Page 1

RECORD AANTAL BEZOEKERS POWERWEEKEND

ROS-DRIMMELEN VANAF DE CAMPING

30 JUNI: BRUISENDE BUITENMARKT MADE

JOHAN SMITS BESTE BILJARTER

Pagina

Pagina

Pagina

Pagina

5

8

11 t/m 16

19

’ Weekblad t Carillon 35e jaargang

2013 - Week 26 Donderdag 27 juni

Bedrijfsexcursies, natuurbelevingswandeling en feestbuffet

Zondag 30 juni

ANV Drimmelen Dag wederom een succes

bij ‘t Trefpunt en Biercafé Onze Buren Terrasfestival met volop muziek Raadhuisplein 1a - Made

0162-684000 Deze week bij uw weekblad:

ZOMkEraRnt

Imposante machines op het loonbedrijf

JUNI/JULI 2013

• Weekblad Nieuw-Ginneken • Weekblad Gilze en Rijen • Ons Weekblad

Mooie plekjes tijdens de natuurbelevingswandeling

Afgelopen zaterdag 22 juni startten we met een rondleiding over het loon- en grondverzetbedrijf van fam. Damen in Terheijden; met rondrit op wagen langs de “Bloeiend Bedrijf” akkerranden die zij hebben aangelegd. Daarna vertrokken zo'n 40 wandelaars voor een natuur beleving wandeling vanuit Hoeve de Laak

in Terheijden. Onder deskundige leiding van twee natuurgidsen van Eco-Idee stonden we onderweg stil bij interessante planten, dieren en lokale geschiedenis. Een gezellige en leerzame tocht! Terug op de boerderij sloten nog meer leden en donateurs zich aan voor de rondleiding over het veehouderij bedrijf van fam.

Taks. Vanuit hun boven in de stal gerealiseerde kantine hadden we een prachtig uitzicht over de stal en de koeien die juist gemolken werden in de carrousel. Vervolgens kon een ieder aanschuiven aan het feestbuffet. De lege magen werden gevuld en de dorst gelest. Natuurlijk stonden we ook even stil bij het belangrijke werk dat onze vrijwilligers dit voorjaar weer hebben verricht door het zoeken en beschermen van weidevogelnesten en -jongen. Als dank voor hun inspanningen ontvingen zij een heuse ANV Drimmelen stormparaplu die zij volgend voorjaar hope-

ED 1

sinds 1945

• Alle rijopleidingen • Opleiding chauffeurs diploma

Een naaktslak van dichtbij bekeken lijk vaak nodig zullen hebben om zich te beschermen tegen de zon... Het bestuur van ANV Drimmelen wil fam. Damen en fam. Taks heel hartelijk bedanken voor

• Opleiding bromfietsrijbewijs hun gastvrijheid!!! Dankzij jullie werd de ANV Drimmelen Dag 2013 een groot succes!

Kom voor aanbiedingen naar onze stand op de Bruisend Made markt!

Nederlands kampioene, omroepster in Engeland

Annemiek Looije te horen op Brits paardenevenement Stel je voor: een groot paardenevenement in Engeland met 30.000 mensen en jij mag als Nederlander live-verslag doen van wat je ziet. Annemiek Looije uit Lage Zwaluwe weet hoe dat voelt. In de eerste week van juni mocht zij naar Engeland als omroepster bij de South of England Argricultural Show. “Aan mijn Engels kun je horen dat het niet mijn moedertaal is, toch kreeg ik veel complimenten over mijn uitspraak.” In 2000 verhuisde Annemiek van Nijkerk naar Lage Zwaluwe. “Ik trok bij mijn man in. Wij zijn allebei dol op paarden en vooral op Hackneys, een Engels paardenras. Ik had in Nijkerk geen ruimte om zelf paarden te houden, hij had dat hier wel en dus was de keuze snel gemaakt.” Annemiek en haar man, Marco, leerden elkaar kennen tijdens een toernooi. Ze begonnen een samenwerking die later zou uitmonden in een huwelijk. Van

2000 tot 2007 reden ze, individueel, wedstrijden in de aangespannen paardensport. En met succes. Beide werden meerdermalen kampioen in Nederland. Maar niet alleen in ons land werd er succes geboekt. In 2005 deed Annemiek mee aan een Brits kampioenschap en veroverde daar de eerste plek met een paard waarmee ze nooit eerder gereden had. In de jaren daarna werd ze op datzelfde kampioenschap afwisselend eerste, tweede

Annemiek Looije met haar paard Gascoigine

en vierde. “Voordat ik Marco leerde kennen had ik ook met tuigpaarden gereden, daarna dus met Hackneys en eind 2007 had ik zoveel voldoening dat ik besloot te stoppen. De wedstrijden in Engeland bleef ik wel rijden.' Ook Marco besloot kort daarna te stoppen en samen kochten ze een Private Road Coach. “De coach is een soort postkoets van vroeger. De ritten die we rijden zijn veelal langs evenementen. Dat is leuk omdat wij op plekken komen waar we nooit eerder geweest zouden zijn. Voor het publiek is het leuk om zo'n authentieke koets te zien.” Hoewel Annemiek zelf niet meer deelneemt aan wedstrijden, blijft ze toch geïnteresseerd in de sport. In 2008 werd ze gevraagd als vaste omroepster van het Nederlandse Hackney stamboek. Ze besloot het aanbod aan te nemen en werd in 2012 zelfs een gekwalificeerde omroepster van de KNHS. Hierdoor kwam ze in contact met het grote Britse paardenevenement waar ze eerder kampioen werd. “Een maand geleden werd ik gebeld door een Engelse vriendin of ik omroepster wilde zijn op dat grote evenement. Ik heb 'ja' gezegd en een paar dagen later werd ik door de organisatie benaderd. Ik vond het een hele eer om op zo'n groot evenement in Engeland als eerste Nederlander ooit te mogen omroepen. Ik probeer enthousiast te blijven van de eerste tot de

laatste minuut. Ik weet hoe het is om deel te nemen aan dit soort wedstrijden en hoe fijn het is als je op een leuke manier omgeroepen wordt.” Annemiek viel goed in de smaak bij de Engelsen want ze is alweer gecontracteerd voor volgend jaar. “Ik zie dit nu als een nieuwe hobby. Als ik op zo'n evenement sta, begint het soms wel weer te kriebelen om zelf mee toe doen maar als ik dan denk aan alle stress en voorbereidingen die erbij komen kijken, ben ik blij dat ik gestopt ben. Er valt nog veel te leren in het omroepen. Ik hoop dat ik dit nog vaak mag doen.”

Zie onze advertentie op pagina 23.

Voor meer informatie:

Verkeersschool van Dongen BV Adellaan 2b, 4921 BM Made

Telefoon: 0162-682347

Van der Steen

Beste Echte Bakker van Nederland 2013 Godfried Schalckenstraat 34 - Made - T. (0162) 68 23 26 van.der.steen@echtebakker.nl

Vakantieaanbieding:

Bij omroepen in Engeland moet je altijd een hoedje op

like us

Eens per jaar organiseert ANV Drimmelen een feestelijke dag voor al haar leden en donateurs. Tijdens zo'n dag kunnen vrijwilligers, boeren en buitenlui met elkaar bijpraten over allerlei zaken die binnen onze vereniging spelen, genieten we van de prachtige locaties (altijd bij onze leden) waar we te gast mogen zijn en leren we terloops ook nog wat bij.

6 ronde broodjes halen = 4 betalen


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

MADE

PAGINA 2

MADE

AANTREKKELIJKE PRIJS

MADE

GOEDKOPER DAN HUREN

MADE

INSTAPKLAAR

GROOT PERCEEL

ADELSTRAAT 19 KARAKTERISTIEK VRIJST. WOONHUIS met 20m diepe tuin. Bouwjr.1934. Kavel 285 m2. Inhoud 260 m3. Woonopp. 90 m2. Moet worden gemoderniseerd. Zeer aantrekkelijk nabij het centrum, t/o park en gemeentehuis - gelegen. Prijs ..................................... € 169.000,- kk.

BRIELTJENSPOLDER 21 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSRUIMTE. De bedrijfshal is opgetrokken in 2 lagen met een begane grond van ca. 170 m2 en verdiepingsvloer van ca. 90 m2, alsmede nog een entresol (2 kantoorvertrekken) van ca. 57 m2. Totaal b.v.o. 317 m2. Prijs ..................................... € 145.000,- kk.

BURG. VAN CAMPENHOUTSTRAAT 50 VRIJSTAANDE SEMI-BUNGALOW met tuin, weiland, schuur (60 m2) en garage. Rustig gelegen a/d rand van de bebouwde kom. Ideaal voor dierenliefhebber. Kavel 3.225 m2!

MADE

MADE

FRAAIE AFWERKING

NERGENS GOEDKOPER

MADE

NERGENS GOEDKOPER

GERANIUMSTRAAT 3 MOOI KARAKTERISTIEK VRIJST. WOONHUIS met 55m diepe tuin (kavel 459 m2 !). Bouwjr.1937 en vanaf 1985 verbouwd/ gemoderniseerd. Geheel instapklaar. Inhoud 375 m3.

Prijs ..................................... € 340.000,- kk.

BURG. SMITSPLEIN 9 RUIM 4-KAMER APPARTEMENT met dakterras (z) en berging. Bwjr.1974 en in 1997 geheel gemoderniseerd. Woonopp. 120 m2! O.a. woonkamer/keuken van 50 m2 (!), fraaie doucheruimte met 2e toilet en 3 ruime slp. kamers. Huur nabij gelegen garagebox mogelijk. Prijs ..................................... € 159.500,- kk.

MADE

MADE

MADE

BEZICHTIGING VEREIST

Prijs ..................................... € 225.000,- kk.

GROTE WONING

NIEUW

HAASDIJK 1 FRAAI VRIJST. WOONHUIS met tuin, overdekt terras, berging en carport. Bouwjr.1925 en in 2000 verbouwd/gemoderniseerd en over volle breedte uitgebouwd. O.a. slp.k. en badk. beneden ! Voor juiste indruk is beslist een bezichtiging vereist ! Prijs ..................................... € 285.000,- kk.

LARIXSTRAAT 3 MOOI GESCHAKELD HERENHUIS met inpandige garage. Bouwjr.1990. Kavel 237 m2. Inhoud 380 m3. Woonopp. 115 m2. Recent nwe. betegelingen aangebracht, in- en uitwendig nieuw stuc-/schilderwerk. Bezichtiging vereist ! Prijs ..................................... € 225.000,- kk.

LIGNESTRAAT 21 FRAAIE HOEKWONING met tuin en garage/berging. Bouwjr.1973 en nadien geheel gemoderniseerd. Perfekte staat. Inhoud 325 m3. Woonopp.120 m2. O.a. 4 slp.kamers. Veel extra’s.

PRINSENPOLDERSTRAAT 103 FRAAIE VRIJST. WOONBOERDERIJ met inpandige schuur. Bouwjr.ca.1780 en de afgelopen jaren ged. gerenoveerd/gemoderniseerd. Kavel 1500 m2. Inhoud 1500 m3. Woonopp. 290 m2 (excl.zolder).

Prijs ..................................... € 199.000,- kk.

Prijs ..................................... € 745.000,- kk.

ZIJLBERGSESTRAAT 13-A ZEER RUIM HALF VRIJST.WOONHUIS met grote stenen berging/hobbyruimte. Bouwjr.1973. Kavel 206 m2. Inhoud 425 m3. Woonopp. 125 m2. O.a. woonk./keuken (42 m2), badkamer met 2e toilet en 4 royale slp. kamers. Prijs ..................................... € 212.000,- kk.

HOOGE ZWALUWE

LAGE ZWALUWE

LAGE ZWALUWE

LAGE ZWALUWE

LAGE ZWALUWE

INHOUD 550 M3

RAADHUISSTRAAT 38 KARAKTERISTIEK HALF VRIJSTAAND WOONHUIS. In 2011/2012 compleet verbouwd/gerenoveerd. Ideaal beroep/kantoor aan huis i.v.m. souterrain (71 m2). Prijs ..................................... € 235.000,- kk.

MOOIE OLDTIMER CADEAU

GANSHOEKSINGEL 49 MOOIE RUIME 2 ONDER 1 KAPWONING met tuin (z), garage/berging en tuinhuis. Bouwjr.1972 en de afgelopen jaren compleet verbouwd/gemoderniseerd. Fraaie ligging. Prijs ..................................... € 269.000,- kk.

LAGE ZWALUWE Het bovenstaande is slechts een klein gedeelte van ons bestand. SCHERP GEPRIJSD

PAST. GOMMERSSTRAAT 8 MOOIE SENIORENWONING met tuin, inpandige berging en carport. Bouwjr.1995. Kavel 193 m2. Woonopp. 110 m2. Slp.kamer en douche beneden en boven nog 2 ruime slp.k. Ook ideaal objekt voor starters op de woningmarkt ! Prijs .................................... € 195.000,- kk.

Voor uitgebreide beschrijvingen met o.a. foto’s/youtube-clips, verwijzen wij U naar onze website:

www. vandongenmakelaardij .nl

TE KOOP / TE HUUR

RUSTIGE LOCATIE

FRAAI GERENOVEERD

KERKSTRAAT 5-A MOOIE VRIJSTAANDE VILLA met tuin en garage. Bwjr.2000. Kavel 437 m2. Inh. 515 m3. Woonopp. 165 m2. Living/tuinkamer 60 m2 ! Voor- en achterkant een vrij uitzicht over polderlandschap resp. waterpartij. Prijs ..................................... € 425.000,- kk. Evt. ook tijdelijk te huur......voor € 1.000,per mnd, excl. g/w/l.

NIEUWLANDSEDIJK 115 MOOI VRIJSTAAND WOONHUIS met voor-, zij- en achtertuin (z-w) en berging. Bouwjr.1960 en vanaf 2000 in fasen grondig gerenoveerd. Geheel instapklaar (bezichtiging vereist). Bij collega te koop gestaan voor € 379.000,- kk ! Onze prijs slechts.............. € 299.000,- kk.

OUDLANDSTRAAT 5 2 ONDER 1 KAPWONING met ca. 28m diepe tuin (zuid) en garage. Bouwjr.’71/’72. Kavel 354 m2. Woonopp. 115 m2. O.a. L-vorm.woonk., semi-open keuken, compl. badkamer en 4 slaapkamers. Met enige modernisering dient men rekening te houden. Prijs ..................................... € 245.000,- kk.

Inlichtingen/afspraak bezichtiging:

VAN DONGEN MAKELAARDIJ BV Den Deel 1 - M a d e - 0162/68.34.50.

www.vandongenmakelaardij.nl

totale opheffing Drôme Oosterhout Luxe beddenspeciaalzaak, slapen in Zuid Franse sferen.

alles moet weg LAATSTE DAGEN 27-28-29 JUNI:

ALLES MOET LEEG!

boxsprings I matrassen I lattenbodems I dekbedden I dekbedovertrekken hoofdkussens I hoeslakens I moltons en accessoires . . .

t o t el w

80% korting Voor service en garantie kunt u terecht bij ons dichtsbijzijnd filiaal (Vugterstraat 198 in ’s-Hertogenbosch)

LAATSTE WEKEN EXCLUSIEF SLAPEN NU BETAALBAAR VOOR IEDEREEN! dit is een eenmalige leegverkoop!! Drôme Slaapcomfort • Leijsenhoek 10 • Oosterhout • 0162-229373 • www.dromestore.nl


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 3

De oudervereniging bezorgt alle leerlingen een fantastisch afscheid van het Willibrordustijdperk

traiteurslagerijrommens.nl

Fantastisch afscheid Willibrordusschool Op vrijdag 21 juni was het zover. De allerlaatste schooldag op de Willibrordusschool. Vanaf donderdag 27 juni zullen de beide basisscholen in lage Zwaluwe verder gaan onder de naam De Grienden. De kinderen wisten niet wat er zou gaan gebeuren. Om half 9 ging de zoemer en alle kinderen gingen in de rij staan. Meneer René kwam naar buiten en vertelde de kinderen dat zij maar

met hem meer moesten komen. In een lange rij gingen de kinderen en leerkrachten op pad om na een kwartiertje aan te komen bij kinderspeelparadijs De Belhamel. Hier mochten de kinderen de

hele ochtend klimmen, klauteren, bowlen, en survivallen. Ook werd er gezorgd voor wat te eten en te drinken. Dit alles was mogelijk gemaakt door de oudervereniging. Om kwart voor 12 wachtte ons nog een verrassing, dit keer aangeboden door de Belhamel, alle kinderen werden terug naar school gebracht met de Belhamel expres. Eenmaal op school kre-

gen alle kinderen nog een lekker ijsje en een herinnering aan Basisschool de Willibrordus in de vorm van een sleutelhanger. Zoals gezegd was deze ochtend mogelijk gemaakt door de oudervereniging. Wij willen alle leden van de oudervereniging hiervoor dan ook hartelijk bedanken. De kinderen hebben een super ochtend gehad dankzij jullie!

Als u ECHT wil BBQ-en Bel voor meer info: 0161-433225 of kijk op: www.traiteurslagerijrommens.nl

Vakantie rooster “De Zonzeel” Hooge Zwaluwe Ontmoetingscentrum “De Zonzeel” aan de Poolsestraat te Hooge Zwaluwe houdt zijn deuren open op maandag middag tijdens de vakantie voor de K.B.O. Afd. Hooge Zwaluwe (handwerk groep en biljart activiteiten enz.) en Rabobank pinservice vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur op 1-822-29 juli en 5 augustus. Hebt u een onverwacht feest of andere reden om de grote of kleine zaal van de Zonzeel te gebrui-

Extra handen nodig in de gemeente Drimmelen Zeg Multiple Sclerose (MS) en veel mensen denken aan een rolstoel en een spierziekte. De chronische ziekte, die het zenuwstelsel aantast, komt maar moeilijk van vooroordelen af. Tijd voor actie, besluit Pamela Zaat van het Nationaal MS Fonds.

zijn er zeker 110 collectanten nodig”, zegt Pamela Zaat, coördinator bij het MS Fonds.

In november wordt de MS Collecte met zo'n 69 collectanten in de gemeente Drimmelen georga-

“Het Nationaal MS Fonds zoekt hulp in de gemeente Drimmelen. Het zou mooi zijn als we

niseerd. “Wij zijn dolblij met dit aantal collectanten! Maar om bij iedere voordeur aan te bellen,

EXTRA HANDEN GEZOCHT

daadwerkelijk bij elke voordeur kunnen aanbellen.” Aanmelden kan bij Pamela Zaat, pamela@ nationaalmsfonds.nl of via 0105919839. Voor meer informatie: www.nationaalmsfonds.nl De collecteweek is van 18-23 november.

Via Radio, TV & Kabelkrant

Omroep Drimmelen, Altijd in de buurt Omroep Drimmelen, is Altijd in de buurt. Niet alleen via TV, maar ook via Radio & Kabelkrant. Nadat de zomerprogrammering is ingegaan, zijn er een aantal radioprogramma's in volle bloei.

naam, je telefoonnummer en een stukje materiaal. (mag een grap zijn, een sketch, audio opname of zelfs een filmpje)

CABARAHAHA:

DE VERZOEK EXPRESS:

Elke Vrijdagavond tussen 22.00 en 00.00 uur kunt u genieten van de beste cabaret onder leiding van Sam de Man. Sam zoekt in de gemeente Drimmelen naar talent. Ben of ken jij hét lokale of regionale humortalentje? Doe dan mee met THE VOICE OF LOLLAND! Of je nu op het podium staat of gewoon grappig bent in

het algemeen. Voor een nieuw item in 'CABARAHAHA' is Sam op zoek naar jou. We gaan er in 10 weken achterkomen wie zich hét talent van regio Drimmelen mag noemen. Jij wint er een uur airtime mee op de radiozender van Omroep Drimmelen! Geef jezelf of een vriend of vriendin dus meteen op via s.deman@ omroepdrimmelen.nl o.v.v. je

Colofon Weekblad

’t Carillon

Weekblad ‘t Carrillon verschijnt wekelijks op donderdag in Made, Drimmelen, Blauwe Sluis, Hooge - en Lage Zwaluwe, Helkant, Terheijden, Wagenberg en Den Hout in een oplage van 13.500 exemplaren. Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl Bezorgklachten Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven. Correspondenten Made, Drimmelen Michiel Peeters 0162 684277 michielhelma@planet.nl Wagenberg, Terheijden, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe Johan van der Vlist 06 2251 4564 j.vlist@online.nl Fotografie: Anneke Moerenhout, Marktstraat 44, 4921 BG Made, 0162-686098. Aanleveren kopij www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel.

100% dochteronderneming van

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Volg ons via TWITTER

KABELKRANT: Door het enorme succes van de kabelkrant van Omroep Drimmelen is het aanbod van te plaatsen berichten uit onze gemeente en regio flink toegenomen. Om de toestroom van ingezonden berichten te kunnen verwerken zoeken we extra kabelkrantredacteuren om alles ook tijdig te kunnen plaatsen. Je bent als enthousiaste vrijwilliger van harte welkom om het kabelkrantteam van Omroep Drimmelen te komen versterken! Zin om als redactielid in een gezellige sfeer in de studio in Terheijden, of gewoon vanuit huis,

PERSONEEL ?

je koffie of thee met wat lekkers erbij, of een goed gekoeld en geschonken glaasje/flesje frisdrank of bier. De start gelegenheden zijn Café “De Polderpub” Lage Zwaluwe, Café “De Kroeg” Drimmelen (dorp), Hotel “De Korenbeurs” Made, Café “De Zevende Hemel” Terheijden, “Dorpshuis Plexat” Wagenberg en Ontmoetingscentrum “De Zonzeel” Hooge Zwaluwe. Bewegen is goed voor de mens, loop eens een gezellig rondje van 35 kilometer door de gemeente en zie hoe mooi de natuur en gemeente is in Drimmelen.

75 GR AT VE RZ EN DI NG

1 Met uniek beeldmateriaal uit het Museum Acht van Chaam 1 Prachtig vormgegeven

1 Een unieke kijk achter de schermen van Nederlands oudste en meest bekende wielerwedstrijd

1 Verschijnt ter gelegenheid van de 75e editie van deze wielerronde 1 Bestel nu het boek voor € 19,95. U krijgt het gratis toegestuurd in de week van de Acht van Chaam

JA

IK BESTEL HET BOEK ‘75 X ACHT VAN CHAAM’

❏ Ja ik bestel ....... exemplaren van het boek ‘75 X ACHT VAN CHAAM’ à € 19,95 inclusief verzendkosten ❏ Hierbij machtig ik Trichis Publishing om éénmalig het totaalbedrag af te schrijven van:

S.V.P. IN BLOKLETTERS INVULLEN NAAM: ADRES: POSTCODE:

rekeningnummer: handtekening: datum:

EL

NU

Een advertentie in deze krant werkt ! kijk op onze website: www.uitgeverijemdejong.nl

De “Drimmelense Eendaagse” loopt weer door de gemeente Drimmelen. Evenals vorig jaar zijn er weer 6 start locaties in de hele gemeente Drimmelen, in elke kern een. Waar u een GRATIS route boekje kunt halen tussen 8.30 en 9.30 uur. Ook dit jaar loopt u weer tegen elkaar in, route is links en rechts om uitgeschreven. In alle deelnemende horeca gelegenheden is de keuken geopend om de inwendige mens te versterken, met een heerlijk kopje soep, vers broodje of andere lekkere vers bereide gerechten. Een kop-

5 419,9 IS

ST

Een extra exemplaar van weekblad ‘t Carillon kunt u op één van de volgende adressen afhalen: Made: • Albert Heijn • SuperCoop • C1000 • Gemeentehuis • The Readshop • Total • Kantoorboekhandel EMSI Lage Zwaluwe: • C1000 Weterings • R & D Bouwmarkt Hooge Zwaluwe: • Dagwinkel Terheijden: • Drogisterij Relinde Fijnaut • Tankpunt bv • Jumbo Wagenberg: • Tuincentrum Sonneveld • Jos Verdaasdonk • Jos Havermans Oosterhout: • Tankstation de Bromtol

De zomer is weer begonnen, en Omroep Drimmelen schenkt daar aandacht aan, via het radioprogramma Hallo Weekend Zomercafé!? Dit programma staat ook in het teken van de Zomerse 50. Deze hitlijst staat in het teken van de heetste zomerhits uit het verleden, en het heden. Stemmen kunt ook u in de gemeente Drimmelen. U gaat naar www. zomerse50.nl en u stemt op uw 5 favoriete zomerhits. U kunt daarmee leuke prijzen winnen. Stemmen op deze hitlijst kunt u doen vanaf 1 juli 2013 tot en met 11 augustus 2013. De gehele hitlijst van de Zomerse 50 - 2013 is te beluisteren bij Omroep Drimmelen op Zaterdag 17 augustus 2013 van 12.00 tot 19.00 uur.

“Drimmelense Eendaagse” zondag 7 juli

75 X ACHT VAN CHAAM

U D T RD O R UU W EST E K SG B O UI T TH H E IS T E N RA G

Advertenties (zakelijk) Jacqueline Paashuis: 06-53819594 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl

Janssen/Pers Rotatiedruk

ZOMERSE 50:

Loopt u ook mee, bewegen is gezond

BESTEL NU HET BOEK:

BE

Particuliere advertenties en zoekertjes: opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren.

Druk

Elke zondagmiddag van 12.00 tot 13:00 uur is er De Verzoek Express. Een gezellig radioprogramma waarin Ricardo Uitermark voor iedereen die dat wil platen draait om iemand te feliciteren, voor mensen die willen laten weten dat ze iemand aardig vinden of gewoon voor jezelf omdat je een plaat graag hoort. Aanvragen van platen kan tijdens de uitzending via telefoonnummer: 076-5932829, via email radio@omroepdrimmelen. nl en de hele week via onze website, middels het “verzoek” contactformulier.

de berichtgeving op de kabelkrant ondersteunen? Kun je met een computer en tekstverwerker omgaan? Aarzel dan niet en meld je dan gelijk aan als redacteur bij de kabelkrant van Omroep Drimmelen!

ken dan kunt u bellen met Lida of Paul Reniers 0168-482743 Wilt u enkele uren of uurtje gebruik maken van de sportzaal ook dat is mogelijk, bel gerust even op. Na de schoolvakantie 11 augustus zijn de openingstijden weer als normaal. Wij wensen u een prettige zonnige vakantie, en hopen u van dienst te mogen zijn nu en na de vakantie.

