Page 1

ZWALUWSE TENNISVERENIGING STEEKT DE HANDEN UIT DE MOUWEN ää Pagina 3

RABOBANK AMERSTREEK MAAKT SPRAAKVERMAAK BLIJ

MARIO DE ROOIJ WINT MOEDERDAGTIJDRIT WSVP

ää Pagina 9

ää Pagina 13

ALLERJONGSTE HANDBALLERS HVM SPELEN HUN EERSTE WEDSTRIJD! ää Pagina ?

’ Weekblad t Carillon 40e jaargang

2018 - Week 20 Woensdag 16 mei

COALITIEAKKOORD ’EEN MOOI EN GEZOND DRIMMELEN MAKEN WE SAMEN!’ BASIS VOOR VIER JAAR DRIMMELEN

‘Dit is een product van de coalitie, waarin de raad zich wel kan herkennen’

ss Ton Braspenning overhandigt aan burgemeester Gert de Kok het eerste exemplaar van het coalitieakkoord ‘Een mooi en gezond Drimmelen maken we SAMEN!’ (foto Michiel Peeters)

“Het is nu mouwen opstropen en aan de slag.’ VVD doet dat met wethouder John van Oosterhout in het college. Jürgen Vissers sprak over ‘het meest duurzame en groene akkoord dat ooit in Drimmelen verschenen was’. Vissers volgt als wethouder partijgenoot Hans Kuijpers op. Kuijpers gaat als raadslid verder voor Groen Drimmelen. De raad van Drimmelen stemde in met het coalitie-akkoord. PvdA sprak bij monde van Hanneke de Bruijne van een ‘prachtig akkoord. Neem de handschoen op en zal meedenken.’ Ze hief wel het waarschuwende vingertje op: ‘Wat is handhaving met menselijke maat? Dat gaat toch niet naar willekeur leiden?’ Gijs Broeders van Gemeentebelangen kan zich vinden in het akkoord en heeft

’hoge verwachtingen’. Riekje van Vugt (CDA) noemde het coalitie-akkoord een programma dat ‘borrelt van de ideeën, waarin we veel overeenkomsten zien’. TEGENGESPUTTER Het protestgeluid kwam van Combinatie Algemeen Belang (CAB). De nummer 2 op de lijst en beoogd wethouder Ad Buijs sputterde fel tegen. ‘In een informatieproces zoek je naar overeenkomsten en niet naar verschillen’ liet hij een volle raadszaal weten. ‘Als CAB zijn we met twee zetels winst opzij geschoven.’ ‘De Lijst Harry Bakker is een weinig stabiele partij die komt met een programma dat het sprookjesbos in de Efteling laat verbleken.’ Verder haalde hij nog uit richting wethouder Stoop. ‘Een wethouder van Geluk.

Daarmee haal je de publiciteit, maar hoe implanteer je dit. Dit gaat nog tegen hem werken. En hoe gaat wethouder ‘Guus Geluk’ straks ons geluk bezorgen?’ CAB staat niet achter dit akkoord en onthoudt zich van stem. ‘ Het coalitie-akkoord kreeg de steun van de voltallige raad, met uitzondering van de stemmen

van CAB (4). Zij stemden blanco. Riebert Verheugen, Ankie van Wezel (Lijst Harry Bakker) en Leo Mol (Groen Drimmelen) werden daarna beëdigd als raadslid. Zij nemen de plaatsen in van de wethouders Harry Bakker en Jan Willem Stoop (Lijst Harry Bakker) en Jürgen Vissers (Groen Drimmelen).

HANS KUIJPERS NEEMT AFSCHEID ALS WETHOUDER EN GAAT ALS RAADSLID VERDER

‘Wethouder zijn is de mooiste hondenbaan’

MADE – ‘Dit is een product van de coalitie. Geen akkoord dat door de raad breed gedragen wordt. Het is wel een bondig programma waarin de raad zich kan herkennen.’ Informateur/formateur Ton Braspenning was duidelijk en bondig in zijn antwoord bij de aanbieding van het coalitie-akkoord. ‘Een mooi en gezond Drimmelen maken we Samen!’ is een mooie basis voor een stabiele coalitie.

‘De partijen Lijst Harry Bakker, VVD en Groen Drimmelen (VP/ D66) zijn erg tevreden over de uitkomst van de onderhandelingen en optimistisch over de toekomst. Het akkoord is een mooie basis voor een stabiele coalitie en vanwege de leesbaarheid en duidelijkheid kozen we voor een kort en bondig coalitieprogram-

ma. Alles wat erin moet staan, staat erin. Je kunt het niet dichttimmeren, maar later wel samen invullen. Vier jaar vooruit in die glazen bol kijken kan niemand,’ zei Harry Bakker, die samen met Jan Willem Stoop de Lijst Harry Bakker vertegenwoordigt in het college. Coalitiegenoot VVD liet bij monde van haar fractievoorzitter Tim Simons horen dat de ‘rode loper route’ is gelopen.

ss Hans Kuijpers en zijn vrouw Els met de foto’s die hij van burgemeester Gert de Kok kreeg bij zijn afscheid als wethouder (foto Michiel Peeters) MADE – ‘Wethouder zijn is de mooiste hondenbaan. Als een echte politicus kun je hier voldoening uithalen.’ Burgemeester Gert de Kok roemde in zijn speech Hans Kuijpers en het werk van de scheidend wethouder. ss Riebert Verheugen, Ankie van Wezel (Lijst Harry Bakker) en Leo Mol (Groen Drimmelen) (foto Michiel Peeters)

WSV NEO CRESCENDO TREKT STEKKER UIT AVONDVIERDAAGSE MADE

Enthousiaste club ouders start 31e wandelevenement in 2019 weer op

ss Avondvierdaagse Made 2011, die dit jaar niet doorgaat, maar volgend jaar weer wordt opgestart (archief Pappagaaio Fotografie).

WIJ KOPEN UW WONING! Uw woning direct én zonder zorgen verkopen? Wij kopen direct uw woning. Kies voor 100% zekerheid. Geen kosten en geen ontbindende voorwaarden/ voorbehouden.

VAN DONGEN MAKELAARDIJ BV Den Deel 1, 4921 JH Made Tel.: 0162-68.34.50 www.vandongenmakelaardij.nl

MADE – “Volgend jaar weer een avondvierdaagse in Made! De huidige organisatie - WSV Neo Crescendo - stopt met het organiseren van dit wandelevenement. Dertig jaren lang stopte ze veel enthousiasme in de organisatie van het wandelfeest. Wij wilden dit evenement niet verloren laten gaan voor Made en nemen als fanatieke ouderclub de organisatie over,” laat Marieke Vissers namens de ouderclub weten. Door Michiel Peeters De club van wandelsportvereniging Neo Crescendo organiseerde een perfect wandelevenement. De dames van de organisatie krijgen dan ook schouderklopjes van de nieuwe groep. “Het viel niet mee om nieuwe mensen te vinden. Pas toen het echt doordrong dat de editie 2018 niet door zou gaan in verband met het ontbreken van organisatiekrachten, stond een enthousiaste club ouders op om het evenement over te nemen. Samen sportief bezig zijn is heel

belangrijk voor een gemeente. Een dergelijk evenement mag toch niet verloren gaan,” liet zij eensgezind weten. FACEBOOKPAGINA “Dit jaar gaat het helaas niet meer lukken om alles op poten te zetten, dus besloten wij als nieuwe club dat de 31e editie pas volgend jaar doorgang vindt. Eerst gaan we alles goed op een rijtje zetten. Binnen niet al te lange tijd gaat een Facebookpagina de lucht in. We laten dit op tijd weten. Alle informatie over dit evenement zie je dan online. Zet je wandel-

schoenen dus niet achteraan in de kast! In 2019 staat het evenement weer en zijn de bouwsteigers verdwenen. Natuurlijk bedanken we WSV Neo Crescendo voor de geweldige inzet van de afgelopen jaren! Dat verdient een aantal duimen, likes! Ook de deelnemers en vrijwilligers van de afgelopen jaren mogen zichzelf een schouderklopje geven.” BEDANKT WSV Neo Crescendo laat weten: “Iedereen hartelijk dank voor het meelopen en het vertrouwen in onze organisatie. Zonder jullie jarenlange wandelsteun kregen we niet zoveel deelnemers over onze wandelvloer. Dankzij jullie hielden we het vol. Onze vrijwilligers nogmaals hartelijk dank voor de inzet en steun tijdens de avondvierdaagse. Wij wensen de nieuwe club enthousiaste ouders heel veel succes en geluk toe in de toekomst bij het voortzetten van de Madese Avondvierdaagse.”

Door Michiel Peeters Hans Kuijpers nam dinsdagmiddag na vier jaar afscheid als wethouder van onder meer onderwijs, milieu en duurzaamheid. De afscheidsfoto’s die Kuijpers van De Kok kreeg refereerden daaraan: Een luchtopname van De Biesbosch en een windmolen. ”Hans was een wethouder die niet direct op de voorgrond trad als het ging om de media. Waar andere wethouders geregeld op de afdeling Communicatie kwamen om aan hun bekendheid te werken, had Hans dat minder. Toch waren er voldoende dossiers die daar wel reden voor gaven, zoals de pilot met leerlingenvervoer om leerlingen van het speciaal onderwijs zelfstandig met de bus te laten reizen,” liet Gert de Kok weten. BIESBOSCH OMARMEN Hans Kuijpers was vier jaar wethouder, sinds april 2014, voor

Groen Drimmelen. Hij zette zich in voor de beleidsterreinen duurzaamheid, Biesbosch, armoede, jeugd en onderwijs. De energietransitie zette Hans Kuijpers op de kaart in Drimmelen. Verder zette Kuijpers stappen om ’de Biesbosch naar deze kant van de Amer te halen’ en omarmde hij het Biesboschjaar 2021. Ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de toekomst van onze blauwgroene gemeente. Hans neemt eerst een kleine sabbatical. Daarna is hij in voor een rol in de wereld van de duurzame energie, maar ook de Biesbosch kan op zijn belangstelling rekenen. In de onderwijshoek kreeg hij wat voor zijn kiezen tijdens zijn wethouderschap. Moeilijke en pijnlijke dossiers passeerden de revue: de sluiting van basisschool ’t Klaverblad in Drimmelen dorp en de klimaatbeheersing van bs De Schittering in Hooge Zwaluwe.

Al uw bankzaken goed

en snel geregeld Van der Steen Beste Echte Bakker van Nederland 2e Plaats 2017

Godfried Schalckenstraat 34 - Made - T. (0162) 68 23 26 van.der.steen@echtebakker.nl Weekendaanbieding: like us

Door Michiel Peeters

Diverse hartige snacks

nu

1.30

A.s. zaterdag is de winkel gesloten vanaf 14:30 uur. Maandag 2e Pinksterdag gesloten. Onze broodautomaat is wel open!


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 2

Laurijssens VOF Den Deel 9 - Made T 0162-680074 www.madeschenkt.nl

WEEKAANBIEDING!

Van Dongen

Raadhuisstraat 10 Terheijden T 076-5931485 www.slijterijvandongen.nl

2e pinksterdag geopend! 9:00 t/m 17:00

Pioenrozen

Voor goed advies en persoonlijke service bent u bij Jeroen van Dongen en Ron & Marion Laurijssens aan het juiste adres!

12,49

12,49

100 cl

100 cl

Diverse kleuren!

22,99 100 cl

Vieux Excellent

BIJ TOPSLIJTER

Amaretto Limoncello Cioccolato

€1,99 per bos Diverse kleuren!

Tuincentrum Sonneveld – Brandestraat 18b –4845PH Wagenberg

www.tuincentrumsonneveld.nl – 0162-374411

Deze aanbieding is geldig zolang onze voorraad strekt vanaf woensdag 16 mei t/m zaterdag 19 mei

g r e b n Li BADKLEDING

SKI

JAMESON Triple Distilled Irish Whiskey

Côtes du Gascogne

4.99 75 cl

75 cl 7,49 • Grande Reserve Pinotage-Cabernet-Shiraz 75 cl

14,99

L’origine du Sud Vin de France • Malbec • Sauvignon • Grenache Rosé

LABEL 5 Blended Scotch Whisky

Père & Fils

75 cl 5,99 • Reserve Chardonnay-Viognier • Reserve Shiraz-Pinotage

Diverse kleuren!

ABSOLUT Vodka

Duffour

COUNTRY LANE Stellenbosch - Zuid Afrika • Chardonnay-Viognier • Shiraz-Cabernet Sauvignon

24st

100 cl

EXCLUSIEF

OLD CAPTAIN DE DRIE AREN SANTA MARTA

Jonge Wit en Bruin Graanjenever

DELSPORT MPEREN WAN C ARAVAN KA

100 cl

50 cl

BIJ TOPSLIJTER

GOBLET

16,99

18,99

9,99

100 cl

EXCLUSIEF

Vaste plant

Maximaal 4 per Maximaal 4 per

10,49

EXCLUSIEF

EXCLUSIEF

BIJ TOPSLIJTER

BIJ TOPSLIJTER

6 HALEN

4 BETALEN

[= per fles voor 4,33]

75 cl per fles 6,49 wk 07-08

wk 20-21 Geniet, maar drink met mate Geen 18? Geen alcohol

LS

+ 2 TOPZEGE

Geniet, maar drink met mate Geen 18? Geen alcohol

Zet-en/of en/ofdrukfouten drukfouten voorbehouden Zetvoorbehouden Aanbiedingen geldig van 15-02-2016 t/m 28-02-2016

Aanbiedingen geldig van 14-05-2018 t/m 27-05-2018


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 3

Zwaluwse Tennisvereniging steekt de handen uit de mouwen

EN WAT DRAAG JIJ DAARAAN BIJ...

Hoe gezond is onze gemeente ALERT DRIMMELEN – DE OGEN EN OREN VAN JOUW WIJK

s Madeleine Bruinsma, Bas Bel, Frans Lomeijer, Guido Fasbender, Jeannette ten Haaf, Linda de Lang, Linda Krooswijk en Michel de Lang namen vorige week dinsdagavond alvast hun EHBO Reanimatie certificaat in ontvangst. De kleedruimtes, douches en toiletten zijn flink onder handen genomen. Er is zelfs een aanzienlijke aanbouw gerealiseerd. In de tussentijd heeft ook nog eens een groot aantal leden een EHBO – reanimatie en AED – cursus gevolgd. Hiermee zijn niet alleen bereikbaarheid en toegankelijkheid maar ook nog eens de veiligheid van de Zwaluwse Tennisvereniging zichtbaar verbeterd. Door Wiljan Broeders “Volgens mij spreken we over ongeveer een jaar geleden dat hier een competitiespeelster in een invalidewagen kwam. Op zo’n moment word je wel even met je neus op de feiten gedrukt. Trapjes en drempels die ervoor zorgen dat hulp nodig is. Diezelfde hulp was ook vereist in de kleedruimte. En neem van mij aan dat het gênant is als vervolgens ook nog iemand van het toilet getild moet worden,” vertelt Bas Bel. Hij is de kartrekker van de bouwcommissie, heeft alles in gang gezet en de afgelopen maanden keihard gewerkt.

BETROKKEN LEDEN “Hierover is een gesprek geweest met de betreffende wethouder die liet weten dat er een beroep gedaan kon worden op subsidie om deze aanpassingen te realiseren. Iedereen moet mee kunnen doen, is nu eenmaal het adagium in deze gemeente. We ontvingen een prachtig bedrag, maar kwamen nog altijd een veelvoud tekort. Een twintigtal betrokken leden heeft hierop de portemonnee getrokken en zei ‘ja’ tegen een renteloze lening. Door deze gulheid konden we aan de slag.” ROLSTOELVRIENDELIJK “Afgelopen 1 januari kregen we

Colofon Weekblad ’t Carillon Weekblad ‘t Carrillon verschijnt wekelijks op donderdag in Made, Drimmelen, Blauwe Sluis, Hooge - en Lage Zwaluwe, Helkant, Terheijden en Wagenberg in een oplage van 13.500 exemplaren.

Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl

ADVERTENTIES (ZAKELIJK) Jacqueline Paashuis: 06-53819594 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Druk Janssen/Pers Rotatiedruk 100% dochteronderneming van

Verantwoordelijk bezorger AXENDER VERSPREIDINGEN www.axender.nl Bezorger worden? Meld je aan via www.bezorgenvanfolders.nl Bezorgklachten Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven. CORRESPONDENTEN Made, Drimmelen Michiel Peeters 0162 684277 carillondrimmelen@gmail.com Wagenberg, Terheijden, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe Wiljan Broeders 076 514 84 99/06-22885946 wjhb@ziggo.nl Fotografie: Anneke Moerenhout, Marktstraat 44, 4921 BG Made, 06-22238210 AANLEVEREN KOPIJ www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel. Particuliere advertenties en zoekertjes: opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren.

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Volg ons via TWITTER

www.facebook.com/ tcarillon Een extra exemplaar van weekblad ‘t Carillon kunt u op één van de volgende adressen afhalen: Made: • Albert Heijn • SuperCoop • Jumbo • Gemeentehuis • The Readshop • Kantoorboekhandel EMSI Lage Zwaluwe: • Jumbo • Hubo Bouwmarkt Hooge Zwaluwe: • Dagwinkel Terheijden: • Drogisterij Relinde Fijnaut • Jumbo Wagenberg: • Tuincentrum Sonneveld Oosterhout: • Tankstation de Bromtol

de vergunning en zijn toen ook meteen van start gegaan. Er is een flink stuk – zeker 25 m² – aangebouwd. We hebben alles rolstoelvriendelijk gemaakt, de kleedkamer, douches en toiletgroepen aangepakt en zelfs een invalidentoilet van maximale afmetingen weggezet. Dat laatste moet enkel nog betegeld worden en we willen in de keuken nog nieuwe vloertegels leggen. Slechts de ruwbouw is uitbesteed, verder is het vooral te danken aan de inspanning van opnieuw enkele leden die met groot enthousiasme de handen letterlijk uit de mouwen hebben gestoken.” LEREN REANIMEREN “En terwijl dat alles in volle gang was, heeft ondertussen ook nog eens een 30-tal leden in drie cursusavonden leren reanimeren,” aldus secretaris Guido Fasbender. “Binnen de gemeente is het streven alle AED’s buiten te hebben hangen zodat er optimaal gebruik van kan worden gemaakt. Wij hebben er hier wel eentje maar die hing tot voor kort binnen. Zo’n drie maanden geleden is hij naar buiten gegaan waardoor we nu ook in het oproepsysteem staan. Vanuit de vereniging is een mailtje de deur uitgegaan naar de leden wie interesse had tot het volgen van een cursus om hiermee te leren omgaan en daar werd door velen positief op gereageerd.” GOED GEVOEL “Met statistieken wordt aangetoond wat de winst is van een AED, je krijgt uitgebreide uitleg over de werking van het apparaat, wat je verder allemaal nog moet doen – Altijd 1-1-2 bellen! – en vooral veel zelf uitproberen.” “Het geeft een goed gevoel, dat je weet wat je moet doen als zich onverhoopt iets voordoet,” vertelt een van de deelnemers. Vorige week dinsdagavond nam een aantal van hen het certificaat in ontvangst. En terwijl de champagneglazen geheven werden, sprak Marijke Schippers – commissie ‘kantine’ en alles wat daarmee samen hangt – de treffende woorden ‘Gefeliciteerd met je certificaat; hopelijk zul je het nooit nodig hebben!’. En zo is het maar net. Maar mocht het nodig zijn, dan weten zij alvast wat te doen. Welke vereniging volgt dit voorbeeld?

Het is nu al de derde keer binnen een tijdsbestek van drie kwartier dat ik diezelfde man op en neer door de straat zie lopen. Eerst sloeg ik er geen acht op. Hij komt me weliswaar niet bekend voor maar ja misschien gaat hij wel ergens op visite. Alleen heeft hij inmiddels wel heel veel belangstelling voor de woning van onze buren, lijkt het zo. En laten die nu net met vakantie zijn. Ze zeggen wel eens dat gevoel je zelden in de steek laat. Nou, deze situatie voelt allesbehalve goed. Door Wiljan Broeders Houd het in zo’n geval dan ook zeker niet bij denken maar ga over tot doen. Want zoals de slogan van de politie luidt ‘1-12… daar vang je boeven mee!’. Het zal niet voor het eerst zijn dat door oplettendheid en alert handelen van buurtbewoners inbrekers – op heterdaad – in de kraag gegrepen worden. In het streven naar een veilige(re) woon- en leefomgeving wordt van iedereen verwacht een oogje in het zeil te houden. Een buitengewoon laagdrempelig instrument dat daaraan een flinke boost geeft, is ‘Alert Drimmelen’. WHATSAPP “De werking is simpel maar efficiënt,” vertelt Kees Franken, pleitbezorger van het eerste uur (en dorpscoördinator voor Made). “Bovendien gaat er ook nog eens een zichtbaar preventieve werking van uit. Alert Drimmelen staat feitelijk voor ‘Veiligheid via WhatsApp’. Je maakt een WhatsApp-groep aan samen met mensen uit jouw buurt/straat. Als bijko-

1-1-2 “Alert Drimmelen werkt via het zogeheten SAAR-principe. Signaleer verdachte personen, situaties en voertuigen. Alarmeer: bel 1-1-2 bij heterdaad, anders 0900 – 8844. App om de melding bekend te maken aan je groep. Reageer. Oftewel: noteer kenmerken van verdachte personen en voertuigen, maak desnoods een foto/film van de situatie of ga – als dat veilig genoeg is en jij je er OK bij voelt – naar buiten en spreek de betreffende persoon aan in de hoop zodoende zijn/haar plannen te verstoren. Die volgorde is van groot belang. Wijk daar niet vanaf. Alarmeer altijd eerst de politie, dan pas elkaar. En gebruik de app ook enkel voor dat ene doel. Het moet geen gezellige praatgroep voor ditjes en datjes worden. Dan schiet het zijn doel namelijk voorbij.” WEGWEZEN “Reken maar dat het werkt. Dat is inmiddels wel bewezen,”

Aan de slag als correspondent voor Weekblad ’t Carillon?

PREVENTIEVE AVOND Is er in jouw buurt al zo’n app actief? Sluit je daar dan bij aan. Nee? Maak er zelf één en ben zo samen de ogen en oren van jouw wijk. Meer informatie is te vinden op www.alertdrimmelen.nl en op de gelijknamige Facebookpagina. Wist je overigens dat de gemeente ook preventieve avonden faciliteert en organiseert? Op donderdag 21 juni staat er eentje gepland waarop jij uitgedaagd wordt hoe te handelen in een verdachte situatie. Wil je daar bij aanwezig zijn, stuur dan even een mailtje naar dorpsgerichtwerken@ drimmelen.nl. ‘Hoe gezond is onze gemeente’ is een column die om de week in ’t Carillon wordt gepubliceerd. Steeds weer een ander belangrijk thema wordt belicht. Voeding, overgewicht, langer zelfstandig thuis blijven wonen, echtscheiding en opvoeden, bewegen; het is slechts een kleine greep uit een omvattende en buitengewoon diverse lijst. Professionals uit het werkveld zullen een nadere toelichting geven en de lezers bekend maken met alle mogelijkheden hier in de regio en jou vooral uitdagen om mee te doen. Heb jij (als professional) nu zelf ook een thema dat bewustwording vereist? Neem dan vooral contact op met Lilian Lambrechts, Coördinator Dorpsgericht werken (Gemeente Drimmelen) via llambrechts@drimmelen.nl.

Ter versterking van de redactie van dit weekblad zoekt Uitgeverij Em. de Jong een correspondent. Iemand die midden in de samenleving staat, graag wil schrijven over onderwerpen die ertoe doen en weet wat er allemaal te doen is in gemeente Drimmelen. Uiteraard is het fijn als je een vlotte pen en wellicht al wat schrijfervaring hebt. Als correspondent ben je niet alleen zelf actief als schrijver, je bent ook één van de aanjagers van de lokale berichten. Je probeert zoveel mogelijk clubs en verenigingen uit de buurt te stimuleren om artikelen met foto’s aan te leveren voor het weekblad.

Ruim 13 jaar heeft Johan van der Vlist als correspondent voor ’t Carillon menig enthousiast verhaal geschreven. Kortgeleden

Een mooie opsteker voor de Buurtbus 224 Afgelopen maandag 7 mei mocht het bestuur van de Buurtbusvereniging Drimmelen – Oosterhout in het clubhuis van v.v. Madese Boys van de Rabobank Amerstreek een cheque ter waarde van € 438,90 in het kader van de Rabo Clubkas Campagne ontvangen. Een schitterend resultaat, te meer omdat voor het bereiken van dit bedrag nogal wat stemmen van Rabo leden

mend voordeel stimuleert dit initiatief ook nog eens de saamhorigheid.”

besluit Franken. ”Niet voor niets is al zo’n 80% gedekt. Maar laten we vooral ook nog voor die resterende 20% gaan. Nog niet zo lang geleden kreeg onze wijk nieuwe bewoners. Buiten stonden dus de dozen van aangeschafte apparatuur die de volgende ochtend opgehaald zouden worden. Midden in de nacht hoorde dit stel gerommel aan de deur. De politie is direct gealarmeerd. Een appje liet vervolgens niet lang op zich wachten. Bij alle bewoners ging om 04.00 uur het licht aan. Hiermee gaven we een eensluidend advies af: Wegwezen!

nodig zijn. Zoals vooraf vermeld wordt dit bedrag besteed aan de reanimatiescholing van onze chauffeurs. Het bestuur van de buurtbusvereniging wil met dit bericht eenieder bedanken die op ons heeft gestemd en een bijzonder woord van dank gaat uiteraard uit naar de Rabobank Amerstreek die deze campagne is gestart en het genoemde resultaat mogelijk heeft gemaakt.

heeft hij laten weten met deze werkzaamheden te zullen stoppen. Wij bedanken hem hartelijk voor zijn inzet.

Dus: woon je in de gemeente Drimmelen, ben je dol op schrijven en houd jij je graag bezig met lokale zaken? Stuur dan een reactie met CV naar Christiaan Starink via christiaan-starink@emdejong.nl

Havermans Assurantiën Verzekeringen, Hypotheken, Financieringen, Pensioenen Al meer dan 45 jaar uw betrouwbare onafhankelijke verzekeringsadviseur in de regio. Hypotheekrentes staan historisch laag. Laat berekenen wat dit voor u kan betekenen. 10 jaar vast: 1,8 % 15 jaar vast: 2,2 % 20 jaar vast: 2,3 % Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Uw verzekeringspakket nog scherp en up-to-date? Wij halen voor u het beste uit de markt door onze directe aanstelling bij 15 verzekeraars. Plantsoen 15 • 4926 RA Lage Zwaluwe • T. (0168) 48 32 52 www.havermans.nl • verzekeringen@havermans.nl


Voor een een persoonlijke persoonlijke behandeling behandeling met met de de Voor modernste technieken gevestigd tegenover modernste technieken gevestigd tegenover het Dongemond Dongemond college college het

WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

Samen hebben we geleefd, samen genoten, samen gewerkt, samen gestreden. Na een actief leven, maar met gemengde gevoelens van verdriet en opluchting dat verder lijden hem bespaard is gebleven, hebben wij afscheid genomen van mijn lieve en zorgzame man, ons pa en schoonvader, onze super trotse opa Bas

Bas van der Stelt echtgenoot van

Will van der Stelt - Trommelen Lid in de orde van Oranje-Nassau I Breda, 30 juni 1948

† Lage Zwaluwe, 13 mei 2018 Will Niels en Irma Robin, Milan Rick en Lindsay

Bas is opgebaard in de rouwkamer van `Ons Belang`, Kerkstraat 47 te Lage Zwaluwe, waar u afscheid van hem kunt nemen op donderdag 17 mei van 19.00 tot 19.30 uur. De crematiedienst vindt plaats op vrijdag 18 mei om 10.00 uur bij Zuylen, aula Brabant, Tuinzigtlaan 11 te Breda. Correspondentieadres: Familie van der Stelt Begrafenisonderneming Verwijmeren Nonnenpad 11 4765 CS Zevenbergschen Hoek

Hartelijk dank...

gebitsprothese Kronen en facings gebitsprothese en ffacings •• Kronen intensieve mondhygiëne mondhygiëne Implantaten gebitsprothese tanden bleken intensieve Implantaten Ook voor voor uw uworthodontische orthodontische behandelingen tanden bleken Nu ook ook orthodontische orthodontische behandelingen Implantaten Ook behandelingen • Implantaten Nu behandelingen tanden bleken bleken • volgens het innovatieve Damon systeem. tanden gebitsprothese volgens het innovatieve Damon systeem. intensieve mondhygiëne volgens het het innovatieve Damon systeem gebitsprothese intensieve mondhygiëne volgens innovatieve Damon systeem Gebitsprotheses • Gebitsprotheses Nu ook orthodontische behandelingen intensieve mondhygiëne • Nu ookorthodontische orthodontische behandelingen intensieve mondhygiëne Maak vrijblijvend vrijblijvend een eentanden afspraak voor Nu ook behandelingen o Geen Geen•Nu buitenbeugels volgens het innovatieve innovatieve Damonsysteem systeem Maak afspraak voor ook orthodontische behandelingen Geen buitenbeugels bleken o buitenbeugels Intensieve mondhygiëne • volgens het Damon Geen buitenbeugels tanden bleken • volgens het innovatieve Damon systeem Intensieve m mondhygiëne informatie over over Maak alle •overige overige voordelen volgens hetbuitenbeugels innovatieve Damon systeem Geen blokbeugels • vrijblijvend een afspraak voor informatie alle voordelen o Geen o Geen blokbeugels Geen blokbeugels MaakMet vrijblijvend een afspraak voor Maak vrijblijvend een afspraak vooro Geen•blokbeugels Geen buitenbeugels Geen buitenbeugels intensieve mondhygiëne Maak vrijblijvend een afspraak voor extra aandacht Geen kiezen trekken Geen buitenbeugels •oooGeen informatie over alleaandacht overige voordelen intensieve mondhygiëne Met extra kiezen trekken • informatie over alle overige voordelen Geen blokbeugels Nu ook orthodontischebehandelingen behandelingen informatie over alle overige voordelen o Geen kiezen trekken Geen blokbeugels informatie over alle overige voordelen o Geen blokbeugels Nu ook orthodontische bij angst voor de tandarts o Geen kiezen trekken o Geenvolgens blokbeugels bij angst voor de tandarts het innovatieve Damonsysteem systeem Geen kiezen trekken ooGeen Geen kiezen trekken volgens het innovatieve Damon Maak vrijblijvend een afspraak voorinformatie informatie Geen kiezen trekken oo kiezen trekken Maak vrijblijvend een afspraak voor Maak vrijblijvend vrijblijvend een een afspraak afspraak voor voor Geen buitenbeugels over alleoverige overige voordelen. Maak ooover Geen buitenbeugels alle voordelen. informatie over alle overige voordelen Collegeweg 2b 2b 4942 VDalle Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 Geen blokbeugels informatie over voordelen Collegeweg 4942 VD Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 oo Geen blokbeugels Collegeweg 2b overige 4942 VD Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 Collegeweg 2b 4942 VDVD Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 Collegeweg 2b 4942 Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 Collegeweg 2b 4942 VD Raamsdonksveer Telefoon 0162.521.546 Voor frisse en stralende gevels! o Geen kiezen trekken info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl o Geen kiezen info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl trekken Tel. 0162-429915 - Mobiel 06-25095552 info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl

Jo en Dré

Sprangers-Poppelaars

Gevelreiniging Jan van Mierlo

ONTDEK JE HUIS OPNIEUW Nieuwe website:

www.gevelreinigingJanVanMierlo.nl • Gevelrenovatie • Uithakken / Slijpen • Alle voegwerken • Schilderwerken • Impregneren (hydrofoberen) • Hogedrukreiniging • Reparatie metselwerk • Zandstralen / Zandwassing LIKE US op

Bedankt voor al de belangstelling en vele blijken van medeleven tijdens de ziekte-periode en bij het overlijden van mijn vrouw, ons moeder, oma en overgroot-oma,

Riet Broeders van den Biggelaar Wijnand Broeders Peter en Monique Mark Sanne en Jorn Diana en Jan Willem Desirée, Anton en Romee Eva en Roy

ADVERTEREN?

