 uur: ds. S. van Meggelen Oppasdienst, kindernevendienst en tienerdienst www.gk-sgravenmoer.nl

Dongen

Vrijdag 20 april Van 10.00 – 11.00 uur in de Ontmoeting , Kerkstraat 52n: bijbelgesprekskring voor belangstellenden, onder leiding van ds. Jeroen Hartel. Aandacht wordt besteed aan de lezing die in de dienst van de komende zondag centraal zal staan. Zaterdag 21 april De middengroep DISCO (leeftijd 30 tot 50 jaar) gaat bowlen in Oosterhout. Zondag 22 april 10.00 uur in de Oude Kerk: kerkdienst met kindernevendienst en crèche. Voorganger is ds. Jeroen Hartel. Na afloop is er gelegenheid voor gesprek en ontmoeting bij koffie, thee en limonade in De Ontmoeting. De kerkdienst is later te volgen op internet via www.protkerkdongen-rijen.nl. Woensdag 25 april Van 10.00 – 12.00 uur in de Ontmoeting: inloophuis. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven voor gesprek en ontmoeting bij koffie en thee in de benedenzaal of zich terug te trekken voor gebed en bezinning in de stille ruimte op de bovenverdieping.

Een extra exemplaar van Weekblad voor Dongen kunt u op één van de onderstaande adressen ophalen: Dongen In ‘t Groen Groenten en Fruit, Klein Dongenseweg 78 Shell Tichelrijt service bv, Steenstraat 18 Nettorama, Kanaalstraat 36 Jumbo, Hoge Ham 113 Bruna, Hoge Ham 154-156 Albert Heijn, Looiershof 1 Boerenbond, Tramstraat 34 Spar supermarkt, Europaplein The Readshop, Willem Dreeslaan Cigo, Looiersplein 30

‘s Gravenmoer

Slagerij Marco van Strien, Hoofdstraat 64 EmTé supermarkt Molendijk

Alle kinderen van 4-12 jaar zijn om 14.00 uur van harte welkom om mee te doen aan een speurtocht door de wijk! Mocht het slecht weer zijn, dan is er een binneprogramma. De middag wordt gehouden in de Chr. Geref.Kerk aan het dorpsplein in ‘s Gravenmoer en duurt tot 16.00 uur. Wil je meer weten, kijk dan op www. cgk-sgravenmoer.nl of bel met Marga Ester, tel. 0162 220 338

E-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

Meizoentje Vrolijk voorjaarsbolletje

e

1.40

Puntjes bij 10 puntjes:

10 Puntjes GRATIS Een vrolijk voorjaar begint bij... Banket en Fijnbrood

een zaak van smaak! Hoge Ham 79 Telefoon: 312616 Fax: 319770

Beeldpresentatie woestijn en berglandschap Utah Op zondag 22 april verzorgen Marco van de Water en Karin van Dueren den Hollander de beeldpresentatie ‘The Colored Desert’ in de cursusruimte boven Galerie Levens-Kunst, St Josephstraat 119, aanvang 16.00 uur. De galerie is geopend vanaf 13.00 uur. In verband met de ruimte is het verstandig om aan te melden. 0162 319320, info@levens-kunst.nl of loop even binnen in de Galerie, op donderdag - of vrijdagmiddag.

Je bent nooit te jong maar ook nooit te oud voor een leuk oranjefeestje! Op zondag 29 april gaat het Oranjeparkfestival van al om 14.00 van start met een familiemiddag met vermaak voor alle leeftijden, zoals spectaculaire circusacts van Cirque du Platzak en een concert van de goedlachse Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers samen met Harmonie Aurora uit Dongen.

voor meer info: www.veerlicht.nl

Hoop evangelische kerk

Mogen wij u welkom heten? Om de feestvreugde te verhogen, zou het leuk zijn als u, als gast op het seniorenterras, iets in de kleur oranje bij u draagt. Denk bijvoorbeeld aan een sjaal, een bloem, een hoedje of een pet. Alvast bedankt voor uw medewerking

zondag 22 april 10.00 uur in De Cammeleur Deze zondag spreekt: Rick Verkijk. De muziek wordt verzorgd door het muziekteam van hoop! o.l.v. Martin Twilt. Er is opvang voor de kinderen van 0-4 jaar (crèche) en een eigen programma voor de kinderen van 5-8 jaar. De huisgroepen zijn de eerste en derde woensdag van de maand, voor adressen en meer informatie:0162-319902.

Persoonlijk en betrokken

Dag en nacht bereikbaar

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. In korte tijd dient er veel geregeld te worden. Het is dan goed om te weten dat u er niet alleen voor staat. Wij staan u hierbij graag met raad en daad terzijde.

www.vdwou-vdstappen.nl 0162 38 64 50

Op naar de meivakantie!

Zondagmiddag 29 april: een middag voor jong én oud!

Zondag 22 april 10.00 uur Spreker: Paul Egberst

4BTQ

Druk

Zondag 22 april: 3e zondag van Pasen jaar B 10.00 uur: Woord- en Communieviering op het Plein Voorganger: J. Joosten m.m.v. Pur Sang Intenties voor de overledenen van de afgelopen tijd: Chris Bergmans, Cornelia Vostenbosch, Ali Nederveen-de Waaijer,Theo van Groesen Overige intenties: Voor de zieken hier in huis, thuis en in het ziekenhuis, Han Timmermans (verj), Koos Weterings (jgt), Jan Smans (jgt)

PAGINA 3

Martien van der Wou

Van Wou //van vander der Stappen Uitvaartverzorging - De Slof - 5107 Dongen Van der der Wou Stappen Uitvaartverzorging Tramstraat 33335104 GH RH Dongen

Met hits als ‘Hee, gaode mee’ en ‘As ge ooit’ heeft van Maasakkers in het hele land inmiddels een grote schare fans opgebouwd. Eerder deze week ontving hij, samen met Egbert Derix nog de Annie M.G. Schmidtprijs voor hun lied ‘Zomaar onverwacht’. Een jury, bestaande uit onder meer Cor Bakker, verkoos dit tot het beste theaterlied van 2011. Seniorenterras Speciaal voor 65-plussers heeft het Oranjeparkfestival iets bijzonders in petto. Omdat we 10 jaar bestaan, ontvangen wij u op zondag 29 april graag op ons nieuwe ‘Seniorenterras’ in Park Vredeoord. Alle 65-plussers die een kopje koffie bestellen krijgen er van het Oranje Comité gratis iets lekkers bij. Het Seniorenterras is geopend van 14.00 tot 16.30 uur. In het park staan vrijwilligers klaar om u naar het terras te begeleiden. Vervoer van en naar Park Vredeoord dient u zelf te (laten) verzorgen.

Voor de kids: workshop fiets versieren Voor de kinderen is er in het park deze middag een workshop fietsversieren. Daar kun je, samen met deskundige versierspecialisten, je fiets tiptop in orde maken voor het defilé op koninginnedag. Verder kun je je natuurlijk uitleven op diverse luchtkussens en verbazen bij de bijzondere circusacts van Platzak. Dat wordt dus genieten geblazen voor de hele familie in het park op zondagmiddag 29 april Tot dan!

Fazantenweg 27 - 5106 RC Dongen Telefoon: 0162 - 371 522 www.pulcherorchidee.nl

Orchideeën

Openingstijden: vrijdag 09.00 - 17.00 uur zaterdag 09.00 - 12.30 uur.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 4

OERLEMANSOERLEMANS & VAN ZON& VAN ZON Dankbetuiging OERLEMANS & VAN ZON schildersen afwerkingsbedrijf schilders- en afwerkingsbedrijf De overweldigende belangstelling, de ontelbare kaarten, schilders- en afwerkingsbedrijf

Bij Monuta Tilburg krijgt u alle ruimte voor uw wensen Wij zijn er voor u. Voor, tijdens en na de uitvaart.

Elly van Dongen hebben ons erg goed gedaan en zijn een grote steun voor ons geweest. Daarom willen wij langs deze weg iedereen daarvoor bedanken, in het bijzonder Huisartsenpraktijk "aan de donge" en de medewerkers van Thebe thuiszorg.

Tel.: 0162-317947 www.oerlemansenvanzon.nl

ADVOCATENKANTOOR TENNEBROEK De persoonlijke aandacht die uw zaak verdient! Mr O.P.N.M. Tennebroek

www.dierenpensiondewildert.nl zorgt voor al u honden en katten tijdens de vakantie. Met zeer grote speelweides!!! Ook voor dagopvang. tel. 0161496515

diverse soorten potmaat 10,5 cm per stuk van e 1.49 voor maar

0,

GroenRijk Bezem

Vakkundige en snelle reparaties aan uw koelkasten, diepvriezers, wasmachines en drogers enz. W. v.d. Heijden, Stationsstraat 62, 5121 EE Rijen. tel. 0161222849. Ook verkoop van huishoudelijke apparaten.

Feestelijke openingt! van e 3.99 voor

1,

99

Raamdecoratie 25% korting t/m 21 april Jaarmarkt 22 maart open Peeters verf en wonen St. Josephstraat 141 Dongen www.peetersverf.nl

Clayfibre Lichtgewicht sierpot Ø 27 cm, hoogte 26 cm 9,95 8,95 Ø 34 cm, hoogte 33 cm 19,95 14,95 Ø 42 cm, hoogte 41 cm 32,95 24,95 per stuk

je

sent s pre Grati

dere angt ie =OP r ontv oktobe esentje. OP t/m 10 n pr Van 7 e klant ee nd le ta be

Olielamp 15 cm van e 14.99 voor

9,

99 tegenover GAMMA

GroenRijk Oosterhout Damweg 7 • 0162-451852 www.groenrijkoosterhout.nl

Kom op de koffie

GroenRijk osterhout OSoftijs

Pr. Bernhardstraat 25 • 5104 HC Dongen • Telefoon: 0162-315066

TE HUUR AANGEBODEN IN DONGEN: OPSLAGRUIMTES 3, VAN12, 100 EN 120 M2 14, TEL: 06-53429389 1, F. VAN DEN MOSSELAAR GroenRijk Oosterhout van 4,65 voor

29

van 17,95 voor

95

van 19,50 voor

50

ks

Pedigree kauwsnac

gram, Schmackos rund 100 Biscrok 500 gram. Markies 500 gram of Per pak

nu

39

Pedigree Jumbone een Pedigree. Snack met heerlijke vleesvulling. Mini, medium of maxi. Per stuk

vanaf

1,89

Kolibrie Schilderwerken

Patio Cyclaam Diverse kleuren. Potmaat 10,5 cm. Per stuk

Raamsdonksveer 06-14567000 Prijskraker

van 2,49 voor

y Bontkussen Woll cm.

Prijskraker

Diverse kleuren. 45x45 Per stuk

Na jaren van plannen maken is het dan eindelijk zover! Op 7 oktober openen wij ons nieuwe GroenRijk tuincentrum aan de Damweg 7 in Oosterhout. Op de vertrouwde locatie aan de Leijsenstraat 47 zijn wij uit ons jasje gegroeid en gaan wij ruimte maken voor woningbouw.   Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment kamer- en tuinplanten, een prachtige dieren- en vijverafdeling, een uitgebreide tuinmeubelafdeling en een prachtige sfeershow! Wij hebben zelfs een restaurant waar je kan genieten van een heerlijk kopje koffie met appelgebak of een uitgebreide lunch. Kortom het is teveel om op te noemen!  

Van 7 t/m 10 oktober ontvang t iedere betalende klant een gratis presentje.

OP = OP!

Plantenvoedsel

vakantie egypte

Pokon Universeel. Met humusextract. Flacon 500 ml

1, een offerte aan 29

van 8,95 voor

van 4,69 voor

Prijskraker ag vrijblijvend 99 Vra 4, Voor al u binnenKoni en buiten schilderwerk. 2,79 sche vaas Beglazing en houtrot reparaties. Air So Pure® Kamerplanten Profiteer nu van i.p.v. 19% btw voor Prijskraker 4,95 6% woningen ouder dan 295jaarSierpt/m 1-4-2012. ot Prijskraker , 19 S Kolibrieschilderwerken@casema.nl I T s 95 A ta icht.

Polyterrazo vaas. Lichtgew 24x24x46 cm.

van 29,95 voor

Vier de opening met ons mee op 7, 8, 9 en 10 oktober en laat je verrassen door aantrekkelijke aanbiedingen!

Graag tot dan!   Namens het hele GroenRijk team,   Kees, Addie en Martijn van Leijsen

tje in één plan n Mini koop va nten. la an bij a ze drie p e d OP van OP=

icht Polyterrazo. Lichtgew 7,95 20x20x20 cm 13,95 19,95 30x30x30 cm 29,95 34,95 40x40x40 cm 49,95 Excl. planten. Per stuk

vanaf

Sierkool

Kleinschalig bedrijf Kleinschalig bedrijf met een vriendelijke Prijskraker met een vriendelijke prijsstelling prijsstelling 0,99 Persoonlijk Persoonlijk Respectvol Respectvol Integer Integer Aandacht Aandacht 15 jaar ervaring vrijblijvend 15 jaar inlichtingen: ervaring Nazorg Nazorg

ut

GroenRijk Oosterho

7,

51852 Damweg 7 • 0162-4

Openingstijden: 13.00 - 18.00 uur Maandag 09.00 - 18.00 uur Di t/m do 09.00 - 21.00 uur Vrijdag (koopavond) 09.00 - 17.00 uur Zaterdag

Brassica. Diverse kleuren. stuk Potmaat 12 cm. Per

voegwerk

ber Vanaf do. 7 okto om 09.00 uur ben je welkom op de Damweg 7!

06-55887266

Oostpol

Shell

derweg

GAMMA

6 pers appartement te huur Zondag 10 oktober open!

en model, evenals zetfouten . Wijzigingen in prijs BTW en exclusief accessoires bij GroenRijk Oosterhout. zijn afhaalprijzen, inclusief zijn in euro’s. Prijzen 7 t/m dinsdag 12 oktober Alle genoemde prijzen n zijn geldig van donderdag en. Deze aanbiedinge ijk.nl uitverkocht voorbehoud e vestigingen op www.groenr Kijk voor alle deelnemend

van 1,49 voor

vakbekwame voeger zoekt voegwerk

Richting snelweg: Made ‘s Hertogenbosch Dordrecht

www.vakantie-egyptehurghada.nl

yllum.

Spathiph Nephrolepis, Areca of stuk Potmaat 17 cm. Per

GR

.

6 verschillende smaken Proline. Multipack met à 25 gram Verpakking 6 zakjes

Small, medium, large. Zak 3 kilo.

Koffie met appelgebak 1,-

van 7,95 voor

Boxby

Eukanuba adult

Lamb/rice. Small/medium, large. Zak 3 kilo.

u

m van Ja, ko ktober o 0 1 m 7 t/ Rijk ij Groen langs b hout voor Ooster peningso heel veel deel! voor

Nieuw in bij de nieuwe onze proeftuin

DENTAL

Eukanuba adult

erho van GroenRijk Oost

Sierpot

ARTIC

kledingherstellen voor vakkundig verstellen of vermaken van uw kleding kunt u terecht bij hélène stulen (coupeuse-lerares) lucebertstraat 8 te dongen tel:0162321967

99

www.vangompelzonweringen.nl Actie zonweringen en rolluiken tel. 0416-361575 Ook voor uw screens, hordeuren, garagedeuren, markiezen en raamdecoratie

Theuns Dierenvoeders De Hak 16b Tel:0162313043 Het goedkoopste adres voor al uw dierenvoeders. Voor uw hond of kat. Van Vlooienband tot hondenmand.

weg

Perkplanten

Verven kan iedereen , schilderen de schilder alleen . Buiten en/of binnen werk ? Bel Gerrit Kooijman ( sinds 1964 ! ) Gratis offert en advies . Tel. 0162-684282 of mail : ger.ko@ziggo.nl

g

22 APRIL van 10.00 - 17.00 uur

Verven kan iedereen , schilderen de schilder alleen . Buiten en/of binnen werk ? Bel Gerrit Kooijman ( sinds 1964 ! ) Gratis offert en advies . Tel. 0162-684282 of mail : ger.ko@ziggo.nl

Statendam

KOOPZONDAG

Bestrijding nodig van: Wespen, Vliegen, Vlooien, Houtworm of andere Plaagdieren? Bel naar: A. Wijnen Ongediertebestrijding 013-5159912

Domeinwe

info@tennebroek.nl www.tennebroek.nl

Lantaarn Thomas

Donkergrijs metaal. cm. Hoogte 20,5 cm. Ø 15 stuk Excl. waxinelicht. Per

van 11,95 voor

en

roenrijk.nl een site Bezoek nu www.g informatie! vol inspiratie en

Grootbloemige violen

Prijskraker

de helpende hand als99een dierbare wegvalt de99helpende hand als 1, een dierbare wegvalt

Prijskraker

4,

Trekbeemd

Tel (0162) 32 02 42 Fax (0162) 31 21 01

Damweg

5104 HN DONGEN

Stukadoor nodig?bel voor een gratis en vrijblijvende offerte o6-20015455. Voor bedrijf en particulier. Ook voor het plaatsen van scheidingswanden en andere klussen. Rijschool Kees Schaap heeft voorjaarsaanbieding.21 rijlessen incl. praktijkexamen en digitale itheoriecursus €999,00. bel 0621256042. voor meer info: www.keesschaap.nl

Gratis inloopspreekuur iedere donderdag van 19.00 uur - 20.00 uur Kardinaal van Rossumstraat 58

Piet van Dongen Miranda, Jan- Paul Patricia, Patrizio en de kleinkinderen

Statendam weg

We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 013 - 463 22 30. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. U kunt ons ook bezoeken op de Karel Boddenweg 7 te Tilburg of op www.monuta.nl

bezoeken en bloemen, die wij mochten ontvangen tijdens de ziekte en bij het overlijden en afscheidnemen van mijn lieve vrouw, onze lieve mama en oma

Viola F1. Diverse kleuren. Potmaat 9 cm. Draagtray 6 stuks

0162 0162 -- 31 31 24 24 35 35 van 3,29 voor

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAROCHIEBLAD

GELOOF DOORGEVEN Onder deze titel willen wij u de komende maanden kennis laten maken met een aantal - misschien wel verrassende- activiteiten van onze parochie voor gezinnen met jonge kinderen. De kerk sterft! Wie met enige regelmaat op zaterdag of zondag de kerk bezoekt, ziet het gebeuren. De kerk wordt leger, de groep mensen ouder. Ook de groep mensen die zich bij de kerk betrokken voelen, wordt kleiner. En dan kun je jezelf de vraag stellen: hoe loopt dat af? Zal er over enkele jaren nog KERK bestaan? Er zullen mensen zijn, die voor zichzelf het antwoord al hebben gegeven: de kerk, dat is een aflopende zaak, die sterft vanzelf een zachte dood.

PAGINA 5

LAURENTIUSKERK: EEN MONUMENT De kinderen van groep 7 van de basisscholen van Dongen krijgen in de komende maanden de gelegenheid een bezoek te brengen aan onze Laurentiuskerk. Dit bezoek is een onderdeel van het project rond het Dongens erfgoed dat door de Combinatiefunctionaris Cultuur van de gemeente Dongen is samengesteld. Op school hebben de kinderen er al veel van gehoord en hebben zij zich kunnen voorbereiden. Aan de hand van een vragenlijst bekijken ze dan de kerk van binnen.

Leve het geloof! Toch is met het leeglopen van de kerken niet het hele verhaal verteld. Het christendom heeft twintig eeuwen overleefd en de christelijke waarden en normen liggen diep verankerd in onze Nederlandse samenleving en cultuur. Dat poets je niet zo maar in één generatie weg. En nog steeds kiest jaarlijks een grote groep van ouders ervoor om hun kind te laten dopen, mee te laten doen met de eerste communie en melden jonge mensen zich aan voor het vormsel. In gesprekken blijkt dikwijls, dat jonge ouders graag willen doorgeven aan hun kinderen wat ze van huis uit meekregen. Ook hun eigen kind gunnen ze een ‘HOUVAST in het leven’. Ze willen hen van meet af aan het gevoel geven ‘ergens bij te horen’. Van groot belang vinden zij het ook om hun kinderen de waarden en normen mee te geven, die ons vanuit de joods-christelijke traditie worden aangereikt. Kerk anders Maar ze willen het niet op de manier van vroeger. Niet een zondagse kerkgang waar één man het woord voert; niet een instituut, dat doet alsof zij het allemaal al weet en alle antwoorden al geeft, zelfs, voordat de vragen zijn gesteld. Nee, ouders van nu willen het geloof graag doorgeven in gesprek met elkaar en in gesprek met hun kinderen. Ze willen met elkaar op zoek gaan naar vragen en antwoorden. Ze vragen aan de kerk om het geloofsgoed van bijbel en traditie in dat gesprek in te brengen, niet op hoge toon, niet als laatste woord, maar als zinvolle bijdrage aan het gemeenschappelijk zoeken. Geloof doorgeven Als parochie proberen wij op deze nieuwe behoefte van jonge ouders en hun kinderen in te spelen. In de afgelopen jaren zijn daartoe nieuwe wegen gezocht, experimenten gehouden en nieuwe aanbiedingen gedaan. Als parochie vinden wij ook de rk scholen steeds meer als bondgenoten in het doorgeven van de waarden van ons geloof. Zo werd het onlangs afgesloten schatkistjesproject met de afsluitende tentoonstelling in de Laurentiuskerk een groot succes. Wij bieden u op deze parochiepagina een inkijk in deze nieuwe vormen van kerk zijn in deze nieuwe rubriek: geloof doorgeven. Wij hopen dat u er, net als wij, plezier aan beleeft. Pastoresteam, pastor Tom van der Rijken

Kroniek

Gedoopt 5 februari Gijs van Gils Ben van Gils Bo van Gils

In de meimaand biedt de parochie u weer tal van activiteiten aan in het kader van het project Geloof van alledag. De activiteiten van deze maand hebben we als titel meegegeven:

Met Maria op weg In ons geloof van alledag neemt MARIA voor heel veel mensen een bijzondere plaats in. In onze kerk krijgt zij van oudsher in de maand mei alle aandacht. Als moeder van Jezus beleven veel mensen haar ook in hun persoonlijk geloven als een moeder, bij wie je terecht kunt met je vragen en zorgen van het leven. Daarom branden in kerken en kapelletjes kaarsjes bij haar beeld. Thuis hebben velen een Mariabeeld op een centrale plek in huis en vaak branden ook daar kaarsjes. In mei gaat men op weg om dichter bij Maria te kunnen zijn: naar de Hasseltse kapel, den Elshout, Den Bosch, Scherpenheuvel, Kevelaer, naar zoveel plaatsen, dichtbij of veraf. Een kaarsje, een gebedje, bij ‘ons Moeder’. Bij jong en oud een vertrouwd ritueel. Ons project “GELOOF VAN ALLEDAG” kunnen we niet beter afsluiten dan door “MET MARIA OP WEG” te gaan. We hebben een mooi programma samengesteld met voor elk wat wils. Het accent ligt op het beleven, echt ervaren dat we dichter bij Maria komen. We bieden ontmoeting, gesprekken en vieringen. En we gaan op bedevaart. Bedevaarten Paul Verbeek, priester van ons bisdom, heeft veel ervaring als begeleider van bedevaarten. Graag wil hij met u zijn ervaringen delen. Wat betekent een bedevaart eigenlijk voor mensen, waarom doen ze het en wat beleven ze eraan. Mariavieringen Speciaal in deze meimaand biedt de parochie u op woensdagavond de gelegenheid deel te nemen aan een aantal vieringen rondom Maria in de Laurentiuskerk. Viering bij de veldkapel Buurtvereniging ”Ons genoegen” verzorgt al een aantal jaren een Mariaviering bij de veldkapel aan de Eindsestraat.

Hier volgt een verslagje van enkele kinderen.. Kerk bezoek Basisschool Heilig Hart groep 7a is dinsdag 10 april naar de Laurentiuskerk geweest. Om 13:15 uur vertrok de groep naar de kerk. Bij aankomst werden ze opgewacht door een meneer die ze een rondleiding ging geven. Eerst gaf hij wat informatie over de kerk, daarna gingen de kinderen zelf aan de slag. Maar als ze informatie nodig hadden konden ze altijd bij die meneer terecht. Rens Winkelman zegt: ’Ik vond het super leuk en interessant’. Megan Joore vertelt: ’Ik vond de sfeer rustig en fijn, en ik voelde me veilig’. Er was veel informatie en je kon er veel zien. De kinderen hadden veel geleerd van de spullen die in de kerk stonden. Ze hadden bijvoorbeeld geleerd waar de naam van de kerk vandaan kwam. De kinderen hadden plezier. Ze liepen met opgeheven hoofden de kerk uit. Kelsey Damen Pepina den Boer

Rozenkransgebed En ook al weer een groot aantal jaren verzorgt een groep van vrijwilligers op woensdagmiddag in de meimaand het rozenkransgebed in de vredeskapel in de Nieuwstraat. Mariameditatie Sinds oktober 2011 verzorgt Miriam Dirkx een aantal avonden rondom christelijke meditatie. Deze serie wordt in de meimaand besloten met een aparte Mariameditatie. Deze meditatie kent een eigen opzet, zodat iedereen die dat wil, kan aansluiten. Onze eigen parochie op Mariabedevaart Als afsluiting van de meimaand nodigen wij u uit om u aan te sluiten bij de Mariabedevaart van onze parochie op 23 mei. We gaan met elkaar naar de Hasseltse kapel, waar we een viering hebben en met elkaar de lunch gebruiken. Daarna gaan we naar het paviljoen van Peerke Donders en bidden daar de kruisweg in het park. Een gedetailleerd overzicht van al deze activiteiten vindt u op de folder, die bij al onze parochianen wordt thuisbezorgd. U bent van harte welkom.

Voorbereiding Eerste Communie Al enkele weken zijn we samen met onze zoon bezig met de voorbereiding van zijn communie. De kinderbijeenkomsten, thuis in de werkmap de verhalen en gebedjes nog eens lezen en foto’s zoeken over bijzondere gebeurtenissen.

De Opa van Renske komt met Dierenambulance naar school door Jacqueline Schilders Renske de Jong zit in groep 5/6 van rkbs St. Jan en net als alle kinderen uit groep 6 gaf ze haar eerste spreekbeurt. Ze pakte het meteen goed aan en ging een dagje mee met haar opa die vrijwilliger is bij de Dierenambulance.

Word jij Kroontjeslid van het Oranjeparkfestival? Vorig jaar introduceerde het Oranje Comité Dongen een nieuw fenomeen; Kroontjeslid van het Oranjeparkfestival. Voor slechts 10 euro steunden vele Dongenaren dit bijzondere evenement een jaar lang. Een prachtig gebaar!

Vorige week donderdag hield Renske haar presentatie en aan het eind daarvan stapte haar opa uit Gorinchem de klas binnen en nodigde de klas uit om een kijkje te nemen in de Dierenambulance, die hij speciaal voor zijn kleindochter en haar klasgenoten een middagje had ‘geleend’. Opa Kohlberg vertelde over de dieren die worden geholpen. Niet alleen katten en honden, maar ook duiven, zwanen, eenden en roofvogels worden , na een melding opgehaald en naar de dierenarts gebracht of een vogelopvangcentrum of een asiel. De kinderen vonden het allemaal heel interessant en omdat opa er nu toch was mochten ook de kleuters een kijkje komen nemen. Dongen heeft geen eigen dierambulance maar indien nodig kunt u naar de Tilburgse Dierenambulance bellen.

Tijdens de Jaarmarkt op 22 april gaat de organisatie weer Kroontjesleden werven voor de editie van 2012. We vinden het namelijk heel belangrijk dat de Floris’Hand Oranjenacht en het Oranjeparkfestival gratis toegankelijk zijn en blijven. De steun van Dongenaren is meer dan welkom. Voor maar 10 euro kun je Kroontjeslid worden en je betrokkenheid laten blijken. In ruil daarvoor maak je kans op een waardebon van maar liefst 575 euro van Beautysalon Carla Geerts, te besteden aan schoonheidsbehande-

Werkstuk gemaakt door Myrthe, Lori en Joris met hun ouders.

Bij deze voorbereiding horen ook twee workshopdagen voor ouder en kind. We hebben dit als heel plezierig en zinvol ervaren. Vol trots maakten we samen met andere kinderen en ouders mooie collages over verschillende stukjes van de kruisweg. Ons verhaal ging over Jezus die samen met zijn vrienden naar de olijfboomgaard gaat. Zijn vrienden vallen in slaap en hij gaat een stukje verderop zitten. Hij zoekt troost in gebed. Wij maakten samen een collage over iets wat ons troost geeft. Het werden lieve knuffels tegen wie je alles mag zeggen en die altijd bij je zijn. Het geeft je weer een glimlach op je gezicht als het even tegen zit. De communievoorbereiding laat ons ervaren dat de verhalen van Jezus heel dichtbij zijn en dat je samen de wonderlijkste momenten kunt delen. Rose-Marie Vermeulen, ouder lingen/definitief ontharen.

met daarop een nummer.

Hoe word je Kroontjeslid? Zorg dat je de organisatie van het Oranjeparkfestival ontmoet op de jaarmarkt op 22 april aanstaande. Of maak, o.v.v. Kroontjeslid, 10 euro over op het bankrekeningnummer ter name van het Oranje Comite Dongen 102490228. Zodra het bedrag binnen is, ontvang je een Kroontjeslid-lot

Trekking De trekking vindt plaats na 30 april 2012 en de winnaar wordt geïnformeerd door de organisatie. We zullen het winnene nummer ook vermelden op www.oranjeparkfestival.nl. Je kunt ook Kroontjeslid worden op 29 en 30 april, tijdens het Oranjeparkfestival.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

Dichtstbijzijnde 24-uurs bureau: bureau Oosterhout, Europark 21 en 30 Wie op andere tijden aangifte wil doen kan telefonisch een afspraak maken. De politie is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via het nummer

0900 - 8844 voor noodgevallen: 112

Brom effe normaal De politie hield dinsdagmorgen 10 april 2012 op diverse plekken in Dongen, Gilze en Rijen verkeerscontroles. De actie was gericht op brom-/snorfietsen die de gemeentes in- en uitgingen. In totaal werden twintig 20 brom- en snorfietsen gecontroleerd op de voertuiginrichting en het hebben van de rij- en kentekenbewijzen. Er werden 13 overtredingen geconstateerd uiteenlopend van het niet hebben van een linkerbuitenspiegel, geen rij- en/of kentekenbewijs kunnen tonen, een gladde achterband. De aandacht voor brommers en scooters maakt deel uit van het pro-

ject Brom Effe Normaal, een initiatief van gemeenten (waaronder de gemeente Dongen), de politie Midden- en West-Brabant, Bureau Halt en het Openbaar Ministerie. Met extra controles, het opleggen van een alternatieve werkstraf en leerstraf, gecombineerd met een goede voorlichting wordt gestreefd naar een verkeersveiliger gedrag bij jeugdige bromfietsen. De verwachting van de politie is dat door het project leidt tot vermindering van het aantal verkeersongevallen waarbij bromfietsers betrokken zijn. Daarnaast is het terugdringen van overlast door bromfietsen ook een doelstelling. Dit alles onder het motto ‘Brom effe Normaal!’

Vragenuurtje Voorafgaand aan de vergadering van de gemeenteraad kunnen de fracties vragen stellen aan het college. Deze dienen 24 uur van te voren te worden ingediend en het college is verplicht te antwoorden. René Jansen (Volkspartij Dongen) zei ongerust te zijn over het aantal aanvragen voor subsidie voor de periode 2013 – 2016. ‘Klopt het dat er 20 aanvragen , zijnde 15% van het mogelijke aantal van 130 aanvragen, voor 1 april is ingediend’, wilde hij weten van wethouder Bas Evegaars. ‘ Ik kan het aantal van 20 dat u noemt niet volgen’, antwoordde de wethouder. ‘Er zijn bij mijn weten 54 aanvragen binnen’. Organisaties die minder dan 500 euro subsidie hadden worden uitgesloten van subsidie. ‘Er zijn reminders verstuurd aan organisaties en verenigingen die wat lang op zich lieten wachten. Verder actie van onze kant is niet nodig’. Henny Vlasveld (VVD) stelde een vraag over het dierenasiel in Breda. ‘De nieuwbouw heeft vertraging opgelopen en daarnaast blijken de kosten van de nieuwbouw en de te verwachten exploitatie anders uit te pakken dan eerder werd aangegeven. Deelnemende gemeenten zouden worden benaderd om extra financiële middelen beschikbaar te stellen’. Volgens burgemeester Simone Dirven werkt het asiel goed voor dieren die in Dongen gevonden worden. Het asiel voldoet aan de wettelijke verplichtingen. De exploitatiekosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemende gemeenten. ‘Ik weet nog niets van hogere kosten. Ik ga dat navragen. Als nog overstappen naar Tilburg kan niet omdat we afspraken hebben gemaakt met andere gemeenten’. André Vonk (CDA) vroeg naar de evaluatie van de effecten van de regionalisering van de brandweer. Dat is zijns inziens met name belangrijk voor de leden van de vrijwillige brandweer. Burgemeester Simone Dirven kon geen termijn noemen. ‘Er is pas een nieuwe clustercommandant die is nog bezig met kennismaken. Ik hoop dat er in mei een evaluatie ligt’. René Jansen (Volkspartij Dongen) stelde de kwestie rond De Vennen aan de orde. ‘Wij willen onze waardering uitspreken over het feit dat u aanwezig was op de bijeenkomst die de vereniging organiseerde voor de leden. Het is goed betrokkenheid te tonen en de juiste informatie te verstrekken. Zijn er conclusies uit te trekken, bijvoorbeeld hoe om te gaan met het verstrekken van een Verklaring Omtrent Gedrag en wat is de rol van de gemeente nog’. Volgens de burgemeester is de kwestie nog niet afgesloten, maar is de rol van de gemeente uitgespeeld. ‘Het verstrekken van een VOG kan, maar het is maar heel beperkt. Het is vooral belangrijk om signalen op te pakken’. Wout van Delft (Volkspartij Dongen) stelde aan wethouder van Beek een vraag over de verlichting aan de Vaartweg die al lang defect is. ‘Er wordt gezegd dat je door klachten te melden bij de Klachtenlijn die snel worden opgelost. De bewoners wachten al vijf weken’. Wethouder van Beek kende het probleem. ‘Er is een defect, maar er moet nog meer onderzoek worden gedaan. Daarvoor moet de stroom uitgeschakeld worden en dat kan alleen na goed overleg met de bewoners. Er wordt echt aan gewerkt, maar het blijkt een heel complex probleem te zijn’.