WOONPLAATS: TELEFOON: E-MAIL:

Stuur deze bon in een envelop (postzegel niet nodig) naar: Uitgeverij Em. de Jong Antwoordnummer 13005 5100 VE Baarle-Nassau

U kunt ook bestellen door een mail te sturen naar achtvanchaam@emdejong.nl. Vermeld het afleveradres, het aantal gewenste exemplaren en uw rekeningnummer zodat wij het totaalbedrag eenmalig af kunnen schrijven.


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 4

www.korsbanden.nl

• wisselen zomer- en winterbanden • opslag van uw banden • verkoop banden • verkoop accu’s • autostalling en transport. Spoorstraat 32 - 4927 AX Hooge Zwaluwe T (0168) 47 39 00 - M (06) 54 63 48 60 E info@autostallingzonnehoeve.nl I www.autostallingzonnehoeve.nl

Persoonlijk, Persoonlijk, goed goed en en betrouwbaar! betrouwbaar!

Rol-, staal- en schildersteigers, voor bedrijven en particulieren Brieltjenspolder 32E • 4921 PJ Made T. 0162-680687 • www.brenseverhuur.nl

Persoonlijk, Persoonlijk,goed goedenenbetrouwbaar! betrouwbaar! Autobedrijf J. van Alphen Adelstraat 47 4921 Autobedrijf J. van Alphen 4921 BP BP Made Made Adelstraat 47 4921 BP 0162-685808 Made Telefoon. Mobiel. Mobiel. 06-19186613 06-19186613 Telefoon. 0162-685808 Mobiel. 06-19186613

www.autobedrijfvanalphen.nl

BADMEUBEL hoogglans wit

v.a. e

339,00

Te Koop Steigerplankmeubelen. Elke ZATERDAG 10% korting Bezoek onze Nieuwe showroom. Provincialeweg 30 Oosteind Kom langs en maak kans op gratis klooster tafel. zie info op web-site Www.steigerplankmeubelen.com GESLAAGD GEFELICITEERD HAAL NU JE RIJBEWIJS VOOR € 1399,HET KAN !! JE KRIJGT: 30 UUR RIJLES+THEORIEEX + PROEFEXAMEN +PRAKTIJKEXAMEN. VANAF 16,5 JAAR KAN JE AAN DE SLAG. ANDERE TAAL IS MOGELIJK. MEER INFORMATIE 0620509974. RIJSCHOOL CARLRENE

www.autobedrijfvanalphen.nl www.autobedrijfvanalphen.nl www.autobedrijfvanalphen.nl Internet topdeal:

JACQUES de LOODGIETER, Vaillant en Remeha dealer Vervangen onderhoud CV-installaties, Afmonteren sanitair kranen badkamers, Water leidingen CV-leidingen, Gas leidingen vervangen reparatie, Vloerverwarming aanleggen spoelen, Stadsverwarming, Zinken dakgoten maatwerk, Platte daken vervangen 06-51374051 0161412057 jacquesdeloodgieter@online.nl

STUDIO 14 geeft les in keyb, piano, git ook voor volw. en AMV. Gedipl. docent Ado Schellekens. Ook opnamestudio! 06-51834578 www.studio 14terheijden.nl

www.keuken-koopjes.nl

Ervaren schilder kan nog binnen/buitenschilderwerk aannemen. Voor info 06-12450486. Kom gratis bij u langs om het werk te bekijken en te overleggen.

Wij danken iedereen hartelijk voor de warme belangstelling na het plotselinge overlijden van onze zoon, broer en zwager,

MICHEL VAN DONGEN Uw aanwezigheid tijdens de crematie, de vele kaarten, bloemen en alle andere blijken van deelneming zijn voor ons een grote steun om dit grote verlies een plek te geven.

Made, 24 juni 2013

28-6-2003

Reparaties van: Was, Droger, Koelkast en Vaatwassers 24 uurs service en geen voorrij kosten Tel: 0162 - 512538

de plus van surplus

WE MISSEN JE COEN

Van Wingerden

Wij danken iedereen voor het medeleven wat we ontvangen hebben tijdens zijn ziekte en na het overlijden van mijn man, ons pa en opa,

Voor onderhoud en reparaties van alle merken auto’s, APK, autobanden, accu’s

Dit geeft ons veel steun en kracht om verder te gaan. Onze speciale dank gaat uit naar de huisartsenpraktijk van dokter van Kemenade en het Thebe thuiszorgteam voor hun begeleiding en goede zorgen.

Molenstraat 11 - 4921 KJ Made Telefoon: 0162-682623 - Fax: 0162-684347

Passende zorg en ondersteuning bij u thuis Bij AD VAN DER STEEN koopt u zorgeloos uw NiEuwE KEuKEN • topmerken • hoge kwaliteit • scherpe prijzen • gratis advies/ontwerp • uitstekende service Gebruiksklaar gemonteerd

Surplus Zorg biedt zorg en ondersteuning bij u thuis zodat u zelfstandig en comfortabel in uw eigen omgeving kunt blijven wonen: hulp bij uw persoonlijke verzorging, (gespecialiseerde) verpleging, dagverzorging en dagbehandeling, individuele ondersteuning en begeleiding. Voor meer informatie, aanmelding en bemiddeling: 0168 - 33 18 26 of www.surpluszorg.nl

28-6-2013

- IN MEMORIAM -

Geen dag meer zoals voorheen 10 jaar met moeite slepen wij ons daar doorheen Al hield je nog zoveel van het leven je had het niet in eigen hand ongevraagd moest je het verlaten,en wij staan machteloos aan de kant. Een verkeert moment op de verkeerde plaats en ons leven is stuk. Waarom Coen had jij niet meer geluk. Je hard was gul,breed en diep bood ruimte aan zovelen. Een ruimte die vaak overliep van warmte om te delen. Zoveel Heimwee,Verdriet en Pijn. Nee wij zullen nooit meer zonder jou de zelfde zijn. Wij zullen altijd je naam blijven noemen En hopen iedereen die Coen kent. Vandaag nog even aan het samen zijn met hem denkt. Dus roep z,n naam en laat ons weten. Dat ook jij hem niet zult vergeten

Garage

Te koop gevraagd alle typen personen en bedrijfswagens. Correcte afwerking met RDW vrijwaringsbewijs. Tel: 0162-512730 of 0653553254

Wim en Corrie van Dongen-Pals Karin ♥ en Mark Carola

AD VAN DER STEEN keukens Julianastraat 103 – Rijen Tel 0161-227069 www.advandersteen.nl

HELE JAAR GENIETEN! Rustiek Red Ceder Edelweisz Chalet. Aparte zitserre. Royale woonkamer. Nette hoekkeuken. Twee ruime slaapkamers. Fraaie complete badkamer. Winterhard. Dubbel glas. CV. Ruim 60 m². Instapklaar. Wasmachine. Droger. Vaatwasser. Tuinhuis/ Knutselruimte. Overdekt zwembad. Prachtig park. Brievenbus. Telefoon. Internet. Gestoffeerd en gemeubileerd. Prijs: € 19950,-. Bezichtiging? Telefoon: 013-5182866 of 06-51551577. BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, Bredaseweg 33, 4901 KN Oosterhout. Tel. 0162454471 www.a-gave.nl PARKET OVERSCHUREN Uw oude vloer weer als nieuw

MHC VLOEREN Tel 06 - 4308 7930 www.mhcvloeren.nl

Opslagruimte te huur van 110 m2. Vlakbij afslag A 59. Eigen ingang en afgesloten buitenterrein. Iets voor u ? bel 06 43494442

André Meeuwesen

Liesbeth Meeuwesen Broeders Karin Hans Toine Lucia Boy, Amy, Lyn

nw. Aardappelen Dorè en Frieslander en Tuinbonen Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

Parket Exclusief van Ewijk. Voor vele soorten parket. Ook reparatie en schuren van uw bestaande vloer. Nieuwstraat 33-35, Made. Tel. 0162682283.

Nieuw Japans Restaurant

t/m a.s. zondag g no K EE W E ST AT LA

UerdaCg AN EA0T0 LndLag t/YmO A dond maa p.p. e22. e20. 00 vrijdag t/m zondag . 2 2 p.p. e24. e 80

80

eren mogelijk Alleen telefonisch reserv VOL=VOL

Asuka Oosterhout bv Heuvel 18 4901 KC Oosterhout Tel.: 0162-692301

www.asuka-oosterhout.nl


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 5

Record aantal bezoekers bij Made's Powerweekend

jaar in Nederland Bedankt voor uw jarenlange vertrouwen.

Blijvend in prijs verlaagd! Roomboter kaaskoekjes

Vloeibaar bak en braad

100 g

18%

goedkop er

435 ml Het zal moeilijk worden voor de organisatie van het Made's Powerweekend om editie 2013 in de toekomst te overtreffen. Door de uitstekende weersomstandigheden tijdens het opbouwen lag het wedstrijdterrein er tijdens het Powerweekend prachtig bij. De Powercrew had er voor gezorgd dat alle tenten en voorzieningen tijdig aanwezig waren. De 3 banen waren uitermate goed geprepareerd waardoor er zowel voor de internationale toppers als voor de lokale deelnemers een prachtige en eerlijke strijd geleverd kon worden. Langs deze weg willen we iedereen die een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken. Speciaal natuurlijk: alle medewerkers, sponsors en de mensen uit de buurt. Hoewel het voor de organisatie de bezoekers en deelnemers een mooi evenement is geweest, geeft het natuurlijk ook altijd een bepaald vorm van overlast. De vrijdag begon al meteen goed, de auto's, trucks en de Madese

klassen streden volop om de bekers, bloemen en kussen van de kissmissen. Als afsluiting was er de demonstratie van de Jettruck, die met zijn vlammen een grote indruk maakte. De band Meuk deed daar in de tent nog een schepje boven op. Op zaterdagochtend was er nog een klein regenbuitje, maar dat maakte niet veel indruk. Precies op tijd kon de wedstrijd verder gaan met de onder andere de Grand National en EuroCup klassen. Twee spectaculaire demo om hier zeker te vermelden: De Finse truck Titan van het Valtra team, liet voor het eerst in Nederland zien wat hij kon. Daarnaast de afsluiting van de wedstrijd door de Amerikaanse topper: Controlled Chaos. Die viel in goede aarde bij het publiek op de dijken. De pulling party werd weer door velen bezocht. Jaarlijks krijgen we veel enthousiaste reacties van bezoekers uit verschillende landen over de Brabantse sfeer in de tent. Op zondagochtend werden di-

Basisschool De Zeggewijzer omgetoverd tot een circus

Schoolviering was een topfeestje

Een schoolviering, de regen en diverse buitenspellen is geen goede combinatie... Maar daar liet niemand zich door van de wijs brengen op school. Het was dé dag van het schoolfeest en het feest ging door! Gewoon alle spellen in de school. En jawel, het springkussen werd in de aula gezet, de klassen werden leeggeruimd en ook de kantoren en lerarenkamer werden omgebouwd tot speelplekjes. Om 9.00 uur werden de kinderen op vrijdagochtend 21 juni jl. in de aula ontvangen. Iedereen was vrolijk verkleed in het circus thema. Er waren voor deze feestelijke dag diverse gasten uitgenodigd. Ze werden voorgesteld op het podium; Marcus de sterke man, Acrobaat Davido, Acrobaat Elastische Bassie, Lenige Leentje, Magische Paulo en zijn assistent Angelina waren er. Maar natuurlijk ook clowns, tijgers, panters en zelf een leeuw. Daarna op naar de spelletjes. De leerlingen van groep 7 en 8 hadden op deze dag een bijzondere taak. Zij begeleidden de leerlingen uit groep 1 en 2 bij alle spelletjes. En dat deden ze perfect! Er was af en toe natuurlijk ook een rustmomentje. Even een

versen mensen opgeschrikt door een ongeval. De hulpdiensten waren snel aanwezig en gelukkig bleek het achteraf allemaal erg mee te vallen. De wedstrijd kon weer precies op tijd starten met de EuroCup klassen. Door de goede banen verliepen die uitstekend. Hoewel de motorschade's dit jaar mee leken te vallen, kwam daar in het laatste uur van het Powerweekend toch nog verandering in. Toen gingen er toch nog enkele motoren en tandwielkasten volledig stuk, wat voor deze teams weer veel kosten en sleutelwerk opleverde, maar voor het publiek wel het nodige spektakel. Vervolgens maakten een extra demonstratie van Controled Chaos en de Jettruck van “Indian Pete”, het Powerweekend weer compleet. Ook dit jaar bleek de slogan van het Powerweekend weer te kloppen: Be There, ofwel: je moet er bij zijn. Voor foto's en filmpjes kunt u terecht op www.powerweekend.nl en natuurlijk facebook en Youtube.

pannenkoekje eten in het restaurant. Een klas was omgetoverd tot restaurant en daar werden heerlijke pannenkoekjes gebakken. Daarna door naar de ijscokar, die was ook gewoon naar binnen gereden. En weer door naar een nieuw spelletje! Soms was het best moeilijk kiezen, want er was zoveel leuks te doen. Jongleren, de evenwichtsbal, acrobatiek, hoelahoep clinic, stokpaardenrace, rijden op een eenwieler, diabolo clinic, pingpong race, touwhangen, steltlopen of blik gooien. Ook werden de kinderen door de sterke man uitgedaagd om hun krachten testen. En jongleren met ballen en kegels was ook best een uitdaging! Na de lunch werd het wat lichter in de lucht en kon het middagprogramma buiten van start gaan. Er werd in de wijk rondom de school gezocht naar diverse circusfiguren zoals de stuntman, clown, leeuwentemmer, mimespeler, koorddanser, ballerina en de sterkste man. En die circusfiguren waren de leerlingen uit groep 8! Echte toppers, want ze waren net terug van het driedaags schoolkamp en toch hielpen ze mee aan het middagprogramma! Door alle inzet van ouders, leerkrachten en leerlingen uit groep 8 werd het een topdag, allemaal enorm bedankt!

v an 1.39

1.29

v an 1.09

B L IJ V E N D

0.89

VERLAAGD

Uitdeelzak tum tum of fun & gum

Verse maatjesharing

300-402 g

130 g

v an 1.99

v an 1.79

1.79

1.69

Vanaf woensdag 26-06-2013

Bakvormen

Handmixer

Tosti-apparaat

Hart- of cakevorm met antiaanbaklaag.

Inclusief 2 roestvrij stalen kloppers en 2 deeghaken.

Best getest en Beste koop volgens De Consumentenbond februari 2013.

1.99 9.99 Exclusief bij Aldi!

9.99

Snoepijsjes Per pak

1.69

Versaanbieding!

Forelle peren 1 kg

40%

Vanaf woensdag 26-06-2013

Snijbonen 500 g

goedkop er

van 2.49

1.49

*

45%

goedkop er

v an 1.79

0.99

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 26-06-13 t/m dinsdag 02-07-13.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 6

GEMEENTENIEUWS IN CONTACT Gemeentehuis: Park 1, Made Postbus 19, 4920 AA Made Telefoon: 140162 E-mail: gemeente@drimmelen.nl Website: www.drimmelen.nl Publiekszaken Openingstijden Ochtend: ma t/m vrij van 9.00 - 12.30 uur Middag: (NB: alleen op afspraak, minimaal 1 dag vooraf maken): ma t/m do van 14.00 - 17.00 uur vrij van 14.00 - 16.00 uur Avond: do van 18.00 - 20.00 uur Loket Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ma t/m vrij van 09.00 - 12.30 uur Meldpunt tel. 140162 e-mail: meldpunt@drimmelen.nl online via fomulier op www.drimmelen.nl Voor meldingen over: • gebreken in de openbare ruimte (bijv. loszittende stoeptegels, straatschade) • gebreken aan de riolering (let op: meld rioleringsklachten altijd bij de gemeente: de kosten die u maakt voor een gespecialiseerd bedrijf zijn anders sowieso voor u, ook als de oorzaak van het probleem op gemeentelijk terrein ligt) Meldingen openbare verlichting Meldingen over openbare verlichting (bijv. defecte lampen, scheve masten) kunt u doen bij de firma Imtech Infra in Breda: 0800-684 6832.

ACTUEEL Start werkzaamheden Stuivezand (Made) Op 6 augustus starten we met de aanpassingen van de inrichting van het bedrijventerrein Stuivezand in Made. Ter voorbereiding zijn de nutsbedrijven al gestart met het omleggen van kabels en leidingen. Op het bedrijventerrein gaan we onder andere de riolering vervangen voor een gescheiden rioolstelstel en de wegen herstraten. Aannemer Paulussen uit Goirle voert de werkzaamheden uit. Deze duren tot ongeveer het

AFVAL

einde van het jaar. We proberen het terrein en de omgeving zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met de heer C. Welten van de afdeling openbare werken, via telefoonnummer 140162. Omwonenden van en ondernemers op het terrein brengen we per brief op de hoogte. Op onze website www.drimmelen. nl kunt u onder ‘openbare ruimte’ verdere informatie vinden.

Proef met fietsparkeren in Marktstraat in Made In de Marktstraat in Made gaan we in juli en augustus verschillende typen fietsklemmen (8 verschillende types, 24 stallingsplaatsen) plaatsen. We gaan vervolgens mensen vragen hun ervaring met de fietsklem met ons te delen. Zo kunnen wij gebruikersinformatie verzamelen. Met deze informatie gaan we een geschikte fietsklem voor de hele gemeente kiezen. Vervolgens plaatsen we dit type op diverse plaatsen in de Marktstraat. Onder andere Bewonersgroep SAM en de winkeliers zijn bij de proef betrokken. De proef wordt gehouden bij de volgende winkels: Kruidvat, Jola, Hema, Zeeman/Hoosemans, Blokker.

Voor meer informatie over deze proef kunt u terecht bij mevrouw M. Simons van de afdeling Openbare Werken. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 140162 of gemeente@drimmelen.nl

Start zomercampagne ‘Think before you drink’

Milieustraat Zeggelaan 131, Terheijden Openingstijden ma t/m vr: 13.00 - 16.00 uur za: 9.00 - 12.00 uur Vergunningen Voor informatie over het aanvragen van een vergunning, bijvoorbeeld een omgevingsvergunning, zie www.drimmelen.nl, of telefonisch via 140162.

27 juni 2013

De zomercampagne van het regionale alcoholmatigingsproject ‘Think before you drink’ gaat van start. De campagne heet ‘Wat kies

jij?’ en wil jongeren bewust(er) maken van de schadelijke gevolgen van alcohol. Tijdens de zomermaanden drinken jongeren veel alcohol en het aantal jongeren dat door (overmatig) alcoholgebruik in de problemen komt, is iedere zomer weer groot. De campagne richt zich op jongeren in West-Brabant en BrabantNoord en loopt tot en met september. Daarnaast is er extra aandacht voor de rol van ouders/verzorgers. Zij kunnen het drinkgedrag van hun kind op verschillende manieren beïnvloeden. Voor meer info, zie: www.thinkbeforeyoudrink.nl

DIGITAAL NIEUWS Volg de gemeente op facebook en twitter www.facebook.com/drimmelengemeente en twitter: @drimmelen140162.

Fotowedstrijd ‘Drimmelen samen actief’ 3 juli- ophalen grof tuinafval. U kunt het afval aanmelden via het Meldpunt tot en met 2 juli. Zie de afvalkalender op www.drimmelen.nl

EVENEMENTEN 28 juni • Veteranenbijeenkomst Made Kijk voor meer informatie op www.drimmelen.nl onder nieuws, evenementen. Wilt u ook bekendheid geven aan uw evenement? Stuur dan een e-mail aan communicatie@drimmelen.nl.

Voor de derde keer organiseren we een fotowedstrijd. Nieuw is dat de wedstrijd nu via de Facebookpagina van de gemeente verloopt. Een eigen Facebook account is nodig om deel te kunnen nemen. We verwachten weer veel inzendingen! Het thema is dit keer ‘Drimmelen samen actief’. Stuur een foto in van activiteiten van jezelf, van mensen in je omgeving of waar dan ook in onze gemeente. Dat kan zijn bij je thuis, in je vereniging, tijdens vrijwilligerswerk, winkelen, uitgaan, buitenleven, bij leuke evenementen, eropuit met de kinderen, samen wandelen, fietsen of varen enzovoort. Stem op je favoriete foto Naast zelf inzenden kun je ook een stem uitbrengen op favoriete inzendingen. De tien meest gekozen foto’s gebruiken wij voor de timeline van onze Facebookpagina. Maak kans op leuke prijzen Er zijn aantrekkelijke prijzen voor

de tien meest gekozen foto’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van de eerste prijs: een hele dag varen in een comfortabele sloep voor acht personen, aangeboden door Van Diepstraten bootverhuur? Of de overheerlijke tweede prijs: een Avontuurlijk Biesbosch-Diner voor twee, aangeboden door Streek restaurant Buitenlust in Terheijden. Ook smullen is de derde prijs: een goedgevulde picknickmand met streekproducten uit de Biesboschregio aangeboden door Recreatieboerderij Johan en Caroline in Wagenberg. De vierde tot en met de tiende prijs komt goed van pas voor actieve mensen: een set fiets- en wandelnetwerkkaarten van de Wijde Biesbosch. Hoe doe je mee? Ga naar Facebook en zoek gemeente Drimmelen: www.facebook.cm/ drimmelengemeente. Stuur je foto voor 31 augustus in. Stemmen kan tot 30 september.

BESLUITENLIJST GEMEENTERAADVERGADERING Op donderdag 20 juni 2013 heeft de gemeenteraad de volgende besluiten genomen: • De gemeenteraad heeft vier bestemmingsplannen gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Dit zijn: - Het bestemmingsplan Kern Wagenberg. Hierbij heeft de gemeenteraad een amendement aangenomen. Dit leidde tot verandering van twee teksten: één in de zienswijzennota en één in de lijst van ambsthalve aanpassingen. Bij uitbreiding van een tribune zou je eerst 2 meter afstand moeten bewaren tot de zijdelingse perceelsgrens. Dit is 1 meter geworden. - Het bestemmingsplan Kern Drimmelen. - Het bestemmingsplan ‘Made Zandstraat 2012’. - Het bestemmingsplan Schalckenveld Made • De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Bredaseweg 32 Terheijden ongewijzigd vastgesteld. • Een aantal wegen in het havengebied Drimmelen is aangewezen als openbare weg in de zin van de Wegenwet. • De jaarrekening 2012 is vastgesteld. Hierbij is een motie ingediend over uitbreiding van de buitenspeelruimte bij de Brede School in Lage Zwaluwe. De raad wacht eerst de afwikkeling van het project Lage Zwaluwe West af. Een amendement over de jaarrekening is aangenomen. De raad zet extra in op het programma veiligheid. Er komt eenmalig € 25.000 extra beschikbaar voor handhaving. Daardoor wordt er minder geld gestort in de Algemene Reserve. • De gemeenteraad heeft de Voorjaarsnota 2013 / Kadernota 2014 vast­ gesteld. Hierbij zijn twee moties ingediend. Eén motie ging over over het bestemmingsplan buitengebied. Hierbij was de vraag om het bestemmingsplan nog deze bestuursperiode vast te stellen. De tweede motie ging over het instellen van een sociaal fonds. Beide moties zijn verworpen. • De begrotingen 2014 van diverse Gemeenschappeijke Regelingen zijn vastgesteld. • Tot slot is een motie ingediend over starters­ en doorstroomleningen. De raad heeft niet gestemd over deze motie , omdat Lijst Harry Bakker hierover een initiatiefvoorstel gaat indienen. Wilt u meer weten over het verloop van de raadsvergadering? Er is een digitaal verslag beschikbaar. Dit vindt u op op onze website, www.drimmelen.nl. onder ‘besturen/gemeenteraad/bestuursstukken’. Dit verslag is enkele dagen na de raadsvergadering beschikbaar op de site.

B&W EXTERN 27 juni t/m 3 juli 2013 De leden van het college van burgemeester en wethouders (B&W) vertegenwoordigen de gemeente bij diverse gelegenheden. 27 juni 2013, 8.30 uur: Burgemeester G. de Kok en Wethouder M. van Oosterhout wonen de officiële opening bij van Basisschool De Grienden in Lage Zwaluwe.

28 juni 2013, 16.00 uur – 18.00 uur. Op 29 juni is het Nederlandse Veteranendag. Op die dag wordt in Den Haag stil gestaan bij het goede werk van de veteranen. Burgemeester G. de Kok ontvangt op vrijdagmiddag de veteranen woonachtig in de Gemeente Drimmelen in het Gemeentehuis . Wijzigingen voorbehouden. Kijk voor een up-to-date overzicht op www.drimmelen.nl

DORPSGERICHT WERKEN

Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Hiervoor werkt de coördinator dorpsgericht werken samen met bewoners, woningcorporaties, politie en straathoekwerker. Wilt u ook bijdragen? Neem dan contact op met Lilian Lambrechts via 140162 of llambrechts@drimmelen.nl. U kunt haar ook volgen via twitter: @LilianDrimmelen

Dorpsspreekuren

• Lage Zwaluwe: spreekuur maandag 1 juli van 11.00 uur tot 12.00 uur in het gebouw van woningstichting Goed Wonen.

Hierbij zijn de gemeente en de wijkagent aanwezig. • Hooge Zwaluwe tijdens de vakantie géén spreekuur. • Terheijden: donderdag 4 juli 10.00 uur tot 11.00 uur in Antoniusabt. Ingang via hoofdingang Antoniusabt. Melden bij receptie. Hierbij zijn de gemeente en de wijkagent aanwezig. Het spreekuur is bedoeld voor zaken over leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang. Meldingen over de openbare ruimte kunt u rechtstreeks doen bij het meldpunt van de gemeente via 140162 of via meldpunt@drimmelen.nl. Denk hierbij aan losliggende stoeptegels; onderhoud groen. Kijk voor werkwijze meldpunt op www.drimmelen.nl.

