Page 1

AFSCHEID PASTORAAL WERKER THEO SCHEPENS

JUBILEUMJAAR SPRANG 700 FEESTELIJK AFGESLOTEN

SINTERKLAAS EN PIETENFEEST

gemeente Nieuws

Pagina

Pagina

Pagina

Het gemeentenieuws van de Gemeente Loon op Zand vindt u op pagina 6-7 van deze krant.

3

9

15

De Duinkoerier Weekblad

Zesde Loonse Kerstklokkenloop belooft weer geweldig te worden Zondag 15 december wordt in Loon op Zand voor de zesde keer de Loonse Kerstklokkenloop gehouden. Het tweejaarlijkse evenement belooft dit jaar bijzonder te worden nu het Kasteel een prominente plaats op de route krijgt.

Grote drukte bij de vorige editie van de Loonse Kerstklokkenloop. Door Jack IJpelaar Met klokkengelui en het afsteken van vuurwerk zal zondag 15 december om 18.00 uur de zesde Loonse Kerstklokkenloop van start gaan. Er is geen beginpunt op de route. Er kan op elk gewenst punt op de route van start worden gegaan wat vooral van belang is voor de spreiding van de bezoekers over het traject.

KASTEEL NADRUKKELIJK BETROKKEN “We hebben dit jaar zoveel in de

Kerstklokkenloop gestopt dat het voor iedereen prikkelend moet zijn om te komen.” Aan het woord is Fred van de Velden. Hij geeft uitleg over de route van de Kerstklokkenloop 2013. “Voor het eerst zal het Kasteel er nadrukkelijk bij worden betrokken. Dat is mogelijk nu het toegankelijker is geworden na de overdracht aan de stichting,” zegt Fred. Natuurlijk was de Kasteelweide al een mooie locatie maar met het Kasteel erbij en het gerenoveerde Castelanie wordt het een prachtig plaatje op de route.

EXTRA CACHET

Leerzaam en leuk. Dat moeten de 23 kleutertjes hebben gedacht toen zij vorige week donderdag de praktijk van Cosmident in Kaatsheuvel verlieten. In het kader van 'Hou je mond gezond' stelde de tandartsenpraktijk in wijkpunt Pannenhoef diverse behandelruimtes beschikbaar voor een grondige inspectie. De leerlingen van OBS Den Bussel waren nieuwsgierig naar het maken van (tand)foto's, het checken van gaatjes en het toegediend krijgen van bitjes.

LAAGJE SNEEUW VOOR SFEER De organisatie van de Kerstklokkenloop heeft ervoor gezorgd dat alle ingrediënten voor een geweldig mooi evenement aanwezig zijn en hoopt op maximale belangstelling van de bezoekers. Want natuurlijk zijn de deelnemers, de vrijwilligers en de locaties belangrijk maar evenzo belangrijk zijn de bezoekers die met een lang lint van lopers zelf al een attractie op zich vormen en een belangrijk onderdeel zijn van de Kerstklokkenloop. Ook de bijdrage van de sponsors die, ondanks de crisis, de Kerstklokkenloop weer steunen mag niet onvermeld blijven. En als de weersvooruitzichten niet bedriegen is de mogelijkheid groot dat een laagje sneeuw het sfeerplaatje compleet zal maken.

MEER DEELNEMERS

Op 'schoolreisje' naar de tandarts Doel van het project is om jonge kinderen bewust te maken van het belang van een goede mondhygiëne. De kleuters van Den Bussel zijn de eersten in Kaatsheuvel die kennis hebben gemaakt met de werkzaamheden van de tandarts. Volgens praktijkmanager Esther Vijgen neemt deze ontmoeting een drempel weg bij kinderen, die doorgaans met frisse tegenzin naar de tandarts gaan, als de halfjaarlijkse controle op de planning staat. De aanwezige assistentes namen de kinderen op sleeptouw. Ze mochten in de stoel zitten en met een spiegeltje in elkaars mond kijken. En dat allemaal onder schone omstandigheden: iedereen droeg een mondkapje. Na het 'kijkje in de keuken' kreeg iedere kleuter een officieel poetsdiploma en een gesponsorde tas cadeau, met daarin onder andere pasta, een borstel en een appel. Want wie verstandig snoept... 'Hou je mond gezond' krijgt de komende tijd waarschijnlijk meer bekendheid: de meeste scholen uit omgeving Kaatsheuvel hebben zich inmiddels gemeld. Ze hebben immers alles over voor een gezond stuk gebit. Tip van de dag: gebruik een zachte tandenborstel, want bij gebruik van een harde borstel beschadig je sneller je tandvlees. Het project is een initiatief van het Ivoren Kruis. ML Kleuters die stonden te trappelen om in de stoel plaats te nemen bij de tandarts. Uniek!

Geopend op vrijdag 10.00-17.00 uur en zaterdag 10.00-16.00 uur

ken dat we die tegen kostprijs krijgen,” aldus Fred.

Die route zal evenals 2 jaar geleden de kerk als centraal punt hebben en evenals vorige keer zal ook nu de Molenwijk niet worden aangedaan. De oorzaak is gelegen in het feit dat er na het afhaken van Residentie Molenwijck en basisschool De Blokkendoos, geen binnenlocaties meer zijn in de Molenwijk. Zij konden de grote stroom bezoekers niet verwerken en daardoor de veiligheid niet garanderen. Maar met het Kasteel erbij krijgt het evenement natuurlijk extra cachet. De bezoekers mogen gebruik maken van het hele gebied dat voorheen taboe was. In het kasteel zal een studentengroep van het ROC uit Tilburg een optreden met een theatrale invulling verzorgen. Deze groep was erg enthousiast over de locatie.

Op de Kasteelweide en bij zorgcentrum de Venloene zal een permanente vuurshow gegeven worden. Deze vuurshow was eerder te zien bij de opening van de Floriade in Venlo. Verder zullen er op de gehele route zangkoren staan. “De zangkoren vormen de basis van de Loonse Kerstklokkenloop,” zegt Fred hierover. “Het is bij de organisatie het vertrekpunt, en daar bouwen we het hele evenement omheen.” The Rainbow Gospelsingers, die 2 jaar geleden grote indruk maakten met hun optreden in de kerk, zullen ook dit jaar weer

Voor al uw ‘op maat’ gemaakte zitmeubelen Schotsestraat 6a, Kaatsheuvel

VOOR DE GOEDE ORDE present zijn. Met meer deelnemers als bij de vorige Kerstklokkenloop belooft het een overvolle route te worden, want hij is met zo'n 2500 meter niet langer dan de vorige editie. Naast de traditionele deelnemers als de levende beelden, het Carillon, de herder met de schaapskudde, de drie koningen met kamelen, de ganzenfanfare en Maria en Josef met de ezel, zijn er ook veel nieuwe attracties.

GOED DOEL Dit jaar zal er voor het eerst ook een goed doel aan de Kerstklokkenloop verbonden worden. Er is voor de Voedselbank gekozen. Alle kinderen van de basisscholen krijgen na Sinterklaas van de Rabobank een spaarvarken waar zij tot de Kerstklokkenloop in kunnen sparen. “Zij gaan er dus niet mee langs de deur, maar sparen er zelf in,” benadrukt Fred. Op 12 december wordt in de Wetering een theatervoorstelling gegeven door Peter van Lith voor alle kinderen, waarin de relatie tussen de Loonse bevolking en de Voedselbank wordt uitgelegd. Tijdens de Kerstklokkenloop zullen in een heel groot spaarvarken de spaarvarkens van de kinderen geleegd worden en worden de bezoekers opgeroepen om invulling te geven aan de Kerstgedachte en een donatie in het spaarvarken te doen. Hiervan worden door de organisatie middelen gekocht die op 19 december aan de Voedselbank zullen worden aangeboden. “Met degene waarvan wij die middelen kopen hebben we afgespro-

Voor de goede orde wil de organisatie er met klem op wijzen dat het verboden is om tijdens de Kerstklokkenloop op de route zaken te koop aan te bieden of reclamemiddelen te verspreiden. Alles wat men op de route wil ondernemen is alleen mogelijk met toestemming van de organisatie. Zo zal er bij Prisma glühwein geschonken worden en doet dat de organisatie zelf ook. Traditiegetrouw biedt het Gilde wat aan en verder zijn er bij de horeca-ondernemers natuurlijk van allerlei spijzen en dranken te krijgen.

Administratiekantoor voor Midden- en kleinbedrijf ZZP’er

Administraties FIDO administraties vof Kaatsheuvel Frenk Oosterwaal 06-10976657 Menno Oosterwaal 06-51465485 info@fido-administraties.nl

betrouwbaar * persoonlijk * betrokken

6e Jaargang - Week 49 Woensdag 4 december 2013

aantrekkelijk prijsniveau - ook ‘s avonds bereikbaar

Brillen Brillen Brillen Lenzen Lenzen Lenzen Oogzorg Oogzorg Oogzorg Ooglaseren Ooglaseren Ooglaseren Hoofdstraat 87a 5171 DK Kaatsheuvel Hoofdstraat Hoofdstraat 87a 87a Tel.: DK 0416 - 272360 5171 5171 DKKaatsheuvel Kaatsheuvel www.mustersoogzorg.nl Tel.: Tel.: 0416 0416 - 272360 - 272360

www.mustersoogzorg.nl www.mustersoogzorg.nl

OPROEP AAN BEWONERS De organisatie doet een oproep aan de bewoners van de Van Rijckevorselstraat, Doelen, Tuinstraat, Looiershof, Oranjeplein, Kasteellaan, Kerkstraat en plan Castelanie, waarlangs de route loopt, om de straat met kerstversiering en verlichting in de juiste sfeer te brengen. De Kerstklokkenloop 2013 zal om 21.00 uur worden afgesloten met sfeervolle samenzang in de kerk. Voordat men zich in de kerk begeeft kan er eerst nog een wens in de wensboom gehangen worden die op het kerkplein staat.

De voorDeligste in kaatsheuvel!!! 0416 281421 of 06-55576958 www.interieurman.nl Zie advertentie elders in deze krant

INFORMATIE In de volgende Duinkoerier zal een lijst met deelnemers en een plattegrond van de route van de Kerstklokkenloop worden opgenomen. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website www.loonsekerstklokkenloop.nl of op facebook: www.facebook. com/LoonseKerstklokkenloop. Poolsestraat 15 - Kaatsheuvel Tel. 0416-532614 Zie onze advertentie elders in deze krant.

Zingende engeltjes in de Kerstklokkenloop van 2011. (archief)


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 2

Geldig t/m Dv. zaterdag 7 december 2013.

PLUS Partytafelen

4GRATIS +2

Alle varianten, combineren mogelijk, keuze uit meer dan 25 verschillende soorten Voor 4+2 gratis geldt: U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs.

6.92

4 VOOR

5.

Coca-Cola

vrijdag

zaterdag

december

december

3.99

KIST 5 KILO 6.99

4.

99

1.

99

PLUS Feeststol met amandelspijs Doos 750 gram

Grande Sélection Cotes du Rhone 2 flessen a 75CL a € 5.99

2500 GRAM

Koffiepads Alle zakken a36 stuks

™5 .99

Hertog Jan Pils Krat 24 fles à 30 cl max. 5 krat p.klant

3.49

LIMBURGSE! RASTER- of KRUIMELVLAAI Per stuk

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeld, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. kijk voor overige voorwaarden op www.plus.nl/nergensgoedkoper.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

per krat

™13.59

2 VOOR!

9.99

maandag 9 december varkensschnitzels .................. 100 gr

1.15

dinsdag 10 december gepaneerde kipschnitzels ........ 100 gr

0.91

woensdag 11 december gehaktdag speklappen met zwoerd .......... 100 gr

0.57

Wij zijn op zoek naar een

NETTE WINKELSLAGER m/v Onze kerst bestellijsten liggen voor u klaar in onze winkel.

...EEN UITDAGING

Stichting Wielewaal zoekt vrijwilligers om kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking een onvergetelijke vakantietijd te bezorgen. Maak jij het mogelijk?

™6 .40

3.99

Een tas vol lekkers

Vrijdag 6 en zaterdag 7 december Bij een besteding vanaf € 12.50 1 liter zelfgemaakte erwtensoep gratis

™2 .19

1.29

GRATIS

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS- Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

Marktstraat 58 Kaatsheuvel Telefoon: 0416-279758

VAKANTIE IS WIELEWAAL

VASTKOKENDE AARDAPPELEN Zak 2,5 KG

1+1

™1 .83

1.39

HELE VLAAI

Let op autos tekoop gevraagd 150 tot 10000 euro voor u loop sloop en schade autos.tevens alle merken auto onderdelen te koop aangeboden tegen zeer lage prijzen.autodemontage k.prescher.ook savonds te bereiken. tel0765418353.

1 2 6 7

Kist 5 kilo

Vers van ‘t mes! Elzasser Cervelaat of Bacon

VAKANTIE IS...

ALLEEN OP:

PLUS Handperssinaasappelen

100 GRAM

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

GRATIS ADVERTENTIE

Alle flessen à 1,5 liter, combineren mogelijk, 4 flessen

59

AL GERUIME TIJD LICHAMELIJKE KLACHTEN? BV PSORIASIS, ECZEEM, ACNE, JICHT, INFECTIES, PIJNLIJKE SPIEREN ENZ, WIJ HELPEN U GRAAG, VOOR MEER INFORMATIE KUNT U VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN, TEL: 06-53228986

www.wielewaal.nl/ vrijwilligers

PLUS Van Tilborgh - Sprang Capelle Raadhuisplein 31, T: 0416 27 43 34

Maandag t/m vrijdag 3-gangen menu e20,50 Kerstavond, 1ste en 2de Kerstdag geopend à la carte, Kerstmenu mogelijk! T. 0416-272033 - Gasthuisstraat 53 - Kaatsheuvel www.mykonoskaatsheuvel.nl

maandag - donderdag 08.00 - 20.00 uur, vrijdag 08.00 - 21.00 uur, zaterdag 08.00 - 17.00 uur voor slechts

Alles samen

pub018OWGOOqvGbo0xV_hr.indd 1

12/2/13 6:26:23 PM

Onze feestaanbiedingen Braadlappen 4 voor

Blinde en/ of Spaanse vinken

Koninklijke

Rookworst speciaal

Boterhamworst

Boerenmetworst

100 gram

100 gram

100 gram

Drukkerij Em. de Jong Visweg 8 Postbus 8 www.emdejong.nl

4 voor

5.50 4.59 1.25 0.79 1.09

Aanbiedingen geldig van maandag 9 december t/m zaterdag 14 december 2013

Slagerij Cees Timmers Heistraat 5, Sprang Capelle, Tel.: 0416 - 279206

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, gevestigd in Baarle-Nassau, is een moderne grafische onderneming met als hoofdactiviteit het in grote oplagen vervaardigen van o.a. reclamedrukwerk en huis-aan-huis bladen.

Aandacht voor lekker!

Hiervoor heeft het bedrijf de beschikking over 8 rotatiepersen,

Alles voor in huis bij De Statie Wonen in Waspik

6 vellenpersen en 3

1.500 m2 showroom

digitale drukpersen. Door toepassing van hoogwaardige technologie in opmaak en productie heeft het bedrijf een sterke en solide positie weten op te

5111 H J Baarle-Nassau 5110 AA Baarle-Nassau drukkerij@emdejong.nl

088-6655555 Fax 013-5079100 014 - 690324

Voor de afdeling P&O, die naast de werkzaamheden voor het eigen bedrijf ook de P&O functie vervult voor een viertal nevenbedrijven (c.a. 850 medewerkers), zijn wij per direct op zoek naar een:

P&O adviseur

(m/v)

Het betreft een veelzijdige en zelfstandige P&O functie. U bent de spil in de P&O dienstverlening naar verschillende afdelingen waarvoor u werkzaam zult zijn. U vertaalt het P&O beleid naar de dagelijkse praktijk op een praktische en proactieve manier. De werkzaamheden zullen bestaan uit het: - Het ondersteunen en adviseren van leidinggevenden bij de uitvoering en toepassing van P&O-processen zoals werving & selectie, beoordeling, opleiding e.d; - Onderhouden van contacten die voortvloeien uit deze werkzaamheden, zowel met eigen medewerkers als extern; - Beheren van personeelsgegevens middels het Personeelsinformatiesysteem; - Zorgdragen voor periodieke rapportages ten behoeve van het management; - Alle voorkomende (administratieve) werkzaamheden binnen de afdeling Personeelszaken.

bouwen. De organisatie

De functie eisen zijn: - Afgeronde HBO opleiding richting Personeel & Arbeid en/of Juridisch; communicatielijnen zowel - Ervaring in een soortgelijke P&O functie bij voorkeur intern als extern. in een productiebedrijf; - Kennis van een salarisadministratie is een pré; - Een grote mate van zelfstandigheid, accuratesse en flexibiliteit; - Goede communicatieve vaardigheden; - Overtuigingskracht- en daadkracht gecombineerd met resultaatgerichtheid; Koninklijke Drukkerij - Geen negen tot vijf mentaliteit; - Minimaal 32 uur per week beschikbaarheid.

kenmerkt zich door korte

Alle soorten vloeren

Raamdecoratie op maat

Nieuwe collectie PVC Goodflooring

Novilon vinyl geluiddempend

Inbetweens perfect in de plooi

Overgordijnen perfect hangend

Geborsteld eiken laminaat breedplank nu v.a. € 18,95 m2

Tapijt Parade nu in de sale

Vitrage in vele dessins

Binnenzonwering nu

v.a. € 34,90 m2

v.a. € 17,25 m2 v.a.€ 23,75 m2

Stationslaan 2, Waspik Telefoon 0416 311 229 www.destatiewonen.nl

v.a. € 35,- p.m. v.a. € 23,- p.m.

v.a. € 27,50 p.m. gratis gemeten en geplaatst

Em. deIndien Jong bv u interesse heeft in bovenstaande vacature dan

ne Een moder n der eming grafische on traditie! met 'n rijke

kunt u binnen veertien dagen uw schriftelijke sollicitatie richten aan: Koninklijke Drukkerij Em. de Jong B.V. Postbus 8, 5111 AA Baarle-Nassau, t.a.v. mevr. M. Broeders of per e-mail: vacature@emdejong.nl


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 3

Afscheid pastoraal werker Theo Schepens

Parochianen nemen afscheid van Theo Schepens.

( Foto: HvdB )

Na de eucharistieviering, gehouden op zondag 1 december 11.00 uur in de St. Jan te Kaatsheuvel, werd afscheid genomen van pastoraal werker Theo Schepens. De eucharistieviering werd opgeluisterd met mooie zang uitgevoerd door gemengd koor St. Jan. Pastoor Luijckx sprak namens het parochiebestuur en namens de parochianen zijn dankwoord uit: “Jouw rol in het pastorale team, samen met pastor Groos, diaken John Dommeck, onze parochieassistente Annie van Kuijk en mijzelf, was bijzonder en verrijkend. Veel dank daarvoor.” Door Henny van den Broek Theo Schepens startte zijn werk als pastoraal werker in de H. Willibrord parochiegemeente Loon op Zand op 1 december 2008 en nam afscheid op 1 december 2013. Maandag 9 december bereikt Theo de 67-jarige leeftijd wat de directe aanleiding is van zijn afscheid. Wonend in BerkelEnschot met zijn vrouw Irene, genieten ze dagelijks van hun twee kinderen en twee kleinkinderen. Theo: “De kinderen wonen hemelsbreed gezien nog geen 150 meter bij ons vandaan. Dat be-

Colofon Weekblad

tekent dat er nogal eens een beroep op ons wordt gedaan, maar daar genieten we ontzettend van. Straks krijg ik nog meer tijd waardoor de vraag naar oppassen wel zal toenemen.” Dr. Theo Schepens studeerde Godsdienst en Sociologie en was van 1970 tot 2008 verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Gelijktijdig was hij vanaf 2000 tot 2008 pastoraal werker in 's Gravenmoer. Na acht en een half jaar een dubbele baan te hebben vervuld ging Theo in 2008 met prepensioen. Toch lag het pastoraal werk nog na aan zijn hart

De Duinkoerier

Weekblad de Duinkoerier verschijnt wekelijks op woensdag in Kaatsheuvel, Loon op Zand, De Moer en Sprang Capelle in oplage van 16.000 exemplaren. Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-507 5534 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl

Particuliere advertenties en zoekertjes: opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren.

Druk

en hij ging op 1 december 2008 als pastoraal werker in de parochie H. Willibrord aan het werk. In zijn portefeuille zaten Kerk en Samenleving. Zijn aanvullende taken waren de diaconie, ker-

kopbouw, publiciteit en Eerste Communie. Zijn aandacht ging dan onder meer uit naar ouderen en zieken, bedevaarten en verwelkoming nieuwe parochianen. “Ik neem met een dubbel gevoel afscheid. Ik heb altijd heel fijn samen mogen werken binnen het pastorale team, maar ook door de jaren heen een mooie band met de parochianen op mogen bouwen. Ja, je laat wel veel achter en ik zal het zeker missen. Ik wilde met mijn 65 jaar niet stoppen en kreeg van de bisschop toestemming twee jaar langer aan te blijven. De afgelopen jaren heeft de fusie van de drie parochies veel aandacht gevraagd. Nu, met mijn 67 jaar, is de tijd gekomen om afscheid te nemen.” Wie nu denkt dat Theo Schepens geheel vrij van werk is, heeft het mis. Nog steeds doceert Theo aan de studenten op de seminaries in Bovendonk, Den Bosch en in Kerkrade Godsdienst en Sociologie. Plannen om zijn vak volledig los te laten heeft Dr. Schepens nog niet. Dankwoord Pastoor Peter Luijckx: “Beste Theo, in aansluiting op de dankbrief van bisschop Mgr. Hurkmans wil ik namens het parochiebestuur en namens de parochianen jou bedanken, want dat past bij een

dag als deze. In de periode dat jij als pastoraal werker door aanstelling van onze bisschop ging werken in de parochie Kaatsheuvel heb jij veel activiteiten mogen ontplooien. Met voortvarendheid, geloof en kennis van zaken heb je in de loop der jaren veel taken op je genomen, ook tijdens het fusieproces. Velen zullen jouw communicatieve eigenschappen en vaardigheden herinneren m.b.t. de berichten in De Duinkoerier. Vaak blijkt ook jouw liefde voor sociologie die leert hoe het leven van mensen wordt bepaald door samenleving en door de geschiedenis. Sociale verbanden, gezinsstructuren, religie, cultuur, politiek, normen en waarden en rolpatronen zijn interessant voor jou. Jouw inbreng tijdens de eucharistievieringen,

waarvan je samen met pastor Groos deel uitmaakte werden zeer gewaardeerd. Natuurlijk was jouw inspanning rond het hele fusieproces groot en was je bij veel zaken betrokken, maar ook alert. Het was niet voor niets dat de bisschop jouw pastorale zending verlengde met twee jaar toen jij de 65-jarige leeftijd had bereikt en ons daardoor tot en met de dag van vandaag hebt kunnen bijstaan. Wij zullen blijven bouwen aan de toekomst van de kerk in onze streek, zeker geïnspireerd naar het voorbeeld van de H. Willibrord. En jij was het die voorstelde om aan het eind van het gebed, als wij de vergadering van het pastorale team afsloten, te bidden; H. Willibrord, bid voor ons. Bedankt Theo!”

Verrassing voor De Duinkoerier Ralf de Rooij (12) uit SprangCapelle heeft zijn vermaak gevonden in tekenen. “Ik ben Ralf de Rooij (12) uit Sprang-Capelle en vind tekenen erg leuk. Uiteraard teken ik het liefst met een doel. Omdat in De Duinkoerier altijd zo veel uit mijn directe omgeving vermeld staat, vond ik het wel leuk om hier wat voor te tekenen. Ik ben pas begonnen, maar heb je een leuk tekeningetje nodig bij wat

tekst (bv bij een mopje, stripje of ander verhaal) dan mag je altijd contact opnemen met de redactie.”

Uniek Perfect Fit systeem worden tussen de glaslatten en het glas geklemd, waardoor men niet hoeft te schroeven. Het is leverbaar in combinatie met plissé, Duette, rolgordijnen en jaloezieën. Voor de montage heeft u per systeem 5 minuten nodig, zonder gebruik van boormachines. Het is ideaal voor naar binnen draaiende ramen, zoals bijvoorbeeld draaikiepramen. Wanneer u op zoek bent naar een product dat perfect op een kunststof kozijn aansluit, dat makkelijk te monteren is en wat jaren meegaat, dan is Perfect Fit de ideale oplossing.

