__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

OVER COMMUNICATIE: EEN GESLAAGD EVENEMENT

GALABAL DONGEMOND COLLEGE

HARRY REIKT EEN CHEQUE UIT AAN ANJA VAN ROSSUM

LENA BUURON EN RENSKE VAN ROSSUM WINNEN GOUD

ä Pagina 3

ä Pagina 8

ä Pagina 12

ä Pagina 19

’ Weekblad t Carillon 40e jaargang

2018 - Week 22 Woensdag 30 mei

KLOVENIERSGILDE SINT ANTONIUS ABT WINT VOOR TWEEDE JAAR OP RIJ NK WIPVOGELSCHIETEN

WIJ KOPEN UW WONING!

Ze flikken het opnieuw! Het was een uurtje of half vier, afgelopen zondagmiddag. Opeens steeg er een ovationeel applaus op vanaf de Hoge Vaartkant in Terheijden. Het Nederlands Kampioenschap Wipvogelschieten was op dat moment in volle gang en het was de Traaise matadoren Iwan Daas, Julian van Geel, Cor Rombouts en Robert van Oosterhout net gelukt volledig foutloos te schieten. In een veld van 25 deelnemende teams had niemand dat deze mannen nog nagedaan. Nog een handjevol teams te gaan. Het nagelbijten kon beginnen.

schutters – neer. “We hebben letterlijk bergen verzet. Meteen nadat die mannen de titel hadden binnengesleept, zijn wij gestart met de organisatie,” vertelt Opperdeken Michel Brocks. “De handen zijn massaal en met vereende krachten uit de mouwen gestoken. Wat ben ik trots op deze club! Er was doorzettingsvermogen voor nodig maar we hebben hier vandaag iets neergezet dat ik al lang niet meer heb gezien.” Zijn enthousiasme is voel- en zichtbaar. Evenals de adrenaline die door zijn lichaam raasde… en van nog heel wat meer aanwezigen van Traais bloed. Het thuisteam had namelijk net als eerste die maximale score op de teller gezet. “We zijn er nog niet… maar het ziet er goed uit.”

Door Wiljan Broeders We gaan een jaar terug in de tijd. Zondag 28 mei 2017 stond Terheijden op zijn kop. Van veraf waren ze al hoorbaar. Luidkeels klonk vanuit het busje ‘Wij zijn kampioen!’. We hadden er verschillende decennia op moeten wachten maar eindelijk hadden Cees Snellens, Joep van Bekhoven, Rini Kuijs en Hans van de Steenhove hun opvolgers. Het NK werd dat jaar in Lierop gehouden, waar Iwan, Julian, Cor en Robert hun favorietenrol volledig waarmaakten. Het jaar daarvoor rees hun ster al tot zilver. Hierna zijn de mannen nog intensiever met elkaar gaan trainen, wat uiteindelijk tot deze topprestatie leidde.

s boven v.l.n.r. Robert, Cor, onder v.l.n.r. Iwan, Julian (foto: Anneke Moerenhout) TROTS Wie wint, organiseert en dus

streken afgelopen zondag in Terheijden 25 korpsen – van vier

BROEDERSCHAP Voor uw correspondent was het de eerste kennismaking met deze sport. Een beter moment was achteraf niet denkbaar geweest. Brocks vertelt me gedreven over de magie van deze vereniging en het schieten. “Zoals je ziet bij onze mannen – maar eigenlijk geldt dat voor ieder korps – prevaleert het teamgevoel. Er wordt niet gepraat in ‘ik’ maar ‘wij’. Broederschap viert hier hoogtij. En als je dan zo onder die boom staat en je legt aan…

dan gebeurt er iets met je. Het is een voortdurende spanningsboog. Ieder schot is een nieuwe wedstrijd.” EUFORIE Een wedstrijd die overigens steeds spannender werd. Je kon een speld horen vallen. Iedereen hield zijn adem in. Nog vier, drie, twee… Als 24ste korps was het de beurt aan het Gilde Sint Joris uit Udenhout. Dat zij over stalen zenuwen beschikten, was al snel duidelijk. Onder het toeziend oog van onze burgemeester werd de tweede perfecte score van de dag geschoten. Het laatst team had de zenuwen iets minder onder controle. Terheijden en Udenhout moesten opnieuw schieten om uit te maken wie er met de overwinning naar huis zou gaan. Om de beurt een schot. Mist de een en schiet de ander daarop raak, dan is het spel gespeeld. De eerste twee beurten ging het gelijk op. Terheijden vervolgde foutloos… Udenhout miste. De strijd was gestreden. De euforie groot! Voor het tweede achtereenvolgende jaar schrijft Kloveniersgilde Sint Antonius Abt het NK Wipvogelschieten op zijn naam. Namens ’t Carillon een dikke proficiat en complimenten voor een vlekkeloze organisatie.

Door Wiljan Broeders De teleurstelling was groot toen bleek dat de 2015 editie van de Terheijdenloop de laatste was. Plots stond er een punt achter het leukste, grootste en meest

geliefde sportevenement van dit dorp. Lang leek die punt definitief. Totdat Max van Gelder en Mark Dauwerse – van sportschool To The Max – er begin dit jaar de sportieve schouders onder gingen zetten.

namen zij hun welverdiende medaille in ontvangst. COMPLIMENTEN Een kort maar zeer welkom regenbuitje luidde even later de start van de 5 kilometer in. Ook op die afstand hadden flink wat lopers zich ingeschreven, waaronder uw correspondent. Een toch nog altijd drukkende benauwdheid maakte het weliswaar zwaar. Maar er werd unaniem gehoor gegeven aan de oproep van wethouder Bakker om toch vooral te genieten. Genieten van een sportief evenement dat weer terug is in het dorp dankzij de drive en het enthousiasme van twee mannen en heel wat vrijwilligers. Complimenten! Volgend jaar weer?

Den Deel 1, 4921 JH Made Tel.: 0162-68.34.50 www.vandongenmakelaardij.nl

plus

Acctief

De Actiefplus is een uitgave van UITGEVERIJ EM.

Een traditie in ere hersteld WELVERDIENDE MEDAILLE En het is de mannen gelukt. Terwijl de zon stralend aan de hemel stond, was het op de kleine Schans afgelopen zondag een drukte van jewelste. Heel wat kinderen van de drie basisscholen die dit dorp rijk is, liepen in de voormiddag de 1 of 2 kilometer. Soms vergezeld van papa of mama, wiens gezicht bij de finish nog veel roder was dan dat van dochter-/zoonlief. Apetrots

VAN DONGEN MAKELAARDIJ BV

Deze week extra bijlage

TERHEIJDENLOOP IS EN BLIJFT HET SPORTIEFSTE EVENEMENT VAN HET DORP

Het was een week waarin de warmterecords zich aaneen regen. Het kwik steeg tot ongekende hoogte voor de tijd van het jaar. En juist aan het eind van die week werd de Terheijdenloop weer nieuw leven ingeblazen. ‘Zorg dat je voldoende drinkt’ was dan ook het devies. ‘Pas desgewenst je tempo aan.’ “Maar bovenal geniet!” voegde wethouder Harry Bakker – die het startschot loste – daar nog aan toe.

Uw woning direct én zonder zorgen verkopen? Wij kopen direct uw woning. Kies voor 100% zekerheid. Geen kosten en geen ontbindende voorwaarden/ voorbehouden.

JUNI 2018

Puzzel

mee!

WOORDZOEKE

R

Zie pag

ina 35

DE JONG BV Baarle-Nassau

EDITIE 1: • WEEKBLAD NIEUW GINNEKEN • WEEKBLAD GILZE EN RIJEN • ONS WEEKBLAD

Vrouwen 5 km 1 Antonie Diepstraten......... (23.55 min.) 2 Sandra van den Elshout ...(25.12 min.) 3 Petra van Dongen (25.46 min.) Mannen 5 km 1 Stein van Kuik....... (17.44 min.) 2 Edwin Vonk .......... (18.35 min.) 3 Rudy Romme .......(19.20 min.)

OUDERDOM KOMT MET GEBREKEN

4

VEILIG OP PAD MET DE CARAVAN

16

VOORLEESTIPS VOOR (GROOT)OUDERS

21

VROEGER WAS ALLES BETER...

32

UITSLAGEN Meisjes 1 km 1 Dana Vis ......................... (5.15 min.) 2 Lotte van den Elshout .. (5.56 min.) 3 Yoelle van Effere .. n (5.57 min.) Jongens 1 km 1 Tijn Eerkens ........... (5.19 min.) 2 Lennon Weijters ....(5.20 min.) 3 Tuur Kamp ............ (5.23 min.)

s fotograaf: Gerard van Vugt

Jongens 2 km 1 Bram van Dongen .. (8.07 min.) 2 Don Schuller ......... (8.14 min.) 3 Tristan Smolderen (8.19 min.)

Van der Steen Beste Echte Bakker van Nederland 2e Plaats 2017

Godfried Schalckenstraat 34 - Made - T. (0162) 68 23 26 van.der.steen@echtebakker.nl Weekendaanbieding: like us

Meisjes 2 km 1 Fiona Heijnen ........(9.30 min.) 2 Elin Eshuis ........... (11.24 min.) 3 Lisa Kuijsters........ (11.55 min.)

Nieuw! Bierbrood. Dubbel genieten.


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 2

Laurijssens VOF

Diverse kleuren!

Den Deel 9 - Made T 0162-680074 www.madeschenkt.nl

WEEKAANBIEDING Diverse kleuren!

Van Dongen

Raadhuisstraat 10 Terheijden T 076-5931485 www.slijterijvandongen.nl

Lavendel & Diverse kleuren! campanula campanula Diverse kleuren!

Voor goed advies en persoonlijke service bent u bij Jeroen van Dongen en Ron & Marion Laurijssens aan het juiste adres!

12,99 100 cl

ampanula

Diverse kleuren! Vaste planten

OLIFANT

Jonge Graanjenever

Vaste planten

DePedicuresalon wasserette van van Geloof Blijf Tankstation Digitaal Lia CARAVANS *Bij de tijd* Commeren, is dé plek met Cursussen waarmade jij terecht heeft kunt om Nieuwe uit SofTecs borstels. GEVRAAGD & Privélessen je voeten in balans te

OPEN 10.00-17.00 UUR - 0161-456291

RUTTE Celery Gin

5,49

75 cl

LICOR CORDIAL Vanillelikeur

Chivas Regal

75 cl

12 yrs

EXCLUSIEF

Premium Scotch Whisky

BIJ TOPSLIJTER

met SPOED & Campers à contant of per bank! Jos Hommel Caravans Eikenlaan 30 Sprang-Capelle 0416-274672 06-23633117

NL

DOMAINE DOMAINE DE LA BASTIDE DE LA BASTIDE IGP Pays d’Oc IGP Pays d’Oc

Wine of Chile Syrah Sauvignon Blanc 75 cl per fles 5,49

25.

99

[= per fles voor 4,33]

wk 07-08

Geniet, maar drink met mate Geen 18? Geen alcohol

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren, machines, bedrijfsvoertuigen etc. BPS-Rijen.nl, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

Heeft u oud ijzer, electr.apparatuur of andere metalen waar u vanaf wilt? Bel B.Rullens 0162-685704 of 0623721892 TE KOOP GEVRAAGD: alle type auto‘s van alle bouwjaren ook uw sloopauto wordt opgehaald. RDW vrijwaringsbewijs. tel: 06-53553254 schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

BIJ TOPSLIJTER

DOOS à 6 FLESSEN

wkGeniet, 22-23maar drink met mate Geen 18? Geen alcohol

Nieuwe dakbedekking nodig, lekkages aan uw dak of goot? Bel Jan 06-30972380 voor al uw reparaties (alleen voor particulieren). Gratis prijsopgave.

EXCLUSIEF

• Réserve Rouge • Réserve Blanc

Primera Piedra

Gratis advies over al uw vogels, kooien, zaden, jonge en tamme vogels

parkiet zaad 20 kilo € 18,95 € 22,zangzaad 20 kilo tropenzaad 20 kilo € 19,15 vogelzand 20 kilo € 6,80 handtamme valkparkieten

Zet- en/of drukfouten voorbehouden Zet- en/of drukfoutent/mvoorbehouden Aanbiedingen geldig van 15-02-2016 28-02-2016

Aanbiedingen geldig van 28-05-2018 t/m 10-06-2018 SUPER VLOOIENMARKT ZONDAG 10 JUNI TILBURG; Parkeerterrein RKTVV, Rueckertbaan 207, 5042 AE. 06 - 51 217 920. Open 09.00-16.30 uur. www.deevenementenlijn.nl 2 kramen voor € 40,-

Parket overschuren en behandelen. Uw oude vloer weer als nieuw. Gratis advies en prijsopgave. MHC Vloeren Julianastraat 103 - Rijen Tel. 06-43 08 79 30 www.mhcvloeren.nl

open: Don-Vrij-Za

vogelopvangcentrum oude Baan 66, Breda Tel: 076-5876346

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

SLAGBOOM Administraties en Belastingaangiften www.slagboom.org tel.: 076-5214282

CARISOL MEUBELEN vraagt te koop: alle eiken meubelen, hele en gedeeltelijke inboedels. Tel. 06-55797415 of info@carisolmeubelen.nl

Tankstation en Wasserette

VAN GELOOF

& Wasserette HETTankstation TANKSTATION WAAR U HET TANKSTATION WAAR U NOG ECHT WORDT BEDIEND! NOG ECHT WORDT BEDIEND! VAN GELOOF VLIEGVELD HET TANKSTATION WAAR U 9 CENT KORTING GILZE EN RIJEN NOG ECHT WORDT BEDIEND! ZONDAG 10 JUNI Vliegveld Gilze en Rijen gelegen aan de Oude Rijksweg Tilburg-Breda. Rijksweg 25 - 5125 NB Gilze en Rijen

SIERRA TEQUILA Gold

ESTARO RUM Wit of Bruin

5,49

PADDY OLD IRISH WHISKEY Irish Whiskey

Deze aanbieding is geldig zolang onze voorraad strekt van woensdag 30-5 t/m zaterdag 02-06

VLOOIENMARKT

Vieux

23.99 70 cl

www.tuincentrumsonneveld.nl

JAN VAN GELOOF

70 cl

70 cl

70 cl

Diverse kleuren!

BIJ TOPSLIJTER

Tuincentrum Sonneveld – Brandestraat 18b –4845PH Wagenberg

TANKSTATION EN AUTOWASSERIJ

9,99

32,99

15,99

70 cl

EXCLUSIEF

€0,99

GEGARANDEERD WASSEN ZONDER KRASSEN!!!

9,99

DUJARDIN

70 cl

24st

van leercentrum SAFARI ~ Basisgebruik Tablet, iPad, iPhone Smartphone Verven kan iedereen , ~ In JUNI schilderen de schilder GRATIS alleen , Gerrit Kooijinloopspreekuur man Schilderwerken ( woensdags sinds 1964 ) Binnen of 11.00-12.00u buitenwerk met korting. voor eenvoudige Ook behangwerk Groot vragen over of klein . Tel. 0162het gebruik van uw 684282 E-mail : ger. ~mobiel/ tablet /iPad ko@ziggo.nl ~informatie over onze cursussen BELASTINGAANGIFTE ~ Tempelierstraat 22 A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout 06-18945012 Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl

100 cl

17,99

Maximaal 4 per Maximaal 4 per

houden. Bel voor een afspraak : 0162-680123 Adres : De Gijster 54, Made

12,99

OP BENZINE!

9 CENT KORTING OP BENZINE!! Contante op Diesel Contantekorting korting op Diesel Vraag station de voorwaarden. Vraag opop hethet station naarnaar de voorwaarden.

Wassen in de wasstraat!

Bij iedere 10 wasbeurten Bij iedere 10 wasbeurten

1 GRATIS WASBEURT!

1 GRATIS WASBEURT! (vraag naar de gratis stempelkaart)

(vraag naar de gratis stempelkaart)

Wasserette met 4 programma’s

U kunt CONTANT en met alle bank-, voor een eigentijdse uitstraling Avia-, Travel, uta-, multitanken demkb-, hoogstedkv-, kwaliteit en lokale-pasjes ons betalen Dankzij SofTecsbij borstels wassen zonder krassen!!!

MOLENSTRAAT 11 – MADE – TEL. 0162-683557

Molenstraat 11 – 4921 KJ Made- 0162 683557

2+1 GRATIS Actie geldig van 1 juni tot 30 juni 2018

RAADHUISPLEIN 13 - 4921 ZJ MADE TEL. 0162-683343


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 3

COMMUNICATIE MET EEN KNIPOOG, EEN GESLAAGD EVENEMENT VAN DE KORENBEURS

wordt wat je denkt en je kan bereiken wat je wilt, zolang je maar wilt opgeven wat het waard is.” HUMAN PROFILING Human Profiling is volgens Sabine van der Hulst het leren van lichaamstaal en intonatie van je gesprekspartner. In de korte workshop gebruikte ze een interview van Eva Jinek en Patricia Paay over de plasseks-affaire van de laatst genoemde als lesstof. ”Gesprekken verlopen soms helemaal niet zoals je ze had verwacht. De oorzaken hiervan komen voort uit verschillende factoren. Een daarvan is non-verbale communicatie. Wat kun je opmaken uit de non-verbale communicatie van jouw gesprekspartner? Houding zegt soms meer dan duizend woorden en daarom is het belangrijk om hier rekening mee te houden in jouw gesprekken. Naast lichaamstaal zegt intonatie ook heel veel over een persoon.” Conclusie na het zien en de uitleg erbij: het lichaam kan niet liegen. Dat kun je gebruiken in je strategie bij een gesprek. Human Profiling helpt je de risico’s en verkeerde keuzes te verkleinen. Sabine van der Hulst gaf een drietal handvatten om een gesprek te lezen: de juiste vraag op het juiste moment stellen, tekenen van bedrog bij de gesprekspartners waar nemen en efficiënt achter de ware intenties van de ander komen.

s Andy Marcelissen, Marja van der Made, Sabine van der Hulst en Kluun zijn bloemgelukkig na een geslaagde middag ‘communicatie met een knipoog’ (foto www.studio1974.nl) MADE - ”Nou zit hier een zaal vol met mensen die denken professioneel te communiceren. Het is simpel, professioneel communiceren is niets meer dan vervuilde lucht uitblazen. Als ik deze zaal moet omschrijven, is het niet meer dan een groep gelegenheids- en probleemdrinkers door elkaar en een tiental mannen.” De toegesproken zaal die dacht te communiceren lachte uitbundig om de kwinkslagen en grappen van conferencier en entertainer Andy Marcelissen. Hij bracht met een knipoog treffend gedachtes over en scoorde veel glimlachjes en lachsalvo’s. Door Michiel Peeters Marja van der Made, organisator van het communicatie-evenement en mede-eigenaresse van Hotel De Korenbeurs, opende het evenement met een korte terugblik op het ontstaan van ‘Communicatie met een knipoog’. “Iedere week heb ik met onder-

nemers in de regio een ondernemersontbijt. Om zeven uur in de ochtend happen en drinken we dan onze dagelijkse brandstof binnen, maar vullen we ook onze ideeëntank. Ik werd getriggerd door een lezing van Sabine van der Hulst. Haar passie om iemand zich te laten ontwikkelen te ondersteunen om te komen

Colofon Weekblad ’t Carillon Weekblad ‘t Carrillon verschijnt wekelijks op donderdag in Made, Drimmelen, Blauwe Sluis, Hooge - en Lage Zwaluwe, Helkant, Terheijden en Wagenberg in een oplage van 13.500 exemplaren.

Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl

ADVERTENTIES (ZAKELIJK) Jacqueline Paashuis: 06-53819594 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Druk Janssen/Pers Rotatiedruk 100% dochteronderneming van

Verantwoordelijk bezorger AXENDER VERSPREIDINGEN www.axender.nl Bezorger worden? Meld je aan via www.bezorgenvanfolders.nl Bezorgklachten Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven. CORRESPONDENTEN Made, Drimmelen Michiel Peeters 0162 684277 carillondrimmelen@gmail.com Wagenberg, Terheijden, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe Wiljan Broeders 076 514 84 99/06-22885946 wjhb@ziggo.nl Fotografie: Anneke Moerenhout, Marktstraat 44, 4921 BG Made, 06-22238210 AANLEVEREN KOPIJ www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel. Particuliere advertenties en zoekertjes: opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren.

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Volg ons via TWITTER

www.facebook.com/ tcarillon Een extra exemplaar van weekblad ‘t Carillon kunt u op één van de volgende adressen afhalen: Made: • Albert Heijn • SuperCoop • Jumbo • Gemeentehuis • The Readshop • Kantoorboekhandel EMSI Lage Zwaluwe: • Jumbo • Hubo Bouwmarkt Hooge Zwaluwe: • Dagwinkel Terheijden: • Drogisterij Relinde Fijnaut • Jumbo Wagenberg: • Tuincentrum Sonneveld Oosterhout: • Tankstation de Bromtol

waar hij of zij wil, raakte me. Zo is dit communicatie-evenement ontstaan.” Een luchtig programma waarin naast Van der Hulst ook schrijver Kluun en komiek Andy Marcelissen het woord analyseren. Marcelissen hanteerde allerlei vormen van humor in zijn twee sessies op de cursusmiddag. Van zwarte humor en lachen om leed - om die twee werd trouwens het hardste gelachen - tot zelfspot. Alle vormen hebben één kenmerk: droge humor.

KLUUN Raymond van de Klundert (1964), beter bekend als Kluun, voelde de komst naar Made als thuiskomen. De geboren Tilburger: ”Hier hebben we het over bij elkaar zijn. En dat vatten we treffend samen in het woord ‘oos’. Het is hier ‘oos ma’. Oos voelt als samen en dat krijg je er boven de rivieren niet in.” Kluun speelde met taal. Hij verhaalde over de betekenis van Ed de Goei, de oud-doelman van Feijenoord, in het Oekraïns: lul. En had het over Teeuwiaanse rijmelarij en palindromen. Dat zijn woorden die van achteren naar voren gelezen kunnen worden zonder dat er iets aan de betekenis verandert. Woordvoorbeelden: lepel, pop, parterretrap en de langste meetsysteem. Daarnaast analyseerde hij op Kluunse wijze een drietal korte teksten van afdeling Communicatie van de gemeente Drimmelen, Cornelissen Reclame en fietsvereniging WTC Made. Op enkele ‘Seth Gaaikema’tjes’, aanhalings- en uitroeptekens en tussen haakjes zetten na hoefden de schrijvers niet veel te veranderen aan hun tekstjes. Hij adviseerde wel aan Drimmelen om het woord kernen te vermijden en het zachtere en lievere woord dorpen te gebruiken. En de belangrijkste tip: ’Iedere tekst kan 30% korter’. Andy Marcelissen sloot met een aantal lieg-uitingen: ”We willen succes en een goed mens zijn, dat kan niet. Liegen is de waarheid bedriegen en de uitsmijter van de VVD: de leugen regeert.”

HALLOWEEN ”Met humor in je betoog bereik je meer,” hield de conferencier de zaal voor. “Komieken zijn intelligent, daar hoef ik geen doekjes om te winden, maar ze zien er niet uit. Eigenlijk zijn het de lelijkste mensen op aarde. Maar als ik nou hier in de zaal kijk. Jullie doen er niet veel voor onder. Dacht eerst dat ik op een Halloween-party was beland.” Volgens Marcelissen zijn er drie bouwstenen voor humor nodig: slachtoffer, emotie en verrassing. ”Maar het belangrijkste is de clou of nog beter de timing. Denk maar aan penisvermindering…heb er nu nog maar één.” Sabine Verhulst legde uit hoe je meer informatie kunt halen uit non-verbale communicatie. ”Los van aannames kun je mensen lezen. Mijn drijfveer is om iedereen die de motivatie heeft om zich te ontwikkelen te ondersteunen om te komen waar ze willen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je aan je ontwikkeling werkt, dit zowel persoonlijk al professioneel invloed heeft. Ikzelf word mega enthousiast van een aantal onderwerpen. Daar heb ik mezelf in gespecialiseerd en in zoverre eigen gemaakt dat ik anderen daardoor kan laten groeien. Alle diensten en producten zijn ontstaan vanuit de Pedagogiek, NLP en Human Profiling. Prachtige breed inzetbare invloeden. Het behalen van voortgang staat of valt met de mindset die je hebt. Je

“Pak het gewoon praktisch aan” Op 1 januari van dit jaar is de gemeente gestart met de campagne ‘Afval scheiden loont!’. Inwoners stimuleren elkaar om hun afval nog beter te scheiden voor het milieu. Veel van het afval dat nu weggegooid wordt, hoeft namelijk niet bij het restafval (grijze bak) maar kan als grondstof worden gebruikt. Vandaar dat de grijze bak nog maar één keer per vier weken geleegd wordt. Ook moet hiervoor betaald worden. GFT (groente-, fruit- en tuinafval; de groene bak), PMD (plastic, metalen, drankkartons; de plastic zak) en OPK (oud papier en karton) worden gratis opgehaald. Hoe minder vaak jij dus jouw grijze bak buiten zet, hoe lager je afvalstoffenheffing. Scheid jij jouw afval dus goed dan spaar je het milieu én gaat de rekening omlaag. Benieuwd naar ervaringen van onze inwoners stellen wij maandelijks iemand de vraag of afval scheiden loont. Dit maal is het woord aan Leen (74) en Margot (72) Kalkman uit Hooge Zwaluwe. Door Wiljan Broeders “Afval scheiden is voor ons al zo’n gewoonte geworden; daar denken we eigenlijk niet eens meer over na. Dit gaat in de grijze bak, dat in de groene, papier en plastic apart, een doosje waarin we lege batterijen bewaren, flessen naar de glasbak en grote dingen brengen we zelf naar de milieustraat. Puur automatisme,” gaat Leen enthousiast van start. “Het lijkt misschien veel werk maar dat is het niet. Pak het gewoon praktisch aan. Spaar eerst wat op in de keuken, zodat je niet met ieder flintertje plastic meteen naar de schuur hoeft te lopen waar je die zakken bewaart. Zorg dat alles een beetje bij elkaar staat. Of je dan één of twee deksels op moet tillen…” Composthoop “Nou oké, misschien doen wij wel net iets meer dan anderen,” vervolgt zijn vrouw met een lach. “Zo hebben wij een eigen hemelwaterafvoer. Met het regenwater dat we opvangen in twee grote regentonnen besproeien we de planten die buiten in bakken staan. Feitelijk recyclen we dus regenwater. Daarnaast hebben we achter in onze tuin een composthoop staan. Alles wat composteerbaar is, belandt daarop. Het is inmiddels een flinke berg, die één keer per jaar volledig omgekeerd moet worden. Dat is een aardige klus. Maar het loont de moeite. Het is namelijk erg goed voor de tuin.” Geen rompslomp “Oog en aandacht voor de natuur! Dat is de simpele reden waarom we dit doen,” vertelt Leen. “En natuurlijk zijn er dan altijd criticasters die zich hardop afvragen of het wel helpt als zij dat als enige doen. ‘Eén individu kan de wereld toch niet veranderen?’ Dat klopt. Maar heel veel individuen wel! Ben je dus van mening dat de aarde een beetje schoner en beter moet worden, dan geldt nog altijd de uitspraak ‘Een betere wereld begint bij jezelf.’ Het scheiden van afval is daarvoor een prima begin. Het is geen rompslomp en totaal niet tijdrovend. Je moet het enkel even in je hoofd krijgen zodat het een automatisme wordt. Dat gaat snel genoeg.” Waarom niet? “Dan is er enkel nog de angst voor stankoverlast,” besluit Margot. “Een angst die begrijpelijk maar ongegrond is. Want in de lente en zomer kun je de groene bak elke week opnieuw aan de kant van de weg zetten… wat geeft het dat hij pas voor een kwart vol zit. Bovendien is dat ook nog eens gratis. Als je bovendien de speciale klikozakken gebruikt die in iedere supermarkt te koop zijn, hoef je hem daarnaast ook niet iedere keer opnieuw schoon te maken. Die grijze – waarvoor je moet betalen – staat langer, maar daar komen geen etensresten in dus die ruik je niet. De vraag ‘Waarom afval scheiden?’ zou ik dan ook eerder om willen draaien. Waarom niet? Want doe je het niet voor het milieu dan is je eigen portemonnee er nog altijd goed mee.” Wil jij weten hoe je jouw afval beter kunt scheiden en wat in welke bak of zak moet? Kijk dan op: www.afvalscheiden.nu

De Zonnebloem H. en L. Zwaluwe Het bestuur van De Zonnebloem Hooge en Lage Zwaluwe bedankt de Rabobank voor het mooie bedrag dat zij heeft gekregen uit de Rabobank Clubactie. Wij willen

TOT

‘Professioneel communiceren is vervuilde lucht uitblazen’

Afval scheiden loont!

ook iedereen bedanken die op ons gestemd heeft. Het mooie bedrag van € 186,20 komt helemaal ten goede aan onze gasten.

alle

op tuinmeubelen G IN T R O 40% K

TUIN-INRICHTING

Voor aanleg of reorganisatie van uw tuin.

● Ontwerp door architect ● Volledige aanleg in eigen hand ● Onderhoudsvriendelijk ontwerp ● Overkappingen en bouwwerken ● Vrijblijvend intakegesprek VOOR VAKMANSCHAP EN SERVICE!

Florissant Tuinen Tel.: 0162-470091

www.florissanttuinen.nl

Neem vrijblijvend contact op!

r e mm Su le! sa Praxis Raamsdonksveer Bliek 25

25% KORTING op één artikel naar keuze


n persoonlijke persoonlijke behandeling behandeling met met de de n WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018 te technieken gevestigd tegenover te technieken gevestigd tegenover het Dongemond Dongemond college college het

PAGINA 4

StoffeerderijvanHoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvend offerte 06-19748242 www.stoffeerderijvanhoorn.nl

Voor een een persoonlijke persoonlijke behandeling behandeling met met de de Voor modernste technieken technieken gevestigd gevestigd tegenover tegenover modernste het Dongemond Dongemond college college het

Voor eenpersoonlijke persoonlijke behandeling met met de de metische behandelingen behandelingen Voor een behandeling Voor eeneen persoonlijke behandeling met met de de Voor persoonlijke behandeling metische Voor een persoonlijke behandeling modernste technieken gevestigd tegenover Voor een persoonlijke behandeling modernste technieken gevestigd tegenover modernste technieken gevestigd tegenover het Dongemond college tegenover met het de modernste technieken. modernste technieken gevestigd Dongemond college met de modernste technieken. het Dongemond college nen en en facings facings het Dongemond college nen Gevestigd tegenover het Dongemond College.