Doe je mee met Burendag? Op zaterdag 21 september organiseren Douwe Egberts en het Oranje Fonds Burendag. Als u burendag viert op 20, 21 of 22 september kunt u in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. Kijk op www. burendag.nl voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. Let op: u kunt tot uiterlijk 2 september 2013 uw aanvraag indienen! Het Oranjefonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Douwe Egberts brengt buren bij elkaar met een goede kop koffie. Daarom krijgen buurtorganisaties met een goed plan voor een

leukere buurt tot € 500,- om dit op Burendag uit te voeren. Uw aanvraag wordt door het Oranjefonds beoordeeld en u ontvangt schriftelijk of uw aanvraag geaccepteerd wordt. Eén van de pijlers van het Dorpsgericht werken is het verhogen van de sociale betrokkenheid. We hopen dat veel bewoners in onze gemeente mee zullen doen met burendag. We willen graag weten in welke straten burendag georganiseerd wordt. U kunt dat doorgeven aan de bewonersgroep in uw dorp, de woningstichtingen of aan de coördinator Dorpsgericht werken.

ZIE WWW.DRIMMELEN.NL


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 7

GEMEENTENIEUWS

27 juni 2013 BEKENDMAKINGEN

BEZWAARPROCEDURES Ingekomen aanvragen liggen niet ter inzage. De bedoeling is u attent te maken op activiteiten in uw omgeving. Tegen ingekomen aanvragen kunt u geen bezwaar maken. Deze plannen zijn nog niet beoordeeld, waardoor ze kunnen wijzigen. Pas na besluitvorming ligt het plan ter inzage. Verleende vergunningen liggen ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiertegen bezwaar maken binnen zes weken nadat de vergunning is bekendgemaakt. Dit kunt u doen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft (de datum van de bekendmaking is de datum waarop de aanvrager de vergunning heeft ontvangen en niet de datum van deze publicatie). Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste het volgende bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, omschrijving van het besluit met vermelding van de datum en het nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt en een opgave van de reden(-en) waarom men zich niet met het besluit kan verenigen.Het adres voor het indienen van een bezwaarschrift is: Gemeente Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. U kunt ook een verzoek voor het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing) bij de rechtbank indienen. Een dergelijk verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. OMGEVINGSVERGUNNING Ingekomen omgevingsvergunningaanvragen • Lage Zwaluwe, Groningenlaan 143 (4926 GD) (W-2013-0184): Het verplaatsen van de eenpersoons doorgang en het plaatsen van een geldautomaat in de buitengevel. • Made, Nieuwstraat 5 (4921 CT) (W2013-0186): Het plaatsen staalconstructie i.p.v. dragende muur. • Made, Witteweg 17 (4921 LK) (W2013-0187): Het oprichten van een loods (herbouw n.a.v. brand). Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure • Lage Zwaluwe, Bloemendaalse Zeedijk 32 (4926 PD) (W-2013-0149): Het uitbreiden van de woonkamer aan de achterzijde van de woning. • Terheijden, Nassaustraat 30 (4844 BD) (W-2013-0139): Het kappen van vier bomen. • Wagenberg, Thijssenweg 11 (4845 PJ)

(W-2013-0134): Het oprichten van een woning met bijgebouw (ter vervanging van).

ZIENSWIJZEN RECTIFICATIE ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAAGSTRAAT 12 Gebleken is dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Haagstraat 12’ niet gepubliceerd is in de Staatscourant, terwijl dit een wettelijke verplichting is. Om deze reden wordt het plan opnieuw gepubliceerd. Het college van Burgemeester en Wethouders van Drimmelen maakt, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Haagstraat 12’ met ingang van vrijdag 28 juni 2013 gedurende negen weken (tot en met donderdag 29 augustus 2013) voor een ieder ter inzage ligt in de hal van het gemeentehuis, Park 1 in Made. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code NL.IMRO.1719.1bp11haagstraat12­on01). Bestemmingsplan Haagstraat 12 omvat twee percelen op de hoek HaagstraatGeraniumstraat. Het doel is vier extra woningen op de percelen te realiseren. De bestaande woning blijft daarbij ge-

straat, het Raadhuisplein, Den Deel en de doorgang Valkenbergstraat. De Godfried Schalckenstraat vanaf de kruising met de Adellaan tot en met het parkeerterrein van het Hof van Holland in Made op zondag 30 juni 2013 van 07.00 uur tot 17.00 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is, wegens de buitenmarkt.

handhaafd. Hiertoe dient een deel van de bestemmingen te wijzigen van een agrarische bestemming en ‘niet-argrarische bedrijven’ naar de bestemming ‘wonen’. Gedurende de genoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar (mevrouw N. Stremme-van Pelt) op maandag, dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken onder nummer 140162.

OVERIG TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat zij toestemming hebben gegeven tot - het afsluiten tot van de Berkenhof in Terheijden op zaterdag 29 juni 2013 van 15.00 uur tot 23.30 uur, of zoveel korter of langer dan nodig is, wegens een straat BBQ; - het afsluiten tot het afsluiten van het Molenplein, de Marktstraat, de Nieuw-

ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat er meldingen op grond van onderstaand besluit zijn ingekomen en akkoord bevonden: Activiteitenbesluit milieubeheer: - voor een inrichting (gemeentewerf) op de locatie Kerkdijk 5e in Made. - voor een inrichting (horeca) op de locatie Marktstraat 8b in Made. Er worden voorschriften aan de meldingen verbonden ter bescherming van het milieu. De meldingen liggen van 28 juni t/m 11 juli 2013 ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw Y. de Nijs, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag onder telefoonnummer 14 0162. Tegen betaling van de kosten worden, voor zover mogelijk, afschriften van de stukken verstrekt.

ZIE WWW.DRIMMELEN.NL

Groen Drimmelen (VP / D66) wenst alle inwoners van Drimmelen een fijne zomer De laatste vergadering van het politieke seizoen 2012 / 2013 is donderdag 20 juni 2013 geweest. Een volle agenda met veel verschillende onderwerpen. Groen Drimmelen (VP / D66) heeft zich tijdens en voor de vergadering duidelijk laten horen over allerlei onderwerpen, waaronder enkele waar wij al lange tijd een duidelijke mening over hebben. DUURZAME ZONNE-ENERGIE Groen Drimmelen (VP / D66) heeft in de week voorafgaand aan de vergadering, samen met de VVD, vragen gesteld over de mogelijkheden voor zonnepanelen op de nieuwe, uit te breiden, Amerhal. Tijdens de presentatie van het ontwerp voor de hal bleek dat daar veel mogelijkheden liggen. Wij wachten de reactie van het college, die deze zomer zal komen, dan ook met interesse af. Ook hebben wij tijdens de raadsvergadering gevraagd ons initiatief om ook op het gemeentehuis zonnepa-

nelen te plaatsen verder uit te werken. Goed voor het milieu, goed voor de duurzaamheid, goed voor de werkgelegenheid en ook goed voor de portemonnee!

CONTROLE OP FOUTPARKEREN, ZWERFAFVAL EN HONDENPOEP Tijdens de behandeling van de jaarrekening 2012 van de gemeente bleek dat er geld over was van het budget voor handhaving. Groen Drimmelen (VP / D66) ontvangt altijd veel klachten van inwoners over overlast van kleine er-

gernissen, zoals bijvoorbeeld hondenpoep, foutparkeren of zwerfafval. Geld dat bedoeld is voor die zaken, moet daar ook aan besteed worden. Groen Drimmelen (VP / D66) heeft daarom ook voorgesteld om in 2013 en 2014 extra uren voor het handhaven op die klachten vrij te maken. Ons voorstel is bijna unaniem aangenomen, waardoor er in 2013 en 2014 dus meer gecontroleerd zal worden hierop. Heeft u als inwoner klachten, bel het meldpunt van de gemeente Drimmelen (telefoon 140162) en geef deze door!

ECHTE STARTERSWONINGEN Waar we enkele jaren geleden nog een motie moesten indienen om een fatsoenlijk toilet en keukenblok in een starterswoning geïnstalleerd te krijgen, heeft de markt de

Nooit meer 't Rietland... Vorige week vrijdag was het dan zo ver, er werd afscheid genomen van de naam van basisschool 't Rietland. Toch was het geen verdrietige gebeurtenis. Alle kinderen, hun ouders en het leerkrachtenteam van de basisschool kijken uit naar de nieuwe samenwerking van de 2 basisscholen in Lage Zwaluwe. Dit schooljaar zijn er al kleuter-

klassen samengevoegd en vanaf as augustus geldt dat ook voor de rest van de klassen. Tijd dus voor een nieuwe naam. De naam is enige tijd geleden al bekend gemaakt, de nieuwe school gaat De Grienden heten! Reden genoeg om dus op gepaste wijze afscheid te nemen van een naam die al héél lang een begrip is in Lage Zwaluwe. De hele ochtend

hebben de kinderen op school leuke dingen gedaan. De ouders waren vanaf 11 uur welkom voor een lekkere kop koffie of thee. Vanaf half 12 was iedereen welkom op het schoolplein. Daar werd door meneer Koen met behulp van meneer Kees de vlag van 't Rietland gestreken. Dat was het startsein voor alle kinderen om met bellenblaas zo

Plant nu uw spruiten rode -witte-en boerenkoolplanten Heerlijk zomerfruit en zoete aardbeien bij www.johanencaboodschap inmiddels goed roline.nl in Wagenbegrepen. Bij een plan aan de berg.076-5934503 Zandstraat in Made zijn 31 woningen, waarvan 19 starterswoningen, die ook echt zo mogen worden genoemd, in de verkoop gegaan. Deze worden met het door de raad vastgestelde bestemmingsplan en de door de ontwikkelaar gemaakte plannen mogelijk gemaakt. Groen Drimmelen (VP / D66) ondersteunt dit soort plannen met enthousiasme. De starterswoningen zijn inmiddels allemaal verkocht. Dit toont aan dat onze boodschap dat het bouwen van de juiste woningen de beste maatregel is om de woningmarkt op gang te krijgen, gewoon klopt! Groen Drimmelen (VP / D66) wenst alle inwoners van de gemeente Drimmelen een hele fijne, zonnige zomer toe en wenst u een duurzame vakantie.

veel mogelijk bellen de lucht in te blazen! Het gaf zo'n vrolijk effect! Deze week staan er nog meer gezellige activiteiten op het programma, o.a. de inhuldiging van de nieuwe school De Grienden op donderdag. Vrijdagmiddag zijn alle kinderen vrij en kunnen ze gaan genieten van 6 weken vakantie! Als het weer nu ook een beetje mee werkt... Vanaf deze plek wenst de ouderraad iedereen een fijne vakantie!

4 miljoen aan onderhoudsgelden in de kast blijven liggen

PvdA Drimmelen spoort college aan onderhoud uit te voeren In 2012 is voor 1 miljoen euro aan onderhoud in de gemeente Drimmelen niet uitgevoerd. Onderhoud aan wegen, gebouwen en havens. Daar komt nog 3 miljoen euro aan onderhoudsgelden voor rioleringen bij die de afgelopen 6 jaar Tijdens de raadsvergadering van 20 juni j.l. heeft PvdA fractievoorzitter Hanneke de Bruijne het college hierover aangesproken. Voor 4 miljoen aan

onderhoud dat in 2012 niet is uitgevoerd maar is doorgeschoven. Het is met name het onderhoud van wegen, riolering, gebouwen en havens waar de

PvdA zich zorgen over maakt. Budget is aanwezig. Laten we de economie een boost geven en deze budgetten uitgeven. Dat komt de veiligheid, de leefbaarheid en de economie ten goede. Er is voldoende geld in de diverse reserves om het onderhoud van wegen en rioleringen binnen onze gemeente uit te voeren. Zodat onze wegen vei-

lig zijn en onze inwoners geen natte voeten krijgen bij regenbuien zoals afgelopen weekend. De knelpunten zijn bekend. Met de beschikbare middelen kunnen we deze oplossen. Het college heeft beterschap beloofd. De PvdA Drimmelen zal het college aan haar belofte houden. Benieuwd naar de PvdA Drimmelen? Na de zomervakantie vergaderd de fractie weer iedere dinsdagavond op het gemeentehuis. Loop gewoon een keer binnen of neem contact op via jdebruijne@drimmelen.nl

Beter op weg met onze autoverzekering! Bel Assurantiekantoor Rinus Vissers Cyclaamstraat 35 Made 0162-681887 voor een vrijblijvende offerte info@rinusvissers.nl

Scharreleieren div. smaken boerenkaas, boerderij ijs. cupcakecakemeel en broodmix alles uit de streek Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

Ben jij een

? l e g o v e g e Vro

* De korting is geldig op artikelen uit het gehele Groenrijk assortiment uit voorraad. M.u.v. aanbiedingen, tuinbonnen en reeds geplaatste bestellingen. Actie is alleen geldig op zaterdag 29 juni 2013 tussen 08.30 en 12.00 uur.

Tussen 8.30 en 12.00 uur

20% korting

krijg je op ons totale assortiment* ening Feestelijke op Oosterhout!

Boxby

van 17,95 voor

12,95

van 19,50 voor

50

14,

Per pak

GroenRijk Ooster

1,89 Koffie met appelgebak 1,-

van 2,49 voor

GroenRijk Oosterhout

Prijskraker

Wolly Bontkussen 45x45 cm. Diverse kleuren. Per stuk

1,29

van 8,95 voor

Prijskraker

Plantenvoedsel Pokon Universeel. . Met humusextract Flacon 500 ml

Vier de opening met ons mee op 10 oktober en laat je verrassen aantrekkelijke aanbiedingen!

van 4,69 voor

Prijskraker

2,79

99 Konische vaas Lichtgewicht.

Graag tot dan!   Namens het hele GroenRijk team,   Kees, Addie en Martijn van Leijsen

Polyterrazo vaas. 24x24x46 cm.

Air So Pure® . Kamerplanten of Spathiphyllum Nephrolepis, Areca Per stuk Potmaat 17 cm.

TIS GRA

tas e in n plantj n éé Mini oop va nten. nk pla bij aa ze drie P de van OP=O

van 7,95 voor

4,95

van 29,95 voor

Prijskraker

19,95

Sierpot

Polyterrazo. Lichtgewicht 7,95 13,95 20x20x20 cm 29,95 19,95 30x30x30 cm 49,95 34,95 40x40x40 cm Per stuk Excl. planten.

vanaf

hout

GroenRijk Ooster 52

Prijskraker

Damweg 7 • 0162-4518

7,95

o

uur Openingstijden: 13.00 - 18.00 uur Maandag 09.00 - 18.00 uur Di t/m do d) 09.00 - 21.00 uur Vrijdag (koopavon 09.00 - 17.00 Zaterdag BTW en exclusief zen, inclusief

Sierkool

kleuren. Brassica. Diverse Per stuk Potmaat 12 cm.

van 1,49 voor

Prijskraker

0,99 oktober Vanaf do. 70 uur om 09.0 op ben je welkom7! de Damweg

Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment kamer- en tuinplanten, een dieren- en vijverafdeling, een uitgebreid tuinmeubelafdeling en een prachtige sfee Wij hebben zelfs een restaurant waar je van een heerlijk kopje koffie met appelgeb uitgebreide lunch. Kortom het is teveel om op te noemen!  

OP = OP!

Diverse kleuren. cm. Potmaat 10,5 Per stuk

4,

ei Na jaren van plannen maken is het dan zover! Op 7 oktober openen wij ons nieuw GroenRijk tuincentrum aan de Damweg Oosterhout. Op de vertrouwde locatie aa Leijsenstraat 47 zijn wij uit ons jasje gegroeid en gaan wij ruimte maken voor w

Van 7 t/m 10 oktober ontvangt iedere betalende klant een gratis presentje. Patio Cyclaam

bij de nieuw

ftuin In onze proe koffie/thee met gebak

Pedigree. Snack heerlijke vleesvulling. of maxi. Mini, medium Per stuk

vanaf

m van Ja, ko oktober 10 k 7 t/m GroenRij bij or langs hout vo Ooster openingsl heel vee deel! voor

nu

1,39

e

Pedigree Jumbon met een

e

Kom op de koffiee

acks

Pedigree kauwsn 100 gram,

Schmackos rund gram. of Biscrok 500 Markies 500 gram

sentj

s pre

re t iede ontvang OP=OP oktoberpresentje. t/m 10 een Van 7 e klant betalend

smake

Small, medium, Zak 3 kilo.

Lamb/rice. Small/medium large. Zak 3 kilo.

van GroenRijk

Grati

met 6 verschillende Proline. Multipack zakjes à 25 gram Verpakking 6

adult Eukanubalarge.

Eukanuba adult ,

zijn afhaalprij dinsdag euro’s. Prijzen donderdag 7 t/m prijzen zijn in zijn geldig van Alle genoemde Deze aanbiedingen k.nl uitverkocht voorbehouden. vestigingen op www.groenrij Kijk voor alle deelnemende

tegenover

.gr Bezoek nu www vol inspiratie

Lantaarn Thomas

Donkergrijs metaal. cm. Ø 15 Hoogte 20,5 cm. Per stuk Excl. waxinelicht.

GAMMA van 11,95 voor

Prijskraker

4,99

Grootbloemige violen kleuren. Viola F1. Diverse Potmaat 9 cm. Draagtray 6 stuks

van 3,29 voor

Prijskraker

1,99


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 8

Vals Alarm trakteert leden op kampeerweekend

KEURSLAGER

koopje

Bij 150 gram gebraden entrecôte: gratis 100 gram selderijsalade

Verse saté van varkenshaas met GRATIS satésaus 500 gram

95 7 e

Zomerhachée De leden genieten voor hun tentjes

Een fantastisch mooie taart

In het jubileumjaar wil Vals Alarm laten zien dat ze naast muziek maken ook een bijdrage leveren op het maatschappelijke vlak. Ons eigen kapellenfestival 'FestiValsAlarm' stond in het teken van het zilveren jubileum en daarnaast werd door enkele leden een bijdrage geleverd aan de vrijwilligersdag van NLdoet en ook waren we vertegenwoordigd tijdens The Passion in de gemeente Drimmelen. Afgelopen weekend werden ze zelf op een feestje getrakteerd met een heus kampeerweekend. Zaterdagochtend werd er al vroeg verzameld op mini-camping “Oud Drimmelen”. Bij de gedachte aan kamperen dan denk

je aan rust, zon, recreëren en genieten van de tijd met elkaar. Nou, niet als je met Vals Alarm op stap gaat, hoor. Een overvol

Omroep Drimmelen “Altijd in de buurt” Omroep Drimmelen... Wekelijks met nieuwe items. Omroep Drimmelen... Digitaal bij ZIGGO kanaal 42 en in de gemeente Drimmelen op analoog kanaal 45/663,25 MHz Uitzending gemist? Kijk op: www.omroepdrimmelen.nl Volg ons ook op Facebook. VANAF 26 JUNI ZENDT OMROEP DRIMMELEN BEELDEN UIT VAN: 42 ACTUEEL In het Nieuws & Actualiteiten programma “42 Actueel” zendt Omroep Drimmelen korte nieuwsflitsen van en voor Drimmelen en omgeving uit. Actuele onderwerpen worden in de schijnwerpers gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons s.v.p. naar: publicatie@omroepdrimmelen. nl Misschien zit in een volgende uitzending uw aangeleverd bericht. 42 Actueel gemist? Kijk op: www.youtube.com/ user/42actueel

MIDDELBURG-VOLKOREN Het grootste korenfestival van Zuid-West-Nederland in de oude Middelburgse binnenstad was werkelijk weer een feest. Op diverse locaties traden allerhande koren en ensembles op met een eigen repertoire. Ook koren uit

Made namen deel aan deze happening. Het ging er niet om wie de beste was maar wel om plezier en luistergenot.

BIOMASSA Biomassa is milieutechnisch gezien een zeer interessante alternatieve energiebron voor verwarming in huizen, kassen en grote gebouwen. Het is namelijk zo goed als CO2 neutraal. WillemJan Roest uit Wagenberg is hier uitermate goed in thuis. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn ervaringen hiermee.

BASIS KOKEN VOOR 55+ SWO nam het initiatief kookcursussen aan te bieden aan hen die het nooit hebben hoeven of moeten doen, maar er wel voor komen te staan. Inmiddels heeft een 2e groep, voornamelijk mannen, de 6 kooklessen gevolgd. In een ontspannen gezellige sfeer basisvaardigheden onder de knie krijgen en samen iets op tafel zetten. Handige tips en recepten gelet op gezond koken die ook betaalbaar

Op de koeien-pont naar de Biesbosch

activiteitenprogramma gunde de leden nauwelijks rust. Het begon al meteen met het maken van een groepsindeling en zo werd de aftrap gegeven voor het spel 'Wie is de mol'. Met zijn allen de huifkar in en vervolgens op de koeien-pont naar de Biesbosch waar een potje boerengolf werd gespeeld bij de familie Saarloos. Weer terug op de mini-camping wisselden de spelletjes elkaar snel af, zoals tunnel-lopen en woordspellen, en

natuurlijk met een heerlijk natje en bijbehorend droogje. Na een goedverzorgde barbecue werd tegen middernacht de dag afgesloten met een spookwandeling van enkele uren. Bij terugkomst bleef het nog lang gezellig en onrustig.De volgende dag enigszins brak aanschuiven aan de brunch waarbij de vorige dag uitgebreid werd geëvalueerd. Nadat iedereen, wederom, de buik vol had met lekkernijen werd het tijd om de slaapplaatsen, tenten en cara-

vans op te breken en huiswaarts te keren. De weergoden waren ons niet altijd gunstig gezind, maar de leden en partners van Vals Alarm deert dat niet. Als zij bij elkaar zijn dan is het altijd gezellig en zien we het zonnig in! Wil je een indruk krijgen van ons weekend? Ga naar www. valsalarmade.nl en klik op Foto's – Facebookpagina (of kijk op onze Facebook-pagina). Dit is een openbare pagina; je hoeft dus geen lid te zijn van Facebook.

en makkelijk te maken zijn. Zie hoe de “koks” aan het werk zijn. Dit smaakt naar meer!

wind hadden de ruim 600 deelnemers te verduren tijdens de traditionele steprace van R'damnaar Den Hout. Vanuit Lage Zwa-

luwe haakten voor de 1e keer 31 brakken aan om de laatste kilometers naar Den Hout mee te steppen. Ook dit jaar weer een

ZEGENING FIETSERS

kant-en-klaar 500 gram

e

650

DE WIJS EN SIPS, keurslager Adelstraat 14 Made

0162-682696

Voor catering kijk op onze website: www.dewijs.keurslager.nl

Dieren Centrale Nederland

Pastoor Jos Demmers droeg de zaterdagavond mis op met daarin een bijzonder aspect. In de Madese H. Bernarduskerk werden door hem fietsers, hun fietsen en volgauto met bestuurster gezegend. Zij gaan ruim 2600km fietsen naar Santiago de Compostella om geld in te zamelen voor de Stichting Vrienden van Amphia. Wilt u de ploeg volgen? Dat kan via www. sodowin,waarbenjij.nu Veel succes alle 5, tot over 6 weken!

VERMIST

STEPRACE ROTTERDAM – DEN HOUT

zeer geslaagde tocht waar cameraman Peter Maas voor u een impressie van maakte.

Mooi weer, maar veel, heel veel

Kater, rood, witte borst, buik, poten achter, voeten voor en wit in snuit door tussen ogen, Snijderseweg, Chaam

GEVONDEN Kater, cypers, witte kin, is gechipt, Withagen, Chaam Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Steppende prestatie van R’dam naar Den Hout.

De Lisdodde Bedankt Eindelijk hebben wij ook een mooie tuin om in te zitten. Wij bedanken al deze mensen en bedrijven dan ook hartelijk. Stichting De Lisdodde in Lage Zwaluwe wil Pierre de Jonghe foundation bedanken voor het krijgen van een origineel voetbalspel. Diverse bewoners hadden dit nog wel op hun verlanglijstje staan. Vooral de jongens kunnen nu tegen elkaar gaan strijden en misschien gaan de meiden er dan

ook mee aan de slag. Rondom De Lisdodde is alles aangeplant met grondbegroeiers dit gedaan door diverse vrijwilligers en ouders. Ook is er onlangs een extra stukje aan het tuinhuisje gezet voor fietsen en 'n scooter, dit is door vrijwilligers gedaan. Hier moest ook weer een paadje naar toe gelegd worden en dit is gedaan

door stratenmakerbedrijf Kloens uit Dordrecht. De binnentuin is aan geplant, alle bakken zijn gevuld, de Hedra is gesnoeid dit is gedaan door Jacqueline Eykman uit Zevenbergschen Hoek die dit met veel plezier heeft gedaan voor de mensen van De Lisdodde. Bloemenwinkel De Lentezwaluw uit Lage Zwaluwe en de Nieuwe Bloemenwinkel uit Dordrecht, deze hebben flinke korting ge-

geven op planten en potgrond. Het ziet er nu allemaal netjes en vrolijk uit mede deze sponsoren. Iedereen Bedankt Namens alle Lisdodders! Heeft U soms tijd en of zin wij zoeken nog iemand die af en toe met 'n schrepel wat werk kan verrichten rondom De Lisdodde? Bel naar 0614005353 van Goof Ansems. Kom naar de fancyfair op 30 juni t.b.v. De Knutselpot van Adrie Ansems, dan kunt u gelijk onze mooie tuin bekijken!

Juli uitzending Ros-Drimmelen vanaf de camping Ros-Drimmelen is te ontvangen via www.ros-d.nl en kanaal 43 van Ziggo. Onze programma's worden op zondag uitgezonden van 08.00 – 09.00 uur en op donderdag van 18.00 – 19.00 uur.

kingen. Ik ben niet zo van me te richten op één ding, er moet veel variëteit in zitten.