Voor een een persoonlijke persoonlijke behandeling behandeling met met de de Voor modernste technieken technieken gevestigd gevestigd tegenover tegenover modernste het Dongemond Dongemond college college het

Voor eenpersoonlijke persoonlijke behandeling met met de de cosmetische behandelingen behandelingen Voor een behandeling Voor alle bloemen, cadeaus Voor eeneen persoonlijke behandeling met met de de Voor persoonlijke behandeling cosmetische Voor een persoonlijke behandeling modernste technieken gevestigd tegenover Voor een persoonlijke behandeling modernste technieken gevestigd tegenover modernste technieken gevestigd tegenover en felicitaties ter gelegenheid het Dongemond college tegenover met het de modernste technieken. modernste technieken gevestigd Dongemond college met de modernste technieken. het Dongemond college kronen en en facings facings het Dongemond college kronen van ons 60 jarig huwelijksfeest Gevestigd tegenover het Dongemond College. Gevestigd tegenover het Dongemond cosmetische behandelingen behandelingen College. willen wij iedereen hartelijk danken. cosmetische Implantaten Implantaten In het bijzonder Harmonie Terheijden kronen en facings facings cosmetische behandelingen kronen en cosmetische behandelingen voor de prachtige serenade, en Joep en gebitsprothese cosmetische behandelingen Algemene tandheelkunde gebitsprothese kronen en entandheelkunde facings Implantaten cosmetische behandelingen Katya van Café de Harmonie voor het •• Algemene kronen facings Implantaten gezellige feest en de goede zorgen. Kindertandheelkunde tanden bleken blekengebitsprothese Implantaten kronen en facings facings •• Kindertandheelkunde tanden Implantaten kronen en

Bedankt...

kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

Organiseer uw eigen evenement met behulp van de belevenisboxen van Create your event. Ga snel naar www.creatingyourevent. nl voor meer informatie!

Heeft u oud ijzer, electr.apparatuur of andere metalen waar u vanaf wilt? Bel B.Rullens 0162-685704 of 0623721892

VLOOIENMARKT

Collegeweg 2b 2b 4942 VD VD Raamsdonksveer Telefoon0162.521.546 0162.521.546 Collegeweg 4942 Raamsdonksveer Telefoon info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl info@naar-de-tandarts.nl www.naar-de-tandarts.nl

1 PINKSTERDAG ZONDAG 20 MEI e

BREDA INTRATUIN

Terheijdenseweg 294, 4826 AA Breda Noord 10:00 - 17:00 uur. Info: 0161-456291 Bij ons is het echt leuk. Fin, Naomi, Robin, Bart, Tibet,Melaney en Frans, zijn op zoek naar leuke collega‘s, voor minimaal 8 uren per week. Werktijden in overleg. Geïnteresseerd? Bel voor meer informatie of een afspraak naar Eethuis De Loewe tel 0162743231, en vraag naar Sabine

Het maakt voor ons niet uit of U direct of pas over een tijdje uit uw huidige woning vertrekt. Bij ons is alles bespreekbaar en wij denken graag met u mee.

BEL:

Wij van Mercari Vastgoed hebben ruim 30 jaar ervaring in het opkopen van woningen. Meer dan 2500 woningeigenaren zijn u al voorgegaan. Een belangrijke visie bij ons is: afspraak is afspraak!

Nieuwsgierig geworden?

0162 - 372211 OF KIJK OP WWW.MERCARI.NL

MHC VLOEREN * Houten planken * Visgraat * Raftwood * PVC Tel. 06-43087930

Gratis advies en prijsopgave info@mchvloeren.nl Showroom open op afspraak

Geen vergunning nodig.

Een kleine greep uit onze sortering:

Gasflessen

Metaaldetectors

C-Scope / Ground Force

Verrekijkers / Nachtkijkers Portofoons oa Midland Magnum & Legerschoenen Afritsbroeken vanaf €15 Zaklampen oa Fenix Security kleding / accessoires Voor alledaagse en niet alledaagse spullen waarvan u niet weet waar u zou kunnen vinden, gaat u natuurlijk eerst naar:

KEES Vierwindenstraat 26 Breda

GEZELLIGE BUITEN VLOOIENMARKT ZONDAG 27 MEI TILBURG; Voetbalver. WSJ, Centaurusweg 80, 5015 TA. Inl. 06 - 51 217 920. Open 09.00-16.30 uur. www.deevenementenlijn.nl 2 kramen voor € 40,-

MADE – Uw huis verkopen zonder stress en onzekerheid? Dat kan al sinds 1986 bij Mercari Vastgoed. Ideaal als snelheid in het verkooptraject noodzakelijk is, u gewoon zekerheid wenst, of zonder zorgen wilt overstappen naar een andere woning.

luchtdruk-schietsport.

We verkopen alle bekende merken (pcp- / lucht-) buksen, pistolen, compressoren voor PCP-wapens, airsoft, handbogen, kijkers, wapenkasten, paintball etc. De pcp-buksen zijn zeer geschikt voor lange afstanden en in verschillende kalibers met magazijn verkrijgbaar.

(Camping-Gaz / Primagas / Benegas ea)

gepensioneerd glazenier voor al uw glas-inlood bel : 06 346 43 055

MERCARI KOOPT UW HUIS!

Bij KEES ligt het grootste accent op de enorme collectie

Camping-artikelen

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren, machines, bedrijfsvoertuigen etc. BPS-Rijen.nl, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035

Kies voor zekerheid en betrouwbaarheid

KEES

zoals rugzakken, kookbranders, eurostekkers, slaapzakken enz.

te huur 2-ondereenkap woning telnr 06-36046623

Hoe we dit doen? Heel simpel. Wij kopen direct uw woning! Zo heeft u 100% garantie en een zorg minder. Ook als uw woning al te koop staat!

PAGINA 4

076 - 5140144 di-vr: 10-18uur / za: 10-17uur zo/ma/koopavond: gesloten www.kees-breda.nl

CARAVANS GEVRAAGD met SPOED & Campers

Hét adres voor binnen en buiten

à contant of per bank! Jos Hommel Caravans Eikenlaan 30 Sprang-Capelle 0416-274672 06-23633117

VAARBEWIJS AVONDCURSUS SPOEDCURSUS OP 2 ZATERDAGEN START 3DE WEEK MEI

Breda, Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Willemstad.

Nu ook online vaarbewijs cursus. En online training. yachtconsult.com 0165-546707

e PAASDAG OPEN 2E 2PINKSTERDAG OPEN VAN 10.00 TOT 17.00 UUR VAN 10.00 TOT 17.00 UUR

Tuincentrum Princenbosch • Bavelseweg 143, 5124 PX Gilze tel. 0161 43 19 23 • www.tuincentrumprincenbosch.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 5

28 MEI HOTEL DE KORENBEURS PRESENTEERT: ‘COMMUNICATIE > MET EEN KNIPOOG’ MET KLUUN, ANDY MARCELISSEN EN SABINE VAN DER HULST

”Het woord liegen gebruik ik liever niet, eerder inconsistentie in gedrag en woorden”

s Sabine van der Hulst, Andy Marcelissen en Kluun verzorgen 28 mei een communicatieevenement in De Korenbeurs (foto’s afkomstig van Hotel De Korenbeurs) MADE – ”Die titel intrigeert hè. Het woord liegen gebruik ik liever niet. Zal eerder zeggen dat de persoon tekenen van bedrog laat zien in woorden en gedrag. Mensen worden geprikkeld door liegen,” legt Sabine van der Hulst uit. ”Liegen is niet altijd negatief. Ieder mens liegt per dag gemiddeld dertig keer. Het is niet altijd iets groots. Vaak iets kleins, het antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het met je?’ bijvoorbeeld. Met mijn programma Human Profiling probeer ik er achter te komen waarom iemand liegt. Daardoor krijg je een betere communicatie met je werknemer en klanten waar je als ondernemer profijt van hebt.” Door Michiel Peeters Van der Hulst is een analytisch en pragmatische trainer in Human Profiling, NLP Master en pedagoog. Het is zoals ze zelf schrijft ‘een verrassende combinatie die bruikbaar uit de hoek komt, vooral bij het veranderen of versnellen en het efficiënter maken van communicatie en processen.’ De pedagoge met een master in neurolinguïstisch programmeren (NLP) geeft een nieuwe kijk op informatie verzamelen uit een gesprek. Maandagmiddag 28 mei houdt zij sa-

men met schrijver Kluun (Help, er komt een vrouw bij de dokter) en komiek en woordkunstenaar Andy Marcelissen een ‘communicatie-evenement’ bij hotel restaurant De Korenbeurs in Made met als titel: ‘Communicatie > met een knipoog’. MET EEN KNIPOOG COMMUNICEREN Iedere week heb ik met ondernemers in de regio een ondernemersontbijt. Om zeven uur in de ochtend happen en drinken we dan onze dagelijkse brandstof binnen, maar vullen we ook

onze ideeëntank. Ik werd getriggerd door een lezing van Sabine van der Hulst. Haar passie om iemand zich te laten ontwikkelen te ondersteunen om te komen waar hij of zij wil, raakte me. Zo is dit communicatie-evenement ontstaan. Een luchtig programma waarin naast Van der Hulst ook schrijver Kluun en komiek Andy Marcelissen het woord analyseren,” laat Marja van der Made van Hotel De Korenbeurs weten. Volgens Van der Made is het evenement bedoeld voor iedereen die professioneel communiceert en ondernemers. ”Andy Marcelissen laat zien hoe je met humor meer kunt bereiken. Kluun analyseert teksten die deelnemers van tevoren kunnen inzenden en Sabine van der Hulst laat zien dat je veel meer uit non-verbale communicatie kunt halen.” Maandag 28 mei krijgt de business-coach, die met haar bedrijf

Raeda (Latijn voor coach) op bedrijventerrein Dombosch in Raamsdonksveer zit, de kans om haar passie met velen te delen. ”Mijn drijfveer is om iedereen die de motivatie heeft om zich te ontwikkelen te ondersteunen om te komen waar ze willen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je aan je ontwikkeling werkt, dit zowel persoonlijk al professioneel invloed heeft. Ikzelf word mega enthousiast van een aantal onderwerpen. Daar heb ik mezelf in gespecialiseerd en in zoverre eigen gemaakt dat ik anderen daardoor kan laten groeien. Alle diensten en producten zijn ontstaan vanuit de Pedagogiek, NLP en Human Profiling. Prachtige breed inzetbare invloeden. Het behalen van voortgang staat of valt met de mindset die je hebt. Je wordt wat je denkt en je kan bereiken wat je wilt, zolang je maar wilt opgeven wat het waard is,” schrijft Sabine van der Hulst. ”Ik train en coach op maat. Doelen en ambities zijn er om te halen! En dat op een manier die het beste bij jou, de groep en de organisatie past.”

Wenscamper Hubo komt naar Lage Zwaluwe! Op woensdag 30 mei staat de Wenscamper van Hubo tussen 13.00 en 15.00 uur op De Zwingel 3a in Lage Zwaluwe. Bij de camper kunnen bezoekers een ‘kluswens voor een ander’ opnemen op video. Hiermee maken ze kans op de maandprijs: een klustegoed van 1000 euro, te besteden bij Hubo. De Wenscamper maakt dit jaar een toer langs alle Hubo winkels. Het hele land door. De kluswens die bezoekers doen is voor een ander. Iemand in een uitzichtloze klussituatie: zonder geld, tijd, motivatie of inspiratie. Of gewoon om het een ander te gunnen. De prijs van 1000,- euro is te besteden in producten en in de unieke service van Hubo. De Wensscamper staat dan ook symbool voor de nieuwe formule, waarin de totaaloplossing en het ontzorgen van de klant centraal staan onder de belofte ‘Hubo helpt’. Om iedereen te ‘helpen’ is Hubo er voor de beginner, de zelfstandige en de ervaren klusser. Je kunt het bij Hubo zelf doen, samen doen of laten doen. Dit wordt in de nieuwe formule omgezet naar de garantie van het negen keer ontzorgen, waarin de toegevoegde waarde wordt uitgelegd middels negen pijlers. Hierin staan onder andere het meten, maken en monteren aan huis centraal, maar ook vakmanschap, een breed assortiment en alles op maat. Hubo Met ruim 150 winkels is Hubo de grootste en meest service gerichte doe-hetzelf-keten van Nederland. Zo helpt Hubo met je klusproject, van begin tot eind. Alles om zorgeloos wonen mogelijk te maken. Denk aan het maken van de juiste keuzes, het inmeten, de aanlevering en de montage thuis. Hubo luistert, neemt de tijd en zoekt alles voor je uit.

PROGRAMMA ‘Communicatie > met een knipoog’ is bedoeld voor iedereen die professioneel communiceert. De inloop en ontvangst op maandag 28 mei is om 12.30 uur. Andy Marcelissen opent om 13.00 uur met een lezing over humor in communicatie. Sabine van der Hulst spreekt over non verbale communicatie en Kluun analyseert na de pauze een drietal ingezonden teksten. Andy Marcelissen sluit op een luchtige manier het programma om 16.00 uur af. Daarna volgt de borrel en het netwerken. Kaarten kosten 79 euro; Marja van der Made heeft ook speciale aanbiedingen. Informeer daar naar bij Hotel De Korenbeurs (0162682150). Aanmelden: korenbeurs.nl/communicatiemetknipoog.

Rabo masterclass

Bep Hessels-Kanters 50 jaar lid van Fanfare Concordia Hooge Zwaluwe

Wil je meer nieuwe klanten vinden en binden? ’Show jezelf & show-je-business!’ Dit is hét motto van Patrick van Gils. Deze succesvolle pitchcoach & ambassadeurmaker, geeft dinsdagavond 22 mei een gratis masterclass voor zzp’ers hierover in het adviescentrum van Rabobank Amerstreek aan de Distributieweg 15 in Oosterhout. Je leert in zeven concrete stappen de verschilmakende geheimen hoe je veel nieuwe potentiële klanten kunt bereiken en hoe je van hen waardevolle klanten maakt. Kortom: je gaat met een concrete basisaanpak naar huis. Die helpt

Hooge Zwaluwe – Afgelopen zaterdag was het uitwisselingsconcert van fanfare Concordia met muziekvereniging St. Caecilia uit Hank. Na het openingsnummer van Concordia onderbrak de kersverse voorzitter Rene Blonk het optreden om Bep Hessels-Kanters in het zonnetje te zetten. Niet zomaar want Bep werd gehuldigd omdat zij maar liefst 50 jaren lid is van Fanfare Concordia in Hooge Zwaluwe. LID DOOR LEDENWERFACTIE Op 28 januari 1967 trok het bestuur van Concordia ’eropuit´ om leden te werven. Onder andere werd het gezin van Jan en Dina Kanters-Lankhuizen bezocht. Met de vraag of dochter Bep (Beppie) lid wilde worden. Bep wilde wel en zij werd lid op 4 februari 1967, samen met nog zeven anderen. Bep ging aan de slag op de bugel, waar zij nu nog steeds op speelt. Enige ervaring in het noten lezen had zij al want op de lagere school had Bep bij onderwijzer Hordijk blokfluit leren spelen. Dirigent Izaäk Haarten uit Dordrecht en Jan van den Hout leidden Bep en de andere leerlingen op. NA 2 JAAR IN GROOT ORKEST Bep haar eerste openbare optreden was op 28 september 1968. Op die dag werd door de Blindenbond een filmopname gemaakt en Concordia maakte toen een korte rondwandeling. Er werd een uniform, een marsenboekje en een harpje geregeld. Er was geen tijd om de marsen in te studeren. ’Als je ze niet kunt spelen dan moet je maar playbacken’ merkte dirigent Haartsen op. In 1969 speelde Bep in het grote orkest en deed dat jaar voor het eerst mee aan het bondsconcours in het Zeeuwse Oostkapelle. 25 JAAR IN BESTUUR Tijdens haar opleiding voor gezinsverzorgster in Eindhoven moest Bep bij de repetities verstek laten gaan, maar na het behalen van haar diploma was zij wekelijks weer bij de repe-

tities aanwezig. In 1977 werd zij bestuurslid en voerde als bibliothecaresse het beheer over de muziekbibliotheek. In maart 2002 nam zij afscheid van het bestuur. Begin 1981 startte Bep met het werk voor wat we nu het ledencontact noemen. Zieken kregen een kaartje, een bloemetje of een fruitmand. Dit doet Bep nog steeds. Al 37 jaar! In 1984 ging Bep het plakboek bijhouden en ook dit is nog steeds in goede handen bij haar. LID OM ZUINIG OP TE ZIJN Voorzitter Rene Blonk noemde een hele waslijst op wat Bep allemaal voor Concordia gedaan heeft en nog steeds betekent. Blonk bedankte Bep hartelijk daarvoor en het massale applaus van het publiek bevestigde dat nog eens fijntjes. Blonk wenste Bep en Concordia toe dat zij nog jaren lid van Concordia mag blijven. Want op leden als Bep kun je echt rekenen. Als muzikant laat zij zelden verstek gaan en zij zet zich in op andere fronten waar zij maar kan. Na de mooie woorden ontving Bep vervolgens het speldje van de bond en een mooi boeket. Daarnaast kreeg Bep een bronzen beeldje uitgereikt als blijvende herinnering waar zij zichtbaar erg blij mee was. De tekst behorende bij het beeldje is Bep op het lijf geschreven immers: ’Mensen vormen de sleutel tot een organisatie waar muziek in zit’. En hier is niets teveel mee gezegd!

je om met een grotere naamsbekendheid meer nieuwe klanten te vinden en te binden. PROGRAMMA 18.30 uur Inloop 19.00 uur Start masterclass ’Vergroot je naamsbekendheid’ 20.30 uur Netwerkborrel 21.30 uur Einde AANMELDEN Kijk op rabobank.nl/amerstreek voor meer info en om je aan te melden. Als je vragen hebt, bel ons op telefoonnummer (0162) 588 380. Of mail naar: MKB. amerstreek@rabobank.nl

ÓÓK 2E PINKSTERDAG 21 MEI OPEN!

er... Huyskwek van m het gehei e bloei ig d n een uitbu

(ZONDAG 20 MEI GESLOTEN)

is uit Kwekers van hu

! EIT KOOP DIRECT BIJ DE K T I L WEKER... D E BESTE PRIJS/ KWA Aanbieding geldig van donderdag 17 mei t/m maandag 21 mei 2018

Prachtige knolbegonia’s in tal van kleuren per stuk - van 1.20 - nu voor Alleen bij ons

12 voor

1.00

10.00

Samengevat: ga recht op het bloemendoel af!

KWEKERIJ DONGENEIND VAN HUYSKWEKER JACK VAN DONGEN voor:

• Een schat van kleurenrijkdom • Slimme plantenbakken + inruilservice • Echte kwekerspotgrond • Voedzame meststoffen • Inplantservice

sortiment is

Neem de tijd, want het as

overweldigend!

Welkom in de Keukenhof van Brabant Kijk ook eens op onze website: www.huyskweker-dongeneind.nl

Ook maandag-ochtend open!

GRIENDSTEEG 20, OOSTEIND TEL: 0162-455205 FAX: 0162-458222 E-MAIL: INFO@HUYSKWEKER-DONGENEIND.NL - VOLG DE BORDEN -


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 6

GEMEENTENIEUWS

17 mei 2018

IN CONTACT Gemeentehuis: Park 1, Made Postbus 19, 4920 AA Made Telefoon: 140162 E-mail: gemeente@drimmelen.nl Website: Drimmelen.nl Openingstijden Publiekszaken De gemeente Drimmelen werkt alleen op afspraak U kunt een afspraak maken via: • Drimmelen.nl (online afspraak maken) • Telefoonnummer 14 0162: bereikbaar ma t/m vr. van 08.30 - 17.00 uur. Vrijdag van 08.30 - 16.00 uur. Servicebalie Voor het ophalen van reisdocumenten en rijbewijzen Ma t/m do: van 09.00 - 16.45 uur Vrij van 09.00 - 16.00 uur Avond: do van 18.00 - 20.00 uur Loket Wmo/Sociale Zaken ma t/m vrij van 09.00 - 12.30 uur, zonder afspraak. ma t/m do van 13.00 - 15.00 uur op afspraak Meldpunt tel. 140162 e-mail: meldpunt@drimmelen.nl online via formulier op Drimmelen.nl Voor meldingen over: • gebreken in de openbare ruimte (bijv. loszittende stoeptegels, straatschade) • gebreken aan de riolering (let op: meld rioleringsklachten altijd bij de gemeente. De kosten die u maakt voor een gespecialiseerd bedrijf zijn anders sowieso voor u. Ook als de oorzaak van het probleem op gemeentelijk terrein ligt.) • Meldingen openbare verlichting (bijv. defecte lampen, scheve masten) Gevonden/verloren voorwerpen Bent u iets verloren of hebt u iets gevonden? Kijk op Drimmelen. nl onder gevonden of verloren voorwerpen. We plaatsen het overzicht ook regelmatig op onze facebook-pagina. Of neem contact op met de servicebalie van het gemeentehuis. Dat kan telefonisch (14 0162) of door langs te komen. Milieustraat Zeggelaan 131, Terheijden ma t/m vr: 13.00 - 16.00 uur za: 10.00 - 15.00 uur Vergunningen Voor informatie over het aanvragen van een vergunning, bijvoorbeeld een omgevingsvergunning, zie Drimmelen.nl, of telefonisch via 14 0162.

AFVAL Zaterdag 19 mei: In verband met 2e Pinksterdag wordt het GFT- en restafval in Made (maandagroute), Hooge Zwaluwe (3 straten maandagroute) en in Wagenberg (1 straat maandagroute) niet op maandag 21 mei, maar op zaterdag 19 mei ingezameld. Vrijdag 25 mei: inzameling grof huishoudelijk afval. Als u grof huishoudelijk afval wilt laten ophalen, dan kunt u dat uiterlijk dinsdag 22 mei laten weten via het Meldpunt, telefoon 140162. De kosten bedragen €40,- voor de eerste 0,5 m3 (of gedeelte daarvan) € 40,-. Daarna voor elke volgende 0,5 m3 (of gedeelte daarvan) € 25,-. Voor informatie over de afvalinzameling: zie onze Afvalkalender op de website en de gemeentegids. Voor meldingen/klachten over de afvalinzameling: bel de Diftar infolijn op 0800-0234450.

ACTUEEL WEEK 20 Werkzaamheden Raadhuisplein Made starten 22 mei De rotonde is klaar. Nu gaan we verder met de aanleg van het Raadhuisplein en omgeving in het centrum van Made. Op 22 mei aanstaande om 07.00 uur starten de werkzaamheden. De werkzaamheden aan het Raadhuisplein en omgeving zijn onderdeel van het plan voor de nieuwe inrichting van het centrum van Made.

• Fase 2 Vanaf 18 juni gaan de werkzaamheden verder op het Raadhuisplein en in een deel van de Valkenbergstraat (tot de toegang van de parkeerplaats). Het plein en de straat worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers leggen we aparte tijdelijke paden aan. De werkzaamheden duren tot ongeveer half juli.

Wat houden de werkzaamheden in We gaan het huidige Raadhuisplein, Nieuwstraat en Valkenbergstraat (deels) herinrichten. Het bestaande riool wordt vervangen. De straat en het plein worden ingericht met straatbakstenen en natuursteen-materialen.

Informatie en vragen Tijdens de werkzaamheden kunt u voor vragen of opmerkingen iedere donderdag tussen 15.00 en 16.00 uur naar het inloopspreekuur komen in de groene bouwkeet op het Valkenbergplein. Daarnaast kunt u ook altijd mailen naar het mailadres centrumplan@elshoutendebont.nl Voor dringende zaken kunt u altijd bellen met Pascal Woestenberg 0416-333501 of met Jurgen Treffers 0183-820368. Ook kunt u de BouwApp raadplegen. Hier geeft de aannemer regelmatig een update over de werkzaamheden. U kunt deze app gratis downloaden op uw smartphone of tablet.

Fasering en bereikbaarheid • Fase 1 Op 22 mei sluiten we de Nieuwstraat vanaf de nieuwe rotonde tot huisnummer 9 af voor alle verkeer. De verharding wordt opgebroken waarna we beginnen met het aanpassen van het huidige rioolstelsel. Vervolgens wordt de straat weer gemaakt en voorzien van nieuwe verharding. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken.

Start inzameling afhankelijk van het weer Normaal gesproken begint Taxus Taxi de inzameling in de eerste helft van juni. Wanneer de stich-

ting dit jaar exact zal starten met de taxusinzameling is nog niet bekend. Dit is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid werkzame stof die op dat moment in de plant aanwezig is. De stichting houdt het juiste moment om van start te gaan nauwlettend in de gaten. Voor meer informatie Voor de meest actuele informatie en de start van het seizoen kijkt u op www.taxustaxi.nl. Ook vindt u hier tijdens het seizoen het aanmeldformulier om uw snoeisel gratis op te laten halen. Doet u ook mee?

VOLG DE GEMEENTE VIA TWITTER

U kunt de gemeentelijke nieuwsberichten ook volgen via twitter: Drimmelen140162. EVENEMENTEN 18 mei: €2,- lunch van project ‘Kom erbij’, Woonvizier, Made 19 mei: Top 100, Made 20 mei: AH muziekfestival, Made 20 mei: Wandelen op zondag 22 t/m 25 mei: Traaise Kuierdagen

Sportschool To The Max heeft in samenwerking met de gemeente Drimmelen de taak op zich genomen om het mooie “Traaise” evenement: ‘de Terheijdenloop’, terug te halen naar het dorp Terheijden. De Terheijdenloop vindt dit jaar op zondag 27 mei plaats bij de Schans in Terheijden. Voor dit jaar is er ook een samenwerking aangegaan met het jaarlijkse feest van “I love Traaie”. Daarmee wordt het dit jaar dubbel feest! Dit jaar begint de Terheijdenloop met de volgende afstanden: 1km, 2km en 5km. Je kunt je inschrijven via www.tothemaxgym.nl.

Het tijdsschema voor zondag 27 mei is als volgt: 12:30 uur Start 1 KM 13:00 uur Start 2 KM 13:40 uur Prijsuitreiking 1&2 KM 13:50 uur Start 5 KM 14.45 uur Prijsuitreiking 5 KM Let op! Er zijn dit jaar maximaal 500 plaatsen beschikbaar voor de Terheijdenloop, dus schrijf je snel in. Houdt de Facebookpagina van To The Max GYM de komende weken goed in de gaten voor meer informatie. Dus haal je loopschoenen alvast uit de kast en zorg dat je er 27 mei ook bij bent!

Sjors Sportief & Sjors Creatief in de gemeente Drimmelen Oproep aan sportieve en culturele organisaties om zich aan te melden Met ingang van het nieuwe schooljaar 2018 -2019 biedt de gemeente Drimmelen alle basisschoolleerlingen een laagdrempelige kennismaking met sportverenigingen en culturele instellingen binnen de gemeente. Dit sport- & cultuurstimuleringsproject genaamd: ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur. Alle verenigingen/ aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waarop kinderen zich vervolgens digitaal kunnen inschrijven.

boekwerk. Dit Sjorsboekje wordt in september op alle basisscholen in de gemeente verspreid. Erg goede promotie dus voor uw vereniging/ organisatie! Meld uw kennismakingsactiviteit vanaf vandaag aan op www.sportstimulering.nl, zodat we er samen een succes van kunnen maken! Meer informatie? Bent u geen vereniging, maar wilt u toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Dit kan natuurlijk, neem dan contact op met benjamin.vanwanrooij@surplus.nl

Meld uw activiteit ook aan! Sjors geeft kinderen de kans om zich te oriënteren op de diverse takken van sport & cultuur en stimuleert kinderen om actief deel te nemen. Hiervoor hebben wij u nodig: uw activiteit is een belangrijke bijdrage voor het draagvlak dat de gemeente met dit project nodig heeft. Uw activiteit, wordt uiteindelijk geplaatst in een prachtig wervend

Stichting Taxus Taxi zamelt weer taxus in voor chemotherapieën De eerste knopjes steken alweer de kop op en dus beginnen ook weer de voorbereidingen bij Stichting Taxus Taxi voor de inzameling van dit jaar. Vorig jaar zamelde de stichting voldoende snoeisel in voor de productie van maar liefst 2.200 chemotherapieën. Dit jaar is het doel om genoeg snoeisel in te zamelen voor 2.700 chemotherapieën.

De Terheijdenloop komt weer terug naar Terheijden

Kijk voor meer informatie op Drimmelen.nl-evenementen of op www. wijzijndrimmelen.nl. Wilt u ook bekendheid geven aan uw evenement? Stuur dan een e-mail aan communicatie@drimmelen.nl.

DORPSGERICHT WERKEN

Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Hiervoor werkt de coördinator

dorpsgericht werken samen met bewoners, woningcorporaties, politie en straathoekwerker. Wilt u ook bijdragen? Neem dan contact op met Lilian Lambrechts via 140162 of llambrechts@drimmelen.nl. U kunt haar ook volgen via twitter: @LilianDrimmelen.

Wandel Challenge gemeente Drimmelen Bent u wel genoeg in beweging? Lukt het niet om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen en wilt u graag met een groep gaan wandelen? Dan is de Wandel Challenge iets voor u!