Volkspartij Dongen en PvdA willen andere aanpak MFA door Ton Zinger Donderdag stond de locatiekeuze voor een nieuwe multifunctionele accommodatie op de agenda van de gemeenteraad en het voorstel om een krediet beschikbaar te stellen voor de verdere planvorming. Voor de coalitie was dat klip en klaar, de oppositie dacht er anders over. De Volkspartij Dongen diende een motie in om aan te geven dat het onvoldoende is om het alleen over de locatie te hebben. ‘Er is nog geen programma van eisen en het is nog niet bekend wie er gehuisvest wordt’, stelde Rene Jansen. Willem Ebbers (PvdA) sloot zich daarbij volmondig aan. ‘Je kunt nog niets besluiten als je niets weet over het programma van eisen. De bibliotheek is een belangrijk basisvoorziening, maar hoeveel ruimte blijft er dan over voor ander gebruikers´. Het voorliggende voorstel was volgens hem een blanco cheque voor het college en daar wilde hij niet aan meewerken. ´Jammer dat de VVD en de

PvdA al over de toekomst beginnen. Dat is nu helemaal niet aan de orde. Het gaat alleen over de locatiekeuze. De discussie over de inhoud komt pas na de zomervakantie´. Ook het CDA ondersteunde de motie niet. ´We moeten geen groot gebouw neer gaan zetten als er per jaar maar een paar grote activiteiten zijn´, stelde Andre Vonk. Ook het DP stemde tegen de motie om dezelfde redenen. De motie werd verworpen.

E-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

PAGINA 6

Ondernemers en Energie Dongen slaan handen ineen Vorige week vond een bijeenkomst plaats waarbij Energie Dongen haar behoeftes en wensen kenbaar maakte aan de aanwezige Dongense bedrijven. Energie Dongen heeft er de vaart goed in, zo begon de uitnodiging voor deze bijeenkomst. En daar is geen woord van gelogen: bij elkaar gekomen met 3 man in september 2011, in oktober bestond de club uit 11 personen en in november zat de grote zaal van De Cammeleur vol met 250 personen! Het streven van Energie Dongen is dat in 2020 60% van alle Dongenaren mee doet, in privé en bedrijf. In Dongen zijn ongeveer 11.000 huishoudens en die betalen gemiddeld € 1.500,- per jaar aan de energierekening. Dat wil dus zeggen dat er jaarlijks € 18 miljoen wegvloeit uit Dongen. Het zou mooi zijn als dat hier blijft. Martijn Messing van Energie Dongen legde uit dat alles er al is: we hebben in Dongen voldoende wind, zon en ook warmte terugwinning uit het riool is mogelijk. De techniek is er al en die wordt alleen maar beter. De wil is er, want de publieke opinie is voor duurzaam en eigen energie. En het geld is er, want iedereen betaalt voor zijn eigen energierekening. Energie Dongen kent diverse werkgroepen waaronder de wind-groep (gaat voor windmolens), zon-groep (gaat voor minimaal 100 zonnestroom-centrales), energiereductie (in opstart). Is op zoek naar mensen voor de groep huurders en energie en voor de groep ondernemers. Uit een enquete door de zongroep is gebleken dat de wens is, dat uitvoering moet gebeuren door Dongense ondernemers (90% van de geênqueteerden). Het is een feit dat bij aanbestedingen steeds meer gekeken wordt naar hoe duurzaam is de onderneming en wat wordt hier aan gedaan? Daarnaast is het zo dat de waardebepaling van je pand veel te maken heeft met het energie-neutraal zijn. Een paar jaar geleden was de verhouding: 1/5 energiekosten – 4/5 huurkosten, nu is die verhouding: 1/3 energiekosten – 2/3 huurkosten. Energie-opwekking is een kans, panelen kosten inmiddels de helft minder dan een paar jaar geleden. Het collectief is nodig om energie op te wekken en aan elkaar te leveren. Dit moet slim georganiseerd worden, want de kosten zitten in het proces. De vraagzijde bestaat uit particulieren, vereniging van eigenaren, woningcorporaties en ondernemers, de aanbodzijde bestaat enkel uit ondernemers. Voldoende kansen voor ondernemers zoals installateurs, bouwkundigen, loodgieters, bouwbedrijven, productleveranciers etc., maar ook kansen voor bedrijven die hun pand beschikbaar willen stellen voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Concreet is dat Energie Dongen 150 installaties gaat plaatsen. De projecten liggen er dus wie pakt het mee op?? Energie Dongen had nooit verwacht dat er al zoveel kennis in Dongen was, dus het kan snel gaan. Meld je aan via contact@vocd.nl als je in wat voor vorm dan ook geinteresseerd bent in dit unieke project. Tevens de vraag of je je wilt aanmelden als aspirantlid van Energie Dongen (€ 10,-) via www.energiedongen. nl.

Voorbereidingen Zomerspelen 2012 De voorbereidingen voor de 52e Zomerspelen zijn alweer in volle gang gezet door de vrijwilligers van Stichting Dongense Jeugdraad. De 1e vergaderingen voor de thema`s, verhalen, decors, dagin-

Nieuws uit de wijken Primeur in Dongen: De Biezen opent speeltuin voor gehandicapte kinderen Wijkraad de Biezen is er ruim anderhalf jaar mee bezig geweest: het realiseren van een speeltuin waar ook gehandicapte en/of rolstoelgebonden kinderen kunnen spelen. En dat is gelukt. Op zaterdag 12 mei wordt namelijk aan de Meloengaarde/Bessengaarde de eerste speelgelegenheid in Dongen feestelijk geopend waar ook deze kinderen lekker buiten kunnen spelen! Het begon allemaal met een mailtje aan de wijkraad door wijkbewoner Alex de Jong. Hij vond dat de speeltuin achter zijn huis aan vervanging toe was. Geld voor een compleet nieuwe speeltuin was er niet. Gemeente Dongen kon wel één mooi speeltoestel plaatsen, maar dat stond een beetje karig. En Alex zag ook graag dat er iets kwam voor zijn meervoudig gehandicapte buurjongetje Wessel zodat hij samen met zijn broertje en buurkinderen kon spelen. Samen met René Broeders van de gemeente Dongen en met wat hulp van Stichting Richting werd besloten diverse fondsen aan te schrijven om een speeltuin te realiseren waar ook gehandicapte kinderen kunnen spelen. Uiteindelijk heeft Wijkraad de Biezen in totaal een ruime 10.000 euro mogen ontvangen van Stichting Theodora Boasson, Stichting Boschuyzen en het NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Hiervoor heeft de Wijkraad een tuimelrek, een vogelnestschommel en een speciale baan voor rolstoelgebonden kinderen kunnen aanschaffen. Openingsfeest Inmiddels zijn alle toestellen, op het tuimelrek na, geplaatst. Tijd dus voor een openingsfeestje! Op zaterdag 12 mei om 13.30 uur zal de speeltuin aan

de Meloengaarde (bij de vijver) daarom op een speciale manier worden geopend door twee bijzondere kinderen: Wessel van der Schans zal “zijn” vogelnestschommel inwijden en Marieke Wouters opent de rolstoelbaan door er met haar rolstoel overheen te rijden. Er zijn allerlei activiteiten voor de kinderen: er is onder andere een luchtkussen en ieder kind kan zich laten schminken. Iedereen is van harte welkom. Kleurwedstrijd Deze week zijn via de twee basisscholen in de Biezen en peuterspeelzaal Olleke Bolleke kleurplaten verspreid voor een kleurwedstrijd. Ingekleurde kleurplaten kunnen op 12 mei bij aanvang van het feest worden ingeleverd. Om 15.30 uur worden de winnaars uit de drie leeftijdscategorieën bekend gemaakt. Kinderen die wel in de wijk wonen maar geen kleurplaat hebben ontvangen kunnen via info@ wijkraaddebiezen.nl een exemplaar aanvragen. Wijkraad de Biezen is alle betrokken partijen enorm dankbaar voor hun giften, bereidwilligheid en kosteloze medewerking met betrekking tot het realiseren van deze unieke speeltuin. Wij nodigen iedereen dan ook graag uit om 12 mei naar het geweldige eindresultaat te komen kijken.

Zo kijkt het Democratisch Podium naar de MFA Tijdens de raadsvergaderingen van 29-3-2012 en 124-2012 heeft de raad gesproken resp. besloten waar de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Dongen gebouwd gaat worden. Het Democratisch Podium heeft in 2006 al aangegeven dat de locatie van de huidige Cammeleur een geschikte plek is. Dat vinden we nu in 2012 nog. En waarom? Het gebouw staat in het centrum van Dongen, het heeft een directe toegang tot het Wilhelminapark, het biedt de mogelijkheid het huidige pand, dat niet voldoet, te slopen en het biedt Theek5, met de vele bezoekers, een centrale plaats in Dongen. Hierdoor zullen velen het MFA dagelijks bezoeken. Alle politieke fracties waren het eens met deze locatie. Daarover is dus overeenstemming. Wel waren er vragen over het gebruik van het gebouw. Kan iedereen die het gebouw wil gebruiken er wel in? Kunnen grote evenementen in het MFA gehouden worden? Dit waren belangrijke vragen in de raad. Vooral omdat dit nu nog niet duidelijk is hebben de VPD en PvdA tegen de nieuwe locatie gestemd. Toch vragen we hen de komende periode constructief mee te denken bij de invulling van het MFA. Ook het Democratisch Podium wil dat er een MFA gebouwd wordt dat voldoet aan de reële behoefte in Dongen. Waarvan velen die dat willen, samen met anderen, gebruik van kunnen maken. Dus niet iedereen een eigen ruimte,

waardoor deze veel vaker leeg staan dan gebruikt worden. Kunnen en willen de gebruikers daarvoor dan minimaal de kostprijs betalen?

delingen, postenwerving, materialen, opening en sluiting zijn achter de rug. De kinderbrieven zijn bedrukt en komen bijna jullie kant uit! Maar voordat het zover is, kunnen jullie alvast een kijkje nemen bij de voorbereidingen achter de schermen op film via de website www.dongensejeugdraad.nl Wij zijn ook nog op zoek naar enthousiaste posten vanaf 15 jaar, die in de Zomerspelenweek de kinderen willen begeleiden bij spellen en andere hand- en spandiensten willen

uitvoeren. Opgeven kan via de site. Dus schrijf het alvast in je agenda, 30 juli t/m 3 augustus zijn de Zomerspelen weer in Dongen!

We vragen ons met de andere fracties af, welke behoefte er is voor grote evenementen in Dongen? En leidt dat tot bijna wekelijkse activiteiten in het bruisend centrum van Dongen? Wij denken dat Dongen te weinig aanbieders van programma’s kent om van het MFA een theater te maken. U ook? Allemaal vragen voor de komende periode als het college het programma van eisen op gaat stellen. Wie geeft input aan dit programma? Wat het Democratisch Podium betreft zijn dat de toekomstige gebruikers, die samen met anderen, het MFA willen gebruiken en de kosten ervan willen en kunnen betalen. Vooruitlopend op de mogelijkheid die het college u zal gaan bieden, kunt u op de website van het Democratisch Podium uw inbreng al leveren. (www.democratischpodium.nl) Hoe meer wij ontvangen hoe beter wij ons, rekeninghoudend met uw wensen, kunnen voorbereiden op de discussie in de raad. Democratisch Podium

Stichting Dongense Jeugdraad

Winkel voor iedereen


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 7

Grandioze

JAARMARKT

ZONDAG 22 APRIL 2012

van 11.0u0 ur tot 17.00 maaK Kans op een tw steel horloge!

Vis is altijd een tractatie! makreel Gestoomde nd. Lekker en gezo per stuk

3.00

l akschote Roerbvisfi lets met een heerlijke

Zalmsalade

Een lekkere zachte huisgemaakte salade, heerlijk voor op een toastje of op de boterham!!! 200 gram

Heerlijke marinade en roerbakgroente. Even roerbakken en smullen maar... 500 gram €

7.50

2.95

Wij zijn zondag 22 april tijdens de jaarmarkt open van 11.00 tot 16.00 uur Bezoek ook eens onze website www.vishandelpieterpooye.nl Tramstraat 81 - Dongen - Tel.: 0162-321171

Kom tijdens de jaarmarkt de auto van Tom Coronel bewonderen en maak kans op een TW-steelhorloge!

LOGO JUWELIER Straatnaam 99, Plaatsnaam, Tel: 020 123 45 56, www.internetadres.nl

Bijoux & Cadeaux Looiersplein 17-18-19, Dongen, Telefoon: 0162-312777 Kom naar de winKel en vraag naar het wedstrijdformulier 3 kol x 198 mm

Ook tijdens de jaarmarkt staat ons team voor u klaar! Alanya Grillroom & Pizzeria Hoge Ham 139 - Dongen www.alanyadongen.nl info@alanyadongen.nl T. 0162-319266 (na 15.00 uur) Zondag t/m donderdag open van 15.00 tot 24.00 uur! VrijdAG & ZATErdAG VAN 15.00 TOT 02.00 UUr!


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

Tijdens de jaarmarkT: panTalonfeesT! -10% op grote collectie pantalons (3/4 + 7/8 doen ook mee) Reden genoeg om ons snel te bezoeken!

Tijdens deze dag Tuniekjes en Shirts e25,-

www.youngclassic.nl DONGEN

G A D ZO N

L I R P 22 A

PAGINA 8

Dongen Promotion klaar voor traditionele jaarmarkt Traditiegetrouw weten vele inwoners van de gemeente Dongen dat de derde zondag in april de Dongen Promotion (DP) jaarmarkt plaats vindt. Dit jaar zijn er weer 200 kramen gereserveerd. ,,Dat lijkt wat minder dan voorgaande jaren. Maar vergis je niet, er komen steeds meer verkopers met hun eigen verkoopwagen. Ruim 400 meter hebben wij hiervoor gereserveerd. Dat zijn dus zo’n 100 kramen. Voor hun is het nu: op de plaats zetten de zijkanten uitklappen en klaar is Kees,” vult secretaris Rene van den Elshout aan. Samen met de evenementencommissie van DP zijn zij al vanaf januari in de weer. ,,Dongen blijkt bij de verkopers goed te liggen. Daar waar ander markten een terugloop zien, blijft het in Dongen stabiel. ,,Wij merken dat ‘s morgens als er meelopers bij onze centrale post komen vragen of er nog een plaatsje vrij is, omdat er misschien een marktkramer niet is komen opdagen.” Voordat de markt echter op orde staat, hebben de mensen van DP en diverse vrijwilligers de week vooraf veel werk moeten verzetten. Afgelopen week zijn in het parkoers (Hoge Ham, St. Josephstraat en Tramstraat) de staanplaatsen uitgetekend. Het gehele parkoers is verdeeld in blokken. Ieder blokhoofd weet zondagmorgen wie waar moet gaan staan. Zondagmorgen begint voor de organisatoren al om half vijf met het opzetten van de kramen. Vooraf is deze markt bekend gemaakt en de bewoners rond de markt weten dat zij hun auto vanaf zondagmorgen niet meer op de openbare weg van het parkoers

mogen parkeren. Eigenaren van voertuigen die er nog wel staan krijgen de mogelijkheid om deze te verzetten. Lukt dit niet deze mensen op te sporen, dan gaat de wegsleepregeling in werking. De markt gaat officieel om 11.00 uur open duurt tot om en nabij 17.00 uur. Afhankelijk van het weer zijn de eerste bezoekers ruimschoots van tevoren aanwezig om hun slag te slaan. ,,Dit jaar schijnt er een groot aanbod te zijn van woonaccessoires. Maar ook kleding, bijoux, gereedschappen en etens- en drinkwaren zullen ongetwijfeld worden aangeboden,” somt Rene van den Elshout op.

ZonDag 22 april

JaarmarkT DJ - zanger Jeroen v. Zelst vanaf 17.00 uur:

Café Zalencentrum De

Jelle B

Hoge Ham 59 5104 JB Dongen Tel. 0162-319850

Viersprong

Entertainment Kanaalstraat 10 - Dongen Telefoon: 0162 - 312 054

Zondag tijdens de jaarmarkt op groot terras bij de Aldi ‘De Viersprong’

De trouwe bezoeker van de jaarmarkt weet als geen ander dat er in het centrum van Dongen niet alleen veel te koop is, maar ook dat er verschillende terrassen zijn. Op het Looiersplein en het parkeerterrein van Aldi zijn afwisselende live optredens. Maar ook bij de Cammeleur en café d’Ouwe Sok en diverse andere horecagelegenheden kunnen de bezoekers even uit rusten. Tussen de Koepelkerk en het gemeente-

huis wordt voor de tweede keer de Bokse Bikersz “D” gehouden. Liefhebbers van motoren kunnen daar hun hart ophalen. Amerikaans, Duits, Engels of Japans alles staat er te pronken. Er wordt muziek gedraaid voor twee Goede Doelen en na de Bokse lunch treden drie Dongense bands op. De jeugd kan zich vermaken op het springkussen en zich laten schminken.

Ook tijdens de jaarmarkt hebben wij mooie kaarten, lieve cadeautjes of gewoon heerlijke snoepjes!

met optreden van:

Cover Up van 15.00 tot 18.00 uur en voor de kleintjes:

springkussen!!! - U bent van harte welkom de hele middag ... een

Dit jaar is er voor de kinderen weer een springkussen

Looiersplein 30 - Dongen Telefoon: 0162-323561

Verkeershinder Als rond de klok van 17.00 uur het publiek langzaam huiswaarts keert, moeten de vrijwilligers van Dongen Promotion het grootse vuil op gaan ruimen. Vanwege deze markt wordt het verkeer omgeleid. Het centrum van Dongen is vanaf zondagmor-

gen 4.00 uur tot 17.00 uur, of zoveel langer nodig, afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer van Oosterhout richting Tilburg, en omgekeerd, kan via de Vierbundersweg probleemloos doorrijden. Rondom het centrum zijn vele parkeermogelijkheden.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 9

Gucci Emporio Armani D&G Prada Alphenseweg 4a Baarle-Nassau 013-5070121 Looiersplein 22 Dongen 0162-312693 Jill Sander Tom Ford Hèt adres voor een modieuze, betaalbare bril èn Ray-Ban kwalitatief uitstekende oogzorg Dior tot Tommy Hilfiger Burberry Polaroid Rudy Project Hugo Boss Michael Kors

Optiek Stassar 50%

22 april jaarmarkt filiaal Dongen geopend

korting

Ralph Lauren Silhouette Carrera Yves Saint Laurent Serengeti Vogue Polo Ralph Lauren Max Mara Mexx Giorgio Armani Vingino Boss Lacoste etc......

op de collectie zonnebrillen Jaarmarkt aanbieding (vraag naar de voorwaarden)

buitenpolikliniek oogheelkunde

JAARMARKT-ACTIE Bij aankoop van een of - BH slip/string of hipster naar keuze

HALVE PRIJS! Actie geldig t/m zaterdag 28 april 2012

Hoge Ham 127 5104 JD Dongen T. 0162-314638 www.unieklingerie.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 10

ZONDAG 22 APRIL 2012:

Grandioze

JAARMARKT

Tijdens het jaarmarktweekend: 20% korting op de complete nieuwe collectie zonnebrillen

Nu 2 jaar gratis ENRA verzekering!* ,e1.649

Nu 2 jaar gratis verzeker op diefstal, ca ing sc en Pechhulp o t.w.v. e102,Info: batavus.

nl

Genova E-go® 7

D 48-16 / D 53 nu wel 22

te Gebruikfietsen e h c is r t elek tra korting: 10% ex f e649,vana

• Actieradius 40-90 km • met gesloten kettingkast • Walk Assit met boostfunctie • Dames ook in extra lage instap

Sparta E-motion C3

• 8 versnellingen • Ergonomisch display • Gashandel voor extra vermogen • Vrijloopmotor

C3 D 48 3x / D 53 3x

Tramstraat 87 - 5104 GJ Dongen - T.: 0162 312498

• Geer 91 • Dongen • Telefoon: 0162-312468 • Ook op maandag open!

Alpe d’Huzes Team Dongen actief op de jaarmarkt.

Aanstaande zondag staat Team ‘Dongen Fietst tegen Kanker’ op de jaarmarkt De stand is te vinden op de hoek bij de wereldwinkel in de Tramstraat. Er zijn een groot aantal activiteiten gepland. Vanaf 12 uur wordt er ieder uur per opbod door marktmeester Tommy Mijnders een shirt van een bekende renner of renster verkocht. In de stand zijn allerlei spelletjes te doen met mooie prijzen voor jong en oud. Meedoen kost 2 Euro. Samen met een mooie Team ‘Dongen fietst tegen kanker’ bidon is dat 5 euro. Net als vorig jaar

kunnen voorbijgangers raden wat de totale opbrengst van de acties van Team Dongen dit jaar zal zijn. Vorig jaar was dat 30.000 Euro en dat bedrag was bijna nauwkeurig geraden door de latere winnares. Het eindbedrag wordt vastgesteld de dag na de Alpe d’Huzes dag in Frankrijk op 7 juni. Ook dit jaar heeft Wim de Vos weer de hoofdprijs, een mooie fiets, ter beschikking gesteld. In de kraam is een lopende presentatie te zien van alle sponsors van Team Dongen. Dit als resultaat van de sponsoractie. Al bij al de moeite waard om

even langs te komen. Overigens is Team Dongen niet alleen actief op de jaarmarkt. Op 13 mei wordt er een stand bemand in park Vredeoord tijdens Parkplezier. Op dezelfde dag is men ook te vinden bij de laatste wedstrijd van VV Dongen voor de actie scoren voor Alpe d’Huzes mede ter nagedachtenis van Tinus de Man. En ook de trainingsactiviteiten worden opgevoerd. Op Hemelvaartsdag heeft het team weer de eer om te kunnen trainen met Marianne Vos. Daarnaast zijn er ritten in Limburg en de Ardennen.

Spinning marathon in de Vennen succes Afgelopen vrijdagvond vond in samenwerking met sportcentrum de Vennen de spinninmarathon voor Alpe d’Huzes plaats. Die werd een groot succes. Zelden zullen er zoveel fietsen 4 uur lang met dampende lijven bemensd zijn. Onder leiding van de uitstekende instructeurs werd er namelijk stevig aan getrokken. Om 11 uur, na vier uur fietsen op vaak opzwepende muziek, was het afgelopen en werd het even stil. ‘Een emotioneel moment voor vele deelnemers’,

aldus Toine van Bladel die de schakel was tussen De Vennen en Team ‘Dongen fietst tegen kanker’ voor deze spinnig marathon. ‘We kijken terug op een prachtige avond die een zeer mooi bedrag heeft opgeleverd. 2000 euro is een zeer mooie opbrengst’, volgens Peter Verhoof manager van de Vennen. En ook na de marathon bleef het nog lang gezellig in de Vennen onder leiding van o.a. René Broeders en Miranda Wijnen.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 11

: 2 1 0 2 L I R P A 2 2 ZONDAG

e z o i d n a GrT K R A M JA AR

R U U 0 0 . 7 1 T O T 0 0 VAN 11.

ZOMERS VOORDEEL BIJ HET HUIS VAN DEN ASSUM

+ JAARMARKT ACTIE!

ZONNEBRIL OP STERKTE *

¤25 ¤

BIJ AANKOOP VAN EEN COMPLETE BRIL C

ALLÉÉN TIJDENS DE JAARMARKT 19 t/m 22 APRIL

30% KORTING

OP ALLE ZONNEBRILLEN

* Zonnebril op sterkte 25,00 is op basis van een zonnebril uit de Collectie van Het Huis en voorzien van basis zonneglas 1.5. Geldig van 19 april t/m 13 mei en niet i.c.m andere aanbiedingen. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.

VAN DEN ASSUM

HET HUIS VAN DEN ASSUM Tramstraat 19 5104 GH Dongen T 0162 32 22 66


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

ZONDAG

22 APRIL

PAGINA 12

Juwelier van Stokkom Inleveren oud goud tegen de hoogste prijs Lever vertrouwd goud in tegen contant en/of flinke korting op nieuwe sieraden (vraag naar onze voorwaarden).

Hoge Ham 146 - Dongen

11- daagse ‘Baltische Zee’ met TRAVELXL begeleiding

2 juni 2012

v.a. €

1.129,-

Actie geldig t/m 5 mei

Inbegrepen: • 11 daagse cruise o.b.v. supervolpension • 2 persoonsbinnenhut cat. 3 • Havengelden (€ 130,- p.p.) • Deluxe bon voyage pakket bestaande uit: - Fles Asti met hapjes in de hut gereserveerd bij inscheping met persoonlijke welkomstbrief van de kapitein - Elke dag vers fruit in uw hut - Uitnodiging voor een “dedicated” Vip Cocktail • Transfer per luxe touringcar vanaf uw opstapplaats naar cruise terminal in Amsterdam • Vanaf uw opstapplaats reisbegeleiding tijdens de gehele reis door een medewerker van TravelXL Peter Huijgens* Prijzen Binnenhut Buitenhut Buitenhut Buitenhut/ balkon *

Cat. 5 Cat. 7 Cat. 9 Cat. 11

€ 1309,€ 1559,€ 1759,op aanvraag

= minimum aantal deelnemers: 20 personen

Opstapplaatsen • Tilburg – Ijsbaan Stappegoorweg • Dongen – Cammeleur, Hoge Ham • Oosterhout – AC Restaurant • Breda – Hotel Brabant, Heerbaan

Exclusief • Fooien € 7,- p.p. per dag • Drankjes • Excursies tijdens de cruise • Uitgaven van persoonlijk aard

Het enige wat u hoeft te doen is: GENIETEN!

Hoge Ham 132, 5104 KL Dongen Tel: (0162) 322600 www.travelxl.nl – E-mail: dongen@travelxl.nl

Autobedrijf

Gerard van Riel voor al uw reparatie - onderhoud in- en verkoop auto’s Kanaaldijk Noord 9a 5104 BE Dongen Tel. 0162-386660 • Mob. 06-50816999 www.autobedrijfgerardvanriel.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

Harmonie Aurora start muzikaal jaar met prachtig lenteconcert

PAGINA 13

Jan Pronk op bezoek in Dongen

De Jeugdgemeenteraad maakt het verschil

Afgelopen zaterdag, 14 april, acht uur, een volle zaal. Aurora is klaar voor haar jaarlijkse lenteconcert. Het entree orkest van Aurora bijt de spits af met een luchtig musical programma. Hierbij worden zij ondersteund door, een speciaal voor de gelegenheid toegevoegde, Job Werkman (gitaar) en Mitch Knapen (gitaar). Het entree orkest wordt verder aangevuld met 5 zangsolisten.

Vier jonge solisten laten zich van hun beste kant horen met nummers uit Rent, Wicked, Miss Saigon en Hairspray. Vooral het vierstemmig gezette Seasons of Love uit de musical Rent valt goed in de smaak. Marjon Dries, Milou van der Wiel, Quirine Zwaans en Paul de Jong hebben laten horen dat er nieuw talent is aangeboord. Dat ook de nieuwe generatie talenten aan het opstaan is bewijst de negen jarige Karlijn van Baaren die met het nummer morgen uit de musical Annie hoge ogen gooit bij het aanwezige publiek. Het entree orkest, onder leiding van Arlette Zwaans, mag trots zijn op de neergezette prestatie. Na de pauze is het de beurt aan het groot orkest dat het publiek meeneemt via Brabantse volksliedjes naar Frankrijk. Samen met Piet en Hein, twee zeemannen, op zoek naar inkomsten en vertier, komen zij terecht op een Franse kunstmarkt (met geweldige figuranten vanuit het entreeorkest) waar ze de grote Nederlandse meesters Rembrandt, Vermeer en Jan Steen treffen. Met behulp van de klanken van the Dutch masters wanen we ons in de Nachtwacht, de liefdesbrief en Prinsjesdag. Via een virtueus uitgevoerde Dance Bacchanale, een

fraaie vertolking van de highlights uit les miserables en een bezoek aan de Moulin Rouge was de avond al snel ten einde. Een open einde want Piet en Hein gingen verder onderweg naar Straatsburg. In de week van hemelvaart zal het groot orkest van de harmonie hier een concertreis gaan maken. Dus hoe dat afloopt…. Na een staande ovatie van het aanwezig publiek kon Aurora niet anders dan nog een muzikaal toetje serveren. Met een opzwepende uitvoering van de ouverture les Saltimbanques kwam een fraaie muzikale avond waar het groot orkest, onder leiding van Wilfred Werkman, trots op mag zijn dan toch echt tot een einde. Deze aftrap belooft wat voor de rest van het muzikale jaar. Heeft u Aurora gemist tijdens het lenteconcert dan heeft u al snel kansen om het orkest in volle glorie te bewonderen. Op de oranjenacht, 29 april, speelt het orkest samen met Gerard van den Maasakkers. Op 13 mei verzorgt het groot orkest een Moederdag concert tijdens de dag van het park. Voor dit concert kunt u ook een picknick pakket bestellen. Meer informatie vind u op www.harmonieaurora.nl

Nieuw: een PuurGezonde praktijk in Dongen Weg met strenge diëten en afslankhypes. Terug naar puur gezond eten! Want dat is de beste oplossing voor overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Steeds meer diëtisten en gewichtsconsulenten hanteren deze lekkere en puur gezonde aanpak in hun praktijk. Ook bij Gert Vermeulen in Dongen kun je terecht voor PuurGezonde voedingsadviezen. Geen pakjes, zakjes, shakes en light producten. Maar wel écht eten, dat lekker en gezond voor je is. Wie op die manier eet, verbetert zijn gezondheid en valt af. Dat is de missie van de website www.PuurGezond.nl. En ook in de praktijk van Gert Vermeulen wordt deze aanpak gehanteerd. ‘Het draait in deze methode allemaal om écht eten’, zegt Gert Vermeulen ‘Pure, eerlijke producten die je verzadigen en voeden. Wie geniet van een puur gezonde voeding, voelt zich energieker en heeft geen last van snaaihonger. In mijn praktijk leer ik cliënten graag hoe ze soepel kunnen overstappen naar een puur gezond eetpatroon. Met lekkere recepten, goede tips en een duidelijk stappenplan. Daarvoor gebruik ik het boek ‘PuurGezond! Slank in 8 stappen’ van diëtist Karine Hoenderdos als inspiratiebron.’ ‘Daarnaast adviseer ik ook hoe en meer te gaan bewegen: van bewegen krijg je juist energie! Daarom wordt bewegen ookwel het goedkoopste medicijn of het beste supplement genoemd.’ Adv.info april 2 16-04-2012 10:07 Pagina 1 Meer is te 2012 vinden(Baronie) op : http://www.buitengewoonactief.nl

-/- 20%

Overkappingen

-/- 25%

Zonweringen

BTW VRIJ

Kozijnen

BTW VRIJ

Garagedeuren

-/- 25%

Rolluiken

Paas Plus Weken Laatste week zie de aanbiedingen op

www.a5decooosterhout.nl en www.a5decomoerdijk.nl

Al vele jaren is in de gemeente Dongen een Jeugdgemeenteraad actief. De 20 leden zijn afkomstig uit groep 7 en 8 van alle Dongense basisscholen. Deze afvaardiging werkt elk jaar aan hun eigen plan van aanpak om te zorgen dat Dongen leuker en beter wordt.

Voor de derde keer in korte tijd organiseert de Partij van de Arbeid Dongen een bijeenkomst met een prominent partijlid, deze keer oud-minister Jan Pronk, na Jeroen Dijsselbloem en Attje Kuiken. Ook deze keer is er weer samenwerking gezocht met de afdeling Gilze en Rijen. Jan Pronk zal spreken bij Amarant, de voormalige Pauluskerk aan het Europaplein in Dongen. Dit gebeurt op maandag 23 april om 20:00 uur. Jan Pronk heeft een rijke bestuurlijke en politieke geschiedenis binnen en buiten de PvdA en was onder andere minister van Ontwikkelingssamenwerking, Ruimtelijke Ordening en Milieu, evenals voormalig UN Special Envoy to the World Summit on Environment & Development. En dat is maar een zeer bescheiden greep van de functies die deze veelzijdige, maar zeer uitgesproken politicus bekleedde. Vanuit een aantal posities ontving Pronk enkele belangrijke eretitels. Een man met een grote betekenis voor Nederland vanaf de jaren 60 en niet altijd onomstreden. Zeker omdat Pronk recht voor zijn mening uitkomt en daarbij soms wars is van geijkte standpunten binnen zijn omgeving, maakt het interessant om te horen hoe hij over bepaalde zaken denkt en hoe hij zijn redenering staaft. Kortom, Jan Pronk staat garant voor een niet saaie bijeenkomst over de inhoud. Iedereen is welkom. De zaal is open rond 19:30 uur. U hoeft niet te reserveren, al wordt het op prijs gesteld dat u zich vooraf even aanmeldt bij Bea.van.Beers@pvdadongen.nl.

E-mailadres redactie dongen@emdejong.nl

Rommelmarkt Aurora was een groot succes, bedankt! De alom bekende jaarlijkse rommelmarkt van Harmonie Aurora werd zondag 1 april druk bezocht. Al ruim voordat de deuren voor het publiek open gingen arriveerden de eerste bezoekers. Velen kwamen uit Dongen en omgeving maar ook echte Rommelmarkt liefhebbers van over de grens wisten de Cammeleur te vinden. Meer dan duizend bezoekers werden dit jaar geteld door de organisatie, een record aantal! Het was weer een kleurrijk tafereel! Klein meubilair, boeken, CD’s & platen, huishoudelijke artikelen, glaswerk, speelgoed en vele andere zaken kregen zondag een nieuwe eigenaar. De meer waardevolle artikelen werden geveild. Verder verkochten de jeugdleden honderden enveloppen voor de loterij waarmee de bezoekers al voor vijftig cent kans maakten op mooie prijzen. Na afloop kon de organisatie dan ook terug kijken op een gezellige en bovendien zeer geslaagde dag. Het maandenlange voorbereiden en sjouwen om de verenigingskas ook dit jaar op krachten te houden werd beloond met een prachtige opbrengst. Bestuur en leden willen alle schenkers van spullen en daarnaast zeker ook alle bedrijven/organisaties bedanken voor hun steun bij het tot stand komen van dit geslaagde evenement.