Het programma, gepresenteerd door Lieke v.d. Boogaard en Annie Maijers, komt deze maand vanaf Camping “Vrachelen” in Den Hout. Graag hadden we deze opnames in de open lucht gemaakt, maar het weer gooide roet in het eten. Onze presentatoren ontvangen deze keer:

Cees vertegenwoordigt Madese Boys. Hij schuift vanwege de wedstrijd die Madese Boys gaat spelen tegen NAC. Hij wil deze wedstrijd graag promoten. Aan de wedstrijd is een grote voorbereiding vooraf gegaan. Op de dag voorafgaand, op de wedstrijddag en de dag na de wedstrijd zijn ruim 50 vrijwilligers weer bezig om de wedstrijd en de aansluitende feestavond op rolletjes te laten verlopen. De opbrengst van deze wedstrijd komt ten goede aan het renoveren van onze tribune. Verder is Madese Boys natuurlijk gepromoveerd naar de 2e klasse en is er het afgelopen jaar een wisseling van voorzitter geweest bij Madese Boys. Genoeg stof om over bij te praten.

RENE FRIK René Frik, geboren te Oosterhout in '63, een rasechte Oosterhouter dus. Rene is opgegroeid in “'t Bos” zoals men dat vroeger

noemde (nu Strijen). Hij heeft daar alles zien bouwen en afbreken, vooral met dat laatste had en heeft hij nog steeds veel problemen. Rene zegt: “Naar mijn idee is er teveel Oosterhoutse historie gesloopt en gebeurt dat heden ten dage jammer genoeg nog steeds. Vandaar ook mijn visie achter kunst: het nieuw leven geven van oude gebruikte en vooral geleefde materialen. Ik werk hoofdzakelijk met metalen, daarnaast muurschilderingen, airbrush, bodypainting, glas-gravures, fotografie en fotobewer-

CEES BOSSERS

NIELS PHENINCKX Die mag natuurlijk niet ontbreken. Hij weet ons als geen ander rond te leiden op “zijn” camping. Maar hij kan ook meer vertellen over het ontstaan en de verandering van de camping en de activiteiten die er zoal plaatsvinden.

PIETER VAN DEN KIEBOOM Onze gasten aan tafel

van de Vereniging Natuurvrienden. Peter is een van de vrijwil-

ligers voor de herontwikkeling van het gemeentepark van Raamsdonksveer. Wat daar allemaal voor komt kijken, wil hij graag met ons delen

de opening kun je opening en de eerste educatieve activiteit van de pasverbouwde boerderij aan de Wagenstraat te Wagenberg omschrijven

KORTE BERICHTEN: JOS VAN GASTEL

KIDZZ GOT TALENT

In onze vorige uitzending was Jos van Gastel te gast. 7 april beklom hij, samen met 650 andere, de Mont Ventoux om zo geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Jos heeft een verslag gemaakt van deze beklimming.

Op zaterdag 8 mei was de finale van Kidzz Got Talent. In het cultureel centrum de Mayboom vond dit evenement plaats, dat werd georganiseerd door Entertainment Factory. 10 finalisten, voortgekomen uit de voorrondes, streden om de begeerde titel.

SCHAPENSCHEERDERFEEST

MUZIEK

We hebben een kijkje genomen bij het Schaapscheerderfeest op de recreatie boerderij van Johan & Caroline. “Fijne sfeer, veel belangstelling, lekkere smoothies en mooi gesponnen wol”. Met deze vier kernstatements kun je

De muziek wordt deze keer verzorgd door Take it Easy. Zij brengen o.a. het nummer Venus en Ricky don't lose that number

ROS-DRIMMELEN ZELF Wij tonen u in de uitzending

graag onze mooie vernieuwde promotiefilm. Dat doen we niet voor niets, want wij zoeken enthousiaste vrijwilligers. Bent u geïnteresseerd om deel te gaan uitmaken van ons team, neemt u dan contact op, of kom eens langs op maandagavond in ons nieuwe onderkomen aan de Kerkdijk 17 te Made. Contactgegevens ROS-Drimmelen 076-5933477 Of via de email: info@ros-d.nl.

OPEN DAG Wil u eens een kijkje komen nemen bij ons? Dat kan. Zaterdag 29 juni houden wij Open Dag. U bent tussen 14.00 en 16.30 uur van harte welkom aan de Kerkdijk. De opening zal worden opgeluisterd door een bekende presentatrice van Omroep Brabant.


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 9

Stichting Zwaluwe sluit fietsdriedaagse af op de start van het Alliance Zomerfestijn Van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 juni jl. organiseerde Stichting Zwaluwe de jaarlijkse fietsdriedaagse. De deelnemers konden kiezen uit twee afstanden, te weten de 15 en 25 km. Op woensdag- en donderdagavond was de start en finish aan sportpark de Kwarrehoek aan de Oudeweg te Lage Zwaluwe. Bas Bollaart van voetbalvereniging Zwaluwe was onze gastheer. Muziekvereniging Alliance had gevraagd of op vrijdagavond de fietsdriedaagse afgesloten kon worden op hun Zomerfestijn. De deelnemers startten en eindigden hun routes vanaf de kermis aan de Koning Gustaaf Adolfstraat. De kermis was al

in volle gang. Helaas liet de zon zich deze avond niet zien en was 'Jan de Wind' duidelijk van de partij. De afsluiting van de fietsdriedaagse en de start van het Alliance Zomerfestijn werd door Stichting Zwaluwe en Alliance samen gedaan. Nadat de deelnemers aan de fietsdriedaagse hun welverdiende medailles ontvangen hadden, konden alle aanwezige kinderen meedoen aan de ballonnenwedstrijd van Alliance, welke gesponsord werd door

Start fietsdriedaagse vanaf de kermis Allicance Zomerfestijn.

de plaatselijke C1000. De ballonnen werden opgelaten vanaf het grasveld waar voorheen de Rooms-Katholieke basisschool Willibrordus stond. Nu maar afwachten waar de ballonnen terecht gaan komen, maar hier hoort u via muziekvereniging Alliance zeker meer van. Alle drie de avonden fietsten er leden van de plaatselijke EHBOvereniging mee, die wij hartelijk danken voor hun aanwezigheid. Verder danken wij de fietsers voor hun deelname, voetbalvereniging Zwaluwe voor haar gastvrijheid en muziekvereniging Alliance voor de samenwerking. Voor 2013 zitten de activiteiten

Uitslagen R.K. Gemengd koor 'Vriendschap door Zang' de verpakte cadeautjes goed in de smaak vielen. Ook de vele uitgestalde producten, de fraaie bloemstukken en de verschillende jonge planten werden goed verkocht.

te Lage Zwaluwe. Hij bewees zijn superioriteit door eenmaal 131 en bij een andere beurt 124 punten te scoren. Hij won hiermee een grote en een kleine boodschappenmand.

HIER VOLGEN DE UITSLAGEN: SJOELEN VOLWASSENEN:

SJOELEN KINDEREN:

Zowel de eerste als de tweede prijs werd gewonnen door Koos Hoevenaar uit de Kruisstraat 5

Gerda de Boer, Gerard Cornel, Truus van Heeren, Teun van de Steenoven, Elly Vos, Silvia Vos en Adrie Reniers

Start fietsdriedaagse vanaf sportpark de Kwarrehoek (foto's A. Reniers)

Braderie Alliance zomerfestijn 22 juni

De kraam van het Gemengd koor 'Vriendschap door Zang' is afgelopen zaterdag weer heel goed bezocht. De beide sjoelbakken waren constant bezet, vele mensen en ook enkele kinderen deden een poging om het juiste aantal knikkers in de pot te raden en de kleintjes waren enthousiast aan het grabbelen. Uit het feit dat een aantal kinderen graag een tweede keer kwam grabbelen, bleek wel dat

van Stichting Zwaluwe er weer op. Wij hopen jullie volgend jaar (weer) te begroeten op Koningsdag (zaterdag 26 april 2014), de wandeldriedaagse en/of de fietsdriedaagse. Houd u de inschrijfformulieren, berichtgeving in het Carillon, de affiches in de winkels en de Dorpskalender in de gaten? Als u vragen en/of suggesties heeft kunt u ons bereiken via het volgende e-mailadres stichtingzwaluwe@ziggo.nl Stichting Zwaluwe

Bij de kinderen was het Diego den Dunnen van de Groenendijk die de hoogste score van 110 punten behaalde. Zijn prijs was een cadeaubon.

RADEN AANTAL KNIKKERS: Het juiste aantal knikkers in de pot was: 644 stuks. Het dichtst bij dit aantal was bij de volwassenen: Inge Tabak met 645 stuks. Inge won hiermee een mooie, met bloeiende planten gevulde, hanging basket. Bij de kinderen was het Bart Stoop die er met 635 stuks het dichtst bij zat. Ook hij kreeg voor zijn goede gok een cadeaubon. De prijzen zijn inmiddels allemaal bij de winnaars bezorgd. Heel hartelijk dank aan iedereen die een bezoek heeft gebracht aan onze kraam en daardoor heeft bijgedragen aan een mooie opbrengst. R.K. Gemengd Koor 'Vriendschap door Zang'

Gezellige middag voor senioren in Made Op zaterdagmiddag 29 juni is er een gezellige middag in De Wijngaerd waarbij senioren uit Made van harte welkom zijn. De middag zal in het teken staan van een 'Hommage aan Jules de Corte', het programma is echt eens iets anders. Het is een programma vol luisterliedjes, leuke liedjes, maar ook liedjes met een boodschap, over de politiek, het milieu, menselijk gedrag, de kerk, homoseksualiteit, ouder worden etc. De

liedjes gaan ergens altijd over. Het is een programma dat goed is voor een lach, maar ook voor een traan. Het optreden is vooral geschikt voor ouderen, omdat die Jules de Corte en zijn repertoire nog kennen. Ze missen hem voor radio en TV. Hij schreef meer dan 3000 mooie teksten en componeerde ook de muziek. Zijn muziek is prachtig en zijn teksten nog steeds zeer actueel. De muziek van Jules de Corte staat sinds kort opnieuw in de belangstelling. Onlangs werden verschillende nummers ten

gehore gebracht in 'de wereld draait door', bij omroep Max en in de theatervoorstelling 'Wij Nederlanders'. De liedjes van Jules de Corte worden gezongen door Bert Tielemans. De aanvang in De Wijngaerd is om 14.00 uur en het programma is rond 16.30 uur afgelopen. De middag is georganiseerd door KBO Made en Drimmelen in samenwerking met Zorgcentrum “De Wijngaerd”, maar ook andere Madese senioren zijn welkom. Reservering voor deze middag is noodzakelijk, de kaarten kosten

15 juni

Steptocht Rotterdam - Den Hout Al 43 jaar bestaat de steprace van Rotterdam naar Den Hout en duizenden actieve steppers hebben sindsdien de ruim 50 kilometer lange tocht afgelegd. Al heel wat jaren doet C1000 John Weterings mee aan dit gro-

Omroep Drimmelen Radio: Kabel: Analoog: 92,9 FM Digitaal: kan. 782 Ether: 106,9 FM TV en Kabelkrant: Kabel: Analoog: kan. 8 Digitaal: kan 42 Studio: Oranjeplein 5 4844 CV Terheijden Tel. 076 5932829 E- mail: publicatie@omroepdrimmelen.nl Website:

Omroepdrimmelen.nl

te evenement. Ik maakte dit jaar voor het eerst deel uit van zijn team. Het was een geweldige dag en uitstekend georganiseerd! Het ontbrak ons, het C1000 John Weterings Stepteam, (herkenbaar aan de rode shirts) aan niets; vervoer van step en deelnemer naar

Rotterdam (en 's avonds van Den Hout weer terug naar huis), eten, drinken, massage, EHBO voor zowel 'mens als step'... een héél groot compliment waard. De deelnemers aan het Retourtje hebben het helaas op weg van Den Hout naar Rotterdam niet droog kunnen houden. Bij vertrek vanuit Rotterdam lachte het zonnetje ons gelukkig weer toe. De soms harde wind namen we

€4,00 voor leden en €5,00 voor niet leden. Hiervoor hebt u dan toegang tot het programma, een kop koffie/of thee bij binnenkomst, en in de pauze nog een drankje met een warme snack. Kaarten zijn alleen nog verkrijgbaar op vrijdag 29 juni a.s. van 10.30 tot 11.00 uur bij Ad Vrijenhoek, Prinsenhof 54 in Made. U wordt vriendelijk verzocht met gepast geld te betalen op het verkoopadres.

terug in terug in de de tijd tijd

Heemkundekring Made en Drimmelen

Heemkundekring Made en Drimmelen gaat terug in de tijd

Een terugblik naar vervlogen tijden in Made en Drimmelen Ter gelegenheid van het 800 jaar Stad Geertruidenberg deze week een verhaal uit 1793 over een belegering van die stad. Uiteraard geschreven in de taal van die tijd. door Govert Antonius ROTTERDAMSCHE COURANT Saturdag den 9 Maart. 1793 Extras uit een brief van GEERTRUIDENBERG Den 25 February ontfingen wy alhier tyding, dat de Franschen te Kappel en Waspik waren, waar op des namiddags eenige dragonders van ons Guarnisoen uittrokken, er mede slaags raakten en ze uit Waspik verdreven. Den 26 vertoonden zich eenige Franschen, met een veldstukje, op ‘t Raamsdonksche veer, waar op men van de Stadswallen vuurde, ‘t geen van hunnen kant beantwoord werd, zonder egter eenige schade aan de Stad toe te brengen. Des 27 continueerde men met vuren, voornaamlyk op de huizen op ‘t veer, die in den wegstonden. Den 28 zyn de Franschen op ‘t Fort Steelhoven gekomen, en hebben er eene battery opgeworpen, niettegenstaande er van den Dam sterk op gevuurd werd. In de Stad kreeg men order, dat de burgers de straten met mist (mest) moesten beleggen. Den 1 dezer is de Stad gesommeert tot de overgaaf, het geen geweigerd werd, doch aanstonds gaf de Commandant bevel, dat onze militairen den Dam en het Spui zouden verlaten, en dat yder burger de straat voor zyn huis moest opnemen. Den 2 des morgens, namen de Franschen bezit van den Dam, wierpen er batteryen op, niettegenstaande er uit de Stad sterk werd geschoten, des avonds werd er op de Stad gevuurd, doch zonder eenig nadeel te doen. Den 3 begon men op nieuw te schieten en bomben in de Stad te werpen. Den 4 werd van weerskanten niet gevuurd, doch de Franschen hadden, digt onder de Stad, eenige batteryen opgeworpen: Ten 10 uren kwam een Officier, om de Stad, voor de tweede keer, op te eisschen, het geen van dat gevolg was, dat men capituleerde, op gelyke wyze als te Breda, naamlyk, dat het Guarnisoen met volle krygseer, slaande trommels en vliegende vaandels mogt uittrekken en ook zes veldstukjes medenemen. Des avonds namen zy reeds bezit van de Koepoort en vervolgens van de geheele Stad. Eenige huizen zyn zwaar, en anderen minder beschadigd, door de bomben; ook is er een huis totaal geruïneert. Maandag morgen is reeds een Battaillon van het Guarnisoen uitgetrokken, en dingsdag zou de rest volgen. De Generaal Dumouriez is, dingsdag middag, in de Stad geweest, doch weder vertrokken. A° 1794 Dingsdag den 30 December. N°. 156 ROTTERDAMSCHE COURANT. De vyand heeft ook, des morgens om tienuren, de rechter vleugel van de Linie van den Hout, tusschen Geertruidenberg en Breda, geattacqueerd, de aldaar zynde Lunette gefourneerd, en zynde, by het afzenden van het rapport, bezig met de Forten van Steelhoven aantetasten.

Het bestuur van KBO Made en Drimmelen.

hierdoor voor lief. Nieuw dit jaar was de Brakken Steptocht. 31 Kinderen (van 8 tot 12 jaar) hebben vanaf het voetbalveld in Lage Zwaluwe, mee gestept over het officiële parcours en werden, net als wij, op een bijzondere wijze ingehaald en kregen ook zij een medaille ter herinnering aan deze tocht. Groot was dan ook mijn verbazing dat er in Weekblad 't Carillon van 20 juni 2013 geen enkele vermelding stond over dit fantastische evenement. Een evenement waar honderden mensen aan meegedaan hebben. Bij navraag bleek dat de correspondent van de krant wegens ziekte niet aanwezig kon zijn. Omdat ik vind dat John Weterings van de C1000 in Lage Zwaluwe én alle vrijwilligers een heel groot compliment verdienen, ben ik in de pen geklommen, met de hoop dat er alsnog een stukje in de krant komt te staan. John & alle vrijwilligers: Hartstikke bedankt voor deze fantastische dag! Volgend jaar zal ik zeker weer van de partij zijn! En ik raad iedereen aan, jong en oud, dat volgend jaar ook te doen. Het is een unieke ervaring! Lage Zwaluwe, Monique Kroon.

De eerste rijdende “supermarkt” in Made van Tom Ligthart en Jeanne den Exter in 1956 (foto archief Heemkundekring Made en Drimmelen)

U wilt meer informatie of lid worden van de Heemkundekring Made en Drimmelen bel nr. 0162-684391 of 0162683104. Hebt u ook materiaal over de geschiedenis van Made en omgeving dat wij mogen gebruiken dan zou dat zeer welkom zijn.

Compleet tuinonderhoud o.a.:

• onderhoud gazon • boomverzorging • voorjaarsbeurten • tuinafscheidingen t • tuinrenovatie

u

Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant i jan@heijkanthovenier.nl www.heijkanthovenier.nl Tel. 0162-470091 • Mob. 06-53786773

Neem vrijblijvend contact op!

n


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 10

Basisschool Zonzeel sluit succesvol schooljaar af Wat is er weer veel gebeurd op onze school het afgelopen half jaar. De leerlingen van onze school hebben keihard gewerkt en op eigen niveau top gepresteerd. Daarmee sluiten we met een goed en tevreden gevoel het eerste volledige jaar in ons nieuwe schoolgebouw af.

Van juffrouw Simone namen we afscheid. Wat kunnen we U, naast al dat harde werken, laten weten: - We hebben met groep 7 een hele goede spreekbeurt mogen volgen en wel op het KMA terrein in Breda. Dat was echt indrukwekkend,. - We hebben het afgelopen jaar het Brabants Veiligheids Label behaald. Het bevestigt dat we goed werken aan veiligheid van onze leerlingen op-, maar ook in de omgeving van

onze school. Op 3 september, tijdens een verkeersdag op onze school, zal dat label een officieel plaatsje binnen onze school krijgen. - We zijn druk bezig om het beheer van het ICT netwerk binnen onze school te veranderen. Daarmee wordt het ons mogelijk gemaakt in te springen op nieuwe ontwikkelingen van ICT voor verbeteren van het onderwijs aan onze leerlingen. - We hebben een nieuwe taalmethode gekozen. Deze methode sluit nog beter aan bij de eisen die we stellen aan goed taal en spellingsonderwijs aan onze leerlingen. Het komend schooljaar gaan we met deze nieuwe methode van start. - Alle leerkrachten op onze school zijn inmiddels geschoold in kanjeronderwijs. Met het “kanjeren” willen we de leerlingen blijven wijzen op het gewenste sociaal emotioneel gedrag en bijsturen waar dat nodig is. Wij zien graag allemaal leerlingen die “wit”

gedrag laten zien. Dan toon je respect voor elkaar en heb je een gezonde eigenwaarde. - De leerlingen hebben aan het begin van het jaar loten verkocht voor Jantje Beton. De helft van de opbrengst hebben we mogen besteden aan culturele uitstapjes. Dat was smullen voor onze leerlingen. Groep 7 en 8 hebben een geslaagd bezoek gebracht aan het Binnenhof in Den Haag, groep 6 is op bezoek geweest in de klompenmakerij, groep 5 heeft een bezoek gebracht aan de kaasmakerij, groep 4 is naar de kinderboerderij geweest en groep 3 heeft het speelgoedmuseum in Oosterhout verkend. - We zijn druk bezig met het verder inrichten van de speelplaats en in de eerste helft van het nieuwe schooljaar hopen we de speeltoestellen weer uit te kunnen breiden. - We hebben de tweede prijs gewonnen bij de zwemwedstrijden in het puzzelbad. Gelukkig was het die dag redelijk weer. - Aan het eind van het schooljaar hebben we afscheid genomen van juffrouw Simone. Zij heeft als onderwijsassistent een aantal jaren op onze

Suggesties, ideeën en wensen voor Drimmelen

PvdA Drimmelen queetz van start Sinds vorige week heeft de PvdA Drimmelen een speciale website in de lucht. Met queetz kunt u uw ideeën, suggesties en wensen doorgeven. Tevens kunt u uw stem uit brengen op suggesties en ideeën voor andere. Op deze wijze kunt u meedenken en meehelpen aan het verkiezingsprogramma van uw lokale PvdA afdeling voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Samen kunnen we iets betekenen voor de Drimmelense samenleving. Ga naar http://Drimmelen.pvdaqueetz.com en meld u aan en doe mee. Inwoners die niet de beschikking

hebben over internet nodigen wij uit per brief te reageren. Deze stuurt u naar het secretariaat van de PvdA afdeling Drimmelen

(Vierhoven 16, 4844 VC Terheijden). Wanneer u vragen of opmerkingen heeft, kunt u mailen naar arjenvandrunen@live.nl of eveneens een brief sturen naar ons secretariaat. Doe mee, denk mee. Dan schrijven we samen een nieuwe toekomst! Arjen van Drunen, Commissielid verkiezingsprogramma PvdA Drimmelen.

Ouderwets gezellig

Buurtbarbecue “De Beurs” Lage Zwaluwe 22 Juni hadden we weer ons buurtfeest op de Beurs in Lage Zwaluwe, in de volksmond het Beursplein. 12 jaar geleden zijn we er mee begonnen om buurt bewoners beter te leren kennen. De mensen waren gelijk enthousiast en het aantal deelnemers lag gelijk boven de zestig. Henk Gelens van het voormalig café de Proeferij was onze eerste sponsor. Het

tweede jaar deed Bakkerij Bakker ook mee, tot op heden. Er is één jaar geweest dat we het bij buren in de tuin hebben gehouden. Dit was omdat de kosten bij de gemeente hoog waren om een vergunning aan te vragen. Nu is dat gelukkig anders en met de huidige sponsoren is het weer prima gelukt. Bedankt Bakkerij Bakker, eetcafé “Hier is't”, Anton van Gelder en Helma van “De

Lente Zwaluw”. Met de gemoedelijkheid zoals het dit keer is verlopen doet mij weer denken aan twaalf jaar geleden. Want als de vermoeidheid op maandagmiddag nog in mijn lijf te voelen is, kan ik alleen maar zeggen. VOLGEND JAAR WEER.

school gewerkt. Ze heeft zich altijd uitstekend ingezet voor de leerlingen die ze mocht begeleiden. De leerlingen hebben graag met haar samengewerkt. Juffrouw Simone gaat na de zomervakantie beginnen aan een andere opleiding. Binnen haar huidige werk gaf het haar toch te weinig toekomstperspectief om definitief op te kunnen bouwen. Wij wensen haar in de verdere toekomst natuurlijk heel veel succes en vooral'Willen we haar enorm bedanken voor het harde werken bij ons op school Met een geslaagde ouder bedankochtend en een heel goed uitgevoerde slotmusical “Hotel te koop” van onze schoolverlaters kunnen we terugkijken op een geslaagd schooljaar. We wensen de schoolverlaters heel veel succes op hun nieuwe school. Dat is toch ook weer een hele stap. Jongens en meisjes, veel succes en zoals ik in mijn slotwoordje al zei: “De deur van onze school blijft voor jullie altijd open staan voor het vragen van advies of gewoon even bijpraten. Jullie zijn welkom”. Beste ouders, bedankt voor het vertrouwen wat u ook dit schooljaar aan ons hebt gegeven. Samen met het team, betrokken ouders en gemotiveerde leerlingen zien we vol vertrouwen het nieuwe schooljaar tegemoet. Namens het team, Joop van de Sande (directeur bs Zonzeel)

onze schoolverlaters

CDA klantcontact Traaierie Publieksevenementen zijn ideaal voor het klant contact van een politieke partij. De Traaierie van vorige week was daarom het moment om met de CDA caravan er op uit te trekken. De weergoden werkte mee en het werd voor de organisatie van dit jaarlijkse evenement een succes. In de raadszaal bereik je een kleine groep mensen plus diegenen die luisteren via de radio. Op “straat” is dat een ander verhaal. Veel gezinnen met kleine kinderen kuieren langs en de meeste mensen zijn bereid tot een praatje of commentaar. Daar was het bij CDA Drimmelen om begon-

nen en leverde aan het eind van de dag een rijke oogst aan ideeën op. Een greep hieruit is, “In Terheijden is het Zo! en dan ging de duim omhoog maar ook de bomen aan de Abtslaan moeten blijven, verkeer bij de Lidl hopeloos of verkeersheuvel Zeggelaan gevaar voor fietsers en natuurlijk

de hondenoverlast.” Nog veel meer kwam er langs maar wat ook opviel was dat velen van buiten de gemeente kwamen. CDA Drimmelen gebruikt uw commentaar voor het opstellen van het CDA verkiezingsprogramma van maart 2014. Indien u niet op de Traaerie was of graag commentaar geeft zien wij u terug op onze website of gewoon in levende lijve bij Bruisend Made .a.s. Zondag. U herkent ons aan de groene caravan.  CDA Drimmelen

De inschrijving is geopend

Kofferbakverkoop tijdens kermis in Den Hout

Geschreven door Dingeman van Rijsbergen.

Babbeloesjes lopen mee met Avond4daagse De kinderen, ouders en team van KDV Babbeloes trokken hun wandelschoentjes aan tijdens de Avondvierdaagse in Made. Een kleurrijk geheel vormden ze in de Madese straten. Van 3 t/m 6 juni jl. hebben KDV Babbeloes, zoals elk jaar, weer meegelopen met de Avond4daagse. De oudste kinderen liepen voorop en wezen de weg aan de kleinsten. Het was een gezellige en sportieve activiteit. De weergoden waren ons goed gezind, want alle dagen was het droog en zelfs het zonnetje heeft zich goed laten zien. De kinderen werden verrast met een versnapering voor de dorstige keeltjes. Na 4 dagen wandelen was de medaille meer dan verdiend, natuurlijk! Beste wandelmaatjes, tot volgend jaar, want ESKADEE blijft in beweging! Foto boven: Babbeloesjes rusten even uit na de wandeling Foto onder: Een aantal Babbeloesjes klaar voor de start...

