Bas van Doorn 5 jaar Tweewielers

Page 1

5 JAAR

Fietsen

t e m n e m a s e j e do

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

Burg. van Houtplein 31 - Vlijmen - info@basvandoorntweewielers.nl

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER


U bent welkom in onze winkel U kunt bij ons terecht voor de merken:

WERKPLAATS

ENTREE WERKPLAATS

GEBRUIKTE FIETSEN

Kinderfietsen

Fietsaccessoires

Merida

Batavus

Scooters

KOGA

Sparta

RIH

Cortina

La Pierre

Jan Janssen

Vogue

EE L TR K E EN IN W S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL


“Het liefst maak ik met alle klanten een praatje”

5 jaar Bas van Doorn Tweewielers Twintig jaar geleden begon Bas van Doorn (1984) als knecht in de fietsenbranche. Hij was vol energie en had de ambitie om door opleiding en ervaring een excellent fietstechnicus te worden. Dat hij met die houding en inzet ooit eens een eigen zaak zou beginnen verbaast niemand. Hij wordt daarbij ook gestimuleerd door de ondernemersgeest die in het gezin Van Doorn heerst. Allemaal ingrediënten voor het opbouwen van een eigen zaak. In 2016 werd die droom werkelijkheid. Hij nam de zaak van zijn werkgever over. Wat verwacht werd, gebeurt; het fietsenbedrijf maakt een enorme groei door. De ruimte wordt te klein en om aan de vraag te kunnen voldoen is er menskracht nodig. Nu, 5 jaar later, opent Bas van Doorn Tweewielers op een nieuwe locatie een luxueuze showroom en een high-techwerkplaats. 700 m2 fietsgenot waar dagelijks 7 betrokken mensen keihard aan het werk zijn. De groene gloed van het smaakvol vormgegeven pand straalt uit over het Burgemeester van Houtplein op de Vlijmense Vliedberg.

een stabiele thuissituatie nodig is als je hoge ambities hebt. En dat geldt ook voor het team van medewerkers dat altijd klaarstaat voor de zaak.

Familiebedrijf

Dat Bas ’s avonds in bed nog wat mails en appjes beantwoordt, is onderdeel van de bedrijfsvoering. Dat neemt niemand hem dan ook kwalijk.

Zonder een goede harmonie met het thuisfront is het onmogelijk om te bouwen aan de zaak. Hoewel Bas vaak ’s morgens al vroeg op pad is en ’s avonds wel eens wat later aanschuift bij het avondeten, staat het gezinsleven op de eerste plaats. Echtgenote Laura volgt haar hart en staat nog enkele dagen per week voor de klas. Ook de kinderen Job (6 jaar) en Noor (4 jaar) weten dat papa en mama altijd voor hun klaar staan. Laura en Bas realiseren zich dat

073 511 2732

Klaar staan voor mijn klanten en mijn gezin.’

WELKOM! De koffie staat klaar.

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL

Bas, Job, Noor en Laura.

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER


Alleen in de betere rijwielzaak zijn Gazelles te koop

Wij kiezen onze dealers met zorg uit Al ruim 20 jaar is Ruud Smulders (1961) rayonmanager van Gazelle in Zuid-Nederland. Hij weet de weg in fietsland en kent de mensen in vrijwel elke fietsenzaak. “Een mooi voorbeeld is deze zaak van Bas van Doorn. Een prachtige winkel, goed assortiment, moderne uitstraling, vakmanschap en kwaliteit. Deze zaken zijn essentieel bij een Gazelle dealer.” “Al ruim 125 jaar maken wij fietsen en al die jaren hebben we die door-ontwikkeld. Wij zijn voordurend na blijven denken over hoe wij ons design slimmer kunnen

maken en onze techniek nóg innovatiever, nog lichter in gewicht, kwalitatief duurzamer en vooral comfortabel in gebruik. Moderne luxe. Gazelle maakt

e-bikes en fietsen voor iedere gebruiker. Van een lage instap tot een snelle speed pedelec.”

verkoopfilosofie schuilt ook het ideaal van de 3 p’s: people, planet, profit. Een mooiere wereld voor iedereen. Bovendien maakt fietsen mensen fitter en meer ontspannen. Gelukkiger zelfs. “Hoe mooi wil je het hebben?” zegt Ruud met een tevreden glimlach.

Gazelle doet er alles aan om mensen zoveel mogelijk fietskilometers te laten maken. Achter die

“Ik kan er zelf ook van genieten hoor. Na een dag hard werken even de ontspanning zoeken door lekker een stuk te fietsen. Dat geeft je weer energie en rust. En in het weekend samen met mijn vrouw een leuke route rijden met een Ultimate E-bike.” Ruud: “Het is gezellig bij Bas in de winkel. Ik ben altijd weer benieuwd wat hij weer voor een stunt in petto heeft voor een actie. Alles staat in het teken om het nog beter te doen en te zorgen dat steeds meer klanten hem weten te vinden. Zijn enthousiasme is erg aanstekelijk. En daar kan ik dan weer mee thuiskomen”.

