Page 1

De Duinkoerier

Nog 1 week... Uw weekblad in een nieuw jasje! e

5 JAARGANG

Weekblad De Duinkoerier is een uitgave van Uitgeverij Em. de Jong B.V., Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau, Telefoon: 013-5075534, fax: 013-5078929. Kopij uiterlijk inleveren vóór maandagmiddag 16.00 uur via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Advertenties doorgeven vóór dinsdagmorgen 10.00 uur via e-mail uitgeverij@emdejong.nl. Inlichtingen buiten kantoortijd (alleen over advertentietarieven): 06-53657146. Particuliere advertenties en zoekertjes opgeven via onze website www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Op alle opdrachten tot plaatsing zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, die gedeponeerd zijn bij de Kamer van Koophandel in Tilburg onder nummer 2486. De volledige tekst ligt ter inzage op ons bedrijfsbureau en is op aanvraag verkrijgbaar. Bezorgklachten kunt u doorgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor bezorging of telefonisch via 013-5075540.

Woensdag 29 augustus 2012 Week 35

De Duinkoerier verschijnt wekelijks. Op alle opdrachten tot plaatsing zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, die gedeponeerd zijn bij de Kamer van Koophandel in Tilburg. De volledige tekst ligt ter inzage op ons bedrijfsbureau en is op aanvraag verkrijgbaar.

Gratis huis-aan-huis in Loon op Zand • Kaatsheuvel • De Moer en Sprang Capelle • Landgoed Driessen

Het buitenleven is buitengewoon

Schapen drijven onder het oog van publiek. 

(foto: ML)

Kroot. De wijze les wat betreft houtdroging? “Dat hout voor de haard het best buiten moet drogen. Als er maar lucht door de houtstapel kan circuleren. Het is natuurlijker en het kost minder energie,” sprak Kroot. Voorzitter Seegers liet zijn hobby zien: schapen drijven. Samen met zijn Border Collie dreef hij behendig zijn kleine kudde schapen door hindernissen in de arena. Gelegenheidsspreker Nico Sprangers, een andere actieve bewoner uit ‘t Hoekske, liet zijn Kaatsheuvelse visie over de activiteiten schijnen. Toeschouwers en bewoners liepen in elkaar over. Een oude tram, aange-

Hobby’s of werk uitoefenen in de buitenlucht. Dat doen ze bij buurtvereniging ‘t Hoekske graag. Zondag 26 augustus presenteerden de bewoners hun (soms) dagelijkse activiteiten tijdens Buitengewoon Buitengebied. De in oranje gehulde buurtleden demonstreerden tussen de buien door hun manier van leven in de buitenlucht. Door Maarten Liebregts

Lekker buiten

Niets is lekkerder dan leven in de buitenlucht. “Regen of zon. Het heeft geen invloed op wat wij graag doen. De een runt hier zijn boerenbedrijf, de ander geniet van de ruimte in weilanden en vertoeft graag in het gras of tussen de bomen. Zo wonen wij hier,” spreekt Björn Seegers tijdens het evenement. “Door Buitengewoon Buitengebied te organiseren kan Kaatsheuvel zien wat het wonen in het buitengebied inhoudt. Met buurt-

leden organiseren we normaal zes keer per jaar een uitstapje met elkaar, maar na het succes van 2010 hebben we ook nu een dag voor het grote publiek.”

Buitengebied actief

De opeenvolgende regenbuien leken ook zondag geen invloed te hebben op de bezoekers. Halverwege de middag zagen toeschouwers welke gezonde streekproducten enkele bewoners kweekten. Daarnaast draaide de halfautomatische houtkloofmachine op volle toeren, van ondernemer

Hout zagen voor de haard. Een ondernemende hobby.  (foto: ML)

Loon op Zand kraokte weer massaal

Hilarische momenten tijdens de hypnoseshow.

(foto: Fotoorians)

Het 21ste Kraokfestival is weer achter de rug en de organisatie kan tevreden terugblikken. Vrijdagavond ging het Loonse festival voor de derde keer van start met de Kraokparade die zich weer in een grotere belangstelling mocht verheugen. Zaterdag was de Back-to-the-nineties Summer Edition goed bezocht en zondag, de dag voor het hele gezin, wisten ruim 2500 bezoekers de weg naar het festivalterrein te vinden.

bij de hypnoseshow en in de nachtclubtent bij Gerard Korthout en bij Otto Orgel, waar de bezoekers terugkeerden met pijn in de kaken van het lachen. In de SRV-wagen, waar deze Otto zijn voorstelling opvoerde, wist deze ras-artiest zijn publiek zelfs tot een polonaise te bewegen, en al was bewegen nauwelijks mogelijk de pret was er niet minder om. Dolkomische momenten speelde zich hier af. Wie de voorkeur gaf aan een rustige voorstelling kon terecht bij blaaskwintet Kwind voor een vertolking van Peter en de Wolf, de poëzie van Tim van Rooij, de liedjes van Ton en Tonnie, de betovering van Dr. Oxibus of bij de schilders van Place du Kiosk. Zij werkten de avond aan een schilderij met indrukken van de kraokparade wat later, met nog enkele andere werken, bij opbod werd verkocht. Zowel bezoekers als artiesten waren vol lof over de kraokparade, waardoor de openingsavond in deze vorm zeker een vervolg zal krijgen in 2013.

Door Jack IJpelaar Het weer was het Loonse kraokfestival uiteindelijk niet geheel ongunstig gezind het afgelopen weekend. De voorspellingen waren erg wisselend en beloofden vooral voor de zondag niet veel goeds, maar dat viel uiteindelijk mee.

Voor al uw ‘op maat’ gemaakte zitmeubelen Schotsestraat 6a, Kaatsheuvel Geopend op vr. 10-17 uur & zat. 10-16 uur

In de openlucht is genoeg te zien

Leef je in een buitengebied, dan kom je in aanraking met dieren en machines. Hobbyisten stapten fanatiek in hun motorische voertuigen om te laten zien hoe los hooi machinaal werd ingebonden. Aanwezige kinderen sprongen op een pony, om een rondje op het weiland te maken. Aandoenlijk was de knuffelkoe. Het liet zich eenvoudig aaien door de jeugd. “Het gaat er bij ons om dat we er met de buurt een geslaagde dag van maken. Van agrariërs tot bewoners die rust en ruimte in hun woongebied willen. Als we samen slagen in een leuke opzet, zoals nu het geval is, zijn wij voldaan.” Buitengewoon Buitengebied bood op symbolische wijze consumptiemunten aan: vanuit een paardentrailer. Het enige onderdeel op het weiland aan de Van Haestrechtstraat dat niet in het bezit van ‘t Hoekske was, was de witgele feesttent, waarin warme koffie en een glaasje fris te verkrijgen was.

Bloemenkrans Zaterdagavond konden de jongeren en oudere-jongeren zich uitleven op de dansvloer bij de discomuziek uit de jaren 90. Bij binnenkomst kreeg iedereen een bloemenkrans omgehangen om het zomerse karakter te benadrukken. Een gebroken kabel in de aggregaat zorgde voor een onderbreking van de dansmuziek gedurende een half uur, maar de sfeer werd er niet minder om. Nadat deze gerepareerd was denderde, na massaal aftellen door alle aanwezigen van tien tot nul, de discomuziek weer over het dansende publiek uit de speakerboxen.

Weersvoorspellingen

Zondag begon met grijze regenbuien en daardoor voelde de organisatie zich genoodzaakt het programma om te zetten omdat de voorspellingen niet helemaal duidelijk waren. De bands verhuisden met hun optredens naar de grote tent en zing-je-ding voor de kinderen belandde daardoor op de kiosk. Daar hadden de jonge artiesten wel last van de klanken uit de grote tent en het was dan ook een goede beslissing van presentator Geert van Dongen om de kinderen en ouders en allen die de voorstelling wilden bijwonen allemaal

Brillen Lenzen Oogzorg Ooglaseren Hoofdstraat 87a 5171 DK Kaatsheuvel Tel.: 0416 - 272360 www.mustersoogzorg.nl

op de kiosk toe te laten. Het podium voor de zangertjes werd er weliswaar erg klein door, maar de sfeer werd er intiemer mee, en dat stimuleerde tot grote prestaties.

Veel voor de kinderen

Op het moment dat de poorten van het festivalterrein geopend werden was het droog en de zon brak door. Het veld raakte langzaamaan vol maar een enkele bui zorgde ervoor dat het publiek beschutting zocht in de tenten. Lees verder op pagina 3

Nieuwe collectie! Marktstraat 31, Kaatsheuvel, 06-41475179 dinsdag, woensdag & donderdag 10.0018.00 uur; vrijdag 10.00-20.00 uur; zaterdag 09.30-17.00 uur.

gemeente Nieuws

Dolkomische momenten

Vrijdagavond begon wat aarzelend. Het buiige karakter van de avond was daar wellicht debet aan. Echter later op de avond werden de piste-tent, de nachtclubtent, en alle andere theatertjes goed gevuld. Het geheel betekende een toename van het bezoekersaantal op de kraokparade. Hilarische taferelen speelde zich af in de piste-tent

dreven door een opgeknapte tractor, reed regelmatig rond door het gehele gebied. “En ‘t Hoekske reikt ver. Van de molen tot het Galgenwiel en van de IJsbaan tot het kapelletje, nabij Waalwijk,” aldus Seegers. Drumband Maurits trad niet alleen op. De leden werden beloond met een rondrit in eerdergenoemde tram.

Het gemeentenieuws van de Gemeente Loon op Zand vindt u in het midden van deze krant. Gerard Korthout vermaakt het publiek tijdens de Kraokparade. (Foto: Fotoorians)


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 2

Kl.VERHUIZINGEN its om te VERVOEREN goed koop met hulp v.a.25,-per rit!!!![tevens tuin en puin opruimen,kl. sloop werkzam.gratis offerte]tel.0687110637 Zuidhollandsedijk 133 Kaatsheuvel Tel. (0416) 280 443 info@molenschotbanden.nl www.molenschotbanden.nl EEN BETROUWBAAR ADRES MET UITSTEKENDE SERVICE!

NIEUWBOUW WONING

HOOFDSTRAAT 149

Bestrijding nodig van: Wespen, Vliegen, Vlooien, Houtworm of andere Plaagdieren? Bel naar: A. Wijnen Ongediertebestrijding 013-5159912 Modevakschool „SPELDENKNOP‘ Begincursus kleding maken en div. Opleidingen. Fazant 5 Sprang-Capelle Tel.0416-277192

KAATSHEUVEL prijs: € 299.000,-

(vrij op naam, met garantie)

zaterdag 1 september van 10:30 uur tot 12:30 uur

Heistraat 5, Sprang Capelle, Tel.: 0416-279206

kwaliTeiTsvoordeel reclame geldt van donderdag 30 aug. t/m woensdag 5 september 2012

5.50 4 stuks € 3.75 100 gram € 0.90 100 gram € 0.99 100 gram € 0.99

kipschnitzels roomschijven Nasivlees snijworst schouderham

4 stuks €

elke woeNsdag gehakTdag

www.ceestimmers.keurslager.nl voor al uw barbecueproducTeN: compleTe barbecue al vanaf e 11,50

• vrijstaande woning • met garage en bijkeuken • 5 slaapkamers

open huis

Keurslagerij Timmers

• 2 toiletten • vaste trap naar zolder • perceel 245 m2 • inhoud woning 580 m3

De veelzijdige vakman voor al uw grote en kleine klussen! Dakkapellen Timmerwerk Sanitair Dakramen Vloeren leggen Onderhoud Isolatie Verbouwen En meer….

super buiten vlooienmarkt zondag 2 september

Rob Hoosemans Adriaan Swaenstraat 8 4931 RH Geertruidenberg Tel: 0162-463305 Mob: 06-14066815 Email: r.hoosemans@klussenier.nl Website: www.klussenier.nl

KAATSHEUVEL - Marktplein Nieuwe Markt, 5171 GC

Open: 09.00-16.30 uur / Inl. 0416-530502

www.deevenementenlijn.nl

Geldig in week 35 t/m D.V. zaterdag 1 september 2012

Spaar alle 38 Clubknallers www.sbblopik.nl tel 0348-551689

+ GRATIS VERZAMEL

STADION

2 VOOR

7.98

4.99

Vanaf nu krijg je bij elke € 15,-* aan boodschappen een gratis pakje met één Clubknaller en twee baanonderdelen. Alleen deze week krijg je gratis bij diverse actieproducten het verzamelstadion. Meer informatie op www.plus.nl. Magnum

Alle soorten

2 dozen à 4-6 stuks naar keuze

back to basic ...

+ GRATIS

Alleen op:

VERZAMEL

STADION

zaterdag

vrijdag

2e

Pepsi, Sisi of 7-up Set 4 flessen Alle smaken

HALVE PRIJS

2 sets van 4 flessen à 1,5 liter naar keuze Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

31 1

mber augustus septe

4.29

2.14

Appeltaart

Met roomboter bereid Vers uit eigen oven. Geschikt voor 6-8 personen.

Per stuk Normaal

50% KORTING

4.29

Nieuwe Oogst! Kruimige aardappelen Zak 5 kilo! HEEL BROOD

Van de Warme Bakker! Ben van Bakel Zonnepit of Meergranen

™1 .99

5 KILO

1.49

/

4.99

-

2.49

Vers van ‘t Mes! Elzasser Cervelaat 150 gram

150 GRAM

™2 .25

per 5 STUKS!

™4 .49

1.49

DIEPVRIES! Pizza Margherita per stuk 300 gram

SLECHTS

™1 .25

0.89

GROTE KRAT

STUNT! BAVARIA PILS krat 24 fles!

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Bredaseweg 35a, 4844 CK Terheijden Telefoon: 076-5934139

*Met uitzondering van wettelijk niet toegestane artikelen zoals tabak, slijterij, statiegeld, zuigelingenvoeding en koopzegels.

™10.18

6.99

Van de Slager! Gehakt Cordon Bleu

2.99

PLUS Van Tilborgh - Sprang Capelle Raadhuisplein 31, T: 0416 27 43 34 maandag - donderdag 08.00 - 20.00 uur, vrijdag 08.00 - 21.00 uur, zaterdag 08.00 - 17.00 uur

www.spijCK.nl

pub018OWGNhMP7ay025_hr.indd 1

8/28/12 9:36:24 AM


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 3

Gordijnenhal voor particulieren en bedrijven ‘nieuw’ in Sprang-Capelle

Ton Hofland heet u van harte welkom in zijn nieuwe gordijnenhal Sprang Capelle. (foto:HvdB)

Bent u op zoek naar kwalitatief goed geconfectioneerde gordijnen, maar u wilt er niet teveel voor betalen? Bent u zelf in staat de afmetingen op te nemen, of geeft u er de voorkeur aan dat wij bij u aan huis of in uw bedrijf komen meten? Voor particulieren en bedrijven bent u bij Gordijnenhal aan de Tinus van der Sijdestraat 2b in SprangCapelle aan het juiste adres. Door Henny van den Broek Bijna 20 jaar zit Ton Hofland (62) met zijn atelier aan de Tinus van de Sijdestraat 2b in Sprang-Capelle. Daarnaast heeft Ton een atelier in Wormerveer met 320 werknemers. Daar worden de grotere projecten gerealiseerd. Zijn zoon Jeroen heeft in Wormerveer de dagelijkse leiding en Ton houdt zich hoofdzakelijk bezig met zijn atelier in Sprang Capelle waar sinds juni van dit jaar een nieu-

we gordijnenstoffenwinkel is aangebouwd. Ton Hofland komt uit Tilburg en is daar opgegroeid toen daar de textiel industrie big business was. Net zoals de schoenindustrie in de Langstraat verdween ook de textielindustrie in de jaren ‘80 uit Tilburg. “Ik heb dat in die tijd aan de lijve ondervonden, al het werk verdween naar de lage lonenlanden. In 1993 ben ik toch in de confectiewereld voor mezelf begonnen. Mijn opleiding is ‘werk-

tuigbouwkunde’, wat me zeer van pas komt. Binnen ons bedrijf staan machines die ikzelf heb ontwikkeld en waar ik patent op heb. Dit betekent dat wij onze klanten extra goed van dienst kunnen zijn. We hanteren lage prijzen maar doen geen concessie aan de kwaliteit, die is en blijft uitstekend. Er ligt veel gordijnstof op voorraad en door onze speciale machines is onze levertijd zeer kort. Vorige week kwam een klant waarvan zijn gordijn stuk was gegaan, binnen 1 dag hadden we hem geholpen. We zitten hier dan wel bijna 20 jaar maar werkten alleen op projectbasis voor bedrijven. Afgelopen juni heb ik aan het atelier een winkel laten bouwen met de bedoeling ook de particulieren van dienst te kunnen zijn. De mensen moeten nog een beetje de loop hiernaar toe krijgen. Dat gaat zeker lukken, daar heb ik het volste vertrouwen in,” besluit Ton met een glimlach. Voor nieuwe gordijnen bent u bij ‘Gordijnenhal’ aan het juiste adres. Want doordat de gordijnen in het eigen het atelier van Gordijnenhal worden geconfectioneerd en daar ook de eindcontrole plaat vindt kunt u er zeker van zijn dat uw gordijnen perfect worden afgeleverd. Overtuig uzelf en kom naar onze Gordijnenhal en maak uw keuze uit ons ruime aanbod gordijnstoffen. Heeft u zelf al gordijnstof in uw bezit? Ook dan bent u van harte welkom bij Gordijnenhal. Daar confectioneren ze uw stof tot de mooiste gordijnen.

Vitrage div. kleuren en hoogtes .............................. incl. maken v.a. e12,95 p.mtr. Inbetweens div. kleuren en dessins .................. incl. maken v.a. e17,95 p.mtr. Quickstep laminaat

12,95 per m Bonaparte tapijt div. kwal./kleuren................................. v.a. e49,00 per m Vloerkleden ........................................................... tot 70% kortIng zelf leggen .......................................................................................... v.a. e

2 1

Gasthuisstraat 69, Kaatsheuvel, 0416-275274, www.martvanbeers.nl • Maandag gesloten

Vervolg van voorpagina

Loon op Zand kraokte weer massaal Vooral op het terrein van de kinderkraok waren tal van activiteiten, daar was dan ook speciaal aandacht aan besteed. De kinderen vermaakten zich opperbest, de jongens onder andere met pannavoetbal en de meisjes lieten zich verwennen met een schoonheidsbehandeling. Een groep van 20 vrijwilligers zorgden ervoor dat de kinderen zich geen moment hoefden te vervelen deze middag. In de tent beet de jonge Loonse band ‘Black Rain’ (allen 12 jaar oud), het spits af met goede, volwassen rock-muziek. Daar waar De ‘Hot Studs’ de bezoeker mee terug nam naar de vijftiger en zestiger jaren met de muziek uit die tijd bracht de deels Loonse band ‘No Resistance’ een programma met eigentijdse rock. Er was voor ieders wat wils. Buiten was er straattheater

en vooral ontmoeten en bijkletsen. De ‘Kraokhalzen’ zorgden ervoor dat velen zich weer terug kunnen zien op You-tube. Naarmate het duidelijker werd dat de zon definitief de overhand kreeg stroomde het festivalterrein vol en staakte de teller ruim over de 2500. ‘Elvix and the Teddybears’ en de feestband ‘Pure Ellende’ sloten Kraok 2012 in stijl af.