Nooit meer zul je door de tuin lopen waar iedere bloem en plant getuigde van jouw zorgende hand. Nu gaat de hemeltuin voor jou open. Onze lieve en zorgzame moeder, schoonmoeder en oma heeft haar rust gevonden. We zijn dankbaar dat ze zo lang in ons midden heeft mogen zijn en we gaan haar enorm missen.

Gevestigd tegenover het Dongemond College. cosmetische behandelingen

plantaten cosmetische behandelingen plantaten kronen en facings facings cosmetische behandelingen kronen en cosmetische behandelingen bitsprothese cosmetische behandelingen Algemene tandheelkunde bitsprotheseImplantaten kronen en entandheelkunde facings cosmetische behandelingen •• Algemene kronen facings Implantaten Kindertandheelkunde den bleken blekengebitsprothese Implantaten kronen en facings facings •• Kindertandheelkunde den Implantaten kronen en gebitsprothese Kronen en facings • gebitsprothese en facings f • Kronen ensieve mondhygiëne Implantaten gebitsprothese tanden bleken nsieve mondhygiëne Implantaten Ook voor voor uw uworthodontische orthodontische behandelingen tanden bleken Nu ook ook orthodontische orthodontische behandelingen Implantaten Ook behandelingen • Implantaten Nu behandelingen tanden bleken bleken • volgens het innovatieve Damon systeem. tanden gebitsprothese volgens het innovatieve Damon systeem. intensieve mondhygiëne volgens het het innovatieve Damon systeem gebitsprothese intensieve mondhygiëne volgens innovatieve Damon systeem Gebitsprotheses •• Gebitsprotheses Nu ook orthodontische behandelingen intensieve mondhygiëne mondhygiëne Nu ookorthodontische orthodontische behandelingen intensieve rijblijvend een eentanden afspraak voor Nu ook behandelingen o Geen Geen•Nu buitenbeugels volgens het innovatieve innovatieve Damonsysteem systeem rijblijvend afspraak voor ook orthodontische behandelingen Geen buitenbeugels bleken o buitenbeugels Intensieve mondhygiëne • volgens het Damon Geen buitenbeugels tanden bleken • volgenshet hetinnovatieve innovatieveDamon Damon systeem Intensieve m mondhygiëne • ie over alle overige voordelen volgens systeem Geen blokbeugels • Maak vrijblijvend een afspraak voor ie over Maak alle overige voordelen o Geen buitenbeugels o Geen Geen•blokbeugels blokbeugels Geen blokbeugels vrijblijvend een afspraak voor Maak vrijblijvend een afspraak vooro Geen buitenbeugels Geen buitenbeugels intensieve mondhygiëne Maak vrijblijvend een afspraak voor Met extra aandacht Geen kiezen trekken Geen buitenbeugels •oooGeen informatie over alleaandacht overige voordelen intensieve mondhygiëne Met extra kiezen trekken • informatie over alle overige voordelen Geen blokbeugels Nu ook orthodontischebehandelingen behandelingen informatie over alle overige voordelen o Geen Geen okiezen kiezen trekken Geen blokbeugels informatie over alle overige voordelen o Geen blokbeugels Nu ook orthodontische bij angst voor de tandarts o trekken Geen blokbeugels bij angst voor de tandarts volgens het innovatieve Damonsysteem systeem Geen kiezen trekken ooGeen Geen kiezen trekken volgens het innovatieve Damon Maak vrijblijvend een afspraak voorinformatie informatie Geen kiezen trekken oo kiezen trekken Maak vrijblijvend een afspraak voor Maak vrijblijvend vrijblijvend een een afspraak afspraak voor voor Geen buitenbeugels over alleoverige overige voordelen. Maak ooover Geen buitenbeugels alle voordelen. informatie over alle overige voordelen llegeweg 2b 2b 4942 VDalle Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 Geen blokbeugels informatie over voordelen llegeweg 4942 VD Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 oo Geen blokbeugels Collegeweg 2b overige 4942 VD Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 Collegeweg 2b 4942 VDVD Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 Collegeweg 2b 4942 Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 Collegeweg 2b 4942 VD Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 o Geen kiezen trekken info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl o Geen kiezen info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl trekken info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl

Kies

Corrie de Laat - van Heusden echtgenote van Toon de Laat † In de leeftijd van 86 jaar. Made, 27 mei 2018 Annie Sander Esmee Lia en Johan Cindy en Arno Jeanne en Gerard Mandy en Nicky Elisa en Dennis Wilma en Theo Kelly Serena en Dennis

Collegeweg 2b 2b 4942 VD VD Raamsdonksveer Telefoon0162.521.546 0162.521.546 Collegeweg 4942 Raamsdonksveer Telefoon info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl voor zekerheid en betrouwbaarheid info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl

MERCARI KOOPT UW HUIS!

Correspondentieadres: Nieuwelaan 55, 4921 ZG Made Er is gelegenheid afscheid te nemen van Corrie op donderdag 31 mei tussen 19.15 en 20.00 uur in het uitvaartcentrum, Leeuwerikstraat 25 in Made. De uitvaartdienst is op vrijdag 1 juni om 10.30 uur in de H. Gummaruskerk in Wagenberg, Dorpsstraat 56. De begrafenis vindt aansluitend in besloten kring plaats.

MADE – Uw huis verkopen zonder stress en onzekerheid? Dat kan al sinds 1986 bij Mercari Vastgoed. Ideaal als snelheid in het verkooptraject noodzakelijk is, u gewoon zekerheid wenst, of zonder zorgen wilt overstappen naar een andere woning. Hoe we dit doen? Heel simpel. Wij kopen direct uw woning! Zo heeft u 100% garantie en een zorg minder. Ook als uw woning al te koop staat! Het maakt voor ons niet uit of U direct of pas over een tijdje uit uw huidige woning vertrekt. Bij ons is alles bespreekbaar en wij denken graag met u mee.

BEL:

Wij van Mercari Vastgoed hebben ruim 30 jaar ervaring in het opkopen van woningen. Meer dan 2500 woningeigenaren zijn u al voorgegaan. Een belangrijke visie bij ons is: afspraak is afspraak!

Doe méér voor

MOLENS

Nieuwsgierig geworden?

0162 - 372211 OF KIJK OP WWW.MERCARI.NL

WIC BV fabrikant van zitkussens en leverancier van watersportartikelen is op zoek naar:

Zaterdaghulpen

• Werkzaamheden zijn o.a. • Licht productiewerk. • Inpakwerkzaamheden van kussens en watersport artikelen. • Algemene onderhoudswerkzaamheden. Ben je beschikbaar op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur en wil je goed verdienen reageer dan snel! Wil je meer werken dan kan dat op de avonden dinsdag t/m donderdag van 18.30 – 21.00 uur. Leeftijd: 17 tot max. 24 jaar.

molenfonds.nl

Vrachtwagenchauffeur

voor walking floor, containerauto, kipper of tankoplegger nationaal of internationaal Zoek jij een fulltime of parttime baan of wil je als weekend chauffeur werken? Stuur dan je CV door naar:

Wij zijn wél bereikbaar! Onze excuses voor de overlast

www.verkooyen.nl

Gemeente Moerdijk werkt aan de herinrichting van Hoofdstraat en het eerste deel van de Driehoefijzersstraat in Zevenbergschen Hoek. Hierbij worden telkens delenwél van bereikbaar! de straten afgesloten. Maar we zijn Wij zijn altijd bereikbaar, erWij zijn meerdere wegen die naar ons leiden! bereikbaar! WijWij zijnzijn wélwél bereikbaar! zijn wél bereikbaar! Onze excuses voor de overlast Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes en blijf ons bezoeken.

gebr@verkooyen.nl

0168 - 324918

Ben je serieus op zoek naar een baan reageer dan naar: 0162-522642 of per email: ingrid@wicbv.nl t.a.v. Ingrid Overmans

www.comfortseat.nl & www.deckmate.eu

Fotografie Anneke

Onze excuses voor de overlast Onze excuses voor deoverlast overlast Onze excuses voor de

Gemeente Moerdijk werkt aan de herinrichting van Hoofdstraat en het eerste deel van de Gemeente Moerdijk aan de herinrichting van Hoofdstraat en het eerste deel van de Driehoefijzersstraat. Hierbij worden telkens delen van de straten afgesloten (kaartje op Gemeente Moerdijk werktwerkt aan de herinrichting van Hoofdstraat enhet het eerste deelvan van de Gemeente Moerdijk werkt aan de herinrichting van Hoofdstraat en eerste deel de Driehoefijzersstraat. worden telkens delen van de straten afgesloten (kaartje hoofdlijnen & bedrijven). Daarom isHierbij bereikbaarheid van onsvan minder dan u afgesloten gewend bent, Driehoefijzersstraat. Hierbij worden telkens delen van de straten afgesloten (kaartje op op Driehoefijzersstraat. Hierbij worden telkens delen de straten (kaartje op & bedrijven). Daarom is wegen bereikbaarheid van ons minder u gewend maar hoofdlijnen we zijnhoofdlijnen altijd&bereikbaar. Er zijn meerdere dievan naar ons leiden! Volg de hoofdlijnen &bedrijven). bedrijven). Daarom bereikbaarheid vanons ons minder dan gewend bent,bent, Daarom isisbereikbaarheid minder dan uudan gewend bent, Op dit moment iszijn de ingang van het dorp afgesloten. maar we zijnnoordelijke altijd bereikbaar. Er zijn meerdere wegen dieons naar ons leiden! Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes en blijf ons bezoeken. maar wezijn altijd bereikbaar. zijn meerdere wegen dienaar naar onsleiden! leiden! Volgde de maar we altijd bereikbaar. ErErzijn meerdere wegen die Volg aanwijzingen en omleidingsroutes en blijf ons bezoeken. Komt u van die kant aangereden? Volgt dan de omleidingsroutes aanwijzingen en omleidingsroutes en blijf ons bezoeken. aanwijzingen en omleidingsroutes en blijf ons bezoeken. ONZE DEUREN U OPEN! over de Gelderseweg en rijSTAAN via VOOR de zuidkant het dorp binnen. ONZE DEUREN STAAN U OPEN! ONZEDEUREN DEUREN STAAN VOORVOOR OPEN! ONZE STAAN VOOR UUOPEN! Op dit moment is de noordelijke ingang van het dorp afgesloten. Komt u van die kant dit de moment is de noordelijke ingang van hetafgesloten. dorp udie van die kant aangereden? Volgt dan omleidingsroutes over de Gelderseweg en rijafgesloten. via de zuidkant Op ditOp moment denoordelijke noordelijke ingang van het dorp afgesloten. Komt uvan vanhet kant Op dit moment isisde ingang van het dorp Komt uKomt die kant aangereden? Volgt dan de omleidingsroutes over de Gelderseweg en rijdevia de zuidkant dorp binnen. over aangereden? Volgtdan dande de omleidingsroutes overde deGelderseweg Gelderseweg enrijrijvia viade zuidkant het het aangereden? Volgt omleidingsroutes en zuidkant het dorp binnen. dorpbinnen. binnen. dorp WIJ STAAN GRAAG VOOR U KLAAR! WIJTOT STAAN GRAAG U KLAAR! HOPELIJK SNEL! WIJSTAAN STAAN GRAAG VOORVOOR KLAAR! WIJ GRAAG VOOR UUKLAAR! HOPELIJK TOT SNEL! HOPELIJK TOTSNEL! SNEL! HOPELIJK TOT

ONZE DEUREN STAAN VOOR U OPEN!

WIJ STAAN GRAAG VOOR U KLAAR! HOPELIJK TOT SNEL!

altijd weer anders

Hoofdstraat 9 Hoofdstraat 9 Hoofdstraat Hoofdstraat 99

Hoofdstraat 9

Slagerij Snels

Slagerij Snels Hoofdstraat 11Slagerij Slagerij SnelsSnels Slagerij Snels Hoofdstraat Hoofdstraat Hoofdstraat Hoofdstraat 111111 11

Anneke Moerenhout Marktstraat 44, 4921 BG Made Tel. 06-22238210 www.fotoanneke.nl info@fotoanneke.nl

Plein 1940 - 10 Plein - 10 Plein1940 1940-1940 -10 10 Plein Plein

1940 -10

Hoofdstraat 67 Hoofdstraat Hoofdstraat Hoofdstraat 67 67 Hoofdstraat 67

67


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 5

Een geslaagde dagvaartocht van de Zonnebloem Woensdag 16 mei was de jaarlijkse dagvaartocht van de Zonnebloem, regio Dongemond. Een kleine 200 gasten van de afdelingen Almkerk, Geertruidenberg, Hank/Dussen, Made en Werkendam genoten die dag van een gezellige tocht door de Biesbosch richting Dordrecht. Ondertussen werden zij verwend met een hapje, drankje en een heerlijke warme maaltijd door de vrijwilligers, die zich deze dag van hun beste kant lieten zien. Samenwerkend met het personeel van Rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw werd het een topdag voor iedereen.

Aan het eind van de vaartocht werd er een loterij gehouden met veel leuke prijzen. De hoofdprijs, de eigen bijdrage voor de reis van volgend jaar, werd gewonnen door de heer L. Verheij uit Werkendam. Dus de organisatoren kunnen er niet onderuit: volgend jaar weer een reis! Hierbij willen wij Rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw, hun personeel en de vrijwilligers bedanken voor hun inzet. En natuurlijk ook dank aan alle gasten! Zonder gasten geen dagvaartocht. Want er kan zoveel meer dan je denkt! Bestuur Zonnebloem, afdeling Made

s Sluis Werkendam

Bedankt voor uw stem

K.H. VAN ENGELEN Levering, montage, reparatie

stem uit op € 2,66.

Dit jaar stelde Rabobank Amerstreek € 75.000,- ter beschikking voor de Clubkas Campagne. In

totaal hebben 358 clubs deelgenomen. Ruim een derde van onze leden heeft gestemd, oftewel

5.643 leden hebben maar liefst 28.215 stemmen uitgebracht. Hiermee kwam de waarde per

TOP DRIE GEMEENTE DRIMMELEN In de gemeente Drimmelen werd een bedrag van maar liefst € 32.070,50 verdeeld onder 151 deelnemende clubs. De clubs die in de top 50 zijn geëindigd hebben hun cheque ontvangen tijdens de feestelijke uitreiking. De nummer één voetbalvereniging Madese Boys, waar tevens de feestelijke uitreiking plaatsvond, ontving een cheque van € 688,94. Zij hebben 259 stemmen opgehaald onder de leden. Op nummer twee is Judoclub Made geëindigd. Zij hebben met 243 stemmen een cheque van € 646,38 in ontvangst mogen nemen. De derde plaats was voor Harmonie en Tamboerkorps St. Caecillia. Zij hebben met 233 stemmen een mooi bedrag van € 619,78 gekregen. De totale uitslag is gepubliceerd op rabobank.nl/ amerstreek.

VORMSEL 2018 VIJF HEILIGEN PAROCHIE

Aanmelding vormsel tot uiterlijk 1 juli Je hebt je kind ooit laten dopen en hij/zij heeft deelgenomen aan de Eerste Heilige Communie. Gaat je zoon of dochter eveneens het vormsel ontvangen? Wat is het vormsel ook alweer? Het vormsel is één van de zeven sacramenten en het is verbonden met het sacrament van het doopsel. Het wordt toegediend door de bisschop of de vicaris. Hij zalft je zoon/dochter met H. Chrisma. Dat is pure olijfolie waaraan een heerlijk geurige balsem is toegevoegd. Het

verwijst naar de Geest van God die in jou mag werken om uit te groeien tot een goed mens: iemand die in zijn of haar leven iets laat zien van de boodschap van Jezus Christus en zijn manier van omgang met mensen en met God. Om zo mee te bouwen aan een samenleving waarin vrede, goedheid en gerechtigheid zullen schitteren. VOORLICHTING Na de zomervakantie start een nieuwe groep jongens en meisjes met de voorbereiding op de toediening van het vormsel op

vrijdag 23 november. Via de scholen wordt een flyer over het vormsel verspreid. Maandag 11 juni is er in het parochiesecretariaat Kerkstraat 6 in Made om 19.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor kinderen, die zeker weten dat ze gaan deelnemen aan het vormselproject én hun ouders. De avond is eveneens bedoeld wanneer je nog twijfelt. Deze samenkomst is bestemd voor ouders en kinderen uit alle parochiekernen van de Vijf Heiligen Parochie. We vertellen uitgebreid wat je van het project kunt verwach-

• • • •

Garagedeuren voor particulier / bedrijven Hekwerkaandrijvingen Rolluiken • Hordeuren Buitenzonwering

Lijsterhof 47, 4921 VR MADE Mobiel: 06 22 493 472 Tel.: 0162-684923

WWW.KHVANENGELEN.NL

CARAVANS GEVRAAGD • Bovag werkplaats • RDW erkend • 70 caravans op voorraad! • Campingshop De Wetering 8, 4906 CT Oosterhout Tel.: 0162-693187 - 06-55836618

www.caravancentrumtreffers.nl

Mensen Kijken

ten, hoe we werken, wat we gaan bezoeken en welke soort opdrachten er zijn. OPGAVE Je kunt jouw zoon/dochter tot uiterlijk 1 juli opgeven voor deelname aan de voorbereiding. Je kunt dat op 11 juni doen, maar ook via de website van de Vijf Heiligen Parochie. Daar vind je alle noodzakelijke informatie. Surf daarvoor naar www. naardekerk.nl. Vervolgens klik je op de tegel ‘vormsel’. Werkgroep vormsel VHP Pastoraal team VHP

TOT ZIENS IN HEEMPARK DE LINIEHOF

Ontmoet elkaar tijdens Rendez-vous aux jardins Brabants oudste heempark de Liniehof is tijdens de eerste Nederlandse ‘Rendez-vous aux jardins’ het decor voor een heel speciaal tuinfeest. Naar goed Frans voorbeeld worden in het eerste weekend van juni vele mooie tuinen geopend voor een feest van ontmoeting, voor mensen met een passie, creatieve lieden, tuinmensen en geïnteresseerden.

De Liniehof zet de deuren feestelijk open op 3 juni, de zondag van het Rendez-vous-weekend. Het word een ontmoeting van natuur en cultuur. U kunt kennis maken met leden van de VIPP, de plaatselijke teken- en schildergroep, die in het park een persoonlijke demo geeft met penseel of potlood. Een beeldhouwster toont in de praktijk haar skills op een werk in wording. Punchwerk, creatief met textiel, bijna alles toegestaan, van wanddecoraties tot draagbare kleding, ontmoet elkaar in het heempark. Wegdromen in de Efteling? Maak je eigen creaties voor in de tuin/ balkon. Droomwerelden laat je kennis maken met hoe het kan. Een bio-diverse tuin creëren? Vraag raad en advies aan de veldmedewerker van het Brabants Landschap. Maak een foodwalk door de Liniehof onder leiding van een MNV’er, specialist op het gebied van eetbare wilde na-

tuur. En geniet tussen de bedrijven door van een heerlijk kopje kruidige thee geserveerd in antiek nostalgisch/romantisch theeservies door een plaatselijke theetante. Voor de exacte tijden raadpleeg dan de website van de Madese NatuurVrienden; www.madesenatuurvrienden.nl. Start van de activiteiten zondag 3 juni 10.00 uur.

Hier staat ze dan met haar groene vingers. Het Canadese maple leaf blad symboliseert haar voorkeur voor bloemen en planten. Haar hele leven lang vertoeft ze al tussen het groen. Wie dat is? Corina Hofkens is haar naam. Mensen die van bloemen houden en in Made wonen, zijn ongetwijfeld al eens met haar

groene vingers in aanraking gekomen. Al een koperen periode lang vertoeft ze tussen het groen bij bloemisterij Kielestein. Zangeres Jeanne vond dat dit groentje wel in het zonnetje gezet mocht worden. En daar sluit ik me bij aan. (tekst Michiel Peeters / foto bewerkt Jeanne en Mirjam)

Collectant gemist? Doneer op hartstichting.nl

De nummer 1 van Brabant in kunststof kozijnen ‘s-Hertogenbosch • Breda • Udenhout • Eindhoven Bezoek één van onze showrooms of kijk op:

www.kozion.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 6

GEMEENTENIEUWS

31 mei 2018

IN CONTACT Gemeentehuis: Park 1, Made Postbus 19, 4920 AA Made Telefoon: 140162 E-mail: gemeente@drimmelen.nl Website: Drimmelen.nl Openingstijden Publiekszaken De gemeente Drimmelen werkt alleen op afspraak U kunt een afspraak maken via: • Drimmelen.nl (online afspraak maken) • Telefoonnummer 14 0162: bereikbaar ma t/m vr. van 08.30 - 17.00 uur. Vrijdag van 08.30 - 16.00 uur. Servicebalie Voor het ophalen van reisdocumenten en rijbewijzen Ma t/m do: van 09.00 - 16.45 uur Vrij van 09.00 - 16.00 uur Avond: do van 18.00 - 20.00 uur Loket Wmo/Sociale Zaken ma t/m vrij van 09.00 - 12.30 uur, zonder afspraak. ma t/m do van 13.00 - 15.00 uur op afspraak Meldpunt tel. 140162 e-mail: meldpunt@drimmelen.nl online via formulier op Drimmelen.nl Voor meldingen over: • gebreken in de openbare ruimte (bijv. loszittende stoeptegels, straatschade) • gebreken aan de riolering (let op: meld rioleringsklachten altijd bij de gemeente. De kosten die u maakt voor een gespecialiseerd bedrijf zijn anders sowieso voor u. Ook als de oorzaak van het probleem op gemeentelijk terrein ligt.) • Meldingen openbare verlichting (bijv. defecte lampen, scheve masten)

ACTUEEL WEEK 22 Stichting Taxus Taxi start inzameling taxussnoeisel 4 juni Een paar weken geleden kon u hier al lezen dat Stichting Taxus Taxi dit jaar weer een inzameling organiseert. Op maandag 4 juni wordt het startschot gelost en begint de stichting met het verzamelen van het frisse groen van deze haagplant. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie. De service van de Taxus Taxi is een gratis mogelijkheid om op een zeer toegankelijke manier deel te nemen in de strijd tegen kanker. De stichting wil graag nog twee dingen benadrukken over de inzameling: - Voorkom broei: u kunt dit doen

door in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal. Hiermee voorkomt u dat het snoeisel onbruikbaar wordt. - Minimale hoeveelheid: om deze service te kunnen verlenen vraagt de stichting om minimaal één volle kruiwagen óf half gevulde Taxus Taxi Tas aan te bieden. U kunt ook samenwerken met buurtgenoten om aan de minimale hoeveelheid te komen. Wilt u deelnemen aan de taxus inzameling? Geef uw taxussnoeisel dan direct na het snoeien van uw haag op via www.taxustaxi.nl/ afspraak. Ook kunt u hier terecht voor meer informatie over de Taxus Taxi Actie.

Leerlingen basisscholen leggen VVN verkeersexamen af In april en mei legden basisschoolleerlingen van onze gemeente het praktisch verkeersexamen op de fiets af. Het eerste examen was in Lage Zwaluwe op 12 april. De leerlingen in Wagenberg en Terheijden volgden op 16 mei en in Made was het examen op 17 mei. Hooge Zwaluwe sloot de reeks aan examens af op 23 mei. De wethouders Vissers en Bakker reikten op 18 mei de verkeersdiploma’s uit aan de geslaagden in Wagenberg en Terheijden. Een dag later heeft wethouder Stoop de diploma’s in Made uitgereikt.

Het theoretisch verkeersexamen ging vooraf aan het praktisch examen en vond op 5 april plaats. Met het verkeersexamen stimuleert Veilig Verkeer Nederland verkeersonderwijs van goede kwaliteit. Kennis over verkeersregels en veel oefenen in de praktijk zijn nodig om veilig en zelfstandig te kunnen deelnemen aan het verkeer. Heel belangrijk als de leerlingen straks naar het voortgezet onderwijs gaan. Want we streven natuurlijk allemaal naar 0 verkeersdoden. Alle geslaagden van harte gefeliciteerd en een dankjewel aan alle vrijwilligers!

Gevonden/verloren voorwerpen Bent u iets verloren of hebt u iets gevonden? Kijk op Drimmelen. nl onder gevonden of verloren voorwerpen. We plaatsen het overzicht ook regelmatig op onze facebook-pagina. Of neem contact op met de servicebalie van het gemeentehuis. Dat kan telefonisch (14 0162) of door langs te komen.

AFVAL Woensdag 6 juni: inzameling grof tuinafval van particulieren. Als u grof tuinafval wilt laten ophalen, dan kunt u dat uiterlijk maandag 4 juni laten weten via het Meldpunt, telefoon 140162. De kosten bedragen €40,-. Voor informatie over de afvalinzameling: zie onze Afvalkalender op de website en de gemeentegids. Voor meldingen/klachten over de afvalinzameling: bel de Diftar infolijn op 0800-0234450.

Let op: Zet uw kliko/minicontainer op de dag van de inzameling uiterlijk om 07.30 uur aan straat voor het legen. Dit geldt ook voor inhaaldagen.

Onderzoek Waarstaatjegemeente.nl De gemeente Drimmelen onderzoekt momenteel de tevredenheid onder inwoners. Het onderzoek heet ‘Waarstaatjegemeente’. Onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau PON voert het onderzoek uit. Meedoen kan tot en met 15 juni Inmiddels hebben bijna 5.000 willekeurig gekozen inwoners van de gemeente Drimmelen een vragenlijst over onze gemeente ontvangen. Meedoen kan nog tot en met 15 juni 2018. Wij hopen dat zoveel mogelijk inwoners meedoen aan het onderzoek. Want hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe betrouwbaarder de onderzoeksresultaten zijn. En met

Politie komt met het Mobile Media Lab naar de gemeente Drimmelen Binnenkort komt het Mobile Media Lab (MML) van de politie naar de gemeente Drimmelen. Dit Mobile Media Lab is een vrachtwagen die is ingericht als mobiele onderzoeksruimte. Wijkagenten gebruiken de testtruck daarnaast ook als publiekstrekker om met inwoners in gesprek te gaan over politiewerk in de wijk en over de (digitale) dienstverlening van de politie.

Op zaterdag 2 juni 2018 staat het innovatieve Mobile Media Lab in de haven van Drimmelen en op zondag 3 juni 2018 bij de brandweer in Terheijden. Komt u ook een kijkje nemen? Kijk voor meer informatie op: www.politie.nl/themas/ mobile-media-lab.html

EVENEMENTEN 1 juni: Open Coffee, Madame Délicieux, Made 1 juni: €2,- lunch van project ‘Kom erbij’, Antonius Abt, Terheijden 2 juni: Open middag van de Eerste Madese Volkstuinvereniging “de Spade”, Made 3 juni: Wandelen op zondag 3 juni: Optreden popkoor Switch, Café Ons Thuis, Terheijden 3 juni: Rendez-vous aux jardins, Natuurpark de Liniehof, Made

5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Wagenberg

Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Hiervoor werkt de coördinator

ZIE WWW.DRIMMELEN.NL

Uitkomsten in juli In juli 2018 informeren wij u over de uitkomsten van het onderzoek. Op onze website, Facebookpagina en via ’t Carillon. Ook worden de uitkomsten gepubliceerd op de website waarstaatjegemeente.nl. U kunt daar nagaan hoe de gemeente Drimmelen scoort ten opzichte van andere gemeenten. Meer informatie Hebt u vragen, neem dan gerust contact op met Anneke van Omme via telefoonnummer 140162.

dorpsgericht werken samen met bewoners, woningcorporaties, politie en straathoekwerker. Wilt u ook bijdragen? Neem dan contact op met Lilian Lambrechts via 140162 of llambrechts@drimmelen.nl. U kunt haar ook volgen via twitter: @LilianDrimmelen.

Samen aan de Slag Gemeente Drimmelen wil initiatieven voor maatschappelijke ondersteuning, leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid in de straat, buurt en dorp ondersteunen met een bewonersbijdrage.

De bijdrage Inwoners, bewonersgroepen, dorpsraden, verenigingen of stichtingen in onze gemeente kunnen een aanvraag indienen. Het gaat om een eenmalige bijdrage voor nieuwe activiteiten. De bijdrage is maximaal € 2.000,-. De regeling Samen aan de slag geldt voor de komende 4 jaar zolang het budget nog niet op is. Meer informatie en indienen van uw aanvraag Voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier kunt u terecht op: www.drimmelen.nl – wonen – dorpsgericht werken – Samen aan de Slag). Vraag de subsidie minimaal 8 weken voor de activiteit aan.

RAAD IN BEELD Informatieronde 7 juni 2018 Aanvang vergadering: 19.30 uur Op donderdag 7 juni 2018 vindt in het Praathuis van het gemeentehuis een informatieronde plaats. U bent van harte welkom om de informatieronde bij te wonen. Zowel raads- en burgerleden als inwoners kunnen tijdens deze ronde vragen stellen. De volgende onderwerpen staan op de agenda: • Ambitiedocument invoering

Omgevingswet in de gemeente Drimmelen • Lokale participatie Wind A16 • Hulp bij het Huishouden 2019 • Nulmeting maatschappelijke accommodaties gemeente Drimmelen Voor de complete agenda en onderliggende stukken verwijzen we u naar de website: drimmelen.nl/vergaderingen-gemeenteraad.