Bas is een gedreven ondernemer; hij zoekt altijd naar kansen om aandacht te krijgen. Ik denk dan aan die actie met die helikoptervluchten. Echt waanzinnig!

Ruud Smulders (1961) rayonmanager van Gazelle in Zuid-Nederland

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL


Sharon Boot en Edwin van Maanen actieve accountmanagers Cortina en Alpina:

“Het begint natuurlijk allemaal bij een kinderfiets” “De winkel van Bas is een echte gezinswinkel. Je kunt er terecht voor een kinderfiets en voor een fiets voor opa en oma.” zegt Sharon. Net zoals haar collega Edwin weet ze dat er bij Bas van Doorn Tweewielers veel aandacht is voor de uitgebreide Alpina & Cortina collectie. Sharon: “Alpina staat bekend om hun mooie en goede kwaliteit kinderfietsen. Voor ieder kind zit er wel een droomfiets in de collectie. Alpina groeit met je mee. Vanaf het leren balans houden op de loopfiets tot het verlaten van de basisschool. Het is de meest veilige kinderfiets in zijn klasse.” Edwin vult aan: “Dan komt Cortina in beeld, de welbekende U4 mini transport. En als je naar de middelbare school gaat dan wil je graag die Cortina U4 transport zoals al je vrienden en vriendinnen.”

het bieden van vertrouwen. Daardoor kunnen wij een mooie collectie fietsen samenstellen voor zijn winkel.” Edwin huldigt zijn vooruitstrevende ondernemersgeest. “Bas heeft nu een zaak met wel 700 m2. Een winkeloppervlakte waarin je echt

de fiets goed kan zien en vergelijken om zo tot de juiste keuze te komen.”

Sharon en Edwin benutten zelf ook vaak de voordelen van de fiets. Zo pakt Sharon regelmatig de mountainbike om lekker het bos in te gaan. En voor de slager,

bakker of de sportschool pakt ze graag de fiets. Ook Edwin heeft als het even kan zijn fiets achter in de auto liggen. Bij een grote stad parkeert hij de auto in het transferium en gaat lekker op de fiets naar zijn klanten. Sharon & Edwin zijn er zeker van dat Bas goede zaken gaat doen in zijn nieuwe pand. “Hij heeft een mooie winkel die klaar is voor de toekomst.” klinkt het eensgezind.

Cortina heeft ook een mooie collectie voor dames en heren. “Cortina is een A-merk met fietsen voor elke doelgroep: de U1 voor de no nonsens fietser, de U4 voor de schoolfietser, de slimme stadsfiets Common, de family fiets voor de jonge vader of moeder en ten slotte de Mozzo voor sportieve dertigers. Ook allemaal verkrijgbaar als e-bike.” Dat Bas een fijne ondernemer is om zaken mee te doen, is voor beide accountmanagers een zekerheid. Volgens Sharon schuilt zijn kracht in

073 511 2732

Sharon Boot actieve account­ manager Cortina en Alpina

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER


En de eerste fietsen zijn gekocht door …

Wilbert en Marij van de Ven “We gaan heerlijk genieten van onze vrijetijd!” Daar zijn de vorige eigenaren van speelgoedwinkel Top 1 Toys wel aan toe. Wilbert (63) en Marij (58) hebben dat ‘andere leven’ na een druk bestaan ook van harte verdiend. Ze konden hun pand vorig jaar verkopen aan Bas van Doorn. “Als buren hadden we altijd al goede contacten met elkaar. Op zeker moment kwam ook ter sprake dat de fietsenzaak van Bas zo hard groeide dat hij op zoek was naar uitbreidingsmogelijkheden. We hoefden daar niet lang over na te denken; het was immers een win-winsituatie voor beide partijen.”

Het echtpaar Van de Ven ziet de fietsenzaak van Bas als een goede aanwinst voor het Burgemeester van Houtplein. “Hoe meer mensen hier naartoe komen, hoe meer klandizie dat betekent voor de winkels op het plein.” Wilbert heeft met zijn camera de verbouwing bijna van dag tot dag gevolgd.

Van de foto’s wordt een foto-collage gemaakt en die krijgt een plaatsje in een gezellig hoekje van de zaak. Dat hoekje kreeg de naam Bike Café. “Wij vinden het een goede zaak dat Bas zijn hoofd boven het maaiveld heeft durven steken. Het is een uniek plekje dat meteen opvalt als je van de A59 komt.”

Van speelgoedzaak naar fietsenpaleis Ruim 40 jaar geleden nam Wilbert de speelgoedzaak van zijn vader over. We hebben hier met veel plezier gewerkt. Maar fietsen was altijd ook onze hobby. 6 jaar geleden kochten Wilbert en Marij al hun eerste e-bikes in de fietsenzaak van de buren. De tweewielers waren voor hen geen ‘speelgoedje’. “We gingen er vaak mee op pad en volgden dan graag de routes van knooppunten.nl. Zo zagen we alle uithoeken van Nederland. Als het wat verder weg was, overnachtten we in een hotelletje. Zodra de hotels weer open gaan, maken we met deze nieuwe Koga’s van Bas waarschijnlijk ons eerstvolgende ritje naar Limburg. Daar is het machtig fietsen. En met een e-bike is het helemaal een feestje.”