Tot Kraok

Met het stijgende bezoekersaantal op de bijzondere kraokparade-avond (deze formule heeft werkelijk de potentie om nog verder uit te groeien), de goed bezochte disco-avond en de drukke, gezellige familie-zondag kan de organisatie terugzien op een geslaagd kraokfestival 2012. En zoals ze Kraokkringen zeggen: Tot Kraok!!

Bezoek ‘Gordijnenhal’ aan de Tinus van der Sijdestraat 2b te SprangCapelle. Voor meer informatie: www.gordijnenhal.nl

Ook zoeken we kinderen van 4 t/m 14 jaar die de MINI 80 (4 km) willen lopen

Stichting Tess is op zoek naar lopers en sponsoren voor 80 van de Langstraat 2012 Voor het derde jaar op rij hebben een aantal wachtlijstouders het initiatief genomen om met een groot aantal lopers de 80 van de Langstraat te doen. Dit alles met de insteek om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Tess. Dit jaar start de 80 op zaterdag 8 september om 20.00 uur en de finish van de deelnemers is in de loop van zondag 9 september. Loopt u mee of bent u van plan om mee te lopen meldt u dan aan bij stichting Tess. Laat u sponsoren door familie, vrienden en bekenden en haal zo geld op voor de stichting. Voor de bedrijven is er een actie waarbij u voor € 125 een shirt sponsort. Een van onze lopers gaan de 80 in het shirt met ons en uw logo lopen en na afloop ontvangt u het shirt als aandenken. De drie lopers die het meeste geld voor de stichting weten op te halen ontvangen een fraaie KOESTERknuffel van Sprankelkado.nl Dit is een knuffel ter waarde van € 39.95 en wordt gemaakt naar uw eigen ontwerp. Aanmelden kan via het email adres: de80@stichtingtess.nl Nieuw is dit jaar de MINI 80. Kinderen van 4 t/m 14 jaar lopen 4 kilometer. Ze krijgen na afloop een oor-

konde en een medaille en een optreden van YES-R. De kinderen lopen de MINI 80 op zaterdag 8 september. De start is om 14.30 uur en ze zijn allemaal uiterlijk 18.00 uur weer binnen. De inschrijving is gratis. De stichting wil graag zoveel mogelijk kinderen mee laten lopen die zich natuurlijk kunnen laten sponsoren door papa, mama, opa, oma verdere familie, vrienden en buren voor stichting Tess. Voor € 5,00 krijgt het kind een T-shirt met daarop het stichting Tess logo en zijn/haar naam erop met een passende tekst. Wil je kind meelopen meldt het dan ook aan via het email adres: de80@stichtingtess.nl Mocht u na het lezen van dit bericht enthousiast geworden zijn en de lopers en de kinderen willen steunen maak dan uw gift over op ING

5109987 onder vermelding van de 80 of de MINI 80. Bedrijven die een shirt willen sponsoren kunnen ook contact opnemen met het hiervoor genoemde email adres.

Over stichting Tess

Doelstelling van stichting Tess is om kinderen met het syndroom van Down, autisme of een andere al dan niet aangeboren verstandelijke en/of motorische beperking de mogelijkheid te bieden om dolfijn ondersteunende therapie op Curaçao te volgen bij het Curaçao Dolphin Therapy & Research Centre (CDTC). Dit doet de stichting in een anti strijkstok organisatie. Dit wil zeggen dat alle bestuurders en vrijwilligers zich inzetten zonder dat ze hiervoor in geld of goederen een beloning krijgen. De ouders van de wachtlijstkinderen werken in het kader van ouderparticipatie mee om gelden op de te halen voor alle kinderen op de wachtlijst. De therapie heeft bewezen bijzonder goede resultaten bij de kinderen te boeken. Zie voor meer informatie www.stichtingtess.nl

De PvdA kleurt vier gemeenten in Midden Brabant rood Op dinsdag 12 september vinden de Tweede Kamer verkiezingen plaats. U mag dan kiezen wie de nieuwe vertegenwoordiging van Nederland wordt. De PvdA staat voor een sterker en socialer Nederland, een Nederland waarin we kiezen voor groei en banen, voor menselijke maat in de zorg en het beste onderwijs voor onze kinderen. Een Nederland waar iedereen meetelt en iedereen de kans krijgt om mee te doen. Wij kiezen voor een sterke economie in een open, internationale omgeving. Met oog voor elkaar en vol trots op onze cultuur, diversiteit en waarden. De PvdA wil graag met u in gesprek over onze standpunten en ideeën voor de toekomst van Nederland. De ‘rode slinger’ is een initiatief van de afdeling Gilze-Rijen, Loop op Zand, Waalwijk en Dongen. Op deze dag zijn ook Attje Kuiken en

Annegien Wijnands aanwezig. Op 1 september bezoeken wij de vier plaatsen om het gesprek aan te gaan.

U ziet ons van:

09:00 uur verzamelen bij het gemeentehuis in Rijen (raadhuisplein)

09.30 uur - 11.00 uur op Wilhelmina plein in Rijen 11.30 uur - 13.00 uur op het Looiersplein en wijk in Dongen 13.30 uur - 15.00 uur op Hoofdpoort in Kaatsheuvel (te voet naar de hoofdstraat) 15.30 uur - 17.00 uur in de binnen stad van Waalwijk Op elke stopplaats kleuren we de straten even rood. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de campagne coördinator Michel Speltie via 0648469581.

Een volle disco-tent op de zaterdagavond bij back to the 90. 

(foto: Fotoorians)

Buurtvereniging De Hillertjes 25 jaar In november 2012 bestaat de buurtvereniging van de Hilsestraat in Kaatsheuvel “De Hillertjes” 25 jaar. Zij herdenken dit heuglijke feit op zaterdag 1 september 2012 met een groot jubileumfeest in De Hilsestraat. Het idee voor een buurtvereniging is ontstaan op de gouden bruiloft van fam. De Bruin op 9 november 1987. Er werd gekozen voor de naam “De Drie Wegen” omdat de leden kwamen uit de Hilsestraat, Johan de Witstraat en Frans Halsstraat. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd zoals: een fietstocht met Barbecue, kindermiddagen en het jaarlijkse buurtfeest. Door de jaren heen werden steeds meer activiteiten gehouden zoals: paaseieren zoeken, meedoen met de straatspeeldag, darttoernooi, nieuwjaarsborrel enz. Ook doen wij al enkele jaren mee met het beachvolleybal toernooi gehouden op het marktplein cq Mauritsplein. In 2006 wonnen wij zelfs de finale en werden wij kampioen van de zaterdagavond. Ons jaarlijks buurtfeest heeft altijd een bepaald thema. Voorbeelden hiervan zijn: de Duitse feestavond, Glitter en Glamour, Ik hou van Holland, het Casino, Olympische spelen. De leden komen dan altijd verkleed. In 2010 werd de naam van de buurtvereniging veranderd in “De Hillertjes”. Op 1 september wordt het 25 jaar bestaan van onze buurtvereniging herdacht dmv een groot feest in de straat dat begint om 13.30u. Er zal een speurtocht gehouden worden naar het verleden van de Hilsestraat. Daarna wordt er gezamenlijk genoten van een Bourgondische maaltijd, om vervolgens de dag te eindigen met

een gezellig feest, met als thema: “op z’n boerenfluitjes”.

Vlooien markt

a.s. zondag

2 september vliegveld gilze & rijen open: 10-17 uur Parkeerterrein wegrestaurant Vliegveld, Oude Rijksweg 25 5125 NB Hulten (Gem. Gilze & Rijen)

info: 0161-456291


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 4

Parochie Kaatsheuvel Zegening gerestaureerde pastoorsgraven

PAROCHIE KAATSHEUVEL

Pastoor J.Groos Pastoraal werker Theo Schepens Kerk St. Jan, Hoofdstraat 36, 5171 DD Kaatsheuvel HH. Martelaren van Gorkum, Erasstraat 6, 5171 VH Kaatsheuvel

Colofon Weekblad De Duinkoerier Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: info@emdejong.nl Bezorgklachten ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven of bel naar Uitgeverij Em de Jong via 013-5075540 Correspondenten Voor Kaatsheuvel en Sprang-Capelle Henny van den Broek 06 83082670 h.m.vandenbroek@home.nl Maarten Liebregts 06 123 75 940 maartenliebregts@live.nl Voor Loon op Zand en De Moer: Jack IJpelaar 0416-363631 / 06-45480009 jack.ijpelaar@xs4all.nl Fotografie: RPQ-fotografie: 0416- 282312 Aanleveren kopij www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel. Advertenties (zakelijk) Patrick Leijtens. 06-53657146 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Particuliere advertenties en zoekertjes: opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. Druk

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Parochieel Centrum Hoofdstraat 34, 5171 DD Kaatsheuvel, Tel 0416-272515. Geopend op werkdagen van 9.30 – 11.30 uur. Email: parochiekaatsheuvel@home.nl; Email Th. Schepens: theo.schepens@ home.nl Website: www.parochiekaatsheuvel.nl;

ST. JAN KAATSHEUVEL

zaterdag 1 september 19.00 uur: eucharistieviering in de St. Jozefkapel met samenzang, voorganger: pastoor J. Groos; overweging: pastoraal werker Theo Schepens zondag 2 september 11.00 uur: eucharistieviering met gemengd koor St. Jan, voorganger: pastoor J. Groos; overweging: pastoraal werker Theo Schepens. Na de viering worden de graven van de overleden pastores van de St. Jan gezegend m.m.v. gemengd koor St. Jan. maandag 3 september 08.30 uur: getijdengebed (kerkelijk morgengebed) in het parochiecentrum dinsdag 4 september 18.30 uur: eucharistieviering in de St. Jozefkapel, voorganger: pastoor J. Groos Stiltecentrum: dagelijks geopend van 10 – 17 uur

H.H. MART. van gorkum kaatsheuvel

zondag 2 september 09.30 uur: eucharistieviering met gemengd koor St. Caecilia, voorganger: pastoor J. Groos; overweging: pastoraal werker Theo Schepens

PAROCHIE ST. JOACHIM DE MOER

zondag 2 september 09.00 uur: eucharistieviering met gemengd koor St. Caecilia

PARochie ST. JAN ONTHOOFDING LOON OP ZAND

zaterdag 1 september 19.00 uur: eucharistieviering met herenkoor St. Caecilia zondag 2 september 10.15 uur: eucharistieviering met dameskoor St. Jan

PARochie H. BARTHOLOMEUS WASPIK

Een extra exemplaar van weekblad De Duinkoerier kunt u op één van de volgende adressen afhalen: Loon op Zand: EM-TE SUPERMARKTEN Kaatsheuvel: ALBERT HEIJN DEN HARTOG BRUNA EM-TE SUPERMARKTEN DE WERFT Sprang-Capelle: EM-TE SUPERMARKTEN PLUS VAN TILBORGH TANKSTATION BEEREENS BV

zondag 2 september 11.00 uur: eucharistieviering met gemengd koor

Hervormde Gemeente Sprang

Zondag 2 september 09.30 uur ds L. Plug (Voorbereiding Heilig Avondmaal) 18.30 uur ds. H.J. van Kapel uit Waspik

Op zondag 2 september zullen de gerestaureerde pastoorsgraven op het St. Janskerkhof worden gezegend. Dat gebeurt aansluitend aan de H. Mis van 11.00 uur; het zal dan ongeveer 12.00 uur zijn. In processie zal naar het kerkhof worden gelopen en ieder die wil, kan daarbij aansluiten. Het gemengd koor zal de zang verzorgen. En nadat de pastoorsgraven zijn gezegend, zal pastoor Groos al zegenend over het gehele kerkhof rondgaan. De hele plechtigheid zal ongeveer 20 minuten duren. Daarmee worden de vernieuwings- en restauratiewerkzaamheden aan het St. Janskerkhof afgesloten. Al eerder was dat gebeurd met de kerkhoven aan de Erasstraat en het Wilhelminaplein. De drie kerkhoven van Kaatsheuvel zien er nu weer goed uit. En ze zijn de komende jaren toereikend voor de verwachte behoefte aan graf- en urnenvelden c.q. urnenmuren. Daarmee heeft het huidige kerkbestuur ervoor gezorgd dat het kerkbestuur van de toekomstige nieuwe parochie een zorg minder heeft.

Ter gedachtenis en lofwaardig

Waarom zoveel aandacht voor oude pastoorsgraven? Om vergelijkbare redenen als waarom wij aandacht besteden aan de graven van onze (voor) ouders. Het is met een gevoel van eerbied en dankbaarheid waarmee we aan hen terugdenken. Aan onze ouders hebben we veel te danken en parochianen hebben aan hun pastoors veel te danken. Dat mag in een tijd waarin er zoveel kritiek heerst, misschien verbazen, maar pastoors waren de geestelijke leiders die zorg hadden voor hun parochianen. Zij zorgden ervoor dat er onderwijs kwam, opvang en verzorging van bejaarden, in de crisisjaren vóór de Tweede Wereldoorlog zorgden zij voor eten en onderdak en bovenal waren zij bekommerd om het geestelijk heil van hun parochianen. Daartoe dienden de sacramenten en de verkondiging van het woord van God, bij nacht en ontij gingen zij erop uit om stervenden de laatste sacramenten toe te dienen en zij wezen de gelovigen (zoals de H. Pastoor van Ars zei) “de weg naar de hemel”. Die dankbaarheid komt goed tot uiting op het graf van een van de pastoors, Joannes van Beek, pastoor van 1853-1864. Op zijn graf staat geschreven: “Velen zullen zijne wijsheid prijzen, zijne gedachtenis zal niet vergaan en de gemeente zal zijnen lof verkondigen”. Deze woor-

den zijn genomen uit het Bijbelboek Wijsheid van Jezus Sirach (vroeger Ecclesiasticus genoemd), maar niet uit hoofdstuk 29 – zoals abusievelijk op het graf staat vermeld – maar uit hoofdstuk 39.

Pastoor P. van de Spijker (1954-1973)

Pastoor Van de Spijker (1954-1973)

In de Brief aan de Hebreeën staat het volgende: “Blijf aan uw leiders denken, die het woord van God verkondigd hebben. Haal u weer hun leven en de afloop van hun leven voor de geest; neem een voorbeeld aan hun geloof ” (Hebr. 13,7). Om die reden heb ik de afgelopen weken de pastoors van de St. Jan één voor één kort beschreven. De tiende en voorlaatste pastoor is Pius van de Spijker (zie foto). Na eerst pastoor geweest te zijn in Mierlo-Hout werd hij op 51-jarige leeftijd pastoor van de St. Jan in Kaatsheuvel. Op 70-jarige leeftijd ging hij met emeritaat en overleed in Best (85 jaar). Van de Spijker is een pastoor in overgangstijd. Op zijn initiatief komt in 1955 de R.K. Gemengde ULO tot stand. Bij zijn benoeming krijgt hij van de bisschop de opdracht om vooral materieel orde op zaken te stellen. Er was immers veel achterstallig onderhoud. Op de pastorie komt centrale verwarming en waterleiding in alle slaapvertrekken. Het kruis van de kerktoren wordt gerestaureerd, het leien dak van de kerk vernieuwd, het gehele interieur van de kerk wordt geschilderd en er komen nieuwe ramen met Dantziger glas.

Vernieuwing en verval

Tegelijkertijd is het de periode van afbrokkeling van de katholieke zuil. Allerlei instellingen die tot dan toe onder het kerkbestuur vielen, worden afgestoten en/of toevertrouwd aan zelfstandige stichtingen: het gasthuis, het zusterklooster, de oude Mariaschool, het leeggekomen broe-

Succesvol optreden van Jeugdkoor De Lindelijsters bij Albert Heijn in Kaatsheuvel Afgelopen zondag 26 augustus hebben de klanten van Albert Heijn tijdens het winkelen mogen genieten van een optreden van Jeugdkoor De Lindelijsters. Dit optreden was zo succesvol dat het volgend jaar herhaald gaat worden. De koor- en bestuursleden van Jeugdkoor De Lindelijsters willen Albert Heijn bedanken voor de gastvrijheid en het ijsje na. Vond jij het optreden ook zo leuk, hou je van zingen en ben je 8 jaar of ouder? Kom dan bij ons koor! De repetitie avond voor de jeugd en jongeren is op donderdag van 18.15 tot 19.30 uur. Aansluitend is de repetitie voor de (oudere) jongeren van 19.30 tot 20.30 uur. Deze repetities worden gehouden in

de kerk van de Heilige Martelaren van Gorkum, Erasstraat te Kaatsheuvel. De eerste 4 repetities zijn gratis daarna betaal je € 20,00 per kwartaal. Het gehele jaar door hebben we diverse optredens en activiteiten. Heb je interesse dan ben je van harte welkom op onze repetitie avond op donderdag. Tot dan.

derklooster – want de Broeders van Liefde waren na 36 jaar uit Kaatsheuvel vertrokken – en de lagere scholen. Het is de tijd van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) en van liturgische vernieuwingen, door sommigen ook wel “vernielingen” genoemd: er komt een dameskoor en wat later gemengde koren, de oorbiecht wordt vervangen door boetevieringen, in de liturgie wordt het Latijn vervangen door het Nederlands en de H. Mis wordt met het gezicht naar het volk opgedragen, de zaterdagavondmis wordt ingevoerd en er komen jongerenkoren. Tegelijkertijd begint een periode van ongekende vermindering van het misbezoek, in ons bisdom zelfs nog sterker dan elders, en van ontkerkelijking. Dat proces gaat tot in onze dagen onverminderd voort. Er worden ook allerlei pogingen ondernomen om het tij te keren. Het meest bekend zijn wel de vele gespreksgroepen die in parochies worden opgericht. In de Sint Jansparochie is kapelaan Pas de grote stimulator. Dat sloeg aanvankelijk geweldig aan, er kwamen liefst 15 gespreksgroepen, maar na enkele jaren hadden die hun tijd ook weer gehad.

Een nieuwe parochie

Zondag 30 september wordt de oprichting van de nieuwe parochie H. Willibrord, die zal ontstaan uit een fusie van de huidige parochies van Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer, feestelijk gevierd. Dat zal gebeuren tijdens een pontificale H. Mis om 10.00 uur in de St. Jan van Kaatsheuvel, met hulpbisschop mgr. R. Mutsaerts als hoofdcelebrant. Pastoor P. Luijckx zal tijdens die H. Mis als pastoor van de Parochie H. Willibrord worden geïnstalleerd. In dat weekend vervallen alle overige HH. Missen, zowel de zaterdagavondmissen in Kaatsheuvel en Loon op Zand, als de zondagse HH. Missen in De Moer, de Berndijk (HH. Martelaren van Gorkum) en Loon op Zand. Daarvoor is om twee redenen gekozen: allereerst omdat alle pastores op zondagmorgen in de St. Jan zijn, maar ook om aan te geven dat we iets nieuws beginnen en gezamenlijk als nieuwe parochie willen verder trekken. Er is gekozen voor de St. Jan in Kaatsheuvel, omdat dat de grootste kerk is en alle parochianen uitgenodigd zijn om deel te nemen aan die ene, historisch belangrijke, H. Mis. Het heeft dus niets te maken met een eventuele hoofdkerk van de nieuwe parochie. Zoals eerder gemeld, is en wordt er voorlopig geen hoofdkerk aangewezen. Theo Schepens, pastoraal werker

Open Repetitie Popkoor Undercover Op zondag 16 september zal het Nieuwe Loonse Popkoor Undercover een optreden verzorgen tijdens de Dag van Loon op het podium bij de Wetering in Loon op Zand. Het recentelijk opgerichte koor wil graag in contact komen met zangers en zangeressen die willen zingen in een koor met het repertoire van Undercover. Daarom houdt het koor op woensdag 19 september een open repetitie in de grote zaal van de Wetering en iedereen is welkom. Aanvang van de repetitie is 20.00 uur. Aanmelden kan via secretaris@popkoorundercover.nl. Gewoon binnenlopen mag ook. Informatie is verkrijgbaar via: www.popkoorundercover.nl. U bent allen van harte welkom.