GEVELPRODUCTEN De Boedingen 9/A Oosterhout T 0162-425777 - www.a5deco.nl woensdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur. zaterdag tot 16.00 uur

Nieuws van de Jeugdgemeenteraad

Met cadeaus die verder reiken

Op verzoek van de gemeente zijn ze betrokken bij de vormgeving en invulling van het Beljaart Buiten gebied. Op 14 maart waren ze aanwezig bij de presentatie van 3 ontwerpen voor het gebied. Samen met betrokken bewoners van de Beljaart mochten ze hun stem uitbrengen op het beste ontwerp. Afgelopen woensdag 11 april gingen ze met het winnende ontwerp van BOAS Speeltoestellen aan de slag om het laatste stukje terrein (het waterfront) in te delen. Niet alleen de leden van de Jeugdgemeenteraad waren aanwezig, maar ook kinderen die al in de wijk wonen waren aanwezig om hun eigen speeltuin te ontwerpen. BOAS Speeltoestellen heeft deze creatieve middag opgezet en heeft voor ontzettend veel knutselmateriaal gezorgd, zodat de kinderen het ‘natuurlijk speelterrein’ konden maken. De kinderen mochten een maquette maken, het ontwerp tekenen of direct op de computer vormgeven. Michiel is één van de jongens uit de Beljaart en vertelt; ‘Nu weet ik wat het thema is. De dwalers van Dongen. Ik heb gekozen voor een tekening, want ik kan goed tekenen’. Ook Dimfie heeft gekozen voor een tekening. Een 3d tekening, want er zitten echte elementen in. Dimf ie vertelt; ‘Dit zijn struiken om je in te verstoppen. Er komt een grote touwbrug en in het midden een schommel en een glijbaan en heel veel water eromheen’. Luuk zegt; ‘Het is leuk, maar su-

per moeilijk. Het is allemaal priegelwerk’. Voor BOAS is het heel normaal om de kinderen zelf te laten meedenken over het ontwerp. De ervaring heeft hun geleerd dat versnaperingen heel belangrijk zijn, dus overal liggen hele grote zakken vol met snoep. Isabelle en Indy zorgen voor het drinken. Matthieu is even te druk voor een reactie. Hij zegt; ‘Het moet nog even worden afgemaakt. Ik werk een stuk harder als er wat stress bij komt’. Nou snel afmaken dan. Isabelle en Eveline vinden het vooral leuk om op de foto te komen. Hebben jullie toch een korte reactie? ‘Nou, iedereen heeft wel iets moois gemaakt’. Nu moet ik ophouden met vragen stellen, want ze zijn de presentatie aan het voorbereiden. BOAS Speltoestellen neemt ruim de tijd om alle kinderen hun ontwerp te laten toelichten. Ze maken foto’s van alle maquettes en noteren alle goede ideeën ijverig mee. Met die ideeën gaan ze aan de slag om het eindontwerp te maken. Dit wordt op 7 mei aan het grote publiek gepresenteerd.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 14

maandag 23 april vanaf 18:00 tot 21:00 uur

Informatie avond voor bruidsparen & feestavonden in Chalet Fontaine

Heeft u iets te vieren? Een (jubileum) bruiloft, verjaardag,

en LUXE

Assortiment IMPULS KEUZE GEEFT VRIJHEID

promotie, afstuderen of personeelsfeest ? Op maandag

23 april bent u tussen 18:00 en 21:00 uur van harte uitgenodigd om vrijblijvend binnen te lopen en onze locatie met verschillende sfeervolle ingerichte ruimtes te bezichtigen.

NIEUW

Wij verwelkomen u graag en laat u tevens inspireren door onze vaste meewerkende partners die op deze avond ook aanwezig zijn. Wij serveren u graag een hapje en een drankje!

N°1 ZONDER AUTORIJBEWIJS

N°1 IN VEILIGHEID

Huur Goedkoop!, Sarah, Abraham, Baby Opblaasbaar, Skytubes, Springkussens, Zeskamp, vele Spelen, www.happy-point.nl, Breda Tel:076-5415966

Per direct te huur, net buiten Bavel kamer met eigen douche en toilet, voor werkende, alleenstaande persoon, huisdieren niet toegestaan (1 maand borg). Tel. 06-24504183.

morgen mag ik naar huis

KWF Kankerbestrijding zorgt voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten. Kijk vandaag nog op kwfkankerbestrijding.nl om te zien wat ú kunt doen.

Wijngroet

iedereen verdient een morgen

Ze zijn er weer: verse Hollandse aardbeien

techniek & decoratie

PERSOONLIJKE WIJNGESCHENKEN

TROUWKAART

Speciaal in trouwpakken

Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur Zaterdag van 08.30 tot 15.00 uur

OP MAAT

Hoofdstraat 4 5171 DD Kaatsheuvel tel. (0416) 27 23 33 info@chaletfontaine.nl

VOF de Goeije Kroon

www.chaletfontaine.nl

Fam. Peeters - Breedstraat 14 - Dongen www.degoeijekroon.nl

aanleveren

Zoekertjes

Particuliere advertenties

De zoekertjes zijn al sinds jaar en dag de aangewezen manier om als particulier iets aan de man te brengen! Via de aanleversite kunt u uw zoekertjes opgeven voor de weekbladen in uw regio. Betaling geschiedt via een eenmalige machtiging.

Wilt u iemand feliciteren met een verjaardag, een geboorte, een huwelijk, een jubileum of waarmee dan ook? Wilt u een (rouw)dankbetuiging plaatsen? Of heeft u wellicht iets te koop zoals uw woning, uw auto of uw meubels? U kunt een kant-en-klare advertentie (PDF, JPG of TIFF) uploaden of via de webdesigner zelf een advertentie opmaken. U geeft aan in welk weekblad en in welke week u deze wilt plaatsen en u betaalt eenvoudig en veilig via Ideal. U kunt kiezen uit een aantal formaten. en uit verschillende kaderdiktes en -vormen. De advertentie is altijd zwart/wit.

De prijzen per zoekertje per weekblad per plaatsing zijn: t/m 150 tekens: € 3,50 t/m 250 tekens: € 5,t/m 300 tekens: € 6,50 Uitgeverij t/m 350 tekens: € 8,Em. de Jong t/m 400 tekens: € 9,50

Te Huur: Woning met Garage Dicht bij Centrum!

Bel 0123-456789

Dankbetu iging

Langs de ze weg wi llen wij ied die ereen be tot een on ons Gouden bruil da oftsfeest nken vergetelijk e dag he bben gema akt Jan & M arij Jans en-van Be ek

50

Maria Peter en

10 25-08-20

oren Jan is geb 2010 op 31-08-zoon Hij is de Piet van ke en Marij

Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor aanleveren


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 15

KIES JE KORTING

A.S. ZONDAG OPEN van 11.00 - 17.00 uur

Met de bus in Brabant is voordeliger dan je denkt. Kijk welke korting bij jou past op ovchipwijzer.nl

EXTRA KOOPZONDAGEN 29 april, 6 mei, 13 mei van 11.00-17.00 uur

Leeftijdskorting

Dalkorting

Leeftijds- én Dalkorting

Leeftijdskorting hoef je niet te kiezen. Die krijg je automatisch als je reist met een Persoonlijke OV-chipkaart en tussen de 4 t/m 18 jaar of 65+ bent.

Kies nu voor Dalkorting op je Persoonlijke OV-chipkaart (€ 10,50 per jaar). Dan reis je na 9.00 uur en in het weekend de hele dag met 40% korting.

Heb je recht op leeftijdskorting? Kies dan ook voor Dalkorting (€ 10,50 per jaar) op je Persoonlijke OV-chipkaart. Je korting loopt in de daluren op tot 60%.

Princenbosch plantencentrum Bavelseweg 143, Gilze Tel. 0161 - 431923, Fax: 0161 - 431507 www.princenbosch.info

Een samenwerking tussen:

Bel de gratis KWF Kanker Infolijn 0800 - 022 66 22 Uw personeelsadvertentie in negen goed gelezen weekbladen in combinatie met drie weken plaatsing op de online vacaturebank www.brabantwerkt.nl

voor slechts 1,17 per mm!

5

7

1. Ons Weekblad

4 6 8

9 3

2 1

2. Weekblad Gilze en Rijen 3. Weekblad Nieuw-Ginneken 4. Weekblad Oosterhout 5. Weekblad ‘t Carillon 6. Weekblad voor Dongen 7. Weekblad De Langstraat

Al uw persoonlijke vragen over kanker persoonlijk beantwoord

Beste service, scherpe prijzen

! r o o c s Tank en Uniek

oranje sjeheigiern ntaam

diesel

1.44 9

diesel xmiles

1.48 9 euro loodvrij

1.800

euro xmiles

1.849

met er en r u g n u m m

lpg

0.77 9

8. Weekblad De Duinkoerier 9. Haagse Beemden Nieuws

Totale oplage: 130.000 ex. Mail uw advertentie naar:

uitgeverij@emdejong.nl

Jouw oranje-shirt voor slechts 1x tanken + € 9,95 Ga snel naar:

www.pomptopper.nl/oranjeshirt

De Spoordijk 5x tanken GRATIS wassen* (* vraag naar de voorwaarden)

Winkelwaarde € 14,95. De consumentenactie loopt van 1 april (week 14) 2012 t/m 1 juli (week 26) 2012, nabestellingen tot 1 augustus 2012

o.v.v. personeelsadvertentie Brabant Werkt.

S.v.p. altijd telefonisch aanmelden: 013 - 507 55 34

Benzinestation Ekelschot b.v. ‘de Spoordijk’ Kerklaan 15b, 4941 TW Raamsdonksveer Telefoon: (0162) 51 38 27

Benzinestation Ekelschot Kaatsheuvel b.v. Berndijksestraat 3, 5171 BA Kaatsheuvel Telefoon: (0416) 27 20 86

Benzinestation Ekelschot Dussen b.v. De Sluis De Sluis 4, 4271 CZ Dussen (N 283 Hank / Dussen)


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

N E P O L I R P A 2 2 G ZONDA

PAGINA 16

van 10.00 - 17.00 uur

Van onze vijverafdeling

Photinia little red robin per stuk

diaMant SteUr

5.95

2 stuks slechts

10.

00

20 tot 25 cm Van 14,95

9.

95

boedha

met solar verlichting hoogte 40 cm. verkoopprijs 34.95

Avri-prijs 27.95 actieprijs nú

19.

95

StaMrooS

9.

in diverse kleuren hoogte 70 cm Nú

50

weber bar-b-kettle Black ø 47 cm. Briketten BBQ Compleet van 119.95 voor

99.

95

Het nieuwste op het gebied van kwaliteits-tuinmeubelen en BBQ‘en.

Laat u uitgebreid adviseren. Wij nemen de tijd voor u om te kijken welke meubels of BBQ het beste bij u past. Wij voeren enkel de topmerken tuinmeubelen van o.a. Kettler / 4 Seasons Outdoor / Garden Impressions.

Weber BBQ

demonstratie

in ons gezellige tuincafé koffie of thee Met Gebak nú

2.

95

Zondag 22 april van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Op onze afdelingen hebben wij

altijd leuke acties voor u! avri GraSzode onkruidvrij en n vers uit eigen altijd kw verS voorekerij GeSneden U

www.avri-tuincentrum.nl Heistraat 47, OOsteind Grens dOnGen - OOsterHOut telefOOn: 0162 - 31 29 13 ruime parkeerGeleGenHeid

iedere vrijdaG kOOpavOnd

20.000 m2 tuinplezier


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 17

Weekblad voor Dongen 2e KATERN

Gratis huis aan huis in Dongen • Dongen-Vaart • Klein-Dongen • ‘s Gravenmoer

Foomp!

Nieuws van de Jeugdgemeenteraad

Al vroeg stonden de leden van de Jeugdgemeenteraad op zaterdag 14 april op de Coolhof klaar. Vandaag gaan ze 14 prullenbakken uit allerlei speeltuintjes in Dongen opknappen. Dit jaar wilde de Jeugdgemeenteraad aan de slag om Dongen leuker en vrolijker te maken. Ze hadden het idee opgepakt om dan vuilnisbakken, elektriciteitskastjes en glasbakken op te pimpen. Na enig onderzoek bleek dat de glasbakken graffitiproof zijn en we er dus niet op konden spuiten. De elektriciteitskastjes zijn niet allemaal van de gemeente Dongen en dus bleven voorlopig de vuilnisbakken over om vrolijker te maken.

stukje mee aan deze wereld. zo loopt het fotoproject, knutselprojecten op scholen, animatie workshops en nu dus ook als grafitti kunst op de Dongense prullenbakken. Foomp is een Kunstproject van Mieke Driessen. Zaterdag werd ze daar-

bij geholpen door Niels Ballemans, kunstenaar en specialist met de graffitispuitbus. Na een uitgebreide uitleg over de graffiti spuiten mochten iedereen zijn eigen prullenbak onder handen nemen. Met handschoenen, oude kleren en mondkapjes kan er niets meer mis gaan.

Dus wanneer de zon weer schijnt, ga dan snel op je fiets door Dongen en zoek de Foomps. Maak een foto en deel hem op twitter met de #JGRDongen

Turnsters D.I.A. presteren goed

Nita Mötter, Lalique Schöner, Jasmine vd Veeken, Jill van Lierop De deskundige jury beoordeelde de oefening op moeilijkheid, netheid in uitvoering en dat gekoppeld aan de leeftijd. Op de lange mat, de ongelijke brug, de balk en de sprong over kast of pegasus werden de meisjes gecoacht door hun eigen leidsters of door de hulpen die wekelijks in de lessen ook helpen. Mooi was het om te zien dat diezelfde hulpen daarna in hun eigen leeftijdsklassen moesten turnen om uit te maken wie deze dag de beste was. Aan vele deelneemsters was te zien dat ze hun zenuwen de baas moesten worden om hun oefening zo goed mogelijk uit te voeren. Voor een aantal jonge meisjes was het de eerste keer dat ze voor een groot publiek hun oefening uit hun hoofd moesten turnen. Aangemoedigd door

de speaker en oud lid Lia de Wee, kwamen de turnsters tot prima prestaties. Bij de 6 én 7 jarigen werd het verschil voor de eerste plaats gemaakt op de sprong. Bij de 8 en 10 jarigen bleef het tot het laatst spannend omdat de verschillen nauwelijks zichtbaar waren: 0.2 en 0.3 over 4 oefeningen. Bij de 9 jarigen werd het verschil gemaakt op de brug ongelijk: een 8.5 voor de nummer één en een 7.4 voor de tweede. Bij de 11 en 12-13 jarigen werd het grote verschil ook weer gemaakt bij de sprong. Bij de categorie 14 jaar en ouder zijn de verschillen gemaakt op de balk en de brug. Na de wedstrijd trakteerde de spronggroep onder leiding van Paul Hensen het publiek op een mooie demonstratie van hun kunnen. Ze lieten een wedstrijdoefening uit hun springwedstrijd zien van enkele weken geleden. Daarmee hebben ze een fraaie 2e plaats gehaald. De peuters en kleuters en de gymmers onder leiding van Ingrid Severijns

Afgelopen zaterdag werd in de grote zaal van café ’t Vaartje in DongenVaart weer het Vaarts Muziekfeest gehouden. Het Vaarts Muziekfeest is een initiatief van fanfare St.-Hubertus uit Dongen-Vaart. Samen met fanfare Euterpe uit ’s Gravenmoer en enkele leden van St.-Joachim uit De Moer vormden zij een geweldig orkest.

Nadat alle vuilnisbakken voorzien waren van een vrolijke basiskleur mochten ze drogen en gingen de leden aan de slag met hun Foomp ontwerp. Een ruimte-foomp, een waterpolo-foomp, een politie-foomp. Je kunt het zo gek niet bedenken of de Jeugdgemeenteraad foompt er één. Door middel van mallen werden de foomps klaar gemaakt om op de vuilnisbakken gespoten te worden. Best wel moeilijk om te maken, maar wel leuk. Het eindresultaat is prachtig geworden.

‘Foomp is een volkje van kleine poppetjes zo groot als je vinger. Ze zijn gemaakt van stof, kijken met hun kleine kraaloogjes vrolijk de wereld in en ze duiken overal op! Duizenden van deze Foompjes bevolken onze wereld. Ze zijn nieuwsgierig en reislustig’. Vele mensen bouwen een

Zaterdag 14 april was de sporthal Salamander goed gevuld met belangstellende ouders, grootouders en oudleden om te kijken naar de onderlinge wedstrijd van Gymnastiekvereniging D.I.A. (Duc In Alto betekent steeds hoger op). Ruim honderd meisjes en dames streden op 4 toestellen voor de hoogste punten.

Vaarts Muziekfeest grandioos!

hadden daarna de zaal voor zich om aan hun ouders hun ‘kunsten’ te laten zien. Samenspelen met een parachute en een bal, tikkertje met verlos én een bal en een uitdagende hindernisbaan gaven deze groepen alle vrijheid om zich uit te leven. Na het bedanken van alle vrijwilligers van D.I.A., werden de bekers en diploma’s uitgereikt. Maar eerst kreeg Noa van den Oever een prijs voor het beste ontwerp voor een nieuwe D.I.A. vlag. Deze nieuwe vlag zal op zaterdag 9 juni geshowd worden op de Sport en Speldag in de Salamander. Dan strijden een aantal D.I.A. turnsters tegen 5 andere verenigingen voor de hoogste prijzen. In de andere zaal van de Salamander zijn er die dag leuke spelletjes te doen. Inschrijven voor de turnwedstrijd kan nog tot 24 april bij de leidster van de groep. Voor de spelletjesdag kan op de dag zelf nog ingeschreven worden. Uitslagen: 6 jarigen: 1e Anouk Smans (31.8); 2e Robin v/d Sanden (31.1); 3e Roos van Hal (30.2); 4e Merel v/d Veen (30.0) 7 jarigen: 1e Silke Beerens (32.2);

De avond begon traditie getrouw met een geweldig optreden van kinderkoor de Hubkes. Daarna volgden Juul Klijn en Verena Pos. Ook zij lieten zien dat er veel talent is in Kleindongen en Vaart. Vervolgens volgden Fleur van Leijsen, Sylvie Jansen en Kirsten Verduijn. Bij één van de nummers werden ze met glans bijgestaan door de moeders Nicole van Leijsen en Jenny Verduijn. Jenny gaf later op de avond nog een optreden. Het drie-dorpen-orkest, zoals presentator Lucien Snoeren het geweldige orkest noemde, speelde tal van swingende nummers in twee blokken. Zo nu en dan bijgestaan door zang van Marjon de Bie. Vorig jaar stond Sabine van Sprang nog alleen op het podium. Nu speelde ze samen met het jeugd-gitaar-ensemble. Zij lieten samen met leermeester Bart Kleemans enkele Beatles-nummers horen. Het laatste nummer zelfs zonder dat Bart meespeelde. Ook zanggroep Catalpa imponeerde met hun meerstemmige optredens. Zij toonden hun vocale kwaliteiten. Eva Klijn begeleidde zichzelf op de elektrische piano. Ze 2e Roos Tennebroek (32.0); 3e Esmee Schoormans (31.8); 4e Marieke van Baaren (31.1) 8 jarigen: 1e Lalique Schöner (32.9); 2e Nina Mötter (32.7); 3e Jasmine v/d Veeken (32.1); 4e Jill van Lierop (31.2) Zie foto! 9 jarigen: 1e Kim Severijns (32.4); 2e Evi Kuijsters (32.1); 3e Lisa Wouters (32.0); 4e Ankie van Gils (31.4) 10 jarigen: 1e Eline van Dorst (34.2); 2e Puck v/d Berg (34.1); 3e Noa van den Oever (31.7); 4e Fleur Poirters (31.6) 11 jarigen: 1e Kathlien Westerveen (33.4); 2e Sanne van Dongen (32.7); 3e Carmen Ligtvoet (32.7); 4e Naomi Broeders (31.8) 12-13 jarigen: 1e Rachel van Ewijk (34.6); 2e Ruth Maguinness (33.5); 3e Marilène Haanskorf (33.0); 4e Geena Davies (32.5) 14 jaar en ouder: 1e Elsemieke van der Zanden (35.4); 2e Jolie Smeets (32.8)

deed dit fantastisch. Bij haar laatste nummer kreeg ze nog assistentie van Fleur van Leijsen. Hoewel ze pas net vijftien jaar is, is Jannie Jansen inmiddels geroutineerd. Ze doet al diverse jaren mee. Haar kwaliteiten lijken ieder jaar nog te groeien. Monique Timmermans kwam voor het eerst naar Dongen-Vaart. Ze maakte een verpletterende indruk. De zaal genoot zichtbaar van haar. De jeugdband Black Rain was de verrassing van de avond. Ondanks hun nog erg jonge leeftijd speelden zij de zaal plat. De geweldige drumbattle tussen Ruud en Jeroen van Broekhoven zweepte de sfeer nog verder op. De zaal was helemaal warm voor het optreden van de Double DJ’s. Vanaf de eerste klanken van dit duo ging het dak er helemaal af. Er werd gehost en gedanst. Er onstond zelfs een lange polonaise. Ook de artiesten zelf hadden het geweldig naar hun zin. Zo zelfs dat ze diverse toegiften verzorgden. Al met al een geweldige avond. Licht en geluid werden verzorgd door Rene de Smit en Mark Rombouts. Zij hadden het weer prima voor elkaar.

20 - 21 april 2012

Concertzaal Cambreur College Info: www.musissacrum.com

Computer en Netwerk Onderhoud Centrum

FOtO’s kwijt? Nu back-up voor e 2,50 p/m Gratis iNstallatie www.conoc.nl 0900-2666228 (80 ct/m)


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 18

Bakker floor van lieshout

Brood van de maand: NIEUW

Meergranen clean label (minder zout en geen e-nummers!) .............................................................€

vrijdag 20 & zaterdag 21 april:

2,25

Vloercadetten .................................................... 5 voor € 2,00 Roombroodjes ................................................. per stuk € 1,00

ActIE gEldIg IN AllE fIlIAlEN

DONGEN Looiersplein 26 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 10 OISTERwIjk Gemullehoekenweg 19 DRUNEN Grotestraat 124 BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl

Hollandse bloemkool Rabarber en postelein Tel 0162-454032 of Jan@pheninckx.nl of www.pheninckx.nl

Goedkoop onderhoud van keukens, reparatie‘s, deuren vernieuwen enz. plaatsen van apparatuur. www.keuken4you.nl

TILBURG Besterdring 90 Hoefstraat 151 Oerlesestraat 221a Paletplein 7 Wagnerplein 24 DELOEWE Frituur Eethuis, Zandheuvel 8, Oosterhout. Hèt adres voor catering op maat. Tel 0162 743231. www. deloewe.nl

Ter overname: leuke trendy kids lifestyle en knutsel winkel. Omgeving Oosterhout. Leuke omzet. Je kunt er van alles mee; en je kan er met veel animo meer van maken tot kinderfeestjes en workshops. Voor meer info: ikzieikzie@live.nl

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

HELE JAAR RECREEREN! RUIME BUNGALOW Bosrijk park. Randlocatie met weids uitzicht. Grote woonkamer. Twee slaapkamers. Hal. Fraaie keuken. Luxe betegelde badkamer. Grote tuin. 2x zitterras. CV. Houtkachel. Winterhard. Instapklaar. Prijs: € 29950,-. Bezichtiging? Tel. 013-5182866 of 06-51551577.

Verse Asperges en kriel aardappeltjes Jan Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

Partyverhuur

DYLAn

Verhuur van tafels, bartafels, stoelen, servies, div. partytenten, oldtimers, etc. Tevens 20 verschillende oud-Hollandse spelen te huur. Info: 06-27143919 Ger. Majellastraat 49 - 5104 Be Dongen telefoon: 0162-317201 / 06-54901849 Te Huur Garagebox Rembrandtstraat Dongen Tel 0624452683

(Sier)bestrating - grond - sloop - riool - opruimen - bomen rooien 0644875441.

Een eigen bijdrage of een eigen scootmobiel? ADL-hulpmiddelen Auto-aanpassingen Revalidatietechniek Rolstoelen Scootmobielen Speciale fietsen

Mobiliteit op Maat Mobiliteit op Maat bv Kloosterheulweg 10 5145 NZ Waalwijk T 0416 - 560 160 E info@mobiliteitopmaat.com

Ook voor autorijles!

www.mobiliteitopmaat.com


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 19

Gezien in Dongen

— weekenddiensten — weekenddiensten —

■ ARTSEN ■ TANDARTSEN ■ DIERENARTSEN ■ APOTHEKERS huisartsen Huisartsenpost Amphiaziekenhuis in Oosterhout (naast de hoofdingang) is op weekdagen geopend van 17.00 uur tot de volgende ochtend 08.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 08.00 tot 08.00 uur. Telefoon: 435000 WELZIJN OUDEREN DONGEN Aanmeldadres voor maaltijdvoorziening aan huis, personenalarmering, huisbezoek door ouderenadviseurs, etc. SWOD in De Volckaert. Openingstijden : werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur: 375 296. Maatschappelijk Werk Planetenstraat 25 5051 TS Dongen Telefoonnummer 0162-319331 Spreekuur maandag t/m donderdag van 08.30 - 10.30 uur Thebe Thuiszorg Organisatie voor thuiszorg, thuiszorgwinkel, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, voeding en dieet en personenalarmering. Voor alle diensten en vragen, dag en nacht bereikbaar(ook in het weekend) via: tel.0900-8122 (¤ 0,10/min) verloskundigen PRAKTIJK Luna Medisch Centrum Beljaart, Kloosterpad 13E. Alleen spreekuur op

afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen op het telefonisch spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.Telefoonnummer: 0162 312834 LEERGELD OOSTERHOUT E.O. Postbus 4903, 4900 CB Oosterhout e-mail: info@leergeldoosterhout.nl tel. 0162-458487 . BLOEDAFNAME Voor bloedafname bij de prikpost van Lijn2.net (St. Elisabeth en TweeSteden ziekenhuis) kunt u op dinsdag en vrijdag tussen 08:45 en 10:15 uur te-

recht bij Thebe, Planetenstraat 25 in Dongen. Zie voor meer informatie: www.lijn2.net/prikposten. WONEN, ZORG EN SERVICE IN DE WIJK (WZSW) Dienstenservice voor 65+ers en mensen met een beperking. Cheques voor één uur dienstverlening kosten 5 euro. Voor afspraken: Ingrid Oosterling. tel. 0162 386556 (of 0162 314138) e-mail: wzsw@stichtingrichting.nl. Bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN Spreekuur: maandag t/m vrijdag van 8:30-10:30 uur Planetenstraat 25 5101 TS Dongen tel: 0800-3 65 65 65 www.jeugdengezindongen.nl DIERENARTSEN M.C. Verhagen, dierenarts voor gezelschapsdieren, Tamboerijnlaan 16, 5101 AM Dongen Tel. 317005 Inloopspreekuren: Ma tot en met vr 08.30 - 09.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur, ma,wo,vr 13.00 tot 14.00 uur. De medicijnbalie is geopend tijdens alle spreekuren en op ma, wo en vr van 09.00 tot 12.00 uur.

21/22 april DK Rijen, Hoofdstraat 16 5121 JE Rijen, 06 - 52676353 Dierenartsen Dier en Dongen (Hoge Ham 106, tel: 0162-325555) Spreekuur volgens afspraak. Vrij inloop spreekuur maandag, woensdag, vrijdag 18.00u-19.00u en maandag t/m vrijdag 13.30u-14.00u. DAP de Kloostersticht (Dierenarts Sueters) is gesloten. Voor spoedgevallen kunt u terecht bij Dierenartsen Dier en Dongen. Dierenkliniek Procureurweg Dierenarts E. Vettorato . Ma.t/m vrij. volgens afspraak tussen 08.30 en 19.00 uur. Ieder weekend dienst met spreekuur volgens afspraak op zaterdag en op zondag tel. 376470

Hoe maak je van vierkante ogen een frisse neus? Hangt jouw dochter ook zo graag voor de tv? En zit je zoon eindeloos achter de computer? Dan wordt het tijd voor actie! Inmiddels is één op de zeven kinderen in Nederland te dik. Het beweegadvies voor kinderen is minimaal 60 minuten per dag. Daarnaast is de richtlijn een uur computeren/televisie, een uur bewegen. Enkele tips: • Ga naar het park en maak een bloemenketting. Of ga samen voetballen of doe verstoppertje. • Loop of fiets samen naar een meertje. Pak wat stenen en kijk wie het verst kan gooien of welke steen de meeste cirkels maakt in het water. • Zet een speurtocht uit in de wijk. Gebruik verschillende kleuren lintjes en spreek vooraf af welke kleur linksaf en welke kleur rechtsaf betekent. • Doe samen spelletjes zoals elastieken, tikkertje, limbodansen, schatzoeken, natuurmemory. Vraag of andere ouders en hun kinderen ook mee

willen doen. • Ga eens naar de bossen of de duinen. Op www.jeugd.natuurmonumenten. nl vind je allerlei leuke speurtochten, survivalopdrachten en knutseltips. • Woensdag 13 juni 2012 is de landelijke buitenspeeldag. Organiseer samen met andere ouders uit de buurt een leuke spelletjesdag Tips of informatie over opgroeien en opvoeden? Centrum Jeugd en Gezin Dongen, www.jeugdengezindongen.nl telefoon 0800-3 65 65 65 (gratis) Inlooppunt: Planetenstraat 25

Face en Bodypaint wedstrijden in de Salamander Voor de derde keer houd Stichting DFBW dit jaar op 22 april van 11.00 tot 18.00 uur wedstrijden in Dongen. De face en body-paint wedstrijden in Dongen beginnen ondertussen een begrip te worden. Dat is te merken aan het aantal deelnemers dit jaar, en aan de enthousiaste reacties van mensen die stichting DFBW via de mail binnen krijgt. Het is ieder jaar weer een geweldig gezicht als je de creaties ziet ontstaan op het menselijk lichaam dat die dag als canvas wordt gebruikt om een geweldige paint op te zetten. Na afloop van de wedstrijd start om 16.30 uur de podium act, waarbij de modellen laten zien wat er gemaakt is die dag. Het publiek mag mee jureren, bij binnenkomst krijgt u een stembiljet en daarmee kunt u u keuze kenbaar maken voor de mooiste paint. De publieksprijs wordt bij de prijsuitreiking bekend gemaakt. Kijk voor alle info op www.dfbw.nl

Goed hè Volgens mij is dit de week van de zelfverheerlijking. De man die in Noorwegen koelbloedig een groot aantal mensen doodde, heeft geen spijt van zijn daad. Hij vindt het zelfs heel erg goed van hemzelf dat hij Noorwegen heeft gered van de ondergang door zijn geliefde volk te beschermen tegen sympathisanten van een multiculturele samenleving. Hij pinkte een traantje weg toen zijn eigen propagandafilm werd vertoond, maar vertrok geen spier toen de namen van zijn slachtoffers werden genoemd. Goed hè. De advocaten van Robert M. vinden dat hun cliënt vrijgesproken moet worden van het misbruiken van piepjonge kinderen, omdat het bewijs tegen hem onrechtmatig verkregen is. Dat hij zelf alle aanklachten heeft bekend doet er niet toe, want in de wet staat... Advocaat zou geen beroep voor mij zijn. Het zou mij niet lukken om iemand die zoveel walgelijke misdaden tegen de mensheid heeft begaan te verdedigen. Het is een vak apart, zal ik maar zeggen en advocaten slaan zichzelf graag op de borst om aan te geven hoe goed ze zijn. Of het moreel verantwoord is, doet er niet toe. Wet is wet. Robert M. past ook wel in het rijtje van zelfverheerlijking, vind ik. Ik heb gelezen dat hij met gepaste trots gesproken heeft over zijn activiteiten. Goed hè. Onze Willem en Maxima hebben een vakantiehuisje gekocht in Griekenland en natuurlijk hebben overijverige speurneuzen meteen ontdekt dat het helemaal niet pluis is in dat gebied. Goed hè? Waarom zou je die lui wat gunnen? De zweem van zelfverheerlijking proefde ik begin deze week toen de drie overgebleven coalitiepartijen, VVD, CDA en DP uit de doeken deden dat er al veel gepresteerd is in de tijd dat zij aan de macht zijn in Dongen. Ze presenteerden een matrix, waarin alle speerpunten die in het coalitieakkoord staan genoemd werden. Ze hadden er kleuren aan gegeven. Groen, voor helemaal goed, geel (moest eigenlijk oranje zijn, omdat ze een stoplicht wilden verbeelden) voor bijna goed en rood voor niet goed, maar dat ging maar over één punt, namelijk de aanpak van overlast door drugs en alcohol. Toegegeven, ze hebben nog tot medio 2014 de tijd, maar eigenlijk was er best veel oranje, pardon geel, in de matrix. In het college akkoord werden 42 speerpunten genoemd. Daar werden er nog vijf aan toegevoegd. Die hadden, hoe kan het ook anders met de politieke kleur van dit college, vooral te maken met geld. Geen verhoging van de OZB, de reserves op peil brengen, geen inhuur van derden en een solide financieel beleid voeren. Ik miste de inbreng van de vierde coalitiepartner, de SP. Ik denk dat de matrix dan minder groen en meer oranje of zelfs rood zou zijn uitgepakt. Iedereen kan de matrix inzien op de site www.dongen.nl en commentaar leveren. Goed idee hè. Vooral doen!

Koninginnedag 55 plussers ‘s Gravenmoer Woensdag, 25 april wordt in De Geubel een middag georganiseerd voor alle 55plussers van ‘s Gravenmoer. Aanvang 14.30 uur. Deze middag staat in het teken van de verjaardag van onze Koningin. De Oranjevereniging zal ook dit jaar haar medewerking verlenen. Naast de jaarlijkse stand zal er gezorgd worden voor een traktatie en verrassing. Cabaret de Gulle Lach uit Terheijden is deze middag te gast en zullen hun naam eer aan doen. Het Ouderencomité ‘s Gravenmoer

Afgelopen zaterdagmiddag was het Looiersplein het domein van het KunstPodium. Het talrijke publiek kon genieten van optredens van leerlingen die hun vocale en instrumentale kwaliteiten demonstreerden. In diverse stands kon men meer informatie krijgen over alles wat het KunstPodium te bieden heeft. NL doet:

Maatschappelijke stage bij zorgboerderij ’t Zonneke door leerlingen Hanze College Oosterhout In het kader van ‘NL doet’ hebben de afgelopen maand Indy van Haaren, Gunther de Bruijn, Jeffrey Siemons, Tim van der Spoel en Joey Kaijen een dag vrijwilligerswerk gedaan bij zorgboerderij ’t Zonneke in Dongen. Deze zorgboerderij in Dongen wordt gerund door de Marie Louise en Pieter Bogers. Op deze zorgboerderij zijn voor bijv. kinderen met vormen van autisme, adhd e.d. speel- en logeeropvangmogelijkheden. Ook voor volwassenen met bijv. een lichamelijke handicap, chronisch zieken en autisten wordt er een dagbesteding aangeboden. Marie Louise en Pieter worden in hun dagelijkse bezigheden dan ook bijgestaan door verschillende vrijwilligers en daarom was de hulp van onze leerlingen dan ook bijzonder welkom. Tijdens de lunch werd er gezorgd voor een echte Brabantse koffietafel. Na het werk mochten de laatste restjes energie opgemaakt worden op de skelterbaan.

Jeffrey Siemons bezig met verbeteren van de ondergrond voor parkeerplaatsen.

Jong ontmoet oud

Woensdagmiddag 11 april was er een feestelijke afsluiting van de maatschappelijke stage van 20 leerlingen van het Cambreurcollege bij de Avri. De afdeling Rode Kruis Dongen heeft voor de jongeren een stageproject opgezet, waarbij zes ontmoetingen zijn georganiseerd, tussen ouderen en jongeren. De gezamenlijke activiteiten waren vrij in te vullen van gezelligheidsspelletjes tot excursies. Het is bijzonder dat het Rode Kruis zich inzet voor deze maatschappelijke stage en vooral dat alle deelnemers dit als positief hebben ervaren. Het was de afsluiting van het project. Volgend jaar zal het Rode Kruis deze maatschappelijke stage opnieuw aanbieden.

Bruijns uitvaartverzorging

Voor alle verzekeringen en geloofsovertuigingen

‘Ruggesteun bij een persoonlijk verlies.’