We waren ook 7 dagen per week druk bezig in onze winkel.’

Wilbert en Marij van de Ven de vorige eigenaren van speelgoedwinkel Top 1 Toys

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL


“Een pittige fiets die perfect past in de fietsenstal van Bas!”

RIH: 100 jaar kwaliteits­ fietsen maken Als het over indianen gaat dan zullen al gauw de namen van Winnetou en Old Shatterhand genoemd worden. Legendarische helden in de boeken van Karl May. Even indrukwekkend zijn de prestaties van de zwarte volbloedhengst Rih die in de boeken voorkomen. Clim de Meulemeester vindt het prima als de meeste mensen denken dat RIH de afkorting is van Rijwiel Industrie Holland, maar de stichter van het van oorsprong Amsterdamse bedrijf had toch echt die pittige Arabier in gedachten. Een fiets zo pittig als een steigerend paard. En goed werk kost tijd. We waren ook niet het eerste bedrijf dat met e-bikes op de markt kwam. We hebAls vertegenwoordiger voor Zuid-Nederland en delen van Duitsland en België heeft Clim de Meulemeester (1967) altijd dit mooie verhaal paraat. Dat ‘snel en flitsend’ geen ‘indianenverhaal’ is, blijkt ook uit het feit dat al heel veel wereldkampioenschappen – o.a. Leontien van Moorsel - op een RIHfiets behaald werden.

ben speciaal voor RIH elektrische motors laten bouwen. Daar geven we met een gerust hart 3 jaar garantie op. We bouwen de fiets op comfort. Dat merk je vooral bij veelvuldig gebruik en bij lange ritten.”

Service en persoonlijke aandacht Wat betreft servicegerichtheid en het nakomen van afspraken zitten Clim de Meulemeester en Bas van Doorn zeker op een lijn.

Vooral de voortvarendheid waarmee Bas zijn zaak heeft ontwikkeld in enkele jaren spreekt hem aan. “Ik geniet van de energieke aanpak van Bas. Ook als wij iets op te lossen hebben, gaat dat altijd prima. Voor ons staan service en garantie aan de top. Dat is eigenlijk ook de enige juiste aanpak als je een eigen zaak hebt. Dan werkt een persoonlijke benadering het allerbeste.”

Een ideale fiets voor woon-/werkverkeer.’

Goed werk kost tijd “Bas van Doorn Tweewielers en de makers van RIH-fietsen delen allebei de ambitie om kwaliteit te leveren” legt de vertegenwoordiger uit. “Rih is ook een familiebedrijf. Dat maakt het mogelijk om in een klein maar hoogwaardig team te werken.

Clim de Meulemeester (1967) , vertegenwoordiger voor RIH Zuid-Nederland en delen van Duitsland en België .

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER


Accountmanager Derk Beck voor Batavus, Sparta en Koga

Klinkt gek… een fietsenmaker die stappen durft te zetten Wie aan Heerenveen denkt, zegt ‘schaatsen’. Dat in deze Friese plaats ook Batavus Sparta en KOGA fietsen gemaakt worden, is minder bekend. Schaatsen en fietsen; het zijn oer-Hollandse activiteiten. Accountmanager Derk Beck voor Midden en Oost-Brabant weet dan ook zeker dat alle Nederlanders deze fietsmerken kennen. Ook wel logisch, want beide fietsen rijden al meer dan 100 jaar rond in ons land. Ook bij Bas van Doorn Tweewielers aan het Burgemeester van Houtplein staan deze kwaliteitsfietsen te glimmen in de showroom. Derk doet graag zaken met Bas: “Bas heeft visie en een goed doordacht plan met zijn fietsenzaak. Wij hebben graag met hem

te doen als dealer van onze fietsen. Onze dealers zijn uitsluitend vakhandelaren en dat past haarfijn in de bedrijfsvoering van deze

gedreven ondernemer. Als je wilt blijven fietsen dan is een ‘internetfiets’ een onzekere aankoop. Elke fiets heeft op zijn tijd de zorg en aandacht van een fietstechnicus nodig. En dat heeft in de zaak van Bas de hoogste prioriteit.” Dat Bas zijn bedrijf nu zo vernieuwt, is voor Derk ook een teken dat ondernemen bij Bas een tweede natuur is. “Wat hij aan­ durft hier in Vlijmen is uniek. Maar zeker geen stap in het duister; het

past helemaal in zijn strategie. We werken graag samen met deze actieve Brabantse dealer.” Naast Batavus en Sparta komt ook KOGA uit de fabriek in Heerenveen. Derk legt het uit: “Batavus is een veelgevraagde traditionele fiets. Een echte familiefiets, geschikt voor elk gezinslid. Als het gaat om technische afwerking en innovatie dan kies je voor een Sparta. De ontwikkelaars legden in 1985 de basis voor de ontwikkeling van de e-bike met de

Lopen, fietsen en schaatsen dat zijn typisch Hollandse bezigheden.’ SpartaMet. De huidige elektrische hulpmotor geeft een trapondersteuning tot 25 km per uur – want je moet wel zelf blijven trappen! Dit bezorgt de hedendaagse fietser vele gezonde fietskilometers. En voor wie een fiets kiest voor woon- en werkverkeer is er de Sparta speed pedelec, een e-bike met ondersteuning tot wel 45 km per uur. Steeds meer werkgevers maken gebruik van lease-mogelijkheden voor deze snelle fiets. Een uitstekende combinatie van mens en milieu!”