Het nieuwe unieke Perfect Fit systeem uit het populaire TV-programma van Martijn Krabbé Uitstel van Executie is te koop bij Sun Express zonwering. Dat dit unieke innovatieve systeem voor aluminium en kunststof kozijnen - ZONDER schroeven - door veel kijkers enthousiast is ontvangen, bleek uit de stijgende vraag naar dit product, sinds de uitzending. Sun Express zonwering heeft dit product al enige tijd in haar assortiment en kon goed merken dat er veel behoefte was aan een systeem waarbij niet in aluminium en

6 ZEKERHEDEN: 1. Ideale toepassing voor alu. & kunststof kozijnen en deuren 2. Geen schroefgaten in het kozijn 3. Esthetische oplossing voor montage van raambekleding direct op raam 4. Volledig geïntegreerde steunen, niet zichtbaar bij voor- en zijaanzicht 5. Stabiele aluminium geleidingsprofielen waarin het product bevestigd wordt 6. Optimale zonwering en afdichting dankzij het aluminium 4-kaderig profiel.

kunststof kozijnen geschroefd hoeft te worden.

PERFECT FIT SYSTEEM Perfect Fit geeft in haar naam al weer waarom het systeem zo uniek is. Perfect Fit heeft een perfecte pasvorm. Perfect Fit is een 4-kaderig frame dat men tussen de glaslatten klemt door middel van 4 clips die nauwelijks tot niet zichtbaar zijn. De clips

Janssen/Pers Rotatiedruk

Bezorgklachten ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven of bel naar Uitgeverij Em de Jong via 013-507 5540 Correspondenten Voor Kaatsheuvel en Sprang-Capelle Henny van den Broek 06-830 82 670 h.m.vandenbroek@home.nl

KlimOp steunt Serious Request met eigen acties 100% dochteronderneming van

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Maarten Liebregts 06-123 75 940 maarten-liebregts@emdejong.nl Voor Loon op Zand en De Moer: Jack IJpelaar 0416-363631 / 06-45480009 jack.ijpelaar@xs4all.nl

Een extra exemplaar van weekblad De Duinkoerier kunt u op één van de volgende adressen afhalen:

Fotografie: RPQ-fotografie: 0416-282312

Loon op Zand: EM-TE SUPERMARKTEN

Aanleveren kopij www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel.

Kaatsheuvel: ALBERT HEIJN DEN HARTOG BRUNA EM-TE SUPERMARKTEN DE WERFT

Advertenties (zakelijk) Patrick Leijtens 06-536 57146 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl

Sprang-Capelle: EM-TE SUPERMARKTEN PLUS VAN TILBORGH TANKSTATION BEERENS BV

In de weken voorafgaand aan Kerstmis voert basisschool KlimOp actie voor een goed doel. Dit jaar steunen zij de landelijke actie van 3FM Serious Request. Het thema van 2013 is: Let's clean this shit up! 3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. De focus van 3FM Serious Request: voorkomen van diarree. De drie DJ's die van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in Leeuwarden bewonen, gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne. Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag. Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging. En dat moet stoppen, vinden de kinderen van de KlimOp. De kinderen van b.s. KlimOp steunen de dj's van 3FM en de vrijwilligers van het Rode Kruis. Zij willen graag hun steentje aan bij-

De kinderen van de KlimOp zijn er klaar voor. Helpt u mee? dragen. Vanaf heden doen zij dat door verschillende acties te voeren. Zo worden er lege flessen en oude mobiele telefoons ingezameld. Daarnaast gaat elk kind echt zelf aan de slag door het uitvoeren van klusjes. Deze variëren van afwassen en de tafel dekken tot bladeren opvegen en een ontbijtje op bed verzorgen. De acties lopen tot vrijdag 20 december. Samen met de kinderen hopen we op een spec-

taculaire opbrengst. Mocht u het goede doel een warm hart toedragen, dan kunt u uiteraard onze acties steunen. Daarnaast is het ook mogelijk om een donatie te doen, op de site die speciaal voor deze actie bedoeld is; http://kominactie.nl/klimop. Deze site is door Serious Request aangemaakt voor acties in het land. Hierop kunt u ook zien wat de tussenstand van deze acties is.


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 4

Uw vacature in 10 weekbladen en drie weken plaatsing op de online vacaturebank

1,20 per mm!

www.brabantwerkt.nl 5

Hank

Dussen Raamsdonksveer

Lage Zwaluwe Drimmelen Hooge Zwaluwe

Geertruidenberg

Helkant

Made Den Hout

Wagenberg Terheijden Haagse Beemden

8

7

6 Dongen Rijen

Waalwijk

SprangCapelle

Raamsdonk

‘s GraOosteind venmoer

4

Teteringen

landgoed Driessen

Waspik

Oosterhout

10

Oud Heusden Heusden Elshout Drunen

De Moer

Dongen Vaart

Breda-Zuid

Altijd 70 caravans op voorraad!

Riel

Alphen

Ulicoten

BERICHTENBLAD Poppel

Baarle-Nassau Baarle-Hertog Weelde

Baarle-Nassau Baarle-Hertog

feliciteren Patricia en Rinus van der Pluijm met de aankoop van ‘restaurant Sam Sam Eten en Drinken’ te Kaatsheuvel, wensen hen veel succes en bedanken Sam en Loes Stalpers voor de prettige samenwerking.

Tuinonderhoud,aanleg en bestratingen gratis prijsopgave

Chaam

1

Hormax Horecamakelaars

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!

2 Gilze

Strijbeek

CARAVANS Caravans/Campers gevraagd! GEVRAAGD

9

Molenschot

Galder

Brenda Schaaper (42)

Loon op Zand

Hulten

Ulvenhout

3

Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/ inactie

Ik sta op voor mijn moeder Els

Kaatsheuvel Klein Dongen

Dorst Bavel

En wat doe jij?

ADVERTEREN?

Ravels

Castelré Oud Turnhout

Arendonk

Oplage: 150.000 ex.

Mail uw advertentie naar:

uitgeverij@emdejong.nl

o.v.v. personeelsadvertentie Brabant Werkt.

S.v.p. altijd telefonisch aanmelden: 013 - 507 55 34

kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

Johan van Elderen schilderwerken Voor kwaliteit en een goede service Voor al uw binnen en buitenschilderwerk, Glasvlies plakken en sauswerk . Nu speciale winterprijzen vrijblijvende prijsopgaaf 0416280037 of 0620105383 Regel nu uw buitenschilderwerk voor 2014 dan bent u nog op tijd. jl.elderen@home.nl of kijk op www.johanvanelderen schilderwerken.nl Profiteer nu nog van de 6% BTW regeling

www.hormax.nl

013-5722844


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 5

Leisure in Loon op Zand

De voordeligste in Kaatsheuvel! Een complete woninginrichter die bij u aan huis komt met tapijt, gordijnen, zonwering, laminaat, vinyl.

Aanbiedingen

compleet gemaak

* Dichte trap bekleden (13 treden) incl. zijkanten en tapijt, keuze uit 13 kleuren * Laminaat van Balterio met V-groef incl. ondervloer, plakplinten en leggen * PVC vloer compleet *

Leisure staat voor toerisme, recreatie, vrijetijdsbesteding. Loon op Zand is een leisure-gemeente bij uitstek waar volop te beleven valt. De gemeente timmert hard aan de weg om deze positie samen met lokale ondernemers en burgers verder uit te bouwen. Via deze rubriek houdt leisuremanager Erik van Nuland u op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van leisure in Loon op Zand en omgeving.

Inbetweent, incl. rails nu 24.95p.meter

Op alle houten jalouzieën

265.00 95 Nu 24. p.m 95 gelegd - Nu 39. p.m

2

Brabantse Natuurpoort biedt nieuwe ingang 1001x Loon op Zand Logo huisstijlhandboek v1.0 tot de duinen

2

15% KORTING

U BELT: WIJ KOMEN! VAN KUIJK INTERIEUR Alles op één adres: 0416-281421 of 06-55576958 Zie onze andere aanbiedingen op : www.interieurman.nl Er kan er maar EEN de goedkoopste zijn!

1001x Loon op Zand Logo huisstijlhandboek v1.0 Eva (l) met Laurie en Zoë.

Leerlingen aan het woord bij Autorijschool EVA Kaatsheuvel Autorijschool EVA is een dynamische rijschool met al jaren een uitstekende naam in de regio. Eva van der Kaa, eigenaresse, gaat voor een persoonlijke aanpak waarbij het doel 'slagen voor je rijbewijs' centraal staat. Eva van der Kaa: “Ik vind het leuk om een paar leerlingen nu eens persoonlijk aan het woord te laten over hun ervaringen met de rijlessen die ze bij mij volgen.” Dat autorijschool EVA zeer succesvol is bewijst het hoge slagingspercentage; ruim 80% van de kandidaten slaagt bij hun eerste praktijkexamen. Door Henny van den Broek Nog aan het lessen, Amy Zijlmans: “Wanneer je lessen volgt bij Eva is het nooit saai. Tijdens het lessen gaat het niet steeds over het rijden zelf, maar als er iets moet gebeuren dan moet het ook serieus. Je kan alles aan Eva vragen en ze zorgt er ook voor dat je je erg op je gemak voelt in de auto.” Nog aan het lessen, Zoë Ginus: “Een leukere en betere rijles kun je anders dan met Eva niet hebben. Ze is een perfectionist met hart voor het autorijden en voor auto's, met ook nog eens een do-

sis humor.” Volgt een spoedcursus, Laurie van Son: “Elke keer als ze zegt dat ik een beetje door moet rijden, kan ik een glimlach niet onderdrukken. Gas geven hoort erbij met Eva. Mijn lessen gaan ook snel. Ik volg een spoedcursus omdat ik 11 december al opga voor mijn rijbewijs. Ik les pas drie weken, maar wel iedere dag. Dat is volle bak, echt super want je leert supersnel. Ik raad iedereen aan om rijlessen bij Eva te volgen, dat is echt gezellig maar bovenal zeer leerzaam.” Geslaagd voor haar rijbewijs, Thyanne van Breugel: “Dankzij

Eva heb ik mijn rijbewijs gehaald. De rijlessen waren erg leerzaam en gezellig. Ik voelde me vanaf de eerste les op mijn gemak. Ik heb veel geleerd van Eva. Na het behalen van mijn rijbewijs ging de eerste keer zelfstandig rijden gelijk goed. Autorijschool EVA is een aanrader voor iedereen.” Vier leerlingen die hun ervaringen met autorijschool EVA weergeven. Denk je er ook over na je rijbewijs te gaan halen? Bij inschrijving ontvangt iedere cursist bij autorijschool EVA eerst een kennismakingsles. “Een goede aanpak om nader kennis te maken met elkaar en om te kijken hoeveel lessen in het lespakket passen,” aldus Eva. Om de persoonlijke aanpak te benadrukken biedt EVA de mogelijkheid om op elke gewenste dag deze kennismakingsles te plannen, dus ook op zon- en feestdagen. Autorijschool EVA biedt veel verschillende mogelijkheden om het lessen zo efficiënt en plezie-

rig mogelijk te maken. Daarbij moet worden aangegeven dat de eerste 10 aanmeldingen, vanaf vandaag, nog eens 10% extra korting op de pakketprijs ontvangen. Al vanaf 16 jaar mogen leerlingen examen doen en vanaf 16,5 jaar mag gestart worden met het volgen van rijlessen. Met 17 jaar mag iedereen een praktijkexamen afleggen. Na het behalen van rijbewijs B mag de jongere tot 18 jaar rijden met begeleiding van een ervaren coach en vanaf 18 jaar zelfstandig de weg op. Dit betekent dat ook al op jonge leeftijd een afspraak kan worden gemaakt om achter het stuur plaats te nemen. Als je voor kwaliteit kiest, kies je voor Autorijschool EVA. Voor een persoonlijke aanpak en het behalen van je rijbewijs, neem contact op met Autorijschool EVA , Albert Cuypstraat 5, Kaatsheuvel. Telefoon: 06 2388 8383 / info@autorijschooleva.nl / www.autorijschooleva.nl.

Steeds meer mensen maken zich als vrijwilliger verdienstelijk in onze samenleving en zetten zich in voor de ander. Zo ook de geboren Veldhovenaar Jos Hermsen die deel uitmaakt van de circa 2500 vrijwilligers die gemeente Loon op Zand telt. Vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker, niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Wat zou er van overblijven als er morgen geen vrijwilligerswerk meer zou worden uitgevoerd? Door Henny van den Broek Waar het vroeger de gewoonte was iets voor de medemens te betekenen, kan dit gezien worden als een prestatie waar men trots op is. Jos Hermsen, die in 2008 in Kaatsheuvel is komen wonen, maakt daar geen uitzondering op. Vrijwilliger Jos zet zich in als o.a. bestuurslid

Veilig Verkeer Nederland afdeling Loon op Zand, hulpverlener bij de Klussen- en Dienstencentrale, administrateur bij Zorgcentrum Eekhof, medewerker bij de Voedselbank, chauffeur op de buurtbus en hij houdt ook nog tijd over om als scheidsrechter belangrijke KNVB voetbalwedstrijden 4e divisie, eerste klasse

Binnen de gemeente Loon op Zand is een nieuw startpunt gecreëerd om de natuur in de trekken. Herberg Manege van Loon aan de Kloosterstraat in Loon op Zand is officieel benoemd tot Brabantse Natuurpoort. Sinds kort herkenbaar aan de vier meter hoge stalen sleutel bij de ingang. Jan van Loon junior is aan het warmdraaien om de zaak van zijn vader over te nemen. “De meeste mensen kennen ons als manege, maar hebben geen idee dat we intussen een volledig recreatiebedrijf zijn geworden, waar je ook met groepen kunt overnachten. We waren al langer van plan om ons bedrijf een impuls te geven, want er liggen nog zoveel kansen. Het project Brabantse Natuurpoort heeft dat versneld. We zijn trots op

1001x Loon op Zand Logo huisstijlhandboek v1.0

1001x Loon op Zand Logo huisstijlhandboek v1.0

en hoofdklassen te fluiten. Jos is getrouwd met Anja heeft twee kinderen; Anja heeft drie kinderen. Het eerste kleinkind wordt in april 2014 verwacht. “Een gezellig druk gezinsleven dat goed te combineren valt met het vrijwilligerswerk wat ik doe,” geeft Jos aan. Geboren in Veldhoven en in Budel naar school gegaan. Het voortgezet onderwijs gevolgd op het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. 40 jaar werkzaam geweest bij Frisdrankindustrie Winters in Maarheeze waar Jos de functie van HR-manager vervulde. “Tijdens mijn werkzaam leven ben ik ook nog ruim 25 jaar bestuurslid geweest bij Rood-Wit '67. Ik behoor tot de gelukkigen die gebruik kon maken van een goede VUT-regeling. Ik ben nu 61 jaar en inmiddels drie jaar thuis.” Met de vele vrije tijd die Jos verkreeg wist hij niet goed om te gaan. “Ik ben een persoon die moeilijk stil kan zitten en ben rond gaan kijken wat ik leuk zou vinden. Nou, ik kan je vertellen dat er een wereld voor je open gaat als je je daarin verdiept. Ik stond in de gemeentewinkel, toen daar een grote banier in de hal stond opgesteld over het werk van de Klussen Diensten Centrale (KDC). Ik ben daar op ingegaan en binnen de kortste keren stond ik achter de balie van de KDC. Mijn eerste vrijwilligersbaan was een feit. Niet alleen baliewerk maar ook buiten in het veld ben ik nu via

het resultaat en beschouwen de erkenning als een kwaliteitskeurmerk.” Om Natuurpoort te worden moest Van Loon aan allerlei voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld beschikken over ruime parkeergelegenheid en horecavoorzieningen, informatie bieden over het natuurgebied en aansluiten op bestaande netwerken van wandel- en fietsroutes. “Wij voldoen aan alle eisen. Behalve voor ruiters, zijn we ook een volwaardige uitvalsbasis voor fietsers, wandelaars en mountainbikers. Zij kunnen bij ons de auto kwijt, via een nieuw pad direct de duinen in en na afloop een kopje koffie drinken. Ons nieuwe streekproductenrestaurant ‘Natuurlijk!’, in samenwerking met plaatselijke leveranciers, maakt het plaatje compleet.”

1001x Loon op Zand Logo huisstijlhandboek v1.0

Duizendpoot Jos Hermsen: vrijwilliger gemeente Loon op Zand

Vooraan Jos Hermsen in gesprek met Anita Dingemans, Contourde Twern en wethouder Henk van Komen. ( Foto:HvdB )

Herberg Manege van Loon is benoemd tot Brabantse Natuurpoort, sinds kort herkenbaar aan de vier meter hoge stalen sleutel bij de ingang.

de KDC bij mensen aan het werk. Mijn eerste klus buiten was het opknappen van een tuintje bij een man die door een hersenbloeding dat zelf niet meer kon. Het is allemaal heel leuk werk. Het vrijwilligerswerk schept mij heel veel voldoening. Als je het goed indeelt kun je veel voor een ander betekenen. Zo reed ik met de buurtbus naar Dussen met alleen een oudere dame als passagier. 'Kijk hier ligt mijn man begraven', riep ze plots. We hadden nog even de tijd en ik stopte de bus; we zijn samen even het kerkhof opgelopen naar het graf van haar man. Als je er goed over nadenkt wat zo'n moment voor die oudere dame betekende, krijg ik nu nog kippenvel. Ook het werk op de voedselbank is dankbaar werk. Als buitenstaander heeft men snel een vooroordeel over de mensen die de voedselbank bezoeken. Nou, ik nodig iedereen uit om het van iets dichterbij te ervaren. Het is jammer dat er nog mensen met veel tijd en capaciteit aan de kant staan. Laten ze zich eens verdiepen in het vrijwilligerswerk en kijken wat kan betekenen. Voor mij is er een mooie wereld open gegaan,” besluit Jos Hermsen. Voor meer informatie vrijwilligerswerk: Steunpunt Vrijwilligerswerk en informele zorg, Oranje Nassaustraat 2 Kaatsheuvel. Tel. 0416-280280. Mail: anitadingemans@contourdetwern.nl

‘Wij voelen ons als ruiter verwend met de duinen’

Volgens Es Compeer (rechts) en Ester van Tintelen vind je voor ruiters bijna nergens zo’n uitgestrekt en gevarieerd gebied als de duinen. Es Compeer uit Loon op Zand en Ester van Tintelen uit Haaften zijn elke woensdag en zaterdag te vinden bij Manege van Loon in Loon op Zand. Al jaren rijden ze er paard met een groep van zo’n twaalf dames. ’s Winters binnen, ’s zomers buiten. Es: “Het fijne van deze locatie is dat je meteen de duinen in kan. Je hoeft geen weg over te steken. Bovendien is het gebied zo uitgestrekt en met haar duinen, bos en heide zo gevarieerd; dat vind je bijna nergens. Elk seizoen heeft een andere uitstraling. Het verveelt nooit.”

Ester komt al in Loon op Zand sinds ze er als kind op ponykamp is geweest. “De sfeer is hier knus en ongedwongen. We doen wel eens onderlinge proefjes, maar het is geen wedstrijdmanege. Het is vooral voor de recreant. Omdat de ruiterpaden dwars door het gebied lopen, komen we op plaatsen waar bijna niemand komt. We treffen vaak herten en roofvogels. Onderweg kunnen we op meerdere plaatsen aanleggen, waar we ook onze paarden kunnen stallen. Wij zijn hier echt verwend. Ik ken ruiters die speciaal uit Rotterdam komen om hier te kunnen rijden.”

1001x Loon op Zand Logo huisstijlhandboek v1.0

1001x Loon op Zand Logo huisstijlhandboek v1.0

Agenda buurthuis Pannehoef Kaatsheuvel Maandag 9 december tot en met zondag 15 december Maandagmiddag tekenen/schilderen 13.3017.00 uur, avond countrydansen 19.30-21.30 uur (instroom mogelijk). Dinsdagmiddag 13.00-16.30 uur kaarten, avond 19.30-22.30 uur kaarten. Woensdagochtend 9.30-11.30 uur senioreninloop, avond 19.30-21.30 uur glas in lood/Tiffany (instroom mogelijk).

Donderdagmiddag 13.30-16.00 uur sjoelen, avond 20.00-22.30 uur bingo, 19.00-22.30 uur vrije inloop kaarten, biljarten. Zondagmiddag 14.00-17.00 uur gezellige zondag. Maandag 16 december tot en met zondag 22 december Maandagmiddag tekenen/schilderen 13.3017.00 uur, avond countrydansen 19.3021.30 uur (instroom mogelijk). Dinsdag-

middag kaarten 13.00-16.00 uur, avond kaarten19.30-22.30 uur. Woensdagochtend 9.30-11.30 uur senioreninloop, 19.30-21.30 uur avond glas in lood/Tiffany (instroom mogelijk). Dondermiddag 13.30-16.30 uur sjoelen, avond 20.00-22.30 uur bingo, 19.0022.30 uur vrije inloop kaarten, biljarten. Buurthuis Pannehoef; Ferdinand Bolplein 1; telefoon 0416- 275463. 1001x Loon op Zand Logo huisstijlhandboek v1.0


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 6

gemeente Nieuws Berichten van de gemeente Loon op Zand

Startbijeenkomst Talent2Work op 28 november succesvol en de discussie sturen. Heel bijzonder was het moment dat een werkgever via Twitter de vraag stelde of Talent2Work ook iets voor zijn organisatie kon betekenen. Het bewuste bedrijf zocht namelijk een (aankomend) storingsmonteur.

Gemeentewinkel

tel. 0416 - 289111 Bezoekadres Nieuwe Markt 5, Kaatsheuvel Alleen op afspraak open op: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:30 - 12:30 uur en woensdag van 13:30 - 19:30 uur. Een afspraak maken? Via de link ‘afspraak online’ op www.loonopzand.nl telefonisch tijdens kantooruren of bij de receptie van de gemeentewinkel.

Gemeentekantoor

tel. 0416 - 289111 Bezoekadres Modelleur 13, ingang B, Kaatsheuvel Postadres Postbus 7, 5170 AA Kaatsheuvel

Website & e-mail

www.loonopzand.nl info@loonopzand.nl

Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg

Bezoek alleen op afspraak. tel. 0416 - 289247 Bezoekadres Nieuwe Markt 5, Kaatsheuvel www.loonopzand.nl /serviceloket servicepuntwwz@loonopzand.nl

Ondernemersloket

tel. 0416 - 289154 / 289165 (op afspraak)

Telefonisch Meldpunt Woonomgeving

0416 - 273455 (na kantooruren alleen voor calamiteiten)

Baanbrekers

Zanddonkweg 16 5144 NX Waalwijk tel. 0416 - 671000

Milieustraat

Liechtensteinstraat 4, Kaatsheuvel tel. 0416 - 289111 Openingstijden Dinsdag 13:00 – 16:00 uur Woensdag 13:00 – 16:00 uur Vrijdag 10:00 – 12:00 uur 13:00 – 16:00 uur Zaterdag 10:00 – 15:00 uur

Officiële bekendmakingen

vindt u wekelijks op www.loonopzand.nl. Automatisch op de hoogte blijven? Meld u aan voor de e-mailservice van het elektronisch gemeenteblad via www.loonopzand.nl/aanmeldenelektronisch-gemeenteblad

Sociale media

Het toeval wilde dat er zo iemand in de zaal aanwezig was die op zoek was naar een werkgever. De eerste klik was direct een feit!

De gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk en Baanbrekers kijken terug op een succesvolle startbijeenkomst van het werkgelegenheidsproject Talent2Work. Ruim driehonderd werkgevers en werkzoekenden bezochten de kick-off van dit project in het stadion van RKC Waalwijk. Talent2Work startte begin 2013 als werkgelegenheidsproject van de gemeente Heusden en Baan-

brekers. Inmiddels is het werkgebied van Talent2Work uitgebreid met de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk. Talent2Work is een vernieuwende manier om werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen.

Aftrap Een kick-off zonder echte aftrap is geen kick-off. Vandaar dat wethouders Margo Mulder (Heusden), Henk van Komen (Loon op Zand) en Ronald Bakker (Waalwijk) opblaasvoetballen de zaal in schopten. De werkzoekende die zo’n bal ving, kreeg een meetand-greet met de wethouder.