B&W EXTERN 31 mei tot en met 6 juni 2018

Kijk voor meer informatie op Drimmelen.nl-evenementen of op www. wijzijndrimmelen.nl. Wilt u ook bekendheid geven aan uw evenement? Stuur dan een e-mail aan communicatie@drimmelen.nl.

de uitkomsten van het onderzoek en uw mening kunnen wij onze dienstverlening aan u verbeteren.

DORPSGERICHT WERKEN

Om welke activiteiten gaat het? Enkele voorbeelden: • activiteiten in het kader van een landelijke of gemeentelijke dag: buitenspeeldag, burendag, Nederland Doet; • aanleg van een voorziening zoals een jeu-de-boulesbaan; • schoonmaakactie in de buurt of straat; • Sport of bewegingsactiviteit. • Culturele activiteiten.

Milieustraat Zeggelaan 131, Terheijden ma t/m vr: 13.00 - 16.00 uur za: 10.00 - 15.00 uur Vergunningen Voor informatie over het aanvragen van een vergunning, bijvoorbeeld een omgevingsvergunning, zie Drimmelen.nl, of telefonisch via 14 0162.

AFVALWEETJES

De leden van het college van burgemeester en wethouders (B&W) vertegenwoordigen de gemeente bij diverse gelegenheden. 2 en 3 juni 2018, Burgemeester Gert de Kok is aanwezig bij het 200-jarig bestaan van de brandweer in Terheijden. - Locatie: Terheijden.

6 juni 2018, 9.00 uur, Wethouder Jan Willem Stoop neemt deel aan een verkeerscursus door VVN en KBO. - Locatie: Terheijden.

Wijzigingen voorbehouden. Kijk voor een up-to-date overzicht op www.drimmelen.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 7

GEMEENTENIEUWS

31 mei 2018 BEKENDMAKINGEN

BEZWAARPROCEDURE Ingekomen aanvragen liggen niet ter inzage. De bedoeling is u attent te maken op activiteiten in uw omgeving. Tegen ingekomen aanvragen kunt u geen bezwaar maken. Deze plannen zijn nog niet beoordeeld, waardoor ze kunnen wijzigen. Pas na besluitvorming ligt het plan ter inzage. Verleende vergunningen liggen ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiertegen bezwaar maken binnen zes weken nadat de vergunning is bekendgemaakt. Dit kunt u doen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft (de datum van de bekendmaking is de datum waarop de aanvrager de vergunning heeft ontvangen en niet de datum van deze publicatie). Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste het volgende bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, omschrijving van het besluit met vermelding van de datum en het nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt en een opgave van de reden(-en) waarom men zich niet met het besluit kan verenigen. Het adres voor het indienen van een bezwaarschrift is: Gemeente Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. U kunt ook een verzoek voor het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing) bij de rechtbank indienen. Een dergelijk verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. EVENEMENTENVERGUNNINGEN De burgemeester van de gemeente Drimmelen maakt bekend dat aan: • Stichting ToonArt in Hooge Zwaluwe een vergunning is verleend voor het houden van het evenement ‘Kunst en

muziek aan de haven’ op zaterdag 16 juni 2018 van 15.00 uur tot 18.30 uur aan de Havenstraat en de Haven in Hooge Zwaluwe. ONTHEFFING MUZIEK EN GELUID Burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen maken bekend dat aan: • Stichting ToonArt in Hooge Zwaluwe een ontheffing is verleend voor het gebruik van een omroepinstallatie en het maken van levende muziek tijdens het evenement ‘Kunst en muziek aan de haven’ op zaterdag 16 juni 2018 van 15.00 uur tot 18.30 uur aan de Havenstraat en de Haven in Hooge Zwaluwe. OMGEVINGSVERGUNNINGEN Aangevraagde omgevingsvergunningen • Drimmelen, Biesboschweg 17 (4924 BB) (W-2018-0269): Het uitbreiden van de bedrijfshal. • Made, Dahliastraat 78 (4921 LG) (W-2018-0268): Het realiseren van een Bed and Breakfast. • Terheijden, Peppelhof 5 (4844 TB) (W-2018-0270): Het renoveren van het balkon. • Wagenberg, Van den Elsenplein 1 (4845 EB) (W-2018-0267): Het uitbreiden van de woning. Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure • Drimmelen, nabij Biesboschweg 15 (4924 BB) (W-2018-0183): Het gedeeltelijk vervangen van de damwandconstructie. • Lage Zwaluwe, Noord-Hollandlaan 16 (W-2018-0214): Het kappen van een boom (plataan) in de achtertuin. • Made, Pastoriestraat 1 (4921 AR) (W-2018-0214): Het kappen van een boom in de achtertuin. • Wagenberg, Wagenstraat 35

(4845 CT) (W-2018-0178): Het plaatsen van een erfafscheiding. Ontwerpbesluit omgevingsvergunning uitgebreide procedure • Lage Zwaluwe, Kwistgeldweg 7 (4926 DA) (W-2018-0042): Het bouwen van een woning met Bed and Breakfast aan het voormalige ‘Dega-terrein’. Wij zijn van plan om deze vergunning te verlenen. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 1 juni 2018 zes weken ter inzage. Wij stellen iedereen in de gelegenheid om tijdens deze terinzagelegging een zienswijze over ons voornemen kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer J. Hack, telefoonnummer 14 0162.

OVERIG Tijdelijke verkeersmaatregelen Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat zij toestemming hebben gegeven tot: • het afsluiten van de Nieuwe Jachthaven in Drimmelen, tussen no. 13 & 5 (ter hoogte van het evenementenplein) op: - 2 juni, van 09.00 tot 19.00 uur - 3 juni, van 09.00 tot 19.00 uur - 9 juni, van 09.00 tot 19.00 uur - 10 juni, van 09.00 tot 19.00 uur - 16 juni, van 09.00 tot 19.00 uur - 17 juni, van 09.00 tot 23.00 uur - 23 juni, van 09.00 tot 19.00 uur - 24 juni, van 09.00 tot 19.00 uur - 25 juni, van 17.00 tot 23.00 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is voor de Beachsportmaand. • het afsluiten van de carpoolplaats aan de Zeggelaan in Terheijden op 3 juni 2018 van 08.00 uur tot 18.00 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is, voor de Open Dag en 200 jarig bestaan Brandweer Terheijden.

Ontwerp-besluit met ontwerp Mer en ontwerp watervergunning ter inzage voor het realiseren van een innamepompstation aan de Bergsche Maas (Fortunapolder) met leidingtracé naar bekken de Gijster 252.0 aan de Bergsche Maas in de gemeente Werkendam en de gemeente Drimmelen.

Burgemeester en wethouders van Werkendam maken bekend dat met ingang van vrijdag 1 juni 2018 ter inzage liggen: A. Ontwerp omgevingsvergunning Het gaat hierbij om de volgende activiteiten: - Handelen strijdig met regels RO: afwijken van de bestemmingsplannen Biesbosch (Drimmelen) en buitengebied (Werkendam) voor het aanleggen en in gebruik nemen van een innamepomp-station aan de noordzijde van de Bergsche Maas in de Fortunapolder in Hank met leidingentracé naar bekken De Gijster in Drimmelen. - Bouwen: bouwen van een pompstation, plaatsen van erfscheidingen en een grondkering. - Inrichting oprichten of veranderen: uitbreiden van inrichting - Werk of werkzaamheden uitvoeren: aanleggen leidingtracé, weg, het vellen of rooien van houtgewas. - Kappen: verwijderen houtgewas. B. Ontwerp watervergunning Rijkswaterstaat Tegelijkertijd met de ontwerp omgevingsvergunning ligt ook de ontwerp watervergunning voor de volgende activiteiten ter inzage: - Het onttrekken van water aan de Bergsche Maas op de locatie gelegen aan de Fortunapolder ter hoogte van km 250.6 in de gemeente Werkendam - Het gebruikmaken van rijkswaterstaatswerk de Brabantse Biesbosch en de Bergsche Maas door, anders dan in overeenstemming met de functie, daarin, daarop, daarboven, daaronder of daarover, werkzaamheden te verrichten, werken te maken of te behouden dan wel vaste substanties of voorwerpen te storten, te plaatsen of neer te leggen of deze te laten staan of liggen, meer specifiek het plaatsen en behouden van een innamepompstation voor drinkwaterinname van voorraadbekken de Gijster, bijbehorende transportleidingen, veerstoep, aanloopsteiger en een tijdelijk depot op de locatie tussen de Gijster en de Fortunapolder tussen km 250.6 en

Milieueffectrapportage De verwachting van het project is dat er in ieder geval gedurende de aanlegfase sprake is van verstorende effecten op aanwezige soorten in Natura 2000 gebied de Biesbosch. Hierdoor dient een passende beoordeling gemaakt te worden en moet de uitgebreide m.e.r. procedure gevolgd worden. Het ontwerp project MER ligt als onderdeel van beide ontwerp besluiten eveneens ter inzage. Gedurende de termijn van terinzagelegging wordt de commissie m.e.r. om advies gevraagd. Waar kunt u de stukken inzien? De ontwerpbesluiten, de ontwerp Mer en de bijbehorende documenten liggen vanaf 1 juni 2018 voor de duur van zes weken tot 13 juli 2018 ter inzage op de volgende locaties: - Servicecentrum van het gemeentehuis in Werkendam, Raadhuisplein 1 in Werkendam. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via 0183-507345. - De hal van het gemeentehuis van Drimmelen, Park 1 in Made, tijdens de openingstijden. Ook zijn de stukken te raadplegen op www.werkendam.nl en op www.drimmelen.nl Hoe kunt u reageren op de plannen? Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Werkendam, Postbus 16, 4250 DA Werkendam. Het is niet mogelijk afzonderlijk zienswijzen kenbaar te maken tegen de ontwerp-MER. Deze maakt onderdeel uit van de ontwerp omgevingsvergunning. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u binnen de termijn van terinzagelegging een afspraak te maken met Anja Boterblom van de gemeente Werkendam via 0183-507200.

ZIE WWW.DRIMMELEN.NL

GROEN DRIMMELEN (VP/D66) WIL VOLDOENDE NIEUWBOUW IN ALLE KERNEN

Korenweekend: daar zit muziek in

Woningbouw: zorg voor goede balans tussen koop en huur

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni kan men bij Brabants Museum Oud-Oosterhout genieten van een korenweekend op een mooie groene locatie. Het museum is op beide dagen al om 11.00 uur open. Op zaterdag opent het koor de Oosterhoutse Nachtegalen om 13.00 uur met een optreden van een half uur. Met tussenpozen van een kwartier zingen daarna KBO The Old Stars, De Vrolijke Noten en Sjowenso elk een half uur. Het laatste optreden is van

In de gemeente Drimmelen zijn in alle kernen nieuwe woningen nodig. Gelukkig worden er de komende tijd veel bestemmingsplannen besproken door de gemeenteraad, waarmee we een goede start kunnen maken met de ambitieuze bouwplannen voor de komende periode. Groen Drimmelen (VP/D66) pleit voor een goede balans tussen koop- en huurwoningen, in alle prijsklassen en voor alle doelgroepen in onze gemeente. MIDDENSEGMENT HUUR Naast de woningbouw voor starters en senioren, is het ook belangrijk om goed te kijken naar de wensen van onze inwoners die in de gemeente op zoek zijn naar een andere woning. Huurwoningen in het middensegment zijn daarbij nodig om doorstroming en beweging op de woningmarkt mogelijk te kunnen maken. Groen Drimmelen (VP/D66) zal in de plannen die de komende tijd in de gemeenteraad worden

besproken dan ook scherp zijn op het type woningen dat in de plannen is opgenomen. We willen zorgen voor genoeg huizen voor starters en voor mensen die zoeken naar een levensloopbestendige woning, maar we moeten daarbij het middensegment van gezinnen die een grotere woning willen gaan huren niet vergeten. BALANS Het vinden van de balans tussen

Zonnebloem­bingo Hooge en Lage Zwaluwe Dinsdag 5 juni is ’brasserie ‘t Appeltje’ aan het Plantsoen te Lage Zwaluwe (voorheen De Witte Zwaan) de locatie voor onze Zonnebloembingo. Uiteraard hebben we weer leuke prijsjes. Een bingokaart kost € 9,00 en neemt u twee kaarten dan betaalt u € 15,00. Al bent u geen Zonnebloemgast dan kunt u toch komen bingoën. De zaal is open vanaf 13.30 uur. We starten om 14.00 uur. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening.

koop en huur moet gebeuren op basis van de woonvisie en de wensen van onze inwoners. Er moet ook onderscheid worden gemaakt in prijsklassen zodat iedereen een woning kan vinden die past bij de persoonlijke situatie. Omdat bouwplannen langdurige trajecten zijn, is het nodig om als gemeente vooruit te kijken op basis van de onderzoeken en de bouwplannen daarop aan te passen. Wilt u meer weten over Groen Drimmelen (VP/D66) of meepraten over woningbouw in onze gemeente of andere onderwerpen die u bezighouden? Op www.groendrimmelen.nl vindt u meer informatie en onze contactgegevens.

Interesse voor een advertentie of een advertorial? Bel met Jacqueline Paashuis: 06-53819594

15.15 tot 15.45 uur. Op zondag 3 juni begint het koor Chapeau om 12.30 uur. Daarna is het Oosterhouts Mannenkoor (13.15 uur) aan de beurt, gevolgd door Chordanova (14.00 uur), het Smartlappenkoor Nieuwe Stijl (14.45 uur), het Mades Mannenkoor (15.00 uur) en Sparkling People (16.15 uur). De entree is 3 euro per persoon. Met de Museumkaart heeft men gratis toegang. Parkeren is gratis. Vorig jaar was de korendag een

ToonArt organiseert weer een Havenfeest!

Kunst en muziek aan de haven van Hooge Zwaluwe ToonArt organiseert in nauwe samenwerking met Waterschap Brabantse Delta en gemeente Drimmelen (Samen aan de Slag) weer een Havenfeest op zaterdagmiddag 16 juni. Muziek, kunst, varen en de opening van gemaal Emilia vormen de hoofdmoot. En natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Wij beginnen in de Haven om 14.30 uur en gaan om 15.00 uur het gemaal echt openen. Dit alles gelardeerd met muziek van de dj’s Sven en Rolf, djembé-groep HoMaLa koninklijk erkende fanfare Concordia en het Zwaluws Blaasorkest. Aan muziek geen gebrek! Op het feestterrein bij het haventje wordt natuurlijk ook een gezellig terras ingericht dankzij de bijdragen van Ontmoetingscentrum de Zonzeel en Martika’s Kitchen. Of de kinderen ter plaatse geschminkt kunnen worden, hangt af van de schminker. Wij hopen nog iemand te kunnen strikken.

De activiteiten vinden plaats op zaterdagmiddag 16 juni vanaf 14.30 uur. De eerste zalmschouwen gaan varen om 15.15 uur met genodigden en vanaf ongeveer 15.45 uur voor allen die dat graag willen. Parkeren bij de Haven en het gemaal Emilia is onmogelijk. U kunt parkeren aan de Stationsweg te Hooge Zwaluwe en wij hebben Dutax Reizen bereid gevonden een pendelbusregeling in te stellen naar de Haven en indien gewenst naar gemaal Emilia. Of nog beter: komt u lopend of op de fiets! Wij zien u graag! Verdere informatie vindt u terug op www.toonart.nl.

groot succes. Dit jaar organiseren de medewerkers en het bestuur een korenweekend, omdat het Museum 25 jaar bestaat. De samenstelling van de koren is gevarieerd; er is voor elke muzikale voorkeur wel een interessant optreden. Wij hopen op een goede opkomst. Tot slot nog een woord van dank aan onze collega’s van Museum Op Stelten. Zij ontvingen onze vrijwilligers ter ere van het 25-jarig bestaan van Museum Oud-Oosterhout en trakteerden op koffie met gebak. Een leerzame uitwisseling en een goed voorbeeld van samenwerking in Oosterhout.

SIERBESTRATING SIERBESTRATING & TUINMATERIALEN TUINMATERIALEN

DeDe basis basisvoor voorelke elke tuin! tuin! SIERBESTRATING SIERBESTRATING NATUURSTEEN NATUURSTEEN GRASZODEN GRASZODEN BLOKHUTTEN BLOKHUTTEN

TEGELS TEGELS TUINHOUT TUINHOUT GRIND GRINDEN ENSPLIT SPLIT TUINVERLICHTING TUINVERLICHTING

TEGELHANDEL TEGELHANDELBOER BOER Oosterhoutseweg Oosterhoutseweg 73d, 73d,Raamsdonksveer Raamsdonksveer

 0162 0162- 52 - 5205 0590 90

www.tegelhandelboer.nl www.tegelhandelboer.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 8

Galabal Dongemond College trekt weer veel bekijks

…En nu feesten!

Sommigen zaten ’s ochtends nog te zwoegen op het eindexamen Natuurkunde. Het allerlaatste examen voor de VMBO-leerlingen van het Dongemond College in Made. Toch kwam hiermee nog niet meteen een definitieve punt te staan achter enkele stressvolle weken. De vraag ‘Wat doe ik vanavond aan?’ spookte namelijk ook al tijden bij heel wat leerlingen door het hoofd. Aan het begin van de avond veranderde dat in ‘Zouden ze het mooi vinden?’. Door Wiljan Broeders Het is inmiddels een traditie waar reikhalzend naar uit wordt gekeken. Het jaarlijkse galabal, dat een periode van flink blokken feestelijk afsluit. De examens zitten erop. Tijd om de stress eraf te dansen. Naar beproefd Amerikaans recept kiest het Dongemond College voor een galabal waarbij de leerlingen zelf hun vervoer regelen. “Wij leggen hen geen enkele restrictie op; niet in kleding en zeker ook niet in vervoer,” vertelt een van de docenten. “Verras ons maar!” RESTAURANT ONZE KERK Voor het tweede achtereenvolgende jaar is gekozen voor Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe. Een mooiere locatie is in deze gemeente nu eenmaal niet denkbaar. En dus hadden Willem en Dieuwke Simonis de deuren wagenwijd opengezet. Maar voordat er met een glas alcoholvrije bubbels over de rode loper naar binnen kon worden gewandeld om te dansen op de muzikale klanken van dj Sven & Rolf was er hét grote moment waarvoor ouders, broertjes, zusjes, opa’s, ss fotograaf: Nancy van Oosterhout, Nankee Fotografie

oma’s, familie en vrienden al vroeg in de avond plaats achter de dranghekken hadden genomen. De feestelijke aankomst! BELLE OF THE BALL Vroeg de schoolleiding om een verrassing. Nou, die kreeg zij. Uw correspondent zag vorige week donderdagavond een Chevrolet Camaro voorrijden, een limousine, een leerling die vergezeld werd door enkele Harley rijders, een heuse TukTuk, verschillende tractoren en zelfs iemand op een paard. Iedereen kreeg een persoonlijk onthaal, waarbij telkens weer een luidkeels gejuich opsteeg. Bij de een bracht dat een verlegen lachje op het gezicht, de ander stapte als een volleerde ‘belle of the ball’ uit de wagen. Wat zagen ze er allemaal prachtig uit, zoals u kunt zien op deze foto’s.


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 9

Nieuwe Uitbaters bij restaurant Groen

GROEN

EtEn & DrinkEn www.etenendrinkenbijgroen.nl

NazoG meR reO n bE ijN Groen GrE iltlEend & &D Ro rin aksEtned!

Kom kennO isvm erhaekeerlnijm keegtehreecthhteenrnvie restaurant g anuwde dreoJeons.per houts kool grill De nieuwe g astheer Mar Daniëlla hete DnivuersveanSpeciatijn en gastvrouw hartealw bie reonm elk - KENNISMA KINGS-ACTIE -

3-GanSgepetenmbm er Special enu voor 2 pers o

Martijn en Daniëlla van de Riet zijn per 1 april de nieuwe gastheer en vrouw van restaurant Groen. Het in de bossen gelegen restaurant (tegenover Golfbaan Landgoed Bergvliet) beschikt hiermee over een echt Horeca echtpaar met de nodige jaren ervaring. Zo heeft Martijn 10 jaar ervaring in de keuken en werkte Daniella in het verleden bij aansprekende hotels als Nassau in Breda en het Amstel Hotel in de hoofdstad. Samen zetten zij de schouders onder het restaurant Groen en dat uit zich direct in de veranderde kaart in het sfeervolle restaurant. Buiten de 70 plaatsen binnen heeft de zaak ook de beschikking over een zonovergoten terras voor 70 gasten en is er voor de allerkleinsten vertier in de vorm van enkele speeltoestellen. Restaurant Groen is dan ook ideaal voor families , feesten en partijen, waarbij ook de aparte serre niet onvermeld mag blijven. Dus met een kleiner gezelschap bent u van harte welkom. De kaart beschikt ook over aantrekkelijke hapjes voor de borrel. Een echte aanrader is de luxe borrelplank die de hele

dag besteld kan worden. De lunch bij ‘Groen’ kan tot 16.00 uur genuttigd worden en ook deze is flink uitgebreid. Volgens Martijn kunnen de mensen rekenen op een nieuwe wind in het bedrijf. “We werken ook met verse producten en hebben echte mooie gerechten toegevoegd. Zo kan je bij het voorgerecht kiezen uit onder andere gegrilde gamba’s en hebben de mensen bij het hoofdgerecht ook de mogelijkheid tot een verse tonijnsteak. We willen de mensen echte service en aandacht geven, iets wat Daniella wel geleerd heeft bij die twee luxe hotels. Daarom hebben we ook veel meer vismogelijkheden op de kaart gezet.”

Punlleend Pork va n de Josper op een gegrild broodje met inclusief fle Fresnhcu is w ij h fries n & Hapkin blon d

59.

00

* VERNIEU€W15,DE KAART *

Ook voor fietsers en wandelaars is Groen een prima locatie. En wilt u uw feestje of borrel combineren met een leuke Golfclinic dan is dat mogelijk met de Golfbaan tegenover. Parkeergelegenheid naast de deur en altijd vriendelijk personeel dat u met een glimlach zal begroeten. Ter kennismaking bieden Martijn en Daniëlla u een heerlijk 3 gangen menu voor 2 personen voor een aantrekkelijke prijs aan. Een heerlijke fles huiswijn krijgt u daarbij cadeau.

Meerberg 41 - 4847 NA Teteringen - T (076) 886 0680 - www.etenendrinkenbijgroen.nl info@etenendrinkenbijgroen.nl - Tegenover ingang golfbaan landgoed Bergvliet

Wethouder Jürgen Vissers laat startvlag vallen bij 1e Drimmelense Wandel Challenge

’Drimmelen is blij met dit initiatief’ MADE – ”De gemeente Drimmelen vindt bewegen erg belangrijk. Daarom zijn we als lokale overheid ook blij met dit initiatief van de huisartsen, fysiotherapeuten en de buurtsportcoach van de gemeente Drimmelen. Het volksgezondheidsbeleid staat in Drimmelen met een stip aangemerkt. Daarom ben ik blij met dit initiatief en dat ik zo dadelijk het startschot mag lossen van de 1e Drimmelense Wandel Challenge. Een startpistool heb ik niet, maar wie weet wat er uit de hoge hoed getoverd gaat worden.” Door Michiel Peeters Het werd een vlag, geplukt uit een van de aanwezige fietsen, die diende als startvlag. Als een volleerd starter van dienst liet Jürgen Vissers bij zijn vierde officiële optreden als wethouder, de startvlag vallen.

En weg waren de zeventig wandelaars in Made. Drie groepen vertrekken iedere maandagavond vanuit Seniorenpartner De Wijngaerd voor hun wandeluitdaging van: 1, 3 of 5 km. In Terheijden valt het startschot op het Dorpsplein. ”Wat houdt de Wandel Chal-

lenge in? Gedurende 20 weken wandel je twee keer per week samen. Eén keer per week sluit een professional aan om je van de nodige adviezen te kunnen voorzien. Denk hierbij aan een fysiotherapeut, diëtist, personal trainer of praktijkondersteuner huisartsen. De andere keer loop je als groep,” fluistert buurtsportcoach Femke Selders me in. Michel Hofkens, fysiotherapeut, geeft aan voor wie de Wandel Challenge bedoeld is. “Mensen die zichzelf inactief vinden en graag fitter en actiever willen worden en/of gezellig met elkaar willen wandelen.”

VRAGEN De challenge startte maandagavond en de laatste meters worden maandag 8 oktober gelopen. Wil je nog aansluiten of heb je nog vragen, bel buurtsportcoach (Femke Selders): 06-23067360, of kijk op wijzijndrimmelen.nl. Wie organiseert de Wandel Challenge? De Wandel Challenge is een organisatie of samenwerking van de huisartsenpraktijken, fysiotherapiepraktijken, diëtisten, personal trainer, de KBO kring Drimmelen, ervaringsdeskundige, de buurtsportcoach en Dorpsgericht werken (gemeente Drimmelen).

s Wethouder Jürgen Vissers laat de startvlag vallen voor de eerste avond van de twintig weken durende Wandelchallenge (foto Michiel Peeters)

Meerberg 41 4847 NA - T (0 76) 886 068 info@etenendr inkenbijgroen.n l - Tegenover

Wereldwinkelweetje

Waarom je zo’n Dopper kopen? De eerste reden is dat deze in de Opz etjuli.inddzou 1 in het kader van het 25- jarig bestaan van de Wereldwinaanbieding is

kel in Made! De tweede is eigenlijk de ’allerbeste’. Het is namelijk dé duurzame drinkfles voor kraanwater. Wegwerpflesjes heb je dankzij deze herbruikbare fles niet meer nodig. Dat scheelt een hoop plastic afval. Want voor de productie van één wegwerp plastic flesje is één liter water en één liter olie nodig; slecht voor het milieu en voor onszelf, omdat er BPA in zit, wat kankerverwekkend is!

s de Dopper in allerlei kleuren leverbaar De unieke vormgeving - ontworpen door van Rinke van Remortel - maakt dat de Dopper makkelijk schoon te houden is. Je kunt ’m gewoon afwassen met de hand, maar de Dopper kan ook heel goed in de vaatwasser (tot 65 graden). Hierdoor gaat hij jarenlang mee, wel zo duurzaam! Bovendien vormt de dop van de Dopper fles omgekeerd een bekertje. Zo wordt kraanwater letterlijk op een voetstuk geplaatst. De Dopper wordt klimaatneutraal geproduceerd, is BPA vrij en volledig recyclebaar. Met de Dopper spaar jij ongelimiteerd karmapunten. Want door uit deze duurzame waterfles te drinken, strijd jij samen met ons tégen single-use plastic afval en vóór schoon drinkwater wereldwijd! Van onze omzet gaat 5% naar de Dopper Foundation. Met deze foundation steunen we het programma ‘drinkwater, sanitatie en betere hygiëne’ van goed doel Simavi in Nepal. Bovendien verzorgen we - onder de vlag van de Dopper Academy - educatieve

programma’s met betrekking tot water en zwerfvuil voor scholieren en studenten. Zij zijn immers de belangrijke denkers en doeners van de toekomst! Maar laten we er niet omheen draaien: wij weten ook heus wel dat jij naar de Dopper op zoek bent, omdat je de Dopper een toffe design waterfles vindt. Waarschijnlijk zag je die hipster eruit lurken tijdens yoga of andere sportactiviteiten en pronkt je collega er al wekenlang mee bij de koffieautomaat. De hoogste tijd om zelf een Dopper waterfles aan te schaffen. Het assortiment is een kleurrijke familie waterflesjes met vele karakters. Moeite om te kiezen? Koop er gerust een extra fles bij, zodat je de onderdelen kan combineren. Of geef de Dopper cadeau aan een vriend, vriendin, familielid of wie dan ook, dat is nóg beter voor je karma. Ga naar de Wereldwinkel in Made en ontdek wat de korting is. Bezoek ook onze website: Made. wereldwinkels.nl of volg ons op Facebook: Wereld Winkel Made.


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 10

ANV Drimmelen & Moerdijk e.o. dankt Rabobank Amerstreek!

Heemkundekring Made en Drimmelen

TERUG IN DE TIJD

De ANV wil bij deze Rabobank Amerstreek en iedereen die op onze vereniging gestemd heeft bedanken! Bestuurslid Dick Pellikaan nam de cheque in ontvangst. Er lopen diverse projecten in het agrarisch gebied en daarom zijn wij erg blij met deze cheque. Het bedrag gaan we besteden aan de aanschaf van bordjes voor ons Boer&Zwaluwproject. De ANV wil bij deze Rabobank Amerstreek en iedereen die op onze vereniging gestemd heeft bedanken! Bestuurslid Dick Pellikaan nam de cheque in ontvangst. Er lopen diverse projecten in het agrarisch gebied en daarom zijn wij erg blij met deze cheque. Het bedrag gaan we besteden aan de aanschaf van bordjes voor ons Boer&Zwaluwproject. Typische ANV-projecten zijn weidevogelbescherming, bloemenranden en het realiseren van wandelpaden over boe-

renland. En de bescherming van de boerenzwaluw, die veel in stallen broedt. Een groot aantal boeren in de gemeente Drimmelen biedt deze luchtacrobaten de mogelijkheid om nesten te bouwen. En de mogelijkheid de stal in en uit te vliegen. Water in de buurt is belangrijk. Het voedsel van de vogels bestaat uit vliegende insecten, vooral muggen. Ervaringsdeskundige Frans Mureau gaat binnenkort weer langs bij een aantal boerenbedrijven om de nesten te inventariseren.

s Uitreiking aan bestuurslid Dick Pellikaan

VRIJE INLOOP PLEXAT: 5 JUNI

Naar het werktuigenmuseum in Den Hout

s Bezoek aan het orgelmuseum tijdens een eerder uitje. Vandaag is niet alleen de start van de diverse competities. We brengen ook een bezoek aan het werktuigenmuseum in Den Hout. In de voormiddag gaan we competitie sjoelen en spelen tri-

ominos. Wie worden dit jaar de kampioenen. Er is op 5 juni geen gymnastiek. Om 12.15 uur schuiven we aan voor de lunch (kosten € 5,00). Na de lunch rijden we rond 13.30

uur naar Den Hout. We brengen daar een bezoek aan een particulier museum. In dit museum, gelegen aan de Houtse Brink, staan, hangen en liggen vele machines en materialen uit vervlogen tij-

den. U zult ongetwijfeld veel van dit gereedschap herkennen en de verhalen zullen dan ook vanzelf loskomen. Omdat we met de auto gaan, is het fijn als u van tevoren even aangeeft of u mee wilt gaan. Op dinsdag 3 juli zijn we uitgenodigd op B.S. de Elsenhof om te kijken en luisteren naar de musical van groep 8. Let op: u wordt dan al om 09.00 uur in Plexat verwacht. De musical begint namelijk om 09.30 uur. Noteer dit alvast. Als u gehaald en/of thuisgebracht wilt worden en/of deelneemt aan de lunch, vooraf melden. Dat kan bij: Piet de Graaf: 06-14239319, Bertus Bogaers: 076- 5931691 of 06-23635512, Kees van Gurp: 0765933477 of 06-51999268.