Accountmanager Derk Beck voor Midden en Oost-Brabant voor Koga, Sparta en Batavus.

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL


Frank van Warmerdam fietst met plezier naar zijn werk!

“Deze Jan Janssen geeft me een gevoel van vrijheid” De service is er fantastisch. En dat geluid hoor je overal op straat als ze het over Bas van Doorn Tweewielers hebben. Geen wonder dat Bas zijn zaak in korte tijd zo kon laten groeien.”

Begin 2020 kocht Frank van Warmerdam een mooie Jan-Janssen­ fiets bij Bas van Doorn. Als eigenaar van hondenuitlaatservice ‘De kleine Erve’ in Rosmalen houdt hij vanzelfsprekend van het buitenleven. Van de 18 km kilometer woon-/werkverkeer van Vlijmen naar zijn werk geniet hij met volle teugen. Frank en zijn partner Martine kiezen graag voor zekerheid. Een fiets kopen via internet was dan ook geen optie. “Bas begreep onze fietswensen meteen. Zo kwamen we bij 2 schitterende Jan Janssen e-bikes. Met de krachtige motor blijft de fiets zelfs bij harde tegenwind super op snelheid.”

Jan Janssen… wie is dat? Het koppel heeft meer verstand van honden dan van wielrenners.

073 511 2732

Frank moet eerlijk bekennen dat hij zelf voordat hij de fiets kocht nog nooit van de wielrenner Jan Janssen had gehoord. Frank: “Het is ongelofelijk hoeveel mensen wielrenner Jan Janssen kennen. Ik wist ook niet dat hij zelfs in 1968 de Tour de France had gewonnen. Dat komt vast omdat ik zelf pas in 1969 ben geboren.” zegt hij lachend. “Maar nu gaat hij nooit meer uit m’n geheugen dankzij deze super­fiets.”

Fietsen voor werk en voor plezier Frank koppelt graag de hondenkar aan de fiets. Ook boxer Beppie van drie jaar oud houdt van een pleziertochtje over de mooie fietspaden die er volop zijn rondom de Loonse en Drunense Duinen. “Het is ook voor onze Beppie op en top luxe, genieten, ontspanning en een supergevoel van vrijheid. Ook grappig dat we veel andere elektrische fietsen met plezier voorbij rijden.”

Kwestie van vertrouwen De ouders van Frank en Martine kochten voordat Bas eigenaar was al in de winkel op de Vliedberg.

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL

Pierre Janssen (zoon van Jan Janssen): “Het blijft altijd weer leuk voor mijn vader en mij om de enthousiaste verhalen van tevreden Jan Janssen fietsers te horen. Een succesverhaal begint met het juiste advies bij de aankoop en de service daarna. Die zaken zijn bij Bas van Doorn Tweewielers in goede handen.”

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER


Onze medewerkers staan dagelijks voor u klaar!

Bas van Doorn

Goed contact met de klanten staat in mijn bedrijf bovenaan.

Jordy Kuijpers

Heerlijk werken in een jong modern bedrijf.

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

073 511 2732

Steije van der Aa

Samen is alles mogelijk. Wie goed doet, die goed ontmoet.

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL


Chantal de Ruijter

Samen gaan we voor service en kwaliteit.

Geert van Deventer

Ik ben pas blij als de klant tevreden is en lachend weggaat.

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL

Bart van den Hooven

Al 5 jaar werk ik hier met veel plezier

Guido Kipping

Gezellig werken in een bedrijf van de toekomst

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER


Eén op de drie Nederlanders is in het bezit van een elektrische fiets

Na 20 jaar is de e-bike populairder dan ooit Vanaf 2001 raakte de bijnaam ‘e-bike’ voor elektrisch aangedreven fietsen in zwang, een samenstelling van de Engelse woorden ‘electrical’ en ‘bike’. Hoewel aanvankelijk een elektrische fiets vooral een oplossing leek voor senioren wordt de e-bike inmiddels in alle leeftijdsklassen omarmd. En natuurlijk spelen de producenten daarop in door het imago van een hulpmiddel te veranderen in een eigentijds - soms zelf hip! vervoermiddel. De e-bike heeft hiermee een volwaardige plaats ingenomen in de Nederlandse mobiliteit. Ondanks de juichende reclames op tv en radio om een e-bike via internet te kopen, blijken toch vooral de e-bike merken die door de vakhandel worden vertegenwoordigd, het het best te doen bij de consument. Begrijpelijk, want hoewel de technische perfectie steeds groter wordt, vraagt een

e-bike altijd om speciale onderhoudsapparatuur. De computerschermen op de werkplekken van de rijwieltechnici in de werkplaats bij Bas van Doorn Tweewielers hangen er niet voor niets. Met moderne computergestuurde analyses kan daarmee in een oogwenk vastgesteld worden wat

het probleem is en hoe dit zo snel mogelijk kan worden opgelost. Dat maakt fietsen geweldig!