Eerste klik een feit Tijdens de startbijeenkomst was er veel interactie met de zaal. Iedereen kon via sms meepraten

Gladheid door sneeuw, ijs en ijzel Het wordt weer kouder en de kans op gladde wegen is weer aanwezig. Als er sprake is van (dreigende) gladheid gaan de strooiwagens van de gemeente op pad. Dit gebeurt volgens vaste routes. Deze routes staan op www.loonopzand.nl en of kunt u bekijken bij de receptie van de gemeentewinkel. Wanneer gladheid dreigt worden de strooi-eenheden klaar gemaakt om uit te rukken. De toestand van de wegen houden we vanaf dan extra goed in de gaten. Ook politie en provincie bewaken de toestand van de wegen. Zij waarschuwen direct de gemeente als het nodig is. Waar wordt gestrooid? Twee grote zoutstrooiers strooien eerst de hoofdinvalswegen, busroutes en doorgaande straten. De strooiers voor de fietspaden strooien alle hoofdfietspaden in de gemeente. Dit neemt ongeveer 2,5 uur in beslag.

Wat doet de gemeente bij sneeuw? Als er een dik pak sneeuw ligt moet dit eerst aan de kant worden geschoven. Daarna kunnen we pas strooien. Hierdoor duurt het langer voordat de wegen goed berijdbaar zijn. Soms begint de gemeente al te strooien als het nog niet glad is. Bijvoorbeeld bij grote kans op ijzel.

Plotselinge gladheid en gevaarlijke straten Het weer slaat in de winter soms ineens om. Dan is het onverwacht erg glad. Het ene wegdek is sneller glad dan het andere. Vooral rode (gebakken) klinkers worden erg glad. Beruchte straten in onze gemeente zijn de Nieuwe Markt, de kruising Sweensstraat/ Driestapelenstoel en een gedeelte van de Erasstraat. In het geval van plotselinge gladheid komt de gemeente meteen in actie. Zoutbakken met strooimiddelen Op verschillende plaatsen binnen de gemeente zijn weer zoutbakken geplaatst. In deze gele bakken zit zout of zand. Bewoners kunnen zelf naar behoefte gebruikmaken van deze strooimiddelen. Vragen? Neem voor meer informatie contact op met het Meldpunt Woonomgeving via 0416-273455.

Goed om te weten… Wegafsluitingen tijdens Kerstmarkt Kaatsheuvel Tijdens de Kerstmarkt op zaterdag 7 december zijn de Hoofdstraat en de Peperstraat de hele dag afgesloten. Werkzaamheden aan riool Paulus Potterplein Woensdag 11 december wordt er aan het riool gewerkt voor obs Den Bussel in Kaatsheuvel. De werkzaamheden duren tot in de avond. De weg wordt aan één kant afgezet. Vanuit de Vermeerstraat is het mogelijk richting de Rubenstraat te rijden. Wijzigingen dienstregeling bus in Loon op Zand Vanaf 15 december rijdt lijn 136 in Loon op Zand voortaan via de wijk Molenwijck. Er is een nieuwe halte in de Ecliptica, vlakbij de residentie Molenwijck. Daarmee is vanuit Molenwijck zowel Den Bosch als Tilburg bereikbaar. Tip: Plastic verpakkingsafval graag in de ochtend buitenzetten Het is belangrijk de zakken met plastic verpakkingsafval pas op de ochtend van de ophaaldag buiten te zetten. Vooral in deze periode van het jaar. Hiermee voorkom je dat de zakken de avond ervoor al over straat waaien. Vergeet ook niet de zakken op een goed bereikbare plek en duidelijk zichtbaar aan te bieden. Afvalwijzer-app al bij 10% van de huishoudens in gebruik Op 1 oktober lanceerde gemeente Loon op Zand de Afvalwijzer-app. Een maand later is de app meer dan 1000 keer (1218 keer) gedownload. Dit betekent dat de Afvalwijzer-app al bij meer dan 10% van alle huishoudens in gebruik is! Kijk voor meer informatie over de app op www.loonopzand.nl/afvalinzameling.

E-mailservice EGB: wekelijks alle vergunningen en besluiten in je inbox! De gemeente maakt elke week bekend welke besluiten het college of de raad wil nemen of heeft genomen. Bijvoorbeeld over vergunningen of verkeersbesluiten. Deze besluiten komen elke woensdag op www. loonopzand.nl/bekendmakingen en in het Elektronisch Gemeenteblad (EGB). Het EGB vast. Doel van de samenwerking Tilburg en Waalwijk) betalen het sturen we op verzoek per eis bijdragen aan een bereikbare, grootste gedeelte van de kosten Meer dan 4 miljoen van subsidie voor verkeersprojecten mail toe. Aanmelden voor deze verkeersveilige en leefbare regio. de ingediende projecten zelf. service? Ga naar www.loonDe gemeenten kunnen nu starten Alle 32 verkeersprojecten die de acht Hart van Brabant-gemeenten indienden voor opzand.nl/aanmelden-elektroMaatregelen 2014 met de uitvoering van de infraproHet Dat is gaat 2014, kregen groenjecten. licht. De provincie geeftgaat daarvoornisch-gemeenteblad. € 4.031.700 subsidie. De acht gemeenten (Dongen, Voor Loon op Zand heel makkelijk: we hebben Goirle, Gilze enonder Rijen, meer Hilvarenom de aanleg de verbin- duurzaam naar dehet verbetering vanvan fietspaden, ingerichte wegenalen leen je e-mailadres nodig! Na beek, Oisterwijk, Loon op Zand, dingsweg N261-Kasteellaan. projecten. aanmelding ontvang je elke woensdag het EGB in je inbox.

Meer dan 4 miljoen subsidie voor verkeersprojecten Alle 32 verkeersprojecten die de acht Hart van Brabant-gemeenten indienden voor 2014, kregen groen licht. De provincie geeft daarvoor € 4.031.700 subsidie. Dat gaat onder meer naar de verbetering van fietspaden, duurzaam ingerichte wegen en projecten. Dat besloten de acht verkeerswethouders, politie, Rijkswaterstaat en provincie woensdag 27 november unaniem. Zij stelden het regionale uitvoeringsprogramma verkeer en vervoer 2014

Dat besloten de acht verkeerswethouders, politie, Rijkswaterstaat en provincie woensdag 27

WWW.LOONOPZAND.NL november unaniem. Zij stelden het regionale uitvoeringsprogramma verkeer en vervoer 2014 vast. Doel van de samenwerking is bijdragen aan een bereikbare, verkeersveilige en leefbare regio.

Maatregelen 2014 De acht gemeenten (Dongen, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Tilburg en Waalwijk) betalen het grootste gedeelte van de kosten van de ingediende projecten zelf. De gemeenten kunnen nu starten met de uitvoering van de infraprojecten. Voor Loon op Zand gaat het om de aanleg van de verbindingsweg N261-Kasteellaan.

Kaatsheuvel

l

Loon op Zand

l

De Moer


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 7

Kleine wijzigingen in dienstregeling bussen Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling voor de bussen in. Er zijn dit jaar maar weinig veranderingen. Kijk op de site van Goed bezig BUS (www. goedbezigbus.nl). Daar staan alle wijzigingen op een rijtje. Of download de Brabant OV-App, dan heb je altijd de vertrektijden bij de hand. Ga naar de App Store of Play Store en download deze app gratis.

baar via telefoonnummer: 0416-289262 of e-mail: m.dee@loonopzand.nl.

Wijzigingen in Loon op Zand In Loon op Zand rijdt lijn 136 voortaan via de wijk Molenwijck. Er is een nieuwe halte in de Ecliptica, vlakbij de residentie Molenwijck. Daarmee is vanuit Molenwijck zowel Den Bosch als Tilburg bereikbaar.

Concept Antennebeleid 2013

Het college van burgemeester en wethouders heeft het concept Antennebeleid 2013 voorbereid. De gemeente wil met de beleidsnotitie de plaatsing van nieuwe vergunningsplichtige antenne-installaties in goede banen leiden. Op zo’n manier dat de belangen van provider en burger worden behartigd. Om te komen tot een verantwoorde stedenbouwkundige, landschappelijke en maatschappelijke inpassing van antenneinstallaties, is beleid over de locatiekeuze nodig.

Onderwerpenoverzicht elektronisch gemeenteblad Officiële bekendmakingen week 49 - 2013 Ruimtelijke ontwikkeling: - Concept Horecavisie centrum Kaatsheuvel - Concept Antennebeleid 2013 Omgevingsvergunningen: - Kaatsheuvel: Europalaan 1; Vossenbergselaan 8; De Noordwand van Bruisend Dorpshart

- Loon op Zand: Oranjeplein 65; ter hoogte van de Bergstraat; - De Moer: De Hooivork 11; Uitvoeringsbesluit parkeerzone: - Concept uitvoeringsbesluit parkeerzone 2013 ter inzage APV vergunningen: - Kaatsheuvel: SMS accommodatiebeheer bv; B.P.T. De Hil collectevergunningen; - Loon op Zand: K.E.M. Concordia; De Zonnebloem collectievergunning

Het onderwerpenoverzicht is een samenvatting van de volledige officiële bekendmakingen in het elektronisch gemeenteblad. Onderwerpen worden per rubriek vermeld. Uitsluitend aan het elektronisch gemeenteblad kunt u rechten en plichten ontlenen. Voor informatie over procedures en bezwaarmogelijkheden verwijzen we u ook naar het elektronisch gemeenteblad. Het elektronisch gemeenteblad staat op www.loonopzand.nl.

BEKENDMAKINGEN RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Concept Horecavisie centrum Kaatsheuvel

Het college van burgemeester en wethouders heeft de concept Horecavisie centrum Kaatsheuvel voorbereid. Deze horecavisie heeft betrekking op het centrum van Kaatsheuvel. Dit is grofweg het gebied tussen de Gasthuisstraat en Nieuwe Markt in het zuiden en de Schotsestraat in het noorden. De westelijke grens is de Nieuwe Markt / Raadhuisstraat / Jan de Rooijstraat. De Van Beurdenstraat is grofweg de oostelijke grens. Het plangebied omvat het project Bruisend Dorpshart en het project Kernwinkelgebied.

In beide gebieden zijn ontwikkelingen gaande, waarbij horeca een belangrijke rol speelt en kan spelen. De horecavisie geeft duidelijkheid over de mogelijkheden van horeca in dit centrum. Inzage U kunt nu reageren op het concept van de Horecavisie centrum Kaatsheuvel. Daarvoor ligt de visie van 5 december 2013 tot en met 15 januari 2014 ter inzage. De visie ligt bij de balie Openbare Ruimte in de gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 in Kaatsheuvel. Hiervoor moet u wel een afspraak maken. Dat kan via het telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in de gemeentewinkel. Ook kunt u de horecavisie bekijken op

www.loonopzand.nl. De visie is te vinden onder de knop “bekendmakingen” onder het kopje “bestuur”. Inspraakreactie Iedereen kan binnen de genoemde periode een mondelinge of schriftelijke inspraakreactie geven op het plan. Stuur uw schriftelijke reactie naar: Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand Postbus 7 5170 AA Kaatsheuvel. Contact Wilt u meer informatie of een mondelinge inspraakreactie geven? Neem dan contact op met M. van Dee van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is bereik-

Het Antennebeleid geeft aan welke locaties (onder voorwaarden) in aanmerking komen voor de plaatsing van masten voor telecommunicatie en welke locaties beslist niet. Inzage U kunt nu reageren op het concept Antennebeleid 2013. Daarvoor ligt het beleid van 5 december 2013 tot en met 15 januari 2014 ter inzage. Het beleid ligt bij de balie Openbare Ruimte in de gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 in Kaatsheuvel. Hiervoor moet u wel een afspraak maken. Dat kan via het telefoonnummer 0416289111 of bij de receptie in de gemeentewinkel. Ook kunt u de beleidsnotitie bekijken op www.loonopzand.nl via ‘Bestuur’ en ‘Bekendmakingen’. Inspraakreactie Iedereen kan binnen de genoemde periode een mondelinge of schriftelijke inspraakreactie geven op de concept beleidsnotitie. Stuur uw schriftelijke reactie naar: Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand Postbus 7 5170 AA Kaatsheuvel. Contact Wilt u meer informatie of een monde-

Kaatsheuvel

l

linge inspraakreactie geven? Neem dan contact op met G. van de Vrande van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 0416289342 of e-mail: g.vrande@loonopzand. nl.

OMGEVINGSVERGUNNINGEN Ontvangen omgevingsvergunningen: De Moer - De Hooivork 11, 5176 ND: het dempen van een sloot gelegen aan de noordzijde van het perceel (20130734, ontvangen 20-11-2013) Kaatsheuvel - Europalaan 1, 5171 KW: het milieuneutraal wijzigen van de vergunning (het plaatsen van een opslaghok voor CO2 tanks) (20130732, ontvangen 2211-2013) - Vossenbergselaan 8, 5171 CC: het plaatsen van een mededelingenbord (20130731, ontvangen 18-11-2013) Loon op Zand - Oranjeplein 65, 5175 BX: het uitbreiden van een fietsenberging (20130055, ontvangen 12-11-2013). Reconstructie N261 - ter hoogte van de Bergstraat: het realiseren van een viaduct (KWB8) (20130733, ontvangen 21-11-2013)

RECTIFICATIE Duinkoerier en Elektronisch Gemeenteblad 27-11-2013 Verleende omgevingsvergunningen: Kaatsheuvel: - De Noordwand van het Bruisend Dorpshart: het bouwen van 24 appartementen, ruimten bestemd voor horeca en detailhandel/dienstverlening en een fietsenberging ( 20130697, verzonden 26-11-2013).

Loon op Zand

l

De Moer

Goedkopedranken.nl vanaf vrijdag 6 december gevestigd in Waalwijk Door Henny van den Broek

Na een korte, heftige interne verbouwing van het pand aan de Stationsstraat 106 in Waalwijk opent Goedkopedranken. nl vrijdag 6 december haar deuren. Goedkopedranken.nl is een keiharde herkenbare nieuwe formule welke gelanceerd wordt in Slijtend Nederland. Vooral de prijsbewuste consument zal zich in deze nieuwe zelfbedieningsformule kunnen vinden. Alles onder één dak van met name gedistilleerd en wijnen bij cash & carry, Goedkopedranken.nl.

Goedkopedranken.nl, een formule waar de prijs op nr. 1 staat met een gedegen assortiment van grote A-merken gedistilleerd, welke prijstechnisch euro's lager ligt dan de grote slijterijketens. Kijk en vergelijk! Ook veel 'private label'-merken welke uitstekend kunnen concurreren met deze A-merken, echter tegen zeer interessantere prijzen. De consumentenmarkt is voortdurend aan veranderingen onderhevig. Dus ook de marktvraag op het gebied van gedistilleerd, wijnen en bieren. Goedkopedranken.nl hanteert messcherpe prijzen. Zeer interessant voor de consument maar zeker ook voor de horeca-ondernemer, welke kien is op z'n inkoop. Belangstellend door een sfeervol ingerichte winkel heen wan-

delen, snel een flinke voorraad goedkope dranken inladen voor een groot feest; het is bij Goedkopedranken.nl allemaal mogelijk en bijzonder gemakkelijk. Uitzoeken -> Betalen -> Inladen! Maak het uzelf dus gemakkelijk en profiteer van de voordelen die de gezellige winkel aan de Stationsstraat 106 in Waalwijk biedt. U vindt een ruime sortering goedkope dranken bij Goedkopedranken.nl. Bovendien zijn er altijd leuke extra aanbiedingen, buiten de altijd lage prijzen die gehanteerd worden. Wijnen, likeuren en gedistilleerde dranken uit alle windstreken veroveren op die manier uw huiskamer. U kunt zo op een gevarieerde manier van een 'betaalbaar' gezellig drankje genieten, zonder dat u hiervoor stad en land hoeft af te lopen. Hou daarbij de full color-

pagina, geplaatst in deze krant, in de gaten waarin regelmatig spectaculaire aanbiedingen worden gedaan. Het concept is simpel: Uitzoeken -> Betalen -> Inladen Goedkopedranken.nl, vanaf vrijdag 6 december niet meer weg te denken aan de Stationsstraat 106 in Waalwijk. Gratis parkeren op eigen terrein. Volg ze op facebook! info@goedkopedranken.nl www.goedkopedranken.nl

Wethouder Van Komen houdt SMC aan taakstelling 2013 Vorige week maandagavond, tijdens de commissievergadering Mens & Maatschappij, werd het duidelijk dat wethouder Henk van Komen (Gemeente Belangen) niet voornemend is om tegemoet te komen aan de wens van Stichting Multifunctionele Centra (SMC). Op dit moment bestaat er een verschil van visie tussen de gemeente Loon op Zand en het bestuur SMC hoe het dreigende exploitatietekort van ruim 65.000 euro dit jaar op de begroting van SMC, al dan niet aan te pakken. Door Henny van den Broek Stichting Multifunctionele Centra beschikt over twee centraal gelegen multifunctionele zalencomplexen, De Werft in Kaatsheuvel en De Wetering in Loon op Zand. Het teruglopend aantal huurders in relatie met de stij-

gende kosten en de bezuiniging op subsidiegelden zorgen ervoor dat SMC steeds meer moeite heeft om de begroting 2013 rond te krijgen. Op dit moment is er nog een verschil tussen de herziene begroting van SMC en de gemeentebegroting van 65.310 euro. In het financieel overleg

met SMC is duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling is dat dit bedrag ten laste komt van de gemeente. “SMC is zelf verantwoordelijk voor haar bedrijfsvoering, het is dan ook aan het SMC om met een plan te komen om de taakstelling te realiseren,” geeft Van Komen aan. Het college van B&W Loon op Zand heeft op 8 oktober 2013 ingestemd om de begroting van SMC ter kennisgeving aan te nemen en om het SMC voor het jaar 2013 een subsidie te verlenen De Werft Kaatsheuvel. ( Foto:HvdB )

van 885.000 euro. Dit subsidiebedrag wordt als taakstelling voor het jaar 2013 aangemerkt. Tijdens de commissievergadering maandag 25 november 2013 is de begroting 2013 SMC uitgebreid besproken. Wethouder van Komen geeft aan er vooralsnog van uit te gaan dat SMC zich aan de taakstelling houdt. Bij de jaarrekening 2013 van SMC zal uiteindelijk duidelijk worden in hoeverre de taakstelling wel of niet is ingevuld en derhalve hoe groot het tekort zou zijn. Bij de behandeling van de jaarrekening 2013 zal bekeken moeten worden welke consequenties een eventueel tekort met zich zal meebrengen.


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 8

Kerstmarkt Zaterdag 7 december 10.00 tot 20.00 uur

voor keukens & renovatie

ALLE KERSTKAARTEN 25% KORTING

Martyn van Beek komt signeren

Tijdens de kerstmarkt komt de thrillerschrijver Martyn van Beek zijn nieuwste boek “De visser van Hoi An” bij ons signeren van 14 en 16 uur.

OOK verzOrgen wij

 leidingwerk  stucwerk  tegelwerk

Alleen op 7 december

Bruna Kaatsheuvel, Hoofdstraat 65

Helma Kuijsten Meubelstoffering Hooisteeg 10, 5141 KH Waalwijk T. 0416-339182 helma.kuijsten@home.nl

grote collectie stoffen & leder Vrijblijvende prijsopgave.

Let op autos tekoop gevraagd 150 tot 10000 euro voor u loop sloop en schade autos.tevens alle merken auto onderdelen te koop aangeboden tegen zeer lage prijzen.autodemontage k.prescher.ook savonds te bereiken. tel0765418353.

Tuinonderhoud, aanlegen bestratingen gratis prijsopgave 0629221674

Openingstijden: donderdag & zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur; vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur of op afspraak

Vlooienmarkt Zon 29 dec.Rijen, Margriethal (10-16U) 06.53.777.967

HORSTEN meubelOUTLET

Poolsestraat 15 - Kaatsheuvel - Tel. 0416-532614 www.lauwers-keukens.nl - www.schmidtkeukens.nl

KWALITEITSMEUBELEN TEGEN WEGGEEFPRIJZEN!

Slaapkamer Mariska

2835.-����������������������� nu compleet voor

1060.-

Diverse complete inrichtingen TOPKLASSE - massief eiken en teak .....................................

Bergkast kopie antiek, 1 deurs ����������������� nu maar

div. Buffet- en vitrinekasten in eiken en teak ������������������nu

T.E.A.B.

1.-, 2.-, 5.- 10.of

Modern hoekbankstel met lounge chair - div. stoffen normaal

1995.- ������������������������������������ nu voor

D GEOPEN AG Matrassen pocketvering en traagschuim D R E T A Z (80-90-200 cm) normaal 295.BER M E C E D 7 00 uur nu voor 00 - 17. 10. De èchte Scandinavische DAG N O Z n e box-spring BER M E C E incl. topper 160/180x200 cm 8D 00 uur 7. 00 elders 1745.- bij ons v.a. 10. - 1 electrisch verstelbaar van 2595.- NU

895.1495.-

775.-

Nù diverse luxe relax fauteuils

Senioren/comfort bankstel diverse stoffen - nu als 3-2 zits normaal

3095.- ������������������������������������������ nu voor

Relax fauteuils div. kleuren en uitvoeringen ����������������������������������������� nu v.a.

995.-

295.- 395,-

Diverse merkbankstellen o.a. 3b met verstelbare zittingen, kwaliteitsstoffen nu

189.-

nu79.-

enz.

T.E.A.B.

GROTE COLLECTIE EETKAMERSTOELEN

normaal

(volledig electrisch) �������������� van

Eiken salontafel div. maten en kleuren - van

Ruime keuze uit voorraad

De Theaterkids van het Kunstencentrum Waalwijk treden tweemaal per cursusjaar op tijdens een zelfgeschreven voorstelling. Voorafgaand aan de Midwinteravond, op 13 december om 18.30 uur, zullen zij schitteren in De Winterkoningin.

139.-

Grote collectie woonaccessoires vanaf

T.E.A.B.

75.-

kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

Theaterkids KCW spelen de voorstelling 'De Winterkoningin'

ledikant + 2 nachtk + 4 deurslinnenkast + bodems en pockverings matrassen normaal

ADVERTEREN?

995.125.-

2495.-

685.-

nu

NU OF NOOIT ! Complete inrichting

inclusief slaapkamer, dressoir, tv-dressoir, eetkamertafel 160x90, 4 stoelen, hoekbankstel, ledikant 160x200, 2 nachtkastjes, 4-drs linnenkast, 2 lattenbodems, 2 pocketvering matrassen NU COMPLEET normaal

5495.- NU

3250,-

New living teakhouten programma

Deze hartverwarmende voorstelling duurt ongeveer 20 minuten en is gratis voor iedereen toegankelijk in de theaterzaal van het Kunstencentrum Waalwijk. Het verhaal: “In een land hier ver vandaan, genaamd Kolderrijk, is er iets heel erg vreemds aan de hand. Het is er warm, zonnig en windstil. Heerlijk toch, mooi weer? Ja, maar niet nu, het is al bijna kerst! Dit klopt toch niet? In december hoort het koud te zijn, te sneeuwen en te vriezen. De meeste mensen vinden het prima zo. Maar er is ook een aantal Kolderrijkers die de winter juist ontzettend mist. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar de ijskoude dame die elk jaar zorgt voor de prachtige witte vlokken en de gezellige kerstkou. Ze gaan met elkaar op weg naar de Winterkoningin.”

Compleet! Dressoir, tv dressoir, eetk. tafel, salontafel, boekenkast

 van

3795.- nu 1495.-

Diverse lederen bankstellen 3- en 2 zits op voorraad diverse kleuren  van

3295.- nu 1495.-

Life-style lamulux programma dressoir, TV-dressoir, eetkamertafel, salontafel

WEG=WEG!

normaal

NERGENS GOEDKOPER

2180.- nu 1295.-

Schoolstraat 7 • Waspik l e b u e HORSTENm OUTLET Tel.: 0416-311945 A

Ik sta op voor mijn moeder Els Brenda Schaaper (42)

En wat doe jij? Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/ inactie


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 9

Jubileumjaar Sprang 700 feestelijk afgesloten

Ondernemers en vrijwilligers die Sprang 700 mogelijk maakten.