MET 52 VOORINSCHRIJVINGEN LIJKT ‘DE MAY KWIST’ NU AL EEN SUCCES TE WORDEN

”We zijn volledig verrast en overdonderd door het grote aantal aanmeldingen” MADE – ”Dit smaakt zo zoet als een overwinning. Liefst 52 voorinschrijvingen in twee uur tijd voor de eerste dorpsquiz van Made: ‘De May Kwist’. We droomden wel van dit resultaat, maar dachten in alle nuchterheid op zo’n 25 inschrijvingen uit te komen. Nou bleek onze droom geen bedrog en alle planken voor de bonusopdracht zijn nu weg,” lacht het organisatieteam. Door Michiel Peeters De eerste aanmelder stond al vroeg op de rode loper. Om precies 09.30 uur hield schildwacht van dienst (Cor Knoop) Dré Broeken van sociëteit Suo Tempore tegen. De captain van het team met de meeste Mayse historische jaren achter zich (133 jaar) wilde er vroeg bij zijn. ”Wij schrijven als eerste in en op die plaats eindigen we ook,” lachte hij! ‘Wat moeten we nou met die plank’, hoorde je afgelopen zaterdag in de Amerhal bij de inschrijftafel. ‘Ben op de fiets, hoe krijg ik die plank nou mee naar huis?’ De teamleidster in kwestie vond de oplossing! Eindbestemming voor de anderhalve meter lange plank:

de fietstas. Onbedoeld zette ze een nieuwe challenge uit: ‘zwiebelplankfietsen’. Het fenomeen werd zaterdag spontaan geboren. Zoek maar eens op, op facebook! De deelnemers ontvangen de extra-punten-opdracht voor de plank binnen veertien dagen via de mail. 8 december om 19.00 uur barst de strijd pas echt los. Made gonst dan tussen 19.00 en 23.00 uur van quiz-gezoem. 1E DIGITALE INSCHRIJVING: K WIST UT ECHT NIE En de eerste digitale inschrijving viel gisterenavond op de deurmat. ‘K wist ut echt nie’ had de primeur. Team 54 kwam er snel achteraan. De naam van de tweede digitale inschrijving: Totte-

s De deelnemende teams ontvangen allemaal een ’bonusplank’. (foto Michiel Peeters)

Heemkundekring Made en Drimmelen gaat terug in de tijd

Een terugblik naar vervlogen tijden in Made en Drimmelen In deze 402e aflevering gaan we verder met de komst van de telegraaf en de telefoon te Made. Nadat de burgemeester de beraadslaging hierover geopend had en geen enkel raadslid het woord vroeg, gaf de voorzitter te kennen dat een spreekcel geen nut heeft voor deze gemeente en zelf spreken van geen betekenis zal zijn daar er zoovele geheimen niet zullen zijn. De burgemeester stond hier in zijn afwijzing ten opzichte van de telefonie niet alleen. Ook elders reageerden veel plaatselijke overheden gereserveerd. In tegenstelling tot de aanleg van gas, water en later stroom (volksgezondheid en veiligheid) was met de telefoon geen direct algemeen belang gemoeid. De bereikbaarheid voor iedereen was nog ver weg en men wenste geen investering alleen voor de rijken te doen. De vereniging Gemeente Belang berust echter niet in de afwijzing en komt 10 mei 1908 met argumenten die ons een mooi beeld tonen van de hier dan aanwezige economische activiteiten. In de raadsvergadering van 15 januari 1908 wordt bovenstaande verzoek voorgelezen. 1. Aannemers alhier nemen jaarlijks voor ongeveer f 200.000,- werk aan. 2. Door een groot aantal rietpachters wordt jaarlijks voor meer dan f 100.000,- verhandeld. 3. Er zijn ongeveer 80 schepen van gemeentenaren in de vaart. 4. Er bestaan: een coöperatieve stoomzuivelfabriek met graanmaalderij, toomkaasmakerij en twee windkorenmolens. 5. De graanhandel heeft hier een jaarlijkse omzet van f 300.000,-. 6. Circa 1000 arbeiders gaan elders werken en worden soms met spoed opgeroepen. 7. Geregeld worden hier drukke veemarkten gehouden. Minder vriendelijk wordt men als men vervolgt dat het merendeel van de raadsleden het nut eener telephoon niet beseffen ja sommigen zich niet het minste idee kunnen vormen van de werking eener telephoon. Hoewel het gemeentebestuur formeel ook dit verzoek weer afwijst, worden op het raadhuis hierna wel wat stappen ondernomen. De burgemeester schrijft zijn collega in Sprang aan hem te willen opgeven afmeting en inrichting van een spreekcel voor interlokale telefoonverbinding die, naar hij vernomen had, daar al aanwezig was. Per kerende post krijgt hij uit Sprang de geruststelling dat deze slechts bestaat uit een door een deur afgesloten gedeelte van een gang. De cel was nietgehoor-vrij, maar volgens verklaring van de deskundigen waren de meeste zo. Anders dan nu werd iedere verbinding met de hand door een plaatselijke telefonist tot stand gebracht. Als een abonnee wilde opbellen draaide hij aan de kruk van het toestel. Daarbij viel een klepje bij zijn nummer in de centrale. Zo werd de aandacht van de telefonist getrokken die dan vroeg wat de abonnee wenste. Hij riep vervolgens de gewenste andere abonnee op en verbond beiden met elkaar. Hulptelegraafkantoorhouder Diependaal was wel bereid tegen een salarisverhoging tot f 80,- per jaar deze taak op zich te nemen. Tevens zou hij dan in zijn woning een ruimte openstellen die kon dienen als publieke telefooncel. Een volgende stap is te informeren bij het hoofdbestuur der Posterijen en Telegrafie te ’s-Cravenhage naar de kosten. De benaderde inspecteur gaf het vertrouwelijk advies niet te snel over te gaan tot salarisverhoging aan de kantoorhouder. (wordt vervolgd)

s Muzikale noten van het Mays Kwartierke vliegen de inschrijvers tegemoet op de rode loper. (foto Michiel Peeters) May en nummer drie (12x RAAK) is ook al binnen. Iedereen die nu pas besluit om deel te namen aan deze ‘topquiz’, meldt zich aan via de website: maykwist.nl. Tot 30 september kunnen zich nog groepen aanmelden voor de dorpsquiz. ‘De May Kwist’ telt al teams uit alle lagen van de bevolking laten Leon van Dongen, Marcel van Groesen en Michiel Peeters weten. De politiek is vertegenwoordigd door alle coalitiepartijen. Alle feestverenigingen uit Made zijn aanwezig, de Mayse muziekkapellen ontbreken niet, sportverenigingen, heemlieden, biepmiepen, schooljufteam Hallo Allemaal, maar ook ‘tante Hen’ met haar Hartenvrouwen. Families verenigen zich tot sterke teams, buurtverenigingen zorgen dat het ‘sociale cement’ nog hechter wordt. Kortom, Made groeit uit tot een sociale diamant op 8

december. De bedenker van het begrip ‘het sociale cement’, burgemeester Gert de Kok, is nog niet met een team gesignaleerd. Ongetwijfeld is hij in de wandelgangen druk bezig om een sterk ‘gemintehuis-team’ te formeren. MAYS NIEUWS SNUIVEN Marcel van Groesen: ”We hoorden al langer rondzingen dat het fenomeen dorpsquiz ook in Made leeft. Werd zaterdagavond al aangesproken door de eigenaresse van ’t Hart. Melanie zei: heb nou vier teams die hier komen quizen op zaterdag 8 december, waar moet ik die allemaal laten! De Korenbeurs huisvest ook al twee teams en dan hebben we het nog niet over alle thuisadressen gehad.” Tip! Vanaf nu heel goed ‘Mays nieuws snuiven’ (MNS), want wie weet, komt er een vraag over!

s Monteurs van de PTT zijn bezig met de kabels voor telefoon en telegrafie in de 60-er jaren van de vorige eeuw. (foto archief Heemkundekring Made en Drimmelen) U wilt meer informatie of lid worden van de Heemkundekring Made en Drimmelen bel nr. 0162-684391 of 0162683104. Hebt u ook materiaal over de geschiedenis van Made en omgeving dat wij mogen gebruiken dan zou dat zeer welkom zijn.

Geef voor je kerk


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 11

Harmonie OVU wants You! Het lijkt nog ver weg, zaterdag 15 december 2018. Maar Harmonie OVU is al druk bezig met de eerste voorbereidingen voor de mooiste nacht van Wagenberg. Voor deze avond zijn wij op zoek naar muzikanten om ons orkest te versterken. Vind je het leuk om met een

grote groep mensen te spelen? En vind je het leuk om een aantal maanden met Harmonie OVU te repeteren voor deze fantastische avond? Dan zoeken we jou! Wat verwachten wij van jou: minimaal in het bezit van muziekdiploma A, inzet tij-

dens de repetities en een goede dosis humor en positieve energie.

Open Dag Brandweer Terheijden op zondag 3 juni

Wij repeteren iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur Bij Bas in Wagenberg. Je kunt je aanmelden via info@harmonie-ovu.nl.

s Brandweerteam Terheijden

TERHEIJDEN

Antonius Abt. ’Bruin Café’ van 13.30 tot 11 december 15.30 uur DEELGENOTENGROEP ’PSYCHISCH KWETSBAAR’ Elke tweede dinsdag van de maand bent u van harte welkom bij onze deelgenotengroep. Laagdrempelig - veilig - en met elkaar. WOENSDAG 30 MEI MADE

Bibliotheek Theek 5 van 10.30 tot 11.00 uur VOORLEESPRET Schuif je iedere laatste woensdag van de maand aan voor een gezellig voorleeshalfuurtje bij Bibliotheek Made. DONDERDAG 31 MEI MADE

Hotel ’t Trefpunt van 20.00 tot 23.00 uur DANSAVOND DANSVERENIGING MADE Dansen is plezier voor twee. Vind je het ook leuk om nog eens een foxtrot, wals of tango te dansen? Kom een keer meedoen! VRIJDAG 1 JUNI MADE

Madame Delicieux, Nieuwstraat 53, Made van 09.00 tot 10.30 uur OPEN COFFEE DRIMMELENGEERTRUIDENBERG Ondernemers zijn van harte welkom om aan te schuiven om te netwerken, van elkaar te leren en nieuwe contacten te vinden. TERHEIJDEN

Antonius Abt Terheijden, Bruin Café van 12.00 tot 13.30 uur KOM ERBIJ! SAMEN GEZELLIG LUNCHEN. Samen een leuke lunch bereiden (€2,-). Aanmelden via jacqueline.slotboom@ surplus.nl MADE

Sportpark De Schietberg van 17.30 tot 21.00 uur MADESE BOYS KIKA SPORT & SPELDAG Diverse sport-en spelactiviteiten. Aanmelden is mogelijk via aktiviteitencommissie@ madeseboys.nl. Sportpark De Schietberg van 17.30 tot 21.00 uur MADESE BOYS KIKA SPORT & SPELDAG Madese Boys sluit het voetbalseizoen af met de KiKa Sport & Speldag voor alle leden (met introducé(e)). Meld je aan! LAGE ZWALUWE

Cafe de Polderpub, Kerkstraat 6 Lage Zwaluwe van 19.30 tot 23.00 uur ZWALUWS KOPPELTOERNOOI BIJ CAFE DE POLDERPUB Er wordt weer gebiljart voor het Zwaluws Koppeltoernooi bij Cafe de Polderpub. Moedig je speler aan! ZATERDAG 2 JUNI MADE

sportpark De Schietberg van 10.00 tot 17.00 uur MADESE BOYS AFSLUITDAG MET 7X7 TOERNOOI Madese Boys sluit het voetbalseizoen af met het 7x7 toernooi voor leden en niet-leden. Aanmelden via www.madeseboys.nl.

LAGE ZWALUWE

Protestantse Kerk, Kerkstraat 49 van 13.00 tot 17.00 uur OPEN KERK 2018 - ZOMEREXPOSITIE WILLY JANSEN Expositie van schilderijen van de Biesbosch, vogels, stillevens en schilderijen in de stijl van de Haagse School. MADE

Wilhelminakanaalzuid 102 van 13.00 tot 3 juni 19.00 uur OPEN BROUWERIJDAGEN Brouwerij Bourgognekruis opent de deuren om te proeven en zien. ZONDAG 3 JUNI TERHEIJDEN

Zeggelaan 131 van 10.00 tot 16.00 uur OPEN DAG BRANDWEER TERHEIJDEN De brandweerkazerne in Terheijden opent op zondag 3 juni haar deuren voor publiek. MADE

De Liniehof aan de Kievitsstraat van 11.00 tot 17.00 uur TOT ZIENS IN DE TUIN Een landelijke activiteit in Made: bezoek aan de Liniehof en genieten van schilders en muzikanten. DE WIJNGAERD van 14.00 tot 17.30 uur ZONDAGMIDDAGONTMOETING KBO MADE EN DRIMMELEN In samenwerking met de Wijngaerd een middag voor gezellig een praatje, een spelletje en eventueel een heerlijk diner.

De brandweerkazerne in Terheijden opent op zondag 3 juni haar deuren voor publiek. Deze dag is gevuld met diverse activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Zeggelaan 131. PROGRAMMA 3 JUNI Na de opening om 10.00 uur vinden er doorlopend demonstraties plaats zoals hulpverleningsacties en brandbestrijdingsdemonstra-

ties. Daarnaast is er informatie en uitleg te krijgen over brandpreventie en diverse specialismen zoals het redvoertuig en de drone. Voor de jeugd is er een spuitspel en een springkussen. OPEN DAG In en om de kazerne zijn alle mogelijke brandweervoertuigen aanwezig, zoals een tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig, een hoogwerker, een Mobie-

Ik loop mee! Loop jij ook mee?

le Commando Unit en een drone. PARKEREN In verband met beperkte parkeergelegenheid in de omgeving vragen wij u te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Komt u met de auto? Parkeren kan op het terrein naast de kazerne. Iedereen is van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom.

Altijd al iets met opa of oma willen doen. Dan krijg je nu de kans. Het is goed voor lichaam en geest dat ouderen bewegen/lopen. Als jij als kleinkind daar een bijdrage aan kan leveren, is dat dubbel zo leuk voor hen. Het stimuleert en motiveert om mee te doen.

Natuurlijk mogen je ouders ook aansluiten. Er zal begeleiding en ondersteuning meelopen. Let wel: het gaat alleen om de laatste dag! Maar jullie kunnen natuurlijk alle andere dagen meelopen.

te lopen. Woont oma of opa ver weg, vraag dan een oudere die je kent of die mee wilt doen. Hoe ver we gaan lopen, is afhankelijk van hoever oma of opa kan. Aansluiten kan op iedere plaats in de route. Lopen ze met een rollator of zitten ze in een rolstoel; ook dan kunnen ze meedoen.

Heb je vragen of wil je opa/ oma aanmelden? Neem dan contact op met: Elly Akkermans Thebe wijkverpleging tel. 06 46727205 of Femke Selders, Surplus Welzijn tel. 06 23067360. We hopen dat het een succes mag worden!

Daarom willen wij, buurtsportcoach Femke Selders, organisatie vierdaagse André Schipperen, Dorpsgericht werken, Thebe wijkverpleging, Basisschool de Elsenhof en fysio Wagenberg, je vragen om met opa of oma de laatste dag van de avondvierdaagse (vrijdag 8 juni) samen

De ienie mini’s van het Mini Maxi Theater spelen de musical ’Kauwgomgangsters’

DINSDAG 5 JUNI MADE

Gerard Horvers Huis, Kerkstraat 48a van 12.00 tot 14.00 uur SAMEN LUNCHEN Met andere gasten de lunch gebruiken voor € 2,50. Aanmelden bij: I. Oosterling, tel: 5284080 DONDERDAG 7 JUNI LAGE ZWALUWE

Cafe de Polderpub, Kerkstraat 6 Lage Zwaluwe van 19.30 tot 23.00 uur ZWALUWS KOPPELTOERNOOI BIJ CAFÉ DE POLDERPUB Er wordt weer gebiljart voor het Zwaluws Koppeltoernooi bij Café de Polderpub. Kom kijken! ZATERDAG 9 JUNI LAGE ZWALUWE

Protestantse Kerk, Kerkstraat 49 van 13.00 tot 17.00 OPEN KERK 2018 ZOMEREXPOSITIE WILLY JANSEN Expositie van schilderijen van de Biesbosch, vogels, stillevens en schilderijen in de stijl van de Haagse School.

Wilt u uw evenement ook aankondigen? Lever dan naar hartenlust een evenement aan via onze portal! - Ga naar https://www. uitgeverijemdejong.nl/aanleveren - Kies naast Redactioneel op ‘hier’ om verder te gaan - Kies na inloggen en/of registratie voor Evenementen

s Aankomend weekend 2 en 3 juni spelen de ienie mini’s hun musical ’Kauwgomgangsters’ in de Mayboom in Made. Aankomend weekend zaterdag 2 juni en zondag 3 juni spelen de ienie mini’s (de kindergroep van het Mini Maxi Theater) hun musical ’Kauwgomgangsters’ in de Mayboom in Made. De ienie mini’s zijn een gezellige groep jongens en meiden van 9 tot 12 jaar. Elke woensdagavond werd er druk geoefend met spel, zang en dans. Het decor werd met hulp van de kinderen geschilderd en afgelopen weekend opgebouwd. Afgelopen weekend mochten de kinderen ook al even een voorproefje laten zien in dit decor. En wat zag dat er goed uit. De kinderen straalden! Dit weekend kunt u ook mee genieten. Voor de zaterdagavond zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar, op de zondagmiddag is nog wat meer plaats. ’Kauwgomgangsters’ is een vrolijke musical waarin alles draait om kauwgom. Langs de snelweg ligt een tankstation/ garage annex wegrestaurant: De

Klapband. In de kleine garage worden auto’s gerepareerd, ook als ze niet kapot zijn. Er verschijnen twee louche figuren, Baas en Bram, met een koffer met een gouden handgreep. Zij worden al gauw herkend als de kauwgomgangsters en het personeel doet er alles aan om ze weg te krijgen. Maar dan raakt de koffer zoek en zonder koffer gaan de gangsters niet weg. Gelukkig verschijnt er

Schilderwerken

een echtpaar met precies zo’n zelfde koffer. Het personeel ’leent’ deze koffer en geeft hem aan de gangsters, die vertrekken. Maar daarmee beginnen de verwikkelingen pas goed, want wie is wie en hoe vang je gangsters? Een vrolijke musical vol lachwekkende misverstanden. Koop uw kaarten nog snel voor slechts €7,50 via www.minimaxitheater.nl/kauwgomgangsters

Commeren

Eerste Industrieweg 1, 4921 XJ Made, Tel.: 0162-685075, Mob.: 06-53630101

Uw adres voor al uw schilderwerk en beglazing AL JAREN EEN VERTROUWD ADRES VOOR VAKMANSCHAP. Bel ons voor een vrijblijvende offerte. Let op: Woningen ouder dan 2 jaar 6% BTW regeling WWW.COMMERENSCHILDERWERKEN.NL


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 12

Druk bezochte woensdag-informatiemiddag over ‘einde van het leven’

‘Baas blijven tot het einde’

OPVOEDTIPS VANUIT CJG DRIMMELEN GEERTRUIDENBERG

Hoe ondersteun ik mijn kind bij een scheiding? Scheidingen komen helaas nog erg vaak voor. Voor de meeste kinderen is het heel naar als hun ouders gaan scheiden. Ze vinden een scheiding een ingrijpende gebeurtenis en kunnen boos, verdrietig, verward of angstig worden. Maar hoe help je de kinderen na de echtscheiding? Om te beginnen is het belangrijk dat je je kind op een goede en duidelijke manier ondersteunt.

ss Harry Bakker reikt de cheque uit aan Anja van Rossum (foto Michiel Peeters) MADE – Baas blijven tot het einde. Zo luidde het thema van een informatiemiddag vorige week woensdag in scc De Mayboom. Een volle zaal grijs, kreeg verschillende onderwerpen voorgeschoteld waarmee mensen te maken kunnen krijgen aan het einde van hun leven. Anja van Rossum organiseerde de infomiddag met hulp van Surplus en KBO Drimmelen. Door Michiel Peeters Jopie Sasburg opende de info-middag met een toepasselijk gedicht, De tuinman en de dood. De versregels kwamen van Pieter Nicolaas van Eyck, die het voor het eerst publiceerde in 1926. Het riep bij mij al meteen mooie nostalgische gedachten op aan de middelbare school, lang geleden. Het verhaalt over een Per-

zisch edelman, die vertelt dat zijn tuinman die ochtend tijdens het werk de Dood ontmoette en op het paard van zijn meester naar Ispahaan vluchtte. Een paar uur later ontmoet de edelman zelf de Dood en die vertelt hem dat hij verbaasd was dat de tuinman daar aan het werk was, want hij had de opdracht de tuinman ’s avonds te gaan halen in die stad.

De tuinman en de dood Een Perzisch Edelman: Van morgen ijlt mijn tuinman, wit van schrik, Mijn woning in: ’Heer, Heer, één ogenblik! Ginds, in de rooshof, snoeide ik loot na loot, Toen keek ik achter mij. Daar stond de Dood. Ik schrok, en haastte mij langs de andere kant, Maar zag nog juist de dreiging van zijn hand. Meester, uw paard, en laat mij spoorslags gaan, Voor de avond nog bereik ik Ispahaan!’ Van middag - lang reeds was hij heengespoed Heb ik in ’t cederpark de Dood ontmoet. ’Waarom,’ zo vraag ik, want hij wacht en zwijgt, ’Hebt gij van morgen vroeg mijn knecht gedreigd?’ Glimlachend antwoordt hij: ’Geen dreiging was ’t, Waarvoor uw tuinman vlood. Ik was verrast, Toen ’k ’s morgens hier nog stil aan ’t werk zag staan, Die ’k ’s avonds halen moest in Ispahaan.’

Mades Mannenkoor naar Oosterhout In het weekend van 2 en 3 juni zijn er muzikale activiteiten bij Brabants Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg 129 in Oosterhout. Het begint zaterdagmiddag om 13.00 uur en op zondagmiddag om 12.30 uur. Het museum kondigt dit weekend aan als een korenweekend met topkoren uit Oosterhout en omgeving. Mades Mannenkoor is trots om daarvoor uitgenodigd te worden en gaat een mooi buitenoptreden verzorgen vanaf

15.30 uur tot 16.00 uur. Immers elk gezelschap mag 30 minuten zijn muzikale kunsten vertonen. Het 91-jaar jonge koor uit Made heeft weer enkele nieuwe nummers ingestudeerd die in Oosterhout uitgeprobeerd gaan worden. Het verdere programma van Mades Mannenkoor voor dit jaar is nog niet helemaal bekend, maar zeker is weer dat eind oktober de traditionele mannenkorenavond in de Mayboom zal doorgaan met als gasten Tilburgs Mannenkoor

ss Als het warm is gaan de jasjes wel uit.

MORAAL De moraal van dit gedicht is duidelijk: de dood kun je niet ontlopen. De dood liep als een rode draad door de middag heen. Huisarts Roel Jansen verzorgde een lezing over keuzes rond het levenseinde. Enkele organisaties lichtten de zaal daarna hun rol hierin toe. Denk aan de vereniging voor vrijwillig levenseinde, hospice Careyn, de wensambulance, de vrijwillige palliatieve terminale zorg en een aantal uitvaartondernemingen. Roel Jansen, behalve huisarts in Made ook Scen-arts, lichtte in zijn presentatie de medische beslissingen rond het levenseinde toe. Ook legde hij het begrip scen-arts uit. ”Een scen-arts toetst en kijkt of bij euthanasie is voldaan aan de zorgvuldigheidscriteria die in de euthanasiewet zijn vastgelegd. De uiteindelijke beslissing voor wel of geen euthanasie ligt bij de arts en de patiënt.” Jansen maakte duidelijk dat een reeks eisen van zorgvuldigheid volgens de wet uitgevoerd moeten worden voordat er sprake kan zijn van euthanasie. ”De handeling moet uitgevoerd worden door een arts, het moet een vrijwillig en weloverwogen verzoek zijn, het lijden moet uitzichtloos en ondraaglijk zijn. Daarnaast moet er voorlichting over situatie en vooruitzichten gegeven zijn, mag er geen redelijk alternatief zijn en moet er een onafhankelijke second opinion door een consulent uitgevoerd worden. En verder is het volstrekt duidelijk dat het een medisch zorgvuldig uitgevoerde euthaniasie moet zijn.” De huisarts haalde nog even aan dat euthanasie in de Benelux mag volgens de wet. In Nederland vond de eerste euthanasie plaats in 1952. Met een vragen-half uurtje, de bloemen voor Anja van Rossum en een cheque-uitreiking van wethouder Harry Bakker kwam er een einde aan een informatieve middag rondom de dood. La Renaissance. Komt allen zondagmiddag 3 juni naar museum Oud Oosterhout. Entree € 3,- voor het museum of gratis met een museumjaarkaart.

HOE KUN JE JE KIND ONDERSTEUNEN? Veel kinderen zijn trouw aan beide ouders. Daarom is het vaak moeilijk voor een kind als zij negatief over elkaar praten. Zeg dus geen nare dingen over je ex-partner, ook al ben je boos of verdrietig. Geef je kind het gevoel dat het van beide ouders mag houden en stimuleer het contact met de andere ouder. Maak geen ruzie waar je kind bij is. Bescherm je kind door liefde en aandacht te geven en ben open en eerlijk. Vertel samen dat jullie gaan scheiden en wat dat voor je kind betekent. Meer hoeft je kind niet te weten. Ook niet over jullie relatieproblemen. Meer tips? Kijk op www.cjgdrimmelengeertruidenberg.nl onder opvoedinformatie.

truidenberg de spel- en praatgroep KIES. KIES bestaat uit zeven bijeenkomsten en helpt bij het proces van verwerken en loslaten. Op 24 september start een nieuwe reeks bijeenkom-

sten. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met ons op via 0162-690120 of vul het contactformulier in op www.cjgdrimmelengeertruidenberg.nl

Scheiden. Hoe ondersteun ik mijn kind? www.cjgdrimmelengeertruidenberg.nl 0162-690120

Volg ons op Facebook!

Advies en ondersteuning bij opvoeden en opgroeien

SPEL- EN PRAATGROEP KIES Om kinderen te begeleiden de scheiding een plaats te geven, organiseert CJG Drimmelen Geer-

Speeddaten & Profielfoto’s bij de Zomerborrel Open Coffee Drimmelen Geertruidenberg Op woensdag 20 juni is er een bijzondere zomerborrel van Open Coffee Drimmelen Geertruidenberg. Dit jaar zijn we te gast op de ‘Werklocatie voor Ondernemers’ (Theek 5, Keizersdijk 30 in Raamsdonksveer). Om maximaal te netwerken, organiseren wij een speeddate. Een kort gesprekje met collega-ondernemers om elkaar te leren kennen, inspiratie op te doen en misschien wel te komen tot business. Daarnaast kun je ook een professionele profielfoto laten maken door de professionele fotograaf Thomas van der Willik (Thomas van der Willik

Fotografie) voor een vast bedrag van € 20,00 (inclusief btw). Goed te gebruiken voor al je zakelijke communicatie en je Social Media! Ook krijgen we een rondleiding in de bibliotheek en wordt de ‘Werklocatie voor ondernemers’ en de mogelijkheden voor jou als ondernemer toegelicht. Deze avond ontvangen wij je graag om 17.30 uur om een broodje te eten en starten we het programma om 18.00 uur. De avond sluiten we om 20.00 uur af. In verband met de catering en het maken van de foto’s vragen

ss Leer elkaar sneller kennen via een ondernemers-speeddate op 20 juni bij Open Coffee Drimmelen-Geertruidenberg. we om je aan te melden via info@ ocdg.nl en bij de aanmelding aan te geven of je een profielfoto wilt laten maken.