En ook bedrijven stimuleren het woon-werkverkeer per fiets met leaseprogramma’s.

Vele soorten e-bikes

Altijd op zoek naar Er is een e-bike voor elke fietser fietsen met gemak en ook in elke prijsklasse. Er zijn sportieve woon-/werkfietsen, stadsfietsen, elektrische bakfietsen voor het vervoer van kinderen en voor hen die de auto liever laten staan is er de speed pedelec. Met deze snelle elektrische fiets kun je 45 kilometer per uur halen. Daarmee wordt het feitelijk een bromfiets, maar nog altijd moet je zelf trappen. Voor deze snelheidsfietsen worden steeds meer eigen fietspaden aangelegd.

Nederland staat bekend als een fietsland. De techniek om de wens om te kunnen fietsen-met-gemak te vervullen werd echter in Amerika ontwikkeld. Al op 31 december 1895 kreeg de Amerikaanse Ogden Bolton Jr. patent op een met een batterij aangedreven fiets. Een groot nadeel was de accu. De fietsen waren daardoor loodzwaar en de accu’s liepen snel leeg. Eind vorige eeuw kwam hier verandering in. Overal ter wereld kwam de productie van elektrische fietsen in de lift. Grote Nederlandse fietsfabrikanten spitsten zich toe op de productie van elektrische fietsen. Vorig jaar was de elektrische fiets zelfs voor het eerst het meest verkochte model en stootte daarmee de traditionele stadsfiets van de troon. Bijna een eeuw nadat het eerste model werd geïntroduceerd is de elektrische fiets definitief doorgebroken.

Er is een e-bike voor elke fietser en ook in elke prijsklasse.

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL


Koga: de (h)eerlijke fiets van Mark Rutte

Een goede match: de kwaliteit van Koga en Bas van Doorn Tweewielers “De wijze waarop Bas werkt, sluit goed aan bij onze bedrijfs­ filosofie. Ook bij Accell Nederland nemen we geen genoegen met de middelmaat. Koga-fietsen zijn de paradepaardjes in ons aanbod. Elke fiets wordt met de hand gemaakt en dat is aan alles te zien. Leontien van Moorsel en Peter Winnen haalden er mooie prijzen mee binnen. Het is letterlijk een fiets van de kampioenen.” Aan het woord is Flip van den Elshout, accountmanager voor Accell Nederland en geregeld te vinden in de winkel van Bas.

“Altijd als ik naar Bas zijn zaak rijd dan weet ik al dat het een aangenaam en vruchtbaar gesprek gaat worden. Hij weet hoe de markt werkt en staat open voor adviezen. Hij heeft er bewust voor gekozen om een luxe fiets als Koga in zijn assortiment op te nemen. Het is goed om dan ook het hele

verhaal te kunnen vertellen.” De minister-president kocht zijn Koga bij een dealer in Leidschendam. “Ja” zegt Flip met een glimlach “als je een topdealer bent, dan kan het wel eens gebeuren dat je heel bijzondere klanten over de vloer krijgt!”

De wijze waarop Bas het aanpakt, wijkt af van de standaard rijwielzaak Flip fietst zelf ook graag. Hij was zelf wedstrijdrenner. “Sowieso is fietsen hot in ons land” vertelt hij. “Fietsen is groen en fietsen is gezond. Vooral de e-bike wint terrein in alle leeftijdsgroepen en voor alle gebruiksdoeleinden. Met Koga spelen we in op die brede markt. Naast de e-bike, de stads- en tourfietsen hebben we racefietsen en Trekking fietsen. We volgen de markt op de voet en we blijven continu innoveren. Koga dankt de tweede lettergreep aan oprichter Gaastra. Die begon in 1974 met het bouwen van kwaliteitsfietsen in Heerenveen. En daar komen ze vandaag de dag nog vandaan.” Flip van den Elshout, accountmanager voor Accell Nederland Koga rijwielen behoren tot de Accell Group. Ook de merken Lapierre, Batavus, Sparta en Juncker behoren tot het assortiment van deze organisatie. Al deze merken zijn te koop bij Bas van Doorn Tweewielers.

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER


Een e-bike om mee te rijden en om in te stappen

Met een trendy Vogue wil je gezien worden Een e-bike die voor ieder bereikbaar is. Dat is de filosofie achter het aanbod van Vogue. “Wij leveren alleen maar fietsen en bakfietsen met een accu. Scherp geprijsd, maar wel met de zorg en nazorg van de dealer.” Met zulke fietsen ging Vogue enkele jaren geleden de concurrentie aan met de internetfiets. Vogue kent inmiddels 16 modellen. Allemaal met een zware accu van 13 ampère/500 watt en daarmee rijklaar voor elke dagelijkse rit. “Bas had eerst wat bedenkingen, maar

hij is er wel van overtuigd geraakt dat een grote groep mensen voor maar 1249 euro al met een hagel nieuwe e bike en een bakfiets vanaf 1899 euro de weg op kan.” Sales-manager voor Zuid-Nederland en België Marcel van Brummen weet dat zijn product daar-

mee een fikse tegenhanger is van de internetfiets.