Van 21 tot en met 24 september is het kermis in Den Hout. Dit jaar zijn er vele extra activiteiten tijdens de kermis. Hier leest u in deze krant nog meer over. We willen u wel alvast wijzen op de kofferbakverkoop. Op zaterdag 21 september vindt er weer een gezellige, druk bezochte kofferbakverkoop plaats aan de Houtse Heuvel. Wat is een kofferbakverkoop eigenlijk zult u denken? Het is een vlooienmarkt vanuit en voor uw auto. Heeft u dus altijd al een

“eigen zaak” willen hebben en heeft u nog tweedehands spullen waaronder huisraad, speelgoed, gereedschap, kleding of andere spullen op zolder staan waar u vanaf wilt? Dan kunt u deze te koop aanbieden op onze kofferbakverkoop. De kofferbak-

HERBALIFE: afslanken en fitter worden met gezonde voeding Incl. pers. begeleiding. Gratis proeverij! Bel voor info 0161-226499 / www.majaseelen.nl

Een Tegelzetter nodig? Bel Bakx Tegelwerken uit Made voor een vrijblijvende prijsopgave inzake al uw tegelwerk ! Peter Bakx 06-13441566

Open Dagen Brocante bij Schatteleijn vrij 5 juli 12 - 20 uur, zat 6 juli 1017 uur, zon 7 juli 12-17 uur, Zijlbergsestraat 10, Made 0620970131.

Aardbeien,Raapstelen Komkommer, tomaten, en meer uit de streek. Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

verkoop is van 14.00u-17.00u. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wij raden u daarom aan om snel in te schrijven. De kosten voor een plaats (3x8m) bedragen € 10,00. Voor meer informatie en een inschrijfformulier kunt u bellen met Piet Joosen (0162-428927 / 06-34299800) of mail joosendenhout@casema.nl De entree voor bezoekers is gratis.

Heeft u oud ijzer, electrische apparatuur of andere metalen waar u vanaf wilt? Bel B.Rullens, 06-23 72 18 92 of 0162H.H.veehouders;voor al 685704. Spuiten van keukendeurtjes, meubels, mdf, deuren, radiatoren etc. BPS- Rijen, Stedenbaan 10, Rijen, Tel.0653624035 uw bedrijfsbenodigdheden,crystalyxlikblokken en Gallagher afrasteringsmaterialen gaat u naar Agripoort-Alphen. www.agripoort.com of crystalyx-likblokken.nl. Agripoort:tel:0135072170

Happy-Point Attractieen Partyverhuur, Huur Goedkoop, Abraham, Sarah, Springkussens, Spelverhuur, FunFood etc. Bel: 076-5415966 www.happy-point.nl

Geef uw zoekertje online op via: www.uitgeverijemdejong.nl


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 11

BUITEN MARKT

Zondag 30 juni

Met veel MUZIEK en ENTERTAINMENT en SPEKTAKEL !!

van 11.00 tot 17.00 uur in de straten van Made Zondag 30 juni Bruisende Buitenmarkt Made Alweer de 10e Bruisende Buitenmarkt van Winkeliersvereniging Bruisend Made en dat wordt weer een ouderwetse! Een markt met veel stands en gezelligheid!

Opening

De markt wordt traditioneel geopend door één Madese muziekvereniging. Hercules en St.Caecilia openen dit jaar samen de markt officieel met een rondwandeling.

Parcours

De organisatie heeft het parcours nog eens onder de loep genomen en hier en daar aanpassingen gedaan t.o.v. vorig jaar. Zo wordt Den Deel een echt marktplein met veel stands maar natuurlijk ook gezellige terrasjes en live muziek vanaf de kiosk. Ook komen daar voor de kinderen hele mooie springkussens. De Nieuwstraat en Marktstraat zijn natuurlijk de straten waar de markt zich afspeelt. Een gevarieerd scala aan ondernemers en standhouders presenteren hier hun waar. Volop koopjes en hebbedingentjes! Maar ook de horeca laat zich hier van hun goede kant zien. Het Raadhuisplein is het middelpunt van de Markt. Hier is de mini-kermis ingericht. En met de diverse horeca ondernemers rondom dit plein zal het zeker een gezellig rustpunt zijn in de route. Op de kruising Markstraat/Nieuwstraat/Godfr.Schalckenstraat wordt een heus mini-soccer veld aangelegd waar het de hele dag druk zal zijn.

Muziek en entertainment

Het muziekprogramma speelt zich dit jaar vooral af op de terrassen van de horeca ondernemers langs het parcours. Diverse Bands treden op tussen het shoppende publiek. Op (Bijna) ieder terras is er in de middaguurtjes live muziek! Diverse dans-demo acts en dwijlbandjes vullen het programma aan.

Facebook Flyer Aktie

Als moderne ondernemersvereniging zijn we natuurlijk ook op facebook te vinden! Als u ons daar ook weet te vinden dan liggen er mooie prijzen voor u klaar. Kijk uit naar de Bruisend Made Flyer en lever deze in bij de deelnemende ondernemers! Mooie prijzen zijn hier mee te verdienen door hier en daar een vraag of een spelletje te doen. Het organisatie-comitee Bruisende Buitenmarkt verwacht ook u. Volg de ontwikkelingen via FACEBOOK via facebook.com/bruisendmade


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 12

Zondag 30 juni 2013 Bruisende buitenmarkt in 't centrum van Made Harmonieke Trippel van het vat

't Harmonieke op Bruisend Made Zondag 30 juni is het wederom Bruisend Made, en op deze bruisende buitenmarkt zal 't Harmonieke zijn muzikale klanken laten horen. Na

carnaval hebben ze weer een aantal nieuwe nummers in het repertoire opgenomen om die ten gehore te brengen.

De blaaskapel die als enige in de regio zijn eigen “biertje” heeft laten brouwen wil dat iedereen het heerlijke gerstenat kan proeven. Na het Harmonieke Trippel op de fles (25cl en 75cl), heeft 't Harmonie-

• Vero moda • VILA • ONLY • Sisterpoint •

ZIGGI

STAPELKORTING!!! • 1 artikel 25% • 2 artikelen 30% • vanaf 3 artikelen 40% korting!!

In ons magazijn hebben wij OUTLET alles 4 tot 15 euro!!

A.S. ZONDAG KOOPZONDAG!

Like us on Facebook

www.facebook.com/ziggizappkids

Marktstraat 25, 4921 BE Made, 0162-685 645 Noordhaven 110, 4761 DC Zevenbergen, 0168-327 632

• Object • EDC by Esprit • Pieces •

Sport & lifestyle centrum

FACTORY

Waar sporten een beleving is

Kijk even binnen

Bruisend Made 2013

Kom langs en win! Wij staan dit jaar op Den Deel

Entertrainment Factory Middelmeede 30 4921 BZ Made www.sporten-in-made.nl 0162-686868

ke de trippel op fust laten zetten. Op het terras van biercafé Onze Buren (Trefpunt) zal voor het eerst in de geschiedenis het Harmonieke Trippel van het vat getapt worden. 't Harmonieke heeft hiervoor speciale trippel

glazen laten ontwerpen. Bent u benieuwd hoe deze bestseller van de tap smaakt? U bent van harte welkom om deze te komen proeven op het terras van biercafé Onze Buren.


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 13

Droom van Marjolein van Schendel komt eindelijk uit Op zaterdag 29 juni vindt de feestelijke opening plaats van “By Marjolein”. “By Marjolein” is een gezellige winkel waar kwaliteit, service en kennis van zaken hand in hand gaan met betaalbare prijzen. “By Marjolein” verkoopt dameskleding, gecombineerd met sieraden en woonaccessoires. Door iedere 2 weken op inkoop te gaan is “By Marjolein” in staat in te spelen op de laatste nieuwe trends. “By Marjolein” is altijd op zoek naar vernieuwende kleding en accessoires zowel in binnen- als buitenland. Eigenlijk alles waar een vrouw blij van wordt.

De eerste 100 klanten ontvangen bij aankoop een leuke goodiebag samengesteld in samenwerking met diverse ondernemers in en rondom Made juni 2013, 9 2 is m u t a d s Opening akje koffie b r e k k le n e e r gs voo t u gezellig lan

kom

By Marjolein heeft in haar assortiment:  Trendy betaalbare kleding voor jong en oud  Elke 2 weken op inkoop in Parijs, Amsterdam, Brussel of Düsseldorf  U kunt ook terecht voor mooie sieraden, betaalbaar en luxer slapen bijouterie en woonaccessoires

TOTAAPLEN SLA

BEDDORAMA

Eigenaresse van “By Marjolein” is de jonge enthousiaste, net afgestuurde, Marjolein van Schendel. Ze is 19 lentes jong, geboren in Ulvenhout, woont bij haar ouders in Chaam maar voelt zich ook in Made inmiddels helemaal thuis. Dit is niet vreemd want door haar vriend en vriendinnen uit Made is ze er vaak te vinden. Daarnaast is “By Marjolein” gevestigd naast de beddenzaak Beddorama van haar ouders aan de Nieuwstraat 12. Het ondernemen is Marjolein met de paplepel ingegoten. Hoewel mode haar voorkeur heeft, specialiseert haar familie zich al drie generaties lang op het gebied van slapen. Opa Frits, Frans en Wilma, en Dennis de oudere broer van Marjolein. Onze zoon die sinds enkele jaren ook bij ons werkt zowel in de verkoop als levering. Bij Beddorama bent u op het juiste adres met betrekking tot slaapvoorlichting. Dit uiterst behulpzame familiebedrijf heeft service voor de klanten en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Er wordt een breed scala van matrassen, bodems, kasten,

Openingstijden:

bedtextiel, woonaccessoires en complete slaapkamers aangeboden. In 1995 startten Frans en Wilma hun eerste beddenzaak in Ulvenhout. Een tweede winkel volgde al snel en is gevestigd aan de Generaal Maczekstraat 29-31 te Breda. Vanwege uitbreiding van de naastgelegen supermarkt in Ulvenhout was Wilma destijds genoodzaakt met haar beddenzaak op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk is het Made geworden en daar stellen ze nog steeds met veel plezier hun deuren voor u open. De klandizie komt uit heel de regio. Het gemoedelijke van Made in het bijzonder spreekt in hun beleving erg aan. De hele familie, haar vriend Brenner en zijn ouders (van K2 keukens en interieur-

Dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur En zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur

by

werken Made) zijn de laatste weken druk in de weer geweest om “By Marjolein” op tijd af te krijgen en het resultaat mag er zeker zijn. Als je bij “By Marjolein” binnenkomt valt meteen het leuke interieur op. De combinatie van trendy accessoires en modieuze kleding geeft de winkel een frisse, rustige en eigentijdse uitstraling. De gastvrijheid van Marjolein en een lekker kopje koffie maken dat je je helemaal thuis voelt. “By Marjolein” is een concept voor zowel jong als oud. Wij zien u graag By Marjolein. Om de opening feestelijk te vieren ontvangen de eerste 100 klanten een goodiebag, samengesteld door diverse ondernemers uit Made. Ook op zondag 30 juni tijdens Bruisend Made zal de winkel geopend zijn.

Slaapspecialist Tijdens de bruisendeUw buitenmarkt biedt Beddorama u diverse aanbiedingen. Zo is er net als voorgaande jaren opruiming van het bedtextiel.  Met weggeefprijzen als € 15, € 10 en € 5 gaat er bedtextiel de deur uit. Kom bij ons langs voor de flyeractie van Bruisend Made en maak kans op leuke prijzen. 

Op de kramen, voor de zaak, vindt u diverse aanbiedingen met betrekking tot zomerdekbedden en heerlijke, koele, zomerse kussens.

Marjolein Boutique

By Marjolein Nieuwstraat 10 4921 CX Made 06 23 41 34 10

L A A T O T cx Nieuwstraat 12 4921 SLAPEN L de TOTAAP Ma SLA EN BEDDORAMA 06 23413410

Mede mogelijk te gemaakt door:

betaalbaar en luxer slapen

betaalbaar en luxer slapen

BEDDORAMA Uw Slaapspecialist

Uw Slaapspecialist


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 14

Zondag 30 juni 2013 Bruisende buitenmarkt in 't centrum van Made Van der Avoird Woonideeën introduceert TFD pvc vloeren

Introductiekorting 15%*

Marktstraat 13 - 4921 BE Made Telefoon: (0162) 687 391 info@avoird-woonidee.nl www.avoird-woonidee.nl

* Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

L&L Bodyfashion Start opruiming badmode nachtmode en lingerie (met sticker) 1 stuk 20% KORTING 2 of meer 30% KORTING én op de markt restanten met superhoge kortingen. Daarnaast kunt u nog tot 1 juli profiteren van de Ten Cate actie 3+1GRATIS

Raadhuisplein 13, 4921 ZJ Made • Tel. 0162-683343 • info@ll-bodyfashion.nl

Ook op de Bruisende Buitenmarkt

De lekkerste

HOLLANDSE NIEUWE


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 15

Zondag 30 juni 2013 Bruisende buitenmarkt in 't centrum van Made Speciale actie!!! Gratis vervoer!!

Kom de Oktoberfest-sfeer proeven tijdens Bruisend Made!

Tijdens de

Bruisende Buitenmarkt zondag 30 juni:

Terras & muziek van Disco R&P Nieuwstraat 58 - 4921 LX Made Telefoon: 0162-686469

Lia en Dam

ZONNEBRILLEN € 56,v.a.

Alle zonnebrillen met zomerkorting! Op 4,5 en 6 oktober a.s. vindt de tweede editie van Oktoberfest Dongemond plaats aan de Werfkampenseweg in Raamsdonksveer. Maar op zondag 30 juni bouwt Stichting Oktoberfest Dongemond tijdens Bruisend Made alvast een Duits feestje op het Molenplein in Made. De zondag tijdens het Oktoberfest is traditioneel een familiedag, zo ook op zondag 6 oktober. Dit jaar is het programma ook op de zondag een waar feest! 's Morgens beginnen we met de oogstmis en het frühshoppen. 's Middags gaat het feest naar z'n hoogtepunt. Een zeer gevarieerd programma met diverse bands, waaronder onze eigen SOD Kapel, zullen op het podium verschijnen met als topact 'Wir sind Spitze'. Deze band betoverde 2 jaar geleden alle bezoekers tot ware Oktoberfestspecialisten. De Oktoberfest Dongemond bus rijdt op zondag 6 oktober ook naar Made! Kortom,

zorg dat je erbij bent, er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor zondag. De entree voor kinderen t/m 14 jaar is GRATIS! Voor meer info en bestellingen, kijk op: www.oktoberfestdongemond.nl Voor de jeugdigen zullen er diverse attracties zijn op een afgesloten terrein. Zij kunnen zich dus vermaken terwijl alle anderen ongestoord uit hun bol kunnen gaan bij de diverse bands. Overigens zijn er voor de vrijdagavond 4 oktober ook nog enkele kaarten beschikbaar. Actie! Haal tijdens Bruisend Made de actiecode op bij onze Oktoberfestbus op het Molenplein. Door het vermelden van deze code bij je bestelling kun je gebruik maken van gratis vervoer vanuit een centrale plaats in Made naar het Oktoberfest en terug.

De zomerhit uit Italië

3,

99

nu

Ron & Marion Laurijssens Den Deel 9, Made Tel.: 0162-680074 www.madeschenkt.nl


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 16


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

rt SpoSport

PAGINA 17

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Martien van Kaam wint verassend de WTC tijdrit Afgelopen weekend vond weer een klassieker plaats bij WTC Made. Op zondagochtend werd de koppeltijdrit verreden met een wel heel verrassende winnaar. Die middag waren WTC-ers, partners en kinderen actief op de gezinsdag.

Martien (midden) klaar voor de start op zijn damesfiets. De buienradar werd afgelopen weekend weer volop geraadpleegd door de WTC-ers. Zaterdag werd bijna 100 kilometer gereden door een gezamenlijk A en B pelotonnetje. Niet te groot omdat er buien dreigden. Dat liep gelukkig goed af. Pas het laatste kwartier waren er wat druppels, maar de regenjasjes hoefden niet aan. Zondagochtend was het wat dat betreft beroerder. Vele buien en buitjes trokken over en er stond een stormachtige wind. Er kwamen toch nog 13 WTC-ers opdagen voor de koppeltijdrit. Een oneven aantal dus. Altijd lastig: een persoon moet alleen rijden. Dat werd Martien van Kaam. Niet alleen opvallend dat hij alleen reed in een koppeltijdrit; hij was ook nog eens op een gewone da-

mesfiets want hij is herstellende van een blessure aan zijn duim en op de racefiets rijden lukt nog niet. Nu is het zo dat bij deze tijdrit degene wint die zijn eigen tijd het beste voorspeld heeft en dat bleek op het einde Martien te zijn met slechts 18 seconden verschil. Martien bleek overigens in conditie ook niet veel ingeboet te hebben want hij zette op die fiets een gemiddelde neer van 29,2 km/u en dit over een tocht van 37,5 kilometer lengte en windkracht 5! Dat belooft wat als hij zijn Giant weer kan bestijgen. Flip Segeren en Johan Smits mochten weer samen rijden. Zij kwamen ook dicht aan hun tijd: 25 seconden verschil. De derde plaats was voor de winnaar van vorig jaar, Erik van der Hoeven met als maatje

Jack van Dongen. Zij gokten 1 minuut en 18 seconden mis. De snelste tijd deze ochtend werd gereden door Ad en Anneke van Wesel met een gemiddelde van 32,6 km./uur. Na de middag trokken de WTCers en hun aanhang er op uit voor de gezinsdag. Gelukkig had de feestcommissie een programma dat ook gedeeltelijk binnen zou zijn. Dat werd dus geheel binnen want het weer was echt bar en boos. Maar dat was geen probleem bij de bloemenkwekerij van WTClid Erik van der Hoeven en zijn vrouw Heleen. In de schuur waren 4 dartbanen opgesteld waarop een competitie werd gehouden. Voor de kinderen was er een springkussen maar dan in de vorm van een reuzen twisterspel waarop ze konden laten zien hoe lenig ze waren. En de aanwezigen kregen een hele informatieve rondleiding van Erik zodat ze nu alles weten van de teelt van chrysanten en lisianthus en van wat er allemaal komt kijken bij de energiehuishouding van de kas. Bij het darten sloeg voor de profs Caspar Verhaard zijn slag en ging er met de prijs vandoor. Bij de amateurs was het Johan Smits die de pijltjes het beste wist te mikken. En van de kinderen was het Maaike Haanskorf die de anderen wist te verslaan. Er werd afgesloten met een super barbecue verzorgd door SED waarvan ons lid William Haanskorf de leiding heeft. Met een goed gevoel en volle maag probeerde toen iedereen weer tussen de buien naar huis te fietsen. Dat is misschien niet altijd gelukt maar dat mocht na zo'n leuke middag de pret niet drukken.

BDO Dames Open; zonnig succes

Madese Tennisvereniging Op donderdag 20 juni werd het eerste BDO dames ééndagstoernooi georganiseerd. Een initiatief van een aantal dames om er een gezellige sportieve dag van te maken. Er waren zo'n 40-tal inschrijvingen van vrouwen van de Madese Tennisvereniging maar ook van andere verenigingen waren aanwezig. De zon scheen al volop! Alle dames werden verwelkomd door Henk, die alle dames al een leuke sporthanddoek gaf, aangeboden door BDO en een koffiebon. Alle dames verzamelden zich op het terras van het paviljoen met een bakje koffie en konden zich al vast voorbereiden op de wedstrijdjes die ze moesten gaan spelen. Er waren twee poules waarin beide ongeveer 20 dames waren verdeeld. Er wordt een half uur gespeeld waarin alle games gewoon worden doorgeteld. Dan moeten alle dames zich op baan 1 begeven voor de Warming Up van Pascal. Iedereen krijgt een goede work-out waarbij de

spieren van het hele lijf lekker los en warm worden gemaakt. Onder veel gelach wordt er door iedereen super fanatiek meegedaan. Tijdens het boksen en kicken werden er bijna al rake klappen uitgedeeld. Het tennissen moest nog beginnen! Na de warming-up ging de eerste poule de baan op om een half uur te tennissen. Na de eerste wedstrijden was het tijd voor een tweede bakkie koffie met een superlekkere, kleine appelflap. Er moet tenslotte toch een beetje op de lijn worden gelet. Nadat iedereen twee wedstrijden heeft gespeeld is het tijd voor de lunch; lekkere gesmeerde broodjes, eierkoeken, krentenbollen

met daarbij een lekker glas jus d'orange en daarna nog een bakje verse vruchtensalade Na de lunch speelde iedereen nog twee wedstrijden. Bij de laatste wedstrijd vielen er een paar druppels, maar dat was lekker verkoelend. De zon bleef gelukkig schijnen door al die goedlachse vrouwen en verdreef gewoon die regen! Er kon gezellig worden nageborreld op het terras waarbij lekkere borrelnootjes, kaas en worst en nog andere diverse lekkere dingen werden aangeboden. Dan de prijsuitreiking: in poule A had Margo de Vries (MTV) de meeste games binnengehaald en in Poule B Anniemiek Wouden (Terheijden). De organisatie van BDO Dames Open kan terugkijken op een zeer geslaagde zonnige dag! Het was een goed en gezellig toernooi en zeker voor herhaling vatbaar.

Van 26 augustus t/m 1 september

Open Tennis Toernooi ZTV Ook dit jaar wordt weer het Open Toernooi van de Zwaluwse Tennis Vereniging georganiseerd. Dit jaar is dat de week na de schoolvakanties. We beginnen op maandag 26 augustus. In het weekend van 31 augustus en 1 september worden de (halve) finales gespeeld.

Vissen W.Gr. - KBO VERSLAG WEDSTRIJD De no 3 was me het dagje wel hoor. Verzamelen op de Zeggeweg dus vissen in de Brede Vaart maar als je dat vissen noemt dan weet ik het ook niet meer wat er dit jaar allemaal gebeurt. Ge weet poddorie niet eens aan vis te komen want de een na de andere wedstrijd zijn grote tegenvallers, en het maakt ook niet uit waar je naar toe gaat,het valt overal tegen, maar dat probleem hebben ze allemaal. Voor dat ik aan mijn verslag ga beginnen heb ik nog wat te vertellen, op papier dan. Het zit nl. zo, op dinsdagavond den 18 juni hadden wij een wedstrijd van EMV – Den Brasem in de Haven van H.Z bij de Witte Brug, en daar zat ik een eindje vandaan. Ik had al een zeelt in mijn leefnet rond zwemmen en op een gegeven moment zag ik aan de overkant een bisamrat zitten eten niks mis mee, want dat doet iedereen. De waterstand was heel laag en de stenen kwamen wel heel ver bloot te liggen, toen hij klaar was met eten liep hij naar het water. Hij dook er in en het eerste waar ik aan dacht was, het zal toch niet waar zijn hè, dat hij mijn aas pakt. Die vier meter naar mijn dobber en terug naar zijn voordeur dat ging met zo'n snelheid als je dat zelf niet gezien hebt dan geloof je dat nooit.Ik voelde dat hij er nog steeds aanhing maar ging alleen maar verder uit zicht naar binnen. Je kan wel raden hoe ver de elastiek uit mijn top kwam, er moest iets gebeuren en dat kwam er aan te komen. De elastiek met alleen mijn dobber met zowat 100 per uur. Ik doe al 60 jaar aan wedstrijdvissen mee maar dit heb ik nog

nooit meegemaakt. En toen ik op weg was naar huis zat ik te denken van, wat gaat er of kan gebeuren als die lijn nou eens niet breekt en hij komt mee, want het was ook nog eens geen kleine jongen hoor, eerder een joekel van een bisamrat, eentje die je niet zonder handschoenen aanpakt, en met die gedachte ben ik later in bed gestapt. Ik ben wel lid van enkele visclubs, maar staat niet ingeschreven bij de Gemeente om ratten te vangen. Als kind weet ik nog wel wat wij in de schuur hadden, dat waren meer ratten dan katten. Heb je ook ooit wel eens iets speciaals meegemaakt dan weet je wie ik ben! Dat even tussendoor omdat ik toch ruimte zat heb voor de uitslag van de vangst. Nu terug naar de 14de Juni te beginnen met VAK.A. Een vak met maar twee man vis en wie die gelukkigen waren, dat weet je zo. Wij hebben altijd gedacht dat hij beter bekend was in de polder, niet waar dus. Hij moest op no 1 gaan zitten maar kwam bijna bij Oud Drimmelen terecht maar daar vond hij no 23 liggen en net als altijd ligt no 1 bijna bij de huizen, zoals altijd als wij daar vissen. Met wat gefoeter en een natte bol werd al die moeite maar mooi beloond werd hij nog vakwinnaar met 80 gr, en wie dat was, kan niet missen Sjel van de Made. Dan de no 2 van dat vak was Ad van Mook met maar 20gr, en dat was het. Proficiat ermee jullie. En die andere 10, geen beet gezien Een ons vis met 12 man om te janken , maar niet doen volgende keer beter. Over naar VAK. B. De winnaar daar had maar een vis maar wel genoeg om winnaar te zijn in

H.S.V. Volnetje UITSLAG VISWEDSTRIJD Zondag 23 juni hebben wij de vierde wedstrijd van dit seizoen gehouden, er is gevist in den Amer. Er stond een stevige wind, maar gelukkig vanaf de zuiden wal en de regenbuien vielen ook wel

Namens de TC van de Zwaluwse Tennis Vereniging, André Dudok

dat vak, en het saldo was 2280 gr een mooie platte en de lengte mag er ook zijn 56.4 cm, tot nu toe de langste voor het Koningschap, en dat was ik zelf. De no 2 zat naast mij maar die had al veel eerder ook een grote platte te pakken die ook nog eens 4 mm dan de mijne heeft hij toch goede zaken gedaan die dag, want met een score van 3-1-2 totaal 6 pt zit iedereen drie straten achter in het klassement, en dat is Bernhard de Wijs met zijn buit van 2020 gr vis. Volgens mij gaat hij met twee vingers in zijn neus Kampioen worden. Ik weet wat er zoal aan de waterkant zit ,maar dat schoon volk wat er achter je rug voorbij fietst daar heeft hij geen omkijken naar, en ziet maar een ding, en dat is zijn dobber. Op plaats drie komt te staan Ad van Gils met 120 gr, hij zat in het goede vak en wilde die twee volle maar snel vergeten en kwam die 3de plaats mooi van pas goed gedaan Ad. De 4de plaats was weggelegd voor Th van de Diepstraten met 80 gr, kreeg het ook al een beetje Spaans benauwd van al die volle. En nu de verrassing van 2013: Johan Stoop met maar 5gr, maar een hele belangrijke voor het klassement. Want de top drie ziet er tot nu toe zo uit. 1 eerste staat Bernhard de Wijs met 6 pt. en nu komt hij Johan Stoop met 19 pt op de 2de plaats samen met Ad van Mook ook met 19 pt. Prachtig toch! En de rest moet het doen met 22 tot 40 pt. Dit was het weer voor deze keer en waar het dan gaat gebeuren dat moet nog uitgedokterd worden en zoeken naar een plek waar veel vis zit en heel veel honger heeft, en dat hoor je later nog van ons. De wedstrijdcommissie. Houdoe.