Peter van Huijgevoort - Uitvaartverzorger

Tel. 0162 - 457775 (dag en nacht) Kantoor: Prins Frederikstraat 1-3 4901 LV Oosterhout info@bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

Besluiten B&W Jeugdzorg Het college stemt in met de begroting ‘regionale voorbereidingsactiviteiten transitie zorg voor jeugd’. De voorbereiding van de transitie Jeugdzorg wordt voor een groot deel op regionaal niveau uitgevoerd. Om de regionale activiteiten uit te kunnen voeren, is een regionale begroting 2012 opgesteld. De begroting geeft de tijdsplanning en de kostenverdeling per gemeente weer voor 2012, zowel in financiën als ambtelijke capaciteit. De genoemde ureninzet voor de gemeente Dongen is conform een collegebesluit van 13 september 2011 en de gevraagde financiële bijdrage valt binnen de door het rijk beschikbaar gestelde voorbereidingsgelden. Bestemmingsplan Noord en Oost Dongen Het college heeft kennis genomen van de ingekomen zienswijzen op het bestemmingsplan Noord en Oost Dongen. Het college stemt in met de voorgestelde wijzigingen zoals opgenomen in de ‘Nota van Zienswijzen’ en samengevat in de ‘Lijst van wijzigingen bestemmingsplan Noord en Oost Dongen’. Het presidium wordt voorgesteld het raadsvoorstel en –besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Noord en Oost Dongen te agenderen voor de opiniërende raadsvergadering van 10 mei 2012 en voor de besluitvormende raadsvergadering van 24 mei 2012. GGD Het college stemt in met de algemene strekking van de voorjaarsnota van de GGD Hart voor Brabant 2012. Het college stemt in met de voorgestelde inwonersbijdrage van € 13,22 voor 2013 voor de regio Midden-Brabant. Bezwaarschrift Het college heeft besloten tot opvolging van het advies van de Adviescommissie voor de bezwaarschriften, om de indiener van het bezwaarschrift (betreffende legaliseren van een stalen wand en het plaatsen van een bouwkundige ondersteuning t.b.v. deze wand op het perceel Eindsestraat 108 te Dongen) ontvankelijk te verklaren en de ingediende bezwaren ongegrond. Wabo, KCC Het college heeft besloten een krediet van € 213.502,- beschikbaar te stellen voor het afwikkelen en starten van projecten. Het betreft budgetten PAO 2012 (WABO, WIZ, KCC, Procesmanagement en samenwerking). Onderwijshuisvesting Het college stemt in met het met het meerjarig onderhoudsprogramma Onderwijshuisvesting 2012 – 2020. De raming voor 2013 en verder wordt opgenomen in de meerjarenbegroting. De jaarlijkse cyclus voor onderhoud aan basisscholen wordt op dit moment gestroomlijnd, met als doel inzicht te krijgen in de investeringen die meerjarig noodzakelijk zijn om de basisscholen in Dongen te onderhouden. Dit voorstel is doorgesproken met de bouwadviesbureaus van de drie schoolbesturen en met de afdeling Realisatie en Beheer, zodat de meerjarige ramingen aansluiten bij de visie van de gemeente op groot onderhoud. 2012 is een overgangsjaar in dit proces, waardoor er een samenvoeging ontstaat van de meerjarige raming die is opgesteld door Rader Advies als onderdeel van het accommodatieonderzoek en de aanvragen die door de bouwadviesbureaus namens de schoolbesturen zijn ingediend. Dit leidt voor 2012 tot een eenmalige overschrijding van het geraamde budget met € 30.000,-. Meerjarig blijft het gemiddelde investeringsbedrag rond de € 110.000,-. Samen sterk Het college heeft kennis genomen van de eindrapportage ‘Samen sterk voor kwetsbare burgers 2008-2011’. Het college stemt in met de uitgangspunten regionale samenwerking 2012- 2015 Samen sterk voor kwetsbare burgers.

Ingezonden Publicatie van ingezonden brieven betekent niet dat de redactie instemt met de inhoud. Anonieme brieven worden niet geplaatst

Open brief De verantwoordelijke burgemeesters en de respectievelijke gemeenteraden komen in crisistijd onvoldoende met innovatieve ideeën en creatieve oplossingen. Ze nemen ontoereikend hun verantwoordelijkheid, zijn communicatief niet sterk, hebben een beperkte toekomstvisie en geraken door hun eigen technocratisch ambtenaren, maar niet uit hun eigen denkramen. Een nieuwe (crisis)tijd vraagt om nieuw denken. Inclusief denken. Burgers moeten veel meer meedoen. Het is nu al jaren zo dat er in Dongen wordt ´nagedacht´ , gewikt en gewogen over een nieuw Multi Functionele Accommodatie.(MFA). Zeg maar een nieuw groot buurthuis waarin allerlei activiteiten van en voor de burgers van Dongen (en omgeving) worden geconcentreerd. Variërend van Carnavalsfeesten, Sinterklaasfeest, cabaretvoorstellingen en lezingen tot vergaderingen van verenigingen. Heikel punt, natuurlijk, zoals vaak met deze overstijgende initiatieven, is ´het Geld´. Meer dan 4 miljoen euro wil men besteden, geld van de inwoners van Dongen. Waanzin natuurlijk. Nog steeds is er geen duidelijkheid. Ondertussen maken de verantwoordelijken ons wijs dat ze hun werk goed doen, maar de burgers in de gemeente Dongen willen dat de bestuurders het goede werk gaan doen, opkomen voor de burgers. B&W wees proactief, kom met een visie, proef wat er leeft bij de burgers en ga aan de slag. Deze regio heeft economische impulsen nodig. Is er dan werkelijk niemand die een keertje ´out of the box´ kan denken? Natuurlijk heeft Dongen een eigen MFA nodig. Maar in deze crisistijd is het van belang dat bestuurders en beslissers ook het financiële plaatje in gedachten houden. Meer dan ooit moeten we gaan denken aan creatieve oplossingen. Vanuit de creatieve gedachte verder beleid ontwikkelen. Hier volgt een creatieve gedachte. Allereerst moet men niet meer alleen aan Dongen denken. Er is meer dan Dongen, de directe omgeving kan betrokken worden. Beschikbaarheid aan (vergader en presentatie) ruimte. Duurzaamheid moet in het plan worden betrokken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, verschrikkelijke woorden, maar gewoon met boerenverstand eens kijken waarom we iets willen. Hoe is dat te realiseren tegen (natuurlijk) zo weinig mogelijke (Dongense belasting) centen. Zo is eraan de rand van Dongen een initiatief om een hotelaccommodatie te bouwen, net naast het industrieterrein Tichelrijt , tegenover de Duiventoren (wandelgebied) en met een directe verbinding met de openbare Golfbaan Dongen. Prachtig plan. Mijn idee is nu om de investeerder van die accommodatie te interesseren om het plan van eisen van de gemeente Dongen voor een MFA, in het project ´Hotel Golfbaan Dongen´ te implementeren en zo een collocatie van MFA en Hotel te scheppen. Net aan de rand van Dongen op een werkelijk geweldige plek. Denk eens aan die prachtige accommodatie met zalen en overnachtingsmogelijkheden. De gemeente maakt goede afspraken met de eigenaren en weet zich verzekerd van accommodatie, wanneer zij dat wil. De eigenaar van de accommodatie weet zich verzekerd van tenminste zoveel inkomsten. Voldoende voordelen denk ik zo. Maar er zijn er vast meer kansen en uitdagingen. De gemeente kan stimuleren dat met name ondernemers in de regio van zo’n project profiteren. (denkt Platform Tichelrijt al mee?). De Cammeleur hoeft niet te worden verbouwd, je zult maar enkele jaren in een verbouwing zitten. Men kan in één keer over. De uitstraling van

PAGINA 20

Dongen zal worden verbeterd. Het is nieuw denken, dat onderscheidt ons van andere gemeenten in de omgeving. Dongense ondernemingen schreeuwen om opdrachten. Dongenaren willen aan het werk. B&W waarom bent u op aarde? Wellicht inspireert dit andere Dongenaren om ook eens wat te zeggen over het dit onderwerp. H.J. Dick Bosch Inwoner van Dongen.

Niet Mijn Kamp Ik had het genoegen om enige weken geleden Kees van Kooten te aanschouwen en aanhoren in onze ‘oude´ multifunctionele accommodatie. Haakte terloops even in op een nieuwe multifunctionele accommodatie. We hebben er 2,1 miljoen voor gespaard, 2 miljoentjes uit de verenigingsgebouwen, 3 miljoen van onze maatschappelijk investeerder VIEJA en hoppa, klaar is oos Simoon. Als ik dit bezie vraag ik me serieus af of wij als gemeente Dongen niet onder curatele hadden gestaan indien het eerste plan er destijds doorheen was gedrukt. Hier heeft destijds een SP, samen met VVD en DP gelukkig een stokje voor gestoken. Want was het kostenplaatje nog geen 2 jaar terug geen 13 miljoen? Occupy en andere maatschappelijke bewegingen rolden bij ´Kiske´ over de toonbank. Alsmede het ´sociale´ karakter van het CDA, dat nota bene een 90-jarige ten tonele bracht in de persoon van Piet de Jong om te vertellen dat hij weleens uit de partij zou kunnen stappen als het zo doorgaat met die coalitie. Wachten is het nu, zoals vertrouwd, op de gevierde ´dissidenten´ mevrouw Kathleen Ferrier (dochter van oud staatshoofd Ferrier/ Suriname) en de ´stugge´ Coppejan uit het Zeeuwse land. Met hun no-nonsense standpunt laten zij telkens het CDA-bolwerk op hun grondvesten trillen, om na goed intern beraad weer broederlijk aan te schuiven, de rijen weer gesloten! Het hele politieke circus draait nog steeds op volle toeren, met nu een vervolg op het Catshuis dat zijn weerga niet kent met als superkaart de SGP. Vroeger heb ik geleerd om het kwartetspel met buurtvrienden onder het genot van een dampende kop chocomel te spelen; eens te meer blijkt dat men daar in Den Haag meer dan een sport van heeft gemaakt. Rotsvaste uitgangspunten worden als wasgoed aan een lijn gehangen en er vervolgens weer vanaf getrokken door een andere partij, met instemming van de eigenaar. Want (kiep smiling!) Mark wil blijkbaar graag de glanzend helwitte onderbroek van Geert hebben, en laatstgenoemde vraagt daarop het hemd van het lijf van eerstgenoemde. Niet zomaar. Want men moet goed uit de strijd komen, zonder echt gezichtsverlies naar de leden, met water bij de wijn, zo kan men door in dit spel met historisch zeer grote belangen. Wat geld heeft moet geld houden, da’s zo klaar als een klontje. Ander onderdeel van het spel is het gegeven dat men zit met al die buitenlanders en illegalen met hun kinderen. Henk Kamp , eerst ingezet op Defensie en dan nu Sociale Zaken, durfde bij Pauw en Wiiteman zelfs tot 2x toe de term 2e rangs burgers in de mond te nemen, ik vraag me af of uw mond ook openviel van verbazing. De man Kamp redeneert als een professionele politicus, maar snapt er gewoon geen zak van of liever, wil in sociaal opzicht niks snappen: daar ben je in Nederland blijkbaar Minister van Sociale Zaken voor. Met zijn onlangs weg-gepromoveerd maatje Donner presteert hij het om de in meer dan 50 jaar opgebouwde sociale zekerheid om zeep te helpen Het moet niet gekker worden, Ik smeek deze man op mijn blote knieën opnieuw te solliciteren bij Defensie, en als dat niet zou lukken zal ik hem graag verwijzen naar het bordje met de juiste naam: exit! Henk Kamp, niet mijn Kamp Ad Meire

Volkspartij Dongen is voor goede MFA Natuurlijk wil de Volkspartij Dongen instemmen met een goede locatiekeuze voor de MFA. En ook wij snappen dat je in deze tijd geen peperduur gebouw kunt neerzetten. Maar als gemeenteraad behoren wij het college duidelijke kaders mee te geven, waarop we controle kunnen uitoefenen. Met oog voor het belang voor de Dongense samenleving! En dat je in deze tijd met beperkte financiële middelen zeker geen blanco cheques gaat weggeven, zoals nu is gebeurd door de coalitiepartijen! De Volkspartij Dongen denkt een constructief voorstel te hebben gedaan, door via een motie te vragen om ‘voorlopig’ akkoord te gaan met de locatiekeuze van De Cammeleur. Totdat duidelijk is dat het Programma van Eisen voor een groot deel aansluit bij de uitgangspunten die wij belangrijk vinden: 1. De huidige capaciteit van De Cammeleur is de minimale eis bij uitwerking van de plannen; 2. Er is alleen plaats voor een bibliotheek, als dit niet ten koste gaat van de capaciteit die op dit moment al nodig is voor sociaal-culturele activiteiten in De Cammeleur en de ruimte die nodig is voor herhuisvesting van Musis Sacrum en Het Kunstpodium; 3. Mocht blijken dat de huidige perceelgrootte van De Cammeleur te klein is om goed invulling te geven aan het programma van eisen, dan willen we graag de mogelijkheid open houden om buiten de grenzen van het bouwblok te bouwen. Natuurlijk moet er voldoende uitzicht zijn op een sluitende exploitatie. Want we willen in onze regio geen nieuw, onrendabel ‘Adje theater’. Wij willen U graag uitleggen waarom de Volkspartij Dongen ‘vóóraf’ enkele garanties wil inbouwen, zodat tegenvallers ‘achteraf’ zoveel mogelijk worden voorkomen. Helaas is de co-

alitie het niet met ons eens. Wederom is onze motie op alle punten door de coalitiepartijen VVD, DP en CDA ter zijde gelegd. Ook nu wordt er geen millimeter toegegeven of onze kant op bewogen. Wederom wordt ons een negatieve houding verweten en voelen we ons in de hoek gezet, met hooghartige uitspraken vanuit de coalitiepartijen. Zoals een reactie van de CDA fractie, met opmerkingen van fractievoorzitter Vonk, dat we ’geen kerk bouwen voor de nachtmis’! Dan vraag je je als Volkspartij Dongen oprecht af, of wij als lokale partij die primair strijdt voor de belangen van Dongen, misschien van een andere planeet komen? Het is niet waar dat er maar weinig activiteiten plaatsvinden in De Cammeleur, waar de huidige (zaal)capaciteit en /of podiumgrootte (incl. goede licht en geluidsvoorzieningen) voor nodig is. Op de site van de Volkspartij is een lange lijst activiteiten te vinden. De fractie vindt het het onbegrijpelijk vindt dat lokale partijen zoals het Democratisch Podium, maar ook de Dongense VVD en CDA onbuigzaam zijn op deze punten. En daarom wij hebben besloten om tegen het MFA voorstel te stemmen, zoals dit nu door de coalitiepartijen op tafel wordt gelegd. Wie wil reageren kan daarvoor terecht op de site: www.volkspartijdongen. nl, email info@volkspartijdongen.nl. René Jansen Fractievoorzitter

Volkspartij Dongen huldigt jubilarisen Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Volkspartij Dongen, afgelopen woensdag 11 april, werden weer jubilarissen gehuldigd. Dit jaar viel de eer te beurt aan de heer en mevrouw den Boer, die beiden al 20 jaar lid zijn van de Volkspartij Dongen. Voorzitter Thom Vermeulen sprak beide jubilarissen toe en dankte hen voor twintig jaren trouw aan de partij. Tijdens de goed bezochte vergadering werden het jaarverslag en het financiële verslag vastgesteld met complimenten aan de samenstellers. De zaken waren keurig op orde. Fractievoorzitter René Jansen keek terug op de eerste twee jaren van deze bestuursperiode en belichtte de actuele politieke situatie. Partijleider Piet Panis gaf de stand van zaken aan betreffende het vernieuwingsproces van de partij. Tenslotte verzorgde Denise Kunst een presentatie over het gebruik van de sociale media, in het bijzonder met betrekking tot de Volkspartij Dongen.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

Arendse health club en De Volckaert-SBO trekken nationale aandacht

Unieke samenwerking met VolckaertSBO door brancheorganisatie geprezen In de fitnessbranche gaan momenteel veel zaken over de kop wegens gebrek aan creativiteit en duidelijke positionering. Fitvak, de branchevereniging van fitness en health clubs in Nederland brengt daarom bijzondere projecten/prestaties onder de aandacht bij het ministerie van VWS, consumentenbond, werkgeversorganisatie in de sport, LERF, MKB Nederland, Rabobank Nederland, ABN-AMRO, NISB, NOC/NSF, Vereniging Sportgeneeskunde, Mulier Instituut, ROC Zeeland/cluster CIOS, Calibris, Zorgverzekeraars Nederland, Menzis, HAN, SCAS en nog vele anderen. Afgelopen week waren deze partijen te gast bij Arendse health club Dongen, welke is gesitueerd op de locatie Dongepark van VolckaertSBO. De fitnessclub met zwembad van Arendse health club en fysiotherapie van dochterbedrijf Fysiomore zijn gevestigd op de locatie Dongepark van Volckaert-SBO en werden opgemerkt als bijzonder project vanwege de integratie van de bewoners van Dongen met Dongepark. Tevens is het een unieke voorziening voor ouderen en hun familieleden die nog thuis wonen, “aanleunen” of “inwonen”. Het initiatief om een zwemschool te starten in dit zwembad, waardoor er wekelijks honderden kinderen door de voordeur komen voor de zwemles is een succes gebleken. Voor de bewoners van Dongepark is dit echt genieten. Kinderen (soms hun eigen kleinkinderen) horen en zien is iets positiefs waar veel plezier aan wordt beleefd door de bewoners. Vaak volgt een gecombineerd bezoek, eerst naar

de zwemles en dan nog even bij oma of opa langs. Met een presentatie van Cees Arendse (Arendse health club) en Ellie Biemans (sectormanager bij Volckaert-SBO) werd het project kracht bijgezet door aan te geven hoe deze samenwerking tot stand is gekomen en wat dit betekent voor de gemeenschap van Dongen. Aanhoorders waren vertegenwoordigers van eerder genoemde partijen. Tevens was wethouder Evegaars van Gemeente Dongen aanwezig. De indruk was zeer positief. Gehoopt wordt, dat dergelijke initiatieven landelijk vaker tot stand worden gebracht. Indien u vragen heeft over dit artikel, dan kunt u deze richten aan Cees Arendse via info@arendse.nl of 0162-516 847.

Geen groen licht voor Heuvelpark door Ton Zinger De fracties van de VVD en het DP dienden donderdag een gezamenlijk amendement in om toch mogelijkheden te scheppen om nieuwe ontwikkelingen op het Heuvelpark, het Assbelcomplex, mogelijk te maken. De fracties zijn van mening dat het onder de huidige omstandigheden niet meer zo logisch is om het terrein expliciet te bestemmen voor woningbouw. In de motie werd voorgesteld om wel vast te houden aan de structuurvisie, maar om ook te bekijken of op basis van een gedegen ruimtelijke onderbouwing de bestaande bouwblokken op het terrein te herplaatsen. Het is een optie waarbij de ondernemer en de gemeente samen kijken of er een ontwikkeling mogelijk is binnen de huidige bepalingen. Willem Ebbers ( PvdA) stemde tegen het amendement. ´Je kunt met zo´n simpel amendement geen bestemmingsplan wijzigen. Daar is meer voor nodig. Dit gaat tegen de wet in´. Leo Hamers ( DP) kon die redenering niet volgen. ´Het is niet zo dramatisch. Wij willen een ruimtelijk plan zien. Er is niemand blij als er een impasse is’. Volgens Willem Ebbers is het nog veel kwalijker om de ondernemer een worst voor te houden als blijkt dat het toch niet uitvoerbaar is. De Volkspartij Dongen hinkte op

twee gedachten. De sterke wens om vast te houden aan de Structuurvisie plus of de ondernemer helpen. Volgens wethouder Velthoven zijn er al veel gesprekken gevoerd met de ondernemer, waarbij vele opties aan de orde zijn geweest. Een resultaat is nooit bereikt. Het amendement werd verworpen en de raad houdt vast aan optie A, dat wil zeggen vasthouden aan de Structuurvisie. Voorlopig gebeurt er dus niets op de locatie.

Coalitie verwerpt motie over WMO door Ton Zinger De Volkspartij Dongen diende donderdag een motie in over het Wmo beleidskader. De fractie wil bereiken dat de Ouderenadviseurs van de SWOD een formele plaats krijgen in het beleid. De coalitie verwierp de motie, de PvdA ondersteunde hem. De partij is van mening dat inschakeliong van de getrainde ouderenadviseurs een belangrijke bijdrage levert aan de contacten tussen de gemeente en de mensen in Dongen. ‘De adviseurs kunnen een zeeffunctie vervullen bij de vraagstelling van mensen richting de gemeente. De ouderenadviseurs kunnen een belangrijke rol vervullen in het voortraject en daarmee het ambtelijk apparaat ontlasten. Het team verdient een formele plaats in het veld van partners die de Wmo uitvoeren. Dat betekent dat er ok middele beschikbaar moeten zijn om de scholing van de ouderenadviseurs op peil te houden’, stelde Piet Panis. Eline van Boxtel (PvdA) zei zich in de motie te kunnen vinden. ‘Voor ons hoeft dat niet perse onder de regie van de SWOD te gebeuren. Wij kunnen ons niet vinden in het beleidskader. Het is niet goed dat er taken overgeheveld worden naar de gemeente, zonder dat daar budgetten voor zijn. Of de Kanteling nu echt zoveel kosten zal besparen, zal nog moeten blijken’. Rien van Iersel (DP) was tegen de motie omdat de partij de ouderenad-

viseurs geen formele rol wil geven. ‘Dat hoort bij de ambtenaren. samenwerken kan natuurlijk altijd’. Die mening werd gedaald door Marga Allard (CDA). ‘Wij willen geen formele plaats voor de ouderenadviseurs. Binnen de gemeente zijn goede professionele adviseurs. De scholing van de vrijwillige ouderenadviseurs is ons inziens een taak van de SWOD. Daarvoor hebben ze een BCF contract’. Ook voor de VVD staat vast dat de ouderenadviseurs belangrijk zijn, maar dat moet niet formeel worden vastgelegd in het beleid. Piet Panis (Volkspartij Dongen) probeerde het nog een keer door te stellen dat het niet om betaalde functies gaat. ‘Jammer dat de coalitie de rol van de ouderenadviseurs zo afwijst. Het is toch echt de kanteling als mensen eerst in de eigen omgeving hulp gaan zoeken. Ik snap het echt niet meer’. Zijn betoog brachtde coalitie niet op andere gedachten. De Volkspartij Dongen en de PvdA stemden uiteindelijk tegen het voorliggende beleidskader. Het ambtelijk apparaat kan nu aan de slag met de uitwerking.

PAGINA 21

Gedoe over tennisbanen Procureurweg door Ton Zinger Op de lijst met ingekomen stukken stonden de vragen die de fractie van de Volkspartij Dongen heeft ingediend aangaande de plannen over de tennisbanen aan de Procureurweg. De fractie zet grote vraagtekens bij de rechtmatigheid van het besluit van het college om een stichting in oprichting een kans te geven het complex in eigen beheer te exploiteren. Daarin wordt ook de prominente rol van een raadslid genoemd. Het was geen geheim dat daarmee Lou Huijsmans van de VVD wordt bedoeld. Die reageerde verbolgen. ‘Ik vind het bijzonder jammer dat de reactie van de Volkspartij zo eenzijdig is. U bent nooit aanwezig geweest bij de besprekingen. Ik ben geen oprichter van de stichting en ik snap niet waarom u daar zo overtuigd van bent. U heeft gezorgd voor tendentieuze berichtgeving. Ik zou u willen adviseren hoor en wederhoor toe te passen’. De Volkspartij Dongen diende een motie in om het onderwerp nog eens te bespreken. ‘Wij willen geen oordeel uitspreken, maar wij menen dat er een nieuwe situatie is ontstaan toen bleek dat het voor de gemeente niet meer mogelijk was de exploitatie kostendekkend te maken. Er is al eerder gesproken met VV Dongen die interesse had in het complex. Die had op dat moment ook een partij moeten zijn bij onderhandelingen. Het college heeft niet juist gehandeld . Volgens ons wordt zowel de stichting in oprichting als VV Dongen tekort gedaan. De stichting omdat de exploitatie van het complex, zeker op langere termijn ondoenlijk is en VV Dongen omdat de toevoeging van de tennisbanen aan het voetbalcomplex van grote waarde zou zijn voor de snel groeiende vereniging. Het college en minimaal één raadslid hebben niet transparant gehandeld en dat keuren wij af’, betoogde Piet Panis. De motie vond geen gehoor bij de andere fracties. ‘Wij distantiëren ons van de openlijk insinuaties die in deze motie worden gedaan. Er is nooit gezegd dat VV Dongen het eerste recht zou hebben’. Willem Ebbers (PvdA) zei voorstander te zijn van behoud van de tennisbanen, maar onder voorbehoud. ‘Wij kunnen niet nagaan of het klopt wat de Volkspartij zegt over VV Dongen’. Leo Hamers (DP) vroeg zich af wat het college nu eigenlijk verweten wordt. ‘Gaat het er alleen om dat VV Dongen zijn zin niet krijgt. Er zijn geen harde afspraken gemaakt, dus heeft het college geen verplichtingen. Dit is stemmingmakerij’. Volgens wethouder Bas Evegaars is sporten belangrijk. ‘Het is prijzenswaardig dat gebruikers zelf het initiatief nemen om dat mogelijk te maken. Er zijn geen afspraken gemaakt met VV Dongen. De plannen van de stichting gaan door. Ik vind het jammer dat we verwijten krijgen. We hebben niets onder tafel gehouden’. De Volkspartij Dongen laat het er niet bij zitten. Daarover later meer. Willem Ebbers (PvdA) had donderdag een mooie uitsmijter. ‘Zo blijkt maar weer dat je als raadslid enorm moet oppassen wat je doet’.

Zonder Noten op de jaarmarkt Komende zondag , 22 april, gaat Nederpopkoor Zonder Noten optreden op de Dongense jaarmarkt. Het koor zingt Nederlandstalige popmuziek en is op dit moment bezig met de voorbereiding van een grote show, te zien in maart 2013. Speciaal voor de jaarmarkt hebben we een aantal mooie populaire liedjes ingestudeerd, die om 13.00 uur gepresenteerd wordt op het Looiersplein.

Coalitie is tevreden over eerste twee jaar door Ton Zinger Een werkgroep, bestaande uit Marga Allard (CDA), Martin Montens (DP) en Mieke Breugelmans (VVD), nog aangevuld met wethouder Starmans heeft een onderzoek ingesteld naar de voortgang van de speerpunten uit coalitieakkoord 2010-2014. Belangrijke conclusie is volgens de fracties dat 26 van de 47 speerpunten gehaald zijn, dat is ruim 55%. Het impliceert dat deze coalitie nog anderhalf jaar de tijd heeft om ook de andere speerpunten te realiseren. Er is bij de coalitie veel vertrouwen dat dat lukt. Dinsdag organiseerde de drie fracties een bijeenkomst voor de pers om uitleg te geven. ‘Wij zijn dit onderzoek gestart om voor ons zelf duidelijk te krijgen waar we nu staan. Dat willen we ook delen met de inwoners van Dongen. We hebben inzichtelijk gemaakt wat we hebben gedaan en wat we nog moeten doen om alle speerpunten uit het coalitieprogramma te realseren. Die belofte hebben we in 2010 gedaan en daar houden we ons aan’, zei Lou Huijsmans (VVD). Iedreen kan de matrix die is gemaakt inzien op de site van de gemeente www.dongen.nl De werkgroep heeft in de matrix schematisch en met gebruik van kleuren (groen/oranje/rood) de actuele stand van zaken in beeld gebracht. Daarnaast is bepaald wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor de komende twee jaar. De werkgroep had behalve met de fractievoorzitters, ook intensief contact met de brede politieke achterban. ook met ambtenaren en het college, maar niet met de oppositie. ‘Wij hebben ook de inbreng van de SP in ere gehouden’, zei Lou Huijsmans dinsdag. De werkgroep voegde nog vijf speerpunten toe aan de 42 die er in het akkoord werden opgenomen. Die zijn voor een deel overgenomen uit de lijst uitgangspunten die ook in het coalitieakkoord werden opgenomen. ‘Uitgangspunten, geen speerpunten’, zei Mieke Breugelmans (VVD) nadrukkelijk. Een aantal daarvan werd verheven tot speerpunt, zoals het niet verhogen van de OZB, de reserve op 8 miljoen euro brengen, het terugbrengen van de inhuur van derden en solide financieel beleid voeren. Volgens de werkgroep zijn de andere uitgangspunten waarin je de inbreng van de SP zou kunnen herkennen, niet terzijde geschoven, maar opgenomen binnen andere beleidsterreinen. Onder meer het ontzien van kwetsbare groepen en het handhaven van basisvoorzieningen. ´Ik daag mensen uit om aan te tonen dat dat niet zo is en dat wij voorbij zijn gegaan aan de inbreng

van de SP in het coaltieakkoord´, zei Mieke Breugelmans. Voortgang Vastgesteld werd dat er behalve de 26 gerealiseerde speerpunten ook vordering gemaakt worden op ander speerpunten. De coalitie streeft naar een zo groen mogelijk matrix in 2014. ´Dat betekent dat er nog veel moet gebeuren en het zal ook niet helemaal lukken. Er zijn onderdelen die gewoon veel meer tijd vragen´, stelde Rien van Iersel. Hij noemde als voor beeld de ontwikkeling van het Klant Contact Centrum. ´Het is belangrijk dat wij onze burgers goed bedienen, maar het is niet mogelijk om dat al in 2014 helemaal afgerond te hebben. Daarvoor is het te complex´. Een ander voorbeeld is de ontwikkleing van de Brede School. Het oorspronkelijke plan van jaren geleden om een brede school te bouwen in De Beljaart is al lang van tafel. Het is de bedoeling dat nog in deze bestuursperiode een onderwijsvisie wordt gepresenteerd. Daarin wordt ook het concept Brede School meegenomen. ´Voorlopig blijft alles zoals het is en is onrust niet nodig´, meende Andre Vonk. Rien van Iersel ging verder in op vragen over de inwonersparticipatie die zijns inziens heel goed verloopt. ´Er zijn veel onderzoeken geweest, waarvan de resultaten ook teruggekoppeld zijn naar de inwoners. We doen er echt iets mee´. Communicatie De communicatie naar de burgers is een belangrijk aandachtspunt. ´Daarom maken we onze bevindingen ook openbaar. Iedereen mag weten hoe de stand van zaken is en reageren. Het houdt ons zelf ook scherp. We willen nog zoveel mogelijk realiseren en de tijd die we nog hebben optimaal gebruiken. Er ligt nog meer dan genoeg werk’, besloot Lou Huijsmans. Reacties Volgende week de reactie van de oppositie over de matrix van de coalitie en wellicht reacties van burgers.

WOONKENNERS.NL AKTUEEL Nu met Ruiljehuis.nl ! (Wout de Bie, Register makelaar & taxateur) met vestigingen in Dongen en Kaatsheuvel

Huizenmarkt

Huizenbezitters zullen ook in 2012 weer een moeilijk jaar krijgen. De huizenprijzen zijn al meerdere jaren aan het zakken. De deskundigen verwachten ook weer een daling in 2012. In meerdere opzichten heeft de overheid een poging ondernomen om de huizenmarkt weer een impuls te geven. Verschillende maatregelen zijn al getroffen en zullen ook nog door blijven lopen in 2012. De NHG-grens, die nu alweer en tijdje op €350.000,- euro staat, wordt in stapjes verlaagd. Niet in één keer teruggeschroefd naar €265.000, zoals eigenlijk de planning was voor 1 januari 2012, maar een verlaging in stapjes. Per 1 juli 2012 wordt de NHG-grens €320.000,Overdrachtsbelasting blijvend verlaagd? De overdrachtsbelasting is per 1 juli 2011 verlaagd van 6 procent naar 2 procent. Dit is een tijdelijke maatregel geweest om de huizenmarkt te stimuleren. De verlaging is geldig tot juli 2012. Mogelijk volgt er een verlenging. In 2011 is dit een onzinnige maatregel gebleken. In de eerste twee maanden na de verlaging was er een kleine opleving van het aantal verkochte huizen, maar de daling volgde alweer snel. Indien de overdrachtsbelasting per juli 2012 weer naar 6 procent gaat, kan de huizenmarkt nieuwe klappen oplopen. Woonkenners.nl denkt met u mee! Ruil je huis! Woonkenners.nl probeert meer beweging te krijgen in de huizenmarkt. De site ruiljehuis.nl is bedoeld voor het bij elkaar brengen van huisbezitters voor het ruilen van woningen, ook als men niet bij Woonkenners.nl in de verkoop staat. De woningen die op deze site worden aangeboden willen graag ruilen met uw woning. Groter, kleiner of gelijkwaardig wonen, zonder angst voor dubbele woonlasten. Dit is misschien uw kans om toch te verhuizen of om lagere maandlasten te creëren. Wij adviseren u graag Met vriendelijke groet, Wout de Bie - Team Woonkenners.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 22

Vaarbewijscursus start mei Zoek je naast je opleiding, studie of werk een bijbaan voor een of meerdere dagen per week? Ter uitbreiding van ons bestand zijn we op zoek naar oproepkrachten voor ons magazijn, spoelkeuken en op- en afbouw op locatie.

Breda, Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Willemstad. OOk spOedcursus Op 2 zaterdagen yachtconsult.com 0165-546707

De organisatie Trends for Rent is een 24/7 logistiek decor- en verhuurbedrijf in horecamaterialen. Onze opdrachtgevers bestaan o.a. uit cateraars, evenementenlocaties en -bureaus in Nederland. Sinds medio maart 2012 zijn we in Oosterhout gevestigd.

Etaxi al meer dan 10 jaar het voordeligste luchthavenvervoer tot 8 personen. Schiphol/ Brussel 99,- R‘dam/Eindhoven 80,- www.e-taxi.nl Tel. 0162-424585

Geïnteresseerd? Spreekt één van deze bijbanen je aan, stuur dan voor 1 mei as. je sollicitatie met cv naar solliciteer@jaarbeurscatering.nl/www.ervaarjcs.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze HR Adviseur Vera van der Linden: 0162-472369.

Restanten nieuwe zomer dameskleding (merk). Prijsjes vanaf 1 euro. Nassaulaan 14 te Baarle-Nassau. Open woensdag en donderdag van 10 tot 5 uur.

Trends for Rent, Everdenberg 6 4902 TT Oosterhout. Informatie over de organisatie: www.trendsforrent.nl

VAN LEIJSEN V.O.F. Vaartweg 193 - Dongen - Tel. 013-5156045

Voor het blank maken of in kleur spuiten van eiken en gefineerde meubels P.van Riel www.blankmaken.nl Bel voor gratis offerte 0416282036/0653190973

PARKET OVERSCHUREN

Voor onze klanten zijn wij met spoed op zoek naar een:

Monteur/tIG-lasser 2 ploeGen Opleiding tot metaalbewerker en (las)ervaring met RVS plaatwerk vereist. Monteur pneuMatIek/hydraulIek LTS/MTS werk- en denkniveau met technische affiniteit. Kan goed MIG/MAG lassen (omvat 30% van het werk).

operator lasersnIjMachIne 2 ploeGen Ruime ervaring met o.a. Bystronic voor de machinebouw.

onderhoudMonteur 3 ploeGen LTS/MTS werk- en denkniveau met technische affiniteit

hovenIer

Opleiding tot hovenier en ervaring in de particuliere tuinaanleg is vereist. u legt exclusieve tuinen aan.

cnc draaIer

De kandidaat moet zelfstandig kunnen werken op Heidenhain. Een gemotiveerde en flexibele werkhouding is een harde eis. Vrijwel al onze klanten eisen eigen vervoer van de kandidaat. Voor sollicitaties of informatie bel 0162 420 280 of stuur een email naar l.vanderpuij@artiflex.com. Wie weet begint je nieuwe uitdaging bij ons!