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 5

Een fantastisch alternatief voor de plastic krat, bigshopper en tas

Milieuvriendelijke BagBox bij Albert Heijn Kaatsheuvel Albert Heijn Kaatsheuvel introduceert de BagBox voor de bescherming van het milieu, kwaliteit en het gebruiksgemak. De BagBox is gemaakt van 100% ecologisch papier en karton en is oersterk want het kan zonder problemen 20 kg dragen! Het papier is waterafstotend en de BagBox is voor langdurig gebruik! Volgens ondernemer Piet den Hartog snijdt het mes hier aan twee kanten: wij denken altijd in het gemak voor onze klanten en daarnaast dragen wij graag een steentje bij in het milieuvriendelijk ondernemen. De BagBox is zeer zorgvuldig ontwikkeld en biedt vooral grote voordelen voor onze klanten. De wachttijd bij de kassa wordt verkort omdat de boodschappen overzichtelijk en snel kunnen worden ingepakt. Ook de irritatie dat de tas omvalt in de auto is verleden tijd! In Nederland komt er gemiddeld 37 kg plastic per inwoner in het milieu

terecht. Daaraan wil Piet den Hartog door middel van de introductie van de BagBox een halt toeroepen door samen te werken aan een beter milieu. Zowel het papier, karton, lijm en inkt is ecologisch. Nadat de BagBox vele malen gebruikt is kan deze gewoon bij het oud papier. De eerste reacties van onze klanten zijn enorm positief. Kom de BagBox ervaren en draag op een prettige manier van boodschappen doen ook bij aan een beter milieu! Tot ziens in onze winkel! Albert Heijn Kaatsheuvel

Salsa en zouk dansen?

Dansschool SaZouk, the place to be Dansen is leuk en swingend, dat is de motivatie van Jimmy en zijn danspartner Alekha. Beiden zijn gecertificeerd dansleraar en hebben sinds 4 jaar hun eigen dansschool SaZouk. Cursussen Salsa, Zouk, Bachata.

In Buurthuis Besoyen te Waalwijk worden op maandagavond en donderdagavond in buurthuis Zanddonk de cursussen Salsa, Zouk en Bachata gegeven. Tijdens de salsalessen worden de dansen Merengue en Salsa geleerd. Merengue en Salsa vinden hun oorsprong in de Cariben. Merengue is een dansstijl die afkomstig is van de Dominicaanse Republiek, Salsa is een zeer populaire dans van hoofdza-

kelijk Cubaanse oorsprong. De Zouk is ontstaan op de Franstalige Caribische eilanden Guadeloupe en Martinique, is verder doorontwikkeld in Brazilië en bestaat uit een combinatie van samba en lambada. Het is een romantische en sensuele dans en wordt dan ook de ZoukLove genoemd. Zij geven ook de cursus Bachata (een dans die zijn oorsprong vindt op de Dominicaanse Republiek). Op 03-092012 gaan Jimmy en Alekha opendag houden in Buurthuis Besoyen te Waalwijk om 19:30 uur met gratis workshops. Zij verzorgen ook Privelessen, workshops bij bruiloften, feesten/partijen, vrijgezellenfeesten enz.enz. Voor meer informatie en kortingen Kijk op de website: www.sazouk.nl 20

KBO Kaatsheuvel ACTIVITEITEN PROGRAMMA SEPTEMBER 2012 Nordic Walking:

Elke dinsdagmorgen om 9.30 vanaf de Roestelberg. Info: Ton van Iersel – tel. 274380

FIETSEN:

Dinsdag 11 en 25 september. Rustige groep, route ongeveer 30 km, tempo 14 à 15 km. per uur, Start om 13.30 uur vanaf de Werft. Info: Ton van Iersel – tel. 274380. Elke donderdag in september de pittige fietsgroep. Route 40 à 50 km., tempo 17 à 20 km. per uur. Start vanaf de Werft om 13.00 uur, i.v.m. grootte van de groep is aanmelden wenselijk. Info Ton Honkoop – tel. 275290.

KAARTEN:

Op woensdag 5 en 12 september in de Werft. Zaal open om 13.00, aanvang 13.30 uur. Men kan kiezen tussen rikken en jokeren. Inschrijfgeld € 2,00 inclusief eerste kopje koffie. Er zijn prijsjes te winnen. Prijsuitreiking om 16.30 uur. Info: Frans Krol – tel.276950 of Pierre den Nieuwenboer – tel. 276502.

GYM:

Op maandag 3 september van 9.15 tot 10.15 uur start de gym weer in de Werft. Samen bewegen onder deskundige leiding van mevr. van Heesch. Loop gerust eens binnen ter kennismaking.

YOGA:

Ook in de Werft is op 23 augustus de yogagroep weer van start gegaan.

Deze lessen zijn steeds op donderdagmorgen van 11.15 tot 12.15 uur en worden gegeven door mevr. Roos. Ook hiervoor bent u van harte welkom ter kennismaking.

KOERSBAL:

Het koersballen vindt plaats in de Gildenbond, in zaal de Horst. Elke woensdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Wilt u eens meespelen of zien hoe het er aan toe gaat, loopt u dan ook gerust eens binnen ter kennismaking. Info voor genoemde sportieve activiteiten bij Lia Leemans – tel. 275016.

ZINGEN:

“Kun je nog zingen, zing dan mee”. Dit geldt voor het koor Zang en Vriendschap, dat op 3 september weer start met de repetities in de Werft. Zingen is goed voor lichaam en geest, dus wat let u om eens te gaan luisteren. Mogelijk vindt u het zo gezellig dat u mee gaat zingen. De repetities worden gehouden op maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Ook hiervoor kunt u voor info terecht bij Lia Leemans – tel. 275016.

SAMEN AAN TAFEL:

Op 12 september gaan we hiervoor naar “t Maoske” in de Moer, u allen welbekend. Voor € 18,50 p.p. kunnen we genieten van een 3 gangen keuzemenu. Deze prijs is inclusief een consumptie. Niet-leden kunnen voor € 22,00 p.p. aan deze maaltijd deelnemen. Aanmelden vóór 5 september via invulstrookje uit het KBO’tje. De activiteitencommissie wenst u veel plezier aan hetgeen men heeft georganiseerd.

AUG./SEPT. 2012 29 augustus: Demonstratie Schoenfabricage Een “leerrijke ervaring voor jong en oud“. Locatie: Schoenenmuseum, Elzenweg 25 Waalwijk. Aanvang:14.00 uur tot 16.00 uur. www. schoenenmuseum.nl 31 augustus: Weekmarkt Kaatsheuvel Locatie: Hoofdstraat 13.00-16.30 uur 1 t/m 30 september: Blauwe Bessen plukken bij Hil en Moer Maandag t/m vrijdag van 10.00 -17.30 uur. En op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Berryshop, Capelseweg 1, 5165 RB Waspik. 1 t/m 30 september: Maïsdoolhof Locatie: Camping de Zandley , Schoorstraat 30 Udenhout. Dagelijks van 13.00-18.00 uur. inl. 013-5110023n www.dezandley.nl 1 september: Spetterende Schuimparty Voor de jeugd van groep 7 en 8. Aanvang 18.0019.45 uur. Of van 20.15 tot 22.00 uur. Entree € 3,50 voorverkoop op 23 en 30 aug. van 20.00 tot 21.30 uur. Op is op!! Locatie: Jongerencenttrum Crossroads Dreefseweg 80 Kaatsheuvel www.jccrossroads.nl tel 0416-272491 2 september: Puppydag Kynologen De Kynologenvereniging Waalwijk e.o. organiseert hun jaarlijkse Puppydag. Locatie: SMC De Werft. Huygenstraat 73 te Kaatsheuvel. Aanvang: 10.00 uur. www.kvwaalwijk.nl 2 september: Vlooienmarkt Locatie: Nieuwe Markt Kaatsheuvel. Aanvang: 10.00 -17.00 uur. www.deevenementenlijn.nl

2 september: Cultuurroute Neem een kijkje in de schatkamers van Loon op Zand. Aanvang 11.00-17.00 uur. Start: Kiosk, Oranjeplein 20a Loon op Zand. Om 17.00 uur slotbijeenkomst. 3 september: Bingo VV Berkdijk Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Ons Café Kaatsheuvel, ingang Poolsestraat parkeerplaats. Voor info 0416-283818 6 september: “De Verlichte Ster” Helderziende waarnemingen met James Beumer. Aanvang: 20.00 tot 22.30 uur. Entree: € 3,50 voor leden € 7,50 voor niet leden. Locatie: De Gildenbond, Mgr. Völkerstraat 3 Kaatsheuvel. 8 september: Start to Run clinic Vereniging Loopgroep GoRun uit Kaatsheuvel organiseert najaarseditie van de hardloopclinic. Op 6 achtereenvolgende zaterdagochtenden. Locatie: Het Genieten, Roestelbergseweg 3 te Kaatsheuvel. Aanvang: 9.30 uur. 8 september: Landgoed Huis ter Heide “Diersporen zoeken” Maandelijkse gebiedswandeling, dit keer speciaal voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Je ziet ze niet altijd, maar er leven allerlei dieren in Huis ter Heide. Vossen, reeën, dassen, roofvogels en nog veel meer diersoorten. Pootafdrukken, vraat- en poepsporen verraden hun aanwezigheid. Kom jij mee speuren naar hun sporen? Aanvang: 19.0021.00 uur reserveren verplicht bij het bezoekerscentrum 013-523 18 00 (max 20 deelnemers) Vertrek: Parkeerplaats Spinderspad/Galgeneindsestraat, De Moer, ten noorden van het Blauwe Meer, en dan westelijk daar weer van. Entree: € 5,00 euro voor leden van Natuurmonumenten niet leden betalen € 7,00.

Wilt u ook activiteiten van stichtingen, verenigingen of niet-commerciële instellingen aanmelden voor deze evenementen kalender? Mail dan naar: h.m.vandenbroek@home.nl én info@vvvkaatsheuvel.nl. (s.v.p. naar beide adressen een mailtje)

Activiteiten Buurthuis Vrijhoeve september Disco’s:

Buurthuis Vrijhoeve aan de Akkerwinde 1a te Sprang-Capelle heeft op vrijdag 14 september van 18.30 – 20.00 uur weer een disco voor de groepen 3, 4 en 5; toegang kost €1,00 Van 20.30 – 22.30 uur zijn de groepen 6, 7 en 8 van harte welkom. De

toegang hier kost €1,50. Kinderen uit Sprang-Capelle en wijde omgeving zijn van harte welkom. Bezoek ook onze website: www. buurthuisvrijhoeve.organiseert.nl

Rikken & Jokeren:

Op woensdag 19 september is weer de eerste Rik- en Jokeravond van het

Yoga in Buurthuis Vrijhoeve Op woensdagmorgen wordt van 10.30 - 11.30 uur een 2e cursus Yoga aangeboden in Buurthuis Vrijhoeve aan de Akkerwinde 1a te Sprang-Capelle. Yoga, zoals dat in buurthuis Vrijhoeve wordt aangeboden, begint bij het begin: Eerst soepel maken van de spieren en gewrichten, met aandacht.

Bouwen aan een mooie houding en zelfvertrouwen met liefde voor je eigen mogelijkheden. Tijd nemen voor jezelf, ontspannen, plezier beleven in het oefenen van houdingen en bewegingen. Leren ontspannen, rustig worden of blijven in een hectische wereld. Yoga is bedoeld voor ieder-

KBO Kaatsheuvel Busreis naar Kevelaer

Busreis met de KBO Kaatsheuvel naar bedevaartsoord Kevelaer op vrijdag 28 september. Nog voor de herfst begint en de dagen gaan korten willen wij u graag meenemen naar het bij de meeste van u wel bekende bedevaartsoord Kevelaer. Wij vertrekken om c.a. 10.00 uur vanaf de Werft

Kevelaer

Bij aankomst gaan we eerst genieten van een uitgebreide koffietafel verzorgd door Restaurant Goldener Apfel, gelegen aan de Kapellenplatz. Daarna maken wij in Kevelaer een wandeling over de Mariaplatz onder leiding van een gids. Hij voert ons langs de bekende bedevaertplaatsen, zoals de Mariebasiliek, de Gnadenkapelle en de Pax-Christikapelle. De oude stadskern wordt hierbij niet

overgeslagen. Alle bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand in een straal van een paar honderd meter. (rollators kunnen mee in de bus) De grootste afstanden kunnen ook per bus worden afgelegd.

Vrije besteding

We hebben voldoende tijd om dit bedevaartsoord te bezoeken. Na de stadswandeling hebben we namelijk een vrije pauze waarin we nog even kunnen winkelen, een terrasje pakken of toch nog even naar de Mariakapel gaan. Thuiskomst c.a. 17.30 uur. Voor leden van de drie KBO’s in de gemeente Loon op Zand bedraagt de prijs van deze busreis € 35,- per persoon. Niet leden betalen € 40,Heeft u belangstelling, geef u dan voor 6 september op aan: Roos Honkoop tel. 0416 275290.

nieuwe seizoen. De aanvang is 20.00 uur stipt, het buurthuis is om 19.30 uur open. De deelname kost € 1,40 en er is altijd één prijs(je) per 4 deelnemers. Tevens zijn er prijzen aan het einde van de 2e helft van 2012, gerekend over de beste 5 resultaten. Bezoek ook onze website: www.buurthuisvrijhoeve.organiseert.nl een, jong of wat ouder, gezond of wat minder gezond, soepel of stram, iedereen kan yoga beoefenen. Yoga is niet prestatiegericht, het gaat uit van het principe: ‘doe het met wat er is’, dat is genoeg. Zin om eens kennis te maken met yoga? Kom eens meedoen op woensdagochtend en laat je verrassen door jezelf, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Of neem contact op met Ton van Alphen, tel: 0416-278384, hij kan u verder inlichten. Bezoek ook onze website: www. buurthuisvrijhoeve.organiseert.nl

Gildenbond Evenement donderdag 6 september De Verlichte Ster met James Beumer 20:00 - 22:30 uur - € 3,50 voor leden, € 7,50 voor niet leden

zaterdag 29 september MuziekCafé met Rock’O Bazona 20:30 - 01:00 uur - gratis

zondag 30 september

De Verlichte Ster Paranormale Beurs 9:00 - 16:00 uur - € 3,50

zondag 7 oktober KVT Rommelmarkt

zaterdag 20 oktober

MuziekCafé met Iceman & Friends 20:30 - 01:00 uur - gratis


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 6

Maandag 3 september’ schrijf deze datum in uw agenda Anssems Aanhangwagens B.V. produceert al vele jaren aanhangwagens met fabrieken in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De aanhangwagens worden verkocht via dealers verspreid over Europa. Dit familiebedrijf is op zoek naar een:

Financieel/Administratief medewerkster

Roemeense kinderen geven een temperamentvolle show Komende week logeren zo’n 40 kinderen uit Roemenië met hun begeleiders in gastgezinnen in Sprang-Capelle. Iedere twee jaar komt er een bus met kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar zowel uit de stad Brasov als uit het noorden van Roemenië. Zij behoren tot een folk-music group en laten de traditionele dansen zien uit de diverse streken van hun land en verwisselen steeds het ene mooie kostuum voor het andere.

Parttime (16/20 uur)

Als financieel administratief medewerkster ben je zelfstandig verantwoordelijk voor: • Het verzorgen van de debiteuren- en crediteurenadministratie • Het verzorgen van periode- en jaarafsluitingen • Het verzorgen van verzuimregistratie • Overige algemene administratieve werkzaamheden Als financieel/administratief medewerkster beschik je over het volgende: • Diploma MBA of vergelijkbaar • Enkele jaren relevante werkervaring • Kennis van Exact of soortgelijk systeem • Beheersing van de Duitse en Franse taal is een pré • Professionele houding ten opzichte van klanten en collega’s. • Accuratesse, stressbestendigheid en zelfstandigheid. Heeft u interesse? Stuur dan je sollicitatie per e-mail aan yvonne@anssems.eu.

Anssems Aanhangwagens B.V. Ericssonstraat 50, 5121 ML Rijen Tel: 0161-222435

Het oude stadhuis in Waalwijk als decor van een Roemeense dans.

Huur Goedkoop!, Sarah, Abraham, Baby Opblaasbaar, Skytubes, Springkussens, Zeskamp, vele Spelen, www.happy-point.nl, Breda Tel:076-5415966

Tijdelijk (buitenlands) personeel nodig? Lassers, slijpers, schoonmakers, tuinmannen, schilders, stratenmakers, enzovoort... INCOMET vof 06 11886189

Ze worden begeleid door een eigen muziekgroepje dat met hun dwarsfluiten, violen, accordeon en panfluit wervelende muziek laat horen. Elke keer weer is het verblijf in SprangCapelle een geweldige ervaring. “De dag dat we naar Nederland gingen, droomde ik om iets nieuws te gaan zien, een andere wereld te ontdekken”; “Ik heb begrepen dat een mens een vriend kan zijn, ook al spreekt hij je taal niet”; “Ik voelde me op mijn gemak, de familie

Te koop gevraagd: goede gebruikte meubelen, eiken, klassiek of antiek, tevens ontruiming van woningen. Tel. 0657085791. basdewoningontruimer@ hotmail.com

was net als onze Roemeense familie”. Dit zijn enkele zinnen uit de brieven die de kinderen schreven na hun thuiskomst. Het blijkt steeds weer dat het verblijf in de gastgezinnen de allermooiste ervaring voor de kinderen is. Daar kan zelfs het bezoek aan de Efteling niet tegenop. En wat zij ons van hun eigen cultuur hebben laten zien tijdens hun optredens, is geweldig!!! Deze jongelui worden uitgenodigd door de stichting “Sprang-Capelle – Brasov”. Het doel van deze stichting is om ieder jaar een transport met hulpgoederen naar Roemenië te organiseren en om de twee jaar een groep van veertig Roemeense kinderen uit te nodigen, die een week in gastgezinnen doorbrengt. Er worden verschillende uitstapjes gemaakt maar het hoogtepunt van hun optredens is toch altijd weer de show in Zidewinde. Een gezellige en ontspannen avond waarin de jongelui ons laten meegenieten van de cultuur van hun land. Ieder is hartelijk welkom! Datum: maandag 3 september Plaats: Zidewinde, Heistraat 1, Sprang-Capelle Aanvang: 20.00 uur. Entree gratis. Binevenit!

super buiten parijse markt zondag 9 september RIJEN - terrein t.o. Wilhelminaplein Hoofdstraat

Open: 09.00-16.30 uur / Inl. 0416-530502

www.deevenementenlijn.nl

Agenda:

Snijtechniek Brabant B.V. is gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige bouwpakketten voor de jacht- en scheepsbouw in staal en aluminium.