DE UITSLAG VAN DEZE VISDAG WAS ALS VOLGT: 1: G de Heer 2570 gr; 2: C Loomeijer 1610 gr; 3: W Remeeus 1510 gr; 4: A Weeland

Heren vissers, 7 juli is de vijfde wedstrijd. Tot dan allemaal!

mee. Met 16 vissers was de opkomst redelijk.

Amerland Open van start

Voor de wedstrijden die gespeeld werden waren voor de toeschouwers mooie wedstrijden. Jammer genoeg viel er regelmatig een druppel regen, maar met de nieuwe all-weather banen, konden deze gewoon uitgespeeld worden. Maandagavond was dag 2 van het toernooi. De weergoden waren het toernooi nu beter gezind, alle regen was overdag gevallen en 's avonds was het droog. Ook nu weer een aantal spannende wedstrijden, vooral

via de website www.toernooi.nl via inschrijven met login. Wij hopen en rekenen wederom op jullie enthousiasme, dus noteer het in je agenda en schrijf in!

1230 gr; 5: I van Leest 870 gr; 6: Th van Leest 850 gr; 7: C van de Maden 830 gr; 8: J Duivenvoorde 810 gr; 9: W ten Haaf 750 gr; 10: K Geskus 650 gr; 11: A Couters 580 gr; 12: G Gelens: L Segeren: J Welten: M Worsey: G Verbraak 0 gr.

Madese Tennisvereniging

Afgelopen zondag is het Amerland Open van start gegaan! Er waren deze dag meer wedstrijden gepland, maar omdat veel spelers een toernooi voorafgaand speelden en finales moesten tennissen, zijn deze wedstrijden verplaatst naar een andere avond komende week.

Alle deelnemende dames tijdens de 1ste BDO Dames Open

Ook dit jaar hopen we weer op vele inschrijvingen, zowel vanuit onze eigen vereniging als ook van verenigingen uit de regio. Er kan gespeeld worden in Dames-, Heren- en Gemengd Dubbel in de categorieën 5 t/m 8. (Leeftijd 17+) Inschrijven kan t/m 16 augustus

op het centercourt was een thriller! Voor veel mensen die hadden getennist en eigenlijk naar huis wilden gaan reden om nog even de eindstand af te wachten. De rest van de week worden er nog volop wedstrijden gespeeld. Elke avond vanaf 18.30 uur starten de eerste wedstrijden. Om 22.00 uur gaan de laatste de baan op. Heel de week bent u nog van harte welkom om op ons terras te gaan genieten van de diverse wedstrijden. In het finale weekend van 29 en 30 juni beginnen de wedstrijden om 10.00 uur. De laatste finales gaan zondag om ongeveer 15.00 uur de banen op. Kom gerust gezellig naar de tennisbanen van de Madese Tennisvereniging of kijk voor de uitslagen van het toernooi op de site van de Madese Tennisvereniging. Ga via de site van www.madesetv. nl naar de link van het toernooi (toernooi.nl).

NIEUW

BIJ ONS VERKRIJGBAAR:

GRASZODEN

De beste kwaliteit zoden voor een perfect gazon

VERRASSEND COMPLEET Oosterhoutseweg 73d, 4941 WX Raamsdonksveer ☎ 0162 - 52 05 90

Geef uw zoekertje online op via: www.uitgeverijemdejong.nl


Sport t r o Sp

WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 18

Uitslag 5e Baronie van onze kruisboogmedewerker

Mevr. Schriek gaat voortaan elektrisch Afgelopen week werd de prijs uitgereikt van onze Actief plus special. De monsterpuzzel werd door meer dan 2000 lezers/puzzelaars ingestuurd, de prijs was namelijk ook niet min, een elektrische fiets van maar liefst 1799,-. Deze geweldige prijs werd donderdag uitgereikt aan de gelukkige winnares, mevrouw Schriek uit Raamsdonksveer. De gewonnen prijs was voor haar een schot in de roos en kon niet op een beter moment komen, mede namens van Oosterhout bikes en sports uit Teteringen wensen wij de gelukkige winnares veel plezier met haar gewonnen prijs. Uitgeverij Em. De Jong

Bijna 70 diplomazwemmertjes uit de gemeente Drimmelen Afgelopen zaterdag hebben weer veel kinderen uit de gemeente Drimmelen hun zwem-ABC en Snorkeldiploma behaald bij zwemschool Van Geloof! De zwemmertjes voor het zwem ABC lieten keurig hun vaardigheden zien zoals o.a. met kleding aan zwemmen, schoolslag, rugslag, door een gat van een zeil heen zwemmen, borstcrawl en rugcrawl. Daarna was het de beurt aan de 12 snorkel zwemmertjes die lieten zien dat ze erg kundig zijn in de onderwater wereld! Er waren ontzettend veel verschillende oefeningen die ze op een uitstekende manier hebben laten zien zoals o.a. het leegblazen van de snorkel, het leegblazen van de duikbril, vol blazen van een fles onder water, knopen leggen op de bodem van het zwembad, samen snorkelen met 1 snorkel, door hoepels heen zwemmen met salto's, hoekduiken, schroeven, koprollen, geblindeerd snorkelen, snorkelen zonder bril etc. De snorkel zwemmertjes zullen nog veel plezier hebben van hun diploma's o.a. tijdens vakanties in mooie wateren. Alle kandi-

daatjes zijn met vlag en wimpel geslaagd!

VOOR HET A-DIPLOMA: Thijs de Braven, Amber Huijben, Thijs Meeuwissen, Bauk Bravenboer, Indy Joosen, Freddie Sidler, Dinand Zijlmans, Jelle van Loon, Bram van Meggelen, Lennon van der Made, Famke Reniers, Nando Pinto Da Costa, Floor Moerbeek, Vincent Bouman, Suada Abdullahi, Melissa van Doorne, Esmee de Gans, Jens Nuijten, Cherisha Waterman, Iris Knipscheer, Geert Flipsen, Caitlin Buskens en Maud Mureau.

cho van Noort, Isis Engels, Floortje Segeren, Willem van der Sanden, Annabelle Sielhorst, Jayden Donkersloot, Sabine van Gils, Tess Lodewijks en Floortje Pals.

VOOR HET C-DIPLOMA ZIJN GESLAAGD: Amber Kluit, Noa Kluit, Moniek van den Biggelaar, Suzanne van den Hout, Daniel Berndsen en Elena Biemans.

VOOR SNORKELDIPLOMA 1 ZIJN GESLAAGD: Tonke van Soest en Pien van Geel.

VOOR SNORKELDIPLOMA 2 ZIJN GESLAAGD: Dylan van Fessum, Indra van Bijsterveld, Tessa de Bok, Alisha Meeuwsen en Eline Rijnders.

VOOR HET B DIPLOMA ZIJN GESLAAGD: Elske den Braven, Nina Hofkens, Lennaert Loose, Nadine van de Lindeloof, Lichelle van de Lindeloof, Lisa Blom, Mirthe Dillisse, Tom Jansen, Kilian Schellekens, Sterre Laros, Ahmed Ali, Arthur van der Nat, Jarno van Gils, Jesse van Dijk, Sylvia van der Bijl, Jens van Loon, Damian van Deiel, Ty-

EN VOOR SNORKELDIPLOMA 3 ZIJN GESLAAGD: Jannus Peijs, Tess Nuijten, Evie van Bragt, Jan-Lucas Wijninga en Lisa Slomp. Allemaal nog van harte gefeliciteerd namens zwemschool Van Geloof!

Heemkundekring Willem Snickerieme Afgelopen weekend was het weer zover: het jaarlijks terugkerend Zomerfestijn van muziekvereni-

ging Alliance. Voor de vrijwilligers van de vereniging begon het werk al op vrijdag met het opzet-

TANDARTSPRAKTIJK AUSEMS ARKENDONK TANDTECHNISCH LABORATORIUM ACKDENTOH

ARKENDONK 15 HOOFSEWEG A27 STERRENLAAN

HOOFSEWEG

BO

VEN

BURG. ELKHUIZENLAAN STE

WE

G

Afslag 19 OOSTERHOUT/ DONGEN

BOVENSTEWEG N629 PASTEURLAAN

STRIJENSTRAAT A27

Nieuwe patiënten kunnen bij ons terecht voor: Algehele tandheelkundige zorg. Behandeling door de mondhygiëniste. De vervaardiging van een gebitsprothese. Een op implantaat gedragen gebitsprothese (klikgebit). Het bleken van uw eigen gebitselementen in één zitting. Spoedreparaties aan uw gebitsprothese met weekendservice.

Ons credo is: • ZORG MET HOOFDLETTERS • KLANT TEVREDENHEID • HOGE KWALITEIT • DE TIJD NEMEN VOOR

Wij hebben mondzorgcontracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Arkendonk 15 Weekend Service 0162-454044 tandzorg@concepts.nl voor spoedreparaties 06 - 22 67 18 67 4907 XT Oosterhout U kunt hiervoor per telefoon of aan de balie afspraken maken. Iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.00

ten van de Kiosk. Vervolgens was er op zaterdag een marktkraam voor de heemkundekring. Mensen konden hier verschillende dingen kopen, van stickers tot verjaardagkalenders en niet te vergeten de lootjes om kans te maken op een boodschappenmand ter waarde van €25,-. Het winnende lot werd 's middags getrokken door Kees Hessels, voorzitter van muziekvereniging Alliance. Nummer 577 kwam als gelukkige uit de bus. Bent u de eigenaar van het winnende lotnummer, dan kunt u bellen naar 0168-484703. De mand wordt bij u thuis bezorgd. Iedereen die ons deze dag gesteund heeft met een bijdrage bedankt! N.B. Zaterdagmiddag is er bij de kraam een portemonnee vergeten. Deze was nieuw en net gekocht. De eigenaar van deze portemonnee kan ook bellen naar voorgaande nummer. Met vriendelijke groet, vrijwilligers van heemkundekring Willem Snickerieme.

Made - De schutters van WillemTell 1870 zijn op uitnodiging naar Chaam afgereisd voor deelname aan de 5e kringverschieting. Deze wedstrijd is de laatste van de kring voor de vakantie. De vraag is, zou het Hans Musterd lukken om zijn hoge uitslag van Made te evenaren? Toen schoot hij 147 pnt. En zou het Mario Geuze lukken om zijn eerste plaats te kunnen verdedigen? Van iedereen is nog geen uitslag binnen maar Hans schiet 143 pnt.

Ook Patrick Daamen komt steeds beter op schot. Schoot hij bij de interland 96 pnt. nu schiet hij 145 pnt. Van Mario is er nog geen uitslag bekend. Jelle Evers staat bij de jeugd op een eerste plaats en schiet nu 139 pnt. Jammer dat Sander Laurijssens ziek is, maar die komt wel terug inhalen. Bij de NK is deze jongen die pas sinds januari schiet toch op een verdiende 4e plaats geëindigd, wat zeer goed is. De overige uitslag is, zoals bekend, wel onder voorbehoud. Patrick Daamen 145 pnt, Dim Langerak 139 pnt, Henk Meijer 131 pnt, Hans Musterd 143 pnt,

C.C. Drimmelen Een druk weekend voor de duivensport, niet minder dan drie wedstrijden waren er voor dit weekend gepland. De verwachte weersomstandigheden vielen mee zodat de duiven mede geholpen door een wind van achter vlot hun hokken bereiken. De eerste thuiskomers waren de duiven vanuit Creil, gelost om 07:30 uur was het de duif van D.Marijnissen die om 10:16 uur als snelste op het hok viel. De gemiddelde snelheid over de 316 af te leggen km was iets onder de 110 Km per uur. Proficiat. De eerste 25 aankomsten. 1-5-6 D.Marijnissen. 2-3-16 gebr. van Bragt. 4-19 Jac. van Bijnen. 7 Comb. de Peijper. 8 Comb. van Dongen. 9-11 A. van Opdorp. 10-12-15 J. van Gijzel. 13-14 Br.

Godschalk. 17-25 B.Rasenberg. 18-20-21 D. Hoogkamer. 22 J. de Kort. 23 Comb. Willemse-Dudok. 24 J.Rademakers. Vervolgens was het de beurt aan de duiven gelost in het Franse La Souterrainne. Gelost om 09:45 uur hadden de 188 deelnemende 650 km af te leggen om Drimmelen te bereiken. Hier was de hoofdvogel voor Bas Vervuren die om 15:32 uur zijn duif op het hok zag vallen. Proficiat. 1 B.Vervuren. 2-8 Comb. van

Ian Jansen met pech aan de boog toch 129 pnt. Binnenkort gaat Willem-Tell 1870 in samenwerking met de Nederlandse Kruisboogbond een nieuw wapen presenteren, de factrieboog. Deze boog is licht en men kan er met een lichte aanpassing op de 20 meter mee schieten, wel op een speciaal doel. Men wordt via het Carillon op de hoogte gehouden door begeleider Willem Daamen. Wilt u met de sport kennis maken? Dat kan op woensdagavond vanaf 18.30 uur. Het is gratis, men krijgt van ervaren schutters uitleg en bogen zijn ter beschikking. Voor nader info ook: w.daamen@ziggo,nl

Dongen. 3-6-10 J. van Eekelen. 4-15-23 D.Hoogkamer. 5-14-24 A.Kuijpers. 7 A. van Opdorp. 9-22 Comb. Willemse-Dudok. 11 C.Joosen. 12-13 Gebr. van Bragt. 16-25 W. van Meer. 17-20 J. van Gijzel. 18 Br. Godscalk. 19 Comb. Hanegraaf. 21 R.Norbart. Aansluitend werden de aankomsten verwacht van de 199 duiven die om 07:45 gelost werden in Bordeaux. De duif die als eerste de 850 km onder de vleugels had weggeslagen viel om 15:56 uur op het hok bij R.Norbart. Proficiat. 1-4-14 R.Norbart. 2-16-24 Comb. Willemse-Dudok. 3-22 A.v.d.Hout. 5-17 Comb. hanegraaf. 6-9-13 J. van Gijzel. 7-1221-23 A. de Jong. 8 C.Rovers. 10 W.Swagemakers. 11-15-24 F.Sliedregt. 18 F.Zwiers. 19 R. de Leeuw.

Wethouder Stoop huldigt Mellody den Otter

Judoclub Made trots op NK Kampioen Jiu-Jitsu Tijdens de training op maandagavond 24 juni heeft wethouder Stoop, Mellody den Otter gefeliciteerd met het behalen van het Nederlands Kampioenschap. Dhr Stoop gaf aan dat een dergelijke bijzondere prestatie beloond wordt met extra aandacht vanuit de gemeente. Tijdens de training op maandagavond 24 juni heeft wethouder Stoop, Mellody den Otter gefeliciteerd met het behalen van het Nederlands Kampioenschap. Dhr Stoop gaf aan dat een dergelijke bijzondere prestatie beloond wordt met extra aandacht vanuit de gemeente. Mellody behaalde het kampioenschap op zaterdag 20 april, de Topsport Hal van Almere in de categorie Fighting Women Cadetten in een poule van 2 (indeling hiervoor gaat op gewicht). Zij heeft beide keren haar tegenstander verslagen en is dus Nederlands Kampioen in haar categorie geworden! Trainer en coach Adrie Kuijpers is zeer trots de uitzonderlijke prestatie van Mellody en benadrukte dat een dergelijke prestatie alleen kan in een omgeving waar goed getraind kan worden

de inzet met vele Jiu-Jitsuka's en feliciteerde daarom het gehele team met dit resultaat. Op 20 april zijn de andere JiuJitsuka's Dani Kors, Tessa Lokate, Tom vd Biggelaar en Callen Ligtvoet 2e geworden. Brenda vd Linden en Marleen van Groezen zijn 3e geworden. Judoclub Made had zich ingeschreven voor beide onderdelen van Jiu-Jitsu: duogames en fighting. Duogames is een wedstrijdsysteem waarbij steeds twee koppels hun technieken demonstreren, op series van aanvallen. Een deskundige jury beoordeelt deze technieken en geeft daarvoor punten; het koppel met de meeste punten wint. Marleen van Groezen en Brenda van der Linden waren in een poule van 2 ingedeeld bij Duo Women Cadetten. Tom van den Biggelaar

Het Madese Jiu-Jitsu team van de NK, 20 april 2013

Mellody den Otter wordt gefeliciteerd door de Madese wethouder Stoop. en Callen Ligtvoet werden in een poule van 3 ingedeeld bij Duo Men Cadetten en Tessa Lokate en Dani Kors in een poule van 2 bij de Duo Mixed Cadetten. Onze deelnemers hebben mooie aanvallen en technieken laten zien. Complimenten en felicitaties voor alle Jiu-Jitsuka's en hun trainers Adrie Kuijpers en Evert Ooijens namens alle ouders, trainers en bestuur Judoclub Made.


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

rt SpoSport

PAGINA 19

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

OMBC Made Driebanden Johan Smits KLASSE 1 Finale Ronde 1 't Steegje 2 - K.O.T. 2 Hoogste Serie: Jack Leest 7 Caramboles Kortste Partij: Jack Leest 17 Beurten

KLASSE 2 2-7

Finale Ronde 1 + 2 't Hoekske 1 - 't Steegje 1 8-1 't Steegje 1 - 't Hoekske 1 6-3 Hoogste Serie: Edwin Verweijmeren 6 Caramboles Kortste Partij: Rob Luiken 19 Beurten

Hoekske 1 Kampioen 2e klasse, Andre van Eijk ontbreekt op de foto

DC Good Lookin' – Café de Tijd Made

Tijdcup Darts De Tijdcup, dé Madese voorjaars dartscompetitie, is in de laatste week aangekomen. Dit jaar strijden 26 teams om de felbegeerde wisselbeker. Alle teams spelen in zeven of acht poulewedstrijden om punten te verzamelen voor een plaatsje in de winnaarsronde. De titelhouders, The Golden Touch (Denny Rademakers en Jos van Meer) hebben zich inmiddels verzekerd van hun plaats in de winnaarsronde en kunnen de titel dus proberen te prolongeren. De dinsdagpoule is inmiddels uitgespeeld. JoPa is ongeslagen gebleven en gaan als eerste door, JoPa word vergezeld door meervoudig kampioenen Bierpakkers, Wie van de Drie en Big Ben II. Die laatste ploeg behaalde evenveel punten als 'grote broer' Big Ben I, maar gaat op basis van onderling resultaat door. Op woensdag zijn de finalisten van afgelopen jaar, de Piranha's, ook al zeker van een plaats in de winnaarsronde. LEO, de huidige nummer twee, gaat met de Piranha's. De overige twee plaatsen moeten worden verdeeld tussen De Laatste, Boven Water en Parkzicht. In de derde poule die speelt op donderdagavond is het GTST Team zeker van de eerste plaats in de poule en dus de winnaarsronde. Darts 4 Fun en the Golden Touch hebben eveneens voldoende punten gepakt om de winnaarsronde niet meer te kunnen ontlopen. Hier is de vierde plaats een strijd tussen de Jokers en Good Bull.

STANDEN EINDSTAND DINSDAG 1. JoPa*............................................................ 7 – 43 2. Bierpakkers*............................................... 7 – 37 3. Wie v.d. Drie*............................................. 7 – 34 4. Big Ben II *.................................................. 7 – 26 5. Big Ben I...................................................... 7 – 26 6. De Mafketels.............................................. 7 – 17 7. Dubbel Juul...................................................7 – 9 8. De Tijd I ........................................................7 – 4

WOENSDAG 1. De Piranha's*.............................................. 7 – 43 2. LEO *............................................................ 7 – 35 3. De Laatste................................................... 7 – 31 4. Boven Water............................................... 7 – 30

5. Parkzicht..................................................... 6 – 23 6. Tegen de draad.......................................... 7 – 19 7. De Magneten.............................................. 7 – 16 8. Eigenwijs..................................................... 6 – 10 9. Bad Lookin'....................................................8 – 9

DONDERDAG 1. GTST Team*............................................... 8 – 43 2. Darts 4 Fun*............................................... 8 – 36 3. The Golden Touch*................................... 7 – 30 4. De Jokers.................................................... 8 – 28 5. Good Bull ................................................... 6 – 22 6. De Tobbers................................................. 8 – 21 7. Bullfighters................................................. 7 – 17 8. Shake........................................................... 7 – 12 9. Juuperdepuup............................................ 7 – 12

Teams met een * zijn geplaatst voor de winnaarsronde op 29 juni. Melroy Klein (Bierpakkers) gaat zowel in het hoogste finish als 180-ers klassement aan de leiding. Melroy gooide in de afgelopen weken de hoogst mogelijke finish, 170, en inmiddels zevenmaal een maximale score. De strijd om de rode lantaarn is ook beslist. Team De Tijd heeft met een gemiddelde van 0,6 de laatste plaats stevig in handen en kan niet meer worden 'ingehaald' door een ander team. Aanstaande zaterdag 29 juni is de finaledag. Op deze dag zullen de 12 teams in de winnaarsronde strijden om de titel en de trofee. De overige ploegen gooien die dag om de titel in de zogenaamde verliezersronde. Toeschouwers zijn van harte welkom vanaf 13:00uur in café de Tijd, Kerkstraat 8 in Made. 

De wedstrijdleiding

Rick van Fessem en Luke Rullens geslaagd

beste biljarter van 't Hart van Made Zondag 23 juni heeft voor de 5e maal de finaledag van de clubkampioenschappen plaatsgevonden van Biljartvereniging 't Hart. De afgelopen jaren was er telkens een nieuwe kampioen. Henk Voesenek, Diana Aarts, Gijs Smulders en Arno Prinse waren al eerder de beste van 't Hart. Op Henk Voesenek na waren alle oude kampioenen geplaatst voor de finaledag. De afgelopen weken waren diverse voorrondes gespeeld zodat er op de finaledag 12 biljarters waren die voor de titel gingen spelen. In de voorrondes had Desiree Veenstra ruim 88% boven haar gemiddeld gespeeld en was daarmee gelijk een van de favorieten. Er werd in 4 poules van 3 spelers gespeeld waarbij de winnaar van iedere poule zich plaatste voor de halve finale. De opzet was zo dat de beslissing pas in de laatste poule wedstrijden vielen. In poule A was de laatste poulewedstrijd tussen Ger van Turnhout en Tom Embrechts. De winnaar van deze partij ging door naar de halve finale. Ruud Hombergen was inmiddels uitgeschakeld. Ger haalde zijn 52 caramboles in 34 beurten en Tom moest er nog maar 1. Tom had de nabeurt om gelijk te maken om zo eventueel een beslissende halve partij er uit te slepen. Helaas miste Tom de opstoot in de gelijkmakende beurt zodat Ger zich plaatste voor de halve finale. In Poule B op hetzelfde biljart moesten Bart de Wijs en Johan Smits uitmaken wie naar de finale ging. In 36 beurten was Johan te sterk voor Bart. Op het tweede biljart speelden Hans Aarts en Desiree Veenstra voor een finale plaats . Arno was als titelverdediger inmiddels al uitgeschakeld in deze poule. Desiree moest na 35 beurten nog 1 carambole en Hans nog 9. Desiree kon echter geen punt meer maken zodat zij maar net de halve finale mis liep. In Poule D waren er nog 3 kanshebbers bij de laatste wedstrijd. Theo van Delft moest minimaal 32 caramboles maken tegen Diana Aarts om door te gaan, Diana moest winnen en Theo geen 32 punten laten maken. Lange tijd zag het er naar uit dat Theo het niet ging redden. Theo had dan wel eerder al van Gijs Smulders gewonnen maar had aan Diana een pittige tegenstander. In de voorrondes had Diana Theo al eens in 14 beurten verslagen. Na 18 beurten moest Diana nog 1 carambole en Theo stond pas op 22. Een flinke eindspurt en het missen van een aantal beurten van Diana gaf Theo net genoeg ruimte om 34

caramboles te maken. Ondanks het verlies tegen Diana toch een halve finale plaats voor Theo. In de eerste halve finale was Hans Aarts kansloos tegen de veel beter spelende Ger. Tot dan had Ger ook de hoogste serie behaald met 12 caramboles. In de andere halve finale was Johan te sterk voor Theo. Theo had nu geen ontsnappingsmogelijkheden, hij moest gewoon winnen. Johan had na 28 beurten zijn caramboles behaald terwijl Theo er nog 12 moest. De finale was dan ook een wedstrijd tussen de 2 beste spelers van de dag. Ger kon niet helemaal zijn niveau halen van eerder op de dag en moest waarschijnlijk ook wennen aan een iets groter biljart, tot dan had Ger alleen nog maar op het kleine biljart gespeeld. Johan haalde in het begin een gelijk aantal caramboles als Ger maar Ger moest er wel 15 meer maken. Johan leek gemakkelijk naar een overwinning te gaan maar de zenuwen speelde hem aan het einde van de dag waarschijnlijk toch parten. Johan kon zijn laatste carambole maar niet gemaakt krijgen en Ger naderde de laatste 5 caramboles. Uiteindelijk maakte Johan het toch uit en was daarmee de verdiende 5e kampioen van biljartverenging 't Hart. (op de foto de kampioen met beker)

De blije nieuwe kampioen Johan Smits.