Dinsdag 3 juli 1313 werd te Dordrecht met een bezegelde oorkonde de 'Heerlijkheid Sprang' in het leven geroepen door graaf Willem de Derde van het huis Avesnes. Het hele jaar 2013 werd stilgestaan bij het zevenhonderdjarig bestaan van het dorp Sprang. Niet letterlijk stilgestaan, een kleine groep startte in 2010 met het opzetten van een feestprogramma genaamd Sprang 700. Vrijdagavond 29 november werd Sprang 700 op een feestelijke wijze afgesloten in de zaal van het Buurtcentrum Sprang Driessen (BSD). Door Henny van den Broek Het jaar 2013 gaat de boeken in als het jaar waarin de bewoners uit het dorp Sprang veel aandacht hadden voor het 700-jarig bestaan van het dorp. Stichting Sprang 700 werd in het leven ge-

roepen en het nieuwe bestuur van de stichting zette het feestelijke jaarprogramma op. Het stichtingbestuur bestaat uit de personen Ton Verhoeven - van der Linden, Dennis Vos, Bart van Zelst, Koos Nieuwenhuizen en Dick Vos, voorzitter van de stich-

ting. Koos Nieuwenhuizen: “Al in 2010 kwamen we met een groepje bij elkaar. Ik ben toen getipt door de heemkundekring dat in 2013 het dorp Sprang 700 jaar bestaat. Daarna hebben we 2 avonden georganiseerd om de inwoners van Sprang op de hoogte te stellen en om eventueel mee te werken aan de opzet van een feestelijk jaar programma.” Het programma Sprang 700 kwam er maar het overige verliep in het begin wat stroef. De twee avonden in 2010 leverden 60 ideeën op hoe invulling te geven aan het 700-jarig bestaan van Sprang en toen werd het even stil. “Naarmate 2013 dichterbij kwam nam de druk toe. Begin 2012 zijn we met een kleinere groep bij elkaar gaan zitten en besloten we een stichting op te zetten. Dat werd tenslotte Stichting Sprang 700. Anderhalf jaar geleden zijn we begonnen met het aanschrijven van verenigen en bedrijven met de vraag een financiële bijdrage te leveren. We hadden inmiddels een mooi feestprogramma geschreven maar de centjes ontbraken nog. Dennis Vos en Henny Rijkers zijn hiermee aan de slag gegaan en zijn daar goed in geslaagd. Dennis en Henny wisten 75 sponsors te verkrijgen, een prima prestatie. Ook de gemeente Waalwijk heeft aan de stichting een aardig subsidiebedrag beschikbaar gesteld, maar ook de

Rabobank mogen we danken voor hun gulle bijdragen,” aldus Dick Vos. Sprang 700 werd breed gedragen waardoor er een feestprogramma kon worden opgesteld. In april 2013 werd de aftrap van het feestprogramma gegeven d.m.v. een lampionnenoptocht vanuit Buurtcentrum Sprang Driessen (BSD) door het dorp Sprang. Het hele jaar door stond in het teken van 'Sprang 700' met als hoogtepunt de feestweek die gehouden werd vanaf maandag 24 tot en met zaterdag 30 juni. Vooraf werd op zaterdag 22 juni een taptoe uitgevoerd op het terrein van vv Neo 25. Maandag openden Dick Vos en burgemeester Nol Kleijngeld de feestweek die zaterdagavond 30 juni werd afgesloten met een heerlijke barbecue. Een speciale vlag werd voor Sprang ontworpen. 250 stuks zijn er gemaakt en wapperden in de feestweek aan de gevels van de huizen. Vooraan het lint in het dorp stonden borden opgesteld met daarop foto's uit vroegere jaren. Ook is er een fotoboekje 'Sprang 700' samengesteld, enkele zijn er nog te koop (te bestellen bij Koos Nieuwenhuizen 0416-277386). Vrijdagavond was de zaal van het BSD bezet met 120 vrijwilligers, leden van verenigingen, ondernemers en sponsoren die waren uitgenodigd deel te nemen aan de feestelijke avond. Karel Brouwers,

Bestuursleden BSD v.l.n.r. Dennis Vos, Dick Vos, Ton Verhoeven-van der Linden, Bart van Zelst en Koos Nieuwenhuizen. ( foto's: HvdB ) eigenaar Easy Fun Events Kaatsheuvel, hield met een medewerker een quiz waarin hoofdzakelijk vragen over de geschiedenis van Sprang werden gesteld. Dat leverde hilarische momenten op, zeker als een groep mensen de plank goed mis sloeg. Als klap op de vuurpijl kon men na afloop van de quiz aanschuiven aan een heerlijk buffet. Het bestuur wordt met het einde van dit jaar niet ontbonden maar blijft volledig intact. Voorzitter Dick Vos roept dan ook de bewoners op om ieder jaar op 3 juli de vlag buiten te hangen. Daarbij gaf

hij aan rond die datum jaarlijks graag iets te willen organiseren waardoor Sprang 700, maar ook 701, 702 en zo verder in herinnering blijft. Ideeën hierover zijn welkom bij een van de bestuursleden. Dick Vos: “Inzet van vele vrijwilligers, v.v. Neo '25, de muziekverenigingen, de koren, de toneelverenigingen, Thomasvaer en Pieternel, vele ondernemers, gemeente Waalwijk, en de Rabobank, iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om van Sprang 700 een groot succes te maken, hartelijk dank.”

Stichting Sprang 700

bedankt alle vrijwilligers, verenigingen, deelnemers, bezoekers, Buurthuis Sprang Driessen, sponsoren, subsidieverleners en media voor hun bijdrage aan de bijzonder geslaagde festiviteiten in het kader van het 700-jarig bestaan van ons dorp. Nieuwenhuizen Vlaggen & Masten

BRAAT AUTO’S B.V.

BOGERS DAKPANNENHANDEL

Specialist op het gebied van gebruikte dakpannen

AUTOBEDRIJVEN WAALWIJK GENDEREN

Techniek

VOOR AL UW TECHNISCHE INSTALLATIES

FARO transportbedrijf

Ter-s.nl UsterLscS hild H mee

Waspik

De Gildenbond Donderdag 5 december Gildenbond gesloten i.v.m. Sinterklaas Donderdag 12 december Café met heerlijke biertjes en vrij biljarten 19:00 - 24:00 uur Zaterdag 14 december Kerstconcert Bel Canto 20:00 - 22:30 uur € 10,00 Zondag 15 december Kerstconcert Seniorenorkest De Langstraat 14:00 - 16:00 uur € 2,00

INFRA

Voor al uw

mheden

infra-werkzaa

SPRANG-CAPELLE

Donderdag 19 december Café met heerlijke biertjes en vrij biljarten 19:00 - 24:00 uur Zaterdag 21 december Vrienden van East Tannix! 20:00 - 02:00 uur gratis Zaterdag 11 januari 2014 MuziekCafé met Frits Rock Coverband. 20:30 - 01:00 uur gratis Zaterdag 18 januari 2014 MuziekCafé XL: presentatie van (nieuw) talent in samenwerking met muziekschool de Heraut. 19:00 - 01:00 uur gratis

QUIRIJNS QUIRIJNS

CARROSSERIE b.v.

Electro installatieburo

RAAMSTIJN BV

Signeersessie bij Bruna Kaatsheuvel De Waalwijkse thrillerschrijver Martyn van Beek komt tijdens de kerstmarkt zijn nieuwste boek “De visser van Hoi An” bij de Bruna in Kaatsheuvel signeren. Martyn van Beek heeft eerder twee boeken uitgebracht, waarvan vooral het eerste boek een groot succes was. Met zijn nieuwste boek laat Martyn zien dat hij geen eendagsvlieg is, maar dat hij een schrijver is die wederom een sterk boek weet uit te brengen. Hij boeit de lezer met verrassende wendingen en een opbouwende spanning. Martyn van Beek zal u op zaterdag 7 december tussen 14.00 uur en 16.00 uur graag meer vertellen over zijn boek in een persoonlijk onderonsje. U bent van harte welkom om hem in levende lijve te ontmoeten.


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 10

Laura's Groen Kaatsheuvel pakt flink uit voor de Kerst

Henk geeft aan dat er een grote keuze aan kerstdecoraties in de winkel aanwezig is. ( Foto:HvdB )

Een kerstboom is een naaldboom die traditioneel enkele dagen voor de Kerst in huis wordt gehaald om versierd te worden met lichtjes, ballen, slingers en engelenhaar. Laura's – Groen, aan de Hoofdstraat 168 te Kaatsheuvel, heeft dit jaar een ruime keuze aan kerstbomen vanaf 7 euro per boom. In de winkel zijn uiteenlopende Kerststallen, Kerstmannen, engelen, rendieren en diverse kerstdecoraties te koop, 3 halen - 2 betalen; nergens goedkoper. Inpakpapier: 3 rollen 1 euro en 9 rollen 2 euro en volop Kerstgroen en -mos om zelf u stukjes te maken. Voor zowel de lage prijs als voor de ruime keuze aan mooie Kerstspullen moet je zeker bij Laura's - Groen zijn. Door Henny van den Broek Laura's Groen, aan de Hoofdstraat 168 in Kaatsheuvel, straalt

een fijne kerstsfeer uit. Ondanks de kou buiten is het behaaglijk warm in de winkel. Henk Smet-

sers, van Laura's - Groen, begon te vertellen: “Samen met mijn vrouw Laura zijn we 1 januari 1999 het avontuur ingestapt. We houden veel van planten en bloemen en zien het dan ook meer als een uit de hand gelopen hobby dat nu de winkel Laura´s –Groen er is. Het begon allemaal in 1999, er was nog niet zoveel variatie in bloemen en planten zoals de klanten nu gewend zijn bij ons. We verkochten stekplantjes, zaden en een paar soorten planten. Al gauw kwamen we erachter dat de klant ons na een korte tijd wist te vinden en dat de vraag naar meer variatie snel duidelijk werd, ook naar kerststukjes en kerstplantjes die we nu op voorraad in de winkel hebben staan.” Nu speelt de kerstboom een bijzondere rol. De verkoop van de kerstbomen gaat door tot en met de laatste dag voor de kerst. “Ik heb klanten die de boom vrijdag 24 december op komen halen, tuigen hem thuis voor de kerstdagen helemaal op en meteen na de feestdagen gaat de boom weer de deur uit. Bomen worden ook tegen een vergoeding thuis bezorgd. De uitspraak 'de klant is koning' wordt bij ons zeker waargemaakt. Door de jaren heen hebben we dan ook kans gezien een vaste klantenkring op te bouwen. Tot in de wijde omgeving van Kaatsheuvel geniet onze zaak

Laura's –Groen bekendheid,” vertelt Henk. De blauwspar, een boom met kluit van ruim een meter hoog, is al voor de lage prijs van €7,00 te koop. Ook andere soorten bomen, zoals de Nordmann en de Zilverspar, zijn te koop en op voorraad aanwezig. Vanaf deze week is het een komen en gaan van klanten die een kerstboom kopen. Om de paar dagen worden er ruim 200 bomen verkocht. Regelmatig moet Henk dus ook op pad om zijn voorraad kerstbomen aan te vullen. Op deze manier kopen de klanten van Laura's - Groen verse kerstbomen wat vroegtijdige naalduitval voorkomt en waarbij de geur van de boom ook langer in huis blijft hangen. Naast de kerstbomen blijven de verse bloemen en planten bij Laura's - Groen, ook in deze weken, de nodige aandacht krijgen. Tweemaal per week gaat Henk om vier uur uit bed om naar de vei-

Henk en Laura: kerstbomen vanaf 7 euro. ling in Bleiswijk af te reizen en koopt daar de bloemen zo goedkoop mogelijk in zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Weer thuis aangekomen worden de bloemen in een koelcel, die achter in de winkel staat, netjes opgeslagen. Bij een voordelige inkoopprijs kunnen Henk en Laura de verse bloemen ook weer tegen een lage prijs aan hun klanten doorverkopen. Denk aan het welbekende koffieboeket die het hele jaar door verkrijgbaar is voor maar €3,95. Laura's - Groen werkt

Door Maarten Liebregts

MAKE-OVER

9 december: Bingo avond VV Berkdijk Locatie: Baan 17 Kaatsheuvel. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis 14 december: Wintermarkt Op de wintermarkt worden handwerken en

16 december: Bingo avond VV Berkdijk Locatie: Baan 17 Kaatsheuvel. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.

Wilt u ook activiteiten van stichtingen, verenigingen of niet-commerciële instellingen aanmelden voor deze evenementen kalender? Mail dan naar: h.m.vandenbroek@home.nl én info@vvvkaatsheuvel.nl. (s.v.p. naar beide adressen een mailtje)

KWALITEITSCOLLECTIE Lin-gerie biedt passend en trendgevoelig ondergoed aan en let daarbij op een goede verhouding in prijs-kwaliteit. Merken als After Eden voldoen aan deze behoefte. De collectie heeft zowel een vrouwelijke uitstraling en een betaalbare prijs voor de gemiddelde portemonnee. Schoonheid, dat prima samengaat met comfort. Daarnaast zijn de volgende merken in de Hoofdstraat beschikbaar: Triumph, Felina, Sloggi en Ten Cate. Opvallend is de ruime collectie Boobs & Bloomers, speciaal voor jonge meiden. Stijlen variëren van 'stars & stripes' tot andere verfijnde ontwerpen. Een

ADVIEZEN Klanten kunnen bij Lin-gerie terecht voor vakkundige metingen, om de juiste maat vast te stellen. Adviezen over de laatste lingeriemode worden overigens toegepast op persoonlijke wensen. Belangrijk is dat de mannen niet vergeten worden: aan een ruime tafel kunnen zij zich op een ontspannende manier verdiepen in de wereld van de lingerie, terwijl de vrouw gebruik kan maken van een paskamer. “Het persoonlijke contact met klanten is onze kracht,” aldus het team. De brede keuze in het assortiment en speciale openingskortingen geven Lin-gerie een extra boost voor de toekomst, want: tijdens de maand december geldt een korting van 25% op de hele collectie.

LIN-GERIE OPENINGSTIJDEN Maandag 13.00 uur – 18.00 uur. Dinsdag tot en met donderdag 9.30 uur – 18.00 uur; zaterdags tot 17.00 uur. (koopavond op vrijdag tot 20.00 uur). Hoofdstraat 47 Kaatsheuvel (foto's RPQ)

WOOn

KRANT

15 december: Kerstconcert Sint Jan te Kaatsheuvel Kerkkoor St. Jan Kaatsheuvel, Aalsmeers Mannenkoor, Kamerkoor Tourdion uit Waalwijk en Koper Kwintet Stuiver. Locatie: St.Jan’s Kerk, Hoofdstraat Kaatsheuvel. Aanvang: 13.30 uur Entree: € 7,50. Kaarten Oa verkrijgbaar bij VVV te Kaatsheuvel.

gewerkt. Door de accenten op de modieuze collectie te leggen springen er behoorlijk wat leuke setjes uit. Denk in deze tijd van het jaar eens aan het kerstondergoed: slipjes en bh's in alle cupmaten, voorzien van glitters en elegant kant, meestal in het rood of zwart.

origineel cadeau voor de feestdagen, bijvoorbeeld. In december houdt Lin-gerie overigens meerdere acties. Informeer eens bij Liny en haar collega's.

najaar 2013

Ons Weekblad en Rijen Weekblad Gilze Ginneken Weekblad Nieuw Weekblad Oosterhout Carillon Weekblad ’t Weekblad Dongen Langstraat Weekblad De Duinkoerier Weekblad De Weekblad Waalwijk

4

21

25 zel ze PrijsPuz De GranDio De vier Doe mee met oP een van verlichtinG van eGlo en maak kans van e 375,waarDecheques

33

De Woonkrant

is een uitgave

van Uitgeverij

Em. de Jong

bv • Baarle-Nassau

150.000 OpLaGE RUim

8 december: Winterwandeling Huis ter Heide Aanvang: 10.00 uur, duur 4 uur. Entree: € 4.00 voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen € 7,00 Reserveren verplicht via www.natuurmonumenten.nl

Laura's – Groen, Hoofdstraat 168 Kaatsheuvel (schuin tegenover woonzorgcentrum de Vossenberg). Tel. 0416-282058. Van maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 uur tot 20:00 uur en op zondag tot aan Kerst geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Woonkrant prijspuzzel uitgereikt LAAR TUIN WINTERK

8 december: Postzegelruilbeurs Locatie: Buurthuis Pannehoef, Ferdinand Bolplein 1 Kaatsheuvel. Aanvang: 9.30-13.00 uur. Entree: € 0,50. Handelaren: € 2,00. Inl. 0416-272741

14 december: Kerstconcert van koor Bel Canto Solisten José Santegoets sopraan. Harald Quaaden tenor. Kees van Hees bariton. Wil van Leijsen bariton. Piano: Maike MennensWillems. Locatie: De Gildenbond, Mgr. Völkerstraat 3 te Kaatsheuvel. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 10,00

KEUKEN

7 december: KERSTMARKT Kaatsheuvel Grote Kerstmarkt in het centrum van Kaatsheuvel. Zang, muziek, kerstkraampjes. Locatie: Hoofdstraat/Peperstraat. Aanvang: 10.00 uur tot 20.00 uur

15 december: Kerstklokkenloop Binnen een uitgezet parcours in het dorp wordt op diverse locaties ‘kerstmis’ uitgebeeld. In de parochiekerk van Loon op Zand is een gezamenlijke afsluiting. Locatie: De Wetering, Weteringplein 1 Loon op Zand. . Aanvang: 18.00 uur

RoUTE opEN hUIzEN

5, 12, 19 december: Dansmiddag Senioren Locatie: De Werft, Huygenstraat 73 Kaatsheuvel. Aanvang: 13.30 uur. Entree € 0,50.

allerhande verkocht. Er is ook een grote loterij. De opbrengst komt ten goede aan activiteiten voor de inwoners van De Venloene. Locatie: Van Rijckevorselstraat 15 Loon op Zand. Aanvang: 10.00-16.00 uur.

De lingeriezaak Lin-gerie is in Kaatsheuvel en omgeving ruim zeven jaar bekend. De winkel is in die tijd nauwelijks van gedaante gewisseld. “Tijd voor een grondige verbouwing,” vond bedrijfsleidster Dankers. De winkel moest het uiterlijk krijgen dat voldoet aan de huidige vraag. Overzicht, frisse kleuren en een brede collectie zijn de positieve gevolgen. Dat uit zich onder meer in een nieuw plafond, de vloer en het interieur. Om het nieuwe logo niet te vergeten. Opvallend is dat de wanden van Lin-gerie helder zijn ingedeeld in kleur- en themablokken. De bovenzijden zijn voorzien van nieuwe collecties ondergoed. Bh's kunnen gecombineerd worden met boxers, slipjes en strings. De onderzijden hangen vol met moderne nachtkleding. Van badjassen tot pyjama's, loungewear en nachthemden. Ook aan de lichtinval is grondig

AMER SLAApK

t/m 2 februari 2014 Winter Efteling Locatie: Efteling, Europalaan 1. Openingstijden www.efteling.com Entreekaart € 34,50 is verkrijgbaar op het VVV-kantoor, Peperstraat 10a te Kaatsheuvel.

met een stempelkaart waarop een stempel wordt geplaatst bij aankoop uit de winkel. Bij een volle kaart ontvangt de klant vijf euro korting op een nieuwe aankoop.

Lin-gerie heeft een nieuw uiterlijk gekregen

Het heeft twee overbruggingsmaanden gekost, maar het resultaat mag er zijn. Een nieuwe, frisse look met een aantrekkelijk overzicht. Sinds afgelopen zaterdag is Lin-gerie weer open op haar vertrouwde stek in de Hoofdstraat. Liny Dankers en haar team staan klaar om u te helpen met het uitzoeken van een elegant en comfortabel ondergoedsetje. Van lingerie tot nachtkleding, voor jong en oud: Lin-gerie adviseert en kent de trends.

DECEMBER 2013

( Foto:HvdB )

Tel. 013-5075534

Donderdag 7 november was het zover… 4 puzzelaars uit Made, Dongen, Gilze-Rijen en Oosterhout mochten rond de klok van 16.00 uur hun gewonnen prijzen in ontvangst nemen. Bas Verhoeven van Eglo verlichting Nederland, gevestigd aan Innovatiepark 20 te Oosterhout, overhandigde aan elke winnaar een cheque t.w.v. € 375,-. Hiervan kunnen ze flink gaan shoppen in de showroom van Eglo verlichting, zodat ze ook in deze donkere dagen lekker kunnen blijven puzzelen. Alle medewerkers van uitgeverij Em. De Jong feliciteren de winnaars, tevens bedanken wij Eglo verlichting voor het beschikbaar stellen van deze mooie prijzen!


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 11

Gerard Bruijniks lijsttrekker GemeenteBelangen

(foto Jan Stads / Pix4Profs) Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 treedt Gerard Bruijniks op als Lijsttrekker voor GemeenteBelangen. De 51-jarige Bruijniks woont vanaf 2001 in de gemeente Loon op Zand en is sinds 2009 lid van GemeenteBelangen. In 2010 trad hij toe tot de gemeenteraad voor

GemeenteBelangen. Op 1 januari 2012 volgde hij wethouder Jacques Broeders op als wethouder. Dit omdat Jacques Broeders helaas om gezondheidsredenen moest stoppen. Gerard Bruijniks heeft gewerkt voor verschillende gemeenten waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Breda. Voor zijn overstap naar de gemeentelijke politiek werkte hij als directeur bij Thuiszorg West-Brabant. GemeenteBelangen zet de komende verkiezingen in op Kiezen, durven en doen. Er zijn de afgelopen jaren keuzen gemaakt en de komende jaren zullen keuzen gemaakt moeten worden. Er zal dan onder andere worden ingezet op behoud van een gezond verenigingsklimaat, inzet en belonen van vrijwilligers, bouwen in onze drie kernen voor jong en oud, bevorderen van inzet van plaatselijke ondernemers en de werk-

gelegenheid. Daarnaast zullen ze plannen ondersteunen van grote attracties als de Efteling, Loon en Drunense Duinen en de verdere ontwikkeling van het blauwe meer; en niet te vergeten de ontwikkeling van de plaatselijke middenstand. Verder zal worden ingezet op de realisatie van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel, de verdere ontwikkeling van de Hooivork in de Moer en de realisatie van de N261 en de daarmee samenhangende bereikbaarheid van Loon op Zand. Dit alles binnen de financiële mogelijkheden van onze gemeente. Maar vooral zal GemeenteBelangen in gesprek blijven met onze inwoners en goed luisteren naar hun ideeën en wensen en deze toetsen op haalbaarheid. De afgelopen twee jaar zijn deze gesprekken regelmatig gevoerd, denk aan de politieke cafés en andere overlegmomenten in de drie kernen.

INGEZONDEN MENING VAN DE LEZER

Elke inzender is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn eigen stuk. Opname van ingezonden stukken betekent niet dat de redactie het met de strekking van deze stukken eens is. Verder behoudt de redaktie zich het recht voor ingezonden stukken verkort weer te geven. Anonieme stukken worden niet geplaatst.

Voor het verdere verkiezingsprogramma verwijst de lijsttrekker naar de site van GemeenteBelangenloz.nl en de facebook-pagina waarop allerhande actualiteiten staan. Keuzen maken is één maar het durven uitvoeren is even zo belangrijk. Plannen maken is leuk maar uitvoeren is nog leuker want daar plukken de inwoners en bedrijven de vruchten van. Vandaar dat durven doen voor GemeenteBelangen van groot belang is.

Pro3 wil initiatieven van inwoners stimuleren Elke inzender is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn eigen stuk. Opname van ingezonden stukken betekent niet dat de redactie het met de strekking van deze stukken eens is. Verder behoudt de redaktie zich het recht voor ingezonden stukken verkort weer te geven. Anonieme stukken worden niet geplaatst.

Eén van de 10 actiepunten uit het verkiezingsprogramma van Pro3 is het stimuleren en ondersteunen van initiatieven van inwoners. De gemeente heeft hiervoor in de begroting geld vrijgemaakt om nieuwe initiatieven ook echt levensvatbaar te maken. Dit budget moet als startmotor werken.

MINDER OVERHEID BETEKENT MÉÉR WERK VOOR INWONERS De huidige trend is minder overheid. Maar dat betekent wel dat inwoners meer zelf moeten doen. Samen met anderen gaat dat natuurlijk een stuk makkelijker. Er zijn veel voorbeelden te vinden van initiatieven die zo zijn gestart en succesvol blijken te zijn. Van de gemeente mag wel verwacht worden dat zij de inwoners daarbij ondersteunen. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van werktuigen als de inwoners het groen in de straat zelf willen onderhouden. Misschien zijn er inwoners die gezamenlijk een energiecoöperatie op willen starten. Dit kan met een startbudget op gang geholpen worden.

Ook verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen met nieuwe en creatieve ideeën ko-

Chalet Fontaine presenteert New Years Eve Party 2014! De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Houd ook onze Facebook in de gaten voor de nieuwtjes en meer informatie over het evenement. Hopelijk zien we je terug tijdens het begin van een goed nieuw jaar!