Onderhoudsmonteur

Het profiel - Afgeronde MBO Werktuigbouwkunde/Elektro opleiding - Geen 9 tot 5 mentaliteit - Relevante werkervaring

Denk jij dat je geschikt bent voor één van deze functies? Schrijf dan een sollicitatiebrief inclusief CV naar Snijtechniek Brabant B.V. t.a.v. personeelszaken, Forellenweg 6, 4941 SJ Raamsdonksveer. Voor vragen of informatie over deze baan kun je bellen met Pieter Vermeulen op nummer 0162-518285.

zo 2 september / De Werft Puppydag

zo 16 september / De Wetering Dag van Loon

zo 9 september / De Wetering De 80 van de Langstraat

zo 16 september / De Werft Majorettenfestival

wo 12 september / De Wetering Sfeervol concert v.a. 19.30 uur

wo 26 september / De Werft Seniorenmiddag

Met live muziek en div. kinderactiviteiten

Kynologen vereniging Waalwijk

The Twilights

Hoofdpost

Taakomschrijving - Onderhoud aan machinepark - Diverse metaalbewerkingen

www.smc-acc.nl

Wij zijn op zoek naar:

Gezelligheidskoor de Levensgenieters

m.m.v. Ties Niks

Verkiezingen zijn live te volgen

http:/www.facebook.com/smcacc S M CDe Wetering De Werft

aanleveren

Zoekertjes

Particuliere advertenties

De zoekertjes zijn al sinds jaar en dag de aangewezen manier om als particulier iets aan de man te brengen! Via de aanleversite kunt u uw zoekertjes opgeven voor de weekbladen in uw regio. Betaling geschiedt via een eenmalige machtiging.

Wilt u iemand feliciteren met een verjaardag, een geboorte, een huwelijk, een jubileum of waarmee dan ook? Wilt u een (rouw)dankbetuiging plaatsen? Of heeft u wellicht iets te koop zoals uw woning, uw auto of uw meubels? U kunt een kant-en-klare advertentie (PDF, JPG of TIFF) uploaden of via de webdesigner zelf een advertentie opmaken. U geeft aan in welk weekblad en in welke week u deze wilt plaatsen en u betaalt eenvoudig en veilig via Ideal. U kunt kiezen uit een aantal formaten. en uit verschillende kaderdiktes en -vormen. De advertentie is altijd zwart/wit.

De prijzen per zoekertje per weekblad per plaatsing zijn: t/m 150 tekens: € 3,50 t/m 250 tekens: € 5,t/m 300 tekens: € 6,50 Uitgeverij t/m 350 tekens: € 8,Em. de Jong t/m 400 tekens: € 9,50

Te Huur: Woning met Garage Dicht bij Centrum!

Bel 0123-456789

Dankbetu iging

Langs de ze weg wi llen wij ied die ere tot een on ons Gouden bruilo en bedanken vergetelijk fts e dag he feest bben gema akt Jan & Ma rij

Jansen-va n Beek

50

Maria Peter en

10 25-08-20

oren Jan is geb 2010 op 31-08-zoon Hij is de Piet van ke en Marij

Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor aanleveren


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 7

Handbikers fietsen ruim tweeduizend euro bij elkaar voor KanjerGuusje

Aankomst zondagmiddag in de Huygenstraat Kaatsheuvel.

(foto:HvdB)

Zondag fietsten tien handbikers van de ‘Wielervereniging Breda’ het 27 km lange wielerparkoers Terheijdenseweg Breda naar De Werft in Kaatsheuvel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting KanjerGuusje. De sponsortocht bracht € 2.010,00 in het laatje bestemd voor het goede doel ‘KanjerGuusje’. Door Henny van den Broek De handbike-afdeling, van Wielerverening Breda, bestaat voor het grootste gedeelte uit recreatieve handbikers, die gebruik maken van een aankoppelhandbike. Dit is een rolstoel, waaraan een 5e wiel gekoppeld wordt. Enkele leden maken gebruik van een vastframehandbike, een driewielige fiets, die zoals de naam al zegt, met de hand wordt aangedreven. De deelnemers aan de sponsortocht vertrokken zondagmorgen om 10.30 uur vanaf het wielerparkoers in Breda met hun 27 km lange fietstocht naar Kaatsheuvel. Deelnemers voor wie de totale afstand van Breda naar Kaatsheuvel te ver was konden zich op verschillende plaatsen bij hun clubgenoten aansluiten. Zondagmiddag klokslag vier uur kwamen de tien handbikers de Huygenstraat in Kaatsheuvel binnen fietsen. Goed beschermd tegen de regen draaiden ze met de handen de laatste meters onder hun wielen vandaan. De zondag was nou niet bepaald een zonnige dag, met tussenposes viel het met bakken uit de hemel. Deson-

danks vond de sponsortocht doorgang en finishten de deelnemers, al dan niet met beslagen bril, lachend bij het SMC De Werft in Kaatsheuvel. Binnen in De Werft werden de handbikers verwelkomt met een hapje en een drankje. Danoesja Koziol, initiatiefneemster van de tour, geeft aan zeer blij te zijn met het verloop van de tour. “Ondanks de regenbuien

waarop we onderweg werden getrakteerd is de tour goed verlopen. Zelf heb ik wel twee lekke banden gehad, wat zeldzaam voorkomt. Het is fijn gegaan. Ik kwam op het idee om deze tour te gaan houden nadat ik het boek van ‘KanjerGuusje’ had gelezen. Ik was van haar levensverhaal behoorlijk onder de indruk. Ook heb ik in maart de vader van Guusje, Lowie van Gorp, mogen spreken. Stichting KanjerGuusje ondersteunt onder andere ‘De Kanjerketting’, jeugdkampen voor kinderen met kanker en maatjesproject voor kinderen met kanker. Toen dacht ik: laten we een sponsortocht organiseren en de opbrengst bestemmen aan de Stichting KanjerGuusje, zo is het gekomen,” vertelt Danoesja. Nadat iedereen weer een beetje was bekomen van de tocht bedankte Danoesja de aanwezigen voor hun bijdrage. Daarna overhandigde ze een check ter waarde van € 2.010,00 aan Lowie van Gorp. Onder luid applaus werd de check met grote dank aangenomen. Van Gorp: “Het is geweldig zo’n spontane actie. Ik stond hier in de hal en er werd mij tien euro in de hand gedrukt, voor het goede doel werd mij aangegeven. Die leg ik bij waardoor het totale bedrag op € 2.020,00 uitkomt. Geweldig mensen, ik ben diep onder de indruk. We kunnen daar met onze stichting veel mooie dingen mee doen, hartelijk dank.”

De volledige ploeg handbikers. In het midden Danoesja, daarachter Lowie van Gorp met zijn vrouw. (foto:HvdB)

Vanaf 6 september weer iedere donderdagmiddag dansen in De Werft Op donderdagmiddag houdt een seniorengroep in het SMC De Werft in Kaatsheuvel zich vol passie bezig met het dansen van o.a. een Foxtrot, Tango, Cha Cha Cha, Engelse Wals of Line Dance. Hans en Netty Rosbergen staan al jaren garant voor een gezellige dansmiddag. Een geschiedenis van ruim 35 jaar dansen geeft aan dat de senioren veel plezier beleven aan het dansen donderdagmiddag in De Werft. Door Henny van den Broek De vakantieperiode zit er voor de meeste mensen weer op. Het seniorendansen, wekelijks op de donderdagmiddag in De Werft, start dan ook weer a.s. donderdagmiddag 6 september. Als vanouds verzorgt DJ Hans Rosberen weer de muziek en zijn vrouw Netty zorgt dat alles in goede banen wordt geleid. Ruim één uur voordat het dansen begint zijn Hans en Netty in de danszaal aanwezig om alles klaar te zetten. De zaal wordt om 13:15 uur geopend wanneer de eerste dansliefhebbers al trappelend voor de deur staan om te gaan dansen. Het is een gezellige groep dansliefhebbers

die met veel dansplezier, iedere week weer opnieuw, de donderdagmiddag doorbrengen. “Gezellig onder elkaar zijn, is wat voorop staat. Ik draai afwissellende dansmuziek en nummers op verzoek. Het gaat dan om stijldansen en linedance. Het is belangrijk dat mensen voldoende bewegen. Naarmate je ouder wordt gaat bewegen een steeds belangrijkere plaats in je leven innemen. Zeker voor 50 plussers, de senioren groep, is dat zo. Het is gezellig om op de muziek te bewegen, dansen is hiervoor een uitstekende manier.” vertelt Hans De prijs aan de zaal is € 0,50 en is donderdags geopend vanaf 13:15

DJ Hans Rosbergen staat garant voor het draaien van de juiste dansmuziek. (foto:HvdB)

uur. Het dansen begint 13:30 uur tot 16:30 uur. Iedereen is van harte welkom. Kom je ook donderdagmiddag naar De Werft in Kaatsheuvel?

Woensdag 12 september

Optreden gezelligheidskoor ‘De Levensgenieters’ Op de landelijke verkiezingsdag, woensdagavond 12 september, presenteert het gezelligheidskoor ‘De Levensgenieters’ uit Kaatsheuvel een groots sfeervol concert met als thema: ‘Ik Hou van Holland ‘ De muzikale uitvoering zal plaats vinden vanaf 19:30 uur tot 22:00 uur in De Wetering te Loon op Zand. Het belooft een gezellige boel te worden, enerzijds het optreden van de Levensgenieters anderzijds de mogelijkheid de landelijke politieke ontwikkelingen te volgen op een groot scherm. Door Henny van den Broek

De eerste gedachte van het bestuur van de Levensgenieters was een heus

verkiezingsconcert te organiseren. Achteraf gezien is dit, gezien het late tijdstip dat de uitslagen bekend worden, niet wenselijk. De stembureaus sluiten pas om 21:00 uur waarna de stembiljetten worden geteld. Het wordt dan echt laat voordat de eerste uitslagen via de TV bekend worden gemaakt. Het bestuur heeft dus besloten geen ‘verkiezingsconcert’ te geven maar een ‘sfeervol concert’ op

Kaatsheuvelse politica enige ‘Kandidaat lid Tweede Kamer’ uit gemeente Loon op Zand

Femke Dingemans, kandidaat lid voor de Tweede Kamer.

(foto: HvdB)

Femke Dingemans (36) is kandidaat voor D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen a.s. woensdag 12 september. “Ik ga Nederland vooruit helpen door de samenleving rechtvaardiger en socialer te maken. En door de natuur in Nederland duurzaam te beschermen. Daar is draagvlak voor nodig!” Door Henny van den Broek Femke Dingemans afkomstig uit Steenbergen woont vanaf 2003 met haar man in Kaatsheuvel. Ze is werkzaam als manager Team Direct bij Achmea Bank. Eerder vervulde zij onder meer managementfuncties bij Interpolis en heeft jaren bij de Rabobank gewerkt. Naast haar dagelijkse werkzaamheden is ze bestuurslid van de Dierenbescherming in West- en Midden -Brabant. “Wat ik tot nu toe heb bereikt is een zichtbare en professionele dierenbescherming, door gemeenten aan te spreken op hun verantwoordelijkheden als bestuurslid van de Dierenbescherming Westen Midden-Brabant.” Vorige week woensdagmiddag om 14:00 uur had ik een afspraak met haar in het NH Hotel aan de Bevrijdingsweg in Waalwijk. Precies op het afgesproken tijdstip stapte ze het hotel binnen waarna we elkaar een hand gaven. “Zullen we hierbinnen aan tafel gaan, buiten staat een stevige wind?” vroeg ze me. Binnen aan tafel aangeschoven begon Femke Dingemans haar verhaal af te steken. “Het zijn momenteel drukke tijden, zaterdag 11 augustus jl. was de aftrap van het verkiezingscampagne van D66 en a.s. vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus ben ik op het congres van D66 aanwezig waar definitief het verkiezingsprogramma zal worden vastgesteld. Afgelopen maandag was ik te gast bij Provincie Flevoland voor ‘Omroep Flevoland’ waar ik mijn verhaal heb mogen houden aangaande de duurzaamheid in nauwe relatie met de natuur. De natuur in zijn algemeenheid met daarbij de sociale rechtvaardigheid, staan bij mij hoog in het vaandel. Het was voor mij dan ook geen moeilijke politieke keus bij welke partij ik me aan zou willen sluiten. Van begin 2010 ben ik lid van de dag van de verkiezingen’ met als thema ‘Ik Hou van Holland’. Dit betekent dat in de pauzes via een groot scherm de politieke ontwikkelingen met elkaar te volgen zullen zijn en dat het repertoire van de Levensgenieters die avond op het thema is afgestemd. De bezoekers hoeven dus niets te missen. In de Wetering in Loon op Zand is het die avond niet alleen spannend, maar bovenal gezellig. Met het optreden van de Levensgenieters wordt aan de landelijke verkiezingsavond een gezellige muzikale invulling geven. Woensdagavond 12 september van 19:30 uur tot 22:00 uur gezelligheidskoor ‘De Levensgenieters’ met een groots concert op de verkiezingsavond in de Wetering Loon op Zand, Ik Hou van Holland ! Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis, komen dus!

D66 en sta nu op de verkiezingslijst, op plaats nummer 18 van de lijst,” vertelt Femke. Het baart kandidaat Tweede Kamer Femke Dingemans geen zorgen dat D66 momenteel in de landelijke peilingen goed is voor 14 zetels. “Kijk we hebben ook momenten gekend dat we op 20 zetels uitkwamen. Woensdag 12 september is de dag van de waarheid. Ik geloof er dan ook stellig in dat we die dag zeer sterk uit de (stem)bus zullen komen.” Bij Femke thuis waren ze niet zo met de politiek bezig. Wel dat de ouders D66 gezind waren, maar niet zo actief als hun dochter Femke. “D66 staat o.a. voor Gezonde overheidsfinanciën, niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Het individu staat centraal. Wij willen maximale ruimte en kansen bieden het beste uit jezelf en anderen te halen. D66 kiest voor Europa, want dat is vrede, veiligheid en welvaart. De financiële crisis laat zien dat lidstaten zich niet aan afspraken over hun begroting, economie en toezicht op banken hebben gehouden. Dat komt niet door te veel, maar door te weinig samenwerking. Bij D66 geen loze beloften. Onze voorstellen zullen ook pijn doen, wij draaien daar niet omheen. Wat u ziet is wat u krijgt. Dat is ook wat u van een verantwoordelijke politieke partij in deze tijd mag verwachten.” “Na mijn korte betoog doe ik graag een oproep naar onze kiezers toe om op D66 te stemmen. Zelf sta ik op nummer 18 van de verkiezingslijst van D66. Een persoonlijke voorkeurstem op je uitgebracht doet je ontzettend goed,” geeft Femke Dingemans uit Kaatsheuvel aan. Na elkaar de hand te hebben geschud verlaten we het hotel. “Ben je met de auto? “ vraag ik haar. “Nee hoor, het is maar een korte afstand en dan ga ik altijd met de fiets,” riep ze zwaaiend naar me en onderweg was ze weer.

Bel de gratis KWF Kanker Infolijn 0800 - 022 66 22 Al uw persoonlijke vragen over kanker persoonlijk beantwoord

Kerkstraat 74 5161 EE Sprang-Capelle Telefoon: (0416) 27 23 64 Telefax: (0416) 27 24 32 GSM: 06 - 51 36 51 54


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 8

gemeente Nieuws Berichten van de gemeente Loon op Zand

Bezoek Open Monumentendag op zaterdag 8 september

Gemeentewinkel tel. (0416) 289111 Bezoekadres Nieuwe Markt 5, Kaatsheuvel Alleen op afspraak open op: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 - 12.30 uur en woensdag van 13.30 - 19.30 uur. Een afspraak maken? Via de link ‘afspraak maken’ op www.loonopzand.nl of telefonisch tijdens kantooruren. Gemeentekantoor tel. (0416) 289111 Bezoekadres Modelleur 13, ingang B, Kaatsheuvel Postadres Postbus 7, 5170 AA Kaatsheuvel

Ieder tweede weekend van september vinden de Open Monumentendagen plaats in Nederland.

• Kerk HH Martelaren van Gorkum, Erasstraat 8: openingstijden 12.00 uur – 17.00 uur. Rondleiding.

Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk en er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd.

Loon op Zand: • Kerk St. Jans Onthoofding, Oranjeplein 1: openingstijden 10.30 – 16.30 uur. Beklimming van de kerktoren, rondleiding door de kerk en kleine tentoonstelling.

In onze gemeente bent u op zaterdag 8 september welkom bij de volgende rijksmonumenten: Kaatsheuvel: • Kerk St. Jan de Doper, Hoofdstraat 36: openingstijden 12.00 - 17.00 uur. Rondleiding. • Molen, Vaartstraat 102: openingstijden 11.00-16.00 uur. Bezichtiging en rondleiding door de molen.

De Moer: • Kerk St. Joachim, Middelstraat 26: openingstijden 10.30 - 16.30 uur. Digitale film over historie kerk.

Kijk voor meer informatie over de Open Monumentendag op www.openmonumentendag.nl

Website & e-mail www.loonopzand.nl info@loonopzand.nl Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg Bezoek alleen op afspraak. tel. (0416) 289247 Bezoekadres Nieuwe Markt 5, Kaatsheuvel www.loonopzand.nl /serviceloket servicepuntwwz@loonopzand.nl Ondernemersloket tel. (0416) 289154 / 289 165 (op afspraak) Telefonisch Meldpunt Woonomgeving (0416) 273455 (na kantooruren alleen voor calamiteiten) Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Zanddonkweg 16, 5144 NX Waalwijk tel. (0416) 671000 Milieustraat Liechtensteinstraat 4, Kaatsheuvel tel. (0416) 289111 Openingstijden Dinsdag 13.00 – 16.00 uur Woensdag 13.00 – 16.00 uur Vrijdag 10.00 – 12.00 uur 13.00 – 16.00 uur Zaterdag 10.00 – 15.00 uur. Officiële bekendmakingen vindt u wekelijks op www.loonopzand.nl. Automatisch op de hoogte blijven? Stuur een e-mail naar info@loonopzand.nl o.v.v. ‘Aanmelding bekendmakingen’ U ontvangt dan wekelijks een link naar het elektronisch gemeenteblad.

Communicatienetwerk hulpverlening krijgt extra antennemast in Gemeente Loon op Zand In de maand november of december 2012 laat het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) in de gemeente Loon op Zand een nieuwe antennemast plaatsen voor het landelijk communicatienetwerk C2000. De extra antennemast komt op/aan de locatie: De Hoogt ongenummerd te Loon op Zand. De extra antennemast is noodzakelijk voor goede onderlinge communicatie van hulpverleningsinstanties als politie, brandweer en ambulancediensten tijdens verkeersongelukken, branden of andere ernstige incidenten. Plaatsing van een extra antennemast is de enige oplossing voor een probleem binnen het huidige geografische bereik (dekking). De nieuw te bouwen antennemast draagt bij aan snelle en goede hulpverlening en zorgt voor veiligheid van hulpverleners en burgers in nood. C2000 is eigendom van de Staat, de minister van Veiligheid en Justitie is hiervoor verantwoordelijk. Het landelijk netwerk bestaat uit meer dan 500 antennemasten en zorgt voor communicatie op de plek waar dringend hulp nodig is. Dat gebeurt al bij het ‘aanrijden’ naar incidenten, die via het noodnummer 112 zijn gemeld. Een goede werking van het communicatienetwerk is cruciaal, het redt levens bij ernstige incidenten! In 2010 heeft de minister van VenJ een C2000 verbeterplan gepresenteerd.