Het straatbeeld rondom heel veel scholen wordt bepaald door bakfietsen met kinderen. Drukbezette ouders halen en brengen zodoende zonder parkeer- en filepro-

Vogue: scherp geprijsd, maar wel met de zorg en nazorg van de dealer.

Minstens één keer per maand wipt hij even bij Bas binnen. “Hij is immers een van mijn betere verkopers. Naast dat we dat waarderen is er ook altijd wel iets van elkaar te leren.”

Marcel Brummen, Sales-manager voor Vogue Zuid-Nederland en België

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

blemen de kinderen van en naar school. “Het aantal Vogue-bakfietsen neemt toe en dankzij de betrouwbaarheid hoeft geen enkele ouder meer het excuus te hebben dat de fiets de oorzaak is van te laat op school komen.” zegt Marcel met een lach. Hij staat achter zijn product. “Alle Vogues komen uit Beverwijk. Een Nederlands product dus en daarmee passend bij gebruik in ons land. Zo’n grote bakfiets moet vaak door weer en wind. De kabels lopen door het frame en ook de accu’s zijn dusdanig gemonteerd dat ze weinig last hebben van weersinvloeden.” Bij Bas van Doorn Tweewielers wordt veel waarde gehecht aan after-sales. Naast de showroom is bij hem de werkplaats belangrijk. “Voor de werkplaats leveren wij zogeheten ‘uitleessoftware’ waardoor er een snelle analyse kan worden gesteld. Dat is vooral belangrijk omdat ook steeds meer schooljeugd met een Vogue op pad gaat. Buitenlucht is gezond en al ondersteunt de elektrische motor bij tegenwind, vinden veel ouders het wel goed als hun kind wat beweging heeft. Lekker fietsen dus en als er even iets niet goed is dan is dat bij Bas in de werkplaats snel verholpen.”

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL


Sportief imago van Merida is bij iedereen bekend.

Gewoon service bieden en vertrouwen hebben in elkaar “De wijze waarop Bas zaken wil doen bevalt me wel. Daar wil ik graag mee samenwerken.” Ze schelen qua leeftijd ruim 20 jaar van elkaar, maar als het gaat over klantbenadering dan stemmen ze overeen. Zo staat accountmanager Benelux, Corné Brands (1968), helemaal achter ‘zijn’ Merida. Hij roemt het sportief imago, de innovatieve drive van de producent en de daarbij horende prijs-/kwaliteitverhouding. “Merida is een topmerk en als 2e grootste fabrikant ter wereld wil je niet gezien worden als een dumpproduct. Met service en vertrouwen weet de klant waar hij/zij aan toe is!” En zo denkt de eigenaar van Bas van Doorn Tweewielers er ook over.

Corné geniet van de samenwerking en de gesprekken met Bas. “Ik heb graag met Bas te doen, de sfeer van onze gesprekken is altijd open en gericht op resultaat. We draaien er niet omheen en laten elkaar daarbij wel in de waarde.” Het is booming business op de fietsenmarkt. “Een passende keuze maken uit het aanbod van wel

130 verschillende Merida-modellen is dan ook voor iedereen mogelijk. Dit enorme assortiment is weer onderverdeeld in meerdere categorieën. Van kinderfietsen, mountainbikes, wielrenfietsen en een groot assortiment sportieve e-bikes. Met een fiets kun je extra genieten van het buiten-zijn en de natuur…”

Ik heb graag met Bas te doen, de sfeer van onze gesprekken is altijd open en gericht op resultaat.

Het Taiwanese fietsmerk bestaat al sinds 1972. In 1998 maakte Merida -nu dus 22 jaar geleden – haar opmars in de Benelux. Merida staat inmiddels in de top 3 van meest verkochte fietsen in het sportsegment. Achter Merida zit een geoliede organisatie. “Wij kunnen ook in tijden van grote vraag en moeilijkere productieomstandigheden goed leveren. Dat is vooral voor fietsenzaken die waarde hechten aan goede serviceverlening erg belangrijk. Voor Bas komt de klant ook op de eerste plaats. Op die manier spelen we elkaar dus mooi in de kaart.”

Corné Brands accountmanager voor Merida

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER


Goed verzekerd bij ANWB

Fietsaccessoires maken zowel fietser als fiets extra leuk Account-manager van BBBCycling Patrick Speijer (1974) doet graag zaken met Bas van Doorn. “Zijn bedrijf heeft de afgelopen jaren een fikse groei doorgemaakt. Het is werkelijk de regiowinkel voor fietsen in de Langstraat en in de Meijerij. BBBCycling zorgt ervoor dat alle voorraden onderdelen en accessoires aanwezig zijn. “Wij leveren alles wat nodig is om de fiets snel en goed weer rijklaar te maken. Dat kan gaan over remblokjes en alle andere vervangingsonderdelen maar ook over een fietshelm, over een zadel en allerlei leuke accessoires.