Geef uw zoekertje online op via: www.uitgeverijemdejong.nl

en behandelen. Uw oude vloer weer als nieuw.

Uw adres voor: Verse asperges & aardbeien

MHC VLOEREN

Julianastraat 103 - Rijen Tel. 0161-227069 Gratis advies aan huis www.mhcvloeren.nl

Dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur

Nooit te oud in stijl met de mooiste zonweringcollectie voor vakantie * Tevens draait onze automaat in Sprang-Capelle weer op volle toeren .

Hycos BV, gevestigd te Raamsdonksveer, is een bedrijf dat hydraulische/elektrische systemen ontwerpt en vervaardigt. Reparaties, revisie en modificatie van dergelijke systemen behoren ook tot onze werkzaamheden. Wij zijn internationaal werkzaam in de maritieme wereld (sleepboten, tankers en dredging) als in de industrie. Wij zijn op zoek naar een:

ELEKTROMONTEUR: EEN AMBITIEUZE LTS /MTS-ER M/V ! Hycos engineert zelf de besturingssystemen voor haar hydraulische installaties. Voor het maken, aansluiten en inbedrijf stellen van zelfgemaakte besturingen zoeken we een ambitieuze LTS /MTS er. Hij/zij krijgt een multifunctionele rol. U gaat op aanwijzingen van ons hoofd elektrotechniek zelf de kasten zelf bouwen. Daarnaast installeert u deze kasten op de installatie en neemt ze in bedrijf. Tot slot bent u inzetbaar bij het verhelpen van storingen aan onze installaties, binnen Nederland en soms ook daarbuiten. Afhankelijk van uw ambitie bestaan er verschillende wegen om door te groeien in onze organisatie. Wij zoeken hiervoor een jonge LTS-er of MTS-er, met ervaring in kastenbouw, maar die zijn/ haar blik wil verbreden. Ervaring met hydrauliek is niet noodzakelijk. Redelijke kennis in woord en geschrift van de Engelse taal is noodzakelijk voor uitoefening van de functie.

Wij verzorgen kleinschalige, aangepaste vakanties voor ouderen. Bel voor onze gratis vakantiebrochure: (0318) 48 51 83 Of kijk op onze site: www.allegoedsvakanties.nl

zonwering - rolluiken - binnenzonwering - screens - markiezen - horren - gordijnen

Heistraat 26a - 5121 JL Rijen - tel. 0161-222218 - aartszonweringen@home.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur; zaterdag 9.00-15.00 uur

Dienstverband: In eerste instantie een kennismakingsperiode van 6 maanden, bij wederzijdse tevredenheid bieden we je daarna een vast contract aan. Wij bieden je een team van gemotiveerde en goed gehumeurde collega’s: “wij zijn Hycos”, een salaris dat bij je functie past en secondaire arbeidsvoorwaarden volgens de Metaalunie CAO. Solliciteren kan zowel schriftelijk als per email (info@hycos.com). Bellen voor meer informatie of om een beetje de sfeer in ons bedrijf te proeven mag natuurlijk ook. Vragen naar Paul Ijpelaar (hoofd elektro techniek) of Hubert Veeke (bedrijfsleider). Hycos BV, Lissenveld 69, 4941 VL Raamsdonksveer. Tel: 0162-58 23 23.

Koopzondag 22 april 2012 geopend van 11.00 tot 17.00 uur

woonboulevard oosterhout

leen baKKer oosterhout op de woonboulevard

Tevens geopend op 30 april van 09.30 tot 17.00 uur!


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

Einde jubileumseizoen The Swinging Carrots met Second Line Jazzband Het jubileumseizoen van Jazzclub The Swinging Carrots uit Dongen komt zaterdag 21 april 2012 ten einde met een geweldig optreden van de Second Line Jazzband uit Zweden. Zweden. Zaterdag een optreden in Dongen. Veel prominente muzikanten en gasten hebben met de band opgetreden, zoals Antti Sarpila, Lillian Bouté en Orange Kellin. De unieke stijl is afkomstig van zeer uiteenlopende muzikale achtergronden. Het is vooral de New Orleans Revival stijl die de band de meeste inspiratie geeft. In De Dongense jazzclub vierde dit sei- deze stijl hebben de bandleden zich zoen het twintigjarig bestaan, met gespecialiseerd. Zij doen hun best prachtige optredens en leuke ver- om de New Orleans muziek tot leven rassingen voor de bezoekers. Het te brengen. bestuur van de club en de bezoekers kunnen terugkijken op een zeer ge- De bezetting: Niklas Carlsson: tromslaagd jubileumseizoen. Op zaterdag bone, vocal; Jesper Albrektsson: 21 april dus het laatste optreden van trompet, vocal; Olof Skoog: sax, dit seizoen, met weer een prachtige klarinet, vocal; Per Bach: bas; Johan band. De Second Line Jazzband werd Horner: drums en Anders Wasén: opgericht in 1989. Vanaf de start banjo. was het één van de meest populaire traditionele jazzbands in Europa. Het optreden in Partycentrum De Deze band laat originele improvisa- Heeren van Dongen, St. Josephstraat ties, arrangementen en een enorme 187 in Dongen, begint om 21.00 uur spirit horen. De afgelopen jaren was en duurt tot 01.00 uur. Entree is vijf de band te horen in een groot aantal euro per persoon. jazzclubs, op festivals, op tv en ra- Op zondagmiddag 16 september dio in vele landen van Engeland tot 2012 begint het 21ste jazzseizoen. Duitsland, van Finland tot Denemar- Voor meer informatie: www.theswinken en Noorwegen en, natuurlijk, in gingcarrots.nl.

Theater Reserveer nu uw kaartjes via www.donckhuys.nl. Kaartjes zijn ook te koop bij ’t UITpunt in Theek5. www.donckhuys.nl TheaTers Dongen Woensdag 16 mei 2012 De Cammeleur De Première: Opening theaterseizoen 2012-2013 Ook nieuwsgierig naar het nieuwe programma? Op 16 mei hebt ú de primeur. Een gezellig avondje uit waarbij een aantal artiesten alvast live een voorproefje geeft. Wie dat zijn? Dat verklappen we niet. Kom zelf maar kijken. Aanvang: 20.15 uur / Entree: € 7,50 inclusief consumptie Woensdag 23 mei 2012 De Cammeleur 2 in 1! Jeroen Leenders en Joost Vandecasteele Aanvang: 20.15 uur / Entree: € 15,00 inclusief consumptie

Vrijdag 20 april 2012 ’t Schouw 25e Playbackshow Oriëntatie. Aanvang: 19.30 uur / Entree: € 3,50 Zaterdag 21 april 2012 De Cammeleur Voorjaarsconcert Dongens Mannenkoor Aanvang: 20.00 uur www.dongensmannenkoor.nl Zondag 22 april 2012 De Cammeleur Lekker genieten op het terras tijdens de Jaarmarkt. Dinsdag 24 april 2012 De Geubel Elke dinsdag sjoelen. Loop vrij binnen en doe gezellig mee. Aanvang: 14.00 uur – Zaal open: 13.30 uur Woensdag 25 april 2012 De Geubel Ontspanningsmiddag; ‘De Grote Middag’ Stichting Open Bejaardenwerk Aanvang: 14.30 – 17.00 uur Donderdag 26 april 2012 De Geubel Elke donderdagmiddag wordt er gekaart in De Geubel. Kom eens een kijkje nemen en doe mee. Aanvang: 14.00 uur – Zaal open: 13.30 uur Vrijdag 27 april 2012 ’t Schouw Vrije dansavond waarbij diverse dansstijlen aan bod komen. Zaal open: 19.30 uur Loop gerust binnen. Maandag 30 april 2012 De Geubel De Oranjevereniging organiseert tal van activiteiten in en rondom De Geubel. Kijk op de site: www.oranjevereniging-sgravenmoer.nl

PAGINA 23

Voorjaarsconcert ‘Dongens Levenslied’ Op zondag 22 april 2012 organiseert het gezelligheidskoor ‘Dongens levenslied’, in samenwerking met Fred en Petra Heijne van café en zalencentrum de Viersprong het Voorjaarsconcert in zalencentrum De Viersprong. het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis. Aan het concert wordt deelgenomen door De Dordtse Lijsters uit Dordrecht, De Smartladies uit Breda en natuurlijk het Dongens Levenslied. De Dordtse Lijsters is een vrolijk koor dat bestaat uit 40 dames en muzikanten en is opgericht in 1997. Zij brengen het Nederlandstalige populaire lied maar ook zeemansliedjes. Voor info www.lijsterbessen.nl De Smartladies zijn afkomstig uit Breda. Het repertoire is voornamelijk Nederlandstalig en bestaat uit meezingers, smartlappen en medleys van oude toppers. Het koor wordt begeleid door twee accordeonisten en een gitarist. Voor info: wwwdesmartladies.nl Bij Gezelligheidskoor Dongens Levenslied staat gezelligheid hoog in het vaandel. Het koor staat onder leiding van Margret van de Stelt. Het repertoire van het koor is een schot in de roos. Vooral het zingen van sfeerliedjes, levensliedjes, meezingers en ‘evergreens’, valt goed tijdens de vele optredens.Het koor zingt, met veel enthousiasme, liedjes van, onder meer, Vicky Leandros, Frans Bauer, Jan Smit, Benny Neijman, Frans Duijts en Django Wagner. Ook de muziek van Roger Whittaker en Guus Meeuwis is in het programma terug te vinden. En natuurlijk, niet te vergeten, een aantal liedjes van Marianne Weber. Je kunt het niveau van het koor hoog noemen. Daarnaast is het koor zeer ambitieus. De drang om te presteren is bijzonder. Een selectief samengestelde club van technici is bij elk optreden aanwezig met professionele geluidsapparatuur. De teksten van de liedjes zijn voor het koor en vaak ook voor het publiek, te zien op een beamer. Op deze manier kan iedereen tijdens de optredens meezingen. Het koor treedt graag op bij verschillende evenementen, feesten, partijen en recepties. Het koor heeft tijdens haar 10 jarig bestaan al vele hoogtepunten meegemaakt, zowel in Dongen als ver daar buiten. Zeker ook deze middag, tijdens het Voorjaarsconcert 2012, zal het koor samen met zang, muziek en gezelligheid weer zorgen voor een onvergetelijke middag. Voor info: www.dongenslevenslied.nl

Concert gitaarstudenten Adjan Emmen Op zondagmiddag 22 april gaan alle gitaarstudenten van gitarist Adjan Emmen een presentatie verzorgen van gitaarmuziek in allerlei stijlen. Dat gebeurt in de intieme setting van café Modern in Dongen. Vijf verschillende groepen laten u gitaarspel horen van klassiek tot modern, met akoestische en elektrische gitaren. Speciaal voor dit concert komen Linda Verduijn en Trudy Rijpstra enkele popliedjes zingen. Het wordt dus een gevarieerd programma met muziek voor iedereen, een echt gitaarconcert. Adjan staat vaak zelf op het podium en wil op deze manier zijn studenten stimuleren om ook samen te gaan spelen en op te treden. Dat werkt erg bevorderend voor de motivatie en het plezier in het muziekmaken. Er werd de afgelopen maanden dan ook vreselijk hard geoefend! Het concert begint om 15.00 uur. de toegang is gratis. www.adjanemmen.nl

Moederdag vier je in Park Vredeoord Stichting Parkplezier nodigt iedereen uit om op moederdag 13 mei te komen picknicken in Park Vredeoord. Op deze Dag van het Park zijn er van 12.00 tot 18.00 uur kinderspelen en optredens van muziek- en sportverenigingen. Natuurlijk is er in de sfeer van picknick ook genoeg te eten en te drinken.

Stichting Parkplezier sprak met een Dongense moeder Nicole Akkermans woont in de Stoomweide. Ze heeft twee kinderen. ‘Vroeger fietsten we naar het park om er naar de vogeltjes te kijken’, vertelt ze. ‘Het park was toen veel rommeliger, veel wilder begroeid’. Ze vindt dat er later meer leven in het park is gekomen. Het Oranjeparkfestival is bij haar favoriet. Ook heeft ze vorig jaar ontzaglijk veel plezier beleefd aan de flashmop van het Kunstpodium met de zich steeds verder uitbreidende dansende massa kinderen en ouders. Het park is veel opener

geworden. Wel vindt ze dat er meer hangjeugd is gekomen. Op de vraag of ze suggesties heeft voor mogelijke verdere inrichting van het park, roept ze dadelijk: ‘De vogelkooi moet blijven en het kapelletje hoort er gewoon bij’. Ze vindt de kleine speeltuigjes bij de vogelkooi wel aardig, maar vindt dat haar kinderen in de leeftijd van 13 en 16 meer hebben aan een uitdagend klimparkoers. ‘In plaats van te zitten en te hangen, kan de jeugd dan lekker gaan klimmen’. Nicole ontving een gratis lot voor de verloting van 10 moederdagpicknickpakketten op 13 mei a.s. Wilt u meedoen met de loterij? Mail voor een gratis lot naar parkplezier@gmail.com en maak kans op een moederdagpicknickpakket. Lever het lot tijdens de Dag van het Park vóór 13.00 uur in. De trekking vindt plaats om 13.13 uur.

Wandeltweedaagse bij Volckaert-SBO Een keer in het jaar wordt de wandelvierdaagse gehouden in Dongen. Hier kan iedereen aan deelnemen. Toch is het lastig om 5 km met rolstoelen deel te nemen. Daarom is er dit jaar een Wandeltweedaagse georganiseerd door de Activiteiten Begeleiders van de afdelingen Zonnebloemhof en Rozenhof Volckaert-SBO te Dongen. 24 en 25 april aanstaande gaan vanaf 18.00 uur bewoners met personeel, familie en vrijwilligers wandelen door de gemeente Dongen. Onderweg kunnen we genieten van de sfeer en gezelligheid. Deze creëren we door muziek te laten horen en iets lekkers aan te

bieden tijdens een rustmoment. De laatste avond hopen we rond 19.00 uur ingehaald te worden door vele vrienden/ familie en bekenden waarbij een drumfanfare uit de omgeving ons muzikaal ondersteund. We zien iedereen graag bij de ingang van het hoofdgebouw We hopen allen op goed weer, goede zin en natuurlijk stevige wandelbenen

Lenteconcert Dongens Mannenkoor Voor het traditionele Lenteconcert heeft het Dongens Mannenkoor Gemengd Koor Bel Canto uit Kaatsheuvel uitgenodigd om op te treden. Het Lenteconcert wordt gehouden op zaterdag 21 april 2012, vanaf 20.00 uur in de Dongense Cammeleur aan de Hoge Ham. Entree voor dit concert is 5 euro per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar vóór het begin van het concert en nu al bij De Cammeleur. Het Dongens Mannenkoor brengt een gevarieerd repertoire, onder leiding van dirigent Jan Terpstra, met muzikale begeleiding van Erik van Soelen op piano. Liefhebbers weten hoe het is om een concert van dit Dongense koor bij te wonen. Voor degenen die het koor nog nooit hebben gehoord is dit een prima kans! Gemengd Koord Bel Canto Behalve het Dongens Mannenkoor is op zaterdag 21 april ook Gemengd Koor Bel Canto uit Kaatsheuvel te horen. Dit koor, opgericht in 1927, deed met succes mee aan diverse concoursen. Bij het 25-jarig bestaan in 1952 werd een compleet oratorium uitgevoerd. In de jaren zestig ging het, zoals bij zoveel verenigingen, ook bij Bel Canto niet zo goed. In 1982 besloot een aantal actieve mensen tot heroprichting van het koor. Ongeveer tien leden daarvan zijn nu nog steeds lid van Bel Canto. In 2007 werd, eigenlijk voor de tweede keer, het 25-jarig bestaan gevierd. Het koor heeft nu 45 actieve leden en staat onder leiding van dirigent Wil van Leijsen. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Maike Mennens-Willems. Het koor treedt enkele malen per jaar op. Soms in samenwerking met collega-koren, andere keren met gastzangers- en solisten. Soms ook met solisten uit het eigen koor. Het repertoire bestaat vooral uit klassieke operakoren en een enkele keer laat het koor wat meer religieus getinte muziek horen. Leden Zoals andere koren in hetzelfde genre kampt ook Bel Canto met het op peil houden van het ledental. Als alterna-

tief wordt samenwerking met soortgelijke koren uit de regio gezocht en waar mogelijk aangegaan. Mannen gezocht Ook het Dongens Mannenkoor ziet graag het ledental vergroot. Daarom hierbij de oproep aan mannen die graag willen zingen: meld u aan als zanger bij het Dongens Mannenkoor. Het koor repeteert elke woensdagavond in De Gouden Leeuw aan de St. Josephstraat in Dongen. Jong of oud, dat maakt niet zoveel uit. Plezier in zingen en de wil om elke week te komen repeteren staan voorop. Informatie Voor meer informatie over het Dongens Mannenkoor en Bel Canto, kijk op de websites: www.dongensmannenkoor.nl en op www.belcantokaatsheuvel.nl.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 24

Leren luisteren naar je lichaam.... Hoofdpijn, duizeligheid, gewrichts- en spierpijnen, hartkloppingen, slapeloosheid en vermoeidheid zijn signalen van het lichaam dat er iets aan de hand is. Angst is een logisch gevolg van dit soort klachten. Jacoline Wouters, psychosomatisch fysiotherapeut, kan je helpen om naar je lichaam te luisteren. In ‘s Gravenmoer, aan de Vaartweg 34, heeft Jacoline sinds anderhalf jaar haar eigen praktijk Triade. We spraken met haar over haar werk. Waarom komen mensen bij jou en wat voor behandeling geef je ze? Mensen die bij mij komen hebben uiteenlopende, vaak medisch onverklaarbare, klachten. Dit varieert van aanhoudende pijnen tot benauwdheid, onrust, gejaagdheid, druk op de borst, kortom, een gevoel uit balans te zijn. Dit heeft meestal met spanning te maken. Als psychosomatisch fysiotherapeut mag ik het lichaam aanraken. Naast massages en haptonomie maak ik veelvuldig gebruik van lichaamsgerichte- en communicatieve methodieken. Door overgave en ontspanning komt er vaak weer vertrouwen in het eigen lichaam. En dat is een mooi resultaat. Wat is het verschil tussen een psychosomatisch fysiotherapeut en een gewone fysiotherapeut? Een gewone fysiotherapeut werkt voornamelijk symptomatisch, gericht op de klacht. Een psychosomatisch therapeut richt zich ook op de psychosociale achtergrond. Wat houdt mensen bezig? Hoe ga je te werk? Ik begin met een intakegesprek om de klachten te begrijpen. De leef-en werkomstandigheden betrek ik in de behandeling. Mensen vertellen hun verhaal en zo probeer ik inzicht in een levenspatroon te krijgen. Het belangrijkste is dat ze dat inzicht zelf krijgen. Welke factoren spelen mee in het leven van iemand, hoe zijn de klachten ontstaan? De behandeling is een keer per week zo’n 45 minuten en dat bouwen we dan af. De behandelingen worden vergoed vanuit de

aanvullende verzekering en er is geen verwijzing van de huisarts nodig Wat vind je belangrijk in jouw manier van werken? “ Een belangrijk item vind ik vooral het luisteren naar en voelen van het eigen lichaam. Mensen leven vaak in oude patronen. Als je als kind bv het gevoel had niet goed genoeg te zijn of gewend was altijd te zorgen, ga je vaak door in zo’n patroon. Daar kunnen klachten uit ontstaan,bijvoorbeeld een burnout.Het verleden van iemand is heel belangrijk om achter de oorzaak van de klachten te komen, “ legt Jacoline uit. Vertellen mensen je alles, vertrouwen ze jou? Mensen vertellen veel, het is vaak een opluchting om iets met iemand te kunnen delen en daar moet je zorgvuldig mee om gaan. Emoties uit het verleden kunnen onderdrukt zijn en vastzitten in het lichaam met mogelijk lichamelijke klachten tot gevolg. Op het moment dat mensen hier uiting aan geven, zie je dat deze klachten vaak verminderen of geheel kunnen verdwijnen. Mijn werk is vooral lichaamsgericht. Ik help mensen om weer contact te maken met hun lichaam zodat ze weer voelen. Rust, ontspanning en beweging zijn daarbij heel belangrijk. Wat voor opleiding heb je gedaan? Na de opleiding tot fysiotherapeut heb ik een driejarige opleiding voor psychosomatisch fysiotherapeut gevolgd. Momenteel volg ik regelmatig nascholingscursussen op dit gebied. Daarnaast ben ik opgenomen in het Kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en BIG-geregistreerd.

Gerard van de Put en Annie van Dongen 50 jaar getrouwd

door Ton Zinger Gerard van de Put en Annie van Dongen vieren op 28 april hun gouden bruiloft in cafe De Dreef aan de Gemeentenweg in Klein Dongen Vaart. Er is een receptie van 18.30 tot 19.30 uur, waarna er een feestavond is voor familie en vrienden. ‘We hebben getwijfeld of we wel een feest zouden geven, maar je gouden bruiloft is toch wel een bijzonder moment in je leven. Zolang we samen zijn willen we alles vieren’, zegt Annie, die aangeeft dat ze volgende week eerst drie dagen op stap gaan met de kinderen en kleinkinderen. Gerard van de Put werd in 1939 geboren in Tilburg. ‘In de Hasselt, vlakbij de Hasseltse kapel. Ik was de jongste in een gezin met vijftien kinderen. Ons huis was niet eens zo groot, maar daar heb ik nooit last van gehad’. Hij ging in Tilburg naar school en toen de leerplicht er op zat ging hij werken. Hij werkte lang in de textielindustrie in Tilburg. Muziek was al jong zijn passie en als 16 – jarige richtte hij met vrienden een band op. ‘The New Orleans Ragtime Band. Ik was de drummer. Het was pure liefhebberij en we werden overal gevraagd. We leerden ons zelf spelen en het klonk goed’. Waar die passie vandaan kwam weet hij eigenlijk niet. ‘Het was er gewoon en het is nooit meer weggegaan. Muziek is nog steeds mijn grootste hobby’. Annie werd in

1938 geboren in Dongen in een woning aan de Oude Baan. Zij was op een na de oudste in een gezin met 12 kinderen. ‘Er kwam er gewoon ieder jaar een bij. Dat betekende veel zorgen’. Ze ging naar school en toen ze veertien was ging ze aan het werk in de schoenindustrie. ‘Overdag in de fabriek en ‘s avonds was ik thuis bezig met schoenen stikken. Mijn ouders hadden de inkomsten heel hard nodig voor het grote gezin. Mijn moeder hielp ook wel mee’. Ze vond al snel een hobby namelijk toneelspelen. ‘Ik was eerst lid van D.E.V. Ik wilde wel bij Kunst naar Kracht, maar dat kon pas toen ik 18 werd. Daarna heb ik het nooit meer losgelaten. Ik speelde vooral moederrollen. Als je de fotoboeken van Kunst naar Kracht bekijkt zie je mij bijna altijd geschminkt als

Gouden Paar Berry en Marry van Eijk

Wat is jouw uitdaging, wat wil je de mensen vooral duidelijk maken? We vragen teveel van ons zelf; de eisen die we ons zelf stellen en de verwachtingen die we onszelf opleggen, zijn vaak niet in verhouding met onze belastbaarheid. Daardoor kunnen we uit balans raken. Op een gegeven moment laat het lichaam alarmbellen rinkelen! Mijn doel is mensen in een vroeg stadium te leren luisteren naar hun lichaam om te voorkomen dat klachten chronisch worden. Zo kun je weer inzicht krijgen in je eigen lichamelijk en geestelijk functioneren. Ik wil mensen graag helpen weer vertrouwen te krijgen in het herstellend vermogen van hun lichaam. door Jacqueline Schilders Op 11 april 1962 stapten Berry van Eijk en Marry van Veen in het huwelijksbootje en precies vijftig jaar later werden ze verrast met een bezoekje van burgemeester Simone Dirven, die hen namens het gemeentebestuur kwam feliciteren met deze mijlpaal en hen een vergrote kopie van hun trouwacte overhandigde.

Voor meer informatie: Jacoline Wouters-de Ridder Vaartweg 34 5109 RC ‘s Gravenmoer 06-53426300 www.psychosomatiektriade.nl www.psychosomatische-fysiotherapeuten.nl www.kngf-nfp.nl

oud vrouwtje. Ze hield het heel lang vol bij de vereniging. ‘Ik ben nu rustend lid, omdat mijn gezondheid me in de steek laat’. Ze speelde niet alleen zelf toneel, maar begeleidde ook de toneelclub van GSOV Orientatie en ze speelde bij het ouderentoneel. ‘Het waren mooie tijden’, verzucht Annie. Nog even terug in de tijd. Gerard en Annie kwamen elkaar in 1959 tegen bij een carnavalsfeest in cafe Aurora aan de Kerkstraat. ‘Ik speelde daar met mijn band en ik zag een meisje met een kort rokje en een petticoat. Ik was meteen verkocht’, zegt Gerard. Ze kregen verkering. Gerard woonde toen nog in Tilburg, maar de afstand was geen probleem. ‘Met de fiets, met de brommer of met de bus als het echt slecht weer was. Ik kwam altijd wel in Dongen’. Ze trouwden in 1962 in de toenmalige Mariakerk en gingen inwonen bij de ouders van Annie aan de Oude Baan. Daarna zijn ze 11 keer verhuisd, binnen Dongen en ook daarbuiten. Gerard werkte in de horeca en ging graag uitdagingen aan. Ze adopteerden twee jongens en inmiddels zijn er twee kleinzoons. Muziek bleef als een rode draad door hun leven lopen. ‘Ik heb heel lang zelf geen muziek gemaakt, totdat onze zilveren bruiloft in zicht kwam en ik de jongens van vroeger weer opzocht. We begonnen een nieuw band, de Jolly Boys en speelden Dixiland. Ik was weer drummer en ik was het nog niet verleerd’. Ze speelden in heel Nederland, maar ook in Duitsland en zelfs in St. Petersburg. Toen ook deze band stopt speelde Gerard bij Trio August de Laat uit Tilburg. ‘Nog steeds, vooral voor de KBO, gemiddeld een keer per maand’. Samen zijn ze lid van het Vrienden Smartlappenkoor. Of eigenlijk waren, want Annie heeft vanwege haar gezondheid afscheid moeten nemen. ‘Ik heb een tia gehad en daar heb veel door in moeten leveren. Ik heb een scootmobiel waardoor ik nog wel weg kan, maar het doet zeer om veel in te

Berry van Eijk werd op 7 augustus 1936 geboren in het Zuid-Hollandse Ter Aar in een gezin met zes kinderen. De kruidenierszoon ging na de lagere school naar de Mulo en na het behalen van zijn diploma voegde hij daar nog een jaar Handelsdagschool aan toe. Als 16-jarige begon de gouden bruidegom zijn werkzame leven op de verkoopafdeling van uitgeverij Samson (later Wolters Kluwer). Enkele jaren later was Berry 13 maanden van zijn tweejarige Militaire diensttijd gelegerd op een luchtmachtbasis in Duitsland en daarna ging hij aan de slag bij Andrelon, waar hij diverse functies bekleedde. Op 30-jarige leeftijd werd de overstap naar Breda gemaakt waar hij carrière maakte in een polystyreenfabriek die door de jaren heen andere bedrijfsnamen kende waaronder Shell en Ineos. Op 46 jarige leeftijd startte hij nog een vierjarige Heao-opleiding ,zodat hij zijn ambitie om Hoofd Administratie te worden kon waarmaken. Als oudste leerling rondde hij de opleiding succesvol af en tot hij de VUTgerechtigde leeftijd bereikte heeft hij deze door hem geambieerde functie vervuld. De gouden bruid Marry van Veen werd op 9 juni 1938 geboren in Haarlem. Samen met haar ouders, broer en zus verhuisde ze op 12 jarige leeftijd naar Bodegraven en een half jaar later naar Ter Aar, waar ze uiteindelijk in het huwelijksbootje zou stappen. Marry behaalde haar Mulodiploma en besloot op haar achttiende een jaar als au pair in Londen te gaan werken. ‘Ik had nog nooit in de huishouding gewerkt, dus ik heb daar veel geleerd’, aldus Marry, die in Londen ook naar een school voor buitenlanders ging. Dankzij de kennis van de Engelse taal kreeg deze ondernemende jonge vrouw een baan bij een notariskantoor in Bodegraven, waar ze tot een jaar na haar huwelijk bleef werken. Berry en Marry waren geen onbekenden van elkaar, toen de liefde opbloeide. Ze kenden elkaar al van pianoles en omdat Berry’s vader kruidenier was kende iedereen het gezin Van Eijk eigenlijk wel. Het paar had een paar jaar verkering en omdat werkgever Andrelon bereid was een huis te moeten leveren’. Sommige dingen wil ze niet opgeven. Zoals het vrijwilligerswerk in De Volckaert. ‘Ik doe dat al bijna 25 jaar. Het is zo leuk om met mensen om te gaan’, zegt Annie. Ze wonen nu vier jaar in een zorgwoning aan de Dahliastraat, waar ze zich met wat hulp heel goed kunnen redden. ‘We hebben een mooi leven gehad. We denken met plezier terug aan alle reizen die we hebben gemaakt en aan onze kampeervakanties. In de zomer bleven we in Nederland, maar in de winter zochten we graag de zon op. Eerst samen met de kinderen en later samen. We zijn zelfs in New York geweest’, besluiten Gerard en Annie eensgezind.

kopen voor het jonge stel trouwden ze op 11 april 1962. In 1964 werd hun eerste kind geboren. Zoon Marcel werd enkele jaren later gevolgd door Rob en de komst van dochter Sandra maakte het gezin compleet. ‘Vanaf de geboorte van onze kinderen ben ik thuis gebleven en heb daar geen moment spijt van gehad’, zegt de gouden bruid , die samen met man en kinderen van 1967 tot 1973 in Breda woonde en daarna naar Dongen verhuisde. ‘We wonen dus nu al bijna 40 jaar met veel plezier hier in de Wagnerstraat. De kinderen ging hier naar de lagere school, de jongens naar het Kennedy-atheneum en Sandra naar het Oelbert gymnasium. Actief Het Gouden Paar bruist nog steeds van energie. Berry was jarenlang voorzitter van de openbare school Westerkim en stond aan de basis van de nieuwbouw van deze school. 19 jaar was hij bestuurslid en inmiddels erelid van vv Dongen, waarvoor hij nog steeds contributie zaken onder zijn hoede heeft en wedstrijdverslagen schrijft. Marry was ooit lid van de oudercommissie op de school van dochter Sandra en is nog steeds zeer actief in de Protestantse Kerk, waar zij lid is van de cantorij, leiding geeft aan de ouderensoos en bloemen bezorgt bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Berry en Marry spelen graag bridge en Jeu de Boules en maken al zolang ze getrouwd zijn reizen. ‘We zijn begonnen met een tent en sinds 1971 zoeken we het avontuur met de caravan. We hebben zowat alle landen van Europa doorkuist, zijn met de camper door Amerika getrokken en hebben een groepsreis door China gemaakt’, aldus het gelukkig paar dat nog nageniet van de festiviteiten vanwege hun Gouden Huwelijk. ‘Samen met de kinderen en onze negen klein kinderen kunnen we terugkijken op fijne dagen en we hopen dat we samen nog vele jaren samen mogen beleven in goede gezondheid’.

Kopij dient uiterlijk maandag 19.00 uur te zijn ingeleverd via dongen@emdejong.nl Eerste Bootwedstrijd H.S.V. de Ruischvoorn Zondag 29 april 2012 wordt de eerste bootwedstrijd van 2012 gevist in de Biesbosch. Er wordt om 8.00 uur vertrokken vanuit jachthaven Vissershang te Hank. De wedstrijd duurt tot 15.00 uur, waarna de prijsuitreiking bij het havencafé Weterings plaatsvind. Inschrijven kan tot 20 april2012 bij de wedstrijdcommissie.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 25

Help, mijn schoonmoeder komt inwonen!!!

22 APRIL OPEN

Wat Help, inwonen!!! Help, mijn Trudyschoonmoeder is 50 ennu wil?? eenkomt nieuwe keuken! Wat ?? Watnu nu?

Bouw je toch een stuk aan je woning met een eigen ingang. Koop je toch voor weinig geld een leuk showroommodel. Dan je zestuk tochaan nogjeenigszins buiten deur. Bouw je houd toch een woning met eende eigen ingang. Van de rest van het geld kan ze altijd nog een kookcursus volgen Dan houd je ze toch nog enigszins buiten de deur.

Ook een NVM of NWWI taxatierapport Ook een NVMnodig of NWWI ? taxatierapport Ook een NVM of NWWI taxatierapport nodig? nodig Vraag naar ons speciale ?voorjaarstarief

Vraag naar ons speciale voorjaarstarief

Vraag naar ons speciale voorjaarstarief

TAXATIE BUREAU DONGEN

 Bel Ad van Loon, gecertificeerd taxateur en Bel Ad van Loon, gecertificeerd taxateur en beëdigd NVM makelaar.

Voorjaar ... kom in de kas Speciale aanbiedingen: 00 12 geraniums

11. 00 10. 50 3.

nú en/of Fuchsia’s knolbegonia’s, gazania’s, dahlia’s nú

12

12 perkplanten

grote sortering in: Palmen, olijven, buitenpotten, potgrond, vaste planten, meststoffen Ook voor snijbloemen, kamerplanten, potgrond, cadeau-artikelen, woondecoraties, bloemwerk en de nieuwste trends gaat u naar:

beëdigd NVM makelaar. Bel Ad van Loon, gecertificeerd taxateur en Telefoonnummer - -311000 beëdigd NVM0162 makelaar. Telefoonnummer 0162 311000

Voor een deskundige taxatie, ook voor aan- en verkoop van uw woning. Voor een deskundige taxatie, ook voor aan- en verkoop van uw woning.

Telefoonnummer 0162 - 311000

Voor een deskundige taxatie, ook voor aan- en verkoop van uw woning. EkElstraat 10a - OOstEind tel.: 0162-422652 - Fax: 0162-420957 - kijk ook eens op: www.kwekerijloonen.nl Volop gratis parkeergelegenheid Voor de deur

Taxatie Bureau Dongen Dhr. Ad van Loon St. Josephstraat 159, 5104 ED Dongen Telefoon: 0162-311000

Openingstijden: ma. t/m do. 09.00-18.00 uur; vr. 09.00-20.00 uur; za. 09.00-17.00 uur

Goud is Geld zijn geen handelaars, maar is een smelterij en groothandel! Uw sieraden worden bij ons niet verder verhandeld!

GOUD IS GELD WEGENS GROTE BELANGSTELLING ZIJN WIJ OPNIEUW BIJ U IN DE BUURT

te e c e t r Di tan g! n co talin be

Hotel van der Valk Gilze-Rijen

Wij nodigen u graag uit op bovenstaande locatie voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat.

Ons vakkundig team en de koffie staat voor u klaar! Hoofdvestiging Goud is Geld Boomgaardstraat 31 / Bus 10 2018 Antwerpen Goud is Geld Taxatie Lounge Molenstraat 9A 4701 JK Roosendaal 06-42841682 0165-852268

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard, zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. De goudprijs is de voorbije 30 jaren nog nooit zo hoog geweest. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden en munten. Wij betalen hiervoor de beste prijzen.