Op vrijdag 13 december houdt De Brug een jaarlijkse kerstmarkt. Deze is van 15.30 uur tot 20.00 uur. De toegang is gratis. Wat is er zoal te koop en te zien? Zelfgemaakte kerststukken Vogeldecoraties Handgemaakte kaarten Zelfgebakken koekjes, cakes en taarten Poffertjes Tweedehands kerstspullen. U kunt een kop koffie of thee komen drinken met een lekker stuk gebak of een glaasje Glühwein drinken, of warme chocolademelk; allemaal tegen een schappelijke prijs. Er zullen kerstliederen gespeeld worden op de piano en ook zanggroep Chapeau zal prachtige kerstliederen ten gehore brengen. Komt u rond etenstijd dan is er, of een lekkere soep, of een stamppot om te nuttigen. Wilt u liever het eten mee naar huis nemen, pakken wij het voor u in en kunt u het thuis op eten. Wij serveren ook een overheerlijk toetje. De opbrengst van de markt is voor een goed doel en een deel voor de eigen kerk. Kom vast de kerstsfeer proeven in een gemoedelijk sfeer. Kerk De Brug, Heistraat 4 Sprang-Capelle

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Loonstars 2013. men, bijvoorbeeld door gezamenlijk een plan te ontwikkelen om vrijwilligers aan de vereni-

www.kozion.nl

Kerstmarkt kerk De Brug

gingen te binden. Nieuwe initiatieven hoeven niet altijd geld te kosten. Maar soms is er wat extra's nodig om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Sensationeel oud en nieuw feest in Kaatsheuvel Wil jij knallend het nieuwe jaar in vol sensatie dat kan bij Chalet Fontaine! De New Years Eve Party die komende jaarwisseling zal plaatsvinden is groots uitgepakt met DJ’s zoals Matsoe Matsoe, DJ Eno-c, DJ Tish, Sven Stout en DJ Bart. De deuren zullen open gaan vanaf 22.00 uur waar DJ Matsoe Matsoe (bekend van o.a. Oh Oh Cherso en Everybody loves Joey) het feest spetterend zal openen tot 00.00 uur waarna de andere top DJ’s elkaar afwisselen tijdens deze avond. Ook zal er van 22.00 uur tot 00.00 uur kosteloos champagne geschonken worden voor het echte oud en nieuw gevoel. In de nacht van 31 december 2013 op 1 januari 2014 zal er een compleet programma worden aangeboden, waarbij variatie en goede muziek een feit is er zal een grote vuurwerkshow te zien zijn waar u onder het genot van een glaasje champagne een toost kunt uitbrengen op het nieuwe jaar. Het feest zal tot een uur of 06.00 uur duren en toegang is vanaf 18 jaar. Kaarten zijn alleen online te verkrijgen via www.ticketpoint.nl en kosten 15 euro per stuk.

‘s-Hertogenbosch • Breda • Udenhout Bezoek één van onze showrooms of kijk op:

Stimuleringsfonds biedt kansen INGEZONDEN MENING VAN DE LEZER

De nummer 1 van Brabant in kunststof kozijnen

Met initiatieven van inwoners worden kosten bespaard. Bijvoorbeeld de kosten van ondersteuning door gemeenteambtenaren. Er zal ook meer draagvlak zijn want het initiatief komt echt van onderop en wordt niet van bovenaf (de gemeente) aangeleverd. Door inwoners-initiatieven echt te ondersteunen wordt de betrokkenheid tussen inwoners en de betrokkenheid bij de lokale samenleving extra verankerd.

Gelukkig zijn er al veel initiatieven in de gemeente die uitgegroeid zijn tot echte evenementen en die laten zien dat inwoners veel zelf kunnen, zoals het Pleinfestival in Kaatsheuvel en Loonstars in Loon op Zand. Maar ook kleinere initiatieven zoals het speelbos bij de Scorpius zijn het waard om genoemd te worden. Pro3 meent dat inwoners goed in staat zijn om leefbaarheid en levendigheid in de dorpen vorm te geven en vast te houden. Voor nieuwe initiatieven die een extra steuntje in de rug nodig hebben kan de gemeente dan bijspringen. Peter Flohr, fractievoorzitter Pro3


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 12


WEEKBLAD de duinkoerier - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 13

De Duinkoerier Weekblad

Katern2

Bewoners De Hil Noord Kaatsheuvel steken de handen uit de mouwen Woensdag 13 november 2013 kwamen enkele bewoners op de Hil Noord bij elkaar om te praten over hun wijk. Vooral het groen rondom de voormalige school De Hil had een onderhoudsbeurt nodig. Riet van de Wouw, John Henselmans, Margreth Stans en Tonnie van Wezel namen de taak op zich om de mensen in de buurt persoonlijk te benaderen met de vraag mee te willen doen aan het opknappen van de wijk.

Door Henny van den Broek “Geen folder in de bus, dat werkt niet. Gewoon huis aan huis aanbellen en de vraag stellen mee te willen doen werkt veel beter,” geeft Tonnie van Wezel aan. Dit leidde na 35 huisadressen zondagmorgen 1 december tot 20 bewoners. Vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur zijn de bewoners in de tuinen bezig geweest. De taken waren goed verdeeld en het gereedschap hadden ze van thuis meegebracht. De heggen knippen, planten snoeien en vooral het onkruid tussen de planten weg schoffelen leverden een grote afvalberg groen op. Ook de planning van de werkzaamheden klopte volledig. Klokslag 13.00 uur was de klus geklaard. Daarbij moet wel worden aangegeven dat de koffie en het worstenbroodje, verzorgd door Riet van de Wouw, voorzitter van het Buurt Preventie Team De Hil Noord, de eindtijd hoofdzakelijk

3, 4 en 5 januari 2014

heeft bepaald. Jacqueline de Bekker, wijkcoördinator gemeente Loon op Zand, nam zelf ook de veger ter hand. “De buurt is nu aardig opgeknapt. Dit is een mooi voorbeeld van 'Samen werken aan de Wijk'. Het ziet er netjes uit nu waarbij het woonplezier aardig toeneemt. Tenslotte woon je in een wijk waar iets van je wordt verwacht. Als we met elkaar de handen uit de mouwen steken knapt niet alleen de buurt op maar is het ook goed voor de onderlinge contacten.” Een bewoner bevestigde dat en gaf aan dat er een paar huizen verder mensen woonden die ze nog nooit had

ontmoet. “Ja, we willen hier niet een situatie zoals onlangs is gepasseerd dat een vrouw tien jaar lang dood in huis ligt terwijl dat niemand is opgevallen,” vertelt Tonnie van Wezel. Riet van de Wouw geeft aan dat er een vervolgactie komt. “Het blijft niet bij deze ene opknapbeurt. Wij willen echt dat de buurtbewoners meer met elkaar in contact komen en dat kan o.a. door gezamenlijk het groen in de buurt aan te pakken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden; daar gaan we de komende tijd over nadenken. Het wordt zeker vervolgd,” geeft Riet van de Wouw aan.

Masters driebanden krijgt in 2014 nieuwe impuls

Schoonmaakploeg De Hil Noord.

( Foto:HvdB )

Diploma's voor 14 zorgmedewerkers Maasduinen

Te midden van collega's en familieleden kregen afgelopen donderdagmiddag in de theaterzaal van Zorgcentrum De Venloene in Loon op Zand 14 medewerkers van de zorglocaties Antoniushof in Waalwijk en Vossenberg in Kaatsheuvel hun EVV-diploma uitgereikt. Door Jack IJpelaar Het was een feestelijke bijeenkomst waarbij het EVV-diploma werd uitgereikt nadat de cursus Persoonlijk Begeleider door de 14 zorgmedewerkers met succes was afgerond. Persoonlijk begeleider De persoonlijk begeleider is het eerste aanspreekpunt van de cliënten en dat heeft voor de betrokkene vele voordelen. De persoonlijk begeleider is altijd op de afdeling aanwezig en de cliënt kan daarom altijd terecht met welke vraag of welk probleem dan ook, en hoeft niet zelf op zoek naar iemand aan wie hij of zij het probleem kan voorleggen. Door de korte lijnen kan er snel en direct gereageerd worden op elke wens. Daar waar het

in het verleden normaal was dat er 'aanbodgericht' werd gewerkt, ligt nu de aandacht veel meer op het 'vraaggericht' werken met als doel de cliënt zolang mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

VERBETERPLAN De opleiding, die onder leiding stond van cursusleidster Monique Gerritsen, bestond uit het volgen van klassieke lessen en het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten op de werkvloer. Deze werden begeleid door de zorgcoördinator van de afdeling. Daarnaast troffen de studenten elkaar ook tijdens intervisie-sessies. Als examenopdracht moest een verbeterplan worden opgesteld.

Wereldkampioenen biljarten naar Kaatsheuvel Als het aan de organisatoren van de KNBB Biljartpoint Masters driebanden in Kaatsheuvel ligt, zal de editie van januari 2014 de basis gaan vormen voor vernieuwing en verfrissing. Met deze aanpak en een uitgebreide PR-campagne hoopt men het eens zo toonaangevende biljartevenement weer op een niveau te brengen van rond de eeuwwisseling. Van 16 tot en met 19 januari 2014 staat De Werft in Kaatsheuvel in het teken van de biljartsport. Dan wordt daar het Nederlands kampioenschap driebanden gehouden. Onder de zestien topspelers zijn drievoudig wereldkampioen Dick Jaspers, titelhouder en wereldkampioen bandstoten Jean-Paul de Bruijn, Europees kampioen driebanden bij de jeugd Glenn Hofman, Raimond Burgman en Jean van Erp. Tot zo'n tien jaar geleden werd de Masters gehouden in De Blauwe Kei te Veghel en had het toernooi een fantastische uitstraling, wat een promotie was voor de biljartsport. Biljart Evenementen Nederland, die de organisatie op zich neemt, lonkt naar de tijden van weleer. Daarnaast zijn vernieuwing en verfrissing speerpunten. De professionele uitstraling speelt daarin een belangrijke rol. De biljartarena, waarin twee Eureka matchtafels zijn opgesteld, wordt omgeven door VIP-boxen voor sponsors. Voor het publiek zal een ruime tribune met luxe zitjes worden gecreëerd. Het geheel, opgefleurd met bloemen en planten, krijgt een professionele uitstraling. Direct naast de speelzaal is er en grote horecaruimte met eetgelegenheid. Op een groot scherm zijn daar ook alle wedstrijden te volgen. Tussen de seances door is er live muziek. Via www.kozoom.com zijn alle wedstrijden gedurende vier dagen wereldwijd live te volgen en de NOS gaat op zondag 19 januari tijdens Studio Sport een samenvatting uitzenden van de finalepartij. De opening en sluiting van het evenement zal met een mooie licht en geluidshow begeleid worden.

De spelers Dick Jaspers, Barry van Beers, Raimond Burgman en Glenn Hofman zijn op basis van hun plaatsing op de rankinglijst als groepshoofd aangewezen. De verdere indeling van de vier poules wordt via loting bepaald. Op donderdag 16 en vrijdag 17 januari worden de poulewedstrijden met een lengte van 40 caramboles gespeeld, waarvan de nummers één en twee van elke poule zich plaatsen voor de kwartfinale, die op zaterdagmiddag 18 januari eveneens met een partijlengte van 40 caramboles op het programma staat. Op zaterdagavond om 19.00 uur worden de halve finales over 50 caramboles gespeeld. De finale met eveneens 50 caramboles is gepland op zondagmiddag 13.00 uur.

RAYMOND CEULEMANS NA 52 JAAR TERUG IN KAATSHEUVEL Op zaterdagavond 18 januari wordt het publiek een grandioze avond aangeboden, die om 19.00 uur begint met de halve finales. Hierna volgt entertainment afgestemd op de biljartsport. Raymond Ceulemans, die 23 wereldtitels in het driebanden achter zijn naam heeft staan, zal hieraan zijn medewerking verlenen. De thans 76-jarige populaire Belg keert dan terug in Kaatsheuvel, waar hij op 11 maart 1962 voor de eerste keer in zijn loopbaan de Europese titel driebanden veroverde. Uiteraard zal hij terugblikken op die gebeurtenis van 52 jaar geleden. Kortom, een fantastische spectaculaire avond voor de biljartliefhebber. De toegang is op alle dagen gratis.

Bespaar nu tot 30%** Eurofort Garagedeuren Minervum 7446H 4817 ZG Breda Telefoon 076 5877444 www.eurofort.nl Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur; zat. 10.00-13.00 uur


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 14

“Ik hoef maar te bellen en ze is er” Thuis vertrouwen op de zekerheid van zorg

Als u afhankelijk bent van zorg, dan is het een prettige en veilige gedachte dat het team van Maasduinen Zorg Thuis voor u klaar staat. Professionele zorg in uw eigen vertrouwde omgeving door steeds hetzelfde vertouwde gezicht. Een ervaren en deskundige specialist die uw specifieke situatie kent en weet waaraan u behoefte heeft. U kunt altijd een beroep doen op ons ervaren team thuiszorgspecialisten. Voor kortere, maar ook voor langere tijd, 24 uur per dag en door steeds dezelfde vertrouwde zorgprofessional. Zorg en service exact aansluit bij uw wensen, gewoon thuis!

Meer informatie Maasduinen Zorg ThuisTeam Vita Rijen (0161) 438 428 • Team Waalwijk (0416) 67 52 60 • Team Kaatsheuvel (0416) 53 06 08 Tot Stichting Maasduinen behoren zorglocaties Antoniushof, Rosagaerde, Vossenberg, Venloene, Zorgbrug, Vita en Maasduinen Zorg Thuis

www.maasduinenzorg.nl


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 15

Leuke verrassing voor leden tijdens de pietengym 2013 Sinterklaasfeest bij Blauw-Wit '81 in De Moer Pietengym KGV Op woensdagavond 27 november mochten de F- en de E-spelers van Blauw-Wit '81 het sinterklaasfeest komen vieren bij Blauw-Wit in De Moer. Er waren in totaal 32 kindjes. Bij binnenkomst moesten de kinderen in een kring zitten en werden ze in groepjes verdeeld om allerlei verschillende spelletjes te gaan spelen. Ook kwamen er 2 pieten op bezoek die natuurlijk een heel leuk cadeautje voor de kinderen hadden meegenomen. Het was een geslaagde avond en alle kindjes gingen tevreden naar huis.

Ook de zwarte pieten deden mee met de spelletjes.

Spontaan uitgevoerde opdracht door studenten

'Stagepieten' op bezoek bij Prisma Het was wel even spannend hoor. Zomaar een bezoekje van twee zwarte pieten, bij de woongroep waar je je thuis voelt. Dat was het geval in de Magnoliastraat te Kaatsheuvel, waar twee studenten voor een sociaal-maatschappelijke opdracht twee helpers van Sinterklaas inschakelden om bewoners van Prisma te verblijden met aandacht en cadeautjes. Door Maarten Liebregts

ZORG De zorgsector staat de laatste jaren bekend om haar bezuinigin-

gen. Weinig tijd voor ouderen, weinig aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking en veel formulieren die ingevuld moeten worden. Ont-

groot succes

ren. De pieten hebben daar de 2 mooiste kleurplaten uit gekozen. Die kinderen ontvingen een leuk prijsje, o.a gesponsord door de Koopjesman. Maar Sinterklaas is er voor alle kinderen natuurlijk. Na wat leuke kiekjes door Bardie en een heus pietendiploma kon iedereen met een tevreden gevoel richting huis. Het was een geslaagde ochtend.

Afgelopen zaterdagochtend 30 november stroomden om 9.15u de eerste “pietjes” binnen om mee te doen aan een heuse pietengym. De pietengym bij KGV komt ieder jaar weer terug en wordt altijd met veel enthousiasme door iedereen bezocht. Alle kleine en grote pietjes mochten deelnemen aan een heus pietenparcours wat speciaal was uitgezet. Zo mochten ze pakjes in een schoorsteen gooien, over gladde daken lopen, kleuren, schminken en al hun kunsten laten zien. Natuurlijk waren er ook echte pieten overgekomen uit Spanje om te laten zien hoe het echt moest. En die gekke pieten konden er wat van. Elk kind had in de voorgaande weken een kleurplaat ontvangen die ze gekleurd en wel in mochten leve-

Zwarte pieten op bezoek bij scouting MLK Kaatsheuvel Vorige week vrijdagavond hadden vijf zwarte pieten zich vrij kunnen maken om een bezoek te brengen aan scouting Martin Luther King aan de Bosvaert in Kaatsheuvel. Sinterklaas heeft een zeer drukke agenda en moest op en andere plaats zijn waardoor hij er jammer genoeg niet bij was.

spannende activiteiten met cliënten komen in het nauw, ondanks de tomeloze inzet van woon- en zorgbegeleiders. Twee studenten van het ROC Tilburg volgen de opleiding tot verpleegkundige (niveau 4). Diverse stages hebben ze inmiddels achter de rug en komend jaar nadert het afstuderen. Voor school moeten ze nogal wat examenopdrachten uitvoeren. Één daarvan werd verleden week volbracht: een aantal uren sociaalmaatschappelijke ondersteuning bieden aan cliënten of patiënten, die continu zorg vragen.

JUTEN ZAKKEN VOL CADEAUS

Aandacht geven aan mensen met een beperking blijft noodzakelijk. Piet Ruben, Max, en Piet Joy.

Max en Ruben, uit Waalwijk en Sprang-Capelle, schakelden twee zwarte pieten in, die maar al te graag bereid waren om wat pakjes en strooigoed te reserveren voor een twintigtal cliënten met een (licht) verstandelijke of meervoudige beperking in de Magnoliastraat. 'Duizendmaal dank' en lachende, verbaasde gezichten waren het gevolg. De pieten gaven iedere cliënt persoonlijke aandacht in de vorm van een praatje, het aanspreken bij de voornaam, gevolgd door dikke knuffels en schouderklopjes. Aandacht telt, zo bleek maar weer. Sjaaltjes, mutsjes, geurende badschuim, spekjes, chocolade en schuimpjes werden hartelijk in ontvangst genomen. Dit was de aanleiding om Sinterklaas en zijn pieten met een liedje te bedanken: “Dag Sinterklaasje, daag, da-ag, zwarte piet!” Locatie Magnoliastraat is een onderdeel van Stichting Prisma en bestaat uit drie groepsaccommodaties.

Spannend om een hoge toren van taaitaai-poppen te maken. Foto:HvdB ) Door Henny van den Broek De vijf zwarte pieten hadden het er maar druk mee vrijdagavond vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur. De scoutinggroepen Bevers, Blauwe Vogels en de Welpen, totaal 80 kinderen in de leeftijd van 4 tot 11 jaar, waren aanwezig om met elkaar allerlei spelletjes te doen. Spelletjes die in het teken stonden van het Sinterklaasfeest zoals taaitaai happen, taaitaai-poppen stapelen, pepernoten eten en mooie tekeningen maken. Ook werd er op een creatieve wijze aan het vragenspel Ik Hou van Holland invulling gegeven. De hopman stelde aan een groep kinderen vragen en bij een goed antwoord schoof een cadeaudoos door naar de volgende persoon. Buiten, rondom het MLK-gebouw, hielden kinderen zich bezig met balspelen en spelen die je binnen niet kon spelen. “Vanavond houden we, zoals ie-

(

der jaar, het zwarte pieten-feest. De kinderen vermaken zich geweldig,” vertelt leidster Monique Hoek. Hoe de zwarte pieten met de kinderen omgaan en de

Het vragenspel.

kinderen met hen, zie je dat er geen enkele vrees voor elkaar is. Dat was ooit wel eens anders. “Zelf ben ik jaren lid geweest van MLK. Na enkele jaren ertussenuit te zijn geweest ben ik nu 5 jaar leidster bij MLK. Onze twee kinderen zijn nog te jong, Eline is 2 jaar en Ruben 4 maanden. Met vier jaar kunnen ze lid worden en dat gaat ook gebeuren denk ik.” De Zwarte Pieten – Avond werd ook dit jaar weer een waar feest voor de Bevers, Blauwe Vogels en de Welpen. Met een goed gevoel, maar wel een beetje oververmoeid, werden de kinderen door hun ouders opgehaald. Eenmaal thuis konden ze dan in hun bedje heerlijk dromen over de avond, maar vooral over de dag die nog komen gaat, donderdag 5 december. Lid worden scouting MLK? De eerste vier keren mag je gratis en vrijblijvend komen kijken. Als je het leuk vindt, word je lid van onze vereniging. Je ouders melden je aan als lid door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@scoutingmlk.nl. Je ontvangt dan een inschrijfformulier. www.scoutingmlk.nl


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 16

Tweede Hallowellichtoptocht Stepteam Brabantsbont Sprang-Capelle heeft voor zaterdagavond 14 december haar 2e winteravond step/fiets toertocht georganiseerd: de HALLOWELLICHTOPTOCHT. Het steppen en fietsen bij stepteam Brabantsbont is niet alleen meer iets voor overdag, ook avondtochten in de winter krijgen steeds meer navolging. Daar dit in het noorden van ons land al jaren gebeurt en wij van stepteam Brabantsbont daar al eens een paar keer aan hadden deelgenomen, soms onder erbarmelijk koude omstandigheden, was het vorig jaar dan eindelijk de eerste keer dat er een lichtjestocht in Brabant plaatsvond. Deze avondtocht kreeg van ons dan ook de welluidende naam HALLOWELLICHTOPTOCHT mee. Met een dertigtal deelnemers hebben we met extra verlichte steppen en fietsen (verlichting op batterijen) een route van 27 km gereden, met onderweg 2 rustposten

met brandende Zweedse fakkels en sfeerverlichting. Bij de eerste rustpost werd er snert, stokbrood met kruidenboter geserveerd en bij de tweede rustpost een BBBB'tje (Brabantsbontenboerenborreltje) en warme glühwein en chocolademelk geschonken. De sfeer die deze tocht met zich meedroeg heeft ons toen al direct doen besluiten het dit jaar weer te organiseren. Deze tocht telt mee voor de step winterserie die ook georganiseerd wordt door stepteam Brabantsbont en gaat over vijf tochten in de maanden november tot en met maart, elke 2e zondag van de maand. De HALLOWELLICHTOPTOCHT vervangt in de maand december de 2e wintertocht op zondag 15 december.

Het is de bedoeling dat we in een gezamenlijke groep blijven rijden; dit geeft meer gezelligheid en zo raken we niemand kwijt want het is op diverse stukken in de route echt aardedonker wat de sfeerverlichting op de steppen en fietsen toch iets extra's geeft, een sprookjesgevoel. Er wordt op een rustig tempo gereden zodat iedereen deze tocht makkelijk kan volbrengen zonder extra inspanning. Deze tochten dragen verschillende namen zo door het land: midwinteravond-tocht in de noordelijke provincies, fakkeltocht aan de hand van de fakkels bij de rustposten of lichtjestocht door de feestverlichting op de steppen en fietsen, maar het uitgangspunt van al die avondtochten is om er een gezellige en sfeerrijke tocht van te maken met steppers en fietsers. Zaterdagmiddag 14 december om 17.00 uur is de start van

deze 2e lichtjestocht per step of fiets bij sporthal DE SLAGEN Gaard 2 te Waalwijk. Wilt u ook deelnemen aan deze gezellige avond step/fietstoertocht die gaat over 25 km? Schrijf u dan snel in via de site www.stepteambrabantsbont.nl onder de knop “inschrijven activiteiten”. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per deelnemer; het inschrijven

via de site is nodig i.v.m. het inkopen van de warme hap. Pimp je step of fiets wat extra op met sfeerverlichting buiten de noodzakelijke standaardverlichting natuurlijk en zorg ook voor een veiligheidshesje want we willen toch wel gezien worden in het donker. De sfeerverlichting is op batterijen en te koop bij elk tuincentrum. Als jullie komen

zorgen wij, samen met de crew, weer voor een gezellige avond met een heerlijke warme hap onderweg. “We zien jullie om 17.00 uur zaterdagavond 14 december aan de start bij sporthal DE SLAGEN, tot dan,” aldus een fanatieke steporganisatie.

Muziekvereniging CONCORDIA Loon op Zand

Kerststerren, concerten en klokkenloop

Muziekvereniging Concordia.

De komende weken zullen voor muziekvereniging Concordia volop in het teken staan van kerst. “U kunt ons op diverse plaatsen tegenkomen. We gaan een aantal kerstconcerten verzorgen en we zijn aanwezig tijdens de Loonse Kerstklokkenloop.”