Parttime hero’s gezocht Brandweer team Made zoekt parttime hero’s. Of je nu letterlijk een mensenleven redt of een kat uit een boom, bij de brandweer ben je elke keer weer iemands held. Je helpt steeds weer andere mensen, en of je daar nu mee te koop loopt of niet, in bijna iedereen schuilt zo’n held. Oók in jou, meer dan je wellicht denkt. Want het werken bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. Zo kun je als parttime hero bijvoorbeeld ook fulltime kok zijn, en van belang voor onze samenleving! EEN PARTTIME HERO IS... Zeker geen ‘amateur’ brandweerman of -vrouw. Je opleiding is namelijk gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het verschil met je beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben aan het brandweerwerk. Jij wordt als parttime hero alleen opgeroepen wanneer nodig. Je moet je dus snel vrij kunnen maken om op onverwachte momenten uit te rukken. Als parttime hero kom je niet alleen in actie bij brand, maar ook bij verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten. BEN JIJ EEN PARTTIME HERO? Meld je bij ons aan! Een parttime hero heeft/is... Een goede conditie; Minimaal MBO 2/3 werk- en denkniveau. Rijbewijs B. 18 jaar of ouder. Woont/werkt maximaal vijf minuten van de kazerne of werkt

in ploegendienst. Verder sta je stevig in je schoenen, ben je maatschappelijk betrokken en werk je graag in teamverband. Je staat klaar om op onverwachte momenten uit te rukken. EEN PARTTIME HERO KRIJGT Een uitdagende baan. Je maakt deel uit van een team van professionele collega’s, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving. Een uitstekende brandweeropleiding. De basisopleiding duurt twee jaar, één avond per week. Of één jaar, één dag per week. Naast het theoretische deel is het de bedoeling dat je veel praktijkervaring opdoet. Dit gebeurt tijdens de oefenavonden en de uitrukken. Je krijgt tijdens je opleiding een persoonlijke leerwerkplekbegeleider. Een marktconforme vergoeding. Je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je

een uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk goed verzekerd bent. HECHTE CLUB Alle huidige leden vinden het fantastisch om bij de brandweer te zijn. Of, zoals ze het zelf omschrijven: “Je hebt mensen die bij de brandweer zitten… en je hebt mensen die de brandweer zijn”. Team Made heeft 24 leden maar er is ruimte voor nieuwe leden. Geïnteresseerden kunnen meedraaien tijdens een oefenavond. Onze oefenavond is iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Ons team is een hechte en gezellige club. Naast onze actieve vrijwilligers met personeelsvereniging hebben we ook nog een zeer betrokken jeugdbrandweer en oud-leden vereniging. Twijfel niet langer en kom langs om samen te bekijken of de brandweer wat voor jou is? Neem contact op met de teamleider Corné Maas: 06-53985669 of mail naar: corne.maas@brandweermwb.nl. Kijk ook eens op: www.brandweerteammade.nl.


ij in

n als

un

met ller

oet

AAN

kerd

gezelligs spelen,

soonlijk wilt, zijn mmelen n op een

.

Made. vinden, ennen. Ik kijk

ATJE

samen sen en dschap.

) en/of golven,

resses

en om an, wel

WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

met u mee reist om te laten zien Wat zijn mobiliteitshoe het OV werkt. consulenten? Mobiliteitsconsulenten helpen u op weg door vragen te beantwoorden Contact opnemen met een mobiliover het gebruik van het OV en de teitsconsulent bij u in de buurt? OV-chipkaart. Ook kunnen mobi- Mobiliteitsconsulenten zijn in Drimliteitsconsulenten écht met u op melen verbonden aan SWO. Hebt BIJteOVERLIJDEN pad gaan om in de SWO praktijk+ uit u interesse, neem contact op met 98x98 mm leggen hoe bijvoorbeeld de (buurt) SWO: 0162-45 18 94. bus werkt. Mobiliteitsconsulenten U kunt contact opnemen met een gezocht! mobiliteitsconsulent als u: Wij zijn op zoek naar enthousiaste • Vragen heeft over reizen met vrijwilligers die in onze gemeente aan het openbaar vervoer en andere de slag willen gaan als mobiliteitscon(lokale) vervoersmogelijkheden, sulent! Om mobiliteitsconsulent te zoals de (elektrische) fiets en vrij- worden, hoeft u zeker geen ervaren OV-kenner te zijn, maar u moet het willige vervoersdiensten; • Vragen heeft over het aanvragen wel leuk vinden om te leren en geen/of gebruik van de OV-chip- motiveerd zijn om anderen te helpen. U probeert zich daarbij te verplaatkaart; • Behoefte heeft aan een persoon- sen in de vraag en informatiebehoeflijk reisadvies op basis van uw te van de ander. Lijkt het u leuk om aan de slag te reisbehoefte en mogelijkheden; • Reizen met het openbaar vervoer gaan als mobiliteitsconsulent? in de praktijk wilt uitproberen en Stuurt u dan een e-mail naar het prettig vindt als er iemand info@swodrimmelen.nl

ACTIVITEITEN NIEUWS INFORMATIE

BIJ OVERLIJDEN

Cecile van Schie | Corry Koevoet

“Ook vooraf en erna voor ons” r GEMEENTE waren zeVANeDE BERICHTGEVING OVER HULP BIJ HUISHOUDEN

VOORAF PRATEN | BIJ OVERLIJDEN | VERDERGAAN

Verandering huishoudelijke M 06 345 50 680 hulp dag en nacht

| al dan niet uitvaartzorgdrimmelen.nl In het persbericht over het coalitieakkoord staatverzekerd onder andere “Voor de Wet maatschappelijke ondersteuning komt meer maatwerk. Conform Rijksbeleid schaffen we de alfahulpconstructie af ”. Wij krijgen hierover vragen van cliënten en alfahulpen wat dit voor hen betekent. Het bericht betekent dat de manier Afhankelijk van de keuze die de gewaarop de huishoudelijke hulp is ge- meenteraad uiteindelijk maakt, kan organiseerd gaat veranderen. Cliën- de nieuwe organisatie van hulp bij ten behouden hun alfahulp. Alfahul- het huishouden voor de meeste clipen behouden hun werk. Het werk enten leiden tot lagere kosten. (Dit wordt anders georganiseerd. (Voor geldt ook voor cliënten die hulp ontmm 98x90 vangen via een zorgaanbieder.) cliënten die hulp krijgenSWO via een Alzheimercafé Drimmelen Het planen in Moerdijk het coalitieakkoord zorgaanbieder verandert er niets.) Psycholoog en schrijver Huub Buijssen werkt de gemeente uit in een voorHij vertelt over veranderd Ook gaat hijDe in gestel aanmetdedementie. gemeenteraad. De gemeente kijkthetsamen metgedrag SWOvan mensen op de diepere zin en betekenis van de vaak vreemdeWilgenstraat en zinloos lijkende 1 een op welke manier(en) de met relatie tus- meenteraad neemt hierover uitspraken van mensen dementie. beslissing. Als het voorsen cliënt en hulp kan worden voort- definitieveMade Hoe kun je steeds opnieuw positief contact maken? Kan gelukkig zijn als Deiemand Mayboom aangenomen, voert de gezet.hij/zij Gemeente en SWO spannen stel wordt veel vergeet? de nieuwe werkwijze op zich in om de overgang voor cliënten gemeenteMade Gesproken wordt over de verlieservaringen van mensen met dementie Gagelveld 4 en hun 1 januari 2019 in. en alfahulpen naasten. soepel te laten verloTerheijden Cliënten en alfahulpen zullen hierpen. Uit zijn persoonlijke ervaring als mantelzorger heeft Huub tips 0162 68die02het 34leven met ontuitgebreide informatie en het zorgen voor iemand met dementie over lichter,nog aangenamer en vreugdevoller www.geriafit.nl kunnen maken. De bedoeling van deze verandering vangen. is het verbeteren van de arbeidsDinsdag juni 2018 leven fit! hierover vragen,lang neem dan voorwaarden van 19 de alfahulpen. De Heeft uEen contact kosten hiervan draagt de gemeente. Waar? Hoe laatop met SWO.

Fysiotherapie met hart voor de mens

Cecile van Schie | Corry Koevoet

f en erna a r o o v k o “O Vakantiewerk oor ons” aren ze er vhulp? alsw huishoudelijke Seniorenpartner De Wijngaerd Cyclaamstraat 2a, Made

Meer informatie Ria van Spijk (coördinator mantelzorg) T 0162 - 45 18 94

Inloop: 19.00 uur Programma: 19.30 uur Einde: 21.30 uur

De entree is gratis. Aanmelding is niet nodig. De koffie staat voor u klaar!

Heeft u geen vervoer naar het Alzheimercafé?

Dan kunt u tegen een kleine vergoeding een beroep doen op vrijwilligersvervoer.

SWO organiseert Hulp in de gemeente DrimDit kunt u aanvragen via:Huishoudelijke via: ria.vanspijk@swodrimmelen.nl | VERDERGAAN OVERLIJDEN | BIJ Wij PRATEN VOORAF melen en nabije omgeving. zijn op zoek naar mensen die in de vakantieperiode aan 50 680 06 345 ‘Dienstverlening M regeling nacht de dag en volgens huis’ via ons als huishoudelijke hulp willen zijn. Neem verzekerd al dan niet | werkzaam uitvaartzorgdrimmelen.nl contact op met Ton Broos of Ellen Dudok via het telefoonnummer 0162-748188 of ga naar onderstaande website voor meer informatie: http://huishoudelijkehulpdrimmelen.nl/werken-voor/

SIL = Samen is Leuker Samen iets leuks ondernemen is vaak gezelliger dan alleen! Ben je alleen of voel je je alleen? Is het vaak stil om je heen? Heb je behoefte aan contact, overdag, ’s avonds of juist in het weekend. En zou je graag in contact willen komen met iemand om samen iets gezelligs te ondernemen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen, spelletje spelen, koffiedrinken of samen naar het theater? Laat het ons weten. Wellicht zijn er nog meer mensen die behoefte hebben aan persoonlijk contact en kunnen we jullie met elkaar in contact brengen.Als je wilt, zijn we bij de eerste kennismaking aanwezig. Alle inwoners uit Drimmelen boven de 18 jaar kunnen via SIL een oproep plaatsen of reageren op een oproep. Kijk ook eens op de website www.swodrimmelen.nl/sil daar kun je alle oproepjes lezen. Oproepen deze week: WANDELMAATJE Hallo, Ik ben een vrouw van 77 jaar en ik woon sinds kort in Made. Ik hou van wandelen in de buurt en ik zou het daarom leuk vinden, om samen met een wandelmaatje Made beter te leren kennen. Na het wandelen kunnen we eventueel ergens wat drinken. Ik kijk ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen! IK BEN OP ZOEK NAAR (EEN NIET-ROKEND) MAATJE Ik ben een vrouw van 68 jaar en ik ben al enige tijd weduwe. Nu ben ik op zoek naar een gezellig (niet rokend) maatje om samen leuke dingen te doen zoals: theater bezoek, winkelen, dansen en een terrasje pakken op zijn tijd. Ik ben op zoek naar vriendschap. Spreekt dit je aan, neem dan contact op met SIL TOEKOMSTIGE REISGENOTE/ REISGENOOT GEZOCHT? Actieve, sportieve vrouw (80) uit Terheijden zoekt vriend(in) en/of toekomstige reisgenoot. Ik heb veel interesses o.a. wandelen, golven, zwemmen, reizen, lezen en een goed gesprek voeren. Wil graag in contact komen met iemand, die dezelfde interesses heeft om deze zomer samen iets te ondernemen. Mocht er een wederzijdse klik zijn, dan zou ik het leuk vinden om van de winter samen een week of drie naar Spanje te gaan, wel ieder op eigen kosten.

Terugblik inloopmiddag Made en Drimmelen-dorp

PAGINA 13

Het Vierendeel 6

Persoonlijke ondersteuning voor uw welzijn

Terugblik inloopmiddag Made Zoekt u hulp bij en Drimmelen-dorp

voordelig reizen met het openbaar vervoer? tiek en voor een hapje en drankje Met een grote glimlach verwel-

komde Ad van der Made de gasten stonden Marlies van Meel en Nel regio West-Brabant jaren geopIn dede inloop voor zorgvrijwilligersis de vanafgelopen der Made klaar. Voorveel dezeenergie keer in hetvan verbeteren van het openbaar enstoken hun cliënten SWO. Na de waren alleen de vervoer mensen uit(OV). MadeZo zijn bushalten aangepast rijden comfortabeleuitgenodigd, bussen die óók succesvolle aftrap van zijn en initiaen er Drimmelen-Dorp voor minder mobiele met bijvoortiefgoed vorigbruikbaar jaar in De zijn kloosterhof de groep was reizigers dus kleiner wat komt zijn een wensrollator, uit die hijeen tijdens sommige gasten prettiger vonden. zijn beeld rolstoel of kinderwagen. Daarnaast DeerKoerskaart voor de gemeenteenthousiaste Fijn dat we deze keer gebruik konin heel West-Brabant vrijwilligers opgeleid die uitsprak. Het samenbrengen vanen den maken(weer) van de vergaderruimte alles weten over het OV u graag op weg helpen: de zorgvrijwilligers hun cliënten is op het Vierendeel; het vinden van zogenaamdeenmobiliteitsconsulenten. echt waardevol, geven ook de gas- een goede en toegankelijke locatie ten van vandaag aan. Er wordt flink waar weinig kosten aan verbonden zorgde de hersengymnastiek Met een grote glimlach verwelkomgelachen met elkaar, levenservarinzijn blijkt wel voor een klus. en voor een hapje en drankje stonde Ad van der Made de gasten op gen worden gedeeld en netwerken van de inloop voor vergroot. Een quiz overzorgvrijwilligers het raden Heeftden u eenMarlies goede tip laatMeel het en Nel van der Made klaar. Voor deze keer en hun cliënten van SWO. Na de van plaatsnamen in Nederland weten aan Riekje van Vugt, waren alleen de mensen uit Made succesvolle aftrap van zijn initiazorgde voor de hersengymnas- Coördinator Informele zorg..

tief vorig jaar in De kloosterhof en Drimmelen-Dorp uitgenodigd, komt zijn wens uit die hij tijdens de groep was dus kleiner wat somDe Koerskaart voor de gemeente mige gasten prettiger vonden. Fijn uitsprak. Het samenbrengen van dat we deze keer gebruik konden zorgvrijwilligers en hun cliënten is maken van de vergaderruimte op echt waardevol, geven ook de gas- het Vierendeel; het vinden van een ten van vandaag aan. Er wordt flink goede en toegankelijke locatie waar aan om verbonden zijn gelachen elkaar, levenservarin- weinig met kosten u mee reist te laten zien Wat zijnmet mobiliteitsgen worden gedeeld en netwerken blijkt wel een klus. Heeft u een goehoe het OV werkt. consulenten? vergroot. Een quiz over het raden de tip laat het weten aan Riekje van Mobiliteitsconsulenten helpen u op van plaatsnamen in Nederland Vugt, Coördinator Informele zorg. weg door vragen te beantwoorden Contact opnemen met een mobiliover het gebruik van het OV en de teitsconsulent bij u in de buurt? OV-chipkaart. Ook kunnen mobi- Mobiliteitsconsulenten zijn in Drimliteitsconsulenten écht met u op melen verbonden aan SWO. Hebt pad gaan om in de praktijk uit te u interesse, neem contact op met leggen hoe bijvoorbeeld de (buurt) SWO: 0162-45 18 94. bus werkt. Als kantoorvrijwilliger bij SWO benMobiliteitsconsulenten je een belangrijke schakel, je beU antwoordt kunt contact met eentelefoontjes gezocht!en doet administratieve alleopnemen binnenkomende mobiliteitsconsulent zijn op zoekJenaar enthousiaste taken die aansluitenalsbiju:je wensen enWij mogelijkheden. maakt onderuit van het over kantoorteam. • deel Vragen heeft reizen met vrijwilligers die in onze gemeente aan het openbaar vervoer en andere de slag willen gaan als mobiliteitsconWat ga jevervoersmogelijkheden, doen? sulent! Om mobiliteitsconsulent te (lokale) Het deen telefoon, verwerken vanu de postgeen en diverhoeft zeker ervaren zoalsbeantwoorden de (elektrische)van fiets vrij- worden, se kleine administratieve taken. OV-kenner te zijn, maar u moet het willige vervoersdiensten; • Wat Vragen heeft over vragen we? het aanvragen wel leuk vinden om te leren en gemotiveerd zijn om anderen te helpen. en/of gebruik van is demet OV-chipIemand die bekend computers, klantvriendelijk is en redelijk U probeert daarbijinteoverleg. verplaatkaart; zelfstandig kan werken. Meerdere ochtenden of zich middagen sen in de vraag en informatiebehoef• Voor Behoefte heeft aan een persoonmeer informatie kun je contact met ons opnemen op het telete van deEN ander. lijk reisadvies op basis18van uwvia foonnummer: 0162-45 94UIT of info@swodrimmelen.nl. VOOR MANTELZORGERS HOOGE– LAGE Lijkt het u leuk om aan de slag te reisbehoefte en mogelijkheden; ZWALUWE | INFORMELE ONTMOETINGSOCHTEND | • Reizen met het openbaar vervoer gaan als mobiliteitsconsulent? VRIJE | JONG EN OUD KOFFIE/THEE Stuurt u dan een e-mail naar in deINLOOP praktijk wilt uitproberen en | GRATIS info@swodrimmelen.nl het prettig vindt als er iemand Woensdag 30 mei | 10.00 - 12.00 uur | Ons Belang | Kerkstraat 47 Lage Zwaluwe

Inloopochtend voor mantelzorgers

SWO is op zoek naar een kantoorvrijwilliger!

EFFE BIJ BUURTEN MET ELKAAR

Zoekt u hulp bij voordelig reizen met het openbaar vervoer? BERICHTGEVING VAN DE GEMEENTE

MANTELZORG@SWODRIMMELEN.NL | 0162 - 45 18 94 OVER HULP BIJ HUISHOUDEN

Verandering huishoudelijke hulp In het persbericht over het coalitieakkoord staat onder andere “Voor de Wet maatschappelijke ondersteuning komt meer maatwerk. Conform Rijksbeleid schaffen we de alfahulpconstructie af ”. Wij krijgen hierover vragen van cliënten en alfahulpen wat dit voor hen betekent. Het bericht betekent dat de manier Afhankelijk van de keuze die de gemeenteraadjaren uiteindelijk maakt, kan waarop de huishoudelijke hulp isisgeIn de regio West-Brabant de afgelopen veel energie gede nieuwe vervoer organisatie(OV). van hulp bij organiseerd gaatverbeteren veranderen. van Cliënstoken in het het openbaar Zo zijn huishouden voor de meeste cliten behouden hun alfahulp. bushalten aangepast enAlfahulrijden erhet comfortabele bussen die óók leiden tot lageremet kosten. (Dit pen behouden hunzijn werk. Het minder werk enten goed bruikbaar voor mobiele reizigers bijvoorgeldt ook voor cliënten die hulp ontwordt anders georganiseerd. (Voor of beeld een rollator, een rolstoel kinderwagen. Daarnaast zijn er in heel opgeleid die via een zorgaanbieder.) cliënten die West-Brabant hulp krijgen viaenthousiaste een vangen vrijwilligers alles weten over het erOV en u graag helpen: de Het (weer) plan in op hetweg coalitieakkoord zorgaanbieder verandert niets.) zogenaamde mobiliteitsconsulenten. werkt de gemeente uit in een vooraan de gemeenteraad. De geDe gemeente Contact opnemen met een Wat zijn kijkt samen met SWO stel neemt hierover op welke manier(en) de relatie tus- meenteraad mobiliteitsconsulent bij u in een de mobiliteits consulenten? sen cliënt en hulp kan worden voortbuurt? beslissing. Als het voorMobiliteitsconsulenten helpen u op definitieve wordt aangenomen, de gezet.door Gemeente SWO spannen stel Mobiliteitsconsulenten zijnvoert in Drimweg vragen en te beantwoorden de nieuwe op zich inhet omgebruik de overgang voor cliënten melen verbonden aanwerkwijze SWO. Hebt over van het OV en de gemeente interesse, OV-chipkaart. Ook kunnen mobi- 1u januari 2019neem in. contact op met en alfahulpen soepel te laten verloSWO: 0162-45 18 94. zullen hierliteitsconsulenten écht met u op Cliënten en alfahulpen pen. pad gaan om in de praktijk uit te over nog uitgebreide informatie ontleggen hoe bijvoorbeeld de (buurt) vangen. Mobiliteitsconsulenten De bedoeling van deze verandering bus werkt. gezocht! is het verbeteren van de arbeidsWij zijn op zoek naar enthousiaste u hierover neemgemeente dan voorwaarden vanopnemen de alfahulpen. De Heeft vrijwilligers dievragen, in onze U kunt contact met een contact op met SWO. kosten hiervan draagt de gemeente. aan de slag willen gaan als mobimobiliteitsconsulent als u: • Vragen heeft over reizen met het liteitsconsulent! Om mobiliteitsopenbaar vervoer en andere (lo- consulent te worden, hoeft u zeker kale) vervoersmogelijkheden, zoals geen ervaren OV-kenner te zijn, de (elektrische) fiets en vrijwillige maar u moet het wel leuk vinden om te leren en gemotiveerd zijn vervoersdiensten; • Vragen heeft over het aanvragen om anderen te helpen. U probeert en/of gebruik van de OV-chipkaart; zich daarbij te verplaatsen in de organiseert Huishoudelijke Hulp de gemeente Drimenininformatiebehoefte van de • SWO Behoefte heeft aan een persoonlijk vraag melen en op nabije Wij zijn opLijkt zoek mensen diede ander. hetnaar u leuk om aan reisadvies basis omgeving. van uw reisbein de vakantieperiode volgens de regeling ‘Dienstverlening aan slag te gaan als mobiliteitsconsuhoefte en mogelijkheden; viamet onshet alsopenbaar huishoudelijke werkzaam zijn. Neem lent? Stuurt u willen dan een e-mail naar • huis’ Reizen vervoer hulp contact op met Ton Broos of Ellen Dudok via het telefoonnumin de praktijk wilt uitproberen en info@swodrimmelen.nl mer 0162-748188 ofiemand ga naar het prettig vindt als er metonderstaande website voor meer informatie: u mee reist om te laten zien hoe http://huishoudelijkehulpdrimmelen.nl/werken-voor/ het OV werkt.

Vakantiewerk als huishoudelijke hulp?

4921 LC Made Telefoon 0162 45 18 94 info@swodrimmelen.nl www.swodrimmelen.nl

SWO is op zoek naar een kantoorvrijwilliger! Inloopochtend voor

Als kantoorvrijwilliger bij SWO ben je een belangrijke schakel, je beantwoordt alle binnenkomende telefoontjes en doet administratieve taken die aansluiten bij je wensen en mogelijkheden. Je maakt onderdeel uit van het kantoorteam.

mantelzorgers

Wat ga je doen? Het beantwoorden van de telefoon, verwerken van de post en diverse kleine administratieve taken. Wat vragen we? Iemand die bekend is met computers, klantvriendelijk is en redelijk zelfstandig kan werken. Meerdere ochtenden of middagen in overleg. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen op het telefoonnummer: 0162-45 18 94 of via info@swodrimmelen.nl.

EFFE BIJ BUURTEN MET ELKAAR

Terugblik inloopmiddag Made VOOR MANTELZORGERS UIT HOOGE– EN LAGE | INFORMELE ONTMOETINGSOCHTEND | enZWALUWE Drimmelen-dorp VRIJE INLOOP | JONG EN OUD | GRATIS KOFFIE/THEE Woensdag 30 mei | 10.00 - 12.00 uur | Ons Belang | Kerkstraat 47 Lage Zwaluwe

MANTELZORG@SWODRIMMELEN.NL | 0162 - 45 18 94 BERICHTGEVING VAN DE GEMEENTE OVER HULP BIJ HUISHOUDEN

Verandering huishoudelijke hulp In het persbericht over het coalitieakkoord staat onder andere “Voor de Wet maatschappelijke Met een grote glimlach verwelondersteuning komt meer maatkomdeConform Ad van der Made deschaffen gasten werk. Rijksbeleid op de voor zorgvrijwilligers we deinloop alfahulpconstructie af”. Wij en hun hierover cliënten van SWO. de krijgen vragen vanNacliënsuccesvolle aftrapwat vanditzijn initiaten en alfahulpen voor hen betekent. tief vorig jaar in De kloosterhof komt zijn wens uit die hij tijdens Het bericht betekent de maDe Koerskaart voor dedat gemeente nier waarop huishoudelijke hulp uitsprak. Hetdesamenbrengen van is georganiseerdengaat zorgvrijwilligers hun veranderen. cliënten is Cliënten behouden hun alfahulp. Alecht waardevol, geven ook de gasfahulpen behouden hun werk. Het ten vanwordt vandaag aan. Er wordt flink werk anders georganiseerd. gelachen met elkaar, levenservarin(Voor cliënten die hulp krijgen via gen worden gedeeld en netwerken een zorgaanbieder verandert er vergroot. Een quiz over het raden niets.) van plaatsnamen in Nederland De gemeente samen met zorgde voor dekijkt hersengymnasSWO op welke manier(en) de relatie tussen cliënt en hulp kan worden voortgezet. Gemeente en SWO spannen zich in om de overgang voor cliënten en alfahulpen soepel te laten verlopen.

De bedoeling van deze verandering is het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden van de alfahulpen. De tiek en voor een hapje en drankje kosten hiervan draagt de gemeente. stonden Marlies van Meel en Nel van der Madevan klaar. keer Afhankelijk de Voor keuzedeze die de gewaren alleen de mensen uit Made meenteraad uiteindelijk maakt, kan en de Drimmelen-Dorp nieuwe organisatieuitgenodigd, van hulp bij het groep huishouden meeste clide was voor dus de kleiner wat enten leiden tot prettiger lagere kosten. (Dit sommige gasten vonden. geldt voorkeer cliënten diekonhulp Fijn datook we deze gebruik ontvangen via een zorgaanbieder.) den maken van de vergaderruimte op het Vierendeel; het vinden van Het plan in het coalitieakkoord een goede en toegankelijke locatie werkt de gemeente uit in een waar weinig aan verbonden voorstel aankosten de gemeenteraad. De zijn blijkt wel een klus. gemeenteraad neemt hierover een definitieve beslissing. Als het voorHeeft u een goede tip laat het stel wordt aangenomen, voert de gemeente de nieuwe werkwijze op weten aan Riekje van Vugt, 1 januari 2019 in. zorg.. Coördinator Informele Cliënten en alfahulpen zullen hierover nog uitgebreide informatie ontvangen. Heeft u hierover vragen, neem dan contact op met SWO.

Inloopochtend voor mantelzorgers Alzheimercafé Drimmelen en Moerdijk Psycholoog en schrijver Huub Buijssen Hij vertelt over het veranderd gedrag van mensen met dementie. Ook gaat hij in op de diepere zin en betekenis van de vaak vreemde en zinloos lijkende uitspraken van mensen met dementie. Hoe kun je steeds opnieuw positief contact maken? Kan iemand gelukkig zijn als hij/zij veel vergeet? Gesproken wordt over de verlieservaringen van mensen met dementie en hun naasten. Uit zijn persoonlijke ervaring als mantelzorger heeft Huub tips die het leven met en het zorgen voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller kunnen maken.

Dinsdag 19 juni 2018

EFFE BIJ BUURTEN MET ELKAAR Waar? Seniorenpartner De Wijngaerd Cyclaamstraat 2a, Made

Hoe laat Inloop: 19.00 uur Programma: 19.30 uur Einde: 21.30 uur

VOOR MANTELZORGERS UIT HOOGE– EN LAGE Meer informatie Ria van Spijk (coördinator mantelzorg) De entree is gratis. ZWALUWE | INFORMELE ONTMOETINGSOCHTEND | Aanmelding is niet nodig. T 0162 - 45 18 94 De koffie staat voor u klaar! VRIJE INLOOP | JONG EN OUD | GRATIS KOFFIE/THEE Heeft u geen vervoer naar het Alzheimercafé? Dan kunt u tegen een kleine vergoeding een beroep doen op vrijwilligersvervoer.

Woensdag mei | 10.00 - 12.00 uur | Ons Belang | Kerkstraat 47 Lage Zwaluwe Dit kunt u30 aanvragen via: via: ria.vanspijk@swodrimmelen.nl

MANTELZORG@SWODRIMMELEN.NL | 0162 - 45 18 94


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

rt SpoSport

PAGINA 14

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

VCW JO10-1 kampioen

s De finalisten, v.l.n.r. Marco Weeland, Bjorn Frijters, Piet Ligthart, Ad van Steenoven, Corne Kramer, kampioen Ad Rademakers, Els LIgthart en Piet van Steenoven

s Ties, Levi, Sam, Willem, Finn, Ronan, Joey en Tristan maakten VCW JO10 kampioen. In de 3e klasse 05 van JO10-1 was het tot de laatste competitiedag spannend wie er kampioen zou worden. VCW voerde vrijwel vanaf de eerste competitiewedstrijd de ranglijst aan en had nummer twee, Unitas, halverwege maart op eigen veld al eens verslagen. Echter door een gelijkspel tegen middenmotor JEKA, begin mei, bleef het tot het einde toch nog spannend, omdat Unitas ook de overwinningen aan elkaar bleef rijgen. Afgelopen zaterdag stond

coach Allard met zijn mannen aan de aftrap in en tegen Bavel. Alleen winst was genoeg om zeker te zijn van het kampioenschap, wetende dat Unitas er ook alles aan zou doen om de laatste wedstrijd te winnen. VCW begon gretig aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen op de openingstreffer, maar de verdediging van Bavel stond goed. Na tien minuten was het plots raak aan de andere kant. Bavel opende, na een fout in de verde-

diging van VCW, de score. Maar VCW toonde veerkracht, bleef er lustig op los combineren en wist de achterstand nog voor rust om te bouwen naar een 3-1 voorsprong. De tweede helft bleek een formaliteit en na twee keer 25 minuten voetballen stond er 1-6 op het scorebord. In de verzengende hitte werd op het veld al een klein feestje gevierd, dat later die middag in de kantine in Wagenberg nog eens dunnetjes werd overgedaan.