WE ZIJN SLECHTS 1 DAG IN GILZE-RIJEN Zondag 22 april a.s vanaf 10.00 t/m 16.00 uur VAN DER VALK GILZE-RIJEN Klein Zwitserland 8, 5126 TA Gilze-Rijen

GOUD Grote Kleine Grote en kleine nieuwe nieuwe gebruikte voorwerpen voorwerpen voorwerpen

BELANGRIJKE DATA VOOR UW AGENDA:

916 duizendsten (22 karaat)

833 duizendsten (20 karaat)

Vrijdag 20 april a.s vanaf 10.00 t/m 17.00 uur GOLDEN TULIP ZEVENBERGEN Schansdijk 3, 4761 RH Zevenbergen

750 duizendsten (18 karaat) 585 duizendsten (14 karaat)

Grote nieuwe voorwerpen

Kleine Grote en kleine Conventie nieuwe gebruikte tekens voorwerpen voorwerpen

925 duizendsten (1e gehalte)

835 duizendsten (2e gehalte)

800 duizendsten (3e gehalte)

Heeft u goud dat u niet meer draagt of simpelweg wilt omzetten in direct cash geld? Wij geven u de

Zaterdag 21 april a.s vanaf 10.00 t/m 16.00 uur VAN DER VALK EINDHOVEN Aalsterweg 322, 5644 RL Eindhoven

hoogste dagprijs voor uw oude goud. Wij zijn geïnteresseerd in diamanten, hoogwaardige Art Deco, antieke sieraden en zeldzame munten.

Zondag 22 april a.s vanaf 10.00 t/m 16.00 uur BEST WESTERN CITY HOTEL GODERIE Stationsplein 5a, 4702 VX Roosendaal

Zaal: zie borden Goud is Geld. • Legitimatie verplicht • Beveiliging aanwezig

ZILVER

WWW.GOUDISGELD.NL O

N TOUR

GOUD IS GELD TAXATIE LOUNGE IS VANAF 2 APRIL GEOPEND IN ROOSENDAAL

Openingstijden: van 10.00 tot 12.30 13.30 tot 17.00 Zaterdag: GESLOTEN Zondag: alleen op afspraak

GOUD IS GELD IN DE MEDIA: VTM, MADIWODOVRIJDAG SHOW, NOVA, TELEGRAAF, ALGEMEEN DAGBLAD, RTV UTRECHT, LEEUWARDER COURANT TV, DE BODE, VELE ANDEREN. KIJK OP ONZE WEBSITE WWW.GOUDISGELD.NL VOOR MEER INFORMATIE


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 26

Wij hebben oog voor uw oren Beter horen? Ga naar Beter Horen bij Optiek Stassar Goed horen is net zo belangrijk als goed zien. Dankzij een samenwerking met Beter Horen kunt u bij Optiek Stassar terecht voor een persoonlijk advies en vakkundige hooroplossing. Beter Horen is al meer dan 100 jaar dé hoorspecialist van Nederland en wereldwijd marktleider. Maak kennis met de gecertificeerde audicien en profiteer van topkwaliteit producten en eersteklas service. Wij hebben oog voor uw oren! Loop eens binnen voor een Hoorscan en u weet in 3 minuten wat uw hoorleeftijd is. Wilt u liever een uitgebreide hoortest? Bel dan 0313 - 48 56 78 voor een afspraak. De Beter Horen audicien ontvangt u graag bij Optiek Stassar.

Doe de gratis hoorscan in 3 minuten

Al 100 jaar

Looijersplein 22, 5104 GN Dongen

Advertorial

Twee woningen, één boodschappenTas? denk aan uw aow-pensioen.

Ontvangt u een AOW-pensioen voor alleenstaanden? De hoogte van uw AOW-pensioen kan veranderen als u met iemand een gezamenlijke huishouding heeft. Dat is het geval als u de meeste tijd samen doorbrengt op één adres, ook al staat u op verschillende adressen ingeschreven. Bovendien deelt u samen de kosten van het huishouden of zorgt u voor elkaar. Hoe zit dat precies? Maarten (67) en Hanneke (70) hebben elkaar vorig jaar leren kennen bij de wandelvereniging in hun dorp. Na een aarzelend begin blijft Hanneke steeds vaker bij Maarten logeren. Toch heeft ze geen plannen om haar huis te verkopen en bij Maarten in te trekken. ‘We zijn gehecht aan ons eigen plekje.’

aow-pensioen voor een alleenstaande

Maarten en Hanneke ontvangen allebei AOW-pensioen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Als alleenstaande krijgen ze ieder een AOW-pensioen van € 1.079,93 bruto per maand. Wie getrouwd is of volgens de wet samen woont, krijgt € 752,12 bruto per maand. Dat is niet voor niets: wie samen woont, kan veel kosten delen. Geldt dat ook voor Maarten en Hanneke?

‘we houden ieder onze eigen woning’

‘We staan op verschillende adressen ingeschreven bij de gemeente’, reageren ze. ‘We houden onze eigen woning.’ Maar dat doet er niet toe voor de AOW. Maarten en Hanneke verblijven het grootste deel van hun tijd samen op hetzelfde adres, doen samen boodschappen, ze gebruiken dezelfde auto en helpen elkaar bij het huishouden. Dat zijn allemaal aanwijzingen dat ze een gezamenlijke huishouding voeren en dus voor de wet samen wonen.

een situatie kan veranderen

Maarten en Hanneke staan er niet bij stil dat ze ondertussen heel veel samen doen en delen. Dat is geleidelijk zo gegroeid. Een situatie kan nu eenmaal veranderen. Twijfelt u over uw eigen situatie? Neem het zekere voor het onzekere en kijk op www.weethoehetzit.nl, dé wegwijzer in regels bij AOW-pensioen. Juist nu is het belangrijk na te gaan of u zich aan de regels houdt omdat de overheid van plan is om de boetes op overtredingen te verhogen. Dat mag u toch niet overkomen?

Campagnebeeld

wanneer woont u voor de wet samen?

U woont volgens de wet met iemand samen als er sprake is van een ‘gezamenlijke huishouding’. Er is sprake van een gezamenlijke huishouding als u: • met een andere persoon uw hoofdverblijf in één woning heeft én • de kosten van het huishouden deelt (bv. de boodschappen) of • voor elkaar zorgt (bv. samen koken of schoonmaken). Let op: het voeren van een gezamenlijke huishouding betekent dus niet per se dat u ook continu samen in een woning verblijft.

samen wonen kan met iedereen

Om volgens de wet met iemand samen te wonen (en een gezamenlijke huishouding te voeren), hoeft er geen verliefdheid in het spel te zijn. U kunt bijvoorbeeld ook samen wonen met een goede vriend, een broer of zus, een verzorger, of een kleinkind dat ‘op kamers’ woont. Alleen als u samen woont met uw kinderen of ouders, is er geen sprake van een gezamenlijke huishouding.

geef wijzigingen door

Als u de SVB niet (tijdig) heeft doorgegeven dat u een gezamenlijke huishouding bent gaan voeren met een ander, en daardoor ten onrechte AOW-pensioen voor alleenstaanden ontvangt, kunt u een boete krijgen. Daarom is het belangrijk dat u zo’n wijziging snel doorgeeft aan de Sociale Verzekeringsbank. Kijk voor meer informatie op www.weethoehetzit.nl.

Dit is een initiatief van het ministerie van SZW in samenwerking met de Sociale Verzekeringsbank.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 27

koopzonDag 22 april van 10.00 tot 17.00 uur

Deze week

anbieDingen ciale a (donderda spe g1

0 r il 2 9 t/m woensdag 26 ap

12)

koop direct bij de kweker... de beste prijs/kwaliteit! Er zijn al bloeiende geraniums as voor het terr

openingsaanbieding

sierlijke hangpot gevuld met hanggeraniums in bloei van

gemengde bloeiende vaste planten

7.95 NU voor

6.95

diverse soorten in 12 cm pot

1.50 NU per stuk 1.35

normaal per stuk

13.

50

12 stuks voor

NU maar oPEningsTiJdEn: - 18.00uur alle dagen van 09.00 - 17.00 uur 00 09. van g da ter Za kooPZondag

kijk ook eens

Dongeneind BV Tot ziens in onze kassen!

www.huyskwek op onze website er-dongeneind. nl

Ook maandagochtend open!

Tuinplantencentrum - kwekerij

f InclusIe monTage

voor al uw (renovatie) kozijnen schuifpuien oor parTIculIer v f ramen en bedrIj deuren edrijf.nl s-timmerb a a .m w w trappen w

Machinaal TiMMerbedrijf

Maas b.v.

De Leest 18, Dongen, Tel 0162-323497, Fax 0162-310784, info@maas-timmerbedrijf.nl

3

munten

Honig Soep Diverse soorten Pak 6 borden Bij 2 pakjes

5

munten

2

2

munten

Lekker Brabant bolussen Licht of donker Pak 4 stuks

munten

Peijnenburg tussendoortje Diverse soorten Pak 206 gram

2

Aquarius Kellogg’s Special K Diverse varianten of All Bran Fles 0,5 liter bij 2 flesjes Pak 300/500 gram

munten

Rivella light of Green Fles 1 liter

Mega buitenvlooienMarkt zondag 22 april

Loon op zand - Kasteelweide t.o. Weteringplein Inl. 0416 530 502 / open: 09.00-16.30 uur

www.deevenementenlijn.nl

6

3

munten

Wieckse Witte of Rose Sixpack

2

munten

- Volg de borden -

E-mail: info@huyskwEkEr-dongEnEind.nl

Bel vrijblijvend voor een offerte. * * * * *

griEndsTEEg 20 oosTEind TEl: 0162-455205 fax: 0162-458222

munten

Klassenoten Pinda Venco droptoppers Gezouten of boerenmix Diverse soorten Bakje 275 gram Zak 240/255 gram

2

1

munten

Slankie plakken kaas Diverse soorten Pakje 150 gram

1

munt

munt

Mentos mint-drop of fruit 4-pack

De verenigingsmunten worden verstrekt bij aankoop van bovenstaande producten van wo 18 apr t/m di 24 april 2012.

GRATIS SPREEKUUR <Iedere dinsdag van 17.00u tot 18.00u.>

> Bezoek ons aan de Arendstraat 37a (hoek Heuvel) in Oosterhout, > of neem contact met ons op via het nummer 0162 â&#x20AC;&#x201C; 461 330 > Bezoek ook eens de website www.advocatenkantoor-verstrepen.nl

7

2

munten

Omo klein en krachtig wasmiddel Flacon 730 ml

munten

Friesche Vlag Lang Lekker Vol of halfvol pak 1 liter

5

munten

Nutella chocoladepasta Pot 400 of 750 gram

Jos Sengers

Dongen, Hoge Ham 113 Ingang parkeerterrein Mgr. Schaepmanlaan


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 28

Bij AD VAN DER STEEN koopt u zorgeloos uw NiEuwE KEuKEN

1.500 m2

• topmerken • hoge kwaliteit • scherpe prijzen • gratis advies/ontwerp • uitstekende service Gebruiksklaar gemonteerd

showroom

bij De Statie Wonen in Waspik

Comfort zoals u het wenst van 895,-

2 zitsbank op maat in stof van 1.375,-

1.175,-

AD VAN DER STEEN keukens Julianastraat 103 – Rijen Tel 0161-227069 www.advandersteen.nl

755,Bijpassende fauteuil op maat in stof

Kruissteek muurschildering kijk voor voorbeelden op www.francienvanlang. nl of bel 0628191955

Enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden

Meubelprogramma Vion Eetkamertafel van 730,-

995,-

Salontafel van 575,-

TV meubel van 750,-

475,-

Stoffeerderij van Hoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvende offerte 06-19748242

Dressoir van 1.195,-

595,-

MBO

Voorjaars aanbiedingen

625,-

Bezorgservice groenten en fruit, u bestelt en wij brengen het thuis. Tel 0162-454032 of Jan@pheninckx.nl of www.pheninckx.nl

Stationslaan 2, Waspik Telefoon 0416 311 229 www.destatiewonen.nl

Oude metalen

afval dat geld opbrengt

26 april 2012 Donderdag 26 april 18.30 - 20.30 uur Wilhelminasingel 33 Breda

OPEN AVOND florijn.nl

G. van Gool Metaalhandel inkoop van alle metalen

Frans van den Mosselaar autorecycling & autodemontage b.v.

Kempenbaan 11, 5121 DM Rijen Tel.: 0161-293331 / GSM: 06-53550856 Bedrijven en particulieren kunnen dagelijks bij ons terecht om het metaalafval in te leveren tegen contante betaling.

Het adres voor al uw oude auto’s en wrakken. Tevens ontvangt u een RDW erkend vrijwaringsbewijs. Auto’s worden opgehaald in de regio. Ook uw adres voor gebruikte auto-onderdelen. Openingstijden: maandag/vrijdag 08.30 tot 12.00 uur 13.00 tot 17.30 uur zaterdag 09.00 tot 16.00 uur

Maandag t/m vrijdag 08.00-17.00 uur; zaterdag 08.00-13.00 uur.

Watertorenstraat 6 - 5102 aG DonGen telefoon: 0162-312971 - fax: 0162-318686

Groot assortiment perkplanten uit eiGen kwekerij Volop perkplanten ijzen teGen de scherpste pr

St. Josephstraat 107 5104 EB Dongen Telefoon: 0162-312686 www. goudenleeuwdongen.nl

AAnbieding:

Geraniums

85

ct

per stuk voor

tten Gporbe hanBac na opa, Ve

o.a. Surfinia, en vele andere... per stuk

5.

50

3 stuks voor

15

00

Openingstijden: ma. t/m vrij. .......................19.00 tot 02.00 uur zaterdag .............................15.00 tot 02.00 uur Zondag alleen evenementen en privéfeesten.

ook kunt u bij ons terecht voor...

Groot assortiment vaste planten

snijbloemen kamerplanten ...potterie

47BF

deMprijzen

Meubels voor bo

% 0 7 0 4 n e g n i t r o k

...cadeauartikelen

Plantenkwekerij

ArjAn vAn HAm

Fazantenweg 8 - Klein Dongen - Tel. 0162-319915

www.arjanvanham.nl

uils Banken | Stoelen & Faute

e programma’s

| Kasten | Tafels | Complet

Stationslaan 2 | Waspik | Tel. 0416 311229

Meubeloutletwaspik.nl Meubeloutletwaspik is onderdeel van De Statie Wonen in Waspik


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 29

sport Gemakkelijke winst van Dongen in 15 minuten voorbereid Uiteindelijk stond na 90 minuten de ruime 6-2 overwinning op het scorebord. Dezelfde uitslag als in november in Helmond. Een gemakkelijke overwinning die vele malen hoger had kunnen zijn, als Dongen wat meer geluk aan haar zijde had. In ieder geval is Dongen goed op weg richting tweede doelstelling: in aanmerking komen voor eventuele promotieduels richting Topklasse. Klassebehoud en het halen van 35 punten was de eerste doelstelling!

foto Giel Klassee ‘Dit laatste klopt’, zegt trainer Arie van der Zouwen voor aanvang van deze wedstrijd en vervolgt: ‘Wij hoeven niet meer omlaag te kijken. We kijken alleen maar hoger. Maar je moet wel winnen van de komende tegenstanders, waarvan er enkelen nog de degradatie proberen te ontlopen. De tegenstander van vanmiddag is met een goede reeks bezig’. Vanaf het beginsignaal van de af en toe niet consequent fluitende scheidsrechter Andrew Westenbroek was het duidelijk dat dit Dijkse Boys voor Dongen en maatje te klein was. Via een snelle aanval over verschillende schijven, ingezet door Koen Bakker, zeilde de bal in de 3e minuut net voor het doel van de 43-jarige doelman Toon van Veen langs. De toon was gezet! Drie minuten later liet Jeroen Nagel zien dat hij ook technisch het een en ander in huis heeft. Met een handig hakje verschalkte hij Kenneth Cicilia (ex FC Utrecht). Zijn schot werd door doelman Van Veen corner getikt. Dongen bleef aandringen en het als los zand aan elkaar hangende Dijkse Boys moest het aanvallend hebben van individuele acties. Dongens kwartiertje Geheel tegen de verhouding in kostte dit Dongen in de 24e minuut de eerste tegentreffer van Aliresa Abidar. Uit de kluts kon hij de bal binnen tikken: 0-1. Dongen ging nog meer op de aanval spelen en drukte de bezoekers ver op eigen helft terug. Dit resulteerde dat vijftien minuten later 4-2 op het scorebord stond. Een hattrick van Jeroen Nagel en een doelpunt van linkerspits Daan Poelmans gaven de verhoudingen in het veld weer. Ondertussen miste Dongen ook nog enkele kansen of werden schoten prima uit het doel geranseld door de Helmondse doelman. Dat in de 39e minuut Thijs Maas voor de bezoekers de tweede treffer achter Timen Beijes joeg, lag geheel aan Dongen zelf. Veel te nonchalant terug zakken in de verdediging was hiervan de oorzaak, ondanks het heftig coachen van trainer Van der Zouwen. In de rust moet hij zijn spelers gemaand hebben de tegenstander vroeg onder druk te zetten. Terwijl vele bezoekers in de kantine nog zaten te genieten van hun warme koffie, werd

Remon Koenen in de 46e minuut op rechts weggestuurd. Zijn directe tegenstander Leroy Hertogs gleed uit en Koenen kon zo opstomen richting doelman Van Veen. De inzet vanuit een moeilijke hoek caramboleerde via binnenkant paal in het doel: 5-2. Kort hierna scoorde Larry van Ommen de 6-2. Zijn doelpunt werd teruggefloten vanwege vermeend hands. Met nog een kwartier te gaan leidde Paul van Zon de 6-2 in. Samen Poelmans zette hij een splijtende aanval op. Vanaf de achterlijn schoof Van Zon de bal in de voeten van de vrij staande Remon Koenen voor de 6-2. Dongen wisselde door. Roel Willemse, Mounir Maamar en Floris Wouters mochten ook minuten maken. ‘ Een gewonnen wedstrijd waarbij wij met vlagen prima combineerden. Het enige wat ik mijn spelers kan verwijten is dat zij de vele kansen niet optimaal hebben benut. De score zou dan vele malen hoger zijn geweest.’. Misschien is dit laatste wel van belang als na afloop van de competitie de definitieve eindstand opgemaakt gaat worden. Volgende week eerst Deurne thuis, dan uit naar Blauw Geel en thuis tegen SV Meerssen. Uitslagen EHC/Heuts - Dongen 0-1 Dongen - Dijkse Boys 6-2 Dongen 2 - WSC 2 5-1 Virtus 3 - Dongen 3 0-7 Dongen 4 - WSC 3 4-1 Gilze 3 - Dongen 5 5-1 Dongen 5 - SAB 4 3-0 Dongen 6 - SC Amstelwijck 2 0-0 Dongen 7 - VVR 8 7-3 OVV’67 6 - Dongen 8 4-4 Waspik 6 - Dongen 9 1-5 VCB DA1 - Dongen DA1 3-1 Dongen DA1 - SC ‘t Zand DA3 4-3 Programma zondag 22 april 2012 Dongen-Deurne Dongen 2-Sarto 2 WSC 2-Dongen 3

14:30 11:30 12:30

Jeugd Uitslagen Dongen A1 - Rijen A1 Papendrecht A2 - Dongen A2 Dongen B1 - Halsteren B1 Dongen B2 - TVC Breda B1 Dongen B3 - JEKA B7 BSC C1 - Dongen C1

2-3 4-1 0-0 0-7 2-9 4-0

Laat u inspireren in de EGLO Showroom OUTDOOR COCOON

®

Lighting by EGLO

LED

Wij zijn geopend ma-vrij 9:00 - 17:00. Ook voor particulieren. Innovatiepark 20, Oosterhout | A59 Afslag 32, Made/O’hout www.egloshowroom.nl | www.facebook.com/egloverlichting

Baardwijk C1 - Dongen C2 1-2 Dongen C3 - TVC Breda C1 12-3 Hilvaria C3 - Dongen C4 1-9 Advendo C2 - Dongen C4 0-5 Dongen C6 - SV Reeshof C6 2-4 Willem II/RKC D2 - Dongen D1 2-0 Dongen D2 - Groen Wit D1 0-8 Dongen D3 - Baronie D4 0-3 Groen Wit D2 - Dongen D4 10-1 Dongen D5 - Veerse Boys D2 5-0 VOAB E1 - Dongen E1 4-2 Unitas’30 E2 - Dongen E2 4-4 Dongen E3 - HZ’75 E1G 6-3 Dongen E4 - Madese Boys E3 0-6 Dongen E5 - Irene’58 E2 2-3 Irene’58 E4 - Dongen E6 4-3 SCO/TOFS E6 - Dongen E7 6-1 Dongen E8 - Madese Boys E7 6-2 Sarto F1 - Dongen F1 5-2 Dongen F10 - Madese Boys F8 6-3 Dongen F2 - DIA F1 1-0 TSC F3 - Dongen F3 0-1 JEKA F8 - Dongen F4 0-2 Baronie F9 - Dongen F4 2-10 Dongen F5 - Good Luck F2 1-4 Madese Boys F6 - Dongen F5 3-1 Boeimeer F5 - Dongen F6 2-2 Groen Wit F3 - Dongen F7 1-2 Terheijden F4 - Dongen F8 1-8 Dongen F9 - Groen Wit F5 7-0 Madese Boys M1 - Dongen M2 2-1 Olympia’60 M1 - Dongen M3 4-1 Dongen MA1 - Internos MA2 1-2 Dongen MC1 - SC ‘t Zand MC1 1-1 WDS’19 MC1 - Dongen MC1 0-1 Programma donderdag 19 april 2012 Dongen D3-JEKA D5 zaterdag 21 april 2012 Unitas’30 A1-Dongen A1 Dongen A2-JEKA A3 Roosendaal B1-Dongen B1 Good Luck B1-Dongen B2 Advendo B2-Dongen B3

19:00 15:00 12:45 13:15 12:15 15:00

Dongen C1-Zeelandia M’burgC1 13:30

Dongen C2-Nivo Sparta C1 14:30 Chaam C1-Dongen C3 10:00 Dongen C4-Veerse Boys C2 11:15 Waspik C2-Dongen C5 14:30 SC ‘t Zand C5-Dongen C6 12:30 Dongen D1-Geldrop/Houta Bouw D1 11:30 Boeimeer D3-Dongen D3 13:15 Dongen D4-Oosterhout D2 9:45 OVV’67 D2G-Dongen D5 10:30 Dongen E1-SVSSS E1 9:30 Dongen E2-TSC E2 9:30 JEKA E8-Dongen E4 10:30 TVC Breda E2-Dongen E5 8:30 Dongen E6-UVV’40 E4 8:30 Dongen E7-Baronie E11 8:30 Madese Boys F1-Dongen F1 9:00 DESK F12-Dongen F10 9:00 Gloria UC F1-Dongen F2 9:30 Dongen F3-HZ’75 F1 8:30 Dongen F4-TSC F5 8:30 TSC F4-Dongen F5 10:30 Dongen F6-Olympia’60 F4 11:00 Dongen F7-TSC F7 9:00 Dongen F8-Be Ready F2 9:00 Terheijden F5G-Dongen F9 11:00 Waspik M1-Dongen M1 12:00 Dongen M2-HZ’75 M1 11:00 Boeimeer M2-Dongen M3 8:45 Haarsteeg MA1-Dongen MA1 14:45 Dongen MC1-GSBW MC1 12:15 zondag 22 april 2012 Dongen E7-Penaltybokaal Dongen E8-Penaltybokaal maandag 23 april 2012 Dongen C5-DIA C2 woensdag 25 april 2012 Right’Oh C1G-Dongen C4

14:30 14:30 19:00 19:00

Website www.vvdongen.nl

Lentetocht W.I.K. Wandelvereniging W.I.K. organiseert op 28 april de 44e Lentetocht. De start is bij de kantine van Atledo op het Sportpark Hertog Jan. Starttijden: 50 km. 7.00 – 8.00 40 km. 7.30 – 9.00 30 km. 7.30 – 9.00 20 km. 8.00 -10.00 Alle afstanden zijn voorzien van pijlen. Inschrijfgeld: € 3,50. Leden van een erkende wandelsportbond krijgen € 1,00 korting. U kunt op ns-station Gilze-Rijen worden opgehaald.U dient zich voor 27 april te melden bij het secretariaat 0162-313410 of wsv.wik@home.nl

DVVC nog in de race voor periodetitel na winst op Be Ready Het belooft voor DVVC nog een heel spannend slot te worden van de competitie. Na de zwaar bevochten doch verdiende zege afgelopen zondag op Be Ready uit Hank heeft DVVC alles nog in eigen hand. Wel zal dan uit de nog te spelen 2 duels de volle 6 punten gescoord moeten worden om niet afhankelijk te zijn van de resultaten van de andere teams. Man van de wedstrijd aan DVVC-zijde was ongetwijfeld Timo van der Veeken die met zijn tomeloze inzet de afwezige aanvoerder Marc Gitz prima verving als laatste man. In het uiterst spannende treffen met Be Ready, die ook nog kans maakte op de periodetitel, was het maar goed dat de attent keepende Sitki Ozdemir al in de eerste minuut een mooie kans van Be Ready bekwaam redde. In het eerste bedrijf werd door beide ploegen weinig kansen gecreëerd en het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Door veelvuldig balverlies van beide partijen was het voor de vele kou kleumende toeschouwers niet echt genieten langs de lijn. DVVC kwam tot welgeteld 2 doelkansen in de 1e helft. In de 18e minuut gaf Koen Swanen de bal perfect voor aan Remco Kroese. Die werd zwaar gehinderd door zijn tegenstander en zag zijn inzet voorlangs het doel over de achterlijn verdwijnen. Pal voor rust kon Fatih Kaya in een geweldige scrimmage net niet uithalen om zodoende DVVC op voorsprong te brengen. De verdediging van de ploeg uit Hank kon tijdig redding brengen. In de tweede helft begon Be Ready zoals het ook de eerste helft was begonnen. Al in de 2e minuut moest Sitiki Ozdemir handelend optreden om een voorsprong van de bezoekers te voorkomen. Niet veel later stuiterde de bal via de handen van Sitki en de lat weer terug in het veld. Hierbij had DVVC niet te klagen over enig geluk. Hierna creëerde DVVC een aantal goede kansen doch telkens wist men deze niet om te zetten in doelpunten. In de 62e minuut soleerde Remco Kroese door de achterhoede van Be Ready doch zijn inzet werd bekwaam gered door de keeper. Na 75 minuten werd Wesley Luijten in stelling gebracht doch zijn schot leek meer op een terugspeelbal. Coach Mart van Bree wisselde in deze fase Marc Oosterveer voor Stefan Celi, Rens Heijmans voor Maikel van Bragt en Jan Willem Siemons voor Marco van Dijk. In de laatste fase van de wedstrijd ging een hard schot van Wesley Luijten naast het doel en even later kon ook Maikel van Bragt het net niet vinden. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Toen iedereen zich al min of meer verzoende met een voor beide partijen ontoereikend gelijkspel werd de aanvalsdrift van DVVC 3 minuten voor tijd alsnog beloond.

Via een snel opgezette aanval via Maikel van Bragt kwam de bal bij Koen Swanen. Die schoof de bal onmiddellijk door in de voeten van Fatih Kaya. Die aarzelde geen moment en gaf de keeper het nakijken: 1-0. Hierna waren er nog mogelijkheden voor Jan Willem Siemons en Koen Swanen doch gescoord werd er niet meer. Voor volgend weekend staat geen competitiewedstrijd op het programma. DVVC 1 oefent dan tuis tegen Good Luck 1 uit Raamsdonksveer. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 21 april aanvang 16,00 uur. De week daarop, zondag 29 april treedt DVVC in Dordrecht aan tegen titelkandidaat SC Emma. DVVC moet winnen om in de race te blijven voor het periode kampioenschap en SC Emma kan zich bij winst laten kronen tot kampioen. Het belooft een uitermate spannende pot voetbal te worden. Uitslagen DVVC 1-Be Ready 1 1-0 DVVC 2-OMC 2 1-3 Be Ready 5-DVVC 4 0-7 DVVC 5-Beek Vooruit 11 0-6 Terheijden 5-DVVC 6 7-1 JEKA DA2-DVVC DA1 0-5 VOP-DVVC 7 de Baan 1-4 DVVC A1-SC Elshout A1 4-2 DVVC B1-Terheijden B2 0-4 DESK D3-DVVC D1 3-0 SCO/TOFS E2-DVVC E1 4-6 Zwaluwe MP2-DVVC MP1 12-1 Good Luck MC1-DVVC MC1 0-2 OVV’67 MD1-DVVC MD1 5-3 Programma donderdag 19 april 19:30 SAB 4-DVVC 3 18:30 Sarto D3-DVVC D1 zaterdag 21 april 14:30 DVVC A1-BMC A2 12:30 DVVC B1-Beek Vooruit B3 10:00 DVVC D1-NOAD D2 09:30 DVVC E1-Gilze E2 08:45 The Gunners F4-DVVC F1 8:45 DVVC MP1-JEKA MP8M 10:30 DVVC JG1-Sarto JG1 13:00 DVVC MC1-Beek Vooruit MC1 12:15DVVC MD1-Neerlandia31 MD1 10:00 Be Ready ME1-DVVC ME1 16:00 DVVC 1-Good Luck 1 zaterdag 22 april 10:00 Baronie 8-DVVC 3 9:30 DVVC 7 de Baan-de Krollen

Fresh Thinking nieuwe sponsor DVVC Het jonge en dynamische Dongense bedrijf Fresh Thinking heeft recent een sponsorovereenkomst gesloten met voetbalvereniging DVVC. Het bedrijf richt zich op de verhuur van springkussens, sport en spelartikelen, funfood en promotieartikelen. Deze artikelen wo r d e n v e e l vuldig verhuurd voor evenementen, feesten en partijen en het bedrijf is er trots op dat men door het gehele land deze artikelen kan leveren via een uniek concept. Als onderdeel van de sponsorovereenkomst heeft Fresh Thinking het meisjesteam van de E1 van DVVC voorzien van prachtige sweaters. Afgelopen zaterdag waren de heer en mevrouw Jansen van Fresh Thinking op het sportpark aanwezig om in aanwezigheid van het voltallige meisje-

steam E1 de sponsorovereenkomst te bekrachtigen. Namens het bestuur van DVVC bedankte Ad de Jong de heer en mevrouw Jansen voor hun ondersteuning en liet dit vergezeld gaan van een flesje wijn en een boeket bloemen. Voor meer informatie: www.freshthinking.nl/


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

sport

Olympia’60 verliest van Kerkwijk, seizoen voorbij Stond de deur richting nacompetitie nog op een kier, zaterdag sloeg ie keihard dicht. Voor diegenen die nog stiekem hoopten dat Olympia’60 nog via een 4e plaats in aanmerking zou kunnen komen voor het toetje dat nacompetitie heet, werd afgelopen zaterdag pijnlijk duidelijk dat die illusie tot het verleden behoort door het verlies in en tegen Kerkwijk met duidelijke cijfers, 3-0. Olympia’60 reisde af naar Kerkwijk met de wetenschap dat als men de laatste drie wedstrijden zou winnen er toch nog een toetje uit te slepen viel. Kerkwijk stond voor aanvang van het treffen met Olympia’60 1 punt los van de rood witten en was daardoor automatisch directe concurrent. Na een lange afwezigheid begon HalitSolmaz weer eens in de basis. ElroyVereggen, Rolf Schmitz en Job Vermeulen namen plaats op de bank om eventueel in te vallen. Op het slecht bespeelbare veld begon het treffen tussen beide middenmoters fel en het werd meteen duidelijk dat het ergens om ging. Zoals wel vaker dit seizoen was de tegenstander feller in de duels en kreeg daardoor ook de eerste kansjes. In de 7e minuut was het al raak. Richard Kraaij rondde een fraaie actie van topscorer Bo Laeven koel af waardoor Olympia alweer snel tegen een achterstand aankeek. Kerkwijk nam het initiatief en keeper Van de Velde hield met enkele fraaie reddingen zijn ploeg in de race. Olympia kon zelf niet echt gevaarlijk worden maar wist tot de rust de schade redelijk beperkt te houden. In de rust hamerde trainer Van der

Elzen er nog maar eens op dat er uit een ander vaatje getapt moest worden, wilde Olympia aanspraak willen maken op ten minste één puntje. Olympia kwam dan ook gemotiveerd en sterker uit de kleedkamer dan de eerste helft. Toch moesten de bezoekers er lijdzaam op toe zien dat een snelle counter van Kerkwijk al in de 2e minuut van het tweede bedrijf op de lat belandde. Daarna sloeg in de 5e minuut het noodlot toe. Spits Bo Laeven kwam tijdens een aanval in botsing met keeper Konrad van de Velde en bleef liggen met ademhalingsproblemen. De arbiter zag er niets in en liet doorvoetballen. Pas toen de bal al lang weer uit de 16 meter was en de Kerkwijkse spits bleef liggen werd de bal over de zijlijn geschoten wat behandeling mogelijk maakte. Het bleek erger dan gedacht en Laeven werd met een brancard het veld af gedragen. Wat hierna volgde was een wel hele rare beslissing van de leidsman. Hij twijfelde wat hij moest doen en gaf keeper Van de Velde een gele kaart. Tot overmaat van ramp legde hij de bal op de stip, een vreemde beslissing die niet helemaal begrepen werd. Richard Kraaij noteerde zijn tweededoelpunt van de middag en

ZV de Vennen start in Köln Duitsland Een aantal zwemmers reisde af naar Köln Duitsland, daar ging men deelnemen aan de Stadtadler Cup.