(foto Thijza Brouwer)

Zaterdag 7 december gaan ze van start met de jaarlijkse kerststerren verkoop. Leden komen die dag met een wagen door de straten van Loon op Zand om deur aan deur kerststerren te verkopen. Op dinsdag 10 december geven ze een sfeervol

kerstconcert in verzorgingshuis De Venloene in Loon op Zand. Diverse kerstliederen van oud tot modern zullen die avond de revue passeren. De aanvang van het concert is 19.00 uur. Zondag 15 december staat Loon op Zand bol van de kerstactiviteiten

tijdens de Loonse Kerstklokkenloop. Ook hierbij zal Concordia aanwezig zijn. In de sportzaal van de Wetering zullen Sophia en Concordia gezusterlijk de muziek verzorgen. Om en om zal er kerstmuziek ten gehore worden gebracht. En er zullen ook gezamenlijk muzikale stukken uitgevoerd worden. Aanvang 18.00 uur. “We hopen u graag te zien tijdens een van onze kerstactiviteiten.”


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 17

Voedselbankactie bij Albert Heijn Kaatsheuvel Voor de vijfde keer houdt voedselbank Kaatsheuvel een inzameling bij Albert Heijn en wel op vrijdag 13 en zaterdag 14 december. Op deze twee dagen kunt u een of meerdere producten kopen en deze schenken aan de voedselbank. Mensen van de voedselbank

staan dan bij de uitgang om deze in ontvangst te nemen. “Deze producten gebruiken we als aanvulling op de pakketten die elke vrijdag aan de mensen uitgegeven worden. Albert Heijn werkt al wekelijks samen met de voedselbank en wil u als klant ook de

gelegenheid bieden om een steentje bij te dragen. Wij danken eigenaar Piet den Hartog daar hartelijk voor.” Helpt u ook mee? We zien u graag op een van deze dagen. Alvast hartelijke dank voor uw steun.

De Verlichte Ster organiseert:

Verrassingavond met helderziende waarnemingen Vereniging De Verlichte Ster organiseert op donderdag 12 december een verrassingsavond als afsluiting van het jaar 2013 met helderziende waarnemingen door Mien van Oevern en Beppie van der Velden in het sociaal cultureel centrum Gildenbond, Monseigneur Völkerstraat 3 in Kaatsheuvel. Op deze speciale avond krijgt eenieder een boodschap mee naar huis en natuurlijk een verrassing speciaal voor u gemaakt: een kopje koffie of thee voor

aanvang en een versnapering daarbij. Dit alles in een fijne sfeer. Wilt u meer weten of heeft u vragen, kom dan kijken op deze bijzondere avond waar u

dan ook te weten kan komen wat het volgend jaar voor u de uitdagingen zullen zijn om verder te komen. De kosten bedragen 3,50 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden. Voor inlichtingen kunt u terecht bij Mien van Oevern tel. 0735118044 of kunt u contact met ons nemen via www.deverlichtester.nl.

Hoe en voor wie werkt het servicepunt van de gemeente? Verleden week kreeg mevrouw Marijnissen van de gemeente Loon op Zand in de Gerlachushof in De Venloene een aandachtig gehoor voor haar uiteenzetting over alle aspecten die met zorg voor de burger te maken hebben. KANTELING EN PARTICIPATIEMAATSCHAPPIJ Twee woorden die de komende jaren onze samenleving niet meer zullen verlaten. De reden is dat onze zorgmaatschappij te duur werd, de vergrijzing toeslaat en de recessie zijn sporen achterliet. Kanteling bij de gemeente wat betreft het leveren van zorg. Van zorgen voor naar zorgen dat. Veel zorgtaken zijn van het Rijk naar de gemeente overgeheveld maar de bijbehorende gelden heeft men met 15% gekort. De gemeente moet nu proberen om door op een creatieve manier te werken de burger van deze korting niet de dupe te laten worden. De WMO-adviesraad gaat de gemeente gevraagd en ongevraagd adviseren hoe zorg zo efficiënt en zo goed mogelijk bij de burger kan komen. Participatiemaatschappij; daaronder wordt verstaan een maatschappij die gebruik maakt van de eigen kracht van de mensen, de sociale netwerken die zij zelf hebben opgebouwd en de algemene-, collectieve-, en individuele voorzieningen. “Het moet lokaler, het moet simpeler en goedkoper.” Dat is kort maar krachtig de boodschap die we optekenden uit de mond van beleidsmedewerkster Marijnissen van de gemeente Loon op Zand.

KEUKENTAFELGESPREK Sinds enige tijd een veel gehoorde term die niet meer of minder betekent dat er een consulent (gemeente) komt bij de zorgvrager aan huis voor een gesprek. Mocht de zorgvraag b.v. zijn een rolstoel, dan bekijkt de consulent meteen of er misschien op dat huisadres nog meer zorgvragen zijn. De consulent kijkt wat de bestaande mogelijkheden zijn in de eigen omgeving en welke instantie zij/hij gaat inschakelen om deze inwoner van voldoende hulp te voorzien. Daarbij wordt allereerst uitgegaan van de eigen kracht en het sociale netwerk wat men zelf heeft opgebouwd. Iemand die geen familie meer heeft maar wel een uitgebreide vriendenkring, kan misschien daarop een beroep doen. De consulent blijft aan deze zorgvrager verbonden zodat deze niet steeds met een andere ambtenaar te maken krijgt en haar/zijn verhaal maar eenmaal hoeft te vertellen. Deze keukentafelgesprekken zijn een succes gebleken, niet alleen voor de zorgvrager, er wordt maatwerk geleverd, maar ook financieel heeft het al voordelen opgeleverd. Een gezin, een aanpak, een coördinatie. De gemeente ondersteunt de bijeenkomsten van mantelzorgers die regelmatig worden georganiseerd om hen te ondersteunen en van advies te voorzien, maar ook om van elkaar te leren. Ook de wijkteams zullen in de

toekomst worden ingezet om het sociale aspect in wijken te stimuleren. Daarnaast is men bezig om de keten van zorgdragers, zoals huisartsen, apothekers, maatschappelijk werkers K.B.O.'s te vormen. Het doel is dat men van elkaar weet wat en wanneer men wat van elkaar kan en mag verwachten en op welke manier de kruisbestuiving moet gaan werken.

VOOR WELKE ZAKEN KUNT U SPECIFIEK BIJ HET SERVICEPUNT TERECHT? Voor informatie en advies over huishoudelijke hulp, dementieondersteuning, ondersteuning bij uw administratie. Aanvragen van een schuldhulpverlening, bijzondere bijstand, voedselbank, leerlingenvervoer, maaltijdvoorziening. Kortom alle problemen waar men zelf geen oplossing voor weet. Dat wil niet zeggen dat het servicepunt voor alle problemen een oplossing heeft, maar men weet wel waar men de zorgvrager naartoe moet geleiden.

Sporthal De Wetering decor van RKC Schoolbattle Sporthal De Wetering is op woensdag 11 december hét decor van de tweede editie van de RKC Schoolbattle. Tijdens het afgelopen seizoen hebben ruim 150 leerlingen - uit groep 7 en 8 - van zeven verschillende basisscholen gestreden om de eerste titel. Basisschool De Vaert uit Kaatsheuvel kroonde zich uiteindelijk tot kampioen van de gemeente Loon op Zand. TWEEDE EDITIE Tijdens de tweede editie gaan maar liefst 29 teams – ruim 200 leerlingen – van 10 verschillende basisscholen strijden om de tweede titel. De RKC Schoolbattle is een initiatief van stichting Samen RKC en is gekoppeld onder het the-

ma gezondheid & bewegen. Samen RKC vindt het belangrijk dat iedereen uit de regio Langstraat kan deelnemen aan sportactiviteiten. Sinds dit seizoen is Samen RKC zich meer gaan profileren in de aangrenzende gemeente Loon op Zand en gemeente Heusden waarbij projecten zoals Ieder1Gelijk, Samen RKC Wijkgericht en Scoren voor Gezondheid worden georganiseerd.

KOM JIJ OOK KIJKEN?

Ook benieuwd welke basisschool zich kroont tot kampioen van Loon op Zand? Het toernooi start om 13.30 uur en vindt plaats in Sporthal De Wetering te Loon op Zand. Meer informatie over het zaalvoetbaltoernooi is terug te vinden op www.rkcschoolbattle.nl. RKC WAALWIJK is Meer dan Voetbal!

Een zeer informatieve middag verzorgd door mevrouw Marijnissen van de gemeente Loon op Zand en georganiseerd door de commissie Zorg van KBO afd. Loon op Zand. Het Servicepunt heeft alleen een balie in de gemeentewinkel in Kaatsheuvel. Inwoners van Loon op Zand en De Moer kunnen telefonisch terecht op telefoonnummer 0416-289247. Ma. di. do. vr. van 08.30 – 12.30 uur en woensdag van 13.30 – 19.30 uur.

Zondag 15 december

Kerstuitzending bij BaLaDe Waalwijk 'Uit in de Regio Brabant': op een bijzondere locatie.

Weekblad

De Duinkoerier

Wist u dat ..... verenigingen, die ons van nieuws voorzien,

GRATIS AffIcheS kunnen aanvragen voor het aankondigen van hun activiteiten?

Voor informatie kunt u contact opnemen met Uitgeverij Em. de Jong te Baarle-Nassau 013-507 5534 of Patrick Leijtens: 06-53657146

Elke zondag tussen 09.00 en 11.00 uur geven Ad Marisaël en Jan Keetels in hun radioprogramma 'Uit in de Regio Brabant' van RTV Midden Brabant het antwoord op de aloude vraag: 'Wat te doen op deze zondag?' Op zondag 15 december gebeurt er iets bijzonders. Dit keer verandert 'Uit in de Regio Brabant' in een echte kerstshow en deze wordt live op de radio uitgezonden van 10.00 tot 14.00 uur vanuit BaLaDe in Waalwijk! Met een mix van opmerkelijke interviews en mooie live optredens kunnen luisteraars genieten van het beste uit onze regio. Ook worden er die dag televisieopnamen gemaakt, die later te zien zijn op de Ziggo Kanaal 42 van RTV Midden Brabant. RTV Midden Brabant Radio, in de ether op frequentie 106.8 FM. U bent van harte welkom. BaLaDe Grand Café BaLaDe 1, Waalwijk. Gratis entree. Volop parkeergelegenheid.

Businessclub centrum 268

Winterfair Businessclub centrum 268 organiseert op zondag 15-122013 vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur in Zidewinde te SprangCapelle een winterfair. Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden. Er staan stands met beauty, styling, kleding, lifestyle, verzorging en diverse accessoires zoals tassen en sieraden. Ook kunt u hier terecht

voor diverse adviezen. Ieder heel uur zal er een modeshow gelopen worden. De muziek wordt verzorgd door DJ Berrie & Kris. De toegang is gratis. Bij besteding van minimaal €10 bij een

van de ondernemers krijgt u een gratis giftbag. Deze giftbag bestaat uit diverse kleine attenties en kortingsbonnen. Ook is er aan de kleinste onder ons gedacht; hiervoor zal een springkussen aanwezig zijn. Wij verwelkomen u graag op 15 december 2013. Businessclub centrum 268 is gesponsord door Beveja B.V.

Uitslag van de grote verloting van v.v. NEO'25 1e prijs lotnr.0688 2e prijs lotnr.0113 3e prijs lotnr.4784 4e prijs lotnr.4780 5e prijs lotnr.1732

6e prijs lotnr.1622 7e prijs lotnr.0414 8e prijs lotnr.1377 9e prijs lotnr.1708 10e prijs lotnr.4911

11e prijs lotnr.3326 12e prijs lotnr.0728 13e prijs lotnr.1388 Schrijf- en drukfouten voorbehouden.


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 18

wo 11 december / De Wetering RCK Schoolbattle

zo 15 december / De Wetering Christmas Feelings

wo 18 december / De Wetering Kerstviering

wo 18 december / De Werft Kerstviering

tijdens Kerstklokkenloop

KBO Kaatsheuvel

KBO Loon op Zand

Let op! 24 en 25 januari 2014 / De Werft Tonpraoten P’cie de Werft

Let op! 14 en 15 februari 2014 / De Wetering Het échte Loonse Tonpraoten

Kaartverkoop reeds gestart!!

Brabant Water spoelt het leidingnet in de gemeente Loon op Zand schoon.

Waarom is schoonspoelen nodig? Brabant Water maakt vers drinkwater van heel goede kwaliteit. Een schoon leidingnet draagt bij aan het vers houden van het water. Doordat we ons leidingnet regelmatig schoonmaken, kan ons water altijd vers bij u uit de kraan komen.

Wat merkt u ervan? In de meeste gevallen merkt u weinig tot niets van de werkzaamheden. Als we bij u in de buurt spoelen, kan de waterdruk een korte tijd variëren en is er een kleine kans op bruingekleurd water. Dit ziet er minder fris uit, maar is van goede kwaliteit en niet schadelijk voor de gezondheid.

Wilt u meer informatie? Op www.brabantwater.nl vindt u antwoord op veelgestelde vragen over het schoonspoelen van de leidingen. U kunt ook contact opnemen met ons regiokantoor Midden, telefoonnummer 073 683 89 00.

Te koop gevraagd: goede gebruikte meubelen, eiken, klassiek of antiek, tevens ontruiming van woningen. Tel. 06-57085791. www.basdewoningontruimer.nl

Voor elke klus, verbouwing, renovatie of schilderwerk in deze regio, bel LOODS22. 0624899490. Kwaliteit voor een betaalbare prijs. www.loods22.eu

Happy-Point Attractieen Partyverhuur, Huur Goedkoop, Abraham, Sarah, Springkussens, Spelverhuur, FunFood etc. Bel: 076-5415966 www.happy-point.nl

HELE JAAR GENIETEN! Beekse Bergen. Overdekt zwembad. Alle voorzieningen. Enorm viswater. Ruime stacaravan. Perfecte staat. Zitserre. Ruime woonkamer. Twee slaapkamers. Veel kastruimte. Fraaie keuken. Complete badkamer. Koelkast, droger, wasmachine, magnetron, vrieskast etc. Zeer netjes gestoffeerd en gemeubileerd. Blokhut. Parking. Instapklaar. Prijs± € 9950,-. Financiering mogelijk. Bezichtiging? Tel. 013-5182866 of 06-51551577.

Ambulante Medisch Pedicure Teen&Zo voor al uw voetproblemen. Ook voor diabetici en reuma. Afhankelijk van uw zorgverzekering krijgt u de behandeling (deels) vergoedt. Bel of mail voor een afspraak 06-12 19 40 53 / info@ teenenzo.nl / www. teenenzo.nl

Dames-, Heren-, Kinder- en Babymode

• KINDERKLEDING: elk 2e artikel

HALVE PRIJS • DAMESBROEKEN 20% KORTING

Galajurken kort en lang Kleding voor het hele gezin, en ook voor een maatje meer! Kerkstraat 60, Loon op Zand Tel.: 0416-362130 www.dijafashion.nl

Volkswagen Golf 1.2 Tsi Trendline 5-drs M-Edition Tot

klantvoordeel!

M-Edition pakket met o.a.: • 16” lichtmetalen velgen • Chromen instapstrips met “Golf” logo • Parrot carkit • Airconditioning

Ein

Va n

Mo

www.van-mossel.nl

39,95

sse l

jaa

Vo rde lks a wa ls ge n

Uitsluitend en beperkt uit voorraad leverbaar Normale prijs Van Mossel eindejaarskorting Inruilpremie huidige auto

* Prijzen excl. kosten rijklaar maken. Zet- en schrijffouten voorbehouden, model kan afwijken van de getoonde uitvoering. Prijzen op basis van kentekenaanvraag 2013, registratie januari 2014.

Tilburg Ringbaan Noord 65 013-5321411 Valkenswaard Dragonder 16 040-2014125

e

• Dagelijks geopend v.a. 10.00 uur • ‘s Maandags gesloten • Vrijdag koopavond tot 20.00 uur

de

Actieprijs vanaf

Hapert Oude Provincialeweg 84 0497-382730 Oisterwijk Bedrijfsweg 17 013-5283226

al vanaf

steeds de nieuwste

bij

€ 4.448,-

maandag 6 jan. 19.00 u start kaartverkoop

http:/www.facebook.com/veelzijdiggezellig De Wetering S M C De Werft www.veelzijdiggezellig.nl

In de periode van 4 december tot en met 14 december 2013 spoelen wij de drinkwaterleidingen in Loon op Zand straat voor straat schoon. Dit doen wij tussen 08.00 en 17.00 uur.

H.H. veehouders: voor al uw vee- en bedrijfsbenodigdheden gaat u naar Agripoort Boslust 15 B Alphen. www.agripoort.com 0135072170

www.smc-acc.nl

Agenda:

Ruim 2,4 miljoen mensen in onze provincie zijn klant van Brabant Water. Met onze 800 medewerkers zorgen wij voor lekker kraanwater van uitstekende kwaliteit. 24 uur per dag vers uit de kraan.

Waalwijk Van Andelstraat 1 0416-671111 Weert Edisonlaan 1 0495-584585

22.848,-

2.948,-

1.500,-

€ 18.400,-*


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 19

0-2 overwinning in het hol van de leeuw

Blauw-Wit '81 stunt tegen koploper

Tom Kimenai (Bl-Wit).

Tot dusverre leek koploper Dubbeldam oppermachtig af te stevenen op de eerste plaats in de eindklassering. Ze hadden zelfs nog kans ongeslagen kampioen te worden, geen ondenkbaar perspectief aangezien ze al tien wedstrijden niet verloren. Met een knappe 0-2 overwinning heeft Blauw-Wit deze variant van de Dubbeldam-droom aan diggelen geholpen. Ze moeten na dit verlies zelfs de eerste plaats delen met DIA, en verder sluit Beek Vooruit aan op slechts een punt achterstand. Een verslag vanuit perspectief van Blauw-Wit. Deze wedstrijd werd afgelopen zondag 1 december gespeeld, maar begon al een aantal weken eerder. Trainer Toon Stokkermans was op een vrije zondag maar eens gaan kijken naar het Dubbeldam waarvan iedereen zo

onder de indruk was. Vervolgens werd een delegatie van Dubbeldam gesignaleerd bij de inhaalwedstrijd die de spelers van Blauw-Wit vorige week speelden tegen OMC. De voorbereidingen resulteer-

den voor Blauw-Wit in twee wedstrijdgerichte trainingen en we konden bovendien naar Dordrecht afreizen in de wetenschap dat onze opponent de nodige personele problemen kende. Botbreuken en andere ongemakken. Eenmaal aangekomen (het is toch zo'n 45 minuten rijden) troffen we: sportvelden zo ver als het oog reikt, een kleedkamer met schimmeldampen, en een karakteristieke kantine die volgens de gepresenteerde bouwtekeningen binnenkort plaats moet maken voor veelbelovende nieuwbouw. Buiten suizen sporadisch speelgoedhelikopters en –zweefvliegtuigen langs van een stel hobbyisten. Met de opdracht om vol tegengas te geven gingen we het veld in. Dubbeldam had moeite met deze tegenstand en kwam niet in de wedstrijd, en dat is maar goed ook want de paar geslaagde Dordtse aanvallen waren dreigend. Met een snelle reflex hield keeper Koen Blauw-Wit in de eerste helft al een keer goed in de wedstrijd. Aan de overkant wisten we zelf een aantal plaagstootjes uit te delen. Dit spelbeeld zette zich even voort in de tweede helft, maar al snel kwamen we op voorsprong. Spits Nick verlengde met het hoofd een afgemeten vrije trap en maakte de bal daarmee onbereikbaar voor de keeper.

De thuisploeg kon na die 0-1 de druk slechts langzaam opvoeren, en pas de laatste 20 minuten werden ze echt gevaarlijk. Het leverde vooral een aantal flipperkastsituaties op rond het Blauw-Wit-doel, en het was wederom vaak de keeper die erger kon voorkomen. Dit tot frustratie aan toe, zo bewees de Dubbeldam-rechtsback, die zonder echte aanleiding een vuistslag uitdeelde. De verder prima fluitende scheidsrechter zag dit incident niet. Met overtuiging bleef Blauw-Wit ondertussen uitbreken, en laat in de wedstrijd leverde dat het gewenste resultaat. Na een paar goede combinaties en acties gleed invaller en A-jeugd(!) spits Bas de 0-2 binnen. Niet veel later kon de overwinning gevierd worden met onder andere muzikale begeleiding van de plaatselijke volkszanger. Kortom, het tweeluik in Dordrecht (Dubbeld en OMC) kunnen we sluiten met zes punten op zak. Dat brengt Blauw-Wit zwevend op de vierde plaats, met vijf punten achterstand en vijf voorsprong op de teams die het dichtst bij staan in de ranglijst. Nu moeten we gauw met beide benen op de grond om aanstaande zondag het laag geklasseerde SVC te verslaan.

De E3 poseert trots. eindelijk met 1 - 7 het kampioenschap binnen te halen. Een TEAM-prestatie waar iedereen trots op mag zijn. Proficiat

namens S.S.C.'55. En een woord van dank aan de begeleiding en de sponsoren van S.S.C.'55.

S.S.C.'55 gaat geen derde termijn aan met hoofdtrainer Bart Scholte

Blauw Wit '81 De Moer UITSLAGEN SENIOREN

PROGRAMMA JEUGD 7-12

Dubbeldam 1-Blauw Wit 1 Nevelo 5-Blauw Wit 2 Blauw Wit 3-Berkdijk 4 FC Drunen 6-Blauw Wit 4 Blauw Wit vr1-JEKA vr1

0-2 6-2 4-8 4-0 5-2

PROGRAMMA SENIOREN 8-12 Blauw Wit 1-SVC 1 WSC 8-Blauw Wit 3 Blauw Wit 4-Baardwijk 7

14:30 12:30 10:00

Blauw Wit A1-TSV Gudok 2 14:30 NOAD 2-Blauw Wit B1 12:30 Emplina 1-Blauw Wit MB 15:15 Blauw Wit C1-Nemelaer 2 13:00 Blauw Wit D1-NEO '25 1 11:15 TSC 8-Blauw Wit D2 10:30 Blauw Wit D3-Taxandria 2 11:15 NOAD 1-Blauw Wit E1 10:15 Blauw Wit E2-Uno Animo 3 10:00 RKTVV 4-Blauw Wit E3 09:30 Blauw Wit F1-RKDSV 2 10:00

Uitslagen Uno Animo 26-11-2013

St Mich.Gestel 1-Uno Animo 1........ 1-5

1-12-2013

Helvoirt -Uno Animo 1..................... 4-0 Uno Animo 2-Best Vooruit 3........... 1-2 DESK 6-Uno Animo 4........................ 2-0 Uno Animo 5-JongBrabant 5........... 3-0 WSJ 4-Uno Animo 6........................... 2-5 RKC Waalwijk 2-Uno Animo 7........ 5-1 VOAB 12-Uno Animo 8..................... 4-1 Uno Animo VR1-RKDVC VR1.......... 2-3

26-11-2013

Uno Animo A1-TSV Gudok A1........ 6-3 Uno Animo A1-SVSSS A1................. 5-0 SVSSS B1-Uno Animo B1.................. 2-3 Uno Animo C1-VOAB C2.................. 2-3 Boxtel C2-Uno Animo C2................. 3-1 Uno Animo D1-TSC D2..................... 5-2 DESK D6G-Uno Animo D3................ 0-4 RKTVV E-Uno Animo E1................... 4-1 DESK MA1-Uno Animo MA1............ 3-0 Uno Animo MB1Nieuw Woensel MB1 ......................... 2-2 Uno Animo MC1-Sprundel MC1...... 0-5 Uno Animo MD1-DSC MD1............ 0-12

met slagroom van BAKKER 1

2

11 16

3

4

5

12 17

23

13 18

19

24

20

35

39

47

48 55

61

56

57

72

73

77

28

38 42 46

51 58

63

52

53

59

60

65

68

71

27

37

50

67

22

45

49

62

15

41

44

10

32

36

40

43

9

21

31

34

8

26

30

33

7 14

25

29

54

6

BART

66

69

70

74

75

78

76

79

81

80

82

© Persbelangen P0144

25

78

5

55

51

43

20

18

68

7

82

44

37

HORIZONTAAL: 1 negotie; 6 kruiderij; 12 extraatje; 14 venster; 16 te koop; 18 selderij; 19 steen; 21 dat is; 22 familielid; 23 plaats; 25 haagbloem; 27 rondreis; 29 te paard; 31 hard rubber; 33 briefopschrift; 34 vreemde maat; 35 betrekkelijk vnw.; 37 achter; 38 schoolonderzoek; 39 Europese hoofdstad; 41 koningin-regentes; 43 rivier in Italië; 44 bouwland; 45 toespijs; 46 lage kant; 48 moeder; 51 pas; 54 slee; 56 in memoriam; 57 zodoende; 59 voorzetsel; 60 bismut; 61 aandeel; 64 gezantschap; 67 lucht; 68 lekkernij; 70 bekken; 71 legerafdeling; 72 in persoon; 74 gril; 75 ondernemingsraad; 76 voorzetsel; 77 slijtplek; 79 meer; 81 broekgalg; 82 plaats in Noord-Holland.