Gedurende 20 weken wandelt u twee keer per week samen. Eén keer per week sluit er een professional aan om jullie van de nodige adviezen te kunnen voorzien.

Datum: Van maandag 28 mei t/m maandag 8 oktober. Starttijd: Om 19.00 uur. Vertrekpunten: (nader te bepalen) • Made/Drimmelen • Wagenberg/Terheijden • Hooge Zwaluwe/Lage Zwaluwe. Afstanden: 1, 2, 3, 4, 5 of meer kilometers, afgestemd op de deelnemers. Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht op de informatieavond op 17 mei a.s. van 19.00 - 20.00 uur in het gemeentehuis in Made. Kunt u niet bij deze avond aanwezig zijn en heeft u toch vra-

ZIE WWW.DRIMMELEN.NL

gen? Dan kunt u contact opnemen met de buurtsportcoach (Femke Selders): 06-23067360, of kijken op wijzijndrimmelen.nl. De uiterste inschrijfdatum is 21 mei a.s.


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

GEMEENTENIEUWS

PAGINA 7

17 mei 2018

B&W EXTERN 17 tot en met 23 mei 2018 De leden van het college van burgemeester en wethouders (B&W) vertegenwoordigen de gemeente bij diverse gelegenheden. 17/18 mei 2018, Diverse collegeleden delen de verkeersdiploma’s uit op basisscholen in de gemeente Drimmelen. • Locatie: diverse kernen, gemeente Drimmelen.

22 mei 2018, Wethouder Harry Bakker loopt mee in de Avondvierdaagse. • Locatie: Terheijden.

Wijzigingen voorbehouden. Kijk voor een up-to-date overzicht op www.drimmelen.nl

RAAD IN BEELD 17 mei 2018: opinieronde gemeenteraad Op donderdag 17 mei 2018 is er een opinieronde van de gemeenteraad. Deze vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Made. De vergadering begint om 19.30 uur. Er staan 2 onderwerpen op de agenda: • Opinievoorstel Planvorming oostelijk deel buitenhaven Lage

Zwaluwe • Raadsvoorstel Vaststelling verordening speelautomatenhallen gemeente Drimmelen 2018 Wilt u meer weten over deze vergadering? Kijk voor meer informatie en de vergaderstukken op: www.drimmelen.nl/vergaderingen-gemeenteraad. Wilt u zich aanmelden als

inspreker bij een agendapunt van de opinieronde? Dan kunt u contact opnemen met de raadsgriffier, mevrouw Ronde. Zij is bereikbaar via het telefoonnummer van de griffie 0162-690261/e-mail griffie@drimmelen.nl.

BEKENDMAKINGEN BEZWAARPROCEDURE Ingekomen aanvragen liggen niet ter inzage. De bedoeling is u attent te maken op activiteiten in uw omgeving. Tegen ingekomen aanvragen kunt u geen bezwaar maken. Deze plannen zijn nog niet beoordeeld, waardoor ze kunnen wijzigen. Pas na besluitvorming ligt het plan ter inzage. Verleende vergunningen liggen ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiertegen bezwaar maken binnen zes weken nadat de vergunning is bekendgemaakt. Dit kunt u doen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft (de datum van de bekendmaking is de datum waarop de aanvrager de vergunning heeft ontvangen en niet de datum van deze publicatie). Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste het volgende bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, omschrijving van het besluit met vermelding van de datum en het nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt en een opgave van de reden(-en) waarom men zich niet met het besluit kan verenigen. Het adres voor het indienen van een bezwaarschrift is: Gemeente Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. U kunt ook een verzoek voor het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing) bij de rechtbank indienen. Een dergelijk verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

• DRANK-EN HORECAVERGUNNING De burgemeester van de gemeente Drimmelen maakt bekend dat hij: • een Drank- en Horecavergunning heeft verleend voor het uitoefenen van bedrijf ‘Restaurant Boeien’, gevestigd aan de Nieuwe Jachthaven 5 in Drimmelen. EXPLOITATIEVERGUNNING De burgemeester van de gemeente Drimmelen maakt bekend dat hij: • een Exploitatievergunning heeft verleend voor het uitoefenen van bedrijf ‘Restaurant Boeien’, gevestigd aan de Nieuwe Jachthaven 5 in Drimmelen. EVENEMENTENVERGUNNINGEN De burgemeester van de gemeente Drimmelen maakt bekend dat aan: • Stichting I Love Traaie een vergunning is verleend voor het organiseren van het evenement ‘I love Traaie’ op vrijdag 25 mei 2018 van 18.00 uur tot 01.00 uur, op zaterdag 26 mei 2018 van 10.00 uur tot 01.00 uur en op zondag 27 mei 2018 van 10.00 uur tot 20.00 uur aan de Schans in Terheijden. • To the Max een vergunning is verleend voor het organiseren van het evenement ‘To the Max Terheijden-

loop’ op zondag 27 mei 2018 van 12.30 uur tot 15.00 uur op en nabij de Schans in Terheijden. Top 100 Made een vergunning is verleend voor het organiseren van het evenement ‘Top 100 Made’ op zaterdag 19 mei 2018 van 13.00 uur tot 02.00 uur en het evenement ‘AH Muziekfestival’ op zondag 20 mei 2018 van 13.00 uur tot 21.00 uur. Stichting Made’s Powerweekend een vergunning is verleend voor: - Het organiseren van de Tractor-Pulling wedstrijd op vrijdag 15 juni 2018 van 18.30 uur tot zaterdag 16 juni 2018, 01.00 uur. Na 22.25 uur mogen motoren van wedstrijdtractoren niet meer in werking zijn, dan wel in werking worden gesteld. - Het organiseren van de Tractor-Pulling wedstrijd op zaterdag 16 juni 2018 van 14.00 uur tot zondag 17 juni 2018, 02.00 uur. Na 22.00 uur mogen motoren van wedstrijdtractoren niet meer in werking zijn, dan wel in werking worden gesteld. - Het organiseren van de Tractor-Pulling wedstrijd op zondag 17 juni 2018 van 11.00 uur tot 23.00 uur. Na 17.30 uur mogen motoren van wedstrijdtractoren niet meer in werking zijn dan wel in werking worden gesteld. - Het organiseren van een medewerkersfeest op vrijdag 29 juni 2018 vanaf 20.00 uur tot zaterdag 30 juni 2018 Brandweer Midden- en West Brabant in Oosterhout een vergunning is verleend voor het houden van het evenement “Open Dag en 200 jaar brandweer Terheijden” op zondag 3 juni 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur in en om de brandweerkazerne aan de Zeggelaan 131 in Terheijden. MHC Made een vergunning is verleend voor het houden van het evenement “Schietbergbokaal”, een sportevenement en feest van de Madese Hockeyclub op zondag 24 juni 2018 van 12.00 uur tot 24.00 uur in en om het clubhuis van de Madese Hockeyclub aan de Schietberglaan 12 in Made.

ONTHEFFING ARTIKEL 35 DRANK- EN HORECAWET De burgemeester van de gemeente Drimmelen maakt bekend dat aan: • Stichting Made’s Powerweekend een ontheffing artikel 35 van de Dranken Horecawet is verleend voor het verstrekken van zwak-alcoholische drank in een tent in een weiland aan de Scheerbiesstraat in Wagenberg ter gelegenheid van het Made’s Powerweekend op 15, 16 en 17 juni 2018 en voor het medewerkersfeest op 29 juni 2018. ONTHEFFING MUZIEK EN GELUID

tijdens het evenement ‘Top 100 Made’ aan de Voorstraat 12 in Made. • Stichting Made’s Powerweekend een ontheffing is verleend voor het ten gehore brengen van geluid tijdens het Made’s Powerweekend aan de Scheerbiesstraat in Wagenberg op de volgende dagen: - Vrijdag 15 juni 2018 van 19.00 uur tot zaterdag 16 juni 2018, 01.00 uur - Zaterdag 16 juni 2018 van 13.00 uur tot zondag 17 juni 2018, 01.00 uur - Zondag 17 juni 2018 van 10.00 uur tot 22.30 uur - Vrijdag 29 juni 2018 van 20.00 uur tot zaterdag 30 juni 2018, 01.00 uur • Brandweer Midden- en West-Brabant in Oosterhout een ontheffing is verleend voor het gebruik maken van een omroepinstallatie op zondag 3 juni 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Zeggelaan 131 in Terheijden. • MHC Made een ontheffing is verleend voor het gebruik van een omroepinstallatie en het maken van mechanische muziek op zondag 24 juni 2018 vanaf 12.00 uur tot 24.00 uur in en om het clubhuis van de Madese Hockeyclub aan de Schietberglaan 12 in Made.

zetting van twee agrarische bedrijfswoningen naar plattelandswoningen aan de Zandstraat 28 en 30 in Hooge Zwaluwe. Terinzagelegging Het ontwerpwijzigingsplan ligt met ingang van vrijdag 18 mei 2018 tot en met donderdag 28 juni 2018 ter inzage in de hal van het gemeentehuis in Made. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer NL.IMRO.1719.0wp18zandstraat28-on01. Indienen zienswijze Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen. Het postadres voor het indienen van schriftelijke zienswijzen is: Postbus 19, 4920 AA Made. Voor meer informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar de heer P. Kieboom, telefonisch te bereiken onder nummer 140162. Ontwerp-omgevingsvisie "De kwaliteit van Brabant"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen maken bekend dat aan:

De provincie Noord-Brabant maakt bekend dat: • op 24 april 2018 de ontwerp-Omgevingsvisie "De kwaliteit van Brabant" met bijbehorend plan-MER is vastgesteld.

• Stichting Made’s Powerweekend in Made een ontheffing is verleend van het verbod om te kamperen buiten kampeerterreinen op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 op een terrein aan de Scheerbiesstraat in Wagenberg.

De ontwerp-Omgevingsvisie doorloopt een wettelijke inspraakprocedure. Het ontwerp ligt van 1 mei 2018 tot en met 30 juni 2018 ter inzage. U kunt binnen deze termijn een reactie geven. De stukken kunt u raadplegen op www.brabant.nl/ omgevingsvisieNB.

ONTHEFFING KAMPEREN

OMGEVINGSVERGUNNINGEN Aangevraagde omgevingsvergunningen • Lage Zwaluwe, Ganshoeksingel 33 (4926 CN) (W-2018-0245): Het plaatsen van een tuinhuis • Made, Leeuwerikstraat 7 (4921 VM) (W-2018-0251): Het kappen van een boom. • Made, Oudlandse Reeweg 1 (4926 RP) (W-2018-0247): Het kappen van een boom. • Made, Ploegstraat 29 en 33 (4921 ZX) (W-2018-0243): Het plaatsen van transparante en wegschuifbare balkonbeglazing voor meerdere woningen in het appartementencomplex. • Made, Prinsenpolderstraat 125 (4921 KV) (W-2018-0244): Het kappen van een boom. • Terheijden, Vlasweel 28 (4844 TG) (W-2018-0246): Het bouwen van een overkapping.

OVERIG

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen maken bekend dat aan:

Ontwerpwijzigingsplan “Zandstraat 28-30, Hooge Zwaluwe”

• Top 100 Made een ontheffing is verleend om op zaterdag 19 mei 2018 van 13.00 uur tot 01.00 uur (Top 100 Made) en op zondag 20 mei 2018 van 13.00 uur tot 21.00 uur (AH Muziekfestival) geluid ten gehore te brengen

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat: • met ingang van vrijdag 18 mei 2018 het ontwerpwijzigingsplan “Zandstraat 28-30, Hooge Zwaluwe” ter inzage ligt. Het plan betreft een om-

ZIE WWW.DRIMMELEN.NL

Bij voorkeur reageert u digitaal. Dit kan eenvoudig en direct via www.brabant.nl/ omgevingsvisieNB. U kunt uw reactie ook schríftelijk inbrengen. Een schriftelijke reactie kunt u richten aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch onder vermelding van: Omgevingsvisie "De kwaliteit van Brabant", C2225351.

de bouw van maximaal 11 woningen op het kadastrale perceel gemeente Terheijden, sectie D. nummers 3275, 3009, 3008, 1411 en 3265 (ged), plaatselijk bekend als Dorpsstraat 45 in Wagenberg, met een oppervlakte van ongeveer 2.671 m². • King 3 Investments met betrekking tot de locatie Marinaweg 52 in Drimmelen. De locatie is in gebruik als bedrijf. Het project heeft betrekking op de bouw van een nieuwe loods met een oppervlakte van ongeveer 2.300 m² op het kadastrale perceel gemeente Made En Drimmelen, sectie T. nummer 2817 met een oppervlakte van 18.965 m². De overeenkomsten voldoen aan het bepaalde in artikel 6.12 lid 2 en 6.24 Wro. In verband met artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) wordt een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomsten ter inzage gelegd. De zakelijke beschrijvingen van de inhoud ligt vanaf 18 mei 2018 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage bij de servicebalie in het gemeentehuis. Tijdelijke verkeersmaatregel Burgemeester en wethouders van Gemeente Drimmelen maken bekend dat zij toestemming hebben gegeven tot: • het afsluiten van de Kerkdijk in Hooge Zwaluwe, tussen Helkantsedijk en Stationsweg op 24 mei 2018 van 19.00 uur tot 20.30 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is voor aankomst auto’s t.b.v. Gala VMBO Examenklas. Daarnaast is er toestemming gegeven tot het instellen van een omleidingsroute hiervoor. • het afsluiten van het tweede gedeelte van de Plukmadeseweg (nabij de tent) in Made op 19 mei 2018 van 12.00 tot 3.00 uur en 20 mei 2018 van 12.00 uur tot 22.00 uur of zoveel korter of langer dan nodig is voor Top 100 Made Live / AH Muziekfestival; • het instellen van een snelheidsbeperking op de Tuinbouwweg in Made van 80 naar 60 km per uur op 19 en 20 mei 2018 voor het afslaan naar de parkeerplaats.

Overeenkomsten grondexploitatie Het college maakt op grond van het bepaalde in artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat op 8 mei 2018 een anterieure overeenkomst is gesloten met: • Aannemingsbedrijf Hoefnagel B.V. met betrekking tot de locatie aan de Prinses Margrietstraat in Hooge Zwaluwe. De locatie is o.a. in gebruik (geweest) als paardenweide. Het project betreft de wijziging van de bestemmingen “Agrarisch” en “Groen” naar “Wonen”, “Groen” en “Verkeer” voor de bouw van maximaal 11 woningen op het kadastrale perceel gemeente Hooge en Lage Zwaluwe, sectie I. nummer 2620 en 3792 (ged), met een oppervlakte van ongeveer 4.829 m². • Roest O.G. B.V. met betrekking tot de locatie aan de Dorpsstraat 45 in Wagenberg. De locatie is in gebruik (geweest) als bedrijf met bijbehorende woning. Het project betreft de wijziging van de bestemming “Bedrijf” naar “Wonen” en “Verkeer” voor

Gratis abonnement op bekendmakingen per mail Wekelijks worden alle officiële bekendmakingen (vergunningen, besluiten e.d.) gepubliceerd op de gemeentepagina in ’t Carillon. De gemeente Drimmelen plaatst de bekendmakingen ook op de landelijke zoekmachine van www.overheid.nl. Via deze site kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement op bekendmakingen per e-mail. Ga daarvoor op deze site naar Overheidsinformatie> Lokale bekendmakingen, e-mailservice. Na het aanmaken van uw profiel, krijgt u dan elke week een e-mail met voor u relevante bekendmakingen.


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 8

ACTIVITEITEN NIEUWS SWO + BIJ OVERLIJDEN INFORMATIE98x98 mm

BIJ OVERLIJDEN

Cecile van Schie | Corry Koevoet

Het Vierendeel 6

Persoonlijke ondersteuning voor uw welzijn

Vakantiewerk als huishoudelijke hulp? SWO organiseert Huishoudelijke Hulp in de gemeente Drimmelen en nabije omgeving. Wij zijn op zoek naar mensen die in de vakantieperiode volgens de regeling ‘Dienstverlening aan huis’ via ons als huishoudelijke hulp werkzaam willen zijn. Neem contact op met Ton Broos of Ellen Dudok via het telefoonnummer 0162-748188 of ga naar onderstaande website voor meer informatie: http://huishoudelijkehulpdrimmelen.nl/werken-voor/

“Ook vooraf en erna waren ze er voor ons”

Alzheimercafé Drimmelen en Moerdijk

VOORAF PRATEN | BIJ OVERLIJDEN | VERDERGAAN dinsdag 19 juni te Made dag en nacht M 06 345 50 680 uitvaartzorgdrimmelen.nl | al dan niet verzekerd

De magische wereld van Alzheimer, door psycholoog Huub Buijssen

Alzheimercafé Drimmelen en Moerdijk

 

dinsdag 19 juni te Made



           

De magische wereld van Alzheimer, door psycholoog Huub Buijssen

 



Telefoon 0162 45 18 94 info@swodrimmelen.nl www.swodrimmelen.nl

Jongeren en administratie? Weet jij op welke regelingen jij een beroep kunt doen? Je bent 18 jaar en ineens moet je van alles zelf regelen, zoals een ziektekostenverzekering en zorgtoeslag aanvragen. Volg je ook een opleiding? Dan krijg je ook met DUO te maken. Ook als je een bijbaan hebt, moet je daar van alles voor regelen. Allemaal zaken waar je regelmatig naar moet kijken en actie op moet nemen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die geen weet hebben van regelingen geld kunnen laten liggen, wat weer tot schulden kan leiden. Jongeren vinden de financiële (digitale) administratie veel en complex waardoor ze zaken negeren of uitstellen. Hieronder bieden we wat advies en hulp aan: Kijk eens op de volgende websites voor meer informatie: https://www.wijzeringeldzaken.nl/ leren-omgaan-met-geld/ jongeren-en-geld/ https://scholieren.nibud.nl/ categorie/geldzaken Deze beide websites bieden jongeren tools, informatie en tips om hun geldzaken goed te regelen.

Tips van het Nibud: 1. maak een e-mailadres aan voor de administratie (bijv. administratie-dewit@mail.nl); 2. zorg dat je een goed overzicht hebt waar je wat bewaart; 3. stel in de “mijn omgeving” in dat je per mail een melding krijgt als er een bericht is; 4. hulp nodig: meld je bij het Nibud aan voor de gratis e-mailcoaching Bewaar. Kijk ook eens op het platform https://www.bydehand.com. Hier kun je gratis en op één plek je administratie makkelijk op orde brengen en bewaren. Heb je liever persoonlijk contact met iemand die met je meekijkt naar alle zaken die je moet regelen, dan kun je een beroep doen op SWO. Zij koppelen een vrijwilliger aan je die je helpt met je administratie. Wil je meer informatie? Kijk dan op: http://www.swodrimmelen.nl/ thuisadministratie of bel 0162 - 45 18 94.

Nieuwe netwerkcoaches in de bloemetjes gezet

Psycholoog en schrijver Huub Buijssen Bent u minder mobiel en voor vereen chauffeur beschikbaar is en vertelt over het veranderd gedrag van mensen voer afhankelijk van anderen? Dan u krijgt te horen wat de vermet dementie. kunt u beroep doen op AutoMaatje. wachte vergoeding is. Dit wordt Huub Buijssen schreef verschillende boeken over dementie. Deze Wilt u bijvoorbeeld een bezoekje berekent aan de hand van het 9 netwerkcoaches hebben in de pels verlagen. De cursus werd met avond zal vooral het boek: ”De magische wereld van Alzheimer. Vijfbrengen naar een winkel, een partaantal kilometers dat de vrij- afgelopen maanden de cursus tot een dikke 8,5 gewaardeerd. Er is entwintig tips voor meer begrip en tevredenheid” centraal Psycholoog en staan. schrijver Huub Buijssen vertelt over het veranderd gedrag van ner bezoeken in het verzorgingstewilliger voor u gaat rijden. De vrijwillige netwerkcoach gevolgd en veel kennis gedeeld en persoonlijke Net als in zijn boek zal Huub Buijssen vertellenmensen over de met diepere zin en dementie. huis, naar de kapper of op visite bij vergoeding bedraagt € 0,30 per met succes afgerond. Zij gaan zich ervaringen besproken in een open betekenis die schuil gaat achter de vaak vreemde en zinloos lijkende iemand? AutoMaatje u helpen! kilometer par- inzetten bij mensen die meer soci- en gezellige sfeer onderling. Een Huub Buijssen boekenkan over dementie. Deze avondplus zal eventuele vooral uitspraken en gedragingen van mensen met dementie. Buijssenschreef wiens verschillende ale contacten willen opdoen of leu- aantal netwerkcoaches zijn al ingeWij werken met vrijwillige chaufkeerkosten. Devaak magische wereld van Alzheimer. Vijfentwintig tips voor meer beide ouders dement werden, zal dit doen aanhet de boek:” hand van perke activiteiten willen ondernemen. zet en een paar gaan er later of op Alzheimercafé Drimmelen en Moerdijk • Op het afgesproken begrip en tevredenheid feurs. ” centraal staan. Net als in zijn boek zal Huub Buijssen moment soonlijke ervaringen. Van jong tot oud zijn er mensen een andere manier mee aan de slag! Veranderend gedrag bij Dementie staat Huub geeft tips die het leven met en het zorgen voor iemand metdiepere devertellen over de zin en betekenis die schuil gaat achter de de vaakvrijwilliger vreemde voor en de die door wat voor omstandigheden Mensen met dementie en kunnen gedrag vertonenkunnen waar moeilijk mee Hoe werkt het? deur. Bij een kort uitje zal deze mentie lichter, aangenamer vreugdevoller maken. zinloos lijkende uitspraken en gedragingen van mensen met dementie. Buijssen om te gaan is als naaste. Denk hierbij aan boosheid, agressie, contacten zijn verloren of door een Zou u zelf contact willen hebben of claimend gedrag. • Neem twee van aan tevoren u blijven. Als er veel tijd Het beloofdachterdocht een interessante avond te worden! wiens beide ouders dement werden, zaldagen dit doen de handvaak van bij vaak persoonlijke nieuwe levensfase ruimte hebben met een netwerkcoach of zelf de en schrijver Ronald Geelen vertelt ons meer over contact op via telefoonnumzit tussen de heenen terugrit, Iedereen is Psycholoog van harte Welkom! veranderd gedrag bij dementie. ervaringen. om nieuwe mensen te leren ken- cursus willen volgen? Neem dan of stuur spreken jullie met elkaar af wan- nen. De netwerkcoaches zijn een contact op met Elly Punselie 0162 Hoe kunt u hier het beste mee omgaan en zijn erHuub ook geeft tips die het levenmer: met0162-748739 en het zorgen voor een iemand met dementie lichter, mogelijkheden om dit gedrag te beperken of zelfs te voorkomen? Het Alzheimercafé begint om 19.00 uur, de entree is gratis. e-mail naar maken. automaatje@swoneer hij of zij weer klaarstaat steuntje in de rug en helpen drem- - 45 18 94. aangenamer en vreugdevoller kunnen U bent van harte welkom! Naast het verkrijgen van informatie, geeft het Alzheimercafé u de gedrimmelen.nl. U kunt zich dan voor de terugreis. moedelijkheid van een U heeft de mogelijkheid omeen elkaar te Het beloofd interessante avond te worden! aanmelden als deelnemer en • U betaalt de vergoeding rechtDinsdag 18echt aprilcafé. 2017 ontmoeten en te steunen. Het Alzheimercafé vindt afwisselend Ze- Welkom! Iedereen is van in harte een rit aanvragen. streeks aan de vrijwilliger. Waar? Hoe laat venbergen en Made plaats. Voor mensen dementie en hun naasten/ Woonzorgcentrum De Wijngaerd Inloop:met 19.00 uur • Uw rit wordt in behandeling geCyclaamstraat 2a, Made Programma: 19.30 uur mantelzorgers/ professionals en vrijwilligers. Einde: 21.30 uur nomen en er wordt een vrijwil- Wij hopen met ons betrokken netinformatie Het Alzheimercafé begint om 19.00 uur, de entree is gratis. Dinsdag 19 Meer juni Ria van Spijk De entree is gratis. | VERDERGAAN OVERLIJDEN BIJ | PRATEN VOORAF liger gezocht. werk aan vrijwilligers u te kunnen T 0162 - 45 18 94 Aanmelding is nietNaast nodig. het verkrijgen van informatie, geeft het Alzheimercafé u de gemoedelijkheid Locatie Seniorenpartner De Wijngaerd, Cyclaamstraat 2a in Made De koffie staat voor u klaar! • U wordt teruggebeld als er helpen met uw vervoersvraag. 680 50 345 06 M nacht en dag van een echt Inloop: 19.00 uur. Start programma: 19.30 uur. Einde: 21.30 uurcafé. U heeft de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en te steunen. verzekerd vindt afwisselend in Zevenbergen en Made plaats. niet uitvaartzorgdrimmelen.nl | al dan Het Alzheimercafé Voor mensen met dementie en hun naasten/mantelzorgers/ professionals en vrijwilligers Dinsdag 19 juni Locatie Seniorenpartner De Wijngaerd Cyclaamstraat 2a in Made Inloop: 19.00 uur Vrijdag 25 mei 2018 Start programma: 19.30 uur Voor mensen met Parkinson(ismen), hun partners en hun mantelzorgers Samen iets leuks ondernemen is Einde: 21.30 uur vaak gezelliger dan alleen! Ben je alleen of voel je je alleen? Is het vaak stil om je heen? Heb je behoefte aan contact, overdag, ’s 23-02-2018 – Depressie enin gesprek angsten bij de ziekte van Parkinson Zorg geven aan je partner, een fa- met elkaar en de groep avonds of juist in het weekend. En zou je milielid of vriend(in) met de ziekte mensen met de ziekte van Parkingraag in contact willen komen met iemand om samen iets gezelligs te Verpleegkundig specialist ziekenhuispsychiatrie Rianne van Gool van het van Parkinson gebeurt als vanzelf- son gaan samen een quiz doen. ondernemen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen, spelletje spelen, koffieAmphia ziekenhuis sprekend. Je voelt je betrokken en zal een presentatie houden over “Depressie en angsten bij drinken of samen naar het theater? Laat het ons weten. Wellicht zijn je wilt er graag zijn voor de ander. Parkinson Café Breda is in het er nog meer mensen die behoefte hebben aan persoonlijk contact en de ziekte van Parkinson”. Het komt regelmatig voor dat patiënten met de ziekte Ongemerkt komt er bij het geven Dorpshuis ’t Web, Zuringsveld kunnen we jullie met elkaar in contact brengen.Als je wilt, zijn we bij de van Parkinson klachten van zorg veel kijken en kan hetbijkomende je 1 te Teteringen. Om 13.30 uurhebben zoals sombere stemming en eerste kennismaking aanwezig. Alle inwoners uit Drimmelen boven de 18 jaar kunnen via SIL een oproep plaatsen of reageren op een oproep. meer energie kosten dan je dacht. is de inloop op locatie in ’t angsten. Herkenning van de symptomen en een goede behandeling kunnen Kijk ook eens op de website www.swodrimmelen.nl/sil daar kun je alle Het kan prettig zijn om je verhaal Web, Zuringveld 1, 4847 KS in oproepjes lezen. leiden kwalitatieve verbetering het leven. Daarom staan wij deze met anderen tot te delen. Daarom Teteringen. Om 16.00 uur van is de Oproepen deze week: splitsen wij deze bijeenkomst de afsluiting. De toegang is vrij en er middag stil bij hoeis voldoende sombere stemming en angsten te herkennen en te groep in tweeën. parkeergelegenheid. WANDELMAATJE behandelen zijn. Heeft u meer informatie nodig kijk Hallo, Ik ben een vrouw van 77 jaar en ik woon sinds kort in Made. De groep met mantelzorgers gaat dan op www.parkinsoncafebreda.nl. Ik hou van wandelen in de buurt en ik zou het daarom leuk vinden, om samen met een wandelmaatje Made beter te leren kennen. Na Café-tijd het wandelen kunnen we eventueel ergens wat drinken. Ik kijk ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen!



  

   

SWO 98x90 mm

Heeft u vervoer nodig en wilt u gebruik maken van AutoMaatje?

4921 LC Made



       

Cecile van Schie | Corry Koevoet

“Ook vooraf en erna waren ze er voor ons”

SIL = Samen is Leuker

Even de mantel uit voor de mantelzorgers

Mantelzorger, mens of superman?

IK ZOEK GEZELLIGHEID Ik, een 57 jarige ondernemende jonge vrouw zoekt een vriend of een vriendin om samen gezellige en leuke dingen te doen. Leeftijd is voor mij geen probleem, ik hou gezelligheid in het vaandel. ik hou van creatief werken, wandelen, fietsen, kunst, dansen en nieuwe dingen ontdekken en proberen. Ik vind heel veel dingen leuk en wil graag mijn sociale kring uitbreiden. Heeft u bijvoorbeeld een creatieve hobby die anders is dan anders ? dan ben ik de persoon die daar alles over wilt weten en leren zelf te doen.Wat ik absoluut niet leuk vind is sport en spelletjes. EEN EIGEN MOESTUIN BEGINNEN? Altijd al groenten uit eigen tuin willen eten, dan is deze oproep wellicht iets voor u. Ik zoek een paar gezellige mensen, die het leuk vinden een moestuin op te zetten en daarvoor wil ik een stukje grond om mijn boerderij beschikbaar stellen. U mag zelf bepalen, wat u wilt verbouwen, als ik af en toe in de opbrengst mag delen kunt u gebruik maken van een stukje grond. Ik ben een jonge vrouw met 2 kleine kinderen en woon in het buitengebied van Made. Heeft u interesse reageer dan snel, het seizoen gaat nu beginnen.

Iedere laatste vrijdag van de maand van 13:30 - 16:00 uur met een gastspreker van 14:00 - 15:30 uur locatie Dorpshuis ’t Web Zuringveld 1 4947 KS Teteringen Vrije toegang Volop gratis parkeergelegenheid

THEMA-AVOND MET GASTSPREKER SPECIAAL VOOR MANTELZORGERS VAN MENSEN MET PSYCHISCHE PROBLEMATIEK | DOOR PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE EN ACTEUR | S.V.P. AANMELDEN 28 mei | 19.30 - 21.30 uur | SWO | HET VIERENDEEL6 MADE

MANTELZORG@SWODRIMMELEN.NL | 0162 - 45 18 94


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 9

Dagreis WGroep Made gevarieerd en gezellig

ss Dansen tijdens de liedjes van de Jantjes. Op woensdagmorgen 2 mei om half 9 gingen we op pad voor de dagreis naar de IJselhoeve in Hanzestad Doesburg. Op het programma stond een rondrit, een heerlijke lunch met muziek en afsluitend diner.