PAGINA 30

Olympia voelde zich zwaar bestraft. Kort na de 2-0 kreeg Bryan Weistra een dot van een kans maar hij mistte jammerlijk voor open doel. Hierna kwam Olympia geen enkele keer meer in hun spel en de genadeklap viel dan ook in de slotminuten. Nick van Eck gooide de wedstrijd op slot en hield daarmee de 3 punten in Kerkwijk dat nu nog volop meedoet voor de 3e periode. Voor Olympia’60 zit het seizoen er qua prijzen op. Op 28 april ontvangt het thuis nog het Tielse TEC en een week later reist het af naar het Gelders Haaften. Het zal dan nergens meer om gaan en Olympia kan zich gaan richten op volgend seizoen waar het jonge team verder kan gaan bouwen naar een stabiel geheel. Opstelling Olympia’60: Konrad van de Velde(k-c)-Ran van Peer-Robert Hillebrand-Davy van de Schans(60. Rolf Schmitz)-Patrick van EngelenDylan van der Elzen-Bryan Weistra(70.Elroy Vereggen)-Nick van Wanrooij-Tim van Wanrooij-HalitSolmaz-Raymon Damen Uitslagen zaterdag 14 april Kerkwijk 1 - Olympia’60 1 3-0 SV Capelle 2 - Olympia’60 2 7-2 The Gunners 5 - Olympia’60 3 5-0 Olympia’60 4 - SCO/TOFS 5 1-4 Olympia’60 A1 - LONGA A2 2-5 JEKA B4 - Olympia’60 B1 3-2 Irene’58 C1 - Olympia’60 C1 2-4 Were Di C2 - Olympia’60 C2 0-7 Right’Oh D1G - Olympia’60 D1 3-1 The GunnersD2-Olympia’60 D2 2-0 Olympia’60 D3 - WDS’19 D2 7-1 Olympia’60 D4 - Gilze D4 4-1 Olympia’60 E1 - Chaam E1 4-4 Olympia’60 E2 - Beek Vooruit E5 2-5 Boeimeer E7 - Olympia’60 E3 2-3 TSC E12 - Olympia’60 E4 7-1 DESK E9 - Olympia’60 E5 5-2 Zundert F1 - Olympia’60 F1 2-4 The Gunners F3 - Olympia’60 F2 1-6 Olympia’60 F3 - Veerse Boys F2 4-2 Olympia’60 F4 - JEKA F13 6-1 UVV’40 F8 - Olympia’60 F5 2-5 Olympia’60 K1 - Dongen M3 4-1 Programma zaterdag 21 april Raamsdonk A1-Olympia60 A1 14:30 Olympia’60 B1 - Rijen B2 12:30 VCW C1 - Olympia’60 C1 14:00 RWB C2 - Olympia’60 C2 11:00 Olympia’60 D1 - Waspik D1 9:00 Olympia’60 D2 - Baronie D6 11:00 JEKA D6 - Olympia’60 D3 10:00 Nordea D2 - Olympia’60 D4 11:00 SAB E1 - Olympia’60 E1 10:00 Baronie E6 - Olympia’60 E2 12:00 Olympia’60 E3 - SCO/TOFS E6 11:00 Olympia’60 E4 - Baronie E12 11:00 Olympia’60 E5 - Right’Oh E3 11:00 Olympia’60 F1 - Advendo F1 9:00 Olympia’60 F2 - Terheijden F2 9:00 Madese BF3G - Olympia’60 F3 9:00 Dongen F6 - Olympia’60 F4 11:00 Olympia’60 F5 - Baronie F14 9:00 Bavel M3 - Olympia’60 K1 12:00 Voor meer info: www.olympia60.nl Volg Olympia60 via Twitter

Zaterdag werd de eerste wedstrijd gezwommen. Er werd al vroeg begonnen in de ochtend met de 50 m rugslag: Anouk IJpelaar werd 2e en Nicky van Lier 6e in hun klasse en Eva van Ginneken behaalde een 2e plaats in haar klasse. Bij de Heren open werd Stefan Wesolowski 5e . Vervolgens startte Anouk IJpelaar op de 50 m schoolslag en behaalde de 3e plaats. Op de 50 m schoolslag bij de jongens werd Stefan van der Heijden 1e en Erwin IJpelaar 2e . Roeland van der Heijden werd bij de heren 7e en Pim Smolders 11e . Carina Spronk en Amy van Lier startte op de 200 m vlinderslag en Carina werd 2e ,Amy werd 4e . Na een pauze en weer wast tot rust gekomen te zijn, werd de middagsessie gestart en ook nu weer hele goede klasseringen met de nodige podiumplaatsen. Op de 200 m vrije slag werd Eva van Ginneken 2e , Carina Spronk 6e en Amy van Lier 1e. Dennis Bakk veroverde op de 200 m vrijeslag een 7e plaats. Op de 100 m schoolslag werd Anouk IJpelaar 4e en Nicky van Lier 14e. Op de 100 m schoolslag werd Stefan van der Heijden wederom 1e en ook Erwin IJpelaar behaalde 3e plaats. Pim Smolders werd 12e bij de heren Senioren Open. Vervolgens gingen we verder met de 200 m wisselslag en Amy van

Lier werd 1e en Bram van Ginneken werd 3e. Op de 100 m rugslag werd Nicky van Lier 7e Eva van Ginneken 4e en Carina Spronk 6e . De laatste afstand van die dag was de 100 m rugslag voor Sander van Broekhoven en hij behaalde het podium met een 2e plaats. Ook zondag werd goed gepresteerd. Eva van Ginneken beleefde helemaal een mooi weekend met 3 NJK-limieten en ook extra vernoemd mogen worden: Erwin en Anouk IJpelaar, die geweldige tijden zwommen in het 50 meter bad; Stefan Wesolowski zwom ook nog eens sterren van de hemel nadat Bram van Ginneken hem uitgedaagd had. Bram staat inmiddels weer met twee benen op de grond! Met een totaal stand van 23 medailles en 3 nederlandse jeugkampioenschappen limieten kunnen de zwemmers en supporters terug kijken op een succesvol weekend.

Combineert het goede

O.N.I. heer en meester bij TSC Het zich op de nacompetitie voorbereidende ONI, heeft afgelopen zaterdag een prima overwinning behaald in Oosterhout bij het lastig te bespelen TSC. Gezien de eerder gespeelde thuis wedstrijd,waarbij ONI gelukkig aan het langste eindje trok, waren de manschappen van Marco de Haas gewaarschuwd voor deze tegenstander. De ONI-trein denderde in de eerste 9 minuten over TSC heen en stond dan ook verdiend op 0-2 door doelpunten van Maikel Jolie en Dennis Simons. Na deze TGV-start trok ONI zachtjes aan de remmen en speelde men een rustige maar goede eerste helft gecontroleerd uit. TSC kwam er ondanks de ingehouden speelwijze van ONI niet aan te pas en moest toezien dat ONI de éne naar de andere mogelijkheid kreeg om de score uit te breiden. Helaas voor ONI was de scherpte na de eerste 10 minuten ervan af en miste men vele mogelijkheden. Pas in de 42min wist ONI weer het net te vinden, een lange afstandsraket gelanceerd door Thomas Heijblom viel via de onderkant van de lat pardoes achter de lijn en ONI stond op een veilige 0 - 3. Na de rust waarin de zwaar verkouden Maikel Jolie vervangen werd door Scotty van Leeuwen was het wachten op de volgende treffers die ONI wel zou gaan maken. En inderdaad, de treffers kwamen dan ook. Helaas voor ONI vond de grensrechter van TSC het wel genoeg zo en hield bij iedere diepe bal van ONI de vlag in de lucht, zelfs zo overdreven dat de eigen spelers hoofdschuddend stonden te kijken . Een zekere 0 - 4 in de 61min werd volkomen onterecht afgekeurd nadat de treffer eerst in het boekje stond bij de leidsman, maar na overleg met de grensrechter van TSC alsnog werd afgekeurd. Enigzins getergt ging ONI op zoek naar een wel

Komend weekend is men vrij, en kan men zich rustig voorbereiden op de laatste 2 wedstrijden van deze competitie op 28 april uit bij BeekVooruit en 5 Mei Thuis tegen Barca. Programma zaterdag 21 april 14.30 ONI 4 - Tricht 12.15 ONI C1 - DESK 12.15 ONI D - BeekVooruit 11.00 ONI E1 - Advendo 11.00 ONI E2 - RWB 09.30 ONI F2 - Right’Oh 09.30 ONI K - Terheijden 14.45 JEKA - ONI B 13.00 Zundert - ONI C2 10.00 Right’Oh - ONI F1

Jongste jeugd BV Achterberg naar Toverland De jongste jeugd van buurtvereniging Achterberg is afgelopen zondag 15 April naar Toverland in Sevenum geweest. 12 kinderen en 11 volwassenen. Dit alles in verband met het 25 jarige bestaan van deze vereniging. Per kind mocht er 1 ouder mee als begeleiding. In totaal 12 kinderen en 11 volwassenen. Vanuit het bestuur waren Anne-Marie , Wilhelmien en Tonny vertegenwoordigd. Ondanks het wat koude weer kunnen we terug kijken op een geslaagde dag. Om 10.00 uur werd er verzameld bij de ingang van Toverland alwaar de kinderen stonden te popelen om naar binnen te gaan. Gelukkig waren er volop binnen activiteiten waar de kinderen zich goed konden vermaken. Rond het middaguur werd er gezamenlijk geluncht. Hierna ging eenieder zijn eigen weg om de diverse attracties te bezoeken. Zoals Villa Fiasco, truckparcours, Toverhuis, appelcarrousel en de diverse achtbanen. Zaalvoetbal

Désirée Emmen Camfil Farr competitie zwemt International Uitslagen: vDongenTrans- Auto Vlasveld 5 - 7 Youth Swimming Cup JSporting Dongen - Zvv de Valk 2 - 5 Antwerpen Perfecto - 8bier.tk 8 - 4 Désirée zwom in het weekend van 14 en 15 april met nog 18 andere zwemmers van oz&pc De warande de Youth swimming cup in Antwerpen. Een wedstrijd op hoog niveau waar 53 verengingen met in totaal 739 zwemmers de strijd met elkaar aangingen. Er waren limieten gesteld om hieraan mee te doen en Désirée ging voor de afstanden 50, 100 en 200m rugslag en de 50m vrije slag. Op zaterdag ging Désirée voor de 100 en 200m rugslag en hierop behaalde ze op beide afstanden een 2de plaats in de categorie Dames open. Ook op beide afstanden behaalde ze een finaleplaats. Zondagmorgen stond de 50m rugslag en 50m vrije slag op het programma en dit waren directe finales. Op de 50m rugslag werd Désirée wederom 2de en op de 50m vrije slag behaalde ze een 4de plaats. ‘ s middags waren de finales aan de beurt en hierop behaalde ze op de 100m rugslag een 6de plaats en op de 200m rugslag een 8ste plaats.

geldend doelpunt. In de 76min was het de op een doelpunt jagende John Broeders die eindelijk het netje weer wist tevinden en ONI op 0 - 4 zette. Inmiddels waren de youngsters Sander Blom en Glenn Bos binnen de lijnen gekomen voor Ragnar de Brouwer en Jeroen van Rooy, en speelden alsof ze al jaren deel uitmaken van het keurkorps van ONI. ONI kreeg opnieuw kansen bij de vleet, maar wist uiteindelijk nog éénmaal te scoren. I n de 84min beloonde Scotty van Leeuwen een goede inval beurt met de 5 treffer voor ONI en bracht zo de uiteindelijke eindstand van 0-5 op het bord. ONI wint terecht bij een op papier lastige tegenstander waarbij de verdediging van ONI een prima wedstrijd speelde.

Gruppo Per Biezen - Chic 3 - 5 Multi-Culti - Zvv Chapeau 6 - 4 v Rooij Adv&Adm- Hamse Bok 2 - 5 Bokkies next gen- All Aqua 12 - 6 Maximillian - Extract Dongen 7 - 8 de Jong B.V. - R & O vDongen 8 – 4 Programma: vrijdag 20 april 2012 20.00 Vlasveld - v Arendonk Trans 21.00 Zvv vWanrooij - Team Koenen 22.00 Extract Dongen - Chic zaterdag 21 april 18.30 LoCo 2 - Zvv de Valk 19.30 JvDongenTrans- de derde helft 20.30 Gr Per Biezen - Maximillian 21.30 Zvv Sumsang - All Aqua maandag 23 april 20.00 Zvv de Jong BV - S.M.S. Boys 21.00 Zvv Chapeau - 8bier.tk woensdag 25 april 20.00 R&OvDongen - de Fonzerelli’s 21.00 Sc den Hamse Bok - G.F.K. Teams die zich in willen inschrijven voor de zaalvoetbalcompetitie seizoen 2012-2013 kunnen voorinlichting mailen naar

competitieleider@zvv-de-salamander.nl of via de web site van Zvv de Salamander www.zvv-de-salamander.nl

Jeu de Boules De Vaart Erin:

Winst Marja van Dongen en Frans Kemmeren Marja van Dongen en Frans Kemmeren zijn er in geslaagd om de titel te pakken in het voorjaarstoernooi van gezelligheids Jeu de Boulesvereniging de Vaart Erin. Er werd gestreden in twee poules, waarna de kruisfinales volgden. In deze kruisfinales moesten Jac v.d. Ven en Wilma Kemmeren het opnemen tegen Erwin van Riel en Wim Cleijn. Winst was er voor Wilma en Jac met 13-9. Wim Roos en Marri v.d. Ven moesten het opnemen tegen Frans Kemmeren en Marja van Dongen. Marja en Frans wonnen met 13-4. In de finale namen Marja en Frans een 8-0 voorsprong. Daarna verweerde Wilma en Jac zich dapper. De winst met 13-6 ging echter naar Marja en Frans.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 31

Dongense Biljart Bond

Team Bart Hultermans kampioen! In sportcafé ’t Vaartje speelde team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans gelijk tegen de nummer 3 team Burgmans uit Bergeijk. In de eerste sessie een prima partij van kopman Jack Wijnen. Jack hield steeds controle op de partij. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 1.428.

Driebanden Uitslagen en standen aan kop Autobedrijf Schellekens Hoofdklas De Koude Tap 1 – Koude Tap 2 4-4 De Valk 1 – BC’94 6-2 D’0uwe Sok – ’t Vaartje 1 6-2 ’t Vaartje 2 – ONA 1 4-4 Kortste partij: G Faro De Koude Tap 2 In 24 beurten 0.875 gemiddeld Stand aan kop ’t Vaartje 1 ’t Vaartje 2 De Koude Tap 1 De Koude Tap 2

Op de andere tafel keek Willie Damen tegen een grote achterstand aan. Willie kwam echter uitstekend terug. Toch zag hij het zijn tegenstander net voor zijn neus uitmaken. Willie moest in de na-beurt nog drie caramboles maken. Hij miste de laatste echter op een haar. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.894. Toch zal hij met het resultaat minder tevreden zijn. In de tweede sessie een wervelend optreden van Bart Hultermans. Hij kwam uit op het voor hem formidabele gemiddelde van

0.972 en gaf hiermee zijn tegenstander geen schijn van kans. Omdat de nummer twee in het klassement ook gelijk had gespreeld was hiermee het kampioenschap en promotie naar de eerste divisie een feit. Dingeman Picocrie kwam niet echt in zijn spel en moest verlies incasseren. Deze partij was echter alleen belangrijk voor de statistieken. In een zware poule heeft team Hultermans een geweldige prestatie geleverd. Er moet nog één wedstrijd gespeeld worden, maar het kampioenschap is inmiddels met verve binnen gehaald.

Landelijke derde divisie:

Winst v.d. Kaa

Winst autobedrijf Lion v. Loon

In sportcafé ’t Vaartje won team assurantiekantoor J. v.d. Kaa Kaatsheuvel met 6-2 van team BV Sprundel. In de eerste sessie was er winst voor Gerard Stadhouders. Drik v.d. Kaa moest verlies incasseren. Hij kwam slechts drie caramboles te kort. In de tweede sessie was er winst voor Ben Stadhouders en Guus Sekreve. Ben Stadhouders speelde een fantastische partij en liet het gemiddelde van 0.833 voor zich noteren. Hij liet hiermee zijn opponent kansloos. Ook Guus deed het met het gemiddelde van 0.581 prima. Door dit resultaat handhaaft dit team zich op een mooie derde plaats.

In Goirle speelde team autobedrijf Lion van Loon zich uit de degradatie zorgen. Het moest het opnemen tegen team mede degradatiekandidaat B.C.G. Een gelijkspel was voldoende om degradatie te voorkomen. Door winst werd klassenbehoud veilig gesteld. Winst was er voor kopman Marrie Groeneveld. Ook de beide Belgen Jurgen Sauvillers en Raymond Lockkamper pakten de winst. Reserve Ad Faro deed het ook uitstekend. Aan de meet kwam hij slechts één luttele carambole te kort. Het gat met B.C.G. is gegroeid tot vijf punten. Met nog één wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje te spelen kan team van Loon nu vrij uit spelen. Team autobedrijf Lion van Loon is op zoek naar mogelijk versterking van het team voor volgend jaar. vierde divisie:

Gevoelig verlies eenbeetjestout.nl In Rosmalen verloor team eenbeetjestout.nl met liefst 8-0 van team de Hazelaar. Dit team was geweldig op dreef. Kopman Ad Faro zette het degelijke gemiddelde van 0.547 neer toch was dit onvoldoende voor de winst. Hij maakte onder meer een mooie serie van vier. Ook Embert Broekhoven deed het met het gemiddelde van 0.454 bepaald niet slecht. Toch moest ook hij een nederlaag incasseren. Leo Loonen kwam niet in zijn spel waardoor verlies onafwendbaar werd. Ad van Dongen speelde de laatste wedstrijd in de competitie driebandengroot. Hij kreeg maar 42 beurten. Team eenbeetjestout.nl is nog op zoek naar een vervanger.

Gelijkspel Brabant Service

Team Brabant Service Zonwering is bezig met een sterk slot van de competitie. Opnieuw werd in sportcafé ’t Vaartje een punt gepakt tegen team de Eekhoorn. Winst was er voor Anton Smulders en Anja Wijnen. Anton speelde een degelijke partij en liet het gemiddelde van 0.392 voor zich noteren. Ook Anja Loodste haar partij nipt naar de winst. Jos Hamers speelde het beste gemiddelde. Hij kwam uit op 0.444. Toch kwam hij aan de meet nog één luttele carambole te kort. Ook Gerard Gabriëls kwam dicht bij de finish. Hij behoefde nog maar vier caramboles te maken toen zijn tegenstander uit was. Gerard maakte nog een mooie serie van vier. Biljartsport districtscompetitie: Jos Brouwers Schilderwerken wint Team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen pakte in Elshout opnieuw 27 punten en dit was voldoende voor een 27-22 overwinning. Het betreft een wedstrijd in de driebanden-klein competitie van het district MiddenBrabant. Winst was er voor Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven.

GARAGEDEUREN!!! Hörmann sectionaldeur Hörmann geïsoleerde geïsoleerde sectionaldeur met elektrischeaandrijving. aandrijving met Hörmann Hörmann elektrische Leverbaar e899,inclusief vanaf handzender incl. handzender. Leverbaar vanaf € 899,jaar garantie! Hörmann 10 voordeuren vanaf e1249,U bent van harte welkom in onze showroom

9-45 9-44 9-43 9-36

De Gouden Leeuw Eerste Klas ONA 2 – ’t Vaartje 3 4-4 VOO 1 – De Kras 1 6-2 Nooit Volleerd 1 – Excelsior 1 2-6 De Herberg 1 – Gouden Leeuw 1 4-4 Kortste partij: B Huijgens De Herberg 1 In 26 beurten 0.692 gemiddeld Stand aan kop De Herberg 1 VOO 1 De Kras 1 Excelsior 1

9-44 8-43 9-35 8-34

Genoeg Keu’s Tweede Klas Aurora 2 – De Herberg 2 4-4 Golden Collection – BCEnnog3 2-6 De Kras 2 – VOO 2 4-4 De Valk 2 – De Bobo’s 6-2 Kortste partij: J Andeweg De Kras 2 In 15 beurten 1.133 gemiddeld Stand aan kop. De Kras 2 De Bobo’s De Herberg 2 De Valk 2

9-41 9-40 9-40 9-39

Café De Salamander extra Libre Poule A HSVK – ’t Vaartje 5 4-4 ’t Vaartje 4 – ONA 3 1-7 Euphonia – ’t Vaartje 6 4-4 De Herberg 3 – Gouden Leeuw 2 2-6 Nooit Volleerd 2 – Aurora 3 2-6 De Koude Tap 3 – Excelsior 2 4-4 Kortste partij: J Schoenmakers HSVK In 11 beurten 3.727 gem Stand aan kop. ’t Vaartje 5 De Koude Tap 3 HSVK ONA 3

10-48 10-47 10-44 10-44

Rabo Bank Dongen extra Libre Poule B ALM – De Koude Tap 4 0-8 Kennet – De Herberg 4 6-2 ONA 4 – De Valk 4 8-0 ’t Vaartje 7 – MGD 2-6 De Salamander – De Valk 3 4-4 ’t Vaartje 8 – Nooit Volleerd 3 2-6 Kortste partij: N Smits ’t Vaartje 8 In 13 beurten 1.153 gemiddeld Stand aan kop. MGD De Koude Tap 4 De Salamander De Valk 3

10-56 10-50 10-49 10-46

Kijk voor details op www.dbb.nu Embert speelde een wereldpartij en kwam uit op 1.160. Voorts maakte hij een serie van negen(!). Hij gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Jan Ligtenberg wist zijn tegenstander nipt af te troeven. Deze behoefde nog maar één carambole te maken. Verlies was er voor kopman Ad Faro. Er lukte weinig bij Ad maar toch wist hij de schade te beperken. Op dit moment is team Jos Brouwers opgeklommen naar een mooie vierde plaats.

EUROFORT

GARAGEDEUREN

Eurofort Garagedeuren Minervum 7446H Breda 076-5877444 Tilburg 013-4676767 Geopend: di. t/m vrij. 10.00-17.00 uur zaterdag 10.00-13.00 uur

W W W. E U R O F O R T. N L

Biljartsport Landelijke tweede divisie:

Eerste singlewinst voor Hans de Jong in De Valk Zondag 15 april vond in Café De Valk een toernooi plaats dat meetelde voor de ranking waaraan alleen Dongenaren mogen deelnemen. Er werd een single en een koppel loting toernooi gespeeld. Het koppeltoernooi werd gespeeld in poules.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde. Er werd gestart met de koppels. Door winst in de halve finale op Wout Rochat en Vincent Schellekens werden Mark Bakx en Jurjen Wijbenga finalisten. Danny Lens en Vincent Langeveld werden finalisten door te winnen van Hans de Jong en Dennis van Strien. In een spannende finale moesten alle legs worden gespeeld, met 4-3 ging de winst naar Mark en Jurjen. In de verliezersronde ging de winst met 3-2 naar Nico Steenbergen en Miguel da Silva tegen Dennis Hendrickx en Michel van Dongen. Danny Lens behaalde de hoogste uitworp met 145 punten, Vincent Langeveld gooide 100 uit. Hierna gingen de singles van start. Vincent Langeveld ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op Nico Steenbergen. Hans de Jong hield Jurjen Wijbenga van zijn 2e finale af en werd zelf finalist. Ook in deze finale moesten alle legs worden gespeeld, de winst ging naar Hans die voor de eerste keer een single toernooi won voor de Dongense ranking. Vincent was dus 2 keer verliezend finalist.

Bouwbedrijf Van Leijsen-ranking Op zaterdagavond 21 april wordt er weer een toernooi gegooid in het kader van de van Leijsen-ranking. De wedstrijden staan open voor Dongenaren, deelnemers aan de Dongense dartscompetitie en klanten van sportcafé ‘t Vaartje. Mede dankzij de sponsoring van bouwbedrijf van Leijsen uit Kleindongen zit er al een mooi bedrag in de prijzenpot voor de eindranking. Bovendien zijn er mooie dagprijzen te verdienen. Het toernooi kenmerkt zich door eensgezindheid en gezelligheid. Ook voor de wat mindere darter is het een leuke wedstrijd. De wedstrijd in ‘t Vaartje begint om 20.00 uur.

eenbeetjestout.nl thuis Op dinsdagavond 24 april gooit team eenbeetjestout.nl om 21.00 uur de laatste wedstrijd van het seizoen. Het betreft een wedstrijd in de competitie van de West Brabantse Darts Federatie. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team De Praktijck uit Raamsdonsveer. Team eenbeetjestout.nl verdedigt de tweede plaats. Wanneer het team deze plaats kan vasthouden promoveert het naar de eerste divisie. Dit mag een geweldige prestatie genoemd worden. Het belooft een moeilijke opgave te worden want de Praktijck staat op dit moment op een derde plaats.

Danny Lens en Dennis van Strien bestreden elkaar in de finale van de verliezersronde. Met 3-1 won Danny deze finale. Wout Rochat had de hoogste uitworp met 112. In totaal werd er 8 keer 180 gegooid. Vincent Langeveld had er 3. Hans de Jong en Mark Bakx scoorde er 2. Ook Danny Lens had er 1. De uitslag: Winnaars singles 1. Hans de Jong 2. Vincent Langeveld 3. Jurjen Wijbenga Nico Steenbergen 5. Peter Willemsen Mark Bakx Appie Veth Wout Rochat Winnaars koppels 1. Mark Bakx – Jurjen Wijbenga 2. Danny Lens – Vincent Langeveld 3. Vincent Schellekens – Wout Rochat Hans de Jong – Dennis van Strien

Inschrijving Wetsteijn Masters Driebanden De inschrijving voor de Wetsteijn Masters Driebanden 2012 is geopend. Het aantal caramboles is als volgt: 0,000 – 0,349 6 car. 0,349 – 0,449 8 car. 0,450 – 0,549 10 car. 0,550 – 0.649 12 car 0.650 en hoger 14 car. Data voorwedstrijden zaterdag 12 mei – zaterdag 19 mei – zaterdag 26 mei – zaterdag 2 juni Kwartfinale zaterdag 9 juni(4 Poules van 5) Halve Finale zaterdag 16 juni (2 poules van 5) Finale zaterdag 23 juni (5 deelnemers) Alle wedstrijden beginnen om 13.30 uur. In totaal wordt er ruim € 600 uitgekeerd aan prijzengeld. Voor de winnaar is € 200 gereserveerd, en natuurlijk de eeuwige roem. Aan het kampioenschap mag iedere inwoner van Dongen deelnemen, alsook biljarters niet woonachtig in Dongen die uitkomen in de Dongense Biljart Competitie. inschrijfgeld € 8 p.p. Meer informatie op www.falkie.nl , ook via e mail worden aanmeldingen geaccepteerd falkie@home.nl

Open darttoernooi in Café De Valk Voor de open ranking vindt in Café De Valk zondag 22 april weer een toernooi plaats. Er wordt een single en een koppeltoernooi gespeeld. Het koppeltoernooi wordt altijd ge speeld in poules. Beide toernooien hebben een winnaars en verliezersronde. Het toernooi begint om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.

v e r z e k e r i n g e h y p o t h e k e p e n s i o e n e b u d g e t c o a c h i n b e d r i j f s c o n s u l t a n c

n n n g y

tel: (0161) 451 720 www.roelandsverzekeringen.nl

Renault

autobedRijf nolen GespecialiseeRd in Renault

OOk andere merken U kunt bij ons terecht voor: alle onderhoud en reparatie, banden, uitlaten, trekhaken, accu’s, etc. Nijverheidslaan 8 (ind.terr. ‘De Haansberg’) 5121 MN Rijen, Tel.: 0161-223406 InfOrmeer vrIjblIjvend naar Onze scherpe prIjzen


Blauwe achtergrond alleen voor contrast WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 32

Optie1: 2 Kleuren met Zwart raster Zwart 040 (+raster) Wit 010 Rood 120

Brabant In- en exterieurverzorging B.V. vraagt een

schoonmaakmedewerker m/v

voor een avondproject in Dongen.

Werktijden: maandag t/m vrijdag van 17.30 - 20.00 uur. Telefonische reacties tijdens kantooruren: 0416-650221. Schriftelijke reacties via e-mail: leon@brabantschoonmaak.nl

Brasserie / Restaurant De Bourgondiër te Dongen is op zoek naar

kok / zelfstandig werkend kok • flexibel inzetbaar Optie2: 3 Kleuren met Grijs 020 .

• inzetbaar vanaf juli 2012 Zwart 040 (+raster) • kandidaten met Sociale Hygiene en / of certificaat BHV genieten de voorkeur . Wit 010 • Kijk op www.lunchroomdebourgondierdongen.nl voor een impressie Rood 120 • Sollicitatie brieven Grijsmet 020CV e-mailen naar rene.roks@kpnplanet.nl

Lijstenmakerij. Voor het Bij CaravanCentrum Treffers staan 70 vakkundig opspannen Outlet ruiter en vrijetijds scherp geprijsde en inlijsten van uw bor- super kleding merk kingsland caravans op voorrakentucky poloshirts duurwerk, geboortekaar- ad! Tevens met spoed bodywarmers fleece ten, aquarellen, schilder- caravans gevraagd. *min.leeftijd 15/18 jaar, afh.vd wijk/legitimatie verplicht sweaters rijbrosdoeken, etsen, posters Tilburgseweg 43, 4902 vesten eken scherpe prijzen TL Oosterhout, tel: 0162TE HUUR in Breda e.o. etc. „Uw kunstwerk Regelmatig krijgen wij ook het adres voor al 693187/06-55836618 Keurige kamers en via inruil FIETSEN EN verdient ons vakwerk!“. uw diervoeders kunstwww.caravancentrumtref studio’s. Voor particulier BROMFIETSEN met 3 mest houtvezel/zaagsel Leovoor Briels lijstenmakerij, fers.nl. Zondag open! of bedrijf. Gemeubileerd mnd. garantie. Informa-en dateren Aantal: Ondertekenen akkoord s.v.p. 80x20 mm TP referentie: afmeting: diervoeders 22660 Thielen met schoonmaak. tie? Hapers Tweewielers: hoofdstraat 28, rijen. 0161-224515 winkel Info 06-24504183 zie Kerkstraat 51, Gilze. Tel. 14/07/2003 datum: aantal kleuren: zie opties 0161-223156 kunnen van de drukkleuren afwijken. Voor de juiste stanwww.bures.nlDe hier getoonde kleuren 0161-452642. T4H Praktijk:Kinesiologie open ma/vrij 900-1800 daard kleuren zie onze kleurenwaaier. Rasterverlopen en rastervlakken in deze werktekening staan niet model voor het uiteindelijk gedrukte resultaat. Deze werktekening komt te vervallen indien binnen 1 jaar geen order wordt verstrekt.

Daaromkies ik voor MOTORRIJLESSEN

ontwerper:

VOORJAARSAKTIE*:

10% KORTING

*geldig t/m 13-5-2012

Bel voor informatie: (013) 543 43 48 Verkeersschool Blom Tilburg, Koningshoeven 67a

www.verkeersschoolblom.nl

baseert zich E.H. op biomedeTruflex anatomie en de fysiologie: hoe het lichaam beweegt, functioneert en presteert, voeding, allergie in combinatie met Psychologische zijde van de mens. Informatie en/of afspraak:0162-451541

product: chanica,

www.abc-goud.nl = hoogste prijs Inkoop Goud _ Zilver _ Munten Bestek

ondergrond: zat 900-1600 schaal:

HAAL NU JE RIJBEWIJS. VOOR €1399 KRIJG JE 30 UUR RIJLES, PROEFEXAMEN EN PRAKTIJKEXAMEN. MELD JE DEZE MAAND AAN EN PAK NOG EENS € 50 KORTING.BEL 06-20509974. ANDERE TAAL? ENGELS OF DUITS opties GEENziePROBLEEM. TOT ZIENS BIJ RIJSCHOOL CARL-RENE

Streekprodukten uit Made.Aardbeien, Komkommer, tomaten champignons. bloemen Raapstelen uit Dongen Trostomaten uit Breda en appels en peren uit Zevenbergen Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

-

100%

Bs De Vlinderboom is op zoek naar enthousiaste (oproep)- en overblijfouders voor met name op donderdagmiddag vast en andere dagen in overleg. Heb je tussen de middag 1 1/2 uur tijd en lijkt het je leuk om ons team te komen versterken dan kun je tussen 17.00 en 18.00 uur contact opnemen met M. de Jong, tel. 321655 of L. Loonen, tel. 321996.

Golden Tulip Hotel Oosterhout is op zoek naar:

o MW bediening (Vakantiewerk) o Kamermeisjes (part time) o Kamermeisjes (VAKANTIE WERK) Heb je interesse? Bel T: 0162-452003 en vraag naar Sanora van Meeteren of mail naar info@goldentulipoosterhout.nl

Legitimatie verplicht!

076-5872910 WIJ ZOEKEN:

Dongen Pallets B.v. Dongen Pallets heeft op het gebied van productie van pallets, kisten en kratten en reparatie en onderhoud van deze producten een vooraanstaande positie in Nederland. In september van dit jaar bestaat Dongen Pallets 50 jaar waarbij betrouwbaarheid en kwaliteit altijd hoog in het vaandel staan. Productieruimtes, kantoren en zowel binnen- als buitenopslag op industrieterrein Tichelrijt te Dongen zijn in de loop van de jaren uitgegroeid naar 13,5 hectare.

algemeen meDewerker m/v social meDia Dongen Pallets is een groeiend gezond bedrijf en op zoek naar iemand (m/v) die een eerste stap op de arbeidsmarkt wil maken wonende in een straal van 10 kilometer rondom Dongen. De kern van de full time werkzaamheden bestaan uit het bijhouden van de site, communicatie met de buitenwereld van Dongen Pallets en de personeelscourant. Het liefst komen we daarom in gesprek met iemand die van zijn interesses zijn beroep wil maken en daarom reeds ervaring heeft met- en op het internet, Google, YouTube, Facebook, Twitter, Hyves en LinkedIn. Daarnaast is binnen de functie ruimte ter ondersteuning van Inkoop, Verkoop en de receptie. Idealiter is de kandidaat een (bijna) schoolverlater op MBO / HBO nivo, flexibel, leergierig, enthousiast, communicatief vaardig, creatief, mondig en initiatiefrijk met een brede belangstelling. De arbeidsvoorwaarden bij Dongen Pallets zijn als goed te kwalificeren. U kunt uw reactie met motivatie en CV zenden aan Personeelszaken ter attentie van de heer Edwin Timmermans via e.timmermans@dongenpallets.nl of sturen aan:

Dongen Pallets B.v. Postbus 158, 5100 AD Dongen.

ACCOUNTMANAGER VOOR DUITSTALIGE MARKT •

Bedrijfsprofiel Flexoclean Engineering B.V., gevestigd in Raamsdonksveer, is een succesvolle internationale onderneming. Wij zijn de meest toonaangevende producent van uiterst doeltreffende reinigingsproducten voor o.a. drukpersen en rasterwalsen in de grafische industrie. Wij beschikken over een wereldwijde distributie. Vanuit ons eigen laboratorium en productie ontwikkelen, produceren en leveren wij allerlei vormen van reinigingsproducten en diensten voor de verpakkingsindustrie. De voornamelijk milieuvriendelijke reinigingsproducten van Flexoclean leveren de gebruikers niet alleen direct aantoonbare productievoordelen op, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen. Functieomschrijving; Verkoop en advies tbv onze reinigingsproducten, service & supplies aan bestaande relaties binnen de aangewezen markt en het bewaken van de omzet. Het actief benaderen en bezoeken van bestaande en nieuwe relaties. • Het uitbouwen van ons klantenbestand. Opmaken, controleren, verzenden en opvolgen van verkoopoffertes en opgestarte klantgerichte projecten. • Afhandelen van binnenkomende aanvragen via mail of telefoon en tevens zelf tot een commercieel succes brengen. • Ondersteuning voor andere gebieden binnen Europa wanneer nodig Alle salesverantwoordelijken binnen Flexoclean hebben een combinatiefunctie en zijn vanuit binnen naar buiten totaalverantwoordelijk voor een aangegeven gebied en klanten. Om de week een week buitenland is noodzakelijk om bestaande relaties en prospects te bezoeken en succesvol af te ronden tot commercieel resultaat. Je rapporteert aan de international sales manager. Functie-eisen • Opleiding op MBO/HBO niveau of vergelijkbaar; aangevuld met de nodige BtoB sales ervaring • Goede beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift is een vereiste voor de functie tbv de Duitstalige markt. Kennis van iedere andere taal is een Pre • Bereidheid gemiddeld 2 weken per maand te reizen • Goede communicatieve vaardigheden met overtuigingskracht! • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken • Geen 9 tot 5 mentaliteit • Gedreven en enthousiaste persoonlijkheid • Flexibel en loyaal • Kennis van Verpakkingsindustrie is een Pré. Reacties: Bent u geïnteresseerd en voldoet u aan de gestelde functie eisen, stuur dan uw motivatie inclusief cv naar e-mailadres: r.siep@flexoclean.nl. Meer info: www.flexoclean.com


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 33

Eerste editie Jan Oomens sr G-voetbaltoernooi erg geslaagd

Brons voor judo- Jeugdcursus vissen kas in Terheijden door H.S.V. de Ruischvoorn

Afgelopen zaterdag 14 april organiseerde DVVC haar eerste Jan Oomens sr G-voetbaltoernooi. Dit toernooi was een afstudeeropdracht van Birte Jansen, die ook in het dameselftal van DVVC speelt.