Een van de onderdelen van dit plan is het wegnemen van problemen omtrent de dekking. Via nauwkeurig vooronderzoek in de afgelopen maanden is de locatie vastgesteld voor een extra antennemast in uw woonomgeving. Het onderzoek werd in opdracht van VenJ uitgevoerd door Meldkamer Diensten Centrum van Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN); beheerder van het C2000 netwerk. De gemeente is hierover door het ministerie van VenJ op de hoogte gebracht. Er is gelegenheid om bouwtekeningen in te zien van 05-09-2012 tot 03-10-12 in de Gemeentewinkel van Loon op Zand aan de Nieuwe Markt 5 te Kaatsheuvel (openingstijden: dagelijks van 08:30 uur tot 12:30 uur en woensdag van 13:30 tot 19:30 uur.) Alle beschikbare informatie vindt u tevens op www.c2000.nl Vanwege het elementaire belang van het C2000 communicatienetwerk voor hulp in nood is in 2004, bij wet bepaald, dat voor de bouw van C2000 antennemasten geen omgevingsvergunning vereist is. Als u specifieke vragen hebt over de plaatsing van een C2000 antennemast, bel dan de Bewonerslijn van vtsPN 0343-534772 of stuur uw vraag schriftelijk via Meldkamer Diensten Centrum, vts Politie Nederland, Postbus 238, 3970 AE Driebergen.

www.loonopzand.nl

Goed om te weten… Gilze-Rijen is gestart met het jaarlijks avondvliegprogramma Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag wordt tot uiterlijk 23.00 uur gevlogen. De vliegbewegingen vinden vooral plaats in de aangewezen laagvlieggebieden en in de directe omgeving van vliegbasis Gilze-Rijen en Militair Luchtvaartterrein Deelen. Het avondvliegen staat gepland tot april 2013. Het avondvliegen is noodzakelijk om de vaardigheden van de helikopterbemanningen op peil te houden. Meer weten? Kijk op www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766. Hooikoortsplant Ambrosia bestrijden De plant Ambrosia is wereldwijd één van de belangrijkste veroorzakers van hooikoorts. De plant bloeit laat (vanaf augustus t/m oktober) waardoor het hooikoortsseizoen 1 tot 2 maanden langer kan duren. De komende weken is een goed moment om ambrosia te verwijderen, omdat de plant nu goed te herkennen is. Op www.ambrosiavrij.nu ziet u hoe de plant eruit ziet en krijgt u tips over het veilig bestrijden ervan. Voor meer informatie bel met NVWA Klantcontactcentrum 0800 04 88 of kijk op www.nvwa.nl. Handige EHBO app Met de EHBO app voor de smartphone heb je altijd EHBO kennis op zak. De app geeft je kort en bondig instructies bij 58 verschillende ongevallen. Ook vind je via de app de route naar de dichtstbijzijnde EHBOpost in een ziekenhuis of huisartsenpost en heb je mogelijkheid om direct 112 te bellen. De EHBO app is beschikbaar voor Apple, Android en Windows telefoons. Zoek op “Rode Kruis”. Ondernemersloket Als u een bedrijf wilt starten of iets aan uw bestaande bedrijf wilt veranderen, stuit u op complexe regelgevingen. Er komt veel bij kijken. Daarom kent de gemeente Loon op Zand het Ondernemersloket: hét aanspreekpunt van de gemeente voor de nieuwe, gevestigde én startende ondernemers. Eefje van Deasdonk (Recreatie, Toerisme en Horeca) en Trudie Fabus (overige branches) zijn uw contactpersonen en zijn bereikbaar via e.vandaesdonk@loonopzand.nl en t.fabus@loonopzand.nl. Op afspraak bij burgerzaken Heeft u de afdeling burgerzaken nodig, maak dan een afspraak. Dit kan digitaal via de link “afspraak maken?” op www.loonopzand.nl. Het is ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Dit kan tijdens kantooruren via het telefoonnummer 0416-289111.


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 9

Onderwerpenoverzicht elektronisch gemeenteblad Officiële bekendmakingen week 35 – 2012 Omgevingsvergunningen: - De Moer: Moersedreef 3; Evenementenvergunning: - Kaatsheuvel: Gemeente Loon op Zand standplaatsvergunning; R.P.Q. foto en video centrum; Buurtvereniging De Zwijgertjes Willem de Zwijgerlaan; Verkeersbesluit: - Kaatsheuvel: Sint Josephstraat 23; Achterste Hil 6;

Het onderwerpenoverzicht is een samenvatting van de volledige officiële bekendmakingen in het elektronisch gemeenteblad. Onderwerpen worden per rubriek vermeld. Uitsluitend aan het elektronisch gemeenteblad kunt u rechten en plichten ontlenen. Voor informatie over procedures en bezwaarmogelijkheden verwijzen we u ook naar het elektronisch gemeenteblad. Het elektronisch gemeenteblad staat op www.loonopzand.nl.

BERICHTGEVINGEN OMGEVINGSVERGUNNING Beschikking omgevingsvergunning fase 1 (activiteit milieu) en fase 2 (activiteit bouwen) Burgemeester en wethouders van Loon op Zand maken bekend dat zij op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht besloten hebben om een omgevingsvergunning voor fase 1 en fase 2 te verlenen aan R. van den Corput, Moersedreef 3 in De Moer voor het bouwen van een vleesvarkenstal. De aanvraag fase 1 heeft betrekking op de activiteit milieu en de aanvraag fase 2 heeft betrekking op de activiteit bouwen. Het verzoek, de beschikkingen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 augustus 2012 tot en met 10 oktober 2012 ter inzage in de Gemeentewinkel van Loon op Zand, Nieuwe Markt 5 te Kaatsheuvel. Voor openingstijden zie www.loonopzand.nl. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is. Beroepsclausule Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen dit besluit binnen 6 weken na de dag van ter inzage leggen daarvan bij de Rechtbank Breda, (sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 RA Breda) een beroepschrift in te dienen. Houdt u er rekening mee dat u voor het indienen van een beroepschrift griffierechten verschuldigd bent. Het beroepschrift dient ten minste te bevatten: a. de naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht; d. de reden(en) van het bezwaar. Een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Op het moment dat u een beroepschrift heeft ingediend, kunt u ook bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda een verzoek indienen om een voorlopige voorziening (bijvoorbeeld een schorsing van ons besluit). Voor de behandeling van dit verzoek zijn griffierechten verschuldigd. Inwerkingtreding De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd, treedt de beschikking in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

MEDEDELINGEN Aanleg gehandicaptenparkeerplaats Achterste Hil Besloten is om in de Achterste Hil een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen. Hiervoor wordt een bord gehandicaptenparkeerplaats (E06) geplaatst. Aanleg gehandicaptenparkeerplaats Sint Josephstraat Besloten is om in de Sint Josephstraat een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen. Hiervoor wordt een bord gehandicaptenparkeerplaats (E06) geplaatst.

Gemeenteraad

De commissies vergaderen Agenda U bent van harte welkom om te komen luisteren. Ter voorbereiding op de raadsvergadering van donderdag 20 september 2012 zijn er de volgende commissievergaderingen: Commissievergadering Mens en Maatschappij maandag 3 september 2012 - 19.30 uur - raadzaal De Westkant Onderwerpen: - Beleidsplan schuldhulpverlening 2012-2015 - Verordening Wmo adviesraad en notitie Burgerparticipatie Wmo Actieve informatie college: - De drie transities - Jaarrekeningen SMC 2009 en 2010 Commissievergadering Fysieke Omgeving en Milieu dinsdag 4 september 2012 - 19.30 uur - raadzaal De Westkant Onderwerpen: - Geactualiseerde grondexploitatie en exploitatieplan project Hooivork II - Beheersverordening “Woongebieden Kaatsheuvel” Actieve informatie college: - Storten residulaag op stortlocatie De Spinder in Tilburg Commissievergadering Bestuur en Middelen – donderdag 6 september 2012 - 19.30 uur - raadzaal De Westkant Onderwerpen: - Incidentele subsidie RTV Midden-Brabant - Millenniumgemeente - Brandbeveiligingsverordening 2012 - 67e CAR/UWO wijziging Opiniërend onderwerp: - Risicomanagement De agenda’s en bijbehorende stukken van de vergaderingen staan op www. loonopzand.nl (klik hiervoor in de rechterkolom op de homepagina op ‘raadsinformatiesysteem’). De stukken liggen tevens ter inzage in de infohoek van de gemeentewinkel. Spreekrecht U heeft ook spreekrecht tijdens een vergadering. Dit betekent dat u het woord kunt voeren over een agendapunt. Wilt u spreken, geef dat dan vooraf door aan de raadsgriffier, de heer A.F.J. Franken, telefoon (0416) 289 218. Heeft u suggesties of vragen mail naar: info@loonopzand.nl (o.v.v: “rubriek uw gemeenteraad”).

Kaatsheuvel

Giovanni Donders uit Kaatsheuvel kweekt een bijzondere zonnebloem Het bloemhoofd van een zonnebloem kan een diameter bereiken tot wel 30 cm en worden gewoonlijk 1,5 tot 3,5 meter hoog. Er zijn zelfs uitzonderlijke gevallen bekend waarbij de zonnebloem een hoogte van 5 meter wist te bereiken. Maar zeer bijzonder is toch wel de zonnebloem achter in de tuin aan de Hilsestraat in Kaatsheuvel waarvan de doorsnee van de bloemhoofd 45,7 cm groot is. Door Henny van dan Broek Vol trots loopt Giovanni Donders (4) op zijn klompjes voor me uit om aan te wijzen welke zonnebloem hij heeft gekweekt. Giovanni is de kleinzoon van Opa Ad Kemmeren die woont aan de Hilsestraat in Kaatsheuvel. Oma en Mama lopen ook mee naar achter in de tuin waar de bijzondere zonnebloem in bloei staat. De stengel is dik en harig, de bladeren groot en ruw gekarteld. Het bijzondere aan deze plant is dat de diameter van het bloemhoofd 45,7 cm groot is, wat als zéér uitzonderlijk mag worden gezien. “Kijk meneer, hier staat mijn zonnebloem,” wijst hij mij met zijn kleine vingertje alsof de plant met een hoogte van ruim 2,5 meter je kan ontgaan. “Giovanni helpt mij altijd in de tuin. Tot voor kort stond hier een grote dennenboom. De boom werd veel te hoog en ik heb deze toen op een paar

meter hoogte afgezaagd, dit ook om overlast bij de buren te voorkomen. Niet dat de buren ooit hebben geklaagd, maar je hebt er zoveel van te ruimen dat ik vond dat het niet meer kon. Nu staat er alleen nog maar de stam van de boom. Mijn kleinzoon vond dat maar niks en om hem tegemoet te komen heb ik hem zaad van een zonnebloem gegeven. Zo heeft hij deze zaadjes rondom de boom gezaaid en zie nu het resultaat, onvoorstelbaar,” vertelt Opa Kemmeren.

l

Loon op Zand

l

De Moer

Woonboerderij maakt plaats voor nieuwbouw aan de Gasthuistraat - Julianastraat Door Henny van den Broek Vorig jaar heeft De Bunte Vastgoed uit Breda de oude woonboerderij aan de Gasthuisstraat 77 in Kaatsheuvel aangekocht met de bedoeling deze te slopen om op die plaats maximaal zeven woningen te bouwen. Het perceel waarop de oude boerderij staat biedt voldoende ruimte voor het nieuwbouwplan.

De gemeente Loon op Zand staat positief tegenover het plan van de bouw van maximaal zeven woningen op de hoek van de Gasthuisstraat en Julianastraat. De plannen zijn in een vergevorderd stadium echter, aangaande de tijdsplanning tasten we nog een beetje in het duister. Omwonenden worden binnenkort uitgenodigd voor een informatieavond over het project.

Mama van Giovanni is buitengewoon trots op haar zoon: “Iedere keer als we bij mijn ouders zijn loopt Giovanni met een emmertje water naar achter om de zonnebloem water te geven. Een poos terug ging hij dan voor de plant staan om de voortgang van de groei nauwkeurig na te meten. Na enige tijd kwam hijzelf wel lengte tekort waardoor Opa ervoor moest gaan staan. Maar ook Opa kwam na verloop van tijd lengte tekort, zoals je ziet. Ja, opa helpen in de tuin is alles voor hem. En als dit dan ook nog zo’n mooie zonnebloem oplevert, wat kan ik daar nog op zeggen.” Giovanni wijst met de hulp van Opa Kemmeren het bloemhoofd aan waar het allemaal om gaat. (foto:HvdB)

De eerdaags te slopen oude woonboerderij aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel. (foto:HvdB)


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 10 Caravans/Campers gevraagd! Altijd 70 caravans op voorraad!

Iedere zaterdag SHOWROOM GEOPEND van 11.00 tot 16.00 uur (door de weeks op afspraak) Lissenveld 45 • Raamsdonksveer • T. 0162-406370 voor GRATIS ADVIES www.goodflooring.nl Tot ziens! Zaterdag 15 september showroom gesloten.

uitverkoop

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!

• Zomercollectie dameskleding

75% korting

• Heren-, kinder- en baby zomerkleding

3 Halen=1 betalen

Inkoop Goud _ Zilver _ Munten Bestek

of 1 artikel halve prijs! Kerkstraat 60 - Loon op Zand - T: 0416-362130 Dagelijks open vanaf 10.00 uur; ’s maandags gesloten; vrijdag koopavond tot 20.00 uur.

www.dijafashion.nl

Het nieuwe programma van het najaar wordt gepresenteerd op de open dagen op Donderdag 30 augustus van 10 tot 20 uur Vrijdag 31 augustus van 10 tot 20 uur Zaterdag 1 september van 10 tot 16 uur Van harte welkom Tineke’s Tuin Provincialeweg 211 4909 AJ Oosteind Tel. 0162-433892 www.tinekestuin.nl

Gewichtsconsulente

076-5872910

Vaarbewijscursus start sePteMber

Breda, Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Willemstad. OOk sPOedcursus OP 2 zaterdagen yachtconsult.com 0165-546707

Voor discrete en betrouwbare relatiebemiddeling tQFSTPPOMJKLFCFNJEEFMJOHFODPBDIJOH tHSPPUCFTUBOETJOHMFTUVTTFOEFFOKBBS tMBOEFMJKLOFUXFSLSFHJPOBMFNBUDIFT tBBOHFTMPUFOCJKEF#&3 tIVJTCF[PFLNPHFMJKL

Diana Brakkee | www.40plusrelatie.nl | tel: 0162-693419

Dansstudio Jump voor va 3 jr t/m 18 jr in de Beemdentil, elke woensdag van 13.30-17.00 uur. We starten ons seizoen va wo 22 augustus, schrijf je in voor een GRATIS proefles info@dansstudiojump.nl, www.dansstudiojump.nl

Voor elke klus groot of klein bel de klusjesman erik 0687110637 gratis offerte

AV

Heeft u rommelmarktspullen bel 06-13109154 c.v. dreefse kwiepen halen het gratis bij u op geen bankstellen of witgoed

Legitimatie verplicht!

Plus 40Relatie

Beleef ‘t Ervaar ‘t in Tineke’s Tuin!

Recreatieparadijs de Belhamel Op zoek naar een leuk en betaalbaar accomodatie voor jong en oud. Kijk dan op www.de-belhamel.nl Bowlen-IndoorsurvivalSpelen-Huifkartochten etc.

www.abc-goud.nl = hoogste prijs

Bezoek die dag onze stand op de Veerse Dag te raamsdonksveer.

Vakantiekilo’s, afvallen, aankomen, gezonde leefstijl, gezond gewicht, vergoeding ziektekostenverzekering, coaching, keuzes, beweging, deskundig voedingsadvies op maat, schijf van 5, puur gezond ... www.av-gewichtsconsulente.nl M: 06-466 166 49

Een goed advies:

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

Vlooienmarkt

www.dierenpensiondewildert.nl zorgt voor al u honden en katten tijdens de vakantie. Met zeer grote speelweides!!! Ook voor dagopvang. tel. 0161496515

VliegVeld gilze en rijen

zondag 2 september Vliegveld Gilze en Rijen gelegen aan de Oude Rijksweg Tilburg-Breda. Rijksweg 25 - 5125 NB Gilze en Rijen

Schotsestraat 19 5171 DT Kaatsheuvel Tel.(0416) 276 258 Fax (0416) 278 654 E-mail: info@ssenp.nl www.ssenp.nl

OPEN: 10-17 uur. Info: 0161-456291

Steunpunt Vrijwilligerswerk Loon op Zand

Gevraagd oude bromfiets ,buitenboordmotor ,vespa,camper,scooter ,etc etc bij twijfel gewoon bellen 06 46331823

Malse Snijbonen, rechtstreeks van het land puur natuur geteeld 0135159384

Het bruisend hart voor vrijwilligerswerk

Natuurlijk zijn maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen ook van harte welkom om contact op te nemen!

voor vrijwilligerswerk in Kaatsheuvel � Loon op Zand � De Moer www.steunpuntvrijwilligerswerk-loz.nl

s Vrijwilliger hart nodig!

Steunpunt Vrijwilligerswerk Loon op Zand Steunpunt Vrijwilligerswerk Loon op Zand

Openingstijden: Maandag,dinsdag dinsdag, Openingstijden: maandag, enwoensdag donderdagen opdonderdag afspraak op afspraak. Coördinatoren: Anita Dingemans en Maaike32, Stevens, Nassaustraat 2, Coördinator: Marleen van Esch, Hoofdstraat PostbusOranje 30, 5170 AA Kaatsheuvel 5171 EB Kaatsheuvel, T: (0416) 280 280 E: steunpuntvrijwilligerswerkloz@twern.nl T: (0416) 280 280 M: (06) 31 392 867 E: steunpuntvrijwilligerswerk@loz.twern.nl

WESTERMARKT

Kijk eens op onze vacaturebank voor nog veel meer mogelijkheden en wil je advies op maat, maak dan vrijblijvend een afspraak met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Loon op Zand. De coördinator helpt je graag verder!

H E U V E L S T R A AT

Voor de meeste mensen zit de zomervakantie er weer op en gaat het leven weer zijn gewone gangetje. Vaak is het najaar een periode waarin je zin krijgt om iets nieuws te gaan doen. Denk daarbij eens aan vrijwilligerswerk! Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander, maar levert ook voor jezelf veel op: · Je kunt er veel voldoening uithalen. · Het geeft je een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding. · Je kunt gebruik maken van je talenten of deze juist verder ontwikkelen. · Je leert nieuwe mensen kennen. · Ook vrijwilligerswerk staat goed op je CV! · Ben je werkloos of om gezondheidsredenen (langdurig) uit het arbeidsproces? Vrijwilligerswerk kan je kansen op het vinden van een betaalde baan vergroten, bijdragen aan je reïntegratie in de maatschappij en zorgen voor wat meer structuur in je leven. Vrijwilligerswerk is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, werkervaring, opleiding en interesses. Ook bepaal je zelf of je iets zoekt voor elke week of liever flexibel werkt. Een greep uit het aanbod: bestuursfuncties, klussen, koken, tuinieren, baliewerk, mantelzorg, het organiseren en/of begeleiden van uitstapjes en activiteiten, administratie, computerwerkzaamheden, knutselen, voorlezen, met iemand gaan fietsen, wandelen of een spelletje doen...