Na de aankomst met koffie en thee met appeltaart gingen we een rondrit maken met een gids die ons alles vertelde over de streek. Daarna een lekkere lunch waar iedereen zoveel kon eten als hij/zij maar wilde. Er was genoeg in ieder geval. Na de lunch was er tijd voor muziek. Twee figuranten brachten liedjes ten gehore van de Jantjes. De stemming zat er goed in. Tot slot nog een lekker diner en als dessert natuurlijk een heerlijke ijsco. Na deze geweldige dag was de dagreis weer om. De dagreis begon met iemand die zich had verslapen en een mevrouw die zich tijdens de reis niet goed voelde. Zij was eerder naar huis gegaan. Maar voor alle andere medereizigers was de dagreis wederom geslaagd. Bekijk op

onze website www.wgroepmade. nl de foto’s. WGroep Made heeft ook een facebookpagina. OOK ZIN OM MEE TE GAAN? Het volgende uitstapje is de najaarsreis. Er is nog plaats, dus wil jij of ken jij iemand die samen met ons op reis wil gaan? Geef je dan op, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Zijn er extra voorzieningen gewenst, zoals speciaal vervoer of rolstoelvriendelijke accommodaties? Geen enkel probleem. Tijdens een najaarsreis kan er altijd professionele reisbegeleiding mee voor extra zekerheid. Opgeven kan door contact op te nemen met Mevr. Anneke Netten, Tel. 0162-684138 of stuur een email naar annekenetten@ wgroepmade.nl.

K.H. VAN ENGELEN Levering, montage, reparatie

TOT ZIENS IN DE TUIN

Muzikanten gezocht voor ’Rendez-vous aux jardins’

• • • •

Lijsterhof 47, 4921 VR MADE

Al 16 jaar wordt in Frankrijk met veel succes een ‘Rendez-vous aux jardins’ georganiseerd. In het eerste weekend van juni kan iedereen dan mooie tuinen bezoeken. Het is een feest van ontmoeting van bezoekers, ontwerpers en mensen die in de tuin werken. Iedereen geniet van die mooie tuinen. In het kader van het Europees Erfgoedjaar 2018 vindt dit gebeuren dit jaar plaats in veel landen van Europa. De Nederlandse Tuinenstichting heeft met andere stichtingen het initiatief genomen om ook Nederland hierbij te betrekken. Particuliere tuinen, dierentuin Artis, Paleis het Loo, kwekerijen, historische en moderne tuinen en Nederlandse botanische tuinen zijn onder meer deelnemers. De gemeente Drimmelen heeft ook een mooie

tuin. Vanaf 1978 zetten de Madese Natuurvrienden zich in om in het zuiden van Made een groenstrook van 3,75 ha. in te richten als natuurpark: De Liniehof. Dit stukje grond kent vijf verschillende grondsoorten, met bijbehorende wilde planten. Hier ligt ook een restantje van het vroegere grote stuifzand- en heidegebied ‘Stuyvesant’. Daarnaast bevinden zich hier de restanten van een oude verbindingsweg. Je vindt hier verder een vijver, een

Mobiel: 06 22 493 472 Tel.: 0162-684923

WWW.KHVANENGELEN.NL

ss Heuvelland in het park paddenpoel en een vennetje. En je kunt genieten van heide, een duinpannetje, een elzen-essen-hakhoutbosje, struwelen en ruigten. De Madese Natuurvrienden hebben ook gezorgd voor een mooie insectenmuur en geven diverse vogels en inheemse plantensoorten de kans zich hier voort te planten. Regelmatig liggen hier natuurfotografen

Ondernemers Bruisend Made zeiden het met bloemen Degenen die afgelopen zaterdag hun Moederdaginkopen in Made hebben gedaan, werden verrast met een bloemetje voor moeder door de Bruisend Made leden. Het winkelend publiek reageerde verrast en enthousiast. Ook de ondernemers zelf waren zeer tevreden over deze op=op actie. Bij de 25 deelnemende ondernemers gingen er in totaal ruim 1000 bloemen over de toonbanken.

op hun buik om mooie plaatjes van speciale plantjes te schieten! Maar iedereen kan hier dagelijks van genieten, want openingstijden kent het park - tussen zonsopkomst en zonsondergang - niet!

Zomeravond

KBO-LZ ontvangt cheque voor €164,94 onze vereniging dan vorig jaar. Hiervoor ontvingen wij een cheque van € 164,94; uitgereikt door de Rabobank. Wij willen de Rabobank heel hartelijk bedanken voor dit mooie bedrag en natuurlijk ook ieder-

een die zijn/haar stem heeft uitgebracht op de KBO Lage Zwaluwe. Dit bedrag kunnen we weer gebruiken om mooie activiteiten voor onze vereniging te organiseren!

Rabobank Amerstreek maakt Spraakvermaak blij

ss Maud Brouns, directeur Particulieren van Rabobank Amerstreek, overhandigt de cheque aan Wim Smetsers en Dik van Beest.

Voorzitter Wim Smetsers en presentator Dik van Beest mochten vorige week een mooie cheque in ontvangst nemen. Een groot aantal leden van Rabobank Amerstreek heeft bij de Clubkas Campagne op Spraakvermaak gestemd. Via de stemmen die u allen aan Spraakvermaak gaf, ontvingen wij het prachtige bedrag van € 377,72. Maud Brouns, directeur Particulieren van Rabobank Amerstreek, overhandigde de cheque aan Wim en Dik. Oprechte dank van het Spraakvermaakteam aan Rabobank Amerstreek en uiteraard ook aan alle stemmers. Met de bijdrage uit de Clubkas Campagne kunnen we onze doelstelling bereiken: een lage entreeprijs voor het zondag-

Wereldwinkelweetje

De Liniehof zet de deuren feestelijk open op 3 juni; de zondag van het Rendez-vous-weekend. Iedereen wordt dan uitgenodigd om dit park te komen bekijken. Maar het is ook een ontmoeting van natuur en cultuur. Op diverse plaatsen zullen tekenaars en schilders actief zijn en kun je genieten van muziek. Maar daarvoor heeft de organisatie nog veel muzikanten nodig. Maak je muziek, van klassiek tot jazz, alleen of in groepjes van niet meer dan vier personen? Meldt je dan aan. Het is een prima gelegenheid om je muzikale kwaliteiten ook eens aan anderen te laten horen. Je krijgt een mooie plaats in De Liniehof toegewezen waar al je familieleden en andere bezoekers van je kunnen genieten! Heb je hier zin in? Stuur dan even een mailtje naar keesvanmeel@live.nl.

Winkelen en je boodschappen doe je natuurlijk bij je lokale ondernemer! Samen voor een Bruisend Made!

Ook dit jaar had KBO Lage Zwaluwe weer de goedkeuring van de Rabobank om mee te doen met De Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens de stemperiode van 4 tot en met 16 april is een aantal stemmen meer uitgebracht op

Garagedeuren voor particulier / bedrijven Hekwerkaandrijvingen Rolluiken • Hordeuren Buitenzonwering

middagcafé. Zo kost een los entreekaartje € 3,50 en een seizoenkaart 2018/2019 € 17,50. Deze kaart is geldig voor alle afleveringen van Spraakvermaak. Seizoenkaarten zijn te bestellen via www.spraakvermaak.nl: klik op de startpagina rechts bovenaan op de afbeelding van de seizoenkaart en de route wordt vanzelf in gang gezet. In de gemeente Drimmelen worden de kaarten gratis thuisbezorgd. Zondag 14 okt. start het 12e seizoen. Cabaretier Guido Weijers schreef op 11 maart in het Gastenbloek: ’Wat een heerlijke, ontspannen middag die bijdraagt aan het geluk van heel veel mensen. Het was een groot genoegen en graag tot ziens!’

ss Trotse Linne met haar prijs en kleurplaat De wereldwinkel in Made, bestaat dit jaar nog steeds 25 jaar, dat zal u niet ontgaan zijn. In verband hiermee hebben wij een kleurwedstrijd georganiseerd. Er zijn 40 prachtige kleurplaten ingeleverd. Afgelopen zaterdag was de prijsuitreiking. Er was een partytent buiten voor de winkel gezet, om het geheel een feestelijk tintje te geven. Daarnaast was er koffie of thee en een sapje voor de bezoekers met iets lekkers. En… er was een popcornmachine, waar de kinderen en sommige volwassenen dankbaar gebruik van hebben gemaakt! Het was een gezellige ontspannen middag met prachtig weer, wat wil je nog meer? Fijn dat de Wereldwinkel in Made daardoor weer extra op de kaart is gezet. Maar... wie hebben er nu uiteindelijk gewonnen? De beslissing

was voor de jury een moeilijke opgave. De kinderen en volwassenen die gewonnen hebben zijn van tevoren ingelicht, zodat zij zaterdagmiddag aanwezig konden zijn bij de prijsuitreiking. In de categorie tot 6 jaar zijn dat, Ilvy,Tom en Bieke. In de categorie 6 tot 12 jaar zijn dat, Max, Aimee en Aline. In de categorie 12 jaar en ouder zijn dat Wendy, Karin en Linne. Hartelijk Gefeliciteerd! De Wereldwinkel is een leuke en gezellige winkel, waar je persoonlijk wordt geholpen. Je vind er de leukste cadeau’s voor jezelf of een ander, je vind er ook mooie toepasselijke ansichtkaarten. Als je ons nader wilt leren kennen, kun je ons ook bezoeken op onze website: Made.wereldwinkels.nl of op facebook: Wereld Winkel Made.

SPATADERSPECIALISTEN IN BREDA

Zoekt u een specialist voor de behandeling van uw spataderen? Onze deskundige dermatologen volgen de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied en passen deze toe in de praktijk. Wij hebben de meeste ervaring in Nederland op het gebied van laserbehandeling bij spataderen. Zomergemstraat 2a, 4826 CW Breda 076-5780050, www.dermcentrum.nl

DR. R.P.M Ceulen Dermatoloog

ALTIJD* VERGOED NA VERWIJZING DOOR UW HUISARTS! *Geldt niet voor medisch niet noodzakelijke behandelingen


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 10

De Statie Wonen al 45 jaar een begrip in de regio De Statie Wonen in Waspik is een woonwinkel zoals je er niet veel meer ziet in Nederland. Het is namelijk sinds de oprichting in 1973 nog steeds een familiebedrijf. Zowel vóór als achter de schermen wordt er voornamelijk door de familie van Eersel gewerkt, samen met een aantal vakbekwame medewerkers. Al 45 jaar heeft dit bedrijf vakmanschap en eerlijk advies hoog in het vaandel staan. Als u eenmaal binnen bent zult u versteld staan van de vele mogelijkheden die De Statie Wonen te bieden heeft. Piet van Eersel vertelt trots hoe het allemaal begon: “Samen met mijn vader en twee jongere broers kochten we het café De Statie inclusief de feestzaal. We zijn toen begonnen op een oppervlakte van 300m2. Na 5 jaar bleek deze ruimte al te klein te zijn en werd met 350m2 uitgebreid. Ook deze

ruimte bleek na een aantal jaren weer te klein. Na nog 2 verbouwingen is de winkel uitgegroeid tot onze huidige woonwinkel van 1500m2”. ZITTEN OP MAAT De Statie Wonen biedt alles aan op het gebied van wonen. Daarbij kunt u denken aan banken, (relax) fauteuils, stoelen, tafels, kasten, slapen, raamdecoratie en vloeren. Zij zijn uniek en vooruitstrevend met hun programma ‘zitten op maat.’ Vele banken – relaxfauteuils en fauteuils kunnen geheel naar wens van de klant gemaakt worden qua hoogte, breedte en zitdiepte. Daarnaast hebben ze ook nog steeds een eigen atelier waar de raamdecoratie vakkundig wordt gemaakt. De levertijd bij De Statie Wonen is door korte lijnen met vaste leveranciers en een eigen atelier, beduidend korter dan bij de gemiddelde woonwinkel. 250 M2 GERESTYLED Met de komst van de nieuwe generatie, Jeffrey en zijn vrouw Judith, en het verschuiven van het modebeeld veranderde er de afgelopen jaren veel in de woonwinkel. Jeffrey van Eersel vertelt lachend: “Ik heb mijn best moeten doen om zeven jaar geleden de eerste hoekbank in de winkel te krijgen, maar sindsdien is een groot gedeelte

van ons aanbod van meubels een stuk eigentijdser.” Deze verschuiving is goed zichtbaar in de winkel want recent is er 250 m2 verbouwd. Er is een prachtige grote ruimte ontstaan, waar de klant kwalitatief hoogwaardige meubels vindt die gegarandeerd onder het prijsniveau liggen van de prijzen die op een gemiddelde meubelboulevard worden gehanteerd. VOEL JE ÉCHT THUIS Komt u voor één enkel nieuw meubelstuk of voor de gehele inrichting van uw nieuwe huis, er wordt bij De Statie Wonen altijd tijd voor u gemaakt. Het team neemt de tijd voor elke klant en luistert naar zijn wensen en ideeën, waardoor ze een passend en vakkundig advies kunnen geven. En mocht er onverhoopt toch iets mis zijn gegaan, dan zorgen zij voor snelle service en zijn zij pas tevreden als u dat ook bent. Van klanten horen ze hierdoor vaak dat zij zich écht thuis voelen in de winkel. U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op de Stationslaan 2 in Waspik. Op Tweede Pinksterdag is de woonwinkel van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend en staat de gratis koffie met altijd iets lekkers voor u klaar. U kunt gratis voor de deur parkeren en er is een oplaadpunt voor uw elektrische fiets.

De oude generatie gaat het stokje doorgeven aan de nieuwe generatie. (Foto: Arna Schoemans)

Al 45 jaar thuis in woninginrichting!

20% korting

Gordijnen

Zonwering

op alle bece

raamdecoratie

10%

korting op tapijt en vinyl

PVC

Laminaat en Tapijt Stationslaan 2 Waspik • 0416 311 229 www.destatiewonen.nl

Eigen atelier | Gordijnen gratis gemeten, gemaakt en gehangen | Eigen vakbekwame stoffeerders 45


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 11

45 jaar De Statie Wonen! Grandioze jubileumaanbiedingen nú met

20% korting

Viventis zitten op maat 2 zits bank in stof van € 1215,voor € 970,-

Hoekbank in stof van € 2295,- voor € 1835,-

Fauteuils van € 967,voor € 775,-

• Verschillende armleggers • 3 top zit comforts • Rughoogte op maat • Vele stof of leder keuze • 3 rug uitvoeringen + rughoogtes • Diverse bijpassende relaxfauteuils

Jubileum actiestoelen

Vaya € 105,-

Jazz € 139,-

Rinke € 175,-

Kristel € 245,-

Relaxfauteuil van € 1410,voor € 1125,-

Vario bankstel op maat!

2e pinksterdag geopend

2,5 – 2 zits in stof van € 2930,- voor € 2490,-

Geopend van 11.00 tot 17.00 uur

Massief eiken meubelprogramma Fioro

Eetkamertafel € 948,voor € 870,-

Dressoir van € 1178,voor € 1085,-

Meubelprogamma Sendal Tv kast van € 918,voor € 845,-

Salontafel van € 894,voor € 820,-

Dressoir van € 877,- voor € 745,Tv kast van € 487,- voor € 415,Eettafel 160x100 van € 413,- voor € 350,Salontafel van € 595,- voor € 505,-

Relaxfauteuils 20% jubileumkorting!

15%

jubileum korting

Nieuwe collectie boxsprings!

Gratis linnen pakket

Puur Nederlandse kwaliteit! Nu voor de jubileumprijs van € 1595,- vlak / € 2395,- electrisch

Malik

in stof van € 1089,voor € 870,-

Pascal

in stof van € 1386,voor € 1110,-

t.w.v. €150,-

Spectra

in leer met twee motoren van € 2288,voor € 1830,-

2e matras

GRATIS

Stationslaan 2 • Waspik • 0416 311 229 • www.destatiewonen.nl

Pocket home collectie

€ 1.098,-

€ 599,Al 45 jaar uw vertrouwen waard!


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 12

Drie woonwinkels in één dorp!

2e Pinksterdag

OPEN

Kwaliteitsmeubels tegen de scherpste prijs!

DIT WEEKEND

25% KORTING!

TROUWERS, BOUWERS, SAMENWONERS OPGELET!

2495.-

COMFORT BANKSTEL Flexv.a.

Op alle TEMPUR matrassen & kussens

HET HELE HUIS compleet ingericht!

OP STA stoelen

zijn fauteuils die u helpen met het rechtstandig omhoog komen uit uw stoel, wij leveren bijna alle stoelen als op sta.

Prachtige eigentijdse meubel inrichting compleet met boxspring nachtkastjes en linnenkast...

DEZE SET BESTAAT UIT:

DIVERSE TOPMERKEN

Kom proefliggen bij uw TEMPUR® adviseur:

BTW-VRIJ KOPEN!

NERGENS GOEDKOPER! BOXSPRING HALLMAR

Elektrisch verstelbaar. Normaal 1995,-

f vana

895,-

2 persoons koppelledikant incl. 2 nachtkastjes Nù

Kwaliteit met een ‘laagste-prijs-garantie’!

Dressoir 2d/3l - eetkamertafel 160 - 4 eetkamerstoelen (3 modellen) - TV kast dr./ov. - Salontafel - Hoekbankstel Boxspring met topper en nachtkastjes - Linnenkast 200 breed. div. kleuren en stoffen mogelijk... geen meerprijs Linnenkast met of zonder glas, div. kleuren... geen meerprijs evtueel andere stoelen of bank, geen probleem vraag naar de mogelijkheden!

4995,-

geheel compleet en geplaatst!

965,-

OP=OP

50% KORTING!

BANKSTEL Albury

995.-

v.a.

o.a. Ledikant, nachtkastjes en Linnenkast van 1795,nu maar

• TWICE • PARIJS • CANNES • MADERO • NICE

25% KORTING

www.horstenslaapcomfort.nl

nu met

MODERNE RELAXFAUTEUILS Nu met

’t vaartje 9 5165 Na Waspik tel: 0416-312225

Diverse Showroom modellen

995,-

Nu v.a.

Deze set met laagste prijsgarantie van: 6.785,- nu

GROOTSTE COLLECTIE RELAXSTOELEN

895,-

MAATWERKSTOELEN

‘t Vaartje 9 Waspik Tel.: 0416-312225

Maten s - m - l keuze uit 40 kleuren. Van 1450,Nú voor...

(afslag Waspik, bij rotonde rechtsaf)

KOM ‘LANDELIJK’ WINKELEN IN ONZE

SALONTAFEL

OUTLETSTORE

larissa

225.-

TAXI SERVICE

595,-

Heeft u geen

vervoer? Bel ons geru st:

0416 - 31194

5

v.a.

40%, 50%, 70% ECHTE

KORTING! PRIJS GARANTIE: ken Wij leveren alle mer per! stoelen altijd goedko j bi Vraag gerust ons een offerte…

Direct leverbaar en opslag voor latere levering mogelijk. Schoolstraat 7 Waspik Telefoon: 0416-531899

(vanaf snelweg rotonde rechtdoor, einde weg links)

EETKAMERSTOEL

Alle stoelen zijn op maat te proberen in onze showroom!

139.Kerkvaartsestraat 1 Waspik Telefoon: 0416-311945

(vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)

Kerkvaartsestraat 1, Waspik Tel.: 0416-311945

(vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)

WWW.HORSTE N MEUBELEN.N L


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 13

’t Carillon Weekblad

Geslaagde Molendag

ven nu eenmaal die befaamde Brabantse Bourgondiërs. een kennismaking met de molenaar. Dat liet uw correspondent zich natuurlijk geen tweede keer zeggen en dus toog hij op zaterdag naar Molen Zeldenrust in Hooge Zwaluwe en bezocht een dag later De Arend in Terheijden.

s Een rondleiding door Molen De Arend in Terheijden (foto: Gerard van Vugt) Ieder dorp en elke stad hebben een paar ijkpunten; beeldbepalende monumenten die zorgdragen voor karakter en je na een dagje weg of langere vakantie het gevoel geven ‘Ik ben weer thuis!’. Het is de blik van de kerktoren die je al van veraf ziet en het draaien van de wieken van de molen. Door Wiljan Broeders Die laatste speelde afgelopen weekend een glanzende hoofdrol tijdens alweer de 46ste Nationale Molendag. Vandaag de dag telt ons land 1.048 windmolens en 108 watermolens. Het klinkt

als een flink aantal maar besef wel dat er zo’n honderd jaar geleden nog ruim 10.000 volop in bedrijf waren. Een groot aantal van de huidige molens had op zaterdag 12 en zondag 13 mei de deur wagenwijd opengezet voor een kijkje in de molen en

DE DRIE R’S In 2016 vierde Zeldenrust – een zelfstandige, ambachtelijke graanmaalderij – het 150-jarig bestaan; een niet geringe prestatie. Het zijn de drie R’s die hier de figuurlijke scepter zwaaien. Volendam heeft de drie J’s… vocale toptalenten. Of Remi, Ramon en René hier eveneens over beschikken, is mij nog niet ter ore gekomen. Maar als molenaar staan zij hun mannetje. Hun ongebreideld enthousiasme is zicht- en voelbaar. Dat bleek ook deze dag weer, waarop zij jong en oud de molen lieten zien en met passie vertelden over hun vak. BRABANTSE BOURGONDIËRS Deze Molendag was in essentie eigenlijk een fraai aangekleed Molencafé. Net als elke tweede zaterdag van de maand – van 3 tot 7 – was hier de mogelijkheid tot een rondleiding, een praatje, het proeven van sfeer, een drankje en een hapje… we zijn en blij-

CLUBRECORD HANS MEEUWISSEN BLIJFT STAAN

Mario de Rooij wint Moederdagtijdrit WSVP 15:13,3 05,3 4. Michiel Peeters 17:03,3 13,3 5. Jorien van Dalen 16:38,4 13,4 6. Cees Kwaaitaal 16:45,5 15,5 7. Henk de Rooij 16:58,2 21,8 8. Hans Meeuwissen 14:03,2 27,2 9. Pieter van den Heijkant 15:26,3 31,3 10. Ton van Dalen 14:57,1 37,1 11. Flip Segeren 15:14,2 45,8

MADE –Op de kop af stond zondag voor de 26e keer de WSVP-Moederdagtijdrit op het programma. Kees Meulemans was destijds de eerste winnaar van de latere bokaal met de grote oren, die toen door het leven ging als de WSVP Moederdagtijdrit Tijssen Bokaal. Nu bleek stoomlocomotief Mario de Rooij het beste zijn krachten te kennen. Door Michiel Peeters ”Het zat erg dicht bij elkaar in de kopgroep van drie op de eindlijst,” laat wedstrijdsecretaris Kees Meulemans weten. Winnaar Mario de Rooij, die als laatste van start ging, schatte zijn stoomkrachten het beste in. Hij bleef slechts 0,49 seconde boven zijn opgegeven tijd van: 18:20,00 minuten. De nummer twee van de mager bezette conditietest, Rien van der Locht bleek 0,72 seconde sneller dan zijn opgegeven tijd. En voorzitter Richard Segeren pakte de derde plaats op het ereschavot. Hij bleek 5,26 seconden langzamer als de opgegeven tijd. Ook het pas één jaar oude parcoursrecord van Hans Meeuwissen bleef staan op 13:27,50.

Hij snelde op 14 mei 2017 met een gemiddelde van 41,1 km/uur over het 9200 m lange bos-polderparcours. Mario de Rooij ontving de moederdagkussen van rondemiss Henny Meulemans. Voor het 13e jaar op rij staat de bibliothecaresse op moederdag erg vroeg op om de klapzoenen over te brengen op de winnende coureur van Wij Sporten Voor Plezier – gesponsord door Van Iersel Hofleverancier Geveltechniek en Zwaluwe Bouw. UITSLAG Tijd +/1. Mario de Rooij 18:20,5 00,5 2. Rien van der Locht 16:54,3 00,7 3. Richard Segeren

Gem. 30,10 32,65

EEUWENOUD GEBOUW Een dag later was Molen De Arend in Terheijden the place to be. Het weer minder stralend dan op zaterdag; sfeer en gezelligheid opperbest. Er was dan ook heel de dag door veel aanloop voor deze molen met zijn rijke geschiedenis. Een korte bloemlezing: De Arend is een ronde, stenen stellingmolen, die in 1742 werd gebouwd in opdracht van de adellijke familie Nassau-Siegen te Breda. Een grote ingemetselde gedenksteen boven de ingang herinnert hier nog altijd aan. Na een brand in 1756 is de molen herbouwd. Dit levendige, hedendaagse bedrijf, gevestigd in een eeuwenoud gebouw wordt sinds 2014 dynamisch bestiert door Adri Kamp en Marijna Hazen. WOW Er was deze dag volop vertier in en rond de molen. Lokale ondernemers lieten bezoekers proeven van brood, kaas, worst, bier, ijs en churros. Een origineel moederdagcadeautje lag hier voor het grijpen. Kinderen konden ervaren hoe het is om molenaar te zijn en lieten de kans natuurlijk niet liggen om samen met molenaar Adri helemaal naar boven te klimmen. De één had honderd vragen, een ander kon enkel ademloos luisteren en bracht nog net een zacht ‘Wow’ uit.

s Molen Zeldenrust: een ijkpunt in Hooge Zwaluwe

Feest bij Muziek- en Toneelvereniging Amerklanken Drimmelen

36,27 32,37 33,17 32,94 32,53 39,28 35,75 36,92 36,23

LA TRAPPE ABDIJEN FIETSTOCHT Een beetje ongelukkig gepland, maar een dag na de Top 100 Live knallen de coureurs van Van Iersel Hofleverancier Geveltechniek en Zwaluwe Bouw in hun oranje-kobaltblauwe tenue over de Oost-Brabantse dreven richting het trappistenklooster van het Belgische Achel. Opnieuw zal die 138 km lange koers weer één van de hoogtepunten van het jaar worden voor de heren coureurs en koersdames.

s Moederdag-tijdritmiss Henny Meulemans overhandigt Mario de Rooij, winnaar van de tijdrit over 9,2 km, ‘de beker met de grote oren’ (foto Michiel Peeters)

Katern2

ERELIJST WSVP MOEDERDAGTIJDRIT 1e 1993 Kees Meulemans 2e 1994 Jan Flipsen 3e 1995 Gerard van Beek 4e 1996 Leo Sweep 5e 1997 Jos Bul 6e 1998 Jan van Meel sr. 7e 1999 Kees Meulemans 8e 2000 Johan Akkermans 9e 2001 Kees Meulemans 10e 2002 Jan van Dongen 11e 2003 Henk de Rooij 12e 2004 niet verreden i.v.m. overlijden 13e 2005 Flip Segeren 14e 2006 Richard Segeren 15e 2007 Peter van Gils 16e 2008 Rien van der Locht 17e 2009 Maarten van Gils 18e 2010 Peter van Gils 19e 2011 Patrick Rullens 20e 2012 Mario de Rooij 21e 2013 Flip Segeren 22e 2014 Ton van Dalen 23e 2015 Rien van der Locht 24e 2016 Henk de Rooij 25e 2017 Pieter van den Heijkant 26e 2018 Mario de Rooij

s jubilarissen Amerklanken ontvangen onderscheiding van voorzitter Thijs Hillen. Muziek- en Toneelvereniging Amerklanken, opgericht op 5 mei 1948, viert dit jaar haar 70-jarig bestaan. Het wordt een feestjaar! Een jaar waar twee keer stilgestaan wordt bij deze mijlpaal van de vereniging. De eerste keer was afgelopen zondag en de tweede keer wordt zondag 4 november. Dan wordt het jubileum groots gevierd met optredens, een reünie en feestelijkheden voor de inwoners van

Drimmelen-dorp, alle sponsoren en iedereen die Amerklanken een warm hart toedraagt. Zondagmiddag jl. kwamen dirigent en de leden met hun partner naar Ons Dorpshuys voor een heerlijk buffet, verzorgd door Anita en haar team. Hier werden maar liefst 13 onderscheidingen uitgereikt. Onderscheidingen waren er voor de vele jubilarissen, die 12½, 25, 40, 50, 60 of zelfs 70 jaar lid zijn.

Christ Rullens, inmiddels 86 jaar oud, was een van de leden van het eerste uur. Hij was zelfs al lid van het orkest De Symphonie, dat vóór 1948 zorgde voor muziek in Drimmelen-Dorp. Christ speelt nog steeds mee op zijn tenorsaxofoon. Het werd een bijzonder gezellige middag met veel felicitaties, lekkers en gezelligheid. Binnenkort volgt meer nieuws over dit jubileumjaar!

UW VACATURE LOKAAL IN BEELD?