RBC Up&Down Afgelopen maandag was alweer de 4e speelavond van de zomerbridge in hotel café en taveerne 't Trefpunt te Made. Hier volgt de uitslag (wijzigingen onder voorbehoud). A-LIJN (1) Rook Schipperen & Johan Soeterboek.. 64,93 (1) Wil Gommers & Jos Leijten..................... 64,93 3 Wil Kok & Jan Segeren (A).......................... 60,76 4 Ria Broeken & Jan Broeken........................ 59,72 5 Wijnand Broeders & Puck Günthardt...... 57,29 6 Ellie Leijten & Rianne Klaassen................ 55,90 7 Anne-Mieke Jacobs & Frans de Leeuw..... 54,17

Rick was het eerst aan de beurt en ook behoorlijk zenuwachtig. Luke moest vallen voor Rick. Het examen bestond uit Nage-nokata en Worpen uit beweging en grondwerk. Met een thema werkstuk de jongens hadden gekozen voor gestrekte armklemmen. Na dat thema werkstuk wordt er dan nog enkele technieken gevraagd uit het grondprogramma. Zoals uit een houdgreep komen verwurgingen laten zien in verschillende posities. Voor het staande werk hadden Luke en Rick geen thema werkstuk dus ging de examencommissie van alles aan ze vragen. Als je bij het judo 100 wedstrijd punten hebt

dan hoef je geen kata te laten zien. Zonder 100 punten alle serie en dat zijn er 5 van 3 worpen rechts en links uitvoeren. Rick was de eerste die slaagde daarna moest Rick als val maatje fungeren. Het moeilijkste waren de Uchi-mata en Harai goshi. Dat zijn koppel bewegingen en niet zo makkelijk uit te voeren. Maar gelukkig liep het volgens plan. En mochten de heren de fel begeerde zwarte band in ontvangst nemen. Heren proficiat. De examen commissie bestond uit voorzitter Piet de Jong 7e dan Ben trommelen 6e dan Martin Hopkoper Ferry v Dijk 7e dan.

BRIDGE UITSLAG, DON. 20 JUNI LIJN A 1. W. Gommers - J. Leijten .........................63,99% 2. W. Kok - C. v Vugt ...................................61,90% 3. E. Leijten - R. Klaassen ...........................59,52% 4. Wv Amerongen - R. Schipperen ............55,95% 5. Cisca Broeken - A Simonis .....................53,57% 6. N Roovers - J. V Boxel..............................53,27% 7. J. v Beek - A Knoop .................................52,08%

OP EN MAAK KANS ON EB RD AA W N EE t.w.v. e 12,50 1

2

3

4

PRIJSPUZZEL 5

6

7

8

9

10

11 12

13

14

16 21

22

17

18

23

24

29

19 25

30

46

27

28

32 35

v 38 41

47

42 48

53

54 57

60

26

34

37 40

45

20

31

33 36

15

49

43

44

50

51

55

52

56

58

61

59 62

65

39

63

64

66

67

68

69

© Persbelangen P0442

6

2

25

30

38

27

15

40

16

63

66

54

33

Kruiswoordpuzzel Welk winwoord komt er in het balkje? HORIZONTAAL: 1 speeltuig; 6 laagte; 11 vrouwelijk roofdier; 12 decibel; 13 slede; 14 toiletartikel; 15 aldus; 17 water in Noord-Brabant; 19 regeringsreglement; 21 warboel; 24 kledingstuk; 26 tendens; 29 stuk; 30 strijkinstrument; 32 notitie; 33 persoonlijk vnw.; 34 voor de middag; 36 daar; 37 aanspreektitel; 38 voedsel; 39 naschrift; 41 geheel de uwe; 43 voegwoord; 45 wegkant; 48 ooievaar; 51 hoekpilaar; 53 opperen; 55 muurholte; 56 kei; 57 onder meer; 59 familielid; 60 lidwoord; 61 soort brood; 63 mogelijkheid; 64 nikkel; 66 niet precies; 68 prijzende woorden; 69 hofmeester.

VERTICAAL: 1 verzenboek; 2 merkteken; 3 spoedig; 4 tijdrekening; 5 ontkenning; 6 dat wil zeggen; 7 melkklier; 8 traag; 9 rivier in Italië; 10 soort luchtstroom; 16 bivak; 18 zanggroep; 20 schor; 22 stop; 23 voorzetsel; 24 legerafdeling; 25 uitgeteld; 27 universiteitshoofd; 28 namiddag; 30 verschiet; 31 naderhand; 33 bergwas; 35 onbepaald vnw.; 40 dokter; 42 nijlreiger; 44 snavel; 46 vogelproduct; 47 arrestatiegroep; 49 modieus; 50 boom; 51 legerafdeling; 52 voorzetsel; 54 begrip; 56 proost; 58 bek; 59 handvest; 62 watering; 63 geldla; 65 voegwoord; 67 ongeveer.

8 Joke Louwers & Annie Knoop................... 49,31 9 Tonny Broeders & Jopie van der Pluijm...................................... 47,57 10 Ciska Broeken & Cora Schellekens........ 45,14 11 Piet van Geest & Frans Rebers................ 43,75 12 An ter Horst & Adje Rademakers.......... 38,19 13 Marian Donders & Nellie Stoop.............. 34,03 14 José Broeken & Piet Broeken................... 24,31

Twee nieuwe zwarte banden Judoclub Made Zomerbridge W-groep Op zaterdag 22 juni na een behoorlijke tijd trainen was het zover: Luke Rullens en Rick van Fessem van Judo club Made gaan examen doen voor de 1e dan judo zwarte band.

Doe mee met de wekelijkse

8. J. Louwers - A. Vertriest..........................50,60% 9. E. Lievens - T. Flipsen .............................49,70% 10. B Diepstraten - A Gallé ........................48,81% 11. C. Martens - C. Martens .......................48,21% 12. T. Diepstraten - D. v Oorschot ...........47,02% 13. An ter Horst - L v.d. Elshout ...............42,86% 14. T. Broeders - J. Pluym ..........................38,99% 14. D. Muis - J Koster ..................................38,99% 16. P. Lambregts - T. de Been................... 34,52%

DE EGLO SHOWROOM voor al uw verlichting ideeën

OPLOSSING WK 25 HORIZONTAAL: 1 alleen; 6 VERTICAAL:2 l.k.; 3 Lek; 4 eend; zeggen; 12 keet; 14 boor; 16 5 et; 7 eb; 8 gong; 9 gom; 10 er; R.D.; 18 kn; 19 dis; 21 n.m.; 11 orkest; 13 gist; 15 morsen; 22 m.o.; 23 kit; 25 dorstig; 28 17 diva; 19 draak; 20 sterk; 22 nar; 29 even; 31 kater; 32 luis; mail; 24 te; 26 oker; 27 Iran; 28 33 sa; 34 area; 36 rata; 38 le; nu; 30 nawoord; 32 laaiend; 35 39 kwark; 40 knaap; 42 FIOD; radio; 37 tante; 39 kil; 41 per; 43 nier; 45 Loire; 48 water; 51 44 vormen; 46 rest; 47 epiek; Ob; 53 roep; 54 aren; 55 de; 56 48 waaks; 49 arre; 50 herrie; 52 raad; 58 sitar; 60 deur; 62 mal; baas; 55 duet; 57 al; 59 tram; 63 sterken; 65 oer; 66 es; 67 do; 61 e.o.; 63 soms; 64 nasi; 67 68 kas; 69 A.P.; 71 Ti; 72 kamp; dal; 70 pal; 72 ka; 73 p.e.; 74 74 Isar; 76 balsem; 77 mailen. ia; 75 re. Winwoord: REDERSKANTOOR

Oplossing Prijspuzzel wk 25:

Rederskantoor Prijspuzzelwinnaar wk 25:

Jan Bogaers

Nieuwstraat 59e, Made

Lever uw oplossing vóór maandag 12.00 uur in via e-mailadres: puzzelca@emdejong.nl Vermeld in uw bericht: oplossing, naam en adres. Volgende week maken wij de gelukkige winnaar of winnares bekend.

De gewonnen prijs kan worden afgehaald bij: JOLA MODE, Marktstraat 16 - Made OPEN MA-VRIJ 9 - 17 | Innovatiepark 20 | Oosterhout | egloshowroom.nl


line

WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

Zoekertjes

PAGINA 20

aanleveren

Reis Welzijn Groep naar Winterberg

De zoekertjes zijn al sinds jaar en dag de aangewezen manier om als particulier iets aan de man te brengen! Via de aanleversite kunt u uw zoekertjes opgeven voor al onze weekbladen in de regio. Betaling geschiedt via een automatische incasso. De prijzen per zoekertje per weekblad per plaatsing zijn: t/m 150 tekens: € 3,50 g.a.n. TE HUUR: i.v TE KOOP: z.2 zits3+ t/m 250 tekens: € 5,. el st stand. Garag .m leegnk ba oe itv m2. Water enebox. 20 combinatie. U t/m 300 tekens: € 6,50 kleur de in r de le aanwezig. €15elektra ring 060 p/ maand. Bel na grijs. Bel naarmail naar: t/m 350 tekens: € 8,987654321 of ar 0612345678 ofail.nl t/m 400 tekens: € 9,50 T.ester@mail.nmail naar info@nepm l

Particuliere advertenties Wilt u iemand feliciteren met een verjaardag, een geboorte, een huwelijk, een jubileum of waarmee dan ook? Wilt u een (rouw)dankbetuiging plaatsen? Of heeft u wellicht iets te koop zoals uw woning, uw auto of uw meubels? U kunt een kant-en-klare advertentie (PDF, JPG of TIFF) uploaden of via de webdesigner zelf een advertentie opmaken. U geeft aan in welk weekblad en in welke week u deze wilt plaatsen en u betaalt eenvoudig en veilig via Ideal. U kunt kiezen uit een aantal formaten. en uit verschillende kaderdiktes en -vormen.

Te Huur: nin Wo g met Garage Dicht bij Centrum!

Bel 0123-456789

Dankbetu iging

Langs de ze weg wi llen wij ie die de tot een on ons Gouden brui reen bedanken lofts vergetelijk e dag he feest bben gem aakt Jan & M arij Jans en-van Be ek

50

Maria Peter en

10 25-08-20

Uitgeverij Em. de Jong boren Jan is ge -2010 op 31-08 zoon Hij is de n Piet va e en Marijk

Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor aanleveren

Maandagmorgen 17 juni vertrok de W Groep naar Hotel “Der Brabander“ in Winterberg in Duitsland met 59 personen. Helaas moesten we 1 persoon achterlaten met longontsteking, we wensen haar van harte beterschap. Onderweg in Velden (Limburg) koffie met vlaai genuttigd te hebben ging de reis Duitsland in. Na nog een koffiestop gemaakt te hebben kwamen we aan bij ons “Hotel Der Brabander”. Na een welkomstwoord in de bus en aansluitend een drankje, hierna kregen we de sleutels van onze kamers en stonden onze koffers al in de kamer. 's Avonds was er een fijn diner en later op de avond was er voor de sportievelingen een fakkeltocht. Dinsdagochtend was er een verrassingstocht. We gingen met de bus naar het treinstation van Winterberg en vandaar met de trein naar Meschede onder begeleiding van een gids van het hotel. Na ongeveer een kwartiertje wandelen kwamen we in het centrum waar ons een ijsje werd aangeboden en daarna kon je de

markt bezoeken of een terrasje pakken. Tegen de middag stond de bus weer te wachten om ons weer terug naar het hotel te brengen voor de lunch. Halverwege de middag stond de bus weer klaar voor een tochtje naar de Panoramabrug. Een fantastisch uitzicht op de omgeving van Winterberg. Niet iedereen durfde erop, maar de stoerdere mannen en vrouwen gingen wel, zelfs Mientje. 's Avonds was er een gezellige Bingo waar sommige van onze leden ook in de prijzen vielen. Woensdagmorgen was iedereen vrij en na de middag vertrok de bus naar het “Keller Wald” waar we een tentoonstelling bezochten over het grootste beukenbos van Europa en als afsluiting een 4D film over de natuur in het bos. 's Avonds was er leuke maar vooral gezellige dansavond waar Toos en Ad van Meer nog toegezongen werden door alle hotelgasten omdat ze 40 jaar waren getrouwd met de felicitaties van ons allen en van het hotel kregen nog een fijne fles wijn. Donderdagmorgen naar het centrum van Winterberg waar ieder zijn eigen gang kon gaan. Na de lunch in

het hotel zijn we 's middags vertrokken naar de “Hennesee” voor een rondvaart. 's Avonds was er een zeer leuke dinershow met romantiek en lekker eten. Vrijdag, onze laatste dag, werden al onze koffers door het hotelpersoneel naar de bus gebracht. Vlak voordat we vertrokken voor de terugreis kwam eigenaar Rob Meurs ons nog bedanken en kregen we allemaal een presentje en een groepsfoto mee. Tevens kreeg Anneke een doos bonbons en lovende woorden omdat ze alles zo goed had geregeld. Nu konden we de terugreis naar Made aanvangen, die nog onderbroken werd door een afscheidslunch in Velden. In Made stonden heel wat familie,vrienden en kennissen die de vakantievierders kwamen ophalen. We kunnen terugkijken naar een fijne- gezellige en warme week in Winterberg. Alle reizigers hartelijk bedankt voor de fijne maar vooral gezellige week. Want het was voor mij weer een grote warme familie en tot de volgende reis. Groeten Anneke Netten Verslag. Ad van Meer

Jaarlijkse opendag Fonteinsproeikoppen

Oogstfeest op zorgboerderij De Zwaluw Op 7 september organiseren we onze jaarlijkse opendag op de zorgboerderij De Zwaluw, te Lage Zwaluwe. Agrarische natuurvereniging Drimmelen is hierbij aanwezig. Op 7 september van half elf tot vier uur vindt er een oogstfeest plaats op De Zwaluw. Agrarische Natuurvereniging Drimmelen zorgt voor informatie over het agrarisch natuurbeheer in de gemeente Drimmelen, onder andere in de vorm van informatiepanelen. Tevens zal er een informatieve tent zijn waar kinderen alles in kunnen ontdekken over de natuur. Verder zijn er een aantal kraampjes met streekproducten, biologische geitenkaas en heerlijk boerderij ijs van de familie Dilven. Ook zijn er demonstraties van een imker, wilgenteenvlechter, en een wolspinster. De kinderen kunnen zelf cupcakes versieren, en pompoentjes uithollen. Rondleidingen zijn er elke twee uur over het biologisch akkerbouwbedrijf, met de mogelijkheid om zelf pompoenen te oogsten of bloemen te plukken. Onze deelnemers van de zorgboerderij heten u deze dag van harte welkom!

Tuincentrum Sonneveld – Brandestraat 18b – 4845PH Wagenberg – Tel: 0162-374411 www.tuincentrumsonneveld.nl Deze aanbiedingen zijn geldig zolang onze voorraad strekt, vanaf vrijdag 28 Juni t/m zaterdag 29 Juni

U een heerlijk kopje koffie drinken op ons terras de kinderen in de speeltuin aan het spelen dat kan! bij www.johanencaroline.nl in Wagenberg.Tot zo!

Bloemenranden in september volop in bloei.

Gezellige markt op De Zwaluw

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

(klein) kinderen spelen in onze speeltuin,U geniet van een kopje koffie op ons terras ,dat kan bij www.johanencaroline.nl in Wagenberg.076-5934503.

Taxatierapport nodig? Voordelig en snel geregeld. Bel nu Bogaers Makelaardij op 0162693434 of kijk op onze website www.bmmakelaardij.nl


LEEMANS UITVAARTVERZORGING

WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

KerkKerk H. BERNARDUS, Made ZATERDAG 29 JUNI 19.00 UUR Woord- en Communieviering m.m.v. de Tempeliers. Voorganger H. Geppaart, Pastoraal werker Intenties: Gerrit Segeren en echtgenote Rie Segeren – Buijs; Toon van Dongen weduwnaar van Rie Vermeer; Jaantje Broeken echtgenote van Piet van den Heijkant en schoondochter Corrie; Annie Huijben weduwe van Piet Flipsen; Jan van Gils echtgenoot van Nel Meulemans; Cor van Dongen echtgenoot van Annie van Meel; Nelly Rullens; Rika van Dongen weduwe van Harrie Staal; Cornelia Dobbelaar weduwe van Antonius de Wijs; Sebastiana van Oorschot en echtgenoot Petrus Avontuur (jaargetijde) en zoon Christ; Adrianus van Dongen echtgenoot van Maria de Graaf en zoon Jack; Coen Segeren (jaargetijde); Cor Segeren en echtgenote Riek van Dongen; Jan van Oorschot echtgenoot van Riet Meeus (jaargetijde)

ZONDAG 30 JUNI 9.30 UUR Eucharistieviering m.m.v. Schola Cantorum. Voorganger Pastoor J. Demmers Intenties: Gerda Machielse-van Oosterhout (jaargetijde) en echtgenoot Ad Machielse; Jo van Aken – van Oosterhout; Josephus Machielse echtgenoot van Antonia Segeren en overleden familieleden; Hendrikus van Oosterhout en echtgenote Geerdina Ligthart en overleden familieleden; Jaargetijde voor Dingena Machielse en echtgenoot Matheus Nuijten en zoon Kees; Annie Huijben weduwe van Piet Flipsen; Nelly Rullens; Rika van Dongen weduwe van Harrie Staal; Cornelia Dobbelaar weduwe van Antonius de Wijs

GELOOFSGEMEENSCHAP H. ANTONIUS ABT Terheijden Bezoekadres: Markstraat 2 4844 CR Terheijden Openingstijden: dinsdag- en vrijdagochtend 9.30 – 12.00 uur telefoon: 076-5931216 E-mail: terheijden@naardekerk.nl

ZATERDAG 29 JUNI 19.00 UUR: Eucharistieviering. (afsluiting seizoen.) Voorganger; Pastoor J. Demmers. Koor; Dames- en Herenkoor. Wij gedenken onze overledenen; Piet Beersma e.v. Corry Vermeulen; Cornelia Dobbelaar wedw.v. Antonius de Wijs; Andrè Bruijns e.v. Riky van Dongen jrgt.; Jan van Hooijdonk e.v. Netty Rasenberg

MAANDAG 1 JULI 10.30 UUR: Woord- en Communieviering in Verzorgingshuis Antonius Abt. Voorganger; Dhr. P. van Gils.

PAROCHIËLE CARITASINSTELLING VAN DE VIJF HEILIGEN PAROCHIE Het bestuur van de Caritasinstelling bestaat uit 2 vertegenwoor-

ijkant tel.: 0162-451849 kenbaar maken.

berichten

digers vanuit elke geloofsgemeenschap. In totaal 8 personen. Vanwege het verstrijken van de termijn van een van de 2 personen uit Terheijden, is het bestuur op zoek naar een nieuw bestuurslid van uit de parochie H. Antonius Abt te Terheijden. Van u wordt gevraagd dat u 3 tot 4 vergaderingen per jaar bijwoont. Meer niet. Wilt u een bijdrage leveren aan het bevorderen van de sociale rechtvaardigheid door aandacht te schenken aan concrete noden van mensen en bent u bereid hiervoor 3 tot 4 vergaderingen per jaar bij te wonen dan verzoeken wij u contact op te nemen. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de voorzitter Mevr. Christa v.d. Kroft 0162.685.388 of secretaris Mevr. Ria Nissen 076.593.2488.

H. WILLIBRORDUSKERK Hooge Zwaluwe ZONDAG 30 JUNI H. Williborduskerk. Eucharistieviering. Voorganger: J. Demmers. Dames– en herenkoor Intenties: Wim Pals echtgenoot van An van Dun; Christianus Romme echtgenoot van Petronella van Velthoven; Anny van Gastel echtgenote van John Kwaaitaal; Cornelius de Rond en Adriana de Rond-de Laat (jaargetijde); Familie Stevens; Familie Schuurmans Zoals u weet is er in de Willibrorduskerk in 2013 slechts eenmaal in de twee weken een viering. De volgende data is er wel een eucharistie of een woord en communieviering in de H. Willibrorduskerk: 14 juli 2013 28 juli 2013 11 augustus 2013 26 augustus 2013 8 september 2013 22 september 2013. 6 oktober 2013 13 oktober 2013 Oecumenische viering 20 oktober 2013 3 november 2013 (Allerzielen) 10 november 2013 Laatste Eucharistieviering in de H. Willibrorduskerk voorganger Mgr Liesen.

ZATERDAG 29 JUNI 19.00 UUR:

ZONDAG 30 JUNI 12.30 UUR Doop van Robin Broos. Bedienaar Ronald van Brunswijk.

DONDERDAG 4 JULI 09.00 UUR:

Diaconale collecte. Voor Derde Wereld Werkplaats

TEKST V.D. WEEK:

ZIEKENBEZOEK Zieken die graag bezoek willen ontvangen vanuit de parochie, worden vriendelijk verzocht dit kenbaar te (laten) maken. U kunt hiervoor contact opnemen met het parochiesecretariaat of met Mevr. Ria van den Heijkant, tel. 0162-451849 voor Den Hout. Indien u er prijs op stelt om (zieken)bezoek te ontvangen van de heer Ed de Kever kunt u dat ook via Mevrouw Ria van den He-

Begrafenisonderneming

Verwijmeren Zevenbergschen Hoek Uw uitvaart in een persoonlijke stijl! Ook als u niet of elders verzekerd bent. Hannie van Ginneken - Verwijmeren 0168 452928 / 06 49028981

www.uitvaart-verwijmeren.nl

Dit is mijn troost in mijn ellende, dat uw belofte mij levend maakt. (Ps. 119:50)

ZORGCENTRUM DE WIJNGAERD Made

PROTESTANTSE GEMEENTE

Cyclaamstraat 2a, 4921 JC Made Tel. 0162-690500 www.dewijngaerd.nl

Lage Zwaluwe

DINSDAG 2 JULI 10.00 UUR Woord- en Communieviering. Voorganger Zr. Corneline. Misintenties Zekere intentie

VERTROUWD GASTVRIJ U bent van harte welkom in de viering. Echter, uit brandveiligheidsoverwegingen moeten wij u helaas teleurstellen als de kapelzaal vol is. De bewoners van de Wijngaerd gaan altijd voor. U bent natuurlijk altijd van harte welkom in de vieringen van de H. Bernarduskerk in Made. Wij vragen uw begrip voor deze maatregel. De vieringen in het weekend vinden plaats op de 1e en 3e zaterdag van de maand in de Kapelzaal. Elke eerste zaterdag van de maand extra collecte. Elke derde zaterdag van de maand extra Caritascollecte. Elke dinsdagochtend is er een viering in het Stiltecentrum.

MEDEDELING VOOR BEZOEKERS UIT DE WIJK: Na iedere viering is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding koffie/thee te drinken.

Wagenberg

Houtse Heuvel 12 4911 AW Den Hout – telef.: 0162-452502. Email: secretariaat@corneliusdenhout.nl Secretariaat dinsdag 09.30 – 11.00 uur donderdag 10.30 – 11.45 uur.

ZONDAG 30 JUNI 10.00 UUR:

ZATERDAG 6 JULI

Den Hout

INLOOPCENTRUM

Pastoraal werker: Dhr. A.J. den Besten, Sliedrecht. Telefoonnummer: 0184-418248 of 0653145410. e-mail: adenbest@ xs4all.nl Contactadres tijdens vakantieperiode: Dhr. L.v.d. Hout, Onderstraat 33, Hooge Zwaluwe. Tel. 0168-484530 of Dhr. A. Broere, tel. 0168-484447 Op donderdag houdt Dhr. den Besten spreekuur van 10.30 tot 12.00 uur in de consistorie van de kerk.

Dhr. A.J. den Besten, Sliedrecht. Er is zondagsschool en crèche in De Rank, Pr. Margrietstr.50a Van harte welkom! www.protestantshooge-zwaluwe.nl

Woord- en Communieviering. Voorganger: Riet van der Schriek.

H. GUMMARUS

R. van Bronswijk, M. Corvers, H. van Hattum, E. de Kever 0162432339

Hooge Zwaluwe

Woord- en Communieviering. Voorganger: Ed de Kever. Dameskoor zingt o.l.v. Riet van der Schriek. Gebedsintenties: Petrus Rombouts e.v. Petronella Hermus; Francisca Veroude e.v. Petrus Rombouts; Adriana Winden (jaargetijde); Antoinette Kock (jaargetijde); Jaargetijde voor Jan Moerenhout en zijn zus Jo Moerenhout

CORNELIUSKERK CATHARINAPAROCHIE

PASTORESTEAM:

PROTESTANTSE GEMEENTE

ZONDAG 30 JUNI 9.30 UUR: Woord- en Communieviering. Voorganger: Past. werker H. Geppaart. Zang: Gummaruskoor Intenties: Piet Hermans; jgt. Huub de Bont; Mieke de Bont; Adje Anemaat e.v. Tiny Mureau; Louis Loonen e.v. Adriana Brenters; overleden fam. Loonen – Brenters; overleden ouders Knapen – de Jongh; Frans van Zundert e.v. Tonnie Rasenberg.

H. BARTHOLOMEUS Zevenbergschen Hoek

Predikant: ds. J.W. Allewijn, Oudlandstraat 26, tel. 482118. Scriba: mevr. P. Eestermans-Dudok, Ganshoeksingel 35, tel. 484417. Kerkgebouw: Kerkstraat 49

IN DE KERK: ZONDAG 30 JUNI 10.00 UUR: ds. J.W. Allewijn.

BIJ DE KERKDIENST: Op 30 juni lezen we twee verhalen over roeping: de profeet Elisa krijgt de mantel van zijn voorganger Elia om de schouders geworpen. Daarmee gaat de opdracht van Elia op over op Elisa. Zijn leven zal radicaal veranderen, 1 Koningen 19: 19 - 21. En de leerlingen van Jezus willen graag bij Hem blijven, maar blijken nog weinig besef te hebben van de manier van leven die dat van hen zal vragen: wie de hand aan de ploeg slaat en omziet naar het verleden, is niet geschikt voor het Koninkrijk van God', Lucas 9: 62.