Madese Boys verliest laatste competitiewedstrijd thuis van Uno Animo Afgelopen zondag 27 mei speelde Madese Boys 1, in eigen huis, de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Uno Animo uit Loon op Zand. Helaas werd de wedstrijd met 0 – 2 verloren en eindigt Madese Boys uiteindelijk als derde in de 2e klasse E. Door het verlies van VOAB bij Rijen gaat Madese Boys wel definitief nacompetitie spelen voor promotie naar de 1e klasse. Dit is een fantastisch resultaat. Om half 3 werd er voor het laatst dit seizoen afgetrapt op sportpark ’De Schietberg’ in Made. Madese Boys begon redelijk aan de wedstrijd met veel balbezit en het spel speelde zich in het eerste kwartier vooral af op de helft van Uno Animo. Madese Boys werd daarentegen maar één keer gevaarlijk. Het was een voorzet vanaf links die bij de tweede paal net niet binnen gewerkt kon worden door Hovsep Manukjan. In de 18e minuut kwam Madese Boys op achterstand. Het was Uno Animo dat na balverlies van Madese Boys met een lange bal Rick van Loon wist te bereiken. Hij kon zo met de bal doorlopen richting keeper Werner Verhoeven, die hij omspeelde en daarna kon hij eenvoudig doeltreffend afrondden: 0 - 1. Madese Boys was ook de rest van de eerste helft meer in bal-

bezit, maar creëerde weinig uitgespeelde kansen. Ondanks de waarschuwingen voor de wedstrijd betreffende het gevaar van de counter bij Uno Animo, was het in de 44e minuut opnieuw raak voor Uno Animo. Na dom balverlies op het middenveld door Madese Boys werd opnieuw Rick van Loon in de diepte weggestuurd en hij kon opnieuw eenvoudig binnenschieten: 0 – 2. Na dit doelpunt klonk direct het rustsignaal van de scheidsrechter. Na de rust ging Madese Boys op zoek naar de aansluitingstreffer, maar hierin slaagde het niet. Er was opnieuw meer balbezit voor de thuisploeg en het spel speelde zich vooral af op de helft van Uno Animo, dat bleef proberen met behulp van de lange bal/counter gevaarlijk te worden. Madese Boys creëerde twee wat grote-

Biljartvereniging ’t Veerhuis heeft een nieuwe clubkampioen

re kansen in deze tweede helft. Eén keer was het Dennis Marijnissen die vrij in kon schieten, maar de bal ging naast. En net voor tijd was het Ian Meeus die in kon schieten, maar dat duurde iets te lang waardoor de Uno Animo verdedigers een doelpoging konden voorkomen. Al met al een matige wedstrijd, waarin Uno Animo de fouten van Madese Boys goed heeft afgestraft. Nu de rug rechten en deze week keihard werken met zijn allen in aanloop naar de eerste nacompetitiewedstrijd van aankomende zondag. Want dan speelt Madese Boys deze eerste nacompetitiewedstrijd tegen EFC uit Eersel. Aanvang 14.30 uur. Wij hopen dat er vele supporters de reis naar Eersel gaan maken om de Boys te ondersteunen in deze wedstrijd.

Zondagmiddag 27 mei is de finaleronde van het jaarlijkse clubkampioenschap van Biljartvereniging ’t Veerhuis, spelend bij Café Ligthart, Loonsedijk 36 te Lage Zwaluwe, gespeeld en er is een nieuwe clubkampioen gekroond! In september is er wederom afgetrapt bij Café Ligthart voor een nieuw seizoen en in totaal hebben in vier poules 32 spelers mee gespeeld in het clubkampioenschap. Dit seizoen heeft Biljartvereniging ’t Veerhuis voor het eerst gespeeld met twee verliezersrondes Na afloop van de eerste ronde waarbij de beste vier spelers van elke poule doorgingen naar de tweede ronde, konden alle andere spelers verder spelen in de verliezersronde. Deze spelers zijn ingedeeld in twee poules en de beste speler van elke poule mocht verder spelen in de finale. Uit deze tweede ronde mochten de

volgende spelers het tegen elkaar opnemen in de finale ronde. Vanuit de eerste poule waren dat Piet van Steenoven, Corne Kramer en Bjorn Frijters. Uit de tweede poule plaatsten Marco Weeland, Piet Ligthart en Ad van Steenoven zich voor de finale ronde. Vanuit de twee verliezerspoules kwamen als beste naar voren Els Ligthart en Ad Rademakers. Deze acht spelers hebben op drie avonden in april de finaleronde gespeeld van het clubkampioenschap met als afsluiter de finalemiddag die dus op 27 mei is gespeeld. Na drie gespeelde finaleavonden was al snel duidelijk wie er in de top drie zouden eindigen, maar op de finalemiddag kon nog alles gebeuren. De kampioen stond nog niet geheel vast en alhoewel de beste speler op dat moment 5 matchpunten voorstond op de

Verslag WDS’19 1 - VCW 1 (1-3) Zondagmiddag stond de wedstrijd WDS’19 1 tegen VCW 1 op het programma. Een wedstrijd die weinig betekenis had voor beiden. VCW had zichzelf vorige week veilig gespeeld voor de nacompetitie, door te winnen van OMC, waardoor zij direct zijn gedegradeerd. WDS’19 was al een aantal weken veilig voor nog een seizoen in de 4e klasse. Om 14.30 uur begon de wedstrijd. In de eerste minuten gebeurde er weinig. Toch was VCW de bovenliggende partij en creëerde wat kleine kansjes. De 23e minuut brak aan en Lars kwam met een voorzet op maat die Nick net niet op goal wist te krijgen. Niet kort daarna kwam Tim opstomen van-

Open dag

Kom naar de open dag op zaterdag 2 juni tussen 11.00 en 16.00 uur en ontdek wat Amphia te bieden heeft!

uit het middenveld en haalde uit vanaf 30 meter. De bal werd licht getoucheerd waardoor de keeper van WDS’19 in de problemen kwam maar net op tijd de bal kon schrammen waardoor de bal over de goal vloog. Uit de corner was het wederom Tim met een goede trap die op het hoofd van Nick viel en uiteindelijk op de lat belandde. Na deze kans was het voor het eerst deze wedstrijd dat WDS’19 echt gevaarlijk werd. Toch werd het 1-0 voor de thuisploeg. Na een staking van een kwartier vanwege onweer ging het spel verder maar er gebeurde niets meer tot aan de rust. De tweede helft was begonnen en het weer was wat rustiger geworden. In de 55e minuut kreeg

rest, zijn concurrenten wilden de titel niet zomaar aan hem geven en speelden dan ook als leeuwen. Als tweede geplaatst stond Els Ligthart, maar haar tegenstander Marco Weeland deed zijn sportieve plicht en wist van haar te winnen. Corné Kramer, beter bekend als Nappie, stond derde en moest in de laatste wedstrijd tegen de nummer 1 spelen, Ad Rademakers. Beide spelers wisten wat ze moesten doen. Corné moest winnen en Ad moest vooral niet teveel verliezen, Ad hoefde maar 5 matchpunten te halen. Na 15 beurten stond Corné er buitengewoon goed ervoor, hij hoefde nog maar 4 van zijn 18 caramboles te maken. Ad had op dat moment er slechts 7 van zijn 18 caramboles gemaakt. Jammer voor Corné kwam Ad weer in vorm en wist in deze spannende pot terug te komen tot 11 caramboles, toen Corné het potje uitmaakte. Genoeg voor Ad om clubkampioen BV ’t Veerhuis seizoen 2017/2018 te worden. Van harte gefeliciteerd Ad! De uitslag van het clubkampioenschap seizoen 2017/2018 van BV ’t Veerhuis is: 1. Ad Rademakers 2. Corné (Nappie) Kramer 3. Els Ligthart 4. Piet Ligthart 5. Piet van Steenoven 6. Marco Weeland 7. Bjorn Frijters 8. Ad van Steenoven Mocht je ook willen meespelen in het nieuwe seizoen van BV ’t Veerhuis, meld je dan voor september aan bij de bar van Café Ligthart en vraag daar naar de mogelijkheden. Met vriendelijke groet, Marco Weeland VCW een vrije trap die goed voor werd gegeven en op de wreef van Ruud belandde die de bal niet op goal wist te krijgen. Een kwartier daarna was het weer Ruud die vanuit een corner de bal kreeg en rakelings naast de goal kopte. Een minuut daarna was het wel raak voor Ruud. Een mooi uitgespeelde aanval eindigde bij Ruud die de bal strak in de korte hoek schoot. In de 80e minuut kwam Guus goed tussen twee man in, hij wist de slechte terugspeelbal naar de keeper af te pakken en kon zo met links schieten en de bal belandde in het zijnet. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de net ingevallen Stijn de bal panklaar en kon vanaf de 5 meterlijn een niet te missen bal binnen prikken. Eindstand 1-3 winst voor een beter spelend VCW.


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 15

ZONDAG 3 JUNI OPEN van 10.00 tot 17.00 uur DELPHINIUM Ridderspoor, grootbloemig (19 cm pot) In diverse kleuren

4,

NU

99 ENO LOUNGE SET

LAVENDEL HIDCOTE potmaat 12 NU

WEBER SPIRIT E-320 ORIGINAL

1,

99

E TUINCAFÉ IN ONS GEZELLIG

Bestaande uit ; - 3-zitsbank - 2-zitsbank - lounge tafel 160 x 90 cm

Black GBS system edition VAN

VAN

899,00 NU

1.395,

00

799,

00

3,25

1.695,00 NU VOOR

AVRI GRASZODEN onkruidvrij en ijd vers uit eigen kwalt ekerij

VERS VOOR U GESNEDEN

HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID

IEDERE VRIJDAG KOOPAVOND

20.000 M2 TUINPLEZIER

WWW.AVRI-TUINCENTRUM.NL

Vochtplekken of scheuren in een plafond. Of een uitstraling die niet meer past bij de rest van het interieur. Voor veel mensen is de aanblik van hun plafond een bron van ergernis en zorgen. Kortom: ze willen dat eens drastisch aanpakken. Maar hoe? Daar kan Plameco bij helpen met haar flexibele plafonds. De flexibele plafonds van Plameco worden vlak onder het huidige plafond aangebracht. Het montageteam monteert en spant het plafond binnen één dag, terwijl de grote meubelen gewoon in de kamer kunnen blijven staan. Dus geen verhuisachtige toestanden. En al helemaal geen hak- en breekwerk. De bewoners kunnen dus dezelfde dag alweer beschikken

over de ruimte waarin het plafond is aangebracht. Dit bespaart dus veel ongemak en tijd. Niet alleen voor de woonkamer Een Plameco-plafond kan niet alleen in de woonkamer, maar ook in vochtige ruimtes als een badkamer of keuken aangebracht worden. Hiermee krijgen al deze vertrekken een sfeervolle uitstraling, die perfect aansluit bij de smaak van de bewoners. De plafonds van Plameco zijn scheuren schilfervrij en onderhoudsvriendelijk. Het hoogwaardige materiaal is bovendien schimmel- en bacteriewerend.

EEN NIEUW PLAFOND IN EEN HANDOMDRAAI ✁

Naast al deze voordelen heeft het plafond een isolerende werking en is het brandveilig.

Telefoon:

Kleuren en dessins Klanten kunnen bij Plameco kiezen uit meer dan honderd verschillende kleuren. Of het nu gaat om een strak wit plafond, gestructureerde plafonds in gebroken wittinten of om een plafond in bijvoorbeeld hoogglans rood, alles is mogelijk. Ook op het gebied van verlichting zijn er talloze

Adres: Woonplaats: Postcode: E-mail: Opsturen (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

en 3 juni

Zonder hak en breekwerk!

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

Naam:

KIJK DAGEN 1, 2

opties, van hanglampen tot ingebouwde spotjes en van indirecte verlichting tot projectverlichting. Het verwerken van de bestaande verlichting in het nieuwe plafond, is overigens ook mogelijk. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs in onze showroom op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 en zondag 3 juni van 11.00 tot 15.00 uur. De showroom is te vinden aan de Weidehek 125 in Breda.

Weidehek 125 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 www.plamecoplafonds.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 16

OP ZOEK NAAR EEN (NIEUWE) BAAN? Onderstaande bedrijven zijn op zoek naar JOU!

Zoekt op korte termijn gemotiveerde en Nederlands sprekende

interieurverzorgster (m/v) We zoeken een nieuwe collega voor een locatie in Terheijden. De werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag. De werkzaamheden starten om circa 17.30 uur tot 20.00. In totaal gaat het om 12 uur en 30 minuten per week met mogelijkheden tot uitbreiding. De verdienste zijn prima volgens de CAO van de Schoonmaak. Solliciteren kan via www.sonbreda.nl of 076 - 5812 659

MADESE TENNISVERENIGING

Gratis tennis instuifmiddag voor kinderen! Op woensdagmiddag 27 juni organiseert de Madese Tennisvereniging aan de Schietberglaan een gratis instuifmiddag voor kinderen die kennis willen maken met tennis. Van 13.30 tot 14.30 uur zal de trainer de kinderen op een speelse wijze laten kennismaken met

een racket en bal. Sinds een aantal jaren is er voor de jeugd nogal wat veranderd. Met tenniskids kun je al snel echt tennissen. Er wordt gespeeld op een kleinere baan, met een kleiner racket en een grotere en zachtere bal. Zo wordt het wat makkelijker en leuker.

De kinderen hoeven deze middag alleen voor sportieve kleding/schoeisel te zorgen. De tennisvereniging zorgt voor de rackets, ballen en wat lekkers. Graag even van te voren opgeven via jeugd@madesetv.nl. Inschrijven kan tot 20 juni!

Terreincoördinator gezocht! Fulltime – Locatie Waalwijk

Tel. 013-2400040 Wij zijn op korte termijn op zoek naar een:

Vrachtwagenchauffeur (m/v) Ons werk bestaat uit nationaal- en internationaal transport stukgoed en containervervoer. Dit bestaat hoofdzakelijk uit dagritten Benelux, Duitsland en Frankrijk. Wij vragen iemand met een: • Geldig rijbewijs B/CE • Chauffeursdiploma/Code 95 • Flexibele instelling, klantgerichte houding • Ervaring als chauffeur is vereist • ADR certificaat is een pre Wij bieden je: • Salaris conform CAO beroepsgoederenvervoer • Afwisselende baan met prettige werksfeer • Start op korte termijn Wij zoeken iemand voor standplaats Baarle-Nassau en/of Hazeldonk (Breda) Ben jij op zoek naar een baan als chauffeur in het transport en heb je interesse, stuur dan je sollicitatie naar:

Kees Jacobs Transport

Winkelhaak 4 5111 PX Baarle-Nassau Tel. 06-30470579 en/of mail naar: info@keesjacobstransport.nl

In deze uitdagende en zeer zelfstandige functie ben je verantwoordelijk voor het verrichten van terreinwerkzaamheden bij één van onze klanten in Waalwijk. Als eerste aanspreekpunt, fungeer je als visitekaartje van onze organisatie. Jij bent de spil tussen de productie en de planning. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het rangeren, laden en lossen van containers. Hierover geef je ook instructies aan collega chauffeurs. Je herkent problemen en/of verbetermogelijkheden. Werk je graag in de transport en is een coördinerende functie jou op het lijf geschreven? Neem dan contact met ons op. Wat ga je doen? • Rangeren, laden en lossen van containers • Dagelijks contact leggen tussen de productie (klant) en planning (collega's) • Instructies geven aan collega chauffeurs • Herkennen van problemen en/of verbetermogelijkheden en deze oppakken in overleg met de planning Wat is jouw profiel? • Beschikbaar van maandag t/m vrijdag in een 3-ploegendienst (bij uitzondering ook op zaterdag en/of zondag) • In het bezit van een CE rijbewijs • In het bezit van ADR en VCA certificaat (of bereid deze op korte termijn te behalen) • Affiniteit met transport • Kunnen werken volgens procedures • Prioriteiten kunnen stellen/planmatig inzicht • Communicatief sterk • Woonachtig in de regio Waalwijk Wat bieden wij jou? • Een zelfstandige en uitdagende baan met verantwoordelijkheid • Sociale contacten met de klant en collega's • Een professionele werkomgeving met aandacht voor health & safety • Mogelijkheid om ADR en VCA te behalen • Arbeidsvoorwaarden conform TLN-cao • Jaarlijkse code-95 trainingen Werken bij Van den Bosch • Van den Bosch Transporten is een toonaangevende speler in intermodale bulklogistiek. Met ruim 500 gedreven medewerkers, 10 vestigingen en activiteiten over de hele wereld, bieden wij een uitdagende en inspirerende werkomgeving. • Toonaangevend in intermodaal bulktransport • Uitdagende internationale werkomgeving • Ruimte om jezelf verder te ontwikkelen • Familiebedrijf met internationaal karakter • Cultuur van continu verbeteren: To the Next Level • Aandacht voor gezonde leefstijl Meer informatie Kijk voor meer informatie op onze website: https://www.werkenbijvandenbosch.com/nl of neem contact op met de afdeling Human Resources, via telefoonnummer 0413-217217.


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

rt SpoSport

PAGINA 17

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

HVM ON THE HANDBALBEACH BIJ OHC

HVM handbalnieuws

s De HVM E-jongens en meiden on the beach Vrijdagavond was het de beurt aan de HVM E meiden en jongens om de strijd aan te gaan met de teams van OHC. Het HVM E team was verdeeld in twee teams en die kregen hulp van Sterre en Oscar omdat ze anders geen wissels hadden. De beide E teams speelden tegen de teams van OHC, die een sterk en een minder sterk team hadden. Team 2 van HVM wist alles te winnen en streed in de shoot-out finale tegen OHC 1 en verloren deze. Zodoende werden ze tweede en team 1 werd derde. De kinderen waren heel enthousiast en sportief bezig geweest! De HVM D1 en Goodfloor-

ing HMC-HVM C1 meiden gingen op zaterdagochtend richting de OHC beachhandbalvelden in de Contreien in Oosterhout. Het was een zonovergoten dag waarbij het beachhandbal plezier bovenop staat. Veel regeltjes hebben we deze dag ter plekke geleerd en we streden tegen een aantal ervaren beachhandbalteams uit heel Nederland. De D1 meiden werden tweede in de poule en gingen verder naar de finale voor de derde of vierde plaats. Ze speelden tegen ‘the sand shakers’ uit Limburg. Helaas was dit ervaren team te sterk voor onze meiden maar wat hebben ze mooie acties laten zien.

De C1 meiden stonden in de sterkste poule en wonnen hun eerste wedstrijd tegen Heerle maar vervolgens verloren ze de volgende wedstrijd tegen de ‘the sand shakers’ C1. Tegen MHV C1 was het een echt spannende wedstrijd waarbij het door de shoot-outs bepaald moest worden. Helaas wisten onze meiden deze niet te winnen. Tijdens de laatste wedstrijd tegen DSS C1 konden we al het geleerde van de dag tonen en wisten we met mooie pirouetjes, een vliegertje én ons bokkie een paar mooie doelpunten te scoren. We kijken terug op een mooi beachhandbaltoernooi.

Promotiekansen voor Madese Boys JO17-1 Misschien is het jullie ontgaan. Maar de mannen én dame van de JO171 van Madese Boys spelen zaterdag 2 juni tegen TSC JO17-1 in Oosterhout voor promotie naar de 4e divisie. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. In de aanloop naar deze wedstrijd spraken wij het team op een warme maandagavond op de velden van Madese Boys. Na een stugge opstart is de competitie van Madese Boys JO17-1 succesvol afgesloten waarop ze nu kans maken op promotie naar de 4de divisie. Nu staan er nog drie wedstrijden op het programma. Tot aan de laatste wedstrijd in de competitie bleef het spannend. Jordi van der Laan, tweedejaars jaars speler en aanvoerder van Madese Boys JO17-1; “We hebben drie kansen gehad. In de eerste periode misten we door blessures het kampioenschap. In de tweede periode ging het al stukken beter, maar helaas kwamen we wat tekort. Pas nu in de derde periode hebben we het gepakt. Als aanvoerder heeft Jordi ervoor gezorgd dat binnen het team alles bij elkaar blijft. De spelers van de JO17-1 zijn trots op hun prestatie van behalen van de nacompetitie, want de divisie wordt niet heel vaak bereikt. D’R OP OF ERONDER Madese Boys JO17-1 begon de competitie stroef, maar met aan het roer hoofdtrainer, Derek Brison, ging het steeds beter. Brison bracht het team terug naar de basis en sommige spelers kregen een andere positie waar ze aan moesten wennen. In de tweede periode van een reeks van negen wedstrijden waren ze ongeslagen, maar toen pakten ze net mis en nu in de derde periode heeft het team het wel behaald. Afgelopen zaterdag 26 mei won Madese Boys de uitwedstrijd overtuigend van SC ’t Zand met 1 – 5, maar als ze twee extra goals hadden gemaakt dan stonden ze op de vierde plaats. Als team zijnde verdienen zij de plaats bij de bovenste en door de positieve en opbouwende trainingen van trainer Derek Brison is het team sterker geworden en heeft meer zelfvertrouwen gekregen. Voor de aankomende wedstrijden verwachten de spelers Jordi en Mathijs dat er wel feller en scherper getraind gaat worden. Mathijs; “En voor de wedstrijden moeten we ook scherp zijn, zodat we geen steekjes laten vallen. In de kleed-

kamer begint de wedstrijd en dan moeten we erin gaan geloven.” Het team bestaat uit eerste- en tweedejaars spelers, maar Derek Brison merkt nu geen verschil meer in eerste- en tweedejaars. Derek; “Natuurlijk nemen de tweedejaars het voortouw, maar alleen probeer ik ze allemaal op vlieghoogte te krijgen en als we allemaal dezelfde taal spreken en allemaal hetzelfde idee hebben hoe we willen spelen dan merk je het verschil eigenlijk niet. Ik heb nu eerstejaars jongens, maar die zo door kunnen stappen naar de A-categorie. Samen met de inzet van de staf en de jongens is het team sterker geworden en dat wordt nu beloond met een prijs en dat is de nacompetitie.” In deze warme week lopen de voetbaltrainingen teneinde en zijn de meeste competitiewedstrijden gespeeld. De spelers van de JO17-1 moeten nog drie belangrijke wedstrijden spelen. Mathijs heeft daar geen moeite mee. Mathijs; “Ik heb daar zelf geen moeite mee en vind trainen altijd heel leuk. En ik geloof dat ieder teamlid van mij dit ook vind. Zij vinden het niet erg om door te trainen en het is alleen fijner dat we extra wedstrijden hebben, want dan kan je je beter voorbereiden.” Voor het team staat er nu een spannende tijd op het programma. Via WhatsApp houden de spelers

elkaar goed op de hoogte. Derek Brison, hoofdtrainer van de JO17-1 heeft de groep een klein jaar onder zich. Hij ervaart de groep als een genot, een leuke ploeg, een leuke club en geen onbekend terrein voor mij. Als trainer weet hij wel hoe het voelt om voor prijzen te spelen. Binnen zijn voetbalcarrière heeft hij genoeg finales gespeeld. Op internationaal tot aan het profniveau. Derek; “Voor heel veel van deze jongens en meid is het gewoon nieuw om voor een kampioenschap te spelen of voor een prijs naar een hogere klasse en dat probeer ik mee te brengen. Dat het heel iets moois kan zijn en heel unieks. Een heel andere sfeer, de belangen zijn groter en anders en dat speelt ook om in hun koppie natuurlijk. En ik probeer als trainer dit gewoon goed bij te brengen wat er allemaal speelt in een wedstrijd wat ze eigenlijk allemaal kunnen verwachten.” KERS OP DE TAART Om deze ‘kers op de taart’ te bereiken heeft Derek met zijn staf het team weer teruggebracht naar de basis. Het was in het begin ‘kick en rush’, dus de bal naar voren schieten en hopen, maar het team is weer teruggebracht naar de filosofie van hoe Madese Boys wilde dat ze speelden, dus gewoon met verzorgd voetbal en opbouwend. En vanuit daar is Madese Boys JO17-1 weer op het niveau gekomen. Ook de hoofdtrainer weet dat aankomende wedstrijd een pittige wedstrijd gaat worden bij TSC. Oosterhout heeft altijd stug-

s Madese Boys JO17-1 bereidt zich voor op promotie naar de 4de divisie.

DUIVENSPORT MADESE BOND VAN POSTDUIVENHOUDERS

Zege voor John van Bragt uit Wagenberg Afgelopen weekend stonden er twee vluchten op het programma. Gelukkig waren de weergoden ons, opnieuw, goed gezind en konden de duiven op tijd gelost worden om aan hun terugreis te beginnen. Door de hoge temperaturen met daarbij een wind die uit Noord-Oostelijke richting blies zijn het twee pittige vluchten geworden en de uitslagen worden dan ook beheerst door de liefhebbers waar de duiven tiptop in orde zijn.

te behalen. De overige duiven van Sjef vonden deze opdracht waarschijnlijk iets te zwaar want naast de overwinnaar wist nog maar één hokgenoot een prijs te behalen. De zege maakt echter heel veel goed. Gefeliciteerd.

Pont St. Maxence werd gewonnen door John van Bragt uit Wagenberg die hiermee zijn tweede overwinning van dit seizoen boekt. John heeft als beroep vrachtwagenchauffeur en dit betekent dan ook dat hij vaak lange dagen maakt en dat de steun van vader en moeder Van Bragt niet te onderschatten is. De zege werd ditmaal behaald door een jaarling weduwnaar en wat voor één. Dit is al de derde maal in zijn nog jonge carrière dat hij een eerste prijs heeft behaald en dit met totaal verschillende weertypes. Een echte dus. Hij is door John gekweekt uit een doffer van Jos Goessen uit Gronsveld maal een dochter uit Bullseye, die super’57’lijn. Ook de overige duiven lieten John niet in de steek want hij wist weer een mooie 6/12 te scoren. Met de komende mid- en dagfondduiven voor de boeg mogen we nog het nodige vuurwerk verwachten van John en zijn secondanten. John en natuurlijk vader en moeder Van Bragt van harte proficiat met deze overwinning. De overige liefhebbers met 50% of meer prijs waren: Dick Hoogkamer uit Made met 10/15, Rinus Commeren uit Geetruidenberg met 16/22, Jac. van Bijnen uit Made met 14/21, Patrick van Bragt uit Made met 8/10 en Sjef de Kort uit Oosterhout met 6/9.

De liefhebbers die 50% of meer prijs behaalden op deze vlucht waren: Ant. Schillemans uit Made met 11/22, Ad Kuijpers uit Wagenberg met 9/18, Jac. van Bijnen uit Made met 5.10, Ad Kanters uit Lage Zwaluwe met 2/4, Jo Verboven uit Made met 2/3 en tenslotte Patrick van Bragt met 3/3. Voor mij is deze laatste, de man van deze mooie maar zware duivendag. Hij korfde op twee vluchten totaal dertien duiven in waarvan zich maar liefst elf duiven wisten te klasseren met daarbij acht duiven in de verhouding 1/10. Geweldig.

De eerste 25 prijswinnaars tegen 486 duiven ingekorfd door 28 liefhebbers: 1 en 11 J. v. Bragt; 2, 7, 13, 21, 23 en 24 D. Hoogkamer; 3, 8 en 9 M. Commeren; 4, 18 en 19 Jac. v. Bijnen; 5, 12 en 25 P.v. Bragt; 6, 10, 16 en 17 A. v. Opdorp (daarna gaan eten zeker Arno?); 14 en 20 Ant. Schillemans; 15 J. de Kort; 22 Comb. De Peijper-Bundz. De eerste dagfondvlucht van het seizoen vanuit Issoudun werd gewonnen door Sjef de Kort uit Oosterhout. Uit de snelheid van de eerste duif kun je al opmaken dat het gelijk een zware opdracht was voor de duiven want de overwinnaar wist een snelheid te behalen van ongeveer 68 km per uur. De snelste was een tweejarige weduwnaar die vorig seizoen tweemaal gespeeld werd op de dagfond en ook tweemaal prijs wist te behalen. Hij is gekweekt door zijn maat Gert de Hoogh van de gekende combinatie Dries de Hoogh en Zn uit Oosterhout, mensen waar Sjef altijd terecht kan voor goede raad en goede duiven. De vader is een rechtstreekse van het hok van de Gebr. Scheele uit Terneuzen terwijl de moeder door Sjef werd aangeschaft bij plaatsgenoot Marc v.d. Poel. De vader van deze duivin wist op de dagfond maar liefst twee teletekstvermeldingen

De eerste 20 prijswinnaars tegen 270 duiven ingekorfd door 25 liefhebbers: 1 J. de Kort; 2 J. v. Gijzel; 3, 17, 18 en 19 Ant. Schillemans; 4 en 9 P. v. Bragt; 5, 16 en 20 A. Kuijpers; 6 en 13 D. Hoogkamer; 7, 10 en 12 Jac. v. Bijnen; 8 Comb. Pals en Luijten; 11 en 15 J. v. Bragt; 14 A. Kanters. Volgend weekend volgt er opnieuw een vlucht vanuit Pont St. Maxence, Deze keer telt deze vlucht mee voor het midfond kampioenschap. Zorg dan ook weer dat uw favorieten er klaar voor zijn. Allemaal veel succes.