Vacaturea

ctie

WEEK 21 21 t/m 27

mei

Bent u op zoek naar personeel en heeft u een vacature die u onder de aandacht wil brengen? Kies voor lokaal en plaats uw vacature met onze vacature-aanbieding volgende week. Uw vacature komt zeer voordelig in 1 tot 15 weekbladen - naar keuze - in uw regio en u profiteert daarnaast ook van gratis online doorplaatsing op rabantWerkt.nl

Voor meer info of reserveringen uitgeverij@emdejong.nl of bel 013-5075540


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 14

LOKAAL EVENEMENT ONTWIKKELT ZICH TOT EEN VAN DE MOOISTE VAN DE WERELD IN ZIJN SOORT

Made’s Powerweekend, het 25-jarig jubileum! TERHEIJDEN

Antonius Abt. ’Het bruin cafe’ van 13.30 tot 15.30 uur DEELGENOTENGROEP ’PSYCHISICH KWETSBAAR’ Elke 2e dinsdag van de maand bent u van harte welkom bij onze deelgenotengroep. laagdrempelig - veilig - en met elkaar WOENSDAG 16 MEI

WAGENBERG

Kerkstraat 15 van 09.30 tot 12.30 uur ZISENSA; WORKSHOP KRIJTVERF Gezellige workshop krijtverf meer info; www.zisensa.com of www.facebook.com/ zisensa (evenementen) € 27,50 all in. MADE

DONDERDAG 17 MEI

Trefpunt (grote zaal) van 14.00 tot 16.30 uur BINGO KBO MADE EN DRIMMELEN Grootse maandelijkse Bingo met fantastische prijzen. LAGE ZWALUWE

Cafe de Polderpub, Kerkstraat 6 Lage Zwaluwe van 19.30 tot 23.00 uur ZWALUWS KOPPELTOERNOOI BIJ CAFÉ DE POLDERPUB MADE

Hotel ’t Trefpunt, van 20.00 tot 23.00 uur DANSAVOND DANSVERENIGING MADE Dansen is plezier voor twee. Vind je het ook leuk om nog eens een foxtrot, wals of tango te dansen? Kom een keer meedoen! TERHEIJDEN

Witte kerkje Hoofdstraat 1 Terheijden van 20.30 tot 22.30 uur PUUR WIT PRESENTEERT: TIP JAR (& HARRY HENDRIKS) MADE

VRIJDAG 18 MEI

Woonvizier Made, congreszaal van 12.00 tot 13.30 uur KOM ERBIJ! SAMEN GEZELLIG LUNCHEN. Samen een leuke lunch bereiden (€2,-). Aanmelden via jacqueline.slotboom@surplus.nl

LAGE ZWALUWE

Cafe de Polderpub, Kerkstraat 6 Lage Zwaluwe van 19.30 tot 23.00 uur ZWALUWS KOPPELTOERNOOI BIJ CAFÉ DE POLDERPUB ZONDAG 20 MEI

LAGE ZWALUWE

Cafe de Polderpub, Kerkstraat 6 Lage Zwaluwe van 14.00 tot 17.00 uur ZONDAGMIDDAG BILJARTMIDDAG BIJ CAFÉ DE POLDERPUB VRIJDAG 25 MEI

LAGE ZWALUWE

Cafe de Polderpub, Kerkstraat 6 Lage Zwaluwe van 19.30 tot 23.00 uur ZWALUWS KOPPELTOERNOOI BIJ CAFÉ DE POLDERPUB ZATERDAG 26 MEI

HOOGE ZWALUWE

Sportpark Het Moerbos (vvHZ’75) van 13.30 tot 00.00 uur BUBBEL- EN LEVEND TAFELVOETBAL jeugdteams (12 tot 16 jaar, gemixt), damesteams, herenteams meld je aan via de e-mail! bubbelvoetbalhz75@gmail.com ZONDAG 27 MEI

LAGE ZWALUWE

Protestantse Kerk, Kerkstraat 49 van 12.00 tot 14.00 uur OPENING ZOMEREXPOSITIE WILLY JANSEN Expositie van schilderijen van de Biesbosch, vogels, stillevens en schilderijen in de stijl van de Haagse School

Wilt u uw evenement ook aankondigen? Lever dan naar hartenlust een evenement aan via onze portal! - Ga naar https://www. uitgeverijemdejong.nl/aanleveren - Kies naast Redactioneel op ‘hier’ om verder te gaan - Kies na inloggen en/of registratie voor Evenementen

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’ Vanaf 16 mei zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: 42 ACTUEEL Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen. GEZOND EN WEL Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ iedere week wetenswaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert Susan Kruithof, specialist huisartsgeneeskunde, u over een beroerte. HAVEN FESTIVAL JACHTHAVEN BIESBOSCH Op 5 mei vierde Jachthaven Biesbosch haar 50e verjaardag. Het werd een leuke dag, die bruis-

s 50 jaar Jachthaven Biesbosch

Uiteraard hebben we met deze voorbeschouwing nog niet alles verklapt. Verrassende acts zullen zorgen voor nog meer leven in de brouwerij.

te van Brabantse gezelligheid. Natuurlijk met muziek, activiteiten voor de kinderen, oude ambachten, food trucks en een nautische markt. Wij spraken er onder meer met de organisatie, politie en brandweer en maakten een sfeerimpressie van dit evenement. VAN VERLEDEN NAAR HEDEN - LAGE ZWALUWE DEEL 1 Omroep Drimmelen gaat samen met u weer even terug naar het verleden in de diverse kerkdorpen van de gemeente Drimmelen. Voor deze aflevering waren we in Lage Zwaluwe, waar we een gesprek hadden met Leen ten Haaf, bestuurslid van Zwaluws Erfgoed. Joost Pieterman sprak met hem over de winkels van vroeger. Natuurlijk weer met mooie historische foto’s. GEMEENTE ACTUEEL Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze stu-

dio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Ook schuift de communicatieadviseur van de gemeente, Anneke van Omme, aan om ons te informeren over actuele zaken die in onze gemeente spelen. WIE WE ZIJN EN WAAR U ONS KUNT VINDEN Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

s Een krachtsexplosie in een eerdere editie 25 jaar Made’s Powerweekend is dit jaar een feit. Een evenement dat in die tijd een forse evolutie kende maar waar heel veel dezelfde mensen ook al die tijd al bij betrokken zijn; zowel organisatorisch als lokaal. Dat moet gevierd worden. En hoe kan dat mooier dan met een legende terug op de baan! We hebben ondertussen zeer verheugd bekend kunnen maken dat Gardner Stone opnieuw de overtocht wil maken met zijn General Stage IV. De machine die ook terug van stal kwam om het 50-jarig jubileum van de grote wedstrijd in Bowling Green (grootste wedstrijd van de USA) op te luisteren. Later meer details hierover maar het word zeker zeer speciaal. Verder is er ondertussen een nummer met youtube-clip opgenomen speciaal voor Made’s Powerweekend door de WC Experience. In het lokaal dialect maar voor de fans goed begrijpbaar in woord en beeld. Veel lezers van dit blad hoeven we de opzet van Made’s Powerweekend niet meer uit te leggen. Het programma is en blijft zo compleet mogelijk. Full Eurocup, Grand National, National, Farmstock, Trucks, hypro en lokale pullers, car- en compact-pulling, mini-trekkertrek en micro-pulling. Alle facetten te beleven in drie dagen op drie banen. Een duidelijk overzicht van wat en waar in het programma rijdt, vind je op de website www. powerweekend.nl. Vorig jaar bleken we iets op de feiten vooruit te lopen maar vanuit Duitsland zal de nieuwe gelimiteerde 3,5 ton modified klasse dit jaar op zondag als nieuwe toevoeging aanhaken! De komende weken willen we op diverse programma-onderdelen een betere inkijk geven door artikelen in dit blad. Maar er is natuurlijk weer veel meer te beleven. Teams pakken vaak wat groter uit en sponsors en hun klanten worden uitgenodigd. Uniek zoals in tractorpulling het rennerskwartier overal toegankelijk is, maar een rondgang in Made laat het publiek vaak extra genieten. Om het publiek beter bij de wedstrijd te betrekken, investeren we dit jaar in vrij ingewikkelde capaciteit om dingen op terrein en wedstrijd te filmen en zo direct op de

grote schermen te tonen. Om dit draadloos te kunnen doen met alles wat er al gebeurt, lijkt een uitdaging dus we zien het ook zeker als een proef. Het side-programma heeft dit jaar extra aandacht gekregen. De mensen die op vrijdag al komen, kunnen optredens van Baby Blue tegemoet zien na de ‘warming up’ pull van 19.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag na de wedstrijd (14.30 - 22.00 uur) zal de WC Experience optreden in de grote tent. Met natuurlijk het nieuwe nummer. De tent op de lage dijk is dit jaar opnieuw groter. Met een optreden van ‘Die Powerhosen’ barst daar zeker een feest los. En op herhaling door groot succes na de test vorig jaar, bouwt Jumpsercice Made de tent om tot ‘Dropzone’; een arena met 16 springkussens en allerlei ander kindervermaak voor onze jongste gasten. ‘Buurman en Buurman’ zijn vastgelegd om hier een optreden te geven in een springpauze. Een zijde van de tent zal ingericht worden als terras met tal van marktkramen voor ‘Ladies First’. Een leuk side programma voor de dames die drie dagen langs het hek net te lang vinden. Na de wedstrijd (12.00 - 17.30 uur) zal het weekend muzikaal afgesloten worden in de tent op de lage dijk.

Vele mensen zullen opnieuw het hele weekend mee willen beleven zonder tussendoor naar huis te hoeven. De website biedt talloze overnachtingsmogelijkheden in de omgeving van het wedstrijdterrein. De populariteit van het evenement is wellicht af te meten aan het feit dat de meeste plekken al volgeboekt zijn ondertussen. Wellicht past het jou om bezoekende familieleden of kennissen van elders een nachtje logeren aan te bieden. Tot nu toe zijn er altijd nog voldoende kaarten aan de poort te koop geweest en we gaan er vanuit dat dat dit jaar ook gewoon zal zijn. De online kaartverkoop loopt echter wel erg hard, dus als je zeker wilt zijn van een kaartje (of er bijvoorbeeld iemand eentje cadeau wilt doen) is op de site bestellen misschien wel verstandig. Eén ding is duidelijk, als je het niet van verhalen achteraf wilt horen, zorg je gewoon dat je er weer bij bent! Tot ziens op 15, 16 en 17 juni.

VLOOIEN MARKT A.S. ZONDAG

1e PINKSTERDAG VAN 10 TOT 17 UUR info: 0161-456291

Intratuin 4826 AA Terheijdenseweg 294

BREDA

Volg Breda Noord/Terheijden en de pijlen naar de markt

WINKEL IS GESLOTEN

MEGA!

Wandel avonddriedaagse Stichting Zwaluwe 23, 24 en 25 mei Stichting Zwaluwe organiseert ook dit jaar de wandel avonddriedaagse op 23, 24 en 25 mei. Het vertrek- en eindpunt is sportpark ’de Kwarrehoek’ aan de Oudeweg in Lage Zwaluwe. Start 3 km: 18.30 uur Start 5 km: 18.40 uur Start 10 km: 18.50 uur Kosten bij voorinschrijving € 4,(tot en met 22 mei). Op de dag

zelf betaal je € 5,-. Alle deelnemers lopen op eigen risico en moeten de verkeersregels in acht nemen. Er is E.H.B.O. aanwezig. Kinderen die nog op de basisschool zitten, dienen onder begeleiding te lopen. Wil je gezellig meelopen, gooi dan een briefje in de bus met je gegevens en de afstand die je

wilt lopen op één van de onderstaande adressen (tot en met 22 mei). Marion Verwater : Groningenlaan 103 Truus van Heeren/ Gerard Cornel : Repel 22 Adrie Reniers : Van Duivenvoordestraat 27 Of stuur een e-mail met je gegevens naar: stichtingzwaluwe@kpnmail.nl

26 MEI OP SPORTPARK HET MOERBOS

Bubbel- en levend tafelvoetbal bij HZ’75 Altijd al levend tafelvoetbal willen spelen? Of in een grote opblaasbare bal willen ’voetballen’? (Bub)bel al je vrienden op en meld je aan via de e-mail bubbelvoetbalhz75@gmail.com. Een team dient uit minimaal zes

personen te bestaan. Het toernooi zal rond 13.30 uur beginnen. Meedoen kan vanaf 12 jaar. We zijn op zoek naar: - jeugdteams (12 tot 16 jaar, ge-

mixt) - damesteams - herenteams We zullen deze dag afsluiten met een gezellige feestavond. Mis het niet!


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 15

Politiek Lijst Harry Bakker met nieuwe gezichten

ben besloten er nog een termijn aan vast te knopen. Hier zijn wij uiteraard heel blij mee want allebei hebben zij de afgelopen raadsperiode geweldig werk verricht. Niet alleen voor wat betreft de werkzaamheden die horen bij het wethouderschap maar ook het met hart en ziel ondersteunen en er zijn voor ons als raadsleden en steunfractie om ons raadswerk te kunnen doen met alles wat erbij komt kijken. STEUNFRACTIE EN BESTUUR Onze steunfractie bestaat nu uit vier burgerleden en een aantal nieuwe kandidaten waarvan wij hoge verwachtingen hebben. Het bestuur van onze politieke vereniging is met een zeer goede kandidaat uitgebreid. En last but not least het aantal leden van onze partij is flink aan het groeien en dat is ook niet verkeerd. Aan de slag dus! Wilt u meer informatie over Lijst Harry Bakker? Bezoek s.v.p. onze website www. lijstharrybakker.nl

s Trotse (gedeeltelijk) nieuwe ploeg Lijst Harry Bakker. Aan de slag dus! De raadsfractie van Lijst Harry Bakker bestaat nu uit zeven personen; drie ervaren raadsleden en

een viertal nieuw gekozen leden die een grote potentie hebben. De tijd zal onze leermeester zijn.

WETHOUDERS De twee zeer goede wethouders van de Lijst Harry Bakker heb-

DRIMMELEN WORDT VEILIGER, ZORGZAMER EN ACTIEVER

VVD Drimmelen trots op coalitieakkoord

s De voltallige fractie van de VVD Drimmelen! Woensdag 9 mei heeft VVD Drimmelen vol trots het coalitieakkoord voor 2018-2022 gepresenteerd samen met coalitiepartners Groen Drimmelen en Lijst Harry Bakker. De belangrijkste punten uit het verkiezingsprogramma gaat VVD Drimmelen hiermee aanpakken: de gemeente wordt zorgzamer én veiliger. Daarnaast draagt iedereen zijn steentje bij aan de samenleving in de vorm van een geschikte tegenprestatie wanneer hij of zij een bijstandsuitkering ontvangt. Een van de belangrijkste onderwerpen voor VVD Drimmelen is de zorg. Iedereen wil liefde-

vol en comfortabel oud kunnen worden. Het liefste doen inwoners dit thuis in hun eigen

dorp. Daarom staat er nu in het coalitieakkoord dat mensen goede ondersteuning krijgen als ze ondersteuning willen aanvragen, dat we de mogelijkheden voor het ondersteunen van mantelzorgers gaan uitbreiden en dat we extra inzetten op innovatie en preventie. Omdat de zorg voor iedereen toegankelijk moet blijven, nemen we de stapeling van

Balkenende over duurzaamheid

Het Ondernemerscafé van Rabobank Amerstreek staat bekend om haar goede sprekers. Dat op 8 mei een bijzondere Nederlander zijn visie deelde, bewees de goedgevulde zaal van het Adviescentrum. Niemand minder dan oud minister-president Jan

Peter Balkenende vertelde over de laatste actualiteiten op het gebied van duurzaamheid. Hij had het zelf niet verwacht: zoveel publiek op een snikhete avond. “U bent hier en dat waardeer ik enorm,” zei Balkenende. Het genoegen was duidelijk wederzijds.

De nummer 1 van Brabant in kunststof kozijnen ‘s-Hertogenbosch • Breda • Udenhout • Eindhoven Bezoek één van onze showrooms of kijk op:

www.kozion.nl

“Een toonaangevende spreker die past bij de ambitie van de Rabobank om bij te dragen aan verduurzaming én om ondernemers te steunen met kennis en inspiratie,” zo introduceerde directeur Bedrijven Gerard Zagers de hoogleraar, adviseur bij EY Nederland en voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition. ER LIJKT IETS TE VERANDEREN Na het humorvol relativeren van bekend zijn (‘de burgemeester van Tholen, een tv-presentator, Mark Rutte: ze zien me soms voor alles aan’), vertelde Balkenende gedreven over duurzaamheid. Zijn kennis, vele voorbeelden en wijze van moeiteloos verbinden van feiten maakten het een boeiend relaas. Geen wonder dat Balkenende wereldwijd een gewilde

TUIN-INRICHTING

Voor aanleg of reorganisatie van uw tuin.

● Ontwerp door architect ● Volledige aanleg in eigen hand ● Onderhoudsvriendelijk ontwerp ● Overkappingen en bouwwerken ● Vrijblijvend intakegesprek VOOR VAKMANSCHAP EN SERVICE!

Florissant Tuinen Tel.: 0162-470091

www.florissanttuinen.nl

Neem vrijblijvend contact op!

Deel uw ervaringen met de WMO met PvdA Drimmelen

Ton Verhoeve, fractievoorzitter Lijst Harry Bakker eigen bijdrages weg en gaan we één tarief vragen dat voor iedereen gelijk is. Drimmelen wordt ook veiliger. In het akkoord is afgesproken dat er meer blauw op straat komt. De wijkagent wordt beter zichtbaar en de BOA krijgt een betere uitrusting. We pakken ook het gevoel van onveiligheid aan door in te zetten op cameratoezicht op onveilige plekken waar bijvoorbeeld veel overlast is van hangjongeren of criminaliteit. VVD Drimmelen vindt het ook belangrijk dat iedereen meedoet in de samenleving. In het coalitieakkoord is daarom vastgelegd dat wanneer iemand een bijstandsuitkering ontvangt, er samen naar geschikt vrijwilligerswerk gezocht wordt als tegenprestatie. Hierdoor vangen we twee vliegen in één klap: meer activiteiten en initiatieven die draaien op vrijwilligers kunnen hierdoor doorgaan én mensen bouwen werkritme en contacten op. We gaan ook ontzettend veel aanpakken in ieder dorp. De komende weken lichten we dit per dorp toe hier in ’t Carillon. Voor vragen en opmerkingen zijn we altijd beschikbaar via fractie@ vvd-drimmelen.nl

s Van links naar rechts: Hanneke de Bruijne, Peter van Gurp en Jopie Zasburg De lokale PvdA Drimmelen wil beter inzicht in uw ervaringen met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Daarom zijn wij een enquête gestart. Diverse inwoners hebben de enquête al ingevuld, maar hoe meer inwoners hun mening laten horen, hoe beter. Begin dit jaar vond een meerderheid van de gemeenteraad een enquête naar uw ervaringen met de WMO niet nodig. Een motie van PvdA Drimmelen werd weggestemd. Omdat de lokale PvdA fractie vaak wordt aangesproken over WMO zaken, zijn we zelf een enquête gestart. Met deze enquête willen we inzicht krijgen in uw ervaringen. Bent u voor uzelf, of voor iemand anders aan het WMO loket geweest? Laat dit aan ons weten. Wij zorgen dat u de enquête in kunt vullen. Doe dit ook als u uiteindelijk geen WMO aanvraag ingediend heeft, maar wel aan het loket geweest bent. HOE KUNT U DE ENQUÊTE INVULLEN Neem contact op met PvdA

Drimmelen. Dit kan op verschillende manieren; Stuur PvdA Drimmelen een bericht via onze Facebookpagina Mail de PvdA fractie info@pvdadrimmelen.nl Neem contact op met Hanneke de Bruijne (06-27404678), Peter van Gurp (06-52398120) of Jopie Zasburg (06-15185344). Wij bezorgen u per email of op papier (incl. retour enveloppe) de enquête. De enquête bestaat uit 10 vragen. Alvast vriendelijk bedankt voor uw deelname. Samen maken we van Drimmelen een zorgzame en sociale gemeente. PvdA Drimmelen, aandacht voor elkaar

spreker is. Hij vertelde dan ook uit eigen ervaring: “Overal wordt gepraat over de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN; 17 doelen die in september 2015 werden afgesproken om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Waar ook ter wereld je komt: het lijkt of er iets verandert.”

Burgerleden Gemeentelangen Drimmelen

VERBINDINGEN Balkenende ziet ook dat de circulaire en nieuwe economie bijdragen aan een betere toekomst. “We weten dat grondstoffen opraken en dat we anders tegen productie moeten gaan aankijken. De nieuwe economie helpt daarbij met zaken als digitalisering, Internet of Things, 3D-printing en big data, maar ook met een nieuwe ethiek. Bedrijven moeten zich de vraag stellen: welke rol hebben we in de samenleving? Het gaat om het creëren van shared values: economische én maatschappelijke waarde toevoegen. Wat zijn je doelstellingen, wat kun je bijdragen aan de SDG’s, de klimaatverandering, de circulaire economie? Werk daar heel praktisch aan. Want alle bedrijven zijn nodig: grote en kleine.” Om dat te onderstrepen interviewde Balkenende twee winnaars van lokale MVO-prijzen: Leon Joore, mede-eigenaar van MillVision en Dieuwke Simonis-Stellinga van Restaurant Onze Kerk. Balkenende stemde volmondig in met hun boodschap: ‘stop met erover te praten, maar ga gewoon duurzame dingen doen!’.

Beste lezers, Het is ons gelukt, wij zijn blij! Het doel bij de verkiezingen was een zetel te halen en dat is gelukt. Zodoende mogen we naast raadslid Gijs Broeders ook vier burgerleden benoemen, welke tijdens het opinieberaad hun zegje mogen doen. Op woensdag 9 mei jl zijn Marieke van Schendel, Marco Segeren, Arjan Segeren en René Havermans aangesteld als onze burgerleden. Kiezers, bedankt hiervoor! Vier jonge energieke mensen, die vol goede moed de belangen van Gemeentebelangen zullen gaan uitdragen. Samen met het bestuurt zal een praktische, transparante werkwijze worden opgezet. Dit zullen we later nog toelichten. Ze kunnen eventueel ongenoegen natuurlijk niet ruiken, daarom bent u van harte welkom op het maandelijks fractieberaad. Data van dit openbaar overleg kunt u vinden op onze website www.gemeentebelangendrimmelen.nl/agenda/. Of neem contact op via info@gemeentebelangendrimmelen.nl. Het is het streven dat onze nummer twee Marieke van Schendel omstreeks mei 2020 opschuift naar nummer één en het raads-

werk van Gijs Broeders gaat overnemen. De komende twee jaar zal Gijs Marieke en de burgerleden wegwijs maken en de onontbeerlijke ervaringskneepjes bijbrengen. Het bestuur van Gemeentebelangen is hier ook blij mee. Tenslotte deel ik u mede dat we graag nieuwe leden verwelkomen. Voor de contributie hoeft u het niet te laten; voor één euro per maand bent u lid. U kunt zich aanmelden via onze website. Met vriendelijke groeten, Bert Norbart, voorzitter Gemeentebelangen

s Voorzitter Bert Norbart


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

www.ZyDECoZity.NL

PAGINA 16

Dit jaar wordt het de 26e keer dat ZydecoZity in Raamsdonksveer zijn poorten opent voor het jaarlijkse cajun- en zydecofestival, het grootste in zijn soort in Europa. Het is uniek in opzet en aankleding. Door de vrijwilligers worden weer twee tenten ingericht: een grote, “the Barn” en een kleinere, “the House of Blues”. Er komt dit jaar ook een flink buitenpodium met een grote parasol voor de toeschouwers. De bands treden zonder onderbreking op, afwisselend op deze drie podia. Ook het festivalterrein ondergaat dit jaar een flinke verandering. De ingangspoort komt nu aan de Wilhelminalaan. Zoals de laatste jaren de gewoonte is geworden wijkt het zaterdagmiddagprogramma af van het gebruikelijke cajun/zydeco-programma. De organisatie hoopt op deze manier nieuw publiek te trekken en deze voor het festival te interesseren. De gratis toegankelijke middag wordt voornamelijk ingevuld door Dwayne Verheyden met “tex-mex”-muziek. Tex-mex is een muziekstijl uit de grensstreek tussen Texas en het buurland Mexico, ontstaan uit een mengeling van Mexicaanse stijlen met Europese dansstijlen. De teksten handelen over het leven in Texas en Noord-Mexico. ZydecoZity is niet alleen muziek. In de grote tent, “the Barn”, wordt ook weer een restaurant gebouwd en in Cajun-style ingericht. Liefhebbers kunnen daar weer genieten van originele cajungerechten. Voor de wat “snellere trek” komt op het buitenplein een “American Blackpot Kitchen”.

Elvis Fontenot & the Sugar Bees

Engelse band die twee keer eerder bij ons speelde, in 2006 en in 2015. Ze spelen high energy Swamp ‘n’ Roll en begonnen daarmee al in 1993! Vrijdagavond in the House of Blues en zaterdagavond op the Main Stage.

Flatville Aces

Als je over cajunmuziek in Europa spreekt dan komt deze naam snel naar boven. Ze speelden eerder op ons festival; de laatste keer in 2004, en dat is veel te lang geleden. Dat maken ze zaterdagavond goed in the House of Blues en op zondag in de vroege avond op the Main Stage.

https://elvisfontenot.com/

https://www.allmusic.com/artist/flatville-acesmn0001008669/biography

Vuig

Vuig speelde vorig jaar op zaterdagmiddag in the House of Blues. Ze waren toen nog betrekkelijk onbekend (hoewel de band waaruit ze voortkwamen, Frontrow Zydeco, een paar keer bij ons gespeeld heeft). Hun optreden was zo succesvol dat we ze nu op vrijdagavond op het hoofdpodium gevraagd hebben. Bovendien doen ze op zondagavond de afterparty.

River Zydeco Band

http://www.vuigband.nl/

Dwayne Verheyden & Band

Ze speelden in 2012 bij het 20-jarig bestaan van ZydecoZity. Nu terug op de zaterdagmiddag op het buitenplein. Geen Cajun of Zydeco maar wel muziek die daar tegenaan ligt: geweldige TexMex-muziek.

Wat kunnen we nog over onze eigen “huisband” zeggen? Ze hebben onlangs succesvolle optredens gehad in Gloucester (UK) en in Zürich (ZW). Ze gaan ongetwijfeld het dak weer van de tent spelen op zaterdag- en zondagavond.

http://www.riverzydecoband.com/

http://dwayne-verheyden.nl/

Po’Boys

Zydeco Annie & Swamp Cats

Deze band uit Duitsland speelde drie keer eerder bij ons. Ook hebben zij een nieuwe CD, die ze in januari presenteerden: “À LA MAISON”. Zij zijn een veelgevraagde band, die door heel Europa toert. Vrijdagavond staan ze bij ons op the Main Stage.

http://www.zydecoannie.de/index.html

La Blusa

Ze waren er al bij toen we begonnen in 1993. En zijn sinds toen meerdere keren bij ons te gast geweest. Vorig jaar nog toen ze het prachtige, speciaal voor ons geschreven nummer “ZydecoZity” speelden. Vrijdagavond spelen ze als afsluiter op het hoofdpodium en zaterdagmiddag in the House of Blues.

http://www.lablusa.nl/

Blue Bayou

De band uit Frankrijk die al vaak van de partij is geweest op ZydecoZity. Lekkere up-tempo Franse Zydeco! Zaterdagmiddag in the House of Blues en zondagmiddag op het buitenpodium of op the Main Stage.

www.bayouprod.com

Een nieuwe band. Hoewel, de gezichten kennen we nog uit andere bands. Ze komen uit Engeland en gaan op onze podia een heel stevige Zydeco neerzetten. De band is voor het eerst buiten Engeland en hoopt bij ons hun debuut CD te introduceren. Zaterdagavond als afsluiter op het hoofdpodium en zondagmiddag nog een keer.

https://www.facebook.com/ThePoBoysUK/

Flyin’ Saucers Gumbo Special

ZydeGoNutz

http://www.flyinsaucersgumbospecial.net

http://www.zydegonutz.nl/ Tekst en opmaak: PR ZydecoZity

Dit is een band die we nog niet eerder gezien hebben. Ze komen uit Zuid-Frankrijk en hebben daar hun sporen al lang verdiend. Het kwam er gewoon niet eerder van om eens naar boven in Europa te komen. Ze zijn van alle markten thuis (blues, funk en zydeco), maar ze houden het bij ons op zydeco. Op zaterdagavond op het hoofdpodium en zondagmiddag in the House of Blues.

Deze band uit Breda is inmiddels een vertrouwde verschijning op ons festival. Een band die zich thuis voelt op grote podia, maar ook in gezellige kroegjes. Ze spelen een mix van cajun, zydeco en aanverwante muzieksoorten. Of, zoals ze zelf zeggen: “We beginnen met Zydeco, than it all starts to Go a bit Nutz!” Op zondagmiddag staan ze op het hoofdpodium.


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

rt SpoSport

PAGINA 17

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Onderlinge wedstrijden gymgroepen vv Zwaluwe, Lage Zwaluwe SV de Zwaluwen PROGRAMMA Woensdag 16 mei: 19:00 uur Zwaluwe JO13-2 - SVC JO13-1 18:30 uur MOC’17 JO9-2 - Zwaluwe JO9-1G Zaterdag 19 mei: 14:30 uur Zwaluwe 1 - Arnemuiden 1 12:00 uur Zwaluwe 2 - De Meeuwen 2 14:30 uur Zwaluwe 3 - Oosterhout 3 14:30 uur Zwaluwe 4 - Pelikaan 7 14:30 uur JEKA JO17-3 - Zwaluwe JO17-1 08:30 uur ASWH JO15-2 - Zwaluwe JO15-1 09:00 uur Madese Boys JO13-2 - Zwaluwe JO13-1 10:15 uur Zwaluwe JO13-2 - Unitas’30 JO13-6 10:30 uur Zwaluwe JO11-2G - Madese Boys JO11-5 10:00 uur RSV JO11-3 - Zwaluwe JO11-3

08:30 uur Oosterhout JO9-2G - Zwaluwe JO9-1G 08:45 uur Zwaluwe JO9-2 - Seolto JO9-5G 10:30 uur Zwaluwe JO9-3 - Madese Boys JO9-2 09:00 uur Zwaluwe JO7-1G - Beek Vooruit JO7-3 12:00 uur GSC/ODS VR1 - Zwaluwe VR1 14:00 uur OMC VR1 - Zwaluwe VR2 08:45 uur VVR MO11-1 - Zwaluwe MO11-1 Dinsdag 22 mei: 18:30 uur Zwaluwe JO15-1 - Hardinxveld JO15-3 Woensdag 23 mei: 19:30 uur Zwaluwe JO19-1 - WVV’67 JO19-1 20:00 uur Groote Lindt VR1 - Zwaluwe VR2 Kijk voor de laatste info en wijzigingen op: www.vvzwaluwe.nl

Madese Boys sluit het seizoen sportief af s gymgroep woensdag 17.30-18.30 Op zondag 6 mei werden in de Amerhal de onderlinge wedstrijden gehouden van SV de Zwaluwen.

is best spannend! Zeker als je 6 jaar bent, in z’n grote gymzaal!

UITSLAG: Groepje geboortejaar 2010 en 2009: 1 Iefke van der Heijde 1 Evi Jansen 2 Rosanne van Bragt 3 Nora Enderink Groepje geboortejaar 2008 en ouder: 1 Xam Voesenek 2 Anna Roelen 3 Serena Schijvens Daarna werden enkele demonstraties van verschillende groepen gegeven. Toen was het de beurt aan de woensdaggroep 17.30-18.30. Voor veel kinderen was dit de eerste wedstrijd, dat

UITSLAG: Groepje geboortejaar 2012 en 2011 1 Nevi Moerenhout 2 Bobbie Do Benschop 3 Suus Broekaart Groepje 2010 en 2009 1Sara van Gurp 2 Novi de Bruin 3 Hanna de Been

De dag begon met de jongste leden van de vereniging: peuters/ kleuters 3 tot 5 jaar. Zij hebben laten zien wat ze hebben geleerd tijdens de lessen. Deze lessen worden gegeven aan de hand van het Nijntje beweegdiploma. Alle kinderen gingen met een mooie medaille naar huis! De dag werd vervolgd door de gymgroep woensdag 18.3019.30. Deze kinderen hebben één wedstrijd per jaar, dus extra spannend. De groep is verdeeld in twee medaillegroepjes, aan de hand van het geboortejaar van de kinderen.