Op zondag 15 april hebben zeven judoka’s van sportschool van Gils meegedaan aan het WBT (Witte Banden toernooi) in Terheijden. Zoals de afkorting al aangeeft is dit een judotoernooi speciaal voor judoka’s die een witte band dragen. Sarah Kloet mocht deze dag beginnen. Ze heeft goed staan judoën en won zelfs een partij met Ippon. Voor Hidde Moelands was dit zijn allereerste wedstrijd. Hij wist zich goed staande te houden en heeft mooie partijen gedraaid. Tim Kuijpers liet al meer van zich zien deze dag, Stijn Jongenelen heeft erg goed staan judoën, won 4 partijen met Ippon. In het laatste blok hebben de volgende judoka’s goed staan fraai judo laten zien Stan Emmen, Timo Broeders en Lars Jongenelen.

Het werd dus voor de eerste keer gehouden onder de naam van het helaas overleden erelid Jan Oomens sr – G voetbaltoernooi. De voetballers met een lichamelijke of geestelijke beperking zagen hoe kleinzoon Michiel Oomens rond 09.30 uur het toernooi officieel opende door een doelpunt te maken achter keeper Dennis van den Bemd. Onder het oog van de familie en vrienden van de familie Oomens vond dat plaats. Dat was het startsein voor alle deelnemers om het toernooi te laten beginnen. De ploegen kwamen uit heel Brabant, van Tilburg (Olympus en Reeshof) en Kaatsheuvel (Berkdijk) hier uit de regio, tot Werkendam (Kozakken Boys) en Rumpt (Rhelico). In twee poules van 6 ploegen werd er zeer sportief gestreden om de enorme wisselbeker. Op het eind van de middag kon er een eindstand worden opgemaakt. De finale ging uiteindelijk tussen Olympus en RKKVV. Na de speeltijd werd het 1-1 en daardoor moesten penalty’s beslissing brengen. Olympus uit Tilburg was hierbij de gelukkige en werd winnaar van de Wisselbeker.

Birte Jansen en de verdere organisatie kon terugzien op een zeer sportief en vooral gezellig toernooi ,dat mede tot stand kwam door de volgende sponsors: Floris Hand, Jan in ’t Groen Groenten en fruit, GFK, Maxxmode, Aarden Bouw & metselwerken, Salum ,Jumbo, De Salamander, BT Systeem , Van Delft Credit consultancy, Trophy Nederland , Gratismakelaar.com, Rabobank, Beaunesse, Drukkerij Lankhorst, Kobam en Videler Stucadoorsbedrijf. Nadat Niels Blom met enkele gezellige nummertjes een optreden had gehad, begon dan toch de prijsuitreiking . Allereerst ging Hetty Oomens namens de familie Oomens iedereen en in het bijzonder Birte Jansen bedanken voor de perfecte organisatie. Daarna was het woord aan Birte zelf en die had voor ieder team een beker en een mooie medaille. De eindstand 1. Olympus, 2. RKKVV 1, 3. Berkdijk en 4 GSBW 2. De penaltybokaal kwam op naam van Kozakken Boys.

De resultaten van het WBT toernooi : 2e plaatsen: Stijn Jongenelen, Stan Emmen en Lars Jongenelen 4e plaatsen: Sarah Kloet, Hidde Moelands, Tim Kuijpers, Timo Broeders Zaterdag is het judo streektoernooi van onze sportschool in de gymzaal van Basis school De Noorderpoort.

De Bok Liberty Heren 1 reisde af naar Drunen waar de uitwedstrijd op het programma stond. In de week voor de wedstrijd werd er intensief getraind op de altijd lastige uitwedstrijd bij Drunen. Liberty kreeg als opdracht mee van Coach Jan Leemans om meteen druk te zetten op de verdediging van Drunen. Dit resulteerde na 8 minuten al in een goal. Hein van Rooij scoorde de openingstreffer met een harde backhand slag. Liberty kon niet lang van de voorsprong genieten, na 16 minuten scoorde Drunen al de aansluiter. Beide teams wisten voor rust nog 1 maal te scoren, met een gelijke stand van 2-2 werd de rust ingeluid. Liberty herpakte zich na rust en zette het spel van de eerste helft door wat halverwege de tweede helft weer een voorsprong opleverde, 2-3. Niet veel later kreeg Liberty een corner tegen, via een afschuif over links wist Drunen de score weer gelijk te brengen. Liberty wilde de 3 punten mee naar huis nemen, dus moest er wat risico voller gespeeld worden, de arbitrale beslissingen speelde Liberty lopende de wedstrijd parte. Liberty kreeg aan het eind van de wedstrijd nog een strafbal tegen die ook nog gescoord werd. Liberty scoorde nog wel een goal via Gregory Ariens, die met een harde backhand slag de keeper van Drunen te slim af was. Helaas lukte het Liberty niet om de 3 punten mee naar Dongen te nemen. Komende zondag staat de thuis wedstrijd tegen Souburgh op het programma, 14:30 uur.

Twee leden van Paardensportvereniging de Toekomst hadden zich gemeld voor de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. Nicole Kimenai had de afgelopen periode flink getraind met Amber en was fit om zich te meten in de klasse L1 bij de

suurwedstrijd in Kaatsheuvel waar drie leden van de vereniging aan de start verschenen. Alledrie kwamen zij uit in de klasse M2, een spannende onderlinge strijd dus. Na de eerste proef was er een derde plaats voor Suzan Jansen met Victor met 185 pnt. In de tweede proef was het hele podium voor de leden van L.R. Prinses Marijke. Bob den Boer reed weer sinds lange tijd met Mr. Uno en behaalde de derde plaats met 191 pnt. Petra Jansen mocht de tweede prijs in ontvangst nemen, met Rozetta behaalde ze 194 pnt. De eerste prijs was verrassend voor Suzan Jansen met maar liefst 198 pnt! Deze leden waren vast besloten om de goede lijn voort te zetten. Bob )foto) reed zaterdag in Hulten twee proeven en behaalde 188 punten in de eerste proef en de eerste prijs in de tweede proef met weer een winstpunt en 10 pnt voorsprong op de nummer 2! Petra en Suzan reisden zondag af naar Waalwijk en bleken goed in vorm. Petra behaalde met Rozetta in de eerste proef een winstpunt (185 pnt.) en Suzan reed in zowel haar eerste als tweede proef een winstpunt met 180 pnt.

t u i n

pony’s. Deze wedstrijd werd bij de Kegelaer in Kaatsheuvel gehouden. Het was de eerste keer dat Nicole in deze rubriek startte, dus eigenlijk was het best spannend of Amber dit hogere niveau aankon. De inspanningen werden beloond, want Nicole reed tweemaal een prima proef en tweemaal kon ze de eerste prijs in de wacht slepen met 183 en 186 punten. Voor Roos Vermeulen (zie foto) was het ook een spannende wedstrijd want het was de eerste keer dat ze met haar jonge paard Massimo zou startten in de klasse B bij de paarden. Tijdens het losrijden was Massimo dan ook nog erg fris en opgewonden, maar hij moest eigenlijk alleen wat energie kwijt, want tijdens de wedstrijd bleek hij in topvorm en Roos kon dan ook een mooie proef wegzetten. In de klasse B behaalde ze het prima resultaat van 200 punten, goed voor de !e plaats in deze rubriek.

Voor uw complete tuininrichting o.a.: Eigentijds ontwerp • Complete aanleg • Op maat advies • Alle bestratingen •

De eerste avond werd gestart met een stukje ‘theorie’, waarbij er uitleg werd gegeven over het cursusboekje met werkopdrachten, de verschillende soorten vissen en dat je tijdens het vissen ‘te gast bent in de natuur’. Daarna kwam de praktijk met de onderwerpen: hengel optuigen, peilen, het aanmaken van lokvoer en aassoorten. De tweede cursusavond begon met het optuigen van de hengel en het peilen. Dit zijn vrijwel de belangrijk-

ste dingen voor het goed leren vissen. En jawel, als alles in orde was, kon je beginnen met het echte vissen. De laatste cursusavond was een herhaling van de tweede avond. Hengel optuigen, peilen en natuurlijk weer vissen.

De Dongense Motorclub MTC Carrot County Ridersz organiseert op zondag 22 april , in het verlengde van de Jaarmarkt, de tweede editie van de Bokse Bikersz Day. Dit motorevenement vindt plaats tussen hun thuisbasis Gasterij Den Hamse Bok en de Koepelkerk. Vanaf 09.30 kunnen de motorrijders die mee willen doen aan de bewegwijzerde toerrit zich inschrijven bij de Hamse Bok, alleen bereikbaar vanaf de zijde van de Koepelkerk. De kosten bedragen 20 euro, en daar voor krijgen ze niet alleen de route maar ook het 2012 Bokse Bikersz Tshirt en de Bokse lunch!” Naast de toerrit zijn er overdag meerdere activiteiten op motorsportgebied: de ‘Carrot County motormarkt’ die vanaf 11.00 uur voor iedereen open is, met stands van o.a. Route 97 motoren (Harley), Vermijs motorsport (off-road), Bart’s motorshop Sprang- Capelle en dit jaar nieuw; motorservice Waalwijk/motorbandendiscounter en Jack’s customs uit Kaatsheuvel. Deze laatste komt met hele speciale Amerikaanse choppers.

Maar er is nog meer, van 10.00 tot 13.00 uur kunnen bezoekers tegen betaling verzoekplaatjes aanvragen bij de DJ. De opbrengst gaat net als die van de enveloppenactie en het inschrijfgeld naar de goede doelen van dit jaar, dat zijn: het Beijsterstede bruin café voor ouderen en de lagere school Sekolah Dasar Negeri 6 Subagan in Jasri, Indonesië

Aan het einde van de cursus kregen alle deelnemertjes een diploma van Sportvisserij Nederland. Dongen is weer een aantal enthousiaste goede jeugdvissers rijker!

Eerste outdoor dressuurwedstrijden

De Bok Liberty heren LR Prinses Marijke 1 gaat voor de winst Vorige week was de eerste dresNa een weekend waarin geen wedstrijd op de het programma stond was het afgelopen zondag weer een competitiedag.

H.S.V. de Ruischvoorn heeft in samenwerking met ‘Schoolsport’ voor de jeugd een cursus vissen georganiseerd. De cursus werd op 3 dinsdagavonden (27 maart, 3 april en 10 april 2012) aan de Kanovijver gegeven.

Florissant Tuinen info@florissanttuinen.nl www.florissanttuinen.nl Tel. 0162-470091 Mob. 06-52418109

Neem vrijblijvend contact op!

Entertainmentprogramma Natuurlijk is er ook voor live muziek. Zo staat om 13.00 uur het optreden gepland van de Booze Band, de bekende classic blues-rock coverband, gevolgd door recentere rock muziek door de nieuwe, jonge band No Resistance. De uitsmijter is dit jaar de legendarische hard rock cover band Kroeta en De Gaskachels, zij trappen om 16.00 af. Om 18.00 moet de Hoge Ham ter hoogte van de Hamse Bok weer vrij zijn, dus gaan we dan binnen verder met de After Party. De voorraad 2012 T-shirts is beperkt, dus schrijf je snel in voor de toerrit : boksebikerszd@gmail.com of kijk op boksebikerszD.webklik.nl

Oversluiten goedkoper? Als de rentevaste periode van uw hypotheek binnenkort afloopt, kunt u natuurlijk het aanbod van uw bank afwachten, maar beter kunt u nu in actie komen, omdat wij: -

u nu vertellen wat het verlengingstarief is; de renteontwikkelingen op de voet volgen; alle alternatieven voor u op een rijtje zetten; bij een rentestijging direct actie ondernemen; controleren of uw hypotheek nog bij u past; u exact voorrekenen wat u gaat betalen; geen onnodige kosten in rekening brengen.

Stadhouders Financiële Planning, helder en oprecht.

Financieel advies nieuwe stijl Abdis van Thornstraat 37 4901 ZA Oosterhout

Telefoon: 0162 - 465674 E-mail: info@stadhoudersfp.nl


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 34

Dongense Darts Competitie Vrijdag de 13-e stond er weer een competitie ronde op het programma. De 6-e ronde alweer van de Zomer Competitie Darts in Dongen. TROTS ging er weer vol voor in de Tweede Divisie. Tegen Mooi(e) laatste zou het toch zeker wel lukken om een wedstrijd in winst om te zetten. Maar het was toch Mooi(e) laatste dat met de winst ging sleeën. 9-4 de winst met een 104 uitworp voor Marc Quirijnen. HBHB speelde tegen de koploper Het Karrewiel 13. Het bleef spannend tot het eind en de 1001 teamronde moest de beslissing brengen. HBHB pakte die en dus de wedstrijd met 7-6. Roy Roomer van HBHB scoorde een 180. Pijlloos tegen Het Vaartje ging ook gelijk op. Maar Het Vaartje maakte het verschil in de koppels tac/tic en pakte de partij met 8-5. Voor Pijlloos gooide Armand Hermans 111 uit en Robert van Dieren had een checkout van 107. Ja de 180 teller is van de nul af en staat nu op 1. Het Karrewiel 13 zag de voorsprong wat kleiner worden, maar staan nog eerste. Het Vaartje staat 2-e en HBHB derde.

den Boer met 8-5 gewonnen. Maar het is niet 4P dat de kop overneemt. Het zijn weer De Tobbers. Thuis tegen Game on werd er toch wel ruim gewonnen. 10-3 de uitslag met een 180 score voor Antoine Zanoni van De Tobbers. De 180 teller is redelijk opgelopen tot een totaal van 11. De Tobbers aan de leiding voor 4P en Gijle Peile bezet nu de derde plaats.

En het is weer wisseling van de wacht in de Eerste Divisie. Iedere week een andere koploper. Gijle Peile stond bovenaan en won ook gewoon de partij. Tegen Op Dreef 2 werden wel gelijk 3 singles ingeleverd, maar uiteindelijk was er een 7-6 winst voor Gijle Peile. Voor Op Dreef gooide Michel van Dongen een 180 score en had Dennis Hendrickx een 117 uitworp. Cees van Gils van Gijle Peile noteerde ook eenmaal 180. 4P heeft ook al aan de kop gestaan en ook hun pakte een winst. Tegen Het Karrewiel 2 werd er oa door 2x 180 voor Michael

In de Ere Divisie heeft LINO zich herstelt van de verliespartij van vorige week. Tegen Summerfusion werd het 9-4 met een 180 score voor Bas van de Borst en ook een 180 score voor Sandra van Halderen. Dartons 69 tegen New Bundy’s ging lang gelijk op. In de koppels tac/tic kon Dartons 69 doordrukken en pakte de winst met 8-5.Vincent Langeveld van New Bundy’s gooide 110 uit. Triple Trouble ontving Op Dreef 1. En de ene week is de andere niet! Triple Trouble speelde een stuk minder dan vorige week en dan kun je een verlies verwachten tegen Op Dreef. 8-5 voor Op Dreef met een 180 score voor Martin Evertse en ook een 110 checkout. Antos Jankowski van Triple Trouble noteerde ook 1 maal 180. LINO blijft aan kop, gevolgd door Op Dreef 1 en Dartons 69. De 180 teller is verder gestegen tot een totaal van 32.

handbal

Schaakcompetitie DSC

H.V. Dongen

Vrijdagavond 13 april is ronde 20 gespeeld van de interne competitie van de Dongense Schaakclub.

Veldcompetitie zondag 15 april HES : Avanti 1-Dongen 1 24-36 HES : Dongen 1-Heerle 1 30-24 HES : Utd Breda 2-Dongen 2 20-33 DAS : Dongen 1- Groene ster 1 42-17 DAS : Dongen 1-Utd Breda 1 27-13 DAS : WhDemons 1-Dongen 2 14-29 DAS : RHV 2-Dongen 2 12-19 DAS :Dongen 3-Mixed-Up 1 23-5 Daj : Dongen A2- Tachos A1 23-24 Haj : Dongen A1-Heerle A1 32-25 Dbj : Dongen B3-MixedUp B1 17-14 Dbj :Dongen B2-Utd Breda B115-30 Dbj :Dongen B1-RHV B1 28-5 Hbj : Dongen B1-Artemis B1 26-32 Dcj : Dongen C2-Utd Breda C1 5-15 Komende week zijn er geen wedstrijden gepland. P.V. Dongen

Ruime zege A. Biemans Afgelopen zaterdag moesten de duiven van de dongense postduivenliefhebbers hun terugreis beginnen vanuit het Belgische Pommereoeul. Een afstand van 156 kilometer. Ook nu weer hadden de duiven af te rekenen met koud weer en een noorden wind. Ze hebben blijkbaar van de vorige weken geleerd, want het concours was binnen tien minuten afgelopen. Het was een duif van A. Biemans die met ruime voorsprong als eerste aantikte en zo het geweld van de Combinatie van Diest, die vorige week nog de overwinning voor zich op eisten, voorbleef. De combinatie van Diest namen de plaatsen twee tot en met vijf in beslag. Komende zaterdag gaan de duiven voor het eerst Frankrijk in. St. Quentin is dan de losplaats. De uitslag Pommeroeul: eerste prijs om 14.50 uur; de laatste prijs om 14.59 ur. 1-8-22 A. Biemans; 2-3-4-5 Comb.v. Diest; 6-8-10-16-24 Comb. Maas; 7-20 W. Ketelaars; 9-11-23-25 P. de Graauw; 12-17 A. Voermans; 13 Comb.v.d. Zanden; 14-21 E.v.d. Zanden; 15-19 A. Kools.

Maarten v. d. Burght en Mark Maas wonnen hun partij en blijven bovenaan staan. Igor Heinen versloeg in een lange partij Dick Carol en staat nu derde. Jan Haast en Peter Stokkermans wonnen ook en stegen naar plaats 9 en 10. De uitslagen van ronde 20: D.Carol - I.Heinen 0-1 M.Roeloffzen - M.vd Burght 0-1 P.Stokkermans - J.Ramstijn 1-0 A.Blijlevens - A.Swinkels ½-½ F.vd Burght - S.vd Brand ½-½ J.Haast - P.van Ruth 1-0 P.Smulders - H.van Dongen 1-0 A.den Boer - E.Jongenelen 1-0 T.Schroevers - I.de Ligt 1-0 C.Verledens - M.Maas 0-1 P.Vesters - L.Boer 0-1 De kop van de ranglijst: 1 M.vd Burght 2 M.Maas 3 I.Heinen 4 D.Carol 5 R.Haast

656,33 593,67 476,00 456,00 410,00

Bridge82

Competitie 2011-2012 6e deelcompetitie - 3e zitting Dinsdag 10 April - 2012 Groep A % 1. W. Gresnigt & M. Partouns 63,69 2. F. v.Heteren & J. Vermeulen 56,25 3. L. Boon & M. Suijkerbuijk 55,65 Groep B 1. B. Sprujit & B. Spruijt 63,57 2. F. Dresen & F. Buitelaar 58,33 3. A.Bouwmeester& H.Soffers 58,21 Groep C 1. C.in‘t Groen& T. in ‘t Groen 63,57 2. C. Sibering & R. van Ingen 58,33 3. C. v/d Burg & A. van Tuijn 58,21 Competitie 2011-2012 6e deelcompetitie - 5e zitting Donderdag 12 April 2012 Groep A

Halve Bridgemarathon in De Cammeleur Woensdag 11 april werd in De Cammeleur voor de 22e keer de halve bridgemarathon gespeeld. Deelname was zoals gewoonlijk weer goed. Inschrijving was mogelijk in de klasse 1 Groep A, klasse 2 Groep B, in klasse 3 de groepen C en D. Om 9.30 uur werd er een aanvang gemaakt met de eerste zitting van 24 spellen. Na de lunh was er een herindeling en een tweede zitting van 24 spellen. Om ongeveer 16.30 uur de uitslag en de prijsuitreiking, waarna iedereen tevreden huiswaarts keerde met de woorden bedankt voor de gezellige dag en graag weer een uitnodiging voor het volgend jaar. Uitslag Groep A 1. L en H, v. Halder Hapert 60,07 2. W.vdKraan-T.Kivit Z’bommel 57,29 3. J.v. Bekhoven-G.Vermeulen 56,25 Groep B 1. J.v.Leijsen-JPijnenburg 54,34 2. R.de Jong- D. Vos Tilburg 54,17 3. CvdDries-L.Vorstenbosch 53,82 Groep C 1. C.Laurijsen-W.Rovers Ulicoten 60,03 2. N.Smans-J.v.Alohen 57,60 3. A.v.Bavel-T.Verhoeven O´hout 56,39 Groep D 1. M.v.Kaam-J.Laurijsen 57,92 2. J.v.Beek-R.vd Broek DrimmelenW´wijk 54,29 3.H.Bruijninckx-M.SnackeyO´hout 54,08

Uitslag wedstrijd nr. 14 (13 april) Groep A 1. mw. Kenter-hr. Horsten 64,29 2. dms. v.d.Bosch-Gommers 61,90 3. mw.v.Leijsen-hr. Hultermans 59,82 4. mw. Blijlevens-hr. Braak 56,55 5. dms.v.Boxel-v.d.Broek 52,68 Groep B 1. echtp. v.d.Corput 59,23 2. dms. Loonen-Pijnenburg 59,14 3. mw.v.’t Westeinde-hr.Flipsen 58,24 4. mw. Aarts-hr.v.Heijst 57,76 5. dms.v.Rijen-Velge 53,96

Uitslagen wintercompetitie 11-12 6e ronde -2e zitting (10 april 2012) Groep A 1. mw. Kenter-hr. Horsten 59,02 2. mw. de Wit-hr. in ‘t Groen 57,71

Maandagmiddagbridge in De Cammeleur

6e ronde -1e zitting (12 april 2012) Groep A 1. mw.Hooijmaijers-hr. Horsten 60,71 2. mw. Kolen-hr. Kouwelaar 58,93 3. mw.v.d.Biggelaar-hr. Jaspers 58,63 Groep B 1. mw. Oomens-hr. H.Oomens 63,10 2. mw. Smans-hr. in ‘t Groen 59,52 3. dms. Loonen-Smans 59,23 Groep C 1. dms. v.Riel-Rombouts 63,99 2. mw. v.Reijen-hr. den Reijer 61,61 3. mw. v.Rijen-hr. v.Roode 59,64

59,58 59,58 54,58 64,86 64,17 54,01

EN WIN EEN HE OVER ERLIJKE TAART

3. J.Koenen & B. Sneeuw 55,28 Groep B 1. N. Butter & J. Butter 64,02 2. M.Reinalda & R. Ostendorf 58,51 3. J.Vroomen & P. Riemens 57,20 Groep C 1. C. v. Alphen & C.v/d Avoird 64,93 2. F. Maas & J. Megens 58,68 3. L. Boon & E. v Puijenbroek 55,73

Bridgeclub Dongen

66,15 55,21 53,13

PRIJSPUZZEL

1.MSuijkerbuijk&A.Hoogesteger 64,17 2. J.v. Bekhoven & G. Vermeulen 55,97

Bridge voor ouderen

Groep A 1. mw. de Jong-hr Braak 2. echtp. Baijens 3. mw.Koolen-hr Kouwelaar Groep B 1. mw Leemans-hr Soffers echtp. Hultermans 3. ds van Kaam-Laurijssen Groep C 1. ds. van Leijsen-v. Beek 2. ds. Wijnings-Hendriks 3. mw Brouwers-hr de Jong

DOE MEE MET DE WEKELIJKSE

3. mw.Vermeulen-hr.v.Wanrooij 55,97

Groep B 1. dms. Bekers-v.Beek 65,17 2. dms. v.Herp-Claassen 56,35 3. mw. Trommelen-hr. Richards 56,01 Groep C 1. ds. in ’t Groen-Timmermans 62,74 2. dms. v.Beek-v.Leijsen 56,15 3. dms. Leijten-Loonen 55,80

HORIZONTAAL: 1 platvis; 6 soort eend; 12 koord; 14 roofdier; 16 voegwoord; 18 graad; 19 ieder; 21 titel; 22 voorzetsel; 23 koor; 24 voelspriet; 27 plaaggeest; 28 selenium; 29 gezellig; 30 plaats; 32 karaat; 33 tegenover; 35 rivier in Rusland; 37 dichtsoort; 40 sneeuwschoen; 42 cirkel; 44 ondernemingsraad; 45 persbureau; 46 ik; 47 vogelproduct; 48 duidelijk; 50 houding; 52 rivier in België; 55 natrium; 58 militair; 59 dierengeluid; 61 sociëteit; 64 azijn; 66 paardenkracht; 67 berg; 68 snoeien; 70 vogel; 71 waterstand; 72 vervoersmaatschappij; 73 gebak; 74 en dergelijke; 76 zangnoot; 77 flinkheid; 79 gebogen; 81 hulpwerkwoord; 82 éénmaster. VERTICAAL: 2 legerafdeling; 3 kraakbeenvis; 4 sneeuwstorm in Rusland; 5 onder wie; 7 megabyte; 8 alleman; 9 voordat; 10 nummer; 11 voorste; 13 Spaanse uitroep; 15 hoofdtelwoord; 17 ontkenning; 19 kunstwerk; 20 medisch specialisme; 22 twijg; 25 niets; 26 gevangenis; 29 vrouwelijk dier; 31 droog; 33 dictator; 34 eerstkomend; 36 eerste melk; 38 kluit; 39 wagen; 40 plaats in België; 41 Europeaan; 42 halsboord; 43 muurholte; 48 herrie; 49 lokspijs; 51 dierengeluid; 53 ieder; 54 wederkerig vnw.; 56 hemellichaam; 57 lofdicht; 60 ivoor; 62 armholte; 63 bedremmeld; 64 Veluws dorp; 65 willoos; 66 schil; 69 medicijn; 72 duin; 75 pluk; 77 Griekse letter; 78 lidwoord; 79 uitgeteld; 80 arrestatiegroep.

Oplossing vorige Prijspuzzel:

SNEEUWLAWINES Winnaar: A. Onnes, Kersengaarde 20

HORIZONTAAL: 1 mus; 3 bloesem; 8 Lek; 11 ar; 12 no.; 13 lis; 14 in; 16 p.a.; 17 sneeuw; 20 knekel; 22 gewas; 24 rijden; 25 Ai; 27 tele; 28 eker; 29 do; 30 aks; 32 rendier; 33 wee; 34 na; 36 NT; 37 sr.; 38 hé; 39 welp; 40 ing.; 41 teek; 43 ET; 44 dm; 45 el; 47 Kr; 49 wok; 51 goedzak; 53 tra; 55 af; 56 boon; 57 erna; 59 ijl; 60 soort; 61 Liede; 63 tonkin; 66 evenzo; 68 e.d.; 70 rak; 72 em.; 73 e.o.; 74 lef; 75 normaal; 76 Est.

VERTICAAL: 1 massaal; 2 urn; 3 bouwer; 4 O.L.; 5 eik; 6 ss; 7 minder; 9 Epe; 10 kalkoen; 12 neet; 15 neer; 18 eg; 19 walen; 20 kijker; 21 kn; 23 sentiment; 24 reisgezel; 26 ik; 29 de; 31 Sneek; 33 Weert; 35 alt; 38 hek; 42 kwartel; 44 Doorn; 46 larie; 48 malloot; 50 of; 51 gooien; 52 knevel; 54 rij; 56 boks; 58 adem; 60 Sn; 62 en; 64 ode; 65 dam; 67 zes; 70 r.r.; 71 ka.

Lever uw oplossing voor maandag 08.30 uur in bij de redactie: Hoge Ham 80-82 Op de envelop vermelden: Oplossing puzzel of mail naar dongen@emdejong.nl ovv : oplossing puzzel Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend. De tegoedbon voor de taart kan daarna worden afgehaald bij de redactie.


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

PAGINA 35

Specialist in Mamma-Prothesen

Alles voor in huis

proef

bij De Statie Wonen in Waspik

• Vrijdag OPEN • Ook bezoek aan huis „ leveren en plaatsen van glas van verf af-magazijn Ordernummer HAH 16322„„ verkoop • Contract glas-in-lood (nieuw-restauratie) „ zandstralen zorgverzekering 16 april 2012 Datum „ „

keukenwanden hardglas

Bel voor een afspraak: Mama Care adviseuse:

Torenstraat 38 5104 GG Dongen T: 0162-317171 M: 06-11022444 info@jacobsglasenverf.nl

Alle soorten vloeren Alle vloeren vakkundig gelegd

Dorothé Grootswagers

Geef uw zoekertje online op via: www.uitgeverijemdejong.nl

Ans Blom-Ploegmakers

Cocktails, Speciaal bieren, Feestje, Vergadering

Tel. 0416-272054 Peperstraat 7a • 5171 EC Kaatsheuvel

showroom

T 088 118 9000 E krant@huisaanhuis.nu www.huisaanhuis.nu

www.jacobsglasenverf.nl

Tel. 0416-337919

1.500 m2

• Laminaat • Tapijt

• PVC vloeren • Vinyl geluiddempend

Raamdecoratie op maat • Overgordijnen • Vouwgordijnen • Duo rolgordijnen

• Jaloeziën • Inbetween • Duettes

Stationslaan 2, Waspik Telefoon 0416 311 229 www.destatiewonen.nl

PC problemen? Uw probleem is mijn hobby, zowel hardware als software matig. Ook s‘avonds en in het weekend ! Bel Oranjeplein 44 5104 hj Dongen 0162-312303 0651929070

Bamboe- hotstone en Ontspannings massages. Bel voor een afspraak: 06 - 20 27 68 74 ook eventueel aan huis www.massagedongen.nl

HERBALIFE: Slank en fit de zomer in! Afslanken, energie en gezond ontbijt. Incl. begeleiding. Bel Maja Seelen: 0161226499 / www.fit4ever.nu

Op veel producte

VOLOP VOORJAARSVOORDEEL

extra ho n ge kortinge n!

VAN 399.-

299.-

MEENEEMPR IJS PANASONIC 81 cm Full HD LCD-TV TXL32C4. • IPS Alpha LCD-panel • 2x HDMI • Geschikt voor Digitenne, Ziggo en UPC

VAN 79.-

49.PHILIPS Senseo

HD7810/60. • In minder dan één minuut 2 heerlijke kopjes Senseo koffie • Uitneembaar waterreservoir

Uw Expert bij u in de buurt? www.expert.nl/winkels Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 21 april 2012.

HAH-adv. - 264x292mm h - Full Colour - week 16

. 7 39 NU

ASUS 15,6” laptop

K53USX194V. • AMD E450 processor • 4 GB geheugen • 500 GB harde schijf


WEEKBLAD VOOR DONGEN - DONDERDAG 19 APRIL 2012

te koop

dongen - Gaarde 32

Rustig gelegen ruime tussenwoning met carport, berging en geheel bestrate achtertuin. • Opp. 129 m², inhoud ca. 330 m³. • Tuingerichte woonkamer met grote schuifpui. • Open keuken waarin inbouwkeuken met div. app. • Aantal slaapkamers: 3 • Badkamer met een ligbad, toilet en wastafel. • Via vaste trap bereikbare zolderverdieping. • De woning is geheel v.v. kunststof kozijnen met dubbel glas.

ijs scherpe pr

Vraagprijs: e 169.000,-- k.k.

PAGINA 36

dongen - Bergmolenstr. 13

te koop

te koop

dongen - Geer 96

Op een zeer rustige locatie in het centrum van Dongen gelegen hoekwoning met berging en een veel privacy biedende achtertuin. • Opp. 187 m²; inhoud ca. 350 m³. • Royale tuingerichte woonkamer v.v. tegelvloer met vloerverwarming. • Open keuken waarin moderne inbouwkeuken met div. app. • Aantal slaapkamers: 3. • Lichte badkamer. • Vanaf de overloop bereikbare inloopkast/berging en aparte c.v.-ruimte.

In het centrum gelegen ruime vrijstaande woning met garage en zonnig gelegen achtertuin met veranda. • Opp. 267 m²; inhoud ca. 365 m³. • Sfeervolle L-vormige woonkamer met gezellige open haard. • Open keuken waarin hoekinbouwkeuken met div. app. • Aantal slaapkamers: 2; voorheen 3 (eenvoudig terug te brengen). • Volwaardige 2e verdieping waarop zolderkamer met meerdere dakramen, 2e badkamer en wasruimte.

Vraagprijs: e 219.000,-- k.k.

Vraagprijs: e 299.000,-- k.k.

te koop

‘s Gravenmoer - Vaartweg 84

Op één van de mooiste locaties van ’s Gravenmoer, aan “’t Vaartje” gelegen vrijstaande woning met aangebouwde grote berging en fraaie tuin rondom. • Opp. 910 m²; inhoud ca. 545 m³. • Lichte doorzon woonkamer met parketvloer en prachtig uitzicht. • Grote dichte woon-/eetkeuken waarin inbouwkeuken met div. app. • 4 grote slaapkamers en een lichte badkamer. • Via vaste trap bereikbare voorzolder en 5e slaapkamer met dakkapel.

Vraagprijs: e 449.000,-- k.k.

De kopers van deze woningen profiteren van lage overdrachtsbelasting! Volgt u ook? GROEN GEEL MAAKT HET VERSCHIL

Verkocht

Verkocht

Verkocht

Verkocht

OOK VOOR TAXATIES Dongen, Dr. W. Dreeslaan 52

Dongen, Duikerstraat 12

Dongen, Beethovenstraat 21

Dongen, Kruisherenstraat 11

Mede door onze succesvolle Huizen Kijkdag zijn deze verkooptransacties gerealiseerd! Verkocht

Dongen, Simon Vestdijkstraat 23

Verkocht

Verkocht

Dongen, St. Josephstraat 113

’s Gravenmoer, Waspikse Weg 4

Verkocht onder voorbehoud

Dongen, Dintelstraat 15

Verkocht onder voorbehoud

Dongen, Wilhelminastraat 38

Garantiemakelaars, een hele zorG minder.

Verkocht onder voorbehoud

’s Gravenmoer, Hoofdstraat 19

Kanters Garantiemakelaars, Monseigneur Poelsstraat 9, 5103 BD Dongen Telefoon: (0162) 31 55 51 Fax: (0162) 31 55 99 E-mail: info@kanters.net Internet: www.kantersmakelaardij.nl

Weekblad voor Dongen 19-04-2012  
Weekblad voor Dongen 19-04-2012  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Dongen, s Gravenmoer, Dongenvaart en Klein Dongen