TEAMSPIRIT

Het hoofdbestuur van v.v. S.S.C. '55 heeft besloten om geen nieuwe overeenkomst voor het volgende seizoen af te sluiten met huidige hoofdtrainer Bart Scholte. Scholte is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Sprang-Capelse vereniging en bezet momenteel de zevende plaats in de derde klasse D. Scholte is een echte S.S.C.'55-er en trainde diverse jaren de A-jeugd en was voor zijn aanstelling als hoofdtrainer erg succesvol met het tweede elftal van S.S.C.'55. Het bestuur gaat de komende weken op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het volgende seizoen.

en maak kans op een rijstenvlaai

Welk winwoord komt er in het balkje?

Na diverse kampioenschappen vorig seizoen, zijn er ook dit seizoen al enkele kampioenen gesignaleerd op sportpark Van Wijlen. Vorige week werden de E-3 en de D-1 kampioen. Vooral voor de E-3 was het een grote verrassing! Lees hieronder het relaas van de begeleiding van de E-3.

Er ontstond gaandeweg de competitie een echt TEAM. Met veel power en gedrevenheid werd er wekelijks getraind. Tegen de E-2 van Helvoirt werd het kampioenschap binnengehaald. Waar er thuis nog maar net met 5 - 4 gewonnen werd, denderde die ochtend de E-3 van S.S.C.'55 over Helvoirt heen. Vanaf de eerste minuut lieten de jongens zien dat er maar één ploeg recht had op het kampioenschap. Binnen 10 minuten was het 0 - 3, om uit-

Doe mee met de wekelijkse Puzzelactie

Kruiswoordpuzzel

S.S.C.'55 kampioenen

“Wat waren we verrast, toen bleek na een aantal wedstrijden, dat er deze competitie wat te halen viel voor de jongens van de E-3 van S.S.C.'55. De eerste 3 wedstrijden werd er nipt met 1 doelpunt verschil gewonnen. De teams waren aan elkaar gewaagd en steeds trok de E-3 aan het langste eind. De thuiswedstrijd tegen de E van W.S.C. was het hoogtepunt van deze competitie. Na met 1 - 3 achter gestaan te hebben, toonden de jongens veerkracht om uiteindelijk met 4 - 3 de wedstrijd te winnen.”

Puzzel mee ...

Voorzitter Remco Boer: “Het eerste elftal presteert momenteel erg wisselvallig. Om de stappen te zetten die we als vereniging willen zetten, vinden we het onverstandig om na een prettige samenwerking ook nog een derde jaar met Bart Scholte als hoofdtrainer ver-

der te gaan. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Bart zijn hoofdtrainerschap bij onze vereniging goed gaat afsluiten. Het is nog vroeg in het seizoen, dus alles is nog mogelijk en Bart wil graag nog een mooi resultaat neerzetten in zijn laatste periode bij ons.”

Programma Uno Animo 7-12-2013

9:00............................SCI/FLYNTH MD1...................................... Uno Animo MD1 9:00................... Uno Animo F1-Gilze F1 9:00....... Uno Animo E6-Baardwijk E3G 9:00......... Nemelaer D2-Uno Animo D2 10:00... SC Olympus F1-Uno Animo F2 10:00.............................. Uno Animo D1................................. OJC ROSMALEN D4 10:00......................... Blauw Wit'81 E2G.......................................... Uno Animo E3 10:30...........Helvoirt F4-Uno Animo F4 11:00............... DESK E4-Uno Animo E4 11:00................. Uno Animo E2-WSC E4 11:00...............Uno Animo E5-VOAB E9 11:45...............GSBW F4-Uno Animo F5 12:00........ ZIGO MC1-Uno Animo MC1

12:00.............Uno Animo D3-SVSSS D4 12:30...............Uno Animo C1-Sarto C2 14:30...........Were Di B1-Uno Animo B1 14:30...............Uno Animo A1-ZIGO A1

8-12-2013

10:00.......................Riel 5-Uno Animo 8 10:00...........Uno Animo 5-Oisterwijk 3 10:00....................Uno Animo 3-DESK 5 10:00.........SC 't Zand 10-Uno Animo 6 10:00..............RKDVC 10-Uno Animo 7 12:00...................... SV Valkenswaard 2............................................ Uno Animo 2 12:00........... Haarsteeg 6-Uno Animo 4 14:30.................................Uno Animo 1..................................RKJVV/V. Dalsen 1

Wedstrijdprogramma NEO zaterdag 7 december 2013 Unitas 1-N.E.O.'25 1 15.00 N.E.O.'25 2-Olympia '60 2 14.30 N.E.O.'25 3 VRIJ Olympia '60 4-N.E.O.'25 4 12.30 N.E.O.'25 vet.-Olympia '60 vet. 15.00 N.E.O.'25 VR 1-Almkerk VR1 14.30 N.E.O.'25 A1-Right 'Oh A1 12.30 N.E.O.'25 B1-Altena B1 10.45 D.S.E. MB1-N.E.O.'25 MB1 12.15 N.E.O.'25 C1-Baardwijk C1 11.30

Blauw Wit '81 D1-N.E.O.'25 D1 11.15 N.E.O.'25 D2-Nordea D3 09.30 N.E.O.'25 E1-sv. Capelle E1 09.00 Longa E1-N.E.O.'25 E2 10.30 N.E.O.'25 F1-sv. S.S.S. F3 09.45 N.E.O.'25 MP1-DIA MP2 10.00

Voor wijzigingen en afgelastingen kijk op www.neo25.nl.

VERTICAAL: 2 klaar; 3 meelballen; 4 deksel; 5 vogelproduct; 7 daar; 8 haaruitval; 9 land in Azië; 10 Frans voegwoord; 11 boomstronk; 13 heidemeertje; 15 bordpapier; 17 fris; 19 jong mens; 20 denkbeeld; 22 vogel; 24 regeringsreglement; 25 persoonlijk vnw.; 26 getij; 28 onzes inziens; 30 lastige keuze; 32 buitensporig; 36 persoonlijk vnw.; 39 familielid; 40 gewicht; 41 priem; 42 berg; 47 herrie; 49 spaarpunt voor vliegticket; 50 pijnkreet; 52 letterkeer; 53 dodijnen; 55 graansoort; 57 Europeaan; 58 weekdier; 60 dikke balk; 62 lidwoord; 63 Gouverneur-Generaal; 65 maanstand; 66 tegenover; 69 stier; 73 hoofddeksel; 75 grotsalamander; 77 gram; 78 water in Friesland; 79 getalletter; 80 selenium. OPLOSSING WK 48 HORIZONTAAL: 1 printer; 6 zuchten; 12 deur; 14 kool; 15 ik; 17 pi; 18 era; 20 nr.; 21 cm; 22 col; 23 nol; 25 rad; 27 kam; 28 hm; 29 smokkelen; 32 bè; 33 kea; 34 een; 35 nek; 37 henna; 39 Assen; 41 mep; 42 l.k.; 43 hl; 44 vod; 45 gelag; 49 Polen; 53 run; 54 oog; 56 ver; 58 of; 60 wolkendek; 63 A.T.; 64 reu; 65 nee; 66 oor; 67 Sir; 68 dl; 69 ei; 70 ree; 72 d.d.; 74 ra; 75 geen; 77 jaar; 79 roetmop; 80 segment.

VERTICAAL:1 plicht; 2 id.; 3 nep; 4 tuinman; 5 er; 7 uk; 8 condens; 9 hor; 10 tl; 11 nummer; 13 pr; 16 kom; 18 elke; 19 aren; 21 cab; 24 o.o.; 26 al; 29 sen; 30 ked; 31 nes; 33 keper; 36 kever; 37 heg; 38 alg; 39 alp; 40 non; 46 luw; 47 anoniem; 48 roe; 50 overdag; 51 Lek; 52 border; 54 oker; 55 gnoe; 57 straat; 59 fel; 61 le; 62 do; 63 air; 69 eet; 71 eh; 73 dam; 75 ge; 76 no.; 77 je; 78 re.

Winwoord: LUCHTREIZIGER

Oplossing Prijspuzzel wk 48:

LUCHTREIZIGER Prijspuzzelwinnaar wk 48:

G.H. Goossens Leo XIII straat 13 Kaatsheuvel

Lever uw oplossing vóór maandag 19.00 uur in via e-mailadres: puzzelDK@emdejong.nl Oplossing + Naam + Adres. Vermeld in het bericht de puzzeloplossing, uw naam en adres. Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

BENT U DE WINNAAR! Knip de puzzel uit en u kunt de vlaai ALLÉÉN OP VRIJDAG ophalen! (Vergeet uw legitimatie niet)


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 20

Sociaal contact / vervoer / begeleiding ziekenhuis Bejaarde mevrouw uit Kaatsheuvel zoekt vrijwilliger voor sociaal contact, een boodschapje doen, een korte wandeling, enz. Mevrouw kan niet goed zien en loopt met een rollator. Tevens moet mevrouw één á twee keer per jaar naar het ziekenhuis in Utrecht en zoekt daarvoor iemand die haar daar met de auto naar toe kan brengen, mevrouw in het ziekenhuis begeleidt en ook de spreekkamer mee ingaat.

Vervoer Bejaarde mevrouw, woonachtig te Waalwijk, zoekt vrijwilliger om haar in principe elke maandag met de auto naar een spelletjesmiddag in Balade in Waalwijk te brengen. Terug naar huis kan mevrouw met de deeltaxi. De spelletjesmiddagen beginnen om 14:00 uur.

Dagbesteding Man uit Waalwijk met psychische problematiek, eind 30, heeft moeite met zijn dagbesteding. Hij zou graag een maatje hebben voor sociaal contact en die hem een beetje aanspoort om iets te gaan ondernemen samen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wandelen, fitnessen of zwemmen. Hij is geen lid van een club of vereniging; eea is vrij ter invulling en in overleg met cliënt. Meneer rijdt zelf auto en de vrijwilliger kan met hem meerijden.

Steunpunt Vrijwilligerswerk en Informele Zorg Loon op Zand adres Oranje Nassaustraat 2 5171 EB Kaatsheuvel telefoon: 0416-280280 mail anitadingemans@contourdetwern.nl

KWALITEITSMEUBELS VOOR DE SCHERPSTE PRIJZEN! OPEN! ALLE WINKELS ZONDAG 8 DECEMBER BEZOEK ÓÓK ONZE OUTLET MET WEGGEEFPRIJZEN! NU OF NOOIT AKTIE SET!

2 ELECTRISCHE LATTENBODEMS 80/90x200 cm.

2 POCKETVERING MATRASSEN 80/90x200 cm.

nu voor maar

995.-

OPRUIMING SHOWROOMMODELLEN GROTE De COLLECTIE Prestige

TEMPUR® Bed?

k

loo

®

er

u

NIEUWSTE COLLECTIE EIKEN MEUBELEN NU BIJ ONS TEGEN DE SCHERPSTE PRIJS

Relaxstoelen met RVS afwerking

Laagste prijs UITRIJDBARE by TEMPUR garantie! Al vanaf € 295,COMFORT LEDIKANTEN Maatwerkstoelen

Wordt dit uw nieuwe

TIS GRA D E d N B

Relax fauteuils

in stof en leder in klassiek en moderne modellen. Wij leveren alle merken stoelen Bedcollectiegegarandeerd goedkoper.

ook in le

deelbaar/uitrijdbaar 2 persoons ledikant inclusief 2 nachtkastjes, 2 electrische lattenbodems en 2 pocketvering matrassen NIEUW!

In de maten S - M - L

Nu voor 795,-

Van 1695,Stel uw eigen bed samen GRATIS bedombouw + hoofdbord uit de Prestige Bedcollectie t.w.v. w 1298,-* Bij aankoop van 2 TEMPUR matrassen en 2 elektrisch verstelbare bedbodems krijgt u de bedombouw met hoofdbord cadeau!

* Vraag naar de voorwaarden bij uw TEMPUR adviseur.

Uw TEMPUR® adviseur

Complete inrichting bestaande uit: dressoir - eetkamertafel - 4 eetkamerstoelen salontafel - TV dressoir - eigentijds hoekbankstel Deze complete set: normaal 5150,-

NU VOOR

3

4

Kies uit 3 verschillende hoofdborden

Kies uit 3 verschillende poten

Kies een TEMPUR Bedbodem naar keuze

COMPLETE ) NOG ENKELEWRO OMMODELLEN

Kies uit 7 kleuren

SLAAPKAMERS (SHO EN! TEGEN WEGGEEFPRIJZ

Kies een TEMPUR Matras naar keuze

voor

Luxe vlakke scandinavische boxspring pocketvering

995,-

e

Nieuwe collectie

eetkamerstoelen

met topper - van 1.795,-

965,-

vanaf

SERENITY RENEWAL COMFORT SERENITY RENEWAL COMFORT SERENITY RENEWAL COMFORT SERENITY RENEWAL

nù voor

Complete slaapkamer Oostenrijk Ledikant 160 x 200, 2 nachtkastjes Linnenkast 200 cm, 2 vlakke bodems 2 matrassen + potenset

e Geheel leder, 2 motoren en uit voorraad

leverbaar

119,-

OP STA stoelen zijn fauteuils die u helpen met het rechtstandig omhoog komen uit uw stoel, wij leveren bijna alle stoelen als op sta. Kwaliteit met een ‘laagsteprijs-garantie’!

Normaal 1795,- Nu e

Deze slaapkamer compleet

2995.-

5

3+2 zits van e1.495,-

Ga nu naar uw TEMPUR® adviseur in de regio!

1495.-

TROUWERS - BOUWERS - SAMENWONERS OPGELET!

2

een TEMPUR Bedbodem.

Speciale actie! LEDEREN BANKSTEL NÙ ACTIE

1

* De Prestige Bedcollectie by TEMPUR is verkrijgbaar bij de TEMPUR Platinum en Gold dealer en alleen verkrijgbaar in combinatie met een TEMPUR Matras en

De mooiste eigentijdse eiken meubelsets. Nergens goedkoper (evt. maatwerk mogelijk). Nu in onze showroom te bezichtigen.

Van 2395.-

Mooi modern strak stoffen bankstel diverse maten Bankstel Jens

De Prestige Bedcollectie by TEMPUR is een nieuwe stijlvolle collectie, waarbij u kunt kiezen uit verschillende hoofdborden, kleuren en poten. Stel zo uw eigen TEMPUR bed samen in 5 stappen.

1695,-

795,-

FAUTEUILS NERGENS GOEDKOPER! LAAGSTE PRIJSGARANTIE.

Kerkvaartsestraat 1 Waspik Telefoon: 0416-311945 (vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)

‘t Vaartje 9 Waspik Telefoon: 0416-312225 (afslag Waspik, bij rotonde rechtsaf)

Kerkvaartsestraat 1 Waspik Telefoon: 0416-311945 (vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

rt SpoSport

PAGINA 21

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Jongens D H.V. DESK 1e plaats boardingtoernooi

Vele clubs uit de omgeving hadden zich ingeschreven voor het boardingtoernooi van Red Rag/ Tachos, zo ook Handbalvereniging DESK. In de sporthal stonden 4 opblaasbare velden opgesteld waar 10 minuten partijtjes in werden gespeeld. Spelregels waren dat er niet gestuiterd mocht worden, je constant door

kon wisselen en na een doelpunt mocht je meteen doorspelen. Met 4 tegen 4 spelers krijg je dan dynamische, snelle, leuke wedstrijdjes. Team Desk jongens D, bestaande uit Nick Kuijpers, Joep en Pim Hamers, Gabor van Sluijs, Rick Verwiel, Joep Dekkers en Mika Damen, werd 1e in de poule en

ook de halve finale en de finale tegen Dongen werden gewonnen. Dus de 1e prijs en een mooie beker was het resultaat! Tevens had Desk een E-team ingeschreven dat ook geweldig goed heeft gespeeld. Ook 1e uit de poule geworden, alleen de finale werd helaas verloren. Nog steeds een welverdiende prachtige 2e plaats. Begeleiders Pieter Heurter en Remko Verwiel zijn erg trots op het D-team met de overwinning en natuurlijk ook op de mooie tweede plaats voor het E-team. Na het toernooi kregen alle spelers en begeleiders een macaronimaaltijd aangeboden en er was een loterij met leuke prijzen. Daarna waren alle deelnemende spelers samen met hun ouders uitgenodigd om de wedstrijd Red Rag/Tachos tegen BEVO bij te wonen welke om 20.00 uur begon. Het was voor de kinderen erg leuk en ze hebben zich erg vermaakt. Na de wedstrijd was er een loterij en een disco in de sportbar.

Veel persoonlijke records voor zwemmers WZV

Jade 4e tijdens regionale sprintkampioenschappen Afgelopen weekend werd weer in Brabant gestreden om de ereplaatsen tijdens de RSK. De Brabantse Sprintkampioenschappen zijn overgegaan in de Sprintkampioenschappen van Regio Zuid. Deze 2-daagse wedstrijd wordt al geruime tijd in Eindhoven gezwommen en is dit jaar uitgebreid met de Kringen Limburg en Zeeland. De Waalwijkse Zwemvereniging werd vertegenwoordigd door Eline Akkermans, Rudy Chambon, Tom Bakker, Bart & Luc de Bont, Marte van Broekhoven, Lynn van Es, Jade Hoppenbrouwers, Milo Janssen, Lotte Klerkx, Daphne Pols en Marlotte & Annemijn Spohr. Gezamenlijk hadden ze 25 individuele en 4 estafettestarts. Het resulteerde

in 11 limieten voor de BZK, 4 clubrecords en 19 persoonlijke records: een uitstekend resultaat. Ereplaatsen waren er voor Jade: 4e plaats 50m school & 5e plaats 50m vrij, Lotte 8e plaats 50m rug, Eline 10e plaats 50m rug en Luc 10e plaats 50m vlinder. Ook op dit toernooi werden ruime verbeteringen geboekt door Milo, Jade, Lotte en Eline. Zeer opmerkelijk was de evenaring van het clubrecord op de 50m vlinder door Lotte. Daphne Pols en Catrina Hagens zwommen in 2011 resp. 2006 als 12-jarigen exact dezelfde tijd tijdens een wedstrijd. Alle zwemmers gefeliciteerd met de geboekte resultaten!

Rick Embregts kampioen van Zuid Nederland

Heren H.V. DESK koploper in de 1e klasse De zaalcompetitie voor de diverse teams van handbalver. DESK is weer in volle gang. Het 1e herenteam van DESK is momenteel ongeslagen koploper in de 1e klasse en speelt zondag de belangrijke wedstrijd tegen VHC uit Valkenswaard. Met het 1e damesteam gaat het wat minder, dit verjongde team knokt elke week voor de punten en speelt zondag thuis tegen United Breda. De jeugdteams van DESK spelen met wisselend succes, enkele teams spelen mee om het kampioenschap. Komend weekend spelen de volgende teams een thuiswed-

strijd in de Werft, u bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

ZATERDAG 7 DECEMBER

D jeugd 10.00 u DESK D2 – Mixed Up D2

ZONDAG 8 DECEMBER

Dames B jeugd 11.00 u DESK B1 - Avanti B1 Dames senioren 12.05 u DESK 1 – United Breda 2 Heren senioren 13.20 u DESK 1 - V.H.C. 1 Jongens C jeugd 14.30 u DESK C 1 – White Demons C1 Meer informatie vindt u op de website.

Finalisten Gemeente Bokaal bekend

Biljarten in de Gildenbond De afgelopen week werden er geen competitiewedstrijden gespeeld. In plaats hiervan werden de voorwedstrijden 4e klas en de finale 5e klas van de Persoonlijke Kampioenschappen district Midden-Brabant gespeeld. Voor de finale 5e klas hadden zich 8 spelers geplaatst. Anton Molenschot van de Gildenbond speelde een uitstekende finale en eindigde uiteindelijk als tweede en plaatste zich hierdoor als reserve voor de finale van het Ned.

Kampioenschap. De finale werd gewonnen door J. Meijer van H.I.T. uit Waalwijk. Mari Klijn van de Gildenbond eindigde op de zesde plaats. Aan de voorwedstrijden 4e klas werd deelgenomen door 52 deelnemers. Riekie Hamers en Drik Hoevenaar van de Gildenbond plaatsten zich voor de finale, die op 16, 17 en 19 december bij Den Bolder in Waspik wordt gespeeld. Aan de finale wordt door acht deelnemers deelgenomen. De

Biljarten in Loon op Zand In verband met wedstrijden voor de persoonlijke kampioenschappen, zijn er zowel bij de Vriendenkring als ook bij S.B.L. geen competitiewedstrijden. Onlangs zijn er in Loon op Zand (bij de Vriendenkring en bij S.B.L.) als ook in Kaatsheuvel (bij de Gildenbond) wedstrijden gespeeld voor de gemeentelijke kampioenschappen. Persoonlijk. Voor zowel Loon op Zand als Kaatsheuvel waren er 4 finaleplaatsen. Voor Kaatsheuvel zijn dat geworden Henny van Woensel, Mari v.d. Linden, Drik Hoevenaar en Lau van Gils. In Loon op Zand is het mooi verdeeld, te weten Jan Ligtenberg en Bert Haans van de Vriendenkring, en Frans v.d. Pas en Martin v.d. Mortel van S.B.L. Deze 8 gaan in een persoonlijke competitie uitmaken wie zich gemeentelijk kampioen 2013 mag noemen. Dit alles staat te gebeuren op: 10 – 11 en 12 december a.s. in de Wetering. De prijsuitreiking is daaropvolgend. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. Bij L.B.V. werd wel competitie gespeeld en dat ging zo. B.C.W. 1 – L.B.V. 1 33 – 31 Harrie v.d. Velden 92 Car. (98) in 35 Brt. Moy. 2.62 H.S. 8 en 9 Pnt. Peter van Meel 64 Car. (64) in 27 Brt. Moy. 2.37 H.S. 8 goed voor 12 Pnt. Kevin Bruurs 55 Car. (57) in 23 Brt. Moy. 2.39 H.S. 11 en 9 Pnt. L.B.V. 2 – 't Snoekske 4 33 – 21 Wil van Dongen 51 Car. (51) in 31 Brt. Moy. 1.64 H.S. 10 en 12 Pnt. Theo Blaas 42 Car. (42) in 15 Brt. Moy. 2.80 H.S. 8 en ook 12

Pnt. Jan Ligtenberg 37 Car. (40) in 26 Brt. Moy. 1.42 H.S. 7 en 9 Pnt. 't Sempke 2 – L.B.V. 3 44 – 33 Jan van Gompel 57 Car. (58) in 27 Brt. Moy. 2.11 H.S. 8 en 9 Pnt. Anton Markink 39 Car. (42) in 25 Brt. Moy. 1.56 H.S. 6 en eveneens 9 Pnt. Hans van Liemde 40 Car. (40) in 15 Brt. Moy. 2.66 H.S. 9 en 12 Pnt. Heel Goed. Andre Jansen 8 Car. (32) in 17 Brt. Moy. 0.47 H.S. 3 en 2 Pnt. Ook bij 't Centrum liep de competitie door, met het volgende resultaat. Centrum 1 – V.O.O. 1 30 – 14 Burkey Sipsten 270 Car. (ka) (270) in 7 Brt. Moy. 38.57 H.S. 100 en 10 Pnt. Christ Brands 240 Car. (g.h) (240) in 12 Brt. Moy. 20.00 H.S. 77 goed voor 10 Pnt. Daisy Werdekker 165 Car. (165) in 23 Brt. Moy. 12.67 H.S. 68 en 10 Pnt. Centrum 2 – 't Snoekske 1 22 – 30 Bert Jansen 110 Car. (110) in 17 Brt. Moy. 6.47 H.S. 22 en 10 Pnt. Leo Damen 92 Car. (110) in 29 Brt. Moy. 3.17 H.S. 22 en 8 Pnt. Hans v.d. Vliet 33 Car. (75) in 20 Brt. Moy. 1.65 H.S. 8 goed voor 4 punten. B.V. de Triangel – 't Centrum 3 25 – 26 Hans van Gompel 76 Car. (120) in 17 Brt. Moy. 4.47 H.S. 17 en 6 Pnt. Jasper Jansen 80 car. (80) in 28 Brt. Moy. 2.85 H.S. 16 en10 Pnt. Jan van Helvoirt 75 Car. (75) in 33 Brt. Moy. 2.27 H.S. 11 goed voor 10 Pnt. Finale clubkampioenschap De Vriendenkring 2013 Bij de Vriendenkring moest nog

finale voor de Gemeente Bokaal wordt op 10, 11 en 12 december in de Wetering te Loon op Zand gespeeld. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur. Uit Kaatsheuvel hebben zich geplaatst: Henny van Woensel (34 car), Mari v.d. Linden (58 car), Drik Hoevenaar (59 car) en Lau van Gils (65 car). Uit Loon op Zand hebben zich geplaatst: Sjef van Loon (36 car), Jan Ligtenberg (46 car), Frans v.d. Pas (59 car) en Martin v.d. Mortel (40 car).

steeds de finale om het clubkampioenschap worden gespeeld. En daarvoor had men zijn oog laten op vrijdag 29 – 11. Ongeveer de hele vereniging was opgekomen om dit te kunnen zien. Voorzitter Jan Ligtenberg heette iedereen hartelijk welkom en het spel kon beginnen. De voorrondes werden (al een poosje terug) gespeeld in 2 poules, en de 2 bovenste van elke poule plaatsten zich voor de kruisfinale. In die kruisfinale werd op biljart 1 gespeeld door Anton den Boer en Harrie Brabers, en op biljart 2 speelde Bertje Haans tegen Gerrit de Beer. Met een moy. van 2.85 en een serie van 19 plaatste zich Harrie als eerste voor de finale. Een mooie partij. Op de andere tafel deed Bert het zelfde met een moy. van 1.20 en serie van 7. Finalisten dus, Bertje Haans en Harrie Brabers. Om 3 en 4 speelde Anton en Gerrit. De beide finalisten maakte er een mooi schouwspel van, wat gewonnen werd door Bert: met 41 Car. In 24 Brt. Moy. 1.70 en een H.S. van 12. Tweede werd natuurlijk Harrie met 39 Car. (56) Moy. van 1.62 H.S. 9. Om de 3e en 4e plaats werd ook leuk gespeeld en zegevierde Gerrit de Beer door te winnen van Anton den Boer. Eindstand: 1”Bert Haans, 2”Harrie Brabers, 3”Gerrit de Beer en 4” Anton den Boer. De prijzen werden uitgereikt door Good Old Jan van Loon die samen met Martijn v.d. Hoek de leiding had. Voorzitter Ligtenberg dankte iedereen voor hun hulp. Een leuke middag met mooi biljarten en lekker leuk met elkaar zijn.