Het was een geslaagde dag, vele opa’s, oma’s, ouders, en andere familieleden zijn komen kijken naar onze gymmers. Vrijwilligers: bedankt voor de inzet, zonder jullie is het niet mogelijk om deze dag te organiseren.

Madese Boys en VOAB delen de punten Madese Boys en VOAB wisten afgelopen zondag beide niet te scoren en daarom eindigde de wedstrijd zoals die ook begon: 0 – 0. Door het verlies van directe concurrent Cluzona is Madese Boys nu zo goed als zeker van een plek in de nacompetitie. Voor aanvang van de wedstrijd was er een wijziging in de opstelling: Jip van der Plas ging spelen in plaats van Maikel Walravens die in de warming- up geblesseerd raakte. Madese Boys begon goed aan deze wedstrijd en creëerde enkele kansen. Bij de eerste kans van de wedstrijd was het Bjorn de Bruijn die met een goede actie aan de linkerkant van het veld de achterlijn haalde en een goede voorzet bij de eerste paal afleverde, die net niet binnengeschoten kon worden door Dennis Marijnissen. Kort daarna was er opnieuw een kans voor Dennis Marijnissen. Hij raakte de teruggelegde bal door Hovsep Manukjan niet goed, waardoor deze geen doel trof. Hierna werd het spel wat minder aan Madese Boys kant, waardoor VOAB wat beter in de wedstrijd kwam. Verder werden er in deze eerste helft weinig grote kansen gecreeerd door beide ploegen. Alleen net voor de rust moest keeper

SIERBESTRATING & TUINMATERIALEN

TRENDSETTER IN TUINMATERIAAL • SIERBESTRATING • NATUURSTEEN • GRASZODEN • BLOKHUTTEN

• TEGELS • TUINHOUT • GRIND & SPLIT • TUINVERLICHTING

Oosterhoutseweg 73d, Raamsdonksveer ☎ 0162 - 52 05 90 w w w. t e g e l h a n d e l b o e r. n l

Werner Verhoeven nog redding brengen op een schot van dichtbij door een VOAB- speler. In de tweede helft waren er meer kansen voor VOAB dan voor Madese Boys, maar gelukkig voor de Boys wist VOAB deze niet te benutten. Aan de bal was het allemaal wat gehaast bij de Boys, waardoor het allemaal wat moeizaam ging. Maar door het hard werken met elkaar als team werd er een punt uit deze wedstrijd gesleept. Al had hier in blessuretijd nog verandering in kunnen komen. Bjorn de Bruijn kon alleen af op de keeper van VOAB. Hij omspeelde de keeper, die hier-

na de linksbuiten van Madese Boys onreglementair stuitte en met een rode kaart het veld moest verlaten. Wat er volgde was een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Deze vrije trap werd door Bjorn zelf genomen, maar belandde in de handen van de reservekeeper van VOAB. Gezien de gehele wedstrijd is het gelijke spel wel terecht. Aanstaande zondag op 1e pinksterdag speelt Madese Boys de uitwedstrijd tegen Sarto uit Tilburg. Aanvang: 14.30 uur. Deze wedstrijd gaat bepalen wie er deze competitie als tweede gaat eindigen. Wij hopen opnieuw dat vele toeschouwers af willen reizen naar Tilburg om de Boys te ondersteunen.

Vissen Wgr-KBO In 2016 zaten we nog met 25 man op de viskist. Nu waren er slechts 18 aanwezig. Maar zij hadden er wel zin in. We zijn gestart met twee vakken van 9. Een kort verslag, waarbij we als altijd beginnen met Vak A. Met 790gr werd hier Dim Langerak de winnaar. Proficiat van ons allemaal. Op de tweede plaats komt te staan met 710gr Kees de Laat; dat had vrijwel niemand verwacht. Jos Beljaars werd derde met 670gr. Knap hoor! Op de vierde plaats kwam een duo met alle twee 610gr: Bernhard de Wijs en Bert van Geel. Hierna volgt met 530gr Ad Segers. Op de zesde plek komt te staan John van Dongen met 60gr. En we sluiten de rij met weer een duo met elk 20gr, te weten Teo Kwaaitaal en Ad van Dinteren. Hierna was het de beurt aan Vak B. Als alles meezit en je komt op de kop of staart te zitten en je vangt dan 7kilo vis waarvan eentje die maar liefst 64cm lang was dan weet je niet wat je over-

komt. De winnaar werd dan ook W. Fens. De tweede plaats was weggelegd voor Walter van Meel met 2310gr. De derde plaats was voor Antoon van Meel met zijn buit van 1290gr; heel knap hoor! Dan nummer vier: Janus Bastiaanssen met 1190gr. Op vijf vinden we Goof Welten met 670gr en Rien Schippers komt met zijn 600gr op plaats zes te staan. Die gaat het in 2018 anders doen, dat valt op. De zevende plaats krijgt Jan Teunisse met zijn 550gr. Ad van Mook moest het vandaag met 400gr doen. Hij had gehoopt op een pondje meer; helaas. En als laatste in dit vak eindigde Willem Segeren met 60gr. Als jullie dit verslagje goed gelezen hebben, dan is het je vast opgevallen dat iedereen vis gevangen heeft. Zijn er nog liefhebbers die ook graag sportvissers en genieten van de natuur? Wij hebben nog wat plekken over voor onze wedstrijd op 23 mei.

Op vrijdagavond 1 juni en zaterdag 2 juni sluit Madese Boys het voetbalseizoen 2017-2018 af met de KiKa Sport & Speldag en het 7 x 7 toernooi voor leden en niet-leden. Heb jij zin in een actieve dag om de zomer sportief te beginnen? Aanmelden kan tot 20 mei. Meedoen is gratis! MADESE BOYS KIKA SPORT & SPELDAG Op vrijdagavond 1 juni organiseert Madese Boys de KiKa Sport & Speldag voor alle leden (met introducé(e)). De activiteiten starten om 17.30 uur tot 21.00 uur op en rondom veld 1 en 4 op Sportpark De Schietberg. Aanmelden kan tot en met zondag 20 mei! PROGRAMMA • Voor de jeugdleden tot en met JO11/MO11 is er een zeskamp met diverse spellen waaronder de stoere Stormbaan en de Skippyslang. De jeugdleden mogen ook vriendjes en vriendinnetjes meenemen. • Voor de jeugd vanaf JO13/MO13 tot en met de senioren ga je als team samen de strijd aan. Er zijn verschillende onderdelen zoals stormbaan The Wall, Bumperball en de Survivalbaan. Deze onderdelen zijn alleen geschikt vanaf JO13/MO13 en uitsluitend voor de leden van Madese Boys.

ZIN IN EEN LEUKE SPORT- EN SPELDAG? Meld je nu dan als team! Natuurlijk kun je ook alleen meedoen. Je wordt dan ingedeeld bij een team van jouw leeftijd. Aanmelden kan to en met zondag 20 mei door een e-mail te sturen naar aktiviteitencommissie@madeseboys.nl. MEEHELPEN OP DEZE DAG? We zijn ook nog op zoek naar enthousiaste leiders om te helpen op deze dag. Wil je graag helpen bij de spellen, ranja schenken, Kika-stand, verkoop van eten et cetera? Dan kun je contact opnemen met Danielle Aardema en/ of Jolanda Meeus. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook naar aktiviteitencommissie@madeseboys.nl. AFSLUITDAG MET 7 X 7 TOERNOOI Op zaterdag 2 juni sluit Madese Boys het voetbalseizoen 20172018 af met het 7 x 7 toernooi voor leden en niet-leden. Heb

Nieuws Madese Boys Komende week wordt er volop gevoetbald op de velden van Madese Boys. Iedereen is van harte welkom om de wedstrijden te bezoeken. En natuurlijk is het clubhuis geopend voor een hapje en een drankje. PROGRAMMA 16 T/M 20 MEI Woensdag 16 mei Madese Boys 3 - ONI 3 ........................................19.30 Olympia’60 JO17-1 - Madese Boys JO17-2 ......... 19.00 Madese Boys JO11-2 - Moerse Boys JO11-1 .........18.30 Madese Boys JO9-1 - Moerse Boys JO9-1 ...........18.30 UVV’40 JO8-2 - Madese Boys JO8-1 ...................18.30 JEKA JO8-8 - Madese Boys JO8-2 ......................18.30 Madese Boys JO7-1 - SSC’55 JO7-2 .....................18.30 RKsv RCD MO11-1 - Madese Boys MO11-1.......... 19.00 Donderdag 17 mei Rijen JO13-4 - Madese Boys JO13-3 ....................18.30 Boxtel MO13-1 - Madese Boys MO13-1 ................18.30 Zaterdag 19 mei Bavel 5 - Madese Boys 2.......................................15.15 Madese Boys 4 - Internos 7 ................................14.30 Jong Brabant JO19-1 - Madese Boys JO19-1........14.45 Baronie JO19-5 - Madese Boys JO19-2 ................15.15 DVVC JO19-1 - Madese Boys JO19-3 ...................14.30 Madese Boys JO17-1 - GJS JO17-1 ........................14.30 Madese Boys JO17-2 - RFC JO17-1 ......................12.30 Madese Boys JO17-3 - Baronie JO17-6 ................12.30 RFC JO17-4 - Madese Boys JO17-4 ...................... 10.15 GJS JO15-1 - Madese Boys JO15-1 ........................ 9.45 Madese Boys JO15-2 - Arkel JO15-1 ....................12.30 Madese Boys JO15-3 - RFC JO15-3 ......................10.45 TSC JO15-6 - Madese Boys JO15-4....................... 8.30 Madese Boys JO13-1 - VVAC JO13-1 ....................14.30 Madese Boys JO13-2 - Zwaluwe JO13-1 ............... 9.00 Madese Boys JO13-3 - Advendo JO13-2G ............ 9.00 Unitas’30 JO11-2 - Madese Boys JO11-2............... 9.45 Madese Boys JO11-3 - JEKA JO11-6G ................... 9.00 Drechtstreek JO11-4 - Madese Boys JO11-4 .......12.45 Zwaluwe JO11-2G - Madese Boys JO11-5 ............10.30 Madese Boys JO11-6 - SCO JO11-5 ......................10.45 Madese Boys JO9-1 - Groen Wit JO9-2 ............... 9.00 Zwaluwe JO9-3 - Madese Boys JO9-2.................10.30 Klundert JO9-1 - Madese Boys JO9-3 ................ 10.00 Madese Boys JO9-4 - Woudrichem JO9-3 .......... 9.00 Unitas’30 JO9-14M - Madese Boys JO9-5M ........ 9.30 JEKA JO8-4 - Madese Boys JO8-1 ........................ 8.30 Madese Boys JO8-2 - Sarto JO8-9 ......................10.45 DSE JO8-3 - Madese Boys JO8-3 ......................... 9.00 Madese Boys JO7-1 - SSC’55 JO7-1 ....................... 9.00 Madese Boys JO7-2 - Terheijden JO7-2............... 9.00 TSC JO7-4 - Madese Boys JO7-3 ......................... 13.30 Prinsenland MO17-1 - Madese Boys MO17-1 ..... 14.00 Madese Boys MO15-1 - Boxtel MO15-1 ................12.30

jij zin in een lekker potje voetbal met jouw vrienden, familie, collega’s of buurtvereniging? Schrijf dan nu jouw team in! Aanmelden kan tot 20 mei. Wat ooit een traditie was, is het nu weer opnieuw; het gezellige 7 tegen 7 voetbaltoernooi bij Madese Boys. Op deze sportieve dag strijd jij met jouw team om de 7x7-beker. Aan het einde van de dag zal het winnende team tijdens een gezellige afterparty in het clubhuis van Madese Boys bekend worden gemaakt. Nadere informatie over aanvangstijden en programmering met alle bijzonderheden volgt nog! Schrijf jouw team nu in! Het 7 tegen 7 voetbaltoernooi is voor leden en niet-leden van Madese Boys die een lekker potje willen voetballen met vrienden, familie, collega’s, buurtvereniging et cetera. Aanmelden kan tot 20 mei door een e-mail te sturen naar bjorn_debruijn@hotmail.com, jan.thea.kwaaitaal@ hotmail.com of info@sportief.nl. Meer informatie over de activiteiten lees je op onze website www.madeseboys.nl of volg ons via Facebook, Instagram en Twitter.

Chaam MO13-1 - Madese Boys MO13-1 .............. 10.00 Madese Boys MO11-1 - Heerjansdam MO11-1 ...... 9.00 Zondag 20 mei Sarto 1 (zon) - Madese Boys 1 (zon).....................14.30 DESK 2 (zon) - Madese Boys 2 (zon) ................... 11.30 Madese Boys 3 (zon) - Raamsdonk 2 (zon) ......... 11.00 Hardinxveld 2 (zon) - Madese Boys 5 (zon) ....... 10.00 Madese Boys 6 (zon) - Victoria’03 5 (zon) ......... 10.00 Madese Boys VR1 (zon) - Roosendaal VR1 (zon) 10.00 ST Madese Boys Right ’Oh VR2 (zon) Raamsdonk VR1 (zon) ........................................12.00 UITSLAGEN 8 T/M 13 MEI Madese Boys 1 (zon) - VOAB 1 (zon) ..................... 0 - 0 Madese Boys 2 (zon) - Were Di 2 (zon) ................. 1 - 7 Madese Boys 2 - Zwaluwe 3 ..................................6 - 2 Bavel 2 (zon) - Madese Boys 3 (zon) ...................... 3 - 1 SSC’55 5 - Madese Boys 3 .................................... 0 - 0 DSE 4 - Madese Boys 4 .........................................4 - 3 Oosterhout 3 (zon) - Madese Boys 4 (zon)............9 - 5 Madese Boys 4 - DVO’60 8 .................................... 5 - 1 VCW 4 (zon) - Madese Boys 5 (zon) ...................... 1 - 2 Madese Boys 5 (zon) - Terheijden 6 (zon) ............ 5 - 1 Madese Boys 6 (zon) - BSC 5 (zon) ........................ 2 - 1 Madese Boys 6 (zon) - ST TPO/VOV 3 (zon) ......... 1 - 2 Unitas’30 JO19-1 - Madese Boys JO19-1 ................ 5 - 3 Beek Vooruit JO19-2 - Madese Boys JO19-2 ......... 7 - 2 Madese Boys JO19-2 - Moerse Boys JO19-2 ......... 3 - 3 Olympia’60 JO19-2 - Madese Boys JO19-3 ........... 1 - 2 Madese Boys JO17-1 - LRC JO17-1 ........................ 2 - 0 Madese Boys JO17-2 - VCW JO17-1 ....................... 1 - 4 Madese Boys JO17-2 - TSC JO17-2 ........................4 - 3 Irene’58 JO17-1 - Madese Boys JO17-3 ..................5 - 0 Beek Vooruit JO17-6 - Madese Boys JO17-4 .........2 - 6 DESK JO15-1 - Madese Boys JO15-1 ...................... 3 - 1 Madese Boys JO15-2 - Achilles Veen JO15-1 .........6 - 2 Madese Boys JO15-3 - Baronie JO15-7 .................. 4 - 1 Madese Boys JO15-4 - Be Ready JO15-1 ................ 3 - 7 Madese Boys JO13-1 - Bavel JO13-1 .......................2 - 5 Madese Boys JO13-2 - Sparta’30 JO13-1 ...............3 - 4 Madese Boys JO13-3 - ONI JO13-1G ......................4 - 2 Dubbeldam JO11-1 - Madese Boys JO11-1 .............2 - 3 Madese Boys JO11-2 - Terheijden JO11-1 .............. 3 - 5 Madese Boys JO11-4 - Rijsoord JO11-3G ............. 14 - 2 ONI JO11-2 - Madese Boys JO11-5 .........................2 - 2 RFC JO11-4 - Madese Boys JO11-6 ...................... 6 - 10 Dongen JO11-8 - Madese Boys JO11-6 .................. 7 - 2 ST DHV/TPO/VOV MO17-1 - Madese Boys MO17-12 - 0 Madese Boys MO15-1 - Baardwijk MO15-1 ........... 4 - 1 Madese Boys MO13-1 - TSC MO13-1......................3 - 4 Nieuw Lekkerland MO11-1 - Madese Boys MO11-11 - 6 ST Madese Boys Right ’Oh VR2 (zon) Oosterhout VR1 (zon).......................................... 4 - 0 Blauw Wit’81 VR1 (zon) - Madese Boys VR1 (zon) 3 - 4 TSC VR1 (zon) ST Madese Boys Right ’Oh VR2 (zon).................. 4 - 0


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

CaravanCentrum TREFFERS: paradijs voor caravanliefhebbers….

SHOWDAGEN Donderdag 17 mei

van 10.00 tot 18.00 uur

Vrijdag 18 mei

van 10.00 tot 18.00 uur

Zaterdag 19 mei

van 10.00 tot 17.00 uur

Tijdens onze Pinkstershow

bij aankoop van een occasion een MOVER INCLUSIEF ACCU, LADER EN MONTAGE

naar keuze t.w.v. € 2.000,00*

Normaal 1.599,NU VOOR

CADEAU !!! Bovag werkplaats en schadeherstel

TEVENS CARAVANS GEVRAAGD

• • • •

BOVAG werkplaats • Dealer van 2 topmerken; Sterckeman en Sprite Ruime showroom • Groot assortiment gebruikte caravans Schade afdeling • Computergestuurde remmentestbank Campingshop voor al uw accessoires • Ruime parkeergelegenheid

Boys voor de feestelijke uitreiking van de cheque van de Rabo ClubkasCampagne. Ook Mades Meezingkoor was uitgenodigd.

17-02-16 16:25

s Dank je wel Rabo Amerstreek voor dit geweldige initiatief!

Activiteiten KBO Lage Zwaluwe kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden. FIETSEN Het voorjaar is begonnen. We gaan weer fietsen! De eerste fietsmiddag is op woensdag 23 mei. We vertrekken om 13.00 uur vanaf Den Domp. We fietsen

Wandelen op pinksterzondag Pinksterzondag is dit jaar de derde zondag in de maand en dan wordt er gewandeld vanuit Wagenberg. De vaste plaats van samenkomst en koffie na is bij Johan en Carolien. Dus niet op pinkstermaandag maar gewoon op de zondag. Wandelen op zondag levert steeds weer onverwachte steegjes en boerenlandpaden op voor de deelnemers. Linksom is al weer anders dan rechtsom lopen en afhankelijk van het jaargetijde is het elke week weer anders. Dit laatste ook al vanwege het feit dat

je steeds andere maatjes hebt die met je oplopen. Voor nieuwkomers in de gemeente Drimmelen is meelopen op zondag dan ook de manier mensen en omgeving op een gezonde wijze te leren kennen. Zo liepen we onlangs vanuit Oud Drimmelen via de

Penningmeester Piet Verkooijen ging er samen met oprichtster en dirigente Joke Smolders heen. Best spannend! Nadat de top 5 bekend was gemaakt, mocht iedereen de enveloppe openmaken. Op de cheque stond een bedrag vermeld van maar liefst € 375,06 en het aantal stemmen dat we hadden gekregen was 141. Dat is 10% meer dan in 2017! Nóg meer mensen weten de optredens van Mades Meezingkoor te waarderen. Dank, dank en nogmaals dank voor jullie stemmen. Van het bedrag zullen wij weer gratis optredens gaan verzorgen!

In de gemeente heeft de ANV op diverse plaatsen weer stroken met bloemen ingezaaid. De verwachting is dat hier binnen enkele weken een pracht aan kleuren te zien is. Bestuurslid Jos Hop en oud-voorzitter Kees in ’t Groen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met zaaiwerkzaamheden. In de randen groeien straks verschillende soorten kruiden als klaproos, korenbloem en margriet. Een mooie strook bloemen heeft voor het inzaaien al de nodige

De Wetering 8 - 4906 CT Oosterhout - Tel. 0162-693 187 / 06-558 36 618

E: info@caravancentrumtreffers.nl www.caravancentrumtreffers.nl

Sport t r o Sp

HVM lekker gehandbald op het PSV toernooi!

Wil je voor een gratis optreden in aanmerking komen, stuur dan een e-mail naar info@madesmeezingkoor.nl. Kijk voor meer informatie op www.madesmeezingkoor.nl of volg ons op facebook. ongeveer 30 km en het tempo is voor iedereen te doen. We houden rekening met elkaar! Onderweg is er een stop voor koffie met wat lekkers! Kosten: € 5,-. De 23ste mei is het nog aspergeseizoen. Het voorstel is daarom om de koffiestop bij de Munnikenhof te houden. De volgende fietsdata zijn: 27 juni, 25 juli, 29 augustus en 19 september. Doorbraak naar Hooge Zwaluwe waar we het nieuwe gemaal aan de Emiliaplas bewonderden. Een nieuw initiatief is in de maak genaamd Wandel Challenge Gemeente Drimmelen. Een samenwerking van onder andere de huisartsen, KBO, Dorpsgericht werken en de buurtsportcoach. Wil je er meer over weten, kom donderdag 17 mei naar het gemeentehuis om 19.00uur voor uitleg. Gezond oud worden doe je door samen te wandelen. Doe jij mee?

Bloemenranden ANV Drimmelen & Moerdijk e.o.

s Inzaaien van een kruidenrand

van 10.00 tot 17.00 uur

€ 999,00*

Uw vakantie begint bij Caravancentrum Treffers;

s.nl

BINGO Op 18 mei wordt er weer bingo gespeeld in Den Domp vanaf 14.00 uur. Om 13.30 uur gaat de zaal open. Voor € 6,- kunt u de hele middag meedoen. Als u met meerdere kaarten wilt meespelen, krijgt u reductie. Indien vervoer voor u een probleem is,

2E PINKSTERDAG 21 MEI

(* bij alle acties geldt, vraag naar de voorwaarden in onze showroom)

Mades Meezingkoor bedankt stemmers Rabo ClubkasCampagne

Maandagavond 7 mei was de top 50 van 358 deelnemende verenigingen uitgenodigd in 87/06-55836618 de sportkantine van Madese

DAK-AIRCO Inclusief montage normaal € 1.750,Nu als Pinksteractie € 1.250,-

Tijdens onze Pinkstershow

bij aankoop van een nieuwe Sprite of Sterckeman een

ACCESSOIRES PAKKET

GD

e

PAGINA 18

aandacht gehad. Anders krijgen on(gewenste)kruiden al snel de overhand. Om de rand mooi te houden is het zeker niet overbodig om een keer tussen de rijen te schoffelen. Natuurlijk is het altijd weer spannend hoe de bloemen opkomen. Garanties heb je natuurlijk nooit overal, maar wij hopen dat iedereen straks van de randen kan genieten. Bestuur ANV Drimmelen & Moerdijk e.o.

s Bente van de D1!

Wat hebben ze het allemaal super goed gedaan die meiden en Oscar op het PSV toernooi in Eindhoven. In alle vroegte vertrokken ze vanuit de Amerhal richting Eindhoven. Voor de allerkleinsten was het hun tweede toernooi. Zo kunnen ze al een beetje wennen aan de nieuwe regels bij de E. Want vanaf de F naar de E, ga je op een groot veld spelen met een groter doel. De aanstormende E-talenten keken vanochtend bij aankomst hun ogen uit, wat veel handbalvelden en veel kinderen. Maar ze hebben zich karig geweerd tegen de ervaren E-spelers en zelfs weten te scoren. Het spelplezier staat voorop en daar heeft het vandaag bij deze kids zeker niet aan ontbroken. De D-meiden zaten in de sterkste poule met ijzersterke en soms wel erg grote tegenstanders. Maar daar lieten ze zich niet door van de wijs brengen. Ze hebben gevochten als leeuwinnen voor elk doelpunt en als team prachtig samen gewerkt. De A-meiden, die al jaren op dit toernooi te vinden zijn, speelden dit jaar in de Dames poule! Het waren pittige potjes die soms even gelijk opgingen. Maar de dames lieten zich van hun beste kant zien en wonnen alle wedstrijden. Echt top gespeeld iedereen!

DC GOOD LOOKIN’ MADE

Erwin de Laat wint ranking 5 Zaterdag 12 mei was in café Hof van Holland het maandelijkse rankingtoernooi van Good Lookin’. Om 20 uur startten 32 darters, onder wie enkele nieuwe jonge talenten, aan de poulewedstrijden. Na een pauze van zes jaar wist Erwin de Laat een rankingtitel voor zich op te eisen met een 5-4 zege op Jos van Meer. Door de goede opkomst speelden alle deelnemers vier voorrondepartijen. Van alle deelnemers wist alleen John Genet het maximale punttotaal (10) te behalen. Tino Ligtvoet, Robby de Laat en Danny Verweijmeren haalden er 9.5, 9 en 8.5. Zij plaatsten zich zo als eersten voor het knock-out gedeelte. Er werd dit toernooi een 15-tal 180’ers gegooid, waarvan vier door John Genet. De hoogste finish was 142, John Genet wist deze uitworp te gooien. Daarnaast gooide Rudi van Meer 130 en werd er nog een 9-tal 100+ finishes geregistreerd. Vanaf de eerste ronde zaten er al

vele spannende partijen tussen. Voor de halve finales plaatsten zich: Jos van Meer, John Genet, Rik van Stiphout en Erwin de Laat. In de ene halve finale namen Rik en Erwin het tegen elkaar op, Erwin was hier met 4-2 de beste. In de andere halve finale rekende Jos met 4-1 af met John en plaatste zich voor de finale. John en Rik speelden om de derde plaats. John was hierin duidelijk met 4-0 de beste. In de finale was het spannender. Jos en Erwin verdeelden de eerste acht legs en Erwin was de beste in de negende (en laatste). Erwin pakte hiermee de titel in het vijf-

de rankingtoernooi van 2018. Danny Verweijmeren is de nieuwe koploper in de stand, Jeffrey van Strien is nu tweede. TUSSENSTAND RANKING 1. Danny Verweijmeren 5-44 2. Jeffrey van Strien 4-41 3. Erwin de Laat 5-40,5 4. John Genet 5-38 5. Jan van de Klundert 5-33 6. Jeroen van Dongen 5-31 7. Jos van Meer 3-28 8. Rudi van Meer 5-28 9. Jesse de Wijs 5-28 10. Ad van Mook 4-27,5 Het volgende rankingtoernooi is op 16 juni in café de Tijd. Ook dan kan er worden ingeschreven vanaf 19.30 uur. Voor de tussenstand en andere informatie kijk op: www.dcgoodlookin.nl of facebook.com/dcgoodlookin


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

rt SpoSport

PAGINA 19

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Uitnodiging Zondagmiddag Biljartmiddag 20 mei

s Speler Cor is bezig met een mooie bal te maken, speler Hans en scheids Marco kijken toe of de bal het doet. Zondag 20 mei gaan we weer verder met het biljarttoernooi uit Lage Zwaluwe en omstreken, het altijd gezellige Zondagmiddag Biljartmiddag toernooi, wat zoals altijd gespeeld wordt bij Café de Polderpub (Kerkstraat 6 te Lage

Zwaluwe). Ik nodig alle biljarters en biljartsters uit Lage Zwaluwe en omstreken uit om met ons mee te komen spelen. Het Zondagmiddag Biljartmiddag toernooi is één van de weinige toernooien in onze omgeving

Biljartcompetitie OWBC UITSLAGEN WEEK 9 t’ Bielske <> De Vriendschap 2 36.72 - 28.04 Keus Genoeg <> B.V. Bij Bas 39.01 - 29.43 E.S.D.O. <> De Vriendschap 1 34.95 - 39.49 De Vriendschap 3 <> Maandag 34.50 - 36.25 UITSLAGEN WEEK 10 Maandag <> De Vriendschap 1 26.21 - 36.32 t’ Bielske <> Keus Genoeg 35.48 - 36.19 B.V. Bij Bas <> E.S.D.O. 34.75 - 30.60 De Vriendschap 3 <> De Vriendschap 2 34.39 - 31.55

car wed 1504 40 1274 40 1167 40 1327 40 1011 40 1731 40 1164 40 1241 40

brt 820 861 888 838 826 858 754 815

moyseriepunten 1,834 27 357.59 1,480 16 357.57 1.314 9 349.99 1.584 16 340.88 1.224 12 332.98 2.017 27 332.77 1,544 15 326.89 1,523 22 310.87

Kortste partij: Louis van Tetering 9 brt Hoogste serie: Henk van Meer /Kees Daamen 27 car % Hoogste serie: Nico Broeders 46 % % Meest gestegen: Louis van Tetering 47 %

Rappe Japie!

Op zaterdag 12 mei werd om 7.30 uur het startsein gegeven voor

Weet je al zeker dat je mee wilt spelen, mail dan eventjes je gegevens naar de wedstrijdleider via Marco@Weeland.com; aanmelden mag maar hoeft niet. Mocht je meer willen weten over de biljartsport, kom ook dan gewoon gezellig langs bij Café de Polderpub. Kroegeigenaren Frans en Thea helpen je graag verder met je vragen. En natuurlijk zijn we ook altijd blij met supporters. In de agenda is te lezen wanneer we bij de Polderpub aan het biljarten zijn, onder andere voor het Zwaluwse Koppeltoernooi.