S rs R S E N S O S F PE Altijd vreAAd

kwali

el

oorde

teits v

BEETHOVENLAAN

Vrijwilligerswerk ook voor jou!

Toe aan iets nieuws na de zomervakantie? Denk eens aan vrijwilligerswerk!

SLA

EN GERIJ

r

op voo

DE LEKKERSTE EIGENGEMAAKTE

sAlADes

ZONDER KLEUR & SMAAKSTOFFEN

ALTIJD RECLAME SjaSlick GEROOKTE KIPFILETSALADE ........1.19 per stuk ............................................

0.98

ZALMSALADE ................................0.99 KRABSALADE ................................1.19 per stuk ............................................ 1.49 BOUILLIONSALADE ........................1.09 BaRBEcUEWORST per stuk ............................................ 0.70 KIP-KERRIESALADE ......................0.79 HaMBURGER VLEESSALADE ...............................0.79 per stuk ............................................ 0.60 HAM-PREISALADE.........................0.79 SPEklaP per stuk ............................................ 0.60 EI-SALADE .....................................0.79 ± 30 VERSE BBQ SPEcialiTEiTEN GARNALENSALADE .......................1.09 iN ONZE WiNkElS PIKANTE HAMSALADE ..................0.79 GEHEEl VERZORGD WORSTENBROOD 5 STUKS ...........2.99 BaRBEcUEPakkET GaMBaSPiES

8.45

Alles sAlADes per 100 grAm per pakket vanaf ...............................

www.fonspessers.nl www.fonspessers.nl


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 11

SP RT- nieuws

Drie Sprang-Capelse verenigingen vereeuwigd door supermarkt Plus van Tilborgh Supermarkt Plus van Tilborgh gaat alle actieve voetballers van v.v. S.S.C. ‘55, NEO’25 en SV Capelle vereeuwigen. Deze drie voetbalverenigingen bundelen hun krachten en starten de actie ‘voetballend Sprang-Capelle’.

Op de foto zijn van links naar rechts te zien: Dion Chabot (Plus Van Tilborgh) Remco Boer (voorzitter S.S.C.’55) Coert van Caem (voorzitter SV Capelle) Erick de Roon (voorzitter Neo’25 en Kees van Tilborgh (Plus van Tilborgh).

Op 1 en 8 september worden alle spelers, van de mini’s tot het eerste elftal, vastgelegd op de gevoelige plaat. Daarna zullen de foto’s naar verwachting in week 40 in de vorm van voetbalplaatjes worden uitgebracht door de Sprang-Capelse supermarkt. Dit is niet alleen erg leuk voor de actieve leden van de drie verenigingen, maar zeker ook voor shirtsponsors die op deze manier zichtbaar zijn. ‘Op de sportvelden is er gezonde rivaliteit tussen de drie verenigingen, met deze unieke actie onderschrijven we de onderlinge samenwerking’, aldus de drie voorzitters. v.v. S.S.C. ‘55 brengt de bal aan het rollen! S.V. Capelle “Klaar voor de toekomst”, Neo’25 de mooiste Sprangse club in Waalwijk

Duiven vliegen met snelheden boven 110 km per uur huiswaarts

Duiven concoursen KPV kennen vlot verloop Voor de leden van de KPV stonden er het afgelopen weekend twee vluchten op het programma, de jongen duiven werden donderdagavond ingemand voor de vlucht vanuit Sezanne, wat een afstand betekend van ongeveer 340 kilometer en voor de natour kon vrijdagavond worden ingemand voor een vlucht vanuit Pommeroeul, afstand 160 kilometer naar Kaatsheuvel. Ondanks het feit dat volgende week de Derby der Junioren vanuit Orleans op het programma staat lijken de meeste duivenliefhebbers het jonge duivenspel voor dit seizoen vaarwel te hebben gezegd. Er werden Ruim 250 jonge duiven minder ingemand dan vorige week. De vele verliezen in de afgelopen weken zal een van de belangrijkste oorzaken zijn dat de diverse liefhebbers voor zekerheid hebben gekozen en de nog resterende jonge talentjes tot volgend seizoen willen sparen. Afgelopen donderdagavond waren de voorspellingen betreffende het weer voor het naderende weekend nogal wisselend .Echter Jan Lamers die ook zitting heeft in de lossingscommissie van Brabant 2000 was zeer stellig, “zaterdagochtend prima duivenweer en vroeg los”. Uiteindelijk

geeft ook op zijn laatste vluchten geen cadeautjes weg aan zijn concurrenten ,op de tweede plaats al weer Frans van Woensel jr, en op de derde plaats een duif van Huub van de Sande. Nu maar hopen dat het volgende week echt duivenweer zal zijn zodat Orleans een mooie vlucht kan worden en het zal mij niet verbazen als de winnaar hierboven genoemd staat. Wilt u zelf eens kennis maken met de duivensport, u bent van harte welkom iedere vrijdagavond vanaf 20.00 uur in het clubgebouw van de KPV, Amerikastraat 20 in Kaatsheuvel. Twan v Dongen met overwinnaar Creil 18-8 jl

blijkt hij gelijk te krijgen want beide concoursen konden op tijd worden gelost en de prijzen waren in korte tijd verdiend. Sezanne is een prooi geworden voor de Comb.Lamers v/d linden, met op de tweede plaats Frans van Woensel jr, en op de derde plaats Antoon Snoeren. Pommeroeul wordt gewonnen door Henk Lugters ,aan het einde van het seizoen nog steeds even fanatiek en

25/8 Sezanne Aantal duiven 139

Lamers vd Linden 1, 4, 5, 15, 16, 20, 22, 23: F.v.Woensel jr 2,7,9,11,21,24,25: A.Snoeren 3,12,13,14: H.Lugters 6,18: R.v.d.Velden 8,17: T.v.Dongen 10:C.v.Wezel 19

25/8 Pommeroeul 277 duiven

H.Lugters 1,14,15,16,21: F.v.Woensel jr 2,4,10,11,13,19,22,: H.v.d.Sande 3: Comb Lamers Linden 5,24: H.Meijers 6,12,17,18,23,25: J.vd. Harg 7,8,9: G.Bakkeren 20

Turnsters tussen de ezels en in de bomen

Het leek de turnsters (b-selectie) van Turnschool Alianza uit Waspik leuk, om samen iets te gaan doen. Eind maart zijn ze na een training bij elkaar gaan zitten, en hebben leuke ideeën naar voren gebracht. Samen overnachten leek ze overigens ook erg leuk! Het plannen van de activiteiten was geen probleem, dat was zó geregeld, maar een slaapplaats niet. Door het kleine budget wat hiervoor nog beschikbaar zou zijn, was het moeilijk

om een geschikte slaapplaats te vinden. Totdat we geïnformeerd hadden bij Stichting de Ezelshoeve in Baarle-Nassau. De meiden mochten daar gebruik maken, van een grote schuur.

Maar hier stond dan wel wat tegenover. Namelijk; op zaterdagochtend de vrijwilligers meehelpen! Toen Bakker Verschuren uit Waspik hoorde dat het bedrag wat over zou zijn, aan Stichting de Ezelshoeve geschonken zou worden, wilde hij graag de benodigde broodjes voor de meiden bakken. Vrijdag 17 augustus zijn de turnsters vanuit Waspik vertrokken naar Baarle-Nassau. Op de Ezelshoeve zijn ze zeer gastvrij ontvangen door Jacqueline, eigenaresse van Stichting de Ezelshoeve. Terwijl Jacqueline de meiden kennis liet maken met de ezels, werden ook de nodige voorbereidingen getroffen voor de bbq. Na een lange avond keuvelen, en een zeer korte nacht werden de meiden ‘s morgens gewekt. Dit gebeurde door het ‘spontaan’ en luidruchtig ontsnappen van lucht, uit één van de luchtbedden. Ze moesten namelijk om 9 uur ‘gewassen en gestreken’ paraat staan, want zij zouden dan ook vrijwilligers zijn. Na een stevig ontbijt was het dan zo ver, op naar de stallen én de ezels. Dit heeft bij de

Maresia triatleten naar hele triathlon in Almere Walter en Mariëlle Sprangers, Gerry van Gastel, Ad Schoonderbeek, Remco vd Meijs, Carlo Pullens en Wim Roebroek, 7 atleten van het Maresia triathlonteam uit Waalwijk, gaan op zaterdag 8 september deelnemen aan de hele triathlon in Almere.

Vele maanden van intensieve trainingen zijn hier aan vooraf gegaan om te zorgen dat de afstanden van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen volbracht kunnen worden. Iedereen heel veel succes gewenst.

Max en Rick Embregts sluiten open waterseizoen af in Brabant Max en Rick beide uitkomende voor OZ&PC De warande hebben het open water in Brabant met mooie resultaten uitgezwommen. Zowel op zaterdag als op zondag werd er in Brabant gestreden in het Wilhelminakanaal. Op zaterdag kwam Rick aan de start in Oirschot en als eerste ging Rick van start op de 1km vrije slag Junioren. Eigenlijk de klasse waar Rick volgend jaar pas gaat zwemmen maar hij wilde toch eens proeven wat nu een km met je doet. Na een mooie start en een goede race kwam Rick als 8ste binnen bij de junioren 1 en 2 een mooie prestatie. Daarna was zijn eigen klasse aan de beurt de 500m vrije slag minioren 4, 5 en 6 en hierop pakte Rick een 3de plaats en 1ste van Brabant. De volgende dag werd er gestart in Oosterhout een thuiswedstrijd en ook hier kwam Max aan de start. Als eerste ging Rick weer van start op de 1km junioren om ook dit klassement vol te zwemmen en net als gisteren pakte hij weer de 8ste plaats. Daarna was het lang wachten maar eind van

de middag was er dan de 500m vrije slag minioren. Samen gingen Max en Rick naar de voorstart om voor de laatste keer te strijden voor de Brabantbeker. Rick kwam als eerste terug en pakte de 2de plaats en 1ste van Brabant. Max kwam wat later maar is dan ook pas een minioren 4 die moet strijden tegen zijn grote broer maar zwom hem goed uit en pakte de 23ste plaats en 16de van Brabant. Na de gewone prijsuitreikingen waren er ook de uitreikingen van de Brabant beker. Rick werd Brabants Kampioen op de 500m vrije slag Minioren 4, 5 en 6 en Max pakte de 13de plaats.

Dressuurwedstrijd Sprang-Capelle Dressuurwedstrijd voor paarden en pony’s

clubterrein van de Margrietruiters, gelegen naast de brandweer kazerne aan de Julianalaan te Sprang-Capelle. Er zijn ruim 200 starts in de klasse B t/m de ZZL. De wedstrijd is van 9.30 uur tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

v.v. N.E.O.’25

internos ma-1-n.e.o.’25 ma1........ 12.45 n.e.o.’25 b1-dongen b-2............... 12.30 n.e.o.’25 c1-o.v.v.’67 c-1.............. 10.30 w.s.c. c-3-n.e.o.’25 c2................... 12.30 g.j.s. mc-1-n.e.o.’25 mc-1............ 09.45 n.e.o.’25 d1-r.w.b. d-1................... 09.15 n.e.o.’25 e1-t.s.c. e-5.................... 09.15 w.s.c. e-5-n.e.o.’25 e2................... 10.00 n.e.o.’25 f1-s.v.g. f-1.................... 09.45 n.e.o.’25 kanjers ������� geen programma Wijzigingen of afgelastingen kijk bij het laatste nieuws op: www.neo25.nl

Ruitervereniging De Margrietruiters te Sprang-Capelle houden zaterdag 1 september een dressuurwedstrijd voor paarden en pony’s te Sprang-Capelle. De wedstrijd wordt gehouden op het

Programma Zaterdag 1 September

herovina-1-n.e.o.’25-1.................. 14.30 woudrichem-3-n.e.o.’25 2 ........... 14.30 n.e.o.’25 3 ����������������� geen programma n.e.o.’25 4 ����������������� geen programma n.e.o.’25 5 ����������������� geen programma sparta’30 dms1-n.e.o.’25 dms1.... 12.30 n.e.o.’25 a1-right-oh a1............... 14.30 meiden voor aardig wat gemopper gezorgd, en bij de vrijwilligers voor menige hilarische momentjes. Maar samen hebben ze er voor gezorgd dat aan het eind van de ochtend de stallen en de buitenplaats van de ezels schoon waren, en alle ezels weer vers water, voer en hooi hebben gekregen. Daarna was het toch echt tijd om naar de volgende locatie te rijden. Alle spullen werden weer ingeladen, en ze vertrokken richting Veldhoven. Hopelijk allemaal nog met de woorden in hun gedachte, die met grote gekleurde letters op een muur op de Ezelshoeve te lezen waren ‘love, loyality and friendship’. Nog voordat ze bij het klimpark aankwamen aten ze een broodje en werd er even later, ondanks het warme weer, een bal tevoorschijn gehaald voor een balspel. Eenmaal in het klimpark kregen ze een korte kliminstructie. De klimgordels werden aangedaan, en door een

instructeur nog even gecontroleerd. Het klimavontuur kon beginnen! Sommige begonnen het klimparcours super relaxed, en anderen waren nog een beetje voorzichtig en aftastend. Maar uiteindelijk werden alle hindernissen op de diverse parcoursen overwonnen. Het klimmen en klauteren werd door iedereen geweldig gevonden. Sommige begonnen zelfs nét voordat de klimtijd verstreken was, nóg een keer aan een parcours. Helaas komt aan alle leuke dingen een eind, maar de turnsters hadden nog iets om naar uit te kijken. In Waspik bij de turnhal stond nog een mooie taart op ze te wachten, die één van de meiden zelf gemaakt had. Een mooie afsluiting van het uitstapje! Bakkerij Verschuren (Waspik) en Stichting de Ezelshoeve bedankt, mede door jullie is dit uitstapje mogelijk geweest.


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 12

SP RT- nieuws

Puzzel mee ...

Zwemmer Rick Embregts Brabants kampioen minioren Bijzonder knap voor de Kaatsheuvelse Embregts. Zo wordt zijn prestatie gezien. Afgelopen weekend (25 en 26 augustus) sleepte de 12-jarige Rick het Brabants kampioenschap ‘open water zwemmen’ binnen in zijn categorie. Voordat hij in actie kwam op de 500 meter vrije slag stond Embregts al afgetekend eerste in het provincieklassement. In Oirschot en Oosterhout klaarde hij de klus. Door Maarten Liebregts

Zwemmen

Ieder kind leert zwemmen. Of via school of via ouders, die hun kroost al vroeg naar zwemles sturen. De een is een waterrat, de ander is angstig. Soms leveren zwemscholen potentieel goede wedstrijdzwemmers af. Zo moet dat met Rick Embregts zijn gegaan. Rick haalde naast de diploma’s A en B ook zijn C-diploma. Zijn toenmalige zwemleraar spoorde hem aan om meer te doen met zwemmen. Rick sloot zich aan bij De Vennen. Tegenwoordig zwemt hij voor De Warande uit Oosterhout.

Open water of het binnenbad?

Om deel te nemen aan zwemwedstrijden registreerde Rick zich bij de nationale zwembond, de KNZB. Hij zwemt zowel op de lange baan (binnen) als op open water (plassen, kanalen en de zee). Volgens vader Raymond en Rick zelf verloopt het zwemmen op open water gemoedelijker. Bovendien is de sfeer ongedwongen. Je krijgt een gevoel van vrijheid buiten. Bovenal moet de conditie top zijn, evenals het lichaam. Drie keer in de week traint Rick in het Dongense kanaal, regelmatig met trainingsmaatjes Désirée en Dion. Tijdens trainingen richt Rick zich op techniek en uithoudingsvermogen. Hij zwemt dan zo’n 2,5 kilometer. Na het buitenseizoen stapt Rick over op de binnenzwembaden.

Een trotse Rick met de Brabantse beker. Hij krijgt een mooi plekje in de huiskamer.

Brabants kampioenschap open water

Rick zwemt momenteel in de categorie minioren 4, 5, 6. Dat zijn de leeftijden van 10 tot en met 12 jaar. Die categorie zwemt altijd 500 meter. Hoe hoger de categorie, hoe groter de afstand. Om Brabants kampioen te worden moet je minimaal drie van de vijf open waterwedstrijden zwemmen en bovenin zien te eindigen. De maximale score per wedstrijd is 300 punten. In Appeltern, Wijk & Aalburg en Vught finishte Rick deze zomer als eerste Brabander, waardoor hij 900 punten haalde. De wedstrijden in Oirschot en Oosterhout leken afgelopen weekend een formaliteit.

Slotweekend

Zaterdag f inishte Rick Embregts op de derde plek in Oirschot, maar werd opnieuw Brabants eerste (de eerste twee zwemmers kwamen van buiten de provincie). Makkelijk ging dat niet. Hij kwam 25 seconden later binnen dan de eerste zwemmer, Marijn Kagchelland. Naast de 500 meter zwom Rick de 1000 meter in het Wilhelminakanaal, om ervaring op te doen voor komende seizoenen. Vanaf september komt Rick immers uit voor de junioren 1. Hij kwam als achtste over de finishlijn. Zondag startte Rick eveneens op de 500 en 1000 meter in Oosterhout. Hoewel het eindklassement voor de minioren vaststond, voldeed Rick aan zijn sportieve verplichtingen. Hij eindigde met een tweede stek, wederom als eerste Brabander. De 1000 meter sloot hij opnieuw af met een achtste plaats. Rick heeft net zijn eerste week als middelbare scholier achter de rug op het Dr. Mollercollege. Een nieuwe uitdaging staat hem te wachten, want de binnentrainingen en -wedstrijden staan op het programma. Of hij zich later gaat meten aan de olympiërs later? “Ik wil in ieder geval proberen om Het Kanaal over te zwemmen. Van Engeland naar Frankrijk en terug!” In oktober starten de eerste wedstrijden binnen. Rick heeft een maand om aan de overgang te wennen en om van zijn kampioenschap te genieten. Om het buitenseizoen passend af te sluiten zwemt hij vandaag (woensdag 29 augustus) nog een zeewedstrijd in Vlissingen.

Overwinning handbal DESK jongens A ontmoeting. Op een glad veld was dus voorzichtigheid (met het oog op het voorkomen van blessures) bittere noodzaak. Vanaf het beginsignaal gaf DESK meteen zijn visitekaartje af. Pas na een stand van 5-0 (5 x Sjoerd Kemmeren) kon Avanti pas de eerste keer scoren. De ruststand brak aan met 9-4 voor DESK, dit was mede te danken aan het goede keeperswerk van de nieuwe doelman Rens van Berkel.

De tweede helft verliep wat stroever, vooral verdedigend was DESK minder attent, waardoor Avanti de gelegenheid werd geboden om terug te komen tot de uiteindelijke eindstand van 19-14 in het voordeel van DESK. Conclusie van deze wedstrijd: de eerste punten zijn binnen maar het spel kan nog wel worden verbeterd. Volgende ontmoeting is een thuiswedstrijd tegen White Demons.