Van links naar rechts: Ronaldo, Rick, Jelle en Nicko, kampioenen van Zuid Nederland.

samen met Jens, Ferron en Youri die ook allen voor het eerst meededen. Ze hebben het uitstekend gedaan en ondanks de nodige zenuwen wisten ze als 5e te finishen. De tweede dag mocht Max de spits afbijten op de 50m rugslag en die ging super. Een dik persoonlijke record is dan ook de eindscore voor Max. Ook deze dag was er een estafetteploeg samengesteld met Jens, Ferron en Dion en wederom zwommen ze een dik persoonlijk record. Rick kwam aan de start op de 50m vlinderslag, 50m vrije slag en 50m schoolslag; ook hier allemaal pr's. Helaas zat er deze keer geen persoonlijke medailles voor Rick in, maar wederom werd ook bij Rick de dag afgesloten met een estafette 4x50m wisselslag met dezelfde teamgenootjes en deze wisten ze met grote overmacht te winnen en mag hij zich Kampioen van Zuid Nederland noemen. Geweldig weekend met mooie resultaten.

Rick Embregts zwemt geweldige

op de 4x50m vrije slag estafette

tijden; op de eerste dag kwam hij aan de start op de 50m rugslag en 100m wisselslag. Op beide afstanden wist hij zijn tijden flink aan te scherpen met meer dan 1 seconde. Mooie races, goede keerpunten en prima slaglengte hebben laten zien dat er een enorme progressie in zit, ook in de sprintafstanden. Als afsluiting van deze 1e dag kwam hij aan de start op de 4x50m vrije slag samen met Jelle, Nicko en Ronaldo en wat hebben ze hard gezwommen. Ze wisten de 2e plaats te behalen en gingen met zilver naar huis. Max Embregts deed voor het eerst mee aan de kampioenschappen. En de eerste dag kwam hij alleen aan de start

Max Embregts in actie op de 50m rugslag.

Afgelopen weekend werden in Eindhoven voor het eerst de regionale kampioenschappen gehouden. De Zeeuwse, de Limburgse en Brabantse verenigingen gingen met elkaar de strijd aan voor de titel Kampioen van Zuid Nederland.

Biljartsport districtscompetitie libre

Volle winst AK In Waalwijk won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 21-30. Door familieomstandigheden kon het team slechts met twee man aantreden. Edwin Ligtenberg speelde derhalve een dubbelpar-

RSV De Kegelaer Afgelopen weekend hadden de ponyruiters een dressuurwedstrijd in Prinsenbeek. Het was de vierde van de vijf selectiewedstrijden. Uit deze wedstrijden komt de afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen voort, die op 31 januari en 1 februari 2014 in Schijndel worden gehouden. Anne Kin stond er met haar pony Blokland's Hoe-

tij. Hij won ze allebei. Hierin maakte hij ook nog een mooie serie van veertien. Kopman Jan Ligtenberg speelde een puike partij. Hij was al na 22 beurten bij de finish. Hij liet het mooie gemiddelde van 3.636 voor zich noteren. Hij maakte ook nog een mooie serie van 21. Door dit resultaat staat team AK nu negende.

ve's Czarina al goed voor maar stelde nu al haar afvaardiging zeker. Ze behaalde een 1e plaats in de D klasse Z1 met 218 en 210 punten. De laatste dressuurselectiewedstrijd, de zogenaamde finalewedstrijd voor de pony's, is op 14 en 15 december in de eigen accommodatie: de rijhal van RSV De Kegelaer aan de Baan te Kaatsheuvel. Dan worden zowel de Kringkampioenen als de afvaardigingen officieel bekendgemaakt.

Nieuwe sponsor KGV De Kaatsheuvelse Gymnastiek Vereniging heeft een restaurant bereid gevonden om de vereniging te sponsoren. Ichizai schenkt meer dan 300 tassen met opdruk, voor alle leden van de KGV. Laagdrempeligheid, gezelligheid en kwaliteit. Dat zijn de kernwaarden van de KGV. Ichizai en KGV konden elkaar daarom gauw vinden, aldus de voorzitter van de KGV, Wilbert Beerens. KGV breidt haar

activiteiten uit. Daar is het sinds kort mogelijk om freerunning te doen. Tijdens de Pietengym van afgelopen zaterdag werden de tassen uitgereikt aan de kinderen. Ben je geïnteresseerd om bij KGV te komen gymmen, turnen, freerunnen of deel te nemen aan Bodyshape/ Keepfit, kijk dan eens op de website www.kgvkaatsheuvel.com.


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 22

MEGA DEALS

Dé vloerenspecialist voor bedrijf & particulier! Van 25,0 0

ZELFKLEVEND PVC

Nu voor

8,95

van o.a. Stepper.

:

m2

incl. BTW

Nu voor

van o.a. EasyLock/ Revelation / ComfyClick

5mm dik, slijtlaag 0,55mm

32,75

:

m2

incl. BTW

Van 15,9 5

LAMINAAT

Nu voor

9,95

Diverse kleuren

:

m2

incl. BTW

TAPIJTTEGELS 100% ZUIVER SCHEERWOL

Diverse kleuren

Van 17,2 5

Nu voor

5,-

:

st.

incl. BTW

Van 149 ,9

Nu voor5 :

KARPET

Keuze uit diverse kleuren

Formaat: 160 x 240 cm

TAPIJTTEGELS

• Tapijttegels/tapijt • PVC vloeren • Vinyl/vinyl click/vinyltegels • Evenemententapijt • Laminaat

st.

incl. BTW

Vanaf:

1,95

Diverse soorten en kleuren Leverancier van o.a.:

49,95

incl. BTW

• Bamboe • Kurk • Parket • Karpetten • Schoonloopmatten/tegels • Binnenzonwering

Contact: VloerenCentrale Takkebijsters 70 4817 BL Breda T: 076 522 06 86 info@devloerencentrale.nl

ma-vrij open van 9.00 tot 17.00 uur, za 9.00 tot 16.00 uur

www.devloerencentrale.nl www.pvcvloerencentrale.nl www.tapijttegelcentrale.nl

st.

Deze acties zijn niet gelding i.c.m. andere acties. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

PVC CLICK

Van 49,9 5


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

KerkKerk

PAGINA 23

Loon op Zand, De Moer, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle berichten

Parochie H. Willibrord GEDOOPT

PAROCHIE H. WILLIBRORD

ST. JOACHIM De Moer

Pastoor P. Luijckx, Pastor J. Groos; Diaken J. Dommeck Postadres Oranjeplein 1, 5175 BE Loon op Zand, tel. 0416-361215 Secretariaat bereikbaar van 08.45 -12.15 uur Parochieel Centrum, Hoofdstraat 34, 5171 DD Kaatsheuvel, Tel 0416-272515 Geopend op werkdagen van 9.30 – 11.30 uur. E-mail: secretariaat@parochiewillibrord.nl; parochiekaatsheuvel@home.nl; Website: www.parochiewillibrord.nl;

PAROCHIE H. WILLIBRORD St. Jan, Kaatsheuvel ZONDAG 8 DEC. 2E ZONDAG VAN DE ADVENT 11.00 uur: eucharistieviering met samenzang voorganger: pastoor P. Luijckx

MAANDAG 9 DEC. 08.30 UUR:

getijdengebed (kerkelijk morgengebed) in het Stiltecentrum

DINSDAG 10 DEC. 18.30 UUR:

eucharistieviering in de St. Jozefkapel voorganger: pastor J. Groos Stiltecentrum: dagelijks geopend van 10 – 17 uur

HH. MARTELAREN VAN GORKUM Kaatsheuvel ZATERDAG 7 DEC. 2E ZONDAG VAN DE ADVENT 19.00 uur: eucharistieviering met samenzang voorganger: pastor J. Groos

ZONDAG 8 DEC. 2E ZONDAG VAN DE ADVENT 09.30 uur: eucharistieviering met zanggroep Allegria; voorganger: pastoor P. Luijckx

ST. JAN ONTHOOFDING Loon op Zand ZONDAG 8 DEC. 2E ZONDAG VAN DE ADVENT 09.30 uur: eucharistieviering met herenkoor St. Caecilia voorganger: pastor J. Groos maandag, woensdag, donderdag en vrijdag 09.30 uur: eucharistieviering in de dagkapel van St. Jan Onthoofding te Loon op Zand

DINSDAG 10 DEC. 10.15 UUR:

eucharistieviering in de kapel van woon- en zorgcentrum De Venloene, Loon op Zand; voorganger: pastoor P. Luijckx

HERSTELD HERVORMDE GEMEENTE VAN ’S-GREVELDUIN- EN VRIJHOEVE CAPELLE Gemeente Sprang-Capelle Predikant : Ds. W.M van der Linden Kerkgebouw: Raadhuisstraat 116a te Sprang-Capelle Diensten: 09.30 uur en 18.30 uur (zomerperiode = zomertijd), 09.30 uur en 15.00 uur (winterperiode = wintertijd) www.hhgsprangcapelle.nl

Op 10 november: Jordy, zoon van Anthony Slaats en Natasja Somers (Jeroen Boschstraat, Kaatsheuvel); eveneens: Floris, zoon van Jan en Daniëlle van der Vaart-Haspers (Den Haag); en ook: Stef, zoon van Jean Pierre en Nicole van Wanrooij-Boxelaar (Keizersplein, Loon op Zand). Op 17 november: Dex, zoon van Bart de Jongh en Gemma Berkhof (Bernsehoef, Kaatsheuvel); en ook: Victor, zoon van Kasper en Stefanie van Merode-van Delft ('s-Hertogenbosch). Wij heten al deze kinderen van harte welkom in onze parochiegemeenschap en wij hopen dat zij in liefde mogen opgroeien tot goede christenen.

OVERLEDEN Op 7 oktober: Joke van Heesbeen-van Helvoirt (84 jaar), weduwe van Bep van Heesbeen (Molenwijck, Loon op Zand). Op 16 oktober: Olav Dierckxsens (64 jaar), echtgenoot van Maria Dierckxsens-Oderkerk (Vaartstraat, Kaatsheuvel). Op 23 oktober: Toon Pijnenburg (78 jaar), weduwnaar van Adrie PijnenburgKlijn (Contrefort, Kaatsheuvel). Op 24 oktober: Bart Bollen (88 jaar), echtgenoot van Cor BollenVeraa (Ruimtevaartstraat, Loon op Zand). Op 25 oktober: Riet Sprangers-van Loon (90 jaar), weduwe van Wim Sprangers (Gasthuisstraat, Kaatsheuvel). Op 5 november: Jo van de WouwMeesters (84 jaar), weduwe van Jo van de Wouw (Achterste Hil, Kaatsheuvel). Op 9 november: Rien Broeders (85 jaar), weduwnaar van Riek Broeders-van Wanrooij (Berkenlaan, Loon op Zand); eveneens: Jana Smulders-Klijn (98 jaar), echtgenote van Willem Smulders (Vossenberg, Kaatsheuvel); en ook: Jo Damen (73 jaar), echtgenoot van Ria Damen-

ADVERTEREN? kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

Rouwbegeleidingsgroep omzien naar elkaar

Kuijsters (Marktstraat, Kaatsheuvel). Op 10 november: Annij Kivit-Montée (76 jaar), weduwe van Johan Kivit (Jeroen Boschstraat, Kaatsheuvel). Op 14 november: Gerard Damen (86 jaar), weduwnaar van Nelly Damen-Abrahams (Hollands Diep, Kaatsheuvel). Op 19 november: Cor van HeumenDamen (90 jaar), weduwe van Gerard Damen (Vossenberg, Kaatsheuvel). Op 20 november: Jet Klerx-Bergmans (84 jaar), weduwe van Jan Klerx (Venloene, Loon op Zand).Op 27 november: Willie Peters (87 jaar), echtgenoot van Diny Peters-Brekelmans (Hoofdstraat, Kaatsheuvel). Mogen zij rusten in vrede.

TER HERINNERING: BEZINNINGSAVOND EN KERSTKAARTEN - Op donderdag 12 december is de tweede van drie thema-avonden in de Advent, in het Parochieel Centrum in Kaatsheuvel; aanvang 20.00 uur. Het thema is: 'Twee grote heiligen over het kleine kind en God'. De avonden worden verzorgd door pastor J. Groos. - Er zijn kerstkaarten (met klassieke kerstvoorstellingen) te koop op de pastorie in Loon op Zand, het Parochieel Centrum in Kaatsheuvel en na de HH. Missen. Er zijn setjes van tien enkelvoudige kaarten en setjes van vijf dubbele kaarten (met envelop). Beide setjes kosten € 3,75. De opbrengst komt ten goede aan pastorale projecten van Kerk in Nood.

OECUMENISCHE VESPERVIERINGEN Elke zondag in de Advent zijn er oecumenische vespervieringen in de Gereformeerde kerk 'De Brug' (Heistraat 4, bij Zidewinde). Het thema is dit jaar: 'Vrouwen met toekomst'. Zondag 8

foto). In het weekend van 14/15 december zal hiervoor worden gecollecteerd in onze vier parochiekerken. Nu al liggen er folders in de kerk; neem ze mee, laat u informeren, maar vooral: laat u raken door het beroep dat op u wordt gedaan. Het gironummer van de Adventsactie is 65.31.00.000 te Den Haag. De Adventsactie werkt aan opbouw van een gemeenschap. december gaat het over Rachab, het hoertje van Jericho. Zij verbergt de verspieders van Jozua en redt daardoor het leven van haar familie en van haarzelf. De voorgangers zijn Otto Grevink en Huub van der Linden. De vesperviering begint om 17.00 uur. U bent van harte welkom in De Brug in Sprang-Capelle.

ADVENTSACTIE Keer op keer pleit paus Franciscus ervoor om als Kerk op te komen voor de allerarmsten. De Adventsactie biedt een reële mogelijkheid om die oproep te beantwoorden. De Bisschoppelijke Adventsactie, die in deze vorm pas een paar jaar bestaat, steunt kleine projecten ter plaatse. Ze adopteert alleen projecten als ze overtuigd is van het nut ervan en dat het geld goed besteed wordt. Op de site kunt u enkele van die projecten vinden: www. adventsactie.nl. Zo wordt er dit jaar gecollecteerd voor een gemeenschapshuis dat de Blauwe Zusters in Tadjikistan willen bouwen; voor een project in de Filippijnen, waarmee meisjes die in de prostitutie terecht zijn gekomen, geholpen worden om hun leven anders in te richten; uitbreiding van een school in Malawi, een van de armste landen van de wereld; en de bouw van een kraamkliniek in Kameroen. Allemaal in landen met een jonge en groeiende Kerk (zie

LAATSTE BERICHT Afgelopen zondag heb ik afscheid genomen van de parochie tijdens twee vieringen in de kerken van Kaatsheuvel. Daar was voor gekozen, omdat ik na de fusie – vanwege de korte tijd – toch vooral in Kaatsheuvel ben blijven werken. Het was een mooi afscheid en ik denk daar met een goed gevoel aan terug. Ik heb veel hartelijke woorden mogen ontvangen en blijken van waardering. Daar ben ik heel dankbaar voor. Wat zeer gewaardeerd werd, zijn mijn wekelijkse schrijfseltjes in De Duinkoerier. Ik heb dat altijd graag gedaan. Het gaf mij de mogelijkheid niet alleen om u te informeren, maar ook om achtergronden te verhelderen en het geloof te verkondigen. Het had voor mij catechetische waarde. Dit laatste berichtje is het 1293e, in de vijf jaar dat ik in Kaatsheuvel was. Hetzelfde deed ik ook al in Moergestel, waar ik eerder pastoraal werker ben geweest. In totaal heb ik dit werk bijna 13½ jaar mogen doen, met bijna 3400 berichtjes. Nu breekt er voor mij een nieuwe periode aan. Ik wil eindigen, zoals afgelopen zondag in mijn preek, met de slotwoorden van de Apostel Paulus in zijn Eerste Brief aan de Korintiërs: “De genade van de Heer Jezus is met u en mijn liefde is met u allen in Christus Jezus” (1Kor. 16,23-24). Theo Schepens, pastoraal werker

Kerstconcert 14 december gaat niet door

Koor Laudate Dominum kijkt terug en vooruit na overlijden dirigent Afgelopen donderdag hielden koor en combo een bijzondere vergadering na het overlijden van haar dirigent Albert Christ (63) in de week daarvoor. Herinneringen werden gedeeld en er werd teruggekeken op de uitvaartdienst waar het koor had gezongen voor haar dirigent. Ook moest er ondanks het verlies vooruitgekeken worden op

de geplande optredens en wat daarmee moest gebeuren. Unaniem was het koor van mening dat het geplande kerstconcert op zaterdag 14 december niet door kon gaan. Dit zou niet meer zo kunnen worden als hun dirigent in gedachten had. Het koor heeft besloten wel te gaan zingen met Kerstnacht in de Protestantse

Kerk van Dongen, met een bescheiden en vertrouwd repertoire, waarvoor een tijdelijke dirigent en begeleider wordt gezocht. In het nieuwe jaar wordt verder gekeken onder wiens leiding en hoe het koor verder zal gaan. De zangers zijn vast besloten in de geest van hun dirigent te blijven zingen.

Kerstconcert door Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken Voor de eerste keer in haar bestaan brengt Seniorenorkest de Langstraat EO een Kerstconcert ten gehore in samenwerking met de Elckerlyc-speellieden uit Oisterwijk, op 15 december in de Gildenbond te Kaatsheuvel. Een kerstconcert in plaats van een nieuwjaarsconcert dus. Zoals vroeger in kerken en kastelen, in herbergen en boerenbruiloften werd gespeeld, zo laten ook de Elckerlyc-speellieden hun deunen horen op een grote verscheidenheid aan instrumenten. Ze bestaan uit 4 getalenteerde muzikanten, Trinet Repriels en De maand december staat symbool voor gezelligheid, samenzijn en feest vieren. Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Mensen die een dierbaar persoon hebben verloren, hebben vaak

moeite met dit jaargetijde. Het gezin is niet meer compleet. Ondanks het samenzijn met andere familieleden om hen heen, kunnen ze zich nog alleen voelen. En toch gaat het leven door, de

feestdagen komen en gaan. De rouwbegeleidingsgroep “Omzien naar elkaar” wenst eenieder, en in het bijzonder diegene die een naaste hebben verloren, vele lichtpuntjes toe de komende tijd en voor volgend jaar, dat het gemis geleidelijk aan draaglijker mag worden. Mocht dit artikel voor u aanleiding geven om contact te willen opnemen dan kunt u dit doen met Willemien van Bragt (0416-280712) of Wim Lambrechts (0416-275052). De groep wil afsluiten met het gedicht: STERKTE. Voor de tijd die nu komen gaat, waarin het gemis goed voelbaar zal zijn, Wil ik je veel sterkte wensen, maar ook troost. Dat lieve herinneringen de pijn en verdriet verzachten En op den duur elkaar wat kunnen verdragen in de tijd.

Colette, Ria en Nico Haneveld uit Oisterwijk. Opgericht in 1980. Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken, opgericht in 2006, bestaat uit 27 muzikanten variërend in leeftijd van 52 tot 83 jaar en staat onder leiding van Nico Haneveld. Het Seniorenorkest treedt regelmatig op in verzorgingshuizen en bij uitwisselings-

concerten in de omgeving. Tijdens dit concert vertelt Ria Haneveld ons het Kerstverhaal van de Advent tot aan Drie Koningen; het geheel wordt opgeluisterd door de speellieden en het orkest. De zaal gaat open om 13.30 uur, het concert begin om 14.00 uur. De entree is €2,00. Kaarten zijn te koop bij de leden van het seniorenorkest en bij SC De Gildenbond, Monseigneur Völkerstraat 3, 5171 JM Kaatsheuvel.


WEEKBLAD DE DUINKOERIER - WOENSDAG 4 DECEMBER 2013

PAGINA 24

Zondag 8 december OPEN van 10 tot 17 uur

Sprookjestaferelen bij de

Bij aankoop van een

Kerstboom

portie Oliebollen

GRATIS

Kerstshow van Avri Kerst guirlande

2,70 meter van 16.95 voor

11.95 Cluster verlichting indoor 144 lamps helder Superdecoratief

van 11.99 nu

8.99

Decoratieve verlichtingstakken

set van 3 stuks 96-leds in-outdoor van 39.95 voor

95 29. Werkt op batterijen! rstboom uit

NORDMAN in ons NBOMEN BO S

De strijd om de titel ‘Beste Kerstshow van Nederland’ is in volle gang. En wij zijn daarvoor genomineerd! Wij behoren tot de veertig tuincentra in Nederland die zijn geselecteerd voorde publiekprijs. Uit deze shows komt de eindwinnaar te voorschijn, zodra Sinterklaas weer naar Spanje is.

AKTIE: 100 tot 140 c m

Eindwinnaar wordt de kerstshow die de meeste stemmen krijgt op www.debestekerstshow.nl Spannend!

140 tot 170 c

m

Wij zijn hartstikke trots op onze nominatie. Want we hebben enorm ons bestgedaan om onze show mooi en aantrekkelijk te maken voor u.

zellig In ons ge

Wij hopen daarom dat u ons nu steunt om uitverkoren te worden tot ‘Beste Kerstshow van Nederland’.

en wa groom en sla Nú

Breng daarom alstublieft uw stem op ons uit op www.debestekerstshow.nl We stellen uw stem, uw steun zeer op prijs. En wie weet; als we winnen kunnen we volgend jaar een nóg verpletterender indruk maken...

Decoratief glaasje

Zoek een ke

12.99 19.99

per stuk 0.50 per doos 12 stuks

4.99

Kerstbomen van 1 tot 8 meter Volop blauwsparren en Nordmannsparren. Ook voor bedrijven en instellingen. Impregneren conform brandvoorschriften mogelijk!

tuincafé:

thee f o e i f f o K lstrüuds el e p p a t e m rme vanillesa

Wij zijn verkozen tot het leukste tuincentrum van Brabant!

4.

25

‘En 2e leukste van heel Nederland’

Sparen voor GRATIS VUURWERK cheques HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID IEDERE VRIJDAG KOOPAVOND

20.000 M2 TUINPLEZIER

www.avri-tuincentrum.nl

De Duinkoerier 04-12-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Kaatsheuvel, Loon op Zand, De Moer, Sprang-Capelle en Landgoed Driessen Waalwijk

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you