STAND Vereniging 1 De Vriendschap 1 2 De Vriendschap 3 3 ‘t Bielske 4 Keus Genoeg 5 BV Maandag 6 ESDO 7 BV Bij Bas 8 De Vriendschap 2

POSTDUIVEN VERENIGING TERHEIJDEN

s Jaap Rasenberg voor zijn duivenhok

waarbij niet clubgebonden gespeeld wordt. Iedereen mag dus meedoen! Heb je geen gemiddelde of weet je je gemiddelde niet; geen nood, daar passen wij wel een mouw aan. We spelen het Zondagmiddag Biljartmiddag toernooi met halve potjes, zo kunnen we lekker veel potjes op een middag spelen en de minimaal te behalen punten is 10 caramboles. Heb je al een competitiegemiddelde, bij de KNBB of bij een onderling toernooi, dan pakken we dit gemiddelde en delen we dit door twee. Dus schroom niet en kom gewoon gezellig zondag 20 mei om 14.00 uur langs bij Café de Polderpub en speel met ons mee. Voor biljartkeus, een biljarttafel en biljartkrijtjes wordt gezorgd en Frans en Thea (van de Polderpub) kennende wordt er ook voor een lekker hapje en drankje gezorgd.

de wedstrijd vanuit Melun. Het werd onder mooie weersomstandigheden een mooie vlucht. De snelste van allemaal was de vale 117 duivin van Jaap Rasenberg. Deze duivin heeft dit seizoen al vele mooie prijzen behaald en bezorgde op deze vlucht Jaap de welverdiende overwinning. De 117 is afkomstig van het 31-soort van de combinatie Hanegraaf uit Terheijden. Uit deze soort zijn al vele toppers gekomen en zo ook deze duivin bij Jaap. We

zijn benieuwd wat ze dit seizoen nog meer in petto heeft. Op de tweede plaats zien we deze keer de combinatie Van de Goorbergh-Couwenberg staan, gevolgd door de 823 van Cees Joosen. Op plek vier begint Willem Eestermans zijn duivinnen aan de lopende band thuis te krijgen en maakt dan ook een schitterende uitslag. Voor de eerste tien prijzen van de vluchten zie onderstaand overzicht: Melun - 341 duiven in concours 1, 9 Jaap Rasenberg, 2, 7, 10 Comb. Vd Goorbergh-Couwenberg, 3 Cees Joosen, 4, 5, 6, 8 Willem Eestermans

DUIVENSPORT MADESE BOND VAN POSTDUIVENHOUDERS

Opnieuw overwinning Patrick van Bragt De duiven stonden dit weekend in het Franse Melun Andrezel. Dit betekende de start van de midfondvluchten. De duiven konden al om 7.30 uur het luchtruim kiezen om aan hun terugreis te beginnen. Er stond een ZO-wind en met deze wind hebben de duiven blijkbaar toch altijd een beetje moeite getuige ook de onregelmatige aankomsten. Gelukkig bleef het weer goed zodat de nakomers ook veilig hun thuishaven konden bereiken en zijn verliezen hopelijk achterwege gebleven. Evenals vorige week ging de overwinning naar Patrick van Bragt uit Made waar de duiven in een geweldige vorm verkeren. De zege werd opnieuw door een jaarling weduwnaar behaald en wel de 17-720. Als jonge duif was het Patrick zijn beste en werd hij tweede duifkampioen binnen de vereniging maar dit jaar wilde het nog niet echt vlotten met hem. Zijn matige start heeft hij nu dubbel en dwars goed gemaakt. Van vaderskant komt hij uit een doffer van Dick Marijnissen uit St. Willebrord maal een dochter van de ’57’en de moeder werd gekweekt uit een duif van mevrouw Snellen en zoon uit

Den Bosch maal weer een duif uit de ’57’. Ook met het prijspercentage zat het dit weekend weer goed bij Patrick want met 8/15 met daarbij meerdere duiven in de verhouding 1/10 kun je zeer tevreden zijn. Patrick alweer gefeliciteerd met je derde overwinning inmiddels en veel succes met de komende vluchten. De overige liefhebbers met 50% of meer prijs waren: Jac. Hanssen uit Geertruidenberg met 6/11, John van Bragt uit Wagenberg met 11/22, Sjef de Kort uit Oosterhout met 11/15, Danny Marijnissen uit Made met 8/13, Henk van Kuyk uit Geertruidenberg met 7/12 en tenslotte Ad

van Heijst uit Lage Zwaluwe met 3/6. De eerste 25 prijswinnaars tegen 617 duiven ingekorfd door 30 liefhebbers: 1 en 21 P. v. Bragt; 2, 23 en 25 A. v. Opdorp; 3 en 10 Ant. Schillemans; 4, 15 en 24 Jac. v. Bijnen; 5 E. Domenie; 6, 16, 17 en 22 F. Maas; 7 Jac. Hanssen; 8 en 14 J. v. Bragt; 9 C. de Heijde; 11 A. Kanters; 12 en 19 J. de Kort; 13 Br. Godschalk; 18 C. Dudok; 20 D. Marijnissen. Volgende week komen we weer een beetje dichterbij en gaan we naar Morlincourt. Dit is tevens de laatste vlucht die meetelt voor het vitesse kampioenschap. Zorg dan ook weer dat je favorieten er klaar voor zijn en veel succes.

Bridgeclub Wagenberg

RBC Up&Down

UITSLAG 14 MEI 1. Frans de Leeuw en Toos Wijne ............ 65,83% 2. Leo en Cora Schellekens ...................... 63,33% 3. Annemie van Vlimmeren en Jan Schuller ..........................................57,50% 4. Tinneke van Laarhoven en Reijer van Gool ...................................... 53,75% 5. Kees van Gurp en Goof de Laat ............ 52,08% 5. John Reniers en Toos Havermans ....... 52,08% 7. Cobie van Ommen en Angelien Smit....48,75% 8. Toos Diepstraten en Mieke Hoogeveen45,42% 8. Toos de Graaf en Francine Wijne .........45,52% 8. Jopie Rombouts en Joost Kokx............ 45,42% 11. Cisca Broeken en Ria Merkx ................ 38,33% 12. Nelly van Dongen en Diny Lips ............ 32,08%

René Stadhouders kampioen van Schaakvereniging ’t Paardje Na de eerste speelronde was de koppositie nog voor titelverdediger René Gosens maar vanaf de tweede ronde nam René Stadhouders het heft in handen. Stapje voor stapje bouwde hij een stevige voorsprong op die, na ronde 23, met bijna 90 punten zijn maximum bereikte. De laatste ronden leek de uitstekende vorm waarin hij lange tijd verkeerde wat af te nemen maar hij werd nooit afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. De voorzitter van SV ’t Paardje bleef ook achter het bord de hamer hanteren en mag na zijn laatste kampioenschap in 2008-2009 de zesde titel op zijn palmares bijschrijven. Robbert de Wijs keerde terug in de vertrouwde stal van ’t Paardje en is ongetwijfeld de man waarmee de komende jaren afgerekend moet worden. In de slotronde verdrong hij Peter van den Hout zelfs nog van de tweede plaats. Laatstgenoemde weet daarmee wel voor het negende achtereenvolgende jaar het podium te bereiken. Marc Govers herstelde zich na een zwakke start op formidabele wijze en grijpt net naast de medailles. Na de vertrouwde namen van William van den Bosch, René Gosens en Herman Maas leverde Bart van der Ven een topprestatie. Niet alleen de achtste plaats maar bovenal zijn puntentotaal van ver boven de 400 verdient een groot compliment. Peter François nestelde zich traditiegetrouw in de top tien die wordt afgesloten door Henk Verbrugge. Ook buiten de top tien is zware strijd geleverd en een compliment aan de overige deelnemers is dan ook zeker op zijn plaats. Ondanks alle strijd is de competitie in een buitengewoon sportieve sfeer verlopen en daaraan hebben alle spelers hun steentje bijgedragen. Bovendien hebben de ’sportieve verliezers’ lager op de ranglijst ervoor gezorgd dat er ’blije winnaars’ waren. EINDSTAND SEIZOEN 2017-2018 1. R. Stadhouders......................................781,67 2. R. de Wijs ............................................ 760,00 3. P. van den Hout .................................... 751,00 4. M. Govers .............................................. 743,17 5. W. van den Bosch .................................558,00 6. R. Gosens .............................................. 517,00 7. H. Maas................................................. 474,83 8. B. van der Ven....................................... 436,83 9. P. François ............................................422,50 10. H. Verbrugge ......................................... 413,17 11. F. Vink ................................................. 400,50 12. B. van Seters ......................................... 392,67 13. S. Brenders ............................................ 372,17 14. K. Bul ....................................................370,50 15. C. Prinse ................................................334,17 16. J. Lips ................................................... 304,67 17. B. van Wijk ...........................................302,50 18. J. Heijne.................................................237,33 19. J. Embregts............................................ 215,17 20. H. Dubbelman ..................................... 209,00 21. J. Diepstraten .......................................200,83 22. P. de Waard............................................190,17 23. H. Pieterse ............................................154,00 24. P. François jr..........................................136,33 25. R. Buskens ............................................ 108,67 26. F. van Spaandonk ................................... 47,50 27. P. Kastelijns .............................................37,33 PROGRAMMA Dinsdag 15 mei en 22 mei vervolg Kampioenschap Snelschaken. Dinsdag 29 mei Kampioenschap Bliksemschaak. Dinsdag12 juni Simultaanseance door Hein-Piet van der Spek. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij René Gosens, tel 0162-683273. Deelname aan bovenstaande activiteiten is gratis. www.schaakverenigingmade.nl

Afgelopen maandag was de vierde speelavond van deze competitie in ’t Tapperijke te Made. Hier volgt zoals u van ons gewend bent de uitslag (wijzigingen onder voorbehoud).Volgende week is er geen bridge in verband met Pinksteren. A-LIJN Paar Naam % 1 Marian Donders & Kees Roelands ............ 63,19 2 Wijnand Broeders & Puck Günthardt ..... 56,60 3 Toon van der Aart & Rook Schipperen .....56,25 4 Annie Rovers & Thijs Rovers ................... 55,90 5 Rian Schuurbiers & Ad Schuurbiers ........55,56 6 Simon Anthonissen & Kees Langenberg .. 54,17 7 Frans de Leeuw & Jos Leijten ................... 49,65 8 Adrie Knoop & Agnes Segeren ..................49,31 9 Betsy d’ Hooghe & Martin de Wit .............48,61 10 Cor van de Riet & Bernardien van de Riet 44,44 11 Corrie van Osta & Jan van Boxel ............. 44,10 12 Mieke Loonen & Jan Vonk ....................... 43,75 13 Toos Havermans & Leo Schellekens ...... 40,63 14 Jo Bossers & Bert Staal ............................ 37,85 B-LIJN Paar Naam % 1 Frans Rebers & Reinier Zaal ...................... 59,75 2 José Broeken & Piet Broeken ................... 58,80 3 Brigitte Behr & Jacqueline Rasenberg ..... 58,08 4 Tonny Flipsen & Gerard Voermans ......... 54,92 5 Tonny Broeders & Peter Dijkman ............ 54,80 6 Lenie van de Elshout & Annie Fens .......... 53,75 7 Annie Doevendans & Tineke van Laarhoven .................................50,53 8 Ciska Broeken & Cora Schellekens .......... 47,08 9 Rie Ooijens & Adje Rademakers ..............44,60 10 Joke Louwers & Jan van Wees .................43,67 11 Tonny Goos & Ad Goos ............................ 43,00 12 Roelie Bats & José Jorna .........................40,00 13 Toos Haanskorf & Jo Sprangers ..............39,25 Uitslagen woensdagmiddag 9 mei bridge in Hof van Holland te Made. A-LIJN Paar Naam % 1 Marilou Timmer & Wijnand Broeders 62,08 2 Hennie Stellinga & Douwe Stellinga ....... 55,83 3 Willemien van Amerongen & Piet van Geest ..........................................55,42 4 Anton van Langerak & Anton Marijnissen....................................51,67 5 Lisa Sprangers & Peter van der Giessen . 48,75 6 Puck Günthardt & Frans de Leeuw .........48,33 6 Corrie Beumer-van de Noort & Ton Beumer .............................................48,33 8 Ellie Leijten & Jos Leijten ........................ 47,92 9 Tanny Branderhorst & Cees Branderhorst ..................................46,25 9 Toon van der Aart & Rook Schipperen ...46,25 11 Rie Ooijens & Adje Rademakers ..............45,42 12 Ria Broeken & Jan Broeken ..................... 43,75 B-LIJN Paar Naam % 1 Adje Broeken & Ad Broeken 63,54 2 Marian Donders & Kees Roelands .......... 56,25 3 Gerard Voermans & Maarten Suykerbuyk52,60 4 Dientje van Oorschot & Gidus Dilven ..... 51,04 5 Diny van Beek & Rinie Harmeling .......... 49,48 5 Simon Anthonissen & Frans van Mook . 49,48 7 Nelly Baas & Erie Lievens ........................48,96 8 Toos Oonincx & Mientje Trompers .........47,40 9 Ciska Broeken & Andrea Simonis ............41,15 10 Joke Louwers & Leida v.d. Zanden..........40,10 Afgelopen donderdag is er vanwege Hemelvaartsdag niet gebridged in de Harmonie te Terheijden. Dus daarom geen uitslag deze week.

Bedankt voor de meer dan 200 stemmen! De Zonnebloem afdeling Made wil alle leden van de Rabobank die op ons hebben gestemd bedanken. Het bestuur is blij met het mooie geldbedrag dat op de Rabobank Clubkas Cheque staat vermeld. Wij zullen het gebruiken voor de onkosten die de jaarlijkse dagvaartocht met zich meebrengen. Veel Zonnebloemgasten kunnen hiervan genieten. Nogmaals hartelijk dank, namens het bestuur en de Zonnebloemgasten.

Schilderwerken

Commeren

Eerste Industrieweg 1, 4921 XJ Made, Tel.: 0162-685075, Mob.: 06-53630101

Uw adres voor al uw schilderwerk en beglazing AL JAREN EEN VERTROUWD ADRES VOOR VAKMANSCHAP. Bel ons voor een vrijblijvende offerte. Let op: Woningen ouder dan 2 jaar 6% BTW regeling WWW.COMMERENSCHILDERWERKEN.NL


Sport t r o p S

WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

Onderlinge wedstrijden turngroepen recreatie en selectie SV de Zwaluwen

PAGINA 20

v

Ben jij op zoek naar een nieuwe, leuke baan? Kom dan werken bij Bruil! Voor onze locatie in Geertruidenberg zoeken we een:

> Chauffeur betonmixer > (Bovenloop) kraanmachinist

s groep recreantenturnen

> Onderhoudsmonteur

Op zondag 6 mei werden de onderlinge wedstrijden gehouden voor de turngroepen van SV de Zwaluwen. In de ochtend waren de recreatie groepen aan de beurt. UITSLAG Groepje geboortejaar 20112010 1. Eline van Geel 2. Ize Verhoeven 3. Diëlla Bogers Groepje geboortejaar 20092008 1. Maud van Groezen 2. Bente Tillieu 3. Senna Havermans Groepje geboortejaar 2008 1. Elise Segeren

2. Lisa Treffers 3. Kiera van der Westen Groepje geboortejaar 2007, 2006, 2005 1. Annika Segeren 2. Selina van Bragt 3. Christina Maasland Groepje geboortejaar 2002 1. Kim Mureau 2. Michelle van der Made In de middag was het de beurt aan de wedstrijd turngroep. Zij hadden eerst een geweldige demonstratie laten zien. Daarna werden de oefeningen gedraaid op brug, balk, vloer en sprong. UITSLAG Groepje geboortejaar 20102008

VCW Nieuws VCW 1 – WDS`19 (0-3) Na de slechte wedstrijd tegen Emma moesten de mannen van trainer Daan Uithof zich revancheren tegen WDS`19 uit Breda. Punten om nacompetitie veilig te stellen zijn hard nodig, omdat OMC - dat laatste staat en volgt op enkele punten - ook de punten bij elkaar blijft sprokkelen. VCW begon zonder de geblesseerden Joris van Duijnhoven, Wessel Verschuren, Rudi Peeters, Rob van Gageldonk en de afwezige Lars Verschuren. Een half elftal afwezigen is voor een kleine club als VCW moeilijk op te vangen. Dat betekende wel een lichtpuntje voor Rik van Strien die daardoor verdienstelijk zijn debuut in de basis kon maken. Ook jeugdspeler Ruud Baay

stond aan de aftrap. De jeugd heeft immers de toekomst. De eerste 25 minuten gebeurde er weinig op het veld. WDS had het betere van het spel, maar tot grote kansen leidde dat niet. Toch was het na 25 minuten plots raak. Onnauwkeurigheid aan de linkerflank van VCW resulteerde in een gevaarlijke voorzet, die door de aanvoerder van WDS werd binnen gewerkt achter goalie Hans Gelens. Na ruim een half uur spelen kreeg VCW pas de eerste kansen van de wedstrijd. Het waren jongelingen Ruud Baay en Rik van Strien die het probeerden van afstand. Een doelpunt leverde het helaas niet op. Ruststand 0-1. Direct uit de kleedkamer gekomen beleefde VCW een makke

1. Chiaira de Wijs 2. Elena van der Steen 3. Maaike van Oosterhout Groepje geboortejaar 20062007 1. Merle Ketz 2. Silvy Segeren 3. Julia Sibon Groepje junior en senior 5e divisie 1. Sascha Han 2. Sabine Kuijpers 3. Kenna van der Westen Groepje senior 4e divisie 1. Lisanne de Laat 2. Evelyn Roelen 3. Lizzy Han Iedereen bedankt voor de gezellige, sportieve dag! start, en dat resulteerde in de 0-2 voor WDS. Ditmaal was het een voorzet vanaf de rechterflank en opnieuw kon de WDS-captain vrij inkoppen. VCW leek vrijgevochten en ging daardoor wel opportunistischer spelen om de aansluitingstreffer proberen te maken. Een schot van Tim van Dongen scheerde rakelings over het doel en een schot van Ruud werd maar net gepareerd door de doelman. Dom balverlies op de helft van de tegenstander leed vervolgens een counter in. De aanvaller van WDS slalomde door de VCW-defensie en schoot knap de 0-3 binnen. Kansen van Pim van Oers en Tim van Dongen (beide op het houtwerk) leverden geen doelpunt meer op. Net voor tijd moest jonge hond Rik van Strien, na een overtreding het veld met rood verlaten. Ondanks het ondertal bracht dit geen verandering in de eindstand. 0-3.

OP ZOEK NAAR EEN (NIEUWE) BAAN? Onderstaande bedrijven zijn op zoek naar JOU!

Easy Grow is een kamerplantenbedrijf waar Hedera’s worden gekweekt.

Voor het stekwerk zoeken we nog:

Scholieren / studenten

De vragen van onze opdrachtgevers in de bouw veranderen in snel tempo en als specialist in hoogwaardige mortel-en betonoplossingen zetten we onze klanten graag op voorsprong. Bruil verandert mee en bouwt voor de toekomst. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s die ons team gaan versterken.

www.easygrow.nl

verantwoordelijkheid maar ook dat we in jou je ontwikkeling (opleiding) en je gezondheid investeren! Ben je nieuwsgierig hoe wij dat doen? Kijk dan voor meer informatie op

www.werkenbijbruil.nl

of neem direct contact met Sieneke Verhoeks via 06-15878656/werken@bruil.nl

Ga nu naar

brabantwerkt.nl

voor lokale vacatures in jouw buurt Uw vacature in 5, 10 of 15 weekbladen en drie weken op

BrabantWerkt.nl vanaf slechts

€ 0.

10

per mm per krant

Oplage : x. e 0 0 .0 5 2 2 . x a m t o t Waalwijk

14 Breda Roosendaal

11

Os s

Den Bosch

7

16

Uden Veghel

Tilburg

Bergen op Zoom

29

Heb je interesse neem dan contact Tel. 0162 - 68 08 60

dat deze sector alles behalve saai is! Werken bij Bruil betekent aanpakken, hard werken en

! d w u e i n r e V

Voor minimaal 4 uur per week

op met Johan van Eggermond

De bouwsector niet aantrekkelijk en uitdagend genoeg? Wij zullen je laten zien

Mail uw advertentie naar uitgeverij@emdejong.nl o.v.v. BrabantWerkt.nl

Eindhoven

Bo xmeer


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

rt SpoSport

PAGINA 21

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Allerjongste handballers HVM spelen hun eerste echte wedstrijd!

al meegespeeld. Met een beetje hulp van Rinske was het even zoeken naar elkaar in het veld. De kids van Tachos Waalwijk maakten daar gretig gebruik van en stonden plots met 1-7 voor. Tijd voor een ’keermoment’. Onze F2 toonde haar veerkracht en plots stond er een stand van 7-8 op het scorebord. De nieuwe coach, Arjon, had zijn handen vol maar liet prachtig positief coachwerk zien en leefde zich mooi in de kids in. Helaas schakelden de kids van Tachos Waalwijk nog een tandje erbij en wonnen de wedstrijd. Een keileuke wedstrijd voor de beide teams! Wij trainen op woensdag van 17.00 tot 18.00 uur in de Amerhal. Je mag altijd een aantal keren gratis meetrainen.

s De F2 kanjers na hun eerste wedstrijd. Toppers! De eerste wedstrijd van de jongste/nieuwe F2. Ze gaan nu al

wedstrijden spelen. Voor Noa, Jules en Feliz zijn dit de eerste

wedstrijden. Sterre, Rolf en Delano hebben in de zaalcompetitie

Kom gewoon lekker mee handballen met ons! De trainingstijden van de andere teams kun je vinden op onze website: www.hvmade.nl.

Voorjaarscompetitie 2018 alweer op de helft! De voorjaarscompetitie zit er voor sommige teams alweer bijna op. Andere teams zijn op de helft. Ook dit jaar hebben een aantal teams weer kans op het kampioenschap. MTV wenst alle teams veel succes! DINSDAGOCHTEND 24 APRIL DD35+ 4e klasse (Anne-Lieze Rullens) Made1 – Vijfhuizen5............. 2-2 DD35+ 5e klasse (Corry van Mook) Made2 – Strijdo3 ........................ 2-2 DONDERDAGOCHTEND 26 APRIL DD17+ 1e klasse (Leny Rasenberg) Goirle1 – Made1 ............................3-1 DD35+ 2e klasse (Jolanda Leenaars) Hopbel1 – Made1 ...................... 5-0 DONDERDAGAVOND 26 APRIL DD17+ 2e klasse (Ellen Rijnders) Tolberg1 – Made1 ............................1-3 DD17+ 3e klasse (Helma van de Korput) Made2 – Riel1...................... 2-2 DD17+ 3e klasse (Petra Narings) Made3 – Molenschot1 ..................... 2-2 DD17+ 4e klasse (Lindsey Joosen) Made4 – Riel3 ..............................4-0 DD17+ 4e klasse (Franska Peijs) Warande1 – Made5...........................1-3 HD35+ 4e klasse (Cees Dudok) Made5 – Warande3 ...........................0-4 ZATERDAGMIDDAG 5 MEI HD17+ 2e klasse (Henri Louwers) BLTV4– Made1 ............................. 3-3 HD17+ 4e klasse (Niels Mathijssen) Breda7 - Made2 ......................... 2-4 HD35+ 1e klasse (Ad van Gils) Ulvenhout1 – Made1 ........................... 3-3 ZONDAGOCHTEND 6 MEI GD 10 t/m 14 jr 2e klasse (Pieter van Gurp) Made1 – Dubbeldam1 ....0-6 Jongens 11 t/m 17 jr 3e klasse (Thomas Dirkse) Made1 – Markant3 ....5-1 Made 1 Groen Afd 060 Made1 – Ruitersvaart1 ................................... 3-3 Team Zwaluwse tv Groen afd 060 ZwaluwseTV1 –De Warande1 ......0-6 DINSDAGOCHTEND 8 MEI DD35+ 4e klasse (Anne-Lieze Rullens) Ruitersvaart1 – Made1..........0-4 DD35+ 5e klasse (Corry van Mook) Dongen4 – Made2 ...................... 2-2 VRIJDAGMIDDAG 11 MEI HD50+ 3e klasse (Ton van Meggelen) Den Hout1 – Made1 ..................3-1 HD50+ 3e klasse (Ad de Bok) Teteringen3 – Made2 ............................3-1 VRIJDAGAVOND 11 MEI DD35+ 2e klasse (Marjo Fens) Made1 – Polanen1 ...............................4-0 DD35+ 3e klasse (Carla Segeren) Made2 – Gilze3 ............................... 2-2 GD17+ 3e klasse (Peter Schippers) Werkendam2 – Made1 ................0-4 GD35+ 1e klasse (Marco Breugelmans) Mattenkloppers1 – Made1.... 2-2 GD35+ 3e klasse (Peter van der Veeken) Teteringen4 – Made2 .........4-0 GD35+ 4e klasse (Radboud Blom) Dongen4 – Made3.........................4-0 GD35+ 4e klasse (Adri Rovers) Made4 – Dongen7 ............................. 2-2 HD35+ 2e klasse (Wilfried van Meer) Made1 – Bijstervelden3 ...........3-1 HD35+ 4e klasse (Patrick Haanskorf) Made2 – Warande4................4-0 HD35+ 3e klasse (Richard Broeken) Prinsenbeek5 – Made3 ............. 2-2 HD35+ 4e klasse (Patrick Rullens) Chaam3 – Made4 ........................ 2-2 ZATERDAGMIDDAG 12 MEI HD17+ 2e klasse (Henri Louwers) Breda3 - Made1 ............................0-6 HD17+ 4e klasse (Niels Mathijssen) Bavel2 – Made2 ..........................6-0 HD35+ 1e klasse (Ad van Gils) Markant1 – Made1 ...............................1-5 ZONDAGOCHTEND 13 MEI GD 10 t/m 14 jr 2e klasse (Pieter van Gurp) Made1 – De Warande1....0-6 Jongens 11 t/m 17 jr 3e klasse (Thomas Dirkse) Made1 – Dubbeldam1 5-1 Made 1 Groen Afd 060 Markant1 – Made1 ..........................................6-0 Team Zwaluwse tv Groen afd 060 Zwaluwse TV1 – Strijdo1 ..............0-6

Na de competitie is het weer tijd voor de toernooien. MTV organiseert ook dit jaar weer de nodige toernooien. ROOD/ORANJE EVENT Op woensdagmiddag 6 juni organiseert de Madese Tennisvereniging het Rood/Oranje event. De start is om 13.30 uur met een gezamenlijke warming-up. Tussen het tennissen door zal er gelegenheid zijn voor wat lekkers en de mogelijkheid om je te laten schminken. De dag wordt weer gezamenlijk afgesloten met een leuk spel. Wat? Dat blijft nog een verrassing. Geef je snel op via tenniskids.toernooi.nl. Inschrijfkosten € 3,50. Inschrijven mogelijk tot 25 mei. OPEN JEUGDTOERNOOI 2018 Dit Open Jeugdtoernooi wordt gehouden voor de jeugd die groen spelen en voor de jeugd van 10 t/m 14 jaar (Geel). Vrijdagavond 8 juni starten we om 17.00 uur met de eerste wedstrijden. Voor die kinderen die nog niet aan hun wedstrijden hoeven te beginnen staat de BBQ al aan. Voor de kinderen die al gelijk aan hun wedstrijden beginnen, kunnen na de wedstrijd genieten van de BBQ. ’s Avonds zal DJ Ad de sfeer opleuken met hedendaagse muziek. Zaterdag worden er lekkere pannenkoeken gebakken. Van 12.00 tot 15.00 uur staat er een springkussen, snelheidsmeter, feestmuziek en wordt er een tenniskamp verloot. Zondag beginnen we met een lekker ontbijt voor ieder-

VCW UITSLAGEN VCW 4 - Madese Boys 5 ............1 - 2 Madese Boys JO17-2 VCW JO17-1 ............................. 1 - 4 Oosterhout JO10-3 VCW JO10-1 ............................. 2 - 6 VCW 1 - WDS’19 1 .................... 0 - 3 Dubbeldam 7 - VCW 5 ............. 1 - 0 Be Ready JO17-1 - VCW JO17-1 . 3 - 6 VCW JO15-1 - TSC JO15-5 ........ 7 - 2

BEZOEK ONS:

EEN LICHT PLAFOND,

en nooit meer schilderen! Weidehek 125 4824 AT Breda www.plamecoplafonds.nl

Do-vrij-zaterdag: 10.00 - 16.00 uur Op afspraak Ma, di, woe Liever advies thuis? Bel voor een afspraak! 076 762 00 00

een. Speel je wat later dan mag je ook lekker lunchen in plaats van ontbijten. Ter afsluiting natuurlijk nog lekkere hapjes op de finaledag. Toeschouwers zijn alle dagen van harte welkom om naar al die spannende wedstrijden te komen kijken vanaf ons verwarmde terras. Ben je lid van de KNLTB schrijf je dan snel in via toernooi.nl of via de website van de madese tennisvereniging (madesetv.nl) Inschrijving open tot 22 mei. 41STE OPEN TOERNOOI Van maandagavond 25 juni t/m zondag 1 juli wordt het Open Toernooi voor de 41ste keer georganiseerd. Inschrijving is mogelijk voor de volgende categorieën: OPEN: DE, HE, DD, HD, GD rating tussen 2.0 en 5.9999 17+: DE, HE, DD, HD, GD rating 6.0 of hoger 40+: DE, HE, DD, HD, GD rating 6.0 of hoger Inschrijven via www.toernooi.nl of via de Madese Tennisvereniging (madesetv.nl) Inschrijfkosten € 10,00 per onderdeel. Sluitingsdatum 14 juni. 4E MAYS OPEN DUBBELTOERNOOI 2018 Wegens succes geprolongeerd! Dit jaar de vierde editie van ons Dubbeltoernooi voor de leeftijden vanaf 35 jaar van 23 t/m 29 juli. Spelers met een dubbelspeelsterkte 5 t/m 9 in de leeftijdsgroepen 35+, 45+ en 60+ kunnen deelnemen en er wordt ingedeeld op basis van actuele rating! Inschrijven kan tot uiterlijk 9 juli. VCW JO13-1 - Waspik JO13-1 ... 2 - 5 Altena JO11-2 - VCW JO11-1G .. 7 - 6 VCW JO10-1 - JEKA JO10-7 .....4 - 4 Terheijden 1 - VCW 1 ...............0 - 0 VCW 4 - Beek Vooruit 9 ...........3 - 1 VCW 5 - Virtus 5 ...................... 6 - 3 Raamsdonk VR1 - VCW VR1.....6 - 1 PROGRAMMA Midweeks (ma 14/05) VCW JO17-1 TSC JO17-2 ............................19:00 (di 15/05) VCW JO19-1 - WVV’67 JO19-1 .................................... 19:30 (wo 16/05) Klundert JO9-1 VCW JO9-1............................ 18:30 Zaterdag SC Welberg JO19-1 VCW JO19-1 ............................15:15 VCW JO17-1 Baronie JO17-3 ...................... 14:30 Almkerk JO15-1 VCW JO15-1 ...........................10:00 VCW JO13-1 - TSC JO13-4 ......12:00 VCW JO11-1G Oosterhout JO11-3................. 10:30 VCW JO10-1 - Sarto JO10-4 ... 10:30 SEOLTO JO9-6 VCW JO9-1 ........................... 08:45 VCW JO7-1 SV Capelle JO7-2 .................. 09:00 Zondag VCW 1 - OMC 1 ....................... 14:30 Noordhoek 2 - VCW 5.............11:30 VCW VR1 - DIA VR1 ...............10:00

Doe mee met de wekelijkse

EN MAAK KANS OP EEN WAARDEBON 0 Puzzelservice t.w.v. € 12/,5Persbelangen

/ P0363 PRIJSPUZZEL

1

2

4

3

12

5

6 14

13 18

17 21

27 33

42 46 51 58

47

66

70

55 62

61 67

50 57

56 64

63 69

72

73

74

77

76 79

78

37 41

68

71

75

36

30

45 49

48 54

60

59 65

35

44

53

52

29

40

43

11

24 28

34

39

10

16

23

32 38

9

20

19

26

31

8

15

22

25

7

81

80

© Persbelangen P0363

77

49

38

80

18

36

75

51

15

5

45

13

Kruiswoordpuzzel Week 20 Welk winwoord komt er in het balkje? HORIZONTAAL: 1 insect, 4 heidemeertje, 6 Algemene Bijstandswet (afk.), 9 thermoplast kunststof, 12 mirakel, 15 staat in de VS, 17 langere weg, 18 deel van het lichaam, 20 studenteneetzaal, 21 steengruis, 22 schielijkheid, 24 muil, 25 vijfde toon, 26 zouteloos, 27 kloosteroverste, 29 locomotief (afk.), 31 paardenkracht (afk.), 32 Bolivia (internetadres), 33 poreuze steen, 35 jaargang (afk.), 37 titel, 38 Europeaan, 40 muziekinstrument, 42 bergplaats, 43 intelligentiequotient, 44 bijwoord, 45 staat in de VS, 46 professie, 49 zoogdier, 51 Naamloze Vennootschap (afk.), 53 Deo Volente (afk.), 54 schuim, 56 voor elkaar!, 57 vervroegde invriijheidsstelling (afk.), 58 risico, 60 breinloos, 62 eenheid van elektrische weerstand, 64 boerderijdieren, 65 gewaagdheid, 67 neerslag, 69 uitwas, 70 blaasinstrument, 72 zonder twijfel, 73 nomadenvolk, 75 braking, 77 vroegere Nederlandse munt, 78 schil, 79 christelijk (afk.), 80 plaats in Nrd.-Brabant, 81 voormalig eiland in het IJsselmeer. VERTICAAL: 1 voortgezet wetenschappelijk onderwijs (afk.), 2 Indonesisch eiland, 3 tegenzin, 4 vegetatie (afk.), 5 bijwoord, 7 Bahrein (internetadres), 8 halskwab, 9 forum, 10 aquarium, 11 inlichtingendienst, 13 deel van een schip, 14 wat betreft, 16 weduwe (afk.), 18 rubberboot, 19 crypte, 22 volgens anderen (afk.), 23 terrabyte (afk.), 25 nuk, 26 pret, 28 tussenwerpsel, 30 maaksel, 32 weiland, 34 ultraviolet (afk.), 36 Europeaan, 38 Bibliotheek- en Documentatieacademie (afk.), 39 zwarte kraal, 40 op welke wijze, 41 aardkluit, 47 Binnenlandse Veiligheidsdienst (afk.), 48 compagnon (afk.), 50 kleverige vloeistof, 52 geluidsniveau, 54 kwak, 55 kruk, 57 colporteur, 59 meetkundig figuur, 61 uitroep, 63 hectoliter (afk.), 64 openbare verkoping, 66 vijfde toon, 68 takel, 69 begeerte, 70 bepaald (afk.), 71 licenciaat (afk.), 73 kalm!, 74 inkoop (afk.), 76 salvo honore (afk.), 77 Gedeputeerde Staten (afk.). OPLOSSING WK 19 HORIZONTAAL: 1 AKN, 4 enk, 6 nuk, 9 acc., 12 laatst, 15 windei, 17 griep, 18 fez, 20 terra, 21 wem, 22 Medoc, 24 bei, 25 oef, 26 dar, 27 ach, 29 mus, 31 mi, 32 RO, 33 mol, 35 al, 37 MP, 38 Iers, 40 omen, 42 inca, 43 UN, 44 AZ, 45 laan, 46 taal, 49 olijf, 51 ll., 53 lp, 54 ork, 56 uk, 57 p.e., 58 eed, 60 kip, 62 www, 64 nor, 65 gil, 67 curie, 69 aal, 70 talud, 72 sik, 73 graan, 75 aalbes, 77 moslim, 78 fte, 79 cue, 80 kgm, 81 dra.