Eric Knuvers van de ANWB.

Op de kassa bij Bas van Doorn zit een knopje waarmee hij eenvoudig voor zijn klanten verzekeringen kan afsluiten.

Onder het label van BBBCycling produceren we alles wat elke dag nodig is voor reparatie en onderhoud. Onze ontwikkelaars en tekenaars volgen de trends en schetsen letterlijk en figuurlijk hoe de hedendaagse fietser gezien wil worden. Het zijn juist dealers als Bas, die dicht bij de klanten zijn, die een goede bron zijn voor ons

design-afdeling. Dat betreft zowel de technische ontwikkeling van de onderdelen als van passende accessoires bij die trendy fiets.” De enige vraag die Patrick onderweg altijd heeft, is of Bas wel tijd voor hem heeft: “Want het is meestal druk in de winkel en bij Bas gaat de klant altijd voor.”

Eric Knuvers is accountmanager ANWB rayon Zuid-Nederland. “Bas’ zaak zit bij mij om de hoek. Altijd goed om een jonge, actieve ondernemer weer even te spreken. Bas denkt graag mee over wat de toekomst gaat bieden en staat altijd open voor nieuwe ontwikkelingen.” “Naast onze populaire fietsverzekering doen we ook aan pechhulp, ledenkortingen, verlichtingscampagne en dergelijke. Met onze lease-mogelijkheden ontzorgen we de fietser en de zaak van Bas nog meer. Via de ANWB Fiets-Leasesite kun je een fiets samenstellen. Voor een vast bedrag per maand kom je nooit meer voor verrassingen te staan en rijd je op een gloednieuwe e-bike.

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

Het is niet voor niets dat ANWB 5 sterren kreeg van het financieel onderzoeksbureau Moneyview op kwaliteit en beste voorwaarden voor de Blijven Fietsen Fietsverzekering en de Doorlopende Fietsverzekering.” Zo’n drie keer in de week stapt Eric (1966) zelf ook op de fiets. “Van fietsen blijf ik fit en ik geniet van de natuur.” Een gevoel dat steeds meer mensen met hem delen.

073 511 2732

De wand met spullen van BBBCycling is de snoeptrommel in de winkel. Account-manager van BBBCycling Patrick Speijer

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL


“Altijd Brabantse gezelligheid bij Bas in de winkel”

Wat doen al die DJJD scooters in een fietsenzaak?

De scooter is nog steeds een populair vervoermiddel

Danny van Engelen en Bas van Doorn

“Waarom neem je de scooter niet op in je bedrijf?” Die vraag stelde Danny van Engelen enkele jaren geleden aan zijn crossmaatje Bas. Ze kenden elkaar nog van het motorcrossen. Bas reageerde een beetje terughoudend: “Het kan zijn dat ik er maar 4 per jaar verkoop hoor!” Vorig jaar ging er echter bijna elke week een scooter van het merk DJJD de deur uit. Danny: “Zoals ik ook heb laten opnemen in mijn logo heeft mijn bedrijf letterlijk ook vleugels gekregen. Dat komt omdat de scooter nog altijd een grote aantrekkingskracht heeft op mensen. Er zijn veel stelletjes die het lekker vinden om ‘s zomers sa-

073 511 2732

men te gaan toeren. Verder is er in deze coronatijd ook meer vraag naar individuele vervoersmiddelen. Voor veel mensen is het dan een goed alternatief voor woon-/ werkverkeer. De milieubezwaren voor de scooter zijn sinds de Euro 4 norm in werking is getreden een stuk minder. Daarnaast is de elektrische scooter in opkomst. Daar-

mee kun je ook wel een ritje van ‘bouwboek’. Die worden vervol100 km mee maken.” gens in China gemaakt. In de nieuwe showroom van Bas van Doorn Naast de passie voor de techniek Tweewielers zijn alle 9 modellen stemmen Bas en Danny ook op die door DJJD worden geleverd, te andere terreinen goed met elkaar bewonderen. af. “We zijn allebei jonge ondernemers en we hebben veel energie. Danny is zelf ook een goede klant Bas heeft door keihard te werken bij Bas van Doorn Tweewielers. Hij een mooie nieuwe zaak opge- gaat in zijn vrije tijd graag met een bouwd en ik sta met mijn DJJD van zijn mountainbikes in de Looninmiddels op de 12e plaats van se en Drunense duinen crossen. bestverkochte scootermerken in “Dat is goed voor mijn conditie en Nederland.” Danny maakt voor ik kan erg genieten van sportief bezijn scooters zelf een zogeheten zig zijn in de natuur.”

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER


DRG bundelt krachten met centrale inkoop en collectiviteit

Met kritische ondernemers kunnen ook wij stappen zetten!

Ik zeg tegen Bas ‘ Neem maar extra personeel aan, want fietsen blijft populair!’