V.C.W. - Rabobank Clubkas Campagne Op maandagavond 7 mei jl. heeft V.C.W. een cheque in ontvangst mogen nemen van de Rabobank Clubkas Campagne. Deze manier van sponsoring, waarbij de leden van de Rabobank door middel van stemmen hun voorkeur konden geven aan meer

dan 200 verenigingen, heeft voor V.C.W. het mooie bedrag van € 385,70 opgebracht. Dit betekent dat er 145 stemmen op ons uitgebracht zijn. Daarvoor willen wij alle stemmers en natuurlijk Rabobank Amerstreek hartelijk bedanken.

s Een dankbare secretaris Anita Diepstraten neemt de Rabobank Clubkas Cheque namens VCW in ontvangst. ge ploegen. Het team heeft in het verleden wel tegen TSC gespeeld. Door de goede voorbereiding van hoofdtrainer Brison is het team er klaar voor. Derek; “Gewoon geen enkel team onderschatten en dat geef ik ze altijd mee. Het is altijd een wedstrijd op zich. Zij hebben ook bepaalde belangen. TSC wil ook het hoogst haalbare halen en wij ook! En ik denk wel dat het wel in ons voordeel is. Wij zitten in een ‘winning mood’ en TSC heeft het toch lastig gehad. Als wij gewoon spelen zoals we elke week spelen dan moet er geen verrassing meer zijn.” Er staat iets moois te gebeuren, voor het team, maar ook voor Madese Boys. Het team hoopt dat aanstaande zaterdag een groot aantal supporters naar deze bijzondere wedstrijd tegen TSC in Oosterhout komen kijken. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Snelschaaktitel SV ’t Paardje naar oppermachtige W. van den Bosch Verdeeld over drie speelavonden werden maar liefst 26 ronden afgewerkt met een speeltempo van 10 minuten per persoon per partij. W. van den Bosch degradeerde de concurrentie tot figuranten door geen enkele partij te verliezen. J. Lips, K. van Noorloos, R. Stadhouders en M. Govers wisten eenmaal een puntendeling te bereiken maar moesten ook de tweede confrontatie in het stof bijten. Dat was door de overige deelnemers al 22 keer eerder gebeurd zodat de vloer in de speelzaal van ’t Trefpunt stofvrij achterbleef. K. van Noorloos en titelverdediger P. van den Hout behaalden een gelijk aantal punten maar doordat eerstgenoemde beide onderlinge confrontaties wist te winnen bezet K. van Noorloos de ’zilveren trede’ en P. van den Hout het ’bronzen trapje’ van het podium. J. Lips speelde een ijzersterk toernooi waarbij hij een potje blufpoker niet schuwde, maar vooral de twee nederlagen tegen J. Aroca kostten hem een podiumplaats. Good old Leo de Moor, oud- lid van SV ’t Paardje, sluit de rij maar liet regelmatig zien het spelletje zeker nog niet verleerd te zijn. Het zal duidelijk zijn dat het speeltempo naast een serie verrassende uitslagen ook voor verbaasde blikken en hilarische taferelen zorgde. Deze week bij het Kampioenschap Bliksemschaak, vijf minuten per persoon per partij, zal dat alleen maar erger worden. EINDSTAND SNELSCHAKEN 1.W. van den Bosch .............24,0

2. K. van Noorloos ..............20,0 3. P. van den Hout ..............20,0 4. J. Lips ............................. 18,0 5. M. Govers ........................ 17,5 6. R. Stadhouders................16,5 7. R. Gosens .........................13,5 8. J. Aroca ........................... 12,0 8. H. Verbrugge .................. 12,0 10. Frits Vink ........................ 6,5 11. K. Bul ............................... 6,0 12. B. v Seters/R. Buskens .... 5,5 12. B. van Wijk ...................... 5,5 14. L. de Moor....................... 4,5 PROGRAMMA Dinsdag 29 mei Kampioenschap Bliksemschaak Dinsdag 5 juni inloopavond en vrij schaken. Dinsdag 12 juni Simultaanseance door Hein-Piet van der Spek. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij René Gosens, tel 0162-683273. Deelname is gratis en vooral 5 juni is een mooie gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met ’het Madese schaakleven’. www.schaakverenigingmade.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

rt SpoSport

PAGINA 18

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Madese Tennisvereniging SIOG nieuws Voor sommige zit de voorjaarscompetitie er al op. Voor de rest van de teams zijn deze week de laatste wedstrijden. Op de donderdag hebben we al drie damesteams die kampioen zijn. Hopelijk mogen we nog meer teams feliciteren met hun kampioenschap. MTV wenst alle teams veel succes. Maak je geen kans meer op het kampioenschap ga dan alsnog voor een overwinning op de laatste dag! UITSLAGEN SPEELWEEK 5 EN 6 VOORJAARSCOMPETITIE Dinsdagochtend 15 mei DD35+ 4e klasse (Anne-Lieze Rullens) Bosschenhoofd4 – Made1 2-2 DD35+ 5e klasse (Corry van Mook) Prinsenbeek2 – Made2 ......... 2-2 Donderdagochtend 17 mei DD17+ 1e klasse (Leny Rasenberg) Made1 – Smash Boz1 .............. 2-2 DD35+ 2e klasse (Jolanda Leenaars) Made1 – Streveland1 ............3-2 Donderdagavond 17 mei DD17+ 2e klasse (Ellen Rijnders) Made1 – Etten1 ........................... 3-1 DD17+ 3e klasse (Helma van de Korput) Prinsenbeek2 – Made2 .. 1-3 DD17+ 3e klasse (Petra Narings) Prinsenbeek4 – Made3 ............... 1-3 DD17+ 4e klasse (Lindsey Joosen) Made4 – Heksenwiel1 ............. 4-0 DD17+ 4e klasse (Franska Peijs) Prinsenbeek7 – Made5 .............. 0-4 Vrijdagmiddag 18 mei HD50+ 3e klasse (Ton van Meggelen) De Warande1 – Made1......... 3-1 HD50+ 3e klasse (Ad de Bok) Cash1 – Made2 ................................. 1-3 Vrijdagavond 18 mei DD35+ 2e klasse (Marjo Fens) Made1 – Rijsbergen2 ..................... 4-0 DD35+ 3e klasse (Carla Segeren) Made2 – Chaam2 ...................... 4-0 GD17+ 3e klasse (Peter Schippers) Loon op Zand1 – Made1 .......... 3-1 GD35+ 1e klasse (Marco Breugelmans) Made1 – De Warande1 ..... 2-2 GD35+ 3e klasse (Peter van der Veeken) Bijstervelden3 – Made2 4-0 GD35+ 4e klasse (Radboud Blom) De Warande9 – Made3 ............ 0-4 GD35+ 4e klasse (Adri Rovers) De Warande6 – Made4................. 4-0 HD35+ 2e klasse (Wilfried van Meer) Strijdo1 – Made1 ................ 2-2 HD35+ 3e klasse (Richard Broeken) Made3 – Ooievaars3 ............. 2-2 HD35+ 4e klasse (Patrick Rullens) Made4 – Ypelaer5.................... 1-3 HD35+ 4e klasse (Cees Dudok) Made5 – Teteringen4.................... 3-1 Dinsdagochtend 22 mei DD35+ 4e klasse (Anne-Lieze Rullens) Made1 – Vijfhuizen4 ........ 1-3 DD35+ 5e klasse (Corry van Mook) Made2 – Strijdo3 ................... 0-4 Donderdagochtend 24 mei DD17+ 1e klasse (Leny Rasenberg) Prinsenbeek1 – Made1 ........... 2-2 DD35+ 2e klasse (Jolanda Leenaars) Ulvenhout2 – Made1 ............2-3 Donderdagavond 24 mei DD17+ 2e klasse (Ellen Rijnders) Made1 – Pagnevaart1 ................. 1-3 DD17+ 3e klasse (Helma van de Korput) Prinsenbeek1 – Made2 .. 2-2 DD17+ 3e klasse (Petra Narings) Prinsenbeek3 – Made3 .............. 2-2 DD17+ 4e klasse (Lindsey Joosen) TVGS – Made4 ......................... 1-3 DD17+ 4e klasse (Franska Peijs) Made5 – Cash1............................ 4-0 Vrijdagmiddag 25 mei HD50+ 3e klasse (Ton van Meggelen) Made1 – Raamsdonksveer2 1-3 HD50+ 3e klasse (Ad de Bok) Made2 – Bavel2 ............................... 4-0 Vrijdagavond 25 mei DD35+ 2e klasse (Marjo Fens) Stampersgat1 – Made1 ................... 1-3 DD35+ 3e klasse (Carla Segeren) Alphen2 – Made2 ...................... 2-2 GD17+ 3e klasse (Peter Schippers) Made1 – Almkerk1 ................. 2-2 GD35+ 1e klasse (Marco Breugelmans) Teteringen2 – Made1 ...... 2-2 GD35+ 3e klasse (Peter van der Veeken) Made2 – Heksenwiel6 ... 2-2 GD35+ 4e klasse (Radboud Blom) Made3 – T Lobje2 .................... 4-0 GD35+ 4e klasse (Adri Rovers) Made4 – Were Di3 ........................ 2-2 HD35+ 2e klasse (Wilfried van Meer) Made1 – Chaam1 ................ 2-2 HD35+ 4e klasse (Patrick Haanskorf) Vijfhuizen1 – Made2 ......... 4-0 HD35+ 3e klasse (Richard Broeken) Den Hout1 – Made3 ............... 3-1 HD35+ 4e klasse (Patrick Rullens) Ulvenhout2 – Made4............... 3-1 HD35+ 4e klasse (Cees Dudok) T Lobje1 – Made5 ......................... ?-? Zaterdagmiddag 26 mei HD17+ 2e klasse (Henri Louwers) Made1 – Ulvenhout1 ............... 6-0 HD17+ 4e klasse (Niels Mathijssen) Made2 – IJpelaar4 ................ 2-4 HD35+ 1e klasse (Ad van Gils) Made1 – Haagse Beemden1 ............3-3 Zondagochtend 27 mei GD 10 t/m 14 jr 2e klasse (Pieter van Gurp) Prinsenbeek1 – Made1 ...............6-0 Jongens 11 t/m 17 jr 3e klasse (Thomas Dirkse) D’Oudelande2 – Made1 ........ 3-3 Made 1 Groen Afd 060 Made1 – Zwaluwse TV1 ............................. ?-? Team Zwaluwse tv Groen afd 060 Made1 – Zwaluwse TV1 ........... ?-? Na de competitie is het weer tijd voor de toernooien. MTV organiseert ook dit jaar weer de nodige toernooien. Open Jeugdtoernooi 2018 Dit Open Jeugdtoernooi wordt gehouden voor de jeugd die groen spelen en voor de jeugd van 10 tot en met 14 jaar (Geel). Vrijdagavond 8 juni starten we om 17.00 uur met de eerste wedstrijden. Voor de kinderen die nog niet aan hun wedstrijden hoeven te beginnen staat de BBQ al aan. Voor de kinderen die al gelijk aan hun wedstrijden beginnen, kunnen na de wedstrijd genieten van de BBQ. ’s Avonds zal DJ Ad de sfeer opleuken met hedendaagse muziek. Zaterdag worden er lekkere pannenkoeken gebakken. Van 12.00 tot 15.00 uur staat er een springkussen, snelheidsmeter, feestmuziek en wordt er een tenniskamp verloot. Zondag beginnen we met een lekker ontbijt voor iedereen. Speel je wat later dan mag je ook lekker lunchen in plaats van ontbijten. Ter afsluiting natuurlijk nog lekkere hapjes op de finaledag. Toeschouwers zijn alle dagen van harte welkom om naar al die spannende wedstrijden te komen kijken vanaf ons verwarmde terras. 41ste Open Toernooi Van maandagavond 25 juni tot en met zondag 1 juli wordt het Open Toernooi voor de 41ste keer georganiseerd. Inschrijving is mogelijk voor de volgende categorieën: OPEN: DE, HE, DD, HD, GD rating tussen 2.0 en 5.9999 17+: DE, HE, DD, HD, GD rating 6.0 of hoger 40+: DE, HE, DD, HD, GD rating 6.0 of hoger. Inschrijven via www.toernooi.nl of via de Madese Tennisvereniging (madesetv.nl). Inschrijfkosten € 10,00 per onderdeel. Sluitingsdatum 14 juni.

vv Zwaluwe, Lage Zwaluwe PROGRAMMA DONDERDAG 31 MEI: 19:00 Wieldrecht JO9-3 - Zwaluwe JO9-2

ZATERDAG 2 JUNI: 14:30 Achilles Veen 2 - Zwaluwe 2 15:00 WVV’67 JO19-1 - Zwaluwe JO19-1 08:45 Zwaluwe JO13-1 - Kozakken Boys JO13-2

08:45 Zwaluwe JO11-1G - TSC JO11-2 09:45 Victoria’03 JO11-4 - Zwaluwe JO11-3 10:00 Waspik JO9-1 - Zwaluwe JO9-1G 10:30 Zwaluwe JO9-3 - Madese Boys JO9-3 09:00 Zwaluwe JO7-1G - TSC JO7-2 Kijk voor de laatste info en wijzigingen op www.vvzwaluwe.nl

De Wagenbergse visclub ’S.I.O.G.’ start op 3 juni met het kampioenschap 2018. De competitie bestaat weer uit tien wedstrijden, die gevist gaan worden in de periodes 3 juni tot en met 1 juli en vervolgens vanaf 2 september tot en met 30 september. Het inschrijfgeld aan de competitie bedraagt € 50,-, waarvan € 15,betaalt dient te worden voor aanvang van de eerste wedstrijd. Het resterende bedrag kan in wekelijkse termijnen van € 5,- voldaan worden. Voor aanvang van wedstrijd acht dient het volledige inschrijfgeld te zijn betaald. Er wordt gevist op de volgende data en wateren: 3 juni Schansgracht, 10 juni Passendaelestraat, 17 juni Wensel Cobergherstraat, 24 juni Wensel Cobergherstraat en 1 juli eveneens in de Wensel Cobergherstraat. Op de overige zondagen in de maanden juli en augustus zal er in verband met de vakantieperiode niet gevist worden. Vanaf 2 september zal de competitie worden vervolgd met wedstrijd zes in de Schansgracht. Op 9 en 16 september wordt er gevist in de Wensel Cobergherstraat. Op 23 september is het wedstrijdwater weer de Pas-

sendaelestraat en ten slotte is op 30 september de Wensel Cobergherstraat weer het wedstrijdwater. Inschrijven voor alle wedstrijden op het parkeerterrein nabij de Brandweerkazerne in Terheijden tussen 7.00 en 7.20 uur. Aanvang van de wedstrijden 8.15 uur en het einde van de wedstrijd klinkt om 10.45 uur. Alle gevangen vist wordt gemeten. Vis kleiner dan 10 cm wordt met 3 punten gehonoreerd. Vis vanaf 10 cm wordt beloond met 1 punt per volledige cm. Vis van 10,8 cm krijgt dus 10 punten, een vis van 23.9 cm krijgt 23 punten. Deelnemers die verhindert zijn, worden verzocht zich voor aanvang van de betreffende wedstrijd af te melden bij het bestuur. Leden die om gezondheidsredenen graag op plaatsen willen loten waarbij de afstand tot de auto zo beperkt mogelijk is, worden verzocht dit tijdens het inschrijven voor de eerste wedstrijd kenbaar te maken. SIOG kan dan zoveel mogelijk rekening houden met onze leden, die niet zo goed ter been zijn. Het spreekt vanzelf dat wij weer rekenen op een goede opkomst, goed weer en zo mogelijk fantastische vangsten. Tot ziens op 3 juni.

Tenniskas van tennisvereniging Ruitersvaart gespekt met €153,10

s Twee leden van de Terheijdense tennisvereniging hebben de eer de cheque in ontvangst te mogen nemen. De leuke ’spek-de-kas’ actie van de Jumbo in Terheijden is afgelopen. Klanten konden een club, vereniging, organisatie et cetera sponsoren door een bedrag te storten op die betreffende club. Het heeft de tennisvereniging een bedrag van € 153,10 opgele-

verd en daar zijn we heel erg blij mee. Afgelopen zaterdag werd de cheque symbolisch overhandigd aan twee leden van TTV Ruitersvaart. Jumbo bedankt en natuurlijk iedereen die heeft bijgedragen aan het bereiken van dit bedrag ook van harte bedankt!

Madese Boys sluit voetbalseizoen met sport en spel af Inmiddels loopt de voetbalcompetitie ten einde, maar komende week nog een druk programma op de velden van Madese Boys. Madese Boys 1 en Madese Boys JO17-1 spelen voor promotie. Een geweldige prestatie, dus kom de teams aanmoedigen. VRIJDAG 1 EN ZATERDAG 2 JUNI: SEIZOENSAFSLUITING MET SPORT & SPEL Komende week sluit Madese Boys het voetbalseizoen 20172018 af met twee bijzondere activiteiten. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni kunnen leden en niet-leden gratis deelnemen aan sportieve activiteiten. Nog niet aangemeld? Ga naar de website www.madeseboys.nl en geef je op! ZATERDAG 2 JUNI: MADESE BOYS JO17-1 - TSC 1 Misschien is het jullie ontgaan. Maar de mannen en dame van de JO17-1 van Madese Boys spelen aanstaande zaterdag tegen TSC JO17-1 in Oosterhout voor promotie naar de 4e divisie. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

ZONDAG 3 JUNI: MADESE BOYS 1 - E.F.C. 1 Aanstaande zondag speelt Madese Boys 1 een belangrijkste uitwedstrijd tegen EFC 1 in Eersel. Een hele uitdaging, want Madese Boys speelde immers nog nooit in de 1ste klasse. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Madese Boys JO9-2 - SEOLTO JO9-3 ..9.00 uur Zwaluwe JO9-3 - Madese Boys JO9-3 ......10.30 uur RFC JO9-4 - Madese Boys JO9-4 ......... 8.45 uur Rijen JO8-2 - Madese Boys JO8-1 ........9.00 uur VCW JO7-1 - Madese Boys JO7-3 .........9.00 uur TSC MO13-1 - Madese Boys MO13-1... 10.30 uur Zondag 3 juni EFC 1 (zon) - Madese Boys 1 (zon) ...... 14.30 uur GSBW 2 (zon) - Madese Boys 3 (zon) . 12.00 uur TSC 5 (zon) - Madese Boys 4 (zon)..... 12.00 uur ST TPO/VOV 2 (zon) - Madese Boys 5 (zon) ........ 11.00 uur Madese Boys 6 (zon) - VCW 5 (zon) ... 10.00 uur ST Madese Boys Right ’Oh VR2 (zon) - DIA VR1 (zon) ........................ 12.00 uur

PROGRAMMA Woensdag 30 mei

UITSLAGEN 22 TOT EN MET 28 MEI

Madese Boys JO17-4 - TSC JO17-6 ..... 19.00 uur Madese Boys JO8-1 - Olympia’60 JO8-1 ......18.30 uur Madese Boys JO8-2 - Olympia’60 JO8-3 .....18.30 uur

Donderdag 31 mei

Rimboe 3 (zon) - Madese Boys 6 (zon) 19.30 uur Madese Boys MO15-1 - Boxtel MO15-119.00 uur

Zaterdag 2 juni

TSC JO17-1 - Madese Boys JO17-1 ...... 14.30 uur TSC JO13-5G - Madese Boys JO13-3 .... 8.30 uur

Madese Boys 1 (zon) - Uno Animo 1 (zon) ... 0 - 2 DESK 2 (zon) - Madese Boys 2 (zon) ............ 1 - 1 Madese Boys 2 (zon) - Terheijden 2 (zon) .. 5 - 5 Madese Boys 2 - The Gunners 4................. 4 - 2 Irene’58 2 (zon) - Madese Boys 3 (zon) ........1 - 3 Gilze 2 - Madese Boys 4 .............................13 - 4 Madese Boys 4 (zon) - WDS’19 4 (zon) .......0 - 4 Terheijden 5 (zon) - Madese Boys 4 (zon) .. 3 - 4 Madese Boys 5 (zon) - Beek Vooruit 9 (zon) 8 - 2 Hardinxveld 2 (zon) - Madese Boys 5 (zon) 3 - 4 BSC 5 (zon) - Madese Boys 6 (zon) ...............6 - 1

Madese Boys JO19-2 - Internos JO19-2 .......2 - 1 Madese Boys JO19-3 - Terheijden JO19-2G 6 - 2 SC ’t Zand JO17-2 - Madese Boys JO17-1 ......1 - 5 SCO JO17-1 - Madese Boys JO17-2 ............... 1 - 1 Baronie JO17-3 - Madese Boys JO17-2 ........8 - 0 TSV Gudok JO17-5 - Madese Boys JO17-3 ....4 - 1 Madese Boys JO15-1 - RKTVC JO15-1 ...........0 - 1 Kozakken Boys JO15-2 - Madese Boys JO15-2......2 - 3 Dongen JO15-5 - Madese Boys JO15-3 ........0 - 4 Madese Boys JO15-4 - Olympia’60 JO15-2 . 4 - 6 Theole JO13-1 - Madese Boys JO13-1 .......... 6 - 0 JEKA JO13-6 - Madese Boys JO13-2.............1 - 3 Beek Vooruit JO13-5 - Madese Boys JO13-3 9 - 1 Madese Boys JO11-1 - Sliedrecht JO11-1 ..... 2 - 9 Madese Boys JO11-2 - WDS’19 JO11-1 ..........3 - 3 Irene’58 JO11-1 - Madese Boys JO11-3 .........1 - 4 SV Capelle JO11-1 - Madese Boys JO11-3..... 2 - 6 Madese Boys JO11-4 - Virtus JO11-4G ........ 2 - 3 Madese Boys JO11-5 - RFC JO11-2 .............. 4 - 7 Madese Boys JO11-6 - Raamsdonk JO11-2G3 - 4 FC Drunen JO11-1 - Madese Boys JO11-6.... 6 - 5 WDS’19 MO17-1 - Madese Boys MO17-1 ...... 2 - 6 Madese Boys MO17-1 - DSE MO17-1 ............ 2 - 2 DIA MO15-1 - Madese Boys MO15-1 ...........0 - 12 Madese Boys MO11-1 - Dubbeldam MO11-1 .1 - 3 Terneuzen VR1 (zon) - Madese Boys VR1 (zon) .....5 - 2 Madese Boys VR1 (zon) - Baardwijk VR1 (zon) ..... 2 - 0

KOM 21 juni Recreatief Volleyballen bij JOLA/OLYMPUS Op donderdag 21 juni organiseert Jola/Olympus voor de vijftiende achtereenvolgende keer haar B(uren)B(edrijven)B(ekenden)-toernooi in de Amerhal. Aanvang van het toernooi 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. De formule van dit recreatieve toernooi staat als een huis. Gewoon een avond gezellig volleyballen, met collega’s, vrienden, familie, buren of kennissen of combinaties hiervan. De lol van het samen sporten staat voorop. Er mag natuurlijk strijd geleverd worden maar de prestatie komt echt op de tweede plek. De ’derde’ helft of ’the after party’ is al jaren legendarisch dus die mag je ook zeker niet missen. De inschrijving sluit op 14 juni. Dus als een speer aan de slag om een team samen te stellen door collega’s,

vrienden, familie, buren of kennissen te bellen, appen of mailen. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per team en moet worden voldaan bij inschrijving. Wil je meer weten over ons BBB toernooi dan kun je terecht bij Anton van Dongen; tel. 0162-685675 of stuur een e-mail bericht naar info@ olympusmade.nl. Je kunt via dit emailadres ook het inschrijfformulier opvragen. Tot donderdag 21 juni in de Amerhal s BBB toernooi 2016


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

rt SpoSport

PAGINA 19

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

G.V. SAMEN VOOR TERHEIJDEN

Lena Buuron en Renske van Rossum winnen goud

s v.l.n.r. Roos, Renske en Fleur Zaterdag 26 mei was het voor vijf turnsters van SVT de toestelfinale. De wedstrijd vond plaats in Vlissingen en het was een prachtige, warme dag. Door werkzaamheden aan de weg in Vlissingen en het mooie strandweer hebben veel turnsters in de file gestaan. De turnsters kwamen gestrest

binnen of veel te laat. Sommige zijn uit de auto gestapt en renden naar de sporthal. Men heeft toen de wedstrijd hierop aangepast maar een flink aantal heeft de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan. Heel jammer. Onze Renske zat in de eerste wedstrijd die om 08.15 uur begon.

Er was toen nog geen file en via de omleiding kon je goed doorrijden. Renske heeft een goede wedstrijd gedraaid en met name haar balkoefening zag er strak uit. Dit leverde haar een gouden medaille op. De tweede wedstrijd begon om 12.15 uur en onze twee turnsters Roos en Fleur kwamen op het nippertje bezweet binnen. Dit was geen optimale voorbereiding. Helaas voor hen geen succes. Lena was aan de beurt in de laatste ronde die om18.00 uur begon. Ook zij heeft in de file gestaan maar kwam op tijd binnen gerend. Door de file begon de wedstrijd wat later en had zij de tijd om tot rust te komen. Lena had zich geplaatst voor drie toestellen en met haar brugoefening haalde ze de hoogste score 14.400 pnt. Dus goud! Onze Pleuni had zich ook geplaatst maar door een verkrampte rugspier kon ze niet voluit turnen, heel jammer. De volgende toestelfinale is 2 juni in Oosterhout, waar vier turnsters van ons zich voor geplaatst hebben.

POSTDUIVEN VERENIGING TERHEIJDEN

De sterkste postduiven laten zich zien met het warme weer en oostenwind!

VCW UITSLAGEN VCW 4 - ST TPO/VOV 2 .............................. 2 - 3 The Gunners JO13-2 - VCW JO13-1 ........... 4 - 11 VCW JO11-1G - DIA JO11-2 ..........................1 - 2 VCW JO19-1 - Vivoo JO19-1 ......................... 5 - 2 RFC JO17-1 - VCW JO17-1 ............................ 5 - 2 VCW JO15-1 - Baronie JO15-7 ..................... 5 - 0 RFC JO13-3 - VCW JO13-1 ............................1 - 5 ONI JO11-2 - VCW JO11-1G ......................... 3 - 2 Bavel JO10-4 - VCW JO10-1*........................1 - 6 WDS’19 1 - VCW 1 ........................................1 - 3 VCW 5 - Dubbeldam 7 ................................0 - 4 Terheijden VR1 - VCW VR1 ........................ 6 - 0 *VCW JO10-1 kampioen

PROGRAMMA ZATERDAG VCW JO19-1 - DIA JO19-2 .................. 14.30 uur VCW JO17-1 - SCO JO17-1................... 14.30 uur Bavel JO15-3 - VCW JO15-1 (bekerfinale) .10.30 uur VCW JO13-1 - Baronie JO13-6 ...................12.00 uur VCW JO9-1 - WSC JO9-3 (bekerfinale) ...09.00 uur VCW JO7-1 - Madese Boys JO7-3 .............09.00 uur

PROGRAMMA ZONDAG FIOS 1 - VCW 2 ...................................11.00 uur VCW 4 - Right’Oh 4 ............................ 11.30 uur Madese Boys 6 - VCW 5 ..................... 10.00 uur VCW VR1 - TPO VR1 .......................... 10.00 uur

Paar Naam ..................................................... % 1 Frans de Leeuw & Simon Anthonissen.62,50 2 Marjan Campman & Mieke Loonen ..... 59,38 2 Lisa Sprangers & Peter vder Giessen ... 59,38 4 Yvonne Bours & Lies Langerak............. 51,04 4 Ria Broeken & Jan Broeken .................. 51,04 6 Erie Lievens & Angelien Smit ............... 45,83 7 Joke de Been & Elly Donckers............... 44,27 8 Toos Oonincx & Mientje Trompers .......43,75 9 Els van de Klundert & Jo Sprangers ......42,71 10 Jan in ’t Groen & André Driesen .........40,10

Hier volgen zoals u altijd van ons gewend bent de uitslagen van de afgelopen maandag gespeelde bridge speelavond. (wijzigingen onder voorbehoud) Uitslagen maandagavond bridge UITSLAG 28-5-18 A-lijn

Paar Naam ..................................................... % 1 Simon Anthonissen & Kees Langenberg ....67,08 2 Annie Rovers & Thijs Rovers ............... 60,00 3 Frans de Leeuw & Erie Lievens .............59,17 4 Wijnand Broeders & Puck Günthardt . 57,08 5 Rianne Klaassen & Els vde Klundert ... 55,50 6 Toos Havermans & Leo Schellekens ... 50,00 6 Corrie van Osta & Jan van Boxel ......... 50,00 6 Marian Donders & Kees Roelands....... 50,00 9 Cor vd Riet & Bernardien van de Riet... 47,92 10 Toon vder Aart & Rook Schipperen ...45,42 11 Tonny Thijssen & Rook Thijssen ........ 42,00 12 Adrie Knoop & Agnes Segeren ...........32,50 13 Jo Bossers & Bert Staal ....................... 31,50

Uitslagen woensdagmiddag bridge in hof van Holland te Made. UITSLAG 23-5-18 A-lijn

dok, 8 Comb. Hanegraaf, 9 Marc Geleijns en Dochter. Issoudun 150 duiven in concours 1, 2, 4, 7, 8 Comb. Vd Goorbergh-Couwenberg, 3, 5 Comb. Hanegraaf, 6 Marc Geleijns en Dochter, 9, 10 Comb. Willemse-Dudok.

Bridgeclub Hooge en Lage Zwaluwe Elke donderdagavond bridgen in Lage Zwaluwe Deelname aan de zomeravonden staat open voor iedereen,inschrijven kan per paar. In de maanden juni, juli en augustus bent u van harte welkom bij bridgeclub Hooge en Lage Zwaluwe. Wij bridgen in zaal Ligthart, Loonsedijk 36 te Lage Zwaluwe en beginnen om 20.00 uur. Meesterpunten volgens regels NBB. De fam. Ligthart zorgt voor een lekker hapje en bij warm weer voor een heerlijke verkoeling. Inschrijvingen op de speelavond, uiterlijk om 19.45 uur aanwezig. Inschrijfgeld € 1,p.p. of € 7,50 p.p. voor het hele zomerseizoen. Bridgers die meer dan 7 avonden hebben gespeeld, doen mee aan een onderlinge competitie. Inlichtingen bij Kees Langenberg, tel. 0162-682762. Vooraf aanmelden kan op email: cmnlangenberg@hetnet.nl

Bridgeclub Hooge en Lage Zwaluwe UITSLAG VAN 5E WEDSTRIJD, 7E COMPETITIE, 24 MEI A-LIJN 1. 2. 2. 4. 4. 6. 6.

Nel Vos & Kees van den Berg...............55,21 Marthy van Gorp & Peter Rosendaal.54,69 Joke van der Ark & Leen Kramer ......54,69 Martine Stegeman & Wim van Zwol ..53,13 Marry Groote & Anneke Konings .......53,13 Ria Langenberg & Kees Langenberg .52,08 Marijcke van Bilsen & Henry van den Oord ..........................52,08 8. Peter Drabbe & Frans Rebers ............48,96 9. Maaike van Huisstede & Coby van Kekem.................................40,63 10. Gerda Ophof & Lydie van Leeuwen ... 35,42

B-LIJN 1. Willem Wijne & Joke Wijne .............. 56,25 2. Nora Ferbrache & Renate van der Linden........................55,21 3. An Dingemans & Jan Cavelaars..........53,13 4. Koos Evegaars & Gijs ten Haaf...........52,60 4. Cor de Bruijn & Piet van der Linden .52,60 6. Marijke Emmerig & Jan de Vries ......48,96 7. Inge Blommers & Theo v.d. Veeke .... 48,44 8. Han Groote & Ria Luijkx....................47,40 9. Riet van der Graaff & Riet Theys ...... 46,35 10. Tineke van Laarhoven & Jon Kers .....39,06

In de periode 7 juni t/m 30 augustus is er elke donderdagavond zomerbridge bij Café Ligthart, Loonsedijk 36 in Lage Zwaluwe. Vóór 19.45 uur met bridgepartner aanwezig zijn. Niet-leden zijn ook welkom.