ZOMEREXPOSITIE RONDOM 'DE DOOP' Tot en met 10 augustus 2013 is de Protestantse kerkt te Lage Zwaluwe iedere zaterdagmiddag van 13.00 -16.30 uur geopend. Deze zomer is er een expositie te zien rondom de Doop. U bent van harte welkom!

PROTESTANTSE GEMEENTE DRIMMELEN EN Hervormde Gemeente Made ZONDAG 30 JUNI Gezamenlijke dienst in Drimmelen

10.00 UUR: mevr. F. Boersma-Spoelman uit Sprang - Capelle m.m.v. de Cantorij Lage Zwaluwe o.l.v. Gerda Beek. Deurcollecte: onderhoud orgel

PROTESTANTSE GEMEENTE Terheijden-Wagenberg

ZATERDAG 29 JUNI 19.00 UUR: Dienst van woord en communie. Voorganger: P. de Meijer

ZONDAG 30 JUNI 10.00 UUR:

Bus vanaf het Plantsoen Lage Zwaluwe

ds. J. Loosman uit Breda. Collecte: Diaconie, Burundi, collecte voor weeskinderen

18.30 UUR:

BRUIJNS UITVAARTVERZORGING Voor alle verzekeringen en geloofsovertuigingen

‘Dienstbaar zijn in een persoonlijke situatie’ Antoine Bruijns - Uitvaartondernemer

Tel. 0162 - 457775 (dag en nacht)

Kantoor: Kantoor: De Waard 6 Prins Frederikstraat 1-3 4906 BCOosterhout Oosterhout 4901 LV info@bruijns-uitvaart.nl info@bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl

PAGINA 21

St. Elisabethstraat 4 - Hank Tel. 0162 - 403912

LEEMANS * Voor het verzorgen van een persoonlijke en stijlvolle begrafenis of crematie in de gemeenten Werkendam, UITVAARTVERZORGING Woudrichem, Geertruidenberg en regio St. thuis. Elisabethstraat25 4 --Hank eeuwerikstraat Made * Opbaren in rouwcentraLof Tel. 0162 - 403912

0162-403912 / 06-13677441

teL. *LLevering grafmonumenten inda * Acceptatie van

* Voor het verzorgen van een persoonlijke en stijlvolle begrafenis of crematie in de gemeenten Werkendam, alle verzekeringen DAG EN N Woudrichem, Geertruidenberg en regio A

www.uitvaartondernemingmade.nl

Christian

* voor de gehele * Wilsbeschikking

CHT BER regio EIKB AAR * Opbaren in rouwcentra of thuis. * bekend met alleUitvaartleiders: geloofsovertuigingen * Levering grafmonumenten * voor verzekerden en niet-verzekerden Christian Leemans * Acceptatie van alle verzekeringen * sfeervol uitvaartcentrum aula en 24-uurs familierouwkamer Bart C.N. de met Groot DAG

* Wilsbeschikking

EN N ACH T EIKB AAR

BER

UW LAATSTE ZORG IN GOEDE HANDEN Uitvaartleiders: Christian Leemans Bart C.N. de Groot

UW LAATSTE ZORG IN GOEDE HANDEN

Vormselvoorbereiding Vijf Heiligen Parochie

Al ingeschreven voor het vormsel? Misschien bent u vergeten uw zoon of dochter op te geven voor het vormsel. Doe dat deze week nog. Ga hiervoor naar de website van de Vijf Heiligen Parochie. Klik op 'dien-

sten' en vervolgens op 'vormsel' of ga rechtstreeks naar 'formulieren' en klik hier op 'inschr. vormsel'. Lukt dit niet belt u dan met het parochiesecretariaat 0162 682303.

Maag Lever Darm Stichting

Deze week collecteweek De jaarlijkse landelijke collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) is afgelopen maandag weer van start gegaan. In deze week van 24 juni tot en met 29 juni 2013 gaan de energieke vrijwilligers de straat op in Made om te collecteren voor de strijd tegen darmkanker. DARMKANKER Jaarlijks krijgen meer dan 13.000 patiënten en hun naasten te maken met darmkanker. En ieder jaar overlijden ongeveer 5.000 mensen aan darmkanker. Darmkanker is één van de best behandelbare vormen van kanker, mits de diagnose in een vroeg stadium wordt gesteld. Het geld dat opgehaald wordt met de collecte, stelt de MLDS in staat om wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker te financieren. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek kunnen de behandelmogelijkheden en vooruitzichten voor mensen

met darmkanker in de toekomst verbeteren.

COLLECTE Maak u op voor uw deelname in de strijd tegen darmkanker en spaar vast mee! Mogelijk is er ook bij u reeds een collectant aan de deur geweest of zal dit alsnog plaatsvinden. En mocht u niet thuis zijn (geweest) dan is er altijd nog de mogelijkheid om te doneren per SMS. Doneer eenmalig € 1,50 door IKGEEF te sms'en naar 4333. Alvast bedankt namens de collectanten en het gehele MLDS team, mvg Pieter van Gils.

Wereldwinkel is op zoek naar nieuwe vrijwilligers Bij de Stichting Wereldwinkel Made gaan commercie en idealen hand in hand. De vrijwilligers van de Wereldwinkel verkopen authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan. In de eerlijke handel maken ze met weinig mid-

delen die prachtige producten. Ze krijgen advies in wat ze nodig hebben om hun bedrijf te kunnen verbeteren. Zo kunnen ze een beter bestaan opbouwen. Sinds het winkelpand op Marktstraat 24a in 1996 geopend is, werken er ongeveer 30 vrijwilligers bij de Wereldwinkel van Made. Zij voelen zich betrokken bij de doelstellingen en vinden het ook fijn om mooie producten in een leuke winkel te verkopen. Het is een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding. De enthousiaste groep is op zoek naar enkele nieuwe vrijwilligers. Nieuwkomers volgen een introductietraject en krijgen een goede begeleiding. Heeft u belangstelling, dan kunt u bellen naar de winkel 687472 of u komt langs in de winkel. U zult met open armen ontvangen worden.

Lage Zwaluwe en Terheijden

Zomersluiting bibliotheken Theek 5-bibliotheken Lage Zwaluwe en Terheijden gaan er even tussenuit deze zomer. Beide vestigingen zijn daarom gesloten van 8 juli tot en met 4 augustus. Zorg dat u tijdig een bezoek brengt, zodat u kunt genieten van een goed boek in de zon. Vanaf maandag 5 augustus staan de bibliotheekmedewerkers in Lage Zwaluwe weer voor u klaar. In bibliotheek Terheijden kunt u vanaf dinsdag 6 augustus weer terecht. Tijdens de zomersluiting van bibliotheek Lage Zwaluwe en bibliotheek Terheijden kunt u wel in andere vestigingen terecht. Kijk hiervoor op www.theek5.nl

bij overlijden Cecile van Schie www.uitvaartzorgdrimmelen.nl TEL.

06 345 50 680

ook zonder verzekering of als u ergens anders verzekerd bent


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 22

Caravans gevraagd

DL Packaging levert verpakkingsmachines voor zakjes aan de voedingsindustrie in Noordwest-Europa, en is gevestigd op industrieterrein Weststad-III in Oosterhout, vlak bij de A-59. Veel informatie over ons bedrijf vind je op www.DLPACK.COM

Caravans/Campers gevraagd! Zondag open Altijd 70 caravans op voorraad!

Steenweg 2 4781 PA Moerdijk Tel 0168-412310 lara@kantersrestaurant.nl www.kantersrestaurant.nl Wij zijn op zoek naar een;

Wij zijn op zoek naar een:

Enthousiaste, vlotte, professionele fulltime collega die onze bediening komt versterken

Enthousiaste, vlotte, professionele fulltime collega Steenweg PA bediening Moerdijk tel 0168-412310 die2 4781 onze komt versterken lara@kantersrestaurant.nl www.kantersrestaurant.nl

the form-fill-seal machine specialists

Wij zoeken momenteel, met uitzicht op vaste dienstbetrekkingen:

• meewerkend magazijnman Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!

CARISOL MEUBELEN vraagt te koop: alle eiken meubelen, hele en gedeeltelijke inboedels. Tel. 0162-741637 of 06-55797415

DL Packaging vraagt voor deze functie: - voor het bijhouden van onze onderdelenvoorraad, verzendklaar maken van bestellingen, en inkopen bij leveranciers in binnen- en buitenland - en het meewerken aan de opbouw van machines in onze werkplaats - VMBO/MBO - mechanisch onderlegd - ervaring in een technisch bedrijf - beheersing van de Duitse taal - leeftijd 35-45 jaar

• binnenmonteur

De beste en snelste bijverdienste plus veel extra’s..

DL Packaging vraagt voor deze functie: - voor het demonteren en monteren van machines in onze werkplaats - VMBO/MBO, Mechatronika of gelijkwaardig - leeftijd 22-35 jaar DL Packaging biedt: • uitstekende arbeidsvoorwaarden • een goed pensioen (Kleinmetaal) • een prettige arbeidsomgeving in een klein bedrijf

STARTPREMIE € 50,-

VOOR MEER INFORMATIE OVER DL PACKAgINg KIjK jE OP WWW.DLPACK.COM Distributieweg 20 (Weststad III) 4906 AD OOSTERHOUT NL Postbus 241, 4900 AE OOSTERHOUT NL

*min. leeftijd: 15/18 jaar, afh.vd wijk of werk. Legitimatie verplicht

T +31 162 484 910 W www.DLPACK.COM

F +31 162 484 920 E info@DLPACK.COM

Meld je snel aan en pak je voordeel!

Afslanken in Clubverband EGA NEDERLAND Oosterhout Dinsdagmorgen en Woensdagavond Inlichtingen: C. Wassing Tel: 0162 428528

Voor speciale taarten ga naar www.taartvanomakitty.nl. Ook kunt u hier een workshop volgen waarin u uw eigen taart maakt.

BJC Tools is een technische groothandel in gereedschappen en machines, en is toeleverancier voor bouw, installatie en industrie. BJC Tools heeft service, flexibiliteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Zoekt u een hoed, cap of pet? dan kunt u ook bij Uit de Brieltjes terecht! Valkenbergstraat 20, Made Geopend woensdag t/m zaterdag.

Gratis meubelen hebben wij niet! Maar wel 1000 M2 nieuwe, gebruikte en b-keuze Meubelen

RSK Brabant

tevens zijn wij gespecialiseerd in het opkopen van complete inboedels en huisraad

Broere, Rozenbloemstraat 71, Made Tel: 06-51178676

• Relatiegeschenken • Sportprijzen • Kado artikelen • Biljart- en Dartartikelen • Personalisering

Openingstijden:

- computergestuurd graveren - sublimeren van kleurenfoto’s en logo’s

Tuintjes 4 4841 EA Prinsenbeek 076 - 8503888 rskbrabant@gmail.com www.rskbrabant.nl

de Theeplaats in Lage Zwaluwe zoekt betrouwbare huishoudelijke hulp en kamermeisje. Uren kunnen onder schooltijd, werktijden zijn bespreekbaar, salaris conform cao horeca. Heeft u belangstelling, neem dan contact op met Helmie Bottinga, telefoonnr 0168 482548

Showroom - Atelier maandag t/m vrijdag op afspraak zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

bbq all-in

BESTELLEN VIA INTERNET OF WHATSAPP: 06 40 98 17 26

ALLES

11.

80

50 2.

COMPLEET BBQ BASUWISVLEES 5.95 BBQVOOR EEN BBQ FEEST 500GR P.P

di t/m do vrij en za

Te huur aangeboden: Div. chalets voor de langere termijn. (vanaf 3 mnd!). Geheel geisoleerd, gemeubileerd en gestoffeerd. Met cv, dubbel glas, douche en toilet. Ook Internet mogelijk. Voor info: zie www. meysberg.nl, of bel 0653388715.

Moderne technieken

BEPAAL ZELF

Informeer naar de mogelijkheden. Bel 0162 484 910 en vraag naar Edwin Aarden. Je mag natuurlijk ook direct een email met CV sturen naar info@dlpack.com

500GR P.P

KIPFILET van ½KG het r u STOOFLAPJES nvad n ½KG

8.95

FRICANDEAU/ROLLADE BBQ CULINAIR SHOARMA ½KG 50 AMBACHTELIJKE 50 gratis broodjes 2. HUZARENSALADE ½KG 2. 1.99 de ham½KG

- GARNAAL SPIES - CAFÉ DU PARIS - ACROPOLISSPIES P.ST

MADE | DEN DEEL 4 | KIJK OP MAROS.NL/MADE

GELDIG T/M 29-6

van 12.00 - 17.00 uur van 09.30 - 17.00 uur

Wij gebruiken alleen orgineel Steigerhout voor alle op maat gemaakte binnen of buiten meubelen ! Alles uit eigen werkplaats en heel voordelig ! Kom eens langs bij de Steigerhoutspecialisten The Village Dorpsstraat 5a Chaam ook iedere Zondag geopend 0161-491354 www.steigerhoutspecialisten.nl

Ter versterking van ons team in Made zoeken wij een nieuwe collega:

Monteur technische dienst m/v (40 uur)

Als monteur ben je verantwoordelijk voor het repareren, keuren en onderhouden van elektrische gereedschappen en tuinmachines. Van belang is dat je een commerciële instelling hebt met een administratieve inslag om het contact met zowel de klanten als de leveranciers in goede banen te leiden. Onder je taken valt ook het uitvoeren van reparaties en keuringen van machines en trappen op locatie. Computervaardigheid is een pré. Voor deze brede, leuke en afwisselende functie, zoeken wij een enthousiast persoon die, door opleiding en/of werkervaring, affiniteit heeft met de technische groothandel. Je bent representatief, flexibel en leergierig en bezit uiteraard goede contactuele eigenschappen en in het bezit van rijbewijs B. Liefst woonachtig in de directe omgeving van ons bedrijf. Indien je belangstelling hebt voor deze functie stuur dan je sollicitatie voor 31-07-2013 naar: made@bjctools.nl

TE HUUR; Per direct beschikbaar, vrijstaande woning met garage aan de Herstraat 1 B den Hout, o.a. 2 slaapkamers, huurprijs € 700,- per maand, excl. gas-water en elektra. Info; Jos Vermulst makelaardij Rijen 06.13.018796

BJC Tools Made Brieltjenspolder 36 4921 PJ Made Tel. 0162-690000 Fax 0162-690009 Hondensalon Guylian Een goede vachtverzorging voor uw hond MADE 0162-687796

Gevelreiniging Jan van Mierlo Voor frisse en stralende gevels! Tel. 0162-429915 - Mobiel 06-25095552 Nieuwe website:

www.gevelreinigingJanVanMierlo.nl • Gevelrenovatie • Uithakken / Slijpen • Alle voegwerken • Impregneren (hydrofoberen) • Hogedrukreiniging • Reparatie metselwerk • Zandstralen / Zandwassing

I.v.m. onze aankomende zomerstop ( 1 juli t/m 4 september) nu alle plantenbakjes, vazen en aardewerk 20% KORTING! Kwekerij Jo en Cobi v Winden Bloemenpad 2 4921 AX Made T.0162686710 www.kwekerijjovanwinden.jouwweb.nl

Gezocht Gastouder in Made voor een kind van 5 jaar. In de buurt van basisschool de Lage Weide. Met ingang van 1 augustus a.s. Meer informatie? Neem contact op met Kober kind aan huis via (076) 504 56 07.

Te huur: minikraan met machinist voor het uitgraven van uw tuin.

Bel 06-51581685 - Toon Mekes


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 23

...Boetiek ’92 voor uw gebit en

Iepenlaan 16, Made

klikgebit. -

Volledige prothese en prothese op implantaten

-

Splinten en gebitsbeschermers

-

Herstellingen of aanpassingen binnen 1 à 2 werkdagen

-

Kleine herstellingen binnen een straal van 15 km kunnen in overleg worden opgehaald

-

Gratis eerste gesprek

-

Deskundig advies

-

Geen onverwachte kosten

Vraagprijs: €. 194.000,= k.k. Aan ruim opgezette laan gelegen, bijzonder fraai afgewerkte senioren- / starterswoning met tuin op het zuiden. Op de begane grond bevinden zich onder andere een slaap- en badkamer waardoor de woning uitermate geschikt is om gelijkvloers te bewonen. Op de eerste verdieping bevinden zich een 2-tal slaapkamers. Bouwjaar: omstreeks 1986, inhoud: ca. 300 m3, perceelopp.: ca. 119 m2.

Wilhelminastraat 18, 4921 KC Made, Tel. 0162-685553

Van Fessem Party Verhuur Ook voor al uw barbeque‘s Vlees paketten al vanaf: € 5,50 pp Compleet verzorgt al vanaf: € 9,50 pp Incl BBQ,borden en bestek. Tel: 06-30805956 e.a.m.w.vanfessem@ online.nl

Van Fessem Party Verhuur. Uw Verhuuradres voor o.a:Statafels,Bier,Frisdrank,Koude Buffetten, Barkrukken,Tafels,Glazen,Koelkasten,Servies, Stoelen,Party-Tenten, Terrasverwarmers,Etc, Etc,Kortom alles om van uw feest een knalfeest te maken. Tel:06-30805956 Raamsdonksveer

BOETIEK ’92 HOEFKENSSTRAAT 10, MADE TELEFOON: 0162-685304 CARLA CARON

T U V RI V A JB N M A M LIJ A F D D A VE E, E A N T D RO M 36 D E A T A A O A TO EN RN N S T K A DE RO 50 IJ U 2E R T K JE E E RE C A N CH HT FS EM TS DO LA EN O G R,

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

M

Tuinbonen, postelein alles uit de streek Pheninckx vrachelsestraat 48 Den Hout of www.pheninckx.nl

O

Openlucht Vlooienmarkt Raamsdonksveer 14/7 Park.plts Sph Parkzicht 10-16u, 06-53.777.967

Biemans Made makelaardij o.z. Marktstraat 4a - Made Tel.: 0162- 67 24 24 Internet: www.biemansmade.nl E-mail: info@biemansmade.nl

K

Dental Arts Hoevestein 40 4903 SC Oosterhout T. 0162 - 43 85 00

Een wereld vol FIETSPLEZIER!

Wil je ook kans maken op deze leuke picknicktas en gezellig samen op pad gaan? Like ons dan op Facebook. Kerkstraat 45, Hank, Tel. 0162-403230 - Grote Kerkstraat 44, Raamsdonksveer, Tel. 0162-518531 - www.profilevanoord.nl volg ons op facebook en twitter

Bestrijding nodig van: Wespen, Vliegen, Vlooien, Houtworm of andere Plaagdieren? Bel naar: A. Wijnen Ongediertebestrijding 013-5159912

Pasfoto’s (ook op maandag) Portret-/ familiefotografie

Gezocht: enthousiaste medewerkers, vanaf 16 jaar, voor bediening en bar ! Bel, mail of kom langs bij Het Panorama in Drimmelen! 0162-682608 info @vermeulenhoreca.nl www.etenenfeesten.nl

gepensioneerde glazenier voor al uw glasinlood, reparatie, en tussen dubbelglas plaatsen, u kan ook nieuw glasinlood tegen uw bestaand dubbelglas laten plaatsen inl. 06 346 43 055

StoffeerderijvanHoorn Voor al uw meubelstoffeerwerk! Bel voor een vrijblijvende offerte 06-19748242 www.stoffeerderijvanhoorn.nl

Bedrijfsfotografie

Internet topdeal: volledig geïntegreerde

Bruidsreportages v.a. e 395,= met gratis mini-album

VAATWASSER Etna AFI 8534 ZT

e 495,00 www.keuken-koopjes.nl


WEEKBLAD ’t CARILLON - DONDERDAG 27 JUNI 2013

PAGINA 24

Uitgave juni 2013

Waterschapsnieuws Nieuwe dijkgraaf

Uw belastingaanslag

“Waterschap Brabantse Delta zorgt voor veilige dijken en kaden, zuivert het rioolwater en regelt het waterpeil in beken, sloten en rivieren in West-Brabant. We kijken naar waar we kunnen besparen en hoe we onze taken efficiënter kunnen uitvoeren. Innovatie en duurzaamheid spelen daarbij een grote rol. In de Kadernota leest u welke thema’s het waterschap belangrijk vindt en waar uw belastinggeld voor wordt ingezet,“ aldus de nieuwe dijkgraaf Carla Moonen. www.brabantsedelta.nl/kadernota

Heeft u vragen over uw aanslag, betaling of tarieven? Neem dan contact op met Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). Dit is de uitvoerende organisatie voor belastingen van waterschap Brabantse Delta. T 076 529 83 00 I www.bwbrabant.nl E info@bwbrabant.nl

Dijkgraaf Carla Moonen, roodkapje en Bart de Boer, voorzitter van de raad van bestuur van de Efteling na ondertekening van het verlengd samenwerkingscontract.

Klaterwater Efteling tegen verdroging Het waterschap levert de komende tien jaar opnieuw gezuiverd afvalwater aan de Efteling: Klaterwater. Hierdoor hoeft het park geen grondwater meer te gebruiken en blijft het op peil. Dit soort maatregelen helpen verdroging tegen te gegaan en de natuur rondom de Efteling te beschermen. Zelfs in droge perioden kan de Efteling gewoon blijven sproeien en is er voldoende water voor bijvoorbeeld de attracties.

Zomer in het land: koester het water!

Peilschaal op Brabantse Wal, copyright: Niels Gilissen - Natura2000foto

Komt u eens kijken?

Het is eindelijk zomer! En dan denken we gelijk aan droogte, warmte en water. Maar al het schone, overvloedige water dat we zomers gebruiken op het land en in de tuin is niet vanzelfsprekend. Verdroging ligt in deze perioden op de loer. Dat gebeurt wanneer er teveel water aan de bodem wordt onttrokken en regenwater te snel wordt afgevoerd. Vooral de landbouw en natuur hebben daaronder te lijden.

Oevers maaien? Natuurlijk! De oevers staan er weer prachtig bij, maar dat betekent ook werk aan de winkel. Want juist als alles groeit en bloeit is het belangrijk dat de wateraanvoer en -afvoer optimaal blijft om verdroging of wateroverlast te voorkomen. In juni start waterschap Brabantse Delta met het jaarlijkse maaionderhoud. Het maaimes snijdt aan twee kanten: onze manier van maaien is ook goed voor de natuur. We voorkomen zo dat waterlopen dichtgroeien, wat in de zomers kan leiden tot blauwalg, stank en vissterfte. Bovendien houden we rekening met planten en dieren in en rondom het water. We maaien bijvoorbeeld niet overal. Waar mogelijk sparen we vegetatie en gebruiken dier- en plantvriendelijke maaimachines die weinig brandstof gebruiken. Goed voor de natuur, onze leefomgeving en de portemonnee! www.brabantsedelta.nl/maaionderhoud

Waterschap Brabantse Delta neemt allerlei maatregelen om verdroging te voorkomen. Dat begint met een goed peilbeheer, maaionderhoud en slim gebruik van waterbergingen, stuwen en gemalen.

Big Jump: spring jij mee?

Doe je zondag 14 juli om 15.00 uur mee met de Big Jump? In heel Europa springen kinderen die dag in meren en beken. Zo benadrukken we samen het belang van schoon en veilig water. In Brabant doen we dat in de Westpolderplas in Etten-Leur. Ingrediënten: schoon water, muziek, wateraerobics, zon en heel veel plezier! www. bigjump.nl

Om verdroging te voorkomen, voert het waterschap niet alleen periodiek onderhoud uit, ook richten we natuurgebieden opnieuw in. Met bijzondere projecten geven we de bodem, de flora en fauna een nieuwe kans. Het onlangs geopende natuurgebied De Matjens in Zundert is daarvan een mooi voorbeeld. Komt u ook eens kijken? www.brabantsedelta.nl/dematjens

Voorkom blauwalgen Voer geen eendjes. Brood en andere voedselresten zorgen voor te veel voedingsstoffen in het water waardoor blauwalgen zich ontwikkelen. Aanraking en inname van blauwalgen kan leiden tot huidirritatie, duizeligheid en maagen darmklachten. Ook bij huisdieren. Blauwalgen veroorzaken troebel en stinkend water. Waterplanten en ‘goede’ algensoorten verdwijnen, waardoor het zuurstofgehalte in het water daalt en vissen en andere waterdieren stikken.

Watertips voor de tuin Ook u kunt een steentje om watervervuiling en verdroging te voorkomen:

• Een nieuwe tuin aanleggen?

Een halfopen bestrating laat water sneller door. Minder wateroverlast in de tuin en beter voor de bodem. Bovendien scheelt het heel wat onderhoud!

• Last van slakken?

Laat de verdelger staan en graaf potjes bier in de grond. Succes gegarandeerd.

• Maak uw terras schoon met simpelweg een borstel. Toch een schoonmaakmiddel gebruiken? Gebruik dan groene zeep of azijn.

De Kleine Kringloop

Zomerpeil

Waterschap Brabantse Delta waakt over het juiste peil in sloten, rivieren en beken zodat er voldoende water is voor landbouw, natuur en andere doeleinden. Als er veel neerslag valt, mag het water niet te hoog staan en als het een lange tijd droog is, mag het peil niet te laag zakken. Daarbij maken we gebruik van stuwen, sluizen en gemalen. Van 15 mei tot 15 augustus geldt het zomerpeil. www.brabantsedelta.nl/wateroppeil

Ieder jaar maait Brabantse Delta zo’n 4800 km langs het water. Een deel van dat maaisel wordt afgevoerd naar een compoststort. Groen en duurzaam, maar het kan beter! Daarom is het waterschap gestart met de proef “De Kleine Kringloop”. Boeren in de directe omgeving krijgen het maaisel en gebruiken dit om de structuur van hun land te verbeteren. Dat is gunstig voor de gewassen en het gaat verdroging van de bodem tegen. Ook bespaart het waterschap zo transport- en afvalkosten. Waterschap Brabantse Delta Postbus 5520, 4801 DZ Breda T 076 564 10 00 I www.brabantsedelta.nl

Weekblad 't Carillon 27-06-2013  
Weekblad 't Carillon 27-06-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Made, Drimmelen, Hooge en Lage Zwaluwe, Wagenberg, Terheijden, Helkant en Den Hout