Ron van Engeland en Bas van Doorn

De Dynamo Retail Group heeft niets met fietsverlichting of iets dergelijks te maken. Ron van Engeland weet precies wat het wel is: “DRG is een organisatie die rijwielondernemers ondersteunt door centrale afspraken te maken met fabrikanten van fietsen, onderdelen en accessoires van fietsen.” “Bas is bij ons ‘inkooplid’. Dat betekent dat wij ervoor zorgen dat hij optimaal gebruik maakt van de voordelen die wij voor zijn zaak kunnen bieden. Wij zorgen voor een snelle beschikbaarheid en levering van zaken die elke dag in een vitale zaak als die van Bas nodig zijn. Altijd tegen scherpe prijzen.” “Bas en zijn medewerkers weten hoe ondernemen werkt en ook hoe je alle aandacht van een klan-

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

tenkring kunt krijgen en uitbreiden. Hij weet de juiste mensen voor de juiste klus in te schakelen.

073 511 2732

Ook in de samenwerking met DRG haalt hij zogezegd de krenten uit de pap. Bizar hoe zijn zaak zich met die aanpak ontwikkelt. Het is voor mij ook leuk om te sparren met een ondernemer die zoveel verbeelding heeft.” Ron geniet zichtbaar van de succesvolle marketing van BvDT. “Bekende ketens van rijwielondernemers kunnen daar nog wat van leren. De klant wordt daar in Vlijmen echt in de watten gelegd. Dat zorgt voor veel mond-tot-mondreclame.”

Het rijwiel en de fietssport is voor Ron van Engeland (1971) persoonlijk een grote passie. “Ik ben groot geworden op de fiets. Ik reed wedstrijden met Knaven, Boogert, Dekker …” Met veel plezier woont deze sportieve fietsenman nu in Zuid-Limburg. “Voor mij zijn de Limburgse heuvels een grote speeltuin.” En wie zelf zo dol op fietsen is, gunt ‘de fun van het fietsen’ natuurlijk ook aan anderen.

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL


Met deze mensen gingen we vorig jaar op weg ..

Bedrijven die deelgenomen hebben aan onze voorspoedige verbouwing Aannemingsbedrijf De Wit Drunen B.V.

Interieurbouwer winkel van Steen interieur B.V.

Ewoud van Bers en Patrick van de Wiel

Marrum Paul Steen

Elektro technische installatie Redo Elektro B.V. Zaltbommel

Interieur werkplaats Metalin Steelcreators

Mike van Doorn & Mike de Reuver

Holten Fred Beltman

Constructie en brandwerende berekeningen Adviesbureau Opzeeland BV

Reclame uitingen Vugts reclame Vlijmen

Billy Westerhout

Asbestinventarisatie, Adviesbureau Flamant BV Mevr. T. Verhoeven en J. Maliepaard

Schildersbedrijf SvB Schildersbedrijf B.V. Johan van Bijnen en Maarten Schellekens

Airco en verwarming Hodi Koeltechniek Bert van Hoof en Edwin Disco

Loodgieterswerk Stoop installatiebedrijf Reinout Stoop

Isolatie installaties BIT isolatie Sebastiaan Branten

Bouwkundige brandpreventie Abema BV Bram van Bijlevelt

Vloerafwerking J.M. Stofferingen B.V. Joost Leijten

Design en aanvragen gemeente Rob Verweijen design Rob Verweijen

Afbouw Bert Fitters Afbouw BV Patrick Fitters en Maarten Couwenberg

073 511 2732

Sloopwerken van Oorschot Elshout Aluminium gevelkozijnen van Delft Drunen Staalconstructies van de Water Staalbouw Waalwijk

Jan Vugts

Cementdekvloer Mauriks vloerenbedrijf Rosmalen

Rabobank Manager bedrijven

Bouwmaterialen Stiho Tilburg

Stefan Roothans

Gevelbeplating Plastica Waalwijk

Automatisering Feju ICT groep Rowdy Vinvent

Betonleverancier Mebin Den Bosch

Telefonie Feju ICT Groep

Aluminium schuifdeuren Assa-Abloy Ede

Stef Brooimans

Cycle software Specialist in tweewielersoftware Jebbe Sluiter

Architect Architectenbureau Goedenhuizen Maikel Snels

Teksten t.b.v. marketing Tekst en communicatie Jan van Balkom

Fotografie J.P.van den Wittenboer Jan Pieter van den Wittenboer

Taxaties Van Gorp Vastgoed Maarten van Gorp

Gevelkozijnen Timmerfabriek Vermeer Waalwijk Dakbedekking Rooftop Etten Leur

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL

Hardstenen gevelkozijn dorpels Scledar natuursteen Waalwijk Harry en Tjerk van Rossum Timmerbedrijf Biezenmortel van de Wiel beveiliging Alarm installatie Esch SGS Solarmontage zonnepanelen Veghel Couwenberg zonwering en rolluiken Heusden Hans van de Veerdonk Keukens Lith BMN Bouwmaterialen Den Bosch Mandemakers containerservice Drunen

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER


Wij heten iedereen van harte welkom in onze mooie nieuwe zaak

Samenstelling en eindredactie communicatie@janvanbalkom.nl

info@basvandoorntweewielers.nl www.basvandoorntweewielers.nl

S TA D

ELEKTRA

SPORT

KINDER

073 511 2732

BASVANDOORNTWEEWIELERS.NL


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.