EN MAAK KANS OP EEN WAARDEBON t.w.v. € 12,50

A-LIJN

Paar Naam ..................................................... % 1 Rie Ooijens & Adje Rademakers ........... 57,50 1 Brigitte Behr & Jacqueline Rasenberg .. 57,50 3 Tonny Flipsen & Gerard Voermans ..... 54,58 3 Frans Rebers & Reinier Zaal ................54,58 5 Tonny Broeders & Betsy d’ Hooghe ..... 52,92 6 Kees Broeken & Anton Gallé ................52,08 7 José Broeken & Piet Broeken ...............50,83 8 Ciska Broeken & Cora Schellekens .......49,17 9 Tonny Goos & Ad Goos.......................... 47,92 10 Lenie van de Elshout & Annie Fens ... 45,00 11 Annie Doevendans & Tineke v Laarhoven .... 39,17 12 Joke Louwers & Jan van Wees .............38,75

s Jack en Nienke van Dongen voor hun hok

Doe mee met de wekelijkse

Uitslagen donderdagavond bridge - 24 mei jl. - in zaal de Harmonie te Terheijden.

B-lijn

Op zaterdag 26 mei stonden er maar liefst twee wedstrijden op het programma. De kortste vlucht werd om half 9 gelost in Pont St. Max (300 kilometer) en de verste vlucht ging om 7 uur los in het Franse Issoudun (560 kilometer). Dat het weer was voor echte postduiven, daar was iedereen het over eens. Met een temperatuur tussen de 25 en 30 graden en een oostenwind zouden de sterkste duiven laten zien wat ze waard zijn. Vanuit Pont St. Max gaat de jaarling duivin 578 van Jack en Nienke van Dongen met de eer strijken net voor de wonderduif 117 van Jaap Rasenberg. Vanuit Issoudun is de overwinning (en nog diverse andere mooie plaatsen) voor Willie-Jan vd Goorbergh en Paul Couwenberg. Hun jaarling doffer 604 weet zich als eerste af te vlaggen. Naast een eerste prijs in de club betekent dit ook nog een mooie achttiende plaats in Brabant 2000 tegen 7.219 duiven. Kortom een zeer goede prestatie! Voor de eerste tien prijzen van de vluchten zie onderstaand overzicht: Pont St. Max 198 duiven in concours 1, 3 Comb. van Dongen, 2, 10 Jaap Rasenberg, 4, 5, 7 Frans Sliedregt, 6 Comb. Willemse-Du-

RBC Up&Down

Paar Naam ..................................................... % 1 Marilou Timmer & Wijnand Broeders . 61,67 2 Cees Branderhorst & Ben van der Kaaij 59,17 3 Lisa Sprangers & Peter van der Giessen 56,25 4 Hennie Stellinga & Douwe Stellinga .... 55,42 5 Puck Günthardt & Frans de Leeuw ..... 54,58 6 Toon van der Aart & Rook Schipperen 52,50 7 Willemien v Amerongen & Piet van Geest .47,50 8 Adje Broeken & Ad Broeken ................. 46,67 9 Anton v Langerak & Anton Marijnissen ...45,00 10 Ria Broeken & Jan Broeken ................ 43,33 11 Corrie Beumer-van de Noort & Ton Beumer ........................................42,08 12 Rie Ooijens & Adje Rademakers ......... 35,83

B-lijn

Paar Naam ..................................................... % 1 Gerard Voermans & Maarten Suykerbuyk .... 69,27 2 Adrie Flipsen & Rianne Klaassen ........ 60,42 3 Barbara Gibbs & Martin de Wit ............56,77 4 Dientje van Oorschot & Corry van Vugt .. 55,21 5 Piet Broeken & Gidus Dilven ................49,48 6 Diny van Beek & Rinie Harmeling ....... 46,35 7 Nelly Baas & Erie Lievens ..................... 45,83 8 Ciska Broeken & Andrea Simonis .........42,71 9 Toos Oonincx & Mientje Trompers .....38,02 10 Joke Louwers & Leida v.d. Zanden .... 35,94

OMBC Made Driebanden UITSLAGEN SPEELRONDE 8 KLASSE 1 ’t Steegje 2-’t Steegje 4 .................................7-2 ’t Steegje 66-Hof van Holland 4 ...................2-7 ’t Hoekske 1-Amerhal 1 ................................7-2 ’t Steegje 3-Veermannen 2 ...........................5-4 Hoogste serie: Tom van Wanrooij 9 caramboles. Kortste partij: Anton de Ronde 22 caramboles in 20 beurten

KLASSE 2 Hof van Holland 6-’t Hart 1 ..........................7-2 ’t Hart 2-K.O.T. 3...........................................4-5 ’t Steegje 1-de Tijd 4 .................................... 0-9 K.O.T. 4-’t Hoekske 6 ....................................3-6 Hoogste serie: Wil-Jan van Es 4 caramboles Hoogste serie: John Beijers 4 caramboles Kortste partij: Leon van Dam 7 caramboles in 14 beurten

PRIJSPUZZEL

Puzzelservice / Persbelangen / P0461 1

2

3

5

4

12

11 17

14

13

21

22

26

27

45

35

36

46

48

47

41

49

50

59

58 64

65

66

67

68

76

79

61

72

75

78

51

60

71

74

42

55

70

73

37

54

63

69

31

40

57

62

16

30

53

56

10

25

29

28

39

52

15

24

34

44

9

20 23

33

38

43

8

19

18

32

7

6

77

80

© Persbelangen P0461

6

72

2

25

12

54

14

64

30

7

9

10

Kruiswoordpuzzel Week 22 Welk winwoord komt er in het balkje? HORIZONTAAL: 1 voortbrengsel, 5 poes (Eng.), 7 deel van de dag, 11 rubidium (afk.), 12 Indonesische winkel, 14 International Bank Account Number (afk.), 16 onder andere (afk.), 17 scheepstouw, 19 karaktereigenschap, 20 Binnenlandse Veiligheidsdienst (afk.), 21 enthousiasme, 23 in casu (afk.), 24 deel van de Bijbel, 25 deel van een trap, 26 Chinese afstandsmaat, 27 bijwoord, 29 loot, 30 barium (afk.), 31 laatsleden (afk.), 32 helderklinkend, 35 knaap, 38 Hare Koninklijke Majesteit (afk.), 39 tijdperk, 40 gelofte, 41 onecht, 43 ontkenning, 45 gemoedstoestand, 48 Amerikaanse schrijver, 50 wapen, 52 hier of daar, 54 tree, 56 voorvoegsel, 57 bolgewas, 58 rolkraag, 59 dinsdag (afk.), 60 in margine (afk.), 62 gedurende korte tijd, 64 rhodium (afk.), 65 Anno Domini (afk.), 67 vreemde munt, 69 dierenverblijfplaats, 70 luilak, 72 bedorven, 73 open universiteit (afk.), 74 huis (It.), 75 als de Ieren, 77 zangnoot, 78 proclamatie, 79 Secret Intelligence Service (afk.), 80 beneden. VERTICAAL: 1 harmonium, 2 grafnaald, 3 salvo titulo (afk.), 4 dierengeluid, 5 bedrijf, 6 vroeger bankbiljet, 7 binnenschip, 8 Verenigde Naties (afk.), 9 proza, 10 palmvrucht, 13 rolsteen, 15 Belgische Radio en Televisie (afk.), 18 dierengeluid, 20 bromium (afk.), 22 kloosterlinge, 25 deelsoort, 28 schijnvrucht, 30 timide, 33 pigment, 34 onderofficier (afk.), 36 roomskatholieke titel, 37 darmspoeling, 38 kloek, 42 identiteitsbewijs, 44 ongekunsteldheid, 46 United Nations (afk.), 47 heupjicht, 48 poolster, 49 voorzetsel, 51 periode, 53 Amerikaans geweer, 55 aanwijzing, 56 uil, 61 krachtwerktuig, 63 maanstand, 64 Europeaan, 66 aanwijzend voornaamwoord, 68 bijwoord, 70 smalle plank, 71 zendgemachtigde, 74 inhoudsmaat, 76 stannum (afk.). OPLOSSING WK 21 HORIZONTAAL: 1 erf, 4 d.m.v., 6 ABP, 9 ere, 12 paasei, 15 ironie, 17 invaller, 19 jonker, 20 DOS, 21 legio, 23 set, 24 ver, 25 den, 26 hui, 28 lei, 30 animo, 32 Spa, 34 event, 36 eega, 38 NRU, 39 BRTN, 40 h.i., 41 KU, 42 rail, 44 i.a.a., 47 leed, 49 akker, 52 vip, 54 anode, 56 Rio, 57 kil, 59 ecu, 61 rek, 62 mrt., 64 match, 66 t.a.v., 67 horeca, 69 rhinitis, 72 onenig, 73 logies, 74 mol, 75 fok, 76 nis, 77 Est.

VERTICAAL: 1 epi, 2 randen, 3 favoriet, 4 del, 5 mille, 7 bijou, 8 pro, 9 enkele, 10 rieten, 11 eer, 13 sas, 14 erg, 16 ons, 18 eens, 22 i.h.a., 24 vatbaar, 25 dog, 27 Ier, 29 italiek, 31 menie, 33 pk, 35 vuren, 37 aha, 38 nul, 43 adoratie, 45 ark, 46 o.i., 48 eau, 50 kimono, 51 korrel, 52 vla, 53 pech, 55 devies, 58 imago, 60 Chili, 63 ten, 65 tra, 66 tig, 67 hom, 68 cif, 70 NOS, 71 sst.

Winwoord: KAMPERFOELIE

Oplossing Prijspuzzel wk 21:

Kamperfoelie Prijspuzzelwinnaar wk 21:

Cees Lips

Vanduivenvoordestraat 17 - Lage Zwaluwe Lever uw oplossing vóór maandag 12.00 uur in via e-mailadres: puzzelca@emdejong.nl Vermeld in uw bericht: oplossing, naam en adres. Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

De gewonnen prijs kan worden afgehaald bij: JOLA MODE, Marktstraat 16 - Made


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

KerkKerk

Begrafenisonderneming

berichten

VIJF HEILIGEN PAROCHIE

H. GUMMARUS

Contact

Wagenberg

Wilt u of iemand die u kent graag bezoek ontvangen van één van onze pastorale werkers; Dhr. Han Geppaart of Dhr. Gerard Oostveen of van één van de vrijwilligers van de parochiële bezoekgroep? Schroom niet en bel tussen 09.00 uur en 12.00 uur naar het parochiekantoor 0162 682303 of stuur een mailtje naar info@naardekerk.nl

H. BERNARDUSKERK Made ZONDAG 3 JUNI SACRAMENTSDAG 9.30 uur: Eucharistieviering met m.m.v. Bernarduskoor. Extra collecte t.b.v. Zondag van de Diaconie. Voorgangers: J. Paes, priester en H. Geppaart, pastoraal werker. Intenties: Cor van der Made-Broeken en echtgenoot Janus van der Made; Maria Helena en Anna Maria en Johannes van der Locht; Matheus Meulemans en echtgenote Cornelia Gommers, hun kinderen, kleinkind en schoonzonen; Theo van Mook echtgenoot van Tineke Meulemans; Dorly van Uden echtgenote van Ton Houben; Joke Beljaars weduwe van Ad van Lent, levenspartner van Frans Stoop; Jaargetijde voor Gerardus van Dongen echtgenoot van Riet Baremans; Lies de Wit echtgenoot van Corrie Hop. VERGADERINGEN MAANDAG 4 JUNI 19.30 uur: Korenoverleg in Pastorie

ZONDAG 3 JUNI 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: P a s t o o r V. Schoenmakers. Zang: Gummaruskoor en Dames- en Herenkoor Antonius Abt. Diaconale collecte: Diaconaal ondersteuningswerk bisdom Breda. Intenties: Dina Rasenberg – de Graaf; Pastor Jac Broeders; Anna van Tetering – Daniëls weduwe van Anton van Tetering; Cees van der Korput weduwnaar van Corrie van der Korput – Cas.

H. ANTONIUS ABT Terheijden Bezoekadres: Markstraat 2. 4844 CR Terheijden. Openingstijden: dinsdag- en vrijdagochtend 9.30 – 12.00 uur telefoon: 0765931216. E-mail: terheijden@ naardekerk.nl ZATERDAG 2 JUNI 19.00 uur: Eucharistieviering. Sacramentsdag extra collecte. Voorgangers: Pastoor J. Paes en Past.werker H. Geppaart. Koor: Cantor: H. Vergouwen. Wij gedenken onze overledenen: Mien Kerremans en familie, Adrianus Kerremans, Corrie van Schijndel jrgt. echtgenote van Piet Mertens.

H. BARTHOLOMEUS

ZONDAG 3 JUNI 11.00 uur: Sacramentsdag. Zevenbergschen Hoek – Kerkplein 4. Eucharistieviering met als voorganger P. de Rooij (em. priester). Het koor ‘Vriendschap door Zang’ uit Lage Zwaluwe zorgt voor de muzikale ondersteuning en staat onder leiding van Arie van den Berg. Jos Horbach bespeelt het orgel. Intenties: jgt Janske Cornel; Adriaan Cornel en overleden ouders; Engelina Schuurmans en August Hoes. De eerste collecte is bestemd voor de voortgang van het pastoraat in de Immanuelparochie. Deze collecte wordt bij u van harte aanbevolen. Het is de Zondag van de Diakonie. De tweede collecte is dan ook bestemd voor de diakonale noden in ons bisdom. Ook hier: hartelijk dank voor uw bijdrage! Bus: 10.30 uur vanaf het Plantsoen in Lage Zwaluwe. MAANDAG 4 JUNI 15.00 uur: Viering van Woord en Communie. Voorganger is pastoraal werker P. de Meijer. Lage Zwaluwe – De Ganshoek. Intenties: Jan Beljaars, echtgenoot van Cor van Meer; Jan Voermans echtgenoot van Lien Koreman. Iedereen is welkom bij deze viering. Na afloop is er uiteraard gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Komt u ook een keer?

Verwijmeren Zevenbergschen Hoek Uw uitvaart in een persoonlijke stijl! Ook als u niet of elders verzekerd bent. Hannie van Ginneken - Verwijmeren Tel. 06 49028981 Beheer van rouwkamer in `Ons Belang` te Lage Zwaluwe

www.uitvaart-verwijmeren.nl

PROTESTANTSE GEMEENTEN Lage Zwaluwe en Terheijden - Wagenberg In het Witte Kerkje in Terheijden: ZONDAG 3 JUNI - EERSTE ZONDAG NA TRINITATIS 10.00 uur: ds. E. Fockens. Gezamenlijke dienst. Viering Heilig Avondmaal. Diaconiecollecte gezamenlijk project 2018: Tools To Work. Met medewerking van de cantorij onder leiding van Mariëtte Verkerk. Koffiedrinken na de dienst.

Trots op onze collectanten van de Longfondscollecte In de week van 14 tot en met 19 mei zijn er in Made en Drimmelen zo’n 70 collectanten op pad gegaan. Wij zijn super trots op hen want de opbrengst is dit jaar weer fors gestegen. Vorig jaar is het ons gelukt om iets meer dan € 5000,op te halen. Elk jaar hoop je er een schepje bovenop te kunnen doen en dat is bijzonder goed gelukt. Dit jaar is er € 5428,45 opgehaald. Hartelijk dank aan alle mensen die een gift hebben gedaan. En natuurlijk enorm veel dank aan onze enthousiaste collectanten, want zonder hen is dit allemaal niet mogelijk. Hopelijk mogen wij volgend jaar weer op jullie steun rekenen. Volgend jaar is de Longfondscollecte van 12 t/m 18 mei. Lijkt het je leuk om volgend jaar te collecteren, dan kun je je aanmelden via www.longfonds.nl of contact opnemen met een van onderstaande collecte-organisatoren. Nogmaals bedankt! Namens collecte-organisatoren te Made: Franjella Ligthart 06 24791759 Wilma de Bok 06 20843278 Lian de Bruyn 06 23060619

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

MAANDAG 4 JUNI 10.30 uur: Woord- en Communieviering in verzorgingshuis Antonius Abt. Voorganger: Mevr. G. v.d. Korput.

PROTESTANTSE GEMEENTE Hooge Zwaluwe

Ook als u niet of elders verzekerd bent. Wij verzorgen de uitvaart naar uw wens. Bel met 088 335 21 23 voor een persoonlijk gesprek.

PAGINA 20

Adres: Raadhuisstraat 3, 4927 AM Hooge Zwaluwe, www.protestants-hooge-zwaluwe.nl. Pastoraal werker: Mevr. G. Aanende Vries, tel. 0184-642423, mob. 06.36.28.44.91, e-mail: griselda. aanen@planet.nl. Contactpersoon: Dhr. A. Broere, Oranjestraat 6, 4926 BB Lage Zwaluwe, Tel. 0168-484447. ZONDAG 3 JUNI 10.00 uur: Mevr. L. Breedveld - van Ginkel, Zwijndrecht. Er is zondagsschool en crèche in De Rank, Pr. Margrietstr.50a. VRIJDAG 1 JUNI 18.00 uur (let op: we beginnen een half uurtje eerder!!) : afsluiting van het seizoen van de kinderclub (groep 4 t/m 7). We eten met elkaar, horen een Bijbelverhaal en de rest is nog een verrassing!! Jij komt toch ook?!! Geeft u zich nog op voor de gemeentezondag op 10 juni? Het programma is als volgt: We starten om 10.00 uur met de Familiedienst geleid door Mevr. G. Aanen m.m.v. ”Sound of Joy” uit Werkendam. Aansluitend is er voor iedereen koffie, thee en limonade in De Rank. Vervolgens bent u/ ben jij van harte uitgenodigd voor een uitstapje naar de tuin van Luuk & Liesbeth v.d. Hout waar we met elkaar gaan eten. Hiervoor graag opgeven op de lijst in de kerk. Er ligt ook een lijst waarop u/jij kunt aangeven waarmee u/jij een handje kunt helpen. Het is een programma voor jong én oud(er). WELKOM!! Meer info. en opgeven kan ook bij Liesbeth v.d. Hout tel. 0168484530. Van harte welkom! Tekst v.d. week: ”Hij zei: Kom! En Petrus klom uit het schip en liep op het water om bij Jezus te komen.” (Math. 14:29)

HERVORMDE KERK Made en Drimmelen ZONDAG 3 JUNI 10.00 uur: kerk in Drimmelen. Ds. K. Goverts uit Dordrecht.

s Opera per Tutti in Onze Kerk Hooge Zwaluwe Vanaf 30 mei zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: NIEUW! MUZIEK IN DE REGIO Vanaf deze week zal Omroep Drimmelen aan het eind van de uitzending periodiek een impressie uitzenden van een muzikaal evenement in de regio. Nadere bijzonderheden over deze week vindt u aan het eind van dit bericht. 42 ACTUEEL Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl. GEZOND EN WEL Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ iedere week wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert Susan Kruithof, specialist huisartsgeneeskunde, u over de moedervlek en melanoom. VAN VERLEDEN NAAR HEDENLAGE ZWALUWE DEEL 2 Omroep Drimmelen gaat samen met u weer even terug naar het verleden in de diverse kerkdorpen van de gemeente Drimmelen. In deze aflevering gaan we samen met Leen ten Haaf, bestuurslid van Zwaluws Erfgoed, verder met het verhaal over de oude en ‘vergeten’ winkels in Lage Zwaluwe. Natuurlijk ook dit keer weer met mooie historische foto’s. CHILDRENSHOME Lia en Jan Mureau bekommeren zich al jaren over kinderen in weeshuizen in India. Zij hebben daarvoor Stichting Childrenshome opgericht. Deze stichting heeft als doel financiële adoptie (adoptie op afstand) van weeskinderen en kinderen die door hun ouders in de steek gelaten zijn. Ook geeft de stichting financiële ondersteuning aan de weeshuizen waarin deze kinderen zijn ondergebracht. In oktober 2010 is de stichting ook gestart met het ondersteunen van

kinderen die nog bij hun ouders of verwanten wonen. Wij gingen in gesprek met hen over dit bijzondere project.

LEEMANS UITVAARTVERZORGING St. Elisabethstraat 4 - Hank Tel. 0162 - 403912

LEEMANS * Voor het verzorgen van een persoonlijke en stijlvolle begrafenis of crematie in de gemeenten Werkendam, UITVAARTVERZORGING Woudrichem, Geertruidenberg en regio

0162-403912 Tel. 0162 - 403912

St. thuis. Elisabethstraat 4 - Hank * Opbaren in rouwcentra teL. of / 06-13677441

Leeuwerikstraat *LLevering grafmonumenten inda

25 - Made

Christian

www.uitvaartondernemingmade.nl begrafenis of crematie in de gemeenten Werkendam, * Acceptatie van alle verzekeringen

* Voor het verzorgen van een persoonlijke en stijlvolle DAG

* voor de gehele * Wilsbeschikking

EN N Woudrichem, Geertruidenberg en regio ACH BER regio T EIKB AAR * Opbaren in rouwcentra of thuis. * bekend met alleUitvaartleiders: geloofsovertuigingen * Levering grafmonumenten * ook als u verzekerd bentLeemans Christian * Acceptatie van alle verzekeringen * sfeervol uitvaartcentrum aula en 24-uurs familierouwkamer Bart C.N. de met Groot DAG

* Wilsbeschikking

EN N ACH T EIKB AAR

BER

UW LAATSTE ZORG IN GOEDE HANDEN Uitvaartleiders: Christian Leemans Bart C.N. de Groot

UW LAATSTE ZORG IN GOEDE HANDEN

OPEN KERK LAGE ZWALUWE

Expositie schilderijen Willy Jansen In de maanden juni, juli en augustus is de Protestantse kerk (Kerkstraat 49, Lage Zwaluwe) open op zaterdagmiddag van 13.00 -17.00 uur. U kunt dan de

schilderijen van Willy Jansen bekijken maar u bent er ook welkom voor een kopje koffie of thee, voor bezinning en/of rust, of om een kaarsje aan te steken.

Diaconaal ondersteuningswerk bisdom Breda

Diaconale collecte 2 en 3 juni In de maand juni is er in het bisdom Breda een zondag met speciale aandacht voor diaconie: het omzien naar kwetsbare mensen in parochie en samenleving dichtbij en veraf. Ook in onze parochie zetten mensen in diaconale werkgroepen – samen met groepen buiten de parochie – zich in voor kwetsbare mensen. En ook de vormelingen ondersteunen jaarlijks

met hun activiteiten een project. Medewerkers van het Franciscuscentrum van het bisdom Breda stimuleren en ondersteunen de diaconale groepen door het ontwikkelen van diaconale projecten. Om dit werk blijvend mogelijk te maken, is de diaconale collecte op 2 en 3 juni voor dit ondersteuningswerk bestemd. Platform Diaconie VHP

Vrouwenkoor Amor Musae blij

DORPSGERICHT WERKEN Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. In deze aflevering is Mariet Bakx haar gast. Zij is vrijwilliger bij Automaatjes. Als mensen zelf geen vervoer hebben kunnen ze via Automaatjes een vrijwilliger vragen die hen weg wil brengen. U hoort er in deze uitzending alles over. MUZIEK IN DE REGIO – OPERA PER TUTTI In deze eerste aflevering van onze nieuwe serie ‘Muziek in de regio’ ziet u het eerste deel van onze registratie van het optreden van ‘Opera per tutti’ in ‘Onze Kerk’ in Hooge Zwaluwe. Het optreden vond plaats in het kader van een speciale Hooge Wijn ter ere van moederdag. Het werd een feestje. Na deze aflevering volgen er nog twee delen. WIE WE ZIJN EN WAAR U ONS KUNT VINDEN Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl. Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. De radiozender is te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons op www. omroepdrimmelen.nl.

s Een blije penningmeester van Amor Musae De muzieknoten klonken feestelijk in de oren van de vrouwen van Amor Musae. Waarom? Rabobank Amerstreek was in een gulle bui en deelde maandagavond euro’s uit aan de deelnemers van de Rabobank Clubkas Campagne. Voorzitter Ardy Meeuwissen: “Vrouwenkoor Amor Musae bedankt de bank en

iedereen die op het koor stemde. Zo mochten we een vette cheque van maar liefst € 250,04 in ontvangst nemen. Dat geld zal muzikaal besteed worden en de inwoners van de regio kunnen er dan bij een concert mee van genieten.” (tekst Michiel Peeters)

Afscheid nemen begint bij vasthouden wat je lief is. Afscheid nemen is de enige zekerheid die het leven ons biedt. Als het eenmaal zo ver is, wilt u dat het een persoonlijk afscheid wordt, dat recht doet aan uw overleden dierbare. Maatwerk dus! Een afscheid dat u bijblijft en houvast biedt voor de tijd daarna. Antoine Bruijns

Florijnstraat 60 | 4903 RM Oosterhout T 0162 457 775 | www.bruijns-uitvaart.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 21

...Boetiek ’92

Pioenrozen Per bos

1.

99

9.99

6.

99

Hortensia Hydrangea macrophylla. Diverse kleuren. Ø 23 cm. Per stuk

ni u j 3 g a d n o Z geopend

0 uur

t 17.0 Van 11.00 to

TOT

70%g

rtin o k OP HET PARKEERTERREIN

TUINMEUBEL OUTLET GroenRijk Oosterhout

Damweg 7 t.o. de Gamma 0162-451852 www.groenrijkoosterhout.nl

In on

ze Pr oeftu in: Een le k k bakje er koffie met g ebak of een brood je

BOETIEK ’92 HOEFKENSSTRAAT 10, MADE TELEFOON: 0162-685304 CARLA CARON

Voordat u gaat doe-het-zelven altijd even langskomen!

De goedkoopste (H)outlet van NL en Belgie! Van €29 €29.95 95 nu

€1110,€1110, €1110

15,-

€599,-

tot

/ pak

p

Tuinschermen al vanaf 14.95 Tuinpoorten

Nergens goedkoper!!! Inclusief gratis gotenset

Composiet terrrasdeel 25x150mm. L: 120 cm (klik en klaar.) Kleur: donkerbruin

Prijs per plaat

op=op

€89,-

(Nergens goedkoper)

Volkernplaat/trespa 6mm   130x305 cm exterieur kwaliteit. Grotere afname, nog scherpere prijzen..

Grote partij tuinschermen en tuinpoorten uit fallissement..

70% Tuinmeubels en boomstamtafels uit faillissement Loop eens binnen, maar op=op

Maandag gesloten

AL ONZE PRIJZEN ZIJN INCL BTW

tot Dit en nog veeeeel meer!

Tuinhout voor dumpprijzen.

LOOP EENS BINNEN!

www.doe-het-zelfdump.nl

Nobelstraat 20 Goirle

dumpprijzen!

70% goedkoper!!!

Nu met hoge korting tot wel

Dit en nog héél véél meer voor DUMPPRIJZEN...Kom gezellig eens een kijkje nemen. continu aanvoer! volg het op facebook...

al vanaf 17.95 Ook volop palen en regels voor

Per pak a 3 delen (0.54 m2)

Voorbeeld:Blokhut 1914 Afm.: 296cmx296cm meerdere modellen op voorraad

70%

goedkoper!!!

Tyvoort 013-3050028

Enkele voorbeelden:

Tuinplank 25x145mm lengte 250 cm nu 3.50 p/plank Tuinpaal gegroefd 88x88mm 240 cm nu 5.95 per stuk Zweeds rabat geimpregneerd 300 cm nu 4.80 per stuk Terrasdelen geimpregneerd al vanaf 0.94 per mtr.


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 30 MEI 2018

PAGINA 22

HET•HOGE•VEER Wil jij werken bij Het Hoge Veer? Bij Zorgorganisatie Het Hoge Veer zien wij graag nieuwe medewerkers komen. Enthousiaste en flexibele mensen met een frisse blik en mooie ideeën. Mensen die bijdragen in de ontwikkeling van onze lerende organisatie. Een organisatie die zich altijd wil verbeteren. Zorgorganisatie Het Hoge Veer is een kleinschalige organisatie waar aandacht en een menselijke maat belangrijk zijn. Aandacht voor de cliënten, maar ook aandacht voor elkaar. Een organisatie waar je geen nummer bent, maar waar naar je geluisterd wordt. Een open en informele sfeer waarbij collega’s elkaar goed kennen. Maar ook een platte organisatie, waar de lijnen kort zijn. We vinden het belangrijk om een warme en betrokken organisatie te zijn. Een organisatie met een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Er wordt gewerkt in kleine teams, die verantwoordelijk zijn voor hun resultaten. Om cliëntgericht te kunnen werken, hebben de teams veel regelruimte. Iedere medewerker heeft hierin een belangrijke rol. Er is veel aandacht voor scholing en persoonlijke ontwikkeling. Bij Zorgorganisatie Het Hoge Veer is iedere medewerker en vrijwilliger belangrijk! Binnenkort gaat Zorgorganisatie Het Hoge Veer ook van start met een vernieuwend nieuwbouwproject. Een toekomstgericht initiatief dat we samen vorm gaan geven. Spreekt jou dit aan? Dan zien wij heel graag dat je solliciteert op één van onze vacatures! Of stuur een open sollicitatie. Voor meer informatie, zie onze website hogeveer.nl/werken-bij-het-hoge-veer/

WWW.HOGEVEER.NL ZORGORGANISATIE HET HOGE VEER

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Weekblad 't Carillon 30-05-2018  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Made, Drimmelen, Hooge en Lage Zwaluwe, Wagenberg, Terheijden, Helkant en Den Hout

Weekblad 't Carillon 30-05-2018  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Made, Drimmelen, Hooge en Lage Zwaluwe, Wagenberg, Terheijden, Helkant en Den Hout

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded