Page 1

23 EN 24 APRIL: HAVENFEESTEN LAGE ZWALUWE

ZONDAG 24 APRIL: JUBILEUMEDITIE RONDE VAN MADE

SVEN KAUERZ WINNAAR VAN DE SHOOT-OUT

ä Pagina 9 t/m 12

ä Pagina 19

ä Pagina 25

In verband met Koningsdag is de deadline voor kopij van Weekblad Nieuw Ginneken van 28 april vervroegd naar dinsdag 26 april 10.00 uur!

’ Weekblad t Carillon 38e jaargang

2016 - Week 16 Donderdag 21 april

17-JARIGE JESSE DEED MEER DAN ZIJN BURGERPLICHT

Dit was er één perfect volgens het boekje Door Wiljan Broeders De 17-jarige Jesse aarzelde geen seconde. Het signalement van de daders dat hij 112 kon geven was zó gedetailleerd dat de politie hen binnen het uur wist op te pakken en de gestolen goederen bij de rechtmatige eigenaar in Wagenberg kon afleveren.

doen in een dergelijke situatie. Niets is echter minder waar. Het

is de oplettendheid van Jesse die zorgde voor dit heterdaadje. GEEN GEHOOR “Als bijbaantje werf ik donateurs voor Goede Doelen,” vertelt hij de

burgemeester enthousiast. Daarom was ik die vrijdag 8 april in Wagenberg. “Het was helemaal nog niet zo donker buiten en toch brandden in dat ene huis alle lampen.

112 “Ik bleef ze strak aankijken, iets wat me niet in dank werd afgenomen want er volgden wel wat verwensingen. ‘Onthoud een signalement en noteer het kenteken van de auto’; het wordt zo vaak bij ‘Opsporing Verzocht’ gezegd dat ik dat goed onthouden had. Om een lang verhaal kort te maken. Zij gingen er vandoor, ik heb bij buren aangebeld en daar is 112 verwittigd.”

HETERDAADJE Het aantal woninginbraken daalt weliswaar significant maar laten we eerlijk zijn. Zelfs één inbraak is er eigenlijk al één te veel. Het zou uw woning maar zijn. Wanneer zo’n verhaal uiteindelijk een happy end heeft, mag daar dan ook best wat ruchtbaarheid aan gegeven worden. Daar dachten burgemeester Gert de Kok en teamchef (team Dongemond) Jaap Naaktgeboren net zo over. Hoofdrolspeler Jesse gaf de credits al snel aan tv-programma’s als ‘Opsporing Verzocht’ en ‘De Meldkamer’ die hem nu eenmaal hadden ‘geleerd’ wat te moeten

ADRENALINE “Dit was er één perfect volgens het boekje,” aldus teamchef Naaktgeboren. “Hij wist ons zoveel informatie te geven dat wij de auto met daarin drie mannen van in de twintig niet lang daarna in Den Haag van de weg konden halen; met alle gestolen spullen er nog in.”

DE STRAAT BETREKT LEERLINGEN ELSENHOF BIJ DODENHERDENKING

Juryvoorzitter Piet van Kampen vol lof over 4/5 mei gedichten WAGENBERG – ’Die tijd moet verschrikkelijk zijn geweest’. Een regel uit een van de vele gedichten over de oorlog, die Piet van Kampen kan beamen. Gedichten die gemaakt werden door leerlingen van basisschool De Elsenhof op verzoek van buurtvereniging De Straat. Ironischer kun je het haast niet omschrijven als je meldt dat De Straat, Dodenherdenking in Wagenberg nieuw leven in wil blazen. De Straat die dit jaar tachtig jaar bestaat, organiseert diverse activiteiten in hun jubileumjaar waarvan Dodenherdenking de eerste is. Samen met de dames Masha, Marlijn en Natasja, koos Van Kampen (87) die zelf de oorlog meemaakte, drie gedichten uit die op 4 mei zullen worden voorgedragen door de leerlingen.

Door Johan van der Vlist. “Ik heb ze allemaal gelezen. Wel twee of drie keer zelfs”, vertelt Piet van Kampen. Net als Masha, Marlijn en Natasja, is Van Kampen ook lid van buurtvereniging De Straat. Uit de vele gedichten koos het viertal er negen uit met het verzoek aan de makers ze voor te dragen om zo tot een keuze te komen welke drie gedichten op 4 mei ten gehore zullen worden gebracht. “Hoe je het brengt is ook belangrijk, je moet het echt brengen”, tipte hij de leerlingen. Juf Heidi van De Elsenhof zei de vraag van De Straat erg te

Dan zijn ze in ieder geval thuis en kan ik ze misschien wel donateur maken, dacht ik nog. Maar geen gehoor, hoe vaak in ook aanbelde. Wel zag ik al snel om de hoek twee best jonge jongens aankomen. Het klinkt misschien gek maar ik dacht meteen ‘Die wonen hier niet’.”

waarderen. “We zeiden als team meteen, dat kunnen onze leerlingen wel. We hebben er zelf ook voldoening van. Het is mooi om hun inzet te zien en mooi dat de school bij kan dragen aan Dodenherdenking.” Marlijn zei namens De Straat onder de indruk te zijn van het werk van de leerlingen. “Ze zijn echt allemaal heel mooi en voorgedragen zijn ze nóg mooier. We hebben voor alle negen leerlingen een medaille laten maken als beloning en hopen natuurlijk dat iedereen op 4 mei om 19.30

“Nee, echt bang was ik niet, wel stond ik vrij strak van de adrenaline,” besluit Jesse. Een trotse vader en moeder kijken toe. “Alhoewel we er ook wel een beetje om gelachen hebben hoor,” zegt die laatste. “Zo’n ontvangst bij de burgemeester omdat onze zoon 112 gebeld heeft.” BLOEMEN “Het was meer dan 112 bellen haast burgemeester De Kok te zeggen. “Jesse was alert en moedig en heeft daarmee meer dan zijn burgerplicht gedaan.” Hij werd maandagmiddag dan ook terecht in de bloemen gezet en ontving vanuit het politiefonds nog een cadeaubon.

KBO Lage Zwaluwe huldigt jubilarissen

uur aanwezig is bij de kei op de hoek Van Schendelstraat/Wagenstraat.” KEIGOED De kei is een eerbetoon aan de keien die onder meer Wagenberg bevrijdden. Dat waren in 1944 Poolse soldaten. Met name dankzij Kees van Gils werd deze kei in 1994 (50 jaar bevrijding red.) geplaatst maar Dodenherdenking vindt er niet elk jaar plaats. Hopelijk is deze aanzet van De Straat in samenwerking met De Elsenhof een keerpunt want net als Piet van Kampen, vinden velen - ook die de oorlog niet meemaakten - herdenken belangrijk. De drie gedichten, een minuut stilte en ondersteuning van harmonie OVU: iedereen is van harte uitgenodigd op 4 mei om 19.30 uur. Aimée, Kim, Gwen, Max, Sven en Storm zullen hun gedichten voordragen en nodigen u in het bijzonder uit met onder andere de gedichtregel: ’Wij herdenken deze dag’.

s KBO Lage Zwaluwe zette de jubilarissen in het zonnetje. LAGE ZWALUWE – Als alles loopt zoals je wilt dat het loopt, er geen wanklank te horen is, de sfeer altijd goed is en de opkomst groot bij activiteiten, heb je weinig te melden op een algemene ledenvergadering. Dat was het geval bij de afdeling KBO Lage Zwaluwe vorige week vrijdag en dus werd de vergadering na een kort officieel gedeelte, een aangenaam feestje. Een extra leuk feestje werd het voor twintig leden die in het zonnetje werden gezet vanwege 25 jaar of langer lidmaatschap. Door Johan van der Vlist

s De jury (vlnr Piet van Kampen, Masha, Marlijn en Natasja) luistert naar een van de gedichten.

Viel er dan niks te melden over het officiële deel van de algemene ledenvergadering van de KBO afdeling Lage Zwaluwe? Jawel! Geertje Polak trad toe tot het bestuur maar treurnis kwam ook daar niet aan te pas want er nam niemand afscheid. Geertje is gewoon een welkome versterking. Grietje Middelkoop – voorzitter – vertelde dat het bestuur behalve een maaltijd en tweemaal een optreden van een goochelaar geregeld had, ook eens in de archieven had gesnuffeld. “Vorig jaar bij ons 65-jarig jubileum, vroegen we ons af hoe lang iedereen nou eigenlijk lid is. We zagen dat andere afdelingen daar aandacht aan besteden maar

hier is dat nog nooit gedaan. Dat uit te zoeken bleek nogal lastig omdat de boeken uit het archief niet volledig zijn. Volgens ons zijn er twintig leden die 25 jaar of langer lid zijn en het is voor mij én het bestuur, een eer die te bedanken met een bloemetje en een oorkonde van de bond.”

Deze geste werd zeer gewaardeerd door de jubilarissen zoals door Bertus Cornel. “Ik heb de Tour gewonnen”, zo beschreef hij zijn gevoel na de huldiging, de oorkonde en de bloemen. Behalve voor Bertus – de enige heer onder de jubilarissen – was die eer ook voor de dames Bossers, Van Dongen, Flipsen, Ten Haaf, Hermus, Cornel, Hoogendijk, Kavelaars, Hermus, Koevoet, Vos, Kortsmit, Marijnissen, Romme, en Van Schendel. Helaas afwezig maar ook jubilaris zijn de dames Beljaars, Maas, Sprangers en Van Wingerden. Zij ontbreken dus op de foto.

Van der Steen

Beste Echte Bakker van Nederland 2013 Godfried Schalckenstraat 34 - Made - T. (0162) 68 23 26 van.der.steen@echtebakker.nl

Weekendaanbieding:

like us

U loopt door een u onbekende straat, kijkt toevallig ergens door het raam naar binnen en iedere vezel in uw lijf vertelt u dat het daar niet helemaal in de haak is. Wat doet u?

Worstenbrood: 6 halen = 5 betalen KONINGSDAG GESLOTEN!!!


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 2

SPECIAL EDITIONS

JS50L

voor

KONINGSDAG AKTIE

1€

Koningsdag zijn wij geopend van 9:00 tot 17:00

Multimediasysteem

Mgo Active NIEUW vanaf

8695

Fonteinsproeikoppen

+ achteruitrijcamera SUPER PRIJS

met AM rijbewijs

Kom de nieuwe en gebruikte brommobielen van Ligier en Microcar ontdekken

BEVER Breda

Franse Akker 25 | 4824 AL Breda Telefoon: 076 5414944 mailadres: breda@bevertmc.nl

Reparaties van: Wasmachines, Drogers, Koelkasten en Vaatwassers. Geen voorijkosten. Tel: 0162 - 512538

Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS-Rijen.nl, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.06-53624035

Bruine leghennen te koop bij G. van Oorschot, Oud Drimmelen 12, 4924 EK Drimmelen. Tel. 0162 682598/06 52398209

Heeft u oud ijzer, electr.apparatuur of andere metalen waar u vanaf wilt? Bel B.Rullens 0162-685704 of 0623721892

Wilt u uw huis verkopen?

Mercari koopt uw huis!

WEEKAANBIEDINGEN Vaste plant Zaden

MADE - Het verkopen van een huis brengt normaal gesproken veel onzekerheden met zich mee. Binnen welke periode verkoop ik mijn huis? Krijg ik geen dubbele maandlasten? En niet de onbelangrijkste: wat wordt de uiteindelijke verkoopprijs? Als u bijvoorbeeld op leeftijd bent of naar een ander huis wilt is het van groot belang dat u precies weet waar u aan toe bent. Wij nemen alle onzekerheid weg en zorgen ervoor dat bovengenoemde vragen overbodig zijn. Vooral in deze tijden zijn garantie en zekerheid erg belangrijk en wij kunnen u dit bieden. Hoe we dit doen? Heel simpel. Wij kopen direct uw woning! Zo heeft u 100% garantie en een zorg minder. Ook als uw woning al te koop staat!

Wij van Mercari Vastgoed hebben ruim 30 jaar ervaring in het opkopen van woningen. Meer dan 2500 woningeigenaren zijn u al voorgegaan. Een belangrijke visie bij ons is: afspraak is afspraak! Wij doen wat vele anderen beloven. Zo kopen wij bijvoorbeeld altijd zonder ontbindende voorwaarden waardoor wij 100% zekerheid kunnen waarborgen.

o.a. Stokroos, Lupine, Saxifraga,phlox

€0,99

Weg met de onzekerheid en ga ontspannen verder!

Mercari Vastgoed Voorstraat 19 4921 SH Made T 0162-372211 info@mercari.nl www.mercari.nl

25% korting

Tuincentrum Sonneveld – Brandestraat 18b – 4845PH Wagenberg – Tel: 0162-374411 www.tuincentrumsonneveld.nl

Deze aanbiedingen zijn geldig zolang onze voorraad strekt. De weekaanbieding is geldig van woe 20 April t/m zat 23 April

STAPEL

GEK

OP ORANJE

OP KORTING RTING O K % 0 5

TING R O K % 50 1.99

Snoeptomaatjes

0.

99

shaker 250 gram

Top! van Coop roomboter stroopwafels

0.

87

1.75

pak 390 gram < 25 jaar? laat je legitimatie zien! < 18 jaar verkopen wij geen alcohol

< 25 jaar? laat je legitimatie zien! < 18 jaar verkopen wij geen alcohol

TING R O K % 50 Coop filet Américain naturel

2.

25

1.

12

< 25 jaar? laat je legitimatie zien! < 18 jaar verkopen wij geen alcohol

Hertog Jan pils krat 24 flesjes à 300 ml max. 4 kratten per klant

bakje 150 gram

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Geldig van maandag 18 april t/m zondag 24 april 2016. Week 16.

Tiel

Culemborg

Geldermalsen

Wilhelmina Druckerstraat 1

Chopinplein 17-29

Rijksstraatweg 30

Made

Nieuwstraat 5 ma-do 8-20 | vr 8-21 | za 8-20 | zo 12-17

T PER KRA 14.

99

9.

89


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 3

EN IEDEREEN FEESTTE MEE

Terheijdense Oldtimer Vrienden vierden tiende verjaardag zich helaas slechts één team ingeschreven. Gelukkig stonden er op de camping heel wat sportievelingen en werden verschillende toeschouwers overgehaald de schouders er gezamenlijk onder te zetten zodat uiteindelijk vijf teams de strijd met elkaar aangingen. Het bedrijf Verhoef uit Hooge Zwaluwe ging er met de eer vandoor. De zaterdag werd muzikaal afgesloten. In de feesttent was coverband Van Brenghe er verantwoordelijk voor dat het dak eraf ging.

in de draaimolen.

HELIKOPTERVLUCHT Naar beproefd recept stonden op zondag de vele oldtimers (in alle soorten en maten) op het grote terrein opgesteld, tot groot enthousiasme en plezier van jong en oud. Er was van alles te zien maar ook veel te beleven. Zo kon er op het demoveld zelf geploegd worden, gaf de brandweer demonstraties, kon men genieten van line dance optredens, was er zelfs de mogelijkheid tot een helikoptervlucht en vermaakten de jongste bezoekertjes zich opperbest op het springkussen en

niseren maar als dat vervolgens geen bezoekers trekt, is de lol er snel vanaf. Geweldig dus dat wij ieder jaar weer opnieuw zoveel publiek trekken.” Uw correspondent vindt dat overigens volkomen logisch. Het Oldtimerweekend is namelijk ieder jaar weer opnieuw tot in de puntjes verzorgd, er is veel te doen en te beleven. Complimenten dan ook voor de organisatie die van iedere editie opnieuw een groot succes weet te maken. Tot volgend jaar!

COMPLIMENTEN De organisatie vroeg mij langs deze weg alle vrijwilligers en 15% korting sponsoren hartelijk te bedanop alle tassen* ken. Zij hebben ook dit jaar *Geldt niet in combinatie met andere acties, geldig van 16 april t/m 1 mei weer bergen verzet. En ook een Profile van Oord | Kerkstraat 45 | 4273 CA Hank | 0162 403 230 Grote Kerkstraat 44 | 4941 DP Raamsdonkveer | 0162 518 531 | www.profilevanoord.nl welgemeend dankjewel aan alle bezoekers. “Want het is toch fantastisch dat zij ieder jaar weer opnieuw in zulke groten getale naar ons evenement komen,” wordt mij enthousiast verteld. PdF_vanOord_ADV_Helemaal_in_jouw_stijl_94x50mm.indd 1 “Wij kunnen wel wat leuks orga-

Zelfs een sporadische regen- en hagelbui konden de pret niet drukken. Het was afgelopen weekend aan het Munnikenhof in Terheijden spektakel alom. De vele bezoekers vergaapten zich aan de massaal opgestelde tractoren, bolides, legervoertuigen, vrachtwagens, motoren, woonwagens en andere oldtimervoertuigen, de keientrek en trekkerwedstrijd voor verenigingen zorgden voor een spannende, sportieve strijd en Van Brenghe blies het dak eraf. De tiende editie van het Oldtimerweekend werd kortom het feest dat de organisatie verdiende. Door Wiljan Broeders Het idee kwam van Bert Mureau en Corné van der Mast, twee brandweermannen uit het corps Terheijden en fervent oldtimerfans. Met groot enthousiasme gingen de handen uit de mouwen en zo vond op 15 april 2007 het eerst evenement plaats. Een traditie was geboren en afgelopen weekend werd alweer het tweede lustrum gevierd. TOERTOCHT Aan wethouder Harry Bakker de eer het feest te openen op zaterdagmiddag. Hij onthulde de plaquette en mocht tevens het

eerst vaantje - als blijvende herinnering aan deze tiende editie - in ontvangst nemen. De toertocht bracht als vanouds weer heel wat deelnemers op de been. Deze stoet aan oude tractoren trok veel bekijks. Bij terugkomst werden zij opgewacht met koffie en een TOV-koek. DAK ERAF De keientrek die hierop volgde was net als vorig jaar ook nu weer een regelrecht succesnummer. Aan het begin van de avond moest een trekkerwedstrijd duidelijkheid geven over wie de ‘Sterkste club van Terheijden en omstreken’ is. Op voorhand had

Colofon Weekblad ’t Carillon Weekblad ‘t Carrillon verschijnt wekelijks op donderdag in Made, Drimmelen, Blauwe Sluis, Hooge - en Lage Zwaluwe, Helkant, Terheijden en Wagenberg in een oplage van 13.500 exemplaren. Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl Bezorgklachten Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven. CORRESPONDENTEN Made, Drimmelen Michiel Peeters 0162 684277 carillondrimmelen@gmail.com Wagenberg, Terheijden, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe Johan van der Vlist 06-22514564 j.vlist@kpnmail.nl Wiljan Broeders 076 514 84 99/06-22885946 wjhb@ziggo.nl Fotografie: Anneke Moerenhout, Marktstraat 44, 4921 BG Made, 06-22238210 AANLEVEREN KOPIJ www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel. Particuliere advertenties en zoekertjes: opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren. ADVERTENTIES (ZAKELIJK) Jacqueline Paashuis: 06-53819594 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl

Druk Janssen/Pers Rotatiedruk 100% dochteronderneming van

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Volg ons via TWITTER

NIEUW ASSORTIMENT VISION HET NIEUWE GEZICHT VAN DE BROMMOBIEL

www.facebook.com/ tcarillon Een extra exemplaar van weekblad ‘t Carillon kunt u op één van de volgende adressen afhalen: Made: • Albert Heijn • SuperCoop • Jumbo • Gemeentehuis • The Readshop • Kantoorboekhandel EMSI Lage Zwaluwe: • Jumbo • R & D Bouwmarkt

DESIGN COMPACT 3 verschillende modellen binnen het design City. City is het meest compacte design binnen het assortiment. Orgineel en speels, de City brengt u daar waar u wilt.

Tuinontwerp/aanleg/renovatie De inrichting van de tuin afstemmen op uw behoefte:

DESIGN COUPÉ

● ● ● ● ● ●

Sportief, elegant en dynamisch, gecombineerd met afwerking, details en ruimte. Het design Coupé trekt de aandacht ongeacht waar u kijkt.

NIEUW ASSORTIMENT VISION BREAK DESIGN HET NIEUWE GEZICHT VAN DE BROMMOBIEL

Hooge Zwaluwe: • Dagwinkel Terheijden: • Drogisterij Relinde Fijnaut • Jumbo

DESIGN Met zijn grote volume, ruimte enDESIGN goede COMPACT COUPÉ rijeigenschappen voldoet de Crossover aan alle verwachtingen. 1 200 liter kofferruimte is ongekend en biedt u alle mogelijkheden…

www.aixam.nl

DESIGN

BREAK

Kortom de tuin passend maken op uw wensen en behoeften. Doordat wij met vakmensen werken en geschikte materialen gebruiken kunnen wij u efficiënt en vakkundig van dienst zijn. Voor uitleg en advies kom ik graag vrijblijvend bij u langs. N°1 ZONDER AUTORIJBEWIJS

www.aixam.nl

Wagenberg: • Tuincentrum Sonneveld • Jos Verdaasdonk

De Slof 1, 5107 RH Dongen 0162-371397 www.je-es.com

NIEUW ASSORTIMENT VISION

Oosterhout: • Tankstation de Bromtol

HET NIEUWE GEZICHT VAN DE BROMMOBIEL DESIGN

Ontwerp doordacht Verhardingen afstemmen Half-verhardingen toepassen Toegankelijkheid borders Beleving van de gehele tuin Functioneel groene invulling

DESIGN

DESIGN

N°1 ZONDER AUTORIJBEWIJS

Florissant Tuinen Tel.: 0162-470091 info@florissanttuinen.nl Mob.: 06-52418109 www.florissanttuinen.nl

29-03-16 14:45


VAN ALPHEN

WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 4

OF VAN ALPHEN

THIJSSENWEG 24 4927 PC HOOGE ZWALUWE t 0162 - 685808 e HOOGEZWALUWE@CARPROF.NL

Waar je ook bent ik zou het niet weten niet in tijd of in afstand meten WWW.CARPROF.NL/HOOGEZWALUWE ik heb je bij me, diep in mij daarom blijf je zo dichtbij Bedroefd, maar dankbaar voor alle liefde en zorg die wij van haar mochten ontvangen, delen wij u mede dat wij afscheid hebben moeten nemen van mijn lieve vrouw, onze moeder en oma

Thea Dubbelman - van Rijn

CARPROF VAN ALPHEN

Thijssenweg 24 THIJSSENWEG 24Zwaluwe 4927 PC Hooge 4927 PC HOOGE ZWALUWE T 0162 - 685808 t 0162 - 685808 Ee hoogezwaluwe@carprof.nl HOOGEZWALUWE@CARPROF.NL

Theodora Amarentia echtgenote van

Jo Dubbelman * Hooge en Lage Zwaluwe, 15 februari 1938

† Breda, 19 april 2016

WWW.CARPROF.NL/HOOGEZWALUWE WWW.CARPROF.NL/HOOGEZWALUWE

Vlooienmarkt zondag 24 april koepelhal/ wagenmakerij NSplein Tilburg kraamhuur 25 euro inl. info@devlooi.nl of 0620 894 731 / 0622 501250

Jo Gert en Anja Annet en Rob Joost en Amy Hansje †

Schoorsteenveegbedrijf De. Zwarte. Zwaan. Reeds 20 jaar uw schoorsteenveger in de regio. 06-53 432 750 www.dezwartezwaan.nl

Aspergekwekerij Brenders

Witteweg 20 - Made - Telefoon: 06-22635488 Openingstijden van 9:00 tot 18:00 uur, zondagmiddag gesloten!

HondensalonGuylian een goede vachtverzorging voor uw hond gediplomeerd ABHB MADE 0162-687796

Hans en Jolanda Jordy Correspondentieadres: Zuylen Uitvaartverzorging Tuinzigtlaan 11, 4813 XH Breda

Vlooienmarkt:Zo 24 Apr Dongen, Sph De Salamander (10-16U) kr/hr 4 m € 20,00 (2 voor € 30,00) 06-53.777.967

De afscheidsdienst, voorafgaand aan de crematie, wordt gehouden op maandag 25 april 2016 om 11.00 uur in crematorium Zuylen, Tuinzigtlaan 11 te Breda. Na afloop is er gelegenheid de familie te condoleren in de koffiekamer van het crematorium.

Verven kan iedereen , schilderen de schilder alleen , Gerrit Kooijman Schilderwerken ( sinds 1964 ) Binnen of buitenwerk met korting. Ook behangwerk Groot of klein . Tel. 0162684282 E-mail : ger. ko@ziggo.nl

Liever géén bloemen.

Beter op weg met onze autoverzekering! Bel Assurantiekantoor Rinus Vissers Cyclaamstraat 35 Made 0162-681887 voor een vrijblijvende offerte info@rinusvissers.nl

Verse asperges & aardbeien

n 24 Maanden garantie op onderdelen en reparatie n Merk onderdelen van originele kwaliteit n Behoud van fabrieksgarantie n Vakmensen = kwaliteit

stockverkoop

Het KijkOp concept wordt momenteel in heel Nederland uitgerold. Ook www. kijkopdrimmelen.nl gaat op 1 mei van start. info@kijkopdrimmelen. nl

Bootcamp Made: sporten in de buitenlucht, in groepsverband, eigen tempo en niveau. Jezelf fitter en energieker voelen? www.leefstijlcoachmade.nl

BBQ SERVICE ALL-IN

BESTELLEN:

> (06) 40 98 17 26 > MADE@MAROS.NL > 0162 68 31 37 > IN DE WINKEL

EEN COMPLEET VERZORGDE BBQ (GAS OF KOLEN) + GRATIS THUISBEZORGD IN KOELBOXEN + PORCELEINEN BORDEN EN RVS BESTEK + DE BBQ EN AFWAS MAKEN WIJ SCHOON

> Tot één dag van te voren bestellen > Bezorging iedere dag van 15 tot 500 personen > 500 gram vlees p.p, maak zelf uw keuze > Saté-, knoflook- en barbecuesaus

> Huzaren-, aardappel-, rauwkostpasta/slamix en fruitsalade > Stokbrood met kruidenboter, porceleinen borden en RVS bestek

500 gr. p.p.

12.

DEN DEEL 4 | MADE | 0162 - 68 31 37 | 06 - 40 98 17 26

50

Winkelruimtes te huur • Centrum Terheijden • Afm. 2 x 25m² • Huurtermijn in overleg

Voor meer informatie kunt u bellen met:

06-12969449

BIG L JEANS SINCE 1984 ALTIJD DE GROOTSE KEUZE, ALTIJD DE BESTE ACTIES! A.S. DONDERDAG 09.30-21.00

VRIJDAG 09.30-21.00

ZATERDAG 09.00-17.00

G-STAR / GEISHA / VILA / PALL MALL / JACK&JONES / LTB / NAME IT / PETROL / ONLY / VERO MODA

WRANGLER

DIV. MERKEN 59,95

JEANS

JEANS €2 STUKS VOOR

125

79,

1 VOOR

DIV.

95

95 , 89

PETROL, CARS, NAME IT 29,95 39,95 49,95

JEANS

19,

95

49,

150

29,

99,95

95

69,95

29,

95

79,95

95

95 , 79

2 STUKS VOOR

PETROL

69,95

JEANS €2 STUKS VOOR NU

2 STUKS VOOR

KIDS € 1 VOOR

2 STUKS VOOR

1 VOOR

49,

1 VOOR

G-STAR

JEANS €

69,95

PETROL, CARS, JACK & JONES, LTB, MAVI, ONLY

95 , 59

100

DIV. MERKEN 89,95 99,95 109,95

95

PETROL, CARS, JACK & JONES, LTB, MAVI, ONLY

JEANS

59,

1 VOOR

BARE METAL JEANS KLEUR: VOB

MOLLY JEANS KLEUR: HERMINA

DOORLOPENDE JEANS ACTIES!

BIG L JEANS SPRANG-CAPELLE| JOIN FASHION | WWW.BIGL.NL

KERKSTRAAT 102, SPRANG CAPELLE | DINSDAG T/M ZATERDAG | TEL: 0416-540440

95

95 , 99

2 STUKS VOOR


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 5

Stube en nieuw terras walhalla voor elke Bourgondiër

Café Ons Thuis: het klein Europa aan de Mark

TERHEIJDEN – Het licht chique karakter met liefde voor alles wat met genieten te maken heeft straalt de Franse zaal uit. De Ierse pub ademt folklore uit en als beide zalen omgebouwd worden tot één zaal, is het de meest prachtige theaterzaal mét podium in de wijde regio voor allerlei evenementen zoals bijvoorbeeld Spraakvermaak. Natuurlijk is er daarnaast het restaurantgedeelte en de mogelijkheid om op een apart gedeelte van het terrein de barbecue-tent af te huren voor een besloten feestje. Je moet ondernemer zijn om te bedenken wat je dan nog mist want een leek denkt; dat is nogal wat. Over ondernemen hoef je Kathleen niks te vertellen en dus werd de stube met daarbij een groot terras gebouwd aan de oever van de Mark. Met de stube wordt nu ook de Oostenrijkse sfeer gecreëerd en dus kun je met recht speken van Europa aan de Mark. Een precieze omschrijving van stube is er niet en je hebt ze in allerlei vormen en maten. Eén ding hebben ze gemeen, vrijwel alles vanbinnen is van hout en straalt een ongedwongen sfeer uit. Dat is precies wat Kathleen voor ogen heeft. Ongedwongen genieten van een speciaal biertje van de tap of uit de fles, een zomers drankje in de zon of aanschuiven voor de barbecue waarop de koks van Café Ons Thuis uw vlees of vis bereiden. Reserveren hoef je niet, een

menukaart is er niet en onaangenaam verrast door de prijs word je ook al niet. Vis of vlees, aangekleed met garnering door de kok, kun je eten voor een vaste prijs onder de noemer 'lifecooking'. Natuurlijk zitten we in het voorjaar en de zomer is in aantocht, maar in ons kikkerlandje heb je nooit garantie op stralend weer. Ook daar is over nagedacht bij Café Ons Thuis want óf te warm in de zon bieden de fraaie parasols uitkomst, óf te koud op het terras is

Openingstijden tijdens het zomerseizoen: DE STUBE EN TERRAS AAN DE MARK: Op vrijdag vanaf 17.00 uur. Op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. (dus ook voor uw lunch) RESTAURANT: Van woensdag t/m zondag vanaf 17.00 uur.

de overkapping een optie waarbij ook kachels kunnen worden aangezet. Natuurlijk is de stube zelf de optie als het echt te bar is maar daar gaan we lekker niet vanuit. Bij het voorjaar en zomer hoort gewoon mooi weer en wat is er nou leuker dan buiten te genieten van een hapje en een drankje? Genieten, ook aan het water waar kinderen maar kunnen ravotten, ouderen misschien graag naar bootjes kijken of – en daar kijkt ondergetekende met name erg naar uit – misschien zoekt u wel verkoeling door een duik in de Mark! Europese top Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat ouder worden gelijk opgaat met minder presteren? Met name bij sporters is dat duidelijk het geval maar ook bij veel beroepen. Bij een kok is dat juist niet het geval. Een kok wordt naarmate hij meer ervaring opdoet, steeds beter in zijn vak. Hoewel nog jong, hebben de koks van Café Ons Thuis

in de ruim acht jaar sinds de opening, een naam opgebouwd die maakt dat velen al jarenlang regelmatig genieten én binnenstappen, voor een diner of lunch aan de Bredaseweg. Die lezers hoeven we niet te overtuigen van het genieten van gerechten dat nu dus ook kan aan de oevers van de Mark. Genoemde barbecue, maar ook de lunch, het zal tot in de puntjes verzorgd zijn. Daar staan de 'Ons Thuis koks' garant voor, uiteraard bijgestaan door het hele team van Café Ons Thuis. De stube en het terras zullen komende maanden ook het decor zijn voor diverse themadagen of -weekenden. Actuele info vindt u hierover in dit weekblad of op de website van Café Ons Thuis. De ruime parkeerplaats, óók voor (brom/snor)fietsen of motoren, mag niet onvermeld blijven dus: Graag tot ziens in klein Europa aan de Mark. Tekst: Johan van der Vlist. Foto's: Anneke Moerenhout.

Bredaseweg 20 4844 CL Terheijden Tel.: 076-593.1600 Website: www.cafeonsthuis.nl E-mail: info@cafeonsthuis.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 6

GEMEENTENIEUWS

21 april 2016

IN CONTACT Gemeentehuis: Park 1, Made Postbus 19, 4920 AA Made Telefoon: 140162 E-mail: gemeente@drimmelen.nl Website: www.drimmelen.nl Openingstijden Publiekszaken Ochtend: ma t/m vrij van 9.00 12.30 uur Middag: (NB: alleen op afspraak, minimaal 1 dag vooraf maken): ma t/m do van 14.00 - 17.00 uur vrij van 14.00 - 16.00 uur Avond: do van 18.00 - 20.00 uur Servicebalie Voor het ophalen van reisdocumenten en rijbewijzen Ma t/m do: van 09.00 - 17.00 uur Vrij: van 09.00 - 16.00 uur Avond: do van 18.00 - 20.00 uur Loket Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ma t/m vrij van 09.00 - 12.30 uur Meldpunt tel. 140162 e-mail: meldpunt@drimmelen.nl online via fomulier op www.drimmelen.nl Voor meldingen over: • gebreken in de openbare ruimte (bijv. loszittende stoeptegels, straatschade) • gebreken aan de riolering (let op: meld rioleringsklachten altijd bij de gemeente. De kosten die u maakt voor een gespecialiseerd bedrijf zijn anders sowieso voor u. Ook als de oorzaak van het probleem op gemeentelijk terrein ligt.) • Meldingen openbare verlichting (bijv. defecte lampen, scheve masten) Gevonden/verloren voorwerpen Bent u iets verloren of hebt u iets gevonden? Kijk op www.drimmelen.nl onder ‘Wonen/loket/gevonden of verloren voorwerpen’. We plaatsen het overzicht ook regelmatig op onze fb-pagina. Of neem contact op met de receptie van het gemeentehuis. Dat kan telefonisch (140162) of door langs te komen. Milieustraat Zeggelaan 131, Terheijden ma t/m vr: 13.00 - 16.00 uur za: 10.00 - 15.00 uur Vergunningen Voor informatie over het aanvragen van een vergunning, bijvoorbeeld een omgevingsvergunning, zie www.drimmelen.nl, of telefonisch via 140162.

AFVAL 23 april: inzameling oud papier in Made, buurtschap Helkant, Drimmelen en het bijbehorende buitengebied. 29 april: inzameling grof huishoudelijk afval. Als u grof huishoudelijk afval wilt laten ophalen, dan kunt u dat tot en met woensdag 27 april laten weten via het Meldpunt. 4 mei: inzameling grof tuinafval van particulieren. Als u grof tuinafval wilt laten ophalen, dan kunt u dat tot en met maandag 2 mei laten weten via het Meldpunt. Let op: vanwege Koningsdag wordt het restafval in Terheijden niet op woensdag 27 april maar op zaterdag 30 april ingezameld. Voor info over de afvalinzameling zie Afvalkalender of maak gebruik van onze gemeenteapp.

EVENEMENTEN

23 april t/m 24 april: Zwaluwse Havenfeesten, Lage Zwaluwe 24 april: wandelen op zondag 27 april: diverse Koningsdagactiviteiten 28 april: Puur Wit presenteert: Birds of Chicago, Witte Kerkje, Terheijden 30 april en 1 mei: Feestweekend bij De Kroeg, Drimmelen Zie: WWW.DRIMMELEN.NL

ACTUEEL WEEK 16 Avondspreekuur Algemeen Maatschappelijk Werk

Termijn van aangifte van geboorte rond feestdagen

U kunt u op donderdagavonden in het gemeentehuis terecht voor het avondspreekuur van het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW). Van 18.00 uur tot 20.00 uur zit een deskundige medewerker van Surplus Welzijn klaar om u te ondersteunen bij diverse problemen. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt zich melden bij de servicebalie bij de ingang.

In verband met de komende feestdagen verschuiven de data van de laatste dag van aangifte van geboorte:

Ieder van ons krijgt wel eens met problemen te maken. Dat hoort bij het leven, maar soms is het nodig om met een onafhankelijke

deskundige te praten. Vaak helpt het als u er over praat met familie, buren of vrienden. Het kan ook zijn, dat u er samen niet uit komt. Of dat er niemand is met wie u erover durft of kunt praten. In zo’n situatie kunt u – zonder verwijsbriefje en gratis - altijd gebruik maken van de deskundige hulp van AMW. Ook in het kantoor in Terheijden kunt u tijdens het spreekuur op dinsdagen van 09.00 - 10.00 uur zo binnenlopen in het kantoor aan de Raadhuisstraat 2C (tel (076) 593 12 22).

Plastic, drankenkartons èn blik samen in dezelfde zak Vanaf nu kunt u ook blik kwijt in de afvalzak voor plastic en drankenkartons. Op de huidige zakken staat nog vermeld dat er geen blik en drankenkartons in mag, maar dat mag dus nu wel! Binnenkort zijn er nieuwe zakken verkrijgbaar met de juiste tekst en van steviger materiaal.

Plastic, blik en drankkartons kunnen goed worden gerecycled en dus als grondstof dienen voor nieuwe producten. NB: Met ingang van 30 mei 2016 worden de zakken met plastic, drankenkartons en blik elke twee weken ingezameld!

Asbestverwijdering Dongemondcollege Made Op maandag 25 april 2016 (meivakantie) starten wij met het verwijderen van de asbesthoudende beplating van het Dongemondcollege. Een gespecialiseerd asbestverwijderingsbedrijf haalt de asbesthoudende beplating weg met behulp van rolsteigers en incidenteel met hoogwerkers. De verwachting is dat de werkzaamheden voor het demonteren van de asbesthoudende beplating ongeveer twee weken duren(afhankelijk van de weersomstandigheden). Nadat de beplating is verwijderd wordt de nieuwe gevelbeplating aangebracht.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door mensen die beschermende kleding (witte pakken) en helmen dragen. Het dragen van deze kleding is verplicht voor mensen die werken met asbest. Er wordt een veiligheidszone gemaakt door een afzetting met hekken en/of linten. Binnen deze zone worden de werkzaamheden uitgevoerd door mensen met beschermende kleding. Het asbestverwijderingsbedrijf beheert de veiligheidszone tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Koningsdag (27 april 2016) Geboortedatum: Maandag 25 april 2016 Dinsdag 26 april 2016 Woensdag 27 april 2016

Laatste dag van aangifte: Donderdag 28 april 2016 Vrijdag 29 april 2016 Maandag 2 mei 2016

Bevrijdingsdag Hemelvaart (5 mei) Geboortedatum: Maandag 2 mei 2016 Dinsdag 3 mei 2016 Woensdag 4 mei 2016 Donderdag 5 mei 2016

Laatste dag van aangifte: Maandag 9 mei 2016 Maandag 9 mei 2016 Dinsdag 10 mei 2016 Dinsdag 10 mei 2016

Pinksteren (16 mei) Geboortedatum: Woensdag 11 mei 2016 Donderdag 12 mei 2016 Vrijdag 13 mei 2016 Zaterdag 14 mei 2016 Zondag 15 mei 2016 Maandag 16 mei 2016

Laatste dag van aangifte: Dinsdag 17 mei 2016 Dinsdag 17 mei 2016 Woensdag 18 mei 2016 Woensdag 18 mei 2016 Woensdag 18 mei 2016 Donderdag 19 mei 2016

Voor een volledig overzicht van alle feestdagen, zie www.drimmelen.nl

Posters plakken? Gebruik de vrije plakzuilen Wilt u posters plakken? In de gemeente komen drie vrije plakzuilen. U mag hier gratis posters en affiches plakken voor activiteiten die niet commercieel zijn. U hebt geen vergunning nodig. De drie vrije plakzuilen plaatsen we binnenkort in Made, Terheijden en Lage Zwaluwe. De locatie zijn: voor het gemeentehuis (bij de bushaltes) in Made, op de hoek van de Nieuwstraat/Nieuwstraat in Lage Zwaluwe en bij de rotonde Polderstraat (ter hoogte van het oude postkantoor) in Terheijden. Wilt u meer informatie over de zuilen? Neem dan contact met ons op, via 140162.

DORPSGERICHT WERKEN

B&W EXTERN 21 t/m 27 april 2016 De leden van het college van burgemeester en wethouders (B&W) vertegenwoordigen de gemeente bij diverse gelegenheden. 21 april 2016, 16.00 uur: Burgemeester en enkele wethouders gaan naar de afscheidsreceptie van wethouder Wim de Jong van de Gemeente Werkendam. • Locatie: Werkendam.

23 april 2016: Wethouder John van Oosterhout gaat naar de opening van Madame Delicieux, lunchroom & delicatessen. • Locatie: Den Deel, Made.

Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Hiervoor werkt de coördina-

24 april 2016: Diverse collegeleden bezoeken de 75e Profronde van Made. • Locatie: Made.

Dementievriendelijke apotheek

Wijzigingen voorbehouden. Kijk voor een up-to-date overzicht op www.drimmelen.nl

RAAD IN BEELD 21 april: Raadsvergadering Op donderdag 21 april 2016 vindt de vergadering van de gemeenteraad plaats. Aanvang: 19.30 uur

10. Wijzigingsverordening Sociale Zekerheid 2016 11. Sluiting

De agenda is als volgt: 1. Opening 2. Eervol ontslag raadsgriffier 3. Benoeming raadsgriffier 4. Vragen ex artikel 37a Reglement van orde gemeente Drimmelen 5. Vaststellen agenda 6. Vaststellen raadsflitsen 24 maart 2016 7. Mededelingen 8. Strategie oude haven Drimmelen 9. Evaluatie waardering Mantelzorg 2015

Onderliggende stukken vindt u op de website van de gemeente Drimmelen (www.drimmelen.nl) onder besturen/gemeenteraad en vervolgens onder vergaderingen gemeenteraad. Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij de plaatsvervangend raadsgriffier mevrouw F. Ronde, bereikbaar op telefoonnummer 0162-690269 / email griffie@drimmelen.nl

Woensdag 13 april hebben medewerkers van de de Benu Apotheek Made een training over dementie gevolgd. Deze training werd gegeven door Desiree van Velthoven van Alzheimer Nederland. Het idee voor de training komt van Mieke Mes, adviseur van het netwerk Dementie Vriendelijke Gemeenten. Tijdens de ‘Meet & Match’-bijeenkomst van de gemeente in juni 2015 pleitte zij voor het trainen van o.a. winkelpersoneel. Dit kan bijdragen aan het langer kunnen blijven thuis wonen van mensen met dementie. Supermarktondernemer Twan van Meel (AH Made) is de eerste geweest die

tor dorpsgericht werken samen met bewoners, woningcorporaties, politie en straathoekwerker. Wilt u ook bijdragen? Neem dan contact op met Lilian Lambrechts via 140162 of llambrechts@drimmelen.nl. U kunt haar ook volgen via twitter: @LilianDrimmelen.

hiermee aan de slag ging. Zo is samen met hem, gemeente en SWO het initiatief voor het trainingstraject ontstaan. Het traject waar de Benu Apotheek Made mee start past binnen de inspanningen van gemeente en verschillende maatschappelijke organisaties om van Drimmelen een dementie-vriendelijke gemeente te maken. Wethouder Van Oosterhout gaat er dan ook vanuit dat meerdere winkels en organisaties zullen volgen. Na voltooiing van het traject mag de apotheek de sticker van Alzheimer Nederland ‘Dementievriendelijke winkel’ aanbrengen op de winkelruit.

Wijzijndrimmelen.nl Wethouder Harry Bakker opende maandag 11 april het nieuwe digitale platform: ‘Wijzijn drimnmelen. nl’. Dit platform is bestemd voor inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Om krachten te bundelen en ideeën te versterken. Op de homepage van deze web-

ZIE WWW.DRIMMELEN.NL

site staan korte instructiefilms. Grijp je kans en doe mee! Een mooie gelegenheid om vrijwilligers te werven, een oproep te doen voor deelname aan een activiteit of om een leuk idee te plaatsen. Link: http://www.wijzijndrimmelen.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 7

GEMEENTENIEUWS

21 april 2016 BEKENDMAKINGEN

BEZWAARPROCEDURE

- zondag 24 april 2016 van 12.00 uur tot 23.00 uur.

Ingekomen aanvragen liggen niet ter inzage. De bedoeling is u attent te maken op activiteiten in uw omgeving. Tegen ingekomen aanvragen kunt u geen bezwaar maken. Deze plannen zijn nog niet beoordeeld, waardoor ze kunnen wijzigen. Pas na besluitvorming ligt het plan ter inzage. Verleende vergunningen liggen ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiertegen bezwaar maken binnen zes weken nadat de vergunning is bekendgemaakt. Dit kunt u doen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft (de datum van de bekendmaking is de datum waarop de aanvrager de vergunning heeft ontvangen en niet de datum van deze publicatie). Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste het volgende bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, omschrijving van het besluit met vermelding van de datum en het nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt en een opgave van de reden(-en) waarom men zich niet met het besluit kan verenigen. Het adres voor het indienen van een bezwaarschrift is: Gemeente Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. U kunt ook een verzoek voor het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing) bij de rechtbank indienen. Een dergelijk verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

VERGUNNINGEN HORECABEDRIJF De burgemeester van de gemeente Drimmelen maakt bekend dat hij: - op grond van artikel 4 van de Dranken Horecawet een ontheffing heeft verleend voor het organiseren voor het evenement ‘De Wielerronde van Lage Zwaluwe’ door de Liniecrossers met medewerking van voetbalvereniging Zwaluwe op het terrein van voetbalvereniging Zwaluwe.

• De heer M.C.G. Tijs in Hedikhuizen vergunning is verleend voor het houden van het evenement “30 jaar Terheijdenloop” op het Dorpsplein in Terheijden op zondag 15 mei 2016 van 10.00 uur tot 20.00 uur.

MET HERPLANTPLICHT VAN 3 BOMEN. • Wagenberg, Vlasselt 1 (4845 EV) (W2016-0151): Het kappen van een boom (Esdoorn) in de voortuin – MET HERPLANTPLICHT.

OVERIG TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN

• Jachthaven Biesbosch B.V. in Drimmelen vergunning is verleend voor het houden van het evenement “Seizoensopening” in een loods aan de Nieuwe Jachthaven 5 in Drimmelen op zaterdag 7 mei 2016 van 17.00 uur tot 23.30 uur.

GEBRUIKSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen maken bekend dat aan: • Jachthaven Biesbosch B.V. in Drimmelen een gebruiksvergunning is verleend voor een evenement in een loods en 2 tenten aan de Nieuwe Jachthaven 5 in Drimmelen op zaterdag 7 mei 2016 van 17.00 uur tot 23.30 uur.

OMGEVINGSVERGUNNING Ingekomen omgevingsvergunningaanvragen • Lage Zwaluwe, Gaete 7 (4926 RN) (W2016-0149): Het herbouwen van een schuur. • Lage Zwaluwe, Nieuwlandsedijk 75 (4926 AN) (W-2016-0148): Het verbouwen van de winkel. • Lage Zwaluwe, Noord-Hollandlaan 22 (4926 GK) (W-2016-0150): Het kappen van diverse bomen. • Made, Ploegstraat 18 (4921 ZX) (W2016-0139): Het plaatsen van een dakkapel en een dakraam. • Terheijden, Hoofdstraat 131 (4844 CD) (W-2016-0142): Het plaatsen van een dakkapel. • Terheijden, Ruitersvaartseweg 1 (4844 PH) (W-2016-0140): Het aanleggen van een kunstgras voetbalveld, het plaatsen van ballenvangers en lichtmasten en het kappen van 13 eikenbomen • Wagenberg, Wagenstraat 90A (4845 CX) (W-2016-0151): Het herbouwen van een opslagloods.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN De burgemeester van de gemeente Drimmelen maakt bekend dat aan:

Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure

• Stichting `Linie Crossers` in Lage Zwaluwe vergunning is verleend voor het houden van het evenement “Kermis” op het terrein van cafetaria Stuurboord t.h.v. Nieuwlandsedijk 114 A in Lage Zwaluwe op de volgende dagen: - vrijdag 22 april 2016 van 15.00 uur tot 23.00 uur; - zaterdag 23 april 2016 van 12.00 uur tot 23.00 uur;

• Made, Adelstraat 41 (4921 BP) (W2016-0069): Het vervangen van een dakconstructie. • Made, Drimmelenseweg 30 (4921 SG) (W-2016-0072): Het uitbreiden van de woning en het bouwen van een dierenverblijf. • Terheijden, Omloop/Vliethof (4844 EH) (W-2016-0119): Het kappen van 7 bomen in het bosje –

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat zij toestemming hebben gegeven tot - het afsluiten van de Stationsweg in Hooge Zwaluwe op woensdag 27 april 2016 van 09.00 uur tot 19.00 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is, wegens een dag vol activiteiten in het kader van Koningsdag; - het afsluiten van (gedeeltelijk) de Godfried Schalckenstraat, Adelstraat, Nieuwstraat, Marktstraat, Schoolstraat, Dreef, Molenplein, Molenstraat, Kerkstraat, Kloosterstraat, Wilgenstraat, Adellaan in Made op zondag 24 april 2016 van 10.00 uur tot 19.00 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is wegens de 75e Profronde van Made; - het afsluiten van het Van den Elsenplein en de Kerkstraat tot de hoek met Gomarusstraat in Wagenberg op 27 april 2016 van 09.00 uur tot 13.00 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is, wegens de viering van Koningsdag; - het afsluiten van de Marktstraat bij het oude raadhuis, het Molenplein ter hoogte van de Nieuwelaan, Dreef en Burgemeester van Campenhoutstraat, de Molenstraat ter hoogte van de Julianastraat, de Schoolstraat ter hoogte van de Nieuwelaan, de Kerkstraat ter hoogte van de Lucia Eijkenstraat en de Kloosterstraat in Made op woensdag 27 april 2016 van 09.00 uur tot 22.00 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is, wegens het organiseren van Oranje activiteiten op Koningsdag; - tot het afsluiten van de Nieuwlandsedijk en Biesboschweg in Lage Zwaluwe van 23 april 2016 - 10.00 uur tot 24 april 2016 - 18.00 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is, wegens de Zwaluwse havenfeesten; - het afsluiten van de parkeerplaats bij de Haven (Havenstraat) in Hooge Zwaluwe op 22 mei 2016 van 11.00 uur tot 17.00 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is wegens het Havenconcert.

MIILIEU Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat er een melding op grond van onderstaand besluit is ingekomen en akkoord bevonden: Activiteitenbesluit milieubeheer: - voor een inrichting met kippenhouderij op de locatie Bergseweg 18 in Made. Er zijn voorschriften aan de melding verbonden ter bescherming van het milieu. De melding ligt van 22 april t/m 5 mei

ZIE WWW.DRIMMELEN.NL

IN DE WIJNGAERD

Enthousiaste medewerksters Rabobank Amerstreek steken handen uit de mouwen Zaterdag 16 april stonden er negen vrijwilligsters van Rabobank Amerstreek klaar voor de bewoners van de Wijngaerd, locatie Buurstede. Door Wiljan Broeders Zij staken een helpende hand toe bij de frietmiddag, mede mogelijk gemaakt door Jaco frituur. Om 11 uur werd er eerst gezellig koffie gedronken en gebak gegeten waarna de recreatiezaal tot een regelrecht restaurant werd omgetoverd. Zelfs de directeur van de Wijngaerd kwam nog

even gezellig langs om de dames te bedanken voor hun komst en al het werk dat zij verzet hadden. DANKJEWEL Alle bewoners zijn naar beneden gebracht waar zij in het restaurant konden genieten van een frietje en snack en als toetje ook nog werden getrakteerd op een ijsje. Toen iedereen moe maar vol-

daan weer terug op de afdeling zat, moesten de handen nog een laatste maal uit de mouwen gestoken worden om alles op te ruimen. Een medewerkster van de Wijngaerd vertelt me: “De inzet van die dames was echt geweldig. Een welverdiend dankjewel namens bewoners, medewerkers en directie van de Wijngaerd is dan ook zeker op zijn plaats. Hopelijk mogen we ze volgend jaar weer begroeten.”

2016 ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw Y. de Nijs, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag onder telefoonnummer 14 0162. Tegen betaling van de kosten worden, voor zover mogelijk, afschriften van de stukken verstrekt.

VERNIEUWING HONDENBELEID Bekendmaking ex artikel 3:40 jo. 3:42 Algemene wet bestuursrecht inzake vaststelling de beleidsnota ‘Vernieuwing hondenbeleid’. In de vergadering van 12 november 2015 heeft de Raad van de gemeente Drimmelen de beleidsnota ‘Vernieuwing hondenbeleid’ vastgesteld. De gemeente Drimmelen is blij met honden. Honden vervullen een sociale rol. Ze zorgen voor beweging, sociale contacten, sociale controle en veiligheid op straat. Kortom, honden zijn goed voor ons en onze samenleving. Het is daarom belangrijk dat het vernieuwde hondenbeleid hieraan tegemoet komt. Van najaar 2014 tot voorjaar 2015 is de ambitie om het hondenbeleid te vernieuwen in de praktijk gebracht. In samenwerking met hondenbezitters en omwonenden is een nieuw beleid vormgegeven. De kern van het vernieuwde hondenbeleid is het aanwijzen van extra losloopgebieden, een efficiënte inzet van de hondenoverlastbestrijding en een ondersteunende communicatiecampagne om het gewenste gedrag te stimuleren. De beleidsnotitie ligt van 22 april 2016 tot 20 mei 2016 in het Gemeentehuis, locatie Park 1 te Made, voor een ieder ter inzage. Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare Werken, te bereiken onder het algemeen gemeentelijk telefoonnummer 140162.

BELEIDSPLAN SPELEN IS BEWEGEN Bekendmaking ex artikel 3:40 jo. 3:42 Algemene wet bestuursrecht inzake vaststelling beleidsplan speelruimte 2015-2024 ‘Spelen is bewegen’ In de vergadering van 8 oktober 2015 heeft de Raad van de gemeente Drimmelen beleidsplan speelruimte 2015-2024 ‘Spelen is bewegen’ vastgesteld. Het nieuwe beleidsplan ‘Spelen is bewegen’ komt voort uit de wens om actief invulling te geven aan gemeentelijk speelruimtebeleid. Het doel dat de gemeente heeft met dit beleidsplan speelruimte is: “Een handleiding voor ontwerp, realisatie en beheer van speelgelegenheden”. De gemeente is voor het opstellen van het nieuwe beleidsplan in de gemeente te

rade gegaan bij de gebruikers: kinderen. De beleidsnotitie ligt van 22 april 2016 tot 20 mei 2016 in het Gemeentehuis, locatie Park 1 te Made, voor een ieder ter inzage. Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare Werken, te bereiken onder het algemeen gemeentelijk telefoonnummer 140162

BEGROTING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING PARKSCHAP NATIONAAL PARK DE BIESBOSCH Gemeente Drimmelen neemt deel aan de gemeenschappelijke regeling Parkschap Nationaal Park De Biesbosch. Het Parkschap stelt jaarlijks een begroting op. Het Parkschap richt zich op de ontwikkeling van het Nationaal Park De Biesbosch op het terrein van natuur, recreatie en toerisme. Het Parkschap is het resultaat van een fusie van meerdere natuur- en recreatieschappen in Zuid-Holland en Noord-Brabant (Gemeenschappelijke Regeling). Het Parkschap werkt met zoveel mogelijk organisaties samen om de Biesbosch te versterken als natuuren recreatiegebied voor inwoners uit de regio en toeristen, met behoud van de grote natuurwaarde. Het college maakt bekend dat de ontwerpbegroting 2017 van het Parkschap Nationaal Park De Biesbosch ter inzage ligt. De ontwerpbegroting ligt met ingang van 22 april tot en met 20 mei 2016. De ontwerpbegroting is vanaf 18 april 2016 eveneens te raadplegen op de website van het Parkschap: www.npdebiesbosch.nl onder ‘organisatie’. Nadere informatie is te verkrijgen bij mw. J. Kalle: 078 770 4138 of jt.kalle@ dordrecht.nl. Een papieren exemplaar is eveneens opvraagbaar bij mw. J. Kalle; hieraan zijn kosten verbonden. Uw eventuele opmerkingen kunt u schriftelijk indienen bij mw. J. Kalle.

JAARSTUKKEN 2015 PARKSCHAP NATIONAAL PARK DE BIESBOSCH Het dagelijks bestuur van het Parkschap Nationaal Park De Biesbosch heeft de jaarstukken 2015 vastgesteld. De jaarstukken zijn ter besluitvorming aan het algemeen bestuur van het Parkschap aangeboden en toegezonden aan de deelnemers van de Gemeenschappelijke Regeling. De vaststelling van de jaarstukken 2015 is geagendeerd voor de eerstvolgende vergadering van het algemeen bestuur op vrijdag 24 juni 2016. De jaarstukken zijn vanaf 18 april 2016 in te zien op de website van het Parkschap: www.np-debiesbosch.nl onder ‘organisatie’. Een papieren exemplaar is opvraagbaar bij mw. J. Kalle 078 770 4138 of jt.kalle@ dordrecht.nl; hieraan zijn kosten verbonden.


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 8

Verkeersexamen voor de leerlingen van groepen 7 goed verlopen Woensdag 13 april fietsten er veel kinderen met een oranje hesje door Terheijden. De jaarlijkse verkeersproef werd afgenomen. De leerlingen van de vier basisscholen uit Terheijden en Wagenberg deden hun uiterste best om zo veilig en goed mogelijk de uitgezette route af te leggen. Het verkeersexamen is een initiatief van alle scholen, politie en gemeente. In het kader van Brabants Veiligheidslabel wat gestart is in 2004 is het examen weer opgezet. De leerlingen moeten eerst een theorie examen maken. De fietsen worden gekeurd en men

gaat de route al eens verkennen want daarna vindt het praktische gedeelte plaats. De gemeente voorziet de route met bordjes met pijlen en zet de hesjes klaar. Ouders van alle scholen bemensten de controleposten. Ze keken nauwkeurig of de leerlingen veilig het parcours af legden. Als eerste starten de leerlingen van bs de Zeggewijzer, daarna de leerlingen van bs de Windhoek en van bs de Elsenhof en als laatste de leerlingen van bs de Zonzeel. De heer Kees van Dongen van de politie hield onopvallend een oogje in het zeil. Hij verzorgt al jaren

de examinering. Nadat de ouders de lijsten met de plus en min punten hebben ingeleverd gaat hij samen met de coördinator bekijken wie er geslaagd of gezakt zijn. Het resultaat mocht er zijn. Over twee leerlingen werd nog een beraad gehouden en goed gekeken wat de aangegeven foutjes waren. De volgende dag kon wethouder Harry Bakker op alle scholen iedereen geluk wensen met het behaalde resultaat. Gefeliciteerd allemaal! Jullie kunnen met een gerust hart naar het voortgezet onderwijs gaan fietsen over een jaar!

VOORJAARSSCHOONMAAK? DENK AAN DE HARMONIE!

Zondag 24 april a.s.: Rommelmarkt St. Caecilia

Heeft u nog vergeten schatten die stof staan te vangen? Boeken die niet meer worden gelezen? Apparaten die niet meer worden gebruikt of een spel wat al jaren niet meer is gespeeld? Denk dan aan de ‘Harmonie’! Om onze rommelmarkt weer tot een succes te kunnen maken zijn wij nog op zoek naar mooie tweedehands spullen! U kunt weer ruimte in uw huis creëren door op zaterdag 23 april tussen 9.00 en 12.00 uur de spullen naar

de Tweede Industrieweg in Made te komen brengen. Zijn de spullen te zwaar? Dan kunt u bellen naar Cor de Wijs op nummer 0630788383 of 0162-686489 om een afspraak te maken. Dan komen we uw ‘goede rommel’ (binnen

de gemeente Drimmelen) bij u ophalen. En heeft u na de voorjaarsschoonmaak weer ruimte voor nieuwe spullen? Op zondag 24 april kunt u uw slag weer slaan bij de gezellige rommelmarkt van Harmonie en Tamboerkorps St. Caecilia, Tweede Industrieweg 4 in Made. Vanaf 10 uur bent u van harte welkom om te `shoppen’ tussen onze kwaliteitsrommel! De entree is 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar.

Dieren Centrale Nederland

GEVONDEN - Kater, zwart, zonder wit, Boslaan Made

ss Wethouder Harry Bakker komt de diploma’s uitreiken.

Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437 of mail naar breda@dierencentrale.nl. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

ss Complete winkel

WERELDWINKELWEETJES

Eerlijke waarden en duurzaamheid hebben de toekomst

De Wereldwinkel van Made op Marktstraat 24a verkoopt naast cadeauartikelen ook veel producten die te eten of te drinken zijn. Deze “food” producten zijn vrijwel allemaal van Fair Trade Original. Die combineert smaakvol en goed eten met eerlijke waarden en duurzame productie. Deze bewuste aanpak, van het land van de boer tot aan het bord van de consument, maakt deze producten zo oprecht en bijzonder. Fair Trade Original is een merk wat relevant is en zich onderscheidt. Eerlijke waarden en duurzame productie hebben de toekomst. De non-food producten staan onder andere in de etalage. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt in Indonesië, Mexico, Thailand, India, Zimbabwe, Nepal, Bangladesh, de Filipijnen en Tunesië. De metalen insecten die kunnen dienen als gieter zijn gemaakt in Indonesië. Zo ook de kleurige stenen vazen met lengtebanen, de felrode stenen vaas “bird” met houten plateau, de houten katten met de koppen laag bij de grond, de blauwe metalen vlinders, de hoge houten katten en de fotolijsten met glasmozaïek. In Mexico zijn de kleurige “drie op een rij”

dieren gemaakt. Een kaketoe, papegaai en toekan is een combinatie maar ook drie vlinders en drie lieveheersbeestjes. Allemaal in felle kleuren gelakt. De vriendschapskring van zes houten figuurtjes is ook in Mexico vervaardigd. Een grote gevlochten mand komt uit Bangladesh. Dikke grijze stenen kippen zijn gemaakt in Zimbabwe. Zo ook de zware uitgeholde stenen met fijn gebeeldhouwde vogeltjes erop die in de tuin als vogel-badje dienst kunnen doen. De Wereldwinkel van Made is zes dagen per week open.

Leerlingen basisschool De Elsenhof maken Wagenberg schoon Op BS De Elsenhof zijn de kinderen bezig geweest met het project ‘troep onder de loep’; een initiatief van de gemeente Drimmelen. De kinderen hebben lessen gehad over afval. Ze hebben bijvoorbeeld geleerd dat plastic een oneindig leven heeft op straat. Afval op straat komt uiteindelijk in de plasticsoep terecht, een drijvende vuilnisbelt in een gebied in het Noorden van de Grote of Stille Oceaan. Als het afval heel klein is, denken (zee)dieren dat het eten is. Dieren kunnen aan veel plastic dood gaan. Vissen eten bijvoorbeeld ook plastic en wij eten deze vissen weer, dat is dus ook slecht voor ons! Onze groep 8 was door de lessen een beetje in shock. Wij verbaasden ons over de hoeveelheid afval over de hele wereld en over

hoeveel mensen gewoon zomaar afval weggooien omdat ze te lui zijn om naar een prullenbak te lopen! Tijdens de lessen hebben we afval gescheiden en zo kwamen we erachter dat als je afval scheidt je ook het milieu helpt. Op 12 april zijn de groepen 5 t/m 8 de straat op gegaan om afval op te ruimen. Wij komen zo tot de conclusie dat er héél veel sigarettenpeuken op straat liggen. In iedere zak zat er wel een! Wij vinden het heel slecht dat er zo veel op straat ligt want met een sigarettenpeuk op straat kan je wel 12 liter water vervuilen! Met het project hebben wij veel geleerd over afval en Wagenberg is weer een stukje schoner! Geschreven door: Dominique Sins en Jade Huijbregts, leerlingen groep 8.


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 9

HAVENFEESTEN rondom de haven van Lage Zwaluwe

23 en 24 APRIL 2016

Zwaluwse Havenfeesten zet laatste puntjes op de i LAGE ZWALUWE – Net als alle media heeft ook de gerenommeerde Zwaluwsche Courant een deadline. Die deadline ligt voor deze courant die één keer per jaar verschijnt, vroeger dan die van uw weekblad. Daardoor kunnen we u de laatste actuele info verstrekken alvorens Lage Zwaluwe komend weekend meer dan honderd jaar terug in de tijd gaat. Vorig jaar werd het evenement voor de eerste maal in deze opzet georganiseerd en de organisatie garandeert dat de tweede editie nóg spectaculairder is dan de vorige. Dit deels door ervaring en deels door nóg meer enthousiaste vrijwilligers die medewerking verlenen naast natuurlijk de vele sponsors. Een schillenboer! Die ontbrak er nog aan want schillen huis aan huis ophalen, was een vertrouwd straatbeeld in vroegere jaren. Uw schillen gaan naar Zwaluwse koeien en varkens dus neem ze mee en zet ze in een emmertje of bakje voor een willekeurig huis aan de Nieuwlandsedijk komende zondag. Ook een orgelman met zijn draaiorgel is op het laatste moment geboekt waarmee de sfeer en gezelligheid nog meer vergroot worden. Verder vraagt de organisatie in het bijzonder aandacht voor de activiteiten die door de heemkundekring worden verzorgd. Zo zal rijksmonument het Hooghuys geopend zijn en er een museumboot in de haven liggen. Nog meer oude ambachten ziet u in de vorm van hoepen maken, netten boeten bij de zalmschouwen en diverse demonstraties bij de vrij-

willigers van het Vlas & Suikermuseum uit Klundert. Ook is dit jaar de school geopend alwaar u kunt zien hoe in vroeger dagen les werd gegeven of misschien wel hoe u zélf les kreeg. Het is maar een greep uit de vele oude ambachten, u zult ogen en oren tekort komen.

SCHUITJE VAREN, …. DRINKEN De start van de Zwaluwse Havenfeesten, de verlichte botenshow op zaterdagavond, is anders van opzet.

Deelnemers krijgen verlichting van de organisatie. De boten zullen rond 21.30 uur vanaf de rivier binnenvaren en vervolgens door de gehele haven varen zodat het goed toeven is in de drie horecagelegenheden die aan de haven gevestigd zijn. Goed toeven ook om de grote braderie op zondag in feestelijke sfeer in te luiden. Natuurlijk is de entree gratis en dat geldt ook op zondag voor de diverse pontjes die u overzetten om alles van – en aan – de andere kant te bekijken. Oude vaar- en voertuigen, een vlooiencircus, demonstraties, muziek en een kinderdorp, u moet beslist om 10.00 uur aanwezig zijn anders heeft u om 17.00 uur niet alles kunnen bekijken en beleven. Dat laatste, beleven, geldt in het bijzonder voor het Straattheater. (suggesties: straattheater@gmail.com)

zonder aan deze personen vraagt de organisatie om reacties. Opmerkingen of suggesties, u kunt aangesproken worden zondag en om uw mening worden gevraagd. De organisatie hoort namelijk graag of u de Zwaluwse Havenfeesten óók een warm hart toedraagt en of uw naam mag worden bijgeschreven bij ’De Vrienden van de Zwaluwse Havenfeesten’. Dat is dan ruim voor de deadline en kan dus mooi mee in de eerstvolgende editie van de Zwaluwsche Courant van april 2017.

GESCHREVEN EN GEDRUKT De organisatie van de Zwaluwse Havenfeesten is op de eerste plaats natuurlijk erg blij met de vele sponsors die het evenement een warm hart toedragen. Meteen daarna blij met de vele vrijwilligers. Natuurlijk is niet iedereen in de gelegenheid vrijwilligerswerk te doen, maar in het bij-

Tekst: Johan van der Vlist. Foto’s: Zwaluwse Havenfeesten

Tijdens de Havenfeesten 2016 ook feest bij ZATERDAG 23 APRIL: Eerst bij Hier is ’t lekker genieten van het keuzemenu voor maar € 27,50 p.p inclusief 2 muntjes voor De Thuishaven. Aansluitend kijken we naar de verlichte botenshow aan de beurs. Hierna rijdt rond 21.30 uur de “Belhamel” huifkar van Hier is ’t naar De Thuishaven voor de prijsuitreiking. Net als vorig jaar zal er live muziek aanwezig zijn tijdens de afterparty.

ZONDAG 24 APRIL: Vanaf 13.00 tot 18.00 uur treedt de Coverband “Just for Fun” op. Op deze dag is bij ons de keuken gesloten. Frans en Thea van de Polderpub staan op de beurs met een BBQ.

Nieuwlandsedijk 86 Lage Zwaluwe Tel. 0168 - 756 330

Vanaf zaterdag 14.00 uur tot zondag 17.00 uur • Oud-hollandse spellen voor jong & oud

• Bicky burger stand

• Eljaro voor zeepjes te maken

• Overdekt terras

• 15.00 uur Kiki Busio live ( zaterdag)

• Diverse hapjes & drankjes

Cafetariastuurboord@hotmail.com


WEEKBLAD â&#x20AC;&#x2122;T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 10

HAVEN Rondom de haven van Lage Zwaluwe

AKTIE : Zonneboiler systeem v.a. 1.999,- incl. montage

Informeer ook eens naar onze scherpe aktie van Nefit verwarmingsketels

24 APRIL ZONDAG kerij - palingro ker - speedkik sten Havenfee Tijdens de verwij onze o rs serveren rge wereldbu heerlijke


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

FEESTEN

PAGINA 11

23 en 24 APRIL 2016

• in- en verkoop boten • bemiddeling in verkoop • onderhoud • zomer- en winterklaar maken • poetsen van uw boot Telefoon: 06 - 83 25 63 02 kortsmitwatersport@hotmail.com

Bij ons tijdens de Havenfeesten oude drogisterij-producten zoals:

• Zwaloews Wonderzalluf • Zwaloews Ruukwoater Nieuwlandsedijk 1 • 4926 AM Lage Zwaluwe • T. 0168-482511

1955-2015

60 jaar

Flierstraat 104 - 4926 AE Lage Zwaluwe 0168-482430 - Ja.glerum@wxs.nl www.autobedrijfglerum.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 12

HAVENFEESTEN rondom de haven van Lage Zwaluwe

23 en 24 APRIL 2016

“Voor al uw raambekleding, tapijt, vinyl en pvc.” Arjan en Tanja Polak - Groningenlaan 143 - 4926 GD Lage Zwaluwe T: 0168-320078 - E: info@stofferingdezwaluw.nl

Legenda

Activiteiten: 1) Basisschool De Grienden: • Ouderwets klaslokaal

Activiteiten Zwaluwse Havenfeesten

Nieuwlandsedijk: Over de volledige dijk: Brocante Markt

Arjan en Tanja Polak Groningenlaan 143 4926 GD Lage Zwaluwe T: 0168 320078 15 E: info@stofferingdezwaluw.nl 12

11 10

9

8

13

14

7 6

5

16

4 3 2 1

Parkeergelegenheid

Roeiboot (2x) van Beurs naar Dega

Opstapplaats

Toiletten

2) Huisnummer 1 - 22 • Paling rokerij • Oude Apotheek • Visboer • Consuptietent de Moerdijkbrug • Groentenboer 3) Huisnummer 36 – 38 • Zalmschouwen 4) Huisnummer 44 -60 • Spinsters • Snoepwinkel • Rijwielwinkel 5) Huisnummer 64 – 72 • Handwerkwinkel (Jopie) • Herinnerdingen Winkel (Vostelijk) • Haar opsteken / kapsters • Kiosk Heemkundg • ‘t Kombuys Theekraam • Drukkerij 6) Huisnummer 79-81 • Hooghuys (Heemkunde kring) 7) De Beurs: • Hoepen maken • Zalmschouwen • Netten boeten • Boone Timmerwerken 8) Huisnummer 100 – 106 • Glas in Lood • Griendwerker • Hoepen maker • Vlas & Suikermuseum 9) Huisnummer 112 (Terrein oude Meelschuur) • Muziek locatie voor Tartouffe Biesboschweg 10) Terrein Stuurboord • Koffietafel • Oudhollandse spelen 11) Biesboschweg t/m begin Ameroever • Braderie (nieuwe markt) 12) Terrein EBR & Crezee • Museumboot Heemkunde kring • Hendrika Heemkunde kring 13) Dega-terrein • Scouting • Tracktoren 14) Thuishaven • Kinderdorp 15) Damwand • Oude slepers 16) Terrein van 't Roer om Vlooienmarkt

Namens het bestuur van de Zwaluwse Havenfeesten willen wij graag via deze weg onze sponsoren bedanken. Dit jaar hebben we als bestuur een nieuwe sponsorbenadering gehanteerd. De sponsoren hebben dit met open armen ontvangen en door deze prettige samenwerking ligt er niet alleen een mooie tweede uitgave van de Zwaluwsche Courant, maar staan we ook aan de vooravond van de 23e editie van de Zwaluwse Havenfeesten. Mede door de financiële bijdrage aan dit prachtige dorpsfeest is de Nieuwlandsedijk en Haven weer mooier aangekleed en komt het straattheater beter tot haar recht. WIJ WENSEN U SAMEN MET ONZE DORPSGENOTEN EN DE GASTEN DIE WE BINNEN EN BUITEN ONZE REGIO MOGEN GAAN ONTVANGEN EEN HEEL MOOI EN GEZELLIG WEEKEND!


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 13

De Piratenklas (groep3b) van basisschool De Stuifhoek speelt spannende musical

ss De piraten in actie Op vrijdag 15 april was het dan eindelijk zover. Na weken repeteren van teksten en liedjes en werken aan het decor, brachten de kinderen uit groep 3b de musical: ‘Wie vaart er mee…’ op de planken in de aula van basisschool De Stuifhoek. ‘s Morgens bestond het publiek uit de kinderen van de groepen 1/2, groep 3a en de maatjes uit groep 7. Diezelfde middag was de aula gevuld met ouders, verzorgers, broers en zussen en oma’s en opa’s. Het was de laatste keer dat de aula met zijn huidige inrichting te zien was. In de meivakantie vindt er namelijk een interne verbouwing plaats op De Stuifhoek en de aula is onderdeel van deze verbouwing. Een nieuwe

vloer en een vast podium zorgen ervoor dat deze ruimte dan weer helemaal up-to-date is. Maar ook op de dag van de musical keek het publiek naar een prachtig podium. De kinderen, maar ook heel veel ouders en

grootouders, hadden ervoor gezorgd dat er een geweldige musical opgevoerd kon worden. Van het uittypen van de teksten, kleding maken, decor tekenen, decorstukken maken, attributen maken, schminken en stoelen klaar zetten tot zelfs het licht en geluid. Overal hebben zeer fanatieke ouders en grootouders aan mee geholpen. Natuurlijk hebben de kinderen het meeste werk verricht. Vanaf de carnavalsvakantie tot op de dag van de uitvoering hebben de kinderen gewerkt en geoefend voor deze musical. De liedjes konden ze dromen en de meeste kinderen schrijven nu hele delen van de tekst uit hun blote hoofd op papier. De decorstukken werden met verf van mooie kleuren voorzien en heel veel vissen en andere zee en schelpdieren werden met wasco bewerkt zodat het leek of men zich op een verlaten eiland in een blauwe zee met een prachtig koraalrif bevond. Alles was dus klaar voor de grote dag. De musical kon beginnen: Op zee vaart een prachtig schip met een kapitein, matrozen en een kok. Ze zijn al heel lang op reis, te lang…… In de zee zwem-

men prachtige vissen en in de lucht vliegen zeemeeuwen. Wanneer het eten op het schip helemaal op is, zien ze gelukkig een onbewoond eiland. Misschien vinden ze daar iets om te eten? Maar het eiland brengt geen geluk. Piraten en een monster dreigen roet in het eten te gooien! Komen ze ooit nog wel thuis? De kinderen leefden zich erg in en speelden hun rol met verve. De kapitein van het schip liet duidelijk horen wie de baas was, de kok zwaaide met zijn deegroller en de matrozen hengelden vol overgave naar de vissen die in de zee zwommen en ondertussen een prachtig lied lieten horen. De piraten met hun baas Karel Kaper waren overtuigend in hun dreigende rol van zeerovers en als klap op de vuurpijl kwam er ook nog een zeemonster op het toneel die een stoer sololied zong. En… op het einde kwam natuurlijk alles goed, waren ze allemaal elkaars beste vrienden en zongen ze een prachtig afscheidslied.

Schilderwerken

Commeren

Eerste Industrieweg 1, 4921 XJ Made, Tel.: 0162-685075, Mob.: 06-53630101

Uw adres voor al uw schilderwerk en beglazing “Omdat onderhoud toch meer is dan een lik verf” Bel ons voor een vrijblijvende offerte. Let op: Woningen ouder dan 2 jaar 6% BTW regeling WWW.COMMERENSCHILDERWERKEN.NL

ZEER GESLAAGDE ZONDAGMIDDAG IN DEN DOMP

Thé Dansant van balletvereniging ’t Zwaluwnest groot succes

Het publiek bedankte de artiesten met een oorverdovend applaus en menig ouder gaf na afloop aan met een brok in de keel gekeken te hebben naar het optreden van de kinderen. Een geweldige prestatie geleverd door de kinderen, de ouders en de school!

ss Workshop Streetdance met juf Pei Een nieuw initiatief dat onverwachte reacties opleverde, zowel gedurende de middag zelf als in de loop van de week die erop volgde:Van een ‘Och, kijk toch eens wat schattig!’ toen de peuters en de jongste kinderen van de woensdagmiddag het podium opklommen tot ‘Wat een heerlijke appeltaart!’ en ‘Eindelijk weer eens gelegenheid om met andere moeders bij te praten!’ tijdens korte pauzes tussen de optredens door.

ss De bemanning van de boot

ss De kinderen gaan helemaal op in hun spel

Leergeld: actief als nooit tevoren Leergeld Drimmelen zet zich al jarenlang in voor kinderen tussen 4 en 18 jaar die opgroeien in financieel moeilijke omstandigheden. Het jaar 2015 hebben we inmiddels achter ons gelaten. We kunnen terugblikken op een bewogen jaar want we hebben moeten vaststellen dat er weer bijna 15% meer aanvragen zijn gedaan dan het jaar ervoor. We zijn daarom op zoek naar een vrijwilliger (intermediair) die het Leergeld-team wil komen versterken bij het bezoeken van cliënten aan huis én iemand (regio-coördinator) die goede contacten heeft in het

onderwijsveld, bij sportclubs en allerlei maatschappelijke instanties. Kortom, mensen die op de hoogte zijn van wat zich in de samenleving afspeelt en de positie van kinderen, want ons

motto is: alle kinderen mogen meedoen. Wilt u meer informatie over de activiteiten van Leergeld Drimmelen kijk dan eens op onze website www.leergelddrimmelen.nl Hebt u interesse neem dan gerust contact op met onze algemeen coördinator tel. 0162458487 (ma t/m don tussen 9 en 12 uur) of per e-mail info@ drimmelen.nl We zijn benieuwd wie onze nieuwe collega wordt!

Op basisschool Zonzeel kun je rekenen

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! bij computers. Tijdens de Grote Rekendag gaat het om codes die een werkwijze, een volgorde beschrijven, maar nu zonder dat er computers aan te pas komen. De kinderen leren denken in stappen die een computer maakt. Het thema van deze 14e editie sloot aan op de nieuwe vaardigheden die passen bij de 21e eeuw. Vaardigheden die we belangrijk ss Het lijkt wel op raadsels Omdat op onze school 23 maart (de landelijk gekozen datum voor de rekendag) niet uitkwam hebben we de rekendag verplaatst naar vrijdag 15 april. Terugkijkend op de dag vinden we dat deze dag erg goed is verlopen. Dat bewijzen ook de foto’s wel. De titel van de veertiende Grote Rekendag is ‘Kijkje achter de code’. De codes die tijdens de Grote Rekendag aan de orde zijn gekomen, doen denken aan de codes die gebruikt worden

ss Wat leuk!! Rekenen

ss Rekenen door doen vinden om aan te leren en zo de kinderen op onze school goed voor te bereiden op hun latere rol in onze maatschappij. De kinderen leerden o.a.: – zoeken naar regelmaat en patronen; – systematisch werken; – maken en lezen van symbolische weergaven; – interpreteren en zelf ontwerpen van codetaal Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk. Daar zijn alle leerlingen en leerkrachten enorm in geslaagd.

Avondvierdaagse Made 2016

Van maandag 6 t/m donderdag 9 juni a.s. organiseert W.S.V. Neo Crescendo te Made weer een avondvierdaagse. De start is elke avond om 18.15 uur voor 3,5 - 10 en 15 kilometer. De 5 kilometer start om 18.30 uur vanaf Sporthal De Amerhal, Lignestraat 58 in Made. Alleen donderdag start de 5 kilometer om 18.15 uur, 10 en 15 kilometer om 18.30 uur en 3,5 kilometer om 18.30 uur. De voorinschrijvingen vinden plaats op dinsdag 10 en woensdag 11 mei 2015 en op dinsdag 17 en woensdag 18 mei 2016 in de Amerhal, Lignestraat 58 in Made van 19.00 tot 21.00 uur. De kosten zijn € 5,00 per persoon voor vier avonden vol wandelplezier bij voorinschrijving. Na-inschrijving kost € 6,00 per persoon. Op de laatste avond ontvangen de deelnemers dan een herinnering aan deze vierdaagse. Wij hopen u te mogen ontmoeten bij onze avondvierdaagse van 6 t/m 9 juni a.s. Wij hopen op vele deelnemers en wensen hen dan ook veel wandelplezier. WSV Neo Crescendo Made

Alle ADV-groepen van juf Kathrin kwamen voorbij. In de volgorde waarin ze les krijgen, dus van klein tot groot. De optredens bestonden elke keer uit een blokje van drie of vier dansen, waarna een korte pauze volgde. Die werd door de aanwezigen dankbaar benut om een lekker kopje thee of koffie met iets lekkers te halen. Ondanks het prachtige weer was het gezellig druk door de aanwezigheid van behoorlijk wat ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. De kinderen vonden het heerlijk om weer eens op een podium te staan en deden hun uiterste best om een mooie dans, een nette oefening of een improvisatie te laten zien. En met succes: een welverdiend applaus viel de diverse groepen ten deel. De Streetdancers onder leiding van juf Pei lieten zelfverzekerd hun dansen zien. Met hier en daar een solostukje en in de tweede groep een eigen bedachte dans, toonden de drie groepen dat ze zowel samen als individueel prima invulling kunnen geven aan deze eigentijdse stijl van dansen. Het publiek liet ook deze dansers luid en duidelijk horen dat hun inspanningen de moeite waard waren. Verspreid over de middag werd een drietal workshops gegeven, dat deze eerste Thé Dansant een interactief accent gaf: Maja de Jonge was de eerste die de aanwezigen uitdaagde een korte workshop Steps te volgen. Samen met Christianne stond ze op het podium om de oefeningen voor te doen aan de deelnemers die bij een step in de zaal stonden. Voor sommigen was het even wennen, maar na een kwartiertje vond iedereen het jammer dat de workshop alweer ten einde was. Gelukkig geeft Maja elke woensdagavond een heel uur stepsles, dus gelegenheid genoeg

voor gezonde inspanning! Juf Pei gaf een warming-up in streetdancestijl met aansluitend een dansje, waar vooral de jongeren enthousiast aan meededen. En ter afsluiting leerde juf Kathrin de aanwezigen een gezellige kringdans, waarna zowel de deelnemers als de toeschouwers met een vrolijk gevoel naar huis gingen. Dankzij de 17(!) vrijwilligers verliep de middag in een gezellige en ongedwongen sfeer, die zeker uitnodigt tot herhaling! Heel hartelijk dank daarom aan onze leden, de docentes en aan allen die hebben geholpen om deze middag tot een succes te maken. Het bestuur van balletvereniging ‘t Zwaluwnest Nannette van den Berg en Natasja Fens

BIJ ONS VERKRIJGBAAR:

ZAND, GROND, GRIND OF SPLIT

Maandag - vrijdag: 8 - 17 uur Zaterdag: 8 - 16 uur

VERRASSEND COMPLEET Oosterhoutseweg 73d, 4941 WX Raamsdonksveer ☎ 0162 - 52 05 90

www.riooltechniek.nl ••• ontstoppen ontstoppen U kunt bij ons ook terecht repareren / renoveren •• stank repareren / renoveren voor een service-abonnement. en camera-inspectie •• industriële stank enreiniging camera-inspectie Kijk op onze website of bel ons voor meer info! •24 industriële reiniging - uurs service

Hank :24 0162 - 40 36 00 - uurs service Hank : 0162 - 40 36 00

Werkendam : 0183 - 50 94 57

Werkendam : 0183 - 50 94 57


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 14

Gebitsprotheses (ook op implantaten) Gebitsprotheses (ook op implan Reparaties en(ook aanpassingen Gebitsprotheses opaanpassingen implantaten) Reparaties en Reparaties en aanpassingen

0162-523888

0 1 6 2 - 50213 6 8 828- 5 2 3 8 8 8

Wim de Vries

Ruim 15 jaar dé Tandprotheticus voor Raamsdonksveer en omstreke

Wim de Vries

Wim de Vries

Ruim 15 jaar dé Tandprotheticus voor Raamsdonksveer en omstreken!

Ruim 15 jaar dé Tandprotheticus voor Raamsdonksve

Koman’s Vishandel B.V. te Moerdijk Verse Kabeljauwfilet

€ 6.95

500 gram

Gerookte forelfilet

diepvries, per kilo €

Gamba´s gepeld, maat 26/30

ORANJE TOMPOUCEN *

Nieuwe dakbedekking nodig, lekkages aan uw dak of goot? Bel Jan 06-30972380 voor al uw reparaties (alleen voor particulieren). Gratis prijsopgave.

€ 1.60

per 100 gram

/M 24 APRIL T 2 2 N A V GELDIG

Vlooienmarkt:Zo 10 Apr Vlijmen, Sph De Heygrave (10-16U) kr/hr 4 m € 20,00 (2 voor € 30,00) 06-53.777.967

13.95

4 S T UK S

1.49

Deze aanbieding is geldig t/m zaterdag 30 april 2016

HONDENTRIMSALON RACHELLE Voor de complete vacht verzorging van uw hond gediplomeerd hondentrimster Rachelle Ebert Sluizeweg 50 MADE 0631966088

Openingstijden: Ma t/m Wo: 08.00-13.00u Do en Vr: 08.00-16.00u Za: 08.00-13.00u

Koman’s Vishandel B.V.

Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk e-mail: info@komanvis.nl / 0168-412422

PERSMANDARIJNEN

1.5 KG

Begin het BANANEN nieuwe jaar GEKRUIDE SPEKLAPPEN lekker groen!

Begin het ZONDAG nieuwe jaar 24 APRIL

0.

89

VAN 11.00 UUR lekker groen! TOT 17.00 UUR

Franse Geranium

DE WEEK

ium,

Lamb/rice. Small/med large. Zak 3 kilo.

6 verschillende smaken. Proline. Multipack met à 25 gram Verpakking 6 zakjes

van 4,65 voor

12,95

14,50

Pachira aquatica. Hoogte ca. 100-110 cm.

3,29 Potmaat 21 cm.

8,

van 17,95 voor

van 19,50 voor

Excl. sierpot.

Pedigree kauwsnacks

gram, Schmackos rund 100 Biscrok 500 gram. Markies 500 gram of Per pak

nu

ffie e ko dLet deze week ook op

Diverse kleuren. Potmaat 10,5 cm. Per stuk

99

van 2,49 voor

Bontkussen Wolly Diverse kleuren. 45x45 Per stuk

bij de nieuwe

3, Patio Cyclaam

OP = OP!

Plantenvoedsel

Prijskraker

cm.

Van 7 t/m 10 oktober ontvangt iedere betalende klant een gratis presentje.

Pokon Universeel. Met humusextract. Flacon 500 ml

1,29

Feestelijke opening van 8,95 voor

Prijskraker

van 4,69 voor

Prijskraker

4, uw brievenbus voor onze folder 2,79 GroenRijk erhout! Oosterhout va4,n Groe,95nRijk Oost 99

Konische vaas

ht.

Polyterrazo vaas. Lichtgewic 24x24x46 cm.

So Pure® Kamerplanten Air

van 7,95 voor

TIS GRA

Eukanuba adult m, Lamb/rice. Small/mediu large. Zak 3 kilo.

van 19,50 voor

14,50

van 29,95 voor

95

Spathiphyllum. Nephrolepis, Areca of stuk Potmaat 17 cm. Per

Prijskraker

19

Sierpot

ht Polyterrazo. Lichtgewic 7,95 20x20x20 cm 13,95 19,95 30x30x30 cm 29,95 34,95 40x40x40 cm 49,95 Excl. planten. Per stuk

12,

Vier de opening met ons mee op 7, 8, 9 en 10 oktober en laat je verrassen van door 17,95 voor aantrekkelijke aanbiedingen! 95

12,

Richting snelweg: Made ‘s Hertogenbosch Dordrecht

Graag tot dan!   Namens het hele GroenRijk team,   Kees, Addie en Martijn van Leijsen Pedigree Jumbone

van 4,65 voor

3,29 Potmaat 21 cm.

Excl. sierpot Owen van 24,50Cvoor 14,99

gram, Schmackos rund 100 500 gram. 500 gram of Biscrok Oostp Markies olderweg Per pak GAMMA

nu

1,39

van 17,95Cvoor

een Pedigree. Snack met heerlijke vleesvulling.

Prijskraker

4,99

Dypsis lutescens. Hoogte ca. 100 cm.

6 verschillende smaken. Proline. Multipack met à 25 gram Verpakking 6 zakjes

Pedigree kauwsnacks Shell

Prijskraker

Dypsis Boxby

Small, medium, large. Zak 3 kilo.

Statendamweg

m van Ja, ko tober 10 ok 7 t/m GroenRijk langs bij rhout voor Ooste openings heel veel deel! voor

Koffie met appelgebak 1,-

Na jaren van plannen maken is het dan eindelijk zover! Op 7 oktober openen wij ons nieuwe GroenRijk tuincentrum aan de Damweg 7 in Oosterhout. Op de vertrouwde locatie aan de Leijsenstraat 47 zijn wij uit ons jasje gegroeid en gaan wij ruimte maken voor woningbouw.   Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment kamer- en tuinplanten, een prachtige dieren- en vijverafdeling, een uitgebreide tuinmeubelafdeling en een prachtige sfeershow! Wij hebben zelfs een restaurant waar je kan genieten van een heerlijk kopje koffie met appelgebak of een uitgebreide lunch. Kortom het is teveel om op te noemen!   Eukanuba adult

van 6,99Dvoor

Domeinweg

van 10.00 tot uur op om17.00 K

89

Tillandsia cyanea ‘Anita’. Potmaat 12 cm. Excl. sierpot.

99

GroenRijk Oosterhout

vanaf

1, VAN 5,99 VOOR

1.49

Tillandsia

99

van 19,95Cvoor

Trekbeemd

je

nt prese

ere ngt ied er ontva tje. OP=OP oktob presen t/m 10 nt een Van 7 de kla betalen

Per stuk

Damweg

OPEN

een Pedigree. Snack met . heerlijke vleesvulling Mini, medium of maxi.

eg

Gratis

1,39

Pedigree Jumbone

Statendamw

van

2.49

Pachira

Boxby

Small, medium, large. Zak 3 kilo.

3 S T UK S

5,Vol groene energie

Ook op Zegge KONINGSDAG Carex oshimensis ’Everlime’, ’Everest’ of 27 april ’Evergold’. zijn wij het hele jaar door groen. openingBlijft stelijkedag Fdeeegehele Pot 14x14 cm. out! GroenRijk Oosterh Eukanuba adult

50 0 G

VANAF ZATERDAG 23 APRIL

99

3 voor

Eukanuba adult

HOLLANDSE PAPRIKA MIX

*

DE FAVORIET VAN

Pelargonium grandiflorum Diverse kleuren. Potmaat 12 cm Per stuk 3,99

0.99

1 KG

rhout GroenRijkMini,Ooste medium of maxi.

Per paar

29.99

7, GroenRijk Oosterhout GroenRijk Oosterhout Groenrijk Prijskraker 1, Anthurium Spathiphyllum Anthurium Spathiphyllum Damweg 7 • t.o. deOosterhout Gamma andreanum White ‘Sweet Lauretta’. Prijskraker Prijskraker 99 www.groenrijk.nl Champion. Hoogte ca. 90 cm. 0, Zet- en drukfouten zijn voorbehouden. *Uit de koeling Potmaat 17 cm. Potmaat 19 cm. Kom op 7 • T.o. de GAMMA Damweg Excl. sierpot. Excl. sierpot. af do. 7 oktober In onze Vanproeftuin: 1,99 09.00 uur 99 om e 4, Koffie met jedyonaisegebak ffi op ko m lko de we ben 14,95Cvoor van 14,95Cvoor www.groenrijkoosterhout.nl - 451852 1,van0162 van Speekenbrink de Damweg 7! bij de nieuwe HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS 4, van 1,49 voor

m van s Thoma 10 oks metaal. 7 t/m Donkergrij Rijk roen cm. Ø 15 cm. G20,5 Hoogte t. Per stuk langs bijExcl.rhwaxinelich out voor 11,95 voor Ooste van openings el ve el he ! r Prijskelrake voorde

Lantaarn ber PrijskrakerJa, ko to

Grootbloemige violen

Prijskraker

Viola F1. Diverse kleuren. Potmaat 9 cm. Draagtray 6 stuks

Bontkussen Wolly cm. Diverse kleuren. 45x45 Per stuk

Van 7 t/m 10 oktober ontvangt iedere betale nrijk.nl een nde .groe Bezoek nu www klant een informatie! en ratie vol inspi gratis presentje. m

Patio Cyclaa Diverse kleuren. Potmaat 10,5 cm. Per stuk

van 2,49 voor

Prijskraker

van 3,29 voor

29

van 8,95 voor

Prijskraker

Konische vaas

Kamerplanten Air

So Pure®

Spathiphyllum. Nephrolepis, Areca of stuk Potmaat 17 cm. Per

S RATI

tas tje in één plan n Mini oop va ten. an nk bij aa ze drie pl de OP van OP=

95

4,

Plantenvoedsel Pokon Universeel. Met humusextract. Flacon 500 ml

van 4,69 voor

2,79

t.

Polyterrazo vaas. Lichtgewich 24x24x46 cm.

van 7,95 voor

OP = OP!

Prijskraker

99

GroenRijk

Zondag 10 oktober open!

Brassica. Diverse kleuren. stuk Potmaat 12 cm. Per

Sierpot

t Polyterrazo. Lichtgewich 7,95 20x20x20 cm 13,95 19,95 30x30x30 cm 29,95 34,95 40x40x40 cm 49,95 Excl. planten. Per stuk

vanaf

Prijskraker

7,95

9,99

Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment kamer- en tuinplanten, een prachtige dieren- en vijverafdeling, een uitgebreide tuinmeubelafdeling en een prachtige sfeershow! Wij hebben zelfs een restaurant waar je kan genieten van een heerlijk kopje koffie met appelgebak of een uitgebreide lunch. Kortom het is teveel om op te noemen!

Vier de opening met ons mee op 7, 8, 9 en 10 oktober en laat je verrassen door aantrekkelijke aanbiedingen!

Graag tot dan!

Kees, Addie en Martijn van Leijsen

Prijskraker

19,95

en

Namens het hele GroenRijk team,

van 29,95 voor

Sierkool

Na jaren van plannen maken is het dan eindelijk zover! Op 7 oktober openen wij ons nieuwe GroenRijk tuincentrum aan de Damweg 7 in Oosterhout. Op de vertrouwde locatie aan de siteLeijsenstraat 47 zijn wij uit ons jasje gegroeid en gaan wij ruimte maken voor woningbouw.

model, evenals zetfouten Wijzigingen in prijs en BTW en exclusief accessoires. bij GroenRijk Oosterhout. zijn afhaalprijzen, inclusief zijn in euro’s. Prijzen 7 t/m dinsdag 12 oktober Alle genoemde prijzen n geldig van donderdag Deze aanbiedingen zij k.nl uitverkocht voorbehouden. vestigingen op www.groenrij Kijk voor alle deelnemende

Richting snelweg: Made ‘s Hertogenbosch Dordrecht

weg

89

Statendamweg

vanaf

Openingstijden: 13.00 - 18.00 uur Maandag 09.00 - 18.00 uur Di t/m do 09.00 - 21.00 uur Vrijdag (koopavond) 09.00 - 17.00 uur Zaterdag

Koffie met appelgebak 1,-

stuk

Domein

Per stuk 1852 Damweg 7 • 0162-45

Oostpolderw Shell

eg

GAMMA

d

Potmaat 12 cm. Per

95

vanaf

Trekbeem

ere ngt ied P Sierkool er ontva tje. OP=O sen Brassica. Diverse kleuren.

oktob pre t/m 10 nt een Van 7 de kla betalen

Damweg

je

t resen

p Gratis

Statendamweg

tas tje in één plan n Mini oop va ten. an nk bij aa ze drie pl de P O n va OP=

GroenRijk Oosterhout 852 Damweg 7 • 0162-451

Openingstijden: 13.00 - 18.00 uur Maandag 09.00 - 18.00 uur Di t/m do d) 09.00 - 21.00 uur Vrijdag (koopavon 09.00 - 17.00 uur g

Zondag 10 oktober open! evenals zetfouten en

www.aldi.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 15

PUUR WIT presenteert: Birds of Chicago CDA Drimmelen zet in op extra waardering van de mantelzorgers Deze week staat de mantelzorgwaardering op de agenda van de Raadsvergadering.Sinds vorig jaar is de gemeente verantwoordelijk voor het ondersteunen en waarderen van de mantelzorgers. Dit zijn inwoners die naast hun eigen werk, huishouden ook langer dan drie maanden aaneen en acht uur of meer per week een zorgvrager ondersteunen. Eigenlijk zijn deze inwoners het cement van onze samenleving en zorgen zij er mede voor dat we zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.Vaak maken deze mantelzorgers ook kosten daarom kreeg de zorgvrager ieder jaar van de overheid een bedrag van 200 euro per jaar, om aan de mantelzorger te geven. Nu het waarderen van de mantelzorger de verantwoordelijkheid van de gemeente is geworden, mag iedere gemeente zelf bepalen hoe deze waardering er uitziet. Onze mantelzorgers hebben aangegeven het liefst nog steeds een geldbedrag te ontvangen; vorig jaar ontving de zorgvrager 100 euro om uit te delen aan zijn mantelzorger. Nu blijkt dat we geld hebben overgehouden van het budget wat we gekregen hebben van de overheid. Het CDA maakt zich

d a a ro m o p o m deze week mede een amendement in te dienen om het bedrag op te hogen naar 150 euro, per jaar. Van belang is ook dat we onze mantelzorgers goed in beeld krijgen ; we ss Riekje van Vugt, raadslid CDA kunnen hen dan als gemeente ondersteunen als dat belast raakt. nodig is, door bijvoorbeeld res- Heeft u zich nog niet opgegeven pijtzorg in te zetten. Dat is zorg als mantelzorger bij de SWO? die de mantelzorger even ontlast. Doe dit dan, samen met uw zorgHet CDA zal ook aandringen bij vrager. Meer informatie hierover de wethouder om goed voor onze vindt u op de website van SWODjonge mantelzorgers te zorgen; rimmelen.nl kinderen die hun zieke ouder Heeft u vragen of wilt u met ons bijvoorbeeld ondersteunen. Het meedenken? U kunt mij mailen CJG, de basisscholen maar ook op rvanvugt@drimmelen.nl Riekje van Vugt, het voortgezet onderwijs zijn de raadslid CDA Drimmelen. eersten die signalen kunnen opvangen wanneer een kind over-

Lijst Harry Bakker zet aardbeiplanten weg

ss Kick-off met professor Roeland Samson (2e l.) bij Madese NatuurVrienden. Vele zakken potgrond, 360 potten en evenzoveel eerste kwaliteit aardbeiplanten werden bij de Madese NatuurVrienden afgelopen 8 april klaar gemaakt, genummerd, gestickerd om vervolgens uit te delen aan bewoners van onze gemeente. Een klus om een representatieve verspreiding in onze hele gemeente Drimmelen te krijgen. Velen staken de handen uit de mouwen en zo ontstonden weer goede en leuke gesprekken. Dit om ons Airbezen project een start te geven. De media publiceerde de afgelopen tijd veel over onze gezondheid en verontreiniging in Brabant. Ons Airbezen project kan nu daadwerkelijk achterhalen of ons Drimmelen schone lucht heeft! RIVM Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM, adviseerde ons een onderzoek te laten doen bij de Universiteit van Antwerpen. Professor Roeland Samson had daar al succesvolle metingen verricht. Door het meten van de relatieve luchtkwaliteit aan de hand van de opname van bio magnetisme in de blaadjes van de aardbeiplant kunnen vele conclusies worden getrokken. Hiermee kunnen wij nog bewuster en duurzamer omgaan met de omgeving waarin wij leven. Wat kunnen we er dan vervolgens aan

ss Vele handen maken licht werk.

en mee gaan doen? BAL GAAT ROLLEN! Onder belangstelling van veel media en belangstellenden heeft een kick-off plaats gevonden. Professor Samson hield een duidelijke en praktisch gerichte presentatie van zijn al eerdere bevindingen en resultaten. Wat doe je en kan je doen met de uiteindelijke rapportage? Zeer verrassend! Natuurlijk laten wij nog van ons horen! Het balletje gaat nu rollen door ook de aandacht van Omroep Brabant en Belgische krant voor dit eerste in Nederland nu lopende Airbezen project. Een supertaart van het Airbezen Drimmelen logo gemaakt door Lieke mocht dan ook niet ontbreken om dit te vieren. WIE? De deelnemers gaan de planten nu twee maanden in de buitenlucht verzorgen. Medio juni worden de blaadjes weer verzameld en geanalyseerd, een rapportage volgt dan. Natuurlijk mogen de aardbeien gehouden worden want… Bent u creatief? Wie heeft de grootste aardbei of verzint de meest creatieve verwerking van uw eigen oogst? Wie maakt de leukste Airbezen foto? Stuur het s.v.p. naar info@lijstharrybakker.nl Lijst Harry Bakker

Hemels, juweeltje en prachtplaat dat zijn de omschrijvingen in de recensies over de laatste CD “Real Midnight” van Birds of Chicago. Muziek die het hele spectrum van de Amerikaanse roots bestrijkt folk, rock en country, overgoten met een flinke portie soul en gospel. Dat alles is op op donderdag 28 april 2016 in het Witte kerkje in Terheijden te horen, waar de Birds Of Chicago zullen optreden als onderdeel van de Puur Wit concertenreeks. Allison Russell, de charismatische frontvrouw van Po’Girl en JT Nero (JT & The Clouds) vormen samen Birds Of Chicago. Het echtpaar maakt een zeer aanstekelijke mix van folk, pop, soul, roots en blues. Van etiketten op muziek plakken houden ze niet, maar de noemer Rock ‘n’ Roll Poetry nemen ze weleens in de mond. In 2012 brachten JT en Allison hun titelloze debuutplaat uit. De plaat werd door de pers met superlatieven overladen. “This year’s biggest roots surprise,” schreef L.A. Times. Pluimen waren er voor de mooie samenzang en de poëtische teksten. In 2014 brachten de vogels het livealbum ‘Live from Space’ uit, dat ze opnamen in hun favoriete bar in huidige thuishaven Chicago.

In het eerste kwartaal van 2016 hebben zij hun nieuwe CD ”Real Midnight” uitgebracht geproduceerd door de Grammy award winnende producer Joe Henry. Joe kan je kennen van zijn werk

met onder andere schoonzus Madonna, Allen Toussaint, Hugh Laurie, Loudon Wainwright III en Elvis Costello. Door vele recensenten wordt deze plaat nu al genomineerd voor hun jaarlijsten. Een absolute topper, hetgeen je niet wilt missen. KAARTVERKOOP Kaarten voor dit optreden kosten € 13 en zijn verkrijgbaar bij: Tinckerbell, Hoofdstraat 72 in Terheijden en Roots Mail Music, Van Goorstraat 4 in Breda. Het is ook mogelijk om kaartjes te reserveren via het e-mailadres: puurwit@gmail.com. Geef de naam van de artiest aan en het aantal kaarten. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en liggen de kaartjes klaar bij de ingang van het Witte Kerkje voorafgaand aan het concert. De deuren gaan open om 20.00 uur en het concert begint om 20.30 uur. MEER INFORMATIE? Kijk op: www.puurwitconcerten.nl; www.facebook.com/puurwit; Twitter: @puurwit.


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

MVO-TOUR DOOR DE GEMEENTE

Gluren bij de buren

MVO is een integrale visie op een duurzame bedrijfsvoering. Wel gaat het verder dan enkel het verduurzamen van de bestaande bedrijfsactiviteiten. Zij die zich met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bezighouden, focussen zich op een meerwaarde voor mens, maatschappij en milieu. In deze regio zitten aardig wat van dergelijke bedrijven. Om eens een kijkje in hun keuken te nemen, stond er donderdagmiddag 14 april een heuse MVO-tour door de gemeente op het programma. Door Wiljan Broeders Op 21 januari 2014 ondertekenden 45 organisaties de Verklaring van Drimmelen. Daarmee spraken zij uit het beleidsplan ‘Drimmelen Duurzaam in 2040!’ uit te gaan voeren. Een grote hoeveelheid (langetermijn)ambities moet hiertoe leiden. “En we zijn

op de goede weg,” aldus wethouder Hans Kuijpers. “Zo laat ook het ‘Monitoringsrapport uitvoering Beleidsplan duurzaamheid 2013 – 2017 gemeente Drimmelen’ zien. Een aantal zaken, zoals energieneutrale gebouwen, vraagt de komende jaren extra inzet. Maar over het algemeen loopt de uitvoering van het be-

PAGINA 16

leidsplan goed en heb ik er vertrouwen in dat we in 2017 een groot deel van onze doelstellingen gaan halen.” BEWUSTWORDING De bedrijven waar donderdagmiddag 14 april zo’n 25 deelnemers samen met de wethouder een kijkje gingen nemen, dragen de MVO-gedachte hoog in het vaandel getuige hun nominatie voor de MVO-prijs in 2015. En waar kan zo’n tour beter gestart worden dan bij de winnaar. En dus verzamelde iedereen zich bij installatiebedrijf Van Alphen & Roest. Een korte, interactieve presentatie – met enkele prikkelende stellingen – van Willem Jan Roest zette iedereen direct op scherp. Verhalen uit de praktijk lieten dan ook niet lang op zich wachten. Een belangrijke conclusie die al snel getrokken werd, vertelt ons dat het allemaal draait om bewustwording. Daadwerkelijke veranderingen vragen bovendien om visie, vertrouwen en lef! GENIETEN Gezamenlijk werd de bus in gestapt en koers gezet naar boerderijwinkel en recreatieboerderij Johan en Caroline. Allereerst werd de dorst op deze zonnige

dag gelest met een eigengemaakt sapje waarna Johan middels een videopresentatie de aanwezigen op enthousiaste manier deelgenoot maakte van hoe het duurzame strogebouw – dat ook nog eens vrijwel geheel recyclebaar is – is weggezet. De derde genomineerde destijds voor de MVO-prijs 2015 was Uitvaartzorg Drimmelen. De locatie van dit bedrijf kreeg al snel de handen op elkaar. Er werd dan ook dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod allereerst even de tuin te ontdekken. ‘Genieten in optima forma’ was niet zelden zo’n terechte kwalificatie. Cecile van Schie hield een warm pleidooi voor de MVO-gedachte. “Er zijn zoveel meer milieuvriendelijkere opties in onze sector, die helaas vaak onderbelicht blijven. Gemakshalve wordt dan maar gezegd ‘Mensen vragen er niet om.’ Wij draaien het graag om. ‘Bied je het niet aan, laat je het niet zien dan zullen ze er inderdaad niet om vragen!’”. Hiermee wordt de eerder getrokken conclusie dat het allemaal draait om bewustwording nog eens extra kracht bijgezet. AMBASSADEURS Een ondernemer die ook hoge ogen gooide tijdens de MVO-ver-

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een koningsdag viering voor de kinderen georganiseerd door Stichting Zwaluwe op 27 april. De indeling van de dag ziet er als volgt uit : RONDWANDELING MET MUZIEKVERENIGING ALLIANCE Vanaf 10:15 uur verzamelen we op de parkeerplaats van zorgcentrum De Ganshoek. De kinderen kunnen deelnemen met een versierde fiets, step of bolderkar. Het thema dit jaar is VAKANTIE

SPELLETJESMIDDAG Op sportpark “De Kwarrehoek” kunnen kinderen t/m 14 weer meedoen aan spelletjes van 12:00 tot 14:30 uur. Uiterlijk om 13:00 uur dienen de scorekaarten te zijn afgehaald bij de

inschrijftafel. ZWALUWSE MEISJES De Zwaluwse meisjes, Marina en Karin, zijn dit jaar ook weer aanwezig. Vanaf 12:00 uur tot 14:30 uur kun je in de kantine kroontjes versieren of je eigen laten schminken. PIRATENSHOW EN PRIJSUITREIKING ’s Avonds is er van 18:30 tot ± 19:30 uur een piratenshow in “Ons Belang”. De toegang is gratis. Tevens vindt de prijsuitreiking van de spelletjesmiddag plaats. De zaal is open vanaf 18:15 uur. Voor meer informatie stuur een mailtje naar : stichtingzwaluwe@ziggo.nl We zien jullie graag op 27 april op het sportpark.

Woensdag 27 april 2016

Feest mee op Koningsdag in Hooge Zwaluwe Dit jaar vieren we Koningsdag voor Hooge Zwaluwe en Helkant weer met een leuk programma voor klein en groot. We starten met de Koningsrit waar versierde fietsen, steppen, skelters, driewielers en kinderwagens mogen meedoen. Na aankomst bij Sportterrein HZ ’75 kunnen kinderen vanaf groep 4 hun eigen gemaakte spulletjes of lekkernijen verkopen op de Kindervrijmarkt. Of bijverdienen als straatmuzikant, een dansvoorstelling geven met je vrienden, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het laten zien of verkopen op een kleedje. Het middagprogramma bestaat uit een Spelletjescircuit voor de kinderen t/m groep 3 en een spannende Zeskamp voor de

kinderen vanaf groep 4. Je kunt je uitleven op een springkussen, een XXL Twister spel en een spectaculaire stormbaan. Natuurlijk is er ook weer alle tijd en ruimte om een balletje te trappen en samen te proosten op een gezellige dag! Check het volledige programma in de folder die huis aan huis verspreid is en meld je aan via het aanmeldingsformulier bij deze folder. Geen folder meer? Stuur ons dan een mail: oranjecomitehz@gmail.com FB: Volg de Hooge Zwaluwe facebook pagina voor updates: facebook.com/hoogezwaluwe Deze dag kunnen wij alleen mogelijk maken dankzij onze talrijke sponsors en alle bijdragen van de collecte. Bedankt!

SPETTEREND PROGRAMMA KONINGSDAG IN ’T CENTRUM MADE

12x Raak en Abnocto kleuren Made bruisend oranje MADE – ‘Voor het zevende jaar op rij bruist het centrum weer op de oranjedag bij uitstek: Koningsdag. Sinds 2010 tekenen de sociëteiten 12xRaak en Abnocto voor het speelse middagspektakel in het hart van Made. Vele vrijwilligers en verenigingen assisteren daarbij. Het Oranjecomité kan daardoor een spetterend programma aanbieden, dat het centrum van het dorp Made weer laat bruisen. Met trots presenteren wij het programma Koningsdag 2016,’ laat Oranjecomité-voorzitter Frank van Gils weten. Door Michiel Peeters PROGRAMMA KONINGSDAG 2016 DINSDAG 26 APRIL Koningsnacht bij de Korenbeurs WOENSDAG 27 APRIL 09.00 uur: De Gepavoiseerde Molen draait Molen de Hoop doet Leven aan de Geraniumstraat 11.00 uur: Kindervrijmarkt in Kerkstraat Om het circuit van de activiteiten beter aan te laten sluiten hebben we verleden jaar met pijn in het hart afscheid genomen van het Gaymans plantsoen. Vanaf de Korenbeurs/ kerk kunt u richting Molenplein uw kleedjes uitrollen! Kinderen worden uitgenodigd om zelf een plaats in te richten. Geen kramen aanwezig. De kinderen worden uitgedaagd ook andere activiteiten te ontplooien: muziek maken, pantomime,

circusacts, standbeeld, enz. 12.00 uur: Ontvangst gedecoreerden in De Korenbeurs De gedecoreerden van de kern Made en hun partners worden in De Korenbeurs ontvangen door het Oranje Comité Made en een vertegenwoordiger van de gemeente Drimmelen 12.00 uur: Oranje-optocht met versierde fietsen, steppen, skelters en andere vervoermiddelen Alle kinderen van de basisscholen nemen deel aan deze feestelijke sliert door Made met hun (oranje-rood-wit-blauwe) rijwielen. Tussen 12.00 uur en 12.10 uur is de samenkomst bij bs De Lage Weide (Molenstraat) Om 12.10 uur gaan de kinderen in optocht achter Harmonie-Tamboerkorps St. Caecilia aan, via de Marktstraat, Patronaat, Kloosterstraat, Kerkstraat naar de Korenbeurs. 12.30 uur: Aubade aan gedecoreerden / ballonnenwedstrijd De kinderen ontvangen bij de Korenbeurs een opgeblazen

ballon. Na de aubade geven de vertegenwoordiger van de gemeente en de nieuwe gedecoreerden het startsein voor de ballonnenwedstrijd. 13.00 uur: Officiële opening centrumfeest 12x Raak en Abnocto Na de aubade wordt het officiële startsein gegeven voor het middagprogramma. Middagprogramma met activiteiten en ‘gezellige terrassen’ aangeboden door de sociëteiten 12x Raak en Abnocto. Zij stelden een compleet nieuw programma samen voor de Marktstraat (vanaf oude ge-

op hun beurt de aanwezigen te inspireren en enthousiasmeren met prachtige verhalen. Stuk voor stuk zijn het perfecte ambassadeurs voor het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Drimmelen. Een welgemeend dankjewel dat zij hun deuren wagenwijd openzetten is dan ook zeker op zijn plaats.

Heemkundekring Made en Drimmelen

TERUG IN DE TIJD Heemkundekring Made en Drimmelen gaat terug in de tijd

Koningsdag Koningsdag 2016 Lage Zwaluwe

kiezing 2015 was Ramses Snoeij met zijn ambachtelijk gebrouwen ‘Ramses Bier’, inmiddels een vertrouwde naam in deze omgeving (en ver daarbuiten). De liefde voor het bierbrouwen was zichten voelbaar toen hij het woord nam. Het was een boeiende middag. Inspirerende ondernemers wisten tijdens deze MVO-tour

meentehuis tot het Molenplein. Vanaf het Molenplein wordt de Kerkstraat omgetoverd tot een gezellige vrijmarkt. Veel horecagelegenheden stelden een feestelijk programma samen. CODE ORANJE Om Koningsdag tot een feest te maken roept Frank van Gils van het Oranjecomité op om oranje gekleed feest te gaan vieren.

Een terugblik naar vervlogen tijden in Made en Drimmelen Hier het 6e deel van de kermisgeschiedenis van Made en Drimmelen van de hand van G. van der Ven en L. van Suijlekom. Door Govert Antonius DE KERMISGESCHIEDENIS IN MADE EN DRIMMELEN (deel 6) Terwijl de veldwachter een kruiwagen was gaan halen brak er plotseling een onweersbui los met flinke regens. Machiel Avontuur werd wakker door dit stortbad en stortte zich op de burgemeester. Vermoedelijk was in zijn benevelde geest de gedachte ontstaan dat de burgemeester hem een nat pak bezorgd had. De burgemeester kon zich de beschonkene nog maar net van het lijf houden met behulp van een door de veldwachter achtergelaten sabel. Zelfs samen met de inmiddels teruggekomen veldwachter gelukte het de burgemeester niet om de man tot bedaren te brengen. Uiteindelijk gelukte het de veldwachter om de woesteling de handboeien om te doen. Deze boeien wist hij echter weer te breken. Machiel Avontuur drong vervolgens de woning van dokter J. de Wit aan de Marktstraat binnen en begon daar diens gezin te bedreigen. Terwijl de veldwachter de hulp van rijksveldwachter A.A. Elshout was gaan inroepen, blies Machiel Avontuur al razende en tierende de aftocht. Gedurende de kermisdagen waren nog al wat verboden van kracht. Tijdens de diensten in de kerken mochten er geen kermis activiteiten plaatsvinden. Verboden was verder: het koekhakken, het vingerhoed trekken en het paardenspel. De Algemene Plaatselijke Politieverordening van 1 juni 1895 heeft een apart hoofdstuk over kermissen en markten. Artikel 28 van de verordening stelt dat het verboden is ”planeten te trekken of te doen trekken” (astrologie). Verder waren verboden: het ”waarzeggen of andere afzetterij”, ”onzedigheid of rustverstoring” en ”gezangen”. In 1923 vroeg een aantal herbergiers in Made toestemming om met de kermis dansmuziek te houden. Het verzoek werd gedaan door: P. van de Korput, W. de Wijs (Nieuwstraat), L. Ligthart (Marktstraat), J. Ligthart, P. v.d. Veeken (Marktstraat), E. de Wijs (Nieuwstraat), C. Avontuur, B. Diepstraten, J. Lambregts, J. van de Ven, W. van Gils, A. de Jong, D. Stoop (Marktstraat) en Chr. van de Heijkant. De Weduwe P. Nuijten van ”de Korenbeurs” vroeg in 1924 toestemming voor dansmuziek. Hetzelfde verzoek werd gedaan door Ant. Diepstraten aan de Nieuwstraat. In 1930 werd een verzoek voor het houden van dansmuziek gedaan door Th. Thijssen aan de Nieuwstraat en de Weduwe J. van der Steen. De laatste was van plan alleen pianomuziek met begeleiding van viool in haar herberg toe te staan. (wordt vervolgd)

‘Trek kleding aan met een vleugje oranje. Dat kleurt Made feestelijk bij je bezoek aan het dorp en zijn centrumactiviteiten.’

s Een plaatje van trikeride op Koningsdag 2015 (foto archief Michiel Peeters)

U wilt meer informatie of lid worden van de Heemkundekring Made en Drimmelen bel nr. 0162-684391 of 0162683104. Hebt u ook materiaal over de geschiedenis van Made en omgeving dat wij mogen gebruiken dan zou dat zeer welkom zijn.


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 17

Tuinman gevraagd in de omgeving Helkant Tel.: 0654 – 232 001.

SegerenCleaning Schoon met veel kracht...

Reinigings werkzaamheden voor zowel bedrijven en particulieren

Bel voor een afspraak

T. 06 25 06 10 89 Made - Noord Brabant www.segerencleaning.nl

www.dier.nu

Servies „Toen en NU“. Elke vrijdag en zaterdagmiddag bij Nel de Bruijn, open van 13.00-17.00u . Ook op afspraak. Abdis van Thornstraat 8, 5126 BJ GILZE. Veel keus. Tel.0161452159/06-23249007. Een workshop ? kan ook.

...Boetiek ’92

StoffeerderijvanHoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvend offerte 06-19748242 Te huur aangeboden: Div. chalets: geheel gemeubileerd, gestoffeerd en geïsoleerd. Minimale huurperiode is 3 mnd., huurprijs vanaf: € 550,- per mnd. NIEUW en 2ehands chalets in de verhuur. Op chaletpark de Meysberg in Chaam. Info: 06-53388715 of www.meysberg.nl Gevraagd oude bromfiets ,jukebox,buitenboordmotor,fiets [electr],flipperkast,etc etc 0646331823 Lage Zwaluwe: Taichichuan

De perfecte remedie voor veel moderne kwalen Prima verdedigingskunst

ZONDAG 24 APRIL OPEN

M

HOEFKENSSTRAAT 10, MADE TELEFOON: 0162-685304 CARLA CARON

T

BOETIEK ’92 O

TE HUUR : Weststad Oosterhout representatieve kantoorruimte. 2 kamers van ieder 22,5m2 beschikbaar op 1e etage in kantoorpand met gebruik van keuken, wifi en parkeerplaatsen. uitermate geschikt voor zzp er waarvan de keukentafel te klein is geworden. huur 250,-- per maand per vertrek excl btw en servicekosten. tel.: 06 224 861 17

K

www.zenmotion.nl

U V RI V JB A N M A M LIJ A F A VE D D A N E, E T R D O M 36 D E A T A TO EN A O A RN N S T K 50 IJ A DE RO K 2E R UT JE E E RE C A N EM CH HT FS EN TS DO LA O G R,

Ontdek de voordelen

van 10.00 tot 17.00 uur

vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 april

Acer weekend (Japanse Esdoorn) Zaterdag 23 april is er speciaal iemand aanwezig van de Neerlands bekendste Japanse Esdoorn kwekerijen! U kunt dan met al uw vragen terecht over bijvoorbeeld snoeien, bemesting en ziektes. U krijgt dan direct een antwoord! Speciaal tijdens dit Acer Weekend

10% KORTING

op de hele Japanse Acer collectie iment Groot assort EN GROENTEANTEN KRUIDENPL

TUINCAFE IN ONS GEZELLIGE

is de Menukaart . compleet vernieuwd zelf.

kom langs en ervaar het Nu nog veel uitgebreider, ! llige uitgebreide lunch TIP: Ook voor een geze

AVRI GRASZODE onkruidvrij en N vers uit eigen altijd kwekerij

VERS VOOR U

HEISTRAAT 47, OOSTEIND GRENS DONGEN - OOSTERHOUT TELEFOON: 0162 - 31 29 13 RUIME PARKEERGELEGENHEID

IEDERE VRIJDAG KOOPAVOND

* Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en tot uiterlijk een week na publicatie.

20.000 M2 TUINPLEZIER

WWW.AVRI-TUINCENTRUM.NL

GESNEDEN


WEEKBLAD â&#x20AC;&#x2122;T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 18

Aanbiedingen geldig t/m zaterdag 30 april en zolang de voorraad strekt.

259,-

Kippenverblijf Eggy Afmeting 133 x 210 x 90 cm.

Alles voor kip en konijn Kom langs in de winkel of kijk op faunadiertotaal.nl

189,Konijnenverblijf Barino Afmeting 106 x 103 x 108 cm.

14,95 95

9,

Supreme Selective konijn & cavia 3 kg Complete en evenwichtige voeding.

2+1 gratis

Barn-i Kruidenhooi 500 gram Per stuk 2.95

20 kg 99

8,

Kasper Faunafood kippenvoer 20 kg Legmeel, legkorrel of multigraan.

20% korting

Kasper Faunafood hobbyline kip 4 kg Alle varianten.

Oeverkruid 18 I Raamsdonksveer I Grootschalige dierenwinkel I Dogwash I faunadiertotaal.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 19

’t Carillon Weekblad

JUBILEREND MADES MEEZINGKOOR SCHITTERT OP MEEZINGFESTIJN

You’ll never walk alone

“Het was zo’n fantastische middag. Het publiek was afgelopen zondag in groten getale op komen dagen. Uit volle borst werd er meegezongen. Het bracht niet alleen een big smile bij de bezoekers op het gezicht maar zeker ook bij ons.” Door Wiljan Broeders Joke Smolders – oprichter en dirigent van het Mades Meezingkoor – zit nog altijd na te glunderen. Zingen verbroedert en brengt mensen bij elkaar; zo veel werd weer wel duidelijk tijdens het feestelijke tiende Meezingfestijn dat het Mades Meezingkoor traditiegetrouw jaarlijks verzorgt in De Korenbeurs te Made.

GEVARIEERD REPERTOIRE Het koor had op haar beurt drie andere koren uitgenodigd. Het Groot Dwergonisch Mannekoor uit Drunen is nauw verbonden aan carnaval aldaar. Zo is ‘Dwergonisch’ een verwijzing naar de naam van Drunen in carnavalstijd. Het eenmalige optreden dat dit koor in 1997 tijdens een Boerenbruiloft verzorgde, smaakte naar meer en inmiddels luisteren zij menig feest,

festival en manifestatie op met hun Nederlandstalige liederen. Sparkling People uit Oosterhout put uit het enorme aanbod aan pop- en musicalsongs van de laatste veertig, vijftig jaar. De dertig leden – verdeeld over vijf stemgroepen – heeft door de jaren heen al door heel Nederland opgetreden. Stijlloos uit Breda brengt steevast een gevarieerd repertoire aan popnummers, musicalsongs en a capella ten gehore. Tijdens dit Meezingfestijn was deze zanggroep voor het eerst te horen onder leiding van de nieuwe dirigent Tom Veeke.

mogelijk mensen mee laten zingen met populaire liedjes in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Italiaans. Vandaar dat wij de teksten altijd op een groot scherm projecteren.” WAARDEBONNEN Dat deze aanpak succesvol is, blijkt wel uit de meer dan 25 optredens die zij jaarlijks verzorgt. Ook zondagmiddag kostte meezingen weinig overredingskracht. Met een repertoire van onder meer ‘Jij denkt maar dat je alles mag’, ‘Take me to Ibiza’, ‘Rosamunde’, ‘When the Saints’, ‘Mississippi’ en ‘Ramona’ kon

Cees Ligtvoet: ‘Bedankt voor veel ‘red-sportdag-suggesties’

s Een prentje uit een vorige editie (foto archief michiel peeters)

Ligtvoet slaakte twee weken terug een hulpschreeuw die over heel Made en Wagenberg werd gehoord. En niet zonder gevolgen blijkt nu. De 46e editie op dinsdag 10 mei kan doorgaan. Niet alleen ouders, maar ook de grootouders springen bij. ‘Ben ook erg blij met de suggestie

om leerlingen van het voortgezet onderwijs in te schakelen. Zij kunnen in het kader van maatschappelijke stage een belangrijke bijdrage leveren. Ook CIOS-studenten doen bij zo’n dag ervaring op en kunnen leiding geven. Allemaal suggesties die hout snijden en waar we wat mee kunnen.’ Aan de jaarlijkse scholensportdag in Made ne-

Op naar de volgende tien jaar!

75 JAAR RONDE VAN MADE BLIKT ‘TERUG IN DE TIJD’ MET STRIJD

Dertig klasbakken van toen starten zondag 24 april MADE – Wereldkampioenen, klassiekerkoningen, wereldsprinters en een Tour de France winnaar. Zondag is het geen wachten, wachten, wachten tot er wat gebeurt. 24 april spetteren de stenen onder de wielen vandaan in de 75e editie van de Ronde van Made. Ook het entertainmentprogramma feest mee. Het Rabobankplein bolt zondag van de muziek. Door Michiel Peeters

Door Michiel Peeters

STRALEND MIDDELPUNT Het was kortom een buitengewoon gezellige middag met een prima afwisseling van koren met het Mades Meezingkoor als stralend middelpunt. Werd er heel de middag luid meegezongen en geklapt, bij het afsluitende ‘You’ll

never walk alone’ kon je een speld horen vallen. “Dat zorgde bij heel wat mensen toch wel voor kippevel en waterige oogjes,” besluit Joke die na afloop door ‘haar’ koor enorm verrast werd met een weekendje weg. Zelf steekt zij haar trots over de leden ook niet onder stoelen of banken. “Ze zijn geweldig en er is zoveel plezier in dit koor. Zoals het slotlied al zei je doet het samen! En dan kun je tot zo’n prachtige prestatie komen als wij zondagmiddag hebben neergezet.”

SWINGEND OPTREDEN Tezamen met het Mades Meezingkoor vierden zij het tienjarig bestaan van laatstgenoemde. “Ongelooflijk eigenlijk dat de wens die ik destijds had ‘het oprichten van een koor dat bovendien niet enkel meedeint op de maat van de muziek’ is uitgegroeid tot een enthousiaste (vrienden)groep van ruim dertig mannen en vrouwen die iedere week weer opnieuw met plezier komt repeteren en steevast garant staat voor een swingend optreden,” vervolgt Joke enthousiast. “Wij willen zoveel

OPA’S EN OMA’S REDDEN SCHOLENSPORTDAG 2016

MADE - Opa’s en oma’s redden de Scholensportdag 2016. Zo luidt de conclusie na het overstromen van Cees Ligtvoet’s mailbox. Zijn hulpkreet bezorgde heel veel grootouders maagpijn. Zij springen in de bres om hun kleinkinderen een leuke sportdag te geven.

dat natuurlijk ook niet anders. De verschillende zalen waar opgetreden werd, waren extra feestelijk aangekleed met vlaggetjes waarop foto’s van de verschillende koorleden stonden afgebeeld. Een loterij maakte dat verschillende personen met mooie waardebonnen huiswaarts keerden.

Katern2

men dik 600 kinderen van Den Duin, De Elsenhof, Lage Weide en Stuifhoek deel. Met enorme steun van Jola Olympus, HVM, Madese Boys, de gemeente en de vrijwilligers maken die 10 mei tot een spontaan en bruisend sportfeest dat groeit naar een gouden feest in 2020. Iemand die nog wil helpen kan zich altijd aanmelden bij: cees.ligtvoet@ziggo.nl De verregende edities van 2014 en 2015 krijgen nu een zonnig vervolg. De 46e editie straalt door het aanbod van vrijwilligers nu al.

‘We starten met een albasten rennersveld voor deze jubileumeditie. Zilveren, goud, platina en diamant hebben we al gehad. Met dit peloton zetten we in op het beste rennersveld ooit aan de start van een koers. Oscar Freire, Servais Knaven, Adrie van der Poel, Joop Zoetemelk, Johan Museeuw en Hennie Kuiper zijn enkele van die klasbakken van toen. Jammer dat Jan Ullrich moet afhaken, maar we strikken voor die tijd nog zo’n klasbak van toen. Wellicht iets van over de plas,’ laat Huub van Dijk, wedstrijdman van het organiserende comité op zijn verjaardag lachend weten. MUZIEKPLEIN Naast de klassiekerkoningen en rondevedettes zijn ook de knallers van de muziek aanwezig op

het muziekplein van de jubilerende Ronde. Jeanne, Collin, John de Bever en Van Brenghe bruisen het plein tot leven. Geniet met volle teugen van koers, pint en muziek. Het aantal klassiekerkoningen is niet op één hand te tellen, daarnaast ook nog eens vier wereldkampioenen (Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Johan Museeuw en Oscar Freire) die goed zijn voor zes titels van wie Oscar Freire er drie voor zijn rekening neemt. Een topsprintersgezelschap van voormalige snelle mannen (Jeroen Blijlevens, Mathieu Hermans, Theo Smit, Jean-Paul van Poppel en natuurlijk Freire) gaat uitmaken wie de snelste man op leeftijd is. Jelle Nijdam, de hardfietser van de laatste drie kilometer, is er ook bij. En namen als die van de nieuwe ploegleiders: Steven de Jongh, Servais Knaven, Tristan

Hoffman, Jean-Paul van Poppel, Nico Verhoeven en Aart Vierhouten. Zij laten zien dat ze nog steeds snel kunnen fietsen. JUBILERENDE SCHITTERING Van Dijk: ‘Dit peloton schittert aan je ogen. Het zijn allemaal , stuk voor stuk, wielerdiamanten. Even alfabetisch opsommend: Blijlevens, De Jongh, Dekker, Den Bakker, Freire, Gutierrez, Hanegraaf, Hermans, Hoffman, Knaven, Kroon, Kuiper, Museeuw, Nijdam, Pirard, Smit, Van Aert, Van den Akker, Van der Poel, Van der Velde, Van Dijk, Van Heeswijk, Van Poppel, Van Steen, Verhoeven, Vierhouten en Zoetemelk.’ De geschiedenis van 75 jaar professioneel wielrennen in Made is vastgelegd in een mooi boek. John van Ierland schreef het historisch overzicht. 24 april begint de jubileumeditie ’s middags om 13.30 uur met een wedstrijd van de eliterenners, gevolgd door een koers van de renners uit de gemeente Drimmelen, voordat het spektakel losbarst met ‘glanzend oud goud’.

Stuur uw leukste Koningsdagfoto naar Omroep Drimmelen Tijdens Koningsdag zult u onze fotografen tegen komen op de diverse evenementen in onze dorpen. Zij maken foto’s en plaatsten deze nog dezelfde dag op de website van Omroep Drimmelen: www.omroepdrimmelen.nl Maar ook u kunt uw leukste foto’s insturen naar Omroep Drimmelen. Wij plaatsten ze dan op onze website en social media. Hebt u een leuke, grappige, bijzondere of gewoon mooie foto? Stuur deze dan naar publicatie@omroepdrimmelen.nl.

s Nikki Terpstra zal zich na zijn kwartet overwinningen in de Ronde van Made niet opvolgen; de 75e editie van de wielerronde gaat ‘terug in de tijd’ (foto Henk Theuns)


PAGINA 20

ZMH MACHINES

WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

WWW.ZMHMACHINES.NL

TANKSTATION AUTOWASSERIJ TANKSTATION ENENAUTOWASSERIJ

JAN VANGELOOF GELOOF JAN VAN

Nu ook voor de APK-keuring van uw auto

HET TANKSTATION

HET TANKSTATION NOG ECHT WORDT BEDIEND! Stationsweg 1, Hooge Zwaluwe WAAR UWAAR NOGUECHT WORDT BEDIEND! Corné 06 13 052 566 Lambert 06 47 047 900 info@zmhmachines.nl

NA TANKEN: WASSEN EN DROGEN E

BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

Te huur: fraaie maisonnette. Nieuwbouw, 1e en 2e etage op hoek. 125m2. met garage, 3 slaapGroenten planten. kamers, vrij uitzicht en Pheninckx vrachelgroot inpandig balkon. sestraat 48 Den Hout De keuken is voorzien of www.pheninckx.nl van alle moderne apparatuur. Muren gesausd. CARISOL MEUBELEN Locatie Dorskarstraat vraagt te koop: alle eiken meubelen, hele en 15 Made. Ca. mei begedeeltelijke inboedels. schikbaar. Bezichtiging Tel. 06-55797415 of op afspr. info@carisolmeubelen.nl Inl. 06-36382701. KEUKEN RENOVEREN! Uw oude keuken weer als nieuw • fronten • apparatuur • aanrechtblad • accessoires Gratis advies aan huis AD VAN DER STEEN keukens Julianastraat 103 – Rijen Tel 0161-227069 Bezoek onze showroom www.advandersteen.nl

CARAVANS GEVRAAGD met SPOED & Campers à contant of per bank! Jos Hommel Caravans Eikenlaan 30 Sprang-Capelle 0416-274672 06-23633117

Naaimachine defect ? gratis reparatieophaalservice ! Godefroy naaimachines Raamsdonksveer. Tel. 0162512872. godefroynaaimachines.nl schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

Laat nierpatiënten overleven. Uw steun is onmisbaar. SMS NIER naar 4333 of geef via nierstichting.nl Met 1 SMS doneert u eenmalig € 2,(exclusief telefoonkosten). www.nierstichting.nl/sms

2,50

TANKEN MET KORTING Benzine 9 cent Diesel tanken voor contanten Wij verhuren ook Boedelbakken Vraag bij ons op het station naar de voorwaarden MOLENSTRAAT 11 – MADE – TEL. 0162-683557

GROTE HOEVEELHEID RESTPARTIJEN

BESTRATINGS- EN BOUWMATERIALEN TEGEN LAGE PRIJZEN! op afspraak te bekijken in Raamsdonksveer 0162 - 51 25 51 keien-gebakken klinkers-sierbestrating-tegels-banden metselstenen-kalkzandsteen-lateien-ijzeren balken-enz

GEVRAAGD: Oude metalen, sloopauto’s, caravans, brommers, scooters, aanhangers, enz. Bel: 00316-31054041

ONLY FOR MEN OOSTERHOUT

27 APRIL KONINGSDAG

OPEN 10.00 - 16.00 UUR OOSTERHOUT Kerkstraat 6 T (0162) 210202

10.00 - 18.00 10.00 - 21.00 10.00 - 21.00 10.00 - 21.00

DOESBURG - DRUTEN - EDE - GELDERMALSEN - HELMOND - REUSEL - ROSMALEN - VELDHOVEN - WAALWIJK - OOSTERHOUT - NIEUWEGEIN - WOERDEN


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 21

MOEDIGE MOEDERS DRIMMELEN

Els Noorlander: ‘De grote denkfout over verslaving, nou eentje dan…’ MADE – ‘Een levensgevaarlijke gedachte is de grote denkfout die mensen maken ‘nou eentje dan …’. Dan kan ik weer andere leuke dingen doen. Dat gaat niet meer. Je hersenen reageren daar niet meer op. Die moeten weer getraind worden. Kleurenscans laten zien dat de hersenen van een ‘cleane’ persoon blauw kleuren en dat pas na honderd dagen enige kleur (geel) komt na leuke activiteiten.’ Door Michiel Peeters Els Noorlander, psychiater in De Loodds - een behandelafdeling in Poortugaal voor mensen waarbij de psychiatrische behandeling wordt bemoeilijkt omdat er ook sprake is van een verslaving - is duidelijk op de vroege zaterdagmorgen in hotel ’t Trefpunt. Je kunt volgens haar pas afkicken als je clean bent, maar ze zegt ook dat heel veel heropnames nodig zijn, voordat de ‘verslaafde’ doordrongen is van zijn droom ‘ik wil afkicken en clean’ zijn. KAMERPLANTEN ‘Als verslaafde leer je veel dingen niet. Emotie heb je niet meer. Lach en verdriet zijn weggeslikt. Emotie moet je daarom weer trainen. Tegen patiënten die zeggen ‘geef me maar valium, dan word ik rustig en kan ik luisteren’ zeg ik duidelijk, nee. Ik wil niet tegen een stel kamerplanten praten!’ Je hebt presentaties en presentaties, maar die van Noorlander is top. Knikkebollen komt niet voor bij deze autoriteit op verslavingsgebied. Zij laat een volle zaal (ruim tachtig personen) duidelijk ‘in het hoofd kijken van een verslaafde’. Helder en duidelijk verwoordt ze ‘verslaving’. Het onvermogen om te stoppen heeft volgens de autoriteit op het gebied van verslaving, iets te maken met veranderingen in de

hersenen die optreden na langdurig gebruik van een ‘verboden stof’. CRAVING IS ‘N HERSENZIEKTE “Verslaving wil zeggen dat de gebruiker de controle over het gebruik kwijt is. Stoppen, lukt dan niet meer. De hersenen verliezen het vermogen om op een normale manier met kleine hoeveelheden van de stof om te gaan. In de hersenen treedt een overgevoeligheidsreactie op, waardoor kleine beetjes de verwachting oproepen dat er grote hoeveelheden aankomen. De gebruiker kan zich niet meer beperken tot een blowtje. Dat hevige verlangen naar een stof heet ‘craving’ en is een hersenziekte. “ Noorlander staaft dit verschijn-

sel met een roker die bij een kop koffie verlangt naar een sigaret. Dat is een omstandigheid die gebruiksgerelateerd is. Het is een neurologisch mechanisme waarin sensoren en ‘pakketjesoverdracht’ een belangrijke rol spelen. Het treedt op bij alle verslavende stoffen (nicotine, alcohol cannabis, cocaïne etc) en heeft niets te maken psychische problemen of emoties. Met duidelijke schematische voorstellingen toont Noorlander welke factoren de verslaving in stand houden; de acute werking van de stoffen; de afhankelijkheid, de problemen bij clean blijven, terugval en verslavingsgedrag. ZELF WILLEN Enkele ervaringsdeskundigen beaamden na afloop Els Noorlander’s uitleg. De 42-jarige Louis gebruikte alles om zich te verdoven vertelde hij na afloop van de lezing ‘Verslaving, behandeling

ss Een volle zaal belangstellenden (negentig personen) luisterde zaterdagmorgen, klaarwakker, naar de presentatie ‘verslaving’ van psychiater Els Noorlander (foto Michiel Peeters)

GRATIS LES VAN EEN PROFESSIONELE FOTOGRAAF

Fotograferen van licht en donker Na de in alle opzichten geslaagde informatie- en werkavond op 15 maart jl., organiseert Fotogroep Perspectief in het kader van haar jubileumjaar binnenkort weer een speciale avond voor zowel leden als niet-leden.

ss Een foto van Bas Meelker

Wij zijn er trots op dat we er in zijn geslaagd de internationaal bekende fotograaf Bas Meelker te boeken voor een avond waarin hij speciaal zal ingaan op de aspecten van licht en donker in de fotografie. Bas Meelker heeft zijn sporen vooral verdiend met de landschapsfotografie, maar ook op andere terreinen van de fotografie staat hij zijn mannetje. Op de website van onze fotogroep valt meer te lezen over het uiteenlopen werk van Bas Meelker. Kijk op http://www.fotogroepperspectief.nl/

er... Huyskwek van m ei h ge het i ndige bloe een uitbu

(linksonder), je kunt dan doorklikken naar de website van Bas Meelker. Daarop is Bas Meelker voor het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten van 1 februari jl. ook in actie te zien in het Friese Waddengebied. Zijn presentatie voor ons vindt plaats op dinsdag 26 april a.s. in gebouw Concordia, Raadhuisstraat 37, 4927 AM Hooge Zwaluwe en de toegang is gratis! Noteer het nu alvast in je agenda! Omdat we weten dat de belangstelling voor deze avond groot is, is het handig om je alvast aan te melden via de contactmogelijkheid op onze website http:// www.fotogroepperspectief.nl/

en valkuilen’ van psychiater Dr. Els Noorlander. Je kunt volgens hem afkickinrichtingen niet de schuld geven. ‘Je moet zelf willen en de beslissing nemen. Bij mij had het de bodem bereikt dik twee jaar geleden. Ik had de gedachtes van een puber van dertien in plaats van die van een 42 jarige!’ De 61 jarige Huub liet zich in gelijke bewoordingen uit. Hij gebruikte van zijn 14 tot zijn 57 jaar. Hij is nu vier jaar clean en bekend nog steeds last van craving te hebben. ‘Ik blijf een emotiemens, maar net als Louis zeg ik dat het ontmoeten van lotgenoten, de meeting, het beste medicijn is. Daar zie en leer ik. Constateer de terugval bij anderen.’ Beiden onderschrijven met hun uitspraak dat individuele therapie niet helpt.

Moedige Moeders Drimmelen – een hulpgroep voor ouders en familie van verslaafden; ook voor vaders, broers en zussen toonde met de massaal bezochte zaterdagmorgenlezing dat ‘verslaving’ leeft in de regio Drimmelen. wanneer je zeker wilt zijn van een plekje! Voor degenen die het nog niet weten: Fotogroep Perspectief is een kleine fotoclub met beginnende en meer gevorderde amateurfotografen. De meeste leden (vrouwen en mannen van uiteenlopende leeftijd) komen uit de verschillende dorpen van de gemeente Drimmelen. Buiten de vakantieperiodes komen we om de twee weken bij elkaar om elkaars werk te bespreken, tips en trucs uit te wisselen of voor een presentatie over een bepaald onderwerp zoals Photoshop. Regelmatig organiseren we een fototocht en gaan we er met z’n allen op uit. Nieuwe leden zijn weer welkom! Kom gewoon eens een paar keer vrijblijvend kijken of je je bij ons thuis voelt en of het aansluit bij je ambities!

GEOPEND

! IT E T LI KOOP DIRECT BIJ DE KWE WA K KER... DE B / S J ESTE PRI van 10.00 tot 17.00 uur

óók op ag Koningsd D GEOPEN7u van 10-1

Dé basketen hangpottenspecialist van het Zuiden!

KIJK OOK OP ONZE WEBSITE VOOR OPENINGSTIJDEN Tuinplantencentrum - kwekerij

Dongeneind BV Tot ziens in onze kassen!

Griendsteeg 20 Oosteind Tel: 0162-455205

Joris Joris van Avan lphenA bvlphen bv TANKSTATION TANKSTATION

47 - 4921 BP Made Adelstraat 47 - 4921 BPAdelstraat Made tel.06-50421327 0162-681921 • mobiel: 06-50421327 • fax 0162-6817 tel. 0162-681921 • mobiel: • fax 0162-681717 e-mail: texaco@tankjoris.nl e-mail: texaco@tankjoris.nl

AUTOBEDRIJF

DUDOK

LESSTOF Iemand die de lezing nog eens wil naluisteren en kijken! Ga naar You Tube, tik Els Noorlander in en je krijgt de presentatie ‘Verslaving, behandeling en valkuilen’ nog eens te zien. Ook mooie lesstof voor scholen. Die ontbraken bijna allemaal zaterdagmorgen bij de prachtige en praktische lezing. Hopelijk steken ze niet de kop in het zand, want ‘verslaving’ is overal aanwezig. Ook op school!

ÓÓK ZONDAG 24 APRIL

OPENING

Prikbord

ZOMERPLANTENSEIZOEN Er zijn al volop OPTIMAXX en MEGAMAXX hangpotten (met omruilsysteem)

Nu al volop bloeiende geraniums as voor het terr

www.huyskweker-dongeneind.nl

DE ZWINGEL 10 LAGE ZWALUWE tel. 0168 - 48 23 90

APK-keuring + Auto Wassen + Stofzuigen = €19,95 Alle merken en types

K.H. VAN ENGELEN Levering, montage, reparatie • • • •

Garagedeuren voor particulier / bedrijven Hekwerkaandrijvingen Rolluiken • Hordeuren Buitenzonwering

Lijsterhof 47, 4921 VR MADE Mobiel: 06 22 493 472 Tel.: 0162-684923

WWW.KHVANENGELEN.NL

Maak nu vrijblijvend een afspraak voor een gratis offerte. Klussenier Onno Rijnders - T. 06-23944737 www.klussenier.nl - www.klussenieronnorijnders.nl

OPENINGSTIJDEN: dinsdag, woensdag en vrijdag: 09.00 - 18.00 uur zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

WWW.LAGEZWALUWEWITGOED.NL

MEUBEL STOFFEERDERIJ Voor het vakkundig stofferen van uw meubels, boten en caravans Annemarie Vonk Stationstraat 22 - Made

T. (0162) 68 67 03 M. (06) 10 14 90 64

www.vonkmeubelstoffeerderij.nl

Caravans/Campers gevraagd! CARAVANS GEVRAAGD Altijd 70 caravans op voorraad!

• ANWB prijzen • RDW erkend • 70 caravans op voorraad! • Campingshop Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel.: 0162-693187 06-55836618 •Tilburgseweg Iedere laatste zondag van de maand geopend! 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 22

ACTIVITEITEN NIEUWS INFORMATIE

Het Vierendeel 6

Persoonlijke ondersteuning voor uw welzijn

Blijf actief!

Opa heeft het goed voor elkaar!

Ook bij dementie Elke dinsdag 10.00 - 15.30 uur

Bewegen bevordert het geestelijk en lichamelijk welzijn en vermindert eenzaamheid. Dit geldt zowel voor mensen met dementie als voor de mantelzorger die hem of haar verzorgt.

TESTAMENT Regel het op tijd!

Daarom willen we wandelingen organiseren voor mensen met geheugenproblemen / dementie.

www.notariskantoorterheijden.nl

Voorlichting Donderdag 12 mei a.s. om 14.00u is er een voorlichtingsmiddag over deze toekomstige wandelingen. Ria van Spijk van SWO en Jacqueline Slotboom, buurtsportcoach Surplus ontvangen u graag in ‘Ons Dorpshuys’ te Drimmelen.

bij overlijden

Ook zonder verzekering of als u ergens anders verzekerd bent. Cecile van Schie - Tel. 06 345 50 680 Corry van Leest www.uitvaartzorgdrimmelen.nl

Wij blijven

Wij Wij blijven blijven Altijd in de buurt Steeds meer bankkantoren in Nederland verdwijnen. Terwijl iedereen een bank in de buurt verdient. Daarom blijft RegioBank ook in Made. Bij ons meer regelt u uw geldzaken zoals u dat Steeds bankkantoren in Nederland wilt. Opverdwijnen. kantoor, via internet ofeen app. Terwijl iedereen bank in debuurt. Iedereen verdient een bank inRegioBank de Steedsverdient. meer bankkantoren Nederlandook in buurt Daarom blijftinRegioBank is altijd dichtbij. Daarom heeft Terwijl Regiobank Zelfstandige verdwijnen. iedereen een bank in de

Welkom! Welkom! Welkom!

Made. Bij ons regelt u uw geldzaken zoals u dat

buurtOp verdient. Daarom blijft RegioBank ook in Adviseurs in dorpen en kleine steden. wilt. kantoor, via internet of app. RegioBank Made. Bij ons regelt u uw geldzaken zoals u dat is altijd dichtbij. Gewoon een kantoor om de hoek met een wilt. Op kantoor, via internet of app. RegioBank bekendis altijd gezicht. dichtbij.Bij ons regelt u uw geldzaken zoals u dat wilt, op kantoor, via internet of app. Regiobank is altijd dichtbij.

De eerste wandeling Op donderdag 26 mei a.s. zal de eerste wandeling van start gaan. We lopen dan ongeveer 30-45 minuten en daarna is er tijd om onder het genot van koffie of thee nieuwtjes uit te wisselen. Mocht het erg slecht weer zijn dan blijven we binnen en doen we een aantal binnenactiviteiten.

Iedere deelnemer met dementie is vergezeld door zijn of haar mantelzorger. We vertrekken vanuit ‘Ons Dorpshuys’ in Drimmelen, Fort 1. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die de mantelzorgers tijdens de wandeling kunnen ondersteunen. Als dit u aanspreekt en u helpt graag, meld u dan aan bij de buurtsportcoach!

Meulemans Financiën & Advies

Meulemans Middelmeede 11Made Financiën & Advies 4921 BZ Middelmeede T 0162 - 68 321129 4921 BZ Made 4921 BZ Made info@meulemansfinancien.nl T 0162 - EI68 32 -29 T www.meulemansfinancien.nl 0162 68 32 29 E info@meulemansfinancien.nl E info@meulemansfinancien.nl I www.meulemansfinancien.nl I www.meulemansfinancien.nl

Wie komt ons bestuur versterken ?

Oproepen deze week: Creatieve activiteiten Wie vindt het leuk om met een klein groepje samen iets creatiefs te doen? Bijvoorbeeld: tekenen (mandala), schilderen, bloemschikken (kerststukjes rond kerst) of andere creatieve bezigheden. Andere suggesties zijn natuurlijk welkom. Gewoon om de beurt bij iemand thuis en in overleg hoe vaak. Zelf woon ik in Terheijden, maar kan ook naar Wagenberg of Made komen. Gezocht vriendin Jonge vrouw uit Made zoekt een vriendin om samen leuke dingen mee te doen, dagje weg, winkelen, gewoon een maatje! Samen een moestuin starten Altijd al groenten uit eigen tuin willen eten, dan is deze oproep wellicht iets voor jou. Ik zoek een paar gezellige mensen, die het leuk vinden een moestuin op te zetten en daarvoor wil ik een stukje grond om mijn boerderij beschikbaar stellen. Je mag zelf bepalen wat je wilt verbouwen. Als ik af en toe in de opbrengst mag delen, kan je beschikken over een stukje grond. Ik ben een jonge vrouw met 2 kleine kinderen en woon in het buitengebied van Made. Heb je interesse reageer dan snel, het seizoen is al begonnen. Heb je interesse in één van deze oproepen, neem dan contact op met SIL, dan brengen we jullie met elkaar in contact. Wil je zelf een oproep plaatsen, bel dan naar SIL 0162-45 18 94 of mail sil@swodrimmelen.nl

www.swodrimmelen.nl

Ontmoetingsmogelijkheid voor 50+ers in Wagenberg Ben jij werkloos, met vervroegd pensioen of arbeidsongeschikt en heb je te veel vrije tijd, dan is dit wellicht iets voor jou! Ben je op zoek naar een ontmoetingsmoment met leeftijdsgenoten, kom dan op:

donderdag 12 mei om 10.00 uur naar Plexat. Bij voldoende belangstelling staat Plexat vanaf die datum iedere donderdagochtend voor je open voor een bakje koffie, een praatje en wellicht een gezamenlijke activiteit. Heb je belangstelling, kom dan 12 mei even langs, we horen graag waar jij behoefte aan hebt. Kun je dan niet, maar heb je wel belangstelling, laat het ons dan even weten. Contactpersoon is Toon van Groezen, hij is bereikbaar via Plexat 076-593 40 95.

Wist je dat… In Nederland helpen we elkaar graag. Ruim twee op de vijf volwassenen deed het afgelopen jaar vrijwilligerswerk. Daarnaast voelt 90% van alle Nederlanders zich thuis in zijn of haar buurt en bijna twee derde helpt dan ook buurtgenoten met boodschappen of klusjes doen. Dit blijkt uit gegevens van de burgerpeiling die in 75 gemeenten is uitgevoerd. Maar er is ook zorg: 6% van alle Nederlanders heeft het gevoel ‘er niet bij te horen’, 2% van de vol-

wassenen in Nederland voelt zich bijna altijd eenzaam en 10% van de mantelzorgers is overbelast. Voor iedereen die mee wilt helpen om van zijn dorp, wijk of buurt een socialere gemeenschap te maken, heeft SWO heel veel mogelijkheden om hierbij te helpen. Mensen die hulp, een maatje of een vrijwilliger zoeken, kunnen bij SWO terecht en mensen die iets willen doen voor een ander kunnen bij SWO veel verschillende soorten vrijwilligerswerk doen.

Lentekriebels

Heeft u belangstelling voor SWO en wilt u weten hoe het jaar 2015 is verlopen? Het jaarverslag en de jaarrekening

SIL: Samen is Leuker Samen iets leuks ondernemen is vaak gezelliger dan alleen! Bent u op zoek naar iemand met wie u iets gezelligs kunt ondernemen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen, koffie drinken of samen naar het theater? SIL brengt mensen met dezelfde wensen en interesses bij elkaar. Als u wilt, zijn we bij de eerste kennismaking aanwezig. Alle inwoners uit Drimmelen boven de 18 jaar kunnen via SIL een oproep plaatsen of reageren op een oproep.

info@swodrimmelen.nl

Jacqueline Slotboom, 06-23067360 Jacqueline.slotboom@ surpluswelzijn.nl

Jaarverslag SWO

een vorm van Raad van Toezicht. Het gewenste profiel voor bestuursleden kunt u raadplegen op onze SWO Drimmelen site onder het kopje “vacatures bestuur”. Bestuursleden ontvangen voor hun vrijwillige inzet een passende vergoeding. Indien u belangstelling heeft, kunt u tot 1 mei a.s. reageren naar de secretaris van het Algemeen Bestuur, Mevr. G Butter: bestuur@SWODrimmelen.nl Zij kan u ook meer informatie geven over de vacante functies en de organisatie.

Telefoon 0162 45 18 94

U bent van harte welkom op de voorlichtingsmiddag of bij de eerste wandeling op 26 mei. Voor meer informatie kunt u terecht bij de buurtsportcoach.

Meulemans Financiën & Advies Middelmeede 11

Het Algemeen Bestuur van de Stichting Welzijn & Ondersteuning, werkzaam in de gemeente Drimmelen, is per 1-8-2016 op zoek naar enkele bestuursleden. De Stichting is een middelgrote, slagvaardige en professionele organisatie die bijdraagt aan de ontwikkeling en uitvoering van lokaal beleid op het terrein van wonen, zorg en welzijn. Het kantoor bevindt zich in Made. Het Algemeen Bestuur opereert als toezichthoudend bestuur op voornamelijk strategische onderwerpen en overweegt toe te werken naar

4921 LC Made

Themabijeenkomst van het Parkinson Café. Het thema: Rondleiding bij Thuiszorgwinkel Mediplus in Breda Aanmelden voor de rondleiding is wel noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 25 april bij StiB op telefoonnummer 076-750 32 00 of u kunt een e-mail sturen naar info@stibbreda.nl Op vrijdag 29 april bent u om 14.00 uur van harte welkom bij Thuiszorgwinkel MediPlus aan de Ettensebaan 27 te Breda. Na ontvangst, zal er een rondleiding plaats vinden in deze winkel. Nu het mooie weer er zit aan te komen, kunt u bijvoorbeeld kennismaken met de vele mogelijkheden die met mobiliteit te maken hebben. In de grote showroom is een collectie

van 2015 van SWO zijn beschikbaar en te downloaden via de website http://www.swodrimmelen.nl/start/ documenten aan scootmobielen en (aangepaste) elektrische fietsen. Ook is er zelfs een scootmobiel fiets aanwezig. Een winkelmedewerker showt de werking van scootmobiel fiets. Je kunt met deze fiets, “normaal” fietsen, fietsen met trapondersteuning en als het echt niet meer gaat, kun je de fiets als scootmobiel gebruiken. Daarnaast kunt u vele ander producten uitproberen zoals bv. aangepast bestek, sta-op-stoelen etc. Wilt u graag meer weten over sport- en zorghulpmiddelen voor alle fases van het leven, kom dan naar het Parkinson Café op vrijdag 29 april a.s. Iedereen is welkom, mensen met de ziekte van Parkinson zowel jong als oud, partners van mensen met de ziekte van Parkinson, hun familieleden, vrienden en kennissen. LET OP!!! Deze keer zijn we dus op locatie bij Mediplus, Ettensebaan 27 in Breda en NIET bij Dorpshuis ’t Web in Teteringen. Wij hopen u te mogen begroeten op 29 april bij het Parkinson Café bij Mediplus.

Heb jij ook last van lentekriebels? Heb je zin om weer naar buiten te gaan en hier activiteiten te doen? Als je het ook nog fijn vindt om dit samen met anderen te doen, is het doen van vrijwilligerswerk een hele leuke manier om lekker buiten met anderen actief te zijn. En de lenteperiode is hier uitermate geschikt voor. Hieronder lees je actuele vacatures die je buiten kunt doen. Zit jouw vacature er niet tussen, laat het ons weten, dan zoeken we met je mee. Er is volop te doen en organisaties en mensen zijn heel blij met alle extra mensen die mee willen helpen om van Drimmelen een nog leuker dorp te maken. Beverleiding (3572) Als leider van de Bevers kan en mag je leuke buitenactiviteiten verzinnen en uitvoeren met kinderen tussen de 4 en 7 jaar. Wandelmaatje (3560) Lekker naar buiten met bewoners van een zorgcentrum? Je doet hen een verschrikkelijk groot plezier hiermee. Activiteiten met mannen met een licht verstandelijke beperking (3539) Heb je een leuke hobby buiten (vissen, wandelen, fietsen, terrasje nemen, varen, vliegeren: noem maar op. Deze activiteiten kun je ook uitvoeren met mannen die een lichte verstandelijke beperking hebben, die dit ontzettend leuk vinden om te doen en hierbij iemand nodig hebben die hen helpt. Groene vingers gevraagd (3535) Houd je van bloemen, planten en in de tuin werken? Bewoners van de Wijngaerd houden ook van bloemen en planten. Je kunt samen met hen leuke bloemstukjes maken, een deel van de tuin onderhouden of op een andere manier lekker bezig zijn met buiten- en tuinactiviteiten. Meefietsen met de scootmobielclub (3400) Je fietst gezellig mee met routes van ongeveer 25 kilometer die al uitgezet zijn voor de scootmobielclub in en rondom Made. Assistent scheidsrechter/vlagger (3304) Lekker op het voetbalveld mee helpen om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen hun wedstrijden kunnen spelen. Fietsmaatje (3234) Een 58-jarige man die matig verstandelijk beperkt is, zoekt iemand die met hem wil gaan fietsen. Hij rijdt zelf op een driewielerfiets. Zomervermaak (3138) Ken je Zomervermaak in Terheijden? Elke zomer verzinnen en organiseren zij activiteiten voor oudere mensen die juist in de zomer behoefte hebben aan ontmoeting en graag samen activiteiten ondernemen. Onderhoud kerkhof Hooge Zwaluwe (820) Alleen of met een groepje werk je om het kerkhof netjes en opgeruimd te houden. Inval mantelzorger Gezellig een praatje en een wandelingetje maken met een vrouw uit Lage Zwaluwe.We zijn op zoek naar een vrouw die wil invallen voor de vaste mantelzorger.

Voor meer ideeën: neem contact op met VIP


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 23

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

42 ACTUEEL Korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons s.v.p. naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

door de dorpen van een delegatie van de Brabantse Aanspanning. Wij waren 2 dagen van de partij om voor u verslag te doen van dit evenement. Vanaf deze week ziet u een interview met één van de organisatoren die ons vertelt wat er op deze dagen te beleven valt. Daarnaast ziet u een impressie van de eerste dag, waaronder beelden van de mini-marathon en activiteiten op het terrein aan de Munnikenhof. De impressie van de tweede dag, met daarin de mooie buitenritten en demonstraties, houdt u van ons te goed. De weergoden waren ons in ieder geval het hele weekend goed gezind. Opnieuw een prachtig eve-

TERHEIJDENSE PAARDENDAGEN - DAG 1 Vorig jaar vond voor het eerst de Terheijdense Paardendag plaats. Vanwege het grote succes van die eerste editie moest er wel een vervolg komen. En dat werd groots aangepakt. Dit jaar maar liefst 2 dagen paardenplezier! Het programma beloofde een zeer gevarieerd aanbod. Om maar eens wat te noemen: kinderactiviteiten, m e e r i jd e n o p een paardenkar, diverse demons t r at i e s , e e n mini-marathon, lentefair, recreatierit voor ruiters en aanspanningen en een authentieke rit ss Terheijdense Paardendagen Mini-Marathon

nement, waarvoor de organisatie een dikke pluim verdient. WAAR U ONS KUNT VINDEN Wekelijks nieuwe televisie-items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal: http:// www.youtube.com/user/SLODrimmelen. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de audio stream. Volg ons ook op Facebook.

LANCERING NIEUW PARTICIPATIEPLATFORM

Wijzijndrimmelen.nl Een plek waar ideeën kunnen ontstaan en initiatieven zich verder kunnen ontwikkelen. Een plek waar we als gemeenschap kunnen meedenken, praten en meedoen aan nieuwe plannen. Waar iedereen kan reageren, een discussie op gang kan brengen. En zijn of haar inzet kan aanbieden in de vorm van kennis en ervaring en/of mankracht. Waar nieuws over ideeën, projecten of activiteiten zichtbaar is.

Door Wiljan Broeders Zo laat ‘www.wijzijndrimmelen. nl’ zich het beste omschrijven. Een nieuw participatieplatform, geïnitieerd door de gemeente om inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties te helpen om samen te werken en de krachten te bundelen. OPKOMST Maandagavond 11 april jl. gaf wethouder Harry Bakker de officiële aftrap. De opkomst was groot. Ruim veertig bezoekers waren deze avond aanwezig voor uitleg en het plaatsen van eigen berichten op het platform. Er waren bewoners en bewonersgroepen, maatschappelijke MEERWAARDE De site is pas net in de lucht maar de inwoners van de gemeente Drimmelen weten hem al goed te vinden. En dat is natuurlijk ook de bedoeling. Hoe meer mensen hier gebruik van gaan maken hoe groter het effect zal zijn. Het platform is er namelijk voor iedereen om activiteiten en ideeën onder de aandacht te brengen en elkaar te versterken door het delen van kennis, aanbieden van ervaring en handjes.

3e LUSTRUM BIESBOSCHWANDELING EN VROEGEVOGELTOCHT

Ruim 1100 deelnemers genoten van de jaarlijkse wandeltocht in de Biesbosch

ss Een van de hindernissen in het parcours Op zondag 17 april 2016 organiseerde stichting Biesboschwandeling voor de 15e keer deze unieke wandeldag in de Biesbosch. Na een mooie vaartocht van ruim een uur startten alle wandelroutes in de Hollandse Biesbosch, waar een gedeelte van het beroemde Floris V pad werd afgelegd. De zon liet zich geregeld zien, maar er waren ook enkele kleine buitjes. Door de regen van de afgelopen dagen was het pad op plaatsen vrij drassig en leek het wel een mudwalk. Na een oversteek met een vaarpontje ging de wandeling verder in de Brabantse Biesbosch. Er was keuze uit verschillende wandelafstanden: 10 - 15 - 22 en 32 km. Door het project Ruimte voor de Rivier waren de veranderingen in de Brabantse Biesbosch goed zichtbaar. Alle routes waren anders dan voorgaande jaren en liepen door nieuw ontwikkelde natuurgebieden. Onderweg waren er gezellige picknickplaatsen ingericht waar de deelnemers konden genieten van hun broodje, soepje, beker vers fruit of koffie/thee en de mooie omgeving. Op het eindpunt was een puzzeltocht uitgezet, waarbij mooie prijzen te winnen zijn, zoals wandelschoenen en accessoires. De prijswinnaars krijgen vóór eind april persoonlijk bericht. De 16e editie wordt gehouden op zondag 23 april 2017. Kijk voor meer foto’s op: www.biesboschwandeling.nl of de Facebookpagina van The World of Walking: facebook.com/ worldofwalking.

wandeling dwars door bossen, polders en natuurgebieden. De routebeschrijving met kaart en consumptiebon voor de koffie/ thee onderweg krijgt u mee. De tocht van ruim 25 km gaat door bossen, over boerenpaden, door natuurgebieden, langs weilanden en met mooie vergezichten. Bij terugkomst in de winkel staat er een lunchhapje voor u klaar, vers bereid door Frank van Gils catering. Hierna kunt u gerust rondkijken in de winkel met de nieuwe collecties in (wandel) schoenen en kleding. Inschrijving: vooraf onder betaling van € 7,50 per persoon (incl. lunchhapje en koffie/thee). Schrijf u in via www.theworldofwalking.nl/contact onder vermelding van het aantal personen, ”Vroegevogeltocht” en u ontvangt een aparte e-mailbevestiging met betaalgegevens.

ss Fotograaf: Arnold Velders, gemeente Drimmelen

ss Prachtig plaatje door Mattijs Smit, deelnemer Biesboschwandeling

De data van de volgende wandeltochten zijn: zaterdag 18 juni 2016: Kortebroekentocht 25 km zaterdag 17 september 2016 : Biesbosch Hartstocht van de Hartstichting: 6-12 of 24 km, aanmelden via https://www. hartstichting.nl/harts-tochtbiesbosch, vertrek- en eindpunt Hilweg 2, Werkendam. Kosten 15 euro per persoon incl. drie broodjes. Hiervan gaat een gedeelte naar de Hartstichting. zaterdag 24 september 2016: Kermistocht zaterdag 29 oktober 2016: Halloweentocht zaterdag 10 december 2016: Lopend Vuurtje. Foto’s van vorige wandelingen zijn te zien op onze Facebookpagina. Like us en u krijgt altijd ons laatste nieuws of volg ons op Twitter @WorldofWalking.

Neem dus vooral eens een kijkje op ‘www.wijzijndrimmelen. nl’, surf naar de homepage voor de drie instructiefilmpjes die u meer uitleg over de werking van de site geven en ontdek zo de grote meerwaarde.

Maak een Selfie!

ss Gezellige picknickplaatsen onderweg VROEGEVOGELTOCHT Op zaterdag 7 mei a.s. is de Vroegevogeltocht met als vertrek(7.00 uur) en eindpunt The World of Walking. Bij binnenkomst, vanaf een halfuur vóór de vertrektijd, krijgt u een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Daarna begint de

organisaties, verenigingen en ondernemers; van Vluchtelingenwerk tot Goeie Kost! en van de Madese Natuurvrienden tot de KBO, een grotere diversiteit was nauwelijks denkbaar.

Looptijd: maandag 25 april t/m zaterdag 14 mei Voor meer info en actievoorwaarden: arendshof.com


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 24

GRATIS TOEGANG

Tijdens het avondprogramma van de jaarmarkt in Den Hout POPGUNNN SLUIT -NA HET GROTE SUCCES VAN VORIG JAAR- OPNIEUW DE JAARMARKT AF De bands voor het avondprogramma van de Jaarmarkt in Den Hout zijn er klaar voor! U ook??? Deze bands zullen op het middenterrein stuk voor stuk spetterende optredens voor u verzorgen. Na het succes van vorig jaar en op veler verzoek, zal Popgunnn dit jaar de jaarmarkt opnieuw in stijl afsluiten. Dit spektakel is vanaf 17.00uur gratis toegankelijk en is op het middenterrein te beleven onder de sfeervolle Perfect Sky! WAT KUNT U ZOAL VERWACHTEN? Blow out! (16.30u-17.55u) Een 8-mans Soul coverband die het publiek zowel stil en ademloos weet te krijgen met haar uitvoering van de ballad Piece Of My Heart van Janis Joplin en het publiek op het middenterrein compleet uit haar dak kan laten gaan met nummers als o.a. Raise Your Hand van Janis Joplin & Tom Jones.

percussie, viool en vocals improviseren afwisselend over de muziek van de DJ. Female Fusion zet de ons middenterrein in vuur en vlam!www.femalefusion.nl

Blow out! heeft begin dit jaar samen met 17 andere cover bands, een te gek optreden gegeven in poptempel PARADISO in Amsterdam tijdens de BENELUX Semi-Finals van The Clash of the Cover Bands! Op zaterdag 23 april staat Blow Out! in de finale http://www.blowoutband.com Female Fusion (18.00u-19.30u) De naam zegt al genoeg: deze dames versmelten hun muzikale

talenten in een live-act met een onvergetelijke wow-factor. Female Fusion is een combinatie van charmante, attractieve dames en klankrijke, eigenzinnige meiden. Kortom, dames achter de draaitafels, meiden met mic’s en girls with instruments. Funky house en soul fulbeats voeren de hoofdtoon in deze set aangevuld met herkenbare old-school classics en lekkere commerciële remixen. De live

Weekend Warriors (19.30u-21.00u) De WARRIORS trekken ook dit festivalseizoen weer ten strijde met een eclectische en prettig gestoorde show tjokvol hits, gestript en geknipt tot een razendsnelle aaneenschakeling van meezing-, luchtgitaar- en andere geluksmomentjes. De jaarmarkt heeft de WARRIORS vast weten te leggen om de show ook in Den Hout te laten zien. Muzikaal kun je alles verwachten met mashups en medleys die je dwars door de top 2000, Nineties Now en MTV’s The Grind heen sleuren. De WEEKEND WARRIORS flikten het al op de Zwarte Cross en stonden in de beste clubs en zalen zoals Paradiso, de Melkweg en het Concertgebouw. Hier kan de Jaarmarkt Den Hout binnenkort aan toegevoegd worden! Een explosie van plezier en herkenning ! www.weareweekendwarriors.nl

DJ Nelis (21:00u - 22:15u) Onze ”huis-DJ” is ook dit jaar weer van de partij. Nelis Leeman is inmiddels uitgegroeid tot een DJ die op iedere willekeurige locatie de echte Brabantse gezelligheid weet over te brengen. Dansen en meezingen gegarandeerd. Dj Nelis heeft in 2013 de juryprijs bij de DJ Contest in de Apres skihut op zijn naam geschreven. Onlangs heeft Nelis Leeman de prijs ’POPULAIRSTE OPKOMENDE PARTY DJ’ uitgereikt gekregen op de Party Awards 2015. Zijn muzikale roots liggen in het Nederlandstalige lied en door de jaren heen zijn hier de echte feestnummers en zomerse hits met vette beats aan toegevoegd waardoor hij nu een echte allround DJ te noemen is. Tijdens een avond met Nelis Leeman komen verschillende genres aan bod waarbij hij goed aanvoelt wat het publiek wil horen. www.nelisleeman.nl

Popgunnn (22:15u - 23:45u) Na het grote succes van vorig jaar is op veler verzoek Popgunnn opnieuw de afsluiter van de jaarmarkt Den Hout. Net als vorig jaar zullen de beste Dance, Rock en Hip Hop tracks live vanaf het hoofdpodium worden gespeeld door deze strakke 6-koppige band. In één doorlopende set vliegen de hits van de afgelopen 15 jaar zonder onderbrekingen om je oren. Popgunnn heeft er weer zin in om terug te komen naar Den Hout en er samen één groot feest van te maken! Mis het niet en zorg dat je er bij bent! www.popgunnn.com Wij begrijpen dat het lastig voor u is om te kiezen; ik zou zeggen, bekijk, beluister ze allemaal en beleef het feest met ons mee; het is de moeite waard! Om een beetje een idee te krijgen raad ik u aan onze website www. jaarmarkt-denhout.nl te bekijken en onze facebook pagina te volgen!

OPEN COFFEE DRIMMELEN-GEERTRUIDENBERG

Special over Bedrijfsvoering & Hospitality In de Open Coffee Special van 29 april geeft Thosha van der Maas van Van der Maas Interim Management & Management Consultancy, ons inzicht in bedrijfsvoering en hospitality. De toegevoegde waarde van de juiste combinatie tussen het primaire proces, de ondersteunende diensten en cultuur & sfeer. Geef klanten het gevoel dat u er voor hen bent, het heeft een positief effect op uw omzet. Interesse? Kom dan vrijdag 29 maart a.s. naar de Open Coffee Special. Vanaf 9 uur staat de

koffie weer klaar in The Pub & Churchill, Kloosterstraat 36 te Made. Aanmelden hiervoor is niet nodig, melden via Facebook (www. facebook.com/opencoffeedrimmelen.drimmelen) dat je komt is altijd prettig. Natuurlijk is dit ook weer een mooi netwerkmoment dus neem wel voldoende visitekaartjes mee! Kijk voor meer informatie op onze website: www.open-coffee-drimmelengeertruidenberg.nl

Voorjaar aan de Koekoekweg Bij het stijgen van de temperatuur komt het bijenvolk zichtbaar tot leven. 15 graden is voldoende voor de koudbloedige bij zich naar buiten te wagen en op zoek te gaan naar stuifmeel. Stuifmeel wat nodig is voor de koningin om de productie van tot wel 1000-eitjes per dag aan de gang te houden. Onzichtbaar voor ons oog is zij al enkele maanden aan de leg. Immers bevrucht voor haar gehele leven verblijft zij in de kast en doet haar dankbare werk. De imker zorgt er voor dat in het voorjaar de omstandigheden optimaal zijn de gelegde eitjes ook uit te laten groeien tot volwassen bijen. Het schoonhouden van de kast en bodemplank behoort hiertoe maar ook het geven van ruimte d.m.v het plaatsen van een tweede bak met broedramen op de kast/bak waarin de bijen dicht op elkaar overwinterde. Die extra bak is nodig om de grote aantallen bijen die na het ei en larve stadium uitkomen ruimte te geven. Op deze broed-

ss Imkers aan het (voorjaars)werk

kamer komt dan soms weer een zogenaamde honingkamer die iets kleiner is dan de broedkamer. De paardenbloemen die nu beginnen te bloeien worden volop door de bijen bezocht en deze honing wordt opgeslagen in de honingkamer. Geïnteresseerd geraakt? Kom op zaterdagochtend naar de stal aan de Koekoekweg en geniet mee over de wonderen wereld van de honingbij. Ambrosiusvereniging Drimmelen


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

rt SpoSport

PAGINA 25

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

VOETBALCLINIC MET SVEN VAN BEEK WEDEROM EEN SUCCES

KAARTERS UIT DE BUURT VIEREN 1e LUSTRUM

Madese Boys F1 speler Sven Kauerz Feest bij Judoclub Made Shoot-out winnaar tijdens voetbalclinic

Vijf jaar geleden vroeg Marianne Stoop of kaarters uit de buurt bij Judoclub Made mochten kaarten. Vanaf die tijd wordt met goedvinden van de gemeente al vijf jaar lang elke dinsdagmiddag met veel plezier in de kantine van Judoclub Made gerikt en gejokerd.

Op vrijdagavond 8 april vond de jaarlijkse Madese Boys Voetbalclinic met Feyenoord-speler Sven van Beek plaats voor iedereen in de leeftijdscategorie van E, F en Mini’s (5 t/m 11 jaar). De spelavond was een succes voor jong en oud. De organisatie zaten er klaar voor, want een grote groep kinderen stonden te popelen om zich in te schrijven voor een leuke en leerzame avond. Vooraf aan spelavond kregen de kinderen eerst pannenkoeken en ranja. Daarna werden de kinderen ingedeeld in teams die onder leiding van de hoofdtrainers én Sven van Beek op speelse wijze kennis maakten met voetbal.

SHOOT-OUT WINNAAR Ondertussen genoten de ouders van het heerlijke weer, met een broodje hamburger en een drankje in de hand, van de diverse spellen. Sven van Beek nam de tijd om met ieder spel mee te doen en natuurlijk om zijn voetbalkwaliteiten te laten zien. Na afloop volgde de shoot-out waar de beste spelers van ieder team kans maakte op het Feyenoord

Dinsdagmiddag 12 april jongstleden werd het jubileum feestelijk gevierd met een extra drankje en hapje. De kaarters werden aangenaam verrast door de coördinator Dorpsgericht werken, Lilian Lambrechts, die Marianne Stoop

s Madese Boys F1-speler Sven Kauerz winnaar van de Shoot-out! wedstrijdshirt met de handtekeningen van de Feyenoord-spelers. De uiteindelijke Shoot-out winnaar was F1-speler Sven Kauerz. Hij werd door Sven van Beek gefeliciteerd met zijn prijs, het Feyenoord wedstrijdshirt.

s Madese Boys Voetbalclinic 2016 was een succes!

Madese Boys Met ingang van deze week wappert de nieuwe vlag van Madese Boys op sportpark De Schietberg. En het kan geen toeval zijn, want Madese Boys 1 wint thuis met 3-0 van DESK en het tweede speelt met 2-2 gelijk bij EFC. Ook de Vrouwen 1 hebben opnieuw de 3 punten, want tijdens de thuiswedstrijd wordt AGE met 3-0 aan de zegekar gebonden! UITSLAGEN Donderdag 14 april Madese Boys F1 - Sliedrecht F1 .......... 1 - 11 Madese Boys F4 - Bavel F4 ................... 1 - 8 Zaterdag 16 april Klundert 4 - Madese Boys 3 .................. 1 - 1 Hardinxveld A1 - Madese Boys A1 ....... 2 - 3 Madese Boys A2 - SC ’t Zand A2 ........ 2 - 10 Madese Boys A3 - Sarto A7 .................. 2 - 1 Madese Boys B1 - Tricht B1 .................. 2 - 1 Beek Vooruit B2 - Madese Boys B2 ...... 3 - 0 Jong Brabant B3 - Madese Boys B3 ...... 2 - 2 Madese Boys B4 - Dongen B4 .............. 2 - 2 Madese Boys B5 - ONI B2 ..................... 3 - 3 Internos C1 -- Madese Boys C1 ............ 1 - 0 Madese Boys C2 - Zundert C1 .............. 0 - 3 TVC Breda C3 - Madese Boys C4 ........ 2 - 0 Madese Boys D1 - Internos D1 ............. 5 - 2 Oosterhout D1 - Madese Boys D2 ........ 1 - 3 Barca D1 - Madese Boys D3 .................. 7 - 1 Madese Boys D4 - Uno Animo D4 ....... 3 - 3

Madese Boys E1 - MVV’58 E1 .............. 2 - 4 Madese Boys E2 - Baronie E3 .............. 2 - 7 Madese Boys E3 - WDS’19 E2 ............. 9 - 0 Madese Boys E4 - Chaam E2 ............. 10 - 2 Oosterhout E5 - Madese Boys E5 ........ 1 - 3 Madese Boys F1 - Pelikaan F1 .............. 2 - 3 Chaam F1 - Madese Boys F2 ............... 4 - 2 Madese Boys F3 - JEKA F8 ................... 8 - 1 DIA F2 - Madese Boys F4 ..................... 1 - 3 Madese Boys F5 - Unitas’30 F11 ........... 6 - 7 DIA F5 - Madese Boys F6 ..................... 1 - 3 Madese Boys F7 - Blauw Wit’81 F1 ....... 2 - 2 Madese Boys M1 - Olympia’60 M1 ............ Madese Boys MA1 - WDS’19 MA1 ....... 0 - 6 Baronie MC1 - Madese Boys MC1 ........ 7 - 0 Madese Boys ME1 - DVVC ME1 ............ 3 - 1 Zondag 17 april Madese Boys 1 (zon) - DESK 1 (zon) ..... 3 - 0 EFC 2 (zon) - Madese Boys 2 (zon) ....... 2 - 2 Waspik 2 (zon) - Madese Boys 3 (zon) .. 2 - 1 Madese Boys 4 (zon) - VCW 2 (zon) ..... 5 - 1 Barca 3 (zon) - Madese Boys 5 (zon) ..... 7 - 3 Madese Boys 6 (zon) - WDS’19 4 (zon) . 0 - 3 Madese Boys VR1 (zon) - AGE VR1 (zon) 3 - 0 PROGRAMMA Vrijdag 22 april Oosterhout 45+1 - Madese Boys 45+1 19.30 Madese Boys 45+2 - Sliedrecht 45+1 . 19.50 Oosterhout 45+1 - Madese Boys 45+2 . 20.10 Madese Boys 45+1 - HZ’75 45+1 ........ 20.10 Madese Boys 45+2 - Madese Boys 45+1 20.30 Madese Boys 45+1 - Sliedrecht 45+1 20.50 HZ’75 45+1 - Madese Boys 45+2 ....... 20.50 Zaterdag 23 april Madese Boys A1 - Alblasserdam A1 ... 15.00

BEDANKT ALLE SPELERS EN VRIJWILLIGERS Met 154 deelnemers werd het vele werk van de organisatie beloond. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond en bedankt alle spelers en vrijwilligers die zich zo fantastisch hebben ingezet! Alle foto’s van deze dag kunt u vinden op de website www.madeseboys.nl. NEO’25 A1 - Madese Boys A2 ............. 12.30 The Gunners A2 - Madese Boys A3 ... 13.00 Nivo Sparta B1 - Madese Boys B1 ...... 12.00 Madese Boys B2 - Oosterhout B1 ....... 13.00 Sarto B7 - Madese Boys B4 ................ 13.00 Nevelo B2 - Madese Boys B5 .............. 14.30 Madese Boys C1 - Dubbeldam C1 ....... 13.00 Madese Boys C2 - Unitas’30 C2 ......... 11.00 Madese Boys C3 - TSC C6 .................. 11.00 Madese Boys C4 - Oosterhout C3 ....... 9.00 Madese Boys C5 - Dongen C6 ............ 13.00 Papendrecht D1 - Madese Boys D1 .... 10.30 Baronie D3 - Madese Boys D2 ............ 8.30 Madese Boys D3 - Rijen D2 ................. 9.00 SC ’t Zand D10M - Madese Boys D4 ... 11.15 Papendrecht E1 - Madese Boys E1 ..... 10.30 Good Luck E1 - Madese Boys E2 ......... 8.45 Boeimeer E3 - Madese Boys E3 ......... 11.45 Terheijden E2 - Madese Boys E4 ....... 11.30 Madese Boys E5 - Boeimeer E8 .......... 9.00 Madese Boys F2 - JEKA F4 ................ 11.00 Rijen F6 - Madese Boys F3 ................. 10.15 Madese Boys F4 - SCO/TOFS F2 ........ 9.00 Terheijden F5 - Madese Boys F5 ........ 9.00 Madese Boys F6 - Groen Wit F7 ......... 9.00 VOAB F14 - Madese Boys F7 ............. 10.00 SCO/TOFS M1 - Madese Boys M1 ....... 9.45 VCB MA1 - Madese Boys MA1 ............. 14.30 Madese Boys MC1 - Bavel MC1 .......... 13.00 Madese Boys MD1 - Gloria UC MD1 ... 11.00 Unitas’30 ME1 - Madese Boys ME1 ... 12.00 Zondag 24 april LONGA 1 (zon) - Madese Boys 1 (zon) 14.30 Madese Boys 2 (zon) - Geldrop 2 (zon) 12.00 SC Amstelwijck 2 (zon) - Madese Boys 4 (zon) 12.30

Wielerronde van Terheijden dit jaar op 8 mei

Ook dit jaar organiseert WV Terheijden weer haar jaarlijkse wielerronde over de Munnikenhof, alleen later dan u misschien van ons gewend bent. Dit jaar staat er op 8 mei (Moederdag) weer een peloton vol fanatieke renners aan het vertrek bij Manage Zeggezicht. Zij zullen elkaar proberen af te troeven om onze ronde aan hun palmares toe te voegen. Er zijn 2 categorieën, namelijk de jonge honden in de 50- en de ervaren rotte in de 50+. De 50+ categorie zal als eerste van start gaan om 10.30 allemaal in de hoop de bos bloemen mee naar huis te kunnen nemen voor moeder de vrouw. Wanneer deze hebben uitgevochten wie er op de hoogste trede van het podium mag staan, zullen om 12 uur de mannen van de 50categorie van start gaan. In deze categorie wordt er niet alleen gestreden voor de winst, maar ook wie er aan de haal gaat met de titel “Kampioen van Terheijden 2016”. Deelname aan het open

kampioenschap van Terheijden staat namelijk open voor (oud) inwoners van Terheijden en/of leden van W.V. Terheijden. Waar al dit wielergeweld plaats vindt kunt u hier onder zien:

Natuurlijk bent u van harte welkom gratis te komen kijken, maar mocht u graag uw trouwe viervoeter willen meenemen, zorg er dan voor dat deze niet op het parcours komt.

namens de gemeente een cheque van 250 euro subsidie vanuit “Samen aan de slag” van het Dorpsgericht werken overhandigde, die dankbaar aanvaard werd. Dankzij deze gift kunnen de kaarters de komende jaren weer aangenaam kaarten bij Judoclub Made.

vv Zwaluwe, Lage Zwaluwe UITSLAGEN 13 april: Virtus B2 - Zwaluwe B1 ....................3 - 2 Achtmaal E1 - Zwaluwe E1G .............1 - 2 14 april: Halsteren VE1 - Zwaluwe VE1 ......... 4 - 2 16 april: GPC Vlissingen 1 - Zwaluwe 1 ............1 - 1 Zwaluwe 4 - EBOH 4 .........................3 - 2 DHV 2 - Zwaluwe 5 ...........................2 - 3 De Fendert A1 - Zwaluwe A1 .............3 - 3 JEKA B4 - Zwaluwe B1 ......................9 - 1 Rood Wit W C2 - Zwaluwe C1 ...........2 - 1

Zwaluwe E1G - Kogelvangers E1 .......2 - 1 EBOH E3 - Zwaluwe E2G ..................2 - 3 Zwaluwe E4 - Noordhoek E1G ........12 - 0 Zwaluwe F1G - SC Kruisland F1 ...... 4 - 2 Achtmaal F2 - Zwaluwe F2 .............. 0 - 5 Zwaluwe MP2 - DSE MP2 .................5 - 7 Drechtstreek VR1 - Zwaluwe VR2 ....0 - 1 Zwaluwe E3 - Wernhout E1 ............. 2 - 6 Good Luck Mp1 - Zwaluwe Mp1 ...... 2 – 3 PROGRAMMA Donderdag 21 april: 20:00 Zwaluwe VE1 - Oranje Blauw’14 VE1 20:00 Prinsenland Vr 1 - Zwaluwe V1

s Lilian Lambrechts overhandigt de cheque aan Marianne Stoop

Zaterdag 23 april: 14:30 Zwaluwe 1 - Hellevoetsluis 1 12:00 Zwaluwe 2 - Pelikaan 3 12:30 Zwaluwe A1 - VVC’68 A1 10:15 Zwaluwe B1 - Beek Vooruit B3 08:45 Zwaluwe C1 - MOC’17 C3 12:30 VVR C3 - Zwaluwe C2G 10:00 Unitas’30 D3 - Zwaluwe D1 11:15 Sprundel E1 - Zwaluwe E1G 08:30 Wieldrecht E4G - Zwaluwe E2G 09:00 Zwaluwe E3 - Zundert E3 09:45 SC Gastel F3 - Zwaluwe F1G 09:00 Zwaluwe F2 - MOC’17 F12 10:30 Zwaluwe MP1G - Kogelvangers MP1 10:15 De Fendert MP2 - Zwaluwe MP2 17:00 Pelikaan VR1 - Zwaluwe VR2

EERSTE JEUGDKAMPIOEN VV ZWALUWE VAN DIT SEIZOEN

VV Zwaluwe E4 kampioen!

Nadat vorige week na de wedstrijd tegen VVR (Rijsbergen) al het officieuze kampioenschap werd gevierd (met champagne en hamburgers), kon de E4 van VV Zwaluwe afgelopen zaterdag het officiële kampioenschap vieren na de thuiswedstrijd tegen VV Noordhoek. Na wederom een doelpunt-rijke wedstrijd (13-0!) werden Ingmar, Lars, Roel, Jamie, Bas, Oscar, Rick en Julian gehuldigd en kon de rondrit op de platte kar door het dorp beginnen! Alle 9 wedstrijden zijn gewonnen, mede natuurlijk door het werk van coaches Ruben, Wilco en Levi. De mannen van de E4 willen graag de laatste wedstrijd van het seizoen aankomende woensdag ook nog winnen… voor een kampioenschap met een gouden randje! Gefeliciteerd jongens!

s Huldiging kampioenen

VCW Nieuws

VCW 1 - SC Emma 1 ........... 14:30

SENIOREN UITSLAGEN 17 APRIL Madese Boys 4 - VCW 2 ........ 5 - 1 VCW 3 - TVC Breda 5 ............2 - 1 VCW 4 - ST TPO/VOV 2 ....... 0 - 2 Gilze 4 - VCW 5.................... 4 - 2 SVC VR1 - VCW VR1.............0 – 6

JEUGD UITSLAGEN 16 APRIL Bavel A2 - VCW A1 ............... 0 - 4 WDS’19 B1 - VCW B1............ 0 - 3 VCW C1 - Right’Oh C1G ........1 - 6 VCW D1 - SAB D1 ................10 - 0 Irene’58 E1 - VCW E1G ......... 1 - 5 VCW F2 - Rijen F11 .............. 1 – 0

PROGRAMMA ZONDAG 24 APRIL Wedstrijd .....................Aanvang

ZATERDAG 23 APRIL VCW A1 - ONI A1 ............... 14:30

TENNISVERENIGING RUITERSVAART

U bent van harte welkom

Terheijdense Tennis Vereniging ’Ruitersvaart’ is een tennisvereniging die nog steeds groeit en bloeit. Met circa 300 buitengewoon actieve en gezellige leden leeft de vereniging als nooit tevoren. TTV Ruitersvaart beschikt over 6 all-weather banen van kunstgras en we zijn dan ook het hele jaar open. De verlichting mag branden tot 23:00 uur waardoor we ook ’s avonds prima kunnen tennissen. Bij ’Ruitersvaart’ kun je bij onze ervaren trainer tennisles nemen, maar ook afspreken met medetennissers op alle niveaus. Er zijn met grote regelmaat toernooien voor volwassen en onze Tenniskids, georganiseerd door een actieve evenementencommissie. Je kunt deelnemen aan de regionale en Tenniskids competities, en er is ook een onderlinge teamtennis competitie op vrijdagavond. Natuurlijk is ook zeer vaak mogelijk om ’los’ te tennissen. Nieuwe leden ontvangen een prima introductie zodat zij zich al snel thuis kunnen voelen in onze vereniging. Het nieuwe bestuur bestaat uit enthousiaste leden die kunnen

rekenen op een groot aantal leden wat zich vrijwillig inzet op

VCW B1 - Virtus B2 ............12:30 Veerse Boys C1 - VCW C1 ....13:30 UVV’40 D2 - VCW D1 ........ 12:00 VCW E1 - Boeimeer E2 ...... 10:30 VCW F1 - Internos F2 ........ 10:30 Viola F3 - VCW F2 ..............11:00 MAANDAG 25 APRIL VCW A1 – DIA A2 .............. 19:30 Alle informatie en de laatste wijzigingen zijn te vinden op: www.vcw-wagenberg.nl allerlei onderdelen. Het onlangs gerenoveerde paviljoen wordt gerund door de leden door middel van bardiensten. Het paviljoen is in principe iedere avond geopend vanaf 19:30 tot een uur na de laatste wedstrijd. Spreekt het bovenstaande je aan, schrijf je dan nu in bij onze vereniging. T.T.V. Ruitersvaart Ruitersvaartseweg 8 4844 PH TERHEIJDEN www.ruitersvaart.nl


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

rt SpoSport

PAGINA 26

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

CMV 1 TEAM KAMPIOEN

Jola/Olympus Cool Moves Volley Nieuws Afgelopen zondag kwamen al onze 6 CMV teams in actie in de voor hun laatste competitie ronde van dit seizoen. Zonder de andere teams te kort te willen doen maar de meeste aandacht ging zondag toch uit naar ons CMV 1 team dat kampioen kon worden. De meiden hadden telkens wat last van ze-

nuwen in de beginfase van de wedstrijden maar wanneer ze op stoom waren waren ze niet meer te houden. Kampioenen, kampioenen…. proficiat meiden…!!! Op naar het regiokampioenschap in Eindhoven op 21 mei a.s.

s Vlnr Manou, Jossie, Elise en Lara (Izem en Lisa ontbraken afgelopen zondag) met op de achter grond de coaches Jorien en Rob (FransPeter ontbreekt bij dit supertrio) (foto Sandra van Groesen)

RBC Up&Down

CMV 1 Wedstrijd 1 winst CMV 1 set standen 30 - 18 en 26 - 23. De eerste wedstrijd van vandaag moesten de meiden van CMV 1 even op gang komen. Van een achterstand hebben de meiden via een gelijkspel een voorsprong opgebouwd die ze niet meer weggegeven hebben. De eerste set was voor ons toeschouwers een mooie set volleybal om te kijken. De tweede set kwamen de meiden al snel op voorsprong een voorsprong die helaas weggegeven werd en een achterstand werd. De meiden wisten weer terug te komen op een gelijkspel. Na een zeer spannende laatste vijf minuten sloten de meiden deze set af met winst. Onze tweede wedstrijd van vandaag kwam gelijk achter de eerste aan. Nu stonden de dames tegen over ROWI. Normaal gesproken een niet al te moeilijke tegenstander. Echter ROWI kwam al snel op een kleine voorsprong. Dit konden onze meiden natuurlijk niet laten gebeuren en stukje bij beetje zetten ze de eer-

Afgelopen maandag werd er zoals altijd weer gebridged in ’t Tapperijke te Made. Het was de tweede speelavond van de competitie en hier volgt de uitslag (wijzigingen onder voorbehoud)

11 Tonny Goos & Ad Goos ...................................................47,57 12 Jacqueline Rasenberg & Brigitte Behr .......................... 41,32 13 Jo Bossers-Hermus & Bert Staal ................................... 36,81 14 Mieke Loonen & Jan Vonk............................................. 34,72

UITSLAG MAANDAGAVOND BRIDGE 18-4-16: A LIJN: 1 Rian Schuurbiers-Huybregts & Ad Schuurbiers ..........62,85 2 Marian Donders & Kees Roelands ................................ 57,99 3 Annie Rovers-van Ham & Thijs Rovers .........................56,60 4 Frans de Leeuw & Jos Leijten........................................ 56,25 5 Hein Kanters & Mathy van de Laar ...............................54,86 6 Toon van der Aart & Peter van Leeuwen ...................... 53,47 7 Tonny Thijssen-van Dongen & Rook Thijssen..............52,43 8 Rianne Klaassen-Diependaal & Els vd Klundert-v Santvoord ... 48,61 8 Wijnand Broeders & Puck Günthardt .......................... 48,61 10 Frans Rebers & Harry Pompen ..................................... 47,92

B-LIJN 1 Ciska Broeken & Cora Schellekens ...............................60,83 2 Adrie Knoop-Brenders & Anton Gallé ..........................60,42 3 Toos Haanskorf-v Ham & Jo Sprangers-Poppelaars .... 56,67 4 Bernardien vd Riet-Lauwrijssen & Cor vd Riet ............52,92 5 An ter Horst-Hoevenaar & Adje Rademakers-v Geloof .51,67 6 Bets d’ Hooghe & Annie Knoop .................................... 50,00 7 Joke Louwers & Jan van Wees....................................... 47,92 8 Tonny Flipsen & Beke Smarius .....................................45,83 9 Tonny Broeders-v Turnhout & Jopie vd Pluijm-Dijck ..44,58 10 Lenie vd Elshout-Kortsmit & Annie Fens-Broeders ..... 44,17 11 Corrie van Osta-van Meggelen & Jan van Boxel ............ 43,75 12 Annie Doevendans & Wil Kok-van Domselaar ............. 41,25

Bridgeclub Made

11 Echtp.H.Val - W.Val ..................................98 ..... 82 ... 40,83 12 Ds.B.Nobelen - E.v.Dongen......................90 ..... 75 .... 37,50

LIJN A 1 Echtp.A.Rovers - T.Rovers......................143 .... 119 ... 59,58 2 Echtp.E.Leijten - J.Leijten......................136 .... 113 .... 56,67 3 Echtp.L.Groenendijk - T.Groenendijk ...135 .... 113 ... 56,25 4 Mw.R.Klaassen - Hr.A.v.Ginneken .........133 ..... 111 ... 55,42 5 Ds.C.Thijssen - J.Rombouts ...................132 .... 110 ... 55,00 6 Ds.M.vd.Broek - C.v.Osta ........................118 ..... 98 .... 49,17 7 Ds.W.Kok - C.v.Vugt ................................ 116 ..... 97 ... 48,33 8 Mw.A.Segeren - Hr.J.m.Segeren ............ 116 ..... 97 ... 48,33 9 Ds.C.Hin - Hr.T.Lutkie ............................114 ..... 95 ... 47,50 10 Hr.R.Schipperen - L.Engst .................... 109 ...... 91 ... 45,42

LIJN B 1 Ds.L.v.Turnhout - R.Ooijens ................ 146 .... 122 ..... 60,83 2 Echtp.C.Schellekens - L.Schellekens...138 .... 115 ...... 57,50 3 Echtp.R.Schellekens - J.Schellekens ...137 .... 114 ..... 57,08 4 Echtp.T.Segeren - J.Segeren .................136 .... 113 ...... 56,67 5 Echtp.C.Kokke - C.Kokke .....................132 .... 110 ..... 55,00 6 Ds.J.Brochard - R.Vermeulen ...............127 ... 106 ..... 52,92 7 Ds.J.Rasenberg - P.de.Vos .....................116 ..... 97 ..... 48,33 8 Ds.N.Bahnerth - P.v.Meggelen ............. 109 ...... 91 ..... 45,42 9 Echtp.E.v.Oorschot - J.v.Oorschot ...... 108 ..... 90 ..... 45,00 10 Ds.E.v.Oosterhout - M.Hoogeveen ...... 105 ..... 88 ...... 43,75 11 Ds.A.Broeken - E.Oomen.......................96 ..... 80 .... 40,00 12 Ds.N.Baas - L.Cox...................................90 ..... 75 ...... 37,50

RBC Up&Down

8 Wijnand Broeders & Leo Schellekens.........................41,67 9 Diny van Beek & Annie Knoop ....................................40,63 10 Nellie Baas & Ellie Leijten ...........................................36,98

UITSLAGEN WOENSDAGMIDDAG BRIDGE 13-4-19 (wijzigingen onder voorbehoud)

B-LIJN 1 Kees Roelands & Ad Verbunt ...................................... 59,38 2 Toon van der Aart & Rook Schipperen .......................56,77 2 Marian Donders & Dientje van Oorschot ....................56,77 4 Adrie Flipsen & Jopie van der Pluijm-Dijck ................53,13 5 Rie Ooijens-Kamp & Adje Rademakers-van Geloof ...52,08 5 Joke Louwers & Leida v.d. Zanden .............................52,08 7 Gidus Dilven & Piet Lambregts .................................. 51,04 8 Adje Broeken-van Strien & Ad Broeken .................... 48,44 9 Toos Oonincx & Mientje Trompers ............................39,06 10 Ciska Broeken & Catharina Ambags ...........................31,25

Competitie nr. 6, avond 1, 14 april

A-LIJN 1 Bets van Langerak & Anton van Langerak .................64,06 2 Marthy van Gorp-Goedhart & Jan van Gorp ...............56,77 3 Puck Günthardt & Frans de Leeuw .............................55,73 4 Willemien v Amerongen & Rianne Klaassen-Diependaal ...55,21 5 Lisa Sprangers-van Arendonk & Cora Schellekens ... 53,65 6 Tanny Branderhorst & Cees Branderhorst .................51,56 7 Ria Broeken-Broeders & Jan Broeken ........................ 43,75

OMBC Made driebanden 2016 UITSLAGEN SPEELRONDE 6 KLASSE 1 Hof van Holland 1 - Hof van Holland 4 ’t Steegje 3 - Hof van Holland 27-2 Freggels 1 -’t Steegje 6 ........... 6-3 Hoogste Serie: Wil Semler 6 Caramboles Kortste Partij: Marcel Zijlmans 18 Caramboles 19 Beurten KLASSE 2 K.O.T. 2 - Freggels 2 ...............9-0 ’t Steegje 2 -’t Hoekske 1 .......9-0 Veermannen 2 - K.O.T. 6 .......5-4 Hoogste Serie: Jacco Bayens 6 Caramboles Kortste Partij: Jacco Bayens 17 Caramboles in 21 Beurten

4-5

KLASSE 3 Freggels 3 -’t Steegje 66 .........0-9 K.O.T. 4 - Amerhal 4 ..............4-5 ’t Hoekske 3 -’t Steegje 1........4-5 Hoogste Serie: 12 Spelers met 3 Caramboles Kortste Partij: Henk van Mook 8 Caramboles in 18 Beurten KLASSE 4 Diepstraten 3 - K.O.T. 3 ......... 2-7 de Tijd 2 -’t Steegje 5 ............. 7-2 Hof van Holland 7 - de Tijd 9. 2-7 Hoogste Serie: Janus Kock 4 Caramboles Kortste Partij: Leon van Dam 6 Caramboles in 20 Beurten

ste set naar hun hand. Set stand eerste set 16 - 29 in het voordeel van Jola Olympus. De tweede ging in eerste instantie redelijk gelijk op en ook het team van ROWI kwam steeds beter in hun spel. Onze meiden wisten een voorsprong op te bouwen die ze vast wisten te houden set stand 18 - 26. Nu een adempauze waarna onze meiden nogmaals het team van de Burgst zullen treffen. En we zijn begonnen aan de laatste wedstrijd. De meiden kwamen al snel op een voorsprong tussenstand 17 - 4. De meiden staan goed en gefocust te spelen. Eerste set winst voor Jola Olympus 35 - 9. Ook tijdens de tweede set weten de meiden hun goede spel vast te houden en zien we een mooie wedstrijd. Eindstand 36 - 13. En als eerste geëindigd. En ze hebben het weer geflikt regio kampioenschappen here we come. Op naar Eindhoven op 21 mei komen onze meiden in actie in de eindronde.

Bridgeclub Hooge en Lage Zwaluwe Café-feestzaal Ligthart, Lage Zwaluwe DONDERDAG 14 APRIL A-LIJN 1. Mw. v. Gorp-Hr. Rosendaal ........ 60,83 2. Mw. Stegeman-Hr. v. Zwol .........58,75 3. Ds. Groote-Konings ....................57,50 4. Hrn. v.d. Berg-v. Gorp ............... 55,42 5. Mw. v.d. Ark-Hr. Kramer ............51,25 6. Hrn. Millenaar-Ormeling ......... 49,58 7. Hrn. Schippers-de Vries ............ 46,25 8. Hrn. André-Drabbe ................... 45,83 (9) Mw. v. Bilsen-Hr. v.d. Oord ......45,00 (9) Ep. Wijne ..................................45,00 11. Ep. Langenberg ........................ 42,92 12. Mw. Flipsen-Hr. Anthonissen ..41,67 EINDSTAND 6DE PERIODE 1. Hrn. v. Gorp-v.d. Berg ................ 58,06 2. Mw. v. Gorp-Hr. Rosendaal ........56,21 3. Mw. v.d. Ark-Hr. Kramer............ 53,29 4. Mw. Haccou-Hr. Drabbe ............ 51,35 5. Mw. Stegeman-Hr. v. Zwol ......... 51,35 6. Ds. Groote-Konings................... 50,90 7. Ds. v. Leeuwen-Ophof ................ 47,45 8. Mw. Flipsen-Hr. Anthonissen ....46,77 9. Mw. v. Bilsen-Hr. v.d. oord .........45,76 10. Hrn. Millenaar-Ormeling ........44,92 (11) Ep. Langenberg ....................... 44,27 (12) Hrn. Schippers-de Vries ......... 44,27 B-LIJN 1. Hrn. Ebbing-Kuijs...................... 69,43 2. Ds. Blommers-Crezée ............... 68,43 3. Ds. Ferbrache-v.d. Linden ..........61,93 4. Ds. v. Huisstede-v. Kekem ......... 58,25 5. Ds. Groote-Schutjes .................... 56,71 6. Hrn. de Bruijn-v.d. Linden ........ 52,95 7. Ds. v. Driel-Kok ...........................51,52 8. Mw. Koole-Hr. Sent ...................49,02 9. Ds. Bekker-Millenaar ................ 47,24 10. Mw. Smarius-Hr. v.d. Veeke ..... 44,79 11. Mw. Dingemans-Hr. Cavelaars .42,17 12. Ds. Bossers-v. Doremalen .........41,96 13. Hrn. Evegaars-ten Haaf ............41,89 14. Ds. Michielsen-Theys .............. 40,53 15. Ds. ter Horst-v. Klooster .......... 30,36 EINDSTAND 6DE PERIODE 1. Ds. v. Driel-Kok .................. 60,05 gem. 2. Ds. Ferbrache-v.d. Linden ..........55,67 3. Ds. Blommers-Crezée ............... 54,32 4. Ep. Kuijs ......................................53,76 5. Mw. Dingemans-Hr. Cavelaars . 52,90 6. Hrn. de Bruijn-v.d. Linden ......... 51,72 7. Ds. Bekker-Emmerig ................. 50,52 8. Ds. v.d. Graaf-Theys ....................50,15 9. Ds. v. Huisstede-v. Kekem ......... 49,62 10. Mw. Koole-Hr. Sent ..................49,28 11. Hrn. Evegaars-ten Haaf ............ 47,69 12. Mw. Smarius-Hr. v.d. Veeke .... 46,88 13. Ds. Groote-Schutjes ..................45,75 14. Ds. Bossers-v. Doremalen ......... 45,11 15. Ds. Michielsen-v.d. Steen ........ 44,25 16. Ds. ter Horst-v.d. Klooster .........37,77

Doe mee met de wekelijkse

EN MAAK KANS OP EEN WAARDEBON t.w.v. € 12,50

PRIJSPUZZEL

Puzzelservice / Persbelangen / P0955 1

2

3

4

5

7

6

13

12 16 21

9

10

15

19 23

22

20

24

25 28

27

26 30

29

35

43

42

37

36 39

38 41

32

31

34

33

40

44

46

45

50

49

61

48

55

54 58

57

47

52

51

53 56

11

14 18

17

8

59 63

62 66

60 64

65

67

69

68

70

© Persbelangen P0955

47

42

66

52

11

70

54

21

24

50

60

57

Kruiswoordpuzzel Welk winwoord komt er in het balkje? HORIZONTAAL: 1 bestseller, 7 binnendijk, 13 waakzaam, 14 ongepast, 16 bezittelijk voornaamwoord, 18 bakvloeistof, 19 aankondiging, 21 spijskaart, 23 geen enkel ding, 25 harde val, 26 gerecht, 27 scheepstouw, 28 boot, 29 hoogstaand, 30 kennis opdoen, 32 dienaar, 33 branie, 34 afstammeling, 35 sprookjesfiguur, 37 vod, 38 Internationaal Olympisch Comité, 39 oude maat, 40 grootmoeder, 43 in het bijzonder, 45 snavel, 46 familielid, 49 opinieonderzoek, 50 hijsblok, 52 mand, 53 hoendereigenschap, 54 ongelijk, 55 stel, 56 putemmer, 58 in overvloed, 60 tafelgast, 61 ter wereld gebracht, 63 plat gebouw, 65 vogel, 66 baanvak, 67 glooiing, 69 mes, 70 inwoner van Groenland. VERTICAAL: 2 uitgesloten aansprakelijkheid, 3 het wezenlijke, 4 kleine ruimte, 5 bijwoord, 6 ligplaats, 7 driepoot, 8 speer, 9 Algemeen Beschaafd Nederlands, 10 ogenblik, 11 één keer, 12 dreumes, 15 jack, 17 grasland, 20 lading, 22 familielid, 24 roem, 30 makkelijk, 31 mist, 34 schaap, 36 boom, 40 druk, 41 koosnaampje, 42 wiskunde, 44 vrouw met een adellijke titel, 45 toezegging, 46 kompasrichting, 47 vermanende toespraak, 48 eerste trap, 51 larie, 57 zichtbaar gasmengsel, 58 disharmonie, 59 kuil met regenwater, 60 pennendoosje, 62 sterke drank, 64 vogel, 68 decimeter. OPLOSSING WK 15

HORIZONTAAL: 1 maatbeker, 9 baby, 12 slordig, 13 file, 15 dossier, 16 kropsla, 18 i.c., 19 sen, 20 buis, 21 til, 22 aio, 24 desk, 25 zeef, 26 rank, 27 kort, 28 geld, 29 ram, 30 krom, 31 touw, 33 elitair, 35 foerage, 37 dolk, 38 aard, 39 gel, 40 idem, 41 clan, 42 demi, 43 ader, 44 palm, 46 neg, 47 bel, 48 safe, 49 mop, 51 ei, 52 relatie, 54 kazerne, 56 ijver, 57 kotelet, 58 aker, 59 samenspel.

VERTICAAL: 2 asociaal, 3 als, 4 toss, 5 brief, 6 Eden, 7 kir, 8 eg, 9 bios, 10 alp, 11 bestelwagen, 13 frik, 14 kalf, 15 diarree, 16 kust, 17 lied, 20 berm, 23 onmiddellijk, 24 door, 25 zeur, 27 krik, 28 goed, 30 kalm, 31 torn, 32 religie, 34 toer, 35 faam, 36 gemeente, 38 alle, 40 idee, 41 café, 43 abri, 44 pair, 45 lozen, 48 ster, 49 mate, 50 pels, 53 ave, 54 kom, 55 rep, 57 ka.

Winwoord: STERRENBEELD

Oplossing Prijspuzzel wk 15:

STERRENBEELD Prijspuzzelwinnaar wk 15:

Danielle Dikmans Akkermunt 8 - Made

Lever uw oplossing vóór maandag 12.00 uur in via e-mailadres: puzzelca@emdejong.nl Vermeld in uw bericht: oplossing, naam en adres. Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

De gewonnen prijs kan worden afgehaald bij: JOLA MODE, Marktstraat 16 - Made


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

rt SpoSport

PAGINA 27

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

GV SAMEN VOOR TERHEIJDEN

CC DRIMMELEN

Indy Verheijen 2e en Nienke de Wit 3e Dubbelslag Laura van Dongen uit Terheijden vanuit Quievrain REGIO-KAMPIOENSCHAP In Wedstrijd 2 waren onze turnTURNEN IN KAATSHEUVEL sters Roos Dirkse D2, Bente Zaterdag 16 april was het re- Dannis en Kimberly Berg 4e Digiokampioenschap voor onze 8 visie. Helaas vielen ze niet in de turnsters in het D1, D2 en de 4e divisie. Het was een spann e n d e we d s tr i jd met veel deelnemers variërend van 20 tot 39 deelnemers per categorie. In de 1e wedstrijd waren Indy en Lara Frijters D1 en Nienke D2 aan de beurt. Alle drie draaiden ze goed en het resultaat was een 2e plaats voor Indy en Nienke een 3e plaats. Alle twee deze turnsters mogen naar de District finale 21 mei in Asten. s vlnr: Nienke, Lara en Indy

prijzen maar Bente en Kimberly hebben zich wel weten te plaatsen voor de district finale 11 Juni in Panningen. Voor Wedstrijd 3 kwamen Mandy van Kooten en Liza Bruijns allebei 4e divisie op de wedstrijdvloer. Vooral voor Mandy was dit heel s pa n n e n d a l l e deelnemers zaten qua punten dicht op elkaar. Ze is tenslotte 5e geworden en Liza 8e maar mogen wel allebei naar de district finale in Panningen.

2x zilver voor SV De Zwaluwen bij regiofinale turnen Zaterdag 16 april werd de regiofinale turnen gehouden in Kaatsheuvel. Hier mochten namens SV De Zwaluwen 7 turnsters aan deelnemen. In de eerste ronde was het de beurt aan Cammy Heil (pupil 2 D2) en Zoë Lenoir (instap D1). Beide dames turnde een goede wedstrijd. Bij Cammy lukte gelukkig het ophurken op de burg. Cammy is op een 24e plaats geëindigd. Zoë liet zien dat ze erg netjes kon werken. Hierdoor is zij op de 2e plaats geëindigd en heeft zich geplaatst voor de districtfinale op 21 mei in Asten. In de tweede ronde was het de beurt aan Lerena van der Veeken, Lisanne de Laat (junior 4e divisie) en Nikki Landzaat (ju-

nior 5e divisie). Lisanne is na twee toestellen ziek naar huis toe gegaan. Lerena turnde een goede wedstrijd, maar de punten vielen wat tegen. Desondanks is ze op een 13e plaats geëindigd en heeft zich hiermee geplaatst voor de districtfinale op 11 juni in Panningen. Nikki turnde een goede wedstrijd, maar is helaas 2x van de balk gevallen. Zij is op een 18e plaats geëindigd. In de laatste ronde was het de beurt aan Kriss van der Westen en Emma de Bok (pupil 1 D1). Zij turnde beide een goede wedstrijd. Kriss is alleen een keer van de balk gevallen. Met mooie oefeningen en goede cijfers en Kriss 16e geworden. Emma heeft een keurige 2e plaats behaald

en heeft zich hiermee geplaatst voor de districtfinale op 21 mei in Asten.

Voor de tweede maal stonden de duiven van de afdeling Brabant 2000 in Quievrain en ze konden onder goede weersomstandigheden om 8.45 uur worden gelost voor een gemiddelde afstand van 160 km. De derde wedvlucht vanuit Quiévrain, met 600 duiven in concours, werd gewonnen door niemand minder dan Laura van Dongen uit Terheijden. Er wordt gespeeld onder de naam van Laura maar eigenlijk is vader Jack de duivenmelker binnen het gezin. Dochter Laura helpt soms nog wel een handje maar als gevolg van haar huiswerk voor school en haar voetbal-activiteiten is de duivensport op een lager pitje komen te staan. Niet alleen de eerste maar ook de tweede prijs was voor Jack en dat met maar 8 duiven in concours. Een prestatie van formaat derhalve. Nu zijn we al het een en ander gewend van Jack want vorig seizoen zat hij er praktisch elk weekend bij met die paar duifjes die hij toen speelde. De duif die nu de eerste vliegt kwam eigenlijk als tweede aan

maar zijn hokgenoot weigerde in eerste instantie om binnen te komen. De winnaar is een doffer van 2014 die sinds deze week op weduwschap gespeeld werd. Een dergelijk vroege klassering had Jack daarom nu nog niet verwacht. De doffer is soort van W. en F. Ebben uit Beneden-Leeuwen en is 6 weken geleden nog door de roofvogel aangevallen. Hij miste toen een aantal staart- en broekpennen die echter deze week weer een beetje aangegroeid waren. Volgens Jack heeft hij vorig jaar ook een eerste prijs behaald in de PV Terheijden. Geen verkeerde dus. Ook de totaalprestatie van Jack mocht gezien worden met 5 van de 8 duiven in de prijzen. Dit betekent een mooie opsteker voor Jack na al die roofvogelperikelen. Jack van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

De overige liefhebbers met 50% of meer prijs: Luc. de Jongh uit Made met 8/10, Drik van Oosterhout uit Made met 5/10, Patrick van Bragt uit Made met 9/11, Broer Godschalk uit Made met 6/12 en Ad Kanters uit Lage-Zwaluwe met 6/12. DE EERSTE 30 PRIJSWINNAARS: 1 en 2 L. van Dongen; 3 D. Hoogkamer; 4 C.J. de Heijde; 5 J. de Kort; 6 Comb. De Peijper-Bundz; 7, 10, 11, 12, 21 en 22 Jac. Van Bijnen; 8, 14, 16 en 24 L. de Jongh; 9 H.A. van Oosterhout; 13 en 28 Jaap Rasenberg; 15, 17, 23 en 27 P. van Bragt; 18 en 20 R. Norbart; 19 Br. Godschalk; 25 M. Geleijns en dochter; 26 W.J. van de Goorbergh; 29 J. van Bragt; 30 A. Kanters. Volgend weekend staat voor de derde maal de wedvlucht vanuit Quievrain op het programma en hopelijk worden we opnieuw getrakteerd op mooi vliegweer. Iedereen weer veel succes.

T.T.V. Die Meede - Gebr. van Dijk

s Cammy Heil, Zoë Lenoir

DIE MEEDE 1 & 9 KAMPIOEN Het 1ste team heeft met de 8-2 overwinning van afgelopen vrijdag op Belcrum 5 het kampioenschap in de 1e klasse poule C behaald. Johan, Joost en Peter kunnen met nog 1 wedstrijd te gaan niet meer ingehaald worden door de concurrentie en keren zodoende terug naar de hoofdklasse. Het 9de team verloor vrijdag nog wel van nummer 2 Never Despair 11 met 7-3 maar hadden aan 2 punten genoeg om niet meer achterhaald te kunnen worden in de 6e klasse E. Het wordt voor Gerard, Fred, Jack en Sylvia hun debuut in de 5de klasse

UITSLAGEN 9e COMPETITIERONDE N.T.T.B. ( 11 t/m 16 april 2016 ) 1eklasse C : Belcrum 5-Die Meede 1 ...... 2 - 8 2eklasse D : Die Meede 2- JCV 3 ............ 8 - 2 2e klasse E : ROTAC 1 - Die Meede 3 ....... 2 - 8 2e klasse C : Smash noordhoek 1- Die Meede 4 .. 6 - 4 3e klasse F : Die Meede 5- Belcrum 8..... 4 - 6 3e klasse E : Die Meede 6- Irene 4 ........... 3 - 7 4e klasse D : Die Meede 7- Witac 1 ........ 10 - 0 6e klasse D : Tios 3- Die Meede 8 ............. 3 - 7

6e klasse E : Never Despair 11- Die Meede 9 .. 7 - 3 7e klasse D : Die Meede 10- Smash 6 ...... 5 - 5 UITSLAGEN 9E COMPETITIERONDE N.T.T.B. JEUGD ( 11 t/m 16 april 2016 ) Junioren 5 B : Pinpongers 2- Die Meede 1 ... 3 - 7 Starters 2 B : Tios ’51 8- Die Meede 2 ......... 7 - 3 Wilt U meer weten over T.T.V. Die Meede dan kunt U ons bezoeken op : www.ttvdiemeede.nl

Uitslag Baronieverschieting s Nikki Landzaat, Lisanne de Laat, Lerena van der Veeken

s Kriss van der Westen, Emma de Bok

Vierkamp turnen in Oudenbosch voor SV De Zwaluwen Zondag 17 april vond de vierde vierkamp plaats in Oudenbosch. Bij de aspiranten was het dit keer de beurt aan: Chiaira de Wijs, Cammy Heil, Merle Ketz, Jemmy de Heijde, Julia Sibon, Dyantha van Gils, Zoë Lenoir, Emma de Bok. Zij turnde een hele goede wedstrijd met maar een paar kleine foutjes. De wedstrijd begon voor hen op de balk. Ze lieten zien dat ze vanaf het begin van de wedstrijd de zenuwen de baas waren en er waren maar een paar wiebeltjes en vallen. Op de vloer turnde de meiden hele mooie oefeningen. Julia Sibon sprong na een lange tijd voro het eerst arabier flikflak weer alleen. Op de brug werden mooie oefeningen geturnd. Chiaira maakte het wel even spannend door tijdens

s De aspiranten

de buikdraai één hand los te laten. Bij sprong liet iedereen een hele mooie overslag zien. Binnen het team is Emma 3e geworden, Dyantha 2e en Zoë 1e. Het team is uiteindelijk op de 1e plaats geeindigd. Verder turnde in deze ronde ook Nika van Oosterhout en Luna Oostrom. Zij vielen in bij een andere vereniging die te weinig turnsters had. Ook zij turnde een hele goede wedstrijd. Luna is binnen het team 4e gworden en Nika 1e. Wat uniek is, is dat dit de eerste wedstrijd is waarbij dit team niet laatste is geworden. Meiden goed gedaan! Daarna was het de beurt aan de junioren. Vanwege een aantal zike turnsters was het een hele puzzel om de teams in te delen. Uiteindelijk turnde Ysima Han, Sabine Kuijpers en Sascha

s De junioren

Han in het combinatieteam. Zij turnde een goede wedstrijd. Ysima liet ons bij sprong wel even schrikken door tegen de pegasus aan te springen. Bij het combiteam is Sascha 4e geworden, Sabine 2e en Ysima 1e. Het combiteam is op de 4e plaats geeindigd. Binnen het team van SV De Zwaluwen turnde Lizzy Han, Lerena van der Veeken, Nikki Landzaat, Evelyn Roelen en Myrthe Oosterholt. Deze meiden hebben een geweldige wedstrijd geturnd. Zij hebben nergens grote fouten gemaakt. Binnen het team is Evelyn 3e geworden en Lerena en Nikki zijn gedeelde 1e. Bij de teamuitslag zijn deze meiden 1e geworden. Volgende week vindt in Wernhout de laatste vierkamp van dit seizoen plaats.

Van onze kruisboogmedewerker Made -Willem-Tell 1870 is de organiserende vereniging van de eerste Baronieverschieting in het nieuwe seizoen 2016. De opkomst is volgens de wedstrijdleider van de kring zoals is ingeschreven. Maar er waren een aantal schutters die het nog niet zo goed begrepen en de wedstrijd alsnog na schieten.

Het resultaat van de Willem-Tell is een beetje tegen gevallen, het had beter gekund. Zo schieten de jeugdtalenten niet zo’n goede uitslag, wel Tony Murau die schiet 135 punten dat is voor dit talent een goede uitslag. Het resultaat van de overige schutters is: Patrick Daamen 142 pnt, Jelle Evers 142 pnt, Sander Laurijssens 124 pnt,Dewy Kuijpers 123

pnt, Henk Meijer 133 pnt, Joell Kuijpers 119 pnt, heeft niet alle schoten gedaan wegens stukken aan zijn boog. De eerstvolgende belangrijke wedstrijd is van de NKB te Zevenbergsehoek. Men hoopt daar toch een betere wedstrijd te schieten en er zal extra getraind worden als voorbereiding op deze wedstrijd.

MHC MC1 en MD1 verliezen wedstrijden van Tempo Wat als een uitdaging te boek stond op zaterdag 16 april eindigde voor de beide selectie teams van de Madese Hockey Club als een deceptie. MHC MD1 ging op bezoek in Bergen op Zoom ( 09.00 uur ) om tegen Tempo te spelen en MHC MC1 was de gastheer van Tempo op de Madese Schietberg.( 10.15 uur ) Voor MD1 was het een wedstrijd tegen het team dat gelijk met hun stond op een gedeelde 2e plaats met 9 punten. Voor de MC1 was het een wedstrijd tegen de koploper. Voor beide teams stond er dus veel op het spel. Nadat uit alle windstreken van Brabant alle speelsters, coaches en supporters van MHC MD1 in Bergen op Zoom gearriveerd waren kon om 09.00 uur de wedstrijd aanvangen. Vanaf het begin was duidelijk dat , om de woorden van trainer Twan er maar bij te halen, Tempo misschien wel een rugby trainer in hun gelederen heeft. Dit alles omdat Tempo zeer zwaar fysiek spel speelde.

Nadat MD1 de eerste minuten had “ overleefd ” kwam men ook aardig in de wedstrijd. Jammer genoeg was het in de 10e min. toch raak voor Tempo. De resterende tijd van de 1e helft bleef MHC MD1 fier overeind ondanks alle fysieke tegenstand. In de 2e helft na zo’n 15 min. spelen werd zelfs de 1-1 gescoord. Op onverklaarbare wijze werd de goal door de 2e scheids afgekeurd. Onwetend en met veel vragen bleef de gehele Madese kolonie verstijfd staan. Tempo profiteerde hier van door zo’n 3 minuten later de 2-0 te scoren. MD1 kon het tij in de resterende tijd niet meer keren en verloor helaas met 2-0. Voor velen een moeilijk te bevatten nederlaag die dan door velen thuis werd weggespoeld. De coach moest zijn frustratie zelfs afreageren met een potje bowling. Klonk in Bergen op Zoom het eindsignaal voor de MD1 zo klonk in Made het fluitsignaal voor de MC1 voor hun wedstrijd. Ook hier zou naar later bleek zich een fysiek verschil ten toon gespreid worden. Niet allen op

het veld maar ook naast het veld. Het was Tempo dat goed uit de startblokken kwam. MHC MC1 kende een valse start door verdedigend een fout te maken al in de 3e min. Tempo scoorde vrij simpel de 0-1. Pas na zo’n 15 min. kon MC1 iets terug doen. Tempo speelde, net zoals de MD1 ondervond in B.o.Z., een fysieke wedstrijd maar ook zeker mondeling niet altijd zeer netjes naar hun tegenstander toe. In de 25e min. bracht een strafcorner de stand op 0-2. Op slag van rust was het MC1 dat knap iets terug deed en een snel opgezette aanval afrondde. Ruststand 1-2. De 2e helft was er meer druk van MC1 maar jammer genoeg kon het de stand niet gelijk trekken en bleef de stand op het scorebord op 1-2 steken. A.s. zaterdag spelen beide teams hun 7e wedstrijd. MD1 speelt dan thuis tegen de koploper Warande om 09.00 uur en MC1 speelt uit in en tegen Teteringen ( de nr. laatst ) om 12.30 uur.


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

rt SpoSport

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

H.V. MIXED-UP2000

Seizoensoverzicht dames SR 3 Na een lange competitie kunnen wij terugkijken op een erg geslaagd seizoen. 11 oktober 2015 begonnen we met een overwinning, de laatste wedstrijd werd afgesloten met een nederlaag tegen het team dat die middag kampioen werd. Met 27 punten, 349 doelpunten voor en 289 doelpunten tegen uit 20 wedstrijden zijn we uiteindelijk op een ietwat teleurstellende 4e plaats geeindigd. Gezien alle trainingsuren hadden we op een iets betere positie op de ranglijst gehoopt, volgend seizoen beter zullen we maar zeggen. Wij, dames sr.3, zullen u dan wekelijks op de hoogte houden van onze verrichtingen, en hopen u dan natuurlijk ook eens als supporter bij

PAGINA 28

een van onze wedstrijden te zien. Ook spelen wij vanaf zondag 17 april het restant van onze buitencompetitie, In die competitie zijn wij koploper en kunnen dus uw support goed gebruiken om deze als kampioenen af te kunnen sluiten. Die wedstrijden worden gespeeld op sportpark Heesterbosch te Wagenberg. Natuurlijk willen wij onze sponsors bedanken voor de mooie tenue’s die wij onlangs mochten ontvangen.vanaf dit seizoen worden wij gesponsord door: cafe ”ONS THUIS” uit Terheyden en Razenberg metaalwerken Hooge Zwaluwe. Onze volgende wedstrijd is zondag 24 april om 11.50 uur te Wagenberg. Tot dan.

HVM D meiden kickboksen Doek valt voor dames 1/ Heren 1 met Reaper crew kickboxing Donderdagavond met de trai- ten tegenover elkaar proberen de moet zaterdag winnen ning was het zover, de meiden handen er onderuit te trekken, JOLA/OLYMPUS MADE’S VOLLEYBAL NIEUWS

Onze dames stonden voor de schier onmogelijke opgave om kampioenskandidaat Voltena te verslaan om nog kans te maken op lijfsbehoud. Het was hopen op een wonder en dat wonder bleef uit met degradatie als gevolg. Voor heren 2 stond er niets meer op het spel. Tegenstrever Benevia strijdt nog tegen degradatie en vocht voor elke punt en pakte de winst. Dames 3 speelde haar laatste wedstrijd van het seizoen en wilde haar seizoen sterk afsluiten. Voko werd met 3-1 verslagen waardoor onze dames op een 4e plaats terechtkomen of dat zo blijft zal zaterdag blijken. Wat er ook van zij dames 3 kan terugzien op een goed seizoen.

s De eindsprint van heren 1 begon tegen Rowi ook top 5; zaterdag Sliedrecht Sport. UITSLAGEN WEEK 15 BeneVia HS 2-Jola Olympus HS 2 ... 3-2 25-20, 22-25, 25-23, 16-25, 16-14 Voltena DS 2-Jola Olympus DS 1......4-0 25-08, 25-21, 25-11, 25-13 VOKO DS 4-Jola Olympus DS 3 .........1-3 17-25, 25-22, 18-25, 20-25

H.V. Mixed-up2000 DS3 Na een lang zaalseizoen konden we zondag 17 april aan het vervolg van onze buitencompetitie beginnen. In deze competitie waren wij tot op dat moment koploper en zouden dat natuurlijk graag blijven. 1 uur voor aanvang zaten we met z’n allen lekker in de zon te genieten, een half uur voor aanvang tijdens de warming-up was het nog steeds erg lekker weer. Op deze manier een potje handballen is ontzettend leuk. Na het eerste fluitsignaal bleek gelijk dat we geen gemakkelijke middag voor de boeg hadden.We hadden de grootste moeite met onszelf en onze tegenstander en dat was te merken is het scoreverloop.We kwamen erg moeilijk tot

scoren, al creëerden we wel een een behoorlijk aantal kansen. Aan het einde van de eerste helft begon het zachtjes te regenen dus tijdens de rustperiode maar even schuilen in onze kleedruimte. De tweede helft begonnen we met een achterstand en dit was niet meer te achterhalen. Het weer was zo bar slecht dat er van handballen geen sprake meer was, het was ontzettend koud en en zelfs hagelstenen hebben we getrotseerd. Deze wedstrijd ging uiteindelijk terecht verloren en onze koppositie delen we nu met 2 tegenstanders. DS3 Mixed-up. Onze volgende wedstrijd is zondag 24 april om 11.50 uur te Wagenberg.

s (foto A.Klomp)

DC GOOD LOOKIN’ MADE

Jeffrey van Strien wint vierde ranking 2016 Zaterdag 16 april was in café de Tijd het vierde van acht rankingtoernooien van DC Good Lookin’ in 2016. Vanaf 20u werd gestart met de voorrondepartijen, 23 darters speelden eerst vier voorrondepartijen en vervolgens een knock-out om de zege en de punten. Jeffrey van Strien bevestigde zijn goede vorm en plaatste zich als beste voor de knock out fase met de maximale 10 punten. De hoogste finish werd ook al gegooid door de klassementsleider, hij gooide 130 uit. In totaal werd 9 maal een 180 score gegooid, welke allen goed waren voor een consumptie. Vanaf de eerste ronde zaten er al vele spannende partijen tussen, maar voor halve finales plaatsten Joost Welten, Jeffrey van Strien, Erwin de Laat en Tinus Roeven zich. In de ene halve finale namen Joost en Jeffrey het tegen elkaar op; in een vlotte partij, waarin beiden wel wat moeite met finishen hadden won Jeffrey. 4-1 werd de uitslag. In de andere halve finale vochten Erwin en Tinus een spannende strijd uit. Tinus was het best in de be-

slissende leg en ging met een 4-3 overwinning naar de finale. Erwin en Joost speelden om de derde plaats. Het was een spannende pot die tot het gaatje ging. In de laatste leg wist Joost de dubbel het eerst te gooien en pakte de podiumplek. In de finale won Jeffrey met 5-4 van Tinus. Jeffrey pakte aanvankelijk een voorsprong, maar Tinus counterde en kwam langszij. In de laatste leg had de koploper in de tussenstand de langste adem en gooide de beslissende negende leg uit. Jeffrey blijft hierdoor natuurlijk leider in de tussenstand, achter hem is het ongemeen spannend in de strijd om de overige top-10 plekken. TUSSENSTAND 1. Jeffrey van Strien ....... 42 pnt

WINT HEREN 1 HAAR EINDSPRINT A.s. zaterdag dus de laatste wedstrijdronde. Alleen voor heren 1 (en meisjes B) staat er nog het nodige op het spel. Onze mannen zijn aan een machtige eindsprint bezig die zaterdag zijn voltooiing moet krijgen. Het krijgt echter weer een team uit de top 5 op bezoek. Sliedrecht Sport 3 is de nr. 4 dus een geduchte tegen-

stander die niks kado en haar sportieve plicht zal vervullen. Onze mannen moeten vol aan de bak en winnen om lijfsbehoud in eigen hand te houden; Spannend dus, duidelijk mag zijn dat onze mannen daarbij de steun van het Mays Publiek goed kunnen gebruiken… Slot competitie = Feestavond !!! Zaterdag zit de competitie 20152016 er dus op. Traditiegetrouw wordt de laatste wedstrijdronde gevolgd door ons clubfeest. PROGRAMMA DEZE WEEK: Vrijdag 22 april 20:30 uur: Jola Olympus HS 2- ridos HS 1 Zaterdag 23 april 13:45 uur: Jola Olympus DS 2-De Burgst Breda DS 4 13:45 uur: Jola Olympus DS 4-Vedo’70 DS 3 15:45 uur: Jola Olympus HS 1-Sliedrecht Sport HS 3 15:45 uur: Jola Olympus DS 1-Volley Zuid DS 2 Voor meer info over Jola/Olympus: www.olympusmade.nl Of stuur een mailtje naar: info@ olympusmade.nl Je vindt ons ook op FACEBOOK (open/gesloten en div. team pagina’s)

JOLA/OLYMPUS JEUGD VOLLEYBAL NIEUWS

Blijft Meisjes B zaterdag haar zenuwen de baas

Meisjes A wat zaterdag niet compleet. Het speelde tegen De Burgst erg wisselvallig maar wist uiteindelijk toch de overwinning mee naar Made te nemen. De competitie voor meisjes B is ontzettend spannend. De top 3 waaronder onze meiden maken alle nog kans op het kampioenschap. De generale repetitie tegen Volley Tilburg verliep feilloos, een dikke 4-0 overwinning. Komende zaterdag, toeval of niet, moeten onze meiden tegen de nr. 1 De Burgst. Meisjes B heeft nog een punt achterstand maar dat geldt ook voor nr. 3 AVC. AVC zou wel eens de lachende derde kunnen zijn.

s kan het blok van meisjes B, de Burgst tegen houden ?? (foto Johan Marijnissen MiM fotografie) VOLLEY TILBURG MB 3 JOLA OLYMPUS MB 1 0-4, 19-25, 12-25, 04-25, 06-25 MB1 won dik met 0-4 van Volley Tilburg. Met veel service druk en het ijzersterke blok van Liz werd Volley Tilburg verslagen. Het was fantastisch. Weer een stapje dichterbij het kampioenschap. Nu al trots op ons team. Volgende week nog een keer knallen. We gaan ervoor! DE BURGST BREDA MC 2 - JOLA OLYMPUS MC 1 4-0, 25-19, 25-11, 25-17, 25-06 Vandaag de 1na laatste wedstrijd van dit seizoen. We moesten om 16.30 spelen in Breda. De burgst mc2 staat 4plekken boven ons. Dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden. Opdracht was

2. Tinus Roeven .............. 32 pnt 3. Tino Ligtvoet ............. 29 pnt 4. Erwin de Laat ............ 29 pnt 5. John Genet ................ 26 pnt 5. Jan van de Klundert ... 26 pnt 7. Robby de Laat ............. 25 pnt 8. Elvin Verhulst ............. 25 pnt 9. Mark van Vliet ........... 24 pnt 10. Jerry van der Made .. 22 pnt Het volgende rankingtoernooi

vrij te spelen. Als je kon slaan gewoon doen en lekker bewegen. We hebben niks te verliezen. En ik kan met trots zeggen dat de meiden echt keihard geknokt hebben. Zo had ik ze al even niet meer gezien. Samen, als één team. Naast ons begon een kampioenswedstrijd. Dit betekende continue kabaal van trommels, toeters, ratels en een zeer enthousiast publiek. Maar hier hebben ze zich niet heel de wedstrijd door af laten lijden. Ze hebben het de burgst 2 sets echt moeilijk gemaakt. Er werd gedoken, geslagen en leuke doorprik balletjes gespeeld. Ballen die wegketsten werden gered door medespelers. Op momenten dat het even iets minder ging met de één pakte de andere het weer op met positieve energie. En zo bleven ze als team presteren. Jammer genoeg geen puntje kunnen afpakken van de burgst mc2 We hebben met 4-0 verloren. PROGRAMMA ZATERDAG: 13:45 uur: Jola Olympus MB 1 - De Burgst Breda MB 2 13:45 uur: Jola Olympus MC 1 - De Burgst Breda MC 3 15:45 uur: Jola Olympus MA 1 - Set Up MA 1

is op zaterdag 21 mei in café Hof van Holland, er kan dan worden ingeschreven tussen 19:30u en 20u. Voor de volledige tussenstand en andere informatie kijk op: www. dcgoodlookin.nl of like ons op facebook.com/dcGoodLookin Bestuur DC Good Lookin’

van de D gingen Kickboksen in de Amerhal. Jurgen, een echte kickbokser bij Reaper crew kickboxing had er zin om de meiden het kickboksen bij te brengen. Allereerst algemene regeltjes, de belangrijkste regels is wel dat je kickboksen altijd tijdens een training uitvoert en nooit op straat. Alle meiden op blote voeten en razend benieuwd wat ze allemaal moesten doen. Het begon met een warming up om vervolgens met stootkussens aan de slag te gaan met de onderwaardse kick. Daarna ging het kussen omhoog en gingen ook de kicks met de benen om hoog. Vervolgens kregen de meiden bokshandschoenen aan en kregen ze allerlei oefeningen te doen en uiteraard tussen door een paar keer opdrukken. Tot slot een leuke oefening waarbij de sterkste overbleef, de meiden om de beurt op handen en voe-

wie het eerst de knieën aan de grond heeft, dat is de verliezen. Uiteraard bedanken we Jurgen voor de leuke training!!

s HVM D meiden en reaper crew kickboxing

KerkKerk PROTESTANTSE GEMEENTE DRIMMELEN EN Hervormde Gemeente Made ZONDAG 24 APRIL Gezamenlijke dienst in Drimmelen 10.00 uur: mw. drs. B. Hofland Buskens uit Made Deurcollecte: algemeen kerkenwerk Koffiedrinken na de dienst

PROTESTANTSE GEMEENTE Terheijden - Wagenberg ZONDAG 24 APRIL 10.00 uur: ds. W.P. van der Aa uit Waalwijk Diaconiecollecte: SAM Medic

ZORGCENTRUM DE WIJNGAERD Made Cyclaamstraat 2a, 4921 JC Made, Tel. 0162-690500 www.dewijngaerd.nl

berichten

DINSDAG 26 APRIL 10.00 uur Woord- en Communieviering. Voorganger Mw. R. Horrevoets. Misintenties Zekere intentie VERTROUWD GASTVRIJ. De vieringen door de week vinden plaats elke dinsdagochtend om 10.00 uur in de Stilteruimte. U bent van harte welkom in de viering. MEDEDELING VOOR BEZOEKERS UIT DE WIJK: na de viering is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding koffie / thee te drinken.

VRIJE EVANGELISCHE KERK ’T VEERLICHT Raamsdonksveer Dorpshuis De Haven, Pieter Breughelstraat 15 ZONDAG 24 APRIL 10.00 uur. Spreker: Ephraim Ebighosi. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar! MEER INFO: www.veerlicht.nl

Moerdijk, de toren blijft Door alle berichten over het wel of niet slopen van de gesloten kerk van Moerdijk, is er nogal wat onduidelijkheid ontstaan over de toekomst van de toren die bij deze kerk staat. De gemeente had al eerder een signaal afgegeven, dat zij hecht aan dit monumentale gebouw als gezichtsbepalend element voor Moerdijk-dorp door de toren te plaatsen op de lijst van gemeentelijke monumenten. Nu heeft ook de Immanuelparochie, eigenaar van kerk en toren, besloten om dit monument voor de toekomst veilig te stellen, ongeacht wat er met de kerk gaat gebeuren. De Immanuelparochie laat de toren grondig renoveren. Reeds lang was bekend dat het gebouw veel te lijden heeft door aantasting van het beton. Dit geeft een troosteloze aanblik, die men niet wenst voor dorp Moerdijk. Er zijn inspecties geweest, overleg met het bisdom, offertes opgevraagd, keuzes gemaakt en inmiddels zijn de werkopdrachten verstrekt. WAT GAAT ER GEBEUREN? • De toren komt helemaal in de steigers te staan. De steigerbouwer gaat starten in de week van 18 april. Bij normale weersomstandigheden hebben

zij ongeveer 3 dagen nodig om de steiger op te bouwen. • De week daarna zullen de antennes van de zendmasten verplaatst worden naar de buitenkant van de steigers. Dit i.v.m. de veiligheid van de arbeiders in de toren. • De beton-restaurateur zal ook deze week al starten met de werkzaamheden, eerst op de onderste verdiepingen, omdat ze daar geen last hebben van de zendinstallaties. Daarna volgen de hogere verdiepingen. Deze werkzaamheden zullen 4 tot 5 weken in beslag nemen. • Eind mei worden er kooiladders tussen enkele verdiepingen vervangen of nieuw geplaatst. • Van de klokken zal er minimaal 1 blijven hangen voor tijdsaanduiding en als noodklok bij calamiteiten. De andere klokken hebben geen functie meer en zullen verwijderd worden, wanneer dit niet te kostbaar is. Wat er met de kerk gaat gebeuren is nog onduidelijk. Dit heeft alles te maken met de wensen van de dorpstafels in Moerdijk. De bevolking krijgt van de gemeente veel inspraak bij de plannen voor het gebied van de gesloten kerk. Het parochiebestuur wacht de besluitvorming hierover af.


LEEMANS

WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

KerkKerk

STICHTING STEPPING STONES BALI

berichten

VIJF HEILIGEN PAROCHIE

H. ANTONIUS ABT

Algemeen

Terheijden

Wilt u of iemand die u kent graag bezoek ontvangen van Pastoor Jos Demmers, pastoraal werker Han Geppaart of van één van de vrijwilligers van de parochiële bezoekgroep? Schroom niet en bel tussen 09.00 uur en 12.00 uur naar het parochiekantoor 0162-682303 of stuur een mailtje naar info@naardekerk.nl

BEZOEKADRES: Markstraat 2, 4844 CR Terheijden. Openingstijden: dinsdag- en vrijdagochtend 9.30 – 12.00 uur. Telefoon: 076-5931216. E-mail: terheijden@naardekerk.nl

H. BERNARDUS Made ZATERDAG 23 APRIL 19.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. Blasiuskoor. Extra collecte t.b.v. Stepping Stones Bali. Voorganger J. Paes, priester Intenties: Catharina van den Berg en echtgenoot Christiaan van Dongen; Jaargetijde voor Johanna Stoop weduwe van Franciscus van den Heijkant; Corrie Rombouts; Kalie Kwarten weduwe van Nelis Leeman; Coby Plevier weduwe van Louis Tholhuijsen; Matheus Meulemans en echtgenote Cornelis Gommers; En hun overleden kinderen, kleinkind en schoonzonen; Netty Willemse echtgenote van Gerard Voermans ZONDAG 24 APRIL 9.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Bernarduskoor; Extra collecte t.b.v. Stepping Stones Bali. Voorganger J. Paes, priester Intenties: Hendrikus van Oosterhout en echtgenote Gerdina Ligthart en overleden familieleden; Josephus Machielse echtgenoot van Antonia Segeren en overleden kinderen; Jos van den Elshout echtgenoot van Adrie van Meel en overleden familie van den Elshout en familie van Meel; Jaargetijde voor Willem Pals echtgenoot van An van Dun; Jaargetijde voor Antonia Buijs; Corrie Rombouts; Kalie Kwarten weduwe van Nelis Leeman, Coby Plevier weduwe van Louis Tholhuijsen; Netty Willemse echtgenote van Gerard Voermans VERGADERINGEN: MAANDAG 25 APRIL 14.00 uur: Bijbelgroep Aäron in Pastorie DONDERDAG 28 APRIL 13.00 – 14.30 uur: ZEN-meditatie in Pastorie

CORNELIUSKERK Den Hout PASTORESTEAM: R. van Bronswijk, H. van Hattum, E. de Kever. 0162-432339 INLOOPCENTRUM Houtse Heuvel 12, 4911 AW Den Hout, telef.: 06-38104024. Opgeven van misintenties bij: Secretariaat dinsdag 09.30 – 11.00 uur. donderdag 10.30 – 11.45 uur. Mevrouw T. Halters 0162-455070 ZIEKENBEZOEK: Zieken die graag bezoek willen ontvangen vanuit de parochie, worden vriendelijk verzocht dit kenbaar te (laten) maken. U kunt hiervoor contact opnemen met het parochie-secretariaat of met Mevr. Ria van-den Heijkant, tel. 0162-451849 voor Den Hout. ZATERDAG 23 APRIL 19.00 uur: Eucharistieviering Voorganger: R. van Bronswijk m.m.v.: Caeciliakoor. Gebedsintenties: Petrus Rombouts e.v. Petronella Hermus, Francisca Veroude e.v. Petrus Rombouts, Jan de Jongh, Overleden ouders Toon van Gils en Nelly van Gils-Rombouts vanwege jaargetijde vader. DONDERDAG 28 APRIL 09.00 uur: Woord- en Communieviering.

ZATERDAG 23 APRIL 19.00 uur: Woord- en Communieviering. + extra Collecte Stepping Stones Bali. Voorganger: Pastoraal werker G. Oostveen. Koor: Anthony Singers. Wij gedenken onze overledenen; Wim Damen echtgenoot van Netty Damen- van Opstal. Toon Rasenberg echtgenoot van Jo Rasenberg. Betsie de Leeuwvan der Vorst weduwe van Jan de Leeuw. Toos Snellens- Valk echtgenote van Cees Snellens. Annie Koenraad- Aarts weduwe van Gerard Koenraad. MAANDAG 25 APRIL 10.30 uur: Woord- en Communieviering in Verzorgingshuis Antonius Abt. Voorganger: Dhr. P. van Gils.

H. GUMMARUS Wagenberg ZONDAG 24 APRIL 9.30 uur: Woord- en Communieviering “Doet God mee in ons leven?” Voorganger: Past. w. G. Oostveen Zang: Gummaruskoor en Antonius Abtkoor Diaconale collecte: Stg. Stepping Stones Bali Intentie: Gerrit Schets weduwnaar van An van Gils. DOOP: Pien de Meijer.

H. BARTHOLOMEUS Zevenbergschen Hoek ZATERDAG 23 APRIL 5e zondag van Pasen 19.00 uur: Eucharistieviering. Voorgangers: P. de Rooij en P. de Meijer m.m.v. Gemengd koor Zevenbergschen Hoek o.l.v.Kitty Lokate Intenties: Jgt. Bas Kanters, Corrie Goverde en Bets Goverde Bus: 18.30 uur vanaf het Plantsoen Lage Zwaluwe GANSHOEK LAGE ZWALUWE MAANDAG 25 APRIL 15.00 uur: Rozenhoedje; iedereen is van harte welkom!

Begrafenisonderneming

Verwijmeren Zevenbergschen Hoek Uw uitvaart in een persoonlijke stijl! Ook als u niet of elders verzekerd bent. Hannie van Ginneken - Verwijmeren 0168 452928 / 06 49028981 Beheer van rouwkamer in `Ons Belang` te Lage Zwaluwe

www.uitvaart-verwijmeren.nl

Diaconale collecte 23 en 24 april

Het eiland Bali maakt onderdeel uit van Indonesië. In reisbrochures wordt Bali omschreven als een paradijs. De toerist die op dit eiland door de rijstvelden en dorpjes wandelt wordt echter ook geconfronteerd met het leed van kinderen die gehandicapt zijn. Hun ouders zijn meestal heel arm en hebben geen geld om hun kinderen te laten helpen. Daarbij komt nog dat zij geloven dat de handicap van hun kind een straf is voor iets wat hun voorouders verkeerd hebben gedaan. De Stichting Stepping Stones Bali werkt op Bali aan een betere toekomst voor kinderen met een beperking. Zij wil een brug slaan tussen de kinderen (patiënten), lokale specialisten en partners om deze kinderen een goede behandeling te geven. Ze heeft daarvoor 3 pijlers: Volksgezondheid, Educatie en Samenwerken Het is belangrijk dat kinderen met een handicap vroegtijdig worden herkend, doorverwezen en begeleid. Hierbij hoort het informeren van jonge ouders en een goede communicatie tussen hulpverleners en ouders. Zo kan er preventief, voordat een ouder met zo’n probleem wordt gecon-

fronteerd, al veel informatie en hulp worden gegeven. Daarnaast streeft de stichting naar een optimaal revalidatieproces voor de kinderen met een handicap. Het is dan ook erg belangrijk dat er samengewerkt wordt met verschillende stichtingen en revalidatiecentra. Er zijn daarom over geheel Bali en daarbuiten met verschillende disciplines contacten. Zo functioneert de stichting als kenniscentrum voor kinderen, ouders en hulpverleners die komen met vragen over een handicap. Om de zorg te verbeteren worden er lesprogramma’s voor de hulpverleners opgezet. Hiervoor wordt van dorp naar dorp gegaan naar de verloskundigen en consultatiebureaus. Mede door onze financiële steun kan Stichting Stepping Stones Bali dit werk blijven voortzetten. U kunt de stichting steunen met een bijdrage tijdens de diaconale collecte in de kerken van de Vijf Heiligen Parochie of via banknummer NL04 ABNA 0435 3325 11 ten name van Stichting Stepping Stones Bali. Meer informatie over de stichting is te vinden op de website www.steppingstonesbali.org. Platform Diaconie VHP

PROTESTANTSE GEMEENTE

PROTESTANTSE GEMEENTE

Hooge Zwaluwe

Lage Zwaluwe

ADRES: Raadhuisstraat 3 4927 AM Hooge Zwaluwe PASTORAAL WERKER: Dhr. A.J. den Besten T.0184-418248 mob.: 06-5314.5410 e-mail: adenbest@xs4all.nl CONTACTPERSOON: Mevr. M. van Beest Raadhuisstraat 5a 4927 AM Hooge Zwaluwe tel. 0168-453666. ZONDAG 24 APRIL 10.00 uur: Dhr. R. Favier, Groot-Ammers. Er is zondagsschool en crèche in De Rank, Pr. Margrietstr.50a. DONDERDAG 21 APRIL 20.00 uur: Bijbelkring in de Rank o.l.v. Dhr. den Besten. ZATERDAG 23 APRIL 18.30 uur(!): 4YOU, open jeugd avond voor groep 8 t/m 15 jaar. Deze keer gaan we dienbladen versieren in De Rank. Info. en opgeven bij Nelleke Otte tel. 0168-482671. Van harte welkom! www.protestants-hooge-zwaluwe.nl TEKST V.D. WEEK: ”En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede.” (Rom. 8:28).

PREDIKANT: ds. J.W. Allewijn Oudlandstraat 26 tel. 0168-482118 SCRIBA: mevr. H.C. Faasen-Roest Weth. Dubbelmanstraat 10 tel. 0168-483020. Kerkgebouw: Kerkstraat 49 IN DE KERK: ZONDAG 24 APRIL Vijfde zondag van Pasen 10.00 uur: mw. ds. J.W. Allewijn. Dienst van Schrift en Tafel. Koffiedrinken na de dienst. BIJ DE KERKDIENST: Ook op zondag 24 april lezen we nog een keer uit de Handelingen van de apostelen, Handelingen 11: 19 - 26. De volgelingen van de rabbi uit Nazareth hebben moeten vluchten naar Antiochië, de hoofdstad van het Syrische (!) rijk, de stad waar zogenaamd voor iedereen plaats was en alles mocht…. We worden genodigd aan de Maaltijd van de Heer. Mooi om die Maaltijd in de Paastijd enkele malen te kunnen vieren. Ze zet de viering van de Opstanding kracht bij.

St. Elisabethstraat 4 - Hank Tel. 0162 - 403912

LEEMANS * Voor het verzorgen van een persoonlijke en stijlvolle begrafenis of crematie in de gemeenten Werkendam, UITVAARTVERZORGING Woudrichem, Geertruidenberg en regio

0162-403912 Tel. 0162 - 403912

St. thuis. Elisabethstraat 4 - Hank * Opbaren in rouwcentra teL. of / 06-13677441

Leeuwerikstraat *LLevering grafmonumenten inda

* Voor het verzorgen van een persoonlijke en stijlvolle

* voor de gehele * Wilsbeschikking

EN N Woudrichem, Geertruidenberg en regio ACH BER regio T EIKB AAR * Opbaren in rouwcentra of thuis. * bekend met alleUitvaartleiders: geloofsovertuigingen * Levering grafmonumenten * ook als u verzekerd bentLeemans Christian * Acceptatie van alle verzekeringen * sfeervol uitvaartcentrum aula en 24-uurs familierouwkamer Bart C.N. de met Groot DAG

* Wilsbeschikking

Afscheid nemen begint bij vasthouden wat je lief is. Afscheid nemen is de enige zekerheid die het leven ons biedt. Als het eenmaal zo ver is, wilt u dat het een persoonlijk afscheid wordt, dat recht doet aan uw overleden dierbare. Maatwerk dus! Een afscheid dat u bijblijft en houvast biedt voor de tijd daarna. Antoine Bruijns

Florijnstraat 60 | 4903 RM Oosterhout T 0162 457 775 | www.bruijns-uitvaart.nl

EN N ACH T EIKB AAR

BER

UW LAATSTE ZORG IN GOEDE HANDEN Uitvaartleiders: Christian Leemans Bart C.N. de Groot

UW LAATSTE ZORG IN GOEDE HANDEN

WAUW-GEHALTE IN DE BERNARDUSKERK

43 communicanten zondag 17 april in de Bernarduskerk

s viering 09.30 uur - fotografie Angelique Klomp TERUGBLIK COMMUNIEVIERINGEN Een heel hoog ”wauw”-gehalte tijdens beide communievieringen in de Bernarduskerk in Made op zondag 17 april. Alle 43 communicanten zagen er geweldig uit en vele familieleden en anderen kwamen kijken hoe zij hun eerste heilige communie ontvingen. Er werd gezongen, gebeden en naar het verhaal geluisterd van de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van de 5 broden en 2 vissen. De communicanten zijn nu weer een stapje verder in de

vriendschap met Jezus, ze mochten vandaag voor het eerst echt bij Hem aan tafel en Jezus heeft ze ook bij de hand genomen; Jezus houdt van iedereen en leeft voor iedereen, nu vandaag speciaal voor deze kinderen! Hartelijk dank aan allen die meegeholpen hebben om de voorbereidingen en de beide vieringen tot een groot succes te maken. Tot ziens bij de volgende vieringen: Pinksteren (15 mei) en de terugkomviering (22 mei) Werkgroep communievieringen

s viering 11.30 uur - fotografie Angelique Klomp

Eerste Heilige Communie

Driekorenzondag te Wagenberg

door dezelfde dirigent en dat is Heino Vergouwen. Heino is al ruim 13 jaar in dienst van de Vijfheiligenparochie als kerkmusicus en is naast dirigent van de drie eerder genoemde koren ook nog dirigent van het Blasiuskoor uit Made. Vorig jaar ontstond het idee om de muzikale vaardigheid van de drie koren bij elkaar te zetten, de muzikale koppen bij elkaar te steken - en eens in de maand met de drie koren de zang in de liturgieviering te verzorgen en dat gebeurt nu op zondag 24 april a.s. voor de tweede keer in de Gummaruskerk van Wagenberg. U bent van harte welkom! Dirigent en leden van de drie koren

Christian

DAG

DRIE KOREN UIT DE VIJFHEILIGENPAROCHIE ZINGEN IN EEN VIERING

De bovengenoemde koren zijn drie zelfstandige koren, maar worden alle drie gedirigeerd

25 - Made

www.uitvaartondernemingmade.nl begrafenis of crematie in de gemeenten Werkendam, * Acceptatie van alle verzekeringen

DIENST IN DE GANSHOEK: ZONDAG 24 APRIL 18.00 uur: mw. ds. J.W. Allewijn. Dienst van Schrift en Tafel. De diaconiecollecte is bestemd voor Stg. Werkgroep gehandicapten Zuid West Brabant – vakantie Roosevelthuis.

Op zondag 24 april a.s. zingen het Dameskoor Terheijden , het Gummaruskoor uit Wagenberg en Herenkoor St. Antonius Abt Terheijden weer gedrieën in de viering van 9.30 uur te Wagenberg.

PAGINA 29

UITVAARTVERZORGING

s fotograaf Angelique Klomp

GELOOFSGEMEENSCHAP H. ANTONIUS ABT TERHEIJDEN Na een paar weken van voorbereiding was het dan eindelijk zover. Op zondag 10 april mochten Laura, Thijn, Luca, Max, Jarno, Maurits, Loek, Stan, hun Eerste H. Communie ontvangen. Het was een mooie viering en het weer buiten was ook zonnig, dus kunnen wij terugkijken op een bijzondere dag. Wij zullen elkaar weer ontmoeten op zondag 22 mei om 9.30 uur voor een terugkomviering in de H. Gummarus kerk te Wagenberg. Pastor J. Baijings, Pastoraal werker H. Geppaart en Werkgroep Eerste H. Communie Vijf-Heiligen-Parochie

s Fotograaf Angelique Klomp Wagenberg


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 30

VACATURES Werk met voldoende beweging?

In eerste instantie in de periode van 18-7-2016 t/m 12-8-2016 van ma. t/m vrij. van 9:15 tot 13:30 uur. Betreft alle voorkomende werkzaamheden bij 1 persoon en hondje. Absoluut iemand die van dieren houdt. Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u mailen of telefonisch contact opnemen: Bruiboon@hotmail.com • T. 06-20010252

D-Post D-Post

Word bezorger! Gezocht, vroege vogels* voor het bezorgen van dagbladen zoals AD, de Volkskrant, Trouw en BNdeStem. ’s Ochtends voor 7 uur de krant bezorgen is goed betaald en snel verdiend. Het bezorgen duurt 1 tot 1,5 uur per dag, van ma t/m zat.

ZOEKT ENTHOUSIASTE POSTBEZORGERS: ZOEKT ENTHOUSIASTE Wij zijn op zoek naar gedreven postbezorgers. POSTBEZORGERS Van maandag tot en met vrijdag.

Made

Wat staat er tegenover:

H.H. hulp gezocht voor invalkracht tijdens vakanties van huidige hulp.

• een aantrekkelijke 4-wekelijkse vergoeding; • gratis de krant lezen; • gratis regenpak; • diverse extra’s te verdienen. *min.leeftijd 15 jaar

Kijk voor meer informatie of aanmelden op: www.krantenbezorgen.nl

Niet alle dagen tijd? Is bespreekbaar.

Wij zijn op zoek naar gedreven postbezorgers. Van maandag tot en met vrijdag. Leeftijd is onbelangrijk, betrouwbaarheid Niet alle dagen tijd? Is bespreekbaar.

wel!!

Leeftijd is onbelangrijk, wel!! Bijzonder geschiktbetrouwbaarheid voor huisvrouwen/-mannen,

gepensioneerden (deel) wao-ers en andere

Gevestigd in Rijen, heeft een vacature voor:

TECHNISH COMMERCIEEL MEDEWERKER (M/V) met mechanisch-technische praktijkervaring en vooropleiding bij voorkeur op MBO-niveau. Het doel is dat de kandidaat t.z.t. naast de dagelijkse werkzaamheden eveneens met een deel van de commerciële aspecten (inkoop/verkoop) belast wordt. De dagelijkse werkzaamheden zijn veelzijdig op het vakgebied hydrauliek (o.a.assemblage hydr. slangen), pneumatiek, aandrijftechniek, etc. Door het persoonlijke contact met de klanten, zoeken wij een representatieve persoon met geldig rijbewijs (min.B).

Sollicitaties met uitgebreid CV (opleiding/werk­ ervaring) uitsluitend per E­mail : info@pemar.nl

marktstraat 38c made - 06 533 75 802

www.slagerijrasenberg.nl U kunt bij ons mobiel pinnen

VA C AT U R E

Wij zijn op zoek’tnaar een Varken aan spit

Bijzonder geschikt voor huisvrouwen/-mannen, vutters, gemotiveerde mensen graag gemotiveerde wat bijverdienen gepensioneerden (deel) wao-ersdie en andere Let wel het iswat slechts een bijverdienste. mensen die graag bijverdienen Let wel het is slechts een bijverdienste.

Heb je zin en tijd om een paar uurtjes per dag wat bij te

Heb je zin en tijd om een paar uurtjes per dag wat bij te verdienen dan op contact op via e-mail: verdienen neem neem dan contact via e-mail: sollicitant@d-post.eu sollicitant@d-post.eu

VASTE ZATERDAGHULP

Meer informatie is te vinden op

Speenvarken-aan-’t-spit weegt ± 20 kilo en is ruim voldoende voor 30 personen. Geeft u een feest voor meer als 30 personen, dan kunt u die met enthousiasme onsaanvullen team komt versterken. speenvarken-aan-’t-spit met extra barbecuevlees. INTERESSE? MEER ZE P ON Reageer via info@slagerijrasenberg.nl NFO O I

vutters,

Meer informatie is te vinden op www.d-post.eu/vacatures www.d-post.eu/vacatures

ITE WEBS

Hinke FFongers Beheer bv mei 2012 - leveringsvoorwaarden zie: www.slagerijrasenberg.nl

Vastgoedbeleggingen

Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau

Rodenburg is een veelzijdige totaalinstallateur. Wij profileren ons als technische duizendpoot en streven naar maximale ontzorging voor onze klanten. Medewerkers krijgen volop kansen om zich te ontwikkelen en hun ambities

Hinke Fongers Beheer (HFB) is een vastgoedonderneming actief in het beleggen in met name kantoren, supermarkten en woningen. Het technisch en commercieel beheer van haar portefeuille verzorgt zij zelf. Door de groei van haar portefeuille en de hoge eisen die zij zelf en haar klanten aan het technisch beheer van de objecten stelt, is HFB op korte termijn op zoek naar een:

Junior Technisch Vastgoedbeheerder (40 uur per week) De werkzaamheden zullen bestaan uit: - Mede zorgdragen voor het technisch beheer en onderhoud van de vastgoedportefeuille; - Administratieve organisatie en opvolging van onderhoud- en servicemeldingen; - Complete traject van offerteaanvraag tot en met controle uitvoering van onderhoudswerkzaamheden; - Aanpassen van lange termijn onderhoudsplannen per object; - Opnemen, begroten en laten herstellen van schade aan de objecten; - Ondersteunen van de vastgoedbeheerders.

waar te maken De medewerkers die wij zoeken zijn vakbekwaam, veelzijdig en vindingrijk en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Wegens groei van onze orderportefeuille willen wij ons team uitbreiden met:

- eerste monteur elektro - eerste monteur sanitair/loodgieterswerk - verwarmingsmonteur dikwandige systemen - servicemonteur verwarming

Wij nodigen vooral kandidaten uit die net afgestudeerd zijn of een eerste werkervaring hebben. De -

functie-eisen zijn: Afgeronde opleiding op bachelor niveau richting bouwkunde; Kennis van installatietechniek is een pré; Goede communicatieve vaardigheden, oplossings- en klantgericht; Hoge mate van accuratesse en daadkracht; Zelfstandig danwel in teamverband kunnen werken; Geen 9 tot 5 mentaliteit.

Als u belangstelling hebt voor deze functie dan kunt u binnen 14 dagen uw schriftelijke sollicitatie richten aan: Hinke Fongers Beheer, Postbus 8, 5110 AA Baarle-Nassau t.a.v. mevrouw drs. M. Broeders of per e-mail: technischbeheer@hinkefongers.nl.

Voor telefonische informatie over de vacatures kunt u contact opnemen met Jos Kanters, bereikbaar op

0653 - 942 214 Interesse in een van de vacatures………? Stuur een e-mail naar info@rodenburg-bv.nl

Lissenveld 2 • 4941 VL Raamsdonksveer


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 31

OURANT

Upd

ate

Vrijdag 22 april: NAC - ALMERE CITY

MAAND MEI IS CRUCIAAL VOOR NAC ru

NAC speelt op vrijdag 22 april om 20.00 uur De Hyundai ix20 Go! en de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen. nu met enorm pakketvo Kaarten zijn beschikbaar vanaf 17 euro via www.nactickets.nl! Foto: Maurice van Steen.

Nac kan niet meer zakken op de ranglijst van de Jupiler League. Dit betekent dat een deel van het schema van de nacompetitie bekend is. ‘De parel van het Zuiden’ speelt op tweede Pinksterdag in ieder geval thuis tijdens de beslissingswedstrijd in de tweede ronde van de play-offs. NAC heeft de eerste ronde van de play-offs vanwege de plaatsing op de eindranglijst vrij en kan even op rust komen na 36 felle competitieweken. Hierna begint voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen de kruistocht om weer terug te keren naar de Eredivisie. De manschappen hierbij op 13 mei eerst uit, om vervolgens op 16 mei op eigen nest terug te keren voor de genadeklap. Tegenstander is hierbij naar alle waarschijnlijk FC Eindhoven, alhoewel er ook een mathematische kans is dat NAC in deze ronde tegen de nummer 5 van de Jupiler League aanloopt. Om dit te laten gebeuren zou nummer 3 NAC de nummer twee van de ranglijst VVV-Venlo nog moeten passeren. Marinus Dijkhuizen is voor de play-offs nog altijd aan het puzzelen voor zijn ideale selectie. De oefenmeester moet er hierbij rekening houden dat hij in het eerste duel van de nacompetitie geen beroep kan doen op aanvaller Mats Seuntjens. Seuntjens zit nog een schorsing uit van zijn twee gele kaarten tijdens de nacompetitie thriller vorig jaar tegen Roda JC. Technisch directeur Hans Smulders verwoordde dat voor de wedstrijd correct: “Het is voor de technische staf nog een puzzel. Elke tegenstander in de nacompetitie heeft zijn eigen kwaliteiten en wij zoeken de spelers die voor die specifieke tegenstander complementair aan elkaar zijn in het veld.” FC Eindhoven was dit seizoen al twee keer de tegenstander en de technische staf heeft dus al heel wat informatie over de ploeg, niet in de laatste plaats omdat de huidige Technisch Directeur van NAC de voltallige selectie van Eindhoven zelf heeft samengesteld. Hij weet dus als geen ander waar de sterke punten en zwakheden van de Eindhovenaren liggen.

De Hyundai ix20 Go! voor €19.995,> > > > >

16-inch lichtmetalen velgen Achteruitrijcamera Airconditioning Bluetooth-carkit Geïntegreerd navigatiesysteem (inclusief 5 jaar gratis kaart-updates*) > Lichtsensor

PAKKET VOORDEEL

€2.495,-

HYUNDAI VAN RIEL Charles Petitweg 1, Breda, tel. 076 - 572 5555 Maak snel een afspraak op riel.hyundai.nl Gecombineerd brandstofverbruik: 5,6 - 8,1 (l/100 km) / brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die GENOEMDE PRIJZEN VAN DE MODELLEN ZIJN INCL. BTW&BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. VOORDEEL GO!-MODELLEN T.O.V. i-MOTION *GRATIS NAVIGATIEKAART-UPDATES I.C.M. ONDERHOUD BIJ UW HYUNDAI-DEALER.

Gebaseerd op de uitslagen tijdens het seizoen wordt het sowieso spannend. In Eindhoven verloor NAC met 2-1, terwijl het in eigen huis met 3-1 won.

LAMPJES Afgelopen vrijdag bracht de trainer daarom ook middenvelder Lenin Duarte, zodat de Ajax-huurling de nodige speelminuten kon maken om in wedstrijdritme te komen. Duarte gaf, samen met zijn ploeggenoot Divine Naah, de eerste 25 minuten in het duel tegen Jong PSV voetballes aan de talenten uit de Lichtstad. NAC liep makkelijk uit naar een 3-0 voorsprong door doelpunten van Mats Seuntjens, Enes Unal en Sjoerd Ars. Er leek geen vuiltje aan de lucht. De uiteindelijke eindstand van 5-2 verraadt dat de ploeg niet de volle 90 minuten geconcentreerd is gebleven en dat mag in de play-offs niet gebeuren. Trainer Dijkhuizen: “Aanvallend maak ik me geen zorgen. Wij zijn de meest productieve ploeg uit de Jupiler League. Verdedigend laten we echter nog wel eens een steekje vallen en dat mag ons in mei niet overkomen. Dan kun je er zomaar af liggen.”

VIERDE PERIODE Op 22 april treft NAC de winnaar van de vierde periode, Almere City FC. Deze ploeg heeft de laatste acht wedstrijden behoorlijk indruk gemaakt met goed voetbal en versloeg bijvoorbeeld Jupiler League kampioen Sparta Rotterdam. Voor NAC is het een uitgelezen moment om nog een keer op zoek te gaan naar de ideale opstelling tegen een goed voetballende ploeg. Een mooi moment voor de supporter dus om op een luchtige wijze afscheid te nemen van het reguliere seizoen: heel Breda weet immers dat de play-offs er aan zitten te komen.

NACourant_23april_huisaanhuis kopie.indd 1

20-04-15 00:42


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG APRIL 2016 Nationale open golfdag 2016.pdf 1 21 01-04-16 10:24

PAGINA 32

OURANT GRATIS PLAY-OFFS VOOR SEIZOENKAARTVERLENGERS Voor NAC kan het zomaar een historische maand mei worden. Seizoenkaarthouders krijgen de mogelijkheid om gratis bij de (mogelijk twee) thuisduels in de play-offs aanwezig te zijn! NAC is genoodzaakt voor de wedstrijden in de Jupiler League Playoffs een bescheiden bijdrage te vragen. De club trekt hierbij lering uit de play-offs van vorig seizoen en de wetenschap dat het zich zo’n grote kostenpost in de Jupiler League niet kan permitteren. NAC heeft hierbij advies gevraagd aan de Clubraad en is hierbij tot een unieke actie gekomen om seizoenkaart-houders dubbel te belonen. Wie namelijk in NAC gelooft kan namelijk zijn seizoenkaart van het seizoen 2015-16 verlengen voor dezelfde prijs als in de Jupiler League. Ongeacht de divisie waarin NAC volgend seizoen acteert. Hiernaast krijgen de verlengers ook nog eens een gratis kaartje voor elk van de (mogelijk twee) thuiswedstrijden tijdens de nacompetitie in het Rat Verlegh Stadion!

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

De Hyundai nu met enor

NAC hoopt hiermee twee doelen te bereiken. Uiteraard hoopt de club op een mooie volle bak in de play-offs, maar ook op een grote schare seizoenkaarthouders voor seizoen 2016-17.

Bestel je kaarten: nacseizoenkaart.nl!

De Hyundai ix20 Go! v > > > > >

16-inch lichtmetalen velgen Achteruitrijcamera Airconditioning Bluetooth-carkit Geïntegreerd navigatiesysteem (inclusief 5 jaar gratis kaart-upd > Lichtsensor (Foto: Maurice van Steen)

HYUNDAI VAN RIEL Charles Petitweg 1, Breda, tel. Maak snel een afspraak op rie

Gecombineerd br brandstofverbrui

GENOEMDE PRIJZEN VAN D AFWIJKEN VAN STANDAAR *GRATIS NAVIGATIEKAART-U

Bij bestelling vóór 30 april:

NACourant_23april_huisaanhuis kopie.indd 1


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 33

OURANT

Upd

ate

Vrijdag 22 april: NAC - ALMERE CITY

NAC GAAT IN ZEE MET CITY FOOTBALL GROUP ru

NAC Breda heeft een samenwerkingsverband gesloten met City Football Group, de maatschappij waaronder ook Champions League halve finalist Manchester City valt.

De Hyundai ix20 Go! en nu met enorm pakketvo

Door het partnership krijgt NAC de mogelijkheid om op huurbasis spelers van Manchester City over te nemen. Ook op voetbaltechnisch vlak, zoals op het gebied van scouting, het creëren van topsportcultuur en talentontwikkeling, wordt kennis en ervaring uitgewisseld en intensief samengewerkt. De samenwerking wordt aangegaan voor vijf seizoenen. Technisch directeur Hans Smulders: “Deze samenwerking heeft maanden voorbereiding gekost. Wij zijn er erg trots op dat één van de grootste clubs ter wereld uiteindelijk voor NAC heeft gekozen. Beide teams zijn volksclubs met een rijke historie. NAC wil met sprongen vooruit en een samenwerking met City Football Group is hierbij natuurlijk fantastisch. Zij zijn een vooraanstaande sparring partner die NAC per direct beter maakt.”

De Hyundai ix20 Go! voor €19.995,-

PAKKET VOORDEEL

> > > > >

16-inch lichtmetalen velgen Achteruitrijcamera Airconditioning Bluetooth-carkit Geïntegreerd navigatiesysteem (Foto: Maurice van Steen) (inclusief 5 jaar gratis kaart-updates*) > Lichtsensor

€2.495,-

Voor elk wat wils!

HYUNDAI VAN RIEL Charles Petitweg 1, Breda, tel. 076 - 572 5555 Maak snel een afspraak op riel.hyundai.nl Gecombineerd brandstofverbruik: 5,6 - 8,1 (l/100 km) / brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die GENOEMDE PRIJZEN VAN DE MODELLEN ZIJN INCL. BTW&BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. VOORDEEL GO!-MODELLEN T.O.V. i-MOTION *GRATIS NAVIGATIEKAART-UPDATES I.C.M. ONDERHOUD BIJ UW HYUNDAI-DEALER.

De Hyundai i10 Comfort Nu vanaf €12.995,Met o.a.: automatische airconditioning, cruise control, radio CD-/MP-speler én navigatie

Inclusief navigatie t.w.v.

€1.300,-

De Hyundai Tucson Vanaf €26.995,Indrukwekkend in comfort en bedieningsgemak!

Direct uit voorraad leverbaar!

HYUNDAI VAN RIEL B.V. Charles Petitweg 1, Breda, tel. 076 - 572 5555 Ontdek meer op riel.hyundai.nl Gecombineerd brandstofverbruik: 4,3 - 7,5 (l/100 km) / 23,3 - 13,3 (km/l); CO2 - emissie: 98 - 175 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. GENOEMDE PRIJZEN ZIJN INCL. BTW&BPM EN EXCLUSIEF KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE EN METALLIC LAK. AFGEBEELDE MODELLEN KUNNEN AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL OF VRAAG ER NAAR IN DE SHOWROOM. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN.

NACourant_23april_huisaanhuis kopie.indd 1

20-04-15 00:42


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 34

OURANT

Upd

ate

Vrijdag 22 april: NAC - ALMERE CITY

ru

FINALEDAGEN NAC STREET LEAGUE

De Hyundai ix20 Go! en nu met enorm pakketvo

In dé straatvoetbalcompetitie van Breda zijn bij de basisscholen, jongensteams en meidenteams alle reguliere wedstrijden gespeeld. De jongens- en meidenteams van de NAC (Ladies) Street League en de deelnemende basisscholen maken zich op de voor de finaledag. Hoogste tijd voor een korte update van de stand van zaken in de verschillende competities.

NAC (LADIES) STREET LEAGUE

Bij aankoop van wandelschoenen een paar Meindl wandelsokken t.w.v. €15,95 cadeau!* * Alleen geldig in de maand april. Exclusief bij aankoop van een paar wandelschoenen. Maximaal één paar sokken per klant. Geldig bij een besteding boven €100,-. Zolang de voorraad strekt.

ACTIE LOOPT DE GEHELE MAAND APRIL

Bij de jongens gaan de eerste drie teams uit beide poules op de finaledag strijden om de felbegeerde titel. De verschillen zijn in beide poules minimaal, dus er kan nog van alles gebeuren tijdens de finaledag. De ‘ladies’ hebben vorige week zondag hun laatste reguliere wedstrijd gespeeld. Team Prinsenbeek gaat fier aan kop en heeft als voornaamste belagers de meidenteams uit Gageldonk en Princenhage. Bij zowel de jongens als meiden hebben de teams naast hun sportieve strijd tijdens wedstrijdrondes ook punten verdiend door middel van deelname aan workshops en het uitvoeren van buurtbijdrages in de wijken en buurten van de gemeente Breda.

geslagen met haar naaste belagers maar ook zij zullen op de finaledag nog flink moeten bikkelen om de eerste plaats te behouden. Naast het spelen van wedstrijden hebben alle basisscholen deelgenomen aan gastlessen waarbij onderwerpen zoals respect, discriminatie en stop pesten aan bod kwamen.

FINALEDAGEN

Vanwege de meivakantie en de wedstrijden die NAC speelt in het kader van de play-offs voor promotie, staan de finaledagen eind mei op het programma. Uitvalbasis van beide finaledagen is het complex van BSV Boeimeer waar ook de NAC-jeugd traint. Op zondag 29 mei komen allereerst de teams van de NAC Street League en NAC Ladies Street League in actie voor het eremetaal. NAC JUNIOR STREET LEAGUE De dag erna – maandag 30 mei – zijn alle basisOok bij de deelnemende basisscholen is er in beiDe Hyundai ix20 Go! voor €19.995,scholen van de NAC Junior Street League aan de de poules nog van alles mogelijk. De basisscholen > 16-inch lichtmetalen velgen beurt. Tijdens de finaledagen spelen de teams in hebben de afgelopen maanden in verschillende > Achteruitrijcamera verschillende poules nogmaals tegen elkaar. teams gestreden op trapveldjes in de gemeente > Airconditioning > Bluetooth-carkit Breda. In poule A gaat basisschool De Tweesprong > Geïntegreerd navigatiesysteem Benieuwd naar de actuele stand van alle teams en aan leiding maar maken de basisscholen Helder (inclusief 5 jaar gratis kaart-updates*) basisscholen die deelnemen aan de NAC Street Camara, Noorderlicht, De Liniedoorn en ONS> SBO Lichtsensor League? Bezoek: Balmakersveld nog steeds kans op de titel. In de www.nacstreetleague.nlwww.nacstreetleague.nl andere poule heeft basisschool De Parel een gat

PAKKET VOORDEEL

€2.495,-

HYUNDAI VAN RIEL Charles Petitweg 1, Breda, tel. 076 - 572 5555 Maak snel een afspraak op riel.hyundai.nl Gecombineerd brandstofverbruik: 5,6 - 8,1 (l/100 km) / brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die GENOEMDE PRIJZEN VAN DE MODELLEN ZIJN INCL. BTW&BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. VOORDEEL GO!-MODELLEN T.O.V. i-MOTION *GRATIS NAVIGATIEKAART-UPDATES I.C.M. ONDERHOUD BIJ UW HYUNDAI-DEALER.

(Foto: Maurice van Steen)

Cool Max Sok Sneldrogend, licht en ademend

HEISTRAAT 2, 4847 NN TETERINGEN T 076 - 57 13 444 | WWW.SNOERENVOETSPECIALIST.NL

NACourant_23april_huisaanhuis kopie.indd 1

20-04-15 00:42


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 35

Upd

Kom a.s.a tzaterdag 23 april testfietsen e en maak gebruik van onze acties!

OURANT

ru

De Hyundai ix nu met enorm Pegasus Opero D12 2016 van e 2899,-

m gnu me

r

TRUST VERHUIZINGEN DE BOVENSTEBESTE

van 10.00 tot 17.00 uur Cor Vlemmix Circuit Terheijdenseweg 520 - Breda

• Aluminium frame • Geveerde voorvork • Shimano M355 schrijfremmen • 8 Shimano Nexus Di2 versnellingen (elektrisch) • Shimano STePS middenmotor • 418 Wh accu • Walkassist

De Hyundai ix20 Go! en Hyundai ix35 Go! nu met enorm pakketvoordeel!

Leuk, een nieuw of ander huis. Een nieuwe stek. Vaak heeft het te maken met een betere baan of gewoon een mooier huis met een grotere tuin. Soms kan verhuizen ook pure noodzaak zijn; per slot van rekening kun je je baan ook kwijtraken of ben je gedwongen wat kleiner te gaan wonen omdat zorg noodzakelijk is. Feit blijft dat het verhuizen zelf iets is waar je behoorlijk wat stress van kunt krijgen. Inpakken, afbreken, sjouwen, op en neer rijden, alles weer uitpakken en inrichten. Dedju, wat een rotklus! Ja, behalve als je Trust Verhuizingen inhuurt natuurlijk. “Je ziet bij heel veel mensen eerst de stress op hun gezicht, dan de opluchting. Daar doen we het voor”, aldus eigenaar Frank Smael.

e 2399,-

“Niet nodig”, aldus Frank. “Speciaal voor senioren hebben wij onze service zowat verdubbeld. Niet alleen het inpakken en schoonmaken, maar ook de demontage en het weer in elkaar zetten van meubilair bijvoorbeeld is bij ons in deskundige handen. Dat gaat tot en met het aansluiten en installeren van de televisie en het ophangen van schilderijtjes toe.”

E 500,KORTING

Giant Prime • Shimano Rollerbrake • Middenmotor YAMAHA 60Nm 250W • Shimano Nexus 8 • Actieradius 120 km

e 2099,-

E 500,KORTING

BRRRR….

Iedereen die ooit zelf de verhuizing deed kent het wel. In kleine porties wordt alles overgebracht naar het nieuwe adres en als je halverDe Hyundai ix20 Go! voor €19.995,wege bent voel je je compleet ontheemd. In het 16-inch lichtmetalen velgen oude huis is de sfeer weg en in het> nieuwe huis > Achteruitrijcamera staan nog maar de helft van je spullen. Brrrr… > Airconditioning > Bluetooth-carkit Niet meer nodig dus. Giant Elegance

van e 2599,De Hyundai ix35 Go! €27.995, -ix35€ De Hyundai ix20Hyundai Go! envoor Hyundai De ix20 Go! voor > 17-inch lichtmetalen velgen nu met enorm pakketvoordeel! > Achteruitrijcamera >100% 16-inch lichtmetalen velgen PAKKE > Airconditioning tevredenheids> Achteruitrijcamera VOORDE > Geïntegreerd navigatiesysteem

GiantPAKKET Elegance

> Geïntegreerd navigatiesysteem (inclusief 5 jaar gratis kaart-updates*) Lichtsensor “Onze medewerkers komen de dag> voor de ver-

Trust Verhuizingen zit aan de Stadionstraat in Breda, maar eigenlijk is dat heel onbelangrijk, want eigenlijk zijn de tien medewerkers altijd onderweg. “We klappen van het werk ja, soms wel vier verhuizingen op een dag”, aldus de oprichter.

huizing alles inpakken. De verhuizing zelf kost ongeveer een dag, dus in anderhalve dag ben je compleet met al je spullen over. Dat is te overzien hè.” Overigens komt Frank altijd zelf de HYUNDAI VAN RIEL verhuizing inventariseren waarop een duidelijke Charles Petitweg 1, Breda, offerte volgt.

VOORDEEL

€2.495,-

is genomineerd voor fiets van het jaar.

tel. 076 - 572 5555 Maak snel een afspraak op riel.hyundai.nl

GARANTIE

(inclusief 5 jaar gratis kaart-updates*) > Airconditioning > Parkeersensoren achter > Bluetooth-carkit > Stoelverwarming voor en achter

een oop van Bij aank c gan e Giant Ele 3

IeS T A R G kering rz e v ts e fi e g ri a -j l/casco

diefsta 10,-) 2 (t.w.v. e

€1.79

> Geïntegreerd navigatiesysteem Niet goed - geld terug 5 jaar gratis kaart-updates*)  (inclusief Altijd bodyscan > Lichtsensor Fiets altijd op maat

gebouwd/afgesteld (volledig rijklaar!) rz HYUNDAI VANveRIEL  Proeftocht mogelijk! Charles Petitweg 1, Breda, tel. 076 - 572 5555 A n bv ENR ekeringe

ingen!

ker ielerverze in tweew .nl www.enra

De Hyundai ix20 Go! voor €19.995,-

list Dé specia

Maak snel een afspraak op riel.hyundai.nl

NIET DUUR

De Hyundai ix35 Go! voo

PAKKET VOORDEEL

> > > > >

16-inch lichtmetalen velgen > 17-inch lichtmetalen velgen Achteruitrijcamera > Achteruitrijcamera Airconditioning > Airconditioning Bluetooth-carkit > Geïntegreerd navigatiesysteem Gecombineerd brandstofverbruik: 5,6 - 8,1 (l/100 km) / 19,2 - 12,3 (km/l); CO 2 - emissie: 130 - 187 (g/km). Geïntegreerd navigatiesysteem (inclusief 5 jaar gratis kaart-update brandstof verbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/ *) (inclusief 5 jaar gratis kaart-updates > Parkeersensoren achter PRIJZEN VAN DE MODELLEN ZIJN INCL. BTW&BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. ACTIEMODELLEN ZIJN VER > Stoelverwarming voor en achter > Lichtsensor GENOEMDE AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. VOORDEEL GO!-MODELLEN T.O.V. i-MOTION UITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. ZIE VOOR KOSTEN EN

€2.495,-

Frank Smael geniet van zijn werk. “Joh, elke Gecombineerd brandstofverbruik: 5,6 - 8,1 (l/100 km) / 19,2 - 12,3 (km/l); CO2 - emissie: 130 - 187 (g/km). Uitstoot is afhankelijk dag is anders, heerlijk. Mensen staan er vaak brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. GENOEMDE PRIJZEN VAN DE MODELLEN ZIJN INCL. BTW&BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR HYUNDAI MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. ACTIEMODELLEN ZIJN VERKRIJGBAAR ZOLANG DE VOORRAAD S verbaasd van hoe snel het allemaal gaat en we VAN RIEL AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. VOORDEEL GO!-MODELLEN T.O.V. i-MOTION UITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL Charles Petitweg 1, Breda, tel. 076 - 572 5555 *GRATIS NAVIGATIEKAART-UPDATES I.C.M. ONDERHOUD BIJ UW HYUNDAI-DEALER. doen het natuurlijk om wat te verdienen, maar Maak snel een afspraak op riel.hyundai.nl de complimenten die we krijgen zijn vaak net zo  Ophaal- en bezorgservice belangrijk hoor. En ja, je komt soms hele leuke  Na aankoop snel fietsen 2 dingen tegen, dus we hebben nog pret ook.” Oh  Snelservice op reparatie ja, over dat verdienen. Gecombineerd brandsto • Racefietsen • ATB fietsen  Klaar terwijl u wacht “Een gemiddelde verhuizing kost ongeveer 800 brandstofverbruikgege  Bij pech vervangend • E-Bikes • Lifestyle fietsen euro. Voor de stress die daar tegenover staat GENOEMDE vervoer op maat! PRIJZEN VAN DE MODELL De grootste collectie kleding als je het zelf moet doen is dat niet duur hoor”, AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOE  Snel contact met *GRATIS NAVIGATIEKAART-UPDATES I en accessoires lacht hij.

SNELSERVICE

*GRATIS NAVIGATIEKAART-UPDATES I.C.M. ONDERHOUD BIJ UW HYUNDAI-DEALER.

SCHOONMAKEN De meeste verhuizingen doen hij en zijn medewerkers binnen Noord Brabant. “De meeste verhuizingen zijn voor particulieren, maar we verhuizen ook complete bedrijven hoor. En we doen meer dan verhuizen alleen. Denk aan opslag, schoonmaken, inpakken en, vooral ook dat, schadepreventie. We zijn uitermate zuinig op andermans spullen. Montage en demontage doen we desgewenst ook. Dankzij die service durf ik gerust te stellen dat wij het snelstgroeiend bedrijf van Breda zijn.”

1500 m fietsbeleving

REFERENTIES NODIG? SENIOREN Hoe ouder je wordt hoe minder gemakkelijk sommige dingen gaan. Verhuizen bijvoorbeeld. Je gaat er tegenop zien als een berg.

Kijk eens wat klanten schreven op de website www.trustverhuizingen.nl. Ook kunt u Trust Verhuizingen op Facebook vinden. Bellen kan natuurlijk ook: 076-7002037.

De grootste collectie E-Bikes van de Regio!

Onze nieuwe collectie

fi etskleding 2016 is binnen!

E-bike expert

KEUZECOACH  Hulp bij aanbod op persoonlijke voorkeur en situatie Bel evt. voor een tijdsafspraak  Ontzorgen bij uw keuze  Begeleiding bij passende zadelkeuze

De grootste keuze uit de regio!

Telef (Foto´s Wim Vermeere)

Kaatsheuvel

elefoon 076

Oosterhoutseweg 129B • Teteringen • 076 - 5713257 • www.rijwielspecialist.nl 20-04-15 00:42


WEEKBLAD ’T CARILLON - DONDERDAG 21 APRIL 2016

PAGINA 36

25% korting

25% korting

op een verse salade uit eigen keuken

op een flesje versgeperst sap (250 ml)

De allerlekkerste salades worden dagelijks vers gemaakt in eigen keuken. Probeer onze seizoenspecials met asperge, makreel of brie met appel.

Onze sappen en smoothies worden elke dag vers gemaakt. Kies je favoriet! x3,50 -x4,00 Nu 2,63 - 3,00

x1,50 Nu 1,13 Deze waardebon is geldig woensdag 27 april t/m dinsdag 3 mei 2016, bij Foodmarkt Amsterdam, Breda en Veghel. 1 Waardebon per klant per transactie.

Deze waardebon is geldig woensdag 20 t/m dinsdag 26 april 2016, bij Foodmarkt Amsterdam, Breda en Veghel. 1 Waardebon per klant per transactie.

25% korting

op een emmertje verse aspergesoep (1 liter) Een heerlijke seizoensoep van Brabantse bodem, haal de lente in huis.

Voor ieder wat wils

Bij Jumbo Foodmarkt kun je kiezen tussen keukens uit verschillende werelddelen. Je hebt de keus uit de Hollandse, Italiaanse en Aziatische keuken. Wist je dat je nu in elke keuken gerechten van dit seizoen kunt krijgen, zoals asperge en rabarber!

Italiaanse keuken x4,50 Nu 3,38

Deze waardebon is geldig woensdag 4 t/m dinsdag 10 mei 2016, bij Foodmarkt Amsterdam, Breda en Veghel. 1 Waardebon per klant per transactie.

Openingstijden Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag

08:00-22:00 08:00-22:00 08:00-22:00 08:00-22:00

Vrijdag Zaterdag Zondag

08:00-22:00 08:00-22:00 09:00-17:00

foodmarkt.nl • Rat Verleghstraat 4 (naast het NAC stadion) • Breda

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Weekblad 't Carillon 21-04-2016  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Made, Drimmelen, Hooge en Lage Zwaluwe, Wagenberg, Terheijden, Helkant en Den Hout

Weekblad 't Carillon 21-04-2016  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Made, Drimmelen, Hooge en Lage Zwaluwe, Wagenberg, Terheijden, Helkant en Den Hout