Brabants weekend Openwater zwemmen brengt succes

Amy van Lier pakt eerste Hoofdprijs In het openwater zwemmen was het afgelopen weekend, een Brabants weekend. Met wedstrijden in Oirschot (Psv) en Oosterhout (Warande) werd tevens de eindklassering bekend om de Brabantse titels. Amy van Lier uit Kaatsheuvel pakte deze titel bij de Dames Jeugd vrije slag. Afgelopen weekend waren er twee Brabantse wedstrijden in het Openwater zwemmen: Oirschot en Oosterhout. Beide wedstrijden werden gezwommen in het Wilhelmina kanaal en telden mee voor het Brabants Klassement. Tevens waren dit de laatste twee wedstrijden van Brabant, waardoor in Oosterhout de prijzen verdeeld werden. In het klassement van de Dames Jeugd vrije slag werd de Kaatsheuvelse Amy van Lier met overmacht Brabants Kampioen. 10 afstanden werden er gezwommen in Brabant en deze werden allemaal gewonnen door de 15-jarige Amy. Ook in het afsluitende weekend liet ze dit weer zien! Zowel in Oirschot als in Oosterhout was ze van Brabant de snelste Jeugdzwemmer in de open lucht. In Oirschot op Zaterdag zwom Amy twee afstanden; Ze begon op de 1 km vrije slag en eindigde daar als eerste

van alle jeugddames. Later op de dag zwom ze ook nog eens de 5 km vrije slag en hier eindigde ze als 3e bij de Dames Jeugd. Op Zondag verplaatste het zwemtoneel zich naar Oosterhout. Om 10.00 startten de Dames voor hun 5 km vrije slag en al snel in de wedstrijd kwamen er drie dames op kop, waaronder Amy. Het werd onderweg een tactisch spel, waarbij de heenweg eigenlijk niet eens hard gezwommen werd. Na het keren van de boei, op 2,5 km, werd het tempo opgeschroefd en Amy bleef goed in het spoor. Tussen de buien door zwommen ze gedrieën door en op ongeveer 1 km nam Amy de kop over; op zo’n vijfhonderd meter van de finish schroefde ze het tempo op en konden de achtervolgers ternauwernood volgen. Meer dan volgen zat er ook niet in, want het tempo was inmiddels zo hoog, dat niemand de kleine Kaatsheuvelse meer inhaalde: 1e plaats.

met slagroom van Bakker Bart 1 11 16

2

3

4

5

6

12 17

20

13

21

9

10

14

22

15

23

26

27

28

32

36

51

46

47 53

56

57

60

61

66

30 34

39

35 40

42

v

52

29

38

41 45

24

33

37

44

8

19

31

43

7

18

25

Overgang

Seizoen 2012/2013 weer begonnen Afgelopen zondag is na de vakantieperiode het handbalseizoen weer gestart met de veldcompetitie. DESK A jeugd begon met een uitwedstrijd tegen Avanti uit Drunen. Het nieuwe team is sterk verjongd, 4 spelers zijn overgegaan naar de senioren, daar staat tegenover dat maar liefst 5 spelers uit de B-jeugd over zijn gekomen naar de A-jeugd. Beide teams begonnen onder moeilijke omstandigheden (regen) aan de

Doe mee met de wekelijkse Puzzelactie en maak kans op een rijstenvlaai

48

49

54

50

55

58

59

62

63

64

67

68

70

71

73

65 69

72

74

© Persbelangen P0939

27

3

52

24

44

62

30

25

67

65

14

10

59

Kruiswoordpuzzel Welk winwoord komt er in het balkje? HORIZONTAAL: 1 breken; 6 plotseling; 12 kist; 14 plaats in Jemen; 16 selderij; 18 herinnering; 19 zangnoot; 20 bitter vocht; 22 dwarshout; 23 oude maat; 24 luchtvaartmaatschappij; 25 af en toe; 27 tuin; 29 Europese munt; 31 sprakeloos; 32 kookgerei; 34 sier; 36 zijden stof; 37 dijk; 38 kwab; 40 schooltype; 41 lidwoord; 42 medicijn; 43 persoonlijk vnw.; 46 steen; 48 straat; 49 gevangenis; 51 familielid; 53 scheepsbevrachter; 55 treffende; 56 mestvocht; 58 precies; 59 weidegewas; 60 zangstem; 61 zangnoot; 63 daar; 64 laagte; 66 idem; 67 erfopvolging; 69 lage kant; 70 stuwkracht; 71 vergrootglas; 73 onderlegger; 74 oosters kleed. VERTICAAL: 2 godsdienst; 3 vogel; 4 lichtje; 5 Europese vulkaan; 7 opa (fries); 8 nobele; 9 lidwoord; 10 de onbekende; 11 zelfkant; 13 genoegen; 15 horizon; 17 broodsmeersel; 19 greppel; 21 gebladerte; 24 gebogen; 26 millimeter; 27 persoonlijk vnw.; 28 hevig; 30 grondtoon; 31 tegenvaller; 32 mannelijk dier; 33 sleutel; 35 rivier in Frankrijk; 37 scheepsvloer; 39 jong dier; 44 naaigerei; 45 druppel; 47 boom; 48 bron; 49 voeg; 50 armholte; 52 reeds; 54 dagvaarden; 55 regeringsreglement; 57 bedrijfsconcentratie; 59 verwijt; 60 houding; 62 weergalm; 63 rivier in Spanje; 65 plaksel; 67 goedzak; 68 loot; 70 rivier in Italië; 72 welaan. OPLOSSING WK 34 HORIZONTAAL: 1 linnen; 6 dragon; 12 koor; 14 agio; 16 e.k.; 18 potentaat; 19 fa; 20 den; 22 is; 23 kV; 24 sok; 25 fout; 27 wei; 29 eker; 31 vier; 32 kolen; 34 blut; 36 urn; 37 lok; 38 por; 40 ama; 41 mie; 42 rag; 43 elp; 46 drs.; 48 bit; 49 die; 51 noot; 53 sujet; 55 geel; 56 voer; 58 lus; 59 leed; 60 hek; 61 O.L.; 63 bè; 64 gel; 66 OR; 67 flagstone; 69 ra; 70 soda; 71 eten; 73 bekend; 74 krekel.

VERTICAAL: 2 ik; 3 nop; 4 nooit; 5 erts; 7 raak; 8 agave; 9 git; 10 o.o.; 11 bed; 13 enkel; 15 aak; 17 kefir; 19 forum; 21 noen; 24 sela; 26 Ur; 27 wok; 28 iep 30 kb; 31 vuren; 32 koers; 33 norit; 35 tafel; 37 lid; 39 rat; 44 lover; 45 pook; 47 sul; 48 bes; 49 deeg; 50 ieder; 52 te; 54 juist; 55 ge; 57 Rolde; 59 lente; 60 hol; 62 laan; 63 boer; 65 lam; 67 fok; 68 eek; 70 Se; 72 Ne.

Winwoord: AALBESSENDIEF Oplossing Prijspuzzel wk 34:

AALBESSENDIEF Op het einde van de dag was er ook nog een 2 km vrije slag; deze begon Amy ook wat rustiger, maar ook hier in het tweede gedeelte ging ze door op een hoger tempo. Een concurrente probeerde nog met een eindsprint te verassen, maar dit lukte niet en wederom werd Amy 1e. Hierna waren er de prijsuitreikingen van het Brabant klassement en Amy van Lier (ZV De Vennen, uit Dongen) mocht als Brabants Kampioene de beker in ontvangst nemen in de categorie Dames Jeugd. Met nog 2 weekenden te gaan blijft het spannend in de strijd om de podiumplaatsen van het Nederlands klassement, waarvoor Amy nog steeds in de race is.

Prijspuzzelwinnaar wk 34:

• C.G. van Hemert Jan Jannenstraat 16 • Sprang-Capelle Lever uw oplossing vóór maandag 19.00 uur in via e-mailadres: puzzelDK@emdejong.nl Oplossing + Naam + Adres. Vermeld in het bericht de puzzeloplossing, uw naam en adres. Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

Bent u de winnaar! Knip de puzzel uit en u kunt de vlaai alléén op vrijdag ophalen! (Vergeet uw legitimatie niet)


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 13

SP RT- nieuws

Start to Run = Genieten Loopgroep GoRun organiseert vanaf 8 september in samenwerking met de Atletiekunie en Runshop Greg van Hest wederom de hardloopclinic Start to Run. De afgelopen jaren hebben honderden mensen hun eerste hardloopstappen gezet bij loopgroep GoRun. De reden is eenvoudig; deskundige begeleiding, een prachtige loopomgeving (Loonse en Drunense duinen), bij elke clinic een thema behandeld door een deskundige, een gezellige uitvalsbasis (Camping/ brasserie Het Genieten) en een zeer gedreven en enthousiaste organisatie! Mensen die willen kennismaken met de hardloopsport of twijfelen of ze hardlopen wel leuk vinden, zijn bij GoRun aan het goede adres. Elk jaar weer besluiten tientallen mensen

te blijven hardlopen omdat ze een goede start hebben meegekregen. De jaarlijkse enquête wijst uit dat de organisatie op de goede weg is. Een gemiddeld overall cijfer van 8,9 is een erg mooi resultaat.

Biljarten in Loon op Zand Beste biljartvrienden. Het nieuwe biljartseizoen is bij deze alweer begonnen, en we zullen er ook nu weer alles aan doen om u van het hele biljartgebeuren weer op de hoogte te houden. Zeker willen we het wegvallen van Frans Vera niet onopgemerkt laten passeren. Hij overleed in de leeftijd van 66 jaar. Frans, we zullen jou missen, en onze gedachten blijven nog lang bij jou. KOT 2 – L.B.V. 1 24.81 pnt.- 32.55 pnt. L.B.V. was een van de verenigingen die het nieuwe seizoen mochten openen, en dat deden ze niet eens onverdienstelijk. Kevin Bruurs was de eerste en wist zijn partij te winnen, 52 car.(52) 24 brt. Moy. 2.16 H.S. 10 en 12 pnt. Wim van Dongen 53 car. (62) 25 brt. Moy. 2.16 H.S. 6 en 8.55 pnt.

Jan van Gompel 62 car.(62) in 34 brt. Moy. 1.82, H.S. 8 en 12 pnt. D.K.K. 3 – L.B.V. 2 26.92 – 30.79 Theo Blaas wist zijn eerste wedstrijd te winnen met.. 41 car.(41) in 33 brt. Moy. 1.24 H.S. 5 en 12 punten. Ook Jan Ligtenberg won .. 48 car. (48) in 28 brt. Moy. 1.71 H.S. 5 en 12 pnt. Hans van Liemde moest zijn meerdere erkennen en scoorde 56 car.(58) in 22 brt. Moy. 1.72 H.S. 6 en 6.79 pnt. D.J.S. 3 – L.B.V. 3 40.34 pnt. – 36.63 pnt. Peter van Herp moest duidelijk nog aan de nieuwe omstandigheden wennen , en dat vond men in zijn spel duidelijk terug. 12 car.(29) in 24 brt. Moy. 0.50. H.S. 5 en 4.13 pnt. Gerard Hol 34 car.(40) in 26 brt. Moy. 1.30 H.S. 8 en 8.50 pnt. Anton Markink 41 car.

Start competitie seizoen 2012 - 2013

Biljarten in de Gildenbond De Recreanten Competitie district Midden - Brabant is de afgelopen week van start gegaan. Evenals vorig jaar neemt de Gildenbond met 6 teams deel aan deze competitie. De Gildenbond 1 startte goed door met 28 - 27 te winnen van de Schakel 1. Sjef Dekkers speelde een ptima partij en eindigde met met een moyenne van 3,409 en een hoogste serie van 14. (10 punten) Toine Zwaans speelde als nieuw lid zijn eerste partij in deze competitie en behaalde 9 punten. (moy. 1,828) Ook Gerard Smits behaalde 9 punten. (moy. 1,594) De Gildenbond 2 behaalde een verrassende 25 - 20 overwinning op de Vriendenkring 2. Zowel Harrie Verduin als Marri Hendriks zorgden voor 10 punten en speelden beiden met een prima gemiddelde van 2,947. Drik Hoevenaar bleef een beetje achter bij dit geweld en moest met 5 punten genoegen nemen en zijn moyenne van 0,916 bleef een beetje beneden de verwachting. De Gildenbond 3 incasseerde een

flinke nederlaag tegen Ouderen Vermaak 3. Dolf Gadellaa (moy. 1,483; 8 punten) en Frans Krol (moy. 1,631; 6 punten) speelden nog redelijke partijen, maar Marry de Bie (moy. 0,838; 4 punten) en Piet Sins (moy. 0,756) speelden beneden hun kunnen. De Gildenbond 4 speelde met 34 - 34 gelijk tegen B.V. Carambole 1. Gerard Klaassen (moy. 1,576) en Riekie Hamers (moy. 1,189) wonnen hun parti. Dirk van Oversteeg (moy. 1,321) en Piet van Beers (moy. 1,476;) speelden goede partijen, maar moesten beiden met 7 punten genoegen nemen. De Gildenbond 5 moest met 38 - 29 zijn meerdere erkennen in De Ouwe Toren 2. Cees van Iersel wist als enige zijn partij te winnen. (moy. 1,171) Maar Wil de Kort (moy. 1,030; 7 punten), Tjeu de Kort (moy. 1,500; 7 punten) en John Bloem (moy. 0,645; 5 punten) konden het niet bolwerken tegen hun tegenstanders. De Gildenbond 6 behaalde een keurige overwinning op R.B.C.W. 5. Marri

Je krijgt veel meer dan alleen een fit lichaam als je meedoet aan Start to Run! Je ontvangt ook een functioneel hardloopshirt, drie edities van het tijdschrift Runner’s World én het speciale Start to Run Magazine, vol beginnerstip en weetjes. Je bent voor vier maanden lid van de Atletiekunie zodat je verzekerd bent tijdens de trainingen en je krijgt korting op producten van de Atletiekunie. Deelname aan Start to Run kost € 40,00. Voor de komende clinic zijn vernieuwingen gepland om het voor de deelnemers nog leuker en aantrekkelijker te maken. Dus kom in beweging en schrijf je in via www.starttorun.nl of www.loopgroep-gorun.nl kies locatie “Het Genieten” Kaatsheuvel. Gewoon doen!

(41) in 33 brt. Moy. 1.24 H.S. 4 en 12 pnt. Jan van Gompel 62 car. (62) in 52 brt. Moy. 1.19 en 12 pnt. Vriendenkring Hier van heb ik geen persoonlijke gegevens maar de diverse uitslagen wil ik u toch niet onthouden. Vriendenkring 1- Molenvliet 1 29 – 27. Gildenbond 2 - Vriendenkring 2. 25 – 20. Vriendenkring 3 – De Gouden Keu.1. 36 – 32. R.B.C.W. 4 – Vriendenkring 4. 35 – 23. Vriendenkring 5 – Ouderen Vermaak 4. 29 .- 33. Vriendenkring 6 – De Langstraat 3. 29 – 33. Onlangs hebben we de kontakt adressen doorgegeven van alle verenigingen!! Behalve van S.B.L. (senioren biljarten Loon op Zand) hier volgt ook dit adres. M. Leermakers Telefoon 361992. Mochten er mensen zijn die eens willen komen kijken..aarzel niet en loop rustig eens binnen bij de diverse verenigingen. En wil je lid worden, doe hetzelfde en geef je op. Wie weet tot ziens.

Klijn speelde zijn eerste competitie partij en startte met een overwinning. (moy. 0,921) Tjeu de Kort speelde een goede partij. (moy. 1,461; 9 punten). Ook Harrie Oerlemans zorgde voor 9 punten.(moy. 0,769) Cees de Vogel (nieuw lid) moet nog een beetje wennen, maar zorgde toch voor 6 punten. (moy. 0,593) De afgelopen week is ook een start gemaakt met de wedstrijden om de Gemeente Bokaal. De eerste ronde wordt afgewerkt op vrijdagmiddagen 24 augustus, 31 augustus en 7 september. De winnaars van de eerste ronde gaan naar de tweede ronde. De verliezers uit de eerste ronde krijgen op vrijdag 14 september een herkansing voor plaatsing in de tweede ronde. Op 24 augustus plaatsten de volgende spelers zich voor de tweede ronde: Dolf Gadellaa (moy. 1,82), Jan Brekelmans (moy. 1,27), Bert Schellings (moy. 1,73), Ben Hooijmaijers (moy. 1,50), Toine Zwaans (moy. 1,66). Bob Visser (moy. 2,52), Jan van Rooy (moy. 1,92), Sjef Dekkers (moy. 2,03) en Jan Hoevenberg. (moy. 2,69) Belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdagmiddag 31 augustus, 7 september en 14 september.