VERTICAAL: 1 alg, 2 karwei, 3 naief, 4 esp, 5 NT, 7 uw, 8 kit, 9 adrem, 10 cerium, 11 CIA, 13 tem, 14 led, 16 neb, 18 ferm, 19 zoal, 22 ma, 23 cc, 25 omwille, 26 dor, 28 ham, 30 spinner, 32 reaal, 34 om, 36 lelijk, 38 ict, 39 sul, 40 OZO, 41 naf, 47 APK, 48 sr., 50 luw, 52 legaat, 54 opus, 55 kwik, 57 polair, 59 dille, 61 i.c., 63 we, 64 naald, 66 lub, 68 rif, 69 ars, 70 taf, 71 dec, 73 gom, 74 NMa, 76 SU, 77 mg.

Winwoord: SLAGROOMPUNT

Oplossing Prijspuzzel wk 19:

slagroompunt Prijspuzzelwinnaar wk 19:

Alain Gremaux Loonsedijk 19

Lever uw oplossing vóór maandag 12.00 uur in via e-mailadres: puzzelca@emdejong.nl Vermeld in uw bericht: oplossing, naam en adres. Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

De gewonnen prijs kan worden afgehaald bij: JOLA MODE, Marktstraat 16 - Made


LEEMANS

WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

KerkKerk VIJF HEILIGEN PAROCHIE Contact

Wilt u of iemand die u kent graag bezoek ontvangen van één van onze pastorale werkers; Dhr. Han Geppaart of Dhr. Gerard Oostveen of van één van de vrijwilligers van de parochiële bezoekgroep? Schroom niet en bel tussen 09.00 uur en 12.00 uur naar het parochiekantoor 0162 682303 of stuur een mailtje naar info@naardekerk.nl

H. BERNARDUSKERK Made ZONDAG 20 MEI (PINKSTEREN) 9.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Blasiuskoor. Extra collecte t.b.v. Week Ned. Missionarissen. Voorgangers J. Paes, priester en dhr. A. Braat Intenties: overleden ouders van Gils – Oomens; Wies en Corrie van Gils; Jaargetijde voor Aloysius Klijn; overleden ouders Van den Broek – Verhoef; Jaargetijde voor Anita Schippers; Theo van Mook echtgenoot van Tineke Meulemans; Piet Vissers echtgenoot van Nellie Meulemans. VERGADERINGEN Woensdag 23 mei 13.30 uur bestuursvergadering in de Pastorie

H. ANTONIUS ABT Terheijden Bezoekadres: Markstraat 2, 4844 CR Terheijden. Openingstijden: dinsdag- en vrijdagochtend (9.30 – 12.00 uur) telefoon: 0765931216. E-mail: terheijden@ naardekerk.nl ZATERDAG 19 MEI 19.00 uur: Eucharistieviering (Pinksteren). Extra collecte Ned. Missionarissen. Voorganger: Pastoor J. Paes en Dhr. A. Braat. Koor: Dames-, Herenkoor en Gummaruskoor. Wij gedenken onze overledenen: An Engelen, Toon van Mook jrgt. echtgenoot van Jo van Mook-Janssens, Bets van Gils-Verhoeven echtgenote van Frans van Gils en zoon Peter, Jo van Haperen-Oprins namens de Bedevaart van Hakendover. MAANDAG 21 MEI Geen viering in verzorgingshuis Antonius Abt (Tweede Pinksterdag) Aanmelding vormsel tot uiterlijk 1 juli VORMSEL? Je hebt je kind ooit laten dopen en hij/zij heeft deelgenomen aan de eerste Heilige Communie. Gaat je zoon of dochter eveneens het vormsel ontvangen?

berichten

in zijn of haar leven iets laat zien van de boodschap van Jezus Christus en zijn manier van omgang met mensen en met God. Om zo mee te bouwen aan een samenleving waarin vrede, goedheid en gerechtigheid zullen schitteren. VOORLICHTING Na de zomervakantie start een nieuwe groep jongens en meisjes met de voorbereiding op de toediening van het vormsel op vrijdag 23 november. Via de scholen wordt een flyer over het vormsel verspreid. Maandag 11 juni is er in het parochiesecretariaat (Kerkstraat 6 in Made) om 19.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor kinderen - die zeker weten dat ze gaan deelnemen aan het vormselproject - en hun ouders. Deze avond is eveneens bedoeld voor degenen die nog twijfelen. De samenkomst is bestemd voor ouders en kinderen uit alle parochiekernen van de Vijf Heiligen Parochie. We vertellen uitgebreid wat je van het project kunt verwachten, hoe we werken, wat we gaan bezoeken en welke soort opdrachten er zijn. OPGAVE U kunt uw zoon/dochter tot uiterlijk 1 juli opgeven voor deelname aan de voorbereiding. U kunt dat op 11 juni doen, maar ook via de website van de Vijf Heiligen Parochie. Daar vindt u alle noodzakelijke informatie. Surft u daarvoor naar www. naardekerk.nl. Vervolgens klikt u op de tegel ‘vormsel’.

H. GUMMARUS Wagenberg ZONDAG 20 MEI 9.30 uur: Woord- en Communieviering. Voorganger: Past. w. G. Oostveen. Zang: Bernarduskoor. Diaconale collecte: Week Ned. Missionaris Intenties: Jgt. Antonius van Schendel echtgenoot van Johanna de Wit; Engelina van Schendel; Ad Hessels; Anna van Tetering – Daniëls weduwe van Anton van Tetering. 11.00 uur: Peuter- en kleuterviering. Voorganger: Past. w. H. Geppaart DINSDAG 22 MEI 19.00 uur: Rozenkransgebed

H. BARTHOLOMEUS Zevenbergschen Hoek

Hannie van Ginneken - Verwijmeren Tel. 06 49028981 Beheer van rouwkamer in `Ons Belang` te Lage Zwaluwe

ZATERDAG 19 MEI 19.00 uur: Hoogfeest van Pinksteren. Eucharistieviering met als voorganger (wnd) pastoor M. Prasing. Het gemengd koor ‘Vriendschap door Zang’ uit Lage Zwaluwe zorgt voor de muzikale ondersteuning en staat onder leiding van Arie van den Berg. Jo Horbach bespeelt het orgel. Intenties: Corrie en Bets Goverde, Jan van Oosterhout en Bas Kanters; Piet Pals; jgt Toon van de Veeke echtgenoot van Nel Vissers. De eerste collecte is bestemd voor de voortgang van het pastoraat in de Immanuelparochie. De tweede collecte is bestemd voor de Nederlandse Missionarissen. Er is nog steeds een klein aantal missionarissen werkzaam in het buitenland. Hun werk is niet alleen het verkondigen van het geloof maar ook het bieden van concrete zorg (opleiding, gezondheidszorg, et cetera). Ook dat beperkte aantal missionarissen heeft onze steun nodig. Juist ook om zich te kunnen ontspannen wanneer ze weer voor een aantal weken naar Nederland komen. Van harte aanbevolen. Na afloop heeft u de gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken en na te praten of nieuwtjes uit te wisselen. Bus: 18.30 uur vanaf het Plantsoen in Lage Zwaluwe.

www.uitvaart-verwijmeren.nl

MAANDAG 21 MEI

WAT IS HET VORMSEL OOK ALWEER? Het vormsel is één van de zeven sacramenten en het is verbonden met het sacrament van het doopsel. Het wordt toegediend door de bisschop of de vicaris. Hij zalft je zoon/dochter met H. Chrisma. Dat is pure olijfolie waaraan een heerlijk geurige balsem is toegevoegd. Het verwijst naar de Geest van God die in jou mag werken om uit te groeien tot een goed mens: iemand die

Begrafenisonderneming

Verwijmeren Zevenbergschen Hoek Uw uitvaart in een persoonlijke stijl! Ook als u niet of elders verzekerd bent.

PAGINA 22

UITVAARTVERZORGING 15.00 uur: Rozenhoedje bidden. Lage Zwaluwe – De Ganshoek Bidden van het Rozenhoedje. Iedereen is welkom! Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee.

HERVORMDE KERK Made en Drimmelen ZONDAG 20 MEI (PINKSTEREN) 10.00 uur: in Drimmelen De. G. de Weerd uit Geertruidenberg.

PROTESTANTSE GEMEENTE Hooge Zwaluwe Adres: Raadhuisstraat 3. 4927 AM Hooge Zwaluwe. www.protestants-hooge-zwaluwe.nl. Pastoraal werker: Mevr. G. Aanen-de Vries, tel. 0184-642423, mob. 06.36.28.44.91, e-mail: griselda. aanen@planet.nl. Contactpersoon: Dhr. A. Broere, Oranjestraat 6, 4926 BB Lage Zwaluwe, Tel. 0168-484447. ZONDAG 20 MEI 10.00 uur: Dhr. A. J. den Besten, Sliedrecht. Pinksteren. Er is zondagsschool en crèche in De Rank, Pr. Margrietstr.50a. ZATERDAG 19 MEI (let op: dit is een week eerder dan in het kerkblad staat!): 4YOU! Open jeugdavond voor alle jeugd van 12-15 jaar (groep 8 en ouder). Kubben! Aanvang 19.00 uur in De Rank. Info: Nelleke Otte tel.0168482671. Van harte welkom! Tekst v.d. week: ’Heere, maak mij Uw wegen bekend en toon mij de weg die goed is voor mij. Want U bent mijn God, de enige God ja, U bent mijn God, de enige God laat mij zien,

wat U wilt door Uw Woord, door Uw Geest’ (naar psalm 25).

PROTESTANTSE GEMEENTE Lage Zwaluwe Predikant: ds. J.W. Allewijn, Oudlandstraat 26, tel. 0168-482118. Scriba: mevr. H.C. Faasen-Roest, Weth. Dubbelmanstraat 10, tel. 0168-483020. Kerkgebouw: Kerkstraat 49. In de kerk: ZONDAG 20 MEI - PINKSTEREN 10.00 uur: dhr. E.M.C. Orie. Diaconiecollecte: KIA - Zending. Er is kindernevendienst. Koffiedrinken na de dienst.

PROTESTANTSE GEMEENTE Terheijden - Wagenberg ZONDAG 20 MEI PINKSTEREN 10.00 uur: ds. E. Fockens. Dienst bij SOVAK, zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. M.m.v. de cantorij o.l.v. Mariëtte Verkerk.Viering Heilig Avondmaal. Diaconiecollecte: Stichting Weeshuizen Belarus. Locatie: SOVAK, Multifunctioneel Centrum Gruijtplein, Koningsveld 1, Terheijden.

Ook als u niet of elders verzekerd bent. Bel voor een persoonlijk gesprek met 088 -335 21 23 Wij helpen u graag.

WEEK NEDERLANDSE MISSIONARIS (WNM)

Diaconale collecte 19 en 20 mei De Pinkstercollecte is traditioneel bestemd voor de ondersteuning van Nederlandse missionarissen en missionair werkers. Zij zetten zich vanuit hun geloof vol overtuiging iedere dag weer in voor kwetsbare mensen. Zij geloven in de kracht van deze mensen. Samen met hen strijden zij tegen onrecht en armoede. Samen gaan ze op zoek naar perspectief en hoop, op weg naar een beter toekomst en een wereld waarin ieder mens meetelt. Dit jaar is het motto dan ook: Geloven in de ander; ieder mens telt mee. Centraal in deze campagne staat pater Bert Hagendoorn, die als pastoor werkzaam is in een door hiv en aids bedreigd gebied in Papoea (Indonesië). Hij zet zich in voor het voorkomen van verdere verspreiding van het virus. En ook Inge Kuiphuis, missionair werker in Guatemala. Zij is werk-

zaam bij een landarbeidersbeweging en ondersteunt de arbeiders in de koffieplantages, die weinig of soms helemaal geen loon ontvangen. De WNM biedt een onmisbare ruggensteun aan de honderden missionarissen en missionair werkers zoals pater Bert Hagendoorn en Inge Kuiphuis. Met respect en bewondering voor hun werk draagt zij vanuit Nederland een steentje bij aan hun belangrijke missie. Zij draagt bij in de kosten van hun welverdiende verlof en van hoge ziektekosten. Ook wordt de uitzending van missionair werkers mogelijk gemaakt. Zo helpt de WNM het missiewerk voort te zetten. De missionarissen en missionair werkers ervaren uw financiële steun als een uiting van solidariteit. Helpt u mee?

VERGEVING EN VERZOENING

Film: The Way Verzoening en vergeving zijn kernbegrippen in ons geloofsleven. De beide pastorale teams van de Vijf Heiligen Parochie en de Sint Elisabethparochie hebben een bijzondere activiteit opgezet om u in de gelegenheid te stellen nadrukkelijk stil te staan bij de betekenis van verzoening en vergeving voor het leven en ons samenleven van alledag. Op dinsdag 22 mei bent u van harte welkom in het Parochiecentrum van Hank. Er wordt een film vertoond en daaropvolgend vindt er een bespreking plaats van deze film die nadrukkelijk gaat over mensen op zoek naar verzoening en vergeving. Deze film uit 2010 van de Amerikaanse regisseur Emilio Estevez speelt zich af op de beroemde

pelgrimsroute naar het Spaanse Santiago da Compostella. De bespreking wordt geleid door Marjeet Verbeek, die zeer deskundig is in de symboliek en de doorvertaling daarvan in ons leven en geloven van nu. De bijeenkomst begint ‘s morgens om 9.30 uur en zal omstreeks 13.30 uur worden beëindigd. U wordt daar ook voorzien van een eenvoudige lunch. Deelname is gratis! Mocht u deel willen nemen, geeft u zich dan op bij: Jolanda van Bragt, teamassistente Vijf Heiligen Parochie via e-mail info@naardekerk.nl of telefoon 0162 - 682303. Dit kan tot uiterlijk maandag 21 mei.

St. Elisabethstraat 4 - Hank Tel. 0162 - 403912

LEEMANS * Voor het verzorgen van een persoonlijke en stijlvolle begrafenis of crematie in de gemeenten Werkendam, UITVAARTVERZORGING Woudrichem, Geertruidenberg en regio

0162-403912 Tel. 0162 - 403912

St. thuis. Elisabethstraat 4 - Hank * Opbaren in rouwcentra teL. of / 06-13677441

Leeuwerikstraat *LLevering grafmonumenten inda

25 - Made

www.uitvaartondernemingmade.nl begrafenis of crematie in de gemeenten Werkendam, * Acceptatie van alle verzekeringen

* Voor het verzorgen van een persoonlijke en stijlvolle

Christian

DAG

* voor de gehele * Wilsbeschikking

EN N Woudrichem, Geertruidenberg en regio ACH BER regio T EIKB AAR * Opbaren in rouwcentra of thuis. * bekend met alleUitvaartleiders: geloofsovertuigingen * Levering grafmonumenten * ook als u verzekerd bentLeemans Christian * Acceptatie van alle verzekeringen * sfeervol uitvaartcentrum aula en 24-uurs familierouwkamer Bart C.N. de met Groot DAG

* Wilsbeschikking

EN N ACH T EIKB AAR

BER

UW LAATSTE ZORG IN GOEDE HANDEN Uitvaartleiders: Christian Leemans Bart C.N. de Groot

UW LAATSTE ZORG IN GOEDE HANDEN

IN MEMORIAM

Joke van Lent - Beljaars Onlangs, maandag 7 mei jl., is ons koorlid Joke van Lent - Beljaars op 78-jarige leeftijd onverwachts overleden. Joke was ruim veertig jaar lid van Vrouwenkoor Amor Musae waar ze de tweede sopraanpartij zong. Ze heeft ook nog enkele jaren een bestuursfunctie vervuld. Joke bezocht wekelijks de repetitie. Tijdens de uitvaart op maandag 14 mei heeft Vrouwenkoor Amor Musae zingend afscheid van haar genomen. We willen Joke bedanken voor haar muzikale inzet en hopen dat ze de eeuwige rust zal krijgen die ze verdiend heeft. Vrouwenkoor Amor Musae

Pinksteren: tel je zegeningen Wie een kerk binnenstapt, doet er goed aan om eerst maar eens even te tellen. En dan heb ik het niet over de aanwezigen of de geldstukken in de collectemand. In dat geval ben je in de regel nogal snel uitgeteld. Nee, tellen: de ramen, de kandelaars, de wijdingskruisen, de traptreden, de bladeren van de gestileerde bloemen; noem maar op. Waarom die zaken tellen? Om de tijd te doden als de preek niet te volgens is? Laat het me uitleggen. Een kerkgebouw is, zeker als het gebouwd is naar klassieke en oudere normen, een soort van katechismus (leerboek van het geloof) in steen. En ook de dingen die erin staan of er vorm in hebben gekregen in beeltenis en schildering, zijn niet zomaar omgevingsbehang. Het heeft ons allemaal iets te vertellen en in te prenten. 1. Er is één middenpad: het pad dat God middels de staf van Mozes drooglegde voor het volk op weg naar het Beloofde Land. 2. Heel vaak de raampartijen in panelen van twee aan twee, of de galmgaten aan de klokkentoren: de uitzending van de twaalf apostelen twee aan twee om de wereld goed nieuws te brengen. 3. Gotische driepas, een soort klavertje drie, verwijzend naar de drie oerelementen van leven naar de Keltische opvatting (aarde, water, vuur). Ook het teken van de Drieëne God: Vader, Zoon, geest. Diezelfde verwijzing is ook gegeven in raampartijen in drie panelen, of drie trapjes naar een verhoog; de Drieëenheid van God als een centraal dogma. 4. De gotische 4-pas, een variant op het klavertje drie: een verwijzing naar de vier levenselementen naar de Egyptische, Romeins-Griekse opvatting (aarde, water, vuur, lucht). Ook een toespeling op de vier uithoeken van de kosmos, het al, dat deel zal hebben aan de uiteindelijke voltooiing van

de schepping. 5. Raampartijen in vijf panelen, vijf boogpartijen tussen de pilaren, vijf is het getal van de wijsheid, de innerlijke kennis van God waarmee gelovigen leven. 6. De zes kaarsen rond de baar waarop de dode rust. Zij verbeelden de zes hemelsferen (Paulus) waar doorheen de ziel moet reizen om tenslotte in de zevende hemel aan te komen, in het Eeuwige Licht. 7. Vaak te zien de in de zevenarmige kandelaar en de zeven brandende kaarsen verwijzen dan naar de zeven gaven van de Geest. 8. Acht is het getal van volmaakte harmonie. Het wijst vooruit naar wat ons te wachten staat als alle leven is opgeleefd: nieuwe hemel en nieuwe aarde en zelfs van de dood geen spoor meer (Openbaringen). 9. Deze rekensom van 3x3 is een onderstreping van het centrale dogma van de Drieeenheid. 10.Zouden het de Tien Woorden ten leven zijn, waarmee God middels Mozes zijn volk van onderweg de richting wijst naar Beloofd Land, waar het goed leven is? 11. Komt in mijn beleving niet voor als gezochte symboliek in de kerkelijke architectuur. Wie het weet, mag het zeggen. 12. De Twaalf Stammen van Israël, maar ook de twaalf apostelen worden ermee present gesteld. Als je niet weet wat je met het feest van Pinksteren aan moet op de twee gegeven dagen, dan kun je misschien een kerk binnenstappen en de zegeningen tellen die wij elkaar met Pinksteren toewensen en toezingen in de Zeven Gaven van de Heilige Geest: Barmhartigheid, Troost, Liefde, Inzicht, Eerbied, Vrede, Wijsheid. In die zin wens ik u een zalig Pinksteren! Pastor Gerard Oostveen

Afscheid nemen begint bij vasthouden wat je lief is.

v.l.n.r. Peter van Huijgevoort, Marianne Hermens Sylvia Verkooijen, Antoine Bruijns

Florijnstraat 60 | 4903 RM Oosterhout T 0162 457 775 | www.bruijns-uitvaart.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 23

Gratis advies

Fotografie Anneke

over al uw vogels, kooien, zaden, jonge en tamme vogels

parkiet zaad 20 kilo € 18,95 € 22,zangzaad 20 kilo tropenzaad 20 kilo € 19,15 vogelzand 20 kilo € 6,80 handtamme valkparkieten

altijd weer anders

...Boetiek ’92

open: Don-Vrij-Za

vogelopvangcentrum oude Baan 66, Breda Tel: 076-5876346 DANSEN-ONTMOET & SWINGEN

HARMONIEZAAL in RIJSBERGEN Ingang Lagestraat 1 cq 3

Zaterdag 26 mei

SJERRIE DENZ

Zaal open 19.15 uur - start 20.30 uur

Telefoon: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

Anneke Moerenhout Marktstraat 44, 4921 BG Made Tel. 06-22238210 www.fotoanneke.nl info@fotoanneke.nl Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

SLAGBOOM Administraties en Belastingaangiften www.slagboom.org tel.: 076-5214282

CARISOL MEUBELEN vraagt te koop: alle eiken meubelen, hele en gedeeltelijke inboedels. Tel. 06-55797415 of info@carisolmeubelen.nl

BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl

TE KOOP GEVRAAGD: alle type auto‘s van alle bouwjaren ook uw sloopauto wordt opgehaald. RDW vrijwaringsbewijs. tel: 06-53553254

Wij zijn op zoek naar iemand voor: Diverse Schoonmaak werkzaamheden en poetsen/onderhouden van bedrijfsauto‘s /bedrijfsmaterieel PARTTIME. Bij interesse Piet Vermeer Tel. 06-54727146 GEBR. VERMEER INDUSTRIAL MOVEMENTS TE TILBURG

VLOOIENMARKT

WILLEM II-STADION

KAPSTER, professioneel. Komt bij U aan huis! Overdag en s‘avonds. Dames, Heren en kids. Makkelijk en niet te duur. Info: 0621558173

Van 10 tot 17 uur. Kraamhuur: 0161-456291 Adres: Goirleseweg te 5026 PC Tilburg

Hoefsmid, voor ieder beslag voor uw paard/ pony, gespecialiseerd in orthopedisch beslag, bel: Marco Looije 06-5114 7350

ZONDAG 27 MEI - TILBURG -

BOETIEK ’92 HOEFKENSSTRAAT 10, MADE TELEFOON: 0162-685304 CARLA CARON

Bekijk de krant digitaal op: www.uitgeverijemdejong.nl

2 PINKSTERDAG OPEN van 10.00 tot 17.00 uur E

PERKPLANTEN HET GROOTSTE ASSORTIMENT UIT DE REGIO!

LESTER SET KETTLER

Model 2018, kleur taupe 5-delig; tafel 90 cm ø, 4 tuinstoelen Lester

GROENTE- EN KRUIDENPLANTEN NERGENS VINDT U ZOVEEL MUNTSOORTEN!

SOLAR GLOEILAMP

van

545,00 nu

490,

00

VINTAGE GIETER

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novaPDF printer (http://www.novapdf.com)

9,5 liter in drie kleuren

Laadt zichzelf op overdag en gaat ‘s avonds automatisch aan! Per stuk

4,99

3 voor

E TUINCAFÉ

IN ONS GEZELLIG

9,

van

99

3,

25

19,95 nu

14,

99

AVRI GRASZODEN onkruidvrij en ijd vers uit eigen kwalt ekerij

VERS VOOR U GESNEDEN

HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID

IEDERE VRIJDAG KOOPAVOND

20.000 M2 TUINPLEZIER

WWW.AVRI-TUINCENTRUM.NL


WEEKBLAD ’T CARILLON - WOENSDAG 16 MEI 2018

PAGINA 24

Alle kinderen naar buiten tijdens de Buitenspeeldag

Kom van je bank en organiseer iets Citroenboom op stam Citrus limon Ø 21 cm. Excl. mand

39,95

24.95

Jantje Beton en Nickelodeon roepen jou op om van de bank te komen en in jouw buurt iets te organiseren voor kinderen tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 13 juni!

Lavendel Lavandula stoeches. ‘Anouk Dark Purple’. Ø 12 cm. Per stuk Excl. mand

Lavendel

3.99

2.

49

ag d r e t s k n i p e 2 geopend

uur 0 0 . 7 1 t o t 0 .0

Van 10

2e pinksterdag open GroenRijk Oosterhout

Damweg 7 t.o. de Gamma 0162-451852 www.groenrijkoosterhout.nl

Foto: Gerard Til

Lavandula angustifolia. ‘Essence Purple’. Ø 23 cm. Per stuk

11.99

7.

99

In on

ze Pr oeftu in: Een le k ker bakje koffie met g ebak of een brood je

Tover je straat om tot een hindernisbaan

Op woensdag 13 juni maken we van Nederland één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag. De Buitenspeeldag is voor veel kinderen dé kans om in hun buurt gewoon buiten te spelen! Zet je straat af en organiseer samen met kinderen een knikkertoernooi, tover de straat om tot een hindernisbaan, bouw hutten of ga stoepranden. Van grote tot kleine spelletjes en van knutselen tot hinkelen. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Doe jij ook mee?

Meld je aan en krijg een gratis spandoek

Jantje Beton zegt: Stop nooit met spelen

Meld nu je Buitenspeeldag aan op www.buitenspeeldag.nl en ontvang een gratis ‘Stop nooit met spelen' spandoek!

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd.

Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … stop nooit met spelen!

Meer weten over de Buitenspeeldag? Kijk op www.buitenspeeldag.nl

WÉL ALLEEN A-MERKEN, ÉCHT DE GOEDKOOPSTE!

HET IS FEEST!

Profiteer nu van eenmali

g BTW voordeel!

R OOK VOO S EGEL AL UW T MER NKA EN WOO EN VLOER

CarProf, dealerkwaliteit voor een betere prijs

2e PINKSTE RD GEOPEN AG D

NEEM UW OFFERTE MEE WIJ ZIJN ALTIJD GOEDKO PER!

(1e Pin kste geslote rdag n)

*Actie geldt niet op de netto aanbiedingen en lopende acties. Vraag naar de voorwaarden.

STAP NU OVER EN ONTVANG EEN GRATIS OVERSTAP PAKKET t.w.v. € 75,Koopzondag? Kijk voor alle 37 vestigingen en openingstijden op www.sanidump.nl

CARPROF VAN ALPHEN

SANIDUMP BREDA - HUIFAKKERSTRAAT 10

THIJSSENWEG 24A, HOOGE ZWALUWE, T 0162 - 685808

WWW.CARPROF.NL/OVERSTAPPEN

Aalsmeer - Almere - Amersfoort - Amsterdam - Bergen op Zoom - Breda - Capelle a/d IJssel - Cruquius - Delft - Den Haag - Dordrecht - Drachten - Elst - Geel (België) Groningen - Hoogeveen - Leeuwarden - Leiderdorp - Merksplas (België) - Middelburg - Nuenen - Roelofarendsveen - Roosendaal - Rotterdam - Sliedrecht Spijkenisse - Terneuzen - Tilburg - Utrecht - Veghel - Volendam - Woerden - Wijchen - Zaandam - Zaltbommel - Zoetermeer - Zwolle

Weekblad 't Carillon 16-05-2018  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Made, Drimmelen, Hooge en Lage Zwaluwe, Wagenberg, Terheijden, Helkant en Den Hout

Weekblad 't Carillon 16-05-2018  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Made, Drimmelen, Hooge en Lage Zwaluwe, Wagenberg, Terheijden, Helkant en Den Hout