Gemeentelijke biljartkampioenschappen voor senioren (55+) 2012 Ook dit jaar worden deze kampioenschappen voor inwoners van de gemeente Loon op Zand georganiseerd. Gestreden wordt om de gemeente Loon op Zand wisseltrofee. Inschrijven is mogelijk voor senioren van 55 jaar en ouder die niet meer of nog slechts gedeeltelijk deelnemen aan het arbeidsproces en wonen in de gemeente Loon op Zand. Voor deelnemers uit de Moer en Kaatsheuvel vinden de voorronden

plaats in de Gildebond. Door de deelnemers uit Loon op Zand worden de voorronden gespeeld in cultureel centrum De Wetering. Deze voorronden worden in Loon op Zand gespeeld vanaf 15 september. Het programma voorziet in ieder geval in een verliezers ronde, waarbij deelnemers zich alsnog kunnen plaatsen voor de volgende ronde. De indeling, het programma en de data waarop gespeeld gaat worden,

worden bekend gemaakt zodra de inschrijvingen binnen zijn. De finalewedstrijden worden dit jaar gespeeld in de Gildebond te Kaatsheuvel. Inschrijven kan nog tot 15 september 2012. Kosten € 2,50 Informatie en inschrijven bij: Rini Leermakers, van Rijckevorselstraat (tel. 361992) of Ad van Oosterwijck, Hertog van Brabantweg 27 (tel. 363729)

Uno Animo Uitslag 18 augustus Uno Animo jeugd bekerwedstrijd SC ‘t Zand B1-Uno Animo B1..... 4-4 Uitslagen 25 augustus bekerwedstrijden Uno Animo jeugd Terheijden A1-Uno Animo A1....................4-3 Uno Animo B1-WSC B1.............................1-5 RWB C1-Uno Animo C1.............................2-0 Uno Animo C2-Nevelo C2..........................0-9 Uno Animo D1-Taxandria D1.....................1-5 WSC D5-Uno Animo D2............................7-2 Uno Animo E1-Wilhelmina E1...................2-7 OJC ROSMALEN E3-Uno Animo E2........7-6 DESK E8-Uno Animo E4...........................5-4 TSV Gudok E8-Uno Animo E5................13-1 Uno Animo F1-NEO’25 F1.........................5-3 Uno Animo F2-Nevelo F1...........................3-8 Uno Animo F3-SC Olympus F1................0-17 Baardwijk F5-Uno Animo F4...................0-16 Nordea F1-Uno Animo F5........................12-2 Sarto F6-Uno Animo F6............................11-4 NOAD F2-Uno Animo F7.........................17-0 Uno Animo MB1-Nevelo MB1...................3-0

Nieuwkuijk MC1-Uno Animo MC1...........2-4 Uno Animo MD1-Haarsteeg MD1............11-0 Uno Animo MD2-OVV’67 MD1..............1-10 Uno Animo ME1-Eindhoven AV ME1.....1-13 DIA D4-Uno Animo D3..............................6-3 programma jeugd 1 september 14:30 uur: Nevelo A1-Uno Animo A1 14:30 uur: Uno Animo B1-RKDVC B2 12:30 uur: Uno Animo C1-SVSSS C1 11:00 uur: Viola/Ulicoten C2-Uno Animo C2 11:45 uur: RWB D2G-Uno Animo D1 11:30 uur: Uno Animo D2-DESK D6G 09:30 uur: JongBrabant E1-Uno Animo E1 11:00 uur: Uno Animo E2-Den Dungen E1 11:00 uur: Uno Animo E3-Oisterwijk E1G 09:00 uur: Uno Animo E4-Baardwijk E3 11:00 uur: Uno Animo E5-SVSSS E5 10:00 uur: SC ‘t Zand F4-Uno Animo F1 09:45 uur: ZIGO F2-Uno Animo F2 10:00 uur: SC ‘t Zand F3-Uno Animo F3 09:00 uur: Uno Animo F4-RWB F5 09:00 uur: Uno Animo F5-ZIGO F3 11:00 uur: Uno Animo F6-SVSSS F5 11:00 uur: Uno Animo F7-Sarto F7 13:00 uur: Gestel MB1-Uno Animo MB1 14:30 uur: Uno Animo MC1-Hurwenen MC1 10:00 uur: Oisterwijk MD1-Uno Animo MD2

Blauw Wit ‘81 Uitslagen senioren ZIGO 1-Blauw Wit 1.....................3-4 Viola vr1-Blauw Wit vr1...............2-6 Uno Animo vr1-Blauw Wit vr2.....4-1 Programma senioren 2-9 Blauw Wit 1-Advendo 1............14:30 SC Elshout 3-Blauw Wit 2........11:00 DVVC 3-Blauw Wit 3...............12:00 Blauw Wit 4-DVVC 5...............10:00 Haarsteeg vr1-Blauw Wit vr1....12:00 Programma jeugd 1-9 Olympia ‘60 1-Blauw Wit JA....16:30 Madese Boys 1-Blauw Wit MB.12:30 RWB 2-Blauw Wit C1...............13:00 Blauw Wit C2-Olympia ‘60 2...13:00 Olympia ‘60 1-Blauw Wit D1...09:00 DESK 5-Blauw Wit D2.............09:00 SV Reeshof 4-Blauw Wit E1.....10:45 Blauw Wit E2-DESK 9.............10:00 Blauw Wit E3-RWB 2...............10:00 Baardwijk 5-Blauw Wit E4.......10:00

Blauw Wit F1-SSC ‘55 1...........09:00 NIEUWE LEDEN Voor alle jeugdteams van BlauwWit’81 in De Moer, is het nieuwe trainingsseizoen op maandag 13 augustus 2012 gestart. Van de kabouters (vanaf 5jr) tot ons A-team kunnen we nog nieuwe leden gebruiken, maar vooral bij de F en C-teams zijn we dringend op zoek naar nieuwe leden! Jullie zijn van harte welkom. Er is GEEN ledenstop. Vind je voetballen leuk en wil je een keer komen trainen vanaf volgende week, wil je bij een leuke club spelen die ook een aantal leuke andere activiteiten organiseert voor de jeugd, kijk dan eens op onze website (www. blauwwit81.nl) en meld je dan aan via technischejeugdcommissie@ blauwwit81.nl

S.V. Capelle en Haarsteeg in evenwicht: 1-1 S.V. Capelle speelde afgelopen zaterdag de laatste poule bekerwedstrijd tegen zondag tweedeklasser Haarsteeg. In de eerste helft was sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij beide ploegen weinig grote kansen kregen. Haarsteeg kwam

(Foto: Jan Sprangers)

Biljarten bij Pannehoef Beste biljartliefhebbers bij pannehoef kan je nog biljarten. Onze club heet Helpt Elkaar en bestaat uit 25 tot 30 personen. En momenteel kunnen wij nog enkele mensen plaatsen. Je kan bij ons meedoen aan een vrije competitie of vrijwillig spelen. Bij competitie biljart maak je zelf een afspraak met een tegenstander. Bij ons moet dus niets zoals bij andere clubs omdat wij dus een onderlinge competitie spelen. Heb je interesse dan kan je iedere middag komen kijken zodat je alles kan zien en  eventueel vragen stellen aan de mensen die aanwezig zijn. Wil je eerst bellen dan kan dat ook telefoon nr.0416 282057 t.n.v. Cor Ligtvoet. 

echter na een half uur wel op een 0-1 voorsprong. Een overtreding van S.V. Capelle binnen de 16 meter werd bestraft met een penalty en Jorg van Oijen zorgde voor de 0-1. Na de rust een beter S.V. Capelle en dit leidde al snel tot de gelijkmaker. Tjeerd Verhoeven speelde Rik Leijtens aan, die de 1-1 binnenwerkte. Ondanks enkele mogelijkheden aan beide kanten bleef dit ook de eindstand. BMC uit Berlicum wist zondag in Tilburg met 2-3 van NOAD te winnen en gaat als nummer 1 in de bekerpoule door. Komende zaterdag begint S.V. Capelle in Eethen de competitie met de regio derby tegen GDC.

LEER BRidgEN ...een fascinerende nieuwe hobby! ♣ ervaren docent ♠ moderne methode

Bel: 076-5656040 Plezier voor twee! Doe je mee? Wij verzorgen kleinschalige, aangepaste vakanties voor ouderen en zoeken hiervoor vrijwilligers. Bel voor meer informatie: (0318) 48 51 83 www.allegoedsvakanties.nl


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

All-round carrosseriebouwer TVW Veewagens is gespecialiseerd in het maken van Paardenwagens | Paardencamions | Horsetrucks op maat. Wij zoeken een All-Round Carrosserie bouwer die zelfstandig kan werken ten behoeve van het transport van paarden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Dhr. Verhoeven via info@tvw-veewagens.com of telefonisch; 06 - 22 93 99 12 TVW-VEEWAGENS Textielstraat 2a • 5107 NG DONGEN 06-22939912 • 0162-318240 www.tvw-veewagens.com info@tvw-veewagens.com

ENTHOUSIASTE COMMERCIEEL MEDEWERKERS BINNENDIENST (m/v) Ediat bv is onderdeel van een Intermediagroep die uitgaven realiseert voor sportclubs, theaters, evenementen, overheid, onderwijs, zoals bv. Muzenconcerten Tilburg, Cultuurnacht Breda, Wereldtuinen Mondo Verde, Deltaweek, Golfclub Best, Kastelendag Geldrop, Bloemencorso Valkenswaard, Zeeuwse Concertzaal, Centrum voor de Kunsten Roermond, Textielmuseum Tilburg, Theater aan de Parade, De Schalm, Legends of Basket, en vele andere. Je verkoopt samen met je collega’s telefonisch advertenties in vermelde uitgaven.

soonlijkheid is belangrijker. Ervaring is welkom, maar per • • • • • • •

Wij bieden je: vast salaris provisie- en bonusregeling 38-uren week degelijke interne opleiding moderne en comfortabele werkomgeving doorgroeimogelijkheden regelmatige werktijden (geen avond- en weekendwerk)

Interesse en zin in iets nieuws? Mail je sollicitatiebrief met CV of neem telefonisch contact op met dhr. H. de Wit.

EDIAT BV Ettensebaan 41 - 4813 AH Breda Tel.: 076 523 90 20 info@ediat.nl - www.ediat.nl

Ediat bv, onderdeel van een internationale mediagroep, is voor zijn nieuwe vestiging in Breda op zoek naar collega’s:

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST (m/v) Je werkt er samen met een enthousiast team in een fijne werksfeer en bent verantwoordelijk voor het verkopen van publiciteit in uitgaven voor gerenommeerde opdrachtgevers. Enkele voorbeelden hiervan zijn: - Valkenbergconcerten Breda - Golfclub Terneuzen - Wereldtuinen Mondo Verde - Makelaarsplan Waalwijk - Rederij Stiphout - Explorion - Centrum voor de Kunsten Roermond - Limburgse handbaldagen - Dance Masters Tien Koevoet - Kerstkranten Axel en Hulst - Textielmuseum Tilburg -… - Ledeltheater, theaters Bergeijk, Geleen,Valkenswaard, Fidei et Arti

Kortom, jouw werk is mee bepalend voor de promotie en uitstraling van deze events, clubs en organisaties. Je bent een gedreven persoon met een vlotte commerciële instelling en staat open voor nieuwe uitdagingen. Ervaring is welkom, maar persoonlijkheid is belangrijker.

Axon Digital Design, gevestigd in Gilze, is een dynamische en snel Wij bieden je: groeiende internationale onderneming, die gespecialiseerd is in het ontwikkelen, produceren en verkopen van professionele audioInteresse en zin in iets nieuws? en videoapparatuur/systemen ten behoeve van de broadcastmarkt EDIAT BV - Ettensebaan 41 - 4813 AH Breda en aanverwante industrieën. Naast - www.ediat.nl - Tel.: 076 523 90 20 diverse eigen verkoopkantoren, info@ediat.nl o.a in Engeland, China en de Verenigde Staten, werkt de onderneming wereldwijd met distributeurs/dealers en agenten. - vast salaris - provisie- en bonusregeling - 38-uren week - degelijke interne opleiding - moderne en comfortabele werkomgeving - doorgroeimogelijkheden - regelmatige werktijden (geen avond- en weekendwerk)

Reageer snel en mail je sollicitatiebrief met CV of neem telefonisch contact op.

Voor onze afdeling ICT zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor de functie:

DATABASE- & APPLICATIEBEHEERDER In deze functie ben je verantwoordelijk voor de continue beschikbaarheid en het optimaal functioneren van de gehele infrastructuur en de daarop aanwezige systeemsoftware, bedrijfsapplicaties en de bijbehorende data. Daartoe verricht je de volledige installatie en het onderhoud van zowel hardware als software. Je bent mede verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van de aanwezige bedrijfsapplicaties en bent in staat hier zelfstandig onderhoud op te plegen. Je draagt zorg voor een correct gebruik van de hardware en de software en hanteert hierbij het geldende automatiseringsbeleid. Kortom, een interessante en afwisselende functie met de nodige bijkomende verantwoordelijkheid. Kijk voor een uitgebreide omschrijving van taken, verantwoordelijkheden en functieeisen op www.axon.tv (about Axon/careers). Heb je nog aanvullende vragen, neem dan contact op met Mark Verhoeven, Directeur Operations, tel. 0161 850 450. Pas je in het gestelde profiel en wil je solliciteren, stuur dan je CV met motivatie naar hr@axon.tv. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

PAGINA 14

Malse Snijbonen, rechtstreeks van het land puur natuur geteeld 0135159384

100 euro beloning voor het vinden van de aangetekende witte A5 enveloppe die sinds 10 juli wordt vermist; PostNL kan hem niet vinden. A. van Herwijnen, Dieze 4 Kaatsheuvel 0416-530585

De Indische Keuken Nieuwe kookcursussen starten vanaf 20 augustus - Kookworkshops Indische rijsttafel / Indische hapjes en sate. Catering op iedere gewenste lokatie www.makancatering.nl 06-10352980 100 euro beloning voor het vinden van de aangetekende witte A5 enveloppe die sinds 10 juli wordt vermist; PostNL kan hem niet vinden. A. van Herwijnen, Dieze 4 Kaatsheuvel 0416-530585

Finse bungalow. 70 m². Balkdikte 7 cm. Wegens gezondheid. Park: BaarleNassau. Hele jaar. Nieuw. Royale woonkamer. Twee slaapkamers. Moderne keuken. Badkamer. Brievenbus. TV. Telefoon. Internet. Parking. Gestoffeerd en gemeubileerd. Zeer fraai. Prijs: € 39950,-. Bezichtiging? Tel. 013-5182866 of 0651551577.

Johan van Elderen schilderwerken Voor kwaliteit en een goede service voor al uw binnen en buitenschilderwerk Glasvlies plakken, sauswerk en behangwerk. Wacht niet te lang met uw buitenwerk en voorkom houtrot,maak nu een afspraak,voor een vrijblijvende prijsopgaaf 0416280037 of 0620105383 Email:jl.elderen@home. nl www.johanvanelderenschilderwerken.nl Profiteer nu nog van de 6% BTW regeling

Pannenkoekenboerderij “Het Smokkelaartje” Wil je werken op een prachtige plek, met mooi weer buiten en bij slecht weer rondom de open haard….. nooit parkeerproblemen hebben? Voor ons nieuw te openen trendy, maar toch rustieke Pannenkoekenboerderij “Het Smokkelaartje”, gelegen tussen Breda en Hoogstraten zoeken wij vanaf oktober a.s.:

Allround zelfstandig werkend kok (M/V), ft en pt Functiegroep V (conform KHN), werken in rooster, ook in weekenden.

Verantwoordelijk voor dagelijkse werkzaamheden, samenstellen en up to date houden van de menu kaart, bestellingen en HACCP.

Medewerk(st)er Bediening (M/V),

(Gastheer,Gastvrouw) ft en pt Functiegroep III en IV (conform KHN), werken in rooster, ook in weekenden. Een echte uitdaging! Prachtig mooi bedrijf waar we zullen werken met alle mooie, natuurlijke producten van de streek. Het Pannenkoekenhuis is nieuw, een verbouwde oude boerderij en ligt aan de nieuwe wandelroute “het Smokkelpad” tussen de Strijbeekse hei, Patersven, Zwartgoorven en het Belgische Elsakkerbos. Onze gasten zijn wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers, hondenbezitters, paardrijders en menners van jong tot oud. Enthousiasme, vakkennis, efficiënt werken en goed kunnen organiseren zijn vereiste kwaliteiten. Spreekt deze sfeer je aan? Reageer dan via mail of post voor 12 september! Voor eventuele vragen en/of inlichtingen kunt u zich richten tot: Hans Boer en/of Mary de Wagenaar Goudbergseweg 8 - 4856 AD STRIJBEEK e-mail: smokkelaartje@telenet.be +316-39229422 JvB Metselwerken Sprang-Capelle voor al uw metsel-, voegen tegelwerken Bel voor een vrijblijvende offerte 0613760995

JvB Metselwerken Sprang-Capelle voor al uw metsel-, voegen tegelwerken Bel voor een vrijblijvende offerte 0613760995

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

Siemerink BV te Geertruidenberg ontwerpt en produceert opslagtanks, drukvaten en apparaten voor onder andere de (petro)chemische industrie, op- en overslagbedrijven en de procesindustrie. Productie vindt doorgaans plaats in Geertruidenberg maar er wordt ook gewerkt op locaties van opdrachtgevers. Op www.siemerink.nl kunt u informatie vinden over het bedrijf en de producten. Siemerink zoekt op korte termijn: Inkoper m/v

De inkoper is primair verantwoordelijk voor het zelfstandig aanvragen en inkopen van materialen, diensten en uitbesteed werk t.b.v. de aangenomen opdrachten. Vraagt daartoe prijzen aan, voert onderhandelingen en vergelijkt offertes. Voorts behoren tot de taken: het onderhandelen, afsluiten, vastleggen, documenteren en archiveren van inkoopovereenkomsten; het voortdurend volgen en vergelijken van marktprijzen; het controleren van de leveringen aan de hand van de geplaatste inkooporders en het regelmatig evalueren van lopende inkoopcontracten en leveranciers. De inkoper rapporteert rechtstreeks aan de directie. Voor deze functie zoeken wij een kandidaat • met een opleiding op tenminste MBO-niveau, • met kennis van werktuigbouwkunde (m.n. de staalsector), • met ervaring in een vergelijkbare functie, • die commercieel en resultaatgericht is, • die accuraat en slagvaardig (onder)handelt • met een actieve en praktische instelling

Medewerker Kwaliteitsdienst (QC) m/v

De medewerker Kwaliteitsdienst (QC-medewerker) ziet toe op de kwaliteit van de door Siemerink vervaardigde producten. Verricht daartoe interne inspecties tijdens de productie, controleert inkomende goederen en materialen, controleert materiaalcertificaten etc. Begeleid externe keuringsinstaties (met name NDO) begeleid afnames en controles van opdrachtgevers, stelt fabricageboeken samen, houdt het lasregister bij en voert de gehele QC administratie. De QC-er rapporteert aan de QA-manager. Voor deze functie zoeken wij een kandidaat • die ruime lastechnische ervaring heeft • een opleiding op tenminste LBO niveau aangevuld met IWP, IWS of IWT of een lasopleiding op tenminste NIL niveau 4 • die in bezit is van diploma Basisveiligheid • die ervaring heeft met computergebruik (Windows) Voor meer informatie kunt u contact opnemen: 0162 513 553 en vragen naar Kees de Jong (ook 06 20 41 98 87) Uw sollicitatie kunt u sturen naar: Siemerink BV T.a.v. Kees de Jong Postbus 38 4930 AA GEERTRUIDENBERG of kees.de.jong@siemerink.nl


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 15

NIEUWBOUW APPARTEMENT

AMERIKASTRAAT 61 KAATSHEUVEL prijs: € 175.000,-

(vrij op naam, met garantie)

• hoek appartement • begane grond • 2 slaapkamers • met videofoon

open huis zaterdag 1 september van 10:30 uur tot 12:30 uur

• met tuin • vaste parkeerplek • aparte buitenberging

www.sbblopik.nl tel 0348-551689

Overdekte Vlooienmarkt Za. 22 Sep + Zo. 23 Sep Za. 03 Nov + Zo. 04 Nov FEIJENOORDSTADION Beide dagen van 10-16u INFO: 06-53.777.967

Kaatsheuvel heeft nu ook een eigen startpagina. Kaatsheuvel.startpagina.nl. Voor alle bedrijven, verenigingen en instellingen in Kaatsheuvel.

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

Uw personeelsadvertentie in negen goed gelezen weekbladen in combinatie met drie weken plaatsing op de online vacaturebank www.brabantwerkt.nl

voor slechts 1,17 per mm!

5

7

1. Ons Weekblad

4 6 8

9 3

2 1

2. Weekblad Gilze en Rijen 3. Weekblad Nieuw-Ginneken 4. Weekblad Oosterhout 5. Weekblad ‘t Carillon 6. Weekblad voor Dongen 7. Weekblad De Langstraat 8. Weekblad De Duinkoerier 9. Haagse Beemden Nieuws

Totale oplage: 130.000 ex. Mail uw advertentie naar: Markt 48 Geertruidenberg 0162-517738

Arendshof 17 Oosterhout 0162436484

www.penachio.nl

Hoofdstraat 17 Kaatsheuvel 0416-283833

uitgeverij@emdejong.nl o.v.v. personeelsadvertentie Brabant Werkt.

S.v.p. altijd telefonisch aanmelden: 013 - 507 55 34


DE DUINKOERIER - WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012

PAGINA 16

www.hoefnagel.com

www.hoefnagel.com

De Duinkoerier 29-08-2012  
De Duinkoerier 29-08-2012  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Kaatsheuvel, Loon op Zand, De Moer, Sprang-Capelle en Landgoed Driessen